Athlenda

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

O ΜΠΡΑΪΑΝΤ NTANΣΤΟΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ-ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗ




To Ηοοpfellas επιστρέφει, αξιολογώντας την προσθήκη του Μπράϊαντ Ντάνστον  στον Ολυμπιακό ενώ παράλληλα εστιάζει στο τι χάνει και τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την «αλλαγή» του Σχορτσανίτη με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη..


Οι ελληνικές ομάδες δουλεύουν προς την κατεύθυνση του γρήγορου κλεισίματος των ρόστερ τους και οι τελευταίες προσθήκες τους στη φροντκόρτ είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.  Πάμε να τις τσεκάρουμε..

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΠΡΑΙΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ


Γνωστός στην Ευρωπαϊκή πιάτσα, ο 27χρονος Αμερικανός, που πέρασε και από τον Άρη επί Ντρούκερ (μαζί με Μπόμπι Μπράουν και Πι Τζέη Τάκερ το 2010-11).

Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι ο Ντάνστον ήταν μια «λογική» επιλογή, σε συνάρτηση με την κατάσταση της αγοράς και την φιλοσοφία της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ακόμα και αν εμπεριέχει  σχετικό ρίσκο. Όσο παράδοξο και εάν ακούγεται αυτό (λογική επιλογή/ρίσκο) όταν ένα κλαμπ επιλέγει τον δρόμο της δημιουργίας ενός σταρ (αγοράζοντας –σχεδόν- την πρώτη ύλη) και όχι την απευθείας αγορά του, βρίσκεται σε κατάσταση ρίσκου, μικρού ή μεγάλου, ανάλογα με το κόστος και την σημασία του ρόλου του αθλητή.  Οι ερυθρόλευκοι  «δουλεύουν» τέτοιες καταστάσεις και ζουν με αυτές. Οπότε η επιλογή του πρώην σέντερ της Βαρέζε ήταν λογική, με βάση τα θέλω της ομάδας.

Το πιο θετικό κομμάτι (παραπάνω και από τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα του παίκτη) είναι ότι πρόκειται για έναν φιλόδοξο αθλητή, με ισχυρό κίνητρο (αυτά είναι τα χαρακτηριστικά-μπετόν με τα οποία «οργώνει»  την αγορά ψάχνοντας και η μετρ στην ανάπτυξη τέτοιων παικτών, Παρτίζαν) ο οποίος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του πλέον να πιάσει το τοπ-επίπεδο, που σημαίνει καταξίωση και  πολύ περισσότερο χρήμα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ντάνστον, αυτό είναι δεδομένο.
.

Ο Ντάνστον (27, 2.03μ.) είναι ο αντικαταστάτης του Κάιλ Χάινς στο ρόστερ των ερυθρολεύκων. Από σήμερα, 15/7/13, είναι καλό να πούμε ότι ενώ το παιδί έχει προοπτική να εξελιχτεί σε καλό και πολύ χρήσιμο παίκτη, καλύτερα να αφήσουμε στην άκρη τις σύγκριση με τον προκάτοχο του, η οποία δεν βοηθά σε κάτι καθώς ο Χάινς υπερέχει ατομικά σαν παίκτης (κυρίως στη γραμμή αφετηρίας, όταν υπέγραψε στο λιμάνι, όπως ο Ντάνστον τώρα). Όμως ο Ντάνστον μπαίνοντας σε ένα τέτοιο σύνολο μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά, για αυτό καλό είναι  η οποιαδήποτε σύγκριση αν θέλετε να γίνει στο τέλος της χρονιάς, ώστε να είναι πιο δίκαιη.


Μεγαλωμένος στο Κουίνς, φοίτησε στο Φόρντχαμ  παίζοντας με τους Ράμς του Μπρόνξ. Σκληρό παιδί, ξεχωρίζει κυρίως με τη σωματοδομή του. Χτιστό κορμί, τεράστιο wingspan 7’3’’, το οποίο τον βοηθά να παίζει σαν «ψηλότερος» από τα 2.03μ. στο παρκέ. Πέρυσι κυριάρχησε με αυτά τα εφόδια στη Lega A με τη Βαρέζε του Βιτούτσι, παίζοντας σε ένα γρήγορο τέμπο μαζί με ουσιαστικά 4 περιφερειακούς, όντας ο μοναδικός παίκτης ρακέτας σε ένα πρωτάθλημα που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις. Τα χέρια του, του δίνουν πολλά πλεονεκτήματα σε άμυνα και επίθεση. Είναι απλά  τ α ν ά λ ι ε ς  και μάλιστα ο Ντάνστον μπορεί να τις κινεί γρήγορα, γεγονός που του «κερδίζει» φάσεις..  Πολύ δυνατός, δεν κουνιέται εύκολα. Δεν είναι ο σούπερ αθλητής, όχι. Πάνω από τον μέσο όρο, σαφώς.  Μπορεί να τρέξει το γήπεδο, ψάχνοντας συνήθως την καίρια θέση για να τελειώσει. Επιθετικά, είναι παίκτης που θα «δείξει» περισσότερο παίζοντας με τα γκαρντς του Ολυμπιακού. Καλός σκρίνερ, θα αποτελέσει τον main screaner  σε καταστάσεις πικ εν ρολ με τον Σπανούλη (ιδιαίτερα όταν δίπλα του παίζει ο Πρίντεζης) ενώ η διάταξη με σκρίν επιλογής στην κορυφή της ρακέτας (με Ντάνστον-Πετγουέη) θα φορεθεί πολύ λογικά. Ξέρει να κινείται στον κενό χώρο, ενώ υποστηρίζει το παιχνίδι του με επιθετικό ριμπάουντ, κομμάτι στο οποίο είναι δραστήριος με τα γρήγορα και δυνατά του χέρια.  


Την τελευταία τριετία έχει δουλέψει τις κινήσεις του στο ποστ. Όχι, δεν είναι ο παίκτης που η επίθεση μιας ομάδας επιπέδου Ολυμπιακού θα ακουμπήσει τη μπάλα πάνω του. Απέχει από το να θεωρηθεί «άρτιος» τεχνικά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να δουλέψει συγκεκριμένες καταστάσεις για αυτόν, μιας και το δυνατό του σημείο είναι να πάρει τη μπάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά, κυρίως αφού έχει «κλειδώσει» τον αντίπαλο του, μιας και είναι τουλάχιστον μέτριος ball handler. Αυτό του αφαιρεί την περίπτωση drive απέναντι σε πιο ψηλά κορμιά (κατάσταση που έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια, ειδικά επί Ίβκοβιτς) ενώ  περιφερειακά το σούτ του (μιλάω για τα 4-4.5μ. όχι πιο πίσω..) είναι μέτριο, σε σημείο που το σκέφτεται σοβαρά και ο ίδιος. Η ακτίνα δράσης του είναι μικρή λοιπόν. Γυρνάμε στο ποστ.. Ο Ντάνστον προσπαθεί να επιβληθεί με τη δύναμη του, ώστε να κερδίσει την καλύτερη δυνατή θέση,  τομέας στον οποίο είναι καλός. Του αρέσει να πηγαίνει στην επαφή (πολλές φορές βρίσκει ισορροπία μέσα από αυτή) και να τελειώνει  αφού γυρίσει μπρος το κέντρο αφήνοντας τη μπάλα από χαμηλά. Επιδιώκει επίσης να βρεθεί δίπλα στο καλάθι γυρνώντας δυνατά από την base line και εκεί θα τελειώσει τις περισσότερες προσπάθειες του (χρησιμοποιεί πολύ και την προσποίηση). Στην περιοχή αυτή θα δούμε και πολλά βροντερά καρφώματα  μιας και ο Ντάνστον τελειώνει πάντα πολύ δυνατά. Στα συν του ότι δεν είναι κακός πασέρ, μιας και έχει δείξει ότι αποκωδικοποιεί καταστάσεις και να χρησιμοποιήσει την εξωτερική πάσα σε καλό χρόνο. Σουτέρ του 65-67% από τις προσωπικές.


Στο αμυντικό κομμάτι, ο Ντάνστον είναι overall αρκετά δυνατός αλλά καλό θα είναι να γράψουμε την αλήθεια σε πιο ειδικές κατηγορίες. Πρόκειται όπως είπαμε για ένα πολύ δυνατό παιδί με μεγάλο άνοιγμα χεριών που τον «ψηλώνει». Είναι δύσκολο να τον ποστάρεις. Ξέρει να αμύνεται στο ποστ και στο «παιχνίδι θέσης» (σε άμυνα και επίθεση) είναι πολύ μαχητικός και βγαίνει εύκολα εκτός τροχιάς. Το πιο πιθανό είναι να βγεί ο αντίπαλος.. Μπορεί να αμυνθεί ψηλά. Ακόμα και σε καταστάσεις που θα φανεί ότι μπαίνει σχετικά νωθρός στη φάση, τελικά φτάνει ψηλότερα από ότι είχε κάποιος αρχικά φανταστεί. Έχει εξαιρετικό timing στο μπλοκ, γεγονός που σε συνδυασμό με τα μακριά του χέρια θα αποτρέψει κόσμο από τη ρακέτα των ερυθρολεύκων.  Δεν είναι εύκολο  να σκοράρεις «πάνω του».

Όσον αφορά την άμυνα στο πικ εν ρολ.. Αντίθετα με τα όσα έχετε διαβάσει μέχρι τώρα στην πλειοψηφία των διάφορων ελληνικών μπασκετικών σελίδων, ο παίκτης δεν είναι τόσο δυνατός όσο παρουσιάζεται στην αντιμετώπιση με «αλλαγές» (που χρησιμοποιούν κατά κόρον και  οι δύο ελληνικές ομάδες πλέον) μιας  και τα πίσω και πλάγια βήματα του δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορα. Εάν μείνει ψηλά με έναν σχετικά καλό penetrator, δύσκολα θα μπορέσει να τον ακολουθήσει. Για να δούμε εάν θα μπορέσει να δουλέψει το footwork του στον Πειραιά σε αυτό το κομμάτι, το οποίο σε σχέση με το αμυντικό του πακέτο είναι αδύνατο. Η άλλη αδυναμία του είναι ότι ένας «έξυπνος» παίκτης ρακέτας μπορεί να τον βάλει να τσιμπάει σε προσποιήσεις και να τον φθείρει. Γυρνώντας πάλι στην pick n roll defense θα πούμε ότι ο Ντάνστον είναι καλός σε καταστάσεις flash & recover (καλύπτει με τα μακριά του χέρια την μπάλα ματσάρωντας τον χρόνο επιστροφής προς τον παίκτη του) και είναι αποτελεσματικός όταν μένει «πίσω», απέναντι σε γκαρντ που δεν έχουν το midrange shot μετά από ντρίμπλα καλύπτοντας λόμπες και drives. Τα γρήγορα χέρια του γαρνίρονται με εξαιρετικό συγχρονισμό στο να «πηγαίνει στη μπάλα». Καλός «κλέφτης», τοπ για τη θέση του.



Συμπερασματικά, η γνώμη μου είναι θετική για την υπογραφή του Ντάνστον. Αυτό δε το αλλάζει το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να πάρουν ίσως και καλύτερο παίκτη με αυτά τα χρήματα. Κοιτώντας την φιλοσοφία του κλαμπ όμως,  το κλειδί για φέτος, το οποίο θα παίξει αποφασιστικό ρόλο και στο performance του Ντάνστον, θα είναι το βάθος στη φροντκόρτ. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν fundamental post ψηλό και τότε ο 27χρονος πρώην σέντερ του Άρη θα αποδώσει καλύτερα. Ας μη κρυβόμαστε, ο Πολ Ντέηβις είναι μια πολύ καλή περίπτωση  (και η Κίμκι το εμπόδιο).. Με αυτή την μορφή,  η φροντκόρτ του Ολυμπιακού μπορεί να είναι και καλύτερη από πέρυσι. Και ο Ντάνστον θα επικεντρωθεί σε αυτό που μπορεί να κάνει, κατάσταση στην οποία μπορεί να φτάσει το μάξιμουμ της αποτελεσματικότητας του και πιθανόν να εκτινάξει την αξία του.

Θα έλεγα ότι αυτή τη το ποσό των 1.050.000 που θα διαθέσει ο Ολυμπιακός σε βάθος διετίας για τον παίκτη είναι ελαφρά τσιμπημένο σε σχέση με αυτό που ουσιαστικά «παραλαμβάνει» η ομάδα αλλά απολύτως λογικό με βάση το «παιχνίδι» της αγοράς, μιας και οι ερυθρόλευκοι υπέγραψαν έναν ψηλό που κυριάρχησε σε μια πολύ ανταγωνιστική λίγκα ενώ συγκυριακά είχαν χάσει πριν λίγες μέρες έναν παίκτη που θα τους κόστιζε σχεδόν τα διπλάσια..

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ vs  ΣΟΦΟΚΛΗ


Αντίθετα με τον αιώνιο αντίπαλο, στους πράσινους μια «σύγκριση» των συν και των πλην της απόκτησης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (29, 2.07μ.) με τον προκάτοχο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, βρίσκει περισσότερο πρόσφορο έδαφος, στην κατεύθυνση πάντα να κατανοήσουμε τη σκέψη του Αργύρη Πεδουλάκη, μιας και τα δύο Ελληνόπουλα είναι πιο κοντά αγωνιστικά και χρηματιστηριακά σε σχέση με τους δύο Αμερικανούς του Ολυμπιακού.  Πάμε να δούμε μερικά σημεία..

-Ότι και αν λέγεται, η απόκτηση ενός πρώην ερυθρόλευκου που αποτελούσε και πάλι στόχο του «αιωνίου» αντιπάλου από τους πράσινους, αποτελεί μεγάλη επικοινωνιακή νίκη. Αυτό είναι γεγονός, αν και η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Μαυροκεφαλίδης από την αρχή δεν ήθελε τόσο να γυρίσει στον Ολυμπιακό, έχοντας  κρατήσει πράγματα στο μυαλό του από το παρελθόν. Το σημαντικό εδώ όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει αναστρέψει την κατάσταση. Τη στιγμή που πέρυσι παιδιά όπως ο «δικός του» Περπέρογλου ή ο Μαυροειδής διάλεγαν τους ερυθρόλευκους.. Credit στους πράσινους.

-Ακόμα και αν ο Λουκάς είναι περίπτωση παίκτη με αγωνιστικά χαρακτηριστικά πιο κοντά σε αυτά του Κώστα Τσαρτσαρή, στο φετινό ρόστερ του Αργύρη Πεδουλάκη παίρνει τη θέση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (με κάποιες προσαρμογές π.χ. στην ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του 5ου παίκτη της φροντκόρτ) με κοινά σημεία στη γραμμή της αφετηρίας 1.) το ποστ παιχνίδι, το οποίο αποτελεί σημαντικό δόρυ στη φαρέτρα των πρασίνων στο μισό γήπεδο 2.) την φανερή –σε κάποια κομμάτια- αμυντική αδυναμία 3.) το γεγονός ότι είναι  Έλληνας.


-Ο 29χρονος, 2nd rounder της Μινεσότητα, είναι ο Έλληνας ψηλός με τη μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων στο ποστ. Μεγάλο ρεπερτόριο, άρτια τεχνική. Έχει μεγάλη αίσθηση του που βρίσκεται το καλάθι ανά πάσα στιγμή και μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο. Οι προσποιήσεις του είναι fun watch. Έχει καθαρές κινήσεις πίβοτ,  μπορεί να τελειώσει με τα δύο χέρια. Πλαστικός..

Η άλλη όψη του νομίσματος

Όσο fundamental ψηλός και αν είναι ο Λουκάς, οι πράσινοι δε θα μπορούν να προκαλέσουν την ίδια φθορά στο ζωγραφιστό όπως με τον Σοφοκλή. Ο Σχορτσανίτης είχε την ικανότητα να «αλλάζει» το επίπεδο της αμυντική ισορροπίας του αντιπάλου όταν «πατούσε» στην ποστ επίθεση των πρασίνων, με το δυνατό «ωμό» του παιχνίδι, όπου οι πράσινοι έπαιρναν «εκβιαστικά» πόντους με το «έτσι θέλω» από τον αντίπαλο.



-Ο Μαυροκεφαλίδης είναι tweener. Αυτό έχει και θετικά αρνητικά κομμάτια αλλά οι πράσινοι χρησιμοποιώντας το βάθος του ρόστερ τους μπορούν να βγάλουν αυτό που θέλουν από τον παίκτη. Ο Λουκάς δεν είναι ξεκάθαρα «5» ή «4», πρόκειται κυριολεκτικά για σέντερ-φόργουορντ.  Το μεγάλο του θέμα, όσον αφορά τη συγκεκριμένη του ιδιομορφία (με την καλή έννοια) είναι η αδυναμία του στο αμυντικό κομμάτι. Δεν είναι αθλητικός, ούτε ταχύς για να βγεί ψηλά και να αμυνθεί στο «4», δεν είναι ιδιαίτερα σκληρός ούτε τραχύς ώστε να παίξει άμυνα στο ποστ απέναντι σε πιο δυνατά κορμιά στο «5».  Ο Σοφοκλής είχε επίσης θέμα στο αμυντικό κομμάτι και στα διαστήματα τα οποία έμπαινε στο παρκέ οι πράσινοι στόχευαν αποκλειστικά να «σηκώσουν» την επίθεση τους παίζοντας μαζί του στο ποστ.

Το θετικό της κατάστασης “tweener”  είναι ότι με τον Μαυροκεφαλίδη πλέον ο Παναθηναϊκός αποκτά περισσότερες επιλογές και συνδυασμούς στη φροντκόρτ καθώς μπορεί να παίξει δίπλα σε όλους του ψηλούς των πρασίνων, οι οποίοι είναι αρκετά ικανοί μάλιστα στο αμυντικό κομμάτι.  Αυτό διευρύνει τη γκάμα επιλογών του κόουτς Πεδουλάκη αδιαμφισβήτητα. Μην ξεχνάμε ότι  με τον Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός στοχεύει να έχει τον 2ο του σέντερ τουλάχιστον 15’ μέσα στο παρκέ, χρόνους που ο Σοφοκλής δε μπόρεσε για πολλούς λόγους να πιάσει μέσα στη σεζόν που πέρασε.


-Ο Παναθηναϊκός διευρύνει  την ακτίνα δράσης του στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της ομάδας και με τα γκάρντ που υπάρχουν φέτος, οι πράσινοι  έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια πιο πολυδιάστατη επίθεση (σε ανάπτυξη και εκτέλεση). Ο Μαυροκεφαλίδης έχει το συν ότι είναι το ίδιο καλός με πρόσωπο όσο και με πλάτη. Μπορεί να τραβηχτεί μακριά από το καλάθι (και στο τρίποντο) και να «ματώσει» τον αντίπαλο. Σκεφτείτε τον Λουκά στημένο στη γραμμή του φάουλ απέναντι στη φετινή άμυνα ζώνης του Πασκουάλ.. Το midrange jumper του είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και σίγουρα θα δούμε καταστάσεις pop out. Στα συν του Λουκά, το καλό του διάβασμα και η ικανότητα του να πασάρει τη μπάλα και φυσικά το ότι μπορεί να πάει στο drive (μετά από προσποίηση συνήθως) βάζοντας τη μπάλα κάτω.


-Δεν έχει τα «κιλά» του Σοφοκλή στο ζωγραφιστό. Ο Σχορτσανίτης ποτέ δεν ήταν ο καλός ποστ αμυντικός αλλά είχε –αναμφισβήτητα- το κορμί να σπρώξει και να βγάλει τον οποιονδήποτε από τη ρακέτα. Εδώ οι πράσινοι ποντάρουν στην επιλογή που τους μένει για τη θέση «5».. Έχω γράψει το ιδανικό συμπλήρωμα. Ψηλός (sevenfooter), σκληρό κορμί, με αμυντικούς προσανατολισμούς, παιχνίδι «ψηλά»..  Ένας τέτοιος παίκτης θα καλύψει αυτή την έλλειψη του Παναθηναϊκού προστατεύοντας τον Στεφάν Λάσμε από τη φθορά.. Όπως καταλαβαίνετε, η θέση του τρίτου «5», την οποία πολλοί μπορεί να υποτιμούν, είναι αυτή που θα μοιράσει άρτια ρόλους στο ρόστερ και θα φέρει ισορροπία..

Υ.Γ Επειδή με ρωτάτε συνεχώς.. Ο Μπατίστ μπορεί ακόμα και τώρα να αποτελεί πολυτέλεια (οικονομικά και μη) για τη θέση του τρίτου «5» στον Παναθηναϊκό αλλά οι πράσινοι δε χρειάζονται τέτοιο παίκτη εκεί. Το εξήγησα πιο πάνω..

Υ.Γ2: Tο έγραψα και εχθές και θα το ξαναγράψω.. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που αυτή την εβδομάδα της απουσίας μου κράτησαν το μπλοκ πολύ ψηλά. Είναι φανερή η ποιότητα των σχολίων και αποτελεί την καρδιά του Hoopfellas. Μπράβο..

Στους γνωστούς πλέον ρυθμούς, σας περιμένω και στη σελίδα μας στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

370 σχόλια:

  1. γεια σου τζιμ...νομιζω η λογικη του πεδουλακη σε σχεση με το σοφοκλη και την αλλαγη του ειναι πολυ σωστη...σε μια χρονια που ολοι οι παικτες ανεβαιναν σταδιακα και προσαρμοζοταν στο συνολο μονο ο σοφο δεν ακολουθησε...θα κερδισει πραγματα και θα χασει απο τον λουκα αλλα σιγουρα το προσημο θα ναι θετικο....καλη περιπτωση ο ντανστον αλλα εχει μπλεξει με το κτηνος απο την γκαμπον δυσκολα τα πραγματα,αυτος τετοιυς παικτες τους εχει για πρωινο,με αλλους πιο βαρεις εχει προβλημα(θυμιζω οτι οι περισσοτερες ηττες φετος ηταν με ομαδες που ειχαν βαρια κορμια ντειβις,τομιτς,κριστιτς)...χαιρετισμους...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. Ο Λάσμε είναι πρόβλημα για οποιονδήποτε παίκτη στην Ευρώπη. Θέλει την "υποστήριξη" που γράψαμε για να μη φθείρεται απέναντι σε αυτά τα βαριά κορμιά.

      Διαγραφή
    2. http://www.sportlemon.tv/20130715/vv51e3eb1cafd827.92892563-604848.html

      αλογο ο αντετοκουμπο σε ανοιχτο γηπεδο,ο παπαπετρου θα κανει μεγαλη καριερα

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Jimara,
      Να συμπληρωσω οτι ο Λασμε θα πρεπει να αντιμετωπισει 2 αθλητικους γρηγορους ψηλους(ντανστον-σιμονς) συν τον τριτο που θα αποκτηθει,που σημαινει κοπωση και φθορα..

      Διαγραφή
    4. Συν τον Πετγουέη, Γιάννη.. Θεωρώ ότι πολλές ομάδες θα στοχεύσουν στη φθορά του Λάσμε φέτος. Από την άλλη και ο ΠΑΟ είναι πιο δυνατός αμυντικά φέτος στο ζωγραφιστό καθώς έχει και τον Φώτση δίπλα στον Γκιστ.

      Διαγραφή
    5. Είσαι όμως πολύ γκαντεμόσαυρος ρε συ stonerook. Με το που το πόσταρες έπεσε το stream. Η Λετονία κέρδισε και τους πολύ καλούς Σλοβένους και πάει τραίνο. Εμείς ζοριζόμαστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο απο τους πολύ κατώτερους μας Κροάτες, λογικά θα σοβαρευτούμε και θα το παρουμε. Λαρεντζάκης (πάλι), Αγραβάνης (πολύ έξυπνο παιδί) και Αντετοκούνμπο (15 rebounds στο χαλαρό) με ολίγη απο Μποχωρίδη και Παπαπέτρου. Πολλά τρίποντα όμως είμαστε λίγο χλιαροί στη ρακέτα.

      ΥΓ : Έληξε, επόμενο παιχνίδι αύριο με Μαυροβούνιο και κλείνουμε μεθαύριο με Τουρκία οπου ίσως παιχτεί η πρωτιά.

      Διαγραφή
    6. χαχαχα....και ελεγα καποιος θα με κραξει....stonerook

      Διαγραφή
    7. Είδαμε το κτήνος από την Γκαμπόν πόσο ωραία πέρασε με αντίπαλο τον Σίμμονς στο βιντεάκι που κυκλοφορεί

      Διαγραφή
    8. Τι ακριβώς είδαμε ρε μεγάλε στο βιντέακι που κυκλοφορεί;Μία ολόκληρη τάπα;Τώρα αν εσένα σου άρεσε που ο Λάσμε έχασε πολλά σουτ απο μέση απόσταση,με γειά σου.Το έχει βελτιώσει και αυτό τη χρονιά που πέρασε άσε που δεν παίζει πια 4αρι όπως στο βίντεο αλλά καθαρό 5.Κάνατε σημαία ένα βιντέακι που δε δείχνει απολύτως τίποτα.Η μάλλον δείχνει έναν καλό παίκτη σε κάποιες μονομαχίες με έναν άλλο καλό παίχτη.Ναι μια χαρά είναι ο Σιμονς.Καλύτερος του Λάσμε;Θα το δούμε στο παρκέ.

      Διαγραφή
    9. Αυτό που είδαμε "ρε μεγάλε" ήταν τουλάχιστον 2 τάπες, ριμπάουντ και γενικά πολύ καλό μαρκάρισμα. Πού είδες στο σχόλιο μου να αναφέρεται οτι ο Σιμμονς είναι καλύτερος από τον Λάσμε? Σκοπός ήταν να καυτηριάσω το σχόλιο "κτηνος". Ημαρτον δηλαδή πού λένε και κάποιες ψυχές...

      Διαγραφή
  2. Περιμέναμε εναγωνίως την ανάρτησή σου Jim, μας έσκασες (sic)... Γιατί συγκρίνεις Σόφο με Μαυροκεφαλίδη, αφού ο 2ος είναι ο αντικαταστάτης του Τσάρτσα και του μοιάζει απίστευτα στο στυλ... Ο αντικαταστάτης του Σόφο θα ναι ο επόμενος ψηλός που θα αποκτηθεί... Αν το μπάτζετ δεν ήταν πρόβλημα 3άρι ΜΟΣ και 5άρι ΖΟΡΙΤΣ θα ταν ταμάμ για να ολοκληρωθεί ένα φανταστικό ρόστερ... Τώρα που δεν υπάρχει χρήμα τι προτείνεις Jim?
    SOTOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώτο το εξήγησα στην ανάρτηση.. Αυτούς τους δύο θα επέλεγα και εγώ (νομίζω έχει γραφτεί πολύ πριν τελειώσει η σεζόν). Άσε και κάτι για τη συνέχεια, χαχα.. Ο ψηλός πάντως θέλει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έγραψα.

      Διαγραφή
    2. Βολέψου τώρα όπως περνάς με τον Σκορδίλη και άσε τα ονειρα!

      Διαγραφή
  3. Jimαρε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το τρίτο 5άρι που θέλει ο ΠΑΟ.Και για την σημασία του,αλλά και για τα χαρακτηριστικά του.Ένας μικρός Hibbert πόσο πάει;(με το κιλό)

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερες σε ολους,τζιμ εχω την εντυπωση οτι οι ψηλοι που θελουν οι 2 ομαδες θα ερθουν μετα τις 22 ιουλιου ημερα ληξης του σαμερ καμπ,ετυχε να δω αυτο του ορλνατο κ'ειδα αρκετα αθλητικα κορμια που μαλλον δεν θα βρουν θεση στα ροστερ των ομαδων,πολυ καλος ο καναδος ο ολυνικ που παει για τεσσαρι και αρκετα ταλαντουχος ο βαρυς σολομον χιλ της ιντιανα.Οι επλογες των πιστονς μου φανηκαν μελετημενες στο ντραφτ,ο σιβα εαν δεν κανει συμβολαιο(κατι που ειναι πιθανον) θα βρει σιγουρα ομαδα κ'θα ηθελα να τον δω προς τα μερη μας.Περιμενω το ντουμαρς να κλεισει το ροστερ παντως με μια κινηση ακομα,υπαρχουν μεγαλες προσδοκιες φετος.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim εννοείς κάτι σαν ντορσευ η σε κάτι ακόμα ψηλότερο και δυνατότερο; Ποιος είναι στο μυαλό σου με βάση τα φυσιολογικά οικονομικά; Εμένα ο έρωτας μου είναι ο ζοριτς

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιοι παίκτες είναι πολυτέλεια αυτή τη στιγμή. Για 3ο πιθανόν θα κοιτάξει κάτι φρέσκο και σχετικά οικονομικό.

      Διαγραφή
    2. Εγώ αφού έχω Σκορδίλη δεν φοβάμαι τίποτα, Σκορδίλης και ξερό ψωμί!

      Διαγραφή
  6. Δε διαφωνώ Άκη.. Θεωρητικά πάντα, θα τον ήθελες τον Ρόντο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εχω διαβασει το σεναρειο αυτο τζιμ το θεμα ειναι ροντο για ποιον,ροντο για ναιτ κ'ενα συμβολαιο που ληγει(στακι η' βιλιαουεβα) ειταν η προταση του ντουμαρς κ'δεν εγινε δεκτη,γραφεται οτι ο ειτζ θελει το ντραμοντ στα ανταλλαγματα κατι που ειναι απιθανο να γινει,ο αμεσος στοχος των σελτικς ειναι ο μονρο,τον πιστευουν υπηρχαν αναφορες του ριβερς απο περσυ για το παιχτη,υπαρχουν επισοδεια ακομα σε αυτη την ανταλλαγη παντως υπαρχουν αμφιβολιες για την κατασταση του ροντο.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Τον Σμιθ πως τον βλέπεις?

      Διαγραφή
    3. O Σμιθ δυστηχως θελει να κρατατει πολυ τη μπαλα στα χερια του κ'ειτε να πασαρει δυησδωντας (κατι που το κανει καλα) ειτε να σουταρει απ τα 5 μετρα,εδω κολλαει του ροντο που ακουγεται.Με το ροντο η μπαλα θα φυγει απ τα χερια του,αντιθετα με το ναιτ οι πιστονς θα θυμιζουν ατλαντα!Ο σμιθ θα μεταφερετε απ το 3στο 4 ο μονρο θα παιζει 5 οταν ο ντραμοντ θα ξεκουραζεται κ'δεν ειναι τυχαιο οτι αποκτηθηκαν σουτερ που θα κανουν το κορβερ...ο ντατομε ειναι τετοιος!Περιμενω να δω τη κατασταση του μπιλαπς,οσο τον βοηθουν τα γονατα του θα βοηθιεται κ' η ομαδα.

      Διαγραφή
  7. Jim, o Jawai o opoios dn exei sumfwnhsei me galata, pws 8a su fainotan gia pao?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας φουλ για Ευρωλίγκα όμως..

      Διαγραφή
    2. Παιδιά δεν γουστάρω Τζαβάι είναι απίστευτα άτεχνος...Και για να μην ξεχνάμε ζητούσε βοήθεια στην άμυνα πάνω στον Σόφο

      Διαγραφή
    3. ρίξε μια ματιά να θυμηθείς.. Ο Γκιστ δεν έδινε βοήθειες στο μαρκάρισμά του Τζαβάι απο το Σόφο;

      http://www.youtube.com/watch?v=GF45vTwgKr8

      Διαγραφή
    4. Τι τον θες τον Jawai αφού έχεις τον γίγαντα Σκορδίλη?

      Διαγραφή
  8. Μεγαλο πληγμα για τον Ολυμπιακο, απο ολες τις πλευρες, η επιλογη του Μαυροκεφαλιδη να υπογραψει στον παο. Θεωρω οτι ο Ολυμπιακος χρειαζεται ενα αθλητη κλασης, σχετικα ελαφρυ, με εξαιρετικο post παιχνιδι που να μπορει να προσφερει και καποια λεπτα στο 4. Οποτε οι επιλογες κατ'εμε. Davis or D. Andersen! Τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Jim, κατ'αρχάς να σε συγχαρώ για την πάντοτε τεκμηριωμένη ανάλυσή σου!! Πολύ καλή δουλειά!! Keep going!!! Ειδικότερα τώρα, ο παίκτης ,που κατά την άποψή σου πρέπει να πλαισιωθεί η frontcort του Παναθηναϊκού, δεν είναι αναγκαίο να παίζει με πλάτη στο καλάθι κυρίως;;; Ντόρσεϊ;;, αν και δεν έχει post παιχνίδι. Ή πρέπει να περιμένουμε τους κομμένους από το summer league;;
    Υ.Γ. : Για γκαρντ και τριάρι τί πιστεύεις ότι χρειάζεται η ομάδα;; ΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Λούκα Άντριτς πως σας φαίνεται σαν επιλογή;Κάτι μου λέει ότι αν δεν βρεθεί κάτι αξιόλογο από την αμερικάνικη αγορά προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε (με τα λεφτά που διαθέτουμε)..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Luksa Andric το εχω πει απο περσι ειναι η συμπαθεια μου, θα τον ηθελα πολυ στον παναθηναικο φετος!!! jim συγκεντρωνει τα χαρακτηριστικα που θελουμε?

      gE

      Διαγραφή
  11. Άντε, ρε Jimmy! 8η μέρα και είχα αρχίσει να ανησυχώ. Καλή επάνοδο στη δράση, λοιπόν.

    Πάνω-κάτω, αυτά που γράφεις για τον Λου τα είχα γράψει σε σχόλιο πριν 3-4 βδομάδες. Νομίζω πως πρόκειται για πολύ ντεμοντέ παίκτη που, σε αντίθεση με τον Σόφο, δεν αλλάζει άρδην τις ισορροπίες ενός παιχνιδιού. Θυμάμαι πως του την έλεγε ο Ντούντα για την απροθυμία να λερώσει λίγο τα χέρια του μέσα στη ρακέτα. Του έλεγε, μάζευε ριμπάουντ και άσε τα σουτάκια. Ως προς το τελευταίο τον πιστεύω πολύ στο midrange και λιγότερο στο τρίποντο.

    Θέλω να πω ότι με τον Τσαρτσαρή μοιάζουν μόνο στο μπόι και στην tweener-οσύνη, αλλά διαφέρουν πολύ στην αμυντική προσήλωση-ανάγνωση, καθώς και στην "μπασκετική καταγωγή". Παλιός περιφερειακός ο Τσάρι, παλιός σέντερ ο Λου. Είναι ενδιαφέρον στοίχημα για τον RG να βγάλει από τον Μαυροκεφαλίδη χαρακτηριστικά Τσαρτσαρή. Νομίζω ότι εκεί το πάει και, τηρουμένων των αναλογιών, θέλει να δει από τον Λου μια χρονιά μεταστροφής, αντίστοιχη με την περσινή του Ούκιτς. Αυτό που εσύ έλεγες "πανεπιστήμιο".

    Καλά γραψίματα, Τζιμ, και χαιρετώ όλους τους αναγνώστες σου.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε φαίνεται να προχωράει του Davis οπότε σιγά σιγά θα τσεκάρουν όλο και περισσότερο την αγορά του ΝΒΑ. Νομίζω μια καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό είναι ο Byron Mullens αλλά το βλέπω σχεδόν απίθανο να έρθει Ευρώπη(ενδιαφέρονται οι Lakers σύμφωνα με δημοσιεύματα).Μπορεί να πάρει και κάποιο χρόνο στο 4 και είχε περάσει από Πανιώνιο την περίοδο του lockout αν δεν κάνω λάθος. Έπαιρνε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο δολλάρια τη χρονιά που μας πέρασε
    Σπύρος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για ποιό λόγο ο Λουκάς είναι αντικαταστάτης του Σοφοκλή και όχι του Τσαρτσαρή? Εγώ πιστεύω πως για αν θέλουμε να έχουμε αξιώσεις για Φ4 φέτος δε πρέπει να παραμεληθεί το επόμενο σέντερ γιατί ο Λάσμε θα μαζέψει φάουλ σίγουρα και ο Λουκάς είναι λίγο σοφτ για το 5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοφτ για 5 αργος και αχαρος για 4.. καπου αναμεσα νομιζω ειναι και εξαρταται τι θα του κολλησουν διπλα του.. νομιζω ενα σχημα με γκιστ μαυροκεφαλιδη θα κανει παπαδες.. το λασμε μαυροκεφαλιδης αντιθετα μου κανει πολυ αργο και θα κουτουλανε μεταξυ τους..

      Διαγραφή
    2. Ο Λουκάς για να ξεκουράζει τον Σκορδίλη καλός είναι!

      Διαγραφή
  14. Κάποια σχόλια για τους Νέους μετά τον αγώνα με την Κροατία:

    α) Κακό ματς γενικά, ίσως να έφταιγε ο αντίπαλος. Ομάδα με πολύ λίγο ταλέντο αυτή η Κροατία.
    β) Αντετοκούμπο: Στην παρούσα φάση χρειάζεται πολύ δουλειά όχι μόνο στο μπασκετικό κομμάτι, αλλά ακόμα και για να μάθει πώς να περπατάει και που να στέκεται. Στα (πολύ) συν του ότι το σουτ του βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό επίπεδο. 'Μπασκετική' κοψιά και όχι απλά ελάφι που τρέχει πάνω κάτω. Έχω την εντύπωση ότι στο ΝΒΑ θα τον εκτιμήσουν πολύ περισσότερο από ό,τι αν πήγαινε σε ομάδα της Ευρωλίγκα. Σε βάθος χρόνου μπορούμε να περιμένουμε για την εθνική μας έναν παίχτη που θα αλλάζει τις ισορροπίες, ειδικά στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Όχι όμως ηγέτη των 25 πόντων.
    γ) Περιφερειακή τριάδα: Ο Παύλος και ο Θανάσης έχουν ακόμα επαφές με τον Αργύρη τον Παπαπέτρου; Αν ναι, να κλείσουν τον γιο του από τώρα! Πάστα μεγάλου παίχτη, αυθεντικός ολ αράουντ με άνεση στον χειρισμό, την δημιουργία και την εκτέλεση. Πολύ πιο πλήρης από τους άλλους δυο. Ο Λαρεντζάκης είναι ο εκτελεστής αυτής της ομάδας, είναι όμως και ανοιχτός διάδρομος στην άμυνα. Θυμίζει λίγο Παππά στην άνεση στο σκοράρισμα και τον χειρισμό, αλλά και στην ραθυμία και έλλειψη ταχύτητας. Γενικά ως χώρα πάμε να γίνουμε σχολή σε αυτό το είδος γκαρντ. Ο Μποχωρίδης σήμερα δεν μου άρεσε. Τον είδα πρώτη φορά και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις με τον Σλούκα. Πέραν του αριστερού χεριού, είδα λίγες ομοιότητες.
    δ) Συμπερασματικά: Ίσως να τους είδα σε κακό παιχνίδι και σίγουρα θα δω και τα υπόλοιπα παιχνίδια τους μήπως αλλάξει κάτι. Πέραν του Αντετοκούμπο και του Παπαπέτρου όμως δεν είδα τα τρελά prospect. Συνολικά αυτή η γενιά μου φαίνεται κατώτερη των 90ρηδων, αλλά σίγουρα καλύτερη από τους 91ρηδες και τους 92ρηδες.

    ΥΓ: Μίροτιτς μεταξύ των γεννημένων το 91 και Αμπρίνες του 93. Σπουδαίοι παίχτες και οι δυο, αλλά συνολικά βλέπω μια στειρότητα στις τελευταίες 4-5 φουρνιές των Ισπανών (και ο Μίροτιτς βεβαίως δεν είναι καν Ισπανός). Μήπως επέρχεται κάμψη για τους Ίβηρες;
    ΥΓ1: Ωραία ανάρτηση Τζιμ. Ειδικά για τον Ντάνστον που τον παρακολούθησα πολύ φέτος συμφωνώ απόλυτα. Θα παίξει ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο η διάθεση του ίδιου του παίχτη. Συμφωνώ με έναν άλλο σχολιαστή: Μέχρι να τελειώσουν τα σάμερ λιγκ ας μην περιμένουμε άλλες κινήσεις από Ολυμπιακό και ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν καλός ο Μποχωρίδης σήμερα. Γενικά παρ'ότι δεν του φαίνεται είναι λίγο απειθαρχος, έχει μεγάλη ανάγκη να δουλέψει σε συνθήκες πίεσης. Στα παιχνίδια του Άρη έχει άλλο ρόλο και είναι πιο μαζεμένος. Στα εφηβικά λύνεται λίγο παραπάνω απ'ότι πρέπει. Με τον Σλούκα καμμία σύγκριση, άλλοι παίκτες εντελώς, δεν ξέρω που το διάβασες αυτό.

      Για το Λαρεντζάκη συμφωνώ αλλά οκ, αυτά που περιγράφεις σώνονται, αν έχει και όρεξη βέβαια το παιδί. Πάντως στο σκορ το παιδί είναι πολύ καλό.

      Γενικά ήταν κακό το παιχνίδι μας, με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο που πατήσαμε γκάζι παίζοντας καλή άμυνα και τρέχοντας λίγο transition. Δεν έχω εικόνα απο τα άλλα παιχνίδια βέβαια για να σου πω με σιγουριά, αλλά νομίζω οτι απο το επόμενο παιχνίδι θα αναγκαστούμε να είμαστε πολύ πιο σοβαροί. Η Κροατία την είδες, τίποτα ιδιαίτερο.

      Παπαπέτρου πάρα πολύ καλός, ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, ήρεμη δύναμη το παιδί, μπράβο του. Αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο απ'όλους ο Αγραβάνης, πιστεύω φέτος στον Πανιώνιο θα πάρει πολύ χρόνο.

      Ο Αντετοκούνμπο τελικά που θα παίζει του χρόνου; Για NBA απίθανο, Ευρωλίγκα χλωμό, οπότε; NBDL; Σαραγόσα; Έχει ακουστεί κάτι;

      Διαγραφή
    2. Φίλε Χρήστο ο Αγραβάνης μου άρεσε σαν παρουσία και 'αύρα' (να το πω έτσι), αλλά δεν είδα τίποτα φοβερό σήμερα, ενώ και τα στατιστικά του στο τουρνουά δείχνουν ότι δεν έχει πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο. Να τον δούμε φέτος, ο Πανιώνιος είναι καλό 'εργαστήριο' παραδοσιακά.

      Ο Αντετ ακούγεται ότι θα πάει κατευθείαν ΝΒΑ. Συνήθως είμαι πάρα πολύ κατά του να πηγαίνουν 18χρονοι κατευθείαν στο ΝΒΑ από την Ευρώπη χωρίς 'ψήσιμο' πρώτα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την περίπτωση όμως και λόγω του παιχνιδιού του, δεν ξέρω μήπως είναι τελικά καλύτερο. Το στυλ του ταιριάζει πολύ περισσότερο στο ΝΒΑ, όπου αν τελειοποιήσεις 2-3 χαρακτηριστικά γίνεσαι σχεδόν σταρ, από ό,τι στην Ευρώπη όπου απαιτείται να είσαι λίγο έως αρκετά καλός σε όλα. Ειδικά για αυτόν δηλαδή, φοβάμαι μήπως η Σαραγόσα είναι πισωγύρισμα.

      Για την συνέχεια του τουρνουά συμφωνώ, αύριο το Μοντενέγκρο είναι καλύτερη ομάδα από την Κροατία. Αν και γενικά το επίπεδο του τουρνουά μου μοιάζει λίγο χαμηλό.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, μπορείς να περιγράψεις λίγο το προφίλ του Παπαπέτρου;

      77

      Διαγραφή
    4. Καλα μη νομίζεις οτι ξέρω και πολλά για το παιδί, οτι έχω δει σκόρπια απο κατι extended highlights του Texas και το σημερινό. Δεν ξέρω, φαίνεται πολύ μπροστά απο τους υπόλοιπους σε επίπεδο αντίληψης του παιχνιδιού, πιο ολοκληρωμένος, πιο σίγουρος για το τι θέλει να κάνει στο παρκέ. Δεν είναι κάτι εντυπωσιακό να τον βλέπεις αλλά μου δίνει την αίσθηση οτι απ'όλους της Εθνικής είναι ο πιο σίγουρος οτι μπορεί να εξελιχθεί σωστά (εκτός απο τον Γιάννη που έχει καταφανέστατα τεράστιο προβάδισμα σε ταλέντο). Φαίνεται να έχιε ποικιλία (δουλεμένων) κινήσεων, καλή γνώση των βασικών, παιχνίδι και κοντά και (σχετικά) μακριά και γενικά είναι κοντρολαρισμένος. Και δεν μου φάνηκε και κακός αμυντικός.

      Δεν ξέρω αν θα πάει καλά στα drafts αλλά στην Ευρώπη θα έβγαζε πολύ άνετα ψωμί. Βέβαια, σου ξαναλέω, δεν έχω επαρκές δείγμα, δεν τον έχω δει μια σεζόν να δούμε τα πάνω του και τα κάτω του και είναι λίγο σα να κανουμε scouting απο videos του youtube. Πάντως θα ψηνόμουν πολύ να μπορούσα να δω τα παιχνίδια του στο Texas την επόμενη σεζόν, λογικά θα έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο.

      Διαγραφή
    5. Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια και μάλιστα πριν γίνει η έκρηξη με τον Αντετοκούμπο αλλά δεν τον έχω δει καθόλου.

      77

      Διαγραφή
    6. http://www.nba.com/bucks/boeder-130715-giannis-antetokounpo-billy-mckinney-interview

      Για να απαντήσω στον εαυτό μου και στην ερώτηση μου για τον Αντετοκούνμπο, διαβάζω τη συνέντευξη του διευθυντή scouting των Bucks για τον Γιάννη και συνειδητοποιώ οτι στα σοβαρά σκέφτονται να του δώσουν χρόνο απο φέτος

      Διαγραφή
  15. κανα ποστ για τις μικρες εθνικες και τα κατορθωματα τους θα παιξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λιγο πολυ οτι ανεφαρεις τζιμαρα εχουν γραφτει απο φιλους..
    για ντανστον τα ειπα και εγω οτι προκειται για επενδυση ποσο μαλλον αν τον συγκρινουμε με τον παιχτη νταστον επι αρη. βεβαια δεν εχει εμπειρια σε μεγαλες ομαδες αλλα ουτε ο χαινς ειχε οποτε...σιγουρα το διδυμο ντανστον σιμονς θα προβληματισει τους πρασινους αλλα περιμενουμε και τις τελικες προσθηκες στους ψηλους ωστε να μπορεσουμε να πουμε ποιος ειναι μπροστα...
    μαυροκεφαλιδης.. το κερδος ειναι η πλαστικοτητα του και οι κινησεις με προσωπο (ο σοφο δεν τις ειχε) και με πλατη. αν βαλουμε και τον παραγοντα τριποντο νομιζω η φετινη ομαδα θα πεταει φωτιες και δεν θα ξερουνε απο που τους ερχονται!!
    Στην αμυνα ο μαυροκεφαλιδης εχει το + με συγκριση με σοφο οτι ναι μεν για διαφορετικους λογους ειναι κακος αμυντικος, αλλα δεν φθιρεται το ιδιο ευκολα με φαουλ. ο σοφο μπορουσε να κανει το θαυμα και απο το πρωτο δεκαλεπτο να ειναι με 3 στον παγκο... σε θεμα ικανοτητας πανω στην αμυνα τα εγραψες ολα οποτε..
    Ενας ντορσει θα εκλεινε το ροστερ ιδανικα ωστε να μν μετραμε παλι τα φαουλ του λασμε ενα ενα... μενει να δουμε που θα παει η θεση του ξενου.. στα γκαρτν ή στο 5.
    Να σου πω την αληθεια περιμενα το ποστ σου να εχει μεσα και γενικα για ευρωπη γιατι κακα τα ψεματα εχουμε διαβασει τοσα σχολια και αρθρα για τις συγκεκριμενες μεταγραφες που το παραπανω ποστ ειναι last year σταφυλια.
    εχεις πληροφοριες τι παιζει με τους τουρκους του ομπρα??? πολυ ηρεμια δεν βρισκεις??? ουτε μια ανανεωση ρε παιδι μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τζιμ συγχαρητηρια για την αναλυση ακομα μια φορα. εγω θα ηθελα να ρωτησω τι ψηλο θα επελεγες για αυτον που περιμενει ο παο πισω απο τον λασμε αλλα θελω να κανω και μια ερωτηση αναφορικα με τον νικο παππα. το παιδι ειναι σκορερ το χουμε πει αλλα θελω να ξερω αν κατα τη γνωμη σου μπορει να λειτουργησει και ως δημιουρογος, αν μπορει δηλαδη να ανταπεξελθει και στη θεση 1 και να διαβαζει το παιχνιδι αποτελωντας δημιουργικο και οχι μονο εκτελεστικο οπλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπέρα σε όλους.

    πιστεύω ότι ο πανάθας φέτος θα μπορέσει να παίξει με γκιστ και φώτση ταυτόχρονα, στο 4-5. γενικά υπάρχουν πολλες επιλογές με τους ήδη διαθέσιμους παίκτες στην ομάδα. θα ήθελα την άποψή σας.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ντόρσεϊ και πάλι Ντόρσεϊ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι Τζαβάι;

      Διαγραφή
    2. Ντορσει και Λασμε στην ιδια ομαδα? Το αλλο με τον Τοτο?

      Hugo

      Διαγραφή
    3. 1)Νομίζω ο Τζαβάι έχει σχεδόν κλείσει στην Γαλατά άσε που τον θεωρώ απλώς ένα υπερτιμημένο πεντάρι...

      2) Φίλε Hugo από την στιγμή που στην γραμμή των ψηλών θα υπάρχει και ο Λουκάς γιατί να μην γίνει η απόπειρα Ντόρσεϊ-Λάσμε στην θέση 5?

      Διαγραφή
  20. εδώ θα βρείτε τα υπόλοιπα παιχνίδια του U20 τουρνουά νέων
    http://www.day.to/
    ElGreco

    p.s. Jim, o Dorsey τελικά τι έγινε? ακουγόταν πολύ για τον Παναθηναϊκο. ίσως να μην αρμόζει στο στυλ που περιέγραψες πριν (πιο πολύ σε Βουγιούκα κλείνει η περιγραφή σου) αλλά μου φαίνεται πιο δυναμικός και πιο γρήγορος και πιο κοντά στο smallball που δείχνει πως θα παίξει η ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε.Εκτός του ύψους (7footer), μια χαρά ταιριάζει η περιγραφή του Jim στον Ντορσι. Δυνατός είπε με αμυντική προσήλωση.Ο Ιαν απο την περιγραφή μόνο το ύψος έχει.Αν πάμε σε τέτοια επιλογή όμως, πάει περίπατο το σκορ με πλάτη απο το 5 που λέμε τόσον καιρό και έχουμε μόνο ολίγο σκορ απο 4-5 απο το Λουκά και μόνο;Τι να πω, μεγάλος γρίφος φέτος.Ας ελπίζουμε πως έχουν γνώση οι φύλακες. Είδωμεν...

      Διαγραφή
  21. παντως οπως περιγραφεις τον Ντανσον στο αμυντικο κομματι ειναι ταμαμ για να παιξει το πικ και ρολ του παναθηναικου με αλλαγες αφου ουτε ο ουιτς(αν και εχει το floater) αλλα και ειδικοτερα ο διαμαντιδης αρεσκονται να εκτελουν με τα απο τριπλα,ειδικα ο τελευταιος συνηθως σε λιξη χρονου απο το τριποντο και περα απο αυτο δεν μιλαμε για τον πιο γρηγορο παιχτη.
    για τη γενια του 94 και γω συμφωνω δεν ειναι τοσο ταλαντουχα οσο του 90 αλλα δεν εχει σημασια γιατι και μονο τον γιαννη να βγαλει σταρ ειναι πετυχεμενη χρονια.Αν δυναμοσει ο μικρος θα ειναι ενα κινητο miss-match

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επειδή εγώ δεν το κατάλαβα και το έψαξα εδώ η εξήγηση:
    A tweener in basketball is a term, sometimes used derisively, for a player who is able to play two positions, but is not ideally suited to play either position exclusively, so he/she is said to be in between
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για maciulis κανα νέο έχουμε? Ολοι φωνάζουν οτι είναι παίχτης κλειδί αλλά το τεχνικό team φαίνεται το σκέφτεται..

    ο ΠΑΟ χρειάζεται ακόμα 1 σκληρό παίχτη ρακέτας με περισσότερα κιλά απ τους ήδη υπάρχοντες (δεν μιλάω για δέντρο) ώστε πέραν των καθαρά αγωνιστικών κριτηρίων να υπάρχει και ανταγωνισμός για την θέση. Υπάρχει και μια CSSKA που εξελίσεται στην γωνία...

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Τζιμ έπιασε την ουσία της κίνησης Μαυροκεφαλίδη και της γενικής φιλοσοφίας του Πεδουλάκη για την ομάδα της νέας σεζόν. Πιστεύω ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να λανσάρει μια ομάδα με πολλαπλούς άξονες επιθετικού παιχνιδιού. Βλέποντας ότι οι αυτοματισμοί εποχής Ομπράντοβιτς είναι δύσκολο να "ξαναφορεθούν" θα πάει σε ένα πιο απλό πρότυπο που όμως απαιτεί παίκτες αθλητικούς και εγκεφαλικούς για να βγει. Με βασικούς πυλώνες το διάβασμα των αμυντικών ανισσοροπιών, το ποστ παιχνίδι και τα αθλητικά προσόντα των ψηλών.
    Ήδη αν σκεφτούμε το υπάρχον ρόστερ καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα. Η επιθετική ποικιλία της ομάδας φέτος είναι αρκετά μεγαλύτερη από την περσινή. Ο Μαυροκεφαλίδης θα προσθέσει έξτρα λύσεις στην frontline με την επιθετική του γκάμα και κυρίως το καλό του σουτ, ενώ η περιφέρεια θα είναι τουλάχιστον αναβαθμισμένη με τον Κάρι να είναι πιο εξοικιωμένος με την ομάδα και τον Παππά να δίνει προσωπικούς πόντους. Κλασικός δημιουργός δεν είναι αλλά όσοι παρακολούθησαν Πανιώνιο φέτος θα είδαν ότι το παιδί μπορεί να τρέξει μια επίθεση και "ψάχνει" τις συνεργασίες. Η πρόθεση για έξτρα γκαρντ τύπου Ξανθόπουλου δείχνει ότι ο Πεδουλάκης πιστεύει τον Παππά.
    Για αντι-Ματσιούλις πιστεύω ότι μάλλον δεν θα γίνει κίνηση. Θα φορέσει και σχήμα με τον Γκιστ στο "3" ο Πεδουλάκης. Υποστηρίζει το flexibility που θέλει να εφαρμόσει ο κόουτς. Δεν είναι τριάρι αλλά με τα στοιχεία του θα μπορέσει να προσφέρει στη θέση σε ειδικές καταστάσεις.
    Αν σκεφτείς τα σχήματα που μπορεί να παρουσιάσει ο Πεδουλάκης φέτος σε πιάνει πονοκέφαλος. Πρέπει να γίνει όμως καλή δουλειά στην προετοιμασία για να έχουν όλα αυτά νόημα.
    Ο Ολυμπιακός πάει σε λογική κίνηση. Κι αυτός θα έχει λίγες τρύπες να καλύψει με την διαφορά ότι ο σέντερ που θα πάρουν θα είναι πιο κομβικός σε σχέση με την επιλογή του Παναθηναϊκού.
    Σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος οι αιώνιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness, για να γίνουν όλα αυτά που λες (που είναι πολύ λογικά), πρέπει να επιλεγεί ο σωστός παίκτης για το 5 που λείπει. Αν η επιλογή είναι άστοχη τότε ο Άρτζι θα χρειαστεί αλχημείες για να καλύψει το Λάσμε και όλα τα εναλλακτικά σχήματα θα πάνε περίπατο. Γι' αυτό ο παίκτης που λείπει αν και θα προορίζεται για 10'-12', θα είναι κομβικός για τη χημεία και το rotation της ομάδας. Και τέτοιοι παίκτες δεν είναι ούτε ο Ντόρσεϊ, ούτε ο Μπατίστ. Ας περιμένουν αρκετά, αρκεί να μην κάνουν λανθασμένη κίνηση.

      77

      Διαγραφή
    2. Σαφώς...Αν και με έχει μπερδέψει η ανανέωση Σκορδίλη, καθώς αρχικά νόμιζα ότι πάει για τρίτος σέντερ. Λογικά θα πάμε σε κίνηση και χρειάζεται να είναι ποιοτική. Το έχουμε αναλύσει και άλλες φορές, προσωπικά δεν θα με χαλούσε ούτε παίκτης στυλ Ντόρσεϊ ούτε παίκτης στυλ Βουγιούκα, αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά στην άμυνα.. Στην επίθεση πιστεύω έτσι ή αλλιώς θα βγει μια άκρη. Αν κάνεις εκεί καλή επιλογή έχεις σούπερ ομάδα πάντως.

      Διαγραφή
  25. Αυτό που γίνεται με τη Φενέρ δεν έχει προηγούμενο. Έχει ακουστεί η μισή Ευρώπη. Σήμερα το μενού είχε Σάρας και Μπατίστ. Μπιέλιτσα και Ζόριτς για να φύγουν πρέπει να ξηλωθούν οι Τούρκοι στις ομάδες τους και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακόμη δεν έχει αποκτηθεί κανένας, οι μέρες περνούν και ένας ένας οι καλοί παίκτες κλείνουν σε ομάδες. Μεγάλος γρίφος η ομάδα και δύσκολη αποστολή για τον Ζοτς που γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενόμενο ήταν απ' την στιγμή που ανέλαβε ο Ομπράντοβιτς, να βγουν πολλά σενάρια για τη Φενέρ. Προσωπικά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο (περα από ένα guess για Τεόντοσιτς) απλά περιμένω να δω τι θα κάνει. Είναι πράγματι δύσκολο έργο.

      Διαγραφή
  26. Όσο γρήγορα στελεχώθηκαν κατά τα 10/12, άλλο τόσο αργά να περιμένετε τις δυο τελευταίες κινήσεις σε καθεμιά από τις δύο ομάδες... Όχι γιατί θέλουν η μια να προσαρμοστεί στα σχέδια της άλλης - αυτό έχει ήδη γίνει, ειδικά στους ψηλούς του Ολυμπιακού - όσο γιατί θέλουν ο ένας να δει πόσο θα ξεφύγει ο άλλος στα οικονομικά. Και να πράξει ή να μην πράξει ανάλογα...
    Μην ξεχνιόμαστε, και οι δύο έσπρωξαν ξανά φέτος πολύ χρήμα: ο Ολυμπιακός κράτησε Σπανούλη, Λο, Περπέρογλου, ο Παναθηναϊκός Διαμαντίδη, Λάσμε, Γκιστ κι έριξε επίσης μπόλικα για Φώτση, Μαυροκεφαλίδη. Προσωπικά δεν βλέπω πιθανά σενάρια μεγάλων κινήσεων (π.χ. πώς να έρθει Ελλάδα ο Ντέιβις, με τα λεφτά της Χίμκι θα πάει στο 1,2-1,5 εκατ. ευρώ...). Περιμένω συμπληρωματικές κινήσεις σε 1,5 για Παναθηναϊκό και 2-3,5 για Ολυμπιακό.

    Y.Γ.1: Ιδέα για "5" στον Παναθηναϊκό: Ντιόν Τόμπσον. Ποιοτικός, πληθωρικός, σχετικά οικονομικός, διαφορετικός από τον Λάσμε, όχι βέβαια σέβενφούτερ. Έχει συμβόλαιο με Άλμπα; Νομίζω μονοετές είχε...
    Υ.Γ.2: Κρίμα, πολύ κρίμα για τον Ματσιούλις, που ήταν ψυχάρα, πολυδιάστατος, δέθηκε με την ομάδα κι ήταν σταθερά ο 1ος σκόρερ στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν, το τοπ16 της Ευρωλίγκας. Δεν θα με χαλούσε να κρατούσαμε και Σόφο και Ματσιούλις και να πάμε σε ξένο γκαρντ...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δ.ΑΛΕΞ,μην ξεγράφεις το Μασιούλις. Μην εκπλαγείς αν τον δεις προς τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη να φορά πάλι τα πράσινα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει σ' αυτήν την υπόθεση.

      77

      Διαγραφή
    2. Ο Ντίον Τόμπσον είναι εξαιρεική επιλογή..

      Διαγραφή
  27. ο τριτος ψηλος θα πρεπει να ειναι καποιος με γρηγορα ποδια για ψηλος και να μπορει να μαρκαρει σεντερ ψηλα ειναι θεση που θελει ψαξιμο αλλα υπαρχει αρκετος χρονος μπροστα
    ο παναθηναικος χρειαζεται εναν καλο ασο περισσοτερο απο οτι χρειαζεται ενα τριαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να ρωτήσω και εγώ την εξυπνάδα μου: D'or Fischer πώς θα σας φαινόταν σαν 3ος ψηλός για ΠΑΟ; Έμπειρος παίκτης, με παραστάσεις από Ευρωλίγκα, αρκετά σωματώδης (2.11, 115 κιλά περίπου), καλός μπλοκέρ. Πέρυσι έπαιξε στην Ουκρανία και υπήρξε και συμπαίκτης με τον Κάρι. Σίγουρα δεν είναι στα peak του, αλλά για 3ος δεν είναι κακός νομίζω. Δε γνωρίζω αν είναι ελεύθερος και τι κασέ έχει, όμως φαντάζομαι, το να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα για ομάδα πρωταγωνίστρια, είναι δέλεαρ. Τι λέτε Τζιμ και τα υπόλοιπα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι αρκετά ακριβός και πολυτέλεια για τον ρόλο που θέλει ο ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ, νομίζω, ότι ψάχνει έναν παίκτη γύρω στις 300-400 χιλ. Ο Φίσερ, πέρσι, είχε συμβόλαιο κοντά στο 1εκ.

      77

      Διαγραφή
    2. Καλά το περίμενα ότι δεν θα ήταν φθηνός, αλλά 1 μύριο δεν είναι υπερβολή; Άσε που θα παίξει και Ευρωλίγκα, οπότε μια μείωση φαντάζομαι θα ήταν διατεθειμένος να κάνει. Είναι και 32 χρονών. Πάντως, συμφωνώ, πώς υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές.

      Διαγραφή
  29. Jim θα διαφωνησω οσον αφορα τον Μπατιστ. Δεν λεω οτι ειναι η ιδανικη επιλογη αλλα οχι οτι δεν κολαει στον Παο. Παιχτες που δεν κολανε ειναι ο Ντορσευ ή ο Λαουαλ δηλαδη παιχτες κοντα στο στυλ του Λασμε. Εχεις εναν Λασμε δεν θες αλλο.
    Ο Μπατιστ μπορει να σου προσφερει ποστ στο παιχνιδι, σουτακι απο τα 4 μετρα εμπειρια και μεταλο πρωταθλητη για 10 ποιοτικα λεπτα και αν ερχοτανε με ενα συμβολαιο αναλογο του Σαρας τοτε (350 χιλ). Οκ αν εχω ενα μεγαλυτερο μπατζετ θα προτιμουσα τον Ντειβις

    Αν διαλεγες για τον οσφπ Λαουαλ, Ταιους ή Ντανσον?

    Θεωρω οτι ο Παο πρεπει να παει για εναν μικρο στο 1 ( Μποχωριδη, Λαρεντζακη)για τους παρακατω λογους
    1. Χρειαζεται παιχτη στο 1
    2. Τα παιδια εχουν πολλες δυντατοτητες
    3. Ο Μητσος μεγαλωνει και εναν παιδι μπορει να σφυρηλατηθει στον Παο και με τον Μητσο παιζοντας αγωνες Α1 και χρονο με τον χρονο να παρει χρονο

    Ειμαι πολυ προβληματισμενος αν τελικα χρειαζεται ο Παο παιχτη στο 3. Δεν νιωθω γεματος στο 3 με Μπραμος και Βλαντο αλλα παιρνοντας παιχτη στο 3 καιω τον Βλαντο. Μην ξεχναμε ενα ροστερ των 14 καλως παιχτων ειναι το ιδιο προβληματικο με ενα ροστερο των 7 παιχτων

    Ηugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαρεντζάκης πάντως μόνο 1 δεν μου φάνηκε. Και σίγουρα οχι το είδος του 1 που λείπει απο τον ΠΑΟ. Ούτε ο Μποχωρίδης είναι αυτή τη στιγμή κατάλληλος, αλλά ο Μποχωρίδης μπορεί. Το να πάρεις παίκτη τύπου Λαρεντζάκη είναι overkill, θα έχεις τέσσερις να τραβάνε σκορ και έναν να τραβάει κουπί.

      Τέλος, τα'χουμε πει, ο ΠΑΟ μπορεί να πάρει δύο παίκτες ακόμα. Άρα είτε δεν θα πάρει PG, είτε SF ή C. Και C δεν γίνεται να μην πάρει. Δεν ξέρω ποιό είναι μεγαλύτερο κενό απο κει και πέρα, το PG ή το SF; Δεν αποκλείω καθόλου την περίπτωση ο ΠΑΟ να κρατήσει Ξανθόπουλο ΚΑΙ να μην πάρει άλλο τριάρι μέχρι το τέλος της regular season της ευρωλίγκας, ωστέ να είναι σε θέση να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του Γιάνκοβιτς και το πόσο πονάει τον ΠΑΟ η έλλειψη δεύτερου καθαρού PG. Πάντως, επειδή ακούγονται κάποια τρελλά ονόματα (Jawai, Davis κλπ) νομίζω είναι εμφανές οτι ο ΠΑΟ δεν μπορεί να πάει σε τέτοιες λύσεις, αν όχι για το οικονομικό τότε πολυ απλά γιατι δεν μπορεί να τους δώσει στο παρκέ τα λεπτά που θα ζητήσουν για να είναι ευτιχισμένοι στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Τον Λαρεντζακη δεν τον εχω δει. Απλα μιλαω απο θεμα ταλεντου. Σιγουρα δεν χρειαζομαστε εναν 2ο Παπα τωρα. Χρειαζομαστε παιχτη αποκλειστικα στο 1.
      Προτεραιοτητα ειναι το 5, μετα ο ασσος και μετα το 3ο. Στο 3 εγραψα ειμαι προβληματισμενος. Ειτε μενεις ετσι και αφηνεις ενα ερωτηματικο και περιθωρια εξελιξης στον Βλαντο ειτε γεμιζει επικινδυνα την ομαδα

      Hugo

      Διαγραφή
  30. <>.Γιατί με τά λεγόμενά σου JIM φωτογραφίζεις το Γλυνιάδακη;
    MJ23 or MJ32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ψηλός, σκληρός, με αμυντικές δυνατότητες...Ο Ρομπέρτας έχει συμβόλαιο;
    (καλά μη βαράτε είπα μια ......τρολιά να περάσει η ώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και μια ερώτηση για pg ο Παο θέλει ασπίδα για τον ΔΔ ή κάποιον για τον Ούκιτς για να ελέγχει την αδυναμία δημιουργίας;
    MJ23 or MJ32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολυ καλη η περιγραφη του Τζιμ κι εγω θα ηθελα να πω απλα καποια πραγματα για το Ντανστον οπως τον ειδα για πρωτη φορα στα ιταλικα play-offs εφετος.

    Κατ' αρχην να πω οτι παρακολουθησα πολλα παιγνιδια των play-offs και οι τρεις ψηλοι που μου εκαναν εντυπωση ηταν οι Ντανστον, Λαβαλ και Ταϊους. Ενω οι δυο πρωτοι ομως μου εκαναν θετικη εντυπωση, ο Ταϊους, που τον ηξερα κι απο την Ευρωλιγκα, ηταν για μενα απολυτα αρνητικος, ειδικα δε στα τελευταια παιγνιδια της Καντου.

    Οσον αφορα το Ντανστον, ηταν ο μονος που μ' εκανε ν' αναρωτηθω αν ειναι ετοιμος για την Ευρωλικα του χρονου. Ο Λαβαλ εχει πιο πολλα φυσικα προσοντα αλλα ειναι διαφορετικος παιχτης και χρειαζεται περισσοτερο χρονο να τελειοποιησει την τεχνικη του κατα τη γνωμη μου. Για μια ομαδα που παιζει τρανζισιον μπασκετ οπως ο Ολυμπιακος ο Ντανστον μου φανηκε ως o πιο καταλληλος και ισως αυτο να αποτελεσε κριτηριο για το Μπαρτζωκα.

    Ο Ντανστον ειναι ενας παιχτης που ειναι κινητικος και θελει να ειναι μερος του τρανζισιον και των αιφνιδιασμων. Επιθετικα μου εδωσε την εντυπωση οτι το comfort zone του ειναι μεχρι τα τρια μετρα απο το καλαθι και εχει αναπτυξει ενα ρεπερτοριο κινησεων και προσποιησεων ωστε να φτανει ευκολα ειτε σε lay-up με ταμπλο ειτε με καρφωμα ειτε απλα με αφημα της μπαλας πανω απο τη στεφανη. Δεν ποσταρει πολυ αλλά μερικες το επιχειρει οταν και συνηθως επιχειρει προσποιηση προς την αντιθετη κατευθυνση με σκοπο να απελευθερωθει απο τον παικτη που τον μαρκαρει χωρις δειχνει οτι κατεχει την τεχνη του hook. Ενα μειονεκτημα που διεκρινα ειναι μια επιμονη να τελειωσει τη φαση σε δευτερη προσπαθεια δηλ. αφου χασει την προσπαθεια, παει σε επιθετικο ριμπαουντ και καπακι σε δευτερη προσπαθεια χωρις να βγαλει την μπαλα εξω. Στον χειρισμο της μπαλας μου φανηκε χειροτερος απο το Χαϊνς (αποκλειεται να κανει coast-to-coast αλλα ποιος το χρειαζεται?) αλλα οπωσδηποτε καλυτερος απο Λαβαλ/Ταϊους.

    Στην αμυνα δειχνει μεγαλη διαθεση και αυτη η διαθεση του μερικες φορες τον κανει ανυπομονο με αποτελεσμα να χανει τη θεση του. Εχει γρηγορες επιστροφες παντως. Ειναι καλος στο κοψιμο ψηλα και ξεροντας οτι δεν μπορει να μαρκαρει βαρια κορμια, προσπαθει μερικες φορες να αμυνθει απο μπροστα με επιτυχια. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα δεν τον θυμαμαι να κανει hedge-out (που παιζει πολυ ο Μπαρτζωκας), σιγουρα ομως εχει τα ποδια για να το κανει.

    Παντως αν ο παιχτης αυτος ηρθε ως αντικαταστατης του Χαϊνς, νομιζω οτι ο Μπαρτζωκας εχει να κανει αρκετες τροποποιησεις στα συστηματα του. Αντιθετα με το Χαϊνς που εβρισκε τις τρυπες στην αντιπαλη αμυνα χωρις να τον παρουν χαμπαρι και μετα χρησιμοποιουσε την εκρηκτικοτητα για να τελειωσει τη φαση, ο Ντανστον ειναι παιχτης που πηγαινει προς το καλαθι και το "φωναζει", τραβωντας πανω του πολλες φορες οχι μονο τους αντιπαλους ψηλους αλλα και τους κοντους. Αυτο ειναι και καλο γιατι μπορει να δημιουργησει κενα για αλλους παιχτες, αλλα απο την αλλη μπορει να ειναι και κακο γιατι ο Ντανστον μου εδειξε να θελει τις φασεις μονος του ακομη και με αριθμητικα περισσοτερους αντιπαλους κι αυτο καταληγει.

    Συμπερασματικα, αν μπορουσαν να κανω μια συγκριση cartoon αναμεσα σε Χαϊνς και Ντανστον θα ελεγα οτι ο πρωτος φερνει πιο πολυ στον Ποπάϋ και ο δευτερος στον Τιραμόλα. Αν υπαρχει ενα ρισκο για το Μπαρτζωκα δεν ειναι τοσο εαν θα βγει ως παικτης ο Ντανστον, οσο το εαν θ' αντεξει στο μαραθωνιο της Ευρωλιγκας. Δεν δειχνει τοσο ανθεκτικος οσο ο Χαϊνς και στα ιττλικα play-offs τα πηγε καλα με οσους αντιπαλους ψηλους επαιξε μεχρι που τραυματιστηκε και αυτο στοιχησε στη Βαρεζε.

    Τωρα, Λουκας vs. Σοφο: αυτοι οι δυο παιχτες ειναι ασπρο-μαυρο απο πολλες αποψεις, αλλα αν ηταν Ραλυ Ακροπολις ο Σοφο θα ηταν σαν αυτοκινητο που σ' αφηνει απο τη μεση της διαδρομης ενω ο Λουκας θα σε φτασει στο τερμα αλλα θα εισαι πιο αργος απο τους αντιπαλους σου. Παντως, οσοι θυμουνται την (ανιση) μονομαχια Μπατιστ-Λουκα πριν δυο χρονια θα πρεπει να περιμενουν με αγωνια να δουν πως θα τα βγαλει περα ο Λουκας στα ποσταρισματα του Σοφο που ειμαι σιγουρος οτι θα επιδιωξει ο Μπλατ.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον παίζει ο τρίτος σέντερ μας τον Σόφο..

      Διαγραφή
  34. Άλλη μια ερώτηση: ο Ακίν Ακινγκμπάλα γνωρίζει κανείς τι απέγινε; Το 2011-12 είχε μια αρκετά καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα με την Νανσί. Μετά πήρε μεταγραφή για Ουκρανία και τραυματίστηκε. Έκτοτε έχω χάσει τα ίχνη του. Αν είναι υγιής είναι καλή επιλογή για ΠΑΟ νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Jim o Ike Diogu πως θα σου φαιονοταν για παναθηναικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ακουγετε ο Begic της Ρεαλ για Ολυμπιακο. Jim πιστευεις οτι ειναι αυτο που θελει η ομαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κοψτε το αστειακι με τον Ντορσει!!!
    Καλος παιχτης δεν λεω
    Τι θελετε εναν παιχτη που δεν εχει παιχνιδι με πλατη και σκοραρει μονο αν τον ταισεις? Δηλαδη εναν 2ο Λασμε? Τραγικο θα ελεγα
    Θελεις ενα παιχτη να παιζει με πλατη και να συμπληρωνει τον Λασμε
    Θα θεσω το εξης παραδειγμα. Θελεις 2 Μπατιστ στην ομαδα, ή 2 Πεκοβιτς ή 2 Βρανκοβιτς? Για σκεφτειτε. Οχι. Αλλα σου προσφερει ο Μπατιστ αλλα ο Πεκοβιτς και ο ενας συμπληρωνει τον αλλον
    Οτι ενας παιχτης ειναι καλος δεν σημαινει οτι κανει για την ομαδα

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SwkngKv10OE NA DOUME OLOI AUTO TO VIDEO GIATI AKSIZEI.OSOI AGAPANE TO SOPIST KAI GOUSTAROUNE TA VIDEOS TOU NA TO DOUNE ALLIWS O SOPIST DEN THA ANOIKSEI TO KANALI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SwkngKv10OE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ατυχής σύγκριση Σόφο - Λουκά, ο δεύτερος πήρε ξεκάθαρα το ρόλο του Τσάρι στην ομάδα καθώς στο μόνο που υστερεί είναι σε ηγετική παρουσία που οφειλόταν στην μακροχρόνια παραμονή του Τσάρι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σε όλα τα άλλα ο Λουκάς είναι καλύτερος. Οσον αφορά το 5αρι τώρα ιδανικός είναι ο Τζαβάι καθώς έχει πολύ καλό ποστ και δεν μπορεί λόγω σωματοδομής να αγωνιστεί πολλά λεπτα. Εξάλλου φέτος στην Μπάρτσα είχε τον ρόλο του 10λέπτου.
    Οσον αφορά τον άσσο τώρα ο Γκόρντον της Εφές θα ήταν ιδανικός αλλά είναι υποθετικό σενάριο. Καλός επίσης θα ήταν κι ο Ντάνιελ Χάκετ αλλά διάβασα σήμερα πως ανανέωσε. Ωστόσο υπάρχει ένας παίχτης που έμεινε ελεύθερος και θα μπορούσε να παρεί πολλούς ρόλους στον Παναθηναϊκό!!! Το όνομα αυτού: Πονκρατσοφ! 2μετρος+ , χαμηλών τόνων, ικανότατος στις απαιτήσεις του playmaking και θα μπορούσε να αγωνιστεί εξίσου στη θέση 3 που υπάρχει προβληματισμός. Στην Τσσκα απλώς δεν μπόρεσαν να τον χωρέσουν, στον ΠΑΟ ταιριάζει μια χαρά!
    Δεν θεωρω οτι το κασσε του είναι υψηλό και είναι και κοιμοτικός

    Balcoach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να λέει κάποιος τον Λουκά ανώτερο του Τσάρι είναι το λιγότερο αφελές. Τον θεωρώ καλό παίκτη, τεχνίτη, ΟΚ, όμως είναι παίκτης με στόφα πρωταγωνιστή και φοβάμαι ότι για το τοπ επίπεδο όπου κινείται ο Παναθηναϊκός, τέτοιου τύπου "πρωταγωνιστές" δε φτουράνε. Μακάρι το τεχνικό τιμ να κάνει τα σχετικά μονταρίσματα και να δούμε κάτι άλλο, από Φλεβάρη και μετά, όπως έγινε με τον Ούκιτς.

      Ο Τσαρτσαρής (καθαρά ανώτερος του Λου σε overall τεχνική - σύγκρινέ τους σε φάση coast to coast και θα πέσει πολύ γέλιο) έχει χαρακτηριστικά glue guy και γι΄αυτό σταθεροποιήθηκε σε τοπ επίπεδο από πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί, χρόνια τώρα, να τρώει το κράξιμο της αρκούδας από τους Παναθηναϊκούς, αλλά όποιος καταλαβαίνει το παιχνίδι, ξέρει πόσο θα μας λείψει η παρουσία του.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα.
    Ξαναδιαβάζοντας την ανάρτηση, θα συμφωνήσω με όλους όσους θεωρούν αδόκιμη τη σύγκριση Λουκά-Σόφο. Ο Μαυροκεφαλίδης αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Τσαρτσαρή, να προσπαθήσει να προσφέρει μέρος αυτών που πρόσφερε ο προκάτοχός του και να δώσει μεγαλύτερη ποικιλία στην επιθετική διάσταση της ομάδας. Άρα, η σύγκριση με τον Σόφο είναι αδόκιμη και μπορεί να σταθεί μόνο ως προς το γεγονός ότι οι δύο παίκτες ακολούθησαν αντίστροφες διαδρομές την ίδια χρονική περίοδο. Ο ρόλος και η χρησιμότητα του Σόφο θα συγκριθούν με τα αντίστοιχα του σέντερ που αναζητείται. Επίσης, δεν κατάλαβα αν ο Jim τάσσεται υπέρ της απόκτησης του Λουκά ή αν τη θεωρεί άστοχη ή περιττή κίνηση (και με βάση το κόστος). Εκτός και αν περιμένει την απόκτηση του σέντερ ώστε να δει το ρόλο του Λουκά και να κρίνει ανάλογα. Γιατί είναι προφανές ότι αν ο παίκτης που ψάχνει ο ΠΑΟ έχει τα χαρακτηριστικά που περιγράφει ο Jim, τότε ο Λουκάς θα μπορέσει να δώσει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να ακυρωθεί.
    Όσον αφορά τον Ντάνστον, επιβεβαιώνεται ότι στρατηγική του Ολυμπιακού είναι να καλύψει τη θέση 5 ποσοτικά παρά ποιοτικά. Μετά την ανανέωση του Σπανούλη και του Λο, το τεχνικό team και η διοίκηση προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά στους ψηλούς με παίκτες με μικρότερο κόστος. Από την ανάλυση του Jim, προκύπτει ότι ο ΟΣΦΠ δεν έψαξε ούτε ψάχνει τον αντι-Χάινς (σωστά κατ’ εμέ) αλλά παίκτες με διαφορετική λογική. Σ’ αυτά τα πλαίσια αναμένονται και σημαντικές αλλαγές στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ και στην άμυνα (κυρίως) και στην επίθεση. Ο παίκτης που αναζητείται για τη θέση του βασικού (;) σέντερ θα είναι κομβικός αφού θεωρητικά θα είναι μία κλάση πάνω από τους Ντάνστον, Σίμονς και Πέτγουεϊ.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδόκιμη μια σύγκριση δύο παικτών που παίζουν στην ίδια θέση και έχουν κοινό το ποστ παιχνίδι? Διακρίνω κάποιο συνεχές κόμπλεξ από τον φίλο. Αν είναι δυνατόν ο Λουκάς να αποκτήθηκε για τρίτο τεσσάρι ή πέμπτος ψηλός! Ο Λουκάς παιδιά είναι σέντερ.

      Γιάννης

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, φίλε Γιάννη.
      1) Πού έγραψα ότι ο Λουκάς αποκτήθηκε για 3ο τεσσάρι ή 5ος ψηλός; Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά το σχόλιό μου.
      2) Επειδή ούτε την ανάρτηση του Jim διάβασες προσεκτικά σου παραθέτω το σχετικό απόσπασμα σε σχέση με αυτά που θεωρείς ότι εγώ έγραψα : ''Aκόμα και αν ο Λουκάς είναι περίπτωση παίκτη με αγωνιστικά χαρακτηριστικά πιο κοντά σε αυτά του Κώστα Τσαρτσαρή, στο φετινό ρόστερ του Αργύρη Πεδουλάκη παίρνει τη θέση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (με κάποιες προσαρμογές π.χ. στην ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του 5ου παίκτη της φροντκόρτ) ''
      3) Πέρα από το post παιχνίδι, τί κοινό έχουν ο Λουκάς με το Σόφο; Εκτός, ότι είναι και οι δύο Έλληνες. Βλέπεις καμία ομοιότητα;
      4) Σέντερ ο Λουκάς; Μάλιστα. Σε παραπέμπω, πάλι, στο Jim : ''Ο Μαυροκεφαλίδης είναι tweener. ''

      Υ.Γ. Το κόμπλεξ είναι απέναντι στον Jim ή σε όλους; Μπορείς να το κάνεις πιο σαφές;

      77

      Διαγραφή
  42. Και κάτι άσχετο με την ανάρτηση.
    Έχει λάβει εντυπωσιακές διαστάσεις η ομοβροντία άρθρων κατά του Νικ Καλάθη με αφορμή την απουσία του από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Στον παίκτη χρεώνεται αδιαφορία, απροθυμία, αχαριστία, βεντετισμοί, μέχρι και κωλοπαιδισμός. Σ’ αυτό το πανηγύρι πρωτοστατούν δημοσιογράφοι (κυρίως) οι οποίοι χαρακτηρίζονται από γραφικότητα, λαϊκισμό, αμορφωσιά ενώ ορισμένοι από αυτούς αποτελούν διαχρονικά όργανα της Ε.Ο.Κ. Είναι τόσο χυδαία τα σχόλια και τόσο εμπαθής η κριτική, που είναι κανείς να αναρωτιέται γιατί όλοι αυτοί ξεσπαθώνουν με τέτοια ένταση και ομοψυχία για ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την μπασκετική κοινότητα και πάντως δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο. Πολλοί Έλληνες παίκτες στο παρελθόν δεν συμμετείχαν σε εκδηλώσεις της εθνικής ομάδας προφασιζόμενοι διάφορους λόγους με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται όσο περνούν τα χρόνια. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν εκτυλίχθηκε όλο αυτό το πανηγύρι και σίγουρα δεν έχουμε δει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να σταυρώνονται άνθρωποι και να διασύρονται προσωπικότητες επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παίξουν στην εθνική ομάδα. Είναι δεδομένο ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και μόνο οι χαρτογιακάδες της FIBA δεν θέλουν να το καταλάβουν. Ο τρόπος που παίζεται το παιχνίδι, ο αριθμός των αγώνων, η καταπόνηση των αθλητών και τα τεράστια συμβόλαια, είναι μερικοί από τους λόγους που επιβάλλουν την αλλαγή του τρόπου και του χρόνου διεξαγωγής των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων. Είναι αδύνατο για έναν επαγγελματία αθλητή υψηλού επιπέδου να ζει σε αγωνιστικούς ρυθμούς (προπονήσεις και αγώνες) για 11 μήνες κάθε χρόνο. Είναι παράλογο να μην δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές, που είναι και οι κύριοι εκφραστές του παιχνιδιού, να ξεκουραστούν ώστε να προστατέψουν το σώμα τους, το μυαλό τους και σε τελική ανάλυση το ίδιο το παιχνίδι. Οι συγκρίσεις με το παρελθόν είναι και αδόκιμες και εκ του πονηρού. Ας αναλογιστούν αυτοί που τις κάνουν, πώς παιζόταν το παιχνίδι την δεκαετία του ’90 και πώς παίζεται τώρα. Τι ενέργεια απαιτείται να έχει ένας αθλητής για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σήμερα και τι ενέργεια χρειαζόταν το 1995, για παράδειγμα. Οι παίκτες που έπαιζαν ανελλιπώς στην εθνική τους ομάδα και παράλληλα ήταν για πολλά χρόνια στο υψηλότερο συλλογικό επίπεδο, απλά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η FIBA είναι να μετατρέψει το Ευρωμπάσκετ σε διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε 4 χρόνια. Όσον αφορά την υπόθεση Καλάθη, είναι δεδομένο ότι ο παίκτης δεν έχει προκαλέσει ποτέ και δεν έχει δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να του συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για κάποιο ξιπασμένο και κακομαθημένο Αμερικανάκι. Επίσης, είναι γεγονός ότι ο Νικ δεν ανήκει στην κατηγορία των παικτών οι οποίοι έφτιαξαν το όνομά τους μέσω της Εθνικής και άρα έχει τάχα την ιερή υποχρέωση να φωνάζει «παρών» σε κάθε προσκλητήριο. Και, τέλος, γιατί όλοι αυτοί οι όψιμοι υπερασπιστές του εθνικού μας φρονήματος δεν αντέδρασαν το ίδιο συντεταγμένα και έντονα σε παρόμοια κρούσματα του παρελθόντος; (Γκάλης, Φασούλας, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς κ.α.)

    Υ.Γ. Έχω την αίσθηση ότι ο Τρινικερί θα μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε ο παίκτης να γίνει βορά στις ορέξεις των ανθρωποφάγων, ούτε ο ίδιος να εκτεθεί, ούτε το κλίμα στην ομάδα να διαταραχθεί. Ξεκίνησε, λοιπόν, με το αριστερό τη θητεία του και στην πρώτη δυσκολία τα θαλάσσωσε. Ο Ιταλός, πέρα από τα τεχνικά χαρίσματα, θα χρειαστεί να επιδείξει και άλλες αρετές για να κουμαντάρει το καράβι.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι ο Μαυροκεφαλίδης σωστά συγκρίνεται με τον Τσαρτσαρή και όχι με τον Σόφο σαν στυλ παιχνιδιού μεν αλλά έχω την αίσθηση οτι θα είναι σε χρόνο ο δεύτερος center του ΠΑΟ, όπως ήταν πέρυσι ο Σόφο, γι'αυτό ίσως και γίνεται αυτή η σύγκριση. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την συμπληρωματική κίνηση του ΠΑΟ πάντως αν και προσωπικά θεωρώ οτι θα είναι πολύ οικονομική και θα προορίζεται για παίκτη με απόλυτο ταβάνι τα 10 λεπτά στο παρκέ. Αλλά ακόμα και γι'αυτό δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει απο τους κομένους του summer league.

      Ο Ολυμπιακός καλά κάνει και γεμίζει τη ρακέτα του ποσοτικά αλλά θα πρέπει να κάνει και μια κίνηση ασφαλείας γιατί ούτε ο Simmons, ούτε ο Dunston, ούτε ο Petway έχουν παραστάσεις απο πολύ υψηλό επίπεδο και αν έρθει κι άλλος τέτοιος παίκτης (ή αν έρθει κάποιο πολύ καλό project απο Αμερική χωρίς παραστάσεις στην Ευρώπη) υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην τους βγει στον βαθμό που θέλουν κανένας απο τους τέσσερις. Δεν ξέρω αν ο Davis είναι εφικτός οικονομικά στόχος και δεν είμαι σίγουρος οτι ο Begic είναι καλή περίπτωση για βασικό 5άρι (πόσο μάλλον ο Jawai) αλλά υποψιάζομαι οτι αν όντως βρουν τον παίκτη που θα είναι το centerpiece της front court τους θα πρέπει να προσαρμόσουν αισθητά το στυλ παιχνιδιού τους ρίχνοντας λίγο περισσότερο βάρος στο σετ παιχνίδι. Θα δούμε.

      Ο Trinchieri παίζει να το χειρίστηκε λάθος το θέμα του Καλάθη. Απο τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα εδώ και καιρό προσωπικά δεν έχω απαιτήσεις, παίζει στον χώρο του αθλητισμού να είναι λιγότεροι απο πέντε αυτοί που ασκούν το επάγγελμα τους χωρίς να παρεκκλίνουν προς την λασπολογία, το κατινίστικο κουτσομπολιό και την έμμισθη προπαγάνδα. Ελπίζω και ο ίδιος ο Nick να τους γράφει όλους εκεί που τους αρμόζει. Απο κει και πέρα, αν στην ομοσπονδία ή στο τεχνικό team θεωρούν οτι ο παίκτης δεν δειχνει την απαραίτητη προθυμία τότε πολύ καλά θα κάνουν να τον αποκλείσουν. Δεν χρειάζεται όμως ούτε ξεφωνητό, ούτε προσωπικοί χαρακτηρισμοί και σίγουρα ούτε η αθάνατη βλαχομπαρόκ νεοελληνική λεβεντιά απέναντι στον Καλάθη και τον όποιο Καλάθη. Καθένας κάνει τα κουμάντα του και οφείλει να σέβεται τον άλλον και τα δικά του κουμάντα. Απο κει παι πέρα γνώμη μου είναι πως αν ο παίκτης όντως απλά ζητάει τρεις μέρες άδεια και το όλο σκάλωμα είναι οτι δεν σήκωσε το κινητό του καλό είναι να τα αφήσουν αυτά στην άκρη και να λυθεί η διαφορά και να δούμε την Εθνική πλήρη.

      Διαγραφή
    2. Παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά τα λεγόμενα των εμπλεκομένων στην υπόθεση από την αρχή ξεχωρίζω μια ατάκα που εξηγεί πολλά για τον Τρινκιέρι.
      Δε θυμάμαι 100% αν το είπε ο ίδιος ή ο Καλάθης, πάντως η ουσία είναι πως όταν του ζήτησε ο Νικ τις περίφημες 3 μέρες παράταση, η πρώτη απάντηση του προπονητή ήταν "να συνεννοηθώ με την Ομοσπονδία και τα λέμε."
      Ούτε οκ, ούτε όχι, αλλά θα το μεταφέρω στον Βασιλακόπουλο και αυτός θα πει τι κάνουμε.
      Ας μην την πέφτουμε με το καλημέρα στον Τρινκιέρι, δεν είναι Ομπράντοβιτς να έρχεται ως απόλυτος άρχοντας της ομάδας και προφανώς έχει αποδεχτεί πως ο λόγος του Βασιλακό είναι (υπό τις παρούσες συνθήκες) νόμος. Ας περιμένουμε καλύτερα να κρίνουμε τον Τρινκιέρι βάσει αποτελεσμάτων και αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.
      Μπείτε στα παπούτσια του για λίγο: Είσαι φέρελπις νέος προπονητής στην Ευρώπη, σου δίνεται μια σούπερ ευκαιρία σε μια εν δυνάμει πρωταγωνιστική εθνική ομάδα, είσαι σε μια ξένη χώρα που δεν ξέρεις 100% τη μενταλιτέ της και το πρώτο που θα κάνεις είναι να πας κόντρα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, δλδ το άμεσο αφεντικό σου και δη έναν παράγοντα με βαρύ όνομα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ; Όχι βέβαια.

      Από την άλλη είναι δύο πράγματα που μου χτύπησαν πολύ άσχημα.
      Αυτό το "είχα χάσει το κινητό μου, αλλά πάντως με τον προπονητή μίλησα" του Καλάθη είναι πολύ ερασιτεχνική δικαιολογία.
      Εξίσου απαράδεκτο είναι και το άλλο του Βασιλακόπουλου όμως "Ο Γκάλης είναι Γκάλης και αλλιώς τον κρίνουμε αυτόν. Όχι αγαπητέ, αν θες να το παίζεις άκαμπτος και αδέκαστος τότε ο νόμος θα είναι τυφλός, ίδιος για όλους ειδάλλως βράστα Χαράλαμπε, διοικείς ένα μπουρδέλο.

      Το αίτημα του Καλάθη για 3 μέρες ακούγεται λογικότατο, το μέλλον του σε μεγάλο βαθμό κρίνεται, δε ζήτησε ένα σ-κ στη Μύκονο με το γκομενάκι ο άνθρωπος. Αν δε μπορούν να βρουν μια τόση απλή άκρη μεταξύ τους ένας βασικός παίκτης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, πού πάμε;
      Αν σε κάθε επίσημη διοργάνωση κόβονται με αυτή τη λογική και μερικοί βασικοί, στην επόμενη διοργάνωση θα ντύσουμε άνδρες τους 20άρηδες;
      Για τους δημοσιογράφους απλά δεν έχω λόγια. Ανάξιοι λόγου αρκετοί από δαύτους.

      Διαγραφή
    3. Φίλε, καλημέρα. Συμφωνώ.
      Μία διευκρίνιση σχετικά με τον Ιταλό. Ο κόουτς απάντησε έτσι (κατά τα λεγόμενα του Νικ) και εκεί είναι το λάθος του. Για να κριθεί με βάση το έργο του στο παρκέ, θα πρέπει πρώτα ξεκινήσει την δουλειά έξω από αυτό. Η απάντηση που έδωσε στο Νικ, αν αληθεύει, είναι παρόμοια με την απάντηση του Καζλάουσκας στον Παπαλουκά το 2009 πριν το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Δηλ. ''κάτσε να ρωτήσεω τον μπαμπά''. Και, τέλος, για την υπέργηρη ομοσπονδία τί να πεις; Να μην θυμηθούμε περιστατικά του παρελθόντος, που μόνο αδέκαστη κρίση δεν έδειξε.

      77

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα. Παιδιά είναι βασικό να διαβάζεται όλη την αναρτηση πριν σχολιάσετε. Γράφω ξεκάθαρα ότι "ο Λουκάς είναι περίπτωση παίκτη με αγωνιστικά χαρακτηριστικά πιο κοντά σε αυτά του Κώστα Τσαρτσαρή, στο φετινό ρόστερ του Αργύρη Πεδουλάκη παίρνει τη θέση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη .." δηλ. θα είναι το 2ο "5" πίσω από τον Λάσμε και η ομάδα υπολογίζει πολύ στο ποστ παιχνίδι του. Νομίζω είναι κατανοητό. Αντί του Τσαρτσαρή στο "4" ήρθε ο Φώτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimάρα, καλημέρα. Επειδή, έχει γίνει παρεξήγηση με την ανάρτηση και δεν έχω την διάθεση να αμφισβητήσω αυτά που λες (ίσως μπερδευτήκαμε με τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η πρόταση), ας ξεκαθαρίσω την δική μου άποψη.
      Ο ΠΑΟ πέρσι είχε 4 παίκτες που συνέθεταν την front line. Γκιστ, Τσαρτσαρή, Λάσμε. Σόφο. Φέτος, λογικά, θα έχει 5. Γκιστ, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Λάσμε και ο 5ος που αναζητείται. Η γνώμη μου είναι ότι ο Λουκάς είναι αντί του Τσαρτσαρή καλύπτοντας το 4 και το 5 και ο σέντερ που θα προστεθεί να έρθει αντί του Σόφο δηλ. αποκλειστικά στο 5 και για max 10'. Άρα, ο extra παίκτης της φετινής front line είναι ο Φώτσης. Ο Λουκάς μπορεί να είναι η δεύτερη επιλογή στο ''5'' αλλά και πέρσι σε αρκετά ματς δεύτερη επιλογή (σε χρόνο συμμετοχής) ήταν ο Τσαρτσαρή και όχι ο Σόφο. Ο Σόφο ήταν δεύτερος σέντερ επειδή δεν είχαμε 3ο.

      77

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φιλαράκι.. Δε χρειάζεται καν να διευκρινήσεις, κατάλαβα πως σκέπτεσαι. Η διαφωνία είναι υγεία. Μια χαρά τα λες. Απλά έχουμε λίγο διαφορετική οπτική, δε λέει κάτι. Σε ευχαριστώ για την -πολύ ενεργή- συμμετοχή σου.

      Διαγραφή
    3. ΟΚ.
      Αφού είσαι μέσα, θέλω τη γνώμη σου και για τη φασαρία που έχει γίνει με τον Καλάθη. Γιατί όλος αυτός ο πανικός;

      77

      Διαγραφή
    4. Μήνυμα στέλνουν, είναι ξεκάθαρο.

      Διαγραφή
  44. 1000% συμφωνος σ' αυτα που λες για τον Καλαθη.

    Η ομοσπονδια μαλλον θελει να κανει μια αρχη με τον Τρινκερι και να προσδωσει μια αισθηση πειθαρχιας ωστε οι παιχτες να μη κανουν νερα, αλλα η πειθαρχια και ο σεβασμος προς ενα νεο προπονητη ειναι ενα στοιχημα που πρεπει να κερδηθει και οχι να επιβληθει.

    Οταν ειδικα μιλαμε για παιχτες που παιζουν με συμβολαια εκατομμυριων οι οποιοι μαλιστα σου κανουν τη χαρη να παιζουν στην Εθνικη χωρις βασικο κινητρο (παλια τουλαχιστον επαιρναν και καποιο πριμ) τοτε ως ομοσπονδια πρεπει να βρεις αλλο τροπο για να τους κερδισεις.

    Οσον αφορα τους ψηλους, νομιζω οτι καμια απο τις δυο ελληνικες ομαδες δεν μπορει να χτυπησει οικονομικα ενα απο τους τοπ σεντερ της Ευρωλιγκα.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΛΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΙΒΡΕΤΤΑ, ΝΤΙΚΟΥΔΗ,ΤΡΑΡΤΣΑΡΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΧΑΖΙΒΡΕΤΤΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑΜΑΜ ΣΑΝ 5ο ΓΚΑΡΝΤ.
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τελευταίος ποιοτικός ρολίστας είναι ο Σκορδίλης!

      Διαγραφή
    2. Ε όχι και ρολίστας ο Σκορδίλης, ο Γάιος είναι το επόμενο μεγάλο prospect του ελληνικού μπάσκετ!

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΡΔΗΛΛΗΣ ΡΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΡΟΛΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΚΗΣ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    4. Πολύ τον πάω τον John Corn.

      Διαγραφή
    5. Ο John Corn γνωστός και ως Γιάννης Καλαμπόκης είναι το πουλέν μου!

      Διαγραφή
    6. απλά αυτοί οι "ρολίστες" είναι ακριβοί και αγωνίζονται κυρίως στο εξωτερικό.
      Ζήσης, Βασιλειάδης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Σοφοκλής και φυσικά ο Καλάθης, είναι παίκτες που αν έπαιζαν στους αιώνιους, δε θα χρειαζόταν η παρουσία παρά 2-3 ξένων για να κλείσουν δωδεκάδες.
      Η αναμενόμενη ένσταση ότι παίκτες σαν τον Καλάθη δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ρολίστες, ισχύει στο ακέραιο και για την περίπτωση πχ του Χατζηβρέττα που είχε διψήφιο αριθμό πόντων στην ΤΣΣΚΑ, προτού επιστρέψει στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    7. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΡΟΛΙΣΤΕΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ, Ο ΑΡΗΣ, Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    8. ο Τσαρτσαρής έπαιρνε σταθερά ένα εκατομμύριο, άρα είναι πιο ακριβώς από αυτούς που έχω γράψει.

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=BCS&clubcode=CSK&seasoncode=E2002

      O Xατζηβρέττας με την παραπάνω παρουσία δεν νομίζω ότι θα κόστιζε λιγότερα από Βασιλειάδη και Ζήση.

      Ο Καλάθης μπαίνει περισσότερο στην κατηγορία του σταρ, πράγματι. Αλλά η παρουσία του στην Ελλάδα θα μετέτρεπε κάποιους από πρωτοκλασσάτους σε ρολίστες, οπότε η γενική εικόνα μένει μάλλον ίδια.

      Διαγραφή
  46. Πριν λιγο καιρο ειχα ρωτησει εδω το jim αν ο φαβερανι ειναι οντως τοσο καλος οσο τον εβλεπα και αν θα μπορουσε να σταθει και να πρωταγωνιστησει σε κορυφαια ομαδα της euroleague.νομιζω οτι μου απαντησαν οι celtics με την αποκτηση του.

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Υπάρχει κανένα νεότερο για τον Μπατή???
    Με την απόκτηση του Μάριου νομίζω ότι έκλεισε για φέτος το ρόστερ!
    Με Μπατή και Σκορδίλη το έχουμε σίγουρο το 7ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι άκουσα ότι μπήκε σφήνα ο Ολυμπιακός για Μπατη! Άλλωστε έχει άριστες σχέσεις με τον βοηθό Μπαρτζώκα.

      Διαγραφή
    2. Τα 'παμε αυτά.
      Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός μέσω του φύλλου του, ο Μπαρτζώκας φέτος έχει αναλάβει τις μεταγραφές του ΠΑΟ, για να μην του φέρει πάλι ένα καράβι ατάλαντους ο Μποχού.

      Διαγραφή
    3. Έτσι, έτσι...για όλους φροντίζει ο πρόεδρος κρατά και τον Μπαρτζώκα απασχολημένο διότι στον Ολυμπιακό δεν έχει ρόλο αφού οι δυο Ούληδες έχουν τα ηνία της ομάδας. Το μόνο που ανησυχεί τον πρόεδρο ει ναι μην κάνει καμιά επιτυχημένη μεταγραφή τύπου Πάουελ και Πέρκινς...κρίμα δεν πήρε τα αετίσια μάτια των αφεντικών του ο βοηθός.

      Διαγραφή
    4. Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν.
      Ο Μπαρτζώκας βρίσκει ενασχόληση, ο πρόεδρός σας γλιτώνει λεφτά, ο Μποχού βρίσκει χρόνο να κάνει φροντιστήριο αγγλικών. Που ξέρεις; Μπορεί να γίνει και το όνειρό σας πραγματικότητα και ο ΠΑΟ (μέσω Μπαρτζώκα) να αρχίσει να υλοποιεί και τις προτάσεις του Τζιμ για τις μεταγραφές.
      Το μόνο απειλητικό είναι μην τυχόν καταφέρει και μάθει καμιά λέξη αγγλικά ο Μποχού (λέμε τώρα), και καταλάβει το δούλεμα που του ρίχνουν οι παίκτες του με πρωτάρη τον 3Δ

      Διαγραφή
    5. Το σωστό θα ήταν να μάθει Αγγλικά στον Πεδουλάκη ο Mr. Bean...λονδρέζικα! Μακάρι, γιατί τον έχω λυπηθεί τον Mr. Bean (βοηθό)...γυρίζει σαν άλλος Αλέφαντος από κανάλι σε κανάλι και φωνάζει που είναι ο Δούρος! Αν δεν είχε και τον πρόεδρο, πολύ ήρεμο καλοκαίρι θα πέρναγε ο Mr. Bean (βοηθός) σαν και αυτά που περνάει στον πάγκο του Ολυμπιακού και αναρωτιέστε εάν κοιμάται ή απλά έτσι είναι το στυλ του.

      Διαγραφή
    6. Το άλλο που σου διέφυγε...Είπε ο Χάινς, "Όνειρο μου να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα"

      Διαγραφή
    7. Πάντως εδώ που τα λέμε, ο Μποχου δίχως αγγλικά έχει κάνει ένα 4-0 στον βοηθό του Γκατζούλη!

      Διαγραφή
    8. Δεν πειράζει. Ας παίρνει ο βοηθός του Γκατζούλη της ευρωλίγκες, χωρίς στραγάλια, χωρίς φωτοβολίδες σε κεφάλια αντιπάλων, χωρίς εφευρέσεις αλητείας, χωρίς επισκέψεις σε αποδυτήρια, κι ας χάνει μια ζωή από το μποχού και όποιον καημένο έχετε να παίζει.

      Διαγραφή
    9. @2:47
      Πέραν του γεγονότος ότι διέψευσε ο ίδιος ο παίκτης, έχεις καμία επιφύλαξη για τον αν ο ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα ή όχι;

      Διαγραφή
    10. Κοίτα την μούρη σου στον καθρέφτη και μετά τα ξαναλέμε...μέχρι τότε σας γλεντάει ο Μποχού!

      Διαγραφή
    11. @3:01

      Το ότι διέψευσε δεν λέει κάτι...εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ΤΣΚΑ είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό αλλά δέχομαι ότι τα 2 τελευταία χρόνια της έχει πάρει τα σώβρακα.

      Διαγραφή
    12. ωωωωπππππ

      Πετάχτηκε μέχρι το μπάνιο και είδα τη μούρη μου στον καθρέφτη.

      Και εξακολουθώ να χαίρομαι που σηκώνω κούπες παραμένοντας αξιοπρεπής. Και εξακολουθώ να αδιαφορώ για το πρωτάθλημα της ξεφτίλας, του εφευρέτη, του Συμεωνίδη, του Σχινά, του Χάντζου, των ένθεν και ένθεν φωτοβολίδων, και προσφάτως του Χίου και του Μπαλτάκου.

      Διαγραφή
    13. @3:06
      Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγαλύτερη ομάδα και από τον ΠΑΟ. Σημαίνει ότι ο ΠΑΟ δεν είναι μεγάλη ομάδα;
      Ξαναλέω λοιπόν, ότι πέραν της διάψευσης, έχεις καμία επιφύλαξη ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα

      Διαγραφή
    14. Ο Ρήγας να ναι καλά!

      Διαγραφή
    15. Χαίρομαι που επιτέλους ενδιαφέρεσαι για την Ευρωλίγκα και όχι για τους εγχώριους τίτλους. Όλοι κάποτε βάζουν μυαλό! Καλώς τόνε και ας άργησες!

      Διαγραφή
    16. @3:12

      Η ΤΣΚΑ δεν είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟ. Όσο αναφορά την ερώτηση σου ρώτα τον Χάινς. Εγώ σου απάντησα...τι δεν καταλαβαίνεις?

      Διαγραφή
    17. γιατί πότε με ένοιαζαν περισσότερο οι εγχώριοι τίτλοι από τους Ευρωπαικούς;

      Διαγραφή
    18. @3:15
      Από που κι ως που δεν είναι μεγαλύτερη ομάδα η ΤΣΣΚΑ;

      Τον Χάινς τον ρώτησαν άλλοι και απάντησε ότι δεν έχει κάνει αυτή τη δήλωση. Εσένα δε σου αρκεί γιατί... γιατί έτσι.


      Δεν μου απάντησες όμως ποτέ αν θεωρείς τον ολυμπιακό μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα ή όχι.

      Διαγραφή
    19. Πλάκα κάνεις? Από που και ως που σε ενδιέφεραν οι Ευρωπαϊκοί? Εκτός και εάν από το 97 και μετά τους σάρωσες και δεν το θυμάμαι.

      Διαγραφή
    20. αυτο πια με τις εφευρεσεις αλητειας εχει ξεφυγει.Ο ιδιος ο ΔΓ το εχει διαψευσει επανελλειμενα.Ανωνυμα το ειπαν αωνυμοι το συνεχιζουν.Ποιες φωτοβολιδες ρε και σε ποια κεφαλια;;;Ποια σταγαλια που στο Σεφ στο τελευταιο παιχνιδι σας εδιναν φαουλ και καλαθι συνεχεια,Δεκα καλαθια 10, 10, 10, παραπανω βολες βαρεσατε.Αι σιχτιρι που συνεχεια πατατε εκει και δεν βλεπετε ποτε την ανωτεροτητα του αλλου.αν ειχαμε παραγκα ρε βλακεντιε πως πηραε περσι πρωταθλημα;;πως κερδισατε φετος δυο φορες;;;

      Διαγραφή
    21. Εμάς τους Παναθηναϊκούς μας νοιάζει να κάνουμε τα 6 ευρωπαϊκά 7, 8,9.... Τώρα το αν τα 33 πρωταθλήματα θα γίνουν 34 ή 44, καλό είναι αλλά δευτερεύον.

      6-3 λοιπόν "εκεί που μετράει πιο πολύ"

      Διαγραφή
    22. @3:17

      Γιατί είναι μεγαλύτερη ομάδα η ΤΣΚΑ από τον Παναθηναϊκό? Μπορείς να μου το εξηγήσεις?

      Στις διαψεύσεις όλοι καλοί είναι. Αν λοιπόν σε καλύπτει η διάψευση τότε πάω πάσο...απλά αναρωτιέμαι εάν σε καλύπτουν όλες οι διαψεύσεις γενικότερα.

      Όταν έχει πάρει 3 Ευρωλίγκες υπάρχει αμφιβολία ότι συγκαταλέγεται μέσα στις μεγάλες ομάδες? Υπάρχουν όμως μεγαλύτερες?

      Διαγραφή
    23. @3:17 (1)
      Το γεγονός ότι δεν του έπαιρνα σημαίνει ότι δε με ενδιέφεραν κιόλας. Οτι να ναι.

      @3:17 (2)
      Αγόρι,
      ο Γιαννακόπουλος ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ επίσημα και με τη βούλα και με σφραγίδα και ότι άλλο θέλεις για το "εφευρέτης της αλητείας".
      Οι φωτοβολίδες που φέυγουν ένθεν και ένθεν και τα κεφάλια του Χάινς.
      Για διαιτησία γίνεσαι γελοίος και γραφικός. Γελάει ο κόσμος μαζί σας. Ξεφτίλες

      Διαγραφή
    24. Φιλε ο Γιαννακοπουλος καταδικαστηκε σε τιμωρια ελαφρα ακριβως γιατι δεν υπηρχε βεβαιοτητα πως εκανε πραγματι τις δηλωσεις που ισχυριστηκαν ορισμενοι. Λογω αμφιβολιων, που λενε ;)

      Βλεπω πως ασχολειστε μονο με τις φωτοβολιδες στο Χαινς στον τελικο κυπελλου, προφανως το μαχαιρωμα στον Μπραμο ήταν αναξιο σχολιασμου, οπως επισης και η φωτοβολιδα στον Μπραμο στον τελικο στο ΣΕΦ. Δεν εχει αναγκη αυτος, ειναι στο βαζελο, ας τον μαχαιρωσουμε. Και τις πετρες στο πουλμαν του ΠΑΟ περυσι? Α ξεχασα, δεν τις πεταξαν ολυμπιακοι, ηταν μεταμφιεσμενοι παναθηναικοι που κανανε προβοκατσια. Σατανικο!

      Διαγραφή
    25. Μπράβο σου τότε...αποτελείς εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

      Μην συγχύζεσαι ρε συ...χαλάρωσε! Μέσα στις φωτοβολίδες ελπίζω να περιλαμβάνεις και τους δυναμίτες και τα ντου των 30 οπαδών σας έτσι? Όσο αναφορά την διαιτησία το ποιος γίνεται γελοίος και γραφικός άσε να το κρίνει ο Σταυρόπουλος και ο Σκινδηλιας που 10 χρόνια τώρα μόνο γκρινιάζουν...αντί να δεις γιατί έχασες με κάτω τα χέρια ακομα ασχολησε με την διαιτησία. Συνέχισε έτσι και θα φας καλά...

      Διαγραφή
    26. @3:22
      Ποια είναι τα κριτήρια για να κρίνεις μια μεγάλλη ομάδα; Πρώτον οι τίτλοι. Όταν ισοβαθμούν; Εγώ βλέπω συμμετοχές σε τελικούς ή σε final4, όπου η ΤΣΣΚΑ υπερέσει κατά πολύ του ΠΑΟ.

      Για τον Χάινς.
      Αφού διαφωνείς έτσι κι αλλιώς με το περιεχόμενο των υπιτιθέμενων δηλώσεων του Χάινς τότε γιατί το αναπαράγεις;
      Επίσης, αν είχε κάνει τις δηλώσεις και αν τις πίστευε δε θα είχε κανέναν απολύτως λόγο να τις διαψεύσει. Αν πάλι είναι τύπος που άλλα λέει εδώ κι άλλα εκεί, με γεια του με χαρά. Αδιαφορώ για τέτοιυς τύπους έτσι κι αλλιώς.

      Διαγραφή
    27. @3:09 δακρύσαμε..

      Διαγραφή
    28. στους δυο ανώνυμους.
      Προφανώς και συμπεριλαμβάνω τις φωτοβολίδες στο ΣΕΦ, την πέτρα στον Μπράμο, τις πέτρες που πέταξαν άγνωστοι στο πούλμαν σας. ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

      Διαγραφή
    29. Το λάθος του Χαινς είναι που δεν είπε όνειρο μου ήταν να παίξω σε μια μεγαλύτερη ομάδα.

      Διαγραφή
    30. Τι άγνωστοι ρε μπαγλαμά? Δικά σας παιδιά ήταν...άκου άγνωστοι! Το οποίο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά...είχε γίνει και παλιά και ο δράστης τυχαίως ήταν υπάλληλος της Ιντρακομ.

      Διαγραφή
    31. Ειμαι ο 3.17 εγραψα ενα μνμ.Εδω δεν μετραμε ποιος την εχει πιο μεγαλη.Αλλα αφου το θελεις ΤΣΣΚΑ και ΠΑΟ ειναι ισοδυναμες.Ο γαυρος ειναι πισω,μικρη ομαδα δεν τον λες αλλα απεχει απο τις αλλες δυο.Ειστε πρωταθλητες στην λασπη παντως,οι Αγγελοπουλοι ειναι χειροτεροι και απο τον ΔΓ αυτος ειναι βλακας ολκης.Αυτος κανει τα πανα φανερα και εκθετει τον εαυτον του δεν κινειται στο παρασκηνιο,οι αλλοι κινουνται υπουλα.Του κανουν προσωπικη επιθεση κατηγορωντας τον για τα παντα.Η μηπως αυτο που εκαναν να τον μαγνητοφωνησουν ηταν εντιμο.Σιγανοπαπαδιες του κερατα,εδωσε συγχαρητηρια ο Μπαρτζωκας μετα τον τελικο,του εβαλαν χερι και απο τοτε με τις δηλωσεις του καταντησε γελοιος.Αλλα ξερω δεν φταινε αυτοι απλα ακολουθουν εντολες των οργανωμενων.Να βγαλουν τον μανδυα των αγιων οι γουρλοματηδες, αν ηταν δεν θα πετουσαν στον δρομο φτωχους ανθρωπους χωρις αποζημιωση,ξερω θα μου πεις αυτα δεν εχουν σχεση με το μπασκετ ουτε η προσωπικη ζωη του ΔΓ σας αφορα αλλα τον εχετε λουσει με διαφορα συνεχεια.

      Διαγραφή
    32. εντάξει.
      έγραψε ο ανώνυμος ότι κάποτε κάπου έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο, και δράστης αυτού του κάτι που έγινε κάπου και κάποτε ήταν κάποιος που δουλεύει στην Ιντρακόμ. Ύστερα από αυτό το αδιάψευστο στοιχείο, όλοι ξέρουμε ποιοι ακριβώς πέταξαν τις πέτρες στο πούλμαν του ΠΑΟ. Με ονοματεπώνυμο. Γεια σου κυρ Εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία!


      Ύστερα από τους διδάκτορες Ιατρικής που έβγαλαν πορίσματα για πως παθαίνει κάποιος γαστρεντερίτιδα από ντόπα, τώτα έχουμε και τους δικηγόρους εισαγγελείς του blog. Με αποκορύφωμε τη νομική ιδιοφύια που έγραψε παραπάνω ότι «καταδικάστηκε ελαφρά λόγω αμφιβολιών».

      ΤΖΙΜΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    33. Εννιά χρόνια και τέσσερις ημέρες έχουν περάσει από τις 13 Μαΐου του 2002 και την προηγούμενη επίθεση στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

      Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο στο φάιναλ φορ της Μπολόνια, ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο ΣΕΦ για τον δεύτερο τελικό, έχοντας νωρίτερα γνωρίσει την ήττα στο πρώτο ματς της σειράς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

      Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 13 Μαίου… Ωστόσο, ενώ βρισκόταν καθ'οδόν, το πούλμαν του Παναθηναϊκού, στις αρχές της Συγγρού δέχθηκε επίθεση, σε ενέδρα που είχε στηθεί, από φίλους του Ολυμπιακού..

      Οι πέτρες των κουκουλοφόρων έκαναν συντρίμμια τα τζάμια του πούλμαν προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό αρκετών παικτών που μεταφέρθηκαν στο Τζάννειο. Ο Κουτλουάι πάντως χτυπήθηκε πιο σοβαρά από όλους, όπως και ο Κόρεϊ Αλμπάνο.

      Καλά ρε φίλε εσύ τι είσαι επώνυμος και πρέπει να σε πάρουμε στα σοβαρά?

      Διαγραφή
    34. όχι δεν είμαι επώνυμος και για αυτό δε βγάζω δικαστικές αποφάσεις μόνος μου.

      Το κείμενο που κότσαρες τι δείχνει πέραν ότι κάποιοι άγνωστοι έχουν επιτεθεί στο πούλμαν του ΠΑΟ πριν 11 χρόνια;

      Επίσης, δε ζήτησα από κανέναν να με πάρει στα σοβαρά.

      Διαγραφή
    35. Ο Παναθηναϊκός είχε πριν λίγες ημέρες κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, την τρίτη κούπα για την ακρίβεια, και επέστρεφε στην ελληνική πραγματικότητα για να αντιμετωπίσει τον ΟΣΦΠ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. O αγώνας θα γινόταν στις 12 Μαΐου 2002 αλλά κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη και έσπασαν με πέτρες το πούλμαν του Παναθηναϊκού που πήγαινε στο ΣΕΦ, τραυματίζοντας παίκτες. Μάλιστα ένας εκ των συλληφθέντων ήταν υπάλληλος στην Ίντρακομ, ενώ είχε συλληφθεί και το 2001 για επεισόδια στον αγώνα ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (21-1-2001).

      Διαγραφή
    36. Αααα, γιατί με μπέρδεψες και νόμιζα ότι αν και εσύ ανώνυμος έχεις το δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους ανωνύμους. Αν θες κανε ένα γρήγορο search στο google και θα βρεις πλειάδα δημοσιευμάτων για τους συλληφθέντες του 2002 και για το εάν ήταν ή όχι κάποιος από αυτούς υπάλληλος της Ιντρακόμ.

      Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!

      Διαγραφή
    37. Ελα, υπαρχουν γαυροι που παραδεχονται οτι τις πετρες τις πεταξαν τα γαυρακια τους;;Οχι τιποτα γιατι εγω διαβαζω συνεχεια οτι τις πετρες της εριξαν οπαδοι του Παο,αλλοι λενε για να μην περασουμε απο ντομπινγκ κοντρολ και αλλοι απλα για να κατηγορησουμε αυτους.Εχω επισης βαρεθει να διαβαζω για τους παιχτες μας που εφυγαν απο εμας και καταστραφηκαν αφου μονο με την ντοπα που τους διναμε εκαναν καριερα.Α ναι και οτι ο ΔΔ εκανε καριερα μονο γιατι ειχε Σχοινα Πηλοιδη κ.α εκτος απο την ντοπα.Αφου ειναι αχρηστος αυτος και ο Φωτσης ειναι ανυπαρκτοι.Καμια προταση απο ευρωπη,δεν ειχαν,σιγα τους παιχτες.Αυτα κ.α πολλα διαβαζω συνεχεια.Πρωταθλητες της λασπης η αλλιως οι επιστημονες της λασπης.

      Διαγραφή
    38. 16 Ιουλίου 2013 - 3:52 π.μ.


      Ρε αδερφέ που λες γεια σου κυρ εισαγγελέα , άραγε το δικό σου επιχείρημα ότι είναι προβοκάτσια αυτά τα περιστατικά είναι πιο λογικό;

      "Χμμ πάει η αντίπαλος να παίξει με τον Ολυμπαικό στο σεφ και δέχεται επίθεση με πέτρες.άραγε να είναι οπαδοί του Οσφπ;"
      "Όχι ρε ζέλες ήταν για να πειράξουν τον κόκκινο λαό."
      "Ρε αφού το έχουν ξανακάνει με αποδείξεις και ονόματα."
      "Όχι ρε ζέλες το κάνανε επίτηδες για να το παίξουν αδικημένοι."
      "Ρε αφού το σκηνικό έγινε στη συγγρού κοντά στο γήπεδο, που να βρεθούν οι ζέλες."
      "Ρε ζέλες ήταν κατάλαβέ το έιχαν μεταμφιεστεί σε δικούς μας για να αναβληθεί το παιχνίδι και να ξεκουραστούν τα γερόντια τους."


      Επίσης λες για το θέμα με το ντόπινγκ και τις γαστρεντερίτιδες.Την άλλη φορά που το έθιξες και είπες ειρωνικά γιατρούς όσους τα έλεγαν, πήρες ένα κάρο απαντήσεις.Δεν είδα να απαντάς 'ομως σε καμμία.Κοινώς το να συνεχίζεις να λες με τόσο περισπούδαστο ύφος την ίδια παπάτζα, δε σου δίνει πόντους.Σταμάτα να το λες και να εκτίθεσαι.

      Η πλάκα είναι πως ακόμα και η διαφωνία σου γιαυτό το θέμα είναι λάθος.Κανείς δεν είπε πως η ντόπα έφερε γαστρεντερίτιδα.Αυτό που ειρωνεύονται όλοι είναι πως Η ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΉΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.Εσύ μπορείς να επιμένεις βεβαίως και να γελάς οτι "ποιο φάρμακο είναι αυτο που έφερε τσιρλιπιπί στον αθλητή ρε ζέλες;"


      .

      Διαγραφή
    39. ρε διάολε, έγραψα πουθενά ότι αυτοί που πέταξαν τις πέτρες δεν ήταν ολυμπιακοί;
      Κατά 99,9999% ήταν ηλίθιοι γαύροι που παρόλα αυτά δεν παύουν να είναι ΑΓΝΩΣΤΟΙ. Διαφωνείς ότι είναι ΑΓΝΩΣΤΟΙ; Ξέρεις ποιοι είναι δηλαδή και μας το κρύβεις;
      ΕΛΕΟΣ

      Για τη γαστρεντερίτιδα...
      Καταρχήν αν απάνταγα σε όλα τα ποστ σας θα έπρεπε να μου κόβει μεροκάμματο ο jim που ανεβάζω την επισκεψιμότητα ;)
      Κατά δεύτερον, δε νιώθεις λίγο ηλίθιος με το επιχείρημά σου; Εγώ στη θέση σου θα ένιωθα.
      Είχε δηλαδή κάποιο πρόβλημα ο Λο, έπρεπε να μπαίνει για κάποιο λόγ σε νοσκοκομείο, και έκατσαν άνθρωποι που κυβερνούν επιχειρήσεις και σκέφτηκαν για δικαιολογία το τσιρλιπιπί.
      Με συγχωρείς αλλά πραγματικά σε αυτήν τη ιστορία υπάρχει κάποιος ανόητος. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτός δεν ανήκει στο επικοινωνιακό επιτελείο των Αγγελόπουλων.

      Διαγραφή
    40. Ο Ηλιθιος και ο Πανηλιθιος!!!

      Διαγραφή
  48. Χαρακτηρίζοντας τον Λουκά 2ο 5 στην ουσία είναι σαν να αναιρείς την δική σου τοποθέτηση οτί είναι tweneer. Η δομή της φροντ λάιν του Παναθηναϊκού έχει ως εξής:
    α) ένα καθαρό 4αρι - Φώτσης
    β) έναν παίχτη που αγωνίζεται στο 4 αλλά δεν έχει αξιόπιστο τρίποντο , ωστόσο είναι αθλητικός και δυνατός με γρήγορα πόδια ώστε να μπορεί άνετα να παίξει στο 5 μπρος και πίσω - Γκιστ
    γ) έναν παίχτη ενδιάμεσο που επιθετικά μπορεί να ανταποκριθεί και στις 2 θέσεις αξιόπιστα και αμυντικά σε σκληρές καταστάσεις να είναι ένα κλικ πίσω χωρίς να εκτίθεται απαραίτητα - Μαυροκεφαλίδης (συμπληρωματικός του Γκιστ)
    δ) έναν σέντερ με τρομερά αθλητικά προσόντα, απόλυτα συγκεντρωμένο μπρος πίσω, ο οποίος επιθετικά αγωνίζεται με πρόσωπο και χωρίς την μπάλα - Λάσμε.
    ε) τον παίχτη που ψάχνει, δηλαδή έναν 2ο καθαρόαιμο σέντερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον πρώτο. Να είναι σήμα κατατεθέν του το ποστ παιχνίδι κι από εκεί και πέρα ότι άλλο επιπλέον είναι κέρδος. Αυτοί οι παίχτες συνήθως είναι βαριά κορμιά και δεν είναι για να παίρνουν χρόνο στο ροτέισιον πάνω από 10 λεπτά είτε γιατί δεν αντέχουν είτε γιατί εκτίθεται η ομάδα τους αμυντικά.

    Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Παναθηναϊκός πέρισυ μόνο στο τέλος του πρωταθλήματος κατάφερε να έχει πλήρη σύνθεση στην 5αδα των ψηλών:
    2 4αρια: Γκιστ- Γκουιν
    1 ενδιάμεσο: Τσάρι
    2 σέντερ: Λάσμε - Σόφο
    Αυτή τη στιγμή είναι πιο ενισχυμένος γιατί ο Φώτσης είναι κλάσεις ανώτερος από τον Γκουιν και αναζητείται ο αντι-Σόφο.
    Ο αντι-Σόφο μπορεί να είναι είτε ψηλός 7φούτερ , είτε ημίψηλος από 2.05 έως 2,08 πιο ογκωδης με περισσότερη δύναμη και πιο κοντρολαρισμένο κορμί. Προσωπικά θα επέλεγα τον δεύτερο τύπο χωρίς να το σκεφτώ!!! Δεν υπάρχει ουσιαστική απειλή από γίγαντες στην Ευρώπη. Πιο πολύ εκτίθενται παρά προσφέρουν. Εξάλλου ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα εναέριας κυκλοφορίας με Φώτση, Γκιστ και Λάσμε.

    Το αν διαβάζουμε ή όχι όλο το άρθρο κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό...

    Balcoach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχει αξιοπιστο τριποντο ο Γκιστ; Σουταρει με 38% στην καριερα του στην Ευρωλιγκα (ποσο θες για ψηλο;) και δεν ειναι οτι τα βαζει μονο σε μικρα ματς και ισως να τοχεις λησμονησει.
      Εβαλε μεγαλα τριποντα και στη σειρα με τη Μπαρτσα.Εχασε καποια στον τριτο τελικο Α1 (ισως να σουχει μεινει αυτο) αλλα στο δευτερο τελικο εβαλε το κρισιμοτερο στο τελος.
      Εν τελει,εγω κρινω το κατα ποσο θεωρω καποιον αξιοπιστο σουτερ,απο την πολυ απλη ερωτηση.Αν χανω στο τελος του ματς με 2 ποντους και αυτος παρει το τελευταιο τριποντο πως αισθανομαι;
      Με τον Γκιστ με ενα σπλιτ-αουτ και σουτ,θα αισθανομουν μια χαρα ,αν δε μπορουσε να παρει το σουτ καποιος της περιφερειας,ΔΔ,Μπραμος,Ουκιτς κλπ.Οπως βεβαια θα αισθανομαι πια και με το Φωτση στην ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι και μια χαρά .. εγώ θα έλεγα όοοοοχι γιατί ο γκιστ ;;;;

      Έχεις 7 παίχτες καλύτερους στο τρίποντο στο ροστερ.

      Διαγραφή
  49. Σχετικά με τον Μαυροκεφαλίδη, όπως είχε γράψει ένας φίλος σε αυτό το blog ή κάπου αλλού, είναι 0 οξέα - 0 λιπαρά. Είναι αμαρτία ένας γίγαντας 2,10 να μήν έχει στάλα δυναμισμού μέσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ο Λουκάς, με το μπάσκετ που ξέρει, την αντίληψη του παιχνιδιού, την πλαστικότητα και την επαφή, αν ήταν και δυναμικός, θα έπαιζε ΝΒΑ. Όταν τον παίρνεις γνωρίζεις ακριβώς τι θα δεις. Ωραίες φάσεις, εύκολος πόντους και άμυνα κιλ@τα

      Διαγραφή
  50. Γεια Τζιμ μας αποζημιωσες με ενα φοβερο αρθρο μετα την εβδομαδιαια απουσια σου. Εγραψες οτι ο Λουκας ταιριαζει με ολους τους ψηλους μας. Πιστευεις οτι ταιριαζει και με τον Φωτση; Γιατι εμενα στην αμυνα μου φαινεται λιγο λαιτ ιδιαιτερα στην ποστ αμυνα αυτο το διδυμο. Ο Σαροντ Φορντ πιστευω θα ταιριαζε για πεμπτοσ ψηλος στην ομαδα μας τι λες;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Βασιλόπουλου εκεί στον ΠΑΟ μήπως εξετάζουν για την πλαισίωση του 3, την απόκτηση του Κουίνσι Λιούις; Πολύ καλός παίκτης, με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.
    Για το 5, αν ο ΠΑΟ ψάχνει παίκτη με γερό σκαρί και παιχνίδι στο ποστ, προτείνω ανεπιφύλακτα Μαρκ Τζάκσον. Για το 1, εκτός του Ιγκόρ που απασχόλησε τον Αρτζι και πέρσι, υπάρχει η λύση του Νικακμπάτσε.


    Μια απορία.
    Υπάρχουν μεγάλες και μεγαλύτερες ομάδες που ψάχνουν για 3άρια. Η Μπάρτσα ψάχνει για δυο sf, η Φενέρ κοίταξε τον Στράτο, η Αρμάνι λένε ότι αφήνει τον Χέρστον, η Σιέννα έχασε τον Μοσς, η Γαλατά χτίζει όλο της το ρόστερ, η Μάλαγα δεν έχει 3άρι. Αυτός ο έρμος ο Μασιούλης, τόσο καιρό ελεύθερος γιατί δεν έχει ούτε μια προσφορά; Αφού ήταν καταππληκτικός στους τελικούς της Α1.

    Ο Λουκάς είναι τόσο καλός παίκτης που κατά την άποψή μου, δεν μπορείς να τον αποσυντονίζεις αναθέτοντάς του να καλύπτει απλά κενά. Στον φετινό ΠΑΟ πρέπει να έχει ρόλο σαφή και έτσι πιστεύω ότι θα προσφέρει αρκετά. Αν τυχόν (απίθανο) ο Μποχού επιλέξει να τον καθιερώσει στο 4, τότε θα πάρει σίγουρα το χρόνο του Φώτση, ο οποίος αυτός θα έχει τότε το ρόλο του μπαλαντέρ.


    Για τον Ολυμπιακό ήλπιζα ότι τα λόγια του Τζιμ θα ήταν χειρότερα, για να κρατήσει και το γούρι.
    Παίκτης Μπέγκιτς δεν υπάρχει και πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ως θέμα. Αν δεν πάρουμε Ντέιβις, τότε θα πάρουμε ΝΒΑερ. Εκτός αν γίνει μια πολύ μεγάλη έκπληξη.
    Με έναν σέντερ επιπέδου και στυλ Ντέιβις, με τη διατήρηση της περιφερειακής γραμμής και την επαναφορά Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός μπορεί σαφώς να ονειρεύεται τον 4ο ευρωπαικό του τίτλο.


    Τέλος η Ρεάλ αν πάρει Μπουρούση γίνεται παντοδύναμη και υπερπλήρης σε κάθε θέση και ρόλο. Στην ΤΣΣΚΑ υπάρχει μόνο ένα κενό στο 4 κι αυτό γιατί ο Μεσίνα δεν εμπιστεύεται τον Βοροντσέβιτς. Παρά την πληρότητα όμως του ρόστερ, ενδεχομένως να μην υπάρχει πληρότητα ρόλων. Η Μπάρτσα αργοπορεί. Φενέρ και Αρμάνι έχουν δρόμο. Κατά τη γνώμη μου μεγάλη ευκαιρία της Μακάμπι να κάνει βήμα παραπάνω και να μπει σφήνα για 4άδα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το Μπέγκιτς αναπαράγεται πολύ σήμερα και ελπίζω να μην ισχύει. Πολύ δεινόσαυρος ρε παιδί μου.

      Άν πάμε για παίκτη από το ΝΒΑ, θα περιμένουμε πολύυυυυ καιρό ακόμα μέχρι να τελειώσουν τα κοψίματα και οι δοκιμές. Θα προτιμούσα να αφήναμε αυτή την αναζήτηση μόνο για τη θέση του scoring sg/sf (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) που άφησε ορφανή η Γκέτσεβίτσιους και όχι για το βασικό μας 5άρι αλλά παίκτες σα το Ντέιβις ομολογουμένως δύσκολα έρχονται με δεδομένη την (πανηγυρικά δικαιωμένη) οικονομική πολιτική της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. megalutereos omades apo ti?? apo ton pao ??? emetikos...

      Διαγραφή
    3. Πανάγο,
      δεν θεωρώ απίθανο να κάνουν μια υπέρβαση οι Αγγελόπουλοι. Για την ακρίβεια δίνω πολλές πιθανότητες. Αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος και να μην νιώσουν ότι τους πιάνουν κορόιδο (όπως προσπαθεί να κάνει η Κίμκι)


      Ανώνυμε, εμμετικός είσαι και φαίνεσαι, που σε κάθε φράση ψάχνεις να βρεις λόγο για καβγά. Όχι δεν εννοούσα μεγαλύτερες από τον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    4. μποχου και στα μουτρα σου.Βλεπε εσυ τον μιστερ μπιν που με ξενα κολυβα εγινε πρωταθλητης και κοφτο.Τεσσερις φορες τον νικησε ο Πεδουλακης τον ασχετο.

      Διαγραφή
    5. εντάξει είναι μεγάλος κόουτς ο Μποχού. Τεράστιος. Το έδειξε και με το ρεσιτάλ επιθετικής λειτουργίας και εφευρετικότητας απέναντι στην πιο στατική ζώνη όλων των εποχών που του έπαιξε η Μπαρτσελόνα.

      Αλλά ξέχασα. Εκεί δεν έχει εφευρέσεις...

      Διαγραφή
    6. Τουλάχιστον οι Παναθηναϊκοί δεν θεωρούν τον Πεδουλάκη τοπ προπονητή όπως οι Ολυμπιακοί τον Μπαρτζώκα. Θα τον αλλάζαμε εύκολα αν πχ ξαναγυρνούσε ο Ζοτς. Άραγε οι Ολυμπιακοί μπορούν να πουν το ίδιο ή θεωρούν τον Μπαρτζώκα τον κορυφαίο της Ευρώπης, αυτό που θα τους οδηγήσει σε 5-6 ευρωπαϊκά;

      Θα μου πείτε, όταν έχεις Ζοτς για 13 χρόνια είναι λογικό να έχεις υψηλές απαιτήσεις -όταν οι άλλοι είχαν τους Ζούρους και τους Καζλάουσκας εμείς απολαμβάναμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου...

      Διαγραφή
    7. ΟΚ,αλλα με 7 παιχτες ειανι δυσκολο να βρεις λυσεις(και για τη ζωνη).
      Τουλαχιστον εφτασε πρωτα στο σημειο ο Αρτζι να νικα την Μπαρτσα με αυτους τους 7,για να την αναγκασει να ψαχτει με τη ζωνη.
      Με τον Μπαρτσωκα δε χρειαστηκε να παιξουν γιατι τον ειχαν μεσα εξω ευκολα με διψηφιες διαφορες.

      Διαγραφή
    8. Δε τη βλέπω την (οικονομική) υπέρβαση να έρχεται φίλε. Την αγωνιστική υπέρβαση πιο πιθανή τη κόβω...

      ΥΓ1 Στην αρχή δε κατάλαβα τι έγραφες στη πρώτη παράγραφο με Βασιλόπουλο και Λιούις αλλά οκ μπήκα στο νόημα. Έξυπνο ; ) Και τον Νικαγκμπάτσε πού τον θυμηθηκες ρε συ;;;

      ΥΓ2 Καλά ρε ανώνυμοι, είστε και καμμένοι από πάνω ή απλά θέλετε να τρολάρετε; Αμα διαφωνείτε διαβάστε κάτι άλλο, άμα δε σηκώνετε το χιούμορ, επίσης. Τα "εμετικά" και "στα μούτρα σου" πού κολλάνε; Ηρεμήστε ρε καλοκαιριάτικα...

      Διαγραφή
    9. Αυτα που πετυχε ο Αρτζι φετος τρομαζουν!! Μιλω ως προς τη δουλεια σε παιχτες και την εξελιξη τους.Παροτι πιστευα οτι ειναι πολυ καλος για τη νεα μετα-Ομπραντοβιτς εποχη,τετοια επιτευγματα ομολογω δεν τα περιμενα.
      Εν ταχει,ο Λασμε απο ξεχασμενος σε καποια Ομπραντοριο βγαινει καλυτερος αμυντικος της Ευρωλιγκας και αξιοποιειται και επιθετικα οσο ποτε αλλοτε.
      Γκιστ,απο ενα ψηλο που Χαισλιπ-ιζε,πολλα προσοντα,λιγοτερο μυαλο στο γηπεδο,εγινε ενα παιχτης που δε χανει περιστροφες και πολυ καλο πια shot-selection,αν δεν ειναι καλες οι προυποθεσεις,απλα πασαρει και δεν κανει τα παλια fade away πανω σε κολλημενα χερια (και ηρθε μολις το Δεκεμβρη)
      Μασιουλις,δε βλεπω Ιταλια,αλλα οπως τον ειδαμε φετος σας φαινεται για παιχτη που δε θα ανανεωνε μετα τα περσινα πλευοφς η Σιενα;
      Σιγουρα βελτιωθηκε πολυ.
      Μπραμος,Ουκιτς,τα λογια περιττα.
      Και σε μια χρονια τοσων αλλαγων,οχι 2-3 προσθηκων σαν του Ζοτς.,αρα με μεγαλυτερο συντελεστη δυσκολιας.
      Ειναι τετοια πια η εμπιστοσυνη μου μετα ολα τα παραπανω,που και οταν λεμε πχ Μαυροκεφαλιδης ωραιος επιθετικα αλλα τρυπα πισω,εγω λεω,καθιστε να δουμε και το Λουκα του Αρτζι,οχι των προηγουμενων ετων (ακομα και στα 29 του,οι απο πανω που βελτιωσε δεν ηταν παιδακια).
      Επισης για Παππα-Γιανκοβιτς ειμαι σιγουρος πως οτι εχουν να δωσουν και να γινουν θα τους το βγαλει ο Αρτζι.Του βγαζω το καπελο.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε 3:46,
      πέραν του χαβαλέ, όποιος λέει ότι δεν πήγε καλά κάποιος εκ των Μποχού-Μr Bean, είναι απλά γραφικός.

      Αλλά αυτά που λες είναι τουλάχιστον υπερβολικά.
      Για παράδειγμα εγώ τον Γκιστ δεν τον είδα να μη χάνει περιστροφές ούτε είδα να έχει καλό shot selection (να σου θυμίσω ότι η Μπάρτσα τον άφηνε επιδεικτικά ελεύθερο στον 5ο τελικό, κι αυτός δεν το εκμεταλλεύτηκε στο ελάχιστο). Από την άλλη ο Ούκιτς, με 800 και άφαντος στα κρίσιμα της Ευρωλίγκα δεν ξέρω αν λογίζεται ως επιτυχία. Ο Ματσιούλις και φέτος που είναιελεύθερος δε βλέπω να τον χτυπάνε και πολλές ομάδες, παρότι προσωπικά τον θεωρώ καλή λύση για τον πάγκο σχεδόν κάθε ομάδας.
      Προσωπικά, η επιτυχία του Πεδουλάκη είναι αποκλειστικά και μόνο η σφιχτή άμυνα που έπαιξε ο ΠΑΟ, και τον ανέδειξε ως καλύτερο από μέτριες ομάδες τύπου Μάλαγα, Καντού.
      Στην επιλογή παικτών αλλά και στην εξέλιξή τους, τίποτα ιδιαίτερο. Μόνο του μεγάλο παράσημο ο Λάσμε.

      Διαγραφή
    11. Ορέστη, ο Λάσμε και ο Γκιστ έπαθαν αγκύλωση να σε καρφώνουν και να σε ταπώνουν και συ μου μιλάς για Μαρκ Τζάκσον; Επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι δημιούργησαν θέμα Βασιλόπουλου; Είσαι αστείος φιλαράκο. Οι Αγγελόπουλοι οικονομικά είναι τελειωμένοι κι αυτό το ξέρουν και οι πέτρες, οπότε δεν τίθεται θέμα "οικονομικής πολιτικής". Από τους κομμένους του ΝΒΑ θα πάρετε. Σ' αυτό έχεις δίκιο. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν οι Αγγελόπουλοι να πουλήσουν το αναγκαίο παραμύθι. Βέβαια, το ξεβράκωμα δεν θ' αργήσει, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μπορεί ο Μάντζαρης του χρόνου να μεταμορφωθεί σε Μάτζικ Τζόνσον, ποιός ξέρει...

      Διαγραφή
    12. Ανωνυμε 4.00,αν σκεφτομαστε ποσα παιρνει ο Ουκιτς χανουμε το νοημα αυτων που υποστηριξα.Απλα αναρωτησου,σου φαινοταν ο Ουκιτς των προηγουμενων ετων (εστω μονο τα 2 χρονια στη Φενερ)ενας παιχτης που θα εκρινε τοσο πολυ τους φετινους τελικους + το κυπελλο και οχι πια απεναντι σε εναν αποτυχημενο Ολυμπιακο,αλλα απεναντι στον δις π.Ευρωπης;
      Την αμυνα του την ειδες; Την ειχες ξαναδει; Αυτο λεω.Αν ειχε και Καρυ με Μπαρτσα να μην παιζει ολο το ματς μπορει να εκανε το ιδιο.
      Ο Γκιστ ηρθε Δεκεμβρη.Αναγκαστηκε να παιζει κι αυτος μεχρι και 35 λεπτα,να το κανεις αυτο στον Παναθηναικο και να μην εκτιθεσαι καθολου δεν ειναι ευκολο.Με την Μπαρτσα ειχε τις βολες στο τελευταιο δευτερολεπτο και φαινοταν οτι θα τις χασει,ειχε σκασει(οκ το ματς ειχε και παραταση).
      Anyway,εχεις την αποψη σου.Εμενα μου αρκει που εκει που ειχα αμφιβολιες οταν τον πηραμε μου τον κανει ετσι ο Αρτζι που μετα το τελος της σαιζον να θεωρω κομβικο να ανανεωσει (εχει να κανει καθαρα με το αγωνιστικο,οχι απλη ευθυμια-ευεξια επειδη κερδισαμε 3-0).
      Τι παραπανω να ζητησω απο αυτο απο τον κοουτς μου;
      Ολοι να λενε μεσα στη σαιζον για τον Ουκιτς,να τον αλλαξουμε και τα 800 που παιρνει και μετα στοπ,απαραιτητος για το σχεδιασμο του χρονου.
      Κανει ο Μπραμος να αναρωτιεσαι περυσι για το υψηλο επιπεδο;
      Ποσο στοιχημα ειναι ο απο σοβαρο τραυματισμο Ματσιουλις; Τωρα ολοι ειμαστε στενοχωρημενοι που φευγει.
      Ολες αυτες οι μεταστροφες ειναι απο απαντησεις που δοθηκαν μεσα στο γηπεδο απο τον Αρτζι.

      Διαγραφή
    13. Καλά μην τρελαθούμε, και μόνο που τους έκανε όλους αυτούς να μοιάζουν με ομάδα είναι επιτυχία, πόσο μάλλον που τους βελτίωσε κιόλας σε σημεία που φανερά υστερούσαν. Ο Lasme και ο Gist στους τελικούς κάνανε τον πρωταθλητή Ευρώπης (που είχε πατήσει την front line της CSKA) να φαίνεται αστεία ομάδα. Ο Ukic έδωσε show και ήταν καταλυτικός. Ο Μπράμος όποτε έπιανε τη μπάλα στημένος έκλεινε τα μάτια του το ΣΕΦ. Ο Μασιούλις θύμισε στον Παπανικολάου τα εφηβικά του χρόνια. Δεν ξέρω τι ακριβώς παραπάνω έπρεπε να κάνουν όλοι αυτοί για να θεωρήσιε κανείς οτι βελτιώθηκαν εντυπωσιακά μέσα στη χρονιά. Θα μπορούσαν να πάρουν την Ευρωλίγκα; Μπορεί, αλλά δεν το λες και αποτυχία που δεν το κατάφεραν, όπως δεν θα ήταν αποτυχία και για τον ΟΣΦΠ αν δεν το κατάφερνε.

      Μπορείς να χρεώσεις στον Πεδουλάκη κάποια πράγματα, σίγουρα, αλλά λάθη κάνουν όλοι και ιδιαίτερα σε μια ομάδα τόσο φρέσκια τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Φέτος πάντως που έχει μια μεγαλύτερη άνεση να σχεδιάσει το ρόστερ κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά, απέφυγε τους παίκτες στοιχήματα και αν τελικά κλείσει ορθολογικά το ρόστερ θα πρέπει να του πούμε κι ενα μπράβο για τον προγραμματισμό του.

      Διαγραφή
    14. Χρήστο και τελευταίε ανώνυμε.

      Θα προσπαθήσω να κάνω μια συνολική αναφορά στο θέμα και δε θα απαντήσω επιπλέον γιατί δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να συζητάμε αν ήταν καλοί ή κακοί οι παίκτες σας.


      Θα ξεκινήσω πηγαίνοντας λίγο πίσω.
      Το 2007, η ομάδα του Πίνι Γκέρσον αντιμετωπίζει στους ελληνικούς τελικούς, την ομάδα του ΠΑΟ που έχει μόλις στεφτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μια ομάδα που είχε στον πάγκο της τον Ομπράντοβιτς, και στην πεντάδα της τον Σισκάουσκας, τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, αλλά και τους Χατζηβρέττα, Μπετσίροβιτς, Βούγιανιτς, Τσαρτσαρή και όποιους άλλουw ξεχνάω.
      Η ομάδα του Πίνι λοιπόν, με κορυφαίο τον Σκούνι Πενν, καταφέρνει επί της ουσίας και εντός αγωνιστικών πλαισίων να κάνει break μέσα στο ΟΑΚΑ, εναντίον αυτού του τόσο δυνατού αντιπάλου (...αλλά για γνωστούς λόγους δε μάθαμε ποτέ τη συνέχεια).

      Το καλοκαίρι της ίδιαw χρονιάς ωστόσο, η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έκρινε ότι ο Πενν είναι καλύτερος του Διαμαντίδη, ο Άκερ του Σισκάουσκας και ο Ζίζιτς του Μπατίστ. Και πολύ σωστά έκρινε.
      Τα ελληνικά playoff είναι τόσο ιδιαίτερα από μόνα τους. Όταν ο ένας εκ των δυο διεκδικητών έρχετai από τεράστια επιτυχία (όπως η κατάκτηση της ευρωλίγκας μετά από 5 χρόνια ή το ριπίτ) είναι αυτονόητο ότι γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερα. Στα παραπάνω εγώ προσθέτω (κι αυτό είναι προσωπικό τελείως σχόλιο) και το αρρωστημένο κλίμα αλλά και την άνιση αντιμετώπιση των δυο ομάδων, για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι ελληνικοί τελικοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αποτελούν το μεγαλύτερο κριτήριο για τους παίκτες των δυο ομάδων.
      Και αν θες τη γνώμη μου, το ίδιο φάνηκε ότι κάνουν και όλοι οι ευρωπαίοι. Για αυτό ο Χάινς ήταν προτεραιότητα για την ΤΣΣΚΑ ενώ ο κυρίαρχος Λάσμε δεν ήταν ούτε 3η επιλογή. Για αυτό δεν νοιάστηκε ο Πασκουάλ ούτε ο Μεσίνα για τις μέτριες εμφανίσεις του Σπανούλη. Για αυτό ο ελεύθερος Ματσιούλις δεν έχει προκαλέσει και κανένα σάλο στην αγορά. Για αυτό ο Σόφο βρήκε ξανά συμβόλαιο (όχι, αυτό παραμένει ανεξήγητο).
      Τα παραπάνω, δεν μειώνουν καθόλου τη φοβερή προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟ, ούτε τη μεγάλη επιτυχία τους, όπως δεν μειώνουν και την επιτυχία του Πενν και Γκέρσον. (Και για να προτρέξω: ο ΠΑΟ ευνοήθηκε από τη διαιτησία αλλά η εικόνα των τελικών ήταν ξεκάθαρα υπέρ του)


      Διαγραφή
    15. συνέχεια...


      Τέλος, θα ήθελα να τελειώσω και πάλι με μια αναδρομή στο παρελθόν. Ή καλύτερα με δυο αναδρομές.
      Το 2006, ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη νέα του προσπάθεια για την καθιέρωσή του εκ νέου στην αφρόκρεμα του Ευρωπαικού μπάσκετ.
      Η πρώτη εντελώς μεταβατική περίοδος, τον βρίσκει με μια φτωχή από άποψης μπάτζετ ομάδα, και με παίκτες όπως ο παλαίμαχος Έντνι, ο πιστιρικάς Βασιλόπουλος και ο Μανόλης ο Παπαμακάριος. Με αυτούς λοιπόν ως προμετωπίδα, ο ολυμπιακός φτάνει στα άκρα την ομάδα του Πάρκερ, του Βούισιτς και του Μπαστόν, μένοντας στις λεπτομέρειες εκτός final4. Και παρεμπιπτόντως παίζοντας και πολύ ωραίο μπάσκετ.
      Δυο χρόνια μετά και ενώ ο Ολυμπιακός ακόμα "ψάχνεται", ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμη να επενδύει μεγάλα ποσά, φτιάχνει μια ομάδα στηριζόμενη στον Γκριρ, τον Μπουρούση και τον Γουντς. Κι αυτή η ομάδα, κάνει break και φτάνει μια ανάσα από το final4. Εναντίον της ομάδας του Παπαλουκά, του Σμόνιτς, του Σισκάουσκας, του Χόλντεν, του Λάνγκτον και του Άντερσεν. Μια ομάδα που τελικά πήρε με υγιεινό περίπατο τον τίτλο.
      Αυτές τις δυο χρονιές ο ολυμπιακός δεν είχε στον πάγκο του ούτε τον Φιλ Τζάκσον ούτε τον Πατ Ράιλι. Είχε την πρώτη τον Καζλάουσκας και τη δεύτερη τον Γιαννάκη να έχει αναλάβει στα μέσα της σεζόν.
      Και παρόλο που αυτά τα κατορθώματα ήταν σαφώς ανώτερα από αυτά του φετινού ΠΑΟ (γιατί τα ρόστερ ήταν σαφώς κατώτερα), δεν θυμάμαι να διαβάζω και τόσους ύμνους για αυτούς τους δυο προπονητές…

      Διαγραφή
    16. στη μέση των δυιο κειμένωνω θα έπρεπε να είχα βάλει αυτό


      Τελειώνοντας αυτήν την τεράστια εισαγωγή (σημ. πρώτο ποστ), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι και τον ΠΑΟ και όλους θα τους κρίνω πάντα με βάση την εμφάνισή τους στην Ευρώπη.
      Έχοντας λοιπόν ως αφετηρία αυτό, ξαναλέω ότι κατά τη γνώμη μου το μόνο πραγματικό κατόρθωμα του Μποχού ήταν που παρουσίασε μια τόσο σφιχτή άμυνα, που ενδεχομένως ήταν η καλύτερη στην Ευρώπη. Δεν είναι καθόλου μικρό κατόρθωμα και ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν χρησιμοποίησε μη συμβατικές μεθόδους.

      Όσο για τους παίκτες, προσωπικά είμαι ξεκάθαρος. Τεράστιο παράσημο η επιλογή Λάσμε και προφανώς η αξιοποίησή του. Μεγάλο συν ότι πήρε το ρίσκο Μασιούλης, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ότι του έμαθε και μπάσκετ.
      Από τον Ούκιτς της Ευρώπης, προσωπικά δεν είδα το παραμικρό διαφορετικό από αυτό που έβλεπα στη Φενέρ.
      Ο Γκιστ, ο οποίος για να είμαι ειλικρινής δε μου αρέσει καθόλου, χρησιμοποιήθηκε από την Μπάρτσα όπως χρησιμοποιήσατε εσείς τον Σάδα. Σε έναν "καλό" παίκτη δε θα μπορούσε κανείς να κάνει κάτι τέτοιο. Προφανώς θετικότατη η εκμετάλλευσή των αθλητικών του προσόντων στην άμυνα αλλά αυτό το κρέντιτ το έχω πιστώσει ήδη στον Άρτζι.
      Ο Μπράμος είναι πολύ καλός ρολίστας. Ωστόσο μέσα στη χρονιά δεν είδα κάποια σημαντική εξέλιξη του παιχνιδιού του. Δεν παύει φυσικά να είναι επιλογή του, να τον ήξερε από πριν και να τον εμπιστεύτηκε οπότε προφανώς παίρνει και εδώ τα εύσημα.
      Στα παραπάνω ωστόσο δεν μπορώ παρά να προσθέσω την βλακώδη επιλογή που πήρε στην αρχή της χρονιάς να χτίσει ομάδα γύρω από τον Σόφο. Δεν μπορώ επίσης να μην προσθέσω ότι άλλαξε 10 αμερικάνους κινδυνεύοντας να φτάσει πολλές φορές την ομάδα στα άκρα και να χάσει παίκτες. Δεν μπορώ να μην προσθέσω ότι ενώ έκανε τόσες μεταγραφές κατάφερε να παίξει euroleague playoff με 2,5 περιφερειακούς και 1,5 σέντερ.

      Διαγραφή
    17. Για να μπορεί να προχωρήσει μια οποιαδήποτε κουβέντα θα πρέπει οι συμμετέχοντες σε αυτή να συμφωνούν σε κάποια στοιχειώδη και βασικά. Πχ, αν εγώ πω οτι το τραπέζι μπροστά μας είναι στρογγυλό κι εσυ πεις οτι είναι τετράγωνο, αν διαφωνούμε σε κάτι τόσο βασικό, φαντάσου να μπούμε σε πιο δύσκολα θέματα.

      Επομένως, αν εσύ βλέπεις πχ τους ελληνικούς τελικούς ως μια διοργάνωση στην οποία μια απο τις δύο ομάδες αντιμετωπίζεται διαχρονικά άνισα, αυτό εμποδίζει τη συνέχεια της κουβέντας μας γιατί για μένα αυτή η διαφωνία είναι θεμελιώδης.

      Αν ήθελα να προσπαθήσω να το προσπεράσω αυτό (που δεν θέλω, αλλά για χάρη της κουβέντας, θα το κάνω) θα σου έλεγα οτι ΠΡΟΦΑΝΩΣ η κατάκτηση της Ευρωλίγκας σε σχέση με την κατάκτηση του οποιουδήποτε εγχώριου τίτλου δεν είναι καν συγκρίσιμη και ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι παίκτες που κερδίζουν τον πρώτο τίτλο θα προσελκύσουν αυτομάτως μνηστήρες που δεν θα προσελκύσουν οι παίκτες που θα κερδίσουν τον δεύτερο. Φυσικά και ο Hines έχει όνομα αυτή τη στιγμή και φυσικά αυτό το όνομα είναι πολύ μεγαλύτερο απο του Lasme. Δεν διαφωνώ σε αυτό μαζί σου προσωπικά.

      Σε αυτό που διαφωνώ είναι στη σύγκριση του πεδουλάκειου Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό του Γκέρσον και του Καζλάουσκας. Η μάλλον συμφωνώ απο την ανάποδη, γιατί κι εγώ δεν πιστεύω οτι συγκρίνεται η επιτυχία των δύο ομάδων. Γιατί; Γιατί ο Ολυμπιακός δεν πήρε κανέναν τίτλο. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα απο τα πιο θριαμβευτικά πρωταθλήματα της ιστορίας του. Ο Ολυμπιακός ήταν σε περίοδο τραγικής παρακμής και προσπαθούσε να ξαναστηθεί, ο Παναθηναϊκός όταν διαλύθηκε ήταν ακμαίος και ξαφνικά σε ένα καλοκαίρι βρέθηκε χωρίς τίποτα, ούτε προπονητή, ούτε παίκτες, ούτε διοίκηση. Καμμία σύγκριση.

      Θα σου πω όμως που συμφωνώ μαζί σου. Αν δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης οτι έχεις δίκιο και οτι όντως ο Γκριρ ο Μπουρούσης και ο Γουντς κάνανε κάποιο κατόρθωμα και μάλιστα ανώτερο απο του φετινού ΠΑΟ, τότε ποιός φταίει που αυτό το κατόρθωμα δεν εκτιμήθηκε απο την διοίκηση, τον τύπο και τον κόσμο του Ολυμπιακού όπως του άρμοζε; Αν μια ομάδα απαξιώνει τους συντελεστές ενός κατορθώματος ποιός φταίει αν όχι η ίδια η ομάδα; Και τι προτείνεις τώρα εσύ; Οτι επειδή η διοίκηση ο κόσμος και ο τύπος του Ολυμπιακού ήταν απογοητευμένοι απο την ξηρασία και αλλάζανε το ρόστερ κάθε χρόνο για πλάκα χωρίς να μπορούν να εκτιμήσουν σωστά την επιτυχία της ομάδας του πρέπει να ακολουθήσει παρόμοια αρτηριοσκληρωτική και καθυστερημένη λογική και ο ΠΑΟ;

      Να στο θέσω και αλλιώς. Έστω οτι ο ΠΑΟ δεν βρισκόταν σε περίοδο ανασυγκρότησης. Έστω οτι είχε ακόμα παιχταράδες και τον Ομπράντοβιτς. Και έστω οτι κερδίζανε το πρωτάθλημα όπως το κέρδισε φέτος ο Πεδουλάκης. Θα'ταν no big deal; Πιστεύεις πραγματικά οτι θα ζητούσε ο κόσμος το κεφάλι των παικτών επειδή δεν πήρανε την Ευρωλίγκα και θα είχε ψιλοχεσμένη την χαλαρή σκούπα με 2 νίκες στο ΣΕΦ; Το πιστεύεις πραγματικά αυτό; Εγώ δεν το πιστεύω πάντως. Καλώς ή κακώς, προφανώς η Ευρωλίγκα μετράει πολύ περισσότερο, γι'αυτό και οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποκαλούν την ομάδα τους εξάστερο και όχι τριαντατριάκουπο. Αλλά εδώ μιλάμε για ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, όχι Πανώνιο-Ρέθυμνο. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα τεράστια σημασία και αυτό φαίνεται και απο το γεγονός οτι η μια ομάδα δομείται για να μπορεί να ματσάρει την άλλη.

      Αυτά.

      Διαγραφή
    18. Α, επίσης, για τα περι Pat Riley. Ο Γκερσον και ο Καζλάουσκας αν θυμάμαι καλά είχαν έκαστος απο μια Ευρωλίγκα, ο δε Γιαννάκης είχε ένα Ευρωμπάσκετ, no; Να σου θυμίσω τι είχε ο Πεδουλάκης;

      Διαγραφή
    19. Sorry, μια είπα; Τρεις ο Γκερσον (αν βάλεις και τη Σουπρολίγκα).

      Διαγραφή
    20. @Ανώνυμος 7:58 π.μ.
      Καλά τα περί Γκέρσον, Πηλοϊδη, non-call και "σφαγής", ειδικά τώρα που πέρασε και καιρός είναι εύκολο να δημιουργούνται και να συντηρούνται μύθοι.
      Άλλο όμως οι μύθοι (παραμυθάκια δηλαδή) κι άλλο οι πραγματικότητες. Από εκείνο το ματς έχετε μάθει να παπαγαλίζετε ότι ο Πηλοϊδης δεν έδωσε το φάουλ στον Πεν. Που φυσικά ήταν φάουλ. Και φυσικά θα μπορούσε να δώσει στον Ολυμπιακό τη νίκη, ή τουλάχιστον την ευκαιρία για παράταση.
      Κι αν εγώ σου πω ότι ο ίδιος Πηλοϊδης ελάχιστα νωρίτερα είχε κλέψει από τον Παναθηναϊκό μια ευκολότερη νίκη; Στα 18'' με το σκορ ισόπαλο, ο Βούγιανιτς κλέβει και τρέχει μόνος με το καλάθι για εύκολο λέι απ, αλλά ο Πηλοϊδης εφευρίσκει φάουλ στον Βασιλόπουλο. Πραγματικά, στον Βασιλόπουλο έγινε ένα τρομερό... τάκλιν, μόνο που το έκανε ο υπερπαίκτης Σκούνι Πεν!
      Αντί για +2, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ξεκινά την τελευταία επίθεση με -1 (από τη μια βολή του Πεν). Ακολούθησε το καλάθι του Διαμαντίδη και το φάουλ που δεν δόθηκε στον Πεν.
      Αυτή ήταν η "σφαγή" λοιπόν. Αν ο Πηλοϊδης "έσφαξε" τον Ολυμπιακό, δέκα δευτερόλεπτα νωρίτερα ήταν εκείνος που χαριστικά του έδωσε αβαντάζ τριών πόντων (από το -2 στο +1).
      Και για όσους θυμούνται επιλεκτικά, το διαδίκτυο έχει τις αποδείξεις

      http://www.youtube.com/watch?v=ST1rSczzO2Q

      Άντε, γιατί καλές οι καραμέλες της αδικίας, αλλά έχουν λιώσει από καιρό
      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  52. Nikos Z.

    Jim akougete oti 8a meinei telika o Maciulis esu ti pisteveis..? epeiseis pisteveis pos 8a teria3ei o Dorsey me tous upolipous psilous h prepei na apokti8ei kapios psiloteros..? O Mpoxwridis sou fenete kalos gia 5os Guard ...? Uparxei periptwsei na apokti8ei o Guo pou akoustike persu..? kai kati telefteo 8a s fenotan kali kinisei an apokti8ei ton Vasilopoulo ton avgousto...? pistevw oti ston Olympiako dn uparxei periptwsi na girisei k duskola 8a mpei kate8ian se toso megalo epipedo alla kai pali mporei na dwsei poiotita stin amina an k proerxete apo trafmatismous.. se parakalw apanta m 3erw lew polla alla opws s grapsa kai sto Facebook o laos apetei ar8ro kai perimena polu kairo kai i8ela na ta rwtisw ola afta gia afto mazeftikan ola mazi :/ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ορέστη είσαι Θεός! Πάντως για τόσο κότα δεν σε είχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πολύ ωραίο άρθρο Jim.

    Αρχικά για τον Ολυμπιακό είναι ολοφάνερο ότι πήρε τον Ντάνστον-ή ντάτσουν κατά κόσμο :P - για να ματσάρει την αθλητικότατη front line του Παναθηναικού.Αμερικάνο με τέτοια στοιχεία βρίσκεις πολύ εύκολα στην Ευρώπη.Θα δείξει...

    Για τον ΠΑΟ τώρα.Αποτελεί προσωπικό κόλλημα ο Σοφοκλής και θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλος ψηλός στας ευρώπας που έχει τα χαρακτηριστικά του.Ωστόσο καλή επιλογή-επιθετικά- αποτελεί ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος δεν είχε προκαλέσει και ποτέ,όπως και ο Σοφοκλής. Ο Πεδουλάκης ξέρει σίγουρα καλύτερα απ' όλους μας!

    Υ.Γ Ξέρεις τι γίνεται με τον Ματσιούλις;Θα πάει για γκαρντ ο ΠΑΟ καθώς έχει ήδη 2 τριάρια;...

    Υ.Γ1 Δε πα να λες για τον Μπατιστ...Ονειρεύομαι να τον ξαναδώ με την πράσινη φανέλα! :P

    Υ.Γ2 Σε κάτι μήνες βγαίνει το NBA2K14 με 14 ευρωπαικές ομάδες.Γενικώς ασχολείσαι με βιντεοπαιχνίδια;Θα θελες να γράψεις κανά άρθρο με παίχτες για παράδειγμα;

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το NBA2K είναι φοβερή παιχνιδάρα, ιδιαίτερα σε player career mode αλλά πολύ φοβάμαι οτι αυτό με τις 14 ομάδες της Ευρωλίγκας θα είναι τρελλή μούφα. Κατ'αρχάς, όντας μόλις 14 δεν μπορείς να τρέξεις κανονική σεζόν Ευρωλίγκας. Άρα ουσιαστικά τι θα μπορείς να κάνεις; Exhibition games; Καλό για αρχή, αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί στην επόμενη κυκλοφορία να έχουμε κάτι πιο σοβαρό. Επίσης ο πλανήτης χρειάζεται ένα σοβαρό basketball manager κατεπειγόντως. Ας είναι και μόνο για το NCAA. Ας είναι μόνο για το πρωτάθλημα της Ιορδανίας, αδιάφορο, αρκεί να βγει κάτι.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο δες εδώ:
      http://www.wbmtycoon.com/

      Είναι από ελληνική εταιρεία και αρκετά φθηνό. Φυσικά υποστηρίζει και ελληνικά.

      Επίσης υπάρχει patch για να βάλεις τα αληθινά ονόματα των παικτών.
      http://www.wbmfan.webs.com/

      Εδώ και ένα review:
      http://www.byteme.gr/game-review/world-basketball-manager-tycoon

      Πάνος

      Διαγραφή
    3. Ασε, και μόνο που είπες ελληνική εταιρία με "εφτιαξες". Δεν έχουμε δυστυχώς τεχνογνωσία για τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Το'χω δει το παιχνίδι και δεν πλησιάζει καν αυτό που ζητάω (μια μεταφορά του football manager στον κόσμο του μπάσκετ δηλαδή). Πλακίτσα έχει, καλή προσπάθεια, αλλά μέχρι εκεί.

      Διαγραφή
  55. Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ είχε καταγγείλει τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις επιθέσεις στους διαιτητές στο ΣΕΦ, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου, όταν αποκάλεσε τον Ολυμπιακό "σύλλογο" της βρωμιάς.

    Εκεί η υπόθεση δεν είχε εκδικαστεί επειδή ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε καθυστερήσει να φτάσει στα γραφεία, γι αυτό και την Παρασκευή η ΕΦΙΠ είχε διπλή δουλεια. Συζητήθηκε και το θέμα του Γιάννη Φούφη και των δικών του καταγγελιών περί υβριστικών εκφράσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε βάρος του διαιτητή της αναμέτρησης, στο ημίχρονο του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ.

    Από τον Ολυμπιακό μάλιστα διέρρευσε ότι ο δικηγόρος του προέδρου του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε πως ουδέποτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβρισε τους διαιτητές και στηρίχθηκε στην κατάθεση του Παναγιώτη Αναστόπουλου στον αθλητικό εισαγγελέα. Ο διεθνής ρέφερι είχε πει πως δεν ήταν βέβαιος αν οι ύβρεις ανήκαν στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κάτι που ισχυρίστηκε και ο κομισσάριος της αναμέτρησης, που εκείνη την ώρα βρισκόταν μακριά από τα αποδυτήρια.



    Διάβασε περισσότερα στο: Συζητήθηκαν οι καταγγελίες του Ολυμπιακού | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. διαβασα οτι στην Ισπανια κανουν λογο για Παναθηναικο και Πητ Μαικλ,ο οποιος λεει εχει ταχεια αναρωση:Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός βλέπει την υπόθεση του Πιτ Μάικλ και της ανάρρωσης του, η οποία πάει εξαιρετικά καλά, ενώ συνδέει το κοινό παρελθόν του Αργύρή Πεδουλάκη και του παίκτη στο Περιστέρι.

    Οι ισπανοί αναφέρουν πως οι νταμπλούχοι ελλάδος παρακολουθούν στενά τον Πιτ Μάικλ της Μπαρτσελόνα καθώς μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιόνας Ματσιούλις αναζητούν έναν παίκτη με εμπειρία που αγωνίζεται στη θέση "3".

    Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συνδέει μάλιστα και το γεγονός πως ο παίκτης γνωρίζει άριστα τον προπονητή του Παναθηναϊκού καθώς συνυπήρξαν στο Περιστέρι (2003-04) με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι και ο άνθρωπος που έδωσε ώθηση στην καριέρα του Μάικλ.TI LETE AN GINOTANE TAIRIAZEI STON PAO AN KAI EFOSON O MAIKL EINAI O.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ταιριαζει?μαλλον δεν τον ειδες περσι γιαυτο ρωτας..
      Το θεμα λοιπον δεν ειναι αν ταιριαζει αλλα αν ειναι πραγματικα υγιεις

      Διαγραφή
    2. Τέτοιο βιασμό μιας ολόκληρης ομάδας από έναν παίκτη σαν αυτό που έριξε ο Μάικλ στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ φέτος είχα να δω από την εποχή που είχε παίξει η Μάντσεστερ με τον Ολυμπιακό στο Καραΐσκάκη και ο Μπέκαμ ντρίμπλαρε όλο τον Ολυμπιακό που ήταν ταμπουρωμένος στο μισό γήπεδο και έπαιζε ηρωικά. Χαχαχα...

      Διαγραφή
  57. Ελεύθερος ο Κλέιζα από τους Ράπτορς και έτοιμος για επιστροφή στην Ευρώπη. Ποιές ομάδες είναι ικανές να τον αποκτήσουν; Ποιές ομάδες αναζητούν πενταδάτο παίκτη στη θέση του Λιθουανού; Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, οι ομάδες που μπορούν να σηκώσουν ένα συμβόλαιο τύπου Κλέιζα είναι η ΤΣΣΚΑ, η Μπάρτσα, η Ρεάλ και βεβαίως η Φενέρ. Η ΤΣΣΚΑ θα μπορούσε να προσεγγίσει τον παίκτη υπό την προϋπόθεση ότι είτε θα αποδεσμεύσει τον Γουΐμς είτε θα τον διατηρήσει ως συμπληρωματικό (πολυτέλεια ακόμα και για την ΤΣΣΚΑ). Σ’ αυτή την περίπτωση θα πάει σε δίδυμο Κλέιζα-Κριάπα στα φόργουορντ. Τίθεται, βέβαια, θέμα χημείας στην επίθεση με Πάργκο, Μίλος (αν τη σκαπουλάρει), Κριάπα, Κλέιζα, Κρίστιτς αλλά αυτό είναι πρόβλημα του Μεσίνα. Η Ρεάλ έδιωξε τον Σουάρες και σκέφτεται να κρατήσει τον Ντάρντεν. Δεν νομίζω ότι θα μπει στην διαδικασία να τσεκάρει την περίπτωση Κλέιζα αφού ο Λιθουανός θέλει την μπάλα στα χέρια και αυτά στη Μαδρίτη με Ρούντι και Γιούλ δεν είναι εύκολα πράγματα. Η Μπάρτσα ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Μάικλ και μάλιστα θέλει πρωτοκλασσάτο παίκτη. Επίσης, με βάση και την προσπάθεια απόκτησης του Μπιέλιτσα, αναζητά και τεσσάρι (πίσω ή μπροστά από το Λόρμπεκ). Με λογικά λεφτά θα μπορούσε να χτυπήσει το Λιθουανό για βασικό τριάρι. Διαφορετικά (για τη θέση 4), θα πρέπει να αποχωρήσει ο Λόρμπεκ (πολυτέλεια να μείνει ως ρεζέρβα για 10’). Και τέλος, η Φενέρ που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Ο Κλέιζα θα αποτελούσε τον ιδανικό για να ξεκινήσει τη στελέχωση της ομάδας ο Ζοτς. Έχει το μπάτζετ και το ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση ώστε ο παίκτης να ταιριάξει στο σχεδιασμό. Πάντως, από την πρόχειρη ανάλυσή μου, προκύπτει ότι ο Κλέιζα μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις των φόργουορντ. Γνώμη μου είναι ότι στο 3 δύσκολα μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη. Θυμίζω ότι και στον ΟΣΦΠ έπαιξε αποκλειστικά στο 4 (με ρεζέρβα το Λουκά) και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μάλλον θα έχει χάσει σε έκρηξη και ταχύτητα. Παρόλα αυτά είναι παίκτης που μπορεί να διαμορφώσει ισορροπίες και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Περιττό να πω οτι μετά τη νίκη της Κροατίας περάσαμε και μαθηματικά στους 8 πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας μας που προς το παρόν πάει πολύ καλά παρ'ότι δεν έχει πατήσει στο παρκέ ο Λαρεντζάκης και ο Μποχωρίδης δεν έχει δώσει σκορ. Με νίκη επι του Μαυροβουνίου βγαίνομε στη χειρότερη δεύτεροι και αν κερδίσουν απόψε οι Λιθουανοί τους Τούρκους βγαίνουμε πρώτοι ανεξαρτήτως αποτελέσματος του τελευταίου παιχνιδιού, αλλιώς θα πρέπει να τους κερδίσουμε και τους Τούρκους. Παράλληλα, η άλλη αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, η Λετονία, προς το παρόν προηγείται της Ιταλίας. Αν κερδίσουν βγαίνουν κι αυτοί πρώτοι, ο,τι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκορπάει τον τρόμο η εθνική, double score στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Και το Μαυροβούνιο δεν είναι καμμια ομάδα της πλάκας.

      Διαγραφή
    2. Το πολυ ενθαρυντικο ειναι οτι η ελλαδα βγαζει πολλες φουρνιες παιχτων ξανα μετα απο μια εποχης λειψιδριας.απο οσο λεγεται οι παιδες ειναι φοβερη φουρνια επισης.να δουμε.βλεπω στο μελλον να μην ξερουμε ποιον Θα βαζουμε :)

      Διαγραφή
  59. JIm είχα πάει διακοπές Λειψούς. Ξαφνικά βλέπω ένα χτιτό κορμί πάνω από 2 μέτρα να κάνει εντύπωση. Καθόταν στην αυλή ενός ροζ σπιτιού.

    Ναι Jim Όπως το ακούς. ΡΟΖ βιλίτσα στους αιγαιοπελαγίτικους Λειψούς.

    Ρωτάω τον Μήτσο το καμάκι στην ταβέρνα του μουγγού το ίδιο βράδυ.
    -"Τι τρέχει με το ψηλό μελαγχολικό παίκάρι στη ροζ βίλλα ρε αξεπέραστε λάβερ μπόυ?"

    Και μου λέει

    "Το σπίτι που είδες είναι του Γιωτόπουλου του αρχιτρομοκράτη της 17Ν. Και ο ψηλός αθλητής με σώμα χτιστό και μπράτσα σθδερένια είναι ο Γάιος ο Σκορδίλης που φέτος θα ντυθεί τρομοκράτης να κόψει κώλους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ειαι προφανες οτι ο Αργυρης Πεδουλακης,παει να βελτιωσει την επιθετικη ικανοτητα της ομαδας.Γιατί,κακα τα ψεματα,καλη ειναι η αμυνα,αλλα αν δεν εχεις καλη επιθεση,δεν μπορεις να κερδισεις την ευρωλιγκα...Νομιζω οτι ο ιδανικος ψηλος για να συμπληρωσει την τριαδα στο 5 θα ηταν ενας ψηλος σαν τον Μαριτς,αλλα σαφως φθηνοτερος και με καλυτερο ποστ παιχνιδι...Και ο Βουγιουκας θα μου αρεσε σαν λυση,αλλα ειναι λιγο σοφτ στην αμυνα και μετα την αποκτηση του Μαυροκεφαλιδη σιγουρα χρειαζομαστε κατι πιο δυνατο σε αυτη τη θεση.Για την περιφερεια ,ο παικτης που λειπει αυτη τη στιγμη ειναι ενας στο στυλ του Μαντζαρη,δηλαδη ενας pass-first PG...Ενας ανερχομενος πιτσιρικας που δεν θα εχει μεγαλες απαιτησεις στο χρονο που θα παιζει...Τελος,για τη θεση 3 νομιζω οτι δεν χρειαζεται προσθηκη εκει..Διαφορετικα ειναι σαν να καιει ο Πεδουλακης την επιλογη Γιανκοβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα Jim.
    Συγγνώμη που θα το πω αλλά το μπλογκ αρκισε να ξεφεύγει λίγο στα οπαδικά..
    Φιλικά κ κυρίως μπασκετικά... ;)
    Giw13

    ΑπάντησηΔιαγραφή