Athlenda

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μια βόλτα στην Ευρώπη..



Η προσθήκη του Ιτούδη στη γραμμή ψηλών της CSKA, το F4 της Πόλης, ιστορίες από την Ιβηρική και η La vita e bella της Lega A.. Το σκάφος του Hoopfellas ξεκινάει την καθιερωμένη πτήση πάνω από την Ευρώπη..



Εν μέσω σπουδαίων φιλικών και του Ισπανικού Supercopa, μερικά σχόλια για τα δρώμενα των τελευταίων ημερών. Η καθιερωμένη βόλτα μας στην Ευρώπη..


Ayres ο Ιτούδης


Με τις απουσίες στη γραμμή ψηλών να συνεχίζονται (και ιδιαίτερα αυτή του Kyle Hines ο οποίος στη τελική ευθεία της περυσινής σεζόν έπαιξε μόνος του στο “5” των Ρώσων κάτι που τελικά αποδείχθηκε κλειδί καθώς έδεσε ιδανικά με τα μακριά forwards τους ανεβάζοντας σημαντικά την άμυνα της ομάδας) ο Δημήτρης Ιτούδης επέλεξε να προσθέσει έναν παίχτη στο ρόστερ δίνοντας του στη πραγματικότητα ένα δίμηνο try out contract. Ουσιαστικά, όπως και στη περίπτωση Νίκολς (αρχική συμφωνία 2 εβδομάδων) ο Έλληνας κόουτς δίνει την ευκαιρία στον παίχτη να κερδίσει τη παραμονή του στην “αρκούδα”. Και τα χαρακτηριστικά του Ayres είναι τέτοια ώστε μπορούν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ (εφόσον αποδείξει ότι μπορεί να δώσει πράγματα) γιατί πολύ απλά μεταφράζονται σωστά σε αυτό που παίζει η ΤΣΣΚΑ ενώ ο ίδιος μπορεί να ταιριάξει σε αρκετές lineups. Αυτό ακριβώς το στοιχείο (δεν είναι παίχτης που πέφτει ακριβώς πάνω στον Hines ή τον Freeland, στη παρούσα φάση είναι πιο κοντά στο πακέτο του Augustine) αυξάνει τη πιθανότητα παραμονής του.

Πέρυσι σας είχα γράψει για τον Αμερικανό:


Ο Ayres είναι ένας καλός, έξυπνος παίχτης. Το πρότυπο του Hard working-Soft Speaking χαρακτήρα (όπως σας είχα πει παλαιότερα για τον Μάικ Ουίλκινσον του Άρη) με το οποίο αρέσκονται να δουλεύουν οι προπονητές. Δούλεψε σε Screening-Running and Rebounding ρόλο στους Σπερς του Popovic. Έχει συγκεκριμένες αδυναμίες όπως το γεγονός ότι είναι αρκετά επιρρεπής στο φάουλ ή το ότι δυσκολεύεται να τελειώσει με συνέπεια στο ζωγραφιστό απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους όμως είναι μακρύς (7'1''), πολύ γρήγορος (έχει το εκπληκτικό 3.14 δεύτερα σε 3/4 court sprint, πολύ αξιοποιήσιμο στο ανοιχτό γήπεδο) καλός ριμπάουντερ και κυρίως efficient στην επίθεση όπου ξέρει να πάει στα καλά του σημεία και να πασάρει. Αναμένουμε..


Μια ομάδα όπως αυτή η ΤΣΣΚΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιους παίχτες. Το “Screening-Running-Rebounding” είναι το κλειδί για τον ρόλο του στο πλαίσιο μπάσκετ της “αρκούδας” (σκεφτείτε τον τρόπο που παίζει η ρωσική ομάδα με τη continuously motion επίθεση και τα πολλά cuts) αλλά κυρίως το ότι είναι έξυπνος, ξέρει να πασάρει και να συνεργάζεται (όπως και ο Augustine) και έχει δουλέψει σε παρόμοιο στυλ με τους Spurs. Iδανικά ο Ιτούδης θα κερδίσει έναν πολύ χρήσιμο ρολίστα από πίσω αν και για τον ίδιο τον Ayres δε θα είναι εύκολο. Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για το κορυφαίο ίσως ευρωπαϊκό κλαμπ με τεράστιο εσωτερικό ανταγωνισμό και απαιτήσεις. Του δίνετε μια τεράστια ευκαιρία να κερδίσει το επόμενο συμβόλαιο σε αυτό το επίπεδο μέσα στη σεζόν ακόμα και εάν αυτό δεν είναι με τη CSKA..

To επόμενο όπλο της Baskonia


O Sito Alonso είχε αρκετές απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας (βασικά του έλειπε περισσότερη από τη μισή ομάδα) και αυτόματα την ευκαιρία να δουλέψει και να κάνει focus σε παιδιά που προγραμματίζεται να έχουν μικρότερη συμμετοχή φέτος. Ένα από τα δυνατά χαρτιά των Βάσκων για το άμεσο μέλλον είναι ο 18χρονος Λιθουανός Tadas Sedekerskis (γνωστός μας από τις μικρές εθνικές ομάδες της Λθουανίας, κάποιοι μπορεί να τον θυμάστε από τον Βόλο πέρυσι) ο οποίος ξεκίνησε (ελλείψει Shengelia-Tillie) στο “4” και πήρε χοντρά λεπτά στο παρκέ . O Sedekerskis (2.04-F-1998) έχει ένα εξαιρετικό φυσικό/αθλητικό πακέτο για την ηλικία του (και όχι μόνο..) έχει αυτό το High energy Style που κουμπώνει στο παιχνίδι των Βάσκων, καλό motor ενώ παράλληλα είναι πολύ αποτελεσματικός όταν αποφασίζει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ (δεξιότητα την οποία θα πρέπει να αναπτύξει και άλλο γιατί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λογίζεται ως SF)



Το παιδί σωματικά είναι έτοιμο να παίξει και να ανταγωνιστεί όμως όπως είναι φυσικό δεν είναι παιγμένο κάτι που φαίνεται στα τελειώματα του και στις “βουτιές” που κάνει η απόδοση του από δίλεπτο σε δίλεπτο απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους παίχτες. Το playbook του Alonso με τα Zipper Cuts, τα 1-3-1 formats, τις μεγάλες αποστάσεις και την έμφαση στη transition παραγωγικότητα μπορεί να τον βοηθήσει. Να δούμε τι ευκαιρίες μπορεί να πάρει φέτος.. Ανήκει στο club από το 2013 και πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στην Huesca.

Kαι ο Cooney στη φωλιά..


Έχουμε πει πολλάκις στο παρελθόν ότι η ACB είναι η λίγκα των λευκών shooters σε κατεύθυνση scouting, κρατώντας στην “αρχειοθήκη” της το πέρασμα τρομερών εκτελεστών οι οποίοι μάλιστα ανέπτυξαν σημαντικά το παιχνίδι τους στην Ιβηρική. Αυτό το ιστορικό έχει δημιουργήσει μια κληρονομιά, έναν αόρατο δρόμο για πολλά παιδιά από την Αμερική ώστε να χτίσουν στη συγκεκριμένη λίγκα την επαγγελματική τους καριέρα. Ο Trevor Cooney (1.93-SG/SF-1992) του Syracuse πήρε μια σπουδαία ευκαιρία στη χώρα των Βάσκων και θα παλέψει για να τη κεφαλαιοποιήσει. Ήρθε για να συμπληρώσει την ομάδα στη περίοδο προετοιμασίας και κέρδισε τη ν επέκταση της παραμονής του μέχρι το επόμενο κριτήριο αξιολόγησης. Ο Cooney είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, ικανός να βρίσκει την εκτέλεση του τρέχοντας μέσα σε ένα βουνό από screens ή στο transition. Έχει γρήγορες αντιδράσεις χεριών που τον βοηθούν να κλέβει πολλές μπάλες (χαρακτηριστικό του στη ζώνη του Boeheim) αλλά και προς έκπληξη όλων όσων τον βλέπουν για πρώτη φορά, δυνατά πόδια.


Στις μετρήσεις του Draft του 2013 μόνο 5 από τους 52 παίχτες έγραψαν vertical leap πάνω από 41 ίντσες. Τους δύο τους έχει η φετινή Baskonia. Τrevor Cooney και Shane Larkin.. O πρώην παίχτης του Ολυμπιακού (και ένας εκ των σπουδαίων παιχτών του Syracuse) Jerry McNamara αποκαλούσε τον Cooney “leg shooter”. Άλλωστε στην Αμερική οι σπουδαίοι εκτελεστές διακρίνονται για την εξαιρετική τους φυσική κατάσταση (για χρόνια ο Rip Hamilton ήταν ο παίχτης με τη καλύτερη φυσική κατάσταση στο ΝΒΑ). Πρέπει να έχεις τα πόδια για να τρέξεις στο δάσος από τα screens και να φτάσεις πρώτος στο σημείο που θέλεις. Για να δούμε τι θα μπορέσει να κάνει ο Cooney στη Βιτόρια.. Ο Alonso πάντως έχει βάλει ιδέες στην επίθεση της ομάδας και ελπίζει στην ομαλή επαναφορά του Beaubois (ανεβάζει όλη την ομάδα) μετά τον τραυματισμό του για να έχει όλα του τα όπλα στο παρκέ.


Μιας και μιλήσαμε για τους Βάσκους και επί την ευκαιρία του σημερινού Supercopa να σας πω ότι θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει στη pre season και το νέο πρότζεκτ της Γκραν Κανάρια (αντίπαλος στον σημερινό ημιτελικό). Xωρίς τον μεγάλο δάσκαλο Αΐτο αλλά πλέον με τον κόουτς Κασιμίρο (μιλήσαμε για αυτόν τη περασμένη σεζόν) στο τιμόνι, οι “νησιώτες” παίζουν στο ίδιο up tempo πλαίσιο (αν και δε ξέρω αν θα μπορέσουν φτάσουν στο ίδιο επίπεδο σε ταχύτητα ανάπτυξης και συνεργασιών, δεν είναι εύκολο) έχοντας φέρει στα Κανάρια δύο βετεράνους, τους Μακάλεμπ (δεν είναι πλέον η οβίδα της Τοσκάνης αλλά δύο ταχύτητες κάτω παραμένει αρκετά γρήγορος..) και Χέντριξ ενώ αντικατέστησαν τον εξαιρετικό Όμιτς με τον Ντάρκο Πλάνινιτς (δεν είναι το ίδιο ποιοτικός όμως έρχεται από καλή χρονιά για τα δεδομένα του, ποτέ βέβαια δε κατάλαβα κύριε Βούισιτς γιατί η Μακάμπι επένδυσε πάνω του..) και διατηρούν μια εξαιρετική σύνθεση στους πλάγιους με τον Salin, τον Kuric, τον Rabaseda συν τον Royce O'Neal στα forwards.

Cantu..


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια του Κουρτινάϊτις να αναστήσει τον θρύλο στη Καντού. Πραγματικά είναι κάτι το οποίο θα έχει τη προσοχή μου με το παραπάνω φέτος, χρονιά στην οποίο το ιστορικό αυτό κλαμπ γιορτάζει τα 80 του χρόνια. Μπορεί ο Λιθουανός να χτίσει στη πόλη των μαραγκών κάτι ανάλογο με το οικοδόμημα της Μόσχας ή του Βίλνιους σε μια πιο ρεαλιστική βάση..; Ο Γερασιμένκο είναι για δέσιμο. Έχει μεγάλα όνειρα (οι συνεργάτες μου λένε ότι θα φέρει ένα σπουδαίο όνομα μέσα στη σεζόν όμως, όχι τώρα) αλλά δε πρέπει να κυκλοφορεί αμολυτός.. Στη pre season βρισκόταν στον πάγκο δίπλα στους προπονητές και ήταν υπέρ του δέοντος δραστήριος.. Ο Κουρτινάιτις έχει φέρει καλούς βετεράνους παίχτες (Dowdell, Darden, Romeo Travis συν τον Gani Lawal) συν τον δικό τους (και “μας”) Βάιντας Καρινιάουσκας όμως έχω την εντύπωση ότι η πιο ουσιαστική μεταγραφή του είναι ο sniper της Τσεντεβίτα Fran Pilepic. Ο Κροάτης τράβηξε όλη την ομάδα στη pre season (μαζί με τον “διπλό πράκτορα” του Ρώσου εκατομμυριούχου, Jajuan Johnson) όπου η Καντού έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι Αμερικανοί της άργησαν πολύ να ενσωματωθούν. 


Θα ήθελα πολύ να δω κάτι καλό στη Λομβαρδία από τον Κουρτινάιτις ο οποίος ξεκινάει κάτι καινούργιο σε έναν ιστορικό σύλλογο (που είναι η Μπένετον, η Βίρτους, η Φορτιτούντο, η Σιένα, η Ρόμα, η Στεφανέλ και όλη αυτή η αίγλη του παρελθόντος..) και όχι τον Γερασιμένκο να φοράει αθλητικές στολές ή κοστούμια προπονητή στη μέση της σεζόν.. Η Καντού δε ξεκινάει ως φαβορί για την τετράδα όμως οι 4-5 ομάδες που σίγουρα βρίσκονται μπροστά της στη γραμμή εκκινήσεως δεν είναι πολύ μακριά αγωνιστικά. Πολλά θα κριθούν από το πως θα αφομοιωθεί το πλάνο του Κουρτινάιτις στο ευαίσθητο σε καινοτομίες και ιδιαίτερο συνολικά πλαίσιο μπάσκετ της ιταλικής λίγκας.

Μιας και λόγος για την Lega A δύο-τρία σχόλια ακόμα..

-Στο Τορίνο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από πέρυσι και υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να αποτελέσει new entry σταδιακά στα υψηλότερα κλιμάκια του ιταλικού μπάσκετ. Η FIAT έχει αναλάβει την ομάδα ως κύριος χορηγός οπότε καταλαβαίνετε.. Ο Vitucci έχει ξανακάνει το μπαμ στο παρελθόν με underdogs (Βαρέζε, Αβελίνο) και το “μακιαβελικό” του κοουτσάρισμα (στυλ “σας την έφερα”). Να τους δούμε λοιπόν..


-Ο Ντάριους Όντομ Τζόνσον μπορεί να κάνει σπουδαία χρονιά φέτος.. Πέρυσι ανταποκρίθηκε καλά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο υψηλότερο επίπεδο, ασχέτως εάν οι περισσότεροι δε μπορούσαν να το δουν (δεν υπάρχει αυτή η απαίτηση άλλωστε). Φέτος είναι έτοιμος (σε μια λίγκα όπου μπορεί να επιβληθεί με το φυσικό/αθλητικό του πακέτο) για πολύ καλή σεζόν στη Σαρδηνία..

-Συμφωνώ με τη κίνηση του Πρόλι να καθαιρέσει τον ανώριμο Τζεντίλε ο οποίος πολλές φορές μου θυμίζει ανέκδοτα με τον Τοτό. Διαφωνώ καθέτως με το timing όμως..

Πόλη 2017


Όπως όλα δείχνουν η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβει τη φιλοξενία του ερχόμενου F4, απόφαση πολύ λογική. Με τέσσερις ομάδες στη διοργάνωση και πολύ ισχυρές επενδύσεις (συν τους χορηγούς που τους συνοδεύουν) είναι φυσικό να στραφεί το μάνατζμεντ της Ευρωλίγκας προς τα εκεί. Αναμένεται πόλεμος.. Εντελώς (μιας και δεν έχει γίνει καν τζάμπολ ακόμα..) θεωρητικά, μερικές πρώτες σκέψεις. Μήπως η πίεση του φαβορί που θα συνοδεύει τη Φενέρ όλη τη σεζόν (ούτως ή άλλως είναι φαβορί απλά η προσμονή του εντός έδρας F4 αυξάνει κάπως την υποχρέωση νίκης) είναι η μεγάλη ευκαιρία της CSKA; Ο Μπλατ από τη πίσω σειρά καθισμάτων χαμογελάει με νόημα ενώ ο Περάσοβιτς ακουμπάει τα δάχτυλα σε σχήμα ρόμβου μπροστά από το πρόσωπο του και σκέφτεται στιγμές δόξας (η Αναντολού έχει σπουδαίο σύνολο φέτος, θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να απορροφήσει τη νέα φιλοσοφία όμως επαναλαμβάνω μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλή ομάδα) και οι “δικοί μας” στρέφουν τη ματιά στο Αιγαίο και τη γειτονική χώρα..



Υ.Γ: Σπουδαία σεζόν περιμένω και από τον Καμπάτσο. Έχει φουσκώσει από αυτοπεποίθηση μετά το φετινό καλοκαίρι και θα του βγει αγωνιστικά σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει και στο οποίο έχει τον ρόλο του ηγέτη που χρειάζεται..




265 σχόλια:

  1. Μερικά σχόλια για τον Ολυμπιακο απο οσα ειδαμε στον αγωνα με τον Ερυθρο Αστέρα... αν και ο αγωνας θελει 5 λεπτα να τελειωσει μπορω να πω πως οσο αισιοδοξος ημουν, τοσο με απογοητευσε η ομαδα σημερα...απεναντι σε μια αδυναμη αλλα πειθαρχημενη ομαδα περιμενα σιγουρα περισσοτερα πραγματα.

    - ο ΑΡΧΗΓΟΣ φανερα ξεκουραστος και φρεσκος, ο καλυτερος σπανουλης που εχω δει μηνα σεπτεμβριο, να θυμισω οτι περυσι δεν βλεποταν μεχρι τα χριστουγεννα.

    - ο Λοτζεσκι ειναι φανερα οτι ποιοτικοτερο υπαρχει στο ροστερ της ομαδας μετα τον αρχηγο

    - Παπανικολαου αρχιζει να βρισκει τα πατηματα του αν και δεν ειναι ακομα ο παπ επι ιβκοβιτς.

    - Παπαπετρου στα ρηχα, αρκετα μπερδεμενος αλλα θα βοηθησει αρκετα με τη μαχητικοτητα του και το παθος του.

    - ο Γκριν δειχνει οτι ειναι παικτης ρυθμου και ψυχολογιας και πως πρεπει οι συμπαικτες του και η ομαδα να τον πιστεψει για να αποδωσει. κανει πολλα ευκολα λαθη και με προβληματιζει για το τι θα γινεται απεναντι σε σοβαρες ομαδες οπως μπαρτσα παναθηναικο που εχουν γκαρντ που πιεζονουν ασφυκτικα. ειναι παντως με διαφορα οτι καλυτερο εχει ερθει μετα τον σλουκα.

    - Μιλουτινοφ απλα σαν να μην υπαρχει σε αμυνα και επιθεση

    - Χακετ οπως παντα λιονταρι αλλα ειναι αλλο ενα θυμα του σφαιρο που δεν τον βαζει στη κανονικη του θεση που ειναι το 2 και τον εχει κανει πλει μεικερ. δεν μπορω να φανταστω τι θα εκανε στη θεση 2 σαν μπακ απ του σπανουλη και στη θεση του γκριν να ερχοταν ο γιοβιτς πχ που εκανε πλακα σημεα στον μαντζαρη

    - ο Μπιρτς πολυ καλος στο πικ εν ρολ στην αμυνα (στο ποστ κυριως) θελει λιγο δουλιτσα. φαινεται τελικα πως ειναι πολυ καλυ λυση για 15 λεπτα αρκει αν σου βγει ο γιανγκ.

    - Γιανκγ. παμε τωρα και στη μεγαλη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Σιγουρα ειμαι αυστηρος γιατι ειναι πρωτο παιχνιδι μετα απο 1 σχεδον χρονο αλλα ισως να φταινε και οι δηλωσεις του και εμεις που περιμεναμε απο αυτον πολλα. παιδια το παιδι το εβλεπα και ηταν lost in space δεν ηξερε που πηγαινε, απλα ετρεχε δεξια αριστερα και εσπρωχνε. σε αυτο δεν νομιζω οτι τον επηρεαζει το γονατο. φανερα χωρις συγκεντρωση.
    μεχρι και ο κουζμις τον χορεψε σε μια φαση, πλακα του εκανε. επιθετικα του εφευγε η μπαλα απο τα χερια. νταξει ειναι πολυ νωρις ακομα αλλα ισως να κραταμε μικρο καλαθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκριν <=> Αθηναιου?

      Γιανγκ <=> Καββαδας?

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ολυμπιακός δεν είμαι, όμως νομίζω είσαι λίγο αυστηρός με την ομάδα. Αρχή της χρονιάς είναι, φιλικός αγώνας και ο ΟΣΦΠ κέρδισε πολύ εύκολα. Όλες οι ομάδες έχουν θέματα να λύσουν. Ο Γκριν εξαιρετικός είναι, ενώ ο Γιανγκ προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και είχε να παίξει 10 μήνες. Αν "πετούσε" θα ήταν ύποπτο...

      Διαγραφή
    3. Εγω περιμενα ο Γκριν να ειναι ενας Μαικ Τζειμς με καλυτερο τριποντο και λιγοτερη εκρηξη.Σημερα ονως βλεποντας τον μοιαζει παρα πολυ με τον AJ Shlaughter του Παναθηναικου.Καλος σουτερ 3 ποντων αλλα οχι μετα απο τριπλες (μονο αν κανει μια σταυρωυη και σουταρει),καλος στα σουτακια απο τα 5-6 μετρα μετα απο τριπλα με στεπ μπακ.Επισης δεν εχει την προσωπικη φαση και το 1v1 αλλα κανει ντραιβ μονο οταν βρει διαδρομο εχοντας ομως καλη τεχνικη.Καλη αμυνα δε μπορει να παιξει στην Ευρωπη,Θα ειναι τρυπα για τον Ολυμπιακο και για αυτο δε γινεται να ειναι στην ιδια πενταδα με τον Σπανουλη.
      Ιδιος ο Shlaughter λοιπον.Αυτους τους παιχτες δεν τους εμπιστευομαι προσωπικα,Μπορει για 3 μηνες να ειναι τρομεροι αλλα μετα να εξαφανστουν (μονο ο Μακολουμ ειχε διαρκεια).Παντως θα δωσει λυσεις σε με ελαχιστο 1v1 και μονοδιαστατη.

      Διαγραφή
    4. Καμια σχεση οι δυο παικτες. Μα καμια. Ο σλοτερ δεν μπορει να βαλει την μπαλα στο παρκε δεν μπορει να παιξει στον ασσο και ολες τις προσπαθειες τις επαιρνε μεσα απο το συστημα. Ο Γκριν εχει σαφως καλυτερα ποδια καλυτερη ντριμπλα και εχει.και σουτ μετα απο ντριμπλα. Στην αμυνα εχει θεματα ξεχνιεται αρκετα οταν ειναι μακρια απο την μπαλα. Γενικα μιλαμε για κανονικο σκορερ αυτοφωτο. Ουτε ο Μακ κολλουμ εχει σχεση με σλοτερ.

      Διαγραφή
    5. Και ναι και όχι.
      Ο Γκριν καθαροαιμος άσσος δεν ειναι, ό,τι και να γραφει η wiki. Για την ακριβεια ειναι τοσο ανετος στο 1 οσο και ο Σλοτερ (που επαιζε στο 1 οσο καιρο ελειπε ο Νελσον και δεν ηταν τοσο κακος).

      Απο εκει και μετα, συμφωνω πως ο Γκριν μπορει να βαλει τη μπαλα στο παρκε αν παρει το διαδρομο, κατι που ο Σλοτερ δεν το ειχε.Έστω και αν δεν εχει καλα ποσοστα σε αυτο. Και σιγουρα εχει σουτ μετα απο τριπλα.

      ΓΙα να μν το κουράζουμε:
      http://www.draftexpress.com/profile/Erick-Green-16580/

      Απο τοτε, δεν εχει βελτιωθει και πολυ.

      Διαγραφή
    6. Ο Γκριν φιλε δε μπορει να βαλει κατω τη μπαλα και να περασει σε προσωπικη φαση τον αντιπαλο (τουλαχιστον δεν το προτημαει).Προτημαει να σουταρει μετα απο τριπλα απο τα 5-6 μετρα με στεπ μπακ (2 φορες το εκανε σημερα).Σουταρει καλα στημενος για 3 και οχι απο τριπλα (αντε βαρια βαρια μετα απο μια σταυρωτη).Δυο φορες σουταρε και ευστοχησε σε σποτ σουτ,Επισηςθα κανει ντραιβ απο την αδυνατη πλευρα οταν βρει διαδρομο και εχει καλη τεχνικη στο αερα και στο τελειωμα (ενα αναποδο λει απ εβαλε σημερα).Ακριβως τα ιδια εκανε και ο Σλοτερ.Τωρα που ειδες να παιρνει τη μπακα και να σουταρει για 3 σε 1v1 δε ξερω (μπορει και να το κανει δε ξερω με βαση οτι ειδα σημερα μηαλω).Δε μπορει ο Γκριν να οργανωσει συστημα φιλε.Για αυτο και εχεις Ματζαρη και Χακετ στο 1.Στην αμυνα οσο και να προσεξει ειναι πολυ αδυναμος σωματικα και δεν εχει εκρηξη.Τελος ο Σλοτερ,ο Μακολουμ,ο Ντιξον της ΑΕΚ ειναι παιχτες παρομοιοι ως προς στο στυλ τους.Δηλαδη χωρις ογκο,αερινοι,γρηγοροι που βασιζονται κυριως στο σουτ.Εσυ πανω μου περιγραφεις τον Τζειμς και τον Ραις.
      Τελος παντων ασφαλεστερα συμπερασματα θα βγουν με την Εφες που εχει πολυ καλυτερη ομαδα απο τον Αστερα.Παντως οτι το σουλουπι και το στυλ του Γκριν μοιαζει με τον Σλοτερ ειναι δεδομενο.Και ο Σλοτερ μονος του επαιρνε επιθεσεις και μια χαρα εβαζε τη μπαλα στο παρκε.Απλα ολα αυτα τα εκανε μεχρι τα Χριστουγεννα

      Διαγραφή
    7. Ο μακόλουμ είναι μια τουλάχιστον κλάση αο γκριν και δύο από σλότερ. Μιλάμε για τον καλύτερο σκόρερ στην ευρώπη.

      Διαγραφή
    8. Άσος είναι ο Χάκετ, πιο κοντά στο 2 ο Γκριν και έτσι θα παίζουμε.

      Διαγραφή
    9. Τελικά θα μάθουμε πόσο στοίχησε ο Γκρίν?
      Μάλλον είχα δίκιο που αναρωτιέμαι τι θα γινότανε αν έπαιρνε ο Ολυμπιακός τον like james?
      Ο Γκρίν έχει διείσδυση αλλά δεν εχει καλό τρίποντο.Μετα από ντρίπλα δεν μπορεί να σουτάρει και είναι και από τα Παναλαφρα δυάρια.
      Ο Χακετ κακώς παιζει άσσο.Η επιτομή του sg.-

      Ο coach Σφαιροππουλος είχε άραγε στο μυαλό του την-κάκιστη-Αρμανι του 2013-2014 με backourt Χακετ Green?
      Τι λέτε?
      Στα σέντερ επίσης μιλάμε για εμενταλ.Πολλες οι τρύπες.
      Δυσκολία στο ποστ και ανέτοιμος Γιανγκ μαζί με άγουρο Μιλουντινοφ συνθέτουν ναρκοπέδιο.
      Ο Μπιρτς τιμία επιλογή αν και αυτός πήγε από την μπανιέρα του στον ωκεανό.Αν δεν πιάσει ο Γιανγκ ρυθμο-πραγμα δύσκολο- δε νομιζω οτι θα δέσει το γλυκό.
      Και όλα αυτά και με την εμμονή για Παπαπέτρου σαν pf.Τον είδα και ήταν πιο χαμένος και από τον Γιανγκ.Θεωρω οτι και ο ίδιος δεν θέλει να είναι βασικός σαν pf.
      Τι λέτε?
      Τα θετικά δεν θα τα πω γιατί δεν έχει νόημα.Τα ξέρουμε όλοι νομιζω: κορμός,Πρίντεζης κ.λ.π

      Ο ερυθρός αστέρας αποδυναμώθηκε πολυ.Τολμω να πω ότι θα τερματίσει 10+.Ο Cirbes μεγάλη απώλεια όπως και ο miller.
      Ο Κουζμιτς τίμια επιλογή αλλά με συγκεκριμένες δυνατότητες.Ειναι με τα φεγγάρια του.




      Τσουρέκας-Ποντίκας


      Ο ερυθρός αστέρας

      Διαγραφή
  2. Jim τι έκανε ο δικός σου ο Κούριτς. Προσκυνώ..

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Είμαι ο μοναδικός που έχει τρομερό ενδιαφέρον να δει τη Ζαλγκίρις; Ομάδα χωρίς Αμερικανό και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα δεν παίζει να χει ξαναυπάρξει στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκα.
    2) Εξαιρετική στελέχωση η Λαμποράλ. Φαβορί για 7-8η θέση. Θα γίνει σφαγή φέτος με Γαλατά, Νταρουσάφακα και ίσως Ερ. Αστέρα.
    3) Άκυρο αλλά Σόφο για Λευκάδα; Πολύ ενδιαφέρουσα Α1 φέτος, ειδικά αν παιχτεί και θέση στα προκριματικά τσ.λ.
    4) Ο λαός θέλει power rankings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελεος ρε κλαβερακο.......ουτε ο μπεργκ τετοιο δοκαρι......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιζει ρεαλ-μπαρτσα αυτην την ωρα το δειχνει καπου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tyrese Rice : Απολαυση


    Ειδα και το φιλικο του Ολυμπιακου. Ο Ερυθρος μου εκανε πολυ κακη εντυπωση. Ο Ολυμπιακος ειχε καλα διαστηματα. Αλλα δεν θεωρω τον Αστερα φετος στο ιδιο επιπεδο με περσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το παρων καμια σχεση με περσι ο Αστερας.

      Διαγραφή
  7. Κουζμιτς + Μπιελιτσα = 24

    Μιλουτινοφ + Μπιρτς + Γιανγκ = 11!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα τζιμ ,εξαιρετικο το αρθρο σου και πολυ ενδιαφερον.Θα θελα να σε κανω και αλλη μια ερωτηση.Σκεφτομουν να ξεκινησω να παρακολουθω κολλεγιακο αλλα με φαινεται αρκετα περιεργο το συστημα.Μπορεις να με πεις που να κανω focus για αρχη;Και θα την βρω μετα την ακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο άρθρο Jim ειδικότερα για εμένα που δεν έχω τις γνώσεις τη δυνατότητα και τον χρόνο να δω ομάδες δεύτερης ταχύτητας. Έχω μεγάλη περιέργεια για τη Λόκο του Κατσικάρη όπως και τη Ζαλγκιρις του Σάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 16 και καθοριστικός ο κλαβέρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η μια στην περιφερεια εχασε ροντριγκεζ και δεν τον αναπληρωσε η αλλη πηρε τον παιχταρα ραις και τον κοπονεν.......αυτο τα λεει ολα.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλα η Ρεαλ ειχε περιφερεια και απλα αποδυναμωθηκε. Η Μπαρτσα δεν ειχε. Δεν ξεκινησαν απο ιδια αφετηρια.

      Ο Γιουλ παραμενει ο καλυτερος παιχτης απο τους 4 για μενα.

      Επισης η Ρεαλ μπορει να μην αναπληρωσε τον Σερχι αλλα πηρε εναν στοπερ, τον Ντρειπερ, που επισης της ελειπε.

      Διαγραφή
    2. Τους ελειπε ο κοπονεν αδερφε εαν επαιζε κριμα αλλα η διαφορα θα ηταν μεγαλυτερη για την μπαρτσα!

      Η ρεαλ για μενα ειναι χειροτερη απο περσι ομως με καλυτερη φροντλαιν! :P

      Διαγραφή
    3. 99 βάλανε χωρίς Κοπόνεν και φάγανε 93. Η ονείρωξη του Μάικ Ντ' Αντόνι ήταν αυτό το ματς.

      Διαγραφή
    4. Ο γιούλ παιδιά είναι ο πιο πλήρης περιφερειακός στην ευρώπη.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή στόουνρουκ λες ότι αυτή τη στιγμή η μπάρτσα έχει καλύτερα γκαρντ από τη ρεαλ? Με τίποτα..

      Διαγραφή
    6. Αν η Μπαρτσα ειχε Ραϊς,Σατορανσκι,Κοπονεν φετος..δεν θα παιζοταν

      Διαγραφή
    7. δεν ξερω αν εχει καλυτερα γκαρντ αλλα βλεπω οτι χωρις ροντριγκεζ δεν εχει σπιρταδα στην επιθεση η ρεαλ......ισως ειναι ιδεα μου....παντως ο ραις απο την ρεαλ δεν αντιμετωπιζεται....θα τους κανει κηδειες φετος......stonerook

      Διαγραφή
    8. Stonerook και εγω αυτο που ειδα χτες ηταν οτι τον Ραϊς μονο ο Ντρεηπερ τον περιοριζε καπως

      Διαγραφή
  12. ΠΑΟ, Φενερ,ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσα, Ρεαλ, Εφες, Νταρουσαφακα για 4 θέσεις στην Πολη.
    Με ισχυρά και επικίνδυνα αουτσαιντερ τον ΟΣΦΠ, την Γαλατά, την Μακαμπι και την πάντα υπολογισιμη Βασκονια.
    Κακός χαμός στο φετινο ευρωπαϊκό ΝΒΑ.
    Την Ουνιξ να μην την ξεγραψετε.
    Την Ουνιξ.

    Αντώνης 10βαλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξει το να βάζεις Εφες και Νταρουσαφακα πάνω απο Ολυμπιακό μου φαινεται το λιγότερο χαζό θα έλεγα, χωρίς να είμαι Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    2. Φιλε 1:45 κι εγω πιστευω πως ο ΟΣΦΠ εχει πλεονεκτημα αλλα απο την αλλη...Τομας,Χανεϊκατ,Μπραουν,Ντανστον,Ερτελ,Γκρεηντζερ,Κοττον...αμα τους κανει ομαδα ο Περασοβιτς...γιατι σαν ροστερ δεν βλεπω να ειναι χειροτεροι απο Οσφπ (ή και ΠΑΟ αν θες)

      Διαγραφή
    3. ο σχεδιασμός του φετινού ΟΣΦΠ θα φέρει κάμποσους τραυματισμούς μέσα στη χρονιά, και όπως είναι φέτος η Ευρωλίγκα αυτό είναι απαγορευτικό για όποιον θέλει να πάει ψηλά. Πιο πλήρες ρόστερ η Εφές από ΟΣΦΠ. Για Νταρουσάφακα δε θα το έλεγα.

      Διαγραφή
    4. 1:45 εδώ.
      Δεν έχει ξεκινήσει καν η σεζόν οπότε ότι πάω να γράψω το σβήνω, δεν ξέρεις πχ πως θα είναι οι ομάδες στα πλει οφς.
      Απλά για να το πω χωρίς λεπτομέρειες, νομίζω ότι όποιον (που λέει ο λόγος) και να ρωτήσεις για Εφές, Νταρουσάφακα, Ολυμπιακό και Τούρκος να είναι θα σου πει ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο πιθανό από αυτούς να περάσει Final 4.

      Διαγραφή
  13. καλημερα γκουρου και γκουρουδακια,η πρωτη σημαντικη ειδηση της νεας σεζον ειναι η επανοδος του υγιους κουριτς μπραβο στους γιατρους και στο παιδι παντα υγεια.
    ο μπο εδειξε εχτες οτι μαλλον καταλαβε οτι εχει την τελευταια του ευκαιρια να μεινει στο υψηλο επιπεδο, ο αφεοφοβος πατησε φρενο στον αιφνιδιασμο 2 λεπτα πριν το τελος,το ξαναγραφω πατησε φρενο ο μπο στον αιφνιδιασμο!!!
    ο βοιτμαν αν συνεχισει να προοδευει ετσι οι μερες του στην ευρωπη θα ειναι μετρημενες ενω πολλη δουλεια θελει και ο λαρκιν για να κατανοησει τι εστι ευρωλιγκα.
    Ο ιτουδης σιγα μην καθοταν να τα βαψει μαυρα η χρονια ειναι μεγαλη τα λεφτα υπαρχουν με ογκουστιν αιρσ βοροντσεβιτς κουρμπανοφ και την κακια μαγισσα τον βικτορα θα δωσει ολο το χρονο του κοσμου στον καιλ και τον αγγλο ασθενη για να τους εχεις ετοιμους στους τελικους της βε τε μπε λιγκ(sic!).
    ρε παμπλιτο τρελανε μας και αλλο αφου βαζεις τρια τον τομπκινς εχω αρχισει να πιστευω οτι θες να κανει πραγματικοτητα τα ονειρα των κινεζων επι γιαο και να κατεβαζεις διμετρες πενταδες(ντονσιτς-ραντολφ,η ραχιαια σε επεισε ρε μπαγασα,-τομπκινς-φελιπε και αγιον).
    Ο τροπος που εδινε οδηγιες στα ταιμ αουτ ο γιωρης μας απεδειξε οτι η φυγη του απο την ελλαδα του εκανε πολυ καλο και ανεβηκε λεβελ του ευχομαι καθε επιτυχια με την νεα του ομαδα και κυριως να τελειωσει την καριερα του ο μυθος με ενα μεγαλο τροπαιο...
    ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ μεταξυ των ολυμπιακων η μονη παρατηρηση που θελω να κανω ,καθοτι δεν ειμαι αντικειμενικος,ειναι οτι θα ηθελα να δω στα πρασινα τον μιτροβιτς..
    Μεαγλο τουρνουα σημερα στην μοσχα για να δουμε την προοδο του παναθηναικου και τα πρωτα δυσκολα παιχνιδια χωρις την αυρα του μητσαρα(ενα λεπτο επαιξε με την αρκουδα και γυρισε το ματς)
    Καλη χρονια να εχουμε και ο θεος να δωσει φωτιση στους αμερικανους να μην ψηφισουν τον ντοναλτ ντακ...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέντρικ ωραίο σχόλιο. Δεν υπάρχει πιθανότητα οι αμερικανοί να ψηφίσουν τραμπ. Δεν είναι ανατολικοευρωπαίοι φίλε έχουν άλλη παιδεία και κουλτούρα.

      Διαγραφή
    2. Καλα, τι τραυματισμο εχει ο Χαινς και θα απουσιασει τοσο πολυ;

      Διαγραφή
    3. Τι εγινε ρε παιδια αγχωνεστε μηπως βγει ο ντοναλτ αντι της χιλαρι!?ειναι σαν λες προτιμω να με κατασπαραξει ενα λιονταρι αντι να με κατασπαραξει μια τιγρης!ασε που πολυ φοβαμαι οτι η χιλαρι ειναι ακομα πιο επικινδυνη για το πλανητη,ρωτηστε και τους σερβους που τη ξερουν πολυ καλα και αυτη και τον αντρα της και ολη τη παρεουλα τους!

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην αγχωνόμαστε. Γίνεται να πάρει ο ερυθρός αστέρας την ευρωλίγκα? Όχι.

      Διαγραφή
    5. @12:10 Πόσο δίκιο έχεις... Η πρώτη αμερικάνικη αξία είναι η διατήρηση/αύξηση εσόδων και παραγωγής της πολεμικής βιομηχανίας.

      Διαγραφή
  14. Πρώτη νίκη μπαρτζώκα επί ρεάλ με εξαιρετικό κλαβέρ και ράις διαστημικό. Η Ρεάλ πάλι σπό άμυνα τα ίδια. Με αυτό το μπάσκετ δύσκολα θα κοιτάξει τίτλο. Περιμένουμε και κοπόνεν πίσω να δούμε τη μπάρτσα κομπλέ. Μπράβο στα κανάρια και τον χερά κούριτς (τζιμάρα γκουρού) πιστεύω να δούμε ωραίο τελικό.
    Λύπη για γκαρνέτ. Τεράστιος παίχτης.
    P.J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο μπαρτζώκας πάρει μια ευρωλίγκα τα επόμενα δύο χρόνια θα μείνει μια δεκαετία στη βαρκελώνη..

      Διαγραφή
  15. Πιστευετε πως η Μπαγερν μπορει το πρωταθλημα φετος αντι τςη Μπαμπεργκ; Να το ριξω το 50ρι στο στοιχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κατα την προσωπικη μου γνωμη η ρεαλ εχει σαφως ανωτερο ροστερ σε σχεση με τη μπαρτσελονα αλλα απο μονο του κατι τετοιο δεν αρκει.

    ο τομκινς χθες ηταν εκτος 12αδας (δε ξερω αν ηταν τραυματιας αλλα και παλι πολυ πιθανο να μη χωραγε), ενω ο μασιουλις δεν εβγαλε καν τη φορμα του.πολλες λυσεις ο λασο αλλα οσο καλο ειναι κατι τετοιο αλλο τοσο επικινδυνο για την ιδια την ομαδα.πώς θα τους χωρεσει ολους αυτους ο κοουτς σε ενα δημιουργικο και αποτελεσματικο rotation?ποιο απο τα 5αρια του θα βρει ρυθμο και θα παιζει καλα?ο αγιον?ο ραντολφ?ή μηπως ο χαντερ?ο τελευταιος μηπως θα πρεπει να αλλαξει το στυλ παιχνιδιου του και απο κει που ειχε ενα γκαρντ οπως ο σπαν , που του την εδινε εκει που την ηθελε τη μπαλα, τωρα εχει το γιουλ που κοιταει μονο το καλαθι?πώς θα κρατησει ζεστους και ετοιμους 12 παικταραδες ο λασο?φοβερη ποιοτητα η ρεαλ εχοντας 3-4 πραγματικους "φονιαδες" στην ομαδα, βλεπε γιουλ, καρολ, ραντολφ, ρουντι αλλα δεν αρκει κατι τετοιο για να φθασεις ψηλα.

    απο την αλλη , η μπαρτσελονα δεν εχει το ροστερ της ρεαλ αλλα εχει σοβαρο προπονητη.χθες προσπαθουσαν να κυκλοφορησουν τη μπαλα, επαιζαν ομαδικα, ενω υπηρχε και το προσωπικο στοιχειο στα προσωπα των ραις κυριως αλλα και του ντολμαν.ειδικα ο πρωτος εδωσε μια πρωτη απαντηση στο ερωτημα αν μπορει αυτος να οδηγησει τα μπαρτσελονα στα δυσκολα.χθες ηταν απλα καταπληκτικος.

    εχασα το μετρημα στο χθεσινο ντερμπυ στον αριθμο των επιθεσεων που εκτελεσε η ρεαλ οπου δεν αλλαξε χερια η μπαλα.οσο ποιοτικους παικτες και αν εχεις ομως αυτο δεν ειναι μπασκετ και σιγουρα δεν οδηγει καπου με ασφαλεια.

    καλη αρχη λοιπον για το μπαρτζωκα αλλα θελει δουλεια πολλη η μπαρτσελονα προκειμενου να μπαινει στα ματς ως ομαδα πρωτου μεγεθους και οχι ως ομαδα που παει να κλεψει τη νικη.ξαναλεω, δεν εντυπωσιαζομαι απο το ροστερ της και θεωρω οτι η δουλεια του προπονητη εκει θα κανει ή οχι τη διαφορα φετος.οι θεσεις 2,3,5 στη μπαρτσα δεν ειναι αναλογες του μπατζετ της ομαδας (στο 5 ουσιαστικα μονος του ο τομιτς, στο 2 τα γεροντια και στο 3 μονος του ο Στράτος) εν αντιθεσει με τον ασο και το 4 που ειναι η δυναμη πυρος της ομαδας συν τον κοπονεν βεβαια που θα παιξει 1-2.

    ειδα και το β ημιχρονο του οσφπ.μου αρεσε ο γκριν αλλα θα πρεπει να ταιριαξει και με το σπανουλη στην ιδια πενταδα.παλι θα βλεπουμε καργα μαντζαρη φετος, κακο αυτο!ο γιανγκ εχει ανηφορα ακομα μεχρι να φορμαριστει, ενω θα πω για μια ακομα φορα οτι ο παπαπετρου χαραμιζεται στον οσφπ ως τεσσαρι.με εξαιρεση το γκριν , με αλλα λογια, δε βλεπω πολλες διαφορες σε σχεση με περυσι και καθοριστικο ρολο θα παιξει και φετος η κατασταση με τους τραυματισμους των πριντ-λοτζεσκι.

    οσο για τον αστερα, αν ειχε ενα καλο ψηλο ακομα και εναν παικτη καλυτερο στη θεση του τζενκινς θα αποκτουσε αλλη δυναμικη.την ενισχυση της ομαδας παντως πρεπει να τη δουν απο τωρα και οχι μεσουσης της περιοδου οπως περυσι.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος που αφησαν να φύγει ο Κινσει.
      Μιλλερ και Τσιρμπες δεν μπορουσαν να τους κρατήσουν.
      Αλλά ο 32χρονος έμπειρος και καταλυτικος για τη νεανική ομάδα του Ραντονιτς, Κινσει έπρεπε να μείνει και οχι να καταλήγει στην Χαποελ Ιερουσαλήμ.

      ❌❌❌

      Διαγραφή
  17. Προβλέπω ότι μετά τον Πασκουάλ και ο Κάσο θα αποχαιρετίσει. Το βλεπώνυμο απίθανο να μπορέσει να διαχειριστεί το το ρόστερ που εχει φτιάξει. Επίσης νομίζω ότι έχει μια ανισορροπία ανάμεσα σε ψηλούς και κοντους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Gomelski cup έπρεπε να το πάρει ο ΣΚΑΙ.
    Και καλα λεφτά θα έπιανε απο τις διαφημίσεις και θα κέρδιζε κι αλλο τον κόσμο του ΠΑΟ ο Αλαφουζος.
    Υπάρχει μεγάλη δίψα για να δούμε το νεο ΠΑΟ.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εκτός απο κάτι κουλά μεταμεσονυχτια ματς του κοπα Αμερικα έχει πάρει τίποτα καλό αθλητικό ο ΣΚΑΙ;
      Είναι θέμα μάρκετινγκ καο υπευθύνου προγράμματος.
      Ανοίγεται σε κατι X factor τώρα, που μυαλό για αθλητισμό ;

      ❌❌❌

      Διαγραφή
  19. ΚΕΒΙΝ ΓΚΑΡΝΕΤ
    ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΝΒΑ.ΙΣΩΣ Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΝΒΑ,ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ,ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ,ΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 40 ΧΡΟΝΩΝ!

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΗΔΕΙΕΣ.....
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΡΑΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΜΑΤΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ.....

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον κλειδωσει ο Νικ με παγίδα αν του ξεφύγει ο Γκιστ εναλλάξ με Νικολς.
      Οταν η αντίπαλη περιφέρεια θα είναι δαιμονισμένη θα παίζουμε με Νικ και Μαικ στο παρκέ ταυτόχρονα για πολύ ώρα.

      Διαγραφή
  21. Παίδες. Σταμάτησε ο KG...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι κόκκινοι είναι τρύπιοι στο 5, επιτέλους απέκτησαν ένα καλό σουτ, αλλά τι να το κάνεις με τα παιδαρέλια στο 5, ιδίως ο μιλουτινοφ, καλύτερα καββαδας που θα ελευθερωνόταν κ μια θέση ξένου. Οι ντόπιοι αιώνιοι κυνηγούν 5ατους χωρίς αποτέλεσμα κ οι τσσκα/ρεάλ τους παίρνουν για 13 παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καποιο λινγκ για τον αγωνα του παο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 56 σχόλια και ούτε ένα για τον εξάστερο...
    Πρέπει να είναι ρεκόρ blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολυ κακη η αμυντικη εικονα του Παναθηναϊκου. Δεν υπαρχει καποιος κατω απο το καλαθι να τρομαζει στοιχειωδως τους αντιπαλους που κανουν ντραιβ. Οι γκαρντς οδηγουν τον αντιπαλο τους εκει που κανονικα θα επρεπε να φοβαται να σουταρει κι εκεινος σκοραρει σαν σε προπονηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ κακός ο Μπουρούσης σήμερα και στιΣάββατο 2 πλευρές του παρκέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απιθανος ο Μαικ Τζεημς των τελευταιων λεπτων. Ποσες κακες αμυνες, χαμενες βολες, αιρμπολ σε αψυχολογητα σουτ.. Γρηγορος, μαχητικος, αθλητικος αλλα καθε νομισμα εχει δυο πλευρες. Γρηγορα φροντιστηριο αλλιως βλεπω προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το 90% των παικτων μας ηταν σημερα σε πολυ κακη μερα ... Δεν πειραζει η ομαδα εχει πολυ μελλον, σκληρη δουλεια παλικαρια και ολα θα ερθουν!! Συγχαρητηρια στην Maccabi για την πολυ καλη προσπαθεια που εκανε φετος το καλοκαιρι .

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο το 90% δεν μπορει να ειναι τυχαιο Droga.

      Διαγραφή
    2. Τι εννοεις ακριβως φιλε ??

      Droga

      Διαγραφή
    3. Οτι χρειαζεται πολλη δουλεια. Η ομαδα ειναι πισω σε επιπεδο συνεργασιων σε αμυνα και επιθεση. Δεν ειμαι σε θεση να προσδιορίσω το ποσο πισω.

      Διαγραφή
    4. 25 asist eixame poy eides oti den eixame synergasies.??

      Διαγραφή
    5. Γραφω σε αμυνα και επιθεση. Αρα μην κοιτας μονο τον αριθμο των ασιστ. Αμυντικα οποιος περναει τον παικτη του σκοραρει.
      Επισης μπορει λογω του γρηγορου τεμπου και του μεγαλου αριθμου επιθεσεων να δοθηκαν αρκετες ασιστ, την ιδια στιγμη ομως αρκετες επιθεσεις κολλαγαν επειδη οι παικτες ψαχνοντουσταν στο παρκε και κατεληγαν σε σουτ της συμφορας.
      Υπο αλλες συνθηκες, ο ΔΔ θα εμπαινε και θα τους συμμαζευε. Θα εβαζε τον καθενα στη θεση του, θα του εξηγουσε μεσα στο παιχνιδι τι δεν εκανε καλα κλπ. Πλεον ολα αυτα πρεπει να γινουν απο το σταφ σε βαθμο πολυ μεγαλυτερο απο τα προηγουμενα χρονια.

      Διαγραφή
  29. Τζιμ καλησπέρα,

    υπάρχει εξήγηση για το πόσο εύκολα δέχεται διεισδύσεις ο Παναθηναϊλός; Και στο ΟΑΚΑ και σήμερα οι αντίπαλοι έφταναν εκνευριστικά εΰκολα σε λει απ. Διορθώνεται ή έχει να κάνει με αδυναμία του ρόςτερ;

    Ευχαριστώ.

    ΤΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω δεν ειναι αδυναμια του ροστερ ο πεδουλακης δεν εχει ξεκινησει τα τρικ που θα παιζει φετος οπως στην πρωτη χρονια ετσι νμζ δλδ θα δουμε παντω ελπιζω να ανεβει ο γκιστ γτ δεν εχει πιασει στανταρ αποδόσεις!!

      ΒΓ

      Διαγραφή
    2. Aν ομαδα επιπεδου ευρωλιγκας περιμενει απο τα 'τρικ του Πεδουλακη' καηκε. Οι ομαδες δουλευουν για να παιζουν καλα και να κερδιζουν στα ισα τους αντιπαλους. Τα τρικ θα πιασουν το πολυ σε ενα παιχνιδι. Στο επομενο ο αντιπαλος θα ειναι υποψιασμενος.

      Διαγραφή
    3. Στην πρωτη χρονια του στον Παναθηναικο ο παο με 8 παιχτες επαιζε ολοι την χρονια τα τρικ του αποτελεσμα να φτασει μια νικη απο το φαιναλ φορ και να παρει σκουπα πρωταθλημα οταν εννοω τρικ εννοω ο γκιστ στον καλυτερο γκαρντ ο νικολς παει στο τεσσαρι και ο σιγκλετον βγαινει στις αλλαγες στον κοντο!Αυτο ειναι τα τρικ του πεδουλακη.Απλα και κατανοητα!

      ΒΓ

      Διαγραφή
    4. Την πρωτη χρονια του Πεδουλακη δεν ηταν τα τρικς που σε πηγαν στους 8. Σε πηγε ο ΔΔ που ηταν εκει για να διορθωνει καθε ανορθογραφία. Φετος που δεν υπαρχει ΔΔ απαιτειται εξαντλητικη δουλεια σε καθε λεπτομέρεια του παιχνιδιου. Αν περιμενεις να παρεις τα παιχνιδια με τον τροπο που μου περιεγραψες δεν εχεις καμια τυχη.Αυτο ειμαι (σχεδον) βεβαιος οτι το ξερει κι ο Πεδουλακης. Απλα και κατανοητα.

      Διαγραφή
    5. Τα τρικ δουλεύανε επειδή υπήρχε ο Λάσμε. Τώρα τέτοιος rim protector και το ίδιο καλός στην άμυνα και ψηλά και χαμηλά, και στη μπροστά ζώνη και στην πίσω, δυστυχώς δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    6. Ο Λασμε αρκουσε (ας πουμε) στην αμυνα στο pnr. Ολα τα υπολοιπα προβληματα στο παιχνιδι τα διορθωνε λεπτο προς λεπτο ο Μητσος. Τωρα που δεν υπαρχει πρεπει οι παικτες να ειναι πολυ καλυτερα προετοιμασμενοι απο το σταφ. Γενικως τα τρικ δεν αρκουν.

      Διαγραφή
    7. An einai dunaton να πιστευουν ορισμενοι πως με τρικ πας στους 8...

      Διαγραφή
    8. Οι αλλαγές στα σκριν, δηλ. ένας από τους πιο στάνταρ και συνήθεις τρόπους άμυνας, είναι "τρικ";

      Διαγραφή
    9. Ο τροπος που το εκανε ο παο ειναι τρικ ο παο του 2012 επαιζε με τον γκιστ στο 2 απο την αρχη τς αμυνας οχι στις αλλαγες σας παραθετω τον απιστευτο διαλογο μεταξυ μπαρτζωκα-πεδουλα ο πεδουλακης λεει οτι ειναι ΤΡΙΚ το οτι παιζει ο γκιστ στον καλυτερο επιθετικο γκαρντ!

      https://www.youtube.com/watch?v=PRV-001l_Fc

      ΒΓ

      Διαγραφή
    10. Ρε φιλε γιατι επιμενεις; Θες να πουμε οτι ειναι τρικ; Να το δεχτουμε, ειναι τρικ λοιπον. Με τα τρικ δεν πας πουθενα. Το πολυ πολυ να κερδισεις μερικες φορες το γαυρο. Ασε που με καθε τετοιο τρικ εκτος απο την καλη αμυνα στο 2 του αντιπαλου φορτωνεσαι ενα mismatch οταν το δικο σου 2 μαρκαρει το 3 ή το 4 του αντιπαλου. Αυτα σε μεγαλη σειρα αγωνων και απεναντι σε πληθος αντιπαλων δε δουλευουν. Τα τρικ που λες κι εσυ (κι ο Πεδουλακης) ειναι πραγματα που γινονται κατ'εξαιρεση. Αν επιχειρησεις να τα κανεις κανονα θα προσαρμοστει ο αντιπαλος και θα χανεις περισσοτερα απο οσα κερδιζεις απο το τρικ.

      Διαγραφή
    11. ο οσφπ 10 ματς και δεν καταφερε να προσαρμοστει το νοημα ειναι οτι δεν καταλαβαινετε οτι ο πεδουλας πηρε νικολς για αυτο το λογο ενα συστημα με καλαθη-τζειμς-νικολς-γκιστ-σιγκλετον σου επιτρεπει ο γκιστ να παιζει στο καλυτερο γκαρντ ο καλαθης λογο υψους και αποτελεσματικοτηταα αμυνας το τρια ο τζειμς τον αλλο γκαρντ και ο νικολς το 4 που μπορει και ο σιγκλετον στις αλλαγες..οσο αναφορα το οτι δεν κερδιζεις με τα τρικ το εοδαμε τα δυο ετη επι πεδουλα με 8 παοχτες ολο την συγκεκριμενη κομπινα ο σπανουλης τελειωνε ολα τα ντερμπι με 0/8 και ο παο εφτανε μια νικη απο φαιναλ φορ..

      ΒΓ

      Διαγραφή
    12. Ειναι ξεκαθαρο οτι δε θα συνεννοηθουμε. Καλη καρδια..

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα στην παρέα!

    Οντως Τζιμ, μέσα στο ζωγραφιστό (που θεωρητικά ο Παναθηναικός έχει ενισχυθεί φέτος) η Μακάμπι έκανε πλάκα, είτε με τον Τσίρμπες, είτε με λει απ! Το ίδιο συνέβη και στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα.

    Που ωφείλεται αυτό? Στην αδυναμία των ψηλών ή στην συνολική άμυνα της ομάδας? Και αν διορθώνεται με τους παίκτες που έχουμε?

    Ευχαριστώ,

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ίσως είναι λίγο βιαστικό το συμπέρασμα, αλλά οι μεγάλες ομάδες πρέπει να προλαμβάνουν,μήπως ο παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στους ψηλούς. Βλέπω τον Σίγκλετον να φέρει πιο πολύ σε 4αρι παρά σε 5αρι. Η χρονιά δεν βγαίνει μόνο με τον Μπουρούση στο πέντε, ειδικά στην άμυνα. jim ξέρουμε αυτή η ψυχή, ο trevor mbakwe τι έχει? θα είναι πάντως πολύ δύσκολη απόφαση να θυσιαστεί ο Φελντέιν για ψηλό γιατί σε περίπτωση που χτυπήσει κάποιος, η ομάδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα πας με ενα δυοαρι για να καλυψεις την τρυπα του 5ριου; Δε βγάει λογική φίλος αυτό. Ο Πεδουλακης ειχε Φωτση Πατ Καλαθη στον παγκο, γιατι δεν τους εβαλε να καλυψει τρυπες;

      Διαγραφή
  32. Για το προβλημα στην ρακετα οσο αφορα την αμυνα του παο το εχω αναφερει πολλες μα πολλες φορες.. ο σιγκλε δεν μου βγαζει τον ριμ προτεκτορ και δεν φοβιζει ουτε τους αντιπαλους ψηλους ουτε τους αντιπαλους κοντους.
    Κατι κανει λαθος η αμυνα στην περιφερεια και η ρακετα μας ειναι κεντρο διερχομενων. κοουτς καλη υπομονη, ακομη ειναι νωρις για συμπερασματα..
    Πρεπει να δεσει η ομαδα και θα χασει 2 βασικα γραναζια για το ελληνικο πρωταθλημα.. αυτο και αν ειναι θεμα στο μονταρισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω εγω τι λαθος κανει η αμυνα στην περιφερεια ...

      Με 1.85 υψος οι μπαλες περνάνε πανω απο τον Μιχαλακη!

      Διαγραφή
  33. Όχι 3%D, 3%S (Three and Soft) είναι η Μπάρτσα.

    ΦΑΤΟΥΣ ΜΩΡΗ ΚΑΝΑΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγώ ρε παιδιά γιατί είδα τον γκιστ εκτός τόπου και χρόνου....και στην επίθεση και στην άμυνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ρε τον μπαρτζωκα νικησε την ρεαλ και διασυρθηκε απο τα καναρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα παρκέ με τους νέους κανονισμούς που έβαλε η Euroleague μόνο σε μένα φαίνονται αντιαισθητικά; Κυρίως της Αρμάνι που βλέπω τώρα είναι πολύ ενοχλητικό στο μάτι..
    Glen Rice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λοιποοοοοόν...
    Ο Παναθηναϊκός Έχει έναν ενδιαφέρον ρόστερ που δείχνει αδυναμίες.Βέβαια είναι νωρίς να κριθεί η ομάδα αυτή γιατί σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό π.χ έγινε ολική αναδόμηση.
    Ο Τζέϊμς βγάζει ενέργεια ταχύτητα κ.λ.π αλλά ακόμα θέλει δουλειά στο σουτ και ως οργανωτής που είναι να ελέγξει τη δύναμη του.Μαζι με Καλάθη μπορούν να γίνουν πιεστικοί,αλλά αν δεν παίξει καλύτερη άμυνα πως θα είναι πειστικοί?
    Τον Μπουρουση δεν τον πίστεψα και περιμένω να με διαψεύσει.Εχει καλό σουτ είναι ηγέτης αλλά άλλο η περυσινή Λαμποράλ και άλλο ο φετινός ΠΑΟ.
    Άλλος ο ρόλος του πλέον αλλά τα λεπτά και άλλο μπάσκετ θα παίξει.Εξάλλου πέρυσι συνδιαζόταν κατά κύριο λόγο με τον adams και όχι τόσο με τον Τζέϊμς.
    Στη ρακέτα δε βλέπω πολύ rim protection.
    Για τον Σινγκλετον πολλές οι προσδοκίες σε αντίθεση με τον Νίκολς και σε απόδοση τα ακριβώς αντίθετα.
    Ο μεν Σινγκλετον σε άμυνα λίγα πράγματα ενώ ο Νίκολς εξαιρετικός.Σουτ 3 πόντων έχει πολύ καλό ο Νίκολς και μπορεί να βγάλει ενέργεια και στις 2 ευρες του γηπέδου.

    Ο Σινγκλετον είναι λίγο αργός ή μου φαίνεται? Για πείτε...

    Ο Πατ Καλαθης χρήσιμος για το λόγο που αποκτήθηκε αν και είναι και μέσο πίεσης προς τον Νικ μελλοντικά.Προσωπική μου άποψη αυτό.Ειχε πολύ καλά στατιστικά στην vtb league πέρυσι αλλά εδώ είναι γιουρολίγκα.
    Ο Ρίβερς πολύ καλός αμυντικός και θεωρώ ότι ο Λάσο δεν μπόρεσε να τον εκμεταλλευτεί.Καλός αλλά εμ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Σουτ αξιοπρεπές άμυνα σε καλά επίπεδα αλλά έμοιαζε χαμένος.Κάτι όμως δεν μου κολλάει και δεν ξέρω τι είναι.Δεν τον λες και σκόρερ ολκής και γενικά δείχνει αποσυντονισμένος.
    Ο Παππάς δείχνει να είναι σε καλό επίπεδο αλλά ο Μποχωρίδης πάλι δεν παίρνει χρόνο.
    Ή τελευταία ευκαιρία και για τους 2 με τον Παππά να την πιάνει από τα μαλλιά.Παιζει και να ηταν και ο πιο σταθερός για τα δεδομένα παίχτης σε 2 φιλικά.
    Βασικό πρόβλημα:Δεν υπάρχει στο ποντάρισμα ψηλού καλός αμυντικός στο 1vs1.
    Βασικό θετικό:Έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιθέσεων.

    Ρε παιδιά υπάρχει ψηλός να παίξει Σοβαρό pick and roll?

    Περιστροφές στην άμυνα Γιόκ μπαλικ?




    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο ματς έβλεπες και γενικοτερα το σχολειο ειναι πολυ καφενειακο με την ΚΑΚΗ εννοια.
      α)Ο νικολς σημερα ηταν απογοητευτικοΤΑΤΟΣ. Ούτε κατάφερε να εμποδίσει τα αντίπαλα βαριά κορμιά, ούτε σουτ έβαλε.
      β) Ο σινγκλτον ειναι αργος για αυτο και η θεση του ειναι 5.
      γ)Ο Ριβερς σε σχεση με τους 2 πρωτους ηταν πολυ καλυτερος απροτι τον θαβεις. Καλο σοτ σελεξιον, καλη αμυνα στον εκαστοτε προσωπικο αντιπαλο.
      δ)Ο Μπουορουσης συνδυαζοταν περισσοτερο με τον Ανταμς; Σοβαρα τωρα; Αυτο και μονο το κομματι θυμιζει συνοικιακο καφενιο, με βαρυ ελληνικο και ενα μπεγλερι να ακουγεται στο βαθος.
      ε)Ποιο πικ εντ ρολλ; Εχεις χασει τελειως επεισοδια-μας τελειωσε ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτο.

      Διαγραφή
    2. Ναι φίλε ήμουν λίγο κάπως έχεις δίκιο.
      Ο Νικολς με δεδομένες τις προσδοκίες που είχαμε καλά τα πάει.
      Ο Σινγκλετον παλι δε θεωρώ ότι είναι καθαρό σέντερ.Βλεπεις κι εσύ ότι είναι κάτι μεταξύ pf και σέντερ.Και δεν έχει και αξιόπιστο τρίποντο για να πεις ότι είναι στυλ Μπουρούση ή Φώτση.
      Για τον Ανταμς ναι ήταν απλοϊκή η ανάλυση αλλά...είναι η αλήθεια.
      Τον Ανταμς τον έβαζε πιο πολύ ο Perasovic μαζί με Μπουρούση.Πιο πολυ ώρα.
      Τώρα για το pnr ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει πολύ pick and pop. Να σου πω την αμαρτία μου θα έπρεπε να μπορεί να παίξει και pnr.Βλέπεις ότι αυτό ήταν το στυλ του Πεδουλακη βέβαια τότε είχες και Διαμαντίδη οπότε ΟΚ,αλλα τώρα μόνο pnp?
      Δεν ξέρω θα δείξει.
      Πάντως για τον Πατ Καλαθη είχα απόλυτο δίκιο.Πολυ πάγκο και είχε καλά στατιστικά στη Vtb league.
      Δεν μπορούσε να καλύψει καμία τρύπα?



      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    3. Τελικα ο Πατ Καλαθης μου φαινεται οτι παιζει τον ρολο του Σανγκ Πινγκ!

      Εχει τετοιες αδυναμιες ο Αργυρης. Θελει να βλεπει ψηλους παιχτες στον παγκο εστω κι αν δεν τους χρησιμοποιει ουτε 1''. Κατα τα αλλα βεβαια, ηταν απλα ενα φιλικο για δοκιμες.

      Διαγραφή
    4. Τσουρεκα, στη Λαμποραλ ο Μπορουσης συνρεγαζοταν κυριως με τζειμς για τρεις λογους:
      α)Ο Τζειμς εχει μεγαλυτερο ελλειμα σε playmaking abilities.
      β)Ο Ανταμς δεν του εδινε πισω την μπαλα αλλα μπουμπουναγε αψυχολογητα.
      γ)ο Τζειμς εκοβε περισσοτερο προς το καλαθι.

      Οσο για το πικ εντ ρολλ, μονο ο Τζειμς μπορει να το παιξει με Γκιστ και αν το μαθει. Ο Καλαθης θα παιζεται under, ο Σινγκλτον ρολαρει αργά, ο Νικολς αδυναμος, ο Παππας δεν πασαρει με τη μια. Το να μην παιζεις πικ εντ ρολλ δεν ειναι κακο-κακο ειναι πως δεν εχει πολλες λυσεις ο ΠΑΟ οταν του κλεινουν το σουτ σε οργανωμενες επιθεσεις.

      ΥΓ. Συμφωνουμε ολοι πως ο Π.Καλαθης ακριβως στο παραπανω πλαισιο (σετ παιχνιδι διχως τριποντο) μπορουσε να δωσει λυσεις.

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς αυτό λέω φίλε.Θα έπρεπε να έχει και pick and roll πλάνο γιατί οι αντίπαλοι του εκεί θα χτυπήσουν.
      Οταν του κλείσουν το σουτ και ομάδες όπως η Μακαμπι δειξαν ότι μπορούν να το κάνουν αυτο,υπάρχει θέμα.
      Για τον Πατ Καλάθη δεν ξέρω αν συμφωνούν όλοι αλλά από αυτά που έγραψα κατάλαβες ότι συμφωνώ.
      Ο Πατ Καλάθης σε σετ παιχνίδι είναι άψογος.Εξαλου και ή πρώην ομάδα του αυτό το έπαιζε καλά.
      Για το. Μπουρούση έχεις εν μέρη δίκιο.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
  38. Χαχαχαχαχαχα από τον Σεπτέμβριο ακόμα δηλαδή 20 μέρες πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις και λέτε για τον Γκιστ ότι πρέπει να ανέβει ή ότι υπάρχουν προβλήματα και τι θα γίνεται φέτος... Πολύ γέλιο έχετε ρε βαζελάκια... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φαγωθηκατε να φυγει ο Φελντειν και σημερα φανηκε που πραγματικα ποναει η ομαδα. Ο ΠΑΟ πλην Γκιστ δεν εχει 2ο παικτη να παιζει above the rim. Το χειροτερο για μενα ειναι πως ενω ο ΠΑΟ ποναγε μεσα στη ρακετα και ισως ηθελε να δοκιμασει βαρυτερα σχηματα ο ΠΑΟ, ο Πεδουλακης το ξαναγυρισε σε μικρο ροτεισιον μη βζοντας Π.Καλαθη ή Φωτση μεσα. Δλδ σοβαρα τώρα, ποσο χειροτερα θα τα πήγαινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ο σιγκλετον ηταν είναι και θα είναι 4αρι. τωρα γιατι καποιοι πανε να τον βαφτισουν 5 δεν ξερω. η ιδανικη στελεχωση θα ηταν ο σιγκλετον στην θεση του νικολς και αποκτηση ενός ριμ προτεκτορ πισω από τον μπουρουση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. βρειτε ποιος ελληνας μεγαλομανης μπασκετμπολίστας εχει δωσει στον γιο του το ονομα του εαυτου του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερω για ποιον λες αλλα να σε ενημερωσω οτι το ιδιο ονομα με αυτον εχει και ο πεθερος του για αυτο το εδωσε και στο γιο του.

      Διαγραφή
    2. Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια.Μονο τον Σπανουλη μπορω να σκεφτω.

      Διαγραφή
    3. Ναι ο Σπανουλης ειναι που ονομασε το γιο του Βασιλη γιατι ετσι λενε και τον πεθερο του και ηθελε η γυναικα του να δωσει και το ονομα του πατερα της.

      Διαγραφή
  42. Respect στη Gran Canaria και στον δικαια MVP (της ζωης) Kyle Kuric!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή barcelona αρχικά στο 3 έχει χοντρό πρόβλημα.
      Χάααααανγκα που είσαι?
      Στην περιφέρεια οι απώλειες αναπληρωθηκαν αλλά για μένα πέραν του Ράϊς δε βλέπω κάτι τρομακτικό.
      Στο 4 έχει κάποιον rim protector άραγε?
      Στο 5 συνωστισμός...
      Και όλα αυτά με έναν προπονητή που δεν αντέχει την πίεση.Τετοιο ματς χάθηκε κυρίως στο coach-άρισμα.

      Μπράβο στην grand Canaria
      Χέντριξ,Πλανινιτς και πάνω από όλα kuric.
      Ενδιαφέρον το όλο σύνολο.Πολυ ωραία ομάδα και συγχαρητήρια στον coach Reneses.
      Τι κάνει άραγε αυτή τη στιγμή?



      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
  43. Καλημερα!η ομαδα αντιμετωπιζει τεραστιο προβλημα και δεν παει πουθενα ετσι,χασαμε σε φιλικο του σεπτεμβριου με ενα καλαθι δια φορα απο τη μακαμπι!!!καταρχας δεν ειχαμε καλες fbi συνεργασιες στην επιθεση,ανυπαρκτο cia στην αμυνα,προβληματικο cnn παιχνιδι και το bbc μας ας μην το σχολιασω καλυτερα!μαγκες ξερω οτι θα σηκωσω τσουναμι αντιδρασεων εναντιον μου αλλα καποιοι χαλαρωστε λιγο.χρησιμοποιειτε αμερικανικους ορους για να το παιξετε ιστορια αλλα το νοημα του σχολιου σας προδιδει οτι ψιλοεχετε μαυρα μεσανυχτα απο το αθλημα!καλο θα ηταν εφοσον γουσταρετε το αθλημα να διαβαζετε αυτα που γραφει ο τζιμ αλλα και καποιοι αλλοι σχολιαστες του μπλογκ οι οποιοι οντως γνωριζουν το μπασκετ(φυσικα δεν εννοω τον εαυτο μου και εγω στη διαδικασια εκμαθησης ειμαι)και να μην προσπαθειτε να το παιξετε μαικ σιζεφσκι του πληκτρολογιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εμένα με προβλημάτισε περισσότερο η επιθετική λειτουργία της ομάδας - ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο - πάρα η αμυντική.Στην άμυνα δεν θεωρώ ότι υπάρχει "χοντρό" πρόβλημα.Ο Singleton είναι πολύ ικανός στην άμυνα στο low post,με δυνατό upper body,αυτό τουλάχιστον βλέπαμε πέρσι από εκείνον στην κουμπαν .Δεν είναι ο rim protector σίγουρα όπως ο Λασμε,αλλά μελλοντικά το καλάθι μας δεν θα είναι "βόλτα στην εξοχή" για τον κάθε -καθ'ολα ικανοτατο - Zirbes.
    Επιθετικα λοιπόν αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι σε ένα κλειστό παιχνιδι, δεν διαβάσαμε σωστά την αντίπαλη άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αναλωθηκαμε σε τριποντα - τζόγο.Πρεπει η ομάδα να μάθει πια να παίζει χωρίς τον "μεγάλο".Αυτό καταδεικνυει και η επιλογή του Πεδουλακη να έχει μέσα στα τελευταία λεπτά,τον Μπουρουση, που είναι ο πιο ικανός decision maker.Ομως έτσι είμαστε λιγότερο σκληροί πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα να συνηθισεις τα τριποντα τζογο γιατι αυτα θα ειναι το φετινο σου παιχνιδι.

      Διαγραφή
    2. 12.42 και η δικη σου ομαδα χρονια ριχνει πιο πολλα τριποντα απο διποντα,αλλο αν δεν το προσεξες,δες τα στατιστικα σας,πρωτοι στα τριποντα ησταν περσι.

      Διαγραφή
  45. Καλημέρα παιδιά
    Βλέπω λίγο αδικαιολόγητο πανικό με την ,οντως προβληματική άμυνα στο 1 με 1 στο ποστ.Καποιες παρατηρήσεις.
    -Η αμυνα ειναι κατ αρχας ομαδικη κατασταση και πρεπει ακομα και ο ασσος να μαρκαρει ωστε να μην δημιουργουνται καταστάσεις ανισοροπιας στο ποστ.
    -Η φαση με τον ριμ προτεκτορ δεν ειναι πανάκεια.Μπορει ο Λασμέ να το αλλιωνει και ο άλλος απο πίσω να έρχεται στο επιθετικό και να το τρώμε(sic).Ο Μπουρουσης με τον Σινκλετον δινουν αλλα χαρακτηριστικά στον ΠΑΟ αλλα κανενας απ τους δυο δεν ειχε τα χαρακτηριστικα του αμυντικου σκυλιού που θα ταραζει στις τάπες το αντιπαλο πενταρι και αυτο ηταν γνωστο πριν υπογράψουν.
    -ΕΙναι πολυ νωρις ακομα για να κρινουμε την αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟ,αφου φανταζομαι ή παικτες παίζουν σε ενα 60-70% (στην καλυτερη) της εντασης τους.
    -Μηπως περσι στην ομάδα υπήρχαν rim protectors?
    Εν πάσει περιπτώσει ειναι λογικό ο ΠΑΟ με το comeback του Αρτσι και την αλλαγη φιλοσοφιας με τις πρωτοκλασσατες μεταγραφες να προκαλει εντυπωση και συζητηση τωρα που μοντάρεται.

    Με μια πιο χιουμοριστική διαθεση ,περσι τετοια εποχη ο ΠΑΟ χρειαζοταν κοντα μια πενταδα παικτες για να πουμε οτι ειχε ολοκληρωμενο ροστερ,φετος που οι αναγκες ειναι στους δυο,νομίζω πως θα ναι καλυτερα τα πράματα...

    ΥΓ Οποιος ενδιαφέρεται για τις εντυπώσεις μου για τις καινούριες ομάδες των ΠΑΟΚ ,Ρέθυμνου,Ρόδου και Πάτρας ας μου απαντήσει να του
    γράψω

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ή πατρα είναι ενδιαφέρον project και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου no_closure.
    Οι ξένοι σε πατρα και ρεθυμνο είναι πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.


    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα
      Καταρχάς για τον Απολλωνα να πούμε οτι ο Μέξας κανει πολυ καλή δουλειά στο spacing και την κυκλοφορία της μπάλας και εχει ακρετα καλο Ελληνικο κορμο κυριως με Βεργινη Τσιαρα ,αλλα και Σλαφτσακη ,Διαμαντακο ,Κουζελογλου συν τον εμπιρο Μπαβτσιτς,ενα συνολο που μπορεί να βάλει ελεύθερα σουτ και να παιξει επιθέσεις σετ με υπομονή και αποτελέσματα.Οι Αμερικανοι του,παρ ολα αυτα,με αποκορυφωμα τον πλειμεικερ Τζοουνς μου φανηκαν χαμηλου επιπεδου και δεν θα ειναι έκπληξη να κανει καποιες αλλαγες αμεσα....

      Το Ρεθυμνο απ την αναποδη,δεν εχει ενσωματωσει ακομα το παιχνιδι του κοουτς Κωνσταντινιδη με αποτελεσμα ακομα να μην παιζει τοσο καλα ουτε στο σετ ουτε στο τρανζισιον και να βασιζεται σε ατομικες προσπαθειες του Αρνολντ και του Γιαννοπουλου.Απο τους Αμρικανους ξεχωριζει ο φοργουορντ Εντουαρντς, που θα ειναι το πουλεν μου για φετος,και εμπειρος Αρνολντ,αλλα δε μου αρεσε ο βασικος γκαρντ ο Ταλτον που εδειξε πολυ μονοδιασταστος στον τροπο που εκτελει,καθολου καλος δημιουργος και με εφεση στα λαθη.
      Αυτα απο ενα παιχνιδι σημερα θα προσπαθησω να δω και το Ρεθυμνο - ΠΑΟΚ

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Ο Απόλλωνας μπορεί να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη τη φετινή σεζόν. Καλό είναι να περιμένουμε πάντως. Άλλο "πρώτη αίσθηση" και άλλο "συμπέρασμα". Για τον Τζόουνς μιλήσαμε με τον κόουτς πριν λίγες ημέρες. Εφόσον καταφέρει να κατανοήσει το πως παίζουμε εδώ, θα παίξει καλό μπάσκετ. Έχει προδιαγραφές. Το θέμα είναι πνευματικό. Για Τάλτον διαφωνώ , είναι καλός δημιουργός. Δώσε του λίγο χρόνο.

      Διαγραφή
  47. Τριποντο, τριποντo, τριποντο ... dear oh dear...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μην πανικοβαλλεστε ρε... ολα ειναι τρικ του Πεδουλακη.

    Αφησε την ομαδα να φαει 90 ποντους γιατι δεν θελει να φανερωσει τα αμυντικα του συστηματα για το ΣΕΦ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Θελω να ακουσω no closure για ΠΑΟΚ και Κολοσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΤΣΣΚΑ και Φενερ ενα επιπεδο πανω απο τις αλλες ομαδες. Απο κει και περα Ρεαλ, Μπαρτσα, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και οι 3 τουρκικες θα παλεψουν για τις 2 υπολοιπες θεσεις της τετραδας. Μπαμπεργκ και Μπασκονια τα dark horses.
    To μεγαλυτερο προβλημα του Παναθηναικου το οτι εχει ροστερ 8-9 παικτων και θα εχει προβλημα σε βαθος χρονου αν οι βασικοι του ντεφορμαριστουν.Οι Φωτσης, Χαραλαμποπουλος, Πατ Καλαθης και Μποχωριδης δεν δειχνουν ικανοι να προσφερουν ποιοτικα 10 λεπτα σε τοπ επιπεδο.Παιρνοντας χρονο στο Ελληνικο πρωταθλημα ωστοσο θα ξεκουραζουν τους παικτες κορμου και θα βελτιωνονται (οι δυο μικροι) πραγμα πολυ σημαντικο για το μελλον της ομαδας.
    Το προβλημα του Ολυμπιακου οτι ο Γιανγκ θα παιζει ως τριτος ψηλος στην Ευρωλιγκα για τους προσεχεις 2 μηνες μεχρι να ξαναβρει τα πατηματα του.Θα ειναι μεγαλη επιτυχια να εχουμε ως Ελληνικο μπασκετ μια ομαδα στους 4 και αποτυχια αν δεν εχουμε αμφοτερες τις ομαδες μας στην 8αδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Περιμένω το ματς του Ολυμπιακού με την Αναντολού με μεγάλο ενδιαφέρον. Η ελληνική ομάδα έχει αυτή τη περίοδο σαφώς μεγαλύτερη συνοχή όμως όπως σας έγραψα η Αναντολού έχει αρκετή ποιότητα και τις προδιαγραφές να παίξει πολύ καλό μπάσκετ μέσα στη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ρε Jim τον Παναθηναικο με την Ουνικς καζαν δεν τον περιμενεις? Η Ουνικς θα παιζει στην Ευρωλιγκα φετος και εχει καλους παικτες.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα.. Το έγραψα με την έννοια ότι από το απογευματινό ματς πάνω κάτω ξέρω τι να περιμένω. Το βραδινό έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την άποψη της ..χημικής αντίδρασης που δημιουργείται από τη διασταύρωση των δύο στοιχείων (ομάδων).

      Διαγραφή
    3. Φίλε Τζιμ πιστεύεις ότι ο Χάνεϊκατ είναι καταλυτικός για την Εφές?

      Προς όλους τους hoopfellistas:
      Έχει ο Ολυμπιακός rim protection?


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    4. Φυσικα και εχει. Ο Μπιρτς ειναι ο κλασσικος ριμ προτεκτορ, για την ακριβεια το παιχνιδι του ειναι στο 90$ πανω απο τη στεφανη (και ενα 10% το να ακολουθει περιφερειακους στην αμυνα).

      Διαγραφή
  52. Όλες οι ομάδες αυτή τη στιγμή χτίζουν σχέσεις, αυτοματισμούς, κώδικες επικοινωνίας και συνολικά το παιχνίδι τους. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος αρκεί να ξέρει κανείς να τη παρακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ρε μην παρακολουθειτε φιλικα καθολου....οι προπονητες ειναι μεγαλες λερες σιγα μην κατσουν στα φιλικα να δειξουν πραγματα.........αχρηστη περιοδος για παρακολουθηση.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. φιλοι μου πέστε κανένα Link για το παιχνίδι Ουνιξ- ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Jim με Buckner τι νομιζεις οτι παιζει.Αδιαφορια λογω φιλικων κουραση ή θα ειναι ετσι ολη την χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. παιδια κακως ανησυχειτε για την αμυντικη λειτουργια της ομαδας, η αμυνα θα δεσει απο τα ρπωτα επισημα παιχνιδια, οσο υπαρχει αρτζι στην αμυνα μη φοβοσαστε τιποτα. επιθετικα να δουμε τι θα γινει γιατι η ομαδα εχει χασει το χαρακτηριστικο παιχνιδι της που ειναι το σετ παιχνιδι. εκει ο παναθηναικος για χρονια(εξαιρεση τα 2 τελευταια) υπερτερουσε πολλων κορυφαιων ομαδων. τωρα το θετικο ειναι οτι εχουμε το απροβλεπτο, το γρηγορο transition αλλα αν βρεθει ομαδα να σου σταματησει το transition τοτε κλαυτα χαραλαμπε καθως δεν υπαρχει 3D. η μπαλα πρεπει οσο ειναι στο παρκε ο μπουρουσης να πηγαινε συνεχως στο Low post και να αποφασιζει αυτος μπας και σωθει λιγο η κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τελικά παιδιά κάποιο link για το match του ΠΑΟ υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η άμυνα στο ζωγραφιστό φαίνεται πως είναι ένα από τα βασικότερα αδύναμα σημεία μας αυτή τη στιγμή. Πιστεύετε ότι μπορεί να φτιαχτεί αυτό σε έναν ικανοποιητικό βαθμό με το υπάρχον ρόστερ ή χρειαζόταν μήπως κάποιος ψηλός σαν το Λάσμε της πρώτης χρονιάς που έκοβε ό,τι κινούταν γύρω από το καλάθι μας;
    Ο Χαραλαμπόπουλος μέχρι στιγμής δε δείχνει να ανταποκρίνεται. 3 πόντους με το Λαύριο, 2 με την Κύμη, 0 σύνολο στα τελευταία 4 παιχνίδια με τις ομάδες Ευρωλίγκας. Μόνο κανά ριμπάουντ κατεβάζει και στην άμυνα έχει ακόμα θεματάκια να λύσει. Ελπίζουμε σε βελτίωση.
    Ο Πατ Καλάθης στα τελευταία 4 παιχνίδια έχει 3 DNP και μία συμμετοχή 54". Υπάρχει κάποιος αγωνιστικός λόγος που αποκτήθηκε; Λογικά ούτε και με τον Ολυμπιακό θα παίξει παρά τις δύο απουσίες που θα έχουμε.
    Γνωρίζει μήπως κανένας αν υπάρχουν προγραμματισμένα άλλα φιλικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Όντως πολύ καλή η εφές τζιμ. Έχεις φοβερό μάτι αν και ήμουν σίγουρος για αυτό.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπαμε παιδιά. Μεγάλο πρόβλημα στη transition άμυνα ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    2. Παίρνει ριμπάουντ η Εφές και μια πάσα έχει φτάσει μέχρι το καλάθι.

      Διαγραφή
    3. Πρέπει τουλάχιστον αυτό το κομμάτι να το βελτιώσει στην επανάληψη ο οσφπ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό και το αμυντικό ριμπάουντ.

      Διαγραφή
    5. Σε καλούπι ή αυτό είναι το μπασκετ του Ερτελ - Περάσοβιτς και κατά συνέπεια φαίνεται να ταιριαζει πάρα πολύ σε αυτό το στυλ?
      Γιατί με το μπασκετ του Ιβκοβιτς (άλλο στυλ - δεν του ταίριαζε καθόλου) ο Ερτελ νομιζα(με) ότι ξεχασε το μπασκετ...

      Διαγραφή
    6. 12,7 PNTS, 42,7% 3P, 2,9 REB, 7,9 ASS = Ξέχασε τον μπάσκετ;

      Διαγραφή
  60. Deshaun Thomas έπρεπε να πάρουμε. Παιχτάρας μεγάλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Jim μου φαίνεται πως ο Περασοβιτς έχει βάλει σε καλούπι τον Ερτελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η front line του Ολυμπιακού είναι ανύπαρκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. η εφες ειναι τοσο καλη;;η ο γαυρος τοσο χαλια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Η Αναντολού έχει παίξει τα καλύτερα 20 λεπτά της σε αυτή τη pre season.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οι Τούρκοι μόλις έβγαλαν μια φάση την οποία βγάζουν μόνο ομάδες που διαθέτουν τον Τεόντοσιτς στο ρόστερ τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Οι Τούρκοι μόλις έβγαλαν μια φάση την οποία βγάζουν μόνο ομάδες που διαθέτουν τον Τεόντοσιτς στο ρόστερ τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Επιτέλους δυνάμωσε την άμυνα του ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδα μονο το δευτερο μισο, Τζιμ, δεν ειδα το προβλημα με το αμυντικο ριμπαουντ για να ειμαι ειλικρινης, αλλα οι επιστροφες στην αμυνα ειναι ελεεινες γι αυτο το ροστερ.

      Ο Αγραβανης τελικα που υπολογιζεται κοουτς?

      Διαγραφή
    2. Ναι έστρωσε λίγο το πράγμα στην επανάληψη. Δες και το πρώτο..

      Διαγραφή
  68. Έχω την εντύπωση ότι με την κατεύθυνση που έχει πάρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Αγραβίνος είναι περισσότερο πεντάρι πάρα τεσσάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο Γκριν είναι λίγο χλιαρός ή ιδέα μου?

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Χθες: Ηττήθηκε μέσω... άμυνας ο Παναθηναϊκός
    Σήμερα: Ήττα-μάθημα για τον Ολυμπιακό από την Έφες.

    Ο Παναθηναϊκός "ηττήθηκε", ο Ολυμπιακός "έμαθε" και τα συμπεράσματα δικά σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι πέρασε η ήττα του ΟΣΦΠ και έτσι του ΠΑΟ,καλά λένε οτι "Τον έναν λαό τον έχουν μάθει στην μιζέρια,και τον άλλον στα παραμύθια. Ότι "πουλάει" στον καθένα.

      Διαγραφή
  71. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ , ΑΛΛΑ ...

    ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ !

    ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ , ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΙΓΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΕΣΚΑ ΠΟΔΙΑ , ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ .
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΙΣΤ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.

    ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ +- ) ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ +20 ΛΕΠΤΑ , ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ,ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.

    Ο ΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ.

    ΠΕΡΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εμενα εξακολουθει να με προβληματιζει η συμπεριφορα του Χαραλαμποπουλου.
    Ειναι πολλα χρονια στην ομαδα, και παιζει μαγκωμενος. Ολοι μιλανε για το ποσο μεγαλο ταλεντο ειναι, ποση ποιοτητα εχει κτλ η ομαδα τον πιστευει... Το προβλημαειναι πως αυτος δεν φαινεται να πιστευει στον εαυτο του

    Δεν διαφωνω πως ακομα ειναι μικρος, δεν περιμενα να ειναι παικτης βασικος για αυτο το επιπεδο, αλλα προς το παρον δεν φαινεται να μπορει να ειναι ουτε αξιοπιστος 2ος. Επιθετικα ειναι πολυ μαγκωμενος. Σουτερ πολυ καλος δεν ειναι, αργος για drive ειναι. Επισης φαινεται αργος για 3αρι,αλλα του λειπει ογκος για 4αρι, σκαρι γερο δεν ειναι και βγαζει τραυματισμους

    Θυμιζω πως πολλοι υποστηριζαν φετος πως ο Παναθηναικος δεν υπηρχε λογος να παρει 3αρι (Ριβερς) και πως θα εβγαινε η χρονια με Β.Χ/Θανασοκουμπο ή Βλαντο.

    Προς το παρον παντως εγω βλεπω εναν ανετοιμο παικτη που θα ηταν καλυτερα να παιξει καπου δανεικος.

    Τουλαχιστον ρε παιδι μου να εβγαζε την φλογα, το παθος, τον τσαμπουκα της ηλικιας του. Το παιδι ειναι να το προξενεψουμε στην αδερφη μας να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Q81 δεν έχεις άδικο σε ότι γράφεις.
      Κι έτσι να μην είναι, αυτό βγάζει πρός τα έξω.
      Και φυσικά στο μπάσκετ μετράει αυτό που βγάζεις
      κι όχι αυτό που φαίνεται από κάποιους και κρύβεις.

      Διαγραφή
    2. το προβλημα του β.χ. ειναι να γινει επιθετικος. αλλα σε αυτο πρεπει να τον ενθαρρυνει η ομαδα. δηλαδη αν η αντιπαλη αμυνα του δινει ελευθερο τριποντο πρεπει να το παρει κι ας ειναι στην πενταδα ολοι οι σταρ. ακομη κι αν το χασει οι υπολοιποι παικτες πρεπει να τον χειροκροτησουν που πηρε την σωστη προσπαθεια και οχι να τον κοιτανε στραβα που σουταρε.

      Διαγραφή
    3. Η στελεχωση του ΠΑΟ ειναι αρκετα καλη προκειμενου να απορροφησει τα σκαμπανεβασματα ενος νεαρου με το προφιλ του Χαραλαμποπουλου σε αυτη τη θεση. Δεν ειστε ουτε φορτωμενοι ουτε εκτεθειμενοι στα φοργουορντ.

      Αδικως ανησυχεις, ειδικα λογω εικονας προετοιμασιας.

      Διαγραφή
    4. Καλημερα σε ολους.και εμενα με προβληματιζει λιγο ο χαραλαμπο αλλα ας μην βιαζομαστε ειναι πολυ νωρις ακομα και για τη σεζον αλλα και για τη καριερα του γενικοτερα(1997 γεννημενος).ο κυριος προβληματισμος μου ειναι οτι το μεγαλυτερο του μειονεκτημα ειναι κατι που δυστυχως δεν φτιαχνεται,του λειπει η καλως εννοουμενη αλητεια,δειχνει να παραειναι καλο παιδι και για να γινεις μεγαλος παιχτης πρεπει νε εχεις τσαγανο και εγωισμο.ελπιζω να γινει μεγαλος παιχτης οπως του επιτρεπει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλεντο του και να μην κανουμε λογο σε λιγα χρονια για αλλο ενα χαμενο ταλεντο.

      Διαγραφή
    5. Δεν με προβληματιζει η στελεχωση του Παναθηναικου στο 3.
      Rivers με λιγο απο Nichols, Β.Χ και σχημα με 3 guard βγαινει χρονια.

      Με προβληματιζει ομως η στασιμη εικονα του Β.Χ τα τελευταια χρονια.

      Θελω να πω οτι ολο το καλοκαιρι γκρινιαζουμε για τον Μποχωριδη, που το παιδι ειναι 5ος guard και περισυ εχασε ολη την χρονια, αλλα κανενας δεν λεει τπτ για τον στασιμο Β.Χ.

      Επαναλαμβανω, δεν περιμενα να κανει παπαδες.

      Περιμενω ομως απο εναν παιχτη για τον οποιο η ομαδα εχει κανει ΠΟΛΛΕΣ θυσιες ( εχει αδειασει την θεση πολλες φορες για να βρει χρονο με αποκορυφωμα την προπερσινη με διδυμο Βλαντο/Β.Χ) να δειξει λιγο θεληση, λιγο παθος.

      Ο Βασιλης καθε φορα που παιρνει την μπαλα, σαν να τον καιει, τρεχει να την δωσει. Εχει καμια εικονα ο Β.Χ με την εικονα του Παπαγιαννη περισυ πχ;

      Του Παπαπετρου και του Αγραβανη 2-3 χρονια πριν; Κανενας απο αυτους δεν ηταν ετοιμος παιχτης αλλα το παλευε.
      Δεν ξερω, εχω απογοητευτει με τον Βασιλη

      Διαγραφή
    6. ξεχνατε τις εμφανισεις του στους τελικους περσι. εξαιρετικος ηταν με πολυ λιγα λαθη και επαιρνε και τα σουτ πουεπρεπε.. ακομα θυμαμαι το fadeaway μεσα στο σεφ και γενικα τα ποσταρισματα του. το παιδι απλα πρεπει να βρει λιγο την ψυχολογια του, ξερει πολυ μπασκετ.

      Διαγραφή
    7. Και με Ιβανοβιτς ηταν πολυ καλος. Για καποιο λογο φαινεται ιδιαιτερα ντεφορμε στα πρωτα παιχνιδια της προετοιμασιας.

      Διαγραφή
    8. Εξαιρετικος ηταν; Ε οχι δα. στους τελικους και στα υπολοιπ PO περισυ ο Β.Χ ηταν ΕΞΙΣΟΥ νεροβραστος

      Σε 10 παιχνιδια playoffs ο Β.Χ πηρε 17,5 λεπτα μεσο ορο, με 1/12 τριποντα, 56% στις βολες και 0,6 αμυντικα ριμπαουντ. αρνητικο ασσιστ/λαθη ratio και 3 προσπαθειες για σουτ μεσο ορο σε 17,5 λεπτα συμμετοχης (τα περισσοτερα εκ των οποιων δεν μπορουσε να μην τα παρει)

      Στα επιθετικα ριμπαουντ ηταν καλος,αλλα μονο εκει.

      . Ναι, εβαλε ενα fadeaway. Ναι εβαλ και ενα τριποντο. Και; τι αλλο εκανε; Απλα καθε φορα που επαιρνε την μπαλα εψαχνε τροπο να την ξεφορτωθει.

      Τον κρινουμε σαν παιχτη επιπεδου πρωτης-δευτερης πενταδας οπως ειναι το current status του; ΑΝ ειναι να λεμε μπραβο σε ενα παιχτη επειδη σε μια σειρα 4αρων αγωνων εβαλε ενα post fadeaway και 1/12 τριποντα, μηπως τον παραχαιδευουμε;

      Μηπως αυτο το παραχαιδεμα του κανει κακο;

      Διαγραφή
    9. ...και να σκεφτεις οτι ο προεδρος περιμενε να καταπληξει μ'αυτον ολη την ευρωλιγκα δυο χρονια πριν!
      Αυτα πληρωνει αυτη τη στιγμη ο Χαραλαμποπουλος...
      Την ανοησια καποιων διοικουντων συνεπικουρουμενη απο την διψα πολλων οπαδων να βγαλουμε νεους Διαμαντιδηδες εδω και τωρα! Κανουν δε κανουν ...μπορουν δε μπορουν... Πιστευω οτι το σωστο πλανο εξελιξης τετοιων παιχτων θα ηταν ο δανεισμος σε αλλες ομαδες ωστε να παιζουν και το παραπανω βημα να γινεται οταν εχουν αποδειξει οτι ειναι ετοιμοι για κατι τετοιο. Απο την αλλη αν η ομαδα βρισκει δαπανηρη μια τετοια διαδικασια θα πρεπει στο μελλον να αποκτα τετοιους παιχτες μονο με μεταγραφη.
      Κι'εγω συμφωνω πως για την ωρα δεν δειχνει οτι μπορει να ανταποκριθει σ'αυτο το επιπεδο. Και πολυ σωστα νομιζω ο Πεδουλακης δεν δεχτηκε να αφησει τη θεση ακαλυπτη κατι που εκαναν στο παρελθον και ο Τζωρτζεβιτς και πολυ περισσοτερο ο Ιβανοβιτς.

      Διαγραφή
    10. H αλήθεια είναι ότι, μπασκετικά πάντα, φαίνεται λίγο χέστης ο ΒΧ.

      Δύσκολα θα γίνει ηγέτης ομάδας ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
    11. Εδω εγινε ο Βασιλης ο Σπανουλης ρε μαστορα που μεχρι τα 30 εκανε ντραιβ μονο απο τα δεξια, θα ζοριστει ο ΒΧ; Πλακα κανουμε;

      Διαγραφή
    12. Ενας παιχτης που ειναι ηγετης σε ολες τις εθνικες απο οπου περασε -ηγετης που ποτε δεν δισταζε να παρει τα κρισιμα σουτ - μαλλον δυσκολο να ειναι χεστης. Κατα τη γνωμη μου, εχει μεινει πισω σε δουλεια στο σωμα του και αυτο τον φερνει σε μειονεκτικη θεση απεναντι σε μεγαλυτερους/δυνατοτερους και τελικα του ριχνει την αυτοπεποιθηση.

      Δουλειά χρειαζεται, να δυναμωσει για να μπορει να ανταπεξερχεται, αλλα επισης να βελτιωσει και τις αντοχές του, ώστε να μην λαχανιάζει τόσο εύκολα. Οταν δυναμωσει, μετα θα πεταει οποτε θα ανεβει πολυ και η αυτοποποίθησή του.

      Διαγραφή
    13. Εγώ στις εθνικές ομάδες δεν είδα να είναι τόσο ηγετικός όσο αντιστοιχεί στη διαφορά επιπέδου του από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
      Δεν είναι δυνατόν να γράφει παρόμοια νούμερα με τον Τολιόπουλο (σκάλες κάτω μπασκετικά) όπως δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε νίκη επί ομάδων της Β κατηγορία τύπου Ισλανδια.

      Εγώ βλέπω ξεκάθαρο πρόβλημα χαρακτήρα και έναν παίκτη που συνήθισε να είναι ο "μικρός".

      5:02 ουδέν σχόλιο.

      Διαγραφή
  73. Το πρόβλημα είναι ο Σφαιρόπουλος, είναι κολλημένος σε ένα πλάνο (εκνευριστικά κολλημένος), αλλά αναμένεται στραπάτσο και με τον παο που φέτος είναι ιδιαίτερα γρήγορος κ στο 5 έχει τον μπουρούση...ας ψάχνονται για νέο προπονητή. Η διαχείριση του σπανούλη είναι θέμα του κόουτς, τα πάρτυ που έκανε πέρυσι στο οακα δεν ξαναγίνονται φέτος, αλλά τα πάρτυ που έκαναν στην ευρωλίγκα με τον ολυμπιακό θα ξαναγίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ας πουμε χαριστικα οτι ειναι νωρις ακομα, προετοιμασια κλπ κλπ. αλλα νομιζω μπορουμε με βεβαιοτητα πλεον να προδικασουμε οτι μια ομαδα μπασκετ στα χερια του Σφαιροπουλου θα ειναι παντα σαν ταβανι το συνολο των μερων της και τιποτα περισσοτερο.

    Καθολου ιδεες. Τιποτα. Ντιπ. Καμια δημιουργικη επιρροη του προπονητη στο παρκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Iβκοβιτς παντως δεν εχει ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Εχει αποσυρθει ο Ντουντα.75 ειναι σχεδον ο ανθρωπος.

      Διαγραφή
    3. Πολυ μεγαλος πια, δε μπορεις να βασιστεις...

      Και αν τον φερεις σα γενικο διευθυντη, θα γινεις μαγαζι του Μισκο.
      Επισης δεν κολλανε τα χνωτα του πολυ με τους Αφους, ειναι λιγουλακι παρεμβατικοι σαν διοικηση.

      Ουτως η αλλως, δεν ανακοινωσε οτι σταματα την προπονητικη?

      Διαγραφή
    4. πάει αυτός, σταμάτησε οριστικά...

      Διαγραφή
    5. Εκανε τετοια δηλωση; Δεν το ηξερα.

      Διαγραφή
  75. Καλημέρα
    Επανέρχομαι στα "μεσαία" στρώματα του πρωταθληματος
    -Ο Απολλωνας χτες με ανεβασμενη την αποδοση του κέρδισε τη Ροδο ,με τον Τζοουνς να εμφανιζεται σαφως βελτιωμένος.Μεγαλο χαντικαπ ειναι για αυτον το μεγεθος του για το πρωταθλημα μας αφου εχει να αντιμετωπισει σαφως μεγαλυτερα κορμια απ οτι είχε συνηθίσει.Με το σωστο μενταλιτυ θα βγεί μποστά.Ο Τσιαρας με τον Βεργινη και το Μπαβτσιτς παντως θα ειναι η ασφαλεια του κοουτς Μεξα με τον πρωτο να δειχνει πολυ καλο φιτ για τους Πατρινους και σε πολυ καλη κατασταση..

    -Ο ΠΑΟΚ εχει πολυ καλο υλικο αλλα ειναι ασυνδετος ακομα με παρα πολυ κακη αμυντικη λειτουργια.Οι Μπραιαντ και Σαιμπερτ δεν εχουν δεσει ακομα και επαιζαν ενστικτωδες μπασκετ,δειχνοντας παντως πως εχουν πολλες δυνατοτητες,αντιθετα με τους Μιλιενοβιτς και Πειναρς που εδειξαν αμεση προσαρμογη στο μπασκετ του Μαρκοπουλου.Το πιο αισιοδοξο για μενα ηταν η παρουσια του Χρυσικοπουλου και το γεγονος οτι η ομάδα τον πιστευει και τον στηριζει,συν το οτι πατουσε καλα μεσα στο γηπεδο
    -H Ροδος με πιο φτωχο ροστερ απο άλλες χρονιες αλλα πολυ δουλεμενη απο τον Λυκογιαννη με καλη αμυντική λειτουργία και ποιοτητα στα γκαρντ θα ειναι πολυ δυνατη και παλι στην εδρα της.Καλη εντυπωση προκάλεσε η φυσικη κατασταση του Πανου Βασιλοπουλου ,ο οποιος δειχνει να εχει γυμναστει και να εχει χασει βαρος και πλεον να παταει καλα κι αυτος στο γηπεδο,τρεχοντας για τα ριμπαουντ αλλα και στο τρανζισιον.Ο Χολ και ο Αχονεν μου αρεσουν επισης.

    -Το Ρέθυμνο επανεφερε τον Σαφτενααρ στη θεση του χειρουργηθέντα Κράβιτς (imo καλυτερα να μεινει μεχρι τελους ο σταθερος Ολλανδός) και πλεον εχει ενα καλο ροτεισον 12 παικτων μετα απο πολλες σαιζον.Περα απο τους Αμερικανους που ειναι ικανοί παικτες τις εντυπωσεις κερδισε και ο 28 χρονος Λιθουανος Ζαμπας που βγαζει τρομερη ενεργεια σε αμυνα και επιθεση και ως Λιθουανός εχει και το αναλογο "χερι"..Σιγουρα θελει δουλεια για να μεινει στις ψηλες θεσεις τις κατηγοριας αλλα η αισθηση ολων ειναι οτι οτ ροστερ ειναι το καλυτερο της τελευταιας τριετιας....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Jim πως τον βλεπεις τον Παππα ως τωρα στα φιλικα?
    Μαζι με τις εμφανισεις του στους τελικους, μονο εμενα διακατεχει μια συγκρατημενη αισιοδοξια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Χθές που την είδα για πρώτη φορά μου έκανε τρομερή εντύπωση η Νταρουσάφακα του Μπλάτ.....Την καρύδωσε από το 1 δεκάλεπτο την Φενέρ του Ζοτς....θα έχει ψωμί φέτος η Ευρωλίγκα.....μην βιαζόμαστε για φαβορί και αουτσαιντερ.....θα πέσουν σφαλιάρες που θα πάνε σύννεφο...κανένας δεν είναι σίγουρος...δεν είδατε τι έκανε η Γκραν Κανάρια στον Μπαρζώκα;Όποιος κατεβεί να παίξει αφελής θα κοκκινίσει ο σβέρκος του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ίσως μόνο η κομπλεξική τσσκα, μετά την κατάκτηση με το χέρι του θεού.διαιτητή, φαίνεται σιγουράκι για φ4, όλες οι άλλες είναι ανοιχτές υποθέσεις...

      Διαγραφή
    2. Σοβαρά μιλώντας, η Φενέρ είναι φαβορί για το Φ4 όσο και η ΤΣΣΚΑ.

      Η Νταρουσάφακα μέχρι τους 8, με μειονέκτημα, αν χάσει 3-1 ή 3-2 θα είναι υπερευχαριστημένη για φέτος.

      Διαγραφή
  78. Για τον Παναθηναικο θελει πολυ δουλεια ακομη και να ξεκαθαριστουν οι ρολοι..Το αμυντικο συστημα του Αρτζι οδηγει στο κενο στην ρακετα στην αμυνα.Αμα κυνηγανε ολοι παντου,πως να μην σε ανοιξουν αμα πασαρουν σωστα οι αλλοι....Θελουν λιγο μαζεμα οι βοηθειες.
    Ο Αρτζι αν καταφερει και φτιαξει τον Μποχωριδη οπως θελει θα εχει ενα τεραστιο συν για την συνεχεια.Το παιδι ειναι φτιαγμενο για την βρωμικη δουλεια,φτανει να το δουλεψεις και να του δωσεις χρονο.
    Και λειπει η βρωμικη δουλεια απο την περιφερεια
    Οι προοπτικες ομως ειναι πολυ καλες και νομιζω οτι γινεται καλη και συγκεντρωμενη δουλεια απο τον Αρτζι και τους παικτες.
    Για τον Ολυμπιακο ειναι σαφες οτι η υπερφορτωση στο 3 δημιουργει γενικευμενο προβλημα σε ολες τις θεσεις με τις αλχημειες που γινονται για να χωρεσουν ολοι.Για δευτερη συνεχομενη χρονια ο Σφαιροπουλος γινεται δεσμιος του ροστερ που επιλεγει.
    Η λυση σαφως υπαρχει και λεγεται Οκαρο Γουαιτ και ουδεις αλλος.Και ειναι και ευκολη.Αγραβανης,Παπαπετρου και Παπανικολαου δεν χωρανε και οι τρεις στο ροστερ.Ας δοθει δανεικος ο ενας και να παρουν Οκαρο,καθαρο ξεκαθαρο 4αρι και να παει ο Λοτζεσκι καθαρα στο 3.Να παρει πιο πολυ παιχνιδι και ο Χακετ.Απλο ειναι.Χακετ,Σπανουλης,Γκριν ειναι τρομερη 3αδα που πρεπε να παιζουν 25λεπτα αλλα αμα μπλεκεις και τον Λοτζεσκι στο 1-2 την διασπας.
    Και την ιδια στιγμη υστερουν στο 3 και οι δυο Παπ.
    Πως θα γινει δηλαδη,με το ζορι παντρεια δε γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τα λες, ο ΟΣΦΠ εχει ενα αδιεξοδο στα φοργουορντ, αλλα ο κορμος εχει τις θυσιες του, δεν ξερω τι θα εκανα διαφορετικα αν ημουν GM.

      Δε στελνεις Παπ η Παπι δανεικους. Απλα δεν το κανεις.

      Απο το καλοκαιρι θεωρω δεδομενη την αποχωρηση, με βαρια καρδια Λοτζεσκι, αλλιως θα διαιωνιστει το προβλημα. Αλλα φετος θα ζησουμε και θα πεθανουμε με Παπι στο 3 κλπ κλπ.

      Διαγραφή
    2. Ότι είδες εσύ τα ματς και κατάλαβες ότι ο Λοτζέσκι παίζει στον άσσο (!!!) και στο δυο και ο Παπαπέτρου στο τρία.

      Διαγραφή
    3. 6.49...Μαλλον δεν το καταλαβες εσυ τι λεω.Ενω ο Δημητρης που το βλεπει το μπασκετακι το επιασε αμεσως και ειπε την τελεια λεξη για την περισταση.Αδιεξοδο στα φοργουορντ...Αυτο ειναι ακριβως.
      Οι μετατοπισεις που γινονται για να χωρεσουν τα 3αρια δημιουργουν προβληματα,κενα η δυσλειτουργιες στις αλλες θεσεις.Και παραλληλα μπερδευουν και τη θεση 3.
      Απο εκει και περα αν εσυ προτιμας να βλεπεις τον Παπαπετρου στο 4 αντι να εχεις εκει τον Οκαρο,με ξεπερναει.
      Για τον Λοτζεσκι μαλλον μου κανεις πλακα οτι δεν καταλαβες οτι εννοω οτι μπαινει στην δυαδα του 1-2 ,οχι οτι παιζει ασσος.Και μπαινοντας σε αυτον τον ρολο κλεβει χρονο απο Χακετ και Γκριν.

      Διαγραφή
    4. Μα προφανώς δεν είδες τους αγώνες φίλε μου. Και αφού δεν τους είδες δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις σχετικά με αυτούς και γιατί επιμένεις μάλιστα.

      Ο Λοτζέσκι δεν ανέβηκε ούτε λεπτό θέση, όπως ούτε κι ο Παπαπέτρου. Ο μεν Ματ έπαιξε όλα του τα λεπτά στο 3, ο δε Πάπι όλα του τα λεπτά στο 4.
      Το καταλαβαίνεις αυτό ή θα πρέπει να στο περάσω από google translate;

      Τώρα, το πως μια έλευση του Οκάρο Γούαιτ αντί πχ του Αγραβάνη όπως προτείνεις, θα επίλυε το πρόβλημα στο ροτέισον που αναδεικνύεις, θα είχε πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον να μας το εξηγούσες.

      Διαγραφή
    5. To παιδι το φωναζουν που το φωναζουν "Ιωαννη", τωρα αρχισατε και το "Πάπι"....θα βρεθει μια μερα να εχει κατακρεουργησει ανθρωπους στο Mall και θα αναρωτιεστε τι εφταιξε

      Διαγραφή
  79. Είδαμε μπασκετάκι μετά από καιρό, τα φιλικά είναι φιλικά αλλά μας έλειψε πιστεύω να βλέπουμε αγώνες.
    Στα του Παναθηναϊκού, η προεοτιμασία πήγε αρκετά καλά, δεδομένων των προβλημάτων με Σίνγκλετον. Ο Πεδουλάκης σωστά δεν άνοιξε το rotation στα δύσκολα παιχνίδια για να δει το επίπεδο του βαριου οπλοστάσιου της ομάδας. Είναι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με ένα βασικό κορμό 8-9 παικτών και αυτοί είναι που θα τραβήξουν και το πολύ κουπί. Το θέμα είναι να πάρει κάτι και απο τους 12 σε βάθος της χρονιάς.
    Μην ξεχνάμε ότι πρέπει σε πρώτη φάση να πάρει μια απόφαση με τους Αμερικάνους. Σε επίπεδο παικτών ο Μποχωρίδης μου άρεσε. Δεν έπαιξε πολύ αλλά όσο έπαιξε έκανε σωστά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. στο παιχνίδι με την unicks με την είσοδο του feldeyne η ομάδα έγινε ένα κλικ πιό γρήγορη και επιθετική και μπόρεσε να ανεβάσει το ρυθμό και να ελέγξει το παιχνίδι.
    δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική ζητάτε τον αποκλεισμό του από το πρώτο γύρο της Α1. δε βλέπετε πως ο παίκτης είναι πολυεργαλείο και ξέρει την ομάδα καλύτερα από τους άλλους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Είσαι παιχταρα σαν το μπιγκ τικετ ευχαριστούμε πολύ,ρωρα πες μας πως βλέπεις τους σκαιλαινερς φέτος χωρίς βοιτμαν😂😂😂😂

    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ποιος διασημος προεδρος ΚΑΕ ειχε ρολο στην τιβι σε σειρα που εσπαγε ταμεια και ειχε ακροαματικοτητες ομαδας μπασκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλα,τον Ραντ τον ειχαν δει καλα στον ΠΑΟ και τον απερριψαν για να παρουν τον Νικολς?
    Οσο για την Μπαρτσελονα τα πραγματα ειναι απλα.Αργα η γρηγορα θα παρει τον Χανγκα και θα γινει μεγαλο φαβορι ο Μπαρτζωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε ο Χάνγκα θα πάει στη Βαρκελώνη (απο τη στιγμη που αρχίσει η λίγκα απαγορεύονται μεταγραφές μεταξυ των ομαδων) ούτε ο Νικολς θα μακροημερεύσει στον ΠΑΟ(=ολη τη χρονιά).

      Διαγραφή
    2. Μεγαλε Προφητη, με τον Πολεμαρχο του Θεου τι θα γινει?

      Τα ρυπαρα εθνη θα βγουν απο την ερημο της Τακλαμακαν?

      Διαγραφή
  84. Ο ραντ ταιριάζει γάντι στην μακαμπι, ο νικολς θα πάρει πολύ περισσοτερο χρόνο από τι πιστεύουν πολλοί ειδικά στην ευρωπη οπού θα μοιραστεί την θέση στο 3 με τον ριβερς θα πάρει μπόλικο χρόνο τουλαχιστων μέχρι να καταφέρει (και αν) να ρολαρει ο χαραλαμπο με τον χρόνο που θα πάρει στην Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή