Athlenda

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Τrust the Process



Μια αγχωτική νίκη και μια ήττα που ανοίγει πληγή. Μετά την έκτη αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας και λίγο πριν την εβδομάδα-κόλαση που ακολουθεί, το Hoopfellas καλεί τους παίχτες του Παναθηναϊκού και τον προπονητή του Ολυμπιακού να "εμπιστευθούν -πραγματικά- τη διαδικασία", ο καθένας για τη περίπτωση του..  




Trust The Process, είναι απλό. Αρκεί να τη πιστέψεις και να την εμπιστευθείς.. 

Ξεκινάμε με τη βαθμολογία και συνεχίζουμε με το σχόλιο που αφορά τα παιχνίδια των ομάδων μας στην έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Group Regular SeasonWLPTS+PTS-+/-
CSKA Moscow6055349360
Real Madrid4254050040
Baskonia Vitoria Gasteiz4249545936
Panathinaikos Superfoods Athens4245243616
FC Barcelona Lassa4245544114
Darussafaka Dogus Istanbul424814729
Fenerbahce Istanbul42450460-10
Olympiacos Piraeus3350349013
EA7 Emporio Armani Milan33547552-5
Maccabi FOX Tel Aviv245005000
Brose Bamberg24473478-5
Crvena Zvezda mts Belgrade24415426-11
Unics Kazan24462485-23
Anadolu Efes Istanbul24483522-39
Zalgiris Kaunas15462501-39
Galatasaray Odeabank Istanbul15516572-56
* In accordance with the 2016-17 Turkish Airlines EuroLeague Bylaws, all points scored in extra period(s) will not be counted in the standings, nor for any tie-break situation.


ABDI IPEKCI


Ο Ολυμπιακός απέτυχε να κερδίσει τη μάχη στο πνευματικό κομμάτι από το οποίο ξεκινούν πολλά δεινά και προβλήματα τα οποία πρέπει αυτή τη περίοδο να διαχειριστούν οι ερυθρόλευκοι. Απέτυχε να επανακτήσει την αυτοκυριαρχία και το μυαλό του μετά το (σκανδαλώδες για άμυνα τέτοιου επιπέδου) 27-2 σερί που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο. Το σοκ ήταν μεγάλο όμως οι πραγματικά καλές ομάδες βάζουν τελεία σε τέτοια διαστήματα (όσο κακά και εάν είναι) και αρχίζουν να εκτελούν πάλι βασικές δράσεις στο παρκέ ώστε να επιτύχουν την επαναφορά. Ο Ολυμπιακός δε το έκανε γιατί δε κράτησε (εκτός από το ξεκίνημα) πραγματικά το τιμόνι του παιχνιδιού ποτέ στα χέρια του. Έκανε ένα άθλιο για τα standards του αμυντικό παιχνίδι εμφανίζοντας έναν χαρακτήρα ο οποίος δε συνάδει με την ταυτότητα αυτής της ομάδας. Απλά συμμετείχε στο ματς, δεν αγωνίστηκε. Στο διάστημα της “τρικυμίας” του πρώτου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι παίχτες έμοιαζαν (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) να κυνηγούν μια μπάλα σε μια τραχιά, χωμάτινη κατηφόρα και να μη μπορούν να τη πιάσουν..


Σαφέστατα μεγάλο μερίδιο στην εικόνα αυτή έχει ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Ήξερε ότι η Γαλατά ήταν πιο επικίνδυνη μπαίνοντας στην αναμέτρηση με αυτό το 0-5 περισσότερο από ότι με ένα ρεκόρ 1-4 σε μια αντίστοιχη κατάσταση.. Γνώριζε ότι το ρόστερ της διαθέτει αρκετό firepower φέτος και ατομική ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Παρά την ανύπαρκτη άμυνα της (στη πραγματικότητα γκρεμίζεται κάθε αντίσταση της εκεί όταν μπορείς να τη διαβάσεις) έχει τους παίχτες οι οποίοι μπορούν να σε σκοτώσουν εάν τους αφήσεις να νιώσουν άνετα και να συνδεθούν με το καλάθι. Στη πραγματικότητα απέναντι σε τέτοιες ομάδες πρέπει να “βάλεις το χέρι σου πάνω τους” και να τις κάνεις να νιώσουν άβολα περιορίζοντας τον διαθέσιμο χώρο δράσης. Σε αυτό το πλαίσιο αρχικά ένας τέτοιος αντίπαλος μοιάζει να τρέχει ως ..ακέφαλο κοτόπουλο ενεργώντας ατομικά και ενστικτωδώς, σκουντουφλώντας πάνω στην έτοιμη άμυνα. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει “πνιγμό”. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πιστωθεί μια τέτοια νίκη στο παρκέ αφού εμφανίστηκε με σημαντικό μειωμένο επίπεδο έντασης σε προσωπική και ομαδική άμυνα χάνοντας πολλές μάχες ενώ η διαχείριση του rotation από τον προπονητή του προβλημάτισε σημαντικά. Θεωρώ και τους ίδιους τους παίχτες του..


Δεν είναι μυστικό ότι και ο φετινός Ολυμπιακός είναι ένα σύνολο το οποίο παράγει επίθεση μέσα από την άμυνα του. Η διαδικασία αυτή τον βοηθάει να ανοίξει τον ρυθμό και να αναμείξει περισσότερους παίχτες στην επίθεση του. Όταν δε μπορεί να το εφαρμόσει αυτό, οι πιθανότητες να αποκοπούν βασικοί παίχτες (Χάκετ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιανγκ) από το επιθετικό κομμάτι είναι σημαντικές. Τη Παρασκευή το βράδυ από ένα σημείο και μετά οι πρωταθλητές Ελλάδας πλημμύρισαν από δισταγμό κάτι που φάνηκε σε πολλές εκδηλώσεις τους στο παρκέ..


Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με ξεκάθαρο στόχο στην επίθεση τους να απομονώσουν τον αντίπαλο σε 2 εναντίον 2 καταστάσεις (οι οποίες περιλάμβαναν απαραίτητα τον Πρίντεζη και κυρίως τον Σπανούλη, ακόμα και με 1-4 low flat ως εισαγωγή και τον Πρίντεζη κυρίως screener) στη πλευρά πατώντας πάνω στη συνεργασία των δικών του παιχτών και παράλληλα στην αδυναμία που παρουσιάζει αμυντικά ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις η τουρκική ομάδα φέτος. Στη Weak Side help με το “5” που έστελνε ο Αταμάν στη post επίθεση του Ολυμπιακού με τον Πρίντεζη, η ελληνική ομάδα είχε στη πραγματικότητα πολλές ευκαιρίες δημιουργίας τις οποίες έχω την αίσθηση ότι δε κεφαλαιοποίησε στο έπακρο. Σωστά στην αρχή προτίμησε να ψάξει τον Birch με πάσα από το post στη καρδιά της ρακέτας όμως όταν ο Αταμάν χαμήλωσε τον γκαρντ που βρισκόταν ψηλά γεμίζοντας το ζωγραφιστό και αποτρέποντας τη πάσα αυτή η μπάλα η ελληνική ομάδα έγινε πολύ προβλέψιμη και έδειξε αδυναμία επικοινωνίας με την αδύναμη πλευρά.


Σημείωση: Γενικά η κατάσταση του Πρίντεζη είναι ένα σημείο το οποίο χρίζει αναφοράς γιατί επηρεάζει σημαντικά τη συνολική εικόνα της ομάδας. Ο 31χρονος φόργουορντ (των 17 πόντων - 7/15 σουτ- 7 ριμπάουντ και 3 τελικών τη Παρασκευή) διανύει μια περίοδο μεταπτώσεων. Στο Αλεξάνδρειο και στη Βιτόρια είχε δύο “λευκές νύχτες” όπου τελείωσε άποντος ενώ στη Πόλη απέναντι στη Γαλατά, ο Πρίντεζης (εξαιρετικός παρότι υποτιμημένος αμυντικός παίχτης) αποτέλεσε σημαντικό μέρος του αμυντικού προβλήματος καθυστερώντας σε αρκετές περιπτώσεις στα αμυντικά rotations, γεγονός που δε συμβαίνει συχνά. Συνολικά οι παίχτες του Σφαιρόπουλου έμεναν στη πλάτη του αντιπάλου τους σε πολλές διεκδικούμενες μπάλες (αν και συνολικά κυριάρχησαν στο ριμπάουντ). Το πρόβλημα στη περίπτωση του Πρίντεζη είναι ότι με τον παρών μοίρασμα της τράπουλας και το rotation που χρησιμοποιεί ο προπονητής του (ανέτοιμος Γιανγκ, ασανσέρ τα λεπτά των Παπαπέτρου-Μιλουτίνοβ-Αγραβάνη), ο διεθνής φόργουορντ καλείται να παίζει σαν σούπερ-σταρ κάθε βράδυ καθώς το απλά θετικός δεν αρκεί. Κοιτώντας λίγο πιο μακριά, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν..

Στην Diamond επίθεση ο Γκριν βγάζει τη μπάλα σχετικά γρήγορα από πάνω του (το κάνει συχνά) και δε ψάχνει με υπομονή τις το 2/2 παιχνίδι με τον Πρίντεζη στη πλευρά απενεργοποιώντας έτσι μια φαινομενικά καλή κατάσταση για την ομάδα του.


Σε καταστάσεις 1 in- 4 out το footwork του Γιανγκ είναι ανεπαρκές. Τουλάχιστον ακόμα. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός πετυχαίνει με κάθετη πάσα την απομόνωση βαθιά στο ζωγραφιστό, ο Αμερικανός δυσκολεύεται να τελειώσει εκτός από τις περιπτώσεις που ο αντίπαλος έχει κλειδωθεί στη πλάτη του. Τον περυσινό Γιανγκ δε θα τον “κατέβαζε” έτσι ο Ντιόν Τόμπσον..

2-3 High Set δαγκωτό..


Και οι δύο προπονητές βασίστηκαν πολύ σε αυτό το πλαίσιο επίθεσης. Ο Ολυμπιακός το συνηθίζει άλλωστε χρησιμοποιώντας 2-3 High Set καταστάσεις με τη second unit του και συνολικά όταν δε βρίσκεται ο Σπανούλης στο παρκέ. Σε αυτό το επιθετικό περιβάλλον ο Τζάστιν Ντέντμον έκανε θραύση μοιράζοντας σακούλες στους αντιπάλους του. Κανένας εκ των φημισμένων αμυντικών του Ολυμπιακού δε κατάφερε να μείνει μπροστά του στη τελική εκτέλεση καθώς η ποικιλία ντρίμπλας, και οι side step/step back εκτελέσεις του άλλαξαν τελείως την ατμόσφαιρα στο παρκέ. Γενικά η επίθεση του Αταμάν δουλεύει πολύ για τους γκαρντ του και ο Ντέντμον έχει μάλιστα το πράσινο φως να “σπάσει” το playbook και να εκτελέσει καθώς τα ένστικτα του κάνουν την επίθεση της Γαλατά πιο απρόβλεπτη, παράγοντα τον οποίο χρειάζονται οι Τούρκοι και μέχρι τώρα τους έχει σηκώσει στο συγκεκριμένο κομμάτι. Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια από τις πιο παραγωγικές επιθέσεις στη διοργάνωση βασιζόμενη στο ατομικό ταλέντο παιχτών όπως ο Ντέντμον και στη παρουσία αρκετών παιχτών που μπορούν να δημιουργήσουν αλλά και σουτέρ οι οποίοι φτιάχνουν το “έδαφος” για τη Spread Pick & Roll επίθεση του Αταμάν. 


O Nτέντμον είναι ένας παίχτης τον οποίον τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα.Η επιθετική του συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από ένα έντονο aggressiveness το οποίο κρατάει τον αντίπαλον στις μύτες, στοιχείο σημαντικό στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι διαφορετικό το να είσαι ταλαντούχος και πολυδιάστατος επιθετικά παίχτης με το να σε διακρίνει αυτό το aggressiveness, η ιδιότητα του να επιτίθεσαι στην αντίπαλη άμυνα. Παίχτες όπως ο Κάρολ ή ο Σπανούλης έχουν στο μάξιμουμ αυτό το χαρακτηριστικό..


Παρότι ο Αταμάν δεν έχει ουσιαστικά βάλει στο playbook του καταστάσεις για τον Τζον Ντίμπλερ, ο εξαιρετικός Αμερικανός sniper έλαμψε γράφοντας 5/5 τρίποντα τη στιγμή που φέτος μετρούσε 1/8 πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του δεν έχει καταλάβει μάλλον ότι διαθέτει στο ρόστερ του έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τον ως τρίτη (τουλάχιστον) επιθετική επιλογή και αποκλειστικά ως Weak side threat.. Η ελληνική άμυνα βέβαια τον βοήθησε βέβαια με τη σειρά της. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει σε θέση βολής ο Ντίμπλερ με ένα απλό stagger (Quick Hitter στο transition) και ο ψηλός σου να μη κάνει ένα “Show” για να τον αναγκάσει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ (αδύνατο σημείο) αποσοβώντας τη κατευθείαν εκτέλεση.. Ως συνέχεια αυτού, η ταυτόχρονη παρουσία των Dentmon-Diebler-Daye στο παρκέ οδήγησε τον Ολυμπιακό στην επιλογή άμυνας 2 εναντίον 2 (χωρίς rotations ώστε να καλύψει τους σουτέρ των γηπεδούχων) στο κεντρικό Pick & Roll όπου ο τριπλουνίστας Τάιους ήταν εξαιρετικός. Η μάχη του με τον επίσης εξαιρετικό Birch ήταν ένα από τα “κλου” της βραδιάς..


Και κάτι για το τέλος..

Το σύστημα από μόνο του δε παράγει λύσεις εάν δε το εκτελείς όπως ακριβώς πρέπει. Πρέπει να είσαι ενεργητικός στις δράσεις σου, τυπικός σε κάθε λεπτομέρεια που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, ευλαβικά πειθαρχημένος στον τρόπο που το “τρέχεις” για να λειτουργήσει. Ο δισταγμός, η πνευματική ανετοιμότητα, η παράκαμψη λεπτομερειών και κυρίως η κακή ψυχολογική προσέγγιση των καθηκόντων ατομικά και ομαδικά, κάνουν το σύστημα να δείχνει κακό, μη λειτουργικό. Η ετοιμότητα και η οξυδέρκεια αντίθετα το εκτοξεύουν μετατρέποντας το σε μια δημιουργική δεξαμενή επιλογών στην οποία κάθε παίχτης μπορεί να πάρει τις δεξιότητες του και να βουτήξει..


Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια κρίσιμη εβδομάδα με δύο ματς-φωτιά. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα διαχειριστεί τις καταστάσεις που προβληματίζουν σήμερα, ο προπονητής του. Η εικόνα της ομάδας στα δύο σπουδαία παιχνίδια που ακολουθούν στη διοργάνωση θα είναι κατά τη γνώμη μου ένδειξη της πνευματικής υγείας του τιμονιέρη της ο οποίος μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις του σε επίπεδο κυρίως rotation. Το Trust the process αφορά κυρίως αυτόν. Επέλεξες κόουτς. Υποστήριξε το..



ΟΑΚΑ



Περίεργη βραδιά.. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη διαδρομή παράδεισος-κόλαση και πάλι παράδεισος μέσα σε λίγα λεπτά, δείγμα του σταδίου που διανύει η ομάδα αυτή τη στιγμή με τον καινούργιο τιμονιέρη στην άκρη του πάγκου. Οι πράσινοι του Τσάβι Πασκουάλ ήταν καλύτεροι. Μπήκαν για να κάνουν αυτά τα οποία μπορούν στη παρούσα φάση να κάνουν πραγματικά καλά και με βάση το πλάνο ήταν αρκετά για να τελειώσουν αυτό το εντός έδρας παιχνίδι. Όμως πάντα υπάρχει ο σκόπελος του απρόβλεπτου. Αντιγράφω τα σχόλια μου στο μπλογκ μετά το τέλος του ματς τα οποία νομίζω θα μας βοηθήσουν στην ανάγνωση του ματς..


Το πόσο λείπει ένας έξτρα περιφερειακός από την επίθεση του ΠΑΟ φάνηκε στο σημείο που άνοιξε τη διαφορά και χρειαζόταν την ώθηση για να καθαρίσει το ματς. Απλά δεν είχε αρκετό firepower για να το κάνει και playmaking για να ξαναβάλει τους άστοχους παίχτες του πάλι στο παιχνίδι..”

Είναι τόσο σημαντικός τελικά.. Ο Παναθηναϊκός έχει φέρει με την άμυνα του το ματς στα μέτρα του και έχει το χέρι στη σκανδάλη και τον αντίπαλο στο πάτωμα, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Αδυνατεί χαρακτηριστικά να τον σκοτώσει όμως.. Είναι το σημείο όπου η ομάδα χρειάζεται αυτό το boost για να χαθεί από τα μάτια του αντιπάλου. Αυτή τη διαφορετική οπτική σε επίπεδο διαβάσματος από τη ματιά ενός δεύτερου καλού δημιουργού ώστε να ξεκλειδώσουν και οι τελευταίες πόρτες στα μετόπισθεν του αντιπάλου. Ο Πασκουάλ διέγνωσε την ανάγκη αυτή και προσπαθεί στο διάστημα αυτό να αλλάξει κέντρο βάρους στην επίθεση του δεδομένου του ότι σε εκείνο το σημείο ο αντίπαλος φαινόταν ότι πλέον είχε προσαρμοστεί. Προσπάθησε να το κάνει με τον Μπουρούση όμως απέτυχε.. Είναι το διάστημα όπου το οπλοστάσιο του Παναθηναϊκού δείχνει πλήρως απενεργοποιημένο. Σε αυτό το σημείο έλειψε αυτός ο περιφερειακός για τον οποίον συζητάμε από το καλοκαίρι. Αυτός που θα αναμείξει από την αρχή τους συμπαίχτες του στη πράσινη υπόθεση, θα τους δώσει τη μπάλα τη κατάλληλη στιγμή στο καλό τους σημείο. Αυτός που θα ξανακάνει τα όργανα της μπάντας να ηχήσουν ξανά.. Και όπως είπε (πολύ σωστά) και ο κόουτς, η απόκτηση ενός έξτρα περιφερειακού είναι ξεχωριστή υπόθεση από την επιστροφή του Τζέιμς..


Ο Τζέημς θα φέρει προσωπική φάση την οποία σίγουρα η ομάδα χρειάζεται όμως θα εξακολουθεί να λείπει ένας ακόμα περιφερειακός που θα τρέχει το playbook ως κύριος δημιουργός. Ο Ρίβερς που έχει πάρει πλέον περισσότερο παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια δεν είναι τέτοιος παίχτης και ο Φελντέιν δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί σε αυτό..” 

Μετά το σημείο της αδυναμίας να καθαρίσει το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός βίωσε μια διαφορετική πραγματικότητα εντός παρκέ. Ο Rami Hadar έστησε τον Κόλτον Άιβερσον στον άξονα και στο ύψος του High post, τοποθετώντας εκεί το κέντρο βάρους των δραστηριοτήτων του (ball screens, Pick & Roll επίθεση, flare screens) με τον Αμερικανό seven footer να αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας στην επαναφορά της Μακάμπι. Πλέον δεν είχε αλλάξει χέρια το μομέντουμ αλλά και η πρωτοκαθεδρία στο σκορ. Σε αυτά τα τελευταία λεπτά της κανονικής περιόδου το παιχνίδι πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός για αυτό και ο αδύναμος σε αυτό το κομμάτι Παναθηναϊκός είναι τυχερός που στάθηκε όρθιος απέναντι στους Ισραηλινούς του Goudelock και του Ουίμς. Είναι το χρονικό διάστημα όπου ο (κλειδωμένος επιθετικά) Ρίβερς τρέχει Pick & Rolls (ελλείψει δεύτερου leading guard του ζητούνται να κάνει παραπάνω από όσα μπορεί σε διάφορα επίπεδα) και ο Καλάθης είναι στημένος στις γωνίες για να ..σουτάρει. Παράλληλα οι πράσινοι παρουσιάστηκαν αναποτελεσματικοί στη close out επίθεση (είναι κάτι που προβληματίζει και αυτό καθώς η ομάδα δε πιστώνεται τη καλή κυκλοφορία στις βραδιές που δε σουτάρει καλά). Περίμενα για να είμαι ειλικρινής τη χρησιμοποίηση του Παππά σε εκείνο το σημείο όμως φαίνεται ότι ο κόουτς είχε αποφασίσει για τους δικούς του λόγους να τον παρκάρει. Όντως, σε αυτό το σημείο, θα ήταν χρήσιμος ο Τζέιμς. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτή τη στιγμή τον παίχτη ο οποίος θα βάλει τη μπάλα στο παρκέ και θα παίξει προσωπική φάση, κάθετο μπάσκετ εξασφαλίζοντας σκορ και φθορά για τον αντίπαλο. Με την επιστροφή Τζέιμς αναμένω σημαντική βελτίωση εδώ..


Ο Πασκουάλ πολύ σωστά επενδύει στην άμυνα αυτή τη περίοδο και υπό αυτό το πρίσμα προσεγγίζει τα παιχνίδια. Η επίθεση που θέλει να εισάγει απαιτεί όπως σας έχω πει χρόνο και σε αυτό δε βοηθάει η απουσία ενός περιφερειακού με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε”

Η άμυνα των πρασίνων βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο μετά από ένα μήνα στη διοργάνωση. Αρκετά καλό.. Στις σταθερές των Καλάθη-Γκιστ έχει προστεθεί ο all around-Νίκολς ο οποίος νομίζω ότι είναι μάλιστα ο πιο συνεπής και αποτελεσματικός αμυντικός της ομάδας μετά τον Νικ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αναμέτρηση της Πέμπτης οι δύο τους έγραψαν τα περισσότερα λεπτά μέσα στο παρκέ δείγμα των προθέσεων του Ισπανού κόουτς. Στο αμυντικό κομμάτι βρίσκεται το άρμα μάχης των πρασίνων σε αυτό το διάστημα. Εκεί θα βασιστούν ώστε να μείνουν όρθιοι μέχρι να χτίσουν την επίθεση τους η οποία θέλει χρόνο ακόμα. Ο Πασκουάλ βλέπει τις παραγωγικές δυνατότητες του συνόλου του για αυτό τη προκειμένη στιγμή προσπαθεί να παγιώσει ευνοϊκές για αυτόν (σε επίπεδο σκορ) καταστάσεις με αμυντικά σχήματα ακόμα και εάν αυτά είναι δυσλειτουργικά στην επίθεση. Είνaι φανερή η προσπάθεια να προστατευθεί ο Μπουρούσης ο οποίος αποφεύγεται να εγκαταλείπει το ζωγραφιστό και να ανεβαίνει ψηλά όπου είναι ευάλωτος. Μου έκανε εντύπωση που η Μακάμπι με τόσους πολλούς καλούς midrange εκτελεστές μετά από ντρίμπλα. Μετά βέβαια σκέφτηκα ότι μιλάμε για τη φετινή Μακάμπι..




Ο Μποχωρίδης έχει χαρακτηριστικές αδυναμίες σε βασικά κομμάτια που δε του επιτρέπουν να πάρει περισσότερο χρόνο. Δεν έχει το απαιτούμενο ballhandling, το footwork του στην άμυνα θέλει δουλειά όπως και τα τελειώματα του. Έχει το κορμί (εξαιρετικά χέρια) και την ικανότητα να βάζει αυτά τα αναίσθητα σουτ - η οποία τον χαρακτηρίζει από την αρχή της καριέρας του- ως καλά στοιχεία αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς το παιδί τραυματίστηκε πέρυσι στην αρχή της σεζόν όπου ο ΠΑΟ έπαιζε με τρία γκαρντ..”

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο..



-Ο Σίνγκλετον έκανε τη κατάλληλη στιγμή ένα πολύ καλό παιχνίδι (26 πόντοι, 7/10 FG-9/13 FT, 6 ριμπάουντ, 2 τελικές, 2 μπλοκ) δεδομένου του ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν το καλό επιθετικό του παιχνίδι. Ο Πασκουάλ απέναντι στη Μακάμπι τον ανέμειξε σε περισσότερες Pick & Roll καταστάσεις αν και αυτό είχε να κάνει με τον παίχτη του που αμυνόταν πάνω του. Η παρουσία του Zirbes στο μαρκάρισμα του εξηγεί σε πρώτη φάση την επιλογή του Πασκουάλ να παίξει από 1-4 High Set καταστάσεις Pick & Roll με τον Σίνγκλετον αναμειγνύοντας τα αδύναμα πόδια του Γερμανού στην αμυντική συνεργασία αφήνοντας όμως τον Γκιστ στις γωνίες με τον Σμιθ. Σε ..δεύτερη φάση όμως και μετά από ώριμη σκέψη (μερικών δευτερολέπτων) θα έλεγα ότι η παρουσία του Γκιστ στη περιφέρεια και μακριά από τον άξονα δυναμώνει σημαντικά την αντίπαλη άμυνα. Η Μακάμπι έχτισε μάλιστα την αμυντική της διάταξη πάνω στη παρουσία του Γκιστ εκεί. Νομίζω ότι θα ήταν πιο ορθολογικό (ως βασική επιλογή γιατί σε μια-δύο φάσεις μπορείς να δοκιμάσεις οτιδήποτε) ο Γκιστ να λειτουργούσε ως main screener σε αυτές τις καταστάσεις και ο Σίνγκλετον να βρισκόταν στη θέση του βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ (η close out επίθεση που λέγαμε..) απέναντι σε σαφώς βαρύτερα κορμιά..


-Ο Πασκουάλ προσπαθεί να “ανοίξει τον δρόμο” για τον Καλάθη στην επίθεση του Παναθηναϊκού ώστε ο διεθνής PG εκτός των άλλων να συνδεθεί με το καλάθι. Μια κατάσταση που οι πράσινοι δουλεύουν πολύ καλά είναι τα συνεχόμενα angle (με Μπουρούση ή οποιονδήποτε άλλον ψηλό) και flat (με Rivers, Nichols ή Παππά στη πλάτη του αμυντικού ) στον άξονα δημιουργώντας την ιδανική συνθήκη για τον Καλάθη ο οποίος συνήθως παίζει κάθετα με μεγάλη ταχύτητα έχοντας την επιλογή του ψηλού που ρολάρει και το pop out του γκαρντ που έδωσε το flat screen. Με την επιστροφή του Τζέιμς θα δούμε τέτοια flat screens στα 9 μέτρα για τον Τζέιμς ώστε να έχει τον χώρο να κεφαλαιοποιήσει το μεγάλο του προσόν αναπτύσσοντας πραγματικά υψηλή ταχύτητα στον δρόμο για το καλάθι. Κατάσταση την οποία είχαμε δει και επί Αργύρη Πεδουλάκη και νομίζω είναι καλό όπλο για το τέλος κλειστών ματς.. Συνολικά πάντως, όσο ο Παναθηναϊκός είναι σταθερά καλός στο αμυντικό κομμάτι ελέγχοντας τα παιχνίδια από εκεί, θα έχει τον χρόνο να δουλέψει την επίθεση του. Οι παίχτες των πρασίνων πρέπει να "κολλήσουν" με τις ιδέες του κόουτς Πασκουάλ και να εμπιστευθούν αυτόν και τη διαδικασία την οποία έχει ενεργοποιήσει ο ερχομός του στον οργανισμό. Η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη στο πλάνο είναι βασικά συστατικά για το μείγμα της επιτυχίας..


Η Μακάμπι ήταν πραγματικά μέτρια και βρέθηκε πολύ κοντά στο να “τσιμπήσει” το διπλό γιατί η αστοχία του αντιπάλου έφερε σταδιακά και μάλλον ανέλπιστα το μομέντουμ στα χέρια της. Οι Ισραηλινοί κατέβηκαν με τρεις πλάγιους στο αρχικό σχήμα λες και είναι οι Μπουλς του δεύτερου three-peat και λανσάρουν τη τριγωνική επίθεση.. Ο Γουίμς είναι ο μόνος δημιουργός και ο Goudelock (τον παίζουν πολύ μακριά από τη μπάλα με high cross και flare screens, σε diamond επίθεση επίσης λιγότερο σε απομονώσεις όπως ο Ζοτς ο οποίος εμπιστευόταν την ικανότητα του Αμερικανού σκόρερ στη προσωπική φάση) χαραμίζεται σε ένα σύνολο χωρίς κατεύθυνση και ρόλους. Κακή ομάδα αποτελούμενη από μερικούς καλούς παίχτες.. Μια από τις καλύτερες τους καταστάσεις φέτος που είναι τα τρίγωνα στη πλευρά αποτελούμενα συνήθως από δύο post/face up πλάγιους (Ουίμς και Σμιθ, ένας στο post και ένας στις 45 μοίρες) και έναν screener (Άιβερσον) εμφανίστηκε μόλις μια φορά στο ΟΑΚΑ.. Τεράστιος οργανισμός σε κάθετη πτώση. Η κόντρα που υποβόσκει τα τελευταία χρόνια σε διοικητικό επίπεδο μεταξύ της νεότερης γενιάς και της παλαιάς φρουράς έχει κοστίσει στο club. Κρίμα. Στο Τελ Αβίβ δεν έχουν καν βρει τη διαδικασία για να την εμπιστευθούν και να την ακολουθήσουν..







Υ.Γ: Κρατείστε τη ματιά σας στον Bruno Fitipaldo (1.85-PG-1991) της Ορλαντίνα. O Oυρουγουανός (με Ιταλικό διαβατήριο) έχει κλέψει τη παράσταση στην Ιταλική λίγκα μόλις στη πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη. Ο Fitipaldo ήρθε από την Obras του Μπουένος Άιρες στον ιταλικό νότο και τη Σικελία. Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές μετράει 37 τελικές πάσες (12.3 ανά παιχνίδι) ενώ απέναντι στη Μπρέσια του Ντέηβιντ Μος (89-90 οι Σικελοί στη παράταση) έγραψε 33 πόντους (10/14 FG- 6/8 3PT, 7/8 FT) και 10 τελικές. Συνολικά φέτος μετράει 18.0 πόντους (57.9% στα δίποντα, 47.2% στα τρίποντα, 81% στις βολές) 2.6 ριμπάουντ-8.8 τελικές και 1.4 κλεψίματα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα παιδί που χρειάζεται τον καλό προπονητή, το καλό πρόγραμμα που θα τον διδάξει. Έχει ικανότητες σε πολλά κομμάτι του παιχνιδιού (καλός στο PnR, εξαιρετικός σουτέρ, συνεπής στην άμυνα) όμως χρειάζεται τον “σπόρο” της σωστής διδασκαλίας ο οποίος φυτρώνοντας θα εξελίξει το παιχνίδι τις δεξιότητες και τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα σε υψηλότερο, από το τωρινό, επίπεδο. Θα έλεγα ότι πρέπει να φύγει από τη Σικελία μάλιστα μέσα στη φετινή αγωνιστική σεζόν..


Υ.Γ1: Σημειώσαμε κάτι τις προηγούμενες ημέρες της “γκρίνιας”.. Οι Αμερικανοί του Άρη είναι καλοί παίχτες. Στο λειτουργικό πλαίσιο βρίσκεται το λάθος.. Ο Κάμινγκς ειδικά, ο οποίος σε μια ιδιαίτερα προσιτή τιμή προσφέρει αρκετά από την αρχή της σεζόν, έχει τη προοπτική να εξελιχθεί σε πολύ καλό παίχτη αρκεί να χαλιναγωγήσει τα ένστικτα του και να μάθει να διαβάζει τις πραγματικά καλές για αυτόν καταστάσεις βελτιώνοντας το shot selection του. Εάν δε το κάνει αυτό ένας παίχτης με το πακέτο και τα χαρακτηριστικά του, η γνωριμία με το επόμενο επίπεδο θα είναι μια στιγμή μάλλον σκληρή για αυτόν..


Υ.Γ2: Ο Κοπόνεν όντως δίνει άλλον αέρα στη Μπαρτσελόνα.. Μετά τη σπουδαία εμφάνιση με τη Ζαλγκίρις ήταν αλάνθαστος απέναντι στη Μούρθια (23 πόντοι, 7/7 FG-6/6 FT) δείχνοντας ότι αφήνει τον τραυματισμό του πίσω. Είναι ένας παίχτης που μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στη συμπεριφορά των Καταλανών και στις δύο πλευρές του παρκέ. Καλό ξεκίνημα και από τον Τζόναθαν Χολμς (12 πόντοι- 6 ριμπάουντ σε 16' με τη Μούρθια). Εάν “μπει” και αυτός δυνατά, ο κόουτς Μπαρτζώκας μπορεί να αντιστρέψει πλήρως μια κατάσταση που μέχρι πρότινος φαινόταν εναντίον του..

Υ.Γ3: O Λάσο ανάγκασε τον αγνό οπαδό του μπάσκετ σε παραλήρημα με κραυγές “βάλε τον Κάρολ” στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού της Μόσχας όπου η ομάδα του είχε “κατεβάσει” τον επιθετικό ρυθμό του αντιπάλου και χρειαζόταν σκορ για να πάρει το ματς..



Υ.Γ4: Η Φενέρ έχει βαλτώσει γιατί δεν έχει τη φρεσκάδα και τον αέρα ανανέωσης που φέρνουν οι 2 καινούργιοι παίχτες και ο οποίος μπορεί να σε “σπρώξει” στο ξεκίνημα της χρονιάς. Όντως Ζέλικο, οι παίχτες σου βρίσκονται ακόμα στη προηγούμενη σεζόν. Όταν κάτι είναι χαλασμένο το κάνεις κομμάτια και το ξαναφτιάχνεις. Και αυτό μπορεί να μην αφορά μόνο το πνεύμα των παιχτών της Φενέρ και του προπονητή της αλλά τη συνοχή και υγεία ενός ολόκληρου οργανισμού σε επίπεδο λειτουργίας. Ο Ζοτς ξέρει τι εννοώ.. Και πιστεύω ότι θα πετύχει τον στόχο του.

238 σχόλια:

  1. Υπηρχαν παικτες το καλοκαιρι με τα χαρακτηριστικα που απαιτουνται για να παιζουν πισω απο τον Καλαθη, κοινοτικο διαβατηριο, ρεαλιστικο κασε και ελευθεροι στην αγορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχαν και υπάρχουν άπειροι.
      Οπως ο Εμερσον Φιτιπαλντι 😁 (μεγάλος οδηγός F1) που μας έγραψε ο πανεξυπνος Jim.
      Απλά στον ΠΑΟ υπαρχεοτμια κατάρα όπως στους απομονωμένος πύργους της Σκωτίας με το φάντασμα του σκοτωμένου ιδιοκτήτη που επιστρέφει.
      "Η κατάρα του αφυδατωμένου γκαρντ" που δεν αφήνει την ομάδα να κάνει Παπάδες κυριολεκτικα.

      Διαγραφή
    2. Τζιμοπληκτε ειναι σοβαρη η ερωτηση μου και θελω σοβαρη απαντηση. Μη μου λες το Φιτιπαλντο επειδη τον διαβασες μολις. Αλλοι; Ή υπαρχει μονο αυτος; Ας απαντησει και κανενας αλλος.

      Διαγραφή
    3. @ 11:49

      Ok φίλε απολογούμαι και αποσύρομαι για να απαντήσουν άλλοι φίλοι σοβαρά.

      ΥΓ Δύσκολα να ξέρει πάντως κάποιος αν ο Σαφαρτζικ πχ η ο Ζήσης η ο Στολλ της Αβντοτορ η ο "Τυνησιος" Ρολλ η ο Γκιουλερ η ο Αβραμοβιτς (για Καμπατσο δεν κάνω λογο) ηταν ελεύθεροι, ειχαν προσιτό κασε κάποιοι απο αυτούς, ήθελαν να έρθουν η τους ήθελε η ομάδα ;
      Πλην Κοπονεν που ζητούσε αυτός κι η Χιμκι τα αντερα τους δεν ακούστηκε κάνεις.
      Για τώρα βέβαια οι κοινοτικοι ειναι δύσκολοι οπως είδες και τον γεροΠοποβιτς, οπότε προτάσεις σαν του Jimmy είναι χρυσός στη λάσπη 😨

      Διαγραφή
    4. Το λαθος εγινε στην επιλογη Τζέιμς αντι του Λάρκιν που ηταν στην αγορά. Τον ήθελαν αραγε (τον Μάϊκ) εξαρχης γιατι ηξεραν οτι θα φερουν ουτως ή αλλως τον Μπουρουση? Πολυ πιθανο σεναριο. Αλλά θα αναγκαστουν να πανε σε αλλαγη εκ των υστέρων και θα περιμενουν το τελος του 1ου γυρου γιατι τα κασέ θα πεσουν με την ελευση της νεας χρονιας οπότε με τα 300χιλ. παιρνεις πολυ καλυτερο παιχτη.

      Διαγραφή
    5. H διαφορα ειναι πως ο Τζεημς ηταν παικτης που περισυ εκανε παπαδες στην Ευρωλιγκα ενω ο Λαρκιν δεν ειχε δωσει δειγματα.

      Ας δουμε τον παικτη σε βαθος χρονου γιατι και ο Ουιλλιαμς περισυ με 6 παιχνιδια ζητουσε 1,5 εκατομμυρι0

      Διαγραφή
    6. Σωστα Q81, o Τζέϊμς ειχε δωσει δειγματα στην Ευρωλιγκα, αλλά αυτα τα δειγματα επρεπε να ειχαν αναλυθει διεξοδικα. Δεν φτανουν μονο οι αθλητικες ικανοτητες και το να μπορει να παιζει με τον Μπουρουση. Για ενα παιχτη κοντα στο εκατομυριο χρειαζεται να το ψαξεις πολυ καλα. Κατι που για εμενα δεν εγινε. Ειναι τυχερος που ειναι ακομα στην ομαδα. Θα ειχε παρει ποδι απο Ζοτς ή Ιβκοβιτς την επομενη μερα μ' αυτο που εκανε.

      Διαγραφή
    7. 3:34, το εχω γραψει πολλες φορες.

      Ο Τζεημς για μενα ειναι τουρμποκινητος και παικταρα. Ο Παναθηναικος ομως δεν ζυγιζε καλα την μεταγραφη του. Ειχε μονο 1 guard που σουταρει καλα (Feldeine) ενω ο Τζεημς εμοιαζε με μια βελτιωμενη εκδοση του Παππα. Ο Παναθηναικος επρεπε να κοιταξει αλλου ειδους παικτη γιατι και ο Τζεμης οταν γυρισει, ο Καλαθης θα βαραει υπερωριες και στο 2 θα υπαρχει απιστευτος συνωστισμος.

      Βεβαια επειδη δεν τον εχουμε δει και τον παικτη να παιζει στον Παναθηναικο (περα απο μερικα φιλικα), μακαρι να διαψευστουμε.

      Διαγραφή
    8. Ακριβως οπως τα λες Q81, ο Τζέϊμς μοιαζει στο παικτικο στυλ του Παππα. Γι αυτο και αναρωτιεμαι τι ρολο μπορει να επαιξε ο φημολογουμενος (τοτε) ερχομος του Μπουρουση στην επιλογη Τζέϊμς (και οχι αλλου τυπου γκαρντ) στον Παναθηναϊκο. Γενικα ο Πεδουλακης φανηκε να διαλεγει παιχτες που ειχαν παιξει μαζι στο παρελθον με κεντρικο προσωπο τον Μπουρουση (Μπουρουσης-Τζεϊμς-Ριβερς).

      Διαγραφή
  2. Υπαρχει θεμε
    Φιτιπαλντο για παναθηναικο τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα σκοπευε να ειναι σαφης δε θα τελειωνε το υστερογραφο με αποσιωπητικα. Ελπιζω παντως να ισχυει το τα ευκολως εννοουεμα παραλειπονται, οχι επειδη ξερω τον παιχτη, αλλα για να δειξει η διοικηση επιτελους οτι αναγνωριζει την ελλειψη στο ροστερ και αυτη τη φορα να κανει τη διορθωτικη κινηση εγκαιρα μεσα στη σεζον. Ειναι και ισπανοφωνος..

      Διαγραφή
    2. Μάλλον Φιτιπάλντο για Σπερς.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Τζιμαρα ωραιο αρθρο,καλη εβδομαδα!
    Ο ΠΑΟ εχει χασει πολυ καιρο ηδη και τα ονοματα που ακουγονται ειναι αστεια.Αν ειναι να βρεθει καλος παικτης εχει καλως..Αν οχι, ας δοθει η ευκαιρια στον Μποχωριδη που δειχνει να την πιανει απο τα μαλλια με τα συν και τα πλην του.Με τον Τσαβι εχει την ελπιδα να εξελιχθει σε εναν αξιολογο ρολιστα 5ο γκαρντ αρχικα και ισως και 4ο μελλοντικα
    Το μονο σιγουρο πλεον ειναι η λαθεμενη επιλογη του Τζειμς και η ακομη πιο λαθεμενη μη απομπομπη του μετα την μεγιστη χαζομαρα του ωστε να ερθει πιο κλασικος ασσος στην ομαδα.[Τωρα θα μου πεις που να τον βρεις].Παντως αν το καλοκαιρι ειχε ερθει ο Κοπονεν ποσο πιο καλη ομαδα θα ειχε ο ΠΑΟ.
    Η επιστροφη του Τζειμς θα δυναμωσει παντως την ομαδα αλλα ισως παγωσει παλι τους Παππα,Φελντειν και Ριβερς.
    Ο Πασκουαλ ειναι πολυ πιο πανω απο τις προσδοκιες μεχρι τωρα,αν σκεφτει κανεις τις δυσλειτουργιες που εχει η ομαδα
    Στον Ολυμπιακο τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα ,η παρεα των Ελληνων ,μαζι με τον προπονητη και απεναντι οι ξενοι.Προφανως σε ενα τετοιο σεναριο θα εχουμε πολεμο και απωλειες.
    Ακομη και οι ιδιοι οι Ολυμπιακοι πλεον δεν εθελοτυφλουν και βλεπουν το προβλημα με τον Παπανικολαου και την ελλειψη ενος αθλητικου ψηλου
    Το οτι πανε να καψουν ομως Χακετ και Γκριν ξεπερναει τα ορια
    Στον ΠΑΟ παντως λειπει και καποιος ψηλος ,ενω ο Ολυμπιακος αν διωξει τον Γκριν θα εχει εγκληματισει
    Η Μακαμπι αν ερθει καλος προπονητης μπορει να γινει υπολογισιμη
    Ο Ιτουδης αυτη τη στιγμη ειναι ο καλυτερος προπονητης στην Ευρωπη μετα τον Ζοτς
    Ο Μπαρτζωκας αποκλειεται να μην την βρει την ακρη
    ΥΓ Πολυ αερα εχουν παρει οι Ελληνες προπονητες τωρα τελευταια.Οταν ερχονται στο ΟΑΚΑ καλο ειναι να σεβονται λιγο ειδικα οταν εχουν περασει,εστω και απο σποντα απο εκει.Παει ο αλλος και τσαμπουκαλευεται με τον Μπουρουση στα καλα του καθουμενου.
    ΥΓ2 Ο Ζοτς ειπε οτι του χρονου ληγει το συμβολαιο του Μπογκτανοβιτς.Πιθανον να παει ΝΒΑ .Αν οχι με Τσαβι και Καλαθη δεν υπαρχει καλυτερη περιπτωση για τον ΠΑΟ.Τα σκας χοντρα βεβαια,κοβεις ισως απο αλλου και τον φερνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζειμς δεν ηταν λαθος επιλογη σε καμια περιπτωση.
      Εχει στοιχεια που δεν εχει κανενας αλλος και που η ομαδα χρειαζεται.
      Τωρα αν εμεις κουβαλαμε βαριδια, που δεν εννοουμε να καταλαβουμε οτι μονο ζημια μας κανουν λογικο ειναι ο σχεδιαμος καθε φορα να βγαινει διατρητος. Τιποτα δεν μας εμποδιζε να παρουμε και τον 2ο ασσο που χρειαζοταν και χρειαζεται η ομαδα. Αρκει να υπολογιζαμε σωστα βασει δεδομενων. Οχι με συναισθηματισμους, προσδοκιες και ευχες.
      Για το πειθαρχικο σκελος ομως συμφωνω γιατι ειναι αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα και ζημιωνει την ομαδα. Εχουμε κανει πολλες εκπτωσεις σ'αυτο το θεμα τα τελευταια χρονια και ειναι λαθος. Δεν φτιαχνονται ομαδες με ιδιορρυθμους.
      Αχ που εισαι ρε Ζελικο? Οχι το κατωφλι του ΟΑΚΑ αλλα ουτε απο την Κηφισιας δεν θα περναγαν καποιοι...

      Διαγραφή
  4. Τζιμ μπορει να βελτιωθει ο χειροσμος της μπαλας του Μποχωριδη σε αυτη την ηλικια ωστε να μπορει να γινει ενα πολυ καλο γκαρντ επιπεδου Ευρωλιγκας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω θα ηθελα την γνωμη του Τζιμ πανω σ'αυτο θεμα.
      Εντυπωση μου ειναι πως κατι μπορει να γινει ειδικα οσο αποκτα αυτοπεποιθηση και εμπειρια απο τα παιχνιδια. Τωρα στο επιπεδο που αναφερεσαι μου φαινονται καπως δυσκολα τα πραγματα γιατι ειναι προαπαιτουμενο. Καμια φορα ομως η ψυχολογια μπορει να αλλαξει τα παντα...

      Διαγραφή
  5. μμμμ...ολοκαίνουριο άρθρο ζεστό από το φούρνο. Αυτό το κόμεντ είναι μόνο για να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου κάθε φορά που υπάρχει καινούριο χουπφέλα για διάβασμα. Θα επανέλθω με σχόλια επί του άρθρου

    TrV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι που'σαι ακόμα.. Ετοιμάζω και άλλα πράγματα, λίγο υπομονή..

      Διαγραφή
  6. Jim ο Φιντιπαλντο ακούγεται για κάπου συγκεκριμένα και ποιο είναι το buy out που έχει? Ο Χολμς τρομερά άνετος με το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού απέναντι σε αδυναμο αντιπαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Τάκη δεν ακούγεται (για ελληνική ομάδα). Απλά όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις βάζουμε αστερίσκο σε ένα παίχτη και ακολουθούμε τη πορεία του.

      Διαγραφή
  7. Εγώ για άλλη μία φορά θα ξεφυγω από το κυρίως θέμα,όμως όχι πολύ.
    Αγαπητέ Τζιμ με το πολύ ωραίο άρθρο σου περίμενα και ένα Υ.Γ για τον Φωτη Κατσικάρη και τη Λοκομοτιβ.Πως τις βλέπεις τις εξελίξεις???

    •Επίσης θέλω να πω κάτι για τον Απόλλωνα Πατρών?Σάκος του μπόξ και βουρ για υποβιβασμό.Τι φταίει άραγε?Ή ομάδα έχει κάνει κακές επιλογές ξένων?Δεν έχει αξιόπιστες επιλογές σε Έλληνες?Στη Θέση της θα προτιμούσα τον Ηρακλη του Αλεξανδρή με τον έμπειρο Γκαγκαλούδη και τ'αλλα παιδιά.

    Υ.γ.Στο τουρλουμπούκι μου και μία ερώτηση για προβληματισμό.
    °Ο Σίνγκλετον τελικά είναι καλύτερος σέντερ η φόργουορντ???


    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "°Ο Σίνγκλετον τελικά είναι καλύτερος σέντερ η φόργουορντ???"

      Ωραια ερωτηση.

      Ναι, ειναι κομματακι δυσκολο να απαντηθει, αλλά το προχθεσινο παιγνιδι εδειξε οτι μαλλον ειναι σεντερ για την Ευρωλιγκα. Απλα το παιδι ειχε ξεκινησει ως φοργουορντ στο ΝΒΑ (3-αρι) ομως τα τελευταια χρονια φαινεται να εχει παρει κιλά που εχουν επηρρεασει καπως τις αθλητικες του ικανοτητες με αποτελεσμα να παιζει σε μεγαλυτερα νουμερα. Ειναι σημαντικο να μεινει μακρια απο τραυματισμους και αυξηση βαρους.

      Διαγραφή
    2. Ξεκινώντας η χρονιά όλοι λέγανε ότι είναι ένα τεσσάρι.Μάλιστα πολλοί είχανε πει ότι είναι και stretch και ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμα έναν σέντερ αθλητικό κ.λ.π
      Μετά και το τελευταίο ματς φρονώ ότι δε χωρούν αμφιβολίες ότι πρόκειται για σέντερ.Ναι μπορεί να παίξει αν χρειαστεί και στο 4 αλλά γενικά είναι σέντερ.

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Τζιμαρα.Πανδαισια ειναι η φετινη ευρωλιγκα για τον θεατη.Για τις ομαδες ειναι πρωτογνωροι οι ρυθμοι και εχει ενδιαφερον να δουμε στο τελος ποιοι θα αντεξουν.

    Πολυ καλη η Γαλατα προχθες,πετυχε τον Ολυμπιακο σε αδυναμια,και εκανε την πρωτη της νικη.Ηταν το καταλληλο παιχνιδι για να το πετυχει.Στον Ολυμπιακο μιλανε συνεχεια για πνευματικη ετοιμοτητα κτλ ενω ειναι απ τις πιο ευαλωτες πνευματικα ομαδες στη πρωτη ευκαιρια τη τελευταια διετια.Η εβδομαδα που ακολουθει ειναι πολυ σημαντικη και θα κρινει σε μεγαλο βαθμο πως θα πορευτει αγωνιστικα,ροστερ,ξενοι,προπονητης μεχρι το τελος.Αν ανταπεξελθει μετα εχει Μακαμπι εντος και αρχιζει να βαζει χερι στο μελι(2η,3η,4η θεση).Αν δεν ανταπεξελθει η ομαδα,επειδη ειναι ευαλωτη πνευματικα ενδεχομενως θα εχει ανακαταξεις.

    Ο Παναθηναικος εχει παει καλυτερα του αναμενομενου βαση των οσων γεγονοτων βιωσε στην αρχη της χρονιας.Ατυχος ο Πεδουλακης που βλεπει μια απ τις καλυτερες φετινες αμυνες που εχουν στηθει,στα χερια αλλου προπονητη μολις μετα απο 1-2 παιχνιδια.Πολυ καλοι στην αμυνα οι Σινγκλετον,Γκιστ,Νικολς,Ριβερς,Καλαθης.Και μερικα ριμπαουντ που χανει αυτη η συνθεση τα χανει γιατι οι ψηλοι αμυνονται στις αλλαγες στην πρωτη γραμμη,ενω οι κοντοι μαρκαρουν πισω.Αυτος ο Σινγκλετον μου αρεσει πολυ στην αμυνα.Εχει βεβαια λιγο αδυναμια στο χαμηλο ποστ με βαρυτερους παικτες αλλα κατα τα αλλα ειναι πολυ καλος αμυντικος και μαρκαρει πεντε θεσεις.Ειναι καλος και επιθετικα αρκει να ξερεις να τον αξιοποιησεις.Επειδη ηταν να γινει φοργουορντ στο ΝΒΑ(δεν ηταν τοτε ουτε 3 ουτε 4 ομως...)και λογω του οτι δεν εχει παιξει πολυ σοβαρο μπασκετ ακομα,εχει να παρει αρκετη βελτιωση ως σεντερ ακομα και φετος(οπως βελτιωθηκε ο Μπατιστ πχ).Τον βλεπω οτι εχει αρχισει να βαζει στο ρεπερτοριο του το ρολαρισμα στη ρακετα που ειναι αναγκαιο με ποιντ τον Καλαθη.Σε δυο σεζον θα ειναι απ τους καλυτερους ψηλους στις δυο πλευρες του γηπεδου.Πρεπει να τον δεσμευσουν στην ομαδα για τα επομενα 2-3 χρονια.

    Καλος ο Πασκουαλ εως τωρα.Σιγουρα εχει κανει καποια λαθη αλλα μη ξεχναμε οτι παιζουν και οι αντιπαλοι και πολλα παιχνιδια γυρνανε ευκολα.Οπως του Ολυμπιακου ή ακομα και ο τελικος περσι που η Φενερ επεστρεψε,βρεθηκε μπροστα και αν εδιναν το καθαρο φαουλ υπερ του Σλουκα θα κερδιζε.Ευκολα γινονται διαφορες και ευκολα μπορουν να χαθουν.Το θεμα ειναι τα βελτιωνεσαι στη διαχειρηση τετοιων καταστασεων εαν θες να εχεις μελλον στη διοργανωση.

    Εως τωρα εχει παιξει ο Παο πολλα κλειστα ματς και ειναι καλη εμπειρια.Εχει αυρα η ομαδα και ανταπεξερχεται.Ακομα και στην Εφες μπορουσε να νικησει.Εχει ενδιαφερον να δουμε πως θα ανταπεξελθει το ροστερ(χωρις Τζειμς και ξενο κοντο) σε τρια σερι παιχνιδια φωτια.Τεσσερα αν βαλουμε και το επομενο στην ευρωλιγκα με Νταρουσαφακα εντος.Η πρωτη πραγματικα δυσκολη αποστολη του Πασκουαλ στον Παο.Αν βγει με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες μετα γυρναει ο Τζειμς,παιζουν 6 ξενοι Α1 και παιρνουν ολοι τους κανονικους ρολους τους.

    Πολυ καλη μπασκετικη εβομαδα με ελληνοισπανικες μαχες,εμφυλιους στην Ισπανια,Ελλαδα,Τουρκια και με μερικα παιχνιδια μεταξυ χαμηλοτερων ομαδων που μπορουν να ανεβουν βαθμολογικα.

    Υ.Γ Τζιμ εχω σταξει πολυ μελι για τον Κουνμπο στη σελιδα εδω και καιρο,τα θυμασαι.Ειμαι χαρουμενος γι αυτο το παιδι.Φαιρνει κατι διαφορετικο στον κοσμο του ΝΒΑ.Σε δυο σεζον εχει δυνατοτητες να αγγιξει τους 30 ποντους μ.ο.Απ τους καλυτερους του γουει παικτες που θα εχουν εμφανιστει ποτε.Δεν εχει ακομα σουτ γιατι εαν ειχε θα ηταν τελειος και αυτο ρεαλιστικα δε γινεται στα 22.Πρεπει να δουλευει ο παικτης να βελτιωνεται.Αυτος εχει μονο μια αδυναμια και κανει ετσι την προπονηση και την βελτιωση του πιο ευκολη.Ακομα και με μετριο σουτ ειναι ηφαιστειο και τους βαζει στα καλαθια.Εχει ενδιαφερον να δουμε εαν θα μπορουμε καποτε να εκμεταλλευτουμε τετοιο ταλεντο ως εθνικη.Εως τωρα ειμαστε μονο λογια.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ευστοχες οι επισημανσεις για Παναθηναικο και Σιγκλετον ειδικοτερα. Ειναι σε πολυ καλη ηλικια και παιρνει μεγαλη βελτιωση σε ολους τους τομεις του παιχνιδιου. Ακομα χανει λιγο τις θεσεις αλλα αυτο περιμενω να διορθωθει γρηγορα. Κρισιμο λαθος οταν επιχειρησε κλεψιμο στο τελος του κανονικου αγωνα που για καλη μας τυχη δεν στοιχισε. Επισης θελω να δω τη σταθεροτητα του. Αν ειναι και σωστος χαρακτηρας νομιζω πως εχουμε κατι πολυ καλο στα χερια μας.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Wilkins πόσες φορές πριν ξεκινήσει η περυσινή σεζόν είχαμε πει ότι σε δύο χρόνια θα είναι ολ-σταρ ο Γιάννης..(;)

      Διαγραφή
    3. Οντως Τζιμαρα μου τα γραφουμε καιρο.Κριμα να μην μπορει το μπασκετ μας(ελειψη σουτερ και πλανου),
      να τον εκμεταλλευτει 3 χρονιες.Μονο λογια και θεωρια και στο τελος μπερδεμα και μπλοκαρισμα.Ισως ειναι μικρος,ισως δεν ειμαστε ετοιμοι ακομα και θελει μια διαδρομη,δε ξερω...Μακαρι να φτασουμε στην πηγη καποια στιγμη ξανα...

      Να πουμε και ενα μεγαλο μπραβο στον Φιλαθλητικο για τη δουλεια που εκανε πανω του.Δε θελω να σκεφτομαι καθολου τι εξελιξη θα ειχε αν ειχε υπογραψει σε Ολυμπιακο-Παναθηναικο 4ετες συμβολαιο και επαιζε αυτα τα σημαντικα του χρονια του στην Ελλαδα,ευρωπαικο μπασκετ με πιο μικρους χωρους και αλλους κανονες.Ειναι σπανιος παικτης γεννημενος για ΝΒΑ.2.11 υψος,με χερια για 2.20, με χειρισμο και αντιληψη χωρου-παιχνιδιου για κοντο.Μεγαλη καψουρα ειναι ο παικτης.Αν δε βαριεσαι και προλαβαινεις,γραψε κανα αρθρο για ΝΒΑ,γινονται ματσαρες με μεγαλες παραστασεις απο τους παικτες.
      Σπουδαια ειναι η νεα γεννια του ΝΒΑ.Ωραια θα ηταν να εκανες αργοτερα ενα αφιερωμα στους 20 καλυτερους κατω απο 25-26 χρονων.

      Γεια σου Θανο.Ετσι ειναι φιλε πρεπει να δουμε τη σταθεροτητα του.Ειδικα στην επιθεση γιατι αμυνα ειναι καλος.Ολη η μαγκια ειναι να μαθει και να βελτιωσει οσο μπορει το γρηγορο ρολαρισμα μεσα που δεν το ειχε στο ρεπερτοριο του.

      Ωραιο τεστ για να μετρησουμε τον Παο αμυντικα ειναι το επομενο με Ρεαλ.Με τον Ολυμπιακο μπηκε διαβασμενη στο ματς και του χτυπησε την αμυνα.Για να δουμε με Παο...

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Πολυ δυσκολη η διαχειριση του διημερου απο τον προπονητη.
      Ειλικρινα στη θεση του δεν θα ηξερα τι να κανω.
      Πιστευω οτι εχουμε τυχη και μπορουμε να αποσυντονισουμε την Ρεαλ αν παιξουμε σωστα στην αμυνα. Απο την αλλη αν δεν καταφερεις τη νικη μπορει να πληρωσεις την καταπονηση στο αλλο παιχνιδι.
      Προσωπικα ισως πηγαινα για την οικονομια. Που σημαινει αρκετο χρονο στις ρεζερβες και αν το παιχνιδι παραμεινει κλειστο να το κτυπησουμε στο τελος. Ειναι ρισκο παντως σε καθε περιπτωση.

      Διαγραφή
  9. Τζιμ και πάλι συγχαρητήρια. Πραγματικά η μοναξιά του Καλάθη στη δημιουργία (περίμενα περισσότερα από Μπουρούση) με θλίβει, κυρίως γιατί βλέπω ένα πολύ άξιο σύνολο που έχει ας πούμε το 95% των στοιχείων έτοιμων, να του λείπει τόσο πολύ αυτό το 5% (Τι είναι στα 15 εκατ. μπάτζετ άλλο μισό;) και συγκεκριμένα του back-up PG. Όπως εύστοχα έχεις πει στο παρελθόν, η ποιότητα της ομάδας σου φαίνεται από τον back-up PG σου. Στην δική μου οπτική και με την επιστροφή του James, θεωρώ πως ένας εκ των James/Feldeine/Παππά περισσεύει και μια ανταλλαγή στα πλαίσια Panko/Gist ενός εκ των τριών για έναν πραγματικά καλό πασέρ-δημιουργό-χειριστή/συμπαθητικό σουτερ/συνεπή αμυντικό/με σχετική εμπειρία στην Ευρώπη στον άσσο θα έδινε στην ομάδα αυτό που της λείπει και πραγματικά θα ήταν F4 material. Όταν εσύ έλεγες για Γκρέιντζερ... Εδώ υπάρχει πρόβλημα μέχρι και στο κατέβασμα της μπάλας όταν ο αντίπαλος πιέζει και ο Καλάθης είναι στον πάγκο... Αυτά... Καλή συνέχεια και εβδομάδα, ας ελπίσουμε με κινητικότητα στο μεταγραφικό και καλό μπάσκετ στην 2η "διαβολοβδομάδα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ. Όντως μια τέτοια λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά σε ένα ρόστερ. Όπως έχει εξελιχθεί το μπάσκετ πλέον πρέπει να διαθέτεις μεγάλη γκάμα επιλογών και προσαρμοστικότητα.

      Διαγραφή
  10. Σκόρπια σχόλια
    -Ο ΠΑΟ ειναι σε ενα κομβικό σημείο που πρεπει να αρχισει να λειτουργει στο μαξιμουμ και ο ρολος του ΠΑσκουαλ ειναι να δωσει στους παικτες την ανεση να κοινουνται στο γηπεδο και να αποκτησουν εμπιστοσύνη στον εαυτο τους και στους συμπαικτες τους..
    -Στον ΟΣΦΠ εξακολοθούν οι παιδικές ασθένειες που εχουν να κανουν με την εξαρτηση του παιχνιδιου του Σπανουλη.Ειναι πολυ δυσαρεστο στο φορμαρισμα του Β-Σπαν 3-4 να μενουν ανενεργοί και να σπαει η συνοχή της ομάδας.Γκριν και Αγραβανης ειναι με το ενα ποδι εντος και το αλλο εκτος ομάδας ο καλος Μιλουτινοφ δεν παιζει αρκετα οπως και ο Παπαπετρου και ο Χακετ δεν εχει ρολο και αναποφευκτα δεν εχει το impact στο παιχνιδι της ομάδας..Ο ΟΣΦΠ πρεπει να παρει οπωσδήποτε το παιχνιδι με τη Μπαρτσα για να μην εχει περιπετειες..

    -Ο Γιανκοβιτς δειχνει οτι ηταν κατι που ελειπε απο τον Αρη,αφου καλυπτει και τις δυο θεσεις των φορ και εχει τον αέρα να παρει πρωτοβουλιες στα ματς αυτο του επιπεδου.Ο Μπακνερ ανεβαινει και δειχνει οτι εχει την ποιοτητα αλλα μου φαινεται καπως μπλαζέ στο γηπεδο,και παλι καταληγουν στον ηρωικο Βασιλη Σιμτσακ...

    -Η ΑΕΚ δειχνει παρα τα προβληματα στο κοουτσινγκ οτι εχει ενα αγωνιστικό υπαβαθρο που την ανεβαζει πανω απο τον Αρη φετος.Με πιο δυνατη εδρα μπορει να χτυπησει ενα ματς με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.Αρκει κι εκει να ανεβασουν το αμυντικό performance..

    -Ειδα και τον Κελσι Μπαρλοου στο Ρεθυμνο-Τρικαλα,και δεν με εντυπωσιασε ο τροπος που αντιμετωπισε την αμυνα(που δεν ειναι και η πιο οργανωμενη που θα πετυχει αν και αρκετα physical) αν και εχει πολυ ωραιο σωματοτυπο για γκαρντ και τρεχει καλα στο ανοιχτο γηπεδο,θελει πολυ δουλεια ακομα

    -Ειδα και λιγο ΝΒΑ πρωτη φορα φετος..Οι Σιξερς με αυτο το ροστερ αναρωτιεμαι αν θα ηταν ανετοι στο φαιναλ φορ της Ευρωλιγκας φετος η θα εμεναν εκτος...Ο ορισμος του tanking αλλα σιγουρα οχι μια ομαδα που θα παρει αποτελεσματα.
    Ο Αντετοκουνμπο μαγευει για αλλη μια φορα φετος και ειναι φοβερο πως εξελισεται το παιχνδι οτυ μαζι με το σωμα του,αφου πηγε σε μια ηλικια στο ΝΒΑ που ακομα ψήλωνε και εχτιζε του ς μυες του.Θεωρω πως λογω αυτο του σωματοτυπου θα γινει ποτε σουτερ αφου η μηχανικη του σουτ μαλλον θα επυρεάζεται απο τα τεραστια ακρα του.Τρομερος ο τροπος που εχει μαθει να βλεπει το γηπεδο και λογικα θα παει για το ολ σταρ γκειμ φετος.Θα ηθελα παντως να τον δω σε πιο μαζεμενο ρολο σε ομαδα που χτυπαει τετραδα στα πλευοφ στο μελλον

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Πασκουαλ εινα Κύριος.
    Και Μέγας προπονητής.
    Ποτέ δεν θα ζήταγε παίκτη πριν δει όλους τους δικούς του σε βαθύ μπασκετικό διάστημα.
    Ο τεχν. διευθυντής που δεν υπάρχει, η κάποιος υπεύθυνος μέσα στην ομάδα, θα έπρεπε να έχει κάνει προεργασια για επιπλέον δημιουργό την Κυριακή αφότου κτύπησε ο James (Σάββατο) και να περιμένει τον κόουτς να επιλέξει την Τρίτη ( ο Πασκουαλ ηρθε Δευτερα ).
    Ο Μποχωριδης ειναι μια χαρά για να γίνει καλο αμυντικό γκαρντ και επιθετικό 2αρο-3αρι ( ακόμα δεν ειναι).
    Ειναι κρίμα να του φορτώσουμε διάβασμα και οργάνωση παιχνιδιού με το ζόρι οταν δεν την έχει.
    Γενικά ειναι κριμα να σπαταλάμε ταλέντο και ενέργεια παικτών, μπερδευοντας και τους ίδιους και την ομάδα, γιατί δεν υπάρχει ενας άνθρωπος, μαζί με τον προπονητή για να επιβάλει τα αυτονόητα.
    Ειναι δυνατόν πριν δει την ομάδα ο Πασκουαλ τουλάχιστο για ενα μήνα να ζήταγε παίκτη ;
    Οταν μάλιστα είναι περισσότερο σε ταξίδια και αγώνες απο οτι σε προπονήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμπληρώσαμε το 1/5 της διαδρομής της regular season και με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ παρατηρούμε όλες τις ομάδες να έχουν πολλά και μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Η συντριβή της Φενέρ είναι ενδεικτική. Κάπως έτσι θα πάμε μέχρι τις γιορτές και μένει να φανεί ποιος θα κάνει και πόσες απρόσμενες γκέλες σ’ αυτό το διάστημα. Κάποιοι έχουν μεταπτώσεις αλλά κερδίζουν τα ματς που είναι must και κάποιοι πατούν μπανανόφλουδες.

    Μια τέτοια πάτησε κι ο Ολυμπιακός. Όχι, όμως, στην Πόλη. Η ήττα απ’ την Γαλατά, προσωπικά, δεν μου προξένησε έκπληξη. Η μπανανόφλουδα ήταν η νίκη στην Βιτόρια ή καλύτερα ο τρόπος που ήρθε. Στον Ολυμπιακό πίστεψαν ότι αρκεί να σκοράρουν πολύ για να καθαρίζουν τέτοια μας. Στην Πόλη σκόραραν πολύ αλλά δεν καθάρισαν τίποτα. Υπάρχει σαφές πρόβλημα αγωνιστικής ταυτότητας κυρίως αλλά και rotation. Λες και η παραγωγική επίθεση αποκλείει την αποτελεσματική άμυνα και το ανάποδο.

    Η Γαλατά με την Μακάμπι είναι αυτή τη στιγμή οι ομάδες με την μικρότερη προπονητική επίδραση στην λίγκα αν και με μπόλικη ποιότητα στο έμψυχο υλικό (τρίτο C τον Πλέις, ποιος έχει;). Αν και ο Αταμάν το παλεύει τελευταία και ίσως τα καταφέρει αν βρει έναν καλό pg αντί του Σμιθ. Αυτές τις ομάδες τι καθαρίζεις πνίγοντάς τις με την άμυνά σου. Αν αφήσεις τις μονάδες που διαθέτουν να βρουν ρυθμό κινδυνεύεις με κάζο. Τι να πεις, λοιπόν, για μια άμυνα που αφήνει τον Γκιουλέρ να δώσει 12 ασίστ και να βγάζει ξανά και ξανά φάσεις p’n’r’ που τελειώνουν με alley oop του Τάιους που παίζει πάλι super. Νομίζω πως τον Αμερικανό τον φοβήθηκαν πολλοί το περασμένο καλοκαίρι.

    Μετά την ήττα πήγαν περίπατο τα ‘’καλά κλίματα’’, ‘’ο Γκριν ως νέος Έντι Τζόνσον’’, ‘’το ομαδικό πνεύμα’’ κλπ. Ο Σφαιρόπουλος πρέπει να αρχίσει πάλι απ’ τα βασικά και να επαναπροσδιορίσει τους ρόλους που δεν φαίνονται ξεκάθαροι. Είναι ανεξήγητο πως σ’ ένα τέτοιο ματς ο Παπαπέτρου βρέθηκε μόνο 1,5 λεπτό στο παρκέ και 4,5 ο Χάκετ. Το μεγάλο ζήτημα, βέβαια, συνεχίζει να είναι η τρύπα στο ‘’5’’ με την παρατεταμένη ανετοιμότητα του Γιάνγκ.

    Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, γενικά. Τα πρώτα 35’ ήταν απλά υποφερτός. Μέχρι τότε του αρκούσε γιατί απέναντί του ήταν μια μπερδεμένη και χωρίς προσανατολισμό ομάδα. Ενώ παίζει εξαιρετική άμυνα δυσκολεύεται να την κεφαλαιοποιήσει επιθετικά. Καλό για τον χαρακτήρα της ομάδας ότι επιβίωσε αλλά τα κενά διαστήματα συνεχίζουν να προβληματίζουν. Ο Πασκουάλ ακόμη μαθαίνει τους παίκτες και το αντίστροφο. Με τον καιρό, όμως, πρέπει να δώσει στην επίθεση μισού γηπέδου την πολυαναμενόμενη πληρότητα. Ίσως αυτή συμπέσει με την επιστροφή του Τζέιμς οπότε ίσως ανοίξει και λίγο ο ρυθμός. Ο Ισπανός προτιμά να παίζει σε λίγες κατοχές ενώ έχει και δύο παίκτες που δείχνουν έξω απ’ τα νερά τους, τον Μπουρούση και τον Παππά. Αυτοί οι δύο θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ανοίξουν τις επιθετικές επιλογές τώρα που η ομάδα δείχνει λίγο προβλέψιμη στο 5-5. Όμως, ο Πασκουάλ δεν χαραμίζει ίχνος αμυντικής προσήλωσης τούτη την περίοδο.

    Στα υπόλοιπα, πάλι έχασε στο σουτ η Μπάμπεργκ με την τελευταία της επίθεση με τον Μέλι να είναι της πυρκαγιάς. Η Εφές έφαγε 105 απ’ την Αρμάνι του Ρέπεσα!!! Ενώ στη Μόσχα η Ρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό. Ειδικά αυτή η επιλογή του Νοτσιόνι στα 23’’ και με το σκορ στο -3 ήταν για τα πανηγύρια. Ο Λάγκφορντ συνεχίζει τις προσωπικές παραστάσεις.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σφαιροπουλος, μετα απο δυο χρονια στον Ολυμπιακο, δεν μπορει να εχει πλεον ασυλια ωστε να του πετανε άσφαιρα!

      Σημαντικα λαθη τοσο στο ροτεϊσον (πενταδες που ξεκιναει τα παιγνιδια κλπ.) οσο και στο κοουτσαρισμα κατα τη διαρκεια του παιγνιδιου (π.χ. Μιλουτινοφ να παιζει απεναντι σε Χαινς, ναι, το ειδαμε κι αυτο!).

      Ακομα και η γατα μου εχει πια αποκρυπτογραφησει το παιγνιδι του Ολυμπιακου και κοιμαται ησυχη στην κουβερτα της! Οπως και ο ταβερνιαρης Αταμάν που ενω χανει με 14, καθεται ηρεμα στον παγκο του γιατι ξερει οτι μπορει να το γυρισει αν παει σε προσπαθειες 1-1. Και τι κανει ο ΑΣφαιροπουλος? Βαζει μεσα μαζι Σπανουλη με Γκριν!

      Το ειχαμε πει απο την αρχη. Ο Ολυμπιακος θα χρειαστει 3 νεους παιχτες στο τελος του 1ου γυρου της Ευρωλιγκας. Αντικαταστατη του Γιανγκ, αντικαταστατη του Γκριν (που δεν μπορει για PG, ειναι φανερο) και αθλητικο 4-άρι που δεν πηρε το καλοκαίρι.

      Ηδη ουσιαστικα παιζει με 7-8 παιχτες ο Σφαιροπουλος: -Γιανγκ, -Αγραβανης, -Γκριν, -Χακετ συν τον Μιλουτινοφ που ειναι για ειδικες αποστολες. Kαι επερχονται τα χειροτερα με πιθανους τραυματισμους. Αν δεν ανεβει ο Χακετ ή αν δεν μεταμορφωθει σε γκαρντ Ευρωλιγκας ο Αθηναιου (χαχα) προβλεπονται νεες σφαλιαρες απο Λιθουανους και Γερμανους. Οι τιμωριες ειναι για τα μικρα παιδια.

      Διαγραφή
  13. http://www.sdna.gr/mpasket/eyropaika-protathlimata/article/264558/stin-orlantina-o-tepits

    Ε τωρα αυτο ειναι τυχαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα, μεγάλη σύμπτωση που πάει ο Τέπιτς στην Ορλαντίνα. Και αναρωτιέμαι μήπως σχετίζεται με το παραπάνω σχόλιο του Τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να είμαστε τόσο τυχεροί και να έλθει ο Φυτίλιπαλντο στο ΟΑΚΑ?
      Να τον περιλάβει ο Τσαβι και να βαλει μαζί με Νικ κυρίως και τον Τζέιμς κατά διαστήματα, στον άσσο μας φωτιά ;
      Πολύ καλό για να'ναι αληθινό.
      Δεν μας έχει συνηθησει ο ΔΓ απο τότε που ανέλαβε, χωρίς να είναι αποκλειστική ευθύνη του βεβαια πλην των επιβαλομενων Ελληνοποιησεων, σε ομάδα που να ξεχειλίζει πληρότητα στα γκαρντ.
      Μακάρι να ξέρει ο Τσαβι η οι μάνατζερ του (Σαβιτς και σια) την Ιταλική αγορά τόσο καλά.
      Συμφωνώ με Jim pπως ο Μοντεβιδιανος ειναι έτοιμος με προπονητή τυπου Τσαβι να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
      Μην κάνετε όνειρα παιδιά και απογοητευτείτε μετά.
      Ενας άσσος με διαφορετικά στοιχεία απο αυτά του Νικ (ευρεία γκάμα σκορ) και την ιδια ανάγνωση παιχνιδιού αν κρίνουμε απο τις ασίστ του Ουρουγουανου, ανεβάζει αυτόματα την ομάδα ενα επίπεδο με οτι αυτό σημαίνει για το μέλλον μας στην ευρωλιγκα.

      Pascharavani

      Διαγραφή
    2. Ο Τζιμ δεν ανέφερε τίποτα περί Παναθηναϊκού. Γιατί το μεταφράζετε όπως θέλετε;

      Διαγραφή
    3. Παιδιά, δεν έγραψα κάτι τέτοιο.. Δε σημαίνει ότι κάθε παίχτης που αναφέρετε στη σελίδα αφορά τους "αιωνίους". Ο Fitipaldo θέλει δουλειά ακόμα για να εξελιχθεί σε παίχτη rotation σε μια τοπ-ομάδα Ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  15. όσοι ακολουθήσατε το ποστ μου σχετικά με τη φόρμα των ομάδων της euroleague πήγατε ταμείο. οι τρεις ομάδες της φούλ φόρμας (cska, Panathenaicoς & barca) κέρδισαν, οι τρείς ομάδες σε άνοδο (unicks, baskonia, galsaray) κέρδισαν και οι τρεις ομάδες σε πτώση (real, fener, osfp) έχασαν.
    να επιμείνω στο οτι η πιό fiba basketball team aj armani milano έχει συνέλθει και αποδίδει θεαματικό και επιθετικό παιχνίδι του τύπου όσα βάλουμε μπροστά και όσα φάμε πίσω, αλλά επειδή το επιθετικό ταλέντο των παικτών της είναι μοναδικό αναμένονται και άλλα τέτοια αποτελέσματα +170 πόντων πάντοτε. περιμένω το παιχνίδι της με την baskonia μεθαύριο να χορτάσω καλάθια (προβάδισμα στη baskonia πάντως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. beny.....αν μπαρτσα και παναθηναικος ειναι σε φουλ φορμα τοτε να το διαλυσουμε το μαγαζι της ευρωλιγκας να παμε να βλεπουμε τοπικα καλυτερα.....ομαδα γαλατα δεν υπαρχει αρα δεν υπαρει ανοδος σιγουρα θα βγει τελευταια....επισης η ρεαλ ενα ποντο στη μοσχα εχασε δεν ειναι σε πτωση.....stonerook

      Διαγραφή
    2. stonerook : πάντως δε θα ποντάριζα κατά της barca στο σεφ. τωρα αναφορικά με τον Παναθηναϊκό πολύ θα ήθελα να το χτυπήσει το παιχνίδι στη μαδρίτη και πιθανώς να το κάνει αλλά πάντα βρίσκουμε τρόπο να χάνουμε στην ισπανία

      Διαγραφή
    3. Ρε beny έχεις καταλάβει πως παίζεις με 5 ξένους στην ευρωλιγκα, εναν άσσο ουσιαστικά, δυο καλούς Έλληνες συν τον φιλότιμο αλλά μεγάλο Αντώνη και τον Παππά που του ζητάς αλλα νταλλων;
      Η Ρεάλ εχει 14αδα με τρεις όλους κι ολους Ισπανούς!!!
      Ο ΠΑΟ μέχρι τώρα παίζει στα κόκκινα και κάνει υπέρβαση.
      Τον Καλαθη τον περιμένουν 3 δυνατά 35επτα αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.
      Να οργανώνει, να αμύνεται, να διαβάζει, να τρέχει, να μπουκάρει, να σκοράρει και να βάφει και το παρκέ οπου χρειαζεται.

      Διαγραφή
    4. γιά να καταλάβω, το να ζητάμε από τα guard που έχουμε να κατεβάζουν μπάλα και να οργανώνουν θεωρείται πως είναι πέρα από τις δυνάμεις τους ?
      μπορεί να πιστεύετε πως έχουμε ένα σχετικά μικρό rotation ομως αυτό δεν είναι αλήθεια. έχουμε εννέα πλήρως ενεργούς παίκτες, ο james επιστρέφει και ο pasqual εντάσσει και τον μποχωρίδη σιγά σιγά.
      και ο pat μπορεί κάλλιστα να σταθεί σαν δωδέκατος παίκτης με το χαραλαμπόπουλο εκτός δωδεκάδας σε πλήρη ετοιμότητα.

      Διαγραφή
    5. Τα'χουμε ξαναπεί στο προηγούμενο άρθρο beny. Δεν μπορεί το κάθε guard να στήσει plays, απλά και μόνο επειδή είναι guard. Ειδικά για τα guards του ΠΑΟ, δεν είναι ζήτημα άποψης και θεώρησης, ο Παππάς, ο Feldeine και ο Μποχωρίδης έχουν κληθεί να το κάνουν αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια και δεν έχουν σταθεί ικανοποιητικά. Ούτε τον James έχουμε δει ποτέ να είναι floor general σε σετ παιχνίδι και δεν είναι αυτή και η δουλειά του παιδιού.

      Βέβαια, ένα ελαφρυντικό τους το δίνω γιατί φέτος μέχρι και ο Καλάθης δυσκολεύεται, αφού όλη η επίθεση του ΠΑΟ σε σετ παιχνίδι δείχνει να είναι αρκετά στατική φτωχή σε επιλογές.

      Διαγραφή
    6. Christos T : δε διαφωνώ, όμως σκέψου πως πέρσι η laboral με τον μοναδικό PG της (causer) sidelined έφτασε σε final four τη στιγμή που εμείς με καλάθη, διαμαντίδη και hynes σε αυτή τη θέση σκουπιστήκαμε ανηλεώς. τουτέστιν ?
      εκτός και αν ο james χρησιμοποιήθηκε και μάλιστα με επιτυχία ως PG μιάς και ο adams δεν ήταν (κάποιος πρέπει να ήταν τελος πάντων) οπότε δεν υπάρχει και αντικείμενο συζήτησης πλέον

      Διαγραφή
    7. Kala re beny ti einai afta pou grafeis..? Prepei na parakoloutheis allo athlima, den eksigeitai alliws...

      Διαγραφή
    8. Ο Causer point guard και μάλιστα μοναδικός;

      Ας υποθέσουμε οτι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν μια ομάδα κατάφερνε να πάει final 4 με 0 διαθέσιμους point guards. Και; Τι;

      Οι Αγγελόπουλοι πήραν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τη χρονιά που διέλυσαν την ομάδα τους, σχεδόν πετώντας λευκή πετσέτα. Και; Τι; Μήπως για να πάρει ευρωπαϊκό η Barca να τους μιμηθεί;

      Ο Γιαννακόπουλος σκούπισε τους πρωταθλητές Ευρώπης τη χρονιά που ο ΠΑΟ έχασε τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και όλο του το roster. Μήπως να το ξανακάνει;

      Διαγραφή
  16. Πρότεινε ο Τζιμ ένα παίκτη για την Κύμη κ τρέξατε να τον ντύσετε στα πράσινα.
    25 χρονών πρώτη χρονια στην ευρώπη να έρθει μεσούσης της περιόδου στον ΠΑΟ.
    Πόσο έχετε ρίξει τον πήχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ριγμένο πήχη λες του Μπλουμς, του Μπανκς, του Νελσον, του Παβλοβιτς, του Κουζμιτς και των Βλαντο-ΒΧ στο 3αρι μαζί ;;;;;
      Γιατί του Σιγκλετον πέρσι δεν ηταν πρώτη χρονιά στην Ευρωπη;;;
      Τον Μπλουμς ουτε η Κύμη δεν θα τον έπαιρνε!!!
      Δεν είναι μέσα της περιόδου αλλά αρχή ακόμα.
      Τώρα τραυματίστηκε ο Τζέιμς τώρα θα έρθει παίκτης.
      Τώρα είδες πως δεν έχεις άλλο σοβαρό ασσο, τώρα θα πάρεις παίκτη.

      Πάντως μην αγχώνεσαι.
      Δεν πρόκειται να πάρουν τον γκαρντ που χρειαζονται σαν κολασμένοι με τίποτα κι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα

      Διαγραφή
    2. Μιλας για πεσμενο πηχη οταν εχεις Μπιρτς και Γκριν που ειναι πρωταρηδες στην euroleague; Και η υποκρισια εχει τα ορια της.

      Διαγραφή
    3. Ο Σίγκλετον είχε παραστάσεις από ομάδες του ΝΒΑ.
      Και οι υπόλοιποι που αναφέρεις είχανε παίξει ευρωλίγκα εκτός των δυο Ελλήνων.
      Ο Ουρουγουανός ούτε σε Γιούροκαπ δεν δοκιμάστηκε ακόμα και εσυ τον θέλεις να κουμαντάρει τον Παναθηναικό.
      Ότι να'ναι.

      Διαγραφή
    4. 4.34 Kουμαντο λες να ειναι καποιος 3ος ασσος σε μια ομαδα (μετα τον Τζειμς);

      Διαγραφή
    5. Μα τον Τζειμς δεν τον θεωρείτε δημιουργό και θέλετε παίκτη για μπακ απ του Καλάθη.
      Εγώ δεν είπα να μην πάρει παίκτη.
      Αλλά αν είναι να πάρει παίκτη από το καφενείο της Ιταλίας καλύτερα να μην πάρει καθόλου.

      Διαγραφή
    6. Μια χαρα μπορουμε να παρουμε καποιον που απλα θα μεταβιβαζει την μπαλα καλα στην επιθεση και δεν θα κολλαμε. Οποτε αν παρουμε καποιον σταρ ή καποιον που θα θελει πολλα λεπτα, θα δημιουργηθουν ανισορροπιες. Θελουμε καποιον που θα αποδεχτει τον ρολο του στα λιγα λεπτα που θα μπαινει, 6 γκαρντ ειναι αυτοι.

      Διαγραφή
  17. O μποχωριδης πρεπει να ντρεπεται για το footwork που παρουσιαζει, τι εκανες ρε παληκαρι μου ολο το καλοκαιρι.

    Εμεις καναμε μια αψυχολογητη κακη χαχαλη ηττα που δειχνει οτι κατι βρωμαει στο "ομαδα οικογενεια" οπως γραφτηκε απο τους γυρω γυρω δημοσιογραφους.

    υ.γ. ο Ποποβιτσ καλητερα να περιοριζεται στα του μπασκετ εκτος και εαν ετοιμαζεται για τπτ αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πόποβιτς πολύ καλά κάνει και δεν περιορίζεται στα του μπάσκετ ανεξάρτητα απ’ το αν ετοιμάζεται για κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    2. εσυ καλυτερα να περιοριστεις στα του μπασκετ και στο "ομαδα οικογενεια"...ο Μποχωριδης μια χαρα ειναι,βαδιζει στο σωστο δρομο

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά είναι το footwork του Μποχωρίδη!

      Διαγραφή
    4. Τον αδικεις, δεν ειναι καθαρος ασσος ο Μποχωριδης.
      Οτι μπορει να παιξει παιζει αλλά πιστεύω οτι εχει πεσει κι αυτος θυμα των Ελληνων κοουτς-εξυπνακηδων που βλεπουν ενα παιδι 1.95 στην ηλικια των 18 και πασχιζουν να το φτιαξουν Διαμαντιδη!

      Διαγραφή
    5. Θα επρεπε να ειναι "no politica" οπως στο Καραισκακης ο Ποποβιτς;

      Διαγραφή
    6. το μια χαρα ειναι το foowork του μποχωριδη με ξεπερναει...απλα θα πω οτι ειναι χειροτερο του σλουκα στην ιδια ηλικια. Επεισης δεν ειναι μονο το footwork ειναι γενικα η διαθεση και η αντιληψη που εχει στην αμυνα.


      να μην το κανουμε πολιτικο το μπλοκ του ανθρωπου. Αλλα οι δηλωσεις του ποποβιτσ δειχνουν -οτι και αυτος- δεν καταλαβε τι εγινε, θα ηταν καλητερα οι πλουσιοι λευκοι αμερικανοι να σωπασουν!!!

      Διαγραφή
    7. 10:51 γιατι να σωπασει ο Ποποβιτς?απαγορευεται η ελευθερια της γνωμης?το αντιθετο θα επρεπε να μας προβληματιζει...

      Διαγραφή
    8. Εσύ τα έχεις καταλάβει όλα, και βγάζεις και οδηγία ποιος πρέπει να μιλάει και ποιος να σιωπά;

      Διαγραφή
    9. Μάλιστα.
      Όποιος Αμερικανός είναι λευκός, πλούσιος και δεν κατάλαβε (κατά Λεωνίδα) τι συνέβη στις αμερικανικές εκλογές πρέπει να σωπάσει. Την σιωπή του, δε, μπορεί να την ζητάει κάθε μη Αμερικανός απ’ την άλλη άκρη της γης ο οποίος φυσικά και καταλαβαίνει περισσότερα.

      Διαγραφή
  18. Οδηγίες προς ναυτιλομενους .... μη νομίζετε πως με 4 ξένους ο Παναθηναικος...και επιβαρημενοι όσοι λίγοι παίζουν σε Ελλάδα και ευρωλιγκα... η ΑΕΚ κυρίως αλλά κι οι Αρης, ΠΑΟΚ θα είναι εύκολοι αντίπαλοι.
    Ετοιμαστειτε για χαλασμένες ψυχολογίες και αμφισβητησεις...όλες προερχομενες κυρίως απο την μη ενίσχυση με σοβαρο back up του Νικ... αλλά και απο την εξυπνάδα να παρουμε εξι μη κοινοτικους...οταν απο το 2ο γύρο θα επιτρέπεται να έχεις 6 τέτοιους.
    Έπρεπε η ομάδα να πάρει καλό άσσο και γι'αυτό το λόγο... να ξεκουράζονται οσοι θα παιξουν πχ αυτή τη βδομάδα 4 παιχνίδια ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραία ανάλυση και των δύο ματς Τζιμ.Ανεξαρτητως αποτελεσματος η εικόνα και των δύο ομάδων ήταν ανησυχητική.Το μεγάλο κενό διάστημα στην απόδοσή τους, έως πλημμύρας...προβληματιζει και λόγω αμυντικής επίδοσης αλλά κυρίως λόγω της επιθετικής δυστοκιας,κόντρα σε 2 απ'τις χειρότερες άμυνες της λίγκας.Δεν υπάρχουν σταθερές ακόμα και αν για τον Παο είναι ίσως λογικό,για τον Οσφπ,δεν είναι.Τελος ελπίζω ότι η μεγάλη επιβάρυνση που δέχονται και θα συνεχίσουν απ'οτι φαίνεται,οι καλύτεροι και πιο κομβικοι για τον παιχνίδι των ομάδων τους Πριντεζης και Καλαθης δεν θα επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα... 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ. Ευελπιστώ σε βελτίωση. Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές φάσεις στα μετόπισθεν στη Πόλη. Η εβδομάδα αυτή θα είναι το καλύτερο τεστ. Ο Παναθηναϊκός έχει θέμα υλικού αυτή τη στιγμή (λόγω της απουσίας του περιφερειακού με τα χαρακτηριστικά που έχουμε υπογραμμίσει) όμως δουλεύει αρκετά καλά στην άμυνα του και αυτό το στοιχείο παραδέχομαι πως μου αρέσει.

      Διαγραφή
  20. ποιος φιλιπινατο και ποια φιλιπινεζα!!! θελουμε γκαρντ παπαδατο να μπορει να σηκωσει το βαρος της φανελας.. και οχι στην πρωτη φορα με 20 χιλιαρικα κοσμο να σαστισει...
    Τα 2 ματσακια ειναι κομβικοτατα!!! αφενος γιατι αφηνεις τον οσφπ πισω για τα καλα, αφετερου γιατι η ρεαλ θεωρηται φαβορι για τις 4 πρωτες θεσεις.. οποτε το να την βαλεις απο κατω απο το 7ο παιχνιδι δεν ειναι και λιγο.
    Τωρα να παρεις +γκαρντ ενω γυριζει ο τζειμ ή να μην παρεις?? εννοειται οτι ο μποχω θα παιζει μονο ελληνικο πρωταθλημα, ενω ενας απο παππα φελντειν μπορει και οι 2 θα παιζουν απο 5 λεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είχα γραψει πριν μια εβδομάδα το εξης για τα δύο επερχομενα παιχνίδια των Ελληνικών ομαδων.

    "Η Γαλατασαραι για άλλο ένα ακόμα παιχνίδι σκόραρε πάνω από 80 πόντους αλλά και πάλι έχασε αν και ήταν άκρως ανταγωνιστική μέσα στην Μαδρίτη. Θα ψάξει την πρωτη της φετινή νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα σε ένα άκρως επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό παιχνίδι γιατί η Γαλατά σκοράρει πολύ στην επίθεση και ο Ολυμπιακός δεν έχει πείσει φέτος στην άμυνα.

    Άκρως επικίνδυνο είναι και το εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην απρόβλεπτη και πάντα υπολογίσιμη Μακαμπι."

    Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου και για τα δυο παιχνίδια απλά ο Παναθηναϊκός στάθηκε λίγο πιο τυχερός και δεν το πλήρωσε με ήττα όπως ο Ολυμπιακός.


    Βλέποντας τις αποδόσεις σε κάποια στοιχηματική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα μου έκανε τρομερή εντύπωση που έδιναν φαβορί την Φενέρ (χωρίς τον Μπογκντανοβιτς) για νίκη μέσα στην Βασκονια.
    Προφανώς η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη και τιμήθηκε η νίκη της Μπασκονια με απόδοση πάνω από 2

    Εξίσου εντύπωση μου κάνει ότι και αυτή την εβδομάδα η Φενέρ δίνεται πάλι φαβορί για νίκη μέσα στο Τελ Αβίβ.
    Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν η Μακαμπι που ήδη μέτρα δύο εντός έδρας ήττες από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χάσει για τρίτη φορά φέτος από την Φενέρ αυτή την φορά μέσα στο άλλοτε απόρθητο κάστρο του Γιαντ Ελιαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τροφη για σκεψη...

      Νομιζω πολλους θα ευχαριστουσε εδω μεσα να ετρωγε δευτερη σφαλιαρα ο μελιτζανί.

      Διαγραφή
    2. O Μελιτζανί φεύγοντας κατέστρεψε δύο οικογένειες κι έφτιαξε μία ξένη 👻
      Κατέστρεψε εμάς και τον εαυτό του κι έφτιαξε τη ΤΣΣΚΑ του Ιτουδη!!!!!!!!!!

      Αν είχε γίνει η επιβεβλημένη προσθήκη άσσου, αυτή τη βδομάδα θα έκλαιγαν δύο αντικειμενα φόνου !!!!!!
      Το Λάσο και η Σφαίρα 🎉

      Διαγραφή
    3. Εδω που τα λεμε τωρα, τετοιου ειδους παιγνιδια στο παρελθον ο μελιτζανί τα καθαριζε σαν αιγυπτιακα φυστικια. Για να δουμε αν του εχουν μεινει δόντια για να μπορει να τα τρώει κιολας...

      Διαγραφή
    4. Φιλε devotion εγω δεν ασχολουμαι με το στοιχημα(δεν ξερω καν πως παιζεται)αλλα αν επαιζα θα πονταρα στο διπλο της φενερ!

      Διαγραφή
    5. Η Μακάμπι είναι κακή παιδιά. Μένει να δούμε εάν στην έδρα της έχει μείνει λίγη μυσταγωγία που μπορεί ακόμα να επηρεάσει καταστάσεις.. Η Φενέρ χρειάζεται απελπιστικά τον Μπογκντάνοβιτς αυτή τη στιγμή. Καλώς ή κακώς, με τον δρόμο που επέλεξε ο Ζοτς από την αρχή της σεζόν..

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμ, μπράβο για το κείμενο σου, για ακόμη μια φορά είναι φοβερό.
      Ο Ζοτς ξέρει τι εννοείς...εμείς να μη μάθουμε?!
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  23. Κάθομαι και σκέφτομαι ποιος θα είναι νικητής μεταξύ αυτών των δύο.....από την μία ο ζοτς μού είναι δύσκολο να κάνει τρίτη ήττα σερί... αλλά και ή Μακαμπι μου είναι δύσκολο νά κάνει και αυτή τρίτη ήττα και μάλιστα στο γήπεδό τις.... άσε πού θα έχει τον κοντό τον παιχταρα γεμάτο κίνητρο να αποδείξει πράγματα στον πρώην προπονητή του και ομάδα του..... βλέπω μεγάλο ντέρμπι.. υπόθεση μεγάλη αν δεν παίξει τελικά ο Αιβερσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου επίσης ότι η Μπασκόνια είναι αυτή τη στιγμή σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τη Μακάμπι. Στα μάτια μου η Μακάμπι δεν είναι πολύ καλύτερη από τη Γαλατά σήμερα..

      Διαγραφή
  24. Διάβαζα τη συνέντευξη του Φιλ Τζάκσον στη Jackie McMullan. Ευφυής και πνευματώδης όπως πάντα. Όμως εάν οι Νικς δεν παίξουν άμυνα, δεν έχουν τύχη ούτε φέτος. Δυστυχώς στο ξεκίνημα οι αμυντικές τους επιδόσεις είναι αποκαρδιωτικές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερα τζιμακο,καλησπερα στη παρεα!εγω το μακαμπι φενερ το βλεπω ξεκαθαρα διπλο!η μακαμπι πολυ ταλεντο αλλα πιστευω οτι ειναι η λιγοτερο ομαδα της διοργανωσης και οσο για τη φενερ παρολο που ειναι σε πολυ ασχημο φεγγαρι τριτη γκελα στη σειρα δεν θα τη κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα τζιμ!! Μια βασική ερώτηση: Αν είχες την δυνατότητα και λόγω επιστροφής τζέιμς θα έπαιρνες back up pg ή rim protector στυλ ταιους στον Παο. Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Playmaking στη περιφέρεια. Αυτό σου λείπει αυτή τη στιγμή για να βελτιώσεις το επιθετικό σου παιχνίδι και να ακουμπήσεις την ισορροπία.

      Διαγραφή
    2. Ο Fitipaldo κάνει για αυτήν τη θέση λες?

      Διαγραφή
    3. Jim, μιλάμε για παίκτη που παίζει πίσω απο τον Καλάθη ή και μαζί του; Ρωτάω γιατι με 6 guards ή οι ισορροπίες στο rotation αλλάζουν δραματικά. Πως το βλέπεις αυτό;

      Επίσης, μιας και σε πέτυχα, με το αμυντικό rebound γιατί δείχνει να έχει πρόβλημα η ομάδα φέτος;

      Διαγραφή
  27. Ευχαριστώ Τζιμ!! Την ίδια γνώμη έχω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγνώμη τώρα είδα ότι έχεις απαντήσει και πιο πάνω για Fitipaldo, οπότε αν θες διέγραψε και τα 2 μηνύματα μου να μη δυσκολεύουν την ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ιντριγκαδορικο συναπαντημα είναι και του Μπαρζωκα με την πρώην ομαδα του..... μπορεί οι αφοι να θέλουν να τον τιμήσουν αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει πλέον ένας έρωτας μεγαλος .... αυτός και αν έχει πολύ μεγάλο κίνητρο..... όπως θα έχει και δικός μας...ο Πασχαλης.... όταν θα συναντήσει την δική του πρώην ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου καμια σχεση το πως εφυγε ο μπαρτζωκας απο τον ολυμπιακο με το πως εφυγε ο πασκουαλ...τον μπαρτζωκα μεχρι και ξυλο του ριξανε μερικοι "επιστημονες" ενω ο πασκουαλ εφυγε σαν φιλος κ οπαδος της ομαδας που προσεφερε πολλα οσα χρονια εμεινε...κ ο μπαρτζωκας προσεφερε πολλα στον ολυμπιακο αλλα δεν του τα αναγνωρισαν ποτε!

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνω αλλά όσο και να το κάνεις είχε και ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο......και μετά από τόσα χρόνια να σου δείχνουν την πόρτα τις εξόδου..... κτυπάει και ο εγωισμός....μην νομίζεις ότι δεν θα θέλει να αποδείξει πράγματα...

      Διαγραφή
  30. Jim πολυ καλα στοιχεια δειχνει ο Χολμς..ξερεις αν εχει επιστροφες η μπαρτσα τη τριτη(ναβαρο, ντοελμαν???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου Τζίμ..
    Συγχαρητήρια για το άρθρο.. Όπως πάντα "to the point"..
    Ερώτηση.. Αν ο Παναθηναικός πάρει ξένο παίκτη(ακόμη και κοινοτικό), δε θα πρέπει να αφήνει έξω κάποιον ξένο, με την έλευση του Τζέημς? Ποιος παίκτης θα μένει έξω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι ο Φελντέιν είναι η πιο προφανής επιλογή.. Ωστόσο ο Φελντέιν είναι ο πιο κλασσικός σουτέρ από τους περιφερειακούς. Ο Παππάς και ο Τζέημς είναι περίπου ίδιου στυλ παίκτες(κάθετο παιχνίδι με μπάλα και ένας με έναν και όχι κλασσικοί σουτέρ). Μήπως ο Φελντέιν είναι καλύτερο συμπλήρωμα για έναν εκ των Παπά/Τζέημς στη θέση 2?
      Δεν έχω κανένα θέμα με κάποιον από τους παίκτες.
      Θεωρώ ότι ο Τζέημς είναι επένδυση με μεγάλες προοπτικές. Ο Παπάς είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη από ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Αλλά και ο φελντέιν θεωρώ ότι έχει χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν οι άλλοι δυο.
      Στο δια τάυτα, αυτό που θέλω να εκφράσω είναι το εξής.
      Εκτός από το προφανές ζήτημα στον άσσο, ο Παναθηναϊκός για μένα έχει ένα γρίφο να λύσει στη θέση δύο και συγκεκριμένα την πολυκοσμία. Οι παίκτες αυτοί χρειάζονται χρόνο στα παιχνίδια για να βρουν ρυθμό και η πολυκοσμία αυτή δε μπορεί εύκολα να το κάνει αυτό εφικτό.
      Με αποπομπή Φελντέιν το θέμα μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας περισσότερο στο 2 το Ρίβερς για σουτ αλλά τότε μετατίθεται το πρόβλήμα στη θέση 3 λόγω της ανετοιμότητας του Χαραλαμπόπουλου.
      Συγώμη για το μεγάλο πόστ αλλά όταν σκέφτομαι την περιφέρεια του Παναθηναικού ζαλίζομαι από τις πολλές σκέψεις :).
      Συνέχισε την καλή δουλειά. Να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν πως και πως τα άρθρα σου. Το μπλόγκ αυτό είναι μια όαση για οποιονδήποτε μπασκετικο φίλαθλο σε σχέση με τα περισσότερα άρθρα που διαβάζουμε στα υποτιθέμενα μεγάλα sites.

      Διαγραφή
  32. αν όμως αποφασίσουν γιά PG τότε ο καταλληλότερος είναι ο kendall marshall που είναι και north carolina product και first rounder (no 13) το 2012. τέτοιος παίκτης μάλιστα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mόνο που ο Καλάθης μοιάζει Πρέλεβιτς μπροστά του. Τραγικός σουτέρ. Toν Ρότσεστι μπορούμε?

      Johny Q

      Διαγραφή
  33. Μία που αναφέρθηκε.Τζίμ δώσε τα φώτα σου.Ειπες ότι η Μακάμπι παίζει χάλια.Αν είχε Ρότσεστι θα ήταν στα ίδια ή Καλύτερα αποτελέσματα???Εκτός του προπονητή και του Οχαγιόν τι άλλο της λείπει?

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jim ισχυουν οι φημες περι επιστροφη του Καμπατσο στη Ρεαλ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι φίλε μου ισχύουν.∆εν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η Ρεάλ θέλει ακομα ένα pg.Νομιζω ότι και ο Λάσο το ξέρει.Στους μπασκετικούς κύκλους ακούγεται έντονα αυτό.Και μάλιστα πολλοί μιλάνε για perfect fit.Ελπιζω και σε διαφώτιση από Τζιμ περί αυτού.
      Πάντως όντως ο Λάσο θα τον πάρει πίσω...

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ρε τζεβελεκο αρχοντα με τις εκ των εσω πληροφοριες σου απο τους μπασκετικους κυκλους!!!αφου ξερεις τι θα κανει ο λασο στην ισπανια δεν μας λες και τι θα κανει ο τσαβι εδω στην ελλαδα,θα παρει γκαρντ η οχι?για να ξερουμε μη μας τρωει και η αγωνια.

      Διαγραφή
    3. Ποτέ δεν είπα ότι έχω εκ των έσω πληροφορίες.Είπα τι ακούγεται...
      Και πως είναι δυνατόν να μην ακούγεται αφού ο Καμπάτσο είναι Παίχτης που ανήκει στη Ρεάλ?
      Από την άλλη για τον παναθηναϊκο είναι γνωστό ότι δε θα πάρει γκαρντ.Η λογική αυτό λέει βάση χρόνου,χρήματος και συγκυριών!!!

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
  35. Καλησπερα στην παρεα! Τζιμ σουπερ αναλυση για αλλη μια φορα. Ο Πασκουαλ πονταρει πολυ σωστα στην αμυνα μιας και στην επιθεση, ειδικα οταν λειπει ο Καλαθης, η ομαδα παιζει..mannequin challenge και οποιος κουνηθει πρωτος βγαινει στην επομενη φαση αλλαγη. Ο Μποχωριδης πρεπει και αυτος να ξεκινησει απο την αμυνα του, να εχει την απαιτουμενη συγκεντρωση εκει και απο κει και περα στην επιθεση πρεπει να κανει ασφαλεις μεταβιβασεις και να αφησει το παιχνιδι να ερθει σε αυτον.

    Υ.γ. βαζεις τετοιο τιτλο, μας ψαρωνεις κανονικα και δε γραφεις ουτε ενα υστερογραφο για Joel Embiid? Αμαρτια και αδικο...

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα στην παρέα!

    Με αφορμή το άρθρο

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/1008024/o-olympiakos-prepei-na-ginei-pio-skliros-stin-amyna

    θέλω να παραθέσω μερικές σκέψεις για την άμυνα του ΟΣΦΠ φέτος. Καταρχήν, όσον αφορά τον πρώτο πίνακα του άρθρου, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το δείγμα αφορά μόνον έξι αγώνες και συνεπώς μέχρι να παίξουν όλοι με όλους -δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του TOP-16- θα υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να "παραβλέψουμε" ποιοί ήταν οι αντίπαλοι των ομάδων απέναντι στις οποίες οι αναφερόμενες στα στατιστικά αυτά ομάδες, έκαναν τις, προς συζήτησιν, επιδόσεις. Για παράδειγμα, δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα ποσοστά άμυνας μιας ομάδας απέναντι σε εξαιρετικές στην επίθεση ομάδες με αντίστοιχα νούμερα που καταγράφονται με αμυντικώς προσανατολισμένα σύνολα.

    Πριν προχωρήσω, τονίζω ότι ο αγώνας με την Μπασκόνια είναι outlier ως προς το θέμα της συζήτησης, γιατί εκεί ο ΟΣΦΠ κατέβηκε ξεκάθαρα να παίξει στον ρυθμό της ισπανικής ομάδας -και όχι με αμυντική διάθεση- κάτι που αποδεικνύει και το πολύ υψηλό σκορ για τις δύο ομάδες. Συνεπώς δεν θα "υπολογίζουμε" αυτόν τον αγώνα στις περαιτέρω αναλύσεις.

    Τί κρατάω από τον πίνακα αυτόν; Δύο πράγματα...

    1) Γενικά η άμυνα του ΟΣΦΠ φέτος είναι καλή (ή καλύτερη απ' όσο πολλοί ενδεχομένως πιστεύουν), Υποχρέωσε τις τρεις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης μέχρι τώρα, Αρμάνι, CSKA, Ρεάλ, σε κάτα μέσο όρο 10 πόντους λιγότερο από τους μέσους όρους τους.

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=Score&agg=PerGame

    Για την ιστορία, στο TOP-10 των επιθέσεων στον παραπάνω σύνδεσμο, βρίσκονται οι 6 ομάδες που αντιμετώπισε μέχρι τώρα ο ΟΣΦΠ, με μόνη εξαίρεση τη Μακαμπί.

    2) Την πολύ καλή επίθεση της Γαλατάσαραϊ. Απόδειξη: το True Shooting ποσοστό της, που αφενός βρίσκεται στο TOP-7 της διοργάνωσης αυτήν τη στιγμή, αφετέρου είναι πάνω από ομάδες όπως οι Ρεάλ, ΟΣΦΠ, Φενέρ, ΠΑΟ, Εφές (έχοντας παίξει ήδη με CSKA, Μακαμπί, Φενέρ, Ρεάλ, ΟΣΦΠ, Ερυθρό -η καλύτερη άμυνα μέχρι τώρα σύμφωνα με τον πίνακα).

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=AccuracyPercent&agg=PerGame

    Το πρόβλημα της Γαλατά μέχρι τώρα; Αυτό...

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=Score&agg=PerGameReverse

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πιό σημαντικούς θεωρώ τους παρακάτω πίνακες που συγκρίνουν τα ποσοστά των ομάδων σε δίποντα και τρίποντα απέναντι στον ΟΣΦΠ και δείχνουν αυτά που δεν μπορεί να δείξει ο δεύτερος πίνακας στο παραπάνω άρθρο (το TOT είναι ο μέσος όρος τους στους έξι αγώνες):

    ΔΙΠΟΝΤΑ % (σε παρένθεση το rank τους στον τομέα αυτόν)
    TEAM TOT OLY
    Real 59% 46% (1)
    Arma 56% 56% (2)
    Bask 55% 50% (3)
    CSKA 55% 40% (4)
    Gala 54% 46% (7)
    Efes 47% 30% (15)

    Βλέπουμε ξεκάθαρα πως παρά την ύπαρξη 5 ομάδων απ' αυτές στο TOP-7 των πιό εύστοχων στα δίποντα, η άμυνα του ΟΣΦΠ είναι εξαιρετική στον τομέα αυτόν (κατά μέσο όρο 10% μείωση στο ποσοστό των αντιπάλων στο δίποντο), ειδικά απέναντι σε Real, CSKA και Efes. Όμως, όπως θα δούμε παρακάτω το ποσοστό αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα, όσο αυτό στο τρίποντο!

    ΤΡΙΠΟΝΤΑ % (σε παρένθεση το rank τους στον τομέα αυτόν, το + σημαίνει ότι η ομάδα αυτή έβαλε 10+ τρίποντα στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ)
    TEAM TOT OLY
    Real 32% 42% (14) +
    Arma 41% 29% (3 ) -
    Bask 38% 50% (8 ) +
    CSKA 45% 48% (1 ) +
    Gala 40% 59% (4 ) +
    Efes 36% 40% (11) -

    Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσον αφορά την άμυνα του ΟΣΦΠ στην περιφέρεια (τρίποντο), τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Κοινώς, είναι για τα... λιοντάρια! :-( Συγκεκριμένα, με εξαίρεση την Armani, που έβαλε μόλις 5 τρίποντα και κρατήθηκε στο παιχνίδι από το καλό της ποσοστό στο δίποντο -όχι αρκετό για να νικήσει όμως- όλες οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν πάρτι στην περιφέρεια με ποσοστά στο τρίποντο αρκετά μεγαλύτερα απ' αυτά των μέσων όρων τους, κάποια από τα οποία θα έκαναν και τον... Κάρι να ζηλέψει. Ειδικά το 59% της Γαλατά είναι εξωπραγματικό έχοντας και 10+ τρίποντα στον αγώνα αυτόν, και η αύξηση του 19% στο ποσοστό της επιβεβαιώνει ότι έπαιξε σαφώς μεγαλύτερο ρόλο από το ποσοστό της στο δίποντο (μόλις 8% μείωση από τον μέσο όρο της μέχρι τώρα) στην έκβαση του αγώνα. Το pattern; Μαντέψτε τί ποσοστό τριπόντων είχαν οι αντίπαλοι του ΟΣΦΠ στις τρεις ήττες του: 49,67%... Σχεδόν 50%! Παρατηρούμε δηλαδή ότι παρά τη σημαντική μείωση των ποσοστών τους στο δίποντο, το τεράστιο ποσοστό τους στο τρίποντο ήταν αρκετό για να γύρει τον αγώνα υπέρ τους! Να σημειώσω ότι η Εφές, παρά το 40% με τον ΟΣΦΠ, είχε μικρό αριθμό εύστοχων τριπόντων σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και στην περίπτωση αυτή, η πολύ μεγάλη (17%) μείωση του ποσοστού της στο δίποντο έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Το μόνο ποσοστό που δικαιολογείται, είναι του αγώνα με την Baskonia, που ανέφερα προηγουμένως.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν ο ΟΣΦΠ στους δύο αγώνες αυτής της εβδομάδας δεχθεί ποσοστά στο τρίποντο στα επίπεδα ευστοχίας του 50%, θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά άλλα πράγματα σωστά για να διεκδικήσει τη νίκη στα παιχνίδια αυτά! Θα είναι δηλαδή ένα μικρό θαύμα!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη η αναλυση Κυνικε, αλλά αναρωτιεμαι αν οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου βαρανε και συνολικα περισσοτερα τριποντα απο το μεσο ορο τους ή απλά βαρανε τα ιδια ή λιγοτερα με καλυτερες προϋποθεσεις.

      Ισως θα επρεπε να αναρωτηθουμε ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ενω οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου εχουν χειροτερα ποσοστα απο τους μεσους ορους τους στο διποντο, εχουν αντιθετως καλυτερα ποσοστα στο τριποντο????

      Μηπως επειδη ο Ολυμπιακος παιζει απλοϊκες αμυνες που κλεινουν μεσα στη ρακετα με τον Μπερτς-Τιραμολα να περιμενει σαν σκιαχτρο? Οπότε και οι αντιπαλοι βρισκουν ελευθερους χωρους στην περιφερεια και με ενα απλο σκριν (ή ακομα και χωρις αυτο) εχουν ευκολο τριποντο? Και μαλιστα χωρις να στρεσσαρονται απο αποψη χρονου μια και τα πιο πολλα τριποντα γινονται πολυ πριν το τελος των 24". Αυτο ανεβαζει και τον αριθμο των επιθεσεων και ταυτοχρονα δεν αφηνει τον Ολυμπιακο να τρεξει μια και ο αντιπαλος ειναι σε πλεονεκτικη θεση για αμυντικο τρανζισιον.

      Υποτιθεται οτι ο Σφαιροπουλος ειναι μετρ της αμυνας. Δεν βλεπουμε ομως απο τον Ολυμπιακο παγιδες που να οδηγουν τον αντιπαλο παιχτη προς τα μεσα ωστε να τον ωθησουν στα διχτυα των ψηλων του με ταυτοχρονη εξαντληση του χρονου των 24. Κι αυτο ισως επειδη υπαρχουν δυνατοι (Μπερτς-Παπανικολαου) αλλά και αδυναμοι κρικοι στην αμυνα του φετινου Ολυμπιακου (Σπανουλης-Γκριν). Το να βρεις ισορροπια ειναι το δυσκολο ζητουμενο, αν το βρεις ποτέ.
      Το συμπερασμα ειναι οτι ο Ολυμπιακος θελει πολλη δουλεια στην αμυνα του για να φτασει στο σημειο να μπορει να κοντρολαρει το παιγνιδι στον βαθμο που θα ηθελε ωστε να εχει τζοκερ τον Σπανουλη.

      Διαγραφή
    2. 2:42, όσον αφορά το

      "Καλη η αναλυση Κυνικε, αλλά αναρωτιεμαι αν οι αντιπαλοι του Ολυμπιακου βαρανε και συνολικα περισσοτερα τριποντα απο το μεσο ορο τους ή απλά βαρανε τα ιδια ή λιγοτερα με καλυτερες προϋποθεσεις."

      παραθέτω τα τρίποντα στους αγώνες του ΟΣΦΠ μέχρι τώρα (σε παρένθεση οι προσπάθειες, + σημαίνει παραπάνω, - σημαίνει λιγότερο, * ίδια, τιμή από/με τον εκάστοτε μέσο όρο):

      TEAM OPPONENT OLYMP
      REAL +10(24)- 07(24)
      EFES *08(20)- 06(16)
      ARMA -05(17)- 09(30)
      BASK +12(24)+ 16(30)
      CSKA *10(21)* 06(20)
      GALA +13(22)- 12(26)

      Συνοψίζοντας, από τους μέσους όρους των ομάδων στα τρίποντα έχουμε:

      1) η Real είχε περισσότερα εύστοχα σε λιγότερες προσπάθειες,
      2) η Efes είχε τα ίδια εύστοχα σε λιγότερες προσπάθειες,
      3) Η Armani είχε πολύ λιγότερα εύστοχα σε λιγότερες προσπάθειες,
      4) Η Baskonia είχε πολύ περισσότερα εύστοχα σε περισσότερες προσπάθειες,
      5) Η CSKA ήταν στα ίδια επίπεδα σε εύστοχα και προσπάθειες,
      6) Η Galata είχε πολύ περισσότερα εύστοχα σε πολύ λιγότερες προσπάθειες!

      Τα 1-6 παραπάνω, δείχνουν την προφανή τάση των περισσότερων ομάδων να είναι πιό εύστοχες σε λιγότερες προσπάθειες. Τώρα, αν ήταν αυτά με καλύτερες προϋποθέσεις δεν το γνωρίζω, γιατί πρέπει να ελεγχθούν οι συνθήκες εκτέλεσης σε κάθε επιτυχημένο τρίποντο στους 6 αγώνες... Ξεκίνα και... καλό κουράγιο :-).

      Επίσης, στις τρεις ήττες του ο ΟΣΦΠ είχε λιγότερα εύστοχα τρίποντα από τους αντιπάλους τους, σε αντίθεση με τις νίκες του, που κυριάρχησε στον τομέα αυτόν. Μόνη εξαίρεση είναι ο αγώνας με την Efes, αλλά σ' εκείνο το παιχνίδι ο ΟΣΦΠ είχε πολύ περισσότερα εύστοχα δίποντα (9) και κατά συνέπεια δεν έπαιξαν ρόλο τα 2 παραπάνω εύστοχα τρίποντα των Τούρκων.

      Τα εύστοχα δίποντα στους ίδιους αγώνες έχουν ως εξής (με + και -, όταν ο αντίπαλος είχε περισσότερα ή λιγότερα, αντίστοιχα, δίποντα από τον ΟΣΦΠ):

      TEAM OPP OLY
      REAL +19 16
      EFES -17 26
      ARMA +24 21
      BASK +24 15
      CSKA -18 20
      GALA -17 18

      Τα τρίποντα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στους αγώνες -ήττες από CSKA και Galata, νίκες με Armani και Baskonia, όπως και εν μέρει ρόλο στην ήττα από τη Real, αλλά δεν έπαιξαν ρόλο στη νίκη επί της Efes, γιατί όπως ανέφερα προηγουμένως ο ΟΣΦΠ υπερίσχυσε σε μεγάλο βαθμό στα εύστοχα δίποντα. Αυτός ήταν και ο μοναδικός αγώνα της ομάδας που τα εύστοχα δίποντα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη.

      Όσο για τις υποθέσεις που κάνεις στο σχόλιό σου για την άμυνα του OSFP, sound plausible to me, αλλά ο πλέον αρμόδιος να σου επιβεβαιώσει την εγκυρότητά τους είναι ο Jim...

      Διαγραφή
    3. Ξέχασα στο προηγούμενο σχόλιό μου να βάλω τον πίνακα με τους μέσους όρους των ομάδων στα τρίποντα.

      http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=FieldGoalsAttempted3&agg=PerGame

      Διαγραφή
    4. Θενκς Κυνικέ, και ισως δεν χρειαζεται να κανουμε αναλυση του καθε τριποντου, προς Θεου!

      Και μονο οτι γενικα οι αντιπαλοι ειναι πιο ευστοχοι σε λιγοτερες (απο το μεσο ορο τους) προσπαθειες ΣΥΝ το γεγονος οτι ο ΟΣΦΠ είχε λιγότερα εύστοχα τρίποντα από τους αντιπάλους του στους αγωνες που εχασε, ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι το αποτελεσμα στους αγωνες του Ολυμπιακου εξαρταται πολυ απο το effective field goal percentage και το οποιο βεβαια επηρρεαζεται κατα τι περισσοτερο απο τα τριποντα σε σχεση με τα διποντα. Δηλ. τα αποτελεσματα στους αγωνες του Ολυμπιακου θα εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο το ποσο καλυτερους (ή χειροτερους) σουτερ θα εχει η αντιπαλη ομαδα. Αλλά επηρρεαζει και αλλου τομεις του παιγνιδιου π.χ. σου βαζει το τριποντο ο αντιπαλος και βρισκεται σε καλη κατασταση για αμυντικο τρανζισιον (το οποιο βεβαια σημαινει οτι δεν κανει και αχρειαστα φαουλ), σε αναγκαζει να πας σε πολλες προσπαθειες διποντου διοτι αλλιως αν πας το ματς σε διαγωνισμο τριποντων ξερεις οτι θα χασεις κλπ.

      Το παιγνιδι εχει εξελιχθει απο το 2012. Εκεινος ο Ολυμπιακος (πρωταθλητης τοτε) θα ειχε προβλημα να σταυρωσει πανω απο 6-8 νικες στη φετινη Ευρωλιγκα. Χωρις καλους σουτερ δεν πας πουθενα.

      Διαγραφή
  38. ποσο μα ποσο θα ηθελα τον Diot της valencia στον ΠΑΟ.κοινοτικος,με πολυ καλα palymaking skills,floor general και σε καλη ηλικια.αφου δεν εφερες Jovic το καλοκαιρι,σκαστα χοντρα και φερε αυτον τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπερα jim!Το βασίκο πρόβλημα του Καλάθη που πρεπει να δουλέψει είναι οι βολές.Το 3ποντο δύσκολα θα το βελτιώσει από δω και περα αντίθετα πιστεύω ότι με σκληρή extra προπόνηση μπορεί να ανεβάσει τα νουμερά του.Μερικά παραδείγματα nbaers με χαμηλό ποσοστό καριέρας στο 3ποντο
    NAME 3P% BOLES%
    D WADE 29 77
    D ROSE 30 81
    DE ROZAN 28 82
    R JACKSON 31 86
    M ELLIS 31 77
    J WALL 32 79
    R RUBIO 31 81
    R WESTBRUK 30 82
    E TURNER 30 79
    G HARRIS 31 80
    N CALATHES 31 55

    ginobili

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερον θα ειχε να βλεπαμε τα ποσοστα του νικ στο τριποντο στο τελευταιο πενταλεπτο των αγωνων, τοτε που σφιγγουν οι αμυνες και δε μενει κανεις ελευθερος για σουτ, τοτε που οι αποφασεις ειναι δυσκολες και καθε σουτ εχει τη δικη του ευθυνη και αξια.

      και ο σπανουλης μπορει να εχει ποσοστο κοντα στο 30% αλλα δε λεει κατι.μπορει να σου παρει τιτλο (!) με σουτ απο τα 8 μετρα και παικτη κολλημενο πανω του.

      σημασια εχει για τον καλαθη οτι μετα το ΣΕΦ ειναι πολυ καλος και βασικα ειναι ο καλυτερος παικτης της ομαδας.ας συνεχισει ετσι και αν μας κρεμασει στο τελος της σεζον το σουτ του αυτο θα σημαινει οτι και αλλα πραγματα οδηγησαν εκει.ο προπονητης εχει ηδη πολυ καλους σουτερ στην ομαδα (ριβερς, νικολς, μπουρουσης, παππας,φωτσης) και ειναι καθηκον του να οδηγησει το πραγμα εκει ωστε να μην εξαρταται η νικη απο την αδυναμια του καλαθη στην περιφερειακη εκτελεση.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  40. H Φενέρ έπαιξε Παρασκευή με Μπασκονία, το απόγευμα της Κυριακής με Γαλατά στην έδρα της και σήμερα παίζει στο Ισραήλ. Αντίθετα η Μακάμπι έπαιξε Πέμπτη στο Οακα, για το πρωτάθλημα της δεν ξέρω και πάιζει σήμερα στην έδρα της.
    Θεωρώ ότι θα είναι πολύ πιο φρέσκια από τη Φενέρ χωρίς Μπογκνάνοβιτς.
    Επίσης ο Γκάουντλοκ έχει να αποδείξει πράγματα στον Ζέλικο, και νομίζω ότι θα το μεταδόσει και στους άλλου αΑμερικάνους της.
    Την Πέμπτη η Φενέρ έχει άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι με Εφές. Νομίζω ότι το παιχνίδι αυτό θα το πάρει ο Ζέλικο.
    ΄Αν το παιχνίδι του ΠΑΟ στη Μαδρίτη ξεφύγει, καλό είναι ο Πασκουάλ να ξεκουράσει παίκτες αφού το κομβικό μαρς είναι την Παρασκευή.
    Τώρα για το Σεφ με Μπαρτσελόνα, εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει ο Ολυμπιακός.
    Η Μπάρτσα έχει πολλές απουσίες, Κλαβερ, Ναβάρο,Ντόλμαν.
    Όταν γυρίσουν όλοι η Μπάρτσα μπορεί να κοντράρει τους πάντες.
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, επαιξε η Μακαμπι για το πρωταθλημα στο Ισραηλ το Σαββατο και εχασε. Ειναι μια μερα πιο φρεσκια απο τη Φενερ και δεν θα ταξιδεψει.

      Διαγραφή
  41. Φοβερο το σκάουτινγκ τιμ της Μπαρτσελόνα! Δεν του ξεφευγει ουτε ενα ποστ αναγνωστη του hoopfellas!

    Πρωτοι εδω καναμε συγκριση των ταξιδιων καθε ομαδας στην Ευρωλιγκα εφετος και η Μπαρτσελονα φαινεται να ελαβε το θεμα σοβαρα υποψη:

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/1008137/ta-66179-hlm-tis-mpartselona-stin-euroleague-pic

    Γιωργάκη, διαβαζεις πολυ hoopfellas μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για τον Ολυμπιακό το σημαντικό είναι να κερδίσει έστω και με μισό καλάθι την Μπαρτσελόνα και να πάρει οπωσδήποτε τα επόμενα παιχνίδια μετά το ΟΑΚΑ με Μακάμπι, Ουνικς και Ερυθρό στο ΣΕΦ και Νταρουσάφακα και Ζαλγκίρις εκτός

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Moνο 2 θα πάρει από αυτά τα ματς ή 3 στην καλύτερη.Δε μπορώ να πιστέψω ότι θα κερδίσει Μπαρσα,Παο Νταρουσάφακα και Ζαλγκίρις Κάουνας.

      Διαγραφή
  43. Καινούριος στην παρέα, βαθύς παρατηρητής του αθλήματος, οπαδός της Πανάθας και εντελώς άσχετος στο τεχνικό σκέλος. Παρόλα αυτά κάθε κείμενο-ανάλυση είναι σαν το τσιγάρο μετά το σεξ.

    Εν συντομία·Η επιρροή Πασκουάλ θεωρώ οτι φαίνεται ήδη και στο επιθετικό κομμάτι, πράγμα που μπορεί να μην έγινε σαφές στα σκαμπανεβάσματα της Πέμπτης, αλλά στην Πόλη και στο ματς με τον Αστέρα φάνηκαν και τα έχει επισημάνει ο jim. Συνεπώς νομίζω οτι συνεχίζει να ισχύει εν μέρει η αρχική εκτίμηση της σελίδας "Δε θα είναι εύκολη η ανεύρεση χημείας μεταξύ αυτού και του νέου του club. Προσωπικά έχω τη διαίσθηση ότι μέχρι να πιάσει συγκεκριμένα αμυντικά standards, ο Παναθηναϊκός θα είναι “ασανσέρ”. Όμως, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, θα δούμε ωραία πράγματα σχετικά γρήγορα." Είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακά τα αμυντικά στάνταρ που πιάνει η ομάδα, δείγμα οτι πρόκειται για μια ομάδα ήδη δουλεμένη σε κατεύθυνση που κάνει στον Τσάβι, άρα να δώσουμε ένα ποντάκι και στον Μποχου.

    Με προβληματίζει ιδιαίτερα η εκμετάλλευση του Παππά, που είναι όσο πιο Ναβάρο μπορεί να σκέφτεί ο Πασκουάλ, και το πως θα χωρέσει τον Τζειμς όταν γυρίσει. Κατά την προσωπική μου γνώμη μεταγραφή δεν θα γίνει.

    Τέλος Ο Σίνγκλετον πρέπει να γυμναστεί, να ταιστεί και να κάνει εικόνισμα τον Μαικ Μπατιστ. Σε 5 χρόνια από τώρα μπορεί να είναι ο επόμενος.

    Κλείνοντας και συγχωρέστε με για την ενδεχόμενη κενολογία μου, ο Παναθηναικός έχει πρόβλημα νοοτροπίας. Ακόμα. Και έχει ονοματεπώνυμο. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αποδέχτηκε μετά από χρόνια οτι χρειάζεται προπονητής που να είναι ισάξιο μέγεθος με την ομάδα (ο Τσαβι δεν νιώθει μειονεκτικά σαν μέγεθος δίπλα στον εξάστερο, σε αντίθεση με ότι πέρασε από Ζοτς και πέρα), έκανε κινήσεις σοβαρές, αλλά το καμπανάκι που ήχησε προχθές για κάποιους (Μπουρούση, Παππά, δεν έχω ιδέα), δείχνει οτι ακόμα θα παρεμβαίνει και θα δημιουργέι πρόβληματα. Άσε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του γαμώτο, γιατί τον αναγκάζεις μια βδομάδα στην ομάδα να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις υπερ του Μπουρούση , αισθανόμενος οτι οι παίκτες του απειλούνται. Όσο μπάσκετ και να διδάξει ο Τσάβι, συμπεριφορά στον κ Γιαννακόπουλο δεν πρόκειται να αλλάξει και αυτό είναι κρίμα, γιατί θα κινδυνεύσει αυτή η μακροημέρευση αυτου του εγχειρήματος από τον ίδιο τον χρηματοδότη του.

    όπως και να χει, ο Τσάβι είναι η τελευταία ευκαιρία αυτής της ομάδας για να διατηρήσει το legacy.

    Καλή βδομάδα να χουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο post.Συμφωνώ σε πολλά.

      Έχω μια φιλική σύσταση και μια ειλικρινή απορία.
      Η σύσταση. Μην δίνεις πόντους στον Αργύρη (το Μποχού κάνω πως δεν το είδα) γιατί κινδυνεύεις.
      Η απορία. Πώς γίνεται να παρατηρείς βαθιά το παιχνίδι και να είσαι εντελώς άσχετος στο τεχνικό σκέλος;

      Διαγραφή
  44. βλέπετε οι ισπανικές ομάδες να κάνουν το 3/3 σε αυτή την ελληνοϊταλοισπανική αντιπαράθεση ? πολύ πιθανό.
    οι τουρκικές μπορούν το 4/4 ?
    η fener μπορεί να κερδίσει στο tel aviv ? ναι, ειδικά αν οι γηπεδούχοι παίξουν χωρίς lansberger & iverson.
    μήπως ήρθε η ώρα να κανεί η cska την πρώτη της ήττα και μάλιστα από την wild card ομάδα ?
    η galsaray μπορεί το διπλό στο kaunas και η efes μπορεί (με λίγη βοήθεια) να εκμεταλλευτεί την έδρα της.
    η bamberg πρέπει επιτέλους να κερδίσει και ένα close game.
    με τη euroleague in full action εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε γιά μεταγραφές ? ας τα αφήσουμε γιά την off season.
    enjoy the game & good luck to your teams

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισπανικες 2/3, τουρκικες 2/3.

      Η Φενερ εχει κερδισει ηδη. Αρκει να παιξει λιγο και ο Βεσελι.

      Διαγραφή
    2. Ποσο λαθος με εβγαλε ο Ζοτς!

      Μηπως ειναι καιρος να παρει συνταξη και να χαρει τα εκατομυριακια του παρεα με τον Ρεμο? Τι λετε?

      Διαγραφή
  45. Το αναφέρω επειδή έχει πλάκα. Σήμερα υπάρχουν παντού τα videos με την υπέροχη, φοβερή, καταπληκτική, super duper ultra hyper εμφάνιση του Μούσια χθες. Βέβαια κανείς δεν λέει/γράφει ότι στα ίδια videos, το παληκάρι -συνεχίζει να- παίζει άμυνα με τα μάτια (κυριολεκτικά), να μην ξέρει καν που να σταθεί, και απλώς να κοιτάει να σταματήσει στον αιφνιδιασμό για τρίποντο, να μην αλλάζει πάσα από το δεξί στο αριστερό (πάλι κυριολεκτικά), και γενικότερα τους Rockets να παίζουν πάντα με 4 στην άμυνα, και ΑΝ θέλει ο Μούσιας να παίζει και τα υπόλοιπα παιδάκια στην επίθεση....

    Προσπαθώ πολύ σκληρά να θυμηθώ έναν μεγάλο (μεγέθους all-star) παίκτη από το '80 και μετά, που να είναι τόσο άχρηστος/αδιάφορος/ανίκανος στην άμυνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαστε δικαιοι με τον Harden.

      Αμυντικα εχει εφεση στα κλεψιματα αλλα η αληθεια ειναι πως δειχνει αδιαφορος.

      Αυτο ομως ειναι η μιση μονο αληθεια.

      Η αλλη μιση λεει πως δεν πρεπει να υπαρχει αλλη ομαδα στην λιγκα που ο σουπερσταρ να εχει ΤΟΣΟ φτωχο supporting cast.

      ο Harden ειναι υποχρεωμενος να κανει κυριολεκτικα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην επιθεση.

      Πλεον κατεβαζει, οργανωνει, σκοραρει, πασαρει δηλαδη αν επαιζε και αμυνα θα μιλαγαμε για επιπεδο Kobe που ακομα και αυτος ειχε παντα supporting cast.

      Και μια που μιλαμε για Harden, o Curry ειναι καλος αμυντικος;

      Διαγραφή
    2. Εμείς δεν είμαστε δίκαιοι ? Μάλλον ο ίδιος δεν είναι δίκαιος με τον εαυτό του. Υπάρχει λόγος που η φράση "Harden Defence" αποτελεί πλέον punchline για ανέκδοτα στο ΝΒΑ :-D

      O Curry, όπως και ο CP3, ο Irving, ακόμα και ο Carmello, είναι όντως μέτριοι/κακοί στην άμυνα, ίσως γιατί δεν προσπαθούν πολύ (CP3), ίσως γιατί δεν μπορούν (Curry), ίσως γιατί κλέβουν ανάσες (Carmelo), ίσως γιατί έχουν άλλους συμπαίκτες που ξέρουν ότι θα καλύψουν τις αδυναμίες τους (Irving) κλπ. Κανένας από αυτούς όμως δεν είναι απλά τόσο αδιάφορος ή/και ανίκανος να κάνει τα απλά, όπως π.χ. να ξέρει που να βρίσκεται, ή έστω να προσποιηθεί ότι παίζει άμυνα με κάτι άλλο πέραν των ματιών του.

      Αυτό που έγραψα περί "παίκτη από το '80 και μετά" δεν είναι αστείο, πραγματικά προσπαθώ να θυμηθώ κάποιον καλό/μεγάλο/all-star παίκτη που να παίζει άμυνα (λέμε τώρα...) χειρότερα από τον Μούσια...και δεν μπορώ....

      ΥΓ: και με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, βάσει adv.stats οι χειρότεροι όλων των εποχών (WOAT) είναι οι Harden, Allen, Nash και (έκπληξη) ο Kobe...

      Διαγραφή
    3. Παροτι ειναι ολα αυτα που λες στην αμυνα, δεν εχεις αδικο, ωστοσο τη φετινη χρονια που ο Ντ' Αντονι (δεν τον λες και θιασωτη της αμυνας..) τον εχει κανει ασσο ειναι πραγματικα αλλος ανθρωπος.

      Σκεψου οτι κανονικα η μεταβαση επρεπε να του δημιουργησει προβληματα. Εδω εχουμε τον Παππα δυο χρονια που τον παρακαλαμε να μαθει να δινει καμια πασα μπας και γινει γκαρντ (αναγνωριζω οτι η συγκριση ειναι αστεια..) κ ο τυπος φετος με το που τον εβαλε στο ενα βγαζει 13 ασσιστ μεσο ορο! Χωρις να συνυπολογισουμε ποσες δεν του πιστωνονται εξαιτιας συμπαικτων σαν τον Κορει τον Μπρουερ κ τον Τρεβορ τον Αριζα..

      Ξαναλεω παντως. Ειναι πραγματι αδιαφορος ωρες ωρες σε σημειο προκλητικο. Αλλα και το Χιουστον αυτη τη στιγμη δεν κυνηγαει κατι. Ουτε μπορει. Ο ιδιος ο Μορει ειπε προ ημερων οτι χρειαζομαστε τουλαχιστον ενα ακομα all star για να ειμαστε ανταγωνιστικοι. Απο την αλλη σκεψου τον Χαρντεν πριν 2 χρονια στα play off οταν εφτασαν στον τελικο της Δυσης..

      Και επισης προσυπογραφω το παραπανω σχολιο για τον Curry..
      tsou

      Διαγραφή
    4. παιδια ο καρι δεν τρωει πασατεμπο κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου ουτε κοιταει τις γκομενες στις εξεδρες.......αλλο δεν ειμαι σουπερ αμυντικος αλλο ξυνομαι να περασει η ωρα να μου δωσουν την μπαλα......stonerook

      Διαγραφή
    5. O Curry ειναι τοσο προκλητικα κακος αμυντικος που τον σημαδευαν οι Cavs σε ολα τα playoffs. ακομα και σκριν μεταξυ του Ιρβινκγ και του Σμιθ εκαναν, για να παει ο Καρρυ πανω στον Ιρβινγκ στις αλλαγες.

      Ο ιδιος ο Καρρυ στο 7ο ματς εδινε πασα πισω απο την πλατη και την πεταγε στις εξεδρες.

      Γενικα θα ημουν χαζος αν δεν εβλεπα ποσο κακος ειναι ο Χαρντεν στην αμυνα. Αυτο που λεω ειναι πως ακριβως επειδη εκανε 4-5 πραγματικα χοντραδες οπου δεν ηξερε καν που βρισκεται ο αντιπαλος του, ολοι σχολιαζουν αυτο το πραγμα.

      Και ξαναλεω, με τοσο κακο επιθετικο ταλεντο σε μια ομαδα, δεν ξερω αν εχει την ανεση να θυσιαζει εστω και ελαχιστη ενεργεια στην αμυνα για να "σπασει" το σκριν.

      Διαγραφή
    6. Μόνο και μόνο στα videos που κυκλοφορούν από την χθεσινή νίκη, θα δείτε ότι ο Harden κάθεται και κοιτάει (κυριολεκτικά, όχι τρόπος του λέγειν) τον δικό του παίκτη. Δεν το κάνει αραιά και που, το κάνει σχεδόν σε κ-ά-θ-ε επίθεση της αντίπαλης ομάδας. Δεν φτάνει καν δηλαδή στο σημείο να προσπαθήσει να σπάσει κάποιο screen, γιατί απλά δεν έχει κουνηθεί καν από την θέση του :) :) :)

      Και φυσικά ισχύει αυτό που λέει -και- ο stonerook, οι υπόλοιποι που αναφέρουμε ως "κακοί αμυντικοί", παίζουν όσο μπορούν ή όσο "θέλουν" ή όσο αντέχουν, αλλά τουλάχιστον δείχνουν ότι προσπαθούν.

      Τεςπα, το ανέφερα γιατί μου φάνηκε εξαιρετικά αστείο το να βλέπω videos του Μούσια για την "τρομερή" εμφάνιση, που τον δείχνουν να παίζει επί 48 λεπτά ΜΟΝΟ επίθεση :)

      Διαγραφή
    7. Θα συμφωνήσω με τον stone...

      Πραγματικά ο Στεφανάκος δεν τρώει πασατέμπο.
      Καταρχάς πέρυσι είχε 2,1 κλεψίματα ανα αγώνα στην κανονική διάρκεια της περιόδου (πρώτος δλδ) και 5,4 ριμπάουντ (playmaker επαναλαμβάνουμε).
      Εαν συνυπολογίσουμε οτι κατέβαζε και 6,7 ασίστ στην επίθεση με 30,1 πόντους ε τοτε μπορούμε να πούμε οτι ήταν καλός και μπροστά και πίσω.σίγουρα δεν είναι Payton ή Starks αλλα οχι και Harden...

      Το οτι κοιτάμε τι έκανε ο Στεφ στους τελικούς με τραυματισμένα πόδια απέναντι στον Kyrie που μπορεί να σπάσει τους αστραγαλους οποιουδήποτε στο NBA είναι λίγο unfair.

      Και για να το φέρουμε λίγο στο μυαλό μας , ας δούμε πότε ήταν ο τελευταίος MVP guard που σήκωσε το βραβείο , έδωσε τίτλο στην ομαδα του ή την πήγε τελικό και ήταν πανω από average στην αμυνα.

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. Απέχει αρκετά το "κακός αμυντικός¨ από την αδιαφορία του μούσια. Ο τύπος δεν είναι πρόθυμος να κάνει τα ελάχιστα στα μετόπισθεν.
      Επίσης, με ryan anderson και ariza, οι οποίοι είναι ελίτ παίχτες ρόλων, δεν το λες και τόσο φτωχό το supporting cast.
      To court vision του το αναγνωρίζουν όλοι πάντως, από τα χρόνια στην οκλαχόμα. Τότε που οι κακές γλώσσες έλεγαν να μετατοπιστεί στο 2 ο ράσελ και να πάρει το τιμόνι της ομάδας ο χάρντεν.

      kingofcool

      Διαγραφή
    9. Είμαι ο μόνος που διαβάζοντας τη φράση "Απέχει αρκετά το "κακός αμυντικός¨ από την αδιαφορία του μούσια." το μυαλό μου πηγαίνει πρώτα στον Raduljica και (πολύ) μετά στον Harden;

      Διαγραφή
    10. Χρήστο, ο μόνος;
      Πλάκα κάνεις, έτσι;


      Διαγραφή
    11. εννοειται πως και ο Μιρο εμπιπτει στην ιδια κατηγορια. Βεβαια ο Μιρο πολλες φορες βαριεται και στην επιθεση, αρα ξεπερναει τον Χαρντεν

      Διαγραφή
  46. Καλημερα γκουρου,δεν θα σχολιασω το κειμενο αλλα θα σου κανω παρατηρησεις...
    καθοτι σαββατο γεννημενος που εισαι κατα δηλωση σου και επειδη εχουμε την περσινη εμπειρια με τον πριντεζη και την ελλειψη μπκ απ του(φετος το εμαθες το μαθημα σου και δεν το αναφερεις)ασε σε παρακαλω τον καλαθη και τον μποχωριδη γιατι τους βλεπω κανα τριμηνο τον καθενα εξω και σκεψου εντονα αυτο το διημερο τον σπανουλη και τον γιουλ(αν εχεις χρονο δες και καμια δεκαρια ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥς που θερισαν μπας και δουμε προκοπη).
    Εννοειται οτι ειναι στο πλαισιο το χιουμοροστικο τα παραπανω αλλα σοβαρα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΓΚΑΡΝΤ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟς δεν πρεπει να γινονται αλλαγες μες στην σεζον, το παραδειγμα το λο και του ντορσει ειναι σε αυτα των "προς αποφυγην",δουλεια απο τον λευτερη εμπιστοσυνη απο τον πασκουαλ και την μπαλα θα μαθει να σκαει και συστηματα να τρεχει και ολα,ειναι η πρωτη χρονια της πραγματικης αλλαγης στηριξη στον προπονητη ελευθερια κινησεων,δουλεια με τους παιχτες του και οι βασεις θα εχουν μπει.
    ΚΑΝΕΝΑς ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ ΤΩΝ 300.ΟΟΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΧΙ ΝΙΚΕς ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ.
    αφου αντεξα κιτσεν ραιτ μπανκς θα αντεξω και μαλιστα με ευχαριστηση τον λευτερη...
    Ενημερωσε το αναγνωστικο κοινο σου οτι το πρωτευον στο φετινο παναθηναικο ειναι η βελτιωση του υπαρχοντος ροστερ και μην τους τροφοδοτεις με ονοματα παιχτων(οχι οτι το εκανες για τον ΠΑΟ),στην ψυχολογικη κατασταση των περρισοτερων αν γραψεις κατι σχετικα με το συμβολαιο του γιουλ θα αρχισουν απο κατω τα "προεδρε να η ευκαιρια","ΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ" κτλ....
    Καλημερα και καλη μπασκετοβδομαδα που αρχιζει σημερα και ολοκληρωνεται στο αλεξανδρειο μελαθρον την δευτερα..


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ρε Σεντρικ.
      Αλλά επειδή χαμήλωσες τον πήχη του ΠΑΟ εσύ, δεν πάει να πει πως οι άλλοι δεν βλέπουν οτι ο Μποχω δεν ειναι άσσος οσο κι αν τον τραβηξεις η δεν θέλουν ενα σοβαρό back up του Νικ.
      Η φετινή ομάδα είναι πολύ καλύτερη και με καλύτερο προπονητή απο τις προηγούμενες επι ΔΓ, που είχαν εναν παικταρά που σταμάτησε ως λάστιχο.
      Αν αυτό υπονοείς συμφωνούμε.
      Αλλά δεν έχει ταβάνι το άπειρο.
      Εγώ πιστεύω πως με καλό άσσο δεν θα ξέραμε το αποτέλεσμα του αγώνα αν παίζαμε με ΤΣΣΚΑ πχ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω σε καθε γραμμη οπως παντα.
      tsou

      Διαγραφή
    3. εγω παντως 2:01 οταν επαιξε ΤΣΣΚΑ-Παναθηναικος, με την ΤΣΣΚΑ ιδια ομαδα, τον Παναθηναικο εντελως νεα ομαδα, και χωρις τον Τζεημς δεν ειδα καμια τρομακικη διαφορα.

      Φυσικα δεν εννοω απο το αποτελεσμα ενος αγωνα πως εκλεισε η ψαλιδα, αλλα δεν θα ερθει ο Χ Ζακ Ραιτ και θα κλεισει αυτη την διαφορα.

      Και εγω πιστευω πως μια προσθηκη, χωρις καποια αφαιρεση θα δημιουργησεις πολυκοσμια και ελλειψη διακριτων ρολων.

      Διαγραφή
  47. Παιχταρα2:01 πίστεψε με αν είχα εγώ την δυνατότητα αναφορικά με τον πήχη του Παναθηναϊκού τότε η 13 θα τραγούδαγε"Σέντρικ σταματά δεν είναι πια αστείο θα σου κάνει το αστεροσκοπείο"αλλά τι να κάνουμε δεν την έχω...
    Αυτό που θα σου ξαναπω αν θες το καταλαβαίνεις αν πάλι όχι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΧΤΗΣ αυτές είναι δουλειές του καλοκαιριού,ν α έρθει τώρα γιατί; μέχρι να κάνει πέντε προπονήσεις με την ομάδα να γυρίσει ο τζειμς και αν θες να στο πω διαφορετικά εχω,την λανθασμένη ίσως άποψη,οτι την δημιουργία που τόσο μας λείπει,θα την αναπληρώσει με τους πόντους στο τρανζισιον με την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είναι σήμα κατατεθέν του Πασκουάλ μς το ένας ένας του τζειμς...
    Τέλος για όλους αυτούς που λένε για το τέλος των κλειστών,εχω να πω ότι τα κλειστά ματς και δη αυτά που κρίνουν τιτλους τα κερδίζει πρώτα ή καρδιά και ή ψυχή και μετά όλα τα αλλα...


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα τι εννοείς ρε Σεντρικ αλλά και πάλι διαφωνώ.
      Αλλά ΟΚ γνώμες είναι ολες σεβαστές.
      Για μένα αν είχες άσσο με σουτ σοβαρό και ξεκουραζε τον Καλαθη η έπαιζε μαζί του σε χαμηλά τρέλα σχήματα, θα ήσουν ενα επίπεδο πάνω με ταβάνι τον ουρανό.
      Μαζί με Τζέιμς θα ξεχαρβαλωνες κάθε αμυντική αντίσταση.
      Γνώμη μου αλλά ΟΚ.

      Διαγραφή
  48. Ακομα προσπαθω να διανοηθω οτι μεσα σε 3 μερες θα δουμε Ρεαλ Μπαρτσα εναντιον ΠΑΟ ΟΣΦΠ ΣΥΝ ελληνικο και ισπανικο κλασικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι πιο δύσκολο να το χωνέψεις από ό,τι η ήττα από τη Γαλατά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ Δημήτρη ακόμα να χωνέψω οτι είναι ακόμα Τρίτη και πρέπει να περιοριστώ σε κάτι Efes vs Unics και λοιπά νερόβραστα

      Διαγραφή
    3. Dimitrie που είσαι ρε ψυχή; Για τη Γαλατά δυο λόγια;

      Διαγραφή
  49. Είναι ουτοπικά "ρομαντικό" να καταφέρουμε να δούμε αύριο ένα ματσάρισμα Ντόνσιτς-Χαραλαμπόπουλου? Έτσι για την ομορφιά της στιγμής...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ειναι το ειδος του ρομαντισμου που επιτρεπεται
      στην τηλεοραση μονο μεταμεσονυκτια.....

      Αλλα μη στεναχωριεσαι μερακλη χουπη φιλε μου, θα εχει Βεζενκοφ Αγραβανη.

      Διαγραφή
    2. Δημητραρα τετοια κανεις τις μεταμεσονυκτιες ωρες?

      Τοσο ωριμος ανδρας σαν εσενα...δεν θα μου περνουσε ποτε απο το μυαλο ρε μπαγασα

      Διαγραφή
    3. Βεζένκοφ θα έχει. Ο άλλος που λες ακόμα ξερνάει τα Jack Daniels.

      Διαγραφή
  50. Α ρε τζιμ τι μας κανεις.. ανεφερες ανε μαντοναλδο και ξαφνικα ακομη και σε αθλητικα σαιτ υπαρχουν τυποι που λενε ποσο καλη περιπτωση ειναι για τον παο!!!
    Καλα για να μην πω για εδω τι εχει γραφτει.. παλι καλα που εγραψες οτι δεν σωνει και καλα αφορα τον παο καθε παιχτης που αναφερεις γιατι παλι θα ελεγαν για την διοικηση ποσο καβουρια εχει στην τσεπη!!
    Μαγκες τετοιους παιχτες θα μπορουσαμε να φερουμε και το καλοκαιρι..ομως αυτες οι περιπτωσεις δεν προχωρανε ευκολα.. καλα στατιστικα μεν αλλα μηδενικη εμπειρια σε μεγαλες ομαδες, και τελικα καταληγουν σε ζαλγκιρης να κανουν το αγροτικο τους.
    Οχι οτι αν ερθει ο συγκεκριμενος σωνει και καλα δεν θα πιασει αλλα θα χρειαστει δουλεια και σιγουρα ΔΕΝ θα βοηθησει ΑΜΕΣΑ!!!
    Οταν ελεγα εγω οτι ανετα μπορεις να μου βρεις ομαδα απλα και μονο να με ανεφερεις στην σελιδα εσυ κοροιδευες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι σιγουρος οτι ακομα και καποιον φανταστικο παιχτη που δεν υπαρχει αν γραψει ο τζιμ για τρολαρισμα καποιοι σχολιαστες σε διαφορα σαιτ θα γραφουν ποσο παιχταρας ειναι και οτι πιστευουν οτι θα ηταν ο καταλληλος για την ομαδα τους!

      Διαγραφή
    2. αυτό το είχε κάνει ο Μπόμπι Νάιτ κάποτε 7:10. Με τον "Ιβάν Ρένκο".

      Διαγραφή
  51. παίρνει ο Παραχούσκι όλα τα ριμπάουντ από το Ντάνστον... οι δικοί μας κοιτούσαν μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παραχούσκι ειναι ο καλυτερος ψηλος στην Ευρωλιγκα αυτη τη στιγμη.

      Διαγραφή
  52. Δύο παρατηρήσεις για το Εφες Ουνικς
    Ο Περασοβιτς έπαιξε αρκετή ώρα με τον Brown στη θέση 5 και τους Τόμας Οσμάν στα φτερά.
    Ο Langford έχει κάνει τρομερό shoot selection στο πρώτο ημίχρονο δείχνοντας πως πασάρει αρκετά καλά όταν θέλει. Γενικό βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση αλλά δείχνει και πολύ πιο ώριμος από τον Langford της Armani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ρε σεις; Τι βολή ήταν αυτή που σούταρε ο Λάνγκφορντ στο τέλος; Χαχαχα..καθόλου διακριτικός. Μπορεί βέβαια να είχε δει το περσινό Νταρουσάφακα-Μακάμπι και να σκέφτηκε ότι θα το αφήσουν οι διαιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Γκάουντλοκ γιατί DNP στο πρώτο ημίχρονο; Παίζει θέμα τραυματισμού ή...Σόνι Γουίμς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τι ματσαρες ειναι αυτες... η μπαμπεργκ κανει την μεγαλη ανατροπη και μενει να φανει αν επιτελους θα κανει ενα καλο κλεισιμο.. κοουτς θες πολυ δουλεια στο συγκεκριμενο,
    Η φενερ κλασικη ομαδα ζοτς δεν εχει καθολου ενεργεια αυτη την περιοδο!! ενδεχομενη ηττα την φερνει σε δυσκολη φεση για την τετραδα..
    Η αρμανι εχει φιαξει ενα πολυ καλο συνολο που τουλαχιστον εντος εδρας θα κανει ζημιες.. φουλ για οκταδα
    Τσσκ , ρεαλ μπαρτσα, παο , φενερ οσφπ και ψαχτε για τους υπολοιπους 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. σωτο γεωργιου εμφανισου..........ο ζοτς δεν κανει ουτε για τη δοξα λευκαδας,ο παυλος του παιρνε τα ευρωπαικα,ας παρει τον κατσικαροβιτς ο ερντογαν να δει ασπρη μερα......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τη στιγμή που εμείς γκρινιάζουμε για τον Μποχωρίδη,τον Χαραλαμπόπουλο και τον γκάρντ που δεν παίρνουμε ο Ζοτς αρπάζει τις σφαλιάρες σωρηδόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράδειγμα προς αποφυγή είναι αυτή τη στιγμή ο Ζοτς.
      Οχι προς μίμηση.
      Να τα δούμε να βάλουμε μυαλό.
      Ασε που εκανε πατάτα με το Ναναλι.

      Μπακατσουλας

      Διαγραφή
    2. O ναναλι είναι ένας τέπιτς,ένας στεπάνοβιτς,ένας Κεζμαν...που πάντα είχε στα ρόστερ του ο ζοτς....είχε όμως Ελληνες παιχταράδες που καλύπτανε αυτές τις αποτυχίες και την γκρίνια,κριτική που ενδεχομένος θα είχε.....Στην Εφές ποιούς Τούρκους έχει;

      Διαγραφή
  58. προκαλω τον οιονδηποτε(που λεει και μια ψυχη που γερασε) να βαλει στοιχημα μαζι μου για τη φενερ για ευρωλιγκα....τωρα ομως.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαζω εγω stonerook. Και ξέρεις γιατί βάζω; Γιατί σε όποια ομαδα ο Ζοτς δεν πηρε ευρωλιγκα από το 1ο ετος, δεν πηρε ποτε. Αντιθέτως, φετος βλεπω ....Ρεαλ.

      Διαγραφή
    2. Ασε τε stonerook.
      Αμ πάρει παίκτες θα ειμαο φαβορί το ξερω κι εγώ.
      Κι εμείς με Λαρκιν και Σαντερς στη θέση Φελντειν πάμε για το 7ο.

      Μπακατσουλας

      Διαγραφή
    3. stonerook, βάζω εγώ. Ένα λεπτό να φέρω τα χρήματα. Ήθελα βέβαια να αγοράσω τον White House στη... Monopoly, αλλά δεν βαριέσαι, που θα κατοικεί μετά ο Donald... :-D

      Αλέξης

      Διαγραφή
    4. τρεχτε να προλαβετε(αλεξη δωστα μου εμενα να παρω το γκαρντ που θελει ο τσαβι).....θελω να δω τις φατσες σας οταν θα περιμενει ο ζοτς στην εδρα του σαν αγριμι το κουμπαρο,το λασο ή ξερω γω τον μπαρτζωκα.....αυτο που εχει παθει η φενερ θα το παθουν ΟΛΕΣ οι ομαδες φετος σημασια εχει ΠΟΤΕ θα το παθουν ....το θεμα ειναι ποιος στα χιαστι δεν θα εχει τραυματισμους και θα ειναι σε καλη κατασταση.....το μονο που δεν θα μετραει φετος ειναι το πλεονεκτημα εδρας.....αν ο ζοτς ειναι στην πολη(που θα ειναι) βρειτε μου ποιος θα τον κερδισει εκει.......stonerook

      Διαγραφή
    5. @ stonerook πρακτικά δε γίνεται με 7 1/2 παίκτες, όσο καλοί και να είναι, να βγει ολόκληρη η χρονιά

      Διαγραφή
    6. Κοιτα, η ιστορια του μελιτζανί λεει οτι τη μια φορα τα πααει καλα στην Ευρωλιγκα και συνηθως το παιρνει και την επομενη χρονια τα παει σκατα. Νομιζω οτι αυτη η χρονια ειναι η επομενη. Μου δειχνει κατι σαν το 2010 του Παναθηναϊκου προς το παρον. Αλλά και μονο να παρει το τουρκικο ειναι ΟΚ για τη Φενερ.

      Διαγραφή
  59. Καμιά φορά στο παίρνουν και μόνοι τους οι παιχταράδες χωρίς προπονητή αν έχουν κίνητρο και εγωισμό.....Εγώ να πω την αμαρτία μου το έβλεπα να έρχεται παρά την αντίθετη άποψη του Jim....θα κάνει και άλλες κηδείες η Μακαμπι....πάντως η Φενέρ σέρνεται με πρώτο τον Ουντοχ....ειδικά στην άμυνα...Τώρα για τον Αντρέα τον έσφαξαν στο γόνατο....δεν κάνουν τους στραβους στην φαουλαρα πάνω στον Μίλερ....κρίμα και άδικο.....ρε Jim τι κάνουν τα ραγκατσια ;Που την πάνε την δουλειά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως παιδιά διαψεύστηκα με Φενέρ. Καμία αντίδραση. Η ομάδα έχει αρρωστήσει, χρειάζεται ένα σοκ.

      Διαγραφή
    2. αν δεν ήταν σοκ το -34, τι μπορεί να είναι σοκ ρε Τζιμ;

      Διαγραφή
  60. α) Εφες-Καζαν:Ερτέλ 33' , Γκρέιντζερ 30' , Λανγκφορντ 36.3'
    β) Μπροζε-Ερυθρος: Κοζερ-Μελι-Στρελνιεκς 30' ,
    γ) Μακαμπι-Φενερ (εδω είναι ΤΟ πανηγυρι!): Ραντ-Σμιθ 36' , Γουιμς 35' , Οχαγιον 30' , Ουντοχ-Σλουκας 30' , Ντιξον-Βεσελι 36΄...

    Στον τελευταιο αγώνα μαλιστα από τους δώδεκα που πήρε ο Ζοτς , έβαλε να παίξουν μονον οκτώ (κανενας από τους γηγενείς Τουρκους) οι υπόλοιποι δλδ 7! (τα 3,3' του Αντιτς δεν μπαίνουν καν στην κουβεντα...)

    δ) Με 5' ακόμη να απομένουν στο μιλάνο ο Λάρκιν είναι στα 27' και ο Μπαρνιανι στα 25'...Τρελό ροτέισον από Ρεπεσα!

    Επιμένω πως οι προπονητες δεν εχουν αντιληφθεί την εξαντληση τψν παικτών τους...Στο βωμό της νίκης είναι ικανοί να αφήσουν τα κόκκαλα των παικτών στο παρκέ.

    Ίσως από του χρόνου θα χρειαστεί να "ανοίξει" το μπάτζετ των ομάδων καθώς επίσης και ο αριθμός των παικτών που μπορεί να έχει μαζί της η αποστολή από 12 σε τουλ 14-15

    Υγ. Σοβαρα ρε Ζοτς? 19 πόντους από τον Οχαγιόν? Τι πρεπει να γίνει για να πάρεις γκάρντ?Οχι τιποτε άλλο αλλά την άλλη εβδομάδα παιζεις με Εφες...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χορταστική η βραδιά.
    - Προφανώς έπαιξε ρόλο πως βρήκε απέναντι την αποψιλωμένη Ούνικς (ειδικά ο χωρίς στηρίγματα Λάνγκφορντ δεν είχε ανάσες σε όλο σχεδόν το 2ο ημίχρονο), αλλά ήταν η 1η φορά που για σοβαρό χρονικό διάστημα διαπιστώσαμε τι ακριβώς σημαίνει ότι η Εφές μπορεί να τρέξει τα ματς της σε εξωφρενικές ταχύτητες. Σε 12 αγωνιστικά λεπτά, 21’ ως 33’, σκόραραν 39 πόντους, σχεδόν αποκλειστικά στο ανοιχτό γήπεδο. Στο γήπεδο του Ερτέλ δηλαδή, τον οποίο όμως υποστηρίζουν εξαιρετικά κι οι λοιποί, με πρώτους τους Χάνικατ, Τόμας. Γενικά πάντως παραμένει η οσμή λεγεωναρίλας, μαζί κι ο κίνδυνος να αποδειχτεί ξανά φέτος φλοπ. Η παρεξηγημένη Ούνικς, πάλι, αδικείται απ’ το 2-5, άξιζε παραπάνω νίκες (πρεμιέρα με Μπάρτσα). Οι δικοί της λεγεωνάριοι, παρ’ ότι υστερούν ποιοτικά, είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι. Άλλη μια καλή δουλειά του Πασούτιν.
    - Πως η Μακάμπι έπαιρνε βελτίωση αρκεί να το αποφάσιζε να προχωρήσει σε ανεξαρτήτως βάρους ονομάτων «χειρουργικές» κινήσεις ήταν ηλίου φαεινότερο. Παρκάρισμα Γκάουντλοκ, ψήφος εμπιστοσύνης στον Γουίμς, στο δίλημμα μάλλον πήραν τη σωστή απόφαση: ο Γουίμς είναι δοκιμασμένος σε απαιτητικό πρόγραμμα (ΤΣΣΚΑ/Μεσίνα), τον Γκάουντλοκ αντίθετα η Φενέρ του Ζοτς τον «ξέρασε» γρήγορα… Με έναν PG αντί του Γκάουντλοκ θα βελτιωθεί περισσότερο, παρά τις κακοτεχνίες υπάρχει σωρευμένο καλό υλικό.
    - Πως ο Ομπράντοβιτς ξαναπήρε Ευρωλίγκα με 3 μόνο γκαρντ δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνεται συχνά. Όταν το ξανάκανε είχε τον καλύτερο Δ.Δ. της ιστορίας. Πολύ καλοί κι ο Σλούκας κι ο Μπογκντάνοβιτς αλλά κανείς τους δεν θα γίνει ποτέ Μήτσος. Όσοι γκρινιάζουν για τον Παναθηναϊκό που βγάζει το δίμηνο με 3 γκαρντ χωρίς αντι-Τζέιμς, ας σκεφτούν και τον Ομπράντοβιτς που βγάζει τον μήνα με 2 γκαρντ χωρίς τον Σέρβο… Τώρα έχει και Εφές μέσα και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, κινδυνεύει με 4η σερί ήττα.
    - Ο Αυγουλής σε κάθε του σχόλιο αποδεικνύει πως ο Ζοτς, ακόμα και 5ο χρόνο πια φευγάτος, έχει αφήσει μύρια τραύματα. Σύνδρομα ολόκληρα.
    - Αυτός ο Μίλερ για τον οποίο έγραψε επανειλημμένα ο Τζιμ είναι πλήρες πακέτο, αλλά στην τελευταία επίθεση πρέπει να τον τραβάει στον πάγκο ο Τρινκιέρι. Πολλοστή φορά, 4η νομίζω, βλέπει μόνο καλάθι και το πληρώνει. Ο Αντρίκος πάλι επιβεβαιώνει γιατί απέτυχε στην Ελλάδα: εξαιρετική (για το συγκεκριμένων δυνατοτήτων δυναμικό της Μπάμπεργκ) επιθετική λειτουργία, μετριότατη αμυντική. Το νικητήριο καλάθι του Αστέρα είναι χαϊλάιτ ανευθυνότητας. Ο Αστέρας είναι αξιέπαινος που παρά την πτώση στάθμης ποιότητας (οι συγκρίσεις Μπιέλιτσα/Μίλερ, Κούζμιτς/Τσίρμπες, Κίνσεϊ/Τζένκινς μόνο χασούρα βγάζουν) παραμένει ανταγωνιστικός, αλλά πασχίζει. Θα περιοριστεί στο να κάνει ζημίες, φέτος δεν είναι ομάδα 8άδας.
    - Όσοι θέλουν να είναι δίκαιοι οφείλουν να αναγνωρίσουν το ενδιαφέρον της εναλλακτικής πρότασης που καταθέτει η φετινή Αρμάνι: σε μια εποχή που αποθεώνεται η αθλητική ικανότητα, ο Ρέπεσα δίνει προτεραιότητα στην μπασκετοσύνη. Όλη σχεδόν η 12άδα το έχει, τη βάζει στο καλάθι. Η χαρά του θεατή… Χωρίς άμυνα βεβαίως. Αλλά και χωρίς να είναι το σκορποχώρι προηγούμενων ετών.
    - Η Ρεάλ είναι η ομάδα με την περισσότερη ποιότητα σ’ όλη τη λίγκα, αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός «κουμπώνει» καλά μαζί της θα είχε καλή τύχη αύριο αν δεν υπήρχε το must win ντέρμπι σε 48 ώρες. Στα μυαλά των παικτών ο Ολυμπιακός είναι (και καλώς είναι, στη Μαδρίτη μπορείς να παίξεις άριστα και να χάσεις), αναπόφευκτα, προτεραιότητα. Γενικά, στο τρίγωνο των ελληνοϊσπανικών αναμετρήσεων την υποχρέωση νίκης έχουν οι γηπεδούχοι, Ολυμπιακός και Ρεάλ αύριο, Παναθηναϊκός και Μπάρτσα την Παρασκευή. Τυχόν διπλά θα είναι μπόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεγεωναρίλα όταν λες για Εφες?
      Ο Αυγουλής τι σχόλια έκανε και το αναφέρεις? γιατί δεν άκουσα
      Επίσης ο Μιλερ νομίζω ότι είναι παιχταράς και πολύ "ευρωπαίος" (σε νοοτροπία) για αμερικάνος. Για τελευταίο επίθεση κι εγώ μάλλον θα οτν επέλεγα πάλι.

      Διαγραφή
    2. λεγεωναρίλα = μισθοφορίλα.
      Μίλερ είναι ο μόνος slasher της Μπάμπεργκ. Δεν έχει ούτε Λάνγκφορντ ούτε Γουίμς ούτε Χίκμαν ούτε καν Νικολάκη Παππά. Οπότε δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Αντρέα που του δίνει τα κλειδιά στο τέλος.
      Ρε τύποι, σοβαρά, Αυγουλής; Νικήτας Αυγουλής; Με όνομα για ταινίο του Φέρμα δεν κάνεις δημοσιογραφία.

      Διαγραφή
  62. Το προβλημα με τη Φενερ δεν ειναι οτι χανει αλλα οτι δειχνει τρωτη σε σχεση με περσι.Ολοι βλεπουν οτι με σωστο πλανο και ευστοχια μπορουν να τη κερδισουν.Εχει ενδιαφερον να δουμε πως θα αντιδρασει.Μεγαλη η απωλεια του Μπογκντανοβιτς σε αυτα τα ματς.Η Μακαμπι εχει φανελα,εχει παικτες για ενας με εναν αλλα δεν εχει προπονητη και δημιουργο.Παντως δεν ειναι να την υποτιμησεις.Πολυ καλη νικη με Φενερ.

    Η Μπαμπεργκ απ την αλλη εχει παιξει ολα τα παιχνιδια της απο 1 μεχρι 4 ποντους διαφορα.Θα μπορουσε να ειχε 1-2 νικες ακομα.Πολυ καλη νικη για τον Αστερα.Καθε νικηφορο αποτελεσμα ειναι χρυσαφι.Η Αρμανι εχει αρκετους παικτες που σκοραρουν.Μετρια στην αμυνα αλλα εχει στην επιθεση σκορ.Εχει ξεκινησει αρκετα καλα με δυνατες νικες.

    Ωραια η φετινη διοργανωση,απροβλεπτη και ανταγωνιστικη.Να δουμε ποιοι θα αντεξουν απο πνευματικη αποψη,απο αποψη υγειας και αντοχης μεχρι πλει οφ και το F4,καθως και ποιοι θα διαχειριστουν καλυτερα τα αποτελεσματα τους στη διαρκεια της σεζον.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κοίτα ο Ρέπεσα ρε φίλε σύνολο που έχει. Δηλώνω εντυπωσιασμένος μέχρι στιγμής.

    ΥΓ: Κάτι σχολιαστές εδώ μέσα θυμάμαι που αναφέρονται υποτιμητικά στο πρόσωπό του λες και είναι οι μέγιστοι γκουρου του αθλήματος και θεωρόντας πως τα ξέρουν όλα καλύτερα, προεξοφλούσαν πως θα "ρίξουμε γέλιο με το Μιλάνο". Ας είμαστε λίγο πιο φειδωλοί.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ekane kapoies nikes i Milano kai evgales kiolas to siberasma oti o Repesa einai kalos proponitis kai i Milano kali omada? Tespa, sto telos tis xronias ginetai o apologismos ki oxi stin arxi.

      Διαγραφή
    2. Βασικα φιλε να στο πω και τωρα που ειναι στα πανω τους, ο Ρεπεσα ειναι ξεπερασμενος, και ναι, θα ριξουμε γελιο με το Μιλανο.

      Διαγραφή
  64. Ο Σάντερς ειναι η μισή Αρμάνι.
    Ο Χικμαν αναγεννημενος.
    Α ρε Ζοτς έδιωξες το αλογο και πήρες το μουλάρι το Ναναλι.
    Έχει κάνει ομάδα καλή τελικά ο Ρεπεσα και με όμορφο ροτεισον.
    Δεν του το' τοχα.

    Μπακατσουλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. o Χόνεϊκατ με τον Τόμας όποτε παίζουν μαζί στο παρκέ, έχουν απίστευτη χημεία. Και σε άμυνα και σε επίθεση συνεννοούνται τέλεια. Και είναι μόνο 4 μήνες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. O καράφλας πάρκαρε πάγκο το Γκάουντλοκ.
    Oπότε θα ακολουθήσει ο Σφαιρό και αύριο ο Σπανούλης θα είναι DNP.
    Λέμε και κάνα αστείο να περάσει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γεια σου jim, χαιρετω και την παρεα αν και σχετικα καινουργιος. Συμεχισε τη καλη δουλεια. Jim αχ και να ειχε παρει ο Παο τον Pangos οταν μπορουσε... Ποια η πορεια του μεχρι στιγμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παρα τους τραυματισμους παραμενει αξιολογη ομαδα η ουνιξ,ακομα παντως δε με εχει πεισει η εφες,μπορει να εχει αξιολογο ροστερ και πολυ αθλητικό αλλα της λειπει το μεταλλο του νικητη.Η αρμανι μας διαψευδει ολους,με εχει εντυπωσιασει ο σαντερσ τρομερα αθλητικα προσοντα.Η φενερ οπως αναμεναμε τα <> δν γινεται με ενα τοσο μικρο rotation να αντεξει φετος.Θα πρεπει οχι μονο να παρει γκαρντ αλλα και να αξιοποιησει τους γηγενεις παικτες της ωστε παρουν περισσοτερες ανασες οι βασικοι της.Δεν βελτιωνεται ο Αρης και νομιζω οτι ο πριφτης θα δηλωσει παραιτηση αφου δειχνει να μη μπορει να δουλεψει με το συγκεκριμενο ροστερ.Φοβαμαι ομως οτι η διοικηση θα θελησει να παρει τον Αγγελου για αντικαταστατη του Πριφτη.

    Ηαοd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Κάποιου του χαριζανε ένα γάιδαρο κι αυτός τον κοίταγε στα δόντια.
    ================================
    💊
    Οταν κτύπησε ο παικταράς ο Τζέιμς η καλή νεράιδα ρώτησε τον Γιαννακόπουλο.

    -Καλέ μου Δημήτρη φέτος θέλεις σίγουρη οκτάδα με καλή ομαδα;
    - Και βέβαια νεράιδα μου, το ρωτας;
    Απάντησε ο Δημήτρης.
    - Πάρε τον Τσαβι Πασκουαλ για να έχεις και καλό μέλλον.
    - Αμέσως νεράιδα μου.
    - Θέλεις και σίγουρο φάιναλ φορ;
    - Σαν τρελός καλή μου νεράιδα.
    - Παρε ενα δυνατό άσσο πίσω απο το Νίκο το Στεφάνη, Δημήτρη μου.
    - Οχι καλή μου νεράιδα δεν μπορώ.
    - Ε τότε παρε την πιο εξελιγμένη και μεγάλη ΤV της αγοράς.
    Θα είναι μούρλια το final four της Πόλης στις οχθες του Βοσπόρου και στην αυλή της Αγιάς Σοφιάς. 😨

    ΥΓ Με δυνατό άσσο με το που κτύπησε ο Τζειμς, ξεσκονιζες την αραχνιασμενη ευρωπαϊκή τροπαιοθηκη σου.

    Jim🏀πληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mαζί με την TV πάρε μια Chesterfield Winchester για να ξαπλώνεις άνετα.

      Κι άμα δεν βρείς, ρώτα τον Κόνγουεϊ. Εχει μια μεταχειρισμένη, μπορεί να την πουλάει...

      Διαγραφή
  70. Βραδιά Λοτζέσκι σήμερα (κάποιοι παίκτες του οσφπ ας δουν την πορεία του Μπαρτζώκα μετά το άδειασμα που του έκαναν), ο παο δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν τα γκαρντ του, για να δούμε τις ικανότητες του κόουτς (γνωρίζει απ έξω κ ανακατωτά την ρεάλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τέταρτο ματς που χάνει η Μπάμπεργκ στο σουτ κι ενώ έχει την τελευταία επίθεση. Χθες, βέβαια, δικαίως φωνάζει για φάουλ στον Μίλερ αλλά έπρεπε να είχε καθαρίσει νωρίτερα αφού είναι καλύτερη ομάδα απ’ τον Αστέρα. Αντρίκο, τι παίζει;

    Το Εφές – Ούνιξ παίχτηκε σε δαιμονισμένο ρυθμό. Κι αν για την Εφές είναι συνηθισμένο πλέον για την Ούνιξ ήταν έκπληξη που σ’ αυτό το ρυθμό παρέμεινε μέσα στο ματς σχεδόν μέχρι το τέλος. Ο Περάσοβιτς έχει μείνει με έναν σέντερ, τον Ντάνστον, ενώ χρησιμοποιεί αρκετά τα σχήματα με τον Μπράουν στο ‘’5’’. Για την ώρα, ο Όμιτς περιορίζεται σε ολιγόλεπτες συμμμετοχές.

    Τρίτη σερί ήττα για την Φενέρ και μάλιστα απ’ την χωρίς Γκάουντλοκ Μακάμπι. Ο Ζοτς έχει τεράστιο πρόβλημα στα γκαρντ την ώρα που συνεχίζει τα DNP στον Μαχμούτογλου. Ο Τούρκος δεν είναι κάτι φοβερό αλλά πέρσι είχε κάποιον μικρό έστω ρόλο στο rotation. Μπορεί να επηρεάζει την κατάσταση ο τραυματισμός του Μπογκντάνοβιτς αλλά ακόμη και με την επιστροφή του Σέρβου θα χρειαστεί ενίσχυση. Ο Ομπράντοβιτς είναι έμπειρος, έχει διαχειριστεί στο παρελθόν παρόμοιες κρίσεις και κατά πάσα πιθανότητα θα την βρει την άκρη. Το θέμα είναι πόσες βαθμολογικές απώλειες θα έχει μέχρι τότε. Σημαντική παράμετρος του προβλήματος ότι κανένας Τούρκος δεν υπάρχει στο rotation της ομάδας τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα.

    Και πάμε στο Αρμάνι – Μπασκόνια. Ας μην βιάζονται όσοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι απ’ την ομάδα του Ρέπεσα. Σ’ αυτόν τον ένα μήνα που παίζεται η Ευρωλίγκα το περιβάλλον επιτρέπει σε ομάδες με τα χαρακτηριστικά των Ιταλών να κάνουν θόρυβο σε κάποια ματς. Σ’ ένα μήνα από τώρα θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για την δουλειά του Κροάτη. Πιστεύω ότι ο Γιάσμιν δεν θα με διαψεύσει. Το παρελθόν του είναι ένα δυνατό χαρτί.

    Μια εξήγηση στον υπερευαίσθητο φίλο Βασίλη που τον ενοχλούν οι υπερβολικές κρίσεις των γκουρού (sic). Αν όλοι εδώ μέσα ήμασταν φειδωλοί και σεταρισμένοι σε μια κοινή γραμμή χωρίς παρεκκλίσεις το πράγμα θα καταντούσε βαρετό. Καλό είναι να δίνουμε λίγο χρώμα στα όσα γράφουμε, να κάνουμε προβλέψεις, να πειραζόμαστε κλπ. Δεν είμαστε στο κατηχητικό (μπλιαχ). Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί φίλοι που ποστάρουν συχνά και είναι φειδωλοί και ταπεινοί. Από όλα έχει ο μπαξές, λοιπόν. Διαλέγεις και παίρνεις. Εγώ π.χ. γουστάρω αυτούς που δεν στρογγυλεύουν και γράφουν ξεκάθαρα την γνώμη τους. Εννοείται ότι εξαιρώ τις χαζές πρασινοκόκκινες κόντρες.

    ΥΓ Jim, γι’ αυτόν τον Βούλγαρο πιτσιρίκο που πήρε ο Ζοτς τι ξέρεις;
    ΥΓ1 Λάθος αποδεικνύεται η απόφαση του Κατσικάρη να αποχωρήσει απ’ την Μούρθια για το Κράσνονταρ. Οι μικρομεσαίες ομάδες της ACB είναι το ασφαλέστερο (και μάλλον μοναδικό) καταφύγιο του Φώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συναγερμος, ελευθερος ο Στοουκς απο Ναγκετς...

    Σχεδον ευχομαι να χρειαζομασταν ψηλο. Ο τυπος ειναι για μεγαλα πραγματα στην Ευρωπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλημέρα

    -Ο Ζοτς έχει ενα πρόβλημα που το γράφω καιρό αλλα οι φανατικοί του οπαδοί δεν το αντιλαμβάνονται(οι οποιοι θεωρουν πως ο ΖΟΤς δεν ειναι δυνατον να χανει γενικότερα).Σε μια λιγκα που εχει καποιες ομοιοτητες με τη δικια μας ως προς τους κανονισμους,δεν εχει πλεον Τουρκους παικτες με αποτέλεσμα το ροτεισον του να μικραινει δραματικά με τους τραυματισμούς..Ειναι δεδομενο πως θα κανει προσθηκη με την πρωτη ευκαιρία κι αυτος αλλα χωρις τον Μπογνταν και με τον Ουντοχ σκασμενο αναγκάζεται να παιζει με 8 παικτες.Ο σταθερος και κλασσικος σουτερ Μαχμουτογλου φαινεται βγαινει εκοτς πλανων με τους υπολοιπους να ειναι ακομα χαμηλοτερου επιπεδου..Παλι καλα που ειναι νατουραλιζε Τουρκος ο Ντιξον δλδ.
    (ΕΠισης ο μικρος Ναβαρο,ο Κορκμαζ κανει πισωγυρισμα φετος με τον Περασοβιτς που προτιμαει τον ΚΟττον)
    -Η Μακαμπι οσο καφενείο και να ειναι θα κανει αρκετες νικες αν αποφασισει να παιξει κανονικό μπασκετ.Συμφωνουμε ολοι πως ο Γουιμς ειναι ο παικτης που μπορει να κρατησει μια ομάδα με το σκοραρισμα και το ρυθμο του ,σε υψηλα επίπεδα αρκει να δουλεψει και το συνολο σε μια τετοια κατευθυνση.
    -Εκτος απο τον κλασσικο σκορερ Λανγκφορντ ο Παραχουσκι ολοενα ανεβαινει επιπεδο.Θυμαμαι να κραζουμε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ οτι χανουν απο ξυλινους ψηλους τυπου Παραχουσκι αλλα φαινεται ο τυπος κανει τα ιδια σε ολους.Συν το πολυ καλο finish για την κοψια του και την αριστη σχεδον τοποθετηση σώματος στα μποξ αουτ..Τον βλεπω του χρονου σε ΤΣΣΚΑ ή Ρεαλ που εχει χομπι την συλλογη καλων ψηλών..
    -Ο ΟΣΦΠ θα κερδίσει λογικα σημερα.Η Μπαρτσα μετα απο ενα καλο σερί και σχετική πληροτητα ,πιστευω οτι θα παει συντηρητικά στην αρχη.Αν ο ΟΣΦΠ μπει δυνατα απο την αρχη και βαλει τους ψηλους του στο ματς,θα παρει τη νικη εστω και με μσιο ποντο
    -Ο ΠΑΟ απο την αλλη δεν πρεπει να σκεφτεται μονο το ματς με τον ΟΣΦΠ αλλα να αντιμετωπισει σοβαρα και με δυναμη τη Ρεαλ σε ενα ματς που ειναι μεν αουτσαιντερ αλλα μονο κερδη μπορει να του δωσει..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ιανουάριος του 1995 παραμονή της γιορτής μου είμαι στη μαδρίτη σε honeymoon και ρωτάω με αγωνία το receptionist του ξενοδοχείου ποιό κανάλι δείχνει το Παναθηναϊκός - Real. κανένα αποφαίνεται μετά από μιά μικρή έρευνα. μα πως είναι δυνατόν λέω εγώ, τόσο σημαντικό παιχνίδι ?! σιγά το σημαντικό μου απαντάει η Real θα κερδίσει άνετα.
    κερδίσαμε με 11 πόντους και ήταν η πρώτη φορά που κερδίζαμε τη Βασίλισα (τους κερδίσαμε μάλιστα και στο δεύτερο γύρο στη μαδρίτη). την επόμενη μέρα τον έψαξα να τον trollaro και αυτός ατάραχος μου είπε πως δεν είχε σημασία μιάς και η Real θα έπαιρνε σίγουρα το πρωταθλητριών αφού είναι η καλύτερη ομάδα.
    πόσο δίκαιο είχε το τυπάκι αυτό σκέφτηκα όταν είδα shabonis & joe να το σηκώνουν μερικούς μήνες μετά.
    βέβαια αν δεν τραυματιζόταν ο γιαννάκης στο ημίχρονο του ημιτελικού θα παίζαμε σίγουρα εμείς στον τελικό και τότε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια πρώτη φορά ρε Μπένι; Πρώτη φορά ήταν το '83 με Κορωναίο Κέφαλο.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα,η συγκεκριμενη ομαδα της ρεαλ εχει μεινει στην ιστορια(απο του ελληνες δημοσιογραφους)και περασε και στη συνειδηση των φιλαθλων ως μια ανικητη υπερομαδα λογω σαμπονις,προφανως για να δικαιολογηθει μια ακομα ευρωσφαλιαρα του τοτε ερυθρολευκου προπονητη!εγω που ειμαι ασχετος με το αθλημα και δεν το ξερω καλα οπως οι δημοσιογραφοι χαχα απλα να σας ενημερωσω οτι ειναι η μοναδικη ομαδα η ρεαλ του 1995 στην ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ που κατεκτησε τοσο μεγαλο τιτλο χωρις να εχει ουτε ΕΝΑ περιφερειακο παιχτη υψηλου επιπεδου!!!και δεν μιλαω για top class περιφερειακο αλλα για απλα υψηλου επιπεδου!α επισης η ανικητη υπερομαδα εφαγε τοτε σφαλιαρα στους τελικους του ισπανικου πρωταθληματος.

      Διαγραφή
    3. Ωραία κουβέντα ο ΠΑΟ με Πασπαλι
      Πηγα να σε τσακώσω αλλα έχεις ενα μονο λάθος στη διαφορά στο σκόρ
      Ο αγώνας ειναι αυτός :http://www.fibaeurope.com/compID_,Uz02qBnJiADOq5VntEf53.season_1995.roundID_2566.gameID_1270-A-26-7.html

      Ο Βράνκοβιτς ηταν ενας ψηλός που παντα ματσαρε καλα τον Σαμπόνις κι απεναντί του εκανε και καλα επιθετικά παιχνίδια,ο Σαμπας απεναντι στο ΠΑΟ εκεινη τη χρονια ειχε κατω απο 50% fg συνολικα στα δυο παιχνίδια που επαιξαν

      no_closure

      no_clsoure

      Διαγραφή
  75. θα δουμε πολλα στη φετινη ευρωλιγκα και καλο ειναι να μην προδικαζουμε απολυτως τιποτα.

    η μεχρι τωρα πορεια των ομαδων δειχνει οτι υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος και ακομα μεγαλυτερη ποιοτητα στις ομαδες που συμμετεχουν ανεξαρτητα απο τη βαθμολογικη τους θεση.

    αν εξαιρεσει κανεις τη τσσκα ολες οι αλλες ομαδες δεν απεχουν πολυ σε δυναμικη αυτη την περιοδο.βεβαια εμενα προοσωπικα το δειγμα γραφης των ρωσων δε με πειθει εντελως οτι ειναι ατρωτοι , οπως δειχνει το ρεκορ τους. δεν εχουν παιξει ακομα σε εδρα μεγαλης ομαδας πλην του σεφ,οπου και εκει δε θεωρω οτι κερδισαν ευκολα μιας και ενα δυο σουτ αρκουσαν για να τους στερησουν τη νικη σε ενα ματς που εφθασαν να προηγουνται μεχρι και 15-16π, ενω στα εντός τους κινδυνεψαν ασχημα απο παο και ρεαλ.

    αυτο που θελω εγω να δω στη συνεχεια ειναι αν το ρεκορ των ομαδων αντικατοπτριζει την ποιοτητα τους οντως ή απλα ειναι και θεμα συγκυριων, δυσκολου εως τωρα προγραμματος για παραδειγμα και τραυματισμων.η μπαμπεργκ φερ ειπειν εχει ρεκορ 2-5 και θα μπορουσε να υποστηριξει κανεις οτι τα παλευει ολα τα ματς και η βαθμολογικη της θεση ειναι συγκυριακη.απο την αλλη ομως θα πρεπει να προβληματισει το γεγονος οτι δεν κλεινει καλα τα παιχνιδια της και οτι ο καλυτερος της παικτης , ο μιλερ, εχει οχι και τις καλυτερες επιλογες στο τελος των παιχνιδιων.
    ο παναθηναικος επισης εχει ενα ικανοποιητικο ρεκορ αλλα καλειται αυτη την εβδομαδα να παιξει 2 ματς υψηλων απαιτησεων.καλλιστα μπορει να βρεθει στο 4-4 εστω και αν τα παλεψει και τα δυο ματς και να ειναι στην ιδια μοιρα με την αρμανι για παραδειγμα.ο ολυμπιακος τελος εχει επισης 2 δυσκολα παιχνιδια σημερα και μεθαυριο και μπορει να βρεθει στο 3-5.ποσο ενδεικτικη ομως θα ειναι η βαθμολογικη του θεση οταν θα εχει παιξει ηδη με ολα τα δυνατα κλαμπ ,πλην της φενερ, και μαλιστα με 3 απο αυτα εκτός εδρας?

    υ.γ πιστευω σιγα σιγα οι ομαδες στην ευρωλιγκα θα γινουν πιο πρωσοποκεντρικες και οτι θα πλησιασουν στη λογικη των αμερικανων, οπου ο παικτης ειναι ακομα και πανω απο τον προπονητη.ομαδες που θα εχουν εναν παικτη σκορερ που θα τις ξεκολλαει απο τα δυσκολα και ειδικα στο τελων των αγωνων ενδεχομενως να αποκτησουν προβαδισμα απο τα κλαμπ που ειναι πιο "ομαδες".παραδειγμα η ουνιξ που εχει τον πρωτο σκορερ της διοργανωσης και το παλευει ακομα κοντρα στις αρχικες προβλεψεις.μεχρι τουλαχιστον να προσαρμοστουν οι ομαδες σε αυτο το απαιτητικο προγραμμα της ευρωλιγκας (κατι που δε θα γινει σιγουρα ουτε φετος αλλα ουτε και του χρονου πιστευω)οι μοναδες θα καθοριζουν περισσοτερο τα συνολα απο οτι στο παρελθον.

    υ.γ ας μην υποτιμαμε καμια νικη φετος.η ζαλγκιρις και η γαλατα , ομαδες με το χειροτερο ρεκορ, εχουν δυσκολεψει πολυ τους γηπεδουχους σε οακα, βαρκελωνη, μαδριτη.

    υ.γ ολες οι ομαδες εχουν ποιοτητα και αν καποιες υστερουν ποιοτικα σιγουρα εχουν πλεονασματα εμπειριας, βλεπε ζαλγκιρις και αστερας (σε σχεση πχ με τις τουρκικες πλην φενερ).ολοι εχουν εξοπλιστει σαν αστακοι , παντα αναλογα με τις οικονομικες τους δυνατοτητες ,και δεν θα πρεπει να θεωρει κανεις δεδομενο κανενα παιχνιδι.ας δει κανεις τι βαθος και ατομικο ταλεντο εχουν ομαδες οπως η αρμανι ή η καχα.

    υ.γ το τελος του πρωτου γυρου ειναι το πρωτο ασφαλες χρονικο σημειο για την πορεια των ομαδων.αυτο δε σημαινει ομως οτι ολοι θα πρεπει να περιμενουν μεχρι τοτε για να κανουν διορθωτικες κινησεις.αυτο αφορα περισσοτερο εμας τους φιλαθλους στις κρισεις που κανουμε.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο Σπανουλης πρωτος ασσιστμαν ανα λεπτο συμμετοχης στην Ευρωλιγκα μεχρι στιγμης...

    Για το δεδομενο παιχτη αυτο ειναι εντυπωσιακη προσαρμογη στις αναγκες της φετινης ομαδας και στυλ παιχνιδιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ερώτηση προς κατόχους Euroleague tv pass:
    Υπάρχει δυνατότητα να δεις αγώνα με blackout χρησιμοποιώντας vpn? Ρωτάω πριν δώσω τα 90€ τζάμπα... ακόμα η ποιότητα του stream λόγω vpn πέφτει δραματικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή