Athlenda

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

EUROLEAGUE,WEEK 3:ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ



Οι αιώνιοι ξεπουπούλιασαν τους γείτονες και πλέον αντικρίζουν τη συνέχεια με καλύτερες προϋποθέσεις.Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι τα λάδια που χάνουν οι ομάδες που στηρίχτηκαν αρχικά-κ προσωρινά- σε ΝΒΑερς γι'αυτό κι τώρα μαζεύουν σωφρονιστικά μπατσάκια ..


ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ



Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο 4ο δεκάλεπτο ήταν αυτό που επιζητούσε ο κόσμος εδώ και καιρό.Υπομονή γράφουμε από το Σεπτέμβρη που χτιζόταν αυτή η ομάδα.Δεν ήταν η νίκη αυτό που εντυπωσίασε.Ηταν η αντίδραση,ο χαρακτήρας που έδειξε,αυτό που έβγαλε στο γήπεδο το σύνολο του Ιβκοβίτς σε συναρτηση με τη κρισιμότητα της κατάστασης,σε ένα ματς χωρίς αύριο.Η άμυνα των ερυθρολεύκων στη 4η περίοδο ήταν η επιτομή αυτού που λέμε στο μπάσκετ,take-no-prisoners defense.Σκληράδα,πάθος,καθαρό μυαλό γαρνιρισμένο με πολύ καρδιά ωθούμενη από το ένστικτο της επιβίωσης.Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας.Στον Σλούκα ο Ντούντα βρήκε τον γκαρντ..Αυτόν που θα είναι αποδοτικός ανοίγοντας στα πλάγια με τη μπάλα στα χέρια του Σπανούλη και αυτόν που θα κουμαντάρει αποσυμπιέζοντας τον ηγέτη τω Πειραιωτών.Σπουδαίος ο Ντόρσεϊ έδωσε αμυντική οντότητα στη ρακέτα της ομάδας, μελανό σημείο όλη τη σεζόν.


 Ο Σαρίτσα έκανε μαγικά..Τι ζώνες προσαρμογής είδαμε,τι box-1 με τον Λαφαγιέτ στον Σπανούλη.Δεν ήξερε από που τα έτρωγε.Αρχικά επαιζε ''φλότ'' στη προσωπική άμυνα έπειτα άφηνε τον Γκεσεβίτσιους να εκτελεί από τα δεξιά.Η ομάδα του έδειξε λίγη ώστε αντεπεξέλθει στη πίεση της 4ης περιόδου.Μη ξεχνάμε ότι ο Τούρκος προπονητής διαχειρίζεται μια τεράστια επένδυση σε έναν οργανισμό με πολύ πίεση να πετύχει.Τι να πετύχει..Το πολύ πολύ(αν...περάσει) να πετύχει τη Σιένα και τότε..Ομάδες ασύνδετες χωρίς χαρακτήρα και ξεκάθαρο αγωνιστικό προσαντολισμό οι Ιταλοί-με τη σκληράδα κ τη ταχύτητά τους-τις αρπάζουν απο το λαιμό και τιςστραγαλίζουν στο μπάμ μπαμ..Οπως έγινε ξεκάθαρο,ο Ολυμπιακός με νίκη στην έδρα της Εφές πέρνει τη τύχη στα χέρια του.Τελικός..

ΦΕΝΕΡ-ΠΑΟ




Φάνηκε  η διαφορά δύο ομάδων που μπήκαν ως φαβορί -λέμε τώρα.-του ομίλου στο τοπ-16.Τεράστια διαφορά στο χαρακτήρα,στη ποιότητα τς δουλειάς που γίνεται στα 2 κλάμπ.Και να φανταστείτε ότι ο Σπάχια μας είχε συνηθίσει σε καλές δουλειές τα τελευταία χρόνια.Το καλοκαίρι μάλιστα του αποδόσαμε τα εύσημα για το σχεδιασμό του ρόστερ και την εμπιστοσύνη του στο ''Ευρωαϊκό'' δίδυμο της Παρτίζαν,Τζέρελς & Γκίστ.Πρόσθεσε ένα τρομερό πολυεργαλείο με τον Σεφολόζα τον όποίο έχασε,αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.


Η Φενέρ είναι μπερδεμένη και  ο Παναθηναϊκός δε δίνει ευκαιρία σε τέτοιες ομάδες,παίζοντας ρεαλιστικό μπάσκετ και χτυπώντας τον αντίπαλο στις αδυναμίες του.Η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης θανάτωσε τους Τούρκους.Αιτιολογικό θανάτου?Πνιγμός..Κάθε προσπάθεια της Φενέρ να επιτεθεί έμοιαζε με ''mission impossible'' και αυτή η άμυνα ήταν που έδωσε σιγουριά και τον έλεγχο του αγώνα  στους πράσινους,συν το καθαρό μυαλό να ψάξουν εξαντλητικά για τη καλύτερη επιλογή στο σούτ, με τον Καϊμακόγλου να ξεχωρίζει από αυτή τη διαδικασία.Η ποιότητα που δίνει η παρουσία του Τσαρτσαρή και στις δύο πλευρές του παρκέ είναι τεράστια.Άξια επαίνου η ετοιμότητα του Λόγκαν ν προσφέρει πολλά σε..λίγο χρόνο.Ο Σπάχια από την άλη,τα έχει κάνει τουρλουμπούκι.Ειδικά με την εμμονή του να δίνει το κουμάντο στον Ούκιτς.Είσαι πατριώτης ρε Νέβεν(πρώην σρατιωτικός,αμέ..)αλλά βγάζει μάτι ότι η ομάδα παίζει καλύτερα με τον Τζέρελς.Με τον Πρέλντζιτς τι γίνεται?Η Φενερ έχει αποδώσει το καλύτερο της μπάσκετ φέτος μέσα από χαμηλά σχήματα με τον Μπογκντάνοβιτς στο ''4' ή με περιφέρεια του Τζέρελς-Πρέλντζιτς-Ονάν.Δε τα είδαμε αυτά..Τα όνειρα των Τούρκων για το δικό τους φάιναλ-4 πάνε περίπατο.Περισσότερο η φιλοξενία του γεγονότος στο εντυπωσιακό γήπεδο τους έσπρωχνε τη κατάσταση αρά η ποιότητα και η δουλειά που γίνεται στις ομάδες του.Η πιό καλά δουλεμένη ομάδα τους είναι η Γαλατά του Οκτάι Μαχμούτι..

ΜΑΛΑΓΑ-ΣΙΕΝΑ




Τελείωσε η Μάλαγα μετά την ήττα από τη Ρεάλ.Έχουμε δηλώσει ότι φέτος δε μας αρέσουν οι Ανδαλουσιανοί.Ακόμα και τώρα θεωρούμε τη Μπάμπεργκ καλύτερη ομάδα.Παρά το αρχικό 7-0 τω γηπδούχων,οι Ιταλοί ξύπνησαν και στο τέλος της 1ης περιόδου άφησαν πίσω τους καμένη γη(19-27).Το 40-50 του 1ου ημιχρόνου ήταν πολύ τιμητικο για την ομάδα του Ματέο βάσει αυτού που είχαμε δεί.Οι Ισπανοί έπαιζαν τυχαία στην επίθεση(απόδειξη οι 28π. του 2ου ημιχρόνου)''άφησαν' το ανοιχτό γήπεδο στη Σιένα,χωρίς καμία συγκεντρση,δεχόμενοι αιφνιδιασμο μετα από ευστοχη προσωπική βολή..Η ομάδα του Πιανιτζιάνι ήταν άψογη πιστοποιώντας τη καλή κατάσταση της(αν και της βγαίνει σε κούραση στη serieA)και το Νο2 στα ράνκινγκς της Ευρωλίγκας ,που συζητιέται στα μπασκετικά στέκια πίσω από τη ΤΣΣΚΑ.Το χλωμό -πιστέψτε μας-συν δέκα του 1ου ηιχρόνου οφείλεται σε ένα ολιγόλεπτο εκνευρισμό στην επίθεση που προκαλέσε η αστοχία των Ρακόσεβιτς-Ζήση(τελείωσαν με 3/16σ.)σε καλά στημένες επιθέσεις με ελεύθερα σουτ.Οταν άπλωσαν την άμυνα τους ''χάθηκε'' το τόπι.(19 λάθη η Μάλαγα).Ο Βάλτερς έπαθε ότι και  Ροντρίγκεθ τη προηγούμενη εβδομάδα..Η Μοντεπάσκι πήρε -όπως γίνεται τον τελευταίο καρό πολύ παιχνίδι από τα ''USA wings'',Θόρντον-Μός.Παιχνίδι στο ποστ, παιχνίδι με πρόσωπο,σουτ η δημιουργία.Ο Πιανιτζιάνι έχει δημιουργήσει σχολή με τα θέλω του στους πλάγιους με σαφ προτίμηση σε καλογυμνασμένους αθλητές γύρω στο 1.95 που μπορούν καλύψουν και το ''2'' και το '3''.Η Σιένα είχε 10/19 3π.(7/9 η βασική περιφερειακή γραμ΄μή της)πήρε 18π. από τον Λαβρίνοβιτς που έχει μπεί πολύ δυνατά και ένα εκπληκτικό ματς από τον Μος(20π.-7ριμπ. 4/6 3π.)και τον Θόρντον,ο οποίος έχει ''πατήσει'' για τα καλά και δίνει φοβερή ποιότητα στη περιφέρεια της Μοντεπάσκι.Τη τελευταία φορά που ήταν στο ρόστερ,με τον Καουκένας να περνάει παρόμοιο τραυματισμό η ομάδα της Τοσκάνης πήγε μέχρι τέλους..

ΚΑΝΤΟΥ-ΜΑΚΑΜΠΙ




Τη λυπάμαι τη Μακάμπι..Με αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό..Όποιος νόμιζε ότι ήταν φαβορί στο Καντού προφανώς και δεν έχει εκτιμήσει σωστά τη κατάσταση.49 πόντους δέχτηκε η ομάδα του Μπλατ απο μια εκ των ασθενέστερων επιθτικά ομάδων τς φετινής διοργάνωσης..Αψογο passing game από τους Ιταλούς που βρήκαν καλά σουτ και έπαιξαν-στο β' ημιχρ.-τη γνωστή τους άμυνα.Το πρόβλημα της Μακάμπι είναι ότι στα δύσκολα στηρίζεται καθαρά σε ατομικές ενέργειες-κυρίως του Λάνγκφορντ-γεγονός πρωτόγνωρο για ομάδα του Μπλατ.Και ο Αμερικανός προπονητής έχει φυσικά μερίδιο σε αυτό που παρουσιάζει η ομαδα.ετά τη φυγή του Φάμαρ οι Ισραηλινοί δεν έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ειδικά τον τελευταίο καιρό παίζει-στα ''καυτά'' λεπτά- με τους Λάνγκφορντ-Χέντριξ,τους δύο παίκτες που η διοίκηση παλεύει απεγνωσμένα τον τελευταίο καιρό να δέσει με πολυετή συμβόλαια.Η Καντού τυ Τρινκιέρι αξίζει συγχαρητήρια.Επέμεινε στο σχέδιο της,στήριξε την επίθεση της  στη καλή κυκλοφορία με τον Μίτσοβ να δημιουργεί πολλά ρήγματα(17π.-9 ασ.)και όταν στο τέλος η Μακάμπι έκανε την επίθεση της, έβγαλε το μεγάλο της όπλο σε τέτοιες καταστάσεις.Τη προσωπικότητα και τη καρδιά του Μπαζίλε.Εμείς θα πούμε ότι η Μακάμπι είναι ακόμα το φαβορί γα τη πρόκριση.Θα είναι δύσκολα στο Τελ Αβίβ τα πράγματα,η διαφορά  είναι πολύ μικρή για αυτό το γηπεδο(Ούτε θα ειναι εύκολο να πάρει μια νίκη στα άλλα δύο ματς).Βέβαια το τάιμιγκ ευνοεί τους Ιταλούς.Αν το ματς γινόταν σε δυο εβδομάδες δε θα τους δίναμε πολύ μεγάλη τύχη..

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα λες όπως πάντα...αλλά ο Παναθηναικός έπαιξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με 6 ενάντια σε 4 της Ούλκερ. Η μεγάλη διαφορά ήταν η "παικτούρα" ρόκο λένι ούκιτς, που είναι ικανός να καταστρέψει το παιχνίδι μέχρι και της Dream Team 1. Άν και είμαι Παναθηναικός και επωφελείτε η ομάδα μου απο την παρουσία του, μου δημιουργεί ο συγκεκριμένος ένα δυσάρεστο συναίσθημα και την επιθυμία να τον χαστουκίσω. Ο Σπάχια πως συγκρατείτε? Τέλος η άμυνα του ΠΑΟ δεν ήταν τόσο καλή, απλά ο ρόκο προκάλεσε τέτοια αναρχία και εκνευρισμό στο παιχνίδι της φενέρ στην αρχή, που όλα τα ελεύθερα σουτ ήταν άστοχα. στα τρένα γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανερό από την αρχή της χρονιάς.Κρίμα και για τον Πρέλντζιτς που το όλο μπέρδεμα τον έχει πάει λίγο πίσω..Η Φενέρ δε δείχνει ''συνέχεια''..

      Διαγραφή
  2. Ο ροκο ειναι πολυ καλος παιχτης ασχετα αν δεν ειναι σε τοπ φορμα. Λιγο στα δυσκολα κρυβεται αλλα εχει πολλες ικανοτητες στην επιθεση. Ο παναθηναικος επιβαλει στους αντιπαλους του ενα συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου και αυτο ειναι που τον κανει μεγαλη ομαδα. Ο ολυμπιακος εχει ταλεντο αλλα αρκετοι απο τους παιχτες του εχουν τρανταχτες αδυναμιες γεγονος που του στοιχιζει στα δυσκολα ματσακια. Μακαρι να εχουμε 2 εκπροσωπους στο" φ4" αν και λιγο χλομο το βλεπω. Για καλη μου τυχη ειμαι φιλαθλος του πανιωνιου οποτε οτι και να γινει θα ειμαι μπασκετικα χαρουμενος στο τελος της χρονιας.

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή