Athlenda

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Πείραμα γενετικής..



Ο Τζέησον Κιντ βουλώνει στόματα και το Hoopfellas εστιάζει στους δικούς του, βγαλμένους από πείραμα της γενετικής, Μιλγουόκι Μπακς, ένα από πιο ταχέα αναπτυσσόμενα πρότζεκτς της αμερικανικής λίγκας σήμερα και στο όραμα του Καλιφορνέζου κόουτς για το μπάσκετ του μέλλοντος μετά και την απόκτηση του Μάικλ-Κάρτερ Ουίλιαμς..




Δε θα πω ψέματα.. Μου φάνηκε «κάπως» το καλοκαίρι η απόφαση του Τζέησον Κιντ να απαιτήσει  απόλυτη δύναμη στο Μπρούκλιν καπαρώνοντας το αφεντικό του, Μπίλι Κινγκ. Αν και μεγάλος φαν του Κιντ (τον θαυμάζω ως προσωπικότητα, αθλητή και γενικότερα ως leader εντός και εκτός παρκέ) διαχρονικά,  το εξέλαβα ως «θράσος» να ζητά μετά τη ρούκι σεζόν του ως κόουτς να πάρει τον απόλυτο έλεγχο λες και είναι ο Πατ Ράιλι, πατώντας στο πόσα σημαίνει το πρόσωπο του για τους Νετς.. Ο Κιντ βρήκε αυτό που ήθελε, τη δυνατότητα δηλαδή να είναι το αφεντικό σε έναν οργανισμό στη λίγκα στελεχώνοντας και κοουτσάροντας παράλληλα το ρόστερ και τρέχοντας το πρότζεκτ με το τιμόνι στα χέρια του. Τη βρήκε έξω από τη γκλαμουριά της Νέας Υόρκης βέβαια, στο Μιλγουόκι..Μερικούς μήνες αργότερα, ο μεγαλύτερος ίσως PG είδε το άθλημα στα νεότερα χρόνια έχει βουλώσει στόματα αποδεικνύοντας ότι η επιμονή του για πλήρη έλεγχο το καλοκαίρι μόνο ξεροκεφαλιά δεν ήταν.. Οι δικοί του Μπακς και κυρίως η προοπτική που βγάζουν ως σύνολο για το μέλλον κάνουν κάθε GM στην Αμερική να του τρέχουν τα σάλια.. Ειδικά μετά το τελευταίο trade που έφερε τον Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς από τη Φιλαδέλφεια στο Μιλγουόκι..

JASON D..


Ο Κιντ είναι  «μούτρο».. Τρομερή προσωπικότητα και ηγέτης.  Είχα γράψει ένα κείμενο σχετικά στις πρώτες ημέρες του Hoopfellas αναρωτούμενος εάν είναι άγγελος  ή δαίμονας.. Το σχέδιο του όμως για το πρότζεκτ που τρέχει στο Μιλγουόκι είναι μάλλον δαιμονικό. Όπως και η ικανότητα του να πείθει τους πάντες γύρω του. Κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψει την περυσινή δεύτερη χειρότερη άμυνα της λίγκας, στη δεύτερη καλύτερη. Τα «Ελάφια»  είναι αυτή τη στιγμή Νο2 σε DEF Rating (99.0 PTS, μόνο πίσω από το Γκόλντεν Στέητ), Νο4 σε παθητικό ανά ματς (96.9) καταφέρνοντας να κρατάει πολύ χαμηλά τα ποσοστά στα σουτ των αντιπάλων (Νο3 σε αμυντικό ποσοστό στο τρίποντο και Νο4 αμυνόμενοι συνολικά σε FG%) ενώ παράλληλα αναγκάζουν τον αντίπαλο στα περισσότερο λάθη στη λίγκα (16.3).Πολύ σημαντικά νούμερα στο σύγχρονο μπάσκετ.

SCRAMBLING-HUSTLING-SWITCHING DEFENSE (αυτό που βλέπετε από κάτω είναι σοβαρό..)



Οι Μπακς φέρνουν κάτι καινούργιο στο τραπέζι.. Ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον ακολουθώντας  την εξέλιξη και χτίζοντας μια ομάδα βγαλμένη από πειράματα γενετικής.. Ο Κιντ είχε στοχεύσει τον Μάικλ-Κάρτερ Ουίλιαμς για να τρέξει το δικό του «σόου» στο Ουισκόνσιν. Τον είχε «επιλέξει» ως το ιδανικό fit για αυτό που θέλει να παρουσιάσουν οι Μπακς, ένα καινούργιο signature style βασιζόμενο στο «μήκος» και την ταχύτητα. Προσέξτε λίγο το παρακάτω.. Είναι το ύψος, το άνοιγμα χεριών και η ηλικία των πιθανών Starting-5 της ομάδας μετά το τελευταίο trade.


Με αρχές από την Scramble Defense του Ντιν Σμιθ στους Ταρ Χιλς, η άμυνα των Μπακς στοχεύει από το πρώτο δευτερόλεπτο να βγάλει τον αντίπαλο από την comfort zone του. Το προπονητικό μότο είναι DEFEND WITH LENGTH και στηρίζεται πάνω στην ταχύτητα αντίδρασης  με την οποία μπορεί να καλύψει κενούς χώρους, να μπεί στις  passing lanes και να εκτελέσει τα καλύτερα αμυντικά recovers στη λίγκα ένα γκρούπ παικτών με φοβερό φυσικό πακέτο. Σε αυτό το αμυντικό στυλ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει το APLHA DOG στα μετόπισθεν για τα «Ελάφια» τα οποία βασιζόμενα σε αυτά τα χαρακτηριστικά (μήκος, ταχύτητα) πιέζουν πολύ τη μπάλα στο 2ο και 3ο τέταρτο του γηπέδου, απλώνοντας την άμυνα τους με παγίδες στους ballhandlers (εξ ου και τα πολλά λάθη των αντιπάλων τα οποία καρπώνονται). Ουσιαστικά, με την προσθήκη του Ουίλιαμς στον άσσο, ο Κιντ οραματίζεται να φτιάξει την απόλυτη Switching-D. Ένα αμυντικό άρμα που θα αναχαιτίζει κάθε πικ εν ρολ και θα πνίγει τον αντίπαλο (πόσο μάλλον σε ειδικές καταστάσεις στο τέλος των παιχνιδιών) με την ικανότητα του να «αλλάζει» συνεχώς μη παραχωρώντας το παραμικρό στην αντίπαλη επίθεση, με παίκτες που μπορούν να αμυνθούν εξίσου καλά και στις δύο γραμμές άμυνας στηριζόμενοι εκτός των άλλων και στην «επικοινωνία». Ο Κιντ ζητά από τους παίκτες του να «μιλούν» στην άμυνα έχοντας δώσει ηγετικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι στον Τζάρεντ Ντάντλεη  ο οποίος (αν και φέτος έχει κατέβει αρκετά και στο «4») κάνει πολύ καλή δουλειά σε ρόλο συντονιστή. Με αυτά τα προσόντα οι Μπακς μειώνουν σημαντικά τον χώρο δράσης του αντιπάλου στο παρκέ και κυρίως  μπορούν μέσα σε εντυπωσιακό χρόνο να μετατρέψουν την άμυνα σε επίθεση βρίσκοντας ανοιχτό γήπεδο και καταστάσεις στο τρανζίσιον.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δείτε το παρακάτω βίντεο ώστε να πάρετε μια ιδέα για αυτό για το οποίο σας μιλάω.. Βασικά είναι υποχρεωτικό να το δείτε..



Kid's kid..


Και εδώ κάπου μπαίνει στην εξίσωση ο Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς.. Είναι πλέον δεδομένο ότι ο νυν προπονητής των Μπακς τον είχε σημαδέψει. Και δε δίστασε να θυσιάσει τον εξαιρετικό φέτος (αλλά restricted free-agent το καλοκαίρι) Νάιτ προς χάρη αυτού που οραματίζεται για την ημέρα που ξημερώνει στο Ουισκόνσιν. 


Κοιτάζοντας τους σημερινούς Μπακς, πιστεύω ότι δίπλα σε ένα ολ αράουντ φόργουορντ όπως ο Αντετοκούνμπο, έναν υπό κατασκευή μεγάλο σκόρερ όπως ο Τζαμπάρι Πάρκερ, έναν σπουδαίο 3 & D πλάγιο όπως ο Κρις Μίντλεντον (θα αποτελέσει την καλοκαιρινή προτεραιότητα η παραμονή του καθώς ο Κιντ τον θεωρεί απαραίτητο σε αυτό που χτίζει) και ένα φυσικό πακέτο στο "5" όπως του Χένσον, το καλύτερο συμπλήρωμα για να ολοκληρωθεί το παζλ θα ήταν ο ίδιος ο παίκτης Τζέησον Κιντ. Ένας μεγαλόσωμος σκληροτράχηλος PG που με την οξυδέρκεια του θα κεφαλαιοποιήσει τη φυσική υπεροχή των Μπακς. Ο Κιντ έχει.. περάσει όμως λίγο τα prime του και έτσι έπρεπε ο ίδιος να βρεί την πρώτη ύλη για να φτιάξει κάτι κοντά στο No2 στην ιστορία της λίγκας σε τελικές και κλεψίματα. Το πακέτο του Ουίλιαμς είναι πολύ ενδιαφέρον για αυτό που θέλουν να παίξουν οι Μπακς και έχει σημάδια Κιντ (το να πούμε οτιδήποτε παραπάνω αυτή τη στιγμή είναι ιεροσυλία) όπως μπορείτε να δείτε στα (πολύ κοντινά) νούμερα των παικτών στις δύο πρώτες σεζόν τους (per 36 minutes)..




O (επίσης) ρούκι της σεζόν πρώην πόιντ των Σίξερς έχει το μέγεθος και τα αμυντικά φίλτρα που έψαχνε το Μιλγουόκι. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι μπορεί -όπως ο Κιντ- να φλερτάρει σχεδόν κάθε βράδυ με το τριπλ-νταμπλ. Είχε το δεύτερο μεγαλύτερο αμυντικό impact από κάθε άλλον PG (μετά τον Τζον Ουόλ) στην ομάδα του, με τη "Φίλι" να κάνει άλλα νούμερα αμυντικά με αυτόν στο παρκέ. Πέρυσι μάλιστα οι Σίξερς ήταν η πιο fast-paced ομάδα του πρωταθλήματος. Επίσης (όπως και ο Κιντ) είναι σπουδαίος rebounding-guard κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τους αδύναμους σε αυτό το κομμάτι Μπακς.  Είναι ο ένας από τους δύο μόλις παίκτες της λίγκας που έχουν μ.ο. τουλάχιστον 14 πόντους-6 ριμπ.-7 τελικές (ο άλλος είναι ο Ουέστμπρουκ). Για αυτό οι Μπακς, παρότι ο Μπράντον Νάιτ φέτος είχε μεταμορφωθεί σε έναν high efficiency σκόρερ, προτίμησαν να τον ανταλλάξουν. Ο νυν γκαρντ του Φοίνιξ δεν έπιασε ποτέ τα στάνταρντς που ήθελε ο Κιντ ως playmaker αδυνατώντας να ταΐσει τον Πάρκερ και τον Αντετοκούμπο όπως έπρεπε, σε αντίθεση με τον Ουίλιαμς που είναι παίκτης αυτής της κατεύθυνσης και συν τοις άλλοις τρέχει ακόμα το rookie contract του.  


Σαφώς και έχει μειονεκτήματα. Είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη, 2ος μεταξύ των 35 παικτών που παίρνουν κατά μ.ο. 14 προσπάθειες, με 4.2 λάθη, και το χειρότερο true shooting percentage από τους παίκτες της ίδιας λίστας. Κομμάτια τα οποία φιλοδοξεί να βελτιώσει δίπλα στον μάστερ.. Μη ξεχνάτε ότι όταν ο Κιντ μπήκε στη λίγκα ήταν (και υπήρξε για χρόνια) πολύ αδύναμος στο κομμάτι του σουτ, με συνέπεια όλες οι άμυνες να τον παίζουν φλοτ. Σταδιακά βελτιώθηκε και με πολύ δουλειά και επιμονή κατάφερε να τερματίσει την καριέρα του ευρισκόμενος στην 5η θέση με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία της λίγκας. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι ξέρει τι μπορεί να κάνει με τον πολύ αδύναμο επίσης στο κομμάτι του σουτ Ουίλιαμς.. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι μετά την ανταλλαγή ο Μάτζικ Τζόνσον τουίταρε ότι "οι Μπακς μόλις απέκτησαν τον καινούργιο Τζέησον Κιντ" με τον Κιντ να απαντά πως "θα ήταν καλύτερο να έλεγε τον καινούργιο Μάτζικ ώστε να σιγουρευτούμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερος του Κιντ"..


Το γενετικό πείραμα του Κιντ λοιπόν στρέφει το βλέμμα στο μέλλον και την εξέλιξη του αθλήματος στην Αμερική σε επίπεδο ΝΒΑ. Αν αναλογιστούμε το πόσο έχει βελτιώσει ο κόουτς την άμυνα αυτής της ομάδας μέσα σε λίγους μήνες, είναι ..τρομακτικό να σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει σε βάθος χρόνου ειδικά με την προσθήκη του Ουίλιαμς. Το σύνολο που θέλει να παρουσιάσει ο Κιντ θυμίζει κάτι από τις ..φουτουριστικές πόλεις/κοινωνίες του μέλλοντος. Παίκτες προγραμματισμένοι να παίζουν οπουδήποτε  στο παρκέ μεγιστοποιώντας το κέρδος του συνόλου. One union.. Μια πεντάδα με μέγεθος, ταχύτητα και athleticism που δε θα παραχωρεί τίποτα στην αντίπαλη επίθεση και θα βάζει φωτιά στο ανοιχτό γήπεδο. Εκεί πάει το μπάσκετ πλέον. Στην Ευρώπη βλέπουμε ομάδες σε τοπ-επίπεδο να επιδιώκουν πεντάδες δίμετρων, με γκαρντ που μπορούν να αντέξουν αμυνόμενοι στην πίσω γραμμή και ψηλούς με "πόδια" που τους επιτρέπουν να σταθούν στην εμπροσθοφυλακή. Στο ΝΒΑ έχουμε τους Μπακς (και μερικές άλλες ομάδες, πιθανόν να αναφερθούμε πιο αναλυτικά στο μέλλον) που δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Και μην ξεχνάτε, σε αυτό το πρότζεκτ του Τζέησον Κιντ, το πιο αντιπροσωπευτικό πακέτο παίκτη σε συνάρτηση με αυτό που θέλει να παρουσιάσει η ομάδα είναι ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο..

Μη κάνεις σχέδια για τη ζωή, γιατί η ζωή έχει άλλα σχέδια για εσένα..


Ο Πατ Ράιλι κατάφερε με ελάχιστο κόστος να φέρει ένα πολύ δυνατό χαρτί στο Μαϊάμι κάνοντας πάλι τους Χιτ διεκδικητές. Και εκεί που οραματιζόμασταν την τετράδα Ντράγκιτς-Ουέηντ-Ντενγκ-Μπος στο παρκέ, ήρθε το πρόβλημα του τελευταίου που χάνει τη σεζόν και για την ώρα βάζει το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα. Να τον έχει καλά ο Θεός, τα υπόλοιπα, όλα, βρίσκονται..

Υ.Γ: Η Θάντερ πρόσθεσε βάθος και μια φρεσκάδα την οποία χρειαζόταν όμως θα πρέπει να βελτιωθεί σύντομα για να αναρριχηθεί στη Δύση. Με αυτούς τους Ουόριορς και τη συγκεκριμένη έδρα, το Νο8 δεν είναι καθόλου προνομιακό..

Πολύ καλή προσθήκη ο Μακντάνιελς για τους Ρόκετς ενώ με τον Τζάκσον οι Πίστονς θα παλέψουν για την ποστ σίζον αν και χρειάζονται και άλλα πράγματα. Ο Στίβενς θα βάλει με τον Τόμας pick & roll execution στην επίθεση των Σέλτικς κάτι το οποίο έλλειπε σε μεγάλο βαθμό από τη Βοστόνη για να μπορέσει να κερδίσει κλειστά ματς. Έχασε όμως τον Σάλιντζερ που μπαίνει στα πιτς για φέτος..


Υ.Γ1: Χάρηκα για την Αναντολού και την κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στη Φενέρ. Από το καλοκαίρι έχω ταχτεί υπέρ του πρότζεκτ του Ίβκοβιτς, το οποίο μπορεί να έχει για τη φετινή σεζόν (τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωλίγκας στην οποία ο "σοφός" έχει θέσει αρχικά στόχο το TOP-16) μικρότερες βλέψεις από αυτό της Φενέρ αλλά με εκφράζει πολύ περισσότερο και σαν αγωνιστικό στυλ και σαν κατεύθυνση του κλαμπ από το αντίστοιχο της μεγάλης της αντιπάλου.

Στην Ισπανία, δίκαια η Ρεάλ.. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ "χλιαρή" στα ματς της μιας ανάσας, της λείπει η "φλόγα". Βλέπω τον αντίστοιχο θεσμό πάντως στη χώρα μας και απογοητεύομαι.. Το μόνο (αγωνιστικό) σχόλιο που θα ήθελα να κάνω αφορά τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Μακάρι αυτό το σουτ να τον "ξεκλειδώσει" ψυχολογικά γιατί όπως έχω πεί πολλάκις οι προδιαγραφές του είναι υψηλότερες από το μέχρι τώρα performance του (που δεν είναι κακό αλλά θεωρώ ότι μπορεί, σταδιακά τουλάχιστον, να δώσει περισσότερα). Τέτοια σουτ έχουν δώσει ώθηση σε πολλές "καριέρες"..


Υ.Γ2: Ο D.J. Cooper μετράει στα 4 τελευταία ματς (κρατηθείτε) 51 ασσίστς.. 51. Είχε 14 πόντους και 13 τελικές στο πολύ δυνατό ματς με την Κράσνι, 12+15 απέναντι στη Τραμπζονσπορ του Νέναντ Μάρκοβιτς, 22+10 (συν 7 ριμπ.) απέναντι στην Καλέβ και 17+13 απέναντι στη Μονς.. Κατά μέσο όρο δηλαδή 16.25 πόντους και 12.75 τελικές. Όχι άσχημα για ένα παιδί που έπαιξε πέρυσι στη λίγκα μας για κάτι παραπάνω από 70 χιλιάδες ευρώ..

153 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Μεγάλος φαν του Κιντ. Γνώ μου ο καλύτερος πραγματικός πόιντ γκαρντ στην ιστορία μετά τον Μάτζικ και δίπλα στον Στόκτον. Και ο επόμενος καλύτερος προπονητής του κόσμου.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Μπακς είναι απόλαυση. Πρέπει Τζιμ να κρατήσουν τον Μίντλεντον το καλοκαίρι. Ο Νάιτ ήταν περισσότερο σκόρερ, ειλικρινά δε ξέρω αν θα πιάσει στο Φοίνιξ με τον Μπλέντσοε δίπλα του. Οι Σανς έχασαν δύο σπουδαίους παίκτες αλλά ήταν φανερό ότι είχαν κακή χημεία. Οι Μπακς μπορούν την έκπληξη στην Ανατολή (τελικούς?) αν κρατήσουν την έκτη θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kραυγή απόγνωσης! Ήθελαν οι Μπούλς τρέηντ? Γιατί νομίζω ναι??

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα παιδια......καταπληκτικο τζιμ,τετοια θελουμε απο nba
    δυο τρια σχολια απο μενα......εχω παρακολουθησει αρκετα παιχνιδια των μπακς φετος και πιστευω οτι η δουλεια του κιντ ειναι φανερη ακομα και απο παιχνιδι σε παιχνιδι......πιστευω οτι μετα την αποκτηση του καρτερ γουιλιαμς ηδη σκεφτεται με ποιον ψηλο θα πλαισιωσει την τριαδα τζαμπαρι-γιαννη-γουιλιαμς.......το διδυμο του ντιτροιτ ή εστω ο ενας απο τους δυο θα ηταν ιδανικο αλλα δυσκολο μου φαινεται.......
    Υ.Γ 1 αυτο που γραφεις για το μπασκετ του μελλοντος μου φερνει στο μυαλο την εθνικη ομαδα.....γιαννης,παπ,βλαντο,παπαπετρου,καλαθης,παπαγιαννης.....καποτε λεω εγω ισως παιζουμε με μια πενταδα με ολους πανω απο 2 μετρα και στην οποια δεν θα υπαρχουν θεσεις
    Υ.Γ 2 δεν αντεχω θα το βαλω http://www.gazzetta.gr/basketball/article/706506/o-antetokoynmpo-stin-eyroligka-tha-itan-enas-apo-toys-polloys.......οποιος το διαβασει και καταφερει να μην ξερασει ας δει τα εντονα γραμματα...ολο γενικοτητες,εξυπνακισμοι και το εξωφρενικο ειναι οτι λεει δεν βλεπει nba.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε φίλε, καλά έκανες και το έβαλες! Έγραψα σχόλιο απόγνωσης για το άρθρο το οποίο φυσικά δεν πέρασαν! Μακράν ό,τι χειρότερο έχω δει να δημοσιεύεται σε αθλητικό σάιτ.

      tsou

      Διαγραφή
    2. Αστειο αρθρο πραγματικα..Ενω το πιο αστειο ειναι οτι λεει οι αμερικανοι δεν ξερουν συστηματα και να παιζουν αμυνα οπως επισης δεν παιζουν για τη νικη..Τοτε διερωτουμαι..Γιατι οποτε κατεβαζουν σοβαρη ομαδα σε μια διοργανωση κατακτουν τον τιτλο για πλακα?

      Διαγραφή
    3. Μόνο από το όνομα του αρθρογράφου καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται είτε για ύμνο στον Ολυμπιακό είτε για θάψιμο των υπολοίπων. Δεν γίνεται να εξαπολύει ένας δημοσιογράφος τέτοια "επίθεση" σε ένα παίκτη που είναι 20 ετών και έχει καταφέρει περισσότερα από ότι οποιοσδήποτε Έλληνας στο συγκεκριμενο επίπεδο. Πόσο μάλλον όταν ασκείς κριτική σε κάτι το οποίο ομολογεις ότι δεν παρακολουθείς.Όταν μάλιστα την τελευταία 10ετια κατεβαίνει η τρίτη 12αδα τους και κάνει πλάκα σε όλα τα τουρνουά (εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι η εθνική μας). Ότι και να λέμε οι Αμερικάνοι έχουν μετατρέψει το άθλημα σε επιστήμη. Οι παίκτες που παίζουν στο NBA είναι μακράν ανώτεροι των Ευρωπαίων και όσοι αποδεικνύουν ότι αξίζουν στην Ευρώπη φεύγουν για να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο. Όταν ο κύριος Μελαγιες κατακρίνει ΤΟ NBA και λέει ότι δεν υπάρχουν άμυνες ας ρίξει μια ματιά στους παγκιτες και σε αυτούς που απέτυχαν. Ο κορυφαίος γκαρντ της euroleague (όπως τον αποκαλεί ο ίδιος) Βασίλης Σπανουλης δεν κατάφερε τίποτα εκεί, το καλύτερο 3αρι (πάλι κατά τα λεγόμενα του) ο Κώστας Παπανικολάου είναι παγκιτης στις καλύτερες περιπτώσεις. Αυτά όμως δεν τα αναφέρει ο κύριος Μελαγιες, μόνο χολή και φαρμάκι ξέρει να στάζει για όσους δεν φοράνε κόκκινα. Τέλος συγνώμη άμα κούρασα αλλά δεν άντεχα. Γέμισα θυμό και απογοήτευση βλεποντας τα σχολια απο κατω γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης μας έχει κάνει υπερήφανους μέχρι στιγμής εκεί που άλλοι σπουδαίοι και καταξιωμένοι Έλληνες παίκτες δεν τα κατάφεραν. Τα έγραψα αυτά σε ένα σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά όπως ήταν φυσικό δεν δημοσιεύθηκε.
      ΥΓ εξαιρετικό άρθρο Jim για άλλη μια φορά και σχετικά με ένα θέμα που θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτά τα άρθρα είναι εξαιρετικά διότι δίνουν την ευκαιρία και σε εμάς που παρακολουθουμε αλλά και σε εκείνους που δεν αρέσκονται ή δεν έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το NBA.
      ΥΓ2 και kirilenko η ΤΣΣΚΑ αν επανέλθει και ο αρχηγός τότε λιγοστεύουν δραματικά οι πιθανότητες για οποιαδήποτε ομάδα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 2η θέση φέτος.
      Και πάλι συγνώμη αν σας κούρασα.
      Ευχαριστώ προκαταβολικα.

      Διαγραφή
    4. σωστος φιλε....το εξοργιστικο ειναι οτι λεει πως ο γιαννης αν ερθει στην ευρωπη αυτη τη στιγμη δεν θα ανεβασει επιπεδο καμια ομαδα........λες και μπορει ενας εικοσαχρονος να ανεβασει τοσο πολυ μια ομαδα..φοβαται λεει για τον γιαννη αντετοκουμπο,φοβαται που αγωνα με αγωνα γινεται καλυτερος που σε δυο χρονακια θα παιξει σε ολ σταρ γκειμ....ο συγκεκριμενος οταν η ομαδα του εφερνε τσιλντρες και κλειζα πανυγηριζε λεγοντας οτι φερνει το nba στην ευρωπη ο ολυμπιακος και το μπασκετ που θα παιζεται στο μελλον θα μοιαζει με το μπασκετ στην αμερικη...οταν βεβαια με ντουντα πηρε ευρωλιγκα απαξιωνει το nba και υμνει την ευρωλιγκα....απλα τραγικος.......stonerook

      Διαγραφή
    5. Για γέλια και για κλάματα το άρθρο... Μόνο το video του άρθρου αυτού που ανέβασε ο jim να δει κανείς, παίρνει μια ιδέα για το "τι" συστήματα έχουν και "τι" άμυνες παίζουν.

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικος τζιμ, ειδικα η αναφορα σου στο αρθρο για τον τζεισον κιντ με εφερε χρονια πισω, καπου το 11 σε ειχα βρει αλλα δε θυμαμαι με πιο αρθρο κ πως αλλα θυμαμαι οτι τοτε εκατσα κ διαβασα αν οχι ολα, σχεδον ολα τα προηγουμενα σου αρθρα... Και γαμω τα ταξιδια εχουμε μεχρι στιγμης, και ελπιζω να εισαι καλα να μας γραφεις για πολλα ακομη.

    Στα του αρθρου τωρα, ξερεις την αδυναμια μου στον MCW κ το ποσο κολακευτικα εχω αναφερθει για την παρτι του, μολις εμαθα τα περι ανταλλαγης λεω πλακα μου κανεις !!!! Δε σηκωνουν συντομα κεφαλι οι φιλι σκεφτομαι κ μετα λεω mcw/giannis/middleton/jabari!!! o la la . Και χωρις να υπολογιζουμε τον αμυαλο σαντερς που σπαταλαει μια καριερα μαλλον!!!
    Μπακς χωρις υπερβολες χτιζουνε το επομενο "power house" της ανατολης, το Potential τους κ το τι εχουν δειξει φετος στο παρκε μας εχουν αφησει ολους αφωνους, η αποκτηση του mcw ηρθε να δεσει το γλυκο οπως ειπες, ισως κανουνε καποιες ηττες μεχρι να βρουνε το ρυθμο τους κτλ ειδικα στην επιθεση ισως αντιμετωπισουν ενα προβλημα ειδικα χωρις knight (η απωλεια του παρκερ πολυ σημαντικη, κ ειδικα στο spacing τους) αλλα εχω πιστη στον mcw που σε μια ομαδα πιο δομημενη θα ανεβουνε κ τα στατς του σε efficiency κτλ , επισης το ιδιο κ τα λαθη του, στην φιλι ολες οι ομαδες ηταν "στημενες" αποκλειστικα απεναντι του.
    Αναμενω με πολυ ενδιαφερον το μελλον των μπακς.

    Να σου πω την αληθεια περιμενα ενα αρθρο για την τρελη deadline των trade, ελπιζω ακομη .....

    Λιγα σχολια, οκλαχομα μετα την εποχη χαρντεν εχουνε επιτελους τη καλυτερη ομαδα τους, προσωπικα πιστευω την καλυτερη τους ever στα χαρτια... ενας μπασκετικος ψηλος στο προσωπο του καντερ που θα παει το spacing τους σε αλλο επιπεδο !!!! Ξερεις οτι τον εχω κατακρινει στους γιουτα αλλα στην οκλαχομα ειναι αλλιως με την αθλητικοτητα των θαντερ κ ειδικα του ιμπακα, κρυβονται πολλες απο τις αδυναμιες του, καιλ σινκλερ κ dj δινουν ανασες κ ΒΑΘΟΣ παγκου, το ρολο του τζακσον τον εχει ο γουιτερς κ ισως τους ταιριαζει καλυτερα μιας κ στο 2 τους λειπει ο πραγματικα καλος παιχτης κ ο γουιτερς ερχεται με τη b line up για αυτο το ρολο ενω ο τζακσον ειναι 1 για τα δεδομενα του ΝΒΑ παντα.
    Εν ολιγης αν ο KD ειναι υγιης ακομη κ απο την 8 θεση μπορουνε να καθαρισουνε τους γουοριορς( τρομερα πλει οφ στη δυση!!!!)
    Σελτικς καλη κινηση με τομας θα δωσει σκορ κ σε καλη τιμη, φιλι δε σχολιαζω απλως πανε για μουνται φανταζομαι εκτος αν παρουνε κανα #1 κ πανε για οκαφορ κ στειλουνε το νοελ στη βοστωνη για κανα πικ (απλως λεω εγω τωρα....)
    βαν γκαντι τα δινει ολα μεχρι τελους, θα το παλεψουνε.. Μιαμι θα σε στεναχωρησω αλλα κ με μπος δε γινοτανε διεκδικητες, απλως θα αποκλειοταν με μαχη στο πρωτο γυρο, παιζουνε πολυ κακο μπασκετ κ επισης ποιος λεει οτι ο ντραγκιτς θα μεινει το καλοκαιρι? Το La la land τον περιμενει κ αν παει τοτε ο πατ εκανε τραγικο deal!!!
    Μαλλον θα δουμε πολ τζορτζ σε λιγο καιρο αν η ιντιανα συνεχισει να ανεβαινει.

    Υ.Γ. Δε ξερω αν τα μαθατε αλλα μαλλον θα παιζω κ του χρονου...Η δυναστεια συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολαυστικός είσαι ρε zoze. Γουστάρω να σε διαβάζω. Το la la land είναι το L.A.?
      O Σάντερς έγινε release.

      TEO

      Διαγραφή
    2. Ναι λεικερς :), Σαντερς εγινε κ επισημα? ηταν να γινει τις προσεχεις ημερες δεν διαβασα αν ανακοινωθηκε κ επισημα η λυση συμβολαιου αλλα αμυαλος εντελως, μοντερνο 5αρι, ορισμος του ριμ προτεκτορ, περυσι? πηρε ενα πολυ καλο συμβολαιο, 4ετες στα 40+ 45? πρεπει να το ψαξω δε θυμαμαι νουμερο αλλα σου λεει πηρα 10+ περυσι εβγαλα κ μερικα τα πρωτα 3/4 χρονια ποιος το @@ το αθλημα ας κανω κανα τσιγαριλικι κτλ.. Οταν βαλει μυαλο αν βαλεις ισως ειναι αργα, αλλα απλως με αυτον στο παρκε σκεψου την αθλητικοτητα των μπακς!!! Χωρις ορια.

      Διαγραφή
    3. Ναι το διάβασε προχθές στο espn για Σάντερς. Δε φεύγει ο Ντράγκιτς, τι να πάει να κάνει στους Λέηκερς με Κόμπι? Στο Μαϊάμι με υγιή Μπος τουλάχιστον και την λιγότερη δυνατή Ανατολή έχει τύχη να πάει ψηλότερα. Και ο ατζέντης του είχε απαιτήσει ΝΥ ή ΛΑ ή Μαϊάμι.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    4. http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/05/blog-post_31.html

      zoze αυτό είναι έχει βάλει λινκ ο τζιμ

      Διαγραφή
  6. ρε λετε ο kidd να εβλεπε παναθηναικο πεδουλακη?
    αν ηταν ο διαμαντιδης 27 χρονων μηπως θα ειχε θεση στους MB?
    οταν μαζευεις πολλους παικτες που εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα ρισκαρεις το να γινεις προβλεψιμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim φοβερο αρθρο..ειχα καιρο να σχολιασω, αλλα το επιπεδο συνεχιζει να ανεβαινει εδω αρα δε μπορω να κρατηθω.. Μερικα σχολια για τους bucks:

    Αρχικα ο Kidd εχει μετατρεψει με τα ιδια σχεδον εργαλεια το περσινο εκτρωμα σε ομαδα ρολοι. πιστευω θα ναι αρκετα επικυνδινοι και στα play off. Εδω και καιρο εβλεπα τον εκπληκτικο κατα τα αλλα Brandon Knight να ειναι παραφωνια σε αυτο το ροστερ. Ειδικα οσο επαιζε και ο parker η ομαδα φωναζε για pass first pg κατι που δεν ειναι ο Knight. Και τελικα ο mcw ειναι οτι καλυτερο περιμεναν..Τωρα περαν του μηκους αυτης της ομαδας και των αθλητικων προσοντων υπαρχει κατι πιο σημαντικο. Τρεις νεοι σταρ (giannis, parker, mcw) που δεν ειναι εξειδικευμενοι σε κατι, αλλα αντιθετα ειναι all around παικτες και αυτο ειναι τρομακτικο. Στο μελλον σαφως και o parker θα ξεχωριζει στο σκοραρισμα αλλα τρεις παικτες με στατιστικα κοντα στους 20p/7r/5as ειναι να τρομαζει κανεις.

    Θεωρω οτι χρειαζονται ενα πενταρι τυπου Sanders, αλλα σε μπασκετικο. Γενικα αν θα εκανα δυο προσθηκες στην ομαδα αμεσα σε βαθος 1 χρονου θα ηταν Nerlens Noel (αν και δε γινεται με τιποτα μαλλον...) και Anthony Bennett.

    Ο Kidd δειχνει να ναι κοουτς που ξερει να βγαζει απο τους παικτες του τον πραγματικο τους εαυτο. Τον Mayo και τον Dudley τους ξαναεκανε μπασκετμπολιστες και εχει κανει χρησιμοτατους στο rotation παικτες σαν το gutierrez και τον Johny Obryant. Στα αρνητικα του Kidd οτι μερικες φορες και λογω απειριας μαλλον οι αντιδρασεις στου κατα τη διαρκεια του ματς δεν ειναι και οι αποτελεσματικοτερες... Ερχοναι μεγαλα πραγματα για το Milwaukee. [Αντιθετα με τη minessota που αν και εχει περισσοτερο ταλεντο ο Flip Saunders ειναι πολυ κακος προπονητης.]

    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολαυστικό άρθρο!!
    Πραγματικά πρόκληση η επιτυχία του πειράματος του Kidd.
    Διαβλέπω βέβαια μια πολύ σημαντική υστέρηση στον κομμάτι των σουτ αλλά και στο κατά πόσο Jabari και Γιάννης δεν θα εξαργυρώσουν την επιτυχία τους μετά από τα rookie contracts...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν το χωνευα ποτε μου αυτο το τυπο,απ την εποχη που τσακωθηκε με 2 συμπαιχτες του στο νταλας διαλυοντας για μια τραγουδιστρια(ντονι μπραξτον) εως την ομαδα των νετς στις αρχες του 2000 που πηγε τελικους το 2002 με κοουτς το μπαιρον σκοτ....
    Προπονητικα περσυ επεσε σε βαθια νερα στο μπρουκλιν με την δευτερη ποιο ακριβη ομαδα στην ιστορια της λιγκας(μετα τους νικς το 07η' το 06) και ενα ασισιταντ που συνεχως εμπαινε στα ποδια του τον γνωστο (στο ντιτροιντ) λωρενς φρανκ....
    Καλο το τρειντ γαι τον να'ιτ εφερε οχι μονο τον καρτερ ουιλιαμς που ατσαλωθηκε στο σιρακιους κα το μποχε'ι'μ αλλα και τον πλαμλι που θα καλυψει τον σαντερς .
    Χτιζει χαρακτηρα το μιλγοουκι θα του ληψουν ομως οι ποντοι του ναιτ και ο τζαμπαρι φετος επιπλεον δεν βλεπω βαθυ ροτε'ι΄σον στη περιφερεια,σιγουρα ειναι μια πολυ ενδιαφερον ομαδα που θα μας απασχολησει με τις αμυντικες τις επιδοσεις στο μελλον.
    Υ.Γ Το κυνηγαει πολυ ο βανγκαντι για πλει οφ,απ τα κοντα ποιντ γκαρντ τζενιγκς-ογκουστιν που ξεκηνησε τη χρονια στους ρετζι τζακσον-ντινγου'ιντι πο ειναι αρκετα ποιο μεγαλοσωμοι και δυνατοι αλλα οχι τοσο ευστοχοι απ μακρια.
    Υ.Γ 1 Πολυ δυσκολα να μεινει ο μονρο,ο ντρειμοντ γκριντ του γκολντεν στειτ μιαζει ο νο.1 αντικαταστατης του καθως και ενας παιχτης απ το ντραφτ που θα κολλαγε στο ντραμοντ οπως ο Πορτις του Αρκανσας.
    Υ.Γ 2 Το οτι οι πρινς και μπατλερ σε ηλικια μαζι ειναι μεγαλυτεροι κ' απ τον πατερα μου δειχνει ποσο μεγαλο θεμα εχουν στο 3 οι πιστονς....
    Μακαρι να βρουν ενα κανονικο παιχτη εκει το καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για 4 ο γκριν στο ντιτρόιτ ή 3αρι λες?

      Διαγραφή
    2. Τι μου θύμισες ρε Άκη.. Κίντ-Τζίμι Τζάκσον-Τζαμάλ Μάσμπερν.. Οι Νετς μετά ήταν ομαδάρα. Δεν ήταν μακριά ο τίτλος τότε αν και μετά την καλή τους διετία ήρθαν οι Πίστονς και διέλυσαν τους πάντες στην Ανατολή. Κιντ-Κιτλς-Τζέφερσον-Μάρτιν-Άααρον Ουίλιαμς κτλ.. Πολύ σκληρή ομάδα, σούπερ άμυνα.

      Διαγραφή
    3. Nαι οι 3'J's διαλυθηκαν μετα απο εκεινο το Επεισοδειο στην ατλαντα στο ξενοδοχειο της ομαδας καπου το 96,ο κιντ ζητησε ανταλλαγη δικια του η' του τζιμι τζακσον και η κατσταση ξεφυγε εντελως....
      Οι νετς τοτε εκαναν 2 φαουλ σε καθε επιθεση αντιπαλου ,πολυ σκληρη ομαδα με πραγματικα ''κακα παιδια'' με μασκοτ το σκαλιμπρινι, μαλιστα ο λωρενς φρανκ ειταν ασισταντ του σκοτ και μαλιστα του εφαγε τη θεση ποιο μετα κανοντας ενα ρεκορ 17 νικων!
      Μπορει να ακουστει καπως αλαζονικο(λογο πιστονς και 5 τελικων ανατολης συνεχομενα) αλλα μου λειπει εκεινη η περιοδος με την ιντιανα με ζερμεν ονιλ στα καλα του ρετζι μιλερ αρτεστ κ.α
      Υ.Γ Τον Ντρειμοντ τγκριν τον αναφερα ως αντικαταστατη του μονρο στο 4,το γκολντεν στειτ λεει οτι θα ματσαρει τα παντα παντως...
      Υ.Γ 1 Πληγωθηκε χθες απ το σουτ του λοβ η αμυνα και γυρησε το ματς,απ οτι φενεται ο ρετζι τζακσον ειναι ο μελλοντικος ηγετης των πιστονς και θα τον πληρωσουν αρεκτα μαλιστα.

      Διαγραφή
  10. Πολύ καλο το αρθρο...Να δουμε αν ο κιντ καταφερει να κανει τους ασημους μπακς δυναστεια στο ΝΒΑ,βαζοντας και την προσωπικη του σφραγιδα στην εξελιξη του αθλήματος και με πρωταγωνιστη τον δικο μας Γιαννη.
    Υπαρχει περιπτωση να επιστρεψει ο ραιλι σαν πρωτος?Μεγαλη μορφη,προσφατα διαβασα βιβλιο του...
    Πολύ σημαντικη η αναφορα σου στο σουτ του Γιανκοβιτς,με βρισκει απολυτα συμφωνο το ότι μπορει να του δωσει την ψυχολογικη ωθηση που χρειαζεται για να ανεβει επιπεδο...πιστευεις ότι πρεπει να βελτιωθεί και σωματικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πρέπει να δυναμώσει τον πάνω μέρος του κορμιού του. Το Winner within λες, πολύ καλό με αρκετά τσιτάτα..

      Διαγραφή
  11. Jim ξέχασες να αναφερθείς στη λύση του συμβολαίου του Σάντερς κάτι το οποίο με το πρόσφατο deal με τον ερχομό τριών ρούκι συμβολαίων αφήνει τεράστιο κενό στο σάλαρι καπ των Μπακς(γύρω στα 15εκ), με συνέπεια το καλοκαίρι να έχουν την ευκαιρία να υπογράψουν έναν τοπ5 ψηλό. Υπάρχουν φήμες για Μαρκ Γκασόλ και Νράμοντ...

    Ποιον θα ήθελες εσύ. Ξέρω πως ο Χένσον είναι ταλέντο και έχει τα φυσικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στους μπακς αλλά αμυντικά(ειδικά στο ποστ) έχει αποδειχθεί πολύ σοφτ. Καλά ο Πατσούλια είναι για τα πανηγύρια. Ο Πλάμλι θα δείξει αν κάνει για μπακ απ..

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πάει ο Σάντερς.. Ο Ντράμοντ λόγω ηλικίας είναι πιο κοντά σε αυτό που χτίζει ο Κιντ Δημήτρη.. Και ο Ένις και ο Πλάμλι είναι καλές προσθήκες "από πίσω".

      Διαγραφή
  12. Tελικα στην Ελλαδα μπασκετ δεν ξερουμε,στον αγωνα με τον ΠΑΟΚ οι διαιτητες εκαναν πολλα λαθη.Τα περισσοτερα ηταν τραβηγμενα,θα πω για την ομαδα μου π.χ τα δυο πρωτα του ΔΔ ηταν αστεια,σημερα βλεποντας στα σχολια μιλανε για διπλασιες βολες του ΠΑΟ. 35 λεει φαουλ σφυριξαν στον ΠΑΟΚ και μονο 15 στον ΠΑΟ, μιλανε για σφαγη.Για χαλαρωστε ρε παιδια τα ιδια φαουλ εδωσαν και σχεδον τις ιδιες βολες.Ακομη και τα βηματα του Μπατιστα αν εγιναν πριν ειχε προηγηθει φαουλ με το δυο βολες στον Σλοτερ,οι διαιτητες δηλαδη εκλεισαν τα ματια στον Σλοτερ γιατι η ξεραν οτι ο Γιανκοβιτς θα εβαζε το τριποντο;;;;;.Σημειωστε οτι γυρω στα 4-5 φαουλ εγιναν εσκεμμενα απο τον ΠΑΟΚ να σταματησει στο τελος ο χρονος.http://www.galanissportsdata.com/basketball/online/onlinegamegsd.asp?game=18&pop_up_1=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΗΤΑΝ 25 ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ 25 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,Ο ΠΑΟΚ ΕΠΑΙΞΕ ΟΜΩΣ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιστροφη στην ΤΣΣΚΑ για τον Κιριλένκο
    http://www.cskabasket.com/?lang=en

    Χωρις να εχει παίξει μπάσκετ φέτος (7 ματς στους Νετς ,ενα σαρανταλεπτο σκάρτο) και στα 34 του ,αναμένεται είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της φροντ και της μπακορτ της αρκουδας,με κυριο ρολο να δωσει λιγο απο την αυρα του οταν κολανε οι επιθέσεις και τα ριμπάουντ.Εχω τη γνώμη οτι θα τον δούμε σε σχήματα και στο 5.Πάντως έχει ισχυρό κίνητρο για το τρόπαιο μετα το τραπάτσο της Πόλης

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε τον βλέπω να κάνει πολλά νο closure. Ρολίστας από τον πάγκο, ποιοτικός μεν αλλά όχι σταρ.

      Διαγραφή
    2. Κιριλένκο και Κριάπα πλέον

      Διαγραφή
    3. Όχι και ρολίστας. Σίγουρα θα θέλει ένα διάστημα προσαρμογής αλλά στην ευρώπη μπορεί να κρίνει πράγματα ακόμα.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. Η ΤΣΣΚΑ χρειάζεται πρώτα το αμυντικό impact του Κιριλένκο στο ζωγραφιστό. Θα της δώσει ύψος στα φόργουορντς ιδιαίτερα στα σχήματα με τον Χάινς στο "5".

      Διαγραφή
    5. "Πάντως έχει ισχυρό κίνητρο για το τρόπαιο μετα το τραπάτσο της Πόλης"

      Σημαντική σημείωση από τον no_closure

      Διαγραφή
  15. Ωραίο άρθρο Jim,μας ...ανέβασες πρωινιάτικα!!!
    Αναμένουμε και ένα άρθρο για το φετινό NCAA,άλλωστε η τρέλα πλησιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω THEO.. Έχουμε πράγματα να πούμε και εκεί φέτος.

      Διαγραφή
  16. Ο Μαρκ Κάρτερ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ημιτελικού του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στάθηκε στην ποιότητα του αγώνα, σχολιάζοντας πώς αυτός και οι συμπαίκτες του δεν επηρεάστηκαν από τις αποφάσεις των διαιτητών.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού γκαρντ:

    «Ήταν έναν καταπληκτικό παιχνίδι. Αν είσαι φίλος του μπάσκετ δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Έπαιξαν οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος. Δυστυχώς έφτασε στο τελευταίο σουτ. Φέτος κερδίσαμε πολλά τέτοια ματς, αυτή τη φορά ήμασταν απέναντι. Έτσι είναι το μπάσκετ. Έχω να πω ότι ήταν ένα πολύ καλό ματς.

    Δεν θεωρώ ότι επηρεαστήκαμε από τις διαιτητικές αποφάσεις. Δουλειά μας είναι να παίζουμε όχι να σφυρίζουμε. Κάποιες φορές έδιναν φάουλ άλλες όχι. Σε κανένα σημείο δεν παίξαμε προσπαθώντας να μην κάνουμε φάουλ. Παίξαμε δυνατά και αυτό πρέπει να κάνουμε. Δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ. Δεν αποφασίσουμε εμείς για τα φάουλ. Είναι δουλειά άλλων αυτό. Εμείς αυτό κάναμε. Βγήκαμε και παίξαμε».

    Ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ήταν καταπληκτικός ο κόσμος. Εύχομαι σε όλα τα ματς να υπήρχε sold out. Το αξίζει η ιστορία της ομάδας. Ξέρω ότι το περίμενε πολύ ο κόσμος γιατί περιμένει έναν τίτλο πολύ καιρό. Εύχομαι να είχαμε πάει στον τελικό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Αυτό είναι το άθλημα, Εύχομαι αυτή η συμπαράσταση να υπάρχει και στα άλλα παιχνίδια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. με αφορμή το σχόλιο τζιμ στο fb, όντως τώρα το κατάβε ο Πασκουάλ ότι θέλει διαφορετικό ψηλό πίσω από τον Τόμιτς και ΄χει βγάλει στην αγορά τον Πλέης?

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα. Απώλεια ο τραυματισμός του Πάρκερ Τζιμ. Μπορούσαν πράγματα από φέτος στην ανοιχτή Ανατολή. Έχουν σκληράδα και φρεσκάδα οι Μπακς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημερα στην παρεα........δεν ξερω τι λετε οι υπολοιποι αλλα αν ημουν στην θεση του ιτουδη θα ανησυχουσα παρα πολυ με την κινηση για κιριλενκο(εχω την αισθηση οτι ο κοουτς δεν καιγοταν κιολας).....αν προοριζεται για συμπληρωματικος παω πασο αλλα τετοια κινηση στην μεση της χρονιας ειναι τουλαχιστον επικυνδυνη..........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή σκέψη, έχω και εγώ την ίδια αλλά νομίζω ότι ο Ιτούδης ξέρει πως να το χειριστεί. Ο Κιριλένκο νομίζω θα είναι πιο χρήσιμος σαν "ένας από όλους". Τα κλειδιά θα παραμείνουν στα χέρια του Τεόντοσιτς (και σε δεύτερη φάση του Ντε Κολό). Και ο Κιριλένκο και ο Κριάπα μπορούν να δυναμώσουν την ΤΣΣΚΑ κοντά στο καλάθι, χαρακτηριστικό που το έχει ανάγκη η "αρκούδα". Ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι.

      Διαγραφή
  20. koukoc7
    Και εκεί που στην Ευρώπη όλοι μάχονταν με μουσκέτα, ιππικό και κανόνια η ΤΣΚΑ κάνει δώρο ένα πυρηνικό υποβρύχιο στον Ιτούδη. Όχι και άσχημα για μέσα της χρονιάς (εννοείται ότι δεν θα πήγαινε αλλού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μεγαλη κινηση για την csska..πηρε εναν παικτη που χρειαζοταν για να παρει την ευρωλιγκα..καλος ο βοροντσεβιτσ αλλα δεν παιρνεις μ αυτον ευρωλιγκα..κι απο την ωρα που ο κριαπα εχει και τον τραυματισμο χρειαζοταν ο κιριλενκο..αν γυρισει κι ο κριαπα καλα,πολυ δυσκολα θα χασουν την φετινη ευρωλιγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω εδώ. Ο Βορόντσεβιτς είναι από τα καλύτερα "4" αυτή τη στιγμή. Άσε που καλύπτει από το "3" μέχρι το "5".. Σίγουρα άλλη η αξία του Κιριλένκο. Όμως στη προκειμένη φάση και σε αυτό το σημείο της σεζόν νομίζω ο Ιτούδης δε θα επιδιώξει δραματικές αλλαγές στο ροτέησιον.

      Διαγραφή
  22. Πραγματικά εκπληκτικό άρθρο και το video που πολλοί το είχαν ζητήσει ήταν ότι καλύτερο για να δούμε σε δράση τα γραφόμενά σου εμείς που δεν βλέπουμε ΝΒΑ. Η μεγάλη επιτυχία του Γιάννη θα είναι στρέψει νέα παιδιά στο μπάσκετ που -κατά τη γνώμη μου- έχει λίγο ατονίσει.

    Αν η CSSKA χάσει ΚΑΙ φέτος την Euroleague νομίζω θα έχει θέσει standards που δύσκολα θα σπάσουν από άλλη ομάδα.

    Ο Γιάνκοβιτς μακάρι να μείνει εκτός εθνικής φέτος το καλοκαίρι, ώστε να δουλέψει το σώμα του. Ελπίζω το καλάθι που έβαλε να τον "ξεκλειδώσει", αλλά αν δεν δουλέψει το σώμα του θα συνεχίσει να είναι κακός πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι. Σωστή παρατήρηση για Γιάννη.. Ο Γιάνκοβιτς πρέπει να δυναμώσει το upper body. Οπωσδήποτε.. Θα αλλάξει το παιχνίδι του.

      Διαγραφή
  23. Ρε σεις υπαρχει πουθενα ολόκληρος ο περσινος τελικος της ευρωλιγκα σε βιντεο?το youtube εχει μονο αποσπασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε αν δεν κανω λαθος,πρεπει να το εχει ο sopist.ψαξε στο λογαριασμο του και μπορει να το βρεις...

      Διαγραφή
    2. http://forum.rojadirecta.es/showthread.php?220846-BASKET-Euroleague-Final-Four-2014-FINAL-Real-Madrid-vs-Maccabi-Tel-Aviv-18-05-2014

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα. Πάλι τα ίδια με τον Ρόουζ. Ρήξη μηνίσκου και νυστέρι.. Ο άνθρωπος είναι σύγχρονος μάρτυρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς επιβεβαιωνονται όσοι έλεγαν μετα την mvp χρονιά του,πως με τον εκρηκτικό και έντονο τρόπο που αγωνίζεται επιβαρύνει πολύ το σώμα του (μέση και γόνατα κυρίως).Ο παικτης μπαινει σε εναν φαυλο κυκλο τραυματισμών ενω ειναι εντυπωσιακο το γεγονός οτι στα λιγοστα σχετικά παιχνιδια που παιζει μεταξυ των επεμβασεων φορμαριζεται γρηγορα.
      Αν γινοταν παντως ταινια η ιστορια του μεχρι σημερα θα ταν απ τις πιο στενάχωρες ,σε σχεση με τον αθλητισμο τουλαχιστον.

      nο_closure

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα Τζίμ ,

    Λατρεύω τέτοιου τύπου άρθρα.
    Πραγματικά τα ελάφια έχουν γίνει για μένα ίσως η πιο fun to watch ομάδα πλέον με τεράστια προοπτική.
    Ακούω οτι θα λείψουν οι πόντοι του Ναιτ...Πιθανό. Ο Μέιγιο όμως είναι τρομακτικός σκόρερ και θα πάρει πιθανόν μέχρι την έλευση του Τζαμπάρι περισσότερο την μπάλα στα χέρια. Ο Τζαμπάρι θα δώσει περισσότερες λύσεις και η ροή και κυκλοφορία της μπάλας θα δουλεύει καλύτερα με Γουίλιαμς.

    Εντάξει για το Ροουζ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.Το παιδί έχει πολύ καταπονημένα πόδια και από ότι φαίνεται το σώμα του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αθλήματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά τους πρώτους τραυματισμούς.

    ΥΓ. Στα της ομάδας μου , οι πολεμιστές οφείλουν να δείξουν στο πρώτο μεγάλο σοβαρό τεστ με 6 παιχνίδια -και μάλιστα ζόρικα- εκτός τον χαρακτήρα τους σε μικρό χρονικό διάστημα είδικά απέναντι σε Κλίβελαντ και Τορόντο. Επιστρέφουν μετα σπίτι και στα καπάκια βρίσκουν Ντάλας-Κλίπερς-Φοίνιξ-Ντάλας μέρα παρα μέρα.Για τα play off με πλεονέκτημα έδρας οι μόνοι που φοβάμαι είναι οι Θάντερ.Βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και μας ματσάρουν καλά.Μετά μονο τους Κλίπερς σε μια διχως αύριο μάχη για την κορυφή της Δύσης...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χωρίς Νέλσον αύριο ο Παναθηναϊκός στο Ισραήλ....μια φορά να παίξει αυτή η ομάδα πλήρης φέτος και τι στο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. τζιμ νομιζω οτι αν ο λαβαλ ειναι καλα εστω και για δεκαπεντε λεπτα θα το χτυπησει γερα ο παναθηναικος το παιχνιδι...τι λες?....stonerook

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κάπταιν.. Τουλάχιστον για 10-12 λεπτά δυνατά. .Τον χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Προσοχή στην τρανζίσιον άμυνα. Οι Τάιους-Ράντλ τρέχουν καταπληκτικά τον κεντρικό διάδρομο.

      Διαγραφή
    3. η εναερια κυκλοφορια ειναι το κλειδι εκει μεσα ...με μπαρτσελονα ρεαλ εκαναν παρτι πανω απο τη στεφανη με αλμπα που τα βρηκαν σκουρα το χασανε το παιχνιδι....αν γκιστ και λαβαλ κανουν το αυτονοητο εχει πολυ μεγαλη τυχη ο παναθηναικος ειδικα αν δεν παιξει και ο σοφοκλης......το τσσκα-φενερ ειναι παρα παρα πολυ πονηρο παιχνιδι.....μπορει λες η φενερ?....stonerook

      Διαγραφή
    4. Η Φενέρ είναι πιο επικίνδυνη εκτός. Όμως για τώρα θα πάρω ΤΣΣΚΑ. Το μόνο που με φοβίζει είναι όλη αυτή η δημοσιότητα με τον Κιριλένκο. Πάρα πολλοί αφήνουν κακώς να απλωθεί πάνω από την αρκούδα το πέπλο της "αχτύπητης" κάτι που σίγουρα δεν ισχύει. Δεν υπάρχει τέτοια ομάδα.

      Διαγραφή
    5. Γεια σου τζιμαρα.Αν και ολυμπιακός νομίζω οτι σήμερα εχουμε το πιο μεγαλο ντερμπι της ευρωπης για τα επίπεδα της euroleague.Πιστευω ότι ο νελσον για το συγκεκριμενο παιχνίδι θα είναι τεράστια απώλεια και θεωρω δυσκολο το ματσαρισμα του παργκο.Επίσης πιστευεις οτι θα δουμε σχήμα με γκιστ 3 για περιορισμο του σμιθ που περαν απο καλύτερος σκορερ ειναι και καλυτερος ριμπαουντερ της ομαδας του λαου?Αναμενουμε ματσαρα

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα.. Συμφωνώ. Μεγάλο ντέρμπι και απώλεια ο αμερικανός λόγω Πάργκο-ρυθμού. Ο Γκιστ είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετάξει ο Ιβάνοβιτς πάνω στον Σμιθ (που εν τη απουσία του Σόφο θα πάρει και μπάλες στο ποστ στο μισό γήπεδο) αλλά είναι ρίσκο καθώς βαραίνει η ομάδα και δε θα είναι εύκολο να κόψεις το ανοιχτό γήπεδο στη Μακάμπι.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα.. Συμφωνώ. Μεγάλο ντέρμπι και απώλεια ο αμερικανός λόγω Πάργκο-ρυθμού. Ο Γκιστ είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετάξει ο Ιβάνοβιτς πάνω στον Σμιθ (που εν τη απουσία του Σόφο θα πάρει και μπάλες στο ποστ στο μισό γήπεδο) αλλά είναι ρίσκο καθώς βαραίνει η ομάδα και δε θα είναι εύκολο να κόψεις το ανοιχτό γήπεδο στη Μακάμπι.

      Διαγραφή
  28. Χωρις σοφο οριστικα αλλα με τζοσεφ φορτε στο ροστερ την τελευταια στιγμη.αν και δεν προλαβαινει να γινει παραγοντας του σγωνα νομιζω.ασε που δεν ειναι και στα καλυτερα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    Jim, σχετικά με τα πολύ ενδιαφέροντα power rankings του προηγούμενου άρθρου σας, θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις, κυρίως σε ότι αφορά τα στατιστικά μεγέθη (και η ερμηνεία τους) στο άρθρο.

    Καταρχήν, επειδή στο άρθρο αναφέρθηκαν κάποια advanced stats, όπως τα Offensive και defensive ratings, οι ενδιαφερόμενοι για τους όρους αυτούς και γενικότερα τα advanced stats, μπορούν να ανατρέξουν στην παρακάτω ιστοσελίδα

    http://www.in-the-game.org/glossary-for-detailed-stats/

    ή/και στην ιστοσελίδα

    http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html

    Επίσης να επιστήσω την προσοχή σε όσους θελήσουν να τσεκάρουν τα advanced stats στο in-the-game.org

    http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&level=league&sub=advtop16team

    στο γεγονός ότι τα στατιστικά αυτά (και όχι μόνον αυτά) είναι από τη χρονιά 2013-2014, και όχι τη φετινή, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον παραπάνω σύνδεσμο.

    Jim, όσον αφορά τα προαναφερθέντα στατιστικά (και στο άρθρο σας), και επειδή θεωρώ ότι τα... κουτσοκαταφέρνω λιγάκι στην στατιστική, οφείλω να σημειώσω (και τονίσω) την αδυναμία ΟΛΩΝ αυτών των μεμονομένων στατιστικών να λάβουν υπόψη τους ένα μεγάλο αριθμό από παράγοντες που επιρρεάζουν σημαντικά τα νούμερα τους. Για να γίνω πιό σαφής, πάρτε για παράδειγμα, όποιο στατιστικό θέλετε π.χ τo Ortg. Το νούμερο αυτό για μια ομάδα απεικονίζει το μέσο όρο σε 7 αγώνες του ΤΟΠ-16 των πόντων που σκοράρει η ομάδα ανά 100 κατοχές. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ όμως υπόψην του το ποιές ήταν οι ομάδες σε αυτούς τους 7 αγώνες, απέναντι στις οποίες είχε αυτό το νούμερο στο Ortg. Έτσι, μπορει να είχε αυτό το νούμερο απέναντι σε 5 ομάδες επιπέδου Turow και σε 2 επιπέδου Real ή CSKA, ενώ μια άλλη ομαδα να είχε μια λίγο χαμηλότερη επίδοση στο Ortg απέναντι σε 2 Turow και 5 ομάδες επιπέδου Real. Υπάρχουν και άλλα πολλά παραδείγματα της αδυναμίας των μονομεταβλητών στατιστικών να δείξουν την πραγματική εικόνα μιας ομάδας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, και θέλει συνεπώς ιδιαίτερη προσοχή η χρησιμοποίηση τέτοιων στατιστικών για σκοπούς όπως τα power ratings στο συγκεκριμένο άρθρο.

    Να τονίσω, ότι τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι είναι λάθος η χρήση αυτών των σταστιστικών, απλά ότι πιθανότατα σε, τουλάχιστον, ορισμένες περιπτώσεις ομάδων, δεν απεικονιζουν την απόλυτα ακριβή πραγματικότητα όσον αφορά τα στατιστικά τους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σωστά. Αλλά νομίζω ότι το έχω ήδη υπογραμμίσει σε προηγούμενη αναφορά (σχετικά με την δυναμικότητα των αντιπάλων). Πλέον όμως Αλέξη στο TOP-16 όπου οι ομάδες είναι σαφώς πιο κοντά και το επίπεδο ανταγωνισμού μεγαλύτερο αυτές οι μετρήσεις ακόμα και στο τέλος του πρώτου γύρου δίνουν, όχι απόλυτο, αλλά ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της εικόνας των ομάδων σε κάθε τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος του ΤΟΠ-16 έκανα την αντίστοιχη πολυμεταβλητή ανάλυση για τις 16 ομάδες, με αυτή της κανονικής περιόδου που οι αναγνώστες του Hoopfellas διάβασαν στη σελίδα μου στο φατσοβιβλίο πριν από μερικούς μήνες.

    Η νέα ανάλυση βρίσκεται πλέον αναρτημένη στον σύνδεσμο

    https://www.facebook.com/rootfedap/photos_albums

    και στο άλμπουμ με όνομα Euroleague 2014-15 και υπότιτλο TOP-16 ROUND 1.

    Εκεί θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα ευρήματα, και κάποιες καινούργιες μεθόδους ανάλυσης των δεδομένων, σε σχέση με αυτές που χρησιμοποίησα για την ανάλυση των δεδομένων της κανονικής περιόδου. Τα στατιστικά που θα δείτε στα γραφήματα των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, είναι τα ακόλουθα (η σειρά παράθεσης αυτών είναι από το γράφημα των Fisher Weights):

    DR - Defensive Rebounds (Αμυντικά Rebounds)
    BF - Blocks For (Κοψίματα Υπέρ)
    TR - Total Rebounds (Συνολικά Rebounds)
    ST - Steals (Κλεψίματα)
    OR - Offensive Rebounds (Επιθετικά Rebounds)
    PTS - Points (Πόντοι)
    X2P - 2 Points Percentage (Ποσοστό Δίποντων)
    X3P - 3 Points Percentage (Ποσοστό Τρίποντων)
    MF - Made Fouls (Fouls που έκανε η ομάδα)
    BA - Blocks Against (Κοψίματα που δέχθηκε η ομάδα)
    AS - Assists (Τελικές πάσες)
    TO - Turnovers (Λάθη)
    FTP - Free Throw Percentage (Ποσοστό στις Βολές)
    RF - Received Fouls (Fouls που δέχθηκε η ομάδα)

    Το συνολικό PIR αποτελεί ουσιαστικά γραμμικό συνδυασμό των παραπάνω στατιστικών, και κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιηθεί στις συγκεκριμένες αναλύσεις.

    Δυστυχώς, με τις αλλαγές που έκανε η Euroleague στον επίσημο ιστοχώρο της, δεν μπορούμε πλέον να δούμε όλα τα στατιστικά ταυτόχρονα για όλες τις ομάδες, στο φιλτράρισμα των στατιστικών (δυνατότητα που υπήρχε παλαιότερα και με αυτή είχα κάνει τις αναλύσεις της κανονικής περιόδου), και είναι πλέον εξαιρετικά χρονοβόρο και tedious (και καθόλου straightforward) να προσπαθήσει κανείς να βγάλει τα νούμερα αυτά για την άμυνα των ομάδων (OPPONENTS STATS αν θυμάστε από την κανονική περίοδο). Συνεπώς δεν μπόρεσα να κάνω τις αντίστοιχες αναλύσεις για τις άμυνες των ομάδων. Αν κανείς έχει την υπομονή ή άλλο τρόπο να εξάγει τα δεδομένα αυτἀ, και μου τα δώσει μέσω κάποιου ψηφιακού μέσου (ευχαριστώ εκ των προτέρων αν γίνει αυτό), θα μπορούσα να κάνω και αυτές τις αναλύσεις και να τις προσθέσω στην αντίστοιχη ιστοσελίδα μου στο φατσοβιβλίο. Πιστεύω ότι τα στοιχεία της άμυνας, όπως και στην κανονική περίοδο, θα είναι ακόμα πιό ενδιαφέροντα, από αυτά που αφορούν τις επιθέσεις των ομάδων.

    Αϋριο, θα προσθέσω μερικές ακόμα πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα για το ΤΟΠ-16, που ανάρτησα.

    Καλή ανάγνωση,

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το χρόνου θέλω στο Milwaukee τον Vucevic στο ζωγραφιστό και τον Lou Williams σαν έκτο παίκτη. Και στο draft επιλέγεις ένα pg όπως ο Jerian Grant.
    Jim πως το βλέπεις μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Η ομάδα χρειάζεται έναν καλό center και ένα καλό σκόρερ.

    Jimanko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλές επιλογές, μου αρέσει η σκέψη σου. Ο Ουίλιαμς είναι πρότυπο off guard σκόρερ από τον πάγκο και ο Βούτσεβιτς ένας από τους καλύτερους ριμπάουντερς της λίγκας. Βέβαια η αγορά του Μιλγουόκι είναι ανύπαρκτη για να προσελκύσεις κόσμο (ανάλογα με την περίπτωση σίγουρα).Το μόνο που δε κολλάει είναι ότι ο Βούτσεβιτς δεν είναι τόσο δυνατός στα πόδια για να ανέβει ψηλά και να υποστηρίξει την άμυνα για την οποία συζητάμε.

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα
    Euroleague ξανα,μας ελειψε ομολογουμένως,και περνάμε στην πιο κρίσιμη φάση της.ΤΣΣΚΑ-Φενερ μεγάλο ματς ,απο τα στοιχήματα του Ομπράντοβιτς και βέβαια οι φιλοι του ελληνικού μπάσκετ προσδοκάμε ευκολη η δυσκολη επικράτηση της ΤΣΣΚΑ,οπως επισης και νικη της Ζαλγκίρις και της Εφές για να αρχισουν να ξεκασκαρτάρωνται λίγο τα πράματα.

    Κυρίως πιάτο ειναι το ντέρμπυ Μακαμπι-Παο σήμερα.
    Ο ΠΑΟ παίζει πάλι χωρίς το Νέλσον αλλα θα έχει Παππά και Λαβάλ που θα είναι τα κρυφά του όπλα απέναντι στο ρυθμό της Μακάμπι.Εχθρος επίσης η τρομερή ατμοσφαιρα του Γιαντ Ελιαου που λυγίζει και τους πιο δυνατούς.Ο ΠΑΟ αντικειμένικά πρέπει να τρέξει λιγο παραπάνω αλλα δε μπορεί να τα βαλει με τη Μακάμπι στο Τransition.Με καλές περιστροφές στην άμυνα και καλές βοήθειες πρέπει να γλυτωσει εύκολους πόντους απο το τριποντο αφου η Μακάμπι σουτάρει πολυ και βέβαια θα δουμε αν ο Ντουσκο βαλει το Λαβάλ να σπαει το πικ ν ρολ του Παργκο με τον Ταιους.Θυμιζω οτι ο Ταιους εχει να κανει καλο ματς απο το ΟΑΚΑ.Στην επίθεση τώρα,νομίζω οτι ο Ντουσκο θα παιξει οσο μπορεί με τον Μπατίστα που δεν ματσαρεται ευκολα απ τους ψηλους της Μακαμπι ,ωστε να παρει ποντους και απο το ποστ και το 3ποντο.Ό Γκιστ με τον Παππα μπορουν να ανοιξουν την αμυνα της Μακαμπι με διαφορους τροπους ,και περιμενουμε ποντους απο τον φορμαρισμενο Βλαντο.Τωρα στον ασσο θα πρεπει ο Μποχωριδης στο τεταρτο που θα παρει σημερα (ναι νομιζω σημερα θα περασει τα 10 λεπτα) να προσεξει στην αμυνα παιζοντας συντηρητικα χωρις πολλα φαουλ και εκμεταλευομενος τα τεραστια χερια του για να εμποδισει σουτ και πασες,επισης να μη φοβηθει στα ελευθερα σουτ που θα του δωσει οι Μακαμπι.Σταθερες αξίες φυσικα ο ΔΔ και ο Φωτσης( που ειναι σε καλη κατασταση) και βεβαια ο ΜΚΦ.Αινιγμα τουλαχιστον στην επιθεση ο Λαβάλ που μοιαζει να εμεινε εκτος ως τωρα για να μην τον εντοπισουν οι αντιπαλοι σκαουτερ,όπως είχαν τονίσει και κάποιοι φίλοι εδω μέσα.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε αλήθεια μπορείς να μου πεις πώς ο Γκιστ μπορεί να ανοίξει την άμυνα της Μακάμπι ; Δεν μιλάω για μία ή δυο φάσεις στον αγώνα.Ο Παππάς οκ, αλλά ο Γκιστ πώς ; Αν ένα πράγμα δεν είναι το φόρτε του Γκιστ είναι αυτό: ενώ βάζει την μπάλα στο παρκέ αρκετά καλά για το ύψος του, δεν παίρνει τον διάδομο παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Από την άλλη, δεν έχει το αξόπιστο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση για να ανοίξει το αμυντικό σύστημα.Αυτοί είναι και οι λόγοι που αν και σωματοδομικά θα μπορούσε υπό όρους να ανέβει στο τρία, [αφού μάλιστα στην άμυνα δεν έχει πρόβλημα να κυνηγάει πιο ευέλικτους αντιπάλους] αυτό δεν γίνεται ποτέ.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα και από εμένα.

    Να δώσω τα προγνωστικά μου για τους σημερινούς αγώνες.

    Group E

    Zalgiris - Galata 1
    Real - Crvena 1
    Maccabi - PAO 2
    Barca - Alba 1

    Group F

    Nizhny - Armani 1
    CSKA - Fener 2
    Efes - Kutxa 1
    OSFP - Malaga 1

    Bonus (της ημέρας) :-)

    OSFP - Dniepr (με Michel 1, με Perreira ?)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τελικά, δεν προλαβαίνω να γράψω σήμερα όσα θα ήθελα για τις αναλύσεις που ανέβασα χθες στο φατσοβιβλίο. Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες να καλύψω αυτό το κενό. Να προσθέσω μόνο ότι είναι σχετικά εύκολο (αλλά και αρκετά χρονοβόρο) να βρει κανείς πόσες από τις μεταβλητές είναι πραγματικά significant (σημαντικές και παίζουν ουσιαστικό ρόλο) για τη διάκριση των ομάδων στις συστάδες που περιέγραψαν τα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας π.χ. έναν αλγόριθμο που "υπολογίζει" το λεγόμενο cost/benefit of increasing the number of variables (κόστος/κέρδος από την αύξηση του αριθμού των μεταβλητών -που θέλουμε (και πρέπει) να κρατήσουμε για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων). Στην περίπτωση μας λογικά (αλλά και από την πείρα μου από άλλες αναλύσεις στις οποίες χρησιμοποίησα τέτοιους αλγόριθμους) δεν θα πρέπει να χρειαστούν παραπάνω από τις 5-6 πρώτες σε ranking μεταβλητές στη λίστα των Fisher Weights, για να περιγράψουν τους λόγους του επιλεγμένου (από τη μέθοδο διαχωρισμού σε συστάδες) μοντέλου, και να εξηγήσουν γιατί οι ομάδες έχουν χωριστεί κατ' αυτόν τον τρόπο. Ίσως κάνω μια τέτοια ανάλυση, αν βρω το χρόνο, στο σύνολο του ΤΟΠ-16 (14 αγώνες).

    Περισσότερα προσεχώς... :-)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Slaughter πρεπει να παρει ποδι οπωσδηποτε δεν κανει για euroleague το παιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απογοητευτικός ο Σλότερ. Και πάλι. Ίσως να τον υπερτιμά και ο κόουτς λίγο. Σίγουρα είναι παίκτης επιπέδου ευρωλίγκας αλλά όχι τοπ 8

      Διαγραφή
  37. τα λαθη του ιβανοβιτς σημερα ηταν οτι ξεχασε τον μπατιστα στον παγκο και οτι δεν εδωσε στον λαβαλ το μοναδικο πραγμα που θα μπορουσε να κανει . πικ εν ρολ με τον διαμαντιδη . στα 4 λεπτα του λαβαλ ο μητσος δεν επαιζε . ο λαβαλ επ ουδενι δεν μπορει να φτιαξει φαση μονος του αλλα του δινανε την μπαλα σαν να του ζητουσαν κατι τετοιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που λες εγινε αμεσα αντιληπτο μεσα στο παιγινδι:ο Λαβαλ να περιμενει ασσιστ απο τον Μποχωριδη! Οι της Μακαμπι ειχαν ευκολη δουλεια στο post.

      Διαγραφή
  38. Ακομα μια τραγικη εμφανιση της ομαδας που προστιθεται στις συνεχομενα κακες εμφανισεις των τελευταιων μηνων.Δυστυχως,ο Παναθηναικος του Ιβανοβιτς ειναι χειροτερος απο τον Παναθηναικο του Πεδουλακη.Αν ο Αργυρης ηταν καπως μονοδιαστατος προπονητικα,ο Μαυροβουνιος ειναι παρωχημενος εως εκει που δεν παιρνει.Ειναι αηδια να βλεπεις μια ομαδα να στηριζει το επιθετικο της παιχνιδι στο τριποντο και μονο σ' αυτο και παραλληλα αμυντικα να μην εμφανιζει την παραμικρη αμυντικη συνοχη και συνεπεια.Ο Παναθηναικος του Ιβανοβιτς θυμιζει τον Πανιωνιο του Τζουροβιτς που σουταρε 40 τριποντα στο ματς και μεσα στην εδρα του μπορουσε να κερδισει τον οποιονδηποτε,ενω εκτος εδρας εχανε απο τον οποιονδηποτε.Παιζοντας ετσι δεν υπαρχει η παραμικρη ελπιδα προκρισης και διακρισης στην ευρωλιγκα.Αν δεν μπορεις να κερδισεις αυτην την Μακαμπι τοτε υπαρχει προβλημα.Κι απ' τη στιγμη που περιοριστηκαν οι τραυματισμοι και υπαρχουν επιλογες στο ροστερ ειναι ανεπιτρεπτο η ομαδα να μην μπορει να κερδισει πειστικα ακομα και στην εδρα της.Αυτο που παιζει η ομαδα δεν ειναι μπασκετ,ειναι οσα πανε κι οσα ρθουνε κι κατι τετοιο μπορει να αρκει σε ομαδες οπως η Ταου που κοουτσαρε ο Ιβανοβιτς,αλλα για ομαδας επιπεδου Παναθηναικου ειναι πολυ λιγο.Επειδη ο ΔΓ εχει ηδη την εμπειρια του Πεδουλακη θεωρω οτι πιθανη κατακτηση του νταμπλ δεν θα ειναι ικανη να ενεργοποιησει το +1 στο συμβολαιο του Μαυροβουνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.58 τραγικο ολο το δικο σου σχολιο,συγγνωμη κιολας αυτη ειναι η δικη μου γνωμη.

      Διαγραφή
  39. Η δουλειά που έχει γίνει από τον Πεδουλάκη στον Γκιστ και από τον ίδιο σε πάρα μα πάρα πολλά στοιχεία του παιχνιδιού του, δεν υπάρχει.

    Το παιδί είναι μια ομάδα μόνος του 2 μήνες τώρα, κυριολεκτικά!

    Blackhead 3 τάπες σε 1.30 λεπτό?

    Τέσπα 2 νίκες εντός με Barca και Real να δείξουμε στους εαυτούς μας ότι το έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ήττα λοιπόν στο Τελ Αβίβ. Δεν ξέρω αν ήταν αναμενόμενη, άλλα σίγουρα η Μακάμπι είχε προβάδισμα λόγο έδρας. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με την ενέργεια και την θέληση που έδειξε ο Παναθηναϊκός απόψε. Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Παρ'ολα αυτά, είναι σαφές ότι η ομάδα έχει συγκεκριμένες αδυναμίες που αν μη τι άλλο, προβληματίζουν.
    - Σε κακή βραδιά ο Μπατίστα, κάτι το οποίο αυτομάτως αφαιρεί το inside game της ομάδας, εξαιρώντας μερικά ποσταρίσματα των Γκίστ-Γιάνκοβιτς.
    Συνεπώς, καταλήξαμε στα τρίποντα. Από τα οποία ως γνωστών, ή ζεις ή πεθαίνεις. Σήμερα η μπίλια έπεσε στο δεύτερο. Ανύπαρκτος ο Λουκάς σήμερα. Τρεις απανωτές τάπες έφαγε το παλικάρι.
    - Αυτό το οποίο με εκνεύρισε περισσότερο απ' όλα ήταν η επιπόλαιες επιθέσεις που κάνανε, και τα αχρείαστα σουτ που παίρνανε ενώ με τόσο κόπο είχαν ροκανίσει την διαφορά. Δεν υπάρχει λόγος ο Μπλούμς να σουτάρει τρίποντο από το σπίτι ενώ ήμασταν στο -1! Πετούσε ευκαιρίες στα σκουπίδια η ομάδα.Ευκαιρίες που σε τέτοια ματς πρέπει να τις αξιοποιούν.
    - Φάνηκε το μεγάλο πρόβλημα που έχει η ομάδα στο αμυντικό ριμπάουντ όπως πολύ σωστά είχε τονίσει ο Τζίμ. Είναι φάσεις που σηκώνεσαι και λες ΕΛΕΟΣ όταν η μακάμπι παίρνει σερί 3 επιθετικά ριμπάουντ. Είναι κρίμα να βγάζεις εξαιρετικές άμυνες και εν τέλη να χάνεις ένα γ...ενο ριμπάουντ!! Δεν ξέρω κατά πόσον θα βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα ο Λαουάλ, αν και το ελπίζω. Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από την σημερινή του παρουσία.
    - Μεγάλο ματς από τον Γιάνκοβιτς σήμερα, άλλα απόψε φάνηκε πως στο μπάσκετ ο ωραίος μπορεί να γίνει μοιραίος απο την μία στιγμή στην άλλη. Τα έκανε όλα σωστά και τελικώς δεν κατάφερε το πιο εύκολο. Δεν πειράζει όμως. Μαθαίνει απο αυτά τα λάθη, και κερδίζει μεγάλες επήρειες. Πολύ καλός και ο Παππάς.

    Simon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ.αν μπορεις να μας πεις πως ειδες την αποφαση του Ιβανοβιτς να παιξει 27 λεπτα με τον Γκιστ και ελαχιστα με τους αλλους δυο σεντερ, μαλλον τρεις.Τα τριποντα ηταν ελευθερα αλλα ηταν σχεδον οσο τα διποντα.Κρινεται λαθος η τακτικη του απο πολλους η δικη σου γνωμη ποια ειναι;Ειναι τελικα κακος προπονητης οσο λενε η δεν ξερουν την τυφλα τους πολλοι καθοτι εξυπνακηδες.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις φιλε μου... Χωρις τον Γκιστ η Μακαμπι θα εκανε παρτυ στον αιφνιδιασμο, συν τις καλες αμυνες που παιζει ο Γκιστ. Ηθελε γρηγορα ποδια ο Ιβανοβιτς και ο Μπατιστα ηταν πολυ βαρυς για τετοιο παιγνιδι. Καλα, τον Λαβαλ δεν μπορουσε να τον βαλει για πολυ γιατι ηταν εκτος κλιματος και ρυθμου ουτως ή αλλως.

      Διαγραφή
    3. http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/18865/o-panathinaikos-epese-stin-pagida-tis-makabi/

      Διαγραφή
    4. etsi den einai panta me ton giankovits?to paidi exei elleima psyxologias

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2015 - 10:18 μ.μ.

      Αν κάποιος είδε τον αγώνα του ΠΑΟ, δεν χρειάζεται να έχει τις γνώσεις του Jim για να απαντήσει στα ερωτήματά σας. Η Maccabi έκανε πάρτυ με τους Batista και ΜΚΦ στον αγώνα, και ο Lawal ήταν εμφανώς ανέτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι, οπότε ο Gist ήταν η μόνη λύση...

      Τα τρίποντα τα έδωσε η Maccabi (βάζοντας απαγορευτικό στη ρακέτα της, στην επίθεση του ΠΑΟ) και για να κρατήσει δυνάμεις δεδομένου των ελλείψεων που είχε, και έχοντας και την εμπειρία του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, που έμεινε από δυνάμεις στο τέλος.

      Όσο για τον προπονητή του ΠΑΟ, αν δεν ήταν αυτός, ο ΠΑΟ στο συγκεκριμένο αγώνα θα είχε χάσει άνετα και την διαφορά...

      Αλέξης

      ΥΓ. Όσον αφορά την ερώτηση (όχι δική σας, αλλά της ημέρας), ποιός είναι o head coach της Maccabi, η απάντηση είναι φυσικά ο Gerson...

      Διαγραφή
  41. καλησπερα παιδια......το βασικο αποψε ειναι οτι η ομαδα κρατησε τη διαφορα συνεπως δεν νομιζω οτι θα τον βαλει απο κατω η μακαμπι καθως εχει δυο ηττες να κανει σε μαδριτη-βαρκελωνη....ουτως η αλλως το πλεονεκτημα εδρας θα κριθει στο εντος παιχνιδι με την μπαρτσελονα.....πολυ θετικο η εμφανιση των βλαντο-παππα,φαουλ του ιβανοβιτς που δεν ξαναβαλε τον μαυροκεφαλιδη μετα τις τρεις ταπες που φαγε(ο ζοτς στη θεση του θα τον ξαναβαζε μπριζωμενο μεσα )
    Υ.Γ1 οσο αργει η εκτος εδρας καλη νικη του παναθηναικου,τοσο πιο εκκωφαντικη θα ναι οταν ερθει
    Y.Γ 2 μετα την αποκτηση κιριλενκο απο τσσκα ειμαι ακομα πιο σιγουρος οτι το τροπαιο θα καταληξει στην βασιλισσα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά θα είναι η εκκωφαντική ρε στόουρουκ? Στο Κάουνας ή στο Βελιγράδι? Φοβάμαι μη χάσουμε από μπάρτσα μεθαύριο οπότε κλειδώνουμε ως τέταρτοι και πάμε πάνω στη ΤΣΣΚΑ.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. οταν πρεπει θα γινει manu.....stonerook

      Διαγραφή
    3. θέλω να σου πω σε περίπτωση νίκης ότι καμία έδρα από αυτές που έχουμε μπροστά μας δε δικαιολογεί τον τίτλο "εκκωφαντική"

      Manu Chao

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. Manu o Stonerook ίσως εννοεί στον επόμενο γύρο...

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  42. Καλησπερα..2 λογια για το ματς σημερα..

    Αρχικα για Ιβανοβιτς..
    Το πηγε πολυ καλα το ματς..Μεναν ασσο μεσα στο Ισραηλ και εχασες στις λεπτομερειες..Βεβαια ξεχασε τον Παπα στον παγκο στο τελος που ηταν πολυ καλος σημερα..Και ισως ηθελε και λιγο περισσοτερο Μπατιστα το ματς..

    MVP..Παπας-Γιανκοβιτς..Θελω τετοια ενεργεια σε καθε ματς..Τετοια ψυχη..Και οταν σταθεροποιηθουν-σφυρηλατηθουν σε αυτο το επιπεδο φανταζομαι δεν θα χανονται τετοια καλαθια σαν το σημερινο του Βλαντο..

    ΔΔ:Στο πρωτο ημιχρονο πολυ καλος,αλλα στο δευτερο εμφανως κουρασμενος οπου φανηκε στο τριποντο που σουταρε που η μπαλα κατεληξε στο ταμπλο(μου θυμισε ραιτ)..Εδω νομιζω Τζιμ οτι φανηκε η απουσια του Νελσον και το ποσο σημαντικος ειναι παρολο που δεν παιζει ακομα στο 100%..Η απουσια του Νελσον φανηκε και στους αιφνιδιασμους που βγαλανε οι Ισραηλινοι(ο Θεος να τους κανει)..

    Μαυροκεφαλιδης:Η του υψους ή του βαθους..Με κουρασε ο Λουκας..Μπαινει μεσα 1,5 λεπτο και τρωει 3 ταπες..ΕΛΕΟΣ..Λιγο ψυχη ρε..

    Γκιστ:Επαιξε πολυ στο 5 σημερα και δεν φανηκε τοσο πολυ.. Ειχε και 2-3 λαθη με βηματα αλλα γενικα ηταν θετικος..Με Φωτση παρτενερ παντως δεν κανει..Χανουμε πολυ στο ριμπαουντ..Παντως πιστευα οτι μπορει να εβαζε παλι ενα σχημα με 3 ψηλους εκει στο τελος με τα χαμενα ριμπαουντ αλλα δεν..

    Φωτσης:Οριακα θετικος..Τα ιδια θα πω..Μαζι με Γκιστ ΔΕΝ..

    Σλοτερ:Πρεπει να παψει να παιζει επιθετικα καλα ΜΟΝΟ στο ΟΑΚΑ..Θετικος ομως αμυντικα σημερα..

    Μπλουμς:Υπαρχει ακομα αυτος?Πρεπει να αποφασισει ο Ντουσκο τι θα κανει μαζι του..Δεν γινεται να εχει να παιξει 2 βδομαδες και να μπαινει ξαφνικα μεσα εκει και να περιμενεις πραγματα..Ή θα παιζει και στο πρωταθλημα για να βρισκει ρυθμο ή καθολου..Ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει..

    Λαβαλ:Εκτος τοπου και χρονου..Παρολαυτα σε 4 λεπτα που επαιξε πηρε 4 ριμπαουντ..Επιθετικα τρακαρε ομως στα σκριν τα δικα μας..Εδειξε να χανεται με λιγα λογια..Θελει χρονο και παιχνιδια..

    Μπατιστα:Λιγα πραγματα αν και απεφυγε τα ηλιθια λαθη σημερα για πρωτη φορα ενω εβγαζε την μπαλα ωραια εξω βρισκοντας ελευθερο συμπαικτη..

    Μποχωριδης:Καλος οσο επαιξε..Εβαλε και ενα κρισιμο τριποντακι..Επαιξε και αρκετα καλη αμυνα..

    Πολυ κρισιμο ματς την ερχομενη βδομαδα με την Μπαρτσα..Θα φανει για τι πηγαινει η ομαδα..Αν θελεις το πλεονεκτημα οπωςδιποτε νικη..Αλλιως τεταρτοι και με το ζορι..Επισης σημαντικο οτι στην ισοβαθμια με την Μακαμπι ειμαστε απο πανω..Βεβαια η Μακαμπι κερδιζει εκτος εδρας..ΕΜΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδια , μια απαντηση σε αυτο το ερωτημα ψαχνω γιατι με εστειλε ο Ιβανοβιτς , γιατι αφηνεις μεσα τον Σλοτερ ενω δεν μπορει να σκοραρει σε ολο το ματς στα πιο κρισιμα λεπτα του παιχνιδιου και εξαφανιζεις τον Παππα που οσο ηταν μεσα δεν σταματαγε να δημιουργει προβληματα στη Μακαμπι?
      Εκει κολλησα λιγο και τον εχω ξαναδει να κανει τετοια ...
      Οταν επερνε τη μπαλα ο Παππας ειτε προσπαθουσε για διεισδυση ειτε να τρεξει αιφνιδιασμο ειτε το σουτ ...
      Ολος ο Παναθηναικος γυρνουσε καλυτερα στην επιθεση με τον Παππα , με το που μπηκε ο Σλοτερ ο Παναθηναικος εμεινε στασιμος περιμενοντας μις ματς και ψαχνοντας απελπισμενα το τριποντο ...Ενα μπραβο στον Παππα και στον Γιανκοβιτς παντως το αξιζουν .
      Μανος Μασσαλια .

      Διαγραφή
    2. Μάνο καλημέρα. Ο Σλότερ ήταν και πάλι πολύ κακός. Για κάποιο λόγο ο Ιβάνοβιτς (σε όσο κακή μέρα και αν βρίσκεται ο Αμερικανός) τον θέλει μέσα στο τέλος των παιχνιδιών. Και το μαρκάρισμα στον Πάργκο δε βγήκε επίσης. Είναι μεγάλη η διαφορά στη δύναμη, τον πήγαινε καροτσάκι μέσα.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    3. Καλα τοσα παιγνιδια εχετε δει φετος και δεν εχετε καταλαβει ακομα οτι ο Ιβανοβιτς εχει βγαλει απο την εξισωση της τελευταιας επιθεσης τον Διαμαντιδη κι εχει βαλει τον Σλοτερ;

      Ο Διαμαντιδης ειναι για να πρεσσαρει τον αντιπαλο point guard, τελεία και τέρμα.

      Διαγραφή
    4. Αν και θεωρω τον Ντουσκο μεσα στους 5-6 καλυτερους προπονητες στην Ευρωπη(σαφως δευτερο ραφι αλλα οχι παρακατω ελεω ελλειψης προπονητων που κανουν την διαφορα),κανει καποια λαθη αδικαιολογητα..Εχει προπονησει την ομαδα πολυ καλα..Εξελισει τους νεους παιχτες αρτια,αλλα δεν κανει για Φ4..Για μενα ειναι προπονητης για να χτισεις..Τον κρατας 2 χρονια και φτιαχνεις ενα παρα πολυ δυνατο κορμο και υστερα πας σεναν καλυτερο..Αληθεια ομως ποσοι ειναι καλυτεροι του?Αν εξαιρεσεις τους κουμπαρους υπαρχουν αλλοι?Μαλλον οχι..Πρεπει να ή να βελτιωθει και αυτος μαζι μεε την ομαδα ή να μαθουμε να ζουμε με τετοιες παραλλειψεις..Εχω την εντυπωση οτι το ματς θα πλησιαζε πολυ κοντα με τον Παπα χτες..Το ματι του γυαλιζε..Τον εβγαλε να τον ξεκουρασει(λογικο) και περιμενα να τον δω στα τελευταια λεπτα εκει που κρινονται ολα..Αυτος μαζι με τον Βλαντο μας κρατησαν στο ματς..Αυτοι το γυρισαν..Αλλα ακομα περιμενω να τον βαλει μεσα στο τελος του ματς..

      Παντως αν θυμηθω που ειμασταν στην αρχη της χρονιας,πως παιζαμε,τι λεγαμε με το ροστερ που ειχαμε,σαφως και ειμαστε πετυχημενοι μεχρι στιγμης..Μετριο ροστερ εχει στα χερια του..

      Διαγραφή
    5. μέσα στους 5-6 καλύτερους αλλά δεύτερο ράφι? πως γίνεται αυτό? δηλαδή το πρώτο ράφι χωράει μόνο τους κουμπάρους??

      πως έχει προπονησει καλά την ομάδα από τη στιγμή που δίπλα στη μακάμπι μοιάζουμε slow motion?

      Περιμένω τις απαντήσεις σου Γιάννη με ενδιαφέρον

      Διαγραφή
    6. Το πρωτο ραφι χωραει τους κουμπαρους και ισως τον μπλατ αν εμενε Ευρωπη..Καποτε ειχε και τον μεσινα αλλα σταματησε?..
      Περιμενω με ενδιαφερον να μου πεις ποιος αλλος θεωρεις ειναι της αξιας τους..

      Αν θεωρεις οτι η ομαδα δεν ειναι καλοπροπονημενη δεν εχω να σου πω κατι..Για μενα ειναι φως φαναρι οτι ειναι πολυ καλα γυμνασμενοι..Καμμια σχεση με περυσι..Επισης δεν ειδα καμμια Μακαμπι χτες πιο γρηγορη..Αν ηταν πιο γρηγορη μεσα στην εδρα της θα εκανε παρτυ..Παιξαμε ουσιαστικα με 7,5 παιχτες μεσα εκει και αν ..Που ειδες εσυ την Μακαμπι μια ταχυτητα πιοπ γρηγορη ειναι αποριας αξιο..

      Διαγραφή
  43. Με νέλσον το παιχνίδι χαλαρά θα το παίρναμε με 15 ποντάκια διαφορά

    Ο συμπέθερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς συμπέθερο 27 Φεβρουαρίου 2015 - 12:41 π.μ.

      Με τους Σόφο, Pnini και Landesberg ή χωρίς;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  44. Όλο ακούω και διαβάζω σήμερα για τον ΠΑΟ που έχασε "από αυτή τη Μακάμπι" !!!!....."αυτή" η Μακάμπι έχει κερδίσει Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, είναι 2η στον όμιλο-φωτιά, reigning champion (αν και δεν λέει πολλά αυτό), και που εντός έδρας μπορεί όντως να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Και τελικά τι έγινε ? Από ηλίθια λάθη και αβλεψίες (αμάν αυτά τα αμυντικά rbs) του ΠΑΟ, κατάφερε και μας κέρδισε με 3 πόντους, πράγμα που σημαίνει ότι κρατήσαμε την διαφορά από το πρώτο ματς.

    Πέρα από αυτά πάντως, χαρούμενος δεν είμαι, πάλι παίξαμε λειψοί και υστερήσαμε, κυρίως γιατί (α) κουράστηκαν ο ΔΔ και ο Βλάντο στο τέλος, (β) ΜΚΦ και Blums ήταν σχεδόν κυριολεκτικά DNP, (γ) ανέτοιμος ο Lawal, (δ) Slaughter συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις μακρυά από το ΟΑΚΑ, και (ε) δεν του βγήκε καθόλου το ματς του Batista. Άρα πρακτικά παίξαμε χωρίς 5αρι (!!!!), καθώς ο Gist δεν το έχει -ακόμα- το καθαρό post παιχνίδι, και με ένα άσο και ένα 3αρι (γι'αυτό και κουράστηκε ο ΔΔ). Παρ'όλα αυτά, δεν θυμάμαι καν πόσες ευκαιρίες είχαμε να ισοφαρίσουμε ή να περάσουμε μπροστά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να καταλήξουμε στο χαμένο layup (!!) του Βλάντο στο 39'.

    Ακόμα και έτσι όμως, με μια νίκη διαφορά, αν τα αποτελέσματα έρθουν as expected (ή όπως θα θέλαμε), τότε μπορούμε τη 2η θέση (την οποία θα είχαμε σχεδόν κλειδώσει από χθες, αν είχαμε κερδίσει, αλλά τεςπα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν του βγηκε το ματς του Μπατιστα?

      Ε, πως να του βγει οταν ο Ντουσκο ακουει οτι στο 5 της Μακαμπι παιζει ο Αλεξαντερ κι αυτος φωναζει "Λούκας, Λούκας..."

      Διαγραφή
    2. 'Αυτή' η Maccabi έπαιζε με έναν ψηλό χθές αφού Σόφο, Πνίνι κ Λάντεσμπεργκ ήταν εκτός. Δεν ήταν μόνο η ομάδα ελλιπής. Πιστεύω να κατάλαβες οτι έπαιζε ζώνη αφήνοντας τα τρίποντα γιατί είχε όλο κ όλο έναν ψηλό επιπέδου Euroleague. Αλλά φυσικά όταν χάνουν οι Ελληνικές ομάδες φταίνε οι τραυματισμοί κ η κούραση. Οι άλλοι δεν υπάρχουν στο γήπεδο..

      Διαγραφή
    3. Προς Antony Marinos 27 Φεβρουαρίου 2015 - 1:17 π.μ.

      Λέτε

      "Παρ'όλα αυτά, δεν θυμάμαι καν πόσες ευκαιρίες είχαμε να ισοφαρίσουμε ή να περάσουμε μπροστά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να καταλήξουμε στο χαμένο layup (!!) του Βλάντο στο 39'."

      Τουλάχιστον, θυμάστε πόσα χαμένα lay-up (και ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά) είχε η Maccabi, σε ένα αγώνα που τον έλεγχε απόλυτα από την αρχή έως το τέλος;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  45. Αλλο ενα κακο εκτος έδρας παιχνίδι με πολλες αντιφάσεις.Η βασική αντίφαση είναι πωςο ΠΑΟ ηταν πολυ κοντά στο να πάρει το παιχνίδι σε σχέση με άλλα,αλλα δεν άξιζε την νίκη σε καμία περίπτωση με τον τρόπο που έπαιξε.
    α)Δυο μόνο πόντοι απο τη θέση πεντε.Enough said.Ο Ντουσκο λογω του physicality της Μακάμπι φοβηθηκε τους Μπατιστα και ΜΚΦ στο 2ο και βρήκε την εύκολη λύση του Γκίστ που παίζει μεν αμυνα χαθηκαν δε ολα τα μπλοκ άουτ και καμια δεκαρια αμυντικα ριμπάουντ.Ο δε Λαβάλ δεν ήταν έτοιμος να παίξει φανηκε πως δε γνωριζοταν με την ομαδα και εκ των πραγματων δεν ωφελησε η μη χρησιμοποιηση του στην Ελλάδα ως τωρα,εκτος κι αν ειχε καποιο προβλημα τραυματισμου που δε γνωρίζω.
    2)Η απουσια του Νελσον δε ξέρω κατα ποσο κοστισε στο χτεσινο αφου οντας ημι-ετοιμος δε θα μπορουσε να κοντραρει τον Παργκο στην εκρηκτικοτητα,εξ αλλου δε νομιζω οτι ο Παργκο καταδικασε τον ΠΑΟ με την εμφανιση που εκανε η οποια ηταν μεσα στα στανταρντ του αλλα οχι κατι σουπερ.
    3)Χωρις συγκεντρωση η ομαδα αφου ενω ξεκινουσε καλα τις επιθεσεις και εβγαναν κινησεις -συνεργασιες ειχαμε πολλες λαθος εξτρα πασες - κακα τελειωματα- βηματα.Χαθηκαν 10-15 ποντοι απο τετοιες φασεις αν υπολογισουμε και τους αιφνιδιασμους που δεχτηκαμε.
    4)Ολοι συμφωνουμε πως οι Βλαντο-Παππας εχουν κανει το εξτρα βημα και πλεον ειναι πρωταγωνιστες στο υψηλοτερο επιπεδο και η χτεσινη βραδια θα τους βοηθησει στο μελλον.Ειδικα απο τον Παππα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
    5)Για μια ακομα φορα η ομαδα δεν επαιξε πληρης....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς no_closure 27 Φεβρουαρίου 2015 - 2:43 π.μ.

      4) ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι ακόμα ούτε ο Σλούκας των 2 πρωταθλημάτων Ευρώπης (με πολύ σημαντική προσφορά και στους δύο) και των 92 αγώνων στη Euroleague...

      5) Η Maccabi ήταν πλήρης, και σε ποιόν αγώνα από τους δύο με τον ΠΑΟ;

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Κυ-νι-κος, κυ-νι-κος
      Μεγάλος αναλυτής- σχολιαστής-blogger που ξέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.
      Μπασκετικό Ευαγγέλιο ο τύπος(μια φορά τον διάβασα και δε μπορώ χωρίς αυτόν :-Ρ

      Διαγραφή
  46. καλημέρα no_closure, πάντα πολύ αξιόλογα τα σχόλια σου, σε διαβάζω συνεχώς. α) τα λες όλα. Με αυτή τη Μακάμπι (χωρίς Σοφο) του ενός πενταριού βάλαμε 2 πόντους από τη θέση πέντε 2) ο νέλσον κλείδωσε όπως κανείς άλλος τον πάργκο στο β' ημίχρονο του πρώτου ματς. Γιατί να μη το έκανε και τώρα. Τα φυσικά προσόντα του Νέλσον δεν υπάρχουν σε άλλον γκαρντ στη διοργάνωση, απλά θα πρέπει να ξεπεράσει τους φετινούς τραυματισμούς 3)χωρίς διαμαντίδη είναι ζητημα να κάναμε 3 σωστές επιθέσεις 4)σωστά. ειδικά ο παππάς, συμφωνώ.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μακάρι να ήταν ένα κακό βράδυ. Αλλά τα κακά βράδια είναι συχνά τελευταία. Η τριάδα που εντυπωσίαζε στην αρχή (Σλότερ-Μπατίστα-Μπλούμς) είναι σε λεύθερη πτώση εδώ και πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χωρίς πολλά λόγια, κόσμος και ομάδα στο ματς με τη Μπαρτσελόνα πρέπει να μασάνε σίδερα. Κερδίζεις πας δεύτερος, χάνεις είσαι τέταρτος.

    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κερδιζεις εισαι 2ος, χανεις παιζεις την 4η θεση με την Αλμπα.

      Διαγραφή
    2. ετσι ειναι αν χασεις παιζεις την 4η θεση με την αλμπα στο οακα....

      Διαγραφή
    3. Μ' αρέσουν οι σιγουριές κάποιων, για μια ομάδα που από την αρχή της σαιζόν έδειξε (κι ας υπήρχε το δεδομένο των συνεχόμενων ελλείψεων - ή μάλλον ΜΕ δεδομένο τις συνεχείς ελλείψεις) ξεκάθαρα ότι είχε θέμα στα εκτός.
      "1η, άντε 2η θέση, μπορούμε!" κλπ...Σε σημείο να τους κακοφαίνεται η 4η. Λες και ΟΝΤΩΣ ο ΠΑΟ δεν έπιασε ήδη τον ρεαλιστικό φετινό στόχο του = να περάσει (και να κάνει μετά αξιοπρεπείς εμφανίσεις) στο Τ16.
      Ήδη να περάσει στο Τ8 είναι υπέρβαση.
      Και μ' αρέσει που κανείς δεν προβληματίζεται με τους αγώνες σε μια αξιόλογη στα εντός της Ζαλγκίρις και σ' έναν "εχθρικό" Άστέρα και μένει μόνο στα εντός με Μπάρτσα κι Άλμπα.
      Ο ΠΑΟ παίζει για την 4η ή 5η θέση κύριοι, στην ουσία. Ή έστω αυτό είναι το πιο πιθανό απ' τα σενάρια.

      Διαγραφή
  49. Όντως η Φενερ παίζει καλύτερα έκτος έδρας , 67-66 5' πριν το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μεγάλη νίκη της Φενέρ στην Μόσχα! Σε αυτα ειναι ο Ζοτς....
    Ο Μίλος απέδειξε πως δεν αλλαζει ενας ανθρωπος... Κρέμασε την ομάδα του με φαουλ και τεχνική ποινη το τελευταίο λεπτο. Αψυχολόγιτη αντιδραση ...Αν τα συνεχίσει αυτα, θα εινια πρόβλημα - για αλλη μια φορα - στους κρίσιμους αγώνες για την ΤΣΣΚΑ

    Simon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τόσο καιρό τον είχαν σταυρώσει οι περισσότεροι τον ζελικο.να τω τώρα τι θα πουν που ετοίμασε για πόλεμο την ομάδα του και ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι από την τσσκα και πήρε και την διάφορα μέσα στην έδρα τους.εχω περιέργεια να δω.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη πηρε ενα παιχνιδι, στην εδρα του, με τη διαιτησια(αμφιβαλω αν θα κερδιζε αν δεν εκανε ο τεοντοσοτς τα δικα του), εγινε ο καλυτερος. Μαλιστα. Αρα ο ο Παναθηναικος που κερδισε με 30 ποντους διαφορα την Φενερ πρεπει να παρει το τροπαιο απο τωρα...

      Διαγραφή
    2. με την διαιτησια λεει,αχχχχχχχχχχχ!!!!!!!!!!!!!!Ρε ποτε θα αποβαλλετε τα ψυχολογικα σας.Ο Ζοτς τους κερδισε ανετα,σε ολο τον αγωνα. σχεδον, ηταν μπροστα.Σιγα μην το εχανε,στον πρωτο γυρο πηγανε στην παραταση και χασανε στο τελευταιο σουτ.Η διαιτησια δεν επαιξε κανεναν ρολο.Οταν εσεις κερδισατε ασθμαινοντας στην Νιζνι ο Ζοτς τους εξαφανισε και τους κερδισε με μεγαλη διαφορα οπως και μεσα στην Εφες, (εσεις χανατε μεχρι και 20 ποντους εκει μεσα),καταλαβετε το ο Ζοτς βρηκε στρατιωτες για τις μαχες που δινει και Επεστρεψε..Οσο για τον ΠΑΟ καμια σχεση εκεινος ο ΠΑΟ οπως και η Φενερ σε αυτην την φαση,Εμεις αυτα τα αλλαζονικα περι τροπαιου τα αφηνουμε σε αυτους που αυτοαποκαλουνται θρυλοι. ρολο,http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=183&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
    3. ποια εδρα του;;μεσα στην ΤΣΣΚΑ επαιζε χτες,αφου δεν ειδες τον αγωνα τι παρλαρεις ανακριβειες;;;

      Διαγραφή
    4. Να τονίσουμε βέβαια οτι ο Ζοτς με τον Ιτούδη και τους αστείους Ισπανούς προπονητές έχουν ασύγκριτα ρόστερ σε ταλέντο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Οπότε συγκρίσεις για διαφορές και το κόμπλεξ φίλων του ΠΑΟ να αποδείξουν οτι ο μάγιστρος εξουσιαστής της Ευρώπης επέστρεψε, είναι το ίδιο άτοπες με τους ισχυρισμούς ότι ο Δράκος έπαιξε τον οποιοδήποτε ρόλο στο να πάει ο ΟΣΦΠ Φ4 έχοντας υπερομάδα (που κ μόνοι τους να έπαιζαν οι παίχτες - που αυτό γινόταν - θα πήγαιναν Φ4). Όταν έχεις παίχτες με τρομερό επιθετικό ταλέντο όπως οι Φενέρ κ ψηλά κορμιά για συνεχείς αλλαγές στην άμυνα τύπου Milwaukee είναι αποτυχία να χάνεις από ομάδες όπως ο ΟΣΦΠ εντός κ να τρως 30άρες στο ΟΑΚΑ από παίχτες τύπου Μπατίστα.

      Toni Kukoc

      Διαγραφή
    5. 10.59 Kαι υστερα ξυπνησες,αν νομιζεις οτι η Φενερ εχει καμια σχεση με τον πρωτο γυρο εισαι βαθεια νυχτωμενος,Αλλοι εχουν μεγιστο κομπλεξ με τον Ζοτς οχι οι φιλαθλοι του ΠΑΟ να ξερουμε τι λεμε.

      Διαγραφή
    6. 1:15 δεν είπε κανείς οτι η Φενέρ έχει καμια σχέση με τον πρώτο γύρο αλλά το να αποθεώνει κάποιος τον Ζότς με την πρώτη μεγάλη νίκη όταν έχει μια από τις 3 top ομάδες στην Ευρώπη σε ρόστερ βγάζει κόμπλεξ. Διαφωνείς οτι από πέρισυ γίνεται προσπάθεια να μην πάθει τίποτα ο Ζότς μας κ πέσει στα μάτια του κόσμου? Βέβαια υπάρχει κ το αντίθετο ρεύμα της πλήρους απαξίωσης, απλά υπερβολές τύπου επέστρεψε ο δυνάστης καλύτερα να αποφεύγονται

      Toni Kukoc

      Διαγραφή
    7. δεν ειναι η πρωτη μεγαλη νικη του στο τοπ16,νικησε και την Εφες μεσα στην εδρα της.Εγω βλεπω μια απαξιωση ολων, κοσμου και δημοσιογραφων ειδικα κοκκινων αποχρωσεων, οτι και καλα ολες οι επιτυχιες του προερχονταν λογω Ιτουδη,ναι το ακουσαμε και αυτο.Η ΤΣΣΚΑ και αν εχει καλυτερο ροστερ απο του Ζοτς..

      Διαγραφή
  52. Α ρε Μίλος, γι'αυτό δεν θα γίνεις ποτέ πραγματικά μεγάλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μίλος άρχισε τα παλιά κόλπα αμέσως μετά την απόκτηση Κιριλάνκο. Λες να έχει σχέση?
      Flow

      Διαγραφή
    2. Πιο πολύ νόημα θα είχε να...κολπάρει μετά την απόκτηση Ντε Κολό.
      Και δεν είναι πιτσιρίκι πια για να πεις ότι δίνει δυάρα ποιός έρχεται-ποιός φεύγει. Έτσι του 'κατσε (στραβά) στο συγκεκριμένο παιχνίδι = ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος προς το τέλος (προφανώς επειδή δεν του βγαίνανε πράγματα) και ξανάβγαλε "ασυμμάζευτο" χαρακτήρα (τα χούγια μπορεί να απαλύνονται αλλά δύσκολα εξαφανίζονται και δη σε "λίγο" χρόνο = έναν χρόνο...).

      Λογικά θα τον μαζέψει ακόμη περισσότερο ο Ιτούδης (μιας και δεν είναι "τυχαίος" ο συγκεκριμένος προπονητής). Ο οποίος παίζει να είναι λόγος που ο Τρελλόντοσιτς έχει εμφανιστεί σταθερά/ικανοποιητικά "νορμάλ" φέτος. Κι ας είχε ήδη ξεκινήσει "από μόνος του" την "μεταμόρφωσή του" ήδη από το Μουντομπάσκετ.

      Διαγραφή
  53. το εξπρεσ ολυμπιακος συνεχιζει ακαθεκτο, η μιση ομαδα αρωστη το ΣΕΦ αδειο και κρυο και αυτοι εκει τα δικα τους. επαγγελματικη νικη. ο σπανουλης ξερχαβαλωνει την μεσαιες ισπανικες(αν και αυτοι μας ηρθαν πρωτοποροι) οπως κανεις αλλος. Το θεμα ειναι ομως οτι ο ομιλος εχει γινει μυλος (σαν τον τεοντοσιτσ ενα πραμα) και μπορεις να βρεθεις τριτος παρα πολυ ευκολα. πρεπει να καθαρισουμε τους κουμπαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φενερ στο φαϊναλ-4 και τα μυαλα στα καγκελα...

    He's back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σε τριπλη ισοβαθμια ποια ειναι τα κριτηρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μια ερωτηση: Ποια ειναι τα κριτηρια της τριπλης ισοβαθμιας?
    Αν ο Παναθηναικος κερδισει στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελονα και παρει και την διαφορα του πρωτου αγωνα τοτε σε τριπλη ισοβαθμια με Μπαρτσελονα και Μακαμπι υπερτερει? Η πρεπει να χασει και η Μακαμπι στη Βαρκελωνη οπωσδηποτε? Σε αυτη την περιπτωση παιζει ρολο η διαφορα με την οποια θα την κερδισει η Μπαρτσελονα?
    Ευχαριστω εκ των προτερων
    DK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σε τριπλή ισοβαθμία ισχύει ό,τι και σε ισοβαθμία δύο ομάδων. Πρώτα μετρούν οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια. Άρα στα ''Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα'' και ''Μπαρτσελόνα-Μακάμπι'' θα παίξει ρόλο και η διαφορά

      Διαγραφή
    2. Συνεπώς, αν ο Παναθηναικός κερδίσει την Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι κερδίσει επίσης την Μπαρτσελόνα τότε ανεξαρτήτως διαφοράς πόντων θα έχει το πάνω χέρι η Μακάμπι στην τριπλή ισοβαθμία. Διαφορετικά, αν ο Παναθηναικός κερδίσει την Μπαρτσελόνα και μετα αυτή κερδίσει την Μακάμπι, τότε ακόμα κι αν ο Παναθηναικός πάρει από την Μπαρτσελόνα τη διαφορά (πχ.αν την κερδίσει με 7 πόντους, οπότε θα υπερτερεί και των 2 στα μεταξύ τους), αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει με μεγάλη διαφορά τη Μακάμπι (πχ. με 20 πόντους), τότε θα υπερισχύει η Μπαρτσελόνα. Σωστά?
      DK13

      Διαγραφή
    3. Σωστά.Μέχρι τώρα η Μακάμπι έχει κερδίσει με +2 την Μπαρτσελόνα, η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει με +4 τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός έχει +4 μετά τα παιχνίδια με την Μακάμπι

      Διαγραφή
  57. Σου παραθέτω κατευθείαν το άρθρο του κανονισμού για το top 16. Όπως θα δεις, ισχύει ότι αν η Μακάμπι κερδίσει και δεύτερη φορά τη Μπαρσελόνα, ανεξερτήτως διαφορών, υπερισχύει και των τριών ομάδων.

    I) WHEN MORE THAN TWO TEAMS ARE TIED

    a) The ranking will be established taking into account the victories obtained in the games played only among them. Should the tie persist among some, but not all, of the teams, the ranking of the teams still tied will be determined by again taking into account the victories in the games played only among them, and repeating this same procedure until the tie is entirely resolved.

    b) If a tie persists, the ranking will be determined by the goal difference in favour and against in the games played only among the teams still tied.

    c) Should the tie fail to be resolved through the previous procedures, the tie will be broken by taking into account all the games played in the current phase of the competition firstly by using the goal difference, secondly by the greatest number of points scored and lastly, if necessary, by the goal average.
    d) If, in the course of applying any of the criteria provided in the three previous paragraphs, the tie were to be resolved partially but still with more than two teams remaining tied, the entire procedure will be applied again beginning with paragraph a), applying the greatest number of victories in the games played only among the teams still tied.
    e) If, in the course of applying any of the criteria provided in paragraphs a), b) or c), the tie were to be resolved partially so that only two teams remain tied, the entire procedure will be applied again beginning with Section I, paragraph a), applying the greatest number of victories in only the games played between the two remaining tied teams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χαιρετίσματα Τζιμ,

    Πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες ότι είναι γλυκοί οι καρποί της υπομονής!! Δεν έχω ξανανιώσει έτσι μετα απο ήττα. Το να βλεπεις τον Βλαντο και τον Παππα να αλλαζουν επιπεδο ηταν για εμενα καλυτερο και απο νικη μεσα στο Τελ-Αβιβ!!
    Alan13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα και από εμένα.

    Μερικές σκέψεις μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Η σειρά παράθεσης αυτών είναι απολύτως τυχαία.

    1) Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής αυτής νομίζω ότι απέδειξαν το μάταιο της προσπάθειας να μαντέψουμε τα ζευγάρια του επόμενου γύρου. Επίσης, εξέθεσαν (περισσότερο και από την Κυρία Δήμαρχο - γνωστή και ως Γεωργία Βασιλειάδου), οποιαδήποτε απόπειρα ή υπόθεση για τον προσδιορισμό της καλύτερης θέσης που μπορούν να πάρουν οι δύο ομάδες μας, με βάση τον αντίπαλο τους - αν προκριθούν - στον επόμενο γύρο. Αυτή τη στιγμή τα ζευγάρια είναι:

    Real - Efes (το μόνο που δεν αλλάζει από τις προηγούμενες αγωνιστικές, αλλά πλέον και η Kutxa μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, οπότε όλα είναι πιθανά)
    Maccabi - CSKA
    Fener - Barca
    OSFP - PAO

    Σας αρέσουν; Πόσο μοιάζουν με αυτά προηγούμενων σχολίων, τις προηγούμενες αγωνιστικές, στο Hoopfellas; Πιστεύετε ότι αυτά θα είναι στο τέλος; Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα π.χ. ποιά θέση είναι καλύτερη για τον ΠΑΟ; Και αν είναι τρίτη η CSKA; Πώς θα σας φαίνονταν έστω και με πλεονέκτημα του ΠΑΟ (ως δεύτερος);

    2) Κατά τη γνώμη μου, και με αυτά που έχω δει ως τώρα, θεωρώ ότι από τις ομάδες του ομίλου του ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ πρέπει να αποφύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, τη Fener ανεξάρτητα αν θα έχει ή όχι το πλεονέκτημα (εξάλλου "σατανάς" της προπονητικής στην καλαθοσφαίριση δεν είναι ο Ζοτς; ;-) ). Ξεχάστε ότι είδατε στον πρώτο αγώνα του ΠΑΟ με τη Fener στο ΟΑΚΑ. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση εκείνη η Fener με την ομάδα του τώρα. Είναι πλέον πολύ σκληρή ΟΜΑΔΑ, με νοοτροπία refuse to die, και με σαράντα λεπτά πολύ υψηλού επιπέδου συγκέντρωσης και συνεχούς πίεσης στον αντίπαλο, με το πηγάδι χωρίς πάτο, ιδεών και εμπνεύσεων του Ζοτς να αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για την ομάδα, βρίσκοντας έτσι συνέχεια τρόπους να αλλάζει τον ρουν του εκάστοτε αγώνα. Όποια ομάδα βρεθεί απέναντι της, θα της βγάλει στην κυριολεξία το λάδι πριν, και εφόσον, παραδώσει το πνεύμα. Εν τέλει, σε αγώνες ζωής ή θανάτου όπως τα play-off της Euroleague, πόσες φορές έχουν ηττηθεί ΤΕΤΟΙΕΣ ομάδες του Ζοτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 3) Η Μαδρίτη αυτή την εποχή είναι πολύ ωραία πόλη για τουρισμό, αλλά για τον ΟΣΦΠ, είναι πολύ μακριά (δεν υπάρχουν... πτήσεις) για τη διοργάνωση της Euroleague. Αυτή τη στιγμή εγώ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ τo Μιλάνο, και πιό συγκεκριμένα την Armani, από όπου πρέπει να περάσει η ομάδα για να πλησιάσει όλο και πιό κοντά στο στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Να θυμίσω ότι καμία ομάδα από τις 16 δεν έχει προκριθεί ακόμα, πόσο μάλλον μπορεί να σχεδιάζει για το πλεονέκτημα έδρας. Μετά την αγωνιστική, στην οποία, και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ δεν θα μπορεί ο 5ος των ομίλων να περάσει στον επόμενο γύρο, ΤΟΤΕ θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και θα μπορεί πλέον να κοιτάει και για το πλεονέκτημα της έδρας.

    4) Κατά τη γνώμη μου, ο πιό σημαντικός και δύσκολος αγώνας του ΟΣΦΠ θα είναι αυτός με τη Laboral, με την "ξεγυρισμένη" 20αρα που δέχθηκε στην κανονική περίοδο να είναι νωπή ακόμα. Οι αγώνες με τη Fener και την Efes, ήταν (και είναι φυσικά) απαραίτητα εντός προγράμματος, και πριν την νίκη της Fener στη Μόσχα.

    5) Διάβασα τις γνώμες/απόψεις διαφόρων αρθρογράφων και σχολιαστών, σχετικά με τις νίκες των Fener και Kutxa χθες, που θεωρούν, στην πλειοψηφία τους, κακή τη νίκη της Fener και καλή της Kutxa. Το "αναλυτικό" μου μυαλό, δουλεύοντας λίγο διαφορετικά, με έκανε να έχω τη γνώμη, ότι ο ΟΣΦΠ θα πρέπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ζοτς, γιατί με την ήττα της CSKA χθες του άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την πρώτη θέση. Να θυμίσω ότι ο ΟΣΦΠ για το πλεονέκτημα, έπρεπε να κερδίσει τις Efes και Fener, ούτως ή άλλως, και να χάσει με διαφορά μικρότερη των 8 πόντων στη Μόσχα, για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα. Τώρα πλέον έχει καλύτερο "φύλλο" και μπορεί έτσι να παίξει ΚΑΙ για την πρώτη θέση, δεδομένου ότι πίστευα πριν τον χθεσινό αγώνα (γι΄ αυτό και η πρόβλεψη μου) ότι η Fener είναι η μόνη ομάδα στον όμιλο αυτό που μπορεί να νικήσει την CSKA (εκτός φυσικά από τον ΟΣΦΠ). Φυσικά και η Fener θα χτυπήσει την πρώτη θέση, και ο Ζοτς δεν θα έρθει στο ΣΕΦ για να χάσει, αλλά έπρεπε να την κερδίσουμε έτσι και αλλιώς είτε κέρδιζε είτε έχανε στη Μόσχα, οπότε... Στον αντίποδα, θεωρώ πολύ κακή είδηση τη νίκη της Kutxa, γιατί με αυτό τον τρόπο μπήκε και αυτή για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, και στο μεταξύ μας αγώνα στην Ισπανία, δεν θα είναι πλέον καθόλου αδιάφορη, με ότι αυτό συνεπάγεται... Εν τέλει, όλα είναι στο χέρι του ΟΣΦΠ, και δεν εξαρτάται πλέον από καμία ομάδα, ακόμα και για την πρώτη θέση. Πλέον, γνωρίζει τί πρέπει και οφείλει να κάνει για να κατακτήσει τη θέση που θα επιδιώξει η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 6) Κουράστικα να διαβάζω για την πολύ σημαντική απουσία του Nelson από το παιχνίδι της Πέμπτης. Δεν διάβασα όμως πουθενά τίποτα για τις τρεις σημαντικές απουσίες της Maccabi στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Σόφο, ο Πνίνι και ο Landesberg έλαμψαν δια της απουσίας των, και όμως κανείς δεν ασχοληθηκε με αυτό το γεγονός. Γιατί; Να τονίσω ότι οι τρεις τους, δίνουν στην ομάδα τους, κατά μέσο όρο, 26,5 πόντους, 7,4 rebounds, 3 τελικές πάσες, 1,5 κλέψιμο και στο PIR 21,6 φορτώνοντας και τους αντίπαλους με 6,5 foul...

    7) Πιστεύω ότι η ήττα του ΟΣΦΠ από την Efes ήταν εντός προγράμματος για την πρόκριση, αλλά σαφώς ΕΚΤΟΣ προγράμματος για τις προνομιούχες θέσεις. Φανταστείτε να είχε τώρα 8-0...

    8) Επειδή έγινε πολύς ντόρος, μετά τον αγώνα του ΟΣΦΠ, σχετικά με το τί είπε ο Γ.Σ. στους εκτελεστές της σπείρας του, στο ημίχρονο του αγώνα, και άλλαξαν αγωνιστική συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο, αντέ να σας το πω εγώ για να ησυχάσετε. Ο Γ.Σ. βλέποντας τους θρύλους του 60 να βραβεύονται στο ημίχρονο, είπε στους παίκτες του ότι αν δεν κατέβουν με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο, από τον επόμενο αγώνα και μέχρι νεωτέρας, θα κάνουν υπερωρίες στο... γυάλισμα του πάγκου, και θα κατέβαιναν βασικοί οι... θρύλοι του 60, που γνωρίζουν τί σημαίνει η φανέλα του ΟΣΦΠ και την έχουν τιμήσει και με το παραπάνω...

    9) Τελικά, μάλλον καλός... πασαδόρος φαίνεται ότι είναι ο κατά συρροήν περιβόητος τρομοκράτης των Ευρωπαϊκών γηπέδων, VSpan. Ακόμα και η μορφή και κορυφή της πάσας του ΟΣΦΠ και της Ευρώπης, ο Μουστακίδης, θα τον φοβήθηκε βλέποντάς τον, να πασάρει χθες, όπως εκείνος διέλυε τρομοκρατώντας τις αντίπαλες άμυνες στα χρόνια του.

    10) Πολύ θετική η rookie παρουσία του Τσαϊρέλη χθες, και εξαιρετική η άμυνα στον Κουζμίνσκας, που από 12,1 στο PIR στο ΤΟΠ-16 βρέθηκε στο 1 (είχε 17 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων).

    11) Για όποιους είδαν τον αγώνα στη Μόσχα, δεν ήταν καμία έκπληξη η νίκη της Fener, όπως και το γεγονός ότι ο Τεό ήταν ο 6ος παίκτης του αντίπαλου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον αγώνα της Efes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διογενης ο αδιαβαστος. ο πνινι λειπει απ την αρχη της χρονιας και νομιζω χανει ολη την χρονια.
      ειναι σαν να πει καποιος οτι η τσκκα εχασε απ τον ολυμπιακο επειδη ελειπε ο κρυαπα...

      Διαγραφή
    2. Διογενη ευχομουν να παιξει ο Σοφο..Στο πρωτο ματς οποτε εμπαινε παιρναμε τα πανω μας..Μειωναμε ΄ή προσπερναγαμε στο σκορ..Αλλα τωρα αυτα ειναι ψιλα γραμματα..

      Διαγραφή
  62. Προς Διογενης Κυνικος¨
    Αγαπητε εισαι μονιμα ειρωνικος προς αλλους σχολιαστες, στα προγνωστικα σου δεν πεφτεις μεσα με τπτ,παρολα αυτα γραφεις κειμενα σεντονια με αναλυσεις οι οποιες δειχνουν ανθρωπο που πιστευει οτι ξερει πολυ μπασκετ, αλλα δεν σκαμπαζει πολλα.Επιπλεον το οτι εισαι ολυμπιακος δεν ειναι κακο, κακο ειναι οτι φορας μονιμα των μανδυα του αντικειμενικου σαν αλλος Καρπετοπουλος ή Τασος Μαγουλας.Τα σχολια σε ενα blog υπαρχουν για να σχολιαζει καποιος την αναρτηση του blog ή εστω για συζητησημεταξυ των σχολιαστων.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι για να γραφεις ενα blog μεσα στο blog
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπαμε αλλαξε το σε διογενης ο γραφικος..αν κεχεις ξεπερασει πλεον τα ορια της γραφικοτητας..

      Διαγραφή
  63. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=124&seasoncode=E2014 υποτιθεται οτι εισαι λατρης των στατιστικων αλλα τα διαβαζεις οπως σε συμφερει ετσι;;Σχορτσιανιτης και σια που ελειπαν προχτες μαλλον τους ευννοησαν γιατι μαλλον αρνητικοι ηταν στο πρωτο παιχνιδι.Σε αντιθεση με τον Νελσον που ηταν καταλυτικος στο να γινει ανατροπη στο ΟΑΚΑ.Υ,γ Εισαι γελασμενος αν νομιζεις οτι σας εκανε χαρη ο Ζοτς,πολυ απλα γιατι χτες με ΤΣΣΚΑ μπηκε δυνατα στο παιχνιδι για πλεονεκτημα εδρας.Και εγω βαρεθηκα να διαβαζω οτι η Φενερ δεν πειθει απο φιλους του Ολυμπιακου,γιατι ρε παιδια εσας σας πειθει η ομαδα σας.Ολη μαζι ενας Σπανουλης,που περιεργως κανει τα παιχνιδια της ζωης του,απιστευτα ανεβασμενος και παντα οταν οι αλλοι παραδιδουν πνευμα στο τελευταιο δεκαλεπτο αυτος στα 33 του ειναι πιο ενεργητικος απο οτι πριν 5 χρονια.Αν σας τον κλεισουν οπως η Εφες τελειωσατε.εκτος και αν αναστηθουν οι σεντερ σας ξανα.Υ.Γ 2 ουτε ο ΠΑΟ με πειθει οτι θα προχωρησει πολυ.Δεν εχει καμια σχεση με το πως ξεκινησε,εχουμε πατωσει τελευταια.Φιλικα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή