Athlenda

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

SHOW ME THE MONEY!



O Στεφάν Λάσμε ψάχνει την αξία του στην αγορά και ο Παναθηναϊκός τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Το Hoopfellas παραθέτει τις δικές του προτάσεις για το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, από το μπακόρτ μέχρι τη θέση «5»..



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Στεφάν Λάσμε αποτελεί το perfect fit για αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Αδιαμφισβήτητα.. Όπως και ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί με προσεκτικές κινήσεις να βελτιώσει την ομάδα του, χωρίς την δεσποτική παρουσία του Γκαμπονέζου, ο οποίος παρεμπιπτόντως ψάχνει αυτή τη στιγμή τον τρόπο να ανοίξει  την πόρτα της Αμερικής και του ΝΒΑ..  Η γέφυρα επικοινωνίας δεν έχει κοπεί με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επισήμως έχει αποσυρθεί  και ανεπισήμως περιμένει την ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά του παίκτη, γνωρίζοντας το ρεαλιστικόν της πιθανότητας αυτής και παράλληλα ψάχνοντας την αγορά για εναλλακτικές. Οι πράσινοι, κακά τα ψέματα, τη νέα σεζόν στοχεύουν στην κορυφή της Ευρώπης και το ρόστερ χρειάζεται ακόμα βελτιώσεις ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις γραμμές απέναντι σε οποιονδήποτε, σε μια βαθιά σεζόν.. Βελτιώσεις που φυσικά δε θα στοιχίσουν οικονομικά αρκετά και δε θα διαταράξουν αυτό που έχτισε ο Αργύρης Πεδουλάκης  πέρυσι. 


Ο «σκληρός» κορμός θα πρέπει να διατηρηθεί και μέσα σε αυτόν τοποθετείται και ο Γιόνας Μασιούλις. Τον οποίον θεωρώ απαραίτητο για το «3» (μια πρόταση της τάξεως των 400-430 χιλιάδων είναι καλή για τα δεδομένα της ομάδας, αν και ο παίκτης μπορεί να βρεί κάτι παραπάνω όχι σε καλύτερο περιβάλλον όμως) μιας και θα δημιουργηθεί αμυντική τρύπα χωρίς τον versatile stopper που θα κληθεί  να αμυνθεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντς ενώ παράλληλα η post offense των πρασίνων (που και φέτος θα λανσάρει ο Πεδουλάκης) είχε σημείο αναφοράς τον Λιθουανό. Για πάμε παρακάτω..

BACKCOURT


Μετά την προσθήκη του Παππά και την ανανέωση με τον Ραμέλ Κάρι (είναι ο μόνος γκαρντ με την απαραίτητη έφεση στο σουτ)  η περιφερειακή γραμμή έχει 4 παίκτες (συμπεριλαμβανομένων των Διαμαντίδη-Ούκιτς) και σαφώς αναβαθμισμένη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι, όμως στα δικά μου μάτια το backcourt χρειάζεται ακόμα συγκεκριμένο παίκτη τον οποίο πιστεύω ότι έτσι και αλλιώς θα ψάξει ο Παναθηναϊκός μέσα στη σεζόν εφόσον ξεκινήσει έτσι (θεωρώ ότι θα «βγεί» στο παιχνίδι της ομάδας) με άλλο πλαίσιο αγοράς όμως και σαφώς λιγότερες επιλογές/ περισσότερο ρίσκο. Η περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού που θα στηρίξει και φέτος το hard nose/energy defensive style του χρειάζεται έναν πόιντ γκαρντ/περιφερειακό ρόλων, ο οποίος θα ανεβάσει το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού και του αμυντικού effort, θα φέρει φρέσκα πόδια και κυρίως «λειτουργικότητα» προσφέροντας στο κομμάτι της δημιουργίας, μιας και οι πράσινοι  και πάλι χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ φαίνεται ότι θα έχουν θέμα σε αυτό το κομμάτι βάσει των προσώπων που απαρτίζουν το backcourt τους. Πριν μερικές ημέρες είχαμε μιλήσει για τον E.J. Rowland.. Σήμερα το Ηοοpfellas κοιτάζει τον..

ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ (25, 1.95μ.)


Ο 25χρονος Σέρβος διεθνής πόιντ γκαρντ είναι μια πραγματική καλή περίπτωση για το μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Ο παίκτης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό καθώς αποτέλεσε ένα από τα στηρίγματα του Ντούσαν  Ίβκοβιτς στο μπακόρτ της Εθνικής ομάδας, κατέχοντας τον ρόλο του pass first/front defensive guard  δηλ.  στα λεπτά της συμμετοχής του ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην πίεση της μπάλας και αντίστοιχα στην καλή κυκλοφορίας αυτής στην επίθεση (όπως ο Μάντζαρης στο περυσινό του δημιούργημα στον Πειραιά).  Στα 18 του ενσωματώθηκε στη συμμορία του Βρσατς και τη Χέμοφαρμ (Μάτσβαν, Μαιάνοβιτς, Γιοκσίμοβιτς), πέρασε από τη Μπένετον και το Τρεβίζο και φέτος εξάντλησε το διετές του συμβόλαιο στην πολύ ανταγωνιστική ACB με την Βαλένθια(τον είχε αγοράσει από την Μπένετον πληρώνοντας buy out τότε ύψους 100χιλ.), η οποία δεν έκανε χρήση της option ανανέωσης που είχε αλλά θέλησε να μιλήσει από μηδενική βάση με τον παίκτη, ο οποίος δεν δέχτηκε την πρόταση ανανέωσης με μειωμένες αποδοχές.  


Ο Μάρκοβιτς αποτελεί κλασσική περίπτωση blue collar παίκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για έναν παίκτη χωρίς «φαντεζί» στατιστικά (και ενέργειες στο παρκέ), που φέτος «έγραψε» 21.0’ και 24.0’ συμμετοχής σε ACB και Eurocup αντίστοιχα, σε μια από τις 3-4 καλύτερες ομάδες της χώρας. Το πρώτο πράγμα που τον χαρακτηρίζει ως παίκτη είναι η καρδιά. Σκληρό παιδί (από αυτά που γουστάρει ο Ντούντα) και πειθαρχημένο, δε θα διστάσει να πάει να ..τις «παίξει» με τον Μπεν Ουάλας εφόσον αυτό του ζητήσει ο προπονητής του. Πολύ αλτρουιστής, σε κάθε εκδήλωση του. Αυτή είναι η αντίληψη του για το άθλημα. Δυνατό κορμί, καλά πόδια. Πιέζει εξαιρετικά τη μπάλα, κυνηγάει, «σπάει» σκρινς, η επαφή είναι στη φύση του. Εξίσου αποτελεσματικός σε προσωπική και ομαδική άμυνα. Ένας από τους καλούς ριμπάουντερ γκαρντς στην Ευρώπη. Μαχητικό πνεύμα. Επιθετικά παίζει πολύ σε πικ εν ρολ καταστάσεις. Αυτό είναι το παιχνίδι του. Έχει εξαιρετικό court vision, μπορεί να φτιάξει και να τελειώσει στο τρανζίσιον αξιοποιώντας την ταχύτητα του. Δεν είναι σπουδαίος finisher, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των πόντων του έρχεται από penetration. Ψάχνει συνεχώς καταστάσεις ελευθέρου σουτ, δημιουργεί ρήγματα για τον ελεύθερο παίκτη, κομμάτι στο οποίο βελτιώθηκε κι άλλο στη θητεία του στην Ισπανία. Καλός πασέρ. Το αδύναμο σημείο του είναι το σουτ. Αργό release και γενικώς «ύποπτη» απελευθέρωση που θυμίζει «τσίμπημα». Κακός από μακριά, ειδικά από τρίποντο, μέτριος στις προσωπικές. Δεν έχει σουτ μετά από ντρίμπλα και συνήθως παίρνει τις προσπάθειες του μέσα από κίνηση της μπάλας όταν έχει αρκετό χώρο και χρόνο να στήσει τα πόδια και το κορμί του. Ο Πασκουάλ σίγουρα θα τον έπαιζε flot αλλά φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει Κάρι (και τον αξιόλογο Παππά) σε τέτοιες καταστάσεις..


Γενικώς το πακέτο του είναι ενδιαφέρον.. Σκεφτείτε την προοπτική να εντάξουν οι πράσινοι στο ρόστερ τους ένα παιδί σε πολύ καλή ηλικία, διεθνή με σπουδαίες παραστάσεις, κίνητρο και αυτό το attitude. Εγώ θα έλεγα.. «πάρτον και βάλε τον» μαζί με τους Κάρι-Παππά-Ούκιτς, ώστε να ανεβάσεις το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού και της άμυνας σου (αυτή τη στιγμή μαρκάρει καλύτερα από κάθε περιφερειακό του Παναθηναϊκού). Είναι παίκτης που δε θα στραβώσει εάν ξεκινήσει «πίσω» από τους υπόλοιπους στο ροτέησιον αλλά μη σας φανεί περίεργο εάν τους ξεπεράσει όλους μέσα στη χρονιά και αποτελέσει τον βασικό πόιντ δίπλα στον Διαμαντίδη.  Παίκτης που μπορεί να παίξει από 3 μέχρι 25 λεπτά, προσαρμόσιμος σε κάθε συνθήκη, οικονομικός που θα βελτιώσει το κομμάτι «χημεία». Μου μυρίζει win win situation.. Στο αθόρυβο..

Η ΘΕΣΗ «5»


Θα ήθελα να ξεκινήσω εδώ ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα  ή μάλλον παρουσιάζοντας τα δεδομένα για καλύτερη κατανόηση της κατάστασης. Λάσμε ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή –εφόσον ο Γκαμπονέζος διαλέξει άλλο δρόμο- δε μπορεί να υπογράψει. Απλά δεν μπορεί. Δεν υπάρχει αυτό το perfect fit που προσέφερε ο «αμυντικός της χρονιάς» για την Ευρωλίγκα στο στυλ μπάσκετ των πρασίνων. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι συνολικά παίκτες του Λάσμε αλλά το πακέτο που προσέφερε ο Γκαμπονέζος στους πράσινους. Εκπληκτική οξυδέρκεια/γκάμα επιλογών  και timing στην άμυνα, πολύ υψηλό μπασκετικό IQ και high energy. Ένας πραγματικός ηγέτης στην άμυνα, αξιόλογος finisher (με φοβερά δεύτερα άλματα) και πολύ αξιόπιστος σουτέρ προσωπικών, λεπτομέρειες που μετράνε. Με τα τωρινά δεδομένα, τέτοια παίκτη δε θα βρεί ο Παναθηναϊκός, αν και σας το ξαναλέω, το παιχνίδι για την παραμονή του ακόμα παίζεται.. Πολύ καλοί παίκτες της αγοράς είναι εκτός παιχνιδιού, όπως ο -αναλόγου impact- Σόουν Τζέημς, υπέγραψε χωρίς καν να βγεί σε αυτήν (μπράβο στο μάνατζμεντ της Μακάμπι το οποίο παρ’όλα αυτά «κατάπιε» 2 χρόνια για να πάρει τα 2 καλά του που έρχονται, στο 4ετές που του προσέφερε) ή ο Ρίτσαρντ Χέντριξ που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αρμάνι αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται πιο κοντά στην Λοκομοτίβ (πέρυσι το χειμώνα που τον προτείναμε κάτι γινόταν με μια μικρή συνδρομή της ΕΑ7, φέτος είναι πολύ αλμυρός..)

Γνώμη μου είναι όμως –όπως έγραψα και στην αρχή του κειμένου- ότι ο Παναθηναϊκός ναι μεν μπορεί Λάσμε να μην βρεί αλλά έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί και να βελτιώσει τη θέση «5», κοιτώντας αρχικά στο βάθος αυτής και ανεβάζοντας την ποιοτική στάθμη στον τρίτο παίκτη. Πιστεύω ότι οι πράσινοι χρειάζονται κάτι καλύτερο από Γάϊο Σκορδίλη  εκεί και παρά το γεγονός ότι ανανέωσαν τον Κερκυραίο σέντερ τον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να χρησιμοποιήσει ως 6ο ψηλό, ειδικά στο κομμάτι της προπόνησης. 


Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είναι αξιοπρόσεκτη περίπτωση κατ’εμέ. Πριν λίγο καιρό τελείωσε το (πολύ καλό οικονομικά) μονοετές συμβόλαιο  του  με την Αστάνα του Καζακστάν όπου αγωνίστηκε στην TBL υπό τον Ματέο Μπονιτσιόλι. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να αξιοποιήσει ένα τέτοιο κορμί και να το απορροφήσει στο defensive minded στυλ των πρωταθλητών. Χρειάζονται τα 2.15μ του, η συμβολή στο κλείσιμο των χώρων στο ζωγραφιστό. Δεν είχε τέτοιο ψηλό η ομάδα φέτος αλά ήταν τόσο καταλυτική η παρουσία του Λάσμε πάνω από το καλάθι που καλύφθηκε η έλλειψη. Μιλάμε για κάποια λεπτά στο ροτέησιον στα οποία θέλεις να διατηρήσεις το επίπεδο της άμυνας σου ψηλά και να δώσεις ανάσες στον όποιο πρώτο σέντερ, με την προϋπόθεση ότι ο δεύτερος σου ψηλός θα είναι ο Σχορτσανίτης (αν ήταν ο Βουγιούκας π.χ. ήταν περιττός ο Γλυνιαδάκης..) Ο Πεδουλάκης τον ξέρει και γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από ένα παιδί με σταδιοδρομία στο υψηλό επίπεδο. Φέτος είχε στην VTB, 7.1 π.μ.ο. (56.5% 2π.)-3.9 ριμπ. σε 19.5’.. Βέβαια οι πράσινοι μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τη θέση με ξένο παίκτη –εφόσον δεν κοιτάξουν άλλον περιφερειακό-  οπότε τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Προτίμησα σήμερα για τη θέση του αντι-Λάσμε να σας παραθέσω λίγες επιλογές, μια μικρή λίστα, τις οποίες εγώ θεωρώ αυτή τη στιγμή καλύτερες. Συνολικά οι παίκτες που έχω τικάρει στη θέση είναι αρκετοί και θα τους παραθέσω εν καιρώ μιας και οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν επίσης για παίκτη. Απλά θέλω να περιμένω λίγο ώστε να δω που κλείνουν τα θέματα του Μαυροκεφαλίδη και του Σχορτσανίτη γιατί παίζει και η περίπτωση, οι δύο ομάδες να ψάχνονται για δύο παίκτες στο «5» η κάθε μια..!  Οι επιλογές μου για τον Παναθηναϊκό..

Νο4: GORGUI DIENG (23, 2.11μ.)


«Ξενέρωσα» την ημέρα του ντραφτ καθώς πήγε ψηλότερα από ότι ήλπιζα (Νο21 από Τζαζ, κατέληξε με trade στη Μινεσότα) και έτσι έγινε αυτομάτως πολύ δύσκολη περίπτωση για τα μέρη.  Βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της λίστας και θα σας πω δύο πραγματάκια για να δείτε την οπτική του τι ψάχνουμε.. Σενεγαλέζος από το πολύ καλό πρόγραμμα του Λούισβιλ. 2.11μ. με wingspan 7’4’’, αν τεντωθεί ..μικραίνει το γήπεδο. Mobile ψηλός, με φοβερή παρουσία μπροστά και πάνω από το καλάθι. Εξαιρετικό footwork που του δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κάθε τύπο ή επιλογή άμυνας (help & recover, hedge out, switch κλπ.) Έξυπνο παιδί με αντίληψη του παιχνιδιού. Καλός πασέρ, βλέπει γήπεδο, πολύ σημαντικό για τη θέση του. Παράγει σπουδαίο intense στο αμυντικό κομμάτι. Επιθετικά θέλει δουλειά. Δεν έχει ποστ παιχνίδι (αν και δεν είναι βασικό ζητούμενο για τους πράσινους σε αυτή τους την επιλογή), απειλεί κυρίως με πρόσωπο και το αξιόλογο σουτ του από τα 4.5μ. Θέλει να «βάλει» δύναμη γιατί η επαφή σε επαγγελματικό επίπεδο (ΝΒΑ ή Ευρώπη) τον δυσκολεύει, ιδιαίτερα όταν επιτίθεται. Το λέω ευθέως, εύχομαι τα καλύτερα για το παιδί αλλά «χαλάστηκα» γιατί θα άπλωνε δίχτυ μπροστά στο καλάθι που υπεράσπιζε σε επίπεδο Ευρωλίγκα. Εργαλείο.. Και με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Δεν γνωρίζω τις σκέψεις της Μινεσότα και το εάν σκοπεύει να τον εντάξει άμεσα στο ρόστερ της αλλά τέτοιο ψηλό πικ μάλλον δε το κοιτάμε..

Νο3:JEFF ADRIEN (27, 2.01μ.)


Τον είχα προτείνει και πέρυσι όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην ίδια σχεδόν κατάσταση (αναμονής για Λάσμε) αλλά και για τον Ολυμπιακός όταν αποχώρησε ο Ντόρσεη.  Φέτος έκανε πλάκα στη D-League με συνέπεια να τον υπογράψουν οι Μπόμπκατς όπου και έπαιξε 52 παιχνίδια (4.0π.-3.8 ριμπ.) Το παιδί είναι δυναμίτης. Μη μασάτε με το.. 2.01μ. γιατί αμυντικά στο ποστ είναι ..ντουβάρι (απλά δεν τον κουνάς..) ενώ παράλληλα πρόκειται για rebound machine. Δεν μπορεί να ακολουθήσει γκαρντ μετά από switch, δε θα σουτάρει με 70%+ από τις προσωπικές, ούτε έχει το body control του Λάσμε (λόγω σωματοδομής) αλλά είναι ένας εξαιρετικός hustle player, με μεγάλη μαχητικότητα που θα πάει πάνω σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία, βασικό για αυτό που θέλει και παίζει ο Παναθηναϊκός.. Εδώ είναι οι εκτιμήσεις μου για τον παίκτη http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5591.html

Νο2:  ANTHONY TOLLIVER (28, 2.04μ.)


Ξεκάθαρα ο πιο ποιοτικός παίκτης αυτής της λίστας. Το όνομά του έπαιξε δυνατά και πέρυσι, όπου όμως οι συνθήκες για κερδηθεί η υπογραφή του δεν ήταν τόσο καλές. Έπαιξε σε 68 ματς με τους Χοκς φέτος (4.1π.μ.ο.-2.4 ριμπ.) Μπορεί με την παρουσία του να δώσει άλλη διάσταση στο επιθετικό κομμάτι των πρασίνων και μεγαλύτερη γκάμα συνδυασμών στη φροντκόρτ καθώς πρόκειται για ψηλό με μέσα-έξω παιχνίδι, πολύ καλό περιφερειακό σουτ, δυνατό κορμί και τάιμινγκ στο μπλοκ. Μεγάλο μπασκετικό IQ. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον φέρει ακόμα και με λιγότερα χρήματα από αυτά που δίνει στον Λάσμε στην παρούσα φάση. Εδώ η ανάλυση μας για τον παίκτη http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_21.html

No1: JOEY DORSEY (30, 2.06μ.)


Πολλές η πραγματικά καλή λύση δεν χρειάζεται εξουθενωτικό ψάξιμο αλλά είναι η προφανής.. Ο Τζόη Ντόρσεη είναι ότι καλύτερο μπορεί να υπογράψει ο Παναθηναϊκός στη θέση του Λάσμε εφόσον στοχεύσει στη διατήρηση συγκεκριμένων κομματιών στο αμυντικό κομμάτι. Όχι, δεν είναι καλύτερος overall παίκτης του Τόλιβερ για παράδειγμα. Είναι όμως το perfect fit σε βασικά κομμάτια της αμυντικής τακτικής του Αργύρη Πεδουλάκη, βάσει αυτού που παρουσίασε η ομάδα τη χρονιά που έφυγε. Με αυτόν ο Παναθηναϊκός κατ’αρχάς αντικαθιστά την ηγετική παρουσία του Λάσμε στην άμυνα. Έχει σημασία αυτό που λέω. Άλλο καλός αμυντικός, άλλο λίμπερο ή ..πύργος ελέγχου, που μπορεί να κατευθύνει την ομάδα του. Με αυτόν οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να συνεχίσουν την πολύ επιτυχημένη άμυνα με αλλαγές στα πικ, να αμυνθούν «πάνω από το καλάθι» και κυρίως να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο έντασης στα μετόπισθεν το οποίο αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας στην πορεία της μέσα στη χρονιά.  Ο Λάσμε, εάν θέλετε τη γνώμη μου, είναι πιο ολοκληρωμένο πακέτο σε σχέση με τον Ντόρσεη. Για πολλούς λόγους.. Είναι καλύτερος finisher γύρω από το καλάθι (συν ότι μπορεί να απειλήσει από τα 5μ.), έχει μεγαλύτερη πλαστικότητα κινήσεων, είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τη γραμμή των προσωπικών (πολύ, μα πάρα πολύ, σημαντική λεπτομέρεια..) και έχει το πλεονέκτημα του μπασκετικού IQ, της καλύτερης αντίληψης του παιχνιδιού σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί εξαιρετική παρουσία στα αποδυτήρια. Αξιολογώντας όμως το impact του Ντόρσεη σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού στους οποίους οι πράσινοι στήριξαν το οικοδόμημα τους, θα πω θα πω ότι  ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι αναμφίβολα πολύ καλή λύση.  Σκεφτείτε και το έξτρα κίνητρο του Αμερικανού απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο..


Ο Ντόρσεη  φέτος κυριάρχησε στην TBL της Τουρκίας, ελέγχοντας την εναέρια κυκλοφορία με τη φανέλα της Γκαζιάντεσπορ (15,7π.με  65% 2π, 45.7% 1π.-12.5 ριμπ.-2.1 τελικές-1.0 μπλοκ). Όπως έχουμε επισημάνει σε ανάρτηση μέσα στη σεζόν, η εκτίναξη στα επιθετικά νούμερα του Ντόρσεη δεν συνδυάζεται με κάποια σπουδαία βελτίωση ή διεύρυνση του ρεπερτορίου του. Ο Ντόρσεη τους έχει αυτούς τους πόντους σε αυτό το επίπεδο, με αυτή την ομάδα. Η Γκαζιάντεπ τον έψαξε, έπαιξε καταστάσεις με αυτόν μέσα από πικ εν ρολ, κυνήγησε τις λόμπες και τα ένας εναντίον ενός βαθιά στη ρακέτα όπου ο Αμερικανό χρησιμοποίησε με επιτυχία το δυναμικό γύρισμα ώστε να’ρθει πρόσωπο στο καλάθι, ένω ενίσχυσε το σκόρ με το προσόν του στο επιθετικό ριμπάουντ, σε μια λίγκα λιγότερο physical και με λιγότερη εξειδίκευση στο τακτικό κομμάτι από την ελληνική. Σαφώς ο Ολυμπιακός είναι κλαμπ σε άλλο επίπεδο, που του έδωσε άλλες αρμοδιότητες στο παιχνίδι. Σίγουρα όμως με τον Διαμαντίδη δίπλα έχει καλή τύχη να βγάλει το μάξιμουμ στην επίθεση στο τοπ επίπεδο. Η άρνηση του Αμερικανού στην πρόταση της Μπαρτσελόνα για συμβόλαιο 1 έτος (συν τα πλέη-οφς της φετινής ACB ) δημιούργησε υποψίες ότι ο παίκτης έχει ήδη κλείσει κάπου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βγεί κάτι στην πιάτσα..

Η λίστα με τα γρήγορα «5» έχει αρκετά ονόματα και οικονομικές επιλογές. Παιδιά που μπορούν να προσφέρουν μέσα από τη δουλειά των ελληνικών ομάδων. Θα βγάλουμε σύντομα τις καλύτερες περιπτώσεις.. Απλά όπως σας είπα περιμένω να τρέξουν λίγο οι εξελίξεις σε κάποια θέματα ώστε να δούμε πραγματικά τι ζητάμε και τι έχουμε να ταιριάξουμε..

482 σχόλια:

  1. Γεια σου Τζιμ...

    Μας εχεις παραπονεμενους τους γαυρους, δυομιση "πρασινες" αναρτησεις στη σειρα...

    Περιμενω την αναρτηση για τους undersized.

    Ελπιζω πως θα εχεις κατι σε Ντρου Γκορντον, πουλεν μου για τη θεση, ελπιζω να ψαχτει ο Ολυμπιακος, αν και θελουμε κατι ποιοτικοτερο-πιο ετοιμο για αντι-Χαινς.

    Με πρ0βληματιζει αυτο που λες οτι περιμενεις να ληξει του Μαυροκεφαλιδη... πιστευεις δηλαδη οτι τον προοριζει για 5 ο Μπαρτζωκας? Θεος φυλαξοι...

    Δημητρης Σιγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Δημήτρη.. Δε θέλω τέτοια παράπονα.. Ο Γκόρντον είναι από τους παίκτες που μου αρέσουν και έχει περιθώριο βελτίωσης σημαντικό. Θέλει δουλίτσα όντως, έχει όμως το "πακέτο". Ναι, "5" τον Μαυροκεφαλίδη, μια χαρά είναι με "4" τον Πετγουέη. Απλά θέλεις κάτι "δυνατό", στυλ Χάινς δίπλα..

      Διαγραφή
  2. Νυχτερινή ραψωδία
    τι μου κάνεις βρε Μήτσο και έχω και πρωινό ξύπνημα

    Δεν βρει θέση στην άλλη Πλευρά του Ατλαντικού θα μείνει ο Στέφαν... Γνώμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. Το έγραψα Παναγιώτη. Αν δεν ανοίξει η πόρτα του ΝΒΑ, ο Παναθηναϊκός έχει καλή τύχη.

      Διαγραφή
    2. Φοβάμαι λίγο τη Φενέρ μόνο. Μπορεί να "μπεί" τις επόμενες ημέρες..

      Διαγραφή
    3. οι φιλοδοξίες του στεφάν , τώρα στα στερνά του , δεν είναι αποκλειστικά συνάρτηση των χρηματικών απολαβών του αλλά ΚΑΙ της προοπτικής που μπορεί να του δώσει η ομάδα στην οποιά θα υπογράψει.

      αν μιλάμε για την φενέρ - που προφανώς θα μπεί σφήνα όπως λες - τότε ποιές φιλοδοξίες να καλύψει ?
      εκεί ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ

      αν όμως επιλέξει αποκλειστικά με γνώμονα "το τελευταίο καλό συμβόλαιο" (και αυτό ΑΦΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ NBA απο κοντά)τότε θα αποχωρήσει

      τελευταία έχω αρχίσει να μαλακώνω , ακόμα και για τον Σπανούλη ... επαγγελματίας μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο ... στην τελική να μας πεί ο κάθε οπαδός αν θα άφηνε πίσω του κανα 2 εκατομμύρια ευρώ έτσι για το ονόρε (ο 3d είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)

      πάντως τι σου είναι η ζωή ... @@τάνα με τα όλα της
      ΟΤΙ ΕΔΩΚΕΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ and then some δεν λένε από την άλλη άκρη του ατλαντικού ?
      όταν μπλέκεις με ραζνάτοβιτς αυτά έχει η ζωή

      Διαγραφή
  3. Ωραιος ο τζιμ, να τις παιξει με τον big ben πολυ θαρρος!Μιας κ'ο big ben ειταν Undrafted θα ηθελα τη γνωμη σου για 2 παιδια.Ο ντιεγκ παντως ειναι μακραν η καλυτερη περιπτωση,μπηκε καπως μεγαλος στο ντραφ αλλα φετος βελτιωσε αρκετα κ'το σουτακι απ τα 5 μετρα,στη μινεζοτα κοιτανε πρωτα το πεκοβιτς αλλα νομιζω θα μεινει,ο τολιβερ επερνε στην ατλαντα 850 χιλαρικα δολλαρια κ' εχει ευρωπαικη εμπιρεια-το βλεπω ποιο προσητο.Τα 2 παιδια που κοπηκαν τωρα.Trevor Mbakwe(2,03) μινεζοτα,το παιδι μπηκε μεγαλος στο ντραφτ στα 24,ειναι ο ορισμος του αθλητικου 4-5 στυλ λασμε δηλαδη,προπερσυ ειχε καποια θεματακια-τωρα περιμενει μηπως κλειθει απο ομαδα της λιγκας.Jackie Carmichael(2,05) ιλλινοις 5αρι κλεισμενο σε σωμα 4,εχει καλες κηνησεις στο καλαθι καλος ριμπαουντερ δεν ειναι τρελλα αθλητικος ομως,προσπαθησε παρα πολυ να δουλεψει το σουτ του ωστε να πεισει τους gm για το ντραφτ κ'αυτος περιμενει.Θα ηθελα παρα πολυ τη γνωμη σου κ' συγνωμη για τον ογκο.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Άκη.. Τα ξέρω και τα δύο παιδιά, είναι "τικαρισμένα".. Ο Mbakwe είναι πιο κοντά στις ανάγκες του Παναθηναϊκού ενώ ο Carmichael είναι πιο ποιοτικός. Θα τα πούμε σύντομα..

      Διαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2,14cm ΑΙ ΜΟΛΙΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ?
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει ξαναρωτήσει και δεν σου έδωσε κανείς σημασία, οπότε πάρτο ως ΝΑΙ..
      JohnyD

      Διαγραφή
    2. Στον Διαμαντάκο αναφέρεσαι ?? Αν ναι, και με δεύτερο σέντερ τον Σόφο τότε καήκαμε ... Δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον μικρό αλλά είναι αρκετά άγουρος ακόμα , πολύ μέτρια τελειώματα απέναντι σε παίχτες που τους έριχνε 1 κεφάλι και ... αργός και μέτριος αθλητής .. Για να μπορέσει κάποια στιγμή να παίξει στον ΠΑΟ πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ... Να φανταστείς ο Σκορδίλης, που προσωπικά δεν μαρέσει στο ελάχιστο, είναι πολύ πιο έτοιμος για αυτό το ρόλο .. Φαντάσου πόσο πίσω μπορεί να είναι ο Διαμαντάκος .. Ωστόσο αν λες για κάποιον άλλο είμαι περιέργος να μου πεις ποιος ειναι ..

      Διαγραφή
    3. Ο Διαμαντάκος θέλει δουλειά αρκετή για να σταθεί ως τρίτος σε τέτοια ομάδα. Πολύ δουλειά όμως..

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?
      ΕΓΩ SCOUTING REPORT ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  5. Τζιμ θέλω αν μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για τον Μάρκους Γουιλιαμς που άφησε ελεύθερο η Μάλαγα.. Ταιριάζει στον ΠΑΟ ?? Επιθετικά πιστεύω ότι έχει όλο το πακέτο για να μην χάνει σε ρυθμό η ομάδα με τον Διαμαντίδη έξω .. Αμυντικά όμως έχει τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε καλη περιπτωση αλλα δεν ειναι αυτο που θελει ο παναθηναικος τωρα αν εφευγε ο ουκιτς τοτε θα ηταν πολυ καλη περιπτωση

      Διαγραφή
    2. σωστό αυτό, απλά θα ήθελα να τον δω να παίζει για τον ΠΑΟ... παντως με την προσθήκη και αλλου γκαρντ θα υπάρξει πρόβλημα στο ροτέισιον εκτός και αν δεν ανανεώσουμε τον ματσιούλις (ποθ κατ εμε θα είναι λαθος) και παίζουμε περισσότερο με τρια γκαρντ.. και αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι αν δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής ο παππάς(που τον πιστεύω πολυ) τότε θα χαλαστεί και δεν βλέπω να μας βγαίνει λόγω του χαρακτήρα του και θα ναι κρίμα γιατί είναι παιχτάρα...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και εγώ, ο Παπάς λόγω χαρακτήρα, εάν δεν χρησιμοποιείτε τον χρόνο που θέλει αυτός θα την κάνει άνω κάτω την ομάδα.

      Διαγραφή
    4. Ο Μάρκους Ουίλιαμς είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τα θέλω του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή..

      Διαγραφή
  6. με προβληματιζει το γεγονος οτι ο ο μαρκοβιτς δεν σκοραρει καθολου με σουτ, η περιπτωση ζησης πως σου φαινεται;; για ψηλο ο τολιβερ δεν ειναι λιγο πιο προς το 4 και επισις μια καλη επιλογη ειναι και ο λαβαλ της ρομα πια η γνωμη σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος για Τολιβερ ο οποιος και φετος θα προσπαθησει να κανει οτι και περσι, να περιμενει μια ομαδα να του προσφερει ετησιο εγγυημενο συμβολαιο. Μπορει να το παρει αλλα αν τελικα δεν γινει αυτο γιατι να περιμενεις μεχρι τοτε; Δεν μιλαμε για κανεναν παιχταρα σε καμια περιπτωση. Φουσκωμενα πραγματα μονο και μονο επειδη "παιζει" ΝΒΑ σε μεγαλη ηλικια, ενω με το καταλληλο ψαξιμο εδω ή στην αναπτυξιακη μπορεις να βρεις καλυτερα πακετα σε καλυτερες ηλικες...
      Θελουμε καποιον με τα στοιχεια του Ζηση, αλλα οχι τον Ζηση! Λογικα ισως μεινουμε ως εχει μεχρι την 1η φαση της ευρωλιγκας να δουμε πως θα παει και ο Παππας και μετα αν χρειαστει τετοια κινηση.
      Κατι ακουστηκε και για Νικ Καλαθη (κριμα που τον χασαμε περσι).

      Raging Bull

      Διαγραφή
    2. σωστος φιλε ο νικ θα ηταν οτι πρεπει και οργανωνει καλα και μπορει να ξεκουρασει τον Μητσο στην αμυνα

      Διαγραφή
    3. ο ζησης ομως δεν πιανει θεση ξενου και αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι αφηνει την θεση ξενου κενη για τον παρτενερ του Λασμε(αν μεινει) στη θεση 5. τελοςπαντων περιμενυμε τις εξελιξεις και θα δουμε

      Διαγραφή
    4. ΣΥμφωνώ ότο ο Καλάθης θα ήταν η καλύτερη λύση ωστόσο ένας τέτοις παίκτης θα έπαιρνε min 20 λεπτά και έχοντας υπόψη ότι στην ομάδα υπάρχει ΔΔ και Ukic ο Παππάς και o Curry πόσο θα έπαιζαν; Ποιος θα λογίζονταν τότε για 5ο guard; Ο Curry που πιάνει θέση ξένου; Σϊγουρα πάντως χρειάζεται ένας άσσος που δε θα διατάραζε το rotation kai θα έφτιαχνε αν μη τι άλλο μία εξαιρετικά αξιόλογη 5αδα guard.


      Διαγραφή
    5. Δεν πρόσεξα ότι και ο φίλος rondo_11 από πάνω ανεφέρει κάτι τέτοιο. Οπότε θα συμφωνίσω και μαζί του.

      Διαγραφή
    6. "Πυγμάχε" σε πιάνω ανημέρωτο.. 28 χρονών είναι ο Τόλιβερ και σε πληροφορώ είναι όντως καλός παίκτης, με ποιότητα. Ο Καλάθης παιδιά ναι σύμφωνοι, θα ήταν ότι καλύτερο αλλά οικονομικά -με το συμβόλαιο του Ούκιτς- ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τον καλύψει. Θέλει και ΝΒΑ..

      Διαγραφή
    7. Εχεις δικιο Τζιμ, δεν ξερω πως μου ειχε δημιουργηθει αυτη η εντυπωση αν και τον εχω παρακολουθησει απ τα χρονια στην Μιννεαπολις χωρις να εχω -προφανως- την καλυτερη εντυπωση! Τελοσπαντων ο Λασμε ευτυχως εκλεισε και τωρα θελω να σε δω εδω τι προβλεπεις; Διδυμο με Ντορσει πως θα το εβλεπες και για 3ο τον Σκορδιλη ωστε το συμβολαιο του Σοφο να καλυψει μερος αυτου του Ντορσει; 'Η μενει ο Σοφο και παμε σε αλλη επιλογη;
      Θα προτιμουσα το "οργισμενε πυγμαχε" :P

      Raging Bull

      Διαγραφή
  7. ο λαβαλ της ρομα παει summer league οποτε δεν υφισταται για αντι-λασμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΣΜΕ ΜΕΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙ ΛΑΣΜΕ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  8. Jim ευχαριστούμε. Πολύ καλός όπως πάντα. Μία παρατήρηση μόνο. Δεν έχει ανακοινωθεί ανανέωση του Σκορδίλη. Σίγουρα πάντως για να το λες θα το ξέρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε γραφτεί σε κάποια σαιτ...

      Διαγραφή
    2. Ναι το έχω διαβάσει κι εγώ όμως γιατί να μην είχε ήδη ανακοινωθεί;

      Διαγραφή
    3. Ακούω ότι τα έχουν βρεί. Εγώ θα κοιτούσα κάτι άλλο για τρίτο "5". Εκτός και τον θέλει για 6ο ψηλό..

      Διαγραφή
  9. Jim mipws mporeis na protineis kapion apo tin CBA afou o Gianakopoulos eipe pos 8a r8ei paixths apo ekei..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υφίσταται cba εδώ και 4 χρόνια, μάλλον κάτι άλλο θα άκουσες. μήπως εννοείς απο Κίνα?

      Διαγραφή
    2. http://basketball.asia-basket.com/player/Jianlian_Yi/Guangdong_Southern_Tigers/48696#Player%20Stats

      δεν ξέρω ποιος θα τον πληρώσει, αλλά πάρτε τον!

      Διαγραφή
    3. ΜΑζί σου. Αν τα σκάσουν τίποτα χορηγοί..

      Διαγραφή
  10. τζιμ.. ασσος χωρις να μπορει να το βρεξει απο το 3ποντο ειναι μια μεσα μια εξω για την ομαδα που τον εχει.. απλα ο αντιπαλος τον αφηνει στην επιθεση να βαραει και ντουμπλαρει αλλου... το κατα ποσο θα ειναι χρησιμος ενας τετοιος παιχτης ... πλεον παιχτες που ειναι οργανωτες και δεν μπορουν να σκοραρουν ειτε παο μακρια ειτε απο προσωπικες δεν αξιζει να ειναι σε ροστερ μεγαλης ομαδας ουτε για 5 επιλογη!!!
    Στους ψηλους τωρα.. εκτος του λασμε(δλδ αν θα μεινει ή οχι) θελουμε 5αρι με ποστ παιχνιδι που να μπορει να δημιουργησει για τον εαυτο του φασεις!!
    Ο λαβαλ ειναι ενας απο αυτους. Και ο τολιβερ επισης..
    απο τους υπολοιπους θα προτιμουσα ντορσει , ισως και σε παραθεση με τον λασμε αφου μπορει να τα καταφερει ΚΑΙ με μεγαλα κορμια.. ο λασμε ειχε ενα θεματακι ακομη και στην αμυνα.
    Αν τελικα δν κλεισουμε λασμε οπως και δηποτε ντορσει (εχει τεραστια ευρωπαικη εμπειρια) και μετα θελουμε παιχτη με πλατη παιχνιδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλοσ ο μπουρου και με γεματες χρονιες, και ελληνας , και θελει και να επιστρεψει...

      Διαγραφή
    2. Και όμως, πολλοί μοντέρνοι πόιντ γκαρντ δε σουτάρουν πλέον. Είναι γεγονός.. Και δεν είναι 5οι γκαρντ στις ομάδες τους.. Καλό θα ήταν να μπορούσαν βέβαια αλλά η τάση εκεί πάει..

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΣΟΥΤΤΑΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ?
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    4. o καλαθης εχει τις προσωπικες!! ειδικα στα ντριβε ειναι κοντα στον σπανουλη

      Διαγραφή
  11. Tζιμ,εξαιρετικη η δουλεια σου για πολλοστη φορα.Σου ειχα γραψει ρωτωντας σε για την περιπτωση Μαρκοβιτς και με ειχες παραπεμψει στη σημερινη αναρτηση.Ο Παναθηναικος ψαχνει εναν ασο με τα χαρακτηριστικα που αναφερεις.Γραφτηκε πως θα 'θελε να φερει πισω τον Καλαθη,αλλα ειναι δυσκολη η περιπτωση του λογω συμβολαιου,αλλα κι επιθυμιας του να προσπαθησει να παρει συμβολαιο απο το Νταλλας.Για την περιπτωση Λασμε θεωρω οτι κινδυνευουμε μονο απο το ενδεχομενο να βρει ενα συμβολαιο στο ΝΒΑ.Ειναι πολυ σημαντικο στο χτισιμο του Παναθηναικου της επομενης περιοδου οι παικτες που θα ειναι μπακ-απ των Διαμαντιδη και Λασμε.Με την ευκαιρια ποια ειναι η αποψη σου για τον Easley της Σασαρι και τον Ford της Μπαμπεργκ;..Και κατι που αφορα μια ερωτηση ενος αναγνωστη.Ο Williams της Μαλαγα ειναι δυαρι κι οχι ασος.






























    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε.. Ναι το θυμάμαι.. Καλά τα λες. Ο Καλάθης με το υπάρχον συμβόλαιο του Ούκιτς στο μπάτζετ είναι μακρινή περίπτωση. Για τους παίκτες επέτρεψέ μου να τα πούμε στη σχετική ανάρτηση..

      Διαγραφή
  12. Jim πως και δεν εγραψες για Λαβαλ ή Ταιους?Δεν ειναι υψηλα στην Λιστα?

    Οσο για τον Ντορσει διαφωνω. Οκ στην αμυνα ειναι εργαλειο. Επιθετικα σκοραρει μονο αν τον ταισεις. Και με κατω το 50% στις βολες αστα να πανε. Μην ξεχνας και για τον χαρακτηρα του!

    Ο Σχορτσιανιτης δεν μου αρεσει καθολου. Βεβαια αν δεν βρεις αλλον Ελληνα ψηλο αναγκαστικα τον κρατας. Τον Βουγιουκα τον προτιμω περισσοτερο. Ο Μαυροκεφαλιδης δεν ειναι προτιμοτερος στην θεση του Σοφο?γιατι δεν τον χτυπανε. Οκ κανεις δεν ειναι καλος αμυντικα αλλα ο Σοφο ειναι ο μετρ των λαθων

    Ο Παο του χρονου πρεπει να παει σε μια λυση Λασμε- αντι Λασμε- Αντι Σοφο, με προτιμηση σε Βουγιουκα ή Μαυροκεφαλειδη (δεν ταιριαζουν και οι 2) για Μπουρουση δεν το συζηταω ειναι πανακριβος αλλα θα ηταν ταμαμ, και ελληνικο διαβατηριο Σε Μαικ. Ενας συνδιασμος αυτων θα ηταν τελειος. Πρεπει να βρεθει ενας καλος ελληνας ψηλος
    - Λασμε, Λουκας ή Ιαν και Μαικ
    - Λασμε, Μπουρουσης Μαικ
    - Λασμε, Ιαν ή Λουκας και Σοφο (αν δεν εβρισκα αλλον)

    YΓ Συμφνων απολυτα οτι ο Παο χρειαζεται ενα καλο οργανωτη
    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πούμε και για αυτούς. Αλλά πρόσεξε, αυτή είναι η δική μου λίστα, στην οποία αυτοί που ανέφερα είναι πάνω από τους "Ιταλούς". Καλοί παίκτες, σίγουρα.. Ο Βουγιούκα θα ήταν ότι καλύτερο δίπλα στον Λάσμε. Νομίζω πλέον θα μείνει ο Σόφο. Σε σχέση με τον Μαυροκεφαλίδη προκαλεί μεγαλύτερη φθορά στον αντίπαλο. Ο Λουκάς είναι πιο πλαστικός.

      Διαγραφή
  13. Φιλε,ο Μαυροκεφαλιδης ειναι 4αρι κι οχι 5αρι.Παιζει με προσωπο στο καλαθι κι εχει καλο σουτακι απο τα 5 μετρα.Τη ρακετα δεν την πολυπλησιαζει γιατι δεν εχει μαθει να παιζει ξυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι 4αρο5αρο. Βαρυ 4αρι τον λες, σοφτ 5αρι. Μην ξεχνας οτι η Μπαρτσα τον πηρε στο 5 για αντι Τζαβαι

      Hugo

      Διαγραφή
  14. Εάν ο Παο πάρει τον Dorsey το μεγάλο στοίχημα θα είναι σε πόσο χρόνο θα παίξει μπουνιές με τον Παπά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτέλους, γιατί βαρέθηκα να διαβάζω μέρες τώρα, σ’ αυτό το σάιτ ή και άλλα, αναλύσεις του στιλ «το μοναστήρι να’ ναι καλά»… Φυσικά κι ο Λάσμε δεν είναι ο καλύτερος ξένος ψηλός που είχε ο Παναθηναϊκός: πώς θα μπορούσε άλλωστε με την παράδοση που έχτισαν οι Τζόουνς, Ντέιβις, Βράνκοβιτς, Ράτζα, Ρέμπρατσα, Μπατίστ. Ωστόσο κόλλησε τόσο απόλυτα σ’ αυτό που έπαιξε φέτος η ομάδα που δεν πρέπει να χαθεί. Αν χαθεί, απλά η ομάδα πρέπει να αλλάξει ξανά. Και θα είναι κρίμα, γιατί το τελευταίο τρίμηνο έδειξαν να ταιριάζουν τρομακτικά με τον Γκιστ. Θέλουμε να δούμε τη συνέχεια τους φέτος. Switch και ξανά switch και ξανά switch, να καλύπτουν και τον πιο ταχύ γκαρντ…
    Για την περιφέρεια δεδομένα χρειάζεται ένας ακόμη παίκτης. Ιδανικός θα ήταν ο Καλάθης, θα άδειαζε και θέση ξένου. Προσωπικά δεν θέλω λύσεις τύπου Ζήση. Θα μου άρεσε ένας από τους δυο «Τούρκους» Γκόρντον, θα μου άρεσε επίσης – το πρότεινα σε προηγούμενη ανάρτηση – το πείραμα Μάρκους Γουίλιαμς. Δεν είναι, αλλά μπορεί να παίξει άσος και – το κυριότερο – βγάζει τις απρόβλεπτες μεγάλες φάσεις που μας έλειψαν φέτος… Ο Μάρκοβιτς είναι καλός συμπληρωματικός παίκτης, αλλά θα τον ήθελα μόνο στη λογική μιας υποχρεωτικά οικονομικής επιλογής. Προσωπικά δεν θα ανανέωνα τον Κάρι, φυσικά όχι λόγω ποιότητας, αλλά ηλικίας (πάει πολύ δυο 33χρονοι στα γκαρντ).
    Συμφωνώ επίσης ότι επιβάλλεται να μείνει ο Ματσιούλις. Άριστη επιλογή value/money, φέτος μπορεί να αποδώσει καλύτερα έχοντας και τον πολύ πιο τεχνίτη Γιάνκοβιτς να τον αναπληρώνει. Κίνδυνος αν χάσουμε το ποστάρισμά μου, γιατί φαίνεται ότι δύσκολα θα μείνει ο Σόφο. Ο Βουγιούκας είναι άριστη επιλογή, αλλά πώς; Απώλεια εδώ ο Τσαρτσαρής: αν έμενε, με Φώτση-Γκιστ στο «4» θα γινόταν αυτός το 3ο σέντερ. Μια άλλη λύση ίσως να ήταν να αποκτηθούν δύο ξένοι ψηλοί – δίδυμο Λάσμε, Τόλιβερ θα ήταν ιδανικό – κι ο Κάρι να γίνει 7ος ξένος, μόνο για την Ευρωλίγκα.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την παραμονή Λάσμε είναι πολύ πιθανό να πάμε σε σχήμα με 7 ξένους και να μείνει ο Σοφοκλής

      Διαγραφή
  16. Παρελθόν και ο Ούκιτς

    http://www.pamesports.gr/248974/amfivolh-h-paramonh-toy-oykits

    Ακριβός ο Ούκιτς, ακριβός και ο Λάσμε, ακριβός και ο Ματσιούλις.

    Φθηνοί και παικταράδες δεν υπάρχουν!

    Με καραμέλες δεν κάνεις μεταγραφές της προκοπής,
    πόσο πιο κάτω θα είναι φέτος το μπάτζετ, έλεος!

    Για να δούμε μετά τον Σκορδίλη θα ανακοινωθεί τουλάχιστον αύριο ο Φώτσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να έρθει ο Λούκας ή ο Καλάθης με γύρο στο 1 εκατομμύριο ευρώ χαλάλι..

      Διαγραφή
    2. 1-2 ΔΔ, Παπάς, Κάρι, Ξανθόπυλος
      3-4 Μπράμος, Γιανκοβιτς, Γιαννόπουλος
      5 Ντόρσει, Σόφο, Σκορδίλης

      Διαγραφή
    3. Ξέχασες τους Γκιστ και Φώτση.

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου ξεχνας οτι περυσι ο Παναθηναικος εκανε μονοετη συμβολαια ενω φετος κανει πολυετη. Με λιγα λογια του χρονου δεν θα χρειαστει να κανεις μεταγραφες εκτος ισως απο μερικες διορθωτικες κινησεις. Οσον αφορα τον Ουκιτς πιστευω οτι αυτη η ιστορια γινεται για να ελευθερωθει θεση ξενου αφου φαινεται οτι ο Μασιουλις παραμενει και αυτος στην ομαδα. Ολα αυτα βεβαια ειναι εικασιες, θα δειξει τις επομενες μερες.

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    5. ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΑΖΖΕΤΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΤΟ ΟΝΣΠΟΡΤΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  17. 2.45 οτι mpip γραφτει αν ειναι να το πιστευουμε καηκαμε.Ρεπορταζ με δηθεν ταχα μου δεν περασε ποτε.Αν και εφοσον βρεθει αντικαταστατης.... αστους να λενε,μεχρι να ληξει η προθεσμια θα μας πριξουν.Σιγα το εγκυρο σαιτ κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η κουρουνα γραφει οτι 'ψηνεται' μια σημαντικη επιστροφη......!τι να εννοει;μηπως για βασιλοπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H πιο δύσκολη περίπτωση να αναπληρωθεί αν φύγει κι αυτό επειδή είναι Έλληνας και σε καλή ηλικία είναι ο Σόφο. Οι ξένοι παίκτες μπορούν να αναπληρωθούν με προσεκτικές επιλογές. Θα προτιμούσα την παραμονή Μασιούλις παρά Ούκιτς, αν και ο τελευταίος έδεσε με την ομάδα και προσέφερε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τα μέγιστα. Είμαι φαν του Γλυνιαδάκη και πιστεύω ότι είναι υπερπολύτιμος ως τρίτος ψηλός. Θα ήθελα να ακούσω σύντομα τα συμβόλαια ΔΔ, Φώτση, Μασιούλις, Σόφο και μετά πιστεύω οι υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξεκινάω να απαντάω σχόλια. Θα είμαι εδώ για περίπου μισή ώρα.. Όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημητρη μου εκανε εντυπωση που δεν περιλαμβανεις καθολου τον Lawal στη λιστα. Ποιο το σκεπτικο σου γι αυτο; Ο Dieng φαινεται καλη περιπτωση και πιτσιρικας. Το κακο με τους αμερικανους βεβαια ειναι οτι εχουν παντα στο πισω μερος του μυαλου τους την επιστροφη στο ΝΒΑ οποτε δεν αξιζει τοσο πολυ να τους παιρνεις μικρους, να τους δινεις χρονο για να τους κανεις καλυτερους παικτες.

    Κωστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Λαβάλ Κώστα τον είχα στις περυσινές λίστες με τους προτεινόμενους ξένους όταν δεν τον ήξερε κανείς. Άρα κάτι μου αρέσει. Θα μιλήσουμε και για αυτόν.. Απλά έχω "παραπάνω" για τις ανάγκες του ΠΑΟ αυτούς που ανέφερα..

      Διαγραφή
  22. Jimmy τι θα ελεγες για Ζηση αντι για τον Μarkovic ποιο ψημενος μου φαινεται ο Ζησης και πιο εμπειρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα πρόεδρε.. Για τον Ζήση πέρυσι φώναζα.. Φέτος σου λέω ότι θέλει προσθαφαίρεση το ρόστερ για να χωρέσει.

      Διαγραφή
  23. τζιμ σε περιπτωση φυγεις του ουκιτς που γραφεται ο ουιλιαμς δεν ειναι καλη περιπτωση?το one τωρα γραφει για μπασιμο του παο για τον ταιους με 550 χιλ.δολ.γνωμη μου ειναι οτι αν ειναι να μεινει ο λασμε μακαρι να ερθει αλλιως θεωρω οτι θελουμε κατι αλλο.{πχ ντορσει}.κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα μπορουσε ο μαρκοβιτς να κολλησει καλα στην ομαδα αλλα δεν νομιζω να επαιρνε τετοιο παικτη ο πεδουλακης. Ενα σαδα μια κλαση πιο κατω ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακός παίκτης ο Σάδα λες..?

      Διαγραφή
    2. Χρειαζονται και παιχτες σαν τον Σαδα και τον Μαρκοβιτς αλλα αν τους θες για να κανουν αυτα που εκανα εγω μαλλον δεν κανουν...

      Διαγραφή
    3. Aυτά που έκανες εσύ απλά..δεν γίνονται. Από έναν φαν..

      Διαγραφή
    4. Καθολου κακος αλλα ειναι σαν να ερχονται σπιτι σου αυτα που κοροιδευεις. Η φλοτ αμυνα στον σαδα ηταν ενα απο τα 2-3 τρικ που εφεραν την ομαδα ενα βημα πριν το φ4.

      Διαγραφή
  25. EMEINE O PAIKTARAS LASME, BRAVO STON PROEDRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανενέωσε ο Λάσμε για δύο χρόνια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες! Πολύ καλά νέα για τον Παναθηναικό!
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εμεινε και ο λασμε.... αντε περιμενω τον γνωστο-αγνωστο(ορεστη) και ολους τους υπολοιπους γραφικους που την προηγουμενη βδομαδα λεγαν για φυγη λασμε και διαλυση παναθηναικου και κατι γραφικα με τον σκορδιλη να βγουν να ξαναγραψουν..... αλλοι διαλυθηκαν οριστικα και μετα τον χαινς θα εχει και συνεχεια....
    αλλωστε του χρονου η διαφορα σε μπατζετ των δυο ομαδων θα ειναι χαοτικη ο παναθηναικος θα ειναι κοντα στα 15εκατ και ο ολυμπιακος κατω απο 9εκατ...
    αλλα ετσι κι αλλιως και του χρονου μετα απο τις γνωστες σφαλιαρες θα αρχισει παλι η πιπιλα της διαιτησιας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΔΙΕΤΗΣΙΑΣ ΝΑ ΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΣΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΓΑΥΡΟ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΛΟ.
      ΟΞΦΟΡΔΗ 13

      Διαγραφή
    2. και επειδή το είπε δηλαδή ένας βλάκας σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε όλους τους υπόλοιπους?το μπάτζετ είναι ενδεικτικό αλλά όχι απαραίτητο για συμπεράσματα.άλλωστε μην ξεχνάς το μπατζετ των ρεαλ,τσσκα και των τούρκικων.Δηλαδή εάν πάει η τσσκα και δώσει πχ στον σπανούλη 7 εκατομμύρια και ανεβάσει το μπάτζετ σημαίνει ότι είναι και αντικατοπτριστικό της αξίας της ομάδας της?τα 350 χιλιάρικα του χάινς ή τα 400 του λάσμε σε σχέση με τα 3 μυρια του λόρμπεκ τι λένε?απλά μην τρελαίνεστε με το μπάτζετ


      zegelias7

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΛΕΩ, ΑΝ ΣΕ ΕΘΕΙΞΑ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
      ΟΞΦΟΡΔΗ 13

      Διαγραφή
    4. Καλά σχολίασα για το μπάτζετ βασικά κ όχι επειδή θίχτηκα μην ανησυχείς.


      zegelias7

      Διαγραφή
    5. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ

      Διαγραφή
  28. Για τον Δημήτρη Ιτούδη

    Δ. Γιαννακόπουλος: «Επηρέασε τον κόουτς να φύγει και πολλούς αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε… Έτυχε πέρσι να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις. Ο κ. Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος πως αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που λέγεται Δημήτρης Ιτούδης, θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στενοχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς, αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερο. Για τον Δημήτρη Ιτούδη, όμως, η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Για πάντα».

    Δεν το περίμενα αυτό απο τον Ιτούδη...

    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίστευε την καραμέλα του κοκ!!!!!!!!!!!
      Σίγουρα ο Ιτουδης ήθελε να φύγει από παο για να παει στην Μπανβιτ!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ποιος ηταν ο μανατζερ που εκλεισε την δουλεια του ιτουδη με μπανβιτ?

      Διαγραφή
  29. Eίχα κάνει μια πρόβλεψη στις 14/06/2013 για το ρόστερ του Παναθηναικού και έως τώρα είμαστε μέσα στους στόχους.... ''Θα ήθελα να έκανα και εγώ τις προβλέψεις μου (ευχές μου) για το μελλοντικό ρόστερ του Παναθηναικού.
    Θέσεις 1-2
    Διαμαντίδης,Κάρυ,Ούκιτς,Παππάς ή Λό αντί Ξανθόπουλου
    Θέσεις 3-4
    Μπράμος,Μασιούλις,Γιανκοβιτς αντί Γιαννόπουλου,Φώτσης αντί γκουίν,πατ καλάθης αντί Τσαρτσαρή , Γκίστ.
    Θέσεις 4-5
    Λάσμε,Σκορτσιανίτης,Μπατίστ αντί Σκορδίλη''

    Λέτε να πέσω μέσα!!!!! :))))))
    Στέφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι να μην πεσεις μεσα φιλε....!!!λασμε-σοφο-μπατιστ,δεν μου αρεσει κθλ σαν τριαδα σεντερ,αν θες να εισαι απο τα φαβορι για ευρωλιγκα!
      ακουγεται και για φυγη ουκιτς!!!!!αν γινει αυτο,σημαινει οτι καποιον παιχτη εχουν κλεισει....ισως αυτο με τον καλαθη να εχει βαση τελικα!λεμε ΑΝ φυγει ο ουκιτς....

      Διαγραφή
    2. O Μπατιστ φίλε μου είναι κάτι μεταξύ λάσμε και Σόφο.Είναι Μάστορας στο pick n roll, τελειώνει φάσεις πάνω από το στεφάνι,έχει σουτάκι απο τα 5-6 μέτρα και έχει παιχνίδι με πλάτη που το έχει μόνο ο σοφοκλής και ο βουγιούκας.Τα μειονεκτήματα του τώρα εκτός απο την ηλικία είναι η άμυνα ψηλά και το rebound.Πρέπει να λάβουμε υπόψη όμως το ισχυρό κίνητρο που θα έχει να παίξει την τελευταία του χρονιά στην ομάδα που αγαπά και να κλείσει στόματα για την πολύ κακή χρονιά που έκανε.
      Πιστεύω οτι ο Πεδουλάκης θα πετύχει πολλά πράγματα με τον μπατίστ παρά χωρίς αυτόν.Θα βάλει άλλον ένα παίχτη Ombradovic στα αποδυτήρια και θα μπορεί για μένα να ελέγχει τις(αρκετές) κακές βραδιές του Σόφο που έστω και έτσι είναι για μένα από τους κορυφαίους παίχτες με πλάτη στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΗΛΟ ΟΠΩΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΕΝΤΕΡ 2,03 2,07 ΚΑΙ 2,04 ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  30. α ρε τζιμ,τσαμπα την αναρτηση!!!!!για πες μας τωρα για 2ο ψηλο διπλα στον λασμε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ποιες είναι οι πηγές σου Ανώνυμε 10:55???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέντευξη πατέρα και γιου Γιαννακόπουλου σε αθλητική εφημερίδα.

      Διαγραφή
  32. Καλό μήνα.
    Δυο τρία σύντομα σχόλια για την επικαιρότητα και την ανάρτηση του Jim.

    1. Ανανέωση Λάσμε. Υποθέτω ότι για να το δημοσιεύει το site του ΔΓ, είναι οριστικό. Απλά, επιβεβαιωνόμαστε όσοι δεν «τσιμπήσαμε» στην κίνηση τακτικής της ΚΑΕ περί απόσυρσης του ενδιαφέροντος για τον Γκαμπονέζο. Μεγάλης σημασίας η κίνηση, με τεράστια επίδραση στην περαιτέρω στελέχωση της ομάδας.
    2. 5ος γκάρντ στον ΠΑΟ - Πρόταση Μάρκοβιτς. Συμφωνώ στην αναγκαιότητα να υπάρξει προσθήκη αλλά διαφωνώ ότι η ομάδα χρειάζεται τέτοιου τύπου παίκτη. PG χωρίς μακρινό σουτ δεν μπορεί να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο παρά μόνο για ολιγόλεπτες και ειδικών καταστάσεων συμμετοχές. Την τάση προς αυτήν την κατεύθυνση που βλέπει ο Jim, δεν την διαπιστώνω εγώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα μεγάλα φετινά ματς της Μπάρτσα, ο Σάδα είχε ελάχιστη συμμετοχή. Η ύπαρξη ενός τέτοιου παίκτη χαλάει όλο τον επιθετικό σχεδιασμό μιας ομάδας. Και ο ΠΑΟ χρειάζεται φέτος μεγάλη βελτίωση στον τομέα της δημιουργίας και του επιθετικού πλουραλισμού. Ο Μάρκοβιτς θα είναι ανασταλτικός παράγοντας σ’ αυτήν την προσπάθεια.
    3. Ο Ιτούδης διαλυτικό στοιχείο κατά ΔΓ. Κανένας Ιτούδης δεν φταίει για τα όσα συνέβησαν το περσινό καλοκαίρι. Ακόμα και αν αληθεύουν τα όσα ισχυρίζεται ο ΔΓ (που δεν το γνωρίζουμε), ο Ιτούδης δεν θα είχε το περιθώριο να κάνει όσα έκανε αν η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είχε δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας με τα «μένω - φεύγω».
    4. Κλάψα Αγγελόπουλων για αποχώρηση Χάινς – Κατηγορίες για Ραζνάτοβιτς. Απλά, that’ s business.
    5. Ντόρσι για ΠΑΟ. Ο Τζόι είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια μιας μεγάλης ομάδας. Αξίζει το ρίσκο; Εγώ λέω όχι.
    6. Επιστροφή Καλάθη στον ΠΑΟ. Υπό τις παρούσες συνθήκες αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Η μόνη περίπτωση να υπάρξει κάτι είναι αν αποχωρήσει ο Ούκιτς.
    7. Πού θα καταλήξει ο Σπανούλης; Αναμένεται μάχη μέχρις εσχάτων. Αν οι Αφοί θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες για να κρατήσουν τον Billy, θα πρέπει να εστιάσουν στον ψυχισμό του παίκτη και να βγάλουν από την εξίσωση το Σέρβο. Η πίεση που ασκείται στην ΚΑΕ μετά την απώλεια του Χάινς, ίσως οδηγήσει σε υπέρβαση για το Σπανούλη.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77 προφανώς δεν είδες ισπανικά playoffs. Ο Σάδα είχε 20 λεπτά μέσο όρο στους τελικούς. Αν δεν έχεις δεί καλύτερα να μη λες κάτι για να το παίξεις ειδήμων, γιατί δεν είσαι. Πολλές φορές λες πράγματα εκτός πραγματικότητας. Φιλικά Νίκος

      Διαγραφή
    2. Φίλε Νίκο, δεν είδα ισπανικά play-off, δεν έχω καμία διάθεση να το παίξω ειδήμονας και ούτε έχω την απαίτηση να αποδέχεσαι αυτά που γράφω ως «εντός πραγματικότητας». Απλά, σου παραθέτω ορισμένα στοιχεία για να στηρίξω την άποψή μου για το Σάδα (τον οποίο θεωρώ καλό παίκτη γενικά αλλά με μεγάλο μειονέκτημα το ανύπαρκτο μακρινό σουτ) :
      Ο μέσος χρόνος συμμετοχής του Σάδα (Euroleague)όπως διαμιρφώθηκε κατά την διάρκεια της χρονιάς :
      Regular Season : 15,55min.
      Top 16 : 19,42min.
      Playoffs : 11,33min.
      Στα 3 τελευταία ματς της σειράς : 6min. !!!
      Final Four / Semi-final : 7,27min. !!!
      Με λίγα λόγια, όσο εξελισσόταν η χρονιά τόσο μειωνόταν ο χρόνος του Σάδα στο παρκέ αφού οι αντίπαλοι προπονητές τον στοχοποιούσαν δίνοντάς του προκλητικά το σουτ. Αναγκαστικά, λοιπόν, και ο Πασκουάλ τον έβγαλε εκτός rotation. Αν αυτά εσύ τα θεωρείς τυχαία ή στοιχεία που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα τότε ΟΚ, είμαι λάθος.

      Φιλικά

      77

      Διαγραφή
    3. 77 κοίτα λίγο τα ματς με τη Ρεάλ, τους τελικούς δηλαδή τα μεγαλύτερα ματς τη σεζόν. Μην ξεχνάς ότι ανέβηκε ο Σάρας σε εκείνο το σημείο πολύ, που είναι άλλη κλάση. Κανένας μα κανένας προπονητής εκτός Πεδουλάκη δεν τον έπαιξε τόσο απροκάλυπτα. Για αυτό σου λέω φίλε χωρίς ίχνος κακίας και καμία διάθεση αντιπαράθεσης ότι δεν έχεις δει καθόλου αγώνες, φαίνεται από αυτά που γράφεις. Προσωπικά είναι η δουλειά μου, δε το παίζω έξυπνος. Ευχαριστώ..

      Διαγραφή
    4. Ούπς…
      Πέσαμε σε επαγγελματία.
      Φίλε Νίκο, καταρχήν κολακεύομαι που διαβάζεις και παρατηρείς τα post μου παρά τα αρνητικά σου σχόλια. Η ασχολία μου με το μπάσκετ είναι από χόμπι και όχι επαγγελματική. Προφανώς, δεν έχω ούτε τις τεχνικές γνώσεις ούτε το ειδικό «μάτι» για να βλέπω τα παιχνίδια. Επίσης, δεν έχω ατελείωτο ελεύθερο χρόνο για να βλέπω και play-off ξένων λιγκών (αν και θα το ήθελα) ή να ξαναβλέπω για δεύτερη φορά ματς ώστε να εστιάζω σε τεχνικές ή μη λεπτομέρειες. Μερικά πράγματα, όμως, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση νομίζω ότι μπορώ να τα διαπιστώνω λόγω εμπειρίας και συνήθειας. Αυτό που θέλω να σου σημειώσω, είναι ότι στο blog (δεν ξέρω από πότε είσαι «μέσα») δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων ούτε καμωνόμαστε για τις ιδιότητές μας. Εσύ, λοιπόν, που το μπάσκετ είναι η δουλειά σου και «βλέπεις» αγώνες, εξήγησε σε μένα που δεν «βλέπω» δυο τρεις απορίες :
      1. Είναι πιο σημαντική για τις ισπανικές ομάδες η ACB ή η Ευρωλίγκα; Και άρα ποια είναι πιο κρίσιμα ματς ; Το 4ο και 5ο των play-off της Ευρωλίγκας ή οι τελικοί της ACB;
      2. Πόσο επηρέασε, στο 4ο και 5ο ματς με τον ΠΑΟ, την επιθετική αλλά και την αμυντική τακτική του Πασκουάλ η εμπειρία των τριών πρώτων αγώνων με το τζογάρισμα στο σουτ του Σάδα;
      3. Είναι τυχαίο ότι η Μπάρτσα έχασε τους τελικούς με το Σάδα ένα 20λεπτο στο παρκέ; Είναι τυχαίο ότι στα αντίστοιχα ματς με τον ΠΑΟ που έπαιξε ελάχιστα, η Μπάρτσα κέρδισε;
      4. Τελικά τι θεωρείς ότι είναι ο Σάδα; Ένας σκληροτράχηλος παίκτης ρόλου, με μεγάλες αμυντικές ικανότητες αλλά και μεγάλα μειονεκτήματα στην επίθεση όπως η περιορισμένη δημιουργία και το κακό μακρινό σουτ; Ή κάτι άλλο;
      5. Έκανε καλά ο Πεδουλάκης που επέλεξε να του δώσει το σουτ ; Αν ναι πόσο τον βοήθησε αυτό ώστε να ξεχαρβαλώσει τους αυτοματισμούς της Μπάρτσα;

      Υ.Γ. Όταν λες η δουλειά σου, τί εννοείς; Παίκτης, προπονητής, ατζέντης, δημοσιογράφος;


      77

      Διαγραφή
    5. Κανέναν διαγωνισμό. Είμαι σκάουτερ για αυτό και βλέπω τόσα ματς. Να σου λύσω τις απορίες σου λοιπόν.
      1. Οι τελικοί της ACB κρίνουν τίτλο, οι προημιτελικοί της Ευρωλίγκα όχι. Άσκοπη ερώτηση.
      2. Σε αυτά τα κοντινά ματς υπάρχει και το συναίσθημα. Τρικ είναι όλα. Μην ξεχνάς ότι και ο Πασκουάλ έπαιζε στα 2,5 μέτρα τον Ούκιτς και τον Γκιστ και σε κόλλησε τελείως.
      3. Συμπέρασμα καφενείου. Πες το το απόγευμα που θα πας να πιείς την πορτοκαλάδα σου. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν είδες δευτερόλεπτο τελικών.
      4. Διεθνής ίσως σε μια εκ των 2 καλύτερων εθνικών του πλανήτη? Και χωρίς σουτ. Σου κάνει?
      5. Ναι. Σίγουρα. Δεν ξεχαρβάλωσε τίποτα. ΑΠΛΑ έπαιξε με το μυαλό της.

      Αυτά. Στη διάθεση σου όποτε θελήσεις.
      Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τζιμ που διατηρεί αυτόν εδώ τον παράδεισο και μέσα από τη σελίδα του μαθαίνουμε και εμείς οι του χώρου!

      Νίκος

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και που είσαι στην διάθεσή μας για παραπάνω αναλύσεις. Ας καταχραστώ, λοιπόν, την καλοσύνη σου και επίτρεψέ μου να επιμείνω (δεν τα πιάνω με τη μία, το ‘χεις καταλάβει):

      1. Οι τελικοί της ACB δίνουν τίτλο που η Μπάρτσα έχει κατακτήσει 20 και πλέον φορές και τα play-off δίνουν εισιτήριο για το F4 της Ευρωλίγκας την οποία η Μπάρτσα έχει κατακτήσει 2 φορές. Τι είναι σημαντικότερο;
      2. Επειδή το έγραψα συνοπτικά και έχω περιορισμένες γνώσεις, ίσως δεν το κατάλαβες. Ο περιορισμός της χρήσης του Σάδα από τον Πασκουάλ του έδωσε την δυνατότητα ή τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει ζώνη για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα και να βάλει στην ίδια πεντάδα Σάρας-Ναβάρο κάτι που δεν βλέπαμε όλη την χρονιά (ο Σάρας είχε έως τότε ελάχιστη συμμετοχή ως άσσος). Το μπλοκάρισμα του ΠΑΟ στη ζώνη του επέτρεψε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο κρύβοντας τους αδύναμους κρίκους (Σάρας-Ναβάρο) στην άμυνα και να καρπώνεται τα οφέλη στην επίθεση με μεγάλα σουτ και από τους δύο. Ο Σάδα, λοιπόν, απλά δεν χρειαζόταν. Ο Πασκουάλ με κόλλησε όχι με τα 2,5m στον Ούκιτς και στον Γκιστ, αλλά με τη ζώνη όπου τα έσπασα κυριολεκτικά (από το 3ο ματς και μετά).
      3. Αν κατάλαβες ότι το συμπέρασμα ήταν ότι έχασε η Μπάρτσα με το Σάδα και κέρδισε χωρίς αυτόν, άρα ο Σάδα είναι για πέταμα, τι να πώ. Κρίμα… Στο καφενείο πίνω καφέ. Δεν πειράζει, έτσι;
      4. Διεθνής με την Ισπανία ο Σάδα. Μάλιστα. Δεν απαντάς τι παίκτης θεωρείς ότι είναι; Δεν είπαμε ότι είναι για τα σκουπίδια ούτε ότι δεν αξίζει να παίζει στην Εθνική. Άλλο ρώτησα «δάσκαλε». Επανέλαβε, παρακαλώ.
      5. Έπαιξε με το μυαλό της Μπάρτσα επειδή τζόγαρε το σουτ του Σάδα; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Δεν την είχε σκεφτεί το φτωχό μυαλό μου.

      Υ.Γ. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Jim που μέσω του blog μπορούμε και μαθαίνουμε, συνομιλώντας με «ειδικούς».

      77

      Διαγραφή
    7. Καλά, προφανώς η θέση ενός επαγγελματία φέρει μια βαρύτητα αλλά αλάθητο έχει μόνο ο Πάπας κι αυτός τελευταία δεν πατάει καλά. Ασε που, αν πρέπει να επικαλεστούμε το expertise εξ επαγγέλματος, έχει σημασία και ποιός επαγγελματίας φέρει άποψη, έτσι; Εγώ πχ είμαι μηχανικός λογισμικού (προγραμματιστής ντε). Η βαρύτητα της γνώμης μου δεν είναι η ίδια με αυτή ενός πεπειραμένου συναδέλφου που δουλεύει στην κορυφή του κλάδου, όπως αντιστοίχως δεν είναι ίδια με αυτή ενός "συναδέλφου" που φτιάχνει σελιδούλες στο web για χαρτζηλίκι. Ακόμα και έτσι όμως, ο εν λόγω "συνάδελφος" μπορεί κάλλιστα, καλλιστότατα να έχει δίκιο εκεί που τόσο εγώ όσο και ο super συνάδελφος έχουμε άδικο. Και γι'αυτό το λόγο είναι καλό να αποφεύγουμε το ad hominem και να εξετάζουμε την άποψη την ίδια και όχι τον φορέα της. Άλλωστε μια τεκμηριωμένη άποψη, ασχέτως αν τελικά είναι σωστή ή λάθος, δεν χρειάζεται το δεκανίκι της προσωπικότητας του φορέα της και, ως εκ τούτου, η χρήση τέτοιου υποστηλώματος ειναι, τουλάχιστον, ύποπτη (μπάζει δηλαδή η άποψη).

      Σε κάθε περίπτωση όμως, για να επικαλεστώ εγώ το expertise εξ επαγγέλματος πρέπει να δηλώσω και ποιός είμαι για να επικυρωθεί η βαρύτητα της γνώμης μου. Γιατί όπως καταλαβαίνουμε άλλη η βαρύτητα του προπονητή του ΚΑΟΔ πχ, άλλη η βαρύτητα του προπονητή του εφηβικού τμήματος της ΑΕΚ Δυτικών Προαστείων και άλλη ενός αγνώστου που απλά δηλώνει προπονητής, έτσι δεν είναι;

      Έχοντας πει όλα αυτά, εγώ είμαι υπερ του Σάδα και δεν τον θεωρώ καθόλου μα καθόλου αντιπαραγωγικό. Δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά δεν είναι και η ντροπή του αθλήματος, μια χαρά παίκτης είναι για συγκεκριμένες δουλειές στο παρκέ.

      Διαγραφή
    8. Χρήστο, δεν είπε κανείς ότι ο Σάδα είναι ντροπή του αθλήματος. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη ρόλου, που μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και σε ομάδες top επιπέδου είναι για περιορισμένες χρονικά συμμετοχές. Αυτό πιστεύω εγώ. Με τα λίγα που ξέρω και τα ακόμη λιγότερα που καταλαβαίνω. Αν πρέπει να παρακολουθήσω όλα τα παιχνίδια της καριέρας του για να εκφέρω άποψη, τότε έχουμε χάσει την μπάλα. Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν έχω πρόβλημα να επικαλείται κάποιος την ιδιότητά του στο χώρο ώστε να τεκμηριώσει την άποψή του. Απλά, το πρόβλημα (για τον ίδιο) δημιουργείται όταν αισθάνεται την ανάγκη να χρησιμοποιήσει αυτήν την ιδιότητα για να απαξιώσει την διαφορετική άποψη και να αυτοεπιβεβαιωθεί. Όποιος, αισθάνεται καλά με τον εαυτό του τότε μπορεί να συνομιλεί με όλους γνώστες και μη. Αν όχι, ας φτιάξει ένα blog για experts και ας συνομιλεί με όσους θεωρεί άξιους γι’ αυτό.

      Υ.Γ. Τέτοιο πάθος με το Σάδα;

      77

      Διαγραφή
    9. Οχι ρε, τι πάθος, απλά λέω δεν είναι του πεταματού το παιδί, κομπλέ είναι ακριβώς όπως τον περιγράφεις. Τώρα, λίγα πολλά ξέρεις δε μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα, γράφεις ωραία και τεκμηριωμένα και ακόμα και να διαφωνήσω μαζί σου ευχαριστιέμαι την κουβέντα (που άλλωστε για την κουβέντα μπαίνουμε εδώ, όχι για να γίνουμε σοφότεροι), οπότε μη μασάς. Ιδιαίτερα όταν βλέπεις μια άποψη να διανθίζεται και απο βιογραφικά σημειώματα, θυμήσου πόσες μαλακίες σε μάθανε στο σχολείο άνθρωποι με authority και expertise και αυτομάτως πούφ, όλα γίνονται πιο καθαρά. Ούτε να τα παίρνεις κρανίο χρειάζεται, άποψη σου αυτή για τον Σάδα, άποψη του Νίκου η άλλη, δε χρειάζεται να συμφωνούμε all the fucking time. Relax.

      ΥΓ : Πάντως, σοβαρά, δεν βλέπεις τρύπα στα guards του ΠΑΟ όσον αφορά την οργάνωση του παιχνιδιού;

      Διαγραφή
    10. Το πάθος πήγαινε στον ''άνθρωπο του χώρου'', όχι σε σένα.
      Δεν λέω να συμφωνούμε σε όλα. Ίσα-ίσα. Αλλά αυτό το στυλάκι του ''ειδικού'' που έχει δει 100 ματς του Σάδα, τον έχει ακτινογραφήσει, έχει την τεχνογνωσία, το μάτι και δεν αμφισβητείται η άποψή του, το έχουμε φάει στη μάπα από το σχολείο, όπως λες κι εσύ.
      Σοβαρά, χρειαζόμαστε γκαρντ αλλά αν ανανεώσει ο Μασιούλις, δεν βλέπω να παίρνουμε. Τουλάχιστον, στην αρχή της χρονιάς. Στη συνέχεια βλέπουμε.

      77

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα jim και φίλοι του Blog.Πίνω τον καφέ μου και διαβάζω την ανάρτηση του Δημήτρη.Βλέπω ψπροτεινόμενους ψηλούς, κάνω στο μυαλό μου τις αντιστοιχίες,σκέφτομαι ποιος κολλάει με ποιον , πως ο νέος παίχτης θα τροφοδοτείται απο το Μήτσο και τον καινούριο κοντό που πιθανόν θα πάρουμε και γενικά παιδεύω τον εγκεφαλό μου με τέτοια πράγματα.Κατεβαίνω στα σχόλια και ξαφνικά διαβάζω πως μένει ο Λάσμε."Μπα λέω μέσα μου, τρολιά θα είναι"
    Μετά το διαβάζω και λίγο πιο κάτω.Με πιάνει ταχυπαλμία...Μπαίνω στο onsports και το βλέπω πρώτη είδηση!!! Σόρι για τη "γλώσσα" μου. αλλά ...ΈΧΩ ΧΕΣΤΕΊ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!!
    Στεφάν Λάσμε οε οε οεοε.Άντε και έναν με πλάτη τώρα και καθαρίσαμε.Ας είναι ο Γλυνιαδάκης για τρίτος.Μια χαρά.
    Επίσης κάτι ακόμα.Διάβασα αυτό το "ρεπορτάζ περί πιθανού λύσιμου συμβολαίου του Ούκιτς.Η λογική μου φαίνεται λίγο... παράλογη.Διώχνεις έναν παίχτη που μπορεί να είναι μεν υπερεκτιμημένος (βάσει συμβολαίου) και να μην κόλλαγε απο την αρχή στην ομάδα, ο οποίος όμως στην ουσία σου πήρε κούπες και αποδείχθηκε υπερπολύτιμος.Τον διώχνεις λοιπόν με μικρή αποζημίωση για να πας εκ νέου σε πειράματα και να ψάχνεις πάλι για βασικό παίχτη στους κοντούς;Και το κέρδος ποιο θα είναι;Αν υποθέσουμε πως η αποζημιώση του Ρόκο θα είναι κανένα διακοσάρι χιλιάδες,ποιό θα είναι το συμβόλαιο του νέου παίχτη για να σου βγει στη σούμα κέρδος;150 χιλιάδες;Κάτι δεν κολλάει σε όλο αυτον το συλλογισμό.Δε λέω μπορεί ο άνθρωπος που τα έγραψε αυτά να έχει κάνει σοβαρό ρεπορτάζ και όντως οι πληροφορίες του να ισχύουν , αλλά καλό είναι να βάζουμε και καμμία φορά μπροστά τη λογική πριν κάνουμε σημαία ότι ακούμε ή διαβάζουμε.


    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΥΚΙΤΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΡΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
    2. 800 παίρνει ο ούκιτς.Σου περισεύουν 600..

      Διαγραφή
    3. σου περισσεύουν 600 αν δεν πάρεις κανέναν...

      Διαγραφή
    4. Αποψη μου ειναι οτι το συγκεκριμενο αναρτηθηκε για να πυροδοτησει τα σεναρια περι επιστροφης Καλαθη! Η αληθεια ειναι οτι τα σεναρια περι ΝΒΑ λιγοστευουν απ την στιγμη που οι Μαβς εδωσαν εγγυημενο 3ετες στον Μεκελ (;;;), αλλα θα παιξει σε κανα trade για μελλοντικα deals των Μαβερικς. Μην ξεχναμε οτι φετος ο Νικ εκτος απ το πολυ καλο ονομα που εχει στην Αμερικη, τις περγαμινες (MVP eurocup, euroleague 2011), εχει και τα νουμερα που ειναι κατι απαραιτητο για την μεταβαση απεναντι. Αν και φετος παραμεινει ευρωπη, πως θα τον αφησει η Κουμπαν ελευθερο γιατι να πληρωσουμε buy out δυσκολο...
      Με τον Ουκιτς δεν τρελαινομαι, αλλα η αληθεια ειναι οτι βοηθησε πολυ ειδικα στους τελικους και σtα κρισιμα, εχει το απροβλεπτο και τους στανταρ 10 ποντους σχεδον σε καθε ματς, εδεσε με την ομαδα και δεν το βρισκω συνετο να τον διωξουμε.

      Raging Bull

      Διαγραφή
  34. O Lasme έμεινε και απ'ότι φαίνεται, εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, ο ΠΑΟ έκανε σωστούς χειρισμούς στο θέμα. Πολύ σημαντική κατα τη γνώμη μου η παραμονή του και πλέον ο ΠΑΟ έχει να πάρει δύο-τρεις σημαντικές αποφάσεις για να κλείσει.

    1. Παραμονή Maciulis. Για μένα υπεραπαραίτητος. Θέμα σοβαρό για τον καταμερισμό του χρόνου κατ'εμέ δεν υπάρχει σε Euroleague με τέτοιο top16. O Γιάνκοβιτς είναι low risk/high gain επένδυση με την προοπτική οτι ακόμα και αν δεν βγει δεν τρέχιε και τίποτα. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να υπάρχει κάποιος μπροστά του που να σου παρέχει σιγουριά στη θέση και αυτός κατα τη γνώμη μου είναι ο Maciulis. Η προσφορά του στον φετινό ΠΑΟ κατα τη γνώμη μου ήταν τεράστια, σιωπηλή και υπερπολύτιμη και θεωρώ οτι τον αδικεί όποιος δεν του την πιστώνει.

    2. Παραμονή Ukic. O Roko για μένα είναι η προσωποποίηση του πνεύματς του φετινού ΠΑΟ. Παίκτες που βάλανε στην άκρη το εγώ για να παίξουν για το εμείς, μαθαίνοντας πράγματα που δεν είχαν ξανακάνει ποτέ, που σκοντάφτουν αλλά ξανασηκώνονται και όταν ξανασηκώνονται είναι πολύ πιο δυνατοί. Plus οτι είναι γαμώ τα παιδιά και παίκτης που δεν φοβάται να πάρει την ομάδα πάνω του. Ελπίζω να μην κάνουν καμμια βλακεία και στερήσουν τον Roko απο τους φίλους του, θα βγω στο σύνταγμα και θα κάνω καθιστική απεργεία πείνας.

    3. Που θα πάει η τελευταία θέση ξένου. Guard ή center; Με την παραμονή Λάσμε ο ΠΑΟ θέλει έναν συμπληρωματικό παίκτη στους ψηλούς. Νομίζω πως συμβόλαια όπως του Βουγιούκα δύσκολα χωράνε στο budget της ομάδας, ακόμα και αν δεχτεί ο Σοφοκλής να μείνει με λιγότερα. Χρειάζεται κάποιος fundamental ψηλός να προσθέσει λύσεις και ποιότητα στο rotation αλλά η ομάδα δεν είναι ανάγκη να κάνει τρελές υπερβάσεις στο budget της. Το αυτό και στα guards. Προσωπικά, με τα νέα δεδομένα, θα κοιτούσα κάτι οικονομικό και στις δύο θέσεις. Και λέγοντας οικονομικό δεν εννοώ μόνο στα χρήματα αλλά και στον χρόνο συμμετοχής που θα ζητήσουν οι δύο παίκτες. Δεν ξέρω τον παίκτη που προτείνει ο Jim για guard αλλά αν το χαρακτηριστικό οτι μπορεί να παίξει απο 3 ως 20 λεπτά, ανάλογα με τις ανάγκες του ματς, είναι πιστεύω αυτή τη στιγμή το πλέον σημαντικό που πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟ. Τον Γλυνιαδάκη δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση αλλά μπορεί να κάνει τα βασικά, αρκεί το συμβόλαιο που θα ζητήσει να είναι λογικό ή τελος πάντων λογικότερο απο αυτό που έπαιρνε στην Αστάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστο, συμφωνω και επαυξανω οσον αφορα τα 2 πρωτα σημεια:

      (1) Δυσκολο να βρεις κατι καλυτερο απο τον Ματσιουλις στο 3 στα χρηματα που δινει ο Παναθηναϊκος και εξαλλου υπαρχει γενικα ελλειψη καλων τριαριων στην Ευρωπη. Αυτο το κατι παραπανω που ελειπε στη θσεη 3 την περασμενη χρονια μπορει να το δωσει ο Γιανκοβιτς εφετος. Βεβαια δημιουργειται ενα ερωτημα με το χρονο συμμετοχης του Μπραμου ο οποιος στο και στο 3 και στο 2 θα εχει απο 2 σοβαρους ανταγωνιστες εφετος (και ο οποιος βεβαια χρειαζεται να παρει μεγαλυτερο χρονο συμμετοχης του χρονου αν θελει να εξελιχθει).

      (2) Ο Ουκιτς πρεπει να μεινει οχι μονο γιατι εχει δειξει πνευμα ομαδικοτητας (που ομως για μενα δεν εχει φτασει να τον κανει ομαδικο παικτη ακομα) αλλα και γιατι παιρνει καποιες ατομικες προσπαθειες με εξαιρετικα ποσοστα (ειδικα στο τελος των δεκαλεπτων) και ενω δεν ειναι σουτερ μπορει να αιφνιδιασει τον αντιπαλο με καθοριστικα τριποντα οπως εκανε αρκετες φορες εφετος. Απλα δινει το κατι διαφορετικο και ειναι και καλος και στην αμυνα.

      (3) Στο ερωτημα σεντερ ή γκαρντ: για μενα απο τον Παναθηναϊκο αυτη τη στιγμη λειπει ο γκαρντ με τα γρηγορα ποδια. Απο τους 4 (ΔΔ, Ουκιτς, Καρι, Παππας) κανεις δεν ειναι ιδιαιτερα γρηγορος και το ερωτημα ειναι αν η ομαδα μπορει να πηγαινει συνεχως σε σετ παιγνιδι. Θα ηταν καλη προσθηκη ενας γρηγορος PG που θα δημιουργουσε καταστασεις τρανσιζιον σε καποια σημεια του παιγνιδιου που το χρειαζεται ο Παναθηναϊκος (π.χ. οταν ειναι πισω στο σκορ) και ο οποιος επισης θα μπορει να βγαλει και καποιους αιφνιδιασμους που φαινεται να λειπουν αυτη στιγμη. Συν το γεγονος οτι το τοπ-16 εχει τοσους πολλους αγωνες που ο 5ος γκαρντ μοιαζει να ειναι απαραιτητος για καθε ομαδα.

      Το ερωτημα βεβαια ειναι τι γινεται με τον αλλο σεντερ αν καλυφθει η 6η θεση ξενου με γκαρντ. Βλεποντας οτι δεν υπαρχουν αξιολογοι ψηλοι στην ελληνικη αγορα εγω πιστευω οτι ο Γκιστ μπορει ανετα να ανεβει στο 5 και να καλυψει καποιο χρονο απο τους Λασμε και Σοφο. Εξαλλου και στη Φενερ στο 5 επαιζε αν δεν απατωμαι (τουλαχιστον στους αγωνες που ετυχε να τον εχω δει).

      Παντως, ακομη κι ετσι, αυτο το ροστερ δειχνει ικανο να χτυπησει την πορτα του φαϊναλ-4, η δε Ευρωλιγκα μου φαινεται λιγοτερη ανταγωνιστικη του χρονου μ' ολες αυτες τις νεες ομαδες που παιρνουν μερος.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. George o gist οταν ηταν στην φενερ επαιζε τεσσερα.
      Ειχε διπλα του ενα απο τους vidmar k savas κ λιγοτερο τον peker.

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα,
    ο παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να ψάξει στην ελληνική αγορά για αυτόν τον άσο που χρειάζεται?κάτι σε στυλ κατσίβελη δηλαδή που βρήκε ο ολυμπιακός.και για να μην επιβαρύνει το μπάτζετ αλλά και για να μην υπάρχει αυτή η υποχρεωτική παρουσία για πολύ ώρα στο παρκέ αλλά και για να χτιστεί η ομάδα σε ελληνικό κορμό?επίσης ο γιάνκοβιτς για 3ο τριάρι είναι υπερβολή αφού υπολογίζεις οτι θα υπάρχουν 5 γκάρντ.ιδίως αν ο 2ος ψηλός είναι ο σόφο?επίσης έχουμε δει δύο χρόνια τώρα ότι ακόμα κ βασικά λάθη στο στήσιμο να γίνουν το καλοκαίρι με 2-3 αλλαγές ξένων το χειμώνα διορθώνονται.οπότε προφανώς κανένας δεν διαλύεται επειδή έφυγε ο χάινς ή αν έφευγε ο λάσμε!


    zegelias7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. paidia tr pou ekleise o stefanos ti lete gia deon thompson gia 2o center ??? prepei na einai kai oikonomikos enw parallhla einai kai apo tis sumpa8eies tou jim..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Jim, καταρχάς συγχαρητήρια για όλα τα άρθρα σου, πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω το blog, αποτελεί όαση στην μπασκετική κοινότητα με αμιγώς μπασκετικό κοινό!

    Διαφωνώ στις τελευταίες τοποθετήσεις σου σχετικά με την στελέχωση του ΠΑΟ. Πιστεύω οτι η ομάδα δεν χρειάζεται άλλες προσθήκες στη μπακόρντ, φέτος με χειρότερη και ελλειπέσταση γραμμή κοντών και πήγαμε να χτυπήσουμε F4.
    Όσο για τις άλλες θέσεις, του χρόνου (υπο συνθήκη παραμονής Λάσμε + Φώτση) θα έχουμε καλύτερο rebound, καλύτερες περιστροφές και σαφέστατα καλύτερο περιφερειακό σούτ χωρίς να χαθεί η αμυντική προσύλωση. Όσο για 3ο ψηλό ο σκορδίλης δεν είναι τόσο κακή περίπτωση όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Συνήθως τέτοιου είδους ψηλοί, αυτό που χρειάζονται είναι απλά μια αυξημένη συμμετοχή ώστε να διαλυθεί το μόνιμο άγχος εντός παρκέ. Αν αυξηθούν λίγο τα ποσοστά του ενδεχομένως να ξεμπλοκάρει και να αρχίσει να βγάζει περισσότερες κινήσεις τις οποίες ούτως η άλλως έχει στο ρεπερτόριό του αλλά δεν του βγαίνουν.

    Κάτι άλλο επίσης που στην απο 'δώ όχθη του Ατλαντικού ακούγεται ρηχό και άκομψο: Με κρατάει λίγο ανήσυχο το σκεπτικό των εθνικών ομάδων, δεν ξέρω ακόμα πόσοι απ το roster θα ακολουθήσουν τις εθνικές τους πράγμα που δημιουργεί ανησυχία όχι τόσο στο κομμάτι των τραυματισμών όσο στο κομμάτι της αφομοίωσης και ένταξης στην ομάδα, όσο και στο κομμάτι της σωμματικής εκγύμνασης. Παίχτες που φέτος καλούνται μέσα απο την πολύ δουλειά να κάνουν το βήμα παραπάνω (μπράμος,μασιούλης,γιάνκοβιτς,παππάς, λιγότερο ο ούκιτς) αποτελούν ερωτηματικό στα μάτια μου λόγω της καλοκαιρινής τους απουσίας απο την... πρέσα και την μπάρα!
    Πρώτα βελτιώνεσαι σαν παίχτης και μετά παίζεις εθνική στο απόγειο των ικανοτήτων σου. Δεν ακολουθείς την εθνική για προσωπικά ωφέλη και για να αυξήσεις την αξία σου σαν όνομα. Τουλάχιστον κάπως έτσι τα βλέπω..

    Παναγιώτης-MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aν αληθεύουν τα σενάρια αντικατάστασης του Ούκιτς και του Σόφο, ίσως τελικά πάμε σε λύση Ζήση στην περιφέρεια και σε δύο ακόμα ξένους σέντερ, έναν γύρω στα 450.000 ευρώ και έναν γύρω στις 250.000 ευρώ. Έτσι έχουμε ένα αξιοπρεπέστατο ρόστερ με 7 εκ. ευρώ προ φόρων. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. pws sas fainetai luksa adric gia 2o center kai sofo gia 3o center??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλό αλλά μάλλον ακριβός ο Σόφο για τρίτος..

      Διαγραφή
    2. ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ Ο ΑΝΤΡΙΤΣ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥ?
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  40. Μια χαρά είναι το φετινό ρόστερ

    1 ΔΔ, Ξανθόπουλος
    2 Παπάς, Κάρι,
    3 Γιάνκοβιτς, Μπράμος, Γιαννόπουλος
    4 Γκιστ, Φώτσης
    5 Λάσμε, Σόφο, Σκορδίλης

    Δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστεία πράγματα..Με αυτό το ρόστερ δεν έχεις δεύτερο ψηλό, δεν έχεις εξαντλήσει τις θέσεις αμερικανών και κοινοτικών, δεν έχεις playmaker ικανό σε αυτό το επίπεδο να δίνει ανάσες στο Δ.Δ. Ξανθόπουλος και Γιαννόπουλος δεν είναι για πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ευρωλίγκα που θα είναι ο βασικός φετινός στόχος.

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειάζεσαι Μασιούλις και Ούκιτς;;;

      Διαγραφή
    3. Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος έχουν χαιρετήσει από σήμερα

      Διαγραφή
    4. Ο Σπανουλης τελικα θα φυγει απο εσας?τι ξερεις?

      Διαγραφή
  41. Νομίζω όλοι οι παναθηναικοί θα είναι πλέον υπερευχαριστημένοι με την παραμονή του Λάσμε. Ο δεύτερος ψηλός ωστόσο θα καθορίσει το αν ο παναθηναικος θα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στη νεα EUROLEAGUE..Νομίζω το ποιός θα είναι αυτός θα εξαρτηθεί και από τις κινήσεις του Ολυμπιακού. Σκέψη μου ότι ίσως θα έπρεπε να είναι ο Ντόρσευ παρ΄ όλο που μειονεκτεί στο ποστ και στις βολές. Η άμυνα γίνεται ακτύπητη με Λάσμε, Γκιστ, Φώστη και Dorsey. Θα χρειαστεί ωστόσο ένας παίκτης που θα μπορεί να ποστάρει γιατί κανένας από τους ψηλούς μας δεν το κάνει με επιτυχία. Ισως πάλι υπερισχύσουν οι σκέψεις για 7footer, με τον Davis να είναι ιδανική περίπτωση αν αφήσει την Κίμκι. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορείς να έχεις ποιοτικό τρίτο ψηλό λόγω εκτόξευσης του μπάτζετ. Μάλλον ο δεύτερος ψηλός θα αργήσει να κλείσει και θα περιμένουμε κοψίματα από το nba ενώ ο Σόφο μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν εκτός και αν δεχτεί δραστική μείωση αποδοχών.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τελικα ισως η μεγαλυτερη απωλεια του φετινου παο σε αναλογια θορυβου αποχωρησης και προσφορας θα ειναι ο τσαρτσαρης. Ειναι αυτο που λειπει για να δεσει το γλυκο στην ομαδα. Ελληνας τεραστιος παικτης εστω και στα γεραματα ανετα καλυπτε το 3ο σεντερ και εμενε και μια θεση ξενου για ενισχυση του μπακορτ με παικτη τυπου μαρκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πάντως δεν σας καταλαβαίνω εσάς που λέτε ότι ο παναθηναικός χρειάζεται σέντερ που να χει παιχνίδι με πλάτη και παράλληλα λέτε ότι πρέπει να φύγει ο Σόφο. Να το κοιτάξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά τα λεφτά για να μείνει ως τρίτος ψηλός παρά την ικανότητά του στο ποστ παιχνίδι. Δεν αντέχει για να γίνει δεύτερος ψηλός σε χρόνο συμμετοχής προκειμένου να ξεκουράζει τον πρώτο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που λένε αρκετοί εδω μέσα είναι οτι χρειάζεται ένας fundamental ψηλός, δηλαδή κάποιος που κάνει αξιοπρεπώς ώς πολύ καλά όλα τα βασικά της θέσης. Και παιχνίδι με πλάτη (που δεν το έχει ο Λάσμε) και αμυντικά ικανός (που δεν το έχει ο Σόφο) και αξιοπρεπές σουτ/επίθεση με πρόσωπο (που δεν το έχει κανείς τους) και rebouding skills (που ο Σόφο είναι δυστυχώς απλά σα να μην υπάρχει, αλλά και ο Λάσμε δεν είναι καμμια μηχανή rebounding).

      Διαγραφή
    3. Φίλε αυτός που περιγράφεις είναι ο 30χρονος Μάικ Μπατίστ και κοστίζει 2 εκατ. δολάρια

      Διαγραφή
    4. Οχι, ο 30χρονος Μπατίστ τα έκανε όλα αυτά καλά ως πολύ καλά (είχε και τις αδυναμίες του βέβαια). Εγώ μιλά για παίκτη που μπορεί να τα κάνει απλά αξιοπρεπώς, αλλά να τα κάνει και τα τρία, και rebound και επίθεση με πλάτη/πρόσωπο και άμυνα. Απλά αξιοπρεπώς για να καλύπτει τις αδυναμίες των άλλων δύο (που είναι μπόλικες).

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες. Κάτι από όλα αυτά δεν θα το κάνει καθόλου. Αυτή είναι η έννοια του συμπληρωματικού. Εν προκειμένω, δεδομένων όσων (πολλών) κάνει καλά ο Λάσμε, χρειάζεται πρώτιστα παιχνίδι στο λόου ποστ. Αν έχει και το πακέτο άμυνα/ριμπάουντ (που πάνε μαζί) δεν είναι συμπληρωματικός, είναι βασικότατος.
      Υ.Γ. Ο 30χρονος Μπατίστ δεν τα έκανε καλά ως πολύ καλά, τα έκανε πολύ καλά ως άριστα

      Διαγραφή
  44. πολυ καλη κινηση τακτικης απο τον γιαννακο, και για ακομη μια φορα δειχνει οτι πολυ απλα το εχει... μπραβο του
    με λασμε κλεισμενο εχουμε τον χρονο να περιμενουμε κομενους.. περιπτωση ντορσει θα βοηθουσε αμυντικα αλλα επιθετικα θα ειμασταν μια απο τα ιδια!! θελουμε 5αρι που να σκοραρει με ολους τους τροπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτήν την περίπτωση Davis..

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. σωστος αντρεα και εμενα που αρεσει ο ντειβις..

      Διαγραφή
    3. Υπαρχει ομαδα στην ευρωπη που να μην της αρεσει ο davis?
      Αλλαζεισ επιπεδο ευκολα αλλα κ μπατζετ..

      Διαγραφή
    4. Είναι πολλά τα λεφτά όμως....

      Διαγραφή
  45. Παίκτης του Ολυμπιακού ο Σέντρικ Σίμμονς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ούκιτς και Ματσιούλις είναι δύσκολο να μείνουν λόγω μειωμένου μπάτζετ γιαυτό άλλωστε πήραμε και τους Παπά και Γιάνκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που δυστυχώς έχει πολύ σοβαρη λογική και δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέσα στον ενοθυσιασμό

      Διαγραφή
  47. Αποδεσμεύστε Ούκιτς και με τα 600 πάρτε τον Ρόουλαντ που πρότεινε ο Τζιμ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον παρεις στην ομαδα σου το Ροουλαντ στη θεση του Λο.Παρε και το Ζηση στη θεση του Σπανουλη.Ημαρτον πια με τα παπαγαλακια.

      Διαγραφή
    2. Ελεος,σταματηστε να κανιβαλιζετε τα παντα.Παρτον εσυ στην ομαδα σου τον Ροουλαντ και κρατησε και τον Περκινς δωρο!Και παρε και τον Ζηση οπως σου λεει ο φιλος να βαζεις 40 ποντους με το ζορι σε καθε παιχνιδι

      Διαγραφή
  48. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για Ούκιτς. Μένει.

    Bunny Munro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε πως έχει πει την περίφημη ατάκα "έχω εφεύρει την αλητεία" μετά την ήττα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. "Μα δεν το έχω πει... Είχα πει κάποια πράγματα, σε καμία περίπτωση όμως έτσι όπως έχουν γραφτεί. Και δεν ήταν πράγματα που είπα απευθείας στους διαιτητές. Ήμουν με ανθρώπους του Παναθηναϊκού κι έλεγα "αυτό που έγινε σήμερα ήταν αλητεία". Τώρα αυτό πώς μεταφράστηκε ότι εγώ είπα πως έχω εφεύρει την αλητεία, δεν μπορώ να το καταλάβω". AΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΓ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ.ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Π.Χ Ο ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ,ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ "ΠΕΡΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητράκη, εσύ είσαι;

      Στο δικαστήριο δεν αποδείχτηκε ότι είπες αυτή τη φράση στους διατητές (όπως την ανέφεραν επώνυμα οι ίδιοι) και για αυτό δεν τιμωρήθηκε με 2 μήνες.

      Πάλι "αλλού" είσαι και γράφεις ότι σού 'ρθει;

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχα ετσι σου ειπαν, οι διαιτητες;;;;Καλα οταν μπλεκεις με επιστημονες λασπης δεν σε σωνει τιποτα.Αυτο δεν γραφτηκε απο τους διαιτητες φιλε,αυτα τα ειπαν κυκλοι των Αγγελοπουλων.Στο φυλλο αγωνα αυτο δεν γραφτηκε ποτε.Ο ΔΓ δεν ειπε να ζητησουν συγγνωμη οι διαιτητες για αυτο που εγραψαν αλλα οι Αφοι να ζητησουν συγγνωμη για την λασπη που ριχνουν οι σιγανοπαπαδιες.Δες τι ψεμματα εσυραν για την φυγη Χαινς και ασε εμας.Αντε πολυ ασχοληθηκα.Γραφε οτι θελεις απο λασπη ειστε μαθημενοι δεν σας φτανει κανεις.

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ εσυ εισαι που ελεγες για Νικολας,Φωτση,Σατο μια χαρα σε ρουμπωσε ο αλλος,τσιμουδια δεν εβγαλες,απαντησεις για ολους με αποδειξεις ενω χτυπιοσουν για το αντιθετο.Ειδαμε ποιος ειναι ψευτης με αποδειξεις.

      Διαγραφή
    4. Δεν βαρεθηκατε να τσακωνεστε?

      Διαγραφή
  50. O Sιμονς αντικαθιστά Σέρμα ή Χάινς.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πιστεύω τον Powell αντικαθιστά

      Διαγραφή
    2. Για τη θέση του Πάουελ έρχεται... Χειρότερος από τον προκάτοχό του δεν μπορεί να είναι. Έχει άλλωστε και κοινοτικό διαβατήριο. Καλή επιλογή!
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  51. παιδια,αυτα τα περι σωστης τακτικης στην περιπτωση λασμε κτλ τα ακουω βερεσε.
    απλα δεν τον ηθελε η τσσκα που προσπαθησε ο ιδιος και ο μανατζερ του να τον σπρωξει.υστερα τσακισε και το μπατζετ της φενερ και εμεινε ξεκρεμαστος.
    ολα τα αλλα ειναι ανεκδοτα.
    οσον αφορα τον σιμονς,χιλιες φορες τετοιες επιλογες παρα παικτες με προσδοκιες και πολλα λεφτα πεταμενα στα σκουπιδια.
    ετσι και αλλιως και ο χαινς και ο καθε χαινς βρηκαν και εκαναν.υπαρχουν και αλλοι επισης καλοι και ισως καλυτεροι που ακομα δεν εχουν βρει σοβαρους προπονητες να τους αναδειξουν,οπως εγινε με χαινς λασμε ντορσι μπατιστ.
    ρε το μοναστηρι να'ναι καλα και απο παικτες βρομαει ο ντουνιας.
    μανι μανι αν αφησουμε τον τζιμ να γραφει παικτες,θα γραψει ολοκληρο βιβλιο σε σκαουτινγκ.
    απο το ποιος εχει πλατυποδια μεχρι αναλυση ουρων και τι ομαδα αιματος ειναι ο καθενας τους αλλα και ο μπατζανακης τους μαζι για δωρο
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τακτική στην περίπτωση Λάσμε ήταν σωστότατη, όχι γιατί τελικά κατέληξε σε γάμο αλλά γιατί έστειλε μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός δε μπαίνει σε παιχνιδάκια μάνατζερ και δεν συμμετέχει σε σήριαλς. Τόσα (πολλά) δίνω, αλλά μέχρι εκεί. Οχι "πόσα θες;", που λέει και το άσμα. Και αρνητικά να είχε απαντήσει ο παίκτης, η ΚΑΕ πάλι σωστότατα έπραξε γιατί κέρδιζε χρόνο στην αναζήτηση του αντι-Λάσμε.

      Διαγραφή
  52. Όπως είναι το άρθρο, όπου Παναθηναϊκός βάλε Ολυμπιακός και έχεις έτοιμες τις προτάσεις για αντι-Χάινς. Θέλω και φάκελο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Should he stay or he should go?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ο Ολυμπιακός με τη απόκτηση του Σίμονς και την διαφαινόμενη απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη μπορεί με την ησυχία του να ψάξει για τον αντι-χαινς και γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να βιαστεί.Οι παραπάνω προτάσεις του Jim είναι ταμαμ και πολλά λαβράκια θα προκύψουν και μετά το summer league.
      Πρίντεζης-Petway-Μαυροκεφαλίδης
      Αντιχαινς-(Μαυροκεφαλίδης)-Μαυροειδής.
      Καθόλου άσχημα
      Όσο για τον Παναθηναϊκό, μετά και τη παραμονή του Στεφάν,ο παίχτης με post παιχνίδι έχει βρεθεί και
      λέγεται Ιαν Βουγιούκας....Μην βιαστειται πολλοί να πείτε ότι έχει συμβόλαιο, γιατί σαν θέλει η νύφη κι ο
      γαμπρός...ο πεθερός παίζει να ενδώσει.
      Κακή κίνηση η αποδέσμευση Ούκιτς, αλλά οι πιθανότητες είναι στο να γίνει...
      GreenDak

      Διαγραφή
    2. Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να'χει το buy out. Άν είναι πρόθυμοι στον Παναθηναϊκό να σκάσουν κοντά στο μύριο για τον ίδιο και άλλο τόσο στην εξαγορά του συμβολαίου τότε οκ.
      Τώρα αυτό με τον Ούκιτς από που προκύπτει ρε παίδες; Μόνο το pamesports έκανε ρεπορτάζ γι' αυτό το θέμα έτσι; Νομίζω δεν έχει βάση σαν θεωρία. Μόνο αν έχουν έτοιμο κάτι αρκετά καλύτερο και εύκολο σε προσαρμογή. Μόνο για Νικ Καλάθη ας πούμε θα είχε νόημα κάτι τέτοιο. Αλλιώς ο Ούκιτς τα πήγε εξαιρετικά. Ουσιαστικά ήταν ο μόνος γκαρντ στην ομάδα μαζί με Διαμαντίδη, αμύνθηκε εξαιρετικά, άλλαξε το στυλ παιχνιδιού του και (πολύ θετικό αυτό για μένα) κάθε του καλή εμφάνιση μεταφραζόταν σε νίκη.

      Διαγραφή
    3. Μην ξεχναμε και κατι αλλο,ο Ουκιτς εχει τρομερη φυσικη κατασταση,ψηλο γκαρντ με μακρια χερια,βοηθησε παρα μα παρα πολυ στην αμυνα και πολυ καλος χαρακτηρας,ειδικα ο Ολυμπιακος δεν βρηκε ποτε αντιδοτο για αυτον.Θα ειναι τεραστια γκαφα τωρα που τον αλλαξαμε σαν παικτη,και του χρονου λογικα θα ειναι πολυ καλυτερος να τον αφησουμε να φυγει!Και να κραταμε πχ τον Καρι στα 33 του

      Διαγραφή
    4. @Madness Κοίτα.Επειδή γράφουμε ανώνυμα, ίσως δεν ήταν σωστό να αναφερθώ τόσο στον Ίαν όσο και στον Ρόκο και καλύτερα να σταματούσα το σχόλιο μου στα του ΟΣΦΠ.
      Αν σου πω πχ μου το είπε ο τάδε ή δείνα είναι δύσκολο να στο αποδείξω και να το δεχτείς...Οπότε ξέχνα το και απλά κράτα το σαν πιθανό σενάριο.Πάντως δεν πήρα την αφορμή από το ρεπορταζ του pamesports.
      GreenDak

      Διαγραφή
  53. Εβλεπα χθες το αφιερωμα του NBA στο πρωταθλημα που πηραν οι Pistons to 2004 κι ειχα μια συζητηση μετά και θα θελα τη γνωμη σου. Είναι τελικα ο Ben wallace o καλύτερος undersized center όλων των εποχών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τζιμ, άσε το φραπέ και τις ρακέτες και βάλε μπρος το pc και ξεκίνα να γράφεις, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν!
    Λάσμε οριστικά στον ΠΑΟ, Simmons στον ΟΣΦΠ.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για Ντάνστον που λενε ρε παιδια ειναι ο πρωην του Αρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η καλύτερη δυνατή κατάληξη στο θέμα Λασμε.

    Όσο αναφορά τον Σιμμονς εάν θυμάμαι καλά ο Τζιμ είχε γράψει για τον παίκτη και νομίζω ότι γενικά είχε μια θετική άποψη. Σωστή αντιμετώπιση είναι ότι οι Αγγελοπουλοι παράλληλα με το θέμα Σπανουλη συνεχίζουν τον σχεδιασμό. Λογικά Μαυροκεφαλιδης, Πετγουει και Σιμμονς (πολύ θετική εικόνα είχα όταν αγωνιζόταν στην Καβάλα) μαζί με Πριντεζη και Μαυροειδη και τουλάχιστον ένας ακόμη από το πάνω ράφι θα συνιστούν μια πολύ ισχυρή φροντλαιν με μόνο θέμα την ομοιογένεια. Από εκεί και πέρα είναι ένα ερώτημα εάν πρέπει να δώσουν πάνω από 2 εκ στον Σπανουλη ή εάν με αυτά τα χρήματα μπορείς να αποκτήσεις ποιοτικούς παίκτες και ας μην είναι Έλληνες.

    Ο Παναθηναϊκός δείχνει να βαδίζει σωστά...αποψη μου είναι ότι ο Μασιουλις και ο Ουκιτς επιβάλλεται να μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Νικο σορυ αν στο χαλαω αλλα frontline με την συγκεκριμενη συνθεση που αναφερεις μονο ισχυρη δεν ειναι! Ο λογος που δεν την χαρακτηριζω απογοητευτικη ειναι κυριως λογω Πριντεζη και μετα Μαυροκεφαλιδη αν υπογραψει. Δεν ξερω αν εχεις παρακολουθησει καθολου Petway παιχτης με καλα χαρακτηριστικα μεν αλλα 1 επιπεδο κατω απο Αντιτς και σε καμια περιπτωση παιχτης πρωτης γραμμης, το ιδιο και για Σιμμονς που λογικα θα ερθει να καλυψει την θεση του αξιοπιστου Σερμα δηλαδη 2ου-3ου ψηλου. Οσο για Μαυροειδη γελαει ο κοσμος με αυτο τον ανθρωπο, γιατι παιχτη δεν θα τον χαρακτηριζα.
      Φιλικα

      Raging Bull

      Διαγραφή
    2. Γτ έτσι υποτιμημενο τον έχεις τον μαυροειδη?αν εξαιρέσεις την φετινή χρονια που όπως αποδείχτηκε ήταν απο την αρχή τραυματίας τα υπόλοιπα χρονια έκανε μια χαρά χρονιές..δεν μιλάω για βασικό πενταρι αλλα για δεύτερο στο δικό μου μυαλο φαντάζει καλύτερη επιλογή απο παουελ κ πόσο μάλλον απο σερμαντινι!για Σιμονς απο τα λίγα που έχω δει νομίζω ότι επισης ειναι μια κλάση πάνω απο αυτούς τους δυο.αρα ψάχνεις έναν παιχτη στη θέση του χαινς κ νομίζω είσαι κομπλε.με πιο δυνατή άμυνα καλύτερα ριμπάουντ κ παιχνίδι πάνω απο τη Στέφανη κ χειρότερα τρίποντα...αρκεί βέβαια ο αντικαταστάτης του χαινς να ειναι αντικατάστατης κ οχι σαν τον παουελ που δεν είχε καμία σχέση με τον ντορσει ούτε σε στιλ αλλα ουτε κ σε επίπεδο.εγω θα ήμουν ευχαριστημένος πολύ με σλοτερ αλλα εχει συμβόλαιο!!

      Διαγραφή
  57. Σχεδον σιγουρο στο ισραηλ ο σοφο παει μακαμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως πάνο? Μήπως αυτό ανοίγει το δρόμο για Μπουρούση τελικά? Εγώ θα προτιμούσα έναν καλύτερο αμυντικά 7footer βέβαια..

      Διαγραφή
    2. o bourousis prosfata dilose pos den skeftetai na gurisei ellada

      Διαγραφή
    3. Ναι εχει γραφτει σε τυπο εξαλλου κ το επιβεβαιωνουν κατι φιλοι μου απο κει.
      Επισης τυχαιο ειναι πως ενω σε τρεις μερες λιγη η προθεσμια απο παο να τον κρατησει ,οι πρασινοι δεν εχουν κανει καν κινηση?στις 4 μενει κ οριστικα ελευθερος κ διαπραγματευεται απο αφετηρια με ολους τους ενδιαφερομενους.
      Στο ισραηλ μαλιστα μιλανε για δυετες με σχεδον ιδια λεφτα που επαιρνε στον παο.

      Διαγραφή
    4. Για μπουρουση ειχα γραψει πριν εναμιση μηνα οτι αν ερχοταν προσωπικα θα ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο.
      Για αρχη ειναι παιχταρας για την θεση του.αλλα περισσοτερο παιζει με προσωπο που δεν το χεις αναγκη.οπως κ να χει ειναι ελληνας κ σε παο κ ολυ θα ταν λυση πρωτης γραμμης.
      ΑΛΛΑ
      Δεν θα ερθει γιατι θα ξαναρχιζε κοντρα ο ΔΓ με τους οργανωμενους.οι οποιοι δεν θελουν να τον βλεπουν.
      Ειναι πανακριβος προερχομενος απο μια αποτυχημενη σε επιπεδο ομαδας χρονια αλλα πολυ καλη επι προσωπικου.οι μετοχες του εχουν ανεβει κ σιγουρα κ οι μελλοντικες απολαβες του.
      Το χει δηλωσει επανελλημενα δεν θελει για πολλους λογους να παιξει στον παο.κ ενω λες οκ ειναι επαγγ. σιγα το οα (σπανουλης,περπερογλου) αν το λεει καποιος συνεχεια δεν ακουγεται καλα στα αυτια οχ κονο των ργανωμενων αλλα και της διοικησης που ειναι κ φανατικοι μεταξυ μας.
      Για μενα δεν παιζειτετοια περιπτωση

      Διαγραφή
    5. O Bourousis paizei poly gia Real...Kai ispania genikotera!

      Dimitris Berkshire

      Διαγραφή
  58. Καλησπέρα Jim και φίλοι,
    Η ευχή όλων των φίλων του Παναθηναικού έγινε πραγματικότητα και το δίδυμο Λάσμε-Γκιστ που εντυπωσίασε στο δεύτερο μισό της χρονιάς και αφού πολύ γρήγορα βρήκε ομοιογένεια παρέμεινε, και να δούμε πόσο ακόμα μπορεί να βελτιωθεί! Μπράβο και στον ΔΓ γιατί δείχνει να ξέρει το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων αν και πάντα χρειάζεται και λίγο ρέντα..
    Παραμένουν τα ερωτηματικά Μασιούλις,Σόφο. Ο πρώτος θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει για λόγους που έχουν αναφερθεί, όσον αφορά τον Σόφο σε περίπτωση που ο Σκορδίλης είναι ο 3ος ψηλός δεν γίνεται να μείνει για μένα,εκτός και αν αποκτηθεί κι ένα 4-5αρι που θα μπορεί όμως να σταθεί καλά στο 5 γιατί ο Τσάρτσαρης μπορεί να είχε χάσει σε ταχύτητα φέτος αλλά είχε εμπειρία και μυαλό και έπαιξε αρκετά στο 5 φέτος,πολύ περισσότερο απ' ό,τι στο 4.
    Υ.Γ. Ακόμα απορώ με το θέμα Ντόρσει. Που έχει κλείσει αυτός ο παίκτης τελικά?
    Υ.Γ.2 Δύσκολο το βλέπω και κίνηση για άλλο γκαρντ τώρα,λογικά μεσά στη χρονιά αν χρειαστεί θα γίνει κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γειά σου jim...Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σου άρθρο...
    Η είδηση της ανανέωσης Λάσμε με κάνει να στραφώ σε άλλου είδους ερωτήσεις όπως για παράδειγμα μήπως έχουν ακουστεί ονόματα για το 3 της Μπαρτσελόνα και το 5 της Ρεάλ;Θεωρεέις φετινό underdog του θεσμού την Κουμπάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i barca gia to 3 opos eixe grapsei o jim endiaferotan gia moss alla prosfata diavasa pos o bogdanovic einai sto stoxastro tis,i real endiaferetai gia bourousi

      Διαγραφή
    2. Μπαρτσα εχουν ακουστει παρα πολλοι για το τρια.
      Μαλιστα εμεινε ελευθερος κ ο ingles προχτες.
      Λοιπον ακουστηκαν απο παπανικολαου,μος,san emeterio,datome,vasiliadis !!(βησμα εχει;),μπογκντανοβιτς.
      O Μπογκτανοβιτς ειναι το απωθημενο τους απο τον χειμωνα.να μην πω απο περσι.αν δεν υπογραψει στο nba θα παει μπαρτσα.αλλωστε και αυτοι αυτον περιμενουν.
      Ρεαλ ακουστηκε μπουρουση ενω κ ο μιλισιτς του χρονου θα παιζει ευρωπη...

      Διαγραφή
    3. Πρωτον μαθε πως γραφεται το βυσμα δευτερον εχεις καμια ενδειξη οτι ο βασιλειαδης εχει χρησιμοποιησει βυσμα ποτε στην καριερα του;
      Τριτον ποιος σου ειπε ο βασιλειαδης ειναι χειροτερος απο ορισμενους που αναφερεις...

      Διαγραφή
  60. Α ρε Τζιμ ειχα ταξιδι ολη την Κυριακη και σημερα διαβασα το αρθρο σου που ειναι και αυτο απιθανο....! Με τα τωρινα δεδομενα στην ομαδα ειναι τα 4 γκαρντ μας, οι Γκιστ-Φωτσης (σχεδον τελειωμενος) Σοφο, Λασμε, Γιανκοβιτς, Μπραμος, Σκορδιλης και λογικα θα ανανεωσει και ο Γιονας. Αν παρουμε ενα ακομα γκαρντ (εχουμε μια θεση ξενου) και βαλουμε Σκορδιλη απλα στην 15αδα και οχι στην 12αδα τοτε η ομαδα μας ειναι υπερπληρης και ανταγωνιστικοτατη. Μετα τον Ροουλαντ ποιον αλλο θα προτεινες για ακομα ενα γκαρντ; Με βαση την κακη εικονα που εδειξε ο Περκινς στον ολυμπιακο (σιγουρα δεν ειχε και την καταλληλη αντιμετωπιση) πιστευεις οτι θα μπορουσε να παιξει αυτο το ρολο που επαναλαμβανεις συνεχως του εξισοροπιστη στην περιφερεια;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Στάθη κι εμένα μ'αρέσει γενικά ο Πέρκινς αλλά δυστυχώς όπως φάνηκε και απο τον ΟΣΦΠ χρειάζεται να παίρνει πολλά λεπτά για να προσφέρει και αυτά τα λεπτά στον ΠΑΟ φέτος δεν μπορεί να τα πάρει δυστυχώς.

      Διαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίμονς το ίδιο αποτελεσματικός με Χάινς; Ντόινγκ

      Διαγραφή
    2. ειδες τον χαινς να εχει καποιο τρομερο επιπεδο αποτελεσματικοτας?? να μν μπερδευομαστε.. ο χαινς ειναι απλα ενα συμπληρωματικο 5αρι (σωματοδομικα δεν ειναι καν 5αρι) που επιθεση ο χαινς ειχε ενα συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου.. μονοδιαστατο θα ελεγα.. ε τα ιδια ιεναι και ο σιμονς...

      Διαγραφή
  62. Καλησπερα και απο μενα..Ο Παναθηναικος ειναι σχεδον ετοιμος..Ιδανικα για μενα θα ειχε ως εξης:
    1-2: ΔΔ, Παππας, Καρυ, Καλαθης
    3 : Μπραμος, Γιανκοβιτς, Μασιουλης
    4 : Φωτσης, Γκιστ
    5 : Λασμε, Τζαγουαι, Βουγιουκας
    Ή
    5 : Λασμε, Ντορσευ, Διαμαντακος..

    Οσον αφορα τους γκαρντ ο ουκιτς νομιζω θα μεινει και θα μου αρεσε πολυ ο Μαρκους Γουιλλιαμς στους ηδη υπαρχοντες..

    Στον ΟΣΦΠ πια η γνωμη σας για Σιμονς? δεν τον ξερω καθολου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Wiliams κ dorsey ε?
      Ουτε τα πιο τρελα υγρα ονειρα:)
      Αλλα πρεπει να φυγει ουκιτς κ να αποκτηθει ελληνας ψηλος...
      Αλλα μετα βλεπω τον παο ευκολα η πιο θεαματικη ομαδα της ευρωπης

      Διαγραφή
  63. Ο Ολυμπιακος εχει συμφωνησει με Μπομπυ Μπραουν και ο Σπανουλης με ΤΣΣΚΑ
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πραγματικά ισχύουν τα όσα αναφέρεις,τότε με μια λέξη απογοήτευση. Γι@ννης

      Διαγραφή
    2. Άμα πάρει ο Ολυμπιακός τον Μπράουν θα είναι μεγαλύτερο λάθος και από το να αφήσει τον Σπανούλη...(υπερβολικό αλλά you get the point)!
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  64. τζιμ ο παππας ειναι καθαρος σκορερ...δηλαδη δεν μπορει να βοηθησει στο δημιουργικο κομματι σε περιπτωση που δεν αποκτηθει αλλο γκαρντ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα δεν ειναι τι χρειαζεται ο Παναθηναϊκος (και οποιαδηποτε αλλη ομαδα) αλλα ποιοι παικτες πρεπει να προωθηθουν στις ομαδες..
      Θα μας βγαλουν τρελους εδω μεσα.Συζηταμε για αντικατασταση του Ουκιτς απο παικτες τυπου Περκινς.Δεν ειμαστε με τα καλα μας..

      Διαγραφή
  65. Κι ομως ο Μπουρουσης ειναι ακριβως το κερασακι στην τουρτα που λειπει απο την φοντλαιν του ΠΑΟ,λογω πειρας,υψους,τριποντου,ευστοχια στις βολες,ριμπαουντ και κοψιματων,επειδη ειναι Ελληνας και επειδη θα εχει 3 θηρια διπλα του για την βρωμικη δουλεια.Γενικοτερα με εναν απο τους Καλαθη για ασσο η Μπουρουση για ψηλο,ανεβαινεις επιπεδο και γινεσαι χαλαρα το 1ο φαβορι για Ευρωλιγκα.Πιθανη υπερβαση για εναν απο τους 2 φερνει Ευρωλιγκα.Οσο για τα περι των πιθανων διαμαρτυριων απο τον κοσμο,τα ακουω βερεσε.Καποια στιγμη πρεπει να ξυπνησουμε γιατι ολοι οι υπολοιποι μας τσιμπανε τους παικτες και καμαρωνουν και εμεις ολο διαμαρτυρομαστε για το παρελθον του καθενος.Ισα ισα εαν ερθει ο Μπουρουσαρος,τετοιο γενιτσαρο εναντιον του Ολυμπιακου δεν θα ξαναεχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παιδιά και εγώ υπέρ Μπουρούση και Καλάθη στο πόιντ. Αλλά υπολογίστε ότι θα ξεφύγουμε τουλάχιστον 2 εκ. από τον προϋπολογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή