Athlenda

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

RUMORS..



Mπορεί ακόμα να έχουμε Μάϊο και τα εθνικά πρωταθλήματα να «τρέχουν» αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη γίνονται κουβέντες και παρατηρείται κίνηση εν όψει του «καυτού» καλοκαιριού.. Το Hoopfellas σας παίρνει μαζί του στην ευρωπαϊκή μπασκετική «πιάτσα»..


ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΟΣ..


Στη Βαρκελώνη είναι δεδομένο ότι ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του Πιτ Μάικλ για τη νέα σεζόν και παρά τα διάφορα ονόματα που παρελάζουν, μάθαμε ότι το Νο1 στο μυαλό του Πασκουάλ είναι ο Ντέηβιντ Μος της Μοντεπάσκι.  Ο Αμερικανός φόργουορντ  έχει συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου με την ομάδα της Τοσκάνης αλλά η θέληση της Μπαρτσελόνα να τον εντάξει στο δυναμικό της είναι μεγάλη και η πιθανότητα της μεταγραφής πολύ πιθανή.  Ο σκληροτράχηλος 30χρονος απόφοιτος του Ιντιάνα Στέητ είναι κατά τη γνώμη μου ιδανική προσθήκη για τους Καταλανούς. Πρόκειται ίσως για τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό παίκτη στην Ευρώπη (μαρκάρει πραγματικά από το 1 έως το 4), ο οποίος μπορεί να μην έχει τη προσωπική φάση του Μάικλ αλλά είναι πολύ αποτελεσματικός στο ποστ και φέτος σούταρε πολύ καλά σε καταστάσεις τρανζίσιον. Με αυτόν στο «3» η Μπάρτσα «δένει το γλυκό» και αναβαθμίζεται στα κομμάτια άμυνα και ενέργεια. Βέβαια το κλειδί είναι τι θα γίνει με τον Μινούτσι το καλοκαίρι και αν θα παραμείνει στο κλαμπ μετά τα μπλεξίματα που φαίνεται ότι έχει με το νόμο. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για πολύ σκληρό διαπραγματευτή.. Πάντως με τη στενότητα που επικρατεί δε νομίζω να τον χαλάσει να πάρει ένα λογικό ποσό από τον Μος (στην περίπτωση πάντα που ο ίδιος ο παίκτης, πολύ σημαντικό κομμάτι της Μοντεπάσκι, θέλει να φύγει) και να ανανεώσει με τους Τζάνινγκ-Κρίστμας, χτίζοντας την ομάδα πάνω στον Χάκετ..

ΠΟΛΕΜΟΣ!


Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Λοκομοτίβ Κουμπάν του δικού μας Νικ Καλάθη με αφετηρία της διένεξης την καλοκαιρινή διαμάχη για τον Οχαγιόν.  Η ομάδα από το Κρασνοντάρ βρίσκεται σε θέση ισχύος πλέον καθώς έχει αρκετό  χρήμα να διαθέσει στην καλοκαιρινή αγορά με την ευκαιρία της συμμετοχής της κιόλας στην ερχόμενη Ευρωλίγκα. Οι Ρώσοι «χτυπούν» ότι μπορεί να ενδιαφέρει τη Μακάμπι είτε γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά είτε για να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα. Θρυλείται ότι έκαναν εξωπραγματική πρόταση (1.9 εκ.) στον Ντέβιν Σμιθ, ο οποίος είχε συμβόλαιο ύψους 280χιλ. ετησίως αλλά μένει ελεύθερος και θα προσπαθήσει να εισπράξει παρά τις δηλώσεις του ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μείνει στο Τελ Αβίβ.  Εκτός αυτού οι Ρώσοι έχουν στη λίστα τους τον Λιόρ Ελιάγχου (έχει συμβόλαιο) και τον Γκάλ Μέκελ για μπακ απ του Καλάθη, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Χάιφα (13.1π.-5.0 τελικές) και η «ομάδα του λαού» τον κοιτάζει ώστε να αντικαταστήσει τον Ροθ στο μπακόρτ. Παράλληλα ετοιμάζουν δυνατή πρόταση για τον Πολ Ντέηβις της Κίμκι που αποτελεί ένα από τους τοπ στόχους του Μπλατ για τη φετινή off-season. . (έχει βγεί προς τα έξω ότι δε θα μπορέσει να τον κρατήσει η ρωσική ομάδα).  Ο Αμερικανός κόουτς πάντως έκανε δήλωση παραμονής στο Τελ Αβίβ ενώ στη Μακάμπι θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν τον Σόουν Τζέημς (καθόλου εύκολη υπόθεση) και τον Σμιθ, με τα δεδομένα αυτή τη στιγμή να θυμίζουν την περυσινή κατάσταση με τους Λάνγκφορντ-Χέντριξ. Ο κόσμος πιέζει πάντως τη διοίκηση ώστε να ανεβάσει το μπάτζετ, ενώ η Μακάμπι  έχοντας αλλάξει ρότα την τελευταία διετία έχει ενισχύσει το τμήμα σκάουτινγκ στις πρώην-Γιούγκο χώρες κάνοντας άνοιγμα προς τα εκεί , μια αγορά σχεδόν παρθένα για τους Ισραηλινούς που ψώνιζαν συνήθως από την Αμερική.


Ο Μπλάτ  θέλει να ξεφορτωθεί –αν μπορέσει- το βαρύ συμβόλαιο του Κάνερ-Μέντλεη και στη χειρότερη να δώσει δανεικό τον Ντάρκο Πλάνινιτς, ενώ δε σκοπεύει να κάνει το περυσινό λάθος με τον –κάτοχο ισραηλινού διαβατηρίου- Άλεξ Τάιους, τον οποίο ο Μπλατ θέλει να κλείσει ως τον undersized center στη φροντκόρτ του.  Το κλαμπ έχει οψιόν ανανέωσης για τον Ντέηβιντ Λόγκαν αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δε θα τη χρησιμοποιήσει καθώς η διοίκηση σκοπεύει να κάνει σε αυτή θέση τη «δυνατή» της καλοκαιρινή κίνηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στοχεύοντας είτε στον Τζέρεμι Πάργκο είτε στον πρώην αστέρα του Κονέκτικατ και νυν Ουίζαρντ A.J. Price. Ο τελευταίος εάν θέλετε τη γνώμη μου μπορεί να αποτελέσει σούπερ κίνηση για ένα τοπ-κλαμπ του ευρωπαϊκού μπάσκετ (το παιχνίδι του κολλάει στην Ευρώπη) ειδικά για τους Ισραηλινούς που θέλουν να τον τοποθετήσουν δίπλα στους Χίκμαν-Οχαγιόν.


Όσον αφορά τις φήμες που ακούστηκαν για τον Πατ Καλάθη.. Ο παίκτης όντως βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Μακάμπι (φοβερή σεζόν στη Χάιφα, 16.5π.-9.2 ριμπ.) αλλά όχι στις πρώτες επιλογές.. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η "ΠΗΓΗ" ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ


Η Ολίμπια βρίσκεται  σε μια δύσκολη καμπή μιας και τα οικονομικά του κλαμπ δεν είναι καλά, ενώ του χρόνου δε θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι σταματά να είναι «πηγή» μπασκετικού ταλέντου, το αντίθετο μάλιστα. Το δίδυμο Πρέπελιτς-Μπλάζιτς έκλεψε την παράσταση τη φετινή σεζόν. Ο 21χρονος πόιντ γκαρντ έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και  κρίνεται απαραίτητος για τη φετινή σεζόν. Αντίθετα η διοίκηση της Ολίμπια είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τον Μπλάζιτς που και αυτός έχει 1 χρόνο να απομένει στο συμβόλαιο του με την ομάδα. Ο 23χρονος φτεροπόδαρος γκαρντ φόργουορντ ηγήθηκε στο σκοράρισμα του φετινού συνόλου τελειώνοντας με 12.4π. και 4.0 ριμπ. τη φετινή Ευρωλίγκα με αποκορύφωμα τους 30π.  εναντίον της Καντού του Τρινκιέρι. Η πρώτη ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον είναι η Κάχα Λαμποράλ, η οποία σταδιακά χτίζει έναν πολύ καλό κορμό με νέους παίκτες (Ερτέλ, Κοζέρ, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Πλεής, Γιέλινεκ) στον οποίο η ταχύτητα και τα δυνατά πόδια του ταιριάζουν γάντι. Μάλιστα οι Βάσκοι φέρονται να έχουν κλείσει τον Λαμόντ Χάμιλτον από τη γειτονική Μπιλμπάο για τη νέα σεζόν. Πληροφοριακά, τόσο ο Μπλάζιτς όσο και ο Πρέπελιτς αμείβονται  με περίπου 80 χιλιάρικα ετησίως..

ΜΟΣΧΑ


Περιμένω με ενδιαφέρον το καλοκαίρι στην Κίμκι.. Το βασικό μπακόρτ της ομάδας (παράλληλα οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της), Πλάνινιτς-Φριντζόν, μένουν ελεύθεροι. Και οι δύο προέρχονται από εξαιρετική σεζόν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι με τα τωρινά δεδομένα η Κίμκι μπορεί να τους κρατήσει (1.5 εκ. ετησίως οι απολαβές του καθενός..) Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά και αυτή τη στιγμή μόνο σε Ρωσία-Τουρκία μπορούν να τα βρούν (ιδιαίτερα για τον Πλάνινιτς ακούγεται ότι σύντομα θα υπάρξει πρόταση από τη γειτονική χώρα). Ο Κουρτινάιτις έχει με συμβόλαιο τους Κόπονεν-Ρίβερς στα γκαρντ, θέλει πολύ να κρατήσει και τους δύο στάρτερς του αλλά ακόμα δε γνωρίζει πόσα χρήματα θα έχει στη διάθεση του για να κάνει κουβέντα.

Στην ΤΣΣΚΑ περιμένουμε το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας, όπου αναμένεται να ακολουθήσουν γενικές αλλαγές. Αν θέλετε πάντως τη γνώμη μου, με τα σημερινά δεδομένα πάντα, η μόνη ομάδα που μπορεί να πάρει τον Σπανούλη από το λιμάνι είναι οι Ρώσοι. Ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί για να τον κρατήσει αλλά αυτά είναι θεωρητικά από τη στιγμή που δεν έχουν πέσει νούμερα στο τραπέζι..  Στην ΤΣΣΚΑ αρέσει και άλλος ένας παίκτης ελληνικής ομάδας (των δύο αιωνίων..) αλλά για αυτό θέλω να πάρω επιβεβαίωση πρίν γράψω κάτι..

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ..


Από τα πρόσωπα που κέρδισε 100% δίκαια στην καριέρα του το δικαίωμα να επιλέγει πλέον και όχι να τον επιλέγουν. Αραχτός, φρέσκος μετά από ένα χρόνο αποχής, περιμένει να δεί τους καλούς πάγκους που θα αδειάσουν. Πολύ ωραία.. Εγώ θα πω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Σέρβος κόουτς έχει θέσει ως προτεραιότητα του φέτος να εργαστεί στην Αμερική και το ΝΒΑ, αυτό είναι το «θέλω» του. Με τη διαφορά ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν ισχύει η πρώτη πρόταση αυτής της παραγράφου για τον ίδιο. Εκεί θα τον επιλέξουν για αυτό και τα ανοίγματα που έχει κάνει ο ίδιος γίνονται πολύ προσεκτικά. Το Ντιτρόιτ, που κατά τη γνώμη θα ήταν μια πολύ καλή κατάσταση για αυτόν δεδομένου του πολύ καλού κορμού νεαρών παικτών που διαθέτει, βρίσκεται σε μια περίοδο όπου σταδιακά στον οργανισμό μπαίνει και πάλι η πίεση για επιστροφή στα πλέη-οφς από τη νέα σεζόν μετά το rebuilding που επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια και η «εκεί» φιλοσοφία δεν ευνοεί την πρόσληψη ενός Ευρωπαίου «ρούκι» προπονητή έστω και αν αυτός είναι ο μάστερ Ζοτς.. Έτσι ο Ομπράντοβιτς εξετάζει τις περιπτώσεις που του ανοίγονται στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις ερωτήσεις σας για τον Παναθηναϊκό, θα σας πω ότι η δική μου γνώμη σήμερα (γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, έχουμε πλέη-οφς μπροστά μας..) είναι ότι κανένα πρόσωπο που έφυγε από την ομάδα πέρυσι δε θα γυρίσει στην ομάδα. Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα..

Για περισσότερα.. "rumors", μπείτε στη παρέα μας στο Facebook:


344 σχόλια:

  1. Απολαυτικός όπως πάντα Τζιμάρα! Ν'σαι καλά!
    Πολύ ενδιαφέρον τα "rumors". Περιμένω με ανυπομονησία την μεταγραφική περίοδο. Εκεί που λες οτι η ΤΣΣΚΑ ενδιαφέρεται για παίκτη των αιωνίων, φαντάζομαι πως είναι είτε ο Λάσμε ή ο Χάινς. 'Επεσα μέσα;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elpizw na min einai o lasme

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Σίμο. Καταλαβαίνεις ότι αν μπορούσα να βγάλω όνομα θα το είχα βγάλει. Απλά θέλω να τσεκάρω τη "πηγή" πριν γράψω κάτι.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. τον χαινς εννοεί. Μετά τον χαμένο ημιτελικό άνθρωποι της τσσκα φέρετε πως είπαν οτι αν θέλουν να πάρουν την ευρωλίγκα πρέπει να φέρουν στη μόσχα σπανούλη και χαίνς

      Διαγραφή
    5. Βασίλης Λεμπετζής28 Μαΐου 2013 στις 6:35 μ.μ.

      Εγώ γιατί νομίζω πως είναι ο Γκιστ???????

      Διαγραφή
  2. Gia dorsey,fwtsi kai bourousi exeis akouseintpt? Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ο Ντόρσεη αρνήθηκε την πρόταση της Μπαρτσελόνα που περιελάμβανε και την επόμενη σεζόν. Άρα.. Κάπου έχει κλείσει. Και κάπου καλά..

      Διαγραφή
    2. Jim,ακούγονταν ότι ο Ντόρσει θα κλείσει Φενέρ με Ίβκοβιτς κόουτς.Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το θεωρήσω πιθανό,μιας και ο Ίβκοβιτς θα έδιωχνε τον Αμερικάνο φέτος(αν έμενε Πειραιά)λόγω χαρακτήρα.Οπότε δεν θα το θεωρήσω απίθανο να κινηθεί ο παο για τον Ντόρσει.Αρέσει σε Πεδουλάκη και μαζί με Λάσμε(??),Γκιστ,Φώτση θα μπορέσουμε να έχουμε τρομερή ρακέτα.

      Διαγραφή
    3. to mono provlima einai o katamerismos tou xronou se autous pou anafereis zelico Zip13

      Διαγραφή
    4. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κινηθεί για τον Ντόρσεη μόνο εφόσον χάσει τον Λάσμε.. Σε μπάτζετ 15 εκ. plus μπορούσε να έχει και τους τρείς (Λάσμε, Σόφο, Ντόρσεη). Τώρα είναι χοντρό..

      Διαγραφή
    5. Zip,δεν ξέρω αν ο Σόφο μείνει το καλοκαίρι(ακόμα και αν έχει συμβόλαιο)..Αλλά αν παραμείνει στην ομάδα θα παίρνει τα 7-10 λεπτά που θα του αναλογούν σαν 3ο ψηλο και τα υπόλοιπα λεπτά θα τα μοιράζονται οι Λάσμε-Ντόρσει..Όλα αυτά είναι βέβαια υποθετικά..

      Διαγραφή
  3. Jim βλέπεις επιστροφή Batiste στον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω κανέναν της περυσινής ομάδας.. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι καθαρά για συναισθηματικούς λόγους. Προσωπικά είμαι αντίθετος.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με Jim.Ο Μπατίστ προσέφερε πολλά,βοήθησε πολύ,αγαπήθηκε αλλά αποχώρησε στην πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας την τελευταία 20ετία.Άρα,πέρα από το καθαρά αγωνιστικό(που δεν θα βοηθήσει μιας και έχει καθοδική πορεία την τελευταία 2ετία),δεν θα τον ήθελα ούτε για συναισθηματικούς λόγους.Ούτως η άλλως each just business...

      Διαγραφή
    3. Aκριβώς.. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση..

      Διαγραφή
    4. Με Ντόρσευ, Λάσμε (ή Μπουρούση), Σόφο τι να τον κάνεις;Μόνο για να χρυσώσεις το χάπι της επιστροφής κάποιων πρώη κόκκινων;'Η μήπως για τεσσάρι;Εκει θα έχεις Γκιστ και Φώτση..

      Aνδρέας

      Διαγραφή
  4. Επιτελους
    χόρτασα

    σι μπράβο , να κρατάμε τις υποσχέσεις μας Jimmy... Δείχνει man of character



    πάει ο γκεστ ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Πάνο, σοδίτσα? Ο ποιός...??

      Διαγραφή
    2. Αμάν με τους λεξικογραφους των κινητών
      Γκιστ ήθελα να γράψω

      Διαγραφή
  5. για ολυμπιακο και παναθηναικο δεν υπαρχει κατι???χθες σε καποιο σαιτ διαβασα για φραν βασκεθ-ολυμπιακο...
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.sportando.net/eng/europe/greece/55978/errick-mccollum-moves-to-panionios.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζιμ εχω την εντυπωση οτι βγαινει και ο μπογκτανοβιτς στο εμποριο. Ειναι ετσι? Παιχτης κλασης, μπορει να κανει τη διαφορα την επομενη τριετια. Μακαρι να γινει υπερβαση και να κανει κινηση ο παναθηναικος. Και θεωρω οτι ο αρτζι μπορει να του μακιγιαρει τις αμυντικες του αδυναμιες. Οσο για τσσκα, εγω λεω θελει μασιουλις...dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ολυμπιακός είμαι.Αλλά και 'γω αμέσως τον Λιθουανό σκέφτηκα.Γι@ννης

      Διαγραφή
    2. Μπογκντανοβιτς παει brooklyn κατα πασα πιθανοτητα. Ακουγεται εδω και αρκετο καιρο...

      Διαγραφή
  8. Πως είδες τη σειρά Πανιόνιος-Άρης?Περίμενες τον Άρη τόσο ανταγωνιστικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω στον ΠΑΟ να γίνουν ορθολογικές κινήσεις το καλοκαίρι. Έχει έναν κορμό από Έλληνες παίκτες που φέτος απέδειξαν την αξία τους (Διαμαντίδης-Μπράμος-Σόφο-Τσαρτσαρής) στους οποίους φαίνεται ότι θα προστεθεί ο Φώτσης και ελπίζουμε όλοι ο Γιάνκοβιτς, υπάρχει το συμβόλαιο του Ούκιτς και από κει και πέρα ψάχνουμε για 5 ξένους παίκτες. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε Γκιστ-Λάσμε-Μασιούλις. Όταν οι πουθενάδες δίνουν 1.9 εκ. για τον Σμιθ, γίνεται αντιληπτό ποια θα είναι η κατάσταση. Δεν είναι για να τα βάψουμε και μαύρα όμως. Αρκεί να έχει γίνει καλή δουλειά στο σκάουτινγκ. Παίκτες που ήταν μεν φθηνοί αλλά έκαναν μεγαλειώδη χρονιά στην Ευρωλίγκα σαν τον Τζέιμς της Μακάμπι δεν παίζουν για τον Παναθηναικό. Θα πρέπει να πάμε πάλι για λαυράκια. Θα ναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά με Φώτση-Γιάνκοβιτς στον ελληνικό κορμό, όλα μπορεί να γίνουν. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο εύκολο είναι να πάει ο Πρίντεζης στον Παο παρά ο Γιάνκοβιτς!

      Διαγραφή
    2. Δεν το ξέρω αυτό. Αν είναι αλήθεια, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος ταλαντούχος νέος Έλληνας για την ανανέωση του ελληνικού κορμού του ΠΑΟ. Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Ο Γιάνκοβιτς θεωρείται ήδη κλεισμένος με βάση τα δημοσιεύματα.Στον οσφπ δεν θα πάει λόγω κακής σχέσης με Μπαρτζώκα και πληρότητας στη θέση 3 άρα από Ελλάδα,αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα,μόνη λύση είναι ο παο.

      Διαγραφή
    4. 10.13 αν ξερεις κατι να μας πεις, αλλιως υποθετω οτι εισαι και συ απο αυτους που ασπαζεσαι τις γνωστες γελοιες κατηγοριες.

      Διαγραφή
    5. Γελοίες κατηγορίες?? Εσύ εάν ήσουν στη θέση του θα πήγαινες?? Μην μου απαντήσεις, απλά σκέψου το και δώσε μόνο σου την απάντηση στον εαυτό σου!

      Διαγραφή
    6. Τι να σου πω;;;ναι θα πηγαινα,με την δικη σου λογικη ολοι οι παιχτες στον τελικο κυπελου με τον Αστερα επρεπε να αυτοκτονησουν ομαδικα και υπευθυνος θα ταν ο Γιαχος με τον γαυρο μαζι.Ντροπη αυτη η λογικη,ευτυχως ο μικρος ποτε δεν κατηγορησε κανεναν.Οπως και ο πατερας του παρα μονο τον εαυτο του.Αυτη η λογικη ορισμενων σωνει και καλα να φταιξουν τον Παο ειναι γελοια.Λες και εσυ και οι ομοιοι σου πονατε πιο πολυ τον πατερα του απο το ιδιο το παιδι,το μισος σας για τον ΠΑΟ σας θολωνει το μυαλο.Τζιμ παρακαλω να περασει.Ελεος πια με αυτη την αποψη.

      Διαγραφή
    7. ο γιανκοβιτς το καλοκαιρι θα παει στην παναθηναικο θελουν δεν θελουν στην πλατεια.... φυσικα το γνωστο παραρτημα του ολυμπιακου με οπαδους στυλ καρπετοπουλου δημιουργησαν εναν μυθο οτι ο αλβερτης φταιει για μια καθαρη βλακεια του μεγαλου μπομπαν σε μια φαση που ο αλβερτησ κανει αυτο που κανουν 9-10 μπασκετμπολιστες προσπαθει να κερδισει το επιθετικο εναντι ενος πιο δυνατου αντιπαλου αλλα φυσικα ο μικρος επειδη εχει μυαλο ποτε δεν καταφεραν να τον πεισουν γι αυτο και γι αυτο και στο οακα ηρθε με την μπαρτσελονα και εχει συμφωνησει το καλοκαιρι με τον παναθηναικο και ποτε δεν εκανε καποια δηλωση εναντιον του παναθηναικου... φυσικα το πληγμα για το παραρτημα ειναι μεγαλο που δεν πηγε ο παικτης στον ολυμπιακο....

      και μια δηλωση του μελλοντικου παικτη του παναθηναικου για το περιστατικο οταν τον ειχαν ρωτησει για τον κουκουλεκιδη που ειχε σφυριξει το επιθετικο και τα συμπερασματα δικα σας «Δεν κατηγορώ κανέναν εκτός από τον πατέρα μου. Ποτέ δεν μιλήσαμε για αυτό. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να βγάλω από αυτόν. Έλεγε: "Ηλίθια απόφαση, ηλίθια στιγμή, τι μπορώ να κάνω τώρα; Συμφωνούσα».

      Διαγραφή
    8. Εγώ για το συγκεκριμένο γεγονός δεν κατηγορώ τον Παο, οι πιο ένοχοι είναι ο Κουκουλεκίδης και ο Αλβέρτης, έλα όμως που στο υποσυνείδητο όλων, δικαίως ή αδίκως δεν ξέρω, έχει μείνει ως υπευθύνως ο Παο.

      Εάν ο Βλαδίμηρος τελικά αποφασίσει να πάει στον Παο θα είναι κατάπτυστος, τουλάχιστον για μένα, αν και τελικά πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και θα αποφευχθεί αυτός ο γάμος έκτρωμα!

      Διαγραφή
    9. Στη ζωή δεν είναι το παν το χρήμα,
      υπάρχει και η αξιοπρέπεια!

      Διαγραφή
    10. και για μενα αυτη η λογικη οτι φταιει ο Αλβερτης ειναι καταπτυστη.Αισχος πως να το πω;;Και βεβαια το χρημα δεν μετρα εδω, η αξιοπρεπεια πανω απο ολα.Αλλά που κολλα αυτο με το παιδι;;ειπαμε παθατε στραβισμο απο το πολυ μισος.Καληνυχτα,η συνεντευξη του μικρου τα λεει ολα.Ας μην ερθει δεν πειραζει τουλαχιστον αυτος δικαιωνει στην συνειδηση του τον Αλβερτη,κραξτε εσεις που αγαπησατε πιο πολυ τον Μπομπαν.

      Διαγραφή
    11. Κατάπτυστοι είναι όσοι μπερδεύουν τα οπαδικά με τα οικογενειακά αγνώστων ανθρώπων απο τους οποίους περιμένουν να ζητήσουν και την άδεια τους για το πως πρέπει να νιώθουν για τον νεκρό πατέρα τους και πως πρέπει να ζήσουν τη ζωή που τους ανοίγεται. Είπαμε, υπάρχει κι ένας απόπατος, μην τον πιάσουμε, κρίμα.

      Διαγραφή
    12. Γιωργο,ολα τα αλλα καλα τα λες,αλλα αν διαβασα καλα,υπολογιζεις και τον Τσαρτσαρη μεσα για του χρονου?Πιστευεις οτι αντεχει να παιξει και του χρονου μπασκετ?Δεν θα πρεπει να σταματησει καποια στιγμη με ψηλα το κεφαλι?Μη βαζετε τετοιες ιδεες παιδια

      Διαγραφή
    13. πέραν την πλάκας, αν ο Γιάνκοβιτς πάει στον ΠΑΟ, θα του κάνει ο Αλβέρτης ιδιαίτερα μαθήματα για φλόπινγκ;

      Διαγραφή
    14. 12:43 το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει στο hoopfellas!!
      Μεγάλε ζωγράφισες!!

      Διαγραφή
    15. Όχι, του έχει κάνει ήδη μαθήματα ο Παππάς

      Διαγραφή
    16. Αλβέρτης όμως καταφέρνε καλύτερα να εκνευρίσει τον αντίπαλο...

      Διαγραφή
    17. 2,22 μονος σου τα λες μονος σου δινεις συγχαρητηρια.

      Διαγραφή
    18. Πωω ρε ωραιοι ειστε εσεις οι γαβροι
      Με την ιδια λογικοι ολοι οι επιθετικοι που εκβιαζουν το φαουλ ειναι αλητες και καταπτιστοι και οι ομαδες τους ειναι βρωμικες
      Το φταιξιμο ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι ειναι του ιδιου του μπομπαν και ας ελπιζουμε οτι ο μικρος το καταλαβαινει αυτο και δεν κυνηγαει φαντασματα

      Διαγραφή
    19. 4:33 Τέτοιες μικρότητες αρμόζουν μόνο σε έμμισθος, σαν και του λόγου σου.
      Αν αναρωτιέσαι, ρώτα τον Τζιμ που (λογικά) έχει πρόσβαση στις ip, να σου απαντήσει.


      @6:19
      Είναι μερικές φορές που μερικά παιχνίδια της μοίρας δίνουν μια απλή καθημερινή πράξη (όπως το να φλοπάρει ένας παίκτης του ΠΑΟ) ένα τελείως διαφορετικό και βαρύτερο νόημα.
      Σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχουν μπλέξει ο Αλβέρτης κι Γιάνκοβιτς.
      Τώρα αν νεαρός νιώθει άνετα να συνυπάρχει μαζί του, προσωπικά πάω πάσο. Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα κάνουν το ίδιο και οι θαμώνες του Αρτάκης, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα...

      Διαγραφή
    20. κατι τετοιοι τυποι σαν και εσενα ειναι γνωστοι ως φασιστες.Αν ειναι να ρθει το παιδι και να του κανετε την ζωη κολαση καλυτερα να μην ερθει.Ντροπη σε τυπους με αυτην την λογικη.Ασε μας που απειλητε και απο πανω.

      Διαγραφή
    21. @@@@απειλειται@@@@

      Διαγραφή
    22. Φαίνεται, ότι η λέξη ανόητος είναι πιο βαριά από τη λέξη φασίστας...

      Επειδή ωστόσο θέλω να απαντήσω, θα το πάρω απ'την αρχή.

      Ανώνυμε 2:44,

      με πόσο πιο απλό και λαικό τρόπο θα μπορούσα να διαχωρίσω τη θέση μου από τους οπαδούς του Πανιωνίου; Τι ακριβώς θα έπρπεπε να γράψω;

      Για του λόγου το αληθές λοιπόν, προσωπικά δεν έχω περάσει ούτε έξω από το Αρτάκης, ούτε καν ξέρω που πέφτει. Έχω δει αγώνες στο ΣΕΦ (καθότι ολυμπιακός), στο ΟΑΚΑ, στον Πανελλήνιο και στον Άγιο Θωμά. Δυστυχώς δεν είχε την τύχη να δω ποτέ αγώνα του Πανιωνίου στην έδρα του. Και σε κάθε περίπτωση δε σκοπεύω να μετατραπώ ΘΑΜΩΝΑ για να απειλώ έναν παίκτη, που δεν έχει και καμία σχέση με την ομάδα μου.

      Παρόλα αυτά, είμαι σε θέση να κάνω την ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου, στην πιθανότητα να πάει ο Γιάνκοβιτς στον ΠΑΟ, θα κάνουν τον Μπόμπαν σημαία τους. Και η εκτίμησή μου βασίζεται στην προϊστορία. Βασίζεται στη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟ απέναντι σε Σπανούλη και Νικοπολίδη, των του ΟΣΦΠ στον Παπανικολάου, στα επεισόδεια των ΠΑΟΚτζήδων όταν πήραμε Βενετίδη. Περισσότερο στο αισχρό πανώ των ΑΕΚτζήδων προς τον Μπάγεβιτς.

      Προφανώς και αυτή η εκτίμηση δε με καθιστά φασίστα. Και δεν νομίζω ότι ούτε τους οπαδούς καθιστά φασίστες (κάφρους, απάνθρωπους ναι αλλά φασίστες γιατί;).
      Το μόνο σίγουρο, είναι ο τρόπος που γράφεις, ο τρόπου που παραφράζεις τα λεγόμενα όλων, η λάσπη και η χυδαιότητά σου, η παραχάραξη κάθε πραγματικότητας, εσένα προσωπικά σε καθιστούν έναν άξιο γκεμπελίσκο.

      Διαγραφή
  10. Jimάρα όλα καλά.Αλλά για τους αιώνιους δεν έγραψες τίποτα πέραν του Ομπράντοβιτς. Γι@ννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα τζιμ,μετα το αποτυχημενο για τη μακαμπι φετινο πλαφον εως 500χιλ δολλαρια συμβολαιο-φενεται οτι ο μιζραχι σκεφτεται να σπρωξει χρημα του χρονου.Μπερδεμα με τον κοουτς το πιστονς,τις τελευταιες μερες διαρεεται οτι τον φρανκ πριν 2 χρονια τον διαλεξε ο γκορς(ιδιοκτκτης της ομαδας) κ' οτι ο ντουμαρς ηθελε το γουντσον που πηγε στους νικς(ειταν στο προπονητικο τιμ του λαρυ μπραουν που πειρε το πρωταθλημα του 04),δεν ξερω τι θα γινει στο τελος αλλα μαλλον βλεπω με να αλλαζει ο GM.+Μια φημη που βγαινει απ το σικαγο,οι μπουλς ψαχνουν ομαδα να ξεφωρτοθουν το ντεγκ,εχουν βρει θεωρουν τον αντικαταστατη του(μπατλερ) κα κοιταζουν για τρειντ,ισως οι πιστονς εμπλακουν μιας και θελουν παιχτη στο 3 δινοντας το 8 πικ στο ντραφτ κ' καποιο παιχτη.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ακη μην απορισεις αν αντι για τον ντενγκ οι μπουλς ψαχτουν για τον μπουζερ επισης ...

      Διαγραφή
    2. Ζοζε ψαχνονται ειδη κ' για το μπουζερ ομως υπαρχουν 2 ανασταλτικοι παραγοντες,εχει περισοτερα απ τα 2 χρονια του ντενγκ κ' επιπλεον εαν τον αντικαταστησουν δυσκολα θα βρουν παιχτη της ποιοτητας του,δες λιγο τους ελευθερους παιχτες που υπαρχουν σε εκεινη τη θεση-ο τζος σμιθ βασιζεται στην αθλητικοτητα του ζηταει το μαξιμουμ συμβολαιο-ο μιλσαπ απ την αλλη δεν πολυπαιζει αμυνα..ο γουεστ της ιντιανα που ειναι ο καλυτερος παουερ φοργουορντ για εμενα φετος ειναι 32 και ο πωλ τον θελει στους κλιπερς.Δεν νομιζω οτι θα δουμε μεγαλα τρειντ το καλοκαιρι-θα γεινει σηριαλ που θα παει ο με'ι'ο κ' ο σμιθ αλλα μεχρι εκει.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    3. σμιθ δεν παει σικαγο, οπως ειπες ψαχνει max contract που δε ξερω ποιος θα του το δωσει κ ελπιζω να μην του το δωσει ο ποπς αλλα αν ο ποπς τον θελει αυτος ξερει καλυτερα. Γουεστ ειναι εξαιρετικος αλλα στους κλιπερς? εγω πιστευω θα μεινει ιντιανα να παει στους κλιπερς να παιξει που ?υπαρχει ο γκριφιν στο 4 εκει ουτε σαν 6ος δεν μπορει να δρασει αλλο το ποιος ειναι καλυτερος απο τους 2 στο ΝΒΑ το φρανσιζε μιλαει πολλες φορες. μεγιο/σμιθ οντως θα γινει χαμος , μεγιο πιστευω θα αποχωρησει απο νταλας για αλλες πολιτειες κ βλεπω τον πολυαγαπημενο μπιγκ αλ να πηγαινε εκει , σμιθ πολυ πιθανο να μεινει , σκεψου μεγιο στην οκλαχομα !!!! Πολυ δυσκολο αλλα ιντριγκαδορικη κινηση θα ελεγα μιας κ δε πιστευω να μεινει ο πολυ λιγος μαρτιν αν κ καλο θα ηταν να πανε να παρουνε κανα ψηλο που να ξερει μπασκετ στην οκλαχομα κ να καθαρισουνε τον περκινς. Ας περιμενουμε να δουμε κ το δραφτ, πολυ θα ηθελα οι καβαλιερς να δραφταρουνε τον οττο πορτερ (λογικα οι ουασινγκτον θα τον παρουνε στο 3 κ μαζι με γουολ μπορουνε να χτισουνε κατι εξαιρετικο) κ οχι τον νοελ. Καλες μετεγγραφες θα δουμε σιγουρα για μεγαλα τρειντ δυσκολα οντως. Ειναι ενδιαφερον καλοκαιρι, υπαρχουν μεγαλες ομαδες με φουλ σαλαρι καπ (ΛΑ/Σελτικς) που επιβαλλεται να κανουν αλλαγες κ ομαδες με αρκετο διαθεσιμο καπ που με 1/2 καλες προσθηκες μποορουνε να κανουν πραγματα κ θαυματα.

      Μια ερωτησουλα αν κ ακαιρο με το αρθρο του τζιμ αλλα μιας κ βρηκα χρονο σημερα :). Τι λετε για καβαλιερς του χρονου? Εχω βαλει ατυπο στοιχηματακι με πολυ καλο φιλο οτι βλεπω κλιβελαντ τοπ10 με στοχο 8 θεση το εχουνε? Ταλεντο εχουν, #1 τους ηρθε.... αν παρουνε τον νοελ ενα 3 θελουν να κλεισουν 5αδα κ εναν να ερχεται απο τον παγκο, αν παρουν οττο πανε για 5αρι στην αγορα, θεωρω οτι δεν θα πανε για 2αρι στο δραφτ(μακλεμορε/) μιας κ εχουν τον waiters ο οποιος θα ηταν κ γαμω 6 παιχτης :) .

      Διαγραφή
    4. Το κλιβελαντ μια απ τα ιδια θα ειναι του χρονου πιστευω,αν δεν βαλει καλους ελευθερους παιχτες να παει σε ποιο ανατολικη φιλοσοφια οι πιτσιρικαδες θα βαλτωσουν-τι να το καμω που ο ιρβινκ κανει παπαδες αλλα δε βγαζει τη χρονια δυχως τραυματισμους;ο γειτερς ειναι ο τυπος που θελει τη μπαλα στα χερια του;ο περιφεριακη τους αμυνα χειροτεη κ' απ της ομαδας μου,αν διαλεξουν το νοελ στο 1 θα περιμενουν μεχρι τον δεκεμβρη να παιξει!Στα χαμηλα του ντραφτ δες λιγο το ρετζι μπουλοκ(sf) του νορθ καρολαινα κ' το τονυ μιτσελ(pf) του βορειου τεξας, ενδιαφερον παιχτες ισως πεσουν στο 28 για σπερς.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα Άκη, μακάρι να ισχύει η φήμη για τον Ντενγκ. Παρόλο που είναι πολύ χρήσιμος στο Σικάγο, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να φύγει. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες του Τζίμυ, καθώς έκανε μια πολύ καλή χρονιά και του αξίζει ενεργός ρόλος την επόμενη σεζόν.

    Γιώργος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ωραιο αρθρο τζιμαρα, αν κ λιγο νωρις οπως ειπες. Για εμενα πρεπει να περιμενουμε να τελειωσουν τα πρωταθληματα κ μετα να αχισουμε τετοιες συζητησεις αλλα καλο ειναι να εχουμε μια ιδεα για το τι γινεται στην ευρωπη. Θα γραψεις τιποτε για ΝΒΑ τις προσεχεις ημερες? Γιατι εμεις βγαζουμε τις σκουπες :D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o γκιστ εχει τελικα μονοετες ή πηρε το συμβολαιο του πανκο???
    γιατι αν εχει μονοετες δυσκολα να μεινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν κανω λαθος 1ετες

      Διαγραφή
    2. ok γιατι ο πανκο ειχε για 2 οποτε δν ξερω αν πηρε την διαρκεια του πανκο, κακο αθτο γιατι μαλλον θα παει προς ρωσια μερια ο γκιστ, δυσκολο να μεινει

      Διαγραφή
  15. Ωράιος ο Τζιμ. Και εγώ για Ομπράντοβιτς βλέπω σαν πρώτη επιλογή την Αμερική. Είναι καιρός για μια καινούργια πρόκληση στην καριέρα του και το ΝΒΑ θα του το δώσει. Θα δείξει.
    Ο Μος φαντάζει πράγματι σαν μια πολύ λογική προσθήκη στην Μπαρτσελόνα, ταιριάζει αρκετά στο προφιλ της ομάδας του Πασκουάλ και ο ίδιος ο παίκτης νομίζω θα θέλει να δοκιμάσει το Ισπανικό πρωτάθλημα. Συμφωνώ επίσης για την περίπτωση Price. Του πάει πολύ το Ευρωπαϊκό στυλ αλλά αν είναι να περάσει τον Ατλαντικό δεν θα πάει λογικά σε ομάδα που ρέει το χρήμα;
    Εγώ πάλι όμως σαν φίλος του Παναθηναϊκού έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:
    - Αληθεύει ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς έγινε προσέγγιση σε βάθος καλοκαιριού με τον Ζήση; Βλέπεις τον Έλληνα γκαρντ γενικά να σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει ή θα έχει ως πρώτη επιλογή να συνεχίσει έξω;
    - Έχουν γίνει κινήσεις για ανανεώσεις από τώρα, πέρα από το Διαμαντίδη, ή θα τρέχουμε πάλι καλοκαιριάτικα;
    - Από που προκύπτουν οι δυσκολίες στην ανανέωση των συμβολαίων του Γκιστ, του Λάσμε, και του Μασιούλις απ' την στιγμή που ο Γιαννακόπουλος προσφέρει συμβόλαιο με 1,2εκ. απολαβές στον Φώτση; Δεν είναι πιο λογικό να δοθούν αυτά τα χρήματα στις ανανεώσεις βασικών φετινών παικτών;
    - Έχει γίνει κάποιας μορφής προεργασία στην ομάδα για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεν γίνουν οι ανανεώσεις;
    - Είναι αλήθεια ότι ο μόνος παίκτης που παίζει να γυρίσει στην ομάδα από τους περσινούς αποστάτες είναι ο Μπατίστ σαν 3ος ψηλός μόνο για μερικά 5λεπτα στην Ευρωλίγκα;
    - Τέλος, υπάρχει καμία ένδειξη για το μπάτζετ που θα είναι διαθέσιμο για την επόμενη σεζόν; Θα υπάρξει κάποια έστω μικρή αύξηση ή θα πάμε σε ίδια επίπεδα; Για μικρότερο δεν το συζητώ καν αν θες να λες ότι θα διεκδικήσεις την Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετος αποδειχτηκε οτι και με μικροτερο μπατζετ αν εχεις καλη στελεχωση θα εισαι ανταγωνιστικος. Βλεπεις αν μειωθει λιγο το συμβολαιο του Ουκιτς και λιγο αυτο του Σοφο τοτε βρισκεις και αλλα καλα λαβρακια. Παντως ο πρεδρος εχει πει πως υπαρχει διαθεση να ανεβει το μπατζετ (εκει που θα χρειαστει) και πιστευω ετσι θα πραξει μετα και τη φετινη ληστεια εις βαρος μας.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  16. Madness για τον Φώτση συζητιόταν τριετές συμβόλαιο 2 εκ. συνολικά. Για τον Γκιστ, Λάσμε και Μασιούλις, προβλέπω να τους προσφέρονται από ρωσικές και τούρκικες ομάδες, 1.5, 2 και 1 εκ. αντίστοιχα. Με αυτήν την υπόθεση εργασίας θεωρώ ότι δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο εγώ πιστεύω ότι ομάδες επιπέδου Παναθηναϊκού έχουν πάντα τον πρώτο λόγο στις ανανεώσεις των παικτών τους. Αν τους πιάσεις έγκαιρα, ωραία και όμορφα και τους κάνεις λογικές και καλές προτάσεις βάση της εικόνας και της προσφοράς τους, θα μείνουν άσχετα με το αν θα έχουν καλύτερες προτάσεις στα χέρια τους. Η μόνη απειλή για μένα θα είναι αν δείξουν ουσιαστικό ενδιαφέρον ομάδες σαν την ΤΣΣΚΑ που και ανάλογο status έχουν και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα χρήματα.
      Πάντως μιας και πιάσαμε ποσά, θεωρώ λίγο υπερβολή τα 2εκ. για Λάσμε, ειδικά την στιγμή που ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας αμείβεται με 2,3. Ανέβασε τις μετοχές του ο Λάσμε αλλά λογικά μέχρι 1, 1 και κάτι θα πάει δεν νομίζω περισσότερο. Δική μου εκτίμηση είναι ότι με ένα ποσό από 800 χιλιάρικα μέχρι 1εκ και καλή διάθεση και από τις 2 μεριές οι παίκτες θα μείνουν. Τέσπα, θα δούμε..

      Διαγραφή
  17. Φιλε madness τα ειπες ολα, κ εγω τις ιδιες αποριες εχω για τον παο, θεωρω οτι ειναι εντελως χαζο να μην ξεκινησεις με ανανεωσεις παιχτων κ μετα να δεις τις μετεγραφες, γιατι ο μασιουλις λασμε με ποσα αναμεσα σε 400-600κ πιστευω θα μεινουνε, ο μασιουλις εχει κανει επανειλημμενως δηλωσεις περι του ποσο του αρεσει εδω κ καμια σχεση με μιλανο κτλ. Και ο λασμε πιστευω θα ειναι θετικος. 2 παιχτες που ειναι must να μεινουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/xains_an_meinoyme_mazi_mporoume_na_grapsoyme_istoria.2268992.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σουπερ ντουπερ αρθρο, Τζιμ χαιρε!
    -Με Εραζεμ Λορμπεκ που μενει ελευθερος φετος ξερεις τι γινεται; Μετρια χρονια φετος αλλα παραμενει τοπ ονομα.
    -Εγω πιστευω πως ο Τζιμ απο τη στιγμη που εγραψε για παικτη των αιωνιων, αν δεν το εκανε για να μας βαλει ενδοιασμους για ποιας ομαδας ειναι ο παικτης τοτε θελει να πει ξεκαθαρα πως ειναι ο ΠΑΟ. Ποιος παικτης ομως; Λασμε Γκιστ Μασιουλις και φυσικα ο καλυτερος παικτης της Ευρωπης (ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) μενουν ελευθεροι. Ελπιζω να μην εχουν βαλει στο μυαλο τους τον ΔΔ γιατι παιζει απ'οσο ξερω και το ενδεχομενο του Ζελικο για τους Ρωσους. Αν δεν ειναι ο ΔΔ που δεν νομιζω τωρα που εκανε και παιδι να ξενιτευτει (βασικα δεν δινω καμια πιθανοτητα) τοτε πιστευω πως θα ειναι ο Γκιστ που μαζι με Κριαπα θα φτιαξει τρελη 5αδα ψηλων (Καουν, Κριστιτς, Κρστιτς, Βοροντσεβιτς και βεβαια Κριαπα).
    -Αλλο ενα: Η Ουνιξ παλι εκτος Ευρωλιγκας. Καιμακογλου και Βουγιουκας θα μεινουν ; Ειναι τρελοι;
    Με τον παιχταρα της Σαλον, τον Σχιλμπ και τον Αραντορι τι γινεται, ξερεις τιποτα;
    -Κατι τελευταιο και λιγο ασχετο. Μια που ειπες για κορμο των Πιστονιων, εμεις (Σακραμεντο) εχουμε επισης μια φοβερη φουρνια που με δουλεια (και μυαλο κυριε Καζινς) μπορει να φτασει ψηλα αν δεν φυγει και ο Ταιρικ Εβανς τωρα που θα μεινει ελευθερος. Περιμενω την αποψη σου και συγγνωμη αν κουρασα αλλα δεν μπορω να βρω καπου αλλου την αξιοπιστια σου.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βουγιουκας ειδικα ειναι ενας παιχτης με λιγες δυνατοτητες π ουσιαστικα εξασφαλισε συμβολαιο , απο το γεγονος οτι επαιζε παο. ο καιμακογλου μεγαλος παιχτης και μεγαλη καρδια, αλλα και οι 2 ειχαν συμβολαια της πλακας μεχρι τωρα , ειναι ευκαιρια να βγαλουν χρηματα , δν νομιζω να τους νοιαζει που θα παιζουν

      Διαγραφή
  20. Εχθές στο Πανιώνιος – Άρης
    στα τελευταία 2 λεπτά
    η εξέδρα έλιωνε και σίδερα!
    Ω τι κόσμος μπαμπά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα να δω τέτοια κόλαση στην εξέδρα από τα παιχνίδια στην Νίκαια όταν έπαιζε ακόμα ο Γιαννάκης στον Ιωνικό μαζί με τους Γουργιώτη, Νυδριώτη, Αλεξανδρίδη, Πετρίδη, Σαρανταένα, Καλαφατάκη κτλ.

      Διαγραφή
  21. Εγώ έχω μέρικά σιγουράκια, Παππάς, Βλάντο και Φώτσης στον ΠΑΟ και είναι οριστικό, με τριετή συμβόλαία. Επειδή απλά λένε ότι θα φύγει η οικογένεια,δεν ισχυεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως σε μερικά χρόνια να πάνε στον Παο για μια αρπαχτή στα γεράματα όπως ο Μίσσας και ο μπέμπης!

      Διαγραφή
    2. κόντος ψαλμός αλληλουια

      Διαγραφή
  22. Για το σχολιο του τζιμ σχετικα με τον παικτη που αρεσει στην τσσκα η λογικη πηγαινει σε καποιο παικτη του παο αλλα ισως οι μονοι παικτες που ταιριαζουν στις αναγκες ειναι γκαρντ. Δηλαδη ειναι πληρης στους φοργουορντ/σεντερ. Ο Παο δεν εχει διαθεσιμο γκαρντ αλλα μπορει να χτυπησει ομως καποιο απο τους ελευθερους παικτες του αλλα οι αναγκες της εκει περιοριζονται σε συμπληρωματικους παικτες αρα προσωπικα ο νους μου παει πρωτα στον Λο και κατα δευτερο λογο σε Σλουκα. Απο την αλλη σπανιως ψωνιζουν και πληρωνουν με λογικη. Αποψη μου ειναι οτι θα διωξουν τεοδοσιτς και θα επιδιωξουν να παρουν σπανουλη πακετο με καποιον αλλο οσο παραλογο και αν ακουγεται.
    Τελος πιστευω οτι με 1 εκατομμυριο συνολικη αυξηση (δηλ περιπου 300 χιλ στον καθενα και πολλα λεω) κραταει και τους 3 ο Γιαννακοπουλος (Λασμε-Γκιστ-Μασιουλις) φερνει Φωτση, Παππα, Γιανκοβιτς και απο κει και περα αν μπορεσει να γλιτωσει το συμβολαιο του Ουκιτς και να τα σκασει στον Νικ μαζι με κατι παραπανω για να τον φερςι πισω και συμπληρωνει με ενα δυαρακι καλο σκορερ με δευτερευοντα ρολο (γιατι οχι τον καρι). Και εχεις ομαδα πληρη με ετοιμους παικτες με αυξηση του μπασκετ περιπου 3 εκατ σε σχεση με περσι. Φυσικα δεν ξερω αν αυτο το ποσο ειναι εφικτο η οχι αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγω θα θεσω μερικα ερωτηματα γιατι αυτα που διαβαζω παραπανω ειναι παραλογα....
    οκ συμφωνα με τα παραπανω θα φυγουν απο τον παναθηναικο ο γκιστ,ο μασιουλις και ο λασμε γιατι θα βρουν προτασεις πανω απο εκατ στο εξωτερικο...... προσωπικα αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι ο λασμε θα φυγει και θα αντικατασταθει απο τον ντορσευ αλλωστε δεν ηταν τυχαια η παρουσια του σε τελικο των εφηβων του παναθηναικου με τον φιλαθλητικο, ο γκιστ θα μεινει και ο μασιουλις μαλλον θα φυγει......

    ενα ερωτημα μονο αφου θα βρουν πανω απο 1 εκατ οι συγκεκριμενοι παικτες τοτε ο χαινς που αμειβεται με 400χιλ ποσα λεφτα θα βρει φετος που δυο χρονιες ειναι ο καλυτερος ψηλος της ευρωπης? το ιδιο και ο λο που εχει κανει απιστευτα παιχνιδια φετος? ο σπανουλης που ουσιαστικα ειναι εγγυηση για την επιτυχια και εχει και μια ταση για το χρημα ποσα λεφτα θα του δωσει η τσσκα που δεινει για τον κριστιτς 3, για τον σπανουλη μπορει σιγουρα παραπανω..... ο παπανικολαου ποτε θα παει nba στα 30 του αλλωστε ακουγεται οτι θα γινει ανταλλαγη φετος το καλοκαιρι σε ομαδα που θα τον θελει αμεσα..........
    στην τελικη ουτε ο λασμε ουτε ο γκιστ ουτε ο μασιουλις ειναι αναντικαταστατοι αντιθετως με τους παικτες του ολυμπιακου που ληγουν τα συμβολαια τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπον εχουμε και λεμε.. ντορσει βρεθηκε για τα ματσ των μικρων οχι του παο αλλα του φιλαθλητικου.. για τα αδερφια ... το κασε του θα ιεναι τρελο αφου φετος παρουσιασε και επιθεση και μαλλον εχει κλεισει καπου.
      Τελος πιο δυσκολο μ κανει να μεινει ο γκιστ παρα ο μασιουλις, ο πρωτος εχιε κανει τρελες εμφανισεις ο δευτερος ειναι σταθερα του 6,5. δυσκολο να βρει πολυ καλητερο συμβολαιο κ απο την στιγμη π εχει βρει τον ρολο του δυσκολα να φυγει ο λιθουανος. Υποθεσεις ολα αυτα και περιμενουμε για καλοκαιρι

      Διαγραφή
    2. H αλήθεια είναι ότι ο Πεδουλάκης με τους Γκιστ, Λασμέ και Μασιούλις μπόρεσε να παίξει το στιλ που ήθελε. Ο Γκιστ με την ευκολία του να μαρκάρει στην περιφέρεια και τον αθλητισμό του, ο Λάσμε, δεν χρειάζονται λόγια, και ο Μασιούλις που όντως είναι πάντα του 6,5, αλλά κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και έχει και ποστ παιχνίδι. Αν φύγουν αυτοί ή κάποιοι από αυτούς ή θα πρέπει να τροποποιηθεί το παιχνίδι της ομάδας ή να βρεθούν άνθρωποι που θα κάνουν παρόμοια πράγματα, πράγμα δύσκολο. Από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν είναι όλες οι ρωσικές ομάδες και όλες οι τουρκικές που έχουν λεφτά και αυτές που έχουν δεν μπορούν να μαζέψουν όλους τους καλούς παίκτες στην Ευρώπη. Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω σίγουρα αν θα πάει ο Σπανούλης στην Τσσκα, αλλά ο Λο έχει κλείσει ήδη. Γίνεται προσπάθεια να πάνε και οι δυο πακέτο καθώς έχουν ήδη την χημεία από τον Ολυμπιακό και συνεργάζονται καλά σαν διδυμο.

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    4. @chris nas
      http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8336&subid=2&pubid=129372884
      http://www.woop.gr/content/108975/eide-panathenaiko-o-tzoi-ntorsei
      σε ενα ματς που ηταν παρων και το μισο επιτελειο του παναθηναικου και φυσικα ο μανος παπαδοπουλος και ο μανατζερ του παικτη...... το οτι γραφτηκε οτι πηγε για τα αδελφια αντετοκουμπο τα οποια δεν νομιζω καν να γνωριζει επειδη εχουν τον ιδιο μανατζερ εμενα δεν μου φαινεται λογικο........ επισης το κασε του ντορσευ δεν ειναι υψηλο και αυτο φαινεται παρ
      οτι το καλοκαιρι μετα την καλυτερη στιγμη της καριερας του ανανεωσε με τον ολυμπιακο με γυρω νομιζω στις 500χιλ και οταν εμεινε ελευθερος πηγε σε μια απο τις τελευταιες ομαδες της τουρκιας οποτε λογικο ειναι να ανεβασει την επιθετικη του συνεισφορα αφου δεν επαιζε σε ανταγωνιστικο επιπεδο..... νομιζω ο ντορσευ υπογραφει ανετα με τα λεφτα που παιρνει αυτην την στιγμη ο λασμε..... βασικα νομιζω υπεγραψε τοτε και ηρθε αφου ελλαδα ενω μεσολαβουσε κρισιμο ματς με την εφες σε 3 ημερες που μπορει να εβαζε την ομαδα του στα playoffs και 15 μερες αργοτερα απερριψε την προταση της μπαρτσελονα......

      Διαγραφή
    5. Ο ΝΤΟΡΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ???ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ...

      Διαγραφή
    6. ΚΩΣΤΑ Β. Ο ΛΟ Η ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΘΑ ΨΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΝΒΑ...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    7. thanks φιλος για το παραθεμα και τον κοπο σου, αλλα και ο ιδιος εκανε δηλωσεις οτι ηρθε να δει τα αδερφια. μακαρι να εχει κλεισει και να ερθει στον παο. φετος εδειξε οτι εχει δυνατοτητες και στην επιθεση και βεβαια μετα με λασμε θα εχουμε αλλες διαπραγματευτικες ικανοτητες.

      Διαγραφή
    8. που τα βρισκεται και τα γραφετε;; εκλεισε λεει ο Λο.Οτι του φανει του Λολοστεφανη.Παναθηναικος ειμαι.

      Διαγραφή
  24. 1. Αποτώ από που πηγάζει η απαισιοδοξία των φίλων του ΠΑΟ ότι θα βρεθούν ομάδες να δώσουν εκατμομμύρια για Ματσιούλις και Γκιστ. Ειδικά ο 2ος έκανε μετριότατη σεζόν. Για παράδειγμα στο τοπ16 του στον Παο, εκτός του ότι έγραφε μέτρια νούμερα, παρουσίαζε και τις γνωστές μεταπτώσεις του, που τον συνοδεύουν σε όλη την καριέρα του. Το ότι έπαιξε 3 καλούς αγώνες με Μπαρτσελόνα (προτού βουλιάξει στυς δυο επόμενους) μπορεί να ενθουσίασε τους φίλους του ΠΑΟ, αλλά δε φαντάζομαι ότι είναι αρκετό για να λάβει εκατομμύρια.
    Ο δε Ματσιούλις έδειξε ότι είναι πολύ καλός ρολίστας για ομάδα playoff (στα οποία ήταν μετριότατος). Γενικά, δεν νομίζω ότι είναι παίκτης υπέρβασης.
    Πάντως και τους δυο να χάσει ο παο, θα τους αντικαταστήσει σε μια μέρα.
    2. Εκεί που πρέπει πράγματι να ανυσηχούν οι φίλοι του ΠΑΟ είναι στην περίπτωση Λάσμε. Πρώτον γιατί όντως θα έχει μεγάλες προσφορές (ένα πόσο που γράφτηκε για 2 εκατ. μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό) και δεύτερον γιατί αν φύγει θα είναι πράγματι αναντικατάστατος (ή θα χρειαστεί να ματώσει για να βρει αντικαταστάτη).
    3. Οι Αγγελόπουλοι μαςέδειξαν πέρσι ότι πλέον ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κρατήσουν αυτούς που πρέπει στην ομάδα. Φυσικά, όποιος παίκτης από τους τρεις και να αποχωρήσει θα είναι τεράστια απώλεια. Αλλά με εξαίρεση ίσως του Σπανούλη, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα την αντέξει. Όπως άντεξε την απώλεια Μάντζαρη (δεν τον αντικατέστησε ποτέ).
    4. Από την άλλη, αν καταφέρουν να κρατήσουν και τους τρεις (ζήτημα Παπ δεν μπορεί να υπάρξει), τότε βρίσκοντι σε τρελά πλεονεκτική θέση. Ελευθερώνουν Πάουελ και Γκέτσε (Πέρκινς έχει φύγει ήδη) και έχουν 2 θέσεις ξένων. Αν δώσουν την ευκαιρία στον κόουτς να φέρει ένα 5άρι οικονομική υπέρβασης (όπως ο Χέντριξ) η ομάδα θα έχει απίστευτο ρόστερ συν μια κενή θέση ξένουν για τυχούσα αναποδιά. Σε τέτοια περίπτωση προβλέπω για αρχή τη θέση νο1 στην αξιολόγηση του recruitment από το hoopfellas, και για φινάλε... καταλαβαίνετε!
    5. Αλλά ακόμα και κανέναν να μην μπορέσουν να κρατήσουν... δυο σερί Ευρωπαικά μας πρόσφεραν. Αυτοί που τους είχαμε για καταδικασμένους. Που θεωρήσαμε ότι ήρθαν στην ομάδα για να ρίξουν την αυλαία. Και τα σάρωσαν όλα. Κέρδισαν πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ και τρέλαναν κόσμο. Ειδικά για αυτόν τον γίγαντα τον Χάινς, όπου και να πάει, για μας δεν θα αλλάξει το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεις γραφ ω οτι ο ματσιουλις ουσιαστικα ειναι ενας σταθερος παιχτης του 6,5 που μπορει να κανει πολλες δουλειες και σπανια πιανει το 9. για μενα δυσκολο να βρει πολυ καλο συμβολαιο. ο γκιστ ομως παντα εβρισκε ικανοποιητικα συμβολαια και μαλιστα μετα απο πολυ μετριες χρονιες. φετος εχει δειξει αλλο προσωπο σε αμυνα και επιθεση και σιγουρα μπορει να βρει αρκετα καλο συμβολαιο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με όσα γράφεις για Ματσιούλις. Δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο σταθερός. Κάνει πράγματι πολλές δουλειές, δεν είναι σχεδόν ποτέ αρνητικός, βοηθάει στη συνολική λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο είναι το είδος παικτών εκείνων που σπανίως πληρώνεται ακριβά στην Ευρώπη. Κι αυτό για στην επίθεση δεν μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του, ενώ στην άμυνα είναι περισσότερο από αξιοπρεπής αλλά σε καμία περίπτωση killer.

      Για Γκιστ από την άλλη διαφωνώ. Δεν νομίζω ότι έχει δείξει και πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν έχω εντυποωσιαστεί.
      Κι αν εξαιρέσουμε τη χρονιά στην Τουρκία (όπου ερχόταν από καλές εμφανίσεις με την Παρτιζάν), δεν νομίζω ότι έχει καλοπληρωθεί ποτέ.
      Και δεν νομίζω ότι θα καλοπληρωθεί ούτε φέτος, με 8 pir μέσο όρο, και με αποτυχημένο πέρασμα από Μάλαγα.
      Άσε που δίνω πιθανότητες -εφόσον κλείσει ο Φώτσης- να μην τον θέλει ούτε ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα σε όλη την μπασκετοπαρέα.
    Ωραία και ιντριγκαδόρικα τα μεταγραφικά αλλά θα μας απασχολήσουν μετά το τέλος των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη. Υπάρχουν δεκάδες παράμετροι και άλλοι τόσοι γρίφοι που θα δημιουργήσουν καραμπόλες στη στελέχωση των ομάδων της Euroleague. Συμφωνώ με το Jim ότι στον ΠΑΟ πέραν της πιθανής τιμητικής επιστροφής του Μπατίστ δεν βλέπω κάποιον άλλο να επιστρέφει από τις περσινές αποχωρήσεις (Καϊμακόγλου, Βουγούκας, Καλάθης). Και βέβαια η επιστροφή του Ζοτς κινείται στη σφαίρα της φαντασίας. Τέλος, αυτό το στόρι της αδύνατης μεταγραφής του Γιάνκοβιτς στον ΠΑΟ του Αλβέρτη ο οποίος κ.λ.π. είναι το λιγότερο γραφικό. Κάποιοι αδίστακτοι τύποι προσπαθούν να πειράξουν το μυαλό του μικρού ανασύροντας γεγονότα του παρελθόντος και πλέκοντας ιστορίες με τη φαντασία τους. Είναι εξοργιστικό να επιχειρούν κάποιοι να επηρεάσουν το ψυχισμό ενός παιδιού που πέρασε μια μεγάλη και χρόνια οικογενειακή περιπέτεια. Δεν με ενδιαφέρει πού θα καταλήξει. Αυτό είναι δευτερεύον. Το βασικό είναι να μπορεί ο κάθε νεαρός αθλητής να αποφασίζει ελεύθερα για το μέλλον του χωρίς παρατρεχάμενους και καλοθελητές.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περί Ζοτς.
    Πρόβλεψη : Όποια ομάδα από τις Ρεάλ και Μπάρτσα, ειδικά αν είναι οι μαρδιλένοι, χάσει την ACB, του χρόνου θα έχει προπονητή τον Ομπράντοβιτς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περι Ζοτς
      Πρόβλεψη: Θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού...
      Καταλάβετε ότι στην Ευρώπη για Ζοτς δεν υπάρχει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό...Αλλιώς μόνο NBA..Αλλά τελικά θα δείτε ότι θα είναι εδώ...στην ομάδα του...

      Διαγραφή
    2. ΟΚ. Κυριακή κοντή γιορτή. Βάλε και ένα nick name, όμως, για να τα ξαναπούμε το καλοκαίρι και να δούμε τελικά πού θα είναι ο Ζοτς.

      77

      Διαγραφή
    3. 77 ουτε εγω πιστευω οτι θα ρθει ο Ζοτς.Απλα βγηκε η φημη επειδη ο ΔΓ θα ειναι χορηγος σε καποιο συνεδριο προπονητικης του Ομπραντοβιτς.Δεν ειμαι το παιδι που εγραψε πιο πανω οτι θα ρθει.

      Διαγραφή
  27. Οι Λασμε,Γκιστ,και Μασιουλις εκαναν μια καλη μεν-ασταθη δε χρονια,και μπορουν ν αποτελεσουν μια βαση..Ας περιμενουμε ομως να δουμε και τους τελικους,να δουμε απο τι μεταλλο ειναι φτιαγμενοι,γιατι εδω μεσα τους εχουμε θεοποιησει και αν διαβαζουν θα το πιστεψουν οτι ειναι παικταραδες και θα ζητανε τον ουρανο με τα αστρα.Ας σηκωσουν πρωτα καποιο πρωταθλημα και μετα ας ζητησουν τα εκατομυρια που ακουγονται.Ακομη και ο Λασμε,για να ειναι χρησιμος σε διαρκεια,θελει διπλα του εναν σεντερ να ειναι ψηλος και καλος επιθετικος [Μπουρουσης πχ η Βουγιουκας η Μαυροκεφαλιδης] γιατι αλλιως τα 16-18 λεπτα που παιζει δεν μπορει να καθορισει παιχνιδι.Το ιδιο και ο Γκιστ που λογω ασταθειας θελει διπλα του εναν σταθερο παικτη [Καιμακογλου] να μοιραζεται τον χρονο.Οσο για τον Ματσιουλις,ηρθε η ωρα να δουμε αν μπορει να κανει ενα βημα παραπανω,στους τελικους.Απο εκει και περα,ρολιστες και μπρατσαραδες και αθλητικα παιδια εχει η ομαδα,απο εδω και περα θελει ταλεντο, ποιοτητα,δημιουργια και να ψηλωσει λιγο[Παργκο,Μπογκτανοβιτς,Σμιθ,Μπιελιτσα,Φαρμαρ,Πρελτζιτς,Πλανινιτς,Μιτσοφ,Ματσβαν,Μακ καλεμπ,Μπραουν ].Για οσους εχουν αντιρηση για παικτες σαν τον Μπραουν πχ,θα τους απαντησω,οτι στην επιθεση,αν κατσουμε να περιμενουμε οτι θα αποκτησουμε τετοιους αυτοματισμους που θα σκοραρουμε βαση αυτων,πλανωνται πλανην οικτραν.Ποσο να βελτιωθει,τακτικα,το φετινο τουρλουμπουκι,απο τη στιγμη μαλιστα που Ο Μητσος του χρονου θα ειναι και μεγαλυτερος?Ο Μπατιστ ας το αφησει καλυτερα,ο Ζησης ας παει στον Ολυμπιακο σαν αντι-σπανουλης και οι Γιανκοβιτς-Παππας-Μποχωριδης δεν πρεπει να χαθουν με τιποτα.Ειδικα στους ψηλους καλο ειναι να ερθουν Ελληνες που υπαρχουν 5 διαθεσιμοι πρωτης γραμμης,ενω το ιδανικο,αλλα πολυ δυσκολο θα ηταν να γυριζε ο Καλαθης.Ισως να εχει ενδιαφερον και ο Καρολ,που ηταν χαλια στο φαιναλ 4 αλλα και ο Λασο,τον εχει καταστρεψει,εδω δεν μπορει να αξιοποιησει τον Ρουντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο συγνώμη που στο λέω αλλά έχεις πλήρη άγνοια της αγοράς..

      manu chao

      Διαγραφή
    2. τα ονοματα που αναφερεις ο παο δεν μπορει ουτε στον υπνο του να τα χτυπησει...του χρονου ολοι θα εχουν συμβολαιο σχεδον ενα εκατομμυριο+ ενω καποιοι θα πανε nba(μπογκντανοβιτς, μπραουν)...καλως η κακως οσφπ και παο δεν εχουν πλεον τοσο μεγαλες οικονομικες δυνατοτητες και θα πρεπει να κινηθουν αλλιως
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα Jim και φίλοι του μπλογκ.Θέλω να ξεκινήσω με κάτι λίγο διαφορετικο απο τα συνηθισμένα.Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στο φίλο 77.Αγαπητέ ομοιδεάτη παναθηναικέ με to ...fail nickname (μην ξεχνιόμαστε το έχουμε ξαναπεί άλλωστε χαχ ), θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για το ήθος σου και τον τρόπο που γράφεις και εκφράζεσαι.
    Δε αναφέρομαι τόσο σε αυτά που λες αλλά στη δομή του λόγου και της σκέψης σου καθώς και στον τρόπο που περνάνε αυτά στον αναγνώστη.Ότι και να γράφεις φίλε,είναι όαση δομής, σύνταξης και ορθού νοήματος.Υπέροχο απο άποψης σειράς, συνέχειας,αψεγάδιαστο στα πάντα.Ό,τι πιο εύπεπτο και ευκολοδιάβαστο (ανεξαρτήτως του τι λέει μέσα) έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.Πραγματικά και -να με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι φίλοι για τη σπέκουλα-, τα γραπτά σου είναι διαμάντι.Ακόμα περισσότερο δε, που τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, μας βγαίνουν τα μάτια και καίγονται οι εγκέφαλοι μας από τυχάρπαστους, "επαγελματίες", αλεξιπτωτιστές του χώρου.Που ψάχνουμε με το τουφέκι για να διαβάσουμε κάτι όμορφο και σωστό μέσα σε όλη τη σαβούρα της υπερπληροφόρησης.
    Ευτυχώς που έχουμε τον Jim αλλά και τους φίλους που ακολουθούν σε αυτήν την παρέα, με λαμπρά παραδείγματα σαν το δικό σου και χορταίνουμε διάβασμα χωρίς να καίγονται τα μυαλά μας τόσο απο πλευράς χρήσης του λόγου όσο και απο πλευράς νοημάτων.
    Ξανά εύγε μεγάλε 77.Τα περισσότερα παιδιά γράφουν ωραία εδώ μέσα.Εσύ όμως,είσαι σε άλλο επίπεδο.Ελπίζω να μη σε κάνω να νιώσεις άβολα,απλώς δε μπορούσα να μην κάνω αυτήν την τοποθέτηση και παραδοχή.Έχω την υποχρέωση μέσα μου,να δίνω τα εύσημα σε ότι αξίζει και αγγίζει το αριστείο.
    Επίτρεψέ μου να σε ρωτήσω, αν θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας την ηλικία σου και το επίπεδό μόρφωσής σου.Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία δηλαδή,καθαρά φιλολογικά.
    Οπώς και να έχει αδερφέ μου, να είσαι καλά και συνέχισε έτσι..
    Πάμε στα "δικά μας" τώρα
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι στα σενάρια που ακούγονται φυσικά, ειδικά εφόσον μιλάνε οι ειδικοί και οι γνώστες.Θέλω να πω μόνο και επειδή το παρατήρησα και σε πράσινα σάιτ, πως είναι απολύτως άστοχο αυτές τις μέρες να δίνουμε τόση βάση στα μεαγραφικά.Ας περιμένουμε δεκαπέντε μέρες ακόμα και μετά έχουμε 4 μήνες να χορτάσουμε μεταγραφολογία , αναλύσεις, σενάρια, συμβόλαια και τα ρέστα(στην κυριολεξία δηλαδή ρεστα)
    Παρατηρώ και εδώ μέσα αλλά και ειδικά στα σάιτ της ομάδας μου το ίδιο ξαναπαιγμένο στόρι, της απαξίωσης των παικτών που είναι τώρα στο ρόστερ και της σύγκρισης με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.Και αν εδώ είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τι, πως, και πότε πρέπει να βγάλουμε ένταση στην κριτική μας και στη θέση μας για τα υπάρχοντα ρόστερ, αυτό σίγουρα δε γίνεται εκεί που συναθροίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.
    Δε μιλάω μόνο για τους παναθηναικούς αλλά και για τους ολυμπιακούς.Ξέρω είμαστε ανυπόμονος λαός, το κους κους και τα σενάρια είναι στο dna μας, αλλά λίγη υπομονή ρε γαμώτο.Ειδικά στο δικό μας λαό ο οποίος με "καιει" κιόλας στην προκειμένη περίπτωση.Αν όλη τη χρονιά είχαμε λόγο να "κράζουμε" με την ενδόμυχη ελπίδα πως οι ευχες ή ... οι κατάρες θα εισακουστούν και ο τάδε παίκτης θα αρχίσει να μοιράζει μπάλα ή ο δείνα θα απομακρυνθεί για να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του, τώρα αυτό είναι παντελώς άκυρο και άτοπο
    .Με το ρόστερ οριστικά κλεισμένο , μόνο κακό κάνουν οι κορώνες και οι φωνές απόγνωσης, αγωνίας ή απαξίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω σε ολα οσα αφορουν τον 77,τα ειπες ολα.Υποθετω οτι ειναι το ετος γεννησης του το 77.

      Διαγραφή
    2. @Ηuman Highlight Meat (λόγω Ντομινίκ υποθέσω).
      Δεν ξέρω αν αρκεί αλλά ευχαριστώ πολύ για τα κολακευτικά σου σχόλια. Έχω μείνει έκπληκτος. Ευχαριστώ και το φίλο ανώνυμο 4:19.
      Όσον αφορά τις απορίες σου είμαι όντως γεννημένος το '77 και έχω τελειώσει ελληνικό Α.Ε.Ι.


      77


      Διαγραφή
    3. Φίλε 77, το Ηuman Highlight Meat όπως έχω ξαναπεί, είναι λόγω Ντομινίκ με μία δόση αυτοσαρκασμού, εξ ου και το meat (κρέας) στο τέλος στη θέση του film.Ίσως όχι τόσο πετυχημένο, αλλα απολύτως... ρεαλιστικό.
      Όσο για το ευχαριστώ που λες και το αν αρκεί, μάλλον δεν αρκεί.Λυπάμαι αλλά μας έχεις μάθει έτσι και συ και κάποιοι άλλοι, που το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι να συνεχίσεις να γράφεις έτσι, μπασκετικά,παναθηναικά και όμορφα, να γουστάρουμε επίπεδο, ποιοτική κουβέντα και εποικοδομητικό διάλογο.Αυτό, ναι αρκεί ;) .

      Διαγραφή
    4. ΟΚ, φίλε Ηuman Highlight Meat. Το μήνυμα ελήφθη. Μόνο να είμαστε καλά.

      77

      Διαγραφή
  29. ....Αδέρφια καταλάβετέ το.Αυτοί είμαστε τώρα, αυτόν τον χ Ούκιτς έχουμε και αυτόν τον ψ Γκουίν πήραμε, με αυτούς θα πορευτούμε και όπου μας βγεί.Ράμματα για τη γούνα όλων έχουμε πολλά.Ακόμα και για αυτήν του μέγιστου Διαμαντίδη.Δεν έχει κανένα νόημα όμως πλέον σε αυτό το κομμάτι της χρονιάς που βρισκόμαστε.
    Φοβάμαι απο το κλίμα που καλλεργείται, πως εντέλει θα έχουμε πάλι γιούχες στην πρώτη λάθος ασίστ του Ρόκο, ή τα πρώτα βήματα του χοντρού.
    Φοβάμαι επίσης πως σε περίπτωση πιθανής αποτυχίας θα γυρίσει το σύμπαν ανάποδα απ όλους όσοι διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους για τις κακές επιλογές της περιόδου και το κράξιμο θα πέσεει σύννεφο.Επίσης δε θέλουν πολύ κάποιοι να αρχίσουν να κατηγορούν τη διοίκηση και να προβάλλουν εμετικά την αντίθεσή τους.
    Προφανώς και δε είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε κάποιου είδους ραγιαδισμό, αλλά απο την άλλη πρέπει πάση θυσία να προστατέυσουμε την "ευαίσθητη" ψυχοσύνθεση του ΔΓ, γιατί μας έχει αποδείξει πως δεν το έχει σε πολύ να τα βροντήξει όλα ένα πρωί και μετά να ψάχνουμε για μπασκετικούς... Αλαφούζους
    Τουλάχιστον ας περιμένουμε λίγο ακόμα.
    Υπομονή, δύναμη και στήριξη στην ομάδα παιδιά για να πετύχουμε τον ένα και μοναδικό στόχο.Αφοσίωση ψυχή τε και σώματι, ομάδα και κόσμος, σύμπνοια και ηρεμία για να πάρουμε το πρωτάθλημα.
    Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο απο μόνο του , ας μην το κάνουμε ακόμα δυσκολότερο εμείς οι ίδιοι βάζοντας ...αυτοκαλάθι.

    Καλό μεσημέρι.

    Ηuman Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράματα για τη γούνα του Διαμαντίδη; Τί γράφεις φίλε μου;!;!;

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. αστο Δημητρη μας εχουν καραφλιασει ορισμενοι.Τι αλλο θα του προσαψουν του ΔΔ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα.Οι "ορισμένοι" που λες, στην προκειμένη περίπτωση ο "ορισμένος" δηλαδή η αφεντομουτσουνάρα μου, είναι φανατικός παναθηναικός οπαδός με μπλούζα και αφίσα του Διαμαντίδη στα 33 του.Όπως έγραψα και στο αρχικό μου σχόλιο "Ακόμα και για αυτήν του μέγιστου Διαμαντίδη".
      Δηλαδή έχω να πω για όλους και στο τέλος θα μπορούσα να πω ακόμα και για το Διαμαντίδη.Το ΜΕΓΙΣΤΟ Διαμαντίδη.Τι δεν καταλαβαίνετε ρε παιδιά;Δηλαδή είναι κακό να έχουμε κάποια παράπονα και απο αυτόν;Δηλαδή είναι ψέμματα που από τα παιχνίδια με τη Μπάρτσα και στα μέχρι τώρα play of σουτάρει με 15 % στα τρίποντα;Μην ψάχνετε παντού να βείτε εχθρούς και συνομωσίες,έλεος
      Ούτε αχάριστος ούτε αγνώμων ούτε εμπαθής είναι κάποιος που καθαρά μπασκετικά κρίνει το μεγαλύτερο έλληνα παίκτη.Στην τελική αν δεν έχουμε απαιτήσεις απο τον καλύτερο, απο ποιον θα έχουμε, απο τον Ξανθόπουλο;.

      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα κι απο μένα παιδιά. Θελω να κανω ενα σχολιο για ΠΑΟ και Οσφπ.

    ΠΑΟ: Κατ΄αρχας, πρέπει να ξεκινάμε πάντα από τον προπονητή. Αποκλείσαμε την επιστροφή του ΖΟΤΣ; Οχι, αλλά δε μοιάζει και πολύ πιθανή. Άρα τί κάνουμε; Συνεχίζουμε με Πεδουλάκη, αν κατακτήσει και το πρωτάθλημα, ή πάμε σε λύση άλλου προπονητή; Από εδώ ξεκινάμε πρώτα κατά τη γνώμη μου κι απο αυτην την απόφαση θα κριθεί η τελικη μορφή του ρόστερ. Η θέση του προπονητή στον Παναθηναικό δεν ειναι δεδομένη για το καλοκαίρι, παιδιά. Όλα ειναι ανοιχτά.

    Όσον αφορά παίκτες, έχω ακούσει κι εγώ τις φήμες για μετακόμιση-πακέτο από Ν. Σμύρνη των Παππά και Γιανκοβιτς. Δεν ξέρω αν ισχύουν, αλλά σίγουρα τους θελει ο ΠΑΟ και τους δυο. Επιπλέον, χρειάζεται Φώτση κι εγώ θα προσέθετα και το Ζήση, ο οποιος φέτος έδειξε πολύ καλο πρόσωπο στη Μπιλμπαο. Η ομάδα πρέπει να κρατήσει Διαμαντίδη (θεωρω πως ειναι σιγουρο), Λασμε (εδω θα χρειαστει καλό πακέτο, κοντά στο 1 εκ, και προοπτικη κατακτησης Ευρωλιγκα). Με Γκιστ και Ματσιουλις θεωρώ οτι ειναι στο χέρι του ΠΑΟ και σε λογική τιμή. Ο Μπράμος εχει συμβόλαιο, το ίδιο και ο Σοφοκλης. Έτσι, αν η ομαδα κρατησει τον κορμό της και προσθέσει Ζηση, Παππα, Βλαντο και Φώτση, θα χρειαστεί ένα ακόμη 2αρι (πχ Καρι αν αποδειχθει οκ). Θα γινόμουν λίγο πιο τολμηρός, προτείνοντας αλλαγή του Ούκιτς των 800 χιλιάδων ευρώ + κάτι με Νικ Καλάθη, Πλανινιτς ή κάτι τέτοιο...Φυσικά, σε περίπτωση αποδέσμευσης του Καιμακόγλου, ο ΠΑΟ δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος...Θεωρητικό ομως ειναι αυτο.

    ΟΣΦΠ: Νομιζω οτι οι Προεδροι του ΟΣΦΠ θα επιχειρήσουν να κρατήσουν την ομάδα ως έχει. Βλέπω ενα 3ετές στο Σπανούλη με 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όχι άσχημα...Αν κάνουν και στο Χαινς μια πρόταση κοντά στο 1 εκ ευρώ, ίσως έχουν πάλι ελπίδες να τον κρατήσουν. Βεβαίως, και οι 2 παίκτες θα βρουν καλύτερα συμβόλαια σε Ρωσία και Τουρκία, αλλά απο ένα σημείο και μετά θα μετρήσει και ο τρόπος που θα τους προσεγγίσει ο ΟΣΦΠ και οι συζητήσεις που θα γίνουν. Όλα θα παίξουν το ρόλο τους. Αυτό όμως που πρεπει να ξερουν οι Ολυμπιακοί ειναι ότι, και κατά δηλωση των Προεδρων του ΟΣΦΠ, οι εποχές ειναι διαφορετικές. Αν πράγματι καταθέσουν στους 2 παίκτες προτάσεις ανάλογες με τις παραπάνω, τότε μην περιμένουν άλλες μεγάλες κι ακριβές μεταγραφές. Ο ΟΣΦΠ θα επιλέξει πού θα ρίξει το βάρος: Στην ανανέωση των παικτών του ή σε νέες μεταγραφές. Και νομιζω οτι θα επιλέξει το 1ο με κλειστά μάτια. Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο Κος Μίσκο Ραζνάτοβιτς, που ειναι μανατζερ των 2 αυτών παικτών, έχει διασυνδέσεις από ΝΒΑ μέχρι Πρωτάθλημα Ιορδανίας και κάθε καλοκαίρι παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ευρωπαικού μπασκετικού χάρτη...

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για τη συζήτηση με όλους, είτε είστε φίλοι Παναθηναικοί, είτε Ολυμπιακοί, ειτε κατι αλλο.

    Dejan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dejan, Τζιμάρα και λοιποί φίλοι, γιατί δε θεωρείτε πιθανό ο Λάσμε να ψαχτεί όπως ψάχτηκε μέχρι τέλους και πέρυσι για NBA; Ειδικά όταν ομάδες όπως Σπέρς, Μέμφις κλπ παίζουν ένα πιο Ευρωπαικό μπάσκετ και έχουν και φιλοδοξίες που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε παίκτη; Πέρυσι η Βοστώνη τον έκοψε τελευταία στιγμή...

      Διαγραφή
    2. Aν υπάρξουν ομάδες που θα θέλουν εναν undersized ψηλό, τότε ναι. Σιγουρα είναι πιθανό να ψάξει το ΝΒΑ και ίσως έτσι να εξηγείται η πιθανή συμφωνία ΠΑΟ-Ντορσει, αν πραγματα ισχυει...Ισως δλδ φετος δε θελει πάλι ο ΠΑΟ να περιμένει μέχρι να κόψουν παικτες τον Οκτωβριο απο το ΝΒΑ.

      Προσωπική μου εκτίμηση, ομως, ειναι οτι μια απο τις επιλογές του θα ειναι να κυνηγήσει ενα μεγάλο συμβόλαιο στην Ευρώπη, αφού το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκα για φετος δίνει από μόνο του σημαντικό limit-up στη χρηματιστηριακή του αξία.

      Dejan

      Διαγραφή
    3. Παιδιά, δύσκολα ο Λάσμε στο NBA γιατί η τεχνική του είναι πολύ μέτρια. Θα σκουπίζει πάγκους και θα κουνάει πετσέτες.
      Και τη θέση 4 δεν την έχει.
      Δεν κολάει εύκολα με τους περισσότερους προπονητές, όχι μόνο Αμερική αλλά και Ευρώπη.
      Θα επιλέξει να έχει δευτεροτρίτο ρόλο;
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    4. Και γιατί να μη ψαχτεί και ο ντορσευ για νβα; Που ψάχτηκε και περισυ;
      Κώστας

      Διαγραφή
    5. Παιδιά έχουμε τελικούς και δεν ξέρω με ποιους θα παίξουμε
      Τι μια ο σπαν στην μπαρτσα την άλλη στην τσσκα μετά παίρνει και τον λο μαζί
      Μετά ο γιανκοβιτς και ο παππας είναι ήδη παίχτες του παο μπορεί και ο μποχριδης
      Άσε που θα γυρίσει και ο μπατιστ που θα πείσει τον ζοτς να ερθει και μαζί τον φωτση τον καιμακογλου τον βουγιουκα και τον μπουρουση (χάσαμε τον μαυροκεφαλιδη από αδράνεια και μόνο)τον λασμε τον ντορσει και τον σοφο τον γκιστ και τον πεδουλακη βοηθο του ιτουδη δίπλα στον ζοτς ο γαυρος δεν έχει τύχη… (και μην πω για μασιουλης και ότι ο παπανικολαου είναι ηδη στο νβα και παίζει τελικό αύριο ) ……… έλληνες ρε φίλε .. δε μασάμε πουθενά α ρε προεδραρα! Ο γκαλης γιατί σταμάτησε; ουμφφφ...

      Κώστας

      Διαγραφή
    6. 77 και γω συμφωνώ με τους προλαλήσαντες (όχι τόσο δραματικά αλλά είσαι οκ παιδί . όπως ο τσαγκρουνης ο ζορζ ομαντζεστερ και αλλά πολλά παιδιά εδώ μέσα ) :p
      Κωστας

      Διαγραφή
  31. Jim, πως ερμηνευεις το ανοιγμα του ΠΑΟ στην Κινα??Ποια ειναι τα πιθανα οφέλη? Πως κρινεις αυτη την κινηση..θεωρεις οτι ειναι κινηση ουσιας ή κινηση εντυπωσιασμού, η οποία γινεται καθαρα για επικοινωνιακους λόγους??

    estiakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΡΔΗΛΛΗΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χωρίς παρεγήγση, φίλοι μου Παναθηναικοί, αλλά αναμένεται δύσκολο καλοκαίρι μαζί σας.
    Πέρσι κάθε 3 μέρες κλείνατε παίκτη, τον βάφατε στα πράσινα, τον περιμένατε και τελικά ο παίκτης κατέληγε αλλού.
    Αντί να σας γίνει μάθημα, φέτος έχει γίνει ακόμα πιο αλλοπρόσαλοι και έχετε ξεκινήσει και νωρίτερα.
    Αν συγκεντρώσουμε τα ονόματα όσων θεωρείτε ήδη κλεισμένους, παίζει να βγάλουμε 2 ντουζίνες παίκτες και 2-3 προπονητές.
    Και μιλάμε πάντα για την ομάδα που από προγραμματισμό έχει αποδείξει ότι δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη μαμά, δεν θα το ξανακάνουμε.

      ΥΓ: Οπαδός του Ικάρου Καλλιθέας που η χρονιά τελείωσε για αυτόν και ασχολείται με άλλες ομάδες να υποθέσω;

      Διαγραφή
    2. Εσύ; Οπαδός της πάναθας που νιώθει η χρονιά τελείωσε και ασχολείται με το χτίσιμο της νέας ομάδας;

      Διαγραφή
    3. Η του πανιωνιου που προκειται να τελειωσει οπου να 'ναι

      Διαγραφή
    4. Ποσοι παικτες έχουν συμβολαιο με τον ΟΣΦΠ για τη νέα χρονιά??Πόσοι???Σκουρα τα πραγματα για Σπανουλη-Χαινς...

      Διαγραφή
    5. έχουν συμβόλαιο περισσότεροι από ότι στον ΠΑΟ...

      Διαγραφή
  34. Παιδιά έχει κάποιος κανένα link για live streaming για το roma-cantu?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Jim τι γνωμη εχεις για την κριση στην ελλαδα?αν βρεξει αυριο να βγω εξω?αν φαω μακαρονια θα παχυνω?αν κλασω διπλα στην χρυσα λες να παρεξηγηθει?
    Κ κατι τελευταιο τη γνωμη εχεις για το πως πρεπει να γινεται πιο νοστιμη η φασολαδα?με η χωρις λαδι?
    Σε παρακαλω απαντησε μου το χω αναγκη

    ΥΓ IQ ραδικιου πολλοι εδω μεσα.

    Periergos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν προκειται μονο για πιτσιρικια δικαιολογουνται οι χαζοερωτησεις αλλιως...

      Διαγραφή
  36. Με ένα μπάτζετ περί τα 8 εκατ. ευρώ καθαρά ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι του χρόνου πολύ ενισχυμένος. Εντελώς μπακάλικα, αλλά και ρεαλιστικά, ένα ρόστερ σημερινών παικτών και πιθανότατων στόχων με τις αμοιβές του θα ήταν:
    Διαμαντίδης (1,5 εκατ. ευρώ), Καλάθης (με 1 εκατ. γυρίζει τρέχοντας), Ούκιτς (έχει συμβόλαιο, 800 χιλιάρικα), Γιάνκοβιτς (2-3 κατοστάρικα), Μάρκους Γουίλιαμς (αξίζει το ρίσκο τέτοιο ταλέντο, δεν παίρνει πάνω από 5-6 κατοστάρικα), Μπράμος (ο δεύτερος με συμβόλαιο, 350 χιλιάρικα), Ματσιούλις (αν πάρει 6-7 κατοστάρικα δύσκολα φεύγει), Γκιστ (βελτίωσε τις μετοχές του, αλλά με 700-800 χιλιάρικα πιστεύω μένει), Φώτσης (κλεισμένος, με 7-8 κατοστάρικα επίσης), Σόφο (ο τρίτος με συμβόλαιο, 550.000), Τσαρτσαρής (ως εντελώς συμπληρωματικός πια, μάξιμουμ 200 χιλιάρικα), Λάσμε (ο πιο δύσκολος να ανανεώσει, ίσως φτάσει το εκατομμύριο).
    Αυτή η ομάδα κοστίζει περίπου 8 εκατ. ευρώ καθαρά. Με έναν ακόμη ξένο σέντερ (π.χ. Άντριτς) γίνεται πληρέστατη και πάει σχεδόν 9 εκατ. καθαρά. Το κακό είναι ότι 8-9 εκατ. καθαρά σημαίνουν 14-15 με τις εφορίες κι αυτά τα χρήματα δεν είναι βέβαιο ότι θα τα δώσει ο Δημητράκης. Ίσως αν χάσει τα πλέι οφς και πεισμώσει...

    Α. ΑΛΕΞ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λίγο άσχετο αλλά ο Νικ Καλάθης έκανε άλλη μια ματσάρα. Το είδα το ματς και πραγματικά σε σημεία ήταν απλά εκτός ανταγωνισμού το παιδί. Πρέπει να είναι τελικά η μεγαλύτερη απώλεια του περασμένου καλοκαιριού.
    Μιας και μιλήσαμε και για ΤΣΣΚΑ, Τζιμ πιστεύεις ότι παίζει να πάρουν τον Καλάθη; Κάνει εκπληκτική χρονιά και οι Ρώσοι ψάχνονται στον άσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγο ασχετο επισης με ολα τα παραπανω αλλα η φημη το θελει και θα επιβεβαιωθει σε καποιες μερες οτι η Γαλλικη περιπετεια του Γιαννακη θα παρει τελος... Η παραμονη του Γιαννακη στη Γαλλια για αυτο το χρονο μου εμαθε ποσο πολυ πιο μπροστα ειναι το Ελληνικο μπασκετ σε σχεση με το Γαλλικο σε πολλους τομεις.. Εδω εχουν ολες τις υποδομες τα παντα (ο Παρκερ και ο Ντιο πηγαιναν σε ειδικο κρατικο μπασκετικο σχολεια απο τα 12...)αλλα δεν πετυχαινουν και πολλα και η Εθνικη τους ειναι ο χειροτερος looser oλων των εποχων.. Παικτες-συνδικαλιστες που ουτε καν το σκεφτονται για δευτερη προπονηση την ημερα και αν δουλευψουν λιγο παραπανω βγαινουν και το λενε στα ΜΜΕ για να σπασουν το τσαμπουκα του προπονητη τους...(τους παραεστρωσε στη δουλεια ο Γιαννακης...).
      Δεν τους αρεσει που ο Γιαννακης δεχτηκε τη προταση της Κινας..
      Τελος παντων η Κινα νικησε δεν θα μεινει για πολυ ανεργος ο Γιαννακης...
      Αυτα τα λιγα .
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  38. Να ρωτήσω κάτι τον ανώνυμο που αναφέρθηκε στον Αλβερτη; Εχει σωας τα φρενας;;; Θα τρελαθούμε τελείως; Φταίει ο αλβερτης που ο Μπομπαν χτύπησε το κεφάλι του; Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου απο τους ελληναρες! Τι άλλο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιο εχει το παιδι..Μα δεν θυμασαι που ο Αλβερτης πηρε το κεφαλι του Μπομπαν και το πεταξε στην μπασκετα?? Πρεπει να καταλαβουμε καποτε ολοι μας οτι οι πραξεις μας ειναι αποτέλεσμα προσωπικων μας επιλογων και οι συνεπειες της βαραινουν κυριως εμας..Στην προκειμενη περιπτωση ευθυνη φερει μονο ο Μπομπαν, ο οποίος αλλωστε το παραδεχτηκε πολλακις..

      Διαγραφή
  39. οι κινησεις στον παναθηναικο δεν πρεπει να ναι παρα πολλες....φερνεις καλαθη στη θεση του ουκιτς,φωτση και γιανκοβιτς , κρατας την ομαδα οπως ειναι και εισαι πληρεστατος....ουτε τον κορμο αλλαζεις και αυτοι που ρχονται ξερουν τα κατατοπια.......αν ημουν πεδουλακης θα αλλαζα και το σοφο με ενα ψηλο που παιζει καλα με πλατη(οχι απαραιτητα ακριβο παικτη)....δεν νομιζω με αυτες τις αλλαγες να εκτινασεται το μπατζετ....αληθεια τζιμ τον ντειβις της κιμκι ποιος θα τον τσιμπησει...πολυ καλος αυτος εκει πρεπει να κοιταξουν οι ελληνικες ομαδες....χαιρετισμους....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχει πολύ πλάκα τώρα που τελειώνει η χρονιά και όλοι προσπαθούν να βρουν μια μεταγραφή στις εκατό που λένε, για να στείλουν μετά το link του site στη παρέα τους και να το παίζουν ειδήμονες.

    Jim ερώτηση.

    Βλέπεις το Ναχμπαρ πιθανό για έναν από τους 2 αιώνιους ?

    Μπορεί να ταιριάξει σε δεύτερο ρόλο για 10-12 λεπτά στο ροτείσον μιας εκ των δύο ομάδων ?

    Πρώτο post στο blog σου. Keep up the good work...

    aspirini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η Σερβία μόλις έγινε φαβορί για το Eurobasket

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά,πιστεύεις ότι την ευνοεί έστω και λίγο???
      Εγώ θεωρώ ότι δεν θα χει καμία σχέση χωρίς τον τεόντοσιτς αυτή η ομάδα.Είναι φανερή η έλλειψη δημιουργικότητας και πρωτοβουλιών σε αυτή την ομάδα.Πρόπερσι ήταν μια 12άδα ρόστερ και έπαιζε μόνο η 3άδα τεόντοσιτς-σαβάνοβιτς-κρστιτς...

      Διαγραφή
    2. Κατανοώ τη σπόντα και οι εμφανίσεις του σε συλλογικό επίπεδο ίσως τη δικαιολογούν κιόλας αλλά Ό,ΤΙ καλό έχει καταφέρει η Σερβία τα τελευταία χρόνια το έχει κάνει με το Μίλος να παίζει εκπληκτικά, είτε στο ευρωπαικό του '09, είτε στο παγκόσμιο του '10 (καλύτερη 5άδα και στις 2 διοργανώσεις) χωρίς να είναι κακός το '11.

      Ολυμπιακός είμαι και ξέρω πολύ καλά τα καλά του και τα κακά του από πρώτο χέρι αλλά στην Εθνική είναι άλλο πράγμα το παιδί...

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, κι εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις άκουσα τον τραυματισμό του Τεόντοσιτς. Μήπως, ο τραυματισμός του βοηθήσει και την ΤΣΣΚΑ να τον στείλει μια ώρα αρχύτερα;

      Υ.Γ. Λέγαμε για κοπάνες από την Εθνική σε προηγούμενη ανάρτηση με αφορμή την παρουσίαση του Ιταλού. Η πρώτη έσκασε και είναι του Κουφού. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι και η τελευταία.

      77

      Διαγραφή
  42. Κάποιος μου είπε, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ότι ο Μπόγρης απείλησε με μήνυμα στο twitter του ότι θα ξαναβάλει στα καλάθια τον Λάσμε και τον Γκίστ, ξέρει κανένας αν αυτό αληθεύει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έχει κουράσει λίγο η εσπευσμένη μεταγραφολογία.
    Δε λέω είναι το εθνικό μας χόμπι και αρέσουν πολύ όλα αυτά τα σενάρια,οι ιδανικές περιπτώσεις τα λαβράκια...
    Μπορούμε όμως να κάνουμε υπομονή περίπου ένα μήνα να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και έχουμε μετά άπλετο χρόνο να τα πούμε όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όλοι ασχολούνται με τον Γιάνκοβιτς στις μεταγραφές αλλά η παικτάρα είναι άλλη στον Πανιώνιο, ο 18χρονος Α-Γ-Ρ-Α-Β-Α-Ν-Η-Σ.

    Με την αποχώρηση του Γιάνκοβιτς ανοίγει ο δρόμος στον Αγραβάνη για μεγάλη καριέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. για τους αντεκουτομπο τωρα που εχουν ελληνικο διαβατηριο?ενδιαφερεται ολυμπιακος η παναθηναικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ολυμπιακός. είναι γνωστό άλλωστε πως τα αδέλφια πηγαίνουν πολύ συχνά στο σεφ για να δουν αγώνες του ολυμπιακού

      Διαγραφή
  46. 1:Διαμαντιδης-Καλαθης-Παππας
    2:Μπραμος-Καρυ
    3:Μασιουλις-Γιανκοβιτς
    4:Φωτσης-Γκιστ
    5:Λασμε-Σοφο-Τσαρτσαρης(η αλλος)

    Προφανως οι θεσεις ειναι ενδεικτικες γιατι ουσιαστικα το βασικο 1-2 θα ειναι Νικ-Μητσος ενω χρονο στο 2 θα παιρνει και ο Παππας. Αντιστοιχα ο Μπραμος μπορει να καλυψει χρονο στο 3 και ο Μασιουλις στο 4, οπως και ο Τσαρτσαρης. Φαινεται μια αδυναμια στο 2. Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το συμβολαιο του Ουκιτς που δεν ξερω κατα ποσο σπαει. Θα ηταν ιδανικο να ηταν αυτος η καποιος αλλος σκορερ στο 2 αντι για τον καρυ αλλα προσπαθω να μεινω σε ενα εφικτο(;) μπατζετ. Πολλοι γραφουν για την αδυναμια του Σοφο φετος να ανταποκριθει στην Ευρωλιγκα αλλα ειναι αληθεια οτι καθαριζει 80% του ελληνικου πρωταθληματος προσφεροντας ξεκουραση στον Λασμε και το ιδιο θα συμβει με Παππα και Γιανκοβιτς που θα παρουν τα λεπτα που δεν παιρνουν ξανθοπουλος και γιαννοπουλος. Επισης ιδανικο θα ηταν να ερχοταν ο Βουγιουκας αντι Τσαρτσαρη αλλα υπαρχει παλι το οικονομικο εμποδιο. Τελος αν φυγει ο Μασιουλις ιδανικος αντικαταστατης θα ηταν ο Καιμακογλου. Θα προτεινα να δειξουν και ενδιαφερον για τον μεγαλο Αντετοκουμπο αφου ο μικρος δεν θα κατσει πολυ. Ειναι νεος, εχει ελληνικο διαβατηριο και σπανια προσοντα . Δεν ειναι παικτης τετοιου επιπεδου αλλα σαν 13ος παικτης θα μπορουσε να εξελιχθει σε πολυ χρησιμο εργαλειο στο 3-4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα κάπως έτσι θα πάει. Ο Τσαρτσαρής θα είναι καλή λύση και φτηνή σαν τρίτος ψηλός και στις δύο θέσεις, έχει ακόμα ποιότητα και αν κληθεί να παίζει λιγότερο σίγουρα θα βοηθά περισσότερο. Έχει και καλά post moves.
      Από και και πέρα ο Καλάθης πολύ δύσκολα να γυρίσει, ίσως θα δούμε έναν άλλο Νίκο της Εθνικής στον Παναθηναϊκό και θα είναι και καλή λύση μάλιστα σε μια καλοκουρδισμένη περιφέρεια. Ο Γιάνκοβιτς θα απασχολήσει και ίσως και ο Παππάς, αν δεν ανανεώσει ο Κάρι. Προσωπικά θα ήθελα και στην περιφέρεια έναν καλό σκόρερ και λίγο πιο ελευθέρας βοσκής τύπου Γουίλιαμς ή Πάργκο αλλά ανεβαίνει το κόστος.
      Θα ήθελα να δω και με περισσότερο χρόνο στο παρκέ τον Διαμαντάκο και τον Χαραλαμπόπουλο. Από το να επενδύουμε σε άλλα ταλέντα και να τα χρυσοπληρώνουμε κιόλας για μένα καλύτερα να αξιοποιηθούν αυτοί για κάποια λεπτά στην Α1.

      Διαγραφή
  47. Το άνοιγμα του Παναθηναϊκού στην Ανατολή το θεωρώ εξαιρετική κίνηση. Τώρα αν θα είναι επικερδές και επιτυχημένο θα πρέπει να περιμένουμε.

    Έχοντας αυτό ως δεδομένο είναι, πλέον, πασιφανές ότι θα κινηθεί για κάποιον παίχτη από εκεί.

    Τώρα για τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, είναι κάπως νωρίς. Θα υπάρξουν πολλά Domino σε περίπτωση που ο Ζοτς μείνει Ευρώπη. Έχουμε να δούμε και το εγχείρημα του Ιτούδη που φαίνεται να θέλει να αρχίσει κάτι 100% δικό του.

    Η άποψη μου για την αξία των παιχτών είναι ότι 2εκ+ δίνεις μόνο σε ΜVP final 4, 1,5-2 δίνεις σε παιχταρά που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. 1-1,5 δίνεις σε παίχτη που είναι μέσα στη καλύτερη 5άδα του final 4. Τώρα παίχτης που δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε final 4, είτε δεν έχει οδηγήσει την ομάδα του εκεί δεν μπορεί να αξιώνει πάνω από 1εκ και αυτό ως το ανώτατο όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το άνοιγμα του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό το θεωρώ εξαιρετική κίνηση. Τώρα αν θα είναι επικερδές και επιτυχημένο θα πρέπει να περιμένουμε.

    Έχοντας αυτό ως δεδομένο είναι, πλέον, πασιφανές ότι θα κινηθεί για κάποιον παίχτη από εκεί.

    Τώρα για τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, είναι κάπως νωρίς. Θα υπάρξουν πολλά Domino σε περίπτωση που ο Ζοτς μείνει Ευρώπη. Έχουμε να δούμε και το εγχείρημα του Ιτούδη που φαίνεται να θέλει να αρχίσει κάτι 100% δικό του.

    Η άποψη μου για την αξία των παιχτών είναι ότι 2εκ+ δίνεις μόνο σε ΜVP final 4, 1,5-2 δίνεις σε παιχταρά που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. 1-1,5 δίνεις σε παίχτη που είναι μέσα στη καλύτερη 5άδα του final 4. Τώρα παίχτης που δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε final 4, είτε δεν έχει οδηγήσει την ομάδα του εκεί δεν μπορεί να αξιώνει πάνω από 1εκ και αυτό ως το ανώτατο όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με τη φημολογία Ομπράντοβιτς και ΝΒΑ, η αποψή μου είναι ότι αν δεν είναι παπαρολογίες των δημοσιογράφων, είναι κατά κάποιο τρόπο "ευσεβείς πόθοι" του Ζέλικο. Μάλιστα η θεωρούμενη δήλωσή του ότι θα δεχθεί να πάει μόνο σε όμάδα που πρωταγωνιστεί στα πλέι οφ, ίσως να είναι και μια ένδειξη αλαζονίας.
      Θυμίζω ότι ο Μεσίνα πήγε σαν ένας εκ των βοηθών στο προπονητικό τημ. Στο ΝΒΑ καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω και ο καλύτερος ευρωπαίος θεωρείται και είναι ρούκι, δεν τον ξέρει κανείς.

      Εν ολίγοις δεν αποκλείεται να δουμε εφαρμογή της παροιμίας "όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα".
      Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας έκαναν κακό φέτος στους τοπ πανάκριβους προπονητές. Θεωρώ μάλιστα ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα έχουν και οι δύο πολύ καλύτερες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, από αυτές που έχουν από τους δύο αιώνιους.

      geof

      Διαγραφή
    2. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις στο τέλος, σε ό,τι αφορά τον Ζοτς. Ο Ζοτς στον ΠΑΟ θα έπαιρνε αμοιβή 1 εκ. το χρόνο, τη στιγμή που σε οποιαδήποτε άλλη, πλούσια ομάδα θα του δίνανε 2-3 εκ.

      Διαγραφή
    3. Εννοώ, πως ήδη η (πιθανή) αμοιβή του στον ΠΑΟ είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτά που μπορεί να πάρει έξω, δεν είναι δηλαδή κάτι που μπορεί να γίνει στο μελλον

      Διαγραφή
  49. ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΑΙΝΣ?Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα και από εμένα παίδες. Ωραίος jim αν και για μένα είναι πολύ νωρίς για μεταγραφολογία.... . Γνωρίζουμε πως πηγαίνει ο Christmas στην Siena ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' οτι βλεπω απο τα ιταλικα play-offs, ο Κριστμας ειναι σχεδον ανυπαρκτος. Γενικα δεν τον ειδα να παιρνει πολυ χρονο αλλα και οταν πηρε εμοιαζε χαμενος.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  52. JIM
    μια παρακληση για την βελτιωση του blog

    σιγουρα το blogspot θα δίνει την επιλογή στην κεντρικη σελιδα να υπαρχει χώρος όπου να μπουν

    Τα πιο προσφατα σχόλια


    γιατι τώρα δεν ξέρουμε ποτε γραφει καποιος

    και που απαντα καποιος αλλος

    Φιλικα
    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παίδες καλησπέρα! Νομίζω όλοι μας χρήζουμε ψυχολογικής παρακολούθησης. Μάιο μήνα εν μέσω playoff και ασχολούμαστε με μεταγραφολογία. Τεσπα. Όποιος μπορεί να το εξηγήσει ας το πει και σε μένα.
    Εγώ ως Παναθηναϊκός θα ήθελα πρώτα να κάνουμε μία υπερπροσπάθεια για την επιστροφή Ζοτς. Αν δεν τα καταφέρουμε, που είναι και το πιο ρεαλιστικό σενάριο, πιστεύω ότι ο Πεδουλάκης αξίζει μια δεύτερη χρονιά. Τώρα για παίχτες. Όπως φαίνεται ο Φώτσης επιστρέφει. Σπουδαία προσθήκη και σε θέση που πονάμε και Έλληνας. Μετά η πρώτη κίνηση πρέπει να είναι η ανανέωση της αεροπορίας μας (Λάσμε, Γκιστ). Δεύτερη κίνηση οπωσδήποτε δύο παίκτες στην περιφέρεια (ένας άσος, ας είναι και ο Ζήσης αν και δεν τον πολυπάω, και ένα δυάρι με σουτ, ίσως στυλ Νίκολας). Για τη θέση τρία αν έρθει ο Γιάνκοβιτς εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε και να έφευγε ο Μασιούλις. Με Μπράμος, Γιανκοβιτς είμαστε οκ. Τέλος κερασάκι στην τούρτα θα ήταν ο ψηλός που θα μπορεί να δημιουργήσει τις φάσεις του, όπως ο παλιός καλός Μπατίστ. Δεν θέλω βέβαια με τίποτα Βουγιούκα. Τον τύπο ο Χαινς στους περσινούς τελικούς τον έκανε ό,τι ήθελε (για να το θέσω ευγενικά). Θυμάμαι σε δύο ή τρεις σερί επιθέσεις να βάζει καλάθι και φάουλ. Αυτά τα ολίγα από μένα. Καλούς τελικούς να έχουμε και περαστικά μας.
    jpg13
    Υ.Γ. Φυσικά για μένα πρέπει να απαλλαγούμε από Ούκιτς, Σόφο (μακάρι να με διαψεύσουν στους τελικούς) και να μην ασχοληθούμε με Μπατίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με την απόφαση του Κουφού να μην αγωνιστεί το καλοκαίρι με την Εθνική. Κατά τη γνώμη μου θα είναι μεγάλη απώλεια. Αρχικά, καταλαβαίνω τη θέλησή του να δουλέψει το καλοκαίρι, για να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος τη νέα σεζόν, καθώς είδαμε φέτος τη βελτίωσή του λόγω της περσινής καλοκαιρινής δουλειάς. Είναι μια κρίσιμη στιγμή στην καριέρα του, καθώς είδε τους κόπους του να αναγνωρίζονται και να αποκτά πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα του. Τον καταλαβαίνω ότι δεν έχει το βάρος του Γκασόλ ή του Νοβίτσκι για να επιβάλλει την απόφασή του στους Νάγκετς, σε περίπτωση που όντως θέλει να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη. Παρόλα αυτά, αν όλα πάνε καλά και την επόμενη σεζόν στην καριέρα του και αποκτήσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, περιμένω να είναι ο πρώτος που θα δηλώσει διαθεσιμότητα για την Εθνική. Κατά τη γνώμη μου, τότε θα είναι η στιγμή που θα κριθεί η τωρινή του απόφαση, ως ειλικρινής ή όχι.

    Γιώργος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά έκανε το παιδί εφ'όσον αυτό θεωρεί πως είναι καλό για εκείνον. Και μεταξύ μας κι εγώ θεωρώ οτι το καλύτερο για τον Κουφό είναι στην παρούσα φάση της καριέρας του να μην ασχοληθεί με την Εθνική.

      Διαγραφή
  55. Οσο κι αν δεν μας αρέσει, η εθνική ομάδα για τον Κουφό δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Ούτε και η εμπειρία που είχε στην εθνική ήταν και η καλύτερη, χωρίς αυτό να παίζει καθοριστικό ρόλο. Η καριέρα είναι πάνω από όλα και καλώς κατά τη γνωμη μου.

    GEOF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τζιμ, μιας και έπιασες τις φήμες, έχεις ακούσει τίποτα για το πουλέν σου, τον Πούλεν; Θα κάνει το άλμα το καλοκαίρι ή μπα;
    Πέρσι είχες πεί ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε οπωσδήποτε να τον κοιτάξει, φέτος ισχύει το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΓΙΑΤΙ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ
    Είμαστε λίγο πριν την έναρξη των τελικών και ορισμένοι διακινούν ευφάνταστα σενάρια περί επιστροφής του Ζοτς. Έχω, δε, την αίσθηση ότι πολλοί από αυτούς είναι μόνιμοι θαμώνες στο ΟΑΚΑ και επηρεάζουν αυτό που αποκαλούμε «όχλο του γηπέδου». Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει σε τι αποσκοπούν. Υποψιάζομαι, μάλιστα, ότι αυτού του είδους οι φαντασιώσεις θα μετατραπούν σε αποδοκιμασίες προς τον Πεδουλάκη με την πρώτη ευκαιρία. Άρα, καλό είναι να σταματήσει αυτό το παραμύθι γιατί και κακό κάνει στην ομάδα και αποπροσανατολίζει το κοινό της. Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι ότι ο Ομπράντοβιτς δεν έχει στο μυαλό του την επιστροφή και αυτό το γνωρίζουν μεταξύ άλλων και αυτοί που τρέχουν την ομάδα. Οι λόγοι που ο Ζοτς δεν προτίθεται, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, να πάρει την απόφαση της επιστροφής είναι και προφανείς και δικαιολογημένοι. Μάλιστα, όσοι φίλαθλοι του ΠΑΟ έζησαν την 13χρονη θητεία του στην ομάδα καταλαβαίνουν απόλυτα γιατί η «μεγάλη επιστροφή» θα μείνει όνειρο απατηλό (τονίζω ότι μιλάω για το άμεσο μέλλον). Κατά τη γνώμη μου, ο Ζοτς δεν θα πάρει την απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό και να πάει στο ΝΒΑ για μια νέα καριέρα με πολλές άγνωστες παραμέτρους για τον ίδιο. Επίσης, τον θεωρώ πολύ έξυπνο ώστε να καταλαβαίνει σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα οι συνθήκες τον ευνοούν ώστε να μεγαλώσει τον προσωπικό του μύθο. Γι’ αυτό το λόγο θα απορρίψει προτάσεις όπως αυτή της Φενέρ αλλά και της υποτιθέμενης του ΠΑΟ. Κι αν για τη Φενέρ δεν μας καίγεται καρφί, ας δούμε ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στον ΠΑΟ και δεν βοηθούν (για να το εκφράσω κομψά) την επιστροφή του.
    1. Μπάτζετ. Καλά είναι τα κλισέ του στυλ «τα λεφτά δεν παίζουν μπάσκετ» ή «τα μεγάλα μπάτζετ σημαίνουν και έξτρα πίεση» αλλά η αλήθεια είναι ότι τις καλές ομάδες τις κάνουν οι καλοί παίκτες και οι καλοί παίκτες πρέπει να πληρωθούν καλά. Ο ΠΑΟ είναι από το καλοκαίρι του 2012 σε φάση δραστικής περικοπής του κόστους λειτουργίας της ομάδας και ο Ζοτς σ’ αυτήν τη φάση της καριέρας του δεν είναι διατεθειμένος να μπει στην διαδικασία να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.
    2. Δ. Γιαννακόπουλος. Μπορείς ο νέος Πρόεδρος να έχει περιορίσει τις εξάρσεις και τις υπερβολές της νιότης του αλλά δεν παύει να είναι ένας απρόβλεπτος χαρακτήρας. Η συνεργασία του με μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα μόνο εύκολη δεν είναι. Με την ευκαιρία και για να μην αδικώ τον ΔΓ, διαπιστώνω μια περισσότερο τεχνοκρατική αντίληψη στην άσκηση της διοίκησης που στηρίζεται σε επαγγελματικά πρότυπα. Τελευταίο παράδειγμα το άνοιγμα στην Κίνα και η προσπάθεια για εύρεση πόρων κάτι που δεν γινόταν από τον πατέρα ή το θείο του. Φαίνεται να προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό και ανεξάρτητα από την κατάληξη μετράει η πρόθεση. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΔΓ χρηματοδοτεί τα ελλείμματα της ομάδας αφού όλοι ξέρουμε ότι «το ταμείο είναι μείον».
    3. Συναισθηματισμός. Φυσικά και υπάρχει αφού μιλάμε για ανθρώπους και για 13 ολόκληρα χρόνια. Άλλο, όμως, η συναισθηματική φόρτιση και άλλο ο επαγγελματισμός. Αν υπερίσχυε στο μυαλό του Σέρβου ο συναισθηματισμός τότε γιατί έφυγε το καλοκαίρι; Προφανώς δεν ήταν αρκετός για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της παραμονής του.
    4. Ψυχολογική φθορά. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το γεγονός ότι μετά από μια πολύχρονη παρουσία σε έναν επαγγελματικό χώρο επέρχεται αναπόφευκτα ψυχολογική φθορά. Αυτό έγινε πολύ εμφανές κατά τον τελευταίο χρόνο της παρουσίας του Ζοτς στην ομάδα. Είναι απολύτως κατανοητό και φυσιολογικό να θέλει κάποιος να αλλάξει περιβάλλον ώστε να ανανεώσει τα κίνητρα και την διάθεσή του για δουλειά.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. arage ekei stin cska tha prepei na se kanoun agalma me ayta pou eipes sto noumero 1....to mono swsto pou eipes itan to deytero.....fysika kai kainourioi paiktes kainourio kinitro...einai apla ta pragmta....giati na min erthei.....tha dimiourgisei xana mia dynasteia.....ola ta alla einai na xame na legame....o idios malista o zots eipe oti ta budget den paizoun rolo....an ithele na allaxei perivallon tha efeuge noritera.....edw o ferguson emeine dyo dekaeties kai vale...aytos den eixe psixologiki fthora?to zitoumeno einai i asfaleia pou sou dinei to perivallonn ergasias kai ayto o zots to eixe ...den itan xazos na fygei....epanalamvanw to mono swsto einai o ekriktikos kai aprovlpeptos xaraktiras tou dimitri....an lythei ayto tha erthei.....

      Διαγραφή
    2. δεν είπε ότι το μεγάλο μπάτζετ είναι ΙΚΑΝΗ συνθήκη για να πάρεις Ευρωλίγκα. Είπε ότι τις περισσότερες φορές τα μεγάλα μπάτζετ αποτελούν ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη για να φτιάξει καλή ομάδα. Και σίγουρα ένα μεγάλο μπάτζετ σου κάνει πιο εύκολη τη ζωή.

      Κάτι που ξέρουν στην ΤΣΣΚΑ, που ήταν πήραν τα 2 ευρωπαικά είχαν μυθικό μπάτζετ. Μεγαλύτερο και από το τεράστιο που είχε ο Παο ΤΟ 2009, όταν έπαιξε μακράν το καλύτερο μπάσκετ.

      Διαγραφή
    3. @lyrikos
      1. Σχετικά με τα μεγάλα μπάτζετ και αν αυτά εξασφαλίζουν την επιτυχία. Κοίτα τους πρωταθλητές Ευρώπης τα τελευταία 10-15 χρόνια. Εκτός από 2-3 εξαιρέσεις, οι ομάδες με μεγάλα μπάτζετ πήραν και τον τίτλο. 2011 (ΠΑΟ), 2010 (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ), 2009 (ΠΑΟ), 2008 (ΤΣΣΚΑ), 2007 (ΠΑΟ), 2006 (ΤΣΣΚΑ), 2005-2004 (ΜΑΚΑΜΠΙ), 2003 (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ), 2002 (ΠΑΟ), 2001 (ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ). Εξαιρέσεις αποτελούν οι τίτλοι του Ολυμπιακού το 2012 και το 2013.
      2. Πώς ακριβώς «λύνεται» το θέμα του χαρακτήρα του ΔΓ; Θα μεταλλαχθεί ώστε να γίνει συμβατός με τον Ομπράντοβιτς; Και σε τελική ανάλυση, γιατί να αλλάξει χαρακτήρα;
      3. Το αμείλικτο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί αν ισχύουν αυτά που λες, ο Ζοτς αποχώρησε πέρυσι; Μήπως είπε στον ΔΓ ότι «Φεύγω τώρα και αν γίνεις καλό και υπάκουο παιδί, τα ξαναλέμε»;
      Είναι, πλέον, φανερό ότι κάποιοι θεωρούν ότι ο μόνος προπονητής στον κόσμο που μπορεί να ξαναφέρει τον ΠΑΟ στην κορυφή της Ευρώπης είναι ο Ζοτς. Φαίνεται ότι το φετινό παράδειγμα του Μπαρτζώκα περνάει στο ντούκου.

      77

      Διαγραφή
  58. ... συνέχεια
    5. Πρεστίζ. Ο Ομπράντοβιτς είναι αναμφίβολα ο Νο 1 προπονητής στην Ευρώπη. Είναι, λοιπόν, θέμα πρεστίζ να βάζει αυτός τους όρους του στις ομάδες και όχι το αντίστροφο. Είναι, πλέον, σε θέση να καθορίζει και να διαμορφώνει τους όρους με τους οποίος θα δουλεύει ακόμα και να απαιτεί την ικανοποίηση της κάθε επιθυμίας του. Αυτή την εποχή ο ΠΑΟ δεν μπορεί να του προσφέρει τέτοιες πολυτέλειες.
    6. Ρίσκο. Σε υποτιθέμενη επιστροφή του στον ΠΑΟ ο Ζοτς ρισκάρει πολλά. Αλλά κυρίως και πάνω από όλα, και με δεδομένο ότι είναι δύσκολο να επαναλάβει τα κατορθώματα του παρελθόντος, διακινδυνεύει την διατήρηση του τεράστιου μύθου του που είναι ταυτισμένος με την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Γιατί να το ρισκάρει;
    Συμπερασματικά, ο Ομπράντοβιτς είναι μέρος της τεράστιας ιστορίας της ομάδας και όλοι τον ευγνωμονούμε για την μεγαλειώδη συμβολή του. Είναι, όμως, μέρος της ιστορίας και όχι του παρόντος. Η ομάδα, αν θέλει να αποκαλείται μεγάλη, οφείλει να είναι πάνω από πρόσωπα και να συνεχίζει την πορεία της σεβόμενη το παρελθόν και κοιτώντας με ρεαλισμό το μέλλον.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόσωστος...Συμφωνώ 110% με όσα γράφεις. Το κεφάλαιο Ζοτς έχει κλείσει οριστικά στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον για την προσεχή 5ετία. Πιστεύω ότι θα γυρίσει στην ομάδα μετά από άλλο πόστο.
      Η ανάλυση σου είναι λεπτομερής και προσπαθεί να μπει και στην ίδια την ψυχοσύνθεση του Σέρβου αλλά μερικές φορές αρκεί και μία μόνο πρόταση. Το καλοκαίρι ο Ζοτς μπορούσε να μείνει αλλά έφυγε. End of story. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή, ο οποίος παρουσίασε από το μηδέν μια τουλάχιστον αξιόμαχη ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή διεκδικεί το πρωτάθλημα.
      Η μόνη μου διαφωνία με την ανάλυση σου είναι το σημείο για το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη, τα πράγματα και οι προκλήσεις είναι γνωστά και δεδομένα. Πιστεύω μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ομάδες που μπορούν να τον καλύψουν και σε επίπεδο πρεστίζ ονόματος και σε επίπεδο μπάτζετ.
      Μετά από μια 13ετία στην κορυφή της Ευρώπης για μένα πρέπει να πας στο επόμενο επίπεδο. Μόνο μια τέτοια πρόκλιση θα έχει πλέον νόημα για τον Σέρβο. Να πάει δηλαδή στο ΝΒΑ, δεν θεωρώ καθόλου τυχαία τα ταξίδια του φέτος στην Αμερική. Εκεί θα αποκτήσει νέα κίνητρα και νέα όρεξη για δουλειά σε έναν κόσμο που δεν του πολυταιριάζει αλλά θα προσπαθήσει να φέρει στα μέτρα του. Δεν ξέρω αν θα το επιχειρήσει τελικά, αλλά εγώ αυτής της άποψης είμαι. Καλύτερα να πάει και εκεί γιατί σαν αντίπαλο στο ΟΑΚΑ δεν μπορώ να τον δω. Άσχετο αλλά και ο Μεσίνα πιστεύω είτε φέτος είτε του χρόνου θα αναλάβει ομάδα στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε, νομίζω ότι ούτε ο ένας θα πάει ούτε ο άλλος. Είναι και οι δύο 50+, έχουν μάθει να είναι οι απόλυτοι άρχοντες των ομάδων τους, θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού και είναι άριστοι χειριστές των ιδιαιτεροτήτων του κάθε παίκτη. Το παιχνίδι στο ΝΒΑ έχει άλλους κανόνες, άλλες προτεραιότητες και οι προπονητές έχουν άλλο ρόλο.
      Απλά δεν ταιριάζουν. Θα δούμε...

      77

      Διαγραφή
    3. Θα δούμε...Εγώ πιστεύω θα την ψάξει την προοπτική πολύ γιατί αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορεί πλέον να έχει ο Ζοτς. Πιστεύω και εσύ θα έχεις παρατηρήσει ότι πλέον η τακτική έχει μεγαλύτερη σημασία απ' ότι είχε παλιότερα πέρα απ' τον Ατλαντικό οπότε θεωρώ ότι θα προσπαθήσει εκεί να βρεί κάτι καλό.
      Το αν τελικά θα καταλήξει και εκεί είναι μια άλλη ιστορία. Όπως είπες και εσύ, θα δούμε τι θα γίνει.

      Διαγραφή
    4. @77

      Πολυ ωραιο ποστ, ωραια και καλα δουλεμενη σκεψη.

      Εγω απλα θα ηθελα να προσθεσω μια-δυο δικες μου σκεψεις χωρις να θελω να τις επιβαλω - μπορει να ειναι και λαθος.

      Πρωτα απ' ολα συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι πιθανοτατα ο Ομπραντοβιτς δεν θα ξαναγυρισει συντομα στον Παναθηναϊκο οπως επισης οτι δεν τον βλεπω για το ΝΒΑ γιατι παρα πολλες φορες εχει τονισει οτι θελει να ειναι κοντα στο Βελιγραδι.

      Παρα το γεγονος οτι ειναι ακομα σχετικα νεος για προπονητης, πιστευω οτι δεν θα καθησει να "τραβηξει κουπι" με Αμερικανους παιχτες σε μια μικρομεσαια ομαδα του ΝΒΑ γιατι δεν νομιζω οτι αυτη τη στιγμη οι μεγαλες ομαδες ειναι διαθετειμενες να δωσουν το ρολο του head-coach σε Ευρωπαιο προπονητη οσο επιτυχημενος κι αν ειναι.

      Απο κει και περα, νομιζω οτι ο κυριος λογος που δεν προκειται να ερθει στον Παναθηναϊκο δεν ειναι τοσο πολυ ο ΔΓ. Ο Ομπραντοβιτς θα ηθελε να εχει το πανω χερι σ' ολα τα θεματα της ομαδας και να ειστε σιγουροι οτι αν ηθελε να γυρισει εχει τον τροπο να βαλει το ΔΓ στο "καλουπι" που ο ιδιος θα επελεγε ωστε να τον φερει στα νερα του. Ολα αυτα τα χρονια ο ξυπνιος Σερβος ειχε τον τροπο να ειναι πανω απο ανθρωπους και καταστασεις οποιοι κι αν ηταν αυτοι: παιχτες, ατζεντηδες, παραγοντες, διαιτητες κλπ. Στο ΔΓ θα κολλουσε, που στο κατω-κατω ειναι ακομα παιδακι σ' αυτη τη δουλεια?

      Ο κυριος ομως λογος που δεν μπορει να γυρισει ο Ομπραντοβιτς ειναι το περιβαλλον ανθρωπων γυρω απο το ΔΓ (ατζεντηδες και αλλοι παραγοντες) που εξαλλου ηταν και εκεινο που τον εκανε να φυγει (μαζι βεβαια με τα δημοσιευματα της Πρασινης) και οχι το μπατζετ που εντεχνα αφηναν να εννοηθει.

      Αυτο το ιδιο περιβαλλον που ηθελε να φερει παιχτες στον Παναθηναϊκο που δεν ηταν της εγκρισης του Ομπραντοβιτς (π.χ. Σοφο το 2010) και το οποιο επισης "εδιωχνε" παιχτες χωρις την εγκριση του Ζοτς (Φωτσης, Νικολας) αλλα και του επερριπτε ευθυνες για αποτυχημενες "ακριβες" μεταγραφες οπως των Τεπιτς, Μαριτς κλπ. Αυτος ο "πολεμος" που υποβοσκε αρκετα χρονια πριν, φαινεται πως εφτασε στην τελικη του μορφη τα δυο τελευταια χρονια με τη γνωστη πλεον καταληξη.

      Δεν νομιζω ομως οτι ο ΔΓ εχει τη διαθεση να ξεφυγει απ' αυτο το περιβαλλον για να ξαναφερει τον Ομπραντοβιτς. Απο τη στιγμη που οι ανθρωποι ειναι σε καθημερινη επαφη και εχουν ριξει αγκυρα στον Παναθηναϊκο, δεν βλεπω τον Ομπραντοβιτς στον Παναθηναϊκο ουτε κι αν εκανε κανταδα κατω απο το μπαλκονι του ΔΓ. Ο μονος τροπος να καταφυγει ο ΔΓ στη λυση Ομπραντοβιτς για του χρονου ισως θα ηταν να χασει ο Παναθηναϊκος τη σειρα με τον Ολυμπιακο με 3-0 χανοντας με 30 ποντους στο ΟΑΚΑ (πραγμα απιθανο βεβαιως).

      Τοτε που για τον Ομπραντοβιτς, θα πει καποιος?

      Εγω πιστευω οτι τετοιοι χαρακτηρες, που δεν εχουν να αποδειξουν κατι πια, πρεπει να βρουν κινητρα για να συνεχισουν στον ιδιο ρυθμο. Η συνολικη αναγνωριση του Ομπραντοβις ως ο καλυτερος προπονητης στην Ευρωπη ειναι αυτη τη στιγμη αντικινητρο. Ενα μεγαλο συμβολαιο ειναι παντα κινητρο αλλα αυτη τη στιγμη τα μεγαλα μπατζετ και τα μεγαλα συμβολαια αρχιζουν να μειωνονται δραστικα.

      Δεν ειμαι σιγουρος αυτη τη στιγμη τι προϋποθεσεις και τι περιορισμους ομαδας εχει βαλει ο ιδιος ο Ομπραντοβιτς. Αυτες οι προυποθεσεις μπορει να ειναι π.χ. χωρα με μπασκετικη κουλτουρα αλλα και για καλη ζωη (Ισπανια, Ιταλια, Ελλαδα?), ομαδα με στατους αλλα και ικανο μπατζετ, οχι μακρια απο το Βελιγραδι (οποτε αποκλειω Μοσχα), οχι πολλα δεσμευμενα συμβολαια υαπρχοντων παιχτων και ΚΥΡΙΩΣ ατζεντηδες της αρεσκειας του.

      Ολα τα παραπανω δειχνουν οτι οι επιλογες μπορει να ειναι εξαιρετικα λιγες π.χ. Μπαρτσελονα/Ρεαλ στην Ισπανια (οποια χασει τους τελικους), Αρμανι στην Ιταλια (αλλα κι εκει ειπαν οτι δεν ασχολουνται) και ισως Μακαμπι (αλλα το μπατζετ ειναι χαμηλο και συνεχιζουν με Μπλατ).

      Δεν ειναι απιθανο λοιπον να μη βρει ουτε και φετος ομαδα της αρεσκειας του και η προσφατη δηλωση του Ιτουδη οτι ειναι ετοιμος να δουλεψει ως πρωτος προπονητης μπορει να δηλωνει κατι...

      George@Manchester

      Διαγραφή
  59. για τους φιλους πιο πανω που ανοιξαν μια συζητηση για το οτι ο γιανκοβιτς δεν θα ερθει στον παναθηναικο πρωτα απο ολα ειναι ανοητο να πιστευεις οτι ο παναθηναικος και ο αλβερτης εχουν καμια ευθυνη για μια τετοια ατυχη στιγμη κι ας ειχε σαν ξεκινημα το φλοπινγκ του αλβερτη. αν ειναι ετσι ο σπανουλης που οποτε περναει διπλα απο αντιπαλο τιναζει το κεφαλι του ειναι εν δυναμει υπευθυνος, οχι για ενα ατυχημα, αλλα για ολοκληρη γενοκτονια αν αντιδρουσαν ετσι οι αντιπαλοι του...

    απο εκει και περα συγγνωμη που θα στενοχωρησω τον φιλο που δεν θελει τον βλαντο στον παναθηναικο αλλα ο γιανκοβιτς οχι απλα θα ερθει αλλα ειναι και παναθηναικος!!! υπαρχει φωτογραφια του γιανκοβιτς να πανηγυριζει την νικη του παναθηναικου απεναντι στην μπαρτσελονα μεσα στο οακα φετος(στον 3ο αγωνα της σειρας). αν γινοταν ή αν θελει ο οποιοσδηποτε μπορω να του στειλω αυτη την φωτογραφια την εχω προς αποδειξη οσων λεω.

    jim συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κανεις, ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζω. αν μπορουσες σε καποια αλλο αρθρο να σχολιασεις φημες ή ακομα και να προτεινεις κινησεις που πιστευεις εσυ οτι θα επρεπε να κανουν οι αιωνιοι. θα ειχε πολυ ενδιαφερον

    louie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. louie αν υπαρχει η φωτο δεν ειναι θεμα αν θελει καποιος να την δει,το θεμα ειναι να την δουμε ολοι.Και αυτοι που μας κατηγορουν και οσοι απο εμας ειναι δισπιστοι για τον Βλαντο.Δεν νομιζω να υπαρχει ουτε ενας του Παναθηναικου που δεν θελει το παιδι αυτο στην ομαδα.Ολοι οι αλλοι εχουν σκυλιασει.

      Διαγραφή
    2. ελπιζω να περναει το λινκ και να την ανοιγει γιατι δν το πολυξερω πως λειτουργει το tinypic.

      http://tinypic.com/view.php?pic=9vbiao&s=5

      ειναι του βαγγελη στολη του φωτογραφου του παναθηναικου.

      Διαγραφή
    3. ανοιξε αμεσως,ευχαριστω.

      Διαγραφή
    4. Απορω με το μυαλο καποιων που ισχυριζονται οτι η βλακεια του μπομπαν εχει καμια σχεση με τον παναθηναικο κ ποσο μαλλον με τον γιανκοβιτς κ οτι θα το κραταει μανιατικο.
      Μιλαμε IQ ραδικιου.ποσο παιδακι η φανατιλα πρεπει να σε να το συζητας καν.Ποσο μαλλον στο επαγγελματικο αθλητισμο.
      Τελικα εχουν δικιο οσοι λενε οτι η βλακεια δεν εχει ορια

      Διαγραφή
    5. Με την ευκαιρια

      Αραγε που θα παιζει του χρονου ο ζησης...λεω εγω τωρα...που..

      Διαγραφή
  60. http://www.onsports.gr/politikes-eidhseis/item/320006-Manifesto-axioprepeias-kai-eythynhs-apo-ton-Dhmhtrh-Giannakopoylo Aυτο ειναι αφιερωμενο σε καποιον απο εδω μεσα που ειπε οτι ο ΔΓ δεν εχει ουδεμια σχεση με την Βιανεξ.Μαλιστα ειχε πει οτι σαν σοβαροι που ειναι δεν θα του την δωσουν ποτε την εταιρια.Αν του την εδιναν πατερας και θειος θα την εξαφανιζε οπως μας ενημερωσε εδω μεσα.Σαν αποδειξη ειχε πει οτι για αυτο δεν επαιρνε ευκολα φορολογικη ενημεροτητα,γιατι οι επιχειρησεις του ειναι μονο στον ηλεκτρονικο τυπο.Οχι μονο την εχει αναλαβει αλλα την διευρυνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι δεν μπορούσε να πάρει τον ΠΑΟ λόγω μικρής φορολογικής δήλωσης είναι γεγονός. Είτε σημαίνει κάτι αυτό είτε όχι.

      Κατά τα άλλα οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήξερα καλά την κατάσταση της εταιρείας από την οποία πληρώνεσαι, και για αυτό το λόγο δε θα έπρεπε να εκφράζομαι με τόση σιγουριά.

      Διαγραφή
    2. Κανεις λαθος δεν ειμαι εγω που εργαζομαι εκει, αλλον εννοεις.Τοτε ειχαν πει οτι δεν ειχε προσκομισει ολα τα εγγραφα.Τεσπα,εγω ευχαριστιεμαι που δεν εχουν απολυσει και δεν εχουν μειωσει μισθους(γραφοτανε καιρο τωρα παντου,τωρα το ειδαμε και επισημα).Προτιμησαν να μειωσουν το μπατζετ της ομαδας.Σεβονται τον κοσμο που εργαζεται τοσα χρονια εκει.Οταν αλλοι επιχειρηματιες διωχνουν κοσμο με αλλοθι την οικονομια της χωρας.Α κατι τελευταιο και ασχετο η βιομηχανια Παπαδοπουλου βαδιζει στον ιδιο δρομο.Αυξησεις σε προσωπικο χωρις μειωσεις.

      Διαγραφή
    3. ναι ναι κάνω λάθος...
      απλά τυχαίνει να συζητούσα με αυτόν και να μου απαντήσεις εσύ, τυχαίνει να είστε οι δυο μοναδικοί που αποθεώνεται το ήθος του ΔΓ, τυχαίνει να είστε το ίδιο γραφικοί...και να μη βάζετε και τόνους

      Διαγραφή
    4. XAXAXAXAXA..το οτι θα μπαίνουν υπάλληλοι του τράκη σε μπασκετικό μπλογκ που θα τον αποθεώνουν για τις πέρα του μπάσκετ επιχειρηματικές κινήσεις του και το ήθος του γενικότερα,δεν μπορούσα να το φανταστώ.

      Είναι τόσο αστείο όμως.Συνέχισε μαν το γλύψιμο.Τελικά στον παο έχουν παράδοση να βγάζουν γκόντζους και κάτιες...

      Διαγραφή
    5. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa Εδω μεσα χωρις τονους μονο ενας γραφει και αυτος ειμαι εγω;;;; ΕΞΥΠΝΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχαχα.Που το ειδες οτι τον αποθεωνω τον ΔΓ;;;Φυσικα δεν τον κατηγορω,απλα λεω οτι η οικογενεια του ειναι σωστη εδω και χρονια και δεν απελυσε εργαζομενους οπως εκαναν οι Αγγελοπουλοι.Δηλαδη αν δουλευα στην Βιανεξ θα χα προβλημα να το γραψω τωρα;;;Δεν ειμαι εγω τωρα,προβλημα σου πιστευε οτι θελεις.Εγω γραφω ελαχιστες φορες εδω.Θυμαμαι την ειρωνια και την απαξιωση στον ΔΓ αφου ειναι γνωστο σε ολους οτι την Βιανεξ την εχει αναλαβει τα τελευταια χρονια. Εισαι αστειος,βαζω ονοματεπωνυμο και διευθυνση χμμμ, ντρεπομαι ρε συ,χαχαχαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
  61. Αν κ δυανυουμε τα playoff ο ελληνας εχει αδυναμια το καλοκαιρι κ τις μεταγραφες.
    Κ με βαση το αρθρο του gazzeta
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/510691/san-sto-spiti-toys-oi-giankovits-pappas
    δικαιωματικα πολλοι απο μας σκεφτονται την νεα ομαδα του χρονου.
    1διαμαντιδης,ζησης
    2.παπας,ξενος
    3.μπραμος,μασιουλις
    4.φωτσης.γκιστ,γιανκοβιτς
    5.λασμε,σοφο,ξενος
    Ετσι να γουσταρεις.
    Νορμαλ μπατζετκ γαμω την ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αγραβανης δειχνει φοβερη προοπτικη
      Μπραβο στον πανιωνιο που επενδυει επανω του
      Φοβερο potencial

      Διαγραφή
  62. Pano Geo,που θα παιζει ο ζησης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν εγινε περσι λογω καθυστερημενης προσληψης προπονητη θα γινει φετος.ο χρονος θα δειξει αν αυτο που ακουσα ειναι σωστο.για μενα ο παο θα κανει σιγουρα ελληνομαζεμα φετος κ μου υποθηκε οτι ενδιαφερονται αμεσα κ οι δυο πλευρες.
      Εδω θα μαστε να δουμε αν αληθευει

      Διαγραφή
  63. τρομερη εμφανιση του νιονιου σημερα στο οακα..καταφερε να χασει τελικα μονο με 23 ποντους διαφορα..συγκλονιστικος ο Αθηναιου,ο Διαμαντιδης θα βλεπει εφιαλτες για μηνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μην ξεχνάμε την τρομακτική εμφάνιση του Μπρουκερ που εστειλε στο περιπτερο για φουντουνια τους Λασμε - Γκιστ...

      Διαγραφή
    2. και μην ξεχνάς ότι αππό αυτήν την ομάδα θα ψωνίσεις το καλοκαίρι

      Διαγραφή
    3. Και τον Ηρακλη του Διαμαντιδη πελατη τον ειχα. Μια χαρα!

      Διαγραφή
    4. ο αστυνομικός είναι μπουζούκι

      Διαγραφή
  64. Ο Πάο έκανε επίδειξη δύναμης σήμερα....
    Αν και ο Πανιώνιος έδειχνε καλά στημένος και με κάποιες ωραίες φάσεις αρχικά,ο Πάο πάτησε γκάζι και χτυπησε ψύχραιμα με την ήρεμη δύναμη του κάρι σε μέρα που βρήκε τον διαμαντίδη σε κέφια ευστοχίας και γενικά τερμάτισε το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο.Η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσίαζε μέχρι το ημίχρονο,και ο Πανιώνιος είχε κόψει κάποιους εύκολους δρόμους προς το καλάθι,αλλά στηρίχτηκε στα εξαιρετικά ποσοστά του από τα 6,75 μιας και ο Πανιώνιος είχε δώσει έμφαση στην άρνηση εύκολων πόντων από το ζωγραφιστό.
    Φυσικά δεν είδαμε σε καμία περίπτωση την σκληρή άμυνα και το ξύλο που είχε παίξει στο αρτάκης ο Πανιώνιος και στη σειρά με τον Άρη.
    Η λογική λέει ότι ο Πάο θα πάει σε παρόμοιους ρυθμούς και πάλι στο Οάκα,με τον Πανιώνιο να περιορίζεται στις τυπικές υποχρεώσεις,να πάρει δηλαδή ένα ματς στην έδρα του.
    Κρατώ πάντως και μερικές επιφυλάξεις για τα επόμενα παιχνίδια καθώς είχα την αίσθηση ότι οι κυανέρυθροι έμοιαζαν νωθροί,σαν να.."άφησαν αυτό το παιχνίδι,από πλευρά πάθους θέλησης ώστε να χτυπήσουν πιο δυνατά στα επόμενα."
    Ασφαλώς ένας σοβαρός Πάο που δεν θα αντιμετωπίσει παρόμοιους εφιάλτες από το 3ποντο όπως με μπάρτσα θα αποφύγει την φθορά και θα καθαρίσει χωρίς μεγάλο κόπο τη σειρά.
    Περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν υπάρχει σφυγμός από πλευράς Πανιωνίου και θέληση να παλέψουν έστω και λίγο.(Με τέτοιους ανεκδιήγητους ξένους βέβαια πλην πέιν,κυρίως σε αμυντικά θέματα και νοοτροπία δεν πας πουθενά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μπραβο στην ομαδα μου, πολυ ωριμο και αποφασιστικο ματς.
    Το θεμα ειναι να μην την πατησουμε οπως με την Μακαμπι περσυ ή οπως ο οσφπ με την σιενα πριν 2 χρονια. (Διασυρμος στο 1ο ματς, στραπατσο στο 2ο)
    Δεν νομιζω οτι ο πανιωνιος μπορει να εμφανιστει ΤΟΣΟ χαλια σε 2ο συνεχομενο παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Επιτέλους είδαμε γερό rotation. Αν δεν κάνω λάθος 11 παίκτες είχαν τουλάχιστον ένα 5λεπτο και ο Σκορδίλης 3-3,5. Ο Κάρι δείχνει έτοιμος να βοηθήσει πάρα πολύ. Σήμερα δημιούργησε κιόλας αρκετά, εκτελεστικά συνεχίζει να σκοτώνει. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να παραμείνει και του χρόνου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xNDEy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σήμερα βοήθησα την γιαγιά μου να ανεβάσει τα ψώνια στο σπίτι μετά το σούπερ μάρκετ. Σίγουρα ίδρωσα περισσότερο από ό,τι όλη η ομάδα με τον Πανιώνιο. Ελπίζω να μην πάθουν κανένα διάστρεμμα από την χαλάρωση οι παίχτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Gia ton Pao: Thelei leei na xanaerthei o Batiste. Kia tha kleisei kai o Fwtsis tin kariera tou ston Pao. Nomizw tha einai teratio lathos na mazepsei o PAO 'gerontia', panw pou kanei mia terastia prospatheia me ton Pedoulaki kai pou poli swsta tha xtipisei neous to kalokairi (an to kanei). Kia kala o Fwtsis isws exei kana xrono akomi na dwsei poiotika 10 lepta, alla den einai dinaton o Batiste na piasei mia thesi, twra ton epiase to sinaisthima ton 'Mixali'? I omada prepei na skeftei to mellon. Kai ligo asxeto: ti desimo tou glikou einai auto re paidia me ton Kari? O tipos einai san alter ego tou Diamantidi (akomi kai amuntika bazei se pampolles faseis EXAIRETIKA to swma tou, klebei, klp)
    Kostas -Salonikios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 32 ετων ο Φωτσης τι κανα χρονο να δωσει;; το 81 γεννηθηκε.

      Διαγραφή
  70. Kαλημέρα σε όλη την παρέα.... με αφορμή τα σχόλια όλων για τον Κάρι θα ήθελα να επισημάνω κάτι... όλες από ότι φαίνεται οι πρώτες επιλογές του Άρτζι σε ξένους είναι όντως αυτές που θα έδιναν στην ομάδα την ταυτότητα που ήθελε. Λάσμε, Γκιστ, Κάρυ (είπε ο Άρτζι πως τον ήθελαν από την αρχή της σεζόν αλλά είχε συμβόλαιο και δεν τον άφηνε η ομάδά του να έρθει)..... (ίσως το ίδιο να αποδειχθεί και με τους Κατελίνας-Γκουίν) ... αρχίζω να πιστεύω πραγματικά πως οι όποιες άστοχες ή λιγότερο άστοχες επιλογές δεν είχαν να κάνουν ούτε με λάθος προγραμματισμό ούτε με λάθος κριτήρια αλλά μόνο με το γεγονός ότι δεν ήταν σίγουροι οι παίχτες αν ο Παναθηναικός θα μπορέσει να φανεί ξανά ανταγωνιστικός και στα ίδια ή παρόμοια επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο κέρδος όλης της χρονιάς είναι πως αυτό το καλοκαίρι δε θα υπάρχει η δυσπιστία η περσινή και θα είναι πολύ πιο εύκολο για την ομάδα να 'χτυπήσει' τις μεταγραφές που θα έχει κατά νου. Για τον Ούκιτς σηκώνω τα χέρια ψηλά... ο Άρτζι δείχνει να τον πιστεύει πολύ... τέτοια καθοδήγηση μετά από κάθε φάση και σε κάθε ευκαιρία δεν το έχω δει ξανά. Και δεν είναι ότι του τα χώνει ή τον βρίζει μόνο γιατί πολλές φορές το ύφος του Άρτζι είναι ήρεμο. Anyway, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας ας ελπίσουμε να απολαύσουμε όμορφα και ήρεμα προπαντώς παιχνίδια και σίγουρα το καλοκαίρι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως γενικότερα θα διαμορφωθεί ο χάρτης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Στο 2ο λεπτό ο Μίλμπουρν είχε 2 φάουλς με αντίπαλο τον γεροτσαρτσαρή, σε αυτό το σημείο άλλαξα κανάλι στην τηλεόραση, το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι έκαναν άλλωστε όλοι οι πραγματικοί γνώστες του μπάσκετ, όσα χρόνια και αν περάσουν η διαιτησία δεν θα αλλάξει ποτέ.

    Ο Παο επιβάλλεται κάποια στιγμή να τιμήσει τον Ρήγα, αν δεν ήταν αυτός ο Παο σήμερα θα ήταν σαν τον Σπόρτιγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 φαουλ ο Τσαρτσαρης,2 φαουλ σε ολο τον αγωνα ο Μιλπουρν.Ειδες για να μην δεις ολο τον αγωνα,χαχαχαχα.Αυτο με τον Ρηγα ειναι ολα τα λεφτα χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xNDEy

      Διαγραφή
    2. 22 φαουλ ο ΠΑΟ και 23 ο Πανιωνιος,ουτε ενας παιχτης του Πανιωνιου με 4 φαουλ.Ειδες μωρε η διαιτησια πως σπρωχνει την Παναθα για αυτο εφτασε να κερδιζει με 32 ποντους διαφορα.

      Διαγραφή