Athlenda

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

The Theory Of Everything


Μπορεί μια ομάδα με μπάτζετ 800 χιλιάδων να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο; Μπορεί ένα λαμπρό μυαλό του αμυντικού δόγματος να ξυπνήσει τον γίγαντα που κρύβει ένας οργανισμός με τεράστια παράδοση; Το Hoopfellas για τον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη. Την ομάδα που βάζει στο μπασκετικό κοινό περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντάει..




Είναι η πρώτη φορά που το νιώθεις πραγματικά στην ατμόσφαιρα. Κάτι «αλλάζει» στο Βορρά με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη και την απόφαση του να επενδύσει στο τμήμα μπάσκετ του Άρη. Κάτι καλό έρχεται και επιτέλους υπάρχει πραγματικό –και ρεαλιστικά υλοποιήσιμο- σχέδιο επιστροφής της ομάδας στο κορυφαίο επίπεδο. Το timing με την παράλληλα ύπαρξη ενός προπονητή όπως ο Δημήτρης Πρίφτης στον δεύτερο του χρόνο στον  πάγκο του Άρη  μοιάζει ιδανικό. Αρχές Νοέμβρη, οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης μοιάζουν ως η ομάδα με τη πιο έντονη προπονητική σφραγίδα στην ελληνική λίγκα και μια από τις πιο Value/Money δουλειές στη καλοκαιρινή Off Season σε επίπεδο Eurocup. Ο Άρης δημιουργεί υπεραξία..

THE EMPIRE STRIKES BACK..?


Ο Άρης υπήρξε ο μοναδικός αυτοκράτορας στο ελληνικό μπάσκετ. Πάντα  υπό την έννοια ότι ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που συσπείρωσε σε τέτοιο βαθμό μια χώρα υπό τη σκέπη της. Η επιρροή της τότε ομάδας στην ελληνική κοινωνία ήταν μεγάλη και πολυεπίπεδη. Ο Έλληνας βρήκε το σπορ του και μέσα από το άρμα του Θεσσαλονικιών τέσταρε τις δυνάμεις του απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη σε τοπ επίπεδο ανταγωνισμού και σε μια εποχή όπου η δύναμη της εικόνας έπαιξε καθοριστικό ρόλο (σε σχέση με τις ημέρες της ΑΕΚ παλαιότερα) στον καλώς εννοούμενο προσηλυτισμό ενός κοινού που διψούσε για ευρωπαϊκή επιτυχία και καταξίωση. Η περίοδος αυτή αποτέλεσε τις Glory Days του οργανισμού οι οποίες ανέβασαν το brand  του μπασκετικού Άρη στα ουράνια αλλά πολλές φορές, στη νεότερη εποχή, αποτέλεσαν «ανεμόμυλους» για το κομμάτι των οπαδών που έπασχε από «Δονκιχωτισμό» απαιτώντας επιστροφή στα μεγαλεία χωρίς φυσικά να υπάρχει στη πραγματικότητα αυτή η δυνατότητα. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αλλάξει η διοίκηση Λάσκαρη. Το πρότζεκτ φιλοδοξεί να επαναφέρει σωστά και μέσα από ένα υγιές καθεστώς το κλαμπ στα υψηλά πατώματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δε μιλάμε για «τιτλοθηρία». Ο στόχος είναι ο Άρης  να παίζει και να ανταγωνίζεται πραγματικά με τους κορυφαίους. Αυτό ακριβώς θα είναι η τωρινή «Πέμπτη της τότε εποχής». Η δική του «Πέμπτη» σήμερα αν ορίσουμε εκείνη την ημέρα πίσω στις μέρες δόξας ως το «σύμβολο της επιτυχίας». Να επιστρέψει η ομάδα εκεί που πρέπει και να χτίσει τις βάσεις για μακροχρόνια παραμονή..


OFF SEASON

Ο Άρης είχε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν αρκετά καλά ρόστερ και δεν αναφέρομαι μόνο στα σύνολα που εκπροσώπησαν την ομάδα στο τελευταίο πέρασμα της από την Ευρωλίγκα. Δε πάνε πολλά χρόνια (2010) από όταν οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης (περίοδος Ντρούκερ) διατηρούσαν στο ρόστερ τους παίχτες όπως ο Μπόμπι Μπράουν, ο Πι Τζέη Τάκερ, ο Μπράιαντ Ντάνστον (συν Έλληνες όπως ο νεαρός τότε Σλούκας και ο Χατζηβρέτας). Δεν είναι επίσης πολύ μακρινή η εποχή που στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο νυν κόουτς των Καβς, Ντέηβιντ Μπλατ.Οι εποχές στο τμήμα άλλαξαν (ειδικά στο οικονομικό κομμάτι), όχι προς το καλύτερο, όμως φέτος ο Άρης συνδύασε την επιστροφή του στο Eurocup δημιουργώντας ένα πολύ αξιόλογο σύνολο με επιλογές από τη ξένη αγορά που θυμίσουν τεχνογνωσία-εποχής Δαμιανίδη.

Ο Άρης τοποθέτησε σωστά τα χρήματα του στην αγορά. Στελέχωσε το ρόστερ του πάνω στη βάση αυτού που οραματιζόταν να παίξει ο προπονητής του με αυστηρά κριτήρια σε κάθε επιλογή παίχτη. Δε πλήρωσε που πουθενά ευρώ/ δολάριο  παραπάνω σε κάθε μια από τις επιλογές του. Όχι, δεν έπιασε το απόλυτο σε επίπεδο recruiting όμως ο βαθμός του κρίνεται αρκετά καλός. Όλη η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η ομάδα στην αγορά ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό που στόχευε να παρουσιάσει το προπονητικό τιμ για αυτό ακριβώς οι περισσότεροι παίχτες έχουν βρει άμεσα ρόλο και έχουν απορροφηθεί στο σύστημα.  


Πολύ σωστά ο Δημήτρης Πρίφτης  στράφηκε στην ελληνική λίγκα και αγορά όπου ο Άρης (εντός συνόρων) είναι μαγαζί-γωνία και μπορεί να επιτύχει καλύτερες τιμές δίνοντας την ευκαιρία σε ξένους κυρίως αθλητές για να κάνουν το παραπάνω βήμα και παράλληλα αποτελεί «βιτρίνα» για το παιχνίδι τους σε όλη την Ευρώπη. Το δίδυμο Ουότερς-Χάγκινς ήρθε κατευθείαν από τη Ρόδο με ρίσκο διόλου ευκαταφρόνητο μιας και επιλέχθηκε για να καλύψει δύο πολύ νευραλγικές θέσεις της πεντάδας, το «1» και το «5». Ο Πρίφτης διέγνωσε ότι η ικανότητα τους στο αθλητικό κομμάτι (ταχύτητα)  και το τραχύ-Hard nosed Style που κουβαλούν μπορεί να υποστηρίξει άψογα το πρότζεκτ του. Στον Χάγκινς το Front office του Άρη βλέπει μια καινούργια περίπτωση Μάσεϊ.  Θυμάστε.. Το 2006 η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφερνε από τον  Γυμναστικό τον φόργουορντ από το Ντιτρόιτ με τον τίτλο του καλύτερου ριμπάουντερ της ελληνικής λίγκας. Μερικούς μήνες μετά ο Ιερεμίας τρομοκρατούσε όλη την Ευρώπη κάνοντας ένα σούπερ-δίδυμο με το Fundamental Wiskonsin product Μάικ Ουίλκινσον.. Ο Χάγκινς έχει κοινά στοιχεία με τον Μάσεϊ αλλά και μεγάλο δρόμο να διανύσει. Είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ τον οποίο οι αντίπαλες άμυνες δυσκολεύονται πολύ να κρατήσουν μακριά από το καλάθι (ιδιαίτερα από το επιθετικό ριμπάουντ), έχει γρήγορα άκρα, είναι καλός αθλητής, βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ και διαθέτει ένα ακατέργαστο επιθετικό παιχνίδι στο οποίο υπάρχει χώρος για βελτίωση. Ειδικά στο ποστ (γιατί πολύ απλά δεν είναι ποστ ψηλός). Δεν έχει την αίσθηση του καλαθιού του Τζερεμάια αλλά κάποια στιγμή ένας πραγματικά ποιοτικός γκαρντ με playmaking skills μπορεί να τον απογειώσει. Το σημαντικότερο; Ο Χάγκινς είναι ένα sleeper που παίζει καλύτερα ενώ έχει ανέβει σε επίπεδο ανταγωνισμού και βρίσκεται σε ένα πολύ πιο απαιτητικό περιβάλλον σε σχέση με αυτό του Κολοσσού.


Ο Τσούπκοβιτς είναι μια λογική επιλογή. Ακούω γκρίνια από τους οπαδούς γιατί «κρατάει θέση ξένου και η ομάδα μπορεί να ενισχυθεί με κάτι καλύτερο» αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Με βάση τη πολιτική που ακολουθεί ο Άρης στην αρχιτεκτονική του οικοδομήματος ο Σέρβος φόργουορντ των Τρικάλων είναι αξιόλογο Back up. Θέλει δουλειά ακόμα στην άμυνα όμως ο συνδυασμός Post/Face up παιχνιδιού, η προσιτή του τιμή και ο ενθουσιασμός που δείχνει θα πιστωθούν κάποια στιγμή και σε νούμερα. Ο Πρίφτης τον χρησιμοποιεί σε ρόλο Stretch-4 και τον παροτρύνει να σουτάρει σε ένα ροτέησιον παιχτών όπου οι περισσότεροι Role players πρέπει κερδίζουν τα παραπάνω λεπτά  μέσα από το αμυντικό κομμάτι.


ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ


Ο Άρης έπαιξε πέρυσι με ξένους παίχτες των 25 χιλιάδων (Ριντ, Αντεγκμπόγιε) οι οποίοι απέδωσαν στο σύστημα της ομάδας, όμως φέτος υπήρχε η ανάγκη για απόκτηση  παιδιών από πιο ψηλά ράφι α ώστε να τραβήξουν το σύνολο όταν χρειαστεί και να εγγυηθούν ένα αγωνιστικό στάτους. Δίπλα στον Μακνίλ και τον Ουάϊτ, τα αστέρια αυτής της ομάδας αναμφίβολα,  θα τοποθετήσω και τον Τζέηκ Κοέν. Είναι πολυτέλεια για τον κόουτς Πρίφτη το ότι γυρνά το κεφάλι του στο πάγκο και βλέπει τον Κοέν. Παιδί σε πολύ καλή ηλικία με μεγάλη δίψα να παίξει και να διακριθεί, με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Οποιοσδήποτε παίχτης που είχε ρόλο στο ροτέησιον ενός κλαμπ όπως η Μακάμπι θα αποτελούσε σημαντική προσθήκη. Πλαστικός, με wingspan 6’11, καλό positioning (απόρροια του μπασκετικού IQ του)  και ικανότητα να καλύψει και τις δύο θέσεις των ψηλών, είναι ο μπαλαντέρ που μεγαλώνει τη γκάμα των διαθέσιμων σχημάτων στα χέρια του Πρίφτη στη Frontcourt.


Ο Οκάρο Ουάϊτ και ο Τζέρελ Μακνίλ έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, όχι άδικα. Μη ξεχνάμε ότι αποκτήθηκαν για να αποτελέσουν τους κύριους εκφραστές της ποιοτικής αναβάθμισης της ομάδας. Θα δούμε και πιο κάτω το πώς απορρόφησε ο κόουτς Πρίφτης τα χαρακτηριστικά τους σε αυτό που ήθελε να παίξει από την αρχή.  Ο Ουάιτ είναι η προσωποποίηση του στυλ μπάσκετ που φέρνει φέτος ο Άρης στο τραπέζι. Ένας πολύ αθλητικός φόργουορντ που θέλει μεν δουλειά με τη μπάλα στα χέρια για να παίξει το «3» στο ΝΒΑ αλλά στην Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό χαρτί στο ζωγραφιστό. Μακρύς (6’11’’ άνοιγμα χεριών), πολύ γρήγορος με ταχύτατα άκρα, συνηθίζει να παίζει «ψηλότερα» από συμπαίχτες και αντιπάλους με την ικανότητα του στο above the rim παιχνίδι. Σούπερ ριμπάουντερ με εντυπωσιακά δεύτερα άλματα και μύτη για τη μπάλα. Hustle player επίσης. Η ικανότητα του να ανοίξει τις άμυνες αποτελεί κλειδί τον Άρη ενώ από το «4» μπορεί να βάλει και τη μπάλα στο παρκέ. Μιλάμε για ένα παιδί που «γράφει» 70% διπ.-50% τριπ.-91% προσωπικές στην Α1 (15.5π.-6.5 ριμπ.) ενώ παράλληλα κατεβάζει 9.0 ριμπ. μ.ο. στο Eurocup. Είναι το πιο ακριβό συμβόλαιο (πολύ καλή χρονιά στη Μπολόνια πέρυσι) στην ομάδα και χρειάζεται να γίνει πιο κοντρολαρισμένος για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο καθώς διαθέτει όλα τα εργαλεία. 


Ο Μακνίλ από την άλλη είναι ο go-to-guy της ομάδας.  Από τις καλύτερες εισαγωγές που κάναμε σαν λίγκα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Κομπλέ περιφερειακός παίχτης. Μου αρέσει ο τρόπος που χειρίζεται τον εαυτό του στο παρκέ παρότι στη καριέρα του παρουσίαζε συχνά σημαντικές μεταπτώσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι. Διαθέτει μια σπάνια ικανότητα να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι μέσα σε traffic και να σκοράρει μετά από επαφή. Κινείται πολύ έξυπνα σε μια νοητή διάμετρο 5.5-6 μέτρων γύρω από τα καλάθι και μέσα όπου βρίσκονται τα καλά του σημεία ενώ βάζει εξαιρετικά το κορμί του όταν (αρκετά συχνά) αποφασίζει να παίξει κάθετα. Πασάρει, μαζεύει ριμπάουντ, είναι πολύ ανταγωνιστικός στην άμυνα όπου διαθέτει αυτό που λέμε υπερηφάνεια. Solid pick κύριε Πρίφτη..


ΤΑΧΥΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΡΙΦΤΗ


Το καλοκαίρι σας έλεγα ότι θα ήθελα να δω δίδυμο ψηλών στον Άρη (θέση «5») τους Νέιμικ-Μαυροειδή οι οποίοι συνδύαζαν ένα πολύ καλό πακέτο χαρακτηριστικών. Όμως ο κόουτς Πρίφτης είχε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του και πλέον γίνεται απολύτως κατανοητό το γιατί προσανατολίστηκε έτσι στην αγορά. Πολλοί προπονητές θέλουν να παρουσιάσουν μοντέρνο μπάσκετ, το οποίο στην εποχή που διανύει το άθλημα περιέχει πιεστικές, απλωμένες άμυνες και γρήγορο σπρώξιμο της μπάλας μπροστά στην επίθεση. Το δύσκολο κομμάτι είναι να υποστηρίξεις την ιδέα σου όταν δουλεύεις υπό τη πίεση του αποτελέσματος και να μείνεις μαζί της όταν αυτή δείχνει να μην αποδίδει. Ο φετινός Άρης όμως μέχρι τώρα έχει ευτυχήσει να παίρνει το αποτέλεσμα δουλεύοντας πάνω στο πλάνο του δηλ.  να παρουσιάσει σύγχρονο μπάσκετ σε μια πολύ ιδιαίτερη –σε αγωνιστική κατεύθυνση- λίγκα. Τον βοήθησε μάλιστα ότι κέρδισε δύσκολα πνευματικά ματς (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Η ομάδα στελεχώθηκε το καλοκαίρι για να παίξει κάτι συγκεκριμένο. Πίεση της μπάλας στα 3 ή 4/4 για πολύ μεγάλα διαστήματα και ψάξιμο πόντων στο ανοιχτό γήπεδο. Μια ματιά στη πρώτη πεντάδα του είναι ενδεικτική. Ουότερς, Μακνίλ, Ουάιτ, Χάγκινς. Αυτό το στυλ υποστηρίζουν άψογα οι Ξανθόπουλος (εξαιρετικός μέχρι τώρα ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) και Μούρτος (ελάχιστοι Έλληνες γκαρντς τα τελευταίο χρόνια έχουν το αθλητικό του πακέτο). Είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί πάνω στο Άγιο Δισκοπότηρο του σύγχρονου μπάσκετ, τη ταχυδύναμη. Πάνω σε αυτό τον παράγοντα ο Πρίφτης έχτισε το στυλ του φετινού Άρη. 


Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν ακόμα το αθλητικό (και μετά το ποιοτικό) βάθος για να παίξουν σε ταχύτητα Ευρωλίγκας όμως βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο για να κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο Α1 και Eurocup μέχρι στιγμής. Άλλωστε η βασική διαφορά των ομάδων της ΤΟP ευρωπαϊκής λίγκας απέναντι σε αντιπάλους εκτός αυτής έγκειται συνήθως σε αυτό το κομμάτι (το παιχνίδι με την Καρσίγιακα που έχει δουλέψει σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ καλός οδηγός). Στο μέλλον και εφόσον οι απαιτήσεις μεγαλώσουν  είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί παιδιά τα οποία θα μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το στυλ μπάσκετ και να βελτιώσουν το φυσικό/αθλητικό προφίλ της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να σχολιάσουμε ότι ναι μεν ο Άρης χρειάζεται την εμπειρία και το καλό spot shooting του Πελεκάνου σε κρίσιμα σημεία όμως σκεφτείτε το μείγμα π.χ. με τη προσθήκη ενός παίχτη όπως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.. Υπάρχουν παιδιά στο ρόστερ που είναι πολύ χρήσιμα και γνωρίζουν τον..δρόμο στα δύσκολα βράδια των ματς της ελληνικής λίγκας (Σίμτσακ, Ζάρας) κερδίζοντας λεπτά στο ροτέησιον πανάξια όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του κόουτς υπάρχει σίγουρα το όραμα της βελτίωσης αυτού που ξεκίνησε να δουλεύει ο Άρης φέτος. Μια γρήγορη, αθλητική, defensive minded ομάδα που πιέζει τη μπάλα και τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, δε σταματά να επιτίθεται στα ριμπάουντς και στοχεύει σε μια ζυγισμένη επίθεση. Αυτό πρεσβεύει ο Άρης σε συνάρτηση με τον μ.ο. ομάδων της ελληνικής λίγκας αλλά και του Eurocup. Πιο γρήγορος, πιο δυνατός, πιο ..NCAA Bounded.






1-2-2 FULL COURT PRESS DEFENSE, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΕUROCUP


To άρμα μάχης των κιτρινόμαυρων. Τη χρησιμοποιούν σε δύο μορφές ανάλογα με τον αγωνιστικό σκοπό κάθε φορά. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένα λαμπρό μυαλό όσον αφορά το κομμάτι της άμυνας και έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο μέσα από δικές του προσαρμογές. Στη διάταξη 1-2-2  (η οποία στη πρωτότυπη μορφή της περιλαμβάνει στο κεφάλι συνήθως τον PG ή τον SF) έχει τοποθετήσει πρώτο παίχτη τον Ουάιτ, ως “Chaser”, θέση που λαμβάνει στη διάταξη ο πιο μακρύς και αθλητικός σου παίχτης που αναλαμβάνει να δώσει «πλευρά στη μπάλα», τοποθετώντας τον εκάστοτε PG στη τελευταία γραμμή άμυνας δίπλα από την «ασφάλεια» του Χάγκινς.


Στη μορφή «Α» ο Άρης χρησιμοποιεί trapping στο κέντρο με τους δύο πλάγιους και τον Ουάιτ επιδιώκοντας να κλέψει τη μπάλα και να ανοίξει το ρυθμό ή να αλλάξει το μομέντουμ σε ένα παιχνίδι. Στη μορφή «Β», όλη η άμυνα μετακινείται ελαφρώς πίσω στην αρχική διάταξη και στοχεύει να μειώσει τον διαθέσιμο χρόνο επίθεσης του αντιπάλου ελέγχοντας το τέμπο του ματς. Με αυτόν τον τρόπο ο κόουτς Πρίφτης προστατεύει τον άξονα της άμυνας του και παράλληλα χαλάει τους χρόνους εκτέλεσης του αντιπάλου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ο Άρης έχει καταφέρει να χαμηλώσει σημαντικά τα ποσοστά στη περιφερειακή εκτέλεση των αντιπάλων του.  Το πόσο δουλεμένη συνολικά (και πέρα από τις μορφές press) είναι η άμυνα της ομάδας  φαίνεται από την αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν που έχουν Lineups οι οποίες απαρτίζονται από παιδιά με όχι τόσο σπουδαία αθλητική ικανότητα. Γνωρίζουν τις θέσεις τους και έχουν δουλέψει σε επίπεδο περιστροφών, εξ ου και οι αμυντικοί χρόνοι που βγάζει το σύνολο στο μισό γήπεδο με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα της σεζόν οι Θεσσαλονικείς να διατηρούν τη καλύτερη άμυνα στο πολύ απαιτητικό Eurocup.


Από την άμυνα οι κιτρινόμαυροι «παράγουν» επίθεση. Ο Δημήτρης Πρίφτης παίζει πολύ μια 1-3-1σε διάταξη  επίθεση που δίνει αρκετά post isos στα δύο φόργουορντς (Πελεκάνος, Ουάιτ), side picks με τον Μακνίλ, παιχνίδι ανάμεσα στα σκρινς με τους δύο πλάγιους (ο Άρης ψάχνει πολύ τη κάθετη πάσα δώ σε κοψίματα του Μακνίλ)που αλλάζουν θέσεις με μια κυκλική κίνηση ενώ ένας σεβαστός αριθμός κατοχών καταλήγει σε 1 In- 4 Out σχηματισμό με τον Χάγκινς στο ζωγραφιστό. Ο Άρης χρησιμοποιεί αρκετά και Horns επίθεση (στην οποία μπορεί να εντάξει το πολύ αποτελεσματικό Midrange Shot του Ουότερς) όμως εκτιμώ ότι  στο συγκεκριμένο κομμάτι, το επιθετικό, έχει φανεί ήδη η έλλειψη ενός πιο εγκεφαλικού PG που θα συνδύαζε δημιουργία και εκτέλεση από το τρίποντο και πιθανόν ενός πιο μεγάλου κορμιού στο ζωγραφιστό στο οποίο θα ακουμπήσει με σιγουριά η μπάλα για να φθείρει τον αντίπαλο. Πρόκειται για στοιχεία που πιθανόν να χρειαστεί να εστιάσουμε όσο προχωράμε στη σεζόν  μιας και εκτιμώ πως είναι μέρος των «παραχωρήσεων» του κόουτς ώστε να υποστηριχθεί το συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ στο έπακρο..


Eν κατακλείδι.. Ο Άρης δεν είναι ακόμα έτοιμος να μπεί στο ..ρουθούνι των δύο μεγάλων και εννοώ να καταφέρει να τους κερδίσει σε μια σειρά Playoffs σπάζοντας το κατεστημένο. Κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια όμως τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι όπου δουλεύει πλέον και πάλι σε καθαρά ευρωπαϊκά πρότυπα αποπνέοντας υγεία. Με τον παρόν μοντέλο λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, οι κιτρινόμαυροι μπορούν να αισιοδοξούν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την επιστροφή στα υψηλά κλιμάκια του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το πιο σημαντικό είναι ότι χτίζουν πλέον σε σωστές βάσεις ώστε να παραμείνουν εκεί , γεγονός το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη η λίγκα μας. Ο φετινός Άρης έχει καταφέρει κάτι μεγάλο. Να δώσει στον οπαδό του όραμα. Και βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη «αλλαγή». Ποια είναι αυτή; Δε πρόκειται για κάποιο τίτλο αλλά για κάτι μεγαλύτερο κατά τη ταπεινή μου γνώμη στη παρούσα φάση της ιστορίας του. Δημιουργεί το πλαίσιο ώστε να αποτελέσει και πάλι δελεαστικό προορισμό στην αγορά και αντίπαλο  μεγάλων κλαμπ. Ο Άρης σύντομα θα πιάσει το status που πρέπει. Και τότε, αν τεθεί κάποιο δίλημμα, μην είστε τόσο σίγουροι πως ο «σταρ» αυτής της ομάδας, ο Δημήτρης Πρίφτης θα αφήσει τη Θεσσαλονίκη για να κατηφορίσει  στην Αθήνα ή τον Πειραιά.. Εκτός από τον κόσμο του, αυτός ο Άρης μπορεί να προσφέρει πλέον όραμα και στους εργαζόμενους του. Ειδικά στη περίπτωση Πρίφτη ισχύει απόλυτα το..

The best way to predict the future is.. to create it.

O καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι.. να το δημιουργήσεις.













281 σχόλια:

  1. Απολαυστικος οπως συνηθως.. Να σαι καλα ρε Jim! Τα αρθρα σου ειναι ακτινογραφια, μαγνητικη, και αξονικη μαζι για τις ομαδες στις οποιες αναφερεσαι! Φοβερη δουλεια ρε μαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ αυπνίες είχα...
    Τσουπ ανάρτηση και με ενα στριμακι spurs γίναμε..
    Άντε και στη γιουρολιγκ ρε Άρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερο αρθρο τζιμ!Θα ειναι καλο για ολους να ξαναδυναμωσει πολυ ο αρης.Φοβερη δουλεια απο πριφτη.Λατρεια μου ο γουαιτ. Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το περιμέναμε καιρό Jim. Εξαιρετική ανάλυση! Νομίζω ότι με έναν άσσο τύπου Dj Cooper, το δίδυμο Hagins - White αλλά και ο Cohen θα έκαναν παπάδες; Συμφωνείς ότι ίσως ο Waters ίσως δεν κολλάει απόλυτα στο υπόλοιπο product;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλύτερο άρθρο για μπάσκετ που έχω διαβάσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αξεπέραστος.

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμάρα ο Ουότερς και εμένα δε μου κολλάει. Τον τύπο του πόιντ που ανέφερες (δημιουργός/σουτέρ τριών πόντων) θα ήθελα να δω στην ομάδα.

      Διαγραφή
  6. Το project του Άρη (όπως και το πιο ατζαμίδικο της ΑΕΚ) είναι πολύ ελπιδοφόρο για την εξέλιξη της ελληνικής λίγκας που τα τελευταία χρόνια έχει βαλτώσει περιστρεφόμενη γύρω από το κλασσικό δίπολο.
    Έχω μια εγγενή καχυποψία για τύπους που εμφανίζονται απ’ το πουθενά και επενδύουν σε ένα χώρο που μόνο ελκυστικός για να ρίξεις λεφτά δεν είναι. Ελπίζω ο Λάσκαρης να μην αποδειχθεί άλλη μια φούσκα σαν αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς.
    Στο καθαρά αγωνιστικό είναι φανερό ότι πρώτα απ’ όλα έχουμε να κάνουμε με το next big thing της ελληνικής προπονητικής, τον Δημ. Πρίφτη. Έναν προπονητή νέο, που ανεβαίνει σταθερά και με σωστές επιλογές τα σκαλιά της καριέρας του, με φρέσκα μυαλά, ενδιαφέρουσες ιδέες και κυρίως έναν σοβαρό άνθρωπο που ασχολείται αποκλειστικά με το μπάσκετ. Από το καλοκαίρι θεωρούσα ότι ήταν έτοιμος να αναλάβει τον ΠΑΟ. Ίσως, όμως, είναι καλύτερα έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Μου έχει κάνει θετική εντύπωση που δεν έχει πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού. Δεν κάνει παιχνίδια με τον κόσμο του Άρη και παραμένει προσγειωμένος.
    Όσον αφορά το ρόστερ και το στυλ παιχνιδιού, είναι εμφανής η σφραγίδα της φιλοσοφίας του και η πλήρης εναρμόνισή του με τις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ. Ακόμη και οι αναγκαστικές εκπτώσεις ποιότητας που έχουν γίνει βασίζονται σε μια συνολική λογική.
    Νομίζω ότι δύσκολα θα χάσει την 3η θέση στην Α1 ενώ στο Eurocup επιτυχία θα ήταν να βρεθεί στην 8άδα. Πραγματικά ελπίζω όλο αυτό το εγχείρημα να έχει την κατάληξη που ονειρεύονται οι πάντες στην Θεσσαλονίκη.

    Δυο λόγια για την πρόταση που παρουσίασε η FIBA για τη νέα Ευρωλίγκα. Κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλήματος είναι ευπρόσδεκτη ειδικά όταν συνοδεύεται κι από ισχυρά οικονομικά ανταλλάγματα για τους συλλόγους. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν οι διοργανωτές είναι 3 σημεία : 1) να μην δημιουργηθεί μια λίγκα που θα αποτελεί ένα κλειστό club 5-6 χωρών αφού μια τέτοια εξέλιξη θα περιορίσει σημαντικά την εξάπλωση του αθλήματος, 2) τον περιορισμό των αδιάφορων αγώνων μέσω του ιδανικότερου format και 3) την ενδυνάμωση του δεύτερου σε σημαντικότητα τουρνουά δηλ. του Eurocup και την ευθεία διασύνδεσή του με την Euroleague.

    Σ’ αυτή την βάση, είναι μάλλον άστοχο το format που συζητείται. Οι 16 ομάδες είναι λίγες ενώ στις 30 αγωνιστικές της regular season υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν αρκετά αδιάφορα ματς.

    Υ.Γ. Με εξέπληξε χθες η ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν πρόκειται για αναλαμπή ή αν έχει τόσο μεγάλη επιρροή στην ομάδα ο νέος assistant ή αν τελικά ο Σάκοτα είδε το φως το αληθινό (αυτό το τελευταίο δεν το πιστεύω). Αλλά είναι εντυπωσιακή η αντίδραση της ομάδας στο β’ μέρος ειδικά αν ληφθεί υπόψη το ότι παίζει με 2 ξένους εντελώς ανενεργούς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πες όλα Τζιμ. Μακάρι να σοβαρευτούν και κάποιοι συνοπαδοί μου που ζητάνε τίτλους από φέτος. Η ψαλίδα κλείνει και από του χρόνου πάμε για μεγάλα πράγματα. Για μένα θα χρειαστούν και Έλληνες από το πάνω ράφι. Θα ταίριαζε πολύ και ο Θ. Αντετοκουνμπο και ο Μπραμος στη φετινή ομάδα. Μεγάλη μεταγραφή ο Ξανθόπουλος. Πολύ υποτιμημένος παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο εγώ βλέπω ότι ο Ουάιτ είναι ιδανικό συμπλήρωμα του Πρίντεζη? PF καλύτερος του Πετγουέι

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ΑΡΗ γράφει η παικτουρα ο jim.
      Μην γίνεσαι βεβηλος.
      Ο Ουάιτ παιζει σε μεγάλη ομάδα και οχι σε ακαδημία
      για να παίρνει το δίπολο παίκτες.
      Κι εγω ΠΑΟ είμαι αλλά respect στην ΑΡΗαναρα.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    2. H συζήτηση είναι ελεύθερη. Το τι κάνουν οι ομάδες είναι δικό τους θέμα. Όπως και το ότι ο Αμερικανός θα ήταν καλή λύση για ΟΣΦΠ. Όχι απαραίτητα φέτος. Κοίτα μη πωληθεί σε καμιά Ρωσία όμως..

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. κοίτα μη γίνει ο πρίντεζης back up του white στον ΑΡΗ

      Διαγραφή
    4. Κοίτα μην ξεσκεπαστείς και κρυώσεις.

      Διαγραφή
    5. Beertuoso, όπως κι η ομάδα σου κάθε καλοκαίρι νομίζει ότι θα πάρει παίκτη του ολυμπιακού προσφέροντας γέλιο στην μπασκετική Ευρώπη, έτσι κι εμείς από εδώ μπορούμε να κάνουμε τις υποθέσεις μας, και να προκαλούμε τις αντίστοιχες αντιδράσεις, τηρουμενων των αναλογιών μεταξύ μιας κουβέντας σε μπλογκ και της επίσης θέσης μιας ΚΑΕ.

      Φίλε ΤΕΟ, ο Γουάιτ φαίνεται πολύ καλός και πολύ σοβαρός. Αντίστοιχα βέβαια ο Πέτγουει ήταν κλάσσιες ανώτερος στο Ρέθυμνο, οπότε ας κρατάμε χαμηλά τον πήχη.

      Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι ο οσφπ πρέπει να έχει τα μάτια του στην ελληνική αγορά. Κι ο φετινός άρης έχει ήδη τραβήξει την προσοχή.

      Διαγραφή
    6. Προς το παρων μια ομαδα εχει προκαλεσει γελιο σε ολη την Ευρωπη εδω και 5-6 χρονια... Αυτη που για να γινει ομαδα και να παρει τιτλο, πηρε τον δευτερο πισω απο Διαμαντιδη και Σαρα απο τον Παναθηναϊκο...

      Για να μην ειμαι εκτος, ο Ουαιτ οντως φαινεται πολυ καλος, αλλα ειμαι της αποψης οτι ο Αρης πρεπει να τον κρατησει. Εχει προεδρο με λεφτα τωρα...

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα παιδιά
    -Ο ¨Αρης εχει κι ενα ακομα πλεονεκτημα που είναι σχεδον μοναδικό στην Ελλαδα.Ενα γηπεδο πολυ ζεστο που ειναι ακριβως στην καρδιά της πολης (ποια αλλη μεγαλη ομαδα στην Ελλαδα εχει γηπεδο 10 λεπτα ποδαροδρομο απο το πιο κεντρικο σημειο της πολης της΄΄;) -κατι που μπορει να κανει τον ΠΑΟΚ να μελαγχολει καθως το ιδιοκτητο κλειστο της Πυλαιας,αρτιο σαν γηπεδο ειναι μακρια απ την πολη και συνηθως δεν εχει τοσο παλμο και κοσμο οσο το Αλεξανδρειο.Ο Αρης εχει επισης τους πιο μπασκετικους οπαδους που εχω πετυχει σε γηπεδο,σε καθε παρεα ακους σοβαρα μπασκετικα σχολια και γνωση για το αθλημα και τους παικτες της ομαδας ,που δινουν επιπλεον ωθηση στην ομαδα...
    Αυτα τα δυο συν το γεγονος οτι γινεται καλη δουλεια(ηδη απο περσι) και οτι η αποχωρηση του Βεζενκοφ καθε αλλο παρα εριξε τη δυναμικη της ομαδας ειναι πολυ ενθαρυντικα κομματια.Ο Πριφτης εχει δειξει εδω και 2-3 χρονια οτι ειναι ενας αρτιος Ελληνας κοουτς που συνδιαζει την πειθαρχια και το μεθοδικο σχεδιασμο στο παρκε με ενθουσιασμο και ταχυτητα στο παιχνιδι,εχει αφοσιωση απο τους παικτες και ειναι σοβαρος στις μεταγραφικες επιλογες (καλος κοουτς και ρικρουτερ μαζι ειναι συνδιασμος που σκοτωνει).
    Αυτο που μενει ειναι να ενισχυθει ο Ελληνικος κορμος της ομαδας με πιο ψημενους παικτες και να ενταχθουν και στην ομαδα και οσοι νεοι αξιζουν..

    -Η ΑΕΚ εχει προβλημα με τον Σακοτα,οσοι παρατηρησατε των Μανωλοπουλο χτες ολοι την ωρα στο αυτι του θα ειδατε οτι κατι δεν παει καλα στο τεχνικο τιμ.Οπως επισης κι ο Μαυροκεφαλιδης δεν εγινε ξανα ο Χακιμ Ολαζουον,και αρχισει και εχει λογικη φθινουσα πορεια. Η ΑΕΚ πρεπει να παιξει μπασκετ επαγγελματικου επιπεδου κι οχι οποιος μπορει να βγει ελευθερος σουταρει,Εχει πολυ καλο ροστερ για το χαλι που δειχνει στο γηπεδο.Ακομη κι ο Ανοσικε που δειχνει μπερδεμενος εχει τη μικροτερη ευθηνη για την αποδοση του.Ελπιζω η ομαδα να ανεβει και να μη σκασει αρνητικη εξελιξη για το κλιμα μου μοιαζει πολυ ασχημο..
    Απιστευτη κι η Χαποελ στο τριποντο του Σακοτα ο Φισερ γκρεμιζει με σκριν που θα ηταν επιθετικο φαουλ τον συμπαικτη του(μαλλον τον Ροουλαντ).Ωραιος ο Τζανινγκ αλλα ειναι λιγο παιδικη χαρα το συγκεκριμενο μπασκετ σε σχεση με την Ευρωλιγκα...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και πιασμένος ο κόουτς έχω σκεφτεί πολλές φορές πόσο θα ταίριαζε ο Μπαρτζώκας στην Άεκ.

      Προπονητής με εξαιρετική γνώση της αγοράς,που μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο το μπάτζετ που διαθέτει(και είναι διόλου ευκαταφρόνητο και δίνει πιο πολλές ποιοτικές διεξόδους από τις ελάχιστες των Πάοκ-Άρη) και φτιάχνει fundamental ομάδα.
      Δεδομένου οτι συνήθως παίζει ωραίο μπάσκετ επιθετικά με συνεργασίες(δεν είναι ο κλασικός μπετόν-αρμέ Ελληνάρας) θα μπορούσε πιο εύκολα μάλιστα και να προσελκύσει τον κόσμο να παρακολουθήσει και να "ζεστάνει" τον μπασκετικό Αεκτζή.
      Τα άνωθεν στοιχεία είναι πολύ σημαντικά θεωρώ καθώς η Άεκ έχει αυτή τη στιγμή περισσότερη διάθεση να ξοδέψει "μαρούλι' και αυτό σε συνάρτηση με το brandname της προσφέρει υψηλότερο ταβάνι και πιο ρεαλιστική προοπτική να πλησιάσει τους 2 μεγάλους.Ειδικά όταν μοιάζει εφικτό να φλερτάρει με διάφορα Ελληνικά μεγάλα ονόματα(Ζήσης,Μπουρούσης,Μπράμος κλπ.).Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία πρόταση,είναι αμέτρητοι οι παίκτες με μια παρουσία στην Ευρωλίγκα που κάνουν πάρτι στο Eurocup(ειδικά τέτοιας επιθετικής φύσης όπως ο Τζάνινγκ,βλ. Τούλσον)

      Το άρθρο είναι σούπερ Τζιμ και μπράβο για την προσπάθεια.Θεωρώ πως σαν κλαμπ ο Άρης πάτησε στην πιο σωστή διαδρομή που θα μπορούσε στην παρούσα κατάσταση. Αγωνιστική ταυτότητα που δίνει φτερά σε ομάδες με μικρές δυνατότητες αλλά μεγάλη δίψα,υγιές περιβάλλον και αυτογνωσία στο τι ζητάμε.
      Τα 2 που εγώ θέλω να αναφέρω σαν αστερίσκους που θεωρώ οτι θα χρειαστεί η ομάδα για να πάει ακόμα παραπέρα:
      -Μεγαλύτερη έμφαση και στην παραγωγική διαδικασία του να προωθήσει νέους όπως επίσης και στο να ποντάρει σε καλούς Έλληνες.
      -Συνειδητοποίηση πως χρειάζονται και οι επιθετικοί go-to guy ή πιο versatile players για να τσουλήσει το θέμα.Πχ. ο Θανάσης είναι πραγματικά κάτι σαν franchise project σε αυτό που ψάχνει ο Άρης,αλλά σε αυτή την ομάδα αν τον βάλεις για παράδειγμα αντί του Πελεκάνου πιο πολύ εντείνεις προβλήματα λειτουργικότητας παρά λύνεις.

      Διαγραφή
  10. Μια παρατήρηση για τον Ολυμπιακό.

    Στη media day στο ξεκίνημα της σεζόν τα αφεντικά της ομάδας είπαν ότι όσοι κριτικάρουν την στελέχωση της front line είναι άσχετοι. Αναφέρονταν, κυρίως, στην επιλογή της απόκτησης του Μιλουτίνοφ και το κενό στο 4.

    Τις προάλλες ο ένας εξ’ αυτών (μετά την ανακούφιση του διπλού στο Μιλάνο, αν είχε προηγηθεί ήττα είναι αμφίβολο αν θα έπαιρναν τέτοια πρωτοβουλία) αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις Σλούκα και Ντάνστον με λεπτομέρειες και περιστατικά προσπαθώντας να εξηγήσει ότι οι παίκτες είχαν πάρει τις αποφάσεις τους νωρίς και η διοίκηση της ΚΑΕ βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα. Μάλιστα, δεν δίστασε να προβεί και σε χαρακτηρισμούς δίνοντας την δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

    Χθες, ο προπονητής δήλωσε ότι το πρόβλημα της δημιουργίας είναι μια καραμέλα που αναπαράγεται χωρίς να υπάρχει ουσιαστική βάση.

    Μεγάλο ζόρι διαπιστώνω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εξήγησέ μας ποιοι ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησαν;

      Διαγραφή
    2. 12:37
      Το ότι χαρακτήρισαν τον Σλούκα ψεύτη ας πούμε...

      Διαγραφή
    3. ZzZoΟoNG!!!!

      Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά

      Διαγραφή
    4. Ειναι γεγονος οτι φετος ο Σφαιροπουλος χρησιμοποιει πιο πολλες δικαιολογιες απ' οτι περισυ. Λογικο ως ενα βαθμο διοτι η φετινη ομαδα του Ολυμπιακου θεωρειται αποκλειστικα δικη του. Υπαρχει ζορι, αυτο ειναι δεδομενο. Ο Μπαρτζωκας δεν αντεξε. Ο Σφαιροπουλος πρεπει να δειξει οτι αντεχει, ειδαλλως δεν θα αποκτησει την εμπιστοσυνη των παικτων.

      Αλλα κι ο Σαλε δεν παει πισω. Μετα την ηττα απο τη Λοκομοτιβ:

      "Maybe a little bit of our energy went into all those trips we had recently; this is the second time in Russia this season, we’ve also been to China."

      Και μετα την ηττα απο τη Μπαρτσελονα:

      "We had a very tough schedule but no more excuses: the competition moves on. We had 10 players tonight, three of them very young."

      Ειναι πολλες φορες ανθρωπινο να ψαξεις τη δικαιολογια εστω κι αν δεν το ειχες σχεδιασει εξαρχης. Λιγοι ειναι αυτοι που θα ψαξουν να κανουν την δικαιολογια (αντι)κινητρο για τον επομενο αγωνα.

      Διαγραφή
    5. @3:43
      Δικαιολογίες ο Σφαιρόπουλος; Τουλάχιστον στην προκειμένη, καμία απολύτως σχέση!
      Εν αντιθέσει, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις αναλαμβάνει 100% τις όποιες αστοχίες στη στελέχωση.

      Από την άλλη έχουμε τον Τζόρτζεβιτς σε μια -να σου συγχωρέσετε την έκφραση- απαράδεκτη στάση. Τι άλλο να πεις όταν έχει φέρει παίκτη που αποτελεί δική του ανακάλυψη και απόλυτα προσωπικό του στοίχημα, και στα πρώτα στραβά αποτελέσματα βγαίνει και λέει ότι ήθελε mobile ψηλό αλλά δεν του πήρε ο πρόεδρος.
      Ελάτε στη θέση του Κούζμιτς λίγο, ο οποίος παλεύει να καθιερωθεί. Πως θα σας φαινόταν αν ο προπονητής που υποτίθεται σας εμπιστευόταν, σας άδειαζε με τέτοιο τρόπο και σας φωτογράφιζε ως υπεύθυνο για τις αμυντικές τρύπες της ομάδας;
      Πραγματικά απορώ με τους φίλους του ΠΑΟ οι οποίοι άφησαν εντελώς ασχολίαστη αυτή τη δήλωση με την οποία ο Σάλε έθεσε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα τους.

      Διαγραφή
    6. Αυτο με τον Τζορτζεβιτς και οτι ήθελε mobile ψηλό και δεν του πήρανε ειναι γελοίο γιατί έτσι το καταλάβατε εσείς ο άνθρωπος αλλα. είπε και αλλα καταλάβατε Εγώ γιατί κατάλαβα αλλα , εξάλλου αν ήθελε θα έπαιρνε.Καποια στιγμή θα κάνει την προσθήκη.

      Διαγραφή
    7. Βοήθησε με φίλε γιατί εγώ αυτό που γράφω έχω καταλάβει.
      Τι είπε ακριβώς;

      Διαγραφή
    8. 24 Αυγ. 2015 ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣΤο ρόστερ ολοκληρώθηκε. Δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη. Δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Έχουμε και καλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού, και θέλουμε να τους βελτιώσουμε, να τους εξελίξουμε και να τους κάνουμε καλύτερους, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον______________________-----________________________.ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΠΕ **ΘΕΛΑΝΕ ΑΛΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ**.Σε ερωτηση του δημοσιογραφου(δεν θυμαμαι ποιος ηταν) απαντησε γιατι δεν πηρε αλτικο πενταρι.Δεν το εκανε θεμα μονος του,αυτο πηραν και το ερμηνευσαν καποιοι οπως ηθελαν.

      Διαγραφή
    9. Q : Do you think that a more athletic 5 player could be added to your team, because it's a discussion, after the first game, that everybody has among the fans, among the journalists, or is this something that you don't have in your mind?
      A : Every team can add something. Once you start you see what you're missing, what you're not missing. I KNOW WHAT YOU'RE TALKING ABOUT [smiling]
      Q : Why are you smiling?
      A : Because even that is a work in progress, not adding a new player but trying to adjust and trying to play with what you have. WE HAD OPPORTUNITIES BUT MAYBE WE DIDN'T HAVE ENOUGH MONEY TO SIGN SOME OF THE PLAYERS YOU'RE TALKING ABOUT, MAYBE THEY WERE ASKING TOO MUCH OR WHATEVER, BUT NOW WE'RE HERE.

      Αυτός είναι ο διάλογος μέσα στο context της ερώτησης που του γίνεται. Δεν βλέπω κάτι που να ρίχνει τον Kuzmic προσωπικά, ούτε κάποια δικαιολογία, ούτε γενικώς κάτι μυστήριο. Ούτε βλέπω κάτι του στυλ "δεν μου πήρανε τον παίκτη που ήθελα". Αντιθέτως βλέπω έναν άνθρωπο που δεν είναι δογματικός, ούτε διεκδικεί κάποιο αλάθητο (παρ'ότι μέσα στην ίδια συνέντευξη δείχνει σημάδια απο τον καλώς εννοούμενο εγωϊσμό που τον διέκρινε και σαν παίκτη). Προσωπικά η συγκεκριμένη απάντηση που έδωσε για μένα είναι credit για τον coach και με βοηθάει να τον εμπιστεύομαι οτι και βλέπει τις τρύπες και προσπαθεί να δουλέψει με το υλικό που έχει για το καλύτερο δυνατό.

      Περι δικαιλογιών των δύο προπονητών, δε νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση μεταξύ του "χάσαμε γιατί μεταξύ άλλων είχαμε να αντιμετωπίσουμε κούραση ή τραυματισμούς" και του "μπορεί να χάσαμε αλλά ήμασταν καλύτεροι και το είδαν όλοι και μας αδίκησε και η διαιτησία". Για να είμαστε όμως δίκαιοι, ο Σφαιρόπουλος βρέθηκε σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση, ο Σάλε όχι, οπότε η σύγκριση δεν είναι και πολύ δίκαιη.

      Οι Αγγελόπουλοι, όπως και ο Γιαννακόπουλος, όσο λιγότερο μιλάνε και όσο λιγότερο τους βλέπουμε, τόσο το καλύτερο, προσωπικά εγώ 77 ζόρια δε βλέπω, μια απο τα ίδια βλέπω, μια κλασσική Αγγελοπουλιάδα.

      Διαγραφή
    10. Και τι θέλεις να κάνει ο Σφαιρόπουλος; Να πηγαίνει μονίμως σαν πρόβατο σε (διαιτητική) σφαγή και να μη μιλάει ποτέ;
      Τη στάση των προπονητών εγώ την κρίνω στην Ευρώπη, κι όχι στο πρωτάθλημα της ξεφτίλας.

      Τελευταία φορά που φρέσκαρα τα αγγλικά μου, το «we didn't have enough money» σήμαινε δεν είχαμε αρκετά λεφτά!
      Άρα πως στο καλό μου λέτε ότι η φράση μου «ήθελε mobile ψηλό αλλά δεν του πήρε ο πρόεδρος» δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια;
      Και φτάνει ο άλλος στο σημείο να λέει ότι αυτό που έγραψα είναι γελοίο.
      ΕΛΕΟΣ επιτέλους εδώ πέρα.

      Όσο για τον Κούζμιτς...
      Ακριβώς επειδή όλες οι συζητήσεις γίνονται σε ένα πλαίσιο και μια συγκυρία, ακριβώς γιατί ο δημοσιογράφος το τονίζει ότι όλοι το συζητάνε μετά το πρώτο παιχνίδι.
      Όλη η συζήτηση που υπονοείται, αφορά στο γλέντι που στήθηκε στην πράσινη ρακέτα από τον Σίνγκλεντον. Η απάντηση του Τζόρτζεβιτς ήταν ότι ήθελα αθλητικό ψηλό, αλλά ο πρόεδρος δεν έβαλε λεφτά κι έτσι πήραμε ποιον; Τον φούφουτο;

      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    11. Είναι γελοίο, Ανώνυμε, διότι το σκηνικό που περιγράφεις είναι βγαλμένο από ταινία του Ξανθόπουλου " Ψηλός και καταφρονεμένος" στην οποία ο φτωχός, πλην τίμιος Κούζμιτς εμφανίζεται ως ο υπαίτιος για όλα τα δεινά του Παναθηναϊκού, με τον...απαράδεκτο προπονητή του να τον μειώνει μετά από τα πρώτα στραβά αποτελέσματα τη στιγμή που το παιδί σκίζεται κοκ. ΟΚ, θες να προβοκάρεις, αυτό έχει γίνει αντιληπτό, αλλά μην έχεις την απαίτηση να πάρουμε στα σοβαρά τα περί απαράδεκτου Τζόρτζεβιτς, τις δήθεν "απορίες" σου για την μη αντίδραση του κόσμου τη στιγμή που ο κόουτς βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα (lol) κοκ. Στον Τζόρτζεβιτς έγινε μια ερώτηση, ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής ( αν απαντούσε ότι η πρώτη μας επιλογή ήταν ο Κούζμιτς τώρα θα μας έλεγες ότι ο Σάλε μοιράζει σανό και "απορείς" με τον κόσμο του Παναθηναϊκού που δεν σχολίασε και το καταπίνει αμάσητο) και δεν απέκλεισε διορθωτική κίνηση μέσα στη χρονιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χτυπάνε καμπάνες για συγκεκριμένους παίκτες. Αλλωστε. η κενή θέση ξένου υπάρχει για να καλυφθεί ενδεχομένως κάποια στιγμή. Με ένα αθλητικό 4-5ρο πχ, μια χαρά χρόνο θα βρει ο τεθλιμμένος Κούζμιτς στο ροτέισον αφού α) ο Ραντούλιτσα είναι επιρρεπής στα φάουλ και β) το πιο πιθανό είναι να πάρει χρόνο από τον Φώτση.

      Διαγραφή
    12. pensierix

      Όταν ρωτήθηκε για το ρόστερ, απάντησε ήθελα άλλο παίκτη αλλά δεν μου το πήρε ο ΔΓ, ναι ή όχι;
      Εσύ το λες ειλικρίνεια εγώ το λέω ευθυνοφοβία. Πάντως γελοίες τις απόψεις σου δε θα τις αποκαλέσω.


      Διαγραφή
  11. Μπλοκ της χρονιάς!

    http://www.goldenstateofmind.com/2015/11/4/9673524/video-warriors-vs-clippers-festus-ezeli-block-blake-griffin-2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1/2
    Καλημερα,

    Το περίμενα πως και πως το αρθρο για τον Άρη. Θα συμφωνησω σχεδόν σε όλα, ειδικα για το recruiting των Αμερικανων αφού οι επιλογες των ξένων παικτών ειναι οι καλύτερες δυνατές που θα μπορούσαν να γίνουν.

    Για το αγωνιστικό δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο, τα είπες όλα νομίζω.

    Σχετικά με το υπόλοιπο recruiting παρατηρώ όμως κάποια προβλήματα. Ο Κοεν αποκτήθηκε για 5, επιθετικά ομως κινείται σχεδόν αποκλειστικά στο 4 ενώ στην άμυνα αντιμετωπίζει κάποια θέματα με πιο βαριά κορμιά. Αποτέλεσμα όλων αυτών να περνάει περισσότερη ώρα στο 4 με τον Σιμτσακ (που ειναι απιστευτα αποδοτικός από τον 3ο αγώνα των πλειοφ με την ΑΕΚ και μετά) να παιρνει χρόνο στο 5. Όλο αυτό έχει ως συνέπεια τον παραγκωνισμό του Τσουπκοβιτς (δεν βοηθάει και το γεγονός ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακομα και δεν μπορεί να βρει ρυθμό). Υπομονή υπάρχει και ο Κοεν δείχνει να καταλαβαίνει σιγα-σιγά το ρόλο που θέλει να του δώσει ο Πρίφτης, θεωρώ πάντως ότι η απόκτηση ενός, πιο καθαρού πενταριού (αντι του Τσουπκοβιτς) και η μετακίνηση του Κοεν στο 4 θα δώσει περισσότερες λύσεις στην ομάδα.

    Από εκεί και πέρα φαίνεται να υπάρχει ένα θέμα στο 3. Πέρα από τον Πελεκάνο που μαθαίνω έχει ένα προσωπικό θέμα και δεν αγωνιζεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, ο οποίος ειναι και το μοναδικό καθαρό τριάρι της ομάδας, αν και η ηλικία του έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στο παιχνίδι του, η ομάδα δεν έχει άλλο τριάρι. Παίζει συχνά, όπως έχει σχεδιάσει ο Πρίφτης με τον Μουρτο στο 3 (ή τον Ζαρα που ακόμη ψάχνεται) ή small ball με 2 PGs και τον Μακνηλ αλλά νομίζω ότι σε σετ παιχνίδι ειναι εμφανής η έλλειψη κανονικού τριαριού. Εδώ νομίζω ότι ο Αρης θα έπρεπε το καλοκαιρι να κινηθεί για τον Μπραμος, που θα ήταν η ιδανική προσθήκη σε μια τετράδα καλων αμερικανών ή του Γιαννόπουλου (που οικονομικα ήταν και πιο εφικτός στόχος) ενώ σαν 2ο τριάρι όπως είπες ο Θανάσης Αντετοκουμπο θα ήταν ιδανική προσθήκη! Και τι δεν θα έδινα να δω ένα Zone Press στα 4/4 με Ξανθοπουλο, Μακνηλ, Θανάση, Οκαρο και Χαγκινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2/2

    Ένα άλλο σημείο προβληματισμού ειναι όπως έγραψες ο Γουότερς, θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει, έχει 90% στις βολές πράγμα που σε κλειστά παιχνίδια είναι ευλογία για μια ομάδα, σκοράρει και απο τα 4-5 μέτρα, επιτίθεται προς το καλάθι αλλά οργανωτικά ο Ξανθόπουλος του έχει βάλει τα γυαλιά ενώ δεν ειναι καλός σουτερ τριών πόντων πράγμα που με την έλλειψη σουτ απο το 3 δημιουργεί θέματα σε σετ παιχνίδια. Ένα άλλο θεματάκι που έχω προσέξει ειναι τα νεύρα του, τον τελευταίο καιρο τον βλέπω να τρώγεται με τα ρουχα του... και τους συμπαικτες του..

    Κάποιες σκορπιες παρατηρήσεις, ο Μακνηλ καλά κανει και εχει παρει το ρόλο του ηγέτη από το 1ο παιχνίδι ακομα με την ΑΕΚ, είτε είναι αστοχος είτε όχι, φέρεται σαν ηγέτης μεσα στο γηπεδο και μάλιστα στα κλειστά ματς, στο τέλος του αγώνα ειναι πολύ αποδοτικός. Προβληματίζει όμως το γεγονός ότι παίζει πάνω απο 30 λεπτά, δεν ξέρω κατα πόσο θα αντέξει με διπλούς αγώνες.
    Σχετικά με τον Πρίφτη που θεωρώ μεγάλο κόουτς της χμμμ "βαρετης" γενιάς των Ελλήνων κόουτς (ούτε φωνές, ούτε σακάκια, ουτε βρισίδια, ούτε γκρίνια). Βλέπω ότι του αρέσει να στηρίζει του παικτες του σε υπερβολικό βαθμό, σπάνια παιρνει ταιμ αουτ για να κόψει τον ρυθμό του αντιπάλου, βλ 3ο δεκάλεπτο με Στεαουα. Τον συγκρίνω με τον Σουλη που στο Αρης - ΠΑΟΚ καθε 2-3 συνεχόμενα καλάθια ή οταν έβλεπε ότι ο Αρης προσπαθεί να χτίσει μομέντουμ, σταματούσε τον αγώνα, πραγμα που κρατησε τον ελλιπέστατο ΠΑΟΚ μεσα στο παιχνίδι για 37 λεπτά.
    Ότι ο Πριφτης στηρίζει μεχρις εσχατων τις επιλογές του είναι μεν καλό γιατι κερδίζει την εμπιστοσυνη των παιχτών του αλλά από την άλλη κάποιες φορές χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία.

    Πεος θεου, επειδη έγραψα μόνο τα αρνητικά δεν γκρινιάζω, απλως ειναι οι παρατηρήσεις μου ώστε να βελτιωθούν κάποια πράγματα στην ομαδα. Ως οπαδός ειμαι υπερ του δέοντος ευχαριστημένος με αυτά που βλέπω στο παρκε αφού η ομάδα παίζει στο 100% των δυνατοτήτων, δεδομένης της χρονικης περιοδου και μετά από καιρό μας κάνει να απολαμβάνουμε το μπάσκετ. Πραγμα σπάνιο για ομάδα Α1. Εδω πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Πρίφτη που θα τον ήθελα αρκετά χρόνια στην ομάδα, τόσο για την επιμονη του να μην αυξηθεί το μπάτζετ απότομα, όπως έκανε η ΑΕΚ (με τις τραγικες περσινες και φετινες σπατάλες και το απαράδεκτο recruiting) όσο και για το δέσιμο της ομαδας με τον κοσμο.

    Θα έγραφα πολλά παραπάνω αλλά νομιζω θα κουράσω. Ελπίζω σε 2-3 χρονια με σταθερά βήματα να καλυφθούν τα όποια χρέη και η εξαιρετική ως τώρα διοίκηση Λάσκαρη να φτιάξει με προσεκτικά βήματα μια ομάδα ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο.

    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πεος θεου,";;;!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ, Χρήστο πιπέρι, τι πράγματα είναι αυτά;;!!!

      Από τα πιο αστεία λάθη πληκτρολόγησης ever!!!

      Χωρίς παρεξήγηση έτσι;

      Διαγραφή
    2. Αυτα παθαινεις αν δεν διαβαζεις ξανα τα κειμενα σου! Καλα να παθω λοιπον :)

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ φοβερό απλά το ιντερνετικό σαρδάμ!!!

      Ήταν όμως τόσο ωραίο το κείμενο που δεν με αποπροσανατόλισε παρά το γέλιο!!! :P

      Διαγραφή
  14. Αν μπορούσαμε να κρατήσουμε και τον Σάσα, καιε την προσθήκη πιο ποιοτικών Ελλήνων, η επιτυχία θα ήταν περισσότερο εξασφαλισμένη πιστεύω. Μεγάλο συν η προβολή των αγώνων του Γιούροκαπ από την κρατική τηλεόραση αφού τον Άρη μας τον βλέπουν μάτια σε όλη την χώρα, κι έτσι μπορεί και κρατά ζεστό τον κόσμο του ενώ μελλοντικά ίσως συμβάλλει στην δημιουργία περισσότερου κόσμου τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο κι έξω από αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είναι οσο δυνατός θα ήθελα σε physical καταστάσεις ο ΑΡΗΣ.
    Γι'αυτο και τα λουζ οφ μαιντ στις απότομες αλλαγές της αντίπαλης αμυνας.
    Χαγκινς και Κοέν ειναι καλά ντελικατεσεν όπλα, αλλα οχι το ακούνητο
    εκτοπισμα στη ρακέτα.
    Με αποτέλεσμα να χανουν ρυθμό οταν τους μυριστουν και τους σπρώξουν
    ειτε σε προσωπική αμυνα, είτε στα μπλοκ αουτ.
    Ο Ξανθοπουλος δεν μου αρέσει γιατί επιθετικά ειναι ανύπαρκτος
    πραμα που σημαίνει ευκολοδιαβασιμος.
    Εκτός του οτι παίζει αμυνα με πολλά δυναμικά τατσινγκ που απαγορεύονται
    και οταν σφυρίζονται παίρνει και την ομάδα στο λαιμό του.
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα στον καθηγητή και όλη τη κοινότητα. Ο Άρης κινήθηκε έξυπνα στην αγορά κάνοντας μόνο μια οικονομική υπέρβαση με τον Γουάητ. Ο Μακνιλ είναι σπουδαίος παίχτης, θα έλεγα καλύτερος του Φελντέιν που έχει ο Παναθηναϊκός μιας και συνδυάζει τα πάντα συν ότι είναι πιο leader. Τρίτη θέση και wild card για Ευρωλίγκα του χρόνου. Τρομερή ανατροπή της ΑΕΚ. Κλειδί ο Γουόρεν στο τέλος παρά τα λάθη που έκανε. Αξίζει μια ευκαιρία ο Αμερικανός. Με τον Μανωλόπουλο έχει βελτιωθεί αισθητά η άμυνα πάντως.Δε ξέρω σε τι βαθμό έχει παρέμβει αλλά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει αμυντικά.

    East Eagle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. dld o neymick θα μπορούσε και τώρα ακόμα να γίνει προσθήκη στον Άρη γιά να προσθέσει inside game και να γίνει το πιο μεγάλο κορμι στο ζωγραφιστό στο οποίο θα ακουμπήσει με σιγουριά η μπάλα για να φθείρει τον αντίπαλο, όπως γράφεις ?
    και νομίζω πως παραμένει ακόμα χωρίς ομάδα. αυτός & ο marcus williams θα μπορούσαν να δώσουν στον Αρη ακόμα και πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα jim!!Πραγματικά άρθρο-ποίημα που αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία του οργανισμού Άρης Θεσσαλονίκης από τα καθαρά αγωνιστικά θέματα(η ανάλυση του αμυντικού πλάνου του Πρίφτη είναι για πανεπιστημιακή διάλεξη) μέχρι τα διοικητικά καθώς και την ιδιοσυγκρασία των φιλάθλων του τεράστιου συλλόγου με τον δονκιχωτισμό και την απαίτηση τίτλων όπως πολύ καλά αναφέρεις.Brilliant work!!!!!Εννοείται πως και χθες παρακολούθησα,σαν πιστός ακόλουθος της δουλειάς Πρίφτη,άλλη μια νίκη της ομάδας αν και πιο αγχωτική αυτή τη φορά.Πιστεύω πως με μια σωστή προσθήκη τον Γενάρη ο Άρης μπορεί να κοιτάξει ψηλά στο Eurocup και φέτος!!

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Jim και στα υπόλοιπα παιδιά! Ενα ωραίο άρθρο για τη δουλειά που γίνεται φέτος στον Άρη. Αν και Ολυμπιακός δεν μπορώ να μην εχω μια συμπάθεια σε αυτη την ομάδα, καθώς έτσι με έμαθαν οι γονείς μου, όταν με πήγαιναν στο γήπεδο (Περιστέρι-μεγάλη αγάπη επίσης) όταν έπαιζε ο Άρης εκεί. Και είμαι τυχερός που εχω και φωτογραφία με Γιαννάκη και Γκάλη μαζί να με κρατά ο δράκος να το θυμαμαι. Μου αρεσουν πολύ οι επιλογές στους ξένους φέτος. Ειδικά όπως σου είπα και σε face, ο White! Mου αρέσει παρα πολύ αυτος ο παίχτης.Αθλητική ομάδα (ειδικά όταν παίζουν οι Αμερικάνοι μεσα) και μπορεί να πιεσει το γήπεδο, να κλείσει χώρους με το μέγεθος τους και να τρέξει στην επιθεση. Το μπάσκετ που μας αρεσει εξαλλου! Θαρρώ πως λόγω ΚΑΙ προπονητή δύσκολα θα χάσει την 3η θέση (για μένα η ΑΕΚ, πάσχει στο προπονητικό κομμάτι, από πέρυσι κατ'εμε φαινόταν αυτό. Ας κρατήσουν τον Σακοτα σε αλλη θεση ) και ειδικά μετά τη νίκη στη Ρωσία , μπορεί να συνεχίσει και τις καλές εμφανισεις στην Ευρώπη (ευτυχως γλυτωσε το πατατρακ χθες-μεγάλη νίκη και της ΑΕΚ).
    ΥΓ1) Ότι και να λεμε, ο Αρης είναι ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ σε αυτή τη χώρα. Αυτός μας το εμαθε, αυτός εκανε ολους μας να το αγαπησουμε.
    ΥΓ2) Θελω σχόλιο και για ΑΕΚ. Γιατί τετοιο...μπέρδεμα φετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απολυτο δίκιο φίλε.
      Ο ΑΡΗΣ ήταν το μπάσκετ στη χώρα.
      Ασχετα αν η Παναθα το απογείωσε.
      Και ο ΠΑΟ είναι το ποδόσφαιρο με τα Γουεμπλει
      και τους ΕΠΤΑ διεθνείς στην κατάκτηση του Γιουρο 2004.
      Ανέβαινει όμως και ο ΟΣΦΠ και στα δύο αθληματα και μπράβο του.
      Frank Sinatra

      Διαγραφή
    2. Θα τα πούμε σύντομα Πάνο για ΑΕΚ..

      Διαγραφή
  20. σωστές οι επιλογές ξένων του άρη με εξαίρεση τον τσούπκοβιτς. μακάρι να πάρει κάποιο καλό 3αρι,γιατί με πελεκάνο και αλχημείες ζάρα,μούρτο κλπ έχει ένα θεματάκι εκεί. και λέω μακάρι,γιατί θα έχει βάσιμες ελπίδες πλέον να κοντράρει τον ολυμπιακό στους ημιτελικούς και να δούμε επιτέλους για πρώτη φορά μετά το 2004 ένα διαφορετικό ζευγάρι στους τελικούς της Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το αρθρο απλα συλλεκτικο εχω να πω Δημητρη...
    Περιμενω κατι αντιστοιχο για την ΑΕΚ και ισως για τον ΠΑΟΚ,οπως και για το μειζον θεμα της ελληνικης παραγωγικης διαδικασίας παικτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά ρε Vet, ευχαριστώ πολύ. Για ΠΑΟΚ είχα γράψει εδώ πριν ξεκινήσει η σεζόν..

      http://blog.stoiximan.gr/basket/kati-leipei-kooyts/

      Διαγραφή
  22. Πολύ ωραία intro picture Jim, ειδικα σε συνδιασμό με τον τίτλο.
    Για την ανάλυση σου για άλλη μια φορα τα λόγια περιτά.
    Keep up the good work.

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χάνει με 14 - 2 επι μέρους σκορ στο 4ο δεκάλεπτο η Μακάμπι με την Μπάμπεργκ. Τελικά είναι τόσο κακός προπονητής, τόσο κακοί πάικτες ή τόσο κακή στελέχωση? Αυτό που παίζει δεν είναι μπάσκετ πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Άρης είναι ομάδα που αξίζει να μην χάνεις παιχνίδι της φέτος, κι αυτό σχεδόν πάντα είναι credit στον προπονητή. Μακάρι να έχει συνέχεια το εγχείρημα και μακάρι να γίνει ο Άρης λιμάνι για παίκτες και προπονητή για πολλά χρόνια. Φοβερές επιλογές στους αμερικάνους τηρουμένων των αναλογιών, μ'αρέσει παρα πολύ ο ρόλος που προσπαθεί να αφομοιώσει ο Cohen, θα'θελα να βλέπω περισσότερο Μούρτο, έστω και με αλχημείες. Μ'αρέσει και ο Waters, ασχέτως αν λείπει ένας διαφορετικός PG στη θέση του. Νομίζω οτι ο Άρης έχει πολύ περισσότερους φίλους απο τους οπαδούς τους στην Ελλάδα που χαίρονται να τον βλέπουν υγιή και ανταγωνιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kριμα να μην γεμιζει το Σεφ,ουτε σε ευρωπαικα παιχνιδια.Μπραβο στους Αγγελοπουλους που βλεπουν οτι το μπασκετ δεν στηριζεται απο τον κοσμο οσο η μπαλα, αλλα αυτοι ειναι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγχαρητηρια για μια ακομη αμιγως μπασκετικη αναλυση.
    Ειναι ευτυχια να βλεπεις να καθιερωνονται Ελληνες προπονητες και να ανεβαζουν επιπεδο τις ομαδες τους μεσα απο τις ιδεες τους, την στελεχωση τους και το κοουτσαρισμα τους. Τα δειγματα γραφης του Αρη και του Πριφτη ειναι ξεκαθαρα.
    Περιμενουμε με ανυπομονησια αναλογη αναλυση και για την ΑΕΚ, αν και φανταζομαι πως τα πραγματα εκει δεν εχουν ξεκαθαρισει ακομα σε στελεχωση παιχτων, ειτε λογω αλλαγης καποιων εξ αυτων ειτε λογω μη χρησιμοποιησης καποιων για τυπικους λογους (Paulos) ή λογους ανετοιμοτητας (Scrubb).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 4/13 σουτ ο αρχηγος συνεχιζει να ναι αστοχος ,μπραβο ομως για τις 10 ασιστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 4.000 kosmo sto Sef molis to eipe o Karudas,ntropi re.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7000 επίσημα.
      2500 παραπάνω από ότι είχε το οακα με Καρσίγιακα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, δυστυχώς οι της Καρσίγιακα ήταν λίγοι και δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την μάχη της εξέδρας με τους γηπεδούχους...

      Διαγραφή
    3. 9.55 φιλε με Καρσιγιακα ειχαμε πανω απο 11.000.Εξαλλου στην ευρωλιγκα ειμαστε δευτεροι σε εισητηρια πισω απο Ερυθρο Αστερα.Μην ξεχνας οτι το ΟΑΚΑ χωραει πανω απο 18.000 κοσμο.Ειναι φυσικο οταν εχει 12.000 κοσμο να φαινεται αδειο.Αντε βρε ψευτης ο Καρυδας και τα ματια μας αλλοιθωρα.Λες και δεν βλεπαμε το αδειο γηπεδο.Τι αλλο θα ακουσουμε, τοσο κοσμο ειχε ο Παο με Κολοσσο.

      Διαγραφή
    4. 9.55 4500 στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ εχει ισως με τον Κολοσσο οπως λεει και ο φιλος πιο πανω. Σε ματς της Ευρωπης δεν ξερω ποσα χρονια εχει να γινει αυτο... Στο 80% των περιπτωσεων ο ΠΑΟ εχει περισσοτερο κοσμο απο τον Ολυμπιακο, ειδικα στην Ευρωπη και αυτο γιατι το κοινο μας με την ιστορια που εχουμε, γουσταρει περισσοτερο το μπασκετ. Εσεις ακομη ειστε στο χτισιμο του μπασκετικου κοινου σας, οι περισσοτεροι ειναι ποδοσφαιροφιλοι...

      Διαγραφή
    5. Όσοι έχουν νόβα άκουσαν τον Καρύδα στο τέλος του αγώνα να λέει οτι ο κόσμος ήταν 4000 μάλιστα είπε οτι ευτυχώς που έπαιξε καλα ο Ολυμπιακός στο Β ημίχρονο γιατί αν συνέχιζε το κακό πρόσωπο την άλλη φορά θα ήταν λιγότεροι.Τα παράπονα λοιπόν στον Καρύδα που ειναι και γαύρος ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
    6. Η ευρωλίγκα στο τέλος κάθε αγώνα ανακοινώνει τον αριθμό των θεατών. Ενδεχομένως ο Καρύδας να εκτίμησε λάθος, όπως κι εσείς για το ματς με Καρσίγιακ.
      Για τον ΠΑΟ λοιπόν έδωσε 4515 και για τον Ολυμπιακό 7000.
      Κι επειδή ήμουν στο γήπεδο, πάνω κάτω τόσο μου έκανε κι εμένα.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα και από εμένα!
    Φοβερό άρθρο Δημήτρη για την ομάδα μου και καταθέτεις περιεκτικά και την ψυχοσύνθεση του φιλάθλου-οπαδού στον μπασκετικό Άρη.
    Ψυχοσύνθεση που ενίοτε οδηγεί σε θριάμβους και ενίοτε στην αυτοκαταστροφή.
    Φαίνεται όμως ότι φέτος με τη νοοτροπία που έχει περάσει οκ.Πρίφτης και με τη νηφαλιότητα που ενεργεί ο κ. Λάσκαρης, έχει περιοριστεί το φαινόμενο του "Άρης είσαι'' και να περιμένει ο κόσμος αδύνατους άθλους από την ομάδα.
    Σήμερα η ομάδα μεγαλώνει βήμα - βήμα, χωρίς μεγάλες θριαμβολογίες, παρά τις μέχρι στιγμής επιτυχίες, και ελπίζω να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση στις ήττες που θα έρθουν.
    Όσον αφορα το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι φανερό και προκύπτει και από δηλώσεις του προπονητικού σταφ ότι η όλη προσέγγιση στο ρόστερ έγινε με κριτήριο το κίνητρο που έχει ο κάθε παίκτης να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του.
    Ξεκινώντας:
    Ξανθόπουλος, μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο και μέχρι τώρα είανι ιδανικό συμπλήρωμα στον άσσο. Φοβερή προσπάθεια στην άμυνα, πολύ καλή οργάνωση, όμως (αν και βελτιώθηκε λίγο) το μέτριο περιφερειακό του σουτ ίσως στοιχίσει σε κλειστά παιχνίδια στο μέλλον.
    Μουρτος, μεγάλη αδυναμία γιατί τυχαίνει και γνωρίζω πόσο πολύ ήθελε να μείνει στον Άρη σε άσχημες εποχές, θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα (και ευτυχώς που ήρθε ο Αγγέλου). Αθλητικότατος, με τρομερό άνοιγμα. Αν ξεμπλοκάρει επιθετικά και γίνει πιο αποτελεσματικός έχει ψηλό ταβάνι. Δεν είναι τυχαίο που στο τέλος των παιχνιδιών είναι σχεδόν πάντα μέσα.
    Ζάρας, πολύ καλός σουτέρ με συγκεκριμένο ρόλο και όταν κάνει δύο -τρια καλα΄παιχνίδια θα ανέβει και θα δώσει ποιοτικές ανάσες στους βασικούς.
    Πελεκάνος - Σίμτσακ, έμπειροι και ειδικά ο Πελεκάνος ποιοτικότατοι για το ρόλο που έχουν στην ομάδα.Παίκτες βασικοί και αναντικατάστατοι σε όλες τις ομάδες τις Α1.
    Διπλαρος - Φλιώνης, μεγάλη ευκαιρία και για τους δύο να παιξουν. Θα ήθελα να τους δω να παιρνουν σταθερά λεπτά στο rotation στην Α1.
    Συνεχιζεται
    38aris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το περιεκτικό σχόλιο. Τι μου θύμισες με Ουίλκινσον.. Σκριν ντουβάρια, soft speaking-hard working χαρακτήρας. Ζούρος pick..

      Διαγραφή
  31. Jim για αλλη μια φορα σ'ωραιος και μετρας!

    Ερωτησεις με βαση τα σημερινα παιχνιδια, χωρις να εχω δει τιποτα αλλο περα απο στιγμιοτυπα που δινει η διοργνανωση:

    i) Ρεαλ-Μπαγιερν: Προτιμας να χασεις απο τριποντο στο τελος του cacho(Ροντριγκεζ) η του Καρολ; Θεωρω πως ο τελευταιος ειναι πιο clutch και θα προτιμουσα να το δωσω στον 1ο και ας κανω εκεινον ηρωα της τελευταιας στιγμης..

    ii) Λαμποραλ-Εφες: Ο Σαριτς στο τελος και ενω εχει χρονο και χωρο για σουτ,οπως και για προσποιηση, δεν το σκεφτεται καν και ηδη πρωτου παρει την μπαλα εχει ¨κλειδωσει" να την πασαρει. Εμπιστοσυνη στον συμπαικτη του, "γεματα βρακακια" του ιδιου η κατι αλλο;

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Gelo..

      Μ@@@ έκανε ο Σάριτς. Όσον αφορά τη Ρεάλ συμφωνώ. Ίσως όμως, σε ένα ματς που έχουν μπει 200 πόντοι και ο αντίπαλος είναι συνδεδεμένος με το καλάθι, ο Πέσιτς έπρεπε να εξετάσει την επιλογή του φάουλ. Προσωπικά και με γνώμονα το μομέντουμ αυτό θα έκανα, το έχουμε συζητήσει πολλάκις εδώ μέσα. Σε ένα παιχνίδι του 66-64 θα έπαιζα πιθανόν άμυνα. Όλα είναι θέμα "έκτης αίσθησης" του κόουτς.

      Διαγραφή
    2. σωστά. αν είχε επιλέξει το φάουλ και ο greg popovic οι spurs θα είχαν ένα ακόμα πρωτάθλημα. αλλά οι μεγάλοι coaches δεν είναι σφαιρόπουλοι & ιωαννίδηδες. παίζουν γιά το θέαμα και το παιχνίδι και οχι γιά τη νίκη πάσει θυσία.

      Διαγραφή
  32. Συνέχεια

    Για τους ξένους
    Μακνιλ-Γουάιτ , τα είπες όλα Τζιμ....
    Τσουπκοβιτς, με αδυναμίες στην άμυνα (αργός) αλλά έχει αποδεχθεί το ρόλο του και μπορεί να μπαίνει ρκύος και να βοηθά ουσιαστικά σε μικρό χρονικό διάστημα
    Κοέν, διπλοθεσίτης με αξιόπιστο σουτ ιδανιλό να ανοίγει άμυνες. Καλές τοποθετήσεις στην άμυνα αν και έχει πρόβλημα με βριά κορμιά.
    Γουωτερς - Χάγγινς, αδυναμίες μου από πέρυσι στον Κολοσσό, αθλητικότατοι και οι δύο με πολλά περιθωρια βελτίωσης στο παιχνίδι τους. Καλοί αμυντικοί και αποτελεσματικοί μπροστά, αν και ο πρώτος μπορεί και φαινεται πωε το έχει καταλάβει ότι πρέπει να βελτιώσει το οργανωτικό του κομμάτι. Παίκτης πάντως με κοχόνες που δεν κρύβεται στο τέλος. Ο δέυτερος ίσως είναι η φετινή μας αποκάλυψη...

    ΥΓ1: Πόσο πολυ μου άρεσε ο Ουιλκινσον! Πανέξυπνος με τρομερές τοποθετήσεις.
    Θυμάμαι συνέντευξή του στο αεροδρομιο με τον Νάτου να τον ρωτάει πως θα μαρκάρει τα αντίπαλα ψηλά 5αρια οντας μόλις 2.04, και αυτός να απαντάει πειμένετε να δείτε πως βάζω το σώμα μου... Πολύ υποτιμημένος από τον κόσμο του Άρη με πολές δουλειές που δεν φαινονταν στη στατιστική.Ένας από τους λόγους για την πολύ καλή χρονια του Μάσει
    ΥΓ2: Οι στόχοι φέτος όπως τους βλέπω εγώ είναι 4άδα στο πρωτάθλημα, 32 στο Eurocup και να παλέψουμε τον ημιτελικό. Ότι άλλο έρθει θα είναι υπέρβαση..
    ΥΓ3: Ο κ.Λάσκαρης από τις κινήσεις που κάνει (πλήρωσε χρέη,κατασκεύασε αποδυτήρια ΝΒΑ, φρεσκάρισε τις κερκίδες, κινείτει για την προσθήκη πτυσσόμενων) ότι ήρθε για να μείνει. Μακάρι γιατί μαζί με τον Πρίφτη μπορούν να κάνουν πολλά
    ΥΓ4: Για τον κοουτς δε θα πω πολλά είναι φοβερός recruiter και έχει πολύ φρέσκιες ιδέες και σωστή κατεύθυνση στο μπάσκετ που παίζει. Μου αρέσει που έχει τα κλειδιά της ομάδας. Και να φανταστείται ότι πέρυσι μετά από 3 συνεχόμενες ήττες υπήρχαν "φωνές" που ήθελαν την απομάκρυνσή του
    ΥΓ¨4: Μακάρι να ανέβει κι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Το δίπολο ΟΣΦΠ - ΠΑΟ είναι σταθερή πορεία προς την αφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα παίδες..

    Τρομερό ματς στη Μαδρίτη εχθές με τη Ρεάλ να γυρνά από τη κόλαση και να επιβιώνει με τρίποντο του Κάρολ στην εκπνοή απέναντι στη Μπάγερν (101-99). Κρύο αίμα.. Πολλά λάθη στο τέλος για τους Βαυαρούς που έλεγχαν πλήρως το ματς στο β' ημίχρονο. Κλασσική συμπεριφορά γερμανικής ομάδας που πανικοβάλλεται μπροστά στη μεγάλη ..νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim φαινόταν το παιχνίδι οτι θα γυρίσει ακόμα και όταν η ρεαλ ήταν 15 πόντους μπροστά γιατί οι γηπεδούχοι δεν έπαιζαν καθόλου άμυνα. με matsiulis & nocioni στον πάγκο και εμφανέστατο πρόβλημα στην προστασία της ρακέτα τους οι renfoe & dzedovic πήγαιναν στο lay up σαν σε προπόνηση, ο kc rivers να πυροβολεί από τη weak side & ο brayant να ποστάρει με την ησυχία του. πως κατάντησε τόσο soft η βασίλισσα Jim ?
      τα έγραφες εσύ από την pre season αλλά και τέτοιο χάλι ...... ! Yannis

      Διαγραφή
    2. Η Ρεαλ ειναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων σεζόν στην Ευρώπη. Η ποιότητα, ο χαρακτήρας αλλά και η βαρύτητα της φανέλας της είναι τέτοιες που την καθιστούν φαβορί για την κούπα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Γιάννη. Είδες πόσο μπορούν να επηρεάσουν 1-2 αλλαγές την υφή ενός συνόλου; Η Ρεάλ πάτησε κορυφή πέρυσι γιατί έκανε στροφή στο αμυντικό κομμάτι και προσέθεσε ποιοτικούς ρολίστες που τις έδωσαν έξτρα κατοχές και hustling. Τόσο ο Ρίβερς όσο και ο Σλότερ είναι απώλειες.

      Διαγραφή
    4. αυτοί που ήρθαν δεν είναι κακοί στην Ρεάλ, την κούπα πέρυσι την έδωσε ο Κάρολ, όταν όλοι είχαν κομπλάρει μέσα στην έδρα τους...ταλέντα έχουν cojones όχι...

      Διαγραφή
  34. καλημερα τζιμ και παρεα.......
    ολυμπιακος.........πρεπει να ξεκλειδωσει στην επιθεση,για να κερδισεις μεγαλες ομαδες(που παιζουν καλη αμυνα) πρεπει να περασεις τους 80 ποντους....χρειαζεται μια αλλαγη ο ολυμπιακος που να δινει σκορ
    εφες......καλος ο ερτελ,καλος ο ντανστον γενικως καλοι παικτες αλλα κανενας ΜΕΓΑΛΟΣ.........για τον σαριτς η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα κανει ποτε μεγαλη καριερα,παει να ξεφυγει απο το μπλαζε κροατικο υφος αλλα κατι τον καταει εκει.....ειστε σιγουροι οτι αυτος θα παει NBA?ξανασκεφτειτε το
    μιλανο......τα πολλα λογια ειναι φτωχια......καλυτερα να ηταν ευρωλιγκα ο αρης ή η αεκ ή η παρτιζαν παρα αυτο το συνοθυλευμα
    μπαγερ.......ωραια ομαδα επρεπε να το παρει το παιχνιδι,αλλα αν δεν εχεις φανελα απλα δεν.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φιλαράκι. Η αλλαγή είτε θα έρθει μέσα από τον τρόπο που αμύνεται (δεν έχει να κάνει με τη παραγωγικότητα του αντιπάλου αλλά με μια δική του άμυνα που θα του δίνει άμεση επίθεση και έξτρα πόντους) είτε με προσθαφαίρεση στο ρόστερ. Το πρώτο ημίχρονο εχθές ήταν όλα όσα περιγράφαμε σχετικά με τη δυσλειτουργία της επίθεσης πριν την έναρξη της σεζόν. Όποιος δε το βλέπει απλά.. δε θέλει να το δει.

      Διαγραφή
    2. Ο Σάριτς θα πάει ΝΒΑ και θα παίξει καλό μπάσκετ εκεί. Το πόσο ψηλά θα φτάσει είναι (και) θέμα χαρακτήρα. Οι Σίξερς τον θέλουν πολύ.

      Διαγραφή
  35. Φοβερό το άρθρο , από τα καλύτερα που έχω διαβάσει.Με κάλυψες σχεδόν πλήρως σε όσα είπες όποτε θα αναφερθώ σε λίγα πράγματα.

    Καταρχάς για τον Κόεν : Ναί έχει θέματα στην άμυνα απέναντι σε ψηλά και δυνατά 5αρια. Φάνηκε από την αρχή και κυρίως απέναντι στον Ραντούλιτσα. Ωστόσο σε αυτό ματς , παρότι δέχθηκε 2 ίδια καλάθια από τον Ραντούλιτσα (πολύ καλός με πλάτη ο Σέρβος) έβαλε και αυτός 2 καλάθια με σοτ από μέση απόσταση τραβώντας τον αντίπαλο προς τα έξω και φανερώνοντας τις αδυναμίες του (οι πρώτοι πόντοι του παιχνιδιού αν θυμάστε).
    Επομένως ως 5αρι μπορεί να ανοίξει αντίπαλες άμυνες είτε με το καλό περιφεριακό του σουτ είτε βγάζοντας έξω από την ρακέτα τον αντίπαλο ψηλό , δημιουργόντας έτσι χώρους για τους συμπαίκτες του.

    Για τον Τσούπκοβιτς είναι ίσως νωρίς να τον κρίνουμε , πέρσι είχε μια πολύ καλή σεζόν και πιστεύω ότι και φέτος θα αποδόσει. Έχει καλό σούτ , μπορεί να ποστάρει σχετικά καλά και κερδίζει φυσικα με το ύψος του.

    Για όσους λένε ότι ο Άρης μπορεί (με 1-2) προσθήκες να χτυπήσει ΟΣΦΠ και ΠΑΟ καλό θα είναι να κρατήσουν λίγο χαμηλά τις προσδοκίες τους. το να έχουμε τρελές απαιτήσεις από μια νέα ομάδα δεν είναι και το καλύτερο , αφού αυτό θα μεταφραστεί σε γκρίνιες και απαξίωση όταν (αναπόφευκτα) θα έρθουν και οι πρώτες γκέλες/ήττες.

    Ρεαλιστικός στόχος για φέτος οι θέσεις 3-4 , και (μετά από το καλό ξεκίνημα) η φάση των 32 του Γιουροκαπ.

    Αν τελικά ενισχυθεί ο Άρης θα ήθελα ένα SF για βασικό. Είναι η μόνη θέση που νομίζω ότι υπάρχει (προφανές) πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ. Με ΠΑΟ σου έλειπε ο Χάγκινς. Ο Κοέν δεν είναι για αυτό το match up, έχει άλλα προτερήματα. Τον θεωρώ εξαιρετικό ως μπαλαντέρ στη frontcourt από τον πάγκο. Η έλλειψη ενός σπουδαίου παίχτη στο "3" είναι ένα θέμα μεν αλλά από την άλλη κρατάει ζωντανό το rotation γιατί αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για έξτρα λεπτά σε παιδιά όπως ο Μούρτος ή Ζάρας.

      Διαγραφή
    2. Το ρόστερ ( με βάση αυτά που είπε και ο Πρίφτης) έγινε για να ψηθούν και έλληνες παίκτες για την συνέχεια . Ο Άρης χρειάζεται και ελληνικό κορμό όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Με αυτό το σκεπτικό ίσως καλύπτεται η θέση 3 από Ζάρα και Μούρτο (όπως είπες) , που είναι παιδιά με δυνατότητες.

      Anyway , ο Πρίφτης υπεραμύνεται των επιλογών του και όσο η ομάδα αποδίδει καλά και παίζει τέτοιο μπάσκετ δεν υπάρχει λόγος να "χαλάσει η συνταγή" με προσθήκη στην παρούσα φάση.

      Για αργότερα βλέπουμε...

      Διαγραφή
  36. Εχεις 2 από τους 4-5 καλύτερους πασερ και πινκερολιστες
    στην Ευρωπη.
    Και δεν έχεις πλην και αμα κτυπήσει ο Γκιστ δευτερο super finisher
    να τελειώνει τις φασεις τους, αλλά και να ξεκλειδωνει τις άμυνες
    παιρνωντας πανω του δεύτερη ατομική η παγίδα.
    Μονο ο ΠΑΟ του ΔΓ αυτά.
    Ομαδα για φάιναλ φορ με 1-2 προσθήκες χάνει απο κουμπανεζες
    κι εχει άγχος με Ζιελονες Γκοριτσες!
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ραντούλιτσα είναι εξαιρετικός finisher.

      Διαγραφή
    2. Δεν αμφιβαλω σε αυτό.
      Τα πόδια δεν εχει, την εκρηξη και την φυσική κατάσταση να ακολουθήσει ουτε καν το κεντρικό πικ ν ρολ.
      Ειναι on his own finisher ως επι το πληστον.
      Ίσως να μην το εγραψα εγώ καλά φίλτατε για cleaning up to the basket με γρήγορα πόδια finisher.
      Σ'ευχαριστώ.
      Beertuoso

      Διαγραφή
    3. Αν πάρουμε ως απαιτούμενο στάνταρ του Ραντούλιτσα την κατάσταση του καλοκαιριού του 14' έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να είναι στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση.

      Νομίζω στην καλή του αυτή κατάσταση,είναι πολύ καλός τηρουμένων των αναλογιών pick and roll παίκτης, δίνει καλό σκριν,έχει γρήγορη αντίληψη,βούτηγμα στο καλάθι και "μύτη" στις φάσεις και το τελείωμα του.

      Διαγραφή
    4. Ο Ραντουλιτσα ειναι οντως απο τους καλυτερους finishers στην Ευρωπη, ειδικα αν παρει την μπαλα κατω απο το καλαθι. Απλα ειναι καλος σε πολυ συγκεκριμενα plays σε αντιθεση με τα mobile center που μπορουν να σκοραρουν με πολλους τροπους

      Διαγραφή
  37. O υπερεκτιμημένος ανέλαβε ξανά την εθνική Ιταλίας. Άντε τώρα να τους γυρίσει 20 χρόνια πίσω στις εποχές που τον καρπάζωνε ο συγχωρεμένος ο Δενδρινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με 5αδα πρωτοκλασσάτους ΝΒΑers θα προσπαθήσει πολύ...

      Διαγραφή
    2. Είναι πάντως μια πολύ ταιριαστή ομάδα για τα νέα δόγματα Μεσίνα και το μπάσκετ που παρουσίασε στην Τσσκα τις 2 τελευταίες χρονιές μετά την Αμερικάνικη επιρροή.

      Μπορεί:
      α) να βάλει σε σωστό πλαίσιο στην επίθεση το μεγάλο επιθετικό ταλέντο και το firepower των σούπερσταρ της
      β)να θέσει συγκεκριμένες αμυντικές απαιτήσεις και κανόνες
      γ) να είναι η μεγάλη προσωπικότητα που χρειάζεται η ομάδα και θα της προσδώσει χαρακτήρα σε τέτοια τουρνουά.

      Διαγραφή
  38. Τον έχω κράξει πάμπολλες φορές, αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο ο Παπαδογιάννης έχει απόλυτο δίκιο :
    "Οπως αποδεικνύεται και στις περιπτώσεις Καλάθη-Παπανικολάου, το ΝΒΑ μπορεί να γίνει το καλύτερο και –ταυτόχρονα- το χειρότερο σχολείο'

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/825810/kai-den-akoympise-ti-mpala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπουρούσης πάλι όργια χθες. Μήπως, μήπως λέω όσο αστείο και αν ακούγεται, είναι ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όργια απέναντι σε μια πολύ γεμάτη και σούπερ αθλητική γραμμή ψηλών.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

      Πάντως είναι μάλλον πιο κατάλληλος στο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μικρομεσαία ομάδα παρά να είναι ένα κομμάτι του παζλ σε μεγάλες ομάδες(πιστεύω πάντως οτι αν έπαιζε σε άλλη εποχή-πριν 10χρόνια πχ.- θα είχε όντως πιο υψηλό στάτους σαν παίκτης)

      Διαγραφή
    3. Tα νούμερα του πάντως άλλα λένε.. Και η Λαμποράλ μόνο μικρομεσαία δεν είναι.

      Διαγραφή
    4. Μιλας για το τι "θα μπορουσε να ειναι" ή για το τι ειναι; Αυτο ειναι το προβλημα αυτου του παικτη. Ελληναρας που προτιμησε να κανει αλλα πραγματα απο το να δουλευει στο γηπεδο. θα μπορουσε να εχει αφησει ιστορια λογω προσοντων και ταλεντου αλλα ως γνωστον αυτα δεν φτανουν

      Διαγραφή
    5. @7:32
      Είσαι εντελώς άδικος.
      Μπορούμε να μιλήσουμε για όσα αρνητικά γουστάρεις για τον Μπουρούση. Για τη νοοτροπία του, για τη συμπεριφορά του, το μυαλό του, τη σοβαρότητά του.
      Ότι θες.

      Αλλά ρε φίλε στα 23 του που ήρθε στον ολυμπιακό ήταν το απόλυτο κριάρι και μέσα σε λίγα χρόνια ήταν από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Μέχρι τα 26 του δεν ήξερε να παίξει με πλάτη και τώρα ποστάρει τους πάντες.
      Η βελτίωση του Μπουρούση στα επαγγελματικά του χρόνια είναι εντυπωσιακή και δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από προϊόν σκληρής δουλειάς.

      Διαγραφή
  40. Δε ξέρω αν είναι ο καλύτερος sevenfooter όμως στο σωστό περιβάλλον είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Κάνει φοβερό ξεκίνημα με Λαμποράλ, σχεδόν νταμπλ-νταμπλ μέσοι όροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. To Mil;ano είναι η πιο απρόβλεπτη ομάδα της διοργάνωσης. Ο Ρέπεσα ξεβρακώθηκε χθες από τους πρώην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θυμάται κάποιος πότε ήταν το τελευταίο διπλό του παναθηναϊκου στην Ευρώπη;
    Νομίζω έχουν περάσει 200+ ημέρες, αλλά κανείς δεν ασχολείται.
    Άλλα είναι τα σημαντικά: έχει μεγάλα χέρια ο Young?
    (Και δεν ρωτάω για "σοβαρό" διπλό... Εκεί το κοντέρ είναι στις 365+ και "γράφει"...)

    Damon Stoudamire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχολείσαι εσύ. Εσύ είσαι "κανένας"; Κρίμα να έχεις τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Η Μπαρτσελονα εχει τις περισσοτερες νικες εκτος εδρας στην ιστορια της Euroleague και ειμαι σιγουρος οτι θα τις ανταλλασε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ στιγμη για να παρει μια κουπα. Δωσε βαση στα πραγματα που εχουν σημασια εκτος βεβαια αν γουσταρεις να αυτοπαραμυθιαζεσαι με ανουσια πραγματα

      Διαγραφή
    3. Πάντως καμία ομάδα, ποτέ, δε θα πάρει ευρωλίγκα χωρίς να μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας. Μην αυτοπαραμυθιαζεσαι.

      Διαγραφή
  43. Τζιμ ερώτηση. Άρης 2006 (Ματζόν-1η χρονιά Ευρωλίγκα) ή Άρης 2015?

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. παιδιά τα ψέματα & οι δικαιολογίες τελείωσαν. η ομάδα πρέπει να πάρει το διπλό έστω & με μισό πόντο. οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός του ότι μπορεί να αποβεί μοιραίο θα είναι τουλάχιστον ατιμωτικό γιά το σύλλογο και την ιστορία του.
    οι παίκτες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να νοιώσουν το βάρος της φανέλας που φορούν. όταν το νοιώσουν θα ανγκαστούν να πηδήξουν ψηλότερα, να τρέξουν γρηγορότερα και να μπουν στις φάσεις δυνατότερα.
    βέβαια δεν είναι ένα do or die παιχνίδι αλλά starting tonight η ευρώπη πρέπει να αισθανθεί ξανά τι θα πει green power. yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για άλλη μια φορά πολύ σοβαρή και ολοκληρωμένη ανάλυση!!

    Μερικά σχόλια:

    - Μέχρι στιγμής ο Λάσκαρης κάνει πολύ προσεγμένα και απ'ότι φαίνεται σωστά μελετημένα και προγραμματισμένα βήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει θετικά. Επίσης από τους λίγους παράγοντες που από την πρώτη συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει το οικονομικό όφελος από μια τέτοια επένδυση και αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζει τον Άρη πραγματικά ως επένδυση.

    - Ο Πρίφτης μου έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις στον χρόνο παρουσίας του. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πολύ καλός recruiter, όπως και πέρσυ, ενώ απ'ότι φαίνεται διαχειρίζεται πολύ καλά την ομάδα και στον τομέα της ψυχολογίας. Σέβεται τους παίκτες του και αυτοί αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν οι μέγιστες δυνατές προϋποθέσεις βελτίωσης. Όσον αφορά το κουτσάρισμα πολλές φορές οι επιλογές και οι αποφάσεις του μου έχουν αφήσει ερωτηματικά αλλά μέχρι στιγμής δικαιώνεται και από τα αποτελέσματα. Σχετικά με το κενό στο βαρύ 5άρι συμφωνώ ότι έμεινε σκόπιμα έτσι ώστε να μην θυσιαστεί ούτε λεπτό το fast tempo.

    - Οι παίκτες δείχνουν μέγιστη διάθεση, τα περισσότερα προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου λύνονται εν τη γενέσι τους και αυτό παίζει τον ρόλο του. Οι ξένοι δείχνουν ότι έχουν προσαρμοστεί περισσότερο στους ρόλους τους και αποδίδουν άμεσα, με εξαίρεση το Waters που ακόμα ψάχνει τα πατήματα του στο Αλεξάνδρειο.Πέρα απο McNeal και White που σαφέστατα είναι πολύ καλές επιλογές ο Κοεν μου αρέσει πολύ και νομίζω προσδίδει πολλά στην επιθετική φιλοσοφία του coach. Επίσης συμφωνώ ότι ο Xαγκινς έχει πολλά upsides και θα αρπάξει την ευκαρία του. Ζάρας και Πελεκάνος ακόμα κινούνται σε ρυθμούς που προβληματίζουν. Ίσως θα ήταν καλό σε αυτό το στάδιο να ανοίξει λίγο περισσότερο το ροτέισον και να μοιραστούν λίγα λεπτά και σε νεαρότερα παιδιά γιατί στο τέλος θα σφίξουν τα πράγματα είναι δεδομένο ότι το βάρος θα πέσει στους συνήθεις 6-7 οι οποίοι πρέπει να διατηρηθούν φρέσκοι. Για Τσούπκοβιτς είμαι της άποψης ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει αλλά μετά το τέλος της πρώτης φάσης του Eurocup. Νομίζω ότι σε off the record δήλωση του το έχει αναγνωρίσει και ο Πρίφτης

    - Τέλος ο κόσμος στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια γεμίζοντας το γήπεδο τόσο στα κρίσιμα ματς της Α1 όσο και στο Eurocup. Μοναδικό μελανό σημείο είναι ο παλμός που δίνεται από τους οργανωμένους οι οποίοι αντί να τραγουδούν για την Αριανάρα εστιάζονται σε συνθήματα για πεσίματα και αλληλοκυνηγητά με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται ατμόσφαιρα και από τους 5000 που είναι στο γήπεδο. Γενικά φέτος η κερκίδα δεν είναι σε φόρμα, δυστυχώς αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους έντονα συμπτώματα κομπλεξ από την πολύ κακή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας τα τελευταία χρόνια.

    Ελπίζω η σοβαρή προσπάθεια να έχει διάρκεια και την κατάλληλη αντοχή στις όποιες ατυχίες. Προσωπικά δεν περιμένω αμάν και πως κάποιον εγχώριο τίτλο αλλά θα ήταν πολύ ευχάριστο η ομάδα να είναι ξανά ανταγωνιστική σε κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

    Υ.Γ Jim συνέχισε να μας πωρώνεις με ανάλογα μπασκετικά θέματα εκτός της αγωνιστικής επικαιρότητας!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παιχνιδι ανευ σημασιας σημερα για τον Παναθηναικο(γραφω πριν ξεκινησει το ματς). Αν θυμαμαι καλα τα αποτελεσματα δεν μεταφερονται στην επομενη φαση οποτε δεν εχει σημασια αν θα περασεις πρωτος ή τεταρτος. Σημασια εχει να παρει τα ματς στην εδρα του και να περασει στην επομενη φαση ο Παναθηναικος δενωντας οσο μπορει περισσοτερο τους παικτες μεταξυ τους και βαζωντας τους μικρους στο παιχνιδι. Το ιδιο βεβαιως ισχυει και για τον ολυμπιακο. Καποιες Μπαρτσελονες βεβαια θα τελειωσουν με 24-0 τις πρωτες ανουσιες φασεις και θα αποκλειστουν αδοξα στις τελικες φασεις οπως συμβαινει καθε χρονο. Τι ειχες Γιαννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΠΑΣΚΟΥΑΛ
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΔΙΔΙΜΟ ΚΟΝΤΩΝ ΑΡΟΓΙΟ ΝΑΒΑΡΟ!!!ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

    manu ginobili

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Φωτσης ειναι πια ο χειροτερος παικτης της ομαδας .... Θα ηθελα να δω τον Χαραλαμπη σημερα ....

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τραγικος ο Παναθηναικος σε ολα τα επιπεδα. Αναρχη επιθεση, οι αντιπαλοι σκοραρουν ανετα στα πρωτα 5 δευτερολεπτα της επιθεσης τους, μαζευουν το ενα ριμπαουντ μετα το αλλο και πανε σφαιρα για κατοσταρα. Χρειαζεται παρα μα παρα παρα παρα πολυ δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δες ποσες βολες χασανε και μετα μιλα για αναρχο μπασκετ.

      Διαγραφή
  50. Με τετοια αστοχια και με μεγαλη ευστοχια των Πολωνων δεν νικαμε ουτε μεχρι αυριο ...Μακαρι να διαψευστω αλλα ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Φώτσης τραγικός ενώ ο Διαμαντίδης έχει παίξει διαστημικό παιχνίδι!
    Γενικά η ομάδα είναι άψυχη χωρίς Γκιστ.
    Φανερά θέλει μεταγραφή στους ψηλούς και επάνοδο Παππά.
    Το ρόστερ είναι μικρό

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 4 φάουλ σε 12 λεπτά.
    Αλλά στην Ελλάδα αποβάλλεται ο Πρίντεζης κι Λοτζέσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ευρωπη κριμα δεν εχουμε Σπανουλη,ειναι ο καλυτερος μας παιχτης.

      Διαγραφή
  53. μακαρι να χασουμε,μπας και παρουν παιχτες,οι νικες σκεπαζουν τα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Κούζμιτς τραβάει σε κάθε φάση τη φανέλα του αντιπάλου.
    Δε γίνεται να μην το βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ραντουλιτσα - Παβλοβιτς - Φωτσης ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Απαντήσεις
    1. Καμμία ντροπή αγαπητή Αφρο.
      Το θέλανε να πάει έτσι.
      Η μήπως μπορεί μιά ομάδα με 7 παίκτες να κερδίσει
      σήμερα στην ευρωλίγκα, οποιαδήποτε ομάδα κατεβαίνει
      με πληρότητα στους ξένους και σε όλες τις θέσεις στην ευρωλίγκα ;;;
      Δεν ξέρανε ότι ο μόνος παίκτης που δίνει ενέργεια στην ομάδα
      είναι ο Γκίστ ;;;
      Δεν ξέρανε ότι αυτός θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά μέχρι
      να τα φτύσει ;;;
      Μήπως έχουμε τον Αντετοκούμπο στους ψηλούς να βγάζει
      ενέργεια και θέλαμε να τον ψήσουμε στην ευρωλίγκα ;;;
      Το νεαρό 18χρονο δεινόσαυρο έχουμε τον Παπαγιάννη που και
      στο ευρωπαικό του Βόλου με συνομίληκους του τα βρήκε σκούρα.
      Οταν εγκληματείς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και
      δεν κατεβαίνεις ορθολογικά από μεταγραφές και πλήρης στους ξένους
      αυτά θα παθαίνεις.
      Εχει και πιό κάτω, αν συνεχίσουμε έτσι.
      Το πράγμα φωνάζει.
      Κοντό ροτέισον, λίγες επιλογές, πολλοί τραυματισμοί και μπούκωμα
      των ελάχιστων βασικών, που δυστυχώς αφήνοντας τους μόνους τους
      όπως τον Φώτση σήμερα, μεγενθύνεις το πρόβλημα τους.

      Διαγραφή
  57. κάκιστη εμφάνιση και δίκαιη ήττα σήμερα από κάποια ζιέλονα γκόρα. στην επόμενη φάση θα περάσουμε έτσι κι αλλιώς,έστω και ως 4οι,αφού πίσω από μπάρτσα και λοκομοτίβ είναι το χάος,αλλά η σημερινή ήττα είναι ντροπιαστική,ακόμα και με όσες απουσίες είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα περάσουμε..Τα πάντα είναι ανοιχτά στον όμιλο και όλα θα κριθούν στις ισοβαθμίες αφού εκτός έδρας δεν..

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  58. Coach, ήπιαμε λίγο θάλασσα σήμερα; Του Raduljica θα του κάνεις μια one to one κουβεντούλα ή θα το βλέπουμε πολύ καιρό αυτό το...πράγμα; Τραγικότεροι του Παναθηναϊκού σήμερα μόνο οι διαιτητές, μπράβο στους Πολωνούς που δεν αξίζουν να έχουν μόνο μια νίκη στον όμιλο.

    ΥΓ : Οτι δηλαδή ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι έτοιμος για τη Zielona Gora. Μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη ρε Χρηστο εκει στο τελος στην διεκδικιση του ριμπαουντ που εδωσαν φαουλ στο Φωτσης και δυο βολες στον αντιπαλο ηταν φαουλ;;;,θα μας τρελανεις πες τωρα οτι τους αδικησαν κιολας.Οσο για τις παραπανω βολες οι γηπεδουχοι εριξαν ξυλο η μηπως ουτε αυτο ειδες;;;

      Διαγραφή
    2. 10:17 του πήρε ρε φίλε το ριμπάουντ στα ίσα που ήταν όλος ο αγώνας σήμερα.....και φάουλ να μην το έδινε θα ξανά είχαν κατοχή οι Πολωνοι με 9 sec...ότι χειρότερο δηλαδή....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

      Διαγραφή
  59. Η ομάδα παρουσιάζει ένα από τα χειρότερα σύνολα στη διοργάνωση. Με κάθε ειλικρίνεια, δε βλέπω πώς μπορεί να προχωρήσει με αυτή τη σύνθεση, ακόμα και για τοπ 16. Απαιτούνται προσθήκες. Άμεσα. Και αποχωρήσεις. Δεν είναι κακό να πούμε ότι ο Ραντούλιτσα είναι βάρος για τον ΠΑΟ. Μεγάλο συμβόλαιο με μηδαμινή συνεισφορά και αρνητική παρουσία στα κρίσιμα. Δε βλέπω πώς μπορεί να βελτιωθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μπάσκετ της Ευρωλίγκα. Όταν γυρίσουν Παππάς και Γκιστ, η ομάδα θα βελτιωθεί. Αλλά τότε μπορεί να είναι αργά.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ολοι εμείς που φωνάζουμε πώς τα 18χρονα δεν έχουν
    θέση στην 12άδα του αυτοκράτορα στην ευρωλίγκα είμαστε
    αμπάσκετοι.
    Για να κάνει τσαμπουκά (επιτρέψτε μου την έκφραση) τον Χαραλαμπόπουλο
    και τον Παπαγιάννη παίκτες ευρωλίγκα ο κος Γιαννακόπουλος,
    εχει αφήσει την ομάδα γυμνή στις πιό νευραλγικές θέσεις.
    Για να περιμένει τον Παππά και τον Μποχωρίδη να μπούνε με το νέο
    έτος ο κός Γιαννακόπουλος στην ομάδα, έχει καταπονήσει τα γκάρντ
    και αυτό βγαίνει σε κάθε παιχνίδι.
    Με ένα τεσσάρι παίζαμε σήμερα, τον 34χρονο Αντώνη Φώτση.
    Με ένα small παίζαμε πέρσι τον 24χρονο Βλάντο.
    Εχει την 6η θέση ξένου κενή και μάς κοιτάει.
    Μιά ομάδα δομημένη με το ζόρι λάθος, μόνο και μόνο για
    να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις της κάθε Ζαλγκίρις, Κούμπαν, Μπάγερν
    και αν υπάρχει Θεός κάποιας Ζιελόνα φέτος.
    Εχουμε δώσει 4.000.000 ευρώ σε Καλάθη και Ράντου και δεν
    έχουμε τον 6ο ξένο για Ελλάδα που δικαιούμαστε, με αποτέλεσμα
    ο μοναδικός εκρηκτικός ψηλός μας να τα φτύσει.
    Περιμένουν λέει τη φάση των 16.
    Αν είναι δυνατόν ο εξάστερος να σκέφτεται έτσι.
    Και ερωτώ.
    Θα είμαστε εμείς στις ομάδες που θα απαρτίζουν
    τη φάση των 16 στην ευρωλίγκα ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τι να πεις;;;εχω βρίσει όλωνων τα θεία!!!παβλοβιτς 0/7 και βολή ουτε με αίτηση .γιανκοβιτς τα ίδια .ολο γελάκια και βαράει τις βολές λες και αμα χάσει καμία δεν τρέχει τιποτα.θα παίξει αυτος μπάσκετ;;;διώξαμε ματσιουλις για να παίξει αυτος ο πουθενας.η πιο μεγάλη απογοήτευση παντως ειναι ο ραντουλιτσα.απλα tragic!!!!!!!!!!!!!αλλη μια χρονια χαμένη άλλη μια χρονια χωρίς να έχουμε τρίποντο.αμυνα άγνωστη λέξη.τα καλύτερα παιχνίδια που πέθανε ηταν με τσσκα ,σεφ,και ολιγο απο καρσιγιακα.απο και και μετα η ομάδα παίζει ολο και χειρότερα.ποσο χειρότερος θα ηταν σημερα ο παπαγιανης και ο Χαραλαμπόπουλος στην θέση του ραντουλιτσα και Πάβλοβιτς;;;τροφή για σκέψη.ο σύλλογος μετα την φύγει και του λάσμε εχει κανει τραγικότατες επιλογές στην θέση 5!!!!κατιος πρεπει να απολυθεί;;;δεν ξέρω κατι δεν παει καλα εκει μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αναμενόμενη εμφάνιση και φυσιολογική η ήττα. Οι Πολωνοί έχουν χάσει 3 ματς στο τέλος μέχρι τώρα και δεν είναι για πλακίτσα.

    Ό,τι έχουμε πει τις προηγούμενες μέρες, οι φόβοι και οι αμφιβολίες επιβεβαιώθηκαν στο 100%. Στα όρια της αδιαφορίας ο Ραντούλιτσα, σέρνεται ο Φώτσης, ο Πάβλοβιτς αλλού, φιλότιμος αλλά δεν αρκεί ο Κούζμιτς, κοντό rotation, καθόλου ανάσες, έλλειμμα αθλητικότητας. Γκιστ ΤΕΡΑΣΤΙΑ απουσία. Στο σημερινό είδαμε και τα πρώτα σοβαρά λάθη του Σάλε στο coachimg.

    Δεν υπάρχουν ήττες-ντροπή στον αθλητισμό. Η ομάδα δεν είναι σίγουρη για την πρόκριση και θα χρειαστεί να πιεστεί αρκετά. Είναι στο 1-3 και την άλλη εβδομάδα παίζει ρέστα με Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, πάλι χωρίς Γκιστ. Το οποίο, με την ευκαιρία, δεν είναι το γιατρικό για πάσα νόσο.

    Η απουσία ενός mobile 5 φωνάζει. Και όχι μόνο, λέω εγώ.

    Χρειάζεται περισυλλογή, ψυχραιμία, επαναπροσδιορισμός και δουλειά στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε αρχίσει να χάνουμε τη μπάλα των αυτονόητων αγαπητέ μου @77.
      Είχαμε δύο ηλεκτρολόγους επί Αρτζι και νικάγαμε τον ΟΣΦΠ εύκολα.
      Και στην Ευρώπη το παλεύαμε, αλλά στις υπόλοιπες θέσεις
      των ξένων πλήν Γιόνας,είχαμε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην
      τελεσφορούν οι υπερβάσεις μας.
      Αντί να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, διαλύσαμε τη φρόντ λάιν
      και διώξαμε το Γιόνας.
      Ο ΟΣΦΠ μάς αντέγραψε και έφερε καπάκι, Ντάνστον, έναν που
      δεν έπιασε (Σίμονς ή κάπως έτσι) και αμέσως μετά την επόμενη
      χρονιά τον Χάντερ.
      Του έφυγε ο Ντάνστον και στη θέση του έφερε τον Γιάνγκ.
      Πάντα δηλαδή δύο ηφαίστεια στους ψηλούς.
      Ζήλεψε τον Μπατίστα τον δικό μας (που τον αφησαμε πέρσι μόνο του στο 5!!!!) και έφερε φέτος το Μιλουντίνοφ να παίξει πλάτη, άσχετα αν δεν δικαιώθηκε ακόμα.
      Κι εμείς αντί να δούμε το λάθος μας στους ψηλούς που χαλάσαμε
      το ωραίο διδυμάκι τι κάναμε φέτος ;;;
      Αφήσαμε τον Γκίστ μόνο του πάλι με δύο δεινόσαυρους, τον Παπαγιαννάκο
      και τον 34χρονο Φώτση !!!!!
      Κτυπησε ο Παππάς το Μάη.
      Είχαμε 4 από πίσω του και λέμε θα τη βγάλουμε κάπως.
      Κτυπάει κι ο Μποχώ τον Οκτώβρη.
      Μένουν τρείς παίκτες για δύο θέσεις.
      Δεν έχεις δηλαδή μία αλλαγή για μία ολόκληρη θέση.
      ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.
      Δεν υπήρχε ένας Μάκ Νίλ με 120 χιλιάρικα μόνο για Ευρώπη ;;;;;
      Δεν υπήρχε ένας Χάγκινς, ένας Γκάμπριελ της Καρσίγιακα για
      να συμπληρώσεις το ρόστερ, όχι για να γίνεις σούπερ, αλλά για
      να μην καταπονείς τους υπόλοιπους και να μην έρθουν σφαλιάρες
      με γκρίνια, μιζέρια και αδιέξοδα βουνά όταν κάνεις μόνο ήττες
      ακόμα και στις μπασκετικές κωλοπετινίτσες (επίτρεψε μου την έκφραση,
      δεν το εννοώ αλλά το γράφω για να δώσω έμφαση σε αυτό που
      θέλω να περάσω) ;;;;
      Οποιος καταργεί τόσο βάναυσα τα αυτονόητα τιμωρείται φίλε μου.
      Ηδη ο Jim και συμφωνώ έχει γράψει για κακή δομή των ξένων του ρόστερ !!
      Σε αυτή λοιπόν την κακή ή περίεργη δομή, δεν επιβάλεται να είσαι
      πλήρης στους ξένους, ώστε να κτυπήσεις τυχών ατέλειες ;;;
      Να μη σου βγεί ο Κούζμιτς βρε αδελφέ, ή ο Ράντου !!!
      Να εχεις πίσω αβάντα για να μπορείς να προχωρήσεις.
      ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕ.
      Και όσοι είμαστε μπασκετικοί πρώτα και οπαδοί μετά,
      λέμε με ένα στόμα και μιά φωνή.
      ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.
      Δικαιότατες οι σφαλιάρες που τρώμε.
      Μάς τιμωρεί Η ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ που την ταλαιπωρούμε.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ.

      Διαγραφή
  63. Μόνο οι άμπαλοι και οι αβανταδόροι του Πρόεδρα, δεν βλέπανε
    που οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια !!!!
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ επιτρέπεται να έχεις στην Ελλάδα και εμείς παίζουμε
    με πέντε και από αυτούς ζήτημα είναι αν αξίζουν να φοράνε αυτή
    τη φανέλα οι δύο.
    Εχω πεί εδώ και καιρό.
    Και γκάρντ θέλαμε μέχρι να έρθει ο Παππάς, μόνο για Ευρώπη.
    Και 4αρο5άρι για έκτο ξένο.
    Τι πετυχαίνουμε χωρίς αυτούς ;;;
    Ψήνουμε τους νέους ;;;
    Και βέβαια όχι.
    Απλά γινόμαστε πανευρωπαικά ρεζίλι.
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. κάκιστη εμφάνιση και δίκαιη ήττα σήμερα από κάποια ζιέλονα γκόρα. στην επόμενη φάση θα περάσουμε έτσι κι αλλιώς,έστω και ως 4οι,αφού πίσω από μπάρτσα και λοκομοτίβ είναι το χάος,αλλά η σημερινή ήττα είναι ντροπιαστική,ακόμα και με όσες απουσίες είχαμε.

    κατά τα άλλα τραγική αστοχία σήμερα, σε τρίποντα και βολές και κλασσικά κακό πρώτο ημίχρονο σε άμυνα κι επίθεση. είναι προφανές ότι η ομάδα ετοιμάστηκε για να κερδίσει τα πρώτα παιχνίδια με τον ολυμπιακό που ήταν και τα πιο σημαντικά μέχρι στιγμής,αλλά έστω και σε περίοδος ντεφορμαρίσματος παιχνίδια σαν το σημερινό πρέπει να τα παίρνουμε για να μη μπούμε σε περιπέτειες

    υγ. ο φώτσης μπλοκ άουτ θα μάθει μόλις σταματήσει το μπάσκετ από ότι φαίνεται

    υγ2. το μήνυμα 10.05 είναι δικό μου,αλλά επειδή γράφω από άλλον υπολογιστή περάστηκε κατά λάθως ως unknown. αυτό για όσους θα λένε ότι χανόμαστε στις ήττες,όπως αυτοί στις νίκες

    υγ3. η δικαίωση του tom σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαμμία ομάδα δεν ετοιμάστηκε να κερδίσει τον ΟΣΦΠ.
      Ο ΟΣΦΠ δεν μπόρεσε να μάς κερδίσει.
      Αν θυμάσαι ενδιάμεσα των δύο μάτς με ΟΣΦΠ χάσαμε
      αέρα από την Κούμπαν.
      Αν είχαμε ετοιμαστεί για ΟΣΦΠ θα κερδίζαμε και ενδιάμεσα.
      ==============================================
      Κανείς παίκτης όσο μεγάλος κι αν είναι, αν παίζει συνέχεια
      μόνος του, θα βγάζει και βραδιές που θα είναι πάτος.
      Στο Ρέθυμνο και στην Μπάρτσα έπαιξε μόνος του ο Πάβλοβα
      με τραυματία τον Βλάντο.
      Σε Ρέθυμνο και Μπάρτσα έπαιξε μόνος του ο Γκίστ. ελείψη 6ου ξένου
      αν είναι δυνατόν.
      Ο ένας πάτωσε σήμερα, ο άλλος ούτε κάν έπαιξε γιατί
      είχε τραυματιστεί.
      Τα τρια γκάρντ μας παίζουν συνεχως μέσα έξω σε δύο θέσεις.
      Ο ένας είναι το ιερό τοτέμ αλλά 35χρονος ΜΗΤΣΟΣ.
      Πόσο θα αντέξουν ;;;
      Δεν έχεις κάν αλλαγή σε μία θέση των γκάρντ !!!!!!!
      Μέχρι να γυρίσει ο Παππάς και ο Μποχώ !!!
      Δεν έχεις άλλον ψηλό με ενέργεια ενώ έχεις το δικαιωμα να πάρεις !!!!!
      Ακουω από πολλούς να λένε πώς όσες ελείψεις να έχεις
      τη Ζιελόνα έπρεπε να την πάρεις !!!!!
      Μα και οι βασικοί σου σήμερα ήταν εξουθενωμένοι !!!!
      Δεν έπαιζαν ξεκούραστα όλη την προηγούμενη περίοδο με πλήρη
      ομάδα, ώστε αν σου κτυπήσουν από ατυχία δύο, οι υπόλοιποι
      θα έπρεπε να πάρουν την Ζιελόνα.
      Με τη γλώσσα έξω και με υπερπροσπάθεια πάιζουν από την αρχή
      της χρονιάς.

      Διαγραφή
    2. αέρα δεν έχασες από την κούμπαν. στο 35 κέρδιζες με 1 πόντο(60-61). εκτός αν εσύ απλά είδες το τελικό σκόρ και τη διαφορά των 11 πόντων,οπότε το λες εύκολη νίκη των άλλων.

      ο παππάς γυρνάει σε 10-15 μέρες. το ξέρανε και γι αυτό δεν πήραν παίχτη για να τον καλύψει. ήρθε και ο τραυματισμός του μποχωρίδη λίγες μέρες πριν αρχίσει η χρονιά κι έδεσε το γλυκό. από το να παίρναμε κανάν μπλουμς πάλι που θα έκανε καλή αρχή και τον φορτωνόμασταν όλη τη χρονιά μετά,καλύτερα έτσι όπως είμαστε τώρα. έτσι κι αλλιώς αφού γυρνάει ο παππάς,πλέον δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε κάποιον αντί αυτού

      η ομάδα θέλει ένα καλό 4αρι(με έμφαση στην άμυνα κυρίως) και να πάει 5ος ψηλός ο φώτσης με τον γκιστ να έχει το ρόλο του αθλητικού 5αριου όταν χρειάζεται. πίστευα ότι θα το πάρουμε όταν τελειώσει η πρώτη φάση της ευρωλίγκας. τώρα ίσως γίνει πιο γρήγορα μια τέτοια κίνηση.

      την ομάδα δε τη φοβάμαι φυσικά ως προς το θέμα πρόκρισης. έστω με το ντροπιαστικό 4-6 κάποιος θα περάσει ως 4ος σε αυτό τον όμιλο έτσι όπως έχουν έρθει τα αποτελέσματα. το κακό είναι αυτό το κακό μας ξεκίνημα που στόχο είχαμε τα 2 παιχνίδια με τον ολυμπιακό,στους 16 μπορεί να μας φέρει ως 3ους σε πολύ δύσκολο όμιλο που εκεί όντως θα υπάρχει θέμα πρόκρισης στην 8αδα,γιατί θα έχει ο όμιλος άλλες 4 ομάδες που στοχεύουν στο φ4 φέτος

      Διαγραφή
    3. ► 14 πόντους χάσαμε στο Κράσνονταρ φίλτατε.
      Κι όποιος έβλεπε το παιχνίδι, την είχε μυριστεί τη δουλειά.
      ► Ο Παππάς γυρνάει σε ένα μήνα.
      Αντε να πούμε 15 μέρες όπως λές.
      Ποιός Παππάς θα γυρισει σε 15 μέρες ;;;
      Ο περσινός ;;;
      Η ο φοβισμένος μετά από τέτοιο τραυματισμό Παππάς ;;;;
      ► Γιατί σχεδόν όλοι οι φιλαθλοι μεγάλων ομάδων όπως εμείς,
      λέτε πώς αν θα πάρουμε κάποιον παίκτη, θα μάς βγεί Μπλούμς
      η Μπανκς ;;;
      Τι είναι ο εξάστερος για να ξαναπάρει Μπλούμς ;;;
      Αν έπαιρνες ένα Κάρυ όπως πήρες τέλος του χρόνου πρόπερσι
      δεν παίζει ;;;
      Εναν Μακ Νίλ όπως ο ΑΡΗΣ δεν παίζει ;;;
      Δηλαδή μου λές πώς είμαστε και χώμα από πλευράς σκάουτινγκ ;;;;
      Και δεν σου λέω για τρελά συμβόλαια που δεν έχεις να τα δώσεις.
      ► Για ποιόν ΣΟΒΑΡΟ λόγο δεν έχεις πάρει έναν ξένο ακόμα
      που δικαιούσαι ;;;;;;
      Να έχει ότι δεν έχουν οι σέντερ σου και εχει ο Γκίστ.
      Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό.
      ► Εγώ σου λέω πώς Χαραλάμπης και Παπαγιάννης δεν θα είναι
      έτοιμοι για ευρωλίγκα ούτε σε δύο χρόνια.
      Εσύ πιστεύεις το αντίθετο κι αν ναί που το στηρίζεις αγαπητέ μου ;;;
      Στο παρελθόν τους σε μικρότερες ομάδες που ήταν τα πρώτα βιολιά ;;;
      ► Με το που σου τραυματιστηκε κι ο Μποχώ, ένας ξένος γκάρντ
      έπρεπε να ήταν την άλλη βδομάδα στο ΟΑΚΑ μόνο για Ευρώπη.
      Κι ο 6ος ξένος σου από τον Αυγουστο να κάνει προετοιμασία
      με τους υπόλοιπους.
      Ολα τα άλλα είναι βάναυση καταστρατήγηση των αυτονόητων του μπάσκετ.
      Εκτός αν θέλεις να είσαι καρπαζοεισπράκτορας, οπότε πάω πάσο.

      Διαγραφή
    4. @tasuto91
      Φίλε μου, η κατάταξη δεν έχει καμία σημασία. Αν έρθεις 3ος, θα έχεις στην επόμενη φάση ακριβώς τους ίδιους αντιπάλους που θα είχες κι ως 1ος... Κι αν έρθεις 4ος, τους ίδιους που θα είχες κι ως 2ος.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    5. Κι εκεί που διασκέδάζεις με την ανάγνωση των πράσινων δακρύων, πετυχαίνεις tasuto να σου λέει ότι ο Φώτσης δε θα μάθει να κάνει block out. O Φώτσης. Με ρεκόρ 24 ριμπάουντ σε αγώνα ευρωλίγκας.

      Γέρασε ρε ο άνθρωπος. 16 χρόνια ασταμάτητης επαγγελματικής καριέρας έχει ρε. Τι περιμένατε, ότι θα παίζει για πάντα;

      Ναι ναι καλά η προεδράρα σας που του υπέγραψε 3Χ800.

      Διαγραφή
    6. @theachilles
      το ξέρω φίλε μου ότι δεν παίζει ρόλο η θέση στην πρώτη φάση,από τη στιγμή μάλιστα που δε μεταφέρεις νίκες,ούτε καν το ρεκόρ σου δεν έχει σημασία. απλά ως 2ος(για φέτος έτσι όπως είναι οι διασταυρώσεις) παίρνεις μαζί σου στους 16 τον 4ο από τον όμιλό σου(ζαλγκίρις) κι εκτός αυτού θα πας στον "εύκολο" του τοπ16,όπου θεωρητικά θα μπεις εύκολα στους 16,αφού θα έχει 3 ή 4 καλές ομάδες και 4 πιο αδύναμες και έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρεις και πλεονέκτημα έδρας. ως 3ος πας στο δύσκολο όμιλο και παίρνεις και τη μπαρτσελόνα σε έναν ήδη δύσκολο όμιλο. έτσι όπως θα γίνουν οι όμιλοι αν βγούμε 3οι,στους 16 υπάρχει περίπτωση να βγούμε από 1οι(και καλά) έως 5οι ή 6οι. τέσπα είναι μακριά μέχρι τότε. ας περάσουμε πρώτα,μη δούμε τίποτα περίεργα μετά(δε νομίζω βέβαια,αλλά ποτέ δεν ξέρεις,αθλητισμός είναι) και βλέπουμε τελευταία αγωνιστική τι μας βολεύει

      @10.25πμ
      o φώτσης μπλοκ άουτ δεν έμαθε να κάνει ποτέ. τα ριμπάουντ τα μάζευε σαν στραγάλια κάποτε,λόγω αθλητικών προσόντων,αφού στην ευρώπη άλλο 4αρι με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπήρχε.
      επειδή λοιπόν μεγάλωσε και η αθλητικότητά του φθίνει κάθε χρόνο,περιμένω πλέον να παίρνει ριμπάουντ όχι με την αθλητικότητά του,αλλά με την εμπειρία του κάνοντας απλά μπλοκ άουτ και όχι κάνοντας σκαμνάνι για τους αντιπάλους του. για τα λεφτά που παίρνει,όταν υπέγραψε η συμφωνία ήταν μια χαρά οικονομικά. ως προς τη διάρκεια ήταν λάθος φυσικά,αφού θα έπρεπε το καλοκαίρι που μας πέρασε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με συμβόλαιο 1 χρόνου στα 400-500Κ έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και στο ρόλο του(δεύτερο 4αρι πίσω από γκιστ των 700-800Κ),όσο και στη συμβολή του μέσα στο παιχνίδι

      Διαγραφή
  65. Το σημερινό παιχνίδι φανέρωσε την γύμνια του Παναθηναϊκού και τις κακής στελέχωσης.....Πρώτα από όλα φυσικά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ επαγγελματικη ομάδα να έχει λιγότερο από 50% στις βολές!!!!!Δεν υπάρχει η λέξη κούραση σαν δικαιολογία......ας έπαιρναν τον ένα παίχτη που έχουν δικαίωμα.....αλλα τσιγκουνευτικάν στο όνομα τις Ελληνοποίησης.....Ηταν χάλια όλοι τους....ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω....ρε την τελευταία επίθεση ρε Φώτση έπρεπε να την δαγκώσεις την μπάλα και να την σκάσεις με τα δόντια και όχι να στην πάρει ο κοτσιδάκιας...αμ δέ ο παυλοβίτς ήταν εξοργιστικός σε όλο το μάτς.....τον είχαν καταλάβει οι Πολωνοί και τον αφήνανε να βαράει μόνος του.....Ο Μεγαλύτερος υπεύθυνος όμως αυτής τις κατάντιας είναι ο Γιανακόπουλος που έχει αφήσει 2 χρόνια τώρα την ομάδα μισή λόγω τσιγκουνιάς με δικαιολογία την Ελληνοποίηση....με αποτέλεσμα να κατεβαίνουμε με πιτσιρίκια στην Δωδεκάδα που δεν παίζουν ακόμα καν στην Ελλάδα και να έχουμε να κάνουμε εκτός έδρα νίκη από την μισή Γαλατά.......
    Μπορεί το βαρέλι να μην έχει πάτο ακόμα......μπορεί να φθάσουμε σε αυτόν άν αποκλειστούμε από αυτόν τον όμιλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη νικαμε το κομπλεξ του σπανουλη νομιζουν στην ΚΑΕ οτι εχουμε ομαδα.Στην ουσια οι γαυροι παιζουν με 4 οταν ειναι ο Σπανουλης μεσα.

      Διαγραφή
  66. Aφησαν την ομαδα με μικρο ροστερ,οπως συνεβη τοτε με τον τραυματισμενο Ουκιτς.Αμ,δεν εφταιγε τοτε ο Πεδουλακης.Αλλος ηταν ο φταιχτης ,οπως και τωρα.Ομως αφου αλλοι βαζουν τα λεφτα , δεν μου επιτρεπεται παραπερα κριτικη.Μενει ομως μια πικρα.Γιατι?



    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ραντουλιτσα εισαι πολυ εκνευριστικος.τι συμπερηφορα ειναι αυτη??Ξερεις που βρισκεσαι ρε αγορι μου?Δεν παιζεις στην Κινα για να σφυριζεις αδιαφορος σε καθε φαση..Τι αχριαστα φαουλ ειναι αυτα..Εκτος τοπου και χρονου.Δεν δικαιολογεις τα λεφτα που παιρνεις...Σαλε ριξτον για μερικα παιχνδια στην κερκιδα μπας και συμμορφωθει και καταλαβει που παιζει γιατι η υπομονη εχει και τα ορια της...Αρκετα ανεχτηκαμε την αδιαφορια του κυριου μουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οχι ρε παιδια ... προς Θεου, μην λετε τετοια πραγματα για το Ραντουλιτσα ...

    Θα κανει πολλες κηδειες φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θυμαμαι μια που κανε πριν απο κανα εικοσαημερο,θυμασαι?

      Διαγραφή
  69. Μην ξενερωνετε αδερφια. Εγω τα εχω κανει προκρατηση τα τικετια για Βερολινο. Μιας και δεν θα παμε εμεις, θα ειμαι με Τσσκα, οπως ο νικολακης ο παππας. Θα πεσει πολλη γιουχα στον Σπανουλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το χεις τοσο σιγουρο οτι θα παει η ομαδα σου?

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι και εσεις ξερετε ποια ελλην ομαδα θα ειναι παλι εκει και ποια εχει ταβανι τους 8

      Διαγραφή
  70. Χρειαζεται ψυχραιμια στις ηττες...Αυτοι οι ιδιοι παικτες και ο προπονητης ηταν που κερδισαν δυο φορες τον Ολυμπιακο φετος και αποθεωθηκαν.Μετα τραυματιστηκαν δυο παικτες,ντεφορμαριστηκαν 2-3 αλλοι και η ομαδα εβγαλε την κλασικη εκτος εδρας εικονα που βγαζει την τελευταια τριετια.Επισης αρχισαν να φαινονται και οι ανορθογραφιες που ελεγε ο Τζιμ και αλλα παιδια για την στελεχωση το καλοκαιρι.Ετσι στο τελος θα πιεστει και ο Παππας να παιξει σχεδον αμεσα,θα ψαξουν για 6ο ξενο,θα κανουν λιγο πισω οι μικροι και ειδικα το πεντε κ.α.

    Υπαρχουν ηττες και ηττες.Αλλες σε πετανε εκτος στοχων ενω αλλες ειναι διδακτικες και δειχνουν το δρομο που πρεπει να ακολουθησεις...Στην περιπτωση του Παο το μεγαλο προβλημα ειναι οτι του λειπουν γρηγορα ποδια ειδικα στην αμυνα.Στην επιθεση ειναι ωραια ομαδα που παραγει σκορ χωρις να εχει ολους τους παικτες που χρειαζονται για να τρεξουν τα συστηματα.Στην αμυνα ομως υπαρχει προβλημα στα πικ εν ρολ που μαρκαρει το 5 και στις περιστροφες.Ηταν η πιθανοτητα που υπηρχε ωστε να στραβωσει καπως το πλανο.Τα αργα ποδια καποιων παικτων
    στην αμυνα...

    Ειναι στιγμες που πρεπει να πας σε αλλαγες στα μαρκαρισματα ειδικα στο κεντρικο πικ.Με Ραντουλιτσα δε μπορεις να πας ετσι.Γενικα μου δειχνει ο παικτης οτι ειναι ενας λευκος Σοφο με το κυριαρχο παιχνιδι του στο ζωγραφιστο αλλα χωρις ανασες,αλλες φορες εξω λογω φαουλ και με τα ιδια προβληματα στην αμυνα.Χρησιμος οπως ο Σοφο για 15 λεπτα...Οπως τους εχω δει οι δυο Σερβοι κανουν εναν καλο παικτη.Οποτε ο Παο πρεπει να παει για τριτο 5 σε στυλ Λασμε και να παιζει ο Παππαγιαννης 15λεπτα στην Α1.Ολα γινονται δεν ειναι δυσκολα.
    Ο ψηλος θα χρειαστει απαραιτητα για να λυσουν οι 3D και Καλαθης ακομα περισσοτερο τα χερια τους στην επιθεση...

    Επισης ειναι ελευθερος ο Αντετοκουνμπο που πιανει θεση γηγενη,ειναι ταλεντο και ξερεις ακριβως τι μπορει να σου προσφερει αμεσα.Αυτο που σου λειπει και ειναι γρηγορα ποδια στην αμυνα.Θα παει σε βοηθεια,θα καλυψει δυο παικτες στην αδυνατη πλευρα,στις αλλαγες θα μαρκαρει ολο το γηπεδο,θα παιξει τελευταιος και θα φυλαξει το ζωγραφιστο,θα βοηθησει στα ριμπαουντ.Επιθεση εχει τα ρισκα του αλλα οπως παιζει η ομαδα που στη πρωτη ευκαιρια τρεχει,θα κουμπωνε σε πρωτη φαση αρκετα καλα.Σε σετ επιθεσεις θα κοψει στο καλαθι,θα κανει κανα μπασιμο και κανα ποσταρισμα και θα τον εκμεταλλευτεις.Το σουτ του θα το δεις στην πορεια.Ειναι μικρος ακομα και εχει σουταρει σε εμβελεια NBDL.Την πρωτη χρονια χρονια ειχε 30% και τη δευτερη επεσε στο 22%.Αλλα δεν εχει κακο μηχανισμο ενω ειναι και μονο 23.Ειναι και αλλιως να στην πεταει τη μπαλα στη γωνια ο Καλαθης και ο 3D και αλλιως να στην πεταει αλλος.Σε πρωτη φαση θα παρεις απ τον παικτη αλλα στοιχεια που θα τονωσουν την ομαδα οπως αμυνες,ποδια,ταχυτητα,δυναμη,εκρηξη,θεαμα,ριμπαουντ.
    Του βαζεις και μια ρητρα 650.000 για NBA και δε χανεις γιατι και θα προσφερει αλλα και πιανει θεση Ελληνα.Ειναι και 2.01 με μακρια χερια και αθλητικος και ισως μπορεις να παιξεις σμολ μπολ με την εννοια οτι θα μπορει φυλαξει το αντιπαλο 4 και στην επιθεση να το παιξει στα ποδια.Αυτο ομως πρεπει να το δουμε αν γινεται.Στο 3 ομως σιγουρα χρειαζεται...

    Αυτη ειναι η γνωμη μου δηλαδη μομπαιλ 5 και κουμπο για να εχει πιθανοτητες να παει η ομαδα F4.Θα μπει και ο Παππας στο 2 και θα βαζει η ομαδα 90 ποντους σε καθε παιχνιδι ενω η αμυνα με Καλαθη-Κουνμπο-Γκιστ θα τρομαζει...

    Πρεπει να τιμησει η ομαδα τον 3D και να τον παει ενα τελευταιο F4.Στην Α1 μπορουν να παιζουν ευκολα οι 3-4 μικροι για 10-15-20 λεπτα και να παιρνουν παιχνιδια και παραστασεις...Αν ομως αποφασισουν να πανε ετσι πρεπει να στηριχθουν οι παικτες και ο προπονητης απ τους οπαδους.Δε τελειωνει το μπασκετ φετος.Απλα φετος σταματαει ο Διαμαντιδης και ειναι πολυ σημαντικη χρονια για τον συλλογο και δεν πρεπει να αντιμετωπισει τα ιδια θεματα που αντιμετωπιζει τα τελευταια τρια χρονια.Οπως απαξιωση προεδρου,προπονητη,καποιων παικτων και να παρει και η μπαλα στο τελος και τους 18χρονους...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θανασης ειναι γαβρος....

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά τα λές.
      Αν και διόγκωσες τα ατού του Αντετοκούμπο.
      Αλλά όπως βλέπεις, δεν υπάρχει ο ελάχιστος ορθολογισμός.
      Και δεν σε πάω μακριά.
      Οταν απαιτείς από 18χρονα που δεν έχουν παίξει πουθενά, πλήν
      από το εφηβικό του Αιγάλεω και ένα γυμνάσιο στις ΗΠΑ να καλύπτουν
      βαρβάτες θέσεις παικτών ευρωλίγκα, έχεις σοβαρότατο θέμα.
      Σκέψου λίγο τι γράφω σε παρακαλώ.
      Με το ζόρι θέλεις να κάνεις παίκτες επιπέδου ευρωλίγκα γυμνασιόπαιδα
      με μηδενικές παραστάσεις.
      Δεν τους ζητάς να καλύπτουν θέσεις βασικού στο Ελληνικό πρωτάθλημα
      για να τους μπετονάρεις ακόμα και ψυχολογικά, με νίκες.
      Και να τους ετοιμάσεις ορθολογικά.
      Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα νοοτροπίας φίλτατε WILKINS στην ομάδα.
      Κι αυτό έχει ονοματεπώνυμο.
      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΑΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
      Με τα ίδια και με λιγότερα λεφτά.
      Αλλά με εντελώς άλλη νοοτροπία και σοβαρότητα, θα είχες τα πάντα.
      Από πρωταθλητισμό στην Ευρώπη, μέχρι σωστές και με μέλλον
      Ελληνοποιήσεις.
      Μακάρι να είναι όπως τα λές.
      Αλλά δυστυχώς, αυτή η κρατούσα προεδρική νοοτροπία, δεν
      μου αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, γιατί δεν διακρίνω ούτε κάν
      ίχνη μπασκετικής μεταμέλειας, όπως έγραψα και παραπάνω.
      Χαλάσαμε ΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ για
      τα χρήματα και το θεωρώ φυσικό εφόσον δεν υπάρχουν.
      Αλλά δεν την αντικαταστήσαμε ακριβώς όπως ήταν ψάχνοντας
      ενδελεχώς για μικρότερα συμβόλαι, στην ίδια μπασκετική λογική.
      ΥΓ Ποιός σοβαρός Πρόεδρος ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ευρωπαικής
      ομάδας, θα έλεγε ποτέ πώς οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός γι'αυτή την ομάδα ;;;;;
      Εχουμε πρόβλημα μεγάλο και μακάρι να βγώ ψεύτης, αλλά δεν
      θα έχουμε πολλά περιθώρια από τούδε κι εφ'εξής για εξάστερα ρίγη !!!!!

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν πράγματι ήττες και ήττες.
      Ήττες που σε πετάνει εκτός στόχων, ήττες διδακτικές, ήττες που σου τσαλακώνουν την ψυχολογία, ήττες που αμαυρώνουν την ιστορία μιας ομάδας, ήττες που αλλάζουν το πρεστίζ της, ήττες που μένουν χαραγμένες στη φανέλα, ήττες, ήττες, ήττες...

      Κι ο ΠΑΟ κάνει πάρα πολλές ήττες.

      Διαγραφή
  71. Καλησπέρα jim και στα υπόλοιπα παιδιά.Δεν θα γράψω τίποτα για το ματς θα τα πεις εξάλλου εσύ καλύτερα.Όπως είπε και η Αφροξυλάνθη ήττα ντροπή για τον σύλλογο.Λοιπόν να ανοίξει τα στραβά του ο πρόεδρος γιατί εμείς δεν γουστάρουμε Μαρινάκη στην διοίκηση να νικάμε τον ΟΣΦΠ στην Ελλάδα και όλα καλά.Επίσης να σιωπήσουν,για να μην πω τίποτα πιο βαρύ, οι απανταχού αβανταδόροι και στηριχτάκηδες της πλάκας γιατί κύριοι με τέτοια στελέχωση δεν περνάμε τον όμιλο.Αυτά τα ωραία περνάμε και ως 4 οπότε δεν βαριέσαι ξεχάστε τα. Παπάτζες τύπου θα κάνουμε 5/5 στο ΟΑΚΑ και περνάμε μας έχουν μικρύνει πάρα πολύ.Και εγώ σας λέω ότι η Μπάρτσα θα μας νικήσει για πλάκα και ο Μπαρτζώκας δεν χάνει καθόλου εύκολα άρα πάνε βγάλε διπλό στην Σμύρνη αν έχεις τα guts.Λοιπόν ΝΤΡΟΠΗ και ας ξεστραβωθούν γιατί άιντε.Σιχάθηκα να βλέπω τα παιδάκια στον πάγκο σε ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ ματς να γράφουν συμμετοχή επειδή έτσι κάνουμε ελληνοποίηση.Για πόσο ....... μας περνάνε ρε????Επίσης στον Καλάθη πέστε του ότι αν απαιτεί αυτήν την περίοδο συμβόλαιο 2,1 για να έρθει θα πρέπει να τραβάει την ομάδα επιθετικά και όχι μόνο να παίζει ασφυκτική άμυνα και να πασάρει αλλιώς ας πάρει 1 που κοστίζουν αυτά και με τα άλλα να φέρουμε έναν KC RIVERS πχ να βάζει την μπάλα στο πλεκτό.Και πάνω από όλα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΨΗΛΟ!!!!!!!!!!!!Βαρεθήκαμε να κάνουν οι αντίπαλοι λέι απ!!!Βασικά πράγματα ρε τρέλα!!!Επίσης να πείτε στο πουλέν του προέδρου,τον κύριο που για χάρη του διώξαμε τον Ματσιούλις,τον κύριο με το 8 ότι έχουν περάσει παικταράδες από αυτήν την ομάδα που δεν έκαναν γκριμάτσες και μορφασμούς και δεν έδιναν 500 συνεντεύξεις την ημέρα αλλά έμπαιναν στο παρκέ και έκαναν τους αντιπάλους να τους τρέμουν.Για Ραντούλιτσα δεν μιλάω,εγώ αν καλοπλήρωνα άνθρωπο και αυτός βαριόταν επιδεικτικά θα τον έστελνα για ψάρεμα!Αλλά εντάξει είναι βαρύ το παιδί από το Ευρωμπάσκετ!Όταν το καλοκαίρι έλεγα για δίδυμο Μπουρούση-Τάιους άκουγα για 10 μέρες και τέτοια όμορφα!!!Ας τα λουστούμε λοιπόν.Θα το γράφω συνέχεια:Του χρόνου που ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ σταματάει θα γελάσουμε με το ξεβράκωμα πολλών στον σύλλογο εδώ θα είμαστε πρώτα ο Θεός να τα λέμε!!Για άλλη μια φορά συγνώμη jim για το ύφος που δεν συνάδει με το blog αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ.Όπως σου ξανάπα πάρτους τηλέφωνο άμεσα,καιγόμαστε χαχαχα!!!

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου green.......ειναι νωρις το ευρωμπασκετ ειναι προσφατο,οι προπονητες κανουν δοκιμες,μια καλη αλλαγη ισως και δυο θα κανει η ομαδα, ειχαμε τοσες απουσιες μην απογοητευομαστε απο τωρα........αλλωστε η φαση αυτη εχε στο νου σου οτι την φαση αυτη την εφηυρε ο μπερτομεου για να μην χρεοκοπησουν οι στοιχηματικες εταιριες......συμφωνω για ραντουλιτσα αλλα ετσι ειναι το στυλ του.....και τον ομιλο θα τον περασει παναθηναικος.....και ο μπαρτζωκας και ο ναβαρο στο οακα θα χασουν και ανετα μαλιστα..........stonerook

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα stone.Επειδή διαβάζω πάντα τα σχόλιά σου καταλαβαίνω ότι έχεις υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση των γεγονότων κάτι που το σέβομαι απόλυτα.Πάντως επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με την κατακλείδα σου.Γνώμη μου είναι ότι θα χάσουμε από τουλάχιστον 1 από τους 2 και θα τρέχουμε μετά αν δεν γίνουν ριζικές διορθώσεις.Φιλικά πάντα,

      Green North

      Διαγραφή
  72. Eκτος απο τις βολες, για πες μου ο Γιανκοβιτς που σου εφταιξε μωρε;;; αχαριστοι ξερολες που παντα αυτος σας φταιει.Hταν απο τους λιγους που ειχε + στην αμυνα ειχε 3/4 διποντα, 0/1 τριποντα, 4 ριμπαουντ (την στιγμη που ο Ραντουλιτσα ειχε 1),ειχε 2 κλεψιματα και 6 κερδισμενα φαουλ, 14 pir.Εχει καταντησει ο σακος του μποξ παντα αυτος σας φταιει.Βαρεθηκα να διαβαζω μνμ να τον απαξιωνετε την στιγμη που ο βασικος σου σεντερ ειναι αδιαφορος και παιζεις με 4 στην αμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. αρχησανε τα οργανα.. ρε παιδια τωρα καταλαβατε οτι εχουμε μικρο ροστερ που μικρυνε ακομη περισσοτερο με τον τραυματισμο του γκιστ??
    Για ποιες ηττες μιλλαμε?? Για το ματσακι με την μπαρτσα που παιζαμε χωιρς 4 παιχτες ?? οι 3 βασικοι?? και μετα απο κρεσεντο παιχνιδιων ζωης θανατου και ταξιδια μεχρι κινα και ρωσια 2 φορες??
    Για την ηττα στην ρωσια μηπως που πηγε ξεφουσκωμενη η ομαδα??
    Η μηπως σμρ που παιζαμε παλι χωρις γκιστ + τους γνωστους??
    Το θεμα με το ροστερ το εχω αναφερει μαζι με αλλα παιδια παμπολες φορες, οτι ισως να θελαμε γκαρντ... γιατι 3 για 2 θεσεις με τον εναν στα 35 δεν βγαινει.. και εχουμε πει και για το θεματακι στους ψηλους ειδικα αν προκυψει χαζοτραυματισμος... ειδικα απο την στιγμη που ο παπαγιαννης δνε μπορει να βοηθησει στην ευρωπη.
    ΥΠΟΜΟΝΗ +για τον κοουτς + για το ροστερ
    Θελουμε γρηγορα κινηση στους ψηλους και βλεπουμε για γκαρντ. Με το να ελπιζουμε οτι ΘΑ παιξει ο μποχω ΟΤΑΝ επιστρεψει και μαλιστα οτι μπορει να σταθει σε υψηλο επιπεδο (ακομη δεν εχει δοκιμαστει ΚΑΝ !!) και οτι ο παππας θα μπορει να τρεξει χωρις το γονατο να κανει βολτες, η χρονια δεν βγαινει.
    700 χιλιαρικα για εναν ψηλο της προκοπης δεν ειναι πολλα ποσο μαλλον οταν φαινεται πως 2 προσθηκες θα κρινουν την χρονια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. τζιμ λεγε 4 αρι ή 5αρι??? με γκαρντ πως το βλεπεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μαυρη νυχτα για τον ΠΑΟ να χάσει από τους Πολωνούς σχετικά ΑΝΕΤΑ,
    μαυρες τρύπες ο Παυλοβιτς που νομίζει ότι παίζει σε αλάνες του βελιγραδίου ή στη καλύτερη περίπτωση regular season στο ΝΒΑ και κάτι ότι του καπνίσει, και ο Ραντούλιτσα που απλά είναι ανεκδιήγητος (όχι οτι περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από τον 28χρονο σέντερ του 1,5 τουρνουά των 15 ημερών....)
    Αλλά μεγάλη απογοήτευση και ο Τζώρτζεβιτς, τέτοιο χυμαδιό σε άμυνα ΚΑΙ επίθεση έχω χρόνια να δω σε ευρωλίγκα,
    τι να λέμε, ο άνθρωπος παιρνει 800 χιλ για να μάθει στο κεφάλι του ΠΑΟ
    Θα έπρεπε να ντρέπεται για την εικόνα, είναι 100% υπεύθυνος, όλα τα υπόλοιπα ειναι φτηνές δικαιολογίες μικρών ομάδων.
    Ας αφήσει τα λόγια και τις μπηχτές στον Τρακη (δε μου έπερνε ψηλο) και τις σέρβικες βλαχομαγκιές και να κοιτάξει να δουλέψει
    Αλλά πραγματικά, για ακόμα μια φορά, το μύριο του Ραντουλιτσα με ξεπερνάει
    ζΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν εμπιστεύτηκες τον Τζόρτζεβιτς ήξερες ότι σε συλλογικό επίπεδο μετρούσε δύο ηχηρόταρες αποτυχίες και ήταν χωρίς προπονητικές παραστάσεις στην Ευρωλίγκα. Βέβαια ο Τζόρτζεβιτς δεν έχει άδικο όταν λέει ότι δεν του πήραν ακριβότερο παίχτη στο 5. Αναγκάστηκε να πάει στον Κούζμιτς των 350.000 επειδή Λάσμε και Τάιους στοίχιζαν τουλάχιστον 700.000 με 800.000. Τη διαφορά αυτή θα αναγκαστείς να την δώσεις τώρα. Επειδή όμως τα λεφτά δεν υπάρχουν θα αρκεστείς στην δεύτερη τη τάξη ευρωπαική διοργάνωση.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  76. Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό λόγω άλλων υποχρεώσεων. Στον ΠΑΟ νομίζω ότι όσα είχα δεί απ' το καλοκαίρι ισχύουν. Τα γκαρντ είναι το πρόβλημα και η λύση με το ΔΔ σε μεγάλα λεπτά και μάλιστα αμυντικά, όταν εν γνώσει σου ο Παππάς θα αργήσει, είναι εμφανώς προβληματική. Γιατί θα αργήσει πιστεύω να βρει ξανά ρυθμό, ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός. Παρ'όλα αυτά ο Φελντίν αποδίδει άριστα κι είναι ίσως η πιο VfM επιλογή του καλοκαιριού. Για τον Πάβλοβιτς, ισχύουν τα γνωστά. Όσοι περιμένατε 3&D άλλο παίχτη ψάχνατε. Παρά τη μοναδική του ικανότητα να δημιουργεί για τον εαυτό του και τα τελειώνει στα 3- μέτρα είναι χαρακτηριστικά κακός αμυντικά, μάλλον λόγω αθλητικού και σωματικού πακέτου πια. "Κλέβει" ανάσες και άλματα, απαραίτητα σ αυτό το μπάσκετ.
    Για τους ψηλούς του ΠΑΟ έχω απίστευτες διαφωνίες. Θεωρώ βασικά ότι ο Κούζμιτς είναι επίσης καταπληκτικός για αυτά που αμοίβεται και δεν τον θεωρώ ούτε αργό ούτε βαρύ. Αθλητικός, μεγάλος διασκελισμός, solid rbder, καλούτσικος στο ποστ. Τί άλλο θα χρειαζόταν ο Ραντούλτσα για να έρχεται σε 15-20 λεπτά που αναλογούν στο κακό του (πραγματικά απαράδεκτο) κορμί και να δίνει 6-7 διποντα και 2-3 ασίστ?? Μια χαρά στελέχωση έχει στο 5 ο "πολύς" Ραντούλτσα και δεν καταλαβαίνω πόσο καλύτερα παίζει τη θέση απ' τον Μπατίστα που έριχνε 28' μ.ό. ιδρώτα... Ακατανόητο επίσης το να μην έχει 6 ξένους ο ΠΑΟ.
    Για ΟΣΦΠ σε επόμενη λιγότερο παναθηναικά φορτισμένη κουβέντα

    PS. Raduljca : 3 ασίστ (όλες σήμερα) 8 λάθη 15 φάουλ σε 4 ματς... O κλασσικός τύπος σέντερ που απεχθάνονται τα γκαρντ. Να είναι κατα βάθος μόνο φίνισερ και να θέλει 6+'' τη μπάλα στα χέρια, και μαζί τις αποφάσεις και να μη βοηθάει πίσω τους κοντούς...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Παρακολουθώ το blog αρκετό καιρό και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Jim. Προσωπικά, πολλές αναρτήσεις του με μαθαίνουν να βλέπω μπάσκετ. Άσε που έχω βαρεθεί πια να έχει δίκιο κάθε (μα ΚΑΘΕ) καλοκαίρι για τη στελέχωση των δύο μεγάλων και να δικαιώνεται μέσα στη χρονιά (φέτος πέτυχε και τον Άρη, που κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις για το μπάτζετ του, αν και στο β' ημίχρονο με τη Στεάουα βγήκε πολύ η κούραση). Γιατί, τι βλέπουμε μέχρι τώρα;

    -- Τον Ολυμπιακό να ξεκινά πολύ μουδιασμένος και αποδιοργανωμένος αλλά σταδιακά να βρίσκει πατήματα, με έναν Σπανούλη πιο δημιουργικό (αλλά και πολύ άστοχο) και έναν Πρίντεζη ΥΠΕΡ-απαραίτητο, καθώς πίσω βρίσκεται το χάος (πιστεύω ότι μια απουσία του για 2-3 αγωνιστικές θα αρκούσε για να ξαναστραβώσει το κλίμα στον ΟΣΦΠ). Ο Young ανεβαίνει, και θα ανέβει κι άλλο όταν στρώσει ακόμα περισσότερο η περιφερειακή δημιουργία.

    -- Τον Παναθηναϊκό (που υποστηρίζω) να ξεκινά φορτσάτος (μάλλον προγραμματισμένα, για να κερδίσει τα ντέρμπι και να αγοράσει χρόνο), αλλά να έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα προβλήματα που έγραφε ο Jim από την αρχή: αργά πόδια στην άμυνα και (όταν δεν μπουν τα --ελεύθερα!- σουτ) πρόβλημα με το περιφερειακό σκορ που του χαλάει και το spacing, άρα αχρηστεύει και όσα μπορεί να δώσει ο Ραντούλιτσα μπροστά.

    Για να μην πολυλογώ, θεωρώ κομβικό για όσα τραβάμε ως ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια το περσινό καλοκαίρι, με την πιο ανεκδιήγητη, ανεξήγητη, καμμένη Μ***ΚΙΑ όλων των εποχών από τότε που o James Naismith πέταξε ένα τσαλακωμένο χειρόγραφο στο καλάθι του γραφείου του και του ήρθε μια ιδέα. Όταν έχεις μετά κόπων και βασάνων φτιάξει από το πουθενά και χάρη στον Πέδουλα έναν αξιόμαχο κορμό και τον διαλύεις αντί να τον ενισχύσεις, είσαι άξιος της μοίρας σου. Εμείς τι φταίμε...

    Για τα περί ενίσχυσης, δεν θα επαναλάβω τα σωστά που γράφουν πολλοί φίλοι. Θα σταθώ μόνο στο εξής: μετά τον αγώνα στο Κράσνονταρ, ο Μπαρτζώκας δήλωσε στην ΕΡΤ όταν ρωτήθηκε για την εντυπωσιακή εμφάνιση του Singleton πως έψαξε και τον βρήκε όταν έμαθε από τους γιατρούς της ομάδας ότι ο Randolph θα έμενε εκτός για... ένα μήνα! ΕΝΑΝ μήνα! Για όσους αναρωτιούνται πώς γίνεται να είναι η Loko πρώτη και αήττητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ξέχασα να υπογράψω (γράφω για τη Loko στο τέλος): Ντάρκο Μούσκουλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλημέρα παιδιά! Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο κακιά ομάδα, όπως φάνηκε από τα παιχνίδια με τη Μπάρτσα και τους Πολωνούς. Το ροστερ παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για το μέλλον, πιθανότατα σε κάποια διαστήματα Μέσα στη χρονιά θα παίξει όμορφο Μπάσκετ. Υπάρχουν προβλήματα στη στελέχωση, όμως Ο τζορτζεβιτς με τα λίγα χρήματα που είχε, κινήθηκε σε επιλογές παιχτών που γνωρίζε. Η ομάδα χρειάζεται τρεις παίχτες, έναν σταθερό σκόρερ που ευελπιστεί να τον βρει στο πρόσωπο του παππα, έναν επιπλέον αμυντικογενη παίχτη που ελπίζει να τον ανακαλύψει πάνω στο μποχωριδη και... Ένα 4-5 Καλό αμυντικό με τρίποντο χαχαχαχαχ όλη η Ευρώπη αυτό ψάχνει. Πραγματικά κοιτάζοντας την αγορά, Δεν βλέπω παίχτη με αυτά τα χαρακτηριστηκα και με Ευρωπαϊκή εμπειρία. Η δικιά μου πρόταση είναι ο ντεσον Τόμας, το πρώην 3-4 της Μπάρτσα. Δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ομάδα, αλλά θα ανεβάσει το επίπεδο της άμεσα.

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε Διαμαντίδη, Φώτση, Πάβλοβιτς ο ΠΑΟ δικαιούται να κοιτάει το μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Αναφέρομαι στο άμεσο μέλλον και στο ατομικό ταλέντο των παιχτών. Αυτο έγραψα: Το ροστερ παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για το μέλλον, πιθανότατα σε κάποια διαστήματα Μέσα στη χρονιά θα παίξει όμορφο Μπάσκετ.

      Αχιλλέας Αστραγαλοπαθης

      Διαγραφή
  80. Ολοι οι παικτες εχουν αδυναμιες στο παιχνιδι τους, περνουν ντεφορμαρισματα (πολλες φορες για μηνες), πεφτει η ψυχολογια τους, τραυματιζονται, περνανε περιοδους που σπανε τα στεφανια κλπ κλπ. Γι'αυτο εχεις δωδεκαδα. Πολλες φορες μαλιστα και περισσοτερους απο 12. Για να μπορεις να δινεις το χρονο στον παικτη ή τους παικτες να ξαναβρουν το εαυτο τους χωρις να εχει σοβαρες απωλειες η ομαδα σου. Οταν βαζεις τον Ουκιτς να παιζει ενω οσοι ηξεραν ελεγαν οτι στην προσωπικη του ζωη δεν μπορουσε καν να περπατησει, οταν ζητας απο το Λασμε να παιζει συνεχως τριανταλεπτα, οταν ζητας φετος απο τον Γκιστ να ειναι και 4 και 5 και να παιζει 25λεπτα τουλαχιστον σε καθε παιχνιδι, οταν ζητας απο το Φωτση να ξαναγινει 25 ετων, απο το Μητσο να ειναι παλι ο Μητσος του '11, απο τον Καλαθη να κανει πραγματα που δεν εχει κανει ποτε στην καριερα του, απο το Ραντουλιτσα να ειναι σουπερ τη στιγμη που ουσιαστικα ερχεται απο μια χρονια εκτος μπασκετ κλπ κλπ κλπ τοτε μαλλον δε φταινε οι παικτες. Οι παικτες δεν ειναι σουπερμεν. Αν επειδη τους πληρωνεις χρηματα που σου φαινονται πολλα (αλλα στην πραγματικοτητα ειναι αυτα που οριζει η αγορα) πιστευεις οτι θα κανουν ο,τι θα ηθελες κι οχι ο,τι συμφωνα με τη λογικη μπορουν τοτε ευθυνεσαι εσυ για τις αποτυχιες κι οχι οι παικτες. Περα απο αυτα, σημαντικη ευθυνη εχει ο προπονητης που δεχτηκε αυτη την κατασταση. Λεγαμε οτι ο Πεδουλακης ειναι καλος χρυσος αλλα δεν εχει το ειδικο βαρος να πει οχι, ειδαμε φετος και τον Τζορτζεβιτς με το τεραστιο ονομα και την προσωπικοτητα. Κι αυτος ναι ειπε. Κακως, κακιστα. Καποιος που ξερει τοσο μπασκετ επρεπε να ξερει κι οτι ομαδα με τοσο κοντο ροστερ δεν μπορει να παιξει. Τα πραγματα ειναι απλα. Επρεπε λοιπον να απαιτησει επιπλεον παικτες ή να παρει το καπελακι του και να φυγει. Αν δεν υπηρχαν χρηματα ας επελεγαν φθηνοτερους παικτες. ΟΧΙ λιγοτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πραγματικά για λύπηση...
    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Πότε παραιτείται ένας προπονητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλημέρα παιδιά. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός πληρώνει τις ανορθογραφίες της φετινής Off Season αδυνατώντας με το υπάρχον ρόστερ να καλύψει τις απουσίες που προκύπτουν λόγω τραυματισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα τζιμ η ωρα σου για ποστ με τους ψηλους κτλ κτλ... για γκαρντ εχεις πει οτι ειναι δυσκολο??

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Κρις. Περιφερειακό δε ψάχνουν οι πράσινοι καθώς περιμένουν τον Παππά συν τον Μποχωρίδη.

      Διαγραφή
    3. Και οχι μόνο αυτό my Jim.
      Δεν είναι ότι δεν καλύπτει απλά τις απουσίες όσων τα φτύνουν
      ή τραυματίζονται.
      Εξαντλεί σε αντιμπασκετικό βαθμό και τους υπολοιπους
      είτε είναι νέοι, είτε 34άρηδες, 35άρηδες και 32άρηδες και τους
      εκθέτει όταν οι άνθρωποι φτάνουν στο απροχωρητο από πίεση
      και συνεχή παιχνίδια, να καλύπτουν τρείς παίκτες δύο θέσεις
      και ένας ηφαιστειογενής πάλι δύο θέσεις
      Εχεις ακάλυπτες απουσίες δηλαδή, αλλά πνίγεις και εξοντώνεις
      και τους βασικούς.
      ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
      Και σε ρώτω εσένα και τα παιδιά.
      Με πλήρη ρόστερ και έναν plays μόνο για Ευρώπη, θα έβγαζες
      τραυματισμούς κόπωσης ;;;
      Θα είχες πρόβλημα στις αλλαγές ;;;
      Θα κούραζες τα πρώτα βιολιά ;;;
      Δεν θα έπαιζαν οι νέοι άνετα Ελλάδα, όχι κάτω από πίεση
      λειψανδρίας, αλλά μπασκετικώς ορθολογικά ;;;.

      Διαγραφή
  84. 1. Πέρσι έχανε από γερμανικές. Φέτος έβαλε και τις πολωνικές στη λίστα με τα ψώνια του. Υπάρχουν επίσης χώρες όπως η Φινλανδία, η Αυστρία, η Αλβανία, η Ρουμανία, το Λουξεμβουργο, η Μάλτα. Έχει ακόμα διαδρομή μέχρι τον πάτο.

    2. Τι έκανε ο Τζόρτζεβιτς τις προηγούμενες φορές που δούλεψε σε σύλλογο; Θα μας πείτε ποτέ ή είναι επτασφράγιστο μυστικό; Αλλά ξέχασα, δεν υπήρχαν λεφτά για αθλητικό ψηλό, οπότε λογικό να σε ξεφτιλίζει η Γκόρα.

    3. Κι όταν λέω σε ξεφτιλίζει η Γκόρα, εννοώ το μόνο σου προβάδισμα να είναι στο 0-2. 40 λεπτά πίσω στο σκρο από τη Γκόρα.

    4. Στις 27 Νοεμβρίου ο ΠΑΟ δίνει έναν ιστορικό αγώνα στη Σμύρνη. Αν κερδίσει, θα καταφέρει να φέρει διπλό στην Ευρωλίγκα μετά από 244 μέρες. Αν δεν τα καταφέρει, που δε θα τα καταφέρει μάλλον, έχει ξανά ευκαιρία στις 17 Δεκεμβρίου με τη Ζαλγκίρις. Αν δεν τα καταφέρει ούτε εκεί, κάτι μου λέει ότι η επόμενη ευκαρία θα είναι τη σεζόν 2016-2017.

    5. Ξύπνησαν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι και κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν το είχαν παρατηρήσει στα προηγούμενα 25 εκτός έδρα, γιατί είχε χάσει μόλις τα 21 από αυτά.

    6. Είχα γράψει από την πρώτη μέρα που αποκτήθηκε ο Ραντούλιτσα ότι στο τέλος της χρονιάς θα τον βρίζατε. Ήμουν υπερβολικός, το παραδέχομαι. Δεν θα έχει τόσο μεγάλη ζωή ο Σέρβος. Ειλικρινά και χωρίς διάθεση καζούρας, είναι τόσο κακός σε επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού, που με βάζει σε σκέψεις αν μπορεί να σταθεί στην ευρωλίγκα. Ίσως μόνο αν είχε έναν κανονικό προπονητή που θα μπορούσε να τον κρύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Δεν είναι ώρα για μηδενισμούς. Η ομάδα θα γυρίσει στην έδρα της και πρέπει να ξεκινήσει να παίζει καλύτερα και κερδίζει. Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή. Τα προβλήματα ήταν δεδομένα από το καλοκαίρι. Μια ομάδα με σωστή στελέχωση μπορεί να καλύψει προβλήματα τραυματισμών. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σωστή στελέχωση.

      Διαγραφή
    2. Πώς μια ομάδα που χάνει από μια Πολωνική με κάτω τα χέρια και που έχει έναν μέτριο (στη καλύτερη) προπονητή και τόσο κακά στελεχωμένο ρόστερ θα αρχίζει να παίζει καλά;
      Εγώ δε το καταλαβαίνω αυτό
      Και δεν μηδένισε κανένας αυτή την ομάδα ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που χάνουν από του Πολωνούς, ντροπή και μόνο ντροπή
      ζΑν

      Διαγραφή
  85. Who go to final4? This is joke, this is joke..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. θεωρω αδιανοητο για μια ομαδα σαν τον παο να χρεωνει τις οικτρες εμφανισεις με μπαρτσελονα και γκορα στο οτι μπορει να μην εχει εναν αθλητικο ψηλο και στις απουσιες των τραυματιων!!!

    θεωρω οτι προκειται για μεγιστη αφελεια να χρεωνεις σε αυτους τους 2 παραγοντες τις 2 αυτες κακιστες εμφανισεις.

    τι σχεση εχουν οι τυχουν ανορθογραφιες του ροστερ (που δεν το συμμεριζομαι) και οι απουσιες με το οτι:

    -ο διαμαντιδης σε 2 ματς εχει 3π συνολο και μια εν γενει κακιστη , για τα κυβικα του αλλα εστω και για την ηλικια του, αποδοση?

    -ο παβλοβιτς αντι να παιξει μπασκετ παιζει σα νυφη κανοντας επιδειξης τεχνικης με σουτακια και χαλαρα λει απ....

    -ο καλαθης οχι μονο δε κοιταει το καλαθι (αυτο ειναι/ηταν προτερημα του χακετ) αλλα δεν το σκεφτεται καν......παιρνει 2εκ για να παιζει αμυνα, να οργανωνει και να δινει καμια εντυπωσιακη ασιστ σε ευκολα ματσακια.....

    -ο βλαντο πηγαινει 3 συνεχομενες φορες στις βολες χαχανιζοντας, χαλαρος και ωραιος και μου κανει 1/2....

    -ο ραντουλιτσα νωθρος και ανιωθος....

    -ο φωτσης αντι να γραπωσει τη μπαλα στο τελος , τη χανει και κανει και φαουλ.....

    -ο τζορτζεβιτς αντι να πεταξει στον παγκο οποιον αδιαφορο παικτη βλεπει και να ριξει τα πιτσιρικια μεσα (ετσι για παραδειγματισμο και ας χασει με 50π) επιμενει να δινει χρονο σε παικτες που κανουν αγγαρεια.....

    μπορει να βλεπω αλλο αθλημα αλλα εγω διακρινω αδιαφορια και ελλειψη συγκεντρωσης, οπως και απροθυμια καποιοι να τολμησουν να ξεφυγουν απο τις νορμες που ειχαν συνηθισει μεχρι τωρα με μεγιστο παραδειγμα την ελλειψη σκορ απο το νεο ηγετη της ομαδας (καλαθης) και την ελλειψη διαθεσης και σταθεροτητας απο το δευτερο πιο ακριβοπληρωμενο παικτη της ομαδας.

    δηλαδη , αν ειχαμε το λαουαλ της μπαρτσελονα χθες θα κερδιζαμε και θα ηταν ολα καλα?ισα ισα, που προς το τελος του ματς οποιος εμπαινε στη ρακετα μας τον σταματαγε ο κουζμιτς......

    δε γινεται να χανεις απο το καφενειο της γκορα με τετοια εμφανιση και να λες "μα, δεν μου πηραν το λασμε το καλοκαιρι και εχω και απουσιες".δε θες το λασμε και τον παππα να σου βαλει 15π για να κερδισεις αυτη την ομαδα, οπως και για να σταθεις αξιοπρεπως στην ισπανια απεναντι σε αυτη τη μπαρτσελονα , οπου μας σακατεψε ο στρατος ο περπερογλου και ο ντολμαν....

    οχι, εγω προσωπικα αυτο το σκεπτικο δεν το δεχομαι.θεωρω οτι με προσβαλλει μπασκετικα μια τετοια λογικη!!πιστευω οτι ο διαμαντιδης ειναι για πολλα παραπανω απο τις 2 τελευταιες του εμφανισεις.πιστευω επισης οτι ο καλαθης ειναι επισης για πολλα παραπανω στην επιθεση, αρκει να το πιστεψει, οπως επισης και ο ραντουλιτσα, οτι μπορει να βγαλει παθος και να καταστει αποδοστικος και οχι η χαρα του καθε επιτιθεμενου....αρνουμαι να πιστεψω ακομα οτι ο βλαντο ειναι τοσο γατί οσο παρουσιαζεται και οτι ο παβλοβιτς θα συνεχισει να παιζει λες και ειναι με τα φιλαρακια του σε καποιο ανοιχτό του βελογραδιου.....και οχι, ο κουζμιτς μια χαρα δουλεια μου κανει για τα λεφτακια του και αν ειναι να μου φερουν κανα μαυρελι απο το κατω ραφι χιλιες φορες ο τιμιος σερβος!!!

    τζορτζεβιτς τριξε λιγο τα δοντια στις πριμαντονες σου (γιατι σαν τετοιες παιζουν 2 παιχνιδια τωρα) γιατι αν δεν το κανεις εσυ θα βγει ο κακος ο λυκος απο τη σπηλια που εχει κρυφτει τωρα τελευταια και θα αρχισει τα κυρηγματα και τις δοξολογιες του......και θα χουμε ασχημα ξεμπερδεματα....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ► Δεν λαμβάνεις υπ'όψη σου φίλτατε έναν σοβαρότατο παράγοντα.
      Δεν ήσουν πλήρης, οπότε ξεκούρατοι και με σωστό ροτέισον
      οι Διαμαντίδης και Πάβλοβα πχ, ή ο Ραντούλιτσα που τώρα είναι
      μόνο και παίζει για 15 λεπτά, έτσι ώστε να πείς μου κτύπησαν
      κάποιοι και οι άλλοι ξεκούραστοι θα τους αντικαταστήσουν επάξια !!!
      Ποιό είναι το sg που έχεις πίσω από Φελντίν ;;;;
      Ποιός είναι ο ψηλός που έχεις με γρήγορα πόδια όπως ο Γκίστ
      να τον αντικαθιστά, στο ραν εντ γκάν ευρωπαικό μομέντουμ αυτή τη στiγμή ;;
      Μα αν ήταν να κατεβαίνουν οι ομάδες με 7-8 παίκτες πρωτοκλασάτους
      ευρωλίγκα και να τους στίβουν, δεν θα είχαν 6-7-8 και 9 ξένους
      η κάθε μία.
      Οτι βλέπεις τώρα, είναι απόρροια εξάντλησης των βασικών λόγω
      της κακής δομής και της μη πληρότητας στους ξένους βασικά.
      Και δεν το κατάλαβα τελικά.
      Πώς θα κερδίσεις έστω την Ζιελόνα με 2 ψηλούς, ο ένας 34 χρονών,
      ο άλλος καρφωμένος στη γή και 15λεπτος και ο τρίτος μόλις
      αφηχθής από τραυματισμό ;;;
      Με τη φανέλα ;;;
      Αν τους είχε αυτούς η Ζιελόνα, θα σε νίκαγε ;;;;
      Γιατι δεν το αναρωτιέσαι αυτό ;;;
      Η μήπως με Γκίστ μέσα και Γκάμπριελ πχ (δεν θα τραυματιζόταν
      ο Γκίστ αν έπαιζε ορθολογικά και όχι αντιμπασκετικά) θα
      μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια έστω η Ζιελόνα ή να σου ρίξει
      25άρα η Μπάρτσα ;;;;
      Πόσο θα παίζει ο ΜΗΤΣΟΣ των 35 ετών 30λεπτα να σου βγάζει
      το φίδι από την τρύπα και να γίνεται και sg στα γεράματα επειδή
      δεν αντικατέστησες και φέτος τους τραυματίες, όπως τρία χρόνια τώρα ;;;;
      Οσοι παίξανε χθές αν προέρχονταν από ορθολογική διαχείρηση του
      γεμάτου ρόστερ που θα είχες και από ατυχία έχασες τον Γκίστ,
      θα έκαναν περίπατο με Ζιελόνα.
      Τώρα μάς φταίει ο δαντελένιος Πάβλοβα που παίζει συνέχεια
      και μόνος του με τραυματία τον Βλάντο μέχρι προχθές και ο
      Καλάθης που θέλει να παίξει πικ ν ρόλ, θέλει να κτυπήσει
      με ασίστ και υπερφόρτωση την αδύνατη πλευρά και δεν έχει
      παίκτες να δώσει την μπάλα !!!!!!!
      Τύπου Μακ Νιλ του ΑΡΗ και τύπου Γκάμπριελ της Σμύρνης
      στην ομάδα, όχι μόνο δεν θα είχες τραυμαστιμούς κόπωσης,
      αλλά θα έκανες πλάκα και στους τραυματισμούς από ατυχία.
      Για μένα δικαιότατα χάνει ο ελειπής Παναθηναικός παντού έξω.
      Γιατί καταλαβαίνω πώς οι εναπωμείνατες λίγοι ήρωες τα έχουν φτύσει
      ► Και γιατί ενώ δεν ξέρουμε τι θα μάς βγούν οι ΝΕΟΙ ξένοι, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ
      ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ !!!!
      Αυτό κι είναι υψιστη μπασκετική ανορθογραφία !!!

      Διαγραφή
    2. δλδ με την μπαρτσα θεωρεις οτι μπουρουσε να γινει κατι διαφορετικο?? με οοολες τις απουσιες που ειχαμε και το τεραστιο ροτεισον της μπαρτσα?? μιλλαμε για μια ομαδα που τα τελευταια χρονια μας εχει μεσα εξω στο 0.
      Με τους πολωνους ναι θα μπορουσαμε να ειχαμε κερδισει ΑΛΛΑ παιζεις με 3 γκαρντ απο τις αρχες !!! αληθεια τωρα δεν μπορεις να καταλαβεις την κουραση??
      ο παβλο εκει που ηταν στην παρτιζαν ρολιστας ηρθε εδω και παιζει την θεση οχι μονο σαν βασικος αλλα 30λεπτα !!!
      Παμε στο σκορ που οπως λες δεν δινει ο καλαθης....ο ανθρωπος παιζει αμυνα για 2 σε ολα τα παιχνιδια, δημιουργει, και θελουμε και σκορ?? μηπως ειμαστε λιιιγο υπερβολικοι??

      Διαγραφή
    3. "ο τζορτζεβιτς αντι να πεταξει στον παγκο οποιον αδιαφορο παικτη βλεπει και να ριξει τα πιτσιρικια μεσα (ετσι για παραδειγματισμο και ας χασει με 50π) επιμενει να δινει χρονο σε παικτες που κανουν αγγαρεια....."
      Oλα τα λεφτα. Τα ειπες ολα.

      Διαγραφή
    4. κατ αρχας, εγω μιλησα για τις 2 τελευταιες εμφανισεις και οχι απαραιτητα για τα αποτελεσματα.

      παιξε καλα, παιξε αξιοπρεπως, δωστα ολα και χασε στο τελος!!θα χειροκροτησω εγω απο τη μερια μου....φευ, η ομαδα κατεβηκε σε 2 παιχνιδια με διαθεση "αντε να τελειωνουμε, να παμε σπιτια μας" και αυτο δεν εχει να κανει με το ποιος λειπει αλλα σχετιζεται καθαρά με το ποιος παιζει!!

      για ποια κουραση μιλαμε αρχες νοεμβρη?μη τρελαθουμε τωρα.....

      αν νιωθει κουρασμενος ο διαμαντιδης, ο φωτσης και ο παβλοβιτς με το βλαντο μετα απο 5 παιχνιδια τοτε ας το αφησουν, να ανοιξουν κανα μαγαζακι για το μεροκαματο!!!ενα μηνα μπασκετ παιζουν και κουραστηκαν?δε μιλαμε σοβαρα, ετσι?

      θελουμε αθλητικο παικτη να κερδισουμε τη γκορα?ή να το πω αλλιως.....θελουμε αθλητικο παικτη για να βγαλουμε μια σωστη εικονα ως ομαδα απεναντι στη γκορα?τι λογικη ειναι αυτη?

      τι σημαινει "παιζουμε με 3 γκαρντ"?με τη γκορα παιζαμε!!!αυτοι δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ γκαρντ!!οσες παραστασεις εχει ο καλαθης εχει ολο το πολωνικο μπασκετ μαζι πλην γκορτατ!!!

      τι σημαινει "παιζει αμυνα ο καλαθης για 2,δημιουργει και θελουμε και σκορ?"?

      εδωσες +2εκ στον καλαθη, ητοι το 25% του μπατζετ σου σε εναν παικτη 26 χρονων και δε θα χεις απαιτησεις?και τι ζηταω?να βλεπει καλαθι ζηταω, δεν ειπα να μπει μεσα και να βαλει 20π.....μου τελειωσε χθες με 6π και αλλους 6-8π με τη μπαρτσελονα.....αν ηταν ετσι, γιατι να μην κραταγαμε τον αμπαλο το νελσον που επαιρνε ενα καφε και ενα τοστ για αμοιβη και να ειχαμε τη φροντ λαιν της εφες με τους τρεις μαυρους?αθλητικους παικτες δε θελετε?

      για να μην κουραζω κιολας, εγω λεω το εξης απλο....

      δε θες απαρτια για να κερδισεις αυτους τους αταλαντους τους πολωνους!!!ουτε θες το σον κεμπ να κρεμιεται απο τα καλαθια και να μοιραζει ταπιδια για να σταθεις αξιοπρεπως στο παλαου απεναντι στο Στράτο και το ντολμαν και τους υπερηχητικους ναβαρο-αρογιο!!!!διαθεση θελει, αυτοσυγκεντρωση και τη μαχαίρα στο στομα!!!ολα τα αλλα ειναι καφενειακες λογικες τυπου "ο καλυτερος παικτης ειναι παντα αυτος που δεν παιζει ή αυτος που δεν εχουμε ακομα"......

      δεν κανουμε απολογισμο της χρονιάς για να ξερουμε με ασφαλεια τι δεν πηγε καλα το προηγουμενο καλοκαιρι στο στησιμο της ομαδας.αρχες νοεμβρη εχουμε και οι παικτες , μετα τα 2 ματς με τον οσφπ, κλαμπανιζουν για τα καλα.....

      υ.γ α ρε ζοτς που θελετε μερικοι......να τον πιασει απο το σβερκο το χ παικτη που κωλοβαραει στο παρκε και μπροστα σε 10000 κοσμο να τον στειλει στα αποδυτηρια.....και θα σου πω εγω αν ειναι σοβαρος ή οχι στο επομενο ματς!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. Ποιόν να πιάσει από τον σβέρκο ο Τζώρτζεβιτς;
      Τους κολλητούς συμπατριώτες τους;
      Ή τον ΔΔ/Φωτση που έχουν περισσότερες εμπειρίες από αυτούς;
      ζΑν

      Διαγραφή
  87. ► Αν δεν αλλάξει μυαλά ο ΔΓ και με το μπάτζετ που διαθέτει για
    τούς ξένους να βάζει τον προπονητή του να του φέρνει ΕΞΙ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ
    καλά ξένους για Ελλάδα και Ευρώπη και έναν επιπλέον για Ευρώπη,
    ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, όταν βγάζει κάπου εξώφθλαμούς τραυματισμούς-απουσίες όπως στα γκάρντ φέτος (λείπουν 2 από τους 5).
    Ωστε οι θέσεις να είναι πλήρεις με 2 ικανότατους παίκτες τουλάχιστον ανα μία θέση.
    Δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.
    Εχουμε καταντήσει χειρότεροι από τις Γερμανικές ομάδες σε ήττες και νίκες
    στην Ευρώπη.
    ► ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
    Σταθερότητα στην μπασκετική νοοτροπία της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ κυρίως.
    Δικαιούμε ΕΞΙ ξένους για Ελλάδα που σε αυτούς θα είμαι πάντα
    πλήρης και όσους θέλω στην Ευρώπη, που θα το κάνω άμεσσα
    σε τυχών τραυματισμούς.
    Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον κόουτς να σου βρεί αυτό που θές
    στα λεφτά που διαθέτεις, τότε τι στα κομμάτια κόουτς εξάστερου είναι ;;;
    Η ευρωλίγκα συνεχώς γίνεται δυνατότερη.
    ► Εκεί που είχε 5-6 καλές ομάδες από Ισπανία 2, από Ισραήλ 1, από Ρώσια 1
    και από Ελλάδα 2.
    Τώρα έχει βγάλει άλλες 5-6 δυνατές από Τουρκία Ρωσία ακόμα και Γερμανία,
    με τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες να το παλεύουν σοβαρά και όταν βρίσκουν
    Παναθηναικούς που δεν ασχολούνται επαρκώς μπασκετικά με το άθλημα και τις αλλαγές που έχουν επέλθει πανευρωπαικά, να τους ξυρίζουν τα αυτιά.
    ►Οι 18χρονοι, μπορούν να παίζουν 20λεπτα στην Ελλάδα να ξεκουράζουν
    τους βασικούς, που απλά θα μπαίνουν στα δύσκολα ή στο να μην χάσουν
    το ρυθμό τους και έτσι θα γίνουν παίκτες εξάστερου, αν γίνουν βέβαια ποτέ.
    Επαναλαμβάνω.
    Χωρίς καμμία απόκληση και για κανένα λόγο, ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΞΕΝΟΙ
    από την αρχή της προετοιμασίας.
    ► Κι αν βρείς λαβράκι μέσα στη χρονιά και δεν σου πιάσει κάποιος, τον αλλάζεις.
    Μόνο με προσήλωση στις αλλαγές και στις αυξανόμενες απαιτήσεις
    του ευρωπαικού μπάσκετ και στους "κανονισμους" του μπορείς να ξαναγινεις
    ότι ήσουν.
    Και όχι η Μπάμπεργκ με τα πράσινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ειδα το ματς σε περιγραφη ευρωλιγκας(αγγλικα) και πεθυμησα τις ελληνικες. ισως η τραγικοτερη περιγραφη αγωνα που εχω ακουσει ποτε μου...

    Κατι τετοιες ηττες οπως η σημερινη μου θυμιζουν τις ηττες τετοια εποχη με Ομπραντοβιτς και τους καλυτερους ευρωπαιους παικτες ατην ομαδα οταν χαναμε απο αγνωστες ομαδες. Κουτσα στραβα περναγαμε αλλα το Μαιο ημασταν ανικητοι. Τωρα βεβαια δεν εχουμε τους καλυτερους παικτες στην ευρπη αλλα σε καμια περιπτωση οι ηττες τετοια εποχη δεν σημαινουν κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε ακριβώς ξεκίνησε με 1-3 ρεκόρ ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς; Το 2002, το 2007, το 2009 ή το 2011;

      Εμένα η χθεσινή ήττα του ΠΑΟ μου θυμίζει ότι βλέπω τα χρόνια του ΔΓ. Απλά κάθε χρόνο μερικά σκαλοπάτια χαμηλότερα.

      Διαγραφή
  89. όταν χάνεις από πολωνική ομάδα είναι αστείο να μιλάς γιά badget. ο Παναθηναϊκός έχει τουλάχιστον τρείς φορές μεγαλύτερο badgetαπό τη zielona gora.
    Η στελέχωση ήταν κάκιστη από την αρχή της χρονιάς και ο Jim έγκαιρα & έγκυρα το είχε επισημάνει. όταν διαθέτεις τρία guards με τέτοιες δημιουργικές ικανότητες που ειδικεύονται να παίζουν central or side p"n"r και δεν τους πλαισιώνεις με mobile/athletic centers ουσιαστικά τους ακυρώνεις και περιμένεις από αυτούς μόνον σκορ, που δεν είναι ακριβώς το δυνατό τους σημείο.
    ο coach γιά μιά ακόμα φορά δεν τόλμησε χτες. έπρεπε να περάσει τον pavlovic pf με εντολές να μη σουτάρει από μακρυά αλλά να πηγαίνει σε drive & να χρησιμοποιήσει το χαραλαμπόπουλο sf που έχει αξιόπιστο τρίποντο και επιπλέον έχει αφομοιώσει πλήρως ta side/base line cuts που χρησιμοποιεί ο georgevic. έτσι ο coach αυτοαναιρέθηκε αφού προ ημερών διαβεβαίωνε πως ο μικρός αποτελεί κανονικό μέρος του rotation. αν τον έβαζε θα κερδίζαμε εύκολα αφού η άμυνά τους θα άνοιγε μιάς και δεν θα τολμούσαν να δίνουν περιφεριακά σουτ όπως έκαναν χτές με τον pavlovic. ο radulica έχει εκτεθεί από πολύ κόσμο φέτος και δεν έχει το athletisme που απαιτείται γιά να είναι πρώτος center στον Παναθηναϊκό και είναι πολύ ακριβός γιά να μείνει γιά δεύτερος. ευτυχώς τους center της zalgiriς και του ολυμπιακού φαίνεται να τους έχει.
    τώρα χρειάζεται άμεση ενίσχυση με mobile αθλητικό ψηλό (shawn williams, elisa hollman, daniel orton, ronald roberts, yussu ndoye, earl klark, shelden williams, bernard james) και αν δε βγεί με radu αλλαγή με έναν snipper θέσης. yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλημέρα παιδια
    -Οικτρή εμφάνιση χτες κυριως στο κομμάτι της περιφεριακής άμυνας.Ειμαι με τον ΣΜ ,υπαρχει ελλειψη συγκεντρωσης και διαθεσης και οχι ελειψη παικτων.Εν πασει περιπτωση το 1ο υπερισχυει του 2ου.το πιο ανησηχητικό ειναι η αοπδοση των βετεράνων Διαμαντιδη και Φωτση που στα εκτος εδρας δεν παιζουν καθολου μπασκετ.Σωματικα ειναι αλλου,σαν να κανουν αγγαρεια που ειναι στην αποστολη και αυτο φαθινεται στα ματς του ΟΑΚΑ οπυ ειναι σαφως πιο απελευθερωμενοι....
    Σιγουρα παντως οι ηττες σε αυτη τη φαση εχουν και ευεργετικα αποτελεσματα αφου οι νικες με κακες εμφανισεις κουκουλωνουν τα προβληματα..
    Κακη νοοτροπια και απο τον Σαλε .Μονο Ο Κουζμιτς και Φελντειν διασωζωνται που ειναι και οι πιο μετριοι παικτες τις ομαδας.Δε θα ναι ευκολη η χρονια για τον ΠΑΟ αλλα για μενα δε φταιει μονο ο σχεδιασμος του .Ειναι διαφορα θεματα στη μεση.

    -ΟΙ Ζησης -Μπουρουσης εξακολουθουν να παιζουν πολυ καλα στην Ευρωλιγκα βρισκομενοι σε μεσαιας δυναμικης συλλογους που ταιριαζουν με τα θελω τους.Ο Μπουρουσης ειδικα δειχνει οτι ανηκει στη κορυφαια πενταδα ψηλων στη διοργανωση τη τελευταια δεκαετια.Ωραιο comback και απο τον Βουγιουκα

    -Στο ΝΒα απο εικοσαρα σε εικοσαρα ο Αντετοκουνμπο που δειχνει να ξεφευγει σα μεγεθος μερα μερα με τη μερα χρονο με τ χρονο.Υβριδικος παικτης ,ιδανικος για το Αμερικανικο μπασκετ αλλα η συμμετοχη του στην εθνικη του χει μαθει να παιζει πολυ καλα με το σωμα του κοντα στο καλαθι αφου εχει μια ευρωπαικη φινετσα στο πως πιβοταρει στη ρακετα.(δειτε την προσποιηση στον Πορζινγκις χτες.)
    Λογω χρονου προσπαθω να παρακολουθησω τους ρουκις περισοτερο παρα τα παιχνιδια γενικα.
    Οι Οκαφορ και Ταουνς παιζουν πολυ καλα αλλα ο Ταουνς μ αρεσει περιοστερο,ο τροπος που παει στο καλαθι και σκοραρει ειναι πολυ ιδιαιτερος.Ο Πορζιγκις παει καλα αλλα αρκετα συντηριτικα,και ο Χεζονια μετα απο ενα καλο ντεμπουτο δειχνει οτι θα κινηθει στη μετριοτητα για φετος,και ελπιζω να μη γυρισει την Ευρωλιγκα συντομα καθως μου ειναι αρκετα αντιπαθης (tribute to stonerook)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σαφώς δεν φταίει η έλλειψη παιχτών που έχασες από τη Ζιελόνα. Ακόμα πιο σίγουρο είναι το γεγονός όμως ότι η έλλειψη παιχτών ευθύνεται που δε μπορείς να κοιτάζεις ψηλά στη διοργάνωση. Σε έκανε γιο-γιο κάτω από το καλάθι μια ομάδα με ψηλούς του 2.05. Κούζμιτς και Ραντούλιτσα είναι ακατάλληλοι. Ο πρώτος απλά δε μπορεί και ο δεύτερος λόγω νοοτροπίας. Δε μπορώ σε αυτή τη σελίδα που είναι η κορυφή σε επίπεδο σκέψης στο μπασκετικό διαδίκτυο να διαβάζω να γράφουν ότι ο Κούζμιτς μου κάνει επειδή "προσπάθησε" και έβαλε μερικά καλάθια. Κοιμάται όρθιος και είναι παντελώς άνευρος.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη φίλε, αν και συμφωνώ γενικά με αυτά που λές, ο Κούζμιτς είναι το ελάχιστο πρόβλημα για την ομάδα αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον ΔΕΝ είναι αρνητικός (ισα ισα εχτές)
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. Εννοείται. Αλλά βγάζει μάτι ότι θέλουμε γρήγορο ψηλό. Ο Κούζμιτς δεν είναι τέτοιος.
      Mario

      Διαγραφή
    3. 17πιρ ειχε χτες και στην αμυνα -+ ειναι θετικο προσιμο.Στατιστικα ηταν ο καλυτερος ολων.

      Διαγραφή
  92. Ο Παναθηναϊκός δε θέλει παίχτες. Η στελέχωση είναι άψογη, η καλύτερη δυνατή που μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι. Τρομερή ποιότητα παντού. Κούζμιτς-Πάβλοβιτς και τα ρέστα.. Α, ρε τι άλλο θα ακούσουμε.. Το πρόβλημα για να το καταλάβουν μερικοί δεν είναι ότι χάνουμε από τη Γκόρα. Είναι το ότι και με τον Γκιστ και με τον Παππά πίσω είμαστε μέτριοι με ταβάνι οχτάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή