Athlenda

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ολική ανατροπή..


Μετά από μια ακόμα σκυλομαχία στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός με καταπληκτικό τρίποντο του Σπανούλη πήρε τη νίκη και την τρίτη θέση στον όμιλο. Καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. έστειλε μήνυμα ενόψει τελικών. "Δουλεύει κόσμο" η Ρεάλ που ..προτίμησε τη δεύτερη θέση! Το Hoopfellas αναλύει το ντέρμπι και σας μεταφέρει την άποψη των "ειδικών" στην Ισπανία για την επιλογή (?) των Μαδριλένων..




Ολική ανατροπή λοιπόν, όχι μόνο στο παιχνίδι του ΣΕΦ αλλά στον όμιλο και στην τελική κατάταξη μιας και η Ρεάλ έχασε στο Κάουνας και διασταυρώνεται με τον Ολυμπιακό (επιλέγοντας ουσιαστικά Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό σε περίπτωση που και οι δύο καταφέρουν και προκριθούν..) ενώ παράλληλα έστειλε την ΤΣΣΚΑ στον Παναθηναϊκό..

Το Hoopfellas είναι εδώ βέβαια για να αναλύσει τα πάντα, μπαίνοντας "φορμαρισμένο" στην πιο καυτή περίοδο της σεζόν. Όπως καταλαβαίνετε, η επικοινωνία θα ενταθεί και οι αναρτήσεις θα είναι σχεδόν καθημερινές. Σας ετοιμάζω και εξτραδάκια, μιας και έχω κλείσει και κάτι από Ευρώπη μεριά για την πιο πλήρη ενημέρωση όλων των basketball-junkies αυτή την εβδομάδα, που όπως κάθε χρόνο η επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον στη σελίδα θα χτυπήσουν κόκκινο. Υπομονή..

Πάμε Φάληρο πρώτα (και αφήνουμε τις κωλοτούμπες των Ισπανών για το τέλος..) και στα σημεία που έχω υπογραμμίσει από το ντέρμπι..

-Το ματς που ξεκινούσε ως ..φιλικό (δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι, ειδικά μετά τις συνεχόμενες νίκες του φιλοξενούμενου Παναθηναϊκού) μας έδωσε ένα εκπληκτικό φινάλε-διαφήμιση που συζητιέται ακόμα στα ευρωπαϊκά μπασκετικά στέκια. Ένα φινάλε που έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του χαρακτήρα της "πιο επικίνδυνης -όταν μάχεται στα σχοινιά- ομάδας στην Ευρώπη" τα τελευταία χρόνια, που είναι αδιαμφισβήτητα ο Ολυμπιακός. Και όμως.. Αφήνοντας το βλέμμα μας να προχωρήσει στον ορίζοντα, θα "δούμε" ότι η αύρα που έμεινε στον αέρα όταν άδειασε το πεδίο της μάχης, ήταν ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να διατηρεί το πάνω χέρι, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή. Θετική λοιπόν στην ουσία βραδιά και για τους δύο μιας και οι ερυθρόλευκοι πήραν μια τεράστια ψυχολογική ένεση νικώντας τον Νέμεση τους ενώ οι πράσινοι στο πρώτο ντέρμπι στη μετά-Πεδουλάκη εποχή και μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου, κέρδισαν τον αντίπαλο στο κομμάτι της τακτικής, στοιχείο πολύ πολύ σημαντικό που μαρτυρά την υφή των επόμενων αναμετρήσεων καθώς δε φαίνεται εύκολο ούτε τώρα ότι μπορούν να αλλάξουν πράγματα δραστικά. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός (στη συνέχεια) θα πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο "δικό του γήπεδο" και δεν εννοώ το ΟΑΚΑ..



-Ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα επέβαλλε τον ρυθμό του, τη στιγμή που οι πράσινοι επιχειρούν μια μετάβαση, ελεγχόμενα και προσεκτικά, σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό που θα τους βοηθήσει να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. Όμως στο Φάληρο ο στόχος ήταν να κόψουν το γήπεδο στη μέση, ξεκινώντας από το τρόπο που τοποθετούν τη  μπάλα για να εκτελέσουν στην επίθεση και τον έλεγχο της μπάλας στη τρανζίσιον επίθεση των γηπεδούχων. Από την άλλη ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε από την αρχή φανερή την πρόθεση του να πάει σε περισσότερες κατοχές ανοίγοντας τον ρυθμό είτε με απλωμένες άμυνες και παγίδες ψηλά (όχι μόνο για να κερδίσει μπάλες αλλά κυρίως για να αναγκάσει τον αντίπαλο να επιτεθεί πιο γρήγορα) είτε με γρήγορη εισαγωγή της μπάλας για τρανζίσιον επίθεση μετά από αμυντικό ριμπάουντ. Αντίθετα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σημάδεψε το ποστ εξ'αρχής δοκιμάζοντας συνεχή cross screens μεταξύ Μασιούλις και Λάσμε χαμηλά, στοχεύοντας να περάσει τη μπάλα στον Λιθουανό (στη γνωστή διάταξη με το Φώτση ψηλά ως stretch-4).


-O Oλυμπιακός έπιασε πολύ υψηλό βαθμό στην pick & roll άμυνα στις καταστάσεις που έστηνε ο Διαμαντίδης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Μάντζαρης κυριάρχησε πλήρως απέναντι στον θρυλικό αρχηγό του αιωνίου αντιπάλου. Ο 24χρονος PG των ερυθρολεύκων έχει περάσει προ πολλού από το στάδιο "παίζω δυνατά, καθαρά με σεβασμό τον Διαμαντίδη" στο "παίζω δυνατά καθαρά με πολύ θράσος (ρίχνω μπόλικες ψιλές) τον αρχηγό του αντιπάλου" και σαν Έλληνας οπαδός του μπάσκετ θα σας πω ότι καλά κάνει. Θυμάμαι μάλιστα πόσο μου άρεσε όταν έβλεπα τον Διαμαντίδη (που επίσης ήταν παιδί χαμηλών τόνων) να περνά σε αυτό το στάδιο απέναντι σε φημισμένους αντιπάλους. Απλά σε αυτό το παιχνίδι του ΣΕΦ, αυτό φάνηκε πιο πολύ από κάθε άλλο ματς του παρελθόντος.. Οι ερυθρόλευκοι έδιναν τον διάδρομο μετά το πικ στον Διαμαντίδη σε καταστάσεις απομόνωσης δύο εναντίον δύο,  "δείχνοντας" του μόνο το καλάθι και καλύπτοντας με έμφαση την πάσα στον σκρίνερ μέχρι τέλους, απενεργοποιώντας μια βασική επιθετική κατάσταση του αντιπάλου. Ο Διαμαντίδης έκανε μάλλον το χειρότερο του παιχνίδι τα τελευταία χρόνια στο ΣΕΦ και μάλιστα η εξ'επαφής αστοχία του στο τέλος κόστισε -δε θα ήταν τραβηγμένο να πω και το ματς- στον Παναθηναϊκό και παράλληλα δημιούργησε στον ίδιο (ένα τοτέμ των ντέρμπι..) έξτρα κίνητρο για την επόμενη μονομαχία..


-Μου άρεσαν πολύ οι εναλλακτικές καταστάσεις που έχει προσθέσει το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι, ώστε κάνει συνολικά την επίθεση του λιγότερο ευανάγνωστη στον αντίπαλο, λιγότερο στατική. Και όμως.. Οι πράσινοι εξακολουθούν να παίζουν στους 70 πόντους, μη σας φαίνεται περίεργο. Τα οφέλη όμως είναι αλλού. Έχουν καταφέρει να γίνουν λιγότερο στατικοί, λιγότερο προβλέψιμοι στο μισό γήπεδο, αποβάλλουν σταδιακά την πλήρη εξάρτηση από τον Διαμαντίδη (το προχθεσινό παιχνίδι είναι χαρακτηριστικό) προσπαθώντας να βάλουν δημιουργία και από αλλού και έχουν ανοίξει την πόρτα της transition offense, εκτελώντας στα πρώτα 10'' της επίθεσης τους με αρκετή επιτυχία, είτε με pick & roll, είτε με άμεσο ποστ (αφού ο επιτιθέμενος έχει κερδίσει τη θέση που θέλει χαμηλά και η άμυνα δεν έχει προσαρμοστεί/διαβάσει πλήρως την κατάσταση) είτε με high low (πρακτικά παραλλαγή της transition post offense). Ο Αλβέρτης στο κομμάτι "δημιουργία" ακουμπά πολύ στον Μπατίστ που γενικά στη καριέρα του είναι υποτιμημένος πασέρ μιας και ξέρει να διαβάζει, ειδικά από το hig post. Αυτό το προσόν του μαζί το αποτελεσματικό παιχνίδι με πρόσωπο είναι αυτά που φέρνει ο Μπατίστ φέτος στο τραπέζι για τον Παναθηναϊκό και κατά αυτό τον τρόπο πρέπει να αξιοποιηθεί. Κρατάμε επίσης τα side picks για τον Κάρι, είτε με διπλά σκριν -που κατέληγαν σε pick'n pop με τον Μαυροκεφαλίδη πάνω στην κυκλική κίνηση του Αμερικανού- είτε με μονά picks πάλι με τον Λουκά. Αυτή λοιπόν η συνεργασία την οποία δουλεύει ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να "παίξει" πολύ στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ, ειδικά εαν σκεφτούμε το πως ματσάρουν οι δύο ομάδες και τη δύσβατη ρακέτα των Ρώσων.



-Ο Ολυμπιακός έκανε τα καλά του διαστήματα όταν έτρεξε αποτελεσματικά στο τρανζίσιον και βρήκε περιφερειακά σουτ σε αυτές τις καταστάσεις γιατί δυσκολεύτηκε αρκετά να φτάσει μέχρι τέλους στο καλάθι. Η διστακτικότητα του Πετγουέη να πάρει περιφερειακά σουτ που "έπρεπε" να πάρει (και ας αστοχούσε) η οποία μάλιστα ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να χρησιμοποιήσει τον όχι 100% έτοιμο Περπέρογλου στο "4" και η κακή βραδιά (και σε επίπεδο εκτέλεσης με εξαίρεση το φινάλε αλλά και αποφάσεων) του Βασίλη Σπανούλη φρέναρε τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν να διαχειριστούν και την απώλεια του καλύτερου transition σκόρερ τους χαμηλά, Γιώργου Πρίντεζη. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν σίγουρα διαβασμένη και μάλιστα πολύ καλά. Στα pick του Σπανούλη ο ψηλός ακολουθούσε με πλάγια βήματα στα πρότυπα help & recover αντιμετώπισης, στις γωνίες με στόχο να του κρύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το οπτικό πεδίο και να αποτρέψει την πάσα, τη στιγμή μάλιστα που από ένα σημείο και μετά ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαψε να είναι επιθετικός μετά το σκριν και "έβγαινε" μακριά από τον ψηλό (κοντά στις γραμμές δηλ.) ώστε να "δει" καθαρότερα. Παράλληλα ο Διαμαντίδης με τη μπάλα στη strong side έκλεινε (στη πίσω γραμμή άμυνας) προς το κέντρο καλύπτοντας πάσα πρώτου χρόνου στο "5" του αντιπάλου που βρισκόταν στο ζωγραφιστό, τζογάροντας παράλληλα με τον Μάντζαρη. Χαρακτηριστική επίσης είναι η τακτική των πρασίνων να αφήνουν να "φαίνονται" κάποιες πάσες στην αδύνατη πλευρά, ανάλογα με το ποιός παίκτης βρισκόταν εκεί. Έχω την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε πιο νωρίς να βάλει τον Σλούκα στην αδύνατη πλευρά και τον Σπανούλη με τη μπάλα στη δυνατή, ώστε να χτυπήσει με τον 24χρονο γκαρντ που εντέλει γύρισε και το ματς. Κομμάτι επίσης που μου άρεσε, η συνεργασίες Ντάνστον-Πετγουέη που κατέληξαν όλες σε κάρφωμα. Το έχει δουλέψει ο Ολυμπιακός αυτό. Όχι Μπαρτσελόνα (ή Κίμκι, επίσης πολύ καλή) δεν έγινε ακόμα σε αυτό τον τομέα αλλά είναι ένα στοιχείο που σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ..



Πόσα παιχνίδια θυμάστε να έχει χάσει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ στα οποία διατηρεί σταθερά ένα προβάδισμα και μπαίνει προηγούμενος στο τελευταίο 1-1,5 λεπτό τα τελευταία χρόνια? Λίγα, έως ελάχιστα. Σε πόσα ματς των δύο αντιπάλων την τελευταία διετία ο Παναθηναϊκός έχει τρέξει και τελειώσει περισσότερα καθαρά fast breaks εκτός έδρας από τον αιώνιο αντίπαλο του? Και δε μιλάω για ματς που τα fast breaks δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα. Οι πράσινοι πήραν διψήφιο νούμερο πόντων σε καταστάσεις πρωτεύοντος αιφνιδιασμού. Από την άλλη, πόσα παιχνίδια έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός σκοράροντας πάνω σε Λάσμε (Σλούκας) και Γκιστ (Σπανούλης)..? Το έκανε και κέρδισε προχθές. Και στις δύο τελευταίες φάσεις του Σπανούλη ο Γκιστ βγήκε εκτός ισορροπίας, δείγμα του ότι δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στις κατοχές αλλά σούταραν 31 τρίποντα και 27 δίποντα (σύνολο 25/58 σουτ) δείγμα του ότι η αντίπαλη άμυνα (με παίκτη κλειδί το "5" είτε στην άμυνα από μπροστά είτε στα picks) κατεύθυνε τη μπάλα εκεί που ήθελε και "διάλεγε" τα σουτ των ερυθρολεύκων. Γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός..? Γιατί έκανε 10 (!!!!) λάθη στη τέταρτη περίοδο. Οι πράσινοι είχαν 6 μέχρι το 30' (έναντι 12 του ΟΣΦΠ) και τελείωσαν με 16 (έναντι 15).. Παρότι έπαιξαν ένα σαφώς πιο ισορροπημένο παιχνίδι, βάζοντας με επιμονή τη μπάλα στα σημεία που ήθελαν σε πολλές περιπτώσεις δεν κατάφεραν να ελέγξουν την ορμή του αντιπάλου στο τέλος και τον οίστρο του εκπληκτικού διδύμου των 90αρηδων..


..Το μπακόρτ των Μάντζαρη-Σλούκα καρπώνεται την πλήρη ανατροπή της κατάστασης στο Φάληρο την Πέμπτη το βράδυ. Τα γαλόνια τους, ουκ ολίγα με τις κούπες της τελευταίας διετίας και τις clutch παραστάσεις τους. Εαν λοιπόν ο Μάντζαρης (12π.-9 ριμπ.-5 τελικές) κυριάρχησε στη μάχη της περιφέρειας απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, ο Σλούκας (12π.-5 τελικές)ήταν πραγματικός leader βάζοντας τεράστια σουτ τη στιγμή που οι πράσινοι είχαν δημιουργήσει ένα μαξιλάρι 7-8 πόντων και η μπάλα έκαιγε, με την απογοήτευση να αρχίζει να ποτίζει την κερκίδα. Αυτοί οι δύο κράτησαν ζωντανό τον Ολυμπιακό και έστησαν το σκηνικό για τον Σπανούλη, που ήταν κακός (αρκετά κακός, ανεξάρτητα τι διαβάζετε στα ελληνικά media που κάνουν γαργάρα τα πάντα τόσο εύκολα..) αλλά στο τέλος έκρινε το ματς με τη σπουδαία κλάση του και το mentality που τον διακρίνει σε τέτοιες καταστάσεις. Μένει να δούμε εάν το σουτ αυτό θα αλλάξει το ψυχολογικό του status στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό όπου δυσκολεύεται πάρα πολύ να βρεί το δρόμο προς το καλάθι.



Από την άλλη, η εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (17π. 7/7 διπ.-5 ριμπ.) ήταν ότι καλύτερο για τους πράσινους, σε μια περίοδο που η ομάδα θα χρειαστεί σε απελπιστικό βαθμό τον έξτρα ψηλό. Ο Λουκάς έχω πεί έχει την ικανότητα, με τα μαλακά του χέρια- να βάλει πολλούς πόντους συνεχόμενα. Ο Παναθηναϊκός χτύπησε με αυτόν με διάφορους τρόπους. Πρόσωπο στα 5-6 μέτρα, με τη μπάλα στο παρκέ, ποστ παιχνίδι. Έχει καταστάσεις το παιχνίδι των πρασίνων για αυτόν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Στο χέρι του είναι να τις εκμεταλλευτεί. Η φύση των ψηλών της ΤΣΣΚΑ δε τον βοηθά αλλά η ικανότητα του στο σκορ μπορεί να αλλάξει πράγματα στα πλάνα του αντιπάλου. Δίπλα του θα προσθέσω το "σοφό" παιχνίδι του Κάρι (10π. 4/6 FG-3 τελικές) πάνω στο οποίο πρέπει να βασιστεί ο Παναθηναϊκός στη τελική ευθεία της σεζόν. Είναι στιγμές που κάνει μπαμ ότι είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι για την ομάδα του Αλβέρτη. Αλήθεια πόσοι από εσάς, τους φίλους του Παναθηναϊκού έχετε ψελλίσει "να τον είχαμε στα 30 του.."

"ΕΚΑΤΣΕ" Η ΡΕΑΛ 'Η ΟΧΙ?



Από εχθές το βράδυ έχω επικοινωνήσει με πολλούς συνεργάτες, "ειδικούς" και προπονητές στην Ισπανία για να αφουγκραστώ το κλίμα μετά την ήττα της Ρεάλ, με την οποία οι Μαδριλένοι τερμάτισαν δεύτεροι και διασταυρώθηκαν στα play-offs που αρχίζουν την Μ.Τρίτη με τον Ολυμπιακό. Ένα αποτέλεσμα που άλλαξε τα πάντα.


Είναι ειλικρινά περίεργο το ότι κανένας από τους "μπασκετανθρώπους" με τους οποίους επικοινώνησα στην Ισπανία, δε θεωρεί (ούτε καν..) ότι η Ρεάλ "διάλεξε" αντίπαλο. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η Ρεάλ απλά αδιαφόρησε, έπαιξε "relaxed" (όπως μου είπαν..) όπως και η Μπαρτσελόνα μιας και είναι στη κουλτούρα τους να παίξουν "σβηστοί" ένα τέτοιο ματς κρατώντας δυνάμεις για την επόμενη πολύ δύσκολη εβδομάδα. Ο Λάσο πήρε όλη την ευθύνη. Προσωπικά μου περνά από το μυαλό ότι ο ίδιος "σκηνοθέτησε" (ηθελημένα ή ..άθελα) αυτή την ήττα. Είτε γιατί δεν θεώρησε ότι πρέπει να πιέσει τους παίκτες του είτε γιατί θέλησε να  αυξήσει τη συγκέντρωση με μια ήττα τώρα, ενόψει των play-offs. Πάντως υπήρχε η περιρρέουσα άποψη ότι η Ρεάλ θα ήθελε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο που δύσκολα θα ακολουθούσα στους 75+ πόντους, αν και οι περυσινές κόντρες (τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όχι τόσο όμως όπως και οι ομάδες) τους έδειξαν ότι οι Μαδριλένοι είχαν θέμα (Σόφο βέβαια δεν υπάρχει αλλά δεν έχει σημασία πλέον). Καμία υποψία λοιπόν στην Ισπανία. "Κακό παιχνίδι, χαλαρή Ρεάλ, συμβαίνουν αυτές οι ήττες, καμία πρόθεση" αυτή είναι η άποψη στην Ιβηρική και μοιάζει λογική εάν λάβουμε υπόψη ότι δεν πέτυχε κάτι η "βασίλισσα" με το αποτέλεσμα αυτό (εκτός εάν το βλέπουν μόνο αυτοί) . Μεταξύ μας, εμπιστοσύνη σε κανέναν.. Κάποτε είχε βγεί έξω από τους λεπτούς τοίχους των αποδυτηρίων ότι η εθνική τους "διαλέγει" για να αποφύγει την team USA πριν τον τελικό.. Αλλά τότε το κίνητρο ήταν προφανές..










131 σχόλια:

  1. Κακά τα ψέματα η front line των Ρώσων είναι πολύ δυνατή και μια κλάση ανώτερη από του Παναθηναίκού. Θα χρειαστούν ειδικά trick απο το τεχνικό επιτελείο... Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πόσο πιστεύω στην ομάδα παρά τα λάθη στο recruiting που έγιναν. Τώρα αν καταφέρουμε και ''κλέψουμε'' ένα παιχνίδι ( με πιο πιθανό το δεύτερο) όλα ανοιχτά τα βλέπω.. Lasme Gist Batiste πρέπει να ανεβάσουν απόδοση, Μaciulis επίσης. Περιμένω το ρόλο που θα δώσει ο Αλβέρτης στο Λουκά. Για μένα προσωπικά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η απόδοση του αρχηγού που θα πρέπει να πάρει την ομάδα στις πλατες του..
    Τα προγνωστικά μου για το τοπ 8 είναι:
    Βarchelona 200% Galatasarai 0%
    Milano 55% MAccabi 45%
    Real 65% Osfp 35%
    Tsska 65% Panathinaikos 35%

    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλή ανάλυση για μια φορά ακόμα Jim!

      Όσο για τον Γιατρό απλά like στα προγνωστικά του!

      Nikos M

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Νικόλα.. Γειά σου γιατρουδάρα.. Ομολογώ ότι τη Μπάρτσα ήθελα να τη δω με τη Λόκο αλλά με απογοήτευσαν οι Ρώσοι. Πιστεύω πως ο Πασούτιν (όσο και να σας φαίνεται περίεργο) μπορούσε να τους βάλει δύσκολα.

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Jimara!
      Ακούστε λοιπόν ποια είναι η γνώμη του Γιατρού για να περάσει ο Παναθηναίκος...
      Λοιπόν ο ΠΑΟ πρέπει να λιώσει τους Ρωσους στο πικ εν ρολ.Ούτε τα γκαρντ έχουν να μαρκαρουν ούτε τα σεντερ να βγουν εξω στο σκριν να ακολουθήσουν τον κοντό.
      Επίσης πρέπει ο ΔΔ στα μισά από αυτα τα σκριν να μένει στο τρίποντο κ να το ''μπουμπουναει'' καθώς θα είναι μόνος του.
      Ακόμα δεν μπορώ να κατλάβω τι έχετε πάθει όλοι με το Χριαπα.Ένα τίμιο 3αρι με έφεση στο ριμπαουντ κ ένα απλώς καλό τρίποντο.Στη άμυνα μόνο προσδίδει λογω χεριών κ εκεί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
      Επιπλέον το έχω πει σε άλλο άρθρο για τα του Μεσσίνα.Ήταν ο καλύτερος κοουτς στην Ευρώπη μεχρι την 2η 3η χρονιά του Ζελικο στο ΠΑΟ.Από εκεί κ μετα τον ξεπέρασε το μπασκετ.Πλήρως αποτυχημένος 15 χρόνια τώρα σε ομάδες με μπατζετ διαστημικά.Τέλος η έδρα της δεν πλησιάζει τις τοπ 5-6 έδρες στην ευρωλιγκα κ μια από αυτες είναι του ΠΑΟ.
      Συμπερασματικά ο ΠΑΟ δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα.
      Καλή επιτυχία κ στις 2 ελληνικές ομάδες μας.
      Με εκτίμηση
      Doctor

      Διαγραφή
  2. Γιατρέ σε όλα τα site πρώτο σχόλιο είσαι...τι θα γίνει με σένα

    Πάντως πέρα από τη πλάκα συμφωνώ απόλυτα με τα προγνωστικά που έδωσες αν και ελπίζω να υπάρξουν ανατρόπες ειδικά για τις ελληνικές ομάδες

    Durant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jimάρα, καλησπέρα. Μας έφτιαξες με την προαναγγελία των τακτικών αναρτήσεων και με την ανάρτηση έκπληξη.
    Όσον αφορά το ντέρμπι έκανες εξαιρετική ανάλυση, με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα.
    Στα της Ρεάλ. Είμαι της άποψης ότι δεν επέλεξε να χάσει. Απλά η χαλαρότητα με την οποία προσέγγισε το ματς και η ήττα συζητιούνται παραπάνω λόγω του timing. Δηλ. ότι έχασε από την τελευταία ομάδα του ομίλου λίγο πριν την έναρξη των play-off κι ενώ έχουν τελειώσει όλα τα υπόλοιπα ματς. Για παράδειγμα δεν συζητήθηκε το ίδιο η ήττα της Μπάρτσα από την Λαμποράλ, ούτε η ήττα της Αρμάνι από την Μάλαγα, ούτε η ήττα της Μπάρτσα από την Αρμάνι και μάλιστα με +30. Ας πρόσεχαν, όμως. Και η Ρεάλ και η Ευρωλίγκα μ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου της τελευταίας ημέρας. Μερικές φορές ακόμη κι αν είσαι (που είναι αμφίβολο) τίμιος οφείλεις και να το δείχνεις.

    Σχετικά με την εντύπωση κάποιων ότι η Ρεάλ απέφυγε τον ΠΑΟ γιατί τον φοβήθηκε ή γιατί διάλεξε να παίξει σε σειρά με τον ΟΣΦΠ αντί σε 1 ματς, έχω να πω ότι απλά κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς είναι δυνατόν η Ρεάλ να ψάρωσε στην ιδέα του ΠΑΟ; Πώς δικαιολογείται μια τέτοια αίσθηση; Η περσινή εμπειρία δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει σε τέτοιου είδους συμπέρασμα.

    Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ίσως ο ΠΑΟ λόγω της απουσίας του Μίλος να έχει λίγο μεγαλύτερη τύχη από τον ΟΣΦΠ. Όχι τόσο γιατί ο Σέρβος είναι σταθερά που μπορείς να ποντάρεις, όσο γιατί η ΤΣΣΚΑ έχει μάθει να παίζει με αυτόν στο τιμόνι όλη τη χρονιά. Και τα παίζει δεν παίζει, μπορεί δεν μπορεί, θέλει δεν θέλει μπορεί να αποσυντονίσουν το υπολογισμένο στη λεπτομέρεια πλάνο του εξαιρετικού αλλά δογματικού Μεσίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim, περιμένω ανάλυση για ΟΣΦΠ-Ρεάλ, αφού δεν θεωρώ ότι η Ρεάλ ματσάρει χειρότερα με τον ΟΣΦΠ απ'ότι η ΤΣΣΚΑ, καθώς θεωρώ ότι ο ΟΣΦΠ έχει και πολλούς ψηλούς αλλά και αρκετούς περιφερειακούςγια να σταματήσει Ρούντι, Σέρτζι κλπ. Ούτε είναι η ομάδα που δεν μπορεί να ακολουθήσει την Ρεάλ σε γρήγορο παιχνίδι. Μάλλον για το γεγονός ότι ο ΠΑΟ δεν ματσάρει καθόλου με την ΤΣΣΚΑ έχει γίνει η φασαρία.

    ΥΓ. Συμφωνώ με την ανάλυση για το ντέρμπι, με την έννοια ότι και οι δύο βγήκαν κερδισμένοι. Από την άλλη όμως αγνοείς την αστοχία του ΟΣΦΠ στις βολές. (36%), ακριβώς το μισό από το μ.ο. του ΟΣΦΠ στο top16.. Με ένα φυσιολογικό ποσοστό (ψυχολογία μάλλον), το παιχνίδι θα ήταν +6
    Από την άλλη, μπορείς να το διαβάσεις και αλλιώς. Πως θα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟ αν ο Σλούκας και ο Μάντζαρης συνεχίσουν έτσι και παίρνουν τις προσπάθειες που τους δίνει η άμυνα του ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα αμα σε καθε ντερμπι παιρνεις 13 επιθετικα εναντι 4 του παναθηναικου και στην τελευταια περιοδο ο παναθηναικος κανει 10 λαθη και ο σπανουλης βαλει 3ποντο απο τα 9 μετρα σε σχεδον νεκρο χρονο θα ξανακερδισεις.....

      Διαγραφή
    2. Πότε θα ξαναπετυχεις τοσο αρνητικους ΔΔ και Λασμε;;;

      Διαγραφή
    3. Θα σε φτιάξω Πετράν.. Κάτι ετοιμάζω.

      Διαγραφή
  5. Νομίζω σου το'χω ξαναγράψει, είναι Η ΝΕΜΕΣΙΣ και όχι Ο. Πρόσεξε το, κρίμα είναι!

    Κατά τα άλλα εξαιρετικό άρθρο, αν και η αγωνιστική ήταν κάπως "άχαρη".

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aυτο οτι η Ρεαλ ηθελε οσφπ για μην τον πετυχει σε ενα μονο παιχνιδι στο final4 μόνο λοβοτομημενος θα σαι για να το λες.Ρε κατι μυαλα.Λες και ειδαν στην γυαλα οτι η ΤΣΣΚΑ θα πηγαινε για βρουβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα ματς διαφήμιση του αθλήματος με εξαιρετική ένταση,αξιοζήλευτη δεδομένου ότι δεν κρινόταν κάτι πολύ ουσιαστικό σήμερα.Αν και Τσσκα δίχως Τεόντοσιτς είναι bonus ευκαιρία για να κάνεις το break.
    Mηνύματα-προάγγελοι από τις 2 ομάδες μας για το τι θα ακολουθήσει στις σειρές της επόμενης εβδομάδας.Μια προειδοποίηση στα μεγάλα φαβορί ότι θα ξεπουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.
    Παιχνίδι με φοβερές ανατροπές στο σκορ,εναλλαγή συναισθημάτων,έντονες συγκινήσεις και εντυπωσιακή κατάληξη.
    Τι κρατάμε κυρίως:
    - Ο Πάο είχε για άλλη μια φορά εξαιρετική αμυντική διάταξη,με πρώτο μέλημα να κρύψει τον διάδρομο στα σκριν πάνω στη μπάλα στον αρχηγό του αντιπάλου με ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση από αυτή που επέλεγε ο Πεδουλάκης.Ο Άρτζι συνήθως πήγαινε σε ένα πολύ ανοιχτό man to man με καθαρή αλλαγή πάνω στα κεντρικά σκριν του Σπανούλη,σήμερα είδαμε και hedge out που δεν γύρισε μπούμερανγκ για τον Πάο μιας και ήταν πολύ προσεγμένη η συνολική αντίδραση των πρασίνων αναγκάζοντας τον Σπανούλη να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του(μη μπορώντας να χρησιμοποιήσει τη χαρακτηριστική σταυρωτή για να σπάσει το hedge out).
    Η άμυνα λοιπόν του Πάο πήρε για άλλη μια φορά άριστα στην κατεύθυνση,είχε εξαιρετική τακτική προσέγγιση παρότι στερήθηκε την ένταση του δίδυμου Λάσμε-Γκιστ και έδειξε και μόνο από αυτό ότι πάει στους 8 με πολεμική ετοιμότητα.
    -Η πιο σημαντική παράλειψη θα έλεγα των πρασίνων ήταν να ελέγξουν τον ρυθμό και να εμποδίσουν τους αιφνιδιασμούς και το rodeo στο πιο κρίσιμο σημείο.Παρότι είχαν καλές επιστροφές στο τρανζίσιον αρχικά,στην τελευταία περίοδο άνοιξε ο ρυθμός αδικαιολόγητα από την ομάδα που είχε το πάνω χέρι και έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν ώθηση και να γυρίσουν το ματς σε γρήγορο χρόνο.
    -Πρώτη φορά φέτος ευχαριστήθηκα την επιθετική λειτουργία του Παναθηναικού.Είναι κάτι που δεν περίμενα να δω και το προπονητικό επιτελείο αξίζει πολλά μπράβο.Οι μικρές πινελιές που είχε ρίξει στο μισό γήπεδο άρχισαν να εκφράζονται ωραία και να μοιράζονται εύστοχα στους παίκτες.
    Είναι ενδεικτικό ότι ο Πάο κατάφερε να παρουσιάσει μια τόσο ωραία εικόνα χωρίς να στηριχτεί απόλυτα(πολύ λίγο θα έλεγα) στην δημιουργική ικανότητα του αρχηγού του και στην pick and roll offense με τους Λάσμε-Γκιστ.Ο Φράγκι θύμισε Μπαρτζώκα στην αξιοποίηση των παικτών και άνοιξε τις επιλογές στο μισό γήπεδο.Έβαλε ενεργά στο παιχνίδι τους ΜΚΦ-Κάρι και κατάφερε να έχει καλό performance στο 5on5 χωρίς τον Διαμαντίδη.Ένα δείγμα αυτού που είχα πει πριν καιρό επί Άρτζι,ότι ο Πάο εντείνει το πρόβλημα του στο μισό γήπεδο χωρίς την απουσία 2ου σοβαρού οργανωτή και ποστ πλέιερ.Σήμερα έβγαλε από το μανίκι του πολλές ωραίες επιθέσεις όπου ξεχάσαμε για λίγο τη στατικότητα και το γύρω-γύρω όλοι με τα 3ποντα(11 προσπάθειες.Η αλήθεια είναι ότι η αμυντική προσέγγιση του Όσφπ συνέβαλε σε αυτό καθώς οι ερυθρόλευκοι πέρα από το μέτριο συνολικά performance αμυντικά(εκτός του πικ ν ρολ) έδωσαν χώρους στον Πάο μέσα από το 3π. δίνοντας μεγάλη έμφαση στην weak side και την προστασία της περιφέρειας(σβήσιμο του Μπράμου).
    Είδαμε ωραία πικ ν ποπ,με σουτάκια Μπατίστ,Μαύρο (η συγκεκριμένη συνεργασία βοηθάει και τους μη δημιουργικούς γκαρντ να βγάζουν φάσεις),είδαμε τα κλασικά σουτάκια Κάρι off the screen,συνεργασίες μεταξύ των ψηλών και πολλά σουτ 2 πόντων με ωραία επίθεση μιας και ο Ολυμπιακός κράταγε τον αμυνόμενο σέντερ μέσα στη ρακέτα για να αποτρέψει διεισδύσεις και να στείλει βοήθειες στο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Ο Ολυμπιακός είχε πολλές απρόσεκτες επιλογές στην επίθεση ,έβγαλε κάποια ωραία plays,πήρε και πάλι παιχνίδι από τον Παπαπέτρου(ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες) και έβγαλε πολλές συνεργασίες με τα πικ ν ρολ με τους 2 ψηλούς να βουτάνε μέσα στο καλάθι για να τελέιώσουν τις φάσεις(είδαμε συνεργασίες 2 ψηλών) και να στηρίξουν με πολλά επιθετικά ριμπάουντ.Δεν είδαμε τόσο την καλή περιφερειακή κυκλοφορία και το χτύπημα στα close out μιας και ο Πάο είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και δεν άφηνε αυτά τα χτυπήματα.Έχασε μόνο στην pick and roll defense.
      -Το ματς τελικά πήγε στον Ολυμπιακό γιατί έβγαλε το winning character που του έλειπε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες με τον Πάο.Η τριάδα των Ελλήνων γκαρντ ήταν αυτή που τον έσπρωξε να γυρίσει το ματς και να πνίξει τον αντίπαλο.Ο Μάντζαρης,με άλλη μια επίδειξη του τι θα πει κλειδώνω το backcourt,πανταχού παρών με μια εμφάνιση που εμένα με αναγκάζει να τον χαρακτηρίσω καλυτερο αμυντικό στην Ευρώπη(έστω περιφερειακό).Ο Σλούκας με τρομερή αύρα στο 2ο ημίχρονο,μεγάλα clutch shots και πάρα πολύ καλή αμυντική απόδοση,ιδίως για τα δεδομένα του.Ο Σπανούλης ενώ ήταν σε άλλο ένα ματς απών,έδωσε εν τέλει τη χαριστική βολή με τους πόντους του σε ένα καθοριστικό σημείο και με το νικητήριο 3ποντο που θα μείνει στα classic υπογράφοντας με τις ηγετικές ικανότητες του την ανατροπή των υπολοίπων.

      Ακολουθούν σειρές πλέιοφ.Από ότι φαίνεται τα σταυρώματα θα είναι αυτά που οι περισσότεροι,μαζί με τον Τζιμ,είχαμε χαρακτηρίσει τα πιο συμφέροντα.
      Θα τα πούμε αναλυτικά στην ανάλογη ανάρτηση,εγώ χάρηκα ιδιαίτερα με το σημερινό παιχνίδι για την κατάσταση των 2 ομάδων.Ειδικά ο Πάο με εξέπληξε ευχάριστα για την επιθετική του βελτίωση και με την επάνοδο των Λάσμε-ΔΔ θα μπορέσει να ανεβάσει τη λειτουργία της μηχανής του με άξονα το πικ ν ρολ και πινελιές τα καινούρια του στοιχεία.Η Ρεάλ είναι ομάδα που κατ'εμέ αμυντικά δεν τρομάζει,κυρίως σε ομαδικό επίπεδο αντίδρασης στο πικ ν ρολ.Φυσικά χρειάζεται τεράστια υπέρβαση να κοντράρεις την Τσσκα σε μια χρονιά που έχεις υποστεί όλα αυτά,αλλά πιστεύω οτι ο Πάο θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.
      Ο Όσφπ φαίνεται να βρίσκει την Τσσκα χωρίς τον Σέρβο τρελό και αυτό είναι ένα πολύ καλό δώρο για την ελληνική ομάδα και μια καλή συγκυρία για να διεκδικήσει πιο δυνατά το break.Τα γκαρντ της αρκούδας είναι λίγο ευνουχισμένα και ο Όσφπ έχει δείξει ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει.Φυσικά ούτε συζήτηση η Τσσκα ξεκινάει από τη θέση του φαβορί...Αλλά οι ερυθρόλευκοι συγκεντρώνουν αρκετά στοιχεία,κυρίως το know how και το mentality για να χτυπήσουν τη σειρά.Θα είναι κομβικό το πώς θα χρησιμοποιήσει τον Περπέρογλου και πότε και πως θα "μπει" ο Πρίντεζης του οποίου η παρουσία είναι καθοριστική για τις επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού που μεγαλώνει το ρεπερτόριο του και βρίσκει εκφραστή στην κίνηση χωρίς τη μπάλα και στα πολλά του τελειώματα που είναι σίγουροι πόντοι.
      Η χρονιά μπαίνει στην ώρα της κρίσης....
      (Η Ρεάλ είπε να τους αφήσει όλους παγάκι τελικά και τα από πάνω δεν έχουν νόημα πλέον,αλλά τα προσθέτω για τον κόπο που έκανα να τα γράψω)

      Διαγραφή
    2. εισαι με διαφορα ο πιο αξιολογος και αντικειμενικος οπαδος του ολυμπιακου απ οσους γραφουν στο μπλογκ.... συμφωνω σχεδον απολυτα με αυτα που γραφεις παραπανω.......

      Διαγραφή
    3. 2.14 ειναι και ολιγον Πανιωνιος ο PERIS

      Διαγραφή
    4. α συγγνωμη τοτε, απλως μου ειχε δημιουργηθει η εντυπωση οτι ηταν ολυμπιακος απο προηγουμενα σχολια του που εμβαθυνε περισσοτερο στον ολυμπιακο αλλα και εκει παντα με σχετικη αντικειμενικοτητα..... γενικοτερα παντως οι αποψεις του εχουν μεγαλο ενδιαφερον ανεξαρτητου ομαδος αλλα θα ειχε ακομα μεγαλυτερο ενδιαφερον ενας οπαδος ενος απο τους δυο αιωνιους να βλεπει τοσο αντικειμενικα τα πραγματα γιατι εγω σαν παναθηναικος δυστυχως δεν μπορω και μου βγαινει πολλες φορες το οπαδικο ...

      Διαγραφή
    5. Peris speaking.. Τι παγάκι? Παγωτό μας άφησε η Ρεάλ..

      Διαγραφή
    6. Peri ο μαντζαρης ειναι σιγουρα καλος αμυντικος καμια αντιρρηση.
      Αλλα καλυτερος?σου θυμιζω τον μος..

      Διαγραφή
  8. καλησπερα....γενικα νομιζω οτι αυτο που εγινε ηταν οτι χειροτερο για τις ελληνικες ομαδες,το κινητρο της ρεαλ θα ναι τεραστιο θα μπουν με το μαχαιρι στα δοντια,το χουνερι που της εκανε ο ολυμπιακος δεν ξεχνιεται ευκολα....απο την αλλη ο παο εχει επισης λιγες πιθανοτητες οι οποιες υπαρχουν λογω του οτι η τσσκα δεν σκοτωνει τον αντιπαλο...εχει καλυτερο προπονητη,καλυτερους παικτες,πλεονεκτημα εδρας.....θα δωσω και εγω τα ποσοστα μου
    παο 5%-τσσκα 95%
    ρεαλ100%-ολυμπιακος0%
    μιλανο70%-μακαμπι 30%
    μπαρτσελονα100%-γαλατασαραι 0%....
    ξερω οτι θα τα ακουσω σιγουρα απο καποιους αλλα το να παιρνουν οι ελληνικες ομαδες καθε χρονο την ευρωλιγκα ειναι ουτοπικο,τα μπατζετ εχουν μειωθει πολυ και καποια στιγμη θα φανει στο γηπεδο αυτο....μακαρι φετος να τα καταφερουν αλλα δεν το βλεπω.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 100-0 που δίνεις φίλε στα ποσοστά δε θα το έδινε ούτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είπαμε μεγάλο φαβορί η Ρεαλ αλλά όταν σε ένα ζευγάρι ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ (πόσο μάλλον των δυο φιναλίστ της περσινής Euroleague) δίνεις 100% στον έναν τότε μην περιμένεις να σε διαβάσουν και να μη σε περάσουν είτε για γραφικό, είτε για κομπλεξικό.

      Διαγραφή
    2. Με όλο το σεβασμό φίλε με την ίδια λογική 100%-0% υποθέτω θα έδινες και στον τελικό της πόλης και στον ημιτελικό του Λονδίνου με την Τσσκα που είχαμε το ίδιο χουνέρι και στον τελικό του Λονδίνου...
      Φιλικά βγάλε τις ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ

      Διαγραφή
    3. καμια παρωπιδα δεν υπαρχει....απλα για πολλους λογους βλεπω κατρακυλα και των δυο ομαδων μας στα πλει οφ
      1.τα μπατζετ εχουν πεσει
      2.παιζουν και αλλοι μπασκετ και μαλιστα καλο(τσσκα,ρεαλ)
      3.ειναι 5 παιχνιδια και οχι ενα οπως ο τελικος
      4.δεν γινεται καθε χρονος να καταληγει η ευρωλιγκα σε ελληνικα χερια
      5.στο τοπ8 οι καλυτερες ομαδες περνανε στο φαιναλ φορ και συγνωμη αλλα ουτε ο ολυμπιακος ουτε ο παναθηναικος ειναι καλυτεροι απο τους αντιπαλους τους
      Υ.Γσε ενα παιχνιδι και τελικο μαλιστα ποτε δεν ειναι 100-0 αλλα στο τοπ 8 ο καλυτερος φαινεται....ο δημητρης γιαννακοπουλος τι σχεση εχει δεν καταλαβαινω...............stonerook

      Διαγραφή
    4. Για όσους δεν ξέρουν, ο stonerook έχει δώσει στίγμα στο blog.
      Ούτε παρωπίδες, ούτε τίποτα από αυτά τα γραφικά.

      Διαγραφή
  9. Ο ΠΑΟ έκανε παιχνίδι με 8-9 εύστοχα mid-range σουτ με 3 διαφορετικούς παίκτες (με πολύ καλά ποσοστά μάλιστα) τα οποία κατά κανόνα αποφεύγονται από όλους σχεδόν τους προπονητές εδώ και χρόνια. Το θεωρώ εντελώς τυχαίο και όχι συνειδητή επιλογή αλλά δεν έχει και τίποτα να χάσει ο ΠΑΟ δοκιμάζοντας να το ξανακάνει σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τη ΤΣΣΚΑ ως εναλλακτικό αντίδοτο στην ρακέτα-ναρκοπέδιο των Ρώσων που έχουν ως προπονητή ένα μάστορα του σετ παιχνιδιού αλλά όχι και ιδιαίτερα ικανού στην άμεση ή έγκαιρη αν θέλετε προσαρμογή σε κάτι αναπάντεχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα τα 8-9 σουτ θα μπορουσαν να ειναι 4-5 περισσοτερα 3ποντα που ουσιαστικα θα εδιναν παρομοιους ποντουσ... ο παναθηναικος συνειδητα κανει αυτην την επιλογη με συγκεκριμενους παικτες που ειναι δυνατοι σ αυτο το σημειο οπως ο καρρυ,μαυροκεφαλιδης,μπατιστ,ο ουκιτς με κατι σαν μπομπιτα ναβαρο και ο πολλες φορες και ο λασμε αλλωστε φαινεται οτι ηταν συνειδητη επιλογη και απο τα μονο 11 τριποντα που εκτελεσε εν αντιθεσει με τα 31 του ολυμπιακου.......

      Διαγραφή
    2. αυτα που πηρε ο ραιτ θα ηταν τουβλα ολκης!

      Διαγραφή
  10. δε βλεπω πώς μπορει ο παο να πληγωσει τη τσσκα!!!!

    μιλαμε για ενα μπατζετ 7-8εκ (σε παικτες) απεναντι σε ενα αντιστοιχο των 18-20εκ, η μερα με τη νυχτα δηλαδη!!!

    θα ξαναπω οτι οι ρωσοι μας εχουν παρει τον αερα και μας πατανε στα 5 τελευταια ματς .με ή χωρις διαιτησια δεν εχει σημασια!!!και η διαιτησια ειναι ενας παραγοντας μες στο παιχνιδι.ειδικα η βλακεια του λασμε στο ευκολο λαθος-φαουλ θα εκμεταλλευτει καποια στιγμη.

    αγωνιστικα,

    κλασικα η τσσκα υπερτερει σε κορμια και οχι απαραιτητα μονο στη φροντ λαιν της αλλα και στο 2 οπου το τεραστο κορμι του ουιμς κανει τη διαφορα.

    ο μιλος λενε θα απουσιασει απο τα πρωτα παιχνιδια,καλο αυτο!!!ειναι αφελεια να πιστευει κανεις οτι ο αναξιοπιστος σε καποια μεγαλα ματς τεοντοσιτς γλιτωνει με την απουσια του τη τσσκα απο μπελαδες!!!ο σερβος ειναι ποιοτητα και αυτο φαινεται απο το ποσο τον υπολογιζουν ολοι οι αντιπαλοι.

    για μενα ειναι δεδομενο οτι ο μητσος εχει μπροστα του την πιο ακαταλληλη γι αυτον ομαδα!!δεν περιμενω πολλα απο τον αρχηγο περα απο την αποφυγη λαθων και την αξιοποιηση εκεινων των συμπαικτων που μπορουν να μπουν στη φωτια!!ο μεσινα θα τον σκασει ριχνοντας του ψηλοτερους παικτες και πιο δυνατους!!!δεν περιμενω δηλαδη το τζακσον πανω του!!!

    οπως και με ρεαλ, κλειδια οι γκιστ και καρι!!
    ο δευτερος για το σκορ που μπορει να μας δωσει, ενω ο πρωτος πρεπει να αναλαβει τον ουιμς και να τον σβησει αν θελουμε να χουμε τυχη!!!

    ο γκιστ δεν εχει το iq , κατ εμε, να πεσει στον κριαπα, τον οποιο πρεπει να αναλαβει ο φωτσης!!!

    και αυτους τους 2 παικτες θεωρω πυλωνες του παιχνιδιου της τσσκα, τον ουιμς και τον κριαπα!!ο πρωτος γιατι ειναι τεραστιος για τη θεση του και ο δευτερος γιατι ουσιαστικα τα τελευταια χρονια αυτος ειναι ο πλει μεικερ της ομαδας και αυτος ειναι που κανει τα παντα στο παρκε!!!

    απο την πλευρα μας ,

    ξαναλεω οτι ο παππας πρεπει να μπει στην εξισωση!!!
    ο ραιτ να τρεξει σαν τον φορεστ γκαμπ!!!
    ο μασιουλις να ξαναθυμηθει οτι ειναι το πιο σκληροτραχηλο τριαρι στην ευρωπη.
    ο μπραμος να μας χαρισει τουλαχιστον ενα ματς καλης ευστοχιας!!!
    ο μπατιστ να δωσει ο,τι εχει και δεν εχει στην αμυνα!!
    ο μαυρος να σκοραρει σταθερα 7-8π χωρις να τους δεχεται στην αμυνα.
    ο ουκιτς να τρεξει μαζι με το ραιτ και να μη σπασει τα στεφανια!!
    ο καρι να ηγηθει της επιθεσης και να δωσει κατι παραπανω απο τους 10-12π που σκοραρει μεχρι τωρα.
    ο λασμε να ειναι καλα σωματικα και να αποφυγει τα φαουλ.
    ο γκιστ να κανει τα παντα.ειδικα απο αυτον εχω τις μεγαλυτερες προσδοκιες!
    ο φωτσης να βγαλει τις μεγαλες αμυνες του και να βαλει τα μεγαλα σουτ.
    οσο για το μητσο, με κανα buzzer θα μαι ικανοποιημενος!!!

    αν γινουν τα περισσοτερα απο αυτα ισως και να χουμε τυχη.

    βοήθειά μας...................

    υ.γ στα χρονια που η τσσκα πηγαινει στα φ4 εχει ξανασυναντησει πιο δυσκολη ομαδα?
    υ.γ ας κλειδωσουν τον κριαπα στα αποδυτηρια!!!
    υ.γ ανεξαρτητα απο την εξελιξη της σειρας, διακρινω ενα αστερι να αιωρειται πανω απο το κεφαλι του φραγκι!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω νομιζω οτι αν ο παναθηναικος ελεγξει τα ριμπαουντ το οποιο δεν ειναι καθολου ευκολο θα περασει αλλιως με τα ποσοστα ευστοχιας της τσκκα στη διοργανωση τα πραγματα θα ειναι παρα πολυ δυσκολα... παντως η φετινη τσκκα δεν φοβιζει κανεναν εχει κανει λαθος στελεχωση ο μεσινα αλλα τον σωζει η ατομικη ποιοτητα καποιον παικτων το οποιο μπορει να μην του φτασει σε σειρα 5 αγωνων....

      Διαγραφή
    2. Και να προσθεσω οτι ολα τα παραπανω πρεπει να γινουν για τουλαχιστον 3 βραδιες οχι μια
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  11. Παίδες καλησπέρα!
    Το παιχνίδι στο ΣΕΦ νομίζω δεν είναι για συμπεράσματα. Ο Παναθηναικός κατέβηκε χωρίς άγχος, ενώ ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει για να ξορκίσει τα φαντάσματα που του δημιουργήσαμε στο ΟΑΚΑ. Και επειδή τα ντέρμπι είναι πρωτίστως ψυχολογία εγώ δεν μπορώ να κρίνω τις δύο ομάδες και πιστεύω ακράδαντα ότι οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος είναι καθαρά 50-50.
    Τώρα με τα της Euroleague πιστεύω ότι η Ρεάλ έκανε μεγάλο λάθος με την ήττα στη Λιθουανία. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τη χτυπήσει στα ίσα, έχει γεμάτη περιφέρεια όπως και η Ρεαλ και ένα από τα δύο ερχόμενα ματς πιστεύω θα το πάρει. Το δυσκολότερο θα είναι να προστατεύσει την έδρα του. Προβλέπω δηλαδή η σειρά να θυμίσει την περσινή δική μας με την Μπαρτσελόνα.
    Στα του οίκου μου, δυστυχώς η ΤΣΣΚΑ είναι μακράν η χειρότερη ομάδα για να την πετύχεις σε playoff. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι έχει 9/9. Επίσης, δεν μας ταιριάζει καθόλου, έχει ψηλά κορμιά, μπορεί να σε δείρει και γενικά είναι μια βελτιωμένη έκδοση του μπάσκετ που παίζουμε δύο χρόνια τώρα. Το θετικό είναι ότι θα λείπει ο Τεόντοσιτς ο οποίος γενικώς είναι πολύ καλός όταν παίζει εναντίον μας σε αντίθεση με τα ματς εναντιον του Ολυμπιακού που γίνεται ο έκτος παίκτης τους. Τεσπα, η ερχόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη μπάσκετ, ας την απολαύσουμε.
    Και κάτι τελευταίο, μην ξεγράφετε τόσο εύκολα τον Μπλατ. Είναι παλιά πουτ...
    Καλή μας διασκέδαση.
    jpg13
    Υ.Γ. Τζιμ για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για τα άρθρα σου και περιμένω με αγωνία τις καθημερινές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι, να'σαι καλά.. Ότι μπορώ θα κάνω, να'σαι σίγουρος.. Ωραία τα γράφεις. Ο Τεόντοσιτς ήταν καλά τελευταία και είναι σοβαρή απουσία.

      Διαγραφή
  12. ο οσφπ δεν θα αντεξει σε τυχον δαιμονισμενο ρυθμο παιχνιδιου με την ρεαλ . θα πρεπει να κατεβασει ενα κλικ τον ρυθμο αλλιως θα διασυρθει . καποιοι λενε οτι η ρεαλ τον ηθελε τον οσφπ και μαλιστα τωρα στα πλει οφς και οχι σε ενα νοκ αουτ παιχνιδι . ο λογος ειναι να εκδικηθει για περυσι . στα 5 ματς θεωρουν οτι ο οσφπ δεν γλιτωνει . ενω στο φαιναλ φορ ειναι απειρως πιο επικινδυνος . οποτε σου λεει να τελειωνουμε μαζι του απο τωρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη ειχαν ξεγραψει την ΤΣΣΚΑ.Ωραια λογικη,Ενω τωρα τον εχουν σιγουρα.

      Διαγραφή
  13. το παν για τον παο ειναι να στησει ολη την ομαδα πανω στις αδυναμιες της τσσκα και επι 40 λεπτα να παιζει πειθαρχημενα πανω σε αυτο το πλανο . ουτε κατα μια τριχα να μην παρεκκλινει απο αυτο . τα μεγαλα κορμια τους απο πλεονεκτημα να γινουν μειονεκτημα . αρα σιγουρα δεν μιλαμε για σετ παιχνιδι αλλα για τρεξιμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ''''''''''''αλλά στο τέλος έκρινε το ματς με τη σπουδαία κλάση του και το mentality που τον διακρίνει σε τέτοιες καταστάσεις''''''ΠΟΙΟ MENTALITY ???Αυτο που δεν εχει οταν παιζει με εμας????.Aληθεια ποσες φορες εχει παρει τα τελευταια σουτ οταν παιζει μαζι μας μα ποσα ομως σε ποσα εχει ευστοχησει στο τελος??.Και στατιστικα να το δεις στα τοσα τουβλα ενα θα εβρισκε τον στοχο (στην τελευταια επιθεση).Εγινε ηρωας απο ενα ενω εχει χασει 10.Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεωρητικά κάποιοι λέγανε(με) πως ίσως η Ρεάλ είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να τις βάλει δύσκολα ο ΠΑΟ. Παρόλο που το πιστεύω κ γω αυτό, θεωρούσα εξαιρετικά απίθανο να την νικήσουμε 3 φορές μέσα σε 10 μέρες.
    Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, αν βάλεις κάτω τα κορμιά που έχει να αντιπαρατάξει, θα πεις πως δεν βγαίνει. Παρόλα αυτά την θεωρώ πολύ πιο γήινη ομάδα για να την χτυπήσουμε.
    Η λογική λέει πως θα ρισκάρουμε με τα σουτ των αντιπάλων ώστε να θωρακιστεί όσο περισσότερο γίνεται η ρακέτα. Αναμένω τεχνικές λεπτομέρειες απ τον Jim στην επόμενη ανάρτηση.
    Για τον Μίλος, το θεωρώ αρκετά θετικό πως δεν θα παίξει στα 2 πρώτα ματς. Όπως κ να το κάνουμε, έχει μάθει να παίζει αρκετά με τον Σέρβο στο παρκέ είναι ο καλύτερος δημιουργός που έχουν στα γκαρντ κ είναι κ πρώτος της σκόρερ στο Τοπ16 αν δεν κάνω λάθος.
    Στο σχήμα με τον Κριάπα στο 3 ποια πιστεύετε θα ναι η δικιά μας αντιμετώπιση; Weems στο 2, Κριάπα στο 3 και δύο εκ των Χάινς, Κρίστιτς, Καούν στην frontline για παράδειγμα. Jim θα ήθελα τη γνώμη σου σ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Το παίζει πολύ αυτό ο Μεσίνα, ειδικά χωρίς τον Τεόντοσιτς τώρα, μικραίνει το ροτέησιον στη θέση "1" και δε μπορεί να παίξει σοβαρά λεπτά με two-guard lineup (Τζάκσον-Πάργκο μαζί). Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ακολουθήσει με Γκιστ στο "3" (όπως έκανε πέρυσι με Μπάρτσα) και δύο ψηλούς αν και ο Μασιούλις είναι δυνατό κορμί και στέκεται απέναντι στον Κριάπα (έστω και εαν χάνει σε ύψος).

      Διαγραφή
  16. δεν διαλεξαν αλλα σιγουρα δεν σκοτωθηκαν να μην πεσουν και πανω μας! μου βγαζουν mentality "τους εχουμε και τους 2 με οποιο κατσει".

    χωρις ιχνος πικαρισματος δεν βλεπω πως θα μπορουσε ο παναθηναϊκος να σκοτωσει την ΤΣΚΑ θα πρεπει να γινουν μαγικα πραγματα για 3 βραδυα. μακαρι αλλα δυσκολο!!!

    καλως τα παιδια-που οπου σταθουν και οπου βρεθουν μιλανε για το περσινο καζο. εαν φτασει στο 5το παιχνιδι θα αποκλειστουν, πολυ πιθανο να σπασει η εδρα και απο τους 2.

    beat real rules:
    1) η μπαλα να μην κατεβαινει απο τους ασσους της. οτι ποιο βασικο,σημαντικο και κομβικο. αυτοι οι δυο ειναι ολο το παιχνιδη της. απο αυτους ξεκιναει ολο το ρημαδιασμενο το τρανσισιον. υπαρχουν 15 τροποι να τους εφαρμοσουμε και τους 16.

    2)ενταση στην αμυνα. πρεπει να τους χαλασεις τις γραμμες πασας. πρεπει να ματωσουν να παρουν την μπαλα και αυτο πρεπει να γινεται μακρυτερα τα7 μετρα.

    3) φαουλ στο τρανσισιον. εχεις 4 σε καθε περιοδο

    στην επιθεση ο βασιλακης πρεπει να κανει παρτυ, δεν υπαρχει γκιστ ή χαινς ο μπορουσαρος ειναι ταμαμ για το πικ ν ρολ μας
    υ.γ. θελω τα credits: η ΕΑ θα κουτουλαει στην match up του μπλατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνίδα περιμένω το ΕΑ7-Μακάμπι πως και πως.. Μπορεί να τους ρίξει στη παγίδα ο Μπλατ (άλλωστε η επίθεση των Ιταλών δεν είναι κάτι εξεζητημένο) αλλά να δω πως θα αντεπεξέλθει στην άμυνα τους που είναι η καλύτερη της Ευρώπης κατ'εμέ..

      Διαγραφή
    2. αυτο με ιντριγκαρει εμενα, να δω τι θα κανει μπροστα. αν ημουν στην θεση του i will keep it simple

      Διαγραφή
  17. Το πρόσφατο ντέρμπι στο ΣΕΦ δεν θα έλεγα ότι ήταν ενδεικτικό για το τι θα δούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος γιατί ο Ολυμπιακός αν έχει ετοιμοπόλεμους τους Πρίντεζη και Περπέρογλου δεν υπάρχει περίπτωση να επιχειρήσει περισσότερα τρίποντα από δίποντα όπως έγινε στον αγώνα της Πέμπτης.

    Για τον αγώνα Τσσκα-Παναθηναικός πιστεύω ότι ο Παναθηναικός έχει περισσότερες ελπίδες να κάνει το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι όπου η Τσσκα θα έχει το μεγάλο άγχος να την βαραίνει, το οποίο άγχος θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί το τελευταίο σημαντικό παιχνίδι που έδωσε η Τσσκα στην Ευρωλίγκα ήταν πριν από 11 μήνες όταν και διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Λονδίνου που από το άγχος τους οι παίχτες της Τσσκα δεν μπορουσαν να ευστοχήσουν ούτε στις ελευθερες βολές (κάτι ανάλογο έγινε και με τους παίχτες του Ολυμπιακού προχτές στο ΣΕΦ που από το άγχος των τριών συνεχόμενων ηττών από τον Παναθηναικό κατάφεραν το εντυπωσιακό 7-19 στις ελεύθερες βολές !!!)

    Ο Ολυμπιακός άμα θέλει να προκριθεί εις βάρος της Ρεάλ είναι αναγκασμένος να κάνει διπλό μέσα σε μία έδρα που δεν έχει περάσει κανένας από εκεί μέσα φέτος και η ομάδα που έφτασε πιο κοντά από όλες στο διπλό ήταν η Μακάμπι του Μπλατ παρόλο που έπαιξε χωρίς τον Σον Τζέιμς.

    Οσον αφορά τα ματσαρίσματα στους αγώνες Τσσκα-Παναθηναικός και Ρεάλ-Ολυμπιακός θα είναι κάπως έτσι

    Τζάκσον.............................Ούκιτς
    Γουίμς................................Διαμαντίδης
    Κριάπα...............................Μασιούλις
    Χάινς..................................Γκιστ
    Κρίστιτς..............................Λάσμε
    Πάργκο..............................Ράιτ
    Φριτζόν.............................Κάρι
    Μιτσοφ.............................Μπράμος
    Βοροντσέβιτς....................Φώτσης
    Καούν..............................Μαυροκεφαλίδης
    Σκουχοτσοφ.....................Μπατίστ
    Ζοζουλιν/Τεοντόσιτς..........Παππάς/Γιάνκοβιτς

    Γκιουλ............................Σλουκας
    Φερνάντεθ.....................Σπανούλης
    Ντάρντεν........................Περπέρογλου
    Μίροτιτς.........................Πρίντεζης
    Μπουρούσης.................Ντάνστον
    Ροντρίγκεθ....................Μάντζαρης
    Ντρέιπερ.......................Λοτζέσκι
    Ντίεζ............................Παπαπέτρου
    Ρέγιεζ..........................Πετγουει
    Σλότερ.........................Σερμαντίνι
    Μέχρι..........................Σίμονς
    Μάρτιν /Κάρολ.............Κατσίβελης/Κόλλινς

    --Μ--Ε--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο παιχνίδι προσφέρεται για το μπαμ.. Ο φιλοξενούμενος έχει λιγότερη πίεση. Δύσκολη αποστολή και για τους δύο πάντως το ένα διπλό που πρέπει να φέρουν πίσω στην Ελλάδα. Δύσκολες έδρες με καθαρά μπασκετικά κριτήρια.

      Διαγραφή
    2. Θυμάμαι ένα περσινό ματς στο ΟΑΚΑ που χάσαμε στο τέλος από ΤΣΣΚΑ και θα υπογραμμίσω 3 σημεία κλειδιά. Ο Γουίμς και ο Μεσίνα είχαν σβήσει από τον χάρτη τον Διαμαντίδη, ο οποίος μόνο μοίραζε σωστά παιχνίδι, ο Κρστιτς είχε βάλει κρίσιμα καλάθια και από μέση απόσταση, και ο Κριάπα είχε ρίξει απίστευτο ξύλο και ήταν μακράν ο MVP του ματς. Ο Φώτσης βέβαια διαχρονικά τον ματσάρει καλά, αλλά αυτά είναι τα σημεία κλειδιά για μένα και φέτος στα μαρκαρίσματα. Είχε κάνει σπουδαίο ματς θυμάμαι ο Μπράμος, του πήγαινε η ΤΣΣΚΑ. Επιθετικά τα κλειδιά είναι να βρεις τρικ ώστε να πάρεις αρκετούς πόντους από Διαμαντίδη και Λουκά, που δεν τους ταιριάζει ο αντίπαλος... Επίσης, γενικότερα χρειάζεται να φορμαριστεί ο Γκιστ με τον Ούκιτς που είναι ρυθμιστές για πολλά κομμάτια...

      #Russell

      Διαγραφή
  18. ωραιο παιχνιδι στο σεφ με αρκετα καινουργια πραγματα και απο τις 2 ομαδες...νομιζω οτι γενικα τον οσφπ τον εχουμε ποσο μαλλον οταν λασμε και γκιστ δεν ηταν ετοιμοι!!
    Αρκετα λαθη απο τον παγκο στο 4ο οπου θα μπορουσε να κανει καποιες αλλαγες σε παιχτες που ειτε δεν μπορουσαν να βοηθησουν ειτε ειχαν κουραστει!!!
    Ο μαυρος τα εχουμε 1000 πει και αν χρησιμοποιηθει σωστα μπορει να ειναι ο ασσος στο μανικι μας.
    Το καλοκαιρι ειναι επιτακτικο ενα καλο φρεσκαρισμα στα γκαρντ και σιγουρα ενας καρυ σε καλητερη ηλικια, ο τυπος απλα σκοτωνει.
    Οσο για την ρεαλ εννοειται οτι διαλεξαν αντιπαλο.. ή καλητερα αντιπαλους!!! οποιος καταλαβε καταλαβε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κρις.. Νομίζω θέλει αλλαγή το μπακόρτ, θα έχουμε μεγάλη συζήτηση το καλοκαίρι. Ο Διαμαντίδης θα μειώσει το χρόνο του πλέον και πρέπει να βρεθούν σοβαρά λεπτά για τον Παππά. Για τον Κάρι τι να πούμε.. Παιχτούρα..

      Διαγραφή
    2. καλημερα τζιμ.. πραγματικα καθε σουτ του καρυ με αφηνει αφωνο.. ο τροπος που ελεθερωνεται.. ειδικα με οσφπ τα σουτ του ηταν με παιχτες κρεμασμενους απο τον λαιμο του!!

      Διαγραφή
    3. Eγω θα ελεγα να μεινει ο Καρι.Εστω και σε αυτη την ηλικια.Δυσκολα βρισκεις κατι αναλογο στην αγορα.Αξιοπιστος, σοβαρος, με αρτια τεχνικη. Αν σκεφτουμε λοιπον οτι ειναι δεδομενοι οι ΔΔ, Καρι, Παππας θα πρεπει να σκεφτει καποιος ποια πρεπει να ειναι τα χαρακτηριστικα των υπολοιπων δυο γκαρντς που θα συμπληρωσουν το μπακορτ.
      Παροτι συνολικα μου αρεσει ο Ουκιτς σαν παικτης δε βλεπω με ποιο τροπο θα μπορουσε να μεινει στην κατασταση που ειναι.

      Διαγραφή
    4. με δεδομενο οτι υπαρχει και ο παππας δεν νομιζω οτι χωραει αυτος ο καρυ.. θελουμε τον καρυ που να εχει και ποδια για αμυνα.. λογικα θα παμε σε λυση ενος παιχτη αντι ουκιτς -καρυ ωστε να χωρεσει και ο παππας και βεβαια παιχτη παιχτες στον ασσο...

      Διαγραφή
    5. Δε διαφωνω.Παντως θα ειναι δυσκολη αναζητηση.Υποτιμηθηκε πολυ η προσφορα του Ουκιτς.Ο Καρι δεν υποτιμηθηκε αλλα πιστευω οτι θα μας λειψει οταν φυγει οποιος κι αν ερθει στη θεση του.
      Ελπιζω να καλυψει καπως το κενο που θα δημιουργηθει απο τη φυγη τους ο Παππας.Αν παιζει οπως επαιξε με τον Ερυθρο Αστερα θα τα καταφερει. Αν ειναι και την επομενη χρονια οσο νωθρος φαινεται τωρα οταν μπαινει θα υπαρξει προβλημα.

      Διαγραφή
    6. δεδομενου του μεγαλου συμβολαιου του μητσου (δε ξερουμε ποσα παιρνει αλλα σιγουρα πανω απο 1εκ) και της αμφιλεγομενης σωματικης καταστασης του ουκιτς, ο οποιος λογικα θα αντικατασταθει,

      η ομαδα πρεπει να κινηθει για ενα πολυ καλο ποιντ με κασε γυρω στο 1εκ!!!!

      ντιλεινι, παργκο, ντετμον?κανα λαχειακι απο νβα?ο τυπακος του los angeles που πηγε απο nbdl υπαρχει περιπτωση να δελεαστει?για τον αριστεροχειρα μιλαω που δε θυμαμαι το ονομα του!!!

      ο καρι με τον παππα θα πρεπει να μεινουν στο 2 και για λογους οικονομικους αλλα και αγωνιστικους!!!

      ο καρι ειναι μεγαλη ποιοτητα αν και εχει αργα ποδια.ο τυπος ομως ειναι καλοσυντηρημενος και μου θυμιζει εναν αντιστοιχο μιντλετον σε γκαρντ!!!μπορουμε να τον εχουμε εδω μεχρι να κλεισει την καριερα του?τετοιοι παικτες παντα θα προσφερουν!!!το παραδειγμα του μπλου στη μακαμπι ειναι χαρακτηριστικο!!!

      επισης, ο παππας αξιζει μια δευτερη ευκαιρια!!!του χρονου θα ναι καλυτερος σιγουρα!!!!

      δεδομενου επισης οτι η ομαδα χρειαζεται εναν σεντερ επιπεδου μπροστα απο το λασμε, τον οποιο και θα πληρωσει αναλογα, βγαινει το συμπερασμα οτι η ομαδα δεν αντεχει μεγαλο συμβολαιο και στη θεση 2!!!!

      με αλλα λογια,

      ουκιτς, ραιτ (λογω αριθμου ξενων), μπατιστ εξω και

      καλος ασος και σεντερ (τυπου ντειβις) + κατσιβελη μεσα και ειμαστε κομπλε!!!!

      υ.γ ανανεωση ο μπραμος και ενεργοποιηση διαμαντακου , χαραλαμποπουλου!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    7. Αθηναιου αντι Κατσιβελη
      Καποιον πιο καθαρο pg απο Παργκο - Ντεντμον
      Προταση για μειωσεις συμβολαιων σε Λασμε, Μαυροκεφαλιδη
      Με ποιον προπονητη;

      Διαγραφή
    8. ΣΜ θα συμφωνησω σε οσα λες και βεβαια με τον ανωνυμο στα οσα λεει περι συμβολαιων.. το να παιρνει ο λασμε ενα μυριο ειναι παααρα πολλα!!! Για τα περι ονοματων οπως ειπε και ο τζιμ ειναι νωρις και ολα θα εξαρτηθουνε απο τον κοουτς που θα ερθει ΑΝ θα ερθει!!!

      Διαγραφή
    9. για αθηναιου συμφωνω και εγω αλλα ποιος ξερει ποσα θα ζηταει το καλοκαιρι μετα τη μεταγραφη του στην αρμανι!!!!

      οσο για τις μειωσεις συμβολαιων, ας ειμαστε ρεαλιστες!!!ειναι αφελες να πιστευει κανεις οτι ενας επαγγελματιας παικτης θα μπει στη διαδικασια να μειωσει το συμβολαιο του!!!για ποιο λογο να το κανει αυτο?για να βγουν τα κουκια στην ομαδα?

      θα μειωσει το συμβολαιο του ο λασμε στα 32 του?δεν παιζει!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    10. ΣΜ ας τον αφησουμε ελευθερο τον λασμε να δουμε που θα βρει τετοιο συμβολαιο, αλλα και που θα το βρει.. και ο μαυρος τα 800 εκτος ρωσιας δεν παιζει να τα βρει αλλου.. 500 ο μαυρος και 650 ο λασμε ειναι μια χαρα...

      Διαγραφή
    11. Ο λασμε εχει συμβόλαιο κ στα 32 δεν θα δεχτεί μείωση οταν ιδιως πέρυσι πίεσε για την αύξηση.λες να τον αφήσετε ελεύθερο..μα αυτο σου λένε κ τα παιδιά..εχει συμβόλαιο!η τον πουλάς η του δίνεις χρήματα για να λύσετε τη συνεργασία...κοινώς δωσε του 500 πχ για να φύγει..δεν εχει λογική ρε αδερφέ αυτο το πράγμα...

      Διαγραφή
    12. zege ειδικα στο μπασκετ δεν θυμαμαι παιχτη να εχει κατσει στο συμβολαιο του οταν δεν τον θελουν!! εχουν τον τροπο να λυνουν συμβολαια χωρις να πρεπει να παρει ο παιχτης αποζημιωση!! και ειδικα ο λασμε δεν ειναι παιχτης που θα ειναι εξεδρα μονο και μονο για να παιρνει ενα μυριο... υποθετικα ειναι τωρα ολα αυτα και δεν νομιζω οτι απο εκει θα βγαλουμε καποια επιπλεον χρηματα.. ουκιτς και μικρα συμβολαια τυπου μπατιστ ειναι τα σιγουρα.

      Διαγραφή
    13. Απλα το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση ειναι οτι δεν μιλάμε για έναν παιχτη που εχει βγάλει λεφτα απο το μπάσκετ ´οπως πχ ο μπεγκιτς αλλα για έναν παιχτη που εκανε στα 31 του το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο..μου φαίνεται δύσκολο να συμφωνήσει ειτε σε μείωση ειτε να μείνει ελεύθερος...παντως δεν εχουν μαγικό ραβδάκι κ τους αφήνουν ελεύθερους...αποζημιώσεις δίνουν απλα μπορει να το κάνουν με μαύρα κ να ειναι ολοι ευχαριστημένοι...

      Διαγραφή
  19. Δυστυχώς για Μανωλόπουλο-Αλβέρτη ο τυφλοσούρτης που τους άφησε παρακαταθήκη ο Πεδουλάκης δεν έχει κεφάλαιο "πως αντιμετωπίζεις την ΤΣΣΚΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αντε, να δω αν θα γραψει κανεις για τη συνεντευξη του Μιροτιτς στον Καλκαβούρα του gazzetta ή θα συνεχισει να πιπιλαει την καραμελα οτι η Ρεαλ ηθελε να αποφυγει τον Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να πω και εγώ τι γνώμη μου για τα υπερ-παιχνίδια της Μ.Εβδομάδας.

    Θα αρχίσω λέγοντας ότι τον Τεόντοσιτς τον υπερεκτιμώ και τον θεωρώ τεράστιο παίχτη. Τα παιχνίδια που έχει θολώσει και δεν ξέρει τι να κάνει τη μπάλα είναι, κατ' εμέ, λόγω έλλειψης καθοδήγησης από τον πάγκο.

    Έχοντας αυτό ως δεδομένο, πιστεύω ότι με αυτόν, όσο είναι, εκτός αν κάνουμε το break έχουμε μία κάποια ελπίδα να προκριθούμε.

    Βέβαια αυτό για να γίνει πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας έστω στα περσινά standards από τα οποία δεν έχουμε δει πάρα πολλά φέτος, μέχρι και σήμερα.

    Τι δεν έχουμε δει? Δεν έχουμε δει:

    - Έναν Ούκιτς σταθερά καλό σε όλους τους τομείς, πέραν του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο και το tweet "είμαι πλέον καλά" τον έχουμε χάσει.

    - Τον Maciulis.

    - Τον Lasme.

    - Τον Gist με τον Lasme να παίζουν μαζί. Χωρίς να έχω στη διάθεσή μου ανώτερα στατιστικά δεν νομίζω φέτος να τους έχουμε δει να παίζουν μαζί για πάνω από 10 λεπτά και να βγάζουν την περσινή δύναμη, πώρωση και έκρηξη. Αυτό βέβαια προφανώς και θα γίνει μόνο αν ο Μπατίστ σου δώσει 5-10 αξιοπρεπή λεπτά και ο Blackhead με τον Φώτση άλλα 15.

    - Τον Curry να σου σπάει το δυναμικό hedge out, ακόμη και από τον Hines, μετά το screen απλά με μία σταυρωτή και να δημιουργεί ΤΗΝ ανισορροπία στην άμυνα.

    - Όλη την ομάδα να δουλεύει για τον 3D και όχι το αντίστροφο, έτσι ώστε να του δώσουν τον κατάλληλο χώρο να αναπνεύσει από τα πλοκάμια που θα τον κυκλώνουν.

    Μαζί με πολύ τρέξιμο και ασφυκτική πίεση από τον Wright στα 4/4 σε όποιον κατεβάζει τη μπάλα και ενεργοποίηση του Παππά μιας και πρέπει να τους χτυπήσουμε στην έλλειψη guards δίνω ένα 30% σε εμάς για πρόκριση.

    Ο Ολυμπιακός λόγω και της καλύτερης χημείας στο ρόστερ αν έπαιζε με την CSSKA θα είχε σίγουρα παραπάνω πιθανότητες από εμάς, τώρα όμως με την Real τα πράγματα είναι δύσκολα. Σίγουρα θα παίξει πολύ pnr πάνω στο Μπουρούση αλλά στον Slaughter αυτό είναι δύσκολο. Εδώ δίνω 35-40% στον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και κρατά την παύλα για το δίδυμοο Γκιστ-Λάσμε.
      Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το μπάσκετ πλέον έχει πάει προς την ένταση,την ταχύτητα,την αθλητικότητα, η απάντηση του Πάο στη βαριά και ποιοτική φροντλάιν των Ρώσων πρέπει να είναι η ενέργεια και η επιρροή αυτού του διδύμου στα καλά του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.Θα είναι κομβική η επίδραση των 2 παικτών και επιθετικά στο πικ ν ρολ αλλά και πάρα πολύ αμυντικά στο να κλείσουν ειδικά μαζί στο παρκέ τους διαδρόμους προς το καλάθι και να κάνουν τη ρακέτα ναρκοπέδιο.

      Διαγραφή
  22. Τζιμ γεια σου φιλε τελειο το αρθρο σου και αυτη τη φορα. Ο Ολυμπιακος μπορει να βαλει προβληματα με το ψηλο σχημα που δοκιμαζει ο Μπαρτζωκας τελευταια; Ο Κατσιβελης μηπως θα παρει πιο πολυ χρονο και για το μαρκαρισμα των δαιμονων της Ρεαλ; Διοτι Σλουκας Σπανουλης δεν ειναι και οι καλυτεροι αμυντικοι παικτες λογικα θα αντιμετωπισει πολλα προβληματα με Ρουντυ, Γιουλ, Σερχι αλλα και Ντρειπερ. Η μηπως θα παει πανω στα 3αρια τους ο Κολλινς...Δυσκολο πολυ...Επισης για εμας πως μας βλεπεις μπορουμε χωρις Τεοντοσιτς να τους κλωνισουμε τα θεμελια ως ομαδα και ο Λουκας να παρει χρονο στο 4 με τον Κριαπα αντιπαλο; Θα τον αντεξει; Αν ο Μεσσινα παιξει με Χαινς στο 5 θα υπαρξει λες το σχημα με Φωτση Γκιστ στους ψηλους; Πολλες ερωτησεις το ξερω αλλα που αλλου να ρωτησω οταν εχω τον μεγαλυτερο εν Ελλαδι γνωστη εδω;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από που απορρέει η αισιοδοξία όλων σας (συμπεριλαμβανομένου και του Τζιμ) ότι ο Παππάς θα έχει βασικό ρόλο στον σχεδιασμό του Παναθηναικού της επόμενης περιόδου ?
    Εγώ βλέπω ότι και με τον Αλβέρτη ως προπονητή όχι μόνο δεν παίζει ο Παππάς σε παιχνίδια της Ευρωλίγκας αλλά και στο παιχνίδι της Α1 με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία μπήκε μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει διαφορά 20 πόντων.

    Να ήταν 20 χρονών να το καταλάβω που δεν παίζει, αλλά είναι 24 χρονών και σε 14 αγώνες του τοπ 16 αγωνίστκε ελάχιστα παρόλο που ο Διαμαντίδης δεν κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και δεν είναι για να βαράει 30λεπτα σε αυτή την ηλικία, που ο Ούκιτς ήταν μέτριως έως αρνητικός στα περισσότερα παιχνίδια του τοπ 16, που ο Κάρι απουσίαζε ένα μήνα στο τοπ 16 λόγω τραυματισμού και που ο νεοφερμένος Ράιτ παρόλο που δεν έχει το μακρινό σουτ, βρήκε πολύ εύκολα χρόνο συμμετοχής σε αυτόν τον Παναθηναικό.

    Εγώ δεν αποκλείω κιόλας το ενδεχόμενο ο Παππάς το καλοκαίρι να πάρει πόδι από την ομάδα γιατί εκτός από αγωνιστικά κριτήρια, δεν ξέρω αν οι λόγοι που δεν παίζει οφείλονται και σε εξωαγωνιστικά κριτήρια που έχουν να κάνουν και με θέματα συμπεριφοράς.
    Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες ομάδες που αγωνίστηκε στο παρελθόν ο Παππάς είχαν δημιουργηθεί θέματα με την συμπεριφορά του με πιο πρόσφατο την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδας πριν ολοκληρωθεί η προετοιμασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιπτωσαρα η φαση με τον παππα αλλα ολοι υποθετουμε οτι του χρονου με +1 προετοιμασια στην πλατη θα μπορεσει να μπει τελικα στην ομαδα.. για εμενα επρεπε να παιρνει παιχνιδια στο ελληνικο πρωταθλημα τουλαχιστον!!!
      Γενικα το οτι δεν παιζει δεν σημαινει και κατι αφου ουτε ο γιανκο παιζει!! υπομονη μεχρι το καλοκαιρι..

      Διαγραφή
    2. Το νεο τεχνικο team επρεπε να διαλεξει σε αυτη την φαση: καρυ ή ραιτ ή παπα...Πλεον σε τετοια ματς χρειαζεται η εμπειρια πρωτιστως...Και νομιζω γιαυτο εμεινε εκτος ο παπας...Το ροτεισον εχει φτασει πλεον τους 10-11 παιχτες...Αρα ο πρωταρχικος σκοπος αυξησης του ροτεισον εγινε...Ο δευτερος ηταν η αλλαγη ρυθμου την οποια και αυτη σιγα-σιγα την βλεπουμε...Νομιζω οτι πλεον ειναι δυσκολο να μπουν στην εξισωση παπας-γιανκοβιτς λογω πολλων λυσεων στις θεσεις που αγωνιζονται και ειναι λογικο το καλοκαιρι να χτιστει η ομαδα ξεκινωντας απο αυτους και με μεταγραφες που να τους συμληρωνουν και οχι να πεφτουν πανω τους...Αλλωστε ποιος περιμενε εναν τετοιο λουκα πριν απο 1 μηνα??Ποιος περιμενε οτι μπορει να παιξει 8-10 αξιοπιστα λεπτα ο μπατιστ πριν απο 1 μηνα??Νομιζω οτι του χρονου με εναν σωστο προπονητη μια χαρα θα παιζουν τα παιδια...Το λαθος εγινε στην αρχη της χρονιας που δεν πηραν παιχνιδια στα ποδια τους...Το λαθος εγινε οτι δεν εμπιστευτηκαμε τον παπα και πηραμε τον ραιτ...Τωρα χρειαζεται υπομονη και απο του χρονου βασικοι...

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και πίεση από τον κόσμο για τα δύο παιδιά. Ο νέος προπονητής, αν πάρουμε καινούργιο, θα πρέπει να το γνωρίζει..

      Διαγραφή
  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΟΠ 16 ΜΕ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΙΩΝΙΩΝ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ...ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΟΠ 16, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑΣ ΑΠΟ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΠΛΗΝ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΦΕΝΕΡ, ΜΙΑ ΑΔΥΜΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ...Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ (ΒΛΕΠΕ 17 ΠΟΝΤΟΙ ΜΚΦ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ), ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΥ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ...ΑΡΓΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ (ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ), ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ, ΛΑΣΜΕ...
    Ο ΟΣΦΠ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΔΡΑΣ...ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΠΕΡΠΕ, ΠΡΙΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ (ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, ΟΣΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ). ΜΕ ΡΕΑΛ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ: 0 ΛΑΘΗ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΠΕ, ΠΡΙΝΤ, ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΟΛΛΙΝΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ (ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ... ΧΕΣΙΜΑΤΟΣ)...
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 50-50, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΠΑΡΤΣΑ-ΠΑΟ ΤΟ 11 ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΕΝΝΑ-ΟΣΦΠ ΤΟ 12...ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΨΗΛΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και κάτι άλλο. Η μεταγραφή του Ράιτ ήταν κακή κίνηση. Περισσότερο για ασφάλεια σε περίπτωση που τραυματιστεί ο Ούκιτς έγινε. Ευχαριστώ

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βεβαια τετοια παιχτουρα αναντικαταστατη επρεπε να βρουμε παιχτη σε περιπτωση που τραυματιστει και χτυπαμε το κεφαλι μας στο τοιχο

      Διαγραφή
    2. ο ραιτ μου αρεσει!!! για τα λεφτα που παιρνει κανει μια χαρα οτι πρεπει να κανει.. ναι δεν εχει σουτ αλλα μια χαρα παιρνουμε ποντους και γρηγορα ποδια!!
      Τωρα το να μεινει του χρονου ειναι δυσκολο αφου πιανει θεση ξενου!!

      Διαγραφή
    3. chris δεν ξερω φιλε, εγω δεν εχω δει ακομα που ακριβως υπερτερει ο Ραιτ εναντι του Παππα. Ισως να ειναι λιγο πιο γρηγορος ο Ραιτ αλλα για μενα δεν δικαιολογηται να παιζει τοσο πολυ αυτος και καθολου ο Παππας ειδικα απο την στιγμη που ξερουμε οτι θα στηριχτουμε πανω σε αυτο το παιχτη ισως και για τα επομενα 10 χρονια, ενω ο Ραιτ 100% το καλοκαιρι παιρνει ποδι. Ουτε σουτ δεν εχει, ο Παππας ανετα μπορει να σου βαλει και τριποντα, να σου τελειωσει φασεις σε αιφνιδιασμο ή ακομα και να σου κανει παιχνιδι.
      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    4. O Ραιτ ειναι πολυ χαμηλοτερου επιπεδου παικτης απο τον Παππα αλλα σκιζεται κυριολεκτικα.Ο Παππας μου φαινεται νωθρος τελευταια οταν μπαινει στο παιχνιδι. Καταλαβαινω οτι μπορει να εχει απογοητευθει.Ειναι ανθρωπινο. Αλλα αν θελει να παιξει σοβαρο μπασκετ πρεπει να τα ξεπερασει αυτα.Ας δει τι αγωνα εκανε ο Σλουκας για να καθιερωθει.Πρεπει να αφηνει τα κοκκαλα του στο γηπεδο ακομα κι αν μπαινει για δυο λεπτα.Απο την αλλη μερια πρεπει κι η ομαδα να τον αντιμετωπισει με μεγαλυτερη προσοχη.

      Διαγραφή
    5. μου φαινεται οτι εχετε υπερεκτιμησει τον παππα......που ειναι καλυτερος ο παππας απο το ραιτ?εχει καλυτερο σωμα ?εχει καλυτερη μπουκα ?εχει λετε οτι εχει καλυτερο σουτ?που το ειδατε αυτο?εδω ο ραιτ ηρθε και πλεον δουλευει τοσο πολυ στο σουτ που αρχιζει και τα βαζει....ποτε εβαλε τριποντα ο παππας για να ξερω?και ποια ειναι τα ποσοστα του?και το κυριοτερο?ποια ειναι η αμυνα που παιζει ο παππας και ποια ο ραιτ?το παιδι σκιζεται οταν μπαινει μεσα.....στο ρεθυμνο εκανε οργια....εκανε μια χρονια ο παππας με τον πανιωνιο και τον κανατε μεγα παικτη.....ας κατσει να δουλεψει ο τεμπελης που το σωμα του ειναι σα κρεοπωλη και μετα μιλαμε.....αυτο το χαμηλοτερου επιπεδου ειναι θεωρητικο και οχι ρεαλιστικο.....ευσεβεις ποθοι ...καθηστε να δειξει τις ικανοντητες του στο παρκε ο παππας και μετα τα λεμε

      Διαγραφή
    6. δεν εχει τριποντο ο Παππας λεει,α καλα εσυ δεν ξερεις τι λες.

      Διαγραφή
    7. Δεν ξερω τι ακριβως φαση περναει ο Παππας στον Παναθηναικο, αλλα οχι και δεν σκιζεται οταν μπαινει. Ακομα θυμαμαι τις βουτιες που εριχνε στο παρκε για να διεκδικησει μπαλα στο ματς με τον Ολυμπιακο. Δεν ειναι οτι δεν θελει να παιξει η βαριεται απλα καποια πραγματα δεν του βγαινουν στο παρκε στα τελευταια παιχνιδια(οποτε εχει ευκαιρια να παιξει) που πιο πολυ ειναι ψυχολογικο κατα την γνωμη μου. Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για τον πολυτιμοτερο παιχτη του πρωταθληματος περσυ σιγουρα δεν ειναι και αχρηστος οπως τον βγαζετε μερικοι.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    8. @Ανώνυμος13 Απριλίου 2014 - 1:58 μ.μ.
      Ανεξαρτητα απο το αν εχει υπερεκτιμηθει ο Παππας ο Ραιτ ειναι μετριος παικτης.Που ειδες την καλη αμυνα; Και ο Μπανκς καλη προσωπικη αμυνα επαιζε αλλα χανοταν αμεσως στις αλλαγες. Στην επιθεση αν δεν του βγει η μπουκα που λες κι εσυ δεν εχει εναλλακτικη λυση. Παιζει χωρις να σκεφτεται.Ειναι συμπαθεστατος, δειχνει μεγαλη διαθεση και εχει (υπερβολικη) αυτοπεποιθηση αλλα ως εκει. Εκτος κι αν προκειται να γινει ο Παναθηναϊκος Ρεθυμνο ή Μπαμπεργκ.

      Διαγραφή
  26. Και ενα θηριο το οποιο μελλοντικα μπορει να δειξει πολλα: http://www.trelokouneli.gr/enas-nearos-gigantas-pou-karfoni-choris-schedon-na-pidixi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζιμ, σε διαβάζω αρκετό καιρό και σε εκτιμώ απεριόριστα θεωρώντας σε έναν από τους 2-3 καλύτερους αναλυτές αγώνων μπάσκετ (τον καλύτερο σκάουτερ σίγουρα) στην ελλάδα.Είμαι ολυμπιακός και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες σκέψεις όσον αφορά τη σειρά με την ρεάλ.Θεωρώ ότι το επιθετικο κομμάτι της ρεάλ στηρίζεται κυρίως στο transition,γεγονός που την καθιστά κατ εμέ την καλύτερη στην ευρώπη στο συγκεκριμένο τομέα και αν ο ολυμπιακός θέλει να έχει τύχη(δεν είναι εύκολο) πρέπει να την πάει σε σετ πιο πολύ ,ιδίως τωρα που λείπει ο λο.Στο σετ θεώρω είναι ευάλωτη η ρεάλ και αμυντικά και επιθετικά.
    Επίθεση:Στηρίζεται σε 3 άξονες κατα κύριο λόγο.
    1)Σερχιο Ροντρίγκεθ, παίκτης ορχήστρα για τη ρεαλ με τον λάσο να τον κρατάει φρέσκο και να παίζει 20-25 λεπτά το πολύ.Πολυ σημαντικο θεώρω να του κλείσουμε το δεξί διάδρομο,αφου απο τον αριστερο δεν μπορει να σκοραρει και να δημιουργήσει εύκολα, μονο με πάσα στην πλάτη του συνήθως στον μίροτιτς.Κλειδί για μένα ο μάντζαρης, μεγάλη προσοχή θέλει η πάσα του στα κοψίματα των παικτών της ρεάλ είναι εκπληκτικός.
    2)Μίροτιτς,οι περισσότερες επιθέσεις στο 5-5 παιρνούν ή καταλήγουν στα χέρια του.Είναι δύσκολο για την άμυνά μας με βάση τα 4αρια μας πρέπει να πάρει αναγκαστικά χρόνο ο ντάνστον εκεί θεωρώ.
    3)Η ατομικότητα και οι εμπνέυσεις των παικτών της.Σε μέρα ρυθμού δεν παίζονται σε μέρα που ο ολυμπιακος τους ελέγξει τεράστιο πρόβλημα.
    Άμυνα,προσωπικά θεωρώ στο συγκεκριμένο κομμάτι αρκετά ευάλωτη την ρεάλ.
    1)Θεωρώ ότι δεν έχει την καλύτερη προσέγγιση την πικ ν ρολ άμυνα και πρέπει να κτυπήσουμε πολύ εκεί,γιατί παίζει πολύ 2 με 2 και οι υπόλοιποι 3 δεν έχουν καθόλου καλή αντίδραση-συμμετοχή στο κομμάτι αυτό.
    2)Πρέπει να ποστάρουμε συνέχως.Παρουσιάζουν μεγάλη αδυναμία στο κομμάτι αυτό και στο 3 και 4 και στο 5,κυρίως εδώ.Μας λείπει ο κατεξοχήν ποστ παίκτης τύπου σόφου,όπως έκανε η μακάμπι αλλά θεωρώ ότι σε έναν βαθμό μπορεί να το κάνει ο ντάνστον αυτό και τέλος κομβικό θα είναι στη σειρά να έχουν αξιοπρεπή ποσοστα παίκτες που θα τους δωθούν σουτ.
    Απορίες:1)Ο λάσο ξεκινά με γιουλ,ρουντι και ντάρντεν και παίζει πολύ γενικά με τον ρούντι 2αρι.Εγώ θα έβαζα επάνω του τον μάντζαρη και στον αμερικάνο τον παπαπέτρου που έδωσε τη σκληράδα στο 3 που έλειπε.Εσύ τι λες?2)θα έκοβα τον κόλινς απο το rotation αλλά θα προτιμούσα τον κατσίβελη που έχει στοιχεία (ύψος και ταχύτητα) για να ματσάρω καλύτερα τα γκαρντ των ισπανών?3)Τι θα έλεγες να παίξει ο ολυμπιακός ζώνη με προσαρμογές για αρκετά λεπτά στη σειρά?Του μπλάτ του βγήκε και σκέψου ότι τον μίροτιτς τον μάρκαρε ο σμιθ και ο ινγκλις.4) Ο κάρολ θα παίξει?Σόρρυ αν κ,ούρασα,συνέχισε τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως,έχουμε καμια πληροφορία για τον Κάρολ?
      Είναι μεγάλη η απουσία του...Στην ουσία,μιας και ο Ντρέιπερ έχει έναν ρόλο που δεν του επιτρέπει και δεν τον ευνοεί μια χρησιμοποίηση σε σημαντικά σημεία,η Ρεάλ έχει ακόμα μόνο 2 ουσιαστικά καθαρόαιμους γκαρντ.Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πίεση του Ολυμπιακού όταν η Ρεάλ δεν θα παίζει με 2 guard-lineup και το πόσο μεγάλη ένταση και αντοχή θα μπορούν να έχουν οι 2 Σέρχιο σε αυτή τη σειρά γιατί προβλέπεται να τραβήξουν αρκετό κουπί.Ίιισως,λέω ίσως, το πιο σημαντικό μειονέκτημα της Ρεάλ αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις άλλες 2 υπερδυνάμεις στα χαρτιά είναι η έλλειψη ασφάλειας-σίγουρων λύσεων πίσω από τους φανταχτερούς πρώτους 6-7 παίκτες της.

      Διαγραφή
  28. Πολυ ωραιο αρθρο Τζιμ,
    Για τον αγωνα της Πεμπτης.....
    Ηταν ιδεα μου η μηπως η τελευταια αμυνα του Γκιστ πανω στον Σπανουλη ηταν η χειροτερη επιλογη που θα μπορουσε να γινει?
    Λαθος επιλογη Αλβερτη?
    Μηπως θα επρεπε να βαλει καποιον πιο κοντο να τον πιασει στα ποδια?
    Ακομα και η αμυνα πανω στο σουτ λαθος ηταν(μπλοκαρει το σουτ με το λαθος χερι...) συν οτι δεν τον προλαβε μετα το σκριν και εφυγε με τον λαθος βηματισμο..
    Ειπαμε εχει ψηλα και ευελικτα κορμια ο ΠΑΟ αλλα να μην υπερβαλουμε κιολας...
    Μπραμος η Ουκιτς επρεπε να μαρκαρουν το τελευταιο σουτ και ποδια ειχαν και πιο ευκολα θα εβγαιναν απο τα σκριν...
    Πρεπει να ειμαστε ρεαλιστες, με τοσα σκαμπανεβασματα αλλαγες παικτων -προπονητων μειωμενα μπατζετ και ολα τα γνωστα οι Ελληνικες ομαδες βρισκονται εκει που τους αξιζει να βρισκονται, δηλαδη στους 8...

    Για τη φετινη χρονια ειμαστε underdogs και αυτο θα πρεπει και θα ληφθει υποψιν πιστευω και απο τους δυο προπονητες των ομαδων μας.
    Εαν εστω και μια απο τις ομαδες περασει φιναλ φορ τοτε για εμενα θα ειναι τεραστια επιτυχια.
    Το αντιθετο δεν το θεωρω αποτυχια.

    Ειναι η ωρα μας να αρχισουμε σιγα σιγα να γινομαστε Σερβια , εννοωντας παντα οτι θα πρεπει να επενδυσουμε στην αναπτυξη των Ελληνων παικτων κρατωντας παντα την επιτυχια της προκρισης σε ενα φαιναλ φορ στο πισω μερος του μυαλου μας.

    Αυτο πρεπει να το ακουσει πιο πολυ ο Γιαννακοπουλος καθως στο λιμανι το αναπτυξιακο δουλευει με καλο τροπο..

    Δεν μπορει πλεον το Ελληνικο μπασκετ σε συλλογικο επιπεδο να σταθει απεναντι στο χρημα που υπαρχει, συν το γεγονος οτι πια στο επιπεδο του τοπ 4 εχουμε πραγματικα απεναντι μας οτι καλυτερο υπαρχει σε επιπεδο ευρωπαικου μπασκετ (προπονητες -παικτες-τακτικη-χρημα-εταιριες...).

    Ανυπομονω να δω τους αγωνες και παροτι Παναθηναικος θα ηθελα να δω και τους δυο στο Μιλανο...
    Ειμαι και διπλα στη Μασσαλια και αν περασουν εφυγα....

    Μανωλης -Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η άμυνα του γκιστ στο σπανούλη είναι αυτή που γέρνει τα ντέρμπι υπέρ του παναθηναικού.Ο γκιστ δεν υπολείπεται σε πόδια από αυτούς που αναφέρεις κ λόγω ύψους κρύβει την ορατότητα στον σπανούλη ΄δυσκολεύοντας το σούτ κ την πάσα.Από την άλλη για τον σπανούλη μιλάμε έτσι.Οτι θα τον μαρκάρει καλά ένας αμυντικός δεν είναι απαραίτητο ότι θα τον σταματάει κ συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Μανώλη καλημέρα. Την ίδια επιλογή θα έκανα και εγώ. Σωστά έπραξε ο Αλβέρτης. Κρατάς τον Μπράμος στον Σλούκα που ήταν ο πιο καυτός παίκτης εκείνη τη στιγμή και βγάζεις "αλλαγή" (γιατί σε αρχική διάταξη είχε περιφερειακό στον Σπανούλη, με τον Γκιστ να αλλάζει σχεδόν άμεσα) τον Γκιστ που έχει τα προσόντα και να τον σκεπάσει εφόσον διεισδύσει και τα μακριά χέρια να ακολουθήσει το μακρινό σουτ. Μη ξεχνάμε το βιογραφικό του Αμερικανού απέναντι στον Σπανούλη. Ο ΟΣΦΠ λοιπόν -όπως έγραψα- νίκησε γιατί σκόραρε πάνω στους Λάσμε-Γκιστ στο τέλος. Η επιλογή Φράγκι ήταν σωστή.

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Τζιμ , απλα δεν μου αρεσει ο τροπος που αμυνεται ο Γκιστ στη τελευταια φαση.
      Τον θεωρω λαθος , στη συγκεκριμενη φαση ο τροπος που γινεται η επιθεση και ειδικα το σπριντ του Σπανουλη τοσο ψηλα , δεν ευνοει τον Γκιστ..
      Συμφωνω και εγω τα εχουμε πει για το ποσο βοηθαει τον Παναθηναικο στην αμυνα οτι δεν χανει στις αλλαγες αφου οι ψηλοι του μπορουν να μαρκαρουν κοντους (τα αποτελεσματα το δειχνουν) ...
      Απλα εγω προσωπικα ισως να διαλεγα το Μπραμο πανω στο Σπανουλη και τον Γκιστ πανω στο Σλουκα..
      Αλλα ειπαμε εγω απλα γραφω ο Αλβερτης προπονει...
      Να ειστε ολοι καλα και να εχετε μια καλη εβδομαδα..
      Μανωλης -Μασσαλια

      Διαγραφή
    4. Μανωλη μιλαμε για το αν θα αφηνε ο Αλβερτης παικτη του Ολυμπιακου να σουταρει υπο πιεση τριποντο απο τα 8 μετρα; Εννοειται οτι ΠΑΝΤΑ θα το αφηνε. Αν μπορει ο Ολυμπιακος να κερδιζει παντα τα παιχνιδια ετσι τοτε μπραβο του. Σωστα ο Γκιστ εμεινε τοσο μακρυα απο τον Σπανουλη γιατι προσπαθησε να προστατευθει σε ενδεχομενο μπασιμο (ετσι και αλλιως και με διποντο ο Ολυμπιακος κερδιζε 65-65 ηταν το σκορ). Στην ουσια ο Γκιστ υποχρεωσε τον Σπανουλη να σουταρει απο τα 8 μετρα. Τωρα αν το εβαλε ειναι αλλη ιστορια. Ηταν σωστη η αποφαση παντως και του Γκιστ και του Αλβερτη κατα την γνωμη μου.
      Καλη μεγαλη εβδομαδα και σενα με υγεια.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  29. http://www.basketnet.gr/main/2/europe/articles/1/%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CE%B9%CF%81%CE%B9-1304.html
    Clasificación Liga Endesa 2013-14 Jornada 27 Pos Equipo J G P P.F. P.C.
    1 Real Madrid 27 27 0 2.362 1.895
    2 Valencia Basket 27 24 3 2.280 1.977
    3 FC Barcelona 27 20 7 2.196 1.902
    4 Unicaja 27 18 9 2.141 1.941
    5 Herbalife Gran Canaria 27 16 11 2.008 1.944
    6 CAI Zaragoza 27 16 11 2.092 2.024
    7 Laboral Kutxa 27 14 13 2.212 2.167
    8 FIATC Joventut 27 14 13 2.079 2.051
    9 Cajasol 27 14 13 1.978 1.995
    10 Gipuzkoa Basket 27 12 15 1.915 1.936
    11 Rio Natura Monbus 27 10 17 1.999 2.043
    12 Bilbao Basket 27 10 17 2.117 2.179
    13 Iberostar Tenerife 27 10 17 2.047 2.157
    14 Baloncesto Fuenlabrada 27 10 17 2.045 2.166
    15 Universidad Católica de Murcia CB 27 9 18 2.093 2.272
    16 Tuenti Móvil Estudiantes 27 9 18 2.044 2.134
    17 La Bruixa d'Or η καλυτερη επιθεση με την καλυτερη αμυνα,,μετα λετε οτι δεν παιζει αμυνα η Ρεαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to copy αθλιο http://www.basketnet.gr/main/2/europe/articles/1/%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CE%B9%CF%81%CE%B9-1304.html

      Διαγραφή
  30. καλημερα
    μετα την ομορφια της ρεαλ και τα νεα δεδομενα τα ποσοστα μου για το φαιναλ φορα ειναι...
    μπαρτσα....οκ
    τσσκα-παο 40-60
    ρεαλ - οσφπ 85-15
    μιλανο - μακαμπι 80-20
    η μπαρτσα ειναι ηδη εκει εδω και καιρο
    το μιλανο θα ειναι εκει
    ο παο νομιζω οτι μετα την καραμπολα θα μπει και αυτος και τελος...
    ο ολυμπιακος σε 5 παιχνιδια θα πρεπει να κανει κατι μεταξυ αθλου και θαυματος καθως ξεχναμε οτι εχει λο-πριντεζη-περπερογλου εκτος και σπανουλη με ενα ποδι.ε...ενταξει δεν γινονται αυτα.
    ας παλεψουν και μεγαλη εβδομαδα ειναι .......

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα & καλή εβδομάδα, φίλε gskordak.
      Μου κάνει εντύπωση η αισιοδοξία σου για τον ΠΑΟ. Για ρίχ’ τα.
      Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει ο τραυματισμός του Τεόντοσιτς που έχει αλλάξει τα δεδομένα. Η ΤΣΣΚΑ έχει μάθει και έχει στηθεί (από ένα σημείο και μετά) να παίζει με το Σέρβο στον 1 με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε, όπως και να το δεις, είναι ένα θέμα. Και το χειρότερο δεν είναι ο τραυματισμός. Είναι ότι ξέρουν για πόσο θα λείψει. Νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο για τον Μεσίνα, αφού τέθηκε εκτός ο Μίλος, να αποφασίσει ότι θα πορευτεί χωρίς αυτόν στη σειρά και να κάνει τα κουμάντα του. Αν σχεδιάσει την ομάδα χωρίς αυτόν στα πρώτα 2 ματς, μετά τον ξαναβάλει στο rotation και προσπαθήσει να ισορροπήσει μεταξύ των δύο καταστάσεων με και χωρίς Τεόντοσιτς θα τα μπερδέψει.
      Επίσης, διαφωνώ με το μεγάλο ποσοστό που δίνεις στην Αρμάνι. Είναι το φαβορί αλλά η Μακάμπι έχει βαριά φανέλα και βρίσκει πάντα τον τρόπο να είναι ανταγωνιστική σε τέτοιες σειρές. Η Αρμάνι από την άλλη, είναι πρωτάρα και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει έχοντας τον τίτλο του ακλόνητο φαβορί.

      Διαγραφή
    2. *Είναι ότι δεν ξέρουν για πόσο θα λείψει

      Διαγραφή
    3. Καλα,οσες πιθανοτητες υπαρχουν να περασει η Γαλατασαραι αλλες τοσες υπαρχουν να σαι εσυ γαυρος.
      Προφανως καποιος βαζελος απο δω μεσα εχει επινοησει την υπαρξη ενος και καλα "γαυρου" με αυτο το nick πάντα και μας πουλαει ιστοριες.
      Σε καθε ποστ κραζεις τον Ολυμπιακο και επαινεις τον Παο.Αν μου βρει καποιος ενα ποστ να μη γινεται αυτο ας το βαλει εδω c/paste

      Διαγραφή
    4. τι 60 αρι ειναι αυτο ρε φιλε??? αχαχ ξερεις κατι να το παιξω στοιχημα!!! μακαρι να βγεις αληθινος αλλα η τσσκ παιζει το ιδιο παιχνιδι με εμας.. 5-5 στο μισο γηπεδο και πολυ ξυλο!! τωρα αν τρεξουμε αλλαζουν τα δεδομενα.. για να δουμε λοιπον.. η μαχη του οσφπ θα ειναι απο τις πιο ενδιαφερουσες!!! υπεροπλια στα γκαρντ καια πο τους 2, αλλο επιπεδο βεβαια της ρεαλ αλλα ματζαρης σλουκας δειχνουν οτι το μελλον τους ανηκει!! επισης επιστροφη μπουσουση στο σεφ ειναι αρκετο για να με κανει να δω τα παιχνιδια!!

      Διαγραφή
    5. 1,03 και εγω Παναθηναικος ειμαι και απαισιοδοξος απο την φυση μου.Και εγω δινω 20 στον Παο και 50 στον ΟΣΦΠ τι σημαινει αυτο οτι ειμαι γαυρος(μπλιαχ);;;;Ο γαυρος περσι περασε με τα βιας στο f4 και μετα εκανε τα παιχνιδια της ζωης του,κανεις δεν ξερει πως θα αντιδρασει ξανα,Ο Σπανουλης δεν νομιζω οτι επηρεαστηκε απο τον τραυματισμο του.Τα ποσοστα του ειναι καλυτερα τωρα παρα πριν τον τραυμα.Οι μικροι ανεβηκαν ολα ειναι πιθανα.Εμεις παλι με αυτα τα βαρια κορμια (ΤΣΣΚΑ) που να πλησιασουμε ρακετα.Μονο με τριποντα μας βλεπω.Σημειωσε οτι ειμαι και αντιολυμπιακος,αλλα αυτα βλεπω και ζοριζομαι χεχεχε.

      Διαγραφή
    6. ο παναθηναικος εχει το πλεονέκτημα οτι είναι πλήρης δεν εχει απουσίες,παιζει με μια ομαδα που δεν μπορει να τον τρέξει σε μια εδρα που θυμιζει παιδικη χαρα με μια ομαδα που δεν μπορεις να την πεις και πυροβολα στο σουτ,που δεν εχει γκαρ και δεν εχει και τον βασικο της πλειμεικερ παρολα τα ελαττώματα του. επισης θα έχει και ολο το αγχος του κοσμου
      @77 εγω το εχω σιγουρο για μιλανο,ομως κανω εκτιμήσεις με βαση αυτα που βλεπω. πως να περασει η μακαμπι? με το σχορτσανιτη τον ζιζιτς και τον ραις.τι να πω....
      @ nas
      φιλαρακι μου ο ολυμπιακος υπεροπλια στα γκαρ εχει πραγματι οταν ειναι πληρης.τωρα ειναι πληρης? εχει το λο? εχει το σπανουλη 100% ετοιμο? οχι
      εχει μαντζαρη σλουκα και 70% απο σπανουλη.
      @ανωνυμος 1:03
      λεβεντη μου...εγω δεν μπαινω εδω να γραψω για να βρισω τους παναθηναικους ουτε να πουλησω ολυμπιακοφροσυνη.
      γραφω αυτα που βλεπω χωρις να γουσταρω να προκαλω τους αντιπαλους.αν κανεις και εσυ και οι αλλοι oi παναθηναικοι το ιδιο,θα σταματησουμε να διαβαζουμε και τις λαλακιες που γραφουν οι μεν για τους δε.τις ειρωνείες,τα μπινελικια και ολα τα αλλα.

      υ.γ. για την ομαδα μου παντως αφηνω και ενα παραθυρακι γιατι....μεγας εισαι μπουρουσαρε και θαυμαστα τα εργα σου.

      gskordak

      Διαγραφή
    7. @gskordak

      Είπα κι εγώ...
      Δεν θα πεις τίποτα για τον Μπουρούση!!!

      Διαγραφή
    8. @77
      xaxaxaxa τα κραταγα αλλα δεν αντεξα
      gskordak

      Διαγραφή
  31. Τζιμ ποιον θεωρεις πιο χρήσιμο?Σπανουλη ή Μάντζαρη?
    Με λιγα λογια αν επρεπε να απουσιασει ενας απο τους 2 στο πιο κρισιμο ματς ποιον θα διαλεγες να στερηθεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μάντζαρης είναι τοπ-περιφερειακό εργαλείο, ειδικά από τη στιγμή που λείπει ο Λο, ενδεχόμενη απουσία του θα πονέσει πολύ τον ΟΣΦΠ. Αλλά ο Σπανούλης είναι ο σταρ.. Δε μπορεί να λείψει (απλά) από τέτοια ματς για 2000 λόγους. Τώρα, αν κάποιος για εμένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να λείψει όπως είναι δομημένος ο ΟΣΦΠ είναο ο Ντάνστον..

      Διαγραφή
  32. Νομίζω ότι το κλειδί της σειράς ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ είναι η διαχείριση της κατάστασης του τραυματισμού του Τεόντοσιτς από τον Μεσίνα. Ο Ιταλός κατάλαβε μετά τον πρώτο καιρό ότι ο Πάργκο ήταν λανθασμένη προσθήκη και βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να αποφασίσει Πάργκο ή Μίλος. Διάλεξε το Σέρβο με δεδομένο ότι η ΤΣΣΚΑ παίζει αυστηρά σετ παιχνίδι και πάρκαρε στο ψυγείο τον Αμερικανό. Ανέβασε στο rotation Φριτζόν και Τζάκσον κι έτσι πορεύτηκε μέχρι σήμερα.
    Τώρα προέκυψε το θέμα με την απουσία του Μίλος. Τι θα κάνει ο Έκτορας;
    Θα διαγράψει τελείως τον Σέρβο από την σειρά; Κι αν ναι, τι ρόλο θα αναθέσει στον Πάργκο; Του συμπληρωματικού του Τζάκσον για 10-15 λεπτά (όπως είδαμε στο Τελ Αβίβ) ή θα τον αναβαθμίσει δίνοντάς του την μπαγκέτα και προσδοκώντας να αποσβέσει μέρος του τεράστιου συμβολαίου του;
    Ή μήπως θα πάει με τον Τζάκσον βασικό στα δύο πρώτα ματς προσπαθώντας κουτσά στραβά να τα βγάλει πέρα και θα περιμένει μετά το 2ο τον Τεόντοσιτς για να επιστρέψει στα γνωστά; Κι αν ναι, θα μπορεί ο Σέρβος να ανταποκριθεί ή θα έχουμε ένα συνεχές μπρος-πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω 77 σου λεω το υποθετικα υπεραισιοδοξο σεναριο οτι ο Παναθηναικος κανει το break και παιρνει ενα ματς στα 2 πρωτα στην Ρωσσια που θα λειπει και ο Τεοντοσιτς. Η συνεχεια θα ειναι στην Αθηνα μονο που αυτη τη φορα θα παιζει και ο Τεοντοσιτς και θα προσπαθησει η τσσκα αυτη τη φορα να κανει το break. Οταν λοιπον στα 2 πρωτα ματς ως Τσσκα και χωρις τον Τεοντοσιτς εχεις χασει, δεν αλλαζει η ψυχολογια σου(προς το καλυτερο) οταν επιστρεφει; Διοτι στην περιπτωση που η Τσσκα τα παρει τα 2 πρωτα ματς τοτε δεν εχει για τιποτα να αγχωθει. Κατα την γνωμη μου λοιπον η επιστροφη του τεοντοσιτς μετα απο 2 ματς πιο πολυ θα ειναι προβλημα για τον Παναθηναικο παρα για την Τσσκα.(θεωριες κανουμε βεβαιως κουβεντα να γινεται)
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    2. Όχι, Κώστα.

      Τεόντοσιτς + ΟΑΚΑ + τεράστιας σημασίας ματς + προερχόμενος από τραυματισμό + πίεση για το break = 0

      Διαγραφή
  33. jim για πρωτη φορα εχωμικρες διαφωνιες με την αναλυση σου… για το ντερμπι πιστευω καταρχην οτι ηταν ενα ματς που πηγε στα ισα που λεμε με τεραστιο αγχος απο πλευρας οσφπ 6/17 FT ειναι χαρακτηριστικο τρεμαμενων χεριων… εδωο coach b εχει πολυ μαλλι να ξανει… ειναι χαρακτηριστικο οτι ακομα κ οταν ηταν μπροστα ο παο ηταν πισω σ ασσιστ, λαθη, ριμπαουντ, απλα δεν εβαζε τις βολες ο οσφπ!
    ο παο εβγαλε 10 φασεις για τον μαυρο αλλα δεν ειναι κατι καινουριο… παντα προσπαθουσε να τις δωσει αλλο αν ο λουκας αποτυγχανε παταγωδως… και στο πρωτο ματς στο σεφ τον οκτωβρη τα χε ψιλοκαταφερει. απο κει και περ. χωρις καλο λασμε ο παο αμυντικα ειναι καλος οχι ταναλια ομως… κακη νευρικη διαχειριση απο μπαρτζ που δε χτυπησε στους αργους center αν και φανηκε οτι οι αμυντικες διαταξειςτου παο καταφερνουν να τους κρυβουν(τρομακτικο, μερκιες φορες παιζουν 4 στη ρακετα και ενας κατω απτο screen !!!!) μαγκια το οτι ο μπαρτζ δοκιμασε να παει στα δικα τ πλεονεκτηματ. (σχημα με 3 κοντους και ελαφρια front) και με αυτον τον τροπο εκανε τα σερι του. λιγο ζωνη με προσαρμογη στον καρι δε θα εβλαπτε πισω πιστευω.
    για τα playoffs
    η τσσσκα εχει θεματαρα χωρις τονπιο δημιουργικο ποιντστην ευρωπη τον μιλος… κανεις δε μπορει να στησει πλει αυτη τη στιγμη, τραγικη στλεχωση απο μεσινα… τα κορμια που λενε χρειαζονται καλους γκαρντ να παρουν τις αποφασεις, δε θα ποσταρουν απτο κεντρο μεχρι μεσα οι αλλοι… μεγαλη τυχη σε παο, αν μπορεσει καποιος να βοηθησει τον δδ, προσοχη μην παει ο παο το παιχνιδι στους παληκαρισμους χωρις δημιουργια οπως με οσφπ, ειναι πιο νταηδες οι αλλοι…
    η ρεαλ εκανε σοβαροτατο λαθος διαχειρισης της σειρας… ας μην μιλαμε σαν αβοριτζιναλς, ο λασο διαλεξε αντιπαλο(αστεια η διοργανωτρια σ αυτο το θεμα), και εδωσε κινητρο σε μια ομαδα που ζει για τετοιες καταστασεις αμερικανικης ταινιας. δεν στεκει το επιχειρημα της χαλαρωσης, ειναι τετοιο το mentality του οσφπ που επρεπε να αποφυγει τη χαλαρωση και το ματσαρισμα με τετοιον τροπο ο λασο. για καποιο λογο θεωρω λογικο στο μυαλο μου να περασει ο οσφπ αλλα απιθανο να τα καταφερει ο παο. εκτος δδ και φωτση οι αλλοι παιχτες του παο μου φαινονται τελειως αδοκιμαστοι σ αυτο το επιπεδο, κι ετσι ειναι… βεβαια υπαρχει κ το προσωπικο κινητρο.
    δινω ποσοστα! (κρατηθειτε… )
    παο τσσκα… 33.2/66.8
    οσφπ ρεαλ 46.3/53.7
    ετσι για να δειχνω μελετημενος
    assistant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @assistant

      O Μίλος είναι ο πιο δημιουργικός πόιντ στην Ευρώπη;
      Είσαι σίγουρος;

      Διαγραφή
  34. εχω λειωσει στην βιντεο θεραπεια, τι ειδα απο την ρεαλ.

    το transition τους δεν ξεκιναει μονο απο το διδυμο των κοντων τους αλλα απο οποιον παρει το ριμπαουντ-ειδικα εαν αυτος ειναι ο μιροτισ.

    ο ροντριγκεθ ειναι ο floor manager-παρολο που ξεκιναει με λιουλ ! πασαρει σκοραρει τα κανει ολα και συμφερει. ο ρουντι ειναι διακοσμητικος-που συνηθως κακο κανει παρα καλο.

    το κονσεπτ-συστηματα τους ειναι απλο- ξεκινανε με side screen μετα απο κοψιμο, μετα παιζουν PnR και εαν δεν βρουν την ευκαιρια ταιζουν τους ψηλους(καποιοες φορε αρχιζουνε PnR και μετα κοβουν). τα side τα χρησιμοποιουν (ειδικα με τον llul) για να παρουν διαδρομο για το καλαθι.

    στην αμυνα δεν κανουν κατι σημαντικο. δινουν πολλα σουτ ειδικα με τα τεσσερια μετα το πρωτο breach.γενικα μπαζουν και επαφίενται στα 2 ψηλα κορμια να σωζουν τα προσχηματα στις διεισδυσεις.

    ροντριγκεθ-μιροτιτσ-γιουλ ειναι οι 3 βασικοι πυλωνες που τους πλαισιωνουν ο ρουντι,ο μπορουσης και ο ρεγιες.

    αμυντικα ο ολυμπιακος θα πρεπει να:

    1) να πιει το αιμα του ροντριγκεθ,να του ρουφηξει το αερα που αναπνέει θα πρεπει η πιεση να ειναι τετοια ωστε να μην μπορει να ειναι με φατσα στο καλαθι.

    2)η αντιμετωπιση των πικ ν ρολ τους θα ειναι εκπληκτικα σημαντικη:
    πασαρουν καλα και τιμωρουν τα help and recover με ταϊσμα τω ψηλων. οποιος ειναι weak θα πρεπει να δινει βοηθαρες.
    σουταρουν πολυ καλα για να κατσει ο ψηλος πισω.
    (δεν αντιδρουν τοσο καλα εαν τους κοψεις την τριπλα με παγιδα)

    3) δεν πρεπει να παρουν πασες στα κοψιματα μετα απο τα πλαγια σκρην.
    ειτε παιρνωντας απο κατω απο το σκρην ειτε με βοηθεια τους ψηλου, ειτε με αλλαγες. αυτες οι πασσες πρεπει να κοπουν (εδω καλο θα ηταν να υπαρχει η πιεση που λεγαμε πριν ωστε να μην μπορει ο ασσος να πασαρει οπως γουσταρει-να του κλεινεις το παραθυρο ευκαιριας)

    4) καταπλικτη αμυνα στο ποστ και δη στον μιροτιτσ-οπου ειναι ποιο βαρυς απο τα 4ρια μας.

    τι πρεπει να κανουμε στην επιθεση:

    να τρεξουμε-ναι ναι-. εχουν τραγικη ισσοροπια. οποιος τους ετρεξε τους γλεντησε.

    πικ ν ρολ με τα 4ρια τους: ειναι τα ζωα μου αργα και δη ο ρεγιες.

    να ποσταρουμε τον ρουντι.

    σημαντικα σημεια:
    2 ειναι οι παικτες κλειδια για τον ολυμπιακο

    Ο σπανουλης: οχι μονο επειδη μπροστα μπορει και πρεπει να κανει παππαδες. αλλα επειδη πισω θα πρεπει να παιξει αμυναρα. θα περασει πολυ ωρα με τον γιουλ (εκτος εαν του δωσουν το 3ρι του) οποιος ειναι βασικος πυλωνας ειτε ειναι στην δυνατη ειτε στην αδυνατη.

    ματζαρης: head to head με τον καλητερο της ευρωλιγκα. αν καταφερει και τον βγαλει απο νερα του και παρει ολα αυτα που του δωσει στην αμυνα θα εχει γειρει η πλαστιγκα θεαματικα.

    γενικα η πρωτη τους 5δα: με γιουλ,ρουντι,αμερικανο μας δινει την δυνατοτητα να κλεψουμε λεπτα απο το ροτεϊσον. ο κατσιβελης θα πρεπει να μπει να στην εξίσωση και βολευει να μπει σε αυτο το σημειο. οπως βολευει και ο παπαπετρου να παρει τον ρουντι. δεν θα ηταν κακη ιδεα να ξεκιναγε ο ντανστον στο 4 και να τον ταιζαμε την επιθεση, δεν ειναι το καλητερο του μιροτιτσ.

    δεν τρομαξα με αυτα που ειδα. ειναι ανισσοροπη ομαδα που απο την πολυ γρηγοραδα πολλες φορες μπουρδουκλωνεται. οταν ανοιγει το ροτεσιον μπερδευονται ακομα περισσοτερο. αλλα θελει ενταση εαν το θελουν πραγματικα μπορουν να τους στειλουν σπιτι τους ευκολα.


    υ.γ. λειπει το βαρυ κορμι στο 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Lewnida μήπως είσαι ο Μπαρτζώκας? Χαχα
    Λοιπόν σχεδόν σε όσα λες συμφωνώ απόλυτα. Αν υπήρχε και ο περσινός Λο τα ποσοστά μου θα ήταν 55-45 υπέρ του Ολυμπιακού άλλα τώρα και λόγω έδρας δίνω 55-45 υπέρ Ρεαλ.
    Η τριάδα Σπανούλης, Μάντζαρης και Σλούκας και ο Ντάστον πιστεύω θα μασανε σιδερά και θα κατατροπώσουν τους αντίστοιχους της Ρεαλ, για τις θέσεις 3-4 έχω αμφιβολίες και επιφυλάξεις.

    υ.γ. τελικά μήπως η απόφαση της Ρεαλ ευνοήσει και τις δυο ελληνικές ομάδες? Θα έκλεινε θριαμβευτικά αυτή η πενταετία με ένα τελικό Ολυμπιακού Παναθηναϊκού στο Μιλάνο.

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδιά το Μιλάνο Μακάμπι? Ακούω γνώμες

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τελειώσει στα 4 βλέπω μακάμπι

      manu chao

      Διαγραφή
    2. ολη η σειρα πως θα τα παει μπροστα η μακαμπι την ωρα που δεν θα παιζει ο σοφο.

      Διαγραφή
    3. Γιατί Λεωνίδα δε παίζει ο Σόφο? τραυματίας?

      manu chao

      Διαγραφή
    4. Η Αρμανι προωθειται απ' ολες τις πλευρες εφετος και η Ευρωλιγκα φαινεται οτι απφασισε οτι προκειμενου να χασει το χρημα αλλα και το status του κ. Εμποριο να κανει οτι μπορει για να στειλει την ομαδα του στο φαϊναλ-4.

      Σιγουρα εκει η Αρμανι λοιπον, αλλα δεν την βλεπω να το σηκωνει. Το φαϊναλ-4 ειναι το "δαχτυλιδι" της Ευρωλιγκα, εκει οπου πρεπει να δειξει οτι η διοργανωση ειναι συναρπαστικη αλλα συναμα καθαρη γι αυτο και δεν χωρουν ευνοιες.

      Υ.Γ. Ο Σοφο παιζει αλλα ποτε δεν ηταν καθοριστικος σε κρισιμα ματς.

      Διαγραφή
    5. Το πιο αμφιρροπο ματς απο ολα. Εγω προσωπικα θα ειμαι υποστηρικτης της Αρμανι στο φαιναλ φορ για να σηκωσει την κουπα(μετα τις ελληνικες ομαδες βεβαιως). Θελω να παει Ιταλια η κουπα.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    6. οχι οχι παιζει! απλα οσο ειναι μεσα το πλανο ειναι απλο: την μπαλα στον σοφο που ειτε την σπαει (πολυ συχνα φετος) ειτε παει για το καλαθι, δεδομενου οτι θα πανε για double team μιας και δεν εχουν καποιον να τον κοιταξει στα ματια θα δημιουργει ανισσοροπια.

      το θεμα ειναι τι θα γινει οταν θα βγαινει που χαμηλωνει το σχημα και ερχεται στα μετρα της ΕΑ που σπαει φετος κοκκαλα!!!

      Διαγραφή
  37. Στα αποδυτήρια της Ρεάλ είχαν αποφασίσει εδώ και 15 μέρες να βγουν 2οι. Μάλιστα, έγινε και ψηφοφορία μεταξύ των παικτών και κοινοποίησαν το αποτέλεσμα στο Λάσο.
    Τάδε έφη kourouna.
    Κάτι μας θυμίζει, έτσι;

    Αν αληθεύουν οι πληροφορίες.
    Το γιατί επέλεξαν να βγουν 2οι δεν έχει καμία σημασία. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι μπήκαν (αφού τους δόθηκε η ευκαιρία) στην διαδικασία να επιλέξουν με την ανοχή ή την άγνοια του προπονητή. Μια ομάδα που είναι εξπρές όλη τη χρονιά, έχει σκορπίσει τον τρόμο σε όλους, παίζει υπερηχητικό μπάσκετ κερδίζοντας παντού και φαντάζει εδώ και καιρό ΤΟ φαβορί για τον τίτλο μπαίνει στο τρυπάκι της επιλογής. Ανεξάρτητα αν η επιλογή υποδηλώνει φόβο (να αποφύγουμε τον τάδε ή τον δείνα) ή είναι αποτέλεσμα της αλαζονείας από την φοβερή τους πορεία μέχρι τώρα (να πατήσουμε ΟΣΦΠ και Μπάρτσα γιατί δεν μασάμε πουθενά), είναι ξεκάθαρο ότι οι της Ρεάλ έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους. Την κύρια ευθύνη έχει ο κόουτς. Τα αποδυτήρια είναι σκορποχώρι.

    Ένα είναι βέβαιο. Συνήθως, όποιος μπλέκει να παίξει τέτοια παιχνίδια βγαίνει στο τέλος χαμένος. Θεωρώ, λοιπόν, πολύ πιθανό η Ρεάλ να μην καταφέρει να στεφθεί ούτε φέτος πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό είναι ένα δίκαιο τίμημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μούφες.. Να διαλξουν ποιόν δηλαδή? ΟΣΦΠ και μετά Μπάρτσα? Σοβαροί να είμαστε. Ποιό το κέρδος? Τι κέρδισαν δηλαδή?

      Διαγραφή
    2. "Το γιατί επέλεξαν να βγούν δεύτεροι δεν έχει καμία σημασία"

      Τότε τι έχει σημασία?

      Διαγραφή
    3. "Το γιατί επέλεξαν να βγούν δεύτεροι δεν έχει καμία σημασία"

      Τότε τι έχει σημασία?

      Σοβαρά, τώρα. Πες μου. Το διάβασες όλο το post; Ή μήπως σταμάτησες στην 3η σειρά;

      Διαγραφή
    4. @77
      πες μου κατι...
      η κουρουνα απο που τα εμαθε?
      απο που? αααααααα!!1 μαλιστα.
      και μετα μου λες γιατι τον κραζω????????
      γιατι ειναι επικινδυνος αγορι μου
      λεγονται αυτα τα πραγματα?
      gskordak

      Διαγραφή
    5. @gskordak
      Κάτσε, ρε. Πήρες φόρα…
      Δεν ξέρω τον ρουφιάνο. Αλλά πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις τίποτα δεν μένει κρυφό. Δεν σου φέρνω τα παραδείγματα της Εθνικής γιατί θα μου πεις ότι κι εκεί έπαιζε ο αγαπημένος σου. Είναι να σαν να μου λες πώς κάνουν ρεπορτάζ οι ρεπόρτερς των ομάδων. Υπάρχουν παίκτες πρόθυμοι να συνεισφέρουν στο έργο που λέγεται ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.
      Το θέμα είναι ο προπονητής. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκτίθεται και στο τέλος χάνει τον μπούσουλα.

      Διαγραφή
    6. @77
      ενταξει..πες μου τοτε ποιος βγηκε και ειπε φορα παρτιδα οτι ο ρουντι δεν μιλαει με κανεναν και κανει την προπονηση του και φευγει.
      τωρα πλακα κανουμε?
      και ετσι να ειναι δεν λεγονται αυτα τα πραγματα.
      gskordak

      Διαγραφή
  38. "υ.γ. λειπει το βαρυ κορμι στο 4."

    Εννοεις οτι λειπει απο τον Ολυμπιακο, ετσι; Αυτο ειναι γεγονος. Απο τον αρχικο σχεδιασμο λειπει ("ελειπε") το ψηλο-βαρυ τεσσαρι. Γι αυτο και του εκανε πλακα ο ΜΚΦ εφετος, ειδικα οταν ελειπε ο Πετγουεϊ και επαιζε ο Στρατος στο 4.

    Αλλα τωρα τελευταια παιζει ο Ντανστον στο 4 κι αυτο βοηθαει πολυ την αμυντικη λειτουργια του Ολυμπιακου. Οχι μονο για τα αμυντικα ριμπαουντ αλλα γιατι ο Ολυμπιακος παιζει πολυ με hedge-out στον αντιπαλο γκαρντ. Με ενα ψηλο η ρακετα του εφετος εμενε πολλες φορες απροστατευτη στα hedge-out γιατι ειτε ο Πριντεζης ειτε ο Πετγουεϊ (για διαφορετικους λογους ο καθενας) δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν στον αντιπαλο ψηλο (περισυ ο Χαϊνς τα εκανε και τα δυο - hedge-out και γυρισμα στο ζωγραφιστο σε χρονο dt γι' αυτο και δεν φαινοταν τοσο πολυ το προβλημα). Με τον Ντανστον ομως στο 4 και τον Σερμαντινι στο 5 το προβλημα φαινεται να εχει λυθει αμυντικα γιατι οταν βγαινει ο ενας απο τους δυο εξω για hedge-out ο αλλος μενει μεσα και καθαριζει τη φαση. Επιθετικα βεβαια υπαρχει μειονεκτημα σε μεσο-μακρινο σουτ.

    Τωρα, ενα εννοεις οτι η Ρεαλ δεν εχει το βαρυ 4αρι, μαλλον κι εδω ο Ρεγες παιζει το ρολο αυτο και τον εχει παιξει σε πολλα παιγνιδια εφετος. Περιμενω με ανυπομονησια τις μονομαχιες Ρεγες-Ντανστον στο 4 αν και, αν το παιγνιδι παει να κριθει εκει, αυτο θα σημαινει οτι η Ρεαλ εχει προβλημα.

    Γενικα, το μεγαλυτερο προβλημα του Ολυμπιακου δεν ειναι αυτοι που θα ειναι μεσα στο γηπεδο, αλλα αυτος που θα τους κουμανταρει αο' εξω. Στη μονομαχια Λασο-Μπαρτζωκα πιστευω οτι θα δουμε επαληθευση του ρητου στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, το σχήμα με τον Ντάνστον στο 4 δεν γίνεται να φορεθεί για πολλή ώρα. Εκτός από αυτό που αναφέρεις για τον σουτ που θα λείπει από το 4 υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει με 2 πεντάρια. Τον Ντάνστον και το Σερμαντίνι. Ο Σίμονς έχει πάρει τον κατήφορο και δεν δείχνει ικανός να σταθεί. Οπότε, οι δύο θα πρέπει να πάρουν πολύ περισσότερο χρόνο στο παρκέ κι αυτό θα είναι μεγάλο ρίσκο. Και από κόπωση και από φθορά σε φάουλ. Αν, λοιπόν, ο Πρίντεζης δεν εμφανιστεί 100% έτοιμος, τότε θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο rotation των ψηλών όπου ουσιαστικά θα έχουν μείνει μόνο 3.

      Διαγραφή
    2. Η προβλεψη μου (βασισμενη στους τελευταιους αγωνες του Ολυμπιακου) ειναι οτι ο Πριντεζης δεν προκειται να παρει χρονο στον 1ο αγωνα και ισως παρει πολυ λιγο χρονο στον 2ο. Ο Περπερογλου ισως παιξει λιγο στον 1ο αγωνα αλλα κι αυτος δεν νομιζω οτι ειναι στην κατασταση να τα δωσει ολα.

      Αρα, η λυση του Ντανστον ως 2ο 4αρι ειναι μονοδρομος αλλα εξαρταται και απο το κατα ποσο ο Μπαρτζωκας (αναλογα και με τη ροη του 1ου παιγνιδιου) θα αποφασισει να χτυπησει το 1ο παιγνιδι ή να κρατησει δυναμεις για το 2ο.

      Τωρα για το Σιμονς, εγω πιστευω οτι κι αυτος θα παρει (αναλογικα) καποιο χρονο εκτος κι αν ενεργοποιηθει ο Καββαδας. Νομιζω οτι η μονομαχια Σιμονς-Σλοτερ ειναι βατη για τον Ολυμπιακο αλλα το κυριο βαρος στη θεση 5 θα πεσει σε Ντανστον - Σερμαντινι με τον πρωτο να κανει υπερβαση δυναμεων (που τις εχει αλλωστε).

      Διαγραφή
  39. Μανώλη συμφώνω απόλυτα για το θέμα προσέγγισης των νέων παικτών. Η Παρτιζάν έχει δείξει τον δρόμο.
    Ο Παο πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα με δεδομένο οτι ο αρχηγός θα είναι για 20 με 25 λεπτά ανα αγώνα και αρα το καλοκαίρι θα χρειαστούν οπωσδήποτε 2 αξιόπιστα guard(με δεδομένο οτι ραιτ ούκιτς φεύγουν) για να στελεχώσουν τους Διαμαντίδη Παππά.
    Ίσως ήρθε η ωρα ο διαμαντίδης να έρχεται σαν 6ος παίκτης απο τον πάγκο τουλάχιστον σε παιχνίδια πρωταθλήματος καθώς πρέπει να διατηρήσει την φρεσκάδα του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έιναι οτι ο Ολυμπιακός έχει μαντζαρη σλούκα παπαπέτρου αγραβάνη καββαδά που θα αποτελέσουν τον ελληνικό του κορμό για τα επόμενα χρόνια αντίθετα ο Πάο έχει μεν Παππά γιανκοβιτς αλλα έχουν βουνό να ανέβουν για να φτάσουν στο επίπεδο που απαιτεί ο Παναθηναικός.

    ΥΓ. Που είσαι δίπλα στη Μασσαλία ; Εγώ σπούδασα στο Aix και έχω τις καλυτερες αναμνήσεις απο τον γαλλικό νότο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Eλα φιλε μου, Μασσαλια μενω εδω και 10 χρονια - 1 ωρα και ενα τεταρτο για Μιλανο...
    Τη ξερω την Aix καλα και ειναι και το μονο μερος εδω γυρω που ασχολειται λιγο με το μπασκετ ..
    Ειναι ομορφα εδω ...
    Στη Μασσαλια δυστυχως μονο η Ολιμπικ μετραει δηλαδη -ποδοσφαιρο..
    Εγινε η συζητηση παραπανω για τον Παππα, προσωπικα δεν θα εχτιζα ομαδα γυρω του με τον ιδιο τροπο που χτιστηκε ο Παναθηναικος γυρω απο τον Διαμαντιδη, οπως σωστα το λες και το λεμε πρεπει να επενδυθει χρονος σε νεα παιδια με μελλον οπως κανει ο Ολυμπιακος..
    Υπαρχουν και πιο μικροι και πιο ελπιδοφοροι παικτες απο το Παππα ..
    24 ειναι πια τι θα γινει θα μας δειξει το ταλεντο του ποτε?
    Πως παιζει ο Αμπρινες στη Μπαρτσελονα και δεν παιζει ο Παππας στον Παναθηναικο???
    Να σαι καλα φιλε και χαιρετισμους απο τη Provence.
    Μανωλης -Μασσαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σε συνέντευξη του ο D.J Cooper του ΠΑΟΚ έδειξε πολλή πράσινη συμπάθεια και ίνδαλμα ο 3Δ. Μήπως αυτός θα είναι η προσθήκη στα γκαρντ του χρόνου;
    Πάντως με μια μείωση στις απολαβές του ο Ούκιτς μια χαρά είναι, φτάνει βέβαια να είναι υγιής.
    Σταθερά καλός σε ΟΛΑ τα μεγάλα ματς, καλός αμυντικός. Ο Μποχωρίδης είναι ο μόνος παίκτης που φέρνει 3Δ σε στυλ, μακάρι να αποκτειθεί

    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλος παικτης, δεν θα με χαλαγε καθολου στον Παναθηναικο αν ειναι και φτηνος.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή