Athlenda

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ!




Το Hoopfellas εγκαινιάζει την ενότητα «Πάρτε τον» για αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας τη βασική του πρόταση για τη θέση του πόιντ γκαρντ στον Παναθηναϊκό.. E.J. Rowland το όνομα του, MVP της Βαλτικής λίγκας φέτος με την εξαιρετική Ρίγα του Ραμούνας Μπουτάουτας. Πάμε να τον τσεκάρουμε μαζί..



Η δική μου οπτική στο χτίσιμο ενός μπακόρτ, το οποίο θα έχει το βάθος και την ποιότητα να σε πάει μακριά μέσα στη σεζόν, εστιάζει στο κομμάτι της λειτουργικότητας, το πιο σημαντικό στο σημερινό recruiting. Όταν λοιπόν έχεις τον Διαμαντίδη ή τον Σπανούλη, χρειάζεται να τους «ντύσεις» με τα κατάλληλα υλικά. Στην περίπτωση μας, η ιδανική συνθήκη για τον αρχηγό των πρασίνων λέει ότι χρειάζεται δίπλα του έναν ball mover και έναν ball stopper (που θα τον προστατεύουν και θα του εξοικονομούν ανάσες), χαρακτηριστικά που φυσικά θα ήταν ακόμα καλύτερο να έχει ένας παίκτης μαζί. Εάν μάλιστα έχει το δυνατό κορμί και το athleticism να αποτελέσει πανοπλία και πνευμόνι μαζί στην περιφερειακή γραμμή, ικανότητα να ελέγξει  το τρανζίσιον (ιδιαίτερα αμυντικά) και να πάει στο ριμπάουντ, τότε μιλάμε για την επιτομή αυτού που εδώ χαρακτηρίζουμε ως quarterback-guard. O Ερλ Ρόουλαντ, συγκεντρώνει πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά σε υπερθετικό βαθμό..


Κάνοντας μια μικρή παρένθεση και μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο της απόκτησης του Νίκου Παππά (με την παραμονή Διαμαντίδη φυσικά δεδομένη  και τον Ούκιτς με συμβόλαιο) και τους ιθύνοντες να δείχνουν θετικοί στην παραμονή Κάρι, θα πω με το θάρρος τη γνώμης μου ότι σκέτο το backcourt των Ούκιτς, Διαμαντίδη, Κάρι, Παππά δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση μιας και –παρά την σπουδαία ποιότητα ατομικά των παικτών- υστερεί σε πολλά πράγματα, όπως κυρίως το δημιουργικό κομμάτι (όπου πάλι θα πέσει όλο πάνω στον Διαμαντίδη), η ανθεκτικότητα και τα πόδια στον αμυντικό τομέα. Ασυζητητί, οι πράσινοι χρειάζονται «άσσο» ρόλων, που θα φέρει ισορροπία σε αυτό το backcourt που στην ιδανική του μορφή θα χρειαζόταν (ως τέταρτο στοιχείο) έναν παίκτη-μείγμα των Κάρι-Παππά και όχι δύο, με κύριο χαρακτηριστικό το καλό μακρινό σουτ, για να μοιραστεί καλύτερα ο χρόνος και να βρεί λειτουργικότητα γρήγορα το ροτέησιον. Όμως ο πειρασμός της επένδυσης σε έναν τόσο καλό 22χρονο παίκτη είναι μεγάλος (δεν αφήνεις τέτοιες ευκαιρίες πλέον).. Απλά, το ρολάρισμα της περιφερειακής γραμμής θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά..

Ο30χρονος, 1.89μ. Ερλ Ρόουλαντ προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν με την VEF Riga η οποία επίσης εντυπωσίασε φέτος σε Λετονία-Eurocup-VTB, με τον Αμερικανό να ανακηρύσσεται MVP στη Βαλτική και στην ποστ σίζον της Λετονίας όπου η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο. Πολύ καλό σύνολο από τον Μπουτάουτας καθώς ποιοτικά η Ρίγα κινούταν σε επίπεδο Ευρωλίγκας, από την οποία ο περπατημένος στα ευρωπαϊκά σοκάκια (Κρεμόνα, Ουνικάχα, Γερμανία)  Αμερικανός γκαρντ έχει παραστάσεις από το πέρασμα του στην Μάλαγα, στην οποία δεν κόλλησε με συνέπεια να περάσει τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του στη Λετονία με δανεισμό.


Ο Ρόουλαντ είναι αυτό που λέμε power guard. Χτιστό κορμί, πολύ σκληρό παιδί που μπαίνει στο παρκέ για να «χτυπηθεί» (με την καλή έννοια).  Έχει μέγεθος να αμυνθεί και στις δύο θέσεις των γκαρντ. Η δύναμη του του δίνει πολλά πλεονεκτήματα στην περιφέρεια ενώ τα καλά του πόδια τον βοηθούν να ολοκληρώσει το πακέτο του δυναμικού upper body. Τον παρακολουθώ συστηματικά από το 2007 και φέτος ήταν αδιαμφισβήτητα η break out season με τον παίκτη να φτάνει στο υψηλότερο σημείο ωριμότητας του. Αυτό που τον διακρίνει στο παιχνίδι του είναι ο αλτρουισμός. Ψάχνει με πολύ υπομονή τον ελεύθερο παίκτη, το «καλό» σουτ, την «καλή» κατάσταση, προσπαθώντας να κρατά τους συμπαίκτες του αναμιγμένους και «μέσα» στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.  Είναι πολύ επίμονος σε αυτό, κάποιες φορές παραπάνω ίσως από όσο πρέπει. Έξυπνος παίκτης. Παίζει δυνατά και έξυπνα. Ξέρει να διαβάσει καταστάσεις, να «βγεί μπροστά από τη φάση».  Περίπτωση combo που είναι περισσότερου λόγω αγωνιστικής φιλοσοφίας πόιντ και πλέον λογίζεται και ως πολύ καλός τέτοιος..


“Do it all guard”. Κάνει τα πάντα ουσιαστικά. Θα αμυνθεί, θα βάλει τα χέρια του στη μπάλα, θα πάει στο ριμπάουντ, θα βγεί στο τρανζίσιον, θα «σκεφτεί» στο μισό γήπεδο. Τα νούμερα του είναι ενδεικτικά..Στη VTB είχε 16.3π. (57.3% 2π.) 5.5 ριμπ.-5.4 τελικές-1.9 κλεψ. Στον επιθετικό τομέα το δυνατό του κομμάτι είναι η transition offense και το penetration. Έχει έκρηξη, καλό πρώτο βήμα, χρησιμοποιεί πολύ (και πολύ σωστά) το δυνατό του κορμί επιδιώκοντας μάλιστα την επαφή προς το τέλος της προσπάθειας του. Έχει καλά πόδια και αρκετούς τρόπου στο finishing. Η δράση του μοιράζεται και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αν και ο (δεξιόχειρας) Ρόουλαντ αρέσκεται από την αριστερή πλευρά να επιτίθεται κατά μέτωπο φτάνοντας μέχρι το..διχτάκι ενώ από δεξιά συνηθίζει ένα απότομο σταμάτημα και σουτ πάνω ή πίσω από το κεφάλι του αμυνόμενου.


 Έχει δημιουργία, ξέρει να συμπεριφερθεί στο pickn roll, ενώ στα συν του σαν penetrator το ότι κοιτάζει με την ίδια συχνότητα το split out με και την «εσωτερική» πάσα εφόσον πατήσει ζωγραφιστό . Ενώ overall είναι σχετικά καλός ballhandler το «τραχύ» του στυλ  και το aggressiveness τον οδηγούν σε λαθάκια (γενικά είναι προσεκτικός με τη μπάλα στα χέρια). Παίζει με πολλά cuts για να εκμεταλλευτεί το όλο του «πακέτο» (σωματοδομή/ικανότητα στο finishing ) ενώ μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του ταλέντου του είναι το post παιχνίδι το οποίο ο Μπουτάουτας αξιοποίησε φέτος δίνοντας του τη μπάλα πλάτη ή ακόμα και με «λόμπες».  Ο τύπος ΞΕΡΕΙ να παίξει χαμηλά, να κινηθεί σωστά ελέγχοντας το κορμί του.


Το κομμάτι του σουτ δεν είναι το καλύτερο του, αν και το πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι μάλλον δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό της διείσδυσης. Ουσιαστικά είναι λίγο streacky αν και αυτός ο όρος δεν ταιριάζει σε ένα παίκτη που δεν εκβιάζει (ειδικά περιφερειακά) σουτ και περιμένει την καλή κατάσταση. Ο μηχανισμός του χωράει συζήτηση. Σουτάρει σε μακρινό χρόνο αφού κρατάει το κορμί έναν τόνο παραπάνω στον αέρα, ενώ το release του δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Δεν είναι κακός, όχι σε καμία περίπτωση. Φέτος σούταρε με 44% στη Λετονία, 40% στο Eurocup και 27.2% στη VTB με μ.ο. 3 προσπαθειών ανά παιχνίδι. Είχε μέρες που «γάζωνε» και άλλες που «ήμασταν κλειστά».. Γενικά σουτάρει όμως και  θεωρώ ότι μια άμυνα μπορεί να τζογάρει ελεγχόμενα μαζί του αλλά όχι να του δώσει σε βάθος χρόνου πολλά ελεύθερα σουτ.


Αμυντικά ο παίκτης είναι αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό για να θωρακίσει το μπακόρτ του. Ξέρει να πιέσει τη μπάλα, βάζει πολύ καλά τα γρήγορα χέρια του πάνω σε αυτήν, «μαντεύει» στη weak side και είναι πολύ αποτελεσματικός στο αμυντικό ριμπάουντ. Εξίσου καλός σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στο αμυντικό κομμάτι, στόπερ ανάπτυξης στο αμυντικό τρανζίσιον. Βάζει το σώμα του παντού, θα «χτυπηθεί» με τους σκρίνερς, θα κυνηγήσει. Αξιόπιστος και στο ποστ, δύσκολα ποστάρετε, λόγω σωματοδομής, γεγονός που θα βοηθήσει στην άμυνα total switch του Πεδουλάκη. Ήσυχο παιδί και επαγγελματίας.


Ο Ρόουλαντ, εν κατακλείδι, είναι μια πολύ καλή περίπτωση για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Ακόμα και για τον Ολυμπιακό στην περίπτωση όμως που μείνει ο Σπανούλης και φύγει ο Λο.. Αλλά εκεί τα πράγματα είναι ρευστά ακόμα.. Στο πράσινο μπακόρτ μπορεί να δώσει ενέργεια, δύναμη, aggressiveness, να το κάνει πιο «τραχύ», σκληρό και με περισσότερες επιλογές αμυντικά. Εν ολίγοις να παίξει τον ρόλο του εξισορροπιστή δίπλα στο επιθετικό ταλέντο των Παππά (λογικά)-Ούκιτς και τα κατά ένα χρόνο μεγαλωμένα πόδια του Διαμαντίδη. Παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ και μπορεί να «μπεί» γρήγορα στην ομάδα. Θα έλεγα ότι είναι περίπτωση Κάρι, με τον Ραμέλ να έχει ακόμα υψηλότερο επίπεδο σκέψης, αποτελεσματικότητας στο σουτ και στο shot selection και τον Ρόουλαντ να υπερέχει κατά κράτος σε όλους του «φυσικούς» τομείς, την άμυνα, τα playmaking abilities.. O παίκτης, που τώρα βρίσκεται στην Αμερική, ενδιαφέρει  ομάδα της Ισπανίας (δεν έχω μάθει ποιά) και της Ρωσίας. Η τιμή του κυμαίνεται σε πολύ λογικά πλαίσια και μην ξεχνάτε.. έχει κοινοτικό διαβατήριο (διεθνής το ’09 και το ’11 με την εθνική Βουλγαρίας). Βάσει αυτού που είδαμε φέτος, τα επόμενα δύο χρόνια είναι τα "καλά" του. Κατ’εμέ..? Π Α Ρ Τ Ε  Τ Ο Ν ! ! !



Υ.Γ: Επειδή έχω λάβει πολλά inbox με ερωτήσεις που εστιάζουν στο «ποιόν θα επέλεγα ανεξαρτήτου κόστους και συνθηκών,  από την ευρωπαϊκή αγορά για το “4”  του ΟΣΦΠ και το  “5” του Παναθηναϊκού, δίπλα  στους Πρίντεζη και Λάσμε αντίστοιχα» απαντάω Καϊμακόγλου (για τους ερυθρόλευκους) και Βουγιούκα (για τους πράσινους). Θυμίζω βέβαια ότι η ερώτηση έλεγε «ανεξαρτήτου κόστους-συνθηκών»..

Υ.Γ1: Οφείλω μια συγνώμη σε όλα τα παιδιά, γιατί σε αντίθεση με την συνήθη τακτική, δε μπόρεσα να απαντήσω ερωτήσεις τελευταία αλλά δυστυχώς ο εργασιακός φόρτος ήταν τεράστιος.  Ελπίζω ότι σε αυτό το τόπικ θα επανορθώσω.. 

Σας περιμένω και στη παρέα μας στο facebook..

430 σχόλια:

  1. τζιμ υπαρχει προβλημα με λασμε απο τουρκια ετσι?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι , δυστυχώς θα φύγει

      αλλά το να τον κρατήσεις "πάσει θυσία" διαταράσσοντας τις ισορροπίες μισθών στην ομάδα δεν θα είναι και πολύ έξυπνη κίνηση


      να δούμε ποιός θα τον ταίζει σαν τον μήτσο (εκτός και άν πάρουν ΚΑΙ τον σπανούλη)

      Διαγραφή
    2. pou to diavasate auto gia tourkia?kai na einai alitheia,den nomizo na afisei ton panathinaiko kai na paei tourkia...alla na mou peis to idio legame gia pollous paixtes kai telika to xrima nikise,elpizw o lasme na min bei kai autos se autous tous pollous paixtes!!

      Διαγραφή
    3. ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟ. Ο ΠΑΟ ΝΑ ΝΕ ΚΑΛΑ.

      Διαγραφή
    4. Ο Στεφάν Λάσμε απολαμβάνει πλέον τις διακοπές του μετά από μια επιτυχημένη σεζόν που είχε με τον Παναθηναϊκό τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

      Ο Γκαμπονέζος σέντερ βοήθησε τα μέγιστα τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης να κατακτήσουν το νταμπλ και μετά από την ολοκλήρωση της χρονιάς, θα έχει χρόνο να ξεκουραστεί. Ο Λάσμε ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter πως επέστρεψε σπίτι του γράφοντας: «Home sweet home», δηλαδή: «Σπίτι μου σπιτάκι μου».
      ΑΠΟ ΟΝΣΠΟΡΤ
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  2. Δεν τολμω να πιστέψω οτι θα φύγει ο Λασμε. Ο κίνδυνος πηγάζει απο το ότι έχει λίγα διαθέσιμα χρόνια για καλά συμβόλαια (οπως και πέρυσι ο Καιμακόγλου).
    Ωραίο άρθρο Jim,
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ(ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ)

      Διαγραφή
  3. jim, ποια η γνώμη σου για την παραμονή η όχι του σοφο τη νέα χρονια...

    aris1908

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. jim πως ομως θα μοιραστει ο χρονος και οι προσπαθειες με αυτους τους 5(δδ, ουκιτς, παππα, καρι, ροουλαντ)? ιδεατο θα ηταν το να τον παιρναμε αλλα δεν μπορω να φανταστω πως θα βγαινει το ροτεισον χωρις να μενει κανεις δυσαρεστημενος... για τον λασμε ισχυει αυτο για τουρκια? το μεσημερι στο eurohoops που διαβαζα τον θεωρουσαν σιγουρο να ανανεωσει με 1.800.000 δολαρια για 2 χρονια(και τον γκιστ με 1.500.000 για 2 χρονια)?

    louie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζιμ σε περίπτωση που φύγει ο Σόφο πιστεύεις ότι ο Μπατίστ θα μπορούσε να προσφέρει 10 ποιοτικά λεπτά σε τοπ επίπεδο στην ομάδα του χρόνου; Άκουσα και για Ντόρσεϊ, παίζει τέτοιο σενάριο ή κουβέντα να γίνεται;
    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άψογος ως συνήθως όμως ο ΠΑΟ έχει μόνο μια θέση ξένου ακόμα αν υποθέσουμε πως ο μόνος που φεύγει από την φετινή χρονιά είναι ο Guinn. Αυτή τη θέση θα τη χρειαστεί για να βρει ποιοτικό ψηλό γιατί όλοι οι Έλληνες που παίζουν σε αυτή τη θέση είναι απλησίαστοι οικονομικά....
    Αν δε φύγει ο Λάσμε μπαίνουμε σε διαδικασία αναζήτησης και αντικαταστάτη του και τότε έχει νόημα να μιλάμε για Dorsey.
    Ακόμα, αν πάρουμε και Rowland τότε τα 1 2 υπερκαλύπτονται και ο Μπράμος ουσιαστικά μετακινείται στο 3 μαζί με Γιάνκοβιτς και ο Μασιούλις θα παίρνει πιο πολύ χρόνο στο 4?
    Νομίζω όσο η θέση 5 δεν έχει εδραιωθεί ακόμα με Λάσμε (μακάρι) και με όλα αυτά που ακούγονται για πόδι στον Σόφο εκεί είναι τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας και ο Rowland αποτελεί σκέψη για ποιό μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο εγραψα πριν περιπου 3,4 ωρες στο προηγουμενο ποστ, οτι αν αποκτηθει και αλλο γκαρντ εκτος απο παπα και βεβαια μεινει ο καρι τοτε θα υπαρξει θεμα με τους χρονους συμμετοχης. Το ιδιο βεβαια θα γινει αν αποκτηθει 4αρι, αφου στο 3 γινεται ηδη πανικος και νομιζω ματσιου και γιανκο θα παιρουν χρονο στο 4.

      Διαγραφή
    2. Στο άρθρο αναφέρει ο Τζιμ για το κοινοτικό διαβατήριο του παίχτη. Άρα δε σε εμποδίζει να βρεις ξένο για αντι-Σόφο

      "Η τιμή του κυμαίνεται σε πολύ λογικά πλαίσια και μην ξεχνάτε.. έχει κοινοτικό διαβατήριο (διεθνής το ’09 και το ’11 με την εθνική Βουλγαρίας)."
      SkyFly

      Διαγραφή
  7. jim diladi esy tha epernes Rowland sti thesi tou kari?giati oukits den ton dioxnoun logo sumvolaiou kai epeidi ekane kalous telikous...tha borousan na sunuparksoun diamantidis,papas,oukits,kari kai rowland?ksero pos merikoi pezoun kai sto 2 an oxi oloi tous(diamantidis se orismenes periptoseis),alla den mazevontai kapos polloi?akougetai episis paramoni tou ksanthopoulou opote...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ksexasa,alla gia na min epanalamvanomai,oreo artho!!se periptosi pou fugei o lasme ektos apo dorsey ti allo tha proteines?

      Διαγραφή
  8. Ωραία ανάλυση του πακέτου και του πλαισίου μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει ο παίχτης και η ομάδα.
    Το ρόλο του Quarterback στον ΠΑΟ μπορεί να τον παίξει και Ο ΔΔ. Ανάλογα φυσικά τους συμπαίχτες που θα έχει στην 5αδα. Έτσι και αλλιώς έχει όλο το πακέτο.

    Το σίγουρο είναι πως στην περιφέρεια του ΠΑΟ που είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα με το ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν θα έχουν ήδη στα υποψη τους παίχτες που τους ενδιαφέρουν για να κινηθούν έγκαιρα.

    ΥΣ. από τους ξένους παίχτες που έπαιξαν στην Ελλάδα φέτος θεωρείς πως μπορεί να σταθεί κάποιος σε επίπεδο Ευρωλίγκας για ομάδες τοπ16 τουλάχιστον; (εκτός από Πετγουει)
    Sky Fly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω λεει οτι μαλλον μενουν και οι δυο http://www.eurohoops.net/
    Ιδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o Παππας ειναι Παναθηναικος και εχει ειδωλο τον ΔΔ.Πριν δυο χρονια δειτε τι ελεγε στο εξωτερικο.http://www.talkbasket.net/news/interview-nikos-pappas-3934.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύεις ότι σημαίνει κάτι αυτό; Επίσης στην συνέντευξη, απ' όσο διάβασα, κράζει τους τότε παίκτες ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (άρα και τον ΔΔ) για το σπάσιμο της απεργίας του ΠΣΑΚ

      Διαγραφή
    2. Και βεβαια σημαινει.
      Ασχετο το αλλο που ειπες.
      Το οτι ειναι παναθηναικος ειναι γνωστο απο μικρος.

      Διαγραφή
    3. τι σχεση εχουν τα εργασιακα με το τι ομαδα ειναι.Απλα εγω ακουγα τοσο καιρο οτι ειναι παναθηναικος απο ομολογιες παιδιων που λενε οτι τον γνωριζουν,βρηκα αυτη την συνεντευξη που εδωσε σε ανυποπτο χρονο και το ποσταρα εδω.

      Διαγραφή
    4. Ωραία,είναι και ΚΚΕ,λες να του ταιριάζουν πιο πολύ τα κόκκινα???

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο άρθρο τζιμ.Σίγουρα ο Κάρι προσέφερε ηρεμία,αξιόπιστο σουτ ωστόσο την νέα χρονιά το ρόλο αυτό θα πρέπει να τον αναλάβει ο Παππάς.Ωστόσο,όπως φαίνεται ο Πεδουλάκης θα κρατήσει τον Κάρι και η 4αδα στα γκαρντ θα έχει μόνο δημιουργό τον Διαμαντίδη με ολίγον από Κάρι-Ούκιτς.Το κακό είναι ότι η ομάδα αν μείνουν οι Λάσμε-Μασιούλις(Γκιστ θεωρείται σίγουρος)θα έχει μία θέση ξένου διαθέσιμη που λογικά θα χρησιμοποιηθεί για την θέση 5 μιας και δεν υπάρχουν Έλληνες ελεύθεροι στο 5 πέραν από τον Μπουρούση που λόγω κασέ το βλέπω δύσκολο να έρθει.
    Το καλύτερο(αν μείνει ο Κάρι) θα ήταν η αποχώρηση του Μασιούλις(πολύ καλή περίπτωση και αρκετά συμπαθής αλλά ίσως με την απόκτηση Γιάνκοβιτς να μην χωράει)και η απόκτηση ενός καθαρού άσσου για την ομάδα ώστε να έχουμε στα γκαρντ ΔΔ,μεταγραφή,Ούκιτς,Κάρι,Παππά με τον ΔΔ να ανεβαίνει στο 3 αν χρειάζεται..
    Σε περίπτωση μη ανανέωσης του Κάρι,το καλύτερο θα ήταν η αντικατάστασή του με έναν άσσο και η παραμονή του Μασιούλις..
    Ακούγονται προβλήματα στην ανανέωση Λάσμε.Μέγα λάθος του Γκαμπονέζου αν αποχωρήσει τώρα από την ομάδα..Στην περίπτωση αποχώρησης πάντως θεωρείς καλή περίπτωση τον Ντόρσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. like, να υπαρχουν 3 στην θεση 3 και κανενας τους να μν μπορει να παρει χρονο στο 2 , ε τοτε υπαρχει θεμα. ειναι κριμα να μν παιρνουν τον χρονο συμμετοχης που πρεπει.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα Δημήτρη,
    Πολύ ωραία τοποθέτηση. Ο Rowland είχε θέση και στις περσινές λίστες και από το λίγο που είδα και εγώ φέτος τον παίκτη, καταλήγω ότι είχες δίκιο σε αυτά που έλεγες πέρσι. Πλέον, δεν χωράει αμφιβολία ότι από την -υπό διαμόρφωση- περιφέρεια του Παναθηναϊκού λείπει ένας παίκτης με τα δικά του στοιχεία.
    Η απόκτηση Παππά δημιουργεί ένα ντόμινο στην ομάδα που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Όπως επισήμανε και ο Τζιμ, η περιφέρεια Ούκιτς, 3Δ, Παππά και Κάρι είναι δυσλειτουργική σε ορισμένους τομείς του παιχνιδιού ιδιαίτερα σημαντικούς για το μπάσκετ της ομάδας. Για να δούμε μερικά σενάρια:
    Σενάριο 1: Η ομάδα μένει ως έχει στις θέσεις της περιφέρειας. Το έλλειμα φρεσκάδας αμυντικά έρχεται να καλύψει για περισσότερα λεπτά πλέον στη θέση "2" ο Μπράμος. Εδώ κολλάει και η απόκτηση Γιάνκοβιτς. Ο Πεδουλάκης σε αυτή τη περίπτωση ποντάρει στα όποια playmaking skills του Κάρι, ενώ ταυτόχρονα βασίζεται και σε έναν πιο ξεκούραστο πια, σε σχέση με τα φετινά ξεζουμίσματα, Διαμαντίδη.
    Σενάριο 2: Απόκτηση παίκτη στυλ Ρόουλαντ. Εδώ θεωρητικά η περιφέρεια πλέον γεμίζει από κάθε άποψη, αλλά δημιουργείται πλεόνασμα με 5 περιφερειακούς, αν φυσικά μείνει ο Κάρι. Θα ρολάρει πιο δύσκολα η ομάδα ενώ επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να μείνει ο Κάρι αλλά μόνο στο ρόστερ για Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πες τα Τζιμάρα! Η γραμμή των guards του Παναθηναϊκού δεν είναι ούτε πλήρης ούτε λειτουργική μόνο με Διαμαντίδη-Ukic-Curry-Παππά-Ξανθόπουλο. Επιβάλλεται να γίνει μεταγραφή point guard, εκτός και αν σκοπεύουν να αφήσουν τον ΔΔ κουτσό και να αποχωρήσει από τα γήπεδα μια ώρα αρχίτερα. Η απόκτηση, βέβαια, ενός τέτοιου παίκτη σημαίνει μείον μία θέση ξένου για τον ΠΑΟ, καθώς δεν υπάρχει ετοιμοπόλεμος Έλληνας με αυτά τα χαρακτηριστικά που να είναι διαθέσιμος. Ο σχεδιασμός της ομάδας είναι τεράστια υπόθεση και αυτό το καλοκαίρι. Αναζητείται ήδη ο αντι-Τσαρτσαρής και ο αντι-Guinn (μπορεί να είναι και ένας παίκτης). Ακούγονται πολλά για τον Σχορτσανίτη. Αν αποχωρήσει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην frontline, δεδομένου ότι ούτε ο Lasme είναι σίγουρος για του χρόνου, ούτε ο Maciulis είναι κατάλληλος για 4άρι υψηλού επιπέδου. Στον συγκεκριμένο παίκτη, αν δεν απατώμαι, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν. Σίγουρα φέτος ανέβασε τις μετοχές του με τις εμφανίσεις του σε VTB & Eurocup. Μένει να φανεί αν μπορεί να αντέξει σε ηψηλό επίπεδο, κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αλτρουισμό του που ισχυρίζεσαι ότι έχει. Τέτοιου είδους παίκτες συνήθως δεν εμφανίζουν σημάδια ομαδικότητας, χωρίς φυσικά να έχω παρακολουθήσει τον παίκτη ώστε να γνωρίζω κάτι παραπάνω. Πόσο θα τον κοστολογούσες για 1+1;
    Υ.Γ.: Περιμένω ανάρτηση ή έστω αναφορά στο fb για την καριέρα του τεράστιου Manu που μάλλον οδεύει προς το τέλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Pou to diavasate ayto gia ton Lasme re paidia????

    Dimitris Berkshire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=124127:q-q-&catid=228:panathinaikos&Itemid=227

      Διαγραφή
    2. Thank you man!!!Grrrr...
      Malista...Exw pisti oti tha meinei!
      Pantws st ypoloipa site grafoun oti oi diapragmateyseis einai se kalo dromo!!
      Kalws na dextoume ton Pappa...

      Dimitris Berkshire

      Διαγραφή
    3. ti kako me autous tous tourkous,den exoun varethei na dinoun tosa lefta?

      Διαγραφή
    4. Gia na grafoun kai ston onsports oti i pio dyskoli einai i periptwsi einai tou Lasme.Kai den exei meinei pote 2 xronies stin idia omada...Pragmati ta pragmata einai dyskola!!

      Dimitris Berkshire

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  15. Τζιμ καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ανάλυση του παίκτη, κάθε φορά και περισσότερο δείχνεις τον επαγγελματισμό σου (χωρίς ίχνος κολακείας). Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος, για τι τάξη τιμής μιλάμε για τον παίκτη; πχ 400,000ευρώ;

    UK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιποτα ρε συ φιλε για να λεει ο Τζιμ οτι ειναι σε λογικα πλαισια και με βαση την ηλικια και την ομαδα και κυριως χωρα που επαιζε εγω προσωπικα αποκλειω το να ξεπερναει τα 250 χιλιαρικα.Γνωμη μου.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  16. επειδη καποιοι uk13 και Κωστας β με αποκαλεσαν τρολ οταν ειπα οτι ο Παππας και ο Γιανκοβιτσ εκλεισαν για 3 χρονια στον ΠΑΟ.Λεσ και δεν εχω αλη δουλεια απο το να ποσταρω ψεματα.τωρα ξερετε.http://www.gazzetta.gr/basketball/article/516928/prasinos-o-pappas

    ΤΣΑΡΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε άκου, δεν έχω κακή προαίρεση, τη στιγμή που το πόσταρες αυτό έμπαινε ένας τύπος (χωρίς νικ) και μας είχε ζαλίσει με μούφες μεταγραφικά. Θεώρησα ότι είσαι ο ίδιος, μιας και τότε δεν είχες νικ αν δεν κάνω λάθος.

      UK13

      Διαγραφή
    2. Δικιο εχεις ,στην αρχη δεν ειχα νικ αν και διαβαζω το βλογκ πανω απο χρονο. τελοσπαντων καλη μεταγραφικη σεζον να εχουμε και πλεον γνωριζομαστε.
      φιλικα,

      ΤΣΑΡΤΣΑ

      Διαγραφή
  17. Τα μισα σαιτ γραφουν θα μεινει ο λασμε τα αλλα μισα υπαρχουν ερωτηματικα.
    Εχει καποιος το λινκ για ομαδα απο τουρκια?
    Πρεπει να ειναι φοβερη η προταση για να παει.γιατι αλλιως θα ναι πολυ ηλιθιος να αφησει τετοια ομαδα κ το τι βρηκε εδω για να υπογραψει εκει.και παλι χλωμο το βλεπω παντως να φευγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχει παραθέσει παραπάνω ο zelico. Λέει για 1,5εκατ, κάτι που δεν παίζει μιας και ο ΔΔ θα ανανεώσει με το ίδιο ποσό (μεγαλούτσικη μείωση και είναι προς τιμήν του)

      UK13

      Διαγραφή
    2. Τωρα το δα.
      Αν αληθευει καλος και αγιος ο λασμε αλλα φιλε μου δεν αξιζεις 1.5.ειναι τρελο ποσο για λασμε πραγματικα.μιλαμε οι τουρκοι ειναι για κλωτσιες.δινουν τα βλαμενα υπεραξιες σε ολους.

      Διαγραφή
    3. Οι κλασσικές "ποικιλίες" των Τούρκων. Προπονητή δεν έχουν κλείσει ακόμα και χτυπάνε παίκτες. Να τα βλέπουν οι αθλητές αυτά και να σκέφτονται σε τι οργανισμούς πάνε και υπογράφουν.
      Προσωπικά πιστεύω θα μείνει με πρόταση κοντά στο 1εκ.

      Διαγραφή
  18. o kari θα παιζει μονο euroleague του χρονου!!!!

    οποτε χρειαζομαστε κ αλλον παιχτη στα guard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραίο το άρθρο σου Jimara...δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου τον συγκεκριμένο παίκτη, παρ'όλα αυτά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι ο Παο χρειάζεται ένα τέτοιο PG, με αυτά τα χαρακτηριστικά για να θωρακίσει τον (κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο) ΔΔ...είναι οφθαλμοφανές όμως οτι (Roco, Παππάς, Curry και τέτοιο PG) δεν γίνεται να συνυπάρξουν.Προτείνεις ουσιαστικά την απομάκρυνση του 35χρονου Curry 'πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο' έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερα η ομάδα στα θέματα της Backcort που αναφέρεις .?
    1)παρατήρηση: αντέχει οικονομικά ο Παο ένα τέτοιο συμβόλαιο την δεδομένη στιγμή?(θεωρώ προτιμότερο να κάνουμε την υπέρβαση για να κρατήσουμε τον Stephan), αν όχι, θα χαρακτήριζες και πάλι αναγκαία την αντικατάσταση του Curry για να βγάλει την χρονιά η backcort μας?
    2)Ακούω πολλούς να λένε για τον Παππά οτι είναι μεγάλη 'τρύπα' αμυντικά!Αν δεν κάνω λάθος ήταν 1ος κλέφτης στην φετινή Α1. Πιστεύεις οτι μπορεί να αλλάξει νοοτροπία στο κομμάτι άμυνα? Ελπίζω ο μικρός να εξελιχθεί στην ομάδα μας και να αλλάξει level, μπορεί να το κάνει!
    3)Macioulis-Μπράμος-Γιάνκοβιτς :υπεροπλία ή πονοκέφαλος...?

    Υ.Γ Χαιρετώ όλα τα παιδιά, γράφω πρώτη φορά στο Blog, αν και διαβάζω όλη την χρονιά(αναρτήσεις-σχόλια-απαντήσεις-μεχρικαιτις TROLIES). Συγχαρητήρια γιατί ο Jim και εσείς διατηρείται πολύ ψηλά το επίπεδο του Blog.....είμαι ανοικτός να συζητήσουμε τα πάντα γύρω απο την σπυριάρα που μας έχει πάρει τα μυαλά..περιμένω απαντήσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει βελτιωθει φετος στην αμυνα, ειχε προβλημα στις περιστροφες οπου χανοταν, αλλα εδω εφιαξε ο γκιστ τις περιστροφες του ο παππας θα κολωσει!!?? αρκει βεβαια να υπαρχει θεληση!!!!

      Διαγραφή
  20. Backcourt αυτών των 5 θα ήταν πληρέστατο και λειτουργικότατο σε μια τόσο μακρά σειρά αγώνων, όπως το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει βέβαια ξόδεμα 3 θέσεων ξένων στο backcourt. Αυτόματα καθίσταται επιβεβλημένη η αντικατάσταση του Μασιούλις με τον Γιάνκοβιτς. Μαζί με την πιθανολογούμενη φυγή του Λασμέ έχεις ήδη 2 από τα βασικά στελέχη της περσινής μαχητικής ομάδας να φεύγουν, στελέχη που κατά σύμπτωση είναι και τα πιο μαχητικά. Η θέση 4 είναι κλεισμένη (λέμε τώρα) με Φώτση και Γκιστ και έχεις άλλες 2 θέσεις για ξόδεμα στη θέση 5. Ενδεχόμενη φυγή του Λασμέ καθιστά επιβεβλημένη την παραμονή του Σόφο. Δεν μπορείς να αλλάξεις ριζικά την frontline σου. Πρέπει να κρατήσεις κάτι από πέρσι για να χτίσεις. Αν φύγει λοιπόν ο Λάσμε, δίπλα στο Σόφο χρειάζεται ένας versatile ελαφρύς σχετικά σέντερ που να μπορεί να σταθεί κατά περίπτωση και στο 4 (έχω στο μυαλό μου για τη θέση αυτή τον Sharrod Ford) και έναν 7footer που να είναι στην επίθεση πάρτο βάλτο και στην άμυνα να μπορεί να δώσει μάχες με άλλους δεινόσαυρους. Για τη θέση αυτή δεν νομίζω ότι κάνει ο Βουγιούκας. Και υπενθυμίζω ότι για το πλάνο μου περισσεύει μια θέση ξένου. Υπάρχει κάτι σ' αυτό το στιλ από Αμερική μεριά, Τζιμ; Αν ήμουν ο Λάσμε και είχα να διαλέξω μεταξύ κλειστού συμβολαίου στην Ελλάδα 1.800.000 ευρώ και αντίστοιχου συμβολαίου στην Τουρκία 3 εκ. ευρώ, θα το σκεφτόμουν πολύ, αλλά θα διάλεγα Ελλάδα. Πέραν του αθλητικού και επαγγελματικού κομματιού, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη την κατάσταση στην Τουρκία, η οποία αύριο μεθαύριο μπορεί να θυμίζει Συρία. Στον ΠΑΟ ο Λάσμε ανέδειξε τα προσόντα του, είναι μέρος ενός καλού project που μπορεί να τον οδηγήσει μέχρι την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, έχει καλό αμερικάνικο σχολείο για τα παιδιά του, ασφάλεια και την αγάπη του κόσμου. Η Τουρκία αυτήν τη στιγμή για τον οποιονδήποτε (και τον Σπανακοτυροπιτούλη) είναι χοντρός τζόγος. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι ο παπας δεν ειναι φοβερος αμυντικος ειναι γνωστο.το οτι ειναι χωνι ημκακος αμυντικος ειναι οτι πιο κουφο μπορει καποιος να πει.ειδικα φετος εχει δειξει πολυ μεγαλη βελτιωση σε αυτο τον τομεα.και δεν ειναι μονο τα κλεψιματα αλλα και το οτι δεν χανεται ιδιαιτερα στις περιστροφες οπως παλιοτερα.αλλωστε ειναι κατι που το εχει παραδεχτει κ ο σφαιροπουλος

      Διαγραφή
    2. Φιλε αν αληθευει 1.5 ειναι τρελο το ποσο κ δεν το αρνειται ευκολα κανεις.αν ειναι κ διετες συμβολαιο....κ να παιρνει τα διπλασια στην ουσια απο παο...
      Πολυ δυσκολα αρνεισαι τετοια προσφορα.κ ο λασμε δεν εχει προλαβει να δεθει με την ομαδα για να εχει συναισθηματικο δεσιμο μηπως και.εδω καποιος αλλος που χε ειδες τι επελεξε...ποσο μαλλον ο γκαμπονεζος..τι να λεμε τωρα.
      Φενερ σιγπυρα θα χει κανει προσφορα που χει διωξει ολη την φροντλινε της κ παιρνει μαλλον ιβκοβιτς...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα Πάνο....Έχει πάρα πολλές ικανότητες στον επιθετικό τομέα, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να υστερεί αμυντικά!Και το σώμα διαθέτει, και γρήγορα πόδια, ελπίζω να μπει γρήγορα στην νοοτροπία της ομάδας και να δουλέψει σκληρά στο κομμάτι αυτό!

      Διαγραφή
  21. Τζιμ οτν παιχτη που αναφερεις και αναλυεις ουτε καν τον ηξερα αλλα ανυπομωνω να τον δω. Καθε βιντεο απο φιλο με τον συγκεκριμενο παιχτη καλοδεχουμενο.
    Αλλα φιλτατε τζιμ .. μολις εχουμε παρει παππα.. υπαρχει διαμαντιδης και καρυ και ροκο και μπραμος που μπορει να κανει καποια συγκεκριμενα πραγματα στο 2... ΔΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ αδικια να παρουμε ακομη εναν παιχτη για τον ασσο??
    Αδικια για τον παππα?? ειδαμε οτι ο ροκο θελει χρονο μεσα στο παρκε για να αποδωσει, και δν μπορει να βγαλει αυτο που μπορει με κουτσουρεμενα 5 λεπτα...
    Ποσο μαλλον ο παππας που ερχεται σε μια μεγαλη ομαδα, εχοντας χρονους συμμετοχης +30 λεπτων!!
    Δεν θα ειναι κριμα για αυτο το προσπεκτ να χαθει ???
    Αν φυγει ο καρυ και να μπει καποιος αλλος ναι , αλλα οχι να προστεθει ενας επιπλεον!!
    Δημιουργηκα πως πως ειναι δυνατον να υπαρχει θεμα?? οταν ο παππας ειχε τις ασιστ που ειχε και ουσιαστικα ηταν ο βασικος ασσος???
    αμυντικα ο ροκο εβγαλε ματια, ο διαμαντιδης ειναι ο διαμαντηδης και ο καρυ ειναι αξιοπρεπεστατος οσο εχει ανασες.
    Δημιουργηκα μπορει να δωσει και ο καρυ.
    Στο 4 επισης υσχυουν τα ιδια... με φωτση να μπορει να δωσει πολυ περισσοτερα ποιοτικα λεπτα απο τσαρτσαρι, ειναι αυτοκτονια να βαλεις ενα ακομη 4αρι οταν θα μπορεις να μοιρασεις χρονο και στους γιανκοβιτς ματσιου(ειδικα ο γιανκο μπορει πολυ πιο ευκολα σε αυτο το ρολο)
    Αποψη μου ενα καλο 5 ειδικα αν φυγει ο σοφο , και ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Chris σχεδόν σε ολα...πρέπει να εχει χρόνο φέτος ο Παππας διπλα στον ΔΔ, για να παρει πολυτιμες εμπειρίες οσο ο Μητσος παιζει ακομι σε Top level...αξίζει άλλωστε να αποδειξει το παιδί οτι μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο!Και τον Σπανουλη σε τετοια ηλικια τον είχαμε πάρει και έβγαζε 25λεπτα!Οχι άλλο PG εκτός αν αντικατασταθεί ο Curry!

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα jim! Πως τον βλέπεις τον Πανιώνιο του χρόνου? Θα είναι ακόμα πιο δυνατός? Ακουγεται ότι έχει κλείσει τους Μακόλουμ και Θανάση Αντετικούμπο και πάει για τους Πάλμερ και Κάρτερ. Νομίζω ότι Πελεκάνος θα ήταν ο καλύτερος αντικαταστάτης του Βλάντο με τα τωρινά δεδομένα.
    Πιστεύεις επίσης ότι χωράνε στο ρόστερ οι Γκίκας, Χρυσικόπουλος και Βρκιτς?
    Τέλος θεωρείς ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κυνηγήσει ο Λιανός να παίξουμε Ευρωλίγκα του χρόνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω συζητανε για να εχουμε 3 ομαδες στο καπ και οχι μια επιλεον στην ευρολιγκα...μαλλον για παοκ και αρη αν και νομιζω οτι ειδικα ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση και βεβαια δν ξερω κατα ποσο θα ηταν καλο για αυτες τις ομαδες που μαζευουν τα οικονομικα τους ενα τετοιο ανοιγμα

      Διαγραφή
    2. Κάρτερ, Βρκιτς και Μακόλουμ είναι σίγουροι, για Θ.Αντετοκούμπο το παλεύει, για Πάλμερ δεν έχει ακουσθεί τίποτα αλλά είναι σίγουρο ότι θα φύγει ο Μπούκερ και οπότε θα έρθει άλλο 5άρι. Μίλμπουρν και Πέιν μένουν, έχουν συμβόλαιο. Επίσης Μπατής και Αθανασούλας συμφώνησαν και μένουν, μόνο ο Αθηναίου είναι αμφίβολος. Επίσης και ο Αγραβάνης έχει συμβόλαιο για του χρόνου και τέλος φυσικά ο γεροΚίς φεύγει, μάλλον πάει στον Άρη.

      Διαγραφή
    3. Μακριά από Πελακάνο, είναι στημένη λεμονόκουπα.

      Διαγραφή
    4. Θεωρώ ότι με Μακόλουμ, Κάρτερ, Μπατή, Θ. Αντετοκούμπο, Πειν, Μίλμπουρν (?), Βρκιτς, Αθηναίου και Αθανασούλα ο Πανιώνιος θα έχει μεγάλη υπεροπλία στα guard...Για να δούμε...

      Διαγραφή
    5. PEDES O MILBOURN PAIZI KAI SAN 4ARI

      Διαγραφή
  23. Γεια σου Τζιμ..Παντα απολαυστικα τα αρθρα που αφορουν το scouting report παικτων,αλλα και ομαδων..Συμφωνω οτι χρειαζεται ενας point guard με τα χαρακτηριστικα του quarterback,οπως αρεσκεσαι να λες.Θεωρω οτι και τα στελεχη της ομαδας εχουν εντοπισει την αναγκαιοτητα της παρουσιας ενος τετοιου παικτη.Ειναι πιθανο να κινηθουν απο φετος γι' αυτον γιατι ετσι κι αλλιως του χρονου θα γινει η προσπαθεια να ερθει ο πλεον ταιριαστος με το ροστερ που διαμορφωνεται σιγα σιγα..Μπορει να ειναι ξενος,μπορει να ειναι και γηγενης..Και να διορθωθει και το λαθος του '11..PISTOL PETE..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως λένε και οι προηγούμενοι, μια τέτοια κίνηση θα μ' έβρισκε σύμφωνο εφόσον δεν ανανεώσει ο Κάρι. Εφόσον τον προτείνει ο Jim, παρότι δεν τον εχω δει θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια. Αλλά θεωρώ ότι έτσι δεν δίνεται μια ευκαιρία στον Κάρι να δείξει τι μπορεί να κάνει,ενώ την κέρδισε. Οργανωτικά δε νομίζω ότι υπάρχει τόσο πρόβλημα με Κάρι(που έδειξε να έχει και αξιόπιστο σουτ) και ΔΔ, άρα είναι θέμα άμυνας που πιστεύω και οι τελικοί έδειξαν πως μια τέτοια ομάδα στέκεται, ειδικά με Μπράμος κάποιες φορές στο 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΡΗ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΜΕ Η ΜΑΤΣΙΟΥΛΛΗΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΛΑΣΜΕ ΠΕΡΣΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΜ? ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΛΙΣΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ (ΠΟΥ ΕΦΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ), ΟΠΩΣ Ο ΝΤΟΡΣΕΙ Ο ΦΟΡΝΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΠΣΟΝ., Ο ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΤΗΣ ΒΑΡΕΣΕ, Ο ΤΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΙΔΙΟΥ STYLE ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΤΣΙΟΥΛΛΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 700 800 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΠΑΙΔΙΑ
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΙΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟ BUYOUT ΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 50 000 ΝΤΟΛΛΑΡΣ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  26. Ο Άρης δυστυχώς οδεύει προς την Β εθνική, πολύ δύσκολα θα βρει τα χρήματα που χρειάζονται για να παίξει του χρόνου στην Α1, τα χρέη είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα και από εμένα...Με την σειρά μου θα ήθελα να καταθέσω τις απόψεις μου για την δημιουργία του νέου ΠΑΟ..
    Καταρχάς 6 ξένοι χωράνε στην ομάδα όπως γνωρίζουμε όλοι..Έχουμε αυτή την στιγμή: Ούκιτς, Γκίστ, Λάσμε, Μασιούλις, Κάρυ..
    Με δεδομένα την έλευση Παππά, Γιάνκοβιτς, Φώτση, στα γκάρντ συνοστίζονται ΔΔ, Ούκιτς, Κάρυ, Παππάς..Όπως σωστά λέει ο Jim, είναι ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ένα point guard..Εγώ διαφωνώ όμως στο να είναι ξένο αυτό το point guard γιατί τότε χάνεται η ευκαιρία για ξένο 5αρι..Συν τις άλλοις, όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε την διαδοχή σε επίπεδο ηγέτη που πρέπει να συντελεστεί στην ομάδα (Και όπως γνωρίζω μέσα από την ΚΑΕ) είναι κάτι που είναι πολύ ψηλά στο μυαλό των σχεδιατών της ομάδας..Απ' όσο γνωρίζω δεν σκέφτονται καν τον Παππά σε αυτό το ρόλο αλλά έχουν σχεδόν καταλήξει στον Νικ Καλάθη..Απλά ακούγεται οτι αυτή την κίνηση μάλλον θα την κάνουν του χρόνου..Σκεπτόμενος όλα αυτά εγω θα πρότεινα να δώσουν τα πάντα φέτος το καλοκαίρι για να φέρουν πίσω τον Νικ (500.000 δολλάρια buy out) για την θέση του point guard..Οπότε τώρα μαζεύονται 5 guards (ΔΔ, Καλάθης, Παππάς, Ούκιτς, Κάρυ) τα οποία εγω΄προσωπικά θεωρώ υπεραπαραίτητα για τη νέα σεζόν..
    Για να μην προκύωουν όμως τα προβλήματα χρόνου που όλοι σκεφτόμαστε εγώ θα θυσίαζα την θέση του Μασιούλις..Θεωρώ άλλωστε πως θα είμαστε άκρως καλυμμένοι με Μπράμος και Γιάνκοβιτς κι ας είναι pitbull ο Γιόνας..Πιστεύω πως μπορούν να "αγριέψουν" πολύ τόσο ο Μπράμος όσο και ο Γιάνκοβιτς αν τους ζητηθεί..Οπότε μέχρι τώρα έχουμε 9 παίκτες (5 guards + 2 small forwards + 2 power forwards)..Πάμε στις 3 τελευταίες θέσεις των centers..Κρατάμε απαραίτητα Λάσμε (ακόμα και με 1.200.000 δολλάρια) και αφήνουμε τους Τούρκους να χαίρονται μόνοι τους..Απομακρύνουμε Σόφο (θεωρώ ότι ούτε τώρα θα κάνει το step up, οπότε τζάμπα λεφτά) και στην θέση του παίρνουμε Βουγιούκα με τα ίδια περίπου λεφτά..Θεωρώ ότι ο ένας θα συμπληρώνει τέλεια τον άλλο..Η μεγάλη μου δυσκολία είναι στον 3ο center και τελευταίο παίκτη της ομάδας και είμαι μεταξύ Ντόρσει (οι ενδοιασμοί μου έχουν να κάνουν με την διαχείριση τριών τέτοιων centers) ή Μπατίστ ή Διαμαντάκου με σκοπό ήδη να ψήνεται στην Α1..Συμπερασματικά η ομάδα κατ' εμέ πρέπει να είναι:
    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΚΑΛΑΘΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΟΥΚΙΤΣ, ΚΑΡΥ, ΜΠΡΑΜΟΣ, ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ, ΓΚΙΣΤ, ΦΩΤΣΗΣ, ΛΑΣΜΕ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ, ΝΤΟΡΣΕΥ ή ΜΠΑΤΙΣΤ ή ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ.
    "Ένας Παλιόφιλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε παλιοφιλε!!:) δεν υπαρχει περιπτωση καλως η κακως να προχωρησει η μεταγραφη του καλαθη για το εξης απλο λογο.θα χρειαστει μονο για την υπογραφη του κοντα στα 2μυρια.αντε στην καλυτερη 1.7... Δεν παιζει οπως καταλαβαινεις.δυστηχως αυτα τα καναμε παλια...η μαλλον μια φορα κ αυτη με πεκοβιτς.το byout ειναι παραπολυ υψηλο.σε σημειο να κλεινεις καλο ξενο.του χρονου ναι.ειναι πολυ πιθανο.κ γω σαν διοικηση εκει θα στρεφομουν.
      Απο κει και περα,καταλαβαινετε ΟΛΟΙ οτι αν μας αποχαιρετησει ο λασμε αλλαζει ΟΛΟΣ ο σχεδιασμος του χρονου.σε τετοια περιπτωση πρεπει να πας σε πιο επιθετικη ομαδα μιας κ λασμε οσο κ να ψαξεις ευρωπη αμυντικα δεν θα βρεις.καλυτερους επιθετικα θα βρεις ευκολα ομως.οποτε στρεφεσαι αλλου.
      Και μενα δεν μου βγαινουν τα κουκια παντως.ο μασιουλης ειναι πολυ αγαπητος αλλα ισως πρεπει να θυσιαστει.αλλιως παμε για 13αρι.ουτε προπο ν παιζαμε

      Διαγραφή
  28. Για το Λασμε μην το δενετε ακομη κομπο οτι θα φυγει. Δεν ειναι σιγουρο. Η προταση που ακουστηκε οτι παιζει απο Φενερ δεν ειναι τοσο τρομακτικη. Μιλαμε για 1,2 εκ δολαρια απο Φενερ και περιπου 1 εκ δολαρια απο Παναθηναικο.

    Σχετικα με το σχηματισμο του ροστερ, πιστευω ότι στον ΠΑΟ θα ταιριαζει πολυ ενας pg τυπου Μπεβερλι. Δεν ξερω ποσοι τον παρακολουθησαν απο τοτε που εφυγε απο Ελλαδα, αλλα σε Ρωσια και ΗΠΑ εκανε πολυ καλες σεζον. Αν οχι τον ιδιο λοιπον, ενας παικτης αυτου του στιλ θα ταιριαζε γαντι στην ομαδα.

    Κατά τα λοιπα, Jim, μιας και ειναι φανερό οτι ο ΠΑΟ θα βγει στην αγορά για σεντερ στη θεση του Σχορτσιανιτη, θα ειχε ενδιαφερον να παρουσιαζες καποιες περιπτωσεις παικτων...

    Dejan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πιστευω οτι ο λαφαγετ ειναι η καλυτερη λυση.ελευθερος κ ταιριαζει γαντι σε ολα

      Διαγραφή
    2. Πάνο εγώ ανέφερα Καλάθη γιατί ξέρω ότι συζητείται στην ΚΑΕ (έστω και από του χρόνου), αν και θα κάνουν ότι μπορούν και φέτος για να τον φέρουν..Αλλά και να μην τα καταφέρουν τώρα, σου εγγυώμαι ότι θα γίνει μεγάλη μεταγραφή στο point guard..Τόσο ώστε ο Λαφαγιέτ δεν χωράει στη λίστα...
      "Ένας Παλιόφιλος"

      Διαγραφή
    3. Μακαρι φιλαρακο.ειλικρινα.απλα δεν το βρισκω. Λογικο με την restrict policy που ακολουθει η ομαδα στο οικονομικο.μακαρι.
      Το ´ενας παλιοφιλος´ ειναι υπονοουμενο?κατι μου εκατσε με το νικ σου.

      Διαγραφή
    4. Υπονοούμενο όχι...Είμαι όντως παλιός εδώ στον Jim..
      "Ένας Παλιόφιλος"

      Διαγραφή
  29. Χτες ειχα πει οτι ακουγεται ομπραντοβιτς εντονα για τουρκια παρολο που γραφανε παντου οτι ζητησε τρελα.και ομως καλα μου παν...
    Ειχα αναφερει την φενερ λογικα.αλλα μαλλον παει στην εταιρη ομαδα...εφες
    http://www.onsports.gr/basket/Eyrwpaika-prwtathlhmata/item/324946-Stin-Toyrkia-o-Omprantovits
    Σιγουρα πηγε να συζητησει για αναληψη καθηκοντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και ο σκορτσιανιτης προταθηκε σε τουρκους...
    http://www.pamesports.gr/247444/ataman-mas-protathhke-o-sxortsaniths

    Καταλαβαινετε πιστευω ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πανο
      Μας χαιρεταει ο σοφο.
      Να δουμε τα σεντερ την νεα περιοδο

      Διαγραφή
    2. Στο καλό..! Συμπαθέστατος αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ψυχολογικά και σωματικά στην πίεση μιας ομάδας επιπέδου final four.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  31. Πραγματικα πιστευω οτι αν ο παναθηναϊκός του χρονου διατηρησει το βασικο κορμο συν τις διαφαινομενες προσθηκες(φωτση,γιανκοβιτς,παππα,+ εναν 7-footer π.χ. βουγιουκας) θα ειναι απο τις ποιο FUN TO WATCH ομαδες που εχουμε δει.Την συγκρινω με την ομαδα του 2005-6 που παρολο οτι αποκλειστηκε στα play-offs της euroleague ειχε παιξει καταπληκτικο και γρηγορο μπασκετ εκεινη την χρονια(η τριαδα διαμαντιδη,λακοβιτς,σπανουλη πεταγε φωτιες στην περιφερεια!)και την θεωρω απ΄τις καλυτερες ομαδες που εφτιαξε ο ζοτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και ποιος εγγυάται ότι και ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς δεν θα θέλουν να κάτσουν απλά ένα χρόνο στον Παναθηναικό και μετά να θελήσουν να πάνε είτε σε ένα πιο προηγμένο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έιτε ΝΒΑ..εδώ θα είμαστε..Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε τέτοιου είδους παίχτες που βλέπουν την ομάδα σαν σκαλοπάτι..Και ο Βλάντο και ο Παππάς είναι τρελλά φιλόδοξοι παίχτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλάρωσε φίλε μου εδώ ο Σπανούλης έφαγε άκυρο στο ΝΒΑ!
      Βλάντο και Παππάς έχουν ακόμα δρόμο....

      Διαγραφή
    2. Καλο ειναι να θελουν να πανε στο nba.
      Αυτο σημαινει οτι εκτος απο φιλοδοξοι θα ναι και εργατικοι.Θα βελτιωθουν.
      Τωα αν πανε μαγκια τους.Αλλα το σκεπτικο ειναι να σε βοηθησουν.Οχι αν τους υπογραψεις και αυτοι ισως σε γραψουν.Δεν παει ετσι το πραμα.
      Μην ξεχνας οτι 3 απο τους μικρους του παο εφυγαν για το ncaa τα τελευταια χρονια.Τι θα λεμε τωρα.Τους μεγαλωσαμε και μας γραψανε?ετσι ειναι ο επαγγελματικος αθλητισμος.Και αλλοι εφυγαν και ξαναγυρισαν.αλλοι παρακαλανε να γυρισουν..δυο μου ρχονται ηδη στο μυαλο.Αν φυγουν για εκει ας φυγουν.το μαγαζι να ειναι καλα κ να χεις σοβαρο τμημα να καλυψεις τα κενα.
      Ο παπας για την ωρα θελει μεγαλητερη ταχ. για να αρχισει να το σκεφτεται.πρεπει να δουλεψει πολυ στα ποδια γιατι εκει περα,αγωνιζονται στην θεση του κ κυριως αντιπαλοι του,κατι superman.
      O γιανκοβιτς για μενα εχει τρελο potencial αν συνεχισει να δουλευει.
      Δεν υστερει σε τιποτα κ μπορει καποια μερα να παει.
      Στην ακρη του μυαλου σας να χετε οτι ο ελληνας ειναι και του φραπε ...οσο αφρα το nba αναφερομαι...

      Διαγραφή
    3. Η φιλοδοξία είναι το καλύτερο κίνητρο φίλε.
      Και όσο για το σκαλοπάτι ο Παναθηναικός δεν είναι σκαλοπάτι αλλά βάθρο! Μακάρι να είναι τόσο καλοί που να συγκεντρώσουν τα βλέμματα από την αντίπερα όχθη.. αλλά είναι μακρύς ο δρόμος.

      Διαγραφή
    4. Χωρίς να θέλω καν να συμφωνήσω με την πάνω πάνω άποψη..για να μην τρελαινόμαστε..
      Ο Σπανούλης πήγε στον Πάο μετά από μια χρονιά με 16 πόντους μ.ο και σε ηλικία 23 χρονών στον Πάο.Έμεινε εκεί ένα χρόνο όντας πρώτος σκόρερ του Πάο,καλύτερος γκαρντ σε αξιολόγηση και έφυγε αμέσως για NBA.
      Αμφιβάλλω αν θα γινόταν κάτι ανάλογο με Παππά,αλλά τι διαφορές έχουν?23 χρονών με 17 πόντους μ.ο από την 3η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας έχοντας παίξει και αυτός στο Εurocup.

      Διαγραφή
    5. Ούτε εγώ συμφωνώ 100% με την αρχική άποψη αλλά δηλαδή αν έρθουν οι Ρώσοι ή οι Τουρκοι με τα ωραία τους λεφτουδάκια ή καμιά Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ στον Παναθηναικό θα κάτσουν? Ειδικά το ισπανικό πρωτάθλημα είναι έτη φωτός πιο ανταγωνιστικό και ανεπτυγμένο από το δικό μας. Ο ρομαντισμός του κάθομαι σε μια ομάδα πολλά χρονια δεν υπάρχει πια στις μέρες μας...πηγαίνουν όπου υπάρχει χρήμα και καλύτερες προοπτικές...Αλλιώς και ο Γιάνκοβιτς θα έμενε στον Πανιώνιο που δηλώνει και τρελλός πάνθηρας..

      Διαγραφή
  33. ενα ενδιαφερον αρθρο για ολους και για ολα μεχρι και για Λασμε Γκιστ αναφερει.http://www.pamesports.gr/247443/o-xains-kai-o-kleiza-o-spanoylhs-kai-o-kalathhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 3 βιντεάκια του παίχτη για μια ιδέα.

    Δεν τον ήξερα αλλά κάποια στοιχεία που περιγράφει ο Jim φαίνονται.

    http://www.youtube.com/watch?v=zG4bHgrgDpI

    http://www.youtube.com/watch?v=pcdAevo7J1Q

    http://www.youtube.com/watch?v=oK6BraVjaPc

    BillyG13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τον Παπά δεν τον βλέπω να κάνει παρέλαση (28/10/2013) στον Παο, νύχτα θα φύγει σαν τον Καπόνο και τον Μπάνκς, το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχει προλάβει κάνει έως τότε στο καλό κλίμα που υπάρχει σήμερα στον Παο.

    Ο Παπάς είναι η ιδανική κίνηση ματ αν θέλεις να διαλύσεις μια ομάδα, αυτός ούτε στις προπονήσεις δεν δίνει πάσα.

    Όσο για άμυνα, στα τελευταία λεπτά πρέπει να είναι μπαλαντέρ, να μπαίνει στην επίθεση και να βγαίνει στην άμυνα. Θα το δεχθούν αυτό οι συμπαίκτες του? Ίσως και να δεχθεί ο ΔΔ να κάνει τον χειροκροτητή του από τον πάγκο αλλά το αντίθετο χλωμό το βλέπω.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον Παπά φέτος στον Παο δεν θα πλήξουμε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://m.youtube.com/watch?v=YjMxQh8cgOw

      Amor

      Διαγραφή
    2. troll alert troll alert
      μονο απο τις δυοπρωτες γραμμες που διαβασα καταλαβα οτι δεν θα υπαρχει nickname απο κατω

      Διαγραφή
    3. δεν ειναι τρολ, απο την πικρα του τα λεει ο κακοιμοιρης.

      Διαγραφή
  36. http://m.youtube.com/watch?v=YjMxQh8cgOw

    Δεν εχουν προπονητη
    Δεν εχουν πλανο.
    Αλλα λεφτα εχουν.
    Ο μπατιστ του 2013
    Τωρα τους χρειαζετε νεο ρεζιλικι.
    Ουτε τοπ16 να φτασουν

    T-MAC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αυτη την στιγμη κρινεται το πρωταθλημα Ισπανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τώρα κρίνεται σε ποια ομάδα θα είναι ο Ζοτς από του χρόνου! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκασιλα μας,στο καλο και να μας γραφει...Κανεις πανω απο τον Παναθηναικο.

      Διαγραφή
    2. Το site είναι μπασκετικό, όχι οπαδικό... Κράτα λοιπόν την σκασίλα σου για το leoforos. Οι υπόλοιποι φυσικά και ενδιαφερόμαστε πού θα δουλέψει την επόμενη χρονιά ο κορυφαίος Ευρωπαίος προπονητής.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  39. http://www.sportdog.gr/article/176233/posa-zitise-o-omprantobits-apo-toys-toyrkoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Λάσμε είναι μια ανάσα από τον ολυμπιακό, ίσως αύριο να έχουμε ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ?

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα εσυ πρεπει να σαι αυτος που εγραφε για τους χιλιαδες γαυραρους στο ΣΕΦ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. ο παππας τελικα 100% ολυμπιακο εεε???
      χααχαχαχαχαχαχαχαχαχα προσεχτε τι γραφετε μερικοι εδω μεσα

      Διαγραφή
    4. οχι ειναι αυτος που ηταν κρυμμενος πισω απο την κουρτινα.

      Διαγραφή
    5. Φίλε ΤΣΑΡΤΣΑ κατάλαβες με ποιον σε μπέρδεψα;;; Με αυτό το αρχι-τρολλ

      UK13

      Διαγραφή
    6. Ναι σίγουρα... Θα αφήσει ο Ολυμπιακός τους εξαιρετικούς Χάινς και Λο, για να δώσει περισσότερα από τους Ρωσοτούρκους μόνο για έναν -επίσης εξαιρετικό- παίκτη. Τρέλανέ μας!!!
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  41. ΠΑΙΔΙΑ Η ΕΦΕΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΕΛΕΦΥΕΡΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπααα...Για Τουντσερί όμως...Νομίζω θα είναι το κερασάκι στην τούρτα!! Ταιριάζει και με DD και με Παππά!!

      Hakeem

      Διαγραφή
    2. Για το ρόλο του Γκιουλέρ (σκύλος στην περιφέρεια) υπάρχει ο πληρέστερος Μπράμος. Ο Τουντσερί ήταν κάποτε μεγάλος πλέι μέικερ αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να δώσει κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή σε ελληνική ομάδα ούτε και θέλει να φύγει από την Τουρκία.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  42. τζιμ οι κεραιες σου τι πιανουν για Λασμε,ο Σωτηρης τι κανει ολα καλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα παιδιά

    Η παραμονή του Λασμέ είναι πολύ σημαντική κατά την άποψη μου ώστε πάνω τις να κτίσει ο Πεδουλάκης τον Παναθηναικός της νέας σεζόν. Τυχών φυγή του θα μας βγάλει στη γύρα για ανάλογο παίκτη κάτι δύσκολο, όπως το ίδιο θα γίνει και με τον Ολυμπιακό με τυχών φυγή του Χάινς.
    Ενδιαφέρουσα η άποψη του Τζιμ για τον Ροουλαντ. Δείχνει να ταιριάζει γάντι στον νέο Παναθηναικό

    ΥΓ. Εξαιρετικός ο τελευταίος τελικός ανάμεσα σε Ρεαλ και Μπάρτσα. Ο Ινγκες έχει ντυθεί Ναβάρο αλλά δεν βλέπει να κερδίζουν οι καταλανοί.
    Απίστευτη η πτώση από τον Ιανουάριο και μετά του Λόρμπεκ...νομίζει ότι πρόκειται για άλλο παίκτη. Και έχει και συμβόλαιο 3 εκ. δολλάρια

    GREEN-RED XANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129415751
    Και τσσκα στο κολπο
    Οι ρωσοι τους θελουν ολους μαλλον.και τομιτς,κ χαινς κ λασμε.η ο μεσινα δεν ξερει τι του γινετε η μας δουλευουν οι μανατζερ.
    Οπως κ να χει ωρα για ονοματα τους σεντερ τζιμ.ψαχνουμε δυο τουλαχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. σαρας σημερα κορυφη
    το παλευει μονος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. το πηρε η ρεαλ
    μαλλον τιτλοι τελους για πασκουαλ(το κερδισε με το σπαθι του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Λες; δεν τους έχω για τόσο επιπόλαιους τους Καταλανούς. Αν σκεφθείς ότι έπαιζε χωρίς Jawai και χωρίς ουσιαστικά Ναβάρο...δεν τα πήγε και άσχημα

      GREEN-RED XANIA

      Διαγραφή
    2. Σάρας 23 πόντους... Μόνος του πάλευε στο τέλος. Αχ ρε Σάρας άμα δεν είχες λιποτακτήσει το καλοκαίρι θα είχαμε πάει Φ4...

      UK13

      Διαγραφή
    3. Θα διαφωνήσω. Ο Σάρας δε λιποτάκτησε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο για έναν παίκτη που δεν είχε μείνει τόσα χρόνια στον ΠΑΟ όσο άλλοι και στον οποίο έγινε πρόταση για ανάληψη προπονητικής θέσης.

      The Glove

      Διαγραφή
    4. κανεις λαθος, δεν θα ειχαμε παει φ4!...θα το ειχαμε παρει κιολας!αλλα δυστυχως δεν πιστεψε σε εμας κ το εφαγε κ αυτοσ το κεφαλι του!!

      ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

      Διαγραφή
  47. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/517071/haralampidis-protypo-moy-o-diamantidis αυτος ειναι ο Μπιδης που λετε ορισμενοι του Παοκ;;; ποσων ετων ειναι και εχει προτυπο τον ΔΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ο πασκουαλ φταιει αν τραυματιστηκαν Τζαγουαι,Μαικλ,και σημερα ο Ναβαρο ηταν απων λογο τραυματισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. http://www.basketnet.gr/main/1/a1/articles/1/cska-hines.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όντως ισχύει, μιλάμε για τρελά λεφτά, ενώ δημιουργείται και "καραμπόλα" με τους επίσης υποψήφιους "Ρώσους" Λάσμε, Κλέιζα κ.ο.κ.

      Διαγραφή
  50. Πάντως εδώ δεν τον έχουν ούτε καν σαν φήμη το Lasme να πηγαίνει αλλού, εν αντιθέσει με τον Maciulis πχ που τον έχει σαν rumor για Μακάμπι...

    http://www.talkbasket.net/european-signings-and-rumours.html

    UK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πριν λίγες μέρες ο Τζιμ είχε βγάλει στα rumors ότι η ΤΣΣΚΑ ενδιαφέρεται για παίκτη των δύο αιωνίων..Τώρα εξηγείται.Χάινς ή Λάσμε?Τζιμάρα κορυφή είσαι.Best basketball blog in Europe!
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τζιμ καλημέρα. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των Χάινς, Λάσμε (ή και οι 2) αποχωρήσουν από τις ομάδες τους, ποιοι παίκτες πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν επάξια; Έχεις εικόνα για τους Solomon Jones και Jarvis Varnado?

    The Glove

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το ενδεχομενο να φορεσει ο Μπουρουσης τα πρασινα σας εχει περασει απο το μυαλο;;;

    θ.Γιαννακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε Θανάση μας έχει περάσει και προσπαθούμε να το βγάλουμε!

    The Glove

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Με όλο το σεβασμό αρχηγέ μου αλλά με σχεδόν κλεισμένους Μήτσο,Ούκιτς,Παππά & Κάρι είμεθα πλήρεις και τα περι Εί.Τζέι Ρόουλαντ είναι νά χαμε να λέγαμε.

    Τώρα να μην κρατήσουμε Κάρι που βγήκε λίρα εκατό και οικονομικός και να ρισκάρουμε δεν το συζητώ κάν. Ο θεούλης αν απέδωσε τόσο καλά με το που πάτησε το πόδι του στο ΟΑΚΑ φανταστείτε τι θα κάνει του χρόνου με προετοιμασία. Βρήκαμε το νέο Μίντλετον σε μινιατούρα!

    Τον Παππά που είναι μεγάλο στοίχημα για το Ελληνικό μπάσκετ θα τον στρώσουνε και να δείτε οτι και θα δημιουργεί και θα αμύνεται σκυλίσια.

    Στο 3 και στο 4 με την έλευση Γιάνκοβιτς και Φώτση είμαστε υπερπλήρης.

    Πάρε θέση για το φλέγον ζήτημα που είναι η θέση πέντε που μπορεί να μείνουμε εντελώς γυμνοί και να ψάχνουμε για τρείς.

    Το τσιράκι σου,
    Φράνκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προσεξατε τι γραφει η πρασινη?
    Η hot αγορα της τουρκιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όλη η αλήθεια Μπουρούση γράφει...Τελικά με τους Γιάνκοβιτς-Παππά τι γίνεται;;

      Διαγραφή
    2. Και όλη η αλήθεια Μπουρούση γράφει...Τελικά με τους Γιάνκοβιτς-Παππά τι γίνεται;;

      Διαγραφή
    3. Με όλο το σεβασμό κι εγώ Φράνκι θα σου πω οτι ο Παναθηναϊκός παίζει έναν τύπο μπάσκετ που δεν αρκεί απλά να δημιοργείς αξιοπρεπώς αλλά χρειάζεται να δημιουργείς πάρα πολύ καλά. Ας πούμε οτι ο Ούκιτς με τα χίλια ζόρια έφτασε σ'ένα σημείο να δημιουργεί αξιοπρεπώς. Δεν είναι προφανές οτι με αυτόν στον παρκέ και τον ΔΔ στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό πρόβλημα παραγωγικότητας; Όταν το παιχνίδι πάει σε σετ ρυθμό κατεβαίνει ο αριθμός των κατοχών επομένως κάθε επίθεση μετράει. Ο ΠΑΟ είχε φέτος βαρύ πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα, μένοντας σε κάθε σχεδόν παιχνιδι άποντος σε κρίσιμα πεντάλεπτα, σπαταλώντας διαφορές που ειχαν χτιστεί με κόπο κλπ. Γνώμη μου είναι οτι ο ΠΑΟ δνε χρειάζεται αξιοπρεπείς δημιουργούς, χρειάζεται κορυφαίους στο είδος αυτό παίκτες. Τον έναν τον έχει, χρειάζεται άλλον έναν. Και το οτι έχει τρία ακόμα guard δεν λέει τίποτα. Τρεις μέτριοι (στον τομέα της δημιουργίας, έτσι;) δεν κάνουν έναν καλό.

      Διαγραφή
  57. O Tzim ξεκαθαρισε το αυτονόητο. Με Ουκιτς-Μητσο-Καρι-Παππα έχουμε θέμα.Μεγάλο προβλημα στη δημιουργία.Ο Παππάς απέχει χιλιόμετρα από άσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΤΑ ΤΗΣ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΤΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog. Σε διαβάζω τον τελευταίο χρόνο και μπορώ να πω πως άρχισα να παρακολουθώ το basket με άλλα μάτι. Αλλά...
    Θα ήθελα (δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό) μια ανάρτηση με το τι σημαίνουν οι ορολογίες που γράφεις π.χ. hedge out, μπακορτ κτλ ώστε να είναι ακόμα πιο κατανοητά αυτά που διαβάζω. Ή αν δεν προλαβαίνεις λόγω φόρτου εργασίας, κάποιο link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικά χρήσιμα λινκ http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html

      και http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_athl/KANONISMOI/basket/orologia.htm

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ. Ξεκινάω διάβασμα

      Διαγραφή
  60. ο ουκιτς ειναι βεβαιο οτι θα μεινει?Δεν νομιζω οτι ταιριαζει καλο θα ητνα να παρουμε στην θεση του τον Ζηση και εναν αμερικανο κυριως με αμυντικες ικανοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΖΗΣΗ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ.

      Διαγραφή
  61. Καλή αρχή Jim.
    Καταρχήν, συμφωνώ με αυτούς που θεωρούν την τετράδα Διαμαντίδη, Ούκιτς, Κάρι, Παππά, λειψή. Κυρίως, ποιοτικά και όχι τόσο ποσοτικά. Πιστεύω, όμως, ότι στο σχεδιασμό του τεχνικού επιτελείου δεν υπάρχει χώρος για 5ο ενεργό γκαρντ. Αφενός λόγω κόστους και αφετέρου γιατί θεωρούν ότι το αθλητικό έλλειμμα αυτής της τετράδας θα καλυφθεί μερικώς μεταφέροντας τον Μπράμος στο «2» και το κενό στην δημιουργία από την καλύτερη προσαρμογή του Κάρι. Κρίσιμος παράγοντας για τον αν τελικά χρειάζεται ή όχι κι άλλος γκαρντ, είναι και η σωματική κατάσταση του Διαμαντίδη. Αν δηλ. ο 3D αντιμετωπίσει τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν φέτος ή αν θα έχει μία «καθαρή» χρονιά. Η μόνη περίπτωση που ενδεχομένως οδηγήσει τον κόουτς στην αναζήτηση 5ου γκαρντ, είναι η μη ανανέωση του Μασιούλις και η μη αντικατάστασή του με τριάρι. Σ’ αυτή την εναλλακτική ο 3D θα υπολογίζεται και στο «3» με ανάλογη αναπροσαρμογή σε επιθετικά και αμυντικά plays που ενέχουν, όμως, αρκετό ρίσκο. Όσον αφορά τον Ρόουλαντ, δεν τον ξέρω. Θυμάμαι αμυδρά την παρουσία του στη Μάλαγα η οποία ήταν ανεπιτυχής. Από τα χαρακτηριστικά του, προκύπτει ότι έχει στοιχεία που λείπουν από τους υπόλοιπους γκαρντ αλλά και μειονεκτήματα όπως η αστάθεια στο μακρινό σουτ και η απειρία στο επίπεδο της Euroleague.

    Υ.Γ.1 Αξίζει ο Λάσμε 1.500.000€ και ο Χάινς 1.200.000€; ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!!!
    Υ.Γ.2 Και τώρα για πού ο Ζοτς;
    Υ.Γ.3 Βαθιά υπόκλιση στο μέγα Σάρας.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποσδήποτε όχι, απλά οι λευτάδες π.χ ρώσσοι τούρκοι τουσ δίνουν αξία μεγαλύτερη από ότι αξίζουν.
      LA PORDA NAVARRO

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι λέτε , εγώ παίρνω 700 Ε το μήνα...Το πως εξελίχτηκε να πληρώνονται τόσο καλά κάποιοι άνθρωποι που έχουν επάγγελμα αυτό που εγώ έχω χόμπι δε μπορώ να το καταλάβω...

      Και πες έγινε τι να κάνουμε? Μα είναι δυνατόν να τριπλασιάζεται η αξία ενός παίχτη σε μια σεζόν? Δλδ θα παίρνει περισσότερα ένας χτίστης που μπαίνει στο παρκέ από έναν μπασκετμπολίστα? Θα τρελαθούμε εντελώς? Χρυσός ο Λάσμε και ο Χάινς αλλά για ειδικές αποστολές...Θέλουν από τρεις δημιουργούς και ταυτόχρονα εκτελεστές δίπλα τους ο καθένας...Το νόημα αυτών των παιχτών είναι οτι παίρνεις κάτι που θα κερδίσεις την σχέση τιμής/απόδοσης με την απόδοση στην άμυνα και την έλλειψη απόδοσης στην επίθεση...Αν είναι οι παίχτες αυτού του τύπου να πληρώνονται τόσο ακριβά τότε χάνεται το νόημα στο να υπάρχουν στις ομάδες...

      Καλό το άρθρο του τζιμ για την 5άδα 1.95 αλλά με παίχτες που είναι πιο χαρισματικοί και ολοκληρωμένοι...Ας δούμε την επιτομή του αμυντικογεννή παίχτη στο ''στυλ'' Λάσμε- Χάινς. Είναι ο Ρόντμαν...Ε δεν έχει σχέση όμως με αυτούς...
      Ο τύπος είχε μπασκετικό IQ όσο κάθε μεγάλος σταρ, απλά δεν είχε το σουτ...

      Με πάνω από 600.000 το χρόνο θα ήταν απλά βλακεία από μεριάς των ομάδων να κλείσουν αυτούς τους παίχτες...Θα μπορούσαν να πάνε άνετα για κανονικούς παίχτες που θα κάνουν πολυδιάστατο το παιχνίδι της ομάδας και ας είναι 1-2 κλικ κάτω στην αμυντική προσπάθεια...θα τους στρώσουν οι προπονητές...

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  62. ο Παππας ειναι σιγουρα επιλογη Πεδουλακη γιατι δεν νομιζω οτι η νοοτροπια του ταιριαζει με την ομαδα και θα ειναι εκπληξη αν παρει αρκετο χρονο συμμετοχης
    ο παναθηναικος ισως εχει προβλημα με την αμυνα στην περιφερεια αλλα εχει αθλητικους παικτες στις αλλες θεσεις και καπως ετσι θα κρυφτει η αδυναμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΦΕΤΟΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΕΥΓΕΝΑΙ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ(ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ) ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  63. Τέλος στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για φέτος, με την Σιένα να κάνει ένα κόλπο 'Άρης 1991' και να κερδίζει το 7ο και πιθανότατα τελευταίο πρωτάθλημα της δυναστείας από την 5η θέση της κανονικής περιόδου (κάνοντας έτσι το Ιταλικό πρωτάθλημα να ξαναθυμίσει λίγο τις επικές εποχές των 80ς και 90ς). Πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2007 για την Ρεάλ, 4ο συνεχόμενο και 6ο σε 9 χρόνια για την Μπάμπεργκ (αλλά σε πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα), η Ναντέρ πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα σε όλη την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια που πήρε πρωτάθλημα από την θέση 8 της κ.π., νέα πρωταθλήτρια Πολωνίας μετά από 10 χρόνια, τρίτο χαμένο πρωτάθλημα σε 6 χρόνια για την Μακάμπι και ο Πατ Καλάθης MVP των τελικών (αλήθεια, με αυτόν τί γίνεται μετραγραφικά;), πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1990 για την Γαλατασαράι.

    Η Ευρωλίγκα του χρόνου θα είναι ανανεωμένη τουλάχιστον κατά 25% (6 νέες ομάδες) αν (όπως τουλάχιστον δηλώνει η βαθμολογία της Ευρωλίγκα) παίξει και η Μπάνβιτ ως φιναλίστ Τουρκίας. Αναμένουμε πού θα πάει το συμβόλαιο της Πρόκομ (λογικά Κίμκι ή Λιέτουβος, η οποία είναι η πρώτη επιλαχούσα με βάση την κατάταξη της Ευρωλίγκα. Όποια δεν το πάρει, θα πάει επίσης λογικά στα προκριματικά). Περιμένω με ενδιαφέρον κάποια ανανέωση από την παρουσία ομάδων όπως η Κουμπάν, η Γαλατά, ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπάνβιτ. Ενδιαφέρον θα είχε αν από τα προκριματικά περνούσε η Μπουντιβέλνικ, ημι-φιναλίστ του Γιούροκαπ φέτος και ομάδα με φιλοδοξίες από μια μεγάλη αγορά όπως η Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Meanwhile in Μπανανία, -2 και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων για τον Ολυμπιακό για την διακοπή του 3ου τελικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο πράσινος αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ που κάνει μπάνιο με πράσινο σαπούνι και εθεάθει χθες να παίζει με τα παιδιά του σε γκαζόν με τριφύλλι τιμώρησε δια ασήμαντον αφορμή την ομάδα μας με απόφαση που κάνει τους προέδρους μας να σκέφτονται να πάρουν την ομάδα από την Α1 και να την πάνε στην VTB, την Αδριατική Λίγκα και στο NBA."
      Από υποθετικό ρεπορτάζ του Γαύρου.

      Πέρα από την πλάκα το βλέπω να πέφτει πάλι στην έφεση όπως και πέρσι και αν γίνεται 3,4 κεκλεισμενων απλά.

      Διαγραφή
    2. Και κάπου εδώ θα φανεί και η περιβόητη αισθητική των Αγγελόπουλων που έχουν αηδιάσει. Διοτι αν κάνουν έφεση θεωρούν τι; Οτι δεν έγινε κάτι μεμπτο στον τελικό; Οτι δεν έγινε κάτι που να επισύρει την ποινή βάσει κανονισμού; Οτι είνια σκευωρία του πράσινου παρασκηνίου; Επομένως αν όντως, όπως υποστηρίζουν πολύ φίλοι εδω μέσα, οι Αγγελόπουλοι θέλουν να αποδείξουν οτι έχουν την ηθική και αισθητική υπόσταση που ευαγγελίζονται, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μην κάνουν έφεση.

      Έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    3. οι Αγγελοπουλοι ειπαν'ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ" φυσικα θα κανουν εφεση το ειπαν.

      Διαγραφή
  65. ΣΤΟ EUROOHOOPS.NET ΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παιδια πρεπει να κοιταμε προσεκτικα τι γραφει η πρασινη καθε μερα .
    πριν λιγες μερες εγραφε συνεχεια για ανανεωση λασμε κλπ κ σημερα δεν αναφερει κατι για το θεμα παρα μονο για την Hot αγορα της Τουρκιας.
    επισης γραφει για προταση στον σοφο παλι απο τουρκια κ ''ολη η αληθεια μπουρουση''

    δεν νομιζω να ειναι τυχαια ολα αυτα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Jim ανάρτησε κάτι για το μεταγραφικό πλάνο Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού όταν βρείς χρόνο...
    "Ένας Παλιόφιλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Έχουμε ξεφύγει εντελώς με τους τρελούς στην Τουρκία και στη Ρωσία. Αν και παίζει το ενδεχόμενο να έχουν μυριστεί ψωμί οι μανατζαραίοι και να κάνουν χοντρό παιχνίδι. Άλλωστε, τους ευνοεί και η συγκυρία στην Ευρώπη όπου πολλοί πρωτοκλασσάτοι παίκτες και προπονητές βρίσκονται στην αγορά. Ισχύει βέβαια ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Οπότε για να ζητάει κάποιος τρελά λεφτά σημαίνει ότι κάποιος προτίθεται να τα δώσει. Επειδή, όμως, όλα έχουν ένα όριο καταγράφω την προσωπική μου γνώμη για μερικές περιπτώσεις παικτών (Έλληνες ή που εμπλέκονται με ελληνικές ομάδες) και την «πραγματική» τους αξία :

    1. Λάσμε : 700.000€-800.000€
    2. Γκιστ : 500.000€-600.000€
    3. Μασιούλις : 400.000€-500.000€
    4. Μπουρούσης : 700.000€-800.000€
    5. Διαμαντίδης : 1.200.000€-1.500.000€
    6. Φώτσης : 600.000€-700.000€
    7. Χάινς : 800.000€-1.000.000€
    8. Λο : 700.000€-800.000€
    9. Σπανούλης : 1.800.000€-2.000.000€
    10. Σόφο : 400.000€-500.000€
    11. Ζήσης : 400.000€-500.000€
    12. Βουγιούκας : 400.000€-500.000€
    13. Καϊμακόγλου : 600.000€-700.000€
    14. Βασιλειάδης : 400.000€-500.000€
    15. Ντόρσι : 700.000€-800.000€
    16. Μαυροκεφαλίδης : 600.000€-700.000€

    Κατά τη γνώμη μου, όποιος πληρώσει παραπάνω από αυτά τα ποσά τότε θα έχει καταβάλλει την λεγόμενη «υπεραξία». Για να μην πω ότι θα τον έχουν πιάσει κορόιδο.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λογικα τα ποσα που εδωσες σχεδον σε ολα εχεις δικιο....αλλα ο μπορουσης ιδια αξια με λασμε?φιλικα....stonerook

      Διαγραφή
    2. Μόνο στον Σπανούλη θα διαφωνήσω εγώ προσωπικά. Ο Βασίλης πιστεύω είναι άνετα στα 2.300.000-2.800.000

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, δεν λέω πόσα μπορεί να πάρει αλλά τί αξίζει. Βέβαια αν μου πεις ότι ο Λόρμπεκ παίρνει 3.000.000€, τότε ο Μπίλης πόσα να πάρει, τότε ξεφεύγουμε.

      77

      Διαγραφή
    4. Οχι δεν το λέω έτσι αλλά μιλάμε τώρα για έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει την Ευρώπη δύο συνεχόμενες φορές με rookies δίπλα του όντας αναμφισβήτητα ο ηγέτης τους και ο MVP της διοργάνωσης.

      Διαγραφή
    5. Φιλε 77 ωραια η λιστα σου και χαρα στο κουραγιο σου. Συμφωνω σχεδον σε ολα με εξαιρεση ισως τους ντορσει και βασιλειαδη...σιγουρα μπορουν να παρουν τα ποσα που λες, αλλα υπαρχει ηδη υπεραξια μεσα τους;)

      pistol-than

      Διαγραφή
    6. Παιδιά εντάξει αν θέλουμε να λέμε αλήθειες τα ποσά είναι υπερτιμημένα, ειδικά στο basketball που έχει πολύ λιγότερα έσοδα από το ποδόσφαιρο.

      Αυτό ισχύει για όλους. Γιατί να παίρνει ο οποιοσδήποτε εκατομμύρια ευρώ για τη δουλειά που κάνει;
      Για μένα όσο καλός και αν είναι ένας παίκτης στο τέλος της ημέρας, ναι μεν δουλεύει σκληρά, αλλά δεν παύει να βρίσκεται σε μια επιχείρηση που προσφέρει αθλητισμό και θέαμα. Στο τέλος της ημέρας το χόμπι του κάνει και το ευχαριστιέται. Βέβαια έτσι δουλεύει το σύστημα και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα αλλά εμένα με ενοχλεί το γεγονός ότι άνθρωποι που προσφέρουν ουσιαστικά στην ανθρωπότητα αμείβονται από άσχημα έως καλά και αθλητές γίνονται πλούσιοι μέσα σε μερικά χρόνια καριέρας..

      Πάνος

      Διαγραφή
  69. για μενα ο λορμπεκ επρεπε να παιρνει μεχρι 500.000....μακραν ο πιο υπερτιμημενος παικτης στην ευρωπη...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανακοινώθηκαν και επίσημα από την ΚΑΕ Παππάς-Γιάνκοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ναταλια μου.Μακαρι να πετυχουν τα παιδια. Καποιος εδω μεσα ελεγε οτι πιο ευκομα περναει σχοινι απο βελονα παρα ο Γιανκοβιτς στον Παο, επεσε μεσα ο μπαγασακος.."Α"

      Διαγραφή
    2. Όπως επίσης ανακοινώθηκε και συνέντευξη τύπου για αύριο στις 12 του Άρτζι με το Δημήτρη..... με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τι έχουν να μας πουν

      Διαγραφή
    3. πρεπει να ειναι ο ιδιος που εχει πει το θρυλικο:
      Ο Παπάς είναι 100% σίγουρος στον ολυμπιακό για αντικαταστάτης του Σπανούλη.

      Ο Γιάνκοβιτς δεν ξέρω που θα πάει, πάντως το μόνο σίγουρο για τον Γιάνκοβιτς είναι ότι δεν θέλει να πάει στον παο για τον γνωστό λόγο.

      και μην ξεχναμε το το αλλο καταπληκτικο που εχει γραφτει εδω μεσα:

      Απίστευτη παιχτάρα ο Petway, τον φαντάζομε στο κατάμεστο Σεφ με τόσες χιλιάδες γαύραρους να ουρλιάζουν τι όργια θα κάνει.

      Διαγραφή
    4. Είπαμε, είανι καιρός για τις καθιερωμένες κωλοτούμπες. Βέβαια υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Να πάει του χρόνου ο Βλάντο στη Ν. Σμύρνη και να τον υποδεχτουν με πανό που θα του λένε για τα κόκκαλα τα δικά του και του πατέρα του. Δεν το αποκλείω, η βλακεία είναι άλλωστε παντοδύναμη σ'αυτή τη χώρα (και παντού).

      Διαγραφή
    5. Εγω αυτο περιμενω(φοβαμαι) στα ματς με τον πανιωνιο(συνθηματα γιαπροδοσιες και αντιστοιχα πανο)
      Δυστυχως η ελλαδα ειναι μια ευρωπαικη χωρα που κατοικειται απο Αφρικανους....

      Διαγραφή
  71. Καλημέρα...
    αν ο σχεδιασμός βγει χωρίς εκπλήξεις (δηλ. παππας, γιανκοβιτς, μένουν λασμε, γκιστ, διαμαντίδης) τότε όπως όλοι σωστα αναφέρετε μας λείπει ένα γκαρντ και ένας σεντερ. αν φύγει ο ματσιούλις η ουτοπική λύση θα ταν ο καιμακόγλου που μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στο 4.
    Οπότε οι δικες μου προτάσεις είναι ο παπαντωνίου για 5ο γκαρντ. μ αρέδει πολύ σαν δημιουργός και είναι και δυνατό παιδί και τσαμπουκάς. νομίζω το παιδί θα βγεί ο νεος μαντζαρης.
    Όσο για τη θέση 5 θα μ άρεσε πολύ ο ντόρσευ. δεν τους θεωρώ ίδιους παίχτες με τον λάσμε. αλλά η πιο ενδεδειγμένη λύση θα είναι ο μαυροκεφαλίδης που μπορει να αναλάβει τους ρόλους του τσαρτσα. (ξέρει κανείς αν έχει παιχνίδι με πλάτη???)./

    ΥΓ. με τον Κουζίνα τι γίνετε? μήπως αν πάρουμε έλληνα ψηλό θα είναι ο 5ος γκαρντ?

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ 5ο ΓΚΑΡΝΤ. Ο ΣΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ?

      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  72. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    Η άποψη μου για το θέμα και τον παίκτη:
    Σίγουρα,διακρίνω Τζιμ μια έντονη συμπάθεια στους παίκτες που τα κάνουν όλα,στους all-around σκληρούς γκαρντ πολυεργαλεία.
    Ο Rowland έχει δυνατά πόδια και κορμί και αναπτύσσει πολλά στοιχεία του παιχνιδιού του σε ικανοποιητικό βαθμό.Είναι καλή λύση για να ντύσεις τον σούπερσταρ σου,καλή λύση για να προσφέρεις βάθος στην περιφέρεια και μάλλον αποτελεί για σένα την ενδεδειγμένη λύση του quarterback guard.
    Για να τον προτείνεις εσύ είμαι βέβαιος ότι είναι παίκτης που δουλεύει,είναι σοβαρός και θα αποδώσει.Όμως έχω να κάνω 2-3 μικρές σημειώσεις.
    ΟΚ,φαίνεται λίγο φτωχή και αδύναμη δημιουργικά η περιφέρεια του Πάο,αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος η χρονιά βγήκε μόνο με ΔΔ,Ούκιτς μικρό είναι το κακό.
    Είχα κι εγώ τις ενστάσεις μου για την παραμονή Ούκιτς και δεν μπορώ να πω ότι 2 καλές εμφανίσεις στους τελικούς αλλάζουν ένα παίκτη.Όμως εφόσον έχει συμβόλαιο και δουλεύει πάνω σε κάτι σταθερό εδώ και ένα χρόνο θα είναι κρίμα να το γκρεμίσεις.Σίγουρα κανείς δε τον λατρεύει για τις αποφάσεις στο παιχνίδι,όταν έχει μπάλα στα χέρια.Ένα σχήμα με έναν quarterback guard,έναν πιο σουτέρ και έναν all-around δημιουργό θα φαινόταν πιο λειτουργικό.Όμως ο Ούκιτς φέτος δούλεψε σκληρά και ο Πάο έχει δώσει έμφαση στο να τον κάνει τετραγωνισμένο παίκτη.Έδωσε σε πολλούς τομείς όπως τα ριμπάουντ και η άμυνα με τα μακριά του χέρια και την αφοσίωση.Ήταν αυτό που λέμε streacky επιθετικά,αλλά το μακρύ του σώμα βοήθησε σημαντικά το σχέδιο των πολλών αλλαγών στην άμυνα και στο να κλείνει το πεδίο στην περιφέρεια στέλνοντας τους αντιπάλους στα θηρία λάσμε-γκιστ.
    Επιπλέον,στη σειρά με την μπαρτσελόνα είδαμε πρόβλημα στην εκτέλεση και στη δημιουργία όσο ήταν αποκομμένος ο ΔΔ.Αναμένω ακόμα καλύτερο και δεμένο με την ομάδα ούκιτς φέτος,ενώ και ο κάρι μοιάζει πιο λειτουργικός και έτοιμος να βοηθήσει όταν είναι έξω ο Μήτσος.
    Απαιτείται κι από τον Παππά να δουλέψει στον τομέα της ομαδικότητας-δημιουργίας ώστε να βοηθήσει κι αυτός από την πλευρά του.
    Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο αμυντικό.Είχε να κάνει και με τη φρεσκάδα της δυάδας αλλά και με την έλλειψη πολυφωνίας από την περιφέρεια.Ο Ρόουλαντ θα έρθει να βοηθήσει σε τι ακριβώς?
    Αμυντικά με ΔΔ-Ούκιτς(ακόμα πιο βελτιωμένο..),Κάρι(που δεν αποτελεί τρύπα λόγω της πονηριάς και εμπειρίας του),Παππά(δεν είναι κακός overall αμυντικά,θα τα πούμε στην ανάλογη ανάρτηση) και Μπράμο δεν υπάρχει νομίζω θέμα.Στην εκτέλεση έχεις έναν κατ'εξοχήν σκόρερ,τον Παππά,τον Κάρι που έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι και καλές επιλογές και τους άλλους 2.Στη δημιουργία τώρα...Ο ΔΔ είναι ένας εκ φύσεως δημιουργός και ο πιο χαρακτηριστικός στην Ευρώπη στον τομέα αυτό του μισού (και ανοιχτού θα έλεγα εγώ) γηπέδου.Φέτος πρέπει να παίρνεις πολλές ανάσες και ο Ούκιτς επιστρατεύεται ως ο πλέιμεικερ που θα λύνει τα χέρια του.Αυτό φοβίζει πολλούς.Ο Παππάς είναι ένας δημιουργός προσωπικών φάσεων και ο Κάρι μπορεί να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα.Άποψη μου: αν δέσει καλά το γλυκό στην περιφέρεια,και με ούκιτς μέσα και ΔΔ έξω ο Πάο δε θα έχει το αντίστοιχο φετινό πρόβλημα.Έχει τις σταθμισμένες λύσεις του ποστ(αν μείνει ο σόφο και ο μασιου,άλλωστε ένας σέντερ ρακέτας θα αποκτηθεί λογικά.),θα έχει έναν πιο προετοιμασμένο Κροάτη,έναν καλό ball mover(Κάρι) και παίκτη για προσωπικές φάσεις(Παππά).Συν τοις άλλοις έχει φόργουορντ με εξαιρετική αντίληψη όπως ο Λιθουανός,ο Μπράμος,ο Φώτσης(μέχρι κι ο Γκιστ έχει ανέβει φοβερά σε αυτόν τον τομέα.) ενώ μπορείς να πας σε λίγο τρανζίσιον(ενάντια στις αρχές σου) σε αυτά τα κομμάτια.
    Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι διαχείριση Ναβάρο στον Διαμαντίδη,ειδικά στο πρωτάθλημα.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ-->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα,όσον αφορά τον Ρόουλαντ,ούτε αυτός με πείθει ότι θα έλυνε το πρόβλημα της δημιουργίας περιφερειακά.Δε νομίζω ότι(παρά τον αλτρουισμό του) είναι παίκτης που μπορεί να κατευθύνει όλη την επίθεση της ομάδας με ασφάλεια και συνέπεια.Αν δεν κάνω λάθος,παλαιότερα ήταν και λίγο πιο τρελός και έδινε έμφαση στο σκοράρισμα περισσότερο.
      Αν ο παίκτης είναι τόσο τρελό λαχείο Τζιμ όπως περιγράφεις,δε θα τον έπαιρνα ως 5ο.Θα τον έβαζα στη θέση του Κάρι.Δε μπορείς ούτε να υπερφορτώσεις την περιφέρεια,ούτε να θάψεις τον πιο ταλαντούχο Έλληνα γκαρντ της γεννιάς του.Πρέπει μετρημένα και με μυαλό να ποντάρεις πάνω του,και στην σταδιακή εξέλιξη του.Ο Πεδουλάκης είναι καλός κόουτς για αυτά και φέτος έκανε εξαιρετική δουλειά...Μπορεί να το συνεχίσει και να αναδείξει τα 2 σπουδαία ταλέντα που μόλις ανακοινώθηκαν.
      Και μια τελευταία παρατήρηση.Οι περισσότεροι που σχολιάζουμε εδώ μέσα ψάχνουμε να βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι γιατί απλά μας αρέσει το μπάσκετ,να το αναλύουμε και να εισχωρούμε στα τακτικά και στρατηγικά κομμάτια με τη βοήθεια του Τζιμ.
      Καμιά φορά όμως η πολλή ανάλυση κάνει κακό.Και η ομάδα δεν είναι παζλ.Μπορεί οι πιο αταίριαστοι παίκτες με τα ίδια στοιχεία,ή με ελλείψεις σε πολλούς τομείς(και πόσοι εδώ έκραζαν-κράζαμε την επιλογή Γκιστ και το πόσο μη λειτουργικό θα έιναι το δίδυμο με Λάσμε.) να γίνουν εξαιρετική ομάδα(ομάδα με μασιούλις-μπράμος στο 3,πόσο λειψή φαινόταν σε ταλέντο στην αρχή της χρονιάς στη θέση?,πόσο άδεια φαινόταν η περιφέρεια?),όπως ο Πάο που πήρε νταμπλ και έφτασε ένα βήμα από φάιναλ4 και ομάδα που φαίνεται εξαιρετική σε επιλογές και με πληρότητα σε κάθε θέση(πόσο γαμάτο φαινόταν το δίδυμο σέντερ μπουρούση-χέντριξ σε δέσιμο και πληρότητα στοιχείων?) να πηγαίνει άκλαυτη.(αρμάνι-φενέρ.)

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η περιφέρεια του ΠΑΟ φαίνεται λειψή σε αρκετούς (και του Jim), τη στιγμή που πρακτικά δεν σου λείπει τίποτα. Και όπως είδαμε στους τελικούς, ο Curry φαίνεται να μην είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα σε όλους τους τομείς (από play μέχρι και σκόρερ, παντού ανταποκρίθηκε). Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με ανάσες ΔΔ ή Curry (οι πιο μεγάλοι σε ηλικία), αφού Ukic αντέχει να τους "ξεκουράζει" εύκολα, ενώ η προσθήκη Παπά δίνει μια καλύτερη άποψη σκοραρίσματος (στην ουσία ένας δεύτερος "Ukic" παρά ένας ακόμα "ΔΔ"). Ο Ξανθόπουλος παραμένει (?) ως "ξεκουραστής" και "ειδικών αποστολών", μακάρι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για να μπει και στα δύσκολα...

      Για 3-4 δεν το συζητάμε καν, το πρόβλημα είναι πλέον ποιοι θα πρωτοπαίξουν...

      Το πρόβλημά μας παραμένει στη ρακέτα, και δη αν όντως φύγει ο Σόφο. Γι'αυτό και είπα πιο πριν για Lampe, μπορεί να κοστίζει, αλλά είναι μάλλον η καλύτερη/φθηνότερη λύση που υπάρχει (Baynes είναι μεν δυνατός/γερός, αλλά άτεχνος και άστοχος)...

      Διαγραφή
    3. στα λογια μου ερχεσαι... το θεμα την περσινη χρονια δν ηταν τοσο οτι μας ελειπαν υλικα απο το παζλ δημιουργιας ή του αμυντικου παιχνιδιου, αλλα οτι ροκο και διαμαντιδης αφηναν τα ποδια τους σε καθε παιχνιδι...ηταν δλδ πιο πολυ θεμα ροτεινσον.. ο παππας στα κλεψιματα φετοςειναι πολυ ανεβασμενος, και στο κατω κατω οταν παιρνεις ενα προσπεκτ δν παιρνεις εναν ξενο παιχτη που θα του κοψει χρονο απο την 5 αδα...

      Διαγραφή
    4. Πετάγομαι σα μη πω σε θέμα ΠΑΟ (Αντώνη δεν αλληλεπιδρούμε, μη με κράξεις χαχαχα) αλλά ειδικά για τον Κάρι οι εντυπώσεις από τους τελικούς νομίζω πως δε φτάνουν. Είναι κάπως σιτεμένος ηλικιακά και αν την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχει φάει το λούκι μιας τεράστιας Ευρωλίγκας μαζί με το όχι κορυφαίο αλλά σίγουρα σκληρό και απαιτητικο ελληνικό πρωτάθλήμα δε θα είναι (κατά 99%) το ίδιο φρέσκος με φέτος. Το επιχείρημα υπέρ ενός ακόμα γκαρντ με πραγματικό χρόνο συμμετοχής και όχι garbage time του Ξανθόπουλου μου φαίνεται βάσιμο.

      Διαγραφή
    5. Πράγματι το πρόβλημα ήταν κυρίως θέμα ροτέισον και λύθηκε με ην άφιξη Κάρι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι χρειαζόμαστε έναν καλό δημιουργό είτε φέτος είτε το επόμενο καλοκαίρι. Ο Παππάς είναι ταλέντο μεγάλο αλλά δημιουργός καθαρός δεν θα γίνει. Άλλο να μπορείς να τρέξεις δημιουργικά 2-3 plays με κανά split out ή κανά pick n roll και άλλο να είσαι floor general όπως είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς. Τι να πω, μακάρι να είμαστε ΟΚ φέτος, με ανάσες κλπ. και να πάρουμε το επόμενο καλοκαίρι πίσω τον Νικ Καλάθη που θα είναι τότε ελεύθερος.
      ΥΓ Λέμε για τα κλεψίματα του Παππά. Ωραίο στοιχείο, δείχνει αντίληψη του αθλήματος αλλά στην άμυνα του Παναθηναϊκού δεν νομίζω να ρισκάρει τόσο συχνά το κλέψιμο με δεδομένη την ανισορροπία που θα προκαλέσει.

      Διαγραφή
    6. Παιδιά, μην παίρνεται υπόψιν σας μόνο τους τελικούς. Θα είναι το ίδιο λάθος που έκανε ο Ολυμπιακός παίρνοντας υπόψιν του μόνο το f4. Και οι δύο ομάδες έχουν χτυπητές αδυναμίες που στο κρισιμότερο σημείο λόγω προσήλωσης στον στόχο και τακτικής ειδικών καταστάσεων μασκαρεύτηκε. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟ είναι να μπορεί να έχει αξιόπιστο δημιουργό στα παιχνίδια που ο Διαμαντίδης πρέπει και μπορεί να παίζει πιο χαλαρά.

      Διαγραφή
    7. Ο Παππάς θέλει πολύ δουλειά για να παίξει "1" σε τοπ επίπεδο Ευρωλίγκα. Να τρέξει μια επίθεση, να κρατήσει "μέσα" τους συμπαίκτες του, να δημιουργήσει. Κανένας εκτός Διαμαντίδη δε μπορεί να το κάνει με συνέπεια. Για αυτό επιμένω ότι ο ΠΑΟ θέλει "1". Είμαι απόλυτος σε αυτό.

      Διαγραφή
    8. @peris

      Για 5ο γκαρντ ο Ρόουλαντ? Που το είδες ρε γάτε αυτό? Εδώ όχι πάντως. Για στάρτερ δίπλα στον Διαμαντίδη μπορεί..

      Διαγραφή
    9. Παιδιά,δε διαφωνώ ότι ο Πάο θέλει έναν καλό δημιουργό ακόμη...
      Όμως που θα βρεις έναν δημιουργό ακόμα υψηλής κλάσης και επιπέδου Πάο?Εξακολουθώ να πιστεύω ότι και ο Ρόουλαντ,όσο καλός κι αν είναι,δεν μπορεί τόσο να φανεί αξιόπιστος ως floor general δίχως διαμαντίδη.Άλλωστε καλώς ή κακώς,νομίζω στα πολύ κρίσιμα στο τέλος ο ΔΔ πάλι 30λεπτα θα παίζει,οπότε σημασία έχει να τον ντύσεις καλά κι όχι τόσο ακόμα να τον αντικαταστήσεις.Και τον Πλάνινιτς να έπαιρνε ο Πάο θα ήμουν κάθετα κατά.Από τη στιγμή που έχεις το δημιουργό και τον πλέιμεικερ,τον ακόμα πιο ψημένο ούκιτς και παίκτες που θα μπορούν να δουλέψουν καλά για το σύνολο δε ξέρω αν χωράει ή αν θα ήταν προτιμότερος ένας παίκτης που θα θέλει μπάλα στα χέρια.Και ο Παππά θέλει μπάλα,και ο Ούκιτς.Οι παίκτες με έμφαση στη δημιουργία συνήθως θέλουν τη μερίδα του λέοντος στην επίθεση και όπως και να χει δε μπορείς να πάρεις τη μπάλα από το ΔΔ για κάποιον άλλον.
      Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα θέλατε ένα παίκτη τύπου λο ή έστω και σλούκα,δηλαδή να μπορεί να κάτσει στη γωνία-να μπορεί να παίξει και το πικ ν ρολ,να έχει δηλαδή την ντρίπλα και τη δυνατότητα να πασάρει.Νομίζω αυτό το ρόλο μπορεί να τον αναλάβει πλέον ο ούκιτς(αλλιώς άστον να φύγει,αν δε μπορέι ούτε σούτινγκ γκαρντ να ναι με τέτοιο σουτ,ούτε παιχνίδι να κάνει-σκόρινγκ γκαρντ δεν ήταν ποτέ.) και ο Κάρι δείχνει να έχει το μυαλό και το βάρος να μην ταλαιπωρήσει την ομάδα και να πάρει σωστές αποφάσεις.Φυσικά ούτε εγώ τρελαίνομαι με την ιδέα του υπερήλικα κάρι,αλλά αφού ο άνθρωπος έστω και για 10 παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί, αλλά κάνει και οικονομία δυνάμεων γιατί όχι?(έστω και για κανα 15λεπτο.)
      Άλλωστε εγώ ποντάρω και στην περίπτωση Παππά.Δε θεωρώ δηλαδή ότι τον παίρνουν να γίνει ξανθόπουλος.Αρχίζοντας από το πρωτάθλημα θα προσπαθήσουν να τον ψήσουν να πάρει ΄χρόνο και στην Ευρωλίγκα.Δεν είναι και μωρό..
      Προσωπικά εμμένω στην άποψη ότι η περιφέρεια με τα καλά της και τα κακά της είναι ως έχει και δεν έχει σοβαρά προβλήματα κατ'εμέ.Αν πάρεις και 5ο παίκτη αξίας θα καταστρέψεις και αυτόν-και τον Κάρι-και τον Παππά.Αποφασίζεις τι θες και διαλέγεις.
      Πέμπτος παίκτης για μένα χρειάζεται αλλά ένα μικρό Ελληνόπουλο.(μποχωρίδης,παπαντωνίου,μούρτος..)

      Διαγραφή
    10. Τζιμ,όταν λέω 5ο,δεν εννοώ σε προτεραιότητα αλλά μαζί με τους άλλους 4.Πες τον και 2ο και κάνε τον Παππά 5ο.
      Εννοώ ότι οι 5 αυτοί γκαρντ δε χωράνε μαζί.Προφανώς ζητάς κάποιος να φύγει.Μάλλον δε σε τρελαίνει ο Ούκιτς,ούτε ο 34χρονος Κάρι,αλλά πρέπει να ξέρουμε ακριβώς για που τον θέλουμε Τζιμ.Έχεις πει ο ίδιος:"Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στην αγορά,αλλά ποιος ο καταλληλότερος για την ομάδα σου."
      Που ακριβώς καθαρά θεωρείς ότι μπορεί να χωθεί ο Ρόουλαντ.Αντί Κάρι,αντί Ούκιτς,μαζί με τους άλλους 4?
      Επίσης,δεν είπα ποτέ οτι ο Παππάς μπορεί να πάει στο 1 στην Ευρωλίγκα προς το παρόν.Ξεκάθαρα-Ούτε κατά διάνοια..

      Διαγραφή
  73. Ανακοινώθηκε η 18άδα της Εθνικής, χωρίς εκπλήξεις. Αυτά τα περί Καββαδά κλπ πήγαν περίπατο. Είναι όλοι μέσα. Πριν το πρώτο ραντεβού στις 22 Ιουλίου θα έχουν σκάσει οι πρώτες κοπάνες. Αν δεν λέιψει κανείς(δύσκολο το βλέπω), νομίζω ότι δεν έχουν τύχει για την 12άδα οι Κατσίβελης, Σόφο και Περπέρογλου. Για να δούμε.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πατ είχε μια θέση στην 18αδα. Είναι λάθος εκεί ο Τρινκιερι.

      Διαγραφή
    2. Εγώ βλέπω ότι θα γίνει σφαγή,αν όλοι αυτοί πάνε στην προετοιμασία και δεν έχουμε "τραυματισμούς","οικογενειακά προβλήματα" κλπ.
      Χαρακτηριστικά: στο 3 Μράμος,Παπανικολάου,Περπέρογλου,Γιάνκοβιτς(βάλτε και βασιλειάδη αν τον θεωρείτε 3)
      Στο 4: Φώτσης,Μαυροκεφαλίδης,Πρίντεζης,Καιμακόγλου
      Ο Σόφο θα μείνει εκτός μόνο αν πάνε 3 τεσσάρια.

      Κατά τ'άλλα εγώ τους 2 μόνους που μόνο με θαύμα μπαίνουν βλέπω να είναι οι Κατσίβελης και μετά Γιάνκοβιτς.
      Θα είναι μακρά η προετοιμασία και δεν ξέρω τι αντίδραση θα μπορούσε να έχει ένας παίκτης σαν τον Φώτση,το Ζήση,τον Περπέρογλου,ή τον Σόφο αν πάνε στην προετοιμασία και δεν μπουν στη 12άδα.

      Διαγραφή
    3. ΑΚΥΡΟ:Τι ασιστάρα έβγαλε χθες ο σάρας στον μαυροκεφαλίδη....ΑΠΑΠΑ...μεγάλη υπόκλιση-τον έκανε μάγκα...
      Ίσως αυτή να ήταν η τελευταία παράσταση αυτού του τεράστιου παίκτη.
      Αναλογιστείτε πόσο δύσκολο-πρωτοφανές και πόσο παικταράς πρέπει να'σαι ώστε στις μέρες μας,σε ηλικία 37 χρονών να πρωταγωνιστείς στον τελικό του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης.
      ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  74. Τα είπαμε και τα ξανάπαμε, φέτος το μπάτζετ θα είναι πολύ περιορισμένο όποτε αρκεστείτε με μεταγραφές τύπου Παπά, Γιάνκοβιτς και Κάρι γιατί λεφτά για κάτι καλύτερο δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Jim καλησπερα..καλως ή κακως φαινεται οτι δε χωραει αλλος πρωτοκλασσατος γκαρντ στη δωδεκαδα του παναθηναικου..θα συμφωνησω με τον φιλο πιο πανω..αφου βγηκε η φετινη χρονια ετσι οπως βγηκε στην περιφερεια ουσιαστικα μονο με Διαμαντιδη,Ουκιτσς..ε τοτε με τις προσθηκες Καρι,Παππα κ με εναν Ουκιτς σαφως πιο βελτιωμενο σ'αυτο που θελει να παιξει ο Πεδουλακης τα πραγματα μπορουν να εξελιχθουν μονο καλυτερα..μη ξεχναμε οτι στο 2 μπορει να προσφερει κ ο Μπραμος,ενω κατα συνθηκη θα μπορει να κατεβει κ ο Γιανκοβιτς αναλογα την περισταση..
    κ μια προβλεψη για την δωδεκαδα του χρονου..
    Διαμαντιδης,Ουκιτς
    Καρι,Παππας
    Μασιουλις,Γιανκοβιτς,Μπραμος
    Γκιστ,Φωτσης
    Λασμε,Σχορτσιανιτης,Λαμπε(ο πολωνος ψηλος της Καχα Λαμποραλ,προσωπικη μου δυναμια..ειναι ελευθερος,βεβαια δε ξερω τι κασε εχει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι.. Αυτά είναι για μπακάλικα.. Δεν έθεσα καν θέμα αν χωράει ένας τέτοιου στυλ παίκτης. Το θέμα είναι αν χωρούν οι άλλοι που έχεις ήδη. Αλλά θα τα δούμε μέσα στη χρονιά. Η γνώμη μου είναι ότι ο ΠΑΟ θα έχει πρόβλημα εάν δε πάρει πόιντ.

      Διαγραφή
  76. α κ συμφωνα με την κουρουνα ο Περπερογλου κουναει μαντηλι απ'το λιμανι..οποιος φευγει απ'το μαντρι τον τρωνε οι λυκοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο Κατσίβελης στην εθνική, τι άλλο θα δούμε, όπως δείχνουν τα πράγματα και ο ιταλός νύχτα θα φύγει από τον πάγκο της εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανακοινώθηκε η 18άδα της εθνικής :Βασιλειάδης,Ζήσης,Βουγιούκας,Γιάνκοβιτς,Καιμακόγλου,Καλάθης,Κατσίβελης,Μαυροκεφαλίδης,Μπουρούσης,Μπράμος,Παπανικολάου,Παππάς,Περπέρογλου,Πρίντεζης,Σλούκας,Σπανούλης,Σχορτσιανίτης,Φώτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Τζιμ. Δεν έχω σχόλιο, απλά είχα καιρό να σε πετύχω "μέσα" ; )

      ΥΓ Τι επικό παιχνίδι ήταν αυτό προχθές στο Μαιάμι;;;;

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Τζίμ!!

      Με Λάσμε τι παίζει ρε φίλε τελικά?

      Να σαι καλά!

      Νίκος

      Διαγραφή
    3. Γειά χαρά παιδιά. Ματσάρα Πανάγο.. Σκεφτόμουν την απόφαση του Άλεν το καλοκαίρι να αφήσει τη Βοστόνη για το Μαϊάμι.. και αυτό το σουτ παράλληλα..

      Νικόλα όπως το'πες, "παίζει". Θα δούμε. Δεν καταλαβαίνω τον πανικό πάντως. Υπήρχε κανείς σας που δε περίμενε ότι ο Λάσμε θα είχε προτάσεις και μάλιστα υψηλότερες των πρασίνων?

      Διαγραφή
    4. Jim, εχει γίνει πολλύ κουβέντα για το μη φάουλ των Spurs πριν το τρίποντο του Άλεν. Η δε απάντηση του Πόποβιτς με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Τελικά, τί καπνό φουμάρουν οι προπονητές στο ΝΒΑ; Κάτι για fair play άκουσα και τρελάθηκα.

      77

      Διαγραφή
  80. Jimάρα
    Με δεδομένη την αποχώρηση Σχορτσανίτη και με τον Λάσμε έτοιμο να αρπάξει τα λεφτά και να τρέξει, ποιο δίδυμο ψηλών που να αλληλοσυμπληρώνονται, πιστεύεις ότι μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟ;
    Επίσης, με όλο αυτό το ανεξέλεγκτο τουρκορωσικό χρήμα, δεν πρέπει ο Μπερτομέου να σκεφτεί ένα ελαστικό μεν (το αμερικάνικο είναι θάνατος) αλλά αποτελεσματικό salary cap;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Κάτσε να σου φύγουν (άμα..) και το μιλάμε. Τεχνογνωσία εμείς χρήμα αυτοί? Ποιός κερδίζει..? Άμα βάλει και salary cap ο Μπερτομέου ο τίτλος θα ριζώσει στην Ελλάδα.. Χαχα..

      Διαγραφή
  81. Jimara πιστευεις πως ο παναθηναικος πρεπει να υπερβει τα οικονομικα δεσομενα για lasme?800χιλ ε δεν θεωρεις πως πρεπει να ειναι το ταβανι?Γιατι τα ποσο που ακουγονται νομιζω πως ειναι τρελα!!

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή