Athlenda

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..


Το ταξίδι τελείωσε για τις ελληνικές ομάδες στη φετινή Ευρωλίγκα. Τι έλειψε για να κατακτηθεί αυτή η μία νίκη που τις χώριζε από το Μιλάνο? Το Hoopfellas σχολιάζει τα ματς της Παρασκευής και κάνει μια πρώτη νύξη για τις "καλοκαιρινές" ανάγκες των ομάδων μας.. 




Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι οι ομάδες σίγουρα φεύγουν με ψηλά το κεφάλι, πιστοποιώντας την περιρρέουσα άποψη που υπάρχει στην Ευρώπη κατά την οποία "οι Έλληνες διαθέτουν τις πιο σκληροτράχηλες αγωνιστικά και πνευματικά ομάδες" παραδοσιακά πλέον σε τοπ-επίπεδο ανταγωνισμού. Το ότι έφθασαν μια νίκη από το Μιλάνο τα λέει όλα..


Λίγο ο Παναθηναϊκός μας στεναχώρησε με την εικόνα του σε ένα ματς που καλούταν να δώσει τα πάντα για την υπέρβαση αλλά νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι και ο ολοκληρωτικός διασυρμός σε αυτό (γιατί μη γελιόμαστε αυτό ήταν, σε αντίθεση με την γενική εικόνα της σειράς όπου η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει τις εντυπώσεις) μπορεί να αποτελέσει "φάρμακο" για τη συνέχεια μιας και έδειξε ξεκάθαρα τις αδυναμίες της ομάδας σε επίπεδο στελέχωσης-λειτουργικότητας ρόστερ σε συνάρτηση με την αγωνιστική ταυτότητα, τις οποίες έχουμε υπογραμμίσει από το καλοκαίρι και πριν αρχίσει η σεζόν εδώ στο Hoopfellas. Μια οριακή ήττα θα μπορούσε να "κρύψει" το πρόβλημα.. Τώρα αντιθέτως έχει πειστεί και ο πιο άπιστος.. (είναι και η ημέρα σήμερα). Ξεκάθαρα λοιπόν, οι πράσινοι έπιασαν το ταβάνι τους στη φετινή Ευρωλίγκα, σχεδόν στο απόλυτο. Ναι, εαν κατάφερναν το break στο πρώτο ματς θα είχαν μεγάλη τύχη (μιας και είχαμε χαρακτηρίσει πριν τους αγώνες το συγκεκριμένο ματσάρισμα ως "σειρά έδρας") αλλά δε το κατάφεραν. Η αίσθηση λοιπόν που έχω φιλτράροντας τη σεζόν είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν ότι δικαιούνταν από τη φετινή διοργάνωση. Διατήρησαν ψηλά το γόητρο του κλαμπ, έζησαν μερικές μεγάλες βραδιές, αντιμετώπισαν με επιτυχία φουρτούνες αλλά δεν έκαναν την υπέρβαση γιατί πολύ απλά δε μπορούσαν, τουλάχιστον όπως ήρθαν τα πράγματα. Ψηλά το κεφάλι σίγουρα..


Ο Ολυμπιακός επίσης αποκλείστηκε δίκαια στο 5ο ματς, όμως έχω την αίσθηση ότι όπως ήρθαν τα πράγματα είχε δυνατότητες να φθάσει ως το Μιλάνο, ειδικά με ένα διαφορετικό ματσάρισμα από αυτό που του "έτυχε" (π.χ. με ΤΣΣΚΑ). Νομίζω πως οι ερυθρόλευκοι σαν ποιότητα μπορούν ίσως να διαφωνούν με την τετράδα του F4. Και αυτό δε το στηρίζω στην παρουσία εκεί της Μακάμπι για παράδειγμα, η οποία είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες μας γιατί ο αντίλογος θα πεί ότι και η Αρμάνι -που έμεινε έξω- είναι πολύ κοντά στις ομάδες μας. Απλά οι back to back πρωταθλητές είχαν την ατυχία να ματσάρουν με τη σπουδαία Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι στην οποία (ίσως το χειρότερο ματσάρισμα που θα μπορούσε να τύχει στην ομάδα του Πειραιά) πάλεψαν σαν θηρία αλλά επίσης προδόθηκαν από κάποιες καλοκαιρινές επιλογές. Όπως ήρθαν τα πράγματα πέρασε η καλύτερη ομάδα αλλά οι ερυθρόλευκοι υπερασπίστηκαν την τιμή τους και το mentality που διέπει τον χαρακτήρα της πρωταθλήτριας. Ψηλά το κεφάλι και εδώ λοιπόν..

Πάμε λίγο στα δύο ματς και σε μερικά σχόλια για το καθένα..

ΜΟΣΧΑ

Κανονικά έπρεπε να γράψω "ασχολίαστο" γιατί πάντα είμαστε αυστηροί με τις ομάδες μας. Το ότι "εκεί" έφθαναν οι δυνατότητες των πρασίνων (όπως έγραψα πιο πάνω) δεν αποκλείει το περιθώριο της έκπληξης και σίγουρα για αυτό πάντα κυνηγάς το καλύτερο. Την υπέρβαση που λέμε (για αυτό και χρησιμοποιούμε άλλωστε τη συγκεκριμένη λέξη). Συμμετοχή στο F4 θα έκανε τους πράσινους overachievers με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μέσα στη χρονιά και τον τρόπο που προσπάθησαν να στρίψουν το καράβι. Τώρα πλέον μπορούμε να πούμε ότι έπιασαν το δικό τους ταβάνι δυνατοτήτων στη σειρά σαν γενική εικόνα γιατί στο 5ο ματς σαν μεμονωμένη εικόνα δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.


-Ο Παναθηναϊκός δεν έχει γκαρντς. Το έγραψα την επόμενη του ματς στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook.. Δεν είχε βασικά,τα γκαρντς για να πάρει τον έλεγχο της σειράς απέναντι σε μια ομάδα που χωρίς τον πιο ποιοτικό περιφερειακό της υστερούσε σε αυτή την γραμμή σημαντικά. Και ήταν ευτυχία για αυτήν το ότι η αντίπαλη περιφέρεια δεν είχε γκαρντς που μπορούσαν πραγματικά να πιέσουν τη μπάλα και να τρέξουν το παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Εκεί θα είχε μεγάλο πρόβλημα η ρωσική ομάδα εαν λάβουμε υπόψη μας το πως αμύνθηκε ο Παναθηναϊκός στο low post σχεδόν σε ολόκληρη τη σειρά. Η έλλειψη ικανών (για τις ανάγκες της ομάδας σε συνάρτηση με το αγωνιστικό στυλ της) περιφερειακών ήταν η αιτία που οι πράσινοι δεν κεφαλοποίησαν στο απόλυτο αυτήν τους την αμυντική προσπάθεια χαμηλά. Στο 5ο ματς που έκρινε τα πάντα, η τετράδα των γκαρντς του Παναθηναϊκού (Ούκιτς, Ράιτ, Διαμαντίδης, Κάρι) είχε 3/20 FG (!) με τους δύο πόιντ (Ούκιτς, Ράιτ) να "γράφουν" PIR -4 έκαστος.. Όσο λοιπόν βαριά και αργή χαρακτηρίζουν κάποιοι την ΤΣΣΚΑ στη φροντκόρτ με τις big lineups του Μεσίνα άλλο τόσο αργή είναι και η ελληνική ομάδα στην περιφερειακή γραμμή..


-Είχα γράψει παραμονή του ματς ότι περιμένω τον Μεσίνα να βάλει πολύ τη μπάλα στο ποστ και συγκεκριμένα στον Κρίστιτς και τελικά αυτό έκανε ο Ιταλός (γέμισε επιθέσεις χαμηλά) όχι όμως με τον τρόπο που είχα
επισημάνει (και τον οποίο πιθανόν να περίμενε και ο αντίπαλος μιας και αποτελεί την "ασφάλεια" της ΤΣΣΚΑ στα μεγάλα ματς και πολλά plays ασφαλείας τελειώνουν από εκεί με τον Σέρβο). Η ΤΣΣΚΑ από την αρχή "έψαχνε" ξεκάθαρα τον Κάουν σε κάθε αλλαγή (πατώντας στην τακτική του Παναθηναϊκού) χαμηλά, με εισαγωγική πάσα είτε από το φτερό, είτε κάθετη είτε από τη base line. Σαφή εντολή να τελειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιθέσεις από εκεί, με τον συγκεκριμένο παίκτη. Συνέπεια τις τακτικής των Ρώσων να εκτελούν πάνω στα miss match -πρώτη φορά στη σειρά με τόσο υπομονή και προσήλωση, μαζί με την επιθετικότητα του Κάουν ήταν και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντς. 7 επιθετικά μέτρησε ο Ρώσος σέντερ, τα περισσότερα πάνω ή στη πλάτη κοντύτερων αντιπάλων σε καταστάσεις "αλλαγής". Oι ψηλοί και γενικότερα η ομαδική άμυνα του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στο να κρατήσουν τον Κάουν μακριά από το καλάθι
της ελληνικής ομάδας.


-Συζητώντας με φίλους πριν το ματς είχαμε συμφωνήσει στο ότι πιθανόν να υπάρξει δυσκολία για τον Παναθηναϊκό να περάσει τους 58-60 πόντους την Παρασκευή εαν δεν ανεβάσει τα ποσοστά του στην περιφέρεια. Αποδείχθηκε ότι ήμασταν πολύ αισιόδοξοι.. Στατικός, χωρίς ρήγματα, δυσκολία στο τρανζίσιον αφού υπήρχε θέμα και στο αμυντικό ριμπάουντ. Ο Μεσίνα "έδινε" σε κάθε pick το midrange σουτ στον Διαμαντίδη "δίνοντας" τον διάδρομο για drive την ώρα που κάλυπτε την πάσα στον πράσινο σκρίνερ γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η βασική επιλογή του Διαμαντίδη. Στη δική του επίθεση μάλιστα, ο Ιταλός κόουτς έπαιξε πολύ πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού -όπως γενικότερα και στη σειρά- κατά κύριο λόγο με τον Μίτσοβ (είτε με κάθετη επίθεση είτε με ποστ παιχνίδι) απενεργοποιώντας παράλληλα τον -ναι, ακόμα- καλύτερο περιφερειακό help defender του αντιπάλου, εκθέτοντας την αδυναμία του αρχηγού στη προσωπική άμυνα και αναδεικνύοντας την ικανότητα του Σέρβου φόργουορντ στη πάσα. Παράλληλα οι γηπεδούχοι χτύπησαν πατώντας στη base line και εκτελώντας από τις γωνίες (αλήθεια, πόσους πόντους δέχθηκε ο Παναθηναϊκός από τις συγκεκριμένες θέσεις σε όλη τη σειρά..?)

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

Τι έδειξε το κύκνειο άσμα της ομάδας στην Ευρωλίγκα αναφορικά με τις ελλείψεις της ομάδας και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το καλοκαίρι αυτή? Πάμε να ρίξουμε μια πρώτη γρήγορη ματιά. Ούτως ή άλλως έχουμε μπροστά μας play-offs A1 στα οποία μπορούμε να βγάλουμε νέα συμπεράσματα. Απλά κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση, αν και νομίζω ότι οι φανατικοί αναγνώστες της σελίδας γνωρίζεται πρίν αρχίσει η σεζόν το.. τι θα βλέπατε και το τι χρειαζόταν.. Απλά θέλω να στηρίξω και πάλι την άποψη μου, ότι η Ευρωλίγκα μπορεί να κατακτηθεί με ένα μπάτζετ 12-13 εκ. χωρίς να είναι απαραίτητες επενδύσεις τεράστιες από τη στιγμή που είσαι διαβασμένος και γνωρίζεις την αγορά και τις ανάγκες της ομάδας σου.


-Γκαρντς: Η συνοχή στο μπακόρτ ήταν σε χαμηλό επίπεδο ασχέτου βάθους. Βασικά δεν υπήρχε λειτουργικότητα. Και αυτό φάνηκε κατευθείαν στο παιχνίδι του αρχηγού, Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο η στελέχωση άφησε "απροστάτευτο" τελείως ζητώντας του "παραπάνω" αντί να εξοικονομήσει κάθε πολύτιμη ανάσα του. Την τελευταία διετία έχουμε εστιάσει πολύ σε αυτό το κομμάτι στη στελέχωση. Όταν βλέπεις τον πολύ νεαρότερο Σέρχιο να παίζει 20+ λεπτά από τον πάγκο ή τον Ολυμπιακό να έχει κάθε πολυτέλεια να αφήσει τον Σπανούλη εκτός για αρκετά λεπτά καταλαβαίνεις ότι κάτι δε πάει καλά προφανώς.. (αναφέρομαι σε ομάδες τοπ-επιπέδου επίσης γιατί με αυτές θα συγκριθείς) Ο Ούκιτς παίρνει 800 χιλιάρικα.. Με 1 εκατομμύριο ευρώ (το πολύ 1.2 εκ. τιμές νέας σεζόν μάλιστα)
 παίρνεις δύο γκαρντς που "φυσάνε" (τύπου Λαφαγιέτ, Χίκμαν π.χ.) καλύπτοντας όλες σου τις ανάγκες με γνώμονα πάντα το μπάσκετ που παίζεις τώρα ή κάτι σχετικά κοντινό (γιατί τα πάντα εξαρτώνται από τη φιλοσοφία του κόουτς).Και ας μη γελιόμαστε. Ο Παναθηναϊκός σαν κλαμπ -όσο και η λίγκα μας έχει προβλήματα- μπορεί να προσελκύσει πολλούς καλούς ξένους παίκτες..Πλέον η ενίσχυση εδώ είναι αδιαπραγμάτευτη..(γιατί όταν είπαμε αρχές της σεζόν ότι ο ιδανικός ρόλος για τον Διαμαντίδη θα ήταν να έρχεται από τον πάγκο ως 6ος παίκτης για 20 ποιοτικά λεπτά κάποιοι το πήραν αψήφιστα..)

-Επιτέλους, post-5: Δε νοείται να παίζεις επίθεση μισού γηπέδου χωρίς έναν τέτοιο παίκτη. Ακόμα και εάν επιλέξεις να ανοίξεις το τέμπο σου, σε αυτό το επίπεδο για εμένα είναι must η ύπαρξη ενός ψηλού με αυτές τις προδιαγραφές. Τότε θα παίξει καλύτερα και ο Λάσμε και θα παράγει αποτελεσματικότερα όλη η ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για την περίπτωση Βουγιούκα..Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παίκτες που καλύπτουν αυτή την ανάγκη. Ακριβότεροι και φθηνότεροι του Έλληνα σέντερ (π.χ. ο Πολ Ντέηβις θα ήταν σούπερ αλλά το ρίσκο είναι μεγάλο μετά και τον φετινό τραυματισμό του στο γόνατο). Το θέμα είναι να μπορείς (ασχέτου συχνότητας) να ακουμπάς τη μπάλα στο ποστ. Δείτε λίγο τις ομάδες που έφθασαν φέτος στο Μιλάνο..

-Θέμα Παππά-Γιάνκοβιτς: Προβληματίζει πολύ το πως θα ενταχθούν τα δύο παιδιά στο ροτέησιον με πραγματικά λεπτά συμμετοχής. Είναι γεγονός ότι εαν οι πράσινοι όντως τους υπολογίζουν, τη νέα σεζόν πρέπει να χτίσουν την ομάδα πάνω σε αυτή τη λογική (του ότι θα πρέπει να έχουν θέση στον σκληρό πυρήνα της ομάδας). Δεν είναι εύκολο όπως είναι τώρα η ομάδα. Χρειάζεται να αλλάξουν κάποια πράγματα. Και πρώτα οι ίδιοι οι παίκτες (στο παιχνίδι τους). Έχω στο μυαλό μου κάτι πολύ συγκεκριμένο που μπορεί να αποβεί αρκετά λειτουργικό αλλά σας το κρατάω για το τέλος της σεζόν..



ΜΑΔΡΙΤΗ

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στη Μαδρίτη σε σχέση με αυτό της Μόσχας. Άλλος ρυθμός, άλλο επίπεδου ανταγωνισμού (παρότι η Ρεάλ είχε σταθερά το πάνω χέρι), ένταση που σε καθήλωνε. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και η "χημεία" του ματσαρίσματος. Ο Ολυμπιακός "έβγαλε" το καλύτερο (σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στα ματς) από τη Ρεάλ, η οποία πιστέψτε με θα πορευτεί πλέον στην τελική ευθεία της σεζόν με πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Μεγάλωσε ο χαρακτήρας της, δυνάμωσε, μετά από την πρόκριση αυτή απέναντι σε ένα ενεργό, μάχιμο πρωταθλητή. Οι ερυθρόλευκοι δεν έφθασαν ποτέ τόσο κοντά στο διπλό όπως ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα (1ο ματς) στη σειρά αλλά ήταν φανερό ότι η Ρεάλ ήταν πιο δυνατή overall ομάδα από την -δίχως Τεόντοσιτς- ΤΣΣΚΑ. Σαφώς όμως οι Μαδριλένοι πέρασαν δίκαια τους ερυθρόλευκους, καμία αμφιβολία για αυτό. Δύο-τρείς σημειώσεις από τον πέμπτο προημιτελικό..


-Η Ρεάλ "μάτωσε" τον Ολυμπιακό σε ένα κομμάτι που τον χτυπούσε σταθερά σε όλη τη σειρά. Το επιθετικό ριμπάουντ και την αδυναμία (μιλάμε για χοντρό πρόβλημα..) των ερυθρολεύκων πάουερ-φόργουορντς να κρατήσουν στην πλάτη τους (και μακριά από το καλάθι) τον Φελίπε Ρέγιες. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να "μπεί" στο ματς περισσότερο και ο λόγος που "παρέδωσε" πνεύμα μετά από ένα διάστημα ανελέητων χτυπημάτων από τον Ισπανό φόργουορντ-σέντερ. Η Ρεάλ συνολικά πήρε το 50% των διεκδικούμενων ριμπάουντς κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού (17 επιθετικά στα 34 συνολικά που διεκδικήθηκαν). Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τα λίγα λάθη που παραδοσιακά κάνει της έδωσαν διψήφια υπεροχή στο πεδίο των κατοχών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όταν δίνεις αυτό το προνόμιο σε μια ομάδα με τον ..εξοπλισμό της Ρεάλ απλά δεν έχεις τύχη..


-Η άμυνα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε πρόβλημα με την ικανότητα των παικτών του Λάσο να δημιουργούν "χώρους" (με ή μακριά από τη μπάλα) με την ταχύτητα τους. Είναι απίστευτη η ικανότητα της Ρεάλ σε αυτό κομμάτι. Ειδικά ο Γιούλ έδωσε ρεσιτάλ και τη δική του απάντηση για τα "καλύτερα λευκά πόδια στην Ευρώπη" (όπως σας έγραψα στη σελίδα μας στο facebook). Ο 27χρονος κόμπο έγραφε απέναντι σε όποιον ερυθρόλευκο αμυντικό έβρισκε μπροστά του στο ξεκίνημα εκμεταλλευόμενος σε συγκεκριμένες φάσεις τη λάθος συμπεριφορά του ψηλού στο πικ (ο Ντάνστον το έκανε δις) που είτε του έδινε χώρο είτε τον έκανε να ..μυρίσει "αίμα" με τη λάθος στάση του κορμιού του. Στην τέταρτη περίοδο (πέρα από το μόνιμο πρόβλημα Ρέγιες..) ο πληγωμένος αλλά απελπιστικά μαχόμενος για να "μπεί" στο ματς Ολυμπιακός παρέδωσε όταν ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε την επίθεση του. Clutch plays από τον Ρούντι σε άμυνα και επίθεση με παιχνίδι πάνω από το στεφάνι και τα ρέστα..


-Overall η Ρεάλ παρουσιάστηκε πιο φρέσκια, με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Μια ματιά στο performance αλλά και στις κινήσεις του Μπράιαντ Ντάνστον θα σας πείσει για αυτό.. Η κολώνα του Ολυμπιακού και πιθανόν MVP της σειράς μέχρι και το 4ο ματς, έμεινε από δυνάμεις, χάνοντας συνεχώς "θέσεις" και εκατοστά στο παρκέ, χωρίς δεύτερα άλματα και μια δόση απογοήτευσης για αυτό σχηματισμένη στο πρόσωπο του. Έτσι, εκτέθηκε περισσότερο η αδυναμία των Πέτγουεη-Πρίντεζη να ελέγξουν τη μάχη των ριμπάουντς. Δε σας κρύβω ότι ακόμα έχω την απορία γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε τον Παπαπέτρου στο "4". Το σκεφτόμουν σε όλη τη σειρά..

Επίσης οι Μαδριλένοι διάβασαν πολύ καλά τα picks των ερυθρολεύκων με τον Σπανούλη. Θυμηθείτε πόσες φορές έκανε λάθος ο αρχηγός του Ολυμπιακού "σπάζοντας" τη μπάλα στον περιφερειακό που έπαιζε δίπλα του, ψηλά στη ρακέτα. Μια πάσα που περίμενε η Ρεάλ και είχε έτοιμα χέρια να βγούν στη μπάλα, μικραίνοντας τον χώρο στην επίθεση του Ολυμπιακού και αναγκάζοντας τον Σπανούλη να αρχίσει να περνάει προς τα μέσα (τελείωσε φάσεις με μεγάλη καρδιά είναι αλήθεια). Πάντως απέναντι σε αυτή την άμυνα της Ρεάλ ο Σπανούλης έκανε 7 λάθη (πολλά σε αυτή τη πάσα μετά από πικ) σβήνοντας τις 7 τελικές του ουσιαστικά..

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

Κακά τα ψέμματα ο Ολυμπιακός είναι έτοιμη ομάδα για τη νέα σεζόν, με έναν κορμό γηγενών νέων παικτών που δε βρίσκεις εύκολα στην Ευρώπη. Ουσιαστικά η ομάδα θα κοιτάξει να κάνει ..μερεμέτια στη φροντκόρτ, γραμμή που θέλει βελτίωση.


Είχαμε πεί άλλωστε από την αρχή ότι το "4" χάνει σε μούσκουλα τα οποία μέχρι πέρυσι (Άντιτς) κάλυπταν την έλλειψη ύψους/βάρους στο "5". Αυτό το πρόβλημα υπήρξε από την αρχή της σεζόν. Η κατάσταση βελτιώθηκε στο TOP-16 αλλά με την Ρεάλ καταδίκασε τον Ολυμπιακό. Ελπίζω οι ερυθρόλευκοι να "ανεβάσουν" τον Αγραβάνη όμως για κάποιο λόγο πιστεύω ότι θα πάνε σε παίκτη εκεί. Είναι δεδομένο επίσης ότι θέλουν κάτι πραγματικά καλό να μοιραστεί το "5" με τον Ντάνστον. Δε σας κρύβω ότι έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένο παίκτη που (με το δικό μου το μυαλό το σάπιο..) λύνει το θέμα και στις δύο θέσεις. Και για αυτόν θα μιλήσουμε εν καιρώ γιατί αν τα πω όλα τώρα θα πρέπει να καταργήσουμε τη στήλη "Πάρτε τον" η οποία είναι από τις πιο δημοφιλείς του μπλογκ..

Τελευταίο ερώτημα.. Τι θα γίνει με τον τέταρτο παίκτη του μπακόρτ? Θα κοιτάξει για ξένο Ο Ολυμπιακός ή θα ανεβάσει τον Κατσίβελη? Η λογική της εξέλιξης/ανάπτυξης λέει ότι κάποια στιγμή ο Κατσίβελης πρέπει να κάνει enter στην πρώτη τετράδα των γκαρντς της ομάδας και τη θέση του (ως πέμπτου γκαρντ) του χρόνου να πάρει ο Χριστοδούλου.. Περιμένουμε με ενδιαφέρον. Προέχουν τα play-offs της χώρας μας. Ας δούμε πως θα τελειώσει η σεζόν και μετά το..μιλάμε σε ακόμα πιο σταθερή βάση.

294 σχόλια:

  1. Που οφειλεται κατα τη γνωμη σου η εκνευριστικη αστοχια του ΔΔ ακομα και σε στατικα σουτ, ακομα και σε layup;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός Τζιμ...

    Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν ακούμπησε καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ τη μπάλα στο ζωγραφιστό... Είχε τον Μπουρούση και τον Ρέγιες στην 3η περίοδο με 3 φάουλ ο καθένας και δεν έκανε μα κανένα play να βάλει την μπάλα μέσα... Ο δε Ντάνστον είχε νομίζω μόνο 1 καλάθι από το ζωγραφιστό... Όσον αφορά για το πικ εν ρολ του Ολυμπιακού, το σκεφτόμουν αρκετό καιρό... Γιατί δεν χρησιμοποιήσε τον Σερμαντίνι καθόλου; Πιστεύω μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει στο Πικ εν Ρολ και να ακουμπήσει την μπάλα σε αυτόν και να δημιουργήσει ρήγματα...

    Στα του ΠΑΟ... Φωνάζει από το καλοκαίρι ότι πρέπει να περάσει στην μετα-Διαμαντίδη εποχή. Χρειάζεται ένας floor general όπως ο Cooper του ΠΑΟΚ (ο οποίος όμως δεν ξέρω αν είναι σε θέση να βοηθήσει στο υψηλό επίπεδο) και ένας γκάρντ με υψηλότερο ΙQ από τον Ούκιτς. Έχω τον Ερτέλ της Λαμποράλ σε μεγάλη εκτίμηση δεν ξέρω εσύ Τζιμ ή τα άλλα παιδιά πως τον βλέπουν αλλά νομίζω ότι μπορεί να συνεισφέρει. Κάποιοι λένε και για Μάρκοβιτς... Επίσης ένας σουτέρ νεαρότερος από τον Κάρι επειγόντως... Τζάστιν Ντέντμον είναι η επιλογή μου... Όσον αφορά το post 5 μου έρχεται μόνο ο Πλαίς της Λαμποράλ... Πως σου φαίνονται Τζιμ; Πως τα βλέπετε παιδιά;

    Dino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλο ακουγεται φιλε αλλα ο Πλαις με τις εμφανισεις του λογικα θα κεντρησει το ενδιαφερον καποιων κλαμπ που εμεις πιθανον να μην μπορουμε να ανταγωνιστουμε οικονομικα. Ο Ερτελ μου αρεσει και εμενα και ο Κοζερ επισης απο Λαμποραλ. Σαν 5 εχω σε μεγαλη εκτιμηση τον Λοβερν αλλα δεν ειναι ο καθαρος ποστ παικτης με τα κιλα και τις κινησεις αλλα ειναι τρομερος ριμπαουντερ και αρκετα ψηλος (2.11) Ο Ντεντμον ειναι απιστευτος ατομικα αλλα δεν νομιζω οτι θα μπορουσε λογω αγωνιστικης ταυτοτητας να παιξει αυτο που θελουμε (με γνωμονα το σκληρο παιχνιδι που εχουμε τωρα, αν αλλαξουμε αλλαζει το πραγμα!)
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. ο Λόβερν αν έρθει, πρέπει να δουλέψει... Ο Μπατίστ μπορεί να μην είναι πια ο παλιός καλός Μπατίστ αλλά σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως μέντορας και να βοηθήσει τον Λόβερν... Δεν είναι κακή ιδέα αλλά θέλει δουλειά, υπομονή και ίσως βγει σε βάθος χρόνου...

      Για σουτέρ τώρα κόλλησα... Χαχαχαχα... Μου έχει μείνει ο Ντέντμον... Χαχαχαχαχα... Ο Τζιμ λογικά όλο και κάποιον θα έχει υπόψιν...

      Διαγραφή
  3. Jim για άλλη μία φόρα τέλεια ανάλυση και των αγώνων,αλλά και του μέλλοντος των 2 ομάδων.Προσωπικά πιστεύω ότι ο παναθηναικός πρέπει να χτίσει το καλοκαίρι την ομάδα του σαν να μην υπάρχει ο διαμαντίδης,δίνοντας στον 3d τον ρόλο που είχε δώσει ο ζοτς στον σάρας, αντίστοιχα.Βασική προυπόθεση αποτελεί σωστή επιλογή προπονητή( θεωρώ πολύ καλη για τον παο τον πιανιτζιάνι), ο οποίος θα χαράξει τη φιλοσοφία της ομάδας θα διαλέξει τους αντίστοιχους παίκτες και θα χτίσει τον παναθηναικό στην νέα εποχή.Τώρα όσον αφορά τον ολυμπιακό τα πράγματα είναι κατ εμέ απλά.Παίρνεις με κλειστά μάτια τον ντιλέινι για αντι-λο,δίνοντας του τα λεφτά του λο,ενώ νομίζω ότι αυτό που υπονοείς εσύ είναι ενδεχόμενη επιστροφή χάινς που θα οδηγήσει σε παραμονή πέτγουει, ίσως και σίμμονς, ενώ με την προοπτική του παπαπετρου και την ενδεχόμενη παραμονη περπέρογλου δεν βρίσκω λόγο φυγής του λοτζέσκι.Βέβαια σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος (αρκετά πιθανό) μπορεί να έχουμε και θέμα μπαρτζώκα ,οπότε βλέπουμε.
    Υ.Γ Νομίζω ότι η άλλη περίπτωση παίκτη που υπονοείς αν δεν είναι ο χαινς είναι ο ογκούστιν της κίμκι, που έχω σε απεριόριστη εκτίμηση.Θα ήθελα τη γνώμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΙΛ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΕΤΕΣ 5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ...ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΣΣΚΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΠΥ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Ή ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΩΚΟΥΝ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Ζεν Μάστερ συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πολύ δύσκολο να έρθει ο χαινς, ιδίως σε περίπτωση κατάκτησης ευρωλίγκας,ενώ αν μείνει ελεύθερος ντουντα και εφες θα τρέξουν αμέσως.Απλά εγώ προσπάθησα να αποκωδικοποιήσω τη σκέψη του τζιμ,άσχετα αν το θεωρώ δύσκολο

      Διαγραφή
    3. Αυτο με τα 5 εκατομυρια του Ηαϊνς απο που βγαινει?

      Γιατι το λινκ εδω μιλαει για 1.2 εκ. καθαρα το χρονο.

      http://www.interbasket.net/forums/showthread.php?25261-European-clubs-budget-2013-2014

      Και εδω αναφερει παραπλησια χρηματα (1.25 εκ).

      http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=16048

      Ουσιαστικα ο Χαϊνς πηγε στην ΤΣΚΑ με τα χρηματα που του προσφερε ο Ολυμπιακος γιατι μαλλον γουσταρε τον Μεσινα ή γιατι ετσι ηθελε ο μανατζερ του.

      Οχι βεβαια οτι θα μπορουσε να επιστρεψει καποτε στον Ολυμπιακο. Νομιζω οτι κι οι ιδιοι οι Αγγελοπουλοι δεν θα τον ηθελαν πια πισω.

      Διαγραφή
    4. To 4-5 εχει ονομα και επιθετο. VLADIMIR DRAGISEVIC !!

      Διαγραφή
    5. ...ο Χάινς δεν φεύγει από ΤΣΣΚΑ και πολύ περισσότερο δεν γυρνάει Ολυμπιακό κατά βάση εξ' αιτίας της αχαριστίας (για να μην πω τίποτε άλλο που να έχει σχέση με την -κατά τ' άλλα- συμπαθή εθνότητα των Ρομ) των ιδιοκτητών του (και συγκεκριμένα κάτι μου λέει ότι πιο πολύ ευθύνεται ο εις εκ των δύο - μαντέψτε ποιός...Ο οποίος πιθανολογώ ότι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι αυτός που είναι, δεν τον θέλει πίσω ΟΥΤΩΣ ή άλλως...).
      Επίσης δεν γυρνάει πίσω στους Μάο-Μάο των φωτοβολίδων, των σουγιάδων, των πετριών - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ....

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=43nbxlfcTl0

      Aν και νομίζω τον θέλουν στη Utah γιατί τον θεωρούν ''project''

      Dino

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤΣ:
    - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ? ΚΑΤΕΜΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΑΦ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΑΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...
    - Ο ΟΣΦΠ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΕΤΟΣ ΡΙΣΚΑΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΕΡΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΟΛΩΝΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΤ, ΚΑΛΟΣ Ο ΜΠΡΑΥΑΝ, ΠΡΟΘΥΜΟΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ) Ο ΜΠΡΕΝΤ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ...Ο ΟΣΦΠ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΥΓΕΙΗ ΛΩ Ή ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ "ΥΨΗΛΩΝ" ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΩΛ ΝΤΕΙΒΙΣ).

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
    ΥΓ1: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ 12 ΠΑΙΧΤΕΣ (ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΛΑΣΜΕ, ΓΚΙΣΤ, ΦΩΤΣΗΣ, ΜΠΡΑΜΟΣ, ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ)
    ΥΓ2: ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ...Νο1 ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ
    ΥΓ3: ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΤΖΙΜ, ΦΩΤΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΒΕΙΣ...
    ΑΡΧΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ "ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ...(ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΥΜΠΑΝ ΜΕΡΙΑ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ανάλυση Jim.
    Και το όνομα αυτού Jamon Lucas.Με 800-900χιλιάρικα που είναι τα λεφτά του Ούκιτς έχεις σκύλο στην περιφέρεια.
    Μετά θα πρέπει να κοιτάξουν ονόματα όπως Hickman,ohayion,Devin Smith,DJ COOPER και φυσικά ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στο ρόλο του Παππά...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΓΚΑΡΝΤ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΥΚΙΤΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΑΡΝΤ...ΓΕΝΙΚΑ Ο ΠΑΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΣΗ...Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Τον παρακολουθησες φετος τον Jamon Lucas?

      Διαγραφή
    3. Από Έλληνες, γλυκοκοίταζε τον Καλάθη αλλά λόγω των καλώ εμφανίσεων του στο NBA δεν θα φύγει οπότε πάει στον επόμενο στόχο που είναι και πιο εφικτός, οικονομικότερος, μικρότερος και πιο εξελίξιμος. Τον Μποχωρίδη. Όπως γράφει η κουρούνα πέρσι ο Άρης ζητούσε 1εκ αλλλά φέτος θα κλείσει με 300.000

      Διαγραφή
    4. Aνώνυμε ναι το παρακολουθώ και βλέπω ένας από τους 5 καλύτερους αμυντικούς περιφερειακούς στην Ευρώπη,με έφεση στο σκοράρισμα,με γερά πόδια και όχι απαγορευτικό κασέ από τη στιγμή που θα γίνει εξοικονόμηση χρημάτων-βλ φυγή Ούκιτς-Κάρι-Ράιτ.ο παο κατά τη γνώμη μου δεν έχει κάτι να χάσει,μόνο να κερδίσει,αρκεί βέβαια να τον αφήσει ο Ίβκοβιτς :)

      Διαγραφή
    5. Ήταν τραγικός φετος ο Λουκας σε οσα παιχνιδια τον εχω δει. Γιατι να παρεις ενα 32χρονο παιχτη σε αμφιβολη κατασταση?

      Διαγραφή
    6. Προς Κυριακή

      Ο Μποχωρίδης νομίζω είναι πολύ καλή περίπτωση για το μέλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βασιστεί επάνω του ο ΠΑΟ για το βασικό του άσσο του χρόνου. Να θυμίσω ότι οι Σλουκ, Παπ και λίγο λιγότερο ο Μάντζαρης (που ήταν σαφώς πιό έτοιμοι από τον Μποχωρίδη όταν ήρθαν στην ομάδα), ήταν χρόνια στον ΟΣΦΠ πριν γίνουν τελικά βασικοί στην backcourt της ομάδας. ο Σλουκ είχε δωθεί και δανεικός μια χρονιά στον Άρη για να ψηθεί, πριν γυρίσει και πάρει χρόνο στον ΟΣΦΠ επί Ivkovic.

      Οι Σλουκ και Παπ ήρθαν βέβαια στον ΟΣΦΠ και εξελίχθηκαν αρχικά από τον Δράκο, και μόνο ο Μάντζαρης ήταν στην εποχή Ivkovic.

      Από την άλλη, έτοιμοι (για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο από του χρόνου) Έλληνες PGs για το επίπεδο του ΠΑΟ δεν νομίζω ότι υπάρχουν, εκτός από τον Καλάθη βέβαια.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. Να προσθέσω στο προηγούμενο ότι π.χ. ο Χριστοδούλου δεν πρόκειται να παίξει βασικός (τουλάχιστον στην Ευρώπη) στα επόμενα 2-3 χρόνια (εκτός αν μας προκύψει νέος... Κούκοτς :-) ), αλλά και ο Johan πήρε χρόνο στην Ευρώπη φέτος, λόγω του τραυματισμού του Πέρπε, όπως κάποιος σχολίασε στο προηγούμενο άρθρο. Θα δώσει ίσως και του χρόνου λύσεις, αλλά δεν θα είναι σε επίπεδο βασικού τριαριού, παρά μόνο για την κάλυψη τρυπών (ή τραυματισμών) στη θέση.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω ο μοναδικός έτοιμος Έλληνας παίκτης στην θέση 1, εκτός από τον Καλάθη, είναι ο Ζήσης, αλλά δεν γνωρίζω αν το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμος. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τα πλάνα (στόχους της ομάδας) και την φιλοσοφία του προπονητή.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    9. O Jamon Lucas είναι 29 και όχι 32...
      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
  7. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο μπλογκ και αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω jim καθώς και τα παιδιά (που γράφουν χωρίς οπαδικό φανατισμό αλλά με κριτική διάθεση) καθώς με έχετε κάνει να βλέπω καινούρια πράγματα μέσα σε ένα παιχνίδι. Όντας Παναθηναϊκός ο ίδιος (και καθώς πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που χρειάζεται πολύ λιγότερες αλλαγές) δεν μπορώ να μην αναφερθώ πρώτα σε αυτόν. Είναι φανερό ότι η περιφερειακή γραμμή έχει πρόβλημα και χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, ίσως αυτή να είναι η μεγάλη ευκαιρία για την δημιουργία ενός διαφορετικού πρότζεκτ το οποίο θα έχει ένα ορίζοντα 2-3 ετών έως ότου αποδώσει και στο οποίο ο βασικός κορμός θα είναι νέοι παίκτες. Δεν μπαίνω σε ονοματολογία παικτών-κάτι τέτοιο είναι πρώιμο ,ίσως και δευτερεύων- αλλά θα ήθελα την γνώμη σου για το ποιος θα ήταν κατάλληλος προπονητής για να τρέξει ένα τέτοιο πρότζεκτ και ποιες οι βασικές παράμετροι (σε τεχνικό και όχι σε οικονομικό επίπεδο) για την επιλογή του. Αυτή θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι η επιλογή του ΔΓ και ότι έτσι θα έχει μεγαλύτερο κέρδος -μακροχρόνια- ο ΠΑΟ. ΥΓ 1 Αν και θεωρώ ότι ο Άρτζι προσέφερε σε μια δύσκολη εποχή δεν παύω να σκέφτομαι πως θα ήταν η ομάδα αν διάδοχος του Ζοτς ήταν ο Ιτούδης... ΥΓ2 Όταν αναφέρομαι ως δευτερεύων για την ονοματολογία παικτών το κάνω με βάση το ότι αν δεν έχεις οριστικά καταλήξει σε προπονητή και στον τρόπο που θες η ομάδα να παίζει η ονοματολογία είναι σαν να βάζεις το κάρο μπροστά από το βόδι ΥΓ3 Πιστεύω πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟ θα έχουν την ωριμότητα να στηρίξουν ένα τέτοιο πρότζεκτ αρκεί να γίνεται με σοβαρότητα (υπάρχει εξάλλου και το παράδειγμα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ οπότε είμαστε πια εξοικειωμένοι σε αυτή την λογική) Ευχαριστώ για την φιλοξενία Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μερικες σκεψεις
    για παο

    1)ο γιανκοβιτς αν βελτιωθεί μπορει να γινει μια πιο αθλητικη εκδοση του περπερογλου και βασικο τριαρι της ομαδας στη θεση του ματσιουλις που μπορει να εξαργυρωσει την καλη 2ετη του παρουσια στην ομαδα με ένα μεγαλυτερο συμβολαιο εξω
    2)στους ψηλους με αποκτηση ενός 5ριου η ομαδα είναι υπερπλήρης,ισως και να πρεπει να δοθεί ο μαυρο για να μην υπερφορτωθεί η φροντλαιν.γκιστ και λασμε μενουν,μπατιστ εννοείται φευγει
    3)ο παππας είναι από τη φυση του πρωταγωνιστης,η τον χρησιμοποιείς ως τέτοιον η τον χαντακώνεις.κριμα για το ελληνικο μπάσκετ ένα τετοιο ταλεντο να παει στραφι
    4)ουκιτς δεν προσεφερε τα αναμενομενα καλυτερα να απαλλαγεί απ το συμβολαιο του,καρι και ραιτ ανανεωση και αποκτηση ενός παικτη συμπληρωματικου για αμυνα οργανωση.φερελπις ο μποχωριδης,καλη η περιπτωση του νωντα παπαντωνιου που παιζει καλη αμυνα στον κολοσσο και βελτιώνεται συνεχως οργανωτικα/δημιουργικα

    για οσφπ
    1)ο κατσιβελης πρεπει να καθιερωθεί επιτελους,πολυ μεγαλο ταλεντο που κινδυνευει να χαθει.με τον σπανουλη να εχει ακομα χρονια μπροστα του,τον μαντζαρη σταθερη αξια και μια αυξηση του ρολου του σλουκα η περιφερεια του οσφπ θα ναι δυνατη.και βεβαια με τον λοτζεσκι που ηταν φοβερα πετυχημενη μεταγραφη
    2)παπαπετρου,αγραβανης,χριστοδουλου αυξημένα λεπτα εχουν και οι 3 προσοντα.
    3)ο σιμονς πολύ μετριος όπως και ο κολινς.ο πετγουει είναι ο αντιστοιχος γκιστ,νομιζω του χρονου θα είναι καλυτερος.ισως θελει έναν παικτη στο 5 στη θεση του σερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παππας ειναι παιχταρας αλλα ξερει να κανει συγκεκριμενα πραγματα.Αν εσυ του ζητας αλλα απο αυτα που μπορει να κανει δε φταιει ο Παππας που δεν παιζει καλα.Υποθετει κανεις οτι πριν τον παρουν τον μελετησαν. Αν οχι, τι να πω..

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω μόνο στο Vet13 και τον ανώνυμο σχολιαστή από κάτω, ότι πιστεύω και τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς. Για τον δεύτερο, είμαι σίγουρος ότι σε 1-2 χρόνια θα μπορεί να δώσει πράγματα στον ΠΑΟ, για τον πρώτο θα συμφωνήσω εν μέρει με τον ανώνυμο, σχετικά με το τί μπορεί να κάνει. Έχω την εντύπωση ότι σε μια ομάδα του σχετικά ελεύθερου επιθετικού στυλ της φετινής Real (με παιχνίδι τύπου run n' gun) θα έκανε παπάδες στην επίθεση, δεδομένου του επιθετικού του ταλέντου. Στον ΠΑΟ όμως, αν η φιλοσοφία του χρόνου δεν αλλάξει ριζικά, θα είναι ίσως λίγο δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτή και το σετ παιχνίδι με αυστηρούς κανόνες. Να τονίζω ότι πάντοτε μιλάω για την Ευρώπη, γιατί στις ελληνικές διοργανώσεις δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα και για τους δύο παίκτες.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Δε χρειαζεται καμια φοβερη προσαρμογη.Στοιχειωδης λογικη χρειαζεται και αυτοπεποιθηση που χαθηκε επι των ημερων του Πεδουλακη.Μου εχει μεινει μια φαση απο το παιχνιδι με τον Ερυθρο Αστερα στην οποια ο Παππας κανει δεξιο drive του κανουν φαουλ παιρνει δυο βολες και ο Πεδουλακης απ'εξω του κανει παρατηρησεις γιατι δεν εκανε split out. Ο Παππας δεν προκειται να παιξει ποτε με αυτα τα μυαλα. Ας τον αφησουν ησυχο τον ανθρωπο.Ειναι Παναθηναϊκος, ειναι καλος παικτης, ολη του τη ζωη περιμενε να παιξει στον Παναθηναϊκο.Ε ας τον αφησουν να παιξει.

      Διαγραφή
  9. Ρε συ jim, πηγαινε σε παρακαλω αμα γινετε να δουλεψεις στον παναθηναικο! Μηπως δουμε ασπρη μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπραβο ρε Τζιμάρα.

    Ο Παπαπέτρου δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να σταθεί στο 4, θα φορτωνόταν πολύ γρήγορα με φάουλ...
    Η περίπτωση Λο έχει μεγάλο ενδαφέρον, αν γυρίσει υγιής...
    Ο Σπαν δε θα πρέπει να υπολογίζεται για 30+ λεπτά, μεγαλώνει, τον θες για τα 20-25 κρίσιμα λεπτά, είναι παίκτης που καταναλώνει ενέργεια στο παιχνίδι του και μεγαλώνει...
    Ο Σλούκας πραγματικά δεν εμφανίστηκε πουθενά, κάνε ένα σχόλιο για τον αριστερόχειρα αν έχεις κάτι να πεις, ειδικά δημιουργικα έλλειψε πολύ...
    Ο Μάντζαρης αν είναι υγιής και δουλέψει το σουτ του το καλοκαίρι, θα ανέβει επίπεδο... Πρέπει να είναι πιο απειλητικός!
    Ο Λοτζέσκι μοιάζει να μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.
    Αν χάσει το πρωτάθλημα ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ τον Μπαρτζώκα. Κι ας με κράξουν κάποιοι φίλοι γι αυτό το τελευταίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΠ,

      ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΣΛΟΥΚΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΝ+ΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΙΝΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ...ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΑΝΕ...ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΕΣ (ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)...
      ΓΙΑ ΤΟ ΛΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΕΣ...ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΕΤΕΣ...
      ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, 1000000 ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. +1 και απο μένα για Μπαρτζώκα, όποια κ αν είναι η κατάληξη του πρωταθλήματος.

      geroly7

      Διαγραφή
    3. Mα είναι και κρίμα να καεί ο Παπαπέτρου ως 3. Είναι από τα λίγα καθαρόαιμα, δεν βγάζει η Ευρώπη καθαρά 3άρια πολλά και μεγάλης κλάσης, και ένα τέτοιο σου δίνει μεγάλα πλεονεκτήματα. Δείτε πχ τον Μπατούμ που στα Ευρωπαϊκά παίζει SF πόσο δύσκολα τον μαρκάρουν...
      Alex 7

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ και νομίζω θα ήταν έγκλημα να φύγει ο κ. Μπαρτζώκας ακόμα και αν η ομάδα χάσει το πρωτάθλημα!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  11. Απιστευτος για ακομα μια φορα! Ο Λοβερν θα μπορουσε να γινει το ποστ 5 του Παναθηναικου; Και αν ο Κινσευ επισης φυγει απο Παρτιζαν θα μπορουσε να βρει ρολο ως 2 στον Παναθηναικο; Επισης νομιζω οτι πρεπει να φυγει ο Μαικ (να αποσυρθει) και να μεινει με λιγο λιγοτερα ο Λουκας ως αντι-Τσαρτσαρης δηλαδη μπαλαντερ σε 4-5 και να ερθει το ποστ βαρυ 5 που λεμε και ξαναλεμε! Δεν μπορω να περιμενω τις καλοκαιρινες σου προτασεις και στηλες με λαβρακια, σου μιλαω μπεσα!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim ποια είναι η γνώμη σου για Αμερικανό προπονητή στον πάγκο του Παναθηναϊκού; Πιστεύω πως θα υπάρχουν κάποιοι είτε έμπειροι είτε ανερχόμενοι, οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν για ένα ευρωπαϊκό project. Ειδικά ένας πολύπειρος προπονητής από κολλέγιο θα είναι πιο κοντά στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και, επίσης, θα έχει την ικανότητα να χτίσει μια ομάδα εκ βάθρων (όχι απλώς να την διαχειριστεί), κάτι που χρειάζεται στο άμεσο μέλλον ο Παναθηναϊκός. Τι λες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aμερικανός; Ποιος; Σε τέτοιο project είναι ταμάμ πιστεύω ο coach K αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ενδιαφέρεται για ευρωπαϊκό πάγκο

      Dino

      Διαγραφή
    2. Χεχε, υπαρχει ενας Αμερικανος με πολλη εμπειρια στην Ευρωλιγκα που εχει ματι για παιχτες λαβρακια.

      Και δεν εννοω τον Μπλατ.

      Διαγραφή
  13. Το παιχνίδι του ΠΑΟ δεν χωράει αναλύσεις. Η ομάδα δεν μπήκε καν στο γήπεδο και νομίζω η ευθύνη του προπονητικού τιμ για τον τομέα της ψυχολογίας είναι σημαντική. Για την περιφέρεια πρώτη επιλογή Delaney (δύσκολα όμως και πολλά λεφτά) και μετά Dj Couper δαγκωτό (Το παιδί είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο NCAA και έχει σημαντικές παραστάσεις)

    Ο ΟΣΦΠ στάθηκε πολύ καλά στη Μαδρίτη αλλά εκτός απο του ότι στέρεψε απο ενέργεια, λόγω της απαιτητικής άμυνας με αλλαγές που έπαιξε στα 3 τελευταία ματς, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στην επίθεση. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και χρειάζονται 2-3 πινελιές για να ξαναδιεκδικήσει είσοδο στο f4 του χρόνου με πλεονέκτημα έδρας.

    Υ.Γ Ποιός θα πάρει wildcart του χρόνου μεταξύ Partizan και Ερυθρού Αστέρα??

    Υ.Γ2 Το σήκωσε το εφηβικό ο Πανιώνιος. Μπράβο σε όλα τα παιδιά απο όλες τις ομάδες και ελπίζω σύντομα τα τους δούμε στη βασική σκηνή του ελληνικού μπάσκετ.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λοιπόν παίδες, για να μην σας κρατάω σε αγωνία μέρες που είναι, σας λέω ότι επίκειται η επιστροφή του προπονητή-σύμβολο που όλοι περιμένετε εναγωνίως... αυτό εξάλλου διάλεξε τον πρίφτη για ασσίσαντ!!! όλα τα άλλα θα πάρουν το σρόμο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Eχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και δεύτερον, είναι τόσο πεισμωμένος με το φετινό φιάσκο που όχι μόνο δεν θα φύγει αλλά θα μείνει επίτηδες για να τους φιμώσει όλους... Είναι τελειομανής ο Ζέλικο...

      Dino

      Διαγραφή
    2. eisai sigouros ???? mhn ta les etc gt anaveis fwties se pollous... k gw to diavasa kapou oti ein sumfwnhmeno na gurisei alla den borw na eimai sigouros.

      Angelos

      Angelos

      Διαγραφή
    3. ...έτσι, διότι όλος ο μπασκετόκοσμος έναν ανώνυμο περίμενε να τον λυτρώσει από την αγωνία του.
      Κι έτυχε να είσαι εσύ.

      Διαγραφή
    4. @12:59

      Για μένα ο μόνος προπονητής σύμβολο που πέρασε από αυτό τον έρμο τόπο ήταν ο Μποχού. Όλοι οι άλλοι απλά υποκατάστατα.

      Διαγραφή
  15. Παρολο που ειναι σχετικα νωρις (ελεω ελληνικων τελικων),κατα την ταπεινη μου αποψη ο Παναθηναικος δεν χρειαζεται πολλες μεταγγραφες οπως βγαινει προς τα εξω αλλα σωστες και ποιοτικες χωρις να ειναι ακριβες οπως τονιζει και ο Τζιμ!Παραμενουν Λασμε-Γκιστ-Φωτσης-Μαυροκεφαλιδης,Ματσιουλις-Μπραμος-Γιανκοβιτς,Διαμαντιδης-Παππας.Οσον αφορα τις μεταγγραφες,το post-5 ο Βουγιουκας θα πρεπει να ειναι η πρωτη επιλογη (στα συν οτι ειναι Ελληνας και ξερει την ομαδα).Ακολουθει το σημαντικοτερο κομματι της περιφερειας οπου η πρωτη κινηση με οριζοντα το καλοκαιρι του 15 (οταν λογικα ο Διαμαντιδης θα αποσυρθει) θα πρεπει να ειναι ο Μποχωριδης.Οπως ειναι φυσικο για να εχεις βλεψεις για Ευρωλιγκα θα πρεπει να αποκτησεις και καλους ξενους (οπου σε προδωσαν φετος).Τετοιος ειναι ο Delaney (γρηγορα ποδια,σκορερ,καλη ηλικια) οπου θα πρεπει να δαπανηθουν αρκετα χρηματα λογω της φετινης του παρουσιας.Οσον αφορα το βασικο σου Playmaker (με το σκεπτικο οτι ο Διαμαντιδης θα ειναι ο 6ος σου παικτης , οπως ο Τζινομπιλι,Σερχιο Ροντριγκεθ και αυτοματως δεν εξαρτασαι απολυτα απο εκεινον) η ομαδα θα πρεπει να κοιταξει παικτες οπως ο Νελσον του Ερυθρου Αστερα,ο Λαφαγιετ της Βαλενθια.Τελος μια βομβα που θα μπορουσε να κυνηγησει υπο προυποθεσεις θα ηταν και ο Μαντζαρης (αν δεν κανω λαθος ληγει το συμβολαιο τους φετος).Ετσι θα εχεις ενα ροστερ 13-14 παικτων,με κορμο 6-7 Ελληνων παικτων υψηλου επιπεδου,και συγχρονως σιγα σιγα η ομαδα θα οδηγειται στη μετα-Διαμαντιδη εποχη,παιρνοντας απο εκεινον το μαξιμουμ (με σωστη αξιοποιηση του).Οσον αφορα το θεμα του προπονητη Κατσικαρης ή Μπλατ (συνεντευξη στην Ευρωλιγκα σημερα οπου δεν αποκλειει τιποτα για το μελλον του).Αυτα τα λιγα απο εμενα,ελπιζω να μην σας κουρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το συμβόλαιο του Μάντζαρη έχει οψιόν ανανέωσης. Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν. Και δεν υπάρχει περίπτωση οι Αγγελόπουλοι να αφήσουν ελεύθερο παίκτη και δη Έλληνα σε πολύ καλή ηλικία ο οποίος κατά 90% θα κατέληγε στον Παο. Ακόμη και να μη τον ήθελαν θα τον κρατούσαν ώστε να μη πάει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

      Διαγραφή
  16. Jim τρέμω την πιθανότητα να αφήσει ο Ολυμπιακός ελεύθερο τον Κατσίβελη. Τον τσίμπισε ο ΠΑΟ την άλλη μέρα...Πόσο θα θελα να είχε γίνει αυτό που είχες σκεφτεί, να τον είχαμε δώσει δανεικό όταν χτύπησε ο Westerman...Θα χε ανέβει σκαλί...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι φοβάμαι τον Law, αν επιστρέψει σε καλή κατάσταση στους αγώνες.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  17. Nolan Smith θα ταίριαζε σε έναν από τους δύο? Η και στους 2 ίσως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Ίσως προσελκύσει και ενδιαφέρον από το NBA ο Smith, σύμφωνα με την παρακάτω πηγή:

      http://www.sportando.com/en/usa/nba/118250/bulls-and-thunder-eye-nolan-smith-for-the-next-season.html

      The Dream

      Διαγραφή
  18. http://greenblogger13.wordpress.com/2014/04/25/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟ είναι να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο για το πως θα πορευτεί η ομάδα από το καλοκαίρι κ για τα επόμενα χρόνια. Θα έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει το (πολύ δύσκολο) εγχείρημα του χτισίματος της ομάδας στην μετά-Διαμαντίδη εποχή. Πρώτη προτεραιότητα πάντως, ανεξαρτήτως των ονομάτων για παίχτες που έχουμε στο μυαλό μας, είναι να επιλεγεί ο προπονητής που θα κάνει αυτό το χτίσιμο. Εξίσου σημαντικό είναι αυτόν τον προπονητή να τον στηρίξει ολόψυχα ο κόσμος του ΠΑΟ (κι ας μην τον λένε Ομπράντοβιτς).
    Θέλω τη γνώμη σου Jim, όπως κ των υπόλοιπων παιδιών κ για την αξία των παρακάτω, αλλά κ για την πιθανότητα να παίξουν αυτά τα ονόματα:
    Μπλατ
    Ιτούδης
    Πιανιτζιάνι
    Κατσικάρης
    Περάσοβιτς

    Όποιος έχει να προσθέσει κάποιον ακόμη να το κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλάτ: ακούγεται για Νικς (http://www.haaretz.com/life/sports/1.581195)

      Ιτούδης: έχει διετές (με οψιοον ανανέωσης για άλλον έναν) στην Μπάνβιτ... Δύσκολο να φύγει...

      Πιανιτζιάνι : νομίζω όλη η δουλειά του στη Σιένα ήταν οικοδόμημα Μπάνκι... Μετά το φιάσκο με Φενέρ δύσκολα να του εμπιστευθεί κανείς τα κλειδιά σε μια μεγάλη ομάδα

      Κατσικάρης: Γλώσσες λένε έχει κλείσει στην Εθνική αλλά περιμένει την αποδέσμευση Τρινκιέρι για να υπογράψει

      Περάσοβιτς: Yπέγραψε 1+1 συμβόλαιο με την Βαλένθια το Μάρτη... Δύσκολο και για εκείνον (http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/home/transactions/eurocup-2013-14/i/133358/8174/valencia-coach-perasovic-agree-on-contract-extension)

      Από αυτούς στην τωρινή φιλοσοφία του ΠΑΟ ταιριάζει ο Πιανιτζιάνι αλλά έχω ενδοιασμούς κατά πόσο ήταν δικό του δημιούργημα η Σιένα ή του Μπάνκι

      Dino

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τους ενδοιασμούς σου, απλά το όνομα Μπάνκι δεν το ανέφερα διότι υπέθεσα πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη μείνει κ για τον επόμενο χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι πλην Πιανιτζιάνι, οι άλλες περιπτώσεις είναι από δύσκολες ως μη ρεαλιστικές. Μπλατ τον βλέπω ΤΣΣΚΑ. Ο Ιτούδης "προσπάθησε να καταστρέψει τον ΠΑΟ" σύμφωνα με υπαινιγμούς του ΔΓ. Κατσικάρης για εθνική. Περάσοβιτς πολύ καλός αλλά με συμβόλαιο.

      Ένα όνομα που θα παίξει σίγουρα αν δεν έχει συμβόλαιο είναι του Πλάθα.
      Ένα άλλο όνομα που δεν έχει συμβόλαιο και θα ήταν πολύ καλή λύση για τον ΠΑΟ είναι του Πασούτιν.

      Μια έκπληξη που θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις και θα ανέβαζε τον πήχη είναι ο Πασκουάλ.

      Διαγραφή
    4. Ο Πασούτιν δεν ξέρω τι συμβόλαιο έχει αλλά υπέγραψε με την Εθνική Ρωσίας...

      Ο Πλάθα -κατ'εμέ είναι ο Ζούρος της Ισπανίας- έχει μέχρι του χρόνου συμβόλαιο στην Ανδαλουσία

      Διαγραφή
    5. Δεν το θυμόμουν για Πασούτιν απλά έμεινε στο ότι έφυγε από Λοκομοτίβ.

      Για τον Πλάθα, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη του καθενός, νομίζω ότι είναι όνομα που πουλάει στο ελληνικό κοινό.

      Διαγραφή
    6. Καλημερα,,απο καλοκαιρι ελευθερος θα ειναι και ο Μεσινα...

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους,

    Δυστυχώς επαληθεύθηκε το blog όταν μιλούσε για μεγάλες ελλείψεις στην περιφέρεια για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να κάνει σωστές κινήσεις η διοίκηση το καλοκαίρι, υπογράφοντας αρχικά έναν καλό προπονητή και ύστερα γεμίζοντας κατάλληλα την περιφέρεια, ώστε να περάσει ο Διαμαντίδης σε ρόλο 6ου παίκτη, όπου μπορεί να προσφέρει κατά τη γνώμη μου πολλά τη νέα σεζόν. Έχεις ακούσει αν θα κατηφορίσει κανένα γκαρντ από Θεσσαλονίκη μεριά το καλοκαίρι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού; Επίσης γνωρίζεις αν το συμβόλαιο του Ερτέλ λήγει φέτος το καλοκαίρι, ή μήπως έχει ακόμη έναν χρόνο;

    The Dream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim και παιδιά, πως σας φαίνεται για playmaker ο Trenton Meacham της Νantere;

    Dino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Ολυμπιακός είναι μακράν η πιο αδικημένη ομάδα της Ευρωλίγκας. Και λέω αδικημένοι, και όχι άτυχη, γιατί εκτός από τους πολλούς τραυματισμούς, έμεινε έξω από την έμπνευση του Μπερτομέου να επιτρέψει στη Ρεάλ να διαλέξει αντίπαλο. Από εκεί και πέρα, για μένα το 2014 θα είναι πάντα μια χρονιά απογοήτευση, γιατί ποτέ δε θα μάθω αν η ομάδα μου θα έκανε το 3peat αν δεν έχανε τον Λο και αν δεν είχε και του υπόλοιπους τραυματισμούς.

    Όσον αφορά το αύριο, για τον Ολυμπιακό τα πράγματα πρέπει να παραμείνουν απλά. Να μείνει ο Μπαρτζώκας ανεξαρτήτου κατάληξης του ελληνικού καρναβαλιού που λέγεται Α1, να δούμε τι θα γίνει με τον Λο αλλιώς να αποκτηθεί ένας αθλητικός Αμερικάνους, να γίνει προσπάθεια να γυρίσει ο Κάιλ (πράγμα που επιθυμεί κι ο ίδιος), και να σκεφτούν τι θα κάνουν με το power forward.


    Ο ΠΑΟ από την άλλη, πιστεύω ότι δεν πήρε απλά αυτό που του αναλογούσε, αλλά πολλά παραπάνω από μια διοργάνωση στην οποία τερμάτισε με περισσότερες ήττες από νίκες. Δεν ξέρω επίσης γιατί τόσο μεγάλη απογοήτευση και έκπληξη από την 30άρα της ΤΣΣΚΑ. Στον δεύτερο αγώνα, πόσους έφαγε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κωλοφαρδια καποτε τελειωνει φιλε,δηλαδη περσι ειχες ομαδαρα που κερδισες την Ρεαλ, σερνοσουν μεχρι τους 8, κερδισες με την βοηθεια της διαιτησια την Εφες στο 5ο παιχνιδι,επαιξες οντως καλα μονο στο Φ4 και εγινε το θαυμα,οπως και πριοπερσι στο τελευταιο σουτ κερδισες την ΤΣΣΚΑ.Ο Παναθηναικος εχασε απο ομαδα Φ4 τουλαχιστον εσεις που ξεφτιλιστηκατε απο την Αρμανι τι εισαστε;;Αδικημενοι λεει ρε τι ακουμε;;

      Διαγραφή
    2. 2.22 ΕΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΣΚΟΥΠΙΣΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΜΕ 0-3 ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΝΙΚΗΣΕΣ ΣΤΟ ΣΕΦ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΟΜΑΔΟΥΛΑ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ,ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΛΛΑΖΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΣΣΚΑ.ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    3. O παο εχασε στην παραταση απο τσσκα στο 1ο παιχνιδι,δεν επαιξε 2ο και 4ο οντως, εκανε ομως 2 καθαρες νικες και ο αλλος τον απαξιωνει και νομιζει οτι η ομαδαρα του παλι αδικηθηκε,Τα θαυματα τελειωνουν δεν ειναι για παντα.Αν ειχες ομαδαρα δεν θα σε σκουπιζε ο Πεδουλακης,αλλα ξερω σας αδικησαν,τα καημενα μωρε αχουτα.Καρναβαλια ειστε εσεις οι φιλαθλοι του ΟΣΦΠ που δεν αφησατε περσι την ομαδα σας να τελειωσει το παιχνιδι.Αν το παρεις δεν θα μιλας για καρναβαλια αλλα για δικαιο αποτελεσμα,η μαλλον οτι νικησες και την διαιτησια,μπεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Προς ανωνυμο Ανώνυμος27 Απριλίου 2014 - 2:22μ.μ. Συγνώμη, αλλά δεν γίνεται κάθε χρόνο (ως ελληνικό μπάσκετ εννοώ) να τους κοροϊδεύουμε όλους και να καταρρίπτουμε τους νόμους της λογικής. «Καλόμαθε η γριά στα σύκα» όπως εύστοχα είχε επισημάνει ο τότε αρχηγός και νυν προπονητής, Φραγκίσκος Αλβέρτης όταν τον ρώτησαν αν η ομάδα του 2007-08, επειδή είχε ενισχυθεί σημαντικά, θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο συνεχόμενο triplecrown.ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΟΥΡΟΛΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.Οταν επαιρνε γιουρολινγκ ο Παο ειχε παιχταραδες.

      Διαγραφή
    5. Καταρχήν να πω και στους 3 σας ότι σας τσούζει πολύ η αλήθεια για αυτό μου επιτίθεστε με αυτόν τον τρόπο. Ποια αλήθεια; Μα φυσικά αυτή που δε σχολίασε κανείς σας. Ότι είχατε περισσότερες ήττες από ότι νίκες. Αν νομίζετε ότι έτσι είναι οι καλές ομάδες, καληνύχτα σας.

      @2:50
      ΤΣΣΚΑ (2 φορές), Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΕΦΕΣ, Μακάμπι, Σιένα είναι μερικές μόνο από τις ομάδες που άφησα πίσω μου για να πάρω τις 2 ευρωλίγκες. Κοινώς τις νίκησα ΟΛΕΣ. Τέτοια κωλοφαρδία μιλάμε.
      Επίσης, αν οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικάνοι είχαν την ίδια άποψη με εσένα περί κωλοφαρδίας, δε θα έτρεχαν να χρυσοπληρώσουν τους παικταράδες που είχα. Θα χτυπούσαν Ματσιούλη, Γκιστ και λοιπές μετριότητες.

      @2:55
      Ρε αδερφέ, μια εβδομάδα πριν σου έριξε 26 πόντους. Και χωρίς Τεόντοσιτς. Γιατί να εκπλαγώ όταν σου έριξε 30; Απάντησε μου σε παρακαλώ.

      @3:09
      Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι ότι και οι οπαδοί μας είναι καρναβάλια. Αντάξιοι του καρναβαλιού που λέγεται Α1 και περιέχει εφευρέτες, Σχινάδες, Μπαλτάκους, Χάντζους, "Καλάθηδες" και "Γιαννούληδες" και λοιπά πλάσματα του ονείρου.

      @3:39
      Μάθε πρώτα πως λέγεται η διοργάνωση και ύστερα πες μου πως θα την κερδίσω. Σε παραπέμπω επίσης στο παρόν άρθρο του Τζιμ για να πάρεις την απάντηση αν μια ομάδα μπορεί να το πάρει με λίγους ή με πολλούς αστέρες.

      Διαγραφή
    6. Φιλε μιλας για απουσιες φετος του οσφπ...Να σου θυμισω περυσι που η μπαρτσα εχασε πριν το φ4 τζαγουαι-μαικλ...Ποιος πιστευεις θα το επαιρνε αν ειχε τους 2 αυτους παιχτες??Οι τραυματισμοι ειναι μεσα στο προγραμμα...Δεν μπορω να ακουω συνεχεια δικαιολογιες και ΑΝ επαιζε ο τεδε ή ο δεινα...Ετσι ηρθαν τα πραγματα και αποδεξου τα οπως κανουν ολοι...

      Διαγραφή
    7. @giannis
      Ποτέ δε θα μάθουμε ποιος θα το έπαιρνε αν έπαιζαν Μάικλ-Τζαβάι. Όπως ποτέ δε θα μάθουμε τι θα έκανε ο Ολυμπιακός αν δεν έχανε Λο. Ούτε κάποια δικαιολογία είναι αυτό, ούτε θα σου δώσω λογαριασμό για την ανάμνηση που θα μου αφήσει αυτή η χρονιά.

      Διαγραφή
    8. Τα σαϊτ που αγαπούν το μπάσκετ δεν χρειάζονται οπαδούς με επιχειρήματα προβατοφυλλάδων...Μια άποψη - παραφωνία στις πολλές σωστές φωνές (και των 2 ομάδων) που ακούγονται εδω...

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα,

    Ο ΠΑΟ δυστυχώς οδηγήθηκε σε εσφαλμένες και παλιότερες γαυροειδής ατραπους. Στις οδούς όπου αλλάζεις κάθε σεζόν και μεσούσης της σεζόν προπονητές. Όπου αλλάζεις και παίκτες διαρκώς. Θυμίζω σε 2 σεζόν: Άρμστρονγκ, Κίτσεν, Καπόνο, Ραιτ κλπ.
    Νοσταλγώ καρτερικά και στωικά εποχές Ζοτς! Όπου υπήρχε πλάνο, κορμός, κατεύθυνση. Όπου η Διοίκηση ήταν υπεύθυνη ΜΟΝΟ για τεχνικές λεπτομέρειες, πληρωμες κλπ. Όπου ένας άνθρωπος διασφάλιζε ηρεμία και μπασκετική παιδεία. Αυτή που διδάξαμε σε όλη την Ευρώπη, αυτή που αντίγραψε ο γαυράκος κλέβωντας ηγέτη από την ομάδα μας(σπαν).
    Δυστυχώς με τον άνθρωπο που έχουμε επικεφαλής δύσκολα θα επιστρέψει το επιτυχημένο μοντέλο, αυτό που είχε τη Διοίκηση στον δικαιωματικό της ρολο και το αγωνιστηκό κομμάτι να δουλεύει σαν ατμομηχανή.

    Για το καλοκαίρι θα ήθελα επαναφορά νοοτροπίας. Μετά όλα θα έρθουν ΣΙΓΟΥΡΑ. Όταν δουλεύεις σωστά ανταμείβεσαι(βλέπε ποδοσφαιρικό ΠΑΟ)
    Αυτό σημαίνει πως προσλαβμάνεις ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή ΟΤΙ κι αν γίνει στους Τελικούς, ακόμα κι αν σκουπίσει ο Φράγκι τον μπαρτζώκα. Στη συνέχεια ο προπονητής να αναλάβει το recruiting. Θα πρέπει ο 3Δ, ο κατά την άποψη μου μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών όχι απλώς μπασκετμπολίστας, να τύχει χυρισμού ανάλογου του Ναβάρου στην Μπάρτσα. Με αυτές τις προυποθέσεις θα σου δώσει world class quality για 20 λεπτά. Διαφορετικά οι χειρισμοί θα καταδικάσουν αυτόν τον υπερπαίκτη στην απαξίωση ακόμα και στα μάτια του κοντόφθαλμου όχλου!
    Συμπερασματικά, χρειάζεσαι σοβαρή ενίσχυση στα γκαρντ και στο 5. Χρειαζόμαστε προπονητή. Χρειαζόμαστε να μάθει η Διοικηση τη θέση της.
    Πολλά έχω να πω αλλά περιορίζομαι σε αυτά. Φιλικά,

    Corlenone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ηγέτης του Παναθηναικού από το 2007 μέχρι το 2015 είναι ο Διαμαντίδης.Πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ.Πρόσεχε τι γράφεις.Χωρίς ίχνος επιθετικότητας και φιλικά ;)
      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
    2. Άκυρος από την αρχή μέχρι το τέλος.
      Καταρχήν γελάω με τον μεγαλύτερος Έλληνα αθλητή όλων των εποχών. ΜΠΠΠΕΕΕΕ!!!

      Επίσης να σε ενημερώση ότι οι "γαυροειδής" (μη "η" -sic) ατραποί, οδήγησαν αυτά τα 9 χρόνια των Αγγελόπουλων σε μια και μόνο μια αλλαγή προπονητή μεσούσης περιόδους. Όταν η κατάσταση με τον Γκέρσον είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν καν απολύσει προπονητή.

      Τέλος, το ανέκδοτο ότι στην εποχή Ομπράντοβιτς ο Παυλοθανάσης δεν επενέβαινε στα της ομάδας, ήταν κάποτε παλιό, αλλά τώρα πια πάλιωσε. Σάρας, Ντελκ, Χάισλιπ μερικά παραδείγμα.

      Διαγραφή
    3. Τρομάρα, ήθελα να σου κάνω και σχόλιο για το γαυροειδής και πέταξα 10 συντακτικά...

      Διαγραφή
    4. Προς Corlenone

      Λέτε

      (κλέβωντας ηγέτη από την ομάδα μας(σπαν))

      Πρώτη φορά βλέπω κάποιον να κλέβει κάτι πληρώνοντας 2+ εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  24. Jim τα άρθρα σου είναι added value. Για Ολυμπιακό τη γνώμη σου: 1. σίγουρα καλό guard πίσω/δίπλα από Σπανούλη που δε θα κρύβεται στις επιθέσεις. Θα ήθελα τη γνώμη σου για τα guards του ερυθρού αστέρα.

    Για ψηλούς τη γνώμη σου για Stimac kai Dubljvic.












    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε Picknrolla,οσον αφορα τα ονοματα προπονητων που αναφερεις εχω να σου πω τα εξης..Μπλατ-σπουδαιο παλμαρε,λογικο κασε,δυσκολα θα φυγει απο τη Μακαμπι,ενω γραφεται πως αν φυγει ο Μεσινα θα ειναι ο πρωτος υποψηφιος να τον αντικαταστησει..Ιτουδης-πρωτη χρονια σαν κοουτς που κανει πρωταθλητισμο,εχει καλες πιθανοτητες να παρει τον τιτλο στην Τουρκια,κατηγορηθηκε απο τον ΔΓ οτι ''παροτρυνε'' παικτες να μην παραμεινουν το καλοκαιρι του '12 οταν η ομαδα βρεθηκε στον αερα λογω αλλαγης σκυταλης στη διοικηση.Ισως να εχουν εξομαλυνθει οι σχεσεις τους,ισως κι οχι..Πιανιτζιανι-ο νο 1 Ιταλος κοουτς,στα ψηλα το καλοκαιρι του '12,στα χαμηλα το αμεσως επομενο.Ειναι ελευθερος,αρα πιο προσεγγισιμος..Κατσικαρης-αν αναλαβει την εθνικη ομαδα,παυει να αποτελει υποψηφιο για το τριφυλλι..Περασοβιτς-καριερα στην Ισπανια,φοβερη χρονια με τη Βαλενθια,ανανεωσε πριν απο λιγο καιρο το συμβολαιο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς οι "καλές περιπτώσεις" είναι από δύσκολες έως πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Γι αυτό έθεσα το θέμα μήπως υπάρχει κάποιος που δεν μου χει πάει στο μυαλό.
      ΥΓ: Πασούτιν;

      Διαγραφή
    2. ΠΕΣΙΤΣ ;
      ΓΝΩΣΤΗΣ, ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.
      ΘΟΔΩΡΗΣ

      Διαγραφή
  26. Μιας και γίνεται συζήτηση για ικανότητα προπονητών, ποια η γνώμη σας για τον Πέσιτς;

    The Dream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Corleone,μπορει να γραφεις με καλη προθεση κι εχοντας στο μυαλο υγιεις περιοδους(βλ.εποχη Ζοτς),αλλα δεν εχεις δικιο στα εξης..πρωτον οσον αφορα τον ΔΓ,πιστευεις οτι δεν θελει να ακολουθησει το παραδειγμα του πατερα του,που ειχε τον προπονητη αποκλειστικο υπευθυνο για την ομαδα και δεν ανακατευοταν;..και δευτερον οσον αφορα τις αλλαγες παικτων που γραφεις,μην ξεχνας οτι αφορουσαν επιλογες παικτων που εγιναν σ' ενα τρομερα δυσκολο καλοκαιρι οπου η ομαδα εμεινε με 2 παικτες κι εψαχνε πανικοβλητη να χτισει το ροστερ.Κι αν η διοικηση δεν αλλαζε καποιους απ' αυτους θα μπορουσε η ομαδα να εμφανισει ενα τοσο ανταγωνιστικο προσωπο και να κανει το νταμπλ,φτανοντας παραλληλα μια νικη μακρια απο το φ4;...Και κατι ακομη,επειδη με αφορμη το αρθρο του Τζιμ εχει αρχισει η ονοματολογια,καλο ειναι να περιμενουμε.Η ομαδα το καλοκαιρι θα αλλαξει αγωνιστικη φιλοσοφια και θα χτιστει με μακροχρονια προοπτικη.Να ξερεις οτι η ομαδα διαθετει στελεχη που γνωριζουν πολυ καλα τη συνταγη της επιτυχιας..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σπουδαιος προπονητης ο Πεσιτς,ομως ειναι πια μεγαλος σε ηλικια και εχει αφοσιωθει στην αναδειξη της Μπαγερν Μοναχου σαν δυναμης και στο μπασκετ.Θεωρω πως μετα την Μπαγερν θα αποσυρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η άποψή μου για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟ την επόμενη μέρα...

    Καταρχήν πιστεύω ότι ο ΠΑΟ αυτές τις δυο σεζόν είναι ένα καντήλι που καίει το λάδι μιας προηγούμενης εποχής. Και δεν εννοώ μόνο το "ξεζούμισμα" του Διαμαντίδη. Είτε αρέσει στους φίλους του ΠΑΟ είτε όχι το μπάσκετ που παίζει εδώ και δυο χρόνια η ομάδα τους αλλά και το ταλέντο παικτών-προπονητών είναι επιπέδου top16. Ο μόνος λόγος που προχωράει είναι ότι πρόκεται για ένα πραγματικά τεράστιο κλαμπ, με τόνους εμπειρείας σε κάθε επίπεδο, με μια διοίκηση που ξέρει όλα τα κατατόπια και με ένα γήπεδο-κόσμο που λυγίζει πολλές ομάδες.

    Το πρώτο πράγμα λοιπόν που μέλει να συμβεί στον ΠΑΟ είναι το αν οι άνθρωποί του θα δεχτούν αυτήν την αλήθεια ή όχι. Αν όχι μπορούν να κρατήσουν όλους σχεδόν τους παίκτες (εκτός από κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις τύπου Ούκιτς), να πάρουν έναν νέο Πεδουλάκη και να προσεύχονται η αύρα να μη σβήσει ποτέ.

    Αν το δεχτούν τότε...
    α) Πρέπει να πάρουν προπονητή ΕΥΡΩΠΑΙΟ (είτε αυτός λέγεται Μπλατ, είτε Πασούτιν είτε Κατσικάρης
    β) Πρέπε να αποδεσευτούν από το φάντασμα του Διαμαντίδη. Προς θεού δεν εννοώ να το διώξουν, αλλά να αντιληφθούν ότι δεν ανήκει σε εκείνη την ελίτ παικτών που σε παίρνει στις πλάτες του και σε πάει μέχρι τέλους. Δεν Σπανούλης για να πάει τίτλους μόνος του, και πιθανότατα δεν ήταν ποτέ!
    γ) Να κάνει βαθιές τομές στο ρόστερ του. Υπάρχουν παίκτες άλλοι με ταλέντο, άλλοι με αθλητικά προσόντα, άλλοι με καλά στατιστικά, που όσο και να το ζορίσουν απλά δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ μεγάλοι παίκτες. Ο ΠΑΟ έχει πάρα πολλούς τέτοιους. Κάρι, Ούκιτς, Ράιτ, Μπράμος, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης και φυσικά Παππάς και Γιάνκοβιτς. Αυτοί οι παίκτες -κατά τη γνώμη μου- δεν μπορούν να αποτελέσουν γρανάζια μια μεγάλης ομάδας. Δεν το έκαναν και δε θα το κάνουν ποτέ! Αν προσθέσουμε και τον Μπατίστ λόγω ηλικίας καθώς και τους ανενεργούς Πινγκ και Αποστολίδη, μιλάμε για πραγματικά βαθιά τομή. Αλλά κατά τη γνώμη μου είναι μονόδρομος.

    Ξέρω τώρα, τι θα μου κατεβάσουν οι θερμοκέφαλοι, αλλά όπως έγραψα και νωρίτερα, προτού μου επιτεθείτε σκεφτείτε αν είστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η ομάδα σας κατέληξε με περισσότερες ήττες από νίκες. Και ότι οι μοναδικές ομάδες που κέρδισε μέσα έξω ήταν η ΕΦΕΣ και ο Αστέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eφές και Αστέρας ναι... αλλά με τα 1000 ζόρια... Ο ΠΑΟ πρέπει να μπει σε ''rebuilding mode'' που λένε στο Αμέρικα...

      Να μαζέψει ταλέντα, να τα ωριμάσει και έπειτα να διεκδικήσει με νύχια και με δόντια το F4... Step by Step... Βλέπε πως τα πήγε ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός... Μάζεψε ταλεντάκια, τα πλαισίωσε με ηγέτες και σιγά σιγά όταν άρχιζε να ρολάρει έριξε 3 στον -εως τότε αήττητο και προερχόμενο από τον θρίαμβο απέναντι στην Μanchester United- Ολυμπιακό και 4 στον ΠΑΟΚ γιατί όποιος δουλεύει αμοίβεται...

      Γι'αυτό εγώ λέω να ξεκινήσει σιγά σιγά να περιθωριοποιεί τον Διαμαντίδη (<30% στα τρίποντα φέτος), να φέρει νεαρούς και εξελίξιμους παίχτες (βλ. Μποχωρίδη, Ντι-Τζει Κούπερ) και σιγά σιγά να αναγεννηθεί από τις στάχτες του...

      Αυτό προϋποθέτει δυο βασικά πράγματα:

      1. Προπονητής-Δάσκαλος και Βετεράνοι-Μέντορες

      2. Υπομονή από τον κόσμο... γιατί σαν λαός υπομονή δεν έχουμε... Δυστυχώς...

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι το Ευρωπαικό μπάσκετ είναι τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε να μην μπορείς να έχει εντός 2 ετών ομάδα άκρως ανταγωνιστική, όταν μάλιστα είσαι τόσο μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟ.

      Αυτό που νομίζω ότι θα λήψει για κάτι τέτοιο, περισσότερο κι από την υπομονή του κόσμου, είναι η ψυχραιμία και η ωριμότητα της διοίκησης του ΠΑΟ. Και όπως είπα πιο πάνω η συνειδητοποίηση της σημερινής κατάστασης.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει θα αφήσω την κριτική του ΠΑΟ σε εσάς του αντικειμενικότατους...

      Χωρίς τον Λο δεν το είχε πάρει το 2012; Ή δεν πήρες γραμμή ότι είχε τραυματιστεί στον ημιτελικό;
      Όσο και να σκούζεις, αυτό που έκανε ο Σπανούλης, να πάρει μια ομάδα με άσημους και νέους παίκτες και να τη φτάσει στην κορυφή (και μάλιστα εις διπλούν) δεν το έκανε και δε θα μπορούσε να το κάνει ποτέ ο Διαμαντίδης. Αποδείκτηκε και πέρσι, που πανηγυρίζατε με την πρόκριση στα playoffs.

      Όσο για τις ήττες-νίκες δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις. Σε όλη τη διοργάνωση έκανε 14 νίκες και 15 ήττες. Ίδιο ρεκόρ με τη Γαλατά (παρά το 0-3) και χειρότερο από ομάδες που αποκλείστηκαν. Τόση μετριότητα ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    4. @1:31

      Λογική να σου πετύχει!!!

      Επειδή η ομάδα μου έχει παίκτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο, συνεπάγεται ότι δεν μπορώ να παρατηρήσω ότι οι αντίπαλοι έχουν κι αυτοί τέτοιους παίκτες και μάλιστα πολλούς!

      Αγόρι,
      προφανώς ο Πέτγουει, ο Κόλλινς, ο Σίμμονς και κατά τη γνώμη μου ο Κατσίβελης δεν είναι παίκτες για μεγάλες ομάδες. Ο Σερμαντίνι μόνο υπο όρους (προσωπικά δεν τον πιστεύω), ενώ ο Λοτζέσκι απέδειξε ήδη το αντίθετο.

      Αλλά αυτή η συζήτηση σε τι μπορεί να επηρεάσει την άποψή μου και την άποψή σου για τον Μπράμος και τον Ράιτ;

      Πάντως, για να γίνει σαφές ποιος είναι ο εμπαθής κι ο θερμοκέφαλος, από τη μια κράζεις των Κατσίβελη και από την άλλη ζητάς ελαφρυντικά για τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, λόγω ηλικίας. Κι ας είναι μεγαλύτεροι από τον Κατσίβελη. Κι ας μην μπόρεσαν έστω να ανταγωνιστούν μετριότατους έως κακούς παίκτες όπως ο Κάρι, ο Ράιτ και ο Μπράμος και ο ημίνεκρος Ούκιτς.

      Διαγραφή
    5. ρε φιλε το 2011 στη Βαρκελωνη ο Διαμαντιδης μονος του τραβηξε την ομαδα.Για να μην λεμε και οτι θελουμε

      Διαγραφή
    6. Το ζόρι που τραβάνε οι γαύροι με ΔΔ είναι το εξής: βλέπουν από τη μια τους Παναθηναϊκούς να τον έχουν θεό, ακόμα και όταν σέρνεται. Και την ίδια στιγμη, ο δικός τους ηγέτης, που είναι ακόμα στα ντουζενια του, που τραβαει την ομαδα τους ψηλα. που τους χαρισε 2 ευρωπαικα και γενικά ξόρκισε τη λουζεροσυνη 15 χρονων, με το που παιζει ενα κακο ματς με ΠΑΟ, ακουει γκρινια και επικριτικα σχολια που ξεχιλιζουν αχαριστια, σε σημειο να φτανει να τους κανει θυμωμενος χειρονομια του στυλ "δεν ακουω". Ε, ειναι να μην τρελαινεσαι μετα???

      Διαγραφή
    7. @1:50
      Ρε φίλε, θα μας τρελάνεις;
      Εννοείται ότι ήταν καταπληκτικός ο Διαμαντίδης στη Βαρκελώνη και δίκαια mvp. Αλλά τι μόνος του; Είχε γύρω του παικταράδες με εμπειρείες, τίτλους και συμβόλαια. Μόνο το Μπατίστ να βάλεις αρκεί. Συν Φώτση, Νίκολας, Σάτο ακόμα και Τσαρτσαρή και τον ανερχόμενο τότε Καλάθη.

      Δε συγκρίνεται με το ρόστερ που είχατε το 2009, αλλά σε τελική ανάλυση, ήταν σαφώς καλύτερα από των συνδιεκδικητών σας στον final4.

      Διαγραφή
    8. @1:55

      Αυτό που γράφεις στερείται στοιχειώδους λογικής.
      Οι γαύροι τραβάνε ζόρι με το Διαμαντίδη γιατί οι ίδιοι κάνουν επικριτικά και αχάριστα σχόλια για τον Σπανούλη.

      Ναι, ελπίζω να μη χρειάζεσαι παραπάνω ανάλυση... Απλά ξαναδιάβασε τι έγραψες.

      Διαγραφή
    9. ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ,

      Διαγραφή
    10. Με την λογικη του γαυρου, αφου ο Σπανουλης μονος του πηρε ευρωλιγκες λεω εγω τωρα Ναι τον Ειδαμε ποιος ειναι ο Σπανουλης στην εθνικη δυο χρονιες που μας πεταξαν εκτος ομαδουλες.Αυτος που δεν ειναι ΔΔ κριμαααααααα.Αντε ευχομαι φετος να μεινει εκτος μπας και παρουμε καμια χαρα.

      Διαγραφή
    11. @3:39 και 4:03

      Για να μπορέσει κανείς να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα την Εθνική εναντίον του Σπανούλη, θα έπρεπε να βρει κάτι που να έχει κάνει μόνος του με την Εθνική ο Διαμαντίδης. Να σας βοηθήσω εγώ λοιπόν. Απολύτως τίποτα. Τη μοναδική φορά που κατέβηκε χωρίς τις πλάτες του Παπαλουκά (παγκόσμιο 2010) ναυάγησε!
      Πάντως οι διοργανώσεις εθνικών ομάδων είναι πολύ ανώτερου επιπέδου από την ευρωλίγκα και είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο για έναν παίκτη να πάρει στις πλάτες μόνος του μια ομάδα και να την πάει μέχρι τα μετάλλεια. Ειδικά όταν έχει ανυπόλυπτο προπονητή που από πάνω του επέβαλαν και παίκτες. Και όταν μάλιστα είναι και τραυματίας.

      Επειδή όμως είναι πολύ μεγάλοςπαίκτης, ο Σπανούλης το έχει κάνει αυτό. Σε αντίθεση με τον ρακετίστα, το 2009 στο ευρωπαικό, ο Σπανούλης ήταν εκεί. Χωρίς άλλον μεγάλο αστέρα, έφτασε την εθνική στο χάλκινο μετάλλιο. Παρεμπιπτόντως, ήταν παίκτης του ΠΑΟ τότε.

      Άρα και σε συλλόγους και σε εθνικές ο Σπανούλης έκανε αυτό που ο Διαμαντίδης απέτυχε οικτρα. Να πάρει ομάδα στην πλάτη του και να την πάει μέχρι τέλους, χωρίς βοήθεια από άλλους αστέρες όπως είναι ο Παπαλουκάς ή ο Μπατίστ.

      Διαγραφή
    12. @3:43
      Δεν ξέρω πως ακριβώς σε προκαλεί η αλήθεια. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ το 14-15 της ομάδας σου, τότε ζήτα αλλαγές από τον πρόεδρό σου. Το να τα βάζεις με εμένα δε βοηθάει. Ούτε παραπάνω νίκες θα σου δώσει, ούτε το αισχρό μπάσκετ που παρουσιάζεις εδώ και 2 χρόνια θα βελιτώσει.

      Κατά τα άλλα ναι, έχει περισσότερα πρωταθλήματα, ευρωπαικά, κύπελλα και ότι άλλο θέλεις. Τα είπα και στο αρχικό μου σχόλιο αυτά. Έχει κάποια σχέση όμως με το φετινό ρεκόρ σου και το μπάσκετ που έπαιξες; Αν σου αρκεί που έχει περισσότερα ευρωπαικά άραξε και βλέπε την ομάδα σου να παραπέει

      Διαγραφή
    13. 'Ελεος που κάθεστε και απαντάτε σε κομπλεξικούς που δεν βλέπουν τίποτα πέρα απο την μύτη τους.Κάνουν το άσπρο μαύρο και τους δίνεται και αξία απαντώντας τους.

      Διαγραφή
    14. Η ιστορία των νικητών της Euroleague έγραψε:

      .....
      2009 ΠΑΟ
      2010 Barca
      2011 3D
      2012 ΟΣΦΠ
      2013 ΟΣΦΠ
      2014 ? :-)

      ...nough said!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    15. Αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί, παρόλα αυτά έχει πολύ "ενδιαφέρον" πως υποτιμούμε κ οι μεν κ οι δε όποιον απ τους δυο αυτούς παίκτες δεν παίζει στην ομάδα μας. Η αλήθεια πάντως είναι πως αν ο Σπαν επέλεγε το 2010 να πάει σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό ξερωγω, όλη αυτό το debate για την ανάδειξη του "ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ" δεν θα γινόταν ποτέ γιατί πολύ απλά ο Σπαν δεν θα είχε τόσους ένθερμους υποστηρικτές

      Διαγραφή
    16. Ο Σπανουλης,παιχτης επιθετικος σιγουρα καλυτερος του ΔΔ μονο στην επιθεση ,αλλα σε καμια περιπτωση καλυτερος του.Στα ντουζενια του οπως λενε ηταν τρισδιαστατος,το μαρτυρουν τα στατιστικα του,πρωτος στα κλεψιματα,πρωτος στις ασιστ,μεσα στους πρωτους γκαρντ με ταπες,το ιδιο και στα ριμπαουντ.Σπανιο για γκαρντ να μπαινει στις δυο τελευταιες στατιστικες.Θρυλος στην ευρωπη εξου και το 3D δεν τον βαφτισαν ετσι οι Ελληνες αλλα ξενοι δημοσιογραφοι.6 φορες καλυτερος αμυντικος απο τις 9 του θεσμου.Τι να πεις για αυτον παιχτη δεν συκρινεται κανεις μαζι του.Ευστοχος δεν ηταν ποτε αλλα παντα εκανε ολα τα αλλα για αυτο το pir ηταν παντα πιο ψηλο και απο τον πρωτο σκορερ της ομαδας.Δεν συγκρινεται με κανεναν αλλο.Τον αναγνωριζουν πολλοι γαυροι και οχι μονον.Υ,Γ δεν ειμαι βαζελος.

      Διαγραφή
  30. jim, αλλη μια φορα συγχαριτηρια για το αρθρο, τα λογια περισσευουν.λιγα σχολια απο μενα για το πως πρεπει να κινηθει ο οσφπ το καλοκαιρι αφου τα πραγματα πλεον ειναι σχεδον ξεκαθαρα.

    GUARDS: Καταρχην, θεωρω οτι η 5αδα των guards που ξεκινησε τη χρονια η ομαδα ηταν μαλλον η καλυτερη στην ευρωπη μαζι με αυτη της ρεαλ.Στην πορεια πολλα πραγματα αλλαξαν (τραυματισμος λο, μικρη συμμετοχη κατσιβελη, ερχομος κολινς) και νομιζω οτι το καλοκαιρι ειναι κρισιμη περιοδος.Δεδομενου οτι ο Σπανουλης θα ειναι κατα ενα χρονο μεγαλυτερος (και οτι ο λο οσο και αν τον αγαπαμε θα αποχωρησει) νομιζω οτι ο αρχηγος θα πρεπει να πλαισιωθει απο ενα παικτη που μπορει να κρατα και να αλλαζει το ρυθμο σε αμυνα και επιθεση. Ενα παικτη σαν το λο σε γενικες μονο γραμμες. Αρα θεωρω δεδομενη την φυγη του κολινς ( οσο και αν προσπαθει δεν ειναι για τοπ επιπεδο/αντιθετα, εξαιρετικος για ομαδες τυπου ελληνικου πρωταθληματος, ας τον δουν) και αν η ομαδα αποφασισει να δωσει χρηματα για τη θεση τοτε μαλλον η λυση ειναι μια και προφανης: malcolm delaney! Ειναι απιστευτο κατ εμε το ποσο θα απελευθερωνε τον σπανουλη αλλα και ποσο θα ανεβαζε το στατους του στον ολυμπιακο αυτος ο παικτης. Αλλα σιγουρα μετα τη φετινη χρονια του ειναι τσιμπημενη η τιμη και η μπαγερν οικονομικα μαλλον εχει τον πρωτο λογο. Αν παει σε πιο φθηνη λυση, τοτε η προταση μου ειναι dj cooper! Αν και τον διαβασα σε σχολια για παο, διαφωνω, καθως ο cooper θελει διπλα του εναν παικτη scorer οπως ο σπανουλης, ωστε να αναλαμβανει αυτος πληρως την οργανωση στα guards και να ανοιγει χωρους στο παιχνιδι του combo που εχει συνηθως διπλα του. Επισης καλος αμυντικος, καλη πρωτη υλη γενικα, νομιζω οτι θα ειναι η επιλογη αν η ομαδα κινηθει συντηρητικα στο χρηματικο. Κατα τα αλλα, σλουκας μαντζαρης οι αλλοι δυο και κατσιβελης θεωρω ξανα πεμπτος, αλλα πρεπει να αξιοποιηται περισσοτερο ολη τη σεζον και οχι μονο σε ειδικες καταστασεις.
    FORWARDS: Στη θεση 3 νομιζω συνεχιζει ως εχει ο οσφπ. Ο Ματ μπορει να σταθει στο τοπ επιπεδο (με εναν ειδικο μαλλον ρολο), ενω ο περπερογλου θα ειναι και του χρονου μια απ τις σταθερες της ομαδας. Απ την αλλη, ο παπαπετρου, εκτιμω οτι του χρονου θα εχει πολυ πιο σημαντικο ρολο στην ομαδα και μαλλον θα ειναι η ''καλυτερη μεταγραφη''. Νομιζω ο μικρος θα ανεβει επιπεδο. Στη θεση 4 απ την αλλη νομιζω υπαρχει θεμα..οχι λογω ρεαλ, αλλα γενικα! ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΤΓΟΥΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. Ο Μπρεντ ειναι αλτικος, με πλουσια προσοντα, διαθεση, θεληση, θεαμα και καλο σουτακι, αλλα του λειπουν πολλα...παρα πολλα. Βαζει σπανια την μπαλα κατω, οι τοποθετησεις του ειναι επιεικως κακες, αγνοει το παιχνιδι με πλατη και γενικα δεν γνωριζει καλα τα βασικα του μπασκετ. Νομιζω οτι η κινηση εδω πρεπει να ειναι καλα μελετημενη με εναν παιχτη που θα ερθει για βασικος και θα θωρακιζει τη ρακετα διπλα στον ντανστον. Με ενα καλο τεσσαρι ο οσφπ φετος θα ηταν αλλη ομαδα. Αρα, με πριντεζη στον παγκο αλλα να μοιραζεται το χρονο, η ομαδα πρεπει να κινηθει για 4αρι με κυριαρχα χαρακτηριστικα το σουτ μεσης και μακρινης αποστασης και καλο παιχνιδι με πλατη.
    CENTER:ΚΡΑΤΑΕΙ DUNSTON ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ως πρωτο πενταρι και απο κει και περα...κραταει simmons ο οποιος του χρονου θα ναι ακομη πιο χρησιμος. Για μενα υπηρξε πολυ σημαντικος και νομιζω οτι και στους τελικους θα το δειξει. Ειδικα για τριτο πενταρι πολλες φορες βγηκε μπροστα! Και φερνει james Augustine και κανεις τη ρακετα φρουριο σε επιθεση και αμυνα. παιδια νομιζω η περιπτωση augustine ειναι οτι πρεπει δεδομενου οτι καλυπτει και τη θεση ''4'' και φερνει και low post παιχνιδι στην ομαδα απο αριστεροχειρα ψηλο! Ειδικα σε σχηματα με dunston και augustine η ομαδα θα ειναι φρουριο.

    ΥΓ: Αν δεν παει για αμερικανο στο '1'...πως θα ηταν με ελληνικη 5αδα στα guard και Νικο Ζηση?
    ΥΓ2: Σε περιπτωση φυγης του Σιμονς...ο γαρετ (πρωην της κηφησσιας) ηταν πολυ ενδιαφερον (21 χρονων αν θυμαμαι)
    ΥΓ3: Η περιπτωση τσιλντρες αντι πετγουει θα ταραζε τα νερα τωρα που ο τσιλι εχει χαμηλο κασε...αλλα η αγωνιστικη κατασταση του ειναι μαλλον ερωτηματικο...ΑΠΙΘΑΝΟ, απλα ως παλια αγαπη αξιζει να αναφερεται που και που....


    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στα περισσότερα. Ίσως ο σχεδιασμός να είναι τόσο προφανής που 9 στους 10 θα λέμε τα ίδια. Μικρές ενστάσεις:

      1. Delaney με τα 1000, αλλά μάλλον όχι Κούπερ.
      2. Βασικό 4άρι έχουμε. Είναι ο Πρίντεζης και είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη.
      3. Ο augustine θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή για το 4. Εξαιρετική όμως.
      4. Για το 5 εννοείται μένει ο Ντάνστον και παλεύουμε για Κάιλ. Όποιος μου πει ότι δεν ταιριάζουν, ας το δείξει στο γήπεδο...

      Διαγραφή
    2. Για να μεινει και φετος ο Περπερογλου θα πρεπει να τον πληρωσουν αδρα

      Διαγραφή
    3. Προς Favors

      Ένα από τα προβλήματα του ΟΣΦΠ (τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς, και μέτα την απώλεια του Law) ήταν η άμυνα στη περιφέρεια και ειδικά στην μπάλα (θυμίζω το Armani.- ΟΣΦΠ). Ο Law νομίζω ήταν ο κορυφαίος αμερικάνος PG (ο Moss δεν είναι PG) στην άμυνα πάνω στη μπάλα, και συμπλήρωνε με ιδανικό τρόπο τους Μάντζαρη, Σλουκ και VSpan. Μπορεί ο Cooper να συμπληρώνει τον VSpan στην δημιουργία-επίθεση, αλλά στην άμυνα νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Law. Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του Law σε άμυνα και επίθεση είναι τέτοιος που κάνει πολύ δύσκολη την αντικατάσταση του με άλλον παίκτη, γιατί δεν τον βρίσκεις εύκολα εκτός ΝΒΑ.

      Ο Delaney ίσως καλύπτει απόλυτα τον Law σε δημιουργία-επίθεση από πλευράς ικανοτήτων και στυλ, αλλά νομίζω ότι είναι παίκτης shot-first και όχι pass-first, όπως ήταν ο Law. Διαισθάνομαι, αλλά μπορεί να κάνω λάθος, ότι από το λίγο που τον είδα να παίζει με την Bayern φκλέβωντας ηγέτη από την ομάδα μας(σπαν)έτος, ότι στον ΟΣΦΠ με Delaney και VSpan θα χρειάζονταν δύο μπάλες, που δυστυχώς απαγορεύεται από τους κανονισμούς (Χ).

      Ο Pet έχει βελτιωθεί απίστευτα στην άμυνα τον τελευταίο καιρό (ειδικά στα κοψίματα έχει σχεδόν ξεπεράσει τον Dunston) και φαίνεται ότι έχει και καλή τεχνική στο σουτ. Νομίζω ότι όσο δένει με την ομάδα και προσαρμόζεται μαθαίνοντας τα συστήματα και τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και αποκτώντας και περισσότερες εμπειρίες από την Euroleague, τόσο καλύτερος θα γίνεται (όπως και ο Ματ).

      Ο Childress νομίζω είναι καθαρό 3, πώς να αντικαταστήσει τον καθαρό 4 Pet (εκτός αν κατέβαινε στο 3 ο Pet, αλλά για ποιόν λόγο)?

      Συμφωνώ για τον Simmons.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. τι κανει ο Σπανουλης παιζει αμυνα;;;δεν το ηξερα αυτο σημερα το ακουω πρωτη φορα.

      Διαγραφή
    5. Ποιος σοβαρος προπονητης θα δεχτει να συνεργαστει με αυτον που σταματησε την προετοιμασια της ομαδας για το ταξιδι στην Κινα,επεβαλε ως παικτες τους Κινεζο και Μπατιστ,δεν αλλαξε τον σοβαρα τραυματια Ουκιτς αλλαξε προπονητη χωριςνα εχει εξασφαλισει εναλλακτικη λυση,εχει τσακωθει χωρις σοβαρο λογο με τον Zoτς και αποδειχτηκε κυκλοθυμικος και αχαριστος.

      Διαγραφή
  31. Τι είναι αυτό που πέταξε η πράσινη για ολυμπιακό κ ντέρικ μπράουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συζητάμε ακόμα για Τσίλντρες? Θεωρώ ότι ήταν μακράν η χειρότερη επιλογή του Ολυμπιακού. Μάλλον είναι ο βασικός λόγος που χαντακώθηκε εκείνη η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ο Τσίλι. Εσύ είσαι άμπαλος.
      Για να μην παρεξηγηθώ.

      Διαγραφή
    2. Και εσύ δεν έχεις επίπεδο για να κάνεις συζήτηση

      Διαγραφή
    3. Τι είναι καλύτερο.
      Τα λόγια σου να κρατάν τους τύπους αλλά να μην έχουν ουσία και περιεχόμενο, ή το αντίστροφο;

      Διαγραφή
    4. Ωραίο αυτό που έγραψες φίλε, ψαρωτικό και σίγουρα θα είσαι πολύ υπερήφανος. Κι εγώ θα ήμουν αν είχα γράψει κάτι τόσο ουσιώδες όσο αυτό το "άμπαλος". Εύγε.

      Διαγραφή
    5. Σοβαρά τώρα. Θες να συζητήσω για το αν ο Τσίλντρες ήταν καλός παίκτης ή όχι; Γιατί να το κάνω αυτό; Δεν το απέδειξε μόνος του με τη συμμετοχή σε euroleague και την Α1; Πρέπει να μάθω τα βασικά στα αμνοερίφια του Χατζηγεωργίου που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Περπέρογλου ήταν καλύτερος;

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα.
    Jimάρα δύο είναι τα σημεία κλειδιά της ανάρτησης.
    Το πρώτο αφορά στο πόσο ωμά φάνηκε το ταβάνι του φετινού ΠΑΟ «Μια οριακή ήττα θα μπορούσε να "κρύψει" το πρόβλημα.. Τώρα αντιθέτως έχει πειστεί και ο πιο άπιστος..»
    Το δεύτερο έχει να κάνει με τις νύξεις σου για τις ανάγκες των δύο ομάδων το καλοκαίρι. Η περιγραφική σου αναφορά άνοιξε πρόωρα την συζήτηση και αποτέλεσε την αφορμή να αρχίσουμε από τώρα τις προτάσεις του στυλ να φύγει ο ένας, να μείνει ο άλλος, να πάρουμε τον τρίτο και πάει λέγοντας. Είναι η δημοφιλέστερη ασχολία των περισσοτέρων. Με το κομμάτι αυτό δεν θα ασχοληθώ αφού θεωρώ ότι είναι οι 2 ΚΑΕ θα πάρουν αποφάσεις μετά το τέλος των τελικών. Άλλωστε, η κατάληξη της μάχης του τίτλου θα κρίνει πολλά. Το ‘χουμε ξαναδεί το έργο.

    Στην βάση αυτή, νομίζω ότι οι τελικοί θα διεξαχθούν με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες.
    Από τη μια πλευρά ο Ολυμπιακός, ως οργανισμός, φαίνεται πιο ισορροπημένος. Ο τρόπος που εξελίχθηκε η χρονιά, η σπουδαία προσπάθεια με τη Ρεάλ, ο προπονητής που πήρε εξαιρετικό βαθμό και δείχνει αναβαπτισμένος και ο αριθμός των παικτών που αισθάνονται σίγουροι για του χρόνου του δίνουν την pole position στην μάχη απέναντι στον αιώνιο. Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσουν το ψυχολογικό βάρος απέναντι στον ΠΑΟ και να πάρουν το πρωτάθλημα ξορκίζοντας το φάντασμα του ΟΑΚΑ.

    Από την άλλη, έχουμε το τεράστιο ερωτηματικό του ΠΑΟ. Η σφαλιάρα από την ΤΣΣΚΑ στο 5ο ματς είναι απίστευτα διδακτική και θα γίνει χρήσιμη αν αξιολογηθεί σωστά. Θα αξιολογηθεί, όμως; ; Ή θα έχουμε πάλι τα περσινά; Πολλοί παίκτες αισθάνονται ήδη ανασφαλείς. Δεν αποκλείεται να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα και παίκτες των οποίων η ανανέωση των συμβολαίων το περασμένο καλοκαίρι φάνταζε επιτακτική. Το τεχνικό team απέτυχε στην ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία της ομάδας πριν το 5ο ματς στη Μόσχα. Τώρα καλείται να επαναφέρει την ομάδα σε επίπεδα τέτοια που να την κάνουν σκληρή και μαχητική για τους τελικούς. Προσοχή στην παγίδα της πρόσφατης προϊστορίας με τον Ολυμπιακό. Αν ποντάρουν στο πρόβλημα των απέναντι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

    Υ.Γ. Επιμένω. Τα τελευταία 3 χρόνια ο ΠΑΟ αντιμετώπισε με τον χειρότερο τρόπο τον αρχηγό του. Ειδικά φέτος το πράγμα ξέφυγε. Δεν υπάρχει άλλος 34χρονος στην πρόσφατη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο οποίος να σήκωσε τόσο βάρος στις πλάτες του όντας η αρχή και το τέλος της ομάδας. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα (επιπέδου F4) στην πρόσφατη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ που να στηριζόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό σε έναν 34χρονο. Δεν έχει υπάρξει παρόμοια κατάσταση. Η ομάδα απαιτούσε από έναν αθλητή (όσο τεράστιος κι αν είναι αυτός) να ξεπεράσει τους νόμους της φύσης. Και τελικά τον εξέθεσε με τέτοιον τρόπο θέτοντας υπό αμφισβήτηση την υστεροφημία του. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 77
      Έχω μια απόρροια , πως έχει ο Ολυμπιακός την pole position οταν .
      1)παιζει στην έδρα του αντίπαλου
      2) πέρυσι έχασε με 3-0 έχοντας αβαντάζ έδρας
      3) δεν έχει σπάσει ποτέ την έδρα του ΠΑΟ σε τελικούς;
      Και αβαντάζ έδρας να είχε ο ΟΣΦΠ τον ΠΑΟ θα θεωρούσα φαβορί (του έχει σπάσει την έδρα ο ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός όχι)

      Διαγραφή
    2. Μάλλον, απορία θες να πεις.
      Καταρχήν, δεν γίνεται να συνεχιστεί το ίδιο έργο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα την βρει την άκρη και θα σταματήσει το σερί του ΠΑΟ. Ε, στους φετινούς τελικούς νομίζω ότι έχει τις προϋποθέσεις για να το κάνει.

      1. Θα παίξει με μειονέκτημα έδρας. Δηλ. ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο δεν θα θεωρηθεί αποτυχία όπως η περσινή. Άσε που υπάρχει καβάντζα η δικαιολογία της διαιτησίας. Ήδη, ξεκίνησε το έργο από τους ιδιοκτήτες. Οπότε, η ομάδα θα ξεκινήσει τους τελικούς χωρίς το ψυχολογικό βάρος της υποχρέωσης της κατάκτησης του τίτλου. Κι αυτό είναι σημαντικό για τον φετινό Ολυμπιακό.
      2. Θα βρει απέναντί του, σε σειρά αγώνων, έναν άπειρο προπονητή. Δηλ. έναν προπονητή που όπως είδαμε και με την ΤΣΣΚΑ δυσκολεύεται (απολύτως φυσικά) να «μαζέψει »την ομάδα μετά από συνεχόμενες ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας απαιτητικής σειράς. Θυμίζω, ήττα στην παράταση στο 1ο ματς, συντριβή στο αμέσως επόμενο. Νίκη στην παράταση στο 4ο ματς, συντριβή στο αμέσως επόμενο. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός ξέρει τι θα βρει απέναντί του. Σχεδόν με τον αυτόματο παίζουν οι παίκτες του ΠΑΟ. Αντίθετα, ο Μπαρτζώκας έδειξε στη σειρά με τη Ρεάλ ότι έβαλε και νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας.
      3. Αρκετοί παίκτες του ΠΑΟ είναι με το ένα πόδι εκτός ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Ακόμη και ορισμένοι που φαίνονται ακλόνητοι, ίσως έχουν λάβει τα μηνύματα δυσαρέσκειας από την ΚΑΕ για την φετινή τους εικόνα.
      4. Η σειρά με τη Ρεάλ βοήθησε πολύ στην τόνωση της αυτοπεποίθησης της ομάδας. Ο τρόπος που αποκλείστηκε, τα στοιχεία που έβγαλε μετά από καιρό στο παρκέ και η σκληράδα που έδειξε αποτελούν την καλύτερη βάση για ένα δυνατό finish της περιόδου.
      5. Η ήττα του ΠΑΟ στο 5ο ματς με την ΤΣΣΚΑ νομίζω ότι δεν θα είναι ανώδυνη. Ο ΠΑΟ σ’ αυτό το ματς έδειξε σημάδια αποσύνθεσης και δεν εννοώ τόσο αγωνιστικά όσο πνευματικά. Η ομάδα φάνηκε να έχει αδειάσει, να μην έχει συνοχή, μυαλό και συγκέντρωση. Αυτός ο κλονισμός απαιτεί ειδική μεταχείριση και δεν βλέπω ποιος θα αναλάβει αυτή την αποστολή.
      6. Φέτος, κανείς από τους δυο δεν θα παίξει στο F4 ώστε να έχει αμέσως μετά μια απαιτητική σειρά τελικών. Έχουν και οι δύο αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν, να αποφορτιστούν, να μελετήσουν και να προσηλωθούν στο στόχο. Γνώμη μου είναι ότι υπερτερεί η ομάδα που την τεχνική της καθοδήγηση έχει ένας κανονικός προπονητής.

      Διαγραφή
    3. 77, συμφωνώ απόλυτα. Μόνο, ίσως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να έρθει η ώρα των τελικών για να δούμε τα τότε δεδομένα των δύο ομάδων, πριν κάνουμε περαιτέρω υποθέσεις.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. Ναι φίλε απορία ήθελα να γράψω .
      Τώρα αυτό με την έδρα αν δεν το δω δεν θα το πιστέψω, (τα περί ευνοίας διαιτησίας τα θεωρώ ότι δεν προσφέρουν τίποτα , και οι δυο ομάδες ξέρουν που ευνοούνται και που αδικούνται )
      Όταν λέμε για αβαντάζ μιλάμε για μικρό προβάδισμα του ενός απέναντι στον άλλο, και μόνο η έδρα για μένα το δινει στον ΠΑΟ .
      Άλλωστε και ο Αλβέρτης σαν άπειρος κόουτς στο σουτ έχασε στο ΣΕΦ .
      Από την άλλη δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε εμείς οι αγώνες θα δείξουν τι ψάρια πιάνουν και οι δυο .
      Το ότι ο ολυμπιακός σκλήρυνε στην άμυνα απέναντι στην Ρέαλ και έβγαλε ένα σκληρό πρόσωπο είναι καλό για αυτόν , αλλά και ο ΠΑΟ έχασε ένα ματς στην παράταση στην Μόσχα (έδρα αντιπάλου) κάτι δείχνει και αυτό.
      Θεωρώ λοιπόν τον ΠΑΟ φαβορί στους τελικούς (αναμφίβολα) και την απόσταση των δυο ομάδων μικρή.

      Διαγραφή
  34. Ευτυχως που διευκρινισες οτι το ''αμπαλος'' πηγαινε στο παλικαρι που σχολιασε την επιλογη του Τσιλντρες ως αποτυχημενη κι οχι στον παικτη,γιατι ολοι οσοι διαβασαν το χαρακτηρισμο σου υπεθεσαν το αντιθετο.Και ξερεις κατι οι περισσοτεροι θα συμφωνουσαν στο ''αμπαλος'',γιατι ο συγκεκριμενος μπασκετμπολιστας(;)ειναι ο ορισμος της αμπαλοσυνης.Αληθεια μετα την αρπαχτη που εκανε στην Ελλαδα συνεχιζει την καριερα(;)του στο ΝΒΑ η ξεκοκαλιζει τα δολλαρια που του δωσανε οι αφελεις Αγγελοπουλοι πινοντας και τρωγοντας εις υγειαν των κοροιδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα πες την αλήθεια. Δεν είχες δει ούτε ένα ματς του.

      Διαγραφή
    2. Και ομιλώντας για αρπαχτές και ξεκοκαλίσματα, φεύγοντας από τον Ολυμπιακό υπέγραψε συμβόλαιο 34 εκατομμυρίων δολ. Τέτοια αρπαχτή στον Ολυμπιακό λέμε!

      Διαγραφή
    3. 18 εκατ παίρνει ο Lebron. Μήπως να το ξανασκεφτεις αυτό που είπες?

      Διαγραφή
  35. Καταρχήν να σημειώσω ότι, πέρα από την παντελή απουσία μας από το 5ο ματς (κάπως αλλιώς το χαρακτήρισα στο Fb αλλά εδώ δεν το γράφω), να θυμήσω ότι το 1ο ματς το έχασε ο ΠΑΟ, άρα *θεωρητικά* θα είχε κάθε δυνατότητα/πιθανότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ....Συνολικά όμως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι σαν ομάδα και σαν μπάσκετ που βγάζαμε στο γήπεδο, δεν είμαστε επιπέδου F4.

    Πάμε στην επόμενη -ευρωπαϊκή- μέρα (γιατί στην Α1 έχουμε δρόμο ακόμα, λίγο-πολύ προκαθορισμένο όμως). Θεωρώ πρώτη, βασική και ασυζητητί επιτακτική κίνηση αυτή του προπονητή. Ο Αλβέρτης δεν είναι ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά προπονητής. Το ότι έχει backup Μανωλόπουλο-Πρίφτη δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

    Επειδή τα πρώτα/μεγάλα ονόματα στην Ευρώπη είναι κλεισμένα ή/και ακριβά, δύο κινήσεις βλέπω εφικτές: αναβάθμιση Πρίφτη ή πρόσληψη κάποιου ξένου που να μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Και όταν λέω ξένου εννοώ ευρωπαίου (ή "ευρωπαίου" αμερικάνου), γιατί αμερικάνος που να έρθει Ευρώπη για το project "ΠΑΟ" θα κοστίσει εξίσου. Ο Αλβέρτης μπορεί να επανέλθει στην "κανονική" του θέση, αυτή του team manager (για το ψυχολογικό κομμάτι).

    Όσο για τους παίκτες, με τα ματς με τη CSKA ξεκαθάρισαν ορισμένα πράγματα:

    1) Ο Curry, πέραν της ηλικίας και των αργών ποδιών, δεν έχει ομαλή καμπύλη ποσοστών ευστοχίας. Επειδή θέλει συγκεκριμένο χρόνο για να απελευθερώσει με σωστό τρόπο, έχει πολύ καλά ποσοστά αν πάρει αυτό το χρόνο, και τραγικά ποσοστά αν δεν έχει αυτό το χρόνο (κάτι που φάνηκε περίτρανα με την CSKA). Ως εκ τούτου *φαίνεται να* είναι ο παίκτης του +40% στην Α1 ή σε regular season EL, και του μονοψήφιου ποσοστού σε επίπεδο Top8/F4. Αποφασίζουμε τι θέλουμε και άρα αποφασίζουμε αν μένει ή όχι. Προφανώς όχι επιπέδου Navaro, Rudy ή του άλλου Curry, αλλά έναν consistent shooter που να μπορεί να αποδώσει το ίδιο σε καθεστώς πίεσης και άμυνας.

    2) Ο υγιής Ukic είναι καλός παίκτης. Ο τραυματίας ή/και κουρασμένος Ukic είναι μέτριος παίκτης, ακόμα και για το Top16. Σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά ακριβός. Άρα αποφασίζουμε και πράττουμε (δηλαδή για να μείνει θέλει και αποθεραπεία και μείωση αποδοχών, για να κάνουμε χώρο για την/τις μεταγραφές)

    3) Ο Wright είναι επιπέδου Top16 max, με τις αναλαμπές στο Top8 να φαίνονται μάλλον λόγω αδυναμίας των υπολοίπων και του πολύ αργού tempo που επιλέξαμε. Για να μείνει όμως π.χ. αντί του Ukic είναι καλή και φθηνή λύση. Θεωρείς εκ των προτέρων όμως ότι είναι παίκτης που θα γεμίσει τρύπες και ότι θα έρχεται ως αλλαγή.

    4) Τα από πάνω αφήνουν τουλάχιστον δύο θέσεις (σε σύνολο 5), δηλαδή τον Παππά και έναν καθαρό άσσο, που θα αντικαταστήσει το ΔΔ. Καθαρό PG, pass-first, που αν έχει και τα πόδια ή/και το μυαλό για καθαρή άμυνα, θα είναι ότι καλύτερο. Έλληνες τέτοιου είδους είναι 2-3, άρα ή κάνουμε επένδυση ή αναγκαστικά πάμε σε αρκετά ακριβή λύση απ'έξω.

    5) Οι μοναδικές θέσεις που είναι κλεισμένες φαίνεται να είναι οι 3-4. Αν και ο Μπράμος απογοήτευσε, θεωρώ ότι η πεντάδα Μπράμου-Maciulis-Gist-Βλάντο-Μαυρο μπορεί να θεωρηθεί επαρκής. Για τον Μαύρο αστεράκι για το επόμενο. Ο Βλάντο μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ball-handling που να τον ανεβάσει στο 2.

    6) Ο Μάϊκ φαίνεται ότι δεν έχει πλέον δυνάμεις για να σπρώξει καλά-καλά το Καβαδδά, δεν μιλάμε για Kristc, Kaun, Tomic, Σόφο κλπ. Άρα το ρόλο του post-5 δεν μπορεί να τον παίξει. Για καταστάσεις p'n'p υπάρχει ο πολύ πιο αποτελεσματικός Μαυροκεφαλίδης, άρα κατά τη γνώμη μου οφείλει να πάρει το ρόλο του 4ου ή 5ου center, με τη λογική ότι θα "εκπαιδεύσει" τον απαραίτητο παίκτη που θα έρθει σε αυτή τη θέση.

    Μετά τα παραπάνω, νομίζω ότι με δύο μεταγραφές μπορείς να γίνεις πιο ανταγωνιστικός, αλλά για να πας ένα βήμα παραπέρα και να χτυπήσεις F4 και κούπα με αξιώσεις, θες ακόμα 2, στις ίδιες θέσεις (1 και 5), προφανώς με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά (π.χ. ένα πιο πολύ SG). Έτσι έχεις μια αξιόμαχη 12αδα που πραγματικά μπορεί να παίξει στα ίσα στο υψηλότερο επίπεδο και να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επιτέλους!!! Η Εθνική έχει νέο προπονητή.

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10495&subid=2&pubid=129712051

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τι τρίποντο έβαλε o vince carter? Γενικά τι παιχνίδι!

    Πραγματικά ορισμένοι παίχτες του ΝΒΑ βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι.

    Αυτό το πράγμα με τις συνεχόμενες διαφημίσεις στο ΝΒΑ πως το αντέχετε ορισμένοι στο blog και συνεχίζετε να βλέπετε, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κράτησε σταθερό, αλλά δεν ασχολήθηκε και κανένας! Άλλος κόσμος...

      Διαγραφή
    2. Οι περισσότερες διαφημίσεις στα time-out του NBA είναι ευχάριστες, καμία σχέση με τις ανόητες και κρύες αντίστοιχες ελληνικές.

      Διαγραφή
  38. Ο μανατζερ του Τσιλντρες πρεπει να ειναι φοβερος γατος..Κατορθωσε να ''πουλησει'' εναν τελειως αμπαλο παικτη στις δυο πλευρες του Ατλαντικου,βγαζοντας εκατομμυρια δολλαρια..Το οτι ο συγκεκριμενος αγνοειται και προκαλει σχολια του στυλ ''yeah,he is still getting paid for that $33.5 million mistake in 2010'',μαλλον δεν αφορουν καποιους που ακομα εκτιμουν το μπασκετικο μεγαλειο του παικτη του οποιου η τεχνικη στο σουτ προκαλει θυμηδια..Κι οσον αφορα αν τον εχω δει σε παιχνιδια και βεβαια τον εχω δει..στο ΟΑΚΑ και στο Βερολινο,οπου μας χαρισε μεγαλες στιγμες,βλεποντας τον Μπατιστ να τον παιρνει παραμαζωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλά λέω εγώ ότι δεν έχεις δει ούτε έναν αγώνα. Μόνο στιγμιότυπα. Σου έμεινε λοιπόν το κακό του στυλ, άρα ήταν άμπαλος. Όπως άμπαλος μάλλον ήταν και ο Παπαλουκάς. Ή να το πω αλλιώς, αν έπαιρνες τον Σον Μάριον νέο, θα ήσουν δυσαρεστημένος επειδή η τεχνική στο σουτ του θα σου προκαλούσε θυμηδία (ελπίζω να ξέρεις ποιος είναι ο Σον Μάριον).

    Κατά τα άλλα, μιας και δεν τον έχεις δει ούτε καν στα μεταξύ μας ματς, σε παρακαλώ να πας πρώτα στο site του ΕΣΑΚΕ, να ψάξεις τα στατιστικά του με τον ΠΑΟ, και ύστερα να έρθεις να υποστηρίξεις εκ νέου την κοτσάνα σου. Θα το έκανα εγώ για να σου βουλώσω το στόμα, αλλά βαριέμαι...


    υ.γ.
    Πριν έρθει Ευρώπη ξέρεις τι πορεία είχε;

    υ.γ.2
    Ότι ο Σάρας απέτυχε και έφυγε κλωτσιδόν από τον ΝΒΑ πάει να πει ότι ήταν άμπαλος;

    υ.γ.3
    Σε παρακαλώ, προτού συνεχίσεις τις ανοησίες ρίξε μια ματιά στα στατιστικά του, δες και κανένα βίντεο με εκτεταμένα στιγμιότυπα. Μην είσαι τόσο άμπαλος ρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε παίχτης αν είναι καλός ή όχι τον κρίνεις και βάση των χρημάτων που παίρνει.

      Προφανώς και ήταν καλός παίχτης, αλλά τα λεφτά που έπαιρνε δεν αντικατοπτρίζανε την πραγματική του αξία που ήταν, κατ' εμέ, για maximum 2-2,5 εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    2. y0zh1

      Mε αυτή τη λογική, αν πάνω να παίξω εγώ στον ΠΑΟ τσάμπα τότε θα είμαι καλύτερος του Διαμαντίδη γιατί και η παραμικρή μου προσφορά θα απειρίζει το λόγο προσφορά/λεφτά.

      Συμφωνώ ότι τα λεφτά ήταν πάρα πολλά και ότι σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να δαπανηθούν. Άλλο αυτό όμως και άλλο να το λέει ο καθένας άμπαλος.

      Διαγραφή
    3. Φίλε ανώνυμε που υπερασπίζεσαι τον Τσίλντρες, μια χαρά τα λες εσύ. Όποιοι θυμούνται καταλαβαίνουν τι λες. Απλά θα συμφωνήσω κ γω με τον φίλο y0zh1 για το θέμα χρημάτων (παρόλο που ήταν άλλες εποχές).
      Γενικά πάντως απ εκείνη την ομάδα του Οσφπ υπάρχουν κ άλλοι αδικημένοι που έχουν βγει "αμπαλοι" (κ παίκτες κ προπονητές). Απλά έχουμε την τάση εδώ όπως ξέρεις να βγάζουμε πολύ κόσμο άχρηστο κ λούζερ. (Ποια Μπάρτσα, ποιος Πασκουάλ, ποιος Ναβάρο, ποια Ρεάλ, ποιος Μπλατ, ποιος Μεσίνα κτλ κτλ κτλ)

      Διαγραφή
    4. ειχε και μπεβερλυ εκεινη την χρονια ο γαυρος αλλα κατα καποιος αρδ δεν ειχε ποιοτιτα
      τες πα παιχταρας ο τσιλι μονο τριποντο δεν ειχε αλλα ολα τα αλλα (αμυνα τριπλα καρφοματα πασες ταχυτιτα ) ηταν σουπερ

      Διαγραφή
    5. καλά δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι μόνο, αλλά το γεγονός πως κρίνουμε πάντα εκ του αποτελέσματος.
      Ας μου απαντήσει κάποιος ποια ομάδα έπαιξε καλύτερο μπασκετ συνολικά καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν: Ο Οσφπ του 09-10 ή του 11-12.

      Διαγραφή
    6. Προς Picknrolla

      Θεωρώ μακράν ο ΟΣΦΠ του 12-13.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. Αλέξη σωστά. Του 11-12 όμως; Έπαιξε καλό μπάσκετ για μεγάλο διάστημα της σεζόν; Σίγουρο μικρότερο απ ότι η ομάδα που είχε πάει Βερολίνο κ Παρίσι. Παρακαλώ διόρθωσε με όπου είμαι λάθος.

      Διαγραφή
    8. Επειδή είναι ωραία αυτή η κουβεντούλα θα βάλω και γω το λιθαράκι μου. Η ομάδα του 09-10 πήγαινε τραίνο και έπαιζε πολύ ωραίο μπάσκετ (ειδικά στο ΣΕΦ είδαμε μαγικά διαστήματα) μέχρι τα πλει-οφ. Πάρα πολύ προικισμένη ομάδα επιθετικά. Τα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες κατά τη διάρκεια του Φ4 ήταν το κερασάκι στη τούρτα, τα σημάδια της πτώσης είχαν φανεί από τα πλει-οφ με τη Πρόκομ. Η ομάδα του 11-12 είχε πολύ μεγαλύτερη συνοχή και μαχητικότητα, λιγότερο άγχος και ταλέντο, αρκετά σκαμπανεβάσματα και τελικά προς έκπληξη όλων έφερε αποτέλεσμα αλλά ανάλογο μπάσκετ ποιοτικά δεν έπαιξε.

      Μεγάλη αγωνιστική πληγή σε εκείνη την ομάδα ήταν πως "έπρεπε" να παίζουν μαζί 7 μύρια στο παρκέ (Τζος και Τεό), εκ των οποίων ουδείς με αξιόπιστο 3ποντο. Με βάση αυτό ειδικά ο ΠΑΟ έκανε πάρτι τότε (μαζί με μαζικό πικ'ν'ρολ πάνω στο Βούισιτς π.χ.) και έπαιξε με το μυαλό των παικτών του Oλυμπιακού. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της άποψης πολλών γαυρων που είδαν φως στο ΣΕΦ και μπήκαν πως ο Παπαλουκάς είναι μέτριος ή κάνει για να χειροκροτάει ή ο Τσίλντρες είναι άμπαλος κλπ κλπ κλπ.

      Διαγραφή
    9. Γεια χαρά, Πανάγο. Πού χάθηκες, ρε φίλε;
      Εκείνη η ομάδα αδικήθηκε πολύ στις κρίσεις των μπασκετόφιλων. Έπαιζε, όντως, ωραίο μπάσκετ αλλά δεν πήρε τους τίτλους που της ζητήθηκαν. Κι αυτό μετράει στην συνείδηση των πολλών. Αυτό μένει τελικά από εκείνη την ομάδα.
      Νομίζω ότι πλήρωσε την απίστευτη πίεση που της ασκήθηκε από πολλές πλευρές. Και τελικά, στάθηκε η αφορμή με 1 χρόνο καθυστέρηση (αφού πέρασε η 1η χρονιά του Ντούντα στην ίδια λογική) να αποφασίσουν οι Αγγελόπουλοι να αλλάξουν ρότα.

      Διαγραφή
    10. Γειά σου 77. Είχα πει πριν μερικούς μήνες πως επειδή όλο και περισσότερα παιδιά που ξέρουν πολύ περισσότερο μπάσκετ από εμένα γράφουν στο hoopfellas εγώ οφείλω να ακολουθήσω αντίθετη πορεία οπότε τηρώ τα γραφόμενά μου : ). Διαβάζω όλες τις αναρτήσεις, διαβάζω και πολλά σχόλια (εκτός από τα γνωστά πολωτικά) αλλά μέχρι εκεί.

      Τώρα απλά μου άρεσε η κουβέντα που γινόταν για μια ομάδα ιστορικά κάπως αδικημένη (από τους ίδιους της τους οπαδούς κυρίως) και είπα να μπω να γράψω δυο κουβέντες.

      Διαγραφή
    11. Έλα, ρε. Άσε τις ταπεινοφροσύνες. Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων εδώ. Εκτός από τον Jim και 1-2 ακόμα που είναι experts, οι υπόλοιποι έχουμε τόση σχέση με το μπάσκετ όση χρειάζεται για να συζητάμε. Και στο τέλος, αν δεν γράφεις εσύ, έχουν χαθεί και μερικοί ακόμα, τότε χέσε μέσα.
      Να μπαίνεις και να γράφεις. Μην χάνεσαι. Η κουβέντα μαζί σου είναι ωραία και την απολαμβάνω.
      Όντως, πρώτοι από όλους οι φίλαθλοι-οπαδοί του Ολυμπιακού απαξίωσαν και τελικά αδίκησαν εκείνη την ομάδα.

      Διαγραφή
    12. Προς Πανάγο κ 77: ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω πως η φράση "Εκείνη η ομάδα αδικήθηκε πολύ στις κρίσεις των μπασκετόφιλων. Έπαιζε, όντως, ωραίο μπάσκετ αλλά δεν πήρε τους τίτλους που της ζητήθηκαν" είναι αυτό ακριβώς που έχω κ γω στο μυαλό μου. Κ αυτή η φράση είναι κ μια απ τις αιτίες που ορισμένοι στη χώρα μας χαρακτήριζαν όπως χαρακτήριζαν τον Παπαλουκά.

      Διαγραφή
  40. Δεν είμαστε ρε φίλε όλοι τόσο απόλυτοι όσο εσύ. Δεν γίνεται με όποιον δεν συμφωνείς να τον βγάζεις άμπαλο. Και το θέμα δεν είναι καν αν ο Τσίλντρες ξέρει μπάσκετ ή όχι. Για να έχει καριέρα στο ΝΒΑ σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίος.

    Το ζητούμενο είναι τι προσφορά είχε στον Ολυμπιακό. Και έλα να με πείσεις τώρα ότι με 7 εκατομμύρια τον χρόνο άξιζε τα λεφτά του. Ή ότι είχε μεγαλύτερη προσφορά από τον Παπανικολάου. Ή μήπως πιστεύεις ότι οι αλχημείες που γινόντουσαν στην στελέχωση της ομάδας, για να χωράει ένα 3αρι χωρίς σουτ, έκαναν καλό στην ομάδα?

    Και εσύ πως ακριβώς χαρακτηρίζεις την προσφορά ενός παίχτη? Από τα στατιστικά του και μόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίκτης με 15 πόντους μέσο όρο, καταπληκτικός αμυντικός, πολύ καλός ριμπάουντερ, αναντιμετώπιστος στο ανοιχτό γήπεδο, βοβερό παιχνίδι χωρίς μπάλα, καταπληκτικό footwork, αξιοσημείωτη ντρίπλα για το ύψος του, εξαιρετικός χαρακτήρας, δουλευταράς, clutcher, παρών σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια σε Ευρώπη και Α1. Και κακώς σουτέρ. Αυτός ήταν ο Τσίλντρες.

      Όσο για τα λεφτά που έπαιρνε, ήταν πάρα πολλά. Όχι όσα λες (γιατί έπαιρνε 6,5 δολάρια, εκείνη την εποχή δηλαδή γύρω στα 3,5-4 ευρώ), αλλά σε κάθε περίπτωση πολλά. Αλλά δυστυχώς τόσα θέλεις για να φέρεις έναν παίκτη με το ταλέντο, την καριέρα και την ηλικία του Τσίλντρες. Κι αν τα άξιζε κάποιος που ήρθε από ΝΒΑ αυτά τα χρόνια, τότε ναι, αυτός ήταν ο Τσίλντρες...

      Διαγραφή
    2. Χωρίς όμως σουτ, χωρίς παιχνίδι με πλάτη και χωρίς διείσδυση. Και στα μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη, λίγες φορές θα σε αφήσουν να τρέξεις σε ανοιχτό γήπεδο.

      Εγώ προσωπικά προτιμούσα τον Γουντς. Αν εξαιρέσουμε τον χαρακτήρα φυσικά.

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε με συγχωρείς αλλά μου δίνεις πραγματικά την εντύπωση ότι δεν έχεις την παραμικρή άποψη για τον παίκτη. Το να λες ότι δεν είχε διείσδυση ακριβώς αυτό μαρτυράει. Και με πλάτη έπαιζε μια χαρά.

      Και σου ξαναλέω. Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια, είτε euroleague είτε κυρίως με ΠΑΟ ήταν πολύ καλός. Κι ας μην τον άφηναν να τρέχει. Αν έχεις όρεξη ψάξε να δεις τι έκανε στα παιχνίδια με ΠΑΟ και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη.

      υ.γ.
      Αυτό με τον Γουντς ασχολίαστο.

      Διαγραφή
    4. Είχε διείσδυση και έπαιζε με πλάτη ο Τσίλντρες? Εσύ σίγουρα έχεις δει τα παιχνίδια του? Σε σετ παιχνίδι τον είχες δει πολλές φορές να κάνει διεισδύσεις ή γενικά να δημιουργεί καταστάσεις μόνος του? Όλα τα plays με τον Τσίλντρες ήταν πως θα γίνει η back door πάσα.

      Ναι έπαιζε καλή άμυνα, έπαιρνε ριμπάουντ και ήταν αποτελεσματικός στο ανοιχτό γήπεδο. Και 3,5 εκατομμύρια να έπαιρνε πάλι δεν δικαιολογούνται τα λεφτά του.

      υ.γ. Δες τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Πρόκομ και σύγκρινε επίδοση του ενός και του άλλου. Και δεν κόστιζε και 3,5 μύρια.

      Διαγραφή
    5. Αν επιμένεις ότι ο Τσίλντρες δεν είχε καλή διείσδυση, τότε απλά δεν έχεις ιδέα για τον παίκτη. Είτε δεν τον είδες είτε δεν τον θυμάσαι...

      Όσο για τον ανέκδοτο για τον Γουντς, δεν ήξερε ότι ένα ματς απ μπορεί να κρίνει το ποιος είναι καλύτερος. Ειδικά εάν ο ένας είναι one man show στην ομάδα του και ο άλλος απλά ένας από τους αστέρες. Φαντάζομαι ότι από αυτή τη σειρά εσύ συμπέρανες ότι ο Λόγκαν είναι καλύτερος του Παπαλουκά, έτσι;

      Διαγραφή
  41. ο παο θα πρεπει να σκεφτει παααρα πολύ καλα ποιον ξενο θα αφησει εξω στους τελικους . θα απογυμνωσει την φροντκορτ η την περιφερεια ? θα κανει μεταγραφη ? τυχον λαθος αποφαση είναι απολυτα βεβαιο ότι θα του στοιχισει το πρωταθλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βάλει τον Μπράουν στο 4 και θα παίζει με Λασνε,γκίστ,Λουκα στο 5

      Διαγραφή
  42. Το οτι καποιος επαιξε,παιζει η θα παιξει στο ΝΒΑ δεν σημαινει οτι ειναι ημιθεος παικταρας,ειδικα σε σχεση με το πως παιζεται το παιχνιδι στην Ευρωπη..Για να κανεις πρωταθλητισμο και στις δυο πλευρες του Ατλαντικου,πρεπει να ξερεις τα βασικα του αθληματος(ντριμπλα,πασα,σουτ)και να εχεις ικανοποιητικο i.q...Στο ΝΒΑ επιβαλεται να εχεις και αθλητικα προσοντα,αλλα μονο μ' αυτα κανεις δεν μπορεσε να φτασει σε τοπ επιπεδο..Το ΝΒΑ των δυο τελευταιων δεκαετιων εχει αλλαξει μορφη,δινοντας βαση στο αθλητικο ταλεντο των παικτων,ομως και παλαιοτερα και τωρα,στο τελος το δαχτυλιδι παει στις ομαδες και τους παικτες που ξερουν τι να κανουν οταν εχουν τη μπαλα στα χερια..Ο Παπαλουκας που γραφεις εκανε καριερα γιατι εμαθε να διαβαζει το παιχνιδι και να εκμεταλλευεται το υψος του..Κανενας δεν μπορει να σε επικρινει για την προτιμηση σου για ενα παικτη,ασχετα αν ειναι καλος η κακος..Το θεμα ειναι να μπορεις να εκτιμας ποιος ειναι πραγματικα καλος παικτης λογω της επιδρασης που μπορει στο παιχνιδι..Καποιος μπορει να εντυπωσιαζεται απο τα σωματικα κι αθλητικα προσοντα του Ντουαιτ Χαουαρντ,ομως σεντερ οπως ο Ντανκαν(παλαιοτερα)κι ο Χιμπερτ(μελλοντικα)ειναι αυτοι που θα κανουν τη διαφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πραγματικα στεναχωρα τα σχολια για τον Τσιλντρες. Ποιος θα περιμενε στο hoopfellas να αποκαλειτε ο childress αμπαλος? Δε θα πω πολλα, αυτοι που ξερουν μπασκετ καταλαβαινουν. Λοιπον τη σεζον 2009-2010 ο childress ηταν στη δευτερη καλυτερη πενταδα της euroleague, ειχε 15.2 ποντους στην ευρωλιγκα με 59% (!!) στα διποντα και 33% στα τριποντα (οχι τελεια, αλλα οχι και απαραδεκτο), ηταν πρωτος σκορερ στην Α1, ηταν υποψηφιος για καλυτερος αμυντικος στην euroleague, ηταν μαλλον ο καλυτερος slasher στην ευρωπη (αν και ειπωθηκε οτι δεν ειχε καλη διεισδυση!!!!), ειχε κανει ποστερ ολη την ευρωπη, ειχε clutch play στο τελευταιο δευτερολεπτο του ημιτελικου στο f4, στο nba ηταν n6 στο draft, ηταν μια φορα υποψηφιος για καλυτερος 6ος παικτης. Στους τελικους του '10 τραβουσε την ομαδα με το ζορι στο πρωταθλημα μονος του κανοντας παιχνιδια στο οακα με 26p/8r και τετοια...

    Ναι, επαιρνε πολλα λεφτα για αυτο και αδικειται τωρα απο αρκετους που δεν πολυγνωριζουν...αλλα αν δεν ειχαν πεσει τοσα δε θα ερχονταν ποτε...ο τσιλντρες προσφερε πολλα στην ομαδα (μπασκετικα και οικονομικα, αφου ηταν ο πρωτος παικτης στην ιστορια του ευρωπαικου μπασκετ με τοσους χορηγους στο brand name του), μας ξεσηκωσε παρα πολλες φορες και ευχαριστως να τον ειχαμε παλι στην ομαδα τωρα που το κασε του ειναι πολυ πιο χαμηλο! Σιγουρα συγκαταλεγεται στους καλυτερους αμερικανους παρα το συντομο περασμα του και αν ειχε ερθει για δυο μιση αντι για τεσσερα εκατομμυρια δε θα μιλουσε κανεις. Τωρα νομιζω ειναι στα 800χιλ, αρα πολυ φθηνος για τα στανταρ του στο ευρωπαικο μπασκετ. Ιδιαιτερα με το στυλ του μπασκετ τα τρια τελευταια χρονια στον ολυμπιακο, ο τσιλι θα ηταν οτι καλυτερο.

    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΖΙΜΑΡΑ καλησπερα,,Θελω την γνωμη σου αναφορικα με το δημοσιευμα της πρασινης περι μπραουν και οσφπ...

    http://www.prasini.gr/basket/item/11810-fovoyntai-kai-fernoun-braoun

    Ειναι εφικτο και αν οχι τι παιζει εκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ο Μπομπυ Μπραουν, μια ο Ντερικ Μπραουν, αυτο το σεναριο θυμιζει εδω ο παπας, εκει ο παπας, που ειναι ο παπας...

      Κουραφεξαλα της πρασινης για να συσπειρωσει το πρασινo κοπαδι τωρα που τα εισιτηρια εχουν παρει την καθοδο τους.

      Οση πιθανοτητα εχει να ερθει τωρα ο Ντερικ Μπραουν στον Ολυμπιακο αλλη τοση εχει να ερθει ο Μπομπυ Μπραουν στον Παναθηναϊκο. Μιλαμε για ενα παιχτη (Ντερικ) που ειναι υπεραπαραιτητος στην Κουμπαν για τα play-offs της VTB και της ρωσικης λιγκας.

      Διαγραφή
  45. Ο Τσιλντρες αν ειχε και το σουτ δεν θα ερχοταν ποτε Ευρωπη...Θα ηθελε αλλα 3-4 εκατομμυρια το χρονο τουλαχιστον για να ερθει...Βεβαια ετσι οπως παιζετε το μπασκετ στην Ευρωπη με τις αμυνες να κλεινουν ή να αφηνουν ελευθερο το παιχτη που δεν εχει σουτ,,ηταν μεγαλο μειονεκτημα αυτο...Μπορει να ηταν πολυ πιο χρησιμος ενας παιχτης σαν τον μαικλ της μπαρτσα τοτε για τον οσφπ....Δεν μετραει ποτε ποσο καλος ειναι ενας παιχτης γενικα αλλα το ποσο καλος ειναι για την ομαδα σου(Τζιμαρα κλεμμενο οπως βλεπεις,χαχαχα)...Και θεωρω οτι τοτε ενας παιχτης σαν τον μαικλ θα ηταν πιο χρησιμος απο τον τσιλι....Απο την αλλη ηταν μοναδικη ευκαιρια να θαυμασουμε εναν παιχτη της αξιας του στην Ελλαδα...Απο τους θεαματικοτερους παιχτες που εχουν περασει και απο τα μεγαλυτερα ονοματα που εχουν περασει απο Ελλαδα και Ευρωπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πράγματι το μέτριο σουτ του ήταν μεγάλο μειονέκτημα εναντίον των κλειστών ευρωπαϊκών αμυνών. Αλλά είχε τόσο μεγάλο πλεονέκτημα σε αθλητικά προσόντα, κίνηση με και χωρίς μπάλα, που το υπερκάλυπτε και με το παραπάνω. Νομίζω ότι δε χρειάζεται καν να το συζητάμε, όταν είχε 15 πόντους με άψογα στατιστικά. Και βάλε και 2 ασσίστ.

      Ο Πιτ Μάικλ από την άλλη ήταν καταπληκτικός αλλά σε καμία περίπτωση δε θα τον αντάλλαζα. Εξάλλου δεν ήταν και τόσο μεγάλος σουτέρ...

      Διαγραφή
  46. Τζιμ,το rebuilding του Παναθηναικου θα δωσει αφορμες για πολλα αρθρα κι ακομα περισσοτερα σχολια κι εκτιμησεις.Ελπιζω να 'χεις κουραγιο να γραφεις και ν' απαντας..Το φετινο καλοκαιρι θα ειναι κομβικο για την ομαδα.Τα δυο μεγαλα ζητηματα που θα τεθουν και που θα καθορισουν το μελλον της ομαδας ειναι βασικα δυο...πρωτον,ποιος θα ειναι ο προπονητης που θα ηγηθει της νεας εποχης και δευτερον,ποιος θα ειναι ο νεος ηγετης της ομαδας,ο παικτης που θα 'χει την μπαλα στα δυσκολα..Οταν ξεκαθαρισουν αυτα τα δυο ζητηματα,ολα τ' αλλα θα παρουν το δρομο τους...Περιμενω καποια στιγμη να γραψεις ποιον θα θεωρουσες εσυ τον καταλληλοτερο για ηγετη στη νεα ομαδα του τριφυλλιου..Γιατι οι επιλογες ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλα το θεμα ξαναφιαχνω την περιφερεια μου και λεγομαι παο εχει πολυ πραμα ακομη!!
    Το βασικο ειναι να δουμε τι θα κανουμε με παπα γιανκο... αν θελουμε να παιξει ο γιανκο τοτε ενας απο μπραμο ματσιου πρεπει να χαιρετησει!!
    Αν θελουμε να παιξει ο παππας τοτε θελουμε ΕΝΑΝ παιχτη στο 2 τυπου καρυ με ποδια να αντεχουν και να μπορει να παιξει και αμυνα, ενας τετοιος βρισκεται ηδη στο μιλανο!!
    Μετα με εναν ακομη οργανωτη και εναν κομ-μπο παιχτη σε 1,2 που και παλι να μπορει να σκοραρει ειμαστε οκ. ΠΕρισσοτερο προβλημα για μενα ειναι η κατανομη των ξενων θεσεων στην ομαδα παρα τα ονοματα... αν υπαρχει μερακι παιχτες υπαρχουν.. αρκει να μην παμε σε παιχτες ονοματα τυπου ουκιτς που ειναι μονοδιαστατοι και βγαζουνε το ψωμι τους σε ομαδες που κυνηγανε παιχτες ψευτο ονοματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ο φιλος 77 εκανε ποστ οτι ο κατσης τηα ιεναι νεος κοουτς.. καλη επιλογη σαν ονομα μενει να δουμε πως θα δεσει με την ομαδα, το χρεος της μια φορα η ομοσπονδια το εκανε, και ναι ο ιταλος ηταν με καλες προοπτικες δεν ηταν τυχαιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φιλε NAS η τριαδα στα φοργουορντ δυσκολα θα παραμεινει ως εχει.Αν ο Παππας ειναι starter στη θεση 2,τοτε πρεπει να ματσαρει μ' εναν ''ασο'' στυλ Χακετ..Οι παικτες που θα τους συμπηρωσουν επονται..Εννοεις τον Τζεντιλε για διδυμο με τον Παππα;..Στους ξενους δεν θα υπαρξει προβλημα,αφου υπαρχουν πολλες επιλογες..Δεν ειναι φαν του Ουκιτς και θεωρω οτι μαλλον θα φυγει,ομως ο υγιης Ουκιτς που ειδαμε περσι στο δευτερο μισο της σεζον να κανει μεγαλα παιχνιδια εχει ελπιδες να μεινει αν τελικα αποκτηθει ακριβος ''ασος'',με μειωση αποδοχων,ωστε με τον νεοφερμενο και τον Μητσο να αποτελεσουν την τριαδα στον ασο..Τελος παντων,εχουμε αρκετο καιρο μετα τα πλεηοφ να συζηταμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα , για τον χακετ εγραφα για διδυμο με παππα!!! απο τους αγαπημενους μου παιχτες.. μαυρο σκυλι στην αμυνα και στρετσερ στην επιθεση αφου μπορει να ανεβει και στο 3 !!! δεν θα με χαλουσε καθολου το διαμαντιδης χακετ και το χακετ παππας... ο ουκιτς με χαλαει γιατι δεν εχει το σουτ.. γενικα για να κανει μεγαλο παιχνιδι θελει την μπαλα στα χερια του και να δουλευει η ομαδα για παρτι του.. οπως ειπες υπομονη λοιπον μεχρι το καλοκαιρι αλλα πρωτα θελουμε κοουτς και να δουμε τι μπασκετ θα παιξει.. ή θα παμε σε κοουτς που παιζει το μπασκετ που παιζουμε ???

      Διαγραφή
    2. Φιλε NAS θα παμε σε προπονητη που θα παιζει κανονικο μπασκετ γιατι αυτο που παιζουμε,ειδικα,φετος ειναι κατι σαν μπασκετ.Βεβαια για να παιξεις πιεστικη αμυνα,να βαλεις τη μπαλα στο καλαθι,κ.ο.κ απαιτουνται και οι καταλληλοι παικτες..Να εισαι σιγουρος οτι στην καε ξερουν ακριβως τι πρεπει να κανουν για να αλλαξουν την εικονα της ομαδας,ετσι ωστε παιζοντας καλο μπασκετ να διεκδικησει και παλι την ευρωλιγκα,,















      Διαγραφή
  50. Συμφωνα με δηλωσεις του σαλτιμπαγκου Μπερτομεου η Παρτιζαν δυσκολα θα παρει wild card για να συμμετασχει στην ευρωλιγκα της επομενης περιοδου..Αφου σημειωσω οτι αποτελει ξεφτιλα για το συρφετο που διοικει την ουλεμπ,ν' αφησουν εξω μια ομαδα που αντιπροσωπευει την ιστορια του σερβικου μπασκετ,υποθετω οτι αν αυτο πραγματοποιηθει,τοτε ειναι πιθανον καποιοι πρωτοκλασατοι παικτες της να βγουν στην αγορα,οποτε καταλαβαινετε τι θα γινει,ειδικα αν ακουστει οτι για παραδειγμα ο Μπογκντανοβιτς θα μεταγραφει..χαμος στο ισιωμα...Τζιμ,πρεπει να επιστρατευσεις τις γνωριμιες σου και να μας ενημερωσεις αν κατι τετοιο ειναι πιθανο..Κι επειδη μοιραζομαστε την ιδια συμπαθεια για τα πρωτα ονοματα της(Μπογκντανοβιτς,Βεστερμαν,Μπερτρανς)περιμενω να διαβασω ο,τι μαθεις..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για τον Childress, δέστε τα νούμερα του, ειδικά στο ΝΒΑ, μέχρι και το 2010, στον παρακάτω σύνδεσμο

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=001225&seasoncode=E2009

    Διόλου άσχημα θα έλεγα... :-)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Τσιλντρες ητανε υπεροπλο και μη αντιμετωπισιμος αλλα δεν χρησιμοποιηθηκε σωστα απ τον Γιαννακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αν και Παναθηναικος ειχα τους Αγγελοπουλους για σχετικά σοβαρους ανθρωπους.Οι δηλώσεις που εκαναν για τη Ρεαλ εδειξαν μικροπρεπεια και έλλειψη σοβαροτητας.Με τετοιους παραγοντες γιατι και ο Γιαννακοπουλοςδεν είναι καλύτερος το μπασκετ θα περνα παντα σε δεύτερη μοίρα και θα κυριαρχούν τα χουλιγκανια και η καφρίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα η πριν την χειρονομια στο Σεφ;; εκει εμεινα εγω με τους δηθεν ¨"κυριους".

      Διαγραφή
    2. ποπο έκανε τέτοια άσεμνη χειρονομία?

      Θες να θυμηθούμε πόσα πράγματα έχει κάνει ο Γιαννακόπουλος? Τι ενέργειες και τι δηλώσεις?

      Διαγραφή
  54. Ούκιτς,Ράιτ,Κάρρυ,Αποστολίδης,Μασιούλις,Μπράμος και Μπατίστ out..και θέλουμε έναν παιχταρά στο 1 μαζί με ΔΔ κ Μποχωρίδη..έναν στυλ Νίκολας στο 2 μαζί με Παππά..Έναν Τζεντίλε στο 3 μαζί με Γιάνκοβις(να παίζει) κ Χαραλαμπόπουλου..στο 4 Γκιστ-Φώτση κ Βεζένκοφ(αν έχει Ελλ.υπηκοότητα)..στο 5 έναν δεινόσαυρο με παιχνίδι με πλάτη(όχι τον Βουγιούκα κοιμάται όρθιος) μαζί με Λάσμε κ Διαμαντάκο και 4-5 τον Μαύρο με λιγότερα χρήματα..τέσσερις ακριβούς παίχτες δηλ κ 1-2 πιτσιρικάδες..με τόσες αποχωρήσεις θα γλυτώσουμε χρήμα αλλά εννοείται θα ανέβει κ το μπάτζετ..κ το πιο σημαντικό έναν κανονικό προπονητή αντάξιο της Πανάθας κ όχι στοιχήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Rimas Kurtinaitis για ΠΑΟ, τι σας λέει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτός εικάζω θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟ. Πολύ καλός! Και με θητεία δίπλα στον Ζοτς. Αναμφισβήτητα η καλύτερη δυνατή λύση αφού οι επιλογές Ζοτς, Ιτούδη, Μπλατ και Κατσικάρη δεν "παίζουν". Εχει δείξει πολύ όμορφες μπασκετικές ιδέες και ωραίο μπάσκετ που ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ μας.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. Για προπονητής στον Ολυμπαικό δεν ταιριάζει αυτός λόγω ονόματος;

      Διαγραφή
    3. 3.13 καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  56. Απο που προεκυψε το ονομα του Κουρτιναιτις;.Καταρχην,θα 'ναι ελευθερος το καλοκαιρι η δεσμευεται με συμβολαιο;..Επισης,ποτε συνεργαστηκε με τον Ζοτς;..Νομιζω πως κανεις λαθος σ' αυτο..Και βεβαια αν υπαρξει περιπτωση να αναλαβει προπονητης στον Παναθηναικο,αυτο πιθανοτατα συνεπαγεται την παρουσια του Σαρας σε ρολο ασισταντ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεργάστηκε ως παίκτης το 1995 στη Ρεάλ Μαδρίτης.Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω..
      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. http://www.euroleague.net/euroleaguenews/transactions/2012-13-signings/i/97870/7224/bc-khimki-extends-coach-kurtinaitis-through-2014

      Διαγραφή
  57. Οντως,εχεις δικιο..επαιξε ενα χρονο για τον Ζοτς στη Ρεαλ και πηρε το ευρωπαικο του 1995..Το ωραιο ειναι οτι εχει την ιδια ηλικια με τον Ζοτς..Φοβερος σουτερ σαν παικτης,πολλες διακρισεις και με καλο βιογραφικο σαν προπονητης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Έχει κανείς θετική εντύπωση για τον Οκτάι Μαχμούτι για τον πάγκο του ΠΑΟ;

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den eimai sigouros gia to mahmouti alla mou kanei ena click ka8ws pada parousiaze wraio sunolo domhmeno kai epairne kai apotelesmata

      Διαγραφή
    2. Ο Μαχμουτι ειναι προπονητης της σχολης Ομπραντοβιτς που θελει να παιζει καλο μπασκετ αλλα του λειπει το killer instinct. Κατι σαν Πλαθα δηλ. αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Μαχμουτι χρειαζεται μεγαλυτερο μπασκετ απο τον Πλαθα για να αποδωσει τα αναλογα.

      Ισως στον Παναθηναϊκο να εβρισκε ενα καναλι που να τον μεταμορφωνε απο ενα "also run" προπονητη σε καποιο με βλεψεις πρωταθλητισμου αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αντεχει την πιεση. Στην περσινη Εφες προς το τελος της χρονιας εδειχνε οτι δεν αντεχε.

      Διαγραφή
  59. Καλος προπονητης με εμπειρια πρωταθλητισμου,με δυο μειονεκτηματα.Πρωτον,οτι δoυλευει σχεδον ολα τα χρονια της καριερας του ειναι ταυτισμενα με τουρκικες ομαδες και ειδικα την Εφες(εξαιρεση η διετης παρουσια του στη Μπενετον),η οποια δεν εχει πιεση λογω ελλειψης οπαδων και δευτερον η καταγωγη του,η οποια μπορει να προκαλεσει σχολια και κριτικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. μπορει ο γιαννακοπουλος να εχει κανει αρκετα λαθη μεχρι τωρα αλλα η κινηση να παει στα αποδυτηρια της τσσκ ειναι κινηση μεγαλου ανθρωπου !! και μαλιστα οταν εχει φαει στο κεφαλι μια 30αρα!!!
    προεδραρα φερε και ενα κοουτς να φιαξουμε ομαδα να τους τρελανουμε ολους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. πετάει ο καθένας από 5-6 ονόματα παιχτών για να πάρει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, διώχνει άλλους τόσους παίχτες που δεν του κάνουν, προτείνουν κι από 3-4 προπονητές, οι υπόλοιποι προπονητο-προεδρο-scouters παίρνουν 2-3 άλλους παίχτες που τους φαίνονται καλύτεροι, διώχνουν κι αυτοί με την σειρά τους άλλους τόσους (τζάμπα είναι, άλλωστε), φέρνουν τον δικό τους προπονητή (υπάρχει και το euroleague fantasy challenge, για όποιον δεν το ξέρει), τσακώνονται με τον από πάνω προπονητο-προεδρο-scouter που είναι σκιτζής και δεν έχει τις δικές τους φοβερές γνώσεις και το μάτι το κοφτερό, και στο τέλος περιμένουν με αγωνία τον μέγα Γκουρού του ιντερνετικού μπάσκετ, Jim, να λύσει την σιωπή του, και να αποκαλύψει στους ταπεινούς υπηκόους του την μία και μοναδική αλήθεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ρε φιλε οι εφημεριδες το ιδιο δεν κανουν??? και μαλιστα τους πληρωνεις κιολας!!
      αλλα θα σου πω το αλλο.. το μπασκετ και το καθε ομαδικο αθλημα γιατι πιστευεις οτι το αγαπαει ο κοσμος??? μονο για οτι βλεπει στο γηπεδο?? τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχουν εκπομπες στο ραδιο και την τβ !!! τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχουν εφημεριδες αφου σκοπος ειναι μονο να βλεπεις στο γηπεδο και μετα σπιτι να περιμενεις τον νεξτ αγωνα!! αλλα σορρυ δεν παει ετσι... ποσοι απο εμας εχουν κανει σχεδια με τις 11 αδες ή τις 5 αδες??? με παιχτες που θελουμε να ερθουν και παιχτες που θελουμε να φυγουν!! σορρυ παλι αλλα αυτη ειναι η αγαπη για καποιο αθλημα, οχι μονο να βλεπεις.. αλλα να παρακολουθεις και το τριτο ημιχρονο!!! Και βεβαια οπως βλεπεις τα περισσοτερα παιδια γραφουν ενα κατεβατο για τον παιχτη παιχτες που προτεινουν!! και οχι απλα να πετανε ονοματα.. τεσπα δεν γινεται ενα πραγμα να αρεσει σε ολους , οποιους γουσταρει απλα συνεχιζει και διαβαζει.. οποιος οχι παει και αγοραζει τον πρωταθλητη!!!

      Διαγραφή
  62. Μποχωρίδης Βεζένκοφ για ΠΑΟ και κλείσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει βουιξει οτι ο βεζε εχει κλεισει εφες και ειναι κριμα γιατι εχουμε χασει πολλους νεους ελληνες!! αντιθετα ο οσφπ εχει θωρακισει τον ασσο του με ελληνες και στο 3 ο παπαπετρου φαινεται να του βγαινει!!!

      Διαγραφή
  63. 15:37 Ο Δημήτρης είναι έγκυρος,
    δεν λέει πράγματα από το κεφάλι
    του. Βεβαίως, τα σχέδια των
    ίδιων των ομάδων αλλάζουν
    συχνά. Και θα υπάρξουν και
    άλλοι μνηστήρες για το Ντ.
    15:36 σχόλιο από ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΝΙΚΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ
    ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο
    ΚΑΡΥΔΑΣ ΟΤΙ Ο delaney ΙΣΩΣ ΤΟΥ
    ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
    Από live chat Παπαδογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παιδιά στα σίγουρα λέω πως ο γιαννακόπουλος έχει λυσσάξει για το 7ο.Λέγεται πως πάμε για μπάτζετ επιπέδου 2009 του χρόνου.Και ζοτς φυσικά.Αλλιώς γκέρσον και nbaers των 2 εκ. τουλάχιστον για να κρύβεται η μπάλα στο ΟΑΚΑ.Εδώ θα μαστε και θα τα δείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εδώ στη βιανεξ κάτι τέτοιο ψυθιρίζεται.Μεγάλος ηγέτης ο ΔΓ.Πραγματικά σωτήρας του αθλήματος και μην ξεχνάμε πως σε καιρό κρίσης δεν έχει απολύσει κανένα στις επιχειρήσεις του.

      Διαγραφή
    2. Μακαρι αλλα ας κραταμε μικρο καλαθι.
      Οτι θα κανει ανοιγμα θα κανει και οχι μονο στο μπασκετ...αλλα σε περιοδο κρισης ας μην λεμε για τρελα νουμερα.βλεποντας

      Διαγραφή
    3. Ωραίος ο ανώνυμος 5:53!!!
      Αν είναι Ο ΔΓ να ρίξει τρελά λεφτά με ΝΒΑers και να αναθέσει την δουλειά στον Γκέρσον, καλύτερα να βάλει ένα κιόσκι έξω από την ΒΙΑΝΕΞ και να μοιράζει κοινωνικό μέρισμα σε άστεγους.
      Τουλάχιστον έτσι θα πιάσουν τόπο τα ευρώπουλα.

      Διαγραφή
  65. αν δεν παρει ο παο αμεσα καλο ελληνα σεντερ στην θεση του μπατιστ , ας το ξεχασει το πρωταθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Όλα καλά με τους σχεδιασμούς του καλοκαιριού, τους παίκτες που θα έρθουν, αυτούς που θα φύγουν, τον προπονητή κλπ. Αλλά βιάζεστε.
    Είμαι βέβαιος ότι αν ο ΠΑΟ χάσει το πρωτάθλημα θα τεθούν όλα τα συμβόλαια υπό επαναδιαπραγμάτευση. Ειδικά όσοι ήρθαν ή ανανέωσαν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δεν βλέπω δηλ. και πολύ σίγουρους παίκτες όπως ο Λάσμε, ο Γκιστ, ο Μασιούλις, ο Φώτσης και ο Μαυροκεφαλίδης. Θα είναι τέτοια η ζοχάδα του ιδιοκτήτη που θα πάρει πολλούς η μπάλα. Άλλους δικαίως και άλλους αδίκως.

    Και κάτι άλλο άσχετο με το πρωτάθλημα και τις ορέξεις του ιδιοκτήτη. Δεν αποκλείω το αντίο του Διαμαντίδη να μην το ακούσουμε το καλοκαίρι του 2015 ή αργότερα αλλά το καλοκαίρι που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή