Athlenda

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

FROM HELL..



Ο Ολυμπιακός γύρισε από τη κόλαση του -7 στο τελευταίο λεπτό στη Πόλη απέναντι στην Αναντολού κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο μια σπουδαία μάχη όμως έχασε τον Πάτρικ Γιανγκ για το υπόλοιπο της σεζόν. Πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ από τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Ζαλγκίρις. Και οι δύο ελληνικές ομάδες «ενεργές» στην αγορά πλέον. Το Hoopfellas κάνει τις εκτιμήσεις του..



Το ματς της Πόλης είναι το απόλυτο παράδειγμα αναφορικά με το τι ζητά η Αναντολού σαν οργανισμός στη νεότερη εποχή και πιο συγκεκριμένα στη θητεία του Ίβκοβιτς. Winning Culture. Ο Ολυμπιακός έκανε μια εντυπωσιακή επίδειξη αυτού του χαρακτηριστικού κουνώντας το επιδεικτικά στο πρόσωπο των Τούρκων στο ματς της Πόλης. Στο τελευταίο δίλεπτο (συν τη παράταση) η ομάδα του Σφαιρόπουλου καταθέτει στο παρκέ όλα όσα θα ήθελε να εντάξει στον χαρακτήρα του το τουρκικό powerhouse. Όμως αυτό το πολυσυζητημένο παράσημο δεν αγοράζεται με τα χρήματα.. Απαιτεί «χιλιόμετρα», ταπεινό χαρακτήρα και πολλές εργατοώρες  στο παρκέ. Ο Ντούντα το ξέρει καλύτερα από όλους..


Σε επίπεδο τακτικής θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί μιας και οι δύο ομάδες προσωπικά εντάσσονται στο στενό κύκλο αυτών που μου αρέσουν περισσότερο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Επέλεξε να εστιάσουμε σε μερικές σημειώσεις.
-Το ματς παίχτηκε σε υψηλό ρυθμό και επίπεδο τακτικής με δύο ετοιμοπόλεμους πάγκους στη διαχείριση καταστάσεων. Και οι δύο επηρέασαν το παιχνίδι λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες γύρισαν δύσκολες για αυτές καταστάσεις στο παρκέ.  Και οι δύο κόουτς είχαν «παρέμβαση» στα δρώμενα με τις επιλογές τους.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστησε τον Μάντζαρη στο post σε όλο το πρώτο τρίλεπτο παίρνοντας 5 πόντους με παιχνίδι στη Weak Side από τον Στρόμπερι  (close out επίθεση και ελεύθερο τρίποντο), 2 κερδισμένα φάουλ-χρυσάφι από τον Ερτέλ και μαζί το τιμόνι του παιχνιδιού. Το πώς «μπαίνει» μια ομάδα σε ένα τέτοιο εκτός έδρας ματς λέει πολλά για το mentality της.. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε Hedge out άμυνα σε κεντρικά και Side picks. Στον άξονα θέλησε να χαλάσει τη γωνία πάσας του Ερτέλ αποτρέποντας τη συνεργασία με κάθετη μεταβίβαση στον screener ο οποίος έπρεπε να μείνει μακριά από τον κεντρικό διάδρομο ώστε η μπάλα να σταλεί στα άκρα. Στα πλαϊνά picks οι ερυθρόλευκοι εμφατικά απαγόρευσαν στον ballhandler τον κεντρικό διάδρομο, κατάσταση κατά την οποία παίχτης με τη περιφερειακή όραση του Ερτέλ ή το penetration του Γκρέηντζερ μπορεί να σε σκοτώσει.  Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε ένα θέμα με το να ελέγξει, χωρίς να χάσει σε ισορροπία, τη παράλληλη επιλογή πάσας (με τη μπάλα στη γραμμή των προσωπικών στον Τάιους/Ντάνστον) του αντίπαλου screener στη τελική γραμμή (κόψιμο) ή στη περιφέρεια για τρίποντο, όμως σταδιακά προσαρμόστηκε.


Ο Ίβκοβιτς επέλεξε άμυνα Show & Recover στο κεντρικό Pick αντιπάλου με τον Μπατούκ στον Σπανούλη όμως για άλλη μια φορά εκνευρίστηκε από το πόσο εύκολα έχανε τη θέση του ο Τάιους (που ψηλά είναι ο πιο ικανός αμυντικός της ομάδας αλλά υστερεί στο positioning). Χωρίς τον Ερτέλ στη πεντάδα δεν ακολούθησε την Drive & Kick Motion Offense που συχνά-πυκνά παρακολουθούμε φέτος αλλά κράτησε τον κύριο ballhandler του, τον Γκρέηντζερ, μακριά από τη μπάλα η οποία τον βοήθησε να δημιουργήσει μια ροή και να απεγκλωβίσει τον Αμερικανό από την αναμενόμενη πίεση της ελληνικής άμυνας (που θα παρήγαγε μια μάλλον προβλέψιμη επίθεση και πολλές χαμένες ανάσες του καλύτερου παίχτη των γηπεδούχων). Ο Ντούντα  συχνά δίνει παραπάνω αρμοδιότητες στο δημιουργικό κομμάτι στον Σάριτς, όχι μόνο στο ποστ αλλά και ψηλά με τη μπάλα στα χέρια θυμίζοντας τη περίπτωση του Νεμάνια Μπιέλιτσα στην εθνική Σερβίας (ο Ίβκοβιτς το είχε εισάγει σε πολλά plays ασφαλείας μάλιστα) όμως ο Κροάτης δεν είναι ακόμα σε αυτό το επίπεδο ούτε τεχνικά ούτε σε ωριμότητα.


-Στη τελική ευθεία του ματς για τους Τούρκους έλαμψε ο Τζέησον Γκρέηντζερ. Κάποια ημέρα θα ήθελα να μιλήσουμε για τη βελτίωση των γκαρντς υπό τον Ίβκοβιτς σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού κατά τη μετάβαση τους στο επόμενο επίπεδο στην οποία βρίσκω κοινά σημεία με την αντίστοιχη που προσφέρει το πρόγραμμα του Ντιούκ στους περιφερειακούς του υπό τον Coach-K, σε μια άλλη κλίμακα και μπάσκετ διαφορετικών απαιτήσεων. Είμαι σχεδόν βέβαιος  ότι ο πρώην Αμερικανός της Ουνικάχα (εξαιρετικός φέτος)  δε θα παρουσίαζε τόσο άμεση προσαρμογή στο υψηλό επίπεδο και σε ένα γκρούπ που κοιτάζει αποκλειστικά τη κορυφή, με κάποιον άλλον προπονητή να τον οδηγεί. Ο Ίβκοβιτς πνίγηκε πέρυσι από  την έλλειψη ενός δεύτερου πολύ δημιουργικού γκαρντ που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα με την ικανότητα του στη προσωπική φάση. Για αυτό αντικατέστησε τον ίσως καλύτερο αμυντικό της περυσινής διοργάνωσης ( Ντρέηπερ) με τον Γκρέηντζερ. Ο Αμερικανός διεμβόλισε την άμυνα του Ολυμπιακού στο τρανζίσιον παίζοντας «πάνω» σε αυτή, ζεστάθηκε, σκόραρε από την περιφέρεια και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Ερτέλ (ο «Σοφός» προσπάθησε να τον βάλει στο ματς με Horns επίθεση στην οποία ο Γάλλος με τα σκριν επιλογής και την εκτέλεση μετά από ντρίμπλα είναι πολύ ικανός) είναι ένας clutch παίχτης με αρκετές παραστάσεις όμως τουλάχιστον τη Πέμπτη το βράδυ η Αναντολού έπρεπε να ακουμπήσει τη μπάλα στον Γκρέηντζερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης. Δε το έκανε και της κόστισε.


Ο Ολυμπιακός έβαλε εξάρτηση και ντύθηκε κομάντο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την ήττα. Νωρίτερα είχε έτσι κι αλλιώς δοκιμάσει ανάλογο σχήμα όμως τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν ανάγκη για να αλλάξουν οι ερυθρόλευκοι το μομέντουμ. Πρίντεζης στο «5», Παπαπέτρου στο «4» και «αλλαγές» ώστε να αμύνονται αυτοί στα γκαρντς στη τελική προσπάθεια ενώ παράλληλα οι πρωταθλητές Ελλάδας διατηρούσαν στη πεντάδα τους ψηλούς περιφερειακούς (Στρόμπερι, Χάκετ) που δάγκωναν στη πίσω γραμμή άμυνας. Με αυτό το σχήμα επέλεξε 2-3 High Screen Offense με PnR των Πρίντεζη-Χάκετ ψηλά στον άξονα και τους υπόλοιπους 3 συμπαίχτες τους να ξεκινούν σε παράταξη στη base line. Αυτός ο τύπος επίθεσης ενδείκνυται για ομάδες με χαμηλά και aggressive σχήματα. Είναι πολύ σημαντικό πάντως ότι οι ερυθρόλευκοι ανταποκρίθηκαν σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με αυτό το σχήμα, τώρα ειδικά που καλούνται να λύσουν το πρόβλημα με την απουσία του Γιανγκ. Ο Παπαπέτρου (εδώ και δύο χρόνια το Hoopfellas περίμενε με υπομονή να πάρει λεπτά και  στο «4» αλλά τότε από ότι άκουγα «δε μπορεί στη θέση»..) ήταν ο παίχτης-κλειδί μην επιτρέποντας στον Μπράουν να βάλει τη μπάλα στα παρκέ (η Αναντολού είχε ακολουθήσει χαμηλώνοντας με Σάριτς-Μπράουν) ενώ σκόραρε και σημαντικούς πόντους.

Επισήμανση: Όσο ο Αθηναίου είναι ενεργός στο rotation των γκαρντς , ο Στρόμπερι θα μπορεί πιο άνετα να κατέβει στο «3» και ο Παπαπέτρου στο «4». Οι «διπλοθεσίτες» που λέγαμε οι οποίοι κάνουν ένα ρόστερ να μοιάζει πιο βαθύ χωρίς έξτρα παίχτες σε ποσότητα..

Ο ΓΙΑΝΓΚ..


Είμαι «σκασμένος» για τον Γιανγκ όπως  και για κάθε νέο παιδί που βρίσκεται στην χρονιά του Step Up (όπως πέρυσι ο Παππάς).. Ειλικρινά σε χαλάει να σκέφτεσαι τη προοπτική αυτού του παιδιού και το που μπορούσε να φτάσει, μέσα στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, με την ομάδα του στο τέλος αυτής της χρονιάς. Σας είχα πει ότι ο Γιανγκ είναι καλύτερος του Ντάνστον (αναβάθμιση). Κλείνοντας τα μάτια και μπαίνοντας στη ..μηχανή του χρόνου θα τον έβλεπα κυρίαρχο ψηλό στη στρατόσφαιρα της διοργάνωσης και κάπου κοντά (πολύ πιθανόν κατ’εμέ, με αυτό που περίμενα από αυτόν στο β’ μισό, εντός)στις καλύτερες πεντάδες την άνοιξη.  Δυστυχώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ζητούμενο πλέον είναι να γυρίσει το παιδί δυνατό στα γήπεδα.


Πιο «σκασμένος» σίγουρα θα είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο οργανισμός των ερυθρολεύκων. Ο Γιάνγκ αντιπροσώπευε περισσότερο από τον καθένα το καινούργιο, ακόμα πιο defensive minded και aggressive προφίλ των Πειραιωτών. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος σε αυτό το στυλ μπάσκετ με τη δύναμη και την ενέργεια που κατέθετε. Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν είναι στο μηδέν.. Έχει τον Χάντερ (επίσης γρήγορο ψηλό), τον Μιλουτίνοβ συν τον Αγραβάνη σε ρόλο «μπάνγκερ» και με το 4-1, τη πολυτέλεια να δοκιμάσει τις δυνάμεις της frontcourt του χωρίς άγχος. Οι ερυθρόλευκοι δε θα βιαστούν έτσι κι αλλιώς βλέποντας τον καινούργιο παίχτη στον χρoνικό ορίζοντα του TOP-16. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα καταφέρει να καλύψει τον Γιάνγκ με μια μόνο προσθήκη παίχτη μιας και το πακέτο του  Αμερικανού περιείχε πολλά «καλούδια». Δεν είναι τόσο εύκολη η αγορά τέτοιον καιρό.. Χρειάζεται ομαδική δουλειά (για να καλυφτεί η απουσία), υπομονή και ανοιχτά μάτια για τη καλή περίπτωση εκεί έξω. Είναι σειρά του Χάντερ να βγει μπροστά. Πιθανόν να χρειαστεί να λειτουργεί σαν Νο1 σέντερ ακόμα και μετά τη προσθήκη (ανάλογα με το τι θα βρει ο Ολυμπιακός). Υπάρχουν 1-2 περιπτώσεις για τις περιμένω ..κάτι μέχρι τον Δεκέμβρη και εκτιμώ ότι μπορούν να λειτουργήσουν στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Εδώ θα είμαστε, εφόσον υπάρχει το «έδαφος» αναφορικά με το status τους,  να τις συζητήσουμε..



ΟΑΚΑ




O Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ έκανε την εμφάνιση του τη Παρασκευή το βράδυ δημιουργώντας στον κόσμο του την ισχυρή πεποίθηση ότι η ομάδα γυρίζει διακόπτη. Το ζητούμενο είναι να σταθεροποιούσουν οι πράσινοι τον δείκτη της απόδοσης τους ώστε να μπορέσουν να κατηγοριοποιήσουν το status τους μέσα στον ανταγωνισμό. Γιατί αυτός ο «Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ» σου δίνει την εντύπωση ότι πολύ δύσκολα θα περάσει φέτος ομάδα από την Αθήνα όμως στα εκτός έδρας αδυνατεί να ελέγξει μέχρι στιγμής παιχνίδια εντός των δυνατοτήτων του απόρροια του μέτριου αμυντικού του performance.


-Μετά τα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων και με το σύννεφο της πίεσης να κάνει την εμφάνιση του πάνω από το ΟΑΚΑ, οι πράσινοι  προσέγγισαν το παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία. Από τον πάγκο μέχρι τον τελευταίο παίχτη που πάτησε στο παρκέ.. Ο Παναθηναϊκός ήταν διαβασμένος, είχε φτιάξει το πλάνο του το οποίο υποστήριξε κατά γράμμα με επιμονή μέχρι βγάλει κάθε ίχνος ζωής από το κορμί του αντιπάλου τελειώνοντας τη δουλειά.

Για να σας βάλουμε λίγο πιο «μέσα» στο γενικότερο πλάνο του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς πάντα με γνώμονα αυτό που θέλησε να παρουσιάσει ο προπονητής του στο παρκέ, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε το ότι αυτό χτίστηκε πάνω στην ενότητα των «διαθέσιμων χώρων» σε επίθεση και άμυνα και κυρίως πάνω στο πλεονέκτημα της ελληνικής ομάδας να τρέξει καλύτερα το γήπεδο και να καλύψει αποστάσεις απέναντι στα βαριά σχήματα των Λιθουανών. Σε κάθε σχεδόν επιθετική εκδήλωση της ομάδας του Τζόρτζεβιτς διακρίνουμε αυτή ακριβώς τη κατεύθυνση δηλ. να επιβληθεί μέσα από την υπεροχή του σε επίπεδο ταχύτητας. Για αυτό και έπρεπε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο με σωστό spacing.


Και πάλι είδαμε την 1-3-1 επίθεση του Τζόρτζεβιτς σε διάφορες παραλλαγές και plays με ανάλογη στόχευση. 1-3-1 με τον Double-Down Screen στον Φελντέιν  από τους δύο ψηλούς. 1-3-1 με τον φόργουορντ της τελικής να παίζει ανοιχτά στη γωνία ώστε να δημιουργηθεί καλύτερο πλαίσιο για κεντρικό Pick & Roll με τον Διαμαντίδη (στοχεύοντας είτε μέσα από άμεση συνεργασία είτε με τρίγωνο για καλύτερη γωνία πάσας να πετύχει τον ψηλό στη κίνηση). Ίδιος σχηματισμός στην επίθεση με Cross Screen για Post up του Χαραλαμπόπουλου (το οποίο εκτιμώ ότι θα πρέπει να κυνηγήσει περισσότερο ο Παναθηναϊκός βάζοντας με περισσότερη επιμονή τη μπάλα στον νεαρό χαμηλά). Και plays σε  1-3-1 διάταξη με τον Ραντούλιτσα στη νοητή ευθεία των προσωπικών να ψάχνει τη πάσα στο κόψιμο του φόργουορντ στη base line είτε σε πρώτο χρόνο είτε «μαζεύοντας» την άμυνα με ντρίμπλα/drop step


Ο Σέρβος σέντερ έδειξε μεγάλη διάθεση και αθλητικό εγωισμό μετά τις μέτριες τελευταίες εμφανίσεις του και τα playmaking abilities του είναι ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσουν οι πράσινοι. Δείτε πως δημιουργεί η Μπαρτσελόνα στήνοντας στο ίδιο σημείο της επίθεσης τον Τόμιτς.. Ο Ραντούλιτσα πάλι είχε τις κακές στιγμές του βέβαια στην άμυνα όπου τα recovers του είναι πολύ αργά (ακόμα και όταν προλαβαίνει να επιστρέψει χαμηλά  δεν έχει τη συγκέντρωση και την αντοχή να αμυνθεί στο ποστ) και ο Τζόρτζεβιτς στοχευμένα κολλάει δίπλα του τον Γκιστ που ελέγχει εξαιρετικά το ρολάρισμα (ανεβαίνοντας στη περιστροφή  όταν το απαιτεί η θέση του) του ψηλού μέχρι να επιστρέψει ο Ραντούλιτσα. Στην επίθεση πάντως ο Παναθηναϊκός με τον Ραντούλιτσα έτοιμο να βάλει ακόμα και τη μπάλα στο παρκέ και ενταγμένο σε passive mode έχει πολύ μεγαλύτερες προδιαγραφές στο παραγωγικό κομμάτι. Παρόλα αυτά στις περισσότερες εκφράσεις του playbook (ακόμα και σε Α-SET διάταξη) ήταν φανερή η πρόθεση των πρασίνων να αδειάσουν το ζωγραφιστό κρατώντας (απέναντι σε προσωπική άμυνα) τους ψηλούς του στη περιφέρεια, δημιουργώντας παράλληλα το χώρο (με τα μεγάλα κορμιά της Ζαλγκίρις εκτός κέντρου ρακέτας) για slashing από τους περιφερειακούς του.


-Την ίδια λογική διακρίναμε και στο αμυντικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός στόχευσε και κατάφερε να περιορίσει τον χώρο δράσης στην επίθεση της Ζαλγκίρις. Προσωπικά βάζω πολύ υψηλό βαθμό στον τρόπο με τον οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα «στη πλευρά» και να δυσκολέψουν τη Ζαλγκίρις να νιώσει άνετα κυκλοφορόντας τη μπάλα κατά μήκους του παρκέ. Σύμμαχος των πρασίνων το ότι απέναντι τους είχαν ένα σύνολο με Overall Poor Shooting φέτος το οποίο ήταν δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να ανοίξει μια τόσο πιεστική άμυνα.  Η τακτική του Κράπικας να στήσει Side Pick & Rolls με τον προσωπικό αντίπαλο του Γκιστ (ναι κόουτς, ο Γιανκούνας είναι ο καλύτερος PnR ψηλός σου αλλά θα ήταν λογικό να κοιτάξεις και πιο αμύνεται απέναντι του..) επίσης διευκόλυνε τη πράσινη άμυνα. Η παρουσία του Γκιστ έπαιξε καθοριστικό ρόλο και σε αντίστοιχες 1-3-1 καταστάσεις επίθεσης των Λιθουανών με τον Γιανκούνας στο post. Αυτό για να μπορέσει να κατανοήσει ο κόσμος πως ένας καλός αμυντικός ψηλός με πληθωρική παρουσία (παλιότερα σκεφτείτε ότι υπήρχε και ο Λάσμε) μπορεί να απενεργοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των επιθετικών συστημάτων μια post ομάδας όπως οι Λιθουανοί. O Kούζμιτς ήταν θετικός όσο αμυνόταν κοντά στο καλάθι (συμπεριλαμβανομένων και των PnRs στα οποία έμενε «πίσω») καθώς σε 1-2 περιπτώσεις άμυνας Hedge άργησε σημαντικά ενώ του λείπει και το motor παρότι είναι φιλότιμος και έχει διάθεση να μάθει. Τους επηρέασε ψυχολογικά και η διάθεση της ελληνικής ομάδας να μπει στις γραμμές πάσας με άμεση επιρροή στους χρόνους μετακίνησης της μπάλας στην επίθεση τους με τον Καλάθη να παίζει σημαντικό ρόλο. Η Ζαλγκίρις ήταν κακή στο αμυντικό τρανζίσιον επίσης κατάσταση πάνω στην οποία έχτισαν οι γηπεδούχοι με τον Καλάθη να τρέχει άψογα την επίθεση στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Έλληνας γκαρντ επιμένω ότι μπορεί να διεκδικήσει στο τέλος της σεζόν θέση στην All-Defensive ομάδα της διοργάνωσης αφού πολλά βράδια φέτος είναι πραγματικό Ball Hawk..



Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω credit (επιτέλους..) για την αλλαγή στο rotation και την επιλογή του ζόρτζεβιτς να χρησιμοποιήσει ως μπαλαντερ στα φόργουορντς τον Χαραλαμπόπουλο μπροστά από τον Φώτση δίνοντας ανάσες στον πολύπειρο φόργουορντ. Για αυτό και ξεκίνησε τον (αρκετά καλό) Γιάνκοβιτς ώστε να μπορεί να βγάλει από πίσω τον έμπειρο Πάβλοβιτς δίπλα στον νεαρό φόργουορντ που πήρε λεπτά ως PF. Δεν είναι η θέση του βέβαια. Κοιτάζοντας λίγο μακρύτερα στην εφετινή σεζόν, βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει «βάθος» και «πόδια» στη frontcourt του. Αυτή είναι ιεραρχικά η βασική του ανάγκη σε έναν αγωνιστικό ορίζοντα που φτάνει μέχρι την έναρξη του TOP-16.





-Βλέποντας τη διαφορά στους 25+ πόντους και τη Ζαλγκίρις χωρίς καμία διάθεση για προσπάθεια επιστροφής στο ματς, ασυνείδητα κατάλαβα πόσο «άσχημη» έμοιαζε η εικόνα του να παραμένει στο παρκέ ο τραυματίας Καλάθης  ή να αυξάνονται (χωρίς τον παραμικρό λόγο) τα λεπτά του Διαμαντίδη και παράλληλα πόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη ενός βοηθητικού 4ου γκαρντ που θα κρατήσει φρέσκο (και υγιές) το hard core της περιφερειακής γραμμής. Σκεπτόμενος τη λογική του κόουτς Τζόρτζεβιτς για σταδιακή (και σε καθεστώς αυστηρής τήρησης) αύξηση των λεπτών των νέων παιδιών κατέληξα ότι  ίσως ένα σχήμα με τον Φελντέιν και τον Γιάνκοβιτς στο backcourt (o Δομινικανός πέρασε ουκ ολίγα λεπτά στο «1» πέρυσι στη Καντού) ήταν επιβεβλημένο ανεξαρτήτου λειτουργικότητας τη προκειμένη στιγμή όμως ο Σάλε μου διέλυσε κάθε τέτοια σκέψη πετώντας κατευθείαν τον Λούντζη στο παρκέ. Ο 17χρονος γκαρντ σαφώς και έχει  πολλά να μάθει για να γίνει rotation-player σε αυτό το επίπεδο ξεκινώντας με το να χαμηλώνει στη ντρίμπλα για να προστατεύει τη μπάλα. Είναι ενεργός όμως σε πολλούς τομείς και όταν αισθανθεί πιο άνετα με τη μπάλα στα χέρια θα είναι σε θέση να μας δείξει περισσότερα (από τα πολλά που μπορεί για παίχτη της ηλικίας του). Ένα ρόλο τον οποίο (με τον Παππά εκτός από πέρυσι) με βάση τον αρχικό προγραμματισμό θα αναλάμβανε ο Μποχωρίδης που έτυχε να λείπει στο χειρότερο χρονικά σημείο όπου θα μπορούσε να κερδίσει τα λεπτά του και να βοηθήσει και την ομάδα.


Επειδή το mailbox μου πλημμύρισε με ερωτήματα σχετικά με τον Νate Wolters της Μπεσίκτας. Πρόκειται για έναν γκαρντ που βρίσκεται χρόνια στο μικροσκόπιο της σελίδας αλλά και έναν παίχτη ευρύτερα γνωστό σε όσους ασχολούνται λίγο παραπάνω με το αντικείμενο. Με κάποιους από εσάς έχουμε μιλήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για παιδιά όπως αυτός και ο Hummel (ΕΑ7) τα οποία έχουν παιχνίδια στο ΝΒΑ και θα μπορούσαν να βοηθήσουν καλές ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Ο Wolters είναι ένας ποιοτικός περιφερειακός ο οποίος μπορεί να απορροφηθεί άμεσα  ως 3ος-4ος γκαρντ σε μια περιφέρεια όπως του ΠΑΟ και όχι ως leading guard (επαναλαμβάνω σήμερα γιατί έχει τη παιδεία να μάθει και να αναπτυχθεί σε ένα τέτοιο μπασκετικό πρόγραμμα). Αλλά γιατί να πληρώσουν οι πράσινοι τόσα χρήματα για έναν role player (με συμβόλαιο) στο σύστημα τους, τη στιγμή που περιμένουν επιστροφή στο backcourt ενώ στους ψηλούς μια απευχόμενη απουσία του Γκιστ αλλάζει (αρνητικά) ολόκληρη την αμυντική φυσιογνωμία της ομάδας;









Υ.Γ: Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Παρίσι δε συνιστούν γεγονότα τυχαία ή αναπάντεχα. Υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο στη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Ζούμε ημέρες πολέμου σε μια εξελιγμένη version αυτού, όπου τα θύματα δεν είναι στρατιώτες στο μέτωπο αλλά ανυποψίαστοι πολίτες σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη οι οποίοι προφανώς δε συμμετέχουν στον ..πόλεμο αλλά τους βρίσκει αυτός στη καθημερινότητα τους. Μιλάμε για ανώτερες πρακτικές πόνου (όταν θέλω πραγματικά να σε χτυπήσω στοχεύω τα παιδιά σου, όχι εσένα..)που καλλιεργούν μίσος στις αντιμαχόμενες πλευρές.  Οδεύουμε με ακρίβεια προς το τέλος του δρόμου για την αστική δημοκρατία (με οποιαδήποτε μορφή συντηρείται αυτή στις ημέρες μας) και αυτό που αχνοφαίνεται  στην επόμενη στροφή δε μου αρέσει καθόλου. Και το χειρότερο..; Δε θα επιβληθεί. Θα το ζητήσει ο κόσμος, μεθυσμένος από τα κοκταίηλς ανασφάλειας  που του σερβίρονται..

354 σχόλια:

  1. Όλα σου καλά ρε Τζιμ, αλλά αυτό το "ακόμα πιο defensive minded" χάθηκε να το γράψεις "ακόμα πιο αμυντικογενές"; Είπαμε, αμερικάνικο άθλημα παρακολουθούμε, αλλά όταν υπάρχουν λέξεις στα ελληνικά, γιατί σώνει και καλά να χρησιμοποιούμε τις ξένες;

    Θυμάμαι στη σειρά ΟΣΦΠ-Μπαρτσελόνα τη φράση σου "στην Ευρώπη εγκωμιάζουν τον coach Σφαιρόπουλο για τα defensive tactics του". Γιατί δεν τον εγκωμιάζουν για τις αμυντικές τακτικές του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν η ΕΑ7 δεν περασει στους 16, ο Μiσκο εχει ετοιμο τον αντικαστατη του Γιανγκ τον Δεκεμβριο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Στη τελική ευθεία του ματς για τους Τούρκους έλαμψε ο Τζέησον Γκρέηντζερ. Κάποια ημέρα θα ήθελα να μιλήσουμε για τη βελτίωση των γκαρντς υπό τον Ίβκοβιτς σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού κατά τη μετάβαση τους στο επόμενο επίπεδο στην οποία βρίσκω κοινά σημεία με την αντίστοιχη που προσφέρει το πρόγραμμα του Ντιούκ στους περιφερειακούς του υπό τον Coach-K,"

    Tζιμ αν ο Σιζέφσκι της Ευρώπης ως προς την ανάδειξη των γκαρντ είναι ο Ντούντα, ποιος είναι ο Ευρωπαίος Guy Lewis; Ποιος έχει δηλαδή την ανάλογη ικανότητα ως προς την ανάδειξη ψηλών; Το μυαλό μου θα πήγαινε στον Ρενέσες (Γκασόλ, Ρούντι) αλλά η περίπτωση Πρίντεζη και η στασιμότητά του στη Μάλαγα του Αΐτο με μπερδεύει. Μήπως Ιβάνοβιτς (Σκόλα, Νοσιόνι, Σπλίτερ); Μήπως Γιάννης Ιωαννίδης (ο τύπος έστειλε τον Τσακαλίδη στους Suns και τον Τάρλατς στους Μπουλς, τι άλλο να πούμε;), ή μήπως ο Τάνιεβιτς (Ασίκ, Τόπιτς, Μποντιρόγκα, Φούτσκα και τόσοι άλλοι);

    Ή μήπως είναι πάλι ο Ντούντα, που πήρε τους Άντιτς και Ντόρσεϊ σαν "have-beens" και με το "άγγιγμά" του τους έκανε να παίζουν τελικούς περιφέρειας ΝΒΑ;

    Βlackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε μηπως τελικα ο Ιωαννης (οχι ο Παπαπετρου) εβλεπε οντως το μελλον;

    σου λεει, 5η σαλπιγγα = θανατηφορα πουλια = αεροπλανα στους διδυμους πυργους
    6η σαλπιγγα = καβαλαρηδες απο Τιγρη και Ευφρατη = τζιχαντιστες
    7η σαλπιγγα = πτωση βαβυλωνας = τελος αστικης δημοκρατιας που λεει ο τζιμ

    ή μηπως εγω βλεπω πολυ λιακοπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον το δεύτερο :p

      Η αποκάλυψη είναι ένα κείμενο που γραφτηκε μάλλον το 66 μΧ και ουσιαστικά καλεί σε καταστροφή της Ρώμης (αυτή είναι η πόρνη Βαβυλώνα-τα 7 κεφαλαια του θηρίου ειναι οι εφτά λόφοι που πάνω είναι χτισμένη η πόλη). Γράφτηκε με τέτοιο κωδικό τρόπο και τη συνηθισμένη γλώσσα της τότε ανατολίτικης λογοτεχνείας. Ήδη η κοινωνία της αρχαιότητας τότε γινόταν ασφυκτική ηια τους φτωχούς (κάτι σαν τη σημερινή κατάσταση) και ο χριστιανισμός αποτελούσε μια απάντηση των κατατρεγμένων σε αυτή την κατάσταση (αλληλεγγύη-αλληλοβοήθεια φτωχων, επαναστατική δράση κατά καιρούς φυσικά μαζί με τις θεολογικές πλευρές που ήταν η κυρίαρχη σκέψη στον κόσμο της ύστερης αρχαιότητας)... Το κείμενο έχει σχέσεις με το διωγμό του Νέρωνα που είχε συμβεί εκείνη την εποχή και ηταν ο πρώτος διωγμός Χριστιανών. Με το όνομα του Νέρωνα μπορεί να εξηγηθεί και ο αριθμός του θηρίου, το γνωστό 666. Με τα αριθμογράμματα που χρησιμοποιούνταν στην Ιουδαία της εποχής 666, βγαίνει το Ελληνικό Νέρων. Ο Ευσέβιος στην εκκλησιαστικη του ιστορία, που γράφτηκε σχετικά κοντά στην εποχή (αν θυμαμαι καλα γυρω στο 400 μΧ) παραδίδει ακόμα έναν αριθμό του θηρίου τον 616... και αν χρησιμοποιηθεί η παραπανω μέθοδος τόσο βγαίνει το όνομα του Νέρωνα στα λατινικά (Nero). Επίσης το 66 μΧ ήταν το λεγόμενο έτος των 4 αυτοκρατορων, μια μεγάλη πολιτικη αστάθεια στη ρωμ. αυτοκρατορία, εξεγέρσεις κτλ... 4 αυτοκρατορες ανέβηκαν στο θρόνο μεσα στη χρονιά, στρατηγοί όλοι τους που επαναστατούσαν (ακόμα και οι πρώιμοι Ολλανδοί, οι Μπατάβιοι, ξεσηκωθηκαν με αξιωματικο ρωμαίο ως ηγέτη τους και διεκδίκησαν μεριδιο της πίτας της εξουσίας!). Αυτή η αναμπουμπούλα αποτυπώνεται στο κείμενο (αλλά δημιουργεί συνειρμους και για μεγάλα γεγονότα-ή τουλάχιστον να φαίνονται ως μεγάλα- στο παρόν). Υπήρχε η φήμη την εποχή ότι από όλα αυτά έχει γλιτώσει ο Νέρωνας, ότι μαζεύει στρατό στην Ελλάδα και θα επιστρέψει θριαμβευτής στη Ρώμη (στην πραγματικότητα είχε αυτοκτονήσει), με οτι αυτό θα σήμαινε για τους Χριστιανούς. Αυτή είναι και η "επιστροφη του θηρίου". Προφανώς όλα αυτά που παραθέτω δεν είναι από το κεφάλι μου, αλλά αποτέλεσμα της σχετικής επιστημονικής έρευνας από τον 19ο αι. μέχρι σήμερα...

      Διαγραφή
    2. ναι βρε τα ξερω

      για τον Νερωνα εγραφε ο Ιωαννης

      απλα προσπαθω να βρω κατι για να ευθυμησω σε αυτη την αν μη τι αλλο οχι και τοσο ευθυμη στιγμη

      Διαγραφή
  5. Ο παίκτης που λείπει απελπιστικά από τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή είναι ο περσινός Παππάς. Η ένταση κι ο ενθουσιασμός που έβγαζε ανέβαζαν τη διάθεση όλης της ομάδας. Ο Γκιστ περισσότερο από 'ποδια' προσφέρει τον ενθουσιασμό και το μαχητικό πνεύμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον γκρειντζερ τον εβλεπα με ολυμπιακο και μου εκανε τεραστια θετικη εντυπωση η εξελιξη του. Ελεγα "ρε συ, αυτος ειναι ο ιδιος ουρουγουανος που προπερσι στο ΟΑΚΑ με τη Μαλαγα ειχε 1 ποντο σε 10 λεπτα συμμετοχης;;;" Βεβαια σε εκεινο τον αγωνα ειχε να αντιμετωπισει την καλυτερη αμυνα της εικοσαετιας στην ευρωπη, οποτε μαλλον δεν ηταν αντιπροσωπευτικο εκεινο το δειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλυτερη αμυνα της εικοσαετιας και δεν πατησε καν Φαιναλ Φορ....;

      Διαγραφή
    2. γιατι ειχε τη χειροτερη επιθεση της εικοσαετιας...

      Διαγραφή
    3. Αν είχε περιφερειακό σουτ, θα την πέρναγε την Μπαρτσελόνα.
      Έπρεπε να είχαμε τον Ραμέλ Κάρι στη σειρά των playoff.

      Διαγραφή
    4. Κάτι ξέρει και ο Σπανούλης που ήταν τότε στα καλύτερα του

      Διαγραφή
  7. ωραιο ποστ για το μπασκετακι που ειδαμε απο τους 2 μεγαλους. Θα ηθελα βεβαια και ενα σχολιο για τους γαλλους που κανουν παπαδες αλλα και τους μεγαλους απο ισπανια και ρουσια..
    Για παο απο την αρχη το εχω τονισει χιλιαδες φορες οτι 3 γκαρντ για 2 θεσεις.... μπλα μπλα... και ακομη και να γυρισουν παππας και μποχω ο δευτερος δεν ειναι ακομη ετοιμος να σταθει σε ματσακια που θα καιει η μπαλα.. μπλα μπλα..
    Οποτε θελουμε ενα γκαρντ και σιγουρα ενα ψηλο ακομη, δυνατοτερο απο γκιστ αλλα με σουτ γκιστ.
    Πριν ακομη ο αναφερεις σε ειχα ρωτησει για το συστηματακι που με τους 3 σε τριγωνο κατω απο το καλαθι , το οποιο τελικα αποδιδει και βγαζει εντυπωσιακες φασεις.
    RESPECT καλαθη που ειναι ορισμος του πιτ μπουλ... βρητε μου παιχτη που θα επαιζε ετσι για την ομαδα του μετα απο τραυματισμο.. ισως τον λασμε μπορω να σκεφτω που εκανε εμετους πισω απο τον παγκο και στην επομενη φαση εριχνε ταπες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανταλλασεις τον γκαμπριελ, αν μεινει εκτος η καρσιγιακα, με τον μιλου, κ σου μενει κ μια θεση...οποτε εισαι με τον παο στο παιχνιδι της σμυρνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευστοχο το Υ.Γ.Ακριβώς στο ζουμί.Κλίνω ευλαβικά το γόνυ στον ΟΣΦΠ.Κατόρθωμα.


    The Talented C@nt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζιμ στην ανάλυση του μπάσκετ είσαι δάσκαλος, το υγ όμως δεν έχει σχέση με το τι συμβαίνει πραγματικά. Φιλικά Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άμεσο μέλλον θα δείξει ότι ο Jimαρος κάνει, εκτός από μπασκετικες, και υψηλού επιπέδου γεωπολιτικές αναλύσεις υψηλού επιπέδου...

      Pepe

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω και τι άλλο μπορεί να συμβαίνει γεωπολιτικά (πολλά έχω στο μυαλό μου) όμως το υγ του Τζίμ είναι απολύτως εύστοχο!!!

      Διαγραφή
    3. H αστική δημοκρατία δεν έχει πραγματικό πρόβλημα από το Τζιχαντ (ακόμα και αν σημάνει μια -ακόμα- προσωρινή αύξηση της ακροδεξιάς ή των neocons) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέξουμε το θέμα δικαιωμάτων/ελευθεριών. Το μοτίβο της εναλλαγής στην εξουσία παραμένει λίγο-πολύ ισχυρό. Αντιμετωπίζει μια κρίση αντιπροσώπευσης, αν όμως παρατηρήσει κάποιος τις αναμετρήσεις του 08 και του 12 στις ΗΠΑ μπορεί να βρει τις πρώτες ψηφίδες που θα σχηματίσουν τον νέο τρόπο δόμησης πολιτικών ταυτοτήτων. Επίσης ο Τζιμ κάνει λάθος όταν λέει ότι "Μιλάμε για ανώτερες πρακτικές πόνου (όταν θέλω πραγματικά να σε χτυπήσω στοχεύω τα παιδιά σου, όχι εσένα..)" καθώς ο στόχος δεν ήταν κάποια συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού (ήταν απλά πολίτες, όπως και ο ίδιος ανέφερε). Ήταν κάτι παραπάνω, ήταν ένα συμβολικό -και πραγματικό- χτύπημα στην ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία της Δύσης, στην κοινωνία που σου επιτρέπει με ελευθερία και ισονομία να πιεις,να ακούσεις μουσική ή να δεις μπάλα. Δεν στόχευαν δλδ να κάνουν τους γονείς να "πονέσουν" αλλά να συγκρουστούν με μια κοινωνία που θεωρούν αμαρτωλή (και τα πολιτιστικά της "προϊόντα"). Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά εδώ είναι το μπλογκ που μαθαίνω μπασκετάκι από τον Τζιμ (και τον ευχαριστώ γιαυτό γιατί μέσα σε τρία χρόνια βλέπω αλλιώς το άθλημα) οπότε ας μην συνεχίσω. Φιλικά Talos

      Διαγραφή
    4. Φίλε μιλάς ωραία γλώσσα και θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα σχετικά με την άποψη σου στο θέμα (ο Τζιμ εφόσον το έθιξε δε θα έχει πρόβλημα, είναι δεδομένο). Διαφωνώ με την οπτική σου στο θέμα του "στόχου" του χτυπήματος. Εκεί θα πάω με τον Τζιμ. Το ότι το lifestyle της συγκεκριμένης πόλης τους είναι αντίθετο με τα ιδεώδη τους είναι γνωστό και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει το συμβολισμό του χτυπήματος στη πρωτεύουσα (κατά την άποψη μου) της Ευρώπης. Όμως νομίζω έγινε σκόπιμα σε μέρος όπου σύχναζαν (και ήταν δεδομένο τουλάχιστον εκεί που έλαβε μέρος η συναυλία) νέοι. Η απώλεια αυτή σε σκοτώνει. Να είσαι καλά, περιμένω τις σκέψεις σου
      Manos

      Διαγραφή
    5. Ωραίο και βολικό να πιστεύουμε ότι ο μόνος λόγος που επελέγη το Παρίσι ως κοινωνία ήταν το άρωμα ελευθερίας και δημοκρατίας της πόλης.
      Ωραίο γιατί ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι ακόμα και σήμερα μια αποικιοκρατική χώρα, που εμπλέκεται διαρκώς στην Μ. Ανατολή και στην Αφρική, και μια χώρα με βαθύ διαχωρισμός εις βάρος των "δεύτερης γεννιάς" μεταναστών. Ξεχνάμε επίσης ότι το Παρίσι έχει προάστεια όπου ζουν οι φτωχοί μουσουλμάνοι, ξεχνάμε επίσης την αυταρχική και ρατσιστική διακυβέρνηση του Σαρκοζί.
      Και βολικό επίσης γιατί αφήνουμε πίσω οποιαδήποτε από τις πραγματικές ρίζες του προβλήματος, και κινούμαστε μόνο προς την συντηριτικοποίηση των κοινωνίων, την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, και την ένταση της επιτήρησης.

      Μη ξεγελαστεί κανείς και νομίσει ότι δίνω άλλοθι στα κτήνη του ΙSIS. Απλά κάθε φορά που η δράση μας θα περιορίζεται σε μια δυναμική πολεμική επέμβαση, σε ένα αυστηρότερο τρομονόμο, και στην περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των ευρωπαίων μουσουλμάνων, κάθε φορά το ΤΕΡΑΣ θα επιστρέψει ακόμα δυνατότερο.

      Διαγραφή
    6. Η Γαλλία πράγματι υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη, αλλά οι τωρινές τρομοκρατικές επιθέσεις ποση σχέση έχουν με το -πχ- Αλγερινό αγώνα ανεξαρτησίας για να επικαλείσαι αυτό το παρελθόν? Και αν ισχύει το επιχείρημά σου και υπάρχει μίσος λόγω αποικιοκρατίας γιατί αυτό συμβαίνει επιλεκτικά έναντι της Γαλλίας ή της Αγγλίας (Οι χώρες του Μαγκρεμπ έμειναν το πολύ 100-130 χρόνια κάτω από την κυριαρχία Αγγλίας-Γαλλίας) και όχι εναντίων του διαδόχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Τουρκία) που τους είχε υποταγμένους για περισσότερο από 4 αιώνες? Επίσης πράγματι η Γαλλία όπως και άλλες δυνάμεις εμπλέκονται σε επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της υφηλίου (η Γαλλία πχ στο Μάλι), πως μπορούμε όμως να τις κατηγορούμε όταν εμπλέκονται για να σταματήσουν πολέμους ή γενοκτονίες (ακόμα και αν έτσι προασπίζονται και δικά τους συμφέροντα) αλλά και όταν μένουν αμέτοχοι (πχ Χούτου και Τούτσι στο παρελθόν)? Επίσης σωστό είναι να μιλάμε για τις ανισότητες και την αύξησή τους, όπως σωστό είναι να λέμε ότι υπάρχουν πληθυσμοί που δεν είναι ενσωματωμένοι (αν και σωστότερο θα ήταν πούμε πως έχουν διαμορφωθεί παράλληλα κοινωνικά σύνολα) υπάρχουν όμως και κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας.Το σημαντικότερο είναι η δυνατότητα προσαρμογής (όχι πάντα εν συνόλω)ατόμων που επιθυμούν να μεταφέρουν το σύνολο των ηθών του τόπου τους στη νέα χώρα διαμονής. Επίσης θα πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο ανασχετικός παράγοντας κοινωνικής ένταξης και οικονομικής (ή στρωματικής ή ταξικής) ανόδου είναι μόνο η καταγωγή και όχι -και- η κουλτούρα. Για τον ρατσισμό που αναφέρεις θα συμφωνήσω ότι υπάρχει, παρόλα αυτά όμως οι ευκαιρίες που παίρνουν οι άνθρωποι είναι περισσότερες από αυτές που θα είχαν στον τόπο καταγωγής τους. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν μπορούμε να απομονώσουμε ως λόγο την οικονομική περιθωριοποίησή τους, δεν αρκούν μόνο μοντέλα εξήγησης που ρέπουν προς τον οικονομισμό ή αποτελούν απλά απότοκα του Μαρξιστικού μοντέλου (όπως προκύπτουν πρώτιστα από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο που δημιουργεί ένα δίπολο) αλλά χρειάζονται εξηγήσεις που θα εμπλέκουν και άλλους παράγοντες(μορφές συνείδησης, ιδεολογία, την ευκολία διάχυσης μηνυμάτων κλπ). Τέλος για αυτό που αναφέρεις για την πολεμική αντίδραση, θεωρώ, ότι πλέον είναι αναπόφευκτη. Είναι απαραίτητη όμως και η συμμετοχή Αράβων και κυρίως Σαουδική Αραβία και Κατάρ. (συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη,απλά δεν προλαβαίνω να τσεκάρω το κείμενο) Φιλικά Talos

      Διαγραφή
  11. Jim,ακούγεται πως ο ΠΑΟ πάει για αθλητικό ψηλό..
    Σε τέτοια περίπτωση ποια πιστεύεις ότι θα έπρεπε να ειναι ή 12αδα στη euroleague??(Δε μιλάω για Τώρα,μπορείς να θεωρήσεις δεδομένη την παρουσία μποχωριδη και παππά??)Θα αφηνες έξω τον Χαραλαμπόπουλο εφόσον έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί μια χαρά για κάποια λεπτά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει και εμένα..ειδικά αν πάρουμε και γκαρντ θα πρέπει να μείνει και κάποιος άλλος εκτός 12αδας πέρα από Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη, λογικά ο Μποχωρίδης μιας και θα αργήσει να επιστρέψει λόγω τραυματισμού. Βέβαια final4 και Βερολίνο θέλουμε, οπότε θα χαρώ αν γίνουν αυτές οι δύο κινήσεις. Από εκεί και πέρα θα είναι πρόβλημα του Τζόρτζεβιτς ποιον ξένο θα αφήσει μόνο για Ευρώπη και πότε θα παίζουν μικροί. Αλλά δε φοβάμαι, θα βρει την άκρη αυτός.

      Διαγραφή
  12. Kαλησπερες,ατυχος ο ολυμπιακος με το γιανκ εμιαζε να εχει δεσει με την ομαδα,ο ντανστον του ερειξε μια υπουλη γονατια βεβαια....Ακουω κ'διαβαζω διαφορα ονοματα αντικαταστατη οπως και για παιχτη στο παο.
    Αφρικανος μεν με μπασκετικη αμερικανικη παιδια,το νταλας τον εκοψε τελευταιο για χαρη του τσαρλακα του βιγιανουεβα....Ενα μικρο δειγματακι για το βραδυ
    www.youtube.com/watch?v=29z7kb2lNUE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έδωσε αλλά δεν πίστευε ότι ο Γιάνκ θα πάθει τέτοιο κακό. Ενδιαφέρον παίκτης, διαφορετικός από Γιανγκ, δε νομίζω ο Σφαίρο θα ψάχνει καρμπόν.

      Διαγραφή
  13. Ο Μιλουτίνοβ δε παίζει, ο Αγραβάνης δε μπορεί να κερδίσει λεπτά και οι αφοί επιμένουν ότι η γραμμή ψηλών μας είναι κομπλέ..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστεύω θα καθιερωθεί ο Ιωάννης στο 4

      Όσο για το 5 μπορεί να περιμένουν να τελειώσει η πρώτη φάση για να πάρουν παίχτη από ομάδα που θα αποκλειστει

      Διαγραφή
    2. Προ τραυματισμού, θα πάρουν παίχτη, δεν ρισκάρουν τη χρονιά για 3-4 κατοστάρικα.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα στην παρέα,

    Όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι ενδιαφέρον το ότι Ολυμπιακός-ΠΑΟ θα κοιτάξουν τις ίδιες λίστες και τα ίδια ράφια για προσθήκη παίχτη..

    KRP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jim εκπληκτικό το άρθρο σου όπως πάντα. θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις που θα με βοηθήσουν στην περεταίρω κατανόηση του παιχνιδιού.
    λες οτι έπρεπε να ακουμπήσει περισσότερο την μπάλα στον granger μέχρι το τέλος της παράτασης. τις επιθέσεις στην παράταση τις πήρε ο heurtel με επιτυχία (2/2 τρίποντα) και μάλιστα υπό το βάρος των χαμένων βολών στην κανονική διάρκεια (1/4). τί παραπάνω θα πετύχαινε ο παπούς αν έδινε την μπάλα στον πρώτο ?
    μήπως το μάτς το έχασαν αποκλειστικά από την άμυνά τους & ποιό λάθος έκαναν ?
    μήπως η επιλογή του να ακολουθήσει στην παράταση το αναγκαστικό small ball των φιλοξενούμενων ήταν καταδικαστική, εφόσον ο ολυμπιακός τότε δεν είχε young- printezis & ο σοφός έπρεπε να το εκμεταλευτεί με ψηλότερα σχήματα ?
    στον Παναθηναϊκό τώρα αν δεν κάνω λάθος είδαμε έναν τελείως διαφορετικό radulica ίσως καλύτερο & από τα πρώτα παιχνίδια της σαιζόν. σαν να ήταν λιγότερο βαρύς (αν είναι δυνατόν να αδυνάτισε σε 4 μέρες ?) έβγαινε γρηγορότερα στα hedge outs & μάλιστα χωρίς να πέφτει πάνω στον αντίπαλο guard & έδειξε απίστευτα play making abilities ακόμα & όταν οι forwards αργούσαν στα side line cuts, όπως ο χαραλαμπόπουλος στη παραπάνω φωτογραφία, όπου ακολούθησε τη φάση & τελείωσε με follow dunk, χώρια το coast to coast με ντρίπλα. τί έγινε θίχτηκε ο μπασκετικός του εγωϊσμός ή του έλειπαν 4 μέρες ξεκούρασης ?
    τέλος ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα μιάς προσθηκης ξένου & αυτός πρέπει να είναι ένα athletic combo forward. έχει όμως δικαίωμα & μιάς μεταγραφής έλληνα παίκτη από την Α1. δεν θα μπορούσε ο βεργίνης να αποκτηθεί σαν 5ος guard δεδομένου οτι ο μποχωρίδης θα γυρίσει ουσιαστικά το φεβρουάριο χωρίς παιχνίδια & ουσιαστικά θα είναι off μέχρι το τέλος αφού θα έχει χάσει μισό χρόνο προσαρμογής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Mπαίνει Μπαίνει.
      Μπορείς να μάς πείς έναν σοβαρό λόγο που δεν πήραμε
      τον 6ο ξένο που διακιούμαστε από το καλοκαίρι όπως ο ΟΣΦΠ ;;;
      Τον Σίγκλετον της Κούμπαν να πάρουμε εμείς, στα ελάχιστα
      λεφτά που τον πήραν οι Ρώσσοι, που τον προλαβαίναμε πρίν
      κτυπήσει ο Ράντολφ άνετότατα πχ.;;;;
      Και γιατί δεν βάλαμε στο ρόστερ μόνο για Ευρώπη combo guard
      με το που κτύπησε κι ο Μποχωρίδης, να έχουμε 4 παίκτες
      στο ροτέισον για τις δύο θέσεις της περιφέρειας, όπως όλος
      ο μπασκετικός ντουνιάς, ακόμα και στο παιδικό της ΕΣΚΑ ;;;;
      Το ξέρεις ότι Κούμπαν και Μπάρτσα εδώ δεν κτυπιώνται εύκολα
      όπως είμαστε ;;;
      Και οι Ζαλγκίρις με την Καρσίγιακα έξω ;;;
      Και θέλουμε τουλάχιστον 3 νίκες σε 5 μάτς για να περάσουμε στους 16 ;;;;
      Κι αν συνυπολογίσεις πώς το τελευταίο μάτς της Καρσίγιακα
      θα είναι Πολωνία με την μάλλον αποκλεισμένη Ζιελόνα, θα έχουμε
      πρόβλημα ;;;;
      Μάς φταίνε οι Πολωνοί ή το ξερό μας το κεφάλι ;;;;

      Διαγραφή
    2. με τέσσερις νίκες περνάμε γιατί έχουμε & τις διαφορές υπέρ μας. τουλάχιστον οι δύο από τους τρείς που διεκδικούν πρόκριση από εμάς αποκλείεται να κάνουν πάνω από 4 νίκες.
      πιστεύω πως δεν πήρε 6ο ξένο παίκτη γιατί δεν ήξερε σε ποιά θέση θα τον έπαιρνε, εφόσον δεν γνώριζαν πότε θα επέστρεφαν οι τραυματίες guard και σε ποιά κατάσταση θα βρίσκονταν.
      φαίνεται πως ο παπάς θα μπεί κανονικά στο ροτέϊσον από τις 10 δεκεμβρίου αλλά ο μποχωρίδης θα αργήσει περισσότερο, οπότε μάλλον θα πάνε γιά αθλητικό τεσσάρι

      Διαγραφή
    3. Βρε συ τυπε, πας και γράφεις τα ίδια κάτω από κάθε σχόλιο, ασχέτως τι γράφει το σχόλιο.

      Το πες μια το πες δύο, το πες 50 φορές. Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του βομβαρδισμου, να εκνευρισεις τους αναγνώστες του μπλογκ? Έχεις προσωπικά με τον Jim και έχεις βαλθεί να του χαλάσεις αυτό το χώρο?

      Σου έχω μια καλύτερη πρόταση: να παίρνεις ΚΑΘΕ μέρα, 50 φορές τηλέφωνο στην ΚΑΕ Παο και να κάνεις τα παράπονα σου εκεί. Είσαι και κάτοχος διάρκειας όπως λες, παρτους λοιπόν πενήντα τηλέφωνα τη μέρα, από Δευτέρα ως Παρασκευή, και καντους παράπονα. Συνέχεια, ξανά και ξανά, να τους λες γιατί δεν κάνατε το ένα, γιατί δεν πήρατε κι άλλους παίχτες, γιατί δεν κάνατε το άλλο, γιατί ο Γιαννακοπουλος δεν έδωσε κι άλλα λεφτά, κλπ. ΞΕΚΙΝΑ από αύριο πρωί κιόλας!

      Διαγραφή
    4. @ 1:24

      Πεστα ρε φίλε.
      Μας εχει ζαλίσει και μας χαλάει το χώρο.
      Δεν θέλουμε αγαπητέ μου μεταγραφές.
      Μια χαρά ειναι η ομάδα.
      Και δίνει και ικανοποίηση επιβίωσης ενίοτε στις Ζιελονες.
      ΥΓ Εδω που τα λέμε δεν έχεις άδικο.
      Γιατί με το πες πες του αηθους αυτού ποστερ, μπορεί να πιέσει ο κοσμος για μεταγραφή και δυστυχώς δεν υπάρχει σιελος.
      *
      Beer

      Διαγραφή
    5. Φυσικά και θελουμε μεταγραφες. Το να γραφεις το ιδιο ποστ σε ολα τα σαιτς, σε ολα τα μπλογκς ΟΛΗ ΜΕΡΑ πως ακριβως βοηθάει στο να τις κανουμε?

      Διαγραφή
    6. @ 12:44

      Ειμαι superman και γράφω παντού φίλε.
      Δεν γραφω τα ίδια.
      Γραφω παιχνιδιάρικα και διαφορετικά με το ιδιο νοημα παντα.
      Γράψε ονομα, μην κρύβεσαι για να φαίνεσαι....... Πολλοί !
      ΥΓ Εφόσον σεβομαι μπλογκ, Jim και κόσμο θα γράφω οτι θέλω και δεν θα επανέλθω σε αυτό γιατί κουρασαμε.
      "
      Beer

      Διαγραφή
    7. να λάβετε υπόψη σας και τους χρόνους συμμετοχής μετά από τις δύο προσθήκες, που λέτε πως χρειάζονται. θα δείτε πως ο φώτσης θα περιοριστεί σε 10¨max, o kuzmic το ίδιο, παπαγιάννης χαραλαμπόπουλος θα είναι στην εξέδρα κτλ.
      δεν είναι το ζητούμενο να παροπλιστούν παίκτες έμπειροι και χρήσιμοι και να καθυστερήσει η εξέλιξη άλλων μόνο & μόνο γιά να μην κάνουμε μιά ήττα εκτός προγράμματος & σας κοροϊδεύουν οι αντίπαλοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
      αν δεν αντέχετε τις ήττες κόψτε το μπάσκετ & πηγαίνετε σε συναυλίες & εκθέσεις ζωγραφικής.
      οι ήττες αν μη τι άλλο είναι διδακτικές και σε προτρέπουν να βελτιωθείς και να υψώσεις το μπασκετικό σου εγωϊσμό.
      η ομάδα είναι μιά χαρά & αν προσθέσει έναν ακόμα ξένο θα το κάνει γιά να καλύψει αφενός την κούραση από την υπερπροσπάθεια αυτών που παίζουν ολόκληρο το υπερφορτωμένο αυτό διάστημα και αφετέρου το ενδεχόμενο τραυματισμών.

      Διαγραφή
  16. Γεια σου Jim!καταρχην πρέπει να ομολογήσουμε ότι η ενασχόληση με το μπάσκετ αυτές τις δυσκολες ώρες είναι ασημαντη.Ας προσπαθησουμε όμως να ξεπεράσουμε το ψυχολογικό σοκ και να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας άθλημα. Και οι δύο ομάδες τα πήγαν αριστα , αλλά νομίζω ότι έχουν ελλείψεις. Θα ήθελα λοιπόν ένα αγαπημένο θέμα των προτάσεων σου για παιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα σε ολους
    Περαστικα στον Γιανγκ και ειμαι σιγουρος οτι λογω σωματοδομης θα γυρισει πισω το ιδιο καλος και δυνατος.Προλαβε παντως και εδειξε στοιχεια μεγαλου ταλεντου.

    Πολυ καλες οι ομαδες μας προχθες.Ο κλασικος Ολυμπιακος που αρνειται να χασει χαμενα παιχνιδια και η σπουδαια εικονα που δειχνει ο Παο στα εντος που ακομα και περσι με Ιβανοβιτς τους κερδιζε ολους με 20 ποντους.

    Μιλαμε για κενα και προσθηκες μερικες φορες,οχι γιατι δεν ειναι καλες οι ομαδες μας αλλα γιατι με την καλυψη καποιων κενων μπορουν να τους παρουν για αλλη μια φορα το κυπελο.Οπως συμβαινει δηλαδη τις μισες φορες τα τελευταια 20 χρονια...
    Οπως εχει πει ο Τζιμ και αλλα παιδια,ολες οι ομαδες στη φετινη διοργανωση εχουν ανορθογραφιες στα ροστερ τους...Ειναι αλλη μια μεγαλη ευκαιρια η φετινη για τις ομαδες μας...

    Τζιμ θελω να πω δυο λογια για το υστερογραφο.
    Μεσα σε 12 γραμμες χωρεσες ολη την ουσια των πραγματων και τη διαδρομη τους μεσα στο χρονο.Το τελος του δρομου εχει αδιεξοδο και τερματισμο ολων των γνωστων αρχων και αξιων και θα τρεχει μετα ο ανθρωπος,μολις καταλαβει τι συνεβη ακριβως,να ανακτησει ολες αυτες τις αρχες και αξιες...Μονο που τοτε,το ποταμι δε γυριζει πισω...Με μαθηματικη ακριβεια παμε σε νεο μοντελο ...Σαν αυτα που δειχνουν στις ταινιες...

    Συλληπητηρια στις οικογενειες των προχθεσινων θυματων,στους συγγενεις των 200 με το αεροπλανο που επεσε πριν μια εβδομαδα,σε ολους τους συγγενεις των θυματων των πολεμων των καρτελ,στους συγγενεις των θυματων του Ιρακ,της Συριας,της Υεμενης,της Νιγηριας,των 30-40 εμφυλιων που θα γινονται αυτη τη στιγμη στον πλανητη,των δεκαδων χιλαδων θυματων απο αυτοκτονιες στη χωρα μας,στους συγγενεις των θυματων του ακηρυχτου πολεμου των ναρκωτικων και στους συγγενεις ολων των θυματων γενικα που εχουν πεσει στο βωμο της αυτοκαταστροφικης τασης του ιδιου του ανθρωπου...

    Δυστυχως το μελλον ειναι δυσοιωνο.Θα τελειωσουν πολιτευματα,εθνη,ηθη,αξιες,ελευθεριες,δικαιωματα,ανθρωπινες κατακτησεις,οικονομιες,θρησκειες,ιδανικα...Και το χειροτερο ειναι οτι θα τα τελειωσει ολα αυτα ο ιδιος ο ανθρωπος μεθυσμενος απ τα κοκτειλς.Και επειδη κανενας δεν αντιδρα παγκοσμιως ή αντιδρα εντελως προς τη λαθος κατευθυνση,ειμαι πεπεισμενος πως ο πλανητης διακατεχεται απ την ψυχολογικη παθηση του λεγομενου συνδρομου της Στοκχολμης...Ολος ο πλανητης ειναι ομηροι,το ξερουν ολοι συνειδητα αλλα κανεις δεν αντιδρα και στην ουσια ολοι αγαπουν και καλυπτουν αυτον που τους παιδευει και τους βασανιζει οικονομικα,πολιτικα,ηθικοπνευματικα,γεωπολιτικα κτλ...

    Η χωρα μας για αλλη μια φορα στην ιστορια της βρισκεται μεσα στα εξελισσομενα οικονομικα και γεωπολιτικα γεγονοτα.Ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει με την παρουσια μας στο χρονο.'Η θα γραφουμε πολιτισμο ή θα μας πολεμανε ή θα πολεμαμε μεταξυ μας.Και ξανα γραμματα και πολιτισμο και μετα ενας πολεμος να μας τα γκρεμισει ολα και παμε παλι απ την αρχη...Ελπιζω αυτη τη φορα τα γεγονοτα να μας βρουν ενωμενους...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ήθελα να δω στον Ολυμπιακό τον Maurice Ndour και εξηγούμαι: "Αμερικανοτραφής" Σεναγαλέζος Power forward 23 ετών, 2.06 μ. ύψος, 2.24 μ. wingspan (!!!) και 2.77 μ. standing reach (!!!). Πέρυσι είχε 43 (%) στο τρίποντο (σούπερ...), 75 (%) στις βολές και 2.3 τάπες μ.ο... Γενικά είναι πολύ καλός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Έχει ε-ξαι-ρε-τι-κό footwork, βάση του οποίου μαρκάρει σωστά και γρήγορα το αντίπαλο pick n' roll, καλύπτει ταχύτατα την αδύναμη πλευρά, ενώ τα φυσικά και αθλητικά του προσόντα τον κάνουν παράλληλα και καλό rim protector. Επιθετικά ελάφι στο transition και πολύ καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Ήταν μάλλον (συνολικά) ο καλύτερος από το ροστερ των N.Y. Knicks στο φετινό Summer League και βρήκα άρθρα που "γκρινιάζανε" γιατί δεν έμεινε στο ροστερ τους αφού αν και undrafted φέτος (όπως ο Patric Young πέρσι...) φάνηκε παίκτης για NBA. Τελικά "μεταπήδησε" στους Dallas Mavericks όπου κόπηκε τελευταίος χρονικά με "πολύ πόνο" όπως διάβασα σε ξένο άρθρο. Τον "πίστευαν" δίνοντας του 3ετές (εγγυημένη η πρώτη χρονιά, μερικώς η δεύτερη, οχι η τρίτη) αλλά πριν τρεις εβδομάδες ένα πρόβλημα (stress) στο αριστερό γόνατο τελικά του έκοψε το όνειρο... Αν το έχει ξεπεράσει (1,5 με 2 μήνες ξεκούραση νομίζω χρειάζεται άρα προλαβαίνει από την αρχή το τοπ16) είναι αυτό που λείπει πιστεύω στους ψηλούς για τον Olympiacos B.C. Ένας δηλ. Ερυθρόλευκος "Gist" (βελτιωμένη έκδοση...) που δυναμώνει την ομάδα στους ψηλούς ενώ παράλληλα μέχρι να γυρίσει ο Γιάνγκ δεν "ακυρώνει" τους Milutinov, Αγραβάνη πίσω από τον Hunter, οι οποίοι όσο κυλάει η σεζόν σαφώς και θα παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι (όπως σήμερα στα Τρίκαλα). Σκεφτόμουν σαν ποιοτική ενίσχυση κάποιον εκ των Jeff Ayres, Jeff Adrien, Malcolm Thomas (πιο έμπειροι) αλλά η διαίσθηση μου λέει πως ο Maurice Ndour θα ήταν το "μεγάλο κόλπο", με λίγα λεφτά θα έδινε αστείρευτη ενέργεια στην ομάδα ο τύπος και θα πρόσφερε πολλά...

    ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκείνη η ψυχή ο Haislip τι κάνει; Δεν έπαιζε σε μια τούρκικη τελευταία; Ξέρει κανείς σε τί κατάσταση είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έρτσεγκ για Παναθηναϊκό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιχταρας. Αυτο ομως που χρειαζεται περισσοτερο ο Παναθηναϊκος ειναι πολεμιστες (οπως ο Καλαθης, ο Μητσος, ο Γκιστ), παικτες που δε θα φοβουνται. Ο Ερτσεγκ παροτι εχει πολλα προσοντα δε νομιζω οτι διακρινεται για την ισχυρη του προσωπικοτητα.

      Διαγραφή
    2. Όχι Έρτσεγκ ρε παιδιά, αυτό που λείπει από την ομάδα δεν είναι κι άλλη ευρωπαϊκή ποιότητα, αλλά ένας (τουλάχιστον) αθληταράς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟ την πρώτη αμιγώς ευρωπαϊκή ομάδα που βρήκε μπροστά του τη διέλυσε... Πόδια του λείπουν.

      Ντάρκο Μ.

      Διαγραφή
    3. Ενώ η προσωπικότητα του Γκιστ έχει μείνει χαραγμένη στις χρυσές σελίδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ...


      Α, ξέχασα. Έχει πάρει το πρωτάθλημα της Ελλάδος ο Γκίσταρος.

      Διαγραφή
    4. Ποιοτικός ο Έρτσεγκ αλλά με καρδιά μαρουλιού. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο, μπορούσαμε να χαμε κρατήσει το Λουκά.

      Διαγραφή
    5. αν κοιτάξουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτές τις τρεις ήττες τον Παναθηναϊκό θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα οτι, ακόμα και το ματς με τους πολωνούς, που ουσιαστικά το έχασε από τις βολές (13/24), αλλά και τα άλλα δύο τα έχασε από τις δεύτερες ευκαιρίες των αντιπάλων του. άρα χρειάζεται ένας ριμπάουντερ που να απαγορεύει στον αντίπαλο την προσέγγιση στο στεφάνι της ομάδας. τουτέστιν ένας ακόμα (μαζί με gist) athletic forward.

      Διαγραφή
    6. Ο Γκιστ τουλάχιστον παίζει με ψυχή φίλε..και μη μου πεις ότι θα σε χάλαγε να τον είχες στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    7. προκειται για το γνωστο τρολ που σε καθε αναρτηση του Τζιμ θα ασχολειται με το ποσο λιγος ειναι ο Γκιστ..απλα αγοοηστε τον μαγκες..εχει καταντησει γραφικος..

      Διαγραφή
    8. @6:05
      Εννοείς στη θέση του Αγραβάνη ή του Τσαϊρέλη;
      Πάντως θα προτιμούσα έναν παίκτη με λιγότερα προσόντα αλλά πιο σοβαρό από τον Γκιστ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη και σοβαρή ομάδα για να εντάξει τέτοιυς παίκτες στο ρόστερ της.

      Διαγραφή
    9. Πρόκειται για το γνωστό τρολ που σε κάθε ανάρτηση του Τζιμ προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Γκιστ είναι κάποιος που δεν είναι. Αγνοήστε τον μάγκες, έχει καταντήσει γραφικός.

      Διαγραφή
    10. @6;46
      Ξεχνάς μάλλον τον ΓΟΥΝΤ (ίδια περίπτωση!!!!)

      Διαγραφή
    11. @7:24
      Ίδια περίπτωση; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

      Ο Γουντς όταν ήρθε στον ολυμπιακό ήταν ένας παίκτης με γενικές και αόριστες αναφορές στον χαρακτήρα. Κι όταν έκανε την μαλακία πήρε πόδι με τη μια.
      Όταν ήρθε λοιπόν είχε μηδέν τιμωρίες. Ο Γκιστ έχει δυο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

      Έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός του 2007 δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό του 2015.
      Και δεν το λέω από πλευράς ηθικής, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κάποιο θέμα*. Το λέω από άποψης σοβαρότητας και λειτουργίας.

      *κανένα θέμα δεν υπάρχει ως προς την ηθική του παίκτη που τιμωρείται ή και της ομάδας που αγωνίζεται. Τεράστιο θέμα υπάρχει με το γεγονός ότι αντί να τιμωρηθεί, του χάιδεψαν τα αυτάκια. Ελλάδα, Παναθηναϊκός. Να μη λέμε συνέχεια τα ίδια.

      Διαγραφή
    12. Επιτελους παραδεχτηκες οτι ο λογος που σε ποναει τοσο πολυ ο γκιστ και ασχολεισαι συνεχεια μαζι του ειναι επειδη μειωθηκε η ποινη του και επαιξε και στα δυο παιχνιδια μαζι σας!!!Μας κουρασες λιγο αλλα το παραδεχτηκες ρε μπαγασακο.

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    13. Μα με τον παίκτη που τους έχει πονέσει θα ασχοληθούν και θα προσπαθήσουν να υποτιμήσουν. Αυτό από μόνο του δείχνει την αξία του Γκίστ.

      Διαγραφή
    14. Mε πιάσατε ρε γαμώτο.

      Διαγραφή
  21. Αν παμε για παιχτη στο 4 θελουμε συγκεκριμενα πραγματα, και νομιζω ειναι πιο δυσκολο να βρεθει τετοιος παιχτης.. ουσιαστικα τον θελουμε για να παιζει μαζι με ραντου και να τον βοηθαει στην αμυνα, αν διαβασετε το ποστ του τζιμ θα καταλαβετε τι εννοω. Επισης τον θελουμε στην επιθεση να εχει σουτακι που να απειλει ωστε να τραβαει πανω του αμυντικο και να μην κλεινουν 3 παιχτες πανω στον ραντου, και να με απομονωση . Οποτε παιχτες τυπου ερτζεκ καλυπτουν μονο εν μερη αυτες τις συνθηκες.,
    Πιο ασφαλες το βλεπω για ενα 5 αρι που το πολυ να μην μας βγει και οχι και να παρουμε παιχτη στο 4 που ισως να μην βοηθησει αλλα και να χασουμε τον γκιστ στο 5 οπου ακομη δεν αποδιδει εκει τα μεγιστα, αλλα και να τον χαοσυμε απο το 4 οπου ειναι πολυτιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε ο Maurice Ndour που έγραψε και ο φίλος πιο πάνω θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Έχει και καλύτερο σουτ από τον Γκιστ.

      Διαγραφή
    2. αχαχαχ , ρε παιδια εψαξα για αυτον πο ανεφερε ο φιλος πιο πανω και μιλλαμε και παιχτη ΝΒΑ που δεν υπαρχει περιπτωση ακομη και τραυματιας να κατευει προς ευρωπη. Αλλωστε οι 2 ελληνικες ομαδες ψαχνουν για ενισχυση τωρα και οχι μετα τα χριστουγεννα... γιατι ειναι τραυματιας οπως καλως ανεφερε ο κοκκινος

      Διαγραφή
  22. Όταν βλέπω τον Τζιμ να συμφωνεί ότι ο Γιανγκ θα αποτελούσε κυρίαρχο ψηλό στη διοργάνωση, και να συμπληρώνει ότι θα βρισκόταν στις 5άδες της λίγκας, μόνο να θλίβομαι ακόμα περισσότερο μπορώ για ότι του συνέβη.
    Ελπίζω να επανέλθει δυνατότερος.

    Αλλά ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει εδώ. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας μας, καταλαβαίνοντας ότι αυτή η ομάδα με Γιανγκ δεν είχε κανένα ταβάνι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το διπλό στην ΕΦΕΣ ήρθε χωρίς τον Πάτρικ, και χωρίς δεύτερο σέντερ γενικά.

    Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι παίκτης σαν τον Πάτρικ δε θα βρεθεί στην αγορά. Δε θα βρισκόταν ούτε το καλοκαίρι, πόσο μάλλον τώρα.
    Οπότε η ομάδα πρέπει να πάει για αναδόμηση της ρακέτας.
    4άρι και 5άρι λοιπόν και μετατόπιση του Μίλου στην ευρωλίγκα.
    Αφού δε θα έχουμε τον σούπερ μαν, να έχουμε μια κατά το δυνατόν γεμάτη εξάδα ψηλών, που να μπορεί να ανεβάζει την ένταση για 40 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4άρι γιατί; Υπάρχει Παπαπέτρου αλλά και Αγραβάνης για λίγα λεπτά αν χρειαστεί. Ακόμα και Τσαϊρέλης να δίνει ανάσες στην Α1 ώστε να μη χρειάζεται καν να είναι στη 12άδα ο Πρίντ (τουλάχιστον στα περισσότερα ματς της Α1. Εγώ θα έδινα όλο το πακέτο για τον αντι-Γιανγκ προκειμένου να έρθει τούμπανο παίχτης.

      Διαγραφή
    2. Το γεγονός ότι έπαιξε καλά σε ένα ματς ως 4άρι, δεν τον μετατρέπει αυτόματα σε λύση πρώτη επιλογής.

      Προσωπικά ήμουν της άποψης ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν 4άρι και πριν χτυπήσει ο Γιανγκ. Η απώλεια του Πάτρικ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την ανάγκη. Τώρα πρέπει να παρουσιάσουμε μια συνολικά πιο δυνατή ρακέτα. Ο Πάπι ακόμα κι αν τα πάει τέλεια, είναι ένας παίκτης που θα δώσει λύση ως strech4 και όχι ως παίκτη ρακέτας.

      Τέλος πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και να δωθεί το πακέτο που λες, δύσκολα θα βρεθεί το τούμπανο που θέλουμε. Στο κάτω κάτω, αν βρει τέτοιο τούμπανο, να το πάρει, και να δώσει και κάποια χρήματα ακόμα για να φέρει ένα καλό τεσσάρι και να μαστε πάλι αχτύπητοι.

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεί στο 3 ο Παπαπετρου, δεν έχει ούτε τριπλα. ούτε ταχυτητα ούτε σταθερό τρίποντο (αν και στο τρίποντο πιστεύω θα βελτιωθεί ατην πορεία της σεζόν). Στο 4 πιστεύω, με δουλειά βεβαίως, πως μπορεί να γίνει εξαιρετικός.

      Τώρα γι αυτό που λες να πάρει και 4 και 5, ε πόσους παίχτες θα έχει η ομάδα; Ακυρωνεις έτσι τόσους παίχτες στο ροστερ. Εκτός αν δοθούν δανεικοί κάποιοι.

      Διαγραφή
    4. Διαφωνώ κάθετα με αυτά που λες για Παπαπέτρου. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας παίκτης που στα μικρά του έπαιζε ακόμα και πλέυ.
      Ο παίκτης είναι ταμάμ για τριάρι. Μπορεί και 4 εννοείται.

      Κανέναν παίκτη δεν ακυρώνω εγώ. Ο προπονητής τους ακυρώνει. Κι αναφέρομαι στον Μιλουτίνοφ. Όταν τραυματίζεται ο Γιανγκ στη διάρκεια του αγώνα και τελικά ο Σέρβος ολοκκληρώνε με DNP, δε χρειάζεται εμένα για να ακυρωθεί.

      Διαγραφή
    5. Ακόμα έχουμε Νοέμβρη, ούτε ο πρώτος γύρος της πρώτης φάσης της Ευρωλιγκας δεν έχει τελειώσει. Είναι πολύ νωρίς για τελεσιδικες κρίσεις για νεαρούς παίχτες.

      Διαγραφή
  23. νομιζω οτι το τεχνικο επιτελειο του Παναθηναικου τελει υπο συγχυση..εκτος αν τα διαφορα "εγκυρα" ρεπορταζ που βγαινουν απο δημοσιογραφους για την μεταγραφικη ενισχυση της ομαδας,δεν ειναι κ τοσο εγκυρα..

    στην αρχη διαβασαμε οτι η ομαδα ψαχνοτανε για 4-5αρι(περισσοτερο 4αρι) με καλο περιφερειακο σουτ..πραγμα το οποιο θα σημαινε την μετατοπιση του Γκιστ για αρκετα λεπτα στην θςση 5..μετα διαβαζουμε για ενισχυση με περιφερειακο παικτη..1-2 με δυνατοτητα να κατεβαζει την μπαλα κ να αμυνεται αποτελεσματικα..μετα διαβαζουμε οτι η ομαδα παει για αθλητικο 4-5αρι..πριν λιγες ωρες ξαναβγηκε στην επιφανεια το αρχικο σεναριο κ ξανακουστηκε το ονομα του Ερτσεγκ..αντε βγαλε ακρη..

    θα συμφωνησω παντως με τον Τζιμ η ομαδα αυτη την στιγμη χρειαζεται περισσοτερα απ'ολα " γρηγορα ποδια" στους ψηλους..εναν 2ο Γκιστ οσο αυτον ειναι δυνατον..φανηκε ξεκαθαρα σε Πολωνια κ Πατρα οτι χωρις τον Γκιστ ο Παναθηναικος χανει αρκετα τοσο σε αμυνα οσο κ σε επιθεση..

    Τζιμ αυτος ο ρημαδο-Jeff Adrien πιστευεις θα κολλαγε στον Παναθηναικο?ξερεις τι κασε εχει?απο τις υπαρχουσες περιπτωσεις ελευθερων αθλητικων ψηλων μου φαινεται ως η πιο δελεαστικη..απορω πως ο Τζορτζεβιτς δεν τον εχει παρει ακομα τηλ να αρχισει το ψηστηρι..μιας κ τον ειχε παικτη κ στην Μπενετον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. jajuan johnson θα ηταν μια πολυ καλη λυση και για τις 2 ελληνικες ομαδες αν μπορουσαν να καλυψουν το buy out και τις οικονομικες του απολαβες. Ειδικοτερα για τον ΠΑΟ που εχει μεγαλυτερο προβλημα στις θεσεις 4/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριντεζης-γκιστ
      αγραβανης-φωτσης
      χαντερ-ραντουλιτσα
      μιλουτινοφ-κουζμιτς

      απο που προκυπτει οτι ο παναθηναικος εχει μεγαλυτερο προβλημα οταν μαλιστα και στα δυο ντερμπι υπερισχυσε ανετα του ολυμπιακου(που ειχε και γιανγκ) κοντα στο καλαθι;;;

      Διαγραφή
    2. Πάντως και χωρίς Γιανγκ δεν προκύπτει και υπεροπλία για τον ΠΑΟ, εκτός αν μιλάς μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    3. δυνατο εργαλειο, που παιζει τωρα??

      Διαγραφή
    4. οσο δεν προκυπτει υπεροπλια του παναθηναικου αλλο τοσο δεν προκυπτει οτι ο παναθηναικος εχει μεγαλυτερο προβλημα απ την τωρινη γραμμη ψηλων του ολυμπιακου

      Διαγραφή
    5. Krasny eurocup παιζει με πολυ καλα παιχνιδια μεχρι τωρα. ο ολυμπιακος μπορει να αμυνθει στο 5 (μπορουσε τουλαχιστον με Γιανγκ) πολυ καλυτερα απο Παο ,οπως επισης μπορουσε να καθαριζει ριμπαουντ.

      Διαγραφή
  25. Εγω θα σταθω στο υστερογραφο Τζιμ. Αν εννοεις οτι αυτο που ακολουθει την αστικη δημοκρατια και που φοβασαι, ειναι φασιστικα καθεστωτα, εχω να πω οτι αυτοι που συντηρουν τη αστικη δημοκρατια θα συντηρησουν και τα δικτατορικα καθεστωτα. Μπορει το πολιτικο προσωπικο να αλλαζει αλλα η οικονομικη εξουσια παραμενει η ιδια.Εαν παλι εννοεις κατι αλλο, ευχαριστα θα το ακουγα. Εγω αυτο που φοβαμαι ειναι οτι επειδη οι ταξικες αντιθεσεις του 21ου αιωνα ειναι αντιστοιχες με αυτες στα τελη του 19ου και δεν το λεω εγω σαν τρελος αλλα το εχει πει και ο Τομα Πικετι (αστος οικονομολος), δεν θελω να ονοματισω τι μπορει να προκυψει, οπως προεκυψε τοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω πολυ με το σχολιο σου και συμμεριζομαι την ανησυχια του Τζιμ.
      Πανω στο σημερινο βαναυσο οικονομικο μοντελο και μεσω μανδυων μεταμφιεσης ετοιμαζεται κατι ακομα πιο "μεγαλο" - "μαζικο - "φασιστικο" με την εγκριση φυσικα του προβατοποιημενου κοσμου.

      Διαγραφή
    2. δε θα είναι ακριβώς φασισμός. Θα είναι απλά το Brave New World του Huxley. Και όχι απλά θα το φάμε αμάσητο, αλλά εμείς οι ίδιοι θα το κάνουμε εξουσία.

      Διαγραφή
  26. Πραγματικά ποιός ο λόγος για γκαρντ; Από την στιγμή που τουλάχιστον προς το παρόν ο Φελντέιν δείχνει ένα καλό πρόσωπο, έρχεται στο rotation ο Παππάς και έπειτα ο Μποχωρίδης και υπάρχει πλεόν 5άδα για τις 2 θέσεις. Η μεταγραφή στα γκαρντ ακυρώνει τον Μποχωρίδη και για φέτος. Εκτός αν ο τραυματισμός και ο δικός του και του Παππά δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεπεραστούν 100%,
    Απο κει και πέρα πιστεύω 4-5άρι θα πάρει. Το καθαρό 5άρι θα κάψει τον Κούζμιτς που εμφανίζεται βελτιωμένος μέρα με τη μέρα. 4-5άρι αλλά με ενέργεια στην άμυνα, όχι τύπου Έρτσεγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρεις οτι ο μποχω μπορει να σταθει σε επιπεδο ευρωλιγκας?? και αν ναι τι αλλαξε σε σχεση με την προηγουμενη χρονια που δεν ειχε ρολο ουτε στο ελληνικο πρωταθλημα?

      Διαγραφή
    2. Περσυ, στην πρωτη του σεζον στον ΠΑΟ είχε:

      13:28 λεπτά ΜΟ στην Α1 με εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα ( 42,11 %) και 2,03 ασιστ ΜΟ

      http://esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idplayer=0000037E&mode=1&idteam=00000005&idchampionship=3E05D578

      Πώς ακριβώς στοιχειοθετείται ότι δεν είχε ρόλο;

      Επίσης ακόμα και στην Ευρωλίγκα είχε 9:58 λεπτά ΜΟ (δεν το λες και αμελητέο) με επίσης εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντο -χαμηλό όμως σε βολές και δίποντα

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003240&seasoncode=E2014

      Θεωρώ εύλογο μετά από αυτή τη ρούκυ σεζόν, η ομάδα να περίμενε να παίρνει τουλάχιστον 10-12 ή και παραπάνω λεπτά φέτος στην Ευρωλίγκα και ακόμα περισσότερο στην Α1.

      Διαγραφή
    3. Όσο για το "τί άλλαξε σε σχέση με πέρσυ". Αν θεωρείς πως δεν αλλάζει κάτι όταν ένας 20χρονος μεγαλώνει ένα χρόνο, τότε ας πούμε θα σου φαίνεται παράξενο αν πχ οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν περισότερα φέτος από τον Παπαπέτρου σε σχέση με πέρυσι.

      Διαγραφή
    4. Tα πράγματα που έχει δείξει ο Παπαπέτρου είναι πολύ περισσότερα από αυτά του Μποχωρίδη. Επίσης ο Παπαπέτρου πέρσι ήταν τραυματίας σε μεγάλο μέρος της σεζόν.
      Τέλος στην πραγμτικότητα ο Μποχωρίδης έπαιζε πολύ λιγότερο από 10 λεπτά γιατί δεν είχε παίξει σε περισσότερα από τα μισά ματς.

      Διαγραφή
    5. ο φιλος 6¨38 με καλυψε.. αλλο εχω τις ικανοτητες να μπω μεσα και να παρω χρονο, οποως ο παπας, και αλλο ισως εξελιχτω σε κατι καλο..
      ειναι διαφορετικο να μπαινεις σε ευκολα ματσακια ελληνικου πρωταθληματος και αλλο σε ευρωπαικα . Με λιγα λογια, τραυματιζεται ο καλαθης και δεν μπορει να παιξει, ο μποχω ειναι ετοιμος να παρει λεπτα στο ροτεισον ή ο διαμανταρος θα ειναι στο παρκε για 40 λεπτα???!??!

      Διαγραφή
    6. Ο Παππάς είναι 26 χρονών έτοιμος παιχταράς, μην τον συγκρίνεις με τον αγουρο ακόμα - και λιγότερο ταλαντουχο- 21χρονο Μποχωριδη.

      Αντιθέτως, ο Μποχωριδης συγκρίνεται με τον Παπαπετρου γιατί είναι συνομήλικοι και πάνω κάτω έχουν παρόμοιες αρετές και παρόμοιες αδυναμίες. Βασίζονται και οι δύο κυρίως στα αθλητικά τους προσόντα και τη νεανική ορμή και λιγότερο σε ταλέντο. Ο Παπι έχει μικρό προβάδισμα γιατί είναι η 3η του σεζόν σε αυτό το επίπεδο, αλλά πιστεύω και ο Μποχω αν δεν τον πάει πίσω ο τραυματισμός και πιάσει την ευκαιρία απ τα μαλλιά, θα καθιερωθεί αργά 'η γρήγορα στο ροτεισον της ομάδας, ως 5ο γκαρντ όταν γυρίσει ο Παππάς.

      Μακάρι φίλε να πάρουμε κι άλλο γκαρντ να έχουμε πληθώρα επιλογών για περιπτωαη τραυματισμού, δε διαφωνώ. Ίδωμεν.

      Διαγραφή
    7. Από που προκύπτει ότι ο Παπαπέτρου κι ο Μποχωρίδης είνα παρόμοιων χαρακτηριστικών;
      Κι ακόμα περισσότερα από που προκύπτει ότι ο Παπαπέτρου στερείται ταλέντου;

      Θα πάθετε πλάκα με τον παίκτη, να το ξέρετε.

      Διαγραφή
    8. Μακάρι να τα δούμε.Αλλα πάντως μέχρι στιγμης έχουμε δει λιγα σκόρπια καλα παιχνίδια.Μηπως θα μπορούσες να μας πεις τους περσινους μέσους όρους του;

      Διαγραφή
    9. φιλε μου ισως να εκανα λαθος διατυπωση , συγνωμη, εννοειται δεν συγκρινω παππα και μποχω, απλα εγραψα οτι τον εναν περιμενουμε οτι θα αποδωσει γιατι εχει ηδη πιασει μια Α αποδοση . Ο μποχωριδης ουδεποτε εχει παιξει σε υψηλο επιπεδο χοντρα λεπτα... δεν μπορεις δηλαδη να υπολογιζεις σε εναν παιχτη που την προηγουμενη χρονια απλα συμπληρωνε το ροστερ.. θελουμε ετοιμο παιχτη αυτο εννοω!!
      Μακαρι το παιδι να μπει και να ειναι και βασικος αλλα με υποθεσεις δεν πας μπροστα..

      Διαγραφή
    10. φυσικα ο παπαπετρου ειναι τοσο μεγαλο ταλεντο που ειχε μαγεψει την αμερικη(οπως διαβαζαμε) αλλα οταν δηλωσε συμμετοχη σε ντραφτ δεν τον επελεξε κανενας......
      στις εθνικες νεων που επαιξαν μαζι με τον μποχωριδη ηγετης ηταν ο μποχωριδης ο παπαπετρου στις μισες διοργανωσεις ηταν τραυματιας

      Διαγραφή
    11. Ο παπας ειναι25..μην βιαζεστε να.τον μεγαλωσετε..

      Διαγραφή
    12. @ Chris nas

      Νο προμπ φίλε, τι συγγνώμη, κουβέντα κάνουμε! :-) Κατάλαβα τι λες.

      Διαγραφή
    13. @9:36

      Ο Μποχωρίδης (κι εσύ) μπορεί να πιστεύει ότι ήταν ηγέτης και καλύτερος και του Αντετοκούνμπο; Τι να κάνω εγώ τώρα, να σας πάρω στα σοβαρά; Ότι στην τελευταία του διοργάνωση ήταν χειρότερος του Αγραβάνη, μη σε απασχολήσει καν. Δε χρειάζεται.

      Πες μου αλήθεια ρε φίλε πάντως. Αυτή τη στιγμή, όπως είναι ο Παπαπέτρου και ο Μποχωρίδης, με όσες ευκαιρίες έχουν πάρει, και ότι έχουν προλάβει να κάνουν: βλέπεις κάποιο πεδίο σύγκρισης των δυο παικτών;

      Διαγραφή
    14. Περιμενω να δω το επιχείρημά σου που στηρίζει το ότι "δεν υπάρχει πεδίο σύγκρισης των δυο παιχτών". Μην απαντήσεις όμως "επειδή έτσι προβλέπω εγω ο Νοστράδαμος" ούτε "το λένε οι Πρόεδροι".

      Διαγραφή
    15. Λέγεται μπάσκετ, και ξεκίνα να βλέπεις.
      Όχι μόνο hoopfellas, gazzetta και leoforos.

      Διαγραφή
    16. Κανενα επιχειρημα λοιπον.

      Επειδη ακριβως βλεπω μπασκετ και ως τώρα έχω δει εκλάμψεις μόνο από το νεαρό παίχτη (ελπιδοφόρες, αναμφισβήτητα) και όχι κάτι πιο solid, όπως ακριβως έχω δει εκλάμψεις από το συνομήλικό του Μποχωρίδη, αλλά ακόμα όχι κάτι σταθερό, τους βάζω πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή. Ελπίζω για το καλό και του ελληνικού μπάσκετ να δουλέψουν -ιδιαίτερα στις αδυναμίες τους -να βελτιωθούν και να καθιερωθούν. Έως τότε, έχω συγκρατημένη αισιοδοξία και όχι βεβαιότητα. Άλλοι στην ηλικία τους (από όλη την Ευρώπη) έχουν λάμψει ήδη με το ταλέντο τους, έχουν γίνει ντραφτ ή παίζουν ήδη στο ΝΒΑ. Έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμα αυτά τα παιδιά για να τους βγάλουμε ταλεντάρες.

      Διαγραφή
    17. Γραφουμε, γραφουμε, γραφουμε χωρις κανενα νοημα. Ακομα ομως δε βλεπω καποιον να γραφει τους μεσους ορους. Τι νουμερα εχουν ως τωρα; Ας τα ποσταρει καποιος για να στηριξει τη γνωμη του. Τα υπολοιπα ειναι αναμασημα αυτων που ακουμε απο τους δηθεν ειδικους ή που διαβαζουμε σε οπαδικα μεσα.

      Διαγραφή
    18. @11:43

      Κοίτα, λογικό είναι όταν θεωρείς τον Γιάνκοβιτς στα 25 του ταλέντο, να πιστεύεις ότι ο Μποχωρίδης στα 21 του έχει δρόμο ακόμα για να χαρακτηριστεί ως τέτοιο.

      Θα μπορούσα να σου γράψω πάντως για τον Παπαπέτρου που σε 5 6 αγώνες φέτος κοντεύει να πιάσει το pir που συγκέντρωσε πέρσι ο Μποχωρίδης σε 22 αγώνες.
      Θα μπορούσα να σου πω ότι το 10,5 μ.ο. στο pir του Παπαπέτρου, ο Μποχωρίδης μπορεί να μην το πιάσει ποτέ στην καριέρα του.
      Θα μπορούσα να σου πω ότι τον Παπαπέτρου τον έχω δει ήδη να είναι καθοριστικός μέσα στο ΟΑΚΑ και μέσα στο Abdi Ipekci. Θα μπορούσα να σου πω μάλιστα ότι τον είδα να παίρνει την μπάλα όταν αυτή έκαιγε και να τη στέλνει στο διχτάκι, ενώ αντίστοιχα τον Μποχωρίδη τον έχω δει να παίρνει τυπικές συμμετοχές σε τέτοιες έδρες.

      Αλλά δε χρειάζεται να στα πω ρε φίλε, γιατί μάτια έχω και βλέπω. Κι εγώ και οι περισσότεροι εδώ μέσα. Και όταν πχ πάω να συγκρίνω τον Παπαπέτρου με τον Αγραβάνη δε χρειάζεται να ψάξω τα στατιστικά τους ούτε να δω ότι ο Αγραβάνης έχει γίνει ντραφτ.
      Το ξέρω ότι ο Παπαπέτρου είναι καλύτερος γιατί βγάζει μάτι. Και βγάζει δυο φορές μάτι ότι ΣΗΜΕΡΑ είναι ακόμα καλύτερος από τον Μποχωρίδη.

      Διαγραφή
    19. Chris να σου πω την αλήθεια δεν τον πολυπιστεύω ούτε εγώ τον Μποχωρίδη. Star player δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, ο Παπαπέτρου έχει τα προσόντα να γίνει. Μπορεί όμως με βάση όσα έχει δείξει μέχρι τώρα κυρίως με Άρη και Εθνικές Νέων, να γίνει μια αξιόπιστη λύση στο rotation. Η ατυχία του είναι ότι έβγαλε πολλούς μικροτραυματισμούς και τώρα έναν μεγάλο που δεν τον έχουν αφήσει καθόλου να βρει ρυθμό. Ούτε και να βρει την ταυτότητα του στο παρκέ αφού ισορροπεί ανάμεσα σε 1 και 2, ενώ έχει τρανταχτές αδυναμίες αυτή τη στιγμή και για τις δύο θέσεις.
      Προπόνηση όλη μέρα σε ball handling, ball pressure και σουτ 3 πόντων και μπορεί σε 2 χρόνια να έχεις έναν καλύτερο Μάντζαρη (σε ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού πάντα έτσι)

      Διαγραφή
    20. απορω πως συγκρινετε δυο παιχτες με διαφορετικα χαρακτηριστικα,ο αλλος λεει οτι αποκλειεται να σημειωσει 10 pir,σε ενημερωνω λοιπον οτι ο μποχωριδης εχει παιξει ελαχιστα και σημειωσε 8 pir σε 6.λεπτα,γελοιο να λετε τι θα γινει ο καθενας στο μελλον.κανενας δεν ξερει τι ξημερωνει και εσεις λετε οτι ο ενας ειναι για τα μπαζα και ο αλλος αστερι.Ελεος,πραγματικα.

      Διαγραφή
    21. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=005161&seasoncode=E2015#!currentstats

      στα 21 του με μο Pir 2.6 σε σχεδον 15 λεπτα,με 14% στα τριποντα με αναλογια ασσιστ/λαθη αρνητικη για τι ακριβως να μιλησουμε και να συγκρινουμε;
      οταν ο παπαπετρου παει ακομα και στον κολοσσο και τελειωσει την α1 με 7.1 ποντους την σεζον μεχρι τοτε ξαναμιλαμε καλα δεν τον συγκρινω καν με τον χαραλαμποπουλο οταν φτασει το 18 pir σε αγωνα ευρωλιγκας ο ιωαννης ξαναμιλαμε

      Διαγραφή
    22. Το τι βλεπουν τα ματια του καθενος αφορα τον ιδιο.Πχ μπορει ο ιδιος να βλεπει οτι ο ΟΣΦΠ αδικειται συστηματικά απο τη διαιτησια.Δεν απασχολει κανεναν αυτο.Ποιο ηταν το μεσο pir του Παπαπετρου την περσινη χρονια;Ποιο ηταν του Μποχωριδη; Οντως φετος εχει ξεκινησει καλα ο Παπαπετρου. Μακαρι να συνεχίσει ετσι και να μας ζητησει να τον λεμε Γιαννη.

      Διαγραφή
    23. @6:12
      Την περσινή χρονιά ο Παπαπέτρου ήταν εκτός για 6 μήνες. Προφανώς και θα είχε χαμηλά νούμερα. Το θέμα συζήτησης δεν αφορά στο αν είναι παικταράς, αλλά αν έχει δείξει ήδη πολύ περισσότερα του Μποχωρίδη.
      Από εκεί και πέρα όντως τα μάτια του καθενός βλέπουν ότι θέλουν. Οι φίλοι του ΠΑΟ πχ μπορούν σταθερά την ξεφτίλα τους να τη βλέπουν σαν περηφάνεια.


      @5:26
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003240&seasoncode=E2014

      Στα 21 του 1,3 pir στην Ευρωλίγκα. Αυτό είναι το νόημα;
      Επίσης θα σε στεναχωρήσω αλλά στην καριέρα του στην ευρωλίγκα, στα 21 του μόλις, έχει 40% στα τρίποντα.
      Φίλε, το ξέρω σε ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι σας έριξε ΑΚΥΡΟ στα μούτρα, αλλά συνήθισέ το. Βλέπεις ότι οι πιο μετριοπαθείς φίλοι του ΠΑΟ, συμφωνούν υπέρ του Παπαπέτρου.
      Γιατί επιμένεις;

      Διαγραφή
    24. """""Φίλε, το ξέρω σε ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι σας έριξε ΑΚΥΡΟ στα μούτρα, αλλά συνήθισέ το"""""""""GIATI ENΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ.ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ.

      Διαγραφή
    25. Παιρνεισ τα στατιστικα ενος παιδιου με ελαχιστη συμμετοχη και ειρωνευεσαι παρε λοιπον και συ αυτα http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=JUO&seasoncode=E2015 και χαλαρωσε.

      Διαγραφή
    26. @12:49
      Μερικοί δεν πάτε καθόλου καλά.

      @12:42
      Όχι ρε, εσείς ποτέ δεν ασχοληθήκατε με παίκτη και τελικά να μην τον πάρετε. Πάντα τους απορρίπτεται...
      Με αυτό το "σοβαρά" που γράφεις απλά καρφώνεσαι.

      Διαγραφή
    27. Διαβασες καπου οτι καναμε επισημη προταση στο παπι (η καε παο)και δεν την ειδαμε πουθενα εμεις,βγηκε ο πατερας του και ειπε οτι επισημη προταση στο ιωαννη δεν καναμε ρε νουμερο,εχουμε στην θεση του Χαραλαμποπουλο και Γιανκοβιτς,ελεος πια.

      Διαγραφή
    28. Τελικά δεν σας ενδιέφερε καθόλου, δεν σας ενδιέφερε σοβαρά, ή σας ενδιέφερε αλλά δεν του κάνατε επίσημη πρόταση;

      Διαγραφή
    29. Σημειωσε οτι οταν τον πηρατε τοτε ειχαμε Μπραμο, Μασιουλη συν Γιανκοβιτς και Χαραλαμοπουλο.

      Διαγραφή
    30. Έχετε αποφασίσει αν θα πάτε στο ΟΑΚΑ...

      "Μέχρι στιγμής δεν έχω πάει γιατί με απορρόφησε το ΣΕΦ με τα παιχνίδια του Ιωάννη και βεβαίως του Ολυμπιακού. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω γιατί ξέρω ότι στην περίπτωση της μεταγραφής του Ιωάννη, τον οποίο ήθελε ήθελε με ζέση και ο Παναθηναϊκός ξέρω ότι συμπεριφέρθηκα έντιμα. Ήταν πολύ τιμητικό το ενδιαφέρον του νυν πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και του συλλόγου με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους. Στο τέλος, ο Ιωάννης ζύγισε την κατάσταση κι επέλεξε τον Ολυμπιακό , ίσως η συγκυρία της αποχώρησης του Παπανικολάου να μέτρησε, καθώς σε αυτή τη θέση έψαχναν έναν νεαρό παίκτη.

      Διαγραφή
  27. Από προχθές προσπαθώ να φανταστώ τι θα διάβαζε και τι θα άκουγε οποιοσδήποτε (πλην Ζοτς) προπονητής έχανε μέσα απ’ τα χέρια του ένα τέτοιο ματς όπως ο Ντούντα. Ο σοφός ήπιε θάλασσα. Αυτού του τύπου οι ανατροπές χρειάζονται δύο σαν το ταγκό. Έναν που θα θέλει και θα μπορεί να γυρίσει τούμπα το ματς. Κι έναν που θα την πατάει είτε γιατί είναι λιγόψυχος, είτε γιατί είναι άπειρος, είτε γιατί απλά είναι απροετοίμαστος. Το project που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο Ίβκοβιτς δεν θα κριθεί από το πόσο έχει βελτιώσει σε 2 μήνες τον Γκρέιντζερ. Ζόρια για τον παππού που βάλλει κατά δικαίων και αδίκων. Από την τουρκική λίγκα μέχρι τους διαιτητές που τον κυνηγούν!!!

    Ο ΠΑΟ αντέδρασε σωστά στη μίνι κρίση που ακολούθησε μετά την ήττα στην Πολωνία. Επιβεβαιώθηκε περίτρανα πόσο σημαντικός είναι ο Γκιστ σ’ αυτή την ομάδα. Ο Ραντούλιτσα έδειξε για πρώτη φορά φέτος διάθεση να παλέψει αν και βολεύτηκε απ’ το ότι η Ζαλγκίρις διαθέτει κι αυτή βαριά κορμιά στο 5. Απόλυτα συγκεντρωμένος ο Φελντέιν που αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή. Βελτιωμένος κι ο Βλάντο αφού συγχρονίστηκε με το πνεύμα και τις απαιτήσεις του ματς. Αναμένουμε την ή τις προσθήκες. Αν πάνε σε γκαρντ αυτό σημαίνει ότι διαπιστώνουν ότι ο Παππάς αργεί ακόμη και οι υπόλοιποι 3 κινδυνεύουν να σκάσουν. Για μένα ο mobile center είναι υπεραπαραίτητος.

    Κατά τα λοιπά, η φετινή regular season είναι γεμάτη από εκπλήξεις και ανατροπές. Απόδειξη ότι οι top ομάδες ακόμη μοντάρονται. Φυσικά κάποιες απ’ αυτές, όπως η Μακάμπι του Τάμπακ πλέον, είναι με το ένα πόδι εκτός. Απ’ την άλλη είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις την Τσεντεβίτα να έχει 3/3, την Λιμόζ να αντιστέκεται, την Στρασμπούρ να παίρνει και δεύτερο σκάλπ και μάλιστα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και τον Ερυθρό Αστέρα να ανασταίνεται απ’ το πουθενά.

    Είδα το κρεσέντο του Τζάκσον στο β’ μέρος στη Μόσχα. Είχα καιρό να δω τέτοιο one man show. Κυριολεκτικά τα έβαζε από παντού ο Γάλλος.
    Στο Φενέρ-Χίμκι, ο ένας έδινε το ματς στον άλλο και τελικά η μπίλια έκατσε στους Τούρκους.

    Υ.Γ. Σε τι κόσμο ζούμε, ρε πούστη μου;
    Σ’ ένα ιδεατό περιβάλλον, οι πολίτες όλου του κόσμου θα πλημμύριζαν τους δρόμους απ’ άκρη σ’ άκρη με ταυτόχρονα συλλαλητήρια. Θα διαδήλωναν ενάντια στον τυφλό φανατισμό, στην μισαλλοδοξία, στον αλληλοσπαραγμό και υπέρ της ελευθερίας, της ανεξιθρησκίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή είναι μόνη δύναμη των κοινωνιών απέναντι σε όσους οδηγούν την ανθρωπότητα σε καθεστώς διαρκούς παροξυσμού. Θα φώναζαν ένα βροντερό ΟΧΙ σε άλλα θύματα από όπου κι αν προέρχονται ανεξάρτητα από πατρίδες, φυλές και θρησκείες.
    Δυστυχώς, όμως, ο τρόμος δεν αφήνει περιθώρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έναν ιδεατό κόσμο, δε θα υπήρχε λόγος να φωνάξει κανείς.

      Όταν ο άνθρωπος φωνάζει, για οποιοδήποτε λόγο, σημαίνει ότι ο κόσμος δεν είναι ιδεατός.

      Διαγραφή
  28. Άρμστεντ η ΑΕΚ ως αντί-Σκραμπ που πάει δανεικός.
    Ξέρουμε,κάτι για τον παίχτη;

    Mikar 21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. προσωπικα 2 μεταγραφες δε βλεπω στον παο.

    αν προχωρησουν σε καποια κινηση θα αφορα γκαρντ και τελος.ψηλο δε βλεπω να παιρνει ο παο και αυτο για 2 λογους.

    πρωτον, με 2 ξενους εχτρα και 2 επιστροφες ακομα (παππας-μποχω) 12αδα για να βγει πρεπει οι μικροι χαραλαμπο-παπαγιαννης να πανε στην εξεδρα!!δεν υπαρχει περιπτωση....

    δευτερον, αν παρουμε ψηλο φοργουορντ τοτε ο αυτοματα παροπλιζεται ο φωτσης!!!παικτης με τετοια ιστορια και (κυριως) με τετοιο συμβολαιο δεν υπαρχει περιπτωση να θαφτει!!!θα πρεπει να κοψει τον κωλο του ο τζορτζεβιτς να τον αξιοποιησει και οχι να παρει παικτη στη θεση του!!

    και φυσικα κινησεις τυπου ερτσεγκ μονο ως αστειο τις εκλαμβανω!!τι διαφορα εχει ο ερτσεγκ απο το φωτση?απο τη στιγμη που ο κοουτς επαιζε στην εθνικη με τον ερτσεγκ θεωρω αφελες να μην αξιοποιει το φωτση και να μη του καλυπτει την αδυναμια που εχει στα χαμηλά ο παικτης!!!ο φωτσενκο ακομα μπορει να σου παρει παιχνιδια....

    ο παο θα κινηθει λογικα για γκαρντ και καποια στιγμη θα παρει καποιον φθηνο και σχετικα αγνωστο και αυτο γιατι δε νομιζω να περιμενει μεχρι το τελος του πρωτου γυρου για να βρει καμια καλη ευκαιρια (σαφαρτζικ, μπεμπουα πχ) .συμβολαιο να σπασει χλωμο το κοβω εκτος και αν πεσει πανω σε τιποτα πεινάλες και με κανα 30αρι-40αρι παρει καποιον της προκοπης!!!δυσκολο....
    με κανα αμερικανακι τυπου μπανκς εγω βολευομουνα!!!να μη μας δειχνει μονο τα μπρατσα του και να ειναι πιο cool χαρακτηρας.....δε ζηταμε και πολλα αλλωστε!!ενα ακομα κορμι ζηταμε, να παιζει αμυνα και να εχει και σουτακι της προκοπης....και να κατεβαζει με ασφαλεια τη μπαλα!!!να παρει και κανα 80αρι μεχρι το τελος της χρονιας και αν χρειαστει να βαλει τζινακι και να κατσει στα επισημα να μη βγαλει και αχνα....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνησω απολυτα φιλε. οτι πιο σωστο εχω διαβασει για τις μεταγραφες
      μονο μια παρατηρηση. προσωπικα θεωρω η ομαδα χρειαζεται και εναν αθλητικο ψηλο για ευνοητους λογους..(τα ειδαμε με λοκο και μπαρτσα). ετσι ο γκαρντ θα παιζει μονο γιουρολιγκ. οσο προχωραει η σεζον απο τοπ 16 και επειτα χαραλαμποπουλος και παπατζον σιγα σιγα θα πηγαινουν προς εξεδρα και για μενα πρεπει να υπαρχει ενας δευτερος γκιστ στο 5 κυριως..
      αλλα μεταξυ μας ουτε εγω το βλεπω να γινεται για 2ο παικτη..
      ετσι κ αλλιως δν αποφασιζουμε εμεις αλλα ο σαλε.
      in sale we trust λοιπον...
      green angel 13

      Διαγραφή
  30. Τζιμ,αν μπορεις και οταν μπορεις κανε μια αναρτηση με ενα επεξηγηματικο λεξιλογιο ορων και ορολογιων που χρησιμοποιεις ετσι ωστε να ειναι καποια πραγματα ποιο κατανοητα στα κειμενα σου για καποιους σαν και μενα που τωρα προσπαθουν να δουν το μπασκετ απο αλλη σκοπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως ένα τέτοιο manual θα είναι υπερπολύτιμο, όχι μόνο για αναγνώστες του hoopfellas. Τζιμ σκέψου το σοβαρά, πέτυχε διάνα ο φίλος Unknown στο αίτημα.

      Blackman

      Διαγραφή
    2. Yπαρχει αυτο που θελεις.
      google.com
      youtube.com
      Aρκει να εχεις διαθεση να ψαξεις.

      Διαγραφή
    3. Διαθεση υπάρχει και ψαξιμο γινεται αλλα δυστυχως στα ελληνικά ειναι λιγες και οι πηγες και η ποιοτητα της πληροφορίας.

      Διαγραφή
  31. http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/508931-Evdomada-exelixis-kai-prokrisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. - Χαραλαμπόπουλος ~7 λεπτά, Παπαγιάννης ~5, Λούντζης <1, απέναντι στον Αρκαδικό. Σε γουστάρω ρε coach αλλά δεν σε καταλαβαίνω.

    - Είμαι ο μόνος που πιστεύει πως η προσθήκη στα guards περισσότερο μπερδεύει την κατάσταση στον ΠΑΟ παρά τη βοηθάει; Εκτός αν μιλάμε αυστηρά για συμβόλαιο μέχρι τα Χριστούγεννα ξέρω γω.

    - Οι Αγγελόπουλοι λέει έχουν θυμώσει με τον Dunston για τον τραυματισμό του Young. Πιο κάτω έχει;

    - Μιλώντας για Αγγελόπουλους, αν ο Πρίντεζης δεν προλάβει την Cedevita, υπάρχει μια μικρή αλλα υπαρκτή πιθανότητα να διαπιστωθεί ακριβώς πόσο άμπαλοι είναι αυτοί που τόνιζαν στην αρχή της χρονιάς οτι υπάρχει ανάγκη απόκτησης παίκτη πίσω απο τον Γιώργο.

    - Τι ακριβώς είναι αυτό που απειλεί να αποκαλύψει ο Κορωνιός για τον Σάκοτα δηλαδή; Με απογοητεύει λίγο ο Άγγελος.

    - Λίγο απότομα δεν ξεκίνησε το κράξιμο στον coach Πρίφτη;

    - Είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο οτι είανι κάπως υποκριτικό να κλαίμε για το Παρίσι και να μην κάνουμε το ίδιο για τη Νιγηρία, την Κένυα, τη Συρία, τη Μεσόγειο κλπ. Ναι οκ, όντως κάτι δείχνει αυτό αλλά το συμπέρασμα δεν μπορεί να είναι οτι δεν θα κλαίμε για κανέναν, αλλά μάλλον το αντίθετο.

    - Ο όρος self hating jew πάντα μου φαινόταν αστείος, ίσως επειδή τον πρωτοσυνάντησα, αν θυμάμαι καλά, σε ταινία του Woody Allen. Η ξαφνική εφαρμογή του στον δυτικό κόσμο (οτι σκατά και αν εννοεί κανείς με αυτή τη φράση), ο self hating westerner ας πούμε, μου φαίνεται απλά θλιβερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τους χρονους των μικρων θα συμφωνησω μονο σε οτι αφορα τον χαραλαμποπουλο, δεν ξερω τι εχουμε παθει και θελουμε ντε και καλα να παιζουμε στην 5αδα με 17 χρονα... η φανελα αυτη εχει τα αστερια γιατι την εχουν φορεσει θρυλοι οπως ρατζα ντομινικ μποντιρογκα κτλ κτλ... δεν καταλαβαινω την καουρα ντε και καλα να βαλουμε 20 λεπτα παιδια που τωρα μαθαινουν τα βασικα.. και μονο που ειναι στην προπονηση των μεγαλων φτανει !!! πειτε μου μεγαλη ομαδα που χρησιμοποιει πανω απο 3 μικρους και πανω απο 10 λεπτα..
      Ας σκεφτουμε και λιγο παραπερα μπορει πολλα απο αυτα τα παιδια σωματικα να ειναι αναπτυγμενα ομως δεν παυει να ειναι παιδια, δεν γινεται να τα βαζεις να παιζουν ξυλο με 30 αριδες... και ποσο μπορουνε να αντεξουν?? τα σωματα τους ειναι ακομη χαρτινα !!!
      Υπομονη ο παο δεν ειναι ουτε κανας παιδικος σταθμος ουτε μας λειπουν παιχτες... ΚΑΙ μονο η προπονηση με τους μεγαλους ειναι αρκετη για να βελτιωθουν οι μικροι.. σιγα σιγα να δυναμωσουν και θα ανεβαζουν λεπτα συμμετοχης.. περα απο τον χαραλαμποπουλο που εχει ωριμασει ειναι τραγικο να ζηταμε να παιζουν σε αυτο το επιπεδο 18 χρονα..
      τΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΗΣΤΟ, επηρεασμενος απο ολη αυτη την πλυση εγκεφαλου σχετικα με τα ταλεντα.. ειδαμε ομως τι εγινε με παπαγιαννη στην ευρωλιγκα

      Διαγραφή
    2. Είναι εύκολο να σου εξηγήσω την ένσταση μου. Στην πραγματικότητα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ούτε πως λέγεται, ούτε τι ηλικία έχει και κύριως, πάνω απ'όλα, δεν μ'ενδιαφέρει καθόλου απο ποιά χώρα είναι ο κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού. Μ'ενδιαφέρει μόνο αυτό που βλέπω στο παρκέ (άιντε, μπορεί μερικές φορές να'χω και συμπάθειες για λόγους που δεν έχουν να κάνουν αυστηρά με το μπάσκετ). Οπότε, προσωπικά, δεν έχω απολύτως καμμία καούρα για το πόσο παίζει ο Χαραλαμπόπουλος ή ο Παπαγιάννης. Δεν μ'ενδιαφέρει καθόλου, ειλικρινά. Και μεταξύ μας, δεν θεωρώ οτι αδικούνται κατάφορα, όπως δεν θεωρώ οτι αδικούνταν κατάφορα ο Παππάς με τον Βλάντο επι Πεδουλάκη. Και τότε και τώρα, η αντίρρηση μου δεν έχει να κάνει με τους παίκτες τους ίδιους, αλλά με το σκεπτικό πίσω απο την παρουσία τους στην ομάδα.

      Μ'ενδιαφέρει λοιπόν σχεδον αποκλειστικά το εξής. Η ομάδα έχει αυτούς τους δύο παίκτες (συν τον Λούντζη) στη δωδεκάδα της. Και δεν τους έχει απο ανάγκη, αλλά απο επιλογή, ως πλάνο. Και εφόσον τους έχει, και εφόσον το έχει επιλέξει, και εφόσον το έχει πλανάρει και έχει διακυρήξει, εγώ δεν βλέπω δυο 18χρονα που δεν παίζουν, εγώ βλέπω μια ομάδα που δεν έχει 12άδα αλλά 10άδα, που στοχοθετεί και πλανάρει λάθος και που γενικά είναι μπερδεμένη για το τι θέλει να κάνει. Κοινώς, αστέρια ξεαστέρια, σαφώς θεωρώ βέλτιστο το να δουλεύεις με τα υλικά που έχεις, όχι με τα υλικά που θα ήθελες να έχεις. Και για μένα όταν αποτυγχάνεις να το κάνεις αυτό, θα το πληρώσεις, θα έχεις κόστος.

      Οπότε, αν στέκει το επιχείρημα, "τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να παίξουν", αυτό θα πρέπει αυτόματα να συνοδεύεται με την ανάγκη αντικατάστασης τους ωστέ η ομάδα να έχει 12 πλήρως λειτουργικούς παίκτες. Με ενοχλεί όμως που δεν βλεπω να λέγεται αυτό απο τον κόσμο που υποστηρίζει οτι ο Χαραλαμπόπουλος δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Αρκαδικό απλά επειδή είναι μικρός.

      Παράλληλα, με ενοχλεί και η σταδιακή οπισθοχώρηση στην επιχειρηματολογία μας. Ξεκινήσαμε με το οτι οκ, είναι λογικό να μην παίζουν με τη Barcelona, αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια θα πάρουν χρόνο, πήγαμε στο οτι τελικά ούτε με τη Zielona Gora θα την πάλευαν αλλά στην Α1 θα παίρνουν 20λεπτα και καταλήγουμε που; Στο οτι ούτε με τον Αρκαδικό δεν είναι για πολλά πολλά;

      Προσωπικά δυσκολεύομαι σοβαρά να πιστέψω οτι ο Χαραλαμπόπουλος στην Ευρωλίγκα και ο Παπαγιάννης στην Α1 δεν μπορούν να λογίζονται ως πλήρως λειτουργικοί παίκτες. Δηλαδή φοβάσαι τι, οτι ο Καββαδάς μπορεί να σου κάνει πλάκα με τον Παπαγιάννη; Παράλληλα όμως δεν είμαι τυφλός για να μη βλέπω οτι τα παιδιά δυσκολεύονται όντως να ενσωματωθούν. Απλώς θεωρώ οτι το αυτή η διαδικασία της ενσωμάτωσης έρχεται σταδιακά, δηλαδή για να μπορέσεις να δώσεις στον Χαραλαμπόπουλο 10 λεπτά με τη Kuban και να σου αποδώσει δεν μπορεί να έχουν προηγηθεί σκάρτα 7 λεπτά με τον Αρκαδικό. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται χρόνο να ρολάρουν, να μάθουν τους συμπαίκτες τους και να νιώσουν άνετα με τον εαυτό τους και με το να κάνουν λάθη, ακόμα και οι έμπειροι παίκτες, πόσο μάλλον οι πιστιρικάδες. Όταν με τη Zalgiris μπήκε ο Λούντζης και πήρε να κατεβάσει τη μπαλα, πόσοι απο μάς δεν ήμασταν 100% σίγουροι οτι θα τα σκατώσει απο το άγχος; Γιατί όμως; Είναι μόνο η ηλικία; Δηλαδή αν του δώσεις του παιδιού να τρέξει 100 επιθέσεις, στην 100ή θα τα σκατώσει όπως και στην πρώτη; Προφανώς και όχι.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω το επιχείρημα, ναι αλλά τι κόστος έχει να δώσω 100 επιθέσεις στο Λούντζη; Τι ζημιά θα έχω πάθει μέχρι να πάψει να αγχώνεται; Και έτσι γυρνάμε στον πυρήνα του προβλήματος, οτι δηλαδή αυτά είναι ζητήματα στοχοθέτησης. Δεν μπορεί να αποφασίζει ο coach ad hoc, τώρα με παίρνει τώρα δε με παίρνει. Αυτά ξεκαθαρίζονται στην αρχή της χρονιάς με τη διοίκηση και μπαίνει ένα πλάνο. Και, παράλληλα, χρειάζονται μια σοβαρή και ίσως και πολύπλοκη διεργασία, ένα καλά υπολογισμένο λόγο ρίσκου προς όφελος ας πούμε. Και πέρα και πάνω απο αυτό, χρειάζεται και τεχνογνωσία, εμπειρία δηλαδή στο να μπορείς να το κάνεις αυτό.

      Πολλοί, τρομαγμένοι απο το επικό περσινό άρθρο του Κοντου που παρουσίαζε τον Παπαγιάννη κάτι σαν βασικό σεντερ, παρομοίασαν τον ΠΑΟ της ελληνοποίησης με την Partizan. Όμως υπάρχει καλύτερο παράδειγμα ανάπτυξης παικτών, η Barcelona. Απλως το μοντέλο της Barcelona στον ΠΑΟ του ΔΓ δεν γίνεται ποτέ να δουλέψει, γιατί απαιτεί πραγματική υπομονή και υγεία. Και ναι, η Barcelona δεν έχει 6 αστέρια, έχει φάει 40άρα σε final4 απο τον αιώνιο αντίπαλο, έχει αποκλειστεί με πλεονέκτημα έδρας απο final 4 στην πόλη της όντας το φαβορί, έχει γίνει πελάτης του Ολυμπιακού και και και. Αλλά ως ομάδα είναι βρέξει χιονίσει απο τις καλύτερες και οι όποιες επιτυχίες της είναι πάντα προϊόν σκληρής δουλειας, περισσότερο επιβεβαίωση της ποιότητας της παρά έκπληξη ή μίνι θαύμα. Και οκ, ωραία τα θαύματα, αλλά προτιμώ τη λογική.

      Τέλος, δεν μπορώ να αντέξω τη σχιζοφρένεια της διοίκησης. Πέρυσι αν έλεγες οτι ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης δεν μπορούν να παίξουν, ήσουν εθνοπροδότης. Φέτος αν αναρωτιέσαι γιατί τελικά δεν παίζουν, είσαι πάλι εθνοπροδότης. Γιατί; Γιατί η διοίκηση του ΠΑΟ άλλαξε άποψη. Λοβοτομή; No thanks.

      ΥΓ : Δέχομαι, και σοβαρολογώ, τη σύσταση για υπομονή. Είναι όντως νωρίς ακόμα και ο coach είναι φρέσκος, και γενικά στην ομάδα και ειδικά στην Ευρωλίγκα κλπ. Μπορώ να περιμένω να δω τι θέλει να κάνει, και με τους μικρούς και γενικά με το υλικό της ομάδας. Νομίζω οτι δικαιούται να του δώσουμε χρόνο. Αλλά κάποια σημάδια είναι εκεί και δεν είναι κακό να τα επισημαίνουμε.

      Διαγραφή
    4. @Christos
      Που το λέει ότι έχουν θυμώσει οι Αγγελόπουλοι;

      Διαγραφή
    5. Χρησταρα ετσι που τα λες και αδικο να ειχες θα συμφωνουσα !!! αχαχ ωραιος.

      Διαγραφή
    6. δεν νομιζω να εχει γραφτει πουθενα πως οι Αγγελοπουλοι συγκεκριμενα εχουν θυμωσει

      ωστοσο γραφτηκε αυτο

      http://www.gavros.gr/content/basketball/114115-megalh-axaristia-ntanston

      Διαγραφή
    7. Γράφει λοιπόν ο έγκυρος και έγκριτος ΓΑΥΡΟΣ ότι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι δυσαρεστημένοι επειδή ο Ντάνστον αδιαφόρησε για τον τραυματία Γιανγκ, κι αυτό μεταφράζεται εδώ μέσα ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν θυμώσει με τον τον Ντάνστον για τον τραυματισμό του Γιανγκ (αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί για το χτύπημα).

      Κι αναρωτιέμαι εγώ;
      Πιο κάτω έχει;

      Διαγραφή
    8. εδώ δεν αντέχετε μιά εκτός έδρας ήττα στον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης θα αντέχατε 40 άρα σε ημιτελικό από τον αιώνιο αντίπαλο ?
      σε ποιούς τα λέτε αυτά ? αλλά βέβαια μιλάτε όλοι εκ του ασφαλούς, δλδ την ιοκογένεια γιαννακόπουλου, που έχει τον Παναθηναϊκό στην ελίτ της ευρώπης & παίρνει κάθε χρόνο το νταμπλ στην ελλάδα (χαρίζοντας ένα πρωτάθλημα στα 10 από μεγαλοψυχία) και δήθεν κάνετε υπομονή.
      οχι να μην κάνετε υπομονή και να κατεβείτε σε διαδήλωση επειδή δε σας παίρνει τον παίκτη που φαντασιονόσαστε σαν εικονικοί μάνατζερς

      Διαγραφή
    9. Τι να σου κανω φίλε καλέ που ο Jim δεν θέλει την αλλη φωνή εδώ μεσα.
      Ειδαλλως θα σου έλεγα καμποσα τη στιγμή ποθ συγκρινεις τους ΘΕΟΥΣ Τυφωνα και Παυλαρα που ειχαν δωσει τα κλειδιά στον Ζοτς με τον ΔΓ που μας επιβαλει τσαμπουκά 18χρονους κι εχουμε γινει ο Τζανετακος της Ευρώπης.
      *
      Beer

      Διαγραφή
    10. πατέρας & θείος σας είπαν όταν ανέλαβε ο τράκης πως αυτός μόνος θα κάνει κουμάντο από εδώ & εμπρός και σας ζήτησαν να τον στηρίξετε μαζί με τον Παναθηναϊκό μας. πέρσι ο όμιλος είχε προφανώς οικονομικά προβλήματα, εφόσον το ελληνικό κράτος δεν πλήρωνε τους προμηθευτές του και χρώσταγε στη βιανεξ 250 μύρια. σας το είπε με τρόπο οτι θα πρέπει να μαζευτούμε οικονομικά, παρόλα αυτά σε μιά κακή χρονιά πήραμε το κύπελο & φτάσαμε στους 8 της ευρώπης & θα πέρναμε & το πρωτάθλημα αν δεν αναγκαζόμαστε να παίξουμε χωρίς τα 3/5 της πεντάδας μας (gist, batista papas). τέλος πάντων μέχρι εκεί μπορέσαμε. φέτος ανέβασε το μπάτζετ, πήρε παίκτες από το nba άρχισαν οι συνιθισμένες φάπες στο γαύρο και γενικά γίνεται μιά καλή προσπάθεια ολικής επαναφοράς. αφήστε την κριτική λοιπόν στηρίξτε & να σας βλέπουμε και στο γήπεδο καμιά φορά

      Διαγραφή
    11. Η αλήθεια είναι πως φέτος η διοίκηση άρχισε να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (επιλογές προπονητή και παιχτών από το πάνω ράφι, όχι απαράδεκτες συμπεριφορες & ανακοινώσεις και γενικά διάθεση να ξαναγίνουμε αντάξιοι του ονόματός μας) και θα είναι άδικο αν τα ακούει πάλι από τον κόσμο. Εγώ αισιοδοξώ πολύ -ασχετως του τι θα καταφερουμε στο τελος της σεζον, τουλάχιστον κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Όταν δουλεύεις σωστά, αργά ή γρήγορα δικαιώνεσαι.

      Όσο για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, και οι ελλείψεις που έχουμε φαίνεται πως θα καλυφθουν στην πορεία.

      Διαγραφή
    12. Καλα τα λες Μπένι το Τρακης τι το θέλεις ρε φίλε

      Διαγραφή
  33. http://uproxx.com/dimemag/2015/11/atlanta-hawks-mike-budenholzer-play-call/

    Αξιζει τον κοπο να το δειτε και να το ξαναδειτε...Μαθηματα προπονητικης απο τον κοουτς...Με οποιον δασκαλο καθησεις...

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα. Ξέρετε που μπορώ να βρω μια λίστα που ανανεώνεται με τα κοψίματα του ΝΒΑ? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. στο νβα φετος γινεται χαμος.τι δυση τι ανατολη , το ιδιο πραγμα ειναι οσον αφορα τον ανταγωνισμο.

    πριν ξεκινησει το πρωταθλημα ειχα πει οτι η δυση θα ναι πιο ανοιχτη φετος οσον αφορα τη συμμετοχη στα πλει οφς αλλα και στην ανατολη το ιδιο ισχυει απο ο,τι φαινεται.το οριο των νικων για συμμετοχη στα πλει οφς λογικα θα πεσει φετος αισθητα και στις 2 περιφερειες.

    αν εξαιρεσει κανεις τη φιλαδελφεια και το μπρουκλιν ανατολικα και το λος αντζελες δυτικα ολες οι υπολοιπες ομαδες θα παλεψουν για την ποστ σιζον.ακομα και η νεα ορλεανη που δεν εχει ξεκινησει καλα δεν τη ξεγραφω.

    αξιοσημειωτη η κινηση του μεμφις να παρει με ανταλλαγη το τσαλμερς , κατι που αποδιδει ηδη μιας και ο παικτης εχει παραστασεις πρωταθλητισμου στο μαιαμι.

    ατομικα, ευχάριστο ειναι οτι ο τζορτζ εχει επανελθει ακομα καλυτερος.ο γκριν των ουριορς για μενα ειναι ο κορυφαιος φοργουορντ του πρωταθληματος , ο χαρντεν εξελισσεται αργα και σταθερα σε καρμελο αντονι Νο2 με ο,τι αυτο συνεπαγεται, ενω μου αρεσει πολυ που ο λαβιν παιζει ποιντ αν και δεν ειναι ετοιμος για κατι τετοιο.ειμαι περιεργος να δω το κλιβελαντ να παιζει πληρες οπως και το σικαγο, ενω δε θα εκπλαγω αν δω το μιλγουοκι να κανει θαυματα φετος.

    στα δικα μας,
    ο παο εχει τρομερα δυσκολο ματς την παρασκευη.παρα το γεγονος οτι παιζει στο οακα το ματς ειναι απαιτητικο μιας και το "πρεπει" απαγορευει την ηττα, η λοκο ειναι σε πολλη καλη κατασταση, ενω ο τραυματισμος του καλαθη στο καλο του χερι λογικα θα του δημιουργησει προβληματα απεναντι στην ασφυκτικη πιεση του ντρειπερ.προσωπικα, βασιζομαι στο ραντουλιτσα, ο οποιος φαινεται να ανεβαινει επικινδυνα..

    ο οσφπ λογικα απεναντι στη τσεντεβιτα θα κατεβει χωρις γιανγκ και ισως χωρις πριντεζη και σπανουλη και ειναι μια καταπληκτικη ευκαιρια, χωρις το αγχος του αποτελεσματος, για τους υπολοιπους να ρολαρουν ακομα περισσοτερο, να βγαλουν πραγματα στο παρκε και να παρουν ακομα περισσοτερο τα πανω τους καποιοι παικτες (χακετ, στρομπερι, παπαπετρου, χαντερ).ιδανικοτερο ματς υπο αυτες τις συνθηκες δε θα μπορουσε να τυχει στον οσφπ.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτές τις απουσίες πάντως, αν επιβεβαιωθούν, το ματς είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η Τσεντεβίτα έχει τρεις σερί νίκες και τις δύο εκτός έδρας τις έκανε με ομάδες που, όταν τις κέρδισε ο Ολυμπιακός και μάλιστα πιο δύσκολα, τον χρίσαμε φαβορί για f4. Πάντως, είναι αλήθεια πως, με αυτή την έννοια, ο ΟΣΦΠ έχει μόνο να κερδίσει από το παιχνίδι.

      Ντάρκο Μ.

      Διαγραφή
  36. jim πως βλεπεις τον Ταμπακ στη Μακαμπι?Θα καταφερει να σωσει την παρτιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειναι ο Τζον Λούκας ο τυχερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως ειναι ο τζορτζ ο λουκας, εμαθε οτι παμε για το εβδομο και θα ερθει να γυρισει ο πολεμος των αστρων στο οακα...

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε 3:13 έγραψες....!

      Διαγραφή
  38. Εμαθα οτι η Μπαρτσα ζήλεψε τον ΔΓ και θα παρει τρεις διεθνείς Ισπανούς εφήβους αντι για ξένους του χρόνου.
    Ανάβει λαμπαδα στο μπόι του Πασκουαλ η Ζιελονα.
    *
    Βeer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η προφανής λύση για ΠΑΟ είναι δίπλα μας και λέγεται Ρόκο Λένι Ούκιτς. Δε θα χρειαστεί χρόνο να εγκλιματιστεί, έχει μεγάλη εμπειρία, είναι πολύ καλός στην προσωπική άμυνα, αξιοπρεπέστατος ως κόμπο μπροστά και δεν κοστίζει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα πρόταση φίλε, αν και δεν νομίζω το συγκεκριμένο όνομα να βρίσκεται καν στην λίστα ή την σκέψη της διοίκησης.....άσε που έχει κι αυτό το αιώνιο πρόβλημα στους αχιλλείους.....

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι πια, αλλα ο υγιης Ουκιτς ειναι αξιοπρεπεστατος παικτης

      Διαγραφή
    3. Και μένα μου πέρασε από το μυαλό. Είναι μια προφανής λύση. Μόνη ένσταση φυσικά το θέμα υγείας, αν και στο Ευρωμπάσκετ ήταν αρκετά δυνατός και επίσης το τρίποντο. Είναι γκαρντ που θα του ρισκάρεις το σουτ. Σε πεντάδα μαζί με Καλάθη, αμυντικά κερδίζεις πολύ, επιθετικά χάνεις πολύ.

      Διαγραφή
    4. Strawberry. Υπερπαικτης, ανώτερος κι απο τον Banks. Απλως ο ΠΑΟ περιμενει την αποδεσμευση του απο το θρυλο.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ Madness. Γενικώς, αν ισχύει αυτό που έγραψε ο Τζιμ ότι δηλαδή ψάχνουν για guard 3&D, αυτόματα ο συμπαθής Κροάτης βγαίνει εκτός κάδρου....

      Διαγραφή
    6. Συμφωνοι.Απο τον Ουκιτς παιρνεις μονο το D κι αυτο αν ειναι καλα αλλα λογικα ειναι παμφθηνος και ξερει τα κατατοπια. Αν βρουν καλο 3&D εννοείται οτι δεν εχει νοημα να μιλαμε για το Ροκο. Αν οχι θα ηταν οκ για να δινει 10 λεπτα.

      Διαγραφή
    7. Έχετε Feldeine, τι να τον κάνετε τον Strawberry. Ο άνθρωπος είναι η έκπληξη της διοργάνωσης με 6,8 pir στον πρώτο γύρο της ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  40. Ελπίζω να κάνατε πλάκα για Ούκιτς. Αστειότητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μια από τις πιο αποτυχημένες κινήσεις στην ιστορία της ομάδας. Πολλά πεταμένα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο αποτυχημένη απο το Νελσον που τον αντικατεστησε;

      Διαγραφή
    2. τι λετε ρα παιδια ? αποτυχημενος ο ουκιτς?? πρωτη χρονια ηταν εξαιρετικος αν και αργησε να παρει μπρος..
      μετα τον κατεστρεψαν οι κροατες στο ματς 3ης θεσης στο ευρωμπασκετ οπου τον εβαλαν να παιξει με ενεση. και ειχε κανει πολυ καλες εμφανισεις.
      με εναν ουκιτς του 13 μαζι με μητσο καρυ και παππα στο ροτεισον (αχ ρε πεδουλακη) ο παο μπορουσε να παει φ4.
      και παραλιγο να παει με κακο ουκιτς και χωρις καν παππα βλαντο + οτι ο λουκας αργησε να μπει στο κολπο και ο μπατιστ ηταν παλεμαχος με αποτελεσμα ο λασμε να ναι μονος του στους ψηλους.. για τον κινεζο πινγκ σανγκ δεν αναφερομαι καν!

      Διαγραφή
  42. Σουπερ Λασμε χωρις να ειναι ιδιαίτερα αθλητικός πλεον. Ο Ντορσει ειναι σα να μην υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κλειστό Κορυδαλλού δίπλα στις φυλακές (εκεί που έπαιζε ο ΟΣΦΠ ευρωλίγκα)
    Τετάρτη 18-11-2015 ώρα 22:30.
    Οσοι πιστοί προσέλθετε, με ελεύθερη είσοδο βέβαια.
    Για να δείτε τους δύο αήττητους του βορείου ομίλου στο backinthegame.gr.
    Δεν ξέρω αν θα δείτε τον γνωστό σας ♣ @ beertuoso !!!!!! ♣
    (έκπληξηξη - πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 30 πόντους μέσο όροστις 6 πρώτες αγωνιστικές) , αλλά θα απολαύσετε ίσως το καλύτερο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ, χωρίς πλάκα.
    *
    ♣ Βeer ♣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παιδιά να ρωτήσω κάτι,
    έχει κανείς από σας το euroleague pass;

    Γιατί κοστίζει 80 ευρώ (σχεδόν διπλάσια με πέρυσι) και γιατι δεν υπάρχει διαφοροποίηση στη τιμή ανάλογα με τη χώρα;

    Η ταχύτητα/ποιότητα πώς είναι; Πέρσυ είχα αρκετά προβλήματα με τη ποιότητα.
    Οι περιγραφές; Έχουν πάλι άμπαλους βρετανούς να λένε αηδίες και να μη μπορούν να προφέρουν σωστά ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ; (το καλύτερο ήταν ο Μποτσωρίντιντ και ο Τσαραλαμπόλουπος)

    Είμαι σίγουρος ότι κάπου θα έχουν ξαναειπωθεί όλα αυτά αλλα θα με βοηθούσε η απάντηση όσων το έχουν

    Ευχαριστώ
    ζΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εβαλα για ενα μηνα δοκιμαστικα για να δω αν οντως αξιζει τα 12ευρω τον μηνα αλλα απελπιστηκα...τις προαλλες που ηθελα να δω την ομαδα μου κολλουσε το σαιτ και εβγαζε προβλημα..η ποιοτητα καλουτσικη αλλα εχει μόνο HD στα 720p ενω θα επρεπε να εχει FULL HD για τα λεφταν που ζηταν..Γενικα δεν αξιζει προσωπικη αποψη

      Διαγραφή
    2. 80 ευρώ είναι τρελά λεφτά για ολόκληρη χρονιά, γιαυτό ρωτάω
      αν τουλάχιστον αλλάξαν προς το καλύτερο ορισμένα πράγματα ίσως να άξιζε αλλά βλέπω από το κακό στο χειρότερο (όπως και ολόκληρη η Ε.Ε. μαζί)
      Γιατί δε ζητάς τα λεφτά σου πίσω αν η ποιότητα ήταν πολύ πιο κάτω από αυτή που διαφημίζανε;
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. Και εγω εβαλα 1 μηνα δοκιμαστικα και μαλλον θα το κρατησω. Βεβαια υπαρχει το αιωνιο προβλημα του geoblocking που ξεπερνιεται με proxy (hola) το οποιο ομως ριχνει την ποιοτητα. Επισης ειναι περιπου 1 λεπτο πισω απο τον πραγματικο χρονο (το καταλαβα απο στοιχηματικη).
      Τέλος τραγικο το γεγονος ότι έπεσε όλο το σύστημα στο 1ο ημιχρονο Μπαρτσελονα-ΠΑΟ.
      Οι σχολιαστές παλεύονται περισσότερο από πέρσι. Αν δεν ξαναπέσει, αν δουλεύει ο proxy και η ποιοτητα μεινει σχετικα ψηλα τα 12 ευρώ έιναι πολύ καλυτερα από τα 3πλάσια ή 4πλάσια της NOVA

      Διαγραφή
    4. Τι εννοείς γεομπλόκινγ;
      Δε μπορείς δηλαδή να δεις Ελληνικές ομάδες;
      ή Ισπανικές πχ αν βρίσκεσαι Ισπανία;
      Σοβαρά τωρα; Τη παλεύουν εκεί στην ευρωλίγκα καθόλου;
      Πολλά αν ρε φίλε..πολύς ερασιτεχνισμός σε αυτη τη διοργάνωση
      ζΑν

      Διαγραφή
    5. Πως πληρώσατε ρε τσακάλια?Πειτε τροπο.


      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    6. Δεν ξερω τι παίζει σε αλλες χωρες. Κάθε ματς γραφει ξεχωριστά τι είναι μπλοκαρισμένο. Χωρίς proxy παντως δεν μπορεις να δεις ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ. Από τη μία είναι ηθικά σωστό γιατί τα τηλεοπτικά δικαιώματα πωλούνται στα κανάλια και ο κάθε μπασκετικός θα έδινε 12 ευρώ για Ευρωλίγκα παρά το 50ρικο της ΝOVA.
      Από την άλλη δεν τους συμφέρει να κυνηγήσουν την κατάσταση για το proxy καθώς ποιος άνθρωπος θα πλήρωνε για να δει μόνο ξένες ομάδες.

      @ C@nt
      Με καρτα φίλε

      Διαγραφή
    7. Με κάρτα εξωτερικού φίλε... Αυτό το geoblocking είναι γελοίο και γίνεται εξαιτίας της νοβα... Αρκετά λεφτά τα 12 ευρώ το μήνα για αυτά που προσφέρει ο μπερτομεου... Το λιγότερο τραγικό να προσφέρεις 720p μόνο εν έτη 2015

      Διαγραφή
    8. Το geoblocking είναι απαραίτητο.
      Ιδιαίτερα δε, όσοι έχουν την καούρα για το αν ο Μπερτομέου δίνει πολλά ή λίγα λεφτά στον πρόεδρο της ομάδας τους, θα έπρεπε να το αντιλαμβάνονται.

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή 80 ευρώ το χρόνο για να βλέπω τους μισούς αγώνες ελληνικών ομάδων;
      Μας δουλεύει ο βλακο Ισπανός;
      Και γιατί αυξήθηκε η τιμή σχεδόν στο διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι;
      Η αλλαγή παρόχου δε το δικαιολογεί αυτό και μάλλον ούτε η προσφερόμενη ποιότητα.
      ζΑν

      Διαγραφή
    10. Προφανώς δεν απευθύνεται σε εσένα που θέλεις να βλέπεις τη μπανάθα ή τη θρυλάρα.

      Άμα δε σ αρέσει, δεν το αγοράζεις και τελείωσε η υπόθεση.

      Διαγραφή
    11. Σώπα ρε φίλε, σοβαρά;

      Θα πρέπει να απολογηθώ δηλαδή που ζητάω πληροφορίες για ένα προϊόν και κάνω σχόλιο ότι θεωρώ τις υπηρεσίες απαράδεκτες;
      Από τη στιγμή που ζητάνε τα λεφτά μου θα υπόκεινται σε κριτική, που ζούμε στη Σωβιετία;

      Και ναι ρε φίλε θέλω να βλέπω ΚΑΙ τη "μπανάθα" ΚΑΙ τη "θρυλάρα" τι να κάνουμε δηλαδή; Τόσο παράλογο είναι;

      Ωραία ας πληρώσουν οι άλλοι 80 ευρώ για να βλέπουν τον ερυθρό αστέρα και τη Κίμκι, εγώ δε θα το κάνω

      Άκου εκεί "άμα σ'αρέσει"

      Διαγραφή
    12. Ωραία μπράβο, τα είπες και ξεθύμανες.

      Δεν έγραψα πουθενά "άμα σ' αρέσει", αλλά δεν πειράζει.

      Ακριβώς πάντως επειδή δε ζεις σε κάποια Σωβιετία (sic), αλλά σε μια ελεύθερη αγορά, εφόσον δε σου αρέσει, δεν το αγοράζεις. Και εκεί τελειώνει η υπόθεση.
      Τώρα το να βρίζεις κάποιος επειδή δε σου αρέσει η τιμολογιακή του πολιτική, δε σε τιμά και ιδιαίτερα.

      Διαγραφή
    13. Θες να παίζουμε με τις λέξεις ρε φίλε τώρα; Κοροϊδευόμαστε;

      Δε μπορώ να καταλάβω το σε πειράζει εσένα άμα ασκώ κριτική στον Ισπανό που τα έχει κάνει μαντάρα.

      Από πότε απαγορεύεται;

      Εφ'όσον ζω σε ελεύθερη αγορά, θα κρίνω το ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ προϊόν της ευρωλίγκας όπως νομίζω εγώ, και θα εξηγήσω τους λόγους που το θεωρώ απαράδεκτο και κοροϊδία και ΔΕ θα το πάρω.

      Δε καταλαβαίνω το υφος σου και το λόγο του σχόλιού σου. Τι ακριβώς σε πείραξε; Η κριτική στον Ισπανό;

      Με την ίδια (δικιά σου) λογική, άμα σ'αρεσει αγόρασέ το και βλέπε ερυθρό αστέρα και εκεί τελειώνει η υπόθεση και μην ασχολείσαι με μας

      Διαγραφή
    14. Μπορείς να κρίνεις και να βρίζεις εσύ όποιον θέλεις, αλλά εμείς δεν μπορούμε να έχουμε άποψη επί της ακατάσχετης γκρίνιας σου;
      Από πότε μας το απαγορεύεις αυτό;

      Παρεμπιπτόντως, το προϊόν για το οποίο συζητάμε είναι η τηλεοπτική πρόσβαση σε αγώνες της ευρωλίγκας. Και προφανώς το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι καν μονοπωλιακό. Χωρίς αυτό να αυξάνει είναι να μειώνει το μέγεθος της γκρίνιας σου.

      Τέλος, ναι, πάρ' το χαμπάρι και χώνεψέ το, αυτή η συνδρομή είναι αποκλειστικά για να βλέπεις ερυθρό αστέρα και τσεντεβία (και ρεάλ και μπαρτσελόνα).
      Τα δικαιώματα του ολυμπιακού και του παναθηναϊκού τα έχει πουλήσει ήδη στην Νόβα και στην ΕΡΤ. Και δεν τους έχει πουλήσει μόνο το δικαίωμα να δείχνουν τον αγώνα αλλά (ειδικά στη νόβα) το δικαίωμα να δείχνουν μόνο αυτοί τον αγώνα.
      Αλλά ξέρω, εσύ θέλεις να τα βλέπεις από το ίντερνετ, τσάμπα αν γίνεται, σε 4Κ ποιότητα εννοείται, αλλά παράλληλα θέλεις να βρει λεφτά ο αλήτης ο Μπερτομέου για να δώσει στην προεδράρα μας να φέρει παικταράδες.

      Διαγραφή
  45. Είναι ιδέα μου ή το Eurocup έχει ανέβει αρκετά φέτος και σε ποιότητα και σε ένδιαφέρον του κόσμου?
    Ίσως φταίει το ότι παίζουν οι 3 ελληνικές ομάδες με προοπτική να έχουν μια αξιοπρεπέστατη παρουσία, αλλά και το Eurosport δείχνει 5 παιχνίδια την εβδομάδα σε γεμάτα συνήθως γήπεδα, ενώ σε συζητήσεις με μπασκετικούς πολλοί παρακολουθούν τη διοργάνωση.
    Αύριο δύσκολα παιχνίδια και για τους τρεις εκπροσώπους μας εκεί με μεγάλύτερο ενδιαφέρον στην αντίδραση του Άρη μετά από δύο ήττες.
    ΥΓ: Άποψή μου ότι ο Παναθηναικός δεν χρειάζεται γκαρντ γιατί έτσι θα ''θάψει'' τον Μποχωρίδη, εκτός αν δεν τον υπολογίζει ο κοόυτς. Ψηλο θέλει και βγάζει μάτι...
    ΥΓ2: Το νέο άσσο της ΑΕΚ ποιος τον έχει δει?
    ΥΓ3: Γιατί πιστεύω ότι ο Σόφο θα κάνει παπαδες με Μαρκόπουλο?
    ΥΓ4: Η Α1 έχει ανάγκη από ομάδες όπως ο Κόροιβος φέτος...
    ΥΓ5: Παιδιά χαλαρώστε είναι ακόμα Νοεμβριος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο τιτανοτεραστιος γιατζόγλου αναλαμβάνει την Καβάλα.
    ο τύπος ειναι σκέτη λατρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θυμάμαι συνέτευξη στο συρίγο που τον ρωτάει αν είναι από το bronx ή από το bruklin και ο λεοντας του απαντάει με αμερικάνικη προφορά : "πάντως φίλιππα, δεν είμαι από το κολωνάκι"

      Διαγραφή
  47. Καλημέρα τζίμ,μιας κ σε πέτυχα,έχεις κάτι υποψη σου για παίχτη στην θέση που ψάχνει ο παο??Γιατί κοντό κόχι ψηλό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα. Από ότι μου είπαν οι πράσινοι δεν έχουν σταματήσει να κοιτούν γκαρντς στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σημαίνει ότι ο Τζόρτζεβιτς αξιολογεί "κάπως" την επιστροφή Παππά. Ίσως κρίνει ότι θα πάρει παραπάνω χρόνο στον 25χρονο γκαρντ για να κερδίσει σταθερά λεπτά στο rotation.

      Διαγραφή
    2. Ασε τώρα τα γατάκια... Πές μας την άποψή σου για τον τεράστιο κοουτς Στηβ....

      Διαγραφή
    3. Δε ξέρω αν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή όμως η επιστροφή του δίνει μια ρετρό νότα στη λίγκα την οποία πολύ γουστάρω..

      Διαγραφή
    4. Τζιμ καλημέρα, θα ήθελα να σου ζητήσω -αν έχεις φυσικά χρόνο και δυνατότητα- να μας δώσεις κάποιες προτάσεις για τους δύο αιώνιους που να συνδυάζουν Μπάτζετ και Θέση. Δλδ ας πούμε 3 κατηγοριοποιησεις μπάτζετ (300.000, 500.000, 800.000) και ποια ανάγκη (κόμπο γκάρντ, 3&D ή mobile center) και με ποιόν παίκτη θα καλύπτονταν καλύτερα στην κάθε κατηγορία. Αν και θα το ήθελα και για τις δύο ομάδες το ενδιαφέρον μου είναι πρωτίστως πράσινο!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά Talos

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα. Πιθανόν θα παίξει ανάρτηση. Πιθανόν..

      Διαγραφή
    6. Jim πολυ καλη η προταση του 1:55 κανε μας αυτη τη χαρη!

      Σημερα εχουν πεσει τοσες υποχρεωσεις που θα ηταν οαση μια τετοια αναρτηση, ειλικρινα!

      Διαγραφή
    7. H μόνη λογική εξήγηση της προσθήκης στα γκαρντ είναι ότι ο κόουτς δεν εμπιστεύεται στο 1 τον Φελντειν. Θέλει δηλαδή να τον κλειδώσει στο 2 μαζί με τον Παππά και να πάρει ένα γκαρντ στη θέση του Μποχωρίδη για να αποφορτίζει τους Καλάθη και ΔΔ.
      Τζιμ πιστεύεις ότι υπάρχει Έλληνας που μπορεί να πάρει αυτό το ρόλο στον ΠΑΟ;
      Γιατί αν πάμε και σε προσθήκη αργότερα ενός ψηλού πρέπει αναγκαστικά κάποιος να μείνει εκτός Α1, ο Πάβλοβιτς πιθανώς καθώς εκεί υπάρχει και ο Χαραλαμπόπουλος με το σκεπτικό ότι θα τον επαναφέρει στους τελικούς τις Α1 που ο Μποχωρίδης θα είναι εντελώς έτοιμος.


      Officer
      Officer

      Διαγραφή
    8. Η κινηση για γκαρντ δεν φαινεται να εχει σχεση τοσο πολυ με την επιστροφη του Παππά αφου, ουτως ή αλλως, αυτη εχει καλυπτεται απο τον Φελντιν και εξαλλου ο Παππας δεν παιζει στον ασσο.

      Νομιζω οτι ο Σαλε θελει μεγαλυτερη διαρκεια στην πιεση στην περιφερεια και γι αυτο ισως σκοπευει να παιζει με τρια γκαρντ για καποια μεγαλα διαστηματα μεσα στον αγωνα. Το γεγονος οτι αυτη τη στιγμη εχει μονο τρεις διαθεσιμους (ΔΔ, Καλαθη και Φελντιν) του δενει τα χερια.

      Διαγραφή
  49. Για ολυμπιακό έχουμε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. αντε και ενα ωραιοτατο νεο.....βεζενκοφ πηρε ελληνικη υπηκοοτητα και αν θελησει παιζει εθνικη........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stone δεν είδα σχόλιο για τη νίκη επί της Ζαλγκίρις.
      Θέλω κάτι εφάμιλλο του "πανιώνιος της Τουρκίας"-Καρσίγιακα...
      Πως μας βλέπεις την Παρασκευή;

      Officer

      Διαγραφή
    2. Αυτό δείχνει και πόσο λάθος κάναν οι Ελληνικές ομάδες και ειδικά ο ΠΑΟ που δεν ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί του και έφερε τον Παυλοβιτς...

      Διαγραφή
    3. Δεν νομιζω οτι μπορει να παιξει πλεον στην Εθνικη αφου εχει παιξει στην Βουλγαριας.

      Αλλα θα μπορει να μη πιασει θεση ξενου στο ελληνικο πρωταθλημα.

      Διαγραφή
    4. γεια σου officer.....για παρασκευη προβλεπω ραντουλιτσα-παρτι στην επιθεση και ευκολη νικη....ή σε αυτο ή στο παιχνιδι με την μπαρτσελονα η ομαδα θα κανει την καλυτερη εμφανιση της φετος...αλλωστε θα παιξουμε με μια ομαδα καλη μεν αλλα χωρις φανελα..........νεοπλουτες ομαδες δυσκολα σε απειλουν αν θες πραγματικα το παιχνιδι......stonerook

      Διαγραφή
    5. Αν τον φέρουν τα αδελφια τον Βεζε, θα γινει καλύτερος του Πριντεζη.
      Μακαρι για να έχουμε και πάλι ως Ελληνα το καλυτερο 4αρι της Ευρωπης αν αποσυρθεί αργοτερα ο Πριντε.

      Διαγραφή
    6. AYRIO EPISTREFEI O RANDOLPH A.STO OAKA

      Διαγραφή
    7. @2:55
      Έπρεπε να τον είχαν φέρει ήδη, φίλε.
      Αδιανόητο ότι δεν κάναμε ότι ήταν δυνατό για να τον φέρουμε Πειραιά.

      Διαγραφή
  51. Χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη και φυσικά χωρίς Γιανγκ σήμερα στην Κροατία ο θρύλος.
    Ωραίο ματσάκι προμηνύεται λοιπόν και μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες που έρχονται από πίσω.
    Λόγος για άγχος φυσικά δεν υπάρχει, αφού ο Ολυμπιακός δεν ανήκει στο γκρουπ τον ομάδων που θα μπορούσαν ποτέ να κινδυνεύσουν σε αυτή τη φάση, οπότε δεν υπάρχει και κανένας λόγος να μην δείξουν επιτέλους κάποια παιδιά την αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή