Athlenda

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

TO ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ..




H Ρεάλ έστειλε το μήνυμα της εχθές το βράδυ με πειστικό τρόπο και τα μπράτσα  σφίγγουν.. Ο Πίτι Χουρτάδο και ο Δημήτρης Κατσιώνης σχολιάζουν το 1-0 των Μαδριλένων για το Hoopfellas..


Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δε τα κατάφερε εχθές το βράδυ στη Μαδρίτη όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε μεγάλο διάστημα και σκόραραν πολύ και εύκολα απέναντι στην ελληνική άμυνα που "μάτωσε" από τις λάθος μεταβιβάσεις στην επίθεση (που έγιναν πόντοι στο τρανζίσιον) τον Ρούντι και τη θέση "4", όπου λείπει το δυνατό κορμί (σε συνδυασμό με την έλλειψη τέτοιου και στο "3") και είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός (το λέμε από το ..προηγούμενο καλοκαίρι).

Πάμε πρώτα στον φιλοξενούμενο μας, τον κόουτς Πίτι Χουρτάδο και το σχόλιο του για το ματς..

"Το στοίχημα του Πάμπλο Λάσο ήταν το ότι τοποθέτησε τον Ντάρντεν (ένα "3") πάνω στον Σπανούλη (που είναι πόιντ γκαρντ) γνωρίζοντας ότι ο Γιούλ μπορεί να μαρκάρει διαφοτεικού τύπου περιφερειακούς. Η απουσία του Παπανικολάου έχει αποδυναμώσει τη starting-5 του Ολυμπιακού. Στα μέσα της 2ης περιόδου ο Σπανούλης είχε 5 λάθη, κάτι που πολύ δύσκολα έχουμε δει στο παρελθόν. Η Ρεάλ πίεζει πολύ αμυνόμενη σε κάθε γραμμή πάσας και hand off συνεργασία, τη στιγμή που η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να βρεί ελευθερία στη κυκλοφορία της μπάλας.

Η Ρεάλ έδωσε μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό να "σετάρει" το παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια πολύ βαριά lineup με τους Ντίαζ, Ρέγιες, Μεχρι μαζι, σχήμα που δε βλέπουμε εύκολα. Ο τραυματισμός του Τυνήσιου μάλλον καλό έκανε στους γηπεδούχους στο συγκεκριμένο σημείο  μιας και άλλαξαν πεντάδα και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανέλαβε το βάρος στην επίθεση.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε πέρυσι τον τελικό της Ευρωλίγκας σκοράρωντας 100 πόντους αλλά για να κερδίσεις τη Ρεάλ σε μια σειρά 5 αγώνων πρέπει να κοντρολάρεις το τέμπο. Το μπάσκετ είναι μια συνέχεια, βγάζεις καλύτερη άμυνα μετά από μια καλή επίθεση και αυτό είναι απαραίτητο απέναντι σε μια run & gun ομάδα όπως η Ρεάλ. Πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των ελεύθερων σουτ και να μειώσει τα λάθη. Έπειτα η άμυνα σου θα βγεί μπροστά εφόσον προσθέτεις νούμερα "άμυνας μισού γηπέδου" και περισσότερες πιθανότητες για επιθετικό ριμπάουντ.

Ένιωσα βλέποντας το ματς ότι το μπακόρτ των Ρούντι-Ροντρίγκεθ είναι ένας.. "πόνος στον πισινό" για τους κόκκινους από τη στιγμή που μερικές φορές δε χρειάζονται καν σκριν για να δημιουργήσουν αβαντάζ απέναντι στον αντίπαλο, οπότε το ππιο δυνατό ελληνικό πλεονέκτημα, η ομαδική άμυνα απενεργοποιείται. Εχθές ο Ρούντι έβαλε κάποια σουτ  πάνω σε άμυνα σε καταστάσεις 1 με 1. Προφανώς η Ρεάλ είχε μεγαλύτεροκίνητρο. Σίγουρα οι συζητήσεις στα αποδυτήρα τους στο ημίχρονο αφορούσαν το mental toughness του Ολυμπιακού και το πως αυτός αγωνίζεται όταν βρίσκεται πίσω, σε δύσκολες καταστάσεις. Όταν λοιπόν άρχισε το 2ο ημίχρονο ήταν έτοιμοι..

Αναφορικά με τα ρόστερ, δεν είναι ανακάλυψη να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο αδύνατος και κοντύτερος. Η σειρά είναι παιχνίδι μυαλού. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ακουμπήσει τη μπάλα στις δεύτερες και τρίτες επιλογές (Πρίντεζης, Σλούκας, Λοτζέσκι, Ντάνστον) και να περιμένει επιτυχία στις αποφάσεις τους. Eπίσης πρέπει να αμυνθεί πιο κοντά στους σουτέρ της Ρεάλ,  τους λείπει ο Τζέησι Κάρολ οπότε εάν αμυνθεί στα σουτ των Ρούντι-Σέρχιο το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο.

Το μυστικό κλειδί για εμένα είναι ο Σερμαντίνι. Τιμώρησε τη Ρεάλ στην επίθεση φέτος όταν την αντιμετώπισε με τη Σαραγόσα και ήταν εξαιρετικός στην άμυνα στον περυσινό τελικό. Πιστεύω πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν περισσότερο και καλύτερα.."




Δύο κουβεντούλες τώρα και από εμένα μετά το σχόλιο του εξαιρετικού Πίτι τον οποίο ευχαριστώ και πάλι γιατί έχει βάλει στην άκρη υποχρεώσεις του για να μας "ενισχύσει".

Για να κερδίσεις τη Ρεάλ δε χρειάζεται να σουτάρεις με ποσοστά 65-55-90 (αν και στις προσωπικές καλό θα ήταν γιατί εξελίσσονται σε πρόβλημα πλέον).. Χρειάζεται να κάνεις στην εντέλεια δύο πραγματάκια.. Στην εντέλεια όμως και ..αυξάνεις άμεσα τις πιθανότητες επιτυχίας (ισορροπώντας τις κατοχές και κλείνοντας το γήπεδο)

-Αμυντικό ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι φέτος (με την απουσία του Άντιτς κυρίως αλλά και του Παπανικολάου) το οποίο διόρθωσε στο TOP-16 σε σημαντικό  βαθμό. Η φετινή φροντκόρτ του είναι πιο light σε κορμιά, χρειάζεται ομαδική δουλειά γιατί χωρίς αμυντικό ριμπάουντ δε μπορείς να χτίσεις προϋποθέσεις για να επιτεθείς όπως στοχεύεις και κυρίως να ελέγξεις το τέμπο.

-Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ο Ν Τ Α Ι τα λάθη. Κάθε λάθος απέναντι σε αυτή την ομάδα είναι και lay up.. Τέλος. Για μια ομάδα που παίζει συνεχώς με two-guard lineups όπως οι ερυθρόλευκοι (και έναν παίκτη στο "3" πολύ ικανό με τη μπάλα στα χέρια, τον Λοτζέσκι) είναι απαράδεκτο να κάνει λάθος μεταβιβάσεις όσο και να πιέζει ο αντίπαλος. Ο οποίος (αντίπαλος) μάλιστα παίζει σε αυτό το τέμπο ένα low mistake basketball που έχουμε να δούμε από τον καιρό της Σιένα του Πιανιτζιάνι στην Ευρώπη. Μάξιμουμ 10 λάθη ανά ματς λοιπόν για την ελληνική ομάδα. Μπορεί να το κάνει..


O Ρούντι έκανε παιχνιδάρα.. Έχουμε ξαναπεί ότι φέτος παίζει πολύ σαν κόμπο γκαρντ με μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι (για αυτό και ο Λάσο αποφεύγει να τον παίζει μαζί με τον Σέρχιο στη πεντάδα) γεγονός που έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητα της Ρεάλ στο μισό γήπεδο και ανεβάσει κι άλλο το status του ίδιου του παίκτη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να το δουλέψει αυτό, να μειώσει τη δημιουργία του Ρούντι, ειδικά στα side picks.

Υ.Γ: 88 "έγραψε" και η Μπάρτσα σε ένα ματς που έκρυβε παγίδες.. Με τον Αρόγιο (14π. 5/9 FG-3ριμπ. 2 ασσίστς σε 16') στο παρκέ, να "τρέχει" την pick'n roll επίθεση του Αταμάν, οι Τούρκοι πατούσαν καλά. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε (στο τέλος) του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν καμία τύχη γιατί πολύ απλά υστερούν απελπιστικά στο αμυντικό κομμάτι που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να επιβιώσουν.


Υ.Γ2: Η δεύτερη περίοδος μπορεί να γίνει οδηγός για τον Ολυμπιακό που σκόρπισε παγωμάρα στο deportes με το καμ μπακ του.. Και ο Σπανούλης πρέπει να πάει λίγο περισσότερο προς τα μέσα. Έτσι όπως είναι στημένη η άμυνα του αντιπάλου μπορεί αλλά πρέπει να είναι φρέσκος και να έχει αναπνοές γι να μπορεί να τελειώσει. Τον περίμενα τον Ντράπερ (το είχαμε γράψει) αλλά σε άμυνα 3-2 στην κορυφή για να κόψει το κεντρικό pick'n roll του Ολυμπιακού. Ο Λάσο την παίζει αυτή την άμυνα και με τον Σλότερ κορυφή μετακινώντας το "3" του στη πίσω γραμμή άμυνας.

107 σχόλια:

  1. Γεια χαρά, Jimάρα.

    Μια ερώτηση. Με δεδομένη την απουσία του Κάρολ και τον χθεσινό τραυματισμό του Ντρέιπερ, η Ρεάλ μένει με 3 γκαρντ συν τον Ντάρντεν. Πόσο εύκολο είναι να συνεχίσει να παίζει στους ίδιους ρυθμούς έχοντας ματς κάθε 48 ώρες; Μήπως ο Λάσο επιλέξει να κατεβάσει λίγο το ρυθμό ώστε να έχει σχετικά φρέσκους του λίγους γκαρντ που του έχουν απομείνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα που εκανε ο ρουντι δεν ξαναγινονται (εκτος και εαν κανει την σειρα της ζωης του) αλλα θα χρησιμο να μην του κανουμε την ζωη ποιο ευκολη με τον περπερογλου. ο παπαπετρου και καλητερη αμυνα παιζει και τα ριμπαουντα καθαριζει και ειχε το τσαγανο οταν επαιξαν το mind game -σε αφηνω- να παει μεχρι μεσα. τον πιστευω τον μικρο και η ρεαλ δινει χωρο να ανθισει πρεπει να παιξει παραπανω

    ειναι το πρωτο παιχνιδι εδω και πολυ καιρο που θυμαμαι τον μανζταρη να κανει τοσο κακο παιχνιδι. εδω πληρωνει εγκεφαλικα το κακο του επιθετικο παιχνιδι ( για αυτο η ομαδα ρολαρε με τον σλουκα που εχει ποιο επιθετικο mind set).

    o petway ειναι εκτος σειρας-μιας και δεν ματσαρει με τιποτα τα 2 4ρια τους. εαν ειχε την διεισδυση θα μπορουσε να ματσαρει τον ρεγιες και να τον κανει να πληρωσει τα αργα του ποδια (η εαν επαιζε καλητερα το πικ ν ρολ ολη η ομαδα). δυστηχως μας πληγωνουν απο εκει.

    χθες ειδαμε πολυ καλη αντιμετωπιση σε ροντριγκεθ και γιουλ. αυτα πρεπει να τα κρατησουν σαν κορη οφθαλμου.

    το θεμα που πρεπει να λυθει ειναι τα τεσσαρια και δη ο μιροτιτσ.

    εαν ηταν ο πεδουλακης θα εβγαζε τον τον petway θα κατεβαζε τον ντανστον και θα εντυνε τον καβαδα. ο μπαρτζωκας πολυ αμφιβαλω. αλλα αδυνατο να βρω και αλλο τροπο να τον σταματησεις. δεν εχουν κανεναν κουλο να πας σε παγιδα και να τζογαρεις τα σουτ του, εαν τον αφησει στον 1 με 1 με πριντεζη petway. θα σε σκοτωσει, απο μπροστα δεν μπορεις, με βοηθεια του ψηλου δεν μπορεις-πασαρει καλα. θα πρεπει να τον παντρεψεις με τον νταντσον (και τον πριντεζη με τον ρεγιες).

    kill roudi δεν πρεπει να τον αφησουν να βρει ρυθμο παλι. πρεπει να τον παρει χρεωστικο ο μικρος απανω του. τοσο πισω οσο και μπρος. ειναι ποιο ψηλος και ποιο δυνατος η αμυνα στο ποστ δεν ειναι το καλητερο του και τους κοβεις το τρανσισιον ετσι ( δεν εχουν ενα φτερο και οι ψηλοι σου ειναι ψηλα).

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ το ειπε και ο μπαρτζωκας ειτε θα τους επιτεθεις πολυ γρηγορα ειτε πολυ αργα. ειδικα μεχρι να στηθουν εχουν θεμα.

    bottom line: μαγικη εικονα, 20 λαθη 15 επιθετικα και ο ρουντι να τα βαζει απο παντου. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ (ή εισαι αξιος της μοιρας σου). θελει λιγη βοηθεια απο τον παγκο λιγο ποιο καθαρο μυαλο και το πηρες την πεμπτη.


    υ.γ. εαν καταφερουμε να παιξουμε την σειρα στα 5 παιχνιδια θα περασουμε.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνίδα, διάβασε το post σου. Όλα όσα γράφεις είναι σωστά.
      Παρατήρησε πόσα πράγματα πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο και πόσα (λίγα πάντως) πρέπει να διατηρηθούν. Και όλα αυτά ταυτόχρονα.
      Ε, σκέψου τώρα πόσες πιθανότητες υπάρχουν ώστε να γίνουν όλα αυτά πράξη την Πέμπτη; Και δεν λέω να γίνουν όλα στο 100%. Έστω σε ένα ικανοποιητικό βαθμό.

      Διαγραφή
    2. οχι πολλες με οποιονδηποτε προπονητη και σιγουρα οχι με τον μπαρτζωκα που δεν πιστευει σε αλλαγες που δεν της εχει δουλεψει 5 μηνες τουλαχιστον!! αλλα μιας και δεν παιρνω αποφασεις και μιας εχω απλετο χρονο στην καθισια μου καμια 10ρια υποθεσεις εργασιας δεν ειναι τπτ.

      τι πιστευω οτι θα κανει ο μπαρτζωκας? ισως να μην βαλει τον περπερογλου για ωρα στον ρουντι. αντε να παιξουμε λιγο ποιο πολυ ωρα την μπαλα μεσα!!

      (ππωωωωω με εποιασε καταθλιψη τωρα)

      Διαγραφή
  3. Λάθος κατά την γνώμη μου ο τρόπος χρησιμοποίησης του Petway. Επίσης θα θελα να δω Λοτζέσκι πάνω στον Rudy, όχι τον Μάτζαρη...
    Επίσης δεν περίμενα τέτοια βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι απ τον Μπουρούσι.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @JIM
    Ο ολυμπιακος πρεπει να περιορισει τον ρουντι.σωστα.
    η ερωτηση λοιπον ειναι ...εχει τα εργαλεια να το κανει? ο κατσιβελης?
    γιατι με λοτζεσκι περπερογλου δεν νομιζω,ο μαντζαρης ποιον να πρωτομαρκαρει?
    το αμυντικο ριμπαουντ ειναι προβλημα γιατι λειπει ο αντιτς και ο παπανικολαου.σωστα...μα στο μαρκαρισμα του μιροτιτς δεν φαινοταν η απουσια του αντιτς.οταν ελεγα απο το καλοκαιρι οτι ειναι εγκλημα η αλλαγη αντιτς,κατι τετοια παιχνιδια σκεφτομουν.
    οπως εδωσα και στα ποσοστα μου..85-10..ο ολυμπιακος δεν εχει τις λυσεις αυτη τη στιγμη.δεν ειναι μονο οτι η στελεχωση μαζι με τις απουσιες τραυματισμων οπως του λο,αλλα εχει και ανετοιμους παιχτες χρησιμους οπως ο πριντεζης,ο περπερογλου και ο κατσιβελης(αυτος απο παρατεταμενο παροπλισμο).επισης εχει και τουριστα.τον κολλινς.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι, είπαμε. Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άλλαξε κατεύθυνση. Έγινε πιο soft, φτιάχτηκε για να παίζει πιο γρήγορα και να σκοράρει αρκετά. Όμως, έχοντας περιορισμένο budget σε σχέση με Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ και όχι μόνο, είναι δύσκολο να βρεις τα υλικά που χρειάζονται για να ανταποκριθείς σ’ αυτά τα ζητούμενα. Η λογική λέει ότι φτιάχνεις μια σκληρή ομάδα που υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να κοντράρει καλύτερους και ποιοτικότερους αντιπάλους. Μια ομάδα που δεν θα χάνει εύκολα, θα βγάζει την ψυχή των αντιπάλων και θα είναι ανθεκτική.
      Έτσι όπως είναι δομημένος ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν αδύνατο να κάνει αυτά που πρέπει για να χαλάσει το παιχνίδι της Ρεάλ. Στην προηγούμενη ανάρτηση έγραψες ένα post πριν το ματς που λες και είχες δει όνειρο. Ε, όπως τα έγραψες έγιναν. Είναι απλό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να καταβάλλει εύκολα με το στυλ του ομάδες όπως η Φενέρ, η Μάλαγα, η Εφές ή η Γαλατά. Αλλά με το ίδιο στυλ δεν μπορεί να κοντράρει ομάδες από το πάνω ράφι.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ gskordak.

      ΟΣΟ Ο ΟΣΦΠ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ...ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΤΖΙΜ...ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΥΚΟΛΟΙ ΠΟΝΤΟΙ...

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΠΕ - ΠΡΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ (ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΠΕΡΠΕ 3 Ο ΟΣΦΠ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)...

      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΙΑ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ 6 ΚΑΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΞΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ...

      ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ.1: Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΘΑΥΜΑΤΑ
      ΥΓ.2: Ο ΟΣΦΠ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2-0 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ...Η ΡΕΑΛ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΕΖΕΤΑΙ
      Υ.Γ.3: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΑΟ

      Διαγραφή
    3. Ο Μάντζαρης παρότι εξαιρετικός αμυντικός,είναι πιο πολύ on the ball,δεν έχει τη σωματοδομή και τα μακριά χέρια να παίξει τον Ρούντι.Θεωρώ πως ο Κατσίβελης μπορεί να βοηθήσει εδώ.Είναι πιο athletic,βγάζει ενέργεια,έχει σώμα για πιο πολυδιάστατη άμυνα.
      Είπαμε ο Όσφπ έχει αλλάξει πλεύση.Δεν είναι μόνο ότι έγινε από επιλογή πιο σοφτ.Στις επιλογές σου κάτι χάνεις,κάτι κερδίζεις.Προφανώς όταν ρίχνεις το μπάτζετ σου και αλλάζεις στάνταρ ποιοτικούς παίκτες με παίκτες στοιχήματα,οι πιθανότητες είναι να χάσεις πιο πολλά και να μην είσαι σίγουρος πως μπορείς να κοντράρεις τους μεγάλους.Ο Όσφπ επέλεξε μια φροντλάιν με αθλητικά προσόντα,αντικατέστησε ένα σκληρό και ογκώδη παίκτη με ποιότητα στο 4 με έναν εντυπωσιακό αλτικό παίκτη.Είναι στοίχημα.Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι δεν τον ευνοεί το ματσαπ με τα αντίπαλα 4άρια(μην ξεχνάμε στον περσινό τελικό πόσο έπαιξε ο Άντιτς και ποσο ο Πρι).Από την άλλη αντικατέστησε έναν από τους πιο ανερχόμενους παίκτες στην Ευρώπη με μεγάλες ικανότητες αμυντικά και σε ριμπάουντ με έναν παίκτη που του ανοίγει επιλογές επιθετικά στην κυκλοφορία του...Το θέμα είναι να μπορέσεις να κάνεις όσο το δυνατόν πιο καλές επιλογές στην χάραξη της στρατηγικής και στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλει ένα σωρό υπερβάσεις και τρικ από την ομάδα.Τίποτα δεν είναι αδύνατο..

      Διαγραφή
  5. "(Οι Ρόυντι, Ροντρίγκεζ κ Γιουλ) δεν χρειάζονται καν σκριν για να δημιουργήσουν αβαντάζ απέναντι στον αντίπαλο, οπότε το πιο δυνατό ελληνικό πλεονέκτημα, η ομαδική άμυνα απενεργοποιείται."

    Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα που αφορά την άμυνα του Οσφπ. Δεν τον συμφέρει να πάει να παίξει παιχνίδι 1ο1 είτε στην επίθεσή του είτε στην άμυνα.

    Προφανώς κ έχει μέλλον η σειρά, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο έχει τη σοβαρότητα κ την ωριμότητα η Ρεάλ ως ομάδα.

    ΥΓ: Με τον Κάρολ ξέρουμε κάτι; Πότε θα ξαναπαίξει φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jimara ολα καλα και ολα ωραια...Αλλα μας εχεις πεθανει στον Ολυμπιακο...Περιμενα κατι παραπανω για την ομαδα μου...

    Οσον αφορα το ματς χτες,,

    Ειπα πριν 4-5 μηνες τοτε που ο οσφπ εκανε τις απανωτες ηττες,,οτι του λειπει η σκληραδα και οτι πονταρε πολλα στο μεγαλο ροτεισον παρα στην εμπειρια...Στο πρωτο παιχνιδι στην Μαδριτη δεν του βγηκε η σκεψη του Μπαρτζωκα...Περιμενω να δω τι θα σκαρφιστει....

    Επισης χτες η ομαδα της ρεαλ εκανε κακο παιχνιδι συνολικα με εξαιρεση τον ρουντυ και τον μιροτιτς...Το ιδιο ισχυει και για τον οσφπ με εξαιρεση τον σπανουλη και τον σιμμονς και λιγο τον πριντεζη επειδη δεν τον περιμενα κυριως...

    Για τον ρουντυ εχω να πω το εξης...Δεν με ενδιαφερει καθολου τι χαρακτηρας ειναι ο καθε παιχτης...Για την χτεσινη φαση θεωρω σωστα επραξε για την ομαδα του και μαρεσει να βλεπω ολους τους παιχτες της ομαδας μου να φερονται αναλογα...Δηλαδη να προστατευουν συνεχεια την περιοχη τους με παθος και δυναμη...Το ιδιο αλλωστε κανουν και οι ντανστον-σιμμονς ολη την ωρα...Δεν εχω δει φαση που να την αφηνουν ακομα και οταν σφυριξει ο διαιτητης (βεβαια καλα κανουν)...Και επισης να συμπληρωσω οτι η ταπα ηταν στον σπανουλη,,,απο αρχηγο σε αρχηγο...Ειναι και θεμα στο ποιος θα επιβληθει...Παρατηρησα χτες οτι μετα απο καθε τριποντο του σπανουλη εβαζε τριποντο ο ρουντυ στα καπακια σαν απαντηση...2 μεγαλοι αρχηγοι και σταρ μια τρομερη μονομαχια...

    Για τον πετγουεη πιστευω οτι δεν μπηκε καθολου στο ματς και ειχε νευρα συνεχως...Αρνητικο αυτο για τον οσφπ πιστευω στην σειρα οπως αρνητικη ηταν και η αντιδραση με τα νευρα του σπανουλη στην ιδια φαση που ειπε στον μπουρουση να εκτελεσει τις βολες...Πιστευω οτι χαλασε το μυαλο τους και αυτο ειναι το μεγαλο θετικο της ρεαλ μεχρι στιγμης....Περιμενω με μεγαλη περιεργεια να δω πως θα διαχειριστουν στο επομενο ματς την ψυχολογια τους οι παιχτες του οσφπ...Παντως οπωςδιποτε πρεπει να τα αλλαξουν αν θελουν να κανουν κατι καλο για τους ιδιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να συμληρωσω...

      Πολλοι λετε για το καλο παιχνιδι του ρουντυ και οτι δυσκολα θα κανει τοσο καλο ματς ξανα...Εγω θα πω οσο δυσκολο να ξανακανει ο ρουντυ τοσο καλο παιχνιδι αλλο τοσο ειναι να κανει και ο σπανουλης τοσο καλο ματς καθως ειδικα στη δευτερη περιοδο της ανατροπης εβαλε μεγαλα σουτ...

      Διαγραφή
  7. Πως να διαχειριστουν το επομενο παιγνιδι? Μια απο τα ιδια θα ειναι με τον Κολλινς να μπαινει οταν η διαφορα φτασει στο +20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ματζαρης δε μπορει να μαρκαρει τον Ρουντι λογω ταχυτητας.Κατσιβελης,Λοτζεσκι,και Πετγουει εχουν τα ποδια γιαυτο.Αλλα χρειαζεται και βοηθεια για το μαρκαρισμα του.
    Αλλα ολα αυτα δεν εχουν σημασια,γιατι νομιζω οτι σε σειρα 5 αγωνων δεν εχει τυχη αυτος ο ΟΣΦΠ.Οταν ο Μπουρουσης παιρνει οσα οι 5 ψηλοι του Οσφπ,τα πραγματα παιρνουν φαινεται να παιρνουν τη φυσιολογικη τους τροπη.Εξαλου Χαινς και Λο δε βρισκεις καθε μερα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Τζιμάρα και παλιοπαρέα,
    Να προσθέσω πως η Ρεάλ κέρδισε στο ότι εξαφάνισε τον Ντάστον μέσα από συνδυασμό άπλετου μπασκετικού ξύλου και σίγουρα trash-talking, εγώ πάντως τόσα νέυρα είχα καιρό να δω στην ομάδα μου...

    Προφανώς ο Ρούντυ δε θα ξαναβάλει τα ίδια σουτ, αλλά οι υπόλοιποι θα βάλουν το "κομμάτι" τους.
    Αν δεν κερδίσουμε το κομμάτι ψυχολογικός πόλεμος, δεν έχουμε ελπίδες, για εμενα η εξουδετερωση Ντάστον ήταν το κλειδί!

    ΥΓ: Αν περάσει Ρεάλ και Αρμανι βλέπω τη Ρεάλ ήδη στο καναβάτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υ.Γ ευχαριστω τον RG γιατι ειδα περσι αυτον τον κωλοπαιδαρα-παιχταρα RUDI
    να φευγει με κατεβασμενο κεφαλι αποντος...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/605253/pligma-me-ntreiper-sti-real-madritis

    Έσπασε το χέρι του πάνω στον Ντάστον! Αυτό θέλω να δω από την ομάδα μου πάνω στον Ρούντυ και κάθε Ρούντυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σπάσει το χερι του πχ ο Μαντζαρης? Εισαι σιγουρος?

      Διαγραφή
  12. Το δυσκολο με τον ΟΣΦΠ ειναι οτι θελει υπερβαση οχι ενας η δυο παιχτες αλλα ολοκληρη η ομαδα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα ηθελε και τα' παθε.

    Αν θυμαμαι καλα στη φαση του τραυματισμου ο Ντρεϊπερ "κλειδωνει" μονος του το χερι του στο δεξι χερι του Ντανστον για να μην τον αφησει να σηκωθει αλλα ο Ντανστον αντιθετα γυριζει προς την αλλη κατευθυνση και του το στριβει προς τα κατω. Ακομα και στην τηλεοραση φανηκε οτι δεν ηταν ενας απλος τραυματισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εξαιρετικά σχόλια Τζιμ. Ο Πίτι περιέγραψε την πραγματικότητα αλλά και το μέλλον της σειράς, αν δεν αλλάξει κάτι. Τώρα που ο Ντρέιπερ είναι μάλλον αμφίβολος θαα πρέπει ο Ολυμπιακός να κουράσει τα γκαρντ της Ρεάλ(Γιουλ-Σέρχιο κυρίως) και να μην αφήσει το Ρούντι να παίζει στο 3 πολύ ώρα. Νομίζω ότι θα είναι επιτυχία του Ολυμπιακού αν ο Λάσο αναγκαστεί να παίξει ακόμη περισσότερο με τον Ντάρντεν,ο οπόιος είναι πολύ συγκεντρωμένος παίκτης αλλά έχει ταβάνι στην απόδοση του.

    Κακά τα ψέμματα σε αυτές τις σειρές αν οι ξένοι σου δεν κάνουν την διαφορά εκεί που τους χρειάζεσαι δεν έχεις και πολύ μέλλον. Η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι οι μοναδικές ομάδες στην Ευρώπη που οι ξένοι τους είναι κατά βάσει ρολίστες. Μόνο που εχθές οι ξένοι της Ρεάλ τη βοήθησαν ενώ του Ολυμπιακού απείχαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tζιμάρα βλέπω οργιάζεις.Μεγάλη εβδομάδα και μπασκετικά και το μπλογκ πιάνει φόρμα την κατάλληλη στιγμή...
    Χθες η Ρεάλ έδειξε το πόσο αποπνικτική μπορεί να γίνει για τον αντίπαλο και το τι τέμπο μπορεί να πιάσει αν της δοθεί η ευκαιρία.
    Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που στραγγάλισε τον Ολυμπιακό στο 1ο δεκάλεπτο του αγώνα κυρίως.
    * Ο Λάσο είχε διαβάσει άψογα τις καταστάσεις εισαγωγής του Ολυμπιακού στο μισό γήπεδο και με τον άψογο εδώ Ρούντι,και όχι μόνο, πίεσε την εισαγωγική πάσα,κάτι που τον έσπρωξε σε αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους ανοίγοντας τον ρυθμό και δίνοντας ώθηση στην ομάδα.
    *Πραγματικά φοβερή η ταχύτητα που οι Μαδριλένοι κατάφερναν να εκτελούν είτε στο ανοιχτό γήπεδο είτε στο 5ον5 με εξαιρετική κίνηση πίσω από σκριν και φοβερές συνεργασίες σε ταχύτητα και εκτέλεση μεταξύ του μπακόρτ της Ρεάλ.Δε θέλω να τους φαντάζομαι και με έναν υγιή Κάρολ...
    *Η Ρεάλ είχε δώσει μεγάλη έμφαση στο στοπ του Σπανούλη επιλέγοντας κυνήγι του ψηλού μην αφήνοντας το σουτ και έτοιμου κλεισίματος όλης της άμυνας από τη στιγμή που παίρνει το σκριν.Αν και του έδωσε τις ευκαιρίες να πάρει διαδρόμους προς το καλάθι ήταν τέτοια η ένταση με την οποία τον καταδίωξε και του έκλεισε το τελείωμα που δεν του άφησε πολλά περιθώρια...Αν και ο Σπανούλης πήγε σε κάποια φονικά σουτ,δεν είχε ασφάλεια να πιαστεί από σταθερή δημιουργία και παίκτες συμπαραστάτες,σε παιχνίδι που πήρε σχεδόν όλες τις επιθέσεις του Οσφπ.
    *Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν χτύπησε πολύ με κεντρικά πικ ν ρολ.Η Ρεάλ είδαμε να έχει πέρα από την πιεστική και push up άμυνα των περιφερειακών μια πολύ καλή προστασία του καλαθιού με τους 2 ψηλούς να σκεπάζουν το καλάθι.Κάτι παρόμοιο σε διάταξη με αυτό που είχε και η Αρμάνι στο Μιλάνο,καταστάσεις οι οποίες δυσκολεύουν πάρα πολύ τον Ολυμπιακό.
    *Ο Ολυμπιακός πήγε με επιμονή σε πάσες μέσα στη ρακέτα.Αξιοσημείωτη η βοήθεια του Σίμονς που ήρθε από το πουθενά και έδωσε πολύ σημαντική βοήθεια στο παιχνίδι above the rim όπου αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα αρχικά ο Όσφπ.Έχουμε πει ο Αμερικανός είναι πραγματικά παρα πολύ καλός παίκτης στον τομέα αυτό,είναι αφεντικό στα ριμπάουντ,αν είχε καλύτερο finishing ability θα μιλάγαμε για άλλον παίκτη.
    *Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να βάλουν τη μπάλα στο ποστ όπως θα ήθελαν,δεν έβγαλαν φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο,πήγαν σε αποκλειστική pick and roll offense με Σπανούλη να αναλαμβάνει το βαρύ μερίδιο και Σλούκα να προσπαθεί να τον αποφορτίσει.Σημαντικό θα έλεγα το γεγονός ότι ο Μάντζαρης στάθηκε κάτω του μετρίου σε αυτό το ματς.΄Ηταν φανερό ότι χρειαζόταν ένας ακόμα παίκτης να πιαστεί η ομάδα από την περιφέρεια για να απεγκλωβίσει το κεντρικό πικ ν ρολ του Ολυμπιακού στο οποίο είχε δώσει η Ρεάλ την προσοχή της,και γέμιζε παίκτες την περιοχή μεταξύ ζωγραφιστού-βολών-3πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός.Ξεκινάμε με το τελευταίο.Θέλει καλή κυκλοφορία της μπάλας.Η Ρεάλ είχε μια αντιμετώπιση που έδωσε προσοχή στο να κλείσει τους εύκολους πόντους σε ζωγραφιστό και τρίποντο μετά από σκριν(άσχετα από αυτά που έβαλε ο Σπανούλης).Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει πραγματικά καλά εδώ,να κυκλοφορήσει τη μπάλα γρήγορα και έξυπνα και να χτυπήσει στα closeout με καλό midrange shooting.Κλειδί ο Λοτζέσκι,και το πόσο ο Μάντζαρης θα βοηθήσει στη σωστή δημιουργία καταστάσεων
      *Να αποφύγει τα λάθη στο μισό γήπεδο.Κατά προτίμηση να επιλέγει το transition game όποτε μπορεί,αλλά να είναι πολύ προσεκτικός με σκαλοπάτια στην επίθεση μισού γηπέδου.Είδαμε ότι προσπάθησε πολύ να πάει τη μπάλα χαμηλά στο ποστ.Δυστυχώς στο 3 Ρεάλ με Ντάρντεν αλλά και Ρούντι σούπερ αμυντικούς δεν ποστάρεται.Ο Ισπανός δίνει τρομακτική ενέργεια στην ομάδα του,πάντα πάει για το κλέψιμο,παίζει σε άλλους ρυθμούς...Χθες ήταν χάρμα ιδέσθαι.Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί παιχνίδι μεγαλύτερης έντασης-ενέργειας,με πρωτοστάτη τον Πρίντεζη και τους άμεσους πόντους του.
      -Άμυνα.Ο Όσφπ δεν απέδωσε καλά χθες στην άμυνα σε όλο το ματς.Έχανε συγκέντρωση και αμυντικό πλάνο ανά διαστήματα.Η αντιμετώπιση στον Σέρχιο ήταν καλή,όμως οι περιστροφές της ομάδας στα plays της Ρεάλ στις off the screen καταστάσεις ήταν κακές και έφερναν ανισορροπία στην άμυνα των ερυθρόλευκων.Οι προσωπικές άμυνες σε παίκτες όπως ο Μίροτιτς και Ρούντι είχαν πολλά προβλήματα(δεν υπάρχουν φέτος Παπ,Άντιτς που ταιριάζουν) ενώ οι επιστροφές στο τρανζίσιον ήταν μέτριες.Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού εκτός του Μάντζαρη έχουν πρόβλημα στο να κοντρολάρουν εκεί το ρυθμό στις αλλαγές ταχυτήτων.Ο Λο ήταν απόλυτος ελεγκτής τρανζίσιον στο παιχνίδι,φέτος πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις εδώ.
      -Και νεύρο.Η αποστολή είναι δύσκολη...αν δεν δώσεις το 100% σου σε όλα τα παιχνίδια δύσκολα θα κοντράρεις αυτή την πυραυλοκίντητη Ρεαλ..

      Διαγραφή
  16. ο παο ειναι για τα θηρια . ειδικα ο διαμαντιδης ειναι για τα πανηγυρια σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9.28 ο ΔΔ εχει κιολας 4 ασιστ,ολη την αμυνα πανω του και ουτε ενα φαουλ υπερ του.ηδη του εχουν χρεωσει 2 φαουλ,το δευτερο ηταν αστειο.Αλλα οταν εχεις κομπλεξ βγαζεις χολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1η Αγωνιστική των Play-off

    Έγιναν λοιπόν χθες οι πρώτοι αγώνες των 2 από τα 4 ζευγάρια των play-off και απομένουν τα υπόλοιπα (εξαιρετικά ενδιαφέροντα) 2 σήμερα για να ολοκληρωθεί το ΑΣΜΠΕΤΕ (to know as better...) των 8 ομάδων με τους αντιπάλους τους.

    Barca - Galatasaray
    (ή πιό σωστά Barca - Arroyo)

    Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όπου η Galatasaray είχε βάλει στην Barca να λύσει ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, κατέληξε σε περίπατο των Καταλανών, όταν αποχώρησε με τραυματισμό στο 2ο δεκάλεπτο ο κούκος της Galatasaray, και η ομάδα που μέχρι εκείνη τη στιγμή χόρευε σε Λάτινο-Αμερικάνικους "Πορτορικάνικους" ρυθμούς, κατέρευσε στο 2ο ημίχρονο, μη μπορώντας να χορέψει ούτε καν ένα... αργό τσάμικο. Θέλετε και άλλη απόδειξη για το πόσο πολύτιμος ήταν για την ομάδα του φέτος ο Arroyo?

    Real - ΟΣΦΠ
    (ή χορός σε Rudy-ρυθμούς Φλαμένγκο)

    Στο κυρίως πιάτο της ημέρας, έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με καλό ρυθμό, ταχύτητα και εντυπωσιακές φάσεις εκατέρωθεν. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε ρυθμούς τελικού 2013, με την Real (και κυρίως τοv Mirotic) να παίρνει το 1ο δεκάλεπτο με περίπου παρόμοιο τρόπο και σκορ με αυτόν του τελικού (27-12), και στο 2ο να επιστρέφει θεαματικά από το -15 ο ΟΣΦΠ μέχρι και την ισοφάριση στο 19ο λεπτό (40-40). Στο σημείο εκείνο πήρε την μπαγκέτα της φιλαρμονικής ορχήστρας της Μαδρίτης ο μαέστρος της (Rodriguez), και διόρθωσε τα φάλτσα της ομάδας του (48-41). Στο 2ο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο σολίστ της ορχήστρας, γνωστός και ως Rudy, και με τις εξαιρετικές του ερμηνείες στο κομμάτι της επίθεσης σε ΡΕ Ματζόρε ολοκλήρωσε την βραδιά με μία άκρως επιτυχημένη παράσταση για την Real.

    Όταν τα βασικά σου 3 και 4 (Πέρπε και Πριντ, οι δύο από τους τρεις σωματοφύλακες της ομάδας) έρχονται από τραυματισμούς και καταφέρνουν να αγωνιστούν για μόλις 11:55 και 13:39 λεπτά αντίστοιχα απέναντι σε μια ομάδα με Rudy και Mirotic στις θέσεις αυτές, τότε γίνεται αντιληπτή η δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα για τον ΟΣΦΠ, και ο κύριος λόγος των φανερών προβλημάτων της ομάδας στην άμυνα στο 2ο ημίχρονο. Παρόλο που η ομάδα πήρε σκορ από 11 παίκτες, μόνο οι Vspan, Πριντ και Simmons σκόραραν συστηματικά στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Ενώ πήρε σκορ από τα 1-2 (30 πόντους) και τα 4-5 (35 πόντους), δεν πήρε παρά μόνον 6 πόντους από τα τρία 3 της ομάδας. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα το πρόβλημα της ομάδας χθες, όταν η Real από τα τρία της 3 πήρε 29 πόντους, και είχε και αντίστοιχη συγκομιδή πόντων από τις άλλες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

    1) Η επίθεση της ομάδας δεν ήταν κακή με 71 πόντους στη Μαδρίτη, και μάλιστα με 50% στο τρίποντο (8/16).

    2) Η συγκινητική προσπάθεια του Πριντ, ειδικά στην επίθεση, για όσο είχε δυνάμεις (ο χρόνος συμμετοχής του είναι ενδεικτικός, 13:39 λεπτά).

    3) Η εξαρετική εμφάνιση του Simmons (ειδικά για τρίτο 5) με 8 ποντούς, 7 rebounds (3 επιθετικά), 1 τελική πάσα και 2 κοψίματα. Αν έβαζε και καμία βολή...

    4) Η αποτελεσματικότητα του VSpan στην επίθεση χθες, με 18 πόντους και 5 τελικές πάσες.

    5) Η σχετικά καλή δουλειά πάνω στον κούκο της Real που χθες έκανε 5 λάθη.

    6) Οι 18 τελικές πάσες της ομάδας.

    7) Το 2ο δεκάλεπτο της ομάδας.

    8) Το καλό rotation της ομάδας με 11 παίκτες να αγωνίζονται με καλό χρόνο.


    ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

    1) Η πολύ κακή άμυνα στο 2ο ημίχρονο

    2) Τα 5 κλεψίματα του Mirotic.

    3) Από το 2, τα 15 λάθη του ΟΣΦΠ, τα περισσότερα κυρίως στο 1ο δεκάλεπτο.

    4) ΟΙ 20 πόντοι, 6 rebound, 5 τελικές πάσες, 3 κλεψίματα, 8 κερδισμένα foul και το PIR 34 του σολίστ της Real.

    5) Το πάρτυ του Mirotic στο πρώτο ημίχρονο.

    6) Το 55% (11/20) στις βολές του ΟΣΦΠ.

    7) Τα 4 μόλις κλεψίματα του ΟΣΦΠ για τέτοιας σημασίας αγώνα, που δείχνουν έλλειψη θέλησης να παίξουν άμυνα.

    8) Η μη χρησιμοποίηση ενός εκ των Collins, Κατσίβελη, τη στιγμή που φαινόταν ότι η ομάδα θα μπορούσε να χρησιμοποήσει κάποιον από τους δύο αυτούς παίκτες για καλύτερο rotation στους κοντούς (έχοντας μόνο 3 ενεργούς χθες), άρα περισσότερη ενέργεια και αντοχή για καλή άμυνα, ειδικά στο 2ο ημίχρονο που δεν δούλεψε και η επίθεση καλά.

    9) Η φαινομενική υποταγή στο 4ο δεκάλεπτο. Η ομάδα θα πρέπει να τα δίνει όλα σε τέτοιους αγώνες για 40 λεπτά και να μην τα παρατάει σε κανένα σημείο του αγώνα, όση και να είναι η διαφορά (βλέπε Malaga). Βέβαια, με δύο παίκτες (Πριντ και Πέρπε) ανέτομους, πρακτικά δεν μπορούσε να γίνει καλύερο rotation χθες, γιατί και ο Dunston αναγκάστηκε να παίξει στο 4 και να χαλάσει η ισορροπία της ομάδας στο 5.

    Τίποτα δεν έχει τελειώσει και ο νικητής θα πρέπει να κανει 3 νίκες. Ως τότε, όσο ζούμε ελπίζουμε...

    Καλή επιτυχία σήμερα στον ΠΑΟ.

    Αλέξης.

    ΥΓ . Η CSKA έχει δώσει αρκετούς αγώνες χωρίς τον Teodosic (ακόμα και με την Real στην Ισπανία) οπότε έχει κάποια εμπειρία (και προετοιμασία) στο πώς να παίξει χωρίς αυτόν (βέβαια πάντοτε θα είνα απώλεια). Δεν έχασε τον παίκτη, την προηγουμένη ή ανήμερα του αγώνα, πόσο μάλλον μέσα στο αγώνα όπως η Galatasaray τον Arroyo χθες.

    ΥΓ 2. Αχ βρε Bryant, κάνε και μια δουλειά σωστά. Δεν μπορούσες να σπάσεις το χέρι του κούκου ή του σολίστ της Real, ή έστω του Mirotic? Του Draper βρήκες να σπάσεις? (Χ)

    ΥΓ 3. Τα δύο σχόλιο τα είχα στείλει πριν τον αγώνα τυ ΠΑΟ, αλλά για δεν ανέβηκε και το ξαναέστειλα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταφέραμε να χάσουμε δικό μας ματς.Κρίμα, ήταν ευκαιρία.Ελπίζω την Παρασκευή να'μαστε πιο συγκεντρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα καντηλια της μεγαλης εβδομαδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ε αντε και γ.... ρε διαμαντιδη με τα καραγκιοζιλικια σου. Δευτερο συνεχομρνο παιχνιδι που το χανει μονος του,αηδια καταντησε. Εμφατικη νικη μεθαυριο αλλιως ειανι αξιοι της μοιρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σπυρο να πας εσυ, να ηρεμησεις ρε ζωον,.ελεος με του μαλακες που τα περιμενουν ολα απο τον ΔΔ.Αυτο ειναι να εχεις απαιτησεις μονο απο εναν,Να βριζουν οι γαυροι τον Σπαν να βριζουν και η δηθεν βαζελοι τον ΔΔ ειναι αηδια.Οτι μπορει κανει με 7 ασιστ και τοσο ξυλο στα 34 του και εχει το καθε τσογλανι να απαιτει και να τον βριζει.

      Διαγραφή
    2. γαυρε βριζε μονος σου ρε δεν θα πεσω στο επιπεδο σου.Τρια χρονια λεει χαχαχαχα .Σημειωσε οτι το ξυλο που παιζουν σημερα τοτε ηταν ανυπαρκτο αλλα τι σου λεω τωρα,εδω του χρεωνεις τρια κακα χρονια.Πολυ ασχοληθηκα.

      Διαγραφή
    3. Ντροπή και μόνο ντροπή φίλε Σπύρο για το σχόλιό σου.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  23. ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...Χασαμε ενα δικο μας παιχνιδι εξαιτιας πρωτον της λαθος αμυντικης προσεγγισης στο πρωτο 10λεπτο,οπου παραδοξως κλεισαμε τη ρακετα και δωσαμε ελευθερα σουτ στην τσσκα,κατι που αλλαξε στο δευτερο δεκαλεπτο με αποτελεσμα να αρχισουμε σιγα-σιγα να ελεγχουμε το παιχνιδι και δευτερον απο τον Γκιστ,ο οποιος εδειξε οτι και σε μπασκετικο iq υστερει(γνωστο σε ολους),αλλα και οτι στερειται επαγγελματικης νοοτροπιας.Ολοι ξερουν οτι εχει προβλημα στις βολες εκτος απο τον ιδιο.Και καλα ο Πεδουλακης επαιζε διπλο και δεν ασχολειτο με τη βελτιωση των αδυναμιων των παικτων,ομως ο ιδιος επρεπε να καθεται να σουταρει 500 βολες σε καθε προπονηση για να βελτιωθει..Η 1/2 βολες και ειδικοτερα η αστοχια του στη βολη οταν εκανε το 70-72 μας στερησε στην ουσια τη νικη..Και για οσους αναρωτιοντουσαν γιατι ο Καρι βολοδερνε σε διαφορες ομαδες της πλακας νομιζω οτι σημερα καταλαβαν το λογο..Πλεον ειναι πολυ δυσκολο να κερδισουμε το δευτερο παιχνιδι λογω απογοητευσης.Πρεπει να παρουμε τα δυο εντος και να παιξουμε την προκριση στο πεμπτο ματς,εκει που οι ρωσοι θα 'χουν την πιεση..Και κατι για να μην ξεχνιομαστε..το σφυριγμα στην εναρξη της τεταρτης περιοδου οπου ο πεσμενος Ματσιουλις πεταει τη μπαλα στον Ραιτ που ειναι ετοιμος να σκοραρει,με το οποιο σταματησαν τη φαση δινοντας μπρος-πισω ειναι μακραν ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ στη φετινη ευρωλιγκα κι αυτο εις βαρος μας εννοειται...μεχρι το επομενο..αχ κυρ Κωστα τα θελει ο κωλος σου μου φαινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ypoxrewtiki niki tin paraskevi!!den paizei kanena spoudaio basket i cska,mia xara paiksame simera apla prepei na proseksoume perissotero sta rbs kai na eimaste pio eustoxoi se voles.Eksairetikos o gionas,polu kalos o lasme,o diamantidis borouse kai kalutera kai i upoloipi omada kinithike se metria epipeda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παιδια αφού δεν πήραμε αυτό το παιχνίδι σήμερα θα το χάσουμε σχετικά άνετα την Μ. Παρασκευή.
    Θεωρώ ότι αποκλείεται να πα΄ρουμε και τα 2 στο ΟΑΚΑ.
    Βέβαια απο την άλλη και περσι με Μπάρτσα όταν χάσαμε το πρώτο στη Βαρκελώνη το ίδιο έλεγα για το 2ο παιχνίδι και τελικά νικήσαμε.
    Το παιχνίδι το έχασε ο Μπράμος με του κόσμου τις μαλακίες, αλλά προπάνων ο Αλβέρτης αφού τον είχε μέσα 21 λεπτά με 0 πόντους. Επίσης έβαλε αδικαιολόγητα πολύ ώρα τον Διαμαντίση, ξέχασε τον Μασιούλις με ranking 21, ξέχασε τον Ούκιτς όπως και στο Σεφ. Ο Καρι εκτός τόπου και χρόνου

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΚΑΙΣ...

    Ο ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ...ΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 62-67...ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΗΤΤΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.1: ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΟΗΤΟΙ...ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙΕΙ, Ο (ΚΑΘΕ) ΑΡΧΗΓΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...

    ΥΓ.2: Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι η διαιτησια εκρινε το ματς..Οχι πως ηταν 50-50..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στα παπακια μου οι 7 ασσιστ οταν δεν υπαρχει αγχος,στα κρισιμα τον θελω να δικαιολογησει τα λεφτα του και την φημη του και για μια ακομη φορα τα τελευταια χρονια τα εκανε μπουρδελο με τραβηγμενα σουτ και αστοχες βολες.Αλλα ξεχασα ειναι 34 λες και ο γιαννακης δεν ηταν πρωτος σκορερ και καλυτερος παιχτης σε αρη και εθνικη στα 35 μονο ο διαμαντιδης κουραζεται.Η υπομονη εχει και τα ορια της βλακακο και ο διαμαντιδης το εχει ξεφτιλισει τα 3 τελευταια χρονια παροτι το καλοκαιρι ειναι αραχτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ΣΕΦ ήσουν από αυτούς που έκραζαν τον Σπανούλη, παρά τις 2 Euroleague που σου έφερε? :D γιατί Παναθηναϊκός σίγουρα δεν είσαι.

      Διαγραφή
  29. ο διαμαντιδης δυστυχως μας τελειωσε . πρεπει η ομαδα σιγα σιγα να απεμπλακει απο τον μητσο γιατι ο ανθρωπος δεν μπορει πια ... οσο και ο ιδιος δεν το καταλαβαινει κανει κακο και στον εαυτο του και στην ομαδα . πρεπει να αλλαξει τελειως ο ρολος του πια . κατι σαν τον παπαλουκα 6ο παικτη στην τσσκα ενα πραμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο ίδιος;;; Απορώ με τα σχόλια ορισμένων

      Διαγραφή
    2. Ελληνικό φαινόμενο...

      Διαγραφή
  30. Xalarwtse palikaria..Xathike mia maxi kai oxi o polemos!

    Etsi egine kai me tin Barca to 2011 opws kai perysi...

    Gian mena to mats xathike logw elleipsis sovarou proponiti...Den krinw ton Alverti kai tous ypoloipous.Oti mporoun kanoun oi anthrwpoi.Alla tetoia mats thelon empeiria ston pagko.

    Aytes oi voles tou Diamantadidi sto 72-74 kai I voli tou Gist mas stoixisan poly....Megalo 3p o Weems gia to 70-70.

    Anyway,twra koitmae tin Paraskeyi.Oti mporoume to deiksame.Twra menei na to apodeiksoume...kai na kanoume to 1-1.
    Thewrw oti sto OAKA i Cska den fovizei opws i perysini Barcelona.
    Psila to kefali kai dynata tin PARASKEYI.To na skame den vgazei kapou.Oi sovares omades to ksexnane kai paleyoun akoma pio poly g t epomeno.

    Dimitris Gloucester

    P.s:To na vrizei kapoios ton Diamantidi einai pera gia pera grafiko...Kai den xreiazetai kan na eksigisoume tous logous.Ok,kante kritiki alla oxi kai vrisidi ston DIAMANTIDI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το πιο σπαστικό όλων να χάνει ο 3D βολές καθαρά από κούραση, λόγω έλλειψης κάποιου να του δώσει μία ανάσα.

      Διαγραφή
  31. ο παο δημιουργει ενα πολυ κακο συνηθειο . δικα του ματς με οσφπ και τσσκα τα πεταει στα σκουπιδια . βαζει τον διαμαντιδη στο τελος να παιρνει ολες τις επιθεσεις και η ομαδα χανει τις διαφορες και πηγαινει κατα διαολου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. prokeitai na doume megales kolotoubes apo tous anthrwpous pou twra vrizoun ton diamantidi mexri to telos tis xronias!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σύμπτωση ( αυτοκτονίες και ήττες στις λεπτομέρειες) που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Απλά λείπει η έξτρα ποιότητα σε ρόστερ και πάγκο για το κάτι παραπάνω. ΟΚ, προσφέρεται το ματς για τρολιές κατά του Διαμαντίδη ( της κοινοτοπίας και της αμπαλοσύνης το ανάγνωσμα), αλλά η πραγματικότητα είναι ότι με μόλις 2 γκαρντ και μέτριο μπάσκετ μπορούσες να έχεις κάνει το μπρέικ σχετικά εύκολα. Ε, τέτοιες ευκαιρίες δύσκολα σου ξαναδίνονται και ακόμα πιο δύσκολα τις ξαναδημιουργείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με 6 ασιστ περνα ως πρωτος ασιστμαν σε ολη την ιστορια της γιουρολινγκ,ακομη θα δωσει ομορφες στιγμες,βοηθεια θελει,ειναι απελπιστικα μονος του στον ασσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν δεν το πιστέψουν κατά σειρά οι Μπράμος, Curry και Blackhead ότι μπορούμε να την πάρουμε τη σειρά δεν υπάρχει ελπίδα. Πρέπει μέσα από αυτή τη σειρά να "μεγαλώσουν" ψυχολογικά για το μέλλον...

    Από τον Ukic δεν έχω κάποια ελπίδα, μετά το αναίτιο σπάσιμο της μέσης στον αιφνιδιασμό και αυτό το τελείωμα με το αριστερό, δεν πιστεύω ότι έχει καν τη φυσική κατάσταση να αντέξει σωματικά.

    Ο Hines πρέπει να είναι το παράδειγμα ΚΑΘΕ παίχτη. Πραγματικά respect ο μόνος που έπαιζε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα από την CSSKA.

    Η τελευταία φάση με το Διαμαντίδη γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια και (ok λογικό) πέφτει πάντα στο κενό. Πρέπει να δουλευτεί άλλη να δημιουργηθεί το αρχικό ρήγμα από τον wright, ας πούμε, και split ή διείσδυση, δεν ξέρω το θέμα είναι ότι το iso από 3D δεν λειτουργεί πια.

    Με τόσες χαμένες βολές όταν έχεις όλες τις 50/50 φάσεις να πηγαίνουν στην CSSKA πως να κερδίσεις?

    Πάντως γενικά Μπράβο στην ομάδα ήταν εκπληκτικό παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρυσι έτσι το έβαλε στο λαβάλ όμως εναντίον της μπαρτσα ....Ε κάποιες φορές θα βγει κάποιες όχι ...Έτσι είναι αυτά ...ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    2. Στον Nathan Jawai ! :D έτσι είναι το σουτ άλλες φορές μπαίνει άλλες φορές βγαίνει έτσι ακριβώς είναι αυτά.

      Το πρόβλημά μου είναι ότι μετά από κάποιο πιθανό ρήγμα στην άμυνα, που μπορεί να προκαλέσει κάποιος άλλος Χ παίχτης θα μπορεί ο 3D σίγουρα να κάνει κάτι καλύτερο από το να τον φυλάνε 2 τουλάχιστον παίχτες μετά την αλλαγή στα screen, όπως και γίνεται σε κάθε τελευταία φάση τα τελευταία χρόνια.

      Το θέμα είναι να βρεθεί αυτός ο Χ παίχτης που είτε από άγνοια κινδύνου, είτε από από ικανότητα μπορεί να δημιουργήσει αυτό το ρήγμα για να δώσει αυτό το ένα δευτερόλεπτο στον 3D να δράσει. Όπως έγινε πέρσι με το παραπάτημα του Jawai μετά το ψάρωμα που του έκανε ο 3D για διείσδυση.

      Διαγραφή
  36. αυτο που κανει ο διαμαντιδης ειναι αναγκασμενος να το κανει....του την πεφτουν ολοι χωρις να φταιει....οταν δεν υπαρχει ο ψηλος να ακουμπησει την μπαλα στο καλαθι αυτο θα βλεπουμε....εναν σοφο να χε ο παναθηναικος θα κανε σημερα την ζημια,πεντε επιθεσεις να τελειωνε κοντα στο καλαθι θα ανοιγε και η αμυνα στον διαμαντιδη....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δειτε τι κανει ο σχορτσιανιτης στο μιλανο........ο παναθηναικος διαλεξε μπατιστ....τα λαθη πληρωνονται....stonerook

      Διαγραφή
    2. Μαυροκεφαλίδη διάλεξε όχι Batiste ! :D

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΟΥΝ,

      ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΣΟΦΟ?

      ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΠ 16, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΠΛΕΥ ΟΦ!!!

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. καλησπερα ζεν....ειμαι περιεργος να δω ποσο ειναι το αρμανι-μακαμπι με σοφο και ποσο χωρις αυτον....στο μονο που υπερεχει η μακαμπι ειναι αυτο και τιποτα αλλο.....λαθος του πεδουλακη ισως το μονο μαζι με την μη αξιοποιηση του μαυροκεφαλιδη.....θα συμφωνησω με καποιον φιλο πιο πανω οι ομαδες χτιζονται το καλοκαιρι...stonerook

      Διαγραφή
  37. Επειδη καποιοι δεν εχουν ιδεα απο τα σπορ και τη λειτουργια μιας ομαδας καλο ειναι να πουμε καποια πραγματα..Ο Διαμαντιδης ειναι 34 χρονων και βρισκεται κοντα στη δυση της καριερας του.Αυτο ειναι κατι αντικειμενικο και δεν αλλαζει.Αυτο,ομως,που επρεπε ν' αλλαξει ειναι η στελεχωση της ομαδας το περασμενο καλοκαιρι,τοτε που ο λιγος Πεδουλακης επελεξε να αφησει την ομαδα με 2 πλεη-μεηκερ,τον σακατεμενο Ουκιτς,τον οποιο δεν φροντισε να τον αφησει εκτος ομαδας μεχρι να αποθεραπευτει,απαιτωντας καποιον αλλο στη θεση του και τον Διαμαντιδη που πλεον δεν μπορει να παιζει με την ενταση των περασμενων ετων.Αποτελεσμα ηταν ο μεν Ουκιτς να παιζει με το προβλημα που εχει στους αχιλλειους χωρις να κανει κανονικες προπονησεις κι ο δε Διαμαντιδης να παιζει 30' ακομα και με την Ελευσινα..Ετσι φτασαμε στην ανοιξη και βλεπουμε και τους δυο σε μετρια κατασταση..Η ομαδα επρεπε το καλοκαιρι να ειχε υπογραψει εναν ''ασο'' με φρεσκα ποδια και προοπτικη,ωστε να μπορει ο Διαμαντιδης να προσφερει 20' ποιοτικα λεπτα στο τελος των αγωνων οπου η εμπειρια του ειναι μοναδικη..Θυμηθειτε στο τεταρτο δεκαλεπτο πως επαιρνε τα φαουλ και πηγαινε στις βολες...Και πρεπει ολοι να μην ξεχνατε οτι ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ...Εμεις πληρωνουμε τα λαθη του καλοκαιριου(αλλα και του πρωτου μισου της σεζον)οπου ο τοτε προπονητης αποδειχτηκε λιγος στο να κουμανταρει μια ομαδα που πλεον ολοι την περιμενανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω εδώ πάνω από το 80% το ξέρει αυτό! :D

      Διαγραφή
    2. μηπως παιρνει τα περισσοτερα απο ολους?
      εχεις δει εσυ καμια ομαδα να εχει το πρωτο συμβολαιο για 20΄?

      Διαγραφή
  38. Δεν μπορεσα να δω τον αγωνα,διαβαζω για βηματα του Τζακσον στις τελευταιες επιθεσεις,διαβαζω για πρωτη φορα τον ΔΔ να μιλα για κλεψιμο νικης τι εγινε ρε παιδια.Απο την στατιστικη βλεπω οτι Λασμε και Γκιστ με 5 φαουλ και ουτε ενας παιχτης της ΤΣΣΚ με 4,,πως τα πηγαν οι ρεφ και ειδικα στην παραταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. φτάσαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και δινόταν η εντύπωση ότι δεν υπάρχει παίκτης να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αναγκαστικά λοιπόν το πλάνο έδειξε Διαμαντίδη. Απλά υπάρχουν ομάδες που μπορούν πλέον να αμυνθούν σε αυτό το επιθετικό πλάνο του ΠΑΟ.

    Σε κάποια σημεία φάνηκε να ο ΠΑΟ να αποδίδει καλύτερα χωρίς το Διαμαντίδη. Το ίδιο και στον αγώνα του ΣΕΦ την προηγούμενη εβδομάδα.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Jim τοποθετήσου με ενα σχόλιο στο ματς της Μόσχας, πριν γραψεις άρθρο...Πως και ο Μήτσος μίλησε στο τέλος για την διαιτησία??Πρώτη φορά το κάνει ειδικά σε playoffs...Επικοινωνιακό ήταν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Διαβάζω ότι μάλλον ήταν ρωσική εφεύρεση οι δηλώσεις Διαμαντίδη. Το να συζητάμε βέβαια για τον κακό Μήτσο των 10 πόντων ( και σκοτωμένων σουτ επειδή έληγε ο χρόνος), των 7 ασσίστ, που είχε μια ΤΣΣΚΑ επάνω του και μοναδικό στήριγμα κάποιον Ράιτ σε ένα ματς που πήγε στην παράταση είναι κομπλιμέντο για τον ίδιο. Για τα δικά του στάνταρτς ( ναι, ακόμα και για τα φετινά που έχει ράνκινγκ 15 ο...συνταξιούχος) ήταν μια κακή βραδιά, όντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ntrepome gia merikous edo mesa katalabenete oti o diamantidis ine telios monos tou sta 34 me ton mesina na ton markari mexri ke aftos ke exete to thrasos na milate gia auton ton mega pexti den iste opadoi tou panathinaikou iste zoa ke agnomones ntropi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπερα σε ολους...
    Αυτο που ειδαμε σημερα απο τον Παναθηναικο δεν ηταν τοσο ασχημο .
    Ηταν πισω με 13 και με εξαιρετικη αμυνα καταφερε και περασε μπροστα και εστειλε το ματς στη παραταση.
    Εκει φανηκαν καποιες αδυναμιες στις οποιες φαινεται οτι η ομαδα δεν ειναι δουλεμενη καλα.
    Απουσια αξιολογου πλανου προσεγγισης η μπαλα στα χερια του Διαμαντιδη ανοιγουμε ολοι στις γωνιες και οτι κανει ο Μητσος...
    Εχει γινει τοσες φορες αυτο που κατανταει εκνευριστικο.
    Για οσους φιλους τη λενε στο Διαμαντιδη τους καταλαβαινω καθως στη μεγαλυτερη διαρκεια του παιχνδιου μεχρι και τη 3η περιοδο ηταν μαλλον αρνητικος για την ομαδα του (επηρεασε αρνητικα την αποδοση ολης της ομαδας) αλλα ωστοσο επεστρεψε και με δικια του πρωτοβουλια και αποφασεις ο Παναθηναικος μπηκε ξανα στο παιχνιδι(7 ασσιστ ...).
    Περιμενα λιγο περισσοτερο Καρυ(αυτος ο παικτης δεν χρειαζεται να ντριμπλαρει απλα θελει λιγο χωρο για να σουταρει ...) και λιγο περισσοτερο motion παιχνιδι στην επιθεση, ουσιαστικα οι Ρωσοι στο πρωτο ημιχρονο δεν κουραστηκαν καθολου ..
    Δεν ενιωσαν τον Παναθηναικο στην αμυνα τους δεν κουνηθηκαν δεν ετρεξαν..
    Εγω θα πω ενα μπραβο στον Παναθηναικο για την εμφανιση, απλα την επομενη φορα Λασμε και Γκιστ να βαζουν και τις βολες τους..
    Χαθηκε μια μεγαλη ευκαιρια...

    Υ/Γ Δεν εχω στατιστικα αλλα εχω την εντυπωση οτι στα ριμπαουντ μας διελυσαν ..Αν ξερει καποιος να το γραψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=235&seasoncode=E2013#!boxscore

      Διαγραφή
  44. Συγχαρητήρια στη Μακάμπι. ¨Εδειξε πολύ μεγάλη ψυχή και δύναμη, ενώ φαινόταν ότι πήγαινε για διασυρμό. Ακόμα δεν έχουν χωνέψει στην Αρμάνι πως έχασαν.
    Τελικά αυτός ο Μπλάτ είναι πολύ μεγάλος προπονητής και ενα τέτοιο θα ήθελα το καλοκαίρι στον Παναθηναικό.
    Ροκάνισαν τη διαφορά και έσφιξε η Μακάμπι τόσο πολύ την άμυνα που βάραγαν μόνο τρίποντα.

    Αύριο ο Ολυμπιακός μόνο αν παίξει σετ παιχνίδι και παέι στο τέμπο του Παο έχει τυχη. Αλλιώς αν παέι σε ψηλό σκορ θα χάσει τ'αυγά κκαι τα πασχάλια

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  45. gazzetta.gr
    58 λεπτά ·
    Ο Διαμαντιδης ποτέ δεν έκανε τις δηλώσεις, που κακώς του αποδόθηκαν, για τη διαιτησια στη Ρωσία.
    Λάθος μας που δεν διασταυρώσαμε το θέμα δυο και τρεις φορες, πριν τις δημοσιεύσουμε και οφείλαμε να ειμαστε πιο προσεχτικοί, ώστε να μη συμβάλουμε στην παραπληροφόρηση του κόσμου.
    κυρΓκατζέττας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. η μακαμπι διπλο και χωρις πολλη ζονη!

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. δηλαδη ο μητσος εχει εντολη ακομη και με δυο παικτες κρεμασμενους πανω του να σουταρει ντε και καλα ? αν ψαξει τον ελευθερο παικτη θα ειναι λαθος δηλαδη ? η θα θεωρηθει παρακοη στον προπονητη ? η μηπως ο προπονητης δεν το βλεπει αυτο το πραμα ? δεν μπορω να καταλαβω . προτιμω να χασω το ματς επειδη ενας παικτης μας ολομοναχος εχασε το σουτ παρα να αστοχησει ο μητσος με δυο παικτες πανω του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, νομιζω οτι υπηρχε η επιλογη του Φωτση που περιμενε με κοντυτερους αντιπαλους στα δεξια του ΔΔ, αλλα ο τελευταιος ισως αποφασισε να παρει την προσπαθεια ενα τικ πιο νωρις ετσι ωστε αν το σουτ ηταν αποτυχημενο να υπαρχει χρονος για επιθετικο ριμπαουντ και νεα προσπαθεια..

      Γενικα βεβαια ο τροπος που ο ΔΔ επιζητει το τριποντο σε πολλα παιγνιδια φετος κανει μπαμ απο την αρχη της επιθεσης κι αυτο κανει και τον Παναθηναϊκο προβλεψιμο και εκθετει τον ιδιο τον Διαμαντιδη (28.8% στο τοπ-16).

      Διαγραφή
  48. Απιστευτο το πως χανει τελευταια δικα του ματς η ομαδα.
    Κριμα κριμα μονο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Μπραμος ηταν τοσο κακος -5 pir???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ο αλβερτης σαφως εχει βελτιωσει την ομαδα που παρελαβε και ειχε χασει ακομα και απο την καχα εντος......το προβλημα ειναι ομως οτι στα κρισιμα σημεια η ομαδα δεν εχει ηγετη να την τραβηξει ακομα και με μια προσπαθεια εκτος συστηματος ειναι φανερο οτι ο μητσος σ αυτην την φαση δεν μπορει να το κανει και δυστυχως δεν βλεπω και κανεναν στον οριζοντα που να μπορει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην νίκησε αλλά έκανε αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει και ο Ολυμπιακός, χάλασε το μυαλό της CSKA, την έφερε σε δύσκολη θέση και τώρα θα δούμε αν οι Ρώσοι έχουν τον χαρακτήρα που απαιτείται για την κορυφή. Ο ΠΑΟ μπορούσε και έπρεπε να παίξει ακόμα καλύτερα αλλά θεωρώ (και ξέρω οτι πολλοί θα διαφωνήσουν) οτι ο βασικότερος λόγος που χάνει παιχνίδια στην τελευταία φάση, κάτι που ήταν απο τα δυνατά σημεία της ομάδας μέχρι πρότινος, είναι η απειρία του πάγκου του. Το τρίδυμο του πάγκου τα έχει πάει σχετικά καλά ως τώρα αλλά να σχεδιάσει την κρίσιμη φάση δεν το μπορεί. Ο ΠΑΟ στο φάουλ του Hines που ουσιαστικά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση δέχεται φάση κάτω απο το καλάθι του και στον αντίποδα αποτυγχάνει να τρέξει έστω και μία σωστή επίθεση, τόσο στο τέλος της κανονικής διάρκειας όσο και στο τέλος της παράτασης. Και το γαμώτο είναι οτι του δόθηκαν τρεις ευκαιρίες για καλύτερη τύχη και απέτυχε παταγωδώς και στις τρεις. Πλέον είναι επιτακτική η σωστή διαχείριση του επόμενου παιχνιδιού που είναι και η μεγάλη (και μάλλον η μοναδική) ευκαιρία του ΠΑΟ. Ξεκάθαρα πάντως τους έχουν τους Ρώσους, τουλάχιστον όπως είναι τώρα χωρίς τον Teodosic. Το οτι δεν ήρθε η νίκη σήμερα δεν είναι καταστροφή. Και στη Βαρκελώνη πέρυσι θα μπορούσε να έχει έρθει το break στο πρώτο, τελικά ήρθε στο δεύτερο.

    Κάτι τελευταίο. Λατρεύω τον Διαμαντίδη αλλά iso σε τελευταία επίθεση απέναντι στην CSKA δεν θα του το έδινα αυτή τη στιγμή.

    Κρίμα μεν αλλά σαφέστατα η ομάδα στα τελευταία δυο ματς δείχνει να έχει ανεβάσει το ταβάνι της. Τώρα μένει να το πιάσει κιόλας.

    ΥΓ : Maccabi και τα μυαλά στα κάγκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κρίμα για τον ΠΑΟ, μεγάληευκαιρία να κερδίσει, δεν ξερω πως θα φανεί η κούραση στο αυριανό ματς, αλλά οι ελπίδες να περάσει αυξήθηκαν...
    Δεν πιστεύω πως ο Γουίμς έχει τα @@ για να κάνει σειρά με μεγάλα ματς, ως τώρα δεν το έχω δει, οπότε με την περιφέρεια που παρουσιάζει η ΤΣΣΚΑ, ελπίζω και δε φοβάμαι... Και δε φοβάμαι ούτε τον Τεόντοσιτς μετά από μακρά απουσία, ένα πάικτη ρυθμού... Αναρωτιέμαι γιατί δεν πάιξαμε περισσότερο float τον Τζάκσον όσο ήταν μέσα, δεν έχει ψυχολογία το παιδί, σαν τον Σάδα θέλει να τον παίξουμε για να έχουν βοήθειες οι ψηλοί μας από ΔΔ...
    Δεν ξέρω ποιος είδε το Μιλάνο-Μακάμπι, ΜΑΤΣΑΡΑ βγαλμένη από τα όνειρα μας! Οταν η μπάλα βάρυνε και το τρίποντο δεν ήταν πια έυκολο για την Αρμάνι, σκίστηκε το κοστούμι και ο Μπλατ πάει σαν την σταχτοπούτα για να κλέψει την κούπα... Δεν πιστεύω πως ο Ράις θα κάνει τίποτα σπουδαίο στις επόμενα ματς, αλλά μάλλον έβγαλε το συμβόλαιο του χτες...
    Ο Σόφο έχει φτασει τα 160 κιλά και πάλι...
    Ο Χίκμαν έκανε επιτέλους ένα καλό ματς.
    Ο Ινγκλς χαραμίστηκε στη ΜΠαρτσελόνα σαν σποτ σουτέρ, ο άνθρωπος ξέρει καντάρια μπάσκετ!
    Καλή επιτυχία στην ομάδα μου απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπληκτικό παιχνίδι, απλά κρίμα για τον Μπλατ που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ να είχε πάρει τουλάχιστον 1 Euroleague.

      Αυτός ο Rice υποτίθεται όλη τη χρονιά ήταν μες στα μαύρα χάλια! :D

      Τα 15 λεπτά του Σόφο όμως δεν συγκρίνονται με κανενός.

      Ποιος θα το περίμενε ότι ο Ingles ήταν τόσο καλός παίχτης πριν μετακομίσει στην Maccabi.

      Διαγραφή
    2. Ο Μπλατ πρέπει να έρθει στον Παναθηναϊκό για να σηκώσει επιτελους μια Ευρωλίγκα :)

      Διαγραφή
    3. Ο Ράις είναι μέσα στα μαύρα χάλια. Πολύ κακή επιλογή. Και εχθές ήταν ο συνήθης Ράις μέχρι την 4η περίοδο που ζεστάθηκε. Είναι clutch πάντως γενικότερα. Απλά η Μακάμπι ήθελε κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    4. O Iνγκλς είναι ένας εξαιρετικός δημιουργός, από τους καλύτερους πλάγιους στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι (όπως οι Σκίλμπ, Έηντσον κλπ.)

      Διαγραφή
  53. https://www.youtube.com/watch?v=eaY7DQxp2_o auton prepei na parei o pana8hnaikos to kalokairi

    Angelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φέρει προίκα τον Πέσιτς, προσυπογράφω.

      Θοδωρής

      Διαγραφή
  54. kalispera paidia kai apo mena megali apogoiteusi exthes oxi gia tin emfanisi alla kuriws gia ton tropo pou irthe i itta... exthes san na evlepa oti i omada den pisteve oti i cska htan auto pou evlepe kai den mporouse na ksekolisei wste na isofarisei, xasame apeires faseis mexri na isofarisoume kai meta xasame megales eukairies na auksisoume tin diafora... egw pisteuw oti to provlima oute o alvertis htan o opoios gia emena exei kseutilisei kai ligo tous megalous tou athlimatos coach dioti xwris diplwma kan proponiti exei kataferei kai me ekseresi to match stin varkelwni exei paiksei sta isa ola ta match.. gia mena tp provlima einai oti leipei ena maglo gard sti thesi tou ukic gia na plesiwsei ton diamantidi opws ekane persi o ukic kai auto kostizei... o wright m aresei to paidi paizei polu kalh amuna kai exei fovero drive alla fainetai i elleipsi se auto to epipedo...isws enas pappas stin arxi ekei pou mpainei o ukic na htan mia kali skepsi....Pantos auti i cska den pernaei DILWSI..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τζιμ,ειναι πλεον ολοφανερο οτι το ερχομενο καλοκαιρι θα ειναι κομβικης σημασιας για το μελλον της ομαδας.Ηρθε η ωρα να χτιστει το backcourt του τριφυλλιου για τα επομενα χρονια,με ιδιαιτερη εμφαση στον 'ασο'.Τα τραγικα λαθη που εγιναν στη στελεχωση της ομαδας το περασμενο καλοκαιρι και για τα οποια φερει ακεραια την ευθυνη ο Πεδουλακης,που δυστυχως αποδειχτηκε λιγος για το επιπεδο του Παναθηναικου,τα πληρωνουμε στη φετινη ευρωλιγκα.Εφτιαξε μια ομαδα με 2 point guards,με τον ενα στα 34 και στη δυση της καριερας του και τον αλλο σακατεμενο κι ανημπορο ακομα και να προπονηθει..Η νικη στο χθεσινο ματς θα επετρεπε να γινει συντηρηση των ταλαιπωρημενων παικτων αυριο,ωστε να δινονταν ολες οι δυναμεις στα δυο εντος εδρας ματς και ειδικα σ' αυτο της Δευτερας.Μ' αυτο το προβληματικο ροστερ ειναι σχεδον ανεφικτο να κερδισεις μια ομαδα υψηλου επιπεδου σε 3 συνεχομενα ματς κι αυτο φανηκε περσι..Ηρθε η ωρα ν' ανοιξει ενας νεος κυκλος,η μετα-Διαμαντιδη εποχη για την ομαδα,οπου ο Μητσος θα εχει ενεργο,αλλα συμπηρωματικο ρολο και θα βοηθησει κι αυτος στη μεταβαση στη νεα εποχη...υ.γ.Το Μιλανο καλειται πλεον να δειξει αν εχει τα κοτσια για ψηλα.Ηταν το δευτερο αποτυχημενο τεστ για φετος.Μην ξεχναμε οτι στο φ8 του κυπελλου που γινοταν στην εδρα του,οντας πληρες,εχασε στον ημιτελικο απο τη Σασαρι,κατι που εξαγριωσε τους οπαδους του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η τελευταια επιθεση που ειχαμε στη ληξη της κανονικης διαρκειας του παιχνιδιου ειναι μια ''ειδικη κατασταση''..Σε μια τετοια περιπτωση η μπαλα παει στα χερια του παικτη που πανω απ' ολα δεν φοβαται να παρει την τελευταια επιθεση.Αυτος πρεπει να μπορει να περασει στα ποδια τον αμυντικο που θα στειλει πανω του ο αντιπαλος προπονητης και ειτε να παει σε ντραιβ ωστε να σκοραρει η να παρει φουλ και βολες,ειτε να δημιουργησει σουτ για τον εαυτο του,ειτε να τραβωντας βοηθεια απο την αντιπαλη ομαδα να πασαρει στον ελευθερο συμπαικτη του,οπου αυτος θα εχει αμαρκαριστο σουτ..Απ' ολα αυτα χθες δεν εγινε τιποτα και η μπαλα εμεινε στην ουσια στα χερια του Διαμαντιδη..Κι αυτο εγινε γιατι ουτε ο Διαμαντιδης,αλλα ουτε κι ο Ουκιτς που θα μπορουσε να ειναι στη θεση του,μπορουν να εκτελεσουν μια τετοια επιθεση,γιατι πολυ απλα ο πρωτος λογω ηλικιας κι ο δευτερος λογω τραυματισμου,δεν μπορουν να περασουν στα ποδια τους αντιπαλους τους...Ο Παππας εχει τις προδιαγραφες για τετοιες καταστασεις,αλλα απο τη στιγμη που ολη τη χρονια παιζει ελαχιστα δεν γινεται να του δοθει η μπαλα.Βεβαια χθες ηταν εκτος ομαδας οποτε η συζητηση ειναι περισσοτερο φιλολογικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το καλοκαιρι Ποποβιτς για προπονητη και Κρις Πολ να ξεκουραζει τον ΔΔ και να αξιοποιησει τον κινεζο μπας και ξεπερασουμε τα εγκληματα του Πεδουλακη.
    Κοροιδευομαστε μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, μεταξύ του κορυφαίου στον πλανήτη προπονητή και του δεν-εχω-καν-διπλωμα Φρανκυ, δεν υπάρχει ούτε ένας προπονητής θες να μας πεις... Και βέβαια, μεταξύ του κανένα και του Κρις Πωλ, θα είναι αδύνατον να βρεθεί ένας αξιόλογος γκαρντ σε ολόκληρη την Ευρώπη...ΟΚ, ό,τι πεις.

      ΥΓ Υποθέτω και για τον Ολυμπιακό, θεωρείς πως ή Κόλινς ή χαος για τη θέση του Λω...

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε συ, με παρεξηγησες. Σε αυτους που μηδενιζουν τον Πεδουλακη κυριως αναφερεται το παραπανω, προφανως ειρωνικο, σχολιο και το κατα ποσο οι επιλογες του καλοκαιριου ηταν δικες του. Απο τον Αλβερτη δεν νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να βρεις καποιον πιο καταλληλο για την θεση.
      Απλα μου φαινεται περιεργο που εχουμε να κατηγορουμε τους παντες, ακομα και τον ΔΔ!!!, και οι αποφασεις της διοικησης περνανε στα ψιλα.
      Για την σειρα με τους ρωσους ετσι οπως χτιστηκε η ομαδα το καλοκαιρι, το να αποκλειστουμε με 3-2 το θεωρω επιτυχια. Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι οι φανελες δεν παιζουν και επιτελους να δειχνουμε με το δαχτυλο αυτους που πραγματικα φταινε.
      Για τον ολυμπιακο ο κολινς προφανως και δεν κανει αλλα με τα οικονομικα δεδομενα που εχουν οι ομαδες μας πλεον σε αυτο το ραφι θα κινουμαστε. Ας το παρουμε αποφαση και να σεβομαστε την δουλεια καποιων ανθρωπων.

      Διαγραφή
    3. Προφανώς και πάνω από όλους φταίει η διοίκηση ρε συ και τώρα πληρώνουμε τη γύμνια κυρίως στις θέσεις 1-2 και έπειτα αυτή στο 5.

      Έχω όμως την πεποίθηση ότι παρεμβάσεις κλπ λάθη έχουν αναγνωριστεί βλέποντας τις δυνατότητες της ομάδας, που λόγω συγκεκριμένων αστοχιών υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες στο αγωνιστικό τομέα.

      Διαγραφή
    4. μακαρι να ειναι οπως τα λες και να κανω λαθος.

      Διαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΟΡΜΑΛ...
    Η ΡΕΑΛ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Η ΤΣΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ (ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΛΑΘΟΣ), Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΕΝΩ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΩΝ ΜΠΛΑΤ, ΣΟΦΟ, ΧΙΚΜΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΜ...

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ Ή ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ...
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΤΣΣΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΠΑΟ, Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2-0, ΕΝΩ Η ΑΡΜΑΝΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΜΦΑΤΙΚΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΑΛ - ΟΣΦΠ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ, ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΥΑΛΩΜΕΝΑ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ) ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΤΟΥ ΟΡ ΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...

    ΗΔΩΜΕΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Φιλαρακο,εσυ με το σχολιο περι Ποποβιτς γραψε μου την ηλικια σου..ειμαι περιεργος να δω αν αξιζει απαντησης το βαθυστοχαστο σχολιο σου...Αν ηθελες να κατηγορησεις τη διοικηση για τις επιλογες παικτων και να υπερασπιστεις τον Πεδουλακη,μπορουσες να το κανεις χωρις να γραψεις μπαλαφαρα..Και θα σου πω κατι που σου κρυβουν τα μεσα..Για το αθλιο μπασκετ που παιζαμε φετος με τον Πεδουλακη,ευθυνεται αποκλειστικα η διοικηση..δικα της συστηματα επαιζε ο RG..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, εγω δεν θελω να κατηγορησω κανεναν, δεν πληρωνω εγω. Η μπαλαφαρα (η ποια;;;) πηγαινει σε αυτους που κραζουν τους παντες και τα παντα ασχετα αν εχουν ευθυνη ή οχι. Ως και τον Διαμαντιδη να φανταστεις...

      24 ειμαι, τι λες αξιζει;

      Διαγραφή
  60. Εγω παντως ειμαι περισσότερο αισιόδοξος για τον ολυμπιακο...νομιζω οτι το παιχνιδι κρίθηκε στο 40-40 που χάνει το πεταχταρι ο πριντεζης...νομιζω οτι χρειαζόταν απλα να περάσεις μπροστα για μερικές επιθέσεις για να αρχίσουν να βλέπουν περσινούς εφιάλτες...η τακτική ειναι αυτη που επεξηγεί τον τροπο παιχνιδιού αλλα πανω απο ολα παίζει η ψυχολογία...χρειαζόμαστε σοβαρό μπάσκετ με λάθη φυσιολογικά σε ποσότητα κ ποιότητα...γτ λάθος ειναι μια λάθος πάσα στήν περιφέρεια που δημιουργεί αιφνιδιασμό κ λάθος ειναι κ να πατησεις την γραμμή.το πρόβλημα δεν ηταν μονο το ποσοτικο αλλα κυρίως οτι τα λάθη δημιουργούσαν άμεσο κ ακούραστο σκορ!επισης αυτο το αστείο με τις βολές πρεπει να σταματήσει!βγαζεις καλο συνδυασμό,παιχτη μονο του κάτω απο το καλάθι σηκώνεται να καρφώσει τον κατεβάσουν παίρνεις 2 βολές κ τις στέλνεις σίδερο!37% με ΠΑΟ κ 55 με Ρεάλ?ο σπανουλης του 85+% σε ολη του την καριέρα δεν μπορει να σταυρώσει βολή!

    Αν αλλάξουν αυτα που ειναι απλα πράγματα φιλε 77 μπορούμε να συζητήσουμε κ τακτικά αλλα με αυτα τα 2 δεν χωράει άλλη συζήτηση!αν δεν αλλάξουν μονος τρόπος να κερδίσεις παιχνιδι ειναι με εξωπραγματικα ποσοστά στο τρίποντο!

    Υγ. Αν ειναι να χάσω την σειρα προτιμώ να το κάνω με 25 λεπτα παπαπετρου παρα με χεσμενο λότζεσκι!επισης προτιμώ να την χάσω με κατσιβελη πανω στον ρουντι κ ας τα βάζει απο τα 8 μέτρα απλα πετώντας την μπάλα!
    Υγ2.η τακτική σκοπεύει να βγάλει ενα σουτ ελεύθερο η ψυχολογία καθορίζει εαν αυτο θα μπει!μετα το περσινό το μονο που χρειάζεται ειναι να πάρουμε κεφάλι στο σκορ!
    Υγ3. Ματσαρα απο τις λίγες το άρμανι Μακάμπι!!
    Υγ4.ο παναθηναικος λόγω στιλ μπάσκετ του ζευγαριού θα παει σε 3-5 παιχνίδια ντέρμπι!αν ξεφύγει κάποιος με 10+ δεν γυρνάει!αντιθετα στο Ρεάλ Ολυμπιακός θεωρείς οτι γυρνάει σε 2-3 λεπτα! Αν δεν πιέσει τον τζακσον περισσότερο δεν πρόκειται να αυξήσει τις πιθανότητες του!μαλλον πρεπει να θυσιάσει έναν παιχτη για να κανει μονο αυτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα.
    Ευχάριστη έκπληξη το χθεσινό. Με εξέπληξε πολύ και το τεχνικό team και ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος του αναμενομένου χάνοντας ένα δικό του ματς. Και το έχασε γιατί στο τέλος δεν έκανε σωστά τις λίγες λεπτομέρειες που κρίνουν τα κλειστά ματς με αποκορύφωμα την κακή τελευταία επίθεση στην κανονική διάρκεια. Σ’ αυτήν την φάση ο Μεσίνα έστειλε στο παρκέ μια βαριά και ψηλή πεντάδα όπως έκανε σε όλο το ματς. Εκεί ο ΠΑΟ, και μετά από time out μάλιστα, έπρεπε να αιφνιδιάσει αφού επί της ουσίας δεν ρισκάριζε τίποτα. Το ματς ήταν ισόπαλο. Κατά την γνώμη μου και με δεδομένο ότι δεν θα έπαιρνε φάουλ παρά μόνο αν έβγαινε αίμα, θα ήταν προτιμότερο π.χ. να απαντήσει με μια ελαφριά πεντάδα όπου και οι 5 θα απειλούν απ’ έξω. Διαμαντίδης, Κάρι, Μπράμος, Μασιούλις και Φώτσης. Από την στιγμή που επιλέχθηκε ο Διαμαντίδης να αποφασίσει για την φάση θα έπαιρνε ένα σκριν από το μοναδικό σκρίνερ (έστω και όχι τον καλύτερο της ομάδας) αυτής της πεντάδας ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες είτε για να εκτελέσει με p’n’p ο Φώτσης είτε να μπει μέσα ο Μήτσος και με split out να εκτελέσουν οι άλλοι τρεις. Θα αιφνιδίαζε πλήρως τον Μεσίνα.

    Θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο κρίσιμη της σειράς. Ο Αλβέρτης οφείλει να σβήσει από το μυαλό των παικτών το χθεσινό και να μην τους αφήσει να θεωρήσουν ότι άκοπα και εύκολα το αυριανό ματς θα πάει στις λεπτομέρειες και τότε με λίγο μεγαλύτερη τύχη θα κάνουμε το 1-1. Πρέπει ο κόουτς να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα για να μην έχουμε κανένα πατατράκ και αναθεματίζουμε την χαμένη ευκαιρία για το 0-1. Ισορροπία στα πάντα, λοιπόν. Και στην αυτοπεποίθηση και στην απογοήτευση.

    Υ.Γ. Αυτοκτονία της Αρμάνι σε ρόλο Σλοβενίας και ανατροπή της Μακάμπι σε ρόλο Ελλάδας. Ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας έχασε ΤΗΝ βολή ίσως ολόκληρης της χρονιάς. Οι Ιταλοί πλήρωσαν την βιασύνη και την απειρία τους. Εξακολουθούν να είναι φαβορί αλλά τώρα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.
    Υ.Γ. 1 Το σημερινό ματς είναι τεράστιας δυσκολίας για τον ΟΣΦΠ. Δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα τα καταφέρει. Αν μπορέσει και κάνει το 1-1 θα μιλάμε για απίστευτη υπέρβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η ηλικια σου δεν δικαιολογει το εξυπνακιστικο σχολιο σου..Αν θες να πεις κατι το λες στα ισια χωρις να χρησιμοποιεις ευφυολογηματα που στην ουσια αποδυναμωνουν την αποψη σου..Για παραδειγμα η παρουσια του Κινεζου δεν εχει καμια επιπτωση στο αγωνιστικο προσωπο της ομαδας..Και για να το τελειωνουμε,επειδη εισαι ενας απο τους υπερασπιστες του Πεδουλακη..Ειναι δεδομενο οτι την περσινη χρονια πετυχε κατι σχεδον ανεπαναληπτο(και μην ξεχνας με τη βοηθεια της διοικησης που αλλαξε αρκετους απο τους ξενους που ειχε επιλεξει ο προπονητης το καλοκαιρι του '12)και εχει αποθεωθει γι' αυτο.ομως τη δευτερη χρονια που επρεπε να κανει το βημα παραπανω και να εξελιξει την ομαδα,αποτυχε παταγωδως..Και το επιχειρημα οτι του φορτωσε παικτες η διοικηση που δεν ηθελε,αλλα δεχτηκε,ειναι καταρχην μειωτικο για τον ανθρωπο Πεδουλακη,γιατι τον καθιστα ατομο χωρις αξιοπρεπεια που δεχεται τα παντα προκειμενου να μεινει στη θεση του κι αυτο ειναι αδικο για τον RG...Και οσον αφορα τη διοικηση,αυτη πρεπει να την κρινεις το καλοκαιρι οταν πλεον θα ξερει τι χρειαζεται να γινει για να χτιστει η ομαδα της επομενης 5ετιας και θα κανει τις αναλογες επιλογες..Επειδη αυτα ειναι παρελθον και το παρον ειναι τα ματς με την τσσκα,καλο ειναι να σχολιασεις τις αγωνιστικες επιδοσεις της ομαδας γραφοντας την αποψη σου...ΚΑΠΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποψη σου για το τι ταιριαζει στην ηλικια μου δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει αλλα οκ θα την λαβω υπ οψιν μου.
      Δεν ανοιξα εγω το θεμα αν εκανε ο Πεδουλακης ή οχι. Εγω απλα παρεθεσα μια ακραια αποψη ως απαντηση στον παραλογισμο που λαμβανω απο εχθες που χασαμε το παιχνιδι. Δεν καταλαβαινω λοιπον προς τι αυτος ο ζηλος να μου δειξεις οτι ηταν ακαταλληλος και να κρινω την διοικηση για το τι ΘΑ κανει το καλοκαιρι...
      Επειδη ακριβως αυτα ειναι παρελθον, δεν μιλησα για αυτα και δεν θα επιχειρηματολογησω και τωρα ασχετα αν θεωρω καποιες απο τις αποψεις σου, ειδικα αυτες περι αξιοπρεπειας, εκτος πραγματικοτητας.
      Ευχομαι να εχεις δικιο βεβαια και το καλοκαιρι να μπουν οι βασεις για να φτιαχτει μια πραγματικα καλη ομαδα. Ακομα και ετσι να μην γινει ομως, εγω δεν εχω προβλημα με καμμια διοικηση καθως αυτοι πληρωνουν και ξερουν καλυτερα. Δεν μου φαινεται λογικο ομως να κραζουμε τα ευκολα θυματα.
      Για το τι ειδαμε με την τσσκα; Αυτο που βλεπουμε τα τελευταια 2 χρονια. Μια ομαδα που κυνικα παει τα παιχνιδια στα ισα στο τελος και που, επισης κυνικα, αδυνατει να κερδισει λογω ελλειψης λυσεων απαραιτητων σε αυτο το επιπεδο. Η διαφορα ειναι οτι εγω θεωρω επιτυχια να κρινονται τα ματς με αντιπαλους τετοιου επιπεδου απο τον Διαμαντιδη στο τελευταιο δευτερολεπτο ενω οσοι ονειρευονται το εβδομο θεωρουν οτι γερασε το παιδι και δεν κανει πλεον...
      Αν θες τεχνικες αναλυσεις, αλλοι μπορουν πολυ καλυτερα απο εμενα.

      Διαγραφή
  63. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129703877 ενα βιντεο απο τον χθεσινο αγωνα αφιερωμενο στο μπασκετικο iq του αρχηγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Tα έχουμε πει για Τσσκα...δεν είναι ομάδα που τρομάζει.Ειδικά χωρίς Τεόντοσιτς που είναι ο κινητήριος μοχλός,το κέντρο αποφάσεων περνάει στους Γουιμς-Κριάπα και αυτό επομένως κάνει ακόμα πιο αργό το τέμπο της για να αποφύγουν τα λάθη.Έτσι μπορείς να τη διαβάσεις και να παίξεις με το μυαλό της,μιας και είναι ομάδα η οποία ούτε γυρίζει ε'υκολα διαφορά,ούτε της τη γυρίζεις.
    Η άμυνα του Πάο ήταν απλά εξαιρετική απέναντι στην αρκούδα,κατάφερε να προστατέψει το ποστ(με απίστευτη εμφάνιση Μασιούλις κοντά στο ζωγραφιστό και στην πίσω γραμμή άμυνας),έδειξε ωραία κατεύθυνση αλλά όπως είχα σημειώσει η Τσσκα έχει βρει και κάποια εξτραδάκια στο παιχνίδι της σε σχέση με πέρσι.Ο Γουιμς κάνει μεγάλα παιχνίδια και είναι ο παίκτης που μαζί με τον Χάινς(και τον Κριάπα χθες) κουβαλάνε αυτ'η τη στιγμή τους άλλους σε πνευματικό-ψυχολογικό επίπεδο.Ο φόργουορντ της Τσσκα έχει εξελιχθεί πολύ φέτος,χρησιμοποιείται καιρό τώρα από τον Μεσίνα περισσότερο σαν δημιουργός και λιγότερο σαν εκτελεστής(πόσω μάλλον στα 2 αυτά ματς...εκεί πρέπει να δωσει τεράστια έμφαση το προπονητικό team των πρασίνων) και είναι ο ηγέτης της ομάδας του.Ο Χάινς δίνει αυτό που έλειπε από τη φροντκορτ των Ρώσων πέρσι(έστω κι αν δεν χρησιμοποιείται σαν κεντρικό πρόσωπο-κακώς σίγουρα κατ'εμέ μιας και για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης του είδους του στη θέση 5-του άλλου είδους είναι ο Τόμιτς) και η Τσσκα παίζει σε έναν αργό βασανιστικό ρυθμό,αλλά έχοντας φυσικά και ένα βαρύ οπλοστάσιο.Θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική αν είχε έναν παίκτη σαν τον Χάκετ αντί του Πάργκο ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει πατήσει καν στην ομάδα...
    Ο Πάο σαφώς βελτιωμένος επιθετικά,είχε δείξει σαφή σημάδια με τον Ολυμπιακό(και τη Μάλαγα).Σωστά πήγε πολύ παιχνίδι στον Ράιτ που μπορεί να ταρακουνήσει με τις κινήσεις του τη βαριά και πολύ δυνατή-συμπαγή άμυνα της Τσσκα σε διάταξη ο οποίος έκανε και καλό παιχνίδι.
    Το λάθος όμως του πάγκου είναι σαφώς στις τελευταίες φάσεις...πολύ κακός σχεδιασμός επιθέσεων.Αυτό το 1με1 ΔΔ-Κριάπα(πιο πλήρης αμυντικός στην Ευρώπη) ήταν καταστροφικό.Καμία κίνηση,κανένα play..Πολύ προβλέψιμη φάση.Θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο που θα αναγκάσει κι άλλους παίκτες της Τσσκα να ανεβάσουν ένταση στην άμυνα,να ενεργοποιήσει κι άλλους παίκτες στις τελευταίες επιθέσεις του.Δεν είναι μηχανάκι ο Διαμαντίδης σε τέτοια ηλικία,δεν γίνεται να περιμένεις να τα κάνει όλα μόνος του(και σε εκτελεστικό καθήκον) απέναντι και σε παίκτες που δεν του ταιριάζουν...Και στο κάτω κάτω δεν είναι θέμα Διαμαντίδη.Όποιος παίκτης και να ήταν εκεί(άντε εκτός Λάνγκφορντ,Μακκάλεμπ) δεν ονομάζεται σοβαρή επιλογή για τελευταία επίθεση αυτό το iso.Αν θες να είσαι προπονητής πρέπει να μπορείς να φτιάξεις μια στοιχειώδη επίθεση για αυτές τις καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα και από εμένα.

    Καταρχήν θέλω να κρατήσω ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ποδοσφαίρου μας, το οποίο κηδεύτηκε χθες στην Τούμπα με τιμές αρχηγού κράτους.

    60
    59
    58
    ......
    1
    0

    Είμαι πολύ απογοητευμένος από τα τεκταινόμενα χθες στην Θεσσαλονίκη, και από χθες, για εμένα τουλάχιστον, έπαψε να υφίσταται το ελληνικό ποδόσφαιρο (αν και αυτό που είδαμε χθες ήταν ένα πιάτο τουρλού ή μπριάμ, στο οποίο το ποδόσφαιρο δεν ήταν ούτε καν το αλάτι) και από εδώ και πέρα θα παρακολουθώ μόνο τα παιχνίδια των ομάδων μας στις ξένες διοργανώσεις.

    Κύιροι δημοσιογράφοι (όσοι ασχολήστε με το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου), άποψη μου είναι ότι έχετε δύο επιλογές. Είτε να κάνετε ρεπορτάζ πλέον για τις ομάδες του εξωτερικού (εφόσον θέλετε να παραμείνετε στο συγκεκριμένο άθλημα), είτε να αλλάξετε άθλημα, διαφορετικά κινδυνεύετε άμεσα να καταντήσετε να κάνετε ρεπορτάζ πολεμικών ανακοινωθέντων και εχθροπραξιών από τις ζώνες των διαφόρων πολέμων στα γήπεδα. Γιατί τα χθεσινά ρεπορτάζ (όσοι έκαναν) θα έπρεπε να αφορούν και περιγράφουν αναλυτικά τις πολεμικές εχθροπραξίες εντός και εκτός των εδαφών του γηπέδου της Τούμπας και όχι το άθλημα που υποτίθεται παίχτηκε στις 4 γράμμες του γηπέδου. Περαστικά σε όλους μας και κυρίως στους πραγματικούς φιλάθλους που πληρώνουν για να δουν ποδόσφαιρο και όχι αυτό το πράγμα!

    Επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω σήμερα όπως συνήθως, γιατί πραγματικά δεν έχω κανένα κέφι μετά τα χθεσινά. Ειδικά όταν σκέφτομαι ότι δεν μπόρεσα να δω σωστά το CSKA - ΠΑΟ, το Armani - Maccabi αλλά και καθόλου τον τελικό Barca - Real, για να δω τον πόλεμο της Τούμπας (πώς λέμε του Βιετνάμ) με πιάνει τρέλλα.

    Να πω μόνο συγχαρητήρια στον ΠΑΟ για την πολύ καλή του εμφάνιση στη Μόσχα. Από τα χθεσινά παιχνίδια των play-off αλλά και εν μέρει και το προχθεσινό του ΟΣΦΠ, έχω μόνο μια λέξη να πω πολλές φορές:

    ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ, ΒΟΛΕΣ!

    Αλέξης.

    ΥΓ 1. Δυστυχώς το CSKA - ΠΑΟ στο καπάκι μετά από το Real - ΟΣΦΠ, κάνει το πρώτο παιχνίδι να μοιάζει με επιτάφιο και το δεύτερο με φόρμουλα 1, παρά το γεγονός ότι το πρώτο ήταν πολύ καλό παιχνίδι και με μπόλικο σασπένς.

    ΥΓ 2. Έκανα βέβαια χιούμορ με το 80% που έδινα στα προγνωστικά μου στη Maccabi, αλλά πλάκα θα έχει να βγει κατά λάθος σωστό.

    ΥΓ 3. Τουλάχιστον αποζημιωθήκαμε με τα δύο αυτά καταπληκτικά, κλειστά (και με παράταση) παιχνίδια στην καλαθοσφαίριση χθες.

    ΥΓ 4. Vamos ΟΣΦΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξης my dear εχετε δει την Ριζουπολη,το Καραισκακη με το ξυλο στον Σισσε (με τις κασσετες ΜΠΕΟΥ-ΧΟΝΤΡΟΥ);;;https://www.youtube.com/watch?v=YMOlBNvgh7g https://www.youtube.com/watch?v=vOAFTTy4Ni8 https://www.youtube.com/watch?v=oTYZWGy9LgA oσα εγιναν χτες δεν ειναι τπτ μπροστα στα αισχη της ομαδας σας κυριε Αλεξης οτι σπειρατε τωρα θεριζετε.ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Ποιός σας είπε ότι έχω αντίθετη γνώμη για τα επεισόδια που έκαναν οπαδοί του ΟΣΦΠ σε διάφορους αγώνες, ακόμα και στο ΟΣΦΠ - ΠΑΟ φέτος, τραυματίζοντας και τον προπονητή του ΠΑΟ? Αλλά αφού έγινε ο Πόλεμος της Ριζούπολης και άλλοι πολλοί από τότε, τα χθεσινά δικαιολογούνται απόλυτα, και καλώς έγιναν.

      Το ελληνικό ποδόσφαιρο καρκινοβατούσε και ήταν στην εντατική όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώντας να κρατηθεί στη ζωή, αλλά για εμένα τουλάχιστον, χθες απεβίωσε οριστικά! Υγεία σε μας!

      Όσο για κασσέτες κλπ. δεν είμαι ο αρμόδιος να σας απαντήσω διότι δεν έχω καμία εικόνα ή γνώση των τεκταινομένων σε αυτά τα θέματα ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ που είμαι.

      Και κάτι τελευταίο, εγώ ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο (τα αθλητικού περιεχομένου εντός των γηπέδων) πολύ λιγότερο από ότι με την καλαθοσφαίριση. Ούτε καν τα τελευταία 4-5 παιχνίδια του ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα δεν έχω δει...

      Τώρα πλέον...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  66. Ακουσα τον Καρυδα να λεει στη νοβα οτι ειχε απιστευτο εκνευρισμο στο τελος του παιχνιδιου πριν την παραταση ο ΔΔ,τωρα αυτο μπορει να μεταφραστει με ποικιλους τροπους.Δεν ειναι δυνατον να τα περιμενουν ολοι απο αυτον,με τετοιο μαρκαρισμα απορω πως εδωσε 7 ασιστ και εβαλε και 10 ποντους τα μισα να εκανε ο Ουκιτς τωρα θα λεγαμε αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή