Athlenda

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

PRIDE & GLORY



Έφτασε αυτό που όλοι περιμέναμε από την αρχή.. Οι τελικοί μεταξύ των «αιωνίων» ξεκινούν και το Hoopfellas κάνει μερικά σχόλια για τη «μητέρα των μαχών»..




Τζάμπολ στις 20:00.. Μερικές σκέψεις..

-Το πρόβλημα και η κατάσταση του Έησι Λο είναι  αξιοσημείωτο γεγονός και παράγοντας που μπορεί να καθορίσει πολλά, από την άποψη της σημασίας/επιρροής  του παίκτη στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μάντζαρης τραυματίστηκε, ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε ένα ρόλο quarterback (αν και δεν είναι τέτοιος..) βγαίνοντας μπροστά στο αμυντικό κομμάτι τη περιφερειακής γραμμής του Γιώργου Μπαρτζώκα με το δυνατό κορμί και τα γρήγορα πόδια του, συμπληρώνοντας άριστα τον Σπανούλη. Πλέον με τη παρουσία του Κάρι, το μπακόρτ του Ολυμπιακού θα έχει πολύ δουλειά στην άμυνα ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λο αποτελεί έναν από τους κύριους εκφραστές της γρήγορης ανάπτυξης των ερυθρολεύκων στο επιθετικό κομμάτι μιας και είναι «θεριστής» σε καταστάσεις τρανζίσιον. Ο παίκτης προπονήθηκε εχθές, αλλά η φύση της ασθένειας (γαστρεντερίτιδα) που τον ταλαιπώρησε είναι τέτοια που ειλικρινά δε μπορούμε με βεβαιότητα να εκφραστούμε για τις δυνάμεις που θα πάρει μαζί του στο παρκέ του Φαλήρου..


-Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι έχει καλή ευκαιρία σήμερα. Αυτό είναι δεδομένο.. Η ομάδα έδειξε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στα πλέη-οφς και ένα πιο φρέσκο πρόσωπο με την προσθήκη των δύο Αμερικανών οι οποίοι άνοιξαν το ροτέησιον. Ο Κάρι φυσικά είναι η ουσιαστική αλλαγή, καθώς με την παρουσία του οι πράσινοι έχουν τον έξτρα περιφερειακό και προσέθεσαν μια ένεση ποιότητας, με τη σκέψη και πολύ καλό σουτ του, στα γκαρντ τους. Αυτή η σειρά θα δείξει πολλά για τον Κάρι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το επίπεδο των υπηρεσιών του αλλά για το πόσο θα αντέξουν τα πόδια του σε συνεχόμενα παιχνίδια, στο τοπ-επίπεδο της Ευρωλίγκας. Πάντως είναι σίγουρο ότι και ο ίδιος γνωρίζει πως εάν τα καταφέρει απέναντι στο μπακόρτ του Ολυμπιακού και η ομάδα του κατακτήσει τον τίτλο, «παίζει» το ενδεχόμενο ανανέωσης, έστω και εάν τη νέα σεζόν θα πατήσει τα 34.. Σε ομάδα που είχε στις τάξεις της τον Ντάριλ Μίντλεντον δε μετράνε αυτά (χαχα..). Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια οι πράσινοι πρέπει να ντύσουν το veteran-backourt των Διαμαντίδη-Κάρι με φρέσκα/δυνατά πόδια αλλά αυτό είναι μια μακρινή περίπτωση. Το θέμα είναι ότι ο Αμερικανός θα έχει έξτρα κίνητρο (αν και αυτό είναι δεδομένο σε τέτοια σειρά παιχνιδιών..)


-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αξιολογώντας το βαθμό ετοιμότητας του Λο και των εναλλακτικών του σίγουρα κάνει σκέψεις  γύρω από το αμυντικό κομμάτι. Ο Κατσίβελης μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο (ακόμα και ως στάρτερ..) ενώ κάπου νομίζω ότι ο Έλληνας τεχνικός περιμένει να δεί από τον Σλούκα το αμυντικό performance του Λονδίνου, το οποίο είχαμε σχολιάσει και αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη από τον γκαρντ του Ολυμπιακού. Ο Σλούκας έχει το μέγεθος να «μείνει» πάνω στο μπακόρτ του Παναθηναϊκού και το «δηλητήριο» ώστε να βάλει πίεση στην πράσινη άμυνα. Επίσης, η σκέψη να ανέβει ο Παπανικολάου πάνω στον Διαμαντίδη, όσο ο Παναθηναϊκός παίζει με τρία τον Μπράμος (ο οποίος δεν έχει post offense και έτσι μπορεί να αμυνθεί πάνω του ένας ερυθρόλευκος γκαρντ) και όχι τον Μασιούλις, νομίζω δουλεύεται αρκετά.


Πολύ σημαντικό κομμάτι για τους ερυθρόλευκους θα αποτελέσει η άμυνα στο ποστ, μορφή επίθεσης στην οποία θα στηριχτεί ο Παναθηναϊκός (αν και πλέον με τη παρουσία του Κάρι και τον Λάσμε στο παρκέ, οι πράσινοι την περισσότερη ώρα θα παίξουν pickn roll offense με τον Διαμαντίδη δημιουργό). Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός πήρε άριστα στον τρόπο που αμύνθηκε στην εισαγωγή της μπάλας στο ποστ. Απέναντι στον Σχορτσιανίτη, το κομβικό σημείο είναι η άμυνα θέσης, ώστε να κερδηθούν πόντοι βγάζοντας τον μακριά από τα σημεία που «σκοτώνει». Ο διεθνής Έλληνας σέντερ δείχνει σε καλή κατάσταση και σίγουρα ο Αργύρης Πεδουλάκης θα τον «ταΐσει» ψάχνοντας εύκολους πόντους , φθορά του αντιπάλου και ασφαλές/ισορροπημένο αμυντικό τρανζίσιον, καταστάσεις για το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοιας μορφής επίθεση.


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης  θα στηρίξει το αμυντικό του πλάνο πάνω στα δύο πιτ-μπουλ της ρακέτας του (Λάσμε-Γκιστ), ευελπιστώντας ότι θα ελέγξει τη μάχη ψηλά, κάτι που ο Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει δεδομένου του ρόστερ του. Πολύ προσοχή στο αμυντικό ριμπάουντ, box out στις εισόδους των Πρίντεζη-Παπ, όχι δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλο. Κανόνας απαράβατος και προαπαιτούμενο για να διατηρηθούν οι φιλοδοξίες νίκης.  Ενδιαφέρον θα έχει τι θα επιλέξει πάνω στον Σπανούλη. Η flot άμυνα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμό. Θεωρώ ότι οι πράσινοι θα θελήσουν να βάλουν τον αρχηγό του Ολυμπιακού να παίξει σε καταστάσεις που δεν του αρέσουν με αλλαγές και ένας εναντίον ενός απέναντι σε Λάσμε-Γκιστ, οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν μέχρι τέλους και να σταματήσουν οποιονδήποτε γκαρντ. Έχω προβλέψει ότι μέσα στη σειρά πιθανόν να βγάλει τον Αμερικανό "καθαρά" κάποια στιγμή πάνω στον Σπανούλη μάλιστα..


Σημαντικό κομμάτι και η άμυνα στο δίδυμο φόργουορντ Πρίντεζη-Περπέρογλου, το οποίο έχει αποδείξει ότι έχει το μπαγκράουντ να σκοράρει πόντους σε τέτοια ματς. Ειδικά ο Πρίντεζης είναι πολύ επικίνδυνος καθώς μπορεί να επιτεθεί με multiple offense (πρόσωπο/πλάτη). Στα λεπτά του Συριανού φόργουορντ στο παρκέ, η συμμετοχή Γκουίν κρίνεται απαγορευτική. Όσο πιο πολύ ρίξει τον αριθμό κατοχών και καλύτερα προστατέψει το καλάθι του (κυρίως παίρνοντας  το αμυντικό ριμπάουντ), τόσο πιο κοντά στο στόχο του φτάνει ο Παναθηναϊκός..


Για πάμε λοιπόν.. Η πρώτη μάχη θα έχει την ένταση (και τη γυαλάδα στο μάτι) της αρχής, με τον κάθε μονομάχο να θέλει να πάρει τα ηνία της σειράς. Παράλληλα, οι αγώνες αυτοί αποτελούν και ένα πολύ μεγάλο τεστ για παίκτες και προπονητές. Το γήπεδο είναι ο μόνος καθρέπτης..

Υ.Γ: Αύριο νωρίς το πρωί θα φύγω για εξωτερικό (επιστροφή την Τρίτη) για αυτό και δε ξέρω αν, πόσο και τι θα μπορέσω να γράψω για τα δύο πρώτα ματς. Εννοώ εάν θα γίνει ανάλυση, λόγω του περιορισμένου χρόνου μου.. Φυσικά και θα είμαι on line να μιλάμε και να σχολιάσουμε τα παιχνίδια και θα σας ανταμείψω με.. rumors!

Y.Γ1: Σήμερα (όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε) ξεκίνησα και πρακτικά να αρθρογραφώ και στο basketblog.gr οπότε περιμένω τα σχόλια σας και εκεί. Φυσικά η ροή του Hoopfellas δεν θα επηρεαστεί στο παραμικρό (αντίθετα στόχος μου είναι να αυξηθούν οι αναρτήσεις).. Εδώ είναι η φωλιά μας, το σπίτι μας, η βάση μας, ο χρόνος επαφής μας δε θα μειωθεί καθόλου και αυτό γιατί έλαβα κάποια μηνύματα από φίλους με σχετική απορία. Δεν αλλάζει τίποτα..

Στο basketblog.gr –για όσους δεν ενημερώθηκαν από τη σελίδα του Hoopfellas στο facebook – γράφω για τον «καλύτερο προπονητή της φετινής Α1», παρουσιάζοντας τους διεκδικητές και απονέμοντας το βραβείο. Εδώ..

207 σχόλια:

  1. Γνωμη μου ειναι οτι καταλυτης σημερα περα απο οσα προανεφερες θα ειναι η αποδοση του Σχορτσιανιτη.Στα Play-off παρατηρω οτι ειναι πολυ βελτιωμενος στα rebounds,στην αμυνα ειδικα στα hedge out καθως και επιθετικα ειτε στο ποστ ειτε στο passing game

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επ ,
    το ξανάκανες
    παλι μας μαλαγρώνεις με rumors

    φφφφφφφφφφφφφφφρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρττττττττττττττ
    μπενάλτιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι κόρακα , σφύρα το ρε τυφλέ

    (έτσι , για να ετοιμαζόμαστε για το βράδυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Axxx re jim ti mas kaneis...kalo taksidi :'( Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Zip.. Θα τα λέμε, μέσα θα'μαι, απλά δε ξέρω για ανάρτηση..

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικό άρθρο Jim! Όσον αφορά το βραβείο, Β. Αγγέλου χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τον Κουφό περίμενα περισσότερα, με βάση το potential που έβγαζε το χαρούμενο μπάσκετ του Ρεθύμνου. Εύχομαι να δούμε μία καλή σειρά τελικών, αμφίρροπη και αντάξια του ονόματος των δύο ομάδων και στο τέλος να λάμψουν ως πρωταγωνιστές οι Διαμαντίδης, Σπανούλης κ.α. και όχι τα μαλακισμένα από την εξέδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τα 2 αρθρα πολυ ωραια κ συμφωνω για τον Αγγελου πραγματικα ο Αρης ηταν η μεγαλη εκπληξη της σεζον, αν σκεφτουμε για που τον ειχαμε τον Αρη κ που κατεληξε κ μια δικαιωση προς εσενα για την στηριξη σου στο Πελεκανο κ οτι ειχες πει απο τις αρχες τις σεζον για το παιδι. Οσον αφορα τον τελικο θα τα πουμε μετα τον αγωνα. Αναμονη κ ανυπομονησια ... Καλο ταξιδι να εχεις, πρως τα που πας? Αν ερθεις προς τσεχια μερια πες μας :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H απουσία του Acie Law είναι καταλυτική στο α΄ ημίχρονο. Για μένα ο Law είναι εξίσου πολύτιμος με τον Σπανούλη για τον Ολυμπιακό. Ο Πεδουλάκης έξυπνος προπονητής. Παίρνει αυτά που μπορεί από τους δύο νέους, έκανε παίκτη σοβαρό τον Ούκιτς, βελτίωσε τον Γκιστ και αποκάλυψε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το μεγαλείο του Λάσμε. Καλή κόντρα θα γίνει με τον Ολυμπιακό. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. auto to paidi o papanikolaou etc pws paizei eristika kai tsaboukalueutai me olous + tin mpala pou petakse ston 'bull' deixnei to poion tou...nai nai aftos pou panhurzei kai stis boles an den katalabate gia pion milaw!! am o allos o skopianos enw ton eixe proeidopoihsei o sofo na kopseis tis makies gt ton vlepei kala ta dika t pali... kai min 3exasw sugxarhthria stous filathlous tou olubiakou pou de petaksan krotides kai dunamitakia smr ...les kai ginotan polemo htan..a mhn ksexaswkai gia tous sxoliastes ....ekplhktikoi... PLHRWNOUME AFTOUS TOUS AN8RWPOUS PARTE TO XABARI AN DEN EINAI AFTOI BALTOI APO TOUS KAKKINOUS PIO EINAI ???...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο 'Αντιτς είναι γενικά σιχαμένος παίκτης τα κάνει πάντα αυτά. Ο Παπ παρασύρεται λόγω ηλικίας αλλά καλό είναι να τα κόψει αυτά γιατί μόνο καλό δε θα του κάνουν.

      Διαγραφή
  8. Εχουμε το καλητερο 2μο σε 4,5 με γκιστ λασμε και οσο υπαρχει ο διαμαντιδης να τους ταιζει και στην επιθεση πετανε φωτιες. μακαρι να μεινουνε και του χρονου και οι 2.
    Οσο ο ολυμπιακος δν βρει τις λυσεις για μεσα στην ρακετα δν εχει ελπιδες.
    Τεραστιο κοουτσαρισμα απο πεδουλακη με πολλες αλλαγες και πολλα σχηματα. Δν βγηκε στον μπαρτζωκα το χαμηλο σχημα και μαλιστα επεμεινε σε αυτο παροτι εχανε παλι την διαφορα.
    Με καρι και γκουιν οι λυσεις ειναι παρα πολλες ειδικα με καρι π βοηθαει σε ολους τους τομεις.
    Διαφορα του σπανουλη με τον διαμανταρο.. και στην χειροτερη βραδια του ο διαμαντιδης ειναι απαραιτητος. Στην χειροτερη του βραδια ο σπανουλης ειναι για παγκο.
    Οπως ειχα πει για παπανικολαου μπορει να ειναι αναμεσα στα καλητερα 3 αρια της ευρωπης αλλα οσο βλεπει τον κοσμο απο ψηλα τοσο χαμηλοτερα θα βρισκεται σαν παιχτης. Ετοιμος για μανουρα , ετοιμος να πιαστει στα χερια. το εχω τονισει αυτο πολυ πριν απο το σημερινο παιχνιδι και θα πρεπει καποιος να του μιλησει...
    μπραβο στου φιλαθλους του γαυρου μακαρι και εμεις να ειμαστε στο ιδιο επιπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι μπραβο μωρε;;που φωναζαν ρατσιστικα μηνυματα η μηπως η κροτιδα που εσκασε στο παρκε σου αρεσε;;εγινε διακοπη και δεν ειπαν τιποτα οι σχολιαστες οταν γυρισαμε απο τις διαφημισεις.

      Διαγραφή
  9. Perimenw tous gnwstous paniwnious n arxisoun ti klapsa gia grizzous likous kai kokinoskoufitses
    Faltsa upirxan alla o OSFP dn dikaioutai na milaei efoson itan toso tragikos
    Gia to paixnidi ti na sxoliaseis
    Wraia karfwmata alla xamilo skor...den mporoume na ta xoume ola
    Apoluti uperoxi o PAO alla den nomizw na ksanavrethei se tetoia tragiki mera o OSFP
    Thelei sugkentrwsi kai prosoxi stin antimetwpisi kuriws tou lo o opoios eleipse para polu ston OSFP
    Mi ti pathoume opws me barca
    Ante na doume....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ματς θύμισε τον ημιτελικό ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ στο Λονδίνο. Ο Ολυμπιακός έπαθε ολική καθίζηση μην μπορώντας να αντέξει το βάρος του φαβορί και την έξτρα πίεση που συνεπάγεται ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης. Πέρα από τα τεχνικά, είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός έχασε συντριπτικά στον τομέα της πνευματικής προετοιμασίας. Απόδειξη τα άθλια ποσοστά στα τρίποντα και στις βολές και ο υπέρμετρος εκνευρισμός που διακατείχε αρκετούς παίκτες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι την Κυριακή δεν μπορεί να πάει στο ΟΑΚΑ και να κάνει το διπλό που θα ξαναφέρει την κατάσταση στα μέτρα του. Γιατί στο δεύτερο ματς τα «πρέπει» είναι από την πλευρά του ΠΑΟ. Στα αγωνιστικά, νομίζω, για να ευλογήσω τα γένια μου, ότι η απουσία του Λο ήταν καθοριστική. Ο Μπαρτζώκας δεν βρήκε λύσεις από τους υπόλοιπους γκαρντ με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει τεράστιο επιθετικό πρόβλημα αδυνατώντας να χτυπήσει στο transition που ο Αμερικανός είναι ιδανικός. Το δεύτερο πρόβλημα προέκυψε από την αδυναμία να προστατέψει το ζωγραφιστό όπου οι Λάσμε και Γκιστ χωρίς να είναι εντυπωσιακοί έκαναν φάσεις που τόνωσαν την αυτοπεποίθηση όλης της ομάδας. Από την άλλη ο Άρτζι σχεδίασε και εκτέλεσε το πλάνο του αλά Βαρκελώνη. Η ομάδα χωρίς να κάνει καμία υπέρβαση αρκέστηκε να εκμεταλλευτεί την τραγική ημέρα του αντιπάλου κάνοντας απλά τα απαραίτητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα κέρδισε χωρίς να έχει ανάγκη τον καλό Διαμαντίδη και χωρίς να χρειαστεί σε κανένα σημείο του ματς να αλλάξει τακτική ή να πάει σε plan B και άλλα συναφή. Θέλω να πω δυο λόγια για τον Κάρι. Σήμερα έδειξε ότι έχει στόφα σπουδαίου παίκτη φανερώνοντας αρετές σε τομείς όπως η άμυνα, η δημιουργία και το χαμαλίκι. Δεν ξέρω αν έχει την ενέργεια να συνεχίσει έτσι. Πάντως, δείχνει ιδιαίτερη ικανότητα στο να διαχειρίζεται την καταπόνηση του σώματός του και εξαιρετική αυτοσυγκέντρωση. Παρόλα αυτά ξαναλέω, το ματς της Κυριακής είναι μια άλλη ιστορία. Ο ΠΑΟ πρέπει να έχει οδηγό το 4ο ματς με την Μπάρτσα. Τώρα θα φανεί αν όλη τη χρονιά έχτισε χαρακτήρα και μαθαίνει από το παρελθόν. Είναι εύκολο να αναστραφεί η κατάσταση και να γίνει το 1-1. Η σειρά έχει πολύ ψωμί ακόμη.

    Υ.Γ. Γιατί τόσα νεύρα ο Παπανικολάου; Ο μικρός πρέπει να μάθει ότι και οι κακές ημέρες είναι στο πρόγραμμα. Οι μεγάλοι παίκτες ξέρουν να τις διαχειρίζονται και να κοιτάνε μπροστά. Επειδή τον εκτιμώ, πιστεύω ότι με καθαρό μυαλό θα δει το dvd του ματς και δεν θα αναγνωρίζει τον εαυτό του.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πεί την περασμένη εβδομάδα ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπω πολύ πιθανό το μπρέηκ εκατέρωθεν.. Ο Παπανικολάου "έχασε" σήμερα..

      Διαγραφή
  11. Θελω να ζητησω δημοσια συγγνωμη απο τον κυριο Δημητρη Γιαννακοπουλο διοτι τις τελευταιες μερες που εβγαινε στα καναλια και εκανε δηλωσεις για αντιντοπινγκ κοντρολ εγω γελουσα και ελεγα " μα τι λεει παλι ο γελοιος". Μετα το σημερινο ματς αφου ειδα εναν Ολυμπιακο αδειασμενο απο τις ντοπες, ανικανο να τρεξει(0(ΜΗΔΕΝ) αιφνιδιασμοι), ανικανο να κυνηγησει τα ριμπαουντ καταλαβα τελικα ποσο μπροστα ειναι αυτος ο ανθρωπος. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ!
    Οι μασκες επεσαν.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο σκεφτηκα και εγω κατοπιν(χτες) και ειπα λες να ξερει κατι ο τρελος προεδρος μας;;;μπα ιδεα μας θα ναι.

      Διαγραφή
  12. για το παιχνίδι σχόλια δεν υπάρχουν? που είστε όλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim, σφαγή στο PalaWhirlpool πριν λίγο... Πολύ σπρώξιμο στη Σιένα από τους διαιτητές.
    Μεγάλη εμφάνιση από Hackett, τεράστιες ευθύνες του Vitucci. Iso συνέχεια ο Hackett, miss match, και αντίδραση καμία...

    Rooster

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Την έχει" έτσι και αλλιώς την -πολύ καλή- Βαρέζε φέτος η Σιένα.. Χοντρά πήγε στα 7 η σειρά..

      Διαγραφή
  14. Είναι 12.30, μπήκα να διαβάσω αναλύσεις από όλα τα παιδιά του blog αλλά δε βλέπω κατι.. να σου κάτι όμως? Καλύτερα φίλε μου! Έχε τα σχόλια κλειδωμενα να τα εγκρίνεις εσύ και ν διαβάσουμε 5 σοβαρά πράγματα παρά όλα τα υπόλοιπα..

    μη το δημοσιευσεις, δε με νοιάζει, το λέω απλά για σένα γιατί σίγουρα θα ακούσεις και τα αντίθετα...

    zarko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζω πολύ καιρό το μπλογκ και μπράβο για την εξαιρετική δουλειά Τζιμ όπως και για τα σχόλια πολλών εδώ μέσα. Πραγματικά είχα χρόνια να διαβάζω κάτι τόσο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ, από εποχές Τριπόντου στα καλά του (ναι, τα 'χω περάσει προ πολλού τα 30 και συνεχίζω).
    Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα δεν είμαι ούτε Ολυμπιακός ούτε Παναθηναικός. Έχω ξεμείνει Αρειανός, ίσως φταίει που στα γυμνασιακά χρόνια περίμενα να 'ρθει η Πέμπτη για να δω το Γκάλη, το Γιαννάκη και τ' άλλα παιδιά.
    Παίρνω το θάρρος να γράψω για πρώτη φορά γιατί κάτι μου τρώει το συκώτι. Και δε φταίνε οι μπύρες.
    Αν και Αρειανός πάντα υποστηρίζω τις Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, ακόμα και τον ΠΑΟΚ. (έκλαιγα με το λάθος του Φασούλα στον τελικό, Κόρατς ή κυπελλούχων δε θυμάμαι, έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε).
    4 φορές έχω νιώσει μπασκετικά πραγματικά περήφανος σαν Έλληνας (πέρα εθνικής), με τον Άρη φυσικά στην Τουρκία, τον Παναθηναικό στη Μπολόνια, τον Ολυμπιακό πέρσι και φέτος.
    Όμως από σήμερα κάτι με χαλάει, το ίδιο που με χάλασε και με τον Κεντέρη και τη Θάνου και την άρση βαρών.
    Τζάμπα τους θαύμασα 2 σερι χρονιές να κερδιζουν τους καλύτερους;
    Άκουγα τόσες μέρες να μιλάνε περί ντόπινγκ κοντρόλ και το παιρνα στα ψιλά, κάνουν τα τερτίπια τους όπως κάθε χρόνο οι προέδροι. Μα από σήμερα αρχίζω να αμφιβάλλω. Τσάμπα μας κάνατε να νιώσουμε περήφανοι;

    Νικόλας Πάτρα, Αρειανάρα και φυσικά Απολλωνάρα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νικόλα και σε ευχαριστώ.. Αρειανάρα και τα μυαλά στα κάγκελα, καλά ξηγιέσαι αφού είσαι μπασκετικός προφανώς των '80s..

      Διαγραφή
  16. Geia sou Tzimara ! Poios Katsonis ! I don't understand.

    Kako mats, mhn trelathoume ... me polla neura, polla lathi, astoxia terastia tou OSFP kai lathi akoma kai twn diatitwn (ligo ekei, meta na to mpalwsoume ktlp ...) Den tha einai ta alla match idia ... giauto kai den prepei na panugirizei san trelos o PAO, break sto break exoume dei polles fores ! Kai polles fores fetos, o Panathinaikos exei parousiastei kakos kai neurikos sto OAKA.

    Etsi sta petaxta :

    1) Pedoulakis-Bartzokas 1-0 alla ... den htan kakes oi epiloges tou Bartzoka sto telos apla ti na kaneis me thn astoxia poia ! Exoume polu psomi akoma !

    2) O Papanikolaou exei provlhma auto to paidi ... Den mporei na panugurizei kai tis voles kai na einai toso kakos sthn htta, prepei na proseksei.

    3) O Antic xazoulis einai ligo etsi ; Epeidh ton afhsan eleuthera sto Londino na soutairnei, nomizei oti exei ginei ... Kapono kai soutairnei me kleista ta matia sto gamo tou Karagiozi !

    4) O Ukic evgale megala shoot apo to pouthena shmera kai den tha einai kathe fora etsi ...

    5) Ean fugei o Lasme, uparxei Pao aurio ;

    6) Etsi einai pragmatika o Olympiakos xwris Acie Law ; Gia na doume twra pou tha gurisei stadiaka, tha exei megalo endiaferon.

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος, μη δίνεις σημασία..! Σωστές οι παρατηρήσεις σου φίλε..

      Διαγραφή
  17. Αυτός ο Παπανικολάου τι έπαθε σήμερα ρε παιδιά? Ποιό είναι το πρόβλημα του, δεν κατάλαβα? τον ενόχλησε κανένας? Ή μήπως απαγορεύεται να χάνεις ο κύριος Παπανικολάου? Ή μήπως όλες αυτές οι ακραίες συμπεριφορές (είτε χάνει, είτε κερδίζει) παραπέμπουν κάπου αλλού???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα, είμαι Παναθηναικός και δεν ξέρω τι λέτε για το ντοπινγκ και τα τρίποντα...Ο Παναθηναικός έπαιξε σκυλίσια άμυνα και τα ποσοστά του ολυμπιακού είναι λογικά αν δείτε πάλι πως ακριβώς τα σούταρε...Και για να τρέξεις τρανζίσιον , δεν χρειάζεσαι ντόπα, χρειάζεσαι τα ριμπάουντ που φυσικά ποτέ δεν θα τα έχει σε αυτή τη σειρά ο Ολυμπιακός λόγω λάσμε/γκίστ και χρειάζεσαι πολύ καλές άμυνες που ναι μεν δεν ήταν κακές αλλα΄δεν νομίζω οτι μπορούν να γίνουν καλύτερες...Σε κάθε φάση φλέτραραν με το φάουλ οι παίχτες του Ολυμπιακού...
    ΣτέλιοςΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο διαβασμένος πριν το παιχνίδι και όσο περνούσε ο χρόνος σήμερα γινόταν ακόμα πιο διαβασμένος. Η trademark άμυνα του Ολυμπιακού απέδωσε πολύ λίγα πράγματα σήμερα λόγω αυτού αλλά και λόγω της απουσίας του Law. Χωρίς τον Law ο Ολυμπιακός τρέχει transitions πολύ χειρότερα και επομένως ακόμα και αν αποδώσει η άμυνα του δεν μπορεί να την μετουσιώσει σε εύκολους πόντους. Κατα τη γνώμη μου η άμυνα του Ολυμπιακού ταϊζει την επίθεση του και αν η επίθεση αποδώσει η επόμενη άμυνα είναι ακόμα πιο σκληρή και το επόμενο σουτ γίνετια με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κ.ο.κ. Εφόσον ένα απο τα δύο σταματήσει να δουλεύει γίνονται πολύ εμφανή τα προβλήματα του Ολυμπιακού.

    Πέραν τούτου, είναι άδικο και πρόωρο να κρίνουμε τον Ολυμπιακό απο την σημερινή παταγώδη αποτυχία του κι αυτό γιατί η απουσία του Law είναι τεράστια και πιθανώς έπαιξε ρόλο το στοιχείο της αλαζονίας (που σε ένα βαθμό είναι και κατανοητή) και του αιφνιδιασμού που υπέστη ο ΟΣΦΠ απο τον πολύ ψύχραιμο και διαβασμένο ΠΑΟ.

    Κατα τη γνώμη μου, ασχέτως εκβάσεως των υπολοίπων τελικών, ο Ολυμπιακός πάσχει (εκτός απο τη ρακέτα) σε αγωνιστική παιδεία. Έχει underdog mentality και καρδιά μαχητή όμως όλος αυτός ο ενθουσιασμός και ο τσαμπουκάς πρέπει να χαλιναγωγούνται για να είναι αποτελεσματικοί στο έπακρο. Ο Παπανικολάου έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ψυχολογική αντιμετώπιση των παιχνιδιών και γι'αυτό κατα τη γνώμη μου φταίει όλο το περιβάλλον στον Ολυμπιακό. Τσαμπουκάδες χωρίς κανένα λόγο και καμμία πρόκληση, απειθαρχία προς τον προπονητή (που την ξεχάσαμε, και λογικό είναι, μετά το Λονδίνο εντούτοις είναι γεγονός που συνέβη καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς), αγωνιστική αλαζονία προς θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους (Μακάμπι, Εφές, ΠΑΟ) και έλλειψη σεβασμού που φαίνεται απο μικρά πραγματάκια όπως το alley oop κάρφωμα στο τέλος του 5ου παιχνιδιού με την Εφές και ενώ κανείς παίκτης της Εφές δεν μάρκαρε, κάτι που έγινε και σήμερα με τον Πρίντεζη στο τέλος.

    Και το δυστυχές για τον Ολυμπιακό είναι οτι οι παίκτες του ΠΑΟ φαίνεται να είναι μιλημένοι εκ των προτέρων να μην τσιμπάνε και αυτό φάνηκε σε όλες τις φάσεις σήμερα (τσαμπουκάς Άντιτς σε Λάσμε, τσαμπουκάς Παπανικολάου σε Γκιστ, τσαμπουκάς Παπανικουλάου με πέταγμα της μπάλας στον Μασιούλις) και απο το όλο πράγμα προκύπτει η εικόνα ενός εκνευρισμένου Ολυμπιακού που προσπαθεί βιαστικά να πετύχει το μεγάλο σουτ για να βρεί momentum και ενός ψύχραιμου ΠΑΟ που κλέβει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και παει σε σετ επίθεση.

    Το σημερινό παιχνίδι όμως τελείωσε και πλέον πάμε στη σημαντικότερη φάση μιας σειράς play off που κατα τη γνώμη μου είναι η ψυχολογική διαχείριση του αποτελέσματος. Όποιος το κάνει καλύτερα θα πάρει και το δεύτερο παιχνίδι. Τα νέα για τον Μπαρτζώκα όμως δεν είναι πολύ καλά απο τη στιγμή που ο Πεδουλάκης φαίνεται να έχει διαβάσει πολύ καλά την άμυνα του. Να δούμε και τι impact θα έχει ο παράγοντας Law, κατά τη γνώμη μου θα είναι καθοριστικός.

    Τραγική η μετάδοση, πιο χεσμένη περιγραφή δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος φιλε μου,συμφωνω σε ολα,ακομα και ο εμετικος ιωαννου η ο βλακας ο χατζηγεωργιου καλυτεροι θα ηταν...

      Διαγραφή
    2. Καλα ο σχολιαστης της ΕΡΤ, φοβοταν ο ανθρωπος να φυγει αρτιμελης απο το ΣΕΦ (ή μεθαυριο απο το ΟΑΚΑ).

      Ο Καλαφατακης ομως? Περιμενεις να ακουσεις κατι παραπανω, μια αναλυση, επεξηγηση καποιων πραγματων, συστηματων που δε γνωριζουμε οι αδαεις απλοι θεατες.

      Μπααααα...
      Η μονιμη εξηγηση για τα τεκτενομενα στον αγωνιστικο χωρο ηταν οτι ο "Ολυμπιακος ειναι εκνευρισμενος".
      Τιποτε αλλο απο εναν επαγγελματια και εμπειρο προπονητη. Καμια αναφορα σε συστηματα, καμια αναφορα στον αντιπαλο βρε αδερφε.. λες και ο Ολυμπιακος επαιζε εναντια στο pc και εχανε γιατι δεν ειχε ορεξη να παιξει.

      Αποκορυφωμα οταν προς το τελος που ολα ειχαν κριθει και οι δυο ομαδες ειχαν χαλαρωσει, ο προπονητης-σχολιαστης επεσημανε (!) πως τωρα που δεν εχει αγχος ο Ολυμπιακος σκοραρει πιο ευκολα και παιζει καλυτερα.

      Εγω αν ημουν παραγοντας και ακουγα προπονητη να λεει αυτα τα πραματα δε θα τον επερνα ουτε για τη σχολικη μου ομαδα.

      Β.

      Διαγραφή
    3. Δεν γινεται ο Λασμε να κανει το καρφωμα της χρονιας για να μην πω παραπανω και ο σχολιαστης να συνεχιζει μια κουβεντα που ειχε ξεκινησει να λεει και αφου τελειωσει 5 δευτερολεπτα μετα το καρφωμα να το αναφερει. Φανταστειτε αν στην περιγραφη ηταν Ισπανος, Ιταλός ή Αμερικανος. Καλυτερος ηταν ο βουβος τελικος κυπελλου. Αλλα απο Ιωαννου ηταν καλυτερα. Ο τυπος μονο δεν βριζει σε καθε καλαθι του ΠΑΟ. Ελεος δηλαδη... Και αυτους τους πληρωνουμε εμεις. Δωστε τα στη νοβα τουλαχιστον που εχει 3-4 ατομα που κατεχουν το αθλημα και ειναι λιγοτερο οπαδοι.

      Διαγραφή
    4. Οσο για τους τσαμπουκαδες απο πλευρας γηπεδουχων.
      Ο Αντις νομιζω οτι μαλλον ηθελε να αναψει λιγο τα αιματα μπας και παρασυρει τους συμπαικτες του.
      Ο νεαρος Παπανικολαου ομως, λυπαμαι που το λεω, παιζει να ειναι ο πιο αντιπαθης παικτης των Ελληνικων γηπεδων.

      Δε ξερω εαν επειδη ειναι μικρος ακομη μπορει να αλλαξει συμπεριφορα και να ωριμασει, του το ευχομαι ολοψυχα γιατι πιστευω οτι εχει ταλεντο και μπορει να μεγαλουργησει.
      Οχι ομως με τετοια μενταλιτε.

      Διαγραφή
    5. Απλά χαζούλης είναι ο Παπανικολάου...

      Διαγραφή
    6. Το παιδί είναι μόνο 22 και μόλις έκανε το repeat στην Ευρώπη, νομίζει πως έπιασε τον παπά από τ'αρχ....
      Ελπίζω να στρώσει γιατί είναι αθλητής τοπ επιπέδου και με τέτοια νοοτροπία καταντάς Rudy.

      Διαγραφή
    7. Κάκιστη επίσης και τραγική η εικόνα οπαδών του Ολυμπιακού που αποχώρησαν απο το γήπεδο 5 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Προφανώς τα παιδιά δεν πήγαν να δουν τελικό μπάσκετ, πήγαν να δουν πορνό και δεν τους βγήκε. Καλύτερα να παίζει ο Ολυμπιακός σε μισογεμάτο γήπεδο ανθρώπων που τουλάχιστον ξέρουν να εκτιμούν τα δύο ευρωπαϊκά αυτής της ομαδάρας παρά να είναι γεμάτο το ΣΕΦ με τέτοιους μαλάκες.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ σε όσα λέτε παιδιά εκτός από ένα. Ο Παπανικολάου εμφανίζει τέτοιες μεταπτώσεις όχι λόγω υπερβολικής εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του αλλά ακριβώς το αντίθετο. Εάν κάποιος πιστεύει στον εαυτό του και στους γύρω του, καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Ο Παπανικολάου επηρεάζεται πολύ από το πως θα του πάει ο εκάστοτε αγώνας λόγω της ανασφάλειάς του.

      saxon

      Διαγραφή
  20. Μεγάλη νίκη με σπάσιμο έδρας για την ομάδα μου και 0-1. Εν συντομία (όσο γίνεται...)
    1)Έλειψε ο Λο από τον Ολυμπιακο. Ειδικα τα clutch σουτ και η ώθηση που έδινε επιθετικά στις ανατροπές που έχει κάνει ο ΟΣΦΠ μες στη χρονιά. Πολλά τρεξίματα και πρεσινγκ ο Κατσίβελης ΑΛΛΑ:άμυνα με χέρια στο Διαμαντίδη δεν μπορείς να παίξεις χωρίς να κάνεις φάουλ. Ο Μαντζαρης έβγαζε ίσως το πιο σωστό ματσάρισμα αλλά λείπει. Επιθετικά πολύ αστοχος και γενικά δε δικαιολόγησε τα 20 περιπου λεπτά που πήρε.

    2)Ο ΠΑΟ πλήν του Πρίντεζη ίσως,ματσάρει με πολλές παραλλαγές όλα τα σχήματα του ΟΣΦΠ. Δεν πολυέπαιξε με τον Πρίντεζη σήμερα, ο Άντιτς ήταν με διαφορά ο πιο αρνητικός όλων με τον εκνευρισμό και την αστοχία του.

    3)Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται με τη συγκεκριμένη φροντκορτ του ΠΑΟ. Πολύ αθλητικοί οι Λάσμε,Γκιστ οι οποίοι πλεόν έχουν δέσει, ματσάρουν άνετα την αθλητικότητα του Χαινς. Σερμαντίνι και Πάουελ είναι πολύ πίσω σε ποιότητα. Χαρακτηριστικά στην καρφωματάρα του Λάσμε, ο Πάουελ έχει χάσει πίσω πάρε βάλε καλάθι.Εμφανής η διαφορά.

    4)Περιμένω δυνατές άμυνες και χαμηλά σκορ σε όλη τη σειρά,χωρίς να αποκλείω νέο μπρέικ. κακά τα ψέματα , 2 αράουτ ο Σπανούλης, 24 τρίποντα σίδερο και 9/19 βολές δε γίνονται κάθε μέρα. Αν και έτσι έλεγα και μετά το 2-2 της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και στο 5ο κάναμε 1/16.

    5) Μεγάλη συμβολή του Κάρι στην ομάδα.Απόλυτα κοντρολαρισμένος, διαβάζει και μετά εκτελεί. Πολύ πιο χρήσιμος του Ρόκο,που χθές έκανε ενα μετριότατο ματς.

    6)Τέλος, πολύ κακή εντύπωση ο Παπανικολάου. Σε γενικές γραμμές τον θεωρώ στάσιμο. Έχει ενέργεια,πάθος,αθλητικά προσόντα και καλό σουτ από θέση και μόνο. Μου θυμίζει το Δημητρη Παπανικολάου ,ο οποίος ενώ φαινόταν να έχει τα φόντα για Αμερική,δεν πήγε τελικά ποτέ. Η συμπεριφορά του είναι αδικαιολόγητα εριστική. Πιο καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές από αυτόν δείχνουν πιο ταπεινοί και εντός και εκτός παρκέ.

    Ελπίζω και την Κυριακή να δείξουμε κόσμια συμπεριφορά ανάλογη των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν ακρότητες και αυτό είναι θετικό.

    Νικολας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η περιπτωση του Παπανικολαου αρχιζει να εξελισεται απο κωμικη σε τραγικη.Το περιβαλλον στον Ολυμπιακο του επιτρεπει να κανει καραγκιοζιλικια και ψευτοτσαμποκαδες,ολη την ωρα,αντι να του τραβηξει το αυτακι,μπας και αποκτησει επιτελους αθλητικη κουλτουρα.Αρχικα ελεγες οτι απλα ειναι γραφικος η ανωριμος ,πλεον ομως εχει βγει πολυ εκτος οριων και πρεπει να συνετιστει καπως..Οχι για τους αλλους,αλλα για τον ιδιο,μηπως και δεν παει χαμενο το ταλεντο του.Ισως πινει πολυ ρεντ μπουλ για να παιρνει ενεργεια και οταν δεν πιει του προκαλει εκνευρισμο!!Η δε εικονα του,οταν πανηγυριζει στις βολες σαν ζομπι,προκαλει γενικη θυμηδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδια ξερει κανει αν ισχυει οτι απο το Λασμε δεν πηραν δειγμα ουρων,αλλα σπερμα;;;;xaxxaxa
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχθές ο Παο ότι δεν μπόρεσε να κάνει στο Αρτάκης το έκανε στο Σεφ.
    Πολύ σοβαρός εχθές ο Παο, μου θύμισε Πανιώνιο.
    Εχθές ο Οσφπ ήταν ανύπαρκτος, αν έπαιζε με τον Πανιώνιο θα έχανε με μεγαλύτερη διάφορα. Κρίμα, με τέτοιο Οσφπ αν δεν τον απέκλειε η διαιτησία τον Πανιώνιο θα έπαιρνε δίκαια το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπανιωναρα ρε...

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα αυτη η ατιμη διαιτησια εκει που εισαστε στο -25 να σας σφαζει ξαφνικα και να αποκλειεστε...

      σχολιο για τελικους nba θελω, οι χιτ ή οι σπερς σου θυμιζουν περισσοτερο πανιωνιο; πιστευω οτι ο ντανκαν ειναι ενας γερασμενος μπογρης και ο παρκερ ενας υπερεκτιμημενος αθηναιου. αν παιζατε με μαιαμι θα τους "σκουπιζατε" αραγε; εδω οι γερονταρες οι σπερς κανα break...

      louie

      Διαγραφή
  24. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων έχει μικρύνει πάρα πολύ, η νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια κρίνεται πλέον στις λεπτομέρειες και φυσικά στην διαιτησία. Πάντως όσο και αν τον βοήθησε η διαιτησία τον Παο με τον Πανιώνιο, οι ψηλοί του Λάσμε και Γκιστ, δεν μπόρεσαν να κάνουν με τον Πανιώνιο τα όργια που έκαναν εχθές με τον Οσφπ. Ο Χάινς είναι αστείος παίκτης, αν έπαιζε σε Ίκαρο ή Καοδ αμφιβάλω αν έπαιζε πενταδάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανελεητο τρολαρισμα ο πανθηρας... δεν μας λυπασαι καθολου με αυτα που γραφεις; ο χαινς αν επαιζε στην πανιωναρα θα ηταν για να κουβαλαει τα νερα του μπογρινιο και τους καββαδα...

      louie

      Διαγραφή
  25. Γιατι ετσι ο Παπανικολαου?? Κακη αποδοση , φοβερα νευρα , μηδενικο αθλητικο πνευμα. Δεν μπορω να δεχτω οτι ειναι απλα χαζουλης οπως διαβασα πιο πανω.. Δηλ μεχρι προτινος ηταν ο πιο ποιοτικος νεος παικτης και ξαφνικα εγινε χαζος?? Κατι πρεπει να του συμβαινει.. Ας ασχοληθει η ομαδα του. Ειναι κριμα τετοιος κατηφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι γνωστο οτι η ελλειψη ντοπας προκαλει νευρικοτητα και ελλειψη συγκεντρωσης. Το λεγομενο "φαινομενο της στερησης", κατι που παρατηρηθηκε γενικα σε ολη την ομαδα του Ολυμπιακου χτες.Επισης η νευρικοτητα και η ελλειψη συγκεντρωσης δεν σε αφηνει να ριξεις ευστοχα τριποντα. Πιο πολυ αιρμπολ θα ελεγα. Το ιδιο και στις βολες βεβαιως. Επισης, το φαινομενο της στερησης, αποδυναμωνει τον οργανισμο, πραγμα που τον κανει ανικανο να τρεξει σε αιφνιδιασμους καθως και να κυνηγισει ριμπαουντ.
      Απο εκει και περα μπορει ο καθενας να παραμυθιαστει περι κακης μερας(ναι 12 παικτες ετυχε να ειναι ΟΛΟΙ σε κακη μετρα) κτλ κτλ οταν η αληθεια ειναι ωμη μπροστα του.
      Απο εδω και περα το αντιντοπινγκ κοντρολ οχι μονο προτεινεται αλλα επιβαλλεται!

      Κωστας

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι ήταν λόγω "ντόπας", ούτε νομίζω ότι παίρνουν τέτοιες και τόσο δραστικές ουσίες στο γαύρο. Αντιθέτως, η έλλειψη εφεδρίνης, κρεατίνης ή παρόμοιων συστατικών (που δεν είναι ακριβώς ντόπες) όταν τις έχει συνηθίσει, είναι σαν την έλλειψη καφεϊνης: πέφτεις πολύ σωματικά, δεν έχεις ενέργεια και κουράζεσαι γρήγορα. Δηλαδή θα έπρεπε να είναι χώματα σωματικά αλλά και ψυχολογικά...

      Απλώς ο Παπ έτσι είναι...(πολύ κακώς)...

      Διαγραφή
    3. Μην τα λες κρεατίνη, εφεδρίνη κτλ. Είναι το "φάρμακο" του Μπουρούση.

      Διαγραφή
    4. Λες και ειναι πρωτη φορα με τον Παπανικολαου?
      Απλα ειναι πιθηκανθρωπος και δεν θα φτασει ποτε Διαμαντιδη και Σπανουλη με τετοιες συμπεριφορες.

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα, σχολιάζω για πρώτη φορά και οφείλω να συγχαρώ τον Jimmy για το blog που έστησε.
    Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα δυό παραπάνω σχόλια που αφορούν στον Πανιώνιο και τις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η διαφορά των δύο πρώτων από τους υπολοιπους εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Πως μπορούμε να λέμε ανταγωνιστικό τον Πανιώνιο όταν έχει αναμετρηθεί επτά συνολικά φορές με τους δύο μεγάλους και έχει κερδίσει μόνο την μία ή όταν στα δύο (σημαντικά) ματς των play-offs χάνει με διαφορές που άγγιξαν τους 30 πόντους?
    Όσον αφορά στο χθεσινό ματς, ο ΠΑΟ κυριάρχησε απόλυτα και δίκαια. Μπήκε εξαιρετικά συγκεντρωμένος, είχε σαφές πλάνο και το εκτέλεσε σχεδόν άψογα (εξαίρεση τα νεκρά διαστήματα στην επίθεση που όμως δεν κόστισαν), ενώ ο αντίπαλος του είχε μείνει στο Λονδίνο... Εάν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟ (θεωρώ ότι εξαρτάται από αυτόν γιατί αυτή τη στιγμή υπερέχει σε όλες σχεδόν τις θέσεις) θα πάρει τη σειρά. Για τον Παπανικολάου τι να πει κανείς? Το ανώριμος είναι πολύ επιεικές.
    Mycoholic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Mycholic,

      Θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς ξανά με το άτομο ή τα άτομα που γράφουν τέτοια σχόλια (σχετικά με τον Πανιώνιο) χωρίς καθόλου επιχειρήματα. Είναι γνωστοί εδω μέσα. Καλό είναι να τους αφήσουμε να γράφουν μόνοι τους και να τους απομονώσουμε όπως και κάποιους άλλους που τώρα τελευταία πάνε να χαλάσουν ένα τόσο ωραίο blog. Όποιοι θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το blog σε καθαρά μπασκετικά επίπεδα θα πρότεινα απλά να μην απαντάμε σε αυτούς που απλά γράφουν ασυναρτησίες απλά και μόνο για να ασχολείσαι μαζί τους.

      Μίλτος

      Διαγραφή
  27. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟ ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι. Η αίσθηση μου είναι ότι και κάποια τρίποντα να έμπαιναν στον ΟΣΦΠ ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη ενέργεια και τρεξίματα. Ίσως ο ΟΣΦΠ έχει αδειάσει μετά το Φ4 , ίσως φορμαρίστηκε για εκεί, ίσως και ο ΠΑΟ να το θέλει περισσότερο. Πάντως μου φαίνεται ότι αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟ είναι πιο έτοιμος . Θεωρώ ότι το μπρέικ θα είχε κάποια τύχη όπως έγραψε ο Jim εάν ο ΟΣΦΠ μου είχε δείξει το καθαρό μυαλό και την ενέργεια που απαιτείται για τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ο ΟΣΦΠ δεν μου έδειξε αυτό που έγραψε ο Jim ότι κάποια στιγμή μπορεί να το <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΟΣΦΠ δεν μου έδειξε αυτό που έγραψε ο Jim ότι κάποια στιγμή μπορεί να το γυρίσει με την πάροδο του παιχνιδιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή μάλλον ξαναμπήκε ο έλεγχος των posts, ίσως έχει νόημα να ξαναποστάρω. Τουλάχιστον να πούμε 2-3 σοβαρά πράγματα (αν και τα αστεία posts -εσκεμμένα ή αθέλητα- συνεχίζονται...)

    Τελικά το χθεσινό ματς ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο ίσως θα θέλαμε (γιατί σίγουρα δεν το φανταζόμασταν τόσο εύκολο). Δεν ξέρω αν όντως ξέμειναν από "καύσιμα" μερικοί αθλητές του γαύρου (σίγουρα πάντως η κρεατίνη φαίνεται εύκολα και γρήγορα στο αίμα), αλλά δεν κρίθηκε εκεί το παιχνίδι, άσχετα αν ο Λάσμε και ο Γκίστ έκαναν διαγωνισμό καρφωμάτων. Αυτό θα γινόταν ακόμα και αν είχαν πάρει από 2 κουτιά κρεατίνη ο κάθε παίκτης του ΟΣΦΠ.

    Το παιχνίδι κρίθηκε στην ψυχολογία, που οι μεν (ΠΑΟ) είχαν και οι δε (ΟΣΦΠ)...δεν είχαν. Κοψίματα συνεχόμενα σε Παπ, Πριντ, στην άλλη πλευρά να δουλεύει το σετ παιχνίδι στην εντέλεια, και τελικά ποτέ δεν είδαμε ντέρμπυ. Ψευτοτσαμπουκάδες από τη μία, συνεχόμενα καθαρά plays και καρφώματα από την άλλη. Αυτό που λέμε "εικόνα νικητή" είχε σχηματιστεί από το πρώτο ημίχρονο.

    1) Όλοι λένε για την αστοχία του γαύρου. Δηλαδή ο ΠΑΟ ήταν εύστοχος ? Πραγματικά άστοχος ήταν μόνο ο Σπανούλης, δεν μπορεί ο γαύρος να περιμένει να κερδίσει με τρίποντα του Άντιτς και του Κατσίβελη...

    2) Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι τεχνικές ποινές πρέπει να πηγαίνουν ζευγάρι...έκανε τσαμπουκά και μαγκίτσες ο Άντιτς, πήρε τεχνική και ο Λάσμε. Γιατί ? Γιατί υπάρχει κάποια αόρατη ζυγαριά ?

    3) Ο Πριντ θύμισε τον παλιό κακό Πρίντεζη. Έφτανε 2 μέτρα από το καλάθι, και δεν σκεφτόταν καν να σουτάρει (μια φορά το έκανε και πήγε στη κερκίδα η μπάλα). Όσο για το τρίποντο, ας το αφήσουμε...

    4) Ο Παπανικολάου προφανώς ή δεν έχει φάει ποτέ ξύλο, ή έχει φάει ΠΑΡΑ πολύ ξύλο. Έχει σοβαρά ψυχολογικά και πρέπει να το κοιτάξει. Και, όπως όλοι οι άλλοι, δεν το λέω για χθες...όσο καιρό τον θυμάμαι, είναι μονίμως εριστικός. Και για όσους λένε αντίστοιχα για τον Γιαννάκη ότι και αυτός έτσι ήταν, κάθε άλλο...και φυσικά καμία σχέση σαν αθλητές και σαν άνθρωποι.

    5) Αυτό που ρωτάει ο φίλος για το Λάσμε παραπάνω, μπορεί να έχει και δίκιο :-) Το παληκάρι μου θυμίζει εποχές Στόϊκο, είναι σκάρτα 2.05 (2.03 τον δίνουν επισήμως) και μοιάζει 2.50. Όσο για το κάρφωμα που έκανε, μόνο οι "σχολιαστές" της ΕΡΤ μπορούσαν να το περάσουν ΤΟΣΟ στα ψιλά (Ιωάννου uber alles, για προφανής λόγους δεν έχει ξαναπατήσει το ΟΑΚΑ, γιατί δεν έκανε αυτός τη χθεσινή μετάδοση να γελάσουμε λίγο ?)

    6) Κάτι που με παραξένεψε: ενώ στην αρχή το δυναμικό hedge out του γαύρου στο p'n'r κορυφής δούλεψε σχετικά καλά, στην πορεία είτε το παράτησαν, είτε δεν μπόρεσαν να το ξανακάνουν, με συνέπεια τα συνεχόμενα καρφώματα. Θέλησαν προφανώς να βάλουν και μερικές περιστροφές στο αμυντικό κομμάτι, πράγμα που δεν τους βγήκε. Έλλειψη ταχύτητας ? Φόβος για το μακρυνό σουτ του Curry ? Κάτι άλλο ?

    Πάντως μακάρι να είναι πιο εύστοχος ο γαύρος αύριο, γιατί αν πάει έτσι η σειρά θα είναι το πιο εύκολο sweep μετά το 8-0 του ΠΑΟ το 2005 (αν θυμάμαι καλά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο ενα φαουλ χρεωθηκε στον αντις και λασμε π ηταν σωστο.. και τεχνικη στον αντις. η διαιτησια ηταν αριστη χθες κ αι μαλιστα σε ενα δυο λαθακια βρεθηκε καποιος απο την 3αδα να το διορθωσει.

      Διαγραφή
    2. Η διαιτησία χθες ήταν 50-50, ολόσωστη, καμία αντίρρηση. Και τα σπόρια να έδινε στο γαύρο, πάλι μια χαρά θα ήταν. Αυτό που ανέφερα είναι γενική "τακτική", δηλαδή δίνω από ένα foul ή μια τεχνική σε περίπτωση τσαμπουκά, ασχέτως αν το έχει προκαλέσει ο ένας. Ίσως να είναι οδηγία προς τους διαιτητές....

      Φαινόταν καθαρά χθες -κάποιος το ανέφερε νομίζω- ότι οι παίκτες του ΠΑΟ είχαν σαφείς οδηγίες να ΜΗΝ μπλέξουν σε καυγάδες.

      Διαγραφή
    3. Εκτος αν παιρνουν τον "χυμο" του Μπορουση επι εποχης Ολυμπιακου

      Διαγραφή
    4. κρεατίνη στο μπάσκετ???Μάλιστα...θα χυθούν τα μάτια μας με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα.Άκουσε ο άλλος για κρεατίνη και το κατεβάζει οπου βρει

      Διαγραφή
    5. @4.35: Παρακαλώ οι άσχετοι να μην ξανασχολιάσουν δικά μου posts. Ειδικά για κάτι που προφανώς ξέρω και προφανώς δεν ξέρουν. Ευχαριστώ.

      Και για όσους ξέρουν μόνο από ότι διαβάζουν:

      Creatine (/ˈkriːətiːn/ or /ˈkriːətɪn/[1][2]) is a nitrogenous organic acid that occurs naturally in vertebrates and helps to supply energy to all cells in the body, primarily muscle.

      Διαγραφή
    6. Και εγω θα σε παρακαλεσω να κοψεις το ''γαυρος αν δυο προτασεις γιατι καταναταει τουλαχιστν εριστικο σε μλπογκ τετοιου επιπεδου. Στα Πρασινα Νεα αποκαλεσε μας οσο θες. Οσο καιρο σχολιαζω εδω μονο Παναθηναικο σας αποκαλω γιατι αυτο ειναι και το ΟΝΟΜΑ της ομαδας σας.Θα σε παρακαλεσω να κανεις το ιδιο,αν δεν μπορεις δικαιωμα σου παντως δεν δειχνει και το καλυτερο επιπεδο.Για το ματς τωρα κερδισατε παναξια, βγαλατε ενεργεια που βγαζαμε σε περυσινους τελικους και μβραβο σας. Ο ΟΛυμπιακος εχει ξεκαθαρο προβλημα στους ψηλους και το φωναζα απο την μεταγραφη του Παουελ καθως τον παρακολουουσα NBA.Θεωρω οτι το παιχνιδι χαθηκε στους ψηλους καθως Γκιστ και Λασμε εβγαλαν τρομερα ενεργεια με αλλοιωσεις, κοψιματα η επιθετικα ριμπαουντ. Φανηκε λοιπον οτι με σωστη τοποθετηση δυο επιθετικα αγουροι παικτες( γιατι τοσο ο Λασμε οσο και ο γκιστ δεν τους λες και παικτες που εχουν προσωπικοι φαση) μονο με παθος και ενεργεια μπορουν να σβησουν καλυτερους επιθετικα παικτες στην θεση τους οπως ο πριντεζης η ο Περπερογλου.Παρολαυτα θεωρω και ξερω οτι θα λοιδωρηθω για αυτη τη δηλωση οτι ο Ολυμπιακος θα κανει μπρεικ μεσα στο ΟΑΚΑ. Ειναι εξαιρετικα δυσκολο αλλα αν περιοριστει σε ενα βαθμο η δημιουργια του Διαμαντιδη και η φροντλαιν του Παναθηναικου οριακα ο Ολυμπιακος μπορει να παρει το διπλο. Αν οχι εχει χαθει το πρωταθλημα τοσο απλα.Συγνωμη για το μεγεθος.

      Διαγραφή
  30. Και να σκεφθεί κανείς ότι εχθές ο Παο ήτανε πολύ κακός.
    Ο Λάσμε είχε 3 στα 10 δίποντα, δηλαδή μόνο με κάρφωμα έβαζε καλάθι.
    Ο Γκιστ τα έσπασε με τα τρίποντα, τον είχαν πάρει είδηση και τον άφηναν επίτηδες ελεύθερο να σουτάρει και αυτός συνέχιζε.
    Ο ΔΔ τελείωσε το παιχνίδι με 4 πόντους και 4 λάθη.
    Ο Ματσιούλις τα έσπασε και αυτός, είχε 2 στα 6 τρίποντα.
    Ο Τσαρτσαρής ήταν εντελώς εκτός παιχνιδιού, έκανε 5 φάουλ σε 3 λεπτά συμμετοχής.
    Γκουίν και Σόφο δεν πρόσφεραν τίποτα με 3 πόντους έκαστος.
    Οι μόνοι που πάλεψαν λίγο ήταν οι Ούκιτς και Μπράμος οι οποίοι ήταν οι μόνοι με διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα.
    Ένα ο Οσφπ δεν μπορεί να κερδίσει ούτε αυτόν τον τραγικό Παο, που σίγουρα θα βελτιωθεί στα επόμενα παιχνίδια, θεωρώ αδύνατον ο Παο να επαναλάβει τόσο κακό παιχνίδι, τότε το πρωτάθλημα βλέπω δικαίως να πρασινίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.10 εχεις δικιο αλλα και καπου υπερβαλεις,το μπασκετ δεν ειναι μονο καλαθια ο ΔΔ και ο Γκιστ μπορει να ταν αστοχοι αλλα το 12 και 13 pir δεν ηταν καθολου κακο.Κανεις του οσφπ δεν ειχε διψηφιο αριθμο αξιολογησεις.

      Διαγραφή
    2. Ο Γκιστ είχε μεγάλο pir γιατί μάζεψε πολλά rebounds, για τον ΔΔ που αναφέρεις μην κοιτάς που η νίκη τα σκεπάζει όλα, αν έχανε εχθές ο Παο θα ήσουν ευχαριστημένος από την χθεσινή απόδοσή του?

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα ήμουν πάντως. Η πίεση του Ολυμπιακού με τις διπλές παγίδες πέρασε απο πάνω του σα να μην υπήρχε. Η στιγμή που κόβει αιφνιδιασμό του ΟΣΦΠ με κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου και πάει σε σετ επίθεση ήταν ακριβώς η στιγμή που έδειξε την διαφορά ωριμότητας των δύο ομάδων (στο χθεσινό παιχνίδι, όχι γενικά, μην παρεξηγιόμαστε) και αυτή η ωριμότητα πήγαζε σε μεγάλο βαθμό απο τον Διαμαντίδη.

      Επίσης χθες λόγω απουσίας Law ο Διαμαντίδης έκανε τον libero πάλι κάτω απο τη ρακέτα αφήνοντας στον Κατσίβελη 4 μέτρα όλα δικά του να σουτάρει, κάτι που προφανώς είχε σκοπό να παίξει με το κεφάλι του μικρού και το οποίο δούλεψε πάρα πολύ καλά.

      Τέλος, για να το κάνουμε και λίγο πιο πικάντικο, φαντάζομαι οτι για πολλούς φίλους του ΠΑΟ και μόνο η τάπα στον Σπανούλη στην αρχή του παιχνιδιού θα αρκούσε για να είναι ικανοποιημένοι.

      Διαγραφή
  31. Λογικά τώρα ο Λο θα ζητήσει για του χρόνου το βάρος του σε χρυσό.
    Ειδικά εάν επανέλθει και κάνει καμία νίκη ο Οσφπ με αυτόν τότε θα ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα για να υπογράψει για του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άντε να γράψω και γω. Εκπληκτικό blog το παρακολουθώ πάνω από χρόνο, τα λόγια περιττά για Jim, απλά keep walking. Η ομάδα μου (Παο) φέτος με έχει συναρπάσει και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί. Πολύ καλύτερη από πέρσι με προπονητή Ομπράντοβιτς κλπ, αν είχε και δύο νεαρούς έλληνες να δώσουν ενέργεια θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα. Συγχαρητήρια στον Πεδουλάκη και σε όλους μέσα στην ομάδα ότι και να γίνει στη συνέχεια η χρονιά είναι απολύτως επιτυχημένη. Ουσιαστικός ο Κάρι αν τον είχαμε με Μπάρτσα, θα είμασταν Φάιναλ Φορ. Μην ξεχνάμε ότι αποκλειστήκαμε από το Φάιναλ φορ με άμυνα ζώνης. Δεν πειράζει του χρόνου... Οι αναμνήσεις μου από παλιά είναι οι πίστονς όταν περίμενα κάπου στο 88 - 89 δεν θυμάμαι ακριβώς την ερτ να δείξει σε μαγνητοσκόπηση πλέι οφ, περιγραφή Κοτσώνης. Θυμάμαι την παρέα τον Τόμας - Ντουμάρς κλπ τον προπονηταρά Τσακ Ντέιλι να χάνουν τους πρώτους τελικούς με Λέικερς και να σαρώνουν τα άλλα δύο χρόνια. Αν δεν ήταν αυτοί μπορεί να μην δημιουργούνταν οι μεγάλοι Μπουλς. Από τότε με εξαίρεση τους Ρόκετς του Χακίμ παρακολουθώ μόνο Ευρώπη.
    Οπότε κρατόντας για του χρόνου την εκπληκτική μας φροντλάιν και βάζοντας κάποιες πινελιές στην περιφέρεια πάμε για μεγάλα πράγματα. Οσον αφορά τους τελικούς η πρόγνωση μου είναι ότι πάμε για 2-0 και όλα τα λεφτά στο τέταρτο (αν χάσουμε το τρίτο). Τεράστια η απουσία του Λο απίστευτος παίκτης στη αλλαγή-έλεγχο ρυθμού και στα winner καλάθια. Και μία σκέψη: αντικατάσταση Σκορτς με Ντόρσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με βασικό 1 τον Κατσίβελη δεν μπορείς να έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις.
    Με τους χαβαλέδες Άντιτς και Σερμαντίνη δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα.
    Σλούκας, Χάινς, Πάουελ και Γκετσεβίτσιους πόσο χρόνο συμμετοχής θα είχαν σε άλλη ελλ. ομάδα???
    Ο Οσφπ στην ουσία 5 υποφερτούς παίκτες έχει,
    Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Περπέρογλου.
    Μετά από αυτούς υπάρχει το χάος.
    Ψηλός στην ουσία δεν υπάρχει στον Οσφπ έστω και υποφερτός και γιαυτό και τα κατσίκια του Παο, ο Λάσμε και ο Γκιστ κάνανε πάρτι κάτω από την μπασκέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ξέρει κανένας αν θα παίξει στο επόμενο παιχνίδι ο Λο?
    Γιατί χωρίς Λο εγώ δεν θα κάτσω να χάσω τον χρόνο μου βλέποντας
    τον επόμενο τελικό, καλύτερα να πάω για ψάρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι χτες φανηκε ποιος εκανε σε ολη τη χρονια ολη τη δουλεια και ποιος τελικα επαιρνε τα μπραβο. MVP του φαιναλ φορ ο χαινς, το βραβειο στο σπανουλη. MVP του Ολυμπιακου ολη τη χρονια ο Λο, το βραβειο στο σπανουλη. Σαν να ειναι ο εκπροσωπος του ολυμπιακου για τα βραβεια ενα πραγμα. Και αυτο φανηκε ξεκαθαρα χτες

      Διαγραφή
  35. Εχθές οι 2 ομάδες είχαν ακριβώς την ίδια ευστοχία στα δίποντα,
    είχαν 15 στα 31 και οι 2.
    Ο Ολυμπιακός όμως ήταν καλύτερος στα επιθετικά rebounds
    αφού μάζεψε 11 έναντι μόνο 7 του αντίπαλου του.
    Επίσης ο Ολυμπιακός έκανε μόνο 13 λάθη έναντι 18 του αντίπαλου του.
    Γιατί έχασε λοιπόν ο Ολυμπιακός??
    Μα πολύ απλά γιατί ήταν πιο άστοχος στα τριποντά και στις βολές.
    Θα επαναληφθεί στα επόμενα παιχνίδια αυτή η αστοχία του Ολυμπιακού?
    Αυτό δεν το ξέρω! Ας δώσει ο καθένας την απάντηση μόνος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δλδ επειδη ο παο σκοραρε 3 τριποντα παραπανω πηρε το παιχνιδι??αστεια πραγματα π τα ακουω απο χθες με το τελος του αγωνα. και μονο π μαζεψε διπλασια ριμπαουντ αναπληρωνει αυτα τα 3 τριποντα, το θεμα ειναι οτι δν ειχε λυσεις μεσα στην ρακετα.

      Διαγραφή
    2. Φιλαρακο η διαφορα ηταν 20 ποντοι αν δεν το πηρες χαμπαρι. Η διαφορα επεσε στο τελευταιο λεπτο που ο Παναθηναικος απλα ροκανιζε χρονο για να τελειωσει το ματς και να παει σπιτι του. Το ματς ειχε τελειωσει απο το τριτο δεκαλεπτο. Αν δεν θυμασαι, 2 λεπτα πριν το τελος ο Ολυμπιακος ηταν στους 40(ΣΑΡΑΝΤΑ) ποντους!. Επειδη μαλλον δεν ακουσες καλα στο ξαναλεω: 2 λεπτα πριν το τελος ο Ολυμπιακος ηταν στους 40(ΣΑΡΑΝΤΑ) ποντους! Η χαλαρωση του Παναθηναικου σε αφησε να πας στους 50 ποντους(για να μην χαρακτηρισω το τελευταιο καλαθι απο Πριντεζη που ηταν ντροπη)

      Διαγραφή
    3. αλλοι δικοι σας ειπαν οτι εφταιγε η διαιτησια, παλι καλα που δεν το λες και συ.Ας μην χαλαρωναν οι παιχτες μας δυο λεπτα σχεδον πριν το τελος και η διαφορα θα ταν πανω απο 20 ποντους.Αυριο θα ναι αλλο παιχνιδι και μπορει να χασει ο παο, ολα παιζονται.Μ.Φ

      Διαγραφή
    4. η διαφορα επεσε στο 4ο δεκαλεπτο π εκτος απο το πρωτο καλαθι καναμε 4 λεπτα να σκοραρουμε

      Διαγραφή
  36. Μεγαλη δουλεια απο ματσιουλις π ηταν αθορυβος και βεβαια απο μπραμο που με τα 2 τριποντα στο 4ο δεκαλεπτο τελειωσε τον ολυμπιακο π ηθελε και εμπαινε σιγα σιγα στο παιχνιδι.
    Θυμαμαι οτι μερικοι κοουτς στις τοπικες ομαδες π επαιζα για να μας θυμοσουν ζητουσαν απο καποιον παιχτη μας να κανει μανουρα, αλλα το χθεσινο του ολυμπιακου μαλλον ξεφυγε απο τα ορια τα αθλητικα. Ο αντιτς μπηκε μεσα να παιξει ΜΟΝΟ ξυλο και ο παπ σε καθε φαση προκαλουσε. Που ειναι ο παλιος παπ που κοιτουσε το παρκε και απλα επαιζε το μπασκετ του????
    Οσο ο ολυμπιακος δν παιζει ζωνη, (φετος δν θυμαμαι να εχει παιξει ) τοτε ειναι απιθανο να βαλει δυσκολα στον παο απο την στιγμη που εχει μπει στην εξισωση ο καρρι. Σημαντικη απουσια του λο που φανηκε οτι χωρις αυτον ο γαυρος υστερει σε σημαντικα στοιχεια π ουσιαστικα τον διακρινουν. Ταχυτητα, επιθετικο κομματι και δημιουργια. Και βεβαια οσο ο χαινς ειναι σε αυτη την κατασταση τοσο θα κανουν παρτι οι δικοι μας.
    Ποσο λαθος τελικα ηταν η απομακρυνση του ντορσει ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τo παρακάνεις νομίζω...δυστυχώς δεν είδα χθες το ματς παρά μόνο τα τελευταία 12-13 λεπτά,αλλά το να λες ότι ο οσφπ δεν πρόκειται καν να βάλει δύσκολα στον Πάο είναι απίστευτη υπερβολή.
      Πώς από τη μια μέρα στην άλλη βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα δεν μπορώ να καταλάβω..

      Διαγραφή
    2. αν ο λο δν βρει τον ρυθμο και δν υπαρξουν λυσεις μεσα στην ρακετα δυσκολο να παρει παιχνιδι ο ολυμπιακος. βεβαια το καθε παιχνιδι ειναι διαφορετικο και δν εχει σημασια ποσους ποντους νικησες στο προηγουμενο, αλλα φαινοταν ενας ολυμπιακος χωρις 2 τερο πλανο αναγκης!!
      Φαινεται οτι με καρρι λυνεται ο διαμαντιδης και ο ουκιτς και δν χρειαζεται να μενουν στο παρκε για +35 λεπτα. Ισως ο ολυμπιακος να αιφνιδιαστηκε κιολας οποτε οντος να ειναι υπερβολη αυτο π ειπα. κυριακη κοντη γιορτη!! :))

      Διαγραφή
  37. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και όχι μόνο εκθειάσαμε την απόδοση του Ολυμπιακού στο final 4 και τη 2η συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου.

    Μετά τα χθεσινά συνεχόμενα νεύρα (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) και flopping πραγματικά αηδίασα. Γιατί ρε παιδιά τόσο άσχημη αθλητική συμπεριφορά? Εθνική ομάδα έτσι δεν στήνεται να το ξέρετε!

    Το ΟΑΚΑ το φοβάμαι! Ελπίζω να μην μπει ούτε ένας χωρίς εισιτήριο και να θυμούνται όλοι ότι η αχίλλειος πτέρνα μας φέτος είναι η έδρα μας, με τις κρυφο-γιούχες στον Ούκιτς κλπ.

    Πολλοί λέγανε για θέαμα (Τάσος Μαγουλάς, κλπ) ότι και καλά το score είναι χαμηλό και άλλα τέτοια γραφικά, εδώ στο ΝΒΑ με απείρως καλύτερους παίχτες και 48 λεπτά καθαρού παιχνιδιού αντί για 40 το score ήταν 88-92. Το θέαμα από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν top επιπέδου, άλλωστε σε εμάς τους Παναθηναϊκούς μας αρέσουν και οι ωραίες άμυνες όχι μόνο τα τρίποντα και τα καρφώματα. Λογικά θα ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός στα επόμενα παιχνίδια.

    Κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι και ο 3D και ο Ούκιτς και ο Curry κατά το pick n roll τους σπάγανε το δυναμικό hedge out του Ολυμπιακού από το κέντρο αδειάζοντας και τους δύο αμυνόμενους. Δεν ξέρω αν έχει κάποια ονομασία αυτή η κίνηση αλλά γενικά από Παναθηναϊκό και γενικότερα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ (φέτος το έχουμε δει αρκετά από τον Σπανούλη) δεν το έχω πολύ δει, ήταν πολύ θεαματική κίνηση και δημιούργησε απίστευτα ρήγματα τόσες φορές που έγινε. Έγινε δουλειά στην προπόνηση ή εγώ απλά το παρατήρηση πρώτη φορά? :D




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω αν παιζει θεαμα φετος ο Παναθηναικος. Παντως η EUROLEAGUE εχει βαρεθει να βαζει στο τοπ 10 των καλυτερων φασεων παικτες του Παναθηναικου

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστή πρατήρηση φίλε,νομίζω το είχαν μελετήσει με το τεχνικό επιτελείο.Ο Άρτζι είναι γάτος τελικά ακόμα κι αν χάσει 3-1.(σχεδόν απίθανο.)

      Διαγραφή
    3. ρηγματα γινανε επισης οταν ο ολυμπιακος πιεσε σε ολο το γηπεδο και στα 3/4.. σωστη αντιμετωπηση και φανηκε να εχει δουλευτει η περιπτωση αυτη απο τον αρτζι αφου οι περισσοτερες φασεις κατεληγαν σε τριποντο η ευκολα καρφωματα.

      Διαγραφή
  38. Αρρυθμίες πολλές, αρρυθμίες τρελές ! Για το κόψιμο υπάρχει το imodium !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανανεώστε τον Λάσμε. Δεν ξέρω πως. Αν χρειασεί, ας κάνουμε έναν έρανο έξω από το ΟΑΚΑ. Ας βάλουμε καπέλο στα εισιτήρια 10 ευρώ "Υπέρ Στεφάν". Σε δυο παιχνίδια μια τριακοσάρα την μαζεύουμε. Ποιος Ντόρσει τώρα, πολλα με λίγα μάνα μου, ο άνθρωπος είναι παντού. Τα μεγαλειώδη in your face είναι κράχτης, η δουλειά που κάνει σε άμυνα, επίθεση, οργάνωση είναι εκπληκτική, αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι, χάνουμε με κάτω τα χέρια.

    ΥΓ: Φεύγω επαγγελματικό ταξίδι και θα χάσω τους δύο επόμενους τελικούς. Παρακαλώ μην τους σκουπίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός παίκτης ο Λάσμε, μου θυμίζει αυτόν τον παικταρά
      που έχει το Ρέθυμνο τον Πετγουέι.
      Μόνο στο τρίποντο και γενικά στο σουτ υστερεί ο Λάσμε
      κατά τα αλλά και οι 2 είναι το ίδιο αλματεροί,
      κάνουν τα ίδια εντυπωσιακά καρφώματα κτλ.

      Διαγραφή
    2. @3:47

      Αν είναι να λέμε αστεία, τουλάχιστον ας βάζουμε κάποιο emoticon ή κάποιο θαυμαστικό για να καταλαβαίνουμε ότι αστειευόμαστε...

      Ο Petway είναι λίγο καλύτερος επιθετικά (προφανώς), αλλά στην άμυνα ο Lasme είναι από άλλο γαλαξιακό σύστημα...

      Διαγραφή
    3. Όσοι έχουν παίξει μπάσκετ ξέρουν ότι η άμυνα δεν θέμα ικανότητας, είναι θέμα θέλησης.
      Όλοι μπορούν να παίξουν καλή άμυνα αρκεί να έχουν τα προσόντα (π.χ. άλμα, δύναμη κτλ)
      Ο Γκάλης όταν πρωτοήρθε Ελλάδα έπαιζε φοβερή άμυνα, μετά τι έγινε? Μήπως ξέχασε την άμυνα που έπαιζε στα νιάτα του? Πολύ απλά είδε ότι είχε μεγαλύτερη ικανότητα επιθετικά και γιαυτό έριξε στην επίθεση το βάρος.
      Και ο Λασμε το ίδιο, αν σε εντυπωσίαζε με τα επιθετικά του προσόντα δεν θα ασχολούσουν καθόλου με την άμυνά του.

      Διαγραφή
    4. Και ο Χρήστος, ο αδερφός του Φάνη έπαιζε φοβερή άμυνα, ίσως καλύτερη και από τον Φάνη, κανένας όμως σήμερα δεν θυμάται τον χρουχρου, όλοι τον μπέμπη θυμούνται.

      Διαγραφή
    5. Έχετε δίκιο, γι'αυτό ο Lasme βγήκε αμυντικός της χρονιάς και κατά γενική ομολογία έχει βγάλει μάτια...επειδή έχει πολύ "θέληση"...και ο Κατσίβελης π.χ. είχε τεράστια θέληση χθες (το παρατραβάω τώρα, αλλά χάριν συγκρίσεως), αλλά καλή άμυνα δεν μπορούσε να παίξει.

      Διαγραφή
    6. Κατά πρώτον δεν είμαι ολυμπιακός οπότε η οποιαδήποτε κριτική μου στον Λάσμε είναι καλοπροαίρετη και κατά δεύτερον επιμένω ότι δεν υπάρχει στατιστική που να αποδεικνύει εάν ένας παίκτης παίζει καλή ή κακή άμυνα, όλα στην άμυνα είναι υποκειμενικά.
      Ο Κόντος δεν έπαιζε καθόλου άμυνα, τι σημαίνει αυτό? Ότι ο Κόντος δεν ήταν καλός παίκτης?? Το ίδιο και ο Μάλλαχ, δεν έπαιζε καθόλου άμυνα, και ο Μάλλαχ ήταν της πλάκας??
      Αντίθετα, πχ ο Στράτος ο Παπαδάκης έπαιζε φοβερή άμυνα, ποιος τον θυμάται σήμερα τον Στράτο??

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα.

    Πρώτη φορά γράφω στο blog σου.Έχει 1 μήνα που το ανακάλυψα και ομολογώ πως μου αρέσει πολύ.

    Κάποιες σκόρπιες σκέψεις κι από μένα:

    1) Το σημαντικότερο όλων,κατά την άποψή μου, εχθές ήταν η διάλυση της συνεργασίας του Σπανούλη με τους ψηλούς.Ο Παναθηναικός έπαιζε πολύ καλά τις αλλαγές στα σκριν,είχε περιστροφές και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα που βοήθησαν να μην περάσει κουνούπι.Η γενικά επιθετική άμυνα που είναι σήμα κατατεθέν του φετινού Παναθηναικού.

    2) Το ρίσκο του Πεδουλάκη να αφήνει ελεύθερα περιφερειακά σουτ του αντιπάλου έπιασε τόπο,όπως σε ματς με Μπάρτσα.

    3) Σίγουρα η απουσία του Λο κόστισε σε Ολυμπιακό.Κανείς άλλος περιφερειακός παίχτης του Ολυμπιακού δεν έχει την ισορροπία που έχει αυτός στα 2 κομμάτια του γηπέδου.Αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναικός μόλις 1 μήνα πριν το τέλος της σεζόν απέκτησε 3ο ουσιαστικό πόλο στην περιφέρεια,άνθρωπο δηλαδή που μπορεί να δώσει ουσιαστική βοήθεια στην ομάδα και εννοώ τον Κάρι.Η ομάδα χώλαινε πραγματικά όλη τη χρονιά στο 1-2 με ΔΔ και Ούκιτς(ασταθής) μοναδικούς ικανούς. Μπανκς, Κίτσεν, Ξανθόπουλος απλά δεν υπήρχαν.Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να στέκεται μόνο στη απουσία του Λο όταν γενικά είχε πληρέστερη περιφέρεια.Σαν ρόστερ μιλάω γενικά,καθώς εδώ και καιρό δεν έχει Μάντζαρη και χθες Λο.

    4)Στο μόνο σημείο που ανησύχησα ήταν πήγε η διαφορά στους 8-9 ,αν θυμάμαι, και η ομάδα έκανε 3-4 βιαστικές και αχρείαστες επιθέσεις με τρίποντα αντί να πάει σε ποιο αργές επιθέσεις κοντά στο καλάθι.

    5) Ευχαριστούμε τη Μάλαγα για το δώρο "Γκιστ".Για Λάσμε δεν έχω λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δυστυχώς δεν κατάφερα χθες να δω το παιχνίδι ολόκληρο,μόνο λίγο από το 2ο ημίχρονο...
    Είπα να μπω στην μπασκετική όαση του hoopfellas να δω τι παίχτηκε.Δυστυχώς απογοητεύτηκα γιατί δε βρήκα έτσι μια ανάλυση λίγων σειρών να δω τι έγινε στο παιχνίδι νωρίτερα.Παιδιά που έκαναν πολύ ωραία σχόλια παλαίότερα δε σχολιάζουν πολύ πια.Αντιθέτως μπήκα και είδα αμέτρητα τρολαρίσματα,ανούσια σχόλια,ενώ τα μισα είναι για το χαρακτήρα του Παπανικολάου,του Άντιτς και την στέρηση ντόπας.Τελικά αυτό θέλουμε από το μπάσκετ μας?Έχουμε 2 από τις 4-5 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αυτό που μας νοιάζει είναι τι κροτίδες πετάχτηκαν,ποιοι τσακώθηκαν και ποιος κάρφωσε πιο εμφατικά και @@@δατα στη μούρη του άλλου?Δε μπορούμε να εστιάσουμε στο ωραίο ΠΑΙΧΝΙΔΙ???

    Μόνη δική μου παρατήρηση του αγώνα.Ο οσφπ πρέπει να ψαχτεί λίγο στο επιθετικό του παιχνίδι μιας και ο Πεδουλάκης έχει στήσει σίγουρα τον πιο δύσκολο λαβύρινθο φέτος για τον Οσφπ αμυντικά.Έχει δείξει άλλωστε ότι με ομάδες δυνατές στην άμυνα(μπάρτσα-πάο) αντιμετωπίζει προβλήματα.
    Κλειδί η ζώνη που απέκοψε τον χάινς από τον σπανούλη χθες.Ο Πάο έχει ΄φόργουορντ(γιόνας-μπράμος-τσαρ-και πλέον ο γκιστ) που μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι και να βρει εύκολο διάδρομο προς το καλάθι και αυτό βοηθά πολύ την επιθετική του λειτουργία-καλό teamwork.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ BASKETBLOG JIM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περις
      Στα δικά μου μάτια έχει ο αγώνας ως έτσι..
      Είδα δυο φοβισμένες ομάδες και κακό μπάσκετ (το μαρτυρεί και το σκορ αυτό)
      Ο ολυμπιακός ηταν πολύ νευρικός δεν του έβγαινε τίποτα και από ένα σημείο και μετα πέταξε λευκη πετσέτα.
      Ο παο ειχε στοχο να καταστρέψει το παιχνιδι του αντιπαλου του χωρις να εχει και αυτος καλη ψυχολογία απλα με την νευρικότητα του γαυρου του βγηκε το ματς .
      Οι διαιτητές ευνόησαν τον παο να πάρει κεφάλι ψυχολογικά και στο σκορ στην αρχή και μετά άραξαν (στης 5 πρώτες φάσεις που το ματς επερνε τον δρόμο του οι αποφάσεις ηταν ολες υπερ παο και μερικές προκλητικές
      Και τέλος ο γαυρος ηταν διστακτικός στην εκτέλεση και το πλήρωσε αλλα εχει δρομο η σειρα . με το τρίτο παιχνιδι θα αρχίσει ( εκτος αν οι κόρακες εχουν άλλη αποψη )
      Τα περι ντοπας αστα στα μαστούρια.

      Διαγραφή
    2. φοβισμενος ο παο;;αλλα το κορυφαιο ειναι, οι διαιτητες ευνοησαν τον παο χαχαχαχαχαχα.Αισχος αυτα περι διαιτησιας,μονο για γαβρους οχι για ολυμπιακους.Τι λες μωρε;;4/29 τριποντα ειχατε, 5 κλεψιματα παραπανω ο παο 10 ριμπαουντ παραπανω η διαιτησια παλι σας αδικησε,μια φορα να πειτε οτι δεν παιξατε καλα, μια μονο.

      Διαγραφή
    3. Αρκετά προκλητικός ο φίλος στο 6:40 και θα ήθελα να τον ρωτήσω για τα συνεχόμενα flopping από μία πλειάδα παιχτών του Ολυμπιακού τι έχει να πει. Σε όλα δόθηκαν είτε βήματα είτε φάουλ υπέρ σας.

      Φίλε peris εν συντομία...Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός, πολύ νευριασμένος, πολύ νευρικός και πολύ βιαστικός ότι είδες στο final 4 ακριβώς το αντίθετο.

      Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ήταν πολύ καλός πίσω, σε κάποιες χαρακτηριστικές φάσεις του παιχνιδιού οι παίχτες του Ολυμπιακού ενώ έκαναν καλή διείσδυση ψάχνανε πάνω στο μπάσιμο να βρούνε την πάσα αντί να σουτάρουν. Στην επίθεση ήταν αξιοπρεπής χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα stadar απόδοσης, αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Μπράμος και Ματσιούλης παίξανε για πρώτη φορά τόσο καλά εναντίον του Ολυμπιακού.

      Όσο περνούσε η ώρα η έλλειψη του Μάντζαρη και του Law φαινόταν ακόμη περισσότερο, ο Κατσίβελης είναι μικρός ο Γκετεβίτσιους είναι σαν τον Powel (πολύ νωθρός). Φάνηκε όμως και η τεράστια απώλεια του Dorsey εχθές.

      Ο Hines ήταν απελπιστικά μόνος δεν ξέρω αν μπορεί να ξαναβγάλει την ίδια ενέργεια που έδειξε στο final 4 αν δεν τη βγάλει τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Οι Λάσμε - Γκιστ ήταν ένα δίδυμο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί σε άμυνα και επίθεση, ο τρόπος που συνεργάζονται είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Σοφοκλής από την άλλη ενώ είναι φιλότιμος δείχνει πως το σύγχρονο μπάσκετ τον έχει ξεπεράσει. Δεν έχει τις ανάσες να παίξει και μπροστά και πίσω με την ίδια αξιοπιστία. Ο Σερμαντίνι δεν βοήθησε. Ο Περπέρογλου έκανε κάποιες καλές ενέργειες αλλά δεν είχε συνέχεια. Αντιτς Πρίντεζης Τσαρτσαρής όλοι κακοί. Τα δύο μεγάλα υπερόπλα τώρα κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα επιθετικά. Απλά υπάρχει η μεγάλη διαφορά ότι ο 3D μπορεί να βοηθήσει σε πραγματικά πάρα πολλούς τομείς ενώ ο Σπανούλης όχι. Γνώμη μου είναι ότι ο Διαμαντίδης έτσι γουστάρει να παίζει και δεν νομίζω σε ΤOP level παιχνίδια να τον ξαναδούμε να μπαίνει μέχρι μέσα μετά το pick και να τελειώνει τη φάση. Στη μία φάση που το προσπάθησε ο Hines δεν το άφησε να κάνει τα δικά του. Πάντως σε εμένα μου το έβγαζε ότι μέτραγε και τη τελευταία του κίνηση με ακρίβεια ώστε να μην σπαταλήσει ενέργεια, για αυτό άλλωστε θέλει το καλοκαίρι ενίσχυση δίπλα του ποσοτική και ποιοτική, αλλά είπαμε αυτό του αρέσει και βολεύει και την ομάδα. Ο δε Σπανούλης ήταν πολύ κακός στην εκτέλεση και όταν προσπάθησε να δημιουργήσει και οι 5 του ΠαναθηναΪκού έκλειναν πάνω του με αποτέλεσμα όταν έδινε τη πάσα κάποιο χέρι να απλώνεται και να αλλάζει στην πάσα πορεία. Οι νεοφερθέντες του ΠΑΟ κάνανε αυτό που τους ήθελες ακριβώς και οι δύο σου δώσανε τα επιπλέον λεπτά που χρειαζόσουν να κλείσεις τα 200 και δεν έβγαιναν όλη τη χρονιά.

      Το κεφάλαιο Ούκιτς είναι πολύ μεγάλο και δεν θα το ανοίξω, προσωπικά μου αρέσει πολύ και σαν άνθρωπος και σαν αθλητής.

      Τέλος με το αν έμπαιναν τα σουτ του Ολυμπιακού ή οι βολές δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα, εμείς οι Παναθηνϊκοί αυτά περιμέναμε όλη τη χρονιά και χάσαμε την είσοδό μας στο final 4 μέσα από τα χερια μας.

      Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός θα είναι το πληγωμένο λιοντάρι που είναι πιο επικίνδυνο κλπ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα τώρα για τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    4. Ούτε παο ειμαι ουτε ολυμπιακος
      Προσωπικά εχω πει ρισπεκτ και στους δυο και ούτε χθες πρώτο είδα μπάσκετ
      Το καλάθι του πριντεζη που ηταν καθαρό στην αρχη αλλα θεωρήθηκε κόψιμο ας πουμε δεν ευνόησε τον παο; (στο σεφ παίζατε)
      Η φάση που ο λασμε βγαζει την μπαλα εξω αλλα σας την δινουν δεν σας ευνοεί; Ας πουμε δυο φασεςι στην αρχη αλλα και ενδικτικες είναι ο 6¨40

      Διαγραφή
    5. Ρε φίλε μας δουλεύεις μάλλον. Η φάση με το καλάθι του Πρίντεζη ειναι η μοναδική που ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός σε όλο το παιχνίδι (και ήταν πολύ οριακή). Στη φάση με το Λάσμε η απόφαση (που ήταν λάθος) άλλαξε και η μπάλα τελικά πήγε στον Ολυμπιακό.
      Αντίστοιχα οι φάσεις που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός ήταν ελάχιστες επίσης (βήματα Σχορτσανίτη που δεν ήταν, κόψιμο Λάσμε σε Παπανικολάου η μπάλα δεν βρήκε ποτε στεφάνι αλλα ο χρόνος ανανεώθηκε).
      Σταμάτα να ψαχνεις δικαιολογίες στη διαιτησία. Είτε το θες είτε όχι ήταν πολύ καλή και δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    6. Δεν μου λες τι ειναι καλυτερα να σου σφυριξουν 2-3 υπερ σου στην αρχη του παιχνιδιου η προς το τελος??Ξερεις ποσα αναποδα σφυριγματα πηραμε 3-4 περιοδο;;Ενα μονο χαρακτηριστικο και εμφανες θα πω,χωρις να χτυπησει η μπαλα στεφανη δωσανε ξανα την επιθεση στον γαυρο η ξεχασες τον Σοφο που σφυριζανε βηματα παντα σε καθε επιθεση του ενω απο τις 4-5 φορες μονο τις 2 εκανε βηματα,αλλα οταν φορας κοκκινα γυαλια βλεπεις οτι σε συμφερει.Αφου δεν εισαι γαυρος οπως λες πως ειδες μονο οσα σφυριγματα κατα του γαυρου,αυτα κατα των πρασινων δεν τα ειδες;;αλλα ξερω εμας παντα η διαιτησια ειναι υπερ μας.Μαθατε ολοι τωρα ο παο κερδιζει παντα μα παντα με την διαιτησια και χανει δικαια παντα, ποτε δεν μας αδικουν εμας οι γκρι.Και στα φαουλ και στις βολες ειχαμε τα ιδια ποσοστα.Αλλα ξεχασα το γραψε ο γαυρος,οι γκρι λέει εκαναν τα δικα τους,οποτε τα προβατα το χαψαν παλι και χτες.

      Διαγραφή
    7. Η μπαλα δωθηκε τελικα στον γαυρο και οχι σε μας.Ξαναειδα την φαση ρε ριπλευ στην μια ληψη φαινεται οτι φευγει η μπαλα απο τα χερια του Λασμε απο την μερια ομως που δειχνει τον παπ να βαραει τριποντο φαινεται καθαρα απο τα χερια του Αντιτς να βγαινει εξω.Στην τελικη αυτη η φαση δεν αδικησε τον γαυρο γιατι πηραν ξανα την μπαλα.Ειναι γελοια να αναφερεται εδω,η αλλη που χτυπαει μισο μετρο απο το ταμπλο να δινεται οτι χτυπησε στεφανι ειναι πιο ξεκαθαρη εσυ λοιπον που εισαι ουδετερος.. αυτην δεν την ειδες;;Ειδες την αλλη που παρο ολιγον να αδικησει τον γαυρακο χαχαχα γελασαμε.Αλλα οταν ο σχολιαστης μονο τις φασεις υπερ του γαυρου σχολιαζε πως να μην σε πεισει για την καταφορη αδικια.Το αλλο οτι ο ΔΔ ηταν εβδομος στο πρωταθλημα στις ταπες τι το θελε αφου ειναι ο πρωτος και μοναδικος γκαρντ με 200 ταπες θα τον χαλαγε αν το ελεγε;;;

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα
      Δίκαια κέρδισε ο παο δεν το αμφισβητω .
      Το κομμάτι των διαιτητών που αναφέρω είναι γνωμη μου και δεν ξερω γιατι τρελαίνεστε για μενα στα πρωτα λεπτα του ματς ολες οι φασεις δόθηκαν υπερ του παο .
      Το ότι διαφωνείτε για την κακη διαιτησία από την μια και από την άλλη γράφετε πχ για το τρίποντο που δεν χτύπησε στεφάνη αναρωτιέμαι ποιον δικαιώνει.
      Και για τον φιλο που λεει ποτε είναι πιο σημαντικό να παρεις σφυριγμα στην αρχη η στο τελος, θα του πω ότι είναι πιο καθοριστικό όταν το ματς είναι στον πόντο.
      Περα από αυτό το ξαναγράφω δικαια κερδισε ο παο και ολόσωστα να σφύριζαν οι διετιτες παλι θεωρω ότι θα κερδιζε. Οκ;
      Τωρα ένα άλλο γιατι εχουμε ξεφυγει το περι ντοπας… μετα το φ4 νομιζω ότι ο οσφπ παιζει πανω κατω ετσι , δεν επεξε κατι τρομερο στα πλεη οφ ετσι αδεια έπαιξε οσο τον ειδα δεν έπαιζε σουπερ με σουπερ ενέργεια βγηκε ο γιανακοπουλος και επεσε η αποδοση του, ετσι ;
      Αρα είναι λιγο ακυρο το ντοπάρονται και το βρήκαμε και για αυτό τωρα παιζουν χωρις ενέργεια (ετσι παιζουν μετα το φ4).

      Διαγραφή
  42. Σε αυτά τα μάτς ισχύει πάντα ο νόμος "Νικάει αυτός που το θέλει ποιό πολύ"... ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ και εχτές στο σ.ε.φ.
    και κυρίως οι 2 τάπες στην αρχή επηρέασαν το inside game του οσφπ σε όλο το ματς... τεράστια απώλεια ο law και φάνηκε χτες και για μένα όπως και για πολλούς είναι στα 2-3 καλύτερα guard στην ευρώπη...χώρις αυτον και χωρίς τον τσαμπουκά που του έκοψε νωρις ο παο δεν είχε ηρεμία σε κανένα σημείο του παιχνιδιού...δεν είχε σωστές αποφάσεις... Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα το momentum θα αλλάζει αγώνα με αγώνα και η επιστροφή του law πιστέυω θα ανεβάσει πολλά επίπεδα τον οσφπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο law εξαιτειας της απουσιας του εχει χασει πολλες προπονησεις.σε αυτο το επιπεδο σε επηρρεαζει παρα πολυ.επισης σωματικα ακομα ειναι ανετοιμος.εχει καταπονεθει αρκετα ο οργανισμος του κ την κριακη σιγουρα δεν θα ειναι ετοιμος ουσιαστικα.θα παρει χρονο μαλλον αλλα μην περιμενετε αποδοση.
      Το προβλημα του ολυ ειναι το σουτ τριων ποντων.το ιδιο προβλημα που ειχε η μπαρτσα στα πρωτα παιχνιδια.
      Αλλα ομως τοτε το ελυσε
      1. με την αμυνα ζωνης κ την αστοχια του παο.τοτε οι πρασινοι δεν ειχαν curry κ quinn.λιγοτερες λυσεις.μεγαλυτερη κουραση λογω μικρου ροτεσιον.αυτο τωρα δεν ισχυει πλεον.η μπαρτσα εδωσε ενα πολυ καλο μαθημα στον παο για φετος κ του χρονου..ο πεδουλακης κινηθηκε κ το καλυψε ικανοποιητικα.οποτε αμυνα ζωνης πλεον ειναι λαχειο για τον αντιπαλο.
      2.με παιχνιδι κοντα στο καλαθι με τον tomic που ξεχωριζει στην ευρωπη για την αποτελεσματικοτητα του κοντα στο καλαθι.ο παο χτυπηθηκε στο δυνατο του παιχνιδι.στην αμυνα στο ποστ.αυτο εγινε κ με την cska βεβαια.οταν χτυπας τον αντιπαλο στο δυνατο του σημειο,πνευματικα τον διαλυεις.ο τομιτς εκανε παρτυ σε εκεινο το παιχνιδι οπως κ οι ψηλοι της τσσκα.αλλα ο ολυ δεν εχει ουτε παιχνιδι μεσα οπως αυτες οι δυο ομαδες,ουτε ποιοτητα αντιστοιχη να το επιδιωξει.οποτε ηταν ξεγραμενος μεσα.του εμενε το τελευταιο χαρτι κ πιο σημαντικο..το τρια
      3.η μπαρτσα στα τελευταια παιχνιδια ειχε σουτ απεξω.οταν εκπψε χρονο απο τον σαδα (κατσιβελης) κ εδωσε περισσοτερο στους παππουδες,αυτοι την δικαιωσαν πετυχαινοντας μεγαλα σουτ οπως του ναβαρο κ χουερτας οπως θα θυμαστε.ο ολυμπιακος την πατησε δινοντας χρονο στο πολυ εξελιξιμο κατσιβελη ,που δεν ειναι πνευματικα κ επιθετικα ετοιμος για τοσο χρονο για τοσο σημαντικο ματς,λογω της απουσιας του law κ την πατησε.ο παο ακολουθησε ιδια τακτικη.εκλεισε τα drive των παιχτων του ολυμπιακου απο ο διαμαντιδης κυριως ηταν ενα δυο βηματα πιο πισω ,κ παιχτες οπως ο σπανουλης πεφτανε σε απανωτα λαθη κ κακες επιθεσεις,οι οποιες οδηγησανε σε εκνευρισμο.
      Καταληγω με το εξης.ο παο πηρε πανευκολα ενα πολυ δυσκολο θεωρητικα παιχνιδι.λογω της τακτικης του.αν ο ολυμπιακος δεν βρει λυσεις απεξω θα χασει την σειρα πανυγηρικα μιας κ δεν εχει τα υπολοιπα στοιχεια να χτυπησει μια πολυ δυνατη αμυντικη με μεγαλυτερο ροτεσιον πλεον ομαδα.ο κατσιβελης πρεπει να του δωθει μικροτερος χρονος αλλα ανοιγει ο χωρος για τον διαμαντιδη να δρασει.αν βρουν το σουτ απεξω θα χουν ελπιδες για break.αλλιως μπορει κ σκουπισμα.
      Η βελτιωση των πρασινων ειναι κατι που προσωπικα δεν το χω δει ποτε σε υψηλο επιπεδο.μιλαμε για αθλο.πολλοι δεν εχουν συνειδητοποιησει το πως ξεκινησε η ομαδα κ πως ειναι τωρα.
      1.νεοι παιχτες.12 τουλαχιστον κ νομιζω εχω χασει το μετρημα.κορμος? ναι σοκολατας.
      2.νεο προπονητικο team
      3.νεος απειρος προεδρος με μεγαλα λαθη κατα την διαρκεια της σεζον λογω της αγαπης του για την ομαδα,προκαλωντας απο μονος του κριση στο team.
      4.στην ουσια η ιδια ομαδα φτιαχτηκε δυο φορες.μια καλοκαιρι κ μια χριστουγεννα.κ συμπληρωματικοι παιχτες ενα μην πριν τους τελικους.χημεια?περιπατος.
      5.αλλεπαλληλοι τραυματισμοι.στην ουσια η ομαδα αρχησε να κανει προπονηση ολοι μαζι απο φεβρουαριο κ μετα μιας κ καθε εβδομαδα,αλλος πολυ αλλος λιγο μενανε εκτος.
      6.ξενοι ειτε αστροναυτες που τους δινοταν χρονος να αποδειξουν αναποδεικτα πραγματα,ειτε κοπανατζηδες αφηνωντας την ομαδα στα κρυα του λουτρου χωρις καν δικαιωμα για αλλαγη λογω του χρονικου διαστηματος της κοπανας.
      7.εμπειρια ομαδας σε υψηλο επιπεδο?ποιοτικα στελεχωμενη ομαδα?απο που να το παρεις κ που να το αφησεις.η περισσοτεροι αποτυχημενοι εκει που ηταν κ αλλοι ξεχασμενοι σε παγκους,σε μικροτερεσ ομαδεσ,αλλοι προερχομενοι απο σοβαρουσ τραυματισμουσ.τωρα στο τελος σχεδον οι μισοι εχουν υπεραξια.
      8.με πολλους απο μας να κραζουμε στην αρχη πεδουλακη κ ουκιτς.οπως κ διαφορες αλλες επιλογες.γκρινια στην αρχη στο φουλ.
      Κ κοιταχτε τωρα πραγματα....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω πανο σε ολα.
      Φιλε συνεχισε να γραφεις


      Sofo

      Διαγραφή
    3. Οταν λες οτι την πατησε ο Ολυμπιακος την Μπαρτσελονα τι εννοεις. Εχασε με κατω τα χερια και στα δυο ματς ο Ολυμπιακος. Αδυνατουσε να την κερδισει και μαλιστα στο δευτερο παιχνιδι στην εδρα του εχασε χαρακτηριστικα σε μια περιοδο μαλιστα που ηταν σε μεγαλη φορμα ο Ολυμπιακος.

      Διαγραφή
    4. Οχι εννοω οτι ο ολυμπιακος την πατησε οπως την πατησε στα πρωτα παιχνιδια κ η μπαρτσα στο τοπ 8 με παο.απλα η μπαρτσα κ λογω ροστερ το αλλαξε.ειχε κ τις λυσεις να το κανει.ο ολυμπιακος τωρα καλειτε να το κανει οπως το κανανε κ οι ισπανοι.με την διαφορα οτι ο παο ειναι δυνατοτερη σαφως πλεον ομαδα απο το τοπ 8 κ οτι εχει χτιστει στην ουσια να αντιμετωπισει τον ολυμπιακο στους τελικους κ οχι μια ομαδα σαν την μπαρτσα στην ευρωλιγκα.
      Ταιριαζει πιο πολυ ο ολυμπιακος στον παο κ στα ματσαρισματα του

      Διαγραφή
    5. Α οκ σορρυ πανο εγω δεν καταλαβα. Κατα τα αλλα συμφωνω και εγω απολυτως σε αυτα που λες

      Διαγραφή
  43. Παιδιά και μένα με εκνεύρισε ο Παπανικολάου αλλά δεν γίνεται να τον βγάζεις κωλοχαρακτήρα από ένα παιχνίδι.Καμιά φορά πάνω στην ένταση του παιχνιδιού και με τόσο κακή απόδοση από σένα και την ομάδα σου εκνευρίζεσαι και ειδικά αν δεν έχεις εμπειρίες παρεκτρέπεσαι.
    Όσον αφορά την απόδοση του Ολυμπιακού, μου θύμισε τον Ολυμπιακό προ final four που ήταν σχετικά μέτριος τακτικά και μη πειθαρχημένος πηγαίνοντας σε λάθος επιλογές επιθετικά (πολλά τρίποντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κ γω ρωταω
    Αν ο πεδουλακης κανει το double κ Με την απιστευτη πορεια της ομαδας μεχρι το τοπ8 ποιος θα θελει επιστροφη ομπραντοβιτς το καλοκαιρι.
    Αν ο πεδουλακης το πετυχει αυτο κ με βαση το τι εγινε φετος στην ομαδα θα ειναι κατι τρελα απιστευτο.
    Εγω στην θεση του Δ.Γ. Θα του εδινα τα κλειδια της ομαδας φυσικα κ του χρονου απο χτες.αλωστε φαινεται κ στο τι λεει συχνα,περι ελληνων παιχτων,περι ομαδας που θα δουλεφτει στην επιθεση του χρονου κτλ,κ θα ημουν πραγματικα ενθουσιωδεις το τι θα παρουσιαζε του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και double να μην πάρει , νομίζω μια χρονιά ακόμα την δικαιούται ώστε να μάθει από τα λάθη του (κυρίως αυτά της στελέχωσης του ρόστερ γιατί τακτικά είναι εξαιρετικός) και να κρατήσει έναν σταθερό κορμό.Μόνο έτσι θα δούμε το πλήρες potential του, το οποίο έχω μεγάλη περιέργεια να δω.

      Διαγραφή
    2. Aν φύγει ο πεδουλάκης,είτε πάρει νταμπλ είτε όχι,θα είναι έγκλημα ασφαλώς του προέδρου σας.

      Διαγραφή
  45. Ο Παπανικολάου έδειξε καθαρά εχθές ότι δεν ενδιαφέρετε, πρέπει να έκλεισε με ομάδα του εξωτερικού για του χρόνου, τέτοια αδιαφορία δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του,
      ο Γιάνκοβιτς συμφώνησε με 700 χιλιάρικα για τριετές συμβόλαιο.

      Διαγραφή
    2. Ο Γιάνκοβιτς με πια ομάδα συμφώνησε??
      Γιατί εγώ ξέρω ότι τον Γιάνκοβιτς τον θέλει
      και η Μπάρτσα για αντικαταστάτη του Μάικλ
      οπότε ξεχάστε τον εκεί στον Πειραιά,
      το πουλάκι πέταξε για Ισπανία.

      Διαγραφή
    3. Πανιωνιε λυπαμαι που θα σε στεναχωρησω αλλα η πιατσα ξερει καλα που θα παει ο γιανκοβιτς.οπως κ καποιοι ακομα..

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδιά μήπως ξέρει κανένας ποιος είναι αυτός
      δίπλα στον Λιανό??

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=591481644218100&l=27faf0dffd

      Το μοναστήρι να είναι καλά….
      και από καλόγερους….

      Διαγραφή
  46. Τον Γιάνκοβιτς τον έχει κλείσει για 3 χρόνια ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ. Οι Αγγελόπουλοι φεύγουν του χρόνου από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παππάς έχει ήδη συμβόλαιο με τη Σολέ. Για να μην είστε ανενημέρωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ξέρεις και ο Μπίδης που πάει???

      Διαγραφή
    2. Ποιος Σαββίδης ο περιστεράς???

      http://www.savidis-peristeria.gr/

      γιατί μόνο αυτός τώρα μπορεί να τον πιάσει τον Γιάνκοβιτς,
      είπαμε το πουλάκι πέταξε προς Ισπανία μεριά.

      Οι δύσπιστοι ας περιμένουν λίγες μέρες ακόμα,
      οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αφού
      τελειώσουν τα παιχνίδια με τον Αγορ.

      Διαγραφή
    3. Ο Μπίδης θα μείνει σε ρόλο Αλβέρτη στον ΠΑΟΚ. Επιστροφή Βασιλειάδη και χτίσιμο της ομάδας γύρω από τον Κιριλένκο.

      Διαγραφή
    4. http://www.superbasket.gr/permalink/183201.html

      Διαγραφή
    5. Το κάνει για να πάρει πολυετές από τους Wolves...

      Ody

      Διαγραφή
    6. Από τους wolves ή από τον Σαββίδη? (όχι τον περιστερά)

      Διαγραφή
  47. Το πολυ το τικι τακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για όσους δεν είδαν το ματς
    να κάνω μια μικρή περιγραφή.
    Στο 4ο δεκάλεπτο και ενώ το σκορ ήταν κολλημένο
    για πολύ ώρα στο 40-49 ο Ολυμπιακός έχασε
    2 βολές με τον Χάινς, 1 βολή με τον Γκετσεβίτσιους
    και 2 τρίποντα με τον Σλούκα και τον Περπέρογλου,
    αν έμπαιναν αυτά τα σουτ ο Ολυμπιακός θα ισοφάριζε 49-49.
    Έτσι είναι το μπάσκετ,
    αυτά τα σουτ δεν μπήκαν και έτσι κέρδισε ο Παο.
    Αν όμως έμπαιναν αυτά τα σουτ και ισοφάριζε ο Ολυμπιακός
    δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει
    ποια θα ήταν η κατάληξη του ματς μέσα στο Σεφ!
    Όλα στη ζωή μια τύχη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yποθετεις βεβαια οτι στο ιδιο διαστημα ο Παναθηναϊκος δε θα ειχε επιτυχημενη επιθεση. Με τα 'αν' δε γινεται δουλεια. Ο Ολυμπιακος εχασε επειδη ηταν αλλου. Νευρα , νευρα , νευρα , νευρα.. Λες και ο αντιπαλος ειναι υποχρεωμενος να χασει. Και δεν ηταν η πρωτη φορα. Το ιδιο ειχε γινει πολλες φορες στην Α1 και με μικροτερης δυναμικοτητας αντιπαλους.Νευρα καθε φορα που ο αντιπαλος τολμουσε να κοντραρει εστω και για 1-2 δεκαλεπτα τον 'Πρωταθλητη Ευρωπης' μεσα στο ΣΕΦ.Δεν ειναι σοβαρη συμπεριφορα αυτη.Καποια στιγμη θα την πληρωνε.Εχει και τους παικτες και τις δυνατοτητες να παιξει καλο μπασκετ (το απεδειξε με το παραπανω και περσι και φετος) και να παρει το πρωταθλημα αν οι παικτες του σοβαρευτουν και θυμηθουν οτι ειναι αθλητες που αντιμετωπιζουν αλλους αθλητες και ο καλυτερος κερδιζει.

      Διαγραφή
    2. 1,5 λεπτο πριν το τελος ο Παο εγκατελειψε εντελως αμυνα επιθεση, ετσι μειωσαν οι του ολυμπιακου με 13 ποντους μην λεμε οτι θελουμε.Τωρα επιθετικα ειναι καλυτερος απο οταν ηταν στους 8 ο Παο.Τιποτε δεν κριθηκε ακομη και αν κερισει αυριο ξανα.Το 2002 ο ολυμπιακος ειχε κανει το 2-0 με αεκ και μετα εχασε 3-2.

      Διαγραφή
    3. Δεν υποθέτω τίποτα, απλά τα γεγονότα καταγράφω και το γεγονός είναι ότι σε αυτό το διάστημα και ο Παο είχε κολλήσει επιθετικά, ήταν και αυτός άποντος.

      Διαγραφή
    4. Σωστο αλλα δε λειτουργει ετσι.Δεν ξερεις τι θα γινοταν αν ειχαν μπει οι βολες ή τα τριποντα.Μπορει να επαιρνε ταιμ αουτ ο Πεδουλακης , μπορει να εβαζε την επομενη επιθεση ο Παναθηναϊκος , μπορει κι αυτο που περιγραφεις.Ειναι απλως ενα ενδεχομενο αναμεσα σε αλλα ισοπιθανα.Το ζητημα ειναι οτι η εμφανιση του Ολυμπιακου και το αποτελεσμα δεν εχουν να κανουν με κακη τυχη.Αν εισαι Ολυμπιακος να ευχεσαι να μην το δουν ετσι στην ομαδα σου.

      Διαγραφή
    5. Επισης αν ο Παναθηναικος δεν εβαζε κανενα ποντο στη τελευταια περιοδο ο Ολυμπιακος θα κερδιζε με καλαθι του Πριντεζη στη ληξη και ολοι θα λεγαμε για την καρδια του Πρωταθλητη.

      Δεν ξερω φιλε αν παρατηρησες οτι ο Παναθηναικος κολλησε στην αρχη και των τεσσαρων περιοδων και οχι μονο της τεταρτης, το προβλημα ηταν οτι ο ολυμπιακος δεν εχει προβλημα μονο στην αρχη αλλα σε ολο το παιχνιδι, στην πρωτη περιοδο στο πεμπτο λεπτο το σκορ ηταν 2-5 και η περιοδος εληξε 11-19, στη μεση του δευτερου δεκαλεπτου ο ολυμπιακος μειωσε 16-22 αλλα τελικα ξεφυγε με 16-29 και τλκ το δεκαλεπτο εληξε 22-31. στο τριτο ο ολυμπιακος μειωσε μεχρι τη μεση της τριτης περιοδους 2 φορες μεχρι τους 7 26-33 και 31-38 μαλιστα εκει εχασε και καρφωμα ο powell αλλα τελικα το δεκαλεπτο εληξε 36-49. και φτασαμε στο τεταρτο οπου εγινε το 40-49 στη μεση της περιοδου εφτασε και στο 42-61 2,5 λεπτα πριν τελειωσει το παιχνιδι. Αρα μαλλον το προβλημα ηταν καπως πιο βαθυ απο την τυχη. Επισης δεν ξερω αν παρατηρησες οτι αφου ο Παναθηναικος δεν ειχε σκοραρει για 5 λεπτα στο δεκαλεπτο ο Πεδουλακης πηρε time out και ζητησε ο ουκιτς να ποσταρει τον γκετσεβιτστιους και ως δια μαγειας εγινε και το 40-49 εγινε 40-51

      Διαγραφή
    6. Και αν φυσικά ο ΠΑΟ δεν είχε κολλήσει στους 49 για κανα 4λεπτο, η διαφορά θα είχε φτάσει ένας θεός ξέρει που. Αυτό γιατί για κάθε αν υπάρχιε κι ένα άλλο αν, και γι'αυτό λέμε δεν γίνεται δουλειά με τα αν.

      Διαγραφή
  49. Αν η γιαγιά σου είχε καρούλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Jim, φίλε καλή αρχή και στο basketblog. Εύχομαι κάθε επιτυχία γιατί την αξίζεις και σύντομα να "εξελιχθείς" ακόμη περισσότερο!
    Στα του παιχνιδιού, για όσκαρ η άμυνα του Πεδουλάκη. Φοβερή αντιμετώπιση στα πλάγια picks του Ολυμπιακού, με τον Ούκιτς και τον εκάστοτε ψηλό να μπλοκάρουν πολύ καλά την συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να ψάχνουν ή την παράλληλη πάσα, που λόγω του λίμπερο Διαμαντίδη δεν περνούσε ή το σουτ 3 πόντων. Γενικά όλη η άμυνα ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αυτού του παιχνιδιού. Ο Πρίντεζης που πέρσι έκανε πάρτι με τα αργά φόργουορντ έχει βρεί τον μπελά του με τον Γκιστ, ο Λάσμε μπορεί και ακολουθεί σε όλα τα μαρκαρίσματα, ο Ματσιούλις και ο Μπράμος παρότι ίσως δεν έχουν τα σωματικά προσόντα του Σάτο έχουν πολύ μεγαλύτερη διάθεση από τον Κεντροαφρικανό...
    Έχει ακόμα δρόμο η σειρά, ο Ολυμπιακός θα βρει τις τρύπες στην άμυνα, αλλά και ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη του από τη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Εγώ γι αυτό τον λόγο ήθελα τους Καταλανούς στα πλέι οφ , θα προσέφεραν ουσιαστικά μαθήματα και εμπειρίες σε παιδιά που δεν είχαν και πλέον είναι σε καλύτερη θέση ώστε να διαχειριστούν ορισμένες καταστάσεις στην διάρκεια του αγώνα.
    Έχει ακόμα ψωμί η σειρά, μετά το ματς της Κυριακής, όπου θα έχουμε λογικά και έναν καλύτερο Ολυμπιακό θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.
    Υ.Γ. Πολλά μπράβο στον Πεδουλάκη που κατόρθωσε και έκανε παίκτες όπως ο Γκιστ και ο Ούκιτς να ξεχωρίζουν γισ την ομαδική τους άμυνα. Και αν ο Γκιστ είχε την πρώτη ύλη για να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα αμυντικά, ο Κροάτης πραγματικά αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Μήπως βρήκαμε τον κάτι σαν quarterback Jim;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file madness me vriskeis apoluta simfono gia ukic tromeri strofh auto to paidi kai o gist!!! alla tha ithela na prosthesw kai kati akoma foveri emfanisi apo ton mike exthes ton bramos mias kai den einai mono ta 3ponta maxeries sto telos osw kai i skulisia amuna pou epaikse exthes foveros kai m aresei giati einai ellinas pistevw mono rwtaw kai esena autin tin stigmi kai ton jimara mipws tha htan kalutero gia tin ekseliksi tou na katevainei sto 2 pio suxna...

      Διαγραφή
    2. Καλύτερο για την εξέλιξη του θα ήταν να μην ξανακατέβει στο 2 ποτέ. Δεν μπορεί να παίξει καλά εκεί, το παιδί κατά συνθήκη μπήκε εκεί για να καλύψει κάποια κενά. Είναι τριάρι και μάλιστα πολύ καλό.

      Διαγραφή
  51. Φέτος ο ΔΔ είχε 25-46 δίποντα και 56-139 τρίποντα
    ο Ματσιούλις είχε 48-86 δίποντα και 47-119 τρίποντα
    και ο Μπράμος είχε 32-52 δίποντα και 55-127 τρίποντα.
    Εάν τώρα κάποιος υποστηρίξει ότι ο Παο βασίζει
    όλο το παιχνίδι του στα τρίποντα θα είναι λάθος??
    Δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλιχτοι!!

    http://www.esake.gr/main/index.php?pl=15&lng=gr&pfpar=dGVhbWlkPTM=


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης οι αριθμοί λένε ότι στον Παναθηναϊκό παίζουν και άλλοι παίκτες εκτός από αυτούς τους ...τρείς.

      Διαγραφή
    2. τα στατιστικά αυτά μήπως - λέω μήπως - αναφέρουν και πόσα απο αυτά τα σουτ 3 πόντων ήταν ελεύθερα ?

      διότι άλο τρίποντο απο τα 9 μέτρα με κάποιον κρεμασμένο πάνω σου (ποιός να είναι , ποιός να είναι ...) και άλλο παντελώς ελεύθερο σουτ μετά από κομπίνα

      Διαγραφή
    3. Για σου ρε RG με τις κομπίνες σου!

      Διαγραφή
  52. τωρα δηλ. ο πεδουλας ξαναγινε προπονητης της χρονιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ξέρει κανένας αν ο RG προλαβαίνει να αλλάξει μερικούς ξένους ακόμα??

      Διαγραφή
  53. Χθες μάλλον ήταν η τελευταία εμφάνιση του Παπαλουκά στην καριέρα του.Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γίνει προπονητής δε θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τους παίκτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το λες αυτό??

      Διαγραφή
    2. Eδώ δε σταματάει να μιλάει στους παίκτες του τώρα που ακόμα..."παίζει".Φαντάσου τι θα τους λέει αν θα είναι και η δουλειά του κιόλας.

      Διαγραφή
    3. Ίδια περίπτωση είναι και ο Μπίλι Κις, και αυτός είτε παίζει ή από τον πάγκο δεν σταματάει να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του λες και είναι αυτός ο προπονητής ή είναι βοηθός προπονητή.

      Διαγραφή
  54. Βλέπω με χαρά, ότι κάποιοι πολύ εύκολα ξεγράφουν τον πρωταθλητή Ευρώπης...

    ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον πραγματικο πρωταθλητη ευρωπης ποτε. Τον πρωταθλητη της ντοπας βεβαιως και ναι

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα έλεγες και συ και το συνάφι σου, όταν ο Ολυμπιακός φώναζε τόσα χρόνια? Let me guess... Μπααα! Δε με χαλάει, την έχεις βρει ήδη την δικαιολογία σου, κλασικός βάζελος. Κερδίζουμε - 6στερος, χάνουμε - η ντόπα φταίει. Και μιλάτε για πρόβατα μετά, "μπασκετικοί"...

      ΕΓΩ

      Διαγραφή
  55. Κάτι μου λέει ότι αύριο ο Ολυμπιακός
    θα εμφανισθεί μεταμορφωμένος
    και δεν εννοώ μόνο την επιστροφή του Λο.
    Ο Άντιτς τελείωσε το παιχνίδι άποντος
    με 0 στα 3 τρίποντα
    και 5 φαουλ σε 8 λεπτά.
    Λέτε να ξανακάνει τέτοιο παιχνίδι ο Σκοπιανός??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. το λες σαν να θες να πεις θα ξαναπαιξει τοσο ασχημα ο λεμπρον?σιγα το γυφτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι αδιάφορος,
      φαίνεται ότι αρκείται σε όσα έχει πάρει έως τώρα.

      Διαγραφή
    2. o idios apo 9:42 ?? alousa x8es apo gnwstous meta to telos tou agwna epese to redplanet ??etc opws se 1 xrono ginate o 8eos na sas kanei opadous basket (!!!( etc se 5 meres 8a 3aphtai pios axoleitai me th spuriara twra...

      Διαγραφή
    3. Λέτε ο Ολυμπιακός να έχει το μυαλό του από τώρα στην 3η συνεχόμενη ευρωκούπα και γιαυτό και να σνομπάρει το ελληνικό πρωτάθλημα? Έτσι είναι άμα εθιστείς στις συνεχόμενες ευροκούπες.

      Διαγραφή
  57. Ο Ολυμπιακός αύριο θα παίξει χωρίς άγχος, και να χάσει αύριο δεν τρέχει τίποτα, άλλωστε τα έχει πάρει όλα οπότε και να χάσει ένα τίτλο στην Ελλάδα δεν τρέχει και τίποτα, άλλωστε το ρεκόρ του, οι 2 απανωτές ευρωκούπες θα μείνει άσπαστο εσαεί για όλες τις ελληνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ok gauraki.... ta pisteueis afta pou les etc ??? mpenalti x8es ti tapes itan aftes mpenalti akou ekei tapa...

      Διαγραφή
    2. Μην γράφετε τέτοια γιατί μπορεί να θυμώσει ο γίγαντας
      και να σας καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες 3-1.
      Η πιο σωστή τακτική είναι να το πάτε λάου-λάου
      μπας και δείτε και εσείς καμιά χαρά φέτος.

      Διαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ..ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΥΣ..ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΥΚΟΛΑ... ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 4 ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ...ΤΑΠΑ ΣΕ ΠΡΙΝΤΕΖΗ..ΤΑΠΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΦΩΜΑ..ΤΑΠΑ ΣΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΕΚΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 4 ΜΕΤΡΩΝ...Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ...ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΑΙΚΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΤΕ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ...ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ 4/29... ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠ. ΚΑΙ ΧΘΕΣ) ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΛΟΓΩ ΔΟΜΗΣ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ, ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ... Η ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος φιλε
      Ο παο ειναι σαν να φτιαχτηκε να αντιμετωπισει τον ολυμπιακο κ τον σπανουλη

      Διαγραφή
  59. Ένα μίνι(άξιζε μεγαλύτερο και πιο πλούσιο,έχουμε δει δεκάδες ανέκαθεν για δδ-σπαν) αφιέρωμα για τον Παπαλουκά:
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10779&subid=2&pubid=129406810
    Ρισπεκτ στον σπουδαίο αυτό πλειμέικερ που χάρισε φοβερές στιγμές,ο αληθινός αρχηγός της μεγάλης εθνικής του 05 και 06.

    Jim,κι άλλο off topic,θεωρείς απίθανο το να υπάρξει αληθινό χειροπιαστό ενδιαφέρον για τον Σπανούλη από Αμερική το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. http://www.youtube.com/watch?v=no-RgsJXgv0

      Και να σκεφθείς ότι όταν τον είχαμε στον Πανιώνιο δεν έπαιζε πεντάδα, μερικά λεπτά αλλαγή έπαιζε για να ξεκουράζει τον Σιούτη. Τότε ο Σιούτης ήταν ο πενταδάτος play-maker μας και ο Παπαλουκάς ήταν το back-up του.


      Διαγραφή
  60. Για κρέμασμα ο Παπανικολάου αλλα για τον Ματσιούλις που τον βάζει τρικλοποδιά φυσικά κουβέντα...

    http://www.redplanet.gr/basket/a1_basket/h-provokatsia-toy-masioulis-ston-papanikolaoy.2287398.html

    Τελικά φάνηκε οτι ο Λο είναι αναντικατάστατος και όχι ο Χαινς. Δυσκολά για τον ολυμπιακό τώρα αλλα και πριν το φαιναλ φορ παλι δύσκολα λέγαμε και έκανε πλάκα. Όποιος πάρει το αυριανό πιχνίδι το πιο πιθανό να σηκώσει και τη κούπα. Δύσκολα ο ολυμπιακός θα γυρίσει ενα 2-0, αλλά και ο παναθηναικός δεν νομίζω να είναι εύκολο να ξανακάνει μπρέικ

    Νίκος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σταματηστε να ποσταρετε θεματα απο ρετπλανετ,ελεος ειδατε κανεναν απο του παο να ποσταρει θεμματα απο leoforo η prasinanea η καποιο αλλο;;.Αυτα τα δυο σαιτ ειναι πρασινα με το leoforo να ναι μεστην φανατιλα ουτε εμεις δεν τα πιστευουμε αυτα που ποσταρει.Επετρεψε μου, αλλα αυτες οι αναρτησεις ειναι μονοπλευρες και σορρυ για προβατα.

      Διαγραφή
    2. δεν σου εδειξαν ομως τον Παπ οταν πεταει την μπαλα πανω στον Ματσιουλη??Εδω ολος ο αγωνας http://www.youtube.com/watch?v=541lk8gOKyk

      Διαγραφή
    3. Να σου πω φίλε μου οτι ο Maciulis ξεκινάει το σκηνικό με την τρικλοποδιά και πολύ σωστά τον κράζεις. Όμως κοίτα τι γίνεται. Ο Παπανικολάου καθ'όλη τη διάρκει του αγώνα έχει προλάβει να πουλήσει τσαμπουκά σε Gist και Lasme ταυτόχρονα (τους σπρώχνει για να περάσει ανάμεσα τους σε φάση που έχει δεχθεί κάρφωμα) και σε άλλες δύο περιπτώσεις έχει γλιτώσει καθαρή τεχνικη ποινή σε τσαμπουκά με τον Gist και σε πέταγμα μπάλας στον Maciulis. Με δεδομένα τα παραπάνω αλλά κυρίως με δεδομένο οτι ο Παπανικολάου είναι μονίμως σε μια φάση ψυχολογικής τραμπάλας, ο Maciulis που είναι γάτος σε αυτά πάει στο τέλος και του κάνει κάτι που κάνουν για χαβαλέ τα παιδάκια μεταξύ τους, για να παίξει ακόμα περισσότερο με το μυαλό του. Και άντε τώρα να βγεις στα σοβαρά και να υπερασπιστείς τον Παπανικολάου μετά απ'όσα έχει κάνει μέσα στο παιχνίδι.

      Αυτού του είδους την στοχοποίηση, όσο τουλάχιστον είναι ακόμα πιτσιρικάς, ο Παπανικολάου θα την υποστεί πολλές φορές ακόμα απο αντιπάλους σαν τον Maciulis που θα πάιξουν με το μυαλό του. Γι'αυτό πολλοί (ασχέτως οπαδικών προτιμήσεων) που γουστάρουν τον παίκτη Παπανικολάου επισημαίνουν απο την αρχή της χρονιάς οτι ο μικρός πρέπει οπωσδήποτε να μαζευτεί και να περιορίσει τις ψυχολογικές εκρήξεις, να βρεί ένα σημείο ισορροπίας και να καταλαβαίνει οτι το παιχνίδι έχει γυρίσματα και ούτε να εκστασιάζεται απο μια φάση ούτε να απογοητεύεται απο μια άλλη. Και στο λέω αυτό γιατί ήταν φανερό σε όσους έχουν παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό φέτος οτι μετά απο την τάπα του Λάσμε στο κάρφωμα ο Παπανικολάου θα εξαφανιζόταν. Αυτό είναι κατ'εμέ το βασικότερο μείον του Παπανικολάου, ούτε το ball handling, ούτε τα post plays ούτε τίποτα. Αν δεν το βελτιώσει αυτό το στοιχείο άμεσα είμαι 100% σίγουρος οτι το παιδί θα κάνει πολύ χειρότερη καριέρα απ'ότι μπορεί. Ειδικά αν πάει στο NBA που τα blocks και τα καρφώματα in your face πέφτουν βροχή και τα τριάρια είναι υπεραθλητές και οι τσαμπουκάδες καταλήγουν σε μπουνίδια ο Παπανικολάου θα γυρίσει χειρότερος αντι για καλύτερος.

      Αυτό είναι όλο το point, προσωπικά αδιαφορώ για το τι είδους άνθρωπος είναι ο Παπανικολάου και ο κάθε Παπανικολάου έξω απο το γήπεδο, ας είναι ότι θέλει, μέσα στο γήπεδο όμως η συμπεριφορά του είναι αυτοκαταστροφική.

      Διαγραφή
    4. Εχω δει βιντεακια του ματσιουλης σε διαφορα παιχνιδια απο το παρεθλον και ειναι απιστευτος χαβαλες.Εκανε κατι αναλογο σε παιχτη που βαρουσε βολες(οχι τρικλοποδια).Δεν ηταν και τοσο σοβαρο το αστειακι του τωρα για να γινει θεμα.Τα γαυρικα σαιτ το εκαναν θεμα χωρις λογο.

      Διαγραφή
  61. ναι δικαιολογησε το το μαλακισμενο που σε ολο το παιχνιδι προκαλουσε οποιον εβρισκε μπροστα του.....αντε ολυμπιακος ειμαι καποιοι νομιζουν οτι εγιναν παικτες με τρια καλα παιχνιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αύριο ο Παο θα τον καθαρίσει εύκολα τον Οσφπ, έχει την ψυχολογία θα έχει και τον κόσμο του στην εξέδρα όποτε δεν νομίζω να συναντήσει δυσκολίες.
    Αλλά ακόμα και το 2-0 δεν σημαίνει τίποτα, μετά αρχίζουν τα δύσκολα, στο επόμενο παιχνίδι στο Σεφ, οι τελικοί έχουν ακόμα πολύ δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τι να σου κάνει και ο Σπανούλης, μόνος του έπαιζε χωρίς καμία βοήθεια, ο Κατσίβελης είναι επιπέδου Α2, για να μην πω και όλοι οι υπόλοιποι του Οσφπ για αυτήν την κατηγόρια είναι.
    Αλλά και τα 2 κατσίκια του Παο, ο Λάσμε με τον Γκιστ είναι εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά, για τον γεροΔΔ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω τίποτα, τελικά μόνοι τους παλεύανε ο Ματσιούλης με τον Μπράμος. Α ξέχασα τον μπαρμπαΚάρι, κακόμοιρο μπασκετάκι που κατάντησες, κάποτε από αυτές τις ομάδες περάσανε παικταράδες, τι βλέπαμε τότε και τι βλέπουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα καλα εσυ ξερεις πολυ μπασκετ
      οι μεν πρωταθλητες ευρωπης επιπεδου Α2
      ο γεροΔΔ και δυο απο τους καλυτερους ψηλους της ευρωπης ακινδυνοι επιθετικα.....
      το μπαρμπα καρι τον ειδες τι εκανε στην αμυνα του υπερπαικτη σπανουλη η μηπως πρεπει να ξανατσεκαρεις τα highlights μια ακομη φορα...

      Διαγραφή
    2. Αν αυτοί οι 2 είναι από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης τότε αλίμονο που κατάντησε το ευρωπαϊκό μπασκετάκι.

      Διαγραφή
    3. οκ οτι πεις...ο καθενας εχει την αποψη του
      αμα δεν σ αρεσουν μην τους βλεπεις...

      Διαγραφή
    4. Έγινε και ο Σπανούλης υπερπαίκτης, έλεος, τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα.

      Διαγραφή
  64. Πάργκο στην CSKA για όποιον δεν το έχει διαβάσει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποτάμι δεν στερεύει ποτέ εκεί ! ;D

      Διαγραφή
    2. Λεφτα εχουν αλλα με τοσο looser mentality κ του χρονου σε μικρο τελικο θα παιζουν.

      Διαγραφή
    3. Ειδικά αν ξαναβρούν Ολυμπιακό μπροστά τους μπορεί να τα παρατήσουν πριν το παιχνίδι.

      Διαγραφή
  65. Εγω εχω μια απορια..Εαν καποιος απο ολους αυτους τους αραπακλες που παει και τσαμπουκαλευεται το παιδακι ο Παπανικολαου,στραβωσει και τον αρχισει στις καρπαζιες,μετα ποιος θα τον σωσει τον μικρο?Βλεπω να τον κανουνε μαυρο στο ξυλο.Απο εκει και μονο αναρωτιεσαι αν ειναι τοσο αφελης η αν φταει κατι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν κάνει τσαμπουκά θα φάει λίγο σοκολάτα...

      Διαγραφή
  66. Λοιπον θελω να μοιραστω μαζι σας μια σκεψη που εχω απο το Φ4. Προσωπικα θεωρω οτι οι κορυφαιες ομαδες της φετινης Ευρωλιγκας ηταν Μπαρτσα, Τσσκα, Ολυμπιακος, Παναθηναικος, Ρεαλ. Και η θεωρια που εχω ειναι πως ο Ολυμπιακος κερδισε δικαια μεν τον τιτλο οσο αφορα το αγωνιστικο κοματι αλλα χωρις φυσικα να το θελει η να μπορει να το ελεγξει ευνοηθηκε πιστευω καταφορα απο το συστημα διεξαγωγης της διοργανωσης. Αν παρουμε τις πιο πανω ομαδες και δουμε ποσες φορες επαιξαν μεταξυ τους για να φτασουν στο Φ4. ΠΑΟ 11 (4-7), ΤΣΣΚΑ 6(4-2), Μπαρτσα 9(6-3), Ρεαλ 6(3-3), Οσφπ 2(0-2). Η συγκριση μου θα περιοριστει στις 2 Ελληνικες ομαδες. Η μονες ομαδες που αντιμετωπισε ο Οσφπ και οχι ο ΠΑΟ ειναι η επιεικως μετρια Μακαμπ, την δευτερη μεγαλυτερη φουσκα τος φετινης Ευρωλιγκας (μετα την Φενερ) Σιενα και την αρκετα καλη Καχα. Ο ΠΑΟ επαιξε αντιστοιχα με τη Μαλαγα που ειναι κατω απο την Καχα αλλα κοντα σε δυναμικοτητα. Επισης ο ΠΑΟ αντιμετωπισε την Κιμκι σε καιρο φορμαρισματος της και τη Φενερ την περιοδο που ακομα καποιοι τη θεωρουσαν φαβορι για Φ4 ενω ο Οσφπ αντιμετωπισε μια σαφως πιο πεσμενη Κιμκι και ενα ανεκδοτο τη Φενερ μαζι με μια απο τις χειροτερες ομαδες που περασαν ποτε στους 16 την Μπεσικτας, που παρολα αυτα τον ευνοησε κερδιζοντας τη Σιενα και βγαζοντας την απο το δρομο του. Απο την αλλη ο ΠΑΟ ειχε τις σαφως πιο αξιομαχες Γερμανικες οπου η Αλμπα πετυχε 4 νικες ΜΕ -77, η Μπροζε ειχε 0 νικες με συντελεστη -129 ενω φενερ και μπεσικτας ειχαν -191 και -211 παρολο που ειχαν απο 2 νικες γεγονος που δειχνει ποσο πιο αξιομαχες ηταν οι 2 "αδυναμες" στον ομιλο του ΠΑΟ. Και για να παμε και στην Εφες που οταν ο Ολυμπιακος την βρηκε μπροστα του διενυε το μεγαλυτερο ντεφορμαρισμα οπου σε 6 ματς κερδισε μονο απο τις γερμανικες και εχασε απο μαλαγα και ζαλγκιρις κινδυνευοντας να μεινει και εκτος. Εν κατακλειδι, ξαναλεω πως σκοπος μου δεν ειναι να μειωσω την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ επικρατιση του Ολυμπιακου στο Φ4 το οποιο κατεκτησε ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ αλλα στο κατα ποσο ηταν τυχερος στα εμποδια που συναντησε και δεν δυσκολευτηκε παρα ελαχιστα να φτασει στο Φ4 ενω απο την αλλη ο ΠΑΟ παλεψε με θεους και δαιμονες για να μεινει τελικα εκτος. Δεν υπολογιζω το πρωτο ματς στο Οακα που κερδισε ο Ολυμπιακος γιατι εκει επαιζε με μια αλλη ομαδα. Μετα την προσθηκη Λασμε(δεν τον θεωρω παροντα στο 1ο ματς της κανονικης περιοδου) και Γκιστ η ομαδα ανεβαινει συνεχεια και στην εβδομαδα του τελικου κυπελου ο ΠΑΟ κερδισε το παιχνιδι τιτλου χωρις αυριο και εχασε στο Σεφ σε ενα ματς λιγοτερης σημασιας για μενα γιατι η κατακτηση ενος τιτλου εκεινη την περιοδο ηταν πιο σημαντικη απο μια νικη με καποια διαφορα στο σεφ γιαυτο αλλωστε και μπορει να εκρυψε πραγματα ο πεδουλακης. Ουτως η αλλως ο Παο χρειαζοταν ΜΟΝΟ μια νικη στο Σεφ την οποια μπορουσε να κανει και αργοτερα οπως και εκανε. Τελος με τις νεες προσθηκες η γραμμη κοντων της ομαδας ανεβηκε ενα σκαλοπατι ενω απεκτησες και μια επιπλεον μοναδα που μπορει να παιξει 5 λεπτα και να ανοιξει λιγο την αμυνα για τα πικ&ρολ της ομαδας και να βαλει και κανενα σουτακι οπως προχθες. Δικη μου αποψη ειναι οτι εκτος απο το πλεονεκτημα εδρας ο Οσφπ δεν εχει κανενα αλλο πλεονεκτημα απεναντι στον ΠΑΟ και πως λανθασμενα πριν τους τελικους οι πλειστοι εχριζαν τον Ολυμπιακο απολυτο φαβορι.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι γνωστο οτι ο παο ειχε πολυ δυνατο προγραμμα που δεν βοηθαει μια νεα καταρτισμενη ομαδα ουτε στο ελαχιστο αλλα μπορει σε απανωτες απο νωρις καρπαζιες να την ισοπεδωσει.
      Ακριβως αυτο εγινε με την φενερ που ηταν σχετικα νεα ομαδα κ αυτη ( οχι οπως ο παο ομως ) κ ενω αρχησε με βλεψεις,παιζοντας σε ενα καλο ομιλο στην αρχη,εφαγε τοσες φαπες που την πηρε η κατω βολτα κ στην συνεχεια.συνοχη κ ψυχολογια πηγαν περιπατο.
      Αλλη μια μεγαλη μαγκια του παο που αντεξε κ το προγραμμα φετος ειδικα με τοσους τραυματισμους

      Διαγραφή
  67. Tα 2 πιο ολοκληρωμένα βιντεάκια που βρήκα για τον Ντράζεν Πέτροβιτς.Τα ανεβάζω λίγο ετεροχρονισμένα:
    http://www.youtube.com/watch?v=tVaFtZskj08
    http://www.youtube.com/watch?v=lr65GIomHpE

    RIP...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. γεια σου τζιμ
    ενα σχολιο θα ηθελα να κανω ρε συ τζιμακο.
    πως ειναι δυνατον,γνωριζοντας το τιμ του ολυμπιακου το προβλημα των λο σερμαντινι περπερογλου, να μην επιδιωξει να κερδισει χρονο,πηγαινοντας με το ρεθυμνο σε 4-5 παιχνιδια τη σειρα.
    εχω την εντυπωση οτι υποτιμησαν τον παο και πιθανο θα το πληρωσουν!!!.
    ρε παιδια οι παναθηναικοι τελικα...εχετε μεγαλο χιουμορ.
    βριζετε ολη τη χρονια τον πεδουλακη βριζετε τον δημητρακη και στα περισσοτερα σχολια που κανετε ειναι πραγματικα να γελαει ο κοσμος.
    εγω λεω να σταματησετε να κανετε συνεχως τους πονηρους και τους γνωστες πραγματων που ειστε παντελως ασχετοι...γιατι απλα αυτη η παναθηναικη τακτικη σας εχει οδηγησει στην εξαφανιση και την ταπεινωση σε ολα τα αθλητικα σας τμηματα.ειστε πλεον εκτος απο το μπασκετ σε επιπεδο κατωτερο του παοκ.
    γι'αυτο, αυτα που λετε και που κανετε ,μονο καλο κανει στον ολυμπιακο.πεφτετε χωρις αλεξιπτοτο και εχετε παψει να ειστε ο μεγαλος αντιπαλος
    φιλικα παντα
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προχθές, στο 1ο παιχνίδι, είδαμε μόνο τα προκαταρκτικά, σήμερα θα παιχθεί το σκληρό πορνό, σου προτείνω να κάτσεις στον καναπέ αναπαυτικά και να το διασκεδάσεις, ένα βιασμό που δεν μπορείς να τον αποφύγεις τουλάχιστον απόλαυσε τον!

      Διαγραφή
    2. ok mpenalti mpenalti ??? ema8es kai su kai ta loipa probato sto kokkino madri apo basket tr ??? ee oxi otan 8a ftaseis ston shmeio na se epilegoun oi megalhteroi paiktes san ton epomeno st8mo tis karieras mono kia mono bash onomatos enw 8a mporousan na paroun polu perisotera xrhmata se alles omades tote 8a gineis kai su megalh omada..otan 8a peraseis se kouoes ton fragki (molis fetos perase olh h omada sou se koupes ton tsari (!) tagike ) tote 8a legese omada...alla milate twra kai oi opadoi tis dietias pou se ena xrono 8a exete egkatalipsei kai pali to basketaki opws to apokaleitai ee afto de to 8ele i oute kai o 8eos.. ade sto madri kai pes ston fragkobill sou pou to paizei bedeta kai mia oada monos tou itan to idaniko 8ima gia ton 200osti ..ade geia miloun oloi miloun kai oi gavroi pou h monh periptwsh na paroun sovaro paikth einai na dwsoun 50 % perisotwra xrhmataa apo yis upoloipes omades...

      Διαγραφή
    3. Πως είπαμε ότι τα λένε αυτά τα 2 κατσίκια?? Λάσμε και Γκιστ??
      Ο γεροΔΔ και ο μπαρμπαΚάρι για ομάδα βετεράνων καλοί είναι!


      Διαγραφή
  69. gskordak ελα ρε συ τα πιστευεις αυτα που λες;;Τι θελεις να σου θυμισω την ξεφτιλα σας στο ποδοσφαιρο,αστο καλυτερα δεν το επιτρεπει ο χωρος,καθολου φιλικα παντα.Οταν σε βρισουν καποιοι απο εδω μεσα δεν θα φταινε αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
    Διαιτητές: Σπύρος Γκόντας, Χράλαμπος Καρακατσούνης, Χρήστος Παναγιώτου
    Αρκετά λάθη έγιναν από τους “γκρι” σ' ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου η επιλογή του παναγιώτου ως τρίτου ρέφερι ήταν ατυχής. Συμπερασματικά, ο Καρακατσύνης ήτν ο καλύτερος από τους τρεις ρέφερι. Έχουμε κάνει αυστηρή κριτική στον Βολιώτη ρέφερι κατά καιρούς αλλά οφείλουμε να τον επιβραβεύσουμε για την σπουδαία εμφάνιση του. Έκανε τα περισσότερα σωστά σφυρίγματα από τους τρεις. Μάλιστα, διόρθωσε και μια λάθος κατοχή που υπέδειξε ο Γκόντας σε διεκδίκηση της μπάλας στα πρώτα λεπτά (την έβγαλε ο Γκιστ και έδειξε Παναθηναϊκό προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των “ερυθρόλευκων”), καθώς με παρέμβαση του ο Καρακατσούνης διόρθωσε το λάθος. Με εξαίρεση αυτή την φάση ο Γκόντας ήταν θετικός, καθώς διόρθωσε και λάθος του Παναγιώτου (φάουλ του Ούκιτς στον Σπανούλη το έδωσε ανανέωση χρόνου δείχνοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Κροάτη, αλλά από την άλλη πλευρά του γηπέδου ο Γκόντας υπέδειξε σωστά το φάουλ). Όσον αφορά τον άπειρο Παναγιώτου έχασε πολλές φάσεις. Εκτός από αυτή που διόρθωσε ο Γκόντας και έγινε μπροστά του, δεν μέτρησε το καλάθι του Πρίντεζη που κόπηκε αντικανονικά από τον Λάσμε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, δεν είδε το φάουλ του Ματσιούλις στον Πρίντεζη στην εσωτερική στο τέλος του πρώτου 10λεπτου και το πεντακάθαρο φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο του Ούκιτς. Γενικά ήταν εκτός ψυχολογίας αγώνα, φοβισμένος και δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του. Στην φάση της τεχνικής ποινής στον Άντιτς για την κουτουλιά του στον Λάσμε (στο 16') ο κανονισμός είναι σαφής και μιλάει για αποβολή, αλλά οι “γκρι” κάπου χάθηκαν στην μετάφραση. Κακώς δόθηκαν βήματα στον Σχορτσανίτη στην δεύτερη φορά που τα υπέδειξαν οι ρέφερι, καθώς δεν έγιναν ποτέ, ενώ στο 24' ο Ματσιούλις κάνει φάουλ στον Παπανικολάου με τον τελευταίο να πετάει την μπάλα επίτησες στην πλάτη του Λιθουανού. Φάση που τιμωρείται με τεχνική ποινή. Οι φάσεις συνολικά είναι αρκετές όπου έγιναν λάθη, αλλά η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ήταν τέτοια που δεν άφησε χώρο για πολύ συζήτηση για την διαιτησία. Εν κατακλείδι, ο Καρακατσούνης ήταν ο καλύτερος όλων, θετικός ήταν ο Γκόντας που είναι έμπειρος ρέφερι, αλλά άστοχη ήταν η επιλογή του Παναγιώτου. Ο τελευταίος βοηθήθηκε από την εξέλιξη του αγών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι υποδείξεις του θα σήκωναν πολύ μεγάλη συζήτηση από τους δυο πάγκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο Βασιλειάδης μένει ελεύθερος?
    Τι νομίζετε θα ταίριαζε σε κάποιον από ΠΑΟ ή Ολυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δεν ταιριαζει. Ειναι μετριος στην αμυνα, κακος με ντριμπλα και θα τον χαρακτηριζα ασταθη στο σημειο για το οποιο βγαζει μεροκαματο δηλαδη το σουτ. Μπορει να χασει ξεμαρκαριστα τριποντα. Επιπλεον δεν ειναι και τοσο αθλητικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή