Athlenda

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..




Το δίδυμο που στοχεύει να υπογράψει η Μοντεπάσκι από τη Lega A.. Τον Νεμάνια Μπιέλιτσα θέλει ο Πασκουάλ στη Βαρκελώνη.. Σε εξέλιξη τα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη..  Το Hoopfellas βολτάρει στην Ευρώπη και όχι μόνο..!


ΙΤΑΛΙΑ 


-Ακολουθώντας τη γνωστή της καθόλα επιτυχημένη συνταγή, η Μοντεπάσκι στοχεύει στην ενίσχυση της ομάδας από το εγχώριο πρωτάθλημα. Τακτική που εμείς επικροτούμε χρόνια άλλωστε και έχει δώσει στους μόνιμους πρωταθλητές Ιταλίας σπουδαίες λύσεις με χαμηλό ρίσκο και λίγα σχετικά χρήματα. Τα τελευταία μας νέα από την καστρούπολη αναφέρουν ότι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι  έχει κυκλώσει εν όψει καλοκαιριού τα ονόματα των Τράβις Ντίνερ και Μπράιαν Ντάνστον, οι οποίοι έκαναν εκπληκτική σεζόν φέτος στη Lega A.  Στη Σιένα γνωρίζουν ότι θα είναι δύσκολο να κρατήσουν τον Μπόμπι Μπράουν την επόμενη σεζόν ενώ παράλληλα θέλουν να χτίσουν τη νέα ομάδα τους πάνω στον Ντάνιελ Χάκετ.  Ο Ντίνερ (31, 1.84μ.) μοιάζει ιδανικό συμπλήρωμα, ειδικά από τη στιγμή που είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου. Μπορεί να υστερεί στο αθλητικό κομμάτι αλλά μιλάμε για έναν αθλητή με εντυπωσιακή εκτελεστική ικανότητα, φοβερό court vision και ένα Στιβ Νας-style που ξεσηκώνει τα πλήθη στον Ιταλικό νότο. Τελείωσε τη σεζόν με 16.4π (38.2% 3π./85.6% προσωπικές/49.1% 2π.) -7.1 τελικές, με δύο εξαιρετικά performance απέναντι στην ομάδα της Τοσκάνης (12π-12 τελικές στον 1ο γύρο, 33π.-6 τελικές στον 2ο). Στη Σάσσαρι θέλουν πολύ να τον κρατήσουν αλλά αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που μιλήσει το συναίσθημα γιατί η Μοντεπάσκι είναι άλλο μέγεθος και η Ευρωλίγκα πρόκληση..


Ο Ντάνστον (27, 2.04μ.) από την άλλη είναι ο τύπος του ωμού παίκτη ρακέτας που λείπει από τη Μοντεπάσκι. Φέτος έκανε τη δική του break out season με τη Βαρέζε στο γρήγορο τέμπο του Βιτούτσι, όπου ο Αμερικανός συνυπήρχε στο παρκέ ουσιαστικά με 4 περιφερειακούς. Χτιστό κορμί (πολύ δυνατό upper body), χέρια τανάλιες και εξαιρετικό timing στα μπλοκς, «γράφει» 14.2π. (62.5% 2π./ 73.6% προσωπικές) 7.5 ριμπ. και 2.1 τάπες.. Η ταχύτητα ανάπτυξης της Βαρέζε μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο για τον Ντάνστον στο up tempo style του Μπάνκι, που θα βελτιώσει σημαντικά τη δυναμική της ομάδας του στο κομμάτι του ριμπάουντ που είναι και το αδύναμο σημείο της. Έχω πεί ότι ο ιδανικός παίκτης για τη Σιένα θα ήταν ο Τζόη Ντόρσεη αλλά ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού πιθανόν θα έχει οικονομικά καλύτερες προσφορές, σε αντίθεση με τον πιο προσιτό Ντάνστον..

ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ..


Στη Βιτόρια ο Κερεχέτα έχει υποτροπιάσει άσχημα και από το περιβάλλον του βγαίνει ότι θέλει να «στείλει» πολύ κόσμο εν’όψει της νέας σεζόν. Μέσα στα ονόματα που ακούστηκαν είναι και του Νεμάνια Μπιέλιτσα (25, 2.08μ.) του οποίου οι συνολικές αποδοχές  για τα επόμενα δύο χρόνια συμβολαίου του κυμαίνονται κοντά στα 2εκ. ευρώ.. Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για τον παίκτη  από πέρυσι  θέλοντας να βελτιώσει την ποιότητα και να αυξήσει τις επιλογές (και το αθλητικό της επίπεδο) στη φροντκόρτ αντικαθιστώντας τον Ουάλας. Αφήστε με να έχω  κάποιες δεύτερες σκέψεις πάνω στο όλο «νταλαβέρι».. Ο Μπιέλιτσα έπαιξε καλό μπάσκετ φέτος (9.8π.-5.7 ριμπ. στην ACB, 50% 2π.-40% 3π.) και είναι φανερό ότι εάν βελτιώσει τη σκέψη του μπορεί να αναρριχηθεί σαν top level forward στην Ευρώπη. Ο Κερεχέτα βέβαια είναι περίπτωση Μινούτσι. Δύσκολα θα αφήσει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο έτσι εφόσον μυρίζεται ενδιαφέρον μάλιστα από έναν εκ των βασικών του αντιπάλων.  Θα δείξει..

VTB..


H σειρά μεταξύ της ΚΙΜΚΙ και της ΤΣΣΚΑ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού μπασκετικού κοινού, με την ομάδα του Μεσίνα να παίρνει την πρόκριση με ένα πολύ πειστικό δεύτερο ημίχρονο στο 5ο ματς στην έδρα του αντιπάλου. Χωρίς τον Τεόντοσιτς και με τις μνήμες του νικητήριου καλαθιού του Πλάνινιτς στο 4ο ματς νωπές, ο Ιταλός κόουτς έβαλε τον Τζάκσον στο «1» και τρία φόργουορντς, Μίτσοβ (σε ρόλο off guard)-Κριάπα-Βορόντσεβιτς δίπλα του μεταθέτοντας το βάρος της δημιουργίας στους Κριάπα και Μίτσοβ. Η άμυνα της «αρκούδας» στραγγάλισε την Κίμκι, η οποία ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια. Μετά τον 5ο ημιτελικό ο πρόεδρος των ηττημένων ουσιαστικά επιβεβαίωσε την προηγούμενη ανάρτηση μας μιλώντας ανοιχτά για μαζικές αποχωρήσεις παιχτών από τον σύλλογο και πιο συγκεκριμένα του Πλάνινιτς (για Τουρκία) και Ντέηβις  (δυνατό ενδιαφέρον από Μακάμπι) αλλά εσείς διαβάζοντας τα rumors του Hoopfellas τα ξέρετε ήδη.. Στον τελικό περιμένει την ΤΣΣΚΑ η Λοκομοτίβ του Νικ Καλάθη, η οποία φημολογείται ότι σχεδιάζει να ρίξει πολύ χρήμα στην αγορά το καλοκαίρι. Προς το παρών όμως θα επικεντρωθώ στη μονομαχία Μεσίνα-Πασούτιν την οποία περιμένω με ενδιαφέρον..

Α1..


Πάμε και στα δικά μας.. Τα play-offs εξελίσσονται με τους δύο «αιωνίους» να έχουν κάνει το 2-0 στο «σιγανό» χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Ο Ολυμπιακός που δυσκολεύτηκε στον πρώτο γύρο από την πολύ καλή Πάτρα του Νίκου Βετούλα, δείχνει να αφήνει πίσω το φάιναλ φορ του Λονδίνου και να ετοιμάζεται για τους τελικούς. Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί των πρασίνων έστειλαν μήνυμα χειροκροτώντας τους Γιάνκοβιτς-Παππά οι οποίοι θα αποτελέσουν καυτά ονόματα για το καλοκαίρι που μόλις μπήκε. Η εκτίμηση μου (όχι πληροφορία, απλά εκτίμηση) είναι ότι εάν ο Βλαδίμηρος έπρεπε να επιλέξει σήμερα για το μέλλον του θα ανηφόριζε στο ΟΑΚΑ.. Αντίθετα για τον Παππά, με τα τωρινά δεδομένα θα έβλεπα εξωτερικό.. Πάντως το παράδειγμα του Ολυμπιακού με το παιδομάζωμα αυτής της πολύ καλής γενιάς των 90αρηδων και τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής έχουν δημιουργήσει κλίμα στις τάξεις των πρασίνων για δημιουργία ενός νεανικού κορμού ποιοτικών Ελλήνων παικτών στο δρόμο για τη δημιουργία της επόμενης μεγάλης ομάδας. Πάντως πέρα από όλα αυτά, οι τελικοί αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός έχει βρεί στον Κάρι τον έξτρα περιφερειακό που έψαχνε από την αρχή της σεζόν ενώ ο Ολυμπιακός κάνει συντήρηση εξαργυρώνοντας  το μεγάλο βάθος του ρόστερ του. Βλέποντας τις δύο ομάδες πάντως τη προκειμένη στιγμή εκτιμώ ότι ίσως πραγματικά είναι η πρώτη χρονιά που η έδρα μπορεί να σπάσει εκατέρωθεν. Και οι δύο βρίσκονται πολύ κοντά..

Υ.Γ: Το να φύγει ο Βαγγέλης Αγγέλου από τον Άρη θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.. Είναι πολλές οι παράμετροι βέβαια  της επιλογής του και το κακό για τον Άρη είναι ότι δεν είναι τα πάντα στο χέρι του..

ΝΒΑ


Βγήκε προς τα έξω (σε φιλολογική κουβέντα..) ότι οι Σέλτικς ενδιαφέρονται για το «υβρίδιο-Ρόντο», Ντένις Σρόιντερ της Μπραουνσβάιγκ, ώστε να τον επιλέξουν στο Νο16 του ντραφτ.. Ο  19χρονος πόιντ που έπαιξε στις αρχές της σεζόν στη Β’ κατηγορία (σαν τη δική μας Β’ Εθνική) της Γερμανίας με τη μικρή ομάδα του Μραουνσβάιγκ, ανέβηκε γρήγορα στους «Φάντομς» της Μπουντεσλίγκα και έκλεψε την παράσταση «γράφοντας» 11.9π  (40% 3π.) και 3.3 τελικές υπό τον κόουτς Φλεβαράκη. Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση παίκτη που όντως μοιάζει (στη δική του κλίμακα) σωματοδομικά με τον σούπερ σταρ των Σέλτικς καθώς έχει τεράστια άκρα, πάει παντού με τη μπάλα και αμύνεται πολύ καλά πάνω σε αυτή. Το τι θα επιλέξουν οι «Κέλτες» βέβαια είναι άλλη υπόθεση, όμως υπάρχει μέλλον εδώ με την κατάλληλη πάντα καθοδήγηση..


Στα play-offs από την άλλη, οι Σπέρς πήραν το τρίτο παιχνίδι-κλειδί και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Περίμενα περισσότερα από το Μέμφις. Όχι ότι έπαιξαν άσχημα αλλά δεν είχαν τα μεγάλα σουτ για να πάρουν το 1 από τα 3 πρώτα ματς που θα άλλαζε το στάτους της σειράς. Στην Ανατολή πέφτει «ματσούκι».. Έτσι ακριβώς.. Οι Πέησερς δείχνουν πόσο καλή ομάδα είναι αλλά τους λείπει το σπουδαίο γκαρντ για το βήμα παραπάνω. Έχουν «βγάλει» πολλές αδυναμίες των Χιτ «δέρνοντας» τους και φορτώνοντας μπάλες στο δίδυμο Χίμπερτ-Ουέστ αλλά ο Λεμπρόν είναι καταλυτικός παρά το γεγονός ότι το supporting cast του έχει κινηθεί σε χαλαρά επίπεδα. Το Μαϊάμι έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα εφόσον πήρε το κομβικό 5ο ματς και πάει χωρίς τον Κρις Άντερσεν (ο οποίος αποπειράθηκε να ρίξει κάποια σωφρονιστικά μπατσάκια στον Psycho-T..) στην Ιντιάνα για το 6ο ματς. Eνδεχόμενη κόντρα Χιτ-Σπερς στους τελικούς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως από την άποψη του πώς θα χειριστεί ο Πόποβιτς τη δύναμη και το athleticism των πρωταθλητών..

364 σχόλια:

  1. JIm για την φήμη που κυκλοφορεί ότι Παππας και jankovic ανηφορίζουν προς Οακα, έχεις εσυ κάποια πληροφορία?

    ΥΓ¨: ο Καρυ είναι ίσως ο πρώτος αμερικανός στον Παναθηναϊκο που εγκλιματίζεται τόσο έυκολα και θεωρώ πως δένουν και πολύ με τον Διαμαντίδη σαν δίδυμο! Βέβαια θα τον κρίνουμε και στους τελικούς, αλλά εσύ πιστεύεις πως θα άξιζε μια θέση και στο ρόστερ της ομάδας και του χρόνου?

    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Doc.. Eκτίμηση έκανα, το έγραψα. Για τον Γιάνκοβιτς είναι δεδομένο, υπάρχει ενδιαφέρον.. Ο Κάρι είναι πολύ δυνατός στο κομμάτι της σκέψης, ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι όχι, για αυτό κόλλησε άμεσα. Το είχαμε γράψει στο report του..

      Διαγραφή
    2. Ο κόσμος πάντως έστειλε το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις και αυτοί οι λίγοι που πάμε σε αυτά τα παιχνίδια έχουμε μάτι!

      Διαγραφή
    3. Ο Παππάς πρέπει να πάει ΠΑΟ.Εκεί ο ΠΑΟ έχει ελλειψη (στα γκαρντ) και ο Παππάς θα γίνει πολύ καλύτερος με Διαμαντίδη.Αντίθετα ο Γιάνκοβιτς δεν πιστεύω ότι χωράει εκεί.Μπράμος και Μασιούλις είναι τρομερό δίδυμο και μοιράζοντα αψογα τον χρόνο,ανάλογα και με το ματς.Αν φύγει κάποιος από αυτούς τους 2 ο νεαρός δεν θα μπορεί να ους αντικαταστήσει.Ο Γίανκοβιτς να κοιτά Πανιώνιο,Παρτιζαν η Ιταλία.

      @kwstashellas1

      Διαγραφή
  2. Τζιμ καθαρα και ξαστερα ποια ομαδα πιστευεις οτι εχει τις πιο πολλες πιθανοτητες για το πρωταθλημα λαμβανοντας υπ οψιν ψυχολογια, ροστερ,αγωνιστικη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ρωτάς τώρα ρε φιλαράκι..? Σου λέω είναι πολύ κοντά, ότι και να πούμε τώρα.. Σε αυτά τα ματ,ς σε τέτοιο επίπεδο τα προγνωστικά πάνε περίπατο. Ίσως μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια να μπορούμε να πούμε (μιλάω πάντα για την περίπτωση που είμαστε στο 1-1 και δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι)

      Διαγραφή
  3. Εξοχο αρθρο φιλε Τζιμ. Σε ευχαριστω που γραφεις και σε διαβαζω.
    Ερωτησις 1): Τοσο καλος πραγματι αυτος ο Νταλτον; :Ρ
    2): Ο Σακοτα ακουω τα παει καλα. Θα μπορουσε λες να επιστρεψει καποτε στον ΠΑΟ.
    3): ο Φριτζον για που;;;
    4): Κανενα νεο απο την αγορα;
    Ελπιζω και πιστευω πως θα γραψεις για τελικους ΝΒΑ και φυσικα για ντραφτ αργοτερα.
    Συνεχισε ετσι εισαι απιθανος!!!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στάθη, να'σαι καλά. Είναι καλός, όχι σούπερ. Τον βοηθά πολύ η ιδιαιτερότητα της Ιταλικής λίγκας με τις light φροντκόρτ και το στύλ που παίζει η Βαρέζε. Ο Σάκοτα θέλει πολύ δουλειά στο αμυντικό κομμάτι για να πάρει λεπτά σε ομάδα που παίζει όπως ο ΠΑΟ. Ο Φριντζόν.. Γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση.. Θα δούμε τι θαζητήσει κατ'αρχήν..

      Διαγραφή
    2. Τον φριτζόν τον γλυκοκοιτάζει η Τσσκα.

      Διαγραφή
  4. εχω πει για αγγελου οτι δν ειναι κατι ιδιαιτερο. ουτε σαν χαρακτηρας ουτε σαν προπονητης. Αν δν του βγαινουν τα αποτελεσματα μεχρι και ο πετσετας της ομαδας ειναι μαλλωμενος με τον αγγελου. καλητερα να την κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον χαρακτηρα του θα συμφωνησω ακ και φετος δεν εδωσε ιδιαιτερα δικαιωματα...αυτο που λες για την προπονητικη του αξια ομως που το στηριζεις???ο αρης τυχαια βελτιωθηκε τοσο πολυ μεσα στη σεζον???
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    2. οντος φετος δν εχει δωσει δικαιωματα αν και δν εχει δει αρη και πολυ. Για την αξια του θα κρινω οτι εχει κανει μεχρι τωρα. το αν εκανε πραγματα σε μια ομαδα σε μια χρονια δν νομιζω οτι δειχνει κατι. σε οσα παιχνιδια εχω δει δν βρηκα κατι το εντυπωσιακο. ειναι το τι μπασκετ θελει να παιξει ο καθενας και τι παιχτες θα βρει.

      Διαγραφή
  5. γεια σου τζιμ .
    ο αντετουκομπο σε ποια θεση των ντραφτ ενδεχεται να επιλεχθει?και γενικα τι ακουγεται, θα παιξει απο του χρόνου nba/?ειναι ετοιμος τοσο στο κομματι του σωματος οσο και στο μυαλο(αποφασεις,'γνωση' του παιχνιδιου)

    επισης γιατι πιστευεις οτι ο παππας ειναι καλυτερο να παει εξωτερικο?εξαιτιας της προσωπικοτητας του ή λογω του οτι ισως να ειναι ανετοιμος για το αλμα στην καριερα του?ο καββαδας εχει κλεισει οντως στον ολυμπιακο(οπως ακουγεται απο περυσι)?
    καλη συνεχεια !!!john john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντετοκούμπο ακούγεται αυτή τη στιγμή για first round pick κυρίως ως πρόσπεκτ. Όχι, ούτε σε υψηλό επίπεδο Α1 δεν είναι έτοιμος τώρα, ποιό ΝΒΑ.. Αλλά έχει το πακέτο να εξελιχτεί σίγουρα. Αυτό κοιτούν στην Αμερική.

      Διαγραφή
  6. Θεωρητικα Παναθηναικος και Ολυμπιακος για να διατηρηθουν στο υψηλο επιπεδο (φαιναλ φορ Ευρωλιγκας) θελουν ενα κορμο 6 Ελληνων,οι 4-5 εκ των οποιων θα ειναι μεσα στο rotation και θα βοηθανε ουσιαστικα την ομαδα.Ο Ολυμπιακος εχει ηδη αυτο το κορμο (αν και αναμενονται πιθανες προσθαφαιρεσεις , βλεπε Παπανικολαου,Σπανουλη) και ο Παναθηναικος (η ομαδα μου) θα πρεπει (αν δεν το εχει κανει ηδη) να το εχει ως πρωτο στοχο.Γι αυτο πιστευω οτι με δεδομενους τους Διαμαντιδη,Μπραμο,Σχορτσιανιτη (Τσαρτσαρης σε ρολο Αλβερτη για του χρονου) και λογικα το Φωτση,χωρις να υπαρχει καποιος αξιοπροσεκτος ψηλος (εκτος Μπουρουση,Βουγιουκα,Μαυροκεφαλιδη που ομως εχουν υψηλα συμβολαια ή ανηκουν σε ομαδες) θα πρεπει να κινηθει Για 2 εκ των Γιανκοβιτς,Παππα,Μποχωριδη,Ζηση.Κατα τη ταπεινη μου γνωμη αυτοι θα πρεπει να ειναι ο Γιανκοβιτς και ο Παππας ,καθως αυτοι οι 2 μαζι με Σλουκα,Καλαθη,Παπανικολαου,Μαντζαρη ειναι η Next Generation της εθνικης.Συγχρονως,ειδικα για το Παππα πιστευω οτι ειναι ο μοναδικος παικτης που σε στυλ θυμιζει Σπανουλη(με μεγαλυτερες δυνατοτητες κατα τη γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Σίγουρα ο κορμός είναι το πιο βασικό. Και αυτή η "γενιά" ξεκινά να παίρνει τη κατάσταση στα χέρια της τώρα στο ελληνικό μπάσκετ.. Ο Παππάς σαν σκόρερ είναι σπάνια περίπτωση.

      Διαγραφή
    2. Jim,και κατι αλλο ασχετο με το σημερινο post.Κατα τη γνωμη μου (ημουν και στο γηπεδο χτες) ο τροπος χρησιμοποιησης του Γκιουιν ηταν λανθασμενος.Ειναι δυσκολο να προσαρμοστει οταν αγωνιζεται σε μια 5αδα που δεν προκεται να δουμε ποτε στους τελικους αλλα και οταν μπαινει στο +20.Τι γνωμη εχεις γι'αυτο;

      Διαγραφή
    3. Δε διαφωνώ αλλά εξαρτάται τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής για αυτόν. Ο Γκουίν με την άμυνα που παίζει δύσκολα θα βρεί χρόνο στους τελικούς, μόνο ως τρικ τον βλέπω με συγκεκριμένη κατεύθυνση στην επίθεση.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω μαζι σου,απλα θεωρω οτι πρεπει να αποκτησει μια Α αυτοπεποιθηση για τα 7-8 λεπτα (εκει κολλαει η αμυνα που ανεφερες) που θα παιζει.Για τα 3 σουτ που θα παρει σε ειδικες επιθετικες καταστασεις,σε αυτα τα ματς με τον Ολυμπιακο,χρειαζεται την εμπιστοσυνη του προπονητη και της ομαδας.

      Διαγραφή
  7. Για την Σιένα αν δεν δω πόσα λεφτά θα βάλει η τράπεζα και πού θα βρίσκεται ο Μινούτσι μετά το καλοκαίρι ('μέσα' ή 'έξω') δεν θα έκανα καμία πρόβλεψη. Ο Ντίνερ είναι εξαιρετική περίπτωση, για τον Ντάνστον όμως δεν ξέρω κατά πόσο τα νούμερά του βοηθήθηκαν από το στυλ που παίζεται στην Ιταλία. Μπορεί να είναι περίπτωση νέου Χάινς, μπορεί όμως και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, το έχω γράψει επανειλημμένως. Όχι ο Ντανστον δεν είναι τόσο καλός όσο ο Χάινς. Ναι, τον βοηθά πολύ η λίγκα και το στυλ του Βιτούτσι στη Βαρέζε. Το έγραψα πιο πάνω..

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Τζιμ! Εχει τυχει να παρακολουθησεις τη σειρα Ρομα-Καντου? Απο το 2-0 ,το πηγε στο 2-2 η Καντου απ' οτι διαβασα. Ποια πιστευεις εχει περισσοτερες πιθανοτητες για τελικο?? Παντως μου φαινεται οτι εαν η Σιενα περασει τη Βαρεζε ,θα ειναι φαβορι και φετος στους τελικους...
    Για Μαυροκεφαλιδη τι λες?? Λες να τον κρατησει η Μπαρτσα ?? Ο Μπουρουσης Μιλανο και του χρονου??
    Σ ευχαριστω πολυ! Παντα φιλικα.

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Κώστα, χαμός γίνεται, πολύ ισορροπημένα πράγματα. Έχω την αίσθηση ότι η Καντού μπορεί να κάνει το break, 50-50 είναι.. Κάτσε να τον δούμε τον Μαυροκεφαλίδη πως θα τελειώσει τη σεζόν.. Το Μιλάνο δεν έχει καν προπονητή για να αποφασίσει..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Mr Conway!

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  9. Τζιμ καλησπερα,ο σρεντερ σπρωχνεται αρκετα αλλα σε αυτο το νταφτ περαν της πρωτης 10αδας που πανω κατω προβλεπεται οι υπολιποι μπορουν να βρεθουν οπουδηπωτε,ο λαρκιν για παραδειγμα μου φενεται ποιο μπασκετικος ποιντ γκαρντ αν και χανει σε υψος.Δεν ξερω αν εχεις δει τον γιο του γκλεν ραιζ-ιδιοτυπη περιπτωση χαρκτηρα αλλα και παιχτη,εφυγε περσυ απο το τζορτζιατεκ πηγε nbdl και νομιζω οτι οποια ομαδα τον διαλεξει κατω απ το 20 θα κανει διανα.Δυστηχως οι πιστονς συνεχηζουν να ειναι αναποφασιστοι για το κοουτς κ' αυτο κραταει πισω και το που θα παιζει ο ναιτ και κατα συνεπεια ποιον θα διαλεξουν στο 8 του ντραφτ.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. O Λάρκιν είναι καλός πόιντ αλλά είναι πιό "Φάρμαρ" περίπτωση, δηλ. καλός one on one παίκτης, ξέρει να τελειώνει καλά, σουτάρει πολύ αξιόλογα από την περιφέρεια. Επείδη στην Αμερική έχουν άλλες φόρμες εκτίμησης σου λέω π.χ. ότι ο Λάρκιν θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει στην Ευρώπη ως κόμπο αφού μάθει το παιχνίδι πρ΄τα, σε υψηλό επίπεδο.. Οι Πίστον ήθελαν έναν Μόντι Ουίλιαμς. Τον Μακμίλαν πως τον βλέπεις?

      Διαγραφή
  10. Αντίθετα για τον Παππά, με τα τωρινά δεδομένα θα έβλεπα εξωτερικό.. ΤΖΙΜ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Jim,πώς τη βλέπεις τη σειρά στη vtb?Έχει κάποιος προβάδισμα στα μάτια σου ή είναι στα ίσα?
    Για τον Παππά συμφωνώ πως θα ήταν καλύτερο και είναι και πιθανό να πάει εξωτερικό.Δε νομίζω ότι μπορεί να βρει το ρόλο που θέλει στους 2 αιωνίους.Για τον γιάνκοβιτς πάντως θα είναι κρίμα να πάει στον Πάο και να είναι κάτι σαν το φετινό γιαννόπουλο.Μακάρι να του δώσουν περισσότερο χώρο.(κρατώ επιφυλάξεις για το που θα πάνε οι 2 παίκτες)
    Η κάχα τι έπαθε και πήγε άκλαυτη στη Ισπανία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λογικα αυτος ειναι το φαβορι,το κοντρολαρισμενο(κ'αργο) μπασκετ που διδασκε στους μπλειζερς τεριαζει με την ιδεα μονρο στο 4 ντραμοντ στο 5-εκει θα χτησουν οι πιστονς,τωρα ακουγεται και ο μορις τσικς(συμπαιχτης του του δοκτωρ τζουλιους στους σεβεντι σιξερς) βοηθος του κοουτς της οκλαχομα,μαζι με τους κλιπερς κ' τους νετς οι πιστονς ειναι η 3η ομαδα δηχως κοουτς-οι αλλοι 2 ομως ειναι πολυ ελκυστικοι προορισμοι...ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι δύναμη η Λοκο peris. Φαβορί η ΤΣΣΚΑ αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Λες να ερωτευτεί ο Μεσίνα τον Καλάθη..? Ο Γιάνκοβιτς δε θα είναι σαν τον Γιαννόπουλο σε καμία περίπτωση. Είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη παίκτης/αθλητής ώστε να βρεί κάποια στάνταρντ λεπτά σε αυτό το επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αποκλείεται...καλά λημέρια για τον καλάθη του χρόνου θα είναι η μόσχα(εντείνεται η φημολογία απουσίας από την εθνική το καλοκαίρι).Μια τελευτάία ερώτηση,ελπίζοντας να μη σε ζαλίζω.Έχεις παρακολουθήσει καθόλου την εθνική παίδων που πήρε ένα τουρνουά στην Τουρκία πριν λίγους μήνες?Ξεχωρίζεις κανένα παικτάκι από εκεί(αν και νωρίς) πέρα από την περίπτωση χαραλαμπόπουλου?

      Διαγραφή
  14. άσχετο jim, το έγραψες στην προηγούμενη ανάρτησή σου. ο Devin Smith 280 χιλιάρικα το χρόνο? Όσα δηλ. πάνω κάτω έπαιρνε και στον Πανελλήνιο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για γιανκοβιτς και παππας που συζηταμε τοση ωρα ειναι ελευθεροι το καλοκαιρι? η παμε για σιριαλ στυλ περσινου καββαδα? ευχαριστω/αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς περις 7.12.Υπαρχει ο Παπαγιαννης του Περιστεριου που ο πατερας του με προσφυγη τον πηρε απο τον Ο.Σ.Φ.Π ,και τον πηγε στον RG πριν 2 χρονια για να τον δουλεψει.Θεωρειται πολυ μεγαλο ταλεντο(2.16) με πολυ καλο Ι.Q Επιλεχτηκε μαζι με τον Χαραλαμποπουλο για να συμετασχουν σε κορυφαιο καμπ της Αμερικης. Γ.Σ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καμιά σχέση με τον Παπαγιάννη που είχε παιξει στον ΠΑΟ αρχές νομίζω 90s?

      Δημήτρης Δ.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα μόρτες
    Γνωρίζει κανείς αν οι τελικοί θα είναι εναλλάξ ή 2 εντος 2 εκτός?
    Πάντως όσο κοντα και να είναι οι ομάδες φαβορί είναι ο γαύρος. Και γιατί έχει καλύτερη ομάδα και γιατί έχει πλεονέκτημα έδρας και γιατί έχει ψυχολογία νικητή. για να πάρει ο παναθηναικός 3 παιχνίδια κάνοντας τουλάχιστον ένα brake θα πρέπει να φτύσει άιμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Jim na rwthsw..o huertel exei sumbolaio akomh mia xornia ??gt an oxi den 8a tairiaze ganti ston pao??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κόνιαρης,σκουλιδάς,μουράτος,φλιώνης λένε τίποτα?

      Διαγραφή
    2. σορρυ φίλε,η απάντηση ήταν για πιο πάνω στον 8:48,μπερδεύτηκα...

      Διαγραφή
  19. Οι Γιάνκοβιτς, Παππάς, Βασιλειάδης, Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης μενουν ελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους έχει κλείσει ο ΔΓ, με μαεστρικές κινήσεις.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα τζιμ όμορφες αναρτήσεις όπως πάντα.
    Να ρωτήσω και γω κάτι ; αν ο Παπανικολάου φιγει φέτος από τον ολυμπιακό θα εξακολουθείς να θεωρείς καλύτερη επιλογή για τον Γιάνκοβιτς τον παο; Και αν ναι αυτό έχει να κάνει με τους προπονητές;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω να ερχόταν στον Παναθηναικό.
      Σαν παίκτη τον προτιμώ γιατί είναι παικταράς και πιο ολοκληρωμένος από Βλάντο (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον).

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε δεν εννοώ να έρθει ο Παπανικολάου στον παο προς θεού !
      Λέω αν φύγει για νβα πχ ο Παπανικολάου εξακολουθεί ο τζιμ να θεώρει καλύτερη λύση για τον Γιάνκοβιτς τον παο; Και αν ναι είναι λόγο προπονητών;
      Κώστας

      Διαγραφή
    3. Ο Παπ είναι draft των Knicks αυτή τη στιγμή αν πάρουμε υπόψιν τη μεταγραφολογία τους πριν λήξει η προθεσμία φέτος που ήθελαν να κάνουν trade τον Shumpert δε πιστεύω πως στα πλάνα τους είναι να ασχοληθούν με νέα ταλέντα αλλά να κάνουν μια προσπάθεια για τίτλο.
      Το καλοκαίρι βέβαια θα αλλάξουν πολλά... υπομονή.

      Διαγραφή
  21. na rwthsw paidia an 3erei kaneis pws legontai ta guard tis bareze me t onoumero 10 kai 6 gt vlepw tr ton agwna me tin sinea kai ektos po to daston pou leei o jim mou fenodai kai autoi a3iologoi paiketes..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 Adrian Banks
      10 Mike Green

      Καλοί παίκτες, σε όσα παιχνίδια είδα τη Varese(4-5 στη ρέγκιουλαρ και όλα της σειράς με Σιένα στα πλέυ οφ, εκτός το σημερινό) μου έκαναν καλή εντύπωση.

      Scottie

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω κι εγω, ειναι και οι δυο αρκετα καλοι παιχτες οπως και ολη η ομαδα της Βαρεζε.

      Αλλα μια και καποια παιδια ρωτανε για το Σακοτα, εμενα τουλαχιστον μου φανηκε πολυ λιγος. Αντιθετα, ο αλλος παχτης που παιζει στο 4, ο Αχιλλεας ο Πολλοναρα (πως λεμε "ελα ρε Απολλωναρα...") ειναι πολυ καλυτερος σε οσα παιχνιδια play-off τον εχω δει.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. Ο Γκριν και ο Μπανκς είναι όντως πολύ καλοί παίχτες. Από τους δυο μου αρέσει περισσότερο ο Μπανκς γιατί αν και σούτινγκ γκαρντ έχει και την δημιουργία.

      Ο Πολονάρα είναι όντως πολύ ωραίος και θεαματικός παίχτης. Γεννημένος το 1991, μαζί με τον Τζεντίλε, τον Μέλι και τον Ντε Νικολάο (αναπληρωματικός του Γκριν στην Βαρέζε) οδήγησαν την εθνική νέων στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2011. Καλή φουρνιά που λογικά θα αρχίσουμε να την βλέπουμε στους άντρες περισσότερο.

      Διαγραφή
  22. Jim υπάρχει τρόπος να σπάσει το συμβόλαιο του Ούκιτς ή θα τον φάμε και του χρόνου στη μάπα με 800.000 ετήσιες απολαβές??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα καλά του μια χαρά έπαιζε. Τώρα να δούμε πως θα τον διαχειριστούν που υπάρχει και ο Κάρι και ο Πεδουλάκης του έχει δώσει πολύ από το χρόνο του Κροάτη.

      Διαγραφή
    2. ποια ηταν τα καλα του ουκιτς φετος???
      αν θεωρεις καλα του τα παιχνιδια με την μπαρτσελονα και λιγο πριν τοτε παραδεχεσαι οτι ειναι πολυ μετριος παικτης...

      Διαγραφή
    3. Έκανε κάποια παιχνίδια που ήταν τρομερός. Συμφωνώ ότι δεν έχει αποδώσει σταθερά και δεν είπα πως δικαιολογεί απόλυτα τα χρήματα που παίρνει. Όμως πλέον τον έχουμε υπογράψει και για του χρόνο και πρέπει να βρει ρόλο, δεν είναι κακός παίκτης...
      Ίσως με προσθήκη νέου γκαρντ να πάει αυτός δίπλα στο ΔΔ και ο Ούκιτς να αναλάβει μπροστάρης στη δεύτερη πεντάδα?

      Διαγραφή
    4. Αγγουρια ηταν
      Μετριοτατος

      Διαγραφή
  23. Σπέρα!
    Τί γίνεται με την Bilbao; Διάλυση; Είναι κρίμα...(να κάποια κακά που συναντώνται συχνά στο ευρωμπαϊκό μπάσκετ και δε κάνουν καλό).
    Μήπως ο Γιάνκοβιτς βελτιωθεί περισσότερο αν έχει δίπλα του προπονητή από Σερβία/Μαυροβούνιο;Και δεν εννοώ μόνο το δίπολο,αλλά π.χ. και Πέσιτς.

    Κι από προπονητές τώρα...
    Ο Ιβάνοβιτς πού προορίζεται να πάει του χρόνου;
    Ο Ζούρος θα κάνει τίποτα ή θα συνεχίσει το αραλίκι;


    Υ.Γ.
    περιμένω σχόλια και για Γαλλία κ Γερμανία
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φλασιές:
    Ο Σμιθ που έπαιξε πέρσι στον ΠΑΟ πού ήταν φέτος; Ο Βελίτσκοβιτς τελικά δεν πήγε πουθενά μεσα στη σεζόν; Ο Κίτσεν είναι δανεικός στην Τσεντεβίτα; Θα γυρίσει; Έκανε τίποτα εκεί; Ο Πλάθα πάει στη Μάλαγα; Ο Τεόντοσιτς πρέπει επιτέλους να παίξει στην Ισπανία, εκεί ανήκει. Μεγάλο παζάρι στους ψηλούς φέτος, όπου οι μετακινήσεις(;) των εναπομείναντων στιβαρών σέντερ (Κρστιτς, Ζόριτς, Ντέιβις, Τόμιτς, Μπουρούσης + Χάινς, Λάσμε, Τζέιμς) θα είναι κρίσιμες.


    Ο ΠΑΟ πρέπει να κλείσει Φώτση-Ζήση που είναι αγωνιστικά απαραίτητοι για να ανέβει επίπεδο ο κορμός, να σιγουρέψει τις παραμονές (βλ. Λάσμε που είναι μετά το ΔΔ ο παίχτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα), να παλέψει να πάρει τον έτοιμο Γιάνκοβιτς που κουμπώνει πολύ και αγωνιστικά (ο οποίος αν και δεν έχει πρόβλημα, ψιλοπροτιμά τον ΠΑΟ έτσι όπως είναι τώρα τα ρόστερ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ), και να κάνουν ένα πολύ σημαντικό meeting όλοι στην ομάδα για να δουν αν θα επενδύσουν και θα στηρίξουν αγωνιστικά το στοίχημα Παππά.
    Ο Ούκιτς φυσικά πρέπει να φύγει... Έκανε την πιο μυαλωμένη χρονιά της καριέρας του, με φοβερή νοοτροπία, δουλειά και βελτίωση σε όλους τους τομείς. ΑΠό την άλλη, έδειξε ότι είναι σχετικά χαμηλοτάβανος, δεν αξίζει τα λεφτά που έχει πάρει και δε θα γίνει ποτέ play-maker.

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σμιθ επαιξε στην Ιταλια στην Βιρτους , κανοντας μια καλη σχετικα χρονια, με 11.7 ποντους και 31 λεπτα ανα ματς.
      Ο Βελι (παλια μου αδυναμια) πηγε αρχες Φλεβαρη στη Σερβια στην Βυζουρα(...) οπου μαλλον ψιλο-αναγεννηθηκε , μαλιστα πριν κανα μηνα σε ενα ματς ειχε βαλει 38 ποντους αν θυμαμαι καλα.
      ΝΟΣΦ

      Διαγραφή
    2. Για να φύγει ο Ούκιτς πρέπει να βρούμε ομάδα που θα αναλάβει το συμβόλαιο του? ή υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με αποζημίωση?

      Διαγραφή
  25. Γεια σου ρε Τζιμ που έχεις βρει τον τρόπο να καθηλώνεις τον κόσμο...Εύγε...
    Να ρωτήσω κάτι και αν γνωρίζεις πες μας και εμας που καιγόμαστε..
    1. Ο Ντόρσευ έχει κλείσει στον ΠΑΟ?
    2. Ο Ομπράντοβιτς είναι κοντά στον ΠΑΟ ή στην Ρεάλ ή περιμένει ακόμα και τελευταία στιγμή πρόταση από ΝΒΑ?
    Τέλος, εγώ θα πω πως Παππάς και Γιάνκοβιτς είναι ήδη στον Παναθηναϊκό..
    Σε παρακαλώ Jim αγόρι μου απάντα χωρίς αινίγματα, όσο πιο ξάστερα μπορείς, 2 ερωτήσεις έκανα...
    Ευχαριστώ για το μπασκετικό κλίμα που προσφέρεις..
    "Ένας Παλιόφιλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιόφιλε οι ερωτήσεις που κάνεις απαντώνται μόνο με μια crystal ball... Προς το παρόν απλά ακούγονται πράγματα και εκτός του Γιάνκοβιτς που γράφτηκε σε σελίδες για Ντόρσευ δεν έχει γραφτεί κάτι νομίζω απλά εικασίες. Σε περίπτωση που χάσουμε Λάσμε είναι καλή εναλλακτική ελπίζω να μη φάει και σε μας καμιά κρίση.
      Για τον Ομπράντοβιτς ακουγόταν για Detroit Pistons αλλά και σε αμερικάνικα σαιτ που διαβάζω δεν έχει γραφτεί κάτι. Ο Ιτούδης πάντως έκλεισε σε ρώσικη ομάδα οπότε αυτό σημαίνει πως ή ο μεγάλος θα ξεκουραστεί άλλη μια χρονιά ή θα κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που νομίζουμε.

      Διαγραφή
    2. Που το διάβασες αυτό για τον Ιτούδη; Έχεις κάποια πηγή;
      Ευχαριστώ.
      Forg0tt3n

      Διαγραφή
  26. Ενα πολυ ενδιαφερον βιντεο απο γνωστο μπασκετοsite για τον Αντετοκουμπο αξιζει να το δειτε
    http://www.youtube.com/watch?v=Oaw0_zw9LGs&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιανκοβιτs: αν δν κανω λαθος ειναι 2 χρονια μεγαλυτερος απο παπανικολαου και ομως ειναι πολυ κατωτερος.
    Παππας : θελει πολυ την σπυριαρα στα χερια και απο αμυνα ειναι οτι ναναι.
    οπου πανε θελουν πολυ μα πολυ δουλεια.
    Ντορσει.... διαβαζω μια ραδιοαρβυλα οτι εχει κλεισει σε παο γιατι πηγε σε αγωνα νεων του παο με φιλαθλ. ΔΛΔ αν πηγαινε να δει την μεγαλη ομαδα τι θα λεγαμε?? δν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα, ειδικα απο την στιγμη π δν ξερουμε αν θα μεινει ο λασμε Ή οχι.
    ματσιουλις φυγει δν φυγει δν νομιζω οτι πολυ νοιαζει το τιμ αφου ειναι αναλωσιμος. δν μπορει να ποσταρει και ουτε εχει το σουπερ σουτ
    γκιστ ΠΡΕΠΕΙ ν μεινει.. ασχετα με το οτι προσφερει σε επιθεση και αμυνα και αρχισε να παιζει και πλατη, ταιζει και τους οπαδους. βλεπουμε φασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωρες ωρες απορω πως ειναι δυνατον καποιος να μπορει να ανοιξει τον υπολογιστει, να μπει στο ιντερνετ, να μπει στο μπλογκ, να ανοιξει μια αναρτηση, να τη διαβασει και συν ολα αυτα να εχει καταφερει να δημιουργησει και επωνυμο λογαριασμο ΑΛΛΑ παρολα αυτα να μην μπορει να δει αν αυτο που θελει τοσο πολυ να γραψει-κραξει ειναι αληθεια. Λοιπον φιλε ολυμπιακε οι δυο παικτες ειναι συνομιλικοι αλλα ισως τα νεα δεν εχουν φτασει μεχρι εκει. Αν σε βολευει πεστον και 5 χρονια μεγαλυτερο δε βαριεσαι

      Διαγραφή
    2. 9.00 ο κρισ υποτιθεται οτι ειναι Παο και μαλλον ειναι.Ο Γιανκοβιτς και ο Παππας ειναι συνομιλικοι και σιγα μην ειναι καλυτερος ο Παπ.Ο Γιαννκοβιτς δεν εχει μιά στο τοσο μιά καλη εμφανιση οπως ο Παπ, μην λεμε οτι θελουμε.Παιζει 2-3-4 ειναι πιο ολοκληρωμενος.

      Διαγραφή
    3. @@συνομιλικοι με τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

      Διαγραφή
    4. Ας μην αμφισβητούμε τα αυτονόητα ο Παπανικολάου έχει ήδη εμπειρία 2 ευρωπαικών τίτλων και αρκετά καλύτερο περιφερειακό σουτ κατά τη γνώμη μου. Ακόμα είναι άρρωστος με τον Ολυμπιακό και αυτό δίνει πόντους σε μαχητικότητα είναι εμφανές στον τρόπο που παίζει και δεν αφήνει φάση να πάει χαμένη.

      Διαγραφή
    5. αν δεις τα στατιστικα τους στην Α1 θα δες ποσο καλυτερα ειναι του Βλαντο, mvp στον δευτερο γυρο. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=15&lng=gr&search=1&league=6&leg=0

      Διαγραφή
    6. Βέβαια σύμφωνα με αυτή την κατάταξη είναι και καλύτερος από Σπανούλη, Διαμαντίδη.

      Διαγραφή
    7. εννοειται για το χρονικο διαστημα αυτο,κανεις δεν ειπε οτι ειναι καλυτερος.Αλλο να παιζεις σε κορυφαιο επιπεδο και αλλο σε μικροτερη ομαδα.Αλλα στα παιχνιδια μεταξυ των μεγαλων ξεχωριζει.Αν συνεχισει ετσι μπορει να τους πλησιασει,δεν ειπαμε ουτε θα τους φτασει ουτε οτι θα τους ξεπερασει αυτο δεν το ξερει κανεις.Ειναι σε καλο δρομο.Ποιος θα γινει καλυτερος απο τους μικρους ειναι νωρις να το προεξοφλησουμε,θα δειξει το μελλον.Τιποτα δεν αποκλειεται σε αυτη την ζωη.Εχω τα χω δει ολα και δεν ειμαι 20 ουτε καν 30.

      Διαγραφή
    8. εχω γραψει σε αρκετα ποστ πολυ πολυ καιρο πριν, και νομιζω δν χρειαζεται να πω αν ειμαι γαυροσ ή παο.
      Και που ξερουμε π εκλεισε ο γιανκοβιτς ?? ειναι στον παο και ηθελα να τον μειωσω ?? οχι βεβαια..οποτε πως εβγαλες συμπερασμα οτι ειμαι γαυρος.. ??? τεσπα
      το αν καποιος ειναι πιο καλος παιχτης ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ το απαντησε ο συντρομ.
      Πιο ολοκληρωμενο δν τον λες αφου ουτε εχει τα σωματικα προσοντα του παπ (πολυ καλητερο κορμι) ουτε βεβαια εχει παιξει σε υψηλο επιπεδο. και μν μ λετε για διαρκεια.. οι καλες εμφανησεις στο ελληνικο πρωταθλημα δν μ λενε κατι.
      Δν εγραψα οτι ο γιανκοβιτς και ο παππας δν ειναι καλοι παιχτες , προς θεου , αλλα θελουν δουλεια, οπως ηταν ο παπ πριν απο 2 χρονια!!!

      Διαγραφή
    9. εχουν το ιδιο ακριβως υψος 2.02 την ιδια ηλικια 1990,η μυικη ενδυναμωση αν εννοεις αυτο φτιαχνει ευκολα,εξαλλου δεν ειναι απαραιτητη ο ΔΔ εκανε καριερα χωρις αυτην.

      Διαγραφή
    10. Για την ηλικια το διαβασα καπου, οποτε δικο μου λαθος.
      για την μυικη μαζα εννοω ναι, και μετα για την εμπειρια σαν παιχτες π εχουν. Ειπα αυτη την στιγμη οτι ο ενας ειναι καλητερος απο τον αλλο

      Διαγραφή
  28. Απίστευτη η ευστοχία του Παο στα τριποντά, στο 1ο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχε 11/21 και προχθές στο 2ο παιχνίδι είχε 8/15
    Αν συνεχίσει έτσι και με τον Ολυμπιακό τότε θα τον διαλύσει με sweep 3-0

    Επίσης πολύ λίγος παίκτης ο Γκουίν, σίγουρα πολύ κατώτερος του Άντιτς.
    Και ο Κάρι δεν μου πολύγέμισε το μάτι, εκτός από μια ικανοποιητική ευστοχία στα αφύλαχτα τριποντά δεν είδα τίποτα άλλο, ούτε άμυνα, ούτε δημιουργία παιχνιδιού. Δεν νομίζω ότι ο Κάρι είναι ο παίκτης που θα τον βάλεις μέσα και θα σου γυρίσει το παιχνίδι, ο Κάρι είναι μόνο για να σου ξεκουράσει αξιοπρεπώς κάποιον βασικό σου, για back up δηλαδή.

    Θεωρώ σίγουρο ότι του χρόνου Γκουίν και Κάρι δεν θα είναι στο ρόστερ.
    Όπως επίσης θα φύγει και ο Ούκιτς, θεωρώ τρελό ο Παο να του δώσει και του χρόνου 800.000

    Νομίζω ότι και στον Οσφπ ο Σπανούλης θα φύγει εκτός εάν δεχθεί γενναία μείωση μισθού, επίσης θεωρώ σίγουρο ότι θα φύγει και ο Πάουλ και στην θέση αυτών των 2 ο Οσφπ θα πάρει 2 αμερικανάκια.

    Στον Πανιώνιο προβλέπω ότι είναι τρελό να φύγουν και οι 2, ο Λιανός δεν είναι κανένας μπατίρης, σίγουρα 1 από τους 2 θα τον κρατήσει, γνώμη μου είναι ότι μάλλον θα τα σκάσει στον Παπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσα να σκάσει στον Παππά αν το θέλει ο παο ή ο ολυμπιακός όταν τα λεφτά που θα του δώσουν αυτοί θα είναι το μισό μπάτζετ του πανιωνίου. Αν του δώσουν δηλαδή 200.000 με 300.000 το πολύ πόσα να του δώσει ο Λιανός;

      Διαγραφή
    2. Ο Μπούκερ έχει πάνω από 300.000 συμβόλαιο μαζί με την εφορία, άσχετα αν βγήκε πατάτα, μην τον έχεις για κανένα μπατίρη τον Λιανό, πριν μερικά χρόνια είχε δικιά του τράπεζα, την Proton, άσχετα αν τώρα την έχει πουλήσει, το μαρούλι το έχει ακόμα.

      Διαγραφή
  29. Το μόνο σίγουρο είναι ότι του χρόνου τα μπάτζετς και του Οσφπ και του Παο θα είναι πολύ μειωμένα οπότε μην περιμένετε μεγάλα πράγματα στις μεταγραφές.

    Οι κερδισμένοι της επόμενης χρονιάς θα είναι Ρέθυμνο Ίκαρος και Καοδ αν κατορθώσουν να κρατήσουν τον φετινό κορμό τους.

    Ήδη Παοκ και Αρης είναι υπό διάλυση.

    Το πιθανότερο ο Παο του χρόνου να συνεχίσει με Κάρι και Γκουίν που είναι φθηνοί ο δε ολυμπιακός θα αντικαταστήσει τον Σπανούλη με κάποιο φθηνότερο ξένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάρι δε θα με πείραζε εκτός αν βρεθεί κάποιος πιο νέος.
      Ο Γκουίν δε με πείθει και το καλοκαίρι θα έρθει ο Φώτσης οπότε αν υποθέσουμε πως μένει ο Γκίστ πρέπει να βρούμε ένα νέο 4ρι για να τον αναπτύξουμε αφού ο Τσαρτσαρής κάνει μόνο για τα αποδυτήρια πλέον.

      Διαγραφή
    2. Μα καλά δεν θα πάρεις τον Γιάνκοβιτς που είναι κόμπο πολυεργαλείο??

      Διαγραφή
    3. Small Forward παίζει ο Jankovic όχι 4.

      Διαγραφή
    4. Γιατί παίζει 4άρι ο Γκουίν?? Εγώ από το λίγο που τον είδα ο Γκουίν είναι καθαρό 3άρι, δεν είδα να κάνει κανένα ποστάρισμα μόνο από το τρίποντο έπαιρνε προσπάθειες, η κίνηση ποστ πρέπει να του είναι εντελώς άγνωστη!

      Διαγραφή
    5. 4ρι είναι αλλά ναι δε βάζει πλάτη και προτιμά να κάνει αμφιβόλου αποτελέσματος στροφή και fade away σουτ που το ψιλοβάζει αλλά δεν είναι η ασφαλής επίθεση που προτιμά κανένας μας (ας μη σχολιάσω για τις άμυνες που παίζει). Αρκετά βαρύς και ελάχιστα αλτικός μόνο θετικό το μακρινό του σουτ.
      Μη τα μπερδεύουμε όμως είναι καθαρά επιλογή για να φτάσουμε το καλοκαίρι και τέτοια ώρα αυτόν βρήκαμε.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον θα ξεκινήσει στο επόμενο ρόστερ λόγο χαμηλού μπάτζετ και στην πορεία ίσως αντικατασταθεί αν έχει μηδενική προσφορά όπως ο Καπόνο και ο Μπανκς.

      Μην ακούτε παραμύθια για μπάτζετ 8 εκ.
      του χρόνου το μπάτζετ δεν θα ξεπερνάει ούτε τα 5 εκ.

      Διαγραφή
    7. 5 εκ. ??? πολύ αισιόδοξο σε βλέπω φιλαράκο. Για του χρόνου τα μπάτζετ και των 2 θα μειωθούν κατά πολύ!

      Διαγραφή
    8. 5εκ. μπατζετ δεν υπαρχουν πια...το πολυ 2,5-3 θα εχουν και οι δυο.Βλεπω γερα Πανιωνιο για πρωταθλημα του χρονου.

      Διαγραφή
    9. Θα τρελαθουμε περι μπατζετ.
      Σιγα μην εχουν παο κ ολυ 1εκατ.
      Φοβερο τρολλινγκ

      Διαγραφή
    10. Εγώ ξέρω ότι τον Σπανούλη θα τον αντικαταστήσουν με τον Λιακόπουλο, λόγω σφιχτού μπάτζετ του χρόνου.

      Διαγραφή
    11. παιδια τα μπατζετ θα μειωθουν πολυ... οι παιχτες θα παιζουν για το φαι τους(μεσημεριανο δλδ, το βραδυ μονο γιαουρτακι) και στα μεγαλα κεφια μπορει να τους κερνανε οι προεδροι καμια πορτοκαλαδα. θα δουμε διαμαντιδη και σπανουλη να ψαχνουν στους καδους εξω απο το οακα και το σεφ αντιστοιχα. τις φανελες θα τις πλεκουν οι γιαγιαδες των παιχτων και θα παιζουν με τρυπια παπουτσια. τα ταξιδια για την ευρωλιγκα θα γινονται με ποδηλατα. για προπονηση θα πηγαινουν σε γηπεδακια μπασκετ και θα προκαλουν αντιπαλους σε 3 on 3(με την προυποθεση οτι θα φερνουν οι αντιπαλοι μπαλα γιατι ουτε μπαλες θα υπαρχουν). κριση παιδια, καταλαβετε το εσεις οι ονειροπολοι που μιλατε για τα εξωπραγματικα μπατζετ των 2,5 εκατομυριων(οσα παιρνει ο σπανουλης ΧΩΡΙΣ την εφορια)

      louie

      Διαγραφή
  30. Τεράστια ευκαιρία για τον φετινό ΠΑΟ, και ο Δημήτρης την έχει αρπάξει ήδη από τα μαλλιά. Σε όλα τα μπασκετικά στέκια, συζητάνε για τις μεταγραφές που έχει κλείσει, και για το άγχος που έχει δημιουργήσει στα αγόρια της Χαλυβουργικής. Τελευταία φήμη, ότι κλείνει ψηλό πολύ υψηλού επιπέδου (δε γνωρίζω όνομα,αν και εικάζω). Γνωρίζοντας τις επαφές που έχει κάνει μέχρι τώρα και βλέποντας τη διάθεσή του, κάνω την εξής πρόβλεψη για την επόμενη σεζόν.
    Point guard: Μητσάρας, Καλάθης, Quinn
    Shooting Guard: Παππάς, Ζήσης, Βασελειάδης
    Small Forward: Maciulis, Bramos, Giankovits
    Power Forward: Φώτσης, Gist, Μαυροκεφαλίδης
    Center: Lasme, Zoric, Dorsey, Καββαδάς

    Ελπίζω κανένας να μην έχει αντίρρηση ότι αυτό ροστερ είναι έτοιμο να χτυπήσει κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη και να γράψει νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου.

    Σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μερικοί θα πιστέψουν. Αν τα βάλετε κάτω θα δείτε τα εξής. Με τα λεφτά του Ukic συν ελάχιστα ακόμη, ο Καλάθης σίγουρα θα δεχτεί να επιστρέψει Αθήνα (1 εκ παίρνει στη Ρωσία, θα πει όχι σε 900 χιλ σε Ελλάδα;). Για τον Quinn, δεν απαιτούνται περισσότερα από όσα δαπάνησε φέτος για αγορά και συμβόλαιο Κίτσεν, συμβόλαιο Μπανκς, και συμβόλαιο Κάρρυ. Το κασέ του Ζήση έχει πέσει πολύ. Ο Βασιλειάδης αν θέλει πολλά, στέλνει τον Μπράμος στο 2 και παίρνει πίσω Πατ που κάνει φοβερή σεζόν. Για Dorsey, ακούγεται ότι έχει κίνηση ματ και τον έχει κλείσει προτού πάρουν τα μυαλά του αέρα από τις φοβερές εμφανίσεις στην Τουρκία.
    Η μόνη οικονομική υπέρβαση που απαιτείται είναι ο Ζoric, αλλά αν θες να κάνει ομάδα κορυφής, χρειάζονται θυσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 16 παίκτες ρόστερ?? Εσύ πρέπει να βλέπεις πολύ μπάσκετ!

      Διαγραφή
    2. Βολέψου τώρα με τον Κάρι και τον Γκουίν και βλέπουμε για αργότερα, μπορεί να πιάσει κανένα λαχείο ή κανένα joker ο ΓΔ! Που ξέρεις, ο θεός είναι μεγάλος!

      Διαγραφή
    3. Τα όνειρα είναι δωρεάν!

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε, χωρίς παρεξήγηση, αλλά το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι λιγότερο γραφικό από το ποστ σου...

      Διαγραφή
    5. Nαι ρε παιδί μου,αλλά πολύ φθηνό...
      και φτωχή frontline..
      λάσμε-ζόριτς-ντόρσει-φώτσης-γκιστ-μαυροκεφαλίδης-καββαδάς? που θα χωρέσουν όλα αυτά τα παλτά?

      Διαγραφή
    6. Να σας κάνω μια ερώτηση ρε πουλάκια που μου το παίζεται και εξυπνάκηδες;
      Ο Ολυμπιακός, πόσους παίκτες είχε φέτος;
      15 και τον Γεωργάκη.
      Και τι κατάφερε με αυτό; Να έχει πολύ μεγάλο ροτέισιον και να φτάσει στο final4 σχεδόν ξεκούραστος.

      Ποιους παίκτες είχε εκτός 12άδας;
      Μήπως στην αρχή άφηνε τον Κατσίβελη που απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί απέναντι σε αντίπαλος όπως η ΤΣΣΚΑ;
      Μήπως άφηνε εκτός τον Πέρκινς, που ο Τζιμ έκοβ φλέβες για πάρτη του;
      Μήπως άφηνε Γκετσεβίτσιους που στα 21 του έβαζε 14 πόντους μ.ο. στη Ρίτας;
      Μήπως άφηνε έξω τον Μαυροειδή, Έλληνα διεθνή που όταν έπαιζε στο Μαρούσι (ομάδα top16) είχε 12,7 ranking;

      Εκτός αν είστε τόσο παναθηναικάρες που αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα και θέλετε η ομάδα σας να πάει και του χρόνου με 7 παίκτες ροτέησον

      Διαγραφή
    7. Τον Διαμαντίδη μην τον βάζεις σίγουρα στο ρόστερ. Τον θέλει ο Μεσίνα και αν κοουτσάρει ομάδα ο ομπράντοβιτς θα τον ζητήσει κ αυτός.

      Διαγραφή
    8. Λυπάμαι που -λες- ότι είσαι Παναθηναϊκός. Φίλε, είσαι άσχετος από το πως λειτουργούν οι ομάδες. Άστο, δε το έχεις και γίνεσαι γραφικός.

      Διαγραφή
    9. κοιτωντας το απο πανω σχολιο και μετα αυτο σε πιανει παρανοια. απο πανω λενε για συνολικο μπατζετ 2,5 εκατομυρια(!!!) κι εδω συζηταμε για το αν θα φερουμε τον χαουαρντ ή τον ντανκαν για 3ο σεντερ... καμοια επαφη με την πραγματικοτητα.

      louie

      Διαγραφή
  31. Ομάδα budget 5 εκ.
    Διαμαντίδης (1.5) Στόγκλιν (0.3) Ξανθό (0.1)
    Κάρυ (0.3) Παππάς (0.3)
    Γιάνκοβιτς(0.3) Μπράμος(0.3)
    Πέτγουει (0.3)Φαγιέ (0.3)
    Lasme (1) Michel (0.2) Tsartsa (0.1)
    Την 8άδα της Ευρωλίγκα την έχει. Επίσης τον Ολυμπιακό χωρίς Σπανούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα άλλαζα τον Τσαρτσαρή με τον Πάλμερ του Καοδ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα άλλαζα και τον Μισελ με τον Κόλεμαν της Καβάλας.

      Διαγραφή
    3. Αυτοί θα είναι οι μελλοντικοί παίκτες και του Παο και του Οσφπ, δυστυχώς η κρίση δεν επιτρέπει μεγαλύτερα ανοίγματα στο μπάτζετ.

      Διαγραφή
    4. Γιατί τόση απαισιοδοξία? Μας χαλάσατε τη διάθεση.
      Κρίση έχουμε αλλά οι πρόεδροι τα λεφτάκια τους τα έχουν και έχουν δείξει πως τα χώνουν όταν παρουσιαστεί ανάγκη.

      Διαγραφή
    5. Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα.
      Είμαι και εγώ της γνώμης ότι η σημερινή οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα δεν επιτρέπει μπάτζετς μεγαλύτερα των 5 εκ.

      Διαγραφή
    6. 1,5 εκ. ο Διαμαντίδης??? ο καλύτερος παίχτης στην ευρώπη? Έλεος, και θα παίρνει ο φραγκοφονούλης 2,5?

      Διαγραφή
  32. Ας φτιάξω και εγώ μια ομάδα του ολυμπιακού με max. 5 μύρια μπάτζετ.

    Και πρώτα από όλα θα άφηνα ελεύθερους αυτούς που έχουν μεγάλα συμβόλαια δηλαδή τους Σπανούλη, Πάουελς και Περπέρογλου που έχει 800 χιλ. συμβόλαιο.

    1 Λο, Κατσιβελη
    2 Παπά, Σλούκα, Μάντζιαρη
    3 Γιάνκοβιτς, Παπανικολάου, Αντιτς
    4 Πρίντεζης, Χάινς
    5 Καβαδας, Σερμαντινη

    Ωραιότατοι 12άδα με 2 αμερικάνους (Λο και Χάινς)
    2 κοινοτικούς (Αντιτς και Σερμαντινη)
    και 8 έλληνες σχεδόν όλοι διεθνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο περπερογλου παιρνει 350 χιλιαρικα τον χρονο...απο ποτε ο αντιτς εγινε τριαρι???
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    2. Από τότε που σουτάρει μόνο τρίποντα!
      http://www.esake.gr/main/index.php?pl=12&lng=gr&pfpar=cGxheWVyaWQ9MTk5Ng==

      Διαγραφή
    3. O Law έχει συμβόλαιο; Γιατί αν δεν έχει μπορεί να βρει νομίζω εύκολα συμβόλαιο 1 εκ. έξω.

      Διαγραφή
    4. 1 εκ. σε τι?? σε λίρες Τουρκίας ή σε μπαγκανότες Αιγύπτου??

      Διαγραφή
    5. επιτέλους κάποιος που ξέρει από μπάσκετ.

      Διαγραφή
    6. Ο Μάντζαρης 2άρι, ο Άντις 3άρι, ο Χάινς 4άρι κ ο Καβαδάς βασικό 5άρι. Φίλε χαραμίζεσαι, πρέπει να γίνεις τιμ μάνατζερ..

      Διαγραφή
  33. Κάποια πράγματα γιατί χάνουμε το μέτρο...

    Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ.
    Διαφωνώ με την αντιμετώπιση των ομάδων λες και είναι περίπου το ίδιο κάτι που το έκανε στο άρθρο και ο Τζιμ. Ο Ολυμπιακός έχει ίδιο κορμό με πέρσι και στο Φ4 κέρδισε το τίτλο άνετα εναντίον σε ΤΣΣΚΑ και ΡΕΑΛ. Αυτόν τον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίσει ο Παναθηναικός 3 ΦΟΡΕΣ με ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ. Μια ομάδα με την άμυνα του ΠΑΟ και το Διαμαντίδη στη σύνθεσή της (και άλλα) έχεις ΒΑΣΙΜΕΣ ελπίδες αλλά όπως και να το κάνουμε είναι καθαρό αουτσάιντερ.

    ΜΗΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
    Το επίπεδο του ελληνικου πρωταθλήματος έχει πέσει κατακόρυφα.
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
    Γιάνννης Γκαγκαλούδης 17.4 πόντοι 4.3 ασσίστ!!!!!!!!!!!
    Νίκος Λιακόπουλος 15.3 πόντοι 4.7 ασσίστ!!!!!!
    Ο Γιαννόπουλος που δεν παίζει ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ στο ΠΑΟ πέρσι είχε
    12.4 πόντους 5.3 ριμπάουντ και νομίζεις ότι δεν πηδάει ούτε εφημερίδα.
    Τι θέλω να πω. Ότι πριν πούμε ότι ο Παππάς έχει μεγαλύτερο ταβάνι από το Σπανούλη!!! ή ο Γιάνκοβιτς είναι καλύτερος από τον Παπ(με τέτοιες εμφανίσεις πέρσι στο φ4 και φέτος στη κανονική διάρκεια) πρέπει πρώτα να τους δούμε σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. Φέτος ο Πανιώνιος(και δεν χαίρομαι γιαυτό) δεν μπορεί να προσφέρει ούτε μια καλή προπόνηση στο ΠΑΟ. Τα παιδιά αυτά έχουν τη προοπτική να ανεβάσουν και άλλο πολύ τη καριέρα τους.Για το μέχρι που δεν επαρκούν τα στοιχεία που έχουμε. Οπότε ΟΧΙ ΠΡΩΙΜΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

    Καταρχήν τα συμπεράσματα για το σχεδιασμό βγαίνουν από τη παρουσία ομαδικά και ατομικά στην Ευρωλίγκα και το υπεραρκετό δείγμα 30 αγώνων. Στην Ελλάδα ανταγωνιστικοί είναι μόνο οι Τελικοί και αυτοί είναι ειδικών συνθηκών οπότε μπορούν να σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.

    ΠΑΟ
    Πρέπει να κρατήσει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο κορμό από φέτος. Η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα και πρέπει να κάνει βήματα μπροστά πατώντας στη ασφάλεια του επιπέδου που έχει ήδη κατακτήσει. Της λείπει η δημιουργία όταν δεν παίζει ο Διαμαντίδης και ένας παίκτης στο στυλ του Λάσμε ώστε να διατηρεί το στυλ παιχνιδιού του για 40 λεπτά έστω με μείωση στην αποτελεσματικότητά του. Κρατάς Ούκιτς γιατί δεν θες να χαθεί η δουλειά που έγινε φέτος μέχρι να αποτελέσουν ένα από τα πιο ποιοτικά δίδυμα στην Ευρώπη. Τους πλαισιώνεις με Ζήση Παππά ώστε να δώσεις Ελληνικό στοιχείο σταθερότητα(Ζήσης) προοπτική(Παππάς) και τη δημηουργία που λέγαμε και στο σκορ και στην οργάνωση. Κρατάς Μασιούλις Μπράμο και προσπαθείς να βρεί χώρο για Γιάνκοβιτς με το σκεπτικό του μέλλοντος αλλά και του Μπράμου στο 2 για πιο "ψηλές και σκληρές" πεντάδες. Δεν παίρνεις Φώτση στο 4 γιατί θα κοστίσει πολλά που θα αφαιρεθούν από αλλού παίρνοντας ένα παίκτη 33 χρονών που έχει πάρει τη κατιούσα. Προσπαθείς να χτυπήσει Μαυροκεφαλίδη για ποστ παιχνίδι και δημιουργία δίπλα τον ωμό Γκιστ που πρέπει να μείνει. Στα σέντερ ο Λάσμε μένει ΧΘΕΣ και ο ΣΟΦΟ φεύγει ΠΡΟΧΘΕΣ. Απαραίτητη η προσθήκη ενός παίκτη τύπου Ντόρσευ. Μην μου λέτε για ποστ παιχνίδι μιας και οι παίκτες που θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς να υστερούν σε άμυνα και ριμπ είναι ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΈΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΝΟΣ 4ΔΑΧΤΥΛΟΥ.

    ΟΣΦΠ.
    Απλά τα πράγματα. Τους κρατάς όλους εκτός από ΠΑΟΥΕΛ και παίρνοντας έναν δυναμικό παίκτη ρακέτας του στυλ Λάσμε Χέντριξ Αντριεν Βαρνάντο κτλ είσαι κομπλέ. Αν δεν κρατήσεις τους παίχτες αλλάζει το πράγμα όπως και στο ΠΑΟ αν δεν κρατήσει τους δικούς του.

    ΥΓ. 77 θέλω την αποψή σου αν σου είναι εύκολο.

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο αφορά τον Παο δεν χρειάζεται να πούμε εμείς τίποτα, τα είπε όλα η κίνηση του ΓΔ να φέρει τον Κάρι κα τον Γκουίν, αν είχε λεφτά για ξόδεμα ο ΓΔ αυτούς θα έφερνε??

      Αυτές οι 2 πρόσφατες μεταγραφές του ΓΔ είναι προάγγελος του τι πρέπει να περιμένουμε για του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Ο ολυμπιακός του χρόνου θα κάνει πολύ μεγάλες μεταγραφές, άλλωστε το δήλωσαν στην τηλεόραση μετά τον τελικό με την Ρεαλ και οι Αγγελόπουλοι ότι του χρόνου το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο.

      Διαγραφή
    3. 5.22 γιατι υπηρχαν αυτη την περιοδο καλυτεροι διαθεσιμοι παιχτες και δεν το ξεραμε;;αν ηξερες κανεναν εσυ ας μας το ελεγες.

      Διαγραφή
    4. Δε δήλωσαν κατι τετοιο. Ισα-ισα ειπαν οτι θα συνεχιστει το ιδιο μοντελο. Όχι οτι εχουν αναγκη οι Αγγελοπουλοι ή ο Γιαννακοπουλος, αλλά σε αυτες τις εποχές προσπαθούν όλοι να ειναι συγκρατημένοι και ειναι λογικο.

      Απο κει και πέρα, οι Αγγελόπουλοι θα συνεχισουν στο ιδιο μοτιβο, πουλώντας προς τα εξω τη διπλή επιτυχία τους στην Ευρωλίγκα και χρησιμοποιώντας αυτο το ατου ως διαπραγματευτικο όπλο, σε αντίθεση με το να αρχισουν παλι να σκορπάνε λεφτά χωρίς νόημα (πχ Τσιλντρες). Δεν προκειται να ανοιχτούν υπερβολικά και θα παίξουν με τους δικούς τους όρους, όχι με τους όρους της τρελής αγοράς των ατζέντηδων και των χρημάτων της Τουρκίας και της Ρωσίας.

      Εκεί που θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση θα ειναι στις ανανεώσεις. Μην περιμένετε μεγάλες μεταγραφές στον ΟΣΦΠ, διότι: 1) δεν τις χρειάζεστε, 2) δε θα γινουν.

      Αντιθετα, ο Παναθηναικός ίσως θα κάνει το κάτι παραπάνω, όπως δηλωσε και ο Γιαννακοπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπη προσφατα, διότι ναι μεν εφτιαξε ενα κορμο, αλλά θέλει και καποια καλα κομματια του παζλ ακομη...

      Ευχαριστω το υπεροχο αυτο blog για τη φιλοξενία και τους φιλους για την κουβεντα.

      Dejan.

      Διαγραφή
    5. 5:22 απο την απαντηση κ μονο καταλαβαινει κανεις ποσο μυρωδιας εισαι.
      Τι να σου πρωτοαπαντησω δεν ξερω.

      Διαγραφή
    6. Πράγματι η μια ομάδα, πήγε final 4 και το πήρε άνετα. Η άλλη το πάλεψε αξιοπρεπώς να πάει αλλά είχε πιο χαμηλό ταβάνι. Είναι εμφανές ότι οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό ταβάνι και πρέπει να γίνουν πολλά για να αντιστραφεί αυτό στους τελικούς.

      Διαγραφή
  34. υπήρχε ο ο Μαυροκεφαλίδης που παίζει ήδη 20λεπτα στη Μπάρτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Άρχισαν τα όργανα
    http://www.superbasket.gr/permalink/182867.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. η βαθμολογια των διαιτητων στον ημιτελικο με Πανιωνιο και Ρεθυμνο.http://www.basketnet.gr/main/3/diaitisia/articles/1/etoimoi-gia-telikous-koraki.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Απορω που καποιοι εδω μεσα μιλανε για 5 εκατ. budget
    Δηλαδη οκ αν τα γραφουν τα γνωστα trolls ok τοτε.
    Αλλα αν τα γραφετε σοβαρα τι να πω.
    Δεν θα αναφερθω καν στον ολυμπιακο που εχει κ κινιτρο να αφησει στα ιδια επιπεδα το budget της ομαδας αλλα στον παο.
    Λοιπον εχεις εναν τρελο σαν προεδρο.σου λεει εχουμε 10m για μεταγραφες.στο τελος απο την τρελα του και με τις αλλεπαλληλες προσθαφαιρεσεις το αναβαζει ευκολα στα 13.δηλαδη αν ειχε αλλες δυο μεταγραφες θα τις εκανε.δεν κολλησε ποτε στο εξαρχης αναφερομενο μπατζετ.αλλα το ανεβηκε ευκολα.
    Δευτερο προς το τελος της σεζον σε συνεντευξη ανεφερε οτι το μπατζετ του χρονου ευελπιστουμε να ανεβει με χορηγιες την νεα περιοδο.οποτε μιλαμε σιγουρα στα ιδια επιπεδα.
    Τριτον ,ρε σεις εδω παει να φερει με 2+1 τον φωτση κ μιλατε για μειωμενο?η νομιζετε οτι ο φωτσης θα κλεισει με 500 το χρονο.δηλαδη σκεφτειτε λιγο.
    Τελος αν ξεφορτωθεις τονμετριοτατο για επιπεδο παο παιχτη ουκιτς ,και τις μετριες επιλογες φετος κ κρατησεις τον βασικο κορμο με καποιους ελληνες κ ξενους δεν θελεις τρελα λεφτα για μεταγραφες κ αυξημενο μπατζετ.γιαυτο λεγεται σχεδιασμος.να μην αναφερω τον διαμαντιδη βγηκε στην πιατσα οτι θα υποχωρησει κ αυτος στις απαιτησεις του φετος..
    Το τρελο πανιωνιο τρολ παντως δινει ρεστα τις τελευταιες εβδομαδες.
    Ευχομαι να δινει κ η ομαδα του ,του χρονου γιατι βλεπω παππα κ γιανκοβιτς σιγουρα αλλου,κ καβαδα με το ενα ποδι εξω.
    Τα υπολοιπα ειναι για να λεμε καμια μαλακια να περασει η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ν αγιασει το στομα σου...πες τα στον απο πανω που σε λιγο θα μας βγαλει τον Ικαρο φαβορι για του χρονου...

      Διαγραφή
  38. Μιας και η ανάρτηση είναι για την υπόλοιπη Ευρώπη: Μόλις βγήκε το ζευγάρι του τελικού του Τουρκικού πρωταθλήματος, με την Μπανβίτ να αποκλείει την Εφές και να αντιμετωπίζει την Γαλατά. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1990 που δεν θα υπάρχει ούτε Εφές ούτε Φενέρ/Ουλκέρ στον τελικό. Ας με διορθώσει ο Τζιμ ή όποιος άλλος γνωρίζει, αλλά η εντύπωσή μου ήταν ότι Γαλατά και Μπανβίτ ήταν φέτος οι καλύτερα στημένες Τουρκικές ομάδες, περισσότερο και από τις ομάδες στην Ευρωλίγκα. Με αυτές τις δυο στον τελικό, η Τουρκία βάζει ισχυρή υποψηφιότητα να έχει 4 ομάδες στην Ευρωλίγκα του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκολα ηταν πολυ καλες ομαδες κ οι δυο.
      Οι αλλες ριξαν τα λεφτα κ στην τελικη γελοιοποιηθηκαν

      Διαγραφή
    2. Οχι οτι αυτες δεν ριξανε χρημα αλλα αισθητα λιγοτερο απο εφες κ φενερ..

      Διαγραφή
  39. Θα ηθελα να μου πει καποιος, όσο πιο υπευθυνα μπορεί, πόσο κοστολογείται ο Πλάνινιτς και με πόσα χρήματα θεωρείτε ότι θα ερχοταν στον Παναθηναικό για να φτιάξει μαζί με το Διαμαντίδη το καλυτερο διδυμο PG.

    Dejan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο υπευθηνα φετος απο οσο τον εχουμε δει κ με κριτηριο τους παλαβους ρωσους κ τουρκους,ευκολα πανω απο εναμισι μιλιο.κρατα το ονομα μου κ θυμισου το οταν κλεισει.
      Εκανε τρελα πραγματα φετος κ θα τα παρει τα χρηματα.εδω τα παιρνει ο βουγιασιτς...τι να λεμε τωρα.
      Οπως κ ο ερτελ που διαβασα καπου πιο πανω.το παληκατι ειναι παιχταρα ολκης αν κ πρεπει να ειναι λιγο αδερφος του τεοντοσιτς..οπου παει μετα την καχα θα τα οικονομησει.ξεχαστε τους.
      Αλλα κ παλι κοιταχτε τον law.ειναι παιχταρα κ επαιρνε κ παιρνει ψιχουλα γιαυτα που προσφερει.παιχτες υπαρχουν καλοι κ φτηνοι.αρκει να χεις αξιολογο scouting τμημα

      Διαγραφή
    2. Ειναι μεγαλη παικτάρα ο Πλανινιτς. Αν υπαρξει στον ΠΑΟ επιθυμία για αντικατάσταση του Ουκιτς των 800+ χιλιάδων ευρω, μπορει να γινει η υπερβαση και να ερθει ο Πλανινιτς. Τα λεφτά της υπερβασης τα εξοικονομεις απο το νεο συμβολαιο του τιτάνα Διαμαντιδη, το οποιο θα ειναι max στο 1,5 εκ από τα 2 που ειχε, λογω ηλικίας και διετούς ή τριετους διαρκειας.

      Dejan

      Διαγραφή
    3. Dejan ο πλανινιτς ειναι τεραστια υπερβαση οσο καλος κ να ειναι πλεον.κ διαταρασει κ τις ισορροπιες στο μπατζετ πλεον.δεν εχει να τα δωσει ο παο αυτα τα λεφτα φιλε.κ για μενα δεν δινεις τοσα σε παιχτη τυπου διαμαντιδη αλλα σε αλλη θεση οπως σε καποιον να τραβηξει το σκορ

      Διαγραφή
    4. Oκ, δεκτον. Απλώς με κάποιους ηλεκτρονικού υπολογισμούς που έκανα, συνπολογίζοντας το 40% της εφορίας, έχω στα χέρια μου κάποια datas σχετικά με το budget της ομάδας.

      Νομιζω οτι το συμβόλαιο του Πλανινιτς μπορεί να το αντέξει ο προυπολογισμός, όπως και το double στο νεο συμβολαιο του Λασμε, οπως και το συμβολαιο του Φωτση. Αν τα βάλεις κατω με νούμερα, θέσεις, εφορία και ρόστερ 14-15 παικτών, θα δεις οτι βγαινει.

      Τεσπα, απόψεις ειναι αυτές. Εχεις point ομως στο οτι αν ειναι να δωσεις εκει χρήμα, καλύτερα να το δώσεις κάπου αλλού που θα τραβηξει σκορ.

      Dejan

      Διαγραφή
    5. Μπορεί να χτυπήσει Ναβάρο. Τα ίδια περίπου λεφτά θα παίρνει του χρόνου(και λόγω ηλικίας)με τον Πλάνινιτς. Μυθικό δίδυμο στα γκάρντς και άντε πιάστε μετά με τους σλουκοκατσιβέλιδες.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  40. Ο Παο κάποτε ξόδευε 3,5 εκ. για τον Γιασικεβίτσιους και πέρσι λυπήθηκε να δώσει 250 χιλιάρικα για να αποκτήσει τον Καβαδά, και τα χειρότερα έπονται!
    Ακόμα και σήμερα ο ΔΔ αμείβετε με 2 εκ. Δηλαδή ένας και μόνο παίκτης αμείβετε όσο είναι το μπάτζετ όλων μαζί των ομάδων της Α1 από την 3η θέση και κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πέρσι αν προσθέσει κάποιος τα συμβόλαια των Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδη, Μπατίστ, Σάτο, Καϊμακόγλου και Γιασικεβίτσιους φτάνει και ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια. Και μιλάμε για μόνο τον προπονητή και μόλις πέντε παίκτες.
      Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!

      Διαγραφή
    2. οκ παει στο καλο με τον καββαδα πες σου αρεσει σαν ταλεντο, μικρος σε ηλικια οκ.ΑΛΛΑ για το 3Δ τι εννοεις?καταρχας μιλαμε για ισως τον κορυφαιο γκαρντ της δεκαετιας πανευρωπαικα και πρεπει να καταλαβεις πως το συμβολαιο δεν ειναι το ανανεωμενομε τις μειωσεις!!
      Υ.Γ:πιστευεις οτι ενας παικτης σαν τον καββαδα αξιζει τοσο ντορο γυρω απο το ονομα του δεδομενου και του αντζεντη του?

      Διαγραφή
    3. Αλλάζει το μπάσκετ παντου πλεον. Τα χρηματα που διαθετει ο Γιαννακόπουλος ειναι και πάλι πολλά κι αρκετά για να εχει ο ΠΑΟ ομάδες για κούπες.

      Δεν ειναι θεμα χρημάτων, ειναι θέμα επιλογών.

      Dejan

      Διαγραφή
    4. εκτος αυτου πρεπει να καταλαβεις πως η οικονομικη κριση δε βρισκεται μονο στην καθημερινοτητα αλλα αγκιζει και τον αθλητισμο ως αμεσο κοινωνικο θεσμο.ΔΕΝ γινεται να ζητας παικτες με 3 μυρια συμβολαιο σε τετοιες εποχες στον παο.θα ηταν καλυτερο να σκεφτοσουν που θα βρισκοταν ο παο αν δεν ειχε τοσο πορωμενη διοικηση και τρελαμενο προεδρο ο οποιος προσπαθει οσο μπορει για να πρωταγωνιστει ο παο!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Εμένα ο Καβαδάς μου αρέσει πιο πολύ από το Σόφο, έχουν και οι 2 το ίδιο ύψος και την ίδια δύναμη αλλά ο Καβαδάς είναι πιο αλματερός, έχει πιο μπασκετικό σώμα και είναι το σπουδαιότερο νεότερος, για μένα ο Καβαδάς είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι.

      Διαγραφή
    6. Τέρμα αμπάσκετος ο Καββαδάς φίλε..κάκιστη χρονιά φέτος..εδώ του πήρε χρόνο συμμετοχής το ταγάρι ο Μπόγρης.. Είχε και ύπουλο τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς..δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν γι αυτόν μεγάλες ομάδες

      Διαγραφή
    7. Ίδια δύναμη ο Καβαδάς με τον Σόφο? Τι άλλο θα ακούσουμε...

      Διαγραφή
    8. πάντως, τη στιγμή που ο σήμερα ο Σπανούλης παίρνει 2,5 εκατ. είναι τουλάχιστον υπερβολικά τα 2 που παίρνει ο Διαμανίτδης. Και θα αποδειχθεί και στην ερχόμενη μεταγραφική που ο Λαρισαίος αναμένεται να πάρει σχεδόν τα διπλά.

      Αν ο Θανάσης έκανε ένα λάθος, αυτό ήταν που αρνήθηκε να δώσει στον Σπαν τα λεφτά που άξιζε, μόνο και μόνο για να μην παρεξηγηθεί ο Διαμαντίδης.

      Διαγραφή
    9. Αν μείνει ο Πεδουλάκης δεν έχουν σημασία οι παίχτες που θα πάρουμε, οι κούπες θα έρθουν.

      Διαγραφή
    10. 4.14 Oτι του φανει του λολοστεφανη, οτι να ναι.Τι λετε μωρε λες και εισαστε μπροστα.Σιγα μην παρεξηγονταν ο ΔΔ και σιγα μην αξιζει περισσοτερα ο Σπαν απο τον ΔΔ.Λες και τα λεφτα αντικατοπτριζουν την πραγματικη αξια του καθε παιχτη.Ο Τεοντοσιτς παιρνει κατι μυρια ειναι καλυτερος τον Λο δηλαδη, λεω εγω τωρα;

      Διαγραφή
    11. μα ακριβώς το ίδιο λέω κι εγώ. Ότι πολλές φορές τα λεφτά που παίρνουν κάποιοι παίκτες δεν αντικατροπτίζουν την ποιοτική τους αξία.
      Και το παράδειγμα που έφερες με Λο και Τεόντοσιτς είναι άκρως επιτυχημένο.

      Κι ακριβώς σε αυτόν τον κανόντα νομίζω ότι ανήκουν κι οι Διαμαντίδης-Σπανούλη, με τον πρώτο τα τελευταίαδυο χρόνια να μη δικαιολογεί επ' ουδενί την πρόθεση του Θανάση να μη δώσει περισσότερα λεφτά στον Σπανούλη.

      Διαγραφή
    12. Δεν τα θυμάσαι καθόλου καλα κυριε...Τη χρονια που ο Σπανουλης εφυγε απο τον ΠΑΟ, παρόλο που του εδιναν τα ιδια λεφτά με το Μητσο, πηγε στον Οσφπ με Μπουρουση και Παπαλουκα και Ιβκοβιτς κλπ. Μήπως θυμάσαι τι εγινε; Break μέσα στο ΣΕΦ, πρωτάθλημα κι Ευρωλίγκα με MVP το Διαμαντίδη...

      Πέρσι κανεις δεν περιμενε οτι ο Οσφπ θ΄αποκτησει 11 πολεμιστες γυρω απο το Σπανουλη και θα γινει αυτό. Οποιαδήποτε όμως σύγκριση του ταλέντου του Σπανούλη και το Διαμαντίδη overall ειναι αστοχη. Παικταράδες και οι 2, αλλά ο Διαμαντίδης ειναι ό,τι πιο τέλειο και ολοκληρωμένο έχει εμφανιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη.

      Ναι, 2 φορές MVP σε Φαιναλ Φορ ο Μητσος, 3 ο Σπανουλης...Αυτο ειναι το μονο στατιστικο στοιχειο που υπερεχει ο Λαρισαίος, καθώς ο Μήτσος τον ξεπερνά σε ομαδικές και σε ατομικες διακρίσεις. Επισης, μην ξεχνάμε το οτι αναδειχθηκε 5 φορές καλυτερος αμυντικος της Ευρωλιγκα.

      Γενικά, μη μπαινετε σε συγκρίσεις, μονο και μονο για να ικανοποιήσετε τα αρρωστημένα ένστικτα καποιων άλλων. Είναι δυο παικταράδες, ο Σπανουλης τυγχανει να ειναι 2 χρονια νεοτερος και ειναι σε τοπ φορμα εδώ και 1,5 χρονο, ενώ ο Διαμαντίδης ειναι εγκέφαλος και ο πιο ολοκληρωμενος παικτης που υπαρχει.

      Dejan

      Διαγραφή
    13. Ρε φιλε Ντεγιαν, καλες οι γενικολογιες και τα χαριτολογηματα για τους ολοκληρωμενους παικτες, αλλα τωρα μιλαμε για λεφτα.
      Και η απαντηση προκυπτει απο τα λεγομενα σου.
      Αν ενας ιδιοκτητης ομαδας μπορει να δαπανησει 3-4 εκατομμυρια για +(να πλαισιωσει τον Σπαν, θα προτιμησει να δωσει 15 εκατομμυρια και να προσθεσει και τον Διαμαντιδη; δεν νομιζω να ειναι κανεις τοσο αφελης, ουτε νομιζω να αμφισβηττει κανεις πλεον οτι ο μονος παικτης στην Ευρωπη που εχει την ποιοτητα να τα σαρωσει ολα με συμπαικτες 4εκατ, ειναι φυσικα ο Βασιλης

      Διαγραφή
    14. 6 φορες καλυτερος απο τις 9 του θεσμου.

      Διαγραφή
    15. @@@αμυντικος(6 φορες καλυτερος).Φετος παρο ολη την πτωση του ηταν δευτερος πισω απο τον Λασμε.

      Διαγραφή
    16. Αμφισβητησε κανεις οτι ο Διαμαντιδης ειξαι ο καλυτεροςαμυντικος στην ιστορια της γιουρολιγκ; τοτε ποιοειναι το νοημα να το γραφεται ξανα και ξανα;

      απο την αλλη ο Σπανουλης, εξισου αναμφισβητητα τον καταλυτικοτερο παθκτη στην ευρωπη τα τελευταια 20 χρονια. Κι αν εχεις καππιος απ εσας αλλη αποψη ας την εκφραση. Ας μας πει ποιος εχει παρει 2 σερι ευρωλιγκες εχοντας οπως ειπε ο ντεγιαν 11 αγωνιστες αλλα κανεναν σταρ.


      Ο μονος ανθρωπος που εχει υπαρξει καθοριστικοτερος απο τον Βασιλη τα τελευταια 20 χρονια ειναι ο Ομπραντοβιτς

      Διαγραφή
  41. jim θα γραψεις κατι για την μεγαλη εκπληξη της μπανβιτ στην τουρκια...εχει πολυ ενδιαφερουσες περιπτωσεις παιχτων παντως οπως το 4αρι ο ντειβις ο μεχια που ηταν τσσκα περυσι ο σερβος σεντερ ο στιματς κ.α. γενικα σε ολη την ευρωπη φετος εχουν γινει πολυ μεγαλες εκπληξεις (πχ ναντερ) και στην ιταλια χαμος εχει γινει με πολυ μεγαλες σειρες αγωνων και στην ισπανια λαμποραλ και βαλενθια ειναι ηδη εκτος...παντως βλεπω ιταλια να το παιρνει η καντου με παικτη κλειδι τον αραντορι(πρωην της σιενα)...
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Jim
    Η γνωμη σου για τον Grant Hill?Τεραστιος παικτης ,απο τους αγαπημενους μου και πριν τους τραυματισμους ο πληρεστερος και πιο κοντινος παικτης στον Jordan
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τελείωσε το πρωτάθλημα στην Πολωνία, με νικήτρια την Ζιελόνα Γκούρα που 'σκούπισε' με μειονέκτημα έδρας την Τούρουβ στον τελικό. Πρώτη φορά μετά το 2003 που δεν το παίρνει η Πρόκομ, με αποτέλεσμα να δούμε (επιτέλους) μια άλλη ομάδα από την Πολωνία στην Ευρωλίγκα. Μετά την πορεία της μέχρι τους 8 το 2010 (με Κιντέλ Γουντς και Λόγκαν) η Πρόκομ συνεχώς αποδυναμωνόταν. Όλα τα λεφτά πάντως θα είναι τί θα κάνει η Ζιελόνα Γκούρα με τον Χοτζ: θα τον κρατήσει με δέλεαρ την Ευρωλίγκα ή θα τον πουλήσει; Για την Τούρουβ αυτός ήταν ο 4ος χαμένος τελικός σε 6 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Prokom έχει συμβόλαιο με Euroleague οπότε θα τη φάμε στη μάπα και του χρόνου. Ο Hodge πάει Ισπανία, στη Laboral.

      Διαγραφή
    2. Διάβασα ότι δεν θα της ανανεωθεί.

      http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/olympiakos_kai_pao_kyriarxoi_ths_eyrwligkas.2271039.html

      Διαγραφή
    3. Μακάρι! Κρίμα να παίζουν ομάδες σαν την Πρόκομ και να μην παίζει π.χ η Λοκομοτίβ Κούμπαν Ευρωλίγκα ή εν πάσει περιπτώσει κάποια ομάδα από ισχυρότερο πρωτάθλημα. Νομίζω πρέπει να γίνει δικαιότερη επιλογή των ομάδων. Όχι μόνο βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

      Διαγραφή
  44. Jim πεινάω και θέλω να πάρω μια πίτσα. Να παραγγείλω dominos ή pizza fan;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. vlepw jim kai paidia tr ta srbika playooffs(klasika) kai exw parathrhsei ena polu kalo pg onomati vsasilije micic tis mega vizura tis oamadas pou agwnizetai otromeros center marijianovic alla kai tr o novica velickovic..polu endiaferousa omada...o micic de einai kai 19 xronws molis,,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Boris Savovic!! Πιστεύω, είναι ο καλύτερος Σέρβος παίκτης που αγωνίζεται στην Σερβία αυτή τη στιγμή. Power Forward πολύ καλός ριμπάουντερ και σουτέρ και για τα δεδομένα του Σερβικού πρωταθλήματος παίκτης-ηγέτης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. megalos se hlikia omws kai ja8olou a8lhtikos...mono sout exei o savovic apo oti exw parathrhsei enw o katic apo svezda fainetai oloklhrwmenos me plath sto kala8i..

      Διαγραφή
  47. Eκτος τελικων οι εφες... μαλιστα , οταν λεμε οτι φετος εχουνε κανει χαλαστρες οι αρτζι και μπαρτζωκας... Ο μαχμουτι τα εκανε θαλασσα και εφυγε νωρις νωρις με 3-1 στο κεφαλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο με το σχόλιο, αλλά ο Μαχμούτι δεν μοιάζει με αδερφό του Πεδουλάκη;

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    2. αααχαχαχαχ δν το ειχα προσεξει σωστος!!!

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα έλεγα ότι είναι δίδυμος του Φραγκιά του κολοσσού ρόδου.

      Διαγραφή
  48. Εντάξει το 1987 είναι γεννημένος, δεν είναι και παππούς!! Ούτε τόσο... μη αθλητικός είναι. Δες με πόσα ριμπάουντ ας πούμε τελειώνει το κάθε παιχνίδι. Δε λέω ότι είναι σούπερ κλάση, αλλά πιστεύω ότι είναι από τους λίγους που θα μπορούσαν να παίξουν σε καλύτερη ομάδα (Euroleague level), συγκεκριμένο ρόλο βέβαια (όχι πρωταγωνιστικό)! Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι δεν βλέπω να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σαν ταλέντο στην άλλοτε μπασκετομάνα Σερβία. Μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Κάτιτς είναι έμπειρος παίκτης, έχει παίξει και Ευρωλίγκα εξάλλου με Παρτίζαν, αλλά δεν έχει και σοβαρούς αντιπάλους. Ο Μαριάνοβιτς είναι πανύψηλος με πολύ καλή τεχνική για το ύψος του, φαίνεται εξάλλου και από το πως σουτάρει-τα ποσοστά του στις βολές θα τα ζήλευαν πολλοί-αλλά είναι αργός και όχι ιδιαίτερα δυνατός (πάντα βάσει των διαστάσεών του). Δεν είναι και τυχαίο ότι δεν έπιασε ούτε στην Τσσκα, ούτε στη Ζαλγκίρις πριν κανα 2 χρόνια. Πάντως για 3ος σέντερ (ο Κάτιτς) μια χαρά νομίζω θα ήταν για τον Παναθηναικό ας πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ακόμα τους τσούζει!
    http://www.superbasket.gr/permalink/182877.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=123328:q-----q&catid=228:panathinaikos&Itemid=227

      Διαγραφή
    2. μεγαλο τσουξιμο φιλε. δεν ξερω τι να κανω. παω να παρω τα 6 ευρωπαικα αγκαλια και να κλαψω σε καμια γωνια.

      Διαγραφή
  51. Δημήτρη καλησπέρα. Συγχαρητήρια για το άρθρο.

    Θέλω να μου πεις αν βλέπεις για τη θέση του Πάουελ θα μπορούσε να παίξει είτε ο Tyus ή ο Lawal από το Ιταλικό πρωτάθλημακαι και πως τους βλέπεις σαν παίκτες.
    Επίσης, τι βλέπεις να γίνεται με Μαυροειδή αν ανανεώσουν οι Χάινς και Σερμαντίνι; Θα τον αφήσουν ελεύθερο, αφού δεν έχει και μικρό συμβόλαιο.

    Lauderdale

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σε συνεντευξη του παλιου παικτη του Σπορτινγκ Τονυ Κοστνερ σε γνωστο σαιτ διαβασα αυτο:


    Όπως λένε το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα... μήλα ήταν δύο. Φυσικά αναφερόμαστε στους δύο γιους του Τόνι Κόστνερ, οι οποίοι ασχολούνται με το μπάσκετ, ωστόσο μόνο ο μεγαλύτερος ακολούθησε την επαγγελματική οδό! Ο Μπράντον είναι 25 ετών και έχει παίξει σε διάφορες ομάδες. Στο Βέλγιο, στην Κορέα, στο NBDL, ενώ ήταν και μέλος της Λιμόζ που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στην δεύτερη κατηγορία Γαλλίας. Όταν βρέθηκε στο NBDL και πιο συγκεκριμένα στους Λος Άντζελες Ντιφέντερς, ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Έχει ύψος κοντά στο 2.08μ. και μπορεί να παίξει πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Βέβαια το μεγάλο του όνειρο είναι να παίξει στην Ελλάδα γιατί είναι το πρωτάθλημα που θυμάται με νοσταλγία από τότε που ήταν μικρό παιδάκι και παρακολουθούσε όλα τα παιχνίδια του μπαμπά. Αν διαβάσει κανείς υπεύθυνος αυτή τη συνέντευξη, τότε σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σταθεί επάξια στο ελληνικό πρωτάθλημα...


    Κι επειδη λεει για Λιμοζ του Γιαννακη αν καποιος τον εχει δει και εχει αποψη ας την γραψει.Παντως ενα πενταλεπτο βιντεακι που ειδα απο κολλεγιο και NBDL ηταν σχεδον ολο τριποντα που το εχει βεβαια και ειναι και αριστεροχειρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @Το Κατσίκι
    Καλημέρα. Δεν ξέρω σε τι από όσα έθιξες θέλεις τη γνώμη μου. Αν αναφέρεσαι στους τελικούς, πιστεύω ότι ο ΟΣΦΠ είναι φαβορί λόγω έδρας. Το σημαντικότερο ματς για τον ΠΑΟ θα είναι το πρώτο αφού σ’ αυτό έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το break χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάρει σίγουρα τα ματς στην έδρα του. Όσον αφορά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, θεωρώ ότι από τακτικής και τεχνικής πλευράς είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά υπολείπεται σε ποιότητα παικτών. Ο μοναδικός νέος παίκτης που μπορεί να παίξει την επόμενη χρονιά σε έναν από τους δύο μεγάλους είναι ο Γιάνκοβιτς. Είναι ο μοναδικός με σταθερή πρόοδο, με βελτίωση σε τομείς που είχε αδυναμίες αλλά φαίνεται να έχει και την κατάλληλη νοοτροπία για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Τώρα, σχετικά με το καλοκαίρι και τη στελέχωση του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ, έχω την αίσθηση ότι το αποτέλεσμα της σειράς των τελικών θα κρίνει πολλά κυρίως για τον ΠΑΟ. Υπάρχουν παράμετροι που θα επηρεάσουν τα ρόστερ των ομάδων το καλοκαίρι. Άλλες αφορούν καθαρά δικές τους επιλογές και άλλες αφορούν τη γενικότερη κινητικότητα στην αγορά που θα είναι και μεγάλη και ενδιαφέρουσα. Για τον ΟΣΦΠ, είναι αυτονόητα αυτά που «πρέπει» να γίνουν. Αν μπορέσει και κρατήσει τους τρεις ελεύθερους (Σπανούλης, Χάινς, Λο) τότε τα πράγματα απλοποιούνται και αρκεί μία αλλαγή του Πάουελ ώστε η ομάδα να ξεκινήσει από την pole position τη νέα χρονιά. Αν δεν καταφέρει να κρατήσει κάποιον ή κάποιους από τους τρείς τότε θα αναγκαστεί να βγει στην αγορά με το λάθος να παραμονεύει πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Για τον ΠΑΟ, η εικόνα είναι πιο θολή. Έχω εκφραστεί για το θέμα στο παρελθόν και επαναλαμβάνω ότι άποψή μου είναι ότι ανεξάρτητα από την έκβαση των τελικών η ομάδα πρέπει να διατηρήσει τον Άρτζι στον πάγκο και τους γνωστούς 8 παρά κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις μου (Διαμαντίδης, Ούκιτς, Μπράμος, Μασιούλις, Γκιστ, Τσαρτσαρής, Σόφο, Λάσμε). Σε δεύτερη φάση, χρειάζεται 4 παίκτες για να ολοκληρώσει το ρόστερ δηλ. 2 γκάρντ διαφορετικούς μεταξύ τους, 1 τεσσάρι με αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Γκιστ και 1 σέντερ που θα συμπληρώνει το κενό μεταξύ Λάσμε (1ος) και Σόφο (3ος). Επειδή ούτε το φετινό μπάτζετ γνωρίζω αλλά ούτε και τις προθέσεις του ΔΓ, υποθέτω ότι αυτά τα σχέδια επί χάρτου μπορεί να ανατραπούν αν προκύψουν έκτακτα γεγονότα όπως υπερβολικές απαιτήσεις από κάποιους παίκτες ή καραμπόλες από την αγορά που θα είναι σε φουλ ρυθμούς όλο το καλοκαίρι. Επομένως, το να φτιάχνουμε ομάδες και να κοστολογούμε παίκτες δεν έχει νόημα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

    Υ.Γ. 1 Μετά και το δεύτερο στραπάτσο της Εφές, νομίζω μας τελειώνει και ο Μαχμουντί, άρα πάμε για κολασμένο καλοκαίρι και στους πάγκους.
    Υ.Γ. 2 Το πιο σύντομο ανέκδοτο που διάβασα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι ο ΠΑΟ «κοιτάει» και τον Γκέρσον για του χρόνου. Πολύ καλό…
    Υ.Γ. 3 Ο Κατσικάρης ξεκινάει την θητεία του στην εθνική Ρωσίας με πολλά ερωτηματικά. Εκτός Ευρωμπάσκετ οι Κιριλένκο, Κριάπα, Κάουν και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδέχεται να απουσιάζει και ο Μοζγκόφ. Γι@ννης

      Διαγραφή
  54. κανω μια προβλεψη για παιχτες στον παναθηναικο...φωτσης,γιανκοβιτς,ισως παππας αλλα και ντορσει!!!ισως να μην ηταν τυχαια η δηλωση του ντορσει,στον αγωνα με τους πιτσιρικαδες,οτι του χρονου θα παιζει στον παναθηναικο!!θα ηθελα πολυ διδυμο ντορσει-λασμε...!και για οσους λενε οτι δεν χωρανε μαζι,το διδυμο χαινς-ντορσει πως κολλαγε δλδ;;αν και ντορσει-λαμπε-σοφο,παλι θα μου αρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. η προβλεψη αυτη βεβαια,ειναι με βαση οσα ακουγονται δεξια και αριστερα,αλλα και με τις προβλεψεις καποιων παιδιων που εχουν δικο τους σαιτ,και εχουν πεσει μεσα σε πολλα μεταγραφικα θεματα του παναθηναικου....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ..ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΕΡΙΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΚΟΥ..ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗ ΕΝΝΟΟΥΣΑ

      Διαγραφή
    2. Ο Άρης έχει στο προπονητικό τιμ τον παλαίμαχο Μπασκετμπολίστα Σάββα Καμπερίδη, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σχέση με τον παίκτη του Φιλαθλητικου.
      Δεν έχει τύχει να το παρακολουθήσω αλλά σε ένα ματς του Φιλαθλητικού στο μπαράζ της ανόδου που είχα δει είχε αρκετούς καλούς νέους παίκτες πέρα των Αντετοκούμπο (Δεν συγκράτησα ονόματα).

      Διαγραφή
    3. ειναι 4-5αρι μολις 18 χρονων και κληθηκε και στην εθνικη νεων προσφατα...ειναι πολυ αθλητικος αυτο ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του...παντως εχει μεγαλα περιθωρια εξελιξης...εγω ακουσα οτι τον θελει και ο πανιωνιος...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    4. O Πανιώνιος κάνει τρομερό παιδομάζωμα,βλέπει πολύ μπροστά ο λιανός.Έχει μαι καλή γεννιά 25άρηδων βλέπε αθηναίου-αθανασούλα-μέχρι και τους ξένους πέιν-μίλμπουρν,τα καλά παιδιά του 90(ευρωμπασκετ ροδου-->παππας-γιανκοβιτς-μπογρης) το μεγάλο προσπεκτ με μικρη προσφορα ως τωρα καββαδα, και φερνει πίσω ένα ελπιδοφόρο σπόυδαίο σουτερ μοτσενίγο συν τους πολυ ταλαντουχους κυριως αγραβάνη και τολιόπουλο.Συν τοις άλλοις κλείνει ματάκι σε πολλούς ακόμα καλούς μικρούς παίκτες.

      Διαγραφή
    5. @peris
      Έχει καλούς έλληνες αλλά μάπα ξένους. Πρέπει να κάνει εύστοχες επιλογές στους αμερικανούς που θα πλαισιώσουν τον ελληνικό κορμό. Όπως επίσης να πάρει σοβαρό προπονητή, δεν είναι εικόνα μέτριας προς καλής ομάδας αυτό που βλέπουμε απ τον Πανιώνιο, είναι μέτριας προς κακής.Καλό προπονητή, λαυράκια ξένους και διατήρηση του ελληνικού κορμού, είναι η συνταγή της επιτυχίας.

      Διαγραφή
    6. Ο Παππάς ήρθε φέτος στον Πανιώνιο με μονοετές (πέρσυ έπαιζε στον ΠΑΟΚ). Και αυτός, αλλά και ο Γιάνκοβιτς μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και είναι απίθανο να ανανεώσουν με Πανιώνιο.

      Ο Αθηναίου είναι άμπαλος, όπως και οι Μπόγρης -Καββαδάς (κρίμα στα σωματικά τους προσόντα). Ο Αθανασούλας αντιθέτως είναι καλός παίχτης, όπως και οι ξένοι του Πανιωνίου. Ο μόνος που πραγματικά αποτελεί ενδιαφέρον πρόσπεκτ είναι ο Αγραβάνης.

      Απογοητευτικός ο Πανιώνιος φέτος, παρά την πολύ καλή εικόνα στην κανονική διάρκεια της Α1. Στα πλευ οφς ξεφούσκωσε και γλίτωσε στο τσακ τον αποκλεισμό από τον πιο σωστά στημένο τακτικά Άρη. Βέβαια, όταν έχεις δυο ποιντ γκαρντς που είναι πιθανότατα οι πιο ατεχνοι/αμπαλοι point guards της Α1, δεν είναι παράξενο να δειχνεις τετοια εικονα. Ας όψονται οι Παππάς και Γιανκοβιτς που με την κλάση τους τραβήξαν όλη την ομάδα.

      Στη δε Ευρώπη φέτος, δηλ στο Eurocup, ο Πανιωνιος απέτυχε παταγωδώς, τρώγοντας εικοσάρες από κάτι ομάδες που δεν υπάρχουν στον ευρωπαϊκο χαρτη του μπασκετ.

      Καλό είναι λοιπόν να προσγειωθούνε λιγάκι οι φίλοι του Πανιωνίου που μας έχουν ζαλίσει όλο το χρόνο με την ομάδα τους που "πάει για τελικό" (!!)

      Διαγραφή
    7. Φίλε,βγάζεις κόμπλεξ χωρίς λόγο.Κανείς δεν απαγόρευσε στην ομάδα σου να πάει στον τελικό,φυσικά και δεν το απαίτησε.Το ότι τα συμβόλαια που ανέφερες λήγουν δε σημαίνει ότι δεν έχει κάνει ακριβώς αυτή την εξαιρετική δουλειά.Το να είσαι τόσο απόλυτος,να λες άμπαλους παίκτες που απασχολούσαν τους 2 αιωνίους όλο το καλοκαίρι,να κρίνεις μια ομάδα από 2 παιχνίδια,(τη στιγμή που δεν έχουν καν τελειώσει τα πλέι-οφ ούτε με τον Πάο,αλλά ούτε έχει έρθει η επόμενη σειρά προφανώς με το Ρέθυμνο) σε κάνει να φαίνεσαι ΓΡΑΦΙΚΟΣ.Άλλωστε,η ομάδα πέρασε στην 4άδα που ήταν ο κύριος στόχος(όπως ήταν η 8άδα για τον Πάο στην ευρώπη),ακόμα έχει να παίξει τα παιχνίδια στην έδρα της,που αναμένεται να χτυπήσει κυρίως,και να διεκδικήσει έπειτα μάλλον την τρίτη θέση.Το να μιλάς σε όλη σου τη δημοσίευση με τόσο κακά λόγια για μια ομάδα που βγάζει υγεία,διατηρεί πολλά σπουδαία ταλέντα και πρόσπεκτ στο δυναμικό της τώρα,και τερμάτισε με μόλις 6 ήττες στο πρωτάθλημα,νικώντας και τον Πάο αλλά και Πάοκ μέσα έξω δεν έχει λογική.Δεν έχω δει κανέναν να λέει κάτι παρόμοιο για τον Πάοκ του εξαιρετικού Σούλη Μαρκόπουλου που έχασε με κάτω τα χέρια από το Ρέθυμνο.
      Ανώνυμε 6:06 έχεις απόλυτο δίκιο.Προσωπικά θα ήμουν κάπως λίγότερο αυστηρός απέναντι στον Σφαιρόπουλο και το χαρακτηρισμό της ομάδας.

      Διαγραφή
    8. Φίλε peris, φέτος έχω δει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Πανιωνίου και πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν κρίνω από τα πλευ οφς μόνο. Γι'αυτό άλλωστε αντιπαρέβαλα την εικόνα της κανονικής σεζόν στην Α1 με αυτή των πλευ οφς που ήταν απογητευτική. Κι επειδή αναφέρεις τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε σε μπάτζετ ούτε σε βάθος ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ για ένα διάστημα δεν είχε ούτε ένα ξένο (!). Αν είχε 2-3 λύσεις παραπάνω και με δεδομένη την υπεροχή του στον πάγκο (δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς πως ο Σούλης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής), πιστεύω η εικόνα του θα ήταν πολύ καλύτερη στο τέλος. Γενικά, πιστεύω πως τόσο ο Αρης όσο και ο ΠΑΟΚ, αν είχαν το μπάτζετ του Πανιωνίου θα τερμάτιζαν παραπάνω από τον Πανιώνιο.

      Όσο γι αυτούς για τους οποίους σφαζόντουσαν οι αιώνιοι (μαλλον εννοεις τον Καββαδα), τόσο μυαλο εχουν κι αυτοί...Ο Καββαδας μονο σε περιπτωση που δουλεψει παρα πολυ θα μπορεσει να σταθει σε υψηλο επιπεδο, το παιδι δεν γνωριζει ουτε τα βασικα του μπασκετ. Για τον Μπογρη τα λογια ειναι περιττα, για πορτιερης σε μπαρ καλος θα ηταν -κριμα γιατι εκεινος κατι σκαμπαζε απο μπασκετ οταν προσπαθουσε πριν 1-2 χρονια. Οι Αθηναιου και Μπατης ειναι τελειως ατεχνοι, απορω γιατι τους κρατατε, ιδιαιτερα απο τη στιγμη που παιζουν σε μια τοσο κομβικη για τη λειτουργια της ομαδας θεση. Με το μπατζετ που διαθετετε μπορειτε να εχετε πολυ καλυτερους στη θεση τους.

      Το ΓΡΑΦΙΚΟΣ το επιστρεφω οχι τοσο σε σενα (που κανεις, όταν το θελεις, σοβαρα μπασκετικα ποστς ενιοτε) αλλα σε διαφορα τρολς που συχναζανε εδω και μας ζαλισαν ολο το χρονο για την αρμαδα που θα κονιορτοποιησει τον ΠΑΟ επειδη ο ΠΑΟ σε μια κακια βραδια εχασε. Δεν ειδα τους φιλους του ΠΑΟΚ ή του Ικαρου να μπαινουν να γραφουν ειρωνιες οταν η ομαδα τους νικουσε φετος ΟΣΦΠ και ΠΑΟ αντισχτοιχα, ουτε να λενε πως θα χτυπησουνε πρωταθλημα κλπ. Μονο οι, παραδοσιακα φαντασμενοι, Πανιωνιοι το κανανε αυτο. Οποτε τωρα να περιμενεις φυσιολογικα να "λουστειτε" τα σχολια των Παναθηναικων που ολο το χρονο διαβαζουν αυτα τα τερατωδη και προκλητικα σχολια.

      Διαγραφή
    9. OK,σεβαστές οι απόψεις σου,δεν λέει κανένας(γραπτός ή άγραφος) νόμος να συμφωνούμε όλοι με όλους,οπότε...Απλά σε μερικά σημεία είσαι υπερβολικά απόλυτος.
      Μπορείς να αφήνεις κάποιο όνομα ή nickname να μπορούμε να ξέρουμε με ποιον μιλάμε/Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε σένα,απλά πολλές φορές γίνονται πολύ ωραία σχόλια από χρήστες και μένουν ανώνυμα,οπότε δεν μπορούμε να τα παρακολουθούμε σε περίπτωση που θέλουμε.

      Διαγραφή
    10. έχεις δίκιο, ξέχασα να υπογράψω!

      Βιολέτα

      Διαγραφή
  57. Παιδιά ο Τζιμ έβγαλε στη σελίδα του Hoopfellas στο facebook ότι από σήμερα θα αρθρογραφεί παράλληλα και στο basketblog.gr!! https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, εύχομαι η ενασχόληση με το facebook και το basketblog, να μην σε οδηγήσει να παραμελήσεις το hoopfellas. Θέλουμε η επικοινωνία μας από αυτό το μετερίζι να είναι όσο πιο πυκνή γίνεται.

      77

      Διαγραφή
    2. Oι καλοί ακόμα ανταμείβονται.ΜΠΡΆΒΟ Τζιμ,εύχομαι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα κρατώντας κι εδώ 1-2 αναρτήσεις τη βδομάδα.

      Διαγραφή
  58. Είναι πρόωρο να μιλάμε για ονόματα που θα παίξουν το καλοκαίρι αφού μας λείπουν πολλά κομμάτια από τα παζλ και του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Ωστόσο, σχετικά με τον ΠΑΟ είναι φανερό από τώρα, ότι μερικοί παίκτες που θα είναι στην αγορά δεν ταιριάζουν στη χημεία και στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να ασχοληθεί με αυτούς μόνο και μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Δύο παραδείγματα :
    1. ΝΤΟΡΣΙ. Αν μείνει ο Λάσμε, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα προσθέσει στην ομάδα ένας παίκτης τύπου Ντόρσι. Εκτός από το να τη σπάσουμε στους «απέναντι». Ο Λάσμε είναι εξίσου ικανός στην άμυνα, δυνατός στο αμυντικό ριμπάουντ, πολύ καλύτερος στην επίθεση και έχει δέσει με την υπόλοιπη ομάδα χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα.
    2. ΠΛΑΝΙΝΙΤΣ. Ο Κροάτης είναι παίκτης με χαρακτηριστικά που δεν λείπουν από την περιφέρεια του ΠΑΟ. Τι επιπλέον θα δώσει; Έχει το μακρινό σουτ που χρειάζεται η ομάδα; Ή μήπως μπορεί να παίξει το φετινό ρόλο του Ούκιτς; Αν προσθέσει κανείς το υψηλό κασέ του, την ηλικία του, την παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ και την αμφίβολη ικανότητά του να ανταποκρίνεται υπό συνθήκες πίεσης, τότε διαγράφεται από τους υποψήφιους χωρίς πολλά πολλά.

    Υ.Γ. Ο ΠΑΟ πρέπει να εκμεταλλευτεί τη μανία που έχει πιάσει τον Κερεχέτα και να προλάβει κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις παικτών που θα πληρώσουν το μάρμαρο.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ντόρσει,μπορεί να μην έχεις άδικο ότι δεν είναι διαφορετικός τύπος παίκτη του λάσμε,όμως ο συνδυασμός των 2 προσφέρει απίστευτη ρακέτα που δαγκώνει..(συν του ότι ο τρελοντόρσει μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στις άμυνες πολύ ψηλών παικτών όπου δυσκολεύτηκε λίγο ο Στέφανος.)
      Για τον Πλάνινιτς θα συμφωνήσω απόλυτα.Ο κόσμος πολλές φορές βλέπει έναν παίκτη που έκανε σπουδαία χρονιά και ξαφνικά τον λιγουρεύεται για παίκτη της ομάδας του.Παραβλέπει να μελετήσει το τι ρόλο και αποτέλεσμα θα έχει στην ομάδα του ο παίκτης.Ο Πλάνινιτς χρόνια τώρα θεωρούνταν underachiever μιας και είχε στοιχεία σπουδαίων εγκεφαλικών γκαρντ όπως ο παπ αλλά ήταν μέτριος στις ομάδες του.Τα 2 τελευταία χρόνια πήρε τα κλειδιά στην κίμκι,έπαιζε 35λεπτα,έγινε floor general και ανέλαβε πλήρως όλη τη δημιουργία και την κατεύθυνση της ομάδας και τα πήγε..περίφημα.Στον Πάο,έχεις αρχηγό και πλέιμεικερ που κάνει το παιχνίδι,το να φέρεις τον πλάνινιτς που σουτέρ δεν είναι,θέλει πολλή μπάλα για να φτιάξει καταστάσεις και δεν είναι τόσο παίκτης ρόλου είναι ριψοκίνδυνο έως αφελές.Τι να τον κάνεις ένα παίκτη που είναι συνώνυμο της δημιουργίας και του σκορ μέσω δικών του προσπαθειών αν είναι να του δίνεις 20λεπτα,να μην έχει την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα και να απαιτείς να είναι προσαρμοστικός,δηλαδή να σκοράρει,να σουτάρει να πασάρει με καλή συχνότητα(κάτι που δεν έχει αποδείξει στην καριέρα του),ειδικά όταν είναι τόσο ακριβός και περιζήτητος.Το πιο λογικό είναι ότι ο Πάο θέλει τον πολυδιαφημισμένο εδώ μέσα quarterback guard και έναν αξιόπιστο εκτελεστή που να τείνει στο all-around.(2 ενδεικτικά καλές περιπτώσεις στα μάτια μου Ζήσης-Πόποβιτς αντίστοιχα.)
      Από την Κάχα υπάρχουν φοβερές περιπτώσεις,ξεχωρίζει αυτή του μπιέλιτσα ή και του κουζέρ.Ο ερτέλ είναι τρελό πρόσπεκτ,είναι σχεδόν αδύνατο για ομάδες με μπάτζετ που δεν τρομάζουν το ευρωπαικό στερέωμα να τον διεκδικήσουν.

      ΥΓ:(άκυρο)Έμαθα από άνθρωπο του περιβάλλοντος του Πανιωνίου ότι Ισπανική ομάδα που αγωνιζόταν φέτος στην Ευρωλίγκα έχει βολιδοσκοπήσει την περίπτωση Παππά και δεν αποκλείται να κάνει μπάσιμο για να τον πάρει μετά το τέλος των υποχρεώσεων του στην Α1.

      Διαγραφή
    2. Για Καχα:

      + Λαμπε και Μπιελιτσα

      Διαγραφή
  59. Ο Λάσμε υπερτερεί του Ντόρσευ σε όλα εκτός από τη σωματοδομή,και το ύψος(ελάχιστη η διαφορά).Επιπλέον ο Λάσμε ποτέ δεν έφυγε ως διωγμένος από ομάδες του όπως ο Ντόρσευ και μάλιστα δύο φορές σε ένα έτος.
    Ηθελα να ξερα,για ποιο λόγο να αποκτήσουμε παίκτη του 45% στις βολές;Έχουμε ήδη αρκετούς μέτριους σ΄αυτό το κομμάτι.

    rx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. βλεπω πως ολοι φτιαχνουμε υποθετικες ομαδες οποτε θα φτιαξω κι εγω μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ομαδα για τον παναθηναικο με μπατζετ που να μην ξεπερναει τα 12 εκατομυρια. αλλωστε φετος ο παναθηναικος κατεληξε να ξοδεψει παραπανω απο αυτα. απαραιτητη προυποθεση η διατηρηση καποιου κορμου παιχτων που θα εχει σιγουρα Δ.Δ,λασμε, γκιστ, μπραμος, τσαρτσα(για την εμπειρια) και ουκιτς-σοφο γιατι εχουν συμβολαιο και δεν γινεται να φυγουν ετσι. ο μασιουλις που ανηκει στους 3 που δεν εχουν συμβολαιο και αυξησαν την αξια τους μαλλον θα πρεπει να φυγει για να μεινουν οι αλλοι 2(γκιστ,λασμε). οποτε εχουμε και λεμε

    γκαρντ:Δ.Δ(1,5), ουκιτς(0,8), καρι(0,2), παππας(0,3), μποχωριδης(0,2)
    3αρια:γιανκοβιτς(0,3), μπραμος(0,3), γιαννοπουλος(0,2)
    4αρια:φωτσης(0,8), γκιστ(0,7), τσαρτσα(0,2)
    5αρια:λασμε(1), σοφο(0,650), χεντριξ(0,9)

    14 παιχτες(καλο ροτεισον) με συνολο συμβολαιων 8,05 εκατομυρια +45% εφορια φτανουμε τα 11,7 περιπου εκατομυρια. φυσικα επαναλαμβανω ειναι μια υποθετικη ομαδα που θα ηθελα να δω εγω χωρις ακροτητες στο μπατζετ, με ελληνικο στοιχειο(9 ελληνες!!!) με μεγαλο μελλον.

    με στοιχεια που δενουν μεταξυ τους οπως ειδαμε και φετος δλδ η δημιουργια του διαμαντιδη με αθλητικους ψηλους(λασμε, γκιστ, χεντριξ και φωτση) με 3ποντο απο αρκετους παιχτες Δ.Δ, ουκιτς(μετρια πραγματα), καρι, παππας, γιανκοβιτς, μπραμος, γιαννοπουλος, φωτσης(το 4αρι με 3ποντο που θελαμε) και λιγο γκιστ. το μονο που λειπει ειναι ενας δημιουργος εκτος του διαμαντιδη αλλα εχουμε αρκετους παιχτες που μπορουν να δημιουργησουν ικανοποιητικα για τον εαυτο τους και ισως για αλλους οπως ο παππας, ο ουκιτς, ο καρι μεχρι και ο γιανκοβιτς.

    οκ δεν ειναι τελεια αλλα ικανοποιητικη οποτε πεδουλακη παρε με βοηθο σου, χαραμιζομαι...

    louie

    ΑπάντησηΔιαγραφή