Athlenda

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Γράμμα από τη Βαρκελώνη..



Το hoopfellas βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Καταλονίας και στέλνει γράμμα στους αναγνώστες του.. Οι φήμες για δύο σημαντικές μεταγραφές τη νέα σεζόν.


Γουστάρουμε Βαρκελώνη.. Εχει χρώμα, κλίμα και ρυθμό. Και πολύ μπάσκετ, όσο και αν η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα επισκιάζει τα πάντα. Γι’αυτό και η ατμόσφαιρα στη πόλη πάγωσε λίγο μετά το χθεσινό διπλό της Ρεάλ στο Κάμπ Νού και το ουσιαστικό αντίο στον τίτλο της Πριμέρα.. Τις τελευταίες δύο μέρες μιλήσαμε με αρκετό κόσμο, ψαγμένο μπασκετικό, ανταλλάξαμε απόψεις και  κάναμε μια βόλτα στο Παλάου Σαν Τζόρντι και φυσικά στο Παλάου Μπλαουγκράνα όπου είδαμε και το φιλαράκι μας τον Σάδα. Αύριο όμως αυτά..

Φημη 1: Η Μακάμπι Τελ Αβιβ έχει ψηλά στη λίστα της τον Πάτρικ Μπέβερλι για τη νέα σεζόν, όμως το συμβόλαιο που έχει ο Αμερικανός με τη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης αποτελεί αγκάθι. Ο ίδιος ο παίκτης είναι θετικός πάντως. Ο Μπέβερλι αναδείχθηκε MVP του φετινού Eurocup έχοντας βελτιωθεί σημαντικά ως floor leader, καμία σχέση με το αγρίμι που γνωρίσαμε στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα πολύ  καλό αμυντικό παίκτη και σκεφτείτε πόσο θα δυναμώσει η Μακάμπι αμυντικά στα γκαρντ με μια επικείμενη απόκτησή του (ειδικά στο "1" που έχει και τον Οχαγιόν). Οι Ισραηλινοί πρεσάρουν τον Ντορόν Πέρκινς του οποίου οι δηλώσεις πριν λίγο καιρό ("δεν ήμουν έτοιμος όταν μου έκανε κρούση η Μακάμπι μέσα στη σεζόν..'') παρα ήταν διπλωματικές. Τώρα βέβαια είναι σε θέση ισχύος και τους «παίζει..»  Στον Μπέβερλι οι Ισραηλινοί βλέπουν μια νέα έκδοση Πέρκινς, αλλά προσωπικά θεωρώ δύσκολο έως απίθανο ο Μιζράχι να πληρώσει λεφτά στη Σπαρτάκ..

Φήμη 2: Νο1 στη μεταγραφική λίστα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο Νάντο Ντε Κολό για τη νέα σεζόν. Ο Μαυροβούνιος που αρέσκεται σε επιλογές από τη Γαλλία (τιμώντας την εκεί θητεία του) έχει θέσει την υπόθεση στον Κερεχέτα, ο οποίος θέλει να προβεί σε μια σπουδαία μεταγραφή για τη νέα σεζόν και τι καλύτερο από τον γκαρντ της Βαλένθια που είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα κόμπο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο Ιβάνοβιτς σκοπεύει να τον ταιριάξει με τον έτερο ταλαντούχο Γάλλο, τον Ερτέλ, στα γκαρντ  δημιουργώντας ένα πραγματικά πολύ φρέσκο και ποιοτικό δίδυμο για τη νέα εποχή των Βάσκων.  Στη περίπτωση αυτή τα εμπόδια είναι διαφορετικά. Το συμβόλαιο του Ντε Κολό  με τη Βαλένθια τελειώνει το καλοκαίρι και ο αθλητής έχει θέσει ως προτεραιότητά του το ΝΒΑ και τους Σπέρς , οι οποίοι ποντάρουν πολλά πάνω του μιας και έχει την ικανότητα και το μέγεθος να γίνει ο επόμενος πόιντ γκαρντ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πόποβιτς είχε εκφράσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, τη θέληση του να χρησιμοποιείται ο νεαρός Γάλλος περισσότερο στον «άσσο» από τους προπονητές του στη Βαλένθια. Το πρόγραμμα των Σπέρς άλλωστε και ο τρόπος που δουλεύει είναι πειρασμός για κάθε ταλαντούχο Ευρωπαίο που κοιτάζει προς την άλλη πλευρά συν την παρουσία του Πάρκερ (και του Ντιό) και την ..απουσία καθαρού πόιντ ως μπακ απ στο τωρινό ρόστερ της ομάδας. Πάντως τα οικονομικά των Βάσκων είναι ακόμα σε καλό επίπεδο και ο ίδιος ο Ντε Κολό ξέρει ότι το πακέτο που προσφέρει η Κάχα Λαμποράλ (χρήματα συν ρόλος) είναι ότι καλύτερο σε περίπτωση που μείνει στην Ευρώπη. 

2 σχόλια:

  1. Φετος λογικα θα μετακομοσει πολυ ταλεντο απο την ευρωπη στο NBA. Μου ερχονται ηδη στο μυαλο οι μιροτιτς, βαλαντιουνας, κιριλενκο. Πιστευεις οτι παπανικολαου και σλουκας θα εχουν ποτε what it takes για να παιξουν στον μαγικο κοσμο?
    Γαματη η βαρκελωνη τυχερος που εισαι εκει, φαε μια paella και για μενα.

    Χαιρετισμους Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάνο, ευχαριστώ για το σχόλιο. Το καλούπι του Έλληνα παίκτη που παράγεται από τη δική μας διαδικασία συνηθίζεται να έχει δυσκολίες στο να ενταχθεί στο Αμερικανικό μπάσκετ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αυτοί που πάνε είναι και καλύτεροι. Παρ'όλα αυτά η νέα γενιά έχει κάποια καλύτερη τύχη κυρίως λόγω του ανοίγματος των ομάδων του ΝΒΑ στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο Σλούκας έχει όλο το ταλέντο και την οξυδέρκεια, υστερεί όμως σημαντικά σε ταχύτητα. Ο Παπανικολάου θέλει πολύ βελτίωση επιθετικά. Στην Ευρώπη π.χ. τα αθλητικά του προσόντα και η ταχύητητα του για το "3" είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αντίθετα για το ΝΒΑ είναι κάτω του μέσου όρου αθλητής.. Πάντως παίζουν σε τοπ-κλάμπ και αν βελτιωθούν θα έχουν σίγουρα την ευκαιρία τους..

      Διαγραφή