Athlenda

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά. Είναι του δρόμου η χαρά..



Λένε πως ο συγγραφέας γράφει συνεχώς το ίδιο βιβλίο σε όλη του ζωή.. Ισχύει αυτό για έναν από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ανθρώπους στο σύγχρονο μπάσκετ; Το Hoopfellas βλέπει τονThe Chemist” David Blatt να επιστρέφει στην Ευρωλίγκα φέρνοντας τη δική του κουλτούρα στη Νταρουσάφακα και όντας έτοιμος να κάνει θόρυβο. Όπως "παλιά"..



Είναι αλλιώς με τον Μπλατ πίσω στα μέρη μας..Το νιώθεις στον αέρα..  Ο σπουδαίος Αμερικανο-ισραηλινός κόουτς επιστρέφει στην Ευρωλίγκα με τη πολύ φιλόδοξη Νταρουσάφακα και τις πλάτες ενός πανίσχυρου χορηγού. Μια προσεκτική ματιά σε μερικά παιχνίδια των Τούρκων στη φετινή off season ήταν αρκετή για να μου δοθεί το ερέθισμα για το σχετικό σχόλιο..


Το υπόβαθρο της μετακίνησης..


Μετά την περιπέτεια των Καβς ο Μπλατ είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τεσσάρων τουλάχιστον ομάδων οι οποίες εξέταζαν σοβαρά τη πιθανότητα να του δώσουν το τιμόνι και τη δουλειά του head coach. Το χρήμα και η προοπτική βρισκόταν στην Αμερική. Όμως μιλάμε για τον Ντέηβιντ Μπλατ..

Σε κάποιους ανθρώπους, όταν η επιδίωξη για αναγνώριση παίρνει διαστάσεις, προκαλεί στην ψυχική τους κατάσταση μια αυξημένη ένταση η οποία επενεργεί και ο άνθρωπος συλλαμβάνει σαφέστερα τον σκοπό της δύναμης και υπεροχής , αποβλέποντας να τον εκπληρώσει με ισχυρότερη παρακίνηση. Η ζωή του γίνεται αναμονή ενός μεγάλου θριάμβου.. Ένας τέτοιος άνθρωπος συνήθως γίνεται υποκειμενικός, γιατί  χάνει τη συνάφεια με τη ζωή και ασχολείται συνεχώς με το ζήτημα τι είδους εντύπωση προξενεί και τι σκέπτονται για αυτόν οι άλλοι. Η ελευθερία δράσης του παρεμποδίζεται εξαιρετικά και εμφανίζει το συχνά απαντημένο χαρακτηριστικό γνώρισμα της ματαιοδοξίας.. (Alfed Adler, ατομική ψυχολογία στα φόρτε της)



Ο Μπλατ είναι πολύ ευφυής και συνειδητοποιημένος για να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Το ΝΒΑ ήταν η προτεραιότητα του όμως δε θα γινόταν αυτοσκοπός. Θα έπρεπε να βρεθεί μια δουλειά η οποία τον εμπνέει πραγματικά ώστε να δεσμεύσει τη ψυχή του. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος στις επιλογές του. Και ο μόνος δρόμος που μπορεί να τον οδηγήσει στην επιτυχία. Από την αρχή απέκλεισε τη πιθανότητα του assistant (σε τοπ-οργανισμούς και ομάδες-διεκδικητές του τίτλου όπου το status του επέτρεπε να πάρει 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως ως top assistant) και είχε κυκλώσει τη Νέα Υόρκη ως τον προορισμό που θα ήθελε να εργαστεί. Παιδί της ανατολικής ακτής (γεννημένος στη Μασαχουσέτη), απόφοιτος του φημισμένου Princeton (Β.Α στην Αγγλική λογοτεχνία) και με ένα καλό χαρτί στο front office των Νικς (οι Νετς δε μπήκαν ποτέ στη διεκδίκηση του πραγματικά), τον συμμαθητή του και έτερο γκαρντ στο backcourt του Princeton (στα late '70s) Steve Mills, νυν GM του οργανισμού.


 Ο Μills προσπάθησε να περάσει στον Φιλ Τζάκσον ότι η κοινή βάση (ball movement, ανάγνωση του τι σου δίνει η άμυνα κάθε φορά) δύο διαφορετικών επιθέσεων όπως η Τriangle και αυτή του Princeton θα βοηθήσει τον Μπλατ στο νέο του εγχείρημα όμως ο “Ζεν” ουσιαστικά δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την υποψηφιότητα του πρώην κόουτς των Καβς. Το προφίλ του “ακαδημαϊκού” και πνευματικού ανθρώπου που συνόδευε τον Αμερικανο-ισραηλινό ερχόταν σε απευθείας σύγκρουση με το δικό του (ο Τζάκσον έχει σπουδάσει ψυχολογία και φιλοσοφία στη Β. Ντακότα) και δύο “ιδιοφυΐες” είναι μάλλον πολλές για έναν οργανισμό.. Όταν ο Τζέιμς Ντόλαν εξέφρασε την υποστήριξη του στη περίπτωση Μπλατ, ο Τζάκσον φρόντισε να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση κόβοντας κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον νυν προπονητή της Νταρουσάφακα. Ο Μπλατ δε θα ήταν ο “άνθρωπος του”. Η “δική του” επιλογή αλλά του Μιλς. Αυτός θα πιστωνόταν ενδεχόμενη επιτυχία και όχι αποκλειστικά ο Φιλ. Έτσι έκλεισε το θέμα, με τον Χόρνασεκ να έρχεται στο Μανχάταν και τον Μπλατ στη συνέχεια να μην ακούει ακριβώς αυτά που θέλει στις συνεντεύξεις του με τους Κινγκς και τους Ρόκετς..


Dogus: Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Ερντογάν..


Στο Σαριγέρ, περιοχή στα βόρεια της Κων/λης με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανάλογο status σε μεγάλη μερίδα των κατοίκων, ιδρύθηκε το ορφανοτροφείο Νταρουσάφακα το 1863. Το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα (Darrussafaka στα οθωμανικά σημαίνει “Μέρος της Καλοσύνης”, από το ίδρυμα η συγκεκριμένη γειτονιά του Σαριγέρ ονομάστηκε Νταρουσάφακα) κατέχει την ιδιοκτησία του μπασκετικού κλαμπ και προ τριετίας υπέγραψε δεκαετή συμφωνία χορηγίας με τον οικονομικό κολοσσό Dogus.

Ο εν λόγω όμιλος, από τους μεγαλύτερους της γείτονος χώρας, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν, την οποία στηρίζει και αυτός με τη σειρά του. Κατέχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, 4 τηλεοπτικά δίκτυα, ηγείται στον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εκπροσωπεί τον όμιλο Volkswagen στην Τουρκία, έχοντας στην ιδιοκτησία του συνολικά 150 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 30.000 εργαζόμενους. Η ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται στη νεόκτιστη VW Arena στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας η οποία λειτουργεί ως συναυλιακός χώρος και meeting room και διαμορφώνεται σε γήπεδο μόνο για τους αγώνες αυτούς. Η επένδυση του ομίλου στο τμήμα μπάσκετ είναι σημαντική.


Ο Μπλατ είχε μιλήσει με τους ιθύνοντες της Νταρουσάφακα πριν έρθει σε επαφή με ομάδες του ΝΒΑ και από τη πρώτη στιγμή ήταν πολύ θετικά προδιατεθειμένος. Τους είχε υποσχεθεί μάλιστα ότι θα αναλάβει την ομάδα εφόσον δε βρει αυτό ακριβώς (έχει σημασία) που θέλει στην Αμερική. Στο club της Πόλης ο 57χρονος κόουτς είδε όραμα και θέληση από έναν οργανισμό ο οποίος θέλει να αναπτύξει τη δική του μπασκετική κουλτούρα και δίνει με εμπιστοσύνη και τεράστια εκτίμηση στον Αμερικανό Mastermind το ιερό χρίσμα να τη διαμορφώσει αυτός. Μη νομίζετε βέβαια ότι δεν υπάρχει πίεση.. Η Dogus θέλει να δει αποτέλεσμα από τον Μπλατ, όπως και αν αυτό μεταφράζεται. Αυτό είναι δεδομένο..


Λένε για τους συγγραφείς..



..ότι γράφουν συνεχώς το ίδιο βιβλίο. Την ίδια ιστορία, με κάποιες παραλλαγές. Ισχύει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με το μπάσκετ μπορώ να σας πω με σχετική σιγουριά ότι το ίδιο ισχύει για τους προπονητές. Οι δικές τους παραλλαγές αφορούν το υλικό, τις απαιτήσεις και την εξέλιξη του αθλήματος την οποία πρέπει να αφομοιώσουν στη δική τους.. ιστορία.


Όπως (ειδικά οι παλαιότεροι εδώ μέσα) γνωρίζεται ανήκω στους φαν του Μπλατ. Είμαι “μαθητής” της δουλειάς του χρόνια τώρα όμως αυτό το ταξίδι μέσα στον χρόνο με βοήθησε να καταλάβω ότι η εκτίμηση που τρέφω για τον κόουτς Μπλατ έρχεται σε δεύτερη μοίρα, πίσω από τον θαυμασμό μου για τον πνευματικό άνθρωπο Μπλατ. Ο τύπος έχει σπάνιο class στον τρόπο που συμπεριφέρεται, προσεγγίζει τους ανθρώπους, τη ζωή και ψηλαφίζει ευαίσθητα θέματα. Μια προσωπικότητα η οποία έχει να σου δώσει πράγματα, να σε βελτιώσει σαν άνθρωπο και να σου ξεκλειδώσει πόρτες βοηθώντας σε να βλέπεις τα ίδια πράγματα με άλλη οπτική. Και τότε απλά δε βλέπεις το ίδιο με πριν.. Θυμάμαι ακόμα μια ομιλία του για τη συναισθηματική νοημοσύνη η οποία με είχε συνεπάρει (είναι εξαιρετικός ομιλητής) ακόμα περισσότερο όταν προχώρησε έξω από τα σύνορα μιας ομάδας μπάσκετ κρατώντας όμως πάντα στα λεγόμενα του μια τυφλή σύνδεση με το άθλημα, όσο μακριά και εάν πήγαινε η κουβέντα. Inspiring..


Στη Νταρουσάφακα ο Μπλατ δε θέλησε να ξηλώσει, διαλύοντας πλήρως το υπάρχων οικοδόμημα αλλά αντίθετα όπως δήλωσε θέλει να χτίσει πάνω στη βάση με τα οφέλη που δημιουργήθηκαν από τη περυσινή καλή χρονιά της ομάδας. Θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει από αυτό. Στο πλαίσιο αυτό διατήρησε ένα σημαντικό αριθμό παιχτών προχωρώντας σε έξι βασικές προσθήκες με αθλητές της δικής του κατεύθυνσης. Τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει η συνεργασία του με τον Λετονό ομοσπονδιακό Ainars Bagatskis ο οποίος θα είναι το δεξί χέρι του Μπλατ στον πάγκο της ομάδας, δημιουργώντας μαζί του ένα προπονητικό τιμ στα πρότυπα του ΝΒΑ. Ο Bagatskis φημίζεται για τις ιδέες του και τον τρόπο που τις πατεντάρει στο επιθετικό κομμάτι και η περυσινή δουλειά του στο Νόβγκοροντ (πολύ παραγωγική επίθεση με ροή και συνεργασίες) είναι χαρακτηριστική. Είναι φανερό πλέον ότι οι ομάδες που ξεχωρίζουν στο τοπ-επίπεδο (και θα συνεχίσουν να το κάνουν τα επόμενα χρόνια) διακρίνονται για τις αυξημένες παραγωγικές τους δυνατότητες. Πρέπει να έχεις βαρύ οπλοστάσιο πλέον και να μπορεί να παράγεις, ξεκάθαρα. Για αυτό και ο Μπλατ εκτίμησε ότι η παρουσία του Μπάγκατσκις μπορεί να σηκώσει την ομάδα και να βοηθήσει ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο συγκεκριμένους παίχτες. Η “βελτίωση παιχτών μου σε προσωπικό επίπεδο αναφορικά με τον τρόπο που αγωνίζονται και τον χαρακτήρα με τον οποίον αντιμετωπίζουν καταστάσεις, μέσα από τη συνεργασία μας με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του οικονομικού τους status με κάνει να πετάω στα σύννεφα..” δήλωσε ο πρώην κόουτς των Καβς.



Αυτό που κάνουμε πολλές φορές (και εδώ μέσα, όλοι μας) είναι ότι αξιολογούμε rosters και κινήσεις χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τη χρήση που έχει για τον κάθε παίχτη ο εκάστοτε προπονητής στο μυαλό του. Στη περίπτωση της Νταρουσάφακα, οι εξαγγελίας (πριν την off season) περί budget ύψους 30 εκατομμυρίων επηρέασαν αρκετό κόσμο με συνέπεια η τελική μορφή του ρόστερ να ξενίσει τη κοινή μπασκετική γνώμη. Δε θα έπρεπε όμως. Ο Μπλατ επέλεξε να διατηρήσει στο ρόστερ παίχτες των οποίων τα χαρακτηριστικά μπορούν να ενταχθούν και να λειτουργήσουν αρμονικά στην επίθεση που ο ίδιος τρέχει και βασίζεται στην Princeton Offense που διδάχθηκε από τον θρυλικό Pette Carril, την οποία ο ίδιος ο Αμερικανο-ισραηλινός κόουτς εισήγαγε στο τοπ επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικές κάθε φορά “προσαρμογές” και με σκοπό να ελέγξει τον πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αυτή η βάση επίθεσης και οι Match up ζώνες αποτελούν σήμα-κατατεθέν του κόουτς Μπλατ και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο.



Η επίθεση αυτή πατεντάρεται πάνω σε παίχτες με πληθωρικό χαρακτήρα οι οποίοι μπορούν (ανεξαρτήτου θέσεως) να πασάρουν, να σουτάρουν και να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ παίζοντας προσωπική φάση πάνω σε miss match καταστάσεις, ένας λόγος που δούλεψε και στη Μακάμπι των πολλών Αμερικανών παιχτών και του dynamic basketball το οποίο υποστηρίζει ο Μπλατ (αν και πάντα τα δικά του σύνολα στο Τελ Αβίβ ήταν πιο fundamental). Η παρουσία ενός “5” που μπορεί να διαβάσει και να πασάρει είναι επιβεβλημένη και τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί η Νταρουσάφακα -παρουσία του Αλντεμίρ- διατήρησε στο ρόστερ της τον Ερντέν και σε δεύτερη φάση τον Σαβάς. Ο (mobile ψηλός) Μάρκους Σλότερ στη προετοιμασία μέχρι τώρα ανταποκρίνεται καλύτερα από όλους μάλιστα λειτουργώντας ως screener-passer. 


Η επίθεση αυτή απαιτεί επίσης γκαρντ με φυσιογνωμία hard cutter τα οποία μπορούν να παράγουν λαμβάνοντας πάσες στη πίσω γραμμή της άμυνας για αυτό και ο Wannamaker ήταν από την αρχή ο βασικός στόχος. Η εμπιστοσύνη στον Ουίλμπεκιν επίσης δε πρέπει να ξενίζει σε συνάρτηση με αυτό το πλαίσιο στο οποίο αγωνιστικά θέλουν να κινηθούν οι Τούρκοι. Έκανε καλή σεζόν πέρυσι, έρχεται από πολύ καλό πρόγραμμα και είναι μόλις 23 ετών (1993 γεννηθείς). Οκ, όλοι περιμέναμε τον Μπλατ να κινηθεί  για τον Ράις (..) όμως ο "ταπεινός" Ουίλμπεκιν (κάνει εξαιρετική pre season) βρίσκεται μακριά από το ταβάνι του και μπορεί να εκτοξευθεί σε αυτό το πλαίσιο επίθεσης όπως εκτιμούν στο Σαριγέρ. Παράλληλα υπήρξαν αντανακλαστικά όταν χάθηκε ο Κουζμίνσκας (υπέγραψε στους Νικς) του οποίου το face-post up παιχνίδι ήταν ταμάμ για αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν φέτος οι Τούρκοι, μιας και αποκτήθηκε ο Will Clyburn (2.02-F-1990), παίχτης που θα καλύψει και τις δύο θέσεις των forwards, φέρνει μήκος, athleticism και ικανότητα στη προσωπική φάση. Στο φιλικό με την Ούνιξ αυτός και ο Μόερμαν (ειδικά ο Γάλλος) βρίσκονταν παντού στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά των Τούρκων. Ο 27χρονος Γάλλος PF μάλιστα απασχόλησε έντονα τη σελίδα μας φέτος το καλοκαίρι όπως πιθανόν θα θυμάστε..



Φυσικά για να μπορέσεις να τρέξεις αποτελεσματικά μια τέτοια επίθεση χρειάζεσαι εξαιρετικό spacing και φυσικά ικανότητα στη περιφερειακή εκτέλεση. Είναι κάτι άλλωστε που θα βρεις μπροστά σου μιας και τα πολλά cuts που περιλαμβάνει το playbook της Princeton Offense ασυναίσθητα ή μη, οδηγούν μια άμυνα στο να υποχωρήσει και να θωρακίσει το ζωγραφιστό της που αιμορραγεί. Εκεί χρειάζεσαι έτοιμα χέρια στη περιφέρεια. 


Η συνήθης διάταξη άλλωστε, 4 OUT-1 IN, υπαγορεύει πολλούς ικανούς εκτελεστές στη πεντάδα σου. Δείτε λίγο πως είναι σχεδιασμένη η φετινή Νταρουσάφακα.. “4” που μπορούν να ανοίξουν κάθε άμυνα (Μόερμαν, Χαράνγκοντι), wings με ταυτότητα killer όπως ο James Anderson (αυτή η επίθεση είναι πιο λειτουργική με two guard lineups όμως ο Αμερικανός σκόρερ παίρνει αρκετά λεπτά ως starter στο “2” μέχρι τώρα), ο Dairis Bertans και ο Βirkan Batuk. O Mπλατ δήλωσε πρόσφατα μάλιστα ότι περιμένει από τους τρεις 89αρηδες, Wanamaker-Bertans-Moerman να κάνουν φέτος το δικό τους προσωπικό step up δουλεύοντας μαζί του (“είναι οι πρώτοι υποψήφιοι” είπε χαρακτηριστικά). Η Νταρουσάφακα συνολικά είναι η λιγότερο “γκλαμουράτη” από τις υπόλοιπες ομάδες της Τουρκίας όμως θα είναι αρκετά ανταγωνιστική εάν συσπειρωθεί γύρω από το ηγετικό προφίλ του ανθρώπου στην άκρη του πάγκου. Η διαδρομή μέχρι εκεί δεν είναι κοντινή αλλά εκείνος ξέρει τον δρόμο..



Eν κατακλείδι, ο David Blatt αποτελεί έμπνευση για πολλούς ανθρώπους του χώρου. Ένας ακαδημαϊκός του μπάσκετ, με καινοτόμο σκέψη, μεταδοτικότητα και ισχυρό, έμφυτο leadership που τον βοήθησε να πετύχει και να νικήσει παντού ισορροπώντας ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους και βάζοντας στην ίδια σελίδα διαφορετικές κουλτούρες. Εξ ου και το nick “The Chemist” που του έχει αποδοθεί.. Η Ευρωλίγκα είναι διαφορετική, πιο πικάντικη, με αυτόν τριγύρω γιατί η παρουσία του σου περνάει με τη μορφή ενέσεως κατευθείαν στο αίμα την αίσθηση του ότι “όλα είναι πιθανά και τα πάντα μπορούν να συμβούν”. Ξέρετε, πολλές φορές τα βράχια γυρίζουν ανάποδα. Και ο Μπλατ είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να σε κάνουν να το πιστέψεις χωρίς να το έχεις δεί.. Η απόφαση του να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα (“δε το βλέπω ως βήμα πίσω στη καριέρα μου, το αντίθετο..” και να είστε σίγουροι ότι ο συγκεκριμένος το εννοεί..) και η απόφαση του να αναλάβει τη Νταρουσάφακα (θα μπορούσε να καθίσει στο συμβόλαιο του με τους Καβς) είναι η αρχή μιας καινούργιας ιστορίας για έναν χαρακτήρα-πρωταγωνιστή του χώρου που αγαπάμε. Από ότι θυμάμαι, η τελευταία έκδοση του “βιβλίου” (Μακάμπι Τελ Αβίβ 2013-14) του coach Blatt στην Ευρώπη γνώρισε κάποια επιτυχία.. Θυμηθείτε το “περιεχόμενο”, διαβάστε τις παραπάνω γραμμές και κάντε τη σύνδεση. Μήπως ο Blatt προσπαθεί να ξαναγράψει το ίδιο βιβλίο..;


Ήττα, νίκη, αποτυχία ή επιτυχία ένα έχει σημασία τελικά. Του δρόμου η χαρά..



Υ.Γ: Mια τελευταία τζούρα Μπλατ εν δράσει. (vid) Aποκλειστικά για τους fans..





Υ.Γ1: Έχουμε υπογραμμίσει αρκετές φορές από αυτό εδώ το βήμα το πόσο σημαντικό είναι για τον Αγραβάνη και κατ'επέκταση για το παιχνίδι του Ολυμπιακού (με γνώμονα το επιθετικό πλαίσιο στο οποίο η ομάδα έχει επιλέξει να αγωνιστεί) να σουτάρει ο διεθνής PF με ένα ποσοστό τουλάχιστον 30% από το τρίποντο. Αυτόματα θα μπορέσει να παραμείνει περισσότερα λεπτά στο παρκέ και να προσφέρει περισσότερα συνολικά μιας και είναι παίχτης που χτίζει το μυαλό  του και τον τρόπο που προσεγγίζει πράγματα κάθε φορά ακόμα, κατάσταση που απεικονίζεται έντονα στο παιχνίδι του πολλά βράδια. Οι περυσινοί τελικοί και το προολυμπιακό μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυτόν τη νέα σεζόν. Σαν οργανισμός ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι τρέχει ένα από τα καλύτερα προγράμματα βελτίωσης νέων παιχτών και ενδόμυχα δημιουργείται η "υποχρέωση" να δώσει την ευκαιρία στον Αγραβάνη. Αν και η απόκτηση ενός νεαρού Αμερικανού (στα πρότυπα του Ουάιτ) δεν απέκλειε την υγιή ανάπτυξη του Αγραβάνη εντός του συνόλου (όμως το traffic στο "3" απέτρεψε αρχικά κάτι τέτοιο). Στο λιμάνι περιμένουν περισσότερα και από τον Μιλουτίνοβ φέτος..


Υ.Γ2: Ο Άρης θα είναι καλός (και) φέτος. Δεν έχω αμφιβολία περί τούτου. Η άμυνα εχθές για αρκετά λεπτά και πάντα σε συνάρτηση με την εποχή και τον αντίπαλο, ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο. Η ομάδα έχει ανεβάσει το αθλητικό της επίπεδο και παράλληλα τις προδιαγραφές της για να λειτουργήσει στο μπάσκετ του κόουτς Πρίφτη. Ο ελληνικός κορμός που έχει δημιουργηθεί μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο μπάσκετ και αυτή τη στιγμή το μόνο ερωτηματικό σε επίπεδο λειτουργικότητας έχει να κάνει με τη θέση "4". Κοιτάζοντας στη βιτρίνα της αγοράς τους Τσαϊρέλη, Σανικίτζε, Ντραγκίσεβιτς (έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν υπέγραψε) καταλήγει κανείς ότι ο Γεωργιανός συνολικά πιθανόν είναι ο καλύτερος παίχτης από αυτή τη τριάδα. Όμως σαν ελληνική ομάδα παίρνεις τον Τσαϊρέλη (που είναι Έλληνας και ποιοτικό κομμάτι μάλιστα για αυτό που προτίθεσαι να χτίσεις) και κολλάς δίπλα του το καυτό χέρι του Ντραγκίσεβιτς ο οποίος θα αυξήσει τους διαθέσιμους χώρους για slashing ή post παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι ο Σανικίτζε μπορεί να παίξει αρκετά καλό μπάσκετ στον Άρη. Έχω αναφερθεί στον Γεωργιανό και τη περίοδο που έπαιζε στη Μοντεπάσκι. Είναι "σκύλος".. Και σε αυτό το μπάσκετ, της ταχύτητας, των απλωμένων αμυνών και του transition το athleticism και κυρίως το motor του μεταφράζεται πολύ καλά. Ελπίζω η παρουσία του Μαρμπλ στο "3" να βοηθήσει τη κατάσταση για να λειτουργήσει όλη η ομάδα καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι..

Υ.Γ3: To ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε ενόψει της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα..

"Είναι φανερό πλέον ότι οι ομάδες που ξεχωρίζουν στο τοπ-επίπεδο (και θα συνεχίσουν να το κάνουν τα επόμενα χρόνια) διακρίνονται και για τις αυξημένες παραγωγικές τους δυνατότητες. Πρέπει να έχεις βαρύ οπλοστάσιο πλέον και να μπορείς να παράγεις, ξεκάθαρα.."

344 σχόλια:

  1. Η τελευταια φραση διχνει γιατι ο Παναθηναικος ειναι σε πολυ καλο δρομο.Εχει πλεον μεγαλο οπλοστασιο τοσο στους ψηλους (Μπουρουσης,Σιγκλετον,Γκιστ) οι οποιοι ευκολα μπορουν να εχουν 10 ποντους μ.ο αλλα και στους γκαρντ καθως Παππας και Τζειμς μπορουν να βαλλουν καλαθι με ολους τους τροπους ενω ο Νικ θα εχει θεωρω πολυ ευκολοτερο εργο φετος.Τελος εχει σταθερους σουτερ (Ριβερς,Νικολς,Φελντειν) πραγμα πολυ συνμαντικο καθως σε βραδιες που η αμυνα δεν θα πηγαινει καλα θα μπορουμε να ακολουθησουμε στο σκορ.
    Οσο για την Νταρουσαφκα διαθετει καλους παιχτες (Αντερσον,Γουιλμπεκιν,Ουοναμαικερ,Μοερμαν,Χαραγκοντι) απλα θεωρω οτι δεν υπαρχει το σταθερο σημιο αναφορας στους ψηλους (ο Ερντεν ειναι ιδιαιτερα ασταθης).Δε με τρομαζει σαν ομαδα.
    Τελος θεωρω οτι με το νεο συστημα ακλονιτο φαβορι για final4 πολυ μπροστα απο τους αλλους ειναι η ΤΣΣΚΑ για εναν λογο.Ειναι η μονη ομαδα που παιζει σε ενα ρυθμο ολη τη σεζον.Δηλαδη παιζει στο 8 αλλα παιζει ΠΑΝΤΑ στο 8,ενω οι αλλες ομαδες εχουν διακυμανσεις αναμεσα στη διαρκεια της σεζον πραγμα που πλεον σε ενα μαραθονιο θα τους κωστισει.Βλεπω η ΤΣΣΚΑ να τελειωνει τη regular seazon με ρεκορ κοντα στο 25-5 ή 24-6 ενω η αμεσως επομενη να εχει γθρω στις 20-21 νικες.
    Δε ξερω αν συμφωνειτε?
    Τωρα για σύγκριση Ολυμπιακου-Παναθηανικου περιμενω τα δυνατα φιλικα.Βαση ροστερ ο ΠΑΟ φαινεται να εχει το προβαδισμα φετος ή μαλλον εχει λιγοτερους παιχτες-στοιχηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε καθεται ο αλλος σου μιλα για ΝΒΑ, Νταρουσαφακα, Μπλατ κοκ, κατεβατό ολόκληρο και συ πάλι το ανάγεις σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ;

      Διαγραφή
    2. εγω φιλε διαβασα και κατι για Αγραβανη παντως.Και δεν καταλαβα οτι θεωρεις εσυ σωστο πρεπει να γραφουμε?

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι Τζιμ πίστευα ότι ο Μπλατ θα πάρει τον Τζέημς. Ήταν έκπληξη ότι τον πήραμε εμείς, ευχάριστη φυσικά.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον Μπλάτ τον γούσταρα απο παλιά που έπαιζε στους Beastie Boys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ τζόρας. Δεν γίνεται να τον πάρεις σε ομάδα με σταρ. Κατά τ' άλλα η καριέρα του ίσα βάρκα ίσα πανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συ τζιμ ο Ζαρας γιατι εμεινε στην ομαδα;Ψιλοαδιαφορος και εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων δεν προσφερει κατι ιδιαιτερο.Πιστευεις οτι αν ο Αρης χρειαστει ενισχυση θα ειναι σε εκεινη την θεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι αδιάφορος. Και σουτάρει καλά. Βέβαια στη τετράδα των Ελλήνων σου (Ξανθόπουλος-Μούρτος-Τσαϊρέλης-Καββαδάς) θα κολλούσε γάντι ο Λαρεντζάκης..

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω για Λαρεντζακη.Εχει καποια προβληματα χαρακτηρα και θελει κι αυτος αρκετα σουτ για να ζεσταθει και να ειναι αποδοτικος(39% περσι στα σουτ εντος πεδιας).Ο Πριφτης τον ειχε και παλια οποτε τωρα απερριψε κατευθειαν την ανανεωση του αν και ο ιδιος το κυνηγησε στην αρχη του καλοκαιριου.Ο ζαρας ειναι νορμαλ σουτερ αλλα ειναι παρα πολυ ασταθης,σε αντιθεση με τους υπολοιπους Ελληνες της ομαδας που ξες τι θα σου δωσουν και τι να περιμενεις σε καθε παιχνιδι

      Διαγραφή
    3. Όντως. Και το έχουμε συζητήσει εδώ μέσα για Λαρεντζάκη αν θυμάσαι.. Ο Ζάρας είναι καλός σουτέρ. Απλά όσο ανεβαίνει ο πήχης στο αθλητικό επίπεδο της ομάδας θα δυσκολεύεται να ακολουθήσει.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα σε ολους!ο μπλατ ειναι απο τους προπονητες που θαυμαζω και εκτιμω αλλα θεωρω οτι εχει πολυ δυσκολη αποστολη οπως και οι συναδελφοι του στις αλλες τουρκικες ομαδες.εχουν να διαχειριστουν μεγαλα μπατζετ και τεραστιες φιλοδοξιες με στοχο φυσικα καποια στιγμη τουρκικες ομαδες να κατακτησουν ευρωλιγκες κατι το οποιο δεν εχει γινει μεχρι σημερα και ισως δεν γινει ποτε.θεωρω πως αν μεσα στα επομενα 3-4 χρονια δεν τα καταφερουν το ενδιαφερον των γειτονων, επενδυτων αλλα και φιλαθλων για το μπασκετ θα πεσει αρκετα!φυσικα περα απο τα χρηματα αυτο το μεγαλο στοιχημα δηλαδη η κατακτηση ευρωπαικων τιτλων αποτελει μεγαλη προκληση για προσωπικοτητες τυπου ζοτς και μπλατ και για αυτο ο δρομος τους οδηγησε στη Πολη.περιμενουμε λοιπον με αγωνια τη νεα ευρωλιγκα να δουμε αν οι προπονητες-γιγαντες που υπαρχουν στη τουρκια τελικα τα καταφερουν!εμενα παντως επιτρεψτε μου να πιστευω οτι η ευρωλιγκα του χρονου θα καταληξει η σε ελλαδα η σε ισπανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim καθε φορα που σε διαβαζω ειναι σαν να διαβαζω James Joyce. Πολυ ωραιος Jim (και ο Blatt)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι και ο Γουιλμπεκιν ρε παιδια...

    Θα τον φανε ζωντανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim σε ευχαριστούμε για ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο. Για όσους αγαπάμε πρωτίστως το άθλημα και στη συνέχεια ότι αντιπροσωπεύει το Ελληνικό μπάσκετ τα γραφόμενά σου μας προσφέρουν μια νέα οπτική γωνία ώστε να καταννοήσουμε καλύτερα αυτό που βλέπουμε στις 4 γραμμές.

    Πολύ συμπαθητική η εικόνα του Άρη χθες. Καλή επιτυχία σε όλες τις Ελληνικές ομάδες στη σεζόν που έρχεται.

    Ευχαριστώ
    ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζιμ το σχόλιο μου για Μπλατ πέρασε?
    Αν δεν άρεσε αυτό που είπα για τον coach B, τι να κάνω?Δεν την πιστεύω την Μπαρτσελονα σε αντίθεση με την Νταρουσάφακα κι εσύ που ξέρεις μπασκετ κάτι θα ξέρεις περί τούτου.
    Τον ουοναμεικερ θεωρώ τέλειο fit και τον Γουίλμπεκιν τρομερό πρόσπεκτ.Πολλά περιθώρια εξέλιξης.Στα σέντερ μόνο έχω ερωτηματικά...

    Για τον κόουτς Βαγγέλη Αλεξανδρη τελικά πιστεύει κανένας άλλος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε project Ευρωλίγκας?


    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω άλλη μία ότι θεωρώ τον coach blatt φοβερό.Ειναι το αντίβαρο στην Κον-Σερβοποίηση της Ευρωλίγκας.Εχει φτιάξει τρομερά ρόστερ με πολύ καλούς παίχτες και έμφαση στο transition και τις περιστροφές.
      Θεωρώ επίσης ότι ή Νταρουσάφακα αν είχε έναν σέντερ τύπου Βεσελι θα τσάκιζε.Το perfect fit βέβαια για εμένα θα ήταν ο Ντόρσευ που στην Μπάρσα δεν πολύ κολλάει.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    2. Ρε συ τσουρέκας.. τον αλεξανδρή τον βαγγέλη? Really? Με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Ναι και στο λέω με τη λογική ότι αφού μπορεί ή Πεδουλακης γιατί να μην μπορεί ο Αλεξανδρής?
      Έχει 2 ευρωπαϊκά στο παλαμερέ του και έχει παρουσιάσει ομάδες με πολύ ενδιαφέρον στυλ παιχνιδιού.Ειδικά με τον Αρη είχε βγάλει και παίχτες λαβράκια.Θα ήθελα να τον δω τι μπορεί να κάνει με ένα πρότζεκτ Ευρωλίγκας.
      Επίσης θα ήθελα να δω και άλλοι τι πιστεύουμε επί του θέματος...


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
  11. .... νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει και αξίωμα κάποια στιγμή, ότι όποιος συγχρωτίζεται με την Αριανάρα απογειώνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.globes.co.il/en/article-david-blatt-gaza-operation-justified-1000959658

    ΕΛΕΟΣ με τον σπουδαιο ανθροπω μπλαττ.

    Do you support the operation?

    "Absolutely. In my opinion, this war is Israel's most justified war I can remember in recent years. "

    Do you feel support for Israel in the US?

    "There's support, although sometimes it's not enough. In my opinion, though, there's more support this time than before."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμ η Μπαρτσα θα κανει αλλη μεταγραφη???...στο 3 εχει θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοπονεν,Περπερογλου,Βεζενκοφ (μπορει να κατεβει στο 3),Κλαβερ (το ιδιο) δε νομιζω να θελει αλλον.

      Διαγραφή
    2. ενταξει Κοπονεν υπερβολη να κατεβει στο 3, το ιδιο και ο Βεζενκοφ...Κλαβερ ναι, αλλα σε βαρυ σχημα...γενικα και εγω θεωρω οτι μια προσθηκη τι χρειαζεται η Μπαρτσα..

      Διαγραφή
    3. Κοπονεν στο 3? Ουτε καν. Απο τους περιφερειακους της 3ρι μπορει να παιξει μονο ο ερικσον

      Διαγραφή
    4. Μπορει να κατεβει σε σχηματα με 3 γκαρντ.Και ο Βεζενκοφ σε ψηλα σχηματα.Βασικα οταν εχεις δυο 3αρια Κλαβερ,Περπερογλου γιατι να παρεις και αλλον

      Διαγραφή
    5. Η Μπάρτσα χρειάζεται τον Χάνγκα όσο τίποτα άλλο. Perfect fit.

      Διαγραφή
  14. Jim καλησπέρα...
    Η φετινή Ευρωλίγκα, με το πιο διευρισμένο σύστημα αγώνων και την απουσία των σχετικά αδιάφορων αναμετρήσεων της πρώτης φάσης, μόνο κέρδη μπορεί να έχει απο την παρουσία μια προπονητικής μορφής όπως αυτή του Μπλάτ τόσο σε επίπεδο μπασκετικών ιδεών όσο και με την μορφή των δικών του δηλώσεων-χρησμών. Η Ντουρουσάφακα είναι ο πλούσιος (του δίνει τα κατάλληλα εργαλεία) αλλά όχι κορυφαίος(του δίνει το έξτρα κίνητρο) "καμβάς" για να ζωγραφίσει μπασκετικά υπό την αίρεση βέβαια των πάντα βιαστικών για μεγάλα αποτελέσματα Τούρκων.
    Και μια τεχνική ερώτηση σχετικά με τον Άρη: κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν είδαμε σχεδόν καθόλου την φούλ κόρτ πίεση με κορυφή το 4αρι αλλά μια εναλλαγή με πίεση απο τους Κάμινγκς-Τζένκινς. Πιστεύεις οτι θα το δοκιμάσει με την επιστροφή Σανικίτζε ή ο Πρίφτης πάει σε μια άλλη παραλλαγή στην πιεστική άμυνα που έτσι κι αλλιώς θα προσπαθήσει να εφαρμόσει και πάλι; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Σε αυτές τις μορφές press, ο παίχτης που παίζει στο κεφάλι λέγεται chaser (το έχουμε αναλύσει στη σχετική περυσινή ανάρτηση για τον Άρη) και απαιτείται να είναι μακρύς, γρήγορος και αθλητικός. Ο Τσαϊρέλης δε μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Κάμινγκς ναι. Και ο Σανικίτζε επίσης.

      Διαγραφή
    2. Αν θυμαμαι καλα υπηρξε σε καποια φαση ενα zone press 2-1-2 στα 3/4 με 2 μπροστινους τον Cummings και εναν ακομα που μου διαφευγει

      Διαγραφή
  15. Ξερετε καμια καφετερια στη σαλονικη καθαρα μπασκετικη; δλδ να παιζει παοκ γιουροπα και να δειχνει παο ζαλγκιρις ευρωλιγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημερα πηγα σε καταστημα νοβα και μου ειπαν οτι μονο του το αθλητικο πακετο κοστιζει 28.80 ευρω.Εχει καποιος να μας πει αν λενε αληθεια;;;γιατι ετσι λενε και μετα σου ερχεται καμπανια.

      Διαγραφή
    2. Κάποτε, πριν καμιά 8αρα-10αριά χρόνια υπήρχε το "καφέ-καφέ" στην Παπάφη λίγο πριν τον Άγιο Φανούριο. Ο ιδιοκτήτης ήταν Παναθηναϊκός, οπότε όταν έπαιζε ο ΠΑΟ σε οποιοδήποτε άθλημα το έδειχνε. Ήταν κάτι σαν στέκι για Παναθηναϊκούς (και όχι μόνο έτσι) φοιτητές κυρίως που ζούσαν/σπούδαζαν, καλή ώρα στην πόλη. Τώρα έχει κάποια χρόνια που έχει κλείσει. Το καλύτερο είναι να κοιτάξεις για κανένα πακέτο όπως γράφει και ο φίλος από πάνω.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    3. Eγώ είχα μόνο τηλεφωνική NOVA (forthnet) με απεριόριστα αστικά, υπεραστικά και ίντερνετ στα 30 ευρώ.
      Φέτος με Παναθηναικό σε τέτοια euroleauge και Ελληνικό πρωτάθλημα, έβαλα μόνο τα σπόρ με 18 ευρώ επιπλέον, μαζί με 12 ώρες κινητά δωρεάν.
      Δυό μήνες είμαι στα 48 ευρώ ακριβώς.
      Εσύ που δεν έχεις τηλέφωνο, ότι σου είπαν θα πληρώνεις ακριβώς.
      Ολη η ευρωλίγκα στο πιάτο σου.
      32 μάτς το μήνα σύν Ελληνικό πρωτάθλημα για καθαρά μπασκετικούς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Παιδιά ολη η euroleague βρίσκεται σε πολλά stream στο internet και σε καλή ποιότητα. Κρίμα να ξοδεύεστε για την άθλια NOVA.

      Διαγραφή
  16. Jim κατι για αρη δε νομίζεις οτι εφόσον πηγαμε σε παίχτη στο 4 γρήγορο που παιζει αμυνα που μαζεύει ριμπάουντ χωρις καμμια ιδιαίτερη εφεςη στο τρίποντο καλύτερη λύση θα ηταν ο σοκο των Τρικάλων; και νομιζω οτι μισθολογικά αν οχι πιο κατω τοτε στα ιδια επίπεδα ειναι( χωρις να θελω να μειώσω τη μπασκετική αξία του σανι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Θα ήταν. Αλλά από τη στιγμή που πήρες Τσαϊρέλη ήθελες κάτι πιο ποιοτικό, πιο σίγουρο, για να τον συμπληρώσεις. Ο Σοκό θα ήταν ο αντίστοιχος Τσαϊρέλης.

      Διαγραφή
  17. Jim 2 ερωτησεις σου εχω...με Καμπατσο και Ρεαλ τι γινεται???πως και δεν τον θελει ο Λασο απο την αρχη της σαιζον???
    η Μπαρτσα ολοκληρωσε τις μεταγγραφες της???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει να κανει με το διαβατηριο του νομιζω

      -aba

      Διαγραφή
    2. Ο Λάσο και το front office της Ρεάλ έχουν αποφασίσει να ανεβάσουν τον Ντόνσιτς φέτος. Εξ ου και η απόκτηση του Ντρέηπερ και όχι ενός ακριβού γκαρντ διαφορετικής κατεύθυνσης. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έναν Defensive Stopper στο "3". Αυτό είναι δεδομένο. Εγώ δε θα το άφηνα έτσι οπότε δε θα το αφήσει και ο κόουτς Μπαρτζώκας (lol).. Η Baskonia έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει ο παίχτης και μέσα στη σεζόν. Πιστεύω ότι θα επανέλθει κάποια στιγμή η Μπάρτσα. Αυτόν θέλει. Αρκεί να υπάρχει φως..

      Διαγραφή
    3. καλησπερα τζιμ

      1)μπορουμε να δουμε και τον Ραντολφ σε εναν ρολο point forward φετος;
      2)ποτε να περιμενουμε αρθρο για την φετινη ευρωλιγκα;

      Διαγραφή
    4. ναι aba εχεις δικιο για το διαβατηριο...το ξεχασα...

      ευχαριστω για την απαντηση jim...γνωμη μου οτι η Μπαρτσα εχει πολυ καλο ροστερ..ειδικα η περιφερεια της μετα απο καιρο ειναι εξαιρετικη..ειναι κριμα να αφησει το κενο στο 3...

      Διαγραφή
    5. Όχι δε νομίζω ότι θα δούμε κάτι τέτοιο από τον Λάσο. Ο Ράντολφ θα παίξει κοντά στο καλάθι. Το άρθρο θα έρθει τη κατάλληλη στιγμή.. Ο Broekhoff είναι καλός παίχτης (αν και δε ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να παίξει το ίδιο καλά στη φετινή Λόκο) όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση Χάνγκα.

      Διαγραφή
    6. το γεγονος οτι η Μπαρτσελονα ηθελε τον Σεραφεν, δηλαδη κιαλο πενταρι τη δειχνει; με μπερδεψε αυτη η κινηση, αν και δεν ολοκληρωθηκε τελικα...

      Διαγραφή
  18. Ο Μπλατ είναι καρμικό να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟ. Φιλέλληνας φουλ, βοστονέζος ξέρει τη κουλτούρα και το μπάσκετ μας. Είναι μια θέση που θα βρει τον τέλειο αποδέκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φεύγει ο Πεδουλατ για τον Μπλατ.
      Ειδικά με τους παπάδες που θα κάνει φέτος.
      Με τα λεφτά του Μπλατ εφερες Μπουρουση, Τζέιμς και ισως Σινγκλετον👌
      Δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να δώσει το 1/3 του συγκεκριμένου διαθέσιμου μπάτζετ της ( 10.000.000 ) στο προπονητικό της team.
      Αλλο η Νταρουσαφακα με 30.000.000 μπάτζετ με μικρό ΦΠΑ που το κάνει μεγαλύτερο και με πλυντηριακες διαθεσεις😁
      Ο Πεδουλατ κυριως, ο Τρινκερι κι ο Ραντονιτς μια χαρά είναι, αν διανέμεται το φιλότιμο μπάτζετ της ομαδας μας, τοσο γεμάτα και έξυπνα οπως φέτος.
      Μου έκανε τρομερή εντύπωση η φετινή μεταγραφική δυναμική του Παναθηναϊκού.
      Τσιμπιέμαι ακομα για τον στοχευμενο σε ποιότητα και πληρότητα ορθολογισμό της👍

      Διαγραφή
    2. Η Νταρουσάφακα όπως διαβάσαμε από το άρθρο δεν ξόδεψε τα αναμενόμενα λεφτά και αν δούμε το ρόστερ της με τίποτα δεν ξεπερνα τα 12 εκ. Πάντως και εγώ θέλω να δώσουμε πίστωση χρόνου στον Πέδουλα γιατί φέτος οι συνθήκες είναι ιδανικές γι αυτόν. Όταν και αν κλείσει ο κύκλος του εννοείται πως ο Μπλατ είναι από τις 2-3 κορυφαίες επιλογές.
      Vincanity

      Διαγραφή
  19. Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση με την διπλή διάσταση του coach και του ανθρώπου Μπλατ.

    Η αίσθηση που είχα κι εγώ για την προσωπικότητά του ήταν ότι πρόκειται για έναν καλλιεργημένο άνθρωπο, οξυδερκή, ανοιχτόμυαλο και με ιδιαίτερες ικανότητες στην διαχείριση χαρακτήρων και καταστάσεων. Η οργισμένη αντίδρασή του στο θέαμα των Ελλήνων διεθνών σε εκείνο το ματς παρωδία Ρωσία – Ελλάδα στο Μούντο του ’10 ενίσχυσε την εκτίμησή μου. Ωστόσο, αυτή κλονίστηκε με την απαράδεκτη στάση του σχετικά με τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην Γάζα τις οποίες όχι μόνο ενέκρινε αλλά θεώρησε και απαραίτητες.

    Σαν προπονητή τον εκτιμώ πολύ. Έχει καταφέρει πολλά υπό δύσκολες συνθήκες και για μένα είναι top class coach στην Ευρώπη. Σχετικά με τις επιλογές που είχε το καλοκαίρι έχω μια ένσταση. Ο coach απολύθηκε απ’ τους Cavs με εντολή Lebron. Η ομάδα, μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο κι αυτό έχει την σημασία του ως προς τις τελικές εντυπώσεις. Ένας προπονητής, λοιπόν, που φαγώθηκε τόσο κυνικά απ’ τον superstar του ΝΒΑ πώς θα μπορούσε να σταθεί ως head coach σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα; Με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για κάποιον με πολλά χιλιόμετρα στην λίγκα και με βαρύ όνομα. Μήπως η Ευρώπη μάλλον ήταν μονόδρομος;

    Θεωρητικά μπροστά στον coach υπήρχαν κι άλλες επιλογές στην από εδώ πλευρά. Μακάμπι, Εφές και Μπάρτσα αναζητούσαν προπονητή μετά από αποτυχημένες σεζόν. Δεν ξέρω αν του έγιναν κρούσεις αλλά θεωρώ απίθανό να μην συζητήθηκε η περίπτωσή του. Τελικά, επέλεξε την Νταρουσάφακα. Ένα καινούργιο, φιλόδοξο και πλούσιο club που προσπαθεί εδώ και 2 χρόνια να ενταχθεί στην ελίτ της Ευρώπης χωρίς την παραμικρή παράδοση και με βασικό όπλο τον μεγάλο χορηγό. Και χωρίς εξασφαλισμένη θέση στην Ευρωλίγκα των επόμενων ετών που θα στοιχειοθετούσε την επίκληση οράματος και μακρόπνοου πλάνου. Η wild card της επόμενης χρονιάς θα πάει σε ισπανικό club όπως έχει ανακοινωθεί. Η μόνη δίοδος για την Νταρουσάφακα είναι η κατάκτηση του τίτλου ή η εκ νέου αναδιάρθρωση της Ευρωλίγκας είτε μέσω αύξηση των ομάδων είτε μέσω διεξαγωγής κοινής λίγκας με Μπερτομέους και ΦΙΜΠαίους.

    Στο ρόστερ περίμενα περισσότερα. Όχι απαραίτητα πιο ακριβά αλλά διαφορετικά. Ο Μπλατ παίρνει δύο μεγάλα ρίσκα με τις πιθανότητες εναντίον του. Το ένα αφορά την θέση του point guard όπου ποντάρει στον Wilbekin αν και έχει την εναλλακτική του να πάρει πολλά λεπτά εκεί ο Wanamaker. Ο 23χρονος Αμερικανός δεν πείθει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε top class point guard στην Ευρωλίγκα. Το άλλο ρίσκο είναι η θέση ΄΄5’’. Αν ο coach περιμένει απ’ τον Ερντέν να διαβάσει και να πασάρει σταθερά τότε κινδυνεύει με κάζο. Ο Τούρκος είναι σκέτο μπαρμπούτι. Παίκτης Σαβάς δεν υπάρχει και μένουν οι Slaughter (για πολύ συγκεκριμένα πράγματα) και Αλντεμίρ (σε πτώση τα δύο τελευταία χρόνια) να γεμίσουν την θέση.

    Έχει, λοιπόν, πολύ ενδιαφέρον το νέο εγχείρημα του coach προσθέτοντας άλλο ένα σημείο στο οποίο πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας για την Ευρωλίγκα που έρχεται.

    Για το ΥΓ. Ο Ολυμπιακός έκανε την ανάγκη φιλοτιμία. Η ΚΑΕ προσέγγισε παίκτες για back up του Πρίντεζη αλλά δεν πήρε κανέναν απ’ ό,τι φαίνεται λόγω του οικονομικού. Άρα, η στήριξη στον Αγραβάνη (συν τον Παπαπέτρου) που αποτελεί και καλά στρατηγική επιλογή προπονητή και διοίκησης είναι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Γνώμη μου είναι ότι ο μικρός στέκεται καλύτερα στο ‘’5’’ παρά στο ‘’4’’ και θα έκανε πιο λειτουργικό το ρόστερ αν αντί του Μιλουτίνοφ έπαιζε τον ρόλο του 3ου σέντερ με ταυτόχρονη απόκτηση ενός PF. Κουμάντο στα λεφτά των άλλων, βέβαια, δεν μπορείς να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι οι επιχειρήσεις στη Γάζα. 'Οποιος δε θέλει να δέχεται εισβολές, ας μην ρίχνει ρουκέτες στα τυφλά. Αλλά ξέχασα-μόνο οι Εβραίοι είναι φασίστες, η Χαμάς που αρνείται την ίδια την ύπαρξη του Ισραήλ με βάση τη θρησκεία της, είναι ''λαικοί αγωνιστές''.

      ΥΓ. Στηρίζουμε Ισραήλ. Είναι η προμετωπίδα της κοσμικής, πολιτισμένης Δύσης απέναντι στον θρησκευτικό φασισμό των ανοργάνωτων θεοκρατιών.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά το άρθρο έχει πολύ μπάσκετ. Ας μείνουμε εκεί. Αδικούμε την ανάρτηση εστιάζοντας σε άλλα θέματα.

      Διαγραφή
    3. Ο μπλατ είναι καλύτερος του ζοτς. Πήρε το πιο μαγκιόρικο χρυσό σε ευρωμπάσκετ ιστορικά , έφτασε τελικούς ΝΒΑ , πήρε ευρωλίγκα χωρίς τεράστια μπάτζετ.

      Διαγραφή
    4. Εχεις δικιο φιλε ο κατα ενα χρονο μεγαλυτερος σε ηλικια του ζοτς, μπλατ ειναι καλυτερος επειδη πηρε την ευρωλιγκα με μικροτερο μπατζετ.ο ζοτς βεβαια εχει 8 ευρωλιγκες και επειδη μαλλον εισαι πιτσιρικας μαθε οτι στα 6 απο τα 8 που πηρε ο ζοτς υπηρχαν ομαδες με μεγαλυτερα μπατζετ.μονο το 2007 και το 2009 ειχε το υψηλοτερο μπατζετ μαζι με τσσκα!

      Διαγραφή
    5. Ο Ομπραντοβιτς πήγε με ομάδες από το πουθενά και έκανε παπάδες.
      Δε θα πω πολλά άλλα ειναι και μία στιγμή που την ξεχνάμε πολλοί.
      Θυμάστε το Σαπορτα με την Μπενεττόν?
      Όσο για τον Μπλάτ,θα συναντηθούν μαζί τουλάχιστον 4 φορές φέτος και ίσως και πάνω από 5.
      Θα δούμε τι θα κάνει ο καθένας.Μπάτζετ είχανε και οι 2 άρα δικαιολογίες γιοκ.
      Και κάτι που είπα και εγώ πιο πάνω.Το πρόβλημα της Νταρουσάφακα φέτος είναι στα σέντερ και μόνο.
      Όλα όμως διορθώνονται με κάλυψη των αδυναμιών.Συμφωνω με την ανάλυση ενός φίλου πιο πάνω για Σλοτερ,Ερντέν κ.λ.π


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    6. Ναι όμως ξεχνάς κάτι. Ο ζοτς θσ μετράει 4 χρόνια δουλειάς στη φενλερ.ο μπκατ μερικούς μήνες.. γιατί τη πρώτη σεζόν του μεγάλου ζέλικο στη Πόλη γέλασε και ο κάθε πικραμένος.

      Διαγραφή
    7. 12:22 Γελασε ο καθε πικραμενος... Κατι θα ξερεις εσυ για πικρες απο τον συγκεκριμενο προπονητη...

      Διαγραφή
    8. Φίλε 10.31, το γεγονός ότι σε ένα σχόλιο εξηνταενός λέξεων προσέβαλες τη νοημοσύνη των πολιτισμένων ανθρώπων έξι φορές αποτελεί επίτευγμα... Και σ'ανώτερα...

      Arthur Lee

      Διαγραφή
    9. Μπραβο Αθρουρ γιατι το δικο μου μηνυμα (ισως καλως) δεν περασε προς τον τυπο

      Διαγραφή
    10. 77 ο Σλότερ των "πολύ συγκεκριμένων πραγμάτων" είναι καλύτερος το9υ Τάιους με τον οποίον πήρε κούπα ο Μπλατ πρόπερσι. Και τον Αλντεμίρ δε ξέρω αν τον έχει παρακολουθήσει τη τελευταία διετία..

      Διαγραφή
    11. Η ανάρτηση έχει όντως πολύ μπάσκετ αλλά και σωστή δοσολογία παραμπάσκετ. Εφόσον γίνεται αναφορά στην γενικότερη προσωπικότητα του Μπλατ και την κουλτούρα του, τότε ένα σχετικό σχόλιο είναι δικαιολογημένο χωρίς φυσικά να παραμερίζεται το κυρίαρχο που είναι η νέα πρόκληση στην καριέρα του coach. Γενικά, είμαι υπέρ του να ανοίγει η κουβέντα και σε παρεμπίπτοντα θέματα. Έχουν γίνει ωραίες τέτοιες συζητήσεις στο παρελθόν κι ας μην συνηθίζονται τελευταία.

      Ούτε φασίστες θεωρώ τους Εβραίους, ούτε λαϊκούς αγωνιστές τους Παλαιστίνιους. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν η θέση υπέρ μιας πολεμικής επιχείρησης. Πολύ περισσότερο που εκφράζεται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει διαφορετικά δείγματα στο παρελθόν.

      Απ’ την άλλη, οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να σηκώνει το λάβαρο της δυτικής αντίστασης απέναντι στην Χαμάς. Ή να φαντασιώνεται προμετωπίδες του πολιτισμένου κόσμου κόντρα στους απολίτιστους Παλαιστίνιους. Ακόμη και να γουστάρει Τραμπ. Το ζήτημα, πάντως, είναι πολύ πιο περίπλοκο για να το προσεγγίζεις με συνθήματα.

      Ο Σλότερ είναι απ’ τους πιο χρήσιμους και τίμιους mobile ψηλούς της λίγκας. Καλύτερος του τωρινού Τάιους αλλά χειρότερους του προ διετίας Τάιους που σήκωσε την κούπα. Σε κάθε περίπτωση μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει ολόκληρη front line. Ο Σαβάς δεν υπάρχει, ο Ερντέν όπως ξυπνήσει κι ο Αλντεμίρ (επιμένω) εδώ και 2 χρόνια είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.


      Διαγραφή
  20. αργεί πολύ το ισραηλινό διαβατήριο του k.c.rivers ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω είχε πέσει έρευνα για το θέμα. Οι διαδικαδίες που είχαν κινηθεί για την έκδοση του δεν ήταν νόμιμες.

      Διαγραφή
    2. Γιατι κινουντια για διαβατηριο στον ριβερς; τι ξερετε;

      Διαγραφή
  21. sorry jim αλλα εχω χασει την εκτιμηση μου στον ανθρωπο blatt μετα απο αυτο http://nba.nbcsports.com/2014/08/04/cavaliers-coach-david-blatt-this-war-is-israels-most-justified-war-i-can-remember-in-recent-years/comment-page-1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ας οψεται ο Δαμιαν και η αποσυνθεση στην οποια ειμασταν εκεινη τη περιοδο (φανταστειτε την επομενη χρονια απο αυτη του Μπλατ με Μπομπυ Μπραουν,Τακερ,Ντανστον στο 1-3-5 δε καναμε τιποτα)
    Παντως καναμε καποια ωραια παιχνιδια τοτε (η 35αρα στη Μπανταλονα,ο ημιτελικος με Ολυ στο παλε που χασαμε τη διαφορα στο τελος)
    Τζιμ ακομα εχω την απορια γιατι σ εκεινη την ομαδα που ειχε πληθωρα περιφερειακων (μαιλς,κλαρκ,χατζηβρεττα,παουνιτς,ριτσαρντσον) πηγε και προσθεσε το γουολς και οχι ψηλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχες γνώση και σωστή αξιολόγηση της αγοράς τη περίοδο του Δαμιανίδη. Όντως με Μπλατ έκανες μερικά σπουδαία ματς (με τη Μπανταλόνα το καλύτερο, θυμάμαι τη ζώνη τους καθώς εσύ ερχόσουν από ματς Α1 με 9/35 -ή κάτι τέτοιο- τρίποντα..)αλλά η ομάδα ήταν κακοστημένη από την αρχή. Ο Μπλατ πήρε τον Ουόλς (πλάγιο που διέθετε παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια, φάσεις μέσα-έξω, καλός ριμπάουντερ) και τον ταίριαξε (όπως είχε τότε το πράγμα πολύ σωστά κατ'εμέ) με τον Ρίτσαρντσον στα forwards και δίπλα στον Μπετς ώστε να εξυπηρετήσει και τότε 4out-1in καταστάσεις που χρησιμοποιούσε στο playbook και κυρίως να κάνει την ομάδα πιο γρήγορη και με καλύτερο spacing (είχες πλέον slashing, πριν ήσουν στατικός και δε δημιουργούσες ρήγμα) ενώ χρησιμοποίησε τους Ντικούδη-Κακιούζη ως δίδυμο ψηλών από πίσω.. Παιχτάρα ο Μάιλς (θυμήσου το δίδυμο με Μάικλ Ράιτ στην Ορτέζ του Χέρμπερτ..) Σου έλειπε πολύ ένας ωμός ψηλός/ριμπάουντερ τύπου Τράβις Ουότσον σε εκείνο το σύνολο. Η ρακέτα σου είχε αμυντικά κενά και στερούταν athleticism.

      Διαγραφή
  23. Jim το post ειναι πραγματικο τοσο απολαυστικο που βγαινει μονορουφι....Θελουμε περισσοτερα Υ.Γ!!!! Επισης σου εχω ξαναζητησει (και απαντησες οτι θα το κανεις) ενα αναλυτικο σχολιο για την φετινη ΑΕΚ...Θεωρω επισης οτι ο ΟΣΦΠ δικαιως παιρνει το ρισκο με τον Αγραβανη (δεν το πιστευω που το γραφω μιας και "εκραζα" τους Hawks για την επιλογη) μιας και φαινεται οτι αν καταφερει να βαλει σε λειτουργια τα υψηλοτερα κομματια του εγκεφαλου του μεσα στο παιχνιδι εχει μεγαλο potential

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε, σε ευχαριστώ. Θα έρθουν όλα στο σωστό timing.

      Διαγραφή
  24. Πως την πατησε ετσι με τον Γιανγκ ο Ολυμπιακος και μαλιστα μετα απο ενα ολοκληρο καλοκαιρι που θα μπορουσαν να τον ειχαν αντικαταστησει ευκολα?

    Και ποιος ευθυνεται γι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι ο Γιανγκ φίλε μου. Θα το θυμηθείς αυτό μέσα στη σεζόν.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις τι λένε για τις επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις...
      Και στο 4 θα λέμε ότι την Πάτησε ο Ολυμπιακός.
      Το πρόβλημα με τον Γιανγκ ήταν ότι κινήθηκε για 2ο ψηλό κα οχι για βασικό σέντερ.Έπρεπε να πάρει πρωτοκλασσατο σέντερ και αν δεν ήθελε να διώξει Γιανγκ να τον έχει δεύτερη επιλογή.
      Το πρόβλημα αρχίζει από τη θέση 3 και τον ΠΑΠ και τελειώνει στο μικρό βάθος πάγκου.
      Δεν έχουν καταλάβει όλοι τι έρχεται φέτος με τόσα παιχνίδια στην πλάτη.

      Τζιμ φίλε μου κάνε κι ένα σχόλιο για την πρόταση του ΙΤουδη για τους ξένους.Βλεπεις κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτό?


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεις να πας στην Ευρωλιγκα του χρονου με βασικο σεντερ ενα σακατεμενο. Τα λεφτα του Γιανγκ επρεπε να ειχαν παει στον Χαντερ και μετα ας επαιρνε και τον Μπιρτς. Ετσι οπως εγινε θα παιζει ο Μπιρτς βασικος, δηλ. ενας νεος παιχτης που δεν εχει ιδεα απο Ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
    4. Προς τον φίλο Τσουρέκα.
      Ο Ολυμπιακός πήρε βασικό ψηλό, τον Μπερτς ο οποίος είναι καλύτερος σέντερ από τον Σίγκλετον. Αυτή είναι η αλήθεια και σας έγραψα από τη πρώτη μας επαφή ότι από εμένα (και οι μεν και οι δε) αυτήν θα ακούτε. Ο Μπερτς είναι πιο γρήγορος, πιο αθλητικός, καλύτερος αμυντικός του Σίγκλετον σε όλες τις γραμμές, καλύτερος ριμπάουντερ και μπλοκέρ. Σας το είπα και τις προάλλες. Ο Σίγκλετον είναι υπερτιμημένος.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    5. Ρε Καλιγουλα, ο Μπιρτς δεν εχει το κορμι να μαρκαρει βαρια πενταρια, πως να το κανουμε τωρα? Δηλ. ποιον θα μαρκαρει? Τον Αγιον, τον Μπουρουση ή τον Ραντουλιτσα?

      Κατα τα αλλα μπορει να ειναι πως τα λες. Αλλά δεν φτανουν αυτα.

      Διαγραφή
    6. Πες τα ρε Καλιγουλα και σε περιμεναμε να μας πεις την αληθεια. Ο Σιγνκλετον ειναι υπερτιμημενος αλλα ο Μπιρτς επιθετικα ειναι μερικα σκαλια πιο κατω.Αλλα ξεχασα θα τον κανει μαγκα ο Σπανουλης κλπ

      Διαγραφή
    7. Ρε Καλιγούλα για πιο λογο μπαινεις σε σγκρισεις ?? Και αντε και μπηκες , αληθεια μιλας τοσο αφοριστικα για εναν παικτη των 8.5 ποντων στην Euroleague και μας εκανες Hakeem ενα παικτη των 10 ποντων στην τbl...Και γραφω μονο για ποντος γιατι βαριεμαι να εξηγω τα απλα, οχι για αλλο λογο.

      Manu

      Διαγραφή
    8. Αγόρια.. Ο Σίγκλετον ναι, είναι καλύτερος επιθετικός. Συνολικά ο Μπερτς είναι καλύτερος σέντερ όμως. Και θα παίξει και πρώτος στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ έδωσε διπλέ πληρώνοντας το περυσινό θαύμα της Κουμπάν. Ο Σφαιρόπουλος (πολύ μέτρια γνώση της αγοράς, φάνηκε πέρυσι στο θέμα Γιανγκ) με τα μισά πήρε καλύτερο παίχτη.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    9. Καλιγουλα ειναι τουλαχιστον αστειο να συγκρινεις εναν απειρο παικτη για τα δεδομενα της euroleague με εναν βασικο παικτη σε περσινη ομαδα του f4. Ακομη και αν ισχυει αυτο που λες, το γεγονος οτι το λες με τοση σιγουρια το κανει αστειο... Πηρε με τα μισα εναν παικτη αμφιβολου ποιοτητας. ΑΥΤΟ ειναι το δεδομενο και περιμενουμε να αποδειχτει... Οποτε ασε τις σιγουριες...

      Διαγραφή
    10. Bασικός δεν ήταν ο Κρισάκος. Ράντολφ Κλαβέρ ήταν το δίδυμο ψηλών του κόουτς Β. Και ο Σίγκλινος που έλεγε μια ψυχή ήρθε μπάλωμα πέρσι στη Λόκο και έπιασε λόγω κόουτς. Αλλιώς ήταν για πάπια πεκίνου..

      Διαγραφή
    11. 'Αναψε φωτιες ο Καλιγούλας!

      Άντε τώρα να βρω ποιον θ΄αφήσω εξω: Κρις ή Ντεμέτρις?

      Διαγραφή
    12. Οπως και να εχει 3:51, το γεγονος ειναι οτι ο Σινγκλετον ειναι με τα περσινα δεδομενα στο 7 και ο Μπιρτς στο 4, μεχρι να αποδειχτει το αντιθετο ή κατι διαφορετικο... Εχω παρει εναν πιο σιγουρο παικτη απο εσενα που πηρες αλλο ενα στοιχημα. Η σιγουρια σου λοιπον δεν προκειπτει απο λογικα επιχειρηματα αλλα απο οπαδισμο... Οσα επιχειρηματα εχω εγω για να πω οτι ο Παναθηναϊκος θα παρει τον τιτλο φετος, εχεις και εσυ για το αν ο Μπιρτς θα σου βγει τοσο που μαλιστα θα αφησει καλυτερες εντυπωσεις απο τον Σινγκλετον.

      Διαγραφή
    13. Παντως εγω δράττομαι της ευκαρίας να ρωτησω το εξης:

      Ο Σινγκλετον εβαζε 30 ποντους παιζοντας στην πρωταθλητρια Κινας αλλά εβαλε μονο 6 απεναντι στην Κύμη!

      Αυτο σημαινει οτι η Κύμη θα εβγαινε άνετα πρωταθλητρια Κινας???

      Διαγραφή
    14. 3:58 Ναι, στο μυαλο ενος 15χρονου ισως...

      Διαγραφή
    15. 3:57 έχω πει δεν είμαι Ολυμπιακός ούτε Παναθηναϊκός. Η αξιολόγηση αυτή είναι δική σου που βλέπεις μόνο Ευρωλίγκα προφανώς άντε και κάνα Eurocup. Ρώτα κάποιους άλλους που είναι μέσα στα πράγματα. Ρώτα τον κ. Κατσιώνη τον οποίο θεωρώ κορυφαίο και σπάνιο μάτι, να δεις τι θα σου πει. Ρώτα τους προπονητές της Α1 που έχουν φάει μερόνυχτα μπροστά σε βίντεο. Ο Παναθηναϊκός και εγώ θεωρώ ότι ξεκινάει με προβάδισμα για τον φετινό τίτλο στην Ελλάδα. Αλλά ο Μπερτς είναι καλύτερος από τον Σίγκλετον. Πως να το κάνουμε ρε παιδί μου;

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    16. Βρε παιδι μου Καλιγουλα, κανε μια copy/paste το αποσπασμα του κειμενου που ο κυριος Κατσιωνης λεει πως ο Μπιρτς ειναι καλυτερος του Σινγκλετον, να δω κατι... Αν δυσκολευτεις με αυτο, κανε c/p το αποσπασμα ενος προπονητη που λεει κατι παρομοιο...

      Ασε τις εξυπναδες που θα το παιξεις αντικειμενικος. Ο Μπιρτς εχει πιθανοτητες να βγει καλυτερος του Σινγκλετον στο τελος της σεζον, οσες εχει πιθανοτητες ο Παναθηναϊκος να παρει τον τιτλο. Οσα στοιχεια εχεις εσυ για να υποστηριξεις αυτο που λες, εχω και εγω για το αλλο... Πως να κανουμε ρε παιδι μου;

      Διαγραφή
    17. Δεν είναι δίκη, εκτιμήσεις κάνουμε. Θα έρθει η ώρα που θα υποκλιθείς και εσύ στον Καλιγούλα φτωχό μου παιδί.. Και που είσαι, άφησε ένα όνομα στη ρεσεψιόν για να σε καλέσουμε..

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    18. Καλιγουλα εισαι γιγαντας εγω δηλωνω φαν σου πλεον!συνεχισε γερα,ειμαι σιγουρος οτι εισαι πολυ ψαγμενος εφοσον εχεις αποψη για το μπιρτς!!!και τα λες καλα και στον απο πανω τον ασχετο που βλεπει μονο ευρωλιγκα αντε και κανενα γιουροκαπ,εχεις δικιο αν δεν βλεπεις τα χωρια της τουρκιας να παιζουν μπασκετ δεν δικαιουσαι για να ομιλεις κυριε!!!!

      Διαγραφή
    19. Τι δεν ειναι δικη ρε φοβερε τυπε; Τι εκτιμησεις κανουμε ρε τιτανομεγιστε; Στο προηγουμενο κιολας ποστ εγραψες πως ο Jim και δεκαδες προπονητες στην Α1 που ασχολουνται με το μπασκετ περισσοτερο απο μενα, θεωρουν πως ο Μπιρτς ειναι καλυτερος του Σινγκλετον. Σε ρωταω που το διαβασες αυτο και μου λες πως κανουμε προσωπικες εκτιμησεις (αρα το αντιθετο απο αυτο που ειπες πριν); Πες μου ποσα θες να με τρελανεις. Αν και νομιζω αυτος ειναι ο σκοπος σου, που θες και ονομα για να με καλεις...

      Διαγραφή
    20. Φιλέ καλιγουλα καλησπέρα,ωραιο νικ νειμ προκαλεί ανά τους αιώνες(sic).
      Επειδή εδώ είναι ένας χώρος που ο αρθρογραφος-κειμενογραφος-ιστορικος-σκαουτερ(αυτός το είπε)γράφει κάποιες προσωπικές απόψεις και εμείς από κάτω προβάλλουμε τις δικές μας.
      Εσύ λοιπόν σήμερα εθιξες το θέμα ότι ο σινγκλετον ειναι χειρότερος από τον μπιρτς.και σε ρωταω τον σινγκλετον τον είδαμε όλη την χρονια στην ευρωλίγκα το αλλον παρότι έχω ότε τιβι δεν τον έχω δει καθόλου παρά κάτι σποραδικά πεντάλεπτο στο προολυμπιακό που διέγνωσαν την φοβερή αθλητικοτητα του και το ποσό μα πόσο αγουρος είναι επιθετικά(τις βολές δεν τις σχολιαζω ειναι χειρότερος του καλαθη)εσύ φίλε έβλεπες το χειμώνα λαϊβ στριμ τουρκικό πρωτάθλημα και τον κρινεις ή βασίζεται στις απόψεις των προπονητών της μπάσκετ λιγκ και αν ναι σε ποιο ρεπορτάζ τις διαβάσεις αυτές???


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    21. Συνομιλητή σέντρικ. Με μια στοιχειώδη αντίληψη του χώρου που βρίσκεσαι μπορείς να κατανοήσεις ότι η σελίδα ελκύει πολλούς επαγγελματίες του αθλήματος και δε φιλοξενεί μόνο άτομα που βλέπουν ξένα πρωταθλήματα από ..streaming
      (Declasse) ή μπακαλιαράκια που διαβάζουν μισή ώρα για να το παίζουν σοφιστικέ στους φίλους τους. Κάποιοι έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε ενεργά το άθλημα. Νομίζω να σε κάλυψα.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    22. Καλιγουλα, εκτεθηκες ανεπανορθωτα ακομη και για τρολλ. Ακομη περιμενουμε τις αποψεις του Jim και των προπονητων για τον Μπιρτς που ειναι καλυτερος του Σινγκλετον. Ακομη και αν εισαι ενεργος επαγγελματιας του χωρου, πως ακριβως γνωριζεις τις αποψεις ολων αυτων και γιατι εισαι σιγουρος για την μεγαλη υπεροχη του Μπιρτς εναντι του Σινγκλετον; Απο την μια εχουμε εναν παικτη που επαιξε 3 χρονια ΝΒΑ και στην πρωτη του χρονια στην Ευρωπη με 22 λεπτα ΜΟ πηγε η ομαδα του final 4. Και απο την αλλη εχουμε εναν παικτη νεο αλλα που ερχεται απο τα αζητητα και τωρα κανει τα πρωτα του σοβαρα βηματα. Και εισαι σιγουρος για την επιτυχια του. Και θες να γινεις πιστευτος;

      Διαγραφή
    23. Χμμ, ποιος να ειναι ο επαγγελματιας του μπασκετ Καλιγουλας?

      Μηπως ο Σλουκας, μηπως ο Δεδας ή μηπως ο Δικαιουλάκος?

      Διαγραφή
    24. Και τότε γιατί δεν μας λες ότι είσαι επαγγελματίας του χώρου και άρα γνωστής του αθλήματος και ταξιδεύεις συχνα στην τουρκια για να δεις τον μπιρτς(γιατί διαφορετικά γιου τουμπ ή στριμ σορρυ) και μας λες για γνώμες του Τζιμ ή άλλων προπονητών Α1 που συγγνώμη που θα στο χαλασω οποίος είπε ότι ο μπιρτς του 2015-2016 είναι καλύτερος του σινγκλετον του 2015-2016 τότε η σχέση του με το αθλημα είναι λίγο επιδερμικη.
      Και για να στο πω διαφορετικά οποίος είπε ότι το ποτεντιοναλ του 24αρη μπιρτς με αυτό του 27αρη σιγκλετον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μεγαλύτερο πάλι συγγνώμη που θα στο χαλασω υπάρχουν και άλλα αθληματα να βγάλει κάποιος το ψωμί του...
      Τελος,ειναι λίγο άσχημος ο τρόπος που αναφερεσαι σε παιδιά(ίσως και σε μένα) με τον όρο μπακαλιαράκια εκτός και αν νομίζεις ότι ο κύριος Κόνγουεϊ θέλει τη άποψη επαγγελματιών του χώρου εδώ μέσα και όχι και των απλών φιλάθλων...

      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    25. Συνομιλητή σέντρικ. Με μια στοιχειώδη αντίληψη του χώρου που βρίσκεσαι μπορείς να κατανοήσεις ότι η σελίδα ελκύει πολλούς επαγγελματίες του αθλήματος και δε φιλοξενεί μόνο άτομα που βλέπουν ξένα πρωταθλήματα από ..streaming
      (Declasse) ή μπακαλιαράκια που διαβάζουν μισή ώρα για να το παίζουν σοφιστικέ στους φίλους τους. Κάποιοι έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε ενεργά το άθλημα. Νομίζω να σε κάλυψα.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    26. Aπλά για κάποιους ανθρώπους το να βλέπουν τα "χωριά της τουρκίας" είναι σημαντικό φίλε μου. Αυτό θέλω να πω.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    27. Καλιγουλα μεγαλε αρχοντα του τρολλαρισματος, σε παραδεχομαι. Αγνοεις οτιδηποτε ειπε ο Σεντρικ και εγω και απλα κανεις c/p το προηγουμενο σχολιο. Ουτε αν βλεπεις απο κοντα ματς της Τουρκιας ουτε τιποτα. Απλα να εχεις κατι να πεις. Σε παραδεχομαι... Βεβαια ακομη και το υπερβολικο τρολλαρισμα γινεται κουραστικο, οποτε μπορεις να το κοψεις σιγα σιγα.

      Διαγραφή
    28. Ρε τι μαθαινεις ... ο Μπιρτς λεει ειναι καλυτερο σεντερ... Κι εγω που τον εκοβα για τεσσαρι πρεπει να ειμαι ασχετος...

      Διαγραφή
  25. Μεσα στη σεζον μπορει. Αλλά τοτε θα ειναι πλεον αργα. Η σεζον αρχιζει αρχες Οκτωβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και εγω τον εκτιμω σαν προπονητη των Μπλατ.

    Του δωθηκε ενα απροσμενο δωρο απο τον θεο, και πηγε σαν προπονητης σε μια ομαδα σε φαση rebuilding, και του εκατσε η επιστροφη Lebron και αμεσως η ομαδα εγινε φαβορι για τον τιτλο.

    Το αν πετυχε ή απετυχε ειναι σχετικο. Εφτασε τελικους, εκει λυγισε η ομαδα απο τις απουσιες.

    Το γεγονος ειναι παντως πως ο στοχος του ηταν να μεινει NBA.

    H Νταρουσαφακα ειναι σαφες βημα πισω στην καριερα του προπονητη που πριν 2 χρονια επαιξε τελικους ΝΒΑ και το να το βαφτιζουμε ΕΠΙΛΟΓΗ, νομιζω μας υποτιμαει λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλογή είναι. Όταν είσαι Νο1 στη λίστα της Μπαρτσελόνα (επίσημα) και μέσα στη 2-3 πρώτες επιλογές σε 2 ομάδες του ΝΒΑ επιλογή λέγεται. Αλλιώς βέβαια σκέφτεται ο Q81 αλλιώς ο Μπλατ.

      Διαγραφή
    2. Οκ, μπορεις να πιστεψεις πως τον ηθελαν ομαδες απο το ΝΒΑ αλλα προτιμησε την μαγικη και ιστορικη Νταρουσαφακα για το επομενο βημα του, ωστε να προπονει τον Anderson αντι του Λεμπρον

      Διαγραφή
    3. Και ναι και όχι. Ο Μπλατ ήθελε ενα προτζεκτ το οποιο μπορει να αφήσει εύκολα για ΝΒΑ. Την Μπάρτσα δεν μπορεί να την αφήσει νύχτα για το ΝΒΑ. Την Νταρουσαφακα μπορεί, ακόμα και στη μέση της χρονιάς. Επίσης, στην Νταρουσάφακα δε θα έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι του.

      Διαγραφή
    4. Και στις 2 περιπτωσεις αυτο που περιγραφεται στο 4:05 δεν ειναι σοβαρο δειγμα επαγγελματια.

      Τι λεει δηλαδη οτι στην πρωτη περιπτωση σκεφτεται οταν προκυψει κατι να παρατησει την ομαδα σε ενα βραδυ.

      Στην αλλη περιπτωση οτι θελει να παει σε μια ομαδα που δεν θα του ζητανε και πολλα πολλα, να εχει το κεφαλι του ησυχο. Ε ας παει Κινα τοτε.

      Διαγραφή
    5. Κανένα ΝΒΑ ΟUT στο συμβόλαιο του φίλε μου όμως. Τι λες ?

      Διαγραφή
  27. Είμαι από αυτούς που τους ξένισε ο τρόπος που κινήθηκε η Νταρουσάφακα. Μια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ περίμενα οτι θα στοχεύσει Φ4 από την πρώτη χρονιά. Με τα σημερινά δεδομένα βλέπω την Νταρουσάφακα με ταβάνι την θέση 8 και πιθανότερο να είναι στο 9-10. Πίσω από ΤΣΚΑ,Φενέρ,Ρεαλ,Μπάρτσα που θεωρώ σίγουρες στην 8άδα, υπάρχουν ΠΑΟ,ΟΣΦΠ,Μακάμπι,Εφές και σε 3η ταχύτητα Νταρουσάφακα,Μπασκόνια,Μπάμπεργκ.
    Δυσκολεύομαι να δω πως θα περάσει το δικό της γκρουπ δυναμικότητας, πόσο μάλλον να ρίξει κάποιον από τα άλλα 2.

    Θέλω να δώσω μια μικρή ίντριγκα στο κοινό και περιμένω απαντήσεις:
    16/11 ο ΠΑΟ παίζει στην Μαδρίτη και ο ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ με Μπάρτσα
    18/11 παίζουν στο ΟΑΚΑ μεταξύ τους

    Θεωρείτε ποιό καλό το πρόγραμμα του Παναθηναικού(με μια πιθανή ήττα εντός προγράμματος+ταξίδι) ή του Ολυμπιακού (χωρίς ταξίδι, αλλά με ενδεχόμενη κακή ήττα εντός έδρας)

    TraderV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερον κουιζ.

      Θεωρω οτι για τον Παναθηναϊκο μια ηττα στη Μαδριτη δεν του κοστιζει ψυχολογικα και με δεδομενο οτι ολες οι ομαδες θα προσπαθησουν να διαφυλαξουν την εδρα τους ως κορη οφθαλμου θα τα δωσει ολα στο ΟΑΚΑ για να κερδισει.

      Αντιθετα για τον Ολυμπιακο, μια ηττα στο ΣΕΦ ειναι ηττα εντος εδρας και απο περισυ ειδαμε οτι τετοιου ειδους ηττες τον παιρνουν απο κατω και εχει μετα 2-3 ηττες συνεχομενες οπως συνεβη περισυ με τη Μπαμπεργκ. Αρα, η ξεκουραση του Ολυμπιακου λογω μη ταξιδιου εξισορροπειται απο την κακη του ψυχολογια και συνεπως ο Παναθηναϊκος εχει παλι τον 1ο λογο.

      Ομως, θα ελεγα οτι το πιο ενδιαφερον κουιζ ειναι: θα δωσει το 1000% για να κερδισει στο ΣΕΦ ο Μρ Μπιν?

      Διαγραφή
    2. Δε μπορουμε να σκεφτομαστε ετσι... Το προγραμμα ειναι δυσκολο για ολους.

      Επισης, η οποια κατασταση δημιουργειται εδω, λογικα θα αντιστραφει κοντα στο ματς της ρεβανς στο ΣΕΦ.

      Ειναι παλουκι για τις ομαδες το προγραμμα, καλο για μας τους φιλαθλους, σκεψου μονο τι υπερβολικη δοση απο ματσαρες υα παρουμε μεσα σε ενα 48ωρο σχεδον :-)

      Διαγραφή
    3. Κρατάμε την ατάκα "Δε μπορουμε να σκεφτομαστε ετσι... Το προγραμμα ειναι δυσκολο για ολους." ώστε αν χάσει ο Ζοτς από τον ΠΑΟ και ειπωθεί η ατάκα (κατά 99%) πως το έδωσε το ματσάκι, να γινει copy paste (μαζί με το λινκ).

      Διαγραφή
    4. Επίσης στις 18/11 υπάρχει και το Μπάρτσα-Ρεάλ.

      Διαγραφή
    5. Μα ο Ζοτς παντα δειχνει σεβασμο και το δινει το ματσακι!

      Ομως, ελα ντε, που δεν του δειχνουν αντιστοιχο σεβασμο?

      Που ακουστηκε ρε να κανεις φιεστα για τον Διαμαντιδη και να μην καλεσεις την ομαδα του μέντορα του, αυτου που τον εκανε παιχτη, αυτου με τον οποιο μεγαλουργησε, του Ζοτς?

      Πρωτακουστο...

      Διαγραφή
    6. Πως θα καλέσεις την ομάδα του μέντορα όταν αυτή δεν είναι τίποτα στο ευρωπαικό μπάσκετ; Επειδή πήγε σε 2 φάιναλ φορ; Σοβαρομιλάμε; Η Βασκονία είναι μεγαλύτερη ομάδα.

      Κάλεσες αρχικα τις 3 ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια. Η Ρεάλ αρνήθηκε και έτσι έφερες την Μπαρτσελόνα, που μεταξύ μας είχε και μεγαλύτερη σχέση η καριέρα της φανέλας 13 με αυτήν την ομάδα.

      ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι όλες έχουν σημαδέψει τη φανέλα νο13 σε f4 ή σε σειρές play off. Η Φενέρ από που και ως που;

      Διαγραφή
    7. 7.23,α για αυτο ο Μπογκντανοβιτς εχασε τις βολες στο τελος;;του ειπε ο Ζοτς να της χασει μηπως;;;;Εισαι οτι να ναι.Οσο για την μη προσκληση της Φενερ,οι προσκλησεις ηταν αρχικα για τις ομαδες με τα πιο πολλα ευρωπαικα.Οχι για ομαδες που ειναι ανυπαρκτες στον χαρτη της ευρωπης.Τι εγινε, οι συμμετοχες μετρανε ως τιτλοι;;

      Διαγραφή
    8. Α, καταλαβα. Αφου αρνηθηκε η Ρεαλ, ειπαν ας καλεσουμε την επομενη ομαδα στη λιστα, δηλ. αυτη με τα δυο (2) τροπαια Ευρωλιγκας και καλεσαν την Μπαρτσελονα!

      Ετσι γινονται οι παστρικες δουλειες! Με αξιοκρατία!

      Διαγραφή
    9. 7.23 εισαι αυτο που λενε, "οτι ο καθενας λεει οτι θελει",να θυμισω,μεσα στην Τουρκια χωρις τον ΔΔ και χασαμε λογω εδρας απο τα σφυριγματα των γκρι στο τελος.Στην εδρα μας θα χαναμε;;οι καλυτεροι παιχτες του Ζοτς, αληθεια ξερεις ποσα λεπτα επαιξαν;; http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=180&seasoncode=E2015

      Διαγραφή
    10. Μετά τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι που έχουν 6 είναι η Βαρέζε με 5, Ολυμπιακός, Μιλάνο, ΑΣΚ Ρίγα και Σπλιτ (πρώην Γιουγκοπλάστιγκα) με 3 και μετά Μπαρτσελόνα, Βίρτους, Καντού και Τσιμπόνα με 2. Άρα φίλε 7:57, πέρα από το γεγονός ότι εναντίον της Μπαρτσελόνα ο Διαμαντίδης έχει κάνει μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχοντας παίξει σε δύο επικές σειρές πλει οφ - εντάξει του '11 ήταν τρομερή, αλλά και του '13 ήταν πολύ καλή (το 2ο και το 3ο παιχνίδι ουσιαστικά τα πήρε ο Μήτσος με τα τρίποντά του), αν δεις και την παραπάνω λίστα με τις ομάδες και τις κατακτήσεις τις Ευρωλίγκας, θα διαπιστώσεις ότι από τη στιγμή που αρνήθηκε η Ρεάλ η επόμενη επιλογή είναι η Μπαρτσελόνα. Αν έχεις αντίρρηση σε αυτό, πες μου ποια από αυτές που βρίσκονται πιο πάνω θα μπορούσε να καλέσει.
      Ίσως και είναι καλύτερα έτσι μιας και οι τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά είναι κι αυτές που αποτελούσαν τις βασικές αντιπάλους του Παναθηναϊκού απέναντι στις οποίες έχει γράψει τις μεγαλύτερες νίκες του στην Ευρώπη επί ΔΔ.

      Διαγραφή
    11. Δεν βγαινει η λοιγκη συναρτηση που πας να κανεις. Και ο Ολυμπιακος και η Μιλανο εχουν παραπανω τροπαια απο την Μπαρτσελονα και μαλιστα εναντιον του Ολυμπιακου εχει επισης μερικα τρομερα παιγνιδια ο Διαμαντιδης.

      Στο δια ταυτα, η διοικηση του Παναθηναϊκου, προσπαθωντας να δικαιολογησει τις επιλογες των αντιπαλων γι αυτο το τουρνουα, καταφερε να δημιουργησει πιο πολλες αποριες παρά ναα δωσει απαντησεις. Ειδικα στην περιπτωση του Ζοτς.

      Διαγραφή
    12. Η Μιλάνο τα τελευταία δύο χρόνια είναι ένα χάλι μαύρο (και θα συνεχίσει να είναι όσο παραμένει ο Ρέπεσα) και ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει καν σαν επιλογή σε ένα τουρνουά - γιορτή που θες να διοργανώσεις για προφανείς λόγους.

      Διαγραφή
  28. Εγω θεωρω οτι τα ματς αυτα ειναι τελειως παιχνιδια ειδικων συνθηκων και δε μετραει τιποτα αλλο περα απο το παθος και τη μερα που θα βρεθουν οι παιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προσωπικά θεωρώ την ήττα από ΠΑΟ εκτός προγράμματος στη Μαδρίτη.Γιατι το λέω αυτό?Οι ομάδες είναι ισαξιες και έτσι όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ας το πούμε ο Ντονσιτς είναι πολύ καλύτερος του Μποχωρίδη.Επίσης μετά και την φυγή Σερχιο δεν μπορώ να πονταρω αβίαστα στα γκαρντ της Ρεάλ.Ο Ρουντι πέφτει σε απόδοση και ο Τζέιμς είναι πολύ ανεβασμένος.
    Ο Ριβερς μπορεί να κάνει τη διαφορά στο 3.
    Η φροντλαιν της Ρεάλ είναι μεν ή καλύτερη στην Ευρωπη αλλά δεν είναι τρομακτικά καλύτερη από του Παναθηναικου.Ο Μπουρούσης ειναι εξαιρετικός και διαθέτει και πολυ καλά στοιχεία point center.Απο την Άλλη ο Αγιον είναι μεν εξαιρετικός αλλά δεν είναι τόσο πολυδιάστατος.Απο την άλλη ο Ρεγιες είναι το καλύτερο κατ εμέ 4άρι στην Ευρωπη αλλά και ο Παναθηναικος δεν είναι πολύ πίσω με τον γκιστ.Ο Πατ Καλαθης είναι μία τίμια λύση με πολύ καλό-περιπου 10 πόντους-μεσο όρο στη vtb league.Ο νοθιόνι φάνηκε ότι είναι φοβερός και στο Ρίο αλλά προέρχεται από τρελλή καταπόνηση.
    Συνοπτικά θεωρώ κρίσιμο πως θα είναι οι Ρουντι και Νοθιόνι για τη Ρεάλ και Σινγκλετον Καλαθης για τον Παναθηναικό.
    Από άποψη τραυματισμών κούρασης κ.λ.π
    Παικτικα βαρόμετρο είναι οι Μπουρούσης και Γιούλ.Τρομεροι παιχτες που δεν έχουν ταβάνι.Οσο πιο καλά πάνε αυτοί τόσο πιο πολύ θα βοηθήσουν.

    Ο Ολυμπιακός με την Μπάρσα πάλι είναι μία άλλη ιστορία.Παλι το θεωρώ αμφίρροπο το ματς λόγω του ότι ή Μπαρσα είναι νέα και απρόβλεπτη ενώ ο Ολυμπιακός δεμένος και γηπεδούχος.
    Κρίσιμη η κατάσταση του Γιανγκ και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν ο Παπαπετρου με τον Παπανικολάου.Επισης τι μπορεί να κάνει ο Γκριν.Απο τη Μπαρσα τα προβλήματα στο 3 όπου ο Όλυμπιακος υπερτερεί κατά κράτος.Μονο στο 5 ή Μπαρσα είναι καλύτερη και ίσως και στο 1.Στον άσσο ο Ραις είναι σκάλες πάνω από τον Μάτζαρη.Ο Βαγγελης δεν μπορεί να πιάσει αυτές τις ταχύτητες και πλέον και στις περιστροφές έχει πρόβλημα.Δε μιλάω απλά για δημιουργία γιατί και στις ασσιστ κολλάει.


    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ρίβερς τη διαφορά στο τρια? Really? Είναι ρολίστας για αυτό το επίπεδο. Εκτός και αν νομίζετε ότι ο δεκατος ενδέκατος παίχτης μιας ομάδας που πέρσι εφτασε απλά οχτάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλος πρέπει να βλέπεις μπάσκετ χρόνια, φαίνεσαι.

      Διαγραφή
    2. Που να επαιζε δηλαδη και στον 14ο της περσινης Ευρωλιγκα δηλαδη....

      Διαγραφή
  31. Τωρα που το θυμηθηκα που ειναι αυτοι οι insiders που ελεγαν οτι εχουν την shortlist του πεδουλακη ηια το 4 και οτι υπηρχε ενα τεραστιο ονομα το οποιο ηταν κοντά κλπ κλπ....???Τεσπα η αποψη μου για μπλατ και νταρουσαφακα ειναι οτι ενω αρχησε με καλες μεταγραφες στο τελος διχνει να μην εχει ενυσχηθει στις θεσεις 1 και 5 και πιστευω θα υπάρξει πρόβλημα...30 εκατ. μπατζετ αλλα δεν βλέπω κατι τρανταχτό...θα ηθελα να δω τον jordan crawford αντι wilbekin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το να μην κυνηγήσει τη νίκη ο Μπιν στο ΣΕΦ ή ο Ζοτς στο ΟΑΚΑ είναι πιθανό, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στα αντίστοιχα εντός έδρας και οι δυο θα σκυλιάσουν για τη διαφορά (όπως και ο Ιτούδης που έρχεται ΟΑΚΑ την προτελευταία αγωνιστική, θα χάσει μεν, αλλά θα χάσει όσο χρειάζεται). Ο Μπιν έρχεται ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, οπότε αν το δώσει το ματσάκι θα είναι με 4-5 πόντους το πολύ, για να μπορεί να το καλύψει στον επαναληπτικό.

    Αντικειμενικά πάντως ούτε ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει διαφορά από τη Μπαρτσελόνα, ούτε ο ΠΑΟ από τη Φενέρ. Μακάρι βέβαια να το κάνουν, να τις αφήσουν κι από κάτω στις ισοβαθμίες αν γίνεται, και μετά κανένας δε θα μπορεί να μιλήσει για δώσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα... ο Ζοτς μπορει να εδινε τα ματσακια στο ΟΑΚΑ αλλά πάντα κρατούσε τις διαφορές.

      Διαγραφή
    2. Δεν υφισταται επαγγελματιας προπονητης να παροτρυνει τους παικτες του να χασουν απο μια ομαδα γιατι ειναι συναισθηματικα δεμενος μαζι της. Πρωτον χανει αυτοματα τον σεβασμο των παικτων του και δευτερον δειχνει οτι ενδιαφερεται περισσοτερο για αυτην την ομαδα απο οτι για τους ιδιους τους παικτες.

      Ειναι σιγουρος τροπος παντως να χασεις τον σεβασμο των παικτων σου και να εκτεθεις στα ματια τους.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειπε κανείς οτι τους παροτρυνε να χασουν. Δεν γινονται ετσι αυτες οι δουλειες. Απλα με το να μη τους παροτρυνει εντονα να κερδισουν ειναι αρκετο. Οι παιχτες δεν ειναι μωρα. Καταλαβαινουν τα σημαδια.

      Διαγραφή
    4. 11.41,τι μας λες μωρε;;ο Ζοτσ δηλαδη χτυπιεται ψευτικα,κοκινιζει και φωναζει στους παικτες ετσι για πλακα;.Ε ρε μυαλα.

      Διαγραφή
    5. Οπως ειπες, δεν ειναι μωρα, καταλαβαινουν ποτε ο προπονητης δεν θελει να κερδισει. Οποτε αυτοματα χανουν τον σεβασμο προς το προσωπο του.

      Διαγραφή
    6. στον ΠΑΟ δεν τα δίνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο όσο τα έδινε παλιά στην Παρτιζάν. Και οι παίκτες ξέρουν πότε η ομάδα είναι αδιάφορη και πότε όχι. Δε χρειάζεται να τελειώσουν τη χρονιά μόνο με νίκες για να έχουν σεβασμό στον προπονητή τους.

      Διαγραφή
    7. Γιατι ενας παικτης να φερθει ως πιστος στρατιωτης οταν βλεπει τον προπονητη του να αδιαφορει σε καποια ματς; Αυτο ειναι το νοημα. Θα χαθει ο σεβασμος, η πειθαρχια και η αφοσιωση στον προπονητη... Ναι, δεν θα του το πουν, αλλα θα του το δειξουν. Μια ομαδα πρεπει να εχει χαρακτηρα νικητη και ετσι ΔΕΝ χτιζεται αυτος ο χαρακτηρας. Και ο στρατηγος Ομπραντοβιτς των 8-9 τιτλων στην euroleague το ξερει απολυτα αυτο... Οταν κερδιζε η ομαδα του με 20 ποντους την Προκομ, εκεινος ηταν απογοητευμενος που δεν κερδισε με 50... Μιλαμε για τον προπονητη που θελει ολοι οι παικτες του να ειναι στρατιωτες. Δειξε εναν στρατιωτη που θα ειναι απολυτα αφοσιωμενος σε εναν αδιαφορο προπονητη.

      Και για να φρεσκαρουμε την μνημη μας για τι προπονητη μιλαμε...

      https://www.youtube.com/watch?v=z-gyjtOnwA8

      Διαγραφή
    8. @1.56,

      Αυτό με την Παρτίζαν έχει πολλή πλάκα. Στην Ευρωλίγκα του 2009-10, ο ΠΑΟ παίζει με την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ πρώτη αγωνιστική του Top-16 και ΧΑΝΕΙ, 59-64. Στην 5η αγωνιστική, μία πριν απ' το τέλος, πηγαίνει Βελιγράδι, ήδη αποκλεισμένος εξ αιτίας κυρίως εκείνης της εντός έδρας ήττας (και της ήττας απ' το Μαρούσι που ακολούθησε). Ο Ομπράντοβιτς δεν παίρνει μαζί τον Πέκοβιτς, δεν θυμάμαι το λόγο, ίσως κάποιος μικροτραυματισμός. Όλοι συμπεραίνουν ότι θα δώσει το ματς στην παλιά του αγάπη, για να εξασφαλίσει αυτή την πρόκριση έναντι του Αμαρουσίου. Αποτέλεσμα: παιχνίδι ακατάλληλο για ανηλίκους και σκορ 66-82.

      Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα τελικά.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    9. Εκείνη τη χρονιά που λες Ντάρκο, του θίχτηκε ο εγωισμός από το 0-4 και το κυνήγησε εκείνο το ματσάκι μέσα στο Βελιγράδι στα ίσια, όπως και με Μαρούσι μέσα εδώ. Και τέλειωσε με 2-4 πάνω κι απ' το Μαρούσι, κι όχι με το επονείδιστο 0-6 ή 1-5.

      Τη χρονιά της Πρόκομ βέβαια που λέει ο αποπάνω, που στο top 16 είχε μπει με 4-0 και όχι με 0-4, το έδωσε κανονικά το ματσάκι μέσα εδώ, και πέρασε η Παρτιζάν στους 8 έναντι της Μάλαγα (;) σαν δεύτερη.

      Διαγραφή
    10. μες στο Βελιγράδι ήταν το 2009 όχι στο ΟΑΚΑ.

      Παρτιζάν-ΠΑΟ 63-56.

      Έβαλε ο Παναθηναϊκός του Βερολίνου 56 πόντους.

      Και την άλλη βδομάδα ΠΑΟ-Μάλαγα 103-95 ΣΚΥΛΙΑΣΜΕΝΟΣ...

      Διαγραφή
    11. ομπραντοβιτς 1 χρονια φενερ ο παο εκτος χανει επι πεδουλακη στον πρωτο γυρο του τοπ 16 μσ 5 ποντους ο πεδουλακης μετα απολυεται στην θεση του ο αλβερτης ο παο κερδιζει με 7-8 περνει διαφορα και αφηνει ποσω 2 νικες την φενερ αλλα ξεχασα τα δινει ο ομπραντοβιτς

      Διαγραφή
    12. Άστο εκείνο το παιχνίδι. Εκείνο για 2 παράγοντες ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να το κερδίσει η Φενέρ.
      1) ήταν η πρώτη επιστροφή του Ζοτς στο ΟΑΚΑ και ο ίδιος ήταν φανερά επηρεασμένος
      2) εκείνη η Φενέρ ήταν ένα καφενείο και μισό που ούτε διαφορές μπορούσε να κρατήσει ούτε νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ να διεκδικήσει.

      Την ίδια χρονιά στην πρώτη φάση βέβαια ξαναέχασε από την Παρτιζάν εντός έδρας εντελώς κοροϊδιλέ.

      Διαγραφή
    13. Ρε παιδιά, η ομάδα που θέλει πιο πολύ έναν αγώνα συνήθως τον κερδίζει. Λέτε για παράδειγμα για το περσινό παιχνίδι ΠΑΟ-Φενέρ στο ΟΑΚΑ με Τζόρτζεβιτς. Τη νίκη την ήθελε πιο πολύ ο Παναθηναϊκος και την πήρε. Η Φενέρ κράτησε τη διαφορά. Στο -9 παίρνει τάιμ άουτ ο Ζοτς και σε μισό λεπτό μέσα γίνεται -1. Σα να σου λέει, μη χαίρεσαι, άμα θέλω σε κερδίζω και μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά ας πούμε ότι δε θέλω. Ας πούμε.

      Διαγραφή
    14. Περισυ ειχε δυο αγαπες να δωσει το παιγνιδι ο Ζοτς: Σάλε και ΠΑΟ.

      Φετος αν εχει ξυνισει που δεν τον καλεσαν για τον Διαμαντιδη μπορει να αλλαξει σταση.

      Διαγραφή
  33. Ποσες νικες λετε να χρειαζεται καποιος για να μπει στους 8.Λετε το ν+1 (οπου ν οι 15 νικες εντος εδρας και 1 η μια εκτως) πουσ ισχυε στο τοπ15 να ισχυει και τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προσωπικά θεωρώ ότι πιο σημαντικό ρόλο απολα θα παίζει πως θα είναι στην βαθμολογία ΠΑΟ-ΟΣΦΠ πριν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Αν υπάρχει διαφορα νίκης ως τότε όποιος είναι από πάνω έχει τεράστιο πλεονέκτημα. Θα πηγαίνει να αφήσει τον αιώνιο 3 νικες μακριά (2+την διαφορά ποντων)

    Έχω την τυχη να εργάζομαι πάνω στην ευρωλιγκα και το να ξεκινήσει η σεζόν ακουγεται ηδονικο στα αυτια μου.

    TraderV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν επιτρεπεται, τι ειδους εργασια κάνεις στην Ευρωλιγκα?

      Διαγραφή
  35. Tha einai antagwnistiki fetos i Darusafaka alla den tha einai se thesi na xtipisei ton titlo tis Euroleague. Opote...

    Ean agorasei kaliterous paixtes tou xronou, to ksanasizitame.

    P.S. Ta prasina talimpania sinexizoun na xaraktirizoun ws troll opoiondipote exei diaforetiki apopsi apo afta. Eidika ean afti i apopsi einai arnitiki gia ton PAO. Tha pesoun trela gelia kai fetos. To epomeno kalokairi tha exoume pali dramata. Igeia na'xoume.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντεν ξέρει γκιά τα ταλιμπάνια σεγκνώμη.
      Βασικά για να είμαι σοβαρός κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
      Πάντως ο Παναθηναικος έκανε πολύ καλή στελέχωση και ο Όλυμπιακος διατήρησε τον κορμό του.
      Δεν χρειάζεται βέβαια να είσαι ο Φιλ Τζάκσον για να ξέρει κάποια προφανή πράγματα.
      Πριντεζης Σπαν είναι φοβεροί.
      Αλλά δυστυχώς όχι και ο Μπιρτς.Σεν τον έχουμε δει για καλά...
      Ο Γκριν είναι στοίχημα όπως και το αν παίξει ο Μποχωρίδης καλά.
      Αντίθετα ο Τζέιμς με Μπουρούσης ειναι safe bet παίχτες.Ολα θα κριθούν μετά τον απρίλη.Βεβαια για να έχουμε εικόνα πρέπει να φάμε τον Οκτώβρη...


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    2. Κανενα ταλιμπανι. Τον ειπα τρολλ γιατι μας χαρακτηρισε ασχετους και εφερε ως επιχειρημα τα υποτιθεμενα λεγομενα του Τζιμ και πολλων προπονητων της Α1. Μετα απο 5 σχολια που τον προτρεπω να μου δειξει που τα διαβασε αυτα που λεει, κανει την παπια... Και οχι μονο κανει την παπια, αλλα κανει c/p τα ιδια σχολια χωρις να βγαζει νοημα. Πιο πανω ειναι η συζητηση...

      Διαγραφή
    3. Eντάξει το τερματίσατε ρε παιδιά.
      Κάθεστε και ασχολείστε σοβαρά με την μασκώτ του μπλόκ.
      Τον μέγα Tom.
      Ναι σε όλα θα του λέτε, γιατί αν μάς φύγει
      η όαση γέλιου, θα πέσουμε σε κατάθλιψη.
      Αγαπώ Tom.

      Διαγραφή
  36. Καλησπερα τζιμακο μας.Το διδυμο Καββαα Τσαιρελη πως το δες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γεια χαρα Τζιμ.Πολυ ωραια αρθρα γραφεις με πολυ μπασκετ που τα προσεγγιζεις μεχρι ενα σημειο(μπασκετικα παντα) υπο το πρισμα της πνευματικοτητας,της φιλοσοφιας,της παιδειας.

    Μερικες φορες η παιδεια,το πνευμα και η σταση ζωης ενος ανθρωπου,ξεπερναει το αντικειμενο που ασχολειται.Ετσι μπορουμε να βρουμε πνευματικους ανθρωπους σε ολους τους χωρους.Επειδη ομως μιλαμε για ανθρωπους(με ενστικτα,με παθη,με υποσεινηδητο κτλ) ειναι πιθανο καποιους να τους ακολουθει και μια μαυρη σελιδα στη ζωη τους και να κλονιζει σε μεγαλο βαθμο τον ορο πνευματικος ανθρωπος που μπορει να τους εχει αποδοθει.

    Οσον αφορα τον Μπλατ οι γνωστες δηλωσεις του,που δεν εχει παρει πισω,θα τον ακολουθουν.Οπως λες μπασκετικα,δεν ειναι η δοξα,δεν ειναι τα λεφτα ειναι του δρομου η χαρα.Ομως σε επιπεδο ψυχοπνευματικοτητας για τον καθε ανθρωπο αυτος ο δρομος εχει στραυροδρομια και τοτε πρεπει να διαλεγει απο που θα παει και με ποιον θα ειναι.Με το δικιο ή το αδικο,με το σωστο ή το λαθος,με το υγιες(ειρηνη) ή το αρρωστο(πολεμος) κτλ.Και αυτος διαλεξε με περηφανια.Ισως λογω καταγωγης,ισως λογω φοβου να πει κατι αλλο.Μπορει ομως και να συγκεντρωνει ολα αυτα τα ψυχοπνευματικα χαρακτηριστικα που ανελυσε ο Αντλερ και να ηθελε για προσωπικο οφελος να υπερασπιστει το συστημα που τον εχει βοηθησει(το αξιζε βεβαια μπασκετικα).Αυτο ομως το συστημα τελικα τον καταπιε και απο τελικους NBA,τον εφτυσε στη Νταρουσαφακα.Τελικα οντως δεν ειναι η δοξα,δεν ειναι τα λεφτα αλλα ειναι η χαρα του δρομου.Στο τελος μενει η δικαιη σταση ζωης και οι σωστες σκεψεις και επιλογες στα σταυροδρομια.Οπως σε τετοιο βρεθηκε η ανθρωποτητα μετα τον β παγκοσμιο και καταδικασε τον ναζισμο και τις γενοκτονιες.

    Μπασκετικα ειναι μαζι με Ζοτς και Ιβκοβιτς οι τρεις καλυτεροι εδω και παρα πολλα χρονια.Οι δυο πρωτιες που εχει κατακτησει ηταν με δικη του υπογραφη και εναντια σε ολες τις πιθανοτητες.Μεγαλη αδικια να τον διωξουν τοσο ευκολα απ το Κλιβελαντ αλλα δεν μπορουσαν και εδω,να συνυρπαξουν δυο ευφυιες και προσωπικοτητες οπως αυτος και ο Λεμπρον.Τελικα περασε του Λεμπρον ο οποιος στο τελος κερδισε απο καθε αποψη.Ο Μπλατ τωρα ειναι εξυπνος και θα παει το καλοκαιρι στην καλυτερη διαθεσιμη επιλογη ειτε Ευρωπη ειτε αν ξανακατσει στο NBA.Μεσα του ομως εχει πιστη και με οτι ομαδα και να κατεβει ειναι δυνατος.Δεν αποκλειω η Νταρουσαφακα να παει καλα αφου εχει προπονητη νικητη, με τεραστιες γνωσεις στο αθλημα που ταυτοχρονα μπορει να εμπνευσει τους παικτες του.

    Τον πιστευα στο NBA και περιμενα να μεινει εκει οπου εχει να δωσει πραγματα στο μπασκετ τους.Δυστυχως γι αυτον αλλα και για τους αλλους προπονητες της Ευρωπης δεν σταθηκε την πρωτη φορα ωστε να ανοιξει πιο συντομα τις πορτες και για τους αλλους.Ισως να σταθει την επομενη φορα.Ειναι ομως δυσκολο να ξαναβρεθει παλι τοσο κοντα σε τιτλο NBA.

    ΥΓ Λιγο προθερμανση Τζιμ για το επομενο αρθρο σου
    https://www.youtube.com/watch?v=BU42gC8fwcs

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δε σταθηκε ο μπλατ ρε γουίλκινς? Τελικους πήγε. Σχεδόν κόουτς της χρονιάς βγήκε. Τη δεύτερη σεζόν εφυγε ως ο πιο πολυνίκης απολυμένος. Ρε παιδιά να προσέχουμε τι λέμε. Ακου δε στάθηκε. Θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δε καταλαβαινεις ανωνυμε;
      Με το σταθηκε παραπανω δεν εννοω το ανταπεξερχομαι.Αν αυτο ηθελα να πω θα το ελεγα κατευθειαν.Ισα-ισα πηγε τελικους επιτοπου οπου και τον προδωσαν οι απουσιες στη σειρα.
      Σταθηκε στη παραπανω κουβεντα ειναι να κατσει στο ιδιο πρωταθλημα(που θεωρειται κορυφαιο και στο οποιο ειχε να δωσει πραγματα)και τα επομενα χρονια σε αλλες ομαδες εστω.Θα μπορουσα να γραψω δεν καθιερωθηκε στο NBA την πρωτη φορα αλλα θελησα να αποφυγω αυτη τη λεξη.Μη ψειριζουμε τη καθε λεξη που γραφουμε γιατι δε θα βγαλουμε ακρη.

      WILKINS

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα
    Με τα ροστερ σχεδόν κλεισμένα,μπορούμε πλέον να κάνουμε ασφαλείς αναλύσεις για Ευρωλιγκα αλλα και για το δικο μας πρωτάθλημα
    -ΠΑΟ:Αλλαγη πλευσης στα μεταγραφικά φετος με μια πολυ ολοκληρωμενη οφ σιζον.3 πρωταγωνιστες της Ευρωλιγκας συν 2 καλους ρολιστες(η γνωμη μου ειναι οτι ο Ριβερς θα ειναι παικτης που θα κανει τι διαφορα ,αφου ελειπε το πακετο που εχει απο τον ΠΑΟ).Ο Μπουρουσης ηταν ο ιδανικός Ελληνας για να ηγηθει στο παρκε (και στα αποδυητηρια) στη μεταβαση μετα το Διαμαντιδη.ΕΠισης 6 Αμερικάνοι(με την εννοια της ηπείρου και οχι της χωρας) πρωτοι φορα και συνολικά 8 μαζι με τους Καλαθηδες που εχουν παιξει κολλεγιακό μπασκετ,πραγμα που μπορει να δωσει μια καινουρια διασταση στο επιθετικο κομματι ειδικά σε σετ παιχνιδι...Η ομάδα ήδη ειναι μαζι χωρις προβληματα παρα τη μικρή απουσια του Σινγκλετον και εχει καποιο χρονο για να ειναι ετοιμη στις πρεμιερες...
    ΟΣΦΠ:Αν και μπηκε με χαμογελα στην οφ σιζον δε παυει να ειναι ενα χρονο γερασμενος σε αρκετους νευραλγικους παικτες.Προβληματιζει κυριως η φυσικη κατασταση Σε Γιανγκ,Πριντεζη και Λοτζεσκι και δευτερευοντως σε Μαντζαρη Παπανικολαου και Σπανουλη.΄.ΕΙμαι βεβαιως οτι ο Μπερτς θα κανει πολυ καλη σεζον με πολλα λεπτα και οτι ο Γκριν θα βοηθησει στην επιθεση.Κρισιμο θεμα ,κυρησεται ομοφωνα, και το παιχνιδι του Παπαπετρου και κατα ποσο μπορει να παιξει μαζι με τον Παπανικολάου..Θα ξεκινησει πιο μουδιασμενος φέτος νομιζω το 17 θα δουμε τι μπορει να κανει...

    -ΡεΑΛ- Μπαρτσα
    Αναβαθμισμένοι και οι δυο σαν ροστερ,με τους Μαδριλένους να πρεπει να διαχειρστουν το συνωστισμο στη ρακετα ,τον Ραντολφ που θελει πολυ ταισμα για να βγει μπροστα(σε αντιθεση με τον οικονομικο Χαντερ) και ενδεχεται να παρει πολυ χρονο στο 4 και την απουσια του εγκεφαλικου Σερχιο.Θα πρεπει να τρεξει για να κερδισει με πολλα ρισκα πισω..Επισης το ροτεισον του Λασο θα παιξει ρολο
    Η Μπαρτσα θα παιξει πιο ελκυστικο μπασκετ με τον Μπαρτζωκα me τους Ραις και Κοπονεν να ειναι εγγυηση στι μπακορτ αλλα χωρις με μεγαλο το κενο του Αμπρινες χωρις αξιοπιστο πλαγιο με ταχυτητα και εκρηξη.ΑΛχημιες με Κλαβερ Περπε και Βεζενκοφ στο 3 μπορουν να γινουν αλλα λειπει κατι...

    ΤΣΣΚΑ Ομαδα που κερδιζει μπλαμπλα...Με τον Κρυαπα σε καλη κατασταση προστεθηκε το θορυκτό Ογκουστιν ,μαζι με τους Αμερικανους-εργαλεια Χιγκινς-ΤΖακσον-Καιλ Χαινς και την καλη χημεια που εχει ο Ιτουδης με τον οργανισμο,η ομαδα θα ειναι προκληση για καθε αντιπαλο

    Μακαμπι-Φανταχτερές μεταγραφές με τον τραυματισμο του Μιλερ να τους αφηνει λιγο πισω..Αμφιβαλλω για το σημερινο Σονι Γουιμς και περιμενω τον Σμιθ να κανει αρκετη βρωμοδουλεια.Εχει το υλικο αλλα δεν πειθει ,ειδικα εκτος Ισραηλ οτι εχει τη χημεια και την ψυχικη δυναμη να νικησει δυνατες ομαδες

    Λοκο-Λαμποραλ-και Τουρκικες λιγο αργοτερα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το βράδυ του Σαββάτου κοντοζυγώνει.

    3D TRIBUTE

    PART I

    Για μένα ο Δημήτρης υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών. Όσο δόκιμος μπορεί να είναι ο χαρακτηρισμός όπως και η σύγκριση μεταξύ παικτών σε εντελώς διαφορετικές εποχές. Ο κυριότερος λόγος που το πιστεύω είναι γιατί ο Διαμαντίδης είχε την μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι επειδή θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι πάνω απ’ όλους δεν μπορώ παρά να τον έχω στην κορυφή. Έστω και με το παράπονο ότι δεν τον χόρτασα πολύ με την εθνική.

    Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, έχουν φτιαχτεί άλλα τόσα αφιερώματα, έχουν ειπωθεί αμέτρητα λόγια από πάρα πολλούς (σχετικούς και άσχετους) για το μεγαλείο του Μήτσου. Αυτό που ενδιαφέρει είναι πως ο καθένας μας βίωσε την εποχή που ο αρχηγός μεσουράνησε στα παρκέ. Πώς μεγαλώσαμε μ’ αυτόν να παίζει, πως αλλάξαμε την οπτική μας για το άθλημα, πως χαρήκαμε και πικραθήκαμε μαζί του, πως ζήσαμε όλο αυτό το ταξίδι παρέα. Απ’ τα πρώτα του βήματα στον Ηρακλή που λίγοι υποψιάζονταν ότι κάτι σπουδαίο έρχεται μιας και έβλεπαν ένα ατσούμπαλο παιδί με χέρια σαν κουπιά να μην μπορεί καλά καλά να σουτάρει. Μέχρι την τελευταία φάση της καριέρας του, το 1 on 1 με τον Σπανούλη που έριξε την αυλαία. Αυτή η τελευταία φάση και το μεγαλείο της ήταν αντάξια του μύθου του. Άσχετα αν έχασε την μονομαχία. Αυτός πρωταγωνίστησε στην εξέλιξη της φάσης γνωρίζοντας ότι μπορεί να ήταν και η τελευταία του. Αυτό του άξιζε. Να παίξει ο ίδιος την τελευταία άμυνα και να επηρεάσει ως ένας απ’ τους δύο πρωταγωνιστές την εξέλιξη της φάσης. Κάτι που ήξερε να κάνει σ’ όλη του την αθλητική ζωή.

    Ο Διαμαντίδης είναι το γνησιότερο τέκνο της σχολής που ονομάζουμε ‘’ελληνικός τρόπος που παίζεται το παιχνίδι’’. Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα προϊόντος του δικού μας εργοστασίου. Φυσικά στην πιο τελειοποιημένη του έκδοση. Η πολυδιάστατη επίδρασή του μέσα στο γήπεδο ήταν ανεπανάληπτη. Υπήρχαν φορές που θαρρείς ότι ο ίδιος κατεύθυνε συμπαίκτες κι αντιπάλους. Σαν να τους χειριζόταν με τηλεχειριστήριο ενώ την ίδια ώρα το αίμα του πάγωνε στα κρίσιμα σημεία με αυτόματο τρόπο. Σαν να πατούσε ένα κουμπί που έγραφε ‘’safe mode’’. Η πληθωρικότητά του ήταν μοναδική. Μπορούσε να κάνει σχεδόν τα πάντα προσαρμοζόμενος σε κάθε περίσταση. Πολλά buzzer beater, αυθεντία στο p’n’r’, σήμα κατατεθέν η skip πάσα στην αδύνατη πλευρά, υποδειγματικό ποστάρισμα για γκαρντ, λιτή αλλά με ακρίβεια εισαγωγική πάσα στον ψηλό βαθιά στο post, σεμιναριακού τύπου βοήθεια στην άμυνα, υποδειγματικός στο block out, τρομακτικός στην πίεση σ’ όλο το γήπεδο, κορυφαίος στην προσωπική άμυνα ακόμη και στην πίσω γραμμή, χειρουργικά ακριβής στα φάουλ σκοπιμότητας, αυτοματοποιημένο διάβασμα του κάθε miss match κλπ. Τι απ’ όλα αυτά προσέχαμε πριν τον Μήτσο; Τι απ’ όλα αυτά γίνονταν αντικείμενο μιας μπασκετικής κουβέντας; Ποιος πρόσεχε έστω λίγα απ’ τα παραπάνω;
    Αυτή του η προσαρμοστικότητα στο τι ακριβώς ζητούσε η ομάδα απ’ αυτόν κάθε φορά τον κράτησε για τόσα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και μάλιστα απόλυτα ανταγωνιστικό. Νομίζω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον αγάπησε περισσότερο από ποτέ και γι’ αυτό του το χαρακτηριστικό με αποκορύφωμα το καλοκαίρι του ’12. Τότε ο Διαμαντίδης έγινε το παντοτινό Νο 1 στη συνείδηση του κόσμου και δικαίως. Δεν είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο κι ο Μήτσος μπορούσε να πάει οπουδήποτε για να παίξει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του με στόχο μια ακόμη Ευρωλίγκα. Κι, όμως, αυτός έμεινε και πάλεψε όσο μπορούσε για να βοηθήσει το club να ορθοποδήσει σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία. Πήρε απ’ το χέρι την ομάδα και την περπάτησε για 4 ακόμη χρόνια. Κι ας τράβηξε ουκ ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. PART II

    Σ’ αυτή την 12χρονη πορεία τα είδε όλα κυριολεκτικά. Έπαιξε με stars, με λιγότερους καλούς που εξελίχθηκαν δίπλα του, με άμπαλους, με μικρούς, με βετεράνους, με αθλητικούς, με λαπάδες. Έπαιξε για προπονητές μύθους, υποτιμημένους και υπερτιμημένους, ξεπερασμένους, υπηρεσιακούς, βοηθούς που έγιναν head κλπ. Πάντα καταλάβαινε τι παιζόταν γύρω του. Είτε το απολάμβανε είτε ξενέρωνε, η προσπάθεια και η αφοσίωση ήταν εκεί.

    Αυτό το καθαρό μυαλό τον οδήγησε στην απόλυτα σωστή απόφαση να αποσυρθεί χωρίς να χάσει ούτε ίχνος απ’ την αίγλη του. Με το μύθο του στο απόγειο. Συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος. Πάλι η σωστή απόφαση στο σωστό timing. Όπως πάντα.

    Ο Δημήτρης ήταν μια μπασκετική ιδιοφυία. Ο εξυπνότερος παίκτης που εμφανίστηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ την τελευταία 15ετία. Ένα σπάνιο μπασκετικό μυαλό που ευτυχώς για όλους μας είχε την τύχη να βρεθεί στα χέρια του Ζοτς η συμβολή του οποίου στο δημιούργημα του 3D ήταν καθοριστική. Η συνύπαρξή τους ήταν ευτυχής συγκυρία για όσους αγαπούν πραγματικά το παιχνίδι. Μια συνύπαρξη που σημάδεψε κι ακόμη σημαδεύει το άθλημα. Μιλάμε για τάση που σφράγισε την Ευρώπη για μια δεκαετία και βάλε. Το Panathinaikos B.C. basketball. Η μεταξύ τους αγκαλιά λίγο πριν την λήξη του τελικού το ’11 με την Μακάμπι συμπυκνώνει σε μια εικόνα όλη αυτή την μαγική περίοδο και σφραγίζει τις glory days του Παναθηναϊκού.

    Τα highlights της καριέρας του είναι πολλά και γνωστά σε όλους. Θέλω να αναφερθώ σε 2-3 αλλιώτικες στιγμές που δείχνουν πως αυτός ο τύπος ήξερε ανά πάσα στιγμή τι συνέβαινε γύρω του, την κατάσταση του κορμιού του, τις αντοχές του, τις δυνάμεις του μετρώντας με χειρουργική ακρίβεια την κάθε στιγμή, την κάθε φάση.

    - Στο 2ο ματς των play off με την Μπάρτσα του ’13, βάζει την τριποντάρα απέναντι στον Τζαγουάι (ακόμη ηχούν στα αυτιά μου οι φωνές του Συρίγου ‘’μα τι κάνει, γιατί δεν πάει μέσα;’’). Το χλατσώνει και στα καπάκια φεύγει για τον πάγκο με σκυμμένο το κεφάλι για το time out γνωρίζοντας ότι μένει μια ακόμη άμυνα για να τελειώσει η δουλειά. Ούτε πανηγύρια, ούτε τίποτα. Μόλις ευστόχησε αυτόματα σκεφτόταν την επόμενη φάση.
    - Στο 5ο ματς των play off με την Μακάμπι το ’12 στο ΟΑΚΑ, μετά τις δικές του κρίσιμες βολές τρέχει σαν μουρλός να μαρκάρει τον Μπερστάιν μην τυχόν και ο Ισραηλινός ρίξει καμιά ρουκέτα απ’ το κέντρο και μας αφήσει σέκους. Σε εκείνο το ματς είχαν γίνει φοβερές ανατροπές.
    - Σ’ ένα ματς με την Μάλαγα τη σεζόν 2012-’13 στο ΟΑΚΑ για το top 16, γυρίζει το πόδι του και πάει στον πάγκο. Απ’ τον θυμό του σκίζει την φανέλα στα δυο τραβώντας την με τα δυο του χέρια και δαγκώνοντάς την γεμάτος θυμό και απογοήτευση. Ήταν απ’ τις σπάνιες φορές που άφησε τα συναισθήματά του να τον κυριεύσουν.
    - Στο 4ο ματς των τελικών με τον ΟΣΦΠ το ’11 έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμού. Αν δεν κάνω λάθος 1-2 λεπτά. Τον θυμάμαι να παίρνει αγκαλιά τον Καλάθη σε κάθε διακοπή και να τον συμβουλεύει. Ο Νικ σ’ εκείνο το ματς ήταν καθοριστικός βγάζοντας 45’ σχεδόν χωρίς ανάσα.

    Φέτος με τα μυθικά λεφτά που παίζουν στο ΝΒΑ και βλέποντας παίκτες που δεν έχουν κάνει ούτε μια χρονιά της προκοπής στην Ευρώπη να υπογράφουν συμβολαιάρες, αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν ο Μήτσος ήταν τώρα στο peak του. Θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα ο μπαγάσας. Κι ας μην πίστεψε ποτέ ότι μπορούσε να σταθεί εκεί. Κι ας αδίκησε τον εαυτό του με την υπερβολική μετριοφροσύνη σε σημείο που κάποιοι να τον θεωρούν underachiever. Αλλά για τον Διαμαντίδη, ο Δημήτρης πάντα ερχόταν δεύτερος. Πρόσφατα, διάβασα ένα άρθρο για τον Τιμ Ντάνκαν. Την στάση του, τον τρόπο που βελτίωνε το παιχνίδι του παράλληλα με την εξέλιξη του αθλήματος, την εξωγηπεδική συμπεριφορά του, το δέσιμό του με τους Spurs και τον coach Pop, το πώς μπολιάστηκε και μπόλιασε τους νεότερους στο πνεύμα του Σαν Αντόνιο. Βλέπω πολλές ομοιότητες.

    Θέλω να τον ευχαριστήσω για το ταξίδι που κάναμε παρέα και να του ευχηθώ να χαρεί τώρα όσα στερήθηκε για χρόνια. Κι αν επιθυμήσει και πάλι το μπάσκετ, να επιστρέψει από όποιο πόστο πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.

    Οπότε, Μήτσο δεν λέμε αντίο αλλά εις το επανιδείν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωραιος 77 ✌
      Εχω κι αλλά να πω για τον 3D, αλλά δεν είναι ανάγκη, μια και κάλυψες με τα κειμενα σου το σεβασμό-θαυμασμο μου για την τρανή αθλητική οξυδερκεια και ανθρωπιά του.


      ❌❌❌

      Διαγραφή
    2. Να ευχαριστεις τον θεο που θα δεις αθλητικο μπασκετ φετος, γιατι με τον Διαμαντιδη μεσα (τον οποιο πολλοι καλουν να γυρισει) θα εβλεπες μπασκετ γυναικείου τυπου!

      Το μπασκετ εχει αλλαξει κι αν δεν εχεις τα ποδια και το κορμι αλλοιμονο σου.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα 77
      Αν και σέβομαι την άποψη σου το θέμα του κορυφαίου έλληνα έχει καλυφτεί πλήρως από την δεκαετία 80-90 και ειδικά η επιρροή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. τώρα , για την εποχή του θα είναι πάντα μέσα στην τριανδρία παπαλουκας διαμαντιδης και σπανουλης μοιράζονται την θέση νο 1 άνετα.

      Υ.γ. δεν νομίζω πως χρειάζονται τέτοια κείμενα τέτοιοι παίχτες. Ίσως να τα χρειάζονται οι οπαδοί από την άλλη, αλλά τέτοιοι παίχτες ότι είχαν να πουν το είπαν στο γήπεδο .


      Διαγραφή
    4. ο γκαλης με αυτα που εκανε μας συστησε το μπασκετ στην ελλαδα,ο διαμαντιδης (μαζι με τον ζοτς) μας εμαθε μπασκετ......stonerook

      Διαγραφή
    5. Παιδιά αφήστε τα αστεία. Οποιοσδήποτε ελληνας σταρ μοιάζει ξυλοκόπος στη σύγκριση με τον γκανγκστερ. Πρώτος μίλια μακριά. Και δεύτερος ο Γιαννάκης. Μετά ο Μητσάρας.

      Μario

      Διαγραφή
    6. Ρε παιδια κατι μου λεει οτι ο Μητσος ηταν ο πιο ολοκληρωμενος γκαρντ στην ευρωπη αλλα ξεχασα οταν εισαι ολοκληρωμενος δεν εισαι κορυφαιος δλδ ξερω εγω ο διευθυντης μιας εταιριας εχει 5 πτυχια ξερεις να διευθυνρι 5 τμηματα αλλα ενας υπαλληλος που κανει 2 δουλειες τελεια ειναι καλυτερος..

      Διαγραφή
    7. Καλημερα σε ολη τη παρεα!παιδια καλυτερα να αφησουμε τις συγκρισεις γιατι δεν βγαζουμε ακρη.φιλε stonerook θα διαφωνισω μαζι σου,απο την ομαδα μας πριν το τεραστιο μητσο ειχαν περασει γκαλης γιαννακης ντεγιαν ρατζα σκοτ ντομινικ ρεμπρατσα κατας και αλλοι σπουδαιοι παικτες οποτε θεωρω αστοχη την αποψη σου οτι μπασκετ μαθαμε απο το διαμαντιδη.

      Διαγραφή
    8. 1. Γκάλης
      2. Διαμαντίδης
      3. Σπανούλης
      4. Παπαλουκάς
      5. Γιαννάκης
      6. Φάνης

      Η μόνη σειρά αυτή είναι, βάσει τίτλων και impact. Άλλη σειρά δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    9. Γκαλης
      Γιαννακης
      Διαμαντιδης - Σπανουλης
      Παπαλουκας
      (Δε βλεπω το λογο να αναφερθει ο Φανης. Χαρισματικος μεν αλλα μακρια απο τους υπολοιπους.)

      Διαγραφή
    10. Δεν μπορεις να αφησεις εξω τον Φασουλα.

      Διαγραφή
    11. Τι διαβάζουμε...Ότι ο Γκάλης έχει πιο πολλούς τίτλους από Διαμαντιδης.
      Ότι ο Διαμαντιδης είχε μικρότερο impact στο παιχνίδι από ότι ο Γκάλης και ακόμα ότι ο Σπανούλης είναι καλύτερος από Φανη Χριστοδούλου και Γιαννάκη και στη χειρότερη ισάξιος του Διαμαντίδη.
      Παιδιά συγκρίνετε άλλες εποχές μπασκςτικά,αλλους παίκτες και άλλες θέσεις.
      Ο 3Δ είναι καθαρός οργανωτής και ο Γκάλης ας πούμε ήταν Σκόρερ.Κοινώς ένας pointguard μπορεί να συγκριθεί με έναν shooting guard?
      Επίσης οι τίτλοι δεν είναι κριτήριο για να κρινεις πόσο μεγάλος είναι ένας παίχτης,γιατί το άθλημα είναι ομαδικό.
      Κατανοώ ότι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλουν έναν παίχτη τους(που με τον Παναθηναικό έχει πιο πολλά τρόπαια)ψηλά σε τέτοιες λίστες.Αλλα ρε παιδιά πιο καλός από τον Φάνη Χριστοδούλου?
      Εγώ δεν θέλω να τα βάλω σε λίστα όλα αυτά...
      Μεγάλοι παιχτες όλοι και άφησαν το στίγμα τους.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    12. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι είναι το impact.

      Ο Διαμαντίδης, αν δεν υπήρχε ο Γκάλης, θα έπαιζε τερματοφύλακας στην Καστοριά.

      Aυτό. Τέλος.

      Διαγραφή
    13. Μπράβο μάγκα! !Πολύ καλά τα είπες! !

      Διαγραφή
    14. 6.35 ναι ξερεις δεν ειχαμε δει μπασκετ πριν τον Γκαλη,δεν υπηρχε το μπασκετ στην Ελλαδα, ουτε αλλους παιχτες ειχαμε ξαναδει.Ελεος πια με την υπερβολη για τον Γκαλη,λες και ηταν οι ιδιες εποχες και οι ιδιες αμυνες.

      Διαγραφή
  42. Jim φοβερό άρθρο και πάλι!!
    Μου θύμησες Μπλάτ με το σήμα του Άρη στο στήθος και με πιάσαν ρίγη συγκίνησης.
    Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν προπονητή να μπορεί να προσφέρει στους παίκτες του πολλά παραπάνω από την αθλητική τους βελτίωση και είναι όλοι οι θρύλοι του αθλήματος που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
    Μέσα σε αρκετούς άλλους και ο Μπλάτ συγκαταλέγεται στους επαγγελματίες του κλάδου που είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στην εποχή μας!! Περιμένουμε με αγωνία τη νέα του πρόταση στο παλιό βιβλίο όπως πολύ ωραία αναφέρεις...

    Υ.Γ Παρεπιπτόντως πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Αντλερ (Ανθρωπογνωσία), το διαβάζω αυτό το διάστημα και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιο τρέφει ενδιαφέρον για το αντικείμενο.

    Χαιρετώ την παρέα!
    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου το βιβλίο έχει εξαντληθεί από τον εκδότη και είναι δύσκολο να βρεθεί στα ελληνικά. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο ενδιαφέρομαι.
      Yuri

      Διαγραφή
    2. http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=72302

      Διαγραφή
  43. Tο concept της νταρου εμενα μου αρεσει,οπως μου αρεσουν οι ομαδες που ο μεγαλος σταρ ειναι ο προπονητης.

    αναμφιβολα η ομαδα στηθηκε ορθολογικα με παικτες καλους σε ολες τις θεσεις που αλληλοσυμπληρωνονται μαλιστα.πχ στον ασο θα υπαρχει η σταθερά του ουοναμεικερ, που δινει οργανωση, αμυνα και δυναμη αλλα θα υπαρχει και ο ουιλμπεκιν που δινει το απροβλεπτο, περισσοτερο σκορ και λιγη παραπανω φαντασια στο παιχνιδι.στο 5 ο ερντεν εχει το σκορ και οι σαβας-σλοτερ το σκληρο παιχνιδι, το ριμπαουντ, τα σπρωξιματα.στο 2 υπαρχει, για τα δεδομενα της ευρωλιγκας, ενα καποιο ελλειμα εμπειριας με τους μπερτανς -μπατουκ, οπως και ο κλαιμπερν στο 3 που φαινεται καλος παικτης αλλα δε ξερω κατα ποσο υπερεχει εναντι του ανταγωνισμου σε εμπειρια και παραστασεις.το δυνατο κομματι θεωρω της ομαδας ειναι το 4 , εκει οπου οι μοερμαν, κατα πρωτο λογο, και χαραγκοντι μπορουν να δωσουν τα παντα μπρος και πισω αλλα και ο αντερσον ο οποιος θα επωμιστει το κυριο βαρος στο σκορ και την αναληψη πρωτοβουλιων στα δυσκολα.

    το μεγαλο ερωτηματικο του προτζεκτ της νταρουσαφακα, οπως και για πολλες ομαδες ανα την ευρωπη, ειναι το μελλον της σχετικα με την παρουσια στην ευρωλιγκα.φετος θα παιξει, του χρονου?αυτο λογικα σημαινει οτι ο μπλατ θα επικεντρωθει λογικα στο τουρκικο πρωταθλημα και η ευρωλιγκα , τουλαχιστον φετος, θα βοηθησει κυριως στην αποκτηση εμπειριων και παραστασεων για τους παικτες και την ομαδα γενικως.τα σκηπτρα της Tbl λογικα θα πρεπει να ειναι ο στοχος των διοικουντων χωρις αυτο να σημαινει φυσικα οτι η ευρωπη θα μπει στο περιθωριο.απλα, το συγκεκριμενο ροστερ δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να παιξει σε υψηλα επιπεδα αποδοσης καθε εβδομαδα σε ευρωλιγκα και τουρκια ταυτοχρονα.

    οσο για το μπλατ, εξαιρετικος προπονητης που δεν ειχε ομως ποτε την ευκαιρια τοσα χρονια ,και αυτο ειναι το παραδοξο, να παιξει στην ευρωλιγκα σε ενα κλαμπ που θα του δινει ολες τις προυποθεσεις για κατι πραγματικα μεγαλο.ακομα και φετος που πηγε στην τουρκια βρηκε μπατζετ αλλα δε βρηκε μονιμη παρουσια στη διοργανωση.η αγαπημενη του μακαμπι δε θυμαμαι να του εδωσε ποτε μπατζετ σαν το φετινο της για παραδειγμα....

    σε γενικες γραμμες, περα απο τις θορυβωδεις εξαγγελιες περι μεγαλων προυπολογισμων,εγω βλεπω ενα μεσαιο κλαμπ της ευρωπης να θελει να ανεβει επιπεδο κανοντας ουσιαστικα τη μεγαλη αναβαθμιση του, οπως πρεπει δηλαδη, στον παγκο , οπου μη ξεχναμε και την παρουσια του πρωην κοουτς της νιζνι.δυσκολο το εργο τους στη νταρουσαφακα και πρεπει να επιδειξουν υπομονη και επιμονη.αν καταφερουν να πανε στους τελικους της τουρκιας και να πλησιασουν το 50% των νικων στην ευρωπη το εργο τους θα ειναι επιτυχημενο για πρωτη χρονια.οτιδηποτε καλυτερο απο αυτο θα ειναι αθλος!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τούρκικο πρωτάθλημα θα το κτυπήσει για το θεαθήναι και για το ονορε οτι αποκαθήλωσε τον Ζοτς, πάτησε τον Περασοβιτς, καρπαζωσε τον Αταμαν και ίσως τον Σαριτσα της Μπεσικτας, θες να πεις. Γιατι ο πρωταθλητής της Τουρκίας δεν έχει εισητηριο για euroleague, οπως της Γερμανίας, της VTB league και της Αδριατικής.
      Το τούρκικο πρωτάθλημα είναι ενα παράσημο σίγουρα, χωρις αντίτιμο ευρωπαϊκής ουσίας.
      Σιγουρα η dogus με το πρωτάθλημα παραμάσχαλα θα πιέσει αλλιώς τον Μπερομεου για να ξαναμπεί στην euroleague.
      Αλλά αυτό πως θα γίνει και μέχρι ποτέ θα γίνεται;
      Αν οι σπόνσορες της Νταρου συνεχίσουν να τα χώνουν χοντρά, δεν αποκλειω ο Μπερτος να σκεφτεί τη χαμένη μάσα και να κάνει τις ομαδες 18 η να τις χωρίσει σε δυο ομίλους ίσως.

      Informer

      Διαγραφή
  44. Τα πολλά λόγια για τον Διαμαντιδη ειναι φτώχεια.
    Μακάρι να υπάρχει σαν γιος, πατέρας κι αδελφός σε καθε σπίτι ενας τέτοιος τύπος κι ας μην έχει μία.
    Θα βρει τον τρόπο ακόμα κι αν οι άλλοι είναι για τα μπάζα, να κρατήσει την οικογένεια και το σπίτι ψηλά.
    Ο Θεός, του τα έδωσε όλα και τα διαμόρφωσε σπουδαία ο ιδιος.
    Και σε μας έδωσε τις αισθήσεις και το μυαλό να τον ευχαριστηθουμε και να του μοιασουμε, αθλητικά οσοι μπορούν και ανθρώπινα ολοι μας.

    🏀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αφου ο φιλος 77 ξεκινησε το tribute για το Διαμαντίδη θα κάνω κι εγω μια αναφόρα.
    Διαβαζοντας το καλοκαιρι και το αρκετα καλο αφιερωμα του all star διαπιστώνεις ορισμένα πράγματα για τον άνθρωπο που καθόρισε εν πολλοίς (μαζι με τον Παπαλουκά με τον σκόρερ Σπανουλη να μην υπολειπεται αλλα να ειναι αλλου ειδους παικτης) τη χρυση εποχη 2005 με 2013 ας πουμε του Ελληνικου μπασκετ σε επιπεδο εθνικλων και συλλογων.
    Ενας παικτης που δεν γεννηθηκε με το φυσικο ταλεντο των Σερβων πχ και πασχισε να γινει επαγγελματιας μπασκετμπολιστας στην εφηβία του,που δουλεψε παρα πολυ και θεωρειται ο κορυφαιος στην αντιληψη του γηπεδου στην Ευρωπη..Ο παικτης που μας εμαθε οτι ο καλυτερος παικτης και ο σταρ της ομαδας του μπορει να ειναι ενας που σκοραρει ελαχιστα,πως ενας πλευμεικερ μπορει να σβησει στην αμυνα ενας σεντερ,πως μπορει ενας πλευμεικερ να κοψει οποιονδηποτε αντιπαλο με τα σωστα βηματα,πως μπορει να εισαι ο κορυφαιος του γηπεδου χωρις να γραφεις νουμερα στη στατιστικη...
    Ελπιζουμε φυσικά να ασχοληθεί με το μπασκετ απο καποιο ποστο ,ολοι τρελαινομαστε στην ιδεα τι κοουτς θα μπορουσε να γινει αλλα νομιζω ο ιδιος δεν επιδιωκει προς το παρων τουλαχιστον κατι τετοιο

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Επειδη μερικοι τρωνε τοσο σανο που τους εχει πειραξει στην κριση τους, ας ψαξουν κ να μαθουν γιατι κανενα σαιτ δεν το λεει για γνωστους λογους, οτι ο σιγκλετον πηρε πρωταθλημα στη 2η κατογορια κινας την nbl με την ομαδαρα anhuyi weni κ οχι στην 1η κατηγορια την cba οπου παιζουν οι αμερικανοι παικταραδες απο το nba... Αυταααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.05 ΑΣΤΟ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΤΑ ΑΛΛΑ.Ολα τα σαιτ και του ΠΑΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ,ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ δεν το προσεξαν,η το αγνοησαν δεν ητσν θεμα σανου,για ηρεμησε λοιπον εσυ.

      Διαγραφή
    2. Εδω ολοι τον αναφερουν ως πρωταθλητη κινας κ η προπαγανδα σας το αποκρυπτει τεχνηεντως... κ για καποιον που εγραψε πανω χαλαρα η κυμη πρωταθλητρια στη β κινας! Φαντασου η α κατηγορια κινας εχει 20 ομαδες

      Διαγραφή
    3. Οτι δηλαδη τους οπαδους του Παναθηναϊκού τους εκαιγε αν πηρε πρωταθλημα στην πρωτη η στην πεμπτη κατηγορια...οτι ναναι πραγματικα.

      Διαγραφή
    4. 4.49 με τι ασχολεισαι ρε φιλε; πραγματικα σε βρισκω υπερβολικο για ασημαντο λογο να κανεις θεμα,ειχαμε μια σκασιλα αν ηταν πρωταθλητης Κινας η β,στην τελικη ηταν πρωταθλητης στην β,τι εγινε δηλαδη.

      Διαγραφή
  47. Μπράβο φίλε 77, πολύ ωραίες κουβέντες για τον σημαντικότερο (και για μένα) Έλληνα μπασκετμπολίστα. Αντικειμενικότητα δεν χωράει παιδιά σε τέτοιες καταστάσεις. Θα συμφωνήσω με ότι έγραψες και απλά θα συμπληρώσω αυτό που για μένα είχε την μεγαλύτερη σημασία από όλα.
    Το πόσο απλό το έκανε να φαίνεται. Χωρίς να έχει τα αθλητικά προσόντα, χωρίς να έχει star - ιλίκι , χωρίς να είναι καβάλα στο καλάμι, χωρίς τίποτα. Ένας απλός τύπος από την Καστορια που παίζει μπάσκετ και είτε το ματς είναι στην κόψη του ξυραφιού είτε στο +20 θα έκανε αυτό που έπρεπε. Ξεκίνησε σαν ένας καλός οργανωτής, χωρίς ιδιαίετερο σουτ, χωρίς ένστικτο σκόρερ, κατέληξε να κρίνει μόνος του τελικούς και ημιτελικούς με τα δικά του σουτ. Ποτέ δεν σκόραρε κατά ριπάς αλλά όποτε χρειάστηκε το έκανε. Είναι ο ορισμός του rise up to the occasion. Η προσωποποίηση του "δούλεψε και μπορείς να κάνεις οτιδήποτε". Ένα αθλητικό success story που όμοιο του δεν έχω δει στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό και την πορτοκαλί θεά. Και για να μην το περιορίζουμε σε στενά αθλητικά πλαίσια, ο Διαμαντίδης αποτελεί ένα παράδειγμα για τον καθένα αυτή την στιγμη. Η αποφασιστικότητα και η προσήλωση στον στόχο μπορούν να σε πάνε πολύ μακριά. Αυτόν τον πήγαν στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τον ευχαριστώ και εγώ μέσα από την καρδιά μου για όλες τις στιγμές που κόντεψα να διαλύσω το σπίτι, να χάσω την φωνή μου και για τον χαμόγελο που έδινε στους φιλάθλους σε στιγμές δύσκολες γι αυτούς.
    Με το δικό του τέλος, κλείνει οριστικά η χρυσή εποχή του Παναθηναϊκού. Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτή την εποχή σε όλη της το μεγαλείο. Θα έχω και γω να λέω στα παιδιά μου για τον Διαμαντίδη και το τρελό μπάσκετ που έπαιζε όπως ο πατέρας μου μου έλεγε για τις προπονήσεις του Γκάλη που έβλεπε από κοντά στο Αλεξάνδρειο.
    Οι ελάχιστες στιγμές αδυναμίες που είχε σε όλη την καριέρα του, αποτελούν δείγμα ότι όπως και όλοι μας, είναι άνθρωπος και στα μάτια μου δεν ρίχνουν καθόλου την εικόνα του. Ένας άνθρωπος σαν και εμάς, που έπαιζε μπάσκετ. Και έπαιζε καλά. Και έγινε όσο καλύτερος μπορούσε να γίνει. Μετρημένος, ταπεινός σοβαρός και με ήθος. Με αξίες. Το έκανε να φαίνεται απλό. Τόσες ώρες στα φοιτητικά χρόνια με τον κολλητό στο Ποσειδώνιο ΄φάγαμε προσπαθώντας να το παίξουμε 3Δ-Μπατίστ. Να που δεν ήταν τόσο εύκολο τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σημασία έχει οτι και οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, καλυτεροι παικταραδες απο καταβολής του Ελληνικού μπάσκετ εχουν υπηρετήσει ως στρατηγοί στον εξαστερο.
    💎 ΓΚΑΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ - ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ 💎

    Και σαν δεύτερη καλύτερη πεντάδα
    πίσω απο την κορυφαία τετράδα..
    Οι Παπαλουκας, Χριστοδούλου, Φασουλας, Κολοκυθας, Αμερικανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Διαμαντιδης είναι σπουδαίος γιατί ειναι Jim.. opliktos!!
    Αγαπάει τους αλλους και αυτό που κάνει και δεν δίνει αξία ποτέ σε δευτερεύοντα πράγματα, πέρα απο αυτή που δικαιούνται.
    Ήρθε κι έφυγε απο το μπάσκετ ταπεινός, χωρίς να κάνει πίσω ποτέ σε κάθε τι που δούλεψε και σκεφθηκε αρκούντως ικανοποιητικά.
    Νικώντας κατά κράτος τις σειρήνες της αλαζονείας
    Jim.. opliktos και Διαμαντιδης (θέλω να πιστεύω) δεν θα μπούνε ποτέ στο τριπακι της εξουσίας και της ψευδαισθησιακης αποθέωσης που διαρκεί οσο καίνε οι λαμπες.
    Απλά γιατί ο κόσμος ψάχνει είδωλα για να ικανοποιήσει τον φανατισμό και το εγώ του και ποτέ την ομαδικη δημιουργικοτητα και το μέλλον του.
    Αποθεώστε τους αλλους.
    Εμάς αφήστε μας σε μια μικρή γωνίτσα να λατρεύουμε το ταπεινά ανθρώπινο και να κτίζουμε στην απομονωση μας, πόρτες και παράθυρα στα καλωσηρθες και στα αβατα.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλος,λιτος,δωρικος!!
      Jimoplikte πονανε τα μυαλα μας.

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
  50. Ο Μπλατ ειναι σαφως ο καλυτερος προπονητης στην Ευρωπη μετα τον Ομπραντοβιτς.Ο Ιβκοβιτς ερχεται τριτος και ολοι οι υπολοιποι ειναι μακρια.Ελπιζω και ευχομαι αργα η γρηγορα να ερθει και στον ΠΑΟ
    Αυτο που μπορω να καταλαβω ειναι οτι επελεξε να χρησιμοποιησει την φετινη χρονια προπαρασκευαστικα ωστε αφ ενος να δημιουργησει μια σταθερη βαση και αφετερου να κανουν το βημα παραπανω οι αγουροι ακομη για Ευρωλιγκα Γουοναμεικερ,Αντερσον,Μοερμαν,Χαραγκοντι,Μπερτανς,Κλαιμπερν.Αγουροι για τοπ επιπεδο Ευρωλιγκας εννοω.Και του χρονου να παρει 2 τοπ παικτες για να παει για το κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω από Ντούντα ο Μπλατ; Σε 15 χρόνια μπορεί. Ακόμα όχι.

      Διαγραφή
  51. Είναι μεγάλο κρίμα που σε ένα τέτοιο τουρνουά αφιερωμένο σε έναν τεράστιο παίκτη όπως ο Διαμαντίδης, το ΟΑΚΑ θα είναι μισοάδειο.
    Και να φανταστείτε, έτρεξα να πάρω εισιτήριο στις 31 Αυγούστου πιστεύοντας ότι η ζήτηση θα είναι πολύ μεγάλη και ότι μέσα σε 2-3 μέρες τα εισιτήρια θα είχαν εξαντληθεί. Τελικά έπεσα πάρα πολύ έξω.
    Ανοίγεις το viva, βλέπεις τις θέσεις και σε πιάνει κατάθλιψη.
    Λανθασμένη πολιτική στις τιμές, λάθος που δεν ισχύουν τα διαρκείας ή τέλος πάντων που δεν έχουν κάποια έκπτωση οι κάτοχοι. Μεγάλη ήττα για τη διοίκηση και το τμήμα μάρκετινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μπήκα να το δω γιατί μου έκανε εντύπωση η παρατήρησή σου, γιατί και γω πίστευα ότι θα κάνουν φτερά γενικά κι είναι όντως κρίμα αν δεν είναι γεμάτο το γήπεδο και τις 2 μέρες ειδικά στα ματς του ΠΑΟ. Παρεμπιπτόντως είμαι από επαρχία και δεν κατάφερα να πείσω παρέα να πάμε μαζί στο ματς οπότε να μοιραστούμε και τα μεταφορικά συν ότι το 25άρι που είναι και το φτηνότερο στην ουσία για κάποιον από επαρχία είναι πολύ ακριβό, γιατί δεν κάνει απόσβεση όπως κάποιος κάτοικος Αθήνας που μπορεί να πάει 4-5 ώρες νωρίτερα και να δει και δεύτερο ματς κλπ καθώς θα ταξιδέψει για να έρθει Αθήνα και μάλλον θα μπορέσει ένα ματς να δει όλο κι όλο, μία από τις 2 μέρες που θα επιλέξει να κάνει το ταξίδι...Άντε το πολύ αν πεις ότι επιλέγει το Σάββατο και το κάνει μονοήμερη εκδρομή θα δει 2 ματς σερί αλλά και πάλι δεν είναι λίγο 25 ευρώ κι ας είναι 2 ματς που θα δει συν τη βράβευση κλπ...

      Έπρεπε μάλλον να βγουν και μεμονωμένα εισιτήρια για τους αγώνες της τάξης του 10-15ευρου, οκ φιλικά ματς είναι δεν είναι κι ευρωλίγκα κι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οικονομικά...

      Είδα στην απεικόνιση του γηπέδου στο viva.gr ότι έχουν φύγει τα περισσότερα 25άρια (λογικό), αρκετά από τα 50-60άρια (κι αυτό ας πούμε λογικό με την έννοια ότι υπάρχουν σ'ολόκληρη Αθήνα και κάποιοι πιο άνετοι οικονομικά που θέλουν να πάνε και θέλουν νάχουν και ωραία θέση στο γήπεδο) αλλά τα 30 με 45 ευρώ είναι όντως σχεδόν όλα απούλητα...
      Ελπίζω νάχει κόσμο τί να πώ....

      Διαγραφή
    2. Στο δεκαρικο θα πεσει μια ωρα πριν το παιγνιδι.

      Διαγραφή
  52. Τα πράγματα είναι απλά για τον Διαμαντιδη......για μένα είναι ο κορυφαίος γιατί μας έκανε να δούμε αλλιώς το μπάσκετ.... βασικά μας έμαθε μπάσκετ...μας έμαθε να μην εστιαζει το μάτι μας πλέον στον σκόρερ αλλά σε πολλά άλλα πράγματα που υπήρχαν στο μπάσκετ αλλά δεν τα γνωρίζαμε...μας έμαθε το pic an roll....μας έμαθε την πάσα στην αδύνατη πλευρά...μας έμαθε το κλέψιμο...μας έμαθε την προσωπική αμυνα....την ομαδική άμυνα......μας....μας...μας..είναι ατελειωτος ο κατάλογος.Κατανοωντας αυτές τις λεπτομέρειες και με την βοήθεια αξιόλογων ανθρώπων σαν τον οικοδεσπότη αυτού του blog μας έκανε να λατρέψουμε ακόμα περισσότερο αυτό το άθλημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χαχαχα, τον Νοεμβριο/Δεκεμβριο αποφασισε λεει το ιατρικο περαν του Ατλαντικου να ξαναδουμε τον Γιανγκ!

    Μονο που δεν μας ειπαν τινος ετους... του 2017?

    Εμεις τα λεμε, οι άλλοι δεν τα ακουνε!

    Αντε τωρα να πεισεις τον Κεμ οτι μπορει να μαρκαρει τον Μπουρουση.

    Επαναλαμβανω: πως την πατησε ετσι ο Σφαιροπουλος και ο Ολυμπιακος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και ο Μιλουτίνοφ. Εδώ μάρκαρε τον Ραντούλιτσα, στον Μπουρούση θα κολώσει;

      Διαγραφή
    2. Από αυτό που διάβασα σε σχετικό άρθρο κατάλαβα ότι ο παίκτης είναι στο 80% περίπου, που σημαίνει ότι στην αρχή ένα 15λεπτο περίπου θα παίζει. Θα αρχίσει να είναι πιο έτοιμος από τέλη Νοεμβρίου και μετά σύμφωνα με τους γιατρούς του. Δεν αποκλείεται βέβαια να μας διαψεύσει και να μπει δυνατά παίζοντας από την αρχή 25΄. Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι και ας μην πανηγυρίζουμε οι Παναθηναϊκοί ότι οι απέναντι θα παίζουν χωρίς βασικό σέντερ.
      Vincanity

      Διαγραφή
    3. τώρα είδα ότι δεν έχει παίξει ακόμα σε κανένα φιλικό οπότε όντως θα αργήσει να μπει

      Διαγραφή
    4. Θα κανει καλη κούρα φετος για να παρει μερος στο σαμερ λιγκ του χρονου!

      Διαγραφή
    5. Ο Γιάνγκ δεν έχει παίξει σε κανένα φιλικό, γιατί έχει κάταγμα σε δάκτυλο του χεριού.
      Σας έπιασε ο πόνος για τον Γιάνγκ...
      Επίσης, είναι κρίμα οι "μπασκετικοί" φίλοι του παναθηναϊκου να κρυφοχαιρονται για τραυματισμό αθλητή.

      Διαγραφή
    6. Το "80% περίπου" δε λέει τίποτα. Και στο 100% να βρίσκεται από ιατρική άποψη, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα έχει την ψυχική και νοητική ετοιμότητα να "μπαίνει" στη φάση όπως έμπαινε πριν τον τραυματισμό. ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο, τα είδαμε και με τον Παππά πέρυσι. Το πιθανότερο είναι ο Γιανγκ να είναι πραγματικά έτοιμος του χρόνου την άνοιξη.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
  54. παιδια και τζιμ ισχυει κατι που διαβασα οτι ο γιανκ δεν ειναι ετοιμος για να παιξει ουτε διπλο στην προπονηση εχω αγχωθει με 2 αγουρα πενταρια θα βγει η χρονια;Ισχυουν αυτα που γραφοντε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και ο Γιανγκ αγουρος ειναι! Απλα ειναι παραφουσκωμενος για τοσο αγουρος!

      Διαγραφή