Athlenda

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

RIO 2016 Quarterfinals: Winning at winning time. That is what it's all about..


Η μεγάλη ώρα των προημιτελικών έφτασε και τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Θα είναι μια "Σκυλίσια ημέρα".. Το Hoopfellas αναλύει.. 


Πάνω που έκανα όνειρα για μια προημιτελική φάση η οποία θα βρει την TEAM USA να αντιμετωπίζει τους Ισπανούς και την "Οn a mission"  Σερβία να ψάχνει τη μεγάλη ρεβάνς απέναντι στη Λιθουανία τα δεδομένα άλλαξαν. Όχι ότι μπορούμε να έχουμε παράπονο.. Οκ, μια μάχη της Ισπανικής ομάδας (στη παρούσα φάση και με αυτό το μομέντουμ) απέναντι στους Αμερικανούς που ακόμα αναρωτιούνται τι δε πηγαίνει καλά, θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα όμως οι διασταυρώσεις μας δίνουν τρία ντέρμπι με υπόβαθρο και τα προγνωστικά μοιρασμένα. Πάμε για μια "Σκυλίσια ημέρα"  γεμάτη μπάσκετ και μάχες μέχρι τελικής πτώσεως. Θα μετρήσει η αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία, η διαχείριση των συναισθημάτων που προκαλούν τα δρώμενα στο παρκέ, η πνευματική διαύγεια και το ψυχολογικό  status του κάθε μονομάχου. Είναι η ώρα του "Πρέπει". Όπως είχε πει και ο μεγάλος Πατ Ράιλι: Winning at winning time..That is what it's all about..

Το ξημέρωμα της Πέμπτης θα βρει μόνο 4 ομάδες όρθιες στη μάχη του ολυμπιακού τουρνουά..






ΗΠΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Κατά τη ταπεινή μου γνώμη το καλύτερο δυνατό ματσάρισμα που θα μπορούσαν να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη φάση των “8”. Θεωρώ ότι η Αργεντινή πολύ δύσκολα θα περνούσε στα ματς των μεταλλίων απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο από τους τέσσερις του γκρουπ Α. Οι δυνάμεις της φτάνουν μέχρι τα προημιτελικά και ίσως, παρότι στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών νοσταλγών του παρελθόντος να υπήρχε η προσδοκία για κάτι παραπάνω, αυτό το φινάλε απέναντι στην ομάδα του Σιζέφσκι να είναι, ρεαλιστικά, η καλύτερη δυνατή αυλαία για του “θρύλους” των gauchos.


H Aργεντινή δεν έχει παίξει ιδιαίτερα καλό μπάσκετ αν την κρίνουμε σαν σύνολο και σε επίπεδο ομαδικών αντιδράσεων και συνεργασιών. Το γεγονός ότι μερικοί από τους εξυπνότερους αθλητές που είδαν τα διεθνή παρκέ σε τέτοια τουρνουά δεν έχουν ξεκάθαρα πλέον το φυσικό/αθλητικό πακέτα (κυρίως τα πόδια) για να πάνε στα καλά τους σημεία έχει αλλάξει όλο το παιχνίδι των Αργεντίνων οι οποίοι δε θυμίζουν τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος. Πλέον οι λατινοαμερικάνοι είναι περισσότερο ομάδα ενστίκτου και λιγότερο σκέψης, κατάσταση άμεσα συνδεδεμένη και με τα πρόσωπα που έχουν βγει μπροστά στο παιχνίδι τους στο Ρίο. Παρότι η επίθεση τους είναι παραγωγική, απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες (Ίσπανία, Λιθουανία) αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα όντας απελπιστικά προβλέψιμοι. Δε σουτάρουν καλά συνολικά, παίζουν ατομικά και στηρίζονται υπέρ του δέοντος στο τρίποντο (32.4 μ.ο τα περισσότερα στο τουρνουά, αξιόλογο το 37% που τους φέρνει τρίτους και ουσιαστικά τους έστειλε στους “8”). Θεωρώ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια καλή ευκαιρία να χτίσουν πάλι τη ψυχολογία τους και να φτάσουν στους ημιτελικούς με καλύτερο μομέντουμ. Οι Αμερικανοί έχουν δεχθεί ηχηρό χαστούκι στο ψυχολογικό πεδίο (κάτι σαν τη πρώτη γροθιά που τρως σε καβγά και δε σε ρίχνει κάτω αλλά σε πηγαίνει μερικά βήματα πίσω..) καθώς ήρθαν για να “παρτάρουν” (αγωνιστικά γιατί με το Coach-K δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια ..χαλάρωσης) και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι πρέπει να παίξουν καλό μπάσκετ για να φτάσουν μέχρι τέλους. Σουτάρουν καλά από το τρίποντο (Νο1 με 39.3%, πρώτος στο τουρνουά με 61.1% ο Ντουράντ τη στιγμή που αναμένεται η ολική επαναφορά του Τόμπσον μετά το ματς με τη Γαλλία η οποία μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στη συνολική εικόνα), κάνουν τα λιγότερα λάθη και ελέγχουν το ριμπάουντ (πρώτοι και στα δύο αυτά κομμάτια) όμως αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα απέναντι σε επιθέσεις με ροή, συνεχή κίνηση και “δράσεις” σε κάθε πλευρά του γηπέδου (μακριά από τη μπάλα σε weak side cuts, τρώνε συνεχώς “τυράκια” με τον αντίπαλο να τους δείχνει ότι “θα κάνω αυτό” αλλά στην ουσία κάνει κάτι διαφορετικό) . Οι Αμερικανοί δυσκολεύτηκαν και ουσιαστικά δε μπόρεσαν να σπάσουν τη κυκλοφορία της μπάλας απέναντι σε ομάδες όπως η Αυστραλία και η Σερβία (επιθέσεις διαφορετικής κατευθύνσεως, οι Boomers χτυπούσαν σε πρώτο χρόνο ακόμα και στο μισό γήπεδο ενώ οι Σέρβοι έχτισαν στον στόχο της έξτρα πάσας δημιουργώντας συνεχώς κύμα ανισορροπίας με στόχο τη μαύρη αμυντική τρύπα Κάζανς). Αυτό το μέτριο πρόσωπο των ΗΠΑ είναι ο μόνος σύμμαχος της Αργεντινής στον προημιτελικό όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή. Η ομάδα του Σούπερ-Μάνου δε μπορεί πλέον να τρέξει δίπλα στους Αμερικανούς στο ανοιχτό και μισό γήπεδο, δεν έχει τη φρεσκάδα και κυρίως το βάθος (πρώτον σε πρόσωπα και δεύτερον σε συνεργασίες, χαρακτηριστικά που τη κάνουν προβλέψιμη) να τους ακολουθήσει. Ας φύγει αυτή η χρυσή γενιά με ψηλά το κεφάλι και πολύ χειροκρότημα..

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


Ματσάρα ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες ξεχώρισαν από τη πρώτη ημέρα του τουρνουά. Η Αυστραλία έχει παρουσιάσει το καλύτερο μπάσκετ μέχρι στιγμής στο Ρίο. Σύγχρονο, ισορροπημένο με συνέχεια και σύνδεση του δράσεων της στις δύο πλευρές του γηπέδου, βασισμένο στη ταχύτητα, το spacing και τον συγχρονισμό στις συνεργασίες.


Η Λιθουανία κατέρρευσε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, δείχνοντας ότι μετέφερε το σοκ από τον κεραυνό της Ισπανίας και στο παιχνίδι με τους Κροάτες. Αυτό για να κατανοήσουμε όλοι το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διαχείριση των συναισθημάτων σε ένα τέτοιο τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια.. Ο συγκεκριμένος προημιτελικός έχει τρομερό ενδιαφέρον σε προπονητικό επίπεδο και πολλά θα κριθούν σε επίπεδο ρυθμού. Θα μπορέσουν να τρέξουν οι Λιθουανοί μαζί με τους Αυστραλούς σε ανοιχτό αλλά κυρίως μισό γήπεδο; Θα μπορέσουν οι Λιθουανοί να τρέξουν τόσο καλά μαζί με τους Αυστραλούς ώστε να αυξήσουν τους χρόνους επίθεσης του αντιπάλου και να πάνε την αναμέτρηση στο δικό τους τέμπο; H Λιθουανία θα χρειαστεί ένα εξαιρετικό αμυντικό και συνάμα gritty performance ανάλογο με αυτό του περυσινού ημιτελικού με τους Σέρβους στη Γαλλία απέναντι σε μια ομάδα που έχει εξαιρετική κίνηση μακριά από τη μπάλα και εναλλακτικές πηγές δημιουργίας. Νομίζω πως ο Καζλάουσκας θα προσπαθήσει αυτό ακριβώς, στοχεύοντας να ελαχιστοποιήσει τη παραγωγικότητα των Αυστραλών μέσα από κίνηση μακριά από τη μπάλα. Ο Πάτι Μιλς έχει 20.5 πόντους μ.ο (δεύτερος στο τουρνουά) και 61.5% στα δίποντα (ο συμπαίχτης του στο Σαν Αντόνιο Πάρκερ έχει 66.7% και ο ΝτεΚολό, άλλο πρώην “Σπιρούνι” 68.8%, οι γκαρντ των Spurs κάνουν μάλιστα θραύση εντός του ζωγραφιστού ο καθένας με το δικό του τρόπο) παράγωγο του τρόπου που τρέχει η Αυστραλία την επίθεση της. Ο Μπόγκουτ οδηγεί το τουρνουά με το εξωπραγματικό 82% στα δίποντα και ο Ντελαβεντόβα σε τελικές (8.6). Αυτοί οι δύο θα αποτελέσουν στόχους της Λιθουανικής άμυνας μιας και αποτελούν τους κύριους δημιουργούς των Boomers στο μισό γήπεδο. Από την άλλη η εξαιρετική μέχρι τώρα άμυνα των “καγκουρό” βρίσκει μπροστά της ένας Βαλαντσιούνας σε χαμηλή πτήση αλλά έναν σεληνιασμένο Καλνιέτις. Ο Λιθουανός πόιντ κάνει τα παιχνίδια της ζωής του στο Ρίο (19.2 πόντους με 76.7% δίποντο και 47.8% τρίποντο συν 8.0 τελικές) και η μάχη του με τον Ντελαβεντόβα θα είναι καθοριστική όπως -σε ομαδικό επίπεδο- και ο τομέας των ριμπάουντ ο οποίος μπορεί να καθορίσει τον ρυθμό στον οποίον θα παιχτεί το ματς. Οι Αυστραλία παίζει το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση όμως τώρα μιλάμε για ένα νοκ-άουτ παιχνίδι όπου τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι Λιθουανοί έχουν τεχνογνωσία νίκης σε τέτοια ματς και γνωρίζουν επίσης ότι σε κλειστό ματς έχουν καλύτερη τύχη. Η εικόνα κατάρρευσης όμως στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις προβληματίζει. Κανείς (ούτε ο Γιόνας..) δε μπορεί να προβλέψει το ψυχολογικό status με το οποίο θα πατήσουν στο παρκέ. Οι Αυστραλοί δε χαρίζουν. Και το ματς μπορεί να εξελιχθεί σε κατηφόρα..


ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ


Εντάξει.. Εδώ τα πολλά λόγια περιττεύουν. Νομίζω κανείς τους δεν ήθελε αυτό το ματς στη συγκεκριμένη φάση. Το background είναι τέτοιο που προσθέτει πίεση στην ήδη υπάρχουσα του νοκ άουτ παιχνιδιού. Θα υπάρχει τσίτα.. Νεύρα.. Τεντωμένα μπράτσα και πολλοί παλμοί για πολύ ώρα. Οι Σέρβοι είναι παραδοσιακά πιο ικανοί στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων όμως τώρα έχουν απέναντι τους μια ομάδα που πιστεύει πλέον ότι γυρίζει βράχους ανάποδα και αυτό πολλές φορές μετράει περισσότερο στα τουρνουά της μιας ανάσας.


Θα είμαι ξεκάθαρος. Μου αρέσουν πολύ αθλητικές ιστορίες τύπου Cinderella και κατά κάποιο τρόπο η Κροατία (ξεκίνησε ως Νο3 στα προγνωστικά του προολυμπιακού στο Τορίνο) του Άτσο Πέτροβιτς είναι μια τέτοια. Όμως κατά τη γνώμη μου οι Σέρβοι είναι καλύτερη ομάδα και περιμένω να το αποδείξουν στο παιχνίδι αυτό. Ομάδα με μεγαλύτερη προσωπικότητα, πιο δουλεμένη η οποία όμως θα κληθεί να διαχειριστεί μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στον προημιτελικό αυτό αντιμετωπίζοντας ένα σύνολο με την ψυχολογική ορμή των Κροατών. Η Hrvatska δεν έχει παίξει σπουδαίο μπάσκετ σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέχρι τώρα ούτε έχει παράγει φανταχτερά νούμερα όμως έχει τη τύχη να διαθέτει σε εξαιρετική κατάσταση τους τρεις βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού της. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (πρώτος σκόρερ του τουρνουά 24.8 πόντους), Ντάριο Σάριτς, Κρούνοσλαβ Σιμόν. Αυτοί οι τρεις έχουν ποτίσει με την αποτελεσματικότητα τους όταν η μπάλα καίει, τους συμπαίχτες τους με έναν “Believe” χαρακτήρα με συνέπεια η Κροατία να καλύπτει σημαντικές αδυναμίες της όπως το ρηχό backcourt (θα στοχεύσει με πολύ πίεση και τον Μάρκοβιτς ο Σάλε). Η Bjelica-less Σερβία (κομβική και πολυεπίπεδη απουσία) θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τα forwards των Κροατών τα οποία θα προσπαθήσουν με το straight up στυλ τους να τη χτυπήσουν κατευθείαν στη καρδιά. Αυτή η μάχη θα κρίνει πολλά. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είναι ο πιο συχνός επισκέπτης της γραμμής των προσωπικών στο τουρνουά, ξεκολλώντας πολλάκις την ομάδα του με αυτόν τον τρόπο. Οι Σέρβοι που δουλεύουν σαφώς περισσότερο και πιο ομαδικά για τους πόντους του έχουν τον Ραντούλιτσα σε αρκετά καλή κατάσταση (17.6 πόντοι, 69.8% στα δίποντα) ενώ όλη η χώρα περιμένει μια σπουδαία παράσταση από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος παίζει καλό μπάσκετ (13.4 πόντοι) αλλά φαίνεται ότι ακόμα πολεμάει ένα είδος προσωπικού δαίμονα μετά τη τελευταία φάση στον περυσινό ημιτελικό με τους Λιθουανούς. Βαρόμετρο φυσικά ο Τεόντοσιτς, ο παίχτης που μπορεί να εξελίξει τέτοια ματς σε πλήρες domination ή κάτι άλλο που δε θέλω να σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Παιχνίδι για άντρες.. Let the best man win..


ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ


Στα Power Rankings του Hoopfellas στις 6/8 γράψαμε στο σχόλιο που αφορούσε τη Γαλλία:

 “Η πιθανότητα να χρειαστεί να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τις διαφορές τους με τους Ισπανούς σε ένα νοκ-άουτ ματς μοιάζει αυξημένη και θα αποτελέσει ένα από τα highlights του τουρνουά..”


Ε, μη μου πείτε ότι δε θέλατε να το δείτε αυτό  ενδόμυχα και βλέποντας τη γραμμή εκκίνησης στα δύο γκρουπ.. Μετά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια (ειδικά τη τελευταία διετία όπου ο ένας έκανε κηδεία στο σπίτι του άλλου) η αναμέτρηση αποκτά ιστορική σημασία. Για όσους δε το γνωρίζουν, η μπασκετική Γαλλία τρέφει ..συγκεκριμένα συναισθήματα σε διεθνές επίπεδο για την εθνική ομάδα των Ισπανών οπότε και το μαχητικό πνεύμα της ομάδας του Κολέ στην αναμέτρηση αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα είναι σημαντικό για τους Γάλλους να μπορέσουν να βρουν σκορ απέναντι στην άμυνα των Ισπανών. Σε διαφορετική περίπτωση θα πνιγούν, έργο που έχουμε παρακολουθήσει και στο παρελθόν σε αυτό το ματσάρισμα (πνιγμός..). Οι Γάλλοι σουτάρουν εξαιρετικά στο τουρνουά, καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα όμως οι Ισπανοί  κατεβάζουν τον αντίπαλο στα χαμηλότερα επίπεδα (το μικρότερο παθητικό στη διοργάνωση, 71.4 πόντοι) με αρκετά καλή άμυνα όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να περάσει με τη μπάλα στο ζωγραφιστό της. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προβλημάτισαν στο ξεκίνημα όμως ξύπνησαν με εκκωφαντικό τρόπο διαλύοντας Λιθουανία και Αργεντινή στο φινάλε της πρώτης φάσης. Oι Ισπανοί δουλεύουν καλά καταστάσεις Horns (ανάλογες με αυτές που παρουσίασε ο Σίτο φέτος στο Μπιλμπάο) με Staggered το οποίο εξυπηρετεί παίχτες όπως ο Ρούντι και ο Μίροτιτς (περιφερειακή εκτέλεση, close out μετά από drive). Οι δύο ομάδες έχουν φοβερή ποιότητα και μοιάζουν φτιαγμένη η μια για την άλλη. Οι Euroleague magicians Ροντρίγκεθ-Γιούλ απέναντι στους Ερτέλ-ΝτεΚολό, η physical κόντρα των Ρέγιες-Λοβερνί (σε πολύ καλή κατάσταση), Μπατούμ vs Ρούντι και δε συμμαζεύεται.. Οι Ισπανοί έχουν δημιουργήσει ένα είδος ψυχολογικού αβαντάζ (λόγω παράδοσης) απέναντι στους Γάλλους οι οποίοι όμως έχουν όλη τη ποιότητα που χρειάζεται για να κερδίσουν ένα τέτοιο ματς. Το παιχνίδι είναι Final Countdown. "Λύνουμε τις διαφορές μας μια και καλή" δεδομένου του ότι μετά από αυτό τουρνουά πιθανόν οι δύο ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αλλάξουν πρόσωπο. .






Υ.Γ: Σπουδαία κίνηση με Κοπόνεν η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί αναβαθμίζουν ποιοτικά το backcourt τους με έναν combo υψηλών προδιαγραφών που διακρίνεται για τη προσαρμοστικότητα του σε διαφορετικούς ρόλους. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι ο παίχτης που αλλάζει τα δεδομένα σε αυτό το σύνολο είναι ο Χάνγκα..

390 σχόλια:

  1. (παραλία ξαπλώστρες) -Πάνο γιατί γελάς, με ποιον μιλάς στο κινητό? (μου το βουτάει από τα χέρια σίγουρη ότι με έπιασε στα πράσα)
    -Ανέβασε ο Τζιμ ανάρτηση. Τα λέμε σε κάνα δίωρο..!

    Αυστραλία
    Σερβία
    ΗΠΑ
    Γαλλία

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι ποτε και κυρίως πόσο μπορεί να ξεγελάει τον εαυτό της, αλλά και το Δ.Μ.Σ (διεθνές μπασκετικό στερέωμα) αυτή η απάτη που λέγεται Σ.Ο.Λ ;; (σημερινή ομάδα Λιθουανίας)
    Από το πουθενά 2η στο ευρωπαϊκό.
    Από το πουθενά σε Ολυμπιάδα.
    Και μόνη χαρά των απανταχού μπασκετικων η 50αρα στο κεφάλι της απο τους φουριας ροχας.
    Τη λατρεύω τη Λιθουανία των 3.000.000 κατοίκων με την μπασκεταρα της, που τα βάζει με υπερπληθυσμιακες δυναμεις.
    Αλλά η σημερινή ομάδα για μένα είναι απάτη εκεί που βρισκεται.

    Καλχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα σε ολους!αμερικη,αυστραλια,ισπανια και κροατια η τετραδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη βλεπεις τον Ματσιουλις πρωτο σκορερ στο παιχνιδι αποψε με αποδοση 12.00?? Ειναι δυσκολο το ξερω αλλα πιστευω οτι δεν εχει κανει καποιο δυνατο ματς και το λεω με αυτη τη λογικη. Εκτος αν το παιξω over 10 ποντους. Ποια ειναι η γνωμη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους...

    Κυριολεκτικά περιμένω αίμα και άμμο μεταξύ Σερβίας - Κροατίας. Αυτό το παιχνίδι είναι must watch. Μήπως η μεταμόρφωση τους ευθύνεται στο ότι δεν παίζουν με νατουραλιζέ; (με ότι αυτό σημαίνει) Βγάζουν τεράστιο πάθος και τέτοια αυταπάρνηση που αναρωτιώμουν αν είναι όντως Κροάτες. Χαχαχα

    Γαλλία - Ισπανία θα μπορούσε να ήταν μάχη για μετάλλιο και υπό άλλες συνθήκες τελικός Ευρωμπάσκετ. Ο Πάρκερ ξεκουράστηκε με τις ΗΠΑ και νομίζω θα είναι ο X factor του παιχνιδιού. Να περιμένουμε τον Γιουλ να μην τον αφήνει ούτε να κατουρήσει; Περιμένω σκυλομαχία ανάμεσα σε Γκομπέρ - Γκαζόλ και τον κόουτς Σκαριόλο να στήνει την επίθεση στο high post για να "αδειάσει" την ρακέτα από τον Γάλλο rim protector.

    Αυστραλία - Λιθουανία θα συμφωνήσω με την ως άνω ανάλυση. Θα προσέθετα όμως ότι λείπει από τους Λιθουανούς ένας σταρ τύπου Σισκάουσκας, τύπου Γιασικεβίτσιους. Κάποιος δηλαδή που να "τραβήξει" την προσοχή του αντίπαλου και να επιτρέψει σε παίκτες δεύτερα βιολιά να βγουν μπροστά. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Γιόνας Ματσιούλις αλλά δεν έχει το stardom των προαναφερθέντων και είναι τεράστια υποτίμηση για το λιθουανικό μπάσκετ αν οι αστέρες του σήμερα είναι ρολίστες και όχι πρωταγωνιστές σε μεγάλες ομάδες.

    Τέλος, ΗΠΑ - Αργεντινή... Αν σήμερα είναι το τελευταίο ματς του Μάνου με την χώρα του, ένα gracias σε αυτόν τον υπερπαικταρά που γέμιζε μαγεία τα καλοκαίρια μας...

    https://youtube.com/watch?v=vBnw6I9p_4Q

    Φιλούμπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο σαλε θα σκεφτεί ή θα εφαρμόσει πίεση σε όλο το γήπεδο. Στα ματς με τη λαμποραλ των 6-7 παιχτών ακόμα το περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim αν έχω καταλάβει καλά για τον παναθηναϊκό, η ομάδα ασχολείται με δύο περιπτώσεις.1) Παίχτης free agent που περιμένει να δει αν θα βρει συμβόλαιο.2) Παίχτη που μπορεί να κοπεί από το NBA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim καλημερα! Το status του K.J. McDaniels ποιο ειναι; Ρωταω γιατι βλεπω συνοστισμο στα forwards των Rockets Δεν θα ηταν πολυ καλο fit γι αυτον τον Παναθηναικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α) Η Ισπανία είναι σε καταπληκτική κατάσταση, έχει τρομερούς παικταράδες και περάσει την τραγική αμυντικά Γαλλία. Μπατούμ και Πάρκερ δεν είναι καλά. Ντιό, Πιετρούς πλήρως ανύπαρκτοι. Λοβέρν, Ντε Κολό, Ερτέλ, Ντιαό τραβάνε όλο το κουπί μέχρι στιγμής με κάποιες βοήθειες από Ζελαμπάλ και Γκομπέρ. Τίμιος Τιγί, παικτάρα.

    β) Η Σερβία παίζει υπέροχο μπάσκετ, με έχει κερδίσει σαν θεατή και έχει μακράν το πιο συμπαγές και δεμένο σύνολο, παρά τις απουσίες. Φανταστείτε Μπιέλιτσα αντί Μάτσβαν, Μπόμπαν αντί Στίματς και Μίτσοφ (ντάξει αυτός έχει φάει κόκκινη κάρτα εδώ και καιρό) αντί Σιμόνοβιτς. 2 κλάσεις πάνω, τουλάχιστον. Παράγοντας Χ πάντως ο Μπόγκνταν αν θέλουν να πάνε ψηλά. Τους Κροάτες θα τους περάσουν, για παραπέρα δεν ξέρω. Προβλέπω πάρτι Ραντούλιτσα, hero ball Μπόγιαν και συγκινητικό Σάριτς.

    γ) Οι Λιθουανοί θα το παλέψουν πάρα πολύ γιατί είναι βαθιά μπασκετικός και μαχητικός λαός, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Έχει τρομερούς αμυντικούς η Αυστραλία, ικανούς να σμπαραλιάσουν κάθε αντίπαλο. Και πολύ δουλεμένη ομάδα επιθετικά.

    δ) Ντελφίνο θυμίσου το Πεκίνο...

    Υ.Γ. Άφρο το τεσσάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα σε ολη τη μπασκετικη παρεα. Ξερει καποιος να μου πει ποια ημερομηνια περιμενουμε να σπασουν τα μη εγγυημενα συμβολαια του ΝΒΑ; Ρωταω για να μην μπαινω και ψαχνω ολη μερα αν εκλεισε ο ΠΑΟ 4αρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΗΠΑ-αργεντινή:εύκολη νίκη των αμερικάνων με 30+ πόντους

    ισπανία-γαλλία:νίκη των ισπανών με 6-10 πόντους,αλλά χωρίς να κινδυνεύσουν να χάσουν τη νίκη

    αυστραλία-λιθουανία:εύκολη νίκη των λιθουανών με 10-15 πόντους

    σερβία-κροατία:νίκη των σέρβων με 6-10 πόντους,χωρίς να απειληθούν σε κάποιο σημείο του αγώνα από τους κροάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην κερδίσουν και με 50 ρε φίλε. Δεν πείθουν οι Αμερικάνοι, σε καμία περίπτωση. Για τουρισμό έχουν έρθει και θα την φάνε την σφαλιάρα αν συνεχίσουν έτσι. Αντί να χουν κλειστεί σε ένα γυμναστήριο και να προετοιμάζονται όλη μέρα, γνωρίζουν τις ομορφιές του Ριο. Λογικά θα κερδίσουν με γύρω 15 πόντους διαφορά, αν και θα θελα πραγματικά να χάσουν από τα γερόντια...

      Διαγραφή
    2. Παραηταν ευκολη η νικη των λιθουανων τελικα ρε συ...με σουπερ μασιουλις(θα θελες...)

      Διαγραφή
  12. Καλησπερα τζιμ, πολυ καιρο να γραψω αλλα για εμενα το φαβορι εχει ονομα κ ειναι ΗΠΑ, ενταξει μπορει να ξεπερασαν καθε προσδοκια μας κ να κατεβηκαν στη Βραζιλια λες κ πανε 5ημερη, δε θυμαμαι ομαδα να εχει κατεβει τοσο χαβαλετζιδικα σε τοσο μεγαλο τουρνουα. Αλλα πιστευω οτι θα σοβαρευτουνε εστω κ αργα κ θα δειξουν την μεγαλη διαφορα ποιοτητας που εχουν με τους υπολοιπους.

    Στα αλλα τωρα, θα ηθελα να δω Αυστραλια να περναει, με ιντριγκαρει σαν ομαδα, δε ξερω γιατι, εχουν μια αλητεια.
    Στο Σερβια-Κροατια θεωρω οτι η Σερβια εχει το πλεονεκτημα αλλα απεναντι της βρισκεται μια Κροατια που για σερι χρονια τωρα ειναι underachiever κ βυθιζοταν με την παραμικρη πιεση, ισως φετος ειναι η μεγαλη τους ευκαιρια για διακριση κ γιατι οχι μεταλιο!
    Γαλλια-Ισπανια το περιεγραψες τελεια, η τελευταια μαχη οπως τις εχουμε γνωρισει/συνηθισει σαν ομαδες, οι 2 πιο πετυχημενες κ σταθερες ομαδες (ευρωπη) τη τελευταια 10ετια ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα zoze. Όπως έγραψα και πριν σε ένα φίλο, στη παρούσα φάση το μεγαλύτερο πρόβλημα των Αμερικανών δεν είναι η πιθανότητα της ήττας και της απώλειας του χρυσού αλλά το γεγονός ότι παίρνουν μαθήματα μπάσκετ από άλλες χώρες τη στιγμή που η εικόνα τους απογοητεύει το ίδιο τους το κοινό. Είναι κάτι πολύ σοβαρό για αυτούς και όποιος γνωρίζει τη νοοτροπία τους καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Καλώς τον

      α) Ο Ουάιτ θα κοπεί; Και αν ναι πότε; Δεν νομίζω πως είναι για ΝΒΑ, ακόμα. Θα δοκιμάσει στην αναπτυξιακή ή θα γυρίσει Ευρώπη.
      β) Κόβιγκτον δεν τον βλέπω να έρχεται Ευρώπη. Τι βλέπεις;
      γ) Ποιο πιθανό σενάριο να πάρουμε κάτι τώρα για να είναι παρών σε όλη την προετοιμασία ή να περιμένουμε για το καλύτερο δυνατό.
      δ) Άκυρο αλλά Ντελφίνο μου μοιάζει παλαίμαχος. Υπάρχει περίπτωση να θυμηθεί τον εαυτό του;

      Ευχαριστώ εκ των προτέρων και χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
    2. α) Δε το ξέρει ούτε ο ίδιος. Λες να το ξέρω εγώ και να μη τον έχω ενημερώσει;
      β) το έχω γράψει, το πιο πιθανό μένει ΝΒΑ.
      γ) Ο κόουτς θέλει τον παίχτη από την αρχή στη περίπτωση που δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Προσωπικά πιστεύω θα περιμένει.
      δ) Έχει συνεχόμενους τραυματισμούς και έμεινε εκτός μεγάλο διάστημα. Δεν είναι θέμα μνήμης.

      Διαγραφή
    3. Jim σε παρακαλω αν μπορεις απαντα την πιο πανω ερωτηση μου για K.J. McDaniels. Ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
    4. To NBA preseason φετος ειναι απο αρχες μεχρι μεσα Οκτωβριου. Λογικα τοτε θα εχει μαθει και ο Ουαϊτ αν θα κοπει ή οχι.

      Διαγραφή
    5. To NBA preseason φετος ειναι απο αρχες μεχρι μεσα Οκτωβριου. Λογικα τοτε θα εχει μαθει και ο Ουαϊτ αν θα κοπει ή οχι.

      Διαγραφή
  14. Οι ομαδες που θα κερδισουν σημερα ειναι Αμερικη,Γαλλια,Αυστραλια και Κροατια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Αμερική και Κροατία θα κερδίσουν (εφόσον κερδίσουν) αύριο..

      Διαγραφή
  15. ΗΠΑ-Αργεντινή: ΗΠΑ. Αυτή πρέπει να είναι η τελευταία εμφάνιση αυτών των παικταράδων, αυτής της καταπληκτικής ομάδας της Αργεντινής της τελευταίας 15ετίας.
    Ισπανία-Γαλλία: Αμφίρροπος αγώνας, πολύ δύσκολος για πρόβλεψη. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
    Κροατία-Σερβία: Σερβία. Η Κροατία έχει πλέον γυρίσει σελίδα και δεν είναι η ομάδα που έχανε όλα τα κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια. Θα βρει τη θέση της τα αμέσως επόμενα χρόνια σαν μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Όμως για απόψε βλέπω Σερβία.
    Αυστραλία-Λιθουανία: Αυστραλία. Η Λιθουανία έχει όντως σε φόρμα τον παικταρά Καλνιέτις, όμως η Αυστραλία παίζει φοβερά και δύσκολα θα χάσει.

    ΥΓ: Οι ΗΠΑ δεν θα το πάρουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα τα λες Τζιμ! Ματσαρες ολες η χαρα του μπασκετακια που ξεμεινε Αθηνα!!! Για ΑΕΚ θα μας γραψεις καμια λεξη Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γράψουμε και για ΑΕΚΑΡΑ εννοείται. Έχουμε αρκετά πράγματα να πούμε φέτος.

      Διαγραφή
    2. Μπραβο ρε Τζιμ ετσι σε θελουμε φετος θα είναι η χρονια της ΑΕΚ

      Διαγραφή
  17. αυστραλια / λιθουανια αυστραλια ευκολα

    ισπανια / γαλλια γαλλια δυσκολα

    ηπα / αργεντινη ηπα ευκολα

    κροατια / σερβια κροατια δυσκολα

    παντσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Jim,

    μέγιστη ανάλυση για άλλη μια φορά - συνέχισε και θα είμαστε δίπλα σου. Δεν γράφεις και τις πιθανότητες όπως συνηθίζεις στους μεγάλους αγώνες; Για να δω αν πήρα το hoopfellas πτυχίο και αξίζω να προχωρήσω για μεταπτυχιακό...Οι δικές μου:

    - ΗΠΑ-Αργεντινή: 70-30. Θεωρώ ότι η Αργεντινή δεν έχει το βάθος να κοντράρει τους Αμερικάνους. Ο Σκόλα μπορεί να τους φθείρει αλλά στην περιφέρεια θα έχουν πρόβλημα με την πίεση των Αμερικανών. Θα ήθελα καλύτερο τέλος για την αξιολάτρευτη ομάδα της Αργεντινής που επικράτησε στο Fiba basketball από το 2004.
    - Αυστραλία-Λιθουανία: 55-45. Οι Αυστραλοί έχουν εντυπωσιάσει μέχρι τώρα αλλά οι Λιθουανοί είναι εξίσου σκληροτράχηλοι μεν, με εμφανή έλλειψη ποιότητας στην περιφέρεια δε.
    - Ισπανία-Γαλλία: 51-49. Κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Οι Ισπανοί έχουν ανέβει στη διάρκεια του τουρνουά όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι Γάλλοι έχουν το βάθος και την ποιότητα να τους κοντράρουν. Περιμένω ρεσιτάλ από τον Πάρκερ.
    - Σερβία-Κροατία: 50-50. Το μεγαλύτερο ντέρμπι των προημιτελικών λόγω και μη αθλητικών ιδιαιτεροτήτων. Ποιος μπορεί να ξεγράψει πλέον αυτούς τους Κροάτες; Και τι θα λέμε αν περάσουν στους 4 εμείς οι ξερόλες που τους είχαμε ξεγράψει από το προολυμπιακό στο Τορίνο; Οι Σέρβοι έχουν σαφή υπεροχή στο 1, είναι καλύτεροι στο 5, αλλά οι Κροάτες υπερέχουν στις θέσεις 3 και 4. Βλέπω να ξυπνάω άγρια χαράματα για να απολαύσω το ματς.

    Υ.Γ. Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, αθλητές σαν τον Γιαννιώτη πρέπει να είναι φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά για την επιμονή, την υπομονή, την προσπάθεια και κυρίως το ήθος τους.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ταχύτητα των Aυστραλών είναι εντυπωσιακή. Respect στον Άντερσεν που βρήκε ρόλο σε τέτοιο σύνολο.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε Jim οταν λεω σημερα δεν εννοω μονο σημερα περιλαμβανει και το αυριο αλλα τους εχωσα ολους μαζι στη σημερινη μερα.Το ξανα γραφω λοιπον σημερα και αυριο θα κερδισουν η Αμερικη,η Γαλλια,η Αυστραλια και η Κροατια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 15-0 οι πόντοι από λάθη για την Αυστραλία.. 3/5 τρίποντα ο Ντελαβεντόβα. Συννέφιασε Γιόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν ο Καζλάουσκας γυρίσει αυτό το ματς του αξίζει η θέση του πρωθυπουργού της χώρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο (ο Καβαλιεράτος δεν είσαι;) αυτό το ματς ο μόνος τρόπος να το έχανε η Αυστραλία είναι να είχε αυτή τον Καζλάουσκας στον πάγκο.

      Διαγραφή
  23. Efxomai na xasei i Servia mias kai antipathw sfodra afto ton tsarlatano pou exei ws proponiti. Ton anekdiigito Djordjevic.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτος ο Λιθουανος με το 11 καλο θα ειναι να αλλαξει επωνυμο γιατι το ντροπιαζει.
    Απλα αταλαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τρομερό μπάσκετ οι Αυστραλοί. Όπως το έγραψες Τζιμ, κατήφορος. Οι Λιθουανοί δε ξυπνούν με τίποτα.

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Ντελαβεντοβα σε ομαδα Euroleague θα γινοταν μυθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ουτε τις βολες δεν βαζει η ντοματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φοβερή παράσταση από την Αυστραλία. Ο ρυθμός τους "καταπίνει" κάθε αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατηφορα το Αυστραλια-Λιθουανια...
    Αποτελεσματικα σε ολους τους τομεις και παλι τα καγκουρο.
    Πολυ αδυναμη η περιφερεια των Λιθουανων.Πληγμα και η απουσια απο νωρις του εμπειρου Γιανκουνας.Νομιζω ομως οτι σημερα δεν ειχε τυχη γενικα η Λιθουανια.Ποσο απροβλεπτο το Ισπανια-Γαλια;Η Ισπανοι εχουν παντως καλυτερο momentum.
    Οι ΗΠΑ δεν θα εχουν προβλημα και εκτιμω οτι η Σερβοι θα βρουν τον τροπο να καμψουν την αντισταση των Κροατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kaki i omada tis Lithouanias.

    Ean xaname emeis (Ethniki Ellados) apo tin Afstralia tha eixan idi stithei laika dikastiria.

    Opws fainetai i kariera tou Jonas Kazlauskas vrisketai sti disi tis... Toulaxiston aftos prolave kai edeikse kapoia pragmata kai eixe kapoies epitixies en antithesei me kapoious allous tsarlatanous kai asxetous.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο τρόπος που σκόραραν τα καλάθια τους οι δύο ομάδες λέει πολλά για τη διαφορά τους. Η Λιθουανία κλείδωσε ψυχολογικά μετά το ναυάγιο με την Ισπανία. Αυτό για να δούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι το πνευματικό κομμάτι σε αυτά τα τουρνουά των συνεχόμενων παιχνιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το γεγονος οτι η αυστραλια εχει πολυ καλυτερους παιχτες το εχουμε σκεφτει; διοτι για εμενα δεν τιθεται συκριση μεταξυ της ποιοτητας των παικτων και οχι των ομαδων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπερα Jim.Απιθανη η Αυστραλια διελυσε την αδυναμη πλεον Λιθουανια.Οι Αργεντίνοι δυστυχως δεν μπορουν να νικησουν τους Αμερικανους και φοβαμαι οτι θα διασυρθουν.Στα αλλα προβλεπω νικες Ισπανιας και Σερβιας αντιστοιχα με μικρες διαφορες.Στο δευτερο σιγουρα θα πεσουν κορμια και το κλιμα θα θυμιζει πολεμο.
    Στα των ομαδων τωρα,φετος τι παιζει με τα τεσσαρια στην Ελλαδα;Του Ολυμπιακου γινεται σιριαλ και τελικα δεν παιρνει,στον ΠΑΟ μια απο τα ιδια αλλα τελικα θα παρει στον Αρη επισης υποτιθεται δεν μπορουν να αποφασισουν.Πιστευεις οτι περιμενουν την αποφαση του coach B για Βεζε και δεν κανουν κινηση για το τεσσαρι;Οσο να ναι οποιος απο τους υποψηφιους και να ερθει θα πρεπει να θυσιαστουν καποια χαρακτηριστικα,με τον Βεζενκοφ πιστευω ελαχιστοποιειται το ρισκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο διάβολος στο κορμί της..

    http://blog.stoiximan.gr/…/o-diavolos-serbia-croatiastoixi…/

    O τρόπος με τον οποίον η Κροατία επανήλθε ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά κάνει πολλούς να σκεφτούν ότι έχει κάνει κάποιου είδους συμφωνία με τον διάβολο. Ή τουλάχιστον με τον υιό του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κριμα για τους Γαλλους δεν τους βλεπω καλα αν συνεχισουν τα λαθη και την κακη αμυνα.Ο Παρκερ,ο Μπατουμ και ο Ντιο ειναι αφαντοι μονο ο Ντε κολο προσπαθει αλλα ενας Ντε κολο δεν μπορει να κερδισει μονος του ολη την Ισπανια αν δεν εχει βοηθεια απο τους συμπαικτες του.Εσυ πως το βλεπεις το ματς jim? Τι πρεπει να διορθωσουν οι Γαλλοι για να εχουν τυχη απεναντι στους Ισπανους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλό μπάσκετ από την Ισπανία στο πρώτο ημίχρονο, σημαντική η συνεισφορά του Ρούμπιο στο να ελέγξουν οι Ίβηρες τη μπάλα σε άμυνα και επίθεση. Η Γαλλία βρίσκεται και πάλι στη γνωστή κατάσταση. "Μέσα στη φάκα".. Θα πρέπει να αλλάξει πράγματα ο Κολέ και κυρίως την "ατμόσφαιρα" εντός παρκέ. Αρχικά κάποιος από τα αστέρια του πρέπει να βγει μπροστά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεωρεις πιθανο στο δευτερο ημιχρονο η Γαλλια να εμφανιστει αλλιως? Ας βγει ο Παρκερ μπροστα αλλιως.....

      Διαγραφή
  37. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
    ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΣΗΜΕΡΑ................

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η λεξη ντροπη για τη Γαλλια ειναι μικρη ο διασυρμος ειναι τεραστιος οταν χανεις με 25 ποντους.Η Γαλλια ηταν εντελως ανετοιμη γιαυτο το ματς.Ειδαμε μια επαναληψη του ματς Αυστραλια-Λιθουανια,ελπιζω τα αλλα 2 ματς που απομενουν να μην ειναι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. (tasuto9117 Αυγούστου 2016 - 1:03 μ.μ.

    αμερική,λιθουανία,ισπανία και σερβία στους 4. εύκολα οι αμερικάνοι και οι λιθουανοί,πιο δύσκολα οι ισπανοί και οι σέρβοι,χωρίς να απειληθούν πραγματικά εντός παιχνιδιού πάντως.)

    Mπράβο Τασούτο.
    Επεσες μέσα στο Αυστραλία-Λιθουανία.
    Νίκησαν εύκολα οι Λιθουανοί.
    Διάβασε "Κάλχα" να μαθαίνεις και στο προηγούμενο πόστ
    του Jim και σε αυτό.

    Kάλχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα μύστη του αθλήματος των σοφών και φιλτατε δημητριε conway να σαι καλά που υπάρχεις στο διαδίκτυο και εκμεταλλευόμενος το πρώτο σχόλιο του φίλου σε αυτή σου την ανάρτηση θα πω ότι εμενα η γυναίκα μου(ταλεγατε με email) ακόμη και τώρα σε περίοδο ξαπλώστρας και διακοπών με ειδοποιεί σε κάθε σου ανάρτηση σαν να πήρε ο παο ευρώ κούπα η να ανακοινώνει τον καρμελο ο θανασης στο οακα,η Αυστραλια μια από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει σε διεθνή τουρνουά ever, ολοκληρωτικό και πολύ σύγχρονο μπάσκετ,οσον αφορά τους φουριας ροχας όσοι είμαστε 35+ χρονών τυχεροι που απολαμβάνουμε αυτήν τους την φουρνιά, θα ήταν απόλαυση ένας μεταξύ τους τελικός,να σε ρωτησω και κάτι αν ξέρεις βέβαια:πόσες πιθανότητες δίνεις για να πάρει ο παο έναν εκ των κοβινγκτον και νικολς που προτεινεις,συνεχισε πάντα έτσι να μας πειράζεις μπασκετικά το μυαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα παιχταρά μου. Respect στη γυναίκα..! Όντως εντυπωσιακό το performance των Αυστραλών, συμφωνώ στο ότι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει σε αυτό το επίπεδο. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  41. Η Κροατία παραδοσιακά ήταν η πιο αδιάφορη από όλες τις εθνικές ομάδες. Κρύα, πώς το λένε. Δε σου έβγαζε το παραμικρό συναίσθημα. Ούτε τη συμπαθούσες, ούτε την αντιπαθούσες. Και το '92 ακόμα ο Ντράζεν ήταν αυτός που μας δημιουργούσε συναισθήματα, όχι το σύνολο.

    Κρύοι παίκτες-ντίβες, με αδιαμφισβήτητο ταλέντο αλλά πάντα ντίβες με την εθνική (Ράτζα, Τόμιτς τα πιο κραχτά παραδείγματα) και άλλοι που είναι ναι μεν καλοί σε πολλά, αλλά σε κανένα από αυτά δεν είναι πραγματικά ΠΟΛΥ καλοί (Βράνκοβιτς, Ζ. Πλάνινιτς, Ούκιτς).

    Οι δε προπονητές, τόσα χρόνια ο ένας πιο αδιάφορος από τον άλλο. Από το Σκάνσι πήγανε στο Σπάχια, μετά στο Ρέπεσα, μετά στον Περάσοβιτς. Καλοί κι αυτοί, δε λέω, αλλά καλά Χριστούγεννα, καλό Πάσχα, καλό Δεκαπενταύγουστο.

    Κι έρχεται ένας Άτσο, ένας Μπόγιαν κι ένας Ντάριο να δώσουν ψυχή σε αυτές τις μέχρι τώρα άψυχες ασπροκόκκινες φανέλες. Και τους ρολίστες (Ντ. Πλάνινιτς, Σίμον, Ούκιτς, Μπάμπιτς κλπ) να παίζουν - απίστευτο για Κροάτες - πραγματικά ΠΟΛΥ καλά το ρόλο τους. Πείτε μου ρε μάγκες, πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμάστε την Κροατία να παίζει έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τζιμ σχόλιο για της σημερινές δηλώσεις του κόουτς Σφαιρόπουλου.
    Πως κρίνεις το σκεπτικό του?

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. περίπατο τα καγκουρό,
    περίπατο οι Ισπανοί,
    μέχρι τώρα που γράφω αυτά,
    σε 20 λεπτα αρχίζει το ARG-USA
    που το θεωρώ περίπατο και αυτό,
    και περιμένουμε 4 τα ξημερώματα τον Σλάβικο ΠΟΛΕΜΟ!
    Αγώνας ειδικών καταστάσεων.. Ακόμα και το "Ελλάδα-Τουρκία" ξεθύμανε, αλλά το "Σερβία-Κροατία" κρατάει γερά... 2 χώρες θα είναι ξάγρυπνες σήμερα όλο το βράδυ! Είχα για χρόνια Σέρβα κοπέλα και ξέρω καλά απο Σερβία...
    Με λίγα λόγια, ένα ματς που ποτέ δεν απογοητεύει!
    Αίμα κι άμμος..! Γιατί τα 3 πρώτα ματς των '8' μας ξενέρωσαν λίγο... Βαζω και το ARG-USA χωρίς να έχει παίξει αλλά δεν νομίζω ότι θα προλάβουν ιδιαίτερη αντίσταση οι Αργεντίνοι. Μακάρι να με διαψεύσουν! Εγώ μαζί τους θα 'μαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πως και καμμια ελληνικη ομαδα δεν εχει κοιταξει ποτε τον Campazzo;... ειναι παιχταρας!

    GIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τρία ματς στη βόλτα είναι πολλά... Άντε να βάλεις ξυπνητήρι για τις 4...
    Υ.Γ. Η ΚΟΕ πρότεινε να μετονομαστεί το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο σε "Σπύρος Γιαννιώτης". Κάτι μου λέει πως θα το βγάλουν "Νίκος Γκάλης με μαγιό"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ένας non Euroleague-Eurocup παίχτης ο Καμπάτσο κάνει ότι θέλει τους Αμερικανούς. Ο Τζινόμπιλι θυμίζει Διαμαντίδη στη τελευταία του χρονιά θυμίζει Διαμαντίση σε ευρωλίγκα (καμία σύγκριση, ο μανού είναι 2 κλάσεις καλύτερος από οποιονδήποτε σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Οι αντιδράσεις των αμερικανών παιχτών μετά από κάθε καλάθι δε τιμούν τον σπουδαίο άνθρωπο που έχουν στο πάγκο τους. Αλαζόνες τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Poso kalos paixtis o Scola (akoma kai sta 36 tou). Tha mou leipsei otan statatisei.

    O Panathinaikos tha eprepe na psaksei gia ena paixti tipou Scola o opoios na einai 19-20 etwn. Ean ton vrei den tha xreiastei na psaksei gia 4ari gia ta epomena 15 xronia. Alla pou na vreis ti simeron imera 19xronous Scola..? :(

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά άμα βρει έναν 19χρονο Jordan θα έχει ηγέτη για τα επόμενα 20 χρόνια

      Διαγραφή
    2. δλδ αμα βρεις εναν 19χρονο που θα εξελιχθει επιπεδου σκολα,πιστευεις οτι θα καθησει ευρωπη;;;

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα
    Πολυ δυνατή απο άποψη θεάματος η προημιτελική σειρά αλλά τα 3 φαβορί που είχαμε επισημάνει οι περισσότεροι στο hoopfellas,κέρδισαν αρκετά πιο άνετα απο το αναμενόμενο..
    Στο ντερμπυ που απο το λιγο που ειδα λόγω ώρας οι Σερβοι κέρδισαν πολύ συντηρητικά σε ενα υπερβολικά νευρικό και φορτισμένο ντερμπυ..
    Καποιες παρατηρήσεις και απο τα 4 παιχνίδια αρχίζοντας απο το τέλος

    -Στοιχισε στους Κροατες η απειρια του Ατσο να διαχειριστει τοσο ακρεες και κορυφαιες καταστασεις σε επιπεδο διαχειρησης ενεργειας και συναιισθηματος,ενω ειχε καταφερει στο αγωνιστικό κομματι να παρει κοντα στο μάξιμουμ απο τους παικτες που ειχε.Επισης κάποιες νοοτροπιες ειναι απαράδεκτες. Ο Μπογιαν κανει καθαρό φλοπινγκ στο τελος και ο Ατσο ζηταει αντιαθλητικό,κίνηση που με ξενέρωσε απίστευτα
    -Οι Αυστραλοί με Μιλς και Ντελαβεντοβα σε ημιάγρια κατάσταση δεν ειχαν κανενα προβλημα να διαλυσουν τους Λιθουανους απο την περιφερεια και μοιαζουν φαβορι για τελικο απεναντι στους Σερβους.Οι Λιθουανοι περα απο τον συγκινητικό (ηρωας της Εθνικης την τελευταια δεκαετια ,σταθεροτατος) Καλνιετις και τον Κουζμινσκας δεν ειχαν απαντησεις στον τρελο ρυθμο τον Αυστραλων.Ο Ματσιουλις δεν μπόρεσε με τη γνωστη μαχητικότητα που τον διακρινει να παίξει στο ποστ(λαθος στρατηγική)
    -Οι Αργεντινοι ενω εδειξαν πως μπορουν να βρουν τρυπες στην αμερικάνικη άμυνα ,παρασύρθηκαν απο το ρυθμό των Αμερικάνων ,με αιχμη το τρανζισιον απο Τζορτζ και Ιρβινγκ,με τον Ντουραντ να εκτελεί άνετα απ εξω...
    -Και τελος οι Ισπανοί με το Σκαριολο να κάνει πολύ μικρο ροτεισον μεχρι να καθαρίσει το παιχνίδι,επαιξαν σε στιγμες ολοκληρωτικο μπασκετ στην επιθεση.Domination επι των μπερδεμενων Γαλλων,που τους ελειψε η εκτελεση απο την περιφερεια,και δεν μπορεσαν με τιποτα να κοψουν το ρυθμο των Ισπανων.Το ντερμπυ που μας χρωσταγανε το 14 ερχεται ολοταχώς...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλνιέτις και δεκαετία δεν υφίσταται φίλε no_closure.

      Διαγραφή
  50. Καλησπέρα,

    ευτυχώς μας αποζημίωσε το βαλκανικό ντέρμπι. Άξιζε το πρωϊνό ξύπνημα.

    Η σημερινή ημέρα όμως ανήκει στον καλύτερο fiba basketball player, τον Manu:
    http://www.sport24.gr/Columns/longform/klaime-gia-sena-argentinh.4219771.html

    http://www.espn.com/nba/story/_/id/17262551/manu-ginobili-built-legacy-love-team-storied-career

    Σ' ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις παρόλο που μας πόνεσες το 2004 και κυρίως το 2008.

    Αργεντινή και Ισπανία κυριάρχησαν με τον ίδιο βασικό κορμό για 12 χρόνια. Εμείς αντέξαμε μόλις 3 (2005-2008) και ο 2010. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και λυπηρές...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 08 ο Ντελφίνο μας πόνεσε. Ο Μανού έβαλε όσους πόντους αναμενόταν να βάλει σε εκείνο το παιχνίδι.

      Διαγραφή
  51. Μερικα συμπερασματα
    Οι αγαπημενοι μου παικταραδες ειναι Σερβοκροατες.[ΟΙ δυο Μπογκτανοβιτς και ο Σαριτς για τους οποιους φωνασκαμε χρονια να ερθουν στον Παο,και ακομη Τεοντοσιτς,Μπιελιτσα]
    Αλλα αν εξαιρεσεις αυτους που ειναι μεγαλης κλασης παικτες οι κακοι Σερβοκροατες ειναι απολυτως ξυλοκοποι.Δες κατι Μπιλαν,Σιμονοβιτς ακομη και οι αγαπημενοι πολλων εδω Γιοβιτς και Μαρκοβιτς που θυμιζουν κατι απο Μαντζαρη και ακομη χειροτερα
    Ο Μπιλαν ειναι σκετο δραμα που παιζει μπασκετ
    Τζωρτζεβιτς και Πετροβιτς ανετα συναγωνιζονται για το ποιος ειναι ο χειρωτερος κοουτς στην Ευρωπη[μαζι με Σασα Ομπραντοβιτς και Ζντοβτς φυσικα]
    Ο Πετροβιτς ξεκινησε το δευτερο ημιχρονιο εχοντας τον Μπογκτανοβιτς στον παγκο!!!!!!!!!!Και απο συν 6 πηγε πλην 16
    Ο Τζωρτζεβιτς γιατι δεν πηρε στην Εθνικη τα πουλεν του Κουζμιτς και Παυλοβιτς?Να γελασει η υφηλιος!
    Περαν ολων αυτων ο Ματσβαν θα ηταν καλη λυση για ΠΑΟ υπο τις παρουσες συνθηκες οχι σουπερ βεβαια αλλα προσιτη και στρωτη
    Εχει στοιχεια που μπορουσε με τον Αρτζι να αξιοποιησει
    Επειδη εχουν μαζευτει πολλοι Αμερικανοι στην ομαδα,καλο ειναι να ερθει Ευρωπαιος παικτης τωρα
    Εκ των πραγματων ο Βεζενκοφ παραμενει η καλυτερη επιλογη,ειδικα που αφηνει κενη θεση ξενου.Ειναι πασιφανες οτι αυτη ειναι η λυση
    Θεωρω αδυνατο του Κοβιγκτον και τολμηρο να περιμενεις Οκαρο που θα κοπει σχεδον σιγουρα,αλλα ποτε?
    Οποιον αλλο χωρις Ευρωπαικη πειρα φερεις και μαλιστα θα εχει χασει και μερος της προετοιμασιας ειναι ρισκο
    Οταν λεγαμε οτι ο Κοπονεν ειναι στην αγορα καποιοι εδω κοροιδευαν και μας μαλωναν.
    Τι να κανουμε,μερικοι ξερουμε 5 πραγματα παραπανω αλλα δεν ειναι ευκολο να τα λεμε φορα παρτιδα.Εστω και αν ειμαστε ανωνυμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ οσο ηταν στον ΠΑΟ ο Ζοτς έφερνε την παλταδουρα Κετσμαν και αυτόν που επαιζε πέρσι στον ΠΑΟΚ.
      Υπήρχε ο Τεοντοσιτς να φέρει αλλά που.
      Τον Σλουκα ουτε που του πέρασε απ'το μυαλό να τον κτυπήσει 20αρη.
      Και ψάχναμε στη ζούγκλα του Κονέκτικατ χρυσοπληρωνοντας το Νικ να έρθει για αντικαταστατης του Μητσου.
      Στη Φενερ ο Σέρβος κατευθείαν βούτηξε τον Μπογκντα ομως !!

      Διαγραφή
    2. Καλα τα λες.. Ατυχησε ο ΠΑΟ τοσα χρονια να εχει προπονητη το Ζοτς. Αυτο παντως εχει διορθωθει πλεον, καθως στον παγκο καθεται ο μεγαλος Αργυρης Πεδουλακης.

      Διαγραφή
    3. τον Παβλοβιτς και να ηθελε να τον παρει δε μπορουσε, Μαυροβουνιος γαρ.

      Διαγραφή
    4. @9:58
      Λεπτομέρειες. Το ήξερε και αυτό αλλά δεν μπορούσε να το πει φόρα παρτίδα.

      Διαγραφή
  52. Από το λίγο που έχω δει σε αυτό το Ολυμπιακό, ζηλεύω πραγματικά το πόσο εύκολο το έχουν το σουτ μερικοί παίχτες.

    Ακόμα και όταν το χάνουν η όλη κίνηση για να βγει το σουτ έχει γίνει τόσο αρμονικά που λες Ok το επόμενο θα μπει σίγουρα και όντως μπαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 6. PJ Hairston
    Unrestricted / Small Forward / 6-6 / Last team: Memphis
    6.2 ppg, 2.6 rpg
    The Hornets passed on exercising his contract option, which doesn’t bode well for his NBA future. May have some untapped potential, but has been largely inefficient when given minutes so far.

    2015/16 Earnings: $1,201,440

    Συμφωνα με το hoopshype το μελλον του στο ΝΒΑ ειναι δυσοιωνο. Θα μπορουσε να ειναι το μπαμ του Παναθηναικου;
    Αφρο και Τζιμ τι λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι πλάγιος όχι τέσσερα. Ούτε καν στην ευρώπη δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Θα μπορουσε να λειτουργησει αν μεταφεροταν ο χαραλαμπο στο 4;

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα. Τέλος εποχής εχθές με μερικές από τις μορφές που στοίχειωσαν τα καλοκαιρινά μας όνειρα τα τελευταία χρόνια να αποχωρούν από τα εθνικά τους συγκροτήματα. Παίχτες-θρύλοι του FIBA Basketball όπως ο Τζινόμπιλι, ο Σκόλα, ο Πάρκερ, ο Νοτσιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τη προσωπική μου αδυναμία στον Τζινόμπιλι τη γνωρίζετε. Αν μου έλεγαν να ξεκινήσω την ομάδα μου στα διεθνή τουρνουά με έναν οποιοδήποτε παίχτη στα prime του τη τελευταία εικοσαετία, χωρίς δεύτερη σκέψη και πάνω από κάθε ΝΒΑer, θα διάλεγα τον Τζινόμπιλι. Ο τύπος είναι το ίδιο το μπάσκετ όπως θα έπρεπε να διδάσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην ευρωλιγκα με ποιον θα ξεκινουσες αντιστοιχα?

      Διαγραφή
  56. Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι και κρατήθηκαν μπροστά στην αντεπίθεση των Κροατών στο τέλος. Δίκαια. Σημαντική η συνεισφορά και πάλι του Μάρκοβιτς, σούπερ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στη τρίτη περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα ημιτελικά πέρασαν οι 4 καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Παράλληλα, το ΗΠΑ-Ισπανία έρχεται σε πολύ καλό timing με τους Ίβηρες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να δημιουργούν την εντύπωση ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στην ομάδα του Σιζέφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim o Βαγγελης Αγγελου ειπε σημερα στο ραδιο του sport24 οτι η Αμερικη θα παρει το χρυσο ευκολα κιολας και οτι δεν απειλειται απο κανεναν αντιπαλο.Συμφωνεις?

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη που παρεμβένω καθώς δεν είμαι ο τζιμ. Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί έχουν προβλήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ισπανία έχει όλα τα φόντα για να τους περάσει αύριο. Δεν είναι αχτύπητη.

      Johny Q

      Διαγραφή
    3. H USA είναι λογικό φαβορί όμως αν μια από τις δύο επόμενες βραδιές δε γράφει ένας εκ των μέλο ντούραντ θα ηττηθούν.

      Διαγραφή
    4. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι οι ισπανοί μπορούν να τους κερδίσουν αύριο ακόμα και σε καλή βραδιά ενός σταρ τους

      Manos

      Διαγραφή
  58. Πάντως αν οι Ισπανοί είχαν τον μαρκ θα πόνταρα εύκολα πάνω τους. Δεν υπάρχεη κανένας κάζινς μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο Μαρκ θα ήταν πολύ σημαντικός σε ένα τέτοιο ματς. Ειδικά απέναντι σε ένα αμυντικό όπως ο Cousins.

      Διαγραφή
  59. Οι Αμερικανοί είναι φαβορί αλλά δε μπορείς να πείς με σχετική σιγουριά ότι δε θα απειληθούν γιατί στα τρια δύσκολα ματς που έπαιξαν καρα-απειλήθηκαν (με την αργεντινή όλοι εδώ μέσα είχαμε γράψει ότι δεν είναι δύσκολο ματς).

    J.Fox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οι Τζειμς και Ριβερς πριν υπογράψουν, άρχισαν να ακολουθούν αθλητές του ΠΑΟ. Κουίζ: Ποιος ακολουθεί εδώ και κάποιες μέρες τους Σινγκλτον και Γκιστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οι Αμερικανοί στην άμυνα και στα ριμπάουντ ειναι καταιγιστικοί. Έτσι βρίσκουν και ρυθμό και εφόσον ξεφύγουν ποιός τους πιάνει.. Το θέμα ειναι μπροστά, αν δεν εχουν τους χώρους και καταφέρει κάποιος να τους κλείσει διαδρόμους και να τους βάλει σετ. Ειδικά αυτή η ομάδα, είναι απαράδεκτη..
    Ενταξει δεν περίμενα κάτι καλύτερο από ομάδα Αμερικανών με σχεδόν τους μισούς να εχουν το de μπροστά απ το ονομα τους, αλλά αυτό δεν ειναι μπασκετ. Ντραηβ χωρίς σκριν, μια καμιά πασα και σουτ απ όπου κάτσει. Ευτυχώς έχουν ένα υποτυπώδες σπεησινγκ, ίσως το μονο πράγμα που μπόρεσε να βάλει ο Σιζεφσκι, και δεν κουτουλανε μεταξύ τους.
    Είναι θηρία όμως και κάποιοι απ αυτούς έχουν ταλέντο για τρεις όποτε όλα τα παραπανω δεν τους εχουν κάνει την ζημιά. Ειναι κοντά στο να χάσουν αλλά δεν πιστεύω οτι θα γίνει αυτο..
    Οι δυο καλύτερες έπειτα ομάδες στο τουρνουά ειναι η Ισπανία και η Αυστραλία, λογικά Αυστραλία στον τελικό, ειναι περιπου στο ίδιο τέμπο. Δυσκολα χάνεις στο παιχνιδι σου..
    Μόνο οι Σέρβοι θα μπορούσαν, το παιχνίδι που μπορούν να βγαλουν ειναι too advanced γι αυτή την Αμερικανική ομαδα!! Αλλά δεν εχουν κυρίως το απετουμενο βάθος. Ίσως σε ιδανικες συνθήκες, αν πχ καταφερουν να μη φορτωθουν με φάουλ, ιδιαίτερα ο χοντρος.
    Ίδωμεν και μακαρι να γίνει το ωραίο να χασουν, 10 χρόνια μετα, στο τελευταίο τουρνουά του Σιζεφσκι, όπως και στο πρώτο..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αμυνα τους ειναι αστεια. θα μπορουσαν να παιξουν τελεια αμυνα αλλα δεν την παιζουν. 12αδα με τετοια φυσικα προσοντα αν επαιζε σωστη αμυνα θα δεχοταν κατα μεσο ορο 60 ποντους.

      Διαγραφή
    2. Η άμυνα των ΗΠΑ έχει μεγάλο πρόβλημα αυτοματισμών και συνεργασίας.

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα! Κάτι ακούγεται για Josh Smith για 4αρι για ΠΑΟ, Αφρο ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το διαβασες αυτο;

      Διαγραφή
    2. Παρα πολυ υπερβολικο μου φαινεται αλλα ποτε δεν ξερεις τι να πω..Η αληθεια ειναι οτι εχει πεσει τα τελευταια 2 χρονια οποτε ισως να ψηλοκοιταζι και Ευρωπη αλλα ειναι παρα πολυ δυσκολο.....Που το διαβασες?

      Διαγραφή
  63. η σωματικη κατασταση με την οποια εμφανιστηκε ο φωτσης στην προετοιμασια ειναι μαλλον αστεια αν θελει λεει οτι θα παιξει ακομη 2 χρονια μπασκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Είμαι με την Αμερική στον ημιτελικό.
    Και με την Σερβία στο μικρό τελικό.
    Η ομάδα απο την Ιβηρική, δεν υπάρχει καν στο μπασκετικό λεξικό μου.
    Βρήκε και τα κάνει.
    Με ολες τις κομπλεξαρες.
    Εμας, τους Γάλλους και τους Λιθουανους.
    Μέχρι κι οι ανύπαρκτοι Βραζιλιανοι τη νικησαν γιατί το πίστεψαν και τους διάβασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημέρα σε όλους. Μεγάλη ημέρα σήμερα με τους δύο ημιτελικούς. Νομίζω δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα ζευγάρια..

    Oι Σέρβοι χρειάζονται ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα για να μπορέσουν να μείνουν όρθιοι απέναντι στους Αυστραλούς, την ομάδα που έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά μέχρι τώρα. To physical παιχνίδι και ο ρυθμός των Boomers πραγματικά εξαντλεί κάθε αντίπαλο. Παράλληλα οι Αυστραλοί θα μπουν στην αναμέτρηση με τη ψυχολογία στον ουρανό καθώς κουβαλούν την αύρα της "ομάδας της διοργάνωσης" η οποία είναι φανερό ότι ρολάρει. Μεγάλη πρόκληση για τους Σέρβους οι οποίοι εκτός της ανθεκτικότητας που πρέπει να παρουσιάσουν θα χρειαστεί να κεφαλαιοποιήσουν και το star quality που διαθέτουν σαν ομάδα. Ματσάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. PS: Ο Αταμάν έφερε τον Justin Dentmon στη Πόλη ($900.000 το πόσο που βγαίνει προς τα έξω για συμφωνία ενός έτους. Dentmon, Diebler, Daye.. Βαρύς οπλισμός αναφορικά με την ικανότητα τους να εκτελέσουν από τη περίμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημερα σε ολη τη παρεα!σιγουρα φαβορι ειναι ηπα και αυστραλια αλλα προσωπικα δεν θα μου κανει καμια εκπληξη αν το ζευγαρι του τελικου ειναι ισπανια σερβια!τελος παντων οτι θελει ας γινει αρκει να δουμε δυο ματσαρες.για τη παναθα πιστευω οτι περιμενει τον οκαρο,αισθηση ειναι και οχι πληροφορια.τζιμ η καποιος αλλος μηπως ξερετε ποτε τελειωνει απο κινα ο σιγκλετον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τζιμ ειναι δεδομενο οτι βλεπεις τα tweet του david pick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Όλοι φυσικά ανυπομονούμε να δούμε τους Spaniards σήμερα στο τεστ με τις ΗΠΑ. Ενδιαφέρον το ποιο στυλ μπάσκετ θα επικρατήσει. Ο Σκαριόλο έχει τα guards για να "αποκρούσει" τη πίεση των Αμερικάνων όμως είναι πολύ βασικό να τους κρατήσει μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ και τις δεύτερες ευκαιρίες. Οι ομάδες που έχουν υπομονή και προστατεύουν αποτελεσματικά τη μπάλα έχουν τύχη απέναντι στην TEAM USA. Ο Σιζέφσκι έτσι όπως είναι τα πράγματα χρειάζεται το leadership των καλύτερων -σε αυτό το επίπεδο- παιχτών του και αναφέρομαι στη τριάδα Άντονι, Ίρβινγκ, Ντουράντ. Ελπίζει ότι κάποιος τους θα βρεθεί στη "καλή βραδιά" και θα ανοίξει τον δρόμο για τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιουλ, Ροντριγκεζ και Μιροτιτς κλειδώνεις με τα κορμιά που εχεις εύκολα.
      Ανάσα ανάσα και στους τρεις.
      Κι ασε τον Γκασολ να περιμένει ταισμα απο τα πουλιά και ο Σκαριολο σκορ απ'τα μαμούνια.
      Αυτοί οι τρεις ειναι ΟΛΗ η Ισπανία.
      Το μυαλό, ο ρυθμός και το απρόβλεπτο.
      Μπορεί να ειναι πεθαμένοι ολοι, σε κάκιστη μερα οι Γκασολες, οι Ρεγιδες κι Ρουντιδες κι αυτοί οι τρεις με την τρέλα και την ψυχή τους να τους αναστήσουν.
      Για οποιους σπουδάζουν μπασκετολογια αυτά κύριε καθηγητα Jim.

      Διαγραφή
  70. Καλημέρα, ξέρει κανείς τα δυο ονόματα που αναφέρει ο Κοντός (και δεν έχουν βγεί στον τύπο) για 4αρι στον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Οι Ισπανοί παίζουν αρκετά καλή άμυνα και θα πρέπει να μείνουν πειθαρχημένοι στο πλάνο τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για διαφορετικούς λόγους θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να βρουν καλές ματιές προς το καλάθι. Τζορτζ και Μίροτιτς έρχονται από πολύ καλά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Θα τα δούμε μαζί και θα τα σχολιάσουμε βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Η Κίμκι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Taylor Rochestie θέλοντας να καλύψει το κενό του Κόπονεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΓΚΑΣΟΛ ΟΙ ΑΧΩΝΕΥΤΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΟΥΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

    ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.ΠΟΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ?ΠΟΙΑ ΓΑΛΛΙΑ?ΠΟΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ?ΠΟΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ?ΠΟΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ?ΠΟΙΑ ΚΙΝΑ?ΠΟΙΑ ΑΜΣΤΕΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ................
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ........

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλημέρα
    Ο Αγωνας που περιμέναμε να ειναι τελικος το 2014 ερχεται με δυο χρονια καθυστέρηση.Οι (αχωνευτοι να λεμε την αληθεια) Ισπανοι ειναι οι κυριαρχοι της Ευρωπης στο διεθνες επιπεδο την τελευταια δεκαετια και βρισκονται μετα απο 2 πολυ δυνατους τελικους το 08 και το 12 απεναντι στην ισχυρη αλλα ασυνδετη ομαδα του Σιζεφσκι με πολυ καλο μομεντουμ.Οι 2 ομαδες που την κοιταξαν στα ματια ειναι στον αλλο ημιτελικο και οι Ισπανοι μπορουν να τους κερδισουν.Καποιοι θα πουν πως με Μαρκ Παου και Ιμπακα ηταν πιο ισχυροι το 14 αλλα η προσθηκη του πολυεπιπεδου Μιροτιτς της δινει αλλη οντοτητα στο επιθετικο κομματι.Με τον Ρουντι να ανεβαζει στροφες την καταλληλη στιγμης και το Σκαριολο να μην κανει abuse τα λεπτα του Ναβαρο η Ισπανια (επαιξε και τριγωνικη επιθεση ή ειναι ιδεα μου;) εχει παρα πολλες λυσεις στην επιθεση παρα το μικρο σχετικα ροτεισον και παιζει αμυνα με μυαλο και πεισμα με μπροσταρη τον Γιουλ που ειναι φωτια και στις δυο πλευρες του γηπεδου.
    Οι Αμερικανοι δεν πειθουν παρα το αλφαδιασμενο χερι του Ντουραντ και την προσπαθεια του Τζορτζ και του Μπατλερ να ανοιξουν το ρυθμο στο transition.
    Σιγουρα το σκορ θα ανοιξει αλλα δε βλεπω τους Αμερικανους να παιρνουν ευκολα διαφορες.΄Το αδυναμο σημειο των Ισπανων ειναι σιγουρα ο Σκαριολο και απο τις αντιδρασεις του εξαρταται εν πολλοίς το αποτελεσμα...
    Το τουρνουα παντως αν εξαιρεσουμε καποια παιχνιδια στη μεση των ομιλων ηταν εξαιρετικο με το επιπεδο των παικτων πραγματικα που ανηκουν στην ελιτ του αθληματος πολλες φορες εντυπωσιασε...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρω οτι θα κερδισουν σχετικα ανετα οι Αμερικανοι. Βεβαια στο γηπεδο θα φανει.

      Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η μονιμη απαξιωση που εχουμε εδω μεσα στον Σκαριολο. Δεν λεω οτι ειναι top-class προπονητης αλλα εχει πετυχει πολλα πραγματα σε fiba basketball. Το οτι εχει ενα σουπερ ροστερ ειναι αληθεια, αλλα μηπως πχ δεν ειχαν σουπερ ροστερ να διαχειριστουν και αλλοι που απετυχαν παταγωδως; Ακομα και το γεγονος οτι καταφερνει να βρει ισορροπιες δεν ειναι στα + του;

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε το πώς αφαιρούν-προσθέτουν αξία όπου γουστάρουν οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι απίστευτο. Για σκέψου λίγο αντί του Κατσικάρη στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια να ήταν ο Σκαριόλο τι θα άκουγε ο ανθρωπος? Και από την άλλη σκέψου τώρα στη Θεση του Καζλάουσκας να ήταν ένας Έλληνας προπονητής. Θα τονέβαζαν σίγουρα στο ίδιο επίπεδο με Ζοτς... τώρα είναι υπνάουσκας...

      Πειρατης

      Διαγραφή
    3. Παιδιά είναι σαφές ότι ο Σκαριόλο έχει πετύχει αρκετά πράγματα. Ασυζητητί.. Συνολικά είναι ένας επιτυχημένος προπονητής. Απλά για όσους δε γνωρίζουν ή δε θυμούνται, να πούμε ξεκίνησε ως σπουδαίο ταλέντο της προπονητικής αλλά ουσιαστικά σε όρους coaching δε κατάφερε ποτέ να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Είναι καλός διαχειριστής (αυτό πιστώνεται στη παρούσα δουλειά του με τους Ίβηρες) και ξέρει να προωθεί τον εαυτό του. Από πολλούς εργαζόμενους στη βιομηχανία του μπάσκετ θεωρείται υπερτιμημένος. Για τον συγκεκριμένο κόουτς μπορώ να σας πω πολλά μιας και ήταν στο τιμόνι της Φορτιτούντο για αρκετά χρόνια..

      Διαγραφή
    4. Jim, καμια διαφωνια για το αν ειναι υπερτιμημενος.
      Ομως εδω μεσα λεμε,
      Λασο-Μυρωδιας
      Πασκουαλ - Ηττοπαθης tactician
      Ιβανοβιτς- Εγωπαθης ξεπερασμενος
      Μεσσινα - Εχασε ολους τους τελικους
      Καζλαουσκας - Υπναουσκας
      Ομπραντοβιτς - Μονο με υπαρπαικτες.
      Ιβκοβιτς - Ξοφλησε
      Σκαριολο - Περιγελος
      Γκερσον - Παραλιας

      Μιλαμε σχεδον για το συνολο των τοπ προπονητων που εδω μεσα απαξιωνονται με μεγαλη ευκολια. Αντιθετα προπονητες της μιας καλης σεζον αποθεωνονται αν ξεπερασουν εστω και λιγο τις δυνατοτητες της ομαδας τους.

      Δεν εχω κανεναν λογο να υπερασπιστω ολους τους παραπανω, αλλα δεν ειναι λογικο να απαξιωνουμε και τους παντες. Οι παραπανω προπονητες προπονουσαν στο τοπ επιπεδο τα τεελυταια 15+ χρονια. Πως γινεται να ειναι ολοι σκραπες;

      Διαγραφή
    5. Τζιμ προς Θεού δεν θεωρώ τον Σκαριόλο top class προπονητή.
      Απλά μου την σπάει,πάρα πολύ, το πως οι δημοσιογράφοι διαμορφώνουν συνειδήσεις.. Πειρατής

      Διαγραφή
    6. @Q81

      Πολύ σωστά. Δυστυχώς σε αυτό είμαστε πρωταθλητές σαν λαός. Ένας από τους βασικούς στόχους της σελίδας όταν δημιουργήθηκε ήταν (και συνεχίζει να είναι) να αποβάλλουμε αυτή τη νοοτροπία, να μη μηδενίζουμε και κυρίως να μάθουμε να δίνουμε χρόνο στους προπονητές.

      @Πειρατής

      Κάποιος διαμορφώνει τη συνείδηση σου εφόσον τον αφήσεις να το κάνει. Πίστεψε με, ένα καλά καταρτισμένο πρόσωπο μπορεί να μένει ανεπηρέαστο διαμορφώνοντας μόνο του άποψη.

      Διαγραφή
    7. Το βασικό για μένα, πέραν της άποψης που μπορούμε να έχουμε για την αποτελεσματικότητα του κάθε προπονητή ή αθλητή, είναι να το αγαπάμε και λίγο το ρημάδι το άθλημα. Άμα το γουστάρεις έστω και λίγο, και δεν ασχολείσαι αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια της πανάθας ή της θρυλάρας, δεν έχεις κανένα λόγο να μηδενίζεις έναν προπονητή με την καριέρα του Σκαριόλο. Δε θα επικεντρώνεσαι στο αν είναι υπερτιμημένος αλλά στο τι έχει πετύχει στην Ιταλία, στη Μάλαγα ή στην Ισπανία.
      Άμα το γουστάρεις, δε θα μπαίνεις στο hoopfellas να γράφεις ότι είναι δράμα που παίζει μπάσκετ ο Μπίλαν!!! Ούτε θα λες τσαρλατάνους μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που έβγαλε το μπάσκετ στην ήπειρό μας. Και για να τα λέμε όλα, ούτε θα φτάνεις στο σημείο να καθυβρίζεις ακόμα και τον προπονητή και τους παίκτες της ίδιας σου της εθνικής, επειδή κάτι δεν ταίριαξε με τα οπαδικά σου κριτήρια.

      Διαγραφή
    8. αγαπητε 5:13 κανεις δεν εβρισε τον Κατσικαρη, ουτε τους παικτες. Κριτικη του εγινε. Το αν αυτη η κριτικη εκπορευεται απο τις οπαδικες προτιμησεις ή απο τις συνεχομενες αποτυχιες του με την εθνικη, παιρνοντας και "αμφιλεγομενες" αποφασεις ειναι κατι που δεν μπορεις να γνωριζεις

      Διαγραφή
    9. Κριτική που τον ελεγες φοροφυγα;
      Αλήθεια τώρα;

      Τον Αγραβανη, τον Μπογρη, τον Θαναση, τον Αθηναίου και άλλους γιατί τους εκραζες; Λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών και των αμφιλεγόμενων αποφασεων τους;

      Διαγραφή
    10. Συγνώμη που μπαίνω στην συζήτηση απρόσκλητος, αλλά εκτός από την Εθνική Ισπανίας, που έχει πετύχει και τι ο Σκαριόλο?
      Μοναδική σημαντική επιτυχία του, σε ομαδικό επίπεδο, ένα πρωτάθλημα με την Malaga το μακρινό 2006 (ή 2005) δεν θυμάμαι ακριβώς. Κατ' τα άλλ που και τι? Το πρωτάθλημα Ιταλίας ή το πρωτάθλημα Ισπανίας με την Real?
      Σίγουρα πλασάρει καλά τον εαυτό του και "μυρωδιας" δεν είναι, σε αντίθεση με εμένα για παράδειγμα (υποθέτω και στους περισσότερους που τον αναφέρουν έτσι από ένα site), αλλά δεν τον λες και καλό προπονητή επειδή κάνει καλή διαχείριση του ροστερ.
      Όσο για τους υπολοίπους, μεγάλη συζήτηση!!!
      Μόνο για ένα δεν δέχομαι καμία συζήτηση
      Ομπράντοβιτς, the best by far!!! Χωρίς καμία συζήτηση!

      Διαγραφή
    11. Μα αυτό είναι το θέμα Κωνσταντίνε. Ότι σας έμαθαν ότι μόνο ο Ομπράντοβιτς αξίζει, μόνο ο Διαμαντίδης αξίζει, μόνο ο Μποντίρογκα αξίζει, μόνο ο εξάστερος αξίζει.

      Αλλά τελικά αν για όλους τους άλλους δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι έστω καλοί προπονητές, τότε τι το σπουδαίο έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς; Αναρωτήθηκες ποτέ;

      υγ
      Το γεγονός ότι δε ξέρεις πότε πήγε η Μάλαγα Φ4 με προβληματίζει λίγο. Αν δεν ξέρεις καν ποιες ήταν οι ομάδες στο φ4 της Αθήνας, που το κέρδισε η ομάδα σου, πως είσαι σε θέση να κρίνεις καριέρες και αξίες προπονητών;

      Διαγραφή
  76. Dyskola h Amerikh, eykola h Serbia kai o Sale paei gia xryso stous Olympiakous. Ayta gia tous naysayers s' ayto to blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο θα κτυπήσουν οι Νεφελιμ στην Ελλάδα τους Γκρικλις men.
      Κρύψου.
      Και η Σερβία να πάρει το χρυσό, θα το έπαιρνε ακόμα κι αν είχε στον πάγκο στον Σφαιροπουλο!!
      Τόση επίδραση έχει στο παιχνίδι των Σέρβων ο προπονητής.
      Σχεδόν καμιά 😍😄
      Ασε που οι Σερβοι δεν θα παρουν πιθανότατα μετάλλιο, εκτος αν βάλουν στους Ολυμπιακούς απο αύριο να παίρνει τσιγγινο μετάλλιο ο τέταρτος 👍✌

      Διαγραφή
    2. Ξέχασες την υπογραφή σου Tom. Κάθε καλό τρολλ που μια λέει τον Τζόρτζεβιτς απατεώνα και την άλλη τον υμνεί, πρέπει να βάζει την υπογραφή του.

      Διαγραφή
  77. Καλησπέρα κι από μένα,

    προβλέπω τελικό Ισπανία-Αυστραλία με νικητές τους Αυστραλούς. Η παρουσία τους, η ομαδικότητα και η σταθερότητά τους μας εξέπληξε όλους θετικά.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Προσωπικο ονειρο μου ειναι οι Boomers να κερδισουν τους Αμερικανους στον τελικο στο δικο τους παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ε-Ε-Ε-Ερχεται ο παικτράς, θα πέσουν και τα τσιμέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι και ειναι παικτης του περσινου Αρη, οχι τσιμεντα δε θα πεσουν, αλλα μαλλον το ΟΑΚΑ θα πεσει να πλακωσει το Γιαννακοπουλο.

      οχι δηλαδη να μας ψηνει πρωτα ο ΔΔ με Κοβινγκτον παραμονη της Παναγιας, κι αφου μας βγαλει την Παναγια να μας σερβιρει τον Οκαρο Γελοου.

      Διαγραφή
    2. Πότε έψησε κάποιον για Κόβινγκτον ο ΔΓ;

      Διαγραφή
  80. και συμπληρώνω τον Q81

    Ρενέσες = λούζερ
    Ομπράντοβιτς = γκαστόνε σκατοκωλόφαρδος (το τελευταίο γράφτηκε επί λέξη εδώ στο μπλογκ από ανώνυμο σχολιαστή)
    Μπαρτζώκας = κομπλεξικός με ΠΑΟ
    Μπαρτζώκας πριν την Κουμπάν = δεν ξέρει να παίζει άμυνα
    Γιαννάκης = κλάψας, ή κακός στην τακτική και καλός μόνο για να δίνει ψυχολογία στους παίκτες, κάτι σαν Άγγελος Αναστασιάδης του μπάσκετ
    Σφαιρόπουλος = ξυλοκόπος μαραγκός
    Τρινκιέρι = Εθνικός Σταρ
    Κατσικάρης = φλώρος στα δύσκολα
    Ιωαννίδης = μόνο στην Ελλάδα μπορεί (τα 6 φάιναλ φορ είναι Basket League ΣΚΡΑΤΣ ξέρω γω)
    Μάλκοβιτς = μόνο αντιμπάσκετ παίζει (η Γιουγκοπλάστικα ήταν αλλουνού)
    Μπλατ = υπερεκτιμημένος
    Ιτούδης = κοιμάται στις τελευταίες κατοχές
    Πρίφτης = κοιμάται στις τελευταίες κατοχές
    Ιβάνοβιτς = κοιμάται στις τελευταίες κατοχές
    Πεδουλάκης = προπονητής για μικρά πράγματα
    Σιζέφσκι = τζάμπα τον πληρώνουν, και χωρίς προπονητή παίρνει χρυσό η Τeam USA
    Ίβκοβιτς = 10 αποτυχίες 1 επιτυχία που τη διατυμπανίζουν όλοι. Ξεπερασμένος είναι μωρέ, ο Rick Rubin του μπάσκετ είναι, που κάνει 100 κακές παραγωγές κι όταν φτιάχνει μια φορά στα 10 χρόνια το American IV του Johnny Cash ή το 21 της Adele, τον κάνουνε θεό. Ο 77 άραγε πού είναι και δεν τον βλέπω τελευταία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ανώνυμος σχολιαστής βέβαια έγραψε παράλληλα ότι περαν του ότι είχε σταθεί απίστευτα τυχερός τουλάχιστον μέχρι τον φετινο τελικό είναι και ο καλύτερος προπονητής στην σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπασκετ. Χαλαλι σου όμως...

      Διαγραφή
    2. τεοντοσιτς = οταν καιει η μπαλα τα κανει πανω του + ατομιστης (με 10 ασιστ σε καθε παιχνιδι)
      καλαθης = στεφανης
      ναβαρο = θεατρινος
      ρουντι = κωλοπαιδο
      λαμονικα = ανθελληνας
      και παει λεγοντας

      ο συχωρεμενος ο Φιλιππας και η "σχολη" του, παρα τα οσα καλα εχει κανει, εχει κανει κι ενα μεγαλο κακο με το να διατηρει αυτους τους μυθους και να τους περναει στη μεγαλα μαζα των Ελληνων οπαδων σαν μπασκετικες πανακειες.

      Διαγραφή
    3. Ειδικά αυτό με το Λαμόνικα, θα έπρεπε να κοκκινίζουν λίγο από την ντροπή τους.

      Διαγραφή
  81. Βέβαια ο νεοελληναράς δεν το κάνει μόνο στο μπάσκετ αυτό. Για όλους τους πετυχημένους έχει μια κακή κουβέντα. Ο "ντοπαρισμένος Μπολτ" είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα που ξαναβγήκε στην καφενειακή επικαιρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Παιδιά όντως υπάρχει αμερικανος όνομα μπομπατο που ακολουθεί Σινγκλετον στο twitter από τον Αυγουστο...
    Αν είναι αυτός ετοιμαστε μπαγκάζια για Ελληνικό...
    Ας πει κάποιος άλλος το όνομα...



    Υ.γ Βλέπω Ισπανια Σερβια αλλά δεν ξέρω σε ποιον τελικό.Σημερα ο Μιροτιτς θα οργιασει και μένει να δούμε αν ο Καρμελο μπορεί να μείνει σοβαρός.


    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάτε ρε.... Μην με κρατάτε σε αγωνία. Αφρο βγες και πες τα

      Διαγραφή
    2. Ρε δεν μας χ...τε καλοκαιριατικα, μας εχετε βγαλει την πιστη...

      Διαγραφή
    3. Αν λες τον Οκαρο σε ενημερώνω ότι οι δύο είναι πάρα πολύ καλοί φίλοι...

      Διαγραφή
    4. εμείς οι μαλάκες πρέπει να δούμε ένα-ένα τα ονόματα και των 500.000 followers του Σίνγκλετον για να τον βρούμε. Εσείς τα 2 άτομα που το ξέρετε συνεχίστε να μη λέτε τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Εμενα μαγκες αυτο που με ικανοποιησε απο τις δηλωσεις του αρτζι ειναι οτι αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο να παρουμε γκαρντ!

      Διαγραφή
    6. Φίλε εγώ αυτό που εμαθα δεν μπορώ να.το πω διότι αν μία στο τόσο πέσω έξω θαε.κραξετε.Επισης δεσμεύομαι...Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    7. Αφου δεσμευεσαι κ δε θες μη αναφερεις καθολου καλυτερα ...

      Διαγραφή
    8. Εγώ μπήκα στο twitter του Singleton και βρήκα έναν follower με το όνομα Benny. Ίσως είναι απλή σύμπτωση, ίσως αυτή να είναι η μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟ.

      Btw , στο Ελληνικό θα πάμε για κάποια κίνηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες;

      Διαγραφή
  83. Για να ξεκαθαρισω καποια πραγματα για το Τζιμ τον Q81 και τους λοιπους φίλους
    Αποφευγω να κανω χαακτηρισμους για τους προπονητες γενικά και αόριστα.Θεωρώ πως ο Σκαριολο στην εθνικη Ισπανιας εχει εναν ειδικο ρολο μετα την αποτυχια του Ορενγκα(απο τα σπλαχνα της Εθνικης)και αυτος ειναι να διαχειριστει το ροστερ και να κανει καποια συγκεκριμενα πραγματα.Θεωρω οτι ο συγκεκριμενος κοουτς το 16 δεν ειναι σε θεση προπονητικα να καινοτομησει,να βγαλει ενα λαγο που λεμε ή να στησει ειδικες καταστασεις στο αποψινο ιστορικό παιχνιδι.Θεωρω πως κανει την ομοσπονδιακη θητεια του λιγο διεκπεραιωτικά εχοντας ομως τη 1η θεση στο ευρωμπασκετ και την διαθεσιμοτητα των Ισπανων σταρς σαν παρασημα...
    Μακαρι αποψε να κανει καλο παιχνιδι και να κερδισει αφου δεν ειμαι φαν του να κερδιζει ο ισχυρος στα χαρτιά

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εγω λεω να κανουμε υπομονη κ να μη τρελενομαστε οταν ερθει η ωρα θα μαθουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. AMAN! No more stretch-4!

    Paei strafi h douleia pou ekane o Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλησπέρες στα παιδιά. Σε αναμονή του πρώτου ημιτελικού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο χειμωνα τζιμ και παρεα μακαρι να δουμε ντερμπι και στα δυο αν και μυριζομαι πολλα με λιγα.....stonerook

      Διαγραφή
  87. Τα παιδιά κοιμήθηκαν ή γυναίκα βλέπει σειρά στο λάπτοπ και εμείς σε αναμμένα κάρβουνα για τέσσερις ώρες ατέλειωτο ορ@##€&ου.
    Μετά το πρωτάθλημα θέλουμε και ολυμπιακό χρυσό για τον ντελι...

    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιλομυστηριες δηλωσεις. Αρτζι
      Μας λείπει σίγουρα ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε δύο - τρία παιδιά. Στο τέλος του Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη θα δούμε αν θέλουμε κι άλλη ενίσχυση. Θέλουμε σίγουρα έναν παίκτη που να μπορεί να μαρκάρει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.

      Διαγραφή
    2. Πού εντοπίζεις το μυστήριο φίλε ακριβώς???
      Για μένα φαίνονται ξεκάθαρες. Μας λείπει ένα παιδί, εννοεί φαντάζομαι στο 4 (γιατί αν είδες εκεί κάπου αναφέρει και τους ρίβερς-χαραλαμπό), ίσως εννοούσε μένει να δούμε αν θάναι τεσσαροτριάρι ή τεσσαροπεντάρι ανάλογα τί θα του δώσει η "αγορά" και τέλος σεπτέμβρη, κοινώς μετά την προετοιμασία και φιλικά θα δούμε αν πονάμε και στα γκαρντ και θα μιλήσουμε και με τη διοίκηση είπε για το αν χρειαζόμαστε και μπορεί να μας στηρίξει να πάρουμε κι ένα γκαρντ ακόμα!
      Δεν βλέπω κάπου μυστήριο, αν θες ανέλυσέ το λίγο

      Διαγραφή
  88. Καλησπερα σε ολους,μακαρι να δουμε 2 ματσαρες σημερα και τους Ισπανους να χανουν πανω απο 5 ποντους)).Το αλλο ματς νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο για προβλεψη και ας φαινονται δαιμονισμενοι οι Αυστραλοι.Τζιμ εσυ τι λες? 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. δεν μοιαζει παρα πολυ το πρωτο ημιχρονο με το αντιστοιχο της σαιταμα το 2006 της σαιταμα οπου εγινε η κηδεια της αμερικης?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νικούσαμε νομίζω σε εκείνο.

      Πάντως την Αμερική μόνο έτσι την κερδίζεις. Κι εμείς το '06 κι οι Σέρβοι το '01, τους "κοίμισαν" για ένα ημίχρονο πρώτα και μετά τους βγάλανε την ψυχή. Αν πας από την αρχή να τους κοντράρεις στα ίσα (βλ. Σερβία '14) θα τελειώσεις το παιχνίδι με μια σαραντάρα στο κεφάλι.

      Με -9 μπαίνουν στο 4ο οι Ισπανοί. Τόσο χάνανε κι οι Σέρβοι στην Ιντιαναπολη. Άντε να δούμε...

      Διαγραφή
  90. το μαμήσανε με τις τεχνικές ποινές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Poso spastikos einai autos o LOCATELLI. Kai mono apo fatsa fainetai kompleksikos. Kata ta alla i usa team neuriki os tora i ispania psaxnei kapoion na ginei to x factor kai na tis dosei mia teleutaia othisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ο Γιούλ αμύνεται εξαιρετικά απέναντι σε έναν παίχτη που δε μαρκάρεται (Τόμπσον). Όμως πρέπει να δώσει το παραπάνω σε επίπεδο σκορ. Χρειάζονται έναν ακόμα παίχτη που θα παράγει οι Ισπανοί για να μπουν πραγματικά στο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Γιουλ ε; Δλδ ο "σιγά μη μπορεί αυτός να σταματήσει το Σπανούλη". Αυτά ακούγαμε από τους ελληναράδες πέρσι...

      Διαγραφή
    2. Που το άκουγες αυτό;

      Διαγραφή
    3. Κρίμα πραγματικά να σου δίνει ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι ο τεράστιος Πάου και να μην υπάρχουν ένας-δυο παίχτες ακόμα να δώσουν σταθερά σκορ για να παλέψεις επί ίσοις όροις ως το τέλος...
      Μεγάλη πληγή τα ριμπάουντ από την αρχή ως το τέλος και θεωρώ λάθος διαχείριση να αφήσει ο ιταλός όλη την τρίτη περίοδο εκτός τον Μίροτιτς (λόγω των 3 φάουλ) που με τα στραβά του και τα καλά του είναι ο μόνος άλλος πυλώνας που μπορεί να σου πάράγει σκορ...αν κι εφόσον του μπουν τα σουτ κλπ αλλά οκ αφού βλέπεις άλλες λύσεις δεν έχεις.με κλαβέρ και ρέγιες σε αυτό το ματσάρισμα 10 μέρες να παίζανε η ίδια εικόνα θα επαναλαμβαντόταν...Δλδ και νάκανε το τέταρτο ή το πέμπτο τί είχες να χάσεις???Τουλάχιστον βάλτον τρίτη περίοδο όσο είχε δυνάμεις κι ο Πάου να παλέψεις...αν σου κάνει φάουλ μετά οκ παίξε με ό,τι σούχει μείνει στον πάγκο...Το να τον "προφυλλάσσεις" για την 4η περίοδο όπου όμως θάχουν κριθεί όλα τί νόημα έχει???Δεν κατάλαβα πραγματικά την διαχείριση του σκαριόλο...
      Πιθανότατα δεν θα άλλαζε κάτι και πάλι γιατί ούτε αυτός όσο έπαιξε έκανε καμιά ματσάρα αλλά πάλεψέ το διάολε, δείξε ότι το πιστεύεις πρώτος εσύ από τον πάγκο για να ακολουθήσουν κι οι παίχτες στο παρκέ...το ρέγιες-κλαβέρ φαινόταν για μένα λευκή πετσέτα...

      Διαγραφή
  93. Ο κλαβερ γιατι οσο επαιξε ηταν τοσο αοσμος ...μονο εμενα μ φανηκε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κλαβερ σε ολο το τουρνουά ητσν μετριος και light.
      Γλυτώσαμε μου φαίνεται απο το ημιπαλτο για να μην πώ παλτό και φανώ υπερβολικός.
      Μηδέν μάχη στο βαμμένο που το φοβόταν οπως ο διάβολος το λιβάνι.
      Δεν είναι τελικά τυχαίο που πέρασε και δεν ακούμπησε απο το ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    2. Είστε πολύ τυχεροί, ειδικά αφού έχετε τον Γκιστ με την μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
  94. ΗΤΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑΡΕ Η ΙΣΠΑΝΙΑ!
    ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΓΚΑΣΟΛ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΕΟ.....?

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. E, πάει, τους κλείδωσε με την άμυνα ο Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. απλα οι αμερικανοι οποτε ζοριζονται αυξανουν την ενταση τοσο απλα, κανεις δεν μπορει να το ματσαρει αυτο, εκτος απο ενα παρωχημενο προπονητη και μια εθνικη καποτε...
    aggelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. τζιμ θελουμε προβλεψη για το δευτερο ημιτελικο.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αυστραλία παίζει το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά. Ο ρυθμός και το φυσικό τους παιχνίδι καταβάλλει κάθε αντίπαλο. Οι Σέρβοι πρέπει να αντέξουν στη δύναμη τους. Δεν είναι εύκολο. Αν το καταφέρουν αλλάζουν οι ισορροπίες εντός παρκέ. Προσωπικά το ελπίζω..

      Διαγραφή
  98. Για να κερδίσεις τις ΗΠΑ του Σιζέφσκι πρέπει για αρχή να τα κάνεις όλα τέλεια. Και μετά να ελπίζεις. Αν κάνεις κάτι λιγότερο, δεν έχεις λόγο να ελπίζεις.

    Μακάρι ο Γκασόλ κι ο Ναβάρο να κρεμάσουν στο στήθος τους ένα ακόμα μετάλλιο. Το αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Η μονη ομαδα που μπορει να κοντραρει τους Αμερικανους ειναι η Αυστραλια ενω απο τη Σερβια δεν κινδυνευει η Αμερικη.Λετε οι διαιτητες να σπρωξουν με το ζορι τους Σερβους στον τελικο για να παρει η Αμερικη σιγουρα το χρυσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Η μόνη ομάδα που μπορεί να κτυπήσει τους μέτριους Αμερικανούς - μέτριοι ως ομάδα - είναι οι Αυστραλοί.
    Παιζουν "αμερικανικά" και ειναι πιο ψαγμενοι και γεμάτοι απο τους Ευρωπαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ρε παιδια η ερτ δειχνει τον Δευτερο ημιτελικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ωραιοι οι Ισπανοι και ανταγωνιστικοι.Δυσκολο να κερδισεις τους USA.Πρεπει να παιξεις στο 100% και αυτοι να μπλοκαρουν.Το δευτερο δεν ειναι δυσκολο αλλα το πρωτο ειναι αναγκαιο.Το πιο βασικο ομως ειναι,οπως ειπε και ο Τζιμ,να τους κρατησεις μακρια απ το επιθετικο ριμπαουντ.Σημερα πηραν 21 επιθετικα ενω η Ισπανια 27 αμυντικα.Το ενα σουτ θα το χασουν,το δευτερο με τιποτα.
    Αυτη ηταν σημερα η μεγαλη αδυναμια της Ισπανιας γιατι κατα τα αλλα τους πιεσε,εκανε το παιχνιδι της με λιγα λαθη και εχασε τελικα με τιμητικη διαφορα.

    Ωραιο ματσακι ακολουθει.Πιο πληρες ροστερ απ τη μια,με καλυτερες συνεργασιες αλλα μεγαλη φανελα απ την αλλη.Ενδιαφερον ματς.Παντως θα ηθελα να δω τελικο Αυστραλια-USA αλλα και να παει τελικο η μεγαλη σερβικη σχολη και να τους παιξει δε με χαλαει καθολου.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Η Σερβία έχει ελέγξει το ζωγραφιστό, χώρος στον οποίον οι Boomers συνήθιζαν να κυριαρχούν, με τον Μάτσβαν να κρατάει τον Μπέινς μακριά από το καλάθι. Βασικός λόγος για τον οποίον η επίθεση της Αυστραλίας έχει αυτή την εικόνα χωρίς καμία ισορροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αλλα περιμεναμε στο Αυστραλια-Σερβια και αλλα βλεπουμε τελικα,βεβαια ειναι νωρις ακομα αλλα αμα δε βρουν λυσεις οι Αυστραλοι θα χασουν πανηγυρικα και με μεγαλη διαφορα.Η αποψινη Αυστραλια δεν εχει καμια σχεση με την ομαδα που βλεπαμε τοσο καιρο που ηταν η καλυτερη ομαδα του τουρνουα πολυ κριμα για την αποψινη εικονα της.Εσυ τι λες Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Στα πρώτα 13' ο Τεόντοσιτς έχει καταπιεί τον Ντελαβεντόβα και φτύνει και τα κουκούτσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή