Athlenda

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

BELIEVE..


Με μπάσκετ βγαλμένο από τα έγκατα των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας μας και έδρες-καμίνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κόλλησαν τους αντιπάλους στα σχοινιά και πάνε στο ραντεβού με την ιστορία αύριο. Δε θέλει πολλές κουβέντες η παρούσα κατάσταση. Απλά πιστέψτε το.. Το Hoopfellas αναλύει. Σχόλιο και από τον κόουτς Πίτι Χουρτάδο..



Δε μπορούσα να χαρακτηρίσω διαφορετικά το μπάσκετ με το οποίο οι ομάδες μας λύγισαν ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ εχθές, παίρνοντας το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα δίχως αύριο με καθαρά ελληνικό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το μπάσκετ, το οποίο έχει συνδυαστεί με νίκες σε οριακές (δηλ. play-offs) καταστάσεις συνοδεύεται από συγκεκριμένα πνευματικά χαρίσματα για να λειτουργήσει αυτή την ..εποχή του χρόνου. Και οι δύο ομάδες μας τα έχουν.Δεν είναι θριαμβολογία. Προσωπικά δεν εξετάζω οικονομικά μεγέθη σε αυτή ειδικά τη φάση. Δε με απασχολούν ιδιαίτερα τα 10,20, ή 50 εκ. ευρώ μπάτζετ. Θεωρώ ότι με ένα σχετικό μικρό ποσό (στο ύψος των χρημάτων που έχουν επενδύσει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φέτος) μια ομάδα μπορεί να κατακτήσει τη διοργάνωση, αρκεί να γνωρίζει πραγματικά την αγορά και να επενδύσει σωστά. Δε θα θριαμβολογήσω λοιπόν (όπως συμβαίνει τριγύρω) που οι ομάδες μας πήγαν στο 2-2 τα λεγόμενα "οικονομικά μεγαθήρια" με το διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ (άλλωστε κάποτε ήμασταν εμείς στη θέση τους..) αλλά ειλικρινά μου αρέσει πολύ το ότι οι αντίπαλοι μας το..περίμεναν. Η ψυχολογική επίπτωση και επιρροή των όσων έχουν καταφέρει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην Ευρώπη υπό καθεστώς πίεσης σε όλο της το μεγαλείο..


Πάμε να δούμε τι έχει να μας πεί ο κόουτς Πίτι Χουρτάδο αρχικά..


"Ελληνική κόλαση.."


"Η Ρεάλ επανέφερε την επιλογή Ντάρντεν στο μαρκάρισμα του Σπανούλη κάτι που στην πραγματικότητα δουλεύει. Δεν είναι αρκετό όμως. Η ισπανική ομάδα έχει μειώσει τα ποσοστά της, το σκορ της ενώ αυξάνει τις κακές πάσες/συνεργασίες και χάνει συχνά την συγκέντρωση της σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Κάθε επιθετικό ριμπάουντ στην αρένα του Ολυμπιακού για τους γηπεδούχους συνοδεύεται με..πάρτι στις κερκίδες και πολλές από αυτές τις δεύτερες ευκαιρίες είχαν επιτυχή κατάληξη (καλάθι ή κερδισμένο φάουλ).

Επίσης η Ρεάλ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πεντάδα της δεύτερης περιόδου, η οποία όλη τη χρονιά προσέφερε ένα showtime αλλά τώρα στην ελληνική κόλαση,όταν ο Λάσο παίζει με τους Ροντρίγκεθ-Κάρολ και Μεχρί μαζί, δίνεται μια καλή ευκαιρία στον Ολυμπιακό να γυρίσει και να αλλάξει το ματς, όπως εχθές. Καταλαβαίνω τον Πάμπλο Λάσο. Θέλει να δώσει χρόνο στον Κάρολ ώστε σταδιακά να βρεί πάλι τα πατηματά του αλλά  είναι επικίνδυνο καθώς οι "αμυντικοί κόκκινοι καρχαρίες"  μυρίζουν ..φρέσκο αίμα και αυτό συνέβηκε εχθές.

O κόουτς Μπαρτζώκας πήγε σε πολλές αλλαγές αμυνόμενος στο σκριν στη μπάλα ενώ καταστάσεις επιθετικού ριμπάουντ στις οποίες παίζει ρόλο και η τύχη, συμβαίνουν μιας και τα miss match είναι πολλά. Η τριάδα των Ρούντι, Γιούλ, Σέρχιο έπαιξε σε τέτοιες καταστάσεις (εννοεί miss match) μόνο με ένας εναντίον ενός καθώς ήταν μπερδεμένοι σχετικά με το πόσο σκληρή είναι η αντίπαλη άμυνα τη στιγμή που έπρεπε να γυρίσουν τη μπάλα με υπομονή ψάχνοντας τα σωστά χέρια και την κατάλληλη επιλογή για να κουράσουν τα ελληνικά μυαλά και κορμιά. Στη δεύτερη περίοδο μάλιστα είδαμε πολλά αθλητικά πόδια στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί αυτό το διάστημα για να παίξει καλύτερη άμυνα την ώρα που ο Πρίντεζης "έγραφε"..

Πραγματικά μου άρεσε όταν είδα τον Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί ζώνη 2-1-2 λίγο πριν το ημίχρονο. Ήταν μια κατάσταση μετά από τάιμ άουτ, όπου ο Ολυμπιακός μετά από ένα εύκολο επιθετικό τρανζίσιον προηγήθηκε με 9 πόντους. Ο Ρούντι μετέπειτα αστόχησε σε ένα μακρινό, βιαστικό τρίποντο σουτάρωντας στα 12'' της επίθεσης. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα του πως έπαιξε η Ρεάλ το χθεσινό ματς. Σίγουρα όχι όπως της αρέσει να παίζει.

Ο Ντάνστον παίζει χωρίς πίεση και κερδίζει κάθε hustle play τριγύρω. Δε χρειάζεται να κάνει το τέλειο παιχνίδι και ίσως αυτή είναι η διαφορά του με τους Μίροτιτς και Μπουρούση.."

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο-ανάλυση του Πίτι για την άμυνα με αλλαγές του Ολυμπιακού στο 4ο ματς..

https://www.youtube.com/watch?v=1yir-TBPcWc#t=75

http://pitihurtado.com/defensa-con-cambios-de-olympiakos/




Δύο κουβέντες και από εμένα για το ματς του Φαλήρου..

-Ο Ολυμπιακός ακούμπησε το τέλειο στο κομμάτι της αμυντικής προσήλωσης. Δεν έχω δει άλλη ομάδα να "συμπεριφέρεται" έτσι φέτος σε αυτή τη Ρεάλ και να της κλείνει τους διακόπτες. Και η ΤΣΣΚΑ την είχε παίξει πολύ καλά αλλά το χθεσινό ήταν κάτι "άλλο", κάτι διαφορετικό ειδικά σε επίπεδο έντασης και ορμής που τροφοδοτούταν από την κερκίδα. Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να αμυνθεί με τον Μπαρτζώκα να εναλλάσσει καθαρά προσωπική άμυνα με switch defense στοχεύοντας να μη "πατήσει" ο αντίπαλος και βρεί ρυθμό. Καθαρά το επίπεδο της ερυθρόλευκης άμυνας ανέβηκε από τη second unit και την επιμονή του Γιώργου Μπαρτζώκα (διπλό credit εδώ από εμένα, μπράβο κόουτς..) σε αμυντικές πεντάδες που θα "κατέβαζαν" τον ρυθμό στην επίθεση του αντιπάλου έστω και εαν είχαν οι ίδιες ένα θέμα λειτουργικότητας στη δική τους επίθεση. Τον "βοήθησε" πολύ ο Κόλινς σε αυτό το κομμάτι μιας και το αναπληρωματικό backcourt (με τον Σλούκα που κατά κόρον τον ταιριάζει ο Μπαρτζώκας) διατήρησε υψηλά επίπεδα έντασης και πίεσης στη μπάλα. Όσο για το βασικό backcourt.. Μάντζαρης και Σπανούλης είχαν μαζί 9 ριμπάουντς και 13 τελικές (μόνο 3 λάθη) κυριαρχώντας πλήρως σε κομμάτια όπως η άμυνα και η δημιουργία επί της φημισμένης, δαντελένιας περιφερειακής γραμμής της Ρεάλ. Και στην άμυνα με αλλαγές επίσης οι ψηλοί του αμύνθηκαν πολύ αποτελεσματικά στην περιφέρεια (φανατισμένα θα έλεγα) ειδικά τα "4" που μπορεί να έχουν "θέμα" με το να διατηρήσουν τον Ρέγιες στην πλάτη τους για το αμυντικό ριμπάουντ αλλά τα πήγαν πολύ καλά μένοντας μαζί με τα γκαρντς των Ισπανών στο αμυντικό κομμάτι. Ειλικρινά δεν έχουν δει άλλη ομάδα φέτος να αποκόβει σε τέτοιο βαθμό κάθε συνεργασία των γκαρντς της Ρεάλ με τους υπόλοιπους σε βαθμό που το backcourt των ..6 εκατομυρίων (Σέρχιο, Ρούντι, Γιούλ) να μη μπορεί να "διαβάσει" το πλεονέκτημα. Τα νούμερα των Μαδριλένων σε λάθη (13) και τελικές αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για γενικό shut down..


-Έχω πεί ότι η επιθετικότητα του Ματ Λοτζέσκι απέναντι στην άμυνα της Ρεάλ είναι απαραίτητο στοιχείο για τον Ολυμπιακό στη σειρά. Απλά ο Αμερικανός wing πρέπει να μπαίνει με aggressiveness Κάρολ (προ τραυματισμού..) σε κάθε ματς, είναι πολύ βασικό. Εχθές ήταν αρκετά καλός παίζοντας αρκετά στη weak side (τις έψαξε αυτές τις καταστάσεις ο Ολυμπιακός) όπου είναι θεριστής απέναντι σε close out άμυνα (και η Ρεάλ είναι καλή σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον στην πρώτη γραμμή άμυνας) είτε με άμεση εκτέλεση, είτε με midrange ή drive είτε πάσα σε δεύτερο χρόνο που δείχνει το πόσο οξυδερκής παίκτης είναι. Όσο ο guard από το Ουισκόνσιν μένει σχετικά "κοντά" σε νούμερα με τον Ρούντι  Φερνάντεθ, ο Ολυμπιακός θα έχει το αβαντάζ.. Εύφημος μνεία στον Γιώργο Πρίντεζη. Τι μπορεί να σου κάνει ένα σουτ.. Το νικητήριο, όπως εξελίχτηκε το πράγμα, τρίποντο της Δευτέρας τον ξεκλείδωσε και εχθές έβγαλε αυτοπεποίθηση (και στο περιφερειακό σουτ) που αγνοούταν καιρό..


-Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρεάλ έχει πρόβλημα με τον Ντάνστον. Μεγάλο πρόβλημα. Απλά δε μπορεί να τον ματσάρει. Και όσο είναι στο παρκέ δε μπορεί να ενεργοποιήσει την αγαπημένη της 3-2 ζώνη ειδικών καταστάσεων με τον Σλότερ ψηλά, μιας και η πίσω γραμμή θα χάνει πολύ σε δύναμη ακόμα και αν εκεί παίξει ο Ντάρντεν. Ο Ντάνστον παίζει αυτή τη στιγμή σαν το καλύτερο "5" στην Ευρώπη. Δεν είναι αλλά παίζει ως τέτοιο.. Καταπίνει αμάσητο όποιον αντίπαλο βρίσκει μπροστά του, έχει ματώσει τη Ρεάλ υποστηρίζοντας την επίθεση της ομάδας του με επιθετικό ριμπάουντ (7 είχε εχθές) και τελειώνει στο ζωγραφιστό λες και παίζει αντίπαλος με ..παιδάκια. Μακράν ο MVP της σειράς μέχρι τώρα..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



Α game to remember.. Στα πατώματα φτάσαμε μέχρι να επιβληθεί οριστικά η ελληνική ομάδα, όμως το παιχνίδι ήταν classic, με τρομερές διακυμάνσεις σε μια πολύ δυνατή σε παλμό έδρα (είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ θα το συζητούν για πολύ καιρό, μόνο στη Σερβία έχουν ζήσει κάτι ανάλογο) που έπαιρνε ηλεκτρισμό από τα δρώμενα στο παρκέ.

-Έχω εντυπωσιαστεί ειλικρινά από τον τρόπο που αμύνεται ο Παναθηναϊκός στο low post σε όλη τη σειρά. Μαχητικότητα, διάθεση, υποδειγματική άμυνα θέσης, πλάνο, επιθετικές παγίδες  συνήθως οριζόντια με τον έτερο ψηλό.. Το συνολικό αποτέλεσμα σε αυτό το κομμάτι ευθύνεται κατά πολύ για την μορφή που έχει πάρει η σειρά αυτή τη στιγμή. Ο βασικός post παίκτης της ΤΣΣΚΑ, Νέναντ Κρίστιτς έχει μέχρι στιγμής 5.5π.μ.ο. με 8/18 2π. και 3/7 προσωπικές ενώ εχθές δεν έκανε ούτε σουτ.. Ο Σάσα Κάουν (δεν είναι ο post ψηλός αλλά ένας εξαιρετικός finisher στο ζωγραφιστό) μετράει 4.5 π.μ.ο. Μιλάμε για δύο παίκτες που έδιναν φέτος στην ΤΣΣΚΑ 21 περίπου πόντους με διψήφιο αριθμό παραγωγικότητας έκαστος. Ειδικά η τριάδα Λάσμε-Φώτση-Γκιστ (με αρκετή δόση Μασιούλις..) έχει θωρακίσει το ζωγραφιστό με την ελληνική ομάδα να απειλείται μόνο από κάθετη επίθεση και όχι στατικές καταστάσεις ποστ στο μισό γήπεδο. Αναλύοντας την ΤΣΣΚΑ μέσα στη χρονιά είχαμε πεί πόσο σημαντική είναι η ποστ επίθεση, η οποία αποτελεί διαχρονικά τη βάση του παιχνιδιού της. Όμως με τον Χάινς "4" το spacing δεν είναι ιδιαίτερα καλό, λείπει και ο Τεόντοσιτς που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο ζωγραφιστό ενώ η ελληνική ομάδα έχει μέγεθος στις περιφερειακές θέσεις ώστε να ματσάρει το ποστ των wings (Ουίμς, Μίτσοβ) που παίζει συχνά ο Μεσίνα για να χτυπήσει με back screen στην αδύνατη πλευρά. Χίλια μπράβο..


-Δεν είναι έκπληξη το ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δίνει αυτά που δίνει. Βασικά δε κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι απλά "λυμένο" το παιδί ψυχολογικά και τείνει να γίνει ο X-Factor των play-offs για τον Παναθηναϊκό. Σε μια τόσο σφιχτή ομάδα με συγκεκριμένες παραγωγικές δυνατότητες στην επίθεση όπως είναι οι πράσινοι, ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να αποτελέσει game changer από τον πάγκο με την σπάνια ικανότητα του να πετυχαίνει πολλούς πόντους σε σειρά. Μιλάω για συγκεκριμένο προσόν που δε το έχουν όλοι οι καλοί επιθετικοί παίκτες.  Μπορεί σε μικρό διάστημα και άμεσα να σκοράρει και αυτό αποτελεί χαρτί στα χέρια του Αλβέρτη μιας και μπορεί να ξεκολλήσει την επίθεση του χωρίς να πάει πίσω στο ροτέησιον κάποιον από top defenders του στη γραμμή των ψηλών. Το καλοκαίρι είχαμε υπογραμμίσει ότι ο Λουκάς (τεχνικά είναι ίσως ο καλύτερος Έλληνας ψηλός με άλλα μείον βέβαια..) έχει παιχνίδι χαμηλά αλλά όχι το "ωμό low post παιχνίδι" που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να ακουμπήσει, να φθείρει, να ξεκουραστεί σαν ομάδα ενώ το γεγονός ότι είναι twiner (όχι αρκετά γρήγορος για "4" ή δυνατός για "5") μπορεί να εξελιχθεί σαν πλεονέκτημα μόνο με σωστή στελέχωση γύρω του. Ο Παναθηναϊκός παίζει μαζί του στην επίθεση σε αυτή τη σειρά όπου προσπαθεί να δώσει "κάτι" που δεν υπάρχει στη γραμμή ψηλών και μέχρι στιγμής δικαιώνεται (6.8π.μ.ο. 78.6% 2π.-100% προσωπικές).


-Έχω πολύ θετική γνώμη για τη προσπάθεια του νέου προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα αλλά πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω την επιμονή του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον Ούκιτς (το έκανε και τη Δευτέρα). Σκεφτόμουν ότι με την ομάδα του στο +8/9 πιθανόν ήθελε γκαρντ που  να μπορούν να παίξουν με το χρονόμετρο, θεωρώντας ότι ο Κροάτης είναι λιγότερο παρορμητικός του Ράιτ αλλά είναι γνωστό ότι σε παιχνίδια που δεν έχει ξεκινήσει καλά ο Ούκιτς δεν έχει επιστροφή. Απλά παίζει άσχημα μέχρι τέλους. Και δυστυχώς το παιδί εχθές είχε ένα τέτοιο παιχνίδι.. Ναι, ήμουν και εγώ από αυτούς που περίμενα να χάσει τη δεύτερα βολή στα 2.9''αλλά αυτό το λάθος χρεώνεται στον πάγκο και όχι στον παίκτη. Με ποια λογική ευστοχείς κόουτς..? Αν ο Φριντζόν είχε κόψει τα νύχια του τώρα θα κάναμε απολογισμό της σεζόν που τελείωσε.. Θέλουν αντανακλαστικά και πρωτοβουλία τέτοιες καταστάσεις.


-Το "the shot" του Αντώνη Φώτση ήταν από αυτά τα -αναίσθητα- σουτ που μόνο αυτός βάζει, όταν ειλικρινά φαίνεται ότι κανείς άλλος τριγύρω δε μπορεί να σκοράρει. Πετάχτηκε μισό βήμα πιο μακριά, είχε να αντιμετωπίσει την άμυνα του Κριάπα αλλά τα κατάφερε και γύρισε μια φαινομενικά χαμένη κατάσταση. Ο Φώτσης κάνει καλή δουλειά πάνω από τη στεφάνη σε όλη τη σειρά και πηγαίνει πολύ αποτελεσματικά στη βοήθεια στο ποστ όποτε χρειάζεται όμως στη Μόσχα θεωρώ ότι οι πράσινοι θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από αυτόν στο επιθετικό κομμάτι (ίσως να τελειώσει τις όποιες φάσεις βάζει τη μπάλα κάτω απέναντι στον Κρίστιτς, κομμάτι στο οποίο ο Γκίστ φαίνεται πιο αξιόπιστος όμως το καλό περιφερειακό σουτ κρατά τον Έλληνα φόργουορντ στο παρκέ). Περιττό να πούμε ότι καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού συνολικά και κομβικός στο τέλος ήταν ο Στεφάν Λάσμε. Ο "πεσμένος" Γκαμπονέζος, που "δεν κάνει τα περυσινά" λοιπόν όπως γκρινιάζουν πολλοί.. Όμως  καλό είναι να κατανοήσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει έναν από τους καλύτερους mobile-centers στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ο οποίος φέτος (αν και βελτιωμένος στο επιθετικό κομμάτι) επαναλαμβάνω κάνει περισσότερα από ότι έχει μάθει να κάνει.Ο τρόπος που παλεύει απέναντι σε κορμιά που θεωρητικά δε του "πηγαίνουν" και ορμάει στη μπάλα νομίζω παρακινεί και τους συμπαίκτες του και περιμένω από τον ίδιο (που ναι, δεν είναι στη δαιμονισμένη περυσινή κατάσταση αλλά παραμένει τοπ-ψηλός για τον τρόπο που παίζουμε το άθλημα στην Ευρώπη) να διαχειριστεί καλύτερα τον εαυτό του στο συναισθηματικό κομμάτι.


-Η αλήθεια είναι ότι έχω απογοητευτεί από τον Μεσίνα φέτος. Είναι γνωστό ότι είμαι θαυμαστής και μελετητής της δουλειάς του από τη δεκαετία του '90 αλλά  περίμενα κάτι άλλο από αυτόν φέτος. Το μέγεθος της επένδυσης είναι τέτοιο που η συνάρτηση του με αυτό που βγάζει η "αρκούδα" στο παρκέ βγάζει μάλλον απογοητευτικό αποτέλεσμα. Μιλάω για ένα σύγχρονο θρύλο της προπονητικής από τον οποίο έχω δεί τις σκληροτράχηλες ομαδάρες της Βίρτους, το run & gun υπερθέαμα της Μπενετόν και το computerized μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ στη προηγούμενη θητεία του. Φέτος προσπαθούσε να βάλει την ομάδα στη σωστή κατεύθυνση, άλλαζε συνεχώς σχήματα, έριξε το βάρος στην άμυνα και τελικά κατάφερε να παίξει καλύτερα στο TOP-16, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι όπου ανέβηκε το επίπεδο συνεργασιών και παραγωγικότητας σημαντικά. Το θέμα είναι ότι ο Ιταλός "καθηγητής" δεν ακολουθεί τις τάσεις. Η φετινή ΤΣΣΚΑ έχει προδιαγραφές να βάλει φωτιά στο παρκέ (Τζάκσον-Πάργκο στα γκαρντς, ένα finisher σαν τον Ουίμς, ψηλοί όπως οι Βορόντσεβιτς-Χάινς) αλλά δεν το σκέφτεται καν. Όταν βέβαια ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ μετά την τελευταία στροφή, ο Μεσίνα "χαμήλωσε" με τους Χάινς-Βορόντσεβιτς στη φροντκόρτ (έχω πεί παλιότερα ότι είναι μακράν το πιο λειτουργικό δίδυμο στη ρακέτα της). Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή η "υπερεκτιμημένη" μπορεί άνετα να φτάσει μέχρι τέλους και γιατί όχι, σε έναν τελικό να πάρει τη κούπα.. Έχει ένα 5ο ματς στην έδρα της και ζευγαρώνει -εφόσον περάσει- με την μόνη ομάδα που θεωρητικά της ταιριάζει (όπως φάνηκε στο TOP-16), τη Μακάμπι..Όλα γίνονται λοιπόν. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η εικόνα της ομάδας από την οποία περίμενα (σαν μπάσκετ) κάτι πολύ καλύτερο φέτος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ..

Παρακολουθώντας διαχρονικά ανά τον πλανήτη διάφορα πέμπτα (ή έβδομα) παιχνίδια πλέη-οφς κατάλαβα πόσο πραγματικά σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι και η διαχείριση του σε δύο ξεχωριστά επίπεδα. Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι δύο ομάδες μας θα πρέπει να είναι έτοιμες να παίξουν λοιπόν και στα "δύο γήπεδα". Για παράδειγμα.. Ας περιγράψω μια εικόνα. Μπαίνει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη αύριο και οι Ρούντι, Γιούλ αρχίζουν τις ..ηλεκτροπληξίες, η έδρα παίρνει κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα (δεν έχει να κάνει με διαιτησία αυτό που λέω, συμβαίνει και όταν οι δικές μας ομάδες παίζουν στην έδρα τους) και οι Αμερικανοί (πρωτόπειροι σε αυτό το επίπεδο) των πρωταθλητών πάνε στα νεύρα.. Τέλος. Έχασες πριν το καταλάβεις. Έστησες ο ίδιος μια κατάσταση κατά σου.. Θέλει διαχείριση και πίστη. Πολύ πίστη, όταν όλα φαινομενικά γύρω θα σβήνουν και μαζί και το όνειρο. Άλλωστε η πιθανότητα να πνιγεί μόνος του ο αντίπαλος δεν αποκλείεται. Ο χαρακτήρας των δύο ομάδων (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ) που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ακριβώς "ατσάλινος"..


Ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό θα πω ότι -κατ'εμέ- η ομάδα δεν έχει μεγάλη τύχη εάν δεν βάλει περιφερειακά σουτ. Από το τρίποντο θα παίξει τη ζαριά του για το Μιλάνο, όσο και εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Αυτό άλλωστε έκανε όλη τη χρονιά.. Ελπίζω να δούμε μια μεταστροφή στο performance των δύο καλύτερων σουτέρ της ομάδας, Κάρι και Μπράμος. Ο πρώτος έχει μεγάλη θέληση αλλά δε του βγαίνει σε αντίθεση με τον Μάικ που είναι τελείως "εκτός" ψυχολογικά, από τη σειρά. Ακόμα και στο αμυντικό κομμάτι εμφανίζει πρόβλημα συγκέντρωσης. 1/22 έχουν οι δύο τους στα 4 ματς.. Το τρίποντο βάζει πίεση στον γηπεδούχο-θεωρητικό φαβορί σε τέτοιες περιπτώσεις και εάν ο Παναθηναϊκός δείξει από την αρχή ότι συνδέεται με το καλάθι από μακριά θα ζώσουν τα φίδια τους Ρώσους. Άλλωστε τα play-offs δείχνουν ότι οι πράσινοι είναι μάλλον η καλύτερη αμυντική ομάδα στην Ευρώπη. Προσοχή λοιπόν στις συνεργασίες και το -εξαιρετικό- παιχνίδι μακριά από τη μπάλα των Ρώσων, η ίδια άμυνα στο low post (σίγουρα θα θελήσει να βάλει τη μπάλα με καλύτερες προϋποθέσεις ο Μεσίνα στον Κρίστιτς) και περιφερειακό σουτ. Οι Ρώσοι είναι φαβορί αλλά το mentality τους -πιστέψτε με- αφήνει πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό.


Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί απέναντι σε μια ομάδα που θα του επιτεθεί από την αρχή για αυτό πρέπει να είναι έτοιμος και σε καμία περίπτωση παθητικός. Ειλικρινά δε ξέρω εάν μπορεί η ελληνική ομάδα να επαναλάβει το αμυντικό θαύμα του τέταρτου ματς.. Δεν είναι εύκολο. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί πολυπρόσωπη επίθεση, όπου η τριάδα των Σλούκα-Λοτζέσκι-Πρίντεζη πρέπει να εμφανιστεί επίσης επιθετική από την αρχή. Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι των πρωταθλητών σε ένα τέτοιο παιχνίδι.. Οι ερυθρόλευκοι πάντως έχουν μια μοναδική ευκαιρία να μεγαλώσουν τον θρύλο τους. Ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα, ειδικά με αυτήν την εξέλιξη στη σειρά..

Οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει σε όλες τις περιπτώσεις την υστεροφημία τους σε αυτά τα play-offs. Έ, λοιπόν μένει να εξασφαλίσουν και ένα εισιτήριο για το Μιλάνο..!


Υ.Γ: Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να εισπράττεις τον απόλυτο σεβασμό από την Ευρώπη και μαζί την απορία του "πως το κάνετε"? Το βίωσα σήμερα το πρωί ανοίγοντας το PC με το που έφτασα στο mailbox. Απανταχού συνεργάτες και μπασκετικοί ανά την Ευρώπη μου εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τις ελληνικές ομάδες και την επιστροφή τους στις σειρές των play-offs. Με έκανε να αισθανθώ υπερήφανος..

Υ.Γ1: Κλειδί σε όλη την υπόθεση η θεία μου που έχει πλακωθεί στο ξεμάτιασμα μετά το 2-0 της Ρεάλ (είναι φαν του Ολυμπιακού) και εχθές γύρισε την κατάσταση του Σπανούλη, οπότε της πιστώνεται η σταδιακή βελτίωση του αρχηγού των ερυθρολεύκων. Όποιος θέλει του δίνω το τηλέφωνο, ένα πενηντάρικο είναι παιδιά το ξεμάτιασμα. Αναλαμβάνουμε από φυσικά πρόσωπα μέχρι ομάδες ΝΒΑ..

Υ.Γ2: Συγχαρητήρια στον page-favourite Ντέηβιντ Μπλατ που δάμασε την Αρμάνι, ειδικά με τον τρόπο που το έκανε. Το Μιλάνο θα μπορούσε να φτάσει και στον τίτλο εάν κέρδιζε εχθές (ή εαν δεν έχανε το  1ο ματς από +14 στο 38'..) αλλά δε μπόρεσε να ισορροπήσει όταν το ένα πόδι γλίστρησε στον γκρεμό. Έχει δουλειά ακόμα, όμως βαδίζει σωστά. Η Μακάμπι είναι πολύ πιο "παιγμένη" σαν κλαμπ σε τέτοιες καταστάσεις. Έκανε μια καταπληκτική τέταρτη περίοδο εχθές (32-10) όπου από το -2 έφθασε στον +20 καταστρέφοντας την pick'n roll άμυνα των Ιταλών και μάλιστα όλα αυτά σε μια σειρά όπου οι Ισραηλινοί επιβλήθηκαν χωρίς τον κορυφαίο δημιουργό τους, τον Ινγκλς. Οι οπαδοί ετοιμάζουν απόβαση στη Λομβαρδία και δε μπορώ να πω ότι χαλιέμαι. Φάιναλ-4 χωρίς Μακάμπι, πάντα μου έκανε λίγο άνοστο..

Αυτά και άλλα στη σελίδα μας στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

235 σχόλια:

  1. καλησπερα τζιμ.......καταπληκτικο οπως παντα.....προσωπικη αποψη οτι καρι,μπραμος,σλουκας,πετγουει πρεπει να βγουν μπροστα για να εχουν τυχη οι ομαδες μας...θα εχουν τα σουτ που τους αναλογουν και πρεπει να βαλουν τη μπαλα στο καλαθι....ολους τους αλλους δεν τους φοβαμαι...μακαρι και οι δυο να πανε μιλανο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκεινους τους πεισερς μπορει να ξεματιασει τζιμ η θεια σου....μαζι με τσσκα σκετη απογοητευση...ετσι οπως πανε θα αποκλειστουν γρηγορα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βραδιά του... Μελισσανίδη και των ασκήσεων εδάφους

    Μεγάλη εβδομάδα για τις ομάδες μας η τρέχουσα και ειδικά η Δευτέρα και η Τετάρτη, με την ελπίδα ότι θα είναι Μεγάλη και η ερχόμενη Παρασκευή για να κάνουν τον... επιτάφιο στους αντιπάλους τους.

    Το 2-2 στις σειρές των ομάδων μας αποτελεί τουλάχιστον εύφημο μνεία για τους παίκτες και τους προπονητές που ειδικά χθες τα έδωσαν όλα, παρά την αναμενόμενη κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, και φαίρνει τις σειρές σε 5ο, δίχως αύριο και για τις τέσσερεις ομάδες, παιχνίδι, πραγματικό τελικό. Η χοντρή έμεινε ευτυχώς κλειδωμένη στα αποδυτήρια των γηπέδων, και είναι έτοιμοι να τραγουδήσει αύριο στους τελικούς των σειρών, για τους επιβιώσαντες των δεκαήμερων αυτών μαχών.

    ΠΑΟ - CSKA
    (ή ο Batman χτυπάει πάντα μια φορά...)

    Πολύ καλό παιχνίδι με διακυμάνσεις και αρκετές εναλλαγές στο σκορ, καθώς και αρκετό σασπένς. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παράταση με τον τρόπο που αυτή προέκυψε, αλλά και η έκβαση του αγώνα στο τέλος με το εκπληκτικό τρίποντο του Φώτση. Τελικά, μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι επικράτησε ο πιό ψύχραιμος και καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όπως είχα προβλέψει, τα τρίποντα του ΠΑΟ αποδείχθηκαν σωτήρια, ειδικά στο διάστημα 18`-24`, στο όποιο η ομάδα είχε κολλήσει και χρειάστηκαν 3 τρίποντα από τους Gist, 3D και Maciulis για να μπορέσει να ξανα-ισοφαρίσει ή ομάδα στο σκορ. Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΟ έλεγξε το παιχνίδι και το σκορ μέχρι το τέλος και της παρατάσεως, παρόλο που ήθελε να το δώσει στο τέλος του κανονικού αγώνα με τα απίστευτα λάθη, που μετέτρεψαν το 63-54 στο 37` σε 64-64. Στην παράταση είχαμε συνεχείς εναλλαγές στο σκορ μέχρι το τέλος με το τρίποντο του Φώτση και τις βολές του 3D που τελικά έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟ.

    Σε αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟ πήρε σκορ από περισσότερους παίκτες από ότι στο 3ο, με τους Maciulis, Lasme, Gist, ΜΚΦ, 3D και Φώτση να ξεχωρίζουν. Αναζητούνται ακόμα επιθετικά οι Μπράμος, Curry και Wright, οι οποίοι είχαν συνολικό PIR -5. Δυστυχώς το rotation αφενός λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, αφετέρου λόγω της παρατάσεως, δεν μπόρεσε να γίνει πολύ ομαλά με αποτέλεσμα να έχουν παίξει χθες 36` ο 3D, 32' ο Maciulis, 27` ο Lasme και 28` o Ukic. Ερωτηματικό λοιπόν αν θα μπορέσουν τουλάχιστον αυτοί οι παίκτες να βγάλουν την απαιτούμενη ενέργεια για το 5ο παιχνίδι στη Μόσχα σε μόλις 48 ώρες από το 4ο, δεδομένου ότι η παρουσία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα αύριο είναι απαραίτητη αν θέλει ο ΠΑΟ να βγάλει εισητήρια για το Μιλάνο. Χωρίς την καλή παρουσία των τριών προαναφερθέντων απόντων χθες, στο 5ο παιχνίδι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟ δεδομένης και της κούρασης. Εξαιρετικό το ποσοστό στις βολές του ΠΑΟ για τέτοιας κρισιμότητα αγώνα, όπως και οι 19 τελικές πάσες με τις 10 από αυτές από τους 3D και Ukic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο TOP-8 η CSKA έχει 64,7 κατοχές ανά 40 λεπτά το μικρότερο νούμερο από τις οκτώ ομάδες, και μαζί με τον ΠΑΟ είναι οι δύο ομάδες με PACE κάτω από το μέσο όρο των 66,7 όπως αναμένονταν. Ενδεικτικα νούμερα της φιλοσοφίας των δύο ομάδων είναι τα Ortg (με 103,6 και 94,3 για CSKA και ΠΑΟ αντίστοιχα) και Drtg (με 94,3 και 103,6 για CSKA και ΠΑΟ αντίστοιχα).

    http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=ELlevel=league&sub=advqfteam

    ΟΣΦΠ - Real
    (ή ο Πρωταθλητής είναι ακόμα εδώ...)

    Χθες η Real αντιμετώπιζε τους πρωταθλητές Ευρώπης σε δύο αθλήματα και καλούνταν να τους αποκλείσει και στα δύο, όντας απόλυτα το φαβορί στην καλαθοσφαίριση και το φαβορί να νικήσει στην Μαδρίτη και στο ποδόσφαιρο. Τελικά το βράδυ την βρήκε με τον κίνδυνο να μην προκριθεί σε κανένα από τα δύο αθλήματα, χάνοντας στο ΣΕΦ και νικώντασς μόνο με 1-0 στο Bernabeu, που πιστεύω σημαίνει ότι στο μεν ποδόσφαιρο ο τελικός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι Bayern - Chelsea, ενώ στην καλαθοσφαίριση θα αγωνιστεί σε ένα τελικό χωρίς αύριο, εμφανώς κουρασμένη, απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Το τραίνο της Real υποχρεώθηκε λοιπόν χθες σε νέα στάση στον σταθμό του ΣΕΦ, και αύριο θα μάθουομε αν η ταλαιπωρημένη μηχανή του θα αποσυρθεί από τη λειτουργία ή όχι.

    Ο ΟΣΦΠ υποχρέωσε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε δεύτερο ρόλο από το 2ο δεκάλεπτο και μετά, χωρίς να μπορέσει η Real ούτε μια φορά να ξαναπεράσει μπροστά από το 12ο λεπτό και μέχρι το τέλος. Στα κατορθώματα της ομάδας χθες περιλαμβάνονται οι με το ζόρι 62 πόντοι της Real, από τους οποίους μόνον οι 41 ήταν από FG. Τα αντίστοιχα νούμερα του ΟΣΦΠ των 71 και 60 αντίστοιχα δείχνουν τη διαφορά των δύο ομάδων επιθετικά χθες. Επίσης, τα συνολικά PIR των δύο ομάδων ήταν 76 και 57 αντίστοιχα, με τη Real να κάνει σίγουρα αρνητικό ρεκόρ στην Euroleague. Πέντε παίκτες της ομάδας είχαν 10+ πόντους με το Ματ να καλύπτει την αφλογιστία χθες του Pet, και τον Μάντζαρη αυτή του Σλουκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim καλησπέρα.Μια ερώτηση για την Ρεάλ. Πιστεύεις ότι το βγάζουν το παιχνίδι στην περιφέρεια; Τους έχω αποκαμμομένους, παίζουν με τέσσερις παίχτες το 1-3 αντί των 6 του ΟΣΦΠ και μετά το 25 είναι ψόφιοι. Επίσης ο Λάσο δεν θεωρείται οπαδός της προπόνησης αντοχής απ'οτι διαβάζω, συν ότι έχουν παίξει παιχνίδι περισσότερο για το Ισπανικό πρωτάθλημα. Την γνώμη σου παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα 0/10 τρίποντα των Mirotic, Rodriguez kai Llull, και τα συνολικά 5/22 (22,7%), καθώς και τα 13 λάθη των Ισπανών δείχνουν την εξαιρετική άμυνα του ΟΣΦΠ, που στραγγάλισε τους παίκτες της Real με τον κούκο της να έχει μόλις 2 πόντους με άθλια ποσοστά ευστοχίας και 3 τελικές πάσες με PIR -2, και τους Llull, Mirotic, Μπουρούση εξαφανισμένους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Με 41,9% στα δίποντα και 22,7% στα τρίποντα, ο Καραγκιόζης βαρέθηκε να παντρεύεται χθες, με τόσα σουτ των Ισπανών που πήγαν στο... γάμο του. Αυτή ΕΙΝΑΙ πράγματι άμυνα πρωταθλητή Ευρώπης.

    Ο δε Ματ μετέφερε λίγο από το lemon-yellow χρώμα του στους παίκτες και τον προπονητή των Ισπανών, με τα τρίποντα φωτιά του χθες προς το τέλος του αγὼνα.

    Μ` αυτά και μ` αυτά πέρασε απαρατήρητη τόσο η απουσία του Πέρπε (και φυσικά του Law) από την ομάδα, όσο και το κάκιστο ποσοστό της ομάδας στις βολές. Το πολύ καλό rotation κράτησε όσο το δυνατό πιό φρέσκους τους παίκτες ενόψει του 5ου αγώνα στη Μαδρίτη. Θεωρώ ότι κλειδί, περά από τις αλλαγές στα screen, ήταν και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ψηλών της Real για δεύτερη συνεχόμενη φορά, που είχαν κάνει πάρτυ στα δύο παιχνίδια στη Μαδρίτη.

    Ο ΟΣΦΠ σε καμία περίπτωση δεν έχει πιάσει το ταβάνι του, δεδομένου ότι ο Πριντ δεν είναι ακόμα στο 100% έτοιμος και ο Πέρπε λείπει εδώ και πολύ καιρό από την ομάδα. Όταν ΟΛΟΙ οι παίκτες του πιάσουν το πικ της απόδοσης τους τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ταβάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημεία που θέλουν προσοχή ενόψει του 5ου αγώνα είναι το 52,4% (11/21) στις βολές και η κούραση που λογικά θα προκύψει στην πορεία του αγώνα. Το πρώτο σημείο πρέπει να βελτιωθεί γιατί με τέτοιο ποσοστό δεν έχουμε καμία τύχη στη Μαδρίτη, εκτός αν γίνουν πράγματα και θαύματα. Το δεύτερο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά κούραση έχει ήδη και η Real (ειδικά οι περιφερειακοί τους) και απομένει να δούμε ποιός θα αντέξει μέχρι το τέλος.

    Αλέξης.

    ΥΓ 1. Ο Dunston κατά τη γνώμη μου είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο 5 στην
    Euroleague...

    ΥΓ. 2. Έδωσα για πλάκα 20% στην Armani και τελικά κατά λάθος αποδείχθηκα σωστός από τις εξελίξεις σε αυτή τη σειρά. Αναρωτιέμαι αν θα αυξηθεί αυτό το ποσοστό αύριο...

    ΥΓ 3. Η ιστορία των final-four πλέον γράφει ότι από το 1987-88, η Barca έχει 14 και η Maccabi 12...

    ΥΓ 4. Αναρωτιέμαι, ο Lottermoser στο CSKA - ΠΑΟ αύριο, ο οποίος σφύριξε χθες στο ΟΣΦΠ - Real, με 7 βολές (σύνολο 28 στο ΣΕΦ) και 3 foul παραπάνω υπέρ της Real? Μήπως έφταιξαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΟ?

    ΥΓ 5. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους θεατές του ΠΑΟ - CSKA στην ΔΤ, είδαν μετά από αυτό το παιχνίδι, το Bayern - Real στην ΔΤ, αντί για το ΟΣΦΠ - Real. Το επικό "μείνετε συντονισμένοι στην ΔΤ γιατί ακολουθεί το Real - Bayern" θα μείνει σίγουρα στην ιστορία...

    ΥΓ 6. Τώρα κατάλαβα γιατί είναι τόσο εύστοχος ο Rudy. Τον προπονεί καλά...

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10481&subid=2&pubid=129708758

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...
    ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΟΥ ΠΟΣΤ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ...
    ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ: ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΜΟΥΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΡΕΜΙΑ...ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ...ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ, ΚΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΡΙΟ...ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝΕ, ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ...ΑΠΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΥΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΜΥΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ. ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ

      Διαγραφή
  9. Τρομερή παράσταση και απο τις δυο ελληνικές ομάδες που παραμένουν αουτσάϊντερ αλλά όχι χαμένες απο χέρι. Το ιδανικό θα ήταν το απόλυτο των νικών αλλά ρεαλιστικά νομίζω οτι ο Παναθηναϊκός, ως πιο ψημένη ομάδα, είναι κοντύτερα στην ανατροπή και το 2-3.
    Ειδική μνεία στον Παπαπέτρου. Έχω την αίσθηση οτι ο Ολυμπιακός χθες εξαργύρωσε ένα πολύ μικρό "γραμμάτιο" απο την μεγάλη επένδυση που έκανε το καλοκαίρι. Καλή τύχη στoυς αιωνίους!!!
    Basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελικα ηταν βηματα η οχι το καλαθι του Φριτζον που μας πηγε παραταση.https://www.youtube.com/watch?v=lCgXimumU_4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eγω προσωπικα δεν θα μπορεσω να δεχτω οτι οι δυο απο τις πιο ψημενες ομαδες της Ευρωπης τα τελευταια 10-15 χρονια θα φοβηθουν η θα κολωσουν σε οποιαδηποτε απο τις δυο εδρες στη Ρωσια η την Ισπανια..
    Στο θεμα της ψυχολογικης διαχειρισης εχουν παρει και οι δυο το πανω χερι καθως γνωριζουν ακριβως τι πρεπει να κανουν και γνωριζουν τωρα πια οτι μπορουν να νικησουν.
    Το επαναλαμβανω συνεχως αυτο απο τη στιγμη που ο Ολυμπιακος εχασε απο τη Ρεαλ το 2ο παιχνιδι..
    Η σειρα δεν ειχε τελειωσει ...
    Καλη τυχη και στους δυο και ευχαριστουμε τον Τζιμ που μας συνοδευει και μας βοηθαει με τις αναλυσεις του..
    Μανος Μασσαλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικα ηταν βηματα η οχι το καλαθι του Φριτζον που πηγαμε παραταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που πάτε και τα διαβάζετε αυτά; Έλεος!!!

      Διαγραφή
    2. Εγώ νομίζω ότι ήταν βηματα.

      Διαγραφή
    3. Ωραια.Κι αν ηταν βηματα τι εγινε; Ηταν το πρωτο ή το τελευταιο λαθος που γινεται σε αγωνα μπασκετ; Δεν κοιτας καλυτερα που ο Αλβερτης πηρε ενα ταιμ αουτ σε ολο το παιχνιδι, δεν κοιτας που η ομαδα σου ετρωγε το ιδιο καλαθι ξανα και ξανα απο το Μιτσοβ χωρις να αντιδρα, δεν κοιτας που το τριαρι σου εχει χτισει Μοσχα και Αθηνα.Ασχολησου εσυ με το ενα βηματακι που εκανε ο Φριτζον.

      Διαγραφή
    4. ρε 1.34 πας καλα;; αν ηταν βηματα δεν θα πηγαιναμε παραταση θα τελειωνε εκει το παιχνιδι ,δεν ηταν βηματα απλα που εγιναν σε καποιο δεκαλαλεπτο θα ηταν ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ που εκριναν τον αγωνα.Και εσενα τι σε κοφτει τι κανει η ομαδα μου.Ασχολησου με την υπερομαδα σου.που ειναι απο τις αγαπημενες του Ρηγα.Μου αρεσει που ασχολειστε και φοβαστε την διαιτησια στην Ισπανια.Εδω εφαγε τεχνικη ποινη ο Ρουντυ και ο Σπανουλης σαν αλλος θεατρινος πηρε κανονικα ανυπαρκτο φαουλ σε τριποντο.https://www.youtube.com/watch?v=xkablUhsbig

      Διαγραφή
    5. ε ναι τι να σε νοιαξει εσενα απο βηματα αφου ο σπανουλης κανει σχεδον σε καθε φαση που ξεκιναει drive βηματα και εχει το ακαταλογιστο?

      Διαγραφή
  13. θα συμφωνησω στα περισσοτερα...ηταν πασιφανες παντως χθες οτι εκτος απο την παθιασμενη αμυνα των παιχτων του ολυμπιακου ηταν εως και προκλητικη η επιλογη να αφησουν τα σουτ απο εξω,σε μια ομαδα με καλους σουτερ...φυσικα καθε παιχνιδι παιρνεις ρισκα αλλα ηταν απιστευτα αστοχοι σε αμαρκαριστα σουτ οι περιφερειακοι της ρεαλ.
    Οσο αφορα τον παο,ειναι απιστευτο οτι κερδιζει με 24% στα τριποντα,αν το ελεγε κανεις αυτο πριν την σειρα θα τον περναγαν για τρελο,ενω και στο 1ο ματς,που αυτοκτονησε,ειχε παλι 24%...ειναι ομως πολυ πιο ευστοχος (56%) απο οτι συνηθως στα διποντα και αυτο πιστωνετε νομιζω στον μαυροκεφαλιδη και φυσικα στην δημιουργια του μητσου.
    ΥΓ.πολλοι λενε οτι ο διαμαντιδης ηταν κακος....θα διαφωνησω....κανει τοσα πολλα μεσα στον αγωνα σε αμυνα και επιθεση απλα ειναι αστοχος γενικα φετος και αυτο εχει απλη εξηγηγη σε οποιον εχει παιξει μπακσετ...ΚΟΥΡΑΣΗ...ειναι 35 και παιζει 35 λεπτα...ειναι χαρακτηριστικη
    μια φαση στο 28 περιπου πιανει την μεση του και βαρυανασαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 34 ετων ειναι το 1980 (τον Μαη νομιζω) παιζει 32+λεπτα, τα στατιστικα του ειναι οσο του ευστοχου Σπανουλη,επειδη κανει πολλα πραγματα μεσα στο παρκε εκτος απο ποντους.Χτες ειχε 7 ποντους,μην ξεχναμε ολη η αμυνα της ΤΣΣΚΑ ειναι πανω του.

      Διαγραφή
    2. Άλλος μίζερος από εδώ.

      Ισοφάρισε την ΤΣΣΚΑ αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι ο Σπανούλης.

      Διαγραφή
    3. Miζερος επειδη πιστευω την επιθετικη ικανοτητα του Σπανουλη και τον αναφερω ως παραδειγμα οτι δεν χρειαζεται να βαζεις καλαθια για να ανεβασεις τον δεικτη αξιολογησεις, επειδη γινεται πολυ λογος τελευταια για την αστοχια καποιων παιχτων,.Μιζερος και κομπλεξικος εισαι εσυ που βγαζεις συμπερασματα και κρινεις εξ ιδιων.

      Διαγραφή
  14. "Αν ο Φριντζόν είχε κόψει τα νύχια του τώρα θα κάναμε απολογισμό της σεζόν που τελείωσε.. "
    XAXAXAXAXXAXAXAXAΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

    Τι είπες τώωρα??? Από τα καλύτερα σου....
    Μαζί και η ανάρτηση,λιτή,ουσιαστική και ολόσωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ποια νυχια του Φριτζον ολοκληρο το ποδι ειχε πατησει την γραμμη,να λειπει η ειρωνια,παρακαλω.Εδω μπορει να μιλαμε για βηματα, η γραμμη ειναι πατημενη ολη ετσι και αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η Ρεαλ τελειωσε,οτι ειδαμε,ειδαμε,ερχεται η κατηφορα.Μονο με θαυμα κερδιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο αποκλεισμός της Αρμάνι Μιλάνο από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στην ιταλική πόλη απογοήτευσε το Σι Τζέι Γουάλας ο οποίος έριξε τα βέλη του προς τη διαιτησία. Ο φόργουορντ της ιταλικής ομάδας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τέταρτου ματς φέρεται να θεώρησε ως υπεύθυνους τους τρεις ρέφερι για την ήττα της ομάδας του.

    “Εννοείται πως πιστεύω αυτά που λέω. Είπα λοιπόν ότι οι υπάλληλοι “άλλαξαν” αυτό το παιχνίδι και αυτή είναι η γνώμη μου. Μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία, αλλά έτσι αισθάνομαι και οι ρέφερι οφείλουν να το ξέρουν. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουν μονόπλευρα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι”, ήταν σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, Ντέιβιντ Πικ, τα όσα είπε ο Γουάλας ύστερα από τον αποκλεισμό της ομάδας του.

    Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Αν όντως οι δηλώσεις αυτές ευσταθούν, τότε ο Γουάλας θα κληθεί σε απολογία από την Ευρωλίγκα; Θυμίζουμε ότι η διοργανώτρια αρχή θα διεξάγει έρευνα για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περί διαιτητών σε “εντεταλμένη υπηρεσία“, προκειμένου να διαπιστωθεί η αληθοφάνεια τους.

    Θα υπάρχει ανάλογη ευαισθησία και με τον Γουάλας; Γιατί ο φόργουορντ της Αρμάνι τα έβαλε και με τους διαιτητές αλλά και με αυτούς που τους ορίζουν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Αναμένουμε την αντίδραση των υπευθύνων της Ευρωλίγκα οι οποίοι δείχνουν μέχρι στιγμής ότι ενοχλούνται μόνο με όσους μιλούν ελληνικά…

    Δηλώσεις κατά της διαιτησίας είχε κάνει και ο Βίκτορ Κριάπα μετά το τρίτο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε τότε ασχολήθηκε κανείς από την Ευρωλίγκα. Για να δούμε τώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εμ μαλλον δυστυχως ο Γιαννακοπουλος ειναι υπο ερευνα γιατι αλλη μια φορα δεν αντεξε και εκανε την πατατα του, πηγε στα αποδυτυρια των διαιτητων στο ημιχρονο και τους εκανε παραπονα, δεν ειναι μονο για τις δηλωσεις... να και το λινκ
    ¨http://www.sport-fm.gr/article/epibarudiki-ekthesi-gia-giannakopoulo/762715
    οποτε δεν την πατησε μονο για τις δηλωσεις αλλα γιατι οι διαιτητες έγραψαν στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέβηκε στα αποδυτήριά τους και τους εκανε παραπονα...
    τεσπα τι να πω ευτυχως που τιμωρειται απλα ο ιδιος και οχι η ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτα τα τελευταια ελεγχονται,το εγραψε μια ξενη σελιδα ως πληφορια και εγινε αναπαραγωγη απο τα εδω μμε ************************************************* Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ είχε καταφερθεί κατά της διαιτησίας μετά το τρίτο παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα, δηλώσεις πάντως για τις οποίες έσπευσαν σε διευκρινήσεις οι «πράσινοι» μέσω επίσημης ανακοίνωσής τους. Αιχμές ωστόσο για τη διαιτησία άφησε και μετά το παιχνίδι της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να έρθει και η τιμωρία από τη διοργανώτρια αρχή.


    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωλίγκα τιμωρείται με ποινή μίας αγωνιστικής απαγόρευσης εισόδου στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του Τριφυλλιού για τη σεζόν 2014-15 λόγω ασεβών σχολίων κατά των διαιτητών και στα δύο τελευταία παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και πρόστιμο 10 χιλ. ευρώ.

    Επισημαίνεται δε πως οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον τρίτο αγώνα της σειράς ανακλήθηκαν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των «πρασίνων», ενώ το συνολικό πρόστιμο φτάνει τα 11.501 ευρώ επειδή στο τρίτο παιχνίδι ακούστηκαν από τα μεγάφωνα σειρήνες, ενώ στο τέταρτο εισήλθαν οπαδοί της ομάδας στον αγωνιστική χώρο μετά τη λήξη του



    Διάβασε περισσότερα στο: Τιμωρήθηκε από την Euroleague o Γιαννακόπουλος! | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τιμωρηθηκε ο ΟΣΦΠ οταν μπηκε μεσα ο κοσμος λιγο πριν την ληξη στο παιχνιδι με ΠΑΟ;;;;Δεν ακουσα τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μαλάκα, δε βαρέθηκες να είσαι τόσο μίζερος;

      Η ομάδα σου είναι 3 νίκες μακρία από τον τίτλο και εσύ ασχολείσαι με τον Ολυμπιακό;

      Διαγραφή
    2. χαχαχα δηλαδη υπαρχετε μονο εσεις οι Γαυροβαζελοι,αλλες ομαδες δεν εχουμε στο Ελλαντα,α ρε αλαζονα.

      Διαγραφή
    3. Ρε μαλάκα, δεν βαρέθηκες να νομίζεις πως εσύ και η ομάδα σου είστε το κέντρο του κόσμου;

      Αυτός φταίει που οι φίλαθλοι της Ρεάλ της ΤΣΣΚΑ ή των Μακάμπι και Αρμάνι δεν μπουκάρουν στους αγωνιστικούς χώρους ;

      Διαγραφή
  21. παμε για ενα παιχνιδη μια χρονια. με τα 3 γκαρντ της ρεαλ ξεζουμισμενα εκτος comfort zone.

    θα το γραψω τωρα πριν γινει οτι γινει: ο μπαρτζωκας και το team αξιζει 1000 μπραβο. τους εχω κραξει ασυστολα για την αδυναμια να διαβασουν τον παναθηναϊκο!! εχουν γυρισει την σειρα. τους βγαζω το καπελο :γιατι τις αλλαγες της εχουν ξαναχρησιμοποιησει-ισως το ξεχασαμε αλλα το εχουμε παιξει καιρο αυτο το στυλ. εκει που με τρελανε ηταν με την match up ξεπατικωτουρα απο μπλατ(οπου η ρεαλ εφτυσε αιμα για να κερδισει). εαν της ρεαλ προλαβαινουν να διαβασουν της αλλαγες μεχρι αυριο. την match up δεν θα την διαβασουν ποτε. εξελισεται σαν προπονητης και του αξιζουν συγχαρητηρια.

    τωρα θελει πιστη και καθαρο μυαλο(γιατι θα εχει τρελα σουτ και κοντρα διαιτησια) μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο.
    ανοικτο ροτεσιον στον πρωτο μισο και σφικτο στο δευτερο. εκει που θα σφιξουν τα γαλατα.

    ο παναθηναϊκος θελει ενα θαυμα-να εμφανιστουν επιτελους ο μπραμος με τον καρυ!


    υ.γ. στο βιντεακι του ισπανου η αντιπαραβολη σιγαλα με πριντεζη απλα με πεθανε. δεν ηξερα οτι ο γιωργαρος ειναι γνωστος και εκτος συνορων

    υ.γ.2 στο how you do it: εχω την δικη μου εξηγηση. η παραγωγικη μας διαδικασια. αυτη που δεν θα εβγαζε ποτε ναβαρο αλλα και αυτη που βγαζει νικητες. this how we do it bitches. ειναι η ιδια που η σλουκας-μαντζαρης παπ γινονταν το καλοκαιρι περιοδευων θιασος παιζοντας σε 2 διοργανωσεις αλλα τα βλεπεις στα 24 να ειναι b2b!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τζιμ, είσαι απόλαυση, πριν από τη χειρότερη μέρα στη δουλειά, σε διαβάζω και με φτιάχνεις!
    Ο Ντάστον δεν υπήρξε στο πρώτο ματς, μόλις πήρε μπρος άλλαξε το μομέντουμ...
    Τώρα όλα σε μια ζαριά, τα τρίποντα θα είναι πιο επώδυνα απόψε, ο κόσμος θα λυσσάξει ΑΛΛΑ αν το παιχνίδι πάει στον πόντο, αν η Ρεάλ προηγηθεί και ξαφνικά ο Ολυμπιακός επιστρέψει, θα μυρίσει υπόνομο ΟΛΗ η μαδρίτη...
    Απλά αν το τεχνικό τεαμ της Ρεάλ δε σημαδέψει τα μις ματς, θα είναι να τους ταίσουνε στις σαρδέλες... Είδομεν...
    Ο ΠΑΟ θα το πάρει το παιχνίδι, δεν έχει εδρα η ΤΣΚΚΑ, ο Τζάκσον έχει εύθραυστη ψυχολογία, ο Πάργκο δεν είναι γνήσιος δημιουργός, θα τον πνίξει η πίεση, θα κουτουλάνε τα ρωσιδάκια (ούτε ο Αλέφας δεν τα λέει έτσι!!!)
    ΠΑΜΕ για την παράσταση της χρονιάς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ΤΣΣΚΑ ειναι αητητη στην εδρα της,νομιζω οτι εχει μια ηττα μονο απο την Φενερ στην πρωτη φαση.

      Διαγραφή
    2. @12:56

      Και εγώ τον καφέ μου τον πίνω σκέτο με λίγη ζάχαρη και λίγο γάλα.

      Διαγραφή
  23. Το κλειδί και στα δύο παιχνίδια θα είναι το πρώτο 10 λεπτο. Αν τα σκορ και στα δύο παιχνίδια είναι κλειστά (ειδικά στον ολυμπιακό σκορ π.χ. 14-12) και είμαστε κοντά θα τους πάρουμε την ψυχολογία.

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ερμηνεύοντας τα λόγια του Γουάλας θεωρώ ότι η διοργανώτρια αρχή δεν θέλει να ξαναδεί φάιναλ φορ Λονδίνου. Επομένως θέλει κόσμο κυρίως τουρίστες και παραδοσιακές δυνάμεις. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε τα νέα για τις ομάδες μας είναι άκρως ενθαρρυντικά. Σίγουρα η μια εκ των δύο θα πάει αλλά εδώ είναι και το αρνητικό δε νομίζω να θέλουν και τις δύο γιατί οι Ιταλοί δεν είναι Γερμανοί. Αυτά ως αναφορά στα σενάρια εκτός γηπέδου.
    Στα εντός πιστεύω ότι και οι δύο έκαναν μια υπέρβαση που οφείλεται στον εγωισμό που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο αυτές ομάδες, αλλά και στην επανάπαυση των αντιπάλων που έπαιζαν με την λογική της επόμενης ευκαιρίας.
    Γνώμη δική μου ότι οι πιθανότητες είναι λίγες και οφείλονται μόνο στο γεγονός ότι είναι ένα ματς και όλα γίνονται σε ένα βράδυ. Οι ομάδες κατά τα άλλα έχουν μεγάλες διαφορές και βασιζόμενος στην δικαιοσύνη που απονείμει το άθλημα του μπάσκετ θεωρώ ότι η Ρεάλ και η Τσσκα είναι ένα βήμα μπροστά για το Μιλάνο.
    Επιβεβαιωθήκαμε όσοι πιστεύαμε στον κόουτς Μπλατ και στο πόσο εύκολο είναι γι΄ αυτόν να αντιμετωπίσει ομάδες του στυλ της Αρμάνι. Με δεδομένο ότι θα έχει αντίπαλο έναν εκ των Τσσκα ή Παο θεωρώ ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι στον τελικό. Και εκεί είναι θέμα βραδιάς. Λέτε;

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα.
    Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά που διαβάζουμε εδώ. Χωρίς υπερβολές, υστερίες και κορώνες. Ψύχραιμα και με καθαρή ματιά ο Jim φωτογραφίζει και αναλύει. Μπράβο Jimαρε!!! Το blog είναι ταυτόχρονα το καλύτερο ορεκτικό και χωνευτικό της πιο συναρπαστικής φάσης της Ευρωλίγκας.

    Για τα σημερινά.
    Κάθε πρόβλεψη είναι πλέον ριψοκίνδυνη. Οι σειρές έχουν έρθει τούμπα και όλα θα κριθούν σε ΕΝΑ μόνο ματς. Πλέον, κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν η πνευματική και η ψυχολογική διαχείριση των ομάδων και η εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις. Τώρα θα φανούν οι σκληροί, οι νικητές, οι μεγάλοι παίκτες και προπονητές. Όποιος έχει καρδιά και δεν λιγοψυχήσει θα είναι στο Μιλάνο. Ο Λάσο και ο Μεσίνα βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο ΠΡΕΠΕΙ. Ο τρόπος που θα διαχειριστούν τους εαυτούς τους και τους παίκτες θα κρίνουν τις σειρές.

    Είναι σίγουρο ότι οι ελληνικές ομάδες πάνε να παίξουν χωρίς πίεση. Αυτή βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Η ποιοτική υπεροχή των αντιπάλων δεν αρκεί πια. Χρειάζεται, όμως, προσοχή. Να μην νομίσουν οι δικοί μας ότι οι αντίπαλοι θα καταρρεύσουν από μόνοι τους. Χρειάζεται συγκέντρωση, χαμηλοί τόνοι και εγρήγορση. Μιλάμε για ΕΝΑ ματς. Τίποτα παραπάνω. Ας παίξουν όπως ξέρουν και μπορούν. Κι ας χάσουν.

    Ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ κατέκτησαν το δικαίωμα να τα παίξουν όλα σε μια ζαριά. Ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, έδωσαν τα πάντα, επέστρεψαν από το 0-2 και απολαμβάνουν τώρα την αναγνώριση από τους ειδικούς και μη. Δικαίως. Σε μια χρονιά με πολλές αναποδιές, λάθη, παραλείψεις κατάφεραν να είναι παρόντες την κρίσιμη ώρα. Αλλά αυτά, πλέον, δεν παίζουν κανένα ρόλο. Τα κοντέρ είναι μηδενισμένα. Δεν έχει σημασία το ρεκόρ του καθενός στην διοργάνωση.

    Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τα ματς και αν αξίζουμε, θα έχουμε εκπρόσωπο στο Μιλάνο. Αν όχι, πάλι ευχαριστημένοι θα ‘μαστε.


    Υ.Γ. Πρωταγωνιστές των παιχνιδιών είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και προσπαθεί να γίνει μέρος του παιχνιδιού, κάνει κακό στο εαυτό του, στο σύλλογο που εκπροσωπεί και στο ίδιο το παιχνίδι (αν και το τελευταίο δεν πρέπει να απασχολεί και πολύ). Το ελληνικό μπάσκετ είναι εξωστρεφές. Οι παίκτες και οι προπονητές εξάγουν τεχνογνωσία, στυλ, τακτική, διάβασμα, καρδιά, μαχητικό πνεύμα, εξυπνάδα, καπατσοσύνη και πολλά άλλα. Υπάρχουν, όμως, και οι άλλοι που εξάγουν επικοινωνιακά κόλπα, αγριάδες, κωλοτούμπες, ανακοινώσεις, απειλές, καταγγελίες, λεκτικές ακροβασίες, διαρροές μέσω κύκλων και όλα όσα συνθέτουν την κακοπαιγμένη οπερέτα του ελληνικού πρωταθλήματος. Κρίμα…
    Υ.Γ. 1 Για να μην ξεχνιόμαστε. Εξακολουθώ να θεωρώ φαβορί τους απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77 όχι ότι είμαι προληπτικός αλλά σβήσε το κείμενο κ άσε μόνο το υστερόγραφο μέχρι να τελειώσουν τα παιχνίδια κ ξαναβάλτο μετά....

      Διαγραφή
    2. καλημερες 77, και εγω διαφωνω με τις ανακοινωσεις και τις φωνες αλλα χρειαζονται και αυτες!! Να εισαι σιγουρος οτι τις χρησιμοποιουν και εξω απο τα ορια της ελλαδιτσας μας!! Ειναι ενας αριστος τροπος να παρεις την πιεση απο την ομαδα, να τραβηξεις την προσοχη και να αφησεις τους παιχτες ηρεμους να κανουν την δουλεια τους. Αλλες φορες ειναι ενας τροπος να τους αφυπνισεις.. δες ομπρα αλλα και μουρινιο στο ποδοσφαιρο.. δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν τις κανουν αλλοι αυτες τις κινησεις τις θεωρουμε κατι το μεγαλοεφυες και οταν το κανει καποιος δικος μας φερνει το αθλημα πισω κτλ κτλ... γουστα ειναι αυτα 77 και οταν ο αλλος βαζει τα λεφτα του δεν νομιζει οτι μπορεις να του πεις μην τα βγαζεις!!!

      Διαγραφή
    3. @ chris nas
      Καλημέρα φίλε.
      Από το «γούστα είναι αυτά», να υποθέσω ότι εγκρίνεις;
      Άλλο είναι να γκρινιάζουν οι προπονητές για την διαιτησία, ακόμα κι αν ξεπερνούν τα όρια όπως ο Ζοτς με τον Αρτεάγα. Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο με το φαινόμενο που κουβεντιάζουμε. Γιατί περί φαινομένου πρόκειται.
      Πρόσεξε την αλληλουχία των γεγονότων.

      Πρώτα βγαίνουμε μετά από ένα νικηφόρο ματς (το 3ο), χωρίς πραγματικό λόγο ή αφορμή, και λέμε ότι οι διαιτητές ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν λέμε, βέβαια, γιατί δεν έφεραν την αποστολή τους εις πέρας. Μετά, κι ενώ γίνεται ο σχετικός θόρυβος, δεν μιλάμε. Μαθαίνουμε βέβαια ότι η Ευρωλίγκα που μας καταδιώκει ενοχλήθηκε και αρχίζει έρευνα για την εξακρίβωση των λεγομένων. Παράλληλα, στο 4ο ματς μπαίνουμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και κράζουμε το διαιτητικό τρίο. Μετά το τέλος του επίσης νικηφόρου 4ου ματς, βγάζουμε ανακοίνωση που μιλάει για κακή εκτίμηση. Δεν λέμε, βέβαια, τι εκτιμήθηκε λάθος και από ποιον. Μπουρδουκλώνουμε την κουβέντα, λέμε ό,τι να ΄ναι. Εντωμεταξύ, έχουμε μάθει ότι έρχεται καμπάνα. Και τέλος, σκάει η τιμωρία. Η συνέχεια υποθέτω, ειδικά αν αποκλειστεί η ομάδα, περιλαμβάνει τα γνωστά για την μαφία της Ευρωλίγκας, τον Μπερτομέου, τον Ρήγα που μας κυνηγούν εδώ και χρόνια.

      Νομίζεις ότι όλα αυτά γίνονται για να αποφορτιστεί η ομάδα; Να αποσυμπιεστεί; Γιατί; Είναι πιεσμένη; Από ποιόν; Μετά το περσινό 1ο ματς στην Βαρκελώνη, τα ίδια δεν έγιναν; Με Ρήγα, λογαριασμούς, τράπεζες, ανοίγματα κ.α. Κι εκεί για αποσυμπίεση έγιναν; Είχε κανείς απαιτήσεις από την περσινή ομάδα στη σειρά με την Μπάρτσα; Ή μήπως υπήρχαν φέτος στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ;

      Εγώ άλλα καταλαβαίνω. Και στην τελική, δεν μπορούν τα επιχειρήματα «βάζω λεφτά και άρα τα κάνω μπουρδέλο όποτε γουστάρω» και «είμαι λίγο παρορμητικός» να χρησιμοποιούνται κάθε φορά για να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.

      Διαγραφή
    4. Οταν βαλεις και εσυ τα εκατομμυρια σου και δεις οτι η διαιτησια μονιμως σε αδικει (ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ) για να προστατεψεις την ομαδα σου μπορει να κανεις αναλογα ειδικα αν εχεις την τρελα του ΔΓ.Δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο η οχι αλλα δεν θα μπω στην διαδικασια να απαξιωσω τον προεδρο που στο κατω κατω τυχαινει να ειναι προεδρος της αγαπημενης μου ομαδας,Εσυ δηλαδη γιατι το κανεις,τι θελεις να δειξεις;;αλλαξε ομαδα αν σε χαλαει.Δεν με αφορα τι κανει,ουτε ντρεπομαι.Γιατι οτι κανει το κανει δημοσια οχι υπουλα και υπογειως.Ουτε εγω τρελενομαι με τις αντιδρασεις του,αλλα δημοσια και ανωνυμα δεν θα τον κρινω.

      Διαγραφή
    5. ""τρελαινομαι""

      Διαγραφή
    6. 1. Άλλο απαξίωση άλλο κριτική. Άλλο σωστό/λάθος άλλο μ’ αρέσει/δεν μ’ αρέσει. Ό,τι εσένα σ’ αρέσει εγώ μπορεί να το απεχθάνομαι.
      2. Ότι είναι πρόεδρος της αγαπημένης σου ομάδας. Τι σημαίνει; Ότι έχει το ακαταλόγιστο; Ότι θα τον αντιμετωπίζω σαν θεότητα;
      3. Να αλλάξω ομάδα γιατί δεν συμφωνώ μ’ αυτά που κάνει ο πρόεδρος της ΚΑΕ; Τι λες, ρε φίλε; Πού τα έχεις ακούσει αυτά; Από πότε οι σύλλογοι ταυτίζονται με τα φυσικά πρόσωπα που τα διοικούν; Με την ίδια λογική, αν δεν γουστάρω το Σαμαρά πρέπει να αλλάξω και υπηκοότητα; Σωστά;
      4. Τι πάει να πει τον κρίνω δημόσια και ανώνυμα; Δηλ. τι πρέπει να κάνω για να έχει βαρύτητα η γνώμη μου; Να δώσω ονοματεπώνυμο, δ/νση κατοικίας, Α.Δ.Τ., ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ομάδα αίματος; Ή μήπως να τα πω στον ϊδιο ίδιο face to face και ιδιωτικά;
      5. Και επί της ουσίας. Πού αδικήθηκες στα ματς με την ΤΣΣΚΑ;
      6. Όσον αφορά τα εκατομμύρια. Κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν να βάζει λεφτά. Για να τα βάζει θα έχει τους λόγους του. Αν και όταν αποφασίσει να σταματήσει να τα βάζει ή και αποχωρήσει από την ΚΑΕ, εγώ πάλι ΠΑΟ θα είμαι και πάλι μπάσκετ θα βλέπω. Αναγνωρίζω ότι αυτός όπως και οι άλλοι απέναντι συντηρούν από την τσέπη τους δύο ελλειμματικές ΚΑΕ και φτιάχνουν τις ομάδες για τις οποίες τώρα συζητάμε. Αλλά μέχρι εκεί.

      Διαγραφή
    7. Ο ΔΓ κάνει ότι κάνει γιατί είναι παρορμητικός, όπως ο πατέρας του και ο θείος του. Προχθές που ΔΓ και ΘΓ κατέβηκαν να κάτσουν δίπλα-δίπλα στις πολυθρόνες δεν ξέρω ποιος μπρίζωνε ποιον και ήταν έτοιμοι να μπουκάρουν και οι δύο μέσα. Συμφωνώ ότι ξεφεύγει, αλλά ούτε επίτηδες τα κάνει, ούτε σχέδιο έχει, ούτε -πιστεύω- τα πολυσκέφτεται καν αυτά που κάνει. Πατέρας και θείος είναι πλέον 80+ χρονών και τουλάχιστον έχουν επιπλέον γνώση και εμπειρία.

      Όσο για το ερώτημα στο (5), ωραίο το συννεφάκι που ζεις και έχει όμορφη θέα, αλλά αν δεν μπορείς να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τα videos που δείχνουν ότι προχθές αδικήθηκες και μάλιστα σε κομβικά σημεία (όχι στο jumpball του αγώνα), τότε μάλλον καλό θα ήταν να το ελέγξεις....εκτός π.χ. και αν είσαι από αυτούς που τα 4 βηματάκια του Fridzon τα είδαν απλή μετακίνηση και απολύτως νόμιμα....

      Διαγραφή
    8. @Antony Marinos
      Δεν εξετάζω αν το κάνει από πρόθεση ή αν παρασύρεται ή αν τα μετανιώνει. Την πράξη κρίνω. Αλλά αφού επέλεξες να υπερασπιστείς την άποψη ότι αδικηθήκαμε προχθές λάβε υπόψη σου τα εξής :
      Καταρχήν, η φάση που περιγράφεις με τον Φριτζόν ήταν στο 4ο ματς ενώ οι δηλώσεις του ΔΓ μετά το 3ο. Μετά το 4ο είχαμε τις δηλώσεις περί κακής εκτίμησης. Αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό.
      Αδικία σημαίνει να κάνουν οι διαιτητές ό,τι μπορούν για να χάσεις ένα ματς. Όπως π.χ. στο Βερολίνο το 2009. Αν ήθελαν να σε σφάξουν είχαν πολλές αφορμές για να το κάνουν. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να μην δώσουν το επιθετικό φάουλ του Γουΐμς στο Φώτση ή να μην δώσουν το τελευταίο φάουλ στον Διαμαντίδη. Οπότε, πρόθεση δεν μπορείς να καταλογίσεις. ΟΚ, ξέρουμε ότι η ΤΣΣΚΑ τα 10 τελευταία χρόνια παίρνει τα παραπάνω σφυρίγματα. Την φάση με τον Φριτζόν πόσοι την πήρατε πρέφα live; Γιατί ούτε διαμαρτυρίες άκουσα στο γήπεδο ούτε παίκτες και προπονητές είδα να φωνάζουν. Μιλάμε δηλ. για μια φάση που ξέφυγε από πολλούς και από τους διαιτητές.
      Αυτά καταλαβαίνω στο συννεφάκι μου. Ξέρεις, η μανία της καταδίωξης είναι μια πάθηση που σου τρώει τα σωθικά. Και είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα. Συνήθως, συνοδεύεται και από ακατάσχετη συνομωσιολογία.
      Με την ευκαιρία. Χρωστάς μια αποκάλυψη για το ματς με τη Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    9. Μου αρκεί που αναφέρεις το Βερολίνο, άρα κατά βάθος συμφωνείς, και ας μην θες να το παραδεχτείς. Όχι δεν υπήρξε "σφαγή" και "εντεταλμένη υπηρεσία" στο 3ο (ούτε στο 4ο), αλλά πέραν από την διαφορετική αντιμετώπιση των δύο ομάδων (π.χ. hand-checking απαγορεύεται να δοθεί στο CSKA ?!? Και στα πόσα βήματα καταλογίζεται παράβαση για την CSKA ?!?) όλα τα λάθη και "λάθη" που έγιναν ήταν υπέρ της CSKA, και μάλιστα και στα 4 ματς. Αυτό εγώ το λέω 45-55, 40-60, εσύ το λες "παίρνει αυτά τα σφυρίγματα", το τελικό συμπέρασμα είναι αυτό που αναφέρεις ως παράδειγμα: η CSKA έχει συνεχώς διαιτησίες "Βερολίνου".

      Για την φάση του Fridzon, όλοι καταλάβαμε ότι κάτι "περίεργο" είχε γίνει, αφού παίρνοντας τη μπάλα και με τα δύο του πόδια σχεδόν μισό μέτρο έξω από τη γραμμή και εν κινήσει (άρα κάποιο υποχρεωτικά ήταν το pivot/σταθερό), βρέθηκε χωρίς ντρίμπλα το ένα του πόδι 5 πόντους από τη γραμμή και το άλλο να την πατά. Μέσα στον πανικό δεν το σκεφτήκαμε μέσα στο γήπεδο, αλλά βλέποντάς το μετά, για τον διαιτητή που κοιτάει ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί είναι εξώφθαλμο. Πες μου εσύ πως να το χαρακτηρίσω....

      Για το ματς με τη Λαμποράλ, από ότι έμαθα όντως δεν είχε παιχτεί στοίχημα και κανένας από την ομάδα δεν είχε ακούσει το παραμικρό. Το άλλο σενάριο που έπαιξε σε όλα τα μέσα (για τη φυγή του RG) ήταν μάλλον το σωστό, που επιβεβαιώθηκε την άλλη μέρα στο φαγητό μεταξύ ΔΓ και RG.

      Το ότι δεν υπάρχουν παντού θεωρίες συνωμοσίας, αυτό δεν σημαίνει ότι όντως κάπου δεν υπάρχουν συνωμοσίες...

      Διαγραφή
    10. Αν κατάλαβες ότι συμφωνώ και μάλιστα δεν θέλω να το παραδεχτώ, τότε άσε καλύτερα. Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζουμε. Εγώ θα γράφω αυτά που πιστεύω κι εσύ θα καταλαβαίνεις αυτά που θες.
      Επίσης, δεν κατάλαβες αυτό που σου έγραψα για την μανία της καταδίωξης. Αλλά ούτε αυτό έχει σημασία.
      Ευχαριστώ για την πληροφορία για την Λαμποράλ. Αν και δεν κατάλαβα το άλλο το σενάριο που έγραψες για την απόλυση του Άρτζι και το φαγητό. Αλλά ούτε κι αυτό έχει τόση σημασία.

      Διαγραφή
    11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...
      ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ (ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ), ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΡΟΣ ΣΚΕΨΗ:
      1. Ο ΠΑΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ...
      2. ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΣΦΠ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ...ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΑΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...

      ΦΙΛΙΚΑ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ: @ ΜΑΡΙΝΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΑΠΌΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ), ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΟΤΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ...

      Διαγραφή
    12. Ζεν να σου απαντησω αναλογως
      1)Ναι ο ΠΑΟ πηρε τη πρωτη του ευρωλιγκα απο διαιτητικο λαθος.Ομως αν την εχανε σ αυτη τη πολυσυζητημενη φαση παλι απο διαιτητικο λαθος θατην εχανε αρα η φαση αναιρειται απο μονη της
      2)Πραγματι ο Ολυμπιακος εχει αδικειθει απο τη διαιτησια.Οχι ομως οσες φορες θελουν να το κανουν να φαινεται,Επισης και ο ΠΑΟ εχει αδικειθει σε ματσ με τον ΟΣΦΠ και ολες οι ομαδες.Αυτα ειναι τα λεγομενα στραγαλια που συνηθως πανε στη ακλυτερη η τη γηπεδουχο ομαδα.Οσο για την ευρωπη που φωναζει ο ΠΑΟ εχουν γινει τρομερες σφαγες για να φτασει να φωναζει...σου παραθετω την πιο τρανταχτη στο παρακατω link:
      http://www.youtube.com/watch?v=9LCa9Asb9GM

      Διαγραφή
    13. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 7:37,
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ...
      1. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...ΑΛΛΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΑΛΛΗ Η ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
      2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΠΟΛΥ Ή ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ Ή ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ...ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΕΝΑΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    14. Δεν είμαι καθόλου ειρωνικός, και απλά λέω τα πράγματα ως έχουν. Έγινε ερώτηση για το σε ποιες φάσεις αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο ματς με τη CSKA, και ανέφερα ως παράδειγμα την πιο χαρακτηριστική, που ήταν απολύτως καθοριστική και εντελώς εξώφθαλμη. Αν αυτό σημαίνει ότι είμαι εριστικός, ειρωνικός ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ανατρέξουμε στους ορισμούς στο λεξικό γιατί κάποιος κάνει σοβαρό λάθος ερμηνείας των λέξεων.

      Αν @77 διαφωνείς, προφανώς δικαίωμά σου να έχεις και να εκφέρεις την άποψή σου. Ομοίως δικαίωμά μου να πράττω το ίδιο. Ξέρω ότι ξέρω και ξέρεις ότι ξέρεις. Επίσης μια χαρά καταλαβαίνω όλα όσα λες και όλα όσα θες να πεις, αλλά δεν έχει καμία σημασία τώρα. Άρα όλα καλώς καμωμένα. Μας κάνει αυτό ?

      ZEN, όχι, δεν κερδίσαμε καθόλου με λάθος σφύριγμα την πρώτη ευρωλίγκα μας, έχω βαρεθεί τόσα χρόνια την ίδια κακόγουστη και κακόγευστη καραμέλα, και πάντως βεβαίως από γαύρους. Θα φτάσω 80 χρονών, θα έχω εγγόνια και ακόμα θα ακούω την ίδια χαλασμένη -και παράφωνη- κασσέτα....

      Το ότι ήμουν μέσα στο γήπεδο -όπως κάνω και σε αδιάφορα ματς π.χ. στο Κύπελλο- δεν μου έδωσε κάποιο "δικαίωμα". Αντιθέτως δεν μου επέτρεψε να έχω κατευθείαν ιδία άποψη για τα λανθασμένα σφυρίγματα, πράγμα που έγινε μόλις μπόρεσα να τα δω σε video.

      Όσον αφορά τους Γιαννακόπουλος, εγώ ο ίδιος το έγραψα στην αρχή-αρχή του post μου, άρα δεν καταλαβαίνω προς τι η ερώτηση προς εμένα για κάτι που έχω ήδη πει ο ίδιος λίγες γραμμές πιο πριν....

      Νομίζω όλοι είμαστε ευχαριστημένοι τώρα....?

      Διαγραφή
    15. ρε συ ζεν τοσα χρονια μιλατε για σφαγες ενω το μονο μεμτο ειναι ενα non-call που στη τελικη εκρινε ενα τελικο και οχι τιτλο(δεν ξερεις πως θα ειχε παει η σειρα στα επομενα παιχνιδια)
      Οσο για το 1 θα στα εξηγησει καλυτερα ο κ Συριγος http://www.youtube.com/watch?v=aY68Zsd6KnM

      Διαγραφή
    16. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...

      ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    17. καλα κανεις και τελειωνεις εδω τη συζητηση γιατι ουτως η αλλως δεν οδηγει πουθενα
      Φιλικα παντα...

      Διαγραφή
  26. μπραβο τζιμ ωραια δουλεια και παλι φιλος!!
    Τυχη θελουμε σμρ να μπουνε τα τριποντα!! ο μπραμος ενω εχει παρει αρκετα ελευθερα σουτ ειναι κακιστος ενω ο καρυ δεν τον εχουν αφησει να σουταρει!!
    Με ολα αυα τα επιθετικα οπλα που εχει η τσσκ το κακο για εμας ειναι οτι θα πρεπει να παιξει τουλαχιστον μια 5 αδα μας διαστημικο μπασκετ για να κερδισουμε!! Μας χρωστανε ενα καλο ματς οι καρυ μπραμος ουκιτς και βεβαια να μην πεσει στην παγιδα των φαουλ το τρεχαντιρι μας . Με αλλο ενα καλο ματς ο μαθρος θα βγαλει το συμβολαιο του.. τρομερο παθος και ειναι καλο να ξερει ο κοουτς οτι απο τον παγκο θα ερχεται παιχτης που θα του δινει συνεχομενους 7,8 ποντους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χίλια μπράβο και στις δύο ομάδες που όπως λέει και ο Jim μας κάνουν περήφανους μπασκετόφιλους!!

    Άξια συγχαρητηρίων και τα δύο προπονητικά team που δούλεψαν πολύ σωστά κόντρα στη δύσκολη κατάσταση του 2-0. Λάθη πάντα γίνονται αλλά η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία 3-4 λεπτά του αγώνα δεν συγχωρούνται εύκολα. Ελπίζω να μην είναι αυτά οι λόγοι πιθανού αποκλεισμού στα 5α ματς γιατί θα είναι κρίμα.
    Η πίεση σίγουρα είναι περισσότερη στους απέναντι.

    Παρακολουθώντας την Ρεάλ όλη τη χρονιά πιστεύω είναι πολύ δύσκολο να κάνει άλλη μία συνεχόμενη κακή επιθετική εμφάνιση. Ο ΟΣΦΠ σίγουρα δεν θα έχει την ίδια δυνατότητα να παίξει πολύ σκληρή άμυνα σε αυτό το παιχνίδι (η έδρα παίζει πάντα ρόλο, όπως έπαιξε και στα μέρη μας). Αν καταφέρει να κάνει καλή επιθετική εμφάνιση όμως και κρατηθεί κοντά στο σκόρ θα έχει το πάνω χέρι στο τέλος. Καλές οι αλλαγές στην άμυνα αλλά σε μια ομάδα με τόσους καλούς πασέρ έχει πολύ ρίσκο αν συνυπολογίσουμε την ενέργεια που απαιτεί. Καθοριστικό το rotation που θα επιλέξει ο κόουτς.

    Ο ΠΑΟ θεωρώ ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πιο τρωτή ομάδα σε μια ευκολότερη έδρα. Σαφώς και η CSKA δεν θ σουτάρει με χαμηλά ποσοστά στη Ρωσία. Θεωρώ ότι η άμυνα πρέπει να οδηγήσει την CSKA στην άβολη κατάσταση να ψάχνει λύσεις από την περιφέρεια στα τελειώματα των επιθέσεων κλείνοντας το πόστ. Κλειδί και η άμυνα στο 1on1 κόντρα σε Weem και Kryappa. Βλέπω τον χαινς να παίρνει σημαντικό χρόνο και τα επιθετικά ριμπάουντ θα είναι κλειδί. Δεν μου αρέσει ο φετινός ΠΑΟ πάντως και πραγματικά θα του βγάλω το καπέλο αν περάσει στο f4. Ότι το έχει το μέταλλο το έχει...

    Y.Γ Με Τεόντοσιτς τι γίνεται? λογικά επιστρέφει σε αυτό το μάτς??

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρωτη ομαδα;; γιατι απο που προκυπτει αυτο;;εχει μια νικη παραπανω απο την Ρεαλ στην φαση των 16.Δυο ηττες εκανε ολες και ολες,ενω η Ρεαλ 3 στην φαση των 16.

      Διαγραφή
  28. -η ανατροπη της σειρας σημαινει οτι οι αιωνιοι εχουν κανει και το χρεος τους βασει ιστοριας και οχι αγωνιστικης καταστασης!!!μια σκουπα θα επεφτε βαρια σε παο και οσφπ!!!προσωπικα θεωρω οτι αποτελει και υπερβαση να πανε σε 5ο ματς......

    -ειμαι φαν του χαινς αλλα ο ντανστον ειναι καλυτερος!!!απλα καταπληκτικος ο τυπος με ψηλοτερο iq στην αμυνα κατ εμε.

    -ειμαι περιεργος πού το παει ο παπαπετρου!!!η τεχνικη του καταρτιση και το κορμι του ειναι για 25+ ετων αθλητη!!!!κανει ντραιβ με το αριστερο, αν και δεξιοχειρας, με τον αμυντικο να τον σπρωχνει, σκοραρει , παιρνει και το φαουλ!!!!ο σπανουλης-ναβαρο δεν ειναι θεση στα 30+ τους να κανουν κατι τετοιο!!!

    -ο παο ειναι μπασκετικο παραδοξο με την πορεια που κανει!!!επιθετικα δεν υπαρχουμε αλλα πιο φιλοτιμη και πιο παθιασμενη ομαδα εχει χρονια να εμφανιστει στα παρκε της ευρωλιγκα!!!!πραγματικα παιζουν με τη μαχαιρα στο στομα....

    -το πνευμα του πρωταθλητη εχει περασει για τα καλα στον οσφπ!!τελος!!!

    -μεσινα παρατα το!!!ελεος!!!!εχει αχρηστευσει παργκο, χαινς, κρστιτς, καουν, ακομα και χριαπα!!!!δωστε του το λεμπρον μπας και παρει επιτελους η τσσκα την ευρωλιγκα!!!Εχει καταλαβει κανεις οτι η τσσκα εχει 6 χρονια να το σηκωσει?και ας εχει μονιμα το ακριβοτερο μπατζετ!!ακομα και το 2011 ειχε μεγαλα συμβολαια!!!!

    -ο ρουντι ανεβηκε στην εκτιμηση μου μπασκετικα!!!δεν τον ειχα για τετοιο παικτη!!!κανει απιθανα πραγματα!!!οπως και ο ουιμς....με τη διαφορα οτι ο δευτερος βαζει τα απιθανα οταν η κορνα ληγει......

    -μην πυροβολατε τον πιανιστα!!!ο δδ ειναι μεγαλος αρχηγος, θρυλος ηδη ακομα και αν δεν κανει τιποτα απο δω και περα!!!ολα τα αλλα ειναι αχαριστια προς το προσωπο αυτου στον οποιο οφειλεται ενα 30-40% της ιστοριας του μπασκετικου παο!!!!

    -καλη η αρμανι αλλα οχι για πλει οφς ακομα....

    -καμια προβλεψη για σημερα!!!!το βραδυ θα ξερουμε....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οπως και να τελειωσει η σειρα του παο

    βλεπω ενα αστερι να αιωρειται πανω απο το κεφαλι του αλβερτη!!!

    το μονο που χρειαζεται ισως ειναι τυχη για να αφησει να βγει στην επιφανεια......

    δε ξερω πώς θα εξελιχθει η χρονια αρχης γενομενης απο σημερα, δε ξερω καν αν θελει να συνεχισει ως κοουτς , ακομα και αν καταφερει τους στοχους του φετος, αλλα μου μυριζει περιπτωση ζοτς ο φραγκι!!!!

    αλλα ειπαμε, θελει και τυχη και ο σερβος στο ξεκινημα της καριερας του ειχε μπολικη................................

    υ.γ πώς το λεμε ρε παιδι μου?ο τυπος εχει αστρο!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατάλαβα

      αν τυχόν περάσουμε, βλέπω να μένουμε και τη νέα σεζόν με τον Φραγκυ...πού να ξοδευόμαστε κιόλας να φερνουμε κανονικό προπονητή...

      Διαγραφή
    2. για τη δεδομενη χρονικη στιγμη εχεις δικιο, απολυτο δικιο.

      ηθελα ομως να μαθω τι γραφοταν και τι λεγοταν οταν ανελαβε ο ζοτς την παρτιζαν.

      προσωπικα θεωρω οτι φ4+πρωταθλημα δινουν απλοχερα το δικαιωμα στη διοικηση να συνεχισει με αλβερτη!!αν το θελει και ο ιδιος φυσικα!!!

      εκτος και αν νομιζει κανεις οτι πρωταθλημα στην Α1 και φ4 μπορουν να επιτευχθουν ανετα με οποινδηποτε αλλον προπονητη στην ευρωπη πλην των 3-4 κοουτς που δυσκολα μπορουμε να προσελκυσουμε (ζοτς, ντουντα, μπλατ)!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Μη στεναχωριεστε με την παραμονη του αμπαλου του Αλβερτη...του μυρωδια του ασχετου...θα αποκλιστει ο Παναθηναικος και ο προεδρος θα τα ριξει ολλα σ'αυτον (γι αυτο το εβαλε σ'αυτη τη θεση αλλωστε) και θα φερει το ήδη ψημένο Doc Rivers που απ' οτι λενε εχει ξενερωσει στο Λος Αντζελες και περιμενει πως και πως να ερθει στην πανεμορφη Αθηνα!

      Διαγραφή
    4. Αμπαλος και μυρωδιας? Δεν ισχυουν αυτα τα πραγματα, μιλαμε για παιχτη με μεγαλη εμπειρια σε ενα κλαμπ οπου υπηρχε ενα πολυ σοβαρο μπασκετικο προγραμμα για χρονια.

      Αλλο αυτο ομως και αλλο το να εισαι προπονητης, με πτυχιο, με γνωση και με ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Μην πηγαινουμε επομενως ουτε στο ενα ακρο ουτε στο αλλο.

      Διαγραφή
    5. Οι μπασκετικοί βάζελοι είναι δίχως αμφιβολία τα μεγαλύτερα πρόβατα όλων των σπορ όλων των εποχών.

      Κάνουν τους ποδοσφαιρικούς γαύρους να μοιάζουν με κριτικούς θεάτρου που τους πέταξες σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

      Όσο είχαν τον Ομπράντοβιτς έπρεπε να ακούμε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, που όμοιός του δεν υπήρχε ούτε στο ΝΒΑ, εκτός ίσως από τον Πόποβιτς (ο Τζάκσον είναι σκιτζής).

      Όταν ήρθε ο Μποχού μάθαμε ότι είναι ο 2ος καλύτερος στην Ευρώπη, που κάνει πράγματα που ο Ζοτς αδυνατούσε και που έκανε το μεγαλύτερο θαύμα όλως των εποχών, να προκριθεί στους 8 έναντι του μεγαθηρίου που λέγεται Μάλαγα.

      Τώρα, στο καινούργιο επεισόδιο πρέπει ο Αλβέρτης, αυτός που δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει ένα σεμινάρι προπονητικής, να είναι ο νέος Ομπράντοβιτς, με άστρα, δαχτυλίδια και περικεφαλαίες.

      Διαγραφή
    6. Προφανώς κρίνοντας εξ'ιδίων τα αλλότρια (κόκκινα πρόβατα, ασχέτως αθλήματος), κάνεις 3 λάθη σε 3 υποθέσεις. Ο Ομπράντοβιτς ήταν και παραμένει ένας από τους καλύτερους (όχι Ο καλύτερος), ο RG δεν ήταν φυσικά ο 2ος καλύτερος (μόνο ο ΔΓ είπε κάτι τέτοιο για προφανείς λόγους), και φυσικά ο Αλβέρτης ούτε προπονητής είναι, ούτε νέος Ομπράντοβιτς βαφτίστηκε από κανέναν.

      Ή έχεις "περίεργους" φίλους "βάζελους", ή απλά λες ότι θες για να γράψεις την π@π@ρι@ σου....

      Διαγραφή
    7. Μην τσιμπάτε ρε παιδιά...παει ο Ζότς LA και έρχεται Doc Rivers λέμεεεεεε!

      Διαγραφή
    8. Αντώνη Μαρίνε,

      Ανάγνωση ξέρεις; Αν ναι διάβασε το σχόλιο στο οποίο απάντησα.

      Για τον Μποχού που ο πρόεδρός σας τον βάφτισε νο2 αλλά και πολύ ακόμα και εδώ μέσα το υποστήριξαν, γιατί δε μου απάντησες και για την τεράστια επιτυχία του να αποκλείσει το μεγαθήριο Μάλαγα και να περάσει στο πάνθεον των Ευρωπαίων προπονητών;
      Και πάλι αν ξέρεις ανάγνωση, μπες και διάβασε παλιότερα σχόλια να δεις τι λέγανε οι βάζελοι.

      Τέλος, πες μου σε παρακαλώ. Όταν λες ότι είναι από τους καλύτερους, εννοείς στον κόσμο; Για να καταλάβω, καλύτερος ή χειρότερος από Τζάκσον; Από Ρίβερς;
      Άσε με να μαντέψω. Ήσουν από αυτούς που πίστευε ότι ο Διαμαντίδης ήταν ένας εκ των 3-4 καλύτερων playmaker στον κόσμο;

      Δώσμου ένα ΜΠΕΕΕ

      Διαγραφή
    9. To "μπεεεε" το θες μήπως και καταλάβεις τι λέμε εδώ μέσα ? Εν είδει μετάφρασης ? Ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα κατανόησης γραπτού κειμένου...

      Διαγραφή
    10. 5.01 καμενο πραγματικα, κρινεις εξ ιδιων φαινεται αφου πιστευεις αυτες τις λαλακιες,περαστικα σου βρε.

      Διαγραφή
  30. Συμφωνώ απόλυτα με τον Jim, θα κριθεί στο τρίποντο η πρόκριση μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Τσσκα! Στα 4 πρώτα παιχνίδια ο ΠΑΟ είχε 24%- από την γραμμή των 6,75, αντίστοιχα οι ρώσοι 38%, 60%, 47,5% και μόνο στο 3ο game 24%. Η άμυνα περνά χειροπέδες, στην επίθεση υπάρχει δημιουργία τρομερή, ιδιαίτερα στο 4ο game στο οποίο δεν τρέξαμε πολύ. Στο τρίποντο λοιπόν πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένη η ομάδα, να φτάσει στο 37-8%, όχι κάτι ακατόρθωτο ή εξωπραγματικό. Με Προϋπόθεση ότι Μαυρο, Λάσμε και Gist θα είναι αξιόπιστοι και στο 5ο παιχνίδι.
    Την ΤΣΣΚΑ της Τετάρτης θα μπορούσαμε να την πάρουμε άνετα και με διαφορά, αν είχαμε ένα αξιοπρεπή ποσοστό 35%-37% από τα 6,75, βάζαμε δηλαδή 3-4 από τα τόσα ελεύθερα σουτ που χάσαμε. Πραγματικά όταν είσαι τόσο πολύ άστοχος από το τρίποντο και βάζεις 65 πόντους στην ΤΣΣΚΑ έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ, στην δημιουργία (19 ασσίστ), στα κλεψίματα και η γραμμή των ψηλών σου έχει σβήσει την αντίπαλη.. Η ομάδα πήρε το παιχνίδι από την επίθεσή της Jim και συμφωνώ και με το προηγούμενο άρθρο..
    Andreas Kremm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλα το οτι ο Μπουρουσης εκλεινε το ματι στο Σπανουλη μετα απο δικια του αστοχη προσπαθεια δεν το σχολιαζει κανενας?...ο ανθρωπος το εχει παιξει και στοιχημα!...και ο Λασο κοιμαται ορθιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. χαχαχαχα τέλειο σχόλιο.... οπότε σήμερα όλα τα λεφτά μας στο διπλό?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το'δες?...το'παιξες!...

    Δε θελω να πω κι αλλα γιατι θα με καλεσει το ΣΔΟΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα και από εμένα.

    Μια μικρη ιστορία, για κάτι εκπληκτικό (αν θέλετε πέστε το σατανική σύμπτωση) που μου συνέβει προχθές το βράδυ. Το γεγονός είναι απόλυτα αληθινό. Ενώ παρακολουθούσα την Super Basketball, μετά το 2-2 των ομάδων μας, θυμήθηκα ότι ήθελα να κατεβάσω ένα ξένο περιοδικό από μια ιστοσελίδα. Στη διαδικασία του κατεβάσματος, η ιστοσελίδα μου ζήτησε να εισάγω μια αλφαριθμητική ακολουθία (string) για να αποδείξω ότι είμαι άνθρωπος (το γνωστό και ως ΚΑΠΤΣΑ στα ελληνικά), δεδομένου ότι θα το κατέβαζα ως free download (όπως γνωρίζουν όσοι κάνουν το ίδιο). Συνήθως τα κάπτσα αυτά είναι τυχαίες λέξεις ή συνδυασμοί αριθμών και γραμμάτων χωρίς νόημα, αλλά αυτή τη φορά, πιστέψτε το, μου έβγαλε την ακόλουθη φράση:

    BELIEVE IN YOURSELF

    Ότι ακριβώς είχαν κάνει οι ομάδες μας ούτε δύο ώρες πριν, όταν πίστεψαν στους εαυτούς τους και έκαναν το 2-2! Αν αυτό δεν είναι σατανική σύμπτωση, τότε δεν ξέρω τί είναι.

    Αλέξης.

    ΥΓ. Αυτό πρέπει να κάνουν ΚΑΙ σήμερα οι ομάδες μας, BELIEVE IN YOURSELF!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Αλέξη , αν επιτρέπεται , είσαι δικηγόρος;
      Flow

      Διαγραφή
    2. Προς Flow

      Όχι δεν είμαι. Είμαι των θετικών επιστημών όπως έχω γράψει σε παλαιότερο σχόλιο μου στο Hoopfellas. Αλλά προς τί η ερώτηση?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Κακως, δικηγορος θα επρεπε να εισαι οπως υπονοει και ο Flow.

      Διαγραφή
    4. Όχι καμία σχέση με αυτό που λέει ο ανώνυμος 6:34 , απλώς έχω δύο φίλους που εκφράζονται με πολύ παρόμοιο τρόπο και τυχαίνει να είναι και οι δύο δικηγόροι. Απλά μου γεννήθηκε η περιέργεια ( στη σχολή το διδάσκονται??? και τέτοιοι συνειρμοί )
      Flow

      Διαγραφή
    5. Ενταξει φιλε, αυτα τα πραγματα δεν ειναι τυχαια. Απιστευτο αυτο που συνεβη. Ειδικα αν το συνδυασεις με αυτο που που συνεβη σε μενα:

      Λοιπον 1 λεπτο (οσοι οι ποντοι της διαφορας του ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ) μετα το ματσ του ΠΑΟ, πηγα για κατουρημα... και κατουρουσα για 73 δευτερολεπτα (οσοι οι ποντοι του ΠΑΟ) !!!!!

      Ενταξει αυτα τα πραγματα ειναι απιστευτα. Αλλοι τα ερμηνευουν με νεφελιμ και ελοχιμ.. δε ξερω.. ολα παιζουν αδερφε,

      ΚΚ13

      Διαγραφή
    6. Μεγαλε και σε μενα ακριβως το ιδιο εγινε, μονο που κατουρουσα για 72-73 δευτερολεπτα, τυχαιο??????????

      Διαγραφή
    7. Αδέλφια αν κατουράτε πάνω από 70 δευτερόλεπτα, ψαχτείτε σε ουρολόγο! :b

      Διαγραφή
  35. Ελληνική εκπροσώπηση δεν υπάρχει, ωστόσο θυμίζουμε πως το βραβείο του προπονητή της χρονιάς κατέληξε στον Αντρέα Τρινκιέρι, προπονητή της Ούνικς Καζάν.

    All-Eurocup First Team

    ΝτεΜάρκους Νέλσον (Ερυθρός Αστέρας, 13.3π., 4.6ασ.)
    Άντριου Γκούντελοκ (Ούνικς Καζάν, 19.1π.)
    Ντίον Τόμπσον (Νίζνι, 13.5π. - 8.2ρ.)
    Τζάστιν Ντόελμαν (Βαλένθια, 14.5π.)
    Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς (Άνκαρα, 19.3π., 10.1ρ.)

    All-Eurocup Second Team

    Γιοτάμ Χαλπερίν (Χάποελ Ιερουσαλήμ, 11.7π.)
    Ρέτζι Ρέντινγκ (Άλμπα Βερολίνου, 12.9π.)
    Κάλεμπ Γκριν (Σάσαρι, 19.3π., 5.4ρ.)
    Ντάριους Λαβρίνοβιτς (Μπουντιβέλνικ, 16.8π., 6.8ρ.)
    Ντόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια, 14.2π., 5.9ρ.)



    Διάβασε περισσότερα στο: Οι καλύτεροι του Eurocup | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θέλω να πω και κάτι για τον Διαμαντίδη που ακούει από την αρχή της χρονιάς ότι γέρασε..Με αφορμή την αστοχία του την Τετάρτη, ακούστηκαν πάλι αυτές οι χαζομάρες. Ο 3D ήταν πρώτος στην δημιουργία και αυτό δεν φαίνεται μόνο από της 7 ασσιστ, πρώτος στα κλεψίματα, 2ος στα ριμπάουντ, πρώτος στα κερδισμένα φάουλ, αλλά πάνω απ'ολα ήταν ο ενορχηστρωτής σε άμυνα και επίθεση. Αύτα τα θεωρούν ορισμένοι δεδομένα? Δεν υπάρχει άλλος να τα κάνει αυτά σε όλη την Ευρώπη μια 10ετία τωρα..
    Είχε 4 λάθη, τα 2 από τα οποία να μου επιτρέψετε να τα χρεώσω τουλάχιστον και στον Ματσιούλις.Είχε και αυτό το 1/8 στα τρίποντα που θα μπορούσε να ήταν 3/8 και τότε θα ήταν ο κορυφαίος όλων. Αλλά στην περιφέρεια έπαιζε μόνος του σχεδόν για 36 λεπτά. Ουκιτς (αν κ τον συμπαθώ), ο Ράιτ, ο Καρύ Και ο Μπράμος είχαν όλοι μαζί 5 πόντους ( ο 3D είχε 7 πόντους), 1 κλέψιμο..να μην συνεχίσω..Το πιάσατε το νόημα!
    ο Διαμαντίδης έχει μπροστά του 2-3 χρόνια καλού μπάσκετ, αλλά πρέπει να τον βοηθήσεις Γιαννακόπουλε..να υπάρχει κάποιος που να του δίνει ανάσες και εμεις να μην κάνουμε το σταυρό μας που καθετε στο πάγκο. Θα δίνει 25 λεπτα μπάσκετ τουλάχιστον στην ευρωλίγκα και στην Α1 μπορεί να παίζει 15 λεπτάκια.
    Andreas Kremm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε ολα οσα λες εκτος απο ενα.Δεν ειναι παικτης αυτο που πρεπει να ερθει αλλα προπονητης.Ο Ραις στα χερια του Μπλατ φαινεται καλυτερος απο το Χακετ και το Τζερελς. Ο ΔΔ στην περιφημη φαση του σουτ του Φριτζον καθυστερει να παει προς τον παικτη γιατι τη στιγμη που γινεται η επαναφορα γυριζει πισω και δινει οδηγιες στους συμπαικτες του. Το προβλημα του Παναθηναϊκου ειναι η ελλειψη αξιοπιστης καθοδηγησης απο το παγκο (και δεν εννοω μονον τωρα με Αλβερτη). Ο μονος που μπορει να παιξει χωρις καθοδηγηση ειναι ο ΔΔ κι ετσι ολοι οι υπολοιποι φαινονται αχρηστοι.Οποιον και να φερει ο dpg αχρηστος θα φαινεται και παλι θα χρειαζεται να παιζει 30 λεπτα ο Μητσος αν δεν υπαρχει μια ισχυρη προσωπικοτητα στον παγκο.

      Διαγραφή
    2. Andreas Kremm 1000 like!!!!!!!!

      Διαγραφή
  37. Άσχετο: ξέρω ότι το ταξίδι στη Μόσχα είναι πιο μακρύ, επίπονο και χρονοβόρο από ότι αυτό στη Μαδρίτη (και λιγότερο "όμορφο"), αλλά μέχρι στιγμής μετράω 4 αθλητικογράφους που πήγαν Μαδρίτη, και 0 (μηδέν) που πήγαν Μόσχα...να το κοιτάξω γιατρέ μου ? :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. χαλι μαυρο μεχρι στιγμης . ετσι δεν γινεται τιποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παει για συντριβη ο παναθηναικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. το καλοκαιρι δρομο ουκιτς καρυ μπατιστ . παιρνουμε κανονικο πλευ μεικερ και σεντερ και επιτελους βοηθαμε τον παππα . ο ολυμπιακος εχει εξελιξει μεχρι και τον παπαπετρου . εμεις εχουμε μεινει πολυ πισω στην εξελιξη ελληνων παικτων . το προβλημα αυτο το ειχε και ο ζοτς στα τελευταια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ποια τσσκα τωρα μωρε....αχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η φανέλα θα σε πάει μέχρι τους 8, από εκεί και πέρα χρειάζονται σοβαρός προπονητής και παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα. Ηρωικοί αποκλεισμοί και λοιπά κλισέ είναι παρηγοριά στον άρρωστο και για μικρές ομάδες, όχι για τον Παναθηναϊκό. Ας αφήσει η διοίκηση τις φανφάρες για έβδομα που έχει κατακτήσει ανέκδοτο κι ας ενισχύσει σοβαρά την ομάδα, ξεκινώντας από τον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Α ΡΕ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΣ..... Ο ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.... ΕΔΙΩΞΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΦΟ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε παλαβε με τον Πεδουλακη δεν χασαμε ουτε παιξαμε ετσι ποτε,Αυτα παθαινεις οταν διωχνεις προπονητη 25 ετων και παιρνεις εναν που δεν ειναι καν προπονητης.

      Διαγραφή
    2. πρωτα μαθε τροπους αλλα δεν φταις εσυ αλλα οι γονεις σου....

      οταν διωχνεις εναν προπονητη 25 ετων? σε ποιες ομαδες στο περιστερι, στον μακεδονικο και ενα 3μηνο στον παοκ που απολυθηκε και περιμενω να δω ποια θα ειναι η επομενη......

      ο πεδουλακης οταν απολυθηκε αφησε την ομαδα μισοαποκλεισμενη και χαρη στον αλβερτη πηγες στους 8.... η ομαδα ειχε εναν ανυπαρκτο προπονητη που τον ενδιεφερε μονο πως θα καταστρεψει την επιθεση της αντιπαλης ομαδας με ξυλοκοπους παικτες και οποιον και να εφερνες σε 1,5 μηνα χωρις δικαιωμα αλλαγων στο ροστερ δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα...

      ο πεδουλακης αφησε καμμενη γη πισω του και οι μονοι που τον αποθεωνουν ειναι οι πανυγηρτζηδες που τους ενδιαφερει μονο να κερδιζουν τον ολυμπιακο....



      Διαγραφή
    3. Παιχτες που διαλεξε ο Πεδουλακης,παιχτες που εφτιαξε ο Πεδουλακης,παιχτες που συνεχισαν να παιζουν οπως με τον Πεδουλακη.Μισοαποκλεισμενη;;;χαχαχα .Αχαριστος δεν ειμαι τουλαχιστον,δεν κερδισα μονο τον δις πρωταθλητη Ευρωπης αλλα τον σκουπισα.Φετος που θα χασεις το πρωταθλημα να δω ποσο θα χαρεις αφου δεν σε ενδιαφερει.Αν ηταν ο Ουκιτς ο περσινος οπως και ο Λασμε η ομαδα δεν θα επαιζε αυτο το μπασκετ.Ο Πεδουλακης μια μερα θα δικαιωθει.Ρε βλακα ολες οι ομαδες αυτο δεν κανουν,ολες δεν προσπαθουν να καταστρεψουν το παιχνιδι της αντιπαλης ομαδας.αυτο δεν εκανε ο γαυρος μεσα στο σεφ στο τελευταιο παιχνιδι με Ρεαλ;;;αλλα τοσο σου κοβει.

      Διαγραφή
  44. Ελεος ληξτε το, δεν θα μας μεινει νεφρο για νεφρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οχι ετσι ρε γμτ!!! Θρήνος......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Με 44 μπορω να παρω εισιτηριο για το ΜΙλανο μπαμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αλλοι εχασαν με 30 απο ομαδα που δεν πηγε καν φαιναλ φορ.Διαμαντιδης πλεον αηδιαστικα ανημπορος γαμω την καλοκαιρινη τεμπελια του.Θα τα πουμε στους τελικους π..τανακια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σπυρο γελοιε, σκασε η πηγαινε στο gazzeta βρωμοβαζελε.Υ.Γ Παναθηναικος ειμαι αλλα τον ΔΔ να μην τον βριζεις παλιομαλακα.Σορυ παιδια για το υφος.

      Διαγραφή
  48. τελος εποχης για τον 2ο μεγαλυτερο ελληνα μπασκετμπολιστα μετα τον νικο γκαλη.... σε ευχαριστουμε για ολα μητσαρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά ο Παναθηναϊκός κάνει το παν για να τον τελειώσει πριν της ώρας του. 5 ματς σε 10 μέρες ( με 2 παρατάσεις), όλη την ΤΣΣΚΑ πάνω του και μοναδικό στήριγμα κάποιον Ράιτ. Και στα 27 του να ήταν, θα είχε κλατάρει.

      Διαγραφή
    2. ισχυει αλλα για μενα αυτο με τον χρονο ειναι περισσοτερο επικοινωνιακο περισσοτερο καηκε με την στελεχωση του ροστερ με την ανυπαρξια οργανωτη διπλα του και 5αριου να ακουμπησει την μπαλα και ετσι ολες οι μπαλες περνουσαν απο τα χερια....
      αλλα νομιζω οτι ο μητσος ειναι περιπτωση παπαλουκα λογω σωματοδομης και ελλειψης ιδιαιτερων αθλητικων προσοντων εχουν λιγοτερα χρονια καριερας και η πτωση του παπαλουκα στα 33 με 34 ξεκινησε ισως και λιγο πιο νωρις...

      Διαγραφή
    3. Ο Παπαλουκάς στην ηλικία του Μήτσου ήταν σχεδόν παλαίμαχος. Ο (μέτριος) φετινός Διαμαντίδης είχε ράνκινγκ 15, έκανε ρεκόρ στις ασσιστ και χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε περάσει καν στους 16. Οταν τον στηρίζεις με μετριότητες ( Ράιτ), ανήμπορους ( Ούκιτς) και άπειρους ( Παππάς), ( αφήνω στην άκρη τον υπόλοιπο μεταγραφικό σχεδιασμό), και δεν έχεις καταφέρει εδώ και ενάμιση χρόνο να σχεδιάσεις ένα σύστημα χωρίς αυτόν στην εξίσωση, ο παίκτης θα σκάσει. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να βαλσαμώσουμε τον Μήτσο και να εθελοτυφλούμε, ο χρόνος περνάει για όλους, αλλά με καλύτερη στελέχωση και σοβαρό προπονητή ο αρχηγός θα ήταν ο έκτος παίκτης που σε πάει σε φάιναλ 4 και κούπες.

      Διαγραφή
    4. Δεν πετας ετσι εναν παιχτη που εχει 9,5 ποντους ολη την χρονια,πρωτος σε κερδισμενα φαουλ απο ολη την ομαδα 2ος σε κλεψιματα ,Φετος εφτασε δυο φορες να χει 31 pir σε δυο παιχνιδια, Μεσα σε ενα μηνα εγινε παλαιμαχος;;; με 15-20 λεπτα νομιζω οτι μπορει να δωσει ακομη 1-2 χρονια

      Διαγραφή
    5. ο παπαλουκας για τον αντιλογο στα 33 του οταν δεν ξεκινησε καλα τη σεζον παροπλιστηκε τελειως απο την μακαμπι σε αντιθεση με τον μητσο που και στις κακες του περιοδους εχει την απολυτη εμπιστοσυνη της ομαδος που δεν ειχε ο παπαλουκας ουτε στον ολυμπιακο....
      για τον διαμαντιδη στα υπολοιπα συμφωνω αλλα σε ομαδα με 10εκατ μπατζετ δεν μπορει ο 6ος παικτης να παιρνει 1,5εκατ απο την αλλη ομως οταν ο μητσος θα μπορουσε να βρει στην αγορα 3εκατ καθοταν στον παναθηναικο με 2εκατ οποτε και αυτο ειναι μεγαλη συζητηση......

      Διαγραφή
    6. Είναι μια αλήθεια.Διαμαντίδης πλέον δεν θα υπάρχει σαν σούπερ σταρ,σαν παίκτης άλφα άλφα του ευρωπαικού μπάσκετ. Θα μπορούσε ο Πάο φέτος να του δώσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά υλικά για να τον κρατήσει όσο μπορούσε ακόμα αλλά δεν τα κατάφερε.Από του χρόνου η ομάδα θα πρέπει να δομηθεί έτσι ώστε ο Μήτσος να μην είναι παίκτης βάσης στο ρόστερ αλλά συμπληρωματικός.(δηλαδή να μην είναι από τα 3-4-5 άτομα στα οποία χτίζεται το υπόλοιπο ρόστερ βλ. Ρούντι-Σέρχιο-Γιουλ-Μίροτιτς στην Ρεάλ,Χίκμαν-Σμιθ-Ινγκλς-Τζέιμς στην Μακάμπι,Σπανούλη-Ντάνστον-Πρίντεζη-Λο στον Όσφπ κλπ...)

      Διαγραφή
    7. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=JKO&seasoncode=E2013 με αυτα τα στατιστικα δεν ειναι για φυγει απο τωρα ο ΔΔ μια χαρα αξιοπρεπεστατος ειναι ακομη και σημερα.

      Διαγραφή
    8. Δεδομένα ο «Μήτσος» δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν από τρία χρόνια, αλλά θα ήταν και εντελώς παράλογο να συνέβαινε το αντίθετο. Το ότι είναι στα 34, ότι δεν μπορεί να παίζει περισσότερα από 20 λεπτά κι ότι θα πρέπει να έχει «εργαλεία» που να δουλεύουν γι αυτόν στο παρκέ, είναι κάτι που έπρεπε να το σκέφτεται πρώτα απ’ όλους ο Παναθηναϊκός.

      Όταν οι «πράσινοι» ξεκινούν μια χρονιά με τρία πλέι μέικερ (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Παππάς), εκ των οποίων ο ένας είναι εκτός rotation και ο άλλος με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, τότε αναγκάζεις τον Διαμαντίδη να εκτεθεί στα μάτια των φιλάθλων και στο τέλος να γίνει βορά στις διαθέσεις του κόσμου, ελπίζοντας πως θα σεβαστούν την ιστορία του. Κακά τα ψέματα, τον σούπερμαν Διαμαντίδη θα πρέπει να τον ξεχάσει ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά τον πολύτιμο Διαμαντίδη θα τον ξαναδούμε όταν οι «πράσινοι» βάλουν δίπλα του κάποιους παίκτες που αν μη τι άλλο πλησιάζουν στο επίπεδό του…



      Διάβασε περισσότερα στο: Τελικώς... αποτύχαμεν! | gazzetta.gr
      Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

      Διαγραφή
  49. Τα καφροειδή μπορείς να τα αποκλείσεις ως διαχειριστής του blog Jim? Τεχνικης φύσης ερώτηση από φίλο του Ολυμπιακού, αλλά μεγαλύτερο φίλο του μπάσκετ. Έλεος με τα μαλακισμένα όλων των ομάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μαυρο χαλι ολη η ομαδα,μπραβο στη ΤΣΣΚΑ που επαιξαν αμυνα και χρεωθηκαν μονο 16 φαουλ.ουτε με τα ματια που λεμε.Ο Παο χρεωθηκε με 21 φαουλ χωρις να παιξει αμυνα δηλαδη αν επαιζε ποσα θα ,μας χρεωναν.Τον ΔΔ να τον αφησετε ησυχο ολη η ομαδα ειχε 7 ασιστ και αυτος 4 με ολο το ξυλο της ΤΣΣΚΑ πανω του,χρειαζεται διαχειρηση του χρονου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό.

    Ανάμεικτα τα συναισθήματα για ΠΑΟ σήμερα προσωπικά, νομίζω φτάσαμε στο max των δυνατοτήτων μας φέτος στο 2-2 και για αυτό είμαι χαρούμενος.

    Του χρόνου πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη Διοίκηση της ομάδας. Μια διοίκηση που όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα ενέργειες της, την απασχολεί κυρίως η επικοινωνιακή κάλυψη των όποιων σχεδιασμών της, οι οποίοι σχεδιασμοί έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το ελληνικό πρωτάθλημα και την επικράτηση έναντι του Ολυμπιακού. Φυσικά δεν είναι κακό στην εποχή που ζούμε να μην επενδύονται τα χρήματα του παρελθόντος, κακό είναι όμως να μην λέγεται η όποια αλήθεια στον νοήμονα μπασκετικό κόσμο του Παναθηναϊκού..Και αυτό διότι αργά ή γρήγορα η συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης θα γυρίσει εναντίον της..
    Ο Αλβέρτης ΔΕΝ είναι προπονητής...ακόμη και αν κερδίσει το πρωτάθλημα
    Ο Μπατίστ ΑΝΗΚΕΙ στο ένδοξο παρελθόν της ομάδας με τον Φώτση να τον ακολουθεί..
    Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έχει πια ελληνικό κορμό με προοπτική...
    Όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...Η ομάδα πρέπει να ανοίξει ένα καινούργιο και να μην παραμείνει και του χρόνου σε μεταβατικό στάδιο, πανηγυρίζοντας ένδοξους αποκλεισμούς με τη διοίκηση να αντιγράφει τις ένδοξες ερυθρόλευκες ημέρες του Σωκράτη Κόκκαλη......

    E.J. το ελικόπτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. αυτη ειναι η καρδια του λαμονικα.... δεν θα παραδοθει με τιποτα αποψε.... συνηθως οι παικτες της ομαδος που βρισκονται πισω στο σκορ δημιουργουν αναταραχη για να αλλαξει ο ρυθμος του παιχνιδιου οταν παιζει ο ολυμπιακος το κανει ο λαμονικα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αρχιδια believe
    Η επομενη μερα πρεπει να να αρχισει απο την ριζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλά ρε κοράκια δώστε κανένα φάουλ κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού!!! Ντροπή ρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σιχαμενε ρηγα.Ουτε με τα τανκς των αγγελοπουλων δεν περνατε σημερα ντοπαθλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κοινώς να τελειώνει το παραμύθι. Για να γυρίσει διαφορές ο Ολυμπιακός ξυρίζουν τους αντιπάλους. Όταν παίζει στο ΣΕΦ και έχει διαφορά μόνο με την αύρα που περνά από δίπλα τους τους δίνουν φάουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΦΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΦΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ας θυμηθούμε λοιπόν πως έπαιξε η διαιτησία τον ΟΣΦΠ στο πέμπτο παιχνίδι πέρυσι. Εκεί ο μεγάλος Ολυμπιακός το γύρισε άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. θεουλης βαγγελης ιωαννου σουτ του μαντζαρη κοντα στο υψος των βολων και λεει ''τριποντο ο μαντζαρης και μετα λεει οχι το μετρησαν για δυο οι διαιτητες΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!
    Του χρόνου με το καλό θα πάμε πιο μακριά, κι ελπίζουμε στον πολυπόθητο ελληνικό τελικό.
    Τώρα απόλαμβανω το f4 χωρίς άγχος, και περιμένω να αρχίσει η επόμενη χρονιά, γιατί οι ελληνικοί τελικοί μόνο δηλητήριο με ποτίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο μπράβο και στις 2 ομάδες γιατί είχαν αξιοπρέπεια.

      Ο Ολυμπιακός έπεσε πραγματικά με ψηλά το κεφάλι,δεν έχασε λεπτό την μαχητικότητα του,δεν γίνεται όμως κάθε χρόνο να υπερβαίνει την πραγματικότητα.Η φετινή Ρεάλ είχε μια ομάδα που για να την περάσεις πρέπει να χεις πολλά υλικά παραπάνω και καλύτερα για να την περάσεις.Ο Μπαρτζώκας όμως και οι παίκτες του αξίζουν πολλά μπράβο.

      *Μετά από αυτή τη σειρά μπορώ να πω με σιγουριά ότι για μένα ο Ρούντι είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.(έχοντας διαδεχθεί τον Σπανούλη)

      Διαγραφή
    2. ο οποιος σπανουλης ειχε διαδεχθει τον διαμαντιδη =) ....

      Διαγραφή
    3. Συμφωνούμε απόλυτα...
      Και ανάμεσα σε όλους αυτούς ο καλλιτέχνης Ναβάρο..

      Διαγραφή
    4. υπαρχει και φαιναλ φορ θα εχει κι αυτος την ευκαιρια του κοντρα στον ρουντι οπου εκει επιβεβαιονονται οι καλυτεροι..... αλλωστε το ευρωπαικο της μπαρτσα στο παρισι εχει την υπογραφη του καλλιτεχνη ναβαρο....

      Διαγραφή
  62. πολυ μεγαλη παικταρα αυτος ο ρουντι... με διαφορα ο πιο ολοκληρωμενος παικτης στην ευρωπη σε αμυνα και επιθεση... τα κανει ολα ειδικα σημερα με τα επιθετικα του ριμπαουντ και τα κλεψιματα εγειρε την πλαστιγγα προς την ρεαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ποιός Λάσο, ποιος Μεσίνα, θα χεστούν οι Ισπανοί μόλις πλησιάσει ο ΟΣΦΠ. Δεν έχουν ψυχολογία οι Ρώσοι. Ελληνική ψυχή. Ωστόσο, ξεχάσαμε το βασικό. Αυτές οι δύο ομάδες μασούσαν σίδερα στο TOP 16 για να πάρουν πλεονέκτημα έδρας!! Το οποίο αποδείχτηκε καθοριστικό. Ούτε σε ένα μάτς ο ΟΣΦΠ πλησίασε στο σκορ στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ το ένα από τα δύο στο ΣΕΦ μπορούσε να το πάρει. Και ναί πέρασαν οι δύο καλύτερες ομάδες. Τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
    ΥΓ Μεγάλη φανέλα ο ΠΑΟ αλλά μένοντας δύο χρονιές έξω από το Φ4 παρά την τύχη που είχε να τραυματιστού παίκτες κλειδιά της αντιπάλου πριν τα μάτς, του χρόνου θα είναι οι παίκτες του ΠΑΟ που θα τρέμουν μην τριτώσει το κακό. Εκτός εάν βοηθήσει το άστρο του Αλβέρτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και κάπως έτσι τελειώνει μια περίοδος απόλυτης Ελληνικής κυριαρχίας στην Ευρωλίγκα από το 2008, με 7 συμμετοχές σε Φ4 και 4 τίτλους σε 5 χρόνια. Τα δεδομένα δείχνουν ότι και οι δυο θα πρέπει πλέον να προχωρήσουν σε νέα λογική.

    Φαίνεται ότι ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν ξεφύγει σε οικονομικό επίπεδο και μάλλον θα συνεχίσουν να μονοπωλούν 2-3 θέσεις σε Φ4 κάθε χρόνο στο προβλεπτό μέλλον. Από πίσω τους όμως όλα είναι ανοιχτά. Οι Τούρκοι έχουν χρήμα για ξόδεμα αλλά τους λείπει η τεχνογνωσία. Οι υπόλοιπες Ισπανικές ομάδες είναι πολύ πεσμένες, το Μιλάνο λογικά θα μας απασχολήσει αλλά έχει δρόμο ακόμη.

    Το παράδειγμα της Μακάμπι δείχνει ότι δεν χρειάζεται πακτωλός χρημάτων αλλά σωστές επιλογές (πάνω από όλα στον προπονητή) και μπορείς να μείνεις στο προσκήνιο. Εδώ κάποτε πήγε Φ4 η Παρτιζάν με τον Μάριτς και τον Βέσελι.

    Ο Ολυμπιακός αυτήν την στιγμή δείχνει ότι έχει βάσεις για να πορευτεί μερικά χρόνια ακόμη με τον Σπανούλη και να φτιάξει την επόμενη μέρα.

    Στον Παναθηναϊκό ο ΔΓ πρέπει να καταλάβει ότι τα νταηλίκια πρέπει να μπορείς να τα υποστηρίζεις (κοινώς να στάζεις 30 μύρια τον χρόνο και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανένα). Διαφορετικά σκυφτό το κεφάλι, δουλειά και πλάνο, όχι αστειότητες με Αλβέρτηδες, ντου σε διαιτητές κλπ.

    Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΠΑΟ, στον οποίο ανήκω, έχει υπομονή να δεχτεί μια περίοδο rebuilding, με νέους παίχτες (Έλληνες και ξένους) και την καθοδήγηση από έναν καθιερωμένο αλλά και ορεξάτο προπονητή (όπως ήταν ο Ζοτς το 1999).

    Θα πρέπει όμως όλοι μας να αποδεχτούμε ότι η περίοδος των λούσων και του πλούτου τελειώνει πια, όπως και η κεκτημένη ταχύτητα. Με τους δυο Σέρβους προπονητές μακριά μας και τους δυο μεγάλους Έλληνες σταρ πέραν του peak της καριέρας τους, το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο των διοικήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν δεν εχει λεφτα πρεπει να φτιαξεις παικτες οπως εκανε ο ολυμπιακος του ιβκοβιτς αλλα και αυτο ειναι επιπονο γιατι μετα απο 3 χρονια αυτοι αποκταν υπεραξια και πρεπει να ξαναρχιζεις να χτιζεις απ την αρχη..... για τον παναθηναικο νομιζω οτι υπαρχει μονο μια λυση αν δεν αυξησει το μπατζετ του και ειναι επιστροφη σε ελληνικο κορμο(παππας,γιανκοβιτς,βουγιουκας,φωτσης, βεζενκοφ,μποχωριδης,χαραλαμποπουλος,διαμαντακος κτλ) και ερχομο καταξιωμενου προπονητη που δυστυχως ειναι ελαχιστοι στην ευρωπη....

      Διαγραφή
  65. Οι μεγάλες φάσεις για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν το τρίποντο του Πετγουει που μπήκε και βγήκε για να γίνει το 58-55 και στο καπάκι το τρίποντο του Ρούντι το μόλις 1/6 σε φάση που πήγαινε να χαθεί για τη Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δεν βλεπω μελλον για τον ΠΑΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Οποιος πιστευε σε νικη του τριφυλλιου στη Μοσχα ειτε ειναι ασχετος απο μπασκετ ειτε δεν παρακολουθει την ευρωλιγκα..Οταν μια ομαδα εχει χτιστει λαθος το καλοκαιρι επειδη ο προπονητης της πιστεψε οτι με το μπασκετ-ξυλικι που ειχε στο μυαλο του θα μπορουσε να επαναλαβει τις επιτυχιες της πρωτης χρονιας και να κανει το βημα παραπανω στην ευρωπη.Ελα ομως που εδρασε σαν κλασσικος ελληναρας,που πιστεψε οτι ειχε πιασει τον παπα απ' τα γενια.Ετσι σου λεει παμε οπως μας βγηκε,μην κατανοωντας οτι το να ερχεσαι απο το πουθενα και να εκπλησσεις τον κοσμο δεν μπορει να επαναλαμβανεται γιατι πλεον ολοι σε διαβαζουν και πλεον σε περιμενουν.Ο Παναθηναικος το περασμενο καλοκαιρι εκανε πισωγυρισμα αφου δεν μπορεσε να κανει βηματα προς τα μπρος και να εξελιχθει..Αν ομως δει καποιος σε μεγαλυτερο βαθος χρονου θα δει οτι το τελος αυτης της χρονιας θα σημανει το τελος εποχης πολυ απλα γιατι η ομαδα πληρωνει τα λαθη της τελευταιας τριετιας,οταν δεν ανανεωθηκε με ευθυνη της οικογενειας που τη βραδια της κατακτησης της εκτης ευρωλιγκας,δηλωσαν πως αποχωρουν και στην ουσια εβγαλαν την ομαδα απο την πριζα..Δεν φροντισαν να αφησουν πισω τους εστω εναν ελληνικο κορμο που θα τον εβρισκε και θα εχτιζε πανω του η επομενη διοικηση που τελικα στην ουσια ηταν και παλι η ιδια..Ο Παναθηναικος που καθε καλοκαιρι ανανεωνοταν και εμπλουτιζε το ελληνικο στοιχειο εχει φτασει στο σημειο να πρεπει να ξαναχτισει ομαδα που θα επανελθει στην κορυφη της Ευρωπης,χωρις να εχει γηγενεις παικτες αφου οταν μπορουσε να τους παρει ασχολιοταν με την πωληση της καε(βλ. Μαντζαρης)κι οταν ακομα τους πηρε δεν τους αξιοποιησε(βλ.Παππα,Γιανκοβιτς)...Αν καποιος δεν το 'χει συνειδητοποιησει η ομαδα του χρονου ξεκινα απο το μηδεν στο θεμα της στελεχωσης αφου το πιθανοτερο ειναι κανεις απο τους φετινους πενταδατους παικτες να μην βρει θεση στην πενταδα της επομενης σεζον(απ' οσους μεινουν και του χρονου)..Και,βεβαια,η κορυφαια επιλογη θα ειναι η επιλογη προπονητη που θα μπορεσει να χτισει τον Παναθηναικο της νεας εποχης..Ο ΔΓ θα χρειαστει να κανει πολλα,χωρις περιθωρεια λαθους και να τον ευνοησουν διαφορες συγκυριες..Το καλοκαιρι θα ειναι μακρυ και δυσκολο..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. απολογισμος.......
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ....εφτασε το ταβανι του σαν ομαδα,ειναι ωρα μεγαλων αποφασεων για τον δημητρη γιαννακοπουλο που πρεπει να προετοιμασει την επομενη μερα στο συλλογο,ταλεντα υπαρχουν και πρεπει να επενδυσει σε αυτα....ισως ειναι καλυτερα να χασει το φετινο πρωταθλημα ωστε οι αλλαγες να ειναι βαθιες...τρανο παραδειγμα για τον παναθηναικο ειναι η μακαμπι
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....σιγουρα με καποιες πινελιες μπορει και του χρονου να πρωταγωνιστει εχει ομαδα ετοιμη....πρεπει να προσεξει με τον σπανουλη γιατι και αυτος μεγαλωνει....
    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ
    παμε για μεγαλο τουρνουα με γηπεδο σιγουρα πιο κιτρινο απο ποτε και 3 φαβορι με ενα αουτσαιντερ
    η μπαρτσελονα σιγουρα πιο ισορροπημενη,η ρεαλ πιο ταλαντουχα,την τσσκα δεν την υποτιμας(με τεοντοσιτς χωρις ελληνες απεναντι θα ναι επικινδυνη)......μακαρι να το παρει η μακαμπι.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνω Μπάρτσα stone.
      Είμαι με τον υποτιμημένο τον Πασκουάλ.
      Και να κάνει το three-peat o Παπ.

      Διαγραφή
    2. αν μου λεγανε να πονταρω συμφωνω μπαρτσελονα.....δεν τον υποτιμω τον μεσινα με τιποτα παντως,τωρα που δεν την πιστευει κανενας την τσσκα μπορει να κανει κανενα μπαμ αλα πραγα..τουλαχιστον με την απουσια αιωνιων θα μπορεσουμε στο μπλογκ να συζητησουμε για μπασκετ...Υ.Γ TZIM παρε τηλεφωνο την ξεματιαστρα θεια σου και πες της τη λεξη πεισερς....stonerook

      Διαγραφή
    3. Έλα κάπταιν.. Μας πήρε (η θεία) τηλ. στο ημίχρονο και ζήταγε το μικρό του Ντάνστον. "Μπράιαντ" της λέμε.. "Τιιιι? Αμααν.." απαντάει.. Αποθέωση.. Οι Πέησερς έχουν θέμα. Και η Ατλάντα έδειχνε ότι ματσάρει καλά μαζί τους στη regular season..

      Διαγραφή
    4. χαχα......το χω δει το εργο μετα τα χριστουγεννα τζιμ και το εργο λεει μπρουκλιν νετς-σαν αντονιο τελικους του NBA....stonerook

      Διαγραφή
    5. Μπλατ και Σόφο για μένα 77!
      Κι ας μας κέρδισε η ΤΣΣΚΑ 2 φορές!
      Τρίτη και φαρμακερή...
      Και τελικός με ισπανική ομάδα που θα κριθεί στους 100 πόντους!

      Διαγραφή
    6. Γεια σου, ρε Nap. Ωραία η ατάκα με τον ουρολόγο.
      Αν τα καταφέρει ο Σόφο, θα χαρώ το ίδιο. Απλά, η Μακάμπι δεν μου γεμίζει το μάτι. Αν και στην ΤΣΣΚΑ κάτι θα σκαρώσει ο Μπλάτ.

      Διαγραφή
  69. Μπράβο και στους 2!!! Έκαναν τις υπερβάσεις τους, πάλεψαν τις σειρές και αποκλείστηκαν στο 5ο ματς. Ακόμα και ο ΠΑΟ που αδίκησε τον εαυτό του και απογοήτευσε τους περισσότερους.
    Τώρα κάτω τα κεφάλια. Ο αποκλεισμός και των 2 θα τους κάνει περισσότερο καλό παρά κακό. Αρκεί να τον αξιολογήσουν σωστά χωρίς κραυγές και φαντασιώσεις. Χαμηλοί τόνοι, μεθοδικότητα, δουλειά, πρόγραμμα και ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων. Το καλοκαίρι θα κρίνει πολλά για το μέλλον των ομάδων για τα επόμενα 3 χρόνια. Όχι άλλες τσαπατσουλιές, όχι άλλα μπαλώματα, όχι άλλα παραμύθια, όχι άλλα ημίμετρα. Τέλος τα κόλπα.
    Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί η περιλάλητη ελληνική τεχνογνωσία. Για να τους δούμε.

    Υ.Γ. Εγώ πάντως έστω κι έτσι θα το απολαύσω το F4.
    Υ.Γ. 1 Συγκινητικός Σπανούλης σήμερα.
    Υ.Γ. 2 Σπουδαίος ο Ρούντι αλλά για να διαδεχθεί τον Σπανούλη θα πρέπει να έχει και μια Ευρωλίγκα στη συλλογή του. Για μένα ο παίκτης-κλειδί της Ρεάλ στη σειρά ήταν ο Γιουλ. Φοβερή βελτίωση από πέρσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπέρα σε όλους.. Τέλος του ταξιδιού για τις ελληνικές ομάδες φέτος. Έχουμε πολλά να πούμε σε όλα τα επίπεδα. Και για τα σημερινά ματς και για ολόκληρη τη χρονιά. Η Ευρωλίγκα φυσικά δε τελειώνει. Όχι στο Hoopfellas, σε καμία περίπτωση. Έχουμε ένα πολύ αμφίρροπο Φ4 και θα τα πούμε εν καιρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δεδομένα ο «Μήτσος» δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν από τρία χρόνια, αλλά θα ήταν και εντελώς παράλογο να συνέβαινε το αντίθετο. Το ότι είναι στα 34, ότι δεν μπορεί να παίζει περισσότερα από 20 λεπτά κι ότι θα πρέπει να έχει «εργαλεία» που να δουλεύουν γι αυτόν στο παρκέ, είναι κάτι που έπρεπε να το σκέφτεται πρώτα απ’ όλους ο Παναθηναϊκός.

    Όταν οι «πράσινοι» ξεκινούν μια χρονιά με τρία πλέι μέικερ (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Παππάς), εκ των οποίων ο ένας είναι εκτός rotation και ο άλλος με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, τότε αναγκάζεις τον Διαμαντίδη να εκτεθεί στα μάτια των φιλάθλων και στο τέλος να γίνει βορά στις διαθέσεις του κόσμου, ελπίζοντας πως θα σεβαστούν την ιστορία του. Κακά τα ψέματα, τον σούπερμαν Διαμαντίδη θα πρέπει να τον ξεχάσει ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά τον πολύτιμο Διαμαντίδη θα τον ξαναδούμε όταν οι «πράσινοι» βάλουν δίπλα του κάποιους παίκτες που αν μη τι άλλο πλησιάζουν στο επίπεδό του.

    Διάβασε περισσότερα στο: Τελικώς... αποτύχαμεν! | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. τζιμ και αναγνωστες του σαιτ αν ησασταν στο τιμονι του ΠΑΟ πως θα τον χτιζατε για να εχει επιτυχιες και διαρκεια τα επομενα χρονια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Θα πούμε κάποια "πρώτα" πράγματα σύντομα. Πολύ σύντομα και για τις δύο ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Οι Παπανικολαου και Χαϊνς ειναι πλεον οι μονοι που μπορουν να ισοφαρισουν το ρεκορ του Γιασικεβιτσιους με τρεις συνεχομενες Ευρωλιγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑ ΧΑΜΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΜΥΡΙΑ.ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΚΑΜΠΙ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΣΣΚΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑ.ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΜΕ Π@@@ΕΣ ΑΒΓΑ ΓΙΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ...

    ΔΥΣΚΟΛΗ ΒΡΑΔΥΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ, ΠΕΝΤΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΥΠΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕ "ΝΟΗΜΩΝ" ΟΠΑΔΟΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ...

    Ο ΠΑΟ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ...ΓΙΑΤΙ? ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΤΖΕΤΣ...ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ...

    Ο ΟΣΦΠ ΧΘΕΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ...ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ...ΑΛΛΑ Η ΡΕΑΛ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΕΞΕ...Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΟΣΦΠ...ΜΟΝΟ ΤΑ 17 ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΡΚΟΥΝ...

    Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ (Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ...Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ (Ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ) ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΤΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

    Ο ΟΣΦΠ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ) ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΟ ΠΟΣΤ, ΓΙΑ ΤΟ Φ4, Η ΚΑΡΔΙΑ ΛΕΕΙ ΜΠΑΡΤΣΑ, Η ΦΕΤΙΝΗ ΤΣΣΚΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ, Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΑΝΤΕΡΝΤΟΓΚ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ Η ΡΕΑΛ, ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ...ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ...
    ΥΓ2: ΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΓ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κατ'αρχάς μπράβο και στις δύο ομαδάρες μας, μας έδωσαν ένα πολύ ωραίο ταξίδι και φέτος και εξαντλησαν τις πιθανότητες τους. Ο αποκλεισμός τους αποκαθιστά σε ένα μικρό βαθμό της μπασκετική δικαιοσύνη οπου σε βάθος χρόνου ο καλύτερος κερδίζει.

    Για τον Παναθηναϊκό είναι ώρα στοχοθέτησης. Ο Πεδουλάκης και οι ξυλοκόποι τους κακόμαθαν τον ΔΓ και τους ποδοσφαιρόφιλους οπαδούς του ΠΑΟ στεκόμενοι άκρως ανταγωνιστικοί της στιγμή που ήταν πασιφανές οτι η ομάδα αυτή χτίστηκε με σκοπό το damage control απο την βλακωδέστατη διάλυση της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟ απο την προηγούμενη διοίκηση. Γνώμη μου είναι οτι ο παρα πολύ αγαπημένος μου Αργύρης, μέσα στα πάρα πολλά σωστά που έκανε αυτά τα δύο χρόνια, έκανε και λίγα αλλά βασικά λάθη, το βασικότερο εκ των οποίων ήταν οτι έστησε μια ομάδα με σήμα κατατεθέν το σετ παιχνίδι απο υλικά που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν. Το αν είχε τη δυνατότητα να έχει άλλα υλικά δεν το εξετάζω καθώς για μένα ευθήνη για την στελέχωση έχει πάντα μόνο ο προπονητης. Εν τούτοις το project του ήταν ένα καθαρά Παναθηναϊκό project που πάλευε σαν θηρίο, που επέβαλε τον ρυθμό του σε πολύ δυνατότερους αντιπάλους, που γύριζε μεγάλες διαφορές και που κυριάρχησε σε προτοφανώς απόλυτο βαθμό έναντι του δις πρωταθλητή Ευρώπης. Απο το restart της ομάδας, η κομβικότερη στιγμή και αυτό που δυστυχώς μένει είναι οτι ο ΠΑΟ είναι πλέον ένα club που μπορεί να ακυρώσει τη δουλειά μιας ομάδας σε μια βραδιά, με μια απόλυση μετά απο μια ήττα, κάτι που σχεδόν αποκλείει την πιθανότητα να δούμε σοβαρό προπονητή να τρέχει σοβαρό project γιατί τέτοια πράγματα θέλουν υπομονή και αντοχές στις σφαλιάρες και αυτό για τον ΔΓ και τους μονίμως καρπαζοεισπράκτορες οπαδούς του Αλαφούζου δεν αντέχεται. Μπορώ να σκεφτώ τι χρειαζόταν η ομάδα για να πάει παρακάτω φέτος, αρχίζοντας απο τον προπονητή της αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι χρειάζεται η ομάδα για του χρόνου. Προπονητή σίγουρα, καλό και με παραστάσεις (όχι Πρίφτη προς θεού) και που να ταιριάζει με το όραμα της διοίκησης και απο κει και πέρα θα κάνει ο ίδιος κουμάντο στο τι roster θα φτιάξει. Είναι κρίμα το οτι κάποια απο τα παιδιά του παρόντος roster δεν θα συνεχίσουν γιατί είναι όλοι τους παλικάρια αλλά αυτά είναι μέσα στη δουλειά, τα ξέρουν και τα'χουν ζήσει. Προσωπικά, χωρίς σοβαρή δουλειά απο τη διοίκηση δεν περιμένω πολλά πράγματα απο τον Παναθηναϊκό.

    Για τον Ολυμπιακό έχω να πω πολύ λίγότερα γιατί στέκεται σε πολύ πιο στέρεες βάσεις. Πίστη στο πλάνο με τους πιτσιρικάδες, μπάλωμα στις τρύπες (4, Law) και να ξεμπλοκάρουν λίγο με τον Παναθηναϊκό, Πεδουλάκης δεν υπάρχει πλέον οπότε όλα είναι ανοιχτά, ούτως ή άλλως όλοι ξέρουμε οτι το πρωτάθλημα είναι για να κάνεις λίγο κάζο στον αντίπαλο, το τι κάνεις στην Ευρώπη είναι η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

      ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΟΡΥΦΗ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙΣ ΕΚΕΙ...ΠΕΡΥΣΙ Ο ΠΑΟ ΣΚΟΥΠΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΟΣΦΠ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΑΥΤΟ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ...
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΟ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. ρε Χρηστο καρπαζοεισπρακτορες τα παιδακια που εχει για ομαδα ο Αλαφουζος με κοντρα διαιτησια ολη την χρονια,καλα κανει και στα χωνει ο αλλος πιο κατω.χοντρα τα λες.

      Διαγραφή
    3. Ειναι ακομα χειροτερο, καρπαζοεισπρακτορες χαρακτηριζω απαντες στο ελληνικο ποδοσφαιρο, διαχρονικα.

      Διαγραφή
    4. Εκτοε των αλλων δεν ξερω αν κανει καλα που μου τα χωνει αλλα απο αναγνωση δεν τα παει πολυ καλα.

      Διαγραφή
    5. Δεν καταλαβαίνω γιατί ανακάτεψες τον Αλαφούζο, οπαδούς και καρπαζοεισπράκτορες με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Ισα ίσα, ο φετινός ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός είναι η τρανή απόδειξη ότι ο κόσμος ( ο αχάριστος, χουλιγκάνος, ανυπόμονος κτλ κτλ κτλ) μπορεί να στηρίξει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ που δεν προβλέπει μεταγραφές αεροδρομίου, κούπες με το καλημέρα και ευρωπαϊκές πορείες, αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια από την πλευρά της διοίκησης, ξεκάθαρο πλάνο και προσήλωση στο στόχο.

      Διαγραφή
    6. Χρήστο, αν δεν απαντήσεις στον απο κάτω, που στα χωνει χοντρα, θα σου κόψω την καλημέρα!

      Διαγραφή
    7. Χρήστο συμφωνώ και επαυξάνω.
      Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα σχετικά με τον ΔΔ. Ο ΠΑΟ του έχει φερθεί με το χειρότερο τρόπο τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα γίνει και με το Σπανούλη.

      Διαγραφή
  78. Τραγικες δηλωσεις Αγγελοπουλων....Υποβαθμιζουν την ομαδα της ρεαλ με αποτελεσμα να υποβαθμιζουν και την δικη τους....

    Αντιθετως πολυ σωστος ΔΓ,,πολυ καλες δηλωσεις και κλιμα με την τσσκα μετα το ματς παρα την βαρια ηττα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. μεγαλη ξεφτιλα απο Αγγελοπουλους.ειπαν πολλα γεματα κακια και αλαζονια.Απο την μια λεει οτι η Ρεαλ χειροκροτησε τον πρωταθλητη ευρωπης και απο την αλλη δεν τον σεβαστηκαν.Οταν ο κοσμος χειροκροτει δεν σημαινει οτι χειροκροτει αυτους παρα μονο την ομαδα τους μεσα στο γηπεδο.Κλαφτηκαν για την διαιτησια στην Ελλαδα,μιλησαν για τους παιχτες τους που ειναι ολοι της Εθνικης με τοσο κομπασμο που προκαλει«Είναι ένα συνονθύλευμα από καλούς παίκτες, αλλά με τον τρόπο που παίζουν δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στον Ολυμπιακό, που πήρε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης και τους ταπείνωσε πέρσι στον τελικό. Τον έχουν τσακίσει τον Σπανούλη στο ξύλο και όταν το παιχνίδι έχει κριθεί, να πηγαίνουν τα δύο γκαρντ και να τον σηκώνουν εικονικά είναι μια εικόνα αηδίας για μένα. Εύχομαι να πατώσουν στο Final-4.

    Διάβασε περισσότερα στο: Αγγελόπουλοι: «Eίμαστε περήφανοι, κάναμε απλά μια στάση» | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ψιτ,φιλαρακι εσυ με το ονομα Τσαγκουρνις η κατι τετοιο..αφου εγραψες ενα κατεβατο παπαριες να σου πω κατι..επειδη αναφερεσαι στο μπασκετ με εμβολιμα σχολια κομπλεξισμου να σου θυμισω οτι στο μπασκετ ο ΔΓ κανει πρωταθλητισμο γι' αυτο κατι τυπους σαν και σενα,που μαλλον θα 'σαι απο τους ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,τους γραφει εκει που ξερεις πολυ καλα...Και κατι τελευταιο..τωρα που δεν περασατε φ4,ελπιζω να μην αδειασατε απο δυναμεις οπως περσι που τελειωσαν τα red bull και κοπηκαν τα φτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μικροι ανθρωποι με πολλα λεφτα.Οτι στραβαρα οτι τυφλα,μην ακουσω οτι ο ΔΓ ειναι χειροτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλημερα σε ολους παιδες...Ο Παναθηναικος χρειαζεται αμεσα αλλαγες σε ολα τα επιπεδα...Αρχικα πρεπει να απεμπλακουμε απο το φαντασμα του ομπραντοβιτς που ακομα πλαναται μεσα στο ΟΑΚΑ.Επομενως χρειαζομαστε ενα προπονητη που να μας δωσει νεα στοιχεια ως ομαδα και οχι ενα κακεκτυπο αντιγραφης του ζοτς οπως δυστυχως υπηρξε ο Πεδουλακης.Κατα τη γνωμη μου χρειαζομαστε εναν ασσο τον οποιο θα συμπληρωνει πλεον ο Διαμαντιδης,στη θεση 2 εχουμε Παππα και πρεπει να αποκτηθει ενας καλος σουτερ στυλ Νικολας,στο 3 οσο συμπαθεις και αν μου ειναι ο Μασιουλης δυστυχως πρεπει να μας αφησει,εχουμε ηδη Μπραμο κ Γιανκοβιτς,στο 4 παραμενει Γκιστ και ειναι ενα πολυ μεγαλο ερωτηματικο το γινεται με Φωτση,στο 5 παραμενουν Λασμε κ Μαυρο με ρολο και υποσταση ο τελευταιος στην ομαδα καθως και ενα 5αρι που θα γεμιζει τη ρακετα οπως εκανε ο Σοφο περυσι...Βεβαια ολα εξαρτονται απο τον προπονητη που θα παρεις και απο το στυλ που θελει ο ιδιος να παιξει..
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσο τα λες πολυ καλα με την μονη διαφωνια οτι χρειαζομαστε 2ασσους...Και ο δδ να ερχεται σαν εκτος παιχτης απο τον παγκο....2 οργανωτες-χειριστες-δημιουργους-ball-mover,εναν σουτερ ολκης μαζι με παπα,,μπραμο-γιανκο στο 3,,γκιστ-φωτση στο 4,,και μαυρος-λασμε στο 5 μαζι μεναν δεινοσαυρο...Βεβαια ολα αυτα με την προυποθεση να παρουμε εναν προπονηταρα ο οποιος να ξερει να αξιοποιει τους παιχτες, να μπορει να βγαζει ελευθερα σουτ στην περιφερεια και να αξιοποιησει επιτελους την ρακετα σωστα....

      Διαγραφή
    2. Θελεις να κρατησεις τον Μπραμο και να διωξεις τον φθηνοτερο Μασιουλις;

      Διαγραφή
    3. Θελω Ελληνες στην ομαδα με οτι αυτο συνεπαγεται...

      Διαγραφή
    4. Δικιο εχεις που τους θελεις για πολλους λογους αλλα βασικοτερο κριτηριο πρεπει να ειναι η αξια.Δεν εχει σχεση ο Μπραμος ως παικτης με το Μασιουλις.Ειναι τεραστια η διαφορα.

      Διαγραφή
  83. Απλα πιστευω οτι ο γιανκο μπορει να γινει καλυτερος παιχτης απο ματσιουλης και να παρει αυτος την θεση του...Και ο μπραμος παλι να ερχεται απο τον παγκο....Και ας δωσουμε λιγο χρονο στα νεα παιδια οπως παλια επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω για το Γιανκοβιτς.Η διαφορα μας ειναι οτι εγω πιστευω οτι το ιδανικο συμπληρωμα ειναι ο Μασιουλις.Ο Γιανκοβιτς ειναι καλυτερος τεχνικα κι απο τους δυο.Αξιζει αν δουλεψει και δυναμωσει να ειναι το πρωτο τριαρι της ομαδας.Ο Μπραμος δεν παιζει με πλατη, δεν εχει ντριπλα, δεν εχει αξιοπιστο σουτ.Θα τον κρατουσα μονον ως τριτο με τα αναλογα λεφτα.Επισης δεν ειναι και τοσο νεος.Δε νομιζω οτι προκειται να αλλαξει η αγωνιστικη φυσιογνωμια του οσο χρονο και να του δωσεις.Οποτε λεω πιστωση χρονου και στηριξη στο Βλαντο αλλα οπωσδηποτε μαζι με το Γιονας.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω με αυτα που λες αλλα ειναι δυσκολο μια ομαδα να εχει τρια τριαρια...Αρα προτιμω διδυμο ελληνικο και να παρουμε σε αλλες θεσεις τους ξενους εφοσον εχουμε ηδη τους 2 Ελληνες εκει...Θεωρω μεναν καλο προπονητη ο μπραμος θα ανεβει πολυ...Δεν θα βαζει 10-15 ποντους αλλα νομιζω οτι αν αξιοποιηθει σωστα μπορει να σου βαζει 1-2 τριποντα ανα ματς και 1-2 καλαθια ακομα...Γυρω στους 6-8 ποντους...Απλα ειναι παιχτης του προπονητη...Με την τσσκα δεν θυμαμαι να πηρε παραπανω απο 4-5 ξεμαρκαριστα τριποντα...Και απο αυτα εβαλε τα 2...Το ιδιο ισχυει και για τον καρυ και για τους υπολοιπους παιχτες...Αντιθετως εβλεπα τον οσφπ και τα μισα σουτ και παραπανω ηταν ξεμαρκαριστα με αποτελεσμα ακομα και ο πετγουεη να εχει 3/4....Παιζει πολυ σημαντικο ρολο αυτο νομιζω...Η περιφερεια μας που ειναι για κλαματα χαντακωνει ολη την ομαδα και τους παιχτες...Περυσι που ειχαμε καλυτερο ουκιτς αλλα και χοντρο βγαζαμε αρκετα ελευθερα σουτ...Ακομα και ο γκιστ εβαζε τριποντα σε καθε ματς...

      Με λιγα λογια σιγουρα ο Ματσιουλης ειναι καλυτερος παιχτης απο τον Μπραμος...Σιγουρα ταιριαζει καλυτερα με τον Γιανκοβιτς...Αλλα μεναν καλο προπονητη πιστευω οτι ο Μπραμος σιγουρα θα γινει-θα φανει καλυτερος...

      Οσο για τα νεα παιδια πηγαινε στον γιανκοβιτς και οχι στον μπραμος ο οποιος βεβαια ειναι μκροτερος απο τον ματσιουλης 2 χρονια...

      Διαγραφή
    3. Κακά τα ψέματα το recruiting στη θέση 3 θα είναι από τα μεγαλύτερα διλήμματα του καλοκαιριού...
      Σίγουρα οι Μπράμος-Μασιούλις έχουν αποδειχθεί πολύτιμοι στην τακτική ομάδας,από την άλλη πρέπει και θες να δώσεις χώρο στον Γιάνκοβιτς(άσχετα αν φτάνει τα 25 και τον θεωρούμε ακόμα ελπιδοφόρο νέο...) ενώ στο μεταξύ η ομάδα δείχνει ότι χρειάζεται και κάποιους παίκτες από λίγο πιο πάνω ράφι,να μπορούν να έχουν και προσωπική φάση-παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια.

      Διαγραφή
  84. Jim μόλις κάτσει η σκόνη τηου αποκλεισμού-δίκαιου κατά τη γνώμη μου-των δύο ελληνικών ομάδων,οι οποίες πάλεψαν για την υπέρβαση,αν ήθελες θα μπορούσε να σχολιάσεις κάτι τέτοιο;
    http://www.sport24.gr/Basket/Russia/epistrefei_drimuteros_o_kazlaoyskas.2755469.html
    Ο Πασούτιν για τον ΠΑΟ πώς σου ακούγεται;
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Πασούτιν στον Παναθηναικό μαζί με ρωσους ιδιοκτήτες και μπάτζετ γυρω στα 20 εκατομμύρια πως σας φαίνεται;

      Aνδρέας

      Διαγραφή
  85. Για τον Ολυμπιακό η χρονιά χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένη, αφού δεν κατάφερε να πάει στο φάιναλ 4 που ήταν ο βασικός στόχος. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε δυστυχώς για χαμένη χρονιά-πισωγύρισμα αφού, πέρα από τον στόχο που δεν επετεύχθη, δεν έχει να κρατήσει απολύτως τίποτα από την ευρωπαϊκή του παρουσία. Ούτε κάποιο παίκτη βελτίωσε, ούτε νέο παίκτη ανέδειξε, ούτε θέαμα προσέφερε, ούτε εξέλιξε το παιχνίδι του. Με άλλα λόγια, το καλοκαίρι θα έχει ζόρι και απαιτούνται γενναίες αποφάσεις-τομές. Οχι ημίμετρα και φανφάρες για έβδομα αστέρια. ΟΚ, εποχές Ζοτς δύσκολα θα ξαναζήσουμε αλλά ας επιστρέψουμε τουλάχιστον στις αρχές λειτουργίας εκείνης της περιόδου, με τον προπονητή απόλυτο άρχοντα και τη διοίκηση μακριά από το παρκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε επίσης περήφανος για τον Ολυμπιακό δηλώνοντας ότι: "Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Παλέψαμε. Δεν παραδώσαμε κανένα στέμα. Χάσαμε από τη Ρεάλ, από την ομάδα που παίξαμε στον τελικό πέρσι και την κατατροπώσαμε. Φέτος χτυπηθήκαμε από τραυματισμούς, κάναμε ότι καλύτερο γίνεται και όπως είπε ο αδερφός μου το μέλλον ανήκει στον Ολυμπιακ.Είναι ένα συνονθύλευμα από καλούς παίκτες, αλλά με τον τρόπο που παίζουν δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στον Ολυμπιακό, που πήρε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης και τους ταπείνωσε πέρσι στον τελικό. Τον έχουν τσακίσει τον Σπανούλη στο ξύλο και όταν το παιχνίδι έχει κριθεί, να πηγαίνουν τα δύο γκαρντ και να τον σηκώνουν εικονικά είναι μια εικόνα αηδίας για μένα. Εύχομαι να πατώσουν στο φάιναλ-φορ"
    ποσο κομπλεξικος τυπος ο αγγελοπουλος αμα ειχε πει αυτα ο γιαννακοπουλος ποσο κραξιμο θα ειχε πεσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιαννακοπουλος δεν ειχε κανει περσυ κατι δηλωσεις για την Μπαρτσελονα και ΤΣΣΚΑ? Δεν εβγαλαν και οι δυο ομαδες ανακοινωσεις αναφερομενες σε αυτον? Μην λεμε οτι θελουμε λοιπον και μην ξεχναμε πραγματα που εχουν γινει πριν ενα χρονο.

      Διαγραφή
    2. αυτο ακριβως λεω δεν ειπα πουθενα οτι ο γιαννακοπουλος ειναι καλυτερος τους αλλα ενω ειναι παρομοιοι τα μμε προβαλλουν τους αγγελοπουλους σαν αγγελουδια λογω της καλης σχεσης που εχουν με την διοικηση του ολυμπιακου.....

      ειδες που θυμασαι τι εγινε με τον γιαννακοπουλο πριν εναν χρονο ενω αυτες οι δηλωσεις που εγιναν χτες εχουν ελαχιστη προβολη στα μμε....

      εδω ο καβαλιερατος προχθες ειπε ουσιαστικα οτι τα ευρωπαικα ειναι δουλεια των αγγελοπουλων και οχι του ντουντα αφου οι επιλογες λο και ντορσει εγιναν κοντρα στην επιθυμια του ιβκοβιτς....

      Διαγραφή
    3. o ΔΓ αν εκανε αυτες τις δηλωσεις σημερα το ΓΚΑΖΕΤΑ δεν θα ειχε τιτλο "Το μελλον..... μπλα μπλα" αλλα ο ΔΓ ειπε "ΝΑ πατωσει η ρεαλ"Εχει πλακα πως αντιμετωπιζουν τους μεν και τον δε ο τυπος.

      Διαγραφή
    4. Moνο που αν δεν το ξερεις η Μπαρτσα εστειλε συγχαρητηριο μηνυμα για την κατακτηση του κυπελου φετος.Και η ΤΣΣΚΑ μας καλεσε στο επισημο φιλικο που διοργανωνει τον Σεπτεμβρη καθε χρονο.Φετος ο ΔΓ κατεβηκε στα αποδυτηρια παρο ολη την πικρα του και εδωσε προσωπικα συγχαρητηρια στους παιχτες και οχι μονο.Εχει ωρες ωρες πολιτισμενη συμπεριφορα χεχεχε!!!!κατι ειναι και αυτο.Μαλλον παρορμητικος οπαδος της Παναθας ειναι και ξεφευγει,εκει χανει τους καλους του τροπους.

      Διαγραφή
  87. για παο.....

    το μπασκετ ειναι δικαιο αθλημα και ο παο πηρε αυτο που δικαιουταν, δηλαδη τον αποκλεισμο απο μια ανωτερη ομαδα!!!ναι, το παλεψε , ναι , εκανε υπερβαση, βασει της εικονας που ειχε μεσα στη χρονια, αλλα οι ρωσοι ηταν και πιο ομαδα και πιο ποιοτικοι και ειχαν και την εδρα!!!

    ο παο επαιξε σαφως πιο ψυχωμενα αλλα εχασε τη μεγαλη του ευκαιρια στο α ματς!!με break τοτε ισως , λεω ισως, να ηταν διαφορετικα τα πραγματα!!!σαφως ομως μπορουσε , μιλωντας υποθετικα, να χασει και το δ ματς στο οακα!!!

    με τα "αν" δεν τελειωνουμε ποτε, η σειρα τελειωσε, πηγαμε σπιτια μας και μπροστα μας εχουμε τους τελικους με τον οσφπ, οπου θα πεσουν κορμια!!

    ανεξαρτητα ομως απο το πρωταθλημα η διοικηση πρεπει να κοιταξει με καθε λεπτομερεια την επομενη μερα.

    προσωπικα θεωρω τη διοικηση απολυτα επιτυχημενη.δε στεκομαι στα ευχολογια και στις προσδοκιες που εξεφρασε ο ΔΓ περι 7ου!!!!

    προεδρος του παο ειναι, τι θελατε να πει?παμε για μια καλη πορεια?και δε καταλαβαινω γιατι εγινε τοσο μεγαλο θεμα!!!εκτος και αν θεωρει ο καθε φιλαθλος που ακουει κατι τετοιο απο τον προεδρο της ομαδας του τον εαυτο του προβατο και λεει "αφου το πε ο προεδρας ετσι θα ναι, παμε για το 7ο...."!!!!αυτα ειναι για μικρα παιδια, παμε παρακατω.....

    αν εκανε λαθη ο ΔΓ?φυσικα!!!ξερετε καποιον που δουλευει και δεν κανει λαθη?εγω οχι!!!

    εκανε λαθη ο ΔΓ και αυτα ειναι

    -μεταγραφη λουκα που δεν του εκανε του πεδουλακη
    -μεταγραφη μπατιστ που δεν του εκανε του πεδουλακη.

    αυτα!!!

    ο πεδουλακης τι εκανε?τα αποδεχτηκε!!!καλως?οχι!!!κακως?ναι!!!στη θεωρια ομως......
    εσεις τι θα κανατε στη θεση του?ο οποιοσδηποτε που απο τα χαμηλα βρεθηκε σε μια νυχτα στα ψηλα τι θα εκανε αν του λεγε ο Μεγαλος "κανε αυτο και προσπαθησε να βγαλεις ακρη"?θα λεγε οχι και θα αποχωρουσε?

    καλα εκανε ο πεδουλας και πηρε το ρισκο και σα μαγκας αναγνωρισε το λαθος του στη συνεχεια και εφυγε σαν ΚΥΡΙΟΣ!!!!ο πεδουλας δεν ειναι ουτε ντονυντα ουτε ζοτς ουτε μπλατ να μη δινουν λογαριασμο!!!ηταν απο το κατωτερο ραφι και με τη μαγκια του ανεβηκε πολλα σκαλοπατια αλλα μεσα σε ενα χρονο δε γινοταν να ανεβει σε κυρος και επιτυχιες τοσο πολυ που να δωσει ακυρο στον προεδρο.

    ο ΔΓ, οπως και ο πατερας του και οι θειοι του, ενεπλακη στα μεταγραφικα και επειδη ειναι εξυπνος ανθρωπος πιστευω θα καταλαβε οτι ηταν λαθος και θεωρω δυσκολο να το επαναλαβει!!!

    απο κει και περα,τοσα διαθετει τοσα βαζει στην ομαδα και με το μπατζετ αυτο πρεπει να συμβουν πολλα για να πας στην κορυφη!!!

    οι ομαδες του φ4 εχουν διπλασια μπατζετ με εξαιρεση τη μακαμπι, η οποια εκμεταλλευτηκε τη διασταυρωση με την αρμανι!!η ομαδα του μπλατ ειχε 0/4 απο ρεαλ-τσσκα στο τοπ16 (με μια 35αρα στην πλατη απο τους ρωσους), ενω περυσι εχασε ανετα και αβιαστα 3-0 απο τη ρεαλ!!!!πιστευει κανεις οτι υπηρχε εστω μια περιπτωση παο και οσφπ να αποκλειστουν με μειονεκτημα εδρας απο τους ιταλους?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!

    με αυτο το μπατζετ ο παο θα πορευθει και τα επομενα χρονια και στοχος ειναι να ελαχιστοποιησει τα λαθη γιατι μονο ετσι μπορει να προχωρησει!!!και αυτο ειναι δυσκολο, πολυ δυσκολο!!!

    ναι, το κανε ο οσφπ αλλα συνομωτησε το συμπαν για να τα καταφερει το 2012!!!!πηρε λουκας και χαουαρντ για ξενους αλλα στη συνεχεια, και ενω ηθελε ρασιτς ο ντουντα του κατσε ο λο, που ειχε αποκλειστει με την παρτιζαν και του φεραν και το ντορσει, που και γι αυτον δε ψηνοταν!!!ειχε μηδεν τραυματισμους (με εξαρεση ο σπαν που εκατσε μεταξυ α φασης και τοπ16) και με την πολλη καλη δουλεια πηγε μεχρι τελους!!!και με μπατζετ φυσικα μεγαλυτερο απο το τωρινο του παο.

    θελω να πω οτι με μια 15αρα εκ αντε να κανεις την εκπηξη μια χρονια αν σου κατσουν ολα τελεια!!!και η παρτιζαν πηγε φ4 το 2010 αλλα της εκατσε αν θυμαμαι καλα η μακαμπι στους 8 και οχι κανα μεγαθηριο!!!!

    συνεχεια......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. το καλοκαιρι ο παο θα πρεπει να κοιταξει τι θα κανει με το θεμα του προπονητη!!δεδομενου οτι τους 4-5 κορυφαιους δε μπορουμε να τους παρουμε θεωρω παρα μα παρα πολυ δυσκολη την επιλογη!!!

    δεν αποκλειω και την περιπτωση αλβερτη απο την αποψη οτι ισως ειναι προτιμοτερο να φτιαξεις εσυ εναν προπονητη παρα να μπλεξεις με ξενους κοουτς αμφιβολου ποιοτητας ή ελληνες με αποδεδειογμενα περιορισμενες ικανοτητες.

    απο κει και περα, το ροστερ θελει αναδομηση.

    οι παικτες μας δεν εχουν μια κοινη γραμμη σε χαρακτηριστικα ως προς αυτο που θελει να παιξει η ομαδα με αποτελεσμα να μην παιρνουμε το 100% απο ολους.

    καλος ο ραιτ αλλα δεν εχει χερι!!!
    απιστευτη ποιοτητα ο καρι αλλα δεν εχει ποδια!!!
    ειμαι φαν του μπραμου αλλα θεωρω οτι μπορει να παιξει μπασκεταρα και ας μην ειναι σταθερος σουτερ και ας μην εχει ντριπλα!!!
    καλος ο μασιουλις αλλα ειναι παικτης του 7, στο 8 δε θα φθασει!!!δε με χαλαει βεβαια.
    παππας-γιανκοβιτς εντελως αναξιοποιητοι!!!
    λουκας καμια σχεση με το στυλ της ομαδας.
    μπατιστ ευχαριστουμε και αντιο.
    ουκιτς,παλικαρι, ψυχαρα αλλα χωρις ποδια δεν τον κρατας!!!πρεπει να μας κανει και μια μυνηση το παιδι που του κοψαμε το μπασκετ μαζι με την κροατικη ομοσπονδια!!!

    για μενα το καλοκαιρι πρεπει να διαλεξεις δρομο!!!εισαι σε διασταυρωση και πρεπει να δεις αν θα πας με 15εκ για ευρωλιγκα ή με 15εκ να φτιαξεις μια νεανικη ομαδα με 4-5 πολυ εμπειρους παικτες!!!

    εγω θα διαλεγα το δευτερο γιατι το πρωτο μου κανει για ημιμετρο που επικαλειται τη βοηθεια της θεας τυχης για να τελεσφορησει!!!

    ελα δω παππα,
    ελα βλαντο
    ελα διαμαντακο και παρε θεση στο 5 που εισαι και νταμαρι!!!
    ελα κατσιβελη απο τον οσφπ
    μεινε μαικ μπραμο με μια μικρη αυξηση.
    ελα μποχωριδη
    ελα βεζενκοφ.ασε την εφες και τα νβα και ελα στη μεγαλυτερη ομαδα της ευρωπης!!!!

    και φυσικα να παρουμε ασο και 5 δυνατο με ποστ παιχνιδι.παρε ντιλεινι-ντειβις!!!ειναι και ο ντετμον ειναι και ο χικμαν, παρε καποιον για βασικο!!!ποσο ακομα ο δδ να βγαζει 35λεπτα?δε γινεται!!!

    οποιος εφθασε να διαβαζει αυτη την προταση ειναι ηρωας.΄.......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δείτε τις δηλώσεις των αγγελοπούλων και τις δηλώσεις του γιαννακόπουλου μετά τους αγώνες.είναι ξεκάθαρο ότι οι αγγελόπουλοι δεν έχουν καμία απολύτως ηθική υπεροχή.είναι δήθεν πολιτισμένοι οι άνθρωποι και έχουν απλώς έναν μανδύα σοβαροφάνειας.είναι κακόκαθημενοι χούλιγκανς καλά μεταμφιεσμένοι.απλώς ο δημήτρης τα κάνει στα φανερα και φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.
      Διαγωνισμό κάνουν. Ποιός θα πει τη μεγαλύτερη μπούρδα. Απλώς, ο καθένας έχει το στυλ του. Οι μεν (Αφοί) είναι του σετ παιχνιδιού και ο δε (ΔΓ) δουλέυει περισσότερο στο transition.

      Διαγραφή
  90. h gnwmh mou einai oti (ektos apo to 8ema proponhth), to megalo provlhma einai h perifereia.. kat' eme ukic, wright, curry (isws k pappas logw nootropias), batiste einai gia dromo..... ektos apo 2 polu kalous ksenous guard, 8a xreiastei kai 2 ellhnes gt dn vgainoun ta koukia. tou xronou 8a einai isws h teleutaia xronia t diamantidh k kalo 8a htan oi opoioi ellhnes kai dh mikroi er8oun , na prolavoun na ma8oun pragmata apo ton Mhtso. vlepe Bochoridhs, Katsivelhs, Athinaiou. epishs, epd o Olympiakos exei parei polu kalh 1h ulh se mikrh hlikia, aksizei na ta skaseis na pareis k Vezenkov gia to "4". oso afora dhladh ellhnes paiktes(gia pana8hnaiko ennow) 4aria, meta ton fwtsh to xaos. kai o kaimakoglou 32 einai.

    Angelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Μετά απο καιρό εκτός Φ4 η χώρα μας, με απογοητευτικές εμφανίσεις στα do or die παιχνίδια της Παρασκευής. Ειδικά ο Παναθηναϊκός έγραψε μαύρη σελίδα χτες. Ήττα που πλήγωσε την ιστορία της ομάδας.
    Τέλος πάντων θεωρώ και τα 2 αποτελέσματα δίκαια. Μπορούσε ο Παναθηναϊκός να προκριθεί αρεκί να μην έχανε τα αυγά και τα πασχάλια στα τελευταία 3 λεπτά του πρώτου αγώνα. Αλλά δεν έγινε. Βασική αιτία της φετινής αποτυχίας (αλλά και της απόλυσης Πεδουλάκη) είναι η τραγική επιθετικά εικόνα της ομάδας. Ειδικά στα γκαρντ η κατάσταση είναι άστα να πάνε. Μάλλον ο Ράιτ ήταν ο καλύτερος περιφερειακός στα πλέι οφ. Δεν βλέπει κανένας το καλάθι εύκολα, υπάρχει δισταγμός και όχι καλό πλάνο. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η αναδιοργάνωση το καλοκαίρι. Κάρι, Ράιτ, Ούκιτς νομίζω θα χαιρετήσουν μαζί με τον Μπατίστ ανεξάρτητα με ότι συμβεί στους τελικούς. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το 7ο πρέπει να πορευτούμε με άλλες επιλογές στα γκαρντ και όχι με παίκτες μιας και μονάχα αποστολής.
    Περιμένω στο υπόλοιπο της χρονιάς μεγαλύτερο χρόνο στον Παππά και τον Γιάνκοβιτς. Στο θέμα προπονητής δεν ξέρω γιατί αλλά ψηφίζω Σάρας. Μου αρέσει η ιδέα πάρα πολύ. Όσο για τις προσθήκες νομίζω ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα παίκτη τύπου Χίκμαν πάρα πολύ και φυσικά έναν δεύτερο σέντερ. Ο Λουκάς απέδειξε ότι είναι χρήσιμος και θα τον δούμε και στους τελικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, ρε Madness. Πώς πάει; Όλα ΟΚ;
      Έχετε αρχίσει όλοι τον απολογισμό, τα σχέδια για του χρόνου, το καλοκαίρι, προτείνετε προπονητές, παίκτες, φτιάχνετε budget κλπ. Αλλά δεν υπολογίζετε τον ξενοδόχο. Το πρωτάθλημα θα κρίνει τις κινήσεις της ΚΑΕ όπως πάντα.

      Διαγραφή
  92. Χθες, πέθανε ο Βιλανόβα. Ο πρώην προπονητής της ποδοσφαιρικής Μπάρτσα. Οι παίκτες της μπασκετικής Ρεάλ φορούσαν σε ένδειξης πένθους μαύρες κορδέλες στις φανέλες τους ενώ όταν κρατήθηκε 1' σιγή δεν ακούστηκε κιχ.
    Όλοι όσοι τσακώνεστε για το ποιός από τους προέδρους των αιωνίων είναι πιο λίγος, βάλτε τις ομάδες σας σε ανάλογη περίσταση και κάντε τις συγκρίσεις. Και κυρίως, βάλτε τους εαυτούς σας στη θέση των οπαδών της Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΟ ΡΕ ΣΥ 77,

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ...ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΥΝΟΙΑΣ...

      ΑΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΒΑΛ ΣΤΟ ΣΥΝΕΦΑΚΙ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  93. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/607785/moirazei-o-3d-klevei-o-gionas-kovei-o-ntanston

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. χρόνια πολλά και ότι επιθυμεί ο καθένας σας,

    εδώ και πάρα πολύ καιρό,όντας αναγνώστης του μπλογκ και παρακολουθώντας τα περισσότερα απο τα κείμενα που ποστάρονται,παρατηρώ ότι το μπλόγκ πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα παναθηναικό παραλήρημα. Ανεξαρτήτως του θέματος που έχει ποστάρει ο μπλόγκερ,έρχεται ο καθένας παναθηναικος και μας βομβαρδίζει πάλι με το γιατί δεν παίζει ο παππάς,γιατι ο γιάνκοβιτς,για το αν ο διαμαντιδης ειναι πιο δυνατος απο τον ηρακλή και και και .....συνέχεια και χωρίς σταματημό.
    μετά ακούσαμε και ότι ο ρήγας ειναι κολλητός των αγγελόπουλων και το τελευταίο σίνγκλ του δίσκου είναι το ότι πρέπει λέει να ντρέπονται οι αγγελόπουλοι που είπαν τους αλήτες της ρεαλ...... αλήτες!!!.
    τιμή τους κάνανε.γιατι δεν το ξέρουν ότι είναι αλήτες? τι είναι δηλαδη ο ρουντι? δεν ειναι αλητης που προσπαθεί απο πέρυσι να χτυπήσει το σπανούλη και στο τέλος εχθες μου τον σήκωσε απο το πάτωμα?
    τέλος πάντων,όλο αυτό το σκηνικό είναι πλέον τρομερά σπαστικό για κάποιον που είναι άλλη ομάδα εκτός απο παναθηναικος και νομίζω ότι αυτος είναι και ένας λόγος που στο τέλος θα γίνει εδώ κάτι μεταξύ πράσινης και γκαζέτα...σαν το νέο αυτό φρούτο τον τζαμπατζή που μας ποστάρει τις παπαριές του γκαζέτα....τουλάχιστον αφου θέλει διαφήμιση να έδινε και κανα φράγκο στον μπλόγκερ να του έκανε επίσημη διαφήμιση,αλλα αυτος έχει μάθει στο τσάμπα και στην που...ιά!!
    τέλος για τα παιχνίδια τα περισσότερα έχουν ειπωθεί.δεν νομίζω ότι κάτι που θα πώ θα μας κάνει σοφότερους.
    και οι δύο έκανα μεγάλη προσπάθεια.ο ολυμπιακος έχει χάσει το τρένο απο την ήττα με το μιλανο στο σεφ ενώ ο πάο με τη φετινή του εικόνα,εδώ που έφτασε ήταν το μακρύτερο που θα μπορούσε να πάει.

    υ.γ. αυτό το κατσίκι τον χουρτάδο δεν μπορούσες εχθές να μην τον βγάλεις?
    εκτός του ότι εσύ αναλύεις πολυ καλύτερα,είναι μεγάλος γκαντέμης.3 φορές τον έβγαλες και μας έστειλε.
    να τον φωνάξουμε πρωτοχρονιά για ποδαρικό να πέσει ο σέρβερ.

    φιλικα

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. @jim
    το υ.γ στο σχολιο μου ηταν για σενα !!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Συμφωνώ απόλυτα με Madness για τους παίκτες προς αποχώρηση και θα έβαζα και τον Μπράμος. (Αν όχι αποχώρηση δραματική μείωση χρόνου συμμετοχής). Σ' ένα ματς που έπρεπε να σουτάρεις με σύστημα συνεχώς τρίποντα και ότι γίνει (μόνο έτσι θα άνοιγε η άμυνα) έκανες μπασίματα μπροστά στα θηρία και πιανόσουν σαν το ποντίκι στη φάκα. Τραγικός για άλλη μία φορά ο πάγκος χωρίς πλάνο. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αν και βάζελος στο παιχνίδι μας με πόνεσαν τα μάτια, ενώ αντίθετα το παιχνίδι του γαύρου το ευχαριστήθηκα (μπασκετικά καθαρά). Και βασικά μου άρεσε να βλέπω τον Παπαπέτρου να μη μασάει αλλά και γενικά την ομάδα του αιώνιου να βγάζει περισσότερη υγεία από εμάς. Νομοτελειακά δεν έχουμε καμμία τύχη απέναντί τους. Αποπνέουν φρεσκάδα έχουν τρομερό ελληνικό κορμό (Αλήθεια η Μάντζαρης και Παπαπέτρου που έπρεπε να παίζουν?) και με μικρές κινήσεις (πλαισίωση Ντάνστον) του χρόνου θα πετάνε. Αντίθετα εμείς πρέπει να διανύσουμε Γολγοθά για να παρουσιάσουμε ανταγωνιστική ομάδα ευρωλίγκας του χρόνου. Πρώτο μέλημα η στελέχωση με ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και δεύτερο μέλημα η στελέχωση της περιφέρειας (Φυσικά και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ είναι ο λόγος που στην επίθεση είσαι ανύπαρκτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή