Athlenda

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Rio 2016 Olympic Basketball Power Rankings



Η στιγμή του Rio έφτασε και το Ολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ ξεκινάει σήμερα. Είναι αχτύπητη η Team USA; Ποιες ομάδες έχουν τις προδιαγραφές για να ξεχωρίσουν; To Ηoopfellas ρίχνει τη σημαία της εκκίνησης με τα Power Rankings των 12 μονομάχων..



Η μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού τουρνουά έφτασε και όλοι μαζί παίρνουμε θέση ώστε να δούμε την ιστορία να γράφετε.. Μια διοργάνωση ξεχωριστή καθώς εκτός των άλλων θα αποτελέσει τη τελευταία παράσταση για μερικούς θρύλους των καλοκαιρινών, διεθνών τουρνουά. Το Hoopfellas κάνει εισαγωγή στο τουρνουά με τα καθιερωμένα Power Rankings του.




Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε την αξιολόγηση των ομάδων στην αφετηρία των Ολυμπιακών αγώνων..



12. VENEZUELA: Η Βενεζουέλα πήρε τον τίτλο στο περυσινό FIBA Americas Championship στο Μεξικό σε ένα τουρνουά στο οποίο οι Θεοί του μπάσκετ είχαν σκύψει πάνω από τη χώρα του Νικολά; Μαδούρο ποτίζοντας την με μαγικά φίλτρα. Αυτή η "αστρόσκονη" των τότε ημερών ώθησε την ομάδα της Βενεζουέλας σε διαδοχικά θαύματα στα νοκ-άουτ ματς, τελειώνοντας τον Καναδά στα ημιτελικά και την Αργεντινή στον τελικό. Μιλάμε για ασύλληπτες καταστάσεις..

H απουσία του γκαρντ των Νετς Greivis Vasquez (οι γιατροί του Μπρούκλιν δε του άφησαν κανένα περιθώριο καθώς πρέπει να αναρρώσει πλήρως από την εγχείρηση του Δεκέμβρη) είναι σαφέστατα το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Αργεντινού Νέστορ Γκαρθία κυρίως γιατί καθιστά τη δημιουργική δυνατότητα στην επίθεση της Βενεζουέλας πολύ limited. Έχω την αίσθηση ότι απέναντι σε άμυνες οι οποίες θα τους πιέσουν στο μισό γήπεδο θα έχουν σημαντικό πρόβλημα ενώ μη ξεχνάμε ότι θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς σε επίπεδο μαχητικότητας για να ματσάρουν την έλλειψη μεγέθους που τους διακρίνει στο ζωγραφιστό και να ισορροπήσουν τα ριμπάουντ, τομέας πολύ σημαντικός σε τέτοιες διοργανώσεις. Το δίδυμο των Gregory Vargas  (1.80-PG-86) και John Cox (1.94-G/F-81) θα αποτελέσει τη βάση του παιχνιδιού των Λατινοαμερικανών. Ο Vargas (παίζει στη Λατινική Αμερική σε όλη του τη καριέρα) έκανε παπάδες στο Ισραήλ πέρυσι με τη Χάιφα (13.8 πόντους- 4.8 ριμπ.- 6.1 τελικές) και κέρδισε το συμβόλαιο στη Νανσί για την επόμενη σεζόν ενώ ο βετεράνος Cox είναι πασίγνωστος σε όσους παρακολουθούν (έστω και όχι στενά) ProA μιας και είχε εργαστεί στη Γαλλία 11 ολόκληρες σεζόν.


11. CHINA: Η Κίνα δεν είχε πρόβλημα να φτάσει σε μια ακόμα παρουσία σε Ολυμπιακό τουρνουά. Mη ξεχνάμε ότι δεν έχει απουσιάσει από αυτό τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Μερίδιο φυσικά στη πρόσφατη επιτυχία τους έχει και ο δικός μας, κόουτς Γιάννης Χριστόπουλος ο οποίος ταξίδεψε στα βάθη της Ανατολής πριν χρόνια για χάρη του Παναγιώτη Γιαννάκη και στερέωσε εκεί.

Οι Κινέζοι κάνουν βήματα προόδου και αυτό είναι σημαντικό για μια χώρα η οποία ακόμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης όσον αφορά το άθλημα. Το μπάσκετ είναι το πρώτο σπορ στη χώρα τους η λίγκα της οποίας φιλοξενεί όλο και περισσότερους διάσημους και ποιοτικούς Αμερικανούς αθλητές (γενικά οι Κινέζοι είναι φανατικοί με οτιδήποτε αμερικάνικο..).Προσωπικά εστιάζω στο ότι κατεβάζουν στο Ρίο μια  νεανική ομάδα αποκύημα της προσπάθειας που κάνουν τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομών. Το κακό για τους για τους Κινέζους είναι ότι όλο το ταλέντο τους συγκεντρώνεται στη γραμμή ψηλών με τους δύο φετινούς second rounders, Zhou Qi (Rockets, 2.17-C-96) και Wang Zhelin (Memphis, 2.13-C-94) να πλαισιώνουν τον "βετεράνο" σταρ Yi Jianlian. O Qi είναι ένα πολύ αθλητικό παιδί με παιχνίδι πάνω από το καλάθι και νομίζω αξίζει τη προσοχή σας. Το "μέγεθος" είναι το βασικό συν τους σαν σύνολο. Η έλλειψη ποιότητας στα γκαρντ όμως είναι εμφανής. Δεν έχουν δημιουργία ή αρκετή παραγωγή σε αυτή τη γραμμή (μόνο ο Guo έχει παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια) γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη παραγωγικότητα των ψηλών τους. Οι Κινέζοι θα παλέψουν στο πρώτο γκρουπ για τη νίκη απέναντι στη Βενεζουέλα ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουν να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στους Αυστραλούς, δεδομένου του ότι οι υπόλοιπες ομάδες  έχουν σημαντική ποιοτική διαφορά.



10. NIGERIA: Η Νιγηρία κατέκτησε το τρόπαιο στο Αφρομπάσκετ αφήνοντας εκτός Σενεγάλη και Αγκόλα. Ειλικρινά θα ήθελα να τους δω με το δίδυμο των Blazers (Ezeli-Al Fariq-Aminu) στο παρκέ , με το οποίο σίγουρα θα παρουσιάζονταν πραγματικά ανταγωνιστικοί ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

 Η Νιγηρία έχει ποιότητα. Μιλάμε για μακριά και αθλητική ομάδα η οποία μπορεί να τρέξει το γήπεδο, να αμυνθεί σε προσωπικό επίπεδο και να πάρει τα ριμπάουντ. Το ζήτημα είναι εάν μπορεί να τρέξει "μαζί" και να κεφαλαιοποιήσει το αθλητικό της πακέτο. Σημαντικός εδώ ο Josh Acognon, ο οποίος δεν είναι ο PG που θα αναμείξει όλους τους συμπαίχτες του στην επίθεση. Οι Νιγηριανοί διαθέτουν ποιοτικούς βετεράνους όπως ο Udoh, o Uzoh, o Diogu όμως προσωπικά θα ήθελα να δω τον πρώην Blue Devil και απόφοιτο του Suracuse Michael Gbinije (2.01-SG/SF-1992, φετινό ντραφτ των Πίστονς στο Νο49) και Chamberlain Oguchi της Άνβιλ ο οποίος έκανε εξαιρετικό Αφρομπάσκετ πέρυσι. Οι δύο αυτοί "πλάγιοι" και τα περιφερειακά τους ποσοστά θα είναι βαρόμετρο για την επίθεση των Αφρικανών.



9. CROATIA: Για τους Κροάτες τα είπαμε μετά το προολυμπιακό στο Τορίνο. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, με το σύνολο του Άτσο Πέτροβιτς να ταξιδεύει στο Ρίο με ιδιαίτερα καλή ψυχολογία. Το τελευταίο είναι βέβαια σχετικό γιατί εκεί που έχει ήλιο και 40 βαθμούς μπορεί μέσα σε μικρό διάστημα να συννεφιάσει και να βρέξει με παράλληλη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας για τους Κροάτες..Παίχτης-κλειδί σε αυτή την ομάδα, ειδικά με τον τρόπο που είναι δεδομένη, είναι ο Ντάριο Σάριτς. Όπως σας έχω υπογραμμίσει σε αυτά τα τουρνουά shooters όπως ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς κάνουν τη διαφορά όμως το all around ταλέντο του Σάριτς μοιάζει καταλυτικό στο παιχνίδι των Κροατών. Ο Πέτροβιτς τον χρησιμοποιεί ως facilitator, με τον φόργουορντ των Σίξερς να καλύπτει μέχρι και τα κενά στα guards παίζοντας πολύ με τη μπάλα στα χέρια (όχι μόνο ως δημιουργός αλλά και ως μεταφορέας από την εισαγωγική πάσα, κατάσταση ανάλογη με αυτή που είχε παρουσιάσει ο Ίβκοβιτς με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στο παρελθόν και την εθνική Σερβίας).  Η τρύπα στη θέση "1" παραμένει μεγάλη αντίθετα με τα φτερά όπου οι Κροάτες είναι γεμάτοι. Σημαντικός παράγοντας το clutch play του Σιμόν, παίχτης που μιλάει στα δύσκολα για τη Hvratska.

Oι Κροάτες μπορούν να τερματίσουν οπουδήποτε στο γκρουπ. Ο π ο υ δ ή π ο τ ε . . . Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο φαβορί για την πρόκριση όσο παρουσιάζονται. Πιθανόν θα χρειαστεί να πετύχουν κάτι ανάλογο με αυτό που πέτυχαν στο Τορίνο αφήνοντας εκτός συνέχεια τη γηπεδούχο. Καθόλου εύκολη αποστολή για μια ομάδα που στο Τορίνο πάντως απέδειξε πως το να μοιράζεις σωστά τους ρόλους είναι το σημαντικότερο ίσως συστατικό της επιτυχίας στα καλοκαιρινά τουρνουά




8. AUSTRALIA: Παρακολουθώντας την Αυστραλία στο Μπουένος Άιρες και το Σάο Πάολο μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι αυτή η ομάδα ένα ή δύο κομμάτια πίσω από το σύνολο που θα θεωρηθεί έτοιμο για να κοιτάξει ψηλά στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η ομάδα έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα, παίχτες με "χιλιόμετρα" στο ΝΒΑ και μια παράδοση καλών εμφανίσεων στους Ολυμπιακούς αγώνες όμως ακόμα ο κόουτς Lemanis έχει δουλειά μπροστά του, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Οι Boomers είναι ομάδα με μέγεθος και δύναμη στο ζωγραφιστό. Ποντάρει στη κυριαρχία στο ριμπάουντ για να επιβάλλει το τέμπο του. Δοκίμασαν πολύ στη προετοιμασία two guard-lineups με τους Mills-Dellavedova και το δίδυμο Broekhoff- Motum (αρκετά θετικός) στα forwards δίπλα στον Baynes (ξεκινούσε μπροστά από τον Bogut). Τους λείπει πολύ ένας slasher στη περιφέρεια ώστε να δημιουργήσει χώρους για τους υπόλοιπους. O Mills (πολύ σημαντικός) επίσης θα πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα το shot selection του και την επιμονή του στη περιφερειακή εκτέλεση (κυνηγάει το τρίποντο σε βαθμό που σταματάει τη ροή στην επίθεση της ομάδας του). Ηγετική φυσιογνωμία και παίχτης-κλειδί ο Joe Ingles με τον οποίο στο παρκέ τα "καγκουρό" παίζουν πολύ πιο ισορροπημένα και με περισσότερη διαύγεια. Δε σας κρύβω ότι όσο βλέπω τον παίχτη των Τζαζ κάνω αυτόματα σκέψεις σχετικά με το τι θα μπορούσε σήμερα, στα 29 του, να κάνει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο υψηλότερο επίπεδο παίζοντας είτε ως Point-Forwards είτε ως Stretch/Passing-4..

Έτσι όπως έχει σχηματιστεί το πρόγραμμα και τα γκρουπ, οι Boomers έχουν τύχη. Βρίσκονται σε έναν όμιλο που συμμετέχουν δύο σίγουρα πιο αδύναμες ομάδες (Βενεζουέλα, Κίνα), με τη πιθανή διασταύρωση στους "8" να μην είναι απαγορευτική (ΗΠΑ, Σερβία, Γαλλία στο γκρουπ τους). Καθόλου άσχημα εάν αναλογιστούμε ότι με ένα πολύ καλό ματς μόνο μπορεί να βρεθούν στα μετάλλια. Ο δρόμος αυτός βέβαια μοιάζει τόσο κοντινός όσο και μακρινός. Οι Αυστραλοί πρέπει να βελτιώσουν τις αμυντικές τους επιδόσεις αρχικά για να αποφύγουν τους μπελάδες στη πρώτη φάση (η έκπληξη παραμονεύει σε τέτοιες περιπτώσεις παρά τη διαφορά ποιότητας) και έπειτα να κοιτάξουν με βάσιμες πιθανότητες το πρώτο χιαστί παιχνίδι. Πάντως το μέλλον τους με Simmons και Exum μοιάζει δικαιολογημένα ευοίωνο.



7. BRAZIL: Ο Ruben Magnano δεν είναι τυχαίος προπονητής και πάνω στη βάση της παρουσίας του και της δουλειάς του μπορώ να ποντάρω ότι οι οικοδεσπότες έχουν τα φόντα να αποτελέσουν την έκπληξη της διοργάνωσης. Οι Βραζιλιάνοι έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο με τον Αργεντινό κόουτς στο τιμόνι φτάνοντας στο Λονδίνο ένα ματς πριν τη ζώνη των μεταλλίων (έχασαν από τη πιο μπαρουτοκαπνισμένη Αργεντινή). Αυτό το τείχος θέλουν να περάσουν τώρα, μέσα στο σπίτι τους. Οι γηπεδούχοι έχουν καλό ρόστερ και αξιόλογο σύνολο. Θα τους λείψει περισσότερο ο Σπλίτερ και λιγότερο ο Βαρεχάο όμως θα είναι εκεί ο Νένε, ο Φελίτσιο (Μπουλς), το δίδυμο Χουέρτας-Νέτο στο πόιντ (ο γκαρντ των Jazz είναι ίσως ο σημαντικότερος παίχτης αυτής της ομάδας) και οι βετεράνοι Barbosa-Garcia στα φτερά οι οποίοι αποτελούν βαρόμετρο σε όρους περιφερειακής εκτέλεσης και άμυνας για το παιχνίδι της Βραζιλίας.

Το γκρουπ διέπεται από πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας όμως πιστεύω ότι η δύναμη της έδρας μπορεί να σπρώξει τους Βραζιλιάνους στους "8". Δε θα μου κάνει εντύπωση ακόμα και εάν αποφύγουν τη τέταρτη θέση. Φυσικά όλα είναι ρευστά. Όμως παρακολουθώντας αυτή την ομάδα τα τελευταία χρόνια υπό τον Magnano σου δίνεται η εντύπωση ότι η στιγμή που οι συνθήκες θα θεωρούνται ώριμες για να κάνουν το βήμα παραπάνω ίσως έφτασε.. Πιθανόν να είναι τώρα.





- ARGENTINA: Μόνο ο Πριγκιόνι λείπει για συμπληρωθεί το παζλ της μεγαλύτερης ίσως συμμορίας που γνώρισε το FIBA Basketball ιστορικά. Αυτό το τελευταίο ταξίδι που μας προσφέρει η θρυλική γενιά των  "γκαούτσος" και η δέσμευση των ιδίων στην εθνική τους ομάδα είναι μεγαλύτερο από κάθε αποτέλεσμα και κάθε τίτλο. Μιλάμε για την ομάδα που έχει γράψει μερικές από τις καλύτερες καλοκαιρινές, μπασκετικές ιστορίες και έχει δώσει απλόχερα σε όλους εμάς μεγάλες βραδιές.

Η Αργεντινή δεν είναι η ίδια ομάδα πλέον καθώς τα χρόνια που προστέθηκαν στις πλάτες των αστεριών της "έγραψαν" και στο παιχνίδι της ομάδας. Όμως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Σε αυτούς τους αγώνες οι Αργεντινοί θα είναι πάλι εκεί, με τους δύο καλύτερους FIBA Players ίσως που είδε το άθλημα στη σύγχρονη εποχή του, Τζινόμπιλι και Σκόλα. Δίπλα τους το γνωστό supporting cast των Ντελφίνο-Νοτσιόνι και οι PGs Campazzo-Laprovittola συνθέτουν μια ποιοτική βάση παιχτών σε αυτό το επίπεδο. Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της η Αργεντινή βελτιώθηκε παιχνίδι με παιχνίδι, αξιοποιώντας κάθε μέρα δουλειάς που είχε σαν ομάδα. Παραμένουν το σύνολο με το μεγαλύτερο μπασκετικό IQ και τα ισχυρότερα intangibles στη διοργάνωση όμως πλέον έχουν εγγενής αδυναμίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την άμυνα τους στο κέντρο του ζωγραφιστού και γενικά τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουν το καλάθι τους (τους λείπει το rim protection). Βαρόμετρο τα περιφερειακά τους ποσοστά δεδομένου ότι η επιτυχημένη εκτέλεση ανοίγει τους χώρους για το βαρύ σασί της επίθεσης τους, το face/post up παιχνίδι του βασιλιά Σκόλα. Τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους μιας και πλέον είναι ρηχή ομάδα αν και το δηλητήριο είναι ακόμα εκεί. Θα χρειαστεί ακόμα λίγη μαγεία Μάνου..


5. LITHUANIA: Γουστάρω.. Για τους Λιθουανούς  τα είπαμε και στο Stoiximan Blog πρόσφατα. Έχουν αναπτύξει ισχυρούς μηχανισμούς και χαρακτήρα νικητή σε αυτό το επίπεδο χωρίς να έχουν το ελίτ ατομικό ταλέντο αλλά μια ομάδα με καλά μοιρασμένους ρόλους, που έχει μάθει να παίζει μαζί και να ανταποκρίνεται στο μπάσκετ αυτών των τουρνουά, δημιούργημα του μετρ Γιόνας Καζλάουσκας.

Οι Λιθουανοί έχουν τεράστια παράδοση σε επίπεδο ολυμπιακών τουρνουά και τη τεχνογνωσία να αναρριχηθούν  ψηλά σε αυτές τις διοργανώσεις. Είναι η ίδια ομάδα που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια στη βάση της. Έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ στη προετοιμασία με τον αέρα του συνόλου που έχει δουλέψει καιρό μαζί και τώρα πιάνει τα prime του (κέρδισε δύο φορές σε κλειστά ματς την Ισπανία).  Είναι πανίσχυρη κοντά στο καλάθι (φέτος θα δούμε ενεργό και τον Σαμπόνις), προστατεύει όσο λίγες ομάδες το "βαμμένο"και θα στηριχτεί και πάλι στο αμυντικό κομμάτι για να ξεχωρίσει δεδομένου του ότι το ρηχό backcourt της (όσο και εάν απλά above average παίχτες σε συλλογικό επίπεδο στην EL όπως οι Καλνιέτις, Σεϊμπούτις μεταμορφώνονται σε stars) δε τη βοηθάει ώστε να φτάσει σε υψηλά παραγωγικά επίπεδα με συνέπεια. Σκληρή ομάδα, παιγμένη δε θα μου κάνει τη παραμικρή εντύπωση να τη δω στα μετάλλια και πάλι.


4. SERBIA: Και εδώ βλέπω να εξελίσσεται η ιστορία μιας ξεχωριστής (σπουδαίας, θα δείξει..)  ομάδας η οποία φτάνει στο pick της σταδιακά.  Έχω φάει μεγάλη ήττα με την απουσία του Νεμάνια Μπιέλιτσα (ειδικά όταν αυτός ο παίχτης λείπει από τη πιο αδύναμη γραμμή, αυτή των forwards) ο οποίος θα ανέβαζε επίπεδο τους Σέρβους και θα μου έδινε την ώθηση να τους τοποθετήσω ακόμα και στο Νο2 αυτών των Power Rankings. H Σερβία έχει ακόμα έναν PG που κάνει τη διαφορά απέναντι σε οποιονδήποτε οπουδήποτε στο FIBA Basketball (Τεόντοσιτς, δύο κομβικούς guards όπως ο Μπογκντάνοβιτς (σε ασύλληπτη κατάσταση στη προετοιμασία) και ο Νέντοβιτς συν σπουδαίους παίχτες-ρόλων στο backcourt ενώ φέτος θα παρουσιάσει και τον Nikola Jokic των Νuggets, παίχτη που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη γραμμή ψηλών της (το γιατί θα το δείτε σύντομα).

Οι παλαιότεροι φίλο-αναγνώστες του Hoopfellas γνωρίζεται την αδυναμία μου στη συγκεκριμένη ομάδα και φυσικά ξέρετε ότι θα είμαι "Σσσσέεερμπια" από τη κορυφή έως τα νύχια και σε αυτό το τουρνουά περιμένοντας να δω την ομάδα του Σάλε να φτάνει μέχρι τον τελικό, ξεπερνώντας τη τραγική περυσινή εμπειρία (σε όλα τα επίπεδα) του ημιτελικού με τη Λιθουανία. Το backcourt είναι εξαιρετικό, στο "5" υπάρχουν πλέον δύο πολύ καλοί finishers (Radulica, Jokic) όμως λείπουν οι συνδετικοί κρίκοι στα forwards τη στιγμή που θα χρειαστεί και ένα τίμιο ποσοστό που θα κρατήσει την άμυνα τουλάχιστον "εκεί" από τους SF/PFs του Τζόρτζεβιτς (ρε Μάτσβαν, κάνε το θαύμα σου..). Η Σερβία θα παίξει και πάλι καλό μπάσκετ αυτό είναι δεδομένο. Τα υπόλοιπα κατατάσσονται στα Αρχαία Μυστήρια του πλανήτη τα οποία όλοι ψάχνουν και κανείς δε γνωρίζει..


3. FRANCE: Οι Γάλλοι ονειρεύονται μια επανάληψη των Ολυμπιακών του 2000 όταν και έφτασαν μέχρι τον τελικό απέναντι στη TEAM USA όμως ο δρόμος μοιάζει μακρινός μιας και στα παιχνίδια προετοιμασίας φάνηκαν λίγο σνομπ και αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο υπόβαθρο για να ξεκινήσεις ένα τέτοιο τουρνουά. Το ρόστερ τους είναι γεμάτο από "ελίτ ταλέντο" με τον Κολέ να αφήνει έξω έναν sniper όπως ο Fournier (συζητήθηκε αυτή του η απόφαση στη Γαλλία) για να πάρει τον Kahudi. Θεωρώ (βασικά είμαι σχεδόν βέβαιος) ότι με τον Ερτέλ αυτή τη φορά στο backcourt προτίμησε κάτι πιο συντηρητικό για να κλείσει τους "πλάγιους".

Ο Rydy Gobert θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο αμυντικό οικοδόμημα των Γάλλων το οποίο μαζί με τα περιφερειακά ποσοστά θα κρίνουν πολλά για τη φετινή πορεία της ομάδας. Η κατάσταση του Πάρκερ επίσης. Στο ρόστερ του Κολέ υπάρχει η ποιότητα να καλύψει τη κακή βραδιά του star των Σπερς (De Colo, Heurtel, Batum) όμως ο προπονητής της Στρασμπούργκ θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά τις ισορροπίες. Η πιθανότητα να χρειαστεί να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τις διαφορές τους με τους Ισπανούς σε ένα νοκ-άουτ ματς μοιάζει αυξημένη και θα αποτελέσει ένα από τα highlights του τουρνουά.





2. SPAIN: Άλλη μια πολύ σπουδαία, κυρίαρχη πραγματικά γενιά, στο τελευταίο της ταξίδι. Οι Ισπανοί βέβαια (σε αντίθεση με τους Αργεντινούς) έχουν μια τεράστια δεξαμενή παιχτών που τους επιτρέπει να επιδείξουν συνέχεια. Ο Σκαριόλο δοκίμασε πράγματα στη περίοδο προετοιμασίας και κατέληξε στο καλύτερο δυνατό ρόστερ αν και δε θα μου έκανε εντύπωση να δώσει μια καλύτερη ευκαιρία στον Ρίμπας στη προετοιμασία (τον έπαιξε πολύ λίγο, σημάδι ειλημμένης απόφασης). Το δίδυμο Μίροτιτς-Αμπρίνες δίνει μια δυνατή ένεση φρεσκάδας ως η γενιά που έρχεται από πίσω ενώ ο κορμός της Ρεάλ Μαδρίτης (υπολογίστε και τον "Σίξερ" Ροντρίγκεθ..) μη ξεχνάτε ότι έχει βγει όρθιος από πολλές καλοκαιρινές μάχες στα χαρακώματα. Ο Πάου είναι πάντα εκεί, όχι όμως και ο Μαρκ, απουσία σημαντική που πιθανόν θα φανεί. στα ματς μεταλλίων καθώς χωρίς αυτόν οι Ισπανοί δεν είναι το ίδιο δυνατοί αμυντικά στο βάθος του ζωγραφιστού.

Η ποιότητα της ομάδας του Σκαριόλο είναι αδιαμφισβήτητη. Μένει να δούμε το πόσο διψασμένη (εδώ έχω ενστάσεις) θα εμφανιστεί σε αυτή τη διοργάνωση μετά τη περυσινή τεράστια επιτυχία, στην οποία συνετέλεσε σημαντικά η εντός έδρας ταπείνωση του 2014. Όλα είναι κύκλος. Και το να εμφανίσει η Ισπανία μια ομάδα με πολύ υψηλό κίνητρο θα είναι το ήμισυ της επιτυχίας στους Ολυμπιακούς του Ρίο..





1. USA: Ας μη γελιόμαστε. O Mike Krzyzewski, ο "Μεγάλος Διδάσκαλος" και η κορυφή της αμερικανικής προπονητικής πυραμίδας,  αποτελεί εγγύηση -ανεξάρτητα από το ρόστερ- του ότι η αμερικανική ομάδα θα ξεπεράσει ομαλά κάθε κακοτοπιά που πιθανόν θα βρει στον δρόμο της σε αυτό το τουρνουά, φτάνοντας μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Το μέγεθος, το φυσικό/αθλητικό πακέτο και η άμυνα θα είναι εκεί και είναι αρκετά για να καρατομήσουν κάθε ομάδα-επίδοξο διεκδικητή του στέμματος. Εκτός αυτού, οι Αμερικανοί έχουν κατεβάσει στο Ρίο τους δύο καλύτερους FIBA Players που διαθέτουν ως χώρα (Άντονι, Ντουράντ), και ένα δίδυμο στο backcourt (Ίρβινγκ, Τόμπσον) το οποίο αποδεδειγμένα θερίζει σε αυτό το επίπεδο και στυλ παιχνιδιού. Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει ομάδα στον ορίζοντα που να έχει την ορμή και συνολικά (σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο) το σθένος για να βάλει κάτω μια προσηλωμένη στον στόχο TEAM USA.


O Krzyzewski ακύρωσε τη τελευταία προπόνηση της ομάδας του μετά τη φιλική νίκη επί της Νιγηρίας για να δώσει την ευκαιρία στους "στρατιώτες" του (μη γελάτε, αυτό το κλίμα υπάρχει στην ομάδα και αποτελεί μέρος της δέσμευσης με τον προπονητή και το οποίο απολαμβάνουν μάλιστα οι ΝΒΑers) να επιστρέψουν στη ρουτίνα και τις καθημερινές τους συνήθειες, παράλληλα όμως και τον χρόνο να προετοιμαστούν ψυχολογικά. Το μεγάλο στοίχημα απέναντι σε αυτή την ομάδα θα είναι να βρεθεί κάποιος που θα της κλονίσει την αυτοπεποίθηση. Κάποιος που μπορεί να μη την νικήσει αλλά να μπορέσει να της φυτέψει την αμφιβολία στο μυαλό. Τότε, θα έχουμε πραγματικά πόλεμο..





Υ.Γ: Ειλικρινά, με τις αγωνιστικές ανάγκες που έχει το σύνολο που χτίζει ο Παναθηναϊκός και πάντα σε συνδυασμό με τον νέο κανονισμό αναφορικά με τους έξι ξένους, μου φαίνεται πραγματικά περίεργο το ότι η ομάδα δεν υπογράφει τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Παίχτης ο οποίος φέρνει συγκεκριμένα πράγματα στο τραπέζι και μπορεί (ειδικά αυτό) να σε βοηθήσει να περάσεις αναίμακτα το κενό των πρώτων μηνών και των 4 Αμερικανών στην Α1 ακριβώς με τα χαρακτηριστικά που προσθέτει στις θέσεις των forwards και το πως αυτά μεταφράζονται μέσα στο παιχνίδι των πρασίνων και το μπάσκετ της ελληνικής λίγκας. Απόφαση που νομίζω δε θα βοηθήσει ούτε τον παίχτη ούτε την ομάδα του Παναθηναϊκού. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι πραγματικά έγινε..


Υ.Γ1: Θα είναι σπουδαία κίνηση για τη Λαμποράλ να φέρνει τον Shane Larkin των Nets στη Βιτόρια. Σε αντίθεση με τα όσα γράφουν τα ..τσακάλια των ισπανικών media ο παίχτης όχι μόνο δεν είναι εναλλακτική του Cotton αλλά αυτός που αποτελεί τον δύσκολο στόχο για τους Βάσκους. Τον Larkin θα ήθελα πολύ να τον δω στα δικά μας μέρη καθώς έχει ποιότητα, είναι παίχτης ομάδας με ικανότητα στο να τρέχει Pick & Roll καταστάσεις και να διαβάζει το παιχνίδι. Με τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην αμερικανική αγορά, πίστευα (όπως και ο ίδιος από ότι φάνηκε γιατί έκανε opt out από τη συμφωνία του με τους Nets) ότι θα βρει καλύτερο συμβόλαιο και μάλιστα γρήγορα αλλά μέχρι τώρα τα πράγματα δεν έχουν λειτουργήσει όπως θα ήθελε.

316 σχόλια:

  1. Πάλι δεν ασχολείσαι με το τεσσαρι που ψάχνουμε και γράφεις άσχετα; έλεος hoopfellas😱😨😈
    Να περάσει hoopfellas δεν βρίζω😍😝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους. Κάνω το πρώτο σχόλιο εγώ γιατί είμαι μαϊντανός. Πόσο πολύ θα βοηθούσε την εθνική μας ένας σουτέρ όπως ο Broekhoff..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμ διαβάζοντας τα σχόλια σου για τον παίκτη που θεωρείς ότι πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός κατάλαβα ότι δεν υπολογίζεις καθόλου τον Πατ.Strech-4 δεν παίζει? Φέρνοντας άλλον έναν παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά τον παροπλίζεις.Επίσης η ομάδα δεν έχει έναν φόβο για τους αιθέρες στυλ Τάιους/Γιανγκ/Ντορσει κτλ αλλά δεν μπορείς να χαραμίσεις έτσι και 3η θέση ξένου στους σέντερ

      Διαγραφή
    2. βασιλειαδης ας πουμε?δευτερος μαιντανος εγω!!καλησπερα!

      Διαγραφή
    3. Μα γι αυτό είναι ωραία τα τουρνουά με τις εθνικές. Είναι κάτι διαφορετικό. Αντιμάχονται τα συγκεκριμένα "πλεονεκτήματα" της κάθε χώρας-σχολής και προσπαθούν να κρύψουν τα "μειονεκτήματα", χωρίς μεταγραφές.

      Έτσι πάει και είναι ωραίο, μετατοπίζεται έστω και λίγο η αιτία του αποτελέσματος.

      Εγώ δεν θέλω σουτέρ στην εθνική μας, θέλω να την βλέπω να ψάχνει τρόπους να νικάει χωρίς σουτέρ.

      Θέλω την εθνική Ελλάδος με floor general,
      την εθνική Σερβίας με pivot ψηλό,
      την εθνική Λιθουανίας με τριποντάκια,
      την εθνική ΗΠΑ με αθλητές στίβου.
      Αυτά που εσείς οι ειδικοί τα λέτε αδυναμίες, εγώ τα λέω ομορφιά.
      (σινάφι πια με τις αναλύσεις σας, μπάσκετ βλέπουμε, όχι χρηματιστήριο)

      ps. Στο τέλος της κάθε ανάρτησης, θα έπρεπε να βάζεις και βιβλιογραφία. Σε λατρεύω.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    4. Διοτο στην Ελλαδα εχουμε μαθει το συστημα Ιωαννιδη, αμυνα αμυνα αμυνα και να σουταρει μονο ενας ο οποιος το χανει κιολας, οποιος αλλος σουταρει να τρωει μπουκαλια...
      aggelos

      Διαγραφή
    5. Δεν λέω ότι είναι κακό να εξελισσόμαστε, αλλά δεν είναι και κακό να αποδεχόμαστε τις ιδιαιτερότητές μας. Χρειάζεται μία κάποια ισορροπία.
      Στο κάτω κάτω ακόμα κ με αυτά που "μάθαμε" και ειρωνεύεσαι, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου άσχημο για το μπάσκετ της εθνικής αν το δεις συνολικά.
      Μια γνώμη λέω, εντελώς φιλικά.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    6. Oταν λέω μάθαμε το εννοώ, πριν τον Ιωαννίδη είχαμε και σκόρερ και σουτέρ μετα τους χασαμε, αλλωστε πιβοτ ψηλο αποκτησαμε, αθλητικοτητα αποκτησαμε, σουτακι ομως; ολοι φοβουνται να σουταρουν λες και κρατανε καμια βομβα στα χερια. Παιζουμε το πιο βαρετο μπασκετ που υπαρχει και τελικα δεν ειμαστε αποτελεσματικοι, αφου μας καταλαβαν ολοι και κλεινονται στη ρακετα.
      Εννοειται οτι μιλαμε φιλικα απλα διαφωνουμε!
      aggelos

      Διαγραφή
    7. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς τον Ιωαννίδη μεταίχμιο. Δηλαδή ο Ιωαννίδης επηρέασε/στιγμάτισε το μπάσκετ της εθνικής περισσότερο από τον Γιαννάκη (σαν προπονητή), ή τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη ας πούμε;

      Θα φανεί άσχετο, αλλά ένα καλό παράδειγμα για την κουβέντα, ίσως να είναι η μεταβολή στο στυλ του Χατζηβρέτα μέσα στην καριέρα του. Άλλαξε λόγο κάποιου κακού προπονητή που πετούσε μπουκάλια; (Νομίζω πως) όχι. Άλλαξε γιατί προσαρμόστηκε σε σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές. Και καλά έκανε. Αντίστοιχα, η εθνική προσαρμόστηκε σε σπουδαίες προσωπικότητες, όχι σε αρνητικές επιρροές (αν δεχτούμε ότι ο Ιωαννίδης ήταν κακή επιρροή).

      Τώρα που η εθνική πρέπει να συνεχίσει χωρίς αυτούς, φαίνονται οι αδυναμίες. Υπήρχαν και πριν, απλά ήταν πιο εύκολο να κρυφτούν. Το τρίποντο ενός μέτριου σουτέρ θα μπει πιο εύκολα αν οι αποστάσεις και η τελική πάσα είναι όπως πρέπει.

      Εν τέλη, νομίζω ότι η εθνική διαμόρφωσε το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για καλούς λόγους, όχι για κακούς.

      Το θέμα είναι πως θα εξελιχθεί τώρα στην διαδικασία της αναγκαστικής αλλαγής. Η γνώμη που είπα και παραπάνω, είναι πως προτιμώ η εθνική να "βρει" προσωπικότητες που θα συνεχίσουν το ίδιο στυλ. Γιατί; Γιατί μου αρέσει.

      Σύμφωνοι, τυχαίνει συγκυριακά το πρόβλημα με το σουτ να είναι μεγάλο αυτήν την περίοδο, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί την κριτική μας για το στυλ της εθνικής. Μια θεωρία, μια άποψη, μια κατάσταση, ένα στυλ παιχνιδιού, θα πρέπει να κρίνεται πρώτα στα δυνατά του σημεία, όχι στις δεδομένες αδυναμίες του.

      Ας κατασταλάξει η ομάδα με έναν προπονητή που θα θεμελιώσει μια φιλοσοφία και οι προσαρμογές θα γίνουν. Σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο σουτ.

      Παρεμπιπτόντως, έχει φύγει ο Κατσικάρης; Ξέρουμε τίποτα για τον επόμενο;

      Βασίλης

      Διαγραφή
    8. Επειδη σε ολα αυτα θεωρω οτι δεν μπορω να απαντησω, θα σου πω το εξης, ο Χατζηβρεττας εγινε ο σουτερ που εγινε επειδη δεν ειχε προπονητη να του πεταει μπουκαλια.
      aggelos

      Διαγραφή
  3. Όσον αφορά τον Θανάση η επιλογή να μην έρθει στον παναθηναικο και να επιλέξει μικρομεσαια ομάδα στην Ισπανία είναι δική του και του μάνατζερ του. Ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε και ειδικά ο RG πολύ μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ θα έπρεπε να παίξει και να αποδείξει πράγματα.
      Πράγμα μάλλον δύσκολο.
      Στην Ανδόρα θα τα τσιμπήσει, θα είναι πάγκο και
      θα περάσει φίνα στο πανέμορφο αυτό ορεινό κρατίδιο
      ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία.

      Διαγραφή
    2. Jim και Αφρο πιστεύω πώς ο Θανάσης ζήταγε περισσότερα από όσα αξίζει και για ολιγόχρονο συμβόλαιο, πράγμα που ο Παναθηναικός δεν το συζήταγε.
      Μάλλον ήθελε πολλά για λίγο διάστημα, μιά και του έχει καρφωθεί στο μυαλό ο σύντομος γυρισμός στο ΝΒΑ, ή αν ξεπεράσει τον εαυτό του στην Ανδόρα να τσιμπήσει ένα καλό συμβόλαιο από τους 4 της ACB που θα παίζουν του χρόνου στην ευρωλίγκα.
      Μπάρτσα, Ρεάλ, Λαμποράλ εγγυημένο, wild card στη Μάλαγα.
      Σε καμμία περίπτωση φυσικά ο Παναθηναικός δεν μπορεί να είναι σκαλοπάτι και εύκολο χρήμα, για έναν παίκτη που δεν έχει αποδείξει τίποτα μέχρι τώρα στην καριέρα του.
      Αυτό μου φαινεται πώς έπαιξε, από την εν γένη ατμόσφαιρα, χωρίς να έχω καμμία πληροφόρηση, ξέροντας τη νοοτροπία του Πεδουλάκη, του οργανισμού και του νεαρού φέρελπι παίκτη, απ'όσα μας έχουν δείξει εώς τώρα.

      Φραγκίσκος Κουμουτσάς.

      Διαγραφή
    3. Αφρό εμένα αντιθέτως έχω την αίσθηση ότι αν ήταν ο Ολυμπιακός στην θέση του Παναθηναϊκού στο κυνήγι του φέτος η κατάληξη θα ήταν θετική για την ομάδα του Πειραιά ......Θα το έβλεπε με άλλο μάτι και αυτός και ιδίως ο μάνατζερ του......όπως όμως είπα παραπάνω αυτή είναι μόνο διαίσθηση μου.....

      Διαγραφή
    4. Καλά παιδιά οκ, δεν υπάρχει περίπτωση να πήρε πάνω από 250χιλ ευρώ από την Ανδόρα, μην τρελαθούμε που ήταν το οικονομικό το πρόβλημα του. Ο μάνατζερ ήταν το πρόβλημα και το πως τον επηρέασε.

      Διαγραφή
    5. Αφρο εγώ πάλι τα βλέπω πολλά τα 250 για εναν παίκτη με τόσες ατέλειες.
      Δεν πιστεύω να του δίναμε τόσα λεφτά με την εφορία κοντά στα 400 !!!!!
      Για να κάνει τι?
      Να μάθει πως θα κάνει τα βασικά σε μια ομάδα σαν κι εμάς απο Πεδουλακη??
      Αν δεν ηταν ο αδελφός του να κολλήσει κοντά του στο NBDL, ούτε 50 χιλιάρικα δεν θα έπαιρνε απο το Ρέθυμνο πχ για να μεταπηδησει απο Φιλαθλητικο που έπαιρνε πολύ λιγότερα.
      Η Ανδόρρα μπορεί να του τα έδωσε και γι'αυτό πήγε εκεί.
      Εμείς ταβάνι μία 150αρα το κόβω να του δίναμε κι αυτά ήταν πολλά.
      Με Μπραμους και Θανασηδες δεν πας πουθενά και μάλιστα οταν οι ίδιοι έχουν χαμηλές φιλοδοξίες κάποιας Βενετσια και κάποιας Ανδόρρα.

      Διαγραφή
    6. ας ευχαριστησουμε τοτε τον Θεο που πηγε στην Ανδορα...

      Διαγραφή
    7. Σιγα τον παιχτη θ.Αντετοκουμπο...ελεος!!!
      Αλλωστε σε ροστερ ομαδας που θελει να πρωταγωνιστησει δεν μπορει να σταθει ,αφου πασχει σε παρα μα παρα πολλους τομεις του παιχνιδιου του. Για μικρες ομαδες της Ισπανιας ειναι καλη επιλογη...
      Στον Παναθηναικο δεν θα ειχε τον αναλογο χρονο για να μπορεσει να εξελιχθει, οποτε ορθα επραξε και δεν επιλεξε να ερθει στην ομαδα.

      Διαγραφή
  4. Jim εγώ κρατώ μικρό καλάθι για τους Ευρωπαίους. Σίγουρα είναι πιο παιγμένες ομάδες όμως στο Ρίο θα παίξουν και άλλα πράγματα ρόλο. Αλήθεια περιμένεις πως και οι τρεις ομάδες που προκρίθηκαν από το προολυμπιακό τουρνουά θα είναι καλα? Συνήθως υπάρχει ένα ξεφούσκωμα.

    Το πιθανότερο πάντως είναι να πέσουν μέσα τα προγνωστικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγος είσαι; Ήττα-ξεφτίλα της Γαλλίας από τα καγκουρώ.
      Γιάννης

      Διαγραφή
  5. Αφρο ξεράσε τα όλα....Τι γίνεται με το 4αρι;;; Θέλουμε να κάνουμε τις διακοπές μας ήσυχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω κάτι, απ' ότι φαίνεται περιμένουν κάποιους που έχουν non g. να κοπούν ή κάποιους free ag. να μην πάρουν συμβόλαιο.

      Διαγραφή
  6. Τίποτα νεότερο για το 4 στον ΠΑΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Exeis typografiko, anti gia 2 exei 5 brosta apo thn Ispania. Kata ta alla, prosypografw thn Afro-kai egw 3erw apo poly kales piges ek twn esw pws o RG kunigise ton Thatetonkoumpo. Htan epilogh tou manager na ton kratisei apo ton PAO (tha ta poume en kairo kai me touto ton gangster) kai tou paikth, pou ithele na einai 1o violi-deigma dustuxws kai ths kakhs nootropias pou ton xaraktirizei ola auta ta xronia (o idios o Giannis ton exei dwsei stegna arketes fores se sunenteu3eis).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα ελπιζω τα αλανια απο την αργεντινη να κλεισουν το κυκλο τους με μεταλλιο!αφρο ουτε εσυ λες κατι για το τεσσαρι που περιμενουμε,ελα πες μας κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επέλαση των Βάρβαρων Καγκουρο..

    MrMigiagi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα παιδια.Ανυπομονουσα για αυτο το αρθρο Jim.Ας κανω το πρωτο σχετικο σχολιο γιατι κουρασε η κατασταση.Προσωπικα υποστηριζω Αργεντινη με τα 1000,οχι μονο για την μεγαλη γενια των παλιων αλλα επειδη οι νεοι μου βγαζουν μια ωραια αλητεια που τους ανεβαζει στα ματια μου.Campazzo Laprovittola μπορουν να τρεξουν την ομαδα εξαιρετικα.Το προβλημα για την Αργεντινη οπως ανεφερες κι εσυ ειναι η ρακετα.Προσωπικα πιστευω οτι οσο περισσοτερη ωρα αντεχει η ομαδα τον Σκολα στο 4 χωρις να εχει προβληματα στην αμυνα αντι για το 5 τοσο καλυτερα θα τα πηγαινει η ομαδα.Ειναι ενα προβλημα που καλειται να λυσει ο Hernandez ή εστω να περιορισει.Πολυ συμπαθητικα μου φαινονται και οι ΝΒΑερς πλεον τριαρακια Brussino και Garino αλλα ελπιζω να συνεχισει τις εμφανισεις της προετοιμασιας ο Delfino.Γενικα παντως η αγορα της Αργεντινης και (λιγοτερο) της Βραζιλιας μπορει να φανει πολυ χρησιμη για την Ευρωπη και με φαινεται περιεργο οτι λιγες ειναι οι ομαδες που την εκμεταλλευονται (κυριως η ACB γιατι κολλανε οι Αργεντινοι με το στυλ της).Και παλι μπραβο Jim

    Υγ.Ωραιο το παρτι των Αυστραλων αλλη ομαδα με Bogut.Με θυμισε τον (πολυ) παλιο καλο Bogut που δεν ηταν ενα βαρυ πενταρι αλλα εκανε τα παντα στο γηπεδο.Θα ξυπνησει τους Γαλλους αυτο που πιστευαν οτι με μερικα ξεσπασματα θα διεκδικησουν το ματς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι έκανε αυτός ο τρελός ο Μπόγκουτ σήμερα?

    Πειρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα.

    Μετρημένα κουκιά το ολυμπιακό τουρνουά. Μια ομάδα που έχει καπαρώσει από τώρα το χρυσό (ΗΠΑ). Τρεις ομάδες που υπολείπονται αρκετά σε ποιότητα όπως η Κίνα, η Βενεζουέλα και η Νιγηρία. Και οκτώ δυνητικούς υποψήφιους για μετάλλιο άλλους με περισσότερες πιθανότητες κι άλλους με λιγότερες. Νομίζω πως το ενδιαφέρον του τουρνουά περιορίζεται στο ποιος θα είναι ο φιναλίστ κόντρα στους Αμερικανούς.

    ΓΑΛΛΙΑ : Ο Κολέ φέτος έχει μια πλήρη ομάδα. Οι τρικολόρ προέρχονται από την περσινή αποτυχία στην έδρα τους και την προπέρσινη υπέρβαση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Η ομάδα παραδοσιακά βαριέται στα ματς των ομίλων (το είδαμε και σήμερα) και βγάζει φωτιές στα νοκ άουτ. Όλα, ποιπόν, εξαρτώνται απ’ την διάθεσή τους να παίξουν. Θα είμαι μαζί τους γιατί γουστάρω τον τρόπο που έχτισαν την ομάδα και την λειτουργούν τα τελευταία χρόνια.

    ΙΣΠΑΝΙΑ : Όλη η παλιοπαρέα επί σκηνής για μια τελευταία παράσταση. ΟΚ, λείπει ο Μαρκ αλλά έχουμε τέλος εποχής για μια σειρά από αστέρες όπως ο Πάου, ο Ναβάρο, ο Καλντερόν κι ο Ρέγες. Οι καταραμένοι προέρχονται απ’ την εκπληκτική περσινή τους εμφάνιση με την λειψή στελέχωση αφού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πρόπερσι, που ήταν όλοι μαζί και εντός έδρας, τα σκάτωσαν. Ο Σκαριόλης κρατάει το κλειδί. Αν μοιράσει σωστά ρόλους και ισορροπήσει με τόσα μεγάλα ονόματα...

    ΣΕΡΒΙΑ : Το αν φτιάχνεται κάτι μεγάλο θα το δούμε. Πέρσι που τους περίμεναν πολλοί, οι Σέρβοι απογοήτευσαν σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά που ήταν εκπληκτικοί κι ενώ λίγοι πόνταραν πάνω τους. Η απουσία του καλύτερού τους παίκτη είναι πολύ σοβαρή. Ο Μπιέλιτσα ανεβάζει ένα επίπεδο το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Για να δούμε τον Σάλε μετά την κάκιστη χρονιά του σε συλλογικό πάγκο.

    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ : Ρε τον Καζλάουσκας. Πάει να γίνει σπεσιαλίστας των διεθνών τουρνουά. Με τα ψέματα πέρσι κατάφερε να τρυπήσει ταβάνι. Προσάρμοσε το στυλ και τις αρχές στο υλικό που είχε παρουσιάζοντας μια ομάδα εντελώς ξένη με την λιθουανική παράδοση. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση φέτος και περισσότερες λύσεις γιατί να μην το επαναλάβει;

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : Και μόνο που είναι πάλι μαζί η αγία τετράδα αξίζουν τον σεβασμό. Επιστροφή για τον φονιά Ντελφίνο που μετά από 2 χρόνια ταλαιπωρίας εμφανίζεται στο προσκήνιο. Θα δούμε μαχητικό πνεύμα, σκληράδα, καπατσοσύνη και λίγη προβοκάτσια. Με το βάθος, όμως, τι γίνεται;

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Με καλό υλικό και φιλοδοξίες για άλλη μια φορά. Ποτέ, όμως, δεν τους έφτασε για να κάνουν κάτι πραγματικά καλό. Παίζουν εντός έδρας, έχουν καλό προπονητή, είναι χρόνια μαζί οι ίδιοι παίκτες. Αν δεν κάνουν και τώρα το παραπάνω βήμα, πότε;

    ΚΡΟΑΤΙΑ : Είναι ήδη super επιτυχημένοι. Ο,τιδήποτε πέρα απ’ την 8άδα θα συνιστά τεράστια υπέρβαση. Ρηχό ρόστερ, μεγάλη διαφορά των 6-7 βασικών με τους υπόλοιπους. Πόσα θαύματα να κάνουν ο Σάριτς κι ο Μπογκντάνοβις; Ρόκο και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Κλασσικά παρόντες σ’ άλλο ένα διεθνές τουρνουά ως ισόβιοι πρωταθλητές της Ωκεανίας. Ομάδα με προοπτικές να κάνει θόρυβο αν κι αυτό το σχήμα με Μπέινς και Μπόγκουτ μαζί στο παρκέ δεν μου κάθεται. Σήμερα, πάντως, έκαναν σκόνη τους Γάλλους με καμιά 30αριά ασίστ και σκοράροντας πάνω από 10 φορές με την ίδια κομπίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Αυστραλία στο ποδόσφαιρο την έχουν μεταφέρει στην Ασιατική ζώνη η στην χειρότερη για κάποια τουρνουά ως πρωταθλήτρια Ωκεανιας έπαιζε με την 5η της Νοτιας Αμερικής για τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου πχ.
      Στο μπάσκετ ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω πως μια ομάδα που κερδίζει μονο τη Νεα Ζηλανδία ουσιαστικά μια και τα νησιά Φίτζι, Τόνγκα, Σολομωντα, Κουκ, Νεας Καλιδωνιας, Κιριμπάτι, Μαρσαλ, Μικρονησια και Σαμόα είναι σακοι του μποξ μπασκετικα, κάποια δεν εχουν καν εθνική ομαδα, μπορεί και δίνει το παρών συνέχεια σε Ολυμπιακούς αγώνες.
      Μέγα και ιστορικό ατοπημα της FIBA.
      Το πιο δίκαιο είναι οι δύο πρώτοι της Ωκεανιας να παίζουν στο προλυμπιακο τουρνουά πάντα και οι θέσεις αντί για τρεις οπως φετος να είναι τεσσερις.
      Θα έλεγα χαριτολογώντας ας φέρουν την Αυστραλία να παίζει Ευρώπη και να παμε εμείς να κοντραριζομαστε με τα Φίτζι και τη Νεα Ζηλανδία για το ποιος θα πάει παγκόσμιο κυπελλο και Ολυμπιακούς αγώνες 😋

      Διαγραφή
  13. Κρίνοντας και μόνο την επιλογή του ίδιου του παίκτη, νομίζω πως ο Thanasis έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Είναι ήδη 24 ετών και δεν έχει παίξει μπάσκετ σε σοβαρό και οργανωμένο περιβάλλον του 1ου ή 2ου ευρωπαϊκού επιπέδου! Το δεκαήμερο συμβόλαιο που βρήκε στο ΝΒΑ μέσα σε μια διετία δε σημαίνει πρακτικά τίποτα, ούτε και το NBDL που είναι μόνο για προπόνηση. Αντί λοιπόν να παρακαλάει να έλθει στον ΠΑΟ για να μπορέσει να μάθει πως λειτουργούν οι σοβαρές ομάδες, να προπονηθεί με τους καλύτερους, να μάθει να χειρίζεται την πίεση στο τοπ επίπεδο, να δουλέψει ατομικά για να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να μάθει μπάσκετ (συστήματα και τεχνικές) από τον RG, τι έκανε; Πήγε στην τελευταία (κυριολεκτικά) ομάδα της ACB, όπου δεν θα κάνει τίποτα από όλα τα παραπάνω. Το πολύ-πολύ να του δοθεί χρόνος παιχνιδιού για τριβή, πλην όμως δεν θα ξεφύγει από το μπάσκετ αλάνας που παίζει όλα αυτά τα χρόνια. Μεγάλο λάθος! Νομίζω ότι το κάνει για να είναι διαθέσιμος για επιστροφή στο ΝΒΑ ανά πάσα στιγμή, αλλά μάλλον αυτό θα είναι και το λάθος που θα κρίνει τα επόμενα χρόνια (και εν πολλοίς το σύνολο) της καριέρας του... Αν ήταν μανατζαρίστικη η απόφαση, τον πήρε στο λαιμό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το τσίμπησε το ματσάκι με πονηριά η Αυστραλία απέναντι στην Γαλλία. Ομάδα που μπορεί να κατεβάσει 5άδα με ΝΒΑερς που δεν είναι παγκοβοσκοί αλλα πρωταγωνιστές στις ομάδες τους να την πέρνουμε στα σοβαρά!

    ΜαρΚεΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα.. Έχουν δουλέψει σωστά, φαίνεται από τον τρόπο που επιβλήθηκαν σήμερα.

      Διαγραφή
  15. Εντυπωσιασμένος από τους Boomers σήμερα. Η κίνηση τους μακριά από τη μπάλα και ο τρόπος που την εισήγαγαν σε ένα εξαιρετικό πλαίσιο με λεπτομερειακό spacing ήταν κάτι το εξαιρετικό. Η Γαλλία πρέπει να γυρίσει διακόπτη στον τρόπο που εκτελεί κάθε δράση/αντίδραση στο παρκέ. Με προβλημάτισε πολύ στη προετοιμασία της. Πάμε να δούμε τις ΗΠΑ τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήταν τόσο καλοί οι Αυστραλοί ή τους έκαναν να φαίνονται έτσι οι τραγικοί σε άμυνα και επίθεση Γάλλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλά πράγματα. Θέλω να δω την Αργεντινή να κερδίζει το χρυσό. Δύσκολο; Τα όνειρα είναι για αυτούς που πιστεύουν. Αυτή η ομάδα είναι πολλά παραπάνω από μία συμμορία. Είναι το ίδιο το FIBA Basketball.
    Συνεχίζω με την απουσία της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μπορούσαμε να είμαστε εκεί. Ακόμη και με αυτούς τους παίκτες, με αυτήν την νοοτροπία, χωρίς τους σουτέρ (τους λίγους που είχε δεν τους πήρε στην ομάδα), αλλά με διαφορετικό προπονητή. Χαμένη ευκαιρία.
    Από την προηγούμενη ανάρτηση. Ο Μπαρτζώκας θα έχει θέμα στην στελέχωση καθώς ο Τόμιτς δεν είναι του γούστου του και οι ξένοι δεν του βγαίνουν.
    Η Γαλλία μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι για να γυρίσει το κλίμα. Μπορεί; Γιατί ως ομάδα δε φημίζεται για την ιδιοσυγκρασία της.
    Όσο για τον Αντετοκούνμπο; Αν ζητούσε πολλά χρήματα και χρόνο βασικού, ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε.
    Μία ερώτηση Jim. Μπορεί η Λαμποράλ να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις; Μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να αναβιώσει εποχές Ιβάνοβιτς στην Βιτόρια;

    Εγώ είμαι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακριβώς αυτόν τον προβληματισμο για Θανάση είχα ποσταρει πρόσφατα.. και πλέον γίνεται πιο έντονος μιας και άφησαν και Βλαντο που μου δείχνει μια ποσοτικη τρύπα στο 3 και στους παίχτες του πρώτου γύρου... δεν μπορεί να πάει έτσι.. κάτι περιμένω αλλά το τέλειο fit ήταν ο Θανάσης καλώς ή κακώς. Ο παίχτης προφανώς ήθελε μια ομάδα που θα την βλέπουν οι σκαουτερ του ΝΒΑ (η acb το πουλάει αυτο ξεκάθαρα πλέον) για να παίζει 30 λεπτά και να παίρνει και σουτ ώστε να δείξει εξέλιξη στους απέναντι και νούμερα σε μέσους όρους. Επίσης δε θα ήθελε ισως να βαφτεί η οικογένεια πιο πράσινη η κόκκινη αλλά να έχουν το ρόλο που έχουν στο ελληνικό κοινό. Κρίμα που δε θέλει μια ομαδική διάκριση και δείχνει και πάλι το πως σκέφτονται τα παιδιά που ανεβαίνουν στην εθνική τώρα σε σχέση με τους παλιούς όπως ξαναεγραψα.

    #Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. #Russell, κοκκινη ειναι ολη η οικογενεια των Αντετοκουμπων και μαλιστα εχω δει φωτο απο το τηγανι με κοκκινα σημαιακια ειναι οπαδοι του χοντρου.Ευτυχως γιατι δεν τον ηθελα με τιποτα στο ΠΑΟ,αμπαλος του σκοτωμου.

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα Jim,
    Περίμενα πως και πως το καταπληκτικό για άλλη μια φορά αρθρο σου μετα την ακατάσχετη μεταγραφολαγνεια. Θα έβαζα λίγο πιο κάτω τους Σέρβους λόγω Μπιελιτσα και θα ανέβαζα τους Αυστραλούς μετα το χθεσινό ρεσιτάλ. Ειδικά μεσα στην ρακέτα θα έχουν όλοι πλην USA πρόβλημα μαζί τους. Ο Ingles θυμίζει Διαμαντιδη σε διαφορετική θεση: ουσιαστικός και πολύτιμος χωρις να εντυπωσιάζει. Οι Γάλλοι νομίζω οτι θα ανέβουν στη διάρκεια του τουρνουά: Μπατούμ και Ντεκολο χθες ηταν απόντες.

    Αν και οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν μας πανε, πονάει η απουσία μας. Αναπολώ τον δράκο του 1996, τον τελευταίο μεγάλο που τίμησε τη φανελα μέχρι το τέλος. Ζηλεύω πραγματικά τους Ισπανούς και τους Αργεντινους που δίνουν το παρόν ανελλιπώς εδώ και 15 χρονια.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Yi Janlian για 4αρι στον ΠΑΟ.. Θα μπορουσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρένθεση. Στην καλύτερη 5αδα του eurocup ήταν προφανώς ο Βασιλειαδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα...Τζίμ,θ'αναφερθείς καθόλου στον Έρικ Γκρίν?

    Alphonso Ford

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι λέτε;;; http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=165464%3A---vids&catid=228%3Apanathinaikos&Itemid=227
    GIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε προταθεί από τον Ιούνιο, αλλά δεν ήταν στις πρώτες επιλογές. Αν άλλαξε κάτι δεν το γνωρίζω.

      Διαγραφή
    2. Λιγο απο τα βιντεο που ειδα το παιδι ειναι τεραστιο επιθετικο ταλεντο..αλλα μου φενετε οτι θα θελει και μια μπαλα μονος του που δυσκολα θα βρει στο φετινο ΠΑΟ

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Έχει συμβόλαιο αλλά όχι εγγυημενο σωστά; θα μπορούσε να ήταν μια καλή επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο και το κασέ του είναι λογικότατο. Δίνει athleticism, pick & pop και rebounds. Από όσα ονόματα βγήκαν προς τα έξω, προτιμώ πάντως τον απόφοιτο του Τενεσί, που αν ερθει, θα πεσουν ταβάνια (αν καταφέρει να προσαρμοστεί). Αλλά θελει πολλά λεφτά για να έρθει.

      Διαγραφή
    3. Η καλύτερη επιλογή μέχρι στιγμής ο Green, έχει όλο το πακέτο! Με τέτοια μεταγραφάρα ο Κλαβέρ αποτελεί ένα απλό one night stand :-p
      Alex

      Διαγραφή
  25. ζητω συγνωμη για το υφος της γραφης μου αγαπητε τζιμ, i m just a soul whose intentions are good oh lord pls don't let me be misunderstood, απλα ειμαι σοκαρισμενος οσο ποτε... ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ? ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΩ) ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΧΑΣΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ, ΑΡΧΙΣΑ Ν ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΩΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ, Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γερασμενη ομαδα, τα ειχε τα μεταλλια της, ας ανοιξει ο δρομος για κατι νεο.ΑΠλά.

      Διαγραφή
  26. Θανάσης Αντετοκουμπο??? Σοβαρά τώρα??? Με τόσες ατέλεις στο παιχνίδι του?? Καλύτερα τον Πατ!!! Αν δεν τον έλεγαν Αντετοκούμπο, θα το συζήταγε κανείς??? Λόγω αθλητικών προσόντων? Υπάρχουν αθλήματα στην Ολυμπιάδα να δοκιμάσει την τύχη του. Άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος κλπ. Μπάσκετ, στην παρούσα χρονική στιγμή, ούτε για πλάκα. Ξεχάσαμε τα airball σε τρίποντα και βολές (!!!). Την αδυναμία στην δημιουργία ατομικής φάσης, την έλλειψη συγκεντρωσης και την τακτική ανεπάρκεια του (understatement). O ΠΑΟ είμαστε, όχι οι Harlem. Ακόμα και στην Εθνική η επιλογή του δεν ήταν σωστή. Δεν είναι έτοιμο το παιδί και δεν είναι πλέον παιδί - 24 ετών, για να μην ξεχνιόμαστε. ξανά λέω, αν δεν έλεγαν Αντετοκουμπο θα το συζήταγε κανείς??????
    Σειρά κατάταξης:
    ΗΠΑ, Σερβία και μετά βλέπουμε... Πάντως οι Γαλλοι δεν βλέπονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει τίποτα πέρα από φοβερά αθλητικά προσόντα..
      Δεν έχει μάθει ούτε στο ελάχιστο να καλύπτει τις αδυναμίες του και να αναδεικνύει τα δυνατά του σημεία..
      Ακόμη και στην άμυνα που είναι υποτίθεται το δυνατό του σημείο, ατομικά κάνει αχρείαστα φάουλ και ομαδικά μπερδεύεται στις περιστροφές..
      Δεν είναι πραγματικός επαγγελματίας, δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του, στα 24 του κυνηγάει ακόμη "ανεμόμυλους"..
      Επιδεικνύει συχνά πυκνά τη "γαβροφροσύνη" του..
      Παίχτες στο επίπεδό του παρακαλούν να έρθουν σε έναν οργανισμό σαν τον Παναθηναικό, δεν τους παρακαλάνε..
      Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Θανάσης Αντετοκούμπο στον Παναθηναϊκό. Διώξαμε τον Γιάνκοβιτς για να φέρουμε αυτόν, ήμαρτον..

      Vatos 76

      Διαγραφή
    2. Πες τα φιλε... Γιατι κοντευώ να τρελαθώ με αυτά που ακούω. Μάλλον κάποιοι μπερδεύουν τον Θανάση με τον Γιάννη.
      Μόνη διαφωνια στα περί γαυροσύνης. Εμένα με πειράζει, αλλά είναι το τελευταίο που κοιτάω. Εδώ θα ανεχθώ τον Μπουρούση, αλλά αν κάνει καλύτερη την ομάδα μου - ΟΚ.

      Διαγραφή
  27. Τζιμ σχολιο για Γιανκοβιτς στην Βαλενθια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπάσκετ της ACB μπορεί να τον βοηθήσει να παίξει καλύτερα και να χτίσει την αυτοπεποίθηση του. Πρέπει να εμφανιστεί πνευματικά έτοιμος γιατί ο εσωτερικός ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει ώθηση ή να σε "βαλτώσει", ανάλογα με το πως θα το διαχειριστείς.

      Διαγραφή
  28. για Αεκ ποτε θα εχουμε αρθρο Jim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γνωριζει καποιος πως μπορουμε να δουμε τους Ολυμπιακους Αγωνες μεσω ιντερνετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι ωραια ειναι να βλεπεις τοσα χρονια σε ολυμπιακα και παγκοσμια τουρνουα τους Αντονι,Ντουραντ,Γκασολ,Ναβαρο(συμμετοχη σε 5 ολυμπιαδες!!!),Τζινομπιλι,Σκολα,Παρκερ,
    Ντιο αλλα και καποιους αλλους.Λογικα τους πιο πολλους θα τους δουμε για τελευταια φορα σε εθνικο επιπεδο.Απ την αλλη μια θλιψη σε πιανει που η χωρα μας ειναι παλι απουσα.Μαζι ξεκινησαμε με τους Ισπανους και τους Αργεντινους τις επιτυχιες.Οι μεγαλοι τους σταρ παιζουν ακομα ενω οι δικοι μας κανονισαν να παιξουν φετος το καλοκαιρι 3 on 3 αλλοι εχοντας σταματησει,αλλοι λογω του οτι δεν καλεστηκαν ενω καποιοι αλλοι ηταν τραυματιες για το προολυμπιακο.Αυτοι καλεσαν προεπιλογη 15-18 παικτες για να στησουν τη καλυτερη δυνατη 12αδα ενω εμεις στην προεπιλογη για το προολυμπιακο αποριψαμε παικτες,καλεσαμε τραυματιες στην 16αδα και ολα αυτα με απωτερο σκοπο το μοναδικο μας διλλημα να ειναι Μπογρης ή Καββαδας για τη 12ατη θεση.Μιλαμε για μια ομαδα που ειχε στο μυαλο της να κερδισει τη γηπεδουχο Ιταλια και τελικα βρεθηκε σε 5-6 λεπτα 20 ποντους πισω με τους Κροατες.Παντως τουλαχιστον οι 3D,Σπανουλης,Ζησης,Φωτσης επρεπε να παιζουν ακομα για ενα τελευταιο τουρνουα οπως οι Ισπανοι και οι Αργεντινοι και ας συμπληρωναν τη 12αδα.Πολυ καλη η φουρνια μας,πηραμε 1 χρυσο,1 παγκοσμιο αργυρο και 1 χαλκινο αλλα θα μας μεινει η αισθηση οτι δεν τη χορτασαμε την ομαδα αυτη.Αρκετοι εχουν γι αυτο μεγαλες ευθυνες αλλα δεν ειναι της ωρας.

    Στο φετινο τουρνουα θελω διακριθει η Κροατια για να δω τους ειδικους να γραφουν οτι ειμασταν αρκετα καλοι στο προολυμπιακο αλλα αποκλειστηκαμε απ τους τρομερους Κροατες...Περα απ τη πλακα το φετινο τουρνουα ειναι απροβλεπτο για τις θεσεις 2 και κατω.Το εδειξε και το χθεσινο αποτελεσμα της Αυστραλιας με τους Γαλλους.Ωραια ματς ειναι και τα σημερινα Βραζιλια-Λιθουανια και Ισπανια-Κροατια.Βεβαια οι μεγαλες μαχες θα δοθουν στα νοκ αουτ.Τελος σε αυτα τα τουρνουα παντα ευχομαστε να βρεθουν ομαδες να κοντραρουν τους USA και να τους κερδισουν αλλα κατι τετοιο ειναι και φετος δυσκολο.

    ΥΓ Τζιμ αμα ερθει ο Αντετοκουνμπο στην Ελλαδα θα ακουει απ το πρωι ως το βραδυ οτι δεν εχει σουτ και δεν κανει για μπασκετ.Εκει θα παιξει στην ΑCB,σε γεματα γηπεδα,με καλες ανταγωνιστικες ομαδες παιρνοντας αρκετο χρονο συμμετοχης.Περα απ αυτο,οπως ειπε και ο Russell,ισως θελει να αποφευγει να βαφτει πρασινος ή κοκκινος και να ακουει απο παντου το κραξιμο στη πρωτη του,στην ουσια,επαγγελματικη σεζον.Απο κει και περα λογικα ο Παο θα ηθελε να βαλει ρητρα για NBA και συμβολαιο διετες ενω ο Κουμπο μαλλον θα υπογραψει μονοετες.Ειναι κριμα παντως που δε θα ερθει να εξελιχθει στα χερια του Πεδουλακη που εκτιμαει τις δυνατοτητες του.Το μπασκετ ειναι αθλημα που παιζουν ρολο οι κατοχες και αυτα που μπορει να δωσει σε αυτον τον τομεα ο Θανασης με την αμυνα του,την ενεργεια και τα αθλητικα του προσοντα ειναι πολυ σημαντικα αλλα δεν μπορουν να εκτιμηθουν σωστα απ το ελληνικο μπασκετικο κοινο.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΊΛΕ WILKINS ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ.
      ΜΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΊΩΣΗ ΣΤΑ ΌΣΑ ΑΝΑΦΈΡΕΙΣ:
      Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΤΑΜΆΤΗΣΕ ΠΡΟΩΡΑ ΜΌΝΟ ΣΕ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΉ. Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΑΝΉΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΎΣ ΛΌΓΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΕΝΏ Ο ΖΗΣΗΣ ΦΈΤΟΣ ΈΚΛΕΙΣΕ (ΣΩΣΤΆ ΚΑΤΆ ΤΗ ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ) ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ. ΤΟ ΤΙ ΈΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ 2008 Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΕ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΊΑ ΠΆΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΉ ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΗ ΚΟΥΒΈΝΤΑ. ΊΣΩΣ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ / ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΎ ΠΑΟ & ΟΣΦΠ (ΠΟΥ ΈΚΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ).
      ΦΙΛΙΚΆ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. και ο Παπαλουκας σταματησε στα 31 του αλλα δεν το σχολιαζει κανεις μονο για τον ΔΔ κοπτεστε ολοι.Τον Φωτση του εκοψε την εθνικη ο Κατσικαρης,αλλωστε ειναι γνωστο οτι ηθελε να παιζει οσο μπορουσε, το ειχε δηλωσει,αλλα να μου πεις και ο Σπανουλης το δηλωνε καποτε και οταν τον πιεσαν οι Αφοι μια χρονια πριν σταματησει δεν συμμετειχε λογω πιεσων.

      Διαγραφή
    3. Γεια χαρα Ζεν και ανωνυμε.Δεν τους κρινω που σταματησαν απ την εθνικη,δικαιωμα τους ειναι αυτο.Συγκρινω τις αναλογες καταστασεις με τους 35+ σταρ των Αργεντινων και Ισπανων.Δε φτανει που αργουμε να τους κανουμε ετοιμους παικτες(μετα τα 24 δηλαδη) τους χανουμε και στα 31-32 απ την εθνικη.Εχουν ολα και ολα 7-8 χρονια καριερας σε εθνικο επιπεδο.Ακομα και ο Σοφο ειναι μονο 31 τωρα και εχει να παιξει 6 χρονια στην εθνικη απ το 10.
      Ο Φωτσης ειναι 35 και εχει να παιξει 5 χρονια.Δηλαδη ο βασικος κορμος της μεγαλης εθνικης εχει σταματησει πριν απ τα 31-32(3D,Παπαλουκας,Ζησης,Φωτσης,Σοφο) ασχετα για πιο λογο και αν θα μπορουσαν να προσφερουν ακομα.

      Θα συμφωνησω Ζεν οτι η χρονια που ηταν η αρχη του τελους ηταν το 2008(με κεκτημενη ταχυτητα πηραμε το 09 το χαλκινο γιατι ειχαμε πολυ καλη ομαδα).Καπου εκει περασε στην εθνικη ο οπαδικος φανατισμος και η διχονοια μεταξυ Παο και Οσφπ και οι λαθος αποφασεις της ομοσπονδιας και των προπονητων που εκατσαν στον παγκο.

      ΥΓ Ειχαμε που ειχαμε στεναχωρηθει με τον αποκλεισμο της εθνικης απ το Ριο πεσαμε και πανω στην ειρωνια να βλεπουμε δυο-τρεις μερες μετα μια ολοκληρη πενταδα εθνικης να παιζει 3 on 3.Τωρα διαβαζω οτι ο Κατσικαρης θελει στη Κουμπαν τον Βουγιουκα.Δηλαδη δεν του εκανε για 12ατος παικτης,δευτεροτριτο σεντερ στην εθνικη και τζαμπα αλλα του κανει για την Κουμπαν ως ξενος και με αμοιβη.Γιατι δεν παιρνει Μπογρη ή Καββαδα που ειναι και πιο φθηνοι;

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Δεν πειράζει ρε παιδιά. Έχουμε πρόεδρο και αντιπρόεδρο ομοσπονδία που παίζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ας σταματάνε οι παικταράδες μας μικροί.

      Τον Παπαλουκά τον έκοψαν από την εθνική. Δεν σταμάτησε.


      Wilkins, το γεγονός ότι ο Κατσικάρης θέλει τον Βουγιούκα στην Ούνιξ αποδεικνύει ότι δεν τρελάθηκε να πιστεύει ότι ο Μπόγρης είναι καλύτερός του, οπότε μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως συμβαίνουν πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε. Ξέρουμε πχ πόσο πρόθυμος ήταν ο Βουγιούκας να παίξει στην εθνική;
      (Για όσους πουν για μάνατζερ κτλ να θυμίσω ότι Καββαδάς-Βουγιούκας εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο)

      Διαγραφή
  31. θα συμφωνησω απολυτως με τον κωνσταντινο παυλου, απο μακρια (συμπεριλαμβανω και την εθνικη περαν της τριφυλλαρας) κι αγαπημενοι με τον θ.α., ο ανθρωπος, χωρις καμμια υπερβολη, ειναι οτι πιο αταλαντο, ακατεργαστο 8α πουν καποιοι δεν ειναι και 18 θα τους απαντησω, εχω δει σε μπασκετμπολιστα κι εχω δει κι ενα σωρο αγωνες α2... δεν εχω εικονα για τον ραντ? παιζει? 8α ταιριαζε?

    υγ 1 stretch 4 εχει ο παναθηναικος, τον λενε φωτση και δε φερνει τοσα προβληματα, αν δεν μαρκαρει τον πριντεζη, στην αμυνα οσα νομιζουν μερικοι

    υγ 2 πως γινεται ρε?

    παντσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παρέλαση για ΗΠΑ και Σερβία εχθές με καλό μπάσκετ. Σπουδαία παιχνίδια σήμερα. Η πολύ ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο Λιθουανία θα προσπαθήσει να περάσει το τεστ έδρας απέναντι στους οικοδεσπότες ενώ ο μανδύας της πρεμιέρας δίνει μια δόση μυστικισμού στο ευρωπαϊκό ντέρμπι Ισπανίας-Κροατίας με τους Ίβηρες βέβαια να είναι το φαβορί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πολυ ενδιαφερουσα η μονομαχια μιροτιτς - σαριτς, εχω να συμπληρωσω, η οποια 8εωρω οτι θα χει νικητη τον σαριτς(απο το pool των παικτων που εχουν παιξει ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια,αυτος θα ηταν Η μεταγραφη τεσσαριου για τον παναθηναικο αλλα, ειδικα με τα νεα δεδομενα οσον αφορα το σαλαρι καπ, κανεις δεν μπορει να τα χει ολα. ουτε ο ερεθισμενος ΔΓ του καλοκαιριου του 2016)

    παντσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. JaMychal Green...θερίζει ο τύπος (φοβερός rim protector), είναι ότι πρέπει για ΠΑΟ!!
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. siga ton rim protector re file

      Διαγραφή
    2. Rim protector είναι όσο είναι κ ο Singleton ή ο Gist (δηλ. όχι κ τόσο). Έχει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο στους Grizzlies μέχρι την 1/1/2017.
      Vincanity

      Διαγραφή
    3. ο singleton ειναι στην καλυτερη περιπτωση μετριος σ αυτον τον τομεα,η δυναμη του ειναι η αμυνα στο εδαφος, αλλα οχι και τοσο καλος rim protector o gist? περα απο τον ταιους και τον παλιο καλο λασμε, αν και γι αυτους τους δυο ακομα, δεν ειμαι σιγουρος μιας και ειναι πιθανο η εντυπωση οτι ειναι καλυτεροι rim protectors απ τον γκιστ, να χει σχηματιστει στους περισσοτερους λογω θεσης (παιζουν αποκλειστικα 5, συνεπως εχουν πολυ περισσοτερες ευκαιριες να κοψουν γκαρντ που διεισδυουν απ τον γκιστ που, μεχρι τωρα, επαιζε σχεδον αποκλειστικα στο 4) κι οχι λογω ικανοτητων, ποιον/ους ψηλο/ους ευρωλιγκας θεωρεις καλυτερο/ους? Δινοντας εμφαση στο επιχειρημα μου εντος παρενθεσεως, θα σε προτρεψω ν αρχισεις απ τα τεσσαρια

      παντσο

      Διαγραφή
    4. Tyus, Dunston, Udoh, Quincy, Veseli, Lasme μερικα ονοματα.

      Διαγραφή
    5. Ενταξει παιδια, να ορισουμε ομως τι θεωρει ο καθενας rim protector.

      Γιατι το να λεμε οτι ΔΕΝ ειναι ο Γκιστ, ειναι οκ.

      Αλλα το να λεμε πως δεν ειναι ο Γκιστ αλλα ο Θανασης πχ ΕΙΝΑΙ εξαιρετικος προκαλει γελιο

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με Πάντσο, όταν λέμε rim protector γνώμη μου ξεκινάμε από τα 4αρια και όχι από παίκτες όπως ο Dunston ο οποίος περιμένει το κοντό για να του κάνει τάπα, ο Gist εννοείται πως είναι.
      Alex

      Διαγραφή
  35. Τζιμ, απαντάς αν θες: Μπορούν οι long swingmen του ΝΒΑ να γινουν 4ρια στην Ευρωλίγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδεχομενως ναι.Αλλα δε χρειαζονται πειραματα.

      Διαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω για τους Ολυμπιακους αγωνες δενεχω να πω πολλα πραγματα.
    Ειναι οι ΗΠΑ, πολλα σκαλοπατια πιο κατω η Ισπανια, και λιγο πιο κατω πολλες ομαδες ικανες ακομα και για τελικο.

    Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι οι συμμετοχες να ειναι μονο 12. Οι ολυμπιακοι αγωνες ειναι μια γιορτη. Ας ειναι οι συμμετοχες 16/20.

    Αν δεν θελει η FIBA ενα "δευτερο παγκοσμιο" ας το κανει οπως η FIFA.

    Στα του Θαναση, εγω θα ελεγα οτι και ο ιδιος αλλα και ο μπασκετικος κοσμος θεωρουν κατι που εγω σαν ασχετος, (αλλα και πολλοι αλλοι ) δεν βλεπω. Ειναι 24 χρονων και το πλεονεκτημα του ειναι πως ειναι αδερφος του Γιαννη.

    Αλλιως Α1 δεν εχει παιξει, ΝΒΑ δεν εχει παιξει, Ευρωπη δεν εχει παιξει. Ειναι να απορει κανεις πως αυτος ο παικτης εφτασε εθνικη ομαδα. Για αυτους που λενε οτι ο Θανασης ειναι πυρηνικο οπλο στην αμυνα, ειναι να απορει κανεις ακομα και αν ειδαν τα ματς. Οσο επαιξε με Κροατια ο Θανασης ηταν κινδυνος θανατος στις περιστροφες, ενω εκανε και 5ο ομαδικο φαουλ ουταν η Κροατια κατεβαζε αργα την μπαλα στην ρακετα της με την Ελληνικη ομαδα να εχει επιστρεψει.

    Μακαρι το παιδι να δειξει οτι μπορει να σταθει σε επαγγελματικο επιπεδο εστω και στην Ανδορα και να προοδευσει. Προς το παρον καμια ομαδα στην Ελλαδα που παιζει ευρωπη (βαζω και το Eurocup, FIBA κτλ) δεν μπορουσε να του δωσει εγγυημενη θεση στο rotation (βασικος η πρωτη αλλαγη στο 3 ή στο 4)

    Για το αν ηταν δε οικονομικο το θεμα ειναι να γελαει κανεις. Οι παικτες πρωτα πρεπει να παιζουν και μετα να αμοιβονται. Ο Θανασης φαινεται να προσπαθει να κανει το αναποδο. Σε καθε περιπτωση τουλαχιστον για φετος θα γλυτωσουμε την συνεχη μουρμουρα για τον Θαναση. Του χρονου θα εχουμε και μια εικονα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ για να μπορουμε να αξιολογησουμε καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει παίξει όμως 2 παιχνίδια ΝΒΑ... Πέρα απ τη πλάκα συμφωνώ μαζί σου και μακάρι να τους διαψεύσει όλους αν παίξει ACB

      Διαγραφή
  38. Βικτωρ Ραντ.Παρτε τον με κλειστα ματια.Το παιδι κανει παπαδες.Ασυζητητι καλυτερος του Οκαρο.Και οποιουδηποτε Αμερικανου δεν θα εχει ξαναπαιξει Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απαντήσεις
    1. αγαπητε Q81, αν δεν εχεις καποιο λογο να μην πηγαινεις με την καμμια ειτε τον παναθηναικο ειτε τον γκιστ, εισαι εκτος τοπου και χρονου. απ ολους αυτους που αναφερεις παραπανω, μονο για τον ταιους και τον βεσελι, καποιος που α )ξερει τι σημαινει rim, β) ξερει τι σημαινει protector, γ) μπορει να κατανοησει την εννοια που προκυπτει απο τον συνδυασμο των λεξεων και δ) τους εχει δει να παιζουν μπασκετ, θα μπορουσε να ισχυριστει οτι ειναι καλυτεροι rim protectors απ τον γκιστ. πιθανοτατα και ο λασμε του 2012, οχι του 2016, ολοι οι υπολοιποι δεν πλησιαζουν καν. ο ντανστον αγαπητε? ο ντανστον? αν επρεπε οπωσδηποτε να συμπεριλαβεις καποιον που εχει περασει απ τον ολυμπιακο ας το κανες με τον χαντερ, η προσπαθεια σου να πεισεις εμενα η οποιονδηποτε αλλον, αν υποθεσουμε οτι σ ενδιαφερει, δε θα ταν αρκετη αλλα θα ταν φιλοτιμη

      παντσο

      Διαγραφή
    2. Για τον Τάιους και τον Βέσελι θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι κλαύτεροι ριμ προτέκτορ από τον Γκιστ; Δεν είμαστε σίγουροι δηλαδή;

      Παίκτης με 0,6 μπλοκ ανά αγώνα ΔΕΝ είναι rim protector. Θα ήταν αν έπαιζε στο 5; Κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί με σιγουριά.

      Ο Theiss, ο Βοροντσέβιτς, ο Μέλλι, ο Μόνια, ο Χάνικατ, ο Χάνγκα, ο Μίλερ είναι 7 παίκτες που δεν αγωνίζονται στο 5 αλλά παρόλα αυτά είχαν περισσότερα μπλοκ από τον Γκιστ. Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν rim protectors, κι αυτό μας οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα για τον Γκιστ.

      Όλα αυτά βέβαια μάλλον έχουν μικρή σημασία αφού είτε δεν έχεις κατανοήσει την απλή έννοια του rim protector είτε δεν έχει τόσο καλή εικόνα για τους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς να λες ότι ο Χάντερ είναι καλύτερος rim protector του Ντάνστον.

      Διαγραφή
    3. την εχεις κατανοησει εσυ κι εχεις καλη εικονα για τους παικτες του ευρωπαικου μπασκετ, υποστηριζοντας οτι ο μελι, ο μονια κι ολοι οι υπολοιποι ειναι καλυτεροι rim protectors απ τον γκιστ...οκ...παλι καλα που αφησες οξω τον μιχαλη τον πελεκανο(ισως απλα να τον ξεχασες)... οσο για τα μπλοκ, αναφερεσαι σε απολυτους αριθμους μιας χρονιας? σε απολυτους αριθμους καριερας? σε μεσο ορο ανα αγωνα? στην ευρωλιγκα? σε ολες τις διοργανωσεις? χωρις να ειμαι προχειρος, αμφισβητω οτι ολοι οι παραπανω εχουν περισσοτερα μπλοκ ανα αγωνα στην καριερα τους στην
      ευρωλιγκα απ τον γκιστ, απλα δεν παιζει. περα απ αυτο, το ποσο καλος rim protector ειναι ενας παικτης ,εχει να κανει και με το ποσες φορες αναγκαζει τον αντιπαλο να κανει σουτ του σκοτωμου και να αστοχησει, κατι που δεν μετριεται στα στατιστικα. Anyway, going on seems pointless, κανεις δεν θα πεισει κανεναν

      παντσο

      Διαγραφή
    4. «Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν rim protectors»

      Αυτό το διάβασες; Ή το διάβασες, δε σου άρεσε και είπες να το προσπεράσεις;

      Το γεγονός ότι παίκτες που επουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν rim protector, είχαν περισσότερες τάπες μέσο όρο στην περσινή ευρωλίγκα, κάτι θα πρέπει να σημαίνει αυτό για την εν λόγω ικανότητα του Γκιστ.

      Στην πραγματικότητα ο Γκιστ έχει πολύ κακή θέση άμυνας απέναντι σε ψηλούς και από την άλλη πολύ κακή αμυντική συγκέντρωση με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται παρά στο ελάχιστο το μεγάλο μήκος και τα εξαιρετικά του άλματα.
      Αυτοί είναι οι λόγοι που παρότι είναι ψηλότερος σχεδόν από όλους του mobile center της ευρωλίγκας, έχοντας και ισάξια αν όχι καλύτερα αθλητικά προσόντα, τελικά δεν μπορεί να προσφέρει στο 5 παρά μόνο σε ειδικά σχήματα και συνθήκες.

      Ενδεχομένως κάποια πράγματα να μην τα βλέπω σωστά, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω μια βαθύτερη ανάλυση από το να πιστεύω ότι ένας παίκτης είναι rim protector επειδή τα λίγκα μπλοκ που κάνει είναι θεαματικά.

      Διαγραφή
    5. ΟΧΙ, δεν εχει να κανει με το ποσες φορες αναγκαζει τον αντιπαλο να κανει σουτ του σκοτωμου, αυτο δεν αντιλαμβανεσαι και μας γραφεις παπαριες. Και επισης νομιζεις πως εισαι σε καφενειο, τραβα δες στα στατιστικα της Ευρωλιγκα τις τελευταιες 3 χρονιες τα μπλοκ του γκιστ (Συνολικα, ανα αγωνα, οπως γουσταρεις ρε φιλε).

      Διαγραφή
    6. Παντσο μαλλον απαντας σε λαθος ατομο. Τον Γκιστ τον αγαπαω σαν παικτη, αναγνωριζοντας τα κουσουρια του φυσικα. Το μονο που προσεθεσα ειναι πως ειναι αστειο να λεει καποιος οτι ο Γκιστ δεν ειναι ριμ προτεκτορ, αλλα ο θανασης θα ηταν απο τους καλυτερους στην Ευρωπη (ναι το εχω διαβασει εδω μεσα)

      Διαγραφή
  40. ο ανωνυμος τα γραφει, ο Q81 τ ακουει, σορι αγαπητε, παιζει να χω παθει ηλιαση

    παντσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αμα παιζει NBA αυτος ο Φελιτσιο γιατι οχι κ ο Καββαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν υπάρχει μπασκετμπολίστας ρίκυ ρούμπιο απλά...δεν το μαρκάρει απλά κανείς απο το πρώτο δευτερολεπτο...τόσο άσχετος είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Ραντ δε νομίζω να ταιριάζει στο παζλ του άρτζι και τον είχα για περιφερειακό . Πιστεύω πως πρώτος στόχος θα ήταν ο Οκαρο αν ήθελε να λουστραριστει και να βελτιωθει στην ευρωλιγκα φέτος. Πλέον λείπει ένα 4/3 αλτικο με αμυντικα ένστικτα και σουτ. Θα πάρει δηλαδή τους 3/4 made in USA με φίλτρο το σουτ, την άμυνα και το fit με τη νοοτροπια, και θα φτιάξει τη λίστα που σύντομα θα ποσταρει και ο Jimmy..
    Πουλέν ο Νετο, θα ήθελα να ειχε μείνει 3-4 χρόνια Ευρώπη σε τοπ ομάδα να ανθίσει στο δικό μας μπάσκετ. Λίγοι τέτοιου στυλ play makers παίζουν εδώ πλέον. Ωραία ομάδα θα κάνει η Λοκο. Τα καλά του να γίνουμε Σέρβοι και να βάζουμε Έλληνες προπονητές στις καλές καρέκλες είναι ότι έτσι βγάζουν λεφτά και παίρνουν ευκαιρίες και οι πιο μέτριοι Έλληνες παίχτες στο εξωτερικό. Αυτές ήταν θέσεις κοινοτικών που οι γιουγκοσλαβοι κέρδιζαν παραδοσιακά.

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. " αυτή η ομάδα ένα ή δύο κομμάτια πίσω"

    όχι κι εσύ ρε Τζιμ, όχι κι εσύ με τα "κομμάτια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. δε θέλω ρε προπονητή με 50 σελίδες φημισμένα συστήματα στο μπλοκάκι. Προπονητή που να μας κάνει πολεμιστές θέλω. Σαν τον Πέτροβιτς. Όχι άλλοι Κατσικάρηδες ρε. Ένα δράκο θέλω μόνο, ΕΝΑ ΔΡΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ΔΡΑΚΟ νέο σε ηλικία θα συμπλήρωνα που εκτός απο κάποια εθνική να εχει πετύχει συλλογικά εστω στις Κουκουβάουνες.
      Αν δεν βρούνε νέο δράκο ας πάρουν το γερό Δράκο 😄

      Διαγραφή
    2. Να φοράει και τσαρούχι άμα λάχει.

      Διαγραφή
  46. Και αλλη εκπληξη με την Κροατια να κερδιζει τελικα την Ισπανια με buzzer beater block του Σαριτς στον Γκασολ. Θα πω πως μου αρεσε που εγιναν αυτες οι εκπληξεις με Γαλλια και Ισπανια, φαβορι για 2-3 θεση, ελπιζω να τις αφυπνησει και τις δυο και να παρουσιαστουν περισσοτερο ανταγωνιστικες.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το μπλαζέ ύφος ανωτερότητας που βγάζουν οι Ισπανοί και τους έχει κάνει αχώνευτους, το πληρώσανε με τους Κροάτες. Μπήκανε, αρχήσαν να πέρνουν διαφορά και εκεί τους βγήκε το υφάκι που μπορώ να το παρομοιάσω μόνο με ψωνισμένης καλλονής "Είμαι νο1 και το ξέρω". Όμως η κατάληξη είναι συνήθως διαφορετική..

    ΜαρΚεΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτοκτόνησε ο Σκαριόλο. Πέθανε με Ρούντι στο παρκέ και Αμπρίνες με DNP. Επίσης ο Ναβάρο όποτε έμπαινε οι Κροάτες μείωναν τη διαφορά.
    Δεν τους βλέπω με τίποτα 4αδα όπως και τους Γάλλους. Και οι δύο είναι ομάδες που δεν βγάζουν στο παρκέ την ενέργεια που είχαν παλιότερα.
    Αυστραλοί και Κροάτες θα πάνε ψηλά. Τους χάρηκα πολύ τους Κροάτες. Μπορεί να μην έχουν πολλές λύσεις επιθετικά αλλά είναι ομάδα.

    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το 4αρο5αρι πρέπει να έρθει απαραίτητα τώρα στον Παναθηναϊκό.
    Γιατι ο Σιγκλετον θα παίζει μεχρι τέλη Αυγούστου τελικά στη Κίνα, πράγμα που σημαίνει πως στην προετοιμασία θα ξεκουραζεται και μεχρι το Δεκέμβρη θα παίζει συντηρητικά και θα αποφορτιζεται.
    Για τους double "ba" τα γράφω αυτά.
    basmenous basketikous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ωραία ξεκίνησε το ολυμπιακό τουρνουά.

    Οι Αυστραλοί εξέπληξαν με την άνεση που πήραν τους Γάλλους. Παίζοντας απλά κατάφεραν να πάρουν από νωρίς το πάνω χέρι και να τελειώσουν εύκολα τα ματς. Μου έκανε εντύπωση πόσο καλά λειτούργησε το σχήμα στην front line με Μπόγκουτ – Μπέινς ταυτόχρονα στο παρκέ αλλά θέλω να το δω ξανά. Οι Γάλλοι μέσα στην βαρεμάρα. Έφαγαν καλάθι με τον ίδιο τρόπο καμιά δεκαριά φορές (την φάση με το back screen και το back door στον ψηλό που καρφώνει για πλάκα). Χωρίς διάθεση έκαναν ένα κλασσικό ματς ομίλου όπως συνηθίζουν τα τελευταία καλοκαίρια. Η ομάδα του Κολέ ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά αυτόα δεν φτάνει όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Για να δούμε αν ο Γάλλος coach και οι παίκτες του θα γυρίσουν ξανά τον διακόπτη στα νοκ άουτ.

    Οι Λιθουανοί κομμάτιασαν τους ανυποψίαστους Βραζιλιάνους στα πρώτα 20’. Με μια άνευ προηγουμένου παράσταση έφτασαν στο +30 με 60 πόντους ενεργητικό κάνοντας σωστά μερικά απλά και βασικά πράγματα. Στο β’ μέρος το ματς λίγο έλειψε να γυρίσει τούμπα με τον Καζλάουσκας να θυμίζει μέρες Πόλης του ’12. Οι Βραζιλιάνοι με ανελέητο ξύλο στην άμυνα παρέα με την διαιτητική ανοχή και προσωπικές ενέργειες του Μπαρμπόσα έφτασαν κοντά σε μια μυθική ανατροπή. Παρά την εξέλιξη του ματς νομίζω ότι φάνηκε καθαρά ποια ομάδα είναι οργανωμένη και ποια όχι. Οι Λιθουανοί έχουν καλές πιθανότητες σια 4άδα ενώ το χθεσινό μάλλον καλό θα τους κάνει παρά κακό.

    Στο Ισπανία – Κροατία είχαμε το πρώτο μπαμ. Οι Ισπανοί μπερδεμένοι και ράθυμοι την πάτησαν απ’ τους Κροάτες που συνεχίζουν με κεκτημένη απ’ το προολυμπιακό. Η διαφορά ταλέντου και βάθους των δύο ομάδων είναι τεράστια. Αλλά τεράστια είναι και η διαφορά συνεκτικότητας, μαχητικού πνεύματος και κινήτρου. Οι Κροάτες κατάφεραν να γυρίσουν απ’ το -14, λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου αφού σε κανένα σημείο δεν πανικοβλήθηκαν και δεν παράτησαν το ματς. Ο Πέτροβιτς έχει δώσει στην ομάδα αυτά που της έλειπαν τόσα χρόνια που το ρόστερ των Κροατών έσφυζε από ποιότητα δηλ. πνευματική σκληράδα, αυτοσυγκέντρωση, κατανομή ρόλων και ομαδικότητα. Εκπληκτική η νικητήρια τάπα του Σάριτς και καθοριστικός ο Σίμον. Και οι δύο που παρά την μέτρια γενικά μέρα τους επιθετικά μίλησαν στο τέλος. Ο Σκαριόλης πρέπει να ξεμπερδέψει το κουβάρι με το rotation. Χθες, είχε με DNP Αμπρίνες και Καλντερόν ενώ είναι να απορεί κανείς πως έχει βασική θέση στα πλάνα του ένας παίκτης όπως ο Ρούμπιο (το φλοτάρισμα στην περίπτωσή του παίρνει άλλες διαστάσεις) ή ο Ερνάνγκόμεζ (ΝΒΑ κι αυτός, θα τρελαθούμε) σαν δεύτερος σέντερ. Η κατάσταση των παικτών θα οδηγήσει (;) τον Ιταλό σε αναπροσαρμογή. Βασικός pg ο Σέρχιο με back up τον Καλντερόν, στη θέση ‘’3’’ ο Αμπρίνες πίσω απ’ τον Ρούντι που κάθε χρόνο είναι και χειρότερος, στο ‘’4’’ ο Κλαβέρ (και όχι στο ‘’3’’) πίσω απ’ τον Μίροτιτς και Ρέγες στο ‘’5’’ για την ξεκούραση του Πάου.

    Σήμερα έχει το ενδιαφέρον Σερβία – Αυστραλία. Τα άλλα δύο ματς θα ‘ναι πολλά με λίγα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να λανσάραμε και εμείς Μπουρούση (PF)- Κουφό (C) στα πρότυπα του σχήματος Μπόγκουτ-Μπέινς..;

      Διαγραφή
    2. Αφού δεν είχαμε τον Πρίντεζη, ίσως. Απλά στο προολυμπιακό θα ήταν δύσκολο να το δοκιμάσουμε. Απ’ την μια γιατί υπήρχε λίγος χρόνος για να δουλευτεί κάτι τόσο καινούργιο. Κι απ’ την άλλη επειδή οι βασικοί μας αντίπαλοι Κροάτες και Ιταλοί είχαν γρήγορα τεσσάρια, με παιχνίδι με την μπάλα στα χέρια και χεράδες απ’ έξω όπως ο Σάριτς και ο Γκαλινάρι. Ίσως αν περνούσαμε να το βλέπαμε στο Ρίο. Πάντως, δεν είναι μόνο οι Αυστραλοί που το λανσάρουν. Ο Καζλάουσκας έπαιξε αρκετή ώρα με τον Σαμπόνις στο ‘’4’’ δίπλα σε Βαλανσιούνας ή Καβαλιάουσκας. Οι Βραζιλιάνοι ψηλοί είναι σχεδόν όλοι βαριά κορμιά που πενταρίζουν οπότε αναγκαστικά τους ζευγαρώνει ο Μανιάνο. Το ίδιο θα βλέπαμε στην Ισπανία αν δεν έλειπε ο Μαρκ. Δεν έχω δει όλες τις ομάδες. Μπορεί και να είναι συγκυριακό.

      Διαγραφή
    3. Ναι αυτό εννοούσα (δεν αναφερόμουν στο προολυμπιακό). Το διεθνές μπάσκετ έχει άλλους "κανόνες". Μεγαλύτερα μεγέθη/κορμιά. Δεν είναι καινοτομία θέλω να πω τα σχήματα με δύο ψηλούς.

      Διαγραφή
    4. Ναι, καινοτομία δεν είναι. Έχουμε μιλήσει πολύ εδώ για τις διαφορές των διεθνών τουρνουά της FIBA με Ευρωλίγκα κλπ. Όμως, όπως και να το δεις, το σχήμα με Μπέινς και Μπόγκουτ είναι extreme. Θα δούμε και στη Σερβία κάτι αντίστοιχο με δεδομένη την απουσία του Μπιέλιτσα. Γιόκιτς και Μίρο δηλ. μαζί.

      Διαγραφή
    5. Το έχει παίξει ο Γιαννάκης στον ολυμπιακό αυτό, να σας θυμίσω.

      Διαγραφή
    6. Kai fysika oi rockets sta 90ies me samson & olajuyon

      Διαγραφή
    7. Ο Γιαννάκης εννοώ ότι του έχει παίξει με τον Μπουρούση να είναι ένας από τους δυο ψηλούς. Όχι ότι έπαιξε πρώτος με "δίδυμος πύργους" που λέγαμε στα 90s.

      Διαγραφή
  51. Καλημέρα
    Εφτασε λοιπόν η 'ώρα του Ολυμπιακου τουρνουα και προσωπικά οι εντυπωσεις μου μεχρι στιγμης ειναι οι καλύτερες παρα το μικρο ευρος των ομάδων και την αναποφευκτη γκρίνια λογω της ελληνικής απουσίας
    -ΟΙ ΗΠΑ κατεβάζουν την καλυτερη ΦΙΜΠΑ Ομάδα τους εδω και παρα πολλα χρόνια τηρώντας την παραδοση που τους θέλει να κατεβαζουν ο'τι καλυτερο μπορουν στους ολυμπιακους.ΜΕτα τα πειραματα με τα ψηλα κορμια ο κοουτς Κ πηρε τους Ντουραντ -ΑΝτονι,συνοδευοντας τους με ΚΑζινς και ΤΖορνταν στη ρακετα σε πολυ πιο βοηθητικους ρολους μαζι με τον σλασερ Ιρβαιν και Κλει Τομπσον αλλα και Λαουρι και Ντε Ροζαν και Πολ Τζορτζ,η ομαδα θα εχει λυση πιθανως σε καθε προβλημα που θα τις βαλουν.Ειδικα ο τροπος που εκτελει ο Ντουραντ ειναι αλυτος γριφος ακομα για Ευρωπαικου προσανατολισμου ομάδες
    -Τα φαβορι απο κει και κατω Ισπανια και Γαλλια εκαναν πολυ πικρές ηττες στην πρεμιερα για διαφορετιους λογους.Οι Ισπανοι την πατησαν κι αυτοι απεναντι στους μαχητικους μεχρι τελους(!) Κροατες του Ατσο αλλα πιστευω πως ο Σκαριολο μετα τον περσινο θριαμβο εχει αρχισει να δουελευει στον αυτοματο και ειδα αρκετα δεινοσαυριλίκια που πληγωσαν το επιθτεικό της κυριως παιχνιδι.Λευκη επιταγη (ορθως ας πουμε) στον Μιροτιτς στην επιθεση αλλα στην αμυνα δεν βοηθαει απεναντι στα βαρια τεσσαρια τον αντιπαλων.Οι Ναβαρο και Ρουντι δεν ειναι σε καθολου καλη φορμα ,μαζι με τονΡουμπιο και ηρθε και ενα μεγαλοπρεπες DNP στον εξαιρετικο φετος Αμπρινες και στον σταθερο Καλντερον.Νομιζω οτι οι Ισπανοι θα πληρωσουν την μη ανανενωση του ροστερ εκτος κι αν παλι ο (εξαιρετικος και χτες παρα την ταπα) ΠΑου ξαναβαλθει να τους κερδισει ολους μονος του.Φοβαμαι πως φετος ομως ολες οι δυνατες ομάδες εχουν δωσει εμφαση στη ρακετα και οι μαχες θα ειναι πιο σκληρες...
    Ζητηματα χημειας ειδα και στην Γαλλια με την επιστροφη του Ερτελ,και μια αδυναμια της φροντλαιν να ελεγξει τα πραγματα.ΟΙ καταιγιστικοι και με πολυ ωραιο μπασκετ Αυστραλοι (masters of floor spacing οπως ειπε και ο Τζιμ)φορτωσαν με τους 4 ψηλους τους 45 ποντους τη ρακετα των Γαλλων και πυροβολησαν με πολλα ελευθερα σουτ
    ΠΙστευω πως οι Λιθουανοι με τους Αυστραλους θα ειναι οι ευχαριστες εκπληξεις και θα δυσαρεστησω το ΤΖιμ προβλεποντας οτι οι Σερβοι και οι Αργεντινοι θα κανουν ασχημα αποτελεσματα στην πορεια
    Οι δε Κροατες θα ειναι σιγουρα στην οκταδα αλλα απο κει και περα θα μιλησουν οι προσωπικοτητες αφου το ροστερ τους περιοριζει.Δομημενη ομαδα ρολων παντως ,σχεδον ολους τους παικτες να ξερουν τι κανουν στην ομαδα και δινουν το μαξιμουμ(πχ Πλανινιτς).Αβανταζ τελικα η απουσια του Τομιτς

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αργεντινή δε συγκαταλέγεται στα φαβορί ασχέτως εάν όλοι θέλουμε να δούμε μια σπουδαία αθλητική ιστορία να έχει ένα δυνατό τέλος. Θα είναι δύσκολο για αυτούς να σκαρφαλώσουν στα μετάλλια αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το ματσάρισμα τους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η ομάδα που ήταν όμως διατηρούν παίχτες-φόβητρο με την έννοια της αποτελεσματικότητας τους σε τέτοια ματς. Οι Σέρβοι έχουν σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα σαν σύνολο.

      Διαγραφή
  52. Τζιμ,Αφρο γνωρίζεται αν απασχολεί τον Παναθηναικο ο Νικολς;; Υπάρχει καμία περίπτωση που έχει προκριθεί έναντι των άλλων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ονομα του δεν περιλαμβάνεται στη shortlist.΄Εχει καταλήξει ο RG μαζί με τον Βόβορα στα ονόματα, λίγη υπομονή θέλει.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν τρολαρεις και πραγματικά ξέρεις την shortlist.... Μην πεις κάποιο όνομα.. Απλά πες μου αν οι παίκτες που κοιτάνε είναι επιπέδου Εξαστερου και Ευρωλιγκας;;;

      Διαγραφή
    3. Ναι. Τα περισσότερα ονόματα δεν έχουν ακουστεί εδώ μέσα αν και κάποια έχουν αναφερθεί(δεν συμπεριλαμβάνω τον OW, που είναι προφανέστατα εντός και ο Πεδουλάκης είναι ξεκάθαρο πως τον θέλει). Υπομονή θέλει.

      Διαγραφή
    4. Πότε πιστεύεις θα έχουμε οριστικές εξελίξεις;;

      Διαγραφή
    5. Ούτε ο Πεδουλάκης φίλε μου δεν το ξέρει αυτό, πόσο μάλλον εμείς οι περίοικοι. Είπαμε πως κυνηγά κομμένους του ΝΒΑ, περιμένει να δει τι θα γίνει με τα παιδιά που τον ενδιαφέρουν, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει στο τέλος της ημέρας αν θα κοπούν αυτοί που έχει προσεγγίσει και έχουν απαντήσει θετικά. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως ούτε οι ίδιοι οι GM να μην ξέρουν τι θα κάνουν με ορισμένους. Μοναστήρι αλόγων παιδια παιδιά (ιππο-μονή, α χα καλό έ; )

      Διαγραφή
  53. Ψυχαρες οι Κροατες χτες, κερδισαν τους Ισπανους, με πολυ κακο Σαριτς στην επιθεση.
    Οι Ισπανοι με τα ατελειωτα flopping, τις συνεχεις διαμαρτυριες, τα ειρωνικα χαμογελα κτλ, εχουν γινει η πιο αντιπαθητικη ομαδα στην Ευρωπη. Αποκορυφωση της προκλητικοτητας τους ηταν το ευρωμπασκετ του 2007,οπου πραγματικα ΑΛΩΝΙΖΑΝ, με την ευλογια των διαιτητων. Το καλαθι του Holden (σε βραδια εκλογων στην ελλαδα) πρεπει να το πανηγυρισαν ολοι οι μπασκετικοι.

    Σε καθε περιπτωση η τελευταια επιθεση χτες της Ισπανιας ήταν για τα πανηγυρια, και απο τυχη πηραν και το 1,8 στο τελος. Η ταπα του Σαριτς μεγαλοπρεπεστατη.

    Ο Ρουμπιο, θυμιζει Ελληνα παικτη που δεν εμαθε ποτε να σουταρει. Οι Κροατες το φλοταρισμα το επαιξαν και με την ελλαδα πολυ καλα.

    Super o Πλανινιτς στα ριμπαουντ και τις βολες, εδωσε ανελπιστες λυσεις.

    Υ.Γ.
    Η μεγαλη μου αδυναμια Ροκο-Λενι Ουκιτς ακομα και σε αυτη την προχωρημενη ηλικια, και παροτι οι πολλαπλοι τραυματισμοι του, του εχουν στερησει την εκρηξη που ηταν το χαρακτηριστικο προσων του, δειχνει πως κουμανταρεται μια ομαδα, που κατα τα αλλα ο καθε παικτης θελει μια μπαλα μονος του. Credit και στον Petrovic φυσικα για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκέμβριος του 1984. 31,5 ετών.
      Επειδή τον λέει ο Χατζηγεωργίου γεροΟύκιτς, δεν μπορείτε να μπείτε στη wiki να διασταυρώσετε την αλήθεια;

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω ακούσει τον Χ/Γ να τον λέει γερο-Ούκιτς

      τον "μεγάλη ευκαιρία ο Μαζουακού" Jack Philly Pussies μόνο έχω ακούσει να τον λέει έτσι.

      Διαγραφή
    3. Μπορεί και να μπερδεύομαι.

      Διαγραφή
    4. Δεν ειπα οτι ο Ουκιτς ειναι μεγαλος σε ηλικια. Ηερω πολυ καλα ποσο χρονων ειναι και οτι βαδιζει στα 32. Ειναι γεγονος ομως και αυτη η ηλικια ειναι σε ενα βαθμο προχωρημενη για τους αθλητες (πολλοι σταματησαν την εθνικη και νεωτερη) ενω ακομα και θρυλοι οπως ο Σπανουλης, ο ΔΔ ο Ναβαρρο και αλλοι δεν ειναι εξισου καλοι στα 32 οσο ηταν στα 28-31. Η πτωση φυσικα δεν ειναι αποτομη την 1 χρονια παιχταρας,την αλλη αμπαλος αλλα ο παικτης φθινει σιγα σιγα, και αρχιζει να βαζει αλλα σημεια στο παιχνιδι του. Ο ΔΔ ηταν ο καλυτερος αμυντικος της ευρωπης και τα τελευταια χρονια δεν αναλαμβανε κανεναν μαν του μαν γιατι δεν αντεχε κτλ.
      Ποσο μαλλον ο Ουκιτς που με τους τραυματισμους που ειχε θα μπορουσε να ειχε κοψει και το μπασκετ νωριτερα και σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο ιδιος παικτης που ηταν.

      Διαγραφή
    5. Ρε Q81 πες ότι έκανες ένα λάθος και άσε τις δικαιολογίες. 31,5 χρονών τι προχωρημένη ηλικία μας λες;

      Ακόμα και το πόσο σοβαροί ήταν οι τραυματισμοί του ελέγχεται. Παίκτης που δεν έχασε ούτε έναν αγώνα με την ομάδα του, που δεν έκατσε ούτε ένα καλοκαίρι, που στο κάτω κάτω δεν έκανε ούτε επέμβαση, θα μπορούσε να είχε κόψει το μπάσκετ; Γιατί; Επειδή το έγραψε ο Σκουντής;

      Δεν ξέρω αν ο Ούκιτς είναι ο παίκτης που ήταν, πάντως ποτέ δεν ήταν ο παίκτη που νομίζατε.
      Κι αν αυτά είναι θέματα προσωπική κρίσης, το ότι δεν είναι ούτε 32 χρονών είναι το μόνο σίγουρο...

      Διαγραφή
    6. Ο παικτης που δεν ηταν αυτο που νομιζαμε παντως εκανε πλακα στους υπερπαικτες του ΟΣΦΠ, Σπανουλη/Μαντζαρη/Λο/Σλουκα κτλ εξου και τα 2 double, στα οποια σε πολλους αγωνες με τον Ολυμπιακο ειχε καθοριστικοτατη συμμετοχη.

      Πχ στον τελικο κυπελλου, απλα τον πηρε μονος του. Ενταξει, οκ, ελεγχεται αν ειχε τραυματισμος. Σου χαλαω χατηρι;

      Διαγραφή
    7. Ο παίκτης που δεν ήταν αυτό που νομίζατε ήταν ένα διαρκές underachieving σε όλη του την καριέρα. Αφού μπήκες στο wiki να δεις την ηλικία, δες και την πορεία της καριέρας και από πόσες ομάδες έφυγε ως αποτυχημένος. Αν θυμάμαι καλά, κι από τον ΠΑΟ ως τέτοιος έφυγε.
      Θα του αναγνωρίσω πάντως ότι στα ματς με τον Ολυμπιακό έχει κάνει κάποια καλά ματς, αν και δεν ξέρω πότε τον είδες εσύ να παίρνει πρωτάθλημα εις βάρος του Λο. Εδώ δεν ξέρεις πόσο χρονών είναι, θα θυμάσαι αγωνιστικές λεπτομέρειες;
      Τώρα αν εσένα σου αρκεί ότι είχε 5,4 pir μέσο όρο σε τελικούς Α1 με τον Ολυμπιακό για να τον βαφτίσεις παικταρά, κάν'το! Ποιος νοιάζεται;

      Κατά τα άλλα, ναι, παρά λίγο να κόψει το μπάσκετ, αλλά δεν έχασε ούτε έναν αγώνα με τον ΠΑΟ, δεν έχασε ούτε μια διοργάνωση εθνικών, δεν έκανε την παραμικρή επέμβαση. Σου χαλάω χατήρι;
      (Φυσικά έγραψα ότι ελέγχεται η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ που δήθεν θα του έκοβαν το μπάσκετ, κι όχι ότι ελέγχεται αν είχε τραυματισμούς. Στο ψέμα μια χαρά τα πας...)

      Διαγραφή
    8. Και για να μην ξεχνιόμαστε. Όπως ο Γκιστ στον Πρίντεζη, όπως ο Λάσμε στον Χάινς, όσο ο Τσαρτσαρής στον Άντιτς, όσο ο Κάρρυ στον Σλούκα, όσο ο Μπράμος στον Παπανικολάου άλλο τόσο έκανε πλάκα κι ο παικταράς ο Ούκιτς. Στην Ελλάδα πάντα, στη χώρα των μυστηρίων, γιατί στας Ευρώπας τα παιδιά αυτά δεν είδαν Φ4 ούτε από την εξέδρα, κι αν παρ'ελπίδα είδε κάποιος από αυτούς, ίσα ίσα που πατούσε το πόδι στο παρκέ για πάρει τη συμμετοχή. Και μετά περίμενε την επόμενη σεζόν για να βγει mvp κυπέλλου.

      Διαγραφή
    9. https://www.youtube.com/watch?v=dNawqcwEQDk

      Εδω ειδα να παιρνει πρωταθλημα κοντρα στον Λο. Κατι θυμαμαι.Λεπτομεριες βεβαια.

      Διαγραφή
    10. Τις λεπτομέρειες που σου αρέσουν φυσικά. Αυτές που σε συμφέρουν.

      Διαγραφή
    11. αγαπητε Q81, αν θες την αποψη μου(προιον της σοφιας που αποκομισα απο την "αντιπαραθεση" με τους ανωνυμους οπαδους της αποψεως οτι ο γκιστ δεν ειναι rim protector), δεν θα πρεπε να ασχολεισαι με ανθρωπους που αρνουνται να παραδεχθουν τα προφανη, οπως οτι ο ουκιτς ειναι αλλος παικτης μετα το ευρωμπασκετ που ακολουθησε την πρωτη του χρονια στον παναθηναικο, απορροια της καταστασης των ποδιων του, μετα τη συμμετοχη του σ αυτο μετ' ενεσεων και της αποφασης του ιδιου and/or του πεδουλακη να μην κανει κατι δραστικο και να μη μεινει για καποιους μηνες εκτος. Ειναι απολυτως σαφες οτι αυτο ειναι το turning point της αποδοσης του και συνεπως της καριερας του, μιας και μετα απ' αυτο η πτωση αμφοτερων υπηρξε καθετη(και ναι, το να φευγεις απ τον παναθηναικο εχοντας, μετα απο ενα διμηνο προσαρμογης, σουπερ αποδση την πρωτη χρονια που σε βασταγαν τα ποδια σου, κυριαρχοντας απολυτα οχι μονο πανω στον σπανουλη αλλα σε ολοκληρη την περιφεριακη γραμμη του βασικου σου αντιπαλου στον τελικο του κυπελλου και στους τελικους πρωταθληματος,παιρνοντας και τα δυο, για να πας αρχικα στην τσεντεβιτα κι εν συνεχεια δεν ξερω κι εγω που, ειναι σαν να το κοβεις η σαν να λες, μιας και ειτε γιατι φοβαμαι ειτε γιατι η κατασταση μου δεν επιδεχεται εγχειρησεως, θα κανω συντηρητικες προπονησεις ολο τον χρονο για να μπορω να κανω την καυλα μου, οσο μπορω-δηλ 20 λ. ανα ματς-, με την εθνικη μου το καλοκαιρι). Επισης, ακομα κι αν δεν κουβαλουσε τα προβληματα του, ειναι σιγουρο οτι στα 32 η αθλητικοτητα του(κι ο συγκεκριμενος επαιρνε πολλα απ αυτην) δεν θα μπορουσε παρα να εχει αρχισει να φθινει. πολλω δε μαλλον, οταν η ηλικια του συνδυαζεται με το ιατρικο του ιστορικο το οποιο "ελεγχεται" οσο ελεγχεται και το κατα ποσον τα παιδια τα φερνει ο πελαργος. συνεπως κι εκει δικιο ειχες κι αστους να λενε για τον χατζηγεωργιου. τωρα θα μου πεις, μου λες να μην ασχολεισαι κι εσυ καθεσαι και γραφεις σεντονι...δικιο εχεις

      παντσο

      Διαγραφή
    12. Αυτό που λέω πάντσο, είναι ότι οι τραυματισμοί του Ούκιτς είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την πτώση της δικής του απόδοσης αλλά και όλης της ομάδας σου τη σεζόν 2014.
      Εσύ έρχεσαι και μου λες ότι η απόδειξη για τη σοβαρότητα των τραυματισμών είναι η πτώση της απόδοσής του.
      Και τώρα πρέπει να επιλύσουμε το ερώτημα: το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;

      Όλα αυτά βέβαια δεν αλλάζουν τη συνολική καριέρα του Ούκιτς, που η λέξη underachiever είναι λες και ειπώθηκε πρώτη φορά για αυτόν, όπως δεν αλλάζει το γεγονός ότι από όλες τις ομάδες του έφυγε ως αποτυχημένος.

      ΥΓ1
      Σεζόν 2011-12. 13,2 π., 3,5 ασ.,51% δίποντα, 42% τρίποντα, 1,1 λάθη 13,4 pir.
      Σεζόν 2012-13: 11,1 π., 2,1 ασ., 44% δίποντα, 29% τρίποντα, 2,1 ασσίστ, 2,1 λάθη, 7,9 pir.
      Ειναι απολυτως σαφες οτι αυτο ειναι το turning point της αποδοσης του και συνεπως της καριερας του, μιας και μετα απ' αυτο η πτωση αμφοτερων υπηρξε καθετη

      ΥΓ2
      Φαντάζομαι ασφαλώς ότι η πτώση στα στατιστικά του Μπράμος, που ήταν ακριβώς ίδια με την πτώση του Ούκιτς, κι αυτή στον τραυματισμό του Ούκιτς οφείλεται. Όπως φαντάζομαι ότι αντίστοιχη πτώση στα στατιστικά του Γιάνκοβιτς (δυο χρόνια μετά) αλλά και η αδυναμία του να βρει συμβόλαιο σε ομάδα ευρωλίγκας είναι απόδειξη ότι κι αυτός είχε κάποιον φοβερό τραυματισμό που παραλίγο να του κόψει το μπάσκετ.

      Διαγραφή
    13. Και εν πάση περιπτώση, τόσες λέξεις έχετε γράψει για το θέμα και τον τραυματισμό του δεν τον έχετε ονοματίσει. Τι είχε πάθει τελικά;

      Διαγραφή
    14. αγαπητε μου φιλε, τι να σου πω οταν δε βλεπεις οτι ο ανθρωπος μετα τους τραυματισμους του, παιζει μπασκετ υπο ενα μοναδικα ιδιοτυπο καθεστως, θα σε ρωτησω κατι πολυ απλο. θεωρεις τυχαιο οτι για να αποφορτιστει οσο το δυνατον περισσοτερο(παροτι παιζει κανα 20λεπτο), δεν κατεβαζει καν την μπαλα? θεωρεις οτι ο πετροβιτς εχει επιλεξει γι αυτη τη δουλεια τον σιμον και τον σαριτς, ενω ο ουκιτς ειναι μια χαρα, επειδη πιστευει οτι ειναι καλυτεροι χειριστες? i rest my case

      παντσο

      Διαγραφή
  54. Η περίπτωση Broekhoff μου φαίνεται τρομέρη για οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα της euroleague στο 3. Για παράδειγμα στην Μπαρτσα θεωρούμε ότι υπολείπεται κατά πολύ του Χανγκά; Είναι λανθασμένη κίνηση να χτυπήσουν τον Αυστραλό στο 3 και το buy out που προορίζεται για τον Ούγγρο να πάει σε παίκτη στο 1-2;
    Αμυντικά απροσπέλαστος και επιθετικά ίσως από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη. Στο ball handling έχει πολλά θέματα, αλλά στο κάτω κάτω δεν είναι και τόσο σοβαρό πρόβλημα για τη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνγκα δεν είναι. Όμως είναι ένας ποιοτικός 3&D πλάγιος.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/07/made-in-usa-2015.html

      Διαγραφή
  55. Ο Ευρωπαϊκός Βορράς "πάγωσε" τη βραζιλιάνικη σάμπα. Η Λιθουανία έδειξε (στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού) στους οικοδεσπότες ότι χρειάζονται πολλά παραπάνω από ταλέντο και ατομικές δεξιότητες για να ανέβεις ψηλά σε αυτό το επίπεδο. Το σύνολο του Καζλάουσκας βγάζει εικόνα ομάδας που έχει δουλέψει πολύ για να κερδίζει τέτοια ματς. Μπράβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η Κροατία έχει δημιουργήσει μια παράδοση η οποία λέει πως παίζει καλά απέναντι στους Ισπανούς. Σπουδαία νίκη για μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση μετά το Τορίνο (ενδεικτικό το πόσο βοηθούν παίχτες όπως ο Πλάνινιτς). Μπράβο και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ισπανοί και Γάλλοι έχουν θέματα να λύσουν και πρέπει να δουλέψουν πολύ μέσα σε αυτό το τουρνουά. Έχουν τη προσωπικότητα για να κερδίσουν οποιονδήποτε στα χιαστί όμως είναι σημαντικό να παίξουν καλύτερα στο δρόμο για τους "8".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γάλλοι και, ιδίως, οι Ισπανοί είναι συνήθως αδιάφοροι στα παιχνίδια των ομίλων. Στα νόκ-αουτ παιχνίδια συνέρχονται. Αυτό θα γίνει και φέτος νομίζω.

      Διαγραφή
  58. Στα της αγοράς, ξεχωρίζω τη σπουδαία κίνηση της Καρσίγιακα με τον Πόνιτκα. Μπορεί να παίξει σπουδαίο μπάσκετ στη Τουρκία σε ένα κλαμπ με παράδοση στο άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ρε Τζιμάρα. Τον Πόνιτκα τον ήθελα πολύ στον ΠΑΟ φέτος. Δε τον ήξερα, από εσένα τον έμαθα πριν το προηγούμενο ευρωπαϊκό. Οικονομική, ποιοτική λ΄υση, σε σούπερ ηλικία και με πολλά upsides.

      George Herbert

      Διαγραφή
  59. Λείπει ο γάτος που της έριξε την τελευταία κατοσταρα στο κεφάλι πριν 10 χρόνια.
    Και χορεύουν τα ποντίκια οι Αμερικανοί.
    Λεμπρον πες αλεύρι.
    Η Ελλαδαρα σε γυρεύει.
    😍👍✌👌🐲🐸🐠🌴🎃🔔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. may poses pithanotites yparxoun na meinei free agent o harrell kai na kinithei o pao????exei protathei ston pao o harrell????kai deyteron akougetai ikati gia cory jefferson!!!!!ksereis tipota kai pisteveis oti tairiazei giati nai men exei athlitika prosonta kai sout alla amyna?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. O Devyn Marble (24-1.98) είναι ο βασικός στόχος του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση "3" στον Άρη. Εξαιρετικός σουτέρ, καλό κορμί, παίχτης που μπορεί να προσφέρει σε επίθεση και άμυνα. Θα είναι σπουδαία επιτυχία εφόσον ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ γνωρίζεις αν τον θέλει καποια άλλη ομάδα;απαντησε μου σε παρακαλω γιατι εχω μεγαλη αγωνια.

      Διαγραφή
    2. O Mαρμπλ είναι παίχτης Ευρωλίγκας. Μακάρι να τον δούμε στην Ελλάδα. Αν έρθει στον Άρη θα είναι το τοπ γκαν της ομάδας.

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    3. Jenkins-Marble στα φτερά θα γαζώνεις.

      Διαγραφή
  62. Εγώ πάντως προβληματίζομαι που εδώ και 15 χρόνια οι σταρς του ΦΙΜΠΑ μπάσκετ είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Δεν λέω, απόλαυση είναι να τους βλέπεις, ούτε βγάζω λάδι τους δικούς μας που τα παρατήσαν νωρίς, αλλά από το Ευρωμπάσκετ της Πόλης το 2001 θυμάμαι Γκαζόλ, Ναβάρο, Ρέγιες και Πάρκερ, από την Ιντιανάπολις το 2002 Τζινόμπιλι, Σκόλα, Νοτσιόνι και Μπαρμπόζα, Νενέ, Βαρεζάο, Σπλίτερ (οι δυο τελευταίοι δεν παίζουν στο Ρίο, αλλά λόγω τραυματισμών, όχι απόσυρσης), από την Στοκχόλμη το 2003 Ντιό και Πιετρύς και πάει λέγοντας.

    Είμασταν τυχεροί να δούμε 2-3 παγκόσμιες διοργανώσεις οι οποίες είχαν τον αμφίρροπο και αναπάντεχο χαρακτήρα του ποδοσφαιρικού μουντιάλ - Μουντομπάσκετ 2002 και 2006, και Ολυμπιακοί 2004. Είχαμε προϊδεαστεί λίγο από το Σίδνεϊ το 2000 και υπήρχε λίγη ακόμα από την μαγεία στο Πεκίνο το 2008. Έτυχε να δούμε και Νοβίτσκι και Κιριλένκο και Τούρκογλου και Σάρας. Χώρες άγραφες απέκτησαν εθνική αντάξια ευρωπαϊκού επιπέδου (Νέα Ζηλανδία), η Κίνα έδειξε να βάζει τις βάσεις για να γίνει υπερδύναμη στο νούμερο ένα άθλημα της χώρας, οι Λατινοαμερικανικές ομάδες (μαζί και το Πουέρτο Ρίκο) είχαν παιχταράδες στο ΝΒΑ.

    Το θέμα είναι, μετά το φετινό καλοκαίρι τι; Στην Ευρώπη η παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται αμείωτη (αν και Πάρκερ, Γκαζόλ και Νοβίτσκι δεν έχουν βγει ξανά). Αλλά πραγματικά απορώ πώς Βραζιλία και Αργεντινή δεν θα είναι κομπάρσοι για τα επόμενα 10 χρόνια. Σπουδαίες οι γενιές τους, αλλά το ότι πήραν τις εθνικές τους εργολαβία ανέκοψε την όποια ανανέωση μετά το 2010. Το Πουέρτο Ρίκο έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη και η Κίνα έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα πίσω (στην Ατλάντα πριν από 20 χρόνια είχε χάσει με μικρότερη διαφορά από τις ΗΠΑ από ό,τι προχθές). Η Αφρική θα μπορούσε να ανέβει (ιδιαίτερα η Νιγηρία), αλλά εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και διαφθοράς, συν ότι οι καλύτεροι παίχτες μαθαίνουν το μπάσκετ είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ευρώπη όπου συνήθως παίρνουν και την υπηκοότητα. Ίσως να ανέβει και η Αυστραλία.

    Το βασικότερο είναι ότι η ψαλίδα με τις ΗΠΑ έχει ξαναμεγαλώσει, και μάλιστα δεν βλέπω πώς μπορεί να κλείσει. Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν μάθει πια να παίζουν ΦΙΜΠΑ μπάσκετ, και μάλιστα εξαιρετικά. Οι εποχές που κλεινόσουν στην ζώνη και άφηνες τον Μάριον και τον Μάρμπερι να πετάνε τούβλα έχουν περάσει. Εν μέρει αυτό είναι επιτυχία της Ευρώπης, η οποία μπόλιασε με τους παίχτες της το ΝΒΑ και τον τρόπο σκέψης πολλών executives - ομάδες όπως οι Σπερς παίζουν σήμερα μια διαστημική εκδοχή του μπάσκετ της Ευρωλίγκας των 00ς. Κυκλοφορία, σουτ, intangibles. Αν προσθέσουμε και τα φυσικά/αθλητικά πλεονεκτήματα των Αμερικάνων, το μείγμα γίνεται ακαταμάχητο.

    Το φετινό τουρνουά είναι τέλος εποχής από πολλές απόψεις. Από του χρόνου το Ευρωμπάσκετ θα γίνεται κάθε 4 χρόνια, ενώ είναι εκπεφρασμένη η επιθυμία του ΝΒΑ να αναδείξει το παγκόσμιο κύπελλο (προφανώς με συμμετοχή στα όποια κέρδη). Ίσως ανοίγει η πόρτα για ένα ολυμπιακό τουρνουά αλά ποδόσφαιρο, με παίχτες κάτω των 22/23. Ακόμα κι έτσι, το θέμα είναι ότι για το προβλεπόμενο μέλλον οι παγκόσμιες διοργανώσεις δεν θα έχουν την αύρα που είχαν πριν από 10-15 χρόνια. Τυχεροί όσοι τις έζησαν τότε.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η περίπτωση του 24χρονου Αμερικανού γκαρντ - φόργουορντ (1.98μ.) σύμφωνα με το «Hoopfellas» αρέσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία στο πρόσωπό του βλέπει έναν παίκτη που θα τις δώσει πολλές λύσεις.

    http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/231611/paei-gia-mpam-me-marmpl-o-aris

    Τουλαχιστον ειναι τιμιοι και σημειωνουν την πηγή τους. Δεν ξέρω βεβαια αν αυτο ειναι καλο ή κακο, δεδομένης της αναγνωστικοτητας που θα προσελκυσει η σελιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ποιας "αναγνωστικότητας"; Το Hoopfellas έχει τον τριπλάσιο κόσμο σε σχέση το μπασκετικό τομέα τέτοιων σελίδων.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο στο SDNA. Ξεκινάμε να γελάμε με όσους βγάζουν από εδώ και πέρα την είδηση ως δική τους Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. http://www.eurohoops.net/el/videos-el/294991/aris-protasi-se-marmpl-video

      και το eurohoops με πηγή Hoopfellas. Οι σοβαρές σελίδες φαίνονται.

      Διαγραφή
  64. Βλέπω κλειστό ματς και ντερμπι στο Σερβία-Αυστραλία.Οριακός άσσος.Τι λέτε?

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω Μανο βλεπω κλειστο ματς.Μπορει να αξιζει και λιγο η ισοπαλια και η παραταση.

      WILKINS

      Διαγραφή
    2. Aυστραλια με 15 ποντους στα αυτια χεχεχε!
      aggelos

      Διαγραφή
  65. Εδω που φτασαμε ας κανει μια υπερβαση η ομαδα να παρει τον Μπραουν και παει τρενο για final4.Με αυτον τον παικτη φτιαχνεις την καλυτερη frontline της Ευρωλιγκας και εχεις και 4αρι για 3-
    4 χρονια.Και κοβεις και καθε πιθανοτητα να παρει η Μπαρτσελονα Ντανστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παιδιά τη Σερβία δε τη δείχνει και το ΕΤ1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ματσάρα και πολύ ανταγωνιστικό το Σερβία-Αυστραλία. 43-40 οι Σέρβοι στο ημίχρονο με 19 του Ραντούλιτσα.

      Bane the tiger

      Διαγραφή
    2. Το ξυλίκι Μπέινσ Μίρο είναι όλα τα λεφτα

      Διαγραφή
    3. ο καββαδας λειπει, να πλακωθουνε στις κεφτεδιες...

      Διαγραφή
  67. Υπάρχει κανένας άλλος Παναθηναικός που στενοχωρήθηκε που έφυγε ο Radu ή είμαι ο μόνος; Με το κατάλληλο πλαίσιο θα έκανε παπάδες...Τον εξέθεταν πέρυσι. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον εξεθεσε ο προπονητης που στην Σερβια κατα τυχη (λογω παικτων που διαθετει) τον πλαισιωνει εξαιρετικα... Δεν φταιει ο Παναθηναϊκος για αυτο... Οπως δεν φταιει ο Παναθηναϊκος που ο Ραντουλιτσα ξενερωσε με την ολη φαση και δεν επαιζε οπως θα επρεπε. Αν ο Ραντουλιτσα δεν πηγαινε για ποτακι στους τελικους και δεν σερνοταν τον τελευταιο καιρο, ισως τον κρατουσαμε...

      Διαγραφή
    2. Όσο δύσκολο σου είναι να το πιστέψεις, είσαι από τους λίγους φίλε. Μακρυά και αγαπημένοι.

      Διαγραφή
    3. Ο Ραντούλιτσα όταν δεν υπάρχουν πόδια στα αντίπαλα σέντερ, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι ο 6ος παίχτης του αντιπάλου.
      Σήμερα με την Αυστραλία, στην αρχή έκανε ζημιά, όταν όμως τον πήραν χαμπάρι οι Αυστραλοί δημιουργούσαν το ένα άλευ ουπ μετά το άλλο και εν τέλη η Σερβία κατά την γνώμη μου έχασε επειδή έχασε το μομέντουμ λόγω Ραντούλιτσα στην 5άδα εκεί που είχε το control του παιχνιδιού.
      Εν τέλει, όχι, δεν είναι για ομάδα που έχει στόχο τους τίτλους γιατί διαβάζεται εύκολα και είναι αντιμετωπίσιμος επιθετικά, μην τρελαθούμε δεν είναι Καρίμ Αμπτούλ Τζαμπαρ..

      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
    4. Το οτι φαινόταν αδιάφορος δεν θα διαφωνήσω. Αλλα για τα ποτάκια που διέρρευσε καλύτερα ειναι να κρατάμε μια πισινή. Δεν αναφέρομαι μονο στην περίπτωση του Ρανρουλιτσα αλλα και άλλων παικτών των μεγάλων ομάδων. Πχ μέσα στη χρονιά ειχε διαρρεύσει σε οπαδικό φόρουμ του Ολυμπιακού οτι ο Οντομ που δεν έπαιζε Ελλάδα παρέσερνε τον Φράουλα και κάνανε βόλτες στην νυχτερινή Αθήνα. Και ποιος μου λέει οτι ηταν αλήθεια και δεν έψαχναν να δικαιολογηθούν που θα τον έδιωχναν. Όπως και με του Ραντουλιτσα δεν γνωρίζω αν ειναι αλήθεια απλά λέω να μην καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν

      Διαγραφή
    5. Πρέπει νάσαι ο μόνος φίλε (που στενοχωρήθηκες)...Μην κρίνεις από τα ματς αυτών των τουρνουά. Μας το έχει εξηγήσει τόσο αναλυτικά και με τόσα παραδείγματα αυτή εδώ η σελίδα, πώς το μπάσκετ που παίζεται σε αυτά τα τουρνουά των 20 ημερών δεν έχει σε τίποτα να κάνει (η τέσπα για να μην πει κάποιος το γενικόλογο "μα πώς ένα είναι το άθλημα" κλπ...) με το μπάσκετ σε μια χρονιά ολόκληρη στην ευρωλίγκα ή σε ένα τοπ πρωτάθλημα στην ευρώπη κλπ...
      Μην μένεις στις 20άρες που βάζει στην επίθεση, προσπάθησε να δεις λίγο παραπέρα (πόσους τρώει ταυτόχρονα στην άμυνα, τί συμπαίκτες-αντιπάλους έχει, τί στυλ μπάσκετ επικρατεί κι άλλα τέτοια που έχει τονίσει κατεπανάληψη ο τζιμ εδώ μέσα)...
      Συνοπτικά για να το κλείσω εδώ, μην κρίνεις τον συγκεκριμένο τύπο από αυτά τα τουρνουά ΑΛΛΑ από αυτά που επί 7 μήνες έβλεπαν τα ματάκια σου (αν όπως λες είσαι Παναθηναϊκός και παρακολούθησες πέρσι πολλά αν όχι όλα τα ματς της ομάδας) την περασμένη σεζόν! Πόσο ευάλωτη κάνει μια ομάδα η παρουσία του στην άμυνα, πόσο έυκολο ήταν για μια τοπ ομάδα της ευρωλίγκας να του "εκμαιεύσει" 1-2 επιθετικά φάουλ, να τον οδηγήσει 2-3 φορές σε βήματα και γενικά να τον βγάλει εκτός αγώνα (αφήνω εντελώς ασχολίαστη την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος κι επαγγελματισμού προς το τέλος της χρονιάς και σχολίασα μόνο τα καθαρά παιχτικά)...Οκ ωραίος τύπος να κάνεις παρέα, με τις χάρλευ, τα βιβλία του, αν τούδινες και 300-400 χιλιάρικα για να τον έχεις 3η-4η λύση ας πούμε στους ψηλούς (αν είχες μπάτζετ ας πούμε άλλων εποχών και περιστάσεων), αλλά να του δίνεις 1 μύριο και να δομείς την ομάδα σου πάνω του το θεωρώ εγκληματικό και σωστή επιλογή να πάει από κει πούρθε....

      Διαγραφή
    6. Οχι δεν ειναι ο μονος. Αν ο Ραντουλιτσα ειχε πλαισιωθει σωστα (πχ με ενα 2ο καλο αθλητικο 4ρι, με εναν mobile center για μπακ απ, με ενα τριαρι τυπου Χανγκα), θα εκανε φοβερα παιχνίδια, παρά τις γνωστές αδυναμίες του. Αλλά όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω, ο Σάλε τον άφησε ακάλυπτο. Επιπλέον, ο ιδιος ο Ραντου φαινοταν πως ειχε ξενερωσει ενώ ούτε ο Πεδουλακης αρεσκεται σε τετοιους σεντερ.

      Διαγραφή
    7. Παίδες είμαι Παναθηναικός..Είδα όλα τα ματς πέρυσι κι αρκετά από αυτά τα έχω δει και 2-3 φορές σε κονσέρβα.."Βλέπω" μπάσκετ...Όλα αυτά που είπατε για Ραντού είναι αλήθεια. ..Η τρύπα στην άμυνα...Το οτι φορτωνόταν εύκολα με φάουλ. ..οτι 1 εβαζε 2 έτρωγε..Αλλά επαναλαμβάνω...ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΊΣΤΗΚΑΝ ΣΩΣΤΆ!!Έγκλημα νούμερο 1 η στελέχωση στη θέση των center...Αλλιώς είναι να έχεις από πίσω σου τον Kuzmic κι αλλιώς είναι να έχεις έναν πυραυλοκίνητο τύπου Dunston...2. η στελέχωση στις υπόλοιπες θέσεις και η επιλογή ακατάλληλων πεντάδων...Όταν έχεις τέτοιον παίκτη στην πεντάδα, οφείλεις να έχεις γρήγορα πόδια στις υπόλοιπες θέσεις στην άμυνα. ..Και παίκτες πολυβόλα στην επίθεση..Για να το κάνω λιανά. .παίκτες τύπου Πάβλοβιτς έκαναν πολύ κακό στον Ραντού. 3.Όπως ανέφερε πολύ σωστά ο 12:45 ο Ραντού δε θα έπρεπε να μην είναι παίκτης των 30 λεπτών. .Εκεί έγκειται ο λάθος σχεδιασμός. .Έπρεπε να έχουμε έναν πυραυλοκίνητο να παίζει 25 και τον Ραντού στο 15λεπτο..Το ρόστερ διαθέτει και 4-5αρι τύπου Γκιστ που μπορεί να πάρει λεπτά στο 5.Το να λέμε πως είναι για 3-4 center είναι για υπερβολή.Δεύτερο μαζί με ένα σοβαρό πρώτο θα ήταν μια χαρά. Τέλος για τα εξωγηπεδικά του δεν έχω να πω κάτι.Σε αυτά έχω αυστηρή στάση.Αν δεν μπόρεσαν να τον κουμαντάρουν προπονητές και διοίκηση μάλλον του άξιζε να φύγει.Κρατώ τις επιφυλάξεις μου βέβαια όπως κι John Avlakiotis καθώς αυτά τα ρεπορτάζ τα θεωρώ lame που λένε και στο χωριό μου..Τέλος,για να κλείσω, ο Ραντού δεν ήταν για πρώτο center και δεν αξιοποιήθηκε σωστά.Παρ'όλα αυτά αποτελεί πολύ ποιοτικό παίκτη που απλώς χρειάζεται το κατάλληλο πλαίσιο και σχεδιασμό για να αναδειχτεί.Τώρα εάν ο ίδιος δεν θέλει να μπει σε καλούπια,καλά να πάθει.

      Διαγραφή
    8. ΤΟΤLIS
      τα πράγματα σε ένα βαθμό είναι όπως τα παρουσιάζεις. Και σε αυτά θα προσέθετα και την τεράστια πατάτα του Πεδουλάκη να στοχοποιήσει με δηλώσεις του τον Ραντούλιτσα ως υπεύθυνο για την αμυντική εικόνα της ομάδας, με αποτέλεσμα να χάσει τον παίκτη εν όψει τελικών.

      Το ερώτημα όμως είναι. Μπορούσε ο ΠΑΟ πέρσι να πληρώνει 1 εκατομμύριο για σέντερ των 15 λεπτών; Την ίδια στιγμή που στο 2 δαπανούσε 5-6 κατοστάρικα και στο 3 ακόμα λιγότερα;

      Φέτος που απελευθερώθηκαν πόροι και έστω ότι δεν υπήρχε θέμα με την έλλειψη Ελλήνων, δε θα ήταν παράλογο να έπαιζε στον ΠΑΟ ο Ραντούλιτσα παίρνοντας τα μισά λεφτά από αυτά που θα πάρει ο Μπουρούσης, που θα φέρει κι αυτός όμοια προβλήματα μαζί του.

      Διαγραφή
    9. Όχι, Νικόλα.
      Είναι παραλογισμός να στήσεις ολόκληρη ομάδα γύρω από έναν παίκτη τόσο ιδιαίτερο, που είναι για max 15’ και ο οποίος κοστίζει 1 εκ. απ’ τα 8-9 που έχεις διαθέσιμα.
      Αν είναι αισθητικό το θέμα, απόλαυσέ τον φέτος με την Αρμάνι. Είμαι σίγουρος ότι θα σε αποζημιώσει το θέαμα.

      Διαγραφή
  68. Μεγάλο ματς. Όπως το περιμέναμε.

    Mάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ωραίο ματς.Οι Σερβοι έχουν θέματα να λύσουν στην ρακέτα κυρίως.Ο Ραντου πλέον είναι προφανης εύκολος στόχος για κάθε καλή ομάδα. 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Οι Αυστραλοί δείχνουν να είναι μαζί με τους Κροάτες μέχρι στιγμής οι ομάδες με την μεγαλύτερη σκληράδα στο παρκέ.

    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πολυ ωραια ομαδα και δουλεμενη σε αμυνα-επιθεση η Αυστραλια.Πολυ καλοι οι Ντελαβεντοβα-Μιλς σε οργανωση και σκορ.Ψηλη ομαδα και δυνατη,στην αμυνα ειναι λες και πεφτεις πανω σε τοιχο.Μετρια η Σερβια σημερα,αστοχη απ το τριποντο και κακη στην αμυνα.Μεγαλη ελειψη ο Μπιελιτσα σε μια νευραλγικη θεση,γιατι ανοιγει το γηπεδο στην επιθεση εχει και σουτ,πασα ενω στην αμυνα καλυπτει τις αδυναμιες των αλλων παικτων.

    Παμε να δουμε καλο τουρνουα με μεγαλες μαχες στα νοκ αουτ.
    Ξερεις καποιος πως διασταυρωνονται στους 8,4,τελικο;
    Στους 8 θα ειναι Α1-Β4,Α2-Β3,Β1-Α4,Β2-Α3
    Μετα πως διασταυρωνονται;

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικητής Α1/Β4 - Νικητής Β2/Α3 στον 1ο ημιτελικό

      και

      Νικητής Β1/Α4 - Νικητής Α2/Β3 στον 2ο ημιτελικό

      Φιλικά,
      The Hick

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, φίλε.

      http://www.fiba.com/olympics/2016/competition-schedule


      Διαγραφή
    3. Καλημερα παιδια,σας ευχαριστω και τους δυο.

      WILKINS

      Διαγραφή
  72. Ματσάρα σήμερα, απολαυστικοί οι boomers, καλοδουλεμένη ομάδα. Και οι Σέρβοι βέβαια είναι πάντα ανταγωνιστικοί όπως αναμενόταν.

    Όλα τα λεφτά στη μετάδοση της ΕΡΤ οι συνεχείς διακοπές για συνεντεύξεις με τον "δαιμόνιο" Βαγγέλη Ιωάννου που στο ρόλο δημοσιογράφου - υποβολέα βρίσκει πάντα τρόπο να μιλάει περισσότερο από τον αθλητή που έχει μαζί του...

    ΑΛ

    ΥΓ: Επιτρέπεται να φύγω για διακοπές αύριο ή πρέπει να περιμένω το 4ρι; :-) Καλή ξεκούραση σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα Ρε την Ερτ!!4 κανάλια έχει και βρήκε να διακόψει μπασκετικό αγώνα στο τελευταίο 10λεπτο! !!Επικό! !Χαχαχαχα Και το καλύτερο αν και είναι λιγάκι κακεντρεχές.Πρώτη διακοπή γίνεται για συνέντευξη με ένα παλικάρι πρωταθλητή κολύμβησης ο οποίος τυχαίνει να έχει μεγαλύτερη μύτη από τον Παπαλουκά..κοντινό πλάνο profile κι ο αθεόφοβος ο Ιωάννου να σχολιάζει.."Έχασες την πρόκριση για 4 εκατοστά"...Λύθηκα στα γέλια. ..χαχαχχχα

      Διαγραφή
  73. Kαλησπερα,λιωσιμο στο Μπαλκονι στην αδεια καλοκαιρινη αθηνα με αερακι και την επελαση των καγκουρο...Υποδειγματικη η Αμυνα τουs στο ζωγραφιστο ειδικα με Μπογκουτ-Μπεινs να μασανε σιδερα,μου εκανε τρομερη εντυπωση το παιχνιδι με τη γαλλια και το Γκομπερ που σημερα το περιμενα,ειναι ομαδα που βγαζει τρομερα σκριν για τουs σουτερ τηs παντωs,Θα τουs βλεπει ο Αντριου Γκειζ και θα καμαρωνει...
    Λιγο Νονοs αυτηs τηs ομαδαs ο ποποβιτs,παιχτηκα και σε θεμα mentality,καλο που λοιπουν Σιμονs-εξουμ -ανετιμο το εναι παιδι και ο αλλοs δεν νομιζω οτι θα κολλαγε στο μπασκετ που παιζουν αυτη τη στιγμη οι Αυστραλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ωραιο ανταγωνιστικο παιχνιδι απο Αυστραλια και Σερβια, γρηγορο και physical που ξεπερνουσε καποιες φορες μαλιστα τα ορια. Οι διαιτητες εδω νομιζω πως πρεπει να οριοθετησουν λιγο καλυτερα το τι σφυριζω και σε τι ειμαι ανεκτικος. Δεν ξερω αν και τι οδηγιες εχουν δοθει αλλα υπαρχει μεγαλη μεταβλητοτητα ως προς τις αποφασεις που παιρνουν στη διαρκεια των παιχνιδιων, χωρις αυτες να ειναι υπερ της μιας η της αλλης ομαδας.

    υ.γ. Τζιμ μπας και εισαι γαλανοματης και φορας φακους; Τον εφαγες βρε ανθρωπε μου τον Broekhoff, δε βλεποταν σημερα..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. θα χορτάσουν air ball στην Ανδόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ πραγματα...
    Ο κος Δημητρης Γιαννακοπουλος εκλεισε με το ετσι θελω το μεγαλυτερο φορουμ των φιλων του Παναθηναικου γιατι δεν του αρεσαν αυτα που διαβαζε.
    Ιδιαιτερα μετα και τις αντιδρασεις τον οπαδων για την μετονομασια σε Παναθηναικος Σουπερφουντ, το φορουμ αναγκαστηκε να κλεισει μεσα σε λιγες ωρες για το "καλο του Παναθηναικου".
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, στο 2016, ο προεδρος μιας ομαδας να φιμωνει τους οπαδους και να επιβαλει λογοκρισια γιατι δεν του αρεσουν οι αντιθετες αποψεις.

    ΝΤΡΟΠΗ για την ιστορια του συλλογου! ΝΤΡΟΠΗ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα καλυτερα τα δικα σας χαλια για τα σανα που σας ταιζουν πρωι-βραδυ και αφηστε τα τρολαρισματα για τον Δ.Γ.Απο ποτε δηλαδη ο ανθρωπος που χανει 20 εκ τον χρονο για να υπαρχει Παναθηναικος και που η οικογενεια του εχει σπρωξει 300 εκ θα ρωταει πως θα ονομαζει την ομαδα σαν εμπορικο σημα?
      Κοιταξτε την ομαδα σας και αφηστε τους αλλους.
      Να περασει παρακαλω Τζιμ δεν μπορει να μενουν αναπαντητα αυτα τα τρολακια σε αυτην εδω την σελιδα.

      Διαγραφή
    2. Mιά χαρά τα βλέπω όλα φίλε Ολυμπιακέ.
      Πότε θα καταλάβεις ότι πρέπει να παίξεις μπάσκετ
      και να κάνεις μεταγραφές, για να μη βγαίνεις 14ος
      στην ευρωλίγκα ;
      Και πώς η προπαγάνδα τέτοιου χαμηλού επιπέδου
      δεν σε βγάζει πουθενά ;
      Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ φέτος και μέχρι τώρα λειτουργεί κορυφαία σε όλα τα επίπεδα και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
      Ενα 4άρι δυνατό μάς χρωστάει και θα κλείσει αυτή
      την υπέροχη οφ σίζον υποδειγματικά !

      Aντώνης Δεκαβάλας

      Διαγραφή
    3. 1.23 που το ειδες αυτο για εξηγησε μας και μας.

      Διαγραφή
    4. @9:12

      Το forum των green web fans εννοει φίλε. Εκλεισε λογω του κραξίματος που έπεσε στον ΔΠΓ για τα superfoods. Οι mods του forum το άφησαν να εννοηθεί σαφώς.

      Διαγραφή
  77. Πολυ κακη μεχρι τωρα η Αμερικη, πολυ νευρικη με κακες επιλογες και σχεδον καθολου κυκλοφορια. 2 φαουλ ο ΝτεΑντρε, Τζορτζ και Κλεϊ, 5 λαθη και 18 ποντους μονο ενεργητικο, οπως και παθητικο. Μονο αν ξεκινησουν απο την αμυνα θα μπορουν να βρουν αυτοπεποιθηση ανεξαρτητως ημερας.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ενας Τεόντοσιτς και λίγο από Μπογκντάνοβιτς όλη η Σερβία.
    Το ταλέντο πάνω από την ομάδα που δεν υπάρχει στα
    χέρια του Σάσα.
    Με το γνωστό καταδικαστικό παιχνίδι να πηγαίνει η μπάλα στον Ραντούλιτσα στην επίθεση ακόμα κι άν σε έχουν διαβάσει οι αντίπαλοι και να μην μπορείς να τον καλύψεις στην άμυνα.

    Ο Στίματς δεν έπαιξε καθόλου.
    Κι όμως ο προφέσορας Τζόρτζεβιτς δεν πήρε για 12ο παίκτη κάν το πουλέν του τον Κούζμιτς, παρ'ότι τον είχε μιά ολόκληρη χρονιά υπό τις οδηγίες του στον Παναθηναικό
    και τον έμαθε από την καλή αλλά και από την ανάποδη.
    Δείγμα του μεγάλου κακού που έκανε αυτός ο άνθρωπος
    με τις προσθήκες, το κοουτσάρισμα και το αγύριστο κεφάλι του στις επιβεβλημένες αλλαγές ρόστερ στην ομάδα.

    Aντώνης Δεκαβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  79. Καλημέρα.

    Ωραίο το χθεσινό ματς Σερβίας – Αυστραλίας, στο μόνο που υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον. Οι Αυστραλοί καθάρισαν μετά τους Γάλλους και τους Σέρβους δείχνοντας πια ότι είναι υπολογίσιμοι για τα μετάλλια. Όχι το ίδιο εύκολα όπως προχθές (το +15 είναι παραπλανητικό) αλλά περισσότερο πειστικά. Σ’ ένα ματς δηλ. πολύ ανταγωνιστικό κατάφεραν να επιβληθούν γκαζώνοντας στην τελική ευθεία. Εκεί που οι Σέρβοι έδειξαν ανήμποροι να ακολουθήσουν με το βασικότερο πρόβλημα να εστιάζεται στην αμυντική τους εικόνα που ήταν πολύ άσχημη. Εκτός των οργίων του Ντελαβεντόβα τον οποίο δεν μπόρεσαν να ελέγξουν σε κανένα σημείο του ματς, ήταν χαρακτηριστικά αδύναμοι στην άμυνα όταν το ματς έκαιγε.

    Μετά την χθεσινή νίκη, οι Αυστραλοί έχουν σχεδόν καπαρώσει την 2η θέση που σημαίνει ότι δεν θα βρουν μέχρι τον τελικό πουθενά τους Αμερικάνους. Αντίστοιχα, Γάλλοι και Σέρβοι θα μοιραστούν 3η και 4η θέση με το ενδεχόμενο επιλογής αντιπάλων στα νοκ άουτ να είναι ισχυρό. Η 3η θέση του ομίλου σε στέλνει πάνω στις ΗΠΑ στα ημιτελικά.

    Και πάω στον ‘’αγαπημένο’’ μου. Πώς τα νούμερα μπορούν να πουν το μεγαλύτερο ψέμα. Σήμερα θα διαβάσουμε από πολλούς πως ο Ραντούλιτσα ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων, ο μόνος που διασώθηκε, ο ασταμάτητος, με pir τόσο κλπ. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ο Μίρο ήταν εντυπωσιακός στο α’ μέρος. Στην επανάληψη και ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο έπεσε μαύρο. Στην τελική ευθεία που το ματς ήταν στον πόντο, ο Μίρο πήρε πολλές μπάλες στην επίθεση χωρίς να τις τελειώσει ενώ στην απέναντι μεριά του παρκέ ήταν ο συνεχής και εύκολος στόχος των Αυστραλών. Σίγουρα έμεινε από ανάσες αφού τον επηρέασε ότι βρέθηκε ασυνήθιστα πολύ στο παρκέ (σχεδόν 29’) παίζοντας ανελέητο ξύλο κυρίως με τον Μπέινς. Και κλασσικά στη στήλη rebounds έχει το 1 και μάλιστα επιθετικό. Δηλ. ο βασικός σέντερ των Σέρβων σε 29’ δεν πήρε ούτε ένα αμυντικό ριμπάουντ. Ούτε ένα!!!

    Σήμερα έχει το Βραζιλία – Ισπανία. Και οι δύο προέρχονται από ήττες στην πρεμιέρα και έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσουν. Όποιος χάσει κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό απ’ τα προημιτελικά. Επίσης, το Κροατία – Αργεντινή όπου θα μετρήσουμε ακόμη καλύτερα τις προοπτικές στο τουρνουά των δύο ομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εκτός απ'τον Ντελαβε, εκείνο το μαμούνι ο Μιλς που άλλαζε το ρυθμό του παιχνιδιού όπως γούσταρε και δεν ήταν ευκολοματσαριστος απο κανένα Σερβο, δεν σου έκανε εντύπωση ;
      Δεν διεκρινες πώς οσο πέφτανε οι Σερβοι αυτός απογειωνοταν;

      Διαγραφή
    2. Δεν εχετε κουραστει καποιοι μετα κολληματα σας?
      Ο Τεοντοσιτς ειναι τουλαχιστον το ιδιο αθλιος αμυντικος με τον Ραντουλιτσα (για μενα ειναι χειροτερος γιατι δεν προσπαθει καν να παιξει ξυλο οπως ο χοντρος) αλλα κανεις σχεδον δεν τραβαει τετοιο ζορι με τον παικτη.

      Σταματηστε πια με τις εμμονες.

      Διαγραφή
    3. Ναι, ίσως είναι χειρότερος αμυντικός αλλά είναι ένα από τα καλύτερα ποιντ γκαρντ στο πλανήτη σε αντίθεση με τον τουρίστα μούσια

      Διαγραφή
    4. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν γινεται να κραζουμε τον τουριστα μουσια καθε φορα που χανει η ομαδα του ακομα και οταν αυτος βαζει 25 ποντους και αρκετοι απο τους συμπαικτες του παιζουν το ιδιο κακη αμυνα με αυτον.

      Αυτο ειναι εμμονη.


      (Τι ακριβως ειναι ο Τεοντοσιτς?Αν εννοεις εκτος ΝΒΑ , τοτε πασο)

      Διαγραφή
    5. Από τη μια πλευρά, όχι, δεν παίζουν την ίδια άμυνα. Ο Τεόντοσιτς είναι ένας κακός αμυντικός, ο Ραντούλιτσα είναι ένας ερασιτέχνης αμυντικός.
      Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι οι επιθετικές αρετές του Ραντούλιτσα είναι σπάνιες για Ευρωπαίο παίκτη, και ίσως μοναδικές για παίκτη εκτός ΝΒΑ.

      Το ερώτημα είναι πως θα μπορέσει ένας προπονητής να καταφέρει να έχει στην ομάδα του έναν τόσο άθλιο αμυντικό χωρίς να αυτό να του στοιχίζει σε κάθε φάση.

      Διαγραφή
  80. Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία σε όλο τους το μεγαλείο!!!

    http://www.eurohoops.net/el/featured-el/295211/kanter-tha-thisiaza-tin-ikogenia-mou-gia-ton-gkioulen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως φιλε ο φανατισμος και η μισαλλοδοξία σε όλο τους το μεγαλείο.Για καθαρα λογους αντικειμενικοτητας,ειχε προηγηθει η τοποθετηση του πατερα του υπο αδιευκρινηστες συνθηκες βεβαια:

      http://www.sdna.gr/mpasket/nba/article/231651/o-pateras-toy-kanter-apokirykse-gio-toy-logo-erntogan-pic

      WILKINS

      Διαγραφή
    2. Ο φανατισμός και το μίσος εκπορεύονται κι απ’ τις δυο πλευρές, WILIKINS. Όσο πωρωμένο είναι αυτό το νέο παιδί άλλο τόσο είναι και οι γονείς του με το κατάπτυστο κείμενο που δημοσιοποίησαν. Είναι τόσο πολωμένο το κλίμα στην Τουρκία που πλέον αυτού του τύπου οι αντιδράσεις είναι δυστυχώς συνηθισμένες. Οι πληγές που έχουν ανοίξει είναι πολλές και βαθιές. Και θα πάρει πολύ καιρό για να επουλωθούν.

      Διαγραφή
  81. εχω δει ολους τους αγωνες, εκτος απ τους δυο τελευταιους χρονικα, αυτη τη στιγμη η καλυτερη ομαδα μετα τις ηπα ειναι η αυστραλια, αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αποκλειεται να χασουν στα χιαστι απο την ισπανια(οχι πολυ πιθανο παντως) η την αργεντινη ( περισσοτερο πιθανο αλλα και παλι αυστραλια φαβορι)

    παντσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή