Athlenda

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ'ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ..




 Έχουν αλλάξει τα κόζια είναι φανερό.Έστω και με 25-30 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ,οι δύο αιώνιοι δυσκολεύονται.Ξαφνικά έχουμε πρωτάθλημα!Περιμένετε,τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα..



Ο Αρης έχει βελτιωθεί σημαντικά.Ειδικά στο κομμάτι της άμυνας,όπου ο Μανωλόπουλος έχει βάλει τη σφραγίδα του.Αρχίζει και κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα,μειώνει τα λάθη,παίζει μπάσκετ Α1.Έχασε μέσα από τα χέρια του ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια(18 περισσότερες επιθέσεις!).Θα διαφωνήσω με αυτούς που είπαν ότι για την ήττα '' δε τρέχει τίποτα για τους 2 βαθμούς,στο ψυχολογικό κομμάτι θα βοηθούσε πιό πολύ..''.Όσοι μας διαβάζουν καταλαβαίνουν.Ο Αρης θέλει όσο τον δυνατόν πιό γρήγορα να εξασφαλίσει το γεγονός ότι θα μείνει μακριά από περιπέτειες και μετά να αρχίσει τα try outs για την επόμενη σεζόν.Ηδη ο Μάλντροου έχει κλέψει τις εντυπώσεις..(εκπληκτικός ο τρόπος που κάρφωσε μπάλα και Χάινς στο παρκέ)Καιρό είχαμε να δούμε παίκτη να προκαλεί τέτοιο φόβο στη ρακέτα..Το καλάθι στο τέλος δε μετρούσε,η φάση ήταν κανονική.Αδικαιολόγητο το switch του Κερούς στη τελευταία άμυνα των γηπεδούχων..



 Ο ΟΣΦΠ απογοητεύει τον τελευταίο καιρό.Κρίμα γιατί είχε αρχίσει και έδειχνε καλά δείγματα αλλά δεν έχει συνέχεια.Το είπαμε και για το παιχνίδι με τον Κολοσσό.Χθές ήταν αποφασιστικός ο Σλούκας,σε σημείο που κανένας αλλος ερυθρόλευκος πέραν του Σπανούλη φέτος,δεν έχει πείσει ότι μπορεί.Φαίνεται ότι στο φετινό ρόστερ του ο Ολυμπιακόςέπρεπε να είχε δίπλα στη τριάδα Σπανούλη-Λούκας-Γκεσεβίτσιους έναν από τους τρείς Ελληνες νεαρούς(ας ''δάνειζε τους άλλους).Ο Σλούκας είναι καλύτερος σκόρερ,πιό combo (και πιό έτοιμος),o Κατσίβελης καλύτερος αμυντικός ενώ ο Μάντζαρης έχει την πρώτη ύλη(και το ξεχωριστό ταλεντο)να γίνει σε βάθος χρόνου ένας pass-first πόιντ γκαρντ στον τύπο του Πριγκιόνι ή του Χουέρτας.Διαλέγεις και πέρνεις.Αλλά έναν, για να παίξει αρκετά και να αποκομίσει πραγματικά οφέλη από τη σεζόν.Ο Σπανούλης είναι εντυπωσιακός(θυμίζει ρεσιτάλ παιχτών άλλων εποχών)αλλά ως πότε θα αντέξει υγιής να παίζει 30+ λεπτά σε τέτοιο ρυθμό.Οποιος έχει παίξει μπάσκετ μπορεί να καταλάβει ότι είναι τέτοια η ικανότητα και η μοναδικότητα του Σπανούλη στα τελευταία λεπτα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του θα νιώθουν ''ανίκανοι'' με τη μπάλα στα χέρια αυτές τις στιγμές,χωρίς ίχνος αυτοπεποίθησης.Αυτό βγάζουν οι ερυθρόλευκοι..



                     http://www.youtube.com/watch?v=fzoQtzUE3DU&feature=player_embedded

 Το κάρφωμα του Κερούς είναι μια απίστευτη φάση που δε νομίζω ανάλογη να εχει δεί κανείς στα γήπεδα της Α1,χρόνια τώρα.Θύμισε έντονα το κάρφωμα του Μάσεη στη Μόσχα,μόνο που το χθεσινό είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κεηρους πέρασε από πάνω έναν παίκτη ψηλότερό του.Λύσα μεγάλη το παιδί..Πέρα απ'άυτό εδωσε τα πάντα στο παρκέ με τα χέρια τανάλιες,το πολύ δυνατό κορμί και το Ρον Αρτεστ style που τον διακρίνει.


 Σταθερή δύναμη ο Πανιώνιος που κατά διαστήματα αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ,όπως απέδειξε εναντίων του Ικάρου στο γειτονικό ματς.Ο Στίβενσον είναι αυτη τη στιγμή ο πιό κυριαρχος ψηλός στην Α1,με τους δύο αιώνιους να ξερογλύφονται μόνο που τον βλέπουν..Απολαυστικός ο Κις,ο οποίος στα 34 του έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του και τώρα εκπαιδεύει τους..νέους.


 Πολύ δουλειά πάντως και από τον Ντίμπλερ που έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του στο ποστ και αν  αν δουλέψει και άλλο με τη μπάλα στα χέρια μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα καθώς έτσι και αλλιώς πρόκειται για εξαιρετικό σουτέρ.Βλέποντας τον Πανιώνιο να βγάζει τέτοια υγεία,σκεπτόμαστε(στο πίσω μέρος του μυαλού μας...)μήπως τελικά δεν είναι τόσο σίγουρό το ζευγάρι του τελικού της Α1?Ιεροσυλία λέτε?Το ξανασυζητάμε σε λίγο καιρό πιό καθαρά.. 


 Πάμε και στη δική μας Γκραν Κανάρια,τον Κολοσσό Ρόδου,που έχει μετατρέψει το Βενετόκλειο σε ''άβατο'',ίσως την πιό δυνατή έδρα του πρωταθλήματος.Με δύο πολύ καλούς ξένους,τους Τσάμιτς και Χάρισ-ον(!) να σηκώνουν όλο το βάρος και πάλι πάτησε την Καβάλα,από την οποία περιμέναμε κάτι καλύτερο.Σίγουρα δε πήγε ως φαβορί στο νησί,σε καμία περίπτωση,αλλά οχι και 30 στο κεφάλι από ομάδα με την οποία έχεις τους ίδιους στόχους..

 Τελικά οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν.Ο επίτημος όχι μόνο έχει αγοράσει σπίτι δίπλα στο palaestra αλλά παρακολουθεί και τις προπονήσεις της ομάδας..Εγχείρηση και ο Λαβρίνοβιτς(δισκοκήλη)άγνωστο το διάστημα επιστροφής..



 Οι πρωταθλητές πάντως στο χθεσινό ντέρμπι κατάπιαν την φορμαρισμένη Καντού και έπιασαν κορυφή,παίζοντας φοβερή(βασικά τη γνωστή)άμυνα στο 1ο ημίχρονο όπου και κλείδωσαν τη νίκη.Ο Πιανιτζιάνι ξεκίνησε τον Ρες στο ''5'' και έβγαλε τον Αντερσεν(23π. 12/12β.) από τον πάγκο,ο ποίος είναι flexible για να καλύψει και τις δύο θέσεις της φροντλάιν.


 Σε ανάλογο ρόλο και ο Ζήσης(18π. 7/10σ.) στις δύο θέσεις των γκάρντ.Αυτοί οι δύο παίκτες(απογοητεύσεις μέχρι τώρα)κατάπιαν αμάσητη την Καντου .Οι συγκεκριμένες απώλειες είναι τεράστιες για τη Μοντεπάσκι,αλλά μια ομάδα με μικρότερο ροτέησιον βρίσκει πιό εύκολα χημεία και το ''δυσάρεστο'' προνόμιο των περιορισμένων επιλογώγν μπορεί να βοηθήσει τον Πιανιτζιάνι στη παρούσα κατάσταση,λέμε εμείς..

9 σχόλια:

  1. ETSI OPWS PAME THA APOKLEISTOUME APO THN EUROLEAGUE.ADIANOITO OTI O IVKOVIC EXEI TON SLOUKA STHN AP'EKSW TOSO KAIRO.PENTADATOS EPREPE NATAN.PERIMENOUME ME KAJA TO MATS GIA NA XESPASOUME

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.basketnet.gr/main/2/euroleague/articles/1/kakod-sien.html

    NA DW TWRA TI THA PEIS

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Άρης στο δέυτερο γύρο δεν θα χάσει ματς.. είναι έγκλημα που δεν έχουν δώσει την άδεια στον Μπόγρη να παίξει ακόμα, θα ήμασταν πολύ πιο γεμάτοι στη ρακέτα και αυτό φαίνεται στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο καλός φέτος..αμφιβάλλω αν παίκτες τύπου γκετσεβίτσιους και χαουαρντ θα έπαιζαν σε μικρομεσαίες ομάδες της Α1 πριν 4-5 χρόνια. Όπως πολύ σωστά έγραψες κάποια στιγμή θα σκάσει ο Σπανούλης και τότε θα έχουν πρόβλημα στο λιμάνι. Επίσης δεν ξέρω αν πρόσεξες στο 3ο δεκάλεπτο του ματς το ότι ο Ίβκοβιτς ζητάει ταιμ αουτ ενώ ηδη έχει πάρει όσα δικαιούται! Τεράστιο λάθος για έναν τέτοιο προπονητή κατά τη γνώμη μου.. Ίσως μια επιλογή Έλληνα προπονητή να ταίριαζε περισσότερο στον Ολυμπιακό.
    Φοβερές οι αναλύσεις σου για το ευρωπαικό μπάσκετ.. Περιμένω αν μπορείς καποιο αφιέρωμα για NBA, μόλις ολοκληρωθούν τα ρόστερ. Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά που κάνεις!

    Vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειπες κατι που νομιζω σκεπτεται πολυ κοσμος.ο ολυμπιακος μπορει να μη παει καν τελικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ!
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΦΑΟΥΛ. (αντιπαρερχομαι το δυχτάκι)
    ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩς Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
    ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΤΛΟΥΣ. (ασ ελπισουμε με την εθνικη!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο αρης ηταν καλος,πολυ μαχητικος.μπραβο σε ολα τα παιδια και στον κεηρους για τη φαση της δεκαετιας.παμε σημερα γερα να πατησουμε στην επομενη φαση του ουλεμπ ειναι σημαντικο.Maresei to texniko tim,tvra bgainei h doyleia

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @martinas7

    Δε ξαναμιλάω.Τέλος..

    @VAMOS

    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Το θετικό είναι ότι ο Αρης δουλεύει σωστά πλέον,η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν στην αρχή της σεζόν.Απλά θέλει κάποια αποτελέσματα(1-2 καλές νικές..)για να πλασαριστεί ψηλά και να δουλέψει πιό ήσυχη.Με το ΝΒΑ ασχολούμαστε πολύ,όπως μπορείς να καταλάβεις βλέποντας το αρχείο.Περιμένουμε να περάσουν λίγο οι μέρες..

    Η τελευταία φάση παιδιά είναι κατά τη γνώμη μου καθαρή.Δε μίλησα για τη συνολική διαιτησία του ματς,αλλά για την τελευταία φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο σπανουλης ειναι μακραν ο καλυτερος παίκτης στην ευρωπη αυτη τη στιγμη.αυτος και αν ειναι απολαυση τζιμ.αμησυχω πολυ για τον λουκας αρχιζω και χανω την εμπιστοσυνη μου σε αυτον τον χαινς και τον ιβκοβιτς.αμεσα ψηλο και σμολ φοργουορντ

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. de mporw allo to theatro tou alexandri.akous ekei katapliktika paixame..

    ΑπάντησηΔιαγραφή