Athlenda

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

The Match..



Η ματιά του Hoopfellas για τον Σέντρικ Σίμονς  και τη νέα φροντκόρτ που χτίζουν οι ερυθρόλευκοι. Τι παίζει με Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό..? Βόμβα Μακάλεμπ ετοιμάζουν στη Λομβαρδία..



Ο Ολυμπιακός συνεχίζει λοιπόν την αναδόμηση  του στη γραμμή των ψηλών υπογράφοντας τον 27χρονο Σέντρικ Σίμονς. Ο παίκτης είναι γνωστός στους περισσότερους από εσάς από την εξαιρετική  θητεία του στην Καβάλα (2010-11), οπότε δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες.. Οι ερυθρόλευκοι είχαν το όνομα του στα αρχεία τους, μιας και βρέθηκε στις επιλογές του Ντούσαν Ίβκοβιτς κάποια στιγμή, πριν η ομάδα καταλήξει στον Ντόρσεη (μαζί με τον Ακιντέλε).

Ο Σίμονς αποτελεί καθαρά  μια επιλογή των πρωταθλητών Ευρώπης, στην κατεύθυνση να ματσάρουν το athleticism του διδύμου Λάσμε-Γκιστ που έγειρε με εντυπωσιακό τρόπο την πλάστιγγα υπέρ του αντιπάλου στους τελικούς. Όπως ακριβώς το περασμένο καλοκαίρι ο Αργύρης Πεδουλάκης έψαχνε την αγορά για να ματσάρει τους Ντόρσεη-Χάινς..  Τα διακριτά χαρακτηριστικά του Σίμονς μας δείχνουν λοιπόν την σκέψη των ερυθρολεύκων.


Αυτό που ξεχωρίζει κανείς στο πρώην σέντερ του North Carolina State είναι το «φυσικό» και αθλητικό πακέτο του.  Είναι ένα παιδί κοντά στο 2.08μ. με ένα άνοιγμα χεριών περίπου 2.20μ. σπουδαία αλτική ικανότητα και καλό footwork. Αυτά κύριοι είναι τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο Ολυμπιακός και γενικότερα το πακέτο που «πληρώνεται» ή επιλέγεται στην αγορά από τις καλές ομάδες στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ. Το δυνατό κομμάτι του Αμερικανού είναι η ικανότητα του να παίζει πάνω από το καλάθι, το “above the rim” παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχει ικανότητα και timing στο μπλοκ, καλά δεύτερα άλματα και εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα του ότι είναι «μακρύς» καθώς με το μέγεθος των χεριών του μπορεί να κερδίζει φάσεις εκτός θέσης βγάζοντας εντυπωσιακές εικόνες μάλιστα.  


Στην επίθεση τους οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τον ταιριάξουν και να τον βάλουν να παίξει με τα γκαρντ τους. Είτε σε πικ εν ρολ καταστάσεις όπου είναι αποτελεσματικός κυρίως με την ικανότητα του να τελειώνει πραγματικά δυνατά (ουσιαστικά επιτίθεται στο καλάθι) γύρω από τη μπασκέτα, είτε ερχόμενος από τη base line ή παίζοντας με λόμπες, παιχνίδι στον κενό χώρο και φυσικά τρανζίσιον όπου έχει την ταχύτητα και την ενεργητικότητα να ακολουθήσει και να τελειώσει. Είναι αποτελεσματικός στο κομμάτι της συνεργασίας με λίγα λόγια και έτσι μπορεί να προσφέρει. Αντίθετα στην προσωπική φάση θέλει δουλειά και αρχικά τουλάχιστον θα φανεί σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι ο παίκτης που θα ακουμπήσεις τη μπάλα επάνω του στο ποστ για να «παράγει» ή να «φθείρει» αν και θα υπάρξουν φορές που θα χρησιμοποιήσει το baby ή το turnaround hook του. Ο χρόνο απελευθέρωσης στο τελείωμα του είναι, πάντως, ύποπτος, φανερώνοντας ότι δεν είναι τόσο άνετος στα γυρίσματα του ώστε να αποτελέσει σταθερή απειλή από το ποστ.  Βελτίωση θέλει και στο κομμάτι του ballhandling, όπου δεν είναι κακός αλλά το γεγονός ότι έβγαινε ανοιχτά στην «πλευρά» για να υποδεχθεί τη μπάλα και να παίξει τον ανάγκαζε να εκτεθεί και να υποπίπτει σε λάθη. Αν και το συντριπτικό ποσοστό των πόντων του θα έρθει μέσα από το ζωγραφιστό, έχει δείξει δείγματα ότι μπορεί να επιδιώξει face up καταστάσεις μέχρι μάξιμουμ τα 3.5-4μ. (δεν έχει το range του Πάουελ) με τη μηχανική του να έχει προσωπικά στοιχεία.. (σουτάρει από ψηλά)  Οι προσωπικές δεν είναι το φόρτε  του, αν και πέρυσι στη Μπρίντιζι έπιασε το καλύτερο ποσοστό της καριέρας του (68.7%). Σημειώστε κάτι εδώ .. Ούτε ο Χάινς, ούτε ο Ντόρσεη ήταν δυνατοί στην προσωπική φάση, δεν είχαν επίσης ποστ παιχνίδι ή midrange shoot.. Δεν είναι αυτά που κυνηγάει ο Ολυμπιακός από τον συγκεκριμένο παίκτη στη θέση αυτή..  Αντίθετα, τα χαρακτηριστικά που έψαχναν οι ερυθρόλευκοι, βρίσκονται στο πακέτο-Σίμονς. Ξεκάθαρα πράγματα.


Στο αμυντικό κομμάτι ο Αμερικανός σέντερ διακρίνεται για την ικανότητα του να προστατέψει το καλάθι της ομάδας του. Είπαμε πιο πάνω για το καλό του τάιμινγκ, τα μακριά του χέρια, τα δεύτερα άλματα που θα τον βοηθήσουν και στο επιθετικό ριμπάουντ. Παρεμπιπτόντως να πω ότι πρόκειται για καλό καλό ριμπάουντερ, όχι «θέσης» (fundamental) αλλά ωθούμενος από τα μακριά του χέρια, το αθλητικό του πακέτο και τη διάθεση του να κυνηγήσει. Έχει καλό footwork, σημαντικό εργαλείο στο αμυντικό κομμάτι και μπορεί να δώσει στον προπονητή του επιλογές στην άμυνα, αν και δεν είναι τόσο ικανός όσο οι Χάινς, Ντόρσεη, Λάσμε ή Γκιστ  στο να «αλλάξει» και να μείνει/ακολουθήσει έναν κοντύτερο παίκτη μέχρι το τέλος της προσπάθειας. Γενικότερα είναι αρκετά καλός στο να αμύνεται ψηλά και average στο έδαφος όπου μπορεί να τον δείτε να χάνει το body control του(απέναντι σε προσποιήσεις)  ή να χαθεί και ο ίδιος σε κάποια περιστροφή. Έχει καλή αντίληψη παιχνιδιού (και στο τακτικό κομμάτι αλλά και στο παρκέ-καταστάσεις), αλλά οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δουλέψουν μαζί του στο κομμάτι της συγκέντρωσης . Όταν τη χάνει γίνεται λίγο ράθυμος, απογοητεύεται, αν και θεωρώ ότι πλέον το κίνητρο είναι τόσο μεγάλο που και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι περιθώρια για κάτι τέτοιο απλά δεν υπάρχει.. Θετικό παιδί, καλή παρουσία στα αποδυτήρια, δε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε καμία περίπτωση.


Overall, ο Σίμονς είναι καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό με γνώμονα ότι παίρνει στο ροτέησιον τη θέση του Σερμαντίνι, προορίζεται στο ροτέησιον για τρίτη επιλογή στη θέση «5». Πολύ καλή λύση, πάντα με βάσει τα ζητούμενα της ομάδας από τον ρόλο αυτό. Μην ξεχνάμε ότι ένας παίκτης έτσι πρέπει πάντα πάντα να αξιολογείται (και φυσικά με το οικονομικό). Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει να φέρει έναν ικανό, ποιοτικό post player. Με τον Μαυροκεφαλίδη υπάρχει απόσταση, ο Ντέηβις από την άλλη είναι αρκετά καλή λύση με πληθώρα καλών χαρακτηριστικών που δίνει άλλο offensive status στο σκορ από τη γραμμή ψηλών για τον ΟΣΦΠ. Λογικά ο Ολυμπιακός, εφόσον υπογράψει τον Ντέηβις ή τον ζητούμενο post player, θα πάει σε ξένο με «μούσκουλα» για τον ρόλο του Χάινς. Υπάρχει και η δεύτερη άποψη που λέει ότι οι εάν πρωταθλητές Ευρώπης πάνε για κόμπο Αμερικανό (οπότε κλείνουν την τετράδα)πιθανόν να κοιτάξουν τον Καββαδά (έχοντας ήδη και τον Μαυροειδή) ή κοινοτικό, οπότε υπάρχει η πιθανότητα ο Σίμονς να βγεί μπροστά στον σχεδιασμό.  Τότε αλλάζουν τα δεδομένα.. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε για τη φροντκορτ της νέας ομάδας τους Πρίντεζη-Πετγουέη στο «4» και τους Χάινς-Μαυροκεφαλίδη-Σερμαντίνι στο «5». Σαν τρίτη επιλογή λοιπόν για τη θέση «5» , ο Σίμονς είναι καλή λύση. Έχει μάλιστα και την προοπτική να προσπεράσει κόσμο στο ροτέησιον..  Όταν συμβαίνει αυτό και συνειδητοποιείς  ότι ο παίκτης τελικά είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο παρκέ για περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά είχες σχεδιάσει, τότε η επιλογή είναι επιτυχημένη αυτομάτως.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ


Έχω εκφράσει εδώ και καιρό τη γνώμη, ότι κανένας από τους παίκτες που εγκατέλειψαν το καράβι πέρυσι δεν έχει ιδιαίτερη τύχη να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Το ίδιο ισχύει και για τον Καλάθη. Για πολλούς λόγους, η μεταγραφή μοιάζει πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με μια ομάδα η οποία εκτός ότι το «φυσάει» σε οικονομικά θέματα, στηρίζει και πολλά πάνω του ενόψει της νέας σεζόν. Το παιδί θέλει ΝΒΑ. De facto αυτό και κρατήστε το υπόψιν. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι με την επιστροφή φτιάχνει ένα τοπ μπακόρτ.. Δε ξέρω κατά πόσο όμως πιστεύει ότι μπορεί να κάνει αυτό το colpo grosso ή αν θέλει να δείξει ότι προσπαθεί.. Το buy out είναι τεράστιο. Με 400χιλ. μάξιμουμ το συζητάγαμε αλλά με ένα εκατομμύριο η ιδανική αγωνιστικά προσθήκη για τον Παναθηναϊκό γίνεται ..κακή αγορά.  Μεταξύ άλλων το συμβόλαιο του είναι υψηλό (1,4 εκ. δολάρια ετησίως, 1.1 σε..γιούρος) και η ιεραρχία τηρείται στο ΟΑΚΑ.. Να σας πω την αλήθεια πριν 1 μήνα θεωρούσα ότι ο Καλάθης θα παίζει τη νέα χρονιά ή στο ΝΒΑ ή στην ΤΣΣΚΑ. Αλλά οι πρωταθλητές Ρωσίας δεν.. (σούπερ θα ήταν με τον Πάργκο). Σίγουρα θα αποτελέσει υπέρβαση για τους πράσινους αλλά και η υπερβάσεις θέλουν μια λογική. Ή τσέπη Φενέρ.. (μη σας φανεί περίεργο να «μπεί» ο Ζοτς..)Με τα τωρινά δεδομένα εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανείς από αυτούς που άφησαν την ομάδα πέρυσι δεν επιστρέφει. Όπως και ο Νίκος Ζήσης (να σας λυθεί η απορία γιατί φοριέται πολύ στο μπλογκ όντως φέτος κάτι που δεν έγινε πέρυσι που τότε αποτελούσε εξαιρετική λύση)  ο οποίος πέρυσι απέφυγε διπλωματικά τις συζητήσεις με τους πρασίνους (αν και είχε προφορική συμφωνία με τη Μπιλμπάο από την άνοιξη).

ΒΟΜΒΑ-ΜΑΚΑΛΕΜΠ


Μπουουμμμμ.. Στο Μιλάνο περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα την απόφαση του Ομπράντοβιτς όσον αφορά τα κομμάτια που θα κρατήσει  για το νέο ρόστερ της Φενέρ. Έχουν τους λόγους τους βέβαια, μιας και ο Λούκα Μπάνκι έχει  ενημερώσει τη διοίκηση για τα συναισθήματα του απέναντι στον πρώην παίκτη του στην Τοσκάνη, Μπο Μακάλεμπ. Για αυτό και το Μιλάνο έχει βάλει στην άκρη το θέμα Ντίνερ, προς το παρών. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ της Φενέρ, βρίσκεται στην αρχή του δεύτερου χρόνου στο τριετές συμβόλαιο του που του αποφέρει ετησίως 2εκ. δολάρια. Δίνοντας, ο Ομπράντοβιτς,  τη συγκατάθεση του για την παραμονή του Μακάλεμπ, γνωρίζει αυτόματα ότι θα πρέπει να πάει σε μια διαφορετική λογική στο επιθετικό τουλάχιστον κομμάτι μιας και ο Αμερικανός είναι απλά μια.. transition offense μόνος του, ανεξαρτήτου αριθμού αντιπάλων.. Ο Μπάνκι μαζί με τον Μακάλεμπ έχει ζητήσει και τον Ντέηβιντ Μος (σιγά μη τον άφηνε) για να ενισχύσει την περιφερειακή άμυνα της ΕΑ7, ενώ στην ομάδα θα παραμείνουν οι Λάνγκφορντ, Τζεντίλε, Μέλι (καλές πιθανότητες και οι Τζιαγκέτι-Κιότι για τις δύο τελευταίες θέσεις του ροτέησιον). Για να δούμε, θα φτιάξει επιτέλους το Μιλάνο..?

Υ.Γ: Zοτς στη Φενέρ, Ιτούδης στη Μπάνβιτ.. Έχουμε πραγματάκια να πούμε για τις δύο ομάδες που θα χτίσουν.. Ήδη η αγορά «την έχει ακούσει» με την ανάληψη του τιμονιού των Τούρκων από τον Ομπράντοβιτς, με τη Φενέρ να γίνεται πολύ δελεαστική σε..παντρεμένους άνθρωπους που μέχρι εχθές την κοίταζαν παντελώς αδιάφορα. Ο Ζότς έχει κάνει προεργασία, δεν πήγε έτσι εκεί. Πολύ ενδιαφέρον το να δούμε το όλο πρότζεκτ..

Υ.Γ1: Για την υπόθεση-Μασιούλις έχω πεί τη γνώμη μου. Το αμυντικό performance του, η καρδιά, το ποστ παιχνίδι του και κυρίως η ικανότητα του να αμυνθεί κοντά και μακριά από το καλάθι  ευνοούσε πολύ αυτό που έπαιξε ο Παναθηναϊκός φέτος. Τώρα βέβαια γίνεται πιο λιτό το ρόστερ, πιο ευέλικτο. Δεν θα πάει για παίκτη μπετόν στο «3» ο Πεδουλάκης, πιθανόν να μην πάει καθόλου για παίκτη (και να εξοικονομήσει το ποσό). Αν θα κοιτάξει κάτι, αυτό λογικά θα είναι φρέσκο, ανταγωνιστικό (και οικονομικό) στα πρότυπα των Μπράμος-Γιάνκοβιτς (σου’χω κάτι τεφαρίκια κόουτς..)

Υ.Γ2: Iδανική προσθήκη -θα ήταν- ο Ξανθόπουλος για Άρη.. Αν και οι κίτρινοι έχουν ήδη έτοιμους τους Αθηναίου-Γκίκα για το «1». Το βασικό χαρακτηριστικό που στερήθηκαν πέρυσι ήταν τα «πόδια» στα γκαρντς. Μαζί με τους Μούρτο-Λ. Μποχωρίδη θα είναι αξιόλογη τετράδα..

Σας περιμένω και στη παρέα μας στο Facebook..

398 σχόλια:

  1. jim pisteveis o pao prepei na paei etsi opws exei i katastash gia amerikano guard (poulen o casper ware) kai gia koinotiko center gia 2o basiko i to ante8eto dld gia koinotiko pg(markovic)kai amerikano pshlo??gt pleon meta tin upografh tou gaiou menei 8esh gia 1 amerikano kai 1 koinothko..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκορδίλης μπορεί να μείνει και για 13ος παίχτης,καθώς δεν παίρνει και πολλά λεφτά. το ιδανικό θα ήταν να πάρει κοινοτικό για τα γκαρντ,και για το 5 να καθόταν η ανταλλαγή Σόφο με Βουγιούκα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα. Ερώτηση 1: Ο Σίμονς έβγαλε προβλήματα τραυματισμών στην Ιταλία; 2. Γιατί, αφού ο Ολυμπιακός έψαχνε παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά δεν ακούστηκε τίποτα το καλοκαίρι, δεδομένης και του προηγούμενου ενδιαφέροντος του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σίμονς είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Περιστερίου. Είχε έναν τραυματισμό γιαυτό και η καριέρα του έμεινε πίσω ενώ ήταν ψηλά στο νταφτ.
      Ερχόμενος στο Περιστέρι όταν διαπιστώθηκε ότι θα αργούσε η αποθεραπεία του ήρθε άλλος στη θέση του.

      Διαγραφή
  3. O Simmons μοιάζει αρκετά με το poulain μου James με βασική τους βέβαια διαφορά οτι ο Simmons δεν μπορεί να σουτάρει μακρύτερα από τα 5 μέτρα (Ο Shawn για το ύψος του είναι ένας πολύ καλός σουτέρ ακόμα και 3 πόντων). Καλή επιλογή, όλοι θέλουνε athletism στο frontcourt τελικά. Οι Αμερικανοί ξανάρχονται???...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εννοείς ρε Jim "παντρεμένους ανθρώπους που μέχρι χθές κοίταζαν αδιάφορα"?? Γιατί ανάβεις φωτιές τώρα?? Διαμαντίδη ή Σπανούλη εννοείς?? Υποψιάζομαι Διαμαντίδη....
    "Ένας Παλιόφιλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφερεται σε κρστιτς κ λαμπε που ακουγονται απεναντι.
      Οπως κ για ζοριτς..

      Διαγραφή
    2. Αντιλαμβανομαι οτι λεει για παιχτες με συμβολαιο (παντρεμενοι)

      Διαγραφή
  5. καλησπερα τζιμ....γρηγορα προτασεις στον αρτζι εδω θελει ματι και μαλιστα πολυ καλο.....μπο-λαγκφορντ-μος μου ακουγεται τελειο για τον αρμανι....πιστευω οτι ο ζοτς θα κοιταξει προς ουνιξ καζαν,o ολυμπιακος με τις κινησεις που κανει θα παιξει θεαματικο μπασκετ ομως το αποτελεσμα θα ναι αμφιβολο....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με την πιθανή επιστροφή Καλάθη. Έχει μόνο κάποια απο τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Άρτζι και θα κοστίσει όσο το δυετές του Λάσμε αλλα πιστεύω οτι είναι περίπτωση πολύ καπνού χωρίς φωτιά. Για μένα θα ταίριαζε πολύ περισσότερο στον ΟΣΦΠ σε περίπτωση φυγής Σπανούλη.
    Jim αν μείνει ο Sofo ο ΠΑΟ θα πάει για άλλο ψηλό? Για μένα σίγουρα θα χρειαζόταν έναν για να ποστάρει γιατι και με τη φυγή Μασιούλις-Τσάρτσα το post παιχνίδι του ΠΑΟ που γουστάρει και ο Άρτζι έχει πληγεί πάρα πολύ.
    Ο Μπάνκι γιατί να πάει για Μακάλεμπ μετα την τόσο κακή χρονιά του και την τόσο καλή του Μπόμπι εάν θέλει τέτοιο παίχτη?
    Φαντάζομαι οι Ιτούδης-Ζοτς θα χτυπήσουν πολλές παλίες πόρτες...
    Bela Lugosi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια 6 ιουλιου μενει κ τυπικα ελευθερος ο σοφο.
      Ο παο δεν εχει κανει καν προσπαθεια να του μιλησει...οχι να του το ανανεωσει αυτοματα κ να μην μπει σε διαπραγματευσεις...ουτε να του μιλησει.
      Ξεγραφτε τον..

      Διαγραφή
    2. Μάγκες πιστεύω ότι το θηρίο που ταιριάζει στον ΠΑΟ είναι ο Κόστα Πέροβιτς.. 2.18 μέτρα,ελεύθερος από την Ουνικάχα,κοινοτικός με θητεία σε Warriors(τυπικά βέβαια αλλά κάτι είναι και αυτό),Μπάρτσα,Παρτιζάν,Βαλένθια και εθνική Σερβίας.Τι λέτε;

      Χάρης

      Διαγραφή
    3. Χάρη,νομίζω έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι τάσεις τέτοιος παίκτης μπορεί να λογίζεται μόνο ως 3οςς σέντερ και στην προκειμένη περίπτωση είναι πολυτέλεια.

      Διαγραφή
    4. Καλή λύση αλλά θα προτιμούσα Άντριτς.

      Διαγραφή
    5. ΕΓΩ ΘΕΟΡΩ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ. ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΩ. ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΤΟΡ 16 Ο ΠΕΔΟΥΛΛΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΧΗΜΑ ΜΕ 3D ΟΥΚΙΤΣ ΞΑΝΘΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΑΡΝΤ ΑΡΑ ΙΣΩΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑ ΚΑΙ 3 ΓΚΑΡΝΤ ΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    6. Peris συμφωνώ με τις τάσεις,αλλά ο ΠΑΟ έχει ήδη τους ψηλούς αυτούς που ταιριάζουν σ' αυτό που λες.Αυτό που του λείπει είναι ένας old school ψηλός και νομίζω ο Πέροβιτς είναι ταμάμ.Σκέψου στο 5 Λάσμε-Πέροβιτς-Σκορδίλη.Κατά την άποψή μου σούπερ!

      Χάρης

      Διαγραφή
    7. Και όσο για το οικονομικό με 3ο σέντερ ένα παιδί που παίρνει 50 χιλιάρικα νομίζω μπορείς να δώσεις και κάτι παραπάνω(σε λογικά πλαίσια).

      Διαγραφή
    8. Αν πρόκειται για 2ο σέντερ,ΟΚ, δεν είναι και πολύ δαπανηρή επιλογή αλλά εγώ το θεωρώ αποδυνάμωση σε σχέση με τον Σόφο.
      Και στη μάλαγα φέτος δεν βρήκε ρόλο,ήταν μέτριος...
      Τείνει να γίνει αιώνιο ταλέντο το παιδί.Έχει φοβερό σώμα και χέρια αλλά χρειάζεται κάτι διαφορετικό και ο ίδιος και ο Πάο,νομίζω δεν είναι ικανοποιητική επιλογή για ρεζέρβα του λάσμε.

      Διαγραφή
  7. Ο Σίμμονς για τρίτο σεντερ δε με χαλάει καθόλου και πιστεύω ότι είναι καλύτερη λύση από Σερμαντίνι. Με Ντέιβις-Σίμμονς και ένα δυνατό ψηλό όπως ο Λαβαλ ή ο Ντάνστον είμαστε καλύτερα από πέρσι στους ψηλούς. Δε ξέρω βέβαια τι ποσά ζητάνε η συγκεκριμένοι. Περιμένουμε τις εξελίξεις με Σπανούλη και Λο και θα κρίνουμε το ρόστερ.
    Και κάτι ασχετο ο Πατ Καλάθης πήγε στην Αστανα του Καζακσταν.Δε καταλαβαίνω αυτή την κίνηση.Το παλικάρι έκανε εξαιρετική χρονιά και μπορούσε να βρει ένα καλό συμβόλαιο σε μια ευρωπαική ομάδα ή ακόμα καλύτερα στους αιώνιους.
    Σπύρος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. δεν έχουμε ακούσει ακόμη το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Αυτός είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας.
      2. με την Αστανα έχει από φέτος συνεργασία ο Παναθηναϊκός , ίσως και εδώ να υπάρχει κάτι.

      Ίσως ο Jim να μπορεί να μάθει κάτι με τις "άκρες" που έχει.

      Διαγραφή
    2. Στο Καζακσταν φυσανε τη μυτη τους με 500σαρικα και δενουν τους σκυλους με λουκανικα.Ειναι πολυ φορτωμενοι οι ανθρωποι

      Διαγραφή
  8. Jim, ο Simmons μου φαίνεται πισογύρισμα σαν αντι-Dorsey (ή αντίπαλο δέος του Lasme, κρατήστε όποιο από τα δύο θέλετε). Η απόκτηση του Paul Davis, βέβαια, θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα στην ερυθρόλευκη frontline, αλλά ο παίκτης έχει συμβόλαιο. Ακόμα και αν η Khimki έχει -τα φημολογούμενα- οικονομικά προβλήματα, η ρήτρα αποδέσμευσης παραμένει αγκάθι. Σε περίπτωση φυγής Σπανούλη, η ομάδα έχει 3 διαθέσιμες θέσεις ξένων για να καλύψει το κενό του ιδίου, το κενό στη ρακέτα (δεν βγαίνει η σεζόν μόνο με Simmons & Μαυροειδή που θα παραμείνει) και ίσως κάποιον παίκτη στο 2 (αντι-Gecevicius). Η "Κουρούνα" έχει βγάλει καιρό τώρα την απομάκρυνση του Περπέρογλου ως πιθανό σενάριο, λόγω του υψηλού συμβολαίου που προβλέπει ο δεύτερος χρόνος συνεργασίας (480.000 ευρώ) και θα δημιουργήσει κενό στους forwards. Γνωρίζει κάτι;
    Περίπτωση Καλάθη για ΠΑΟ δεν υπάρχει, όσο καταπληκτικό θα ήταν σαν σενάριο για τους Πράσινους. Ανέλυσες, νομίζω, εκτενέστατα τους λόγους. Επίσης, δεν νομίζω πως ο Messina θα μπορούσε να κουμαντάρει μία επίθεση με Pargo και Καλάθη, είναι μακρυά από τη φιλοσοφία του.
    Ο Obradovic στην Fenerbachse, σε πείσμα όσων λέγονται για το μέτριο ποιοτικά εγχώριο στοιχείο, έχει την Τούρκικη "μαγιά" για να στήσει μια υπερομάδα. Onan (δεν νομίζω να τον αφήσουν ελεύθερο), Preldjic & Karaman είναι εξαιρετικά στοιχεία, συν τον Ermis για το βάθος της περιφέρειας. Δύσκολα θα κρατήσει τον McCalebb (δεν τους πάει αυτούς τους παίκτες), ερωτηματικό τι θα κάνει με το πουλέν του, Mike Batiste, που αυτήν τη στιγμή είναι ελεύθερος. Στην ευρωπαϊκή αγορά οι διαθέσιμοι ηγέτες-guards είναι ελάχιστοι και αυτό περιορίζει τις επιλογές του Σέρβου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα Σπανούλη ή Teodosic, επομένως το βάρος θα το επωμιστεί κάποιος Αμερικανός. Υπέρβαση δεοντολογίας για τον Ζοτς; Θα δείξει, είναι μακρύ το καλοκαίρι, κι ας λέει ο ίδιος ο Zeljko ότι οι μεγάλες ομάδες χτίζονται τον Μάιο..
    Από Ιταλία μεριά έχουμε καμιά πληροφόρηση για το τι γίνεται με τους μοδάτους undersized ψηλούς, Dunston & Lawal; Επίσης ποια είναι η γνώμη σου για τον Sasha Pavlovic; Το έχει ακόμα μέσα του ή τα παράτησε; Μιας που είπα "παράτησε", η Galatasaray θέλει τον Darko Milicic. Είναι μεγάλα κορόιδα αυτοί οι Τούρκοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωλοπαιδαρας ο μιλισιτς αλλα παιχταρας

      Διαγραφή
    2. Πρώην παιχταράς (για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πάντα), νυν συνταξιούχος του αθλήματος. Ο τύπος βαριέται να προπονηθεί. Όλα αυτά μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Τόσες ευκαιρίες για ένα παίκτη που ποτέ δεν έπαιξε τίποτα το φοβερό (ακόμη και ως παιδάκι στην Hemofarm, τον θυμάμαι αντίπαλο του Άρη στο Champion's Cup) δεν έχουν ξαναδωθεί.

      Διαγραφή
  9. Δημήτρη καλησπέρα!
    Στα του Ολυμπιακού..η δική μου λογική λέει ότι ο Σίμονς πάει για 2η επιλογή στη θέση 5....με 1η επιλογή κάποιον ξένο που έχει post παιχνίδι όπως αναφέρεις και 3η επιλογή τον Μαυροειδή (ή Καββαδά αν αποκτηθεί).
    Στα του Παναθηναϊκού όσον αφορά τον Καλάθη απλά είναι μια επιθυμία που δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Στους ψηλούς με Λάσμε για 1η επιλογή και Σκορδίλη για 3η...απομένει επίσης ένας ψηλός με post παιχνίδι. Αίσθηση μου είναι όμως ότι μετά τη φυγή Μασιούλις και την αποχώρηση Τσαρτσαρή θα προστεθεί ακόμα ένας παίχτης εκεί ως τριαροτεσσάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός, απ' όσα γράφονται, ψάχνει Αμερικανό σκόρερ στη θέση του Maciulis. Μετά τις προσθήκες Φώτση & Γιάνκοβιτς, οι ισορροπίες θα υποδείκνυαν κάποιον αθλητικό defensive stopper στο 3, όχι δηλαδή αυστηρή κόπια του Μπράμου που ήδη υπάρχει στο roster. Όσο για τις διαθέσιμες θέσεις ξένων, η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε point guard (αλλιώς θα πέσει πολύ κλάμα στον πρώτο τραυματισμό Διαμαντίδη) και δεύτερο center, αν φύγει ο Σχορτσανίτης. Δεν υπάρχει ποιοτική λύση Έλληνα στο '5, ίσως ο Γλυνιαδάκης να βοηθούσε ως ένα βαθμό. Ο Καββαδάς δεν κάνει για αυτόν τον ρόλο, είναι άγουρος και φέτος, μία κομβική χρονιά για τον ίδιο, μετά τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του το περσινό καλοκαίρι, έχει παραμείνει στάσιμος. Αν αποκτηθεί πρέπει να δωθεί δανεικός, ο Σκορδίλης είναι πιο χρήσιμος για τις προπονήσεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω οτι ψαχνει στο τρια ο παο.
      Ειναι εντελως λαθος σχεδιασμος οπως κ να το δεις.
      Αυτος που το γραψε μαλλον απο το μυαλο του το βγαλε.

      Διαγραφή
    3. Στους small forwards ο ΠΑΟ έχει Μπράμος (που κατεβαίνει και στο '2'), Γιάνκοβιτς (που όμως προορίζεται για 5ος ψηλός) και Γιαννόπουλο (που δεν..). Στον Παναθηναϊκό, παρά τα όσα "περίεργα" του αρχικού σχεδιασμού, αν έλειψε κάτι από την περσινη χρονιά είναι το βάθος στο roster. Φέτος επιβάλλεται να έχει 5 ετοιμοπόλεμους guards (Διαμαντίδη - Ukic - Curry - Παππά + 1 σκληρό playmaker που επιβάλλεται να αποκτηθεί, ο Ξανθόπουλος δεν μπορεί να βοηθήσει), 2 ετοιμοπόλεμα 3άρια (Μπράμος + ξένος που ανέφερα παραπάνω) και 5 ψηλούς. Στο '4' έχει ήδη Φώτση - Gist - Γιάνκοβιτς, άρα θέλει 2 centers (Lasme, δηλαδή, + Σχορτσανίτη ή κάποιον άλλο -όχι Σκορδίλη). Γεμάτη δωδεκάδα για μία γεμάτη χρονιά.

      Διαγραφή
    4. Πολυ σωστος...τριτο 3αρι δεν χωραει στη δωδεκαδα.Αυτος ειναι και ο λογος που αποδεσμευεται ο Γιονας.Αν εμενε θα ακυρωνε στην ουσια την μεταγραφη Γιανκοβιτς...

      Διαγραφή
    5. desti από που προκύπτει οτι ο Γιάνκοβιτς προορίζεται για 4άρι,δηλαδή για ψηλός?
      Εμένα μου φαίνεται αρκετά κουλό κάτι τέτοιο...
      Ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται ότι αφήνουν τον μασιούλις να φύγει.
      Επιπλέον αμφιβάλλω αν ο Πάο θα πάει για 3άρι,και μάλιστα καλό.Το μόνο πιθανό είναι να πάει σε παίκτη αρκετά φθηνό και undervalued.Aν ήταν να τα σκάσει(εντός ορίων) για 3άρι θα έδινε αυτά τα 400-500 που πρέπει στον μασιούλις που του βγήκε,ταιριάζει και έχει προσαρμοστεί στην ομάδα,το αμυντικό πλάνο και ασφαλώς χαίρει εκτίμησης από τον κόουτς.
      Οπότε κάτι μου λέει οτι ποντάρουν μέχρι ενός σημείου στον βλάντο και θα τον αφήσουν ίσως να παλέψει για τη θέση του 2ου 3αριου με κάποιον νεοεισελθόντα??

      Διαγραφή
    6. Παιδιά αποκλείουμε την πιθανότητα ο Maciulis να ζήτησε δραστική αύξηση των αποδοχών του και ως εκ τούτου να κρίθηκε ασύμφορη η παραμονή του; Δεν βλέπω, όσο κι αν το σκαλίζω, λογική σε οποιαδήποτε άλλο ενδεχόμενο, πλην της πιθανότητας να θέλουν ξένο point guard και ξένο center. Επίσης, τι γίνεται με τον Roko; No news is good news; Ή θα έπρεπε να έχουμε μάθει κάτι ως τώρα;

      Διαγραφή
    7. @peris, τη φημολογία για Αμερικανό σκόρερ στο '3' την διάβασα από έγκυρη (υποκειμενικό κριτήριο) πηγή και δεν συμφωνώ όπως έγραψα παραπάνω. Εκτιμώ με βάση αυτά που βλέπω στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ότι ο Γιάνκοβιτς θα είναι "τριαροτεσσάρι" και θα λογίζεται ως πέμπτος ψηλός (έτσι θα έστηνα εγώ την ομάδα αν είχα αυτά τα υλικά -πάλι υποκειμενική άποψη-). Επίσης αναφέρομαι σε ενδεχόμενο "πρόβλημα" σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις ξένων, οπότε αν κάποια κενά δεν καλύπτονται, θα δούμε τον Βλαδίμηρο στη θέση του small forward.
      @Christos, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Ίσως το θέμα να ήταν οικονομικό, ίσως το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟ να είδε κάτι που δεν του άρεσε, ίσως ο Πεδουλάκης να θέλει να κάνει την ομάδα κατάτι πιο γρήγορη.

      Διαγραφή
  10. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/521173/etoimazei-kinisi-gia-mpohoridi

    Πολύ καλή κίνηση από πλευράς ΠΑΟ. Λογικά στη θέση του Ξανθόπουλου?

    Ο Τζιμ αυτό για τους παντρεμένους μάλλον για Σπανούλη το λέει αφού Μήτσος γράφεται για μέρες ότι έχει συμφωνήσει και γενικά αυτή είναι η τελευταία του τριετία στον ΠΑΟ το αποκλείω να μη θέλει να αποχωρήσει σαν αρχηγός και σημαία της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλη κινηση ο παο βλεποντας κ το μελλον.
      Ισορροπιες κρατιουνται κ τον εχεις σαν 5 πολυ εξελιξιμη λυση .
      Οποτε πας για δυο ξενους ενα 5 και ενα 4/5.ειδικα μιας και φευγει ο σοφο.


      Ειχα ξεχασει τον καραμαν κ τον ανεφερε ο desti
      Οποτε εχουν κ γηγενεις.
      Πρελζιτς,καραμαν,βιντμαρ.6 καλοι ξενοι κ ο φιλοτιμος ερμης.κατι κανουν.το θεμα ειναι ποτε θα δεσουν τοσοι νεοι παιχτες (ξενοι)

      Διαγραφή
    2. @Panos Geo, απλά για την κουβέντα, ο Vidmar είναι ελεύθερος (according to eurobasket.com) και πιάνει θέση ξένου (Σλοβένος), σε αντίθεση με τον νατουραλιζέ Τούρκο, Preldjic. Ιδανικό σενάριο για τον Obradovic θα ήταν να πατώσει ο Kanter (δύσκολο, μιας και το rotation στους ψηλούς της Uttah ανοίγει από φέτος) και να βρει στο πρόσωπο του νεαρού Τούρκου τον Pekovic του Παναθηναϊκού του. Αλλά αυτά από του χρόνου και άμα...

      Διαγραφή
    3. Δύσκολα θα φύγει ο Kanter από τη Utah αφού κάποιος από τους δυο βασικούς Jefferson/Milsap θα αποχωρήσει φέτος (νομίζω είναι και οι δυο free agents?) και τα συμβόλαια τους θα είναι βαριά ενώ πονάνε αρκετά στο πόιντ. Ο Mo Williams θα φύγει και αυτός το πιθανότερο οπότε μάλλον θα αφήσουν τον ένα από τους δυο ψηλούς να φύγουν και εκεί θα πάρει ευκαιρίες ο Kanter.

      Διαγραφή
    4. @syndroam Ακριβώς αυτό λέω φίλε μου, ότι το έργο του Obradovic δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Θα στηριχθεί στους ξένους για την frontline της νέας του ομάδας, όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό.
      Υ.Γ.: Αν οι Jazz δεν καταφέρουν να κρατήσουν τουλάχιστον έναν από τους βασικούς τους ψηλούς (ναι, είναι και οι δύο ελεύθεροι), χαράμισαν το ενδεχόμενο μίας πολύ καλής ανταλλαγής. Τώρα ελπίζουν να τους βγει ο Burke παίκτης πρώτης γραμμής.

      Διαγραφή
    5. Desti σημερα σε κουβεντα με τουρκο μου πε οτι θα το εξετασουν το θεμα του vidmar κ του preltzic ( και αυτος ηταν μια ανασα απο εφες).
      Ο ζοτς ξερει οτι χωρις αξιολογους γηγενεις δεν θα κανει τιποτα.
      O canter παντως εγω ακουσα προσφατα οτι θα δωθει σε trade..

      Διαγραφή
    6. Desti ξεχασα.εγραψα στο αλλο thread οτι ο vidmar εγινε νατουραλιζε οποτε λογιζεται σαν τουρκος απο φετος.
      Ετσι τουλαχιστον μου μεταφερθηκε

      Διαγραφή
    7. Μάλιστα.. Γράφεται ότι οι Τούρκοι κινούνται και για Μαυροκεφαλίδη και Turkyilmaz

      Διαγραφή
  11. ηρθε η ωρα να βαλω φωτια στο μπλοκ, ποιος θα μπορουσε να ειναι ο αντικαταστατης του σπανουλη?

    ξεσαλωστε τσαουσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα στα παιδια,Σεντρικ σιμονς αλλος ενας απ τη ταξη του 06 των ντραφτ,ο σιμονς ειταν 15 σε εκεινο το ντραφτ με 12 ενα αλλο σεντερ τον αρμστρονκ που περασε απο παο.Χαμηλο το ρισκο στη μεταγραφη,καλη κινηση-εγω το βλεπω για δευτερο σεντερ παντως.Τζιμ εαν τελικα ο παο παει για 3 αμερικανο κ' στο ιδιο πλασιο με τους κομμενους ψηλους του ντραφτ,θα ηθελα πολυ τη γνωμη σου για 2 παιδια.James Southerland(2,03) συρακιους.Θα μπουρουσε να μπει σε λιστα παρτε τον κατα την ταπηνη αποψη,κλασσικο 3,καλο κολλεγιο(που ο μελο βγηκε πριν 10 χρονια) που επαιζε και ζωνη φετος,αψογος εκτελεστης κ' καλος αμυντικος,δεν δημιουργει τοσο για τους αλλους επιθετικα,μαθαινω οτι στο σαμερ καμπ της κυριακης θα δοκιμαστει απο 3 ομαδες,αν μεινει απραγος ας εχουν το νου τους καποιες ομαδες.Adonis Thomas(1,98) μεμφις.Δυαροτρυαρι λαχειο(θα κολλαγε και σε ολυμπιακο),στην αμερικη του φωρτονουν οτι δεν εχει κ'πολυ ορεξη για αμυνα,καλη δυησδηση γλυκο σουτ και καλουτσικο χειρισμο στη μπαλα,θα παρει κ'αυτος την ευκαιρια του την κυριακη.Και παλυ συγνωμη για τον ογκο,θα θελα τη γνωμη σου.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Pantws eksupna kai epithetika sumperiferetai h dioikhsh tou PAO : gia na mhn parei Kalathis o Olympiakos, deixnei apo twra oti ama exei diathesh na ton afhsei h Kuban, edw einai. Gia ton Boxoridi, idia skepsh.

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129428284

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα παιδιά,
    για ολυμπιακό πιστεύω ότι εάν μείνει ο σπανούλης (που δεν το βλέπω) με ντέιβις κ τζαβάι θα γινόταν ακόμα πιο δυνατός από πέρσι.αλλά επειδή αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός κ επειδή τελείωσε κ η πολύ καλη λύση του λουκά προβλέπω να τα δίνει όλα για ντέιβις κ από εκεί κ πέρα αν του κάτσει φτηνά κάτι σε λαβάλ έχει καλώς αλλιώς θα αφήσει μια θέση ξένου ανοιχτή κ θα προχωρήσει μέχρι το τοπ 16 με δεύτερο ψηλό τον μαυροειδή ο οποίος ελπίζω να επανέλθει στις καλές χρονιές τώρα που ξεμπέρδεψε με τον τραυματισμό του.στους κοντούς αν μείνουν σπαν κ λο δεν νομίζω οτι χρειάζεται αντικαταστάτης του γκετσε αφου λογικά θα πάρει περισσότερο χρόνο φέτος ο κατσίβελης.αν πάει πάντως να ψάξει καθαρό σουτέρ μια καλή λύση θα ήταν ο βασιλειάδης εαν δεχτεί να έρθει για αυτόν κ μόνο τον ρόλο.αν ο σπαν φύγει δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο να πας σε παίχτη σκορερ σαν τον μπραουν η τον ουιλιαμς ή σε παίστη ομάδας σαν τον γκόρντον.βέβαια επιλογή στιλ γκόρντον σημαίνει οτι θα βγάλεις πιο πάνω στο ροτέισον τον σλούκα για το σκορ του αλλά κ ότι θα πάρεις σίγουρα ψηλό σκόρερ σαν τον ντειβις ή τον κρστιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα δεν νομιζω τον σιμμονς για 2ο σεντερ.Ειναι υπερβολικο.Για μενα το ιδανικο θα ηταν η τριαδα ντειβις για παιχνιδι στο ποστ εναν παιχτη τυπου λαβαλ για να θωρακισουμε την αμυνα μας και τον σιμμονς να δινει καποια ποιοτικα λεπτα.Απο την αλλη με αυτον τον τροπο ουσιαστικα αχρηστευεις τον μαυροειδη αλλα τι να κανουμε;Το μονο κακο στον σιμμονς ειναι οτι δεν ειναι τοσο ψηλος τουλαχιστον σε σχεση με τον σερμαντινι και οσο να ναι ενας seven footer στην ομαδα πρεπει να υπαρχει.Οσο για το δυσοιωνο σεναριο να φυγει ο σπανουλης θεωρω η καλυτερη λυση ειναι την μπαγκετα να την παρει ο λο με τον σλουκα και για την αμυνα ο υγιης μανζαρης με τον κατσιβελη.Και απο κει και περα θα μπορουσαμε να παρουμε ενα δυο τριαρι με πολυ καλο τριποντο οχι απαραιτητα ομως τεραστιο ονομα.Ενας αμερικανος νεαρος ενταξει οχι και κανα κολεγιοπαιδο απλα ενας παιχτης με σχετικη εμπειρια που να μην εχει μεγαλο συμβολαιο.Βεβαια θα μου πεις πολλα ζητας αλλα η αγορα της αμερικης ειναι τεραστια αμα ψαξεις σωστα και εχεις υπομονη κατι βρισκεις.Πντως επαναλαμβανω οτι καλο θα ηταν να παιζει λιγο και στο τρια γιατι περσυ αμα τραυματιζοταν ο περπερογλου ο παπ επαιζε 35 λεπτα.Επισης καλο θα ηταν να εχουμε και μια παρεταθηκη σε αυτην την θεση γιατι του χρονου το πολυ ο παπανικολαου θα παει αμερικα ,ενω και ο περπερογλου αν κανει αντιστοιχες εμφανισεις με τη φετινη σεζον δεν ειμαι σιγουρος αμα αξιζει να του ανανεωσουμε το συμβολαιο.Jim αλλα και τα αλλα παιδια απαντηστε αν θελετε στις σκεψεις μου.Θα ηταν ενδιαφερον.
      Billy

      Διαγραφή
    2. παρακατηθηκη εννοουσα.
      Billy

      Διαγραφή
    3. ΑΜΑΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΟΣΦΠ ΛΑΟΥΑΛ ΚΑΙ ΝΤΑΙΒΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ 5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ (ΛΟ,ΠΕΤΓΟΥΕΙ,ΣΙΜΟΝΣ,ΛΑΟΥΑΛ,ΝΤΑΙΒΙΣ)
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    4. Ο Σίμονς έχει βουλγάρικο διαβατήριο.Για το μέλλον στο τρία που αναφέρεις μάλλον ήταν πολύ λάθος κίνηση ότι δεν μπήκες καν σε διαπραγμάτευση για γιάνκοβιτς.Τώρα ουσιαστικά πας να βγάλεις μια χρονιά κ από του χρόνου θα ψάχνεις ξένο μιας κ δεν υπάρχουν κ τρελές διαθέσιμες λύσεις σε έλληνες.Φαντάζομαι ότι θα πάει να πάρει 2 ξένους ψηλούς κ εγώ απλά δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει με μαυροειδή...Μου φαίνεται υπερβολή για τέταρτο σέντερ...όσο για τον επιπλέον γκάρντ-σουτέρ δεν διαφωνώ ότι χρειάζεται αλλά δεν βλέπω να χωράει στην 12άδα.με 5 κοντούς,5 ψηλούς και 2 τριάρια ποιος θα βγεί??


      zegelias7

      Διαγραφή
    5. Ο Σίμονς έχει βουλγαρικο διαβατήριο, μετράει ως κοινοτικός.

      Διαγραφή
    6. zegelias7 συμφωνω απολυτα οτι επρεπε να κινηθουμε για γιανκοβιτς.Ενταξει οκ ο μπαρτζωκας εχει προβλημα λεει αλλα αμα πας σε μεγαλη ομαδα πρεπει να τα ξεπερνας αυτα.Εκτος και αν υπαρχει καποιο πολυ σοβαρο προσωπικο επεισοδιο οταν ηταν και οι δυο στον πανιωνιο που δεν θα το μαθουμε ποτε.Οσο αυτο για τον παιχτη στην περιφερεια που ειπες συμφωνω οτι στη δωδεκαδα τουλαχιστον αρχικα δεν χωραει ειδικα αν μεινει ο σπανουλης αλλα μεσα στη σεζον αν γινει καποιος τραυματισμος η διαπιστωθει προβλημα στο τριποντο μπορουμε να τον παρουμε.
      Billy

      Διαγραφή
    7. Billy γιάυτο λέω ότι θα ήταν ιδανικό να μπορούσες να αφήσεις μια θέση ξένου κενή ώστε να πάρεις παίχτη εάν χρειαστεί.Επίσης βλέπω με μαντζαρη κατσιβελη στον άσο να μην υπάρχει λόγος να αναλαμβάνει αμυντικές κ οργανωτικές αποστολές ο σλούκας έτσι να είναι πιο ξεκούραστος για τα σουτ που έλειψαν φέτος κ όχι αυτό το κακό του 1 στα 20 που είχε στους τελικούς.ίσως ο βασιλειάδης να ήταν μια λύση κ για το σουτ κ για το 3 του χρόνου αλλά θεωρώ δύσκολο να έρθει για την 12η-13η θέση στο ρόστερ.


      zegelias7

      Διαγραφή
  16. Συμφωνω Jim μαζι σου για τον Καλαθη...δεν νομιζω οτι πραγματικα αποσχολει σοβαρα τον Παναθηναικο.Πιστευω οτι εγινε για αντιπερισπασμο στην αποχωρηση Ματσιουλις...για τον οποιο θελω να πω δυο πραγματακια..
    Ηταν απο τις πετυχημενες μεταγραφες και πολυ σημαντικος κρικος στην αλυσιδα που συνεθεσε την φυσιογνωμια της ομαδας 2012-13.Ηταν επισης απο τ'αγαπημενα παιδια του Πεδουλακη.Εκ πρωτης οψεως λοιπον δειχνει ακατανοητη η αποχωρηση του.Αν δουμε ομως τα πραγματα προσεκτικοτερα θα καταλαβουμε οτι επεσε θυμα της αναγκης του Παναθηναικου να στελεχωσει την ομαδα με νεο Ελληνικο αιμα.Ο ερχομος του Γιανκοβιτς στην ομαδα δημιουργει πληθωρισμο στην θεση 3...θεση απο την οποια κοβεται συνηθως ο τριτος παιχτης εκτος δωδεκαδας καθως οι περισσοτεροι προπονητες διαλεγουν για την 11η και την 12η θεση ενα γκαρντ και ενα ψηλο.Συμφωνω μαζι σου οτι μαλλον δεν θα αποκτηθει αλλος παιχτης γι'αυτη τη θεση ...ειδικα αν παραμεινει και ο Γιαννοπουλος.Εχει αλλου ανοιχτα μετωπα η ομαδα και πιστευω οτι θα ριξει εκει το βαρος...Πρωτο απ'ολα ειναι το θεμα του ασσου...Φαινεται οτι τα περσινα παθηματα εγιναν μαθηματα..αναζητειται λοιπον λυση στο 1 για να μην τραβηξει και φετος ολο το κουπι ο Ουκιτς που καλυψε σχεδον μονος του τη θεση ολη τη χρονια ...Μητσος και Καρρυ μπορουν να βοηθουν περιστασιακα εκει αλλα η ηλικια τους δεν επιτρεπει τετοιες επιβαρυνσεις ενω ο Παππας ετσι κι'αλλιως υπολογιζεται ως 5ο γκαρντ (και μακαρι να αποδειξει οτι μπορει να σταθει με ρολο ..σε μια ομαδα σαν τον Παναθηναικο).Η δευτερη και τελευταια κινηση θα ειναι στο 5αρι...κι'εδω τα πραγματα μοιαζουν δυσκολα...Ο Σοφο πρεπει να αντικατασταθει με παιχτη που θα μας προσφερει καλο παιχνιδι με πλατη σε λογικα χρηματα...
    Αν μας βγουν οι παιχτες που θα αποκτηθουν στις θεσεις αυτες η ομαδα πιστευω θα εχει πολυ καλες προοπτικες....Στη θεση 3 σιγουρα θα αφησει κενο η αποχωρηση Ματσιουλις αλλα αν δυναμωσουμε στις αλλες θεσεις μπορει να περασει και απαρατηρητο...Πιστευω απο τον ολο χειρισμο στεκεται πολυ τυχερος ο Γιανκοβιτς...στο χερι του ειναι να το εκμεταλλευτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα για Φενερ θα παίξουν Καλάθης/Βουγιούκας/Καιμακόγλου/Μπουρούσης/Μασιούλις/Λάμπε/μερικοί ..ιτς/Σχορτσιανίτης/
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι να κάνει ο ΠΑΟ τον Καλάθη αφού έχει Διαμαντίδη/Ούκιτς/Κάρι/Παππά. Ο Ούκιτς του βγήκε λίρα εκατό ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, οπότε καλός είναι. Πρέπει να δώσει ευκαιρίες στον Παππά οπότε καλά είμαστε.

    Αν φύγει και ο Σπανούλης από Ολυμπιακό αλλάζουν πολλά πράγματα. Αν ισχύει ότι η εφορία πάει στο 75%(παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος) τότε οι Αγγελοπουλαίοι θα πρέπει να πληρώσουν π.χ. 2.5εκ +1.875=4.375 εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι παιδια δεν ισχυει.
      Θα σημαινε το τελος του επαγγελματικου αθλητισμου στην ελλαδα.

      Διαγραφή
    2. Καλα, δεν απεχει πολυ. Το 45% τοις εκατο ειναι επι των ΜΟΙΚΤΩΝ.
      Αρα για να παρει π.χ. ο Σπαν 2 μυρια ευρω καθαρα η ΚΑΕ πληρωνει 3.300.

      Για να παρει οπως λες 2μισι μυρια, η ΚΑΕ πληρωνει ακριβως 4,13 μυρια.

      Νομιζω η παρεξηγηση εγκειται στο οτι 45% επι των μοικτων αντιστοιχει σε ενα συντελεστη πολυ κοντα στο 75% επι των καθαρων, αν λυσεις την εξισωση.

      Μια κοινωνικη προσφορα προς το μπλογκ γιατι βλεπω οτι πονοκεφαλιαζει πολυ κοσμο :)

      Δημητρης Σιγμα

      Διαγραφή
  18. Ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω link. Η λίστα αφορά παίκτες που δεν επελέγησαν από κάποια ομάδα στο φετινό draft. Πιθανότητα οι περισσότεροι από αυτούς θα αναζητήσουν την τύχη εκτός ΗΠΑ με την (κρυφή) ελπίδα να το ..μετανιώσει κάποια ομάδα από το NBA.

    http://bleacherreport.com/articles/1688495-nba-undrafted-free-agents-2013-tracking-the-top-25-players-available

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία αυτά τα λινκ Sir, ιντριγκαδόρικα!

      O Curry junior μια χαρά περιπτωση μου φαίνεται για αντι-Γκετσε. Σουτέρ ολκής, χειρότερος αμυντικός χλωμό να είναι. Με τα διαβατήρια και τις θέσεις ξένων δε ξέρω αν βγαίνουν τα κουκιά αλλά μου φαίνεται καλή περιπτωση για πλούσια σταδιοδρομία στην Ευρώπη:p

      ΥΓ Ελαφρώς άσχετο αλλά αυτός ο Fredette πότε θα καταλάβει πως η Ευρώπη είναι το πεπρωμένο του;

      Διαγραφή
    2. @Panagos, τον Curry δεν το γνωρίζω σαν παίκτη. Τα γονίδια είναι μοναδικά στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά όπως όλοι ξέρουμε από μόνα τους δεν αρκούν. Μεγάλη σημασία έχει η κίνηση του παίκτη χωρίς την μπάλα, διότι διαφορετικά η επίθεση θα μπερδεύεται υπερβολικά. Επίσης μπορεί κάλιστα ο Μπαρτζώκας να μην επιλέξει έναν spot shooter για το '2' (λάθος για μένα) και να πάει σε κάποια άλλη λύση, όχι αυτήν του αντι-Gecevicius. Όσο για τον Fredette, μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Για την ισχνή του παρουσία στο NBA το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ίδιος. Οι Kings φορτώνουν την περιφέρειά τους; με ένα σωρό guards και βαφτίζαν το πρόβλημα στη χημεία, τη λειτουργία (και το rotation) της ομάδας "Tyreke Evans". Για να δούμε φέτος τι θα κάνουν χωρίς τον "παίκτη χωρίς θέση".......

      Διαγραφή
  19. Kalispera Jim,

    Sygnwmi prokatavolika gia ta greeklish all to pc mu den exei elliniki grammatoseira. Ws areianos tha epikentrwthw so y.g. 3.
    O Athinaiou exei kleisei idi?
    Mporeis na mas dwseis lige plirofories gia ton gkika pu aneferes giati den ton gnwrizw katholou?
    Teleytaia erwtisi, xereis an fetos o aris tha kataferei na parei xenous?
    Sygxaritiria opws panta gia ta exairetika su arthra.

    Kriton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/521173/etoimazei-kinisi-gia-mpohoridi
    αυτό πάλι τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα σε ολους!Οσον αφορα τις επιπτωσεις της απωλειας του Μασιουλις, εχω την εντυπωση οτι ο παο θα κινηθει για κοινοτικο "ασσο", αμερικανο 5αρι, και το οποιο κενο υπαρξει στο "3" θα καλυφθει απο μπραμο, γιανκοβιτς οπως επισης και με σχηματα ειτε με τρια γκαρντ και 3αρι τον δδ, ειτε με 3αρι γκιστ, 4αρι φωτση, 5αρι λασμε. Εξαλλου το σχημα με τον γκιστ 3αρι το εκανε για αρκετη ωρα στους αγωνες με μπαρτσα. Η λογικη λεει παντως οτι δεν θα αργησει να ανακοινωσει κατι ο παο, αλλιως αν δεν ειχε ετοιμη λυση, θα ειχαν τον γιονας ακομη στο περιμενε
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι.κατι ετοιμαζουν γιαυτο κ του παν φυγε,και μαλιστα στο ξαφνικο.
      Εδω ο λαουδης παραδεχτηκε οτι και αυτος αλλα ελεγε το προηγουμενο βραδυ και αλλα εγιναν χτες το πρωι που βγηκε η ειδηση.
      Σιγουρα με καποιον διαπραγματευοντε.
      Γιατι πιστευω οτι ο ματιστ εστω κ μονο για ευρωπηθα κλεισει στο τελος?εστω κ σαν 7 ξενος.ακουγεται οτι ερχεται να κλεισει την καριερα του με πολυ μικρο ποσο,οσο του εχει μεταφερθει απο παο..

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα Τζίμ,
      πως βλέπεις τον παο χωρίς τον μασιούλις στο 3? πιστεύεις οτι πρέπει να πάρει παίχτη σε αυτή τη θέση ή να πάει σε άσσο και 5άρι?

      Διαγραφή
    2. 1 ΚΑΙ 5 ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΡΤΖΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ 3 ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
      ΝΟΣΤΡΑ 13

      Διαγραφή
  23. παιδιά μια ερώτηση: ποιος πιστεύετε οτι είναι καλύτερος στην ανάλυση, τις γνώσεις κτλ του αθλήματος?
    ο Jim ή ο DonBaskeblog?

    προσωπικά πιστεύω οτι είναι οι δύο καλύτεροι στην Ελλάδα (απ΄όσους γράφουν)

    JohnyC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα χαπια μου δεν το γλιτωνω το εγκεφαλικο αποψε....stonerook

      Διαγραφή
    2. Φίλε κάνεις αυτή την ερώτηση σε ένα μπλογκ που αποτελείται κατα 99% από παναθηναικούς οπότε μην περιμένεις αγάπη για το Don εδώ μέσα.Για τα του Ολυμπιακού ο Don και ο Βαρλάς είναι οι μόνοι που εμπιστεύομαι και τους διαβάζω αρκετά χρόνια.Προσωπικά τους προτιμώ χίλιες φορές από Παπαδογιάννηδες και λοιπούς.
      Ο Jim είναι μακράν ο καλύτερος μπασκετικός blogger στην Ελλάδα και δεν συγκρίνεται με κανένα κατά τη γνώμη μου.
      Σπύρος7

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή στα σοβαρά αν στο blog έμπαιναν 20% αρειανοί, 20% παοκτζήδες, 20% αεκτζήδες, 20% παναθηναϊκοί και 20% ολυμπιακοί θα υπήρχε βάσιμη πιθανότητα να υπήρχε περισσότερη αγάπη για έναν blogger που κινείται στο μοτίβο του Κώστα Νικολακόπουλου;

      Διαγραφή
    4. Από όσο έχω διαβάσει, ο Don είναι πάνω από όλα οπαδός, και από όσο ξέρω το παιδί, δεν ασχολείται επαγγελματικά... Πόσα λίγα ξέρεις θα μου πεις...
      Ο Τζιμ απλά έχει άλλη γνώση του αθλήματος, βλέπει άλλα πρωταθλήματα, ξέρει παικτες που απλά δεν υπάρχουν στον χαρτη των πολλών. Και η ανάλυση του ειναι αντικειμνική, μέχρι και τα... κουκούτσια.
      Μπορειτε να στείλετε κάνα link για να διαβάσω και τον Βαρλά; Βρίσκω μόνο κάτι παλιά άρθρα στο eurohoops...

      Διαγραφή
    5. Να ρωτησω αυτος ο don αναλυει αγωνες του ολυμπιακου ειμαι σιγουρος οτι βλεπει παντου συνωμοσιες,αν το κανει λοιπον περαστικα του.Το λεω γιατι χρονια τωρα βλεπουν φαντασματα, οταν χανουν φταιει η διαιτησια και οταν κερδιζουν ειναι οι καλυτεροι ως συνηθως που μεχρι και διαιτησια κερδισαν.Ποτε δεν παραδεχονται ανβωτεροτητα του αντιπαλου,περσι που πηραν πρωταθλημα και φετος δυο φορες που μας νικησαν ειμαι σιγουρος οτι παλι θα λενε οτι κερδισαν και την διαιτησια.Σορρυ κιολας αν ενοχλω.

      Διαγραφή
    6. Τζιμ σβήσε τα σχόλια του, επωφελείται από τη σελίδα σου για να κάνει διαφήμιση ο ανύπαρκτος

      Διαγραφή
    7. @Σπυρος7
      απο τη στιγμη που λες οτι το 99 τις εκατο που διαβαζουν τον κορυφαιο ειναι παναθηναικοι αρα εκει κατω στον πειραια ειστε ασχετοι με το σπορ

      Διαγραφή
    8. Αναλυτής αγώνα μπάσκετ σαν τον Χ#Γεωργίου κανένας. Από κοντά και ο Σιγάλας...

      Διαγραφή
    9. ρε Jim γιατι μου εσβησες το σχολιο.Την γνωμη μου ειπα και δεν εθιξα κανεναν.Εχω την εντυπωση οτι εχει γινει μπερδεμα.
      Billy

      Διαγραφή
  24. paidia na rwthsw kati o kitchen 8a sunexisei stin cedevita i 8a er8ei pali se mas >?? 2etes sumbolaio eixe to opoio dne exei spasei ?? en pash periptwsh jim kai paidia den 8a borouse na er8ei na parei afto ta liga lepta pou menoun sto 1-2 afou epaize arketa kalh amuna kai mia-duo assist borei na tis kanei den to 8elei gia ektelesth...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω το συμβόλαιο ήταν 1+1 και η ομάδα δεν ανανέωσε οπότε είναι ελεύθερος.

      Διαγραφή
  25. Kwstas Vasileiadhs to the greens for the next 3 years..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Σίγουρα είσαι ο ντον και προσπαθείς ατυχώς να κάνεις διαφήμιση βάζοντας το όνομα σου στην ίδια πρόταση με αυτό του ιδιοκτήτη του παρόντος μπλογκ. Αν όχι, τότε νομίζω ότι εαν ρωτήσεις τον ίδιο τον ντον θα σου πεί την αλήθεια. Συγκρίνεις τους Μπούλς του 82-10 με τον Πανιώνιο του Φάνη Χριστοδούλου. Ο ένας είναι Η γνώση, ο άλλος διασκέδαση.

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  26. μπερδευουν τα πραγματα για την επομενη κινηση του παο..
    Ακουγεται για μποχω για τα γκαρντ και εμεινε και ο σκορδιλης στους ψηλους.. οποτε να υποθεσω παμε για εναν ξενο ψηλο!!??
    ενω παιζει να ερθει και αλλος στην θεση του ματσιου?? νομιζω οτι φετος τα πραγματα ειναι αερκετα μπερδεμενα αφου κανεις δν γνωριζει τις προθεσεις του τιμ...
    για σιμονς ειπα και στο προηγουμενο ποστ οτι ειναι μεν αντικαταστατης του σερμαντινη αλλα θα κανει τους φιλους να ξεχασουν γρηγορα τον χαινς. ειναι το ιδιο αποτελεσματικος στην επιθεση, ιδια ενεργεια απλα δεν εχει τις καλες τοποθετησεις του χαινς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αίσθηση μου είναι ότι ο Σίμονς θα πάει καθαρά για 2ο σέντερ σε στιλ Πάουελ πέρσι και αναλόγως με τις εξελίξεις έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι και πρώτος..
    Νομίζω πως θέλουν έναν παίκτη all-around ή fundamental αν θέλετε,όπως ο Ντέιβις και να τον ντύσουν με μια-δυο περιπτώσεις ακόμα.
    Δηλαδή εγώ έτσι θα κινούμουν.Βέβαια υπήρχε πρώτα και το ερωτηματικό μαυροκεφαλίδη και το για ποια θέση θα πήγαινε.
    Κατ'εμέ σαν 5άρι είναι υπερβολικά λάιτ και ούτε εκτελεί πικ ν ρολ για να σταθεί σε τέτοιο σχεδιασμό.
    Ο Σίμονς για μένα είναι καλή περίπτωση και σαν 2ος σέντερ,έχει το σύγχρονο στιλ των ψηλών,γρήγορος και αλτικός με κλίση προς τις καλές συνεργασίες με τον κοντό σε μικρό χώρο.
    Βέβαια κάπου εδώ όλα γύρω Του(:Ρ) γυρίζουν...Αναφέρομαι στον Σπανούλη.Αν μείνει,όλα καλά και έχουμε ένα παίκτη να ταίζει και τον Σίμονς και τον Ντέιβις αν έρθει.Ο 2ος ξεχώρισε φέτος που είχε στο πλευρό του τον Πλάνινιτς παρότι είναι πιο ολοκληρωμένος και ανεξάρτητος από τον 1ο.
    Αν βγάλεις από τη φαρέτρα σου έναν τέτοιο do it all γκαρντ,χάνεις το κέντρο ελέγχου στην επίθεση που φτιάχνει το παιχνίδι και μαζεύει τις άμυνες και αλλάζουν τα δεδομένα για το πώς θα τροφοδοτηθεί ο κάθε Σίμονς.(περίπτωση παικτών που θέλουν το καλάθι face to face,μετά από τις καλές πάσες των κοντών).
    Δική μου διαίσθηση ότι ο Σπανούλης θα μείνει,ακόμα και με αισθητή μείωση αποδοχών.
    Περιμένω να δω που θα καταλήξει ο Τεόντοσιτς.Νομίζω δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για τον παίκτη κάτι που δεν πολυδικαιολογείται.Τρελός ή μη,είναι μηχανάκι από τα λίγα.Ταλαντούχος,έπαιζε όλη τη χρονιά σε φουλ ρυθμούς όντας η κεντρική αρτηρία της Τσσκα(απόντων άλλων γκαρντ με πυγμή) και κάνοντας κατά κανόνα καλά παιχνίδια.Εμένα πάντως θα με ενδιέφερε τρελά.Στην ουσία τον βλέπω ως την πιο κοντινή περίπτωση σε επιθετική λειτουργικότητα(πέρα από κλειστές αποφάσεις) και πακέτο δημιουργίας-εκτέλεσης στους Σπανούλη-ΔΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, για Teodosic, χωρίς να γνωρίζω κάτι, θεωρώ ότι η απόκτησή του κολλάει στο οικονομικό σκέλος. Καμία top ομάδα δεν τον εμπιστεύεται χωρίς να ρίξει μια ματιά στην αγορά και οι υπόλοιποι "μνηστήρε" δεν έχεουν λεφτά για να τον αποκτήσουν. Συμφωνώ ότι είναι παιχταράς, παρά τα καταστροφικά κουσούρια του.

      Διαγραφή
  28. Πολύ θα ήθελα να δω τον Μποχωρίδη υπό το mentoring του Διαμαντίδη...αλλά ας μας τον αφήσουν άλλο ένα χρόνο να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες.

    Jim o Αθηναίου φαίνεται να χάνεται από τον Άρη. Σε σύγκριση με Ξανθόπουλος ποιόν θα επέλεγες ως καταληλότερο για point guard στον Άρη. Εγώ έκλινα προς τον Αθηναίου κυρίως λόγω της καλύτερης επιθετικής ικανότητας.
    Για τον Γκίκα τι άποψη έχεις?? Ακούγονται πολύ καλά λόγια, πιστεύεις θα μπει δυναμικά στο rotation?

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΑΡΤΕ ΤΡΕΙΣ ΙΝΣΑΙΝΤ ΙΝΦΟΣ

    Ο ΖΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ. ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

    Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΓΙΑΤΡΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ. 1% ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 3 ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΞΕΝΩΝ. ΔΥΟ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕ Ή ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΕΛΛΑΔΑ.

    Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. ΤΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΛΕΙΨΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ.

    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ.
      ΟΧΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Ο ΖΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ, ΜΠΑΝΒΙΤ,ΠΑΟ, ΟΣΦΠ.
      νοστραδαμοσ 13

      Διαγραφή
    3. Αστο ο Νικόλας εκλεισε unics Kazan

      Διαγραφή
  30. Γνωριζει κανενας τι γινεται με τον Διαμαντιδη?? (οι πληγες που αναφερει ο φιλος απο πανω..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 2 προτάσεις για γκαρντ για τους αιώνιους:
    1.Αν φύγει ο Σπανούλης,πάρτε τον Khalif Wyatt του Temple:ο καλύτερος παίκτης που βγήκε απο το Temple μετα τον Dionte Christmas
    2.Για τον ΠΑΟ για 5ο γκαρντ-οργανωτή:τον Αυστραλό Mat Dellavedova του St.Marry's. Τον ξέρει κι ο Παππας απο το Παγκόσμιο.Είναι ένα κλικ καλύτερος από τον Σλούκα & πιο καθαρός"άσος".
    Κι οι 2 ήταν undrafted,άρα φθηνοί σχετικά και με διάθεση να κοιτάξουν προς τα εδώ.Πάρτε τους και μην τους αφήσετε να παίξουν στα σαμερ λιγκ και να ανοίξουν τα μάτια όλων των Ευρωπαίων.
    Kαλοί γκαρντ είναι κι ο Seth Curry(ως αντι-Γκετσεβίτσιους),Brandon Triche,για μικρότερες ομάδες,αλλά κι ο Vander Blue που αναφέρθηκε ο Jim.Τελικά μαλλον δεν ηταν τόσο κακό ντραφτ για να μείνουν τόσοι καλοί εκτός...
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο matt αν λεμε τον ιδιο ειναι πολυ καλο προσπεκτ αλλα εχει πολυ κακο σουτ απο το τριποντο και πολυ καλες οργανωτικες βεβαια... 25 αρις αν παλι θυμαμαι καλα αλλα εχει δουλεψει αρκετα, για νβα απλα δεν εχει το σωμα

      Διαγραφή
    2. Το draft, ήταν κάκιστο, από την σκοπιά ότι λείπουν οι εν δυνάμει elite παίκτες από αυτό. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες μονάδες, αρκεί να αξιοποιηθούν αναλόγως. Ο Dellavedova είναι εξαιρετικός, αλλά όχι αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει την σκληράδα ή τα αθλητικά προσόντα που απαιτεί ο ρόλος. Αν ήταν εμπειρότερος, ίσως να ήταν κορυφή για point guard στην CSKA, που αναζητεί τέτοιο guard δίπλα στον Pargo.

      Διαγραφή
    3. Sir Desti,έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά το draft.Χαρακτηρίστηκε κακό λόγω έλλειψης σταρ,αλλά τελικά έχει βάθος.Στο θέμα του Dellavedova,όντως είναι μετριότατος αθλητής για την Ευρώπη (κακός για NBA),αλλά θα διαφωνήσω ως προς τη σκληράδα.Νομίζω ότι,χωρίς να έχει δυνατό κορμί,είναι δυνατός στη σωματική επαφή και πολύ δυνατός πνευματικά & ανταγωνιστικός.Μου θυμίζει τον Σλούκα,όπως έγραψα,που δε σου γεμίζει το μάτι με τα σωματικά του προσόντα,αλλά μπορεί να παίξει παντού.Θα τον προτιμούσα οπωσδήποτε από τον Markovic για τον ΠΑΟ,αν και αναγνωρίζω ότι ετσι θα έχει 5 γκαρντ χωρις κανένα αμυντικο σπεσιαλίστα(πια)
      Papaserv

      Διαγραφή
  32. Καλη επιτυχια στον μεγαλο Ζελικο Ομπραντοβιτς στο νεο του ξεκινημα.Οφειλουμε νομιζω ολοι οι Παναθηναικοι φιλαθλοι γιατι βλεπω λιγο μιζερια του στυλ,που παει τωρα κλπ..Ο Ζοτς μας προσεφερε παρα πολλα ειναι ενας απο εμας και μακαρι να παει καλα στην Φενερ Μπαξε.Καποια μερα θα γυρισει ουτως η αλλως και αυτο το ξερει και ο ιδιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα σε όλους.
    Ο Jim με την ανάρτηση άναψε φωτιές, έσβησε άλλες, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες και κατέθεσε τη γνώμη του για τον Σίμονς. Η γνώμη μου :
    Για το Σίμονς. Δεν γνωρίζω τον παίκτη ούτε τον θυμάμαι από την Καβάλα. Νομίζω ότι η χρήση του και η θέση του στην ιεραρχία των σέντερ θα εξαρτηθεί από το αν θα ανανεώσει ο Σπανούλης. Αν οι Αφοί ξηλωθούν και υπερβούν το ποσό που έχουν προϋπολογίσει για τον Billy, τότε η στελέχωση των υπόλοιπων κενών θέσεων θα έχει ένα σχετικό ποιοτικό έλλειμμα αφού τα διαθέσιμα λεφτά θα είναι λιγότερα. Επομένως, σ’ αυτήν την περίπτωση ο Σίμονς θα λογίζεται ως 2ος σέντερ. Στην αντίθετη περίπτωση που ο Σπανούλης αποχωρήσει, τότε ο ΟΣΦΠ θα έχει την δυνατότητα να καλύψει με ποιοτικότερους παίκτες τα κενά του και άρα ο Σίμονς θα πάρει τη θέση του 3ου σέντερ. Η καθυστέρηση της κατάληξης της υπόθεσης του αρχηγού πάει πίσω όλα τα μεταγραφικά της ομάδας και γι’ αυτό και η αναμονή για τον Ντέιβις. Είναι προφανές ότι άλλη ομάδα θα φτιάξει ο ΟΣΦΠ με τον Σπανούλη και άλλη χωρίς αυτόν.
    Για τον Καλάθη. Αν ο ΠΑΟ θέλει πραγματικά το Νικ ως προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ τότε η ομάδα πάει σε άλλο οικονομικό και αγωνιστικό status. Επειδή δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, θεωρώ την όλη υπόθεση επικοινωνιακό πυροτέχνημα που έχει ως στόχο να καταδείξει σε όλους ότι ο ΠΑΟ «επέστρεψε» και είναι εδώ σε όλα τα επίπεδα.
    Για την Αρμάνι του Μπάνκι. Η κίνηση για Μος μοιάζει εξαιρετική όχι όμως και αυτή για Μακάλεμπ. Μην ξεχνάμε ότι έχει στη σύνθεσή της και τον Χέρστον που αν βγει στην αγορά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών.
    Για τον Ζοτς. Τα έγραψα και χθες. Το «παντρεμένοι» του Jim αφορά παίκτες με συμβόλαιο οι οποίοι πίστεψαν ότι ο Ζοτς θα μείνει άλλη μία χρονιά εκτός και τώρα βλέπουν τη Φενέρ ως παράδεισο.
    Περίπτωση προσέγγισης Διαμαντίδη από Φενέρ. Καταρχήν, θεωρώ σχεδόν βέβαιη την παραμονή του 3D στον ΠΑΟ. Αν φύγει (τίποτα δεν πρέπει να αποκλείσουμε όταν μιλάμε για επαγγελματικές αποφάσεις), τότε θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων ικανή να επηρεάσει όλη την διοργάνωση. Επίσης, δεν πιστεύω ότι ο Ζοτς θα επιχειρήσει να δελεάσει τον Διαμαντίδη για λόγους αρχής.
    Κεφάλαιο Ζήσης. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να γίνει ο Νικόλας το δημοφιλέστερο θέμα στο blog τις τελευταίες ημέρες. Ξαναλέω ότι επειδή πρόκειται για Έλληνα και μάλιστα γκαρντ, αρκετοί φίλοι τον θεωρούν καλή περίπτωση για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια ο Ζήσης δεν αποτελεί λύση πρώτης προτεραιότητας. Δυστυχώς, το πέρασμά του από ΤΣΣΚΑ και Σιένα, δικαιολογούν την επιφυλακτικότητα των περισσότερων και για του λόγου το αληθές δεν βλέπουμε ενδιαφέρον από top ομάδες της Euroleague. Νομίζω ότι ο ΠΑΟ στην παρούσα φάση χρειάζεται άλλου τύπου γκαρντ (να δούμε αν και τι θα πάρει τελικά) ενώ ο ΟΣΦΠ αν μείνει ο Σπανούλης δεν θα πάρει άλλον γκάρντ αντίθετα αν αποχωρήσει θα ψάξει για παίκτη με τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά του Νίκου.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μανατζερ του καλαθη βγηκε και ειπε οτι υπαρχει ενδιαφερον απο παναθηναικο,αλλα δεν εξαρταται μονο απο αυτους γιατι εχει συμβολαιο με την κουμπαν!!αρα υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ενδιαφερον....και ειπε μαλιστα οτι θα συναντηθει με ανθρωπους του παναθηναικου!!!
      λες να τον εβαλαν και αυτον στον κολπο να λεει ψεματα;
      και το ενδιαφερον για τον καλαθη,κραταει εδω και 2 μηνες περιπου,δεν ειναι τωρινο,πραγμα που το ειπε και ο μανατζερ του....
      ετσι λεγατε ορισμενοι και για τηυ υποθεση φωτση,οτι ειναι μουφα και το κανει για επιδειξη ο γιαννακοπουλος!!!
      λες να μην εχει λεφτα ο γιαννακοπουλος να δωσει;;ασχετα αν θελουν να χαμηλωσουν το μπατζετ σε σχεση με αλλες εποχες,αν θελησουν ξετιναζουν την μπανκα για οποιονδηποτε παικτη!ενταξει,1.οοο.οοο δολλαρια δεν θα δωσουν στην λοκομοτιβ,αλλα αν πιεσει ο καλαθης μπορει με ενα αρκετα χαμηλοτερο ποσο να τον δωσουν..το θεμα ειναι αν καιγεται ο καλαθης να ερθει,ή γουσταρει εκει που ειναι.
      αλλα για να λεει ο μανατζερ του οτι θα συζητησουμε για το θεμα με τον παναθηναικο,σημαινει οτι υπαρχει ενδιαφερον και απο τις δυο πλευρες,ασχετα με το τι θα γινει στο τελος..
      ο γιαννακοπουλος ειναι εγωιστης και θελει να πετυχει κατευθειαν στην ομαδα(ηδη το εκανε απο την πρωτη χρονια)γι'αυτο και αν κρινει οτι καπου θα χρειαστει η υπερβαση,θα την κανει..η συμφωνια με τους κινεζους,εκει αποσκοπει,να υπαρχουν εσοδα,ωστε να μπορει να κινηθει πιο ανετα.

      Διαγραφή
    2. @dim.z.
      OK, φίλε. Αφού είναι πραγματικό το ενδιαφέρον, τον θέλει πολύ ο ΔΓ και έχει και τα λεφτά, άρα ο Καλάθης θα έρθει σίγουρα στον ΠΑΟ. Όποιον θέλει δηλ. ο ΠΑΟ τον παίρνει. Αν, λέω αν, δεν έρθει θα φταίνε προφανώς οι Ρώσοι που αρνούνται να τον δώσουν και του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Επειδή βλέπω και αρπάχτηκες με το ''επικοινωνιακό πυροτέχνημα'', σου τονίζω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κοίτα την υπόθεση Λάσμε που μετά την τακτική απόσυρση της πρότασης, υποστήριξα από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα δεν τελείωσε και έχει πολύ ψωμί. Και όντως, η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τον ατζέντη του παίκτη, απλά αυτή είναι η δουλειά του. Να ανεβάζει το κασέ του πελάτη του με κάθε τρόπο και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία. Και κάτι άλλο. Μπορεί ο Καλάθης και ο κάθε παικταράς να ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας αλλά κάθε κίνηση έχει και μια fair value. Ε, με τα δεδομένα που διαβάζουμε και αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, η κίνηση για το Νικ μόνο τέτοια χαρακτηριστικά δεν έχει.

      77

      Διαγραφή
  34. Όσο αιρετικό μπορεί να ακουστεί, και με απέραντο σεβασμό στην τεράστια μπασκετική αξία του Βασίλη Σπανούλη, θα τολμήσω να πω ότι δεν με φοβίζει τόσο η αποχώρησή του λόγω του ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του το μελλοντικό κορμό των γκαρντ της Εθνικής για τα επόμενα χρόνια (Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης). Σε μια "δυναμική θεώρηση" των πραγμάτων (όχι στατικά δηλαδή), το τρίο αυτό θα είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με πέρσι (και θα βελτιώνεται κάθε χρόνο) και εφόσον αποκτηθεί ένας πρωτοκλασάτος - έμπειρος ξένος (με κάτι περισσότερο από τα μισά χρήματα του Σπανούλη ας πούμε), θα έλεγα ότι οι προοπτικές παραμένουν λαμπρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου φίλε.Η πιθανή αποχώρηση Σπανούλη μπορεί να φανεί λανθασμένη κίνηση από την μεριά της διοίκησης,αλλά στη πραγματικότητα (με δεδομένη την παραμονή Λο που την θεωρώ κομβική) με τα λεφτά που θα δίνονταν στο Σπανούλη μπορεί ο οσφπ να βρει εύκολα 3 παίχτες των 700-800χιλ που θα κάνουν την διαφορά και θα ενισχύσουν το βάθος του υπάρχοντος ρόστερ..

      Διαγραφή
    2. Εφόσον το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα για τον Σπανούλη, τότε μιλάμε για λιγότερο από τρεις παίκτες με τέτοιο κασέ. Ένα γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα θα συμπλήρωνε ιδανικά το ρόστερ στους κοντούς, στο 3 με Παπανικολάου και Περπέρογλου είναι οκ τα πράγματα, στους ψιλούς υπάρχει σαφώς ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας. Βέβαια ως απλοί φίλαθλοι (για μένα λέω) έχουμε συχνά την τάση να βλέπουμε την αξία μιας ομάδας απλά ως το άθροισμα των ατομικών δεξιοτήτων μεμονωμένων παικτών, ενώ τα προπονητικά τιμ μάλλον βλέπουν τα πράγματα σε άλλη διάσταση, με όρους συμπληρωματικότητας, χημείας και μιας σειράς λεπτομερειών που μας διαφεύγουν...

      Διαγραφή
  35. 36xronos o Gino kai ton upegrapsan gia akoma 2 xronia gia ... 14.000.000 $ !!!

    Den pame kala ... tsampa ta lefta

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ.
    ΝΟΣΤΡΑ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο ΚΙΤΣΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΤΟΛΜΟΣ.
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα σε όλους.Για τον Καλάθη νιώθω κάπως μπερδεμένος.Θεωρώ πως η κίνηση αυτή θα έκανε τον παο αυτομάτως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την επόμενη ευρωλίγκα,ωστόσο σαν κίνηση θα ήταν υπερβολικά δαπανηρή και θα επηρέαζε τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν τα κενά στην ρακέτα.
    Για την μεταγραφή(και αποδέσμευση) Καλάθη θα χρειαστούν το λιγότερο 2,2 εκ ευρω.Σκέφτομαι λοιπόν αν είναι ο ΔΓ να σπρώξει ένα τέτοιο ποσό για ένα μόνο παίχτη,καλύτερο θα ήταν να τα δώσει σε 2 πολύ καλούς παίχτες και να καλύψει τα κενά μας στο 5 με απόκτηση πχ του Βουγιούκα και στον άσσο με την απόκτηση ενός πολύ καλού οργανωτή που θα βοηθούσε κυρίως στη δημιουργία.
    Αν η ομάδα θεωρεί πως ο Καλάθης θα είναι η καλύτερη λύση για την αντικατάσταση του ΔΔ καλύτερο θα είναι να τον προσεγγίσει από τώρα και να τον κλείσει για την επόμενη σεζόν.
    Για τον οσφπ,πιστεύω πως ο Σίμονς θα είναι το 2ο 5αρι της ομάδας είτε μείνει είτε αποχωρήσει ο Σπανούλης.Ο λόγος είναι ότι ήδη η ομάδα έχει 3 μη Έλληνες(Σίμονς-Λο-Πέτγουει).Άρα για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών του,ο οσφπ έχει να διαθέσει μόνο 3 θέσεις ξένων.Λογικά ,ο Σπανούλης θα αποχωρήσει άρα θα χρειαστεί η απόκτηση ενός ξένου στην θέση του Λαρισαίου.Επίσης,θα χρειαστεί η απόκτηση ενός βασικού 5αριου και μένει μία ακόμα θέση όπου ο Μπαρτζώκας θα την χρησιμοποιήσει εκεί που ο ιδιος κρίνει.Πιθανολογώ στο 3-4..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @77 δεν ειπα οτι οποιον θελει παιρνει και οτι θα ερθει σιγουρα ο καλαθης,ειδες πουθενα να γραφω τετοιο πραγμα;;;λεω οτι οπως φαινεται και απο τις 2 πλευρες,υπαρχει πραγματικο ενδιαφερον για τον καλαθη,χωρις να παραβλεπουμε οτι η μεταγραφη ειναι δυσκολη,μιας και δεν ειναι ελευθερος ο παιχτης....1.οοο.οοο δεν θα δωσει ο γιαννακοπουλος,και καλα θα κανει,500.000 ομως μπορει να τις δωσει,τωρα αν θα δεχτουν οι ρωσοι,ειναι δικο τους θεμα και δεν θα κατηγορησει κανεις κανεναν...ο καλαθης ειναι ο ηγετης τους και φυσικα και θα θελουν να τον κρατησουν.με ενα (αρκετα μεγαλο)ποσο ομως δεν θα ελεγαν και οχι!
    τεσπα,δεν θελω να μπλεκομαι με ποσα,δεν με νοιαζει ποσα θα δωσουν(δεν κανω εγω κουμαντο),φοβασαι μηπως τελειωσουν τα χρηματα του γιαννακοπουλου;;
    απλα θελω να πω οτι οντως υπαρχει ενδιαφερον,οπως υπηρχε και για τον φωτση,που τοτε ολοι ελεγαν οτι ειναι μουφα το θεμα!!!
    εσυ υποστηριζεις,οτι δεν υπαρχει πραγματικο ενδιαφερον συμφωνα με τις ενδειξεις σου,και γω σου εδειξα καποιες ενδειξεις που δειχνει οτι δεν ειναι μουφα το ολο θεμα...και σου ξαναλεω,οτι δεν ειναι τωρινο το ενδιαφερον..
    τωρα αν θα γινει ή οχι η μεταγραφη,ειναι αλλο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @dim.z.
      Φίλε μου το θέμα δεν είναι αν ο ΔΓ έχει λεφτά ή αν θα του τελειώσουν ή αν το ενδιαφέρον είναι πραγματικό. Ο ΠΑΟ μπορεί να ενδιαφέρεται σε θεωρητικό επίπεδο για τον παίκτη αλλά αν δεν γίνει πρόταση δεν μπορούμε να συζητάμε. Εγώ λέω ότι επειδή η μεταγραφή είναι ανέφικτη όλα γίνονται για να περάσει το μήνυμα ότι ο ΠΑΟ είναι δυνατά στην αγορά και μπορεί να χτυπήσει και περιπτώσεις που δείχνουν πολύ δαπανηρές.

      77

      Διαγραφή
    2. απο αυτα που εχω ακουσει,ο γιαννακοπουλος δινει 1,2 στον καλαθη και 500-600.000 στην κουμπαν!τωρα αν αληθευουν αυτα ή οχι,δεν το ξερω.ο μανατζερ του παντως ειπε οτι θα ερθει να συζητησουν απο κοντα για το θεμα,οπως και για του σοφοκλη,μιας και εχουν τον ιδιο μανατζερ.

      Διαγραφή
    3. Στον ΔΔ πόσα δίνει;

      Διαγραφή
  40. Τρέχει κάτι με Διαμαντιδη? Γιατί τόση καθυστέρηση όταν υποτίθεται ολα είχαν τελειώσει μήνες τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, ορισμένους τους έχουν ζώσει τα φίδια λόγω της συμφωνίας του Ζοτς με τη Φενέρ. Όσοι έχουν καταλάβει τί καπνό φουμάρει ο Μήτσος, ξέρουν ότι οι πιθανότητες να φύγει από την ομάδα (αυτή τη στιγμή που μιλάμε) είναι από απειροελάχιστες έως μηδαμινές. Το γιατί δεν ανακοινώνεται είναι δευτερεύον και διαδικαστικής φύσης ζήτημα. Αν, παρ' ελπίδα, συμβεί το απίστευτο και αποχωρήσει τότε θα έχουν γίνει τα αδύνατα δυνατά. Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο κάζο των τελευταίων 30 ετών. Είναι τέτοια η συμβολή του Διαμαντίδη στο έργο ''ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΟ'', που ενδεχόμενη αποχώρησή του δεν ξεχνιέται με τίποτα. Με κάνενα τίτλο, με κανένα sweep. Αυτό το ξέρει και ο ίδιος και η ΚΑΕ. Γι' αυτό, αν το θελήσει, μπορεί να πάρει και τα σώβρακα του ΔΓ. Αλλά είπαμε, ξέρουμε ποιός είναι ο 3D και απλά αυτά δεν είναι του γούστου του.

      77

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τον @77. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

      Διαγραφή
    3. Όπως, επίσης, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αποχώρησης του Ginobili από το San Antonio

      Διαγραφή
  41. Για τον Ολυμπιακο μετά το repeat,θεωρώ πως η παραμονή Σπανούλη σε αυτά τα λεφτα είναι πολυτέλεια. Περισσότερο επικοινωνιακούς λόγους βλέπω,χωρίς να θέλω να μειώσω την αδιαμφισβήτητη αξία του. Ωστόσο, ενας ξένος γκαρντ ακόμα μαζί με αναβάθμιση Σλούκα, ο οποίος αξίζει να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο και να γίνει ο επόμενος μεγάλος γκαρντ στην Ευρώπη, θα την κανουν τη δουλεια. Σλούκας-Μάντζαρης-Κατσιβελης είναι μια τριάδα με πολύ μέλλον στον άσο, ενώ ο Λο στο "2" με αναβαθμισμένο κασέ και ρόλο θέλει απλά ένα παίκτη πιο "σουτερ" δίπλα του,πιθανότατα ξένο με μικρότερο κασέ. Έτσι δε χαλάει καμιά ισορροπία στα γκαρντ.Χάνεις ενα ηγέτη,χτίζεις ένα νεο.
    Για όσους επίσης λένε για διάλυση: δεδομένη η χημεία στο "3" με Περπερογλου-Παπ, θεωρώ πολύ καλή την αντικατάσταση Αντιτς με Πετγουει. Με Σίμονς-Μαυροειδή στο "5", δε βλέπω παραπάνω κενά από την απόκτηση ενος βασικού πενταριού κι ενός ίσως ρολιστα στο 4. Για Καββαδά ούτε λόγος,πολυτέλεια,εκτός αν αποδεσμεύσει το Μαυροειδή.
    Τέλος, για την ομάδα μου θεωρώ καλό μαρκετινγκ το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας,είτε με ρολίστα στο "4" χωρίς πολλες απαιτήσεις είτε με στοχευμένη κίνηση στον άσο-αν υπάρχει τετοια- με δεδομένο οτι μενουν ως εχουν τα γκαρντ. Ο Καλάθης ειναι πολυτέλεια,θα προτιμούσα κινηση για Βουγιούκα για να κλείσει το ρόστερ,ωστοσο μετά το Λασμέ υπάρχει περιθώριο να περιμένουμε. Εκτιμώ πάντως ότι για 5ο γκαρντ θα κινηθουμε απο φθινοπωρο αν χρειαστει...

    Νικόλας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ενώ ο Λο στο "2"»

      εκεί τελειώνει και η ανάγνωση.

      πόσο να αντέξω;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι υποχρεωτικό αμα σε χαλαει...Εκτός αν βλέπεις το Λο άσο ή τριάρι...

      Νικολας Κ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με την ανάλυση σου για τον Ολυμπιακό, ξέχασες να αναφέρεις και τον Πρίντεζη στο 4. Αν φύγει ο Σπανούλης, "αρκούν" δύο πραγματικά καλές μεταγραφές στο 2 (σκόρερ) και στο 5.

      Διαγραφή
    4. Οντως Πριντεζη δεν ανέφερα,κι αυτος σημαντικός στο ροτέισον και τη χημεία της ομάδας. Τουλάχιστον έτσι εκτιμώ την κατάσταση,δεδομένου ότι τριτη Ευρωλιγκα στη σειρά ειναι λιγο ουτοπικο βασει της ιστοριας της διοργανβσης. Αν είναι να ανεβεις στα 2-2,5 για Σπανουλη, δινεις τη μπαγκετα στο Σλουκα, βρίσκεις ενα "χερα" σε λογικά λεφτά και ένα "5" από το πάνω ράφι στα λεφτά του Σπανουλη. Και αγωνιστικά μπορεί να μην έχεις καν απωλεια αν ενισχυσεις άλλες αδυναμίες σου.

      Νικολας Κ.

      Διαγραφή
    5. Προς ανώνυμο 4 Ιουλίου 2013-2:42π.μ. & 4 Ιουλίου 2013-3:02π.μ., που ειρωνεύτηκε το Νικόλα Κ. επειδή ανέφερε στο σχόλιό του το Λο ως δυάρι.
      Φίλε μου, απάντησε στο εξής :
      Θεωρείς άσσο το Λο επειδή κατέβαζε την μπάλα; Όταν περνούσε το κέντρο και την έδινε στο Σπανούλη για να εκδηλώσει την επίθεση και ακροβολιζόταν στις γωνίες, ποιός ήταν ο άσσος; Ο Σπανούλης δηλ. στον ΟΣΦΠ φέτος ήταν δυάρι; Δυάρια με την παλιά και κλασσική έννοια του όρου, υπάρχουν πολύ λίγα στην Ευρώπη γιατί το παιχνίδι όπως παίζεται πλέον δεν χρειάζεται τέτοιους παίκτες. Επομένως, ο Σπανούλης, ο Λο, ο Διαμαντίδης, ο Ούκιτς δεν είναι ούτε άσσοι ούτε δυάρια.
      Σωστά;

      77

      Διαγραφή
    6. . ρωτα τον Τζιμ, που εμπιστευεσαι τη γνωμη του, αν ο Λο ειναι ασσος δυαρι η αριστερο εξτρεμ

      Διαγραφή
    7. Καλέ μου φίλε, άσε τον Jim.
      Εσένα ρωτάω. Mέχρι τώρα μόνο σχολιάζεις τις απόψεις των άλλων. Έχεις άποψη; Κάνε τον κόπο να μας γράψεις δυο λόγια. Ο Σπανούλης τί είναι; Ο Διαμαντίδης;

      77

      Διαγραφή
  42. Δηλαδή, αν ο ολυμπιακός βγει κερδισμένος από την αποχώρηση Σπανούλη, τότε του χρόνου να μην κατέβουν καν οι υπόλοιποι στην Ευρωλίγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για να δούμε την κλήρωση της Ευρωλίγκα..τώρα ξεκινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @George@Manchester
    Σήμερα διάβασα το σχόλιό σου για τις επιφυλάξεις μου για την τύχη του Ζοτς στη Φενέρ και θέλω να επανέλθω. Δεν έχω καημό με τον Ζοτς απλά από την αρχή της χρονιάς ήμουν υπέρμαχος της πίστωσης χρόνου στον Άρτζι και αλλεργικός με αυτούς που ζούσαν στον αστερισμό της επιστροφής του Σέρβου. Για μένα πρόκειται για τον μεγαλύτερο προπονητή όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για πολλούς και θεωρώ απολύτως φυσιολογική την αποχώρησή του από τον ΠΑΟ. Έκλεισε ο κύκλος του και κάποτε θα ερχόταν αυτή η ώρα. Ακόμη, πιστεύω ότι πρόκειται για έναν πανέξυπνο άνθρωπο, ντόμπρο, με αρχές, χωρίς ιδιαίτερο πάθος με τα λεφτά, με τις εμμονές που χαρακτηρίζουν όλες τις μεγάλες προσωπικότητες και απόλυτο επαγγελματία. Η προσωπικότητά του και η πορεία του στο χώρο, λοιπόν, δεν δικαιολογεί την επιλογή της Φενέρ. Πίστευα και πιστεύω ότι ήθελε να πάει Ισπανία αλλά η νίκη της Ρεάλ στον 5ο τελικό της ACB του χάλασε τα σχέδια. Τώρα, όσον αφορά το αν θα επιτύχει, δεν νομίζω ότι αν πάρει το πρωτάθλημα Τουρκίας θα θεωρηθεί επιτυχημένος. Πρέπει να πάει τουλάχιστον F4, την πρώτη χρονιά. Οι Τούρκοι δεν ξηλώθηκαν δίνοντάς του ένα καράβι λεφτά για να είναι πιο επιτυχημένος από τους προκατόχους του. Θέλουν ευρωπαϊκή κούπα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση : Θα ήθελα τον Ζοτς προπονητή σε ένα καθαρά μπασκετικό κλάμπ και ιδανικά να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟ στον τελικό το 2014. Αυτό του αξίζει και αυτό αξίζει και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μιλάνο το φάιναλ φορ φέτος. πως σας φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σκεφτείς ότι η εναλλακτική ήταν το Kaunas, είναι κρίμα για τους Λιθουανούς.
      Αν σκεφτείς ότι η εναλλακτική ήταν το Amsterdam, χίλιες φορές Λονδίνο...

      Διαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μεσινα,Πασκουαλ και Ζοτς;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλές κληρωσεις ως τωρα για τις ομάδες μας...

      Διαγραφή
  48. Ζοτς Σπανούλης ?(πιθανόν..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. JOEL FREELAND και τρελαινόμαστε....


    Τέλος Ιουλίου οι εξελίξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. λινκκκ?????????????????????? υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Α) Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ-Φενέρ- Μπουντιβέλνικ-Παρτίζαν-Ναντέρ
    Β) Ρεάλ-Εφες-Ζαλγκίρις-Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο-Στρασμπούρ
    Γ) Ολυμπιακός-Σιένα-Μάλαγα-Γαλατάσαραϊ-Ζιέλονα Γκόρα-Μπάγερν Μονάχου
    Δ) ΠΑΟ-Μακάμπι-Λαμποραλ-Λοκομοτίβ-Ερυθρός Αστέρας-ομάδα προκριματικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η Μακάμπι είναι πρώτη, άψαχτε για τον δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πωπωπω βρωμοχερο ο Μπαρτζωκας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπερα. Δυο λόγια για την κλήρωση :

    Στο δεύτερο seed οι ομάδες μας στάθηκαν πιστεύω τυχερές αφού απέφυγαν την CSKA η οποία πάει σε όμιλο με μεγάλο ενδιαφέρον μαζί με Barca και Ζοτς. Στο τρίτο seed δε νομίζω να υπήρχε εύκολος αντίπαλος αν και θεωρώ οτι ο Ζοτς ίσως χρησιμοποιήσει την regular season για να δέσει την ομάδα οπότε ίσως σε αυτό το σημείο η Fener να είναι ευάλωτη. Στο τέταρτο seed στάθηκαν και οι δύο άτυχοι καθώς τόσο οι Τούρκοι της Galata όσο κυρίως η Kuban είναι ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική απο Budivelkin και Bamberg. Στο πέμπτο seed εφόσον αποφύγαμε την Armani (και την Partizan που δεν μπορείς να την υποτιμήσεις, ιδιαίτερα στην έδρα της) όλα καλά. Στο 6ο seed ο Παναθηναϊκός πήρε μάλλον τον δυσκολότερο αντίπαλο καθώς απο τα προκριματικά μπορεί (το πιθανότερο) να βρεθεί στον όμιλο του η Khimki (αλλά και οι φιλοδοξες Banvit, Varese και η καθόλου αμελητέα Ritas).

    Σε γενικές γραμμές στον πρώτο όμιλο τα πράγματα είναι καθαρά με Barca, CSKA και Fener μάλλον να περνάνε εύκολα μαζί μάλλον με Partizan με μαύρο άλογο την Budivelnik. Στον δεύτερο όμιλο ακόμα πιο ξεκάθαρα με Real, Efes, Zalgiris και Milano, δεν δίνω ελπίδες στους άλλους δύο. Στον τρίτο όμιλο ο ΟΣΦΠ περνάει άνετα μαζί με Siena, Malaga και η Galata θα πρέπει να αποδείξει οτι είναι ανώτερη των Πολωνών και της σπρωγμένης με τα χίλια Bayern. Ο όμιλος του ΠΑΟ είναι κατα τη γνώμη μου μακράν ο πιο δύσκολος καθώς είναι ο μόνος που έχει πέντε ομάδες να διεκδικούν τέσσερις θέσεις. Αυτό βέβαια αν υποθέσουμε οτι η Kuban θα ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και οτι η ομάδα που θα προκύψει απο τα προκριματικά είναι η Khimki. Απο την άλλη, ο πρώτος όμιλος είναι ο ευκολότερος όμιλος να προκριθείς και ο δυσκολότερος για να πάρεις την πρώτη θέση.

    Σε γενικές γραμμές, καλούτσικη κλήρωση για τον Ολυμπιακό (θα ήταν η τέλεια κλήρωση αν αντί για Galata είχε την Budivelnik ή την Bamberg), κακή για τον ΠΑΟ (θα ήταν πολύ χειρότερη αν πετύχενε το Milano και πολύ καλύτερη αν δεν πετύχενε μια εκ των Kuban και της νικήτριας των προκριματικών) αλλά πιστεύω αν οι δύο ομάδες μας δεν τα σκατώσουν άσχημα δεν θα έχουν καμμία δυσκολία.

    Για την επιλογή του Μιλάνο για το F4 εμένα μου άρεσε. Μου αρκεί άλλωστε οτι το F4 επέστρεψε στην πολιτισμένη (μπασκετικά) Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, επειδή είδα (βλέπω ακόμα) το live stream θέλω να πω ξανά πόσο άσχετοι είναι οι άνθρωποι της Euroleague στην διοργάνωση τέτοιων events. Μιλάμε για τραγικά πράγματα, σαν κηδεία ήταν η κλήρωση, τραγικά τεχνικά λάθη, χάλι μαύρο.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο, καλημέρα.
      Η Χίμικι είναι μεγάλο ερωτηματικό αφού δύσκολα θα έχει ανταγωνιστική ομάδα λόγω οικονομικών δυσκολιών. Άρα από τον QR μπορεί να δούμε Ιτούδη στο ΟΑΚΑ. Γενικά, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ δύσκολα θα πέσουν κάτω από την δεύτερη θέση. Οι ομάδες είναι ακόμη υπό διαμόρφωση οπότε είναι νωρίς. Όπου κι αν γινόταν το F4 θα ήταν ΟΚ αρκεί να μην γινόταν η περσινή πατάτα με το Λονδίνο. Μιλάνο μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή και κυρίως μπασκετική. Θέλω τη γνώμη σου για την επιλογή του Ζοτς να πάει στη Φενέρ.

      77

      Διαγραφή
    3. Θα την δούμε την Khimki, είναι νωρίς, διαβάζω οτι θέλει να κρατήσει τον Davis, αν κινηθεί σε αυτή τη λογική πιστεύω οτι είναι άνετα το φαβορί για τα προκριματικά. Βέβαια λόγω του format των προκριματικών οι εκπλήξεις είναι πολύ λογικές, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Αν δεν προκύψει η Khimki πάντως στον ΠΑΟ, τότε είναι μια χαρά η κλήρωση του.

      Για τον Ζέλικο, που πιστεύω μέχρι και φίλοι του Ολυμπιακού, έστω ενδόμυχα, γουστάρουν, θεωρώ οτι η Φενέρ δεν είναι καλή περίπτωση. Θα ήθελα να τον δω στον πάγκο μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας (αλλά όχι της CSKA), αλλά σκέφτομαι και το εξής. Κάποτε ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ ήταν στη θέση των τουρκικών ομάδων, ξοδεύοντας τα κέρατα τους για να φέρουν παίκτες απο το NBA και μαζεύοντας ότι υπήρχε στην Ευρωπαϊκή αγορά. Βέβαια όταν ήρθε ο Ζέλικο στην Ελλάδα μετρούσαμε μπόλικες παρουσίες σε F4 και τρόπαια εκατέρωθεν οπότε είχαμε πάει ένα βήμα παραπέρα αλλά κατα τη γνώμη μου αν δεν είχε πάει στον ΠΑΟ ο Ζοτς δεν θα είχε καθιερωθεί ποτέ η ομάδα στις 2-3 κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης. Οπότε απο αυτή την άποψη η Φενέρ και το τουρκικό μπάσκετ γενικότερα ίσως είναι μια αντίστοιχη πρόκληση για τον Ζοτς. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω οτι ο πραγματικός λόγος που πήγε εκεί είναι γιατί ξέμεινε απο επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, αν ο Ζοτς έχει καλή σχέση με την διοίκηση και μείνει αρκετό καιρό στην Τουρκία πιστεύω οτι η Φενέρ (και κατ'επέκταση και οι υπόλοιπες μεγάλες τουρκικές ομάδες) θα μεταμορφωθούν εντυπωσιακά προς το καλύτερο.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω οτι οι σημερινες τουρκικες μοιαζουν με τις παλιες ελληνικες ομαδες παρολο που οταν ηρθε ο ζοτς ειχαμε ηδη 2 ευρωπαικα( ενα για καθε ομαδα)..Η μεγαλγη διαφοροποιηση εχει να κανει με τους γηγενεις..Απο εκει φτιαχνεται ο κορμος και απο εκει ερχονται οι επιτυχιες..Σηνυθως οι Τουρκοι παιχτες εχουν ταλεντο αλλα και τρελλα μαζι και γιαυτο το λογο δεν φτιαχνουν ομαδες..οι ξενοι ερχονται ως μισθοφοροι και ο κυκλος γυρναει και επιστρεφει στο ιδιο σημειο..Αν καταφερει λοιπον ο ζοτς και βρει 5-6 καλους τουρκους παιχτες και τους βαλει σε καλουπια τοτε θα πετυχει..Ειναι η μοναδικη συνταγη επιτυχιας..

      Διαγραφή
    5. OI TOURKOI OTI KALOUS PAIXTES VGAZOUN TOUS STELNOUN STO NBA!!! APOPSH MOU GIA NA PETUXEI O ZOTS ISWS XREISTEI NA PERASOYN KAI 3-4 XRONIA TO POLY MEXRI NA BREI ENAN STETHERO KORMO!

      Διαγραφή
  55. . Ο Ολυμπιακός είναι σε έναν πολύ καλό όμιλο ιδιαίτερα να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές. Άλλωστε όλες οι ομάδες του θα παρουσιαστούν πολύ διαφορετικές. Άρα θα ψάχνονται. Θα παίξει και με την Μπάγερν του Ρομπέν και του Ριμπερί. Δύσκολο παιχνίδι. 4. Σκληρός όμιλος αλλά με συγκεκριμένο ταβάνι. Δύο ομάδες Βιτόρια(Λαμποράλ) και Κούμπαν μπορούν να είναι υποψήφιες να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό. Αν προκύψει βεβαίως καμία Χίμκι από τον προκριματικό, τότε ζορίζουν τα πράγματα. TAΣΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κανει ολες τις κληρωσεις ο Μπαρτζωκας, το τριτο στη σειρα ειναι πολυ πιθανο.

      Τζένη Μπότση

      Διαγραφή
    2. Ακομα δεν εχουν παρει κανμπαιχτεσκαποιες οπως η μακαμπι
      Η λαμποραλ εκανε καποιες σημαντικες οπως του χαμιλτον κ του χοτζες αλλα που πας με σκαριολο.
      Η κουμπαν θα ναι δυνατη βεβαια.θα δουμε ομως τι ομαδαμθα παραταξει στο τελος.
      Η χιμκι ειναι αινιγμα.θα χασει πολλους κ θα ριξει το μπατζετ.
      Ο αστερας κινειται με μεταγαφες.δεν θα ναι τοσο ευκολος αντιπαλος αλλα δεν θα αποφυγει κα το μοιραιο

      Διαγραφή
  56. Πεδουλάκης και Ούκιτς βλέπουν τον όμιλο δύσκολο και απαιτητικό εκ πρώτης όψεως. Απόλυτα σωστή αντιμετώπιση και νοοτροπία.
    Όσο εύκολες ή δύσκολες και αν φαίνονται οι ομάδες στη θεωρία, η πράξη θα καθορίσει την πραγματική δυναμικότητά τους. Σε συνδιασμό με τα ελλειπή ακόμα rosters, τα ταξίδια και τους πιθανούς τραυματισμούς θα δούμε εκπλήξεις.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @jim
    παντως το οτι ο ολυμπιακος σχεδιασε αρχικα 3αδα ψηλων με χαινς μαυροκεφαλιδη και σερμαντινι,το γεγονος οτι προσπαθει να παρει τον μαυροκεφαλιδη αλλα και τον ντειβις,μου δειχνει οτι ο μπαρτζωκας δεν εχει καταλαβει ουτε γιατι κατακτησε την ευρωλιγκα αλλα ουτε και γιατι εχασε το πρωταθλημα.
    πιστευω οτι και η φενερ που παιρνει τον λουκα και η χιμκι που ζηταει πολλα για ντειβις,ειναι πολυ καλοι του φιλοι και τον αγαπουν πολυ.
    για την τσσκα που πηρε τον χαινς δεν θα λεγα το ιδιο.
    θεωρω οτι ο προσανατολισμος του ολυμπιακου αλλα και καθε ομαδας που θελει να ειναι ανταγωνιστικη στην φρον λαιν θα πρεπει να ειναι αθλητικοι παικτες με τρομερη διαθεση για αμυνα και ριμπαουντ και να μπορουν να δινουν και κατι εστω και λιγο στην επιθεση.
    οποιος ψαχνει τα 5αρια που παιζουν πλατη και εχουν αργα ποδαρακια και λαιτ αμυντικη λειτουργια,θα κλαψει με μαυρο δακρυ.
    και ο παο εκλαψε περυσι και η τσσκα κλαιει 2 χρονια και η μπαρτσα φετος ηταν η χαρα του γρηγορου.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gskordak
      Χρειάζεσαι, όμως, παιχνίδι και στο post. Αρκεί ο ψηλός που το προσφέρει να μην είναι τρύπας στην άμυνα (ονόματα δεν λέμε). Το καλύτερο είναι να ματσάρεις τους ψηλούς σου έτσι ώστε ο ένας να καλύπτει τις αδυναμίες του άλλου. Ο Σίμονς είναι, σύμφωνα με το Jim, o τύπος του ψηλού που περιγράφεις. Χρειάζεται, λοιπόν, και ένα πεντάρι με post παιχνίδι για να καλυφθεί επαρκώς.Ο Ντέιβις είναι παίκτης που μπορεί να καλύψει αυτόν τον τομέα. Μην ξεχνάς ότι ο ΟΣΦΠ πέρσι δεν είχε καθόλου παίκτη να ακουμπήσει την μπάλα στο ζωγραφιστό και αυτό το πλήρωσε σε αρκετά ματς (και στους τελικούς).Ο Σερμαντίνι δεν νομίζω ότι απασχόλησε σοβαρά τον Μπαρτζώκα μετά τα τρελά λεφτά που ζήτησε. Επαναλαμβάνω ότι στον ΟΣΦΠ όλα θα κριθούν από την ανανέωση του V-Span. Αν ανανεώσει να μην περιμένουμε top επιλογές στις υπόλοιπες κενές θέσεις.

      77

      Διαγραφή
    2. @77
      γεια σου φιλαρακι μου 77.
      νομιζω οτι τα τελευταια 2 χρονια εχει απομυθοποιηθει εντελως η λογικη του αλληλοσυμπληρωματος.σε αυτο διαφωνω και με τον jim.
      ο δρομος ειναι ενας.γρηγορα ποδια.αν δεν εχει γρηγορα ποδια δεν συμπληρωνεις κανενα και πουθενα.
      δυστυχως αυτοι που εχουν και γρηγορα ποδια και παιχνιδι με πλατη παιζουν στο νβα και δεν ειναι και πολλοι.
      το κακο με τον περσινο ολυμπιακο ηταν οτι ειχε μονο τον χαινς.
      ο παουελ ηταν ανικανος σε ολα τα κομματια του παιχνιδιου.
      οσο λοιπον ειχε μεσα χαινς δεν ειχε κανενα μα κανενα θεμα.οταν αναγκαστικα εβγαινε ο χαινς τοτε γινοταν θαλασσα!!!
      υ.γ.γραφεις ωραια κειμενα ρε μπαγασα...παρ'οτι μερικες φορες ειναι κατεβατα ολοκληρα.χαιρομαι να μιλαω μαζι σου,γιατι εχεις ηθος
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Thanks.
      Τί θα έκανες αν ήσουν Αγγελόπουλος. Θα έσκαγες όσα όσα για να κρατήσεις το Σπανούλη ή θα του έλεγες ''ευχαριστώ και αντίο'' και θα χρησιμοποιούσες τα λεφτά μοιράζοντάς τα στις άλλες σου ανάγκες;

      77

      Διαγραφή
    4. gskordak

      Κάθε ομάδα κλίνει προς ένα πιο αθλητικό/γρήγορο (Ρεάλ) ή αργό τρόπο παιχνιδιού (ΠΑΟ) και οι παίκτες της επιλέγονται ανάλογα με τη καταλληλότητά τους για αυτό κατά πλειοψηφία αλλά όχι κατά αποκλειστικότητα. Π.χ. δε μπορείς να γεμίσεις την ομάδα σου με ετερόφωτους επιθετικά ψηλούς που σκοράρουν μονο με τελειώματα πάρε-βάλε ή επιθετικά ριμπάουντ και παίρνουν χρόνο κυρίως επειδή είναι αθλητικοί. Ο ψηλός που ξέρει να βάλει τη μπάλα στο καλάθι πάντα θα είναι χρήσιμος.

      Αυτή η τάση με τους αθλητικούς (και συνήθως undersized ψηλούς) είναι πολύ πρόσφατη αλλά το αντίδοτο θα βρεθεί σύντομα, όπως και σε όλες αυτές τις "τάσεις".

      77

      Άν φύγει ο Σπανούλης πρέπει να η ομάδα να βρει άλλο κέντρο βάρους, άλλο ηγέτη, άλλο κορυφαίο δημιουργό (pnr και όχι μόνο), άλλο παίκτη για τα τελευταία λεπτά που θα κουβαλάει την ευθύνη, άλλο κορυφαίο slasher/penetrator (θα έγραφα διεισδυτή αλλά δε μου κόλλαγε με τίποτα), άλλο επίκεντρο της αντίπαλης άμυνας (αφαιρώντας έτσι μεγάλο βάρος από τους υπόλοιπους). Πώς αναπληρώνονται όλα αυτά όταν μάλιστα κάποια δε μετριούνται με λεφτά ή στατιστικά;

      Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η παραμονή του Σπαν με παράλληλη επεξεργασία του τρόπου παιχνιδιού ώστε να γίνει λιγότερο "Σπανουλοβαρής" και να αναλάβουν σταδιακά μεγαλύτερο ρόλο οι υπόλοιποι. Έτσι και αλλιώς ο Σπαν πλησιάζει ή πέρασε τη κορυφή της ακμής του και αυτό είναι απαραίτητο.

      Σκέψου το και έτσι: Άν ήταν ο ΔΔ στη θέση του Σπαν πέρυσι ή και φέτος ακόμα θα προτιμούσες να δώσεις τα λεφτά σε 2 άλλους παίκτες και να χτίσεις το παιχνίδι σου πρακτικά από την αρχή ή θα κράταγες το ΔΔ;

      ΥΓ Δε λέω να δώσουν στο Σπαν λεφτά ΤΣΣΚΑ προφανώς. Το ίδιο συμβόλαιο με το φετινό το αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας, δε γνωρίζω τις προθέσεις ή οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.

      Διαγραφή
    5. Σωστά τα γράφεις. Όμως, έχω ένα δυο ενστάσεις. Καταρχήν ο ΔΔ είναι στην ομάδα τόσα χρόνια και πλεόν συμβολίζει και άλλα πράγματα για τον ΠΑΟ. Ο Σπανούλης είναι 3 χρόνια στον ΟΣΦΠ και δεν τον λες και σύμβολο του συλλόγου. Αυτό το "Σπανουλοβαρής" είναι όλη η ουσία. Αν τον κρατήσουν, οι υπόλοιποι θα είναι χειρότεροι από φέτος. Πώς, λοιπόν, θα καταφέρουν να κάνουν την ομάδα να απεξαρτηθεί από τον Billy; Θα υπάρχουν οι παίκτες top class για να μπείς σ' αυτήν την διαδικασία; Δύσκολη απόφαση, έτσι κι αλλιώς.

      77

      Διαγραφή
    6. O Σπαν είναι ο εμβληματικός παίκτης της (ίσως) πιο επιτυχημένης ομάδας της ιστορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού και αυτό φτάνει για να του δώσει κύρος παίκτη-σημαίας.

      Όπως και να έχει η σημασία που έχουν και οι δυο για το παιχνίδι της ομάδας τους (ο καθένας με το τρόπο του) τους καθιστά κομβικούς και αναντικατάστατους με "έξωθεν" προσθήκες.

      Φέτος και ο Σλούκας και ο Μάτζαρης (όσο πρόλαβε να παίξει το παιδί) και ο Κατσίβελης στο τέλος που πήρε χρόνο ήταν καλύτεροι από πέρυσι και για αυτό έπαιξε ρόλο η προστασία που προσφέρει η παρουσία του Σπανούλη. Κανείς δε τους ζητάει τα ρέστα αφού την ευθύνη την έχει πάντα ο Σπαν (και ο Λο σε 2ο βαθμό) και μεγαλώνουν σε περιβάλλον θερμοκηπίου. Άν τους ρίξεις στα βαθιά άμεσα τι μπορείς να περιμένεις; Το πιο πιθανό είναι ένα meltdown. Και υπάρχει πάντα και το θέμα της χημείας. Π.χ. ο Μάτζαρης με ποιόν θα παίξει τόσο ιδανικά το ρόλο που έπαιξε ως υπασπιστής του Σπαν;

      Γενικά δε βλέπω πως μια σχεδιασμένη και σταδιακή απαγκίστρωση/απεξάρτηση της ομάδας από το Σπανούλη μπορεί να βλάψει τους νέους παικτες μας (το αντίθετο θα έλεγα, θα αναθρέψει ομαλά τη νέα γενιά των ηγετών του Ολυμπιακού), όπως η παρουσία του Σπαν δε τους έβλαψε πέρυσι.

      Και σκέψου το εξής: όλοι οι σύγχρονοι κορυφαίοι Έλληνες γκαρντ κουμάντο στις ομάδες τους άρχισαν να κάνουν μετά τα 25-26. Γιατί να ζητήσω από τους δικούς μου πιτσιρικάδες να κάνουν κάτι διαφορετικό;

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα με τον Πανάγο εδώ....
      Έχει γίνει φανερό πολλές φορές πως ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα δίχως Σπανούλη(τελικός με Τσσκα πχ.,παιχνίδια με Εφές κ.α)
      Θεωρητικά δεν είναι κακή σκέψη το να αποφασίσεις να σπάσεις τα 2-3 εκατομμύρια του Β-ΣΠ σε δύο-τρεις πολύ ποιοτικούς παίκτες που θα γεμίσουν τις τρύπες στο ρόστερ.
      Όμως νομίζω στην πράξη,όσο κι αν το σχέδιο αποσυμφόρησης και απεξάρτησης από τον Σπανούλη φαίνεται να κινείται σε λογικά πλαίσια,θεωρώ αυτοκτονία να μην θες να τον κρατήσεις.Είναι προφανές ότι ο παίκτης δίνει έναν άλλο αέρα στην ομάδα,στην ουσία την ανεβάζει επίπεδο.Κακά τα ψέματα,οι 2 μεγάλοι γκαρντ μας αυτή τη στιγμή αποτελούν ηγέτες και σύμβολα για τις ομάδες τους και είναι υπόδειγμα γκαρντ που δίνουν ποιότητα στο παιχνίδι.Φτιάχνουν παιχνίδι,αναλαμβάνουν να βγουν πίσω από τα σκριν και να κατευθύνουν την επίθεση,να ταίσουν τους αθλητικούς μοντέρνους ψηλούς και να σκοράρουν όποτε χρειάζεται(ο καθένας με τον τρόπο του.)Αποτελούν επιτομή του κόμπο γκαρντ,με την έννοια ότι διαθέτουν τα φόντα να γίνονται πλέι-μεικερ στο μισό γήπεδο,να αμύνονται αξιοπρεπώς ή να κάθονται και παραδίπλα περιμένοντας το σουτ.Είναι οι παίκτες που με τη μπάλα στα χέρια θα κάνουν αυτό που πρέπει,και συνεπώς θα κάνουν τους συμπαίκτες τους να φαίνονται καλύτεροι.
      Ο Σπανούλης βρίσκεται στο peak του(πνευματικά και σαν ηγέτης θα έλεγα,μιας και 4-5 χρόνια πριν είχε κάποιες κινήσεις στο ρεπερτόριο του που δεν παράγει πλέον) και δεν τον ορέγεται τυχαία όλη η Ευρώπη.Αποτελεί δικλείδα ασφαλείας,είναι ο παίκτης για τα σίγουρα,να έχει το κουμάντο,παίκτης με playmaking abilities,εξαιρετικός δημιουργός,αλλά συνάμα και σκόρερ.
      Η απώλεια του,μπορεί μεν να ξεπεραστεί αλλά ασφαλώς κανείς δεν εγγυάται ότι ο Οσφπ θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο ακόμα κι αν πάρει τον Ντέιβις,τον Λούκας,και τον Γουίλιαμς πχ.
      Γνώμη μου:τον πληρώνεις μέχρι τελευταίας δεκάρας...
      Αίσθηση μου:θα μείνει στον Ολυμπιακό..

      Διαγραφή
  58. Φιλε gskordak αυτο λεω τοσο καιρο για παναθηναικο..Να παρει ντορσευ για 2 ψηλο..το εχω γραψει σε 2 ποστ.. το αθλημα πλεον εκει οδηγειτε..Στην ταχυτητα και στη δυναμη..πρεπει να βγαζεις την ιδια ενταση σε αμυνα και επιθεση επι 40 λεπτα, για να το καταφερεις αυτο γινεται μονο ετσι.. Αν εχεις βεβαια αυτα τα δυο και εχεις και τεχνικη τοτε εισαι για αλλο επιπεδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιαννη συμφωνω 100%.και η γνωμη μου ειναι οτι αν παρει τον ντορσι(που δεν το ευχομαι)ειναι μακραν στα ματια μου το πρωτο φαβορι.ομως θα κανει εγκλημα αν αφησει τον μασιουλις
      gskordak

      y.g το πιο πανω κειμενο το γραφω για φιλο τον 77

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λες. Εχει τον Λασμε και να παρεις τον Ντορσει παιχτη με ιδια χαρακτηριστικα? Ουτε τρελος δεν θα το εκανε. Θες παιχτη με αντιθερα χαρακτηριστικα απο τον Λασμε πχ παιχτη με ποστ παιχνιδι. Οταν ειχες τον Μπατιστ στην ομαδα θα ηθελες εναν 2ο Μπατιστ? Δεν νομιζω...Για σκεψου το

      Hugo

      Διαγραφή
  59. πες μου ειλικρινα...η φετινη χρονια του σπανουλη ειναι για τα λεφτα που ζηταει?
    πως θα δωσεις ολα αυτα τα τρελα σε εναν παικτη που οταν εβγαινε επαιζε καλυτερα η ομαδα?πχ με εφες.
    εκανε φετος 2 μιση παιχνιδια.
    ομως ειναι σουπερ απαραιτητος πλεον για τα αποδυτηρια γιατι εκτος απο τον χαινς εφυγε και ο αντιτς που ειδικα στα αποδυτηρια ηταν απαραιτητος.
    εγω προσωπικα χωρις φυσικα να εχω καμια διαθεση να το παιξω καποιος...θεωρω οτι καθαρα λογω των παραπανω θα ειχα ταβανι τα 2 και με το ζορι,γνωριζοντας οτι του χρονου θα ειναι ακομα πιο κατω σε αποδοση απ'οτι φετος.
    αν μου ελεγε παω αλλου,θα του ελεγα και εγω σ'αγαπω τα λεμε σε 2 χρονια να κλεισεις τη καριερα σου εδω και θα κοιτουσα εναν παικτη χωρις απαραιτητα τα χαρακτηριστικα του σπανουλη.δηλαδη θα εψαχνα κατι σαν τον τζαμπερ η τον γκορντον κυριως της τσσκα τον παλιο.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, ατομικά η χρονιά του (το 'χω γράψει σε παλιότερη ανάρτηση) ήταν η χειρότερη από τις τρεις στον Ολυμπιακό. Είναι παικτάρα, αυτό δεν αμφισβητείται. Η γνώμη μου, όμως, είναι ότι ο Σπανούλης έχει κλείσει τον κύκλο του στην ομάδα. Έχει δώσει ότι ήταν δυνατό να δώσει. Με τα 2-2,5 εκ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν, αν φύγει, μπορεί ο Μπαρτζώκας να βρει 3 παίκτες που θα καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο τα κενά της ομάδας η οποία θα συνεχίσει να είναι επιπέδου F4. Με άλλα λόγια, μπορεί να πάρει ενα κλασσάτο 5άρι, έναν γκαρντ στη θέση του Σπανούλη και έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5. Ακόμη και καλύτερο παίκτη από τον Περπέρογλου μπορεί να ψάξει στην αγορά.

      Υ.Γ. 1 Πώς εξηγείς ότι πήρε τον τίτλο του MVP ενώ ήταν κατώτερος του αναμενομένου;
      Υ.Γ. 2 Επειδή μια στιγμή μπορεί να κρίνει τα πάντα μέχρι και τα μελλούμενα, για φαντάσου τί θα γινόταν αν η Εφές δεν κατέρρεε στο δεύτερο ημίχρονο του 5ου ματς στο ΣΕΦ. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. Κι, όμως, ο Σπανούλης σε εκείνο το 2ο ημίχρονο βγήκε μπροστά και απέτρεψε την διαγραφόμενη καταστροφή. Όλοι θυμούνται τα τρίποντα στον τελικό αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν στο ματς με την Εφές δεν έκανε την υπέρβαση. Μόνο ένας τέτοιος σκληρός πνευματικά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση παίκτης θα μπορούσε μετά τα άθλια ματς στην Πόλη να επιστρέψει. Και αυτού του είδους τα προσόντα πληρώνονται αδρά.

      77

      Διαγραφή
    2. πως να μην καταρευσει η Εφες, αφου ο Φαρμαρ δεν επαιξε μετα τον τραυματισμο του με τον Κατσιβελη στο 2ο ημιχρονο.

      Διαγραφή
  60. @77
    εννοειται οτι τον θεωρω παικταρα δεν το συζηταω.απλα μου εδειξε περυσι οτι βαρυνε και αυτο για μενα ειναι πεναλτυ μεγαλο.μην ξεχνας οτι το οπλο το μεγαλο του σπανουλη δεν ηταν το σουτ αλλα το πατημα στο ντραιβ.φετος αυτο δεν υπηρχε ολη τη χρονια.και αυτο δειχνει οτι χανει εκρηξη.μην ξεχνας οτι μιλαμε για 3ετες ετσι? οχι για μονοετες.εχει διαφορα μεγαλη γιατι μπορει να πληρωσεις αερα για δυο χρονια.
    επισης...
    αφου ξερεις οτι τα βραβεια της ευρωλιγκα ειναι να'χαμε να λεγαμε.κατι σαν την γιουροβιζιον και του σταρ τσανελ.ο ρουβας λειπει.
    ο καλυτερος παικτης της ευρωλιγκα ηταν μακραν ο χαινς.κατεμε παντα.
    οσον αφορα τους ψηλους ...αν ημουν ο μπαρτζωκας θα επαιρνα αμεσως τον λορενς ρομπερτς.
    αυτος ο παικτης εχει παθει τη ζημια που ειχε παθει ο λασμε πριν ερθει στον παο.δηλαδη ειναι τουρμπο 5αρι και ολοι οι προπονητες του τον βαζουν 4.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.
      Ο Ρόμπερτς είναι ο ψηλός της Παρτίζαν, που μετά πήγε Εφές; Τώρα που βρίσκεται;

      77

      Διαγραφή
    2. Bayern. Δεν τον έχω δει όμως. Παλιά είχε περάσει από Ολυμπιακό και δεν ακούμπησε. Πρόκειται πλέον περί παικτρονίου;

      Διαγραφή
    3. @77
      ναι αυτος ειναι.νομιζω οτι τωρα ειναι free.
      αν αυτο το παιδι δεν πεσει σε καλα χερακια θα παει τσαμπα οπως θα πηγαινε και ο λασμε,οπως πηγε και ο φισερ.τον θυμασαι το φισερ?
      kai aytos αν επεφτε σε ενα καλο προπονητη θα εκανε θαυματα
      gskordak

      Διαγραφή
  61. Εκεί στον ΠΑΟ κοιτάνε καθόλου Christmas; Κάνει και για playmaker και για πλάγιος. Ταμάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Νίκο, ηρέμησες τώρα;

    http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=2&aid=4474

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι ηρεμήσαμε,γιατί μας ζώσανε περίεργα τα φίδια.

      Δημήτρης.

      Διαγραφή
    2. Δημητρη οχι και ολοι,μικρος θα σαι για να σε ζωσουν τα φιδια.Οι περισσοτεροι ξεραμε τι εστι ΔΔ,και μονο που δεν επαιξε παιχνιδια με τον μανατζερ του καταλαβαινεις.Στα περισσοτερα ξενα σαιτ εγραφαν εδω και καιρο οτι εχει κλεισει με τον Παο.Ο Σπαν ειναι παιχταρας αλλα ολος αυτος ο θορυβος που γινεται οφειλεται και στον δαιμονιο μανατζαραιο που εχει,τα θελει και ο ιδιος αλλιως θα του το εκοβε.Ευτυχως ο ΔΔ δεν παιζει με αυτα.Δηλωνε ολο τον χρονο οτι εδω θελει να μεινει αν τον θελει και η Καε.Ακουσον ακουσον εριχνε την τιμη του μονος του,πως θα μας την εκανε τωρα;;

      Διαγραφή
  63. shane larkin magkes kai seth curry..laxeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αυριο τελικα θα τα πει ο παο με σοφο.
    Αν δεχτει θα το κανει με μειωση.
    Ετσι οπως γινανε τα πραγματα μακαρι να μεινει σαν τριτος σεντερ.
    Και μενουν δυο θεσεις για ξενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα πάμε σίγουρα για σέντερ και ή άσο ή τριάρι.

      Άσο ή τριάρι ιδού το ερώτημα. Τη θέλει το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναικού;

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. Τριαρι ειναι κουφο να παρεις.
      1.εχεις αναγκη απο pass first guard
      2.διωχνεις παιχτη που λογιζεται σαν κορμος με καλη χρονια για να παρεις νεο στην θεση του?ειδικα οταν εισαι κ υπερπληρεις εκει?δεν πας για τριαρι.

      ΠΙστευω πας ασο κ πεντε.

      Διαγραφή
    3. Και γω Πανο πιστευω θα παμε για ασο και πεντε.


      Nikos

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς αυτό. Και το 5αρι με πολύ καλή πλάτη.

      Δημήτρης.

      Διαγραφή
  65. Αυριο τελικα θα τα πει ο παο με σοφο.
    Αν δεχτει θα το κανει με μειωση.
    Ετσι οπως γινανε τα πραγματα μακαρι να μεινει σαν τριτος σεντερ.
    Και μενουν δυο θεσεις για ξενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Rowland στην μπανβιτ?
    Το πουλεν του τζιμ οδευει προς τα εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EJ Rowland will continue his career with Banvit, according to Gigantes.

      για Σόφο είναι πολύ δύσκολο να μείνει με τη μείωση που θα του προταθεί και 500χιλ για τρίτο σέντερ είναι πολλά.

      Διαγραφή
    2. Για να δουμε.υποτιθεται η μακαμπι εχει μπει δυνατα σφηνα.
      300-400 θα του προταθει.οντως 500 ειναι παρα πολλα για τριτο.

      Διαγραφή
  67. τι ειναι το σαλαρι καπ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όριο χρημάτων που μπορούν να ξοδευτούν για συμβόλαια σε μία χρονιά.

      Δημήτρης.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω,Δημητρη.

      Διαγραφή
  68. διετές με 1,9 ο Διαμαντίδης στα 33 του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλου ειδα 1.200.000,γραψανε και 1.500.000 ειδα και το 1.900.000, ο καθενας ας πιστεψει οτι θελει.

      Διαγραφή
    2. Αφήνοντας στην άκρη το τι εστί Διαμαντίδης, τι έχει προσφέρει, σε ποια κατάσταση διατηρεί το σώμα του, τι σημαίνει για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό κοκ, σε παίχτη που δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία παζαριού, που δεν σου κουβάλησε κανέναν Ραζνάτοβιτς με τις προσφορές υπο μάλης, δίνεις 1,9 στα 33 του και του λες κι ένα μεγάλο "ευχαριστώ".

      Διαγραφή
    3. Σιγουρα ο Σπαν ειναι χοτ αυτη την εποχη,αλλα αν δεν ειχε τον Ραζνατοβιτς ολο αυτο το μπαχαλο με τις προσφορες δεν θα τις ακουγαμε, μονο αυτος το κανει.Ειδαμε και με τον Χαινς τι εγινε.Δαιμονιος ο Μισκο χαχαχαχα!!!!!!!

      Διαγραφή
  69. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
    Με εξαίρεση το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, από όπου δεν πήρε τη δυσκολότερη αντίπαλο (ΤΣΣΚΑ), αλλά τη 2η δυσκολότερη (Μακάμπι), και ίσως το 5ο, όπου το Μιλάνο αναμένεται ισχυρότερο από τον Ερυθρό Αστέρα, η κλήρωση ήταν μάλλον η δυσκολότερη δυνατή. Αν μάλιστα προκύψει η Χίμκι από τα προκριματικά, θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, όπου και οι έξι ομάδες θα έχουν ελπίδες πρόκρισης.
    Προσωπικά, πάντως, θέλω πάντα δυνατούς αντιπάλους στους ομίλους. Όχι μόνο για να γουστάρουμε αγώνες αληθινής Ευρωλίγκας (αλήθεια, ποια συγκίνηση μπορεί να σου προσφέρει ένας αγώνας με τη Ζιέλονα Γκόρα, τη Ναντέρ ή το Στρασβούργο…), όσο κυρίως γιατί μόνο μέσα από δύσκολα ματς οι ομάδες χτίζουν χαρακτήρα. Πέρσι η ολοκαίνουρια ομάδα βελτιώθηκε γρήγορα χάρη στον πολύ ανταγωνιστικό όμιλο… Βέβαια αργότερα το πλήρωσε – και στην 1η φάση και στους 16 – με αποτέλεσμα να του προκύψει η Μπάρτσα, αλλά ακόμη κι έτσι η πρόκριση στο φάιναλ φορ απείχε μόλις έναν… Κάρι μακριά.
    Πρόκειται, πάντως, για σούπερ ανταγωνιστικό όμιλο:
    1) η Μακάμπι θα είναι δεδομένα καλύτερη από πέρσι, αφού δεν έχασε κανέναν παίκτη – κλειδί (Τζέιμς, Σμιθ, Χίκμαν), ίσα – ίσα πρόσθεσε τον εξαιρετικό Τάιους
    2) με Χοτζ και Χάμιλτον η Λαμποράλ ήδη έβαλε φρεσκάδα και δύναμη και στις δυο γραμμές. Έχει μπόλικη ποιότητα (Λάμπε, Νοσιόνι, Σαν Εμετέριο, Μπιέλιτσα), ενώ οι πιτσιρικάδες (Ερτέλ, Πλάις) θα είναι ακόμη καλύτεροι φέτος. Ο Σκαριόλο σε πολλούς μοιάζει αστείο, εγώ θα θυμίσω ότι στην Ισπανία έχει να δείξει πολύ καλές δουλειές. Ότι τα έκανε μαντάρα στο Μιλάνο δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβαίνει συνέχεια.
    3) Η Κουμπάν εύκολα μπορεί να γίνει η Χίμκι του 2013: ρόστερ Ευρωλίγκας από πέρσι κιόλας, αλλά με εκκρεμότητες: θα μείνουν οι Καλάθης και Χέντρικς; Δύσκολα λέω εγώ… Έχει πάντως «μαγιά» (Καλνιέτις, Μάριτς, Γιασάιτις, Μπράουν), το γερό πορτοφόλι εγγυάται μεταγραφές (ο Σιμόν είναι εξαιρετική προσθήκη, το ενδιαφέρον της για τον Ντέβιν Σμιθ έδειξε ότι κοιτάζει ψηλά) κι έχει στον πάγκο τον κορυφαίο Ρώσο τεχνικό, που μέσα σε λίγα χρόνια έχει προλάβει να επιδείξει έργο και στην ΤΣΣΣΚΑ, και στην Ούνικς και στην Κουμπάν.
    4) Ιστορικά ο Ερυθρός Αστέρας «υπολείπεται» της Παρτιζάν στο μπάσκετ, αλλά το ρόστερ του μοιάζει σήμερα πολύ καλύτερο. Είχε ήδη καλό συνδυασμό νιάτων και εμπειρίας (Μαριάνοβιτς, Ρακότσεβιτς, Νέλσον, Σάβοβιτς), πήρε τον σούπερ σκόρερ Σιλμπ και το πουλέν μου από την Ολίμπια, τον Μπλάζιτς. Όποιος φαντάζεται ότι θα περάσουν πολλοί από το Βελιγράδι, να γυρίσει πλευρό.
    5) Η λογική λέει ότι η Χίμκι είναι φαβορί. Ακόμη και χωρίς Πλάνινιτς ή Φριτζόν, έχει μονάδες για τοπ 16: ειδικά στους ψηλούς με Ντέιβις, Λόντσαρ, Αγκουστίν, αλλά και Κόπονεν, Ρίβερς απέξω. Κι αν ακόμη ρίξει μπάτζετ, θα είναι ισχυρή. Αν προκριθεί, ασφαλώς μετά είναι βασική υποψήφια για 4άδα.
    Αλλά τα προκριματικά γίνονται τόσο νωρίς που έχουν τη δική τους λογική (πέρσι η Ούνικς καταποντίστηκε)… Δεν αποκλείω να γίνει έκπληξη από Μπάνβιτ, Ρίγα, Βαρέζε.
    Σούπερ… Τρέχουν τα σάλια για 10+14 βραδιές μπάσκετ.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστές παρατηρήσεις..
      Πονηρός ο όμιλος του Πάο...
      Ο Αστέρας πάει για δυνατό ρόστερ ετοιμάζοντας κι άλλες κινήσεις,η Κουμπάν έχει υπολογίσιμη δυναμική και οι άλλες 2 ομάδες μοιάζουν πιο δυνατές από πέρσι.Περιμένω οι Ισραηλινοί να κάνουν κίνηση για πολύ καλό γκαρντ.
      Μόνο ερωτηματικό ο Σκαριόλο και η ομάδα των προκριματικών(που λογικά δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα..)

      Διαγραφή
  70. @jim
    τελικα το πουλεν σου το πηρες στην ομαδα μητσο ετσι?
    τι jim conoway τι jim itoudis
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129429416 ο Ναβαρο μιλαει για Σπανουλη,σαν να τελειωνει μου φαινεται.Σαν Παναθηναικος δεν χαιρομαι ειχαμε βολευτει με τον Σπαν ξεραμε πως θα τον μαρκαρουμε,μαζι μας δεν επαιζε σχεδον ποτε καλα,κριμα αν φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή