Athlenda

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Μια βόλτα στην Ευρώπη..



To αμφίβολο status του Sam Van Rossom στη Βαλένθια που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο τον Παναθηναϊκό. Οι στόχοι του Γιώργου Μπαρτζώκα για την περιφερειακή γραμμή της Μπαρτσελόνα και ο φρέσκος άνεμος που πνέει με την έλευση του Sito Alonso στη Βιτόρια. Το Hoopfellas σας καλεί σε μια βόλτα στην Ευρωπαϊκή αγορά..





Το ιδανικό timing για μια πολυαναμενόμενη συνεργασία..



Η μετακόμιση του Sito Alonso στη Βιτόρια είναι στα μάτια μου μια φυσική συνέχεια των πραγμάτων. Ο κύκλος της ζωής.. Ο 41χρονος υπέρ του δέοντος ταλαντούχος κόουτς μου έδινε εδώ και πολλά χρόνια την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί για αυτή τη θέση. Ο Alonso είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προπονητές στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Είχε τύχη σε πολύ μικρή ηλικία να δουλέψει δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο Ρενέσες, η επιρροή του οποίου έχει γράψει παντού στη φιλοσοφία και στον τρόπο που προσεγγίζει το άθλημα. Φεύγοντας από ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία μπάσκετ της Δυτικής Ευρώπης, αυτό της Μπανταλόνα, έφτασε στη χώρα των Βάσκων. Το έχω στο μυαλό μου σαν, κάθε φορά, να έκανε ένα βήμα προς τη πολυπόθητη θέση της Λαμποράλ. Σαν Σεμπαστιάν, Μπιλμπάο, Βιτόρια. Από τα χρόνια που ο τρελο-Τάνιεβιτς τον κυνηγούσε "σβερκώνοντας" τον πριν μπει στη φυσούνα (γιατί δεν έδωσε το χέρι του μετά τη λήξη και αυτά στον Μπόγκνταν δε περνάνε..) έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι..


Είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω μερικές φορές να διδάσκει σε εκδηλώσεις με τη μορφή σεμιναρίων και μπορώ να πω ότι ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι καλός ομιλητής, μεταδοτικός και κυρίως διαθέτει καινοτόμο μυαλό προσπαθώντας να αναπτύσσει συνεχώς τη δουλειά του. Το δε playbook του είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στην Ευρώπη και κάποια στιγμή θα εστιάσουμε σε αυτό. Ο Κερεχέτα είναι ερωτευμένος εδώ και μια πενταετία με τον νεαρό κόουτς. Υπάρχει έντονο φλερτ όλα αυτά τα χρόνια το οποίο όμως για διαφορετικούς λόγους δε τελεσφόρησε. Φέτος υπήρχε το timing. Κατά τη γνώμη μου μια πολύ καλή απόφαση και για τους δύο. Το μπάσκετ που πρεσβεύει ο κόουτς Sito ταιριάζει στα χνώτα του οργανισμού της Λαμποράλ. Έχει μια οπτική για τη δουλειά του και τους βαθύτερους στόχους που εντοπίζονται σε αυτή την ενασχόληση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη δική μας προπονητική σχολή και γενικότερα τον τρόπο που βλέπουμε το άθλημα. Ο Sito Alonso ιεραρχεί διαφορετικά τα πράγματα, βλέπει το άθλημα πρώτα ως προϊόν και βασικός του στόχος είναι να προσφέρει καλό θέαμα στον φίλαθλο-πελάτη που έρχεται στο γήπεδο (καταλαβαίνεται ότι οι διαφορές στη φιλοσοφία με τη δική μας σχολή εντοπίζονται πρωτίστως σε επίπεδο αθλητικής κουλτούρας με τους Ίβηρες). “Πρέπει να προσφέρουμε κάτι καλό, κάθε φορά”. Αυτή η κατεύθυνση έχει καταγραφεί και στο προπονητικό του στυλ. Αντιπροσωπεύει ένα high pace παιχνίδι που στοχεύει στην αυτοματοποίηση. Ζητά με πολύ επιμονή από τους παίχτες του να εκτελούν αυτό για το οποίο έχουν προπονηθεί (πάντα σε ρυθμούς υψηλής ταχύτητας) χωρίς να σκέφτονται την αποτυχία και να συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και εάν αποτυγχάνουν γιατί “μόνο έτσι χτίζεις ένα σύνολο που μπορεί να κερδίσει πραγματικά οποιοδήποτε παιχνίδι..”


Το γρήγορο (σε επίπεδο ανάπτυξης και εκτέλεσης) dynamic στυλ παιχνιδιού του μοιάζει σπουδαίο fit σε αυτό που ονομάζουμε Baskonia basketball. Ο ίδιος, μιλώντας για τους στόχους του στη μεγάλη πρόκληση της Λαμποράλ ξεκαθάρισε ότι θέλει να παρουσιάσει μια ομάδα η οποία θα είναι το ίδιο καλοπροπονημένη με τη περυσινή του Περάσοβιτς διατηρώντας το ίδιο σπουδαίο επίπεδο φυσικής κατάστασης, εστιάζοντας περισσότερο όμως στη στελέχωση με πιο versatile μονάδες, παίχτες-πολυθεσίτες οι οποίοι μπορούν να καλύψουν αρκετές θέσεις στο παρκέ. Ήδη οι Βάσκοι υπέγραψαν τον Βραζιλιάνο (κάτοχο ισπανικού διαβατηρίου) Rafael Luz (24-PG-1.89) ο οποίος έχει εμπειρία από την ισπανική λίγκα και στοχεύουν τον ταλαντούχο Αργεντίνο Luca Vildoza (21-PG-1.91) τιμώντας τη λατινοαμερικανική της παράδοση (επενδύουν πολλά στο scouting σε αυτές τις χώρες) ενώ μη ξεχνάμε ότι ξεκίνησε τις κινήσεις της με τον versatile F/C Johanes Voightman (φετινή λίστα του Hoopfellas). Mιλάμε για παιδιά τα οποία μαζί με παίχτες όπως ο Hanga και ο Tillie μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το μπάσκετ. Ένας από τους ξένους παίχτες που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Alonso είναι ο Κρις Λόφτον της Λεμάν. Ο Λόφτον (31-G-1.87) είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ που είδε το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία 7-8 χρόνια και έχει χτίσει σπουδαίο όνομα στη τουρκική λίγκα. Για δεύτερη συνεχή σεζόν πάντως,το πρότζεκτ της Λαμποράλ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον..

Vives & Granger οι στόχοι του Γιώργου Μπαρτζώκα..


Ναι, ο Κλαβέρ δεν είναι ακριβώς ο No1 στόχος της Μπαρτσελόνα από τη “πραμάτεια” της Βαλένθια καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βάλει στο μάτι (και πολύ καλά κάνει..) τον Guillem Vives. Κρατήστε το αυτό γιατί μπορεί υπό περιπτώσεις να συνδεθεί και με την επόμενη είδηση. Penya-product ο 23χρονος διεθνής PG, αποτελεί τη βάση της Βαλένθια που χτίζεται. Με τον Σατοράνσκι στην Ουάσιγνκτον οι Καταλανοί χάνουν τον βασικό defensive stopper τους στη περιφέρεια και ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει καλή πρώτη ύλη στο “μήκος” και τα quarterback skills του Vives τον οποίο θέλει να πλαισιώσει με έναν leading guard όπως ο Granger (κομπλέ παίχτη δηλαδή που μπορεί να δημιουργήσει, να σκοράρει και να αμυνθεί σε υψηλά standards). O κόουτς θα προσπαθήσει να χτίσει τη καινούργια Μπαρτσελόνα πάνω στο αμυντικό κομμάτι και η οπτική του στην αγορά σχετικά με τις ανάγκες της ομάδας του είναι (και πάλι) σωστή.


Ακόμα περισσότερο μου άρεσε το γεγονός ότι ο κόουτς έχει δρομολογήσει την επιστροφή του δανεικού Ludvig Hakanson (20-G-1.90) ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι ξεκινώντας από τη Ρίγα το πρώτο μισό της σεζόν και τελειώνοντας στη Σεβίλλη. Ο Σουηδός είναι από τους παίχτες που μου αρέσουν αρκετά. Για να σας το κάνω τάλιρα, εάν (λέμε τώρα..) είχα πόστο σε ομάδα θα είχα προσπαθήσει με όλες μου τις δυνάμεις να τον φέρω σε αυτήν εδώ και μια τετραετία.. Είναι περισσότερο off guard, θέλει δουλίτσα στο ball handling (παρότι στη Σεβίλλη έπαιζε και άσσος) όμως τα potential του είναι μεγάλα. Το παιδί μπορεί να φτάσει ψηλά.. Όποιος θέλει να πάρει μια τζούρα από τον ..σουηδικό κινητήρα αεριώθησης ας δει το τελευταίο ματς της σεζόν με τη Ρεάλ (26 πόντους με 5/6 τρίποντα)..

Παγώνουν οι εξελίξεις στη Τουρκία, το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα..

Τα γεγονότα στη Κων/λη έχουν αφήσει την υφήλιο με ανοιχτό το στόμα. Ή μήπως όχι..; Σε αντίθεση με τη δική μας κοινωνία που φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό της, τη σκέψη της απέναντι σε τέτοιου είδους δράσεις, οι γείτονες δε έχουν καταφέρει να αποβάλλουν το μικρόβιο. Οι λόγοι είναι πολλοί όμως το παρών βήμα δε προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις. Απλά δε μπορείς να το αγνοήσεις όταν θέλεις να μιλήσεις για οτιδήποτε αφορά τη τουρκική κοινωνία, ακόμα και όταν αυτό είναι ο αθλητισμός.


Η Νταρουσάφακα και ο Ντέηβιντ Μπλατ έκαναν μια πολύ καλή κίνηση υπογράφοντας τον Dairis Bertans. Ο Λετονός είναι ο ορισμός του sharpshooter και με τους Άντερσον-Μπατούκ στα “φτερά” είναι φανερό ότι ο Μπλατ θέλει να φορτώσει το ρόστερ του με περιφερειακό firepower (μη ξεχνάτε ότι στο “4” έχει Μόερμαν-Χαράνγκοντι). Ο Bertans (έκανε πολύ καλό προολυμπιακό) βγήκε από μια εξαιρετική σεζόν στο Μπιλμπάο όπου στο Eurocup “έγραψε” 15.5 πόντους με 48.5% τρίποντο.. Η Μπιλμπάο με τη σειρά της πάντως κινήθηκε γρήγορα και βρίσκεται κοντά σε μια πολύ ποιοτική προσθήκη με τον Scott Bamforth (φετινή λίστα του Hoopfellas) της Σεβίλλης ενώ παράλληλα βρίσκεται μια ανάσα από τον Stretch-4 της Mega Leks Ντανίλο Άντζουσιτς.


Πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο στελέχωσης μέχρι τώρα κάνει και η Αναντολού. Ο Όμιτς είναι εξαιρετική προσθήκη όπως και οι επιλογές του Περάσοβιτς στις θέσεις των forwards με τους Τhomas και Honeycutt οι οποίες έχουν κατεύθυνση. Για την Αναντολού θα τα πούμε λίαν συντόμως..


Ανοιχτά μάτια στον Παναθηναϊκό..


Το status του Σαμ Βαν Ρόσομ στη Βαλένθια είναι αμφίβολο ενόψει της σεζόν που ακολουθεί. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχα εχθές από τη μητρόπολη της Μεσογείου. Ο 30χρονος Βέλγος πόιντ γκαρντ είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν όμως ένας τραυματισμός πριν φτάσουμε στο τέλος του πρώτου μισού της χρονιάς στο αριστερό γόνατο τον έθεσε νοκ άουτ. Ο Βαν Ρόσομ (ηγετική φυσιογνωμία) έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 με τη Βαλένθια όμως η ομάδα του Μαρτίνεθ διαθέτει στη θέση “1” δύο πιο φρέσκα παιδιά όπως ο Vives και ο Diot. Στη περίπτωση που η Βαλένθια δείξει τη διάθεση να κάνει τον παίχτη διαθέσιμο με ένα λογικό buy out είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Βαν Ρόσομ έχει τα στοιχεία που ψάχνουν οι πράσινοι για τον back up της θέσης του PG. Άσσος με μέγεθος, ικανότατος σε Pick & Roll καταστάσεις, παίζει ένα low mistake basketball σχεδόν σε όλη τη διαδρομή της καριέρας του (ενδεικτικό το AST/TO Ratio του), σουτάρει τρίποντο σταθερά στο 40% και είναι συνεπέστατος στο αμυντικό κομμάτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη ποιότητα του Βέλγου ως παίχτη. Από το τιμόνι της Βαλένθια νομίζω είναι έτοιμος πλέον να πάρει έναν πιο δεύτερο αλλά πολύ σημαντικό ρόλο σε μια championship contender ομάδα σε επίπεδο ΕL. Αντίθετα το κομμάτι που μπορεί να προβληματίσει είναι η κατάσταση του μετά από μια εγχείρηση και έναν τραυματισμό ο οποίος τον άφησε εκτός για μεγάλο διάστημα.



Aρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή στη παρούσα φάση θα ήταν και ο “Βόσνιος” Alex Renfroe της Μπάγερν Μονάχου όμως και αυτός έχει συμβόλαιο και μοιάζει δύσκολο να αφήσει τη Βαυαρία εκτός και εάν ο νέος προπονητής εισηγηθεί κάτι διαφορετικό. Ο Renfroe είναι μια κόπια του Άριελ Μακντόναλντ. Ταχύς με τη μπάλα, μακριά και εξαιρετικά χρήσιμα στο αμυντικό κομμάτι (άμυνα ψηλά και στο έδαφος) χέρια, καλός στο Pick & Roll execution, σουτάρει με ιδιαίτερο αλλά πολύ αποτελεσματικό τρόπο (τα δύο τελευταία χρόνια συνολικά σε επίπεδο 45%..) πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Μπορεί να λειτουργήσει είτε ως facilitator είτε ως παίχτης που μπορεί να κοιτάξει περισσότερο το καλάθι (εξαιρετικός στο να δημιουργεί ρήγμα). Στο Βερολίνο είχε ανταποκριθεί εξαιρετικά ως “άσσος” αλλά και δίπλα στον Κλιφ Χάμοντς σε έναν πιο scoring ρόλο. Έρχεται από καλή σεζόν και δε ξέρω πόσο υπαρκτές αυτή τη στιγμή είναι οι πιθανότητες μετακίνησης του. Όλα πάντως στους πράσινους κινούνται γύρω από την υπόθεση Κλαβέρ. Συμφωνία υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών. Μοναδικό πιθανό εμπόδιο θα είναι η αλλαγή κατεύθυνσης από τη Βαλένθια στη περίπτωση που οι “πορτοκαλί” αναλογιστούν ότι πιθανόν χάνουν τον παίχτη χωρίς αντάλλαγμα. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι θα κλείσει θετικά το θέμα για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σύντομα ώστε οι πράσινοι να κοιτάξουν το θέμα του κοινοτικού PG για τον οποίον επιμένω σε αντίθεση με τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία μιλάει για κοινοτικό στη θέση “3”. Η σεζόν που έρχεται θα είναι εξαντλητική και ένα βαθύ, ποιοτικό backcourt θα είναι η κινητήριος δύναμη για τις ομάδες που θέλουν να κοιτάξουν ψηλά. 


Πάντως, για να δούμε και την άλλη πλευρά, καταλαβαίνετε πόσο χρήσιμος ήταν στον συνολικό σχεδιασμό ένας παίχτης σαν τον Μπράμος (3&D Wing). O Παναθηναϊκός έχει μόνο τον Φελντέιν με αυτά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά όμως ο Δομινικανός είναι γκαρντ και το αδύνατο frame του δε τον βοηθάει στην άμυνα απέναντι σε μεγαλύτερα κορμιά. Για αυτό η θέση του SF πρέπει να μείνει “ανοιχτή” με τον Χαραλαμπόπουλο και έναν Έλληνα εφόσον υπογράψει φυσικά ο Κλαβέρ. Εκτός και εάν οι πράσινοι μπορούν να φέρουν στο ΟΑΚΑ τον Ryan Broekhoff (με το ολλανδικό του διαβατήριο βέβαια) και δεν μας στο έχουν πει..

570 σχόλια:

  1. Τζι Εμ των φτωχών17 Ιουλίου 2016 στις 10:22 μ.μ.

    1 - Καλή και τίμια επιλογή ο Μαρκοϊσβίλι για το 3. Πόσο θα μας έλυνε πάντως τα χέρια ο Μάικ δεν λέγεται. Δεν το συζητώ πως ο Μπρόκχοφ θα 'ταν σούπερ, αλλά είναι και αλμυρούτσικος και έχει συμβόλαιο. Με Χαραλαμπόπουλο, Μπράμος και ενίοτε Κλαβέρ πάντως θα 'σουν υπερκαλυμμένος.
    2 - Όχι Ρένφρο ρε παιδιά...
    3 - Ξέρει κανείς τίποτα για την φημολογούμενη πρόταση στον Άνταμς; Πολύ δύσκολο το κόβω...
    4 - Καλός παίκτης ο Βαν Ροσσόμ αλλά με τραυματισμούς πολλούς. Καλύτερος και πιο σίγουρη λύση πάντως, σαφώς, από τον Πάνγκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως είναι τραγικό να ψάχνουμε για guard, αν δεν προκύψει κατι το εξαιρετικό και αυτό δε είναι ο Βαν Ρόσομ. Καλάθης, Τζέιμς, Φελντίν, Παππάς και επιτέλους να πάρει ευκαιρίες ο υγιής Μποχωρίδης. Παραπονιόμαστε εδώ και χρόνια πως δεν παίρνουν ευκαιρίες οι μικροί. Πότε θα πάρουν ευκαιρίες οι Κόνιαρης, Λούντζης, αν δεν παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος; Ας κάνει ο Μποχωρίδης το βήμα μπροστά και να παίξουν οι δύο μικροί για να ψηθούν. Αν δεν πάρουν ευθύνες τώρα, θα καταλήξουν ταλέντα 25 χρονών

      Διαγραφή
  2. Γιατί βαν ρόσομ και όχι Diot?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διοτι ο Ντιο ειναι κοπια του Καλαθη και ακομα καλυτερος...

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένη στήλη αυτή η βόλτα στην Ευρώπη...
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα παιχταρα μου,αυτο στο τέλος για τον μπροκχοφ είναι ορθογραφικό λάθος ή μας λες ότι "δεν μας το έχουν"πει???
    Ρε Δημητρη γνώμη πάντα ναι ή χρονιά είναι μεγάλη αλλά δεν μπορείς να έχεις 5γκαρντ πρώτης γραμμής συν τον λευτερη και τους δύο μικρούς εκτός και αφήσεις κενό στο 3(όπως το 2009)εσκεμμένα και πας σε πολύ σμολ,αλλα εκεί θα χρειαστείς γκαρντ με μέγεθος που θα μπορεί να μαρκάρει στη πίσω γραμμή είναι ο βελγος τέτοιος???έχει τα χρήματα ο παναθηναικος για προσθήκη τετοιου παίχτη;;;;
    Ο μπάρμπα Γιώργος στην ισπανια έχω την εντύπωση ότι θα βρει την μπασκετική του ιθακη θα βρει το λιμάνι,μια ομάδα που σέβεται στον υπερθετικός βαθμό τους υπαλλήλους της αν του παραδώσουν τα κλειδιά και του χρόνου θα πολύ για αυτόν...


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκατανόητη η πρόταση Βαν Ρόνσομ τη στιγμή που υπάρχει Μποχωρίδης, δυο μικροί για προώθηση και το απόλυτο κενό για τουλάχιστον 20λεπτά στο 3. Επιπλέον να δώσεις μπάι άουτ και να μην είναι σίγουρη η κατάσταση υγείας του.

    Εκτός αν δεν το έχω πιάσει και μιλάμε για ελεύθερο και χρήση ως 7ου.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λες συνέχεια αυτό και το επαναλαμβάνεις ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κι άλλο πόιντ γκαρντ. Πιθανότατα να έχεις απόλυτο δίκιο.
    Ποίος όμως θα είναι ο Έλληνας που θα καλύψει το κενό στο 3 ως αντί Μπράμος??

    Υγ. Ελπίζω αυτό που έγραψες για Μπρόκχοφ να έχει και κάτι από πίσω. Αν δεν κάνω λάθος έχει 2 χρόνια συμβόλαιο ακό με τη Loko

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζιμ πολυ καλες προτασεις για παο! μπαμ κινησεις ως συνηθως! για 4αρι στον ολυμπιακο τι λες? γκαμπριελ ραντ η νικολς? ποιος ειναι το καλυτερο φιτ για τη φροντκορτ??? εχεις καποια αλλη προταση με ευρωπαικη εμπειρια και στο ιδιο περιπου κοστος?
    stathis142

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νικολς τι παραπανω να προσφερει απο αυτα που ηδη δινουν οι δυο Παπ?

      Διαγραφή
    2. Νομιζω ειναι πιο τεσσαρι. Αν και πιο κοντος ειναι πιο σκληρος και πιο δυνατος κατω απο το καλαθι ενω ειναι και πιο σταθερος σουτερ απο τον παπαπετρου. Σαν δευτεροτριτο τεσσαρι δεν ειναι κακος νομιζω.stathis142

      Διαγραφή
    3. Γλύκα, πάθος, ψυχή και καλό σουτ...

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
    4. Και παθος σωστος φιλε. Τον θυμαμαι με παο. Παιχτης για σεφ!!!
      Stathis142

      Διαγραφή
  8. Όλοι λένε ότι η χρονιά είναι μεγάλη και ότι χρειάζονται πολλοί παίχτες.. ο Πεδουλάκης όμως παίζει με 8! άντε να πάει στους 10 αλλά όπως και να'χει δε βλέπω να υπάρχει λόγος για 7 ξένους! Αν έρθει ο Κλαβέρ, η ομάδα χρειάζεται έναν PG με playmaking abilities και καλό τρίποντο και ένα 3αρι επίσης με καλό σουτ γιατί στη θέση αυτή είμαστε άδειοι. Οι 2 παίχτες που λείπουν δε χρειάζεται να είναι τοπ απλά να ταιριάζουν με τους ήδη υπάρχοντες

    Με αυτό το σκεπτικό, ο φελντέιν, χωρίς να έχω κακή γνώμη για αυτόν, περισσεύει. Ο Βαν ρόσομ είναι όντως καλή περίπτωση στον άσσο. Στο 3 ο μαρκοισβίλι που ακούστηκε νομίζω πως επίσης ταιριάζει! Έμπειρος, καλό σουτ και χωρίς να κλείνει το δρόμο στον χαραλαμπόπουλο. Συμπερασματικά μια καλή 12αδα

    PG/SG Καλάθης - James - Van Rossom (?) - Παππάς - Μποχωρίδης
    SF Markoisvilli (?) - Χαραλαμπόπουλος
    PF/C Gist - Φώτσης - Claver - Singleton - Μπουρούσης

    Ας έρθει και κάποιος στυλ Πατ για βάθος αλλά μέχρι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δέκα λες, τους έχεις κάνει ήδη δεκατέσσερεις..

      Διαγραφή
    2. Και ο Φελντειν που ειναι?

      Διαγραφή
  9. επιλεγω να θυμηθω το"
    Κρατείστε κάτι. Όταν η σελίδα γράφει για έναν παίχτη ο οποίος βρίσκεται υπό το καθεστώς συμβολαίου, σημαίνει ότι ξέρει γιατί το κάνει. Σημαίνει ότι υπάρχει πληροφόρηση πως ο παίχτης είτε θα αποχωρήσει, είτε εν ολίγοις αποτελεί βατό, σε όλα τα επίπεδα, στόχο. Οι στοχεύσεις λοιπόν είναι άκρως ρεαλιστικές. Τα ονόματα δε γράφονται αυθαίρετα. Για αυτό να είστε σίγουροι.." και να κανω ονειρα για τον αυστραλο "πιο 3&D" παικτη της ευρωλιγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελα Τζιμ,

    Πολυ ωραιο αρθρο. Αυτη η "βολτα στην Ευρωπη" ειναι μαλλον ο αγαπημενος μου τυπος αναρτησης, αποπνεει ακριβως αυτο το χαρακτηρα "παρακολουθω σοβαρα μπασκετ", αντι για "βλεπω μπασκετ" που με κανει παθολογικο θαμωνα της σελιδας. Πολυ σφαιρικη θεωρηση των εξελιξεων.

    Κανε ομως και μια βολτιτσα προς ΣΕΦ και προς τη θεση 4 να χαρεις ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομάδα σου είναι έτοιμη. Όποιον και να πάρετε στο 4 μικρή αξία έχει, για δευτέρο τρίτο μιλάμε μαζί με Αγραβάνη και ενδεχομένως Παπαπέτρου..
      Αν ο Γκάμπριελ θέλει λεφτά, φέρτε πίσω τον τοξοβόλο να σας τραγουδάει και Κιάμο στ' αποδυτήρια!!

      Vatos76

      Διαγραφή
  11. Πολλα τα λεφτα για τον Ιπταμενο Ολλανδο και δεν παιζει να ερθει..
    Μακρια απο παιχτες που βγαζουν συνεχεια τραυματισμους!!
    Απο τους γερμανους θα τον τσιμπουσα τον αλεχ ΑΛΛΑ θελουμε παιχτη στον ασσο που θα μπαινει και δεν θα μας κρεμαει.. δεν θα κανει λαθος!! Θα εχει μικρο συντελεστη λαθων!! Κατι σε ροσομ δλδ αλλα χωρις τους τραυματισμους.. Γουσταρω γκρειγκερ αλλα το μπατζετ μετα θα ξεφυγει πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με τον claver ,στα μέσα του εξωτερικού βλέπω να μην αναφέρεται ότι η Μπαρτσα πάει για τον παίχτη.
    Sportando. Eurobasket .com δεν γράφουν κάτι .

    Μήπως δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το κάνουν τα ελληνικά μέσα? Μήπως αφήνουν να βγει έτσι προς τα έξω για να παρουσιαστεί σαν μια ακόμα επιτυχία του προέδρου?

    Diot στον παο τζιμς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mια χαρα το γραφουν οι Ισπανοι

      http://piratasdelbasket.net/el-barcelona-se-interpone-en-el-fichaje-de-victor-claver-por-el-panathinaikos/

      Διαγραφή
    2. Οι Ισπανοι το γραφουν και απο κατω εχει πηγη το sport24..

      Διαγραφή
  13. Τον Βλάντο γιατί δεν τον υπολογίζεις? Παίρνεις τον Βλάντο (Έλληνας) μετά βλέπεις. Ίσως ένα pg, όπως περιγράφεις, ή κρατάς και μια θέση ξένου (κοινοτικού ή μη - ανάλογα με την απόδοση κλπ.) για ποιο "βαθια" στην σεζόν, προσπαθώντας να δεις τις αδυναμίες σου. Άλλωστε μετεγγραφεσ έχει όλη την σεζόν και πλέον θα υπάρχουν καλοί παίχτες και στο Eurocup για να διαλέξεις + το ΝΒΑ (κοψίματα κλπ.) + ΝΒDL. Άρα μπορείς και να περιμένεις για αργότερα, αφού δεις πως λειτουργεί η κατάσταση. Τι λες?
    Υ.Γ. Ο Claver είναι κομβικός. Κατ' εμε, σε επίπεδο στελέχωσης, περισσότερο και από τον Μπουρούση ( ο οποίος έχει άλλα προτερηματα που έχεις αναλύσει και σε "εξωγηπεδικό" επίπεδο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim πιστεύεις ότι με γκιστ κλαβερ και ενίοτε σινγκλετον στο 4 ο φωτσης θα έχει πολύ μειωμένο ρόλο ή ο κλαβερ υπολογίζεται και για το τρία και άρα δε θα αποκτηθεί άλλο τριαρι??Τον μποχω πως Τον βλέπεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμ δινεις καμια πιθανοτητα να πεισουν τον Διαμαντιδη να συνεχισει αλλον εναν χρονο?Εαν γινει κατι τετοιο θα ειμαι ο πιο χαρουμενος ανθρωπος στον κοσμο τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι το ίδιο θα αισθανόμασταν φίλε αλλά δυστυχώς από το λίγο που ξέρουμε το Μήτσο, αλλά και από άλλους που τον ξέρουν περισσότερο όπως ο Ζότς, βγαίνει το συμπέρασμα ότι αποκλείεται να αλλάξει γνώμη ο τρισμέγιστος 3D.

      Διαγραφή
  16. Τραμπα.
    Τομσον στην Γαλατά απο Μόναχο.
    Μπουκερ στο Μόναχο απο Γαλλία.
    Τα συνεχόμενα ντέρμπι στην ευρωλιγκα απαιτούν 5 all arround εξαιρετικούς περιφερειακούς στον Παναθηναικο και 5 επισης all arround εξαιρετικούς ψηλούς.
    Ετσι κτιζονται οι μεγάλες ομαδες.
    Οι ενδιάμεσοι small είναι οι ταπετσαρίες.
    Τα μπετά των 5+5 ειναι ολο το ζουμί.
    Το μπετό γίνεται ταπετσαρία σε προχώ καταστάσεις.
    Η ταπετσαρία δεν γίνεται ποτέ μπετό.

    Lazaros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα ρε φιλε...με καλυψες απολυτα!!!

      Διαγραφή
    2. Lazare εδώ κάναμε την ταπετσαρία Μασιούλις,
      μπετό και πήραμε δύο ντάμπλ χωρίς να υπάρχουν
      συμβόλαια στα γραφεία της ΚΑΕ εκτός αρχηγού
      και Τσάρτσα, όταν όλοι γελάγανε και μάς είχαν
      ξεγραμμένους.
      Οταν καταστρέψαμε τα μπετά τον ήπιαμε γλυκόπιοτο.
      Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

      Διαγραφή
  17. Η Βαλενθια δεν τον δινει στη Μπαρτσα τον Κλαβερ ουτε με σφαιρες, οποτε τρεις ειναι οι λογοι που καθυστερει το σκηνικο

    1) ο παικτης δεν πολυψηνεται να παιξει παο
    2) ο μανατζερ πιεζει για μονοετες γιατι ο παικτης ουτε που το σκεφτεται να μεινει μακρια απο την ισπανια για παραπανω απο ενα χρονο
    3) ο ΔΓ δεν βγαινει οικονομικα μεσα στα καπιταλ κοντρολ και ψαχνει τροπο να κοψει λεφτα απο το συμβολαιο που θα δωσει στον κλαβερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κλαβερ,μπροκχοφ,ζησης και καθαρισαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδανικό σενάριο για ακατανίκητη ομάδα αλλά....
      ⭐✨🌙⚡☀❗❓🔥💢💤💦💨💩👍👊👆👌✌💪🐲🐍🐰🐯🐮🐵🐔🐶🐷🐱🐴🐠🌴🌵🌺🔫💡🛀🙅💑

      Διαγραφή
    2. 2 εκατομμύρια και έκλεισες ιδανικά τρείς θέσεις.
      Τα 2 εκατομμύρια του Μπερτομέου.
      Δεν ξέρω αν είναι κοινοτικός ο Αυστραλός βέβαια.
      Και αποδυτηρια καλά θα έχεις με εμπνευστή και
      ήρεμη δύναμη το Νικόλα μαζί με Γιάννη και ΤΡΙΠΟΝΤΟ-ΤΕΤΡΑΠΟΝΤΟ από παντού και δημιουργία και πληρότητα φανταστική σε όλες μά όλες τις θέσεις.
      Στην περιφέρεια γεμάτος και πυροβόλο.
      Στα small γεμάτος και εφτάσφαιρος.
      Και στους ψηλούς γεμάτος και τάνκ.

      Διαγραφή
  19. "Πιστεύω παρ'όλα αυτά ότι είναι παιδί για το “δικό μας μπάσκετ” και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι φέτος έλαμψε δίπλα σε έναν Έλληνα προπονητή και σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Μπορεί να αμυνθεί πραγματικά παντού στο παρκέ (multiple positions), είναι High energy τύπος forward, ικανός πάνω από το καλάθι, ο οποίος φέτος σουτάρει με 41.8% από το τρίποντο. Το θέμα είναι η αντίδραση του σε ένα club υψηλών απαιτήσεων για αυτό και θα πρέπει σε ενδεχόμενη προσέγγιση να εκτιμηθεί σωστά η τιμή του (+10 με 15% από τα 600 χιλιάρικα που παίρνει φέτος, σε καμία περίπτωση παραπάνω) και να μη βρεθεί overpaid εξαργυρώνοντας τη σημαντική συνεισφορά του στο φετινό θαύμα της Λοκομοτίβ."
    Τζιμ, είχες πει ότι ο Κλαβέρ θα πρέπει να πάρει φέτος ένα συμβόλαιο γύρω στα 700 χιλιάρικα το πολύ με βάση την αντικειμενική αξία του.
    Απ' ότι καταλαβαίνω όμως πλέον συμφωνείς με το πληρωθεί μια κάποια υπεραξία (από 200 μέχρι και 400 χιλιάρικα πάνω), για να ντυθεί ο παίκτης στα πράσινα, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπροεκχοφ είναι τέρμα τριαρι πεδουλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε Ζήση, Μπρόκχοφ (αν έχει κοινοτικό) και Κλαβέρ
      έχεις μιά πλήρη ομάδα, για πλήρη μέχρι το τέλος
      θετικά αποτελέσματα.
      Και οι τρείς δολοφόνοι από το τρίποντο και
      υπέροχοι αμυντικοί.
      Με τον πρωτο να δημιουργεί επίσης ιδανικά, με
      τον δεύτερο να ανοίγεις το γήπεδο και να ελευθερώνεις τους άλλους τέσσερις και τον τρίτο
      να τον βάζεις σε όποια θέση θέλεις στα Forward
      ακόμα και στα center !!!

      Διαγραφή
  21. διαφωνώ με τη λογικά να πάρουμε έναν παίχτη που είναι σε όλα μέτριος,χωρίς να υστερεί σε κάποιο τομέα του παιχνιδιού,αλλά και να μην ξεχωρίζει σε κάποιον άλλο. από αυτή την άποψη προσωπικά δεν θέλω ούτε τον βαν ρόσομ,ενώ ούτε και ο ντιό μου αρέσει. από τη στιγμή που ψάχνουμε για τεταρτοπέμπτη guard προτιμώ να κάνει 2 πράγματα καλά και στα άλλα ας μην κάνει τίποτα. υπάρχουν άλλοι στην περιφέρεια που θα κάνουν αυτά που δεν θα κάνει αυτός που θα πάρουμε. τι λείπει από την περιφέρειά μας? ένας κλασσικός pg που θα οργανώνει και θα σουτάρει καλά,όπως ήταν ο πάνγκος πχ που πήγε ζαλγκίρις. οκ μέτριος στην άμυνα,αλλά δεν τον θέλαμε γι αυτό. και ο καλάθης και ο τζέιμς και ο φελντέιν είναι από καλοί ως κορυφαίοι στην άμυνα

    για τον κλαβέρ εφόσον το πρόβλημα είναι η διάρκεια του συμβολαίου,συμφωνώ με τις κινήσεις της ομάδας να μην επικυρώνουν τη συμφωνία και να προσπαθούν να τον δέσουν για 2 χρόνια τουλάχιστον. είτε με τη μορφή 1+1 όπου το καλοκαίρι του 17 θα υπάρχει η δυνατότητα με ένα buyout να φύγει ο παίχτης,αλλά να βγάλει κέρδος η ομάδα για να τον αντικαταστήσει με κάποιον ισάξιο,είτε με κλειστό διετές

    ο παίχτης φέτος στην ισπανία δεν πρόκειται να παίξει. η βαλένθια δεν έχει την παραμικρή διάθεση να τον δώσει στη ρεάλ ή τη μπαρτσελόνα. αλλιώς θα το είχαν κάνει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο tasuto91.
      Θα μάθεις καλό μπάσκετ στο hoopfellas γιατί
      σου αρέσουν οι παρατηρήσεις και διορθώνεσαι.
      excellent my boy.

      Διαγραφή
    2. Το εκανε ηδη
      Soc_ele

      Διαγραφή
  22. Ο Κλαβερ [δυστυχως]κανει οτι μπορει να μεινει στην Ισπανια και αυτο ειναι κατανοητο.Εγω,εαν δεν υπογραψει σημερα θα επαιρνα με ελευθερας τον Βεζενκοφ[Ελληνικο διαβατηριο] σαν ανταλλαγμα για να αφησω την περιπτωση Κλαβερ,θα περιμενα λιγο μηπως προκυψει επιστροφη Παπαγιαννη η Ογκαστ και θα εριχνα τα φραγκα η για Ανταμς-Κοπονεν η για 3αρι καλο,με Χαραλαμποπουλο να γεμισουν τη θεση.Η περιφερεια θελει εναν ακομη καλο παικτη οπωσδηποτε.Ισως προσπαθουσα να σπασω το συμβολαιο του Μυλλερ στη Γερμανια.
    Βαν Ροσομ και Μπροκχοφ δεν με μου αρεσουν για την συγκεκριμενη ομαδα την συγκεκριμενη στιγμη.Θα ηθελα κατι καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..... Βεζενκοφ ως ανταλλαγμα για να αφησεις την ΥΠΟΘΕΣΗ Κλαβερ...;;;;

      Γιατι, νομιζεις εισαι υπολογισιμος αντιπαλος για τη Μπαρτσελονα, αν τα βρουν με Βαλενθια στο μπαι αουτ..;

      Σοβαρευτειτε ρε παιδια, ξημερωσε Δευτερα...

      ΥΓ. Βγαζει ψιλοματι οτι δεν εχεις δει ποτε σου Βαν Ροσομ φιλος.

      Διαγραφή
    2. Δημητρη το παιδι εγραψε την αποψη του... Θα τον κανεις ντα;
      Η ειρωνια εσενα δεν τιμαει, οχι τον συνομιλητη σου.

      Ουτε εμενα μου αρεσει τοσο ο Βαν Ροσομ. Τριανταρησε και ποτε δεν εκανε την σουπερ καριερα.

      Για τον Βεζενκοφ ο φιλος δεν εχει πολυ αδικο, οχι σαν ανταλλαγμα αλλα λογω συνθηκων. Περισυ δεν επαιξε σχεδον καθολου, και επαιζαν στο 4 μπροστα του οι Ντοελμαν, Σαμουελς (σε ψηλα σχηματα) και Περπε (σε χαμηλα)

      Γιατι σου φαινεται περιεργο να μεινει ελευθερος τωρα που η Μπαρτσα παιρνει και Κλαβερ;

      Διαγραφή
    3. Δε μου φαινεται τιποτα περιεργο, αλλα ετερον εκατερον απο το να στον δωσει η Μπαρτσα δωρακι με κορδελα για να μην κανεις offer στον Κλαβερ... Που ακουστηκε;

      Διαγραφή

  23. Καλημέρα.
    Απορίες απ’ την βόλτα στην Ευρώπη.

    1) Επιμένεις ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται κι άλλον γκαρντ κι ας φορτωθεί το back court. Φοβάσαι ότι κάποιος απ’ τους υπάρχοντες δεν θα ανταποκριθεί; Δεν σε προβληματίζει ο συνωστισμός;
    2) Μπρόκχοφ, ε; Τυχαία η αναφορά ή υπάρχει ζουμί; Ο Κίνσεϊ πώς σου φαίνεται;
    3) Αν τελικά δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η υπόθεση Κλαβέρ, δουλεύουν στον ΠΑΟ για εναλλακτικές; Την περίπτωση του Βεζένκοφ θα την κοιτούσες;
    4) Έχεις καταλάβει τι κάνει ο Λάσο με τους ψηλούς; Πού θα τους χωρέσει όλους; Βλέπεις τον Ράντολφ να παίρνει λεπτά στο ‘’4’’; Έχει ήδη Ρέγιες, Νοτσιόνι, Τόμπκινς, Χάντερ, Αγιόν και Ράντολφ.
    5) Έχεις πληροφόρηση για την τιμωρία και το μέλλον του Λάσμε; Παίζει στο summer league.
    6) Ο Περάσοβιτς πήρε Τόμας και Χάνεϊκατ ενώ έχει ήδη τον Οσμάν στο ‘’3’’. Ποιος προορίζεται για ‘’4’’;
    7) Ο Ζοτς πήρε Νάναλι από Αβελίνο. Είναι SF. Κι εδώ είναι φορτωμένη η θέση. Στα γκαρντ αντί του Χίκμαν, κοιτάει κανέναν;
    8) Ο Φρίλαντ μένει ΤΣΣΚΑ ή μετά την απόκτηση του Όγκουστιν περισσεύει;
    9) Ο Ολυμπιακός κοιτάει Γκάμπριελ και Νίκολς. Ποιος πιστεύεις ότι κολλάει καλύτερα:
    10) Δεν βλέπω ζωηρό τον Αντρέα στο Μπάμπεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Jim μακαρι να ισχυει αυτο το τελευταιο με μπροκχοφ... Ο παιχτης ειναι οτι ακριβως χρειαζομαστε στο 3 μαζι με χαραλαμποπουλο... Ξερεις αμα υπαρχει buy out στο συμβολαιο του και ποσο ειναι... Αφρο ξερεις τιποτα νεοτερο στα μεταγραφικα που μας απασχολουν;;

    Monkey D.Luffy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελος ο κλαβερ η μπαρτσελονα πληρωνει τη ρητρα στη βαλενθια και παει εκει.σιγουρα ασχημη εξελιξη γιατι ειναι πολυ καλος παικτης αλλα δεν θα σκασουμε, παναθηναικος ειμαστε, ο δημητρης και ο κοουτς ξερουν πολυ καλα τι πρεπει να κανουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πιστεύω ότι ο Ρότσεστι είναι η 1η μεταγραφή που έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟ. Κολλάει πολύ με Καλάθη, ενώ είναι καλός εκτελεστικά και δημιουργικά, ενώ η Μακάμπι θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμβαίνουν αυτά όταν διαπραγματεύεσαι με κάποιον που έχει άλλες προτεραιότητες. Πάντως, αν η Μπάρτσα έσταξε 2 μύρια στην Βαλένθια για buy out μιλάμε για υπερβολή.
    Το ζήτημα τώρα είναι αν η ομάδα θα συνεχίσει να ψάχνει παίκτη στο ‘’4’’ ή αν θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της κοιτώντας για mobile 5 ώστε ο Σίνγκλετον να παίρνει αρκετό χρόνο και ως PF.
    Τα λεφτά που φέρεται να έδινε ο ΠΑΟ στον Ισπανό ήταν όντως πολλά. Απ’ τη στιγμή που είναι αποφασισμένοι να τα διαθέσουν στην ΚΑΕ δεν θα δυσκολευτούν να βρουν καλό παίκτη. Ίσως να τα μοιράσουν τώρα καλύτερα στις κινήσεις που απομένουν.

    ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Χαραλαμπόπουλος έπρεπε φέτος να είναι μέλος της εθνικής νέων και να παίζει με τα καφενεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ΥΓ μιας και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα συμφωνούμε απολυτα.

      Εαν θελήσουμε να το διακωμωδήσουμε μπορούμε απλά να πούμε πως κάνει προπονήσεις για να κρατηθεί σε καλό αγωνιστικό επίπεδο!

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Φιλε τα 2εκ ειναι υπερβολή αλλα τα καθορίζει η αγορά ..για την μπαρτσα ο Ισπανός ηταν αναγκαίος οπως ο καλάθης για τον ΠΑΟ που τον πλήρωσε χρυσό ...

      Soc_ele

      Διαγραφή
    3. Από τα δημοσιεύματα στα μέσα φαίνεται ότι δεν υπάρχει "δουλεμένη" εναλλακτική. Μάλλον υπήρχε σιγουριά για τον Ισπανό στην ομάδα. Ελπίζω να επικρατήσει ψυχραιμία και να γίνει σωστά η ολοκλήρωση του ρόστερ.

      ΥΓ: Όντως τρελό το ποσό που σπαταλά η Μπάρτσα για τον παίχτη. Φαίνεται ότι θέλουν να επενδύσουν σ' αυτόν. Πρώτη "νίκη" και του Μπαρτζώκα απέναντι στον Άρτζι. Χαχα

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ 77,εχω την εντυπωση οτι ο χαραμποπουλος πηγε στην εθνικη νεων οικιοθελως,εμφανιστηκε χωρις να τον περιμενουν(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος)
      Οσο για την υποθεση κλαβερ εννοειται οτι οταν καποιον παιχτη τον θελουν πιο βαρια πορτοφολια,οσο δεν κλεινει σε σενα η υποθεση θα ειναι ρευστη(ποσες φορες εχουμε ακουσει την εκφραση οταν σε ζηταει ο παναθηανικος του ομπραντοβιτς απλα πας χωρις μεν ισως αλλα)
      Τωρα, στη γαλλικη λιγκα υπαρχει ενας ιταλοαμερικανος παουερ φοργουορντ σε εξαιρετικη ηλικια(28)δολοφονικο σουτ που θα μπορουσε να παρει το καλεσμα για αυτο το επιπεδο,αυτο βεβαια θα μας το απαντησει ο κυριος κονγουει αν θελει....


      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  28. Τελος ο κλαβερ .. κριμα γιατι πραγματικα η φροντ μας θα ηταν ντριμ τιμ.
    Τωρα μπλεκουν λιγο τα πραγματα αφου θελουμε κοινοτικο 4αρι (αν δεν καλυπτει και το 3 θα παμε σιγουρα για παιχτη και εκει) που να εχει καλο τριποντο και αθλητικος.. τρεχα γυρευε δλδ.
    Για βελζεκοφ ουτε λογος, αθήτικος δεν ειναι , δανεικος θα ειναι, το μυαλο του αλλου θα το εχει, ενω εχει μεινει και ψιλοστασιμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μετα την Μπουρουσιάδα , μας τελείωσε και η Κλαβεριάδα.

    Ήθελα τον παίκτη σαν τρελός , όμως μέσα στο σ/κ σκεφτόμουν πως ο Παναθηναικός δεν είναι καμια χαζογκόμενα να σε περιμένει εσαεί και ετσι άρχισα να αναλογίζομαι πως από την στιγμή που ο παίκτης δεν ψήνεται να έρθει Ελλάδα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε από το να έχουμε ένα ξενερωμένο παίκτη είναι να ψαχτούμε αλλού.

    Το οτι δεν έβαλε ο Κλαβέρ την υπογραφή του υστερα από τέτοιο σίριαλ μπορεί να παρουσιαστεί σαν αποτυχία ή επικοινωνιακή ήττα του ΔΓ.

    Δεν νομίζω οτι ισχύει τίποτε από τα δύο. Ο παίκτης είναι ικανότατος , από το πάνω ράφι , τον διεκδίκησε και στην τελική έχασε από τα εκατομμύρια που αποφάσισε να πετάξει η Μπάρτσα για το buy out. Δεν είναι λογικό για μένα να πληρώνεις τέτοιο ποσό για Ευρωπαίο παίκτη οπότε ή εκεί στην μπάρτσα μας δουλεύουν με τα ποσά είτε είναι ηλίθιοι.

    Τεσπα , πάμε για άλλα. Η ανάγκη για το stretch-4 υπάρχει ακόμη και η αγορά περιορίζει τις επιλογές βλέποντας κιολας την στελέχωση των υπολοίπων top ομάδων στην συγκεκριμένη θέση.

    ΥΓ. Με την υπογραφή του Κλαβέρ στην Μπάρτσα στο 4 υπάρχουν Ντόελμαν-Καλβέρ και Βεζενκοφ. Παίζει να "στείλει" κάποιον από τους δύο ή απλά προσπαθεί να ματσάρει την frontcourt της Ρεαλ? Ιδωμεν...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμ μετα το ναυαγιο με κλαβερ βλεπεις οτι μπορει να αλλαξει ο σχεδιασμος?? να παμε για ποιο φθηνο 4αρι και να παμε σε λυση Ryan Broekhoff για 3αρι?? ή να πανε τα λεφτα σε εξτρα γκαρντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαλασε του Κλαβερ,
    Το ειχα γραψει και στο προηγουμενο ποστ οτι δεν με ενοχλει τοσο.

    Αυτη την στιγμη το ροστερ του Παναθηναικου ειναι
    PG Καλαθης/James (scoring PG)/ Μπoxωριδης
    SG Feldeine/ Παππας
    SF Χαραλαμποπουλος
    PF Gist/ Φωτσης
    C Μπουρουσης/ Σινγλετον

    Εχει 10 παικτες 12αδας, για μενα ενας παικτης οπως ο Κλαβερ θα δημιουργουσε συνωστισμο στην ρακετα. Φυσικα αυτος ο συνωνστισμος υπο αλλες συνθηκες δεν θα με πειραζε, αλλα να εχω στον παγκο σε καθε δεδομενη στιγμη Φωτση + 2 εκ των Μπουρουση/Κλαβερ/Γκιστ/Σινγλετον (δηλαδη καθε στιγμη 2+ εκατομμυρια στον παγκο) οταν στο 3 εχω βασικο τον Β.Χ μου φαινεται λαθος σχεδιασμου. Ο Κλαβερ θα ηταν εξαιρετικη περιπτωση αν αντι Μπουρουση ο Παναθηναικος επαιρνε Βουγιουκα, ο οποιος δεν θα επαιζε τα 20+ λεπτα του μπορουσε αλλα περιπου 10.

    Ο Παναθηναικος πρεπει να παρει ακομα 2 παικτες 12αδες και κανενα ακομα (π.χ Πατ) για γεμισμα.

    Ενα τρια οπωσδηποτε που να μπορει να παιξει 20-25 λεπτα (ακομα και σαν δευτερος ο Β.Χ θα παρει πολυ χρονο), και εναν ακομα ψηλο για να κανει 5αδα.

    Εγραψα και χτες πως η τριαδα Σινγλετον/Γκιστ/Μπουρουσης θα παιρνουν 70 λεπτα περιπου μαζι στο 4/5 και ειναι πλεονασμος να παρει και αλλο μεγαλο παικτη εκει. Επισης ας μην καιμε και τον Φωτση. 10 λεπτα ποιοτικα τα εχει.

    Σε καθε περιπτωση το αν θα πρεπει ο Παναθηναικος να παρει 4ή5 θα εξαρτηθει κυριως απο τον Σινγλετον για τον οποιο δεν εχω πληρεστατη εικονα σε ποια θεση ειναι καλυτερος.

    Παντως τωρα που η Μπαρτσα γεμιζει στο 4 (κρατησε Ντοελμαν, παιρνει Κλαβερ) ας δουμε μηπως μπορουμε να παρουμε Βεζενκοφ. Εχει και ελληνικο διαβατηριο.

    Με προβληματιζει οτι δεν ξερω πολλα κοινοτικα τριαρια που θα μπορουσαν να παρουν θεση βασικου. Εξαρταται βεβαια και αν ο Τζεημς ή ο Φελντεην βγαλουν κοινοτικο διαβατηριο (Γεωργια/Ισπανια)

    Πιστευω οπως και αλλοι πως αυτη την στιγμη επιπλεον παικτης στην περιφερεια ειναι μια πολυτεια που δεν ειναι απαραιτητη. Δεν ξερω πολλες ευρωπαικες ομαδες που εχουν 5 ΕΝΕΡΓΟΥΣ guard στο ροστερ τους.
    Επισης ειναι μια θεση που ο Παναθηναικος την χρειαζεται σαν γεμισμα.

    Θα ελεγα να ξεκινησει η χρονια και να παρει ο Λευτερης την ευκαιρια που δικαιουται. Αν προκυψει θεμα, περιφερειακο για γεμισμα βρισκεις ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιού συμφωνούμε σε πολλά κατα καιρούς αλλά εδώ μου τα χαλάς (sic)..

      Ο Παναθηναικός χρειάζεται απαραίτητα ένα πάικτη στο 4 που να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα. Μην περιμένεις ο Φώτσης να δίνει αυτά που έδινε στο παρελθόν αμυντικά καθώς επίσης μην αναμένεις να παιρνει το χρόνο που έπειρνε πέρυσι. Δεν είναι φυσιολογικό. Στην τελική σε μια Ευρωλίγκα 16 τοπ μάδων εαν θές να προχωρήσεις δεν βασίζεσαι στο 35χρονο Φώτση αλλά σε καλύτερους στην παρούσα φάση παίκτες.

      Επιπλέον δες όλες τις ομάδες της λίγκας τι παίκτες έχουν στο 4. Δεν είναι τυχαίο που όλες έχουν τουλ παίκτες με σουτ.

      Ο φελντέιν δεν μπορει επ ουδενί να πάρει θέση στο 3. Θα είναι έγκλημα , άσε που θα τον ματσάρουν όλες οι αντίπαλες ομάδες.

      Ο Μποχώ μπορεί να χρησιμοποιείται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται ένας backup point για τον Νικ με σουτ. Είναι ρίσκο και στοίχημα ο απο τραυματισμό Μποχώ στην Ευρωλίγκα απέναντι σε πιο καλοπροπονημένα γκάρντ (άσε που έχει και κακό dribbling..)

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Run γιατι στα χαλαω;

      Στο 4-5 ειπα οτι χρειαζεται σιγουρα παικτη. Δεν εχω πληρη εικονα για τον Σινγλετον. Αν πολλα λεπτα στο 4 και ο Πεδουλακης θελει να παιζει με 2 βαρια κορμια στο 4-5 οπως παλαιοτερα τοτε ισως ειναι καλυτερα να παρει 5.

      Αλλιως ετσι και αλλιως εγραψα για τον Βεζενκοφ ή κατι αντιστοιχο, οχι ομως απο το πανω ραφι με συμβολαιο 1 εκατομμυριο οπως ο Κλαβερ αν ειναι να κανεις μια κινηση

      Στο Φελντεην δεν εγραψα πουθενα οτι μπορει να παιξει 3. Δεν το πιστευω καθολου. Ισως σε σχηματα με 3 κοντους για 5 λεπτα αλλα μεχρι εκει. Για αυτο ειπα πως ειναι επιτακτικο το καλο συμβολαιο να πει στο 3.

      Ενταξει για τον Μποχωριδη και τον ΠΓ διαφωνουμε μονο

      Διαγραφή
  32. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζίμ ,

      Φαντάζομαι πως αισιοδοξία για την υπογραφή Κλαβέρ στην ομάδα υπήρχε...Plan B της προκοπής θα υπάρχει ή φτου κι απ την αρχή?

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Ο Κλαβερ κούμπωνε αρμονικά στο '4' αλλά δεν τέλειωσε και ο κόσμος.. Μέσα Ιουλίου είναι. Όλοι τον θέλαμε πάρα πολύ, αλλά πάμε γι'άλλα. Επικοινωνιακή ήττα πάντως.

      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  33. Επισης για να ειμαστε και δικαιοι, ο Κλαβερ δεν ηθελε Παναθηναικο, εκανε μπαμ. Ηθελε να γυρισει στην πατριδα του το παιδι. Δεν μπορει να τον αδικησει κανενας.
    Η Βαλενθια εκανε το αυτονοητο. Απο το να τον χασει τσαμπα, τον πουλησε σε ομαδα εντος Ισπανιας. Εγω πιστευα οτι στο τελος απο το τιποτα, ακομα και με 500 χιλιαρικα θα τον εδινε. 500 χιλιαρικα δεν ειναι λιγα, ειναι το συμβολαιο ενος παικτη επιπεδου Βαλενθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το παιδί, ο Μπαρνιάνι, που χάθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε είστε τρελοί; Θα πνιγούμε μ' αυτά που διαβάζουμε.

      Διαγραφή
  35. O Jim έχει προτείνει ήδη την εναλλακτική....ο οποίος είναι ο Ντ. Τάις....ένα μικρό buy out χρειάζεται και παίρνεις παίχταρά σε καλύτερη ηλικία κιόλας....
    Εδώ που τα λέμε σιγά μην άφηνε ο Μπαρτζώκας το πουλέν του να πάει στον Παναθηναϊκό και στον Πεδουλάκη κιόλας....Η ομάδα μπάσκετ χρηματοδοτείται από την ποδοσφαιρική...άρα τα λεφτά ρέουν άφθονα...όλοι είχαμε ψι λιαστεί ότι από την στιγμή που μπήκε η Μπαρτσελόνα και ο Μπαρτζώκας στο παιχνίδι και υπήρχε καθυστέρηση....με τον έναν η με τον άλλο τρόπο θα τα έδινε τα λεφτά στην Μάλαγα και θα γινόταν η στραβή.Είναι βέβαιο αν είχε κλείσει πιο νωρίς στην Μπαρτσελόνα θα μας είχε κάνει ζημιά και με τον Σίγκλετον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Tζιμ ηταν που η Βαλενθια δεν θα τον εδινε σε αμμεσο ανταγωνιστη.Ομαδουλα της σειρας ειναι, καλα την ειπα εγω.Καλος παιχτης ο Κλαβερ αλλα τα μμε τον βαπτισανε Ντε Κολο και βαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φερτε το Βεζενκοφ να επενδυσουμε και στο παρον και το μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αν ισχύει το ποσό που έχει βγει προς τα έξω, κάποιοι στη μαδρίτη θα γελούν μέχρι δακρύων. Σπουδαίο εργαλείο, διεθνής παίχτης από τον κορμό της εθνικής τους ομάδας μάλιστα και σε καλή ηλικία, όμως το buy out είναι υπερβολικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Με 2 εκατομμύρια θα πουλούσε και η Ρεάλ στη Μπαρτσελόνα.. Ο αγοραστής ουσιαστικά ενισχύει τον αντίπαλο του με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το πακετακι Μπροκχοφ-Τιγι δε θα ήταν μία χαρά υποκατάστατο? Θα έκλεινε και 2 θέσεις πιο ξεκαθαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοί παίχτες με σωστή νοοτροπία. Όμως θέλεις stretch-4. Απαραίτητα..

      Διαγραφή
  41. Ενταξει ρε μαγκες καλυτερα που παει μπαρτσα γλιτωνουμε και τα εξοδα για τις πανες που θα επρεπε να του παρουμε για τα κρισιμα παιχνιδια!για να μιλησουμε και σοβαρα αρνητικη εξελιξη, οντως πολυ καλος παικτης αλλα δεν χαθηκε και ο κοσμος ο προεδρος δειχνει αποφασισμενος φετος και εγω δεν ανησυχω καθολου!αν ισχυουν τα 2 εκατομμυρια της ρητρας μιλαμε για ΠΟΛΛΑ λεφτα,χαλαλι της, της μπαρτσελονα.εγω θα συνεχισω με το κολλημα μου και θα επιμεινω για βαρβατο ποιντ γκαρντ ετσι θα κανεις τη διαφορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Την αφρο δε βλέπω..

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την και καλημέρα. Υπάρχει εναλλακτική; ή απλά θα βουλώσουμε τρύπες με παίχτες δεύτερης διαλογής;

      Μάνος

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω να υπάρχει, αν μάθω κάτι θα το γράψω.

      Διαγραφή
  43. Δυο εκατομμυρια buy out για Κλαβερ?
    Σκεφτονται να φτασουν το μπατζετ σε επιπεδα Φενερ φετος εκει στην Βαρκελωνη?

    Φυσικα με ενοχλησε που δεν θα ερθει στον ΠΑΟ, ομως ειλικρινα μου φαινεται εξωφρενικο ποσο για τον Κλαβερ.Βαλε κι ενα μυριο το συμβολαιο του τουλαχιστον παμε στα 3 μυρια.
    Ημαρτον, η Ρεαλ εκλεισε Ραντολφ με πολυ λιγοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το παλικάρι είναι προφανές πως δεν πολυψηνόταν για ΠΑΟ αλλά επεδίωκε τον επαναπατρισμό του. Είναι αυτονόητο πως οι παίκτες έχουν προσωπική ζωή και προτιμήσεις και εδώ είναι φανερό ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία ήταν στις πρώτες προτιμήσεις του Ισπανού.
    Υπό αυτό το πρίσμα ίσως είναι καλύτερο για τον ΠΑΟ να στραφεί σε παίχτη που θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο για step-up. Ο Κλαβέρ πάντα θα είχε στο μυαλό του την Ισπανία. Και να ερχόταν, μάλλον θα το έκανε με μισή καρδιά. Ο παίχτης ήταν προσωπική μου εμμονή αλλά δεν πειράζει. Χρήματα να υπάρχουν και σωστό πλάνο να διατεθούν.

    Τώρα, αν ισχύουν αυτά περί 2εκ. buyout, απλά γελάω. Μιλάμε για 3 εκ. για 1 παίκτη. Και ο Μπαρτζώκας δε φημίζεται για τέτοια διαχείριση του budget. Μάλλον τη φήμη αυτή την μετέδωσε το περιβάλλον του ΔΓ για να μετριάσει τις εντυπώσεις. Εκτός κι αν η προσωπική εμπάθεια του Μπαρτζώκα με τον ΠΑΟ (γιατί υπάρχει τέτοια) υπερίσχυσε της λογικής του. Αν ισχύει το 2ο, δε θα έχει καλή σεζόν στην Καταλονία...
    Παρεπιπτόντως: Η Μπαρτσελόνα τώρα έχει στο 4: Ντόελμαν, Κλαβέρ, Βεζένκοφ και Σάμιουελς που έπαιζε και εκεί πέρυσι. Μαντέψτε ποιος περισσεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βαλένθια τα πήρε χοντρά.
      Δεν ξέρω πόσα αλλά τα 2.000.000 είναι κοντά σε οσα ζήτησε.
      Γιατί του χρόνου με ελεύθερο τον Κλαβερ και τελειωμένο τον Ρεγες που δεν ειναι ακριβώς ίδια θεση αλλά Ισπανός, η Ρεάλ θα τον έκανε μια χαψιά.

      Διαγραφή
    2. απο ισπανια ερχεται η πληροφορια αυτη,δεν την διεδωσε κανεις απο Ελλαδα,αληθεια ψεμματα θα δειξει.

      Διαγραφή
    3. 1. Ο ΠΑΟ είχε μεγάλο προβάδισμα έναντι της Μπαρτσελόνα λόγω της ρήτρας της Βαλένθια. Για ποιον ακριβώς λόγο συμφέρει τον ΔΓ να βγάλει προς τα έξω ότι έχασε τον παίκτη ενώ έπαιζει με πολύ ευνοϊκότερους όρους από τον αντίπαλό του;
      2. Η προσωπική εμπάθεια του Μπαρτζώκα με τον ΠΑΟ που στηρίζεται;

      Διαγραφή
    4. 1.22 ξεχασες την υστερια του οταν εχανε απο τον παο;;τις δηλωσεις του μηπως;;;

      Διαγραφή
    5. Αυτό στοιχειθετεί προσωπική εμπάθεια, 2-3 χρόνια μετά;

      Ότι πεις. Δεν είχα καταλάβει ότι είσαι το τρόλλ.

      Διαγραφή
  45. Ζήσης - Μπροκχοφ - Τιγι με τα λεφτά του Κλαβερ να πηγαίνει το τρίποντο συνεφο και να δέρνει ο Γαλλοςτ κι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ γατακια της Μπαρτζωκοατιτλιας.
    Φέρε και τον Θανάση με τα ρέστα να τον κάνει γδαρτη τωμ Κλαβερδων ο Αρτζουκος κι ελάτε να μας προσκυνήσετε 👌✌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο Μίτροβιτς άραγε έχει κάποιο λογικό buy-out;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και απολύτως φυσικά σε επικοινωνιακό επίπεδο υπάρχει διαγωνισμός φαιδρότητας.

    Απ’ τη μια πλευρά την κόκκινη. Η Μπάρτσα έκλεψε τον Κλαβέρ απ’ τον ΠΑΟ, ο Μπαρτζώκας πέτυχε την πρώτη του νίκη επί των πράσινων, ο Κλαβέρ έφτυσε τον εξάστερο για να πάει στην αγκαλιά του αγαπημένου του κι άλλα ωραία.
    Απ’ την άλλη την πράσινη. Ο Ισπανός δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό αλλά μια τρέλα του αφεντικού, επέδειξε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, κορόιδεψε τον ΠΑΟ, επί της ουσίας ποτέ δεν θέλησε να έρθει στην Ελλάδα και λοιπά.
    Κι όλα αυτά με τα 2 εκ. να αιωρούνται πάνω απ’ την μεταγραφή που αν ισχύουν πρόκειται για απίστευτη υπερβολή που πάντως οι μπλαουγκράνα έχουν κάνει και παλιότερα.
    Μιλάμε για έναν εξαιρετικό παίκτη που θέλησε να επαναπατριστεί και προτίμησε να περιμένει μια ομάδα απ’ τη χώρα του. Σιγά τα αυγά. Λες και γίνεται πρώτη φορά να έρχονται τούμπα ‘’κλεισμένες’’ υποθέσεις.

    Είμαστε ακόμη στα μέσα Ιουλίου, χρόνος υπάρχει για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Δεν χρειάζονται απολογητικού τύπου εξηγήσεις για μια μεταγραφή που χάλασε. Οι κινήσεις μέχρι τώρα είναι πολύ καλές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο ΠΑΟ με τον Κλαβέρ πήγε να κάνει την κλοπή του καλοκαιριού.
    Ένας εξαιρετικός παίκτης σε πολύ καλή ηλικία, που η Βαλένθια και η κατάσταση στην Τουρκία του έριχναν απίστευτα το κασέ.
    Αν τον έπαιρνε ο ΠΑΟ, θα ρέφαρε την πολύ κακή οικονομική συμφωνία που αναγκάστηκε να κάνει με τον Μπουρούση.
    Το ερώτημα είναι τώρα αν ο ΠΑΟ θα διαθέσει εκ νέου αυτά τα λεφτά στην αγορά ή αν απλά μπήκε στον πειρασμό μόνο για τον Κλαβέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του έριχναν απίστευτα το κασέ; Δηλαδή κανονικά πόσα έπρεπε να πάρει; 2 εκατομμύρια;

      Διαγραφή
    2. Όταν έχει αποκλείσει ο ίδιος τη χώρα που δίνει τα περισσότερα λεφτά στην αγορά, και η Βαλένθια βάζει εμπόδια για τη δεύτερη καλοπληρώτρια χώρα, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτομάτως πέφτει το κασέ του;

      Διαγραφή
  49. Απο οτι φαινεται δεν θα διατεθουν τετοια ποσα για τον παικτη που θα παρουμε τωρα στη θεση του Κλαβερ ... Κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η περίπτωση του Μπουνγκου Κολό για μένα είναι η ιδανική.Έχει ποιότητα,σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Κλαβέρ,αλλά πλέον οι επιλογές είναι ελάχιστες ιδιαίτερα στους κοινοτικούς.Δεν ξέρω βέβαια πόσο δύσκολο είναι να σπάσει το συμβόλαιό του με τη Λιμόζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πρεπει να τρεξουμε για Κινσευ τωρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δηλώσεις του στο Βελιγράδι όταν είχε καρφώσει την κουμπαν. Μιλάμε για πραγματικό σκυλί του πολέμου. Βάλε και Ντάνιελ Τάις στο 4 και άσε κλαβερ μπαρτζωκα να ρεζιλευονται στην Βαρκελώνη

      Διαγραφή
    2. Άσουτος ούτε καν. Και μεγάλος.

      Διαγραφή
    3. Καλάθης Κίνσευ στην ίδια 5άδα.
      Η ανάπτυξη έρχεται.

      Διαγραφή
  52. Τζιμ θα συνεχίσεις στη μονακό και φέτος; έχει βουήξει ο τόπος.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Μόνο που αυτή τη φορά θα μένω σε γιότ, όχι σε διαμέρισμα.

      Διαγραφή
  53. Παιδιά η διοίκηση είναι ξεκάθαρη.

    Μαρκοϊσβίλι στο τρία (όχιιιιιιιι, αν είναι δυνατόν, ο τύπος έχει μπαγιατέψει)
    Τεσσάρι από σάμερ λιγκ (δηλαδή Αμερικανό?)
    και απόλυτη στήριξη στο ταλέντο του Μποχωρίδη (ξεχάστε τον κοινοτικό γκαρντ)

    Απλά απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, μονο και μονο για να χαλασει τα σχεδια του Ολυμπιακου, το ξερουμε ήδη οτι το τεσσάρι από σάμερ λιγκ που χτυπάει ο Πεδουλακης ειναι ο Γκάμπριελ!

      Διαγραφή
  54. Μαρκοϊσβίλι και «τεσσάρι» από τους κομμένους του ΝΒΑ το plan B. Φαίνεται την είχαν μυριστεί τη δουλειά εκεί στον ΠΑΟ για αυτό είχε βγει πρωθύστερα το όνομα του Γεωργιανού.

    http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/537267-Panathinaikos-Markoisvili-kai-tessari-anti-Klaver?utm_source=www.trifillakia.gr&utm_medium=newswidget&utm_campaign=ONSPORTS_WIDGETS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ξεχάστε τον μανουτσάρ. Χίλιες φορές Βλάντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Θα προτιμουσα Βλαντο αντι Μαρκοϊσβίλι...εχει πολυ καλυτερο σουτ ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Θεωρητικό σενάριο...

    Η Μπάμπεργκ έδωσε πέρυσι διετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 900.000€ για το Μέλι.Ήτοι 450.000 το χρόνο.

    Εαν ο Παναθηναικός προσφέρει στον Μέλι ένα διετές περίπου 600k στον παίκτη και ένα 300-400k στην ομάδα κερδισμένος δεν μπορεί να βρεθεί από την υπόθεση Κλαβέρ?

    Ο Παναθηναικός έδινε περίπου 2εκ για 2 χρόνια στον Ισπανό.

    Προυπόθεση φυσικά είναι να δέχεται το ποσό του buy out η Μπροζέ...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον δινει η Μπαμπεργκ, πως να το κανουμε τωρα?
      Ζητανε 600χιλ. μπαϊ-αουτ.

      Διαγραφή
    2. Πριν ένα μήνα ζήταγε 300κ από τον Ολυμπιακό ( βασει δημοσιευμάτων, δεν ήμουν και στις διαπραγματευσεις...)
      Πώς έγιναν 600κ?

      Run TMC

      Διαγραφή
  58. Ο Βεζένκοφ υποτίθεται ότι πήγε στην Μπαρτσελόνα για να παίζει και απέρριψε τον ΠΑΟ για να μη φάει πάγκο σαν κάποιους φίλους του (Μπόχω) όπως έλεγε;
    Όντως σοφή επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κόουτς άσε τους συμβουλάτορες σου και άκου. Κλείσε Θανάση-Βλάντο και έναν καλό κοινοτικό πόιντ. Είσαι κομπλέ.

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριποντα θα βαρανε 5 υπερτυχεροι απο το κοινο με επαθλο ή θα μπαινει για χαβαλε ο Αρτζι μεσα και θα δοκιμαζει την τυχη του;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 2:37, ο ένας θα είναι ο Mr. Green και ο άλλος ο Παναγιωτης ο Κολλημένος σίγουρα απο τους 5. Να ξέρεις ότι και οι δύο έχουν πολύ αξιόπιστο σούτ, ειδικά ο Κολλημένος στο σουτ κουτάλα είναι άχαστος...Ο δε Mr. Green απο το κέντρο ανάποδα βάζει παραδοσιακά ένα τουλάχιστον μες την σεζόν. Θα πληρώσουν ακριβά οι αντίπαλοι προπονητές φέτος να στέλνουν double team στον Μπουρούση.

      Gorgeous_George

      Διαγραφή
  60. Τεράστια επικοινωνιακή αλλά και μεταγραφική ήττα του ΠΑΟ απο Μπάρτσα, το μυρώσαμε πολλές μέρες με Κλαβέρ, έπρεπε να τον κλείναμε με τη μία. Τώρα η χρονιά πάει χαμένη (θέλουμε τρεις παίκτες (1-3-4/5) και οι δύο από αυτούς να είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ), μας βλέπω για αμερικανάκια από Summer league και κανέναν συνταξιούχο από euroleague...Εκτός εάν επανέλθουμε με βελτιωμένη πρόταση στον Κλαβέρ και δείξουμε επιτέλους ότι υπάρχουμε και εμείς, αν και φοβάμαι ότι έχουμε μικρύνει επικίνδυνα σαν μαγαζί, οπότε πάμε για άλλα. Κρίμα πάντως γιατί ο σχεδιασμός της ομάδας περιελάμβανε μελετημένες κινήσεις και μεγάλη αποφασιστικότητα από πλευράς ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.51 δεν πειθεις για παναθηναικος,προσπαθησε λιγο ακομη.Χαθηκε η χρονια λεει απο τα μεσα ιουλιου,μικρυναμε επειδη η μπαρτσα εδωσε 3 μυρια και πληρωσε υπεραξια;;ειχαμε 3/3 επιτυχιες ξερεις,με παιχτες που ειχαν ξεχωρισει περσι,ασχολησου εσυ με την υπερομαδα σου που κατεληξε 15η και χαλαρωσε.

      Διαγραφή
    2. Επικοινωνιακή νίκη (για τη Μπαρτσελόνα) δεν είναι να πληρώνεις τρελή υπεραξία για ένα παίκτη, αλλά να τον πέρνεις με τα ίδια ή και λιγότερα με το brand name σου. Αρα, πού είναι η ήττα του Παναθηναϊκού γιά την οποία βαυκαλίζεσαι; Οσο για το καθαρά μεταγραφικό κομμάτι έχουμε πολύ χρόνο ακόμα!!!

      Διαγραφή
    3. Μάγκες καταρχήν είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και σαν τέτοιος έχω μάθει να έχω απαιτήσεις από την ομάδα μου. Παραδεχτείτε το ότι φάγαμε ήττα γιατί παρακαθυστερήσαμε την υλοποίηση της μεταγραφής του Κλαβέρ, λόγω Μπουρουσιάδας (αν είναι δυνατόν). Ο Κλαβέρ θα μας ανέβαζε επίπεδο/α, τώρα μάλλον θα βολευτούμε με παίκτη που θα κάνει τα μισά απ'ότι αυτός (εμένα παίκτες τύπου Ματσιούλης που με το ζόρι βγάζουν πάσα στο 1 μέτρο δεν μου αρέσουν, θέλω να μπορεί να συμμετέχει δημιουργικά ο παίκτης στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, ο Κλαβέρ επιθετικά είναι υπερπλήρης και με Clutch). Τώρα πάμε για κατσίκι ή τον γερασμένο Μαρκοϊσβίλι (άμυνα της πλάκας) οπότε Ιτούδης και Ομπράντοβιτς θα μας έχουν για πρωϊνό. Συνειδητοποιείστε λίγο τι χάσαμε σαν ποιότητα και μετά το συζητάμε. Και ναι είναι επικοινωνιακή νίκη της Μπάρτσα, πρώτον γιατί είχε 2 μύρια από Σατοράνσκι και τα έσκασε για παικταρά (μαγκιά της) και δεύτερον, θα με θυμηθείτε όταν θα γκρινιάζετε ότι δεν ξεπερνάμε τους 60 πόντους και δεν πήγαμε φάιναλ φορ (όχι ότι τον γαύρο τον έχουμε, ο Κλαβέρ θα έκανε γιογιό Παπαπέτρου, Αγραβάνη κ τους λοιπούς..). Πραγματικά είμαι απογοητευμένος, δεν υπάρχουν αντίστοιχοι παίκτες στην αγορά, το πολύ πολύ να πληρώσουμε buy out για κανέναν Χάνγκα (δν λεώ αρκετά καλός παίκτης) και γενικά θα πληρώσουμε καμιά υπεραξία για να βγει ο Κοντός και να πει ότι τελικά καλύφθηκε το κενό στο 3/4 με παίκτη που μπορεί να προσφέρει όπως ο Κλαβέρ...Γνώμη μου πάντα ήταν να παίρνουμε παίκτες με υψηλό μπασκ. iq, με καλή πάσα και καλό σουτ. Είμαστε η τρίτη δύναμη στην Ευρώπη και πρέπει να το αποδεικνύουμε που και που. Κρίμα πάντως γιατί δαπανήθηκαν χρήματα για τρεις παίκτες πρώτης γραμμής και η ομάδα θα ολοκληρώσει τη στελέχωσή της με μπαλλώματα. Εγώ εάν ήμουν ΔΓ θα ακύρωνα το φιλικό με Μπάρτσελώνα έτσι για σπάσιμο, δεν θέλω να έχω καμία επαφή με τέτοιους υποχθόνιους τύπους!

      Διαγραφή
  61. Να πω την αλήθεια την είχα μυριστεί την φάση με τον Κλαβέρ. Το παιδί είναι Ισπανός, σε καλή ηλικία και ποτέ δεν είχε παίξει σε μια από τις δυο μεγάλες ισπανικές ομάδες. Από την στιγμή που πήγε ο Μπαρτζώκας στην Μπαρτσελόνα, το πράγμα άρχισε να μυρίζει. Το παιδί (ο Μπαρτζω) λογικό είναι να ήθελε να φέρει αυτούς που είχε και πέρσι σε μια πολύ πετυχημένη σεζόν.

    Τώρα για αυτά που ακούγονται για Μαρκοϊσβίλι: Το παιδί είναι καλός παίχτης και μπαρουτοκαπνισμένος σίγουρα. Από την άλλη είναι ξεζουμισμένος και λίγο αντιτουριστικός. Από την μια, το να πληρώνες του κόσμου τα λεφτά για τον Κλαβέρ για μια χρονιά είναι λίγο βλακεία, ας δώσεις πολύ λιγότερα για μια χρονιά σε κάποιον που δεν είναι φοβερά λιγότερο ποιοτικός. Από την άλλη, χάσμα ποιότητας υπάρχει σίγουρα.

    Επειδή κάποιοι λένε για Βεζένκοφ: Το παιδί μάλλον έχει μείνει στάσιμο στην Μπαρτσελόνα αλλά για δανεικό δεν θα με χάλαγε. Νομίζω μάλιστα ότι ένα τάντεμ ΒΧ-ΑΒ θα έκανε και εμπορικό γκελ. Ο Γιαννακόπουλος σίγουρα θα κοίταζε μια επικοινωνική ρελάνς, αρέσουν στο παιδί κάτι τέτοια. Όσο για τον ΒΧ, δεν καταλαβαίνω αντιδράσεις που παίζει στο Ευρωμπάσκετ Β'. Το παιδί δεν έχει παίξει ποτέ φουλ σεζόν στην καριέρα του, οπότε δεν είναι και θέμα να ξεζουμιστεί.

    Αυτά από μένα, το παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η Μπαρτσελόνα πάντως αυτά τα 2 εκατομμύρια που έδωσε, τα βρήκε απο την μεταγραφή του Αμπρίνες στους Οκλαχόμα. Έχασε εναν Ισπανό παίχτη και αποφάσισε να διαθέσει όλο το ποσό για να πάρει εναν άλλο Ισπανό που τον ήθελε πάρα πολύ ο καινούριος προπονητής.

    Επίσης, είναι ενας παίχτης που του χρόνου (με δεδομένη την ηλικία των Νοτσιόνι και Ρεγιες) θα χτυπούσε πολύ δυνατά και η Ρεαλ.

    Υπο αυτό το πρίσμα, εγώ δεν βρίσκω τόσο παράλογο το μπαι αουτ που πληρώθηκε για τον Κλαβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως ειχα την εντυπωση οτι το μεγιστο buy out που μπορει να δωσει μια ομαδα nba ειναι 500.000?

      Διαγραφή
    2. H 500,000 ή 700,000. Μια διαφεύγει τωρα αυτό.

      Τα υπόλοιπα θα τα δώσει ο Αμπρίνες.

      Διαγραφή
    3. Προς CharisPap

      Αν δεν κάνω λάθος, είναι 650,000.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  63. Ο γιανκοβιτς δεν μπορει να μαρκαρει στην αμυνα παιχτη που ειναι πιο δυνατος απο αυτον.ο μανουτσαρ δεν ειναι παιχταρας αλλα ο παπαπετρου π.χ δεν μπορει να του κανει πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Jim καλησπέρα. Έχω τεράστιο σεβασμό στις γνώσεις σου και πιστεύω ότι είσαι από τους λίγους που μπορούν να ξεκλειδώσουν (δικιά σου φράση) το χρηματοκιβώτιο βρίσκοντας τον συνδυασμό για τη σωστή στελέχωση. Πέρυσι είχες πει ότι ο Παναθηναϊκός δε πρέπει να εστιάσει σε κανέναν ξένο παραπάνω από τον Βεζένκωφ. Τον υπογράμμισες ως τον Νο1 στόχο είτε με κοινοτικό είτε με ελληνικό διαβατήριο. Ακούγεται ότι η Μπάρτσα θέλει να τον δώσει. Θα τον ήθελες στον ΠΑΟ και ποιος νομίζεις θα ήταν ένας πολυ καλός συνδυασμός στο 3-4 κατά τη γνώμη σου?

    Ευχαριστώ, ένα αφοσιωμένος θαυμαστής από τα states

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ναι, τον είχα γράψει. Πιστεύω ότι έλειψε ένας τέτοιος παίχτης φέτος και από Παναθηναϊκό και από Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει νόημα να τον αποκτήσει κάποια από τις ομάδες μας ως δανεικό. Γιατί η πληροφόρηση που υπάρχει λέει ότι αυτή τη πιθανότητα εξετάζουν οι Καταλανοί. Αγορά ναι, τώρα, άμεσα. Και θα άξιζε την υπέρβαση για πολλούς λόγους. Όμως δε βλέπω να υπάρχει τέτοια θέληση αυτή τη στιγμή από τη Μπαρτσελόνα (δικαιολογημένα).

      Με ένα δίδυμο Αλέξανδρου-Θανάση θα ήμουν κομπλέ. Ούτε ξένο θα υπέγραφα, ούτε τίποτα..

      Διαγραφή
    2. Ο καθηγητής απεφάνθη. Βέζε-Θανασοκούμπο.
      Κόουτς εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα κάνε το.. Θα προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού δυναμώνοντας τον ελληνικό κορμό. Ο Βέζε είναι πιο εμπορική κίνηση από Κλαβέρ για εμένα.

      Jeremy Bentham

      Διαγραφή
    3. Μακάρι να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Κανένας Μέλι και κανένας Κλαβέρ. Ο Αλέξανδρος είναι πολύ πιο ταλαντούχος και killer και από τους δύο.

      Διαγραφή
    4. o λωτσος δεν ειναι μανατζερ τους;;να τους ξεχασετε και τους δυο.

      Διαγραφή
  65. πηρε η μπαρτσελονα 2 εκ. για τον Αμπρινες και τα εδωσε για τον Κλαβερ ο οποιος Κλαβερ ηταν ξεκαθαρο οτι δεν ειχε πρωτη επιλογη τον Παναθηναικο ουτε καποια αλλα ομαδα εκτος Ισπανιας
    Τωρα μπερδευεται λιγο το πραγμα στον σχεδιασμο του παναθηναικου καταρχας γιατι ειναι δυσκολο να βρεθει παικτης τετοιας ποιοτητας κοινοτικος που να προτιμαει να ερθει Ελλαδα και να μην προτιμησει λεφτα απο Τουρκια η Ρωσια
    παικτες βεβαια υπαρχουν το καλο ειναι οτι σκεφτονται να δωσουν θεση βασικου στον Χαραλαμποπουλο που ειναι ενα μεγαλο ταλεντο που αντι να ξεκουραζεται και να προπονηται στις αδυναμιες του παιζει σε ολα τα τουρνουα το καλοκαιρι ακομη και απεναντι στα μεγαθηρια της β κατηγοριας του under 20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλά μην το δένουμε κόμπο ότι θα πάρουμε τον μαρκοισβίλι και ένα Αμερικάνο 4 επειδή το έγραψε το onsport....κατά μεγάλη πιθανότητα αυτά είναι στάχτη στα μάτια μας....σιγά μην μας δώσουν χαρτί και καλαμάρι τι θα κάνουν από εδώ και πέρα....άλλες στοχεύσεις έχουν απλώς πετάξανε ένα όνομα για να ασχολούμαστε εμείς οι από έξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κριμα που χαθηκε του Κλαβερ. Ο Παναθηναικος εκανε τα παντα για να τον αποκτησει, το εδειξε και στον ιδιο απο την πρωτη στιγμη. Ο Κλαβερ το ξεραμε πως ανεβαζε ακομα ενα σκαλοπατι το ηδη υψηλο συνολο του ΠΑΟ. Παντως τετοιον παικτη ο Παναθηναικος πρεπει να βρει. Με μεγαλυτερο ρισκο ισως αλλα δεν μπορει να κανει και αλλιως. Εδω χρειαζεται να συμβαλλει και ο Conway. Για Μαρκοισβιλι που γραφεται δεν ειμαι αρνητικος ομως Μπροκχωφ ειναι μακραν καλυτερη περιπτωση. Γιατην θεση 4 αναγκαστηκα θα παμε για αμερικανο με την ευχη να βρει καποιος απο τους Φελντειν Τζειμς Γκιστ κοινοτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Μια βόλτα στην Ευρώπη..." διαβάζει ο μπακάλης και σχεδιάζει τις 5 μέρες των διακοπών του σε εξωτικούς προορισμούς τύπου Αίγινας - Πόρου - Αγκιστρίου.

    Ψάχνει κορμιά ο Πεδουλάκης, αυτά είναι δυσεύρετα, αυτά κουράζονται εύκολα, συν ότι ο Μπουρούσης (άξονας του σετ παιχνιδιού πια) είναι 33 και αθλητικά συζητήσιμος. Στο 3-4 ακόμα είναι γυμνός ο ΠΑΟ, ενώ οι σκέψεις για να ξαναυπογράψει το Γιάνκοβιτς παίρνουν στην κατηγορία "ξαναζεσταμένο φαγητό" τον βαθμό 1.6* "Ρούλα Κορομηλά".

    Γι αυτό και ακουγόταν ο Πατ Καλάθης, γι αυτό και θα σκεφτόμουν αν ήμουν ο ΠΑΟ, και άλλα παιδιά με καλά κορμιά, έλληνες, έστω και με μικρότερο γκελ και στάτους. Ο Μαρκοισβίλι είναι στη σωστή κατεύθυνση όπως έχω στο μυαλό μου τον ΠΑΟ 16-17. Ιδανικοί οι Μίτσοφ - Σιλμπ - Τζέντοβιτς, αλλά καλός κι ο ρολίστας Μανού.

    Στα γκαρντ, θα επαναλάβω την πεποίθηση ότι δε θα ψάξει πόιντ ο Αργύρης.

    Στον ΟΣΦΠ καλή η λύση του Γκάμπριελ, δείχνει να υπολογίζει τον Αγραβάνη σε περίπτωση που πάει σε κάτι τέτοιο. Σίγουρα αν προσθέσει 4άρι ο ΟΣΦΠ είναι αν όχι σε κατάσταση ευτυχίας, σίγουρα με ένα πονηρό χαμόγελο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Παπανικολάου είναι ουσιαστικά νέα προσθήκη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

    Ο Έρικ Γκρην φαίνεται ότι προσφέρει κάποια σιγουριά περιφερειακά, και δίνει μια ευελιξία στις line ups, είναι true scorer και θέλει να παίξει, το χει ανάγκη σα στάτους παίχτη.

    ΥΓ Τα γκαρντ της Μπαρτσελόνα είναι πιο σημαντικά από την προσθήκη φόργουορντ - Κλαβέρ. Εκεί θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος.

    ΥΓ2 Απολαυστική η αναφορά στον κόουτς Αλόνσο. Ο ορισμός του hopfelliσμού.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπαμε οτι ο Τζεντοβιτς ειναι κριμα να χαθει τωρα που ειναι στα καλυτερα του χρονια αλλά αποτι δειχνουν τα πραγματα δεν θελει να φυγει απο Γερμανια και ο (υιος) Πεσιτς κανει καλη δουλεια σαν μανατζερ.

      Διαγραφή
    2. Προς Μπακάλη

      Να προσθέσω στον συλλογισμό σας, ότι οι νέες προσθήκες στον ΟΣΦΠ φέτος, εκτός από τον Παπ, περιλαμβάνουν και τους:

      1) Young (έλλειψε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πέρσι)
      2) Birch
      3) Ξεκούραστος και φρέσκος VSpan
      4) Ξεκούραστος και φρέσκος Πριντ
      5) Ματ (όπως και στο 1)
      6) Το νέο 4 (Gabriel?)
      7) Γιόχαν (έτοιμος πλέον και για το 4, αν χρειαστεί)
      8) Ακέτιος (μηδέν προσαρμογή φέτος)

      Το χάμογελο σαφώς και θα είναι πονηρό όλη τη χρονιά...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  70. Η Μπάρτσα πρίν μερικά χρόνια έδωσε στα παιδιά του
    Πειραιά 1.500.000 ντάγκαντις για να πάρει το υποβρύχιο
    Παπανικολής.
    Οπερ σημαίνει οι Καταλανοί με 2.000.000 πιάσανε κορόιδα
    τους Βαλενσιάνους, που αν δεν τον έχαναν του χρόνου
    τζάμπα και ανέτρεχαν στην υπόθεση Παπανικολής, ούτε
    με τα τριπλάσια δεν θα τον εδιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε τώρα εσύ το Μαρκοιβίλι και άντε στο καλό.

      Διαγραφή
    2. 2:37

      Πρίτς....που θα πάρω Μαρκοισβίλι.
      Γκριν...ιάρη θα σε κάνω πάλι !

      Διαγραφή
  71. Γιατι δεν κοιταμε τον Toko Shengeila για 4αρι που ειναι και κοινοτικος ?/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Jim ποια η άποψή σου για μαρκοισβιλι που γράφεται ως πιθανότερη λύση για το τρία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρκοχαμομήλι για να κοιμηθούμε.
      ====================================
      Θα θυσιάσεις pg δημιουργό με σκόρ που έχει
      ανάγκη η ομάδα για να πετάξει και θα πάρεις
      Μαρκοχαμομήλι ;;;
      ♣ Να πάρεις Μπρόκχοφ να σου πώ μάλιστα Κύριε.
      Να πέφτουν τα τρίποντα βροχή κι οι άμυνες χαλάζι.
      ♣ Να πάρεις Χάνγκα πληρώνοντας buy out να σου πώ μάλιστα Κύριε.
      Να πέφτει η άμυνα βροχή και οι σφαλιάρες μπόρα.

      ♣ Αλλά να πάρεις τον Γεωργιανό ενώ έχεις ανάγκη
      ένα δυνατό back up του Στεφάνη, δεν το θέλει
      ο Θεός κι ο διάολος παρέα :)))

      Ναι ρε εγώ είμαι :)

      Διαγραφή
    2. Kevin Spacey :-))
      (The Usual Suspect)

      http://www.imdb.com/title/tt0114814/?ref_=fn_al_tt_1

      Διαγραφή
  73. Ο Ντελφίνο θα είναι στους 12 της αργεντινής για την Ολυμπιάδα.
    Μήπως πρέπει να περιμένουμε λίγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Χάνγκα buy out και κασέρι στο 2 στο 3 και στο πνίξιμο.
    Και μιά τεσσαρούμπα από την Αμερική μαζί με τον Θανάση
    και μην τον είδατε τον Παναή !!
    Ο Παναθηναικός δεν πέθανε όταν έφυγε ο Ζότς και
    10 παίκτες από την 12άδα του.
    Ιατρικά αν το δούμε τη γλύτωσε από 11 πυροβολισμούς
    και την σκαπούλαρε.
    Επέστρεψε με 2 ντάμπλ, πρίν αυτοδιαλυθεί και χαρίσει
    2 πρωταθλήματα στους αδελφους Πασαλιμάνι, πρώτα
    ξαδέλφια με τους αδελφούς Ταβιάνι.
    Θα κωλώσει τώρα που έχασε κάτι που δεν είχε ;
    Παρανυχίδα το χάσιμο του Κλαβέρ για τον Παναθηναικό
    αν το δούμε καθαρά ιατρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Απαντήσεις
    1. ξυλο παιζει
      ειναι πολυ αργος για τη θεση και καθολου αθλητικος...οπως και ο Χαραλαμποπουλοςθα εχουμε προβλημα αν ερθει αν και δεν τον βλεπω στα πρασινα

      Διαγραφή
  76. Jim καλησπέρα.Ποια η αποψη σου για το τεσσαρι στον Ολυμπιακο?Ραντ , Γκαμπριελ ή Νικολς το καλύτερο fit?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Ο Νίκολς ξέρεις σίγουρα τι θα σου παίξει. Είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Οι άλλοι δύο πλουσιότερο ρεπερτόριο επιθετικά αλλά λόγω ιδιοσυγκρασίας εμπεριέχουν μεγαλύτερο ρίσκο.

      Διαγραφή
  77. μας τελείωσε ο κλαβέρ και δεν το περίμενα. δεν τελειώνει βέβαια ο κόσμος στον κλαβέρ,οπότε πρέπει να πάμε παρακάτω.

    ο μαρκοϊσβίλι γι αρχή στο 3,εμένα μου φέρνει λίγο σε μπράμο,στο λίγο χειρότερο αμυντικά και στο λίγο καλύτερο επιθετικά. δεν κόβει και το δρόμο από τον χαραλαμπόπουλο,δεν πολυμοιάζουν κιόλας,αφού ο ένας είναι πιο περιφερειακός,ενώ ο άλλος περισσότερο κοντά στη ρακέτα,οπότε δεν είμαι αρνητικός.

    για 4αρια θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα διαβατήρια του τζέιμς ή του φελντέιν/γκιστ. ιδανικά αν πάρει διαβατήριο κάποιος και δεν έχει υπογράψει επίσημα ο χόνεϊκατ στην εφές,θα έπαιρνα αυτόν και κάποιον σαν τον πάνγκος στην περιφέρεια,τώρα που χάθηκε ο κλαβέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. το serial κlaver είχε τη λογική κατάληξη γιά την οποία σας είχα προϊδεάσει από πολύ καιρό.
    εδώ που τα λέμε αν έπαιρνε και αυτόν ο Παναθηναϊκός θα άλαζαν οι συσχετισμοί στην euroleague μιάς και θα αποκτούσε φαβορί με ονοματεπώνυμο.
    δεν πειράζει όμως και μπράβο στον ΔΠΓ που το πάλεψε μέχρι το τέλος.
    τώρα φρέσκα κουλούρια, pat, markoisvili & kinsey θα μου έκαναν γιά να κλείσει το ρόστερ με επιστροφή και του βλάντο, ως off guard ¨ομως και όχι ως SF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Jim, ααααν ειχες θεση ξενου, θα κυνηγουσες Ταηλερ Χανεϊκατ απο Κιμκι, τωρα που χαθηκε ο Κλαβερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ναι. Σας έχω μιλήσει για αυτόν, μου αρέσει αρκετά. Όμως έχει συμφωνήσει με Αναντολού. Δε ξέρω εάν μπορεί να αλλάζει κάτι παρότι στη Τουρκία ..κάνουν προσπάθειες (κάθε είδους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Είμαστε σίγουρα σε σημείο καμπής αυτή την περίοδο και οι ομάδες επιδιώκουν να κλείσουν τις τρύπες τους μέχρι να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    -Έλα ρε Περάσοβιτς,από Χάνγκα στον Χάνεικατ? Παίζεις με αθλητικό cheat και καλά κάνεις...

    -Θέλω να δω που θα διαλέξει να χτυπήσει η Μπαρτσελόνα πλέον κυρίως στην περιφέρεια.Η φροντλάιν έχει πολλή ποιότητα και ξέρει ο κόουτς ποια θα είναι η πινελιά που απομένει. Το θέμα είναι ποιο θα είναι το μεγάλο όνομα που πρέπει να έρθει στα γκαρντ για να τραβήξει και να ηγηθεί της ομάδας.Καλός ο Γκρέιντζερ,αλλά μέχρι εκεί.
    Υποθέτω περιμένουν και ποντάρουν στον Άνταμς αλλά αν δεν έρθει,τότε θα έχουν ζόρι...
    Του Κλαβέρ τους κόστισε αλλά δεν νομίζω οτι τους ενδιαφέρει και τόσο.Δίναν στον Λόρμπεκ 3 μύρια όταν ήταν ημιβετεράνος.Με αυτό το σκεπτικό και εφόσον δεν έχουν Ισπανούς(μιας και ο Αμπρίνες την έκανε) ήταν κίνηση που τους είναι πολύ σημαντική παρά το κόστος.

    -Με τον Τσάτσο να είναι παρελθόν και με δεδομένο πως δεν βρίσκεις γκαρντ σαν τον Ροντρίγκεθ,περιμένω η Ρεάλ να μετατοπίσει τον άξονα της και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού,με τον Ράντολφ να είναι μια εφάμιλλη προσθήκη ποιότητας.Θα τεσταριστεί πλέον ο Λάσο σημαντικά φέτος μιας και δεν έχει πάλι το ίδιο μείγμα του αυτόματου που είχε τα προηγούμενα χρόνια..Σίγουρα θα πέσει πίεση και πάνω του.

    -Περιμένει την μια προσθήκη που θα κάνει ο Ολυμπιακός και είναι ένα μίνι ερωτηματικό το τι χρειάζεται ακριβώς η ομάδα.Με τον Γιανγκ να έρχεται από τραυματισμό ίσως θα έπρεπε να κοιτάξει παίκτη που θα μπορεί να σταθεί και στο 5,αλλά αυτό άλλωστε θα ήταν ημίμετρο.Το σκεπτικό λογικά είναι να υπάρχει κάποιος σαν τον Καββαδά σαν 3ος(και στον Πάο πρέπει να πάνε σε κάτι ανάλογο τύπου Σκορδίλη) και να πάει σε 4άρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. -Και πάμε και στον Πάο.Θα μακρηγορήσω λίγο.
    Οι ανάγκες ενός ρόστερ δεν έχουν μία και καθολική μορφή.Δεν είναι πανάκεια να έχεις 2 δημιουργούς,έναν undersized center 2 3&D φοργουορντς κλπ. Σίγουρα οι ανάγκες προκύπτουν από την εκάστοτε μορφή του δυναμικού σου και τις βλέψεις του προπονητή σου.Οπότε μερικές σκέψεις μου...

    =>Η ομάδα του 13' που έφτασε κοντά στο φάιναλ4(ίσως με ένα καλό γκαρντ ακόμα να το είχε κάνει και μόνο ίσως γιατί δεν είναι απλή προσθαφαίρεση παικτών ένα παιχνίδι καταστάσεων σαν το μπάσκετ) είχε: έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο(σίγουρα μέσα στους 5 καλύτερους),έναν από τους 3-4 καλύτερους σέντερ της Ευρώπης.Είχε ως πυλώνα την συνεργασία των 2,βασίστηκε σε μια pick and roll σετ επίθεση με απόλυτα ball dominant τον Διαμαντίδη.Στην άμυνα το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε ήταν το σημείο αναφοράς όπως ξέρουμε με τους μακριούς περιφερειακούς και perfect fit σε αυτό το μπάσκετ όπως ο Μασιούλις.

    ==>Γιατί όλα τα παραπάνω? Θα πρέπει να πάμε με δεδομένο και να βασιστούμε στο ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα ακουμπήσει πάνω ο Πάο.Ο ίδιος ο Πεδουλάκης έχει δηλώσει οτι θέλει leader(s) στην ομάδα και η μπάλα πρέπει να πηγαίνει σε συγκεκριμένα χέρια. Ποια είναι αυτά? Του Καλάθη που πρέπει να τρέξει το παρκέ με τη μπάλα στα χέρια κάτι που προιδεάζει ομάδα που θα παίζει στο ανοιχτό γήπεδο,και του Μπουρούση άρα μια σετ επίθεση που θα έχει σημείο αναφοράς τον Έλληνα ψηλό(που διαμαρτυρόταν ακόμα και στο διαιτητή του 3ον3 ο τρελός!) και μια επίθεση με κίνηση γύρω του,διεμβολιστές και σουτέρ.Φυσικά και ανεβασμένη αθλητικότητα γύρω του για το αμυντικό κομμάτι.

    ==>Για μένα δεν υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ο Πάο να πάει σε 5ο γκαρντ.Ο Καλάθης θα έχει βασικότατο ρόλο με πολλά λεπτά,ο Τζέιμς είναι μια κίνηση που θα έχει στόχο το ανοιχτό γήπεδο και την συνύπαρξη με τον Μπουρούση,ο Φελντέιν είναι ένα κράμα καλού ball moving και μάκρους δίπλα στον Αμερικάνο με τον Παππά να απαιτεί επιτακτικά πλέον σημαντικό ρόλο στην ομάδα.Τα σχήματα με 3 γκαρντ θα έπρεπε να είναι σύμβαση και όχι επιλογή.Άρα,δύσκολη η απόκτηση γκαρντ,συγκρούεται με τις βασικές αρχές Πεδουλάκη και τις βασικές επενδύσεις της ομάδας τα 2 τελευταία καλοκαίρια.
    ==> Ο Κλαβέρ θα ήταν για μένα στην ομάδα κάτι ανάλογο με τον Μασιούλις.Πολύ σημαντικός,γιατί θα έδινε σουτ από το 4,άμυνα,ριμπάουντ και όλα τα fundamental που έψαχνε η ομάδα γύρω από Μπουρουση και με την ύπαρξη Φώτση.Κρίμα μεν,αλλά ισως η ομάδα απέφυγε την μπανανόφλουδα της χρησιμοποίησης του στο 3 και τα φαντάσματα της Πεδουλάκειας επίθεσης να ξυπνούν.
    ==> Ο Μαρκοισβίλι ή ο Μπροκχοφ είναι οι εναλλακτικές του Μπράμου που αρνήθηκε.Θα ήταν μια low cost επιλογή με μικρό ρίσκο,πάντως ο Γεωργιανός έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και θα προσφέρει αν ταιριάξει η ιδιοσυγκρασία του.Θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένα 4άρι πάντως η ομάδα(αν και αισθάνομαι οτι ο Φώτσης δεν θα έχει τόσο περιορισμένο ρόλο όσο νομίζουν πολλοί) που θα είναι σκληρό-αθλητικό ή εν πάσει περιπτώσει θα καλύπτει βασικές απαιτήσεις της άμυνας του κόουτς.Ο Τιγί για μένα θα ήταν μια πιο value for money κίνηση και ταμάμ στα θέλω του κόουτς στην άμυνα.Σχεδόν σούπερ για αυτό το κομμάτι.Επιθετικά δεν είναι stretch-4 και δεν έχει range(παρότι φοβερά οικονομικός στις προσπάθειες του) αλλά έχει παίξει μαζί με Τζέιμς και Μπουρούση,ενώ πέρσι συνυπήρχε με Χάνγκα στις 5άδες παρότι κανένας τους δεν έχει σουτ.Εφόσον η ομάδα έχει 2 5άρια με σουτ δεν θεωρώ οτι είναι νόμος το stretch-4.Ναι,θα ήταν σε μια αυστηρή pick and roll offense που δεν θες ο αντίπαλος να σε βραχυκυκλώσει στέλνοντας την κάλυψη από τον παίκτη του Τιγί,αλλά έχω στο μυαλό μου αλλιώς το τι ψάχνουν φέτος οι πράσινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει και παρα-υπαρχει η πιθανοτητα για 5ο γκαρντ.

      Για κοιταξε λιγο την ιστορια του Πεδουλακη στον Παναθηναϊκο. Το 2012-13 ειχε Ουκιτς και Κιτσεν (και κατοπιν Μπανκς) και το 2013-14 ειχε Ουκιτς και Ραϊτ.

      Εδω ειχε δυο ξενους γκαρντ να κανουν παρεα στον Διαμαντιδη οταν ο Γιαννακοπουλος εψαχνε φραγκοδιφραγκα πισω απο τον καναπέ και δεν θα παρει τωρα που βρηκε πενηντάευρο στο δρομο?

      Διαγραφή
    2. Προς Peris

      Πολύ ενδιαφέρον το... King size σας :-). Να επαναλαμβάνεται συχνότερα παρακαλώ (για τα θηλυκά της παρέας που έχουν κι αυτά τους δικούς τους "βασιλιάδες")...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  83. Καλησπερα σε ολους, γραφω πρωτη φορα σε ενα μπλογκ καθαρα μπασκετικο χωρις φανατισμους...σε ενα μπλογκ που αγαπα το αθλημα. Πολυ καλη δουλεια Jim και ευχομαι τα καλυτερα. Θα ηθελα να σε ρωτησω την αποψη σου για τις παρακατω προσθηκες για τον παναθηναικο: Harrel (εχεις γραψει γι αυτον), KC Rivers η καποιον αντιστοιχο και να παρει Ζηση η να κρατησει Μποχωριδη. Ειναι τοσο ασχημο πλανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Jim, αν σου λέγανε να πάρεις ΜΟΝΟ ΈΝΑΝ στον ΠΑΟ, από Μπουρούση, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Κλαβερ ποιόν θα επέλεγες?
    Εγώ θα ξεκινούσα από Κλαβέρ, γι'αυτό και θεωρώ ότι είναι μεγάλη η απώλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα συμφωνησω μαζι σου .
      Εγω θα επέλεγα τον Μπουρουση, γιατι παίκτη σαν αυτον δύσκολα βρίσκεις στην Ευρώπη .. Και δεν μιλαω τοσο για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, οσο για τα ηγετικά του .
      Σινγκλετον και Κλαβερ βρίσκεις, εύκολα ή δύσκολα, Μπουρουση οχι .

      Και σκέψου και το άλλο ...
      Θα προτιμούσες να μπεις στο ΣΕΦ να διεκδικήσεις πρωτάθλημα με τον Κλαβέρ ή τον Μπουρούση στην ομάδα σου ;

      Διαγραφή
    2. 3:30

      Jim αν σου λέγανε να πάρεις έναν από Πρίτς, Γκρίν
      και Γκάμπριελ ποιόν θα προτιμούσες ;
      Εγώ θα ξεκίναγα από Τζέιμς, Σίγκλετον και Μπουρούση
      γι'αυτό είναι μεγάλος ο πόνος μου.

      Red egg

      ΥΓ Αν είχες βάλει νίκ και ήξερα τι πρεσβεύεις
      θα σε πίστευα.
      Τώρα απλά γράφεις σαν κόκκινο troll.
      Οτι έχασε ο Παναθηναικός αυτό ακριβώς θα ήθελες
      και ότι πήρε το απαξιώνεις, όταν το βάζεις πίσω
      από αυτόν που έχασε.
      Μπουρούσης καλύτερη πεντάδα ευρωλίγκας και καλύτερος
      center επίσης.
      Εσύ ξεκίνα από τα μούσκουλα.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά τα πράγματα είναι απλά.
      Εφόσον ο ΠΑΟ έχει με την προσθήκη Μπουρούση δυο Έλληνες πρώτης ταχύτητας, συν τον ελπιδοφόρο ΒΧ, θέλει έξι πολύ ποιοτικούς ξένους. Αντ' αυτών έχει τον μέτριο Γκιστ και κάποιον Φελντέιν. Αν σε αυτούς προσθέσει τον Μαρκοισβίλι του 3 pir μέσο όρο, και κάποιον μέτριο από summer league, η ομάδα του θα είναι μια από τα ίδια.
      Αν αποκτούσε Κλαβέρ απλά θα διατηρούσε ελπίδες ότι με μια ακόμα καλή προσθήκη ξένου στα γκαρντ συν το στοίχημα του Θανάση θα ήταν ανταγωνιστικός.

      Διαγραφή
    4. @daskalos
      Έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα στην καριέρα του ο Γιάνναρος για να έρθει να το πάρει και μέσα στο σεφ.

      @3:57
      Δεν ξερει αν ο ανώνυμος είναι πράσινο ή κόκκινο τρολλ, αλά ξέρω ότι η ομάδα μου ξεκινάει με έναν πολύ ποιοτικό κορμό. Τέτοιο κορμό που έχεις να τον κερδίσεις σε playoff στην έδρα σου από το 2014. Έτσι δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε μεταγραφικό θόρθυβο για τον Μπορούση (και να κλέμε το χειμώνα, γιατί θα κλαίτε το χειμώνα), ούτε να βαφτίζουμε μπαμ και μπουμ δυο μετραγραφές καλών αλλά μέχρι εκεί παικτών.

      Διαγραφή
    5. 3:57

      Μπάλα δεν θα παίξουν μόνο οι μεταγραφές αλλά ολόκληρες οι ομάδες.

      Ο Ολυμπιακός είχε ήδη ομάδα κι απλά παίρνει κομμάτια που θα συμπληρώσουν το παζλ του. Είχε ήδη αθλητικό πεντάρι. Είχε ήδη βασικό 4άρι. Είχε ήδη αρχηγό. Είχε ήδη καλό ελληνικό κορμό.

      Ο Παναθηναικός έχασε τον αρχηγό του και αλλάζει σχεδόν ολόκληρη την ομάδα του γύρω απο έναν προπονητή ο οποίος απο επιθετικής πλευράς δεν είναι σε καμιά περίπτωση επιπέδου Euroleague. Δεν νομίζω να ξεχνάει κανείς πως πριν απο λίγα χρόνια ο ίδιος άνθρωπος δεν μπορούσε να ξεπεράσει τους 60 πόντους ανά παιχνίδι με τον Διαμαντίδη να κόβει υπερωρίες σε μια σαφώς ανώτερη ομάδα απο την σημερινή η οποία με απο την κακή διαχείριση του κόουτς έπεφτε απο την μια θλάση στην άλλη.

      Δεν είναι σίγουρο πως οι Τζέιμς και Μπουρούσης θα παίξουν την ίδια μπάλα που έπαιζαν στην επιθετική Λαμποράλ πέρυσι.
      Δεν είναι σίγουρο πως ο Σίγκλετον θα παίξει την ίδια μπάλα που έπαιξε στην εκπληκτική Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα.

      Γι'αυτό για να απαντήσω στην ερώτηση.
      Δεν θα ξεκινούσα με κανέναν απο τους "Πριτς", Γκριν, Γκάμπριελ, Τζέιμς, Σίγκλετον και Μπουρούση αλλά θα προτιμούσα χίλιες φορές να ολοκληρώσω την ομάδα μου με όποιον(ους) απο αυτούς θα θεωρούσε ο προπονητής μου καταλληλότερο(ους) παρά να αρχίσω πάλι απο την αρχή κάτι καινούργιο χωρίς κάποιον αποδεδειγμένα ικανό αρχηγό ως οδηγό.

      Διαγραφή
    6. Ο Κλαβερ δεν ειναι πρωταγωνιστικο ρολο ΠΟΤΕ στην καριερα του. Ειναι ενας χρυσος ρολιστας και τπτ αλλο ο οποιος μελιστα εχει και ελλειψη στο mentality. Το να λεμε πως θα ηταν η μεγαλυτερη μεταγραφη ειναι λιγο ατοπο

      Διαγραφή
  85. Ζήσης 300-400
    Μπροκχοφ όλα μέσα ,700-800 με το buy out
    Τιγί dog 700-800 με το buy out.
    Ο μόνος δρόμος για το Θιβέτ είναι αυτός.
    Για να τα έχεις όλα.
    Λίγο παραπάνω από όσα θα έδινες στον προδότη :P
    Τιγί και Μπουρούσης ήταν όλη η front της Κούτσα.(final Four)
    Μπρόκχοφ όλη η small της Κούμπαν (Final Four)
    Και Ζήσης όλη η δημιουργία της Μπρόζε για να εκτελούν
    ο Wanamaker και ο Miller, όταν δεν τα κάρφωνε ο Νικόλας.
    ( 2 σφαλιάρες σε ΟΣΦΠ, σφαλιάρα σε ΤΣΣΚΑ όταν καιγόταν,
    20άρα σε Λαμποράλ όταν δεν καιγόταν :P , ένα βήμα πρίν
    τα play off )
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το κόλημα μας με τον Κλαβέρ, όταν έχουμε με αποδείξεις καλύτερες λύσεις.
    Εχεις δύο ηλεκτρολόγους (Σίγκλετον-Γκίστ) έναν ηλεκτρολόγο
    μαθητευόμενο από τα ΙΕΚ Πεδουλάκης (Θάνασης αν παρθεί).
    Θα ήταν άσχημος ένας στρατιώτης σαν τον Γάλλο, δίπλα
    στον "κολητό" του τον Μπουρούση, όπως στην Λαμποράλ ;
    Τα λεφτά λίγο παραπάνω από Κλαβέρ, μόνο που δεν θα χρειαστεί να δώσεις άλλα.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    (για τα κοινοτικά διαβατήρια, πιό πολύ δουλειά και τρέξιμο θέλει από τό να πάρεις πακέτο αυτούς τους τρείς πολεμιστές
    που ξέρεις ακριβώς τι θα σου κάνουν).

    Μπακατσούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιγι-Σιγκλετον πενταδα με 3αρι Μπροεκχοφ 2αρι Τζειμς και άσσο Νικολα.
      Μπουρουσης-Γκιστ αλλαγές στους ψηλους με Φωτση για κομπινες και Καλαθη, Φελντιν, Παππά, θαναση να παίζεις με τις αλλαγες ανάλογα τι θέλει το ματς.
      Πίεση , σκορ και ενέργεια, Καλαθης, Τζειμς, Μπροεκχοφ, Γκιστ, Σιγκλετον πχ.
      Ω ρε μάνα μου ομάδα!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αν μπορείς να αγοράσεις από Κερεχέτα γιατί να μην αγοράσεις τον Χάνγκα; Φυσικά βέβαια και δεν μπορείς να αγοράσεις από εκεί.

      Διαγραφή
  86. Αυτή η ψυχή ο Ρούντεζ τι να κάνει εκεί στο Αμέρικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει τρεις παίχτες τουλάχιστον στις θέσεις 1,3,4. Πόιντ γκαρντ μπακ απ του Καλάθη γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και επίπονη, με σπουδαία ματς κάθε εβδομάδα, και θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση των βασικών παιχτών, φόργουορντ γιατί έχουμε μόνο τον Χαραλαμπόπουλο και όλοι είδαμε και ζήσαμε την τεράστια τρύπα στη θέση από την αδικαιολόγηση λύση της συνεργασίας με τον Ματσιούλις πριν από δύο χρόνια και φυσικά στρετς τεσσάρι γιατί το σουτ από μακρινή απόσταση από το πάουερ φόργουρντ που θα αποκτήσουμε είναι υπεραπαραίτητο. Ο Θανάσης Αντετονκούμπο ας έρθει ως έξτρα, ως 14ος παίχτης, να δουλευτεί σωστά, να έχει τριβή στις προπονήσεις και κάποια στιγμή να μπει στο ρόστερ της ομάδας. Όσον αφορά στον Μπαρτζώκα, ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του με τις ακραίες συμπεριφορές του όσο ήταν στον Ολυμπιακό, γιατί προφανώς τον πίεζαν να λειτουργεί κατ'αυτόν τον τρόπο. Είναι και εξαιρετικός προπονητής και recruiter και πολύ ήπιος χαρακτήρας. Και για όσους δε γνωρίζουν, οι σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό είναι άριστες. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε πρόταση από τον Δ.Γιαννακόπουλο να αναλάβει όταν απολύθηκε ο Ιβάνοβιτς, αλλά εύλογα αρνήθηκε ο έλληνας κόουτς την περίοδο εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. @ 3:30

    Δεν είχαμε καν σέντερ πριν πάρουμε Μπουρουση και Σιγκλετον.
    Και εσυ θα ξεκίναγες απο 4αρι που έχουμε Γκιστ και Φωτση!!!
    Αν θες να παρεις αυτοκίνητο, ξεκίνα απο κατσαρόλα 😡 🌺
    Κι αν θες να πας Θεσσαλονίκη απο Αθήνα, ξεκινά απο Περού 😍🐙

    Να ανοίξεις σχολή μπάσκετ στον Πειραιά με σήμα τον έφηβο 😜🐸🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γίνεται ωστόσο να πάμε και φέτος στο 4 με Γκιστ-Φώτση. Χρειάζεται καλό 4ρι.

      Διαγραφή
  89. Ο Κατσίβελης μετα την αποδέσμευσή του από την ΑΕΚ που μπορεί να κουμπώσει? Αρη?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Περιμένω πως και πως τις πληροφορίες της Αφρο...ωστόσο ότι και να επιλέξουν έχω εμπιστοσύνη και στην διοίκηση και στον προπονητή. Jim μετά τις αναταραχές στην γειτονική χώρα βλέπω πολλά συμβόλαια να σπάνε και να τρέχουν οι γείτονες αλλά έχω την πεποίθηση ότι πλέον θα καταλάβουν ότι τα λεφτά δεν είναι το παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλησπερα ειμαι ενας φιλαθλος του παο και του μπασκετ αλλα ειμαι εντελως ασχετος απλα μου αρεσει να παρακολουθω το εν λογω αθλημα χωρις να καταλαβαινω και πολλα πολλα,για αυτο το λογο διαβαζω τα αρθρα των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ με θρησκευτικη ευλαβια μηπως καταφερω καποια μερα και ξεστραβωθω!διαβαζοντας λοιπον τα αρθρα των δημοσιογραφων τις τελευταιες μερες εχω ειλικρινα τρομοκρατηθει η ομαδα μου ο παο δηλαδη εχει παρει καποιον μπουρουση καποιον σιγκλετον και καποιον τζειμς ενω ο αιωνιος αντιπαλος εχει παρει συμφωνα με τους κυριους δημοσιογραφους δυο φοβερους παικτες τον κυριο μπιρτς και τον κυριο γκριν.για να δειτε ποσο γνωστες ειναι οι κυριοι δημοσιογραφοι χαρακτηριζαν χωρις καν να εχουν δει σε ολοκληρο αγωνα τον κυριο μπιρτς τρομερο παικτη!κυριε τζιμ και εσεις ωραια τα λετε αλλα δεν ειστε τοσο καλος οσο οι κυριοι δημοσιογραφοι για αυτο θα μπω τωρα σε αλλο σαιτ για να τους διαβασω μπορει να πετυχω και κανενα αρθρο που να εξηγουν για ποιους λογους ο μαντζαρης ειναι καλυτερος απο τον σερχιο γιουλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο Μάντζι είναι καλύτερος από τον Γιούλ. Μπορεί να έχουν αγωνιστεί σε ισάριθμους τελικούς του... ΕΒΓΑ Cup, αλλά ο Μάντζι έχει καταβροχθίσει δύο κυπελλάκια της ΕΒΓΑ, ενώ ο Γιούλ μόνον ένα. :-D

      Διαγραφή
  92. Ενδιαφέρουσα και εξαιρετική η βόλτα στην Ευρώπη.
    Ο Alonso πιστεύω θα συνεχίσει την δουλειά του Περάσοβιτς και ίσως είναι το καλύτερο φιτ ομάδας-προπονητή για φέτος το καλοκαίρι και από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.
    Ότι κάποια ομάδα θα πλήρωνε 2 εκατομμύρια για buy out πραγματικά δεν το περίμενα ποτέ.
    Στα του Παναθηναϊκού τώρα.
    Eίναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να πληρώσει ένα λογικό buy out στην Μπάμπεργκ για τον Darius Miller;
    Πιστεύω ότι θα λύσει τα χέρια του Πεδουλάκη.
    Ήταν πρόταση της σελίδας πριν λίγες μέρες και με βάση την αναφορά ότι ποτέ δεν γράφεις ονόματα χωρίς κάποια ενημέρωση υπάρχουν πιθανότητες;
    Για τον Μπρόεκχοφ υπάρχει κινητικότητα από ότι καταλαβαίνω. Μακάρι.
    Όσο για τα γκαρντ ο Mickael Roll (αγαπημένο παιδί και αυτός) θα ταίριαζε στην ομάδα;
    Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ξεκινάει από τα διαβατήρια, καθώς έχει κλείσει τις θέσεις, εκτός και εάν ο Τζέιμς πάρει ένα.
    Ο Γιάνκοβιτς πρέπει να μείνει. Είναι μονόδρομος πλέον καθώς η ομάδα χρειαζεται γκαρντ και 4άρι.

    Εγώ είμαι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Μέχρι να αποδειχθεί ότι το μπάσκετ παίζεται με 4, ο παο χρειάζεται small forward. Πλήρες. Όχι λίγο θα σουτάρει αυτός, λίγο θα μαρκάρει ο άλλος θα ξεπεταχτεί και ο Χαραλάμπης και δεν ξέρω τι άλλο έχει ακουστεί για Φελντιν ή Κλαβέρ στο 3 (ποιος Κλαβερ?) .

    Κάθε εμπόδιο για καλό λοιπόν, αρκεί να κοιτάξει προς παίκτες τύπου Μίλλερ (μπρόσε με μπάι άουτ) ή τον σουηδό ράφτη της Μαδρίτης που λογικά θα ξεστοκαριστεί ή αντίστοιχο.
    Και να μπορεί να αξιοποιηθεί βέβαια, γιατί η θέση δεν είναι μόνο για ξύλο και ποστ σε μισσ ματς... έχει πολύ ζουμί εκεί.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μπρόκχοφ
    Βεζένκοφ
    Ρόσομ

    και έκλεισες για φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλος! Σ'ωραίος!

      Ιδανικά θα ήθελα κάτι πιο έμπειρο στο 4 (τύπου Μέλι) αλλά κατανοώ τη δυσκολία του εγχειρήματος.

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    2. Mελι αντι Βεζενκοφ

      Διαγραφή
  95. Καλησπερα σε ολους.ωραιο αρθρο και παλι αν και δεν συγκρινεται με τη χαρα που μου δίνουν τα περιφημα scouting reports σου η οι προτασεις για στελέχωση ροστερ.Να περιμενουμε προταση για 4αρι στον Παναθηναϊκό?συμφωνείς οτι η ομάδα χρειαζεται strech 4?Δυστυχως τον μπερτανς μας τον προλαβε ο ποποβιτς.Και δυστυχως δεν υπαρχουν πολλοι κοινοτικοι σε αυτο το επιπεδο
    Υγ επειδη ειδα παραπονα απο αναγνώστες ολυμπιακους.ο ολυμπιακος το έχει ετοιμο το ροστερ του,Έναν παίκτη θελει και μαλιστα σε θεση που εχει πριντεζη,παπαπετρου και αγραβανη.Δικαιολογημένα δεν εχει γινει τοση συζήτηση...
    Ampalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν γιατί δεν έχει γίνει συζήτηση; Δεν έγραψε ο Τζιμ για τον Γκριν ότι τα λεφτά που βγήκαν προς τα έξω είναι επικοινωνιακό παιχνίδι;
      Κατά τα άλλα βεβαίως και οι 3 μεταγραφές του ΠΑΟ οφείλουν να συζητηθούν πολύ περισσότερο από τις 2 μεταγραφές του ΟΣΦΠ.

      Όποιος φίλος του ολυμπιακού ωστόσο κάνει παράπονα, τι να του πω, ας κάνει και παράπονα στο onsports που δεν τηρεί ίσες αποστάσεις.

      Διαγραφή
  96. Μαθητής και εγώ του τζιμ ( έστω και αν του ρίχνω καμιά δεκαριά χρόνια), ευτυχισμένος που έχω ανακαλύψει αυτή τη γωνιά μπασκετικής διανόησης και πολιτισμού. Χωρίς να θέλω νσ κουράσω.. Ο παίχτης που χρειάζεται ο Παο είνσι ελεύθερος και πολυ εφικτός στόχος. Ξεκάθαρα Νίκολς της ΤΣΣΚΑ

    Νοστράδαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ο μοναδικός κοινοτικός PnR PG με περιφερειακή εκτέλεση,που θα κολλήσει δίπλα σε Καλάθη,Παππά,James και αξιοποιείται παράλληλα και ο Μποχωρίδης ως 5ος είναι ο Taylor Rochestie.Γι αυτόν αξίζει να γίνει η υπέρβαση.

    Ο Manuchar είναι παίκτης Πεδουλάκη και θα τον αξιοποιήσει στο έπακρο.Αφού τελικά δεν αποκτήθηκε ο Μπράμος...

    Η αγορά των stretch-4 είναι μεγάλη και θ ανοίξει και περισσότερο.Απόκτηση PF πριν τον Αύγουστο και τα κοψίματα στην Αμερική συνιστά έκπληξη.Αναζήτηση παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει και στο SF και να κολλάει στην αμυντική πεντάδα με Καλάθη-James-Gist-Singleton,μια από τις σκληρότερες στην Ευρώπη.

    Farewell τίμιε Feldeine.Ικανοποιητική άμυνα,ικανοποιητικό σουτ,ικανοποιητικό playmaking αλλά κανένα σε μέγιστο βαθμό.Παίκτης από πάνω ράφι για Eurocup.

    ΥΓ1. Eric Griffin για Άρη?Ευκαιρία λέω...

    ΥΓ2. Ο Ζήσης Ελλάδα δεν έρχεται...Βαρκελώνη πάει?..

    Celtic Pride

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλα τα λες Κελτη. Εγω παντως δε βλεπω το λογο να αποκτηθει ο Μαρκοϊσβιλι. Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω. Οχι αλλο Φελντεην.

      Διαγραφή
    2. O Feldeine ηταν ο καλυτερος παικτης της ομαδας μεχρι περισυ τον Φλεβαρη. Επαιζε 40λεπτα και ηταν και πρωτος σκορερ της ομαδας, ενω προσεφερε και σε δημιουργια, και σουτ και αμυνα. Τωρα ειναι τιμιος και πρεπει να φυγει για να ερθει ποιος; Ο Ροτσετι που στα 30 του εχει κανει μονο μια καλη χρονια και αυτην στην χαμηλου επιπεδουν Νιζνι, απετυχε στο συνοθυλευμα της Μακαμπι και παιρνει τα διπλα;

      Διαγραφή
  98. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39492&subid=2&pubid=130409392&page1=2#topnav

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Rice στην Μπάρτσα ο κόουτς Μπ.?
    Ενδιαφερον...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. http://www.sportando.com/en/europe/spain/206752/tyrese-rice-parting-ways-with-khimki-will-sign-two-year-deal-with-barcelona.html


    Μάλιστα μάλιστα.... Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Άκρα του τάφου σιωπή η Αφρο..τί έγινε;σκοτάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Όταν ο Καλάθης χάθηκε με την Κροατία η εθνική πνίγηκε. Ο ΠΑΟ χρειάζεται εξαιρετικό παίκτη που να μοιράζεται την θέση με τον Καλάθη. Μην μας διαφεύγει ότι η σημασία των αγώνων ξεκινούν από το 1ο παιχνίδι και τυχόν στραβοπατήματα δεν διορθώνονται πλέον εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή