Athlenda

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το κύρος της συναισθηματικής νοημοσύνης..



Η συναισθηματική νοημοσύνη αποτέλεσε για χρόνια το "προπύργιο" της υπεροχής του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό και το Hoopfellas αναρωτιέται εάν αυτό το αποφασιστικής -στις αναμετρήσεις των δύο "αιωνίων"- σημασίας όπλο άλλαξε πλέον χέρια..




Και όμως.. Οι εικόνες από τις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων μας οδηγούν ότι το μεγάλο όπλο της συναισθηματικής νοημοσύνης που συνόδευε σε αυτές τις αναμετρήσεις τον Παναθηναϊκό στα χρόνια του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη, αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει χέρια. Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που μένει να απαντηθεί δεδομένου του ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει πλέον πιο έτοιμος, πιο σίγουρος και πιο ικανός να διαχειριστεί οριακές καταστάσεις σε στην έδρα που αποτελούσε τον μόνιμο εφιάλτη του. Είδε, μετά από πολλά χρόνια, τον φόβο του κατάματα και φαίνεται ότι τον νίκησε. Το μυστικό κλειδί της “συναισθηματικής νοημοσύνης” κατηφορίζει προς τα νότια. Χρειάζεται δρόμος ακόμα μιας και ο Ολυμπιακός δεν έχει παγιώσει το status απέναντι στους πράσινους (με τον εμφατικό τρόπο που το έκαναν για χρόνια αυτοί) όμως το πλεονέκτημα που δίνει η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη στη διαχείριση κλειστών παιχνιδιών μοιάζει αποφασιστικό απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο δρόμος είναι μακρύς πάντως. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια στο ντέρμπι απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες (αυτές που ευθύνεται και τις άλλες που δεν ευθύνεται..) και το μυαλό του Τσάβι Πασκουάλ (το νέο, δυνατό πράσινο χαρτί) μπορεί να ανατρέψει τη κατάσταση. Μην αμφιβάλλετε για αυτό.. Η ημέρα που ξημερώνει στη κόντρα των δύο “αιωνίων” είναι πολύ ενδιαφέρουσα..






Set Play Offense vs Motion: Πεφωτισμένη Δεσποτεία ή απόλυτη Δημοκρατία;


Πηγαίνοντας πιο βαθιά σε αυτό που λέγεται επιθετική φιλοσοφία στο μπάσκετ βρισκόμαστε σε θέση σχεδόν πάντα να διακρίνουμε μια λεπτή νοητή γραμμή μεταξύ των κόουτς που αρέσκονται στα “sets” και άλλων που πρεσβεύουν επίθεση κίνησης όντας προσκείμενοι στη δεξαμενή της Motion επίθεσης και των κοντινών συγγενών ή παραγώγων της. Στην Ευρώπη οι ομάδες χρησιμοποιούν κυρίως Set Play Offense ενώ οι (δυσκολότερες στο να διδαχθούν) Motion επιθέσεις είναι πιο φημισμένες στην Αμερική. Όταν μιλάμε για “sets”, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το βασικό πλεονέκτημα αυτής της κατεύθυνσης στην επίθεση είναι το οτι δίνει στον προπονητή την ευχέρεια να παρουσιάσει μια πιο πειθαρχημένη, περισσότερο ελεγχόμενη επίθεση όπου ο ίδιος θα μπορεί να ελέγξει (μέσα από αυτήν) το ποιος συγκεκριμένος παίχτης θα παίρνει τη μπάλα κάθε φορά αλλά και τη ποσότητα των εκτελέσεων κάθε αθλητή δηλαδή το μοίρασμα των σουτ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (όπως οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές) τοποθετείται σε αυτή την κατηγορία, γεγονός μάλλον φυσικό καθώς πέρα από το δικό του υπόβαθρο θα πρέπει να κρατήσουμε ότι έχει ένα σύνολο που διατηρεί στις τάξεις του παίχτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, οι οποίοι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο θα πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι στην επιθετική πίτα.

Στην Ισπανία έχουμε δει παλαιότερα Motion επιθέσεις οι οποίες δεν καλύπτουν αποκλειστικά όλο το επιθετικό playbook ενός κόουτς αλλά μέρος αυτού. Ο Πασκουάλ -αν και τοποθετείται και αυτός στη πρώτη κατηγορία- είναι πιο ευέλικτος καθώς έχουμε δει πατενταρισμένες “επιθέσεις κίνησης” οι οποίες είναι πολύ πιο διαδραστικές από τη Set play Offense μιας και απαιτούν από όλους τους παίχτες να κάνουν screening & cutting διαβάζοντας κάθε φορά και προσαρμόζοντας την επόμενη κίνηση βάσει των δρώμενων στην αντίπαλη άμυνα. Τέτοιες επιθέσεις είναι πιο “δημοκρατικές” αν θέλετε με την έννοια ότι παράγουν από μόνες τους καταστάσεις μέσα από τη κίνηση για τους παίχτες σε αντίθεση με τις πιο ρομποτικές Set play οι οποίες απονέμουν ρόλους και συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο κάθε αθλητή. Το θετικό και με αφορμή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ είναι ότι και οι δύο ομάδες μας δε παίζουν Sets με τον κλασσικό τρόπο αλλά πατούν σε αυτό το “διαδραστικό” κομμάτι προσπαθώντας να διαβάσουν και να προσαρμοστούν κάθε φορά. Η συμπεριφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για παράδειγμα στις καταστάσεις Horns δεν είναι τόσο τυποποιημένη ενώ η παρουσία πολύ ικανών στο κομμάτι της δημιουργίας guards όπως ο Σπανούλης ή ο Καλάθης έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Μάλιστα από τον Πασκουάλ στο δεύτερο μισό της σεζόν δε σας κρύβω ότι περιμένω να δω κάτι ακόμα πιο σύνθετο με περισσότερες screening & cutting δράσεις που πιθανόν να δώσει στην ομάδα κάποια ώθηση τις στιγμές που λείπει ο floor general-Καλάθης από το παρκέ..


Στη πραγματικότητα μια σωστά κατασκευασμένη επίθεση είναι αυτή η οποία μπορεί να παράγει μια εκτέλεση υπό καλές προϋποθέσεις από έναν παίχτη σε σημείο του γηπέδου όπου ο παίχτης είναι ικανός να τελειώσει με επιτυχία. Η επιλογή για την επιθετική σου κατεύθυνση γίνεται κάθε φορά με βάση το υλικό και τις δεξιότητες του. Όπως πρέπει και ο κόουτς να μπορεί να αναγνώσει το εύρος των δεξιοτήτων του αθλητή και πέρα από το δικό του πλαίσιο επίθεσης. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κυριαρχεί αυτό που λέμε Πεφωτισμένη Δεσποτεία. Επιθέσεις με “μονάρχες” οι οποίοι σέβονται τις δημοκρατικές αξίες και έχουν εκχωρήσει δικαιώματα (αλλά ποτέ στη πραγματικότητα τη σκυτάλη) στους γύρω τους..


Στο ΟΑΚΑ..


Ο Ολυμπιακός είχε νομίζω από την αρχή ένα συγκριτικό πλεονέκτημα μπαίνοντας στο παρκέ για το ματς του ΟΑΚΑ. Είχε απόλυτη γνώση αυτού και σχεδίασε το πλάνο του πάνω στην υπεροχή που του εξασφάλιζε το βάθος του και η αθλητική υπεροχή του απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που θα παρατασσόταν χωρίς τους αδιαμφισβήτητα δύο καλύτερους αθλητές του στο παρκέ. Φάνηκε σε όλες τις δράσεις των ερυθρολεύκων αυτή η κατεύθυνση στη τακτική τους. Με Pin Down και Dribble Hand Off έσπασαν την αρχική πίεση του αντιπάλου στη περιφέρεια. Είδαμε ακόμα και 5-out επίθεση ώστε να ανοίξει πλήρως η άμυνα του Παναθηναϊκού, να “μακρύνει” το γήπεδο και να πολλαπλασιαστούν οι διαθέσιμοι χώροι στην επίθεση των φιλοξενουμένων ώστε να κεφαλαιοποιηθεί το πλεονέκτημα της ταχύτητας, της φρεσκάδας και του athleticism απέναντι σε σχήματα που περιελάμβαναν τον Φώτση ή τον Μπουρούση.


Η αλήθεια είναι ότι παρά τη σπουδαία βραδιά του Σπανούλη και το εντυπωσιακό νούμερο των έξι μόνο ομαδικών λαθών σε μια έδρα που “κόχλαζε", ο Ολυμπιακός δεν κυριάρχησε όπως ίσως του υπαγόρευε το πλεονέκτημα και η αριθμητική υπεροχή του. Η εκτίμηση ότι οι ερυθρόλευκοι σταδιακά και όσο περνάει ο χρόνος θα ανοίξουν τη ψαλίδα με το πλεόνασμα φυσικών δυνάμεων καταρρίφθηκε από τη μαχητικότητα του Παναθηναϊκού ο οποίος κατάφερε με υπερπροσπάθεια και τη δύναμη της θέλησης να κερδίσει σιγά σιγά προσωπικές μάχες γεγονός το οποίο είχε αντίκτυπο στο συνολικό πεδίο. Για παράδειγμα θα σας παρότρυνα να παρακολουθήσετε τον τρόπο με τον οποίον το physical παιχνίδι των πρασίνων χαλάει τις αποστάσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού. Αυτή η κατάσταση αποτέλεσε ένα είδους σοκ για τους ερυθρόλευκους με την έννοια ότι δεν ήταν ακριβώς μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με βάση το πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί στα πρώτα 20 λεπτά όμως ουσιαστικά πρεσβεύει και το μεγάλο κέρδος της νίκης τους αυτής σε μια οριακή κατάσταση στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου. Η προίκα τώρα είναι μεγαλύτερη γιατί ενισχύει τη διαχειριστική ικανότητα του Ολυμπιακού σε πολύ κλειστά ματς, ειδικά στη συγκεκριμένη έδρα..


Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα ματς με όλες τις αντιπροσωπευτικές αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα και εκτιμώ ότι στο τέλος της ημέρας αφήνει περισσότερη ελπίδα παρά χώρο για γκρίνια στις τάξεις του οργανισμού. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μεγάλη προσπάθεια και ο αντίπαλος ένιωσε την αντίδραση των γηπεδούχων στο πετσί του. Με λίγη τύχη ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πάρει ένα παιχνίδι το οποίο δε κατάφερε να τελειώσει όταν βρέθηκε με το μομέντουμ στη πλευρά του, ακριβώς στη τελική ευθεία του παιχνιδιού. Σίγουρα απέτυχε να σημαδέψει τον Σπανούλη στην ερυθρόλευκη άμυνα (τα σχήματα που φέρει η παρουσία του Τζέημς θα βοηθήσουν την επόμενη φορά) και αυτό το χρεώθηκε με το performance του Λαρισαίου γκαρντ στην επίθεση, το οποίο στο τέλος καθόρισε σε σημαντικό βαθμό τον νικητή. Αυτή η προσέγγιση πρέπει να αλλάξει όμως ομολογουμένως τα όπλα ήταν μετρημένα..




Η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή σημαντικά προβλήματα που ζητούν άμεση επίλυση ξεκινώντας από τον αντικαταστάτη του Γκιστ ενώ την ίδια ώρα περιμένει την επιστροφή του Τζέιμς ώστε να επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Backcourt κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και μαζί η συμπεριφορά της ομάδας με τον Αμερικανό αλλά χωρίς τον Καλάθη στο παρκέ. Τη γνώμη μου τη ξέρετε από το καλοκαίρι. Οι πράσινοι χρειάζονται γκαρντ με playmaking ανεξάρτητα από τη παρουσία και τον τραυματισμό του Τζέιμς. Έχουν την ευκαιρία για κάτι καλό φέτος. Θα πρέπει να πάνε πάνοπλοι, τουλάχιστον στη τελική ευθεία της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή αφήνει σκόπιμα τον χρόνο να τρέξει στο θέμα του γκαρντ μέχρι το δεύτερο μισό της σεζόν οπότε μη περιμένετε κάτι εάν κυλήσουν τα πράγματα με την ίδια ροή. Το βασικό για το “τριφύλλι” αυτή τη στιγμή είναι ότι έχει βρει τον καλό προπονητή και χρειάζεται να δουλέψει μαζί του. Με τη κατάλληλη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν προκύψει αποδυναμώνοντας το ρόστερ της ομάδας το μέλλον μπορεί να είναι ευοίωνο. Το ρόστερ χρειάζεται μια-δύο προσθετικές κινήσεις ώστε ο κάθε παίχτης να παίζει πάνω στον ρόλο και τις δεξιότητες του και να μου του ζητούνται πράγματα τα οποία είναι στη πραγματικότητα πέραν των ικανοτήτων του (όπως ο πολύ καλός προχθές Φώτσης). Όχι αλλαγές σε επίπεδο προσώπων και άλλα τέτοια αστεία που διαβάζουμε. Υπομονή.



Και οι δύο κόουτς στηρίχτηκαν σε 2-3 High Ball Screen καταστάσεις, περισσότερο δε ο Ολυμπιακός για τον οποίο το συγκεκριμένο πλαίσιο επίθεσης έχει συνδεθεί πλέον με τα λεπτά στα οποία ο Σπανούλης δε βρίσκεται στο παρκέ. Βλέπω μια ευελιξία στον τρόπο που αναπτύσσεται και εκτελείται το συγκεκριμένο format από τους ερυθρόλευκους και αυτό μου αρέσει. Στο ΟΑΚΑ και με τα αργά πόδια των Φώτση και Μπουρούση να έχουν γίνει ..ταπετσαρία στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το καλύτερο από αυτήν την επίθεση με τον Σπανούλη στο παρκέ. Πέραν της ευστοχίας του, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μετέτρεψε το ματς σε ένα σεμινάριο τιμωρίας της αδυναμίας του αντιπάλου καθώς ειδικά στη δεύτερη περίοδο δεν άφηνε ανεκμετάλλευτο εκατοστό μετά το pick και τιμωρούσε τη πρόθεση (της άμυνας) πριν καν την έκφραση εκτελώντας αυτοματοποιημένα και παράλληλα υποδεικνύοντας αλλαγή φιλοσοφίας στον αντίπαλο πάγκου. Ενώ με τους Χάκετ (στο “1” main ball handler) και Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός έτρεχε κανονικά αυτές τις καταστάσεις (με τον Βέλγοαμερικανό να ανεβαίνει ψηλά στον άξονα από τη τελική πέρνωντας το down screen του “5”), με τον Σπανούλη η προσέγγιση άλλαζε και ο γκαρντ της τελικής γραμμής (Γκριν) λειτουργούσε κυρίως ως screener με τη μπάλα να μην αλλάζει χέρια. Στη τέταρτη περίοδο δε, ο Σφαιρόπουλος (πάλι σε 2-3 High Ball Screen επίθεση) μετατόπισε τον Λοτζέσκι από τον άξονα στη γωνία και μαζί του τη πορεία του δεύτερου σκριν δίνοντας επιλογή για curling, άμεση εκτέλεση ή side pick. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας πήρε σπουδαίο παιχνίδι από τον Χάκετ (και μόνο το ότι σου δίνει τη δυνατότητα να μαρκάρεις το “5” του αντιπάλου στο χαμηλό post χωρίς βοήθεια λέει πολλά, πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες) και τον σταθερά καλό Birch. Στο τέλος, με το ματς να πηγαίνει όπως αναμενόταν στο ένας εναντίον ενός ο προπονητής του Ολυμπιακού ρίσκαρε βγάζωντας τη ναυαρχίδα της αμυντικής του τακτικής (Birch) και επιλέγοντας επίθεση με τους Σπανούλη-Πρίντεζη (στο “5”) και τρεις παίχτες γύρω τους που μπορούν να σουτάρουν. Όσο για την απόφαση του να κάνει φάουλ στον Καλάθη.. Είναι μέρος της συναισθηματικής νοημοσύνης και του κλίματος που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στις μάχες των “αιωνίων”. Ο Σφαιρόπουλος είχε τον Σπανούλη “ζεστό” στη πεντάδα και μαζί του αρκετό δηλητήριο για να ρισκάρει ακόμα και δύο εύστοχες βολές του αντιπάλου. Δύο φορές θριαμβευτικά στους πρόσφατους τελικούς ο Ολυμπιακός κατάφερε και έφυγε όρθιος από το συγκεκριμένο γήπεδο σκοράροντας με αυτόν τον παίχτη σε ανάλογες καταστάσεις. Υπήρχε υπόβαθρο το οποίο τον ώθησε λοιπόν σε μια τέτοια απόφαση.Αμφιβάλλω εάν η ιστορία στους περυσινούς πολύ πρόσφατους (μιας και τώρα έχει αρχίσει η νέα σεζόν) τελικούς είχε γραφτεί διαφορετικά θα έπαιρνε την ίδια απόφαση. Σε περίπτωση μάλιστα αποτυχίας θα είχε λιγότερους κατήγορους. Η ιστορία του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει πως έπραττε σωστά..


Ο Πασκουάλ με τη σειρά του είχε να διαχειριστεί μια ακόμα πολύ σημαντική απουσία όπως αυτή του Γκιστ η οποία επιδρούσε σε πολλούς τομείς στο παιχνίδι της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παρουσίασε 2-2-1 στηριζόμενος στην ικανότητα του screener Φώτση να σουτάρει από μέση /μακρινή απόσταση (μειώνοντας τις βοήθειες στην αντίπαλη άμυνα), 2-1-2 με Side post για τον Μπουρούση με τον Νίκολς (δε βοήθησε, κακή βραδιά) screener μακριά από τη μπάλα για τους ικανούς cutters του backcourt (Παππά, Καλάθη) και τον Ρίβερς στη Weak side. Eπίσης είδαμε το λεγόμενο Floppy (photo) για τον Αμερικανό sniper όταν στο “1” βρισκόταν ο Παππάς αλλά κυρίως μια διάθεση να ανοίξει με κάθε τρόπο (κυρίως μέσα από Advanced Horns δράσεις οι οποίες θα λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα όσο περνάει ο χρόνος) τον άξονα για τον εξαιρετικό Καλάθη.


Ο 27χρονος PG ήταν εξαιρετικός δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Με την οξυδέρκεια και την επιθετικότητα του κατάφερε να δημιουργεί ρήγματα, να αιφνιδιάζει παρατεταγμένες άμυνες ή ακόμα και να σκοράρει μπροστά στο φόβητρο Birch στον άξονα. Στην αντίστοιχη 2-3 High Ball Screen επίθεση του Παναθηναϊκού ο Πασκουάλ προσπάθησε με τη βοήθεια του screener-guard της τελικής γραμμής να τον οδηγήσει μέχρι το καλάθι αν και ο Μάντζαρης διαχειρίστηκε πολύ καλά τους κραδασμούς που επιφέρουν τα διαδοχικά σκριν στον άξονα. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο κακό διάστημα των γηπεδούχων οι αποστάσεις τους δεν ήταν ιδιαίτερα καλές (o Ρίβερς έβγαινε από staggered στο ένα μέτρο απόσταση από τον πασέρ δυναμώνοντας την άμυνα). Στη τέταρτη περίοδο είδαμε Pin down για τον Ρίβερς και trapping στον Σπανούλη, τον πιο ικανό 1on 1 πράσινο (Παππάς) να βγαίνει στο πάλκο, μια μεγάλη προσπάθεια συνολικά αλλά λάθη στο τελείωμα (κούραση Φώτση-Καλάθη). Κατά τη γνώμη μου ο Φελντέιν (ο οποίος απορροφάται πολύ καλά στο playbook του Πασκουάλ αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το σχόλιο) επίσης έκανε μπαμ ότι δεν είχε το ψυχολογικό status για να βρίσκεται στο παρκέ στο τέλος του ματς. Ο Παναθηναϊκός ακούμπησε μια μεγάλη νίκη, έβγαλε intangibles αλλά δε τα κατάφερε στη διαχείριση των λεπτομερειών με τη κούραση από τις διαμορφωμένες συνθήκες να παίζει νομίζω σημαντικό ρόλο..


Υ.Γ: O Πάμπλο Πριγκιόνι επιστρέφει στην Ευρώπη με την οικογένεια του μιας και τα παιδιά του πρέπει να πάνε σχολείο στο δεύτερο εξάμηνο. Θα εγκατασταθεί στην Ισπανία. Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να παίξει μόνο για την Baskonia (“γιατί το συναίσθημα του να παίζεις στην Ισπανία και όχι στη Βιτόρια το έζησα και δεν είναι ωραίο”) εντός συνόρων αλλιώς σε κάποια άλλη ομάδα της Ευρώπης. Το 39 που αναφέρεται στην ηλικία του είναι ψέμματα και ο τύπος “ψεύτης”.. Μιλάμε για ένα πραγματικό θαύμα της φύσεως, ο πιο σκληρός (και ένας από τους πιο καλοπροπονημένους) σωματικά παίχτης που γνώρισε ιστορικά η Ευρωλίγκα. Πήγε στο ΝΒΑ στα 35 του και κανείς δε πίστευε πόσο έτοιμος σε φυσικό επίπεδο ήταν όπως βέβαια κανένας δε πίστευε στα μάτια του βλέποντας τον να σηκώνει απίστευτα νούμερα κιλών στον πάγκο όταν γυμναζόταν στη Βιτόρια, τα περισσότερα από κάθε παίχτη των Βάσκων..



Υ.Γ1: Πάει η 35αρα σύννεφο.. Στη Βιτόρια ο Ζοτς, στο clasico ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Μακριά από εμάς. Γιατί νομίζω είναι πάνω από την δική μας “συναισθηματική νοημοσύνη” η διαχείριση μιας τέτοιας συντριβής..  

772 σχόλια:

  1. jim ξερεις για ποιον παιχτη κινειται ο ΠΑΟ για αντι-Γκιστ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κανέναν! Εσωτερικά θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό με Νίκολς-Φώτση! Στην Ελλάδα θα παίζουν περισσότερο οι Πατ και Χαραλαμπόπουλος και στα πολύ εύκολα και ο Γόντικας. Αν τυχόν δεν τραβάει αυτή η τακτική θα φταίει η κατάρα, η γκαντεμιά και η γλωσσοφαγιά των μίζερων οπαδών και κατά συνέπεια η ομάδα θα κινηθεί πιο δραστικά: θα κάνει ευχέλαιο και με εντολή της διοίκησης οι παίκτες μαζί με το προπονητικό τιμ θα ανεβοκατέβουν τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα τον Παρνασσό με τις αποσκευές τους για να εξευμενίσουν τα κακά πνεύματα.

      Διαγραφή
    2. 11.42 οταν παρουμε παιχτη μην κλαις,προσευχησου εσυ μην χτυπησει ο Σπαν και ο Πριντεζης γιατι θα καταληξεις 15ος σαν και περσι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 12.15 πάρε όποιον παίκτη θες.Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι.Έχουν ήδη διεξαχθεί 8 ματς και το ένα διαδέχεται το άλλο.Μην περιμένεις θεαματικές αλλαγές.Δεν παίζεις μόνος σου.Όλες οι ομάδες θα ενισχυθούν στη πορεία.Η ομάδα σου θέλει πολλά για να ανέβει επίπεδο και όχι μόνο δύο μεταγραφές όσο καλές και αν είναι.

      Διαγραφή
    4. Λάθος μεγάλο. Εσύ πριν μερικά χρόνια πήρες μέσα στη σεζόν Λο και Χαινς και ανεβηκες επίπεδο με τα γνωστά αποτελέσματα. Εάν δεν είχε τραυματιστεί ο Γκιστ ίσως να μην χρειαζόταν καμία μεταγραφή δεδομένου ότι ο Τζέιμς ξεκινάει προπονήσεις αυτή την εβδομάδα.

      Διαγραφή
  2. Τζιμ κάποια πρόταση για τον αντι-γκιστ? Τεσσαρι στιλ οκαρο χρειάζεται ο Τσαβι ή βαρύ 5αρι και μετατόπιση του Σιγκλετον στο 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζιμ έχουμε οριστικό πόσο θα μείνει εκτός ο γκιστ;θα κάνει εγχηριση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα στη κοινότητα. Ο Πριγκιόνι είναι ιδανικός για τον ΠΑΟ αυτή τη στιγμή. Έμπειρος, σούπερ δημιουργός, καλός στην άμυνα, κρατάει το κορμί του σε πολύ καλό επίπεδο. Μετά τον Τζέιμς θα περάσει πιο πίσω στο ροτέισιον. Για 10-12 λεπτά είναι σούπερ αν τα βρούμε σε καλή τιμή.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά αυτό θέλει να πει ο Τζιμ. Για αυτό μπήκε το υγ.

      Διαγραφή
    2. Βασικά έπρεπε ήδη να ήταν στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    3. Εχει κατι φροντιστηρια ισπανικων στην Αθηνα για τα παιδια του Πριγκιονι. Ποια Βιτορια τωρα...

      Διαγραφή
    4. δυστυχώς ο Δημήτρης δεν έχει τα αντανακλαστικά του Παύλου και του Θανάση

      Διαγραφή
    5. Όχι μη γράφεις τέτοια φίλε. Θα σε θεωρήσουν αχάριστο και μη Παναθηναϊκό, οι Παναθηναϊκάρες που είναι υπέρ των χειρισμών της διοίκησης και γουστάρουν την κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα,
    Θεωρώ πως ο ΠΑΟ έχει αρχίσει να κτίζει κάτι σπουδαίο. Χρειάζεται χρόνος, και προσθήκες.
    Εγώ πιστεύω πως η ομάδα πέραν της επιστροφής του Τζειμς, χρειάζεται εν πρώτοις, έναν Ζήση. Ο Μποχωρίδης πρέπει να κάτσει να δουλέψει ασταμάτητα στον χειρισμό της μπάλας, ας παρακολουθήσει τη ταινία για τον "Pistol" Pete Maravich. Τέτοια δουλειά πρέπει να κάνει. Κατά τα άλλα έχει σουτ, έχει αντίληψη, έχει σώμα, βλέπει γήπεδο. Ο Μποχωρίδης είναι καλό πρότζεκτ γιατί μου φαίνεται δουλευταράς και όχι κλασσικός νεοέλληνας του φραπέ σαν τον Χαραλαμπόπουλο...
    Η 2η προσθήκη νομίζω πως θα έπρεπε να είναι ένας παίκτης σαν τον Τάιους...
    Αυτά, οι απόψεις είναι σαν κ.......δες είπε κάποτε ο Κάλαχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stef (και λοιποί)καλημέρα. Συμφωνώ σε όσα λες σε γενικές γραμμές και ευχαριστώ που μου θύμισες τον απίστευτο Pete Maravich (rip).
      Γιατί όμως και νεοέλληνας του φραπέ ο ΒΧ; εντάξει η εξέλιξή του δεν είναι η αναμενόμενη, αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ο τύπος του παίκτη που πρέπει να φτιάξει αγωνιστικό χαρακτήρα παίζοντας (πολύ) ως δανεικός σε μία ομάδα τύπου Άρη (νοικοκυρεμένη και με καλό προπονητή) αλλά χωρίς την πίεση και τις απαιτήσεις του ΠΑΟ για την οποία δεν είναι έτοιμος ακόμα. Κ..δα μου, εεεεεε άποψή μου ήθελα να πω!

      Μπράβο στον ΟΣΦΠ, ο ΒΣπαν είναι...on fire.

      Jim,ένα από τα καλύτερα άρθρα σου.

      ΑΛ

      Διαγραφή
    2. Δεν ντρεπεσαι να λες τετοια πραγματα για τον Χαραλαμποπουλο ρε φιλε? Εγώ πάντως ντρέπομαι για σένα...

      Διαγραφή
    3. Ε, αφού το είπε ο Κάλαχαν, δεν θα έβλαπτε να είμαστε κομματάκι πιο προσεκτικοί όταν χαρακτηρίζουμε ελαφρά τη καρδία 19χρονα παιδιά. Πολύ απλουστευτικό και...νεοελληνικό το " στάσιμος ο Χαραλαμπόπουλος= φραπέ, γκόμενες, αραλίκι, νεοέλληνας". Θα μπορούσα να σου αραδιάσω 84948303 (υποθετικούς) λόγους για τους οποίους ο Βασίλης δεν έχει βγάλει στο παρκέ αυτά που περιμένουμε, πέρα από τον φραπέ.

      Διαγραφή
    4. Ειπαμε, παιδια, αμα δεν τον θελετε μας τον στελνετε οποτε γουσταρετε να πινει φραπεδες στο Φαληρο. Περιμενουμε.

      Διαγραφή
    5. Συνχαρητηρια φιλε για το σχολιο σου για τον Χαραλαμποπουλο.Πολυ εποικοδομητικο.
      Πατε μαζι για φραπε και εισαι τοσο σιγουρος οτι ειναι ο κλασικος Νεοελληνας του φραπε?
      Αφηστε επιτελους το παιδι να παιξει.Ειναι ενα εξαιρετικο και σεμνο παιδι που παλευει να βρει τη θεση του και να ανεβει τη στιγμη που στην πραγματικοτητα κανεις προπονητης δεν εχει δουλεψει με αυτον.
      Ειναι τελειως ανφερ να στοχοποιουμε νεαρα παιδια της ομαδας.

      Διαγραφή
    6. Αφού έχει ήδη δικαιολογηθεί ο άνθρωπος...Στο λέει ξεκάθαρα: "οι απόψεις είναι σαν κ..."

      Διαγραφή
  6. eida ta statistika toy kuzmic kai karafliasa,http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003479&seasoncode=E2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για μενα κακως ασχολουμαστε με α1 εχει κριθει το πλεονεκτημα ας μη γελιομαστε..θα πρεπει να το βλεπουν σαν προετοιμασια..θα σκαασουνε οι παιχτες ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. o Εμπακουε ειναι Ζενιτ...

      Διαγραφή
    2. O Εμπακουε εχει προβλημα στο γονατο

      Διαγραφή
    3. O Εμπακουε θελει πολλα λεφτα...

      Διαγραφή
    4. Ο Εμπακουε δεν ειναι τεσσαρι...

      Διαγραφή
    5. O Εμπακουε θα τρακαρει με τον Σινγκλετον...

      Διαγραφή
    6. O Εμπακουε δεν ταιριαζει με Πασκουάλ...

      Διαγραφή
    7. O Εμπακουε πατωσε στη Μακαμπι...

      Διαγραφή
    8. O Εμπακουε δεν ψηνει ουτε καφε...

      Διαγραφή
    9. Πείτε και για τον Εμπάκουε κάτι

      Διαγραφή
    10. O Εμπακουε εχει ασχημο ονομα

      Διαγραφή
  9. Πολύ καλή ανάλυση για ακόμη μια φορά Δημήτρη και συμφωνώ 100% στο πως πρέπει να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός τα προβλήματά του.
    Δεν έχω γράψει για καιρό στο blog, γράφω για ένα και μόνο λόγο. Μετά το ματς της παρασκευής έχει αρχίσει πάλι η γκρίνια. Λίγη βέβαια να το σημειώσω αυτό.
    Λοιπόν για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Παναθηναικός έχει ένα πραγματικά καλό προπονητή, μαζί με το πιο versitile υλικό που είχε από τη Ζοτς εποχή.
    Είμαστε όμως στην αρχή και ανταγωνιζόμαστε ομάδες, σαν το Ολυμπιακό, την ΤΣΣΚΑ, την Φενέρ, την Ρεάλ που χτίζονται 3 και 4 και 5 χρόνια. Παρόλα αυτά και με την ΤΣΣΚΑ και την Εφές και την Ρεάλ και τον Ολυμπιακό τα ματς τα χάσαμε στο κλείσιμο.
    Θα μάθει η ομάδα συν το χρόνω, να κλείνει τα παιχνίδια καλύτερα και θα μάθει να κρατά τον ρυθμό της, ώστε να διατηρεί την διαφορά όταν την έχει, ανεξαρτήτως αλλαγών.
    Προφανώς υπάρχουν ελλείψεις, προβλήματα και κάποιες ανισορροπίες στο ρόστερ, τηρουμένων των αναλογιών ο Πεδούλας έκανε το καλύτερο δυνατό στη στελέχωση. Συν το χρόνω διορθώνονται κι αυτά.
    Απλά παλικάρια μου χρειάζεται χρόνος, δουλειά και υπομονή!!!
    Όχι γκρίνια τώρα που πραγματικά πάει να γίνει κάτι καλό!!!
    Σε όποιον δεν του αρέσει αυτό που βλέπει, θα τα έκανε αλλιώς, νομίζει ότι η ομάδα πρέπει να συντρίβει τους πάντες, δεν πειράζει ας μην έρθει στο γήπεδο..
    Ας περιμένει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ή τα πανηγυρικά όταν έρθουν όπως ακριβώς κάνει και η 13 φέτος!!
    Καλοδεχούμενοι και τότε..
    Στα αγωνιστικά τώρα. Η γνώμη μου είναι ότι η ομάδα πρέπει να πάρει ψηλό για όλη τη χρονιά και όχι για τους μήνες απουσίας του Γκιστ. Αν το διάστημα είναι μικρό, πχ δυο μήνες, νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξει τον Μαυροκεφαλίδη, αν πάει για εγχείρηση και χάσει σχεδόν την χρονιά τότε πρέπει να κοιταξουμε για καλό Αμερικανό πικ ν ρολ ψηλό, κάτι που μας λείπει άλλωστε. Αλήθεια τι γίνεται με τον Όγκουστ? Έχει πάρει διαβατήριο? Παίζει καλά στη Τουρκία?
    Στα γκαρντ, σωστά κατ΄ εμέ ρίσκαρε ο κόουτς και δεν πήρε πόιντ γκαρντ πριν δει πως λειτουργεί η ομάδα με τον Τζέημς στην πεντάδα χωρίς Καλάθη. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί προσθήκη γκαρντ, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε δεύτερο χρόνο αφού έχει λυθεί το θέμα του ψηλού, κι αν έχει νόημα τότε να γίνει..

    Vatos 76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατ'αρχήν συγχαρητήρια για το σπουδαίο άρθρο, από
    έναν μέτρ της υψηλής μπασκετικής ! !
    Κατά δεύτερον θα ήθελα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους όσο απλούστερα γίνεται.
    Ο ΠΑΟ έχει έναν σπουδαίο όσο και βιονικό δημιουργό, που δυστυχώς δεν μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο στο τέλος κλειστών μάτς, αν είναι βέβαια ξεκούραστος και όχι σκασμένος.
    Οπως ο Σπανούλης, ο Γιούλ, ο Λάγκφορντ, ο Ντιλέινι, ο Ντεκολό, ο Τεόντοσιτς και διάφοροι άλλοι τύποι που και με τρείς να τους παίξεις κρεμασμένους πάνω τους θα στο καρφώσουν από τα 8 μέτρα, αν δούν ότι δεν υπάρχει άλλη σωτηρία !!!!!!!
    Αυτό ειναι μιά ανορθογραφία που δεν έχει διορθωθεί με προσθήκη ένός κόμπο χειριστή σκόρερ εδώ και 500 μέρες που είναι ο Νίκ στην ομάδα.
    Ενός δημιουργού δηλαδή που να μην μπορεί ο κόουτς Σφαιρόπουλος και ο κάθε Σφαιρόπουλος, να ζητάει να του κάνουν φάουλ στο τελευταίο λεπτό κάποιου παιχνιδιού.
    Μα το μπάσκετ αυτό είναι.
    Να αποκρυπτογραφείς τι λένε οι πρωταγωνιστές του και πώς βλέπουν το άθλημα και τα παιχνίδια ειδικότερα.
    Ο σκόρερ λοιπόν δημιουργός σου ακόμα και σε κακή μέρα δεν θα επιτρέπει σε κανέναν, να του βρει ψεγάδια τόσο διακριτά όπως την αστοχία του στις βολές και όχι μόνο για να σε κτυπήσει μέσω αυτού.
    Μα θα μου πεί κάποιος πόσοι Σπανούληδες και Γιούληδες υπάρχουν ;
    Σίγουρα όχι πολλοί.
    Γιατί εσύ δεν θέλεις τέτοιο παίκτη μιά και δεν έχεις τα χρήματα, αλλά έναν απλό δημιουργό που να σκοράρει με βασικά πραγματάκια.
    Στίς βολές, μετά από ντρίμπλα, σε drive κλπ.
    Κι όχι να σκοράρει κατά βούληση, αλλά να ξέρει ο αντίπαλος ότι αν τον αφήσει μόνο του υπάρχει μεγάλη περίπτωση να την πατήσει.
    Ο Παππάς, ο Μποχωρίδης, ο Φελντέιν και λιγότερο ο Τζέιμς, δεν μπορουν να οργανώσουν, απλά γιατί δεν έχουν αυτό το ταλέντο, είναι σε άλλα καλοί και όταν τους δίνεται αυτή η δουλειά κοιτάνε πώς να ξεφορτωθούν την μπάλα γρήγορα για να μην την χάσουν.
    Ετσι και τα συστήματα δεν βγαίνουν και οι περιστροφές δεν ολοκληρώνονται και αυτοί που θα παρουν την μπάλα χωρίς να έχουν καν διαβαστεί τα μίς μάτς, είναι σε δύσκολη θέση γιατί θα πρέπει να τελειώσουν την προσπάθεια όπως όπως, με τρίποντα υπό πίεση και με ανισορροπία στα επιθετικά ριμπάουντ και στις επιστροφές.
    Αν τώρα πήρες τον Τζέιμς, να παίζει όσο είναι ο Καλάθης έξω τον αυνουχίζεις κατ'εμέ.
    Γιατί ο Τζέιμς παίζει με Καλάθη, να τον βρεί ο παικταράς σε ανισορροπία των αντιπάλων να φιάξουν ένα καλό και μη αντιμετωπίσιμο τρανζίσιον, να κόψει ο Αμερικάνος στη ρακέτα όταν ο Μπουρούσης είναι στο πόστ και δημιουργει και γενικά να έχεις τον Τζέιμς μαζί με τον ένα δημιουργό στο παρκέ για να αυξήσεις τη δυνατότητα του δημιουργού να κτυπήσει τους αντιπάλους διαβάζοντας τους, με κάθε τρόπο.
    Ακόμα και στην αδύνατη που αν πάρει σωστά την μπάλα ο Τζέιμς μπορεί να κατεδαφίσει και τη ρακέτα.
    Αν έχεις το Τζέιμς να κατεβάζει την μπάλα και να δημιουργει έχεις αδρανοποιήσει τη σφαίρα που έχεις στο πιστόλι σου για να σκοτώσεις τον αντίπαλο.
    Δεν φωνάζουμε λοιπόν για καλό κόμπο με σκόρ γιατί θέλουμε μεταγραφές.
    Αλλά γιατί θέλουμε να βλέπουμε όλα τα όπλα της ομάδας, ακόμα κι αν ο Νίκ τραυματιστεί, ή κάνει κοιλιά ή τον έχουν διαβάσει ή έχει κουραστεί να ενεργοποιούνται στο φούλ, χωρίς να φοβάσαι τιποτα.
    Αυτα είχα να πώ για τον δεύτερο δημιουργό με σκόρ.
    Και τον Φελντέιν κράτα τον στην ευρωλίγκα που θέλεις ξεκούραστα πόδια στον υπερμαραθώνιο.

    Καλάθης - killer κόμπο - Μποχώ
    Παππάς - Τζέιμς - (Φελντέιν για Ευρώπη και για ανάσες)
    Ρίβερς - ΒΧ
    Νίκολς
    Φώτσης - ΑντιΓκίστ
    Μπουρούσης - Σίγκλετον

    ΥΓ Αν θέλεις ψηλό, πάρε τον Ελληνα Λουκά με μηνιαίο
    συμβόλαιο να δείς αν είναι έτοιμος από τον τραυματισμό του
    και ανανέωνετο κάθε μήνα, μέχρι να είσαι σίγουρος.
    Ο Λουκάς μπροστά γράφει μιά χαρά και πίσω τον καλύπτεις
    σε πεντάδες με αντιΓκίστ-Νίκολς-Τζέιμς και Καλάθη πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλικάρια εγώ ξέρω ένα πράγμα.
    Η Βασκονία με το που κτύπησε ο Γάλλος με το περίεργο όνομα ο Μπιμπουά, Μπουαμπουά, Μπουμπουά etc πήρε τον Ακονιόν για δύο μήνες.
    Με το που γύρισε ο Γάλλος ο Ακονιόν κούνησε μαντήλι.
    Μετά πήρε και τον Μπάντιγκερ στα φόργουορντ, για να μην την ξαναπατήσει όπως πέρσι με τον Χάγκα.
    Ο Αστέρας Βελιγραδίου πήρε τον Γουόκερς διπλα από Γιόβιτς και Τζέκινς.
    Ενας Αστέρας που ακόμα συντηρείται με τα λεφτά της μεταγραφής του Κάλινιτς !
    Γιατί ξέρουν πώς οι βαθμοί που χάνονται τώρα δύσκολα θα έρθουν μετά που δένουν οι αντίπαλοι.
    Εμείς από το 4-2 φτάσαμε στο 4-4, έχουμε μπροστά μας βουνό με Νταρουσάφακα εδώ και με Μπάρτσα αν δεν κάνω λάθος έξω και ω μη γέννητω γίνει το 4-6, άντε κάλυψε μετά το χάντικαπ.
    Με εναν Τζέιμς που δεν ξέρουμε πώς θα γυρίσει και μιά προσθήκη στη θέση Γκίστ που δεν ξέρουμε αν μάς βγεί.
    Κι όλα αυτά γιατί ?
    Γιατί δεν πήραμε εγκέφαλο που να σουτάρει καλά με το που κτύπησε ο Τζέιμς, έστω και τον Πόποβιτς που νίκησε μόνος του την Βαλένθια σε μιά Φουενλαμπράδα ανύπαρκτη και με το χειρότερο recruiting πλήν δύο τριών παικτών των τελευταίων χρόνων.

    Φραγκίσκος Κουμουτσάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. koymoytsa αν εφερναν ακονιον να δεις χαρες π0υ θα εκανες εσυ και οι ομοιοι σου.

      Διαγραφή
    2. 1:32

      Γιατί ρε ανώνυμε;
      Βασκονια είσαι να φέρεις Ακονιον;
      Η Προμηθέας να φέρεις Σάδα;
      Μάθε να διαβαζεις.

      ΦΚ

      Διαγραφή
  12. Ρε Τζιμ, ουτε ενα σχολιο για τον Κιλ Μπιλ;;;; Ειναι φοβερο το πως οι ουδετεροι μπασκετικοι αναλυτες και δημοσιογραφοι περνανε στα ψιλα αυτα που κανει. Ακομα θυμαμαι το ποστ με τον μασιουλις τοτε που τον ελεγες γκριν μπουλ. Ο σπαν μετα απο αυτο το παιχνιδι ουτε μια ειδικη αναφορα ουτε τιποτα;;;; Ειλικρινα και τελειως καλοπροεραιτα θα ηθελα μια απαντηση απο σενα. shawn142

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σπαν για μενα αφου αποτιναξε απο πανω του το κομπλεξ που κακα τα ψεματα κουβαλουσε μεχρι περισυ στο ΟΑΚΑ ηταν σουπερ. Στο πρωτο ημιχρονο προχτες ηταν πραγματικα τρομακτικος.

      Στην δε τελευταια φαση δεν νομιζω να εχει κανενας αμφιβολια πως αν δεν ειχε βαλει τα περισυνα θα σουταρε μονος του. Και με την ΤΣΣΚΑ πασα εκανε, αλλα το γεγονος πως το παιχνιδι χτες τον "επαιρνε" να το χασει, αν δεν ειχε ξορκισει τους δαιμονες θα το επαιρνε μονος του. Μεγαλος παικτης, ας τον απολαυσουμε σε αυτα τα τελευταια χρονια του.

      Διαγραφή
    2. Eγώ έχω αμφιβολία φίλε μου.
      Δεν το έκανε μόνο με την Τσσκα,το έκανε και με την Μπάρτσα,το έκανε και με την Φενέρ το 15'(και την ξαναπήρε πίσω),το έχει κάνει πολλές φορές και το κάνει σε κάθε φάση κάθε παιχνιδιού ανάλογα με το τι επιλογή έχει. Παρ'όλα αυτά αν δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη,μαγκιά του να το μπουμπουνίσει,το ποσοστό του σε τέτοιες καταστάσεις είναι εξωπραγματικό για κάθε άλλο παίκτη. Οπότε ας μην διαιωνίζουμε την παραφιλολογία του ..εγωιστή ατομισταρά με κάτι τέτοια.Μπορεί έξω από το γήπεδο να είναι οτι θέλει(δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα,για εσάς το λέω) αλλά μέσα στο παρκέ η οποιαδήποτε αμφισβήτησ φτάνει τα όρια της γραφικότητας.

      Ασφαλώς το λέω φιλικά,δεν λέω οτι είπες κάτι περίεργο,απλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό γιατί το αφήνεις λίγο να πλανάται..

      Διαγραφή
    3. Peris δεν εννοουσα αυτο που καταλαβες. Ο Σπανουλης πολλες φορες στην καριερα του εχει κανει ηρωες συμπαικτες του αλλα ΟΧΙ με τον Παναθηναικος. Εκει το "πρεπει" να παρει αυτος το ματς τον οδηγουσε σε πολυ κακες επιλογες, τις οποιες ξορκισε περισυ. Εξακολουθω να πιστευω πως αν τα ειχε χασει πρισυ θα ξανασουταρε μονος του

      Διαγραφή
  13. Jim μου, χωρίς καμιά διάθεση να διαφωνήσω στα όσα ολόσωστα αναλύεις παραπάνω, θα τολμήσω μόνο να επισημάνω πως στα τρία τελευταία παιχνίδια στο οακα ο ολυμπιακός χρειάστηκε πέντε (5) !! buzzer beaters γιά να τα πάρει: σπανούλης side step (traveling violation), αγραβάνης, μάντζαρης, σπανούλης και τώρα πρίντεζης. εντάξει μπορεί να υποδεικνύει κατά την άποψή σου ένα iq & eq supremacy combination winning factor αλλά στο χωριό της γιαγιάς μου, τα φιλιατρά, το λένε και κωλοφαρδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι που γίνεται τόσο συχνά είναι ικανότητα. Κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις ξανά και ξανά και ξανά είναι επειδή είσαι ανίκανος.

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβανομενη;

      Διαγραφή
    3. Πες την γιαγιά σου να ανοίξει μπασκετικό blog τότε και να προτείνει γιατροσόφια και ξεματιάσματα αντί για παίχτες και τακτικές.

      Διαγραφή
    4. Σιγουρα, η τυχη εχει χτυπησει ταβανι. Βεβαια, την προτελευταια επιθεση καθε φοαρ την κανει ο Παναθηναικος. Αν εξαιρεσεις πχ το τριποντο του Διαμαντιδη, τις αλλες επιθεσεις τις εχει παρει ο Φελτεην κτλ.

      Ε αλλο βαρος εχει να παιρνει την τελευταια επιθεση ο Σπανουλης, αλλη ο Φελντεην. Ειναι πολυ κακο που ο Παναθηναικος δεν εχει go-to-guy στην επιθεση για τις τελευταιες κατοχες φετος. Οι μοναδικοι που θα ελεγες πως μπορουν να το κανουν ειναι οι Μπουρουσης (που ομως χρειαζεται ταισμα) και ο Παππας που δεν τον λενε και top-class και συνηθως βλεπει τα τελευταια δευτερολεπτα απο τον παγκο.

      Διαγραφή
    5. Τουλαχιστο δε χρειαστηκε 4-5 non call.

      Διαγραφή
    6. Βασικα μετανιωσα και που σου απαντησα.

      Αντι να ριξεις μια υποκλιση και να σωπασεις, συνεχιζεις τις ανοησιες.
      Την προηγουμενη βδομαδα μας ελεγες οτι τωρα που σφυρανε ευρωπαιοι διαιτητες ο Σπανουλης θα "ξεσκεπαστει".

      Την πηρες την απαντηση σου αλλα βρηκες αλλη καραμελα τωρα.

      Διαγραφή
    7. ΚΤΓΜ είναι και τα δύο. Και πίστη/ πνευματική σκληράδα, και κωλοφαρδία (και ειδικά του Αγραβάνη, όπως το πρόσφατο του Χάκετ, ήταν μόνο το δεύτερο). Νομίζω ότι ο Τζιμ κάνει ισορροπημένη ανάγνωση του παιχνιδιού. Γιατί τα διάφορα που διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά για το παιχνίδι θα ήταν παντελώς άκυρα αν είχε βρει ένα καλύτερο σουτ στο τέλος ο ΠΑΟ, ή αν είχε πάρει το επιθετικό ριμπ ο Σίνγκλετον στη βολή του Νικ, κ.λπ. Θέλω να πω, ότι τέτοιος εκθειασμός του ΟΣΦΠ θα ήταν δικαιολογημένος μόνο αν η εικόνα του ματς συνέπιπτε με εκείνη του α' ημιχρόνου. Όπως πήγε το ματς στον πόντο, πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να γράφαμε και να διαβάζαμε τα εντελώς αντίθετα...

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    8. beny δεν εχεις δικιο....δεν ειναι κωλοφαρδια κατι που γινεται συνεχεια με τον ιδιο τροπο....ο σπανουλης πλεον παιζει με αερα στο οακα και πρεπει να αντιμετωπιστει σωστα....γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να τον φθειρεις (ψυχολογικα στην αμυνα)δηλαδη να βαλεις παικτη να του επιτιθεται συνεχεια(ο πεδουλακης το κανε με τον ουκιτς ο οποιος επαιρνε προσπαθειες περισσοτερο στα ντερμπι με ολυμπιακο)τοτε θα τον εκνευρισεις πραγματικα.......ο τζειμς για παραδειγμα μπορει να το κανει αυτο.....stonerook

      Διαγραφή
    9. @ dimitrios s άκου πως έχει το θέμα : μας κερδίσατε στο τελευταίο σούτ όπως πάντα στα τελευταία παιχνίδια. όμως μετά το μάρτη που θα παίζονται όλα εμείς θα έχουμε πίσω τους gist & james συν τη μεταγραφή που έρχεται (σίγουρα θα πρόκειται γιά παίκτη που θα κάνει διαφορά) και εσείς θα είστε όπως είστε και λίγο πιό ξεπατωμένοι.
      τώρα μάλλον δεν πιστεύειες και εσύ ο ίδιος οτι τότε θα πάνε τα παιχνίδια στο τελευταίο σούτ

      Διαγραφή
    10. Ψιτ.

      Περσι πηραμε πρωταθλημα μεσα στην εδρα σου χωρις Πριντεζη και Λοτζεσκι.
      Σα να λεμε εσυ να ησουνα χωρις Γκιστ και Καλαθη.

      Κι εσυ συνεχιζεις να ωρυεσαι οτι ο αντιπαλος ειναι αναξιος λογου και κωλοφαρδος.

      Ετσι εχει το θεμα. Σοβαρεψου.

      ΥΓ. Την ανοιξη θα ειμαστε οπως ειμαστε συν το Γιανγκ και τον Παπ σε κανονικο ρυθμο συν τον Γκριν ξεψαρωμενο.

      Διαγραφή
    11. A και οσο για τα τελευταια παιχνιδια, στην εδρα σου σε κερδιζουμε στο καλαθι ναι, γιατι στο ΣΕΦ εφαγες μια 25αρα θυμαμαι....

      Διαγραφή
    12. stonerook συμφωνώ αλλά δεν γινόταν να μαρκαριστεί ο vspan με τους δύο αθλητικότερους μας παίκτες παρκαρισμένους στα Pits.
      αναγκαστικά του έδωσε χώρο ο pasqual με την προοπτική να βάλει όσους πόντους είναι να βάλει και να μην μας κάνουν τη ζημιά οι άλλοι.
      εν μέρει τα κατάφερε.

      Διαγραφή
    13. Ένα παιχνίδι πήγε στο τελευταίο σου μπαίνει. Ένα. Στην έδρα σου.
      Το άλλο στο ΣΕΦ πήγε στους 25 πόντους. Αν δεν το έχεις καταλάβει μάλλον θα χρειαστεί να κερδίσεις και στο ΣΕΦ.
      Οπότε έχεις ακόμα χάντικαπ να καλύψεις.

      Btw, το ποιος θα είναι ο ξεπατωμένος μέχρι το τέλος της χρονιάς, ας μην το συζητήσουμε, έτσι;

      (άλλος ολυμπιακός, όχι ο Δημήτρης)

      Διαγραφή
    14. o losetski πέρσι στον τέταρτο τελικό έπαιξε 8 λεπτά. σταματήστε την προπαγάνδα, καταντάει γελοίο.
      αν προχτές παίζαμε εμείς πλήρεις και εσείς χωρίς birtch & green θα τρώγατε 30άρα.
      αν δεν το καταλαβαίνετε δε χρειάζεται να χαλάμε φαιά ουσία. αν πάλι το καταλαβαίνατε δε θα είσαστε γαύροι.

      Διαγραφή
    15. και επειδή μας έχετε σκοτίσει με το πρωτάθλημα που πήρατε σας θυμίζω πως έχουμε σχεδόν τριπλάσια πρωταθλήματα, διπλάσια ευρωπαϊκά και διπλάσια κύπελλα
      καλή χώνεψη

      Διαγραφή
    16. Ρε μάγκες δεν πάτε σε κάνα άλλο site να τσακωθείτε; Άντε με τα οπαδικά σας εδώ μέσα. Ο Jim έγραψε ολόκληρο καθαρά μπασκετικό άρθρο με ανάλυση του παιχνιδιού. Έχετε να πείτε κάτι πάνω σ αυτό ή δεν καταλάβατε λέξη οπότε παλιά μου τέχνη κόσκινο;

      Διαγραφή
  14. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενα κλώνο του Χαινς. Δυναμη, ριμπαουντς, καλη προσωπικη και ομαδικη αμυνα σε ολες τις θεσεις και πνευμα νικητη. Η ακριβης θεση που θα παιζει 4 ή 5 μικρη σημασια εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς για τον ποιο πετυχημένο σέντερ στην ιστορία της ευρωλίγκας λες και είναι σοκολάτα από το περίπτερο.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει άραγε ομάδα στη euroleague - ΤΣΣΚΑ συμπεριλαμβανομένης - που να ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κλώνο του Χαϊνς ?

      Διαγραφή
    3. Καλά, όχι και το πιο πετυχημένο σέντερ της Ευρωλίγκας (τουλάχιστον όχι μόνος του). Όταν σηκώσει την τέταρτη Ευρωλίγκα, τότε ναι. Προς το παρόν υπάρχει και ένας Μάικ Μπατίστ που έχει όσες ο Χάινς.

      Διαγραφή
    4. Ποιο επιτυχημένος σεντερ στην euroleague ο Χάινς;
      Σε κάποια γωνιά της αμερικής γελάει ο Μπατίστ...
      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
    5. Οντως γελαμε. Ο Μπατιστ που ειχε οσα εχει ο Χαϊνς + σουτ και τρομερη δυναμη. Και μιλαμε για τον ψηλο με το πιο επιτυχημενο pnr στην ιστορια της διοργανωσης και ισως στον κοσμο εκεινη την περιοδο.

      Διαγραφή
    6. Γιατι γελαει ο Μπατιστ?

      Ο Χαινς εχει κερδισει ηδη οσα ο Μπατιστ και συνεχιζει...

      Διαγραφή
    7. Σε 6 χρόνια συμμετοχής, 3 κατακτήσεις και άλλα 2 final4.
      Mε όλο το σεβασμό στην αγωνιστική αξία του Μπατίστ (και μόνο σε αυτή) αλλά για να καταφέρει τα αντίστοιχα του χρειάστηκαν 12 χρόνια.
      Κι είχε δίπλα του σέντερ όπως ο Πέκοβιτς ή ο Τομάσεβιτς. Όχι τον Πάουελ, τον Γιόργκι και τον κανέναν που είχε πέρσι.

      Νιώσε λίγο αδερφέ. Και βγάλε τις παρωπίδες σου.

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδια ειπα εγω οτι ειναι πιο πετυχημενος ο Χαινς απο τον Μπατιστ; Το ειπε ενας γαυρος, οκ. Εγω λεω καποιον με αντιστοιχο χαρακτηρα κυριως και δευτευροντως αναλογα σωματικα χαρακτηριστικα.

      Διαγραφή
  15. "Ο Καταλανός κόουτς θα προτιμούσε έναν παίκτη πιο σκληρό, πιο φίζικαλ με συνέπεια ο Ουάιτ να μην είναι, αυτήν την ώρα τουλάχιστον, η πρώτη επιλογή του.

    Κοιτάει πάντως και τον πρώην παίκτη του Αρη αφού ξέρει ότι στην συγκεκριμένη εποχή ίσως να μην κατορθώσει να φέρει στην Αθήνα τον παίκτη που θέλει αφού οι επιλογές δεν είναι δα και ανεξάντλητες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλα ολα αυτα αλλα στο -4 με την απιστευτη ταπα του σιγκλετον στο σπανουλη ,χωρις την εφευρεση του φαουλ το παιχνιδι ειχε τελειωσει.
    γεγονος , οχι ευχη οχι θεωρια.
    ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να μην ξεχνάμε ότι στην ακριβώς προηγούμενη άμυνα του ΠΑΟ, δεν σφυρίχτηκε ολοκάθαρο φάουλ του Σίνγκλετον στην προσπάθεια του Μπριτς για κάρφωμα (και ακολούθησε τρίποντο του Φώτση με τον ΟΣΦΠ να βρίσκεται σε αμυντική ανισορροπία)
      Καλό είναι να μην είμαστε "επιλεκτικοί" στα γεγονότα

      Διαγραφή
    2. Απλά να μην ξεχνάμε ότι στην ακριβώς προηγούμενη άμυνα του ΠΑΟ, δεν σφυρίχτηκε ολοκάθαρο φάουλ του Σίνγκλετον στην προσπάθεια του Μπριτς για κάρφωμα (και ακολούθησε τρίποντο του Φώτση με τον ΟΣΦΠ να βρίσκεται σε αμυντική ανισορροπία)
      Καλό είναι να μην είμαστε "επιλεκτικοί" στα γεγονότα

      Διαγραφή
    3. φάουλ με το σώμα σ αρέσει δε σ αρέσει

      και πας μας για το φάουλ στον Μπιρτς μια φάση πριν από την οποία βγαίνει αιφνιδιασμός και 3ποντο για τον ΠΑΟ.

      5 σερί ήττες δύσκολα χωνεύονται, ε;

      Διαγραφή
    4. Με το σωμα θα ηταν αν τον εσπρωχνε. Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν τον εσπρωξε, απλα εγινε αναποφευκτη επαφη λογω της ταπας. Σχεδον ολες οι ταπες εχουν αυτην την επαφη. Δεν θα ξεχασουμε αυτα που ξερουμε με εσας.

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει κανένα φάουλ (ούτε με το σώμα), υπάρχει όμως φάουλ στον Μπερτς στην προηγούμενη φάση.

      Διαγραφή
    6. 2:21

      Ρδω έχετε χωνέψει 34 πρωταθλήματα και 6 ευρωπαϊκά και βγάζετε γλώσσα.
      Και τώρα πρόσφατα 6 τίτλους εναντι 2 δικών σας την τελευταία 4ετια.
      Δεν θα χωνέψουμε εμείς 5 σερί ήττες με διαλυμένη η τραυματισμένη ομάδα που έχουν κρίνει έναν τίτλο ολο κι ολο;
      Μπορείτε να βγαίνετε 15οι στην Ευρώπη να σας νικάμε σε ματς που κρίνει τίτλο και μετά νικήστε μας 7 σερί φορές!
      Κάτι μας είπες.
      Έχετε κάνει τις νίκες τίτλους και τις συμμετοχές στο FF λάβαρα στο ΣΕΦ.

      Διαγραφή
    7. 2.21 λες και ηταν η ιδια φαση,για πες μας και για την αλλη φαση στο κατεβασμα της μπαλας,στην τελευταια επιθεση σας οταν ο Παπ βαζει τρικλοποδια, κανει φαουλ στον Καλαθη και παλι δεν σφυριξαν κατι.Αλλα οταν στο γηπεδο ειναι ο σφαγεας της Πολης με την ΤΣΣΚΑ πως να μην σπρωξει τα φιλαρακια του Ρηγα.Σε ολο το παιχνιδι οσο εισασταν μπροστα σφυριζαν σωστα μολις περασαμε μπροστα αρχισαν τα περιεργα.Οσο για το 0-5 κερδισε μια φορα εναν πληρη ΠΑΟ να δειτε την διαφορα.Περσι πηρες πρωταθλημα, οπως πηρες απεναντι σε διαλυμενη ομαδα ενω στην ευρωπη κατεληξες 14ος,να το χαιρεστε βρε,ποιο ηταν το 11ο η 12ο;;.

      Διαγραφή
  17. Γεια σ φιλε Jim!!
    Σε ειχα ρωτησει σε ενα απο τα προηγουμενα αρθρα για τις διαφορες αναμεσα στον επιθετικο προσανατολισμο προπονητων τυπου Σφαιροπουλου και Πασκουαλ!!Επειδη προφανως δεν εχω τις ειδικες γνωσεις η ερωτηση μου ηταν λιγο γενικη και περισσοτερο εγινε γιατι ηθελα να μ ανοιξεις τα ματια ως φιλαθλο του μπασκετ για το πλαισιο γυρω απο το οποιο κινειται η επιθετικη φιλοσοφια του καθε προπονητη!!Εχω να σου πω οτι με την παραπανω αναλυση με αποζημιωσες απολυτα(και λιγα λεω) και χωρις να το καταλαβεις τα ερωτηματα μου απαντηθηκαν στο 140%!!
    Πιστευω πως οσοι αγαπαμε το μπασκετ θα πρεπει να αφησουμε στην ακρη τις χαζες αντιπαλοτητες και επικεντρωθουμε περισσοτερο στην κατανοηση της ουσιας του αθληματος!!Ετσι θα αρχισουμε να απολαμβανουμε πολυ περισσοτερο πχ ενα μεγαλο performance παιχτη,προπονητη ή ομαδας οπως και μια μεγαλη μαχη σαν τη προχθεσινη!
    Θα ανατρεξω πολλες φορες απο εδω και περα σε αυτο το αρθρο γιατι πραγματικα πιστευω πως φωτιζει με πολυ πειστικο τροπο ενα απο τα πιο ουσιαστικα κομματια του μπασκετ!!
    Νομιζω εκανες μια προσωπικη "καταθεση" με την αναλυση αυτη και διορθωσε με αν κανω λαθος, θεωρω πως αποτυπωνει σε πολυ μεγαλο βαθμο την ακριβη αντιληψη που εχεις σχηματισει ολα αυτα τα χρονια γυρω απο το κεφαλαιο επιθετικη φιλοσοφια στα ευρωπαικα παρκε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα ήθελα και μια ανάλυση για τον αμυντικό προσανατολισμό του κάθε προπονητή.

      Εξαίσιο το άρθρο Jim.

      Διαγραφή
  18. Σκεφτομενος ρεαλιστικα και οχι ουτοπικα ο Παναθηναικος πρεπει αυριο Δευτερα να υπογραψει τον Μαυροκεφαλιδη που σε 24 ωρες θα εχει προσαρμοστει και θα δωσει παρων την Παρασκευη.Ο Λουκας με τον Τσαβι θα βοηθησει ευκολα και χαλαρα στην επιθεση.Με αυτο το μαξιλαρακι ασφαλειας που ακουμπαει ουσιαστικα σε δυο θεσεις βλεπεις μετα τι κανεις.Αυτη τη στιγμη παντως,δε παει να θελουμε και να ονειρευομαστε εμεις αθλητικο ψηλο και ταυρακι κλπ,δεν υπαρχει ουδεις.Ειδικα με 300 χιλ.
    Ολα αυτα αλλαζουν εαν η ομαδα εχει αποφασισει να σπασει συμβολαιο και να παρει παικτη που δεν το βλεπω ευκολο
    Απο εκει και περα φερνεις αμεσα με καθε θυσια ασσο ξενο στην θεση Γκιστ και παρακαλας να σου δωσει σαν 4αρι λυσεις κυριως αμυντικες ο Νικολς.Αν δεν σου δωσει τον σουταρεις σε ευλογο διαστημα.Στο μεταξυ τα 15 λεπτα και οι 12-15 ποντοι του Λουκα θα προσφερουν ασφαλεια στο rotation
    Για την περιφερεια ο Εντουιν Τζακσον ειναι σε φουλ φορμα και ισως κανει αλλα δεν ξερω αν σπαει το συμβολαιο του
    Δεν βλεπει πολυ την πασα και την οργανωση αλλα εν αντιθεση με τον Καλαθη οταν παιζει αυτος θα παρεχει την δυνατοτητα στον Τσαβι η να εκτελει απο τον ασσο η να αποφορτιζει τις αμυνες απο τα δυαρια μας,ωστε να σκοραρουν αυτοι
    Ασσος που θα ειναι μονο δημιουργος ειναι μιση δουλεια
    Επισης αν ερθει ξενος ψηλος,την κατσαμε γιατι σημαινει οτι δεν θα ερθει κοντος.
    Φετος τα παιχνιδια τα κερδιζουν οι επιθεσεις και οχι οι αμυνες,για οποιον δεν το εχει καταλαβει.Δεν χασαμε ουτε ενα παιχνιδι λογω αμυνας ,αλλα λογω αδυναμιας να σκοραρουμε στο τελος.
    Ο Καλαθης ειναι εκπληκτικος αλλα ειναια υτονοητο οτι διπλα του θελει εναν Ντιλεινι πχ για να κανουν το καλυτερο διδυμο στην Ευρωπη και ο Πασκουαλ ειναι απο καθε αποψη η καλυτερη κινηση του Δ.Γ.Μακαρι να μεινει πολλα χρονια.Ειναι ετη φωτος μπροστα απο οσους ειχαμε.Θεωρω τεραστιο επιτευγμα τα παιχνιδια που χτυπησε και ας τα εχασε γιατι δεν πρεπει να ξεχναμε και τα χαλια που ειχαμε και τις ατυχιες
    Επισης πιστευω οτι θα φτιαξει και τον Μποχωριδη και τον Χαραλαμποπουλο συν τον χρονο ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.
      Λουκάς και δυνατός κόμπο οπωσδήποτε.
      Κι αν βρεις φτηνό ξένο λαβράκι για αντιΓκιστ όρμα.

      Διαγραφή
    2. Παιδια ο Λουκας εχιε να παιξει μπασκετ απο τον Μαιο. Ποτε θα μπει και θα παιξει;

      Διαγραφή
  19. Συμφωνω στο οτι ο Ολυμπιακος εχει κανει βηματα μπροστα σαν ομαδα,εχει τον πρωτο λογο τα τελευταια χρονια και πλεον παιζει πολυ πιο ανετα στο ΟΑΚΑ.

    Θεωρω ομως οτι οι τελευταιες -μαζεμενες- νικες του ειναι σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο θεμα τυχης και διαφορων συγκυριων (αν εξαιρεσουμε την 25αρα που ηταν απ'οτι φαινεται θεμα Πεδουλακη). Προσεξτε, οταν μιλαμε για 3 πολυ κλειστα ματς δυο ομαδων που κρινονται σε μπαζερ μπιτερ, χαμενες βολες και τριποντα απο τα 7 μετρα τοτε ο παραγοντας τυχη ειναι συντριπτικα πιο σημαντικος απ'οτι νομιζουμε. Ο ανθρωπινος νους εκ των υστερων μπορει να φτιαξει πολλα σεναρια και υποθεσεις για "νοοτροπιες" "κομπλεξ" και "ηρωες" αλλα εκ των πραγματων η αληθεια ειναι οτι ο Οσφπ ειχε ελαφρως καλυτερη ομαδα, 2 παικτες που εχουν ηγετικο χαρακτηρα και πολυ τυχη, και περυσι και φετος.

    Προφανως ειναι υποκειμενικη αυτη η αποψη αλλα θεωρω οτι δεν θα συνεχιστει αυτο το φαινομενο και θα επελθει ισορροπια - ή παλινδρομηση στον μεσο αν θελετε - στις επομενες αναμετρησεις γιαι η διαφορα των ομαδων ΔΕΝ ειναι τοσο μεγαλη, και φυσικα ουτε περυσι ηταν. Και σιγουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο ηταν η διαφορα - και αγωνιστικη και ψυχολογικη - Παο και Οσφπ επι Ομπραντοβιτς.

    Φυσικα ολα αυτα με δεδομενο οτι δεν θα αυτοκτονησει ο Γιαννακοπουλος και αγορασει αντι-Γκιστ και αποφορτιστει ο Καλαθης λογω Τζεημς ή καποιας μεταγραφης. Αν δεν γινουν τα παραπανω τοτε αγωνιστικα δεν θα εχει καμια ελπιδα, ανεξαρτητως τυχης ή συγκυριων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν φίλε μου τα ματς που κρίθηκαν στο σουτ είναι 4. Το πρώτο στο ΣΕΦ πέρσι στα playoff με νικητή τον ΠΑΟ, τα 3 στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει 3/4.

      Η τύχη όντως στάθηκε με το μέρος του στο ένα ματς. Στα άλλα 2 γιατί; Όταν αφήνεις το μαρκάρισμα του Σπανούλη στον Διαμαντίδη ή τον Φώτση δεν ξέρεις ότι θα φας καλάθι;

      Διαγραφή
    2. Ρωτας γιατι; Με τον Φελντειν περυσι να θελει να το παιξει ηρωας και να βαραει τριποντο στην τελευταια επιθεση αντι να εξαντλησει τον χρονο και να μην σας δωσει τοσο χρονο στην τελευταια επιθεση (φυσικα το εχασε); Με τους παικτες του Παναθηναϊκου να χανουν ετοιμα καλαθια (μια αναδρομη στους περσινους τελικους θα σε βοηθησει να θυμηθεις); Με τον Ολυμπιακο να βαραει τριποντα οπως του Χακετ προχθες, του Αγραβανη περυσι και του Μαντζαρη επισης περυσι που του ηρθε στα χερια η μπαλα στο τριποντο μετα απο ΣΦΑΓΗ για το ριμπαουντ; Για πες μου, απο ποτε ο Αγραβανης και ο Χακετ ειναι clutch παικτες; Με τον Ολυμπιακο φετος να βρισκει εναν σαφως ανωτερο απο περυσι Παναθηναϊκο, στο ενα ματς να χανει τον Τζεϊμς λιγες μερες πριν το ντερμπι, οι παικτες να κανουν αγγαρεια για να διωξουν τον Πεδουλακη (και ο πιο φανατικος Ολυμπιακος το εχει παραδεχτει) και στο δευτερο λιγο πριν το ντερμπι να χανει τον Γκιστ και να παιζει δυο μερες πριν απεναντι στο πιο γεματο ροστερ και την πιο φορμαρισμενη ομαδα στην Ευρωπη ΕΚΤΟΣ εδρας; Ενω εσεις παιζατε με την μιση ομαδα της Μπαρτσα και μεσα στο ΣΕΦ; Σορρυ, αλλα αυτο δεν ειναι κ&*φαρδια, αυτο ειναι οτι ο θεος εκει πανω κουναει κασκολ του Ολυμπιακου οποτε παιζετε εναντιων μας...

      Διαγραφή
  20. αν το διδυμο κυριαρχιας του παο της προηγουμενης εποχης ηταν ομπραντοβιτς-διαμαντιδης, το διδυμο κυριαρχιας του οσφπ στην σημερινη εποχη ειναι σπανουλης-τρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.
      Τι δουλειά είχε να διαλύσει τους νταμπλουχους του '13 και του '14.
      Μέγας χορηγός του θρύλου ο Τρακαρος.
      Και συνέχιζε με τον αναπληρωματικό του Καλαθη.
      25 έφαγε στο ΣΕΦ κι άλλαξε προπονητή επιμενοντας σε μηδενική περιφέρεια χωρίς σκόρερ και ηγέτη.

      Διαγραφή
  21. δημητρης γιαννακοπουλος:
    2012-13 εκανε το καλυτερο δυνατον και του αξιζουν συγχαρητηρια
    2013-14 αρχισε τα λαθη
    2014-15 εξευτελισε την ομαδα
    2015-16 προσπαθησε να το μαζεψει αλλα με πολλα λαθη
    2016-17 ξεκινησε πιο σοβαρα αλλα πρεπει να συνεχισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η αλήθεια είναι ότι δε σας είχε κερδίσει ακόμα με buzzer beater assist οπότε έπρεπε να το κάνει κι αυτό.

    Για τον Γιωργάρα τι να πούμε; Το παιδί είναι ένα όργιο σκέτο. Κι όποτε βλέπει πράσινα ξεσαλώνει.

    Ο δε Σφαιρόπουλος, το έχουμε πει. Το μισό του συμβόλαιο πάει για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Κοτζάμ στάδιο στην ιδιοκτησία του. Καλά να πάθει.

    Διαβάζω κάπου ότι ο ΔΔ σε 3 ευρωπαϊκά ντέρμπι αιωνίων έχει γράψει σύνολο 5 pir (1,66 μ.ο) με 1/10 τρίποντα και 1/11 δίποντα.
    Ισχύει κάτι τέτοιο είναι προπαγάνδα των γαύρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει. Στον ημιτελικό του Βερολίνου είχε μείνει στο μηδέν, ερχόταν από τραυματισμό, δεν είχε παίξει καλά ούτε στη σειρά με τη Σιένα. Τα υπόλοιπα 2 ματς είναι τη σεζόν 2013-14 (τοπ16, όμιλος), όπου είχε ένα καλούτσικο ματς στο ΟΑΚΑ (νίκη Παναθηναϊκού) κι ένα κακό ματς στο ΣΕΦ (νίκη Ολυμπιακού, αλλά αδιάφορο, έπαιζαν μόνο για 3η/4η θέση). Αλλά γιατί "προπαγάνδα"; Πως ήταν κακός ο Δ.Δ. μειώνει σε κάτι πως οι νίκες ήταν 2-1 (και μάλιστα οι 2 που μετρούσαν) ο Παναθηναϊκός;

      Διαγραφή
    2. αν είσαι ακόμα στο pir άστα να πάνε. στο τελευταίο παιχνίδι το pir ήταν 87-82 υπέρ του Παναθηναϊκού αλλά κέρδισε ο γαύορς

      Διαγραφή
    3. Που ηταν ο Γιωργαρας το όργιο το σκέτο κι ο Βασίλης ο μπατζερμπιτερας, ρε κολλητέ πριν ο ΔΓ διαλύσει για την τάβλα του την ομάδα μας και διώξει κακην κακώς τον Γιονας και τον Λασμε που έκαναν το όργιο και τον closer αλοιφή ;
      Ρε καλά μας κάνετε αλλά μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι παίχτηκε για να βγείτε στον αφρό απο τον βυθό 🐸

      Διαγραφή
    4. 10.12 εχεις δικιο για τον ΔΔ οσο και για το αλλο που λετε οτι εκανε καριερα χαρη στους γκρι, 0 /25 ειχε στα μεταξυ σας!!!!αυτοι ειστε αυτα θα λετε.

      Διαγραφή
    5. 1) Δεν μας εχει κερδισει ακομα με κλεψιμο, ταπα, ριμπαουντ και δεν ξερω και εγω τι αλλο ειχε στο μυαλο του ο "αλλος"...

      2) Μου θυμιζει εναν πρωην παικτη μας, που οποτε εβλεπε κοκκινα ερχοταν ξεσαλωμενος. Μεχρι και ο ΔΔ του ελεγε να κουλαρει... Αυτον αποθεωνετε τωρα ως αρχηγο...

      3) Εχετε φτιαξει δυναστεια 2 χρονων, 5 μηνων και 2 ημερων. Αυτα μονο ο Θρυλος, μαζι με το b2b ριφιουζ Τουλουζ.

      4) Κρατουσε δυναμεις για την Ελλαδα που η φαντασια του οργιαζε και σας κερδιζε με τους τροπους που σου περιγραφω πιο πανω. Για την Ευρωπη στα Ευρωπαϊκα ντερμπι, αφηνε τον αρχηγο σας (εδω γελαμε) που ξαναλεω, οποτε εβλεπε κοκκινους γινοταν ταυρος σε υαλοπωλειο. Απλα μυρισε χρημα και δοξα αργοτερα και τωρα γελαει με την παρτι σας που τον αποθεωνετε σαν θεο. Τον φανταζομαι σε οικογενειακες βραδιες με φιλους και οικογενεια να λεει ιστοριες για το ποσο αφελης λαος εισαστε που γλυφετε εκει που παλια φτυνατε...

      Διαγραφή
    6. Ποιος μίλησε για δυναστείες; Βασικά ποιος νοιάζεται για ελληνικού τύπου δυναστείες;

      Η ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ, να πηγαίνουμε καλά στην ευρωλίγκα κι όλα τα άλλα είναι απλά το αλατοπίπερο.

      Απλά δεν γίνεται μετά από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι να μη βγάζουμε και κάποια συμπεράσματα, έτσι;
      Κι αν εγώ έβγαλα κάποια συμπεράσματα, είναι αυτά τα 3-4 σημεία.
      Ότι ο Σπανούλης σας κερδίζει όπως θέλει, ότι ο Πρίντεζης όποτε σας βρίσκει στο δρόμο του κάνει χαβαλέ, ότι το ΟΑΚΑ είναι το εξοχικό του Σφαιρόπουλου.
      Κι απλά θυμήθηκα το μεγάλο ΔΔ που στα 2 από τα 3 ντόπια ντέρμπι ήταν απλά αρνητικός και κόντεψε να γκρεμίσει τις μπασκέτες.

      Γιατί αρπάζεστε;

      Διαγραφή
    7. 10.12 εσυ δεν ξερεις, δεν μπορεις να θυμηθεις;;δεν μπορεις να ψαξεις;;;Τοσο σανο πια οτι λενε να το πιστευεις;;;Σε ενα παιχνιδι δεν ηταν καλος και αυτο γιατι ειχε παθει διαστρεμμα,τελευταια στιγμη επαιξε στην εδρα σας.

      Διαγραφή
    8. @3:27
      Περιμένω εσένα, με την εγκυρότητά σου να μου πεις ότι "δεν ήταν καλός" μόνο σε ένα παιχνίδι...

      Διαγραφή
    9. ειναι γελοιο οταν εχεις 3-6 και 12-34 να ειρωνευεσαι και να μιλας για εξοχικα οταν νικας τον χειροτερο παο των τελευταιων ετων.Περσι τερματισες 14ος στην ευρωπη και πηρες πρωταθλημα,που;;;;σε ενα πρωταθλημα που εσεις απαξιωνατε τα προηγουμενα χρονια.

      Διαγραφή
    10. Ο ΔΔ και μηδεν να ειχε pir και μειον να ηταν ακομη, επαιζε αμυνα κατι που δεν μαρτυραει η στατιστικη και δεν ηταν αρνητικος για την ομαδα μας.Αλλοι μπορει να εχουν 9 ποντους και το pir τους να ειναι μηδενικο.Εσυ ρε καημενε ειδες χαρα οταν εφτασε 36 και βγηκες ο καψερος να ειρωνευτεις,τι να σου πω.Τα δικα σας χαμπαρια δεν θα αργησουν η χρονια τωρα αρχισε.

      Διαγραφή
    11. Κι εδώ μέσα τα ίδια ρε παιδιά; Υπάρχουν ένα σωρό ιστοσελίδες δε σας φτάνουν; Μπαίνουμε να διαβάσουμε κανά σχόλιο από γνώστες του αθλήματος κάτω από άρθρο του γλαφυρού και καθηγητή Τζιμ και διαβάζουμε τα ίδια βαζελογαυρίστικα. Ήμαρτον

      Διαγραφή
    12. 9.06 εχεις δικιο, δες ομως ποιος προκαλει πρωτος, ειρωνευεται και ποιος κομπαζει και μην τα τσουβαλιαζεις ολα.

      Διαγραφή
  23. το "μυστικο" της συναισθηματικης νοημοσυνης του Ολυμπιακου το "αποκαλυψε" ο Γκριν,λεγοντας "το κλειδι για την νικη ηταν το ιδιο το οακα,η ατμοσφαιρα λειτουργησε υπερ μας,ο κοουτς μας προετοιμασε καλα" τι θελει να πει ο ποιητης?το αποκαλυψε αθελα του ο ιδιος ο παικτης,οπως και ο Αγραβανης καποια στιγμη ειχε πει πως εχει γινει μεγαλη ψυχολογικη δουλεια και ειμαστε ετοιμοι για τα παιχνιδια με τον Παναθηναικο....παρομοια δουλεια πρεπει να γινει και στον Παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O Jarvis Varnado που είναι φθηνός, μικρός και ας πούμε πιο center απ'τον Γκιστ, μάλλον δεν παίζει ε;
    Απλά ενα όνομα έγραψα που μου ήρθε πρόχειρο.
    Ποτε προβλέπεται η μεταγραφή ;
    Οταν θα έχουν κάνει δύο τρεις ηττες ακόμα και τους πιάσει η Ουνικς κι η Γαλατά ;
    Μάλλον τους ενδιαφέρει το κατσαρολι στην Ψωροκωσταινα και θα κάνουν προσθήκες σε δύο τρεις μήνες μηπως και το ξαναπαρουν απο τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα εδρας.

    ❌❌❌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Cory Jefferson για Παναθηναικο? Να ελπιζω, Jim? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα στην παρέα και σόρρυ για το σεντόνι που θα ακολουθήσει
    Η κατάσταση με τα κλειστά παιχνίδια φέτος στον Παναθηναικό θυμιζει την κατάσταση με το ποτήρι νερό που βρίσκεται στη μέση. Είναι καθαρά το πώς θέλεις να το δείς.
    Λείπει(?) ο go-to-guy στα τελευταία λεπτά ενώ όμως υπάρχει κ η λογική κούραση των πολλών λεπτών συμμετοχής από κομβικούς παίκτες.Από το γήπεδο όπως προσπάθησα να το ζήσω όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσα σημείωσα τα εξής.
    - Ο Ολυμπιακός βασίζεται πολύ στον ηγέτη του.Θυμίζει τα τελευταία χρόνια του ΔΔ στον Παναθηναικό με την διαφορά οτι ο Μπιλ είναι πιο καλοπροπονημένος,μπορεί κ τον κρύβει η υπόλοιπη ομάδα στην άμυνα,έχει πλέον την αυτοπεποίθηση του μεγάλου closer κ την εμπειρία να αξιοποιήσει πλήρως την υπόλοιπη ομάδα του.
    - Το ματσάρισμα των Χακετ-Παππά θα γίνει πλέον θρυλικό κ αναντικατάστατο στα ντέρμπι των αιωνίων. Θα το βλέπουμε για όσο παίζουν και οι δύο αντίπαλοι.Period.
    - Ο Ολυμπιακός μπαινει στο γήπεδο με συγκεκριμένη στόχευση (pnr),βάζει πολλά ΣΩΣΤΑ ψηλά screen στο γήπεδο (πολλές φορές ο Γκρίν ή ο Μπιλ πέρναγαν και από 3 σκρίν),κ στηρίζει πολλά στον Μπίρτς.
    Σημειωτέο το γεγονός πως μετά τους πρώτους οκτώ πόντους του Μπίρτς στην πρώτη περίοδο,κανένας σέντερ του Ολυμπιακού Μπιρτς-Μιλου-Γιάνγκ δεν σκόραρε έκτοτε μεχρι κ το τέλος του ματς. Αποτέλεσμα αυτού κυρίως το οτι αποφάσισε (στο δευτερο ειδικά ημίχρονο) οτι ο Σιγκλετον θα ντυθεί αντι-Γκίστ και θα μένει στο μαρκάρισμα του Σπαν. Όπως σωστά είπε ο Τζιμ είδμε ακόμη κ παγίδα.
    - Το κακό με τον Ολυμπιακό στο ματς ήταν οτι δεν είδα πολλά πράγματα πέρα από το κλασσικό ψηλό pnr.Είναι μεν 2way team η οποία εαν δεν ελέγξεις το ματς μπορεί να σε θερίσει στο transition,όμως προχτές δεν το κατάφερε.Ο Παναθηναικός αργησε πολύ να αντιμετωπίσει σωστα τον Βασίλη όμως σε άλλες ομάδες ίσως αυτό δεν συμβεί.
    - Ο Παναθηναικός πάλι δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά με ένα ροτέισον 8 παικτών.Και οκ να δεχτώ οτι ο ΒΧ με τον Πατ ακόμη δεν έχουν ματς στα πόδια τους ή την ικανότητα να μπούν με το μαχαίρι στα δόντια σε ένα ντέρμπι που είναι αίμα και άμμος,όμως ίσως ο Μποχ μπορούσε να δώσει 5-7 λεπτά χρόνου και πίεσης στη μπάλα.
    - Ο Ολυμπιακός διάβαζε πολύ πιο σωστά τα mismatch σε αντίθεση με τον Παναθηναικό.Μετρησα πχ τουλάχιστον 3 περιπτώσεις όπου ο Σιγκλετον είχε τον Σπαν κοντά στο καλάθι κ δεν τον κοίταξαν καν.Ο Ολυμπιακός επίσης κυκλοφόρησε με μεγαλύτερη υπομονή.
    - Ο Παναθηναικός ελλείψει δέυτερου γκάρντ στον άσο (Τζέιμς) δεν μπορεί να κουράσει τον Μπιλ με το χέρια στην μπάλα και το πρόσωπο προκειμένου να κερδίσει μπάλες για αιφνιδιασμό και άστοχα σουτ. Αυτο που διάβασα κ από άλλα παιδιά οτι δεν υπάρχει κάποιος να τον κουράζει σε άμυνα κ επίθεση είναι πολύ σωστό.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Credit στον Bullet α) για την σωστή διαχείρηση να κρατήσει 5 λεπτά έξω τον Σπαν κ να τον περάσει στο κλείσιμο του ματς β) για το φάουλ στον Καλάθη γ) για το χτύπημα και την στόχευση στα αργά πόδια του Παναθηναικού.
      - Credit στον Xavi που αν κ έχασε ένα δεκάλεπτο , δεν επέτρεψε πόντους στο ζωγραφιστό ξανα από pnr και το αντίπαλο 4αρι και που διόρθωσε την αντιμετώπιση στο pnr.Ως εκει όμως.Στην τελευταία για μένα άμυνα ο Φώτσης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν στο γήπεδο.Ο Παππάς χρειαζόταν τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.Το small ball του Bullet βοηθούσε.
      Ο Παναθηναικός εαν θέλει να εκμεταλλευτεί το τρίποντο σαν επιθετικό όπλο πρεπει να στήνει σωστά screen.Ο παίκτης θα πρέπει να μένει πάνω στον screener.Τελος.Τουναντίον ο εκάστοτε αμυντικός περνάει από όποιο διάδρομο θέλει είτε μπροστά είτε πίσω.Εαν πάλι θέλει να βάλει κάποια safe plays όπως το ποστάρισμα του Μπουρού θα πρεπει να φτιάξει τις αποστάσεις του στο μισό γήπεδο και ο Γιάννης να γίνει πιο agressive.
      Ο Ολυμπιακός έχει φέτος την πολυτέλεια ελλείψει Σπαν να διαθέτει στις τάξεις του έναν χαρισματικό σκόρερ (Γκρίν) και δυο πολλύ καλούς αμυντικούς (Χακετ-Μαντζαρη) οι οποίοι εναλλάσονται στο παρκε.Όμως δείχνει έλλειψη δημιουργίας και προβλεπόμενος.Επίσης με 1,5 σέντερ σε βάθος χρόνου αυτό θα κοστίσει.Ο Παπανικολάου πλεον φαίνεται να δείχνει βήματα προς τα πίσω και το mentality του είναι πολύ εύθραυστο.Θα χρειαστεί μεγάλα ματς να επανέλθει όμως η απαιτητική φετινή Ευρωλίγκα δεν ξέρω εαν θα τα προσφέρει.
      Η ατμόσφαιρα του γηπέδου με έχει επηρρεασει κ δεν μπορώ να μιλήσω για τα σφυρίγματα.

      Καλή συνέχεια στις ομάδες μας κ μακριά από τραυματισμους

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ βρήκε και τα κάνει και μπραβο του.
      Και βέβαια θα πάρει τα πάνω του ο Βασίλης αν έχει απέναντι του χωρίς λόγο διαλυμένη ομάδα απο το 2014.
      Μέχρι τότε που ήταν ;
      Λασμε, Γκιστ, Μασιουλις κάνανε πάρτι παντού.
      Κι εγώ βαλω και σπάσουν τα πόδια του Ταισον θα τον μουρλανω στο ξύλο 😁
      Δρυος πεσουσης πας ανήρ ξυλευεται φίλε.

      Διαγραφή
    3. Οταν παιζαμε τελικο περσι χωρις Πριντεζη Λοτζεσκι ητανε καλα (και σας κερδισαμε κιολας αλλα ημασταν "κωλοφαρδοι").
      Οταν παιρνατε πρωταθλημα με Λο και Ντορσυ εκτος ητανε καλα.

      Τωρα ειναι πεσουσα η δρυς.

      Διαγραφή
    4. Κλασσικός αντιΟλυμπιακός ο 2:20.
      Για να μειώσει την αξία του νικητή αντιπάλου του βλέπει την ομάδα του ως πεσμένο ξύλο.

      Λάσμε, Ματσιούλις και Γκιστ δεν ήταν στην ομάδα του 2014 που είχε αρνητικό ρεκόρ νικών/ηττών στην ευρωλίγκα;

      Διαγραφή
  27. Για το αν ο Ολυμπιακός παγιώνει ένα ψυχολογικό status υπεροχής απέναντι στον ΠΑΟ θα κριθεί οριστικά στο τέλος της φετινής σεζόν. Θα παίξουν αρκετές φορές και φέτος, οπότε θα ξέρουμε στα σίγουρα. Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός παίζει με την αύρα του πάνω χεριού ανεξάρτητα αν αυτή δικαιολογείται απόλυτα. Αν δηλ. αυτή η υπεροχή έχει θεμέλια ή είναι περισσότερο προϊόν συγκυριών. Ο ΠΑΟ, πάντως, τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολύ τον Σπανούλη να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

    Σχετικά με την συνέχεια των δύο στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σοκ με την Γαλατά κερδίζοντας δύο δύσκολα ματς μέσα σε 48 ώρες. Έχει σε ημιάγρια κατάσταση τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη καμουφλάροντας τα προβλήματα που συνεχίζει να έχει. Οι νίκες είναι το καλύτερο γιατρικό ενώ σκεπάζουν γκρίνιες και μουρμούρες. Το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσει όταν θα έρθει η ώρα της κοιλιάς των δύο. Σ’ αυτό το σημείο θα κριθούν πάρα πολλά και προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι υπάρχουν απαντήσεις.

    Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι στο 4-4 με δύο σερί ήττες αλλά δείχνει να βελτιώνεται παρά τις γνωστές αντιξοότητες. Πρέπει να αρχίζει, όμως, και να κερδίζει τα ματς που ο ίδιος παλεύει μέχρι το τέλος γιατί φαίνεται να έχει κολλήσει Μπαμπεργκίτιδα. Αυτό που έρχεται κόντρα στην Νταρουσάφακα είναι αρκετά φορτωμένο με ‘’πρέπει’’ οπότε θα τον τσεκάρουμε και σ’ αυτή την συνθήκη. Την άλλη εβδομάδα στην Βαρκελώνη θα έχει μια σπουδαία ευκαιρία να πάρει ένα μεγάλο διπλό και να πιστοποιήσει την πρόοδό του. Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα της επιστροφής του Τσάβι στο Παλαού Μπλαουγκράνα.

    Για τον τρόπο επίθεσης και τις φιλοσοφίες. Όλοι περιμένουμε απ’ τον Πασκουάλ να παρουσιάσει με τον καιρό μια πιο άρτια επιθετική εικόνα έχοντας κατά νου το έργο του στην Μπάρτσα. Με συμμετοχή όλων των παικτών, συνεχή κίνηση και ευκαιρίες για όλους. Κι εδώ μπαίνει το θέμα του δεύτερου δημιουργού στα γκαρντ. Η ομάδα έπρεπε να πάρει παίκτη για το δίμηνο της απουσίας του Τζέιμς με κύριο στόχο να προφυλαχθεί ο Νικ. Αφού δεν τον πήραν μέχρι τώρα κι έφαγαν τον γάιδαρο, κατά τα φαινόμενα θα φάνε και την ουρά. Γενικά, οι ελληνικές ομάδες δεν συνηθίζουν να παίρνουν παίκτες part time. Εφόσον επιστρέψει ο Τζέιμς, ο extra γκαρντ που ζητούν οι περισσότεροι πού θα χωρέσει; Ο Πασκουάλ στην Μπάρτσα πόσους δημιουργικούς γκαρντ είχε στις διάφορες version που μας έχει παρουσιάσει; Οι άλλες top ομάδες της Ευρωλίγκας πόσους δημιουργούς έχουν; Σ’ αυτή την περίπτωση βλέπω τον Παππά να περισσεύει.

    Περί αντι-Γκιστ. Η ομάδα έχει εξαιρετική αμυντική εικόνα τηρουμένων των συνθηκών. Εκεί έχει πατήσει ο Τσάβι για να περάσει την μεταβατική περίοδο προσαρμογής του με τις μικρότερες δυνατές διακυμάνσεις. Αν δεν έχει σκοπό να ‘’χαλάσει’’ αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα στα μετόπισθεν πρέπει να πάρει παίκτη πραγματικό αντι-Γκιστ. Ούτε Ταβάρες, ούτε Λουκά, ούτε κάτι παρόμοιο. Με δεδομένο, επίσης, ότι ο coach προτιμά τον Νίκολς στο ‘’3’’ τότε η ανάγκη για πραγματικό αντι-Γκιστ γίνεται επιτακτικότερη.

    Μια παρατήρηση για τον Παπανικολάου. Τον είδα προχθές να ζητάει απ’ τους διαιτητές διακοπή του ματς με χαρακτηριστικό τρόπο όταν έγινε η τελευταία προειδοποίηση για τα μπαμ μπουμ των γνωστών ανεγκέφαλων. Γενικά μιλάει πολύ. Καλό για εκείνον θα ήταν να συναισθανθεί ότι το club ανακατεύτηκε αγωνιστικά για να τον χωρέσει στο ρόστερ κι αυτός ακόμη ψάχνεται. Ας επικεντρωθεί καλύτερα στα της αγωνιστικής του βελτίωσης γιατί πάει καιρός από τότε που τον θυμόμαστε να παίζει σταθερά καλά.

    ΥΓ Στην τελευταία επίθεση των 3’’ περίμενα κάτι special απ’ τον Πασκουάλ. Ένα play για να βγει ένα ελεύθερο σουτ. Στην μετάδοση της NOVA ειπώθηκε ότι υπήρχε εντολή να πάει η μπάλα στο post στον Μπουρούση. Αν ισχύει η οδηγία, μοιάζει ανεξήγητη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσοι το βλεπαμε περιμεναμε να δουμε πως θα κερδισει ο ολυμπιακος. φωναζε απο μακρυα οτι one way or another θα το επαιρνε. ο παναθηναίκος ειναι σε hangover κατι η αποχωρηση διαμαντιδη, κατι οι τραυματισμοι κατι η ψυχολογια των απεναντι απο περυσσι. Τα γατακια εχουν γινει τιγρεις και θελει πολυ δουλεια για να τους κερδισει ποια.

    Γενικα ο ολυμπιακος δεν με τρελανε. ειναι εμφανες πλεον οτι η καλη μερα του σπανουλη δεν φτανει ποια και οτι το 2ρο unit θα πρεπει αν ερχεται ζεστο απο τον παγκο και να αποδιδει αμεσα. Δεν ξερω ποσο μπορει ο κοουτσ (και ο καθε ενας στην θεση του) να δουλεψει 3 ομαδες( μια με σπανουλη, μια χωρις και το παντρεμα αυτων των 2 στο τελος). το συστημα με το down screen για τον γκρην/λοτζεσκι δειχνει οτι κατι γινεται. Αλλα οι παικτες ακομα δεν εχουν βρει ρολους και πατηματα. ειδικα με την μπαλα στα χερια του γκρην.


    υ.γ. ο μαντζαρης το εχει παρει αποφασισει και το πιστευει οτι θα παρει σουτ ασχετα εαν θα τα βαλει.

    υ.γ.2 ο χακετ παλευει σε αυτα 10+ λεπτα του να οργανωσει να παρει καλες προσπαθειες. του ειναι δυσκολο με αυτα τα λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και θα πάρει τα σουτ ο Μάντζαρης. Ένας σουτέρ της τάξης του 40-45% θα είναι ελεύθερος και θα το σκεφτεί;

      Διαγραφή
  29. ο πριτζιονι θα ηταν μουρλια για τον Παο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να παγιώσει συναισθηματική κυριαρχία απέναντι στον ΠΑΟ όσο το κατάφερε εκείνος για έναν απλό λόγο. Ο Ολυμπιακός μετά το 2002 παράτησε το τμήμα στο έλεος του και εκείνα τα χρόνια και για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα. Από το 2009 ο Ολυμπιακός άρχισε να επανέρχεται στο προσκήνιο σαν σοβαρός διεκδικητής. Ο Παναθηναικός δεν έχει παρατήσει ποτέ το τμήμα του μπάσκετ. Ναιμεν δεν έγιναν κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια σοβαρές επιλογές αλλά το έλεος του δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Είναι επομένως πολύ πιο αμνηφορικός ο δρόμος που έχει να διανύσει ο Ολυμπιακός για να εδραιώσει τη κυριαρχία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις που χωλαίνει λίγο αυτό που λες; Ότι τα πρώτα χρόνια που οι Αγγελόπουλοι επενδύουν έστω και λίγα χρήματα ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει τον παραμικρό φόβο έναντι του ΠΑΟ.
      Ίσα ίσα τον κοίταξε στα μάτια από την πρώτη στιγμή έχοντας τεράστιο ποιοτικό χάντικαπ.
      Χαρακτηριστική η περίπτωση της σεζόν 2007 που ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Σκούνι Πεν φτάνει στα όρια του μπρέικ και του το στερεί μόνο ο Πηλοΐδης. Ξαναλέω, η ομάδα του Σκούνι Πενν έναντι του Σισκάουσκας, του Διαμαντίδη και του Μπατίστ.

      Ο Ολυμπιακός αρχίζει και αποκτάει ηττοπάθεια όταν συσσωρεύονται τα ματς και οι τίτλοι που (δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου) θεωρεί ότι του στέρησαν οι διαιτητές.
      Η ηττοπάθεια αυτή γιγαντώνεται το 2010 μετά τον κοινώς αποδεκτά αισχρό τρίτο τελικό, και φτάνει μέχρι τον 4ο τελικό του 2014 όταν ο Ολυμπιακός με μια ομάδα κλάσεις ανώτερη χάνει την ψυχραιμία του από το πρώτο κιόλας λάθος διαιτητικό σφύριγμα (που κατά τη γνώμη μου και πάλι, ήταν πάρα πολλά σε εκείνο το ματς).

      Διαγραφή
  31. Τα βασικα προβληματα στον Παναθηναικο ηταν τρια.
    1Μετα τον Ζοτς δεν ειδαμε προπονητη πρωτης γραμμης στην ομαδα.
    2]Αποδομηθηκε πληρως ο Ελληνικος κορμος .Μονο οι Περπερογλου και Καιμακογλου να ειχαν μεινει θα ηταν αλλιως τα πραγματα.[Αληθεια,θυμηθηκα οτι πριν 5 χρονια ο Περπερογλου δεν εκανε στον Αρτζι και απο τοτε εχει κανει τρομερη καριερα ο Στρατος και παιζει ακομη.Ποσο λαθος εκτικμηση ηταν αυτη]
    Στην πορεια δοθηκαν καποιες ευκαιριες να αυξηθει η Ελληνικη βαση αλλα ποτε ο Γιαννης δεν μπορουσε,ποτε ο κ.. του πονουσε.
    Ο Λουκας μας επεφτε λιγος για 5ος ψηλος[λες και ειχαμε τον Ολαζουον και τον Σακιλ για βασικους],ο Ζησης εθεωρειτο παντα λιγος[λες και τον θελαμε για σουπερ σταρ] και σαν να μην εφτανε αυτο ενω ειχες μεσα στα ποδια σου 3 χρονια τον Βεζενκοφ [που ειναι ηδη βασικος στην Μπαρτσελονα αλλα σε εσενα δεν εκανε]εκανες πεισματακια στον μανατζερ του και τον εχασες και αυτον.Οι δε Παπαπετρου και Παπανικολαου δεν χτυπηθηκαν απο [ως συνηθως] κακη εκτιμηση
    Το τριτο προβλημα ειναι οτι στην μετα Ζοτς εποχη ο Παναθηναικος δεν εχει παρει ουτε εναν ξενο απο το πανω ραφι.Και απο τους 25 ξενους που εχουν περασει οι μισοι ηταν για τα πανηγυρια
    Σε ολο αυτο το κομματι των επιλογων μεγαλη ευθυνη εχουν οι προπονητες και οχι τοσο η διοικηση γιατι αυτοι πατουσαν ποδι μονο για να βολεψουν κανενα δικο τους[Τζωρτζεβιτς] η δεν ειχαν την αυτογνωσια οτι χρειαζονται παικτες γιατι ειναι μετριοι προπονητες και γνωση της αγορας.Η δεν ειχαν την παραμικρη ορεξη να δουλεψουν με καποιον νεαρο παικτη.Λες και ηταν χαζοι στη Ρεαλ για Μιροτιτς και Ντοντσιτς η στην Μπαρτσα για Χεζονια,Αμπρινες
    Η διοικηση εκανε μεν λαθη αλλα σχεδον ολες οι αποτυχημενες επιλογες ηταν των προπονητων,ασε που εχει σκασει παλι 50 εκ αυτα τα χρονια
    Τρανταχτο παραδειγμα περσι που ξεπαραδιαστηκε να φερει τρεις παικτες και ο μεν ενας επαιζε παλι με τον Παυλοβιτς[καλα λεφτα του χρωστουσε και δεν τολμουσε να τον βγαλει?] ο δε αλλος τους εβαλε στον παγο στους τελικους και πηρε απο τρεις παικτες το απολυτο μηδεν.Προτιμωντας να βγαλει σειρα τελικων με μειονεκτημα εδρας με 7 παικτες,οι τρεις μεγαλοι σε ηλικια και οι δυο νεογνα]
    Η διοκηση μπορει να ευθυνεται στην επιλογη των προπονητων,αλλλα οχι και στις επιλογες τους.
    Απο εδω και περα ομως αλλαζουν τα πραγματα.Η ομαδα εχει για πρωτη φορα μεγαλο προπονητη και απο εκει ξεκινουν ολα στο μπασκετ
    Υπομονη και ψυχραιμια χρειαζεται η ομαδα και υποστηριξη απαντες.
    Ακομη πρεπει με μια μικρη διαλεξη να εξηγησουν στους παικτες που παιζουν ωστε κατι Τζειμς και κατι Φελντειν να αντιληφθουν οτι εδω ειναι για να ειναι σοβαροι και να κερδιζουν.
    Και να γινουν απο τωρα στοχευμενες κινησεις για το καλοκαιρι ωστε ανεξαρτητως οτιδηποτε αλλου να εχουν κλεισει ηδη τον Απριλιο 3 καλους παικτες για την νεα χρονια.Πριν προλαβουν οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με όλο το σεβασμό Jim κανένα κλειδί συναισθηματικής νοημοσύνης δεν κατηφορίζει στην νότια πλευρά. Ο ΟΣΦΠ όντως "φαίνεται" να χτίζει χαρακτήρα μέσα στο Ο.Α.Κ.Α, κάτι όμως που είναι ισως πλασματικό κατ' εμέ διότι:

    Α) Πέρισυ πλην τα playoff υπήρξε αλλαγή προπονητή ο οποίος κλήθηκε σε 1 μήνα να μεταμορφώσει την ομάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς παίκτες και δίνοντας τους πολύ χρόνο στο rotation (ΒΧ, Παπαγιάννης). Ακόμα και με τους αυτούς τους παίκτες, έτσι όπως εξελίχθηκε η σειρά, θα μπορούσε ο ΠΑΟ να είναι ο πρωταθλητής.

    Β) Την Παράσκα έπαιξε ένα ματς χωρίς τον αμυντικό του ογκόλιθο (δεν βάζω καν τον Τζέημς) τον οποίο έχασε 2 μέρες πριν σε ένα ματς θρίλλερ απέναντι στο -ίσως- καλύτερο ρόστερ της ευρώπης, εκτός έδρας (σημαντικότατο) και με το βασικό του pg να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς για 35 λεπτά. Ο Γκιστ ο οποίος έχει αποδειχθεί πανάκεια στο μαρκάρισμα του Σπανούλη έτσι;

    Θέλω να πω ότι το μομέντουμ θα αλλάξει πράγματι για τον ΟΣΦΠ όταν παγιωθεί μια σταθερότητα στο στρατόπεδο του ΠΑΟ (προπονητικά κυρίως) και αρχίσει να παίρνει καρυδάτα με την αντίπαλη ομάδα να μην έχει αλλάξει προπονητή ένα μήνα πριν και να έχει όλο το χρόνο στην pre - season να δουλευτεί, να δεθεί και να παίξει το μπασκετ που θέλει ο προπονητής της. Εν ολίγοις στα τελευταία χρόνια της κρίσης που περνάει ο ΠΑΟ, βρίσκουμε τον ΟΣΦΠ όντως να έχει επιβάλλει τη δική του ηγεμονία στα μεταξύ μας παιχνίδια. Μένει όμως να δούμε αν αυτό θα έχει διάρκεια και δεν θα αποτελέσει απλά μια παρένθεση.

    ΥΓ. Δεν μειώνω το διπλό του ΟΣΦΠ. Διαφωνώ απλά με την επικρατούσα άποψη που θέλει τον ΟΣΦΠ να έχει πιάσει πελάτη τον ΠΑΟ μια και καλή, και θεωρώ ότι πολλές απο τις νίκες που έχει κάνει είναι τελείως συγκυριακές.

    ΥΓ.2 Πριν βγείτε να μου πείτε κάτι, έχω λάβει υπ' όψιν την απουσία Λοτζέσκι και Πρίντεζη στον 4ο τελικό. Θεωρώ όμως ότι, η συγκυρία των τραυματισμών και η εξέλιξη του ματς με τις 2 παρατάσεις και τον τρόπο που ήρθαν, ευνόησαν τον ΟΣΦΠ.

    ΥΓ.3 Πόσοι απο τους φίλους Ολυμπιακούς είναι σίγουροι για το πρωτάθλημα δεδομένου ότι ο ΠΑΟ θα παρουσιαστεί πλήρης στα playoff;

    ΥΓ.4 Μιλάω σαν φίλαθλος και όχι σαν οπαδός. Σέβομαι τον ΟΣΦΠ και όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 3αρι τον Γιανκοβιτς και τον ΒΧ, η τον Γιανκοβιτς και τον Παβλοβιτς που δεν ξαναβρήκε ομαδα κι η Αναγέννηση Περαχωρας μπορεί να νικήσει με μπάτζετ μπιτερ τον ΠΑΟ.
      Με Γιονας που έτρωγε σίδερα και έπαιζε με το μυαλό του Σπανουλη παρέα με Γκιστ δεν μπορούσε να μας νικήσει κανείς στο ΟΑΚΑ.
      Ευγενική χορηγία οτι βλέπεις απο το 2014 και τούδε του ΔΓ στον φιλο μας τον ΟΣΦΠ.
      Μονο οι Ολυμπιακοί θα χαλαγαν την ομάδα των back to back νταμπλ του 13 και του 14.
      Μονο Ολυμπιακοί και κανένας ιδιομιρφος Παναθηναϊκός.
      Έχουμε κάνει τον Σπανουλη μέγα closer τον τελευταίο χρόνο οταν επι 4-5 χρόνια που ηταν η ομάδα μας στην ησυχία της, είχε ψυχολογικό απο το ΗΛΠΑΠ του Φαλήρου.

      Διαγραφή
    2. φίλε rust o lozetski στον τέταρτο τελικό έπαιξε 8 ολόκληρα λεπτά. είδες τώρα τι σημαίνει γαύρική προπαγάνδα. μας έχουν πείσει οτι δεν έπαιζε στο συγκεκριμένο παιχνίδι

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα...
      Η "συγκυρία των τραυματισμών" του Λοτζέσκι και του Πρίντεζη ευνόησαν τον Ολυμπιακό.
      Γιατί όχι;

      Συγκυριακό 5-0 λοιπόν.

      Διαγραφή
    4. Rust, σεβομαι απολυτα το υφος σου και το κειμενο σου.

      Δε λες κατι που δεν ισχυει. Δεν ειπε κανεις οτι παμε στο ΟΑΚΑ χαλαροι και ανετοι, ουτε οτι εχουμε τους εγχωριους τιτλους στο τσεπακι.

      Λεμε, οτι, βλεποντας τα ματς κατοπιν εορτης, στα τελευταια 4/5 ο Ολυμπιακος φαινεται να εχει χτισει εναν αερα σιγουριας και να κανει σωστες επιλογες.

      Και οτι διαφαααιιιιινεται μια αλλαγη στα ψυχολογικα κοζα.
      Ακομα και ο Τζιμ αυτο ειπε. Δεν ειπε κανεις τιποτα για πελατειακη σχεση επειδη πηραμε 2 πρωταθληματα σερι.

      Ε τωρα στις ανοησιες του Μπενυ μονο ενα στυλ απαντησης αρμοζει.

      Διαγραφή
    5. ΥΓ. Βασικα λες πολλα που δεν ισχυουν, αλλα ας πουμε οτι συμφωνω με το πνευμα.

      Αυτο που λες για τη συγκυρια των τραυματισμων, περα απο ακυρο στην περσινη περιπτωση (στερηθηκαμε τους 2 καλυτερους finisher μας, ναι, φοβερα μας εκατσε), θα μπορουσε να ισχυει και για το φετινο ΠΑΟ.

      Λαμβανεις ως δεδομενο οτι ο Καλαθης θα επαιζε τοσο καλα αν επαιζε κι ο Τζειμς?
      Ο Τζειμς δεν ειναι Μαντζαρης φιλε, προσφερει ΜΟΝΟ με τη μπαλα στα χερια.
      Ο Γκιστ πανακεια στο οτιδηποτε? Δε νομιζω (βλ. ΣΕΦ πιο νωρις φετος).

      Τελος, πρεπει να καταλαβεις οτι η ομαδα σου εχει καποια δομικα προβληματα που δε θα λυθουν με μεταγραφες:
      -Εχεις ψυχακια προεδρο που θα ανακατευει την τραπουλα κθε 3 και λιγο.
      -Δεν εχεις βγαλει νεους ελληνες και αρα δεν εχεις καλη βαση Ελληνων σε δευτερους ρολους --> μικρο ροτεισον --> τραυματισμοι και κουραση.
      -Δεν εχεις ελληνικο κορμο, επενδυεις πολυ σε Αμερικανους, καθε χρονια και διαφορετικους --> καποιος σου βγαινει καθε χρονια φρουτο, βλ. ποινη Γκιστ, αυτοτραυματισμος Τζειμς.
      -Εχεις σα συλλογος ψηλα τον αμανε, μιλας σοβαρα τωρα για 7ο ενω εχεις ξεχασει που πεφτει το Φ4 --> απογοητευεσαι, απολυεις προπονητες, αλλαζεις αγωνιστικ κατευθυνση, παραμελλεις τους μικρους σου.

      Διαγραφή
    6. εδω εχετε εσεις ψηλα τον αμανε που δεν εχετε ουτε τους μισους τιτλους.Οι αλλαζονες ειναι γνωστοι σε ολο το πανελληνιο ποιοι ειναι, οι μοναδικοι οπαδοι παγκοσμιος που αυτοαποκαλειστε θρυλοι.Αστειο.

      Διαγραφή
    7. Φίλε 4:53 και Dimitrios S.

      Όταν μίλησα για τους τραυματισμούς του Λότζου και του Πρίντεζη δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση ότι η στέρηση των 2 καλύτερων παικτών μετά του Σπανούλη ευνόησαν τον ΟΣΦΠ αγωνιστικά. Σε καμία περίπτωση. Αυτό που εννοούσα είναι ότι με τον ΟΣΦΠ να έχει ψυχολογικό αβαντάζ απο την εξέλιξη της σειράς, μπήκε στον 4ο τελικό σε ένα γήπεδο όπου το παιχνίδι ήταν do or die για τον ΠΑΟ ενώ ο ΟΣΦΠ θα μπορούσε να ρεφάρει στο ΣΕΦ. Επίσης αν θυμάστε το πως ήρθαν οι 2 παρατάσεις και εν τέλη η εξιλέωση για τον ΟΣΦΠ με το buzzer beater του Σπανούλη, θα μπορούσε κανείς να πεις ότι ο ΟΣΦΠ βίωσε 2η Κων/πολη, όσον αφορά το άστρο που είχε στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, της πρώτης παράτασης και φυσικά της 2ης.

      Ο Παναθηναϊκός έδινε την εντύπωση ότι τα είχε βάλει με ανώτερη δύναμη εκείνη την μέρα. Έτσι τουλάχιστον το θυμάμαι εγώ παιδιά.

      Dimitrios S.

      - Μέτρα πόσες φορές έχει πέσει ο Γκιστ πάνω στον Σπανούλη με τον 2ο να σκοράρει άνετα.
      - Έχω πρόεδρο παρορμητικό ο οποίος εξωτερικεύει λάθος την αγάπη του για την ομάδα προβαίνοντας πολλές φορές σε βεβιασμένες και -εκ του αποτελέσματος- λάθος αποφάσεις. Σίγουρα έχει στοιχίσει στον σύλλογο αυτό αλλά με την πρόσληψη του Πασκουάλ και το κλειστό τριετές το οποίο υπέγραψε ευελπιστούμε ότι ξημερώνουν μέρες Ζέλικο για τον σύλλογο.
      - Όσον αφορά τους Έλληνες, εσύ θες και ελληνικό κορμό και Ελληνες σε δεύτερους ρόλους. Δεν μπορώ να γίνω εθνική Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν 10 Έλληνες παίκτες εκ των οποίων οι 4 (ΝΚ, ΓΜ, ΝΠ, ΑΦ) έχουν χρόνο στο rotation. Για να σε προλάβω συμφωνώ ότι ο Φώτσης και ο Μπουρούσης είναι μεγάλοι σε ηλικία αλλά ο 2ος έχει ορίζοντα 3ετίας στην ομάδα + το ότι είναι έμπειροι. Οι υπόλοιποι πλην του Μποχωρίδη είναι μικρά παιδιά και έχουν όλο τον χρόνο να εξελιχθούν και να πάρουν παιχνίδια. Σιγά σιγά θα μπουν στο rotation o BX και ο ΛΜ. Απο κει και πέρα δεν ξέρω ποιος άλλος Έλληνας παίχτης θα μπορούσε να σταθεί στον ΠΑΟ (από την ελληνική λίγκα πάντα).

      Επειδή ο ΟΣΦΠ έκανε ένα θαύμα το 12' δεν σημαίνει ότι ο ελληνικός κορμός θα φέρει απαραίτητα και επιτυχίες. Ναι καλό είναι να έχεις 2-3 Έλληνες με μεγάλο impact στο παιχνίδι σου, αλλα δεν θα μαζέψουμε όσους μιλούν ελληνικά με την ελπίδα να βγάλουμε αυτους τους 3. Υπάρχουν ένα σορό ομάδες που με Αμερικάνους και κοινοτικούς έχουν κάνει αξιόλογες πορείες και έχουν πάει και F4. Ποσους Ισραηλινούς βασικούς είχε η Μακάμπι το 14; Ή Ρώσους η Κουμπάν πέρισυ; Ή Ισπανούς ή Μπασκόνια; H Tσεεσκά;
      - Τον αμανέ έχω λόγο που τον έχω ψηλά. Άλλωστε για το 7ο μιλάμε σοβαρά όχι για το 1ο..

      Φιλικά πάντα.

      Διαγραφή
    8. Τον πιο ελπιδοφορο Ελληνα που είχε ο Ολυμπιακός τον άφησε να φύγει λόγω Σπανουλη σε κάνα δυο χρόνια θα πέφτουν στα γόνατα να επιστρέψει... Ίσως ο μόνος που θα μπορούσε από αυτή τη γενιά να μπει στα παπούτσια Σπανουλη - Διαμαντιδη οι υπόλοιποι καλώς ή κακώς είναι μικρότερης κλάσης που κανείς δεν μπορεί να γίνει ηγέτης.

      Διαγραφή
    9. Rust συμφωνώ σε όσα λες.
      Ο Δημήτρης έχει δίκιο στο κομμάτι της αλλαγής ψυχολογίας γιατί πλέον είναι φανερό ότι ο ΟΣΦΠ αντιμετωπίζει τα ματς στο ΟΑΚΑ σα να παίζει απλά σε μια δύσκολη έδρα.
      Αυτά τα ανεξήγητα που είχαν γίνει με αποκορύφωμα το ματς-φυγή του Μπαρτζώκα δε νομίζω ότι θα τα ξαναδούμε.
      Όμως, για να αλλάξει οριστικά το πλάνο, πρέπει να παίξεις και να κερδίσεις στα ίσια. Τότε μόνο δικαιούσαι να πεις "Είμαι αφεντικό".

      Officer

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα!
    Τζιμ, ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα ήθελες να γίνει με το μπακκορτ του ΠΑΟ.
    Κατά καιρούς έχεις εκθειάσει τον Καλάθη, έχεις πει ότι ο Φελντέιν είναι εξαιρετική επιλογή για τα χρήματά του κι ότι του ταιριάζει ο Πασκουάλ, ότι ο ΠΑΟ δομήθηκε το καλοκαίρι με τον Τζέιμς ως κεντρικό εκφραστή του παιχνιδιού του, ότι ο Παππάς μπορεί να κάνει step-up, ότι ο Μποχωρίδης μπορεί να προσφέρει ως πέμπτος κι ότι με Πασκουάλ μπορεί να δουλευτεί. Παρόλα αυτά επισημαίνεις πάντα ότι χρειάζεται κι ένας ακόμα δημιουργός (γκαρντ).
    Με συγχωρείς αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά ή αν δεν τα έχεις πει ακριβώς έτσι (αλλά περίπου). Αν όμως είναι όπως τα έγραψα, θα ήθελα πραγματικά να μου πεις ποιον από τους υπάρχοντες γκαρντ θα θυσίαζες για ένα ακόμη playmaker.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να τα ειπε ολα αυτα, αλλά ειπε κιολας οτι χρειαζεται PG με σουτ (πρωτιστως) και δημιουργια (δευτερευοντως) αν θυμαμαι καλα.

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειαζεται να θυσιασεις καποιον. Παιρνεις ενα παιχτη με τα χαρακτηριστικα που λειπουν στον ασσο και τα πλεοναζοντα δυαρια θα καλυπτουν απλα και τη θεση 3. Δοξα το Χαραλαμποπουλο και εκει ελειμμα εχουμε...

      Διαγραφή
  34. Πολυ αργει αυτος ο Πασκουάλ τελος παντων...

    Κόκκαλα εχουν οι παιχτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εκείνος τζαχουαν τζόνσον που βρισκόταν συχνα στα σχόλια που να παίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ντρου Γκορντον ή Κουϊνσι Εϊσι Jim; Λιγο διαφορετικη παικτες, αλλα και οι δυο σκυλια του πολεμου, πραγμα που θελει ο Παναθηναϊκος μετα τον τραυματισμο του Γκιστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Drew Gordon επενδυση.. Quincy Acy για πιο σιγουρα, πιο αμεσα και πιο μεγαλα αποτελεσματα...

      Διαγραφή
  37. Καντου αρα ξεχνα τον πλουσιο προεδρο εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ερώτηση κρίσης...
    Λέτε ότι ο Παναθηναϊκος πρέπει μεταξύ άλλων να πάρει και Γκαρντ.
    Και ερωτω εγώ...πως θα χωρέσει ακόμα ένας ξένος παίχτης στο Ρόστερ?Με δεδομένο ότι θα πάρει και ψηλο όλα αυτά.
    Θα έχει 2 ομάδες?Και αν ναι σας φαίνεται λογικό αυτό???

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σχετικα με την αποφαση του Σφαιροπουλου Jim.

    Οι πιθανοτητες ειναι συντριπτικα εναντιον του ετσι οπως το εκανε.
    Μια μονο ευστοχη βολη του Καλαθη αρκουσε για να τον βαλει στο προβλημα να χρειαζεται να ανατρεψει το παιχνιδι...εκει που δεν το εχανε...
    Δικη του επιθεση και μαλιστα με αρκετο χρονο ειχε ετσι κι αλλιως.

    Γιατι να βαλει μονος του την ομαδα του σ'αυτη την δυσκολη θεση?

    Αμυνα εχει θεωρητικα καλυτερη απο τον μεσο ορο της ευρωλιγκας και ο Παναθηναικος μεχρι τωρα εχει 45% μ.ο. ευστοχια εντος πεδιας.
    Γιατι να μην παιξει λοιπον αυτη την αμυνα πρωτα?
    Δεν θα τον εχανε τον ζεστο Σπανουλη ουτε το δηλητηριο του θα μειωνε...
    13 plus δευτερολεπτα θα ειχε για δικη του επιθεση ακομα και αν ευστοχουσε ο Παναθηναικος (δεν συγκρατησα αν ειχε και ταιμ ουτ.. οπου θα μπορουσε να σχεδιασει.. 14" δεν ειναι μια πληρης επιθεση στην αντιπαλη ρακετα?)

    Και τι προτιμησε αντ'αυτου?
    Το 69% που εχει ο Καλαθης για να τον βαλει πισω στο σκορ?
    Τον κινδυνο να χαθει τον ριμπαουντ και να χασει την τελευταια του επιθεση?
    Την εξτρα επιθεση που χαριζε ετσι στον Παναθηναικο?
    Την ελλειψη εμπιστοσυνης που δειχνει προς την αμυνα του και την ομαδα του?

    Πιστευω οτι ηταν μια γκαφα μεγατονων.
    Ενα εγκλημα που για καλη του τυχη δεν πληρωσε. Προσωπικα εκτιμω τον Σφαιροπουλο και πιστευω οτι εχει αποδειξει οτι δικαιουται να βρισκεται σ'αυτο το επιπεδο.
    Ομως με πολυ σεβασμο στον μεγαλο Σπανουλη και στον ηρωικο Πριντεζη η ρεντα που μας εχει επιδειξει ο Σφαιροπουλος στα παιχνιδια με τον Παναθηναικο απο τον Μαιο (τραυματισμων του αντιπαλου συμπεριλαμβανομενων) τα ξεπερναει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη θεση του αντι-Γκυστ παιρνεις οτι καλυτερο βρεις στα λεφτα που μπορεις να διαθεσεις κατα τη γνωμη μου. Τωρα τεσσαρι,πενταρι, τεσσαροπενταρο, πενταροτεσσαρο, λιγη σημασια εχει.
      Και καπως ετσι φανταζομαι θα κινηθει και ο Πασκουαλ...

      Διαγραφή
    2. Αυτό που είναι 100% γκάφα είναι ότι το φάουλ έγινε στα 27" κι όχι στα 24" και κάτω. Ανεξήγητο.

      Από εκεί και πέρα διαφωνώντας κάθετα με την απόφασή του (βασικά έμεινα κάγκελο), φάνηκε απλά ότι είχε μια έμπνευση της στιγμής, στηριζόμενος στον οίστρο των δυο ηγετών του. Δε θέλω να φαντάζομαι τι θα γινόταν αν χάναμε την επίθεση και του ματς, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω ότι με τέτοιες πρακτικές φτάνεις το ηθικό των παικτών σου στον ουρανό.

      Διαγραφή
    3. Εμπνευση της στιγμης δεν θα το χαρακτηριζα... μια αλλη λεξη ταιριαζει.
      Δεν αφαιρουσε τιποτα απο τον οιστρο των ηγετων του αν επαιζε αμυνα.
      Το ηθικο των δυο παιχτων που τον εσωσαν σιγουρα ανεβηκε παντως! Πιο δυσκολα δεν γινοταν να τους βαλει.
      Τωρα για την εμπιστοσυνη που θα δειξουν για τις αποφασεις του στο μελλον...πολυ αμφιβαλλω...

      Διαγραφή
    4. Για ξαναδειτε την φάση γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι όντως έχει γίνει πατάτα και δεν ήθελαν το φάουλ. Δείτε αντιδράσεις παικτών.

      Διαγραφή
    5. Το ηθελε δεν το ηθελε ο Σφαιροπουλος δεν εχει πλεον καμια σημασια. Σειρα παιρνει ο Μπλατ.

      Διαγραφή
    6. Ξαναδές τη φάση live τη στιγμή που τον παίζει άμυνα ο Παπ και ο Σφαιρό αν θυμάμαι καλά μετά απο λίγα sec χτυπιέται-βασικά νομίζω χτυπάει παλαμάκια και από ότι φαίνεται του ζητάει φάουλ αφού έτσι κ αλλιώς όταν το κάνει ο Παπ μετά πιο πολύ θα έλεγα ότι ηρέμησε ο Σφαιρό παρά ότι αντέδρασε σαν να μην το ήθελε.

      tl;dr Αν το ξαναδείς live φαίνονται όλα από την γλώσσα του σώματος του Σφαιρό (κυρίως)

      Τώρα για να απαντήσω και στον Thano θα του πώ ότι:

      1. Ο Καλάθης έχει 59%, όχι 69%, και βάσει στατιστικών όπως σου είχα απαντήσει και στο προηγούμενο ποστ συμφέρει να παίξεις με το 59% του Καλάθη γιατί οι πιθανότητες να τις βάλει και τις 2 είναι 59% * 59% = 34,81%. Το οποίο είναι μικρότερο από το 45% (ποσοστό εντός πεδιάς που φυσικά περιλαμβάνει και τρίποντα μέσα οπότε ακόμα χειρότερα, το ποσοστό στα δίποντα του ΠΑΟ δεν ξέρω πόσο είναι αλλά σίγουρα θα είναι πάνω του 35%)
      2. Έχεις το πρόσφατο παρελθόν που σου δίνει την ψυχολογία να κάνεις μια τέτοια κίνηση και σε εσένα αλλά και στην ομάδα σου να την στηρίξει
      3. Κάτι μικρής σημασίας μαλλόν, time out δεν είχε ο Σφαιρό οπότε μπορείς να πεις ότι στον νεκρό χρόνο των βολών ίσως να πρόλαβε να πει κάτι στους παίχτες που βέβαια δεν νομίζω να χρειαζότανε αφού όλος ο κόσμος ήξερε οτι θα πάρει την μπάλα ο Σπανούλης και θα διαβάσει την κατάσταση.

      Στην τελική όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, ό,τι και να λέμε το αποτέλεσμα δικαιώνει ή όχι έναν προπονητή και τον Σφαιρόπουλο τον δικαίωσε και με το παραπάνω αφού πέρα από την νίκη όπως είπες έφτασε και το ηθικό των παιχτών του στον ουρανό.
      Η λέξη ρέντα και κωλοφαρδία δε μου αρέσει καθόλου και μου δείχνει αδυναμία. Ο άνθρωπος έχει 11-3 (ή όσο είναι, δε θυμάμαι ακριβώς) απέναντι στον Παναθηναικό και αυτό δεν το λες ρέντα, δεν είναι 1-2 ματς που τα πήρε έτσι κατά τύχη. Μου δείχνει την ίδια αδυναμία το να λες ότι έχει ρέντα όπως τόσα χρόνια μερικοί Ολυμπιακοί συνεχίζουν να λένε Γκαστόνε τον Ομπράντοβιτς και σε εμάς δεν καίγεται προφανώς καρφάκι.
      Το καλύτερο, και στο λέω σαν φίλαθλος του μπάσκετ και του ΠΑΟ, είναι να παραδεχθείς τον άλλον και να κοιτάξεις τι μπορείς να διορθώσεις. Οκ δεν είμαστε ούτε στο τεχνικό τιμ, όυτε στους παίχτες, ούτε στη διοίκηση αλλά σαν φίλαθλοι του ΠΑΟ μπορούμε να στηρίζουμε την ομάδα και να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες του στυλ "ά! ο Σφαιρό έχει ρέντα με εμάς" που αποπροσανατολίζουν.

      Διαγραφή
    7. Κυριακή κοντή γιορτή ανωνυμε παικταρα μου...εχει πολύ ψωμί ακόμη οπότε κράτα την όρεξη σου.

      Διαγραφή
    8. Αυτό που χαρακτηρίζετε "πατάτα" και "ανεξήγητη" την απόφαση ενός επαγγελματία προπονητή, παρά τις εξηγήσεις του και παρά την αναγνώριση της απόφασης από ανθρώπους που ξέρουν δύο-τρία πράγματα παραπάνω λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης (βλέπε Τζιμ κι άλλοι προπονητές που εκφράστηκαν επί του θέματος, με ξεπερνάει. Είναι προφανές ότι δεν ήταν πατάτα η επιλογή, δεν υπάρχει επιλογή πατάτα, ούτε τέλεια επιλογή σε αυτά τα θέματα, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Απλώς οι προπονητές σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζουν πράγματα, συν και πλην, σε βραχυπρόθεσμο (το ίδιο το ματς) και μακρυπρόθεσμο πλαίσιο (το χτίσιμο του mentality της ομάδας). Τι λοιπόν ώθησε το Σφαιρόπουλο σε αυτήν την επιλογή; 1. Η θέληση να πάρει η ομάδα του η ίδια την τύχη στα χέρια της. Να έχει την τελευταία επίθεση εκείνη και να καθορίσει τη μοίρα της. Αφενός διότι αναγνώρισε τον επιθετικό οίστρο της ομάδας εκείνη τη μέρα, αφετέρου γιατί ήξερε πως μετά τους περσινούς τελικούς θα ξυπνήσουν φαντάσματα στους μεν (θετικά) και στου δεν (αρνητικά), αλλά επίσης επειδή ήθελε να χτίσει σε βάθος χρόνου αυτό το χαρακτήρα στην ομάδα (μαρτυρώντας και μια προσωπική αλλαγή στρατηγικής, θυμηθείτε την άλλη όψη πέρσι στο Μπάμπεργκ και πόσο στοίχισε σε βάθος χρόνου). 2. Ο φόβος του να φάει τρίποντο. Αναλύετε στατιστικά άμυνας κι επίθεσης των ομάδων, αλλά αγνοείτε το προφανές. Ο Σφαιρόπουλος διέγνωσε τον οίστρο των Φώτση και Ρίβερς που ήταν στο παρκέ και με σημαντικά μακρινά σουτ γύρισαν το παιχνίδι και δεν ήθελε να ρισκάρει με τίποτα να βρεθεί στο -3 εκείνη τη στιγμή, διότι αυτό θα ξεκαθάριζε την τακτική στο αντίπαλο στρατόπεδο (φάουλ για να αποφευχθεί τρίποντο, κοκ) και θα περιόριζε τις επιλογές και στη δική του ομάδα. 3. Η πίστη του στο ότι ο Καλάθης θα χάσει μία ή και τις δύο βολές. Αφενός επειδή ήταν καταπονημένος στο συγκεκριμένο, αφετέρου λόγω γενικού κακού ποσοστού. 4. Κίνηση ψυχολογίας: στέλνοντας επιδεικτικά τον Καλάθη στις βολές, του σπας τρελά τον τσαμπουκά, του δείχνεις ότι πιστεύεις πώς θα τις χάσεις, κίνηση ματ. Και από την αντίπερα όχθη, περνάς το μήνυμα στην ομάδα σου πως, μάγκες, δικό σας είναι, το έχετε, εσείς θα κρίνετε το ματς. Πολύ σημαντικό στοιχείο που μοιάζετε να το αγνοείτε... 5. Κι ένας τελείως πραγματιστικός και τεχνικός λόγος : η ομάδα δεν είχε άλλο τάιμ άουτ και με τις βολές ήταν προφανές πως ο Σφαιρόπουλος θα είχε χρόνο να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες ή και να κάνει αλλαγές αν χρειαζόταν. Αυτά. Όχι για να δείξω ότι η απόφαση ήταν καλή ή κακή, είπαμε, δεν υπάρχει σωστή συνταγή, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αλλά για δείξω πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ανεξήγητη απόφαση (και φτάνετε μάλιστα κάποιοι να υπονοείτε πως στο εξής οι παίκτες του Ολυμπιακού δε θα του έχουν εμπιστοσύνη...).

      Διαγραφή
    9. Και εάν έπαιρνε ο ΠΑΟ επιθετικό ριμπάουντ τι θα γινόταν; Εκτός και εάν και αυτό το είχε δεδομένο. Υπάρχει μια τρύπα στη λογική. Το φάουλ είτε έπρεπε να γίνει πιο αργά ώστε να μην μείνει χρόνος στον παο είτε να παίξεις άμυνα. Και στις δύο περιπτώσεις θα είχες την τελευταία επίθεση και δεν θα τζογαρες στα τρία δεύτερα. Έχεις πάντως απόλυτο δίκιο ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελεσματος.

      Διαγραφή
    10. Νίκο, εάν διαβάσεις όλα τα σημεία της απάντησής μου, θα δεις πώς σου απαντάω στα ερωτήματα που θέτεις. Το να έχεις την τελευταία επίθεση ήταν μόνο ένας από τους λόγους. Δεν υπάρχει καμία τρύπα στη λογική γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει εξαρχής αεροστεγής λογική: όποια απόφαση κι αν πάρεις εκείνη τη στιγμή, υπάρχουν συν και πλην. Το φάουλ έγινε κατευθείαν στον Καλάθη για να μην πάει η μπάλα σε πιο εύστοχο παίχτη και για να έχει η ομάδα στρογυλλότατα, σίγουρα 24 δεύτερα. Όσο για την πιθανόητητα επιθετικού ριμπάουντ, μα φυσικά, όλα μπορούν να γίνουν. Αλλά εδώ εμπιστεύτηκε τους παίκτες του ότι θα σκοράρουν στην τελευταία επίθεση, δε θα τους εμπιστευόταν ότι θα πάρουν το ριμπάουντ;

      Διαγραφή
    11. Συγγνώμη φιλέ ακιλις αλλά το φάουλ έγινε στα 27 "όχι στα 24" άρα λάθος πρώτο, με την φοβερή αυτή στρατηγική έδωσε χρόνο στον αντίπαλο που αν ο φωτσης τον μπουμπουναγε μπορεί και να είχαμε υποδοχή αλλά μπαρτζωκα.
      Τραβηγμένο αυτό που λέω έτσι;ή ιστορία εγραψε όμως και ο σφαιροπουλος με τον παπανικολαου μες στα λάθη της στιγμής έγιναν ήρωες από τον σπανουλη.
      Τέλος παντων,ελπιζουμε στους τελικούς και στην συνέχεια της ευρωλίγκα οι δυο ομάδες να είναι πληρης με όλα το όπλα στη φαρέτρα να δούμε ωραία ματς...


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    12. Προς 10.44
      Σου απαντησα φιλε μου στο αλλο ποστ αλλα φαινεται δεν το ειδες.
      Μεχρι να φτιαξει ο Τζιμ το νεο σαιτ αυτα θα τραβαμε...
      Ριξτου μια ματια αν θες.
      Οντως 59% ειναι το σωστο και αν δεις αυτο εχω χρησιμοποιησει.. αλλα εδω ο δαιμων του πληκτρολογιου μου εκανε τον Καλαθη ...Κορφα..

      Διαγραφή
  40. Το ντέρμπι μονοπώλησε το ενδιαφέρον αλλά έγιναν ακόμη 7 ματς το διήμερο.
    Η Μακάμπι με τον Γκάουντλοκ έχανε και χωρίς αυτόν κερδίζει. Φαίνεται, πάντως, ότι είναι μέγα σκορποχώρι. Η εικόνα του Ράντ να περπατάει επιδεικτικά γυρίζοντας στην άμυνα κι ενώ η ομάδα του εκδήλωνε ακόμη επίθεση είναι χαρακτηριστική. Κι όλο αυτό επειδή δεν πήρε μια πάσα…
    Ο Αντρίκος πάλι έχασε ματς στο τέλος. Πάλι του το γύρισαν. Πάλι με τον Μίλερ στο ‘’4’’ να παίρνει την κρίσιμη επίθεση και να αποτυγχάνει.
    Ο Μπλατ την πάτησε απ’ την Γαλατά που έπαιζε με μόνο γκαρντ τον Γκιουλέρ. Η Νταρουσάφακα ό,τι χτίζει την μια βδομάδα το γκρεμίζει την άλλη. Είδαμε και Πλέις απ’ τα παλιά.
    Η ΤΣΣΚΑ ζορίστηκε απ’ την Ζαλγκίρις. Φαίνεται να διέρχεται μια περίοδο κάμψης ενώ έχει και τον τραυματισμό του Ντε Κολό να διαχειριστεί. Για να τα λέμε όλα, ο Μίλος τα ‘χει σπάσει φέτος απ’ τα 6,75. Ο Γιανκούνας κάνει απίστευτη χρονιά μέχρι τώρα.
    Ο Ζοτς με super Σλούκα κέρδισε την Εφές και δείχνει να ξεπερνά την κρίση. Έβαλε και τον Μαχμούτογλου στην εξίσωση και ο Τούρκος ήταν καλός. Η Εφές θέλει πολλή δουλειά. Πολλά και μεγάλα σκαμπανεβάσματα μέσα στο ίδιο ματς.
    Ο Ράντονιτς με τα ψέματα έχει φτιάξει πάλι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Ένα καλό ψηλό αν είχε ακόμη θα ήταν super. Πήρε αέρα την Αρμάνι του ‘’αγαπημένου’’ Ρέπεσα που έβλεπε τον Σιμόνοβιτς να γράφει από παντού.
    Και τέλος, η φάπα που έφαγε η Μπάρτσα εντός απ’ την Ρεάλ. Φαίνεται ότι οι παίκτες του Μπαρτζώκα θέλουν να τον φάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το τελευταιο για τους παιχτες του Μπαρτζωκα..... ελεος ρε 77.

      Διαγραφή
    2. Απο το νοσοκομείο θα τον φάνε τον Μπαρτζώκα; Με 7 παίκτες rotation έπαιξε κόντρα στην πλήρης Ρεάλ μετά απο το δύσκολο παιχνίδι και ταξίδι στον Πειραιά. Μάλιστα είχε κι άλλον τραυματισμό μέσα στο παιχνίδι.

      Κόντρα σε μια Ρεάλ όπου λίγες μέρες πριν αυτοί οι ίδιοι 7 παίχτες ως ξεκούραστοι την κέρδισαν με 10 πόντους.

      Μια χαρά τα πάει ο Μπαρτζώκας. Παρόλα τα προβλήματά του είναι πρώτος στην Ισπανία και έχει 4-4 στη Euroleague.

      Διαγραφή
    3. Προφανώς (εκτός και χάκαραν τον λογαριασμό του :PPP ) και το γράφει ειρωνικά/προβοκατόρικα ο άνθρωπος...Γι'αυτά που διαβάσαμε, φαντάζομαι, μετά την 25ρα στο ΣΕΦ: για τους παίκτες που ήθελαν να φάνε τον Πεδουλάκη κοκ.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη Β7 συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τον Μπαρτζώ. Βάσει των συνθηκών με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει, για 'μένα είναι ο κορυφαίος προπονητής της Euroleague αυτή τη στιγμή...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  41. αυτος ο cory jefferson που βρισκεται jim?πολυ ωραια επιλογη θα ηταν αν αποκτουσε και λιγο war mentality.θα το ξαναπω..antoine diot με οσα λεφτα και αν χρειαζονται αμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ο λογος της ειρωνιας;Αν θελεις μπασκετικη συζητηση,να την κανουμε.αλλιως καλη σου νυχτα!

      Διαγραφή
  42. Παιζουμε με το Λαυριο, μετα απο διπλη ομαδα στην Ευρωλιγκα...

    Αρχικη πενταδα? Μαντζαρης Σπανουλης Παπανικολαου Πριντεζης Μπερτς.

    Σφαιροπουλε μου τη δινεις πολυ ασχημα στα νευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως είναι που (δεν) εμπιστεύεται τον Ελληνικό κορμό και το βαθύ ροστερ που αναφέρεις παραπάνω.

      Διαγραφή
  43. Φτάσαμε λοιπόν στο κατώτερο στάδιο καφενειακής συζήτησης, εκεί που οι 5 σερί νίκες μιας ομάδας είναι προϊόν τύχης και συγκυρίας.

    Τι μας μένει λοιπόν; Να λέμε ότι οι παίκτες χάνουν σουτ επειδή είναι ματιασμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε εδω οι φιλοι του ΟΣΦΠ ειχανε βγαλει κοτζαμ Ομπραντοβιτς κωλοφαρδο και Γκαστονε για μια 20ετια, στα 3 ματς που κριθηκαν στον ποντο θα κολλησουμε ?
      3 μπαζερ μπιτερ, 2 σοβαροι τραυματισμοι βασικοτατων παικτων 2 μερες πριν τα ματς και πολλες οριακες φασεις να καθονται υπερ του οσφπ (απο νεκρα τριποντα μεχρι και την βολη του Καλαθη). Προφανως και ο Ολυμπιακος ειναι πιο καλη ΟΜΑΔΑ και προφανως εχει Σπανουλη Πριντεζη που δεν εχει ο Παο αλλα στα οριακα ματς -ειδικα οταν αυτα ειναι 3 και οχι 15- ο παραγοντας τυχη μπορει να παιξει ρολο.

      Εν πασει περιπτωσει, εδω θα μαστε και στο τελος της χρονιας οταν θα εχουν παιχτει πολυ περισσοτερα ματς και θα μπορουν να βγουν πιο χρησιμα συμπερασματα, αλλα μην θεωρουμε τον παραγοντα τυχη "καφενειακη αποψη"

      Διαγραφή
    2. Εχω την αισθηση οτι η κακη εικονα καποιων παικτων του Παναθηναϊκού οφείλεται κυριως σε πολυ κακη σωματικη κατασταση.

      Διαγραφή
  44. Μεγαλη παιχτουρα ο Νικολς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χαχαχα, αρχισε τα δωρακια ο Πριφτης. Αμυνα ζωνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παντως σε ενα πρωταθλημα ανεξαρτητων ομαδων σε ανοιχτο γηπεδο, με σιδερενιες μπασκετες, αερα να φυσαει και ψιλοαμπαλους (οπως και εμεις) αντιπαλους, ζωνη 40 λεπτα παιζαμε. Ειναι δυνατον να το κανει αυτο το πραγμα ο Πριφτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Οχι ο οσφπ δεν το πηρε γιατι ηταν ανωτερος ουτε γιατι εχει τους παιχταραδες.. Οπμως εχει εναν κορμο αρκετα χρονια, εχει σπανουλη πριτεζη που ειναι απο τους καλητερους στην ευρωπη στην θεση τους , ΚΑΙ εχει μια χαρα ροστερ που εκτος απο το 4 δεν εχει τρυπες!
    Ο σφαιροπουλος ειναι απο τους λιγους κοουτς που εβγαλε την γλωσσα στον καλαθη ριχνοντας του τον παπανικολαου τον ματζαρη τον σπανουλη μεχρι και λοτζεσκι αν θυμαμαι καλα, ενω χτυπησε και στο μικρο ροτεισον του παο.
    Και ολα αυτα ενω ο παο παιζει χωρις 2 βασικα του γραναζια, εχουν ξεθεωθει οι 6,7 παιχτες που παιζουν συνεχεια και οι ελληνες που εχει και ΔΕΝ εχει δεν βοηθανε..
    Ο οσφπ εχει σπανουλη πριτεζη παπ παπαπετρου , ακομη και αγραβανη ματζαρη που για μενα ειναι 3 κλικ κατωτεροι των υπολοιπων, και ο παο παιζει ΜΟΝΟ με καλαθη.. μπουρουσης και παππας δεν βοηθανε , ο φωτσης κανει οτι μπορει και οπου μπορει ενω οι υπολοιποι απλα υπαρχουν για να φαινονται.
    Ελληνικο στοιχειο μαγκες, δνε γινεται η ομαδα να συνεχισει με 8 10 ξενους..
    Αν θελουμε 3 μηνες να φερουμε γκαρντ ηδη βδομαδα να φερουμε ψηλο η χρονια περναει μπροστα μας και εμεις την βλεπουμε σαν τρενο.
    Ενισχυση τωρα αλλιως ας παρει 5,6 ελληνες τυπου αθηναιου ας μην δινει και τα ωραια του λεφτακια χωρις λογο.
    Λυσεις μαυροκεφαλου απλα ειναι αστειες.. πρωην παιχτης που τον εκοψε η γαλατα για ιατρικα!!! Εχει να παιξει μπασκετ απο το πασχα, εχει να κανει σωστη προετοιμασια απο εποχη ιβανοβιτς να τον παρουμε για λεμε οτι πηραμε ψηλο ειναι κουταμαρα.
    Ο φελντειν μαγκες ηρθε για αναπληρωματικος και για αυτο πρεπει να λογιζεται.. δεν φταιει αυτος αν ο καθε παππας πεταει την καθε χρονια και την φανελα του βασικου επειδη εχει χαρακτηρα Γ@@α τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ!!!!! Αντε παλι, ο Παππας φταιει που εσπασε χερι και χιαστο στα δυο απο τα τρια χρονια στην ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Δεν ηξερα οτι ο χαρακτηρας του παππα φταιει και για τους τραυματισμους του στα τρια χρονια στην ομαδα.

      Διαγραφή
    3. Οχι μαγκες φετος δεν του φταιει κανενας τραυματισμος, και ομως ειναι πισω απο τον καθε φελντειν

      Διαγραφή
    4. που ειναι πισω ρε κρις μου λες;;;πας καλα;;22 λεπτα παιζει στην Α1 και 18 λεπτα στην ευρωλιγκα.Αντε γιατι πετατε με μ@@@@κια και νομιζετε οτι εχετε δικιο.Κουρασατε με τον Παππα και να βηξει τον κραζετε.

      Διαγραφή
    5. Εβγαλες συμπερασμα απο εναν μηνα παιχνιδιου ετσι;;;Παρακαλα να μην τον βαζει να δκαιωθεις εσυ και οι φιλοι σου που κουβαλαν τα ιδια μυαλα.20 λεπτα περιπου παιζει σε Α1 και Ευρωλιγκα.Ο Παππας φταιει που ο Πασκουαλε βλεπει σ καποια παιχνιδια οτι δεν τραβαειο Φελτειν και καιει την ομαδα και συνεχιζει τον εχει μεσα.Ξερεις ποιον εχει μανατζερ ο Φελτειν;;;

      Διαγραφή
    6. Καλα στην Α1 παιζει και ο μποχω παιζει και ο πατ παιζει και ο χαραλαμπο.. στην ευρωλιγκα δες ποτε τα παιζει.. και σε ποια θεση..
      Ο φελντειν για πλακα εχει τα 25 στην ευρωλιγκα!! ουσιαστικα μιλαμε για αντιθεοτυς χρονους που επρεπε να ειχαν + ο παππας οπως ειπα παιζει αρκετα λεπτα σαν οργανωτης!!
      Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι τυποι εδω κα;τηγορουν τους αλλους σε περιπτωση που πουνε οτι καποιος δεν παιζει οπως πρεπει να παιζει.. και μαλιστα λενε και την μακακια τους .. δλδ αν δεν ειναι πισω ο παππας που ειναι μπακ απ του φελντειν!!! τοτε ποιος ειναι???
      Τα ιδια και με φελντειν πριν λιγο καιρο.. παιχτης εκτος ροτεισον και εκτος ρυθμου ηταν η πρωτη επιλογη να μεινει εκτος Α1 μαζι με νικολς και υπηρχαν ατομα που λεγανε οτι εχω αντιπαθεια με τον συγκεκριμενο παιχτη. Οχι αγορινες μου απλα λεω την αληθεια.
      Εδω υπαρχουν αλλοι που εβριζαν καλαθη!!! γιατι ενω τα κανει ολα δεν εχει 4/4 στο τριποντο.. και μαλιστα αυτοι οι αλλοι κατηγορουν σε ποστ αλλων ποσο ασχετοι ειναι!!!

      Διαγραφή
    7. ποια αληθεια, αυτη που βλεπεις εσυ;;.ο παππας φταιει που ειναι δυαρι και τον βαζει ασσο;;;αυτος φταιει στην τελικη οταν παιζει παντα με Μπουρουση και ενω τον ταιζει με ασιστ αυτος χανει τα αχαστα;;Επειδη καποιοι κατηγορουν τον καλαθη αδικα ειπες και εσυ να θαψεις τον Παππα για να ρεφαρεις.18 λεπτα παιζει στην ευρωλιγκα.Καλα εσυ τωρα εβριζες τον Φελτειν στον Παππα θα κολλησεις;;

      Διαγραφή
  48. Μπουρούση αγόρι μου...σταμάτα να διαβάζεις τριγύρω κριτικές και σχόλια....ηρέμησε και παίξε το παιχνίδι σου....δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανένα..και εμείς οι ίδιοι οι Παναθηναικοί ξέρουμε ότι δεν μπορείς να κάνεις την περσινή χρονιά ..ξε αγχώσου...Σήμερα έχασες τα άχαστα κάτω από το καλάθι...και ήταν καθαρά θέμα άγχους ,τσαντίλας και έλλειψη καθαρού μυαλού...
    Μπές και παίξε το παιχνίδι σου και μην ακούς κανένα....(εντός και εκτός ομάδας)
    ΥΓ: Να λέμε και κανένα μπράβο στον Πεδουλάκη που μας έφερε αυτόν τον παιχταρά πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση...Σιγκλετόν.....χρόνια έχουμε να πάρουμε τέτοιο σκύλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου στεφ για αυτα που λες για τον μπουρου!τωρα για το υστερογραφο σου σε βρισκω υπερβολικο,ενταξει δεν εκανε και καμια τρομερη ανακαλυψη ο πεδουλας τον σιγκλετον μετα τη περσινη χρονια τον ηξερε ολος ο κοσμος!

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να ξεαγχωθεί?
      Θελει κότσια να είσαι σε μεγάλη ομάδα!!

      Διαγραφή
    3. O Tζιμόπληκτος είχε ζητήσει Σίγκλετον και Ανταμς.
      Και πέρσι Γκάμπριελ.
      Μπορεί να σκοράρει 2 στα 3.

      Διαγραφή
  49. Παιδια, οτι σας πω ειναι αμφιβολο και το μαθαινω απο ατομο που εμπισευομαι, αλλα αντιστοιχα και αυτος το εμαθε απο δικο του ατομο...

    Ο Χαραλαμποπουλος δυστηχως πολυ συχνα πηγαινει σε κλαμπακια και μπαρακια για ποτακι και επισης καπνιζει. Αυτα ακουσα απο κολλητο μου. Κραξτε ελευθερα, ουτε εγω θελω να το πιστεψω και προσωπικα θα τα θεωρησω φημες... Το λεω σε περιπτωση που εχει ακουσει καποιος αλλος κατι αντιστοιχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. O τελευταίος που θυμάμαι είναι τώρα βοηθός στον Ιτούδη στους Ρώσους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Say whaaaaat? κάτσε δεν σε έπιασα! στον Μίντλετον ή στον Πιστιόλη αναφέρεσαι?
      και σε όποιον και να αναφέρεσαι τί εννοείς βασικά?

      Διαγραφή
  51. Σκέψεις (με την κρισιμότητα των θεμάτων που θίγονται φθίνουσα):
    - δίνοντας σήμερα τόσο πολύ χρόνο (αδικαιολόγητα πολύ, ακόμα κι όταν το ματς είχε κριθεί, θυσιάζοντας ως και την ξεκούραση) στο δίδυμο Σίνγκλετον & Μπουρούση, ο Πασκουάλ δείχνει πως δεν έχει κατασταλάξει ακόμη τι είδους παίκτη θέλει για αντι-Γκιστ. Προφανώς θέλησε να διαπιστώσει αν ο Αμερικανός μπορεί να μετατοπιστεί στο «4» σε μονιμότερη βάση και ν’ αποκτήσει «5» (ίσως και γιατί σκέφτεται συνδυαστικά και την επόμενη μέρα, όταν γυρίσει ο Γκιστ), τα τελευταία χρόνια στην Μπάρτσα άλλωστε ο Ισπανός τη φόρτωνε υπερβολικά τη συγκεκριμένη θέση. Μακάρι πάντως να κάνω λάθος.
    - η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει ο Παναθηναϊκός είναι να αναζητήσει την κυριολεξία του όρου «αντι-Γκιστ»: δεν είναι εύκολο να βρεθεί παίκτης με τα (αμυντικά κυρίως) χαρακτηριστικά του, ούτε να «κουμπώσει» γρήγορα στον ρόλο του. Πιο φρόνιμο θα ήταν να αποκτηθεί παίκτης ο οποίος θα δώσει κάποια από όσα έδινε ο Γκιστ πίσω, αλλά θα δώσει περισσότερα – και, κυρίως, διαφορετικά – πράγματα μπροστά. Το σταθερό σουτ, για παράδειγμα. Προφανώς και μια πιθανή άρνηση διαρκείας δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αν ωστόσο είναι εφικτό με οικονομική υπέρβαση να έλθει ο Οκάρο, συνιστά ιδανική περίπτωση: ένας πολύ ικανότερος του Γκιστ επιθετικά παίκτης, δουλεμένος σε πρόγραμμα (Πρίφτη) αμυντικής κατεύθυνσης, ανάλογο με εκείνο που δουλεύτηκε χρόνια ο Γκιστ (Πεδουλάκη), παίκτης που έδειξε όσο περνούσε η περσινή σεζόν να παίρνει μεγάλη βελτίωση (και) στο αμυντικό κομμάτι. Ένας παίκτης που θα δώσει άμεσα πράγματα που λείπουν, αλλά και αύριο, όταν με το καλό επιστρέψει ο Γκιστ, δεν θα περισσεύει, αλλά θα τον συμπληρώσει.
    - ο Πασκουάλ οφείλει να το πάρει αλλιώς με τον Χαραλαμπόπουλο. Όχι, στην παρούσα φάση το κρίσιμο θέμα δεν είναι ο χρόνος που δίνει στον μικρό, κρισιμότερο θέμα είναι το είδος της χρησιμοποίησής του. Αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, οφείλουν να του το πουν Βόβορες & σία που δούλεψαν χρόνια με το παιδί πως ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι κι ούτε θα γίνει ποτέ πλάγιος. Θα υπάρχουν πάντοτε γρηγορότεροι από αυτόν, θα υπάρχουν πάντοτε καλύτεροι σουτέρ από αυτόν. Το παιδί επιβάλλεται να πάρει μπάλα στα χέρια και να δημιουργήσει, για τον ίδιο ή τους άλλους. Αντιληπτό πως ο Ισπανός ανέλαβε σε μια εποχή όπου προτεραιότητα ήταν οι νίκες, αλλά αυτό με τον Χαραλαμπόπουλο να αναλώνεται ακροβολισμένος άσκοπα δεν το είδαμε απόψε πρώτη φορά, το είδαμε και σε μικρής δυσκολίας ματς στο ΟΑΚΑ.
    - για τον Μπουρούση να μην τα ξαναλέμε. Πρώτα απ’ όλα να αδειάσει το μυαλό του.
    - αυτή καθαυτή η νίκη επί του Άρη είναι πολλαπλά ωφέλιμη. Για το ηθικό, μετά από δυο χαμένα ματς στο όριο... Αλλά και βαθμολογικά, αφού η 25άρα στο ΣΕΦ δίνει τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό για το πλεονέκτημα έδρας, τα ματς όπου μπορεί να γίνει η «στραβή» λιγόστεψαν (πέρασαν αμφότεροι απ’ τον Άρη, έχουν ΑΕΚ & ΠΑΟΚ), αλλά η Λευκάδα αποδεικνύει ότι η «στραβή» μπορεί να προκύψει και σε ανύποπτο χώρο/χρόνο, ειδικά όταν σωρευτεί η κόπωση της Ευρωλίγκας. Κι ούτε φυσικά δικαιούται η ομάδα να σνομπάρει την αξία της 1ης θέση στη ρέγκιουλαρ σίζον, που στατιστικά εγγυάται σε υψηλό ποσοστό και τον τίτλο: από τη στιγμή που οι πιθανότητες και των δύο για ΦΦ (και, πολύ περισσότερο, για την ευρωπαϊκή κούπα) είναι πιθανότητες αουτσάιντερ, η τελευταία εντύπωση, ο εγχώριος τίτλος, θα κάνει ξανά διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω στα περισσοτερα απο οσα λες, εκτος απο το θεμα του Βασιλη. Ο Βασιλης ειναι αργος για φτερο, αδυναμος για 4, μετριος σουτερ, μετριος ριμπαουντερ για το υψος του, κακος αμυντικος και στο 3 και στο 4. Παιρνει την μπαλα και την ξεφορτωνεται σαν βομβα.

      Ο Πασκουαλ φταιει;

      Για τον Νικολς παντως το καμπανακι εχει χτυπησει πολυ δυνατα. Δευτερο σερι ματς χωρις Γκιστ και παιζει 10 λεπτα,ξανα λιγοτερα απο τον Φωτση

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα,
    Εγώ είχα πει νεοέλληνα του φραπέ τον Χαραλαμπόπουλο. Είμαι υπερβολικός; βλέπω ένα τύπο που δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται. Όταν ο Παπαπέτρου σκυλιάζει όταν μπαίνει στο ματς, παίρνει προσπάθειες και σπρώχνει ψηλότερους παίκτες, ο Χαραλαμπόπουλος κρύβεται, αποφεύγει τις επαφές και περιμένει την ευκαιρία να τρέξει πίσω στην άμυνα. Μακάρι να έχω άδικο, τον πίστευα στην αρχή. Φοβάμαι πως δεν έχει το mentality για πολλά πολλά.
    Ίσως βέβαια κάνω λάθος και είναι όλα μέρος ενός μεγαλόπνοου πλαν του Πασκουάλ και θα αρχίσει σιγά σιγά να σπρώχνει, να έχει τσαμπουκά, να παίρνει προσπάθειες και να δουλεύει στις αδυναμίες του.
    Θα πω 1 παράδειγμα πέραν της πεπατημένης για τον τεράστιο Διαμαντίδη. Φώτσης! ο άνθρωπος χάνει βολή και μονολογεί βάζοντας τα με τον εαυτό του. Είναι στα τελειώματα και βγήκε μπροστά τώρα, λόγω τραυματισμού Γκιστ. Δεν κρύφτηκε ποτέ, δουλεύει και έχει νοοτροπία νικητή. Τέτοιους παίκτες χρειαζόμαστε... Ελπίζω ο Χαραλαμπόπουλος να δουλέψει πρώτα στο μυαλό του, όλα από εκεί ξεκινούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στο παρόν ρόστερ ο Οκάρο μπορεί να πάρει μόνο τη θέση του Νίκολς. Δεν έχει παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Μόνιμα στημένο στο τρίποντο τον θυμάμαι στον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λοιπόν επειδή η κουβέντα πάει να παρεκτραπεί με οπαδικά σχόλια αλλά κόντρα,γκαζέτα,sdna κ.λ.π εγώ θα επιμείνω μπασκετικά.
    Θα κάνω μία πρόταση-καθώς μελετάω στον ελεύθερο χρόνο μου διάφορα πράγματα-εναν παίχτη για τους φίλους Παναθηναϊκούς.
    Τζακάρ Σαμψον.
    Ηλικία:23 στα 24!
    Εμπειρία:147 παιχνίδια με τους Σιξερς και τους Μέμφις Γκρίζλις.
    Είναι ένας αθλητικός,αμυντικογενής wing παίχτης που με ύψος 2.06 μπορεί να βοηθήσει και στη θέση του σέντερ.Είναι καλός rebounder και μέχρι στιγμής στο nbdl έχει 12.5 πόντους μέσο όρο.Τρίποντο δεν έχει αλλά αυτό δεν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός από τον ψηλό που ψάχνει.Μπορεί να παίξει και με πρόσωπο και είναι αξιόπιστος rim protector αν και δεν είναι τρομερός μπλοκέρ.
    Θα ήθελα και τα δικά σας φώτα πάνω στον παίχτη.Ειδικά όσων τον έχουν παρακολουθήσει πιο πολύ...Από αρχές του μήνα τον έχω λιώσει.Τι λέτε λοιπόν???

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο Κογκαλιδης γραφει για Κενυ Γκαμπριελ.
    Ελπιζω πως οχι. Δεν ειναι αυτο που χρειαζεται ο ΠΑΟ πιστυεω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Kenny Gabriel τελικα... πως τον ξεχασαμε αυτον ρε μαγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σε άλλες ειδήσεις από το... Hoopfellaskai News, το Ξανθό Αστεράκι :-) της φυλής των πρασινοχέριδων (γνωστοί και ως Βαζελαπάτσι) θα αρχίσει σύντομα προπονήσεις στο άθλημα του σκακιού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αντίπαλός του θα είναι ο μεγάλος αρχηγός της φυλής, το, ξακουστό στα πέρατα του Φαρ Ελλάς, Δεξί Μπάσιμο (copyright: ...GM). Φήμες ότι το... ιππικό θα επέμβει μόνο στην περίπτωση που ο μεγάλος αρχηγός της φυλής θα κινδυνεύσει με ματ, ελέγχονται ως ανακριβείς...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κάτι που ξεχνάμε όταν μιλάμε για το ποσοστό π.χ. στα σουτ εντός πεδιάς μιας ομάδας, είναι ότι αναφερόμαστε, όπως είναι λογικό, στο ποσοστό της σε όλον τον αγώνα. Έχει όμως τα ίδια ποσοστά σε κάθε ημίχρονο ή και κάθε δεκάλεπτο; Για παράδειγμα, την ίδια ευστοχία έχει στο πρώτο δεκάλεπτο (με τους παίκτες ξεκούραστους και φρέσκους) και στο τέταρτο (με τους παίκτες πιθανότατα ξεθεωμένους από την υπερπροσπάθεια, όπως π.χ. ο ΠΑΟ του rotation των 8 παικτών στον πρόσφατο αγώνα των αιωνίων);

    Μήπως, εν τέλει το γενικό ποσοστό για όλον τον αγώνα στην ευστοχία, κρύβει αυτές τις συχνά πολύ σημαντικές διαφορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Διαβάζω για Drew Gordon και Kenny Gabriel. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να πάμε σε έναν παίκτη που ναι μεν είναι αθλητικός αλλα δεν μπορεί να μαρκάρει 5αρι και δεν πιάνει όγκο στη ρακέτα; Σουτ έχουμε απο άλλους παίκτες. Νομίζω ότι ο Gordon είναι σαφώς καλύτερη λύση για τη θέση 5 δεδομένου οτι παίζει και πικ εν ρολ και φυσικά μπορεί να κατέβει στο 4 σε ειδικές καταστάσεις. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το γκαζετα εγραψε οτι αυτοπροταθηκε ο γκαμπριελ.

      Διαγραφή