Athlenda

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

LOST IN..ROTATION




Αργός , χωρίς φλόγα και ξεκάθαρη διανομή ρόλων ο Παναθηναϊκός έχασε δίκαια από την Λοκομοτίβ του ανατέλλοντος  αστέρα της προπονητικής σκηνής, Εβγένι Πασούτιν, στη Κρήτη. Επικίνδυνα "σβηστός" ο Ολυμπιακός στη Φλωρεντία πήρε μεν εύκολα τη νίκη χωρίς να ικανοποιήσει δε, σε ένα κακό συνολικά ματς. Ο «βασιλιάς» Χουάν Κάρλος καθάρισε σαν τσόφλι από αυγό την «αρκούδα», αυτοκτονία της Παρτίζαν στην Πιονίρ που κάηκε από τις «βλαχομαγκιές»  του Ντούλε.. Το Hoopfellas γράφει τις εντυπώσεις του..


ΑΠΟΔΡΑΣΗ


Σε ένα ματς με έντονο συναισθηματική φόρτιση ο οποίος κορυφώθηκε με την είσοδο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Πιονίρ, η Παρτίζαν ουσιαστικά «γύρισε» μια κατάσταση που με πολύν κόπο είχε δημιουργήσει υπέρ της στα πρώτα 25 λεπτά και δίκαια έχασε τη νίκη.  Τα young guns του Βουγιόσεβιτς μπήκαν με πολύ πάθος, εξαιρετική άμυνα με πολύ επαφή, και δύναμη πάνω στη φάση, βγάζοντας «εκτός» τον αντίπαλο από την αρχή. Νομίζω δε θα μπορούσε να περιμένει τίποτα καλύτερο το κοινό της Παρτίζαν για το ξεκίνημα, από μια κατάσταση όπου οι γηπεδούχοι επιβάλλονταν στον αντίπαλο όντας πιο physicalO Boυγιόσεβιτς παίζοντας τη γνωστή επίθεση μισού γηπέδου, έστηνε πρακτικές καταστάσεις στοχεύοντας σε διάταξη 4 out-1 in, σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο μετά από ball-screen offense, να απομονώσει τον Λοβέρν στο ποστ και να χτυπήσει εκεί, με τον Γάλλο να κλειδώνει τον αντίπαλο στη πλάτη συνεχώς. Αυτή η κατεύθυνση επίθεσης, μαζί με την ball screen offense που αναφέραμε για τον Μιλοσάβλιεβιτς (η Παρτίζαν ψάχνει κυνικά το midrange παιχνίδι του Σέρβου wing από τα 5.5μέτρα) και καταστάσεις προσωπικής φάσης (και λιγότερο τρανζίσιον) με τους Κίνσεη-Βέστερμαν ήταν ότι είχε να επιδείξει η γηπεδούχος ομάδα. Αστοχία από έξω με την έλλειψη ενός stretch-4 να «φωνάζει» (και οι Σπέρς έδωσαν εντολή να ξεχάσουν τον Μπέρτανς πριν την άνοιξη..) , μικρός χώρος δράσης, πρόβλημα στις συνεργασίες. Αυτά πάνε αλυσίδα. .


Ο Βουγιόσεβιτς έβαλε την ομάδα του στα νεύρα αδικαιολόγητα, όταν προσπάθησε να ..σπικάρει διάφορα στους ρεφ, του γνωστού στυλ «εδώ είναι Πιονίρ, με ξέρεις έχω καρπαζώσει διαιτητή στο παρελθόν, δε παίρνω χαμπάρι και πίνω και καμπάρι..» Ντούλε αλλά αυτό γύρισε μπούμερανγκ αφού αποβλήθηκε αφήνοντας αβοήθητη τη Παρτίζαν στο κρισιμότερο σημείο ενός παιχνιδιού που μπορούσε να αλλάξει το στάτους της ομάδας στο γκρούπ.  Από εκείνο το σημείο οι Σέρβοι έπαιζαν λες και έβλεπαν το τραίνο να έρχεται χωρίς να μπορούν να το σταματήσουν. Και ο Ζοτς είναι γάτος σε αυτά.. Με έναν εκπληκτικό Μπόγιαν Μπογκνάνοβιτς να χαμηλώνει τα volume της έδρας, έξυπνη επιθετική προσέγγιση  και σωστή μεταφορά της μπάλας, χωρίς λάθη που θα δώσουν τρανζίσιον (ο μόνος τρόπος να βάλει αντίπαλο/κερκίδα πάλι στο ματς), έκλεισε την άμυνα του στο ποστ με κλειδί τον Βίντμαρ (και τους περιφερειακούς να παίζουν με μια ροπή για βοήθεια συνεχώς στο ποστ) και άνοιξε την αντίστοιχη του αντιπάλου με περιφερειακό σουτ. Ήταν θέμα χρόνου να πάρει κεφάλι. Είναι φανερό ότι οι Τούρκοι έχουν δουλέψει συνεργασίες με κύριους εκφραστές στο δημιουργικό κομμάτι τους 1.) Πρέλντζιτς (είναι ο παίκτης που έχει επωφεληθεί περισσότερο από  την έλευση Ζοτς και αυτός που έχει ρόλο αντίστοιχο με του Διαμαντίδη σε αυτή τη Φενέρ) και 2.) Μπιέλιτσα, τον οποίο ο Ζοτς παίζει αρκετά ως δημιουργό σε πικ εν ρολ καταστάσεις ανοίγοντας χώρους για κάθετο παιχνίδι από τους «έξπερτ» Μακάλεμπ-Μπογντάνοβιτς.  Κάπως έτσι η Φενέρ πέρασε από μια πολύ δύσκολη έδρα (αβέβαιο εάν θα περάσει άλλος) κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρωτιά.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..


Νομίζω πως η εμφάνιση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν μια εκκωφαντική δήλωση πως  «ο Βασιλιάς είναι εδώ».  Ο θρυλικός Ισπανός γκαρντ ήταν η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Παλάου Μπλαουγκράνα την Παρασκευή το βράδυ. Νομίζω συνέβαλλε και ο Μεσίνα σε αυτό..
Στην τρίτη περίοδο και ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει πάρει στο κλείσιμο το πάνω χέρι, ο Ιταλός προπονητής επιλέγει να τοποθετήσει τον Τεόντοσιτς πάνω στον Ναβάρο, τη στιγμή που η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι κάπως για τη Μπάρτσα και ο ίδιος περιμένει την αντεπίθεση του πιο δυνατού όπλου του αντιπάλου. Σε αυτά τα 8 λεπτά, με τον Ναβάρο πρωτοστάτη ως εκτελεστή/δημιουργό στο μισό γήπεδο ή σε τρανζίσιον παιχνίδι, οι Καταλανοί  πήραν κεφάλι  και τελείωσαν το ματς. Να σημειωθεί ότι μετά από 8 λεπτά σφυροκοπήματος του Ναβάρο (ειλικρινά προσπαθώ να μπω στη ψυχολογία του Τεόντοσιτς και καταλήγω ότι δεν ήξερε από πού του έρχονταν..)  ο Μεσίνα άλλαξε το ζευγάρι στην άμυνα, τοποθετώντας τον Πάργκο ενώ αργότερα άλλαξε τελείως μπακόρτ με τους Τζάκσον-Φριντζόν, φανερά απογοητευμένος..


Η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν άσχημη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μεσίνα ξεκίνησε (και έπαιξε για μεγάλο διάστημα) με τον Πάργκο στο «1». Ο Αμερικανός «προσπαθεί» να ανταποκριθεί στα θέλω του Ιταλού στο σετ παιχνίδι, όποιος τον γνωρίζει το λαμβάνει άμεσα, αλλά αυτό που θέλει να παίξει η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ διαφορετικό από αυτό στο οποίο τον δίδαξε ο Μπλατ προ τριετίας (και τότε είχε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ο Πάργκο, δουλεύοντας ένα pass-first στυλ στα παιχνίδια της Ισραηλινής λίγκας). Ο Πάργκο αυτή τη στιγμή δε μπορεί να αναμείξει τους συμπαίκτες του στην επίθεση ως πόιντ, άσχετα εάν ο ίδιος είναι αποτελεσματικός χωρίς λάθη. Δεν έχει το feeling αυτό που απαιτεί η συγκεκριμένη –με κίνηση/παιχνίδι μακριά από τη μπάλα- επίθεση μισού γηπέδου από το «1» της. 


Ο Τεόντοσιτς ουσιαστικά έπαιζε μακριά από αυτό που μπορούσε να προσφέρει και με τον Κριάπα σε τραγικό βράδυ η ρωσική επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αποκαρδιωτική απλά (απουσίαζε ο Κρίστιτς αλλά ειλικρινά δε νομίζω ότι με αυτά τα δεδομένα θα άλλαζε κάτι η παρουσία του).. Πάραυτα, η Μπαρτσελόνα από την άλλη χάνει σε ταχύτητα και ενέργεια στο «4», θεωρώ ότι θα «δείξει» αυτό μέσα στη σεζόν και δεν έχει να κάνει με την απουσία του Λόρμπεκ. Η νίκη επί της «άρρωστης» ΤΣΣΚΑ δε πρέπει να κάνει τα πραγματικά προβλήματα των Καταλανών  να ξεχαστούν..

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ..


Δε μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς τη παρούσα κατάσταση του πιο κυρίαρχου κλαμπ στη σύγχρονη ιστορία του ιταλικού αθλητισμού βάσει της εικόνας που παρουσιάζει στην Ευρωλίγκα. Τα προβλήματα γνωστά, μη νομίζετε ότι οι δικές μας ομάδες (ή οι ισπανικές) με ανάλογο μπάτζετ θα ήταν πολύ καλύτερες.  Το θέμα είναι η ομάδα να πατήσει οικονομικά στα πόδια της ακόμα και εάν ανεξαρτητοποιηθεί από την τοπική τράπεζα. Δύσκολο.. Μόνο ο Μινούτσι μπορεί να κρατήσει το πλοίο στον αφρό, με δικές του ενέργειες (και από τη στιγμή που δε θα πάει στη ..μπουζού)

Το ματς ήταν κακό, δε χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης και δε νομίζω ότι πρέπει να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κυκλώσει από την αρχή στην επιθετική του τακτική το ζωγραφιστό των Ιταλών, όπου ως γνωστόν "ότι μπαίνει γράφει" ανεξαρτήτου σωματοδομής του επιτιθέμενου. Ο Κρέσπι από την άλλη  μετά τη κατσάδα για το υπερθέαμα της Πολωνίας, όπου η έκφραση «γύρω-γύρω όλοι» ωχριά μπροστά στο θέαμα των περίπου 40 τριπόντων της Μοντεπάσκι και της καμίας επίθεσης στο ποστ, προσπάθησε να το ..αλλάξει  επιτιθέμενος στο καλάθι με τα γκαρντς του και προσπαθώντας να βάλει μπάλες στο ζωγραφιστό με τον μοναδικό του παίκτη που μπορεί να παίξει post offense, τον Χάκετ (σε κακή βραδιά και αυτός, πολλά νεύρα).  Η ειρωνεία για τον Κρέσπι ήταν ότι προσπάθησε να παίξει πιο ορθολογικά απέναντι ίσως στον μόνο αντίπαλο που έπρεπε να εφαρμόσει την εξτρεμιστική τακτική της βροχής τριπόντων για να έχει πιθανότητα να κλέψει το ματς..


Οι ερυθρόλευκοι επηρεάστηκαν τόσο πολύ από την εικόνα του αντιπάλου που ασυναίσθητα άρχισαν να παίζουν άσχημα και αυτοί.  Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στη Φλωρεντία. Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει, συμφωνώ, αλλά σαν εικόνα/ποιότητα μπάσκετ οι ερυθρόλευκοι ήταν κακοί σε συνάρτηση πάντα με την ποιότητα τους σαν ομάδα. Δε ξεγελιέμαι από το ξύπνημα του Μπέγκιτς.. Ο λαός του Hoopfellas γνωρίζει ότι παραδοσιακά η φροντκόρτ της Μοντεπάσκι δημιουργεί MVP και ανασταίνει κόσμο (ρίξτε μια ματιά στα performance των αντίπαλων ψηλών πέρυσι, πρόπερσι κτλ.) Αμυντικά είναι αυτή τη στιγμή η πιο αδύναμη ομάδα στο ζωγραφιστό στη διοργάνωση. Για αυτό λέω ότι ο Ολυμπιακός ήταν υπερβολικά νωθρός και κόντεψε να την πατήσει στο τέλος.. Απέναντι σε ένα αντίπαλο που ξεκίνησε με δύο γκαρντ φόργουορντ (1.94 έκαστος) στις θέσεις των φόργουορντς, δεν είδα ιδιαίτερη ζέση για ποστ επίθεση με τον Πρίντεζη ή ψάξιμο για πάσα στη base line μετά από ρήγμα (περιοχή άμυνας που υστερούν οι Ιταλοί, ειδικά όταν δεν είναι ο Ρες εντός).  Επίσης δε νομίζω ότι θα δούμε πολλούς αντιπάλους της Σιένα να έχουν λιγότερα ριμπάουντς από την ίδια φέτος.. Για αυτό σας λέω, ο Ολυμπιακός ήταν κάτω του μετρίου σε ένα ματς που ένα έπαιζε στο 65-70% θα έκλεινε με 20+.. Μου άρεσε που είδα τον Κουρνούχ  19 λεπτά στο παρκέ (σας είχα μιλήσει το καλοκαίρι για τον νεαρό γκαρντ στο basketblog, ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Φορτιτούντο). Αυτή τη στιγμή η Μοντεπάσκι δεν άλλη επιλογή από τον να δουλέψει με τέτοια παιδιά..



Ντάνστον (δεν είχε παίκτη να τον ματσάρει), Περπέρογλου (ξεκόλλησε την ομάδα με την ποστ επίθεση του όταν χρειάστηκε) και Μάντζαρης (κλασσικό δικό του παιχνίδι, 2/3 σουτ, 0 λάθη, καλή άμυνα στον Χάκετ)ήταν οι καλύτεροι των πρωταθλητών Ευρώπης  σε ένα ματς που το ξεχνάμε απλά..

ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ …ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ


Τη Πέμπτη το βράδυ παρακολουθήσαμε ένα αντιπροσωπευτικό παιχνίδι του φετινού Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η κατάσταση που βιώνει στη παρούσα φάση η ομάδα. Ένας πολύ καλός προπονητής όπως ο Πασούτιν  με το ψυχολογικό υπόβαθρο του παιχνιδιού υπέρ του (αντίπαλος φαβορί που δε πατάει καλά, η ομάδα του ερχόμενη από απρόσμενα –για τον ρυθμό της- κακό εντός ματς και εύκολη ήττα)  «έβγαλε» μπροστά καθαρά τα προβλήματα των πρωταθλητών Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.



-Ο Παναθηναϊκός είναι αργός, παίζει μια ταχύτητα κάτω και αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι. Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα καλοπροπονημένη όπως η Λοκομοτίβ. Οι αντιδράσεις της ομάδας είναι ένα με δύο χρόνους πίσω. Το γρήγορα πόδια των Καλνιέτις-Μπίκοβ στο μπακόρτ και των Μπράουν-Χέντριξ στη γραμμή των ψηλών έμοιαζαν με άλυτο πρόβλημα για την ομάδα που πέρυσι εντυπωσίαζε με τη σκληράδα και το athleticism της όλη την Ευρώπη.  Το ίδιο σχεδόν σύνολο φέτος έχει σημαντικό πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον και στη ταχύτητα στο μισό γήπεδο, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Θυμηθείτε πόσες φορές φέτος οι παίχτες των πρασίνων βλέπουν τη μπάλα να τους προσπερνά την ώρα που αυτοί τρέχουν προς τα πίσω. Δεν είναι μόνο τα τρεξίματα κατά μήκος δηλ. είναι και αδυναμία να ελέγξουν τη μπάλα, να βγούν γρήγορα σε αυτή και να στείλουν τον ντριμπλέρ στις γωνίες. Ο Παναθηναϊκός overall είναι πολύ λιγότερο επιθετικός αμυνόμενος πάνω στη μπάλα φέτος..


Όσον αφορά τη ταχύτητα στο μισό γήπεδο.. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μετρήσουμε τους χρόνους εισαγωγής της μπάλας στα φτερά μετά από ξεμαρκάρισμα δηλ. το πώς δουλεύει ο Παναθηναϊκός μακριά από τη μπάλα μέχρι και την πάσα σε μια επίθεση. Οι χρόνοι ξεμαρκαρίσματος δε περιλαμβάνουν μόνο τον παίκτη που προσπαθεί να απελευθερωθεί φυσικά αλλά μια ολόκληρη διαδικασία επίθεσης με τον/τους σκρίνερ, το spacing μέχρι τον πασέρ. Αυτή τη στιγμή στους πράσινους τίποτα δε δουλεύει με την περυσινή ένταση εδώ. Και δυστυχώς (ειδικά όταν παίζει ο Παππάς) δεν υπάρχει συγχρονισμός/γρήγορος χρόνος πάσας στη κυκλοφορία που θα σε κάνει να «δείξεις» σε ταχύτητα στο 5/5.


Έβγαζε μάτι πόσο πιο έτοιμα πόδια  στις αμυντικές περιστροφές είχαν οι Ρώσοι στο να βγούν και να κλείσουν. Η διαφορά των δύο ομάδων φαίνεται σε επίπεδο έντασης φαίνεται στα τελευταία 10 δεύτερα άμυνας όπου η ομάδα του Πασούτιν «ανέβαζε» και είχε τρεξίματα ώστε να βγεί να αμυνθεί στις γωνίες σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που στην τελευταία πάσα συνήθως (είτε στο ζωγραφιστό είτε στη περιφέρεια) δεν είχε αμυντική ισορροπία. Ο Πεδουλάκης (ο οποίος έχασε συνολικά τη μάχη στο τακτικό κομμάτι από τον ομόλογο του) αναγκάστηκε να δοκιμάσεις σχήμα με τον Γκιστ στο «3» ( ο καλύτερος αθλητικά παίκτης του σήμερα) ώστε να έχει πάντα ένα χέρι στο πρόσωπο του Γιασάιτις, όμως η ομάδα έχανε σε κυκλοφορία επιθετικά. Στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα καταλογίσω την λάθος προσέγγιση στο μαρκάρισμα του Μπράουν μετά την ανάπαυλα όπου ο παίκτης του έμεινε πολλάκις μέσα δίνοντας του καλές ματιές. Άστοχος στο πρώτο ημίχρονο ο Αμερικανός αλλά είναι γνωστή η ικανότητα του στο midrange από όλα σχεδόν τα σημεία του γηπέδου..  Αντίθετα έφερε αποτέλεσμα η deny άμυνα στους ψηλούς των Ρώσων στη 4η περίοδο στα σχήματα τα οποία στη διάταξη Χέντριξ και Μπράουν παίζουν ψηλά, είτε λαμβάνοντας τη πρώτη πάσα είτε στοχεύοντας σε κατάσταση σκριν επιλογής.

-Το δεύτερο μεγάλο θέμα της ομάδας έχει να κάνει με αυτό που τόσο συζητήσαμε το καλοκαίρι, δηλ. το κομμάτι της λειτουργικότητας. Χρειάζεται υπομονή, σας έχω προϊδεάσει. Γιατί πολύ απλά η στελέχωση (με το δικό μου το σάπιο το μυαλό πάντα..) δεν είναι σωστή. Ιδιαίτερα στο μπακόρτ, όπου 4 πολύ καλοί παίκτες δεν αποδίδουν την απαιτούμενη δύναμη σε άθροισμα. Ο Παππάς και οι καλές του εμφανίσεις έχουν μπερδέψει τη συνολική λειτουργία για τον απλούστατο λόγο ότι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν έχει μάθει να απορροφά τέτοιους παίκτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η ικανότητα του Παππά στη προσωπική φάση ξεκολλά το κάρο και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα στην επίθεση (χωρίς να φταίει φυσικά ο ίδιος ο παίκτης).  Είναι φανερό επίσης το «τρακάρισμα στοιχείων» με τον Ούκιτς, ο οποίος πλέον γνωρίζει ότι δεν είναι ο μόνος κάθετος παίκτης στη περιφέρεια με ικανότητα στη προσωπική φάση, κατάσταση που μάλλον έχει επηρεάσει περισσότερο τον Κροάτη παρά τον Παππά..


Μιλώντας για λειτουργικότητα.. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε ένα κακό παιχνίδι μέχρι την ανάσταση της 4ης περιόδου που ηλέκτρισε το γήπεδο (σκεφτείτε τι αναμονή υπήρχε..) Έγραψε πάνω από 31’ σε ένα τέτοιο κακό βράδυ, με την ομάδα να τον ζητά ελλείψει άλλου δημιουργού στο μισό γήπεδο. Είναι φανερό ότι ο Διαμαντίδης -σε αυτή τη φάση της καριέρας του- θα ήταν πιο λειτουργικό και παραγωγικό (για τον ίδιο και την ομάδα πάνω από όλα) να βγαίνει ως 6ος παίκτης στο ροτέησιον, σε ένα ρόλο π.χ. όπως του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στη Ρεάλ, παραμένοντας ο ηγέτης και το Νο1 της ομάδας και κλείνοντας στο παρκέ τα «κλειστά» ματς (με το execution στο μισό γήπεδο και την clutch ικανότητα που τείνει να γίνει θρυλική όπως είδαμε προχθές πάλι), στα 22-25 λεπτά που θα ήταν ενεργός στο παρκέ. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Όμως το πράσινο μπακόρτ δε προσφέρει αυτή τη πολυτέλεια στον αρχηγό του. Δεν έχει ούτε τον quarterback ούτε τον πικ εν ρολ δημιουργό με έφεση στο σουτ  (σαν τον Κουίν που λέγαμε πέρυσι) ο οποίος θα τον αντικαταστήσει. Εδώ λοιπόν καλείται ο Αργύρης Πεδουλάκης να βρεί λύση. Δεν είναι εύκολο και θέλει χρόνο.


-Καταλαβαίνω ότι προβληματίζει η κατάσταση του Στεφάν Λάσμε. Σίγουρα δεν είναι καλά. Οφείλεται και στον ίδιο και στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Ο Γκαμπονέζος δεν έχει παρουσιάσει φέτος τα δεύτερα άλματα που θαυμάζουμε σε όλη του τη καριέρα ενώ έχει χάσει σε timing και χρόνο αντίδρασης που σημαίνει ότι χάνει «θέσεις» στο παρκέ και αυτό –ειδικά στην επίθεση που ζει από τις «θέσεις»- τον κάνει να φαίνεται «εκτός» κλίματος/χώρου δράσης. Αυτό που δεν σας έχει πεί κανείς είναι ότι ο Γκαμπονέζος είχε τέτοιες περιόδους και στο παρελθόν. Σας είπα, μην έχετε στο μυαλό σας την εικόνα του τέλους της περυσινής σεζόν. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης και αναφέρομαι σε ομαδικό επίπεδο. Το καλύτερο περιβάλλον για τον Λάσμε σε τοπ επίπεδο είναι να αποτελεί τον «γρήγορο» και όχι τον «δυνατό» παίκτη στο «5». Για αυτό πέρυσι λειτούργησε τόσο καλά με τον Σοφοκλή που στα 10 λεπτά συμμετοχής του έπαιρνε πολλές δυνάμεις από την αντίπαλη άμυνα. Ο Μπατίστ μόνος του δε μπορεί να το κάνει σε τέτοιο βαθμό. Περιμένω λοιπόν από τον Παναθηναϊκό να στραφεί περισσότερο στο ποστ με τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος έχει τον άχαρο ρόλο του pick & poper , μπαίνοντας ουσιαστικά για συγκεκριμένες καταστάσεις με πρόσωπο και παίζοντας στη γραμμή του φάουλ από την αρχή της σεζόν. Απαράδεκτο κατ’εμέ. Ο Λουκάς έχει ποστ παιχνίδι. Δυναμικό όχι αλλά εξαιρετικά τεχνικό (περισσότερο από όλους) και οι πράσινοι πρέπει να το ενεργοποιήσουν άμεσα. Ίσως βοηθήσει στο να βρεί η φροντκόρτ μια ισορροπία ως προς τη διανομή ρόλων..

Όπως καταλαβαίνετε το ματς της επόμενης εβδομάδας στο Τελ Αβίβ είναι κομβικό. Καλή κατάσταση για τον Παναθηναϊκό ώστε να ανακάμψει, το ψυχολογικό υπόβαθρο του παιχνιδιού μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των πρασίνων. Βέβαια πρόκειται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ ομάδων από διαφορετικές χώρες στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης, οπότε έχει τις ιδιαιτερότητες του. Μπορεί να αποτελέσει όμως μια καλή αφετηρία για αλλαγή. Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω αυτό που είχα γράψει για τη Λοκομοτίβ. Ο Πασούτιν είναι ο ανατέλλον αστέρας στην ευρωπαϊκή προπονητική σκηνή. Δουλεύει πολύ και είναι σοβαρός (για αυτό και δεν έβαλε τον εαυτό του στη διαδικασία να μπλέξει με τη συγκεκριμένη ομοσπονδία το καλοκαίρι και την εθνική ομάδα όταν του ζητήθηκε). Εάν είχε έναν πικ εν ρολ γκαρντ (γιατί ειλικρινά δεν έχει) τύπου Καλάθη θα μπορούσε να αποτελέσει τη φετινή Cinderella της Ευρωλίγκας..


Υ.Γ: Πρώτη ήττα για Ζοτς από την Τόφας, όπου οι Ντένμον-Τσετίν γάζωσαν την άμυνα της Φενέρ.. Πρώτος και αήττητος ο Ιτούδης λοιπόν..  Έχει φάση η TBL φέτος..!

Κάντε like και μπείτε στη παρέα μας στο Facebook..

365 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Jim,

    Για την ομάδα μου (Ολυμπιακός) δεν έχω να πω πολλά. Άθλιο θέαμα αλλά τόσο άθλιοι αντίπαλοι τείνουν να σε τραβούν προς το επίπεδό τους. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, έχω αμπιστοσύνη στην ομάδα.
    Τον Παναθηναϊκό δεν τον είδα αλλά έχω να κάνω μια ερώτηση. Ο Γιάνκοβιτς δεν είναι σε θέση να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής; Πιστεύω πολύ σε αυτόν και νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Έχω την εντύπωση ότι ο Πεδουλάκης κάνει λάθος με τον μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Άρη. Έτσι όπως έχει στελεχωθεί η ομάδα, ένας από τους wing θα έμενε στην απ'έξω.. Μη ξεχνάς ότι παίζει συντριπτικά (σωστά κατ'εμέ) με δύο γκαρντς.. Ο Γιάνκοβιτς πρέπει να πάρει ότι μπορεί από τη φετινή σεζόν γιατί του χρόνου θα είναι σε πρώτο ρόλο..

      Διαγραφή
    2. Jim sorry που επεμβαίνω στη συζήτηση με τον φίλο, αλλά αυτό με τον Γιανκοβιτς που λες "...Ο Γιάνκοβιτς πρέπει να πάρει ότι μπορεί από τη φετινή σεζόν γιατί του χρόνου θα είναι σε πρώτο ρόλο.." το λες από διαίσθηση-γνώση ή έχεις κάποιες πληροφορίες για τα συμβόλαια του Μασιούλις και του Μπράμου?
      jpg13

      Διαγραφή
  2. ΤΖΙΜ ΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ..ΕΝΑΣ ΣΤΟ
    WWW.BASKETOPAREA.BLOGSPOT.GR

    ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΛΑΡΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ
    ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ..ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ! ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΟΥ..

    ΚΩΣΤΑΣ7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλεος με τη διαφήμιση

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ? ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ?????? ΑΜΑ ΔΝΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ Η ΟΧΙ!!!

      ΚΩΣΤΑΣ7

      Διαγραφή
  3. Να 'χα χίλια μάτια εσένα να διαβάζω! ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΣ!
    ---Ria---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του πάει το Αλεξάνδρειο του Ντούβνιακ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως όποτε έρχεται Αλεξάνδρειο κάνει πολύ καλές εμφανίσεις.
      Πάλι έχασε με ευθύνη του ματς ο Αγγέλου σήμερα.
      Λάθος παίκτη πάνω στον Ντουβνιακ στην τελευταία άμυνα...

      Για ομάδα με τόσους ξένους πάντως δεν μου άρεσε ο Πανιώνιος. Δεν βλέπω καλή δουλειά απο Σφαιρόπουλο και εντελώς ανύπαρκτο το πνεύμα ομάδας.

      Στον Άρη ο Αγγέλου δουλεύει αλλά μέχρι στιγμής ακρετές λανθασμένες επιλογές ως προς τη διαχείριση του υλικού. Ο Βεζένκοφ πολύ ώριμος, κάνει καλές εμφανίσεις. Ο Μποχωρίδης κινείται σε πολύ ριχά νερά, αλλά κατ΄εμέ δεν έχει το ρόλο που πρέπει στην ομάδα.

      Θα είναι ενδιαφέρον ο ημητελικός κυπέλου πάντως...

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. @peris

      Σε λίγο ο Ντούβνιακ θα μπαίνει με αύρα αλά Ρέτζι Μιλερ (στο Γκάρντεν) στο Παλέ.. Όντως..

      Διαγραφή
    3. @Dali.S

      Ο Πανιώνιος δεν έχει κάνει την ιδανικότερη στελέχωση, αυτό είναι γεγονός. Του λείπει και ο Μπατής τώρα που έτσι όπως είναι δομημένη ομάδα είναι πολύ σημαντικός. Ο Μποχωρίδης θα έχει πολλά πάνω-κάτω. Δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίξει full time "1"..

      Διαγραφή
    4. Nα πω οτι μου αρέσει ο φετινός Πανιώνιος(από άποψη προσώπων και επιλογών στο ρόστερ) θα είναι μεγάλο ψέμα...Ο Μπατής αυτή τη στιγμή αποτελεί σημαντική απουσία γιατί απουσιάζει η περιφερειακή του άμυνα.Ένα μικρό τουρλουμπούκι μου μοιάζει η περιφέρεια με τους ρόλους των Μακκόλουμ,Ντούβνιακ,Κάρτερ χωρίς να υπάρχει σοβαρός και αξιόπιστος δημιουργός ενώ και η ρακέτα(που άλλαξε μορφή με τον παροπλισμό του Μίσελ και την έλευση Σκορδίλη) ναι μεν σκληρή αλλά φτωχή.Γενικά και μόνο που ο Μιλμπουρν είναι πρώτο βιολί είναι ενδεικτικό το πόσο κακές επιλογές έχουν γίνει.Τουλάχιστον κάνει νούμερα και μπορεί το καλοκαιράκι να την πατήσει κανείς...
      Ο Άρης πάντα συγκεντρώνει ενδιαφέρον αλλά έχει συγκεκριμένες δυνατότητες αυτή η ομάδα και χαμηλό ταβάνι.Μου θυμίζει λίγο τη Σερβία φέτος στις εννοούμενες αναλογίες.Αν ο Αγγέλου διέθετε έναν καλό περιφερειακό σκόρερ(αυτούς τους βρίσκεις από την Αμερικάνικη αγορά δυστυχώς) και έναν ψηλό που να έχει τα βασικά και αξιόπιστο ποστ γκέιμ θα μπορούσε να κοιτάξει λίγο παραπέρα.Προς το παρόν απλά ψήνει μελλοντικούς παίκτες με τον στόχο φέτος τον τελικό κυπέλλου(που φοβάμαι-για την ομάδα μου- ότι οι κιτρινόμαυροι θα εκπληρώσουν-είναι πιο υψηλό το κίνητρο από την πλευρά τους και η προοπτική συσπείρωσης του κόσμου να στηριχθεί το πλάνο που προάγει η ομάδα).

      Διαγραφή
  5. Λίγο άσχετο αλλά παρακολουθώντας το ματς Clippers Houston μου έκανε πραγματικά άσχημη εντύπωση αυτή η φάση με τα συνεχόμενα φάουλ σε άστοχους ψηλούς (Howard, DeAndre) στο τέλος των ματς. Τι καραγκιοζιλίκι είναι αυτό δηλαδή σε μια λίγκα που δεν κάνουν φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα κι ας χάσουν από buzzer beater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Και ρωτάω εγώ με το σάπιο το μυαλό μου.. Δεν έρχεται σε αντίθεση με "δε κάνω φάουλ στη τελευταία φάση όταν είμαι 3 μπροστά..?" Το ότι είναι τελευταία (ή προτελευταία) κατοχή δε μου λέει τίποτα. Είναι θέμα προσέγγισης του πως πρέπει να παίζεται το άθλημα ή όχι..?

      Διαγραφή
  6. Προτρεχω αλλα κρατηστε αυτο που θα γραψω στο πισω μερος του μυαλου σας γιατι σε κανενα μηνα απο τωρα θα βγαζουμε κομπουτερακια να μετραμε και ισως κανω και μια μικρη προβλεψη για το μελλον. Αρχικα ειναι γεγονος οτι υπαρχει μια ανομοιομορφια στην κατανομη των ομιλων της Ευρωλιγκας η οποια δεν ξερω πως μπορει να διορθωθει στο μελλον. Απο τον 1ο με τα θηρία, τον 4ο σκληρο και αμφιρροπο οπως προεκυψε και απο την ασταθεια των παραδοσιακων δυναμεων, τον 2ο με το ξεκαθαρο φαβορι και 2 ομαδες που μπορουν να κανουν ζημια βασει ροστερ αλλα μεχρι στιγμης στο γηπεδο δεν λενε τιποτα και το ανεκδοτο της φετινης διοργανωσης τον 2ο ομιλο οπου η Μπαγερν που βγηκε τελικα καλη ομαδουλα μπηκε στα πιο χαμηλα γκρουπ δυναμικοτητας και τυχαια εδωσε λιγη κοντρα στον ομιλο. Και φτασαμε να παιζει ο Ολυμπιακος παιχνιδια επιπεδου ελληνικου πρωταθληματος μεχρι τα Χριστουγεννα. Μετα ομως? Αν πρσεξει κανεις το φορματ της διοργανωσης θα δει καποια σημαντικα στοιχεια. Εστω οτι στον 1ο ομιλο ερθει 1η η Φενερ, 2η η Μπαρτσα, 3η η Τσσκα και στον 2ο ομιλο 1η η Ρεαλ και 2-3 Εφες και Μιλανο η αντιστροφα. Στον 3ο 1ος ο Ολυμπιακος. Συμφωνα με τα σταυρωματα σε αυτη την πολυ λογικη περιπτωση κατα τα φαινομενα ο ενας απο τους 2 ομιλους των 16 που θα δημιουργηθουν θα περιλαμβανει 1)Φενερ 2)Τσσκα(ή μπαρτσα αν ερθουν αντιστροφες θεσεις) 3)Ολυμπιακος 4) Εφες ή Μιλανο (οποια ερθει 2η) 5)τον 3ο απο τον ομιλο του Ολυμπιακου 6) Μπροζε ή Ζαλγκιρις (οποια ερθει 4η) και μαζι με αυτες η 2η και η 4η του ομιλου του ΠΑΟ. Και εδω φαινεται ποσο σημαντικο ειναι για τον ΠΑΟ να αποφυγει αυτες τις θεσεις και να ανακαμψει παιρνοντας την πρωτια ή στο τελος μηπως χασει εσκεμμενα για να πεσει 3ος αν δεν παιζει για την 1η. Αντιστοιχα μηπως ο Ολυμπιακος κανει καμια εσκεμμενη ηττα στο Μοναχο καθως οπως εχουν διαμορφωθει τα αποτελεσματα δυσκολα μπορει καποια αλλη ομαδα εκτος της Μπαγερν να του παρει την πρωτια. Με τη 2η θεση αποφευγει τα θηρια. Αρα εχουμε μπροστα μας καποια σεναρια απο τα οποια το χειροτερο ειναι στον ενα απο τους 2 ομιλους της επομενης φασης να εχουμε Φενερ, ΤΣΣΚΑ,Ολυμπιακο,ΠΑΟ,Εφες (ή Μιλανο), και αλλο ενα απο τους ζορικους απο τον ομιλο του ΠΑΟ μαζι με αλλες 2 ομαδες. Ενω στον αλλο ομιλο απο τους διεκδικητες να βρισκεται μονο η Ρεαλ και η Μπαρτσα. Και σε ενα τετοιο ομιλο σαν τον πρωτο θα κλαψουν μανουλες γιατι εκτος απο την προκριση θα μαχονται και για το πλεονεκτημα εδρας για να μην ταξιδεψουν Ισπανια στα πλει οφ.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για τις αναλύσεις σου φίλε Jim. Δεν έχω τις τρελές γνώσεις αλλά θέλω να σταθώ σε ένα μικρό σημείο.Ο Λουκάς δεν είναι ότι δεν έχει post παιχνίδι αλλά ότι αυτό είναι μετριότατο (διαφωνώ ότι έχει εξαιρετική τεχνική). Ρώτα και τον Stonerook :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά καλό απλά δεν είναι τραχύς από τη φύση του.. Ρώτα στη Ρωσία..

      Διαγραφή
  8. θα γραψω ενα μικρο σχολιο για παο με βαση και το σημερινο παιχνιδι για το ελληνικο πρωταθλημα που ειχαμε περισσοτερα τριποντα απ οτι διποντα!!! αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα και δειχνει μια οτι επιθετικα ειμαστε αδουλευτοι... ο καθενας μπουμπουναει τριποντα και αν βγουνε βγηκανε.. ετσι ομως με την πιεση μεγαλωω και δυσκολων παιχνιδιων η ομαδα βρισκεται σε δυσκολη θεση. Δεν μπορουμε να προχωρησουμε με την λογικη αν βγουνε βγηκανε.. και μαλιστα εχοντας παιχτες στο ροστερ που ποτε δεν ηταν κιλερ.. μπραμος ματσιουλης γκιστ τουβλα εριχναν βε βαση τα στατιστικα τους και η περσινη χρονια τους ηταν η καλυτερη στο θεμα ευστοχιας απο τριποντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις λάβε υπόψη σου ότι παίρνεις ότι σου δίνει κάθε φορά ο αντίπαλος. Συμφωνώ ότι οι πράσινοι φέτος θα εξαρτηθούν περισσότερο από τα περιφερειακά ποσοστά τους έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα..

      Διαγραφή
    2. και διαβαζοντας θελω να ρωτησω , τι μπορει να γινει.. αφου οκ ο ουκιτς μπορει να γινει ο τυπος που θα τρωει και ριχνει ξυλο οπως εκανε δλδ και την προηγουμενη σεζον, αλλα μηπως θα ηταν καλητερα να παρουμε ενα παιχτη αλλα κουιν οπως λες στην θεση του καρι?? εγω περιμενα οτι ο τελευταιος θα μπορουσε φετος να οργανωσει το παιχνδι και να παιξει και στον ασσο αλλα δειχνει οτι τελικα δεν μπορει, οποτε σε αυτο το ροστερ ενας παιχτης σαν τον καρυ ειναι υπερβολη. και ρωταω για ποιο λογο δεν παιζουμε απο ρακετα με μπατιστ??? εστω τα 10 λεπτα που μπορει να ειναι μεσα??

      Διαγραφή
  9. Jim κανε αρθρο μεσα στη χρονια για την δουλεια του στιβενς στην βοστωνη. Οι ρουκι που εχει παρει φαινονται πολλα υποσχομενοι και νομιζω οτι με προσεκτικες κινησεις θα ειναι το next big thing. Ειδικα ο Καναδος με εχει εντυπωσιασει με τις κινησεις του αλλα κυριως με την αντιληψη του.

    squalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω γράψει ήδη και θα ..ξαναπαίξει.

      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125042:exciting-and-refreshing&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

      Το πείραμα των Σέλτικς με τον Στίβενς είναι από τα "κλού" της φετινής σεζόν.

      Διαγραφή
    2. Το ειχα δει αυτο το αρθρο οταν το ειχες βγαλει.
      Απλα οσο ρολαρει η ομαδα τους θα ηταν ενδιαφερον να το παρακολουθουμε και απο εδω.
      Ειδικα οταν γυρισει ο ροντο νομιζω θα δουμε ωραια πραγματα.

      squalo

      Διαγραφή
  10. Η σκανδαλωδώς ευνοική απόφαση στο τέλος του ματς του Ηρακλείου, όπου οι διατητές μέτρησαν για τρίποντο το σουτ του Διαμαντίδη, δεν αποτέλεσαν απλά με σκιά στην αξιοποιστία της λίγκας, αλλά μας στέρησε και μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε στο πολύπαθο από βία και μίση ελληνικό μπάσκετ, λίγο άφθονο γέλιο.

    Σκεφτείτε το σκηνικό. Οι οπαδοί να πανηγυρίζουν προτού καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ο Πεδουλάκης να έχει εξοργιστεί βγάζοντας σακάκια, γραβάτες και πουκάμισα. Ο Διαμανίδης να κυνηγάει διαιτητές και να βρίζει συμπαίκτες. Ο Πασούτιν στον πάγκο να έχει λυθεί κι αυτός μαζί μας στα γέλια. Η ευρωλίγκα να βγάζει videos για την all decade γκάφα. Το leoforos.gr και η Πράσινη να βάζουν μπρος την μονταζιέρα για να μας πείσουν ότι ήταν τρίποντο και φάουλ. Ο Παππάς να πανηγυρίζει γιατί έγραψε καλά νούμερα.

    Αυτά κι άλλα περισσότερα μας στέρησε ο Μπερτομέου και η συμμορία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ευνοϊκή απόφαση στέρησε λίγο άφθονο γέλιο; WTF Ορέστη;

      Διαγραφή
    2. Αν παταει γραμμη η οχι δεν φαινεται γιατι πολυ απλα η ληψη ειναι απο μακρια, γραμμη και παπουτσι ειναι λευκα.Αν πατουσε δεν θα το εβαζαν νο1 στις φασεις της εβδομαδας.Δηλαδη δεν ηταν τριποντο και η Λοκομοτιβ δεν αντεδρασε καθολου;;;;.Τελικα ειστε καμμενοι πολλοι γαβροι,ακομη και με αυτο καταπιανεστε και το κανετε θεμα.Ποσο κομπλεξ πια.και να φανταστεις οτι χασαμε,αν κερδιζαμε θα μας κυνηγουσε και αυτο οπως τοσα αλλα που μας προσαπτετε.

      Διαγραφή
    3. Ποσο πονατε πια ρε παληκαρια,αν ειναι δυνατον. Αλλα σας καταλαβαινω αφου ουτε περσι μετα το δευτερο συνεχομενο της ντοπας,σας αφησαμε να χαρειτε, με το επικο ξεγυμνωμα στους τελικους....

      Διαγραφή
    4. Ο γραφικός γαυράκος....αγνοήστε τον...

      Διαγραφή
    5. οι κομπλεξικοι μοιραζετε αυθονο γελιο παντως... περαστικα σου φιλαρακι, παντως σε θαυμαζω που μετα τη λοβοτομη μπορεις ακομα να γραφεις σχολια...

      Διαγραφή
    6. Τετοια δικαιολογια οτι τα παπουτσια ηταν ασπρα αρα δεν φαινεται καθαρα αν παταει γραμμη ειλικρινα πρωτη φορα ακουω.Φυσικα και πατησε γραμμη,μαλιστα ο ενας διαιτητης εδειξε διποντο.

      Διαγραφή
    7. ο βασιλακοπουλος φταιει
      ξερετε εσεις...

      Διαγραφή
  11. @jim
    το οτι καποιος ασχολειται με το μπασκετ ειτε απο τη θεση του δημοσιογραφου ειτε απο τη θεση του τεχνικου τιμ μιας ομαδας,δεν ειναι για μενα δεδομενο οτι γνωριζει και το ΣΩΣΤΟ μπασκετ.
    εχω την αισθηση οτι η αναλυση σου για τον παναθηναικο ειναι ενα απο τα καλυτερα κομματια που εχεις γραψει ever,και η σημειωση του οτι φαινεται η αδυναμια του, απο το οτι εχει αναγκη τις προσωπικες φασεις του παππα,ειναι κατι που με κανει να σου βγαλω το καπελο.
    εβγε τεκνο μου.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα & καλή εβδομάδα σε όλους.
    Μπαίνω στο ψητό ξεκινώντας με τα εκτός ΠΑΟ…

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΤΣΣΚΑ
    Ο μονόφθαλμος κέρδισε τον τυφλό. Οι δύο ομάδες (από τα φαβορί της διοργάνωσης για να μην ξεχνιόμαστε) δεν είναι σε καλή κατάσταση, παίζουν άθλια, έχουν προβλήματα χημείας και γενικά είναι πολύ κατώτερες των προσδοκιών. Ακόμα και αυτήν την εποχή που οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι είναι νωρίς, ακόμα και με τραυματισμούς που αποτελούν ελαφρυντικό (κυρίως για την Μπάρτσα), η εικόνα των δύο ομάδων είναι απογοητευτική. Η Μπάρτσα πήρε το ματς γιατί απλά κάποιος έπρεπε να το πάρει και αυτό το αποφάσισε ο Ναβάρο. Δεν είδα βελτίωση, δεν είδα πρόοδο, δεν είδα αντίδραση από τους μπλαουγκράνα. Ίσως με την επιστροφή των Όλεσον και Λόρμπεκ να δούμε κάτι διαφορετικό. Το πρόβλημα στην στελέχωση, όμως, θα παραμένει. Η ΤΣΣΚΑ ήταν για άλλη μια φορά ανεκδιήγητη. Υποθέτω ότι έχουμε αλλαγές ενόψει. Τι αλλαγές και πόσο εκτεταμένες, θα δούμε. Μυστήριο καλύπτει το μέλλον και των δύο.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Στο ρελαντί και χωρίς πολλά πολλά πέρασε από την Τοσκάνη. Νομίζω ότι το γεγονός ότι ο όμιλος αποτελείται από ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, δίνει την δυνατότητα στην ομάδα να μην πιέζεται και να νικά αποκτώντας αυτοπεποίθηση. Αρκεί να αυτή η κατάσταση να μην αποπροσανατολίσει προπονητή και παίκτες.

    ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΦΕΝΕΡ
    Έγινε το 4/4, πέρασε και από το Βελιγράδι. Η ομάδα δείχνει αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα στα «θέλω» του Ζοτς και το σερί νικών προσθέτει στο χαρακτήρα της. Αλλά ο δρόμος είναι και μακρύς και δύσκολος. Όποιος βιάζεται να ανακηρύξει τους Τούρκους σε φαβορί απλά αγνοεί βασικές παραμέτρους της διοργάνωσης.

    ΝΑΝΤΕΡ - ΜΠΟΝΤΙΒΕΛΝΙΚ
    Ευπρόσδεκτη η Γαλλιδούλα φίλη. Καθάρισε τους φιλόδοξους Ουκρανούς και φιγουράρει ως φαβορί για την πρόκριση. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας δίνει ιδιαίτερο χρώμα στην διοργάνωση και παραδίδει μαθήματα μαχητικότητας.

    ΜΠΑΓΕΡΝ - ΜΑΛΑΓΑ
    Σφαλιάρα για τους Ισπανούς. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ακόμα το status για να καθαρίζουν τέτοια ματς. Οι Γερμανοί συνεχίζουν μεθοδικά να μαθαίνουν την διοργάνωση κάνοντας αισθητή τη παρουσία τους.

    Κατά τα λοιπά, η Γαλατά και η Μακάμπι παραλίγο να αυτοκτονήσουν με την πλημμύρα του 4ου δεκαλέπτου, η Λαμποράλ… τα γνωστά και η Αρμάνι πέρασε πανεύκολα από το Μπάμπεργκ ξαφνιάζοντας πολλούς. Η Εφές πήρε την Ζαλγκίρις σε ένα διαδικαστικού χαρακτήρα ματς.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ΠΑΟ.

      Καταρχήν, πριν γράψω την άποψή μου θέλω να σημειώσω ένα σημαντικό στοιχείο. Ο ΠΑΟ έχει 2 ήττες στο σουτ. Αναρωτιέμαι αν όλα όσα καταλογίζονται στην ομάδα (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σωστά) θα τα διαβάζαμε αν ο Σεϊμπούτις αστοχούσε στο Βίλνιους και παράλληλα ο Μασιούλις σταματούσε τον Σίμον. Θέλω να πω δηλ. ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι καλά θα μπορούσε να είναι στο 4-0. Τότε θα διαβάζαμε περί μεγάλης κλάσης, χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που κερδίζει χωρίς να παίζει καλά και φανταστείτε τι θα γίνει αν φορμαριστεί κιόλας κλπ.

      Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει. Ο όμιλος του ΠΑΟ (όπως και αυτός με ΤΣΣΚΑ-Μπάρτσα) δεν επιτρέπει σβηστές νίκες. Η ομάδα μπήκε από την αρχή στη φωτιά και καλείται μέσα από ύπουλα παιχνίδια να βγει αλώβητη. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, εμφανή και (προς το παρόν) άλυτα. Το θέμα με τη στελέχωση έχει συζητηθεί πολύ, έχει εξαντληθεί εξίσου αλλά με αυτό το ρόστερ θα πορευτεί η ομάδα τουλάχιστον μέχρι το top-16.

      Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα πληρώνει την ανετοιμότητα των Λάσμε και Ούκιτς. Γι’ αυτό φαίνεται πιο αργή, πιο βαριά, πιο soft.
      Ο Γκαμπονέζος είναι φανερό ότι είναι εκνευρισμένος και δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή ώστε να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα. Είναι προφανής η πρόθεση του Πεδουλάκη να τον βοηθήσει δίνοντάς το παραπάνω χρόνο αλλά μάλλον αυτό προσθέτει extra πίεση στον παίκτη. Θυμίζω ότι οι επιλογές των Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστ έγιναν το καλοκαίρι με τη λογική ότι ο Λάσμε θα είναι στα ίδια επίπεδα της περσινής χρονιάς. Το γεγονός ότι αυτό δεν επαληθεύεται, ακυρώνει μερικώς και τους άλλους δύο (βασικά τον Έλληνα γιατί ο Μπατίστ δείχνει να ανταποκρίνεται σχετικά καλά) οι οποίοι καλούνται να κάνουν πράγματα που δεν είχαν προβλεφθεί. Πάντως, έχω την αίσθηση ότι ο Λουκάς δεν αξιοποιείται επαρκώς τουλάχιστον στην επίθεση και με δεδομένο ότι δεν έχουμε παιχνίδι στο post από τους ψηλούς.
      Από την άλλη, είναι το πρόβλημα με τον Ούκιτς. Ο Κροάτης θα έπαιζε το ρόλο του παίκτη που λείπει από την περιφέρεια. Τον ρόλο για τον οποίο εκπαιδεύτηκε πέρσι με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο τραυματισμός του, όμως, στερεί ενέργεια, έκρηξη, αθλητική ικανότητα και ένταση από την περιφέρεια. Κι εδώ κλήθηκαν ο Παππάς (καταρχήν) αλλά και ο Κάρι να επωμιστούν μέρος της δουλειάς του Κροάτη. Αλλά δεν φτάνουν παρά το γεγονός ότι ο μικρός πάει απρόσμενα καλά. Αλλά μήπως κι αυτό δεν είναι δείγμα το ότι έχει ανατραπεί ο σχεδιασμός του τεχνικού team;

      Επομένως, με αυτά τα δεδομένα η ομάδα καλείται να κρατηθεί και να επουλώνει τις πληγές της μέσα από τα συνεχόμενα ματς. Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε μηδενιστικές λογικές. Υπάρχει χρόνος και ανοχή (προς το παρόν) ώστε η ομάδα να ηρεμήσει και να ανακάμψει. Δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα. Ψυχραιμία και υπομονή.

      Υ.Γ. Έχω βαρεθεί να ακούω τα περί κούρασης. Νοέμβρη μήνα και μιλάμε για κούραση; Σωματική και πνευματική; Είμαστε με τα καλά μας; Ας τα αφήσουν αυτά κατά μέρος και ας επικεντρωθούν στα ζητήματα της ομάδας. Η Λοκομοτιβ πήρε το ματς παίζοντας με 7,5 παίκτες και 2 γκάρντ.

      77

      Διαγραφή
    2. σωστος σε ολα αλλα θα διαφωνησω στο θεμα κουρασης. Νομιζω οτι οι πιο πολλοι ειναι μπερδεμενοι με την μπαλα οπου οι ποδοσφαιρστες επιβαρυνονται απο τους αγωνες τους συνεχομενους, αλλα στο μπασκετ και συγκεκριμενα στο ελληνικο πρωταθλημα ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Το ροτεινσον ανοιγει πολυ και παιχτες οπως ο διαμαντιδης παιζουν μονο για 20 -25 λεπτα και χαλαρα. οποτε ο διαμαντιδης πχ ουσιαστικα επιβαρυνεται μονο απο τους ευρωπαικους αγωνες, Αρα το να λεμε οτι ειναι κουρασμενος ειναι χαζο. Ομως υπαρχει η κουραση αγωνα που οταν ενας παιχτης 34 χρονων παιζει για 38 λεπτα δινοντας αμυνα επιθεση δημιουργια ριμπαουντ.. ναι τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα κουρασης και αυτο μπορει να φανει στις βολες.. θυμησου ημιτελικα με τσσκ αλλα και με μπαρτσα την πρηγουμενη σεαζον...
      γενικα το ευρομπασκετ ξεζουμισε ορισμενους παιχτες και ψυχολογικα και σωματικα βλεπε ουκιτς και σπανουλη απο ολυμπιακο..
      Το θεμα ειναι οτι ολη η ομαδα του παο φαινεται να ειναι κουρασμενη χωρις να υπαρχει λογος, ειναι λογο προετοιμασιας και ταξιδιων ?? θα δειξει..

      Διαγραφή
    3. Άλλο η κούραση μέσα στο ματς και άλλο η κούραση γενικά.
      Γιατί δεν πιστεύω ότι ευσταθεί η δικαιολογία της κούρασης :
      1. Είναι αρχή της χρονιάς. Απλά…
      2. Αν ήταν κουρασμένη η ομάδα ούτε το ματς στο Βελιγράδι θα γυρνούσε και μάλιστα 2 φορές ούτε το ματς με την Λοκομοτίβ και μάλιστα στο 4ο δεκάλεπτο.
      3. Η κούραση από την προετοιμασία αφορά τις 1-2 πρώτες εβδομάδες της χρονιάς. Και επί της ουσίας δεν είναι κούραση απλά είναι βαριά τα κορμιά από την ένταση της δουλειάς. Αλλά ας διαλέξουμε. Είτε κάνουμε σκληρή προετοιμασία για να έχουμε αντοχές και ενέργεια. Είτε κάνουμε χαλαρή για να είμαστε ξεκούραστοι στην αρχή. Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν ώστε να χρησιμοποιούμε όποιο θέλουμε ανάλογα τις περιστάσεις.
      4. Κούραση από τα ταξίδια απλά δεν υπάρχει. Λες και τα κάνουν με τα πόδια.
      5. Στο Υ.Γ. γράφω ότι οι Ρώσοι έπαιξαν με 7,5 παίκτες και 2 γκάρντ. Αυτοί δηλ. δεν κουράζονται;
      6. Ο Διαμαντίδης είναι ειδική περίπτωση. Εκτός από την κούραση μέσα στα ματς υπάρχουν και κάποιοι αδυσώπητοι κανόνες της φύσης. Άρα, για να αποδώσει αυτά που μπορεί πρέπει να παίζει max 25’. Όταν χτυπάς 35άρια και είσαι 33 στα 34, είναι φυσικό να είσαι στο τέλος ξεζουμισμένος και να μην μπορείς να βάλεις ούτε βολές. Τα ‘χουμε πει 500 φορές. Ο Διαμαντίδης χρειάζεται προσεκτική διαχείριση.

      77

      Διαγραφή
    4. lol οκ λεμε περιπου τα ιδια πραγματα, οπως για την κουραση μεσα στο ματς και την κουραση γενικα, ποπυ η δευτερη ναι δεν υφισταται
      Για την προετοιμασια τον ορο κουραση εννοω βαρια ποδια κτλ κτλ που αν δεν εχεις καλο προγραμμα προπονησης μετα την προετοιμασια τα βαρια ποδια παραμενουν, στο λεω γιατι το εχω παθει.
      Για διαμαντιδη συμφωνουμε, για τα ταξιδια υπαρχει η ψυχολογικη κουραση, γενικα αυτα ειναι ψιλο δικαιολογιες και για μενα υπαρχει αυτο που ανεφερες η κουραση μεσα στο παιχνιδι και το ξεζουμισμα παιχτων. να θυμησω οτι και ο ομπρα ειχε κανει τα ιδια με τον διαμαντιδη ειδικα στην τελευταια του χρονια στην ομαδα

      Διαγραφή
    5. Η Μπάρτσα θέλει pick'n roll guard. O Xουέρτας κρίνεται φλύαρος δημιουργικά και δεν δημιουργεί καθαρές φάσεις για τους συμπαίκτες του.Τι όνειρο είδαν και άφησαν τον Σάρας που θα μπορούσε άνετα να δώσει ένα 10λεπτάκι χωρίς να είναι εκβιασμένο τώρα που υπάρχει και ο Όλεσον,δεν ξέρω.
      Η Τσσκα είναι ακόμα πιο χαμένη στη διανομή ρόλων.Γύρισε κι ο Βοροντσέβιτς κι αυτό είναι καλό.Πιστεύω ότι θα υπάρξει σαφής βελτίωση άμεσα στην ομάδα.Να βρει ρυθμό και ο Κρστιτς που είναι ξεζουμισμένος από τα 30λεπτα του Ευρωμπάσκετ και θα είναι καλύτερα.Νομίζω αργά ή γρήγορα,όσο καλός κι αν είναι στο πικ ν ρολ θα πρέπει να φάει λίγο πάγκο ο Καούν.Ταιριάζει βέβαια με το στιλ του Τεόντοσιτς στον τομέα(γρήγορο βύθισμα στη ρακέτα μαζί με την κίνηση του Σέρβου στο να αποφεύγει την επαφή στο σκριν κάνοντας βήμα πίσω-εξού και το ότι αφοπλίζεται με τα σωστά hedge out,από τα καλά του περσινού Όσφπ με Άντιτς και Σερμαντίνι στις επάλξεις- αλλά την κοφτή ευθεία πάσα του μέσα).

      Διαγραφή
    6. Από πού αντλείς την αισιοδοξία σου για την ΤΣΣΚΑ;
      Θεωρείς ότι οι Πάργκο-Τεόντοσιτς θα καταφέρουν να βρουν χημεία μεταξύ τους;

      77

      Διαγραφή
    7. 77 η κάθε ομάδα αποτελείται από 12 παίκτες.Η Τσσκα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβληματα αγωνιστικά από τη χημεία των 2 αυτών παικτών που έχουμε αναγνώσει καιρό ότι δεν κουμπώνουν.Δεν μπορώ να προβλέψω κάτι με σιγουριά ή να πω οτι η Τσσκα θα σαρώσει,αλλά σίγουρα θα δέσει σε μεγάλο βαθμό και ο κόουτς της θα βρει αντίδοτο μέχρι ενός σημείου.Έχουμε αναφερθέι πολλάκις στο ζήτημα και έχουμε συμφωνήσει ότι έπρεπε να ψάξει πιο λειτουργικό backcourt η αρκούδα,αλλά επειδή δεν νομίζω ότι θα πάει σε δραστική αλλαγή παίκτη θα προσπαθήσει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ.Ο Μίλος παίζει αρκετά τελευταία σαν σούτινγκ γκαρντ με τον Πάργκο πλέι στην ίδια πεντάδα.Το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι τρακάρουν οι δυό τους αλλά ότι 1.ο Σέρβος δημιουργεί αμυντικές τρύπες στη θέση,2.δεν έχει μπει ο Πάργκο στο παιχνίδι του Μεσίνα και οι υπόλοιποι παίκτες αντιμετωπίζουν ατομικά-ομαδικά προβλήματα(δες Κριάπα,Κρστιτς,Γουίμς)
      Η τέλεια χημεία μεταξύ των 2 δεν πρόκειται να επιτευχθεί αλλά όσο θα λύνει προβλήματα ο Μεσίνα και θα μοντάρεται η ομάδα θα δούμε εντελώς διαφορετική εικόνα κατ'εμέ.Μένει να δουμε.

      Διαγραφή
  13. Ποσο πονατε πια ρε παληκαρια,αν ειναι δυνατον. Αλλα σας καταλαβαινω αφου ουτε περσι μετα το δευτερο συνεχομενο της ντοπας,σας αφησαμε να χαρειτε, με το επικο ξεγυμνωμα στους τελικους....

    Οσον αφορα τον Διαμαντιδη για μενα ειναι αδικαιολογητος. Ας δει οποιος ενδιαφερεται αγωνες του Αρη της εθνικης και του Πανιωνιου αντιστοιχα τις χρονιες 93 και 94 και ας δει την ενεργεια του μυθικου Παναγιωτη Γιαννακη που τοτε βρισκοταν στα 34 - 35 και ας κανει τις ντροπιαστικες για τον Διαμαντιδη συγκρισεις.Κριμα πραγματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέποντας πόσο "πετάνε" τα υπερηχητικά λάσμε,ούκιτς μάλλον άλλος πέρσι έκανε "υπερβασίες" φαρμακευτικού τύπου.Το έχει δείξει το χαντζοπαρελθόν πάντως.Χρονιά παρα χρονιά,πιάνει ο μαγικός ζωμός.Τις ζυγές χρονιές σερνόμαστε ολίγον...

      Διαγραφή
    2. Περσι στους τελικους οι ομαδες εδωσαν δειγμα αιματος,στην ευρωλιγκα οχι. Εντελως φυσιολογικη η καθιζηση - ξεφτιλα του ολυμπιακου σε θεμα ενεργειας στους τελικους...

      Παλιος ξενος της Αεκ των 90'ς ειναι φιλος με τον " επιστημονα" Γκατζουλη και μου επιβεβαιωσε τις υποψιες μου μετα το φαιναλ φορ και πριν γινει θεμα στους τελικους....καλπικοι...

      Διαγραφή
    3. ντροπιαστικες συγκρισεις;; ο διαμαντιδης και ξεζουμισμενος και οπως αλλιως το θες ειναι ο καλυτερος πλειμεικερ της ευρωπης μακραν του δευτερου. και φετος ειναι εξαιρετικος αλλα αστοχος για αρχη. και ειναι και 5ος σε χρονο συμμετοχης στη διοργανωση, ουτε πιτσιρικια δεν αντεχουν τοσο προφανως.

      τωρα αν μου συγκρινεις το μπασκετ πριν 20 χρονια με σημερα για το τι αντοχες χρειαζεται παρατα το το αθλημα. τις επαφες και το ξυλο που εφαγε ο διαμαντιδης με τον ερυθρο αστερα δεν τα ετρωγαν τοτε σε μια ολοκληρη σεζον...

      Διαγραφή
  14. Για τον ΠΑΟ είναι εμφανές -και προφανές- τι συμβαίνει. Ο Λάσμε δεν μπορεί να παίξει στα επίπεδα έντασης και ταχύτητας όπως τελείωσε τη χρονιά πέρσι (και δεν θα θέλαμε να το κάνει Νοέμβρη μήνα), άρα -1. Ο Batiste ομοίως, όπως πάντα έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα, θα κάνει κοιλιά μέχρι και Φεβρουάριο και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει. Άρα -2 για την ώρα. Ο Μαύρο δεν μπορεί να παίξει καθαρό post, εκτός και αν παίζει με αντίστοιχους παίκτες (δηλαδή soft). Άρα -3 στο "5". Κοινώς παιχνίδι στο post μηδέν, εκτός και αν το πάει στο ηρωϊκό ο Mike. Αυτά για όσους λέγανε πέρσι ότι είναι μονοδιάστατος ο Σόφο και ότι έχει μόνο 2 κινήσεις και ότι είναι βαρύς κλπ κλπ. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι ήταν "πάρε-βάλε".

    Συνεργασίες ακόμα δεν έχουμε δει, καθώς όπως λέει και ο Jim, η έλλειψη ταχύτητας και το όχι καλό timing και spacing σου χαλάει όλα τα συστήματα που απαιτούν screen, μεταφορές μπάλας κ.α. Και αυτά που βγαίνουν για την ώρα δεν μπορούν να σου κερδίσουν δύσκολα ή κλειστά ματς.

    Άρα τι σου μένει ? Το "γύρω-γύρω όλοι", όπου με +38-40% 3PFG κερδίζεις, με παρακάτω χάνεις, τα 1-on-1 των Ukic, Παππά, και οι ολιγόλεπτες εξάρσεις των ΔΔ, Λάσμε, Μπράμου, Maciulis, Gist που περισσότερο βγαίνουν από τον εγωϊσμό και τον "θυμό', παρά λόγω ρυθμού και συστημάτων.

    Απλώς ελπίζω -και πιστεύω- ότι δεν θα συνεχίσει έτσι η χρονιά, λογικά μέχρι τέλος του έτους θα πάμε έτσι (λογικά θα περάσουμε), και από το νέο χρόνο για αρχίσουν να βγαίνουν στον αφρό περισσότερα συστήματα, συνεργασίες και άλλα όμορφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, η λογική σου μοιάζει λίγο απλουστευτική και με υπερβολές.
      1. Αφού δεν έχουμε παιχνίδι στο post, δεν λειτουργούν τα p’n’r’, δεν υπάρχει το κατάλληλο spacing τότε γιατί τα τρίποντα κατά κανόνα είναι ελεύθερα; Με βάση τη λογική που αναπτύσσεις θα έπρεπε οι άμυνες να ανοίγουν πιέζοντας προς τα έξω.
      2. Ο Σόφο μετά τον Φεβρουάριο ήταν «πάρε-βάλε» στις μπάλες που έπαιρνε στο post; Μάλλον «πάρε-κάνε βήματα» ήταν.
      3. Εξάρσεις μπορεί να έχει μόνο ο Διαμαντίδης. Οι υπόλοιποι δεν έχουν προσωπική φάση και επομένως εξαρτώνται πλήρως από την ομαδική λειτουργία. Ο Λάσμε για παράδειγμα πρέπει να ταϊστεί για να βάλει την μπάλα στο καλάθι.
      4. Ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να παίξει με επιτυχία στο post έχοντας αντιπάλους τους περισσότερους ψηλούς της Ευρωλίγκας. Δηλ. στο ματς με την Κούμπαν θα είχε πρόβλημα να παίξει χαμηλά με αντίπαλο τον Ζουκανιένκο ή τον Χέντριξ; Και στην τελική ποιοι είναι soft ψηλοί; Για να ξέρουμε για τι μιλάμε.
      5. Ο σημερινός Μπατίστ δεν έχει καμία σχέση με ούτε με τον Μπατίστ του 2011. Μιλάμε για έναν παίκτη που δεν μπορεί να μείνει στο παρκέ πάνω από 10’ και ως τέτοιον πρέπει να τον λογίζουμε. Μην περιμένετε ότι από τον Φλεβάρη και μετά θα ανέβει γιατί έτσι το συνηθίζει. Γιατί απλά δεν είναι ο συνηθισμένος Μπατίστ. Για την ώρα είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε.

      77

      Διαγραφή
    2. ωραιος 77 αχαχαχχα, ομως αλλο το παιχνιδι ποστ και οι ποντοι μεσα απο την ρακετα και αλλο το πικ και μετα τριποντο..μεγαλη διαφορα και φαινεται οτι μονο αυτο υπαρχει στην επιθεση μας μονο που πλεον το ξερουν και οι γραμμες του γηπεδου.
      3.προσωπικες φασεις εχουν και οι γκιστ παππας ουκιτς αλλα βλεπουμε οτι μονοοι 2 πρωτοι ανεβαινουν.
      4.ο μαυροκεφαλιδης πρεπει να παιρνει την μπαλα εκει που θελει, και οχι να τραβιεται συνεχεια στις βολες για το ποπ. σοφτ για μενα ειναι το ομορφο ψηλο παιδι της μπαρτσ και δεν εννοω ντορσει ααχαχαχ
      5.εγω πιστευω οτι ο μπατιστ μπορει να μεινει για μερικα λεπτα παραπανω απο 10 αλλα θελει πολυ μα πολυ καλη διαχειριση του παιχτη οπου θα μπαινει στον αγωνα αναλογα με τα διαλλειματα του και οχι αναλογα με τις αναγκες της ομαδος, για αυτο και δεν τον βλεπουμε να παιζει τον χρονο που μπορει... διοτι πρωτα ειναι η ομαδα και το ποτε θα τον χρειαστει και μετα το ποτε μπορει ο μπατιστ

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ με αυτά που λες στην αρχή όχι τόσο στο συμπέρασμα περί του τι ''θα λέγαμε αν...'' όσο στο γεγονός ότι οι ήττες στο πόντο δεν αλλάζουν καθόλου το γεγονός ότι ο ΠΑΟ από την αρχή της χρονιάς εμφανίζει ξεκάθαρα σημάδια ''άρρωστης'' ομάδας, Αυτά που θα γράψω δεν προδικάζουν επουδενί τη τελική πορεία της ομάδας όχι μόνο γιατί είναι αρχή της σεζόν (με ότι αυτό συνεπάγεται) αλλά και γιατί μία ομάδα που έχει παίκτες με τη τοπ καριέρα-διαδρομή (λιγότερο ή περισσότερο) των Διαμαντίδη Ούκιτς Ματσιούλις Φώτση Μπατίστ συν αυτούς που καθιερώθηκαν πέρσι, μπορεί θεωρητικά και με λίγη τύχη να καταφέρει πάρα πολλά ως τελικό αποτέλεσμα.
      Αρχικά ας δούμε τα δεδομένα.
      Η στελέχωση για μένα ήταν όχι απλά προβληματική αλλά τελείως ακατανόητη. Να πω εδώ μιας και δεν γράφω συχνά ότι είμαι Ολυμπιακός και για να καταλάβετε τη συλλογιστική μου ναι μεν δεν μου άρεσε η στελέχωση τόσο υπό την έννοια οτι θα προτιμούσα ''ανώτερους'' παίκτες για ένα ρόστερ που θέλει να χτυπήσει εκ νέου τον τίτλο(james αντί dunston, d.brown αντί petway κα) αλλά θεωρώντας ότι έχουμε περιορισμένο μπάτζετ τουλάχιστον μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι πάει να κάνει ο Μπαρτζώκας. Θέλει να φτιάξει μια ομάδα συνεχούς ρυθμού χωρίς χτυπητά ''ελαττώματα'' που στη βάση αυτών θα χτυπάει ομάδες θεωρητικά πιο ποιοτικές που όμως μπορεί να έχουν συγκεκριμένες ανισορροπίες (πχ τρελαίνω τα γκαρντ της Μπάρτσα στη πίεση). Γιαυτό και η ομάδα έχει 6 παίκτες που παίζουν πικ εν ρολ 2 quarterbacks 4 μπλοκέρ κτλ.Κάποιοι από αυτούς μπορεί να αποδειχθούν λίγοι μπροστά στους Τόμιτς Λόρμπεκ Φερνάντες Κλέιζα αυτού του κόσμου όμως με δεδομένο(γιατί άραγε βέβαια) το μπάτζετ η στελέχωση κρίνεται λογική και εν τέλει την επιδοκιμάζω. Του ΠΑΟ από την άλλη όχι. Μου δίνει την αίσθηση ότι δεν προέκυψε από μία συγκεκριμένη λογική και στόχευση. Είναι σαν να προέκυψε από ''επιτροπή'' και άρα σαν να έπρεπε να καλύψει τα διαφορετικά αγωνιστικά-επικοινωνιακά κίνητρα-γούστα των μελών της ''επιτροπής''. Το ρόστερ που φτιάχτηκε είναι ποιοτικό έχει δημιουργία(όχι τοπ αλλά έχει) έχει σουτ(πολύ καλό) και ποστ παιχνίδι όμως έχει και χτυπητά προβλήματα όπως ότι δεν έχει γρήγορα πόδια δεν έχει στο 3 παίχτη καλό με τη μπάλα(δεν μπορεί να παίξει το απαραίτητο smallball όταν κολλάει η ομάδα) εμφανίζει για πολλά λεπτά 5αδες με τρύπες στην άμυνα. Είναι μια ομάδα λοιπόν ποιοτική με ποικιλία. Που ποντάρει όμως; Μοιάζει με τις τοπ στην ποιότητα όμως εκείνες έχουν παραπάνω(Τόμιτς Κρίστιτς Καούν)
      Ποιο είναι το σχέδιο ότι θα τις χτυπήσεις? Και από την άλλη τα προβλήματα σε φέρνουν σε δύσκολη θέση σε σχέση με θεωρητικά λιγότερο ποιοτικές ομάδες που όμως έχουν χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας τρεξίματα και πιο ''πολεμικό χαρακτήρα. Θα μου πείτε ότι και ο ΠΑΟ ειδικά αν ανέβει ο Λάσμε μπορεί με βάσει τα περσινά να ξαναεμφανίσει και αυτός αυτα τα χαρακτηριστικά. Το θέμα όμως είναι γιατί δεν έχτισε σε αυτά. Γιατί δεν τα βελτίωσε παρά μόνο τα μπαστάρδεψε. Και στη τελική τα μπαστάρδεψε με το Λουκά και το Μπατίστ όχι κάποιους που το ταλέντο τους ''επιβάλλεται''.
      Ποια η λογική παραμονής του Κάρυ από τη στιγμή που υπάρχει ο Παππάς(που στη τελική είναι και επένδυση οπότε προηγείται) και η μη απόκτηση στη θέση του ενός ''Μαντζαρη'' με φρέσκα πόδια. Τι προσθέτει στο παιχνίδι; Το είναι καλός παίκτης δεν αρκεί ώστε να θυσιάσεις την ισορροπία, δεν είναι ο Πάρκερ. Τα ίδια στους ψηλούς. Η απόκτηση Μπατίστ και στη βάση ύπαρξης του Λουκά μπορεί να εξηγηθεί μόνο με συναισθηματικούς όρους. Χρειαζόταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να προσφέρει 8-10 ''πολεμικά'' λεπτά. Με τέτοιες κινήσεις θα έχτιζε ο ΠΑΟ στα περσινά θα γινόταν καλύτερος ξεκάθαρα και όχι λίγο καλύτερος μα τελικά απλά διαφορετικός. Συνεχίζω...

      Διαγραφή
    4. .
      Θυμάμαι το ντέρμπι που ο Παππάς μάρκαρε το Σπανούλη και τον μάρκαρε καλά. Αυτό όμως δεν αφερεί από το παράλογο του πράγματος. 'Οπως και δεν θα αφαιρέσει από το παράλογο της στελέχωσης ενδεχόμενη επιτυχία του ΠΑΟ πίσω από τις τάπες του Λάσμε τις ασσίστ του Διαμαντίδη και τις μπούκες του Παππά.
      υγ 1. Ο Μασιούλις αρχικά δεν χωρούσε στο σχεδιασμό. Ο Μασιούλις...
      υγ 2 Για όποιον καταλαβαίνει οι 9 ασσίστ του ΔΔ έχουν αρχίσει να γίνονται σαν τους 20 πόντους του Σοφοκλή
      υγ 3 Το παράκανα

      κατσίκι

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Νομιζω οτι ο Μπατιστ το προβλημα το εχει στην αμυνα, οπου ειναιν πιο αργος και αδυναμος, χανοντας τον αντιπαλο του και καποιες φορες τη θεση για ριμπαουντ.

      Επιθετικα, την πτωση του σε εκρηξη την αντισταθμιζει με την εμπειρια του.

      Οσο αφορα το γεγονος οτι αποτυγχανουμε παντα οταν εχουμε την τελευταια επιθεση του quarter, νομιζω οτι οφειλεται στη μη σωστη εκτελεση των συστηματων. Στις περιπτωσεις αυτες ολα πρεπει να γινουν με απολυτη ακριβεια αφου ροκανιζοντας το χρονο μεχρι τελευταια δευτερολεπτα για να μη μεινει στον αντιπαλο, εχεις μονο μια ευκαιρια να παιξεις το συστημα. Αυτο για την ωρα δεν το'χουμε, αρα βγαινει μια τραβηγμενη προσωπικη απο τον ασσο(Διαμαντιδη ή Ουκιτς).

      Σιγα σιγα κι αυτο λοιπον. Το θεμα ειναι να μη μας στοιχησει αυτη η περιοδος προσαρμογης.

      (το πετυχα με την τριτη...)

      Διαγραφή
    8. @κατσίκι
      Υποθέτω στο δικό μου post αναφέρθηκες. Σε έχασα λίγο γι' αυτό ρωτάω.
      Αν διαβάσεις προσεκτικά, λέω ότι αν κερδίζαμε τα 2 ματς που κρίθηκαν στο σουτ τότε όλα τα προβλήματα θα χάνονταν μέσα στις νίκες. Ενώ τα προβλήματα είναι υπαρκτά και άλυτα. Απλώς στέκομαι στην ένταση της κριτικής που προέρχεται από τις ήττες και δευτερευόντως από την εικόνα.
      Σχετικά με τη στελέχωση συμφωνούμε σε γενικές γραμμές. Ο Κάρι, ο Μπατίστ και ο Φώτσης είναι αμφιλεγόμενες επιλογές και ενδεχομένως να αποδειχθούν και λαναθασμένες. Είναι, όμως, ακόμη νωρίς για να τις κρίνουμε με δεδομένο ότι όλη η ομάδα δείχνει ανέτοιμη. Και στην τελική, με 2 αλλαγές όλα μπορούν να αλλάξουν.

      77

      Διαγραφή
    9. Όσον αφορά το Σόφο, ναι στην αρχή ήταν "πάρε-βάλε", στην πορεία είτε γιατί δεν έπαιρνε χρόνο, είτε γιατί έμενε πίσω από φυσική κατάσταση, είτε γιατί αγχωνόταν/εκνευριζόταν είτε είτε... (πολλοί και διάφοροι -ψυχολογικοί κυρίως- λόγοι), δεν του έβγαινε το παιχνίδι, ή έστω του έβγαινε πιο σπάνια και σε μικρότερα διαστήματα. Δεν έπαυε όμως να ήταν μια απόλυτη σταθερά και "κολώνα" στο επιθετικό post, πράγμα που πάντα ανάγκαζε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί επάνω του (πλην του τελευταίου ματς με Μπάρτσα και Jawai). Ένας τέτοιος παίκτης λοιπόν αναγκάζει τον αντίπαλο να προσαρμοστεί επάνω σου (τουλάχιστον θα αναγκάσει σε double-teams), πέραν των όποιων πόντων/fouls θα κερδίσει ο παίκτης, με προφανή ωφέλη στους χώρους και χρόνους που θα δημιουργηθούν για τους υπόλοιπους 4 παίκτες.

      Σήμερα λοιπόν, που δεν έχουμε το Σόφο, έχουμε τον Batiste (που μπορεί να το κάνει, πιο σπάνια και λιγότερο δυναμικά -λόγω ηλικίας, φυσικών δυνάμεων αλλά και χρονικής στιγμής), τον Λάσμε που δεν είναι post player, και τον Μαύρο που έχει την τεχνική αλλά όχι τη δύναμη (ούτε και το mentality) του καθαρού post. Ως εκ τούτου, π.χ. με τον Kristic, τον Jawai, τον Σόφο, ακόμα και τον Dorsey θα έχει ένα ψιλοθεματάκι -μιας που το ρώτησες- αλλά ίσως να μπορεί να παίξει στα ίσια τον Tomic ή τον Lampe. Άρα λοιπόν, εκτός του ότι δεν θα μας παίξει κανένας με double και triple teams στο 5αρι μας -και άρα ελεύθερα σουτ για όλους τους υπόλοιπους από τα 4,5,6 μέτρα- επίσης κανένας αντίπαλος δεν θα σκεφτεί να θωρακίσει την ρακέτα του, αφού ξέρουν -και βλέπουν- ότι στο post ο ΠΑΟ δεν...Άρα οι αποστάσεις μειώνονται για όλους τους υπόλοιπους, κανένας αμυντικός δεν "κοιτάει στην πλάτη του", και κυρίως κανένας δεν θα κληθεί να καλύψει ταυτόχρονα το post και την εξωτερική γραμμή άμυνας (ακόμα και σε ζώνη 3-2).

      Άρα το ένα φέρνει το άλλο, και κάνει ακόμα πιο εκκωφαντική την αδυναμία μας να "πατήσουμε" ζωγραφιστό (όπως λένε στη μπάλα, δεν πατάμε περιοχή για να μην χαλάσουμε τα μαρούλια και τις ντομάτες!).

      Διαγραφή
    10. Ο Φώτσης μπορείς να πεις δεν πειράζει, είναι τουλάχιστον έλληνας αλλά οι Κάρυ και Μπατίστ πιάνουν και θέση ξένου. Αν στη θέση αυτών των 2 είχαμε 2 αμερικανάκια που κόπηκαν από τα φετινά drafts θα ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

      Διαγραφή
    11. @Antony Marinos
      1. Καλά με Κρίστιτς, Τζαγουάι, Τόμιτς. Κόντρα σ’ αυτούς, όντως, δεν μπορεί να παίξει στο post ο Λουκάς. Αλλά σοβαρά πιστεύεις ότι θα έχει το παραμικρό θέμα κόντρα στον Σόφο;
      2. Ο Σόφο πέρσι μετά τον Φλεβάρη ήταν τρύπα μπρος και πίσω. Τα παράτησε. Οπότε, ούτε post παιχνίδι είχαμε αφού έπαιζε πεντάλεπτα στα σοβαρά ματς ούτε ο Λάσμε έπαιρνε ανάσες. Όποτε χρειαζόταν αναλάμβανε ο Τσαρτσαρής.
      3. Δεν μου είπες τη γνώμη σου για το ότι αφού δεν έχουμε παιχνίδι στο post, δεν λειτουργούν τα p’n’r’, δεν υπάρχει το κατάλληλο spacing τότε γιατί τα τρίποντα κατά κανόνα είναι ελεύθερα; Πώς εξηγείται αυτό;

      77

      Διαγραφή
    12. Τα τρίποντα μπορεί να είναι ελεύθερα γιατί ίσως οι αντίπαλοι προπονητές τα αφήνουν ελεύθερα έχοντας σαν πρώτο μέλημα να θωρακίσουν τη ρακέτα, να κλείσουν τους διαδρόμους στους διεμβολιστές και να ελαχιστοποιήσουν τα passing lanes.

      Εμείς πέρσι το κάναμε κατά κόρον αυτό, είναι πιθανό να έχουν επιλέξει αντίστοιχη στρατηγική φέτος οι αντίπαλοι και να μην βγαίνουν τα ελεύθερα τρίποντα μόνο λόγο σωστής εκτέλεσης του συστήματος.

      Διαγραφή
    13. Ακολουθώ την ίδια αρίθμηση για να μην χαθούμε:

      1) Για τον Μαύρο θα δούμε, αν και εφόσον επιλέξει ο RG να του δώσει roll αντί για pop, και προφανώς αντίστοιχη οδηγία για καθαρό ποστάρισμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει τίποτα από τα δύο, και σημειωτέον με πολύ υποδεέστερα/αδύνατα/soft 5αρια. H μέχρι τώρα καριέρα του πάντως δεν μας δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε ρόλο καθαρού post 5αριου, πόσο μάλλον όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα "θηρία".

      Για τον Σόφο το σημείωσα πιο πριν, ίσως δεν το επισήμανα: μίλησα για επιθετικό post/ρόλο του Σόφο, στην άμυνα είχε κάποια θεματάκια, ακόμα και τις καλές του μέρες. Ο Μαύρο δεν θα μπορέσει να τον πάει στη δύναμη (κανένας δεν μπορεί), αλλά ίσως μπορέσει να τον υπερκεράσει σε 1-on-1 ποστάρισμα λόγω τεχνικής (όπως π.χ. έκανε κατά κόρον ο Τσαρτσαρής)

      2) Σε συνέχεια λοιπόν των ανωτέρω, ο Σόφο -συνεχίζω να το λέω, εγώ το πιστεύω- αποτελεί στην καλή του μέρα μια ασταμάτητη δύναμη στο επιθετικό κομμάτι, ακόμα και σε quadruple-teams που του έκανε ο ΠΑΟ παλιότερα. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες ψυχισμού, διατροφής, ψυχολογίας, προπονήσεων κλπ, καθότι αυτά δεν είναι καθαρά μπασκετικά. Το ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μέσα στη χρονιά όπως ξεκινάει είναι προφανώς θέμα και πρόβλημα, αλλά μόνο αυτοί που είναι μέσα στην -εκάστοτε- ομάδα του γνωρίζουν τα πως, τι και γιατί. Προφανώς δεν είναι θέμα τεχνικής και γνώσεων. Δυστυχώς πάντα αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε τους "άλλους" λόγους που ανέφερα πιο πριν για να δούμε γιατί δεν συνεχίζει τους ίδιους ρυθμούς...

      3) Εδώ πρέπει να αναλύσουμε διαφορετικά όταν πάμε σε iso, σε post ή p'n'r (side ή κορυφής, ας πούμε το ίδιο). Αλλά χάριν ταχύτητος, ας πούμε ότι post δεν γίνεται ποτέ (εκτός Maciulis και , όποτε παίζει, του Mike). Ομοίως ας θεωρήσουμε ότι το p'n'r δεν μπορεί -ακόμα- να καταλήξει σε alley-oops ή back-door πάσες, άρα βλέπουμε μαζί τις περιπτώσεις iso/split. Στο iso "out-in" (drive/slash) έχουμε την δυνατότητα για split-out και με δύο πάσες να βρεθεί ο αμαρκάριστος (συνήθως στη γωνία, γιατί με γρήγορη μεταφορά μπορεί και στις 45 μοίρες να βγει ελεύθερο), καθώς τόσο ο Διαμαντίδης (που είναι expert), όσο και οι Curry/Ukic το κατέχουν αυτό το παιχνίδι. Στο p'n'r που έχουν γίνει και έχει περάσει η μπάλα στο 5, αμέσως γίνεται πάσα προς τα έξω, και άρα η βοήθεια από την weak side έχει αφήσει αμαρκάριστο παίκτη., Τέλος στο p'n'p είτε εκτελεί ο Μαύρο ή ο Gist ελεύθερα σουτ, ή στην περίπτωση που καλυφθούν με μία πάσα βρίσκουν τον διπλανό τους, συνήθως το 3αρι που έχει μείνει στη κορυφή ή στις 45.

      Δηλαδή δεν είναι ότι δεν έχουμε ελεύθερα σουτ, αλλά όλα είναι έξω από τα 6 μέτρα. Όσο καλή άμυνα και να παίξεις, είτε σε ζώνη είτε σε m2m, έξω από τα 6 μέτρα δεν μπορείς να καλύψεις πάντα όλους τους παίκτες, αν μπορείς να αλλάξεις 2 σωστές γρήγορες πάσες, ή έχεις ένα παίκτη να δημιουργήσει ανισορροπία. Το θέμα είναι πόσες επιθέσεις τελικά κάνεις από low/high post, πόσες καθαρές πάσες κάνεις στην τελική γραμμή, αλλά και πόσα ελεύθερα σουτ κάνεις τριγύρω στο ζωγραφιστό. Το ότι βγάζω ελεύθερα σουτ μέσα/έξω από τη γραμμή των 6,75μ δεν μου λέει κάτι ιδιαίτερο, καθώς αυτά είναι και τα σουτ με τη μικρότερη πιθανότητα ευστοχίας.

      Διαγραφή
    14. Θα συμφωνήσω ότι ο Σόφο έδινε συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι όπως το ωμό παιχνίδι του με πλάτη στο ποστ(βαθιά στη ρακέτα κυρίως) που ήταν πολύ σημαντικά για το ρυθμό του παιχνιδιού του Πάο.Παρ'όλα αυτά το ρόστερ των πρασίνων έχει εμπλουτιστεί με άλλους παίκτες που έχουν ποιότητα και ικανότητα να βοηθήσουν επιθετικά,αρκεί να δώσουν χώρο ο ένας στον άλλο και να μοιραστούν σωστά οι ρόλοι,γιαυτό και αυτή τη στιγμή φαντάζει κομβικής σημασίας το κομμάτι του rotation(τομέας που βλέπουμε πως πάει πολύ περισσότερο στον Μπαρτζώκα).
      Ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι pure post player,αλλά γενικά έχει πλαστικότητα στις κινήσεις και αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να πάρει θέσεις κοντά στη ρακέτα.Και ο Πέρπε που είναι 3άρι,ποστάρει καθαρά με την τεχνική του και όχι με τη δύναμη όντας πολύ αποτελεσματικός σε αυτό.Απλά ο Λουκάς βρίσκει απέναντι του και δυνατά κορμιά και πρέπει να επιστρατεύσει λίγη από αυτή.Δεν έχει πάρει μπάλες στο σημείο.Η αλήθεια είναι ότι δε χρησιμοποιείται πολύ μαζί με τον Φώτση που είναι stretch-4 ώστε να έχει και τη δυνατότητα του παιχνιδιού από μέσα προς τα έξω που χρησιμοποιεί ο Πάο για να στρώσει παιχνίδι στο μισό γήπεδο(και του χρειάζεται όταν δεν είναι παρών ο Διαμαντίδης.)
      Όσον αφορά το κλείσιμο λίγο του χρόνου ανάμεσα σε συγκεκριμένους παίκτες εγώ θα έβαζα στην άκρη Κάρι-Μπατίστ για αρχή και θα έσπρωχνα τον Μαυρό πιο πολύ(και στο 4 και στο 5) ώστε να κουμπώσει στην ομάδα.Πάντως η επιλογή Φώτση,άσχετα αν ο παίκτης είναι μεγάλης αξίας γενικά και μπορεί να δώσει πολλά πράγματα,σε συνάρτηση με τη χρηματική δαπάνη και την ηλικία του μάλλον κρίνεται άστοχη.Υπήρχαν παίκτες που θα πήγαιναν περισσότερο σε αυτό το οικοδόμημα(όμοιες και οι περιπτώσεις Μπατίστ και Λουκά).Να μου πεις,δίνει το σουτ από το 4,αλλά έτσι όπως είναι η ομάδα,ο Άρτζι προτιμά να δώσει αυτό τον χρόνο στον Μασιούλις παρά στον Έλληνα φόργουορντ.

      Διαγραφή
    15. 1. Ο Σόφο ήταν μεγάλο ρίσκο να μείνει ως 2ος και τεράστια πολυτέλεια ως 3ος, για τον φετινό ΠΑΟ.
      2. Ο Μασιούλις στο 4 έπαιξε μόνο στα σημεία των δύο τελευταίων αγώνων όπου η ομάδα προσπάθησε με λογική ''κομάντο'' να επιστρέψει. Ήταν δηλ. μέρος μιας απεγνωσμένης κίνησης.
      3. Πολύ σωστή η παρατήρηση για την ελάχιστη συνύπαρξη Φώτση-Μαυροκεφαλίδη. Σε ένα τέτοιο σχήμα ο Λουκάς θα μπορούσε ευκολότερα να παίξει στο post. Ο Πεδουλάκης, όμως, φοβάται ότι με αυτούς τους δύο στο παρκέ θα χάσει κι άλλο σε αθλητική ικανότητα, σκληράδα και θα θέσει σε αμφισβήτηση το αμυντικό ριμπάουντ.
      4. Ο Μπατίστ είναι ήδη στην άκρη μόνο και μόνο βάσει ρόλου. Και τηρουμένων των αναλογιών μια χαρά ανταποκρίνεται. Ο Κάρι, αντίθετα, πρέπει να ανέβει στο rotation. Είναι παίκτης ρυθμού, έχει στοιχεία που λείπουν από τους Ούκιτς-Παππά και έχει εξαιρετικό shot selection. Η ομάδα, αυτή την στιγμή, χρειάζεται την παρουσία του στο παρκέ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει για πολλή ώρα με τον Διαμαντίδη. Ε, όσο ο Μήτσος παίζει 35’ τόσο λιγότερο θα βλέπουμε και τον Αμερικανό.

      77

      Διαγραφή
    16. Για το 1.απλά αναφέρθηκα φίλε στον Σόφο,δεν είπα ότι θα διάλεγα να τον κρατήσω στην ομάδα με τις συνθήκες που υπάρχουν.
      2.Ναι,αλλά αυτό σημαίνει ότι όταν ο Πάο έπαιζε με το μαχαίρι στο λαιμό,δηλαδή το ματς παιζόταν και δεν ήταν σε πιο νεκρό διάστημα,ο Πεδουλάκης διάλεγε να έχει τον Μασιούλις στο 4 για να το ελαφρύνει και να παίρνει και το μακρινό σουτ.Αυτό κάτι λέει για τον Φώτση που προς το παρόν δεν έχει σημαντικό ρόλο.
      3.Πολύ σωστά το αναφέρεις,για αυτό το λόγο δεν το διαλέγει ο κόουτς του Πάο συν κυρίως τα θέματα στην άμυνα.
      4.Από που προκύπτει ότι ο Κάρι είναι παίκτης ρυθμού?Εγώ τον βλέπω πολύ ψυχρό,με καλό shot selection δηλαδή ελέγχει τον εαυτό του και την ψυχολογία του.Μπορεί να κάνει κοντρολαρισμένο παιχνίδι και να δώσει αυτά που έχει να δώσει έστω και για 10-12 λεπτά.Αντίθετα παίκτης ρυθμού είναι ο Παππάς που θέλει δικούς του πόντους για να ανάψει ή και ο Ούκιτς που ανέβηκε σημαντικά ψυχολογικά πέρσι στην περίοδο όπου πήγαινε πολύ καλά(τότε στο Κάουνας και μετά-όπως και στους τελικούς)

      Διαγραφή
  15. Για οσους λενε για ντοπες λασμε περσι και αλλα.

    Περσι στους τελικους οι ομαδες εδωσαν δειγμα αιματος,στην ευρωλιγκα οχι. Εντελως φυσιολογικη η καθιζηση - ξεφτιλα του ολυμπιακου σε θεμα ενεργειας στους τελικους...

    Παλιος ξενος της Αεκ των 90'ς ειναι φιλος με τον " επιστημονα" Γκατζουλη και μου επιβεβαιωσε τις υποψιες μου μετα το φαιναλ φορ και πριν γινει θεμα στους τελικους....καλπικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην γράφεις τα ίδια σχόλια 2 φορές αλλάζοντας τη πρώτη γραμμή. Σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
  16. Αυτό το πράγμα, να μπαίνει κόσμος, κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία του, και να κατηγορεί επαγγελματίες (το γυμναστή του ΟΣΦΠ, το γιατρό του ΠΑΟ) για τέλεση ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, είναι εξωφρενικό και σηκώνει μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λεω το ονομα του παιχτη της Αεκ για να μην μπλεξει το παληκαρι. Δεν ειναι πολλοι οι πρωην ξενοι της Αεκ που μενουν ακομα στην ελλαδα ομως...

      Εξωφρενικο ειναι να βλεπεις παιχτες να παιζουν τουλαχιστον μια ταχυτητα πανω απο παιχτες των αλλων τριων ομαδων του φαιναλ φορ και να μην φαινονται καν ιδρωμενοι η κουρασμενοι και να μην σου κινουνται υποψιες...

      Το παλικαρι μετα απο τοσα χρονια στην ελλαδα ειναι φιλο - ολυμπιακος και δεν ειχε κανενα λογο να πει ψεματα...

      Ποναει το ξεγυμνωμα και η απομυθοποιηση το ξερω...

      Διαγραφή
    2. Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες σου, Σπύρο.
      Αυτή η inside πληροφόρηση που έχεις ρίχνει φως στο σκοτάδι. Αλλά, δυστυχώς, παρατηρείται έλλειψη από έμπειρους ρεπόρτερ για να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος. Υπάρχει, ευτυχώς, ο Χίος οπότε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
      Ας καταχραστούμε την παρουσία σου στο blog για μερικές ακόμη πολύτιμες διευκρινίσεις :
      Ξένος πρώην παίκτης της ΑΕΚ που έγινε φιλο-ολυμπιακός. Ποιος να είναι; Ποιος να είναι; Ποιος να είναι;
      Υποθέτω το 2012 στην Πόλη οι παίκτες του ΟΣΦΠ ήταν πάλι «πειραγμένοι», έτσι; Αλλά μετά πήραν και το πρωτάθλημα. Ουπς, τι έγινε τότε; Άσε με να μαντέψω. Δεν υπήρχε ο ΔΓ να τους ξεσκεπάσει. Το βρήκα;
      Είναι και μαρτυριάρης ο Γκατζούλης, έτσι; Ε, τον μπαγάσα…

      77

      Διαγραφή
    3. @spyros

      Δεν έχει πάρει μυρωδιά μου φαίνεται για το νομικό σκέλος όσων ισχυρίζεσαι. Αν -λέω αν - σε καλέσει ο εισαγγελέας, θα καταθέσεις όσα έγραψες εδώ; Και μην με ρωτήσεις πώς θα σε βρει ο εισαγγελέας, εύκολα μπορεί να ζητήσει από το διαχειριστή του μπλογκ (τον Jim δηλαδή) το IP σου και να σε βρει.

      Ξαναλέω, αναφέρεσαι σε κακουργήματα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο περί αναβολικών. Και σε σένα που λες για τον Γκατζούλη και στο γαύρο σχολιαστή που μπαίνει και κατηγορεί το Χαντζο, εύκολα μπορεί να σας γίνει μήνυση ή ακόμα κι αυτεπάγγελτη διώξη.

      Διαγραφή
    4. @77
      xaxaxaxa swstos
      ξενος της αεκ ε? μηπως ειναι ο μπατιστα?
      οχι αλλο καρβουνο.
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Ποιός Μπατίστα, ρε gskordak;
      Εγώ τόση ώρα ψάχνω για μπασκετμπολίστα.
      Τί μου κάνεις, τώρα;

      77

      Διαγραφή
  17. Εντάξει δημητράκη,Πες στο και στο Χίο να το βγάλει αποκλειστικό στο newsbomb.Για μετά το three-peat εχείς σκεφτεί κάνα καινούργιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Γειά σου Jimαρε.
      Τί έχει πάθει ο Λάσμε, ρε φίλε; Πάλι αντιαθλητικό εκτός φάσης χθες; Τόσα νεύρα;

      77

      Διαγραφή
    2. Καλώς τον.. Κοίτα, όταν το σώμα δε μπορεί να ακολουθήσει εκεί που θέλεις (ειδικά όταν υπάρχει θέληση), χαλάει το μυαλό. Ο Λάσμε εκνευρίζεται που δεν είναι στη κατάσταση που θέλει, καιρό τώρα. Δεν είναι τέτοιος τύπος που μοιράζει αντιαθλητικά και "συμπεριφορές" στο παρκέ.

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό σε ρώτησα. Μια χαρά τύπος φαίνεται. Διάβασα και μια συνέντευξή του πρόσφατα και κατάλαβα ότι εχει τραβήξει και μεγάλα ζόρια στη ζωή του. Μπορεί και να είναι το βάρος του μεγάλου συμβολαίου. Από την άλλη είναι αρκετά έμπειρος να διαχειριστεί την κατάσταση. Πάντως, έχει αναλάβει ο Μήτσος και τον έχει μονίμως από κοντά. Του μιλάει συνέχεια. Φαίνεται πολύ καθαρά μέσα στα ματς.

      77

      Διαγραφή
    4. Και πολύ ευφυής για να πέφτει σε παγίδες. Θα ηρεμήσει. Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα σε όλη του τη πορεία, σαν χαρακτήρας.

      Διαγραφή
    5. παιδιά ο λασμε και ο λο ειναι και σουπερ παιδια και μεγαλες παιχταρες,ομως και οι δυο φέτος εχουν ταλαιπωρηθεί απο τραυματισμους απο την προετοιμασια.
      θελουν χρονο και οι δυο.
      ετσι και αλλιως τα τρένα ευρωπαϊκό δεν παίρνουν.
      έχει πολύ ψωμί ακόμα
      gskordak

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ απόλυτα και για τις δύο περιπτώσεις.. Δε θέλω να σκέπτομαι τι θα λεγόταν αν οι συγκεκριμένοι δεν είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους..

      Διαγραφή
    7. τζιμ, η αλλαγη καρυ με ενα παιχτη καθαρο ασσο δλδ οργανωτικες ικανοτητες κτλ κτλ θα βοηθουσε ή οχι αυτη την χρονικη στιγμη. γιατι βλεπω οτι καρυ ουκιτς παππας πιο πολυ δημιουργουνε προβλημα παρα λυνουνε

      Διαγραφή
    8. ..και άντε μετά να σας πείσω πόσο καλοί παίκτες είναι!

      Διαγραφή
    9. @chris nas

      Ο Κάρι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης (ναι, ακόμα), δε θα σκεφτόμουν αλλαγή. Το να τον πας μόνο στην Ευρωλίγκα το συζητάμε και βλέπουμε. Θες πικ εν ρολ δημιουργό με καλό περιφερειακό σουτ. Αλλά νομίζω ότι τώρα το πιο σοφό είναι να περιμένουμε. Ας δώσουμε λίγο χρόνο στις ομάδες.

      Διαγραφή
    10. Ούτως ή άλλως μέχρι το top-16 θα πάμε όπως είμαστε. Τότε, με βάση την συνολική εικόνα της ομάδας στη regular season και τον όμιλο στο top-16 θα παρθούν οι αποφάσεις για πιθανές αλλαγές.
      Στο πρωτάθλημα μέχρι να ξαναπαίξουμε με τον ΟΣΦΠ δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές. Μεσολαβεί το ματς του κυπέλλου, βέβαια, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετό για να αλλάξει το σχεδιασμό της ομάδας.
      Συμφωνώ με τον Jim, υπομονή...

      77

      Διαγραφή
  19. http://www.youtube.com/watch?v=zijh7EAAH6g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το θυμήθηκες..? Πάει, τον χάνουμε, είπα τότε..

      Διαγραφή
    2. Πςς....αυτά μένουν στην ιστορία..!!! Ξεπέρασε και τον Βαγγελάκη στο Ελλάδα-Σλοβενία...

      Διαγραφή
    3. pritzioni poli megalos pextis

      Διαγραφή
  20. καλησπερα
    για μενα ο Παο επρεπε να παρει τον Μπουρουση και αν εμεναν
    φραγκα να παρει Μαυροκεφαλιδη η στη τελικη τον Μπατιστ,
    αλλα για διαφορους λογους δεν το κυνηγησαν και επαναπαυτηκαν στο
    οτι δε θα πηγαινε στον Ολυμπιακο.
    η αναγκη για εναν κοντο ειναι και αυτη εμφανης.

    απαραδεκτο να τιμωρηθει η ομαδα και να παιξει 2 παιχνιδια μακρια απο την
    εδρα της.επισης απαραδεκτο ειναι για επαγγελματικη ομαδα να εχει αλλο ροστερ Ελλαδα και αλλο Ευρωπη.ποιος Κινεζος,πλακα μας κανουν.
    παντως αν περασει στην επομενη φαση θα κερδισει χρονο και θα βελτιωθει.
    δεν υπαρχει περιπτωση να δειχνει αυτην την εικονα,ειδικα στην αμυνα.
    ενα μπραβο στον Παππα που δε παιρνει χαμπαρι σε μια κακη αρχη της ομαδος.παντως προς το παρον περισσοτερο αδιεξοδο δειχνει αυτη η φαση
    παρα διεξοδο.οπως και να χει εμεις οι μπασκετικοι χαιρομαστε για την αποδοση αυτου του παικτη.


    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παναθηναικος δειχνει να εχει αλλαξει νοοτροπια και να πηγαινει σε ατομικες προσπαθειες που ειναι το ειδος του παππα.

      Διαγραφή
  21. Καλησπερες,μια ουδετερη γνωμη για το παο χωρις να το παιζω ειδημων-ο παο εξαρταται σε πολυ μεγαλο βαθμο απο 2 παιχτες σε αμυνα και επιθεση τους gamechangers που λενε οι αμερικανοι.Τον ουκιτς στην περιφερεια και το λασμε στην ρακετα,για διαφορετικους λογους και οι 2 ειναι στο 50-60%....γρηγορα ποδια στη περιφερεια θελει ο παο,τα μεγαλα παιδια που εχει θα ανεβουν μετα το γεναρη(οπως περσυ εαν θυμαστε) αλλα τοτε σε βαθμολογιες και σταυροματα στην ευρωλιγκα ισως ειναι αργα... καλη διαχηρηση ειναι να εχει το καρι μονο για ευρωπη και ενα σουτερ που θα παιζει και άμυνα στο ροστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά,αυτοί οι 2 παίκτες παίζουν κομβικό ρόλο στην ομάδα.Αποτελούν σημαντικό στοιχείο του πυρήνα της,και κρίνουν πολλά στην απόδοση της ομάδας σε ριμπάουντ και ομαδική άμυνα.

      Διαγραφή
  22. καλησπερα τζιμ,
    γιατι τελικα δεν εγινε κινηση για μαρκοβιτς ενω ειχε ακουστει σοβαρα η περιπτωση του?
    για μενα δυσκολο να δουμε τον παναθηναικο οπως θελουμε χωρις προσθηκη κομπο γκαρντ, ο ΔΔ φαινεται οτι δεν μπορει να βγαζει 30' και φετος και δεν υπαρχει αλλος να παιξει το ρολο του σ΄εναν ικανοποιητικο τουλαχιστον βαθμο
    ΥΓ. Πολυ τον γουσταρω τον Παππα σαν παικτη, αλλα θελει δουλεια για να αφομοιωσει συστηματα και να βλεπει την πασα στο σωστο χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 77
    Κοιταξε ειρωνα γατουλη,εγω δεν θα βρω κανενα μπελα αν γινει αυτο που λες. Το σκισιμο θα το φαει ο γυμναστης η ο πρωην παιχτης στην περιπτωση που εχει πει ψεματα.

    Δεν ειπα οτι ειναι φανατικος γαυρος ο πρωην παιχτης , αλλα οτι μετα απο τοσα χρονια στην ελλαδα ειναι φιλο-ολυμπιακος.Τωρα αν δεν καταλαβες εχεις προβλημα.
    Το 2012 δεν θυμαμαι να εδωσαν αιμα οι παιχτες των 2 ομαδων στους τελικους.Αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα παλι εχεις προβλημα, αν και εμενα δεν μου ειπε τιποτα για το 2012 παρα μονο για την περσινη χρονια.

    Και ειρωνιες τυπου "μπατιστα" και "οχι αλλο καρβουνο" δειχνει το ποσο γατακια αιναι πραγματικα μερικοι,που δεν μπορουν να πουν κατι που να στεκει ως απαντηση και καταφευγουν στα νιαουρισματα πισω απο την ασφαλεια του πληκτρολογιου.

    Μετα απο τοση λασπη,ουτε μια μηνυση στον -κατα τα αλλα αντιπαθεστατο- Χιο.Περιεργο...

    Εγω δεν θυμαμαι τον παναθηναικο να παιρνει ποτε ευρωπαικο ΜΟΝΟ λογω ενεργειας και φυσικης υπεροχης οπως ο ολυμπιακος, αντιθετως τα επαιρνε ΜΟΝΟ λογω πονηριας και πιο εξυπνου η πιο ποιοτικου μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σπυρος
      Σπυρο μου, ειμαστε ολοι εδω μεσα γατακια.
      δειξε λιγο κατανοηση.
      χαιρετίσματα στον Ντανιελ
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Σπυράκο, μπερδεύτηκες. Εγώ δεν μίλησα για μπελά. Άλλος φίλος σου είπε να προσέξεις. Και μάλλον έχει δίκιο.
      Και μην με λες γατούλη. Τις σιχαίνομαι τις γάτες. Αν σου βρίσκεται κάτι άλλο, θα με βόλευε.

      77

      Διαγραφή
  24. ΤΖΙΜ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ
    RONIE JAMES DIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @RONIE JAMES DIO
    με αυτό το ψευδώνυμο,οτι και να πεις,εγω ειμαι μαζι σου
    υποκλινομαι
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα αλλάζω και πάλι το κλίμα (σόρυ). Γιατί ρε παιδιά σε τέτοια κατάσταση ο Stoudemire? Ένας παίχτης που μέχρι πρόπερσυ έκανε όργια. Καταλαβαίνω για τους τραυματισμούς αλλά κι άλλοι είχαν τέτοιους και δεν κατέρρευσαν έτσι. μήπως φταίει η ομάδα τελικά?
    alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://espn.go.com/nba/story/_/id/9961147/sources-nba-tries-end-costly-aba-deal

    Κάποιοι έκαναν την τύχη τους από το πουθενά.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Την κάνει ο αργύρης μετά απο ήττα στο τελ αβίβ και έρχεται γκέρσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα...ΚΑΛΟ!!!οτι θελουν γραφουν οι ισραηλινοι!!ΑΝ φυγει ο πεδουλακης,2 πρεπει να ειναι οι λυσεις,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ή ΙΒΚΟΒΙΤΣ......αλλα δεν ειναι ωρα για τετοιες συζητησεις τωρα.μακαρι να βρει την ακρη ο αργυρης...

      Διαγραφή
    2. Κοροιδεύετε αλλά η πηγή είναι απο το περιβάλον του πίνι.Δεν πιστεύω πάντως πως αν κερδίσει μένει ο αργύρης.Έχει αρκετά "αγγούρια" στο δρόμο του μέχρι τα χριστούγεννα.Δύσκολο να την βγάλει αλώβητος γιατί δεν φαίνεται αφενός να έχει γίνει/γίνεται καλή δουλειά και αφετέρου η στελέχωση ήταν έργο προέδρου.Έξού και η συντονισμένη προώθηση άποψης απο τα ΜΜΕ για το καλύτερο ρόστερ της ευρωλίγκας.Μέχρι και για το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας του γράφεται.

      Οι προπονητές είναι αναλώσιμοι.Οι πρόεδροι ποτέ.Ειδικά αν αυτός (ο πρόεδρος) είναι και ιδιοκτήτης ΜΜΕ...

      Διαγραφή
  29. ".....And they'll tell you black is really white
    The moon is just the sun at night....
    The world is full of Kings and Queens
    Who blind your eyes then steal your dreams..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όποιος είδε χτες το ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, παρακολούθησε, όπως και πέρσυ, το τακτικό ξεβράκωμα του Μπαρτζώκα από τον καλύτερο Έλληνα προπονητή, το Σούλη Μαρκόπουλο. Πλάκα τους έκανε ο Σούλης με τον Τσαϊρέλη, τον Μπόγρη, το Μαργαρίτη και τους υπόλοιπους. Πάρτυ κάνανε στη ρακέτα του οσφπ. Έτσι και είχε ο Σούλης στοιχειωδώς γεμάτο ρόστερ, θα έφευγε άνετα και με τη νικη. Στα ελαφρυντικά του οσφπ βέβαια ήταν η απουσία του καλύτερου του παίχτη και ηγέτη του, Κώστα Σλούκα. Η ουσία όμως μένει: μόλις ο οσφπ αντιμετώπισε ομάδα με σοβαρό προπονητή, εκτέθηκε. Προβλέπω μεγάλα γλέντια στη φάση των 16 με αντίπαλο κανα Ζοτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο.
      Ιβάνοβιτς, Κουρτινάιτς, Κουντέρ, Μπιάνκι, Πιανιτζιάνι, Μαχμούτι, Πλάθα, Μάλκοβιτς, Λάσο, Μπλατ και Μεσίνα.

      Αυτοί είναι μερικοί από τους προπονητές που ο ξεβρακωμένος Μπαρτζώκας εξουδετέρωσε για να γίνει τελικά ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ που κατακτά Ευρωλίγκα.


      Υ.Γ.
      Πλάθα, Αταμάν, Πέσιτς και συνεχίζει.

      Υ.Γ.2
      Κρίμα που δε θα προλάβει και τον Αργύρη.

      Υ.Γ.3
      Στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι ο Σούλης είναι πολύ καλός προπονητής. Αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνάει κανείς πέραν τον Μπαρτζώκα και Κατσικάρη. Και ένα σκαλί κάτω του ο Αγγέλου.

      Διαγραφή
    2. Φιλε, μιλαω για το φετινη ομαδα σας, ήταν ο πρωτος αντίπαλος με σοβαρό προπονητη που αντιμετωπίσατε φετος

      Διαγραφή
    3. Ωπ, λάθος, ο δεύτερος (μετά τον Πεσιτς) σοβαρός που αντιμετωπίσατε. Και ο Πεσιτς σας ξεβρακωσε.

      Υγ Φοβερο παντως που στους περσινους βαζεις τον Μαλκοβιτς, ο οποίος σας επαιξε για πλακα στο ΣΕΦ με κατι λιμα παιχτες και κερδισατε στα τελευταια δευτερολεπτα. Αν ειχε ο Μαλκοβιτς το μπατζετ του Ολυμπιακου ή του Παναθηναικου, θα επαιρνε για πλακα Ευρωλιγκα

      Προς το παρον, χωνεψτε οτι κερδισατε με χιλια ζορια τον ΠΑΟΚ των 300.000. Ειναι τυχερος ο ΟΣΦΠ που εχει ευκολο προγραμμα ως τους 16. Μετα θα γελασουμε πολυ και με Μπαρτζωκα και με Πεδουλακη (αν ειναι ακομα εδω)

      Διαγραφή
    4. Ο Πλάθα δεν είναι σοβαρός προπονητής κατά τη γνώμη σου;

      Διαγραφή
    5. Το φοβερό είναι ότι όταν πέρσι κερδίσαμε με το ζόρι την Τσεντεβίτα μπήκες και έγραψες για τον Μπαρτζώκα ότι γίνεται ρεζίλι, για τον Ολυμπιακο που ήταν πυροτέχνημα, για τους παίκτες του που ήταν υπερτιμημένοι. Κι όταν ξανασήκωσαν την κούπα λούφαξες στη γωνιά σου. Σε προειδοποιώ λοιπόν, ότι το ίδιο θα κάνεις και φέτος.

      Διαγραφή
    6. «Αν ειχε ο Μαλκοβιτς το μπατζετ του Ολυμπιακου ή του Παναθηναικου, θα επαιρνε για πλακα Ευρωλιγκα»

      Κοίτα τι πας και γράφεις και εγώ ασχολούμαι με ασήμαντα.
      Δεν το κατάλαβες ότι πέρσι ο Μπαρτζ πήρε Ευρωλίγκα και μάλιστα για πλάκα;

      Διαγραφή
    7. Αυτά παθαινουν (οι αντιπαλοι -βλεπε Μεσινα) οταν υποτιμουν τον αντιπαλο (βλεπε Μπαρτζωκα). Για πλακα επρεπε να τον νικησουν, αλλα κατεβηκαν μπλαζε. Δε θα ναι ομως καθε χρονο του αη-γιαννιου! Εδω θα εισαι και εδω θα ειμαι

      Διαγραφή
    8. ρε παιδια δεν ειναι δυνατον ο ολυμπιακος να εχει φτασει εκει που εφτασε και εμεις να λεμε αν ειναι καλος ο μπαρτζωκας ή οχι.. εννοειται πως εχει κανει πολυ καλη δουλεια και εννοειται πως του αξιζει να καθεται εκει που καθεται

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα σε όλους.
    Δεν προλάβαμε να βγάλουμε τον Νοέμβρη και άρχισε η σεναριολογία για την αντικατάσταση του Πεδουλάκη. Το Σεπτέμβρη μετά την αποτυχία της Εθνικής και στη συζήτηση για τον αντικαταστάτη του Τρινκιέρι είχα υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να ξεγράφουμε από τους υποψηφίους τον Πεδουλάκη και τον Μπαρτζώκα. Η άποψή μου στηριζόταν στην πρόβλεψη ότι δεν αποκλείεται να απομακρυνθεί ένας από τους δύο αν η χρονιά δεν ξεκινήσει καλά. Γνωρίζοντας πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι Έλληνες παράγοντες και του μπάσκετ, δεν απέκλεια το ενδεχόμενο αυτό.
    Και ξαφνικά μία ισραηλινή εφημερίδα ανακάλυψε θέμα Πεδουλάκη. Ο Άρτζι, σύμφωνα με το άρθρο, παίζει το κεφάλι του μεθαύριο στο (τι ειρωνεία) Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί προχωρούν περισσότερο και θεωρούν βασικό υποψήφιο αντικαταστάτη το σχολιαστή και πρώην προπονητή Γκέρσον (!!! ) αλλά και τους Κατσικάρη (στην ίδια συζήτηση το Σεπτέμβρη τον είχα αναφέρει ως πιθανό για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ σε περίπτωση αλλαγής) και Ζντόβτς κάνοντας την πληροφορία ευκολότερα πιστευτή.
    Πολύ ωραία, λοιπόν. Έχουμε, ήδη, ένα διαμορφωμένο σκηνικό το οποίο ασκεί πίεση τον προπονητή του ΠΑΟ. Κακή εικόνα, ήττες, καμία βελτίωση, παρατεταμένο ντεφορμάρισμα παικτών, γκρίνια, νεύρα, σενάρια περί αλλαγής κ.λ.π. Και βέβαια, ξεχνάμε τα καλοκαιρινά περί 5ετούς συμβολαίου στον Άρτζι, περί αιώνιας πίστης, περί δεύτερου καλύτερου προπονητή στην Ευρώπη κ.λ.π. Αλλά, μήπως, και πέρσι δεν είχαμε τα ίδια, τουλάχιστον έως τον Φλεβάρη; Ο Πεδουλάκης έπαιξε το κεφάλι του στα ματς στο Καντού, με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ στη regular season και στον τελικό κυπέλλου.
    Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μπορεί και να προτρέχω. Μπορεί όλο αυτό να είναι μία σαχλαμάρα των Ισραηλινών. Μπορεί να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Είναι, όμως, τόσο παράλογη η αλλαγή προπονητή που ακόμα και ως σενάριο μου μοιάζει αδιανόητο. Αν η ομάδα κερδίσει τη Μακάμπι, πιθανόν δεν θα μάθουμε ποτέ. Μήπως, λοιπόν, είναι καλύτερα να χάσει; Ούτως ή άλλως η ήττα δεν θα είναι καταδικαστική. Έτσι για να διαπιστώσουμε τις προθέσεις τις ΚΑΕ.

    Υ.Γ. Στο τελευταίο τεύχος του «all star basket», η κουρούνα έγραψε ότι η πηγή της στον ΠΑΟ απάντησε ως εξής στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα Πεδουλάκη : «Ναι, υπάρχει. Αν έρθει ο Ζοτς έξω από το ΟΑΚΑ και ψάχνει για δουλειά». Ελπίζω να ισχύει…

    Υ.Γ. 1 Μα Γκέρσον; Είναι δυνατόν; Δεν παίρνουν καλύτερα ένα Κινέζο για να είναι ασορτί με τον Πινγκ; Αφού ανοίξαμε την κινέζικη αγορά να το πάμε παραπέρα το θέμα.

    Υ.Γ. 2 Jim, έχεις πληροφόρηση για το θέμα;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύκλοι της ΚΑΕ αναφέρουν :
      «Μόνο γέλιο προκαλούν τα δημοσιεύματα περί αντικατάστασης του Αργύρη Πεδουλάκη. Υπάρχει πίστη στον προπονητή και είναι βέβαιο πως η τραγική εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί σύντομα.»

      Έμφαση πρέπει να δοθεί σε δύο φράσεις-κλειδιά : Στο «κύκλοι της ΚΑΕ» και στο «τραγική εικόνα».

      Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

      77

      Διαγραφή
    2. Αντιαθλητικό φάουλ αυτό το "τραγική"...όπου "κύκλοι" βάλε ανεπίσημη θέση ΔΓ.

      Διαγραφή
    3. Πανάγο, αν κατέχεις την τέχνη της επικοινωνίας όλα είναι εύκολα. Εδώ μιλάμε για καλλιτέχνες. Το μήνυμα είναι σαφές : «Φρόντισε να αλλάξεις την εικόνα της ομάδας σύντομα γιατί δεν σου εγγυώμαι τίποτα».
      Και το ωραίο ξέρεις ποιό είναι; Αν κερδίσουμε την Μακάμπι και η ομάδα αρχίζει να παίρνει τα πάνω της, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε ότι η παρέμβαση της ΚΑΕ μέσω των διαρροών ήταν καταλυτική για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Και ότι για άλλη μια φορά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, που είναι αριστοτέχνης σε επιδέξιους επικοινωνιακούς χειρισμούς, συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι. Σου θυμίζει κάτι, μήπως;

      77

      Διαγραφή
    4. Καρμπόν ίδια τα πράγματα με την περσινή σεζόν. Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.
      Για κάποιο λόγο πάντως πιστεύω στο διπλό στη ΝΟΚΙΑ Αρένα.
      Υ.Γ. Τι προετοιμασία έκαναν στην Γαλατά;; Ένας μήνας και η μισή ομάδα έχει βγει έξω με πολύμηνους τραυματισμούς!

      Διαγραφή
    5. Εγώ, ρε Madness, λέω να μην νικήσουμε στο Τελ Αβίβ. Να δω τί θα γίνει. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Τελικά ποιός θα χάσει περισσότερο αν διώξουν τον προπονητή;
      Φυσικά τα περί Γκέρσον μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να τα εκλάβω.

      77

      Διαγραφή
    6. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές στο παρελθόν και στον Ολυμπιακό και στο ΠΑΟ και στη μπάλα και στο μπάσκετ και δε "τσιμπάμε"...

      Πρώτοι διδάξαντες των τεχνητών διαρροών προς αφουγκρασμό κλίματος και τάσεων οι πολιτικοί, σιγά μη δεν ακολουθούσαν οι προεδράρες...: )

      Διαγραφή
    7. Όχι παιδιά....δεν φεύγει ούτε ο Πεδουλάκης,ούτε ο Πασκουάλ,ούτε ο Μεσίνα....
      Εδώ δεν μιλάμε για Ζούρους και τέτοιες ιστορίες....μην τα παραφουσκώνουμε...

      Διαγραφή
    8. οχι δεν υπαρχει περιπτωση να φυγει ο αρτζι μονο αν αποκλειστει απο την πρωτη φση θα υπαρξει θεμα αλλαγης του. Εδω δεν εφυγε την προηγουμενη σεαζον οοπου ειχε φερει παιχτες και τους αλλαζε σαν παντοφλες, φετος θα φυγει μετα απο ενα νταμπλ.
      Και να ερθει ποιος ο κατσικαρης?? που ποτε μα ποτε δεν ειχε ομαδα πρωταθλητισμου?? που εκανε οτι εκανε στον αρη?? μν τρελαθουμε

      Διαγραφή
    9. giati o pedoylakis prin ton pao eixe pote omada prwtathlitismoy;

      Διαγραφή
    10. οχι βεβαια, αλλα ηταν αλλιως τα δεδομενα τοτε.. θελαμε κατι φθηνο που να ξερει το ελληνικο πρωταθλημα κτλ κτλ θυμασαι που ειχε βγει ο γιαννακο και ηθελε να φυγει.. ε λοιπον καμια σχεση με τωρα.. το να παρουμε ενα κοουτς που ουτε ευρωλιγκα δεν εχει βγει ειναι πισωγυρισμα... γιατι λοιπον να ιενια καλητερος απο αυτον που εχουμε?? δεν εχω δει να κανει κατι το τρομερο. πιο λογικο θα μου φαινοταν να παρουμε τον σουλη παρα αυτον .

      Διαγραφή
    11. gia ton katsikarh milame h gia ton koystenh; an milame gia ton katsikarh na soy thimiso pws einai 5-6 xrwnia sto kalhtero prwtathlima ths eyrwphs exei paei telikoys stin ispania kai teliko sto eurocup

      Διαγραφή
  32. "Τραγική εικόνα"? Και εγώ εκεί κόλλησα 77.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παγκόσμια πρωτοτυπία, να διαψεύδεις τα σενάρια περί πιθανής αντικατάστασης του προπονητή ενώ παραδέχεσαι ότι η εικόνα της ομάδας είναι "τραγική". Μάλλον οι κύκλοι της ΚΑΕ θα διάβασαν τον αριστοτέλειο ορισμό της τραγωδίας και μπέρδεψαν την "κάθαρση" με το sweep στους τελικούς.

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ας ανάψει ο Αργύρης ένα κεράκι στο μπόι του Σκαριόλο, αλλά και της ατυχίας της Κούτσα, γιατί ήταν δεδομένο ότι με μια ήττα στην Κύπρο θα είχε κουνήσει μαντήλι και θα ετοιμαζόταν να αναλάβει τα ηνία του Πανελευσιανικού.

    Για την ανακοίνωση, όποιος προσπαθεί να τη σχολιάσει με νηφαλιότητα, έχει χάσει το νόημα της ύπαρξής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπάδα όχι κεράκι προφανώς. Εκτός αν αναφερόμουν στο προπονητικό του μπόι.

      Διαγραφή
    2. Φέτος χρωστάει :
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Σκαριόλο που έχασε στην Κύπρο.
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Ράντονιτς που έχασε στο Βελιγράδι.
      Ας ετοιμάζει και μια για το μπόι του Μπλάτ, για παν ενδεχόμενο.

      Από πέρσι χρωστάει :
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Μπαρτζώκα που έχασε τους τελικούς (κυπέλου και πρωταθλήματος).
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Λάσο που έχασε σε ΟΑΚΑ (regular season) και Μαδρίτη (top-16).
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Τρινκέρι που έχασε στο Καντού ενώ ο ΠΑΟ έπαιζε με 6,5 παίκτες.
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Μαχμούντι που έχασε στο ΟΑΚΑ στο top-16.
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Πιανιτζιάνι που έχασε στο ΟΑΚΑ.
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Ρέπεσα που έκανε ανταλλαγή τον Γκιστ.
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Πασκουάλ που αυτοκτόνησε στην Βαρκελώνη.
      Μια λαμπάδα στο μπόι του Πλάθα που έχασε μέσα στο Κάουνας στο top-16.
      Τον μπαγάσα τον Άρτζι, έχει φεσώσει πολύ κόσμο.

      77

      Διαγραφή
    3. Ναι αν βάζεις σε μια λίστα προπονητές που είτε τον απέκλεισαν, είτε τον άφησαν πίσω τους στο όμιλό τους, τότε θα βρεις πολύ κόσμο να έχει φεσώσει. Στο τέλος θα έβαζες και τον Μεσίνα που τον πήρε 0-2!

      Κι όχι τίποτα άλλο, ξέχασες τους πραγματικούς ευεργέτες του, στους οποίους θα έπρεπε να ανάψει όντως λαμπάδα. Τον εφευρέτη της αλητείας, σύσσωμη την ΚΕΔ, τον μάγκα που πέτυχε τον Χάινς στο κεφάλι, αλλά πάνω από όλα τον Μπαρτζώκα, που έκανε μπακ το μπακ, και βρήκε απέναντί του την πιο αδιάφορη ομάδα που κατέβηκε ποτέ σε ελληνικούς τελικούς.

      Διαγραφή
    4. Μην με αδικείς. Δεν ξέχασα τον Μπαρτζώκα.
      Τώρα που το λες, έχεις δίκιο. Ξέχασα πολλούς. Όπως αυτούς που δεν αποχωρούσαν από το ΣΕΦ στον 3ο τελικό και διακόπηκε το ματς. Αν συνεχιζόταν, μπορεί να γινόταν το 1-2 και μετά να είχαμε πλήρη ανατροπή. Και τότε αντίο Αργύρη.
      Έχεις δίκιο, φίλε. Ο Πεδουλάκης οφείλει πολλά σε πολλούς. Δεν τον βλέπω να ξεχρεώνει ούτε στην δευτέρα παρουσία.
      Ρε τον άτιμο, κακοπληρωτής...

      77

      Διαγραφή
    5. Είναι τουλάχισον μειωτικό για την ίδια την προσωπικότητά σου να υπερασπίζεσαι μια άποψη που δεν την πιστεύεις.

      Διαγραφή
    6. Φαίνεται, ε;
      Την άλλη φορά θα προσπαθήσω να είμαι πιο πειστικός.
      Ευχαριστώ για την παρατήρηση.

      77

      Διαγραφή
    7. βασικα,ας αναψει μια λαμπαδα ο Δημητρακης που βρηκε τον Πεδουλακη, γιατι οχι μονο του παρεδωσε καμμενη γη,αλλα σφαζοντουσαν και ενδοοικογενειακα με τον θειο του,φορα παρτιδα σε συνεντευξεις τυπου.
      ποιος την κρατησε την ομαδα ζωντανη?
      gskordak

      Διαγραφή
    8. Kαλά μίλησε κι ο gskordak που έκραζε προ τριετίας τον Ίβκοβιτς στο superbasket.

      Διαγραφή
    9. να του εκανα κριτικη,νομιζω οτι ειναι θεμιτο και λογικο.
      να τον εκραζα οπως λες, ενω τον θεωρω μαζι με ομπραντοβιτς τους 2 καλυτερους μακραν στην ευρωπη ever,ειναι κομματακι δυσκολο.
      ομως γουσταρω που βλεπω παιδια απο την παλια παρεα εκει.
      αλλα βαλε και ενα νικ απο κατω να μιλαμε

      Διαγραφή
  35. Αρχικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του προέδρου "καμιά ανησυχία για την 2η ΕΚΤΟΣ προγράμματος ήττα" ,ύστερα το "στήριξη παρά την ΤΡΑΓΙΚΗ εικόνα".
    Να σε σφάξω αργύρη μου,να σ'αλείψω μέλι πάει η δουλειά απο μεριάς τράκη.Ετσι να πάει άκλαφτος ο "δευτερος καλύτερος προπονητής της ευρώπης" όντως προκαλεί εντύπωση αλλά αυτά κάνουν οι εξαρτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 ήττες δεν έχει ο ΠΑΟ; ΟΣΦΠ, Ρύτας και Λόκο; Ποια από τις τρεις θεωρεί εντός προγράμματος ο Τράκης;

      Διαγραφή
    2. Βασικά μας την έδωσε άσχημα που δεν κερδίσαμε στο ΣΕΦ γιατί είχαμε έτοιμο πρωτοσέλιδο και κείμενο πρασινοφρουρού την άλλη μέρα.Μετά συγχωρούσαμε και ήττα απο τον αστέρα (γιατί για ήττα πήγαινε κ αυτό) μετά απο λόκο κ ρίτας.

      Έ τον αργύρη.Τον βλέπω σε καμιά έλλη στάη να απαιτεί να βγεί ο τράκης στο τηλέφωνο.Ούτε εισιτήριο επιστροφής δεν θα του βγάλουν απο το τελ αβίβ έτσι και χάσει

      Διαγραφή
    3. Συνεχιστε γελοιοι να βγαζετε χολη,εχετε πλακα.Παναθηναικος ειναι αυτος, ακομη και με εναν ποντο να χανεις ειναι τραγικο,δηλαδη το οτι το παραδεχεται η Καε αντι να την τιμα το ειρωνευεστε.Τουλαχιστον εμεις δεν διασυρθηκαμε απο καμια ομαδα με 26 ποντους.Σας βολευει η κατασταση γελαστε τωρα οσο ειναι καιρος.

      Διαγραφή
  36. Οι πελεκάνοι είναι αποδημητικά πουλιά;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Πεδουλάκης είναι καλός στη ψυχολογία και ειδικές αποστολές. Η ομάδα με το φετινό ρόστερ χρειάζεται κανονικό προπονητή με σχέδιο. Κατσικάρης είναι η καλύτερη λύση μακράν. Μακάρι να ερχόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @jim
    Δημητρη,επειδη οπως φαινεται παει για ψηλο ο ολυμπιακος,δεν μας λες τι εχει το μενου?
    υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει (οχι ως τριτος...ως πρωτος λεω εγω) αυτη την ωρα στην αγορα και να ειναι βατη η αποκτηση του?
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντάνστον δείχνει να ανεβαίνει σιγά σιγά.ο Μπέγκιτς πήγε πολύ καλά στην Τοσκάνη,είσαι σίγουρος ότι τον θέλει για πρώτο? Δεν αποκλείεται να γίνει αλλαγή αλλά πιστεύω ακόμα και να γίνει θα είναι μικρό όνομα.Επιπλέον υπάρχουν πίσω κάποιος Μαυροειδής(????) και ο Αγραβάνης για ώρες ανάγκης προς το παρόν.

      Διαγραφή
    2. Γιατί πρώτο ρε gskordak? Άσε που λεφτά "πρώτου" δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν, το μεγάλο συμβόλαιο το πήρε ο Μπέγκιτς.

      Πιο πιθανό το κόβω να μείνουν ως έχουν τα πράγματα στο 5 εκτός και αν η ζημιά που έχει ο Σίμονς αποδειχθεί πολύ σοβαρότερη ή προκύψει και άλλος τραυματισμός (φτου σκόρδα)...

      Διαγραφή
    3. @gskordak
      Από όσα είπε χθες ο Μπαρτζώκας δεν προκύπτει αρχικά σκέψη για ψηλό μόνο και μόνο λόγω του τραυματισμού του Σίμονς. Άλλωστε, στην Ευρωλίγκα θα πάει σβηστός μέχρι το top-16 και τότε βλέπουμε. Υπάρχει βέβαια και μία μεταβλητή που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ο ημιτελικός κυπέλου στο ΟΑΚΑ γύρω στις 21-22/12.
      Γενικά, και ανεξάρτητα από τον τραυματισμό, ο ΟΣΦΠ μπορεί να βρεί κάτι καλύτερο στο ''5'' αντί Σίμονς ή Μπέγκιτς (δύσκολο πάντως για τον Σλοβένο). Ίσως, λοιπόν, ψαχτεί πριν το top-16.
      Ο Μαυροειδής είναι σβησμένος από το μπλοκάκι του Μπαρτζώκα.

      77

      Διαγραφή
    4. παιδια συμπαθατε με,αλλα αυτα τα αψηλα αγορια που εχω στην ομαδα δεν μου γεμιζουν διολου το ματακι.
      αρχικα ο μπεγκιτς ναι μεν εχει τραυματισμο ναι μεν ειναι βαρυ κορμι
      αλλα ειναι και ενα κλικ πριν την παραολυμπιαδα.το προσπερναω ομως καλη τη πιστη και τον κραταμε.
      το αλλο το παλικαρακι ο νταστον...στην αμυνα να κανει κανα κοψιμο αν το κανει οκ.ομως τα γκαρ και τα φοργουορντ στα ποδια τον αφηνουν παγωτο.δηλ...αργα πλαγια βηματα.στην επιθεση αν τη βρει στο ξεφωτο μονο..αλλιως δεν εχω δει ρεπερτοριο σοβαρο.στα ριμπαουντ να ειμαι δικαιος,ειναι σουπερ.αρα μενει και αυτος,αρκει να σταματησει να κανει 3-4 ηλιθια φαουλ μεσα σε 5 λεπτα.
      αλλα το αλλο το μπιζουδακι ο Σιμονς...πραγματικα με εχει σοκαρει.
      στην αμυνα γιογιο,στην επιθεση μου θυμιζει αργυρη καμπουρη στα χειροτερα του.επισης ακουω οτι ειναι αθλητικος και γρηγορος.αθλητικο κορμι συμφωνοι.νταμαρακι,αλλα γρηγορος ρε παιδια.....απο που και ως που? δηλαδη εκτος απο την τιβι,με τη μαλαγα μεσα που ημουν και θεωρητικα εκανε και ενα πο τα καλυτερα του...ο θεος να το κανει...παναργος ηταν και χωνα μεγαλη
      με αυτον τον απολογισμο που εχω κανει,καταληγω οτι ντανστον 2οα μπεγκιτς 3ος και ψαχνω για πρωτο,η εστω προτοδευτερο.
      @peris
      αν μου πεις ενα ψηλο της σιενα που θα επαιζε (εκτος του ρες) εστω στην α1,εγω θα βγω τσιτσιδι στο συνταγμα. :)
      @panagos
      αν δεν ειναι σοβαρος ο τραυματισμος του,πεσ μου που μενει να παω με βαριοπουλα.
      @77
      εννοειται ο ο τραυματισμος του σιμονς δεν ειναι ο λογος αλλα η αφορμη.ο λογος ειναι οτι νομιζω και ο μπαρτζωκας εχει καταλαβει οτι δεν μπορει το παλικαρι...που λεει και μια ψυχη.
      φιλια
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Ρεσιτάλ gskordak.
      Δεν έχεις και πολύ άδικο.

      77

      Διαγραφή
    6. Συνεχίζοντας με περιπτώσεις Γιούροκαπ,ο Στίβεσον θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.Βέβαια έπρεπε να είχε εκφραστεί ενδιαφέρον από τότες που ήταν στα κυανέρυθρα αλλά προέκυψε και ο τραυματισμός...Εξαιρετικός above the rim ;) ,καλός στο πικ ν ρολ,γρήγορος και σε καλή ηλικία.Αυτόν δεν έπρεπε να τον αφήσουν να περάσει πάλι τα σύνορα...

      Διαγραφή
    7. gskordak επειδή σε έχω ικανό για κάτι τέτοιο, τη βαριοπούλα την έχω κλειδωμένη...

      Ο Σίμονς πάντως δε βγαίνει πολύ ψηλά στην άμυνα, ούτε κυνηγάει σα τρελός στα πόδια όπως ο Χάινς π.χ. Μένει πιο πολύ μέσα και εκεί είναι αποτελεσματικός για τα 10-12 λεπτά που του αναλογούν. Περισσότερο η πολύ κακή επαφή με το καλάθι με ανησυχεί, αφού αν δε τη καρφώσει δεν μπορεί αλλιώς. Στην Ιταλία πάντως σκόραρε περισσότερο και μια-δυο αγαπημένες/αποτελεσματικές κινήσεις τις έχει. Άν θέλει ο Μπαρτζώ να του βρει προυποθέσεις για να τις κάνει, θα τις βρει, υποθέτω όμως πως δεν αποτελεί προτεραιότητα κάτι τέτοιο. Οπότε πρέπει να βελτιωθεί στο τελείωμα των φάσεων μετά από πνρ και εκεί δε πάει όσο δυνατά και αποφασιστικά θα επέβαλε η σωματική του διάπλαση οπότε ίσως είναι και λίγο ψυχολογικό το θέμα. Ο τραυματισμός του έκοψε την φόρα αλλά και πάλι δε βλέπω αλλαγή αν ο τραυματισμός δεν τον κρατήσει έξω πολύ πάνω από την αρχική πρόβλεψη των 4 εβδομάδες ή δεν πάθει κάποιο ατύχημα εξ 'αιτίας κάποιου ανώνυμου (;) αλλόφρονα οπαδού του Ολυμπιακού!

      υγ Stephenson ωραίος παίκτης

      Διαγραφή
    8. Αν θυμαμαι καλα,ο Στιβενσον ειχε πολυ σοβαρο τραυματισμο...ομως παιδια μην γελιωμαστε,η τεραστια επιτυχια του ολυμπιακου εγινε κυριως λογω του οτι ο χαινς ηταν σουπερμαν.κλειδωνε ολα τα πνρ εδινε ταυτοχρονα 2-3 βοηθειες περιμετρικα του ζωγραφιστου και παραλληλα καλυπτε την μπακ ντορ στον παικτη του.οπως λεει και ο ογκουνσοτο<> και ομως γινοταν γιατι ειναι η επιτομη της υπερπαικταρας.
      αντιλαμβανομαστε οτι χαινς δεν μπορουμε να βρουμε ομως δυστυχως για να εχουμε τις ιδιες επιτυχιες χρειαζομαστε χαινς η κατι πολυ κοντινο του κυριως στο αμυντικο κομματι.
      επισης στην επιθεση το πνρ του χαινς ηταν αποτελεστατικο.φετος κανεις απο τους τρεις δεν μπορει να εκτελεσει χωρις καρφωμα.
      αν με ρωτουσατε ποιον θεωρω κοντινοτερο του χαινς,η απαντηση μου ειναι (χωρις βεβαια να τον θεωρω ισο η καλυτερο...απλα πιο κοντινο) ο σλοτερ.γι'αυτο λοιπον εχω ριξει το βαρο στον μπουρουση.θα αρχισει τα...ελα ρε δωσε μου τη μπαλα ρε ρουντι ελα ρε σερχιο ποσταρω μια ωρα ρε...θα τους τα κανει τσουρεκια και μπορει ν φυγει το παλικάρι να γλιτωσει τη μουρμουρα
      gskordak

      Διαγραφή
    9. επειδη το εφαγε ο χασαπης ο ογκουνσοτο ελεγε...ε πως γκινειν αυτο...
      @παναγος
      παναγο αν εχεις κλειδωμενη τη βαριοπουλα...τοτε...φερτε το πριοοοονιιιιιιιι
      gskordak

      Διαγραφή
    10. gskordak σχιζοφρενή δολοφόνε με το πριόνι πρέπει να παραδεχθείς πως στο αμυντικό ριμπάουντ ο Χάινς είχε θέμα που με την υπάρχουσα 3αδα φαίνεται πως εξαλείφθηκε. Για να μη παρεξηγηθώ, το Χάινς τον λατρεύω ως παίκτη και δε ψάχνω να του βρω ψεγάδια για να τον μειώσω, το δικηγόρο του διαβόλου κάνω...

      Διαγραφή
    11. @παναγος
      ισα ισα που σε καποια στιγμη γραφω οτι στα ριμπαουντ ειναι οκ
      gskordak

      Διαγραφή
    12. Α,και μιας και το θυμήθηκα gskordak ετοιμάσου να ξεβρακωθείς γιατί ο Χάντερ είχε περάσει από τον Ηλυσιακό και την Α1.... :P

      Διαγραφή
    13. gskordak τι ώρα βγαίνεις Σύνταγμα είπαμε;

      Διαγραφή
    14. Εκτός Χάντερ, ο Νέλσον (πρώην του Άρη) ήταν ένας από τους καλύτερους PF's πέρυσι στην ACB.. gskordak πες ώρα..

      Διαγραφή
  39. εχει δεν εχει βαση το δημοσιευμα περι πεδουλακη, αυτη ειναι η μοιρα του κοουτς!!!

    δυστυχως η θεση του ειναι ηλεκτρικη μετα το ζοτς!!καλο το περσινο νταμπλ και η ηρωικη εξοδος με μπαρτσα αλλα πρεπει να φαει πολλα ψωμια ακομα για να θεωρηθει untouchable!!!εστω και αν οι συνθηκες που του παρεχονται δεν ειναι οι ιδιες , ουτε κατα διανοια, με του προκατοχου του!!!

    και οπως σωστα ειπε ενας φιλος πιο πανω, και περυσι το παιξε το κεφαλι του και με καντου εκτος και με ρεαλ στο οακα!!!και βγηκε νικητης.....

    απο κει και περα,

    δε φταιει κανενας πεδουλακης οταν ο ουκιτς και κυριως ο λασμε δε μπορουν να συρουν τα ποδια τους απο τους τραυματισμους!!!προπονητης ειναι οχι μαγος.
    ξερει καλυτερα απο τον καθενα οτι ποστ παιχνιδι δεν εχει (ακομα και ο μαυρος δεν εχει τη φυσικη κατασταση να μπλεξει μεσα στη ρακετα και γι αυτο παιζει σαν κυρια με σουτακια) και σιγουρα ενα φθηνο Σοφο θα τον ηθελε φετος αλλα δε γινονται αυτα!!!!με τα λεφτα που παιρνει ο μπατιστ φετος ο σοφο δεν εμενε!!!!

    αν εκανε ενα λαθος , για μενα, αυτο ηταν ο φωτσης!!!σαπιος παικτης αλλα διακαης ποθος του Μητσου........

    οπως και να χει,

    δυσκολο ματς στη μακαμπι μεθαυριο αλλα πιστευω η ομαδα θα ντυθει κομαντο και θα κατεβει!!!οι παικτες τον γουσταρουν τον αρτζι και θα παιξουν και για παρτη του!!!ο κοουτς εκανε αρκετους απο αυτους μαγκες και θα του το γυρισουν πισω....

    τα σουτ των σμιθ και μπλου να κλεισουμε και θα το παρουμε το ματς!!!τα σουτ αυτων των 2 βαζουν φωτια στο γιαντ ελιαου!!!!!

    εμενα μου αρεσει που βλεπω την ομαδα να παλευει ολα τα ματς κοντρα στην ανετοιμοτητα της!!!!αυτο κραταω για την ωρα

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ τον Φώτση ακόμα και σήμερα στα 32 του σάπιο παίκτη δεν τον λες. Ξεκάθαρα έχει έρθει για να είναι το 2ο τεσσάρι της ομάδας πίσω από τον Γκιστ που είναι και ο βασικός παίκτης της θέσης. Ο ρόλος του είναι λοιπόν συμπληρωματικός. Εκεί που πέρσι είχαμε λίγο από Τσάρι και λίγο από Ματσιούλις πίσω από τον Αμερικανό φέτος υπάρχει ο Φώτσης, μια μεγάλη βελτίωση.
      Από κει και πέρα, σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει συνηθίσει πλήρως τα νέα του καθήκοντα και ειδικά τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα 4άρια του ο Πεδουλάκης. Το παιδί stretch-4 έπαιζε μια ζωή και στον Παναθηναϊκό ο Πεδουλάκης ακόμα δεν τον χρησιμοποιεί έτσι. Δεν παίρνει σουτ, δεν είναι καν στημένος για σουτ αλλά είναι μέσα στη ρακέτα δίνει σκριν και μάχεται για τα ριμπάουντ στο αγαπημένο παιχνίδι του πάνω απο τη στεφάνη.
      Αμυντικά παραμένει ένας υπολογίσιμος και σωστός τακτικά παίκτης απλά πολλές φορές η αμυντική φιλοσοφία και στρατηγική τον εκθέτει. Δεν μπορεί να ακολουθεί συνέχεια στις αλλαγές τα αντίπαλα γκαρντ όπως κάνει ο Γκιστ. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και εμείς και σαφώς και ο Πεδουλάκης που το γνωρίζει ήδη αυτό.
      Δεν είναι κακός παίκτης, ποτέ δεν ήταν ούτε και πρόκειται να γίνει, καλύτερο αναπληρωματικό 4άρι δεν βρίσκαμε στην αγορά με τέτοια στοιχεία, τέτοια εμπειρία και τέτοια κλάση. Θα μπορούσαμε να πάμε σε ένα Αμερικανάκι στοίχημα αλλά δεν ξες αν θα σου έβγαινε. Απλά πρέπει στα λεπτά που είναι στο παρκέ να υπάρχει ένα ανάλογο αγωνιστικό πλάνο. Ας πούμε το δίδυμο Φώτση-Μαυροκεφαλίδη σε μια άμυνα ζώνης ας πούμε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
      Αν πρέπει να καταλογίσω ένα λάθος στην κίνηση απόκτησης του Φώτση είναι τα λεφτά που έχει κλείσει και η διάρκεια του συμβολαίου του (κλειστό 3ετές με αποδοχές κοντά στο 1εκ. ετησίως). Είναι πολλά. Ένα 2 ετές με κοντά στα 600 χιλιάρικα είναι πιο λογικό. Αυτή τη στιγμή παίρνει πιο πολλά από τον βασικό παίκτη της θέσης 4 ας πούμε.
      Αλλά έμπειρος Έλληνας, παιδί της ομάδας με δεδομένη κλάση και αξία δεν την λες και λάθος κίνηση. Αλλά πρέπει και αυτός να αξιοποιηθεί ανάλογα.
      Εδώ είναι και η δυσκολία του φετινού έργου του Πεδουλάκη. Εκεί που πέρσι ήταν μετρημένα τα κουκιά και οι επιλογές λιγοστές, φέτος έχει μια μεγάλη ποικιλία λύσεων και πρέπει από τον καθένα παίκτη να πάρει το 100%. Και αυτό προφανώς θέλει και χρόνο.

      Διαγραφή
    2. προσωπικα θεωρω λαθος την κινηση φωτση επειδη

      -ειναι 32 στα 33 χωρις να ειναι ο παικτης κλαση που θα παιζει με το μυαλο και την εμπειρια.
      -προερχεται απο 2 κακες σεζον με το μιλανο.
      -ειναι ακριβος και το συμβολαιο του πολυετες σχετικα.
      -σωματικα πολυ πεσμενος με το φωτση που εφυγε το καλοκαιρι του 2011.

      και επειδη δε βγαζω την προιστορια εξω απο την εξισωση

      -ο παικτης θεωρει τον παναθηναικο του μπασκετ τσιφλικι του!!!φευγει ερχεται ξαναφευγει!!προσωπικα δε με αρεσει κατι τετοιο, με χαλαει!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Επειδή έγινε κουβέντα για Φώτση,απορώ που δεν ενδιαφέρθηκαν μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκα για τον Σανικίτζε(όπως και οι δικές μας...-και δη ο Πάο).Βέβαια Φώτσης είναι Έλληνας και δίνει και το μέταλλο και την εμπειρία που διαθέτει(συν το θέμα των αποδυτηρίων που λένε όλοι...) αν καιι εγώ δεν πίστεψα ποτέ πως αυτά παίζουν ποτέ ρόλο στην πορεία μιας ομάδας.Όλα παίζονται στις 4 γραμμές και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι οι εμπειρίες στα κρίσιμα πάνε περίπατο...

      Διαγραφή
    4. Και για να τοποθετηθώ πιο ολοκληρωμένα θα πω ότι συμφωνώ με τον φίλο ΣΜ και στα 4 που αναφέρει από πάνω...

      Διαγραφή
    5. Περίπου 800.000 είναι το συμβόλαιο του Φώτση. Δεν τα βρίσκω πολλά, δεδομενης της ποιότητας και της εμπειρίας σε υψηλό επίπεδο του παίχτη. Εδώ παίρνει 750 ο Μαυροκεφαλίδης και 700 ο Μπέγκιτς...Για να μην μιλήσω για το ~1 εκ. που παίρνει από τους Ρώσους ο Kαϊμακόγλου (!!!)

      Οι ενστάσεις υποθέτω έχουν να κάνουν με το ότι δεν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση ο Φώτσης. Αν όμως επανέρθει σε φόρμα, μια χαρά νορμάλ μου φαίνονται τα χρήματα.

      Διαγραφή
    6. Α, και μιας και ανέφερα συμβόλαια, τι να πει η Μπαρτσα που δινει γυρω στα 2εκ το χρονο για να εχει το Λορμπεκ να νιαουρίζει στα κρίσιμα...

      Διαγραφή
  40. παιδια εκει στον παναθηναικο μην αργειτε καθολου.
    διωξτε τον πεδουλακη για να βρουμε επιτελους ενα καλο προπονητη στην εθνικη.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. giati i dimosia tilworasi dixni kai pali ton olimpiako se ena adiaforo mats kai oxi panathinaiko makabi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι θα τρεχουμε στις καφετεριες
      εχει δειξει εναν αγωνα μονο του παναθηναικου μεχρι τωρα

      Διαγραφή
    2. στο 2ο γυρο που θα ειναι τα παιχνιδια στο οακα θα τα δειξει η δτ.
      αφου δεν εχουν φραγκα για ταξιδια.
      και στην ιταλια -τουρκια που πηγαν...με πουλμαν θα πηγαν η οτοστοπ.
      ποσο μαλλον να τρεχουν τελαβιβ.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  42. αν ειχε καταφερει την περσινη σεζον καποιος ξενος προπονητης πχ Σερβος θα μιλουσαμε για τεραστιο προπονητη αλλα επειδη ο Πεδουλακης ειναι ελληνας τον αμφισβητουμε πολυ ευκολα.Κατι παρομοιο κανουμε και με τους παικτες αν ο Σπανουλης ηταν Ισπανος και ο Διαμαντιδης Σερβος αλλη γνωμη θα ειχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εάν φύγει τελικά από τον Πάο ο Πεδουλάκης αυτοί που θα στεναχωρηθούν πιο πολύ θα είναι οι Ικαροπανιώνιοι αφού όσο ήταν ο Αργύρης στον πάγκο τον είχαν πελάτη τον Πάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε για αυτο περσι στα πλειοφ γανατε 30αρα.

      Διαγραφή
    2. "φαγανε" 30αρα,Οσο για την ηττα μας μεσα στον Πανιωνιος ας οψεται η διαιτησια με την τεχνικη ποινη σχεδον στην ληξη.Ο γαυρος περσι εχασε απο τον Παοκ και φετος δυσκολευτηκε δηλαδη ειναι πελατες του γαυρου;;,οτι ναναι.

      Διαγραφή
  44. W vs Timberwolves
    21 PTS, 11AST, 4 STL
    *1st player since John Stockton(91'-92') to record 10 points and 10 Assists in 1st 8 games to begin the season!

    Απο την επισημη σελιδα του Chris Paul στο facebook...Νομιζω λεει πολλα...Ο Jim δεν του ειχε αφιερωσει περσι τυχαια αναρτηση...Ελπιζω μονο να παρει περισσοτερα δαχτυλιδια απο τον Stockton!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα.
    Στο τέλος της χθεσινής περίεργης ημέρας, η σχετικά αξιόπιστη και με καλές πηγές κουρούνα άνοιξε το ράμφος της σχετικά με τον Πεδουλάκη :
    http://www.allstarkourouna.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

    Κρατάω τον τίτλο «Καπνός άνευ φλόγας για Πεδουλάκη» και εύχομαι να επιβεβαιωθεί.
    Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού ματς, είναι μεγάλο πισωγύρισμα και τεράστιο λάθος η αντικατάσταση του προπονητή.

    Και κάτι τελευταίο. Αρκετοί παίκτες του ΠΑΟ οφείλουν πάρα πολλά στον Πεδουλάκη. Η περσινή χρονιά ήταν σταθμός για τις καριέρες των Ούκιτς, Γκιστ, Μασιούλις, Μπράμος, Λάσμε. Αν αισθάνονται, λοιπόν, ότι ο προπονητής τους κινδυνεύει θα μπουν αύριο στο παρκέ με πολεμική διάθεση για να τον υπερασπιστούν.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μήπως άρχισε το ξεσκαρτάρισμα στη Μόσχα;

    http://www.basketnet.gr/main/2/euroleague/articles/1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB-%CE%BC%CE%BA%CF%81-%CF%84%CF%83%CE%BA%CE%B1.html

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσ' τα, πολύ σκάρτος αυτός ο Κρστιτς. 0-5

      Διαγραφή
    2. Ξεκαθάρισμα ήθελα να πω...

      77

      Διαγραφή
    3. Aν αποτελεί ξεσκαρτάρισμα το να διώξεις έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης πάω πάσο.Κατ'εμέ δεν υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα να φύγει ο Κρστιτς από την Τσσκα. Προφανώς ξεκουράζουν τον παίκτη και τον προστατεύουν και καλά κάνουν αφού έχουν αυτή την πολυτέλεια...

      Διαγραφή
    4. Μην είσαι και τόσο σίγουρος peris.
      Καταρχήν, δεν τίθεται θέμα για την αγωνιστική αξία του παίκτη. Αυτή είναι δεδομένη. Άλλα καταλογίζονται στο Σέρβο.
      Στην ΤΣΣΚΑ υπήρξε (και ίσως υπάρχει ακόμα) μεγάλη δυσαρέσκεια για την σέρβικη τρόικα. Μετά και την περσινή αποτυχία στο F4 (η δεύτερη στη σειρά) υπήρξε στοχοποίηση των Σέρβων (κυρίως των Τεόντοσιτς-Κρίστιτς, λιγότερο του νεοφερμένου Μίτσοβ) οι οποίοι θεωρήθηκαν (από διοίκηση και προπονητή)βασικοί υπαίτιοι για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας στα κρίσιμα ματς. Για να λέμε του στραβού το δίκιο αυτή η ιστορία βόλεψε μια χαρά τον Ιταλό αφού οι δικές του ευθύνες αναδείχθηκαν σε δεύτερο πλάνο.
      Το καλοκαίρι, παρά την δέσμευσή τους με συμβόλαια, οι δύο παίκτες βρέθηκαν με το ένα πόδι εκτός ΤΣΣΚΑ. Η πρόθεση των Ρώσων και του Μεσίνα έγινε σαφέστερη μετά την απόκτηση των Πάργκο και Χάινς οι οποίοι προορίζονταν ως αντικαταστάτες. Εκεί μπήκε στη μέση ο Ζοτς με τη Φενέρ (άγνωστο αν ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον) και χάλασε το μυαλό των Ρώσων οι οποίοι θεώρησαν ότι αφήνοντας τους δύο Σέρβους ελεύθερους θα ενίσχυαν άθελά τους μία από τις αντιπάλους τους. Έτσι αποφάσισαν να τους κρατήσουν στην ομάδα.
      Συνέπεια όλου αυτού του πίσω-μπρός στο σχεδιασμό είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στην αρχή της σεζόν. Ο Μεσίνα νιώθει τον κλοιό να σφίγγει γύρω του και δεν αποκλείεται να επιλέξει για θυσία τους «εύκολους». Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές πριν το top-16, αφού ο Ιταλός θέλει να παίξει με τους καλύτερους δυνατούς όρους την τελευταία του ζαριά. Ίσως να έχει βρεθεί ο πρώτος που μπορεί να μην είναι και ο μοναδικός.

      77

      Διαγραφή
    5. Koίτα,δεν είμαι και κανά στέλεχος στη διοίκηση της Τσσκα για να ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους.
      Και δε διαφωνώ με τίποτα από όσα λες...Σίγουρα αυτοί οι 2 δεν έχουν αφήσει και τις θετικότερες εντυπώσεις και ο απόηχος της περσινής χρονιάς δεν είναι υπέρ τους.
      Κανείς μας δε μπορεί να μπει ούτε στο μυαλό του Μεσίνα,ούτε του Βατούτιν και σίγουρα τα πειράματα μοιάζουν πολλά.Και άλλη μια απόδειξη ότι κάτι άλλο έπαιζε στο μυαλό του Μεσίνα είναι ότι αποκτήθηκε προφανώς για τρίτο σέντερ ο Σουχούβτσοφ(όπως διάολο λέγεται..) αλλά δεν παίζει ούτε στη VTB.
      Η καθαρή ένσταση μου είναι ότι για μένα αποκλείεται παίκτης τέτοιας ενγνωσμένης αξίας(όλο το μπακγκράουν του μάλλον τον θέτει ακριβότερο σέντερ της Ευρώπης) να βγει έτσι απλά στο σφυρί.Πολύ δύσκολο,περίπου ίδια περίπτωση και ο Τεόντοσιτς.
      Όπως επίσης μου φαίνεται δύσκολο να διώξει κάποιος τον Μεσίνα..(και ποιον να πάρει? μόνο ένας θα είχε το βάρος για τη θέση,αλλά δεν είναι της αρπαχτής...)
      Εν ολίγοις πιστεύω απλά δοκιμάζει πράγματα ο Ιταλός.Πέραν του ότι όλη η ομάδα είναι αμερικάνικο μοντέλο(από τον totally Αμερικάνικο Γουιμς,ως τους 2 περιφερειακούς σκόρερ μαζί,ή τα σχήματα με Κριάπα 3 και Κρστιτς 4) και έχει πολλά πειράματα,πιθανότατα θέλει να δει πως λειτουργεί σε κάθε περίπτωση και εν προκειμένω θεωρώ να αποφορτίσει λίγο τον Σέρβο.
      Δεν ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε από τους Ρώσους.Προσωπικά αναμένω ένα μικρό σουλούπωμα στους 2-3 επόμενους αγώνες και να ηρεμήσει η κατάσταση.Στην τελική όπως είχε πει και κάποιος άλλος φίλος εδώ,το πιο πιθανό είναι ο Μεσίνα να βαλσαμώσει τον Παπαλουκά και να τον βάζει να βαράει παλαμάκια στο παρκέ...

      Διαγραφή
    6. Νομίζω η διαφωνία μας επικεντρώνεται στο αν και κατά πόσο θα γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ. Από ό,τι κατάλαβα θεωρείς ότι ο Μεσίνα θα στηρίξει το πλάνο του μέχρι τέλους ποντάροντας στην βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Αντίθετα, η δική μου εκτίμηση είναι ότι εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα υπάρξουν αλλαγές.
      Τί αλλαγές, όμως;

      Με δεδομένα το παρελθόν των δύο Σέρβων στην ομάδα, το πρόβλημα που παρατηρείται στα γκάρντ και στο 5 και ότι είναι δύσκολο να φύγουν οι φρέσκοι Πάργκο, Χάινς.
      Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότεροι για να πληρώσουν το μάρμαρο είναι ο Τεόντοσιτς και ο Κρίστιτς χωρίς να αποκλείω τον Ουΐμς.

      Συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολο (από όλες τις απόψεις) να πάρεις τέτοια ριζοσπαστική απόφαση και είναι κάτι ασυνήθιστο για top ομάδα της Ευρωλίγκας. Δεν είναι απλό να διώχνεις στη μέση της σεζόν παίκτες των 2 και 2,5 εκ. Αλλά, πραγματικά πιστεύω ότι είναι τέτοια η κακοτεχνία στην στελέχωση που πολύ δύσκολα θα αλλάξει αισθητά η κατάσταση χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις-αλλαγές.

      Θα δούμε. Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες, δεν λένε;

      77

      Διαγραφή
  47. Ο Μίτσοβ χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης και εκτίμησης στη Μόσχα...Άλλη περπτωση οι Τεοντοσιτς-Κρστιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, το πρόβλημα δεν είναι ο Μίτσοβ. Με τους άλλους δύο είναι το θέμα. Αλλά πραγματικά οι Ρώσοι έχουν χάσει την μπάλα.
      Είτε θεωρούν τους παίκτες λίγους, τους αφήνουν, ξαλαφρώνουν από τα συμβόλαια και δεν τους ενδιαφέρει πού θα πάνε.
      Είτε τους πιστεύουν, τους στηρίζουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να πάρουν από αυτούς το 100%.
      Και τα δύο δεν γίνεται. Και καλά, οι Ρώσοι διοικούντες έχουν κάνει και αν έχουν κάνει λάθη και υπερβολές στο παρελθόν. Ο Μεσίνα δεν καταλαβαίνω τί προσπαθεί να κάνει. Εκτός και αν το έχει παρατήσει κι αυτός και κάθεται πάνω στη συμβολαιάρα του.
      Ο απόλυτος παραλογισμός...

      77

      Διαγραφή
    2. Ο Κρίστιτς το είχε το θέμα παιδιά, είναι γνωστό στην ομάδα. Δύσκολο να αφήσει ο Μεσίνα τον βασικό του άξονα στο ποστ.

      Διαγραφή
    3. Ο Μίτσοβ παίζει πάνω από τις δυνάμεις του.. Αρκετά καλός. Η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ..

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα στα παιδιά..

    Το καινούργιο μου άρθρο στο basketblog.gr

    Περί "Νέας τάξης πραγμάτων"

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=130386:new-world-order&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιο ποστ τζιμ, εγω θα ρωτησω ομως.. θα μεινουν ολοι απο αυτους στο ευρωπαικο μπασκετ??? γιατι για να αρχισει αυτο που λες θα πρεπει πρωτα να μεινουν ολοι , και ειδικα ο μπογκντα εμεινε με τα 1000 ζορια για φετος

      Διαγραφή
  49. αα ναι ξεχασα για τον μισιτς υπαρχει ηδη ενδιαφερον απο ισπανια μερια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Kαλησπερα σε ολους!

    Με κατω τα χερια(και τα ποδια μην σου πω) η Efes.Πραγματικα απογοητευτκη εικονα.
    Αυτα τα σκορ που πετυχαινει η Ρεαλ φαινονται εξωπραγματικα,αλλα κατα την γνωμη μου εχει βρει(βλεπε αντιπαλους στον ομιλο της) και τα κανει.Οχι,οτι δεν ειναι σε full φομα,αλλα στο top-16 πιστευω θα υπαρξει προσγειωση.Αν ειναι ανωμαλη ή οχι ο καιρος θα το δειξει.

    Δημητρης Berkshire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. εγώ την μαντεψιά στο φάντασυ την έκανα πάντως αυτή τη βδομάδα
    Sergio Rodriguez


    jokey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. H παπάτζα
    Της παπάτζας
    Την παπάτζα
    Ω, παπάντζα!

    Είναι τραυματίας ο άνθρωπος και βγήκαν τα λαγωνικά να μιλήσουν για ξεσκαρτάρισμα. Και γνωρίζουν όχι απλά τις προθέσεις αλλά και τις δεύτερες σκέψεις της διοίκησης και του προπονητικού τιμ.

    Κι από λογική; Κουρκούτι. Ήθελαν να διώξουν, λέει, τον Τεόντοσιτς αλλά όταν άκουσαν ότι τον θέλουν οι Τούρκοι, χάλασε το μυαλό τους.
    Καταρχήν άνθρωποι που διοικούν ομάδες και διαχειρόζονται δεκάδες εκατομμύρια "μπερδεύτηκαν" επειδή τον ήθελαν κι άλλοι. Λες και υπήρχε περίπτωση να αφήσουν ελεύθερους τον Τεόντοσιτς και τον Κρστιτς και αυτοί να κατέληγαν στον Ίκαρο Χαλκίδας. Άσε που η φήμη ήθελε να αρνήθηκαν πρόταση από την Φενέρ. Ψιλά γράμματα...

    Εν κατακλείδι, θα πρότεινα σε ορισμένους από τα το παίζουν κατάσκοποι, καφετζούδες και mentalists, είναι προτιμότερο να συνεχίζουν να ασχολούνται με το σκεπτόμενο μπάσκετ του Πεδουλάκη, με τον Νίκο Παππά σε one man show και τον Γκιστ στο 3.


    Υ.Γ.
    Πολύ καλός παίκτης ο Μίτσοβ. Αλλά μην φτάσουμε σε σημείο αποθέωσης. Όπως, όλως τυχαίως, σχεδόν κάθε παίκτη ή προπονητή που έχει περάσει από Καντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26615&subid=2&pubid=129551576

    «Εχεις 12.000; Παίζεις στην Α1 κι επιλέγεις ματς!

    Ο Μπέλλος λοιπόν υπέγραψε συμβόλαιο στον Ηλυσιακό, αυτό με την σειρά του κατατέθηκε στον ΕΣΑΚΕ κι όπου να `ναι θα τον δούμε να κάνει ντεμπούτο στην Α1, καθώς μέρος της συμφωνίας είναι να αγωνιστεί σε κάποιο μεγάλο παιχνίδι και πάντα εκτός έδρας για να πάρει γεύση από ΣΕΦ και ΟΑΚΑ! Επί της ουσίας δηλαδή, ο συγκεκριμένος 34άρης πλήρωσε 12.000 ευρώ για να `χει να λέει στους φίλους του πως θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!»



    ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΩΤΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή