Athlenda

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Brent Petway, "The Answer"..



Η κυριαρχία του διδύμου Λάσμε-Γκιστ στους τελικούς της Α1, οδηγεί τους ερυθρόλευκους στην..απάντηση. Το όνομα αυτής Μπρεντ Πετγουέη.. Ο Αμερικανός έχει αναρριχηθεί ψηλά στη λίστα των πρωταθλητών Ευρώπης η οποίοι προβάλλουν φαβορί για την απόκτηση του αυτή τη στιγμή, αρκεί να κινηθούν αποφασιστικά..




Η πληροφορία λέει ότι  παίκτης ήταν στα υπόψη, αλλά χαμηλά στη λίστα, αφού αξιολογείται ως περίπτωση με όχι υψηλή δυσκολία. Στην ουσία οι πρωταθλητές Ευρώπης τον ήθελαν σταντ-μπάι.. «Ψήλωσε» απότομα κατά τη διάρκεια των τελικών, όπου τα ωμά αθλητικά προσόντα των Λάσμε-Γκιστ έκρυψαν τον «ήλιο» στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να ματσάρουν τον αντίπαλο. Ο Αμερικανός φόργουορντ-σεντερ είχε προταθεί και νωρίτερα μέσα στη σεζόν και στους δύο «αιωνίους». Ο ίδιος πριν λίγο καιρό εξέφρασε σαφή προτίμηση στους πρωταθλητές Ευρώπης..

Βέβαια η πιάτσα είχε «βουήξει» για συμφωνία με την Μπάμπεργκ.. Σωστά, συμφωνία υπήρξε. Αλλά άλλο Μπάμπεργκ, άλλο πρωταθλητής Ευρώπης..  Για αυτό και ο Αμερικανός «τρενάρει» τη συμφωνία με τους Γερμανούς, η οποία παρουσιαζόταν ως δεδομένη. Η Brose Baskets σαφέστατα αποτελούσε ένα σπουδαίο βήμα για την καριέρα του Πετγουέη. Euroleague club, μόνιμα πρωταθλητές σε μια λίγκα η οποία θεωρείται η «ημέρα που ξημερώνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ» και κυρίως φημισμένοι για την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη γρήγορων/αθλητικών  παικτών ρακέτας, τους οποίους ουσιαστικά "ετοιμάζουν" για τα τοπ-κλαμπς.. Άλλωστε από εκεί ψώνισαν οι ερυθρόλευκοι τον Χάινς, η Ρεάλ τον Σλότερ.. Επίσης το πρόγραμμα του Φλέμινγκ έχει παράγει και άλλους καλούς ψηλούς παίκτες όπως ο Έλτον Μπράουν ή ο Πλεής. Γιατί λοιπόν να τον πληρώσει 2-3 φορές επάνω ο Ολυμπιακός του χρόνου? (μετά από μια ενδεχόμενη καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα..)


Ο 28χρονος, 2.06μ. Αμερικανός (13.3π.-63.9% 2π.-5.9 ριμπ. 2.4 τάπες) είναι κλασσική περίπτωση sky-jumping φόργουορντ-σέντερ, με φοβερή αθλητική ικανότητα ενώ παράλληλα έχει το σωματικό πακέτο. Τεράστιο wingspan, επιτόπιο άλμα εξωγήινο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καλό footwork, timing στο μπλοκ (1ος στη λίγκα μας), βελτίωσε σημαντικά το παιχνίδι του την τελευταία σεζόν στην Ελλάδα. Εκεί που θέλει δουλειά είναι στο κομμάτι της σκέψης. Το up tempo στυλ του ΑΓΟΡ με έμφαση στην προσωπική φάση, τον βοήθησε σημαντικά να δείξει τις ικανότητές του. Ανεβαίνοντας πολλά σκαλιά πάνω πλέον, θα χρειαστεί να σκεφτεί (σε άμυνα και επίθεση) για να παίξει. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο εκμάθησης (και θέληση από τη μεριά του)σε ένα περίπλοκο (για τα δικά του δεδομένα) στυλ μπάσκετ.  Αλλά αυτά θα τα πούμε εν καιρώ και εφόσον..


Το θέμα είναι πόσο τον θέλει ο Ολυμπιακός.. Πόσο σίγουρος είναι για αυτόν, ώστε να κινηθεί άμεσα.. Και –βασικό- γιατί ακριβώς τον θέλει? Το τοπίο στην φροντκόρτ (και όχι μόνο..) είναι θολό.  Ο Πέτγουεη (με την ικανότητα του να παίξει πρόσωπο και να αμυνθεί ψηλά) μπορεί να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Άντιτς (στο «4»), του Σερμαντίνι (ως τρίτο «5»), του Πάουελ ή ακόμα και του Χάινς..  Στο οικονομικό κομμάτι αναμένεται μια πρόταση  ύψους περίπου  120-150χιλ. αν και μαθαίνω ότι η πρόταση των Γερμανών παίζει πάνω από αυτά τα λεφτά (δική μου υπόθεση το ποσό, όχι πληροφορία). Το ερώτημα είναι θα ρισκάρει ο Πετγουέη να «χάσει» τη Μπάμπεργκ, περιμένοντας..

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην τακτική κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπς (Μοντεπάσκι, Μακάμπι) να ψωνίζουν από τις εγχώριες λίγκες , με πολλές επιτυχημένες επιλογές οικονομικών παικτών που γνωρίζουν «που πάνε». Βέβαια η διαφορά εδώ είναι ότι στην Ιταλία οι ομάδες βρίσκονται «πιο κοντά» μιας και το επίπεδο των μεσαίων και μικρότερων ομάδων είναι καλύτερο από το δικό μας ενώ το Ισραήλ φημίζεται σαν μια εκ των top scouting-leagues σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Αμερικανός της Α1 έχει να διανύσει λοιπόν μεγαλύτερη απόσταση από τη στιγμή που εντάσσεται σε έναν εκ των δύο «αιωνίων»..  Για οτιδήποτε νεότερο «εδώ» και στη σελίδα μας στο Facebook..

368 σχόλια:

  1. Ο Πετγουέι είναι καθαρό 3άρι, τουλάχιστον έως τώρα στο Ρέθυμνο δεν ποστάριζε ποτέ, το δε 1/3 των προσπαθειών του ήταν από το τρίποντο. Σαν 3άρι λοιπόν είναι πολύ ανώτερος του Γιάνκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα ρε Τζιμ...καλησπερα καταρχην...Μια πληροφορια και μια ερωτηση...Η πληροφορια ειναι οτι δεν υπαρχει απλα ενδιαφερον, αλλα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τον παρει ο Ολυμπιακος(το ξερω εκ των εσω...Η ερωτηση τωρα...Αν και μ αρεσει πολυ(μακαρι να κλεισει), δεν ειναι λιγο σοφτ για ψηλος?

    SIR-HINES..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλές περιπτώσεις είναι επίσης ο Πάλμερ του Καοδ και ο Κόλεμαν της Καβάλας. Πολύ ποιοτικοί ψηλοί, φθηνοί και είναι και δοκιμασμένοι στο ελλ. πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑλμερ φιλαρακι κ εμενα μου αρεσει πολυ, κ προσωπικα οι 2 αιωνιοι κ ειδικα ο οσπφ αξιζει να προσπαθησουν να επενδυσουν σε πετγουει/παλμερ μιας κ ξεχωρισαν , οσον αφορα τον κολεμαν δε τον εχω δει τοσο οσο τους αλλους 2 κ δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη.

      ΥΓ. Τζιμαρα ειπες καυτο καλοκαιρι κ το εννουσες, δεν περασαν λιγες ωρες κ αναρτηση μεταγγραφικη :)

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα τολμούσα να πρόσθετα και τον Φαγιέ του Ίκαρου.

      Διαγραφή
    3. o palmer einai odos oreos paixtis kai maxitikos gia ton koleman den gnorizo polla

      Διαγραφή
    4. Και μιας κ ο φιλος ειπε φαγιε, μου ηρθε στο μυαλο ο στοργκλιν (κ, τι καμια σχεση σαν παιχτες κ αλλες θεσεις αλλα μου ηρθε φλασια!! ) τι λεττε για αυτον? τζιμαρα ενα σχολιο αν μπορεις.

      Διαγραφή
    5. στογκλιν φιλε ειναι κομμενος και ραμμενος για μικρες ομαδες. κλασσικος αμερικανος στον τροπο σκεψης ειναι μονο για να παιρνει πολλες προσπαθειες για να σκοραρει, σε μεγαλη δεν κανει. κι ο φαγιε δεν μου αρεσει καθολου σαν παιχτης. ο παλμερ αντιθετως που αναφερατε πιο πανω ειναι οντως εξαιρετικη περιπτωση

      louie

      Διαγραφή
  4. Γνώμη μου είναι ότι ο Πετγουέι είναι ανώτερος του Γκιστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Πέτγουει δεν έχει παίξει ποτέ σε επίπεδο ευρωλίγκας, κάτσε να τον δούμε εκεί πρώτα και μετά θα κρίνουμε αν είναι καλύτερος.

      Διαγραφή
    2. φιλε αν κοιτας απλα το ποσο ψηλα πηδαει και αν κανει θεαματικα καρφωματα ναι ειναι καλυτερος. ο γκιστ ομως ειναι ή τουλαχιστον εγινε πολυ γρηγορα εξαιρετικος παιχτης για την ομαδα του εξαιρετικος αμυντικος και στον παιχτη που μαρκαρει(και μαρκαρει τους παντες) αλλα και σε βοηθεια. κατσε να δουμε τον πετγουει να μαθαινει περιστροφες, αμυντικα και επιθετικα συστηματα γιατι μεχρι τωρα επαιζε στην πιο "οτι να ναι" ομαδα της Α1. εχει ΠΟΛΥ δρομο μεχρι να γινει παιχτης του υψηλοτερου επιπεδου. ο γκιστ ειχε παιξει παρτιζαν, φενερ, μαλαγα πριν ερθει σε εμας και παλι ειχε μεγαλη εξελιξη στον παναθηναικο

      louie

      Διαγραφή
  5. jim 8a taiseis ton peinasmeno lao sou?? se parakaloume gia metagrafika nea tis pana8as...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρε Τζιμάκο τι έκανες σήμερα, με αυτό το σχόλιο σου πολλή θα χάσουν τον ύπνο τους σήμερα και οι υπόλοιποι θα δουν εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα.
      Ειδικα του παο τρεμουν

      Διαγραφή
    2. ΤΡΕΜΩ ΤΡΕΜΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ?
      ΤΖΙΜ ΕΝΑ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ13

      Διαγραφή
  7. @Ανώνυμος 10:47 πμ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΘΕΕ ΜΟΥ


    Ωραία ανάλυση Jimmy! Ο Ολυμπιακός προς το παρόν πάντως πρέπει να κοιτάξει πως θα κρατήσει 2 εκ των 3 : Hines,Law,Σπανούλη..
    Καυτό καλοκαίρι φέτος!

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. simofno apolita sto sxolio sou - an kratisei 2 apo tous treis tha einai antagonistikos kai tou xronou. gnomi oti o pio aparaititos einai o hines kai imoun gipedo sta 3 match me efes kai ston teliko me real.

      gia petway mporei na exei prosonta ala xenos pou ginetai gnostos epeidi tragoudaei sta mpouzoukia malon den exei mialo protathliti evropis - de tha ton epairna.

      prepei pantos na kinithei grigora o thrilos me paixtes eukaries pou akomi kikloforoun stin europi giati meta tha einai arga - oi perisoteres omades idi kleinoun ta roster tous

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια τωρα τελειωνουν τα πρωταθληματα,πως κλεινουν τις μεαγραφες τους :)
      Απλα τωρα αρχηζουν οι συζητησεις με μανατζερ κ πρεπει να μπεις δυνατα

      Διαγραφή
  8. Ο Πετγουέι είναι λίρα εκατό! Και σε επίθεση και σε άμυνα! Το παλικάρι είναι ο ορισμός του κόμπο, και απίστευτο άλμα και rebounds και τάπες και θεαματικά καρφώματα και μεγάλη ευστοχία σε τρίποντα και βολές και καλός χαρακτήρας, ο Πετγουέι είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλών καρατίων θα συμπλήρωνα!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλός ο Petway αλλά τον χαρακτηρίζω prospect προς το παρόν. Πολλά υποσχόμενος όμως!
      Ο Gist σε καμιά περίπτωση δεν μειονεκτεί μπροστά του ίσα ίσα βγάζει μάτι πως πάει να ματσάρει ακριβώς αυτόν.
      Στον Ολυμπιακό θα δουλέψει και θα αποδώσει. Είναι πραγματικά τζάμπα για τα χρήματα που γράφει ο Jim παραπάνω.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Τζιμ, ορεξάτος ξεκίνησες! Η περίπτωση του Πέτγουεϊ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και προσωπικά πιστεύω είναι καλή κίνηση για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι για πεντάρι. Στο 4 μια χαρά. Στον Παναθηναϊκό θεωρείς ότι πιθανή απόκτηση του Γιάνκοβιτς μπορεί να σημαίνει αποχώρηση Μασιούλις ή Γιαννόπουλου; Σαν πολλά τριάρια μαζεύονται...
    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o giannopoulos nomizo sigura tha fugei... Zip13

      Διαγραφή
    2. ο Μασιούλις δεν έχει συμβόλαιο και για του χρόνου?

      Διαγραφή
    3. εγω μαλλον νομιζω σιγουρα οτι δεν θα φυγει μαλλον!

      Διαγραφή
    4. χα χα σαφέστατος!!

      Διαγραφή
    5. Ο Maciulis είχε υπογράψει μονοετές...
      Νικηφόρος

      Διαγραφή
    6. Οι μισοι παιχτες του Παο ή δεν εχουν συμβολαιο ή δεν ειναι στα πλανα...μιλαω για Ματσιουλις,Γκιστ,Λασμε,Καρι,Διαμαντιδης(δεν εχουν συμβολαιο και για του χρονου) και οι Σοφο,Γιαννοπουλος,Σκορδιλης,Ξανθοπουλος,Γκουιν(δεν υπολογιζονται για του χρονου).
      Το περιεργο για μενα ειναι οτι ολοι γραφουν οτι διαλυεται ο Ολυμπιακος,ενω ο Παναθηναικος εχει να κλεισει τις περισσοτερες τρυπες.Αλλα δυστυχως εδω στην Ελλαδα ολοι λειτουργουν κυκλοθυμικα(ελπιζω οχι ηθελιμενα)!Επειδη το τελευταιο που εγινε ειναι το Πρωταθλημα,το οποιο πηρε ο Παναθηναικος και ειναι ολοι χαρουμενοι ΟΛΟΙ θα μεινουν(!!!) και ο ητημενος Ολυμπιακος (δις πρωταθλητης Ευρωπης τα τελευταια 2 χρονια!) ειναι ολοι στεναχωριμενοι και θα φυγουν.Ημαρτον...σιγουρα ειναι ελαχιστα πιο ευκολες οι περιπτωσεις του Παναθηναικου,αλλα ολα θα κριθουν απο τις προτασεις(τα λεφτακια!) και οχι απο την ψυχολογια.

      Johny V

      Διαγραφή
    7. Αν διαβάσεις τις δηλώσεις του Πεδουλάκη πως έχει γίνει προεργασία και πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις θα καταλάβεις πως η διοίκηση έχει κάνει τις διαπραγματεύσεις τόσο με παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια αλλά τους θέλει η ομάδα αλλά και με παίκτες που ενδιαφέρουν. Ο μόνος που μπορεί να φύγει είναι ο Σοφοκλής. Το λάθος των Αγγελόπουλων είναι πως δεν ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που θέλουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων όπου όπως διαπιστώνουμε το κασέ παικτών δεν μπορούν να ματσάρουν.

      Διαγραφή
  10. σιγουρα ο πετ ειναι παιχτης που μπορει να ειναι στον παγκο σαν εναλλακτικη , τπτ παραπανω...προσιτη λυση που αμα σου βγει βρηκες 4 αρι για τα επομενα 4,5 χρονια.
    Πρωτα θα πρεπει να βρεθει λυση με τα συμβολαια χαινς και σπανουλη και βεβαια με Λο ,αλλα καλο ειναι να κλεινουν και οι υπολοιπες τρυπες. Σιγουρα θα χρειαστει ενα 5 αρι τυπου χεντριξ.
    Ειναι κριμα για τον πετ τελικα να μν κλεισει σε γαυρο και να χασει και την προταση των γερμανων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χεντριξ ειναι καλος και για παο.
      Το θεμα ειναι οτι εχει συμβολαιο με τους ρωσους.

      Διαγραφή
    2. ειναι και ψιλο ακριβουλης νομιζω..

      Διαγραφή
    3. Ειναι κ θα παραμεινει μιας κ βοηθησε παρα πολυ τους ρωσους ths kuban.δεν παιζει αν κ με αυτον ο παο πηγαινε σε αλλο επιπεδο

      Διαγραφή
    4. ΝΤΙΟΝ ΤΟΜΠΣΟΝ ΤΗΣ ΑΛΜΠΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΟ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    5. Πολυ καλος ο dion αλλα πιο power φερνει παρα σεντερ.επισης πρεπει να πας σε κατι πιο ψηλο οχι σε ημιψηλα σχηματα σε ψηλους που εχεις λυσεις να δωςεις.πρεπει να προσθεσεις κατι αλλο

      Διαγραφή
  11. Τζιμάκο βλέπω ότι και το site της εσακε
    http://www.esake.gr/main/index.php?pl=12&lng=gr&pfpar=cGxheWVyaWQ9MTc4Ng==
    αλλά και τα σοβαρά διεθνή sites όπως το κάτωθι
    http://basketball.eurobasket.com/player/Brent_Petway/AGO_Rethymno_Aegean/59493
    αναφέρουν τον Petway ως forward, εσένα πια είναι η γνώμη σου?? Μπορεί να παίξει ο Petway πλάτη στο καλάθι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. prepei na dunamosei se auto to kommati nomizo,sugnomi pou paremveno Zip13

      Διαγραφή
    2. Εγώ όσα παιχνίδια του αγορ έδειξε η tv τα είδα όλα και δεν θυμάμαι να τον είδα να ποστάρει ούτε μια φορά. Αυτό βέβαια δεν είναι υποχρεωτικά κατακριτέο, άλλωστε και οι Λάσμε και Γκιστ επίσης δεν ποστάρουν. Είναι τόσα πολλά τα προσόντα του Πετγουέι που αυτή η αδυναμία του στο ποστ καλύπτεται από τις υπόλοιπες αρετές του.

      Διαγραφή
    3. Noμίζω η θέση του,και γενικά το πακέτο του,είναι τάλε κουάλε με τον γκιστ.Στο ρέθυμνο(που δεν υπήρχε κανένα φυσικό 5άρι) μάρκαρε συνήθως στην άμυνα τα αντίπαλα 5άρια.Επιθετικά,δε μπορείς να πεις ότι παίρνει μπάλα με πλάτη ή εκτελεί σκριν και πικ ν ρολ με τέτοια συχνότητα για να θεωρηθεί 5άρι.Κινείται πολύ στην περιφέρεια,βάζει τη μπάλα στο παρκέ,οπότε θεωρώ ότι σε ομάδα επιπέδου ευρωλίγκα δεν κατεβαίνει με τίποτα κάτω από το 4 σε φυσιολογικές συνθήκες ως κανονική θέση.

      Διαγραφή
  12. αν ο ολυμπιακος εχει αποφασισει να ριξει το επιπεδο του και να εχει στοχο του χρονου το top16 οπως η μπαμπεργκ ειναι μια καλη περιπτωση.... παικτης αψυχολογητος, δεν ξερει καν τι ειναι οι περιστροφες, σουταρει βολες με κατω απο 70%, ενω δεν εχει αξιοπιστο μακρινο σουτ ειχε στο πρωταθλημα σχεδον ιδιες προσπαθειες δυο και τριων ποντων, ποσταρισμα δεν εχει, εχει και καποια αλλα προβληματα βαθυτερα καθως συνεχως νομιζει οτι ειναι τραυματιας στα μισα ματς κουτσαινει χωρις να εχει προβλημα αλλωστε ειναι γνωστη η ιστορια του τον 1ο χρονο του στην ελλαδα με τον ηλυσιακο που πηγε σε ενα ματς γεματος τσιροτα και οταν μετα το τελος του αγωνα τα εβγαλε δεν ειχε ουτε μια γρατζουνια.......... οσο για αυτον που κανει συγκριση γκιστ πετγουει καλο θα ειναι να το γυρισει στο ποδοσφαιρο που ειναι πιο απλο αθλημα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, είσαι λίγο εμπαθής με τον κ. Petway. Τον θυμάμαι την πρώτη του χρονιά στον Ηλυσιακό και ήταν ένα σεμνότατο παιδί που προσπαθούσε πολύ να δημιουργήσει τον εαυτό του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν είχε παρά ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία και η πολλή τακτική που έχουμε στο πρωτάθλημά μας ήταν γι' αυτόν ένα ατέλειωτο μπέρδεμα. Ωστόσο ο μάγκας δούλευε με συνέπεια και θυμάμαι δήλωση του τότε κόουτς (Κουφός) που είχε πει στους παίκτες του "ο Πέτγουεϊ είναι πιο Ηλυσιακός από όλους μας".

      Το ξεκίνημά του στην Α1 ήταν μια κρύο μία ζέστη (όπως σχεδόν πάντα με τους 23-24χρονους Αμερικανούς), αλλά οι δυνατότητες υπήρχαν. Το παιδί μάς είχε βγάλει τα μάτια με το άλμα του και είχε μαζί του προίκα το παρατσούκλι Air Georgia (και κάμποσα επεξηγηματικά βιντεάκια στο youtube). Δυστυχώς όμως, μετά από μερικές αγωνιστικές είχε έναν φρικτό τραυματισμό (εξάρθρωση ωμοπλάτης) που λίγο έλειψε να του καταστρέψει την καριέρα.

      Μην ξεχνάς ότι πριν γυρίσει στην Ελλάδα για το Ρέθυμνο (που ουσιαστικά ο Κουφός του άπλωσε το χέρι), έβγαζε το ψωμί του στους Harlem Globetrotters, δηλαδή από επαγγελματίας μπασκετμπολίστας κόντευε να καταντήσει τσιρκολάνος. Η παρουσία του στο Ρέθυμνο ήταν θαυμάσια από όλες τις απόψεις και αν καταφέρει να ανέβει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας (με Μπάμπεργκ ή ΟΣΦΠ, αδιάφορο) θα έχει πετύχει μια μεγάλη προσωπική νίκη και θα μας έχει δώσει μια υπέροχη ιστορία. Ας δείχνουμε λίγο σεβασμό...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  13. Αν είναι για τη θέση του Pero η ομάδα αποδυναμώνεται σημαντικά στην αντίληψη του παιχνιδιού στην άμυνα, και σε toughness.. Χαλάει δλδ ο χαρακτήρας της ομάδας. Άποψή μου βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sumfono mazi sou kai kati akomi pou prepei na skeftoun einai oti o petway einai amerikanos opote prepei na doun ti tha kanoun me ton arithmo twn ksenwn

      Διαγραφή
  14. Παίκτης που θα ξεσηκώσει τα πλήθη,με σημαντική πρόοδο φέτος και που είτε προσφέρει, είτε δεν προσαρμοστεί ή ανταποκριθεί, δεν θα κοστίσει ακριβά.Ενδεδειγμένη λύση κατά την γνώμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. an kai o petway opos eipes kai esy jim exei to paketo kai genika tha mou arese na ton do stin euroleague,theorw pos an o olympiakos apoktisei ton petway(sti thesi tou antits) kai kratisei hines tha exei mia soft grammi psilwn kathos tha leipei to vari-psilo kormi...ginontai diafores sugkriseis petway-gist,an kai oi 2 tous einai altikoi,o gist einai kai pio psilos kai pio dunatos gia auto kalutero einai na to skeftei kala o osfp prin ton kleisei,mono kai mono gia na apadisei sto didumo tou panathinaikou!!tha ithela tin apopsi sou jim kai opoianou allou pou den trollarei,euxaristo Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι οντως σοφτ,δεν παει στις επαφες.για μενα ειναι καλος παιχτης αλλα οχι να στηριχτεις επανω του ειδικα την πρωτη χρονια.ερχεται απο το ρεθυμνο που στηριζεται πολυ σε αναρχο παιχνιδι κ σιγουρα θα θελει χρονο.επισης δεν ποσταρει.βεβαια κ ο αντιτς δεν το εκανε.αλλα αμυντικα ηταν πιο σκληρος.αν ομως μαθει να παιζει αμυνα κ με το σωμα κ με το μυαλο κ οχι μονο ψηλα θα ναι πολυ καλη κινηση.επισης εξοικωνομει ο ολυ λεφτα κ για τις περιπτωσεις των χαινς,λο,σπανουλη.
      Οποτε για backup του πριντεζη και επενδυση χαμ. Ρισκου καλος ειναι.αρκει να συνειδητοποιηση που ηρθε κ να μην του κανει κακο η νυχτερινη ζωη της αθηνας...

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα Τζιμ,
    Έχω την εντύπωση πως το κενό του Τσαρτσαρή δύσκολα καλύπτεται με μια οικονομική μεταγραφή. Ένας παίκτης οικονομίας, στο 4-5, με αξιοπρεπές σουτ και καλή επαφή με την πορτοκαλί μπάλα είναι ο RG δεν τον βλέπει.
    Επίσης ο Γιάνκοβιτς αν και όταν δέσει ίσως μπορούσε να ανταποκριθεί.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμ,
      Έχω την εντύπωση πως το κενό του Τσαρτσαρή δύσκολα καλύπτεται με μια οικονομική μεταγραφή. Ένας παίκτης οικονομίας, στο 4-5, με αξιοπρεπές σουτ και καλή επαφή με την πορτοκαλί μπάλα είναι ο Λουκάς αλλά ο RG δεν τον βλέπει.
      Επίσης ο Γιάνκοβιτς αν και όταν δέσει ίσως μπορούσε να ανταποκριθεί.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Φιλε θοδωρη εδω καλυψες το κενο μιας ολοκληρεις ομαδας κ του κοουτς περσι κ φοβασαι τωρα?καλυπτεται το κενο φιλε.ο τσαρτσαρης ηταν πολυ αγαπητος.πολυ χρησιμος φετος.αλλα το κορμι του δεν τον βοηθαγε πλεον.εφυγε οπως επρεπε ,σαν πρωταθλητης.ο παο θα τον καλυψει σιγουρα .το ποστ παιχνιδι του στο 4 αμφιβαλλω φετος.αλλα γενικοτερα σιγουρα η θεση του χρονου θα ναι ακομα πιο αθλητικη.θα δεις

      Διαγραφή
  17. Θα συμφωνήσω με τον από πάνω. Δεν έχει κανένα νόημα να "απαντήσεις" σε Gist, ειδικά αν είναι να το κάνεις με Petway, και μάλιστα για να πάρει τη θέση του Pero. O Gist ήταν πιο δυνατός και θεαματικός απο την εποχή που έπαιζε ακόμα στην Partizan ενώ ο Petway πέραν του ότι είναι soft(ειδικά στην άμυνα), δεν φημίζεται και για το μπασκετικό του iq. (η άποψή μου στις 11:22)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοια πράγματα έλεγαν για το IQ του Gist και ο Αργύρης πιστεύω τον έστρωσε κανονικά με θεαματικότατα αποτελέσματα φέτος!
      Σε μια ομάδα σοβαρή και με πλάνο όπως ο Ολυμπιακός θα μάθει πράγματα και σε περίπτωση που δεν βγει πολύ απλά τον αλλάζουν στην πρώτη ευκαιρία.

      Διαγραφή
  18. Πολύ ποιοτικός παίκτης ο Petway, αν είχε κασέ 1 εκ. τότε όλοι θα μιλάγανε για τον νέο Lasme, ίδια περίπτωση ήταν και ο Hines, ο οποίος σήμερα ζητάει και αυτός 1 εκ. για να ανανεώσει ενώ πριν έρθει στον ολυμπιακό ήταν σχεδόν άγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριν έρθει ο Χάινς στον Ολυμπιακό είχε κάνει εξαιρετική σεζόν στην ευρωλίγκα με τη Μπάμπεργκ. Θυμάμαι τον Μπουρούση απέναντί του τότε, τον είχε διαλύσει ο Χάινς και λέγαμε ποιος είναι ο κοντός..που παίζει σέντερ.
      Για δες λίγο τα βιογραφικά τους

      Διαγραφή
    2. σωστος γκρεγκ, θυμαμαι τον ιβκοβιτς να αναφερεται μετα απο τον αγωνα με την μπαμπεργκ ως "το τριαρι που επαιζε σεντερ" οτι τους εκανε ζημια... ειχαν παθει ολοι πλακα

      louie

      Διαγραφή
  19. Jim γνώμη μου είναι ότι τα 150 χιλιάρικα που αναφέρεις είναι πολύ λίγα για ένα τέτοιο παίκτη. Αν όμως όντως έχει τόσο μικρές απαιτήσεις τότε σίγουρα στην πορεία θα βρεθούν και άλλες ομάδες που θα ενδιαφερθούν για αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. i barca eixa diavasei pos thelei teodosic,tora endiaferetai kai gia spanouli kai me ton saras ti tha ginei?episis i tsska endiaferetai gia tomits,ara o kristic pou paei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε zip, ο Κρίστιτς ακούγεται μαζί με Τεόντοσιτς για Τουρκία αρκεί να πάει και ο Ίβκοβιτς.

      Διαγραφή
  21. Απίστευτη παιχτάρα ο Petway, τον φαντάζομε στο κατάμεστο Σεφ με τόσες χιλιάδες γαύραρους να ουρλιάζουν τι όργια θα κάνει.
    Ο Petway νομίζω είναι η ιδανική λύση για τον οσφπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι να τον παρετε ρε φιλε,θα πεσει τρελο γελιο!

      Διαγραφή
    2. "στο κατάμεστο Σεφ με τόσες χιλιάδες γαύραρους να ουρλιάζουν τι όργια θα κάνει"


      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      κατάμεστο
      χιλιάδες
      γαυραρους
      ουρλιάζουν
      όργια!!!

      γαμάτος, φίλε. έχω πεθάνει στα γέλια!!!

      Διαγραφή
    3. Που να δεις και όταν θα καρφώνει στην μούρη του Λάσμε και του Γκιστ το πώς θα γελάς.

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΜΙΛΑΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ.

      Διαγραφή
  22. den mou fainetai sovaros otan ginetai gnostos apo to tragoudi tou sta mpouzoukia - den antikathistas antic me petway einai diaforetikes klaseis - o hines itan laxeio pou vgike kai alos stin evropi den iparxei - akoma kai o slauter pou pernei 1 ekatomirio den exei kamia sxesi me hines - tous eida kai tous 2 sto gipedo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει άλλος ένας αλλά υπέγραψε τετραετες πριν απο λίγες μέρες :P

      Διαγραφή
    2. Τετραετες ενω εχει κλεισει αν δεν κανω λαθος 6 χρονια στην χωρα.μπορει να του βγαλουν κ κανα διαβατηριο να παιζει σαν γηγενης:)
      Με την ευκαιρεια θα γινει τρελη σαρωση την μακαμπι

      Διαγραφή
    3. Ο JAMES ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ?

      Διαγραφή
  23. Kαλησπέρα σε όλους.Πολύ ωραίο άρθρο τζιμ.Για τον Πέτγουει δεν έχω πολλά να πω μιας και δεν τον έχω δει σε πολλά παιχνίδια.Ωστόσο αν παρθεί για αντικαταστάστης του Άντιτς θα την θεωρήσω λάθος κίνηση.Ο Σκοπιανός μπορεί να μην γεμίζει το μάτι,αλλά είναι σκληρός παίχτης.Παίζει(όταν θέλει)καλή άμυνα,είναι καλός ριμπάουντερ και αξιόπιστος σουτέρ.Θεωρώ πως αν κάνει ο Πέτγουει δίδυμο με Πρίντεζη,τότε η θέση 4 για τον οσφπ θα είναι προβληματική και αρκετά σοφτ.Σίγουρα θα υπάρχει ταχύτητα-έκρηξη και αλτικότητα αλλά θα λείπει η σκληράδα που απαιτείται για την θέση.Αντίθετα αν δίπλα στον Πρι μπει ο Μαυροκεφαλίδης(δύσκολο έως και αδύνατο λόγω οικονομικών απαιτήσεων) ή ενας πιο πολυσύνθετος παίχτης που μπορεί να παίζει και κοντά και μακριά απ το καλάθι τότε η γραμμή των ψηλών του οσφπ θα ανέβει επίπεδο.
    Με τα οικονομικά δεδομένα θα το θεωρήσω απίθανο να αποκτηθεί για βοηθητικό ρόλο.Πιάνει θέση αμερικάνου άρα θα έχει πολύ ενεργό ρόλο στο rotation της ομάδας.
    Το παν για τον οσφπ είναι να κρατήσει τους 3 σταρ του πράγμα πολύ δύσκολο όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ και τα όσα ακούγονται.
    Πάντως για τον Σπανούλη οι λύσεις είναι πραγματικά περιορισμένες και εξηγούμαι.Λεφτά για σπατάλη έχει η Φενέρ,Εφές,τσσκα και σε μικρότερο βαθμό οι ισπανικές.
    Η ΤΣΣΚΑ βγαίνει κατά την γνώμη μου απ το παιχνίδι μιας και ήδη έχει πάρει παίχτη με τα στοιχεία του Σπανούλη(Πάργκο)άρα με δεδομένη και την μικρή μείωση του μπάτζετ της δεν νομίζω να ψαχτεί για τον Έλληνα.Επίσης,αν ισχύουν τα νέα τότε έκλεισε και τον Πλάνινιτς.Άρα ο Σπανούλης δεν χωρά.
    Τώρα οι Ισπανικές δεν θα έχουν να σπρώξουν χοντρά λεφτά λόγω κρίσης.Η Μπαρτσελόνα του προσφέρει 2 εκ όπως ακούγεται ενώ η Ρεαλ δεν ψάχνεται για την περίπτωσή του(ακόμα τουλάχιστον).
    Άρα μένουν οι Τουρκικές που θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να τον πάρουν..Αν του δώσουν 3εκ τότε σαφώς και θα προτιμήσει να πάει εκεί.Αν όμως τα λεφτά κυμαίνονται στις φετινές αμοιβές του και ο οσφπ του κάνει μία πρόταση κοντά στα 2,2 εκ τότε δεν θα το θεωρήσω απίθανο να μείνει..
    Άντε να ξεκινήσουν οι μεταγραφές γιατί χωρίς μπάσκετ για 3 μήνες,θα πάθουμε στέρηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. zelico exeis akousei kati gia bourousi?ego pados akousa pos endiaferontai oi ispanikes gia auton

      Διαγραφή
    2. O planinic ακουγεται πολυ εντονα για τουρκια μερια.ειδικα αν φυγει οπως λεγεται ο φαρμαρ για nba κατι που το παραδεχτηκε κ ο ιδιος οτι θελει να γυρισει.

      Διαγραφή
    3. O Planinic ακούγεται έντονα και για CSKA..

      Διαγραφή
    4. ο Μπουρούσης ακούγεται πως ψάχνεται Ισπανία.Μέχρι και για παο άκουσα..Τώρα δεν ξέρω να πω την αλήθεια.Μου φαινεται ακριβός για εμάς.
      Πάνο,έτσι άκουσα και εγώ αλλά τα νεότερα λένε για επιστροφή του ίδιου στην τσσκα.Τώρα θα δούμε τί θα ισχύσει..Πάντως οι Τούρκοι πάλι θα τα δώσουν όλα...

      Διαγραφή
    5. πάνο σου παραθέτω και το λινκ..
      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=123829:2013-06-11-18-37-19&catid=56:diethni&Itemid=80

      Διαγραφή
    6. Μετα το φριτζον πανε και για πλανινιτς.χτιζουν πολυ καλη ομαδα ειδικα αν παρουν κ κανα τομιτς.κ μονο που διωχνουν το καρκινομα θα ναι καλυτεροι.
      Μπουρουσης ε?εκανε πολυ καλη χρονια αν κ δεν εχει ποστ παιχνδι να μας βοηθησει.κ δεν ξερω αν εβαλε μυαλο οσο ελειπε.επισης αγνωστο πως θα τον αντιμετωπισουν οι φανατικοι του παο.πολυ ακριβς επισης ειδικα μετα απο αυτην την χρονια.δυσκολο για παο παιδια μην κοροιδευομαστε.

      Διαγραφή
    7. megalo erotimatiko einai kai o dorsey...jim diafotise mas

      Διαγραφή
  24. Πάρτε και ένα μεζέ
    http://www.youtube.com/watch?v=SiTHZxlPcAM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αξίζει να επενδύσει στην περίπτωση Petway!. Είναι πολύ καλός above the rim και στο transition.Αν η ομάδα έχει σκοπό να συνεχίσει το γρήγορο tempo και του χρόνου κολλάει πολύ καλά στη γραμμή των ψηλών, η οποία όμως πρέπει σίγουρα να συμπληρωθεί και με ένα βαρύ κορμί (ας δούμε τι θα γίνει και με τις ανανεώσεις...)
    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για τον Παναθηναϊκό: Δεν κάνει με αυτόν τον προπονητή, λόγω στυλ παιχνιδιού. Ο τύπος θα χαραμίζεται σε μπάσκετ 20''. Αν τον προορίζουν για αντι-Guinn, κάτι γίνεται, αλλά και πάλι θα χαθεί μια θέση ξένου στην περιφέρεια, συν του ότι με Φώτση-Jankovic (αν αληθεύουν τα σενάρια περί απόκτησής τους) η γραμμή των forwards είναι πληρέστατη. Ενδεχόμενη απόκτηση τέτοιου παίκτη σημαίνει ότι θα υπάρξουν καλοκαιρινές απώλειες στη γραμμή των ψηλών. Κρατάω μια πισινή για τον Lasme (η παραμονή του είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Παναθηναϊκού), αλλά και πάλι δεν κάνει για τέτοιο ρόλο. Για αντι-Gist κάτι γίνεται, αρκεί να μπορέσει να αλλάξει ο ίδιος ο παίκτης (είναι άραγε όσο δυνατός ήταν ο "προκάτοχός" του;)
    Για τον Ολυμπιακό: 1) Είναι ο καλός αμυντικός στη ρακέτα που ψάχνουν; Νομίζω πως όχι. Πολλά blocks δεν σημαίνουν αυτομάτως καλή άμυνα, ειδικά όταν συνοδεύονται από πολλές προσπάθειες για τάπα. Η περίπτωση Gist (ΤΡΟΜΕΡΑ βελτιωμένος) είναι ενδεικτική. 2) Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού θα περιλαμβάνει post παιχνίδι, ή θα περιοριστεί σε Πρίντρεζη-Περπέρογλου (τρίχες δλδ); 3) Σαν αντι-Powell σίγουρα έχει να δώσει, αλλά το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν ξέρω αν λύνεται (μόνο) με έναν τέτοιο παίκτη. Πολύ σημαντικό το τι θα γίνει με το Antic-Sermadini ώστε να υπάρξει μία σαφής εικόνα για τον σχεδιασμό της ομάδας. Τον Hines τον θεωρώ ήδη φευγάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω προτεινω να διωξουμε τον Πεδουλακη και να παρουμε τον πετγουεη!Α και ο προπονητης που θα παρουμε να ταιριαζει μαζι του!

      Διαγραφή
    2. nomizo pos o olympiakos tha psaksei ton center me plati,o shermantini kserete an tha meinei?giati an oxi tote psaxnei gia 2 i 3 kiolas center(afou o powel tha fugei sigura kai o hines dn einai siguros)pragma polu duskolo

      Διαγραφή
    3. Φιλε 1:47 τοτε να παρουμε κανα dj.με υτον ταιριαζει σιγουρα:)
      Για μενα χλωμο να μεινει ο σερμαντινι.δεν προσφερε κατι εξαλλου

      Διαγραφή
  27. Ο Musli της Partizan πάσα παίρνει?! Αρκετά βελτιωμένος φέτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα ειναι οχι ποσα παιρνει αλλα ποσο τον κοστολογει η εταιρεια παρτιζαν.
      Ο μουσλι εκανε καλη χρονια φετος.θεωρειται αρκετα εμπορευσιμος οποτε και πολυ ακριβος για ελληνικες ομαδες

      Διαγραφή
    2. ναι εντάξει σύμφωνοι, απλά έλεγα σε περίπτωση (πχ) που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο..

      Διαγραφή
    3. Πάνο, μήπως έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον Kraljevic της Split?
      (Αν ναι, την άποψή σου!!)

      Διαγραφή
    4. Για τον φιλιπ θα λες λογικα.τον νεαρο σεντερ.φιλε δεν τον εχω δει γιατι πολυ απλα φετος ξεπεταχτηκε κ πηρε χρονο στην αδριατικη.κανα δεκαλεπτο.απλα μιλωντας με ενα παιδι απο κροατια μου ειπε οτι θεωρειται αν οχι το μεγαλυτερο ταλεντο απο τα μεγαλυτερα στην κροατια.τωρα βεβαια κροατης κ για παντα ταλεντο ενα και αυτο

      Διαγραφή
    5. Ωραίος, ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    6. ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΤΕΡ Ο ΜΑΙΚ ΖΙΡΜΠΕΣ Η ΣΑΡΟΝ ΦΟΡΝΤ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΠΛΟΚΕΡ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  28. Δεν τους έχω για τόσο έξυπνους εκεί στο λιμάνι ώστε να κάνουν μια τόσο σοβαρή κίνηση. Αν όμως τελικά τον πάρουν τον Πετγ. τότε θα έχουν αγοράσει ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η νέα Ευρωλίγκα
    20 σίγουρες: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Εφές, Λαμποράλ Κούτσα, Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις, Μιλάνο, Γαλατασαράι, Ναντέρ, Μπάμπεργκ, Παρτιζάν, Ζιελόνα Γκόρα, Ερυθρός Αστέρας, Λοκομοτίβ Κουμπάν.
    2 Wild Card: ποιες άραγε; εγώ θα έλεγα υποψήφιες τις Άλμπα, Μπάγερν, Τσιμπόνα, Ολίμπια...
    2 από προκριματικά: υποψήφιες Μπάνβιτ, Λιέτουβος Ρίτας, Στρασμπούρ, Όλντενμπουργκ, Ιγκοκέα, Οστάνδη, Νίμπουρκ, Χίμκι (εύκολα η Χίμκι, αναζητείται η δεύτερη)

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Καλωσορίζουμε Κουμπάν (νέα Χίμκι), Γαλατασαράι (πολύ καλύτερη από πρόπερσι), Ναντέρ (να δούμε και την ομάδα - θαύμα), Ζιελόνα Γκόρα (επιτέλους, τέλος η Πρόκομ), Ερυθρός Αστέρας (αν και μπασκετικά ποτέ δεν είχε το μέγεθος της Παρτιζάν), ελπίζουμε να πάνε τα wildcard στις σωστές αποφάσεις (Μπάγερν, Τσιμπόνα) για να μην γκρινιάζουμε που παίζουν ξανά στη διοργάνωση ομάδες που τις βαρεθήκαμε στο να παίζουν συνέχεια και να μην κάνουν σχεδόν ποτέ τίποτα: βλέπε Μάλαγα, Άλμπα, Ολίμπια...
    Από τα προκριματικά, αν η Χίμκι κρατήσει κορμό θα προκριθεί περίπατο, προσωπικά θα ήθελα 2η ομάδα την Μπάνβιτ, όχι άλλη Λιέτουβος...
    Γεροί νάμαστε για άλλα 10+14 βράδια κανονικής περιόδου συναρπαστικά και με συγκινήσεις όπως οι φετινές, πλέι οφς και φάιναλ φορ, για να πανηγυρίσουμε το έβδομο...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Μ.ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΘΑ ΜΠΕΙ Η Μ.ΧΑΙΦΑ.
      ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    2. Λάθος κάνεις. Η Τελ Αβίβ θα παίξει

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    4. Έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο η Τελ Αβιβ.
      GreenDak

      Διαγραφή
    5. Με την ευκαιρια η πιο ηλιθια ever ομως διοργανωση σε παγκοσμιο επιπεδο.
      Πρωταθλημα ισραηλ.κ λενε για τα δικα μας κ πως αλλαζουν οι σειρες κ τα παιχνιδια των playoff εδω.
      Εκει 4 μηνες πριν αποφασισαν η σειρα των τελικων να γινει σε .....1 παιχνιδι !!!!:) εδω ειναι που λεμε αποθεωση:)
      Αλλα την γλυτωσε λογω κλειστου η μακαμπι.

      Διαγραφή
  30. Ο Jim δεν γράφει ποτέ τίποτα τυχαία, για να αφιερώσει ολόκληρο σεντόνι στον Petway αντιλαμβάνεται και αυτός ότι ο Petway είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τον Perkins εγραψε αλλα δεν του βγηκε...

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια τι λετε.ο petway ειναι ενας καλος παιχτης που δεν εχει αποδειξει κατι σε υψηλο επιπεδο ακομα.κ θα κανει τηνμδιαφορα στον πρωταθλητη ευρωπης?και ειναι εμφανες οτι ο jim το εγραψε μονο κ μονο για το κουτσομπολιο

      Διαγραφή
  31. Ο ΠΕΤΓΟΥΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΟ ΟΥΤΕ ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ (ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΛΟ, ΧΑΙΝΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΓΚΕΤΣΕ, ΠΑΟΥΕΛ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα τα ουα τον σερμαντινι να θεωρειται και αναντικαταστατος

      Διαγραφή
  32. Αρχίσανε τα όργανα, τελικά ίσως ούτε 8 εκ. μπάτζετ να μην είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για φέτος οι 2 πρόεδροι. Αυτά βλέπουν οι υπόλοιπες ελλ. ομάδες και παίρνουν θάρρος, η ψαλίδα σιγά σιγά μικραίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας ρε τρολομπιδη

      Διαγραφή
    2. Τρολομπιδη πρεπει αμεσα να βρεις γυναικα.
      Φιλε εχεις θεμα.εχει χτυπησει κοκκινο

      Διαγραφή
  33. Ο πεδουλακης παντως δηλωσε οτι εχει γινει προεργασια κ αναμενονται γρηγορα εξελιξεις στις μεταγραφες.
    Μαλλον θα κλεισουν νωρις φετος.ειμαι περιεργος να δω ποιον ξενο θα υπογραψουμε κ σε ποια θεση παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαγκες ο ΠΑΟ εχει κλεισει παππα,βλαντο,φωτση και ντορσεη,φευγουν ξανθοπουλος,γκουην,σκορδιλης,μασιουλις και γιαννοπουλος(δανεικος σε πανιωνιο).ΤΤΤ

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω για Ντόρσει αλλά οι υπόλοιποι μοιάζουν κλεισμένοι οπότε η ομάδα χωρίς άγχος μπορεί να προχωρήσει σε 2 στοχευμένες επιλογές που θα ολοκληρώσουν και το σχεδιασμό της ομάδας.Λογικά,αν μείνουν όλοι(και ο Ματσιούλις)ο ξένος να είναι στο 5,εκτός και αν ως αντικαταστάτης του Σόφο που είναι υπ' ατμόν είναι Έλληνας(Βουγιούκας που είναι δύσκολο)οπότε αποκτηθεί καθαρός άσσος.
      Άσχετο αλλά η Μακάμπι θα πάρει τον Τάιους,καταθέτοντας το μπάι άουτ του παίχτη αξίας 50χιλ δολαρίων.

      Διαγραφή
    3. Για μενα οσο κ καλος παιχτης ειναι ο ταιους που ειναι, δεν προσφερει τιποτε παραπανω απο τον james που εχουν στην ουσια παρομοια χαρακτηριστικα.αν δεν παρει ογκο κ υψος μεσα στο καλαθι θα χει προβλημα οσο ταλεντο κ να χουν.
      Το ιδιο ισχυει κ για παο.πρεπει να πας σε ψηλο παιχτη να ματσαρεις σεντερ οπως τομιτς καουν και κρστιτα οου σου εκαναν μεγαλη ζημια φετος κ εχασες ματς απο αυτους.αν παρεις τετοιον παιχτη κ ειναι ποιοτικος κ οχι αστροναυτης δεν φοβασαι τιποτα

      Διαγραφή
    4. Ζελικο αν παρεις και αλλον ξενο στο 5, στον ασσο που πονας πιον θα παρεις?

      Hugo

      Διαγραφή
    5. Πντως για ελληνα το 5 πρεπει να τα σκασεις.
      Βουγιουκας κ μπουρουσης κοστιζουν καπως η κακως.μαυροκεφαλιδης το ιδιο.οποτε πιο πιθανον να κινηθουν για πενταρι ξενο.αυτο λεει η λογικη για μενα.

      Διαγραφή
    6. Ζήση όπως είπε ο George.Δεν μου αρέσει πολύ σαν βασική επιλογή αλλά σαν συμπλήρωμα θα είναι μία καλούτσικη λύση.10 λεπτά θα τον χρειαζόμαστε ούτως η άλλως αφού θα έχουμε γεμίσει στα γκαρντ με ΔΔ-Ούκιτς-Κάρι-Παππά(??).Αντίθετα στο 5 έχουμε πρόβλημα και εκεί θα πρέπει να βρεθεί ένας καλός παίχτης που να παίζει με πλάτη..

      Διαγραφή
    7. Ζησης ειναι ταμαμ.θα ναι συμπληρωματικος κ εχεις combo guards να σε βοηθανε.επισης ο ukic βοηθαει στο κατεβασμα κ να ξεκουραζει τον μητσο.κ ο κανονας λεει οτι ελαχιστοι ελληνες κανανε αξιολογη καριερα εκτος ελλαδας.οποτε πολυ πιθανον να βοηθηθει σε οικειο περιβαλλον ο ζησης.για μενα ειναι πολυ καλη κινηση να ρχεται απο πισω κ να ξεκουραζει.

      Διαγραφή
    8. ο ξενος θα παει για θεση 5 , ειδικα αν αποκτηθουν οι παππας γιανκοβιτς και μεινει ο καρυ

      Διαγραφή
    9. Κύριοι ο Βουγιούκας έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Ούνικς και να λαμβάνει κοντά 1.5 χαρτί, ο δε πρόεδρος της ομάδας δήλωσε πως τον θέλει και δεν πάει πουθενά. Από πού κι ως πού συζητάμε για επιστροφή στον ΠΑΟ; Επειδή ο ίδιος έγραψε μια μέρα στο τουίτερ πως ζήλεψε τις εμφανίσεις του ΠΑΟ με τη Μπαρτσελόνα; Για φέτος μπορούμε να το ξεχάσουμε.
      Και ο Μπουρούσης θα είναι ακριβό σπορ μετά την καλή του χρονιά.

      Διαγραφή
  34. Ο μιλμπουρν αγωνιστικα εως το φλεβαρη ειταν παιχτης για ευρωλιγκα ανετα-ειταν λιγο πεσμενος τελευταια,ο πετγουε'ι' σαν ιδεα ματς απ με το γκιστ δεν κολλαει κ'πολυ παραπανω ως αντικαταστατης του λεοντοκαρδου χαινς,δεν νομιζω να κανουν τετοιο λαθος στον ολυμπιακο ειδικα μετα τον παουελ φετος.Ας κοιταξουν προς τουρκια-γαλλια,ο σελντεν γουιλιαμς ειναι ειδη περιζητητος,ο ναχμπαρ επισης καλη περιπτωση.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου,ο μίλμπουρν,πίστεψε με,ακόμα και στον Πανιώνιο σαν πρώτο 4άρι είναι έτσι κι έτσι.Απέχει πολύ από το να μπορεί να σταθεί ως παίκτης ομάδας σοβαρής στην ευρωλίγκα.Ίσως για 2ο 4άρι σε μια ομάδα 1ης-2ης φάσης να έκανε,αλλά δεν είναι παίκτης υψηλού επιπέδου.Πολλά τρανταχτά κενά στο παιχνίδι του.

      Διαγραφή
    2. Φιλε περι νομιζω για πισω απ τον πριντεζη θα ηταν οκ,ειναι ελαφρι τεσσαρι οντως κ΄μπορεις να τον σπρωξεις στην αμυνα εχει ομως αυτα το χαρακτηρηστικο του μπασκετ του οσφπ ενεργεια,μεγαλυτερο ομως προβλημα για τον ολυμπιακο ειναι το 5(περαν των σπανουλη-λο)εκει πρεπει βρει πολυ καλο παιχτη.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  35. O Petway είναι περίπτωση παίκτη με φοβερά personal skills,απίστευτο άλμα,φοβερή τρίπλα και διείσδυση για τη θέση του και διάθεση για μπάσκετ.Αποτελεί ένα διαμάντι όσον αφορά το ταλέντο του,αλλά πολύ ακατέργαστο...
    Έχει να κάνει πολύ με το μπάσκετ που θα επιχειρήσει να παίξει η ομάδα που θα τον πάρει.Νομίζω στην Μπάμπεργκ θα έκανε παπάδες,βγάζει σπουδαία ενέργεια,έχει γρήγορα πόδια και ταιριάζει στο μπάσκετ που έπαιζαν φέτος οι Γερμανοί.
    Στην περίπτωση του ολυμπιακού,ειδικά αν πηγαίνει για αντικαταστάτης του άντιτς μου φαίνεται λάθος.Δε νομίζω ότι μπορεί να δέσει στην ομάδα και να είναι παίκτης που κρατάει ισορροπίες μέσα στο παρκέ.Ο Πάο με τον γκιστ πήγε σε τελείως άλλα νερά.Πέραν του ότι άλλαξε τον παίκτη που απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί και στο κομμάτι της σκέψης,των περιστροφών και της επαφής με το καλάθι,τον έδεσε απρόσμενα με τον λάσμε και τρόμαξαν κόσμο επιθετικά με τον διαμαντίδη να τους ταίζει και παίκτες εξισορροπιστές στη ρακέτα όπως ο τσαρ και με ποστ γκέιμ οπως ο σόφο να βοηθούν στην σχετική επιτυχία της φροντκορτ των πρασίνων.Ο Πετγουει,σαφώς άλλο επίπεδο από τον γκιστ και σε παραστάσεις και σε πληρότητα(νομίζω αθλητικά τον βάζει κάτω πάντως...) αποτελεί μεγάλο ρίσκο για 2ο τεσσάρι στον Οσφπ.Άποψη μου πως ο Άντις έκανε μια διετία με σκαμπανεβάσματα αλλά επιτυχημένο απολογισμό,δεν έχει πλέον άλλα να δώσει.Δε φαίνεται να διψάει,γίνεται όλο και πιο βαρύς,θα οδηγήσει σε κορεσμό της θέσης στον Ολυμπιακό.Ιδανικό για μένα θα ήταν ένας καιμακόγλου ή ένας μαυροκεφ.(δε νομίζω να τον δούμε εκτός Βαρκελώνης του χρόνου.)Ο Πετγουει για μένα είναι κατάλληλος μόνο ως τρίτη επιλογή PF και εναλλακτική σέντερ.Δεν είναι p'n'r παίκτης,δεν παίζει με πλάτη,δεν αμύνεται καλά στο ποστ και είναι αρκετά πίσω σε κομμάτι ομαδικής άμυνας και επιθετικής συνεργασίας.Όχι τόσο κακός όσο μπορεί να πιστεύεται,έχει διάθεση να δουλέψει και να συνεργαστεί,αλλά για μένα το επίπεδο του και το στιλ του απλά δεν ταιριάζει ούτε με τον πρι σαν 2ο τεσσάρι,ούτε σαν 2ο 5άρι.
    Αν αποκτηθεί σαν τρίτη επιλογή του 4 και 5άρι ειδικών καταστάσεων(πχ σαν 5ος συνολικά ψηλός) θα τη θεωρήσω θετική κίνηση.Ειδικά σαν περίπτωση value for money είναι μίνι λαβράκι.Αποτελεί επένδυση.Αν ταιριάξει με το παιχνίδι που θα θέλουν να παίξει και επιδείξει προσαρμοστικότητα μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετική προσθήκη.Αν προορίζεται για βασική επιλογή ώστε να αναχαιτίσει το αντίπαλο "πράσινο" δέος,υπάρχει κίνδυνος να γίνει μια σαλάτα στον Οσφπ.Είναι νωρίς να κρίνουμε πάντως μια τέτοια κίνηση και εξαρτάται από το πλάνο που υπάρχει.Δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα είναι ο μπαρτζω προπονητής,αν θα μείνουν χάινς-άντιτς-σέρμα,και τι κίνηση θα κάνει το μπάτζετ άρα ότι και να πούμε,αν ειπωθεί απόλυτα θα είναι αερολογία.Προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε μόνο παρατηρήσεις και εκτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οτι γραφτει καθεστε και το λιβανιζετε.Ο ενας λΕει ο ΔΔ γερασε ειναι πια 34,ο αλλος, ο Σπαν του δινουνε 3 μυρια η τσσκα η μπαρτσελονα η φενερ."Ο ΔΔ δεν τον θελει κανεις" ρε ξερετε τι λετε;;;Κατα αρχην ο ΔΔ ειναι το 80 γεννημενος και το νηπιο ο Σπαν το 82.Ο ενας δηλωνει παντου, εδω θα μεινω απαγορευει στον μανατζερ του να κανει τα γνωστα παιχνιδακια,ο αλλος το αφηνει ανοικτο με μανατζερ γνωστο γατονι που διαδιδει και διαψευδει διαφορα.Ο ενας εινα γνωστο οταν κλεινει το συμβολαιο του λεει απλα "προεδρε δωσε οσα θελεις μονο μην με ριξεις".Ο Σπανουλης ειναι του φραγκου της καριερας, για να μεινει θελει πολλα μυρια δεν μενει για την φανελα για τιποτα.Οι δηλωσεις του μετα τον τελικο δεν ειναι τυχαιες.Αντε με πρηξατε,στην προηγουμενη αναρτηση τον Σπανουλη μονο νηπιο δεν τον ειπατε με δυο χρονια διαφορα.Για τον Σπανουλη ειναι η τελευταια του ευκαιρια για πολυ μεγαλο συμβολαιο θα μεινει μονο αν δεν του μειωσουν η του κανουν αυξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθειαμειναι οτι ο σπανουλης ειναι καργα επαγγελματιας.παιχτης που δεν θα δεθει με καμια ομαδα κ μετα απο χρονια δεν θα λενε ο ολυμπιακοσμτου σπανουλη.ο διαμαντιδης ειναι πιο συναισθηματικος κ εχει αγαπηθει ως ελαχιστοι.θα μεινει σαν τον παναθηναικο του διαμαντιδη.η διαφορα τους ειναι οτι ο ενας αγαπαει υπερμετρα την ομαδαμτου ο αλλος την βλεπει σαν καριερα-δουλεια.

      Sofo

      Διαγραφή
    2. κοιτα στην ευρωπη τα 32-33 ειναι το σημειο καμπης σε ολους τους μεγαλους παιχτες... βαλε στο μυαλο σου οποιον μεγαλο παιχτη θες(ντεγιαν, σαρας, σισκα, παπαλουκα, ναβαρο κτλ) ολοι εκει στα 32-33 επεσαν πολυ. και ομως ολοι ειχαν πιασει το πικ τους στα 30-31! ειναι φανερο οτι ο σπανουλης ειναι στο πικ και ο διαμαντιδης και λογω τραυματισμου φετος ναι μεν παραμενει στους κορυφαιους αλλα οχι Ο κορυφαιος οπως πριν 2 χρονια. απο την αλλη η αφοσιωση του διαμαντιδη ειναι γνωστη και οπως λες ποτε δεν εκανε παιχνιδια, παντα υπεγραφε σε 5 λεπτα και ποτε δεν ζητησε τπτ παραπανω και απο την αλλη ο ψυχρος επαγγελματισμος του σπανουλη αλλα και του μανατζερ του παλι ειναι γνωστοι...

      αν ο διαμαντιδης(στο πικ του) εβγαινε στην αγορα να ψαξει συμβολαιο με τον ραζνατοβιτς ολες οι ομαδες της ευρωπης θα του δινανε ολο τους το μπατζετ για να τον αποκτησουν. δεν το εκανε ποτε και αυτο ειναι αλλο ενα σημειο που δειχνει το τεραστιο μεγεθος του και σαν αθλητης και σαν ανθρωπος

      louie

      Διαγραφή
    3. Ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι άλλο 31-32, άλλο 33-34. Επίσης που ακριβώς διάβασες οτι γέρασε ο Διαμαντίδης(?!). Αντικειμενικά στοιχεία σου λέω. Συγγνώμη που σου χαλάω την σκέψη σου, αλλά έχει τεράστια διαφορά. Εκτός αν πιστεύεις ότι ο Μήτσος αξίζει τώρα 3 εκ. οπότε πάω πάσο. Πάντα για λεφτά μιλάω.. Δεν μπορείς να δώσεις 3 εκ. ευρώ σε έναν 33χρονο Ευρωπαίο εκτός αν λέγεται Σάρας ή Μανού. Παναθηναικός είμαι, μην τρελαίνεσαι.
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    4. ο.κ ο Σαρας ειναι και ηταν καλυτερος του ΔΔ αυτο και μονο τα λεει ολα.....Βαζεις τον Σαρας στην ιδια θεση με τον Μανου,καλα.Αν ηθελε ο ΔΔ θα πουλουσε το ονομα του πολυ περισσοτερο απο τον Σπαν.Στην ευρωπη παρα μιλανε ακομη και τωρα για τον Διαμαντιδη.Ως θρυλικο παιχτη τον αναφερουν.Οσο για τον Σπαν δεν ειναι καλυτερος ακομη και τωρα απο τον Διαμαντιδη.Δυο παιχνιδια καλα επαιξε και του εδωσαν τον τιτλο του mvp,συγγνωμη αλλα δεν τον αξιζε.Την ανατροπη την εκανε ο ολυμπιακος οταν ο κυριος αυτος ητανε στο παγκο και περσι και φετος.Τον ειδαμε τι εκανε στην Ελλαδα τελευταια.Υπαρχουν παιχτες που αμοιβονται με αστρονομικα ποσα (βλεπε τουρκικες ομαδες)τι σημαινει οτι αξιζουν αυτα τα λεφτα;;Ο ΔΔ επαιξε οπως επαιξε τωρα στα 33 του, στην ουσια με ενα ποδι συμφωνα με τον προπονητη του δεν νομιζω ο Σπανουλης να ηταν καλυτερος του,συμφωνα με τα στατιστικα σε ολα υπερειχε μονο στις ασιστ ηταν καλυτερος και αυτο γιατι η ομαδα του ολυμπιακου ειναι πιο ευστοχη.

      Διαγραφή
    5. Παράδειγμα σου έφερα πως στην Ευρώπη ΠΑΝΤΑ θα πουλάει περισσότερο ο guard που παίρνει 15 προσπάθειες ανά αγώνα(βλ. Manu,Navarro, Σπανούλης, Σάρας στα καλά του, ακόμα και Weems). Για μένα ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος, δεν το συζητάω. Για λεφτά μιλάμε όμως, όπως φάνηκε και φέτος τα μεγέθη λεφτά-προσφορά δεν είναι ανάλογα. Επίσης, οι ομάδες που έχουν λεφτά πληρώνουν πάντα υπεραξία του παίκτες. Και η Φενέρ που αναφέρεις και η CSKA των 2 τελευταίων ετών και οι Παναθηναικός, Ολυμπιακός παλιότερα. Αν με ρωτάς κανένας παίκτης δεν αξίζει τόσα λεφτά τον χρόνο. Τι κάνουν δηλαδή ? Έχουν μέγιστη αναγνωρισιμότητα από όλο τον κόσμο και ξέρουν να διαχειρίζονται ένα σφαιρικό αντικείμενο με αέρα μέσα. ΟΥΑΟΥ. Συμφωνώ πάντως, MVP ήταν ο Khryapa φέτος, αλλά η ιστορία θα γράψει Σπανούλης θέλουμε δεν θέλουμε. Πάντως δεν έκανε 2 καλά παιχνίδια...
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    6. Τωρα μαλιστα,συμφωνουμε σε ολα.Επαιξε καλα και στο πεμπτο παιχνιδι με Εφες στο τελευταιο δεκαλεπτο απουσια Φαρμαρ.Δεν λεω παιχταρας αλλα για μενα υπερτιμημενος.

      Διαγραφή
  37. Ανώνυμος16 Ιουνίου 2013 - 1:18 π.μ.
    Από 15-25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ελεύθερες οι προσωρινές και χωρίς συγκατάθεση του σωματείου μεταγραφές

    Από 26-30 Ιουνίου τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν στην ΕΟΚ τους πίνακες των αθλουμένων μελών

    Ενώ από 1-10 Ιουλίου θα γίνουν οι μεταγραφές των αθλητών που αποδεσμεύτηκαν ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΙΚΤΗ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/516111/fener-gia-mpartzoka exoun faei vari kolima me ton olympiako oi tourkikes omades!!pados bravo ston bartzwka pou anaduknietai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο τζιμης τρολλαρει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΟΥ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΦΙΜΠΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΛΟΓΟ ΧΡΕΩΝ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΝΕΡ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΦΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εγώ πάντως γιατί θυμάμαι ότι όσες φορές κατά την διάρκεια της χρονιάς ρωτήθηκε ο Jim για τον Πέτγουεϊ, για το αν θα ήταν καλή περίπτωση για Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, ήταν κάθετος, ότι ότι είναι μεν καλός παίχτης, αλλά σε καμία περίπτωση για τέτοιο επίπεδο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι,αληθεια ειπε.
      Απλα ειναι κινηση χαμηλου ρισκου.φτηνος.μπορει να σου βγει κ να σου κατσει περιπτωσαρα.να εξελιχτει γρηγορα.μπορει κ να μην σου βγει και να τον σουταρεις ευκολα.
      Ο ολυμπιακος πρεπει να κανει οικονομια ωστε να κρατησει τους 3 αστερες του.οποτε κινηση σαν του πετγουεη ειναι λογικη.

      Διαγραφή
  42. Ειδαμε ορισμενους αξιολογους ξενους παικτες στις μικροτερες ομαδες.Πετγουει,Καρτερ,Ντουβνιακ,Κοουλμαν,Παλμερ,Φαγιε,Μακ Κολουμ.Του χρονου τι γινεται?Για οσους δεν πληροφορηθηκαν,η nova απεκτησε τα δικαιωματα της α1 για ολες τις ομαδες πλην Οσφπ και Παο. Το οφελος για τις ομαδες θα ειναι βραχυπροθεσμα μεγαλυτερο,αλλα η ιστορια εχει δειξει οτι αν οι αγωνες δεν παιζουν σε ελευθερο καναλι,το πρωταθλημα απαξιωνεται περισσοτερο.Χωρια που οι μπασκετικοι,θα βλεπουμε πλεον ελαχιστα ματς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα...Σιγά σιγά είχε αρχίσει να ζεσταίνεται η μπασκετική αγορά και ο κόσμος εδώ να πλησιάζει τη σπυριάρα...Λίγο η συνεχής δράση με τις Παρασκευές στην Ευρωλίγκα,λίγο τα αρκετά ανταγωνιστικά παιχνίδια με τηλεοπτική κάλυψη στην Α1 είχε αναβιώσει λίγο το μπάσκετ εδώ στην Ελλάδα.
      Λίγα παραπάνω ευρώ για αρχή στις ομάδες και μετά κατ'εμέ αδιαφορία του κόσμου,άδειες εξέδρες και μηδενική εμπορικότητα.Καλό παράδειγμα να δουμε τι έχει γίνει στο ποδόσφαιρο και την ΣΟΥΠΕΡλίγδα...

      Διαγραφή
  43. Με την ευκαιρια
    Ο μπατιστ ακομα παρακαλαςι να γυρισει πισω?
    Εδω ειναι που ταιριαζει το "οι μαλακιες πληρωνονται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε καν πηγε σε αγωνες κ ουτε στην απονομη..δν νομιζω οτι κατι παιζει... δεν ξερω καν αν εχει σοβαρες προτασεις.

      Διαγραφή
  44. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
    Διαιτητές: Χρυσόστομος Σχινάς, Ηλίας Κορομηλάς, Κυριάκος Ταβουλαρέας
    Την καλύτερη διαιτησία από τους τρεις τελικούς την είδαμε στο ΣΕΦ στον τελευταίο αγώνα της σειράς. Με την πίεση που ασκήθηκε στους “γκρι” έπειτα από δυο μέτριες έως κακές διαιτησίες και τον ντόρο που προκλήθηκε, οι “γκρι” ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αποστολή τους. Είχαν καλή συνεργασία, το παιχνίδι ήταν δύσκολο, ο κόσμος δημιουργούσε πίεση, αλλά εκείνοι ανταποκρίθηκαν πλήρως. Άλλωστε, είχαμε μια τριπλέτα με πολλά χιλιόμετρα. Ο Σχινάς έμπειρος και με αρκετά μεγάλα ματς, ο Κορομηλάς κορυφαία σφυρίχτρα αυτή τη στιγμή βάση απόδοσης και ο Ταβουλαρέας ο παλαιότερος ρέφερι της Α1 ήταν πολύ καλός. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες όπου υπήρξε λάθος υπόδειξη. Η πιο χαρακτηριστική ήταν το αντιαθλητικό φάουλ του Άντιτς στον Διαμαντίδη (στο 35' με το σκορ να είναι 69-70) το οποίο χρεώθηκε απλό αρχικά, αλλά από τη στιγμή που συνέχισε να κρατάει ο Σκοπιανός το χέρι του πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού τότε έπρεπε ο Σχινάς που ήταν μπροστά να το υποδείξει. Η κοκορομαχία των δυο παικτών που ακολούθησε ορθώς τιμωρήθηκε από τον πρώτο διαιτητή με τεχνική ποινή στους αθλητές. Όσο για το φινάλε το γλίστρημα του Διαμαντίδη μπροστά στον πάγκο του Ολυμπιακού ασφαλώς και δεν ήταν βήματα παρά τις διαμαρτυρίες κάποιων στον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Συνολικά, όμως η διαιτησία ήταν εξαιρετική και έστω και στο φινάλε απέδειξε ότι οι έλληνες διαιτητές είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης. Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας παρακολουθήσει τον πρώτο τελικό της ACB ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ.
    ΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Σχινάς 8, Κορομηλάς 8, Ταβουλαρέας 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Μπρεντάκος είναι ωραίος και χαρούμενος τύπος. Αρκετά επικοινωνιακός - θεαματικότατος και έχει βάλει και το 3ποντο πλέον στο παιχνίδι του. Για Ολυμπιακό Ευρωλίγκας όχι όμως. Το αθλητικό 4 είναι ο Πρίντεζης. Πολύ καλύτερος εννοείται. Αν θέλουν να αλλάξουν τον Άντιτς ας βρουν άλλον. Η κατάμαυρη τρύπα του Ολυμπιακού ήταν ο Πάουελ στη ρακέτα.
    Με τους Γκιστ - Λασμε δε βλέπω κοινά. Αυτοί είναι πολεμιστές στο γήπεδο - ο Μπρεντ πιο καλλιτεχνικός.
    Να αφήσει τον Ολυμπιακό στην ησυχία του και αυτός τον Μπρεντ. Να παίζει κανά 5΄; Θα πάθει κατάθλιψη.. Μπάμπεργκ καλύτερα. Περισσότερο χρόνο - περισσότερα χρήματα - θα τον αγαπήσει όλο το πρωτάθλημά τους. Sky fly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είναι απίστευτοι οι παναθηναϊκοί, τελικά όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα μάθουν μπάσκετ ποτέ.
    Ο Petway δεν τους κάνει, δεν είναι τόσο καλός για να παίξει euroleague, από την άλλη όμως το παιδάκι ο Γιάνκοβιτς που μέχρι πέρσι σκούπιζε τον πάγκο του πανιώνιου μόλις ακούσθηκε ότι θα πάει στον Παο έγινε ξαφνικά παικταράς στα 23 του, άσχετα ότι αν τον φυσήξεις θα πέσει χάμω, άσχετα αν τα χεράκια του και τα ποδαράκια του είναι σαν οδοντογλυφίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καημενε γαβρακο
      Για ενα πρωταθλημα νεων στη ροδο που εγινε πριν απο 4 χρονια εχει παρει το αυτι σου η απλα ασχολεισαι με το αθλημα απο περσι????

      Διαγραφή
    2. Για ποιο πρωτάθλημα νέων στην Ρόδο αναφέρεσαι??
      μήπως γιαυτό που βγήκε MVP ο Μπόγρης??

      Διαγραφή
  47. PG ΟΥΚΙΤΣ-ΚΑΡΥ
    SG ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ-ΠΑΠΠΑΣ
    SF ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ(?)-ΜΠΡΑΜΟΣ-ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ
    PF ΦΩΤΣΗΣ-ΓΚΙΣΤ
    C ΛΑΣΜΕ-ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ(ή ΣΟΦΟ)-ΜΠΑΤΙΣΤ
    του χρονου ο στοχος ειναι το 7ο οτιδηποτε αλλο θα ειναι αποτυχια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Aκυρη ερώτηση:ποιο είναι το καλύτερο basketball manager game (ανάλογο του football manager) που γνωρίζετε?(αν γνωρίζετε...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παπάς και Γιάνκοβιτς είναι οριστικό, φεύγουν από τον Πανιώνιο.

    Όσο σίγουρο όμως είναι ότι φεύγουν άλλο τόσο σίγουροι είναι και οι αντικαταστάτες τους.

    Ποιοι είναι οι αντικαταστάτες τους???

    Αντικαταστάτης του Παπά είναι αυτός
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/516037/paei-plateia-o-makkoloym

    Αντικαταστάτης του Γιάνκοβιτς είναι αυτός
    http://www.balleto.gr/ellada2//skeceis_gia_antetokoumpo.html

    Ο Θανάσης πριν λίγες μέρες με τον Αγορ ήταν στο Αρτάκης, τον είδα με τα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποθέωση Θανάση στην πλατεία
      http://www.superbasket.gr/permalink/183592.html

      Διαγραφή
    2. Καλοί παίκτες και οι δύο...όμως ειδικά ο Θανάσης δεν είναι έτοιμος σε καμία περίπτωση να καλύψει αγωνιστικά το κενό του Γιάνκοβιτς.Λογικά θα πάει σε αρκετές ποιοτικές κινήσεις ο Λιανός και νομίζω θα χτυπήσει πολύ τα "καλά" της εγχώριας αγοράς.

      Διαγραφή
    3. Μακαρι να παει στον πανιωνιο.μακαρι.
      Να τον ετοιμασει του χρονου για παο βεβαια.

      Διαγραφή
  50. τελικα ισχυει οτι ο Πεδουλακης πηρε το βραβειο του προπονητη της χρονιας στην ευρωλιγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΕΤΑΩ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΜΟΥ: Ο Law πρασινίζει

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, αλλά το βλέπω δύσκολο, καθώς πιστεύω πως θα βρει προτάσεις γύρω στις 900 χιλιάδες με 1 εκ/μύριο, ποσό που μου φαίνεται δύσκολο να καταφέρει να προσφέρει ο ΠΑΟ. Πάντως ενδεχόμενη απόκτηση του Λο, αν και είναι ισχυρό χτύπημα επικοινωνιακά, θεωρώ ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο αγωνιστικά. Ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν άσσο που να μπορεί να φτιάξει παιχνίδι και να μοιράζεται το χρόνο στο "1" με το Διαμαντίδη τη νέα σεζόν.

      The Glove

      Διαγραφή
    2. δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ο ουκιτς δεν φευγει με τιποτα και ειδικα για να ερθει στην θεση του ο παικτης που καθισε μιαμιση εβδομαδα στο νοσοκομεια με αιτιολογια μια γαστρεντεριτιδα μπορει να ειναι και παγκοσμιο ρεκορ στα χρονικα της ιατρικης....

      Διαγραφή
    3. Η αλλιως, Πεταω τη μαλακια μου

      Διαγραφή
    4. 1) Έχει ο Γιαννακόπουλος τα απαιτούμενα φράγκα;
      2) Ταιριάζει ο παίκτης στον Πεδουλάκη;

      Διαγραφή
  52. Από μια μικρή έρευνα που έκανα στο internet ο Petway πρέπει να έχει ήδη κλείσει στον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εγώ αν ήμουν πρόεδρος, όχι οπαδός, και είχα να επιλέξω μεταξύ του Γκιστ που κοστίζει 1 εκ. και του Petway που κοστίζει 150 χιλ. θα προτιμούσα τον Petway με κλειστά μάτια. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο Γκιστ είναι καλύτερος, αυτό το παραπάνω που προσφέρει ο Γκιστ αξίζει 850 χιλ. ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Gist απέδειξε πως μπορεί να είναι καταλύτης ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Petway τι έχει αποδείξει μέχρι στιγμής? Για αυτό η οικονομική διαφορά. Αν ο Brent βγει στον Ολυμπιακό σε δυο χρονάκια περίμενε να δεις πόσα χρήματα θα ζητάει...

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατ. να παρει 1 εκατ ο γκιστ

      Διαγραφή
  54. Ο ολυμπιακός με τον Petway έκανε την μεταγραφή της χρονιάς και δεν το ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εγώ ένα δεν έχω καταλάβει. Βλέπω πολλούς να λένε οτι ο Γιανκοβιτς έρχεται για να αντικαταστήσει τον Μασιούλις. Απο πού και ως πού ισχύει τέτοιο πράγμα; Ο Γιάνκοβιτς απ'ότι έχω καταλάβει έρχετε ώς αντικαταστάσης του Γιαννόπουλου. Έτσι δεν είναι;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλή εβδομάδα σε όλους.
    Τα μεταγραφικά άρχισαν αν απασχολούν όλη την Ευρώπη και σιγά-σιγά κάποια από τα πολλά κενά συμπληρώνονται. Για τις δύο ελληνικές ομάδες, με βάση τα τωρινά δεδομένα και χωρίς απρόοπτα έχουμε την κατάσταση ως εξής :
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Βασική παράμετρος ως προς την εξέλιξη του σχεδιασμού είναι οι ανανεώσεις ή μη των γνωστών τριών (Σπανούλης, Χάινς, Λο). Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε. Ο πανούργος Σέρβος μάνατζερ των Σπανούλη και Χάινς έχει αρχίσει να περιφέρει την πραμάτεια του σε όποιον μπορεί να διαθέσει πολλά λεφτά. Μέχρι να τελειώσουν θετικά ή αρνητικά οι συζητήσεις με την διοίκηση του ΟΣΦΠ θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά και διάφορα και για τους δύο παίκτες. Είναι μέρος της τακτικής των μάνατζερ. Για έναν ακατανόητο λόγο ο Λο έχει περάσει προς τα έξω ότι αποτελεί τρίτη προτεραιότητα. Θεωρητικά μπορούν να μείνουν και οι τρεις. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η ομάδα χρειάζεται λίγες κινήσεις έχοντας και το ερωτηματικό της κατάστασης του Μάντζαρη μετά την αναμενόμενη επάνοδό του. Άρα μιλάμε για έναν σέντερ αντί του Πάουελ, ένα τεσσάρι αντί του Άντιτς και ίσως έναν ακόμη γκάρντ αντί του Γκετσεβίτσιους. Σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από τους τρεις δεν παραμείνουν τότε μιλάμε για ριζική αλλαγή του ρόστερ. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, ο ΟΣΦΠ θα αναζητά και παίκτες που θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος του βασικού κορμού της ομάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρόβλεψή μου είναι ότι και οι τρείς δύσκολα θα μείνουν. Γνώμη μου είναι ότι αν παραμείνει ο Σπανούλης, οι υπόλοιπες κινήσεις θα κινούνται οικονομικά στα επίπεδα των φετινών συμβολαίων των Χάινς και Λο, οπότε, οι δυσκολίες θα είναι μεγαλύτερες.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
    Εδώ τα πράγματα φαίνονται πιο απλά. Μετά την αποχώρηση του Τσαρτσαρή και όπως διαρρέεται από την ΚΑΕ, σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Διαμαντίδης, Ούκιτς, Κάρι, Μπράμος, Γκιστ, Λάσμε και μάλλον ο Μασιούλις. Φαίνεται ότι ο Σόφο δεν θα έχει άλλη ευκαιρία, ο Φώτσης θεωρείται τυπικό θέμα και ο Γιάνκοβιτς κλεισμένος. Αν ισχύον αυτά, τότε η ομάδα χρειάζεται τρεις ακόμη προσθήκες. Τον περιβόητο σέντερ που θα συμπληρώσει το Λάσμε, έναν τέταρτο γκαρντ και έναν παίκτη που ιδανικά θα μπορεί να ξεκινάει από το «5» αλλά να μπορεί υπό προϋποθέσεις να καλύπτει και το «4». Σημαντική παράμετρο στις επιλογές της ομάδας αποτελεί το γεγονός ότι, αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, από τους τρεις παίκτες που θα αναζητούνται ο ένας θα είναι ξένος και οι δύο Έλληνες. Αυτό αυξάνει το βαθμό δυσκολίας αφού περιορίζει τις διαθέσιμες επιλογές. Αυτή η ιδιομορφία ίσως να αλλάξει τα δεδομένα για τους Μασιούλις και Σόφο. Όσον αφορά την απόκτηση του Παππά, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κίνηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την προσθήκη ενός ακόμη γκαρντ. Ο μικρός είναι ζαριά και γι’ αυτό ο Άρτζι πρέπει να καλύψει επαρκώς τη θέση για να μην έχουμε τα φετινά με τις συνεχείς αλλαγές.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε. Γιατί θεωρείς σίγουρο (όχι απο πλευράς ΠΑΟ, φυσικά, αλλά από του παίκτη) τον Lasme; Ο ίδιος ναι μεν έκανε δηλώσεις παραμονής πάνω στην τρέλα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά πολλά αλλάζουν όταν μπαίνουν στη μέση τα φράγκα.. Τον Σοφοκλή τον έχω μειώσει πολλάκις και στο blog και αλλού, αλλά δεν παύει να είναι Έλληνας, δηλαδή εν μέρη πολυτέλεια. Ο Παππάς όπως είπες είναι ζαριά. Με Παππά και Ukic στην ομάδα το μοντέλο μοιάζει αρκετά αδόκιμο. Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια λειψανδρία στη θέση 2 οπότε για τον Παππά ισχύει ότι είπα και για τον Σχορτσανίτη. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο ερωτηματικό, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις των αφεντικών του

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους.Η λογική λέει ότι οι 3 υποθέσεις του οσφπ(χαινς,λο,σπανουλης)θα αργήσουν να κλείσουν,οπότε ο ΠΑΟ έχει το πλεονέκτημα στη περίπτωση Παππά,αν δεν τον έχει κλείσει ήδη.Οι πιθανότητες να πάει ο συγκεκριμένος στον οσφπ είναι να μην ενδιαφερθεί καθόλου ο ΠΑΟ.ΤΤΤ

      Διαγραφή
    3. Γειά χαρά Desti. Για το Λάσμε έχεις δίκιο ως προς τα λεφτά. Όμως, ο Λάσμε δεν είναι χθεσινός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον ξέρουν όλοι από το πέρασμά του από Παρτίζαν και Μακάμπι και δεν είδα πολλούς το περσινό καλοκαίρι να σφάζονται στα πόδια του. Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη της καριέρας του και ενώ έχει πατήσει τα 30. Έχει βρει καλή χημεία με τον Άρτζι και φαίνεται ότι του ταιριάζει απόλυτα το μπάσκετ που παίζει η ομάδα. Δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να κολλήσει σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα στυλ παιχνιδιού. Επομένως, με μία πρόταση για 2ετές συμβόλαιο με αυξημένες ετήσιες απολαβές (700-800 χιλ.) πιστεύω ότι θα μείνει. Άλλωστε, δεν νομίζω να μπορεί να βρει συμβόλαιο με +1εκ., εύκολα. Για την δυσκολία με τους Έλληνες γράφω και εγώ. Η μόνη ελπίδα του Σόφο να μείνει, είναι να μην βγαίνει το πλήθος των ξένων. Είναι κρίμα ότι από ένα σημείο της χρονιάς παραιτήθηκε από κάθε προσπάθεια να ανακάμψει ενώ δεν ξέρουμε πώς ήταν η συμπεριφορά του έξω από το παρκέ. Για τον ΟΣΦΠ, έχω την εντύπωση ότι περισσότερο θέλει να μείνει ο Σπανούλης στην ομάδα παρά καίγεται η ομάδα να τον κρατήσει. Με βάση αυτή την αίσθηση, αν αποφάσιζα θα έκανα κάτι ριζοσπαστικό. Θα άφηνα το Σπανούλη να φύγει με κάθε δόξα και τιμή, θα κρατούσα Λο και Χάινς και τα λεφτά του Σπανούλη θα τα διέθετα για ποιοτικούς παίκτες στις θέσεις που χρειάζομαι. Νομίζω ότι και ο Σπανούλης απέδειξε αυτά που ήθελε στον ΟΣΦΠ και ο ΟΣΦΠ πήρε αυτά που υπολόγιζε από τον παίκτη. Ο κύκλος φαίνεται να έχει κλείσει. Οπότε…

      77

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με την προσέγγιση του ρόστερ για Παναθηναικό,ιδιαίτερα με την άποψή σου για το θέμα Παππά.

      Σκεπτόμενοι: 1ον) ότι ο Παππάς είναι μια προσθήκη με προοπτική ετών,δηλαδή μια επένδυση,που δεν ξέρεις αν βγει αμέσως και 2ον) ότι ο Κάρι και ο Μήτσος φτάνουν τα 34, η ομάδα πρέπει να πάρει και 5ο περιφερειακό για να μην ψάχνει σε 1-2 χρόνια πάλι να την ξαναφτιάξει όλη από την αρχή.

      Θα θελα πίσω τον Καλάθη αλλά έχει συμβόλαιο και δεν ξέρω κατά πόσο έχει διάθεση να γυρίσει μετά την πολύ καλή χρονιά στην Κουμπάν που έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο.

      Εμένα ο Λο προσωπικά μου αρέσει,έχει στοιχεία που έλειπαν από την περιφέρεια της ομάδας,ειδικά στο transition,και έχει το + ότι μένει ελεύθερος.

      Από κει και πέρα πλην Γιάνκοβιτς, έναν καθαρόαιμο σέντερ,κυρίως να έχει παιχνίδι με πλάτη, και έναν ακόμη ψηλό αν δε μείνει ο Σόφο.

      Διαγραφή
  57. @τζιμακο το κειμενο σου τα ελεγε ολα.
    σωστη αναλυση του παικτη και στα θετικα και στα αρνητικα.
    η αποψη μου για το να αφησει τον αντιτς να παρει τον πετγουει ειναι μονολεκτικη.
    εγκλημα!!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για 4άρι χλωμό τον κόβω το Πέτγουει, αφού με δεδομένο πως ο Πρίντεζης μένει θα έχουμε 2 4αρια με ικανοποιητικό αλλά ασταθές 3ποντο (ο Φώτσης θα τους βλέπει από καμμια γωνία και θα γελάει), σχετικά μικρή αντοχή σε σπρωξίδι κλπ, απουσία όγκου και δύναμης. Είναι και οι 2 γρήγοροι, αλτικοί, εκρηκτικοί αν και ο Πετγουει ειναι ξεκάθαρα πιο αθλητικός από τον Πρίντεζη. Ο Πρίντεζης έδενε καλά με Άντιτς διότι αλληλοσυμπληρώνονταν σχεδόν ιδανικά αφού ο Σκοπιανός ήταν πιο δυνατός ψηλός και σκληρός και πολύ καλύτερος ριμπάουντερ.

    Για την "ήττα" στους τελικούς των πλειοφ δε φταίνε όμως αυτοί αλλά η αδυναμία του Ολυμπιακού στο 5 απέναντι στον ΠΑΟ. Με (υποθετικό) δεδομένο πως μένει ο Χάινς και φεύγει ο Πάουελ ο Πετ ως 3ο ελαφρύ, υπεραθλητικό, over-the-rim (και πάμφθηνο) 5άρι φαίνεται να κολλάει περισσότερο στο σχεδιασμό αν και αυτό θα ενέχει ένα βαθμό δυσκολίας αφού το παληκάρι τη θέση δε την έχει ξαναπαίξει. Αυτό μου φαίνεται πως θέτει εν αμφιβόλω τη θέση του Σερμαντίνι στην ομάδα βέβαια (και υπάρχει και ο άγνωστος Χ Μαυροειδής)...ας πάρουν τον Χέντριξ στη θέση του Σέρμα να τελειώνουμε...ωχουυυυυυ, όλα εμείς θα τα σκεφτόμαστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την δευτερη παραγραφο ρε ανθρωπε γιατι την εγραψες?τι καλα τα πηγαινες μεχρι εκει!!!

      Διαγραφή
    2. Μοιράσου τις διαφωνίες σου my anonymous friend!!!

      Διαγραφή
    3. sumfono mazi sou panago sxetika me ton petway,an ton apoktisete tha exete provlima me ta faoul kathos aftos xreonete se kathe match polla faoul

      Διαγραφή
    4. Δε νομίζω ρε Zip13 πως θα προλαβαίνει να έχει πρόβλημα με φάουλ, στον ΑΓΟΡ έπαιζε 35 λεπτά, στον Ολυμπιακό (ΑΝ έρθει και άγνωστο για ποιά θέση) θα παίζει περισσότερο από 15-20 λεπτα; Δύσκολο...

      Διαγραφή
  59. O Racovic της Bilbao πώς σας φαίνεται για Ολυμπιακό/Παναθηναικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έκλεισε μια σπουδαία χρονιά για την ομάδα μου, πέρα από κάθε φαντασία. Συγχαρητήρια σε όλους (πρόεδρο, προπονητή, τεχνικό επιτελείο, παίκτες). Όλο το σύμπαν δούλεψε για αυτό το νταμπλ. Η σειρά με την Μπαρτσελόνα ήταν το τέλειο μάθημα. Πέντε ματς κλειστά με μειονέκτημα έδρας και τελικά ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά βοήθησε να προετοιμαστούμε για τους τελικούς με συγκεντρωμένο μυαλό και πολλές δυνάμεις. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ μας τσάκισε.
    Τώρα για τα μεταγραφικά πιστεύω ότι ο βασικός κορμός πρέπει να μείνει ως έχει (Μήτσος, Ούκιτς, Κάρι, Μπράμος, Μασιούλις, Γκιστ, Λάσμε). Για τον Ούκιτς και τον Μασιούλις δεν ήμουν σίγουρος, αλλά μετά τους τελικούς κερδίζουν τη θέση τους στο ρόστερ πανάξια. Ο Σόφο από την άλλη απογοήτευσε. Θα είναι καλό βέβαια να μείνει ως τρίτος σέντερ και για αγωνιστικούς αλλά και για συναισθηματικούς λόγους (Μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους λίγους παίκτες που πίστεψαν στο νέο ξεκίνημα και υπέγραψε πρώτος). Άρα, πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγήσουμε 2 γκαρντ (ένας ο Παππάς και ο άλλος στυλ Λουκας της Εφες) και μετά τον ψηλό μας. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να βρούμε παίκτη που να παίζει με πλάτη. Εξάλλου πόσοι έχουν μείνει στην Ευρώπη? Προτιμώ δηλαδή τον Ντορσεϊ από τον Βουγιούκα (Δεν μπορώ άλλο Βουγιούκα, αργός, άνευρος, soft, παστίλιες για τον πόνο του άλλου). Οπότε με τους κλεισμένους Γιανκοβιτς, Φώτση και τους δυο πιτσιρικάδες (Διαμαντάκο, Χαραλαμπόπουλο) έχουμε μια 15αδα έτοιμη να αντέξει τον μαραθώνιο της Euroleague και να φουλάρει για το έβδομο.
    Υ.Γ.(1) Τσαρτσαρ σε ευχαριστούμε για όλα. Μεγάλη αδυναμία μου αυτός ο παίκτης. Φοβερές κινήσεις κάτω από το καλάθι, αξιόπιστο τρίποντο. Λίγο νεύρο παραπάνω να είχε θα έπαιζε ΝΒΑ, αλλά για αυτό είναι αδυναμία μου, επειδή έπαιζε με το μυαλό και όχι με τα σωματικά προσόντα. Αν ήταν γερός το 2008 και το 2010 θα είχαμε δημιουργήσει δυναστεία στην Ευρωλίγκα.
    Υ.Γ.(2) Βλάντο Γιανκοβιτς έλα στην Πανάθα να μεγαλουργήσεις, για να σε βλέπει ο πατέρας σου εκεί ψηλά και να χαίρεται. Από έναν Παναθηναϊκό Νεοσμυρνιώτη που έβλεπε σχεδόν καθημερινά τον πατέρα σου και δυστυχώς έβλεπε μαζί την κοντή μνήμη και την αδιαφορία όλων μας.
    jpg13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο Petway αυτή τη στιγμή είναι το ποιο ολοκληρωμένο τριαροτεσσάρι της Ευρώπης, διαθέτει όλο το πακέτο, εγώ θα τον χαρακτήριζα ως superman, σε όποια ομάδα και να πάει θα αλλάξει τις ισορροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κάθομαι σε μια βεράντα, πίνω παγωμένη λεμονάδα και κοιτάω τα διαστημόπλοια που πετάνε δίπλα από τους δράκους.

      Κωστας

      Διαγραφή
  62. Σ'ολη την Ελλάδα αγαπούν το λευκό...αγαπούν το "ΤΡΟΛΛ..."!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Λοιπον,μετα την επιτυχια του Παο να παρει το double, πιστευω οτι πρεπει να κινηθει στις μεταγραφες με βαση το ελληνικο στοιχειο..
    στο 1-2: ΔΔ,ουκιτς,καρυ,παππας
    στο 3: μπραμος,γιανκοβιτς,μασιουλης
    στο 4: φωτσης,γκιστ
    στο 5: λασμε,ντορσευ,διαμαντακος
    και χαραλαμποπουλος που δεν ξερω ακομα ακριβως τη θεση του..
    Η ομαδα πρεπει να παιζει αμυνα στο ιδιο επιπεδο ολο το παιχνιδι..
    Ο παππας και ο ουκιτς πρεπει να παιζουν ενα 25λεπτο για να παιζουν καλα..οπως ο καλαθης στην κουμπαν..και στα κρισιμα εχεις και την εμπειρια..

    Προπονητης ο Πεδουλακης βεβαια..Παιχτες που περισυ μας πουλησαν δεν τους ξαναθελω.. Εφυγαν ολοι με την δικαιολογια της αβεβαιοτητας και οτι εφυγαν επειδη εφυγε ο μεγαλος..Λες και τους πληρωνε ο ομπραντοβιτς οχι ο γιαννακοπουλος..Επισης ουτε ομπραντοβιτς θελω..Πιστευω οτι ο κυκλος του εκλεισε στην ομαδα ως προπονητης..

    Θα μου αρεσε ενα σχημα πολυ με Λασμε-Γιανκοβιτς-Μπραμος-Μασιουλης-ΔΔ..

    Οσο για τον γαυρο πιστευω οτι η ομαδα πρεπει να ανανεωθει..

    1-2: μαντζαρης, σλουκας, λο, κατσιβελης ,μεταγραφη..
    3 : περπερογλου,παπανικολαου
    4 : πετγουεη, πριντεζης
    5 : χαινς,σερμαντινι,μεταγραφη
    Με λιγα λογια φευγει ο v-σπαν και παει για δυνατη μεταγραφη στον ασσο-δυο και στο πεντε.. Ετσι κοβετε ο ομφαλιος λωρος με τον σπανουλη και η ομαδα του γαυρου σταματαει να ειναι προβλεψιμη και παει ενα βημα μπροστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε περίπου κάπως έτσι βλέπω να κινηθεί και ο ΠΑΟ. Για Ντόρσει δεν ξέρω βέβαια, αλλά για κάποιον ξένο σέντερ. Εγώ να σου πω την αμαρτία μου θα τον ήθελα το Βουγιούκα ή τον Σόφο, αν αποδεχόταν το ρόλο του 3ου ψηλού. Βέβαια ο Ίαν έχει συμβόλαιο, αρκετά μεγάλο και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να το σπάσει. Τελοσπάντων η μόνη ένσταση ουσιαστικά είναι το ότι εμπιστεύεσαι το Διαμαντάκο.

      Διαγραφή
    2. Αν παρεις ντορσευ και εχεις λασμε σου βγαζουν απο ενα 20λεπτο για πλακα..τον διαμαντακο τον προτεινω πιο πολυ για να παρει εμπειρια και μηπως σου κατσει..τωρα τον βουγιουκα δεν τον αντεχω..μου θυμιζει περπερογλου..αχρωμος παιχτης ,(ανευρος δηλαδη) μονο που εχει κινηση στο ποστ που δεν εχουν οι υπολοιποι..το θεωρω βεβαια και δυσκολο να σπασεις το συμβολαιο..Ο σοφο οταν ηρθε ελεγα οτι θα σαρωσει..δυστυχως διαψευτηκα και με απογοητευσε..φτασαμε στο σημειο να παιζει 5 λεπτα σε καθε παιχνιδι ο σοφο και να μην μπορει ουτε αυτα..αν χασει καμμια 30αρια κιλα και γινει λιγοτερο ντομιναντ (τι?)ισως κανει για δεφτεροτριτος ψηλος..σκεψου φετος επαιζε ο λασμε ενα τριανταλεπτο και βαλε ολη τη χρονια..

      Διαγραφή
    3. Εγκλημα αν δεν εχεις τριτο δυνατο σεντερ.φετος πρεπει να μαθεις απο τα προβληματα σου.δυο σεντερ σε οργανωση οπως η ευρωλιγκα κ ειδικοτερα σε δυσκολα παιχνιδια ειναι ανοιχτος λακος !!! να πεσεις:)

      Διαγραφή
    4. τριτο σεντερ σε περιπτωση αναγκης εχεις και τον γκιστ οπως και τριτο τεσσαρι εχεις και τον μασιουλης-γιανκοβιτς?..φετος ουσιαστικα ειχες ενα σεντερ..σκορδιλης δεν επαιξε..και ο σοφο η ηταν τραυματιας η επαιζε κανα πενταλεπτο..επισης φετος δεν ειχες ουτε δευτερο τεσσαρι εκτος απο ταρτσαρη ο οποιος ηταν φιλοτιμος αλλα ως εκει..αν εχεις και τριτο ψηλο ποιος θα πρωτοπαιξει?λασμε-ντορσευ θελουν απο ενα εικοσαλεπτο..το ιδιο και φωτσης-γκιστ..το ιδιο και μπραμος μασιουλης γιανκοβιτς..οποτε πως θα μοιραζεται ο χρονος χωρις προβλημα?εκτος αν εχεις τριτο ψηλο σαν το σκορδιλη οποτε και παλι προτιμω τον πιτσιρικα μηπως και σου κατσει..

      Διαγραφή
  64. Jimara θα μας πεις τι γινεται με Ομπράντοβιτς???Καάει το θέμα....Περιμένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι κοντα.υπογραφει απο ωρα σε αιωνα

      Διαγραφή
    2. αστείο ε???Σοβαρά ρωτάω....Jim περιμένω απάντηση.....

      Διαγραφή
  65. Γιάνκοβιτς: "Ο Παναθηναϊκός, όπως και άλλες ομάδες μιλάνε με τον ατζέντη μου"
    http://www.superbasket.gr/permalink/183605.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή