Athlenda

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Μια βόλτα στην Ευρώπη..





Το Hoopfellas κάνει μια βόλτα στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Ελλάδα.. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ιταλία, Τουρκία..



Η off season τρέχει και είπα να κάνουμε μια στάση εμείς, κοιτώντας λίγο γύρω μας.. Ξεκινάμε από Ελλάδα για ένα πρώτο σχόλιο..


-Και οι δύο ομάδες μας απέκτησαν δύο καλούς, ποιοτικούς πόιντ γκαρντς. Τόσο ο Λαφαγιέτ, όσο και ο Νέλσον είναι value/money επιλογές και αθλητές που εντασσόμενοι  στα προγράμματα των αιωνίων έχουν την προοπτική να ανεβάσουν το αγωνιστικό και οικονομικό τους status στη συγκεκριμένη φάση της καριέρας τους. Είναι περιφερειακοί των οποίων οι δεξιότητες ταιριάζουν στο μπάσκετ μας. Δεν είναι τυχαίο ότι θα μπορούσαν άνετα σαν «πακέτο» να βρίσκονται στον Πειραιά ή το ΟΑΚΑ. Ο Νέλσον είναι PG με χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά του Μάντζαρη (ball mover/stopper, lockdown defender) ενώ ο Λαφαγιέτ θα μπορούσε να είναι ο παραπάνω δημιουργός που ψάχνει το πράσινο μπακόρτ (μετά τον Διαμαντίδη).

Δύο-τρείς παρατηρήσεις, περισσότερο για να κατευθύνουμε τις συζητήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση..


-Είχα πεί (βασικά το γράφω πάνω από δύο χρόνια και προφανώς έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε αλλά κάθε χειμώνα νομίζω το νιώθετε ότι εκεί είναι το ζουμί..) ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να εντάξει στο μπακόρτ του quarterback skills και playmaking abilities. Για αυτό και πρότεινα τον Νέλσον πακέτο με τον Κούπερ (επιλογές ουσίας και αρκετά οικονομικές κατ’εμέ). Τα δύο χρόνια που πέρασαν ήταν έγκλημα η έλλειψη δεύτερου δημιουργού από το ρόστερ, η οποία θεωρώ ότι «έκοψε» αρκετές από τις πιθανότητες των πρασίνων για μια συμμετοχή σε ένα φάιναλ-4, όσο και εάν υπάρχει η αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός έπιασε το ταβάνι. Σαφώς δε μπορούμε να πούμε ότι οι πράσινοι θα συμμετείχαν στην τελική τετράδα (σίγουρα θα έπαιζαν όμως με καλύτερες..πιθανότητες) όμως η εικόνα της στις δύο σειρές των play-offs  και ειδικά στα ματς του αποκλεισμού«φώναζε» την έλλειψη αυτή. Και αυτό γιατί στη σετ επίθεση μισού γηπέδου, η οποία τυγχάνει να είναι καθαρά pickn roll based, ήταν θέμα επιβίωσης η παρουσία ενός ακόμα δημιουργού/pickn roll PG. Για αυτό και η παραγωγικότητα έπεφτε δραματικά σε κάποια ματς.


Σας υπογράμμισα (εδώ θέλω να σταθώ) όμως ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα φέρει έναν διαφορετικό τύπο επίθεσης στο ΟΑΚΑ, λιγότερο εξαρτημένο από την ικανότητα του βασικού δημιουργού λόγω της συνεχούς κίνησης που δημιουργεί από μόνη της περισσότερες καταστάσεις από μια στατική επίθεση που βασίζεται πολύ στον δημιουργό της. Αντιγράφω από την παρουσίαση μου για τη φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς..

«..Μια βάση που χρησιμοποιεί διαχρονικά στην επιθετική του φιλοσοφία είναι η "Horns offense" ή αλλιώς A-Set, καθώς η διάταξη της (ο πόιντ στο κέντρο, οι δύο ψηλοί στη κορυφή της ρακέτας για σκριν επιλογής και οι wings τέρμα χαμηλά στις γωνίες) σχηματίζει ένα μεγάλο Α. Έχω περάσει ατελείωτα βράδια παλιότερα (όταν ήμουν νιός..) προσπαθώντας να εξελίξω κομμάτια και plays της "Horns offense" που εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσε ο Τομ Άιζο στους Σπάρτανς και ο Ιβάνοβιτς στη Μπαρτσελόνα. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν όχι αυστηρά pick&roll based τύπο επίθεσης που περιλαμβάνει όλα τα είδη εκτέλεσης  (ball screen για τους σουτέρ, pick&roll, ποστ παιχνίδι, κίνηση και 1on1 καταστάσεις). Ο Ντούσκο αρχικά τη χρησιμοποίησε ως εισαγωγικό play στην τρανζίσιον επίθεση αλλά μετά έχτισε την επίθεση μισού γηπέδου πάνω σε αυτή, μεταφέροντας τη και στο τελευταίο του πέρασμα στη Βιτόρια, επιμένοντας στη λεπτομέρεια του spacing που είναι κλειδί για την επιτυχία της Horns..»



Υπάρχει λοιπόν η ελπίδα ότι εφόσον οι πράσινοι αποκωδικοποιήσουν αυτόν τον τύπο επίθεσης που «παράγει» μόνος του καταστάσεις θα ανεβάσουν τα νούμερα τους σημαντικά και δε θα ματώνουν κάθε λεπτό που ο Διαμαντίδης είναι εκτός παρκέ (και φέτος αυτά τα λεπτά θα είναι περισσότερα). Το εάν μπορεί να συμβεί αυτό –σίγουρα σε βάθος χρόνου και όχι από την αρχή- είναι άλλο θέμα και καταλαβαίνετε ότι δε μπορώ να το απαντήσω. Προσωπικά εγώ και πάλι θα επέλεγα δεύτερο δημιουργό στη στελέχωση (όπως σας έχω πεί από την αρχή). Μου άρεσει το μπακόρτ να έχει παίκτες με playmaking abilities γιατί αυξάνονται δραματικά οι επιλογές σου στο σύγχρονο μπάσκετ. Όμως εγώ δεν είμαι Ιβάνοβιτς και ο κόουτς που γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμένα το πώς θα «χτίσει» την επίθεση του πήρε έναν scoring guard. Μη ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει αντίλογος.. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ φέτος πήρε τον τίτλο με τον βασικό δημιουργό της στο μισό γήπεδο να παίζει στο «3» (Ινγκλς) και μάλιστα στο δεύτερο μισό της σεζόν να μην παίζει καθόλου, με μια παραλλαγή της Princetton offense που δημιουργούσε καταστάσεις και κυρίως χτίστηκε πάνω στα δυνατά σημεία κάθε παίκτη.. Αν λοιπόν οι πράσινοι ενταχθούν πραγματικά στην επίθεση του Ιβάνοβιτς μπορούν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί και με τη παρούσα στελέχωση. Ίδωμεν..



-Τι παίκτη πραγματικά χρειάζεται ο Ολυμπιακός..? Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δείχνει να προσανατολίζεται καθαρά σε γκαρντ και όχι «πλάγιο». Οκ μέχρι εδώ. Η συζήτηση ξεκινά όμως από τη στιγμή που ο Μάντζαρης παραμείνει στο λιμάνι (είτε ανανεώνοντας είτε εξαντλώντας τον ένα χρόνο του συμβολαίου του, αν και νομίζω αυτές θα είναι, μέσα στην ίδια σεζόν, δύο διαφορετικές καταστάσεις για αυτόν..). Θα είναι αυτός ο 5ος γκαρντ..? Θα είναι λειτουργικό κάτι τέτοιο? Η περιφέρεια των ερυθρολεύκων πάλεψε πέρυσι με το ίσως πιο βαθύ μπακόρτ της Ευρώπης στα play-offs της Ευρωλίγκας και η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες στιγμές έδειξε επιθετικά να μη μπορεί να δώσει την έξτρα ώθηση για την νίκη-υπέρβαση. Όμως εκτιμώ πολύ το μπακόρτ του Ολυμπιακού. Δε ξέρω εάν αυτή η εικόνα (συν αυτή των τελικών) έχει βάλει τη σκέψη του Γιώργου Μπαρτζώκα σε μονόδρομο για έξτρα παίκτη και τη δημιουργία μιας πολύ βαθιάς (αναλογικά με το μπάτζετ πάρα πολύ) περιφερειακής γραμμής.



Μετά το τέλος των τελικών είχα σε κουβέντα που κάναμε ότι στο ερυθρόλευκο μπακόρτ θα προσέθετα τον Ντιλέηνι (ο οποίος παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι έκανε λάθος επιλογή) και θα ανανέωνα τον Μαντζαρη, συν τον Λοβερνί στους ψηλούς.
Τώρα ακούγεται έντονα το όνομα του Ντουάιτ Μπάικς. Κάθετος παίκτης, πολύ ικανός στη προσωπική φάση, μπορεί να «θερίσει» στο τρανζίσιον όμως χρειάζεται χώρους και η επίθεση του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να τους παρέχει σε αυτόν για να μην τον απενεργοποιήσει. Η Βαλένθια τον έχει Νο1 στη shortlist της, ειδικά από τη στιγμή που ο Ιτούδης φαίνεται να κρατά τον Άαρον Τζάκσον στη Μόσχα (ο Αμερικανός άρεσε πολύ στη Βαλένθια). Το Μιλάνο φέρεται να του έχει ζητήσει διορία για να δεί τι θα γίνει με τον Χάκετ.. Ο οποίος Χάκετ βέβαια θα ήταν hands down η καλύτερη επιλογή για τον Ολυμπιακό. Τότε ίσως μιλούσαμε για το πραγματικά πιο βαθύ μπακόρτ της Ευρώπης μιας και μιλάμε για έναν από τους καλύτερους facilitators σήμερα. Έχω την αίσθηση όμως ότι το σχοινί δε θα τραβηχτεί (αναφέρομαι σε όλες τις κατευθύνσεις, ομοσπονδία-ομάδα-παίκτης) με τον Πρόλι να προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να συνετίσει τον παίκτη. Αντίθετα για τον Ολυμπιακό ζωντανό είναι ακόμα το θέμα του Μπράμος. Η ικανότητα του Λοτζέσκι να ανέβει στο «2» και τον νεαρό της ηλικίας του Παπαπέτρου αφήνουν λίγο χώρο για ένα defensive-3 με καλό τρίποντο..



Για να κλείσω με τους ερυθρόλευκους θα πω ότι ενώ το ρόστερ τους έχει αρκετή ποιότητα για να τους κρατήσει εντός των διεκδικητών με κολλάει λίγο η σχεδόν παντελής έλλειψη «διπλοθεσίτη» παίκτη στις δύο θέσεις της φροντκόρτ. Κανένας ουσιαστικά δεν έχει αυτή την ικανότητα (το περυσινό με τον Ντάνστον στο «4» ήταν εκτός προγράμματος μιας και η ανάγκη ήταν μεγάλη). Θα τα πούμε αναλυτικά εν καιρώ..



-Βλέπω τον Μπάνκι να υπογράφει τον Κλέιζα και δεν κρύβω ότι απογοητεύτηκα. Η τιμή (700 χιλ. ευρώ) δεν ήταν κακή αλλά περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Ιταλό, έχοντας ίσως στο νού μου την περυσινή ομάδα που θύμιζε θυμωμένο σκυλί και «δάγκωνε» αμυντικά.  Ο Μπάνκι έχασε τον Λάνγκφορντ και θέλει να εστιάσει στο να βάλει firepower στην ΕΑ7 σε άλλες θέσεις. Μη ξεχνάμε ότι ο Λιθουανός ταιριάζει στην 1in-4 out offense καθώς με την ικανότητα του στο σούτ μπορεί να βάλει πίεση σε οποιαδήποτε άμυνα όμως προσωπικά και για πολλούς λόγους θεωρώ ότι είναι κίνηση σε λάθος κατεύθυνση για το Μιλάνο. Οι Λομβαρδοί εκτός των άλλων έχουν προσθέσει ένα ικανό δίδυμο στο μπακόρτ τους που έλαμψε πέρυσι στην εγχώρια λίγκα, υπογράφοντας τον Ράγκλαντ και τον Mr. 61-50-86 (δεν είναι διαστάσεις, είναι τα ποσοστά του σε 2π.-3π.-1π.) Ντρέηκ Ντίνερ..



-Ο Λάσο –ο οποίος ήταν τελειωμένος αλλά καμιά φορά μετράει και η συνολική δουλειά και εικόνα και όχι καθαρά το αποτέλεσμα- κράτησε τον Τρέμελ Ντάρντεν στη Μαδρίτη μιας και εισηγήθηκε την παραμονή του Αμερικανού και τη νέα σεζόν ώστε η Ρεάλ να έχει το καλύτερο δυνατό ρόστερ στο δρόμο για το φάιναλ-4 που θα φιλοξενήσει στη πόλη της. Μαζί με τον Ντάρντεν παρέμειναν και οι Σλότερ-Μεχρί δίπλα στον Μπουρούση στο «5» ενώ το δίδυμο των muscle-forwards Ματσιούλις-Νοτσιόνι είναι πραγματικά must-watch. Oι Ρόκετς πλησίασαν τον Σέρχιο Γιούλ όμως ο παίκτης ενημέρωσε ότι θα μείνει στη Μαδρίτη και φέτος. Το στραπάτσο ήταν μεγάλο για την ομάδα του Λάσο και φέτος η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μεγάλο το ενδιαφέρον..



-Μετά τα δικαστήρια και τις διαμάχες και ειδικά μετά από αυτά που πέρασε από τον Μεσίνα πέρυσι, ο Τζέρεμι Πάργκο αποφάσισε ότι αγαπάει τη Μακάμπι και έδωσε εντολή στον μάνατζερ του να μη ..δεχτεί προτάσεις από άλλα κλαμπς.. Η Μακάμπι βρίσκεται μέρες τώρα σε διαπραγματεύσεις με την ΤΣΣΚΑ για την αποδέσμευση του παίκτη όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή. Πάντως η αλήθεια είναι ότι με τον Χέηνς ήδη στο Τελ Αβίβ, οι πρωταθλητές σε περίπτωση που προσθέσουν και ον Πάργκο ίσως έχουν πιο ταλαντούχο μπακόρτ από το περυσινό που τους έφτασε στην κορυφή. Το θέμα βέβαια είναι η λειτουργικότητα. Γιατί δε βλέπω να υπάρχουν τα εξισορροπητικά χαρακτηριστικά του Χίκμαν πουθενά.. Το «4» επίσης απασχολεί.. Ντιόν Τόμπσον και ποστ παιχνίδι ή Καλέμπ Γκριν και δύναμη από την περιφέρεια..? Ο Τόμπσον overall μου αρέσει αρκετά αλλά στη προκειμένη περίπτωση με Σόφο και –πιθανόν- Πάργκο θα χρειαστεί κατάλληλο spacing και σουτέρς..



-Μέσα από την Εφές ακόμα δεν γνωρίζουν εάν το μπακόρτ τους θα είναι αυτό ή όχι, περιμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης Πλάνινιτς. Το θέμα είναι ότι η περιφερειακή γραμμή των Ντράπερ (Μπαλμπάι)-Τζάνινγκ (Τσεντί) στερείται κλασσικού δημιουργού για αυτό και αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο Μίλκο Μπιέλιτσα στην Ευρωλίγκα αποκλειστικά και να προστεθεί ένα γκαρντ ακόμα. Αλλιώς, ο βασικός δημιουργός του Ντούντα θα παίζει στη θέση «4»..(Σάριτς). Το έχουμε ξαναδεί το έργο κόουτς με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στη Σλοβενία..

ΥΓ: Κόνιαρης 100%.. Πολύ καλή επένδυση. Τον παρακολουθώ από μικρό, είχα εντυπωσιαστεί στον Κολυνδρό. Ασυζητητί.. Τώρα το θέμα που βγήκε με τον Κολό δείχνει την ανάγκη για ένα  defensive “3” που συμπληρώνει τον Γιάνκοβιτς. Ο φόργουορντ της Λιμόζ έχει βελτιώσει σημαντικά το επιθετικό του παιχνίδι (΄ηταν πολύ άγουρος) και έχει εξαιρετικό αθλητικό πακέτο αλλά  σε αυτό το στυλ θα πω ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι καλύτερος. Απλά προς συζήτηση..

336 σχόλια:

  1. Με Μίσιτς τι γίνεται?Που τον βλέπεις να πηγαίνει?Δε θα ήταν ιδανική περίπτωση οργανωτή για τον Παναθηναικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Οριστικό?μα καλά πως οι ελληνικές ομάδες άφησαν να τους φύγει τέτοιο ταλέντο?Και ας πούμε οκ για τον Ολυμπιακό που ψάχνει για ένα 2-3 αυτή τη στιγμή...
      Ο ΠΑΟ?Που θέλει ένα πρότζεκτ με νεαρούς παίκτες,οικονομικό και έχει έναν πολύ καλό στην ανάπτυξη νέων παικτών προπονητή πως αφήνει τον Μίσιτς να πάει σε μια Γερμανική ομάδα...

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Conway, περίμενα να βγάλεις κάτι για το τουρνουά εφήβων (U18 γενν. 96' κ 97΄) που που αρχίζει αύριο στην Τουρκία με όλους τους καλούς παίχτες των ομάδων να δίνουν το παρόν (αντίθετα με το U20). Μεγάλα φαβορί οι Κροατία και Τουρκία αλλά και η ομάδα μας έχει πολύ ταλέντο.

    Για τον Θανάση Αντετοκούνμπο ένα mini review των προσόντων του θα το εκτιμούσα, μιας και δεν έχω παρακολουθήσει τον παίχτη. Τον 98άρη Κώστα Αντετοκούνμπο τον έχεις δει σε αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οριστε ενα βιντεο για τον Θαναση: https://www.youtube.com/watch?v=u68yXib_qa8

      Να σημειωθει οτι ειναι βελτιωμενος σε σχεση με το βιντεο. Τον Κωστα πιστευω θα τον δουμε πολυ στο youtube απο του χρονου κ τα επομενα χρονια !!

      Διαγραφή
    2. Thanks!

      ps:Drake Diener officially signs with Grissin Bon Reggio Emilia

      Διαγραφή
  4. Βγαινει προς τα εξω παντως πως ο Παναθηναικος θα κινηθει και για ενα ακομα γκαρντ. Αν και απ τη μια θα θελα να αφησουν τις αλχημειες και να φερουν εναν ακομα δημιουργο πισω απο το Διαμαντιδη, δεν πρεπει σε καμια περιπτωση (οπως εχεις τονισει επανηλλειμενως κι εσυ) να γινει πεμπτο γκαρντ ο Παππας. Παιζει το ενδεχομενο να δουμε ξανα περιφερεια με τρια γκαρντ ή δεν ταιριαζει καθολου στη φιλοσοφια Ιβανοβιτς? Ο Χακετ θα χωρουσε με μια τετοια φιλοσοφια και φυσικα τη θεση τρια τη γνωριζει καλα ο Διαμαντιδης (αν του επιτρεπει η ηλικια του να παιξει ακομα σε αυτη ειναι ενα ερωτηματικο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκαρντ θα αποκτηθει πολυ απλα γιατι στο ασοδυο εχουμε 4 παικτες ενω απαιτουνται πεντε,οποτε θα 'ρθει κι αλλος ασος....Αν μεινει ελευθερος ο Πλανινιτς απο την Εφες θα 'ταν ενδιαφερουσα περιπτωση..

      Διαγραφή
    2. Για μένα,εφόσων χρειαζόμαστε οργανωτή,ο γκαρντ που πρέπει και σίγουρα θα αποκτηθεί γιατί με 4 γκαρντ δε πας πουθενά,πρέπει να είναι ο Μίσιτς...
      Δε μπορώ να καταλάβω πως δε γίνεται κουβέντα για αυτόν....μου φαίνεται εξαιρετική επένδυση...

      Διαγραφή
  5. φοβερή ανάλυση για άλλη μια φορά. Έχω ένα παράπονο μήτσο. το μπλόγκ γινεται λίγο πράσινο. Για μας τους ολυμπιακούς δεν βλέπουμε εξίσου μεγάλη ανάλυση. Ο νογκέιρα θα σου άρεσε για ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι θα πάει στο ΝΒΑ και τους Ράπτορς σύντομα... Άγουρος παίκτης, σωματικά και πνευματικά, αλλά με τεράστιες δυνατότητες...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  6. σκληραδα,καλα φαουλ,τσαμπουκας,εγωισμος,καλη αμυνα στα κρισιμα σημεια... αυτα ελειπαν περσι απο τη ρεαλ μαδριτης.......με νοτσιονι,ματσιουλις πλεον αυτη η ομαδα τα εχει ολα.....ισως ειναι νωρις και ορισμενοι θα διαφωνησουν εχοντας το περσινο παραδειγμα αλλα εγω απο τωρα βλεπω ρεαλ για ευρωλιγκα....καποια στιγμη το φαβορι θα επικρατησει και νομιζω οτι ενα κυπελλο το αξιζει αυτη η ομαδα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περυσι την κατεκρινα για ελειψη @@, πλεον με τον γιονας κ τον νοτσιονι μονο ελειψη δεν εχει.... Οποτε ναι ειναι το πρωτο φαβορι αλλα τι αποψη λες να εχουν οι δικοι μας? Ζοτς/Ντουντα/Ιτουδης?

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΟΥΝ,

      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΡΕΑΛ...ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ...

      ΤΑ @@ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΟΛΟΙ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΚΑΙ ΝΟΤΣΙΟΝΙ...

      ΕΙΔΩΜΕΝ,
      ΦΙΛΙΚΑ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. Ο Λάσο + τα ψυχολογικά προβλήματα που ανέπτυξαν κι άλλο πέρυσι θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει η Ρεάλ με παίκτες όπως Ρούντι, Μπουρούση στο ρόστερ τους. Έχουν γίνει επαγγελματίες χαμένοι πια...

      Διαγραφή
    4. ζεν σιγουρα ο λασο δεν ειναι ο τοπ προπονητης αλλα την ευρωλιγκα την εχουν παρει και χειροτεροι απο αυτον,συμφωνω οτι χρειαζονται ρολοι,ουτε πιστευω οτι νοτσιονι,ματσιουλις θα γυρισουν ενα παιχνιδι αλλα το να αλωνιζει ο ταιους στον αερα χωρις να τον προσγειωσουν μια φορα στο εδαφος με τον νοτσιονι δεν τα βλεπα.......το μπασκετ δεν ειναι μονο με την μπαλα ειναι και σπρωξιματα,αγκωνιες ,ψυχολογικη επικρατηση επι του αντιπαλου.....εχω τη γνωμη οτι την ευρωλιγκα την κατακτα ο πιο σκληρος οχι ο πιο ταλαντουχος....οσο για τους δικους μας φιλε ζοζε δεν τους πιστευω γιατι εχουν ουσιαστικα καινουριες ομαδες και δουλεια πολυ μπροστα τους.....stonerook

      Διαγραφή
    5. ΣΤΟΟΥΝ,
      ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΕΠΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ) Η ΠΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑΔΑ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΣΕ ΟΣΦΠ)...ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΡΕΑΛ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ 40 ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΕΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ...
      ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΛΑΣΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΧΑΤΖΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    6. συμφωνω σε ολα αλλα παντως θεωρω απιθανο να μην παει στο φαιναλ φορ η ρεαλ και μετα πολυ δυσκολο καποιος να την κερδισει στην εδρα της....σιγουρα σε ενα ματς ολα γινονται αλλα δεν γινεται καθε φορα να κερδιζει το αουτσαιντερ......εχω την αισθηση οτι φετος θα κανουν αρκετες ηττες μεχρι το ραντεβου της μαδριτης και δεν θα πανε τρενο οπως περσι..........αλλα εκει θα το σηκωσουν .......stonerook

      Διαγραφή
    7. Aν δούμε τον περσινό τελικό,τα μελανά σημεια της Ρεάλ ήταν
      α)ότι έχασε το καθαρό μυαλό(δηλαδή την ελευθερία να γυρίσει σωστά και γρήγορα τη μπάλα και να παίξει το παιχνίδι της) απέναντι στις διάφορες αμυντικές προσαρμογές του Μπλατ
      β)βγήκε χαμένη από τις διεκδικήσεις,τα ριμπάουντ,τις 2ες ευκαιρίες,τις καθαρές άμυνες
      γ)είχε ένα πολύ σημαντικό αμυντικό κενό στην καρδιά του ζωγραφιστού και κάτω από τη ρακέτα της.Ας μην μετρήσουμε πόσες προσπάθειες τελείωσαν οι Ισραηλινοί είτε με καθαρές κάθετες φάσεις του Ράις(έστω και με βολές) ,είτε με τελειώματα του Τάιους στο τέλος του αγώνα.
      δ)κάπου έχασε πνευμόνια και πόδια στην περιφέρεια και τα γκαρντ της παραδόξως μάτωσαν να ακολουθήσουν εν τέλει τις 1 on 1 φάσεις των κοντών της Μακάμπι.(αν ο Όσφπ είχε πέρσι στην αντίστοιχη σειρά έναν παίκτη με δικό του σκορ όπως ο Μπάικς θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει πολλά περισσότερα)

      Τι φαίνεται να καλύπτει...
      α)Αυτό είναι θέμα ψυχολογίας και συνολικής ομαδικής κατεύθυνσης-λειτουργίας.Ελπίζουν όπως πάθανε να μάθουν
      β)Προσθέτει πολύ σημαντική σκληράδα και καλύπτει την φυγή Μίροτιτς με Νοτσιόνι και καβάτζα Μασιούλις που μπορεί να καλύψει και τις 2 θέσεις των φοργουορντ.Ο Νοτσιόνι παρότι δεν έχει καμία σχέση με το soft touch και το versatility του Μίροτιτς,μπορεί στα κρίσιμα παιχνίδια να αποβεί πιο σημαντικός καθώς είναι πιο ανθεκτικός παίκτης και ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του Ευρωπαικού μπάσκετ σε μεγάλους αγώνες
      γ)Εδώ ο Λάσο κάνει μεγάλο λάθος κατ'εμέ.Ο Σλότερ είναι πραγματικός underachiever,σχεδόν εκτός τόπου και χρόνου και δεν μπορεί να αποδώσει καθόλου στα λεπτά που του δίνονται.Έπρεπε να αντικατασταθεί είτε με έναν πολύ πιο αξιόπιστο undersized-mobile center-τύπου Χέντριξ ή Λαβάλ ή αλλιώς να ρισκάρει με 3ο sevenfooter,δυνατό στο κομμάτι του ριμπάουντ ή/και το ποστ γκειμ(Πλάις ας πούμε)
      δ) Εδώ απλά πρέπει να προσθέσεις βάθος γιατί στην ουσία προδόθηκες από το πόσο καταπόνησες τον Γιουλ και τον Ρούντι.Βάζοντας 1-2 καλά γκαρντ-ρολίστες(εδώ που τα λέμε είχαν τους τραυματισμούς,δεν φταίγανε) προστατεύεις τους υπόλοιπους και μπορούν να αποδώσουν πιο ξεκούραστα και με γεμάτες μπαταρίες τα πνευμόνια,τα πόδια,τα αθλητικά προσόντα Γιουλ-Ρούντι. Φαντάζομαι πόσο θα ήθελε ο Λάσο να έχει καλά τον Ντρέιπερ στο Μιλάνο...

      Διαγραφή
    8. Η ρεάλ μου θυμίζει την μπάρτσα του Ρενέσες....για τους παλιούς που θυμουνται . white chocolate

      Διαγραφή
    9. τι μας θυμισες με τον αϊτόρ!! ήταν ένας προπονητής, στον οποίο μπορούσες να στηριχθείς.. ως αντίπαλος...

      Μίμης

      Διαγραφή
    10. Θα ακουστεί περίεργο αλλά έχω την εντύπωση ότι η αποχώρηση του Μίροτιτς θα βγει σε καλό για τη Ρεάλ... Ο Νοτσιόνι θα ζητάει λιγότερα touches στην επίθεση, θα ανεβάσει την ένταση και θα έχει πιο διακριτό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας. Ο Γιουλ πάντως πρέπει να ωριμάσει περισσότερο για να "ανέβει" η αποδοτικότητα της περιφερειακής γραμμής...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  7. Καλησπερες,παιχτες για το u-18 λοιπον, ο Curtis Nwohuocha η'cucu οπως το λενε οι ιταλοι παιζει στο 4 φετος πειρε λιγα λεπτα στη καντου,ο κροατης ο Lovro Mazalin περιμενουν πολλα απο αυτον,καλος χειρισμος για τα 2 μετρα που ειναι καλο κορμι παει πολυ στο ντραιβ με το αριστερο χερι.Ο μπεντερ απ την αλλη ειναι η πριμαντονα των κροατων 2.11 πολυ κινητικος,θα υπαρχουν αρκετοι απ την αμερικη που θα τον δουν.Ο κορκμαζ ο τουρκος μιαζει να χει μελλον καλο τζαμ σουτ μακρια χερια στην αμυνα. Ο καλυτερος 18αρης ισως στην αμερικη ο μουντ'ι'αι παρατησε το κολλεγιο του LSUγια να παιξει με αρκετα χρηματα στη κινα,μου κανει εντυπωση που αφησε το λαρι μπραουν στα κρυα του λουτρου,ο τυπος μιαζει ο καλυτερος περιφερειακος αυτη τη στιγμη ενας τζων γουολ με καλυτερο μακρινο σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί στην Αμερική θεωρούν στυγνή εκμετάλλευση το (ανύπαρκτο) οικονομικό status των παικτών στα κολλέγια (τα οποία κερδίζουν από τα τηλεοπτικά και το merchandise) και επικροτούν όσους επιλέγουν να γίνουν επαγγελματίες πριν μπουν στο draft... Σίγουρα το σύστημα εισαγωγής στη λίγκα πρέπει να υποστεί καίριες αλλαγές στα επόμενα χρόνια...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. Kαλημερες,ειναι πολυ υποκριτικο το ολο σκηνικο μαξιμε,το ολο σκηνικο ειναι μια μεγαλη μπιζνα,ενδικτεικα καποια νουμερα για το περιφημο march madness λοιπον....Στοιχιζει στο αμερικανικο κρατος σαν διοργανωση 1 μυριο δολλαρια την ωρα-ο διαφημηστικος χρονος στοιχηζει σε νουμερα(που ακριβως δεν θυμαμαι και δεν αναφερω) περιπου το ημισι απ τους τελικους του nba-δεν αναφερω το σουμπερμπολ γιατι ειναι ο ποιο ακριβος διαφημηστικος χρονος που υπαρχει.Επισης τα κολλεγια που καταφερνουν να φθασουν στους 4 υπολογιζεται πως κερδιζουν απο 6-10 μυρια....Δεν θα αναφερθω για τη στρατολογηση και τις υποσχεσεις με μανατζερ και κοουτς,δεν γνωριζω επιπλεον πως γινονται οι μεταγραφες στα κολλεγια οπως π.χ του χουντ απ το μιζουρι στο Duke φετος.....

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Τζίμ!Ο Ντίενερ έκλεισε τελικά στη Ρέτζιο Εμίλια!!!Το πλάνο του Ολυμπιακού με έχει μπερδέψει.Αν πάρουν και άλλον γκάρντ-σκόρερ πάνω πολυ πίσω στο ροτέισον τον Σλούκα,περιορίζουν τον Μάντζαρη και εξαφανίζουν τον Κατσίβελη που ούτε φέτος υπολογίζεται.Γιατι τόσο ανασφάλεια για την γραμμή των γκάρντ αφού και βάθος και ικανότητες έχει?Σίγουρα έλειπε την προηγούμενη χρονιά ένας σταθερός αμυντικός και ένας επιθετικός πόλος εκτος του Σπανούλη,αλλα έτσι όπως πάει φέτος θα μπερδευτούν οι ρόλοι και η εξέλιξη των μικρών.Αλλα και στους ψηλούς ο Μπαρτζώκας δείχνει κάποιο δυστακτικότητα,αφου και εκεί πάει σε ποσότητα και όχι ποιότητα.Ειδικά αφόυ θα λείπει και το πόστ παιχνίδι του Πέρπε θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιος με περισσότερες κινήσεις και παιχνίδι με πλάτη.Αντιθέτως έχει γεμίσει δυνατούς πάιχτες με αθλητικότητα και μικρή δυνατότητα ευελιξίας.Υπαρχει περίπτωση να γίνει και εκεί κάποια κίνηση ή αλλαγή???

    aliosa karamazov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε , Σπανούλης- Λαφαγιέτ - Σλούκας - Μάντζαρης - Κατσίβελης και εμένα μου φένεται οκ.

      Διαγραφή
    2. η αληθεια ειναι οτι μενουν πολλα ερωτηματικα.Καταρχην ο Κατσιβελης αφου δεν υπολογιζεται γιατι δεν αφηνουν το παιδι ελευθερο να βρει ομαδα να παιζει ή να τον στειλουν δανεικο καπου! Δευτερον, σε αυτη την ομαδα ποσταρει μονο ο πριντεζης!! Ουτε ο πεσινος παο δεν ειχε τοσο λιγο ποστ παιχνιδι..Τριτον, προσωπικα δε βρισκω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ λογο να παρει τριαρι (βλ. Μπραμο)! Εχεις λοτζεσκι και παπαπετρου εκει, εισαι υπερπληρεις! Τεταρτον, ο μονος λογος να χαρει κανεις με την ανανεωση πετγουει ειναι αν υπαρχει ο στοχος αναβαθμισης του ρολου του αγραβανη. Διαφορετικα δεν εξηγειται γιατι ο Μπρεντ ειναι καλος για αναπληρωματικο 4 για ομαδα που παιζει στην ευρωλιγκα με στοχο να παει στους 16 και αν και οχι για να παρει την κουπα. Πεμπτον, καββαδας τριτο σεντερ?? (Ευτυχως κρατησε τον πραγματικα χρησιμο Σιμονς και αυτος θα επρεπε να ειναι το 3ο σεντερ. Ο Καββαδας εχει πολυ γυμνασμενο κορμι και θεληση, αλλα μεχρι εκει. Μικρο potential, (πραγματικα κακος στην επιθεση), ελαχιστα αλτικος, ελαχιστες κινησεις, μετριος αμυντικος. Αν δουλεψει καλα το ταβανι του φτανει μεχρι καλο δευτερο πενταρι σε καλη ομαδα του eurocup. Μεχρι εκει. Δεν νοοειται να ειναι ο Καβαδας τριτο σεντερ στον ολυμπιακο. Επισης οι τρεις ψηλοι ειναι 2,03! Δεν ειναι δυνατον! Δεν ποσταρει κανενας (αντε λιγο ο ντανστον) και με τα λεφτα του hunter επαιρνες πολυ καλυτερο παικτη. Μακαρι να παει καλα η ομαδα, αλλα καθαρα μπασκετικα υπαρχει ενα χαος...

      Favors

      Διαγραφή
    3. Παικτης Καββαδας γι' αυτο το επιπεδο δεν υπαρχει,πιθανον ουτε για το πιο κατω..Ψηλος και δυνατος,αλλα ασχετος με το αντικειμενο..Λογικα ουτε ο ιδιος θα πιστευει οτι ειναι στο ροστερ του Ολυμπιακου..

      Διαγραφή
    4. καλημέρα Favors και λοιποί φίλοι. ίσως δεν χρειάζεται "καθαρό" τρίτο τριάρι. πιστεύω όμως ότι χρειάζεται τρίτος παίκτης που να μπορεί να παίξει κατά συνθήκη στο 3, πχ σε περίπτωση τραυματισμού.

      Μίμης

      Διαγραφή
    5. κατι εγινε με τον μαντζαρη στις διαπραγματευσεις! ειτε θελουν να τον πιεσουν ειτε να τον αφησουν ενα χρονο απεξω(αρωστο σεναριο).
      ολυμπιακος εχει τα εξης 2 θεματα: δεν πας πουθενα με τον καβαδα. ο κοντος που θα αποκτηθει τι θα ειναι ακριβως?

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΦΠ...
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΤΡΥΠΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 4...Ο ΠΡΙΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΑΡΚΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ. Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΚΑΤ'ΕΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ)...
    ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ, ΜΕ ΔΕΔΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ) ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΓΗ ΠΕΡΠΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ 3-4ΑΡΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΛΕΙΖΑ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΟΣΦΠ...ΚΑΙ ΜΕ 700ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΗΓΕ ΑΡΜΑΝΙ...ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΚΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ 4 ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΓΚΑΡΝΤΣ + ΛΟΖΕΤΣΚΙ) ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ...
    Ο ΚΛΕΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΝ, ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΧΑΛΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ...ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΛΥΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΥΚΟΛΑ)...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ Ο ΛΙΝΑΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ (ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΜΑΝΙ)...

    Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΑΙΚΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ 30ΛΕΠΤΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ Ο ΛΩ), ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΟ 3-4...Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ (ΚΑΛΕΣ) ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 3.

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΤΗ...

    ΕΙΔΩΜΕΝ,
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για μένα μια χαρά ειναι έτσι η ομάδα αρκει να πάρει ένα 4-5 στυλ λοβερν

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Ζεν.
      Έχεις αδυναμία στο Λίνας, έτσι; Δυστυχώς, φίλε, ο Λιθουανός έχει πάρει την κάτω βόλτα. Πέρσι, τον υπέγραψαν στη Φενέρ δίνοντάς του κοντά 3-3,5 εκ. και τώρα έκλεισε στην Αρμάνι με το 1/5. Πλέον, ο Λίνας είναι βαρύς, χωρίς κίνητρα και με μόνο όπλο το σουτ. Κι αυτό όχι σε σταθερή βάση. Νομίζω ότι για το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να σταθεί στο 3. Με τίποτα. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλλου τύπου παίκτη για να κολλήσει στον Πρίντεζη και δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει ένα τέτοιο συμβόλαιο για έναν παίκτη που φθίνει.

      Διαγραφή
    3. ΕΛΑ 77,

      Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ...ΑΠΛΑ ΠΕΡΣΙ Ο ΖΟΤΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΥΠΕΡΑΞΙΑ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΖΟΤΣ ΚΑΙ ΛΙΝΑΣ ΔΕΝ ΚΟΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞ ΑΡΧΗΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  10. Μου αρεσει πολυ το "χτισιμο" που κανει ο Ιβανοβιτς στον Παναθηναϊκο...Στα guard επιλεγει παικτες με διαφορετικα χαραχτηριστικα ικανους για ολα τα ειδη παιχνιδιου...Οι 2 αμερικανοι που πηρε ειναι value/for money επιλογες.Εγω παντως για 5ο γκαρντ θα προωθουσα τον Λουντζη,δεν θα αποκτουσα Μποχωριδη...Και επειδη ο τυπος ειναι ταλενταρα και το στυλ του θυμιζει Μποντι,και επειδη υπαρχει παντα το ενδεχομενο να προκυψει τον Οκτωβρη περιπτωση Καλαθη...Νομιζω οτι αν και 15-16 χρονων ,εχει τις προδιαγραφες να παρει καποια λεπτα συμμετοχης απο φετος...Και ο Ρουμπιο σεαυτην την ηλικια βγηκε μπροστα...Στα φοργουορντ νομιζω οτι πρεπει να αποκτηθει ενας παικτης με κυριο χαραχτηριστικο του το athleticism..Και νομιζω οτι εκει επικεντρωνονται οι προσπαθειες...Εφοσον ο Ιβανοβιτς θελει οι ψηλοι του να ποσταρουν,τοτε πρεπει να αναπληρωσει αυτην την ελειψη εκρηκτικοτητας στη θεση 3....Με το σκεπτικο οτι μπορει ο Γκιστ να δωσει λεπτα και στο 5,τοτε νομιζω οτι θα χρειαστει και ενα βιονικο 3-4αρι..Για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστος για Λουντζη..το παιδι φενεται να εχει "κατι" και εγω μαζι σου...αλλωστε και περυσι με 1μιση γκαρντ την βγαλαμε

      Διαγραφή
    2. Μπορει ο Λουντζης να ειναι εξαιρετικα ταλαντουχος,ομως ειναι ουτοπικο να καλυψει τη θεση του τριτου ''ασου''.Ουτε οι Σερβοι δεν θα κανανε κατι τετοιο..Μην ξεχναμε οτι ο Λουντζης επαιζε με συνομηλικους του..Οσον αφορα τον Ρουμπιο,αυτος ηταν προιον των ακαδημιων της Μπανταλονα,κατι που σημαινει οτι ειχε γαλουχηθει με το προγραμμα μιας ομαδας που παιζει σε ψηλο επιπεδο,οποτε ηταν πιο ευκολο γι' αυτον να βρει λεπτα συμμετοχης σε μικρη ηλικια στην acb λιγκα...Για τη θεση τρια συμφωνω και το ενδιαφερον για τον παικτη της Λιμοζ δειχνει πως τετοιο παικτη ψαχνει ο Ιβανοβιτς..

      Διαγραφή
    3. Όντως ο Λούτζης μοιάζει ιδιαίτερη περίπτωση, είναι όμως νωρίς για να προωθηθεί στη δωδεκάδα. Είναι αργός, κάτι που για την ηλικία του και το ύψος του είναι λογικό. Όντας ακόμα στην ανάπτυξη, δεν μπορεί να χτίσει μυική δύναμη ανάλογη των ισουψών του αντιπάλων σε Α1 και Ευρωλίγκα. Μοιραία θα τον καταπιούν. Το θέμα είναι σε δυο-τρία χρόνια να πάρει τα λεπτά που του αξίζουν. Ακόμα κι αυτό, θέλει πολύ δουλειά και απ' τον Παναθηναικό, και κυρίως απ' τον ίδιο.

      Διαγραφή
    4. Παιδιά, σε επίπεδο Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή ούτε ο Λούντζης ούτε ο Κόνιαρης μπορούν ως 5οι.. Θα είναι επιτυχία όμως για το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού να μπορούν (ο ένας τουλάχιστον) του χρόνου. Πάντως το δίδυμο αυτό μπορεί να αποφέρει πολλά στην ομάδα. Θυμηθείτε το..

      Διαγραφή
  11. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟ...

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ? ΓΙΑΤΙ? ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ? ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΤΕΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ...

    ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΞΕΝΟΙ Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ, Ο ΣΛΟΤΕΡ, Ο ΝΕΛΣΟΝ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΡΙΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
    ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ? Ο ΠΑΠΠΑΣ? ΝΑΙ, Ο ΠΑΠΠΑΣ ΜΠΟΡΕΙ...ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ???? ΜΑΚΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ...ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ? Ο ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ? Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ...

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΓ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ...

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...

    ΕΙΔΩΜΕΝ
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ζεν, περιμένω μα ανυπομονησία να δω το μπάσκετ που θέλει να παίξουμε ο Ιβάνοβιτς. Στο καθαρά μπασκετικό κομμάτι βλέπω να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και ολοκληρωτική αλλαγή στο στυλ, στη φιλοσοφία και στις κατευθύνσεις της ομάδας. Υπάρχει μια προσμονή για θεαματικό και ελκυστικό μπάσκετ. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν οι Έλληνες που θα βγουν μπροστά (αυτός είναι άλλωστε βασικός στόχος) μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το είδος.

      Διαγραφή
    3. ΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ...ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΓΚΙΣΤ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ...ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ...

      Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΣ...ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΔΗΝ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟ ΤΑΜΠΑΚ...

      ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. Βέβαια, θα περιμένουμε να κλείσει το ρόστερ. Αλλά μια γεύση έχουμε πάρει μέχρι τώρα.

      Το Νέλσον, ερωτηματικό δεν τον λες. Είναι μια επιλογή σχετικά ασφαλής. Ξέρεις τι θα σου δώσει και μάλιστα με συνέπεια, είναι γνωστός. Έχει στοιχεία που έλειπαν από την περιφέρεια και άρα είναι χρήσιμος.
      Ο Σλότερ, ναι. Είναι στοίχημα. Πώς θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το επίπεδο, είναι το βασικό ερώτημα. Αλλά το ήξερες, πριν τον πάρεις.
      Ο Μπατίστα, αν δεν πάρουμε άλλο παίκτη στο 5, νομίζω ότι είναι μια άστοχη επιλογή. Αυτός κι αν είναι παρωχημένος. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί πια σ’ αυτό το επίπεδο ως βασικός σέντερ. Αν μιλούσαμε για έναν ρολίστα του δεκαλέπτου max, ναι. Το συζητάμε.

      Το project θα κριθεί από 3 παραμέτρους. α) Τον τρόπο που θα ανταπεξέλθει ο Ιβάνοβιτς, β) Την ανοχή όλων σε ενδεχόμενο κακό ξεκίνημα και γ) τον βαθμό ενσωμάτωσης κάποιων από τους μικρούς και των Παππά-Βλάντο. Σ’ αυτό το τελευταίο, έχω την αίσθηση ότι έχουν φορτωθεί πολλές προσδοκίες οι οποίες μου φαίνονται υπερβολικές.

      Ο Τάμπακ πάει για βοηθός του Λάσο μαζί με τον Ματέο. Βαρύ σχήμα και στον πάγκο με δύο head coaches ως βοηθούς!!! Νομίζω ότι τον Λάσο τον έσωσαν οι καλές του σχέσεις με τους παίκτες. Τι θέλουν να κάνουν στην Ρεάλ είναι μυστήριο. Πάντως, ακόμη δεν έχουν κλείσει ούτε ο Μασιούλις ούτε ο Νοτσιόνι. Επίσης, αν μείνει και ο Ντάρντεν (που μοιάζει με το Γιόνας) αλλάζει πολύ ο καταμερισμός του χρόνου και του βάρους στα γκαρντ. Θα πάρουν αντι-Ντρέιπερ ή θα την βγάλουν με Σέρχιο και Γιουλ (που δεν είναι κλασσικός pg) στον 1 όλο το χρόνο; Ο Κάρολ μένει; Και με τι ρόλο; Το βάρος του χρόνου με το F4 στην Μαδρίτη και τους δύο σερί χαμένους τελικούς θα είναι πελώριο.

      Διαγραφή
  12. ο Ιβανοβιτς στο παρελθον συνηθιζε να δινει συνεντευξεις;;;;αν οχι, δεν θα το κανει τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Θανάσης Αντεντοκούμπο θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση όντως Jim, αλλά δεν νομίζεις πως θα είναι ανασταλτικός παράγοντας α) το ότι ίσως σύντομα(;) περάσει τον Ατλαντικό β) το ότι ο Ιβάνοβιτς ψάχνει "πιο σουτέρ".

    ΥΓ: Το άρθρο με έφτιαξε, περιμένω κ στη συνέχεια ανάρτηση με γνώμη για Φενέρ, ΤΣΣΚΑ κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Παναθηναικος προσπαθεί να κλείσει τον Antoine Diot..επιλογή Nτούσκο...αρκετα καλή περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα ζητήσω ποσοστά? Αυτό που το είδες γιατι δεν έχω ακούσει κάτι..

      "Inside info? ...."

      Διαγραφή
    2. Polu logiki kinisi kata ti gnwmi mou, an kleisei me ton diot to backcourt, nomizw tha einai arketa leitourgiko me moni pagida to moirasma rolon kai leptwn. Exei polu dikio o tzim gia oti leei gi ton Pappa, den prepei na kataliksei 5os guard.
      Episis Tzim, o maciulis exei upograpsei sti Real i akoma den iparxei kati episimo?
      Taxidromos

      Διαγραφή
  15. Γεια σε ολους

    Μου κανει μεγαλη εντυπωση που κρατησαν ο Ολυμπιακος και η Ρεαλ τους ιδιους προπονητες και φετος καθως και η αποκτηση του Ιτουδη απο την Τσσκα,..

    O Ιβκοβιτς εκλεισε τον καλυτερο νεο Ευρωπαιο παικτη και δυο απο τα καλυτερα πενταρια αν και ο Κριστιτς ηταν αρκετα πεσμενος.
    Ο Ομπραντοβις ειχε ευκαιρια να δουλεψει τον Σαριτς οταν ηθελε να τον στειλει ο πατερας του στον Παο στα 16.Τωρα θα τον βρει αντιπαλο στη ομαδα του κουμπαρου.Πολυ καλη η μεταγραφη του Μπογκντανοβιτς αλλα εφυγε ο αλλος Μπογντανοβιτς.Η Εφες ως ροστερ ειναι λιγο πιο μπροστα απο τη Φενερ αυτη τη στιγμη και εχει λιγοτερα προβληματα να λυσει με μεγαλυτερο αυτο του οργανωτη αν και θα περναει η μπαλα πολυ απο τα χερια του Σαριτς.Η Ρεαλ για αλλη μια φορα ξεκιναει με πληρες ροστερ για το F4 που γινεται στην εδρα της.Με ενδιαφερον περιμενω να δω Ιτουδη στη Τσσκα και Πεδουλακη στη Καζαν αν περασει στην ευρωλιγκα.

    Ο Ολυμπιακος αν δεν προσεξει με τις τελευταιες πινελιες καποιες στιγμες θα βρισκει μπροστα του το προβλημα που εχει στους ψηλους.
    Πρεπει ομως να βρει λυση στα σημεια που χανεται ο Σπανουλης.

    Ο Παο θα παρει μαλλον τον Μποχωριδη 5ο γκαρντ,ενα τριαρι ξενο λογικα και το Βεζενκοφ αλλιως ενα πενταρι ξενο.Στο 1 και στο 4 ειναι πληρης ειδικα αν ερθει και ο Βεζενκοφ
    Θα ξεκινησει ομως με τρια στοιχηματα τους Παππα,Γιανκοβιτς και την θεση 5 και θα εξαρτηθουν πολλα απο κει για τη μετεπειτα πορεια της ομαδος.

    Αυτο σκεφτομουν Τζιμαρα για Αντετοκουμπο.Ειναι Ελληνας και εχει να δωσει στοιχεια στη ομαδα που της λειπουν.Φαντασου αμυνα με μεσα στη πενταδα Γκιστ,Νελσον,Αντε.
    Χωρια που ειναι γρηγορος και θεαματικος παικτης.
    Τον κλεινεις για 2-3 σεζον με ρητρα 1 εκατομ και αν σου φυγει για NBA εχεις γλιτωσει μεγαλο μερος απο το συμβολαιο του.Ειναι καλη προσθηκη...

    Περιμενω στο ευρωμπασκετ να δω εκτος απο Χαραλαμποπουλο,Παπαγιαννη,τους Τσαλμπουρη,Σταματη και Κονιαρη.
    Αφου πηρε ο Παο τον Λουντζη πρεπει τωρα να τον ταιριαξει με τον Κονιαρη και θα εχει κανει μεγαλη επενδυση για το μελλον στους κοντους,

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τσεκάρετε..... https://www.youtube.com/watch?v=pZDkL97iQpw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον Κολο που ακουστηκε για εμενα ευτυχως που δεν εγινε ... Τον παρακολουθω 2 χρονια περιπου και νομιζω οτι και αυτος εκανε τη σωστη επιλογη να μεινει Λιμοζ , δεν ειναι ωριμος πνευματικα για να πιασει τωρα σε ομαδα Ευρωλιγκας.. Ας μεινει Λιμοζ να μαθει φετος απο Ευρωπη και βλεπουμε -ει μετα.
    Για αμυντικη λυση κατα τη γνωμη μου στο 3 δεν ταιριαζει αυτος ο παικτης καθως φαινεται καθαρα απο τον τροπο που παιζει οτι το πρωτο του μελημα ειναι το σκορ και οι κατοχες πανω του, παρα το πως θα αμυνθει η να παρει ριμπαουντ.. Ο Γιαννακης προσπαθησε να τον κανει πιο αμυντικο αλλα απετυχε ...
    Αυτα απο Γαλλια
    Μανωλης Μασσαλια.

    Πολυ καλη ιδεα ο Θανασης για Παναθηναικο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. file gia ton diot apo p t emathes?t akrivws ginetai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο οτι ξερω εμεινε στη Στρασμπουργκ που και αυτη θα παιξει Ευρωλιγκα οπως η Λιμοζ ειχε ρητρα μεχρι τις 30 Ιουνιου και δεν την χρησιμοποιησε , εκει μαζι με τον Κολε (προπονητης Εθνικης Γαλλιας)θα βελτιωθει και αλλο και πστευω οτι θα ανεβει η τιμη του και αλλο...
      Ομως δεν νομιζω οτι ετσι και αλλιως εκανε για το προτζεκτ του Ιβανοβιτς ουτε για να κλεισει τρυπες στο μπακορτ του Παναθηναικου που οπως λεει ο Τζιμ.
      Αυτο που βλεπω εγω πια ειναι οτι το Ελληνικο πρωταθλημα αρχιζει να γινεται πιο φτηνο και απο το Γαλλικο και με ανησυχει..
      Την ιδια στιγμη πιστευω οτι μια απο τις Λιμοζ -Στρασμπουργκ θα κανει το μπαμ και θα περασει στους 16....
      Η Λιμοζ πηρε και Ουεστερμαν απο Παρτιζαν και κρατησε το κορμο της..
      Γενικα και οι δυο Γαλλικες κρατανε τον κορμο τους και ενισχυονται παρα πολυ ...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  19. Μάνατζερ του Θανάση ο Λώτσος, στον οποίο ο Θανάσης, χρωστά, κατά πρόσφατη δήλωσή του, πολλά. Δεν υπάρχει, με τα δεδομένα αυτά, ούτε μία στο εκατομμύριο να παίξει στον ΠΑΟ. Μόνον ΟΣΦΠ από Ελλάδα. Αντιθέτως, η αλλαγή μάνατζερ που επιχειρεί ο Βεζένκωφ φέρνει πιο κοντά τις συζητήσεις με ΠΑΟ, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι ο Βούλγαρος θα καταλήξει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατα 99% ο βουλγαρος φοραει την πρασινη φανελα!!! μικρα πραγματα θα κρινουν την μεταγραφη ή οχι !! προταση απο σοβαρη ομαδα σε βενζε δεν υπαρχει και μονο ο παο του προσφερει εξασφαλισμενο χρονο !! αν ειναι ξυπνιος θα βαλει σε ισχυει οσα εχει συμφωνησει.. αν οχι τοτε καλη του τυχη οπου και να παει.
      Ο οσφπ προσπαθει για την σφηνα αλλα εχασε πατημα αφου ο μικρος αλλαξε μανατζερ και ηδη ειναι πισω στις συζητησεις.
      Κατι τελευταιο , τυχαια μιλλησα με τον τυπο που ανεδειξε και βρηκε τα αδερφια ανετεκου , και ο τυπος δεν εχει παρει τπτ μα τπτ απο τα 600 χιλιαρικα που κονομησε η ομαδα τους μονο για τον γιαννη!! πικραμενος μεν αλλα συνεχιζει την σκληρη δουλεια ευρεσης και αξιοποιησης των μικρων διαμαντιων που υπαρχουν στις φτωχογειτονιες επι πατησιων !! μπασκετ ο γιαννης εμαθε στα 15 του !!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Κρις.Ο Γιαννης ειναι απιστευτος παικτης,και μαθαινει στο μπαμ.Απο τα 15 στα 18,5 βρεθηκε στο NBA.Τα εχει ολα θετικα.Απο χαρακτηρα,θεληση,αθλητικοτητα μακρια χερια και παλαμες μεχρι δυνατοτητες για πολυπλευρο παιχνιδι,ειδικα οταν βαλει το ποσταρισμα στο ρεπερτοριο του.Τα καλαθια που χανει ειναι κατι τριποντα και κατι μπασιματα που του κανει προς το παρον πλακα η μπαλα.Τωρα τον σταματας μονο με φαουλ αλλα σε λιγο καιρο θα τους βαζει στα καλαθια Αν κρατησει και το τριποντο στο 35-40+% θα ειναι αλλο πραμα.Παντως το εχει το σουτ και εχει καλο μηχανισμο και ταχυτητα εκτελεσης για το υψος του.

      Αδυναμιες αυτη τη στιγμη εχει την αμυνα στο σκριν που χανει τους παικτες και τα λαθη.Δεν κανει λαθος πασες αλλα κανει λαθη οπως να πατησει τη γραμμη,επιθετικα φαουλ και κατι βηματα που και που.

      Το πιο ενδιαφερον στην ολη ιστορια ειναι οτι ειχε μια συνεχεια το προγραμμα προπονησης.Απο τα 15 του μεχρι σημερα δε σταματησε ποτε να παιζει ποιντ.Δηλαδη απο τοτε μεχρι σημερα εχει εντολη μολις παιρνει το αμυντικο ριμπαουντ η' κανει καποιο κλεψιμο να μην ψαχνει το πλει μεικερ αλλα να φευγει επιτοπου στον αιφνιδιασμο.Αμα βαλεις οτι τρεχει και επιθεσεις ως ποιντ σε σετ παιχνιδι αλλα και κατι φασεις που τον βρισκουν οι συμπαικτες του για να τρεξει πιο γρηγορα την επιθεση σημαινει οτι εχει δουλεψει αρκετα σημεια της θεσης αυτα τα 3,5 χρονια.Ειδικα στο ανοιχτο γηπεδο.Και ο Γιαννης εχει φτασει αυτη τη στιγμη το 2.10 και μαλλον θα παρει και αλλο.

      Ακουγα τον Κιντ σε κατι συνεντευξεις στο σαμερ λιγκ να εχει φαει σκαλωμα να του δωσει να τρεξει φετος επιθεσεις ως κανονικο PG(εννοειται με τις αδυναμιες του).Στο σαμερ λιγκ το εκανε καποια λεπτα αυτο αλλα ειναι παιχνιδια της πλακας αυτα.Αν το δουμε ομως αυτο σε παιχνια NBA θα ειναι κατι ξεχωριστο.
      Βλεπει πραγματα ο Κιντ και μακαρι να ανταπεξελθει ο παικτης γιατι μπορει να μας χαρισει μεγαλες στιγμες μπασκετ.Λογω του ταλεντου και του πολυπλευρου παιχνιδιου του θα ειναι πολυ συχνα με τη μπαλα στα χερια και εμεις θα βλεπουμε παικτη μπορει με υψος 2.13-2.14 να ειναι σε ολα τα σημεια του γηπεδου ενα κινητο μις ματς.Κατι τετοιο θα εδινε αλλη γευση στο μπασκετ ακομα και στο NBA αφου μπορεις να φανταστεις τι πενταδες και τι συστηματα θα μπορουσες να κατεβασεις αν ειχες ενα τετοιο παικτη...Θα μπορουσες πχ να τον ματσαρεις οταν δυναμωσει με το αλλο 4 και στην επιθεση να του τα χωνει απο παντου η' να οταν του τη πεφτουν να βρισκει ευκολα τους ξεμαρκαριστους
      στμπαικτες.Αν βαλεις μεσα και το θεαμα που προσφερει γινεται το μειγμα εκρηκτικο

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. γεια σου wilkins απλα δεν εχω ξανακουσει για νβα παιχτη που ουσιαστικα εμαθε το αθλημα στα 15 !!! ο ιδιος ανθρωπος μου ειπε οτι και ο μικρος εχει τις ιδιες ικανοτητες αλλα ειναι λιγοτερος δουλεμενος αφου εχανε ολες τις πρωινες προπονησεις...

      Διαγραφή
  20. πραγματικα αψυχολογητη η ενεργεια να κρατησει την φροντλινε του οπως εχει αφου στο 4 αλλα και στο 5 υπαρχουν πολλα κενα..
    αντιθετα ο παο εχει ενισχυθει εκει που πονουσε παιρνοντας ηδη εναν μπαλαντερ του διαμανταρου και στοχευοντας σε ακομη μια μεταγραφη στα γκαρντ.. θεμα βεβαια υπαρχει στην θεση 5 οπου χανουμε πολυ στην αμυνα..
    Για μενα κατι λειπει πλεον και απο το 4 αφου ο ματσιου εδινε παιχνιδι με την πλατη που πλεον δεν το δινουν τα δυο 4 ρια μας!!
    Ενα στρετσ 3 αρι θα βοηθουσε ωστε να μπορεσει να βοηθησει και ο γκιστ στο 5 !! Βεβαια ολα αυτα ειναι συναρτηση του τι μπασκετ θα παιξουμε . Επιθετικα θα τον βρουμε τον δρομο αλλα στην αμυνα μεσα στην ρακετα ειμαστε πολυ μα πολυ σοφτ !!
    Να δουμε τι ετοιμασει ο γερο - ιβα αφου φαινεται οτι παει να αλλαξει το παιχνιδι μας και να παιρνουμε ποντους εκτος του πικ αλλα βαζοντας στο γκειμ για το σκορ και τα 2 αρια μας.
    Αμφιβαλλει καποιος οτι ο ο βενζε θα κολλουσε αριστα σαν 3,4 ??!!
    Ενας χακετ αυτη την στιγμη θα μας εκανε τουρμπο και ας υπηρχε ο κινδυνος να θαυτει ο παππας!!!
    Που εχουμε φτασει.. παιχτης σαν τον κλειζα να τον θεωρουμε κινηση που μας απογοητευει σαν επιλογη!!! Καλη η αμυνα αλλα μηπως πρεπει να βρουμε παλι χωρο για επιθετικους παιχτες??
    Τελικα παιχτες σαν τον λασμε με 0 επιθετικη ικανοτητα αλλα σουπερ αθλητικες ικανοτητες.. φιαχνουν η χαλανε το ευρωπαικο μπασκετ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "λασμε 0 επιθετικη ικανοτητα", εννοεις φανταζομαι ως προς τις κλασσικες κινησεις ενος ψηλου, δλδ πλατη κτλ. γιατι σουτακι καλο εχει (και βολες! πολυ χρησιμο και πιο σπανιο για 5αρι).

      η ελλειψη ποστ παιχνιδιου χαλαει τη διαδικασια να κλεισει η αντιαπαλη αμυνα και να βγει καλυτερο σουτ απο περιφερεια δλδ χαλαει το spacing, που θεωρειται πολυ σημαντικο πλεον στο μπασκετ.

      απ΄την αλλη, ο λαμσε προσφερει και λιγο θεαμα (ταπες, καρφωματα), οποτε κατι φτιαχνει κιολας!

      Μιμης

      Διαγραφή
    2. Ρε chris, πήρες τον οδοστρωτήρα και τα έλιωσες όλα!!!

      Διαγραφή
    3. 77 ο λασμε δεν ηταν ουτε ειναι φοβητρο επιθετικα.. αν ταιστει με εναν και μονο εναν συγκεκριμενο τροπο μαλλον θα τελειωσει τις φασεις.. αν οχι θα περιοριστει σε ξυλο. Ολοι ειδαμε που ηταν ο λασμε πριν βρει τον μαστορα του και τι εγινε αφου συνδιαστηκε με τον αρχηγο. οπως ειπε ο μιμης το 0 παει στις κλασσικες κινησεις ενος ψηλου.. γιατι τις βολες οπως τονισε τις εχει.. το σουτακι απο τα 5 μετρα αμφιβαλλω για αυτο αλλωστε τσιμπησαμε και τον μαυρο.. για να σπαει τις αμυνες με αυτο το σουτακι απο τα 4,5 μετρα.. και μαλιστα αμυνες ζωνης

      Διαγραφή
  21. Εξαιρετικό άρθρο... Νο comment, Jimάρα

    Λοιπόν, στα του οίκου μας

    Ο Ολυμπιακός κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρέπει να κινηθεί για άλλο γκαρντ εκτός αν φύγει ο Μάντζαρης. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα ήταν περιττή και θα έχουμε την κατάσταση που επικράτησε με τον Πέρκινς ο οποίος παρά την ποιότητα του χάθηκε στο rotation.

    Ο Μπράμος αν είχε πιο σταθερό σουτ θα ήταν ο Ευρωπαίος Αriza. 3 & D guy με εξαιρετικό athleticism. Είναι όμως αρκετά ασταθής και πιστεύω πως η αποκτήση του όμως θα δημιουργήσει ένα χάος στη περιφέρεια όσον αφορά το playing time.

    Στους ψηλούς ο David Smith που έπαιζε πριν από χρόνια στον Πανελλήνιο και στον ΠΑΟ, πέρα από την αλτικότητα, υπάρχει σε κάτι άλλο που να στερεί του Πετγουέη; Δεν λέω ότι ο Μπρέντ δεν είναι καλός απλώς το έχω σαν απορία. Τώρα για τον Σίμμονς δεύτερο σέντερ, προβληματίζομαι. Καλός rebounder (10.9 per 40 mins) αλλά φτωχός επιθετικά. Θα προτιμούσα για δεύτερο τον Αγιόν των Χωκς, δεν ξέρω τι λέτε Τζιμ και οι υπόλοιποι.

    Στον ΠΑΟ τώρα...

    Λογικά 5ος γκαρντ ο Μποχωρίδης και έκλεισε η περιφέρεια για τον ΠΑΟ η οποία στα μάτια μου φαίνεται καλύτερη της περσινής αλλά λείπει ένας δημιουργός πίσω από τον Διαμαντίδη. Θα είναι ο Νέλσον; απορία το έχω. Εγώ ήθελα Κούπερ εξ' αρχής. Ο Σλότερ μου φαίνεται καλό παιχτάκι και άμα βγει θα είναι λαχείο. Δεν ξέρω αν ο Κένταλ Μάρσαλ μπορούσε να διαβεί τον Ατλαντικό. Εξαιρετικότατο ΙQ και δημιουργία αλλά από σουτ 0.

    Ένα αθλητικό 3άρι με καλό περιφερειακό σουτ πιστεύω θα ήταν ταμαμ στον ΠΑΟ. Ο Θ. Αντετοκούμπο ταιριάζει αλλά λόγω ατζέντη (Λώτσος) δεν ξέρω αν θα τον κοιτάξουν. Τώρα, ενδιαφέρον ακούγεται η μετατόπιση του Γκίστ στο 5 εφόσον αποκτηθεί ο Βεζένκοφ. Δεν ξέρω αν στον ΠΑΟ κυνηγούν την περίπτωση του μετά την πρώτη απόπειρα.

    Στους ημέτερους γείτονες...

    Εξ Ανατολάς, ο Ντούντα ουσιαστικά αν βρει έναν δημιουργό έχει ήδη ομάδα για F4 εφόσον δέσουν γρήγορα οι παίκτες του. Ο Ζοτς νομίζω θα παίξει ένα διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που ξέρουμε και το γεγονός ότι έχει δώσει τα κλειδιά σε Αμερικάνους (Γκούντελοκ, Χικμαν) το κάνει ακόμα πιο περίεργο και ενδιαφέρον.

    Φοβού την Γαλατά όμως. Θέλω να δω πολύ τι κινήσεις θα κάνει ο Αταμάν. Πάντα επικίνδυνος και μην ξεχνάμε πως πήγε τον Ζότς στα 7 παιχνίδια και τον έβαλε για τα καλά στα σχοινιά.

    Στη Δύση, Η Αρμάνι έχει χάσει έδαφος μετά την απομάκρυνση των Αμερικανών της και αν φύγει και ο Χάκετ ίσως είναι η αρχή του τέλους. Ανυπομονώ να δω πως θα κινηθεί στην αγορά για τις θέσεις 1-2. Ο Πλάνινιτς χωράει εκεί άραγε;

    Η Μακάμπι πάλι, θα εξαρτηθεί πιστεύω από τους Αμερικάνους της και κατά πόσο θα βγουν. Ο Πάργκο με τα χρώματα της Μακάμπι με εξιτάρει απίστευτα. Αν είναι ο ίδιος παίκτης με την χρονιά 2010-11 αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα η περιφέρεια της. Ο προπονητής της επίσης είναι ζήτημα.

    Στην κρύα Ρωσία περιμένω με αγωνία τις κινήσεις Ιτούδη ενώ ο Άρτζι εφόσον περάσει στην τελική φάση έχει φόντα για 8αδα. Θέλω πολύ να δω Λάγκφορντ και Τζέρελς να παίζουν άμυνα. Χιχιχιχι...

    Τέλος, στην Ισπανία, η παραμονή αμφοτέρων των τεχνικών (Λάσο και Πασκουάλ) συνιστά έκπληξη για μένα. Ο μεν Λάσο σώθηκε δεν ξέρω πως ενώ ο Πασκουάλ τον έσωσε το πρωτάθλημα. Θέλω πολύ να δω τον Ντοέλμαν με την Μπαρτσελόνα και πως θα ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο ενώ έχω περιέργεια τι ακόμα μπορεί να δώσει ο Νοτσιόνι. Υπερπλήρεις και οι 2 ισπανικές ομάδες μοστράρουν για F4.

    Καλή Ευρωλίγκα να έχουμε φέτος και καλή επιτυχία στην Εθνική Παίδων

    YΓ1: Ο Τσαιρέλης στην Γκραν Κανάρια.

    ΥΓ2: <> στην ΑΕΚ; Αν βρει καλούς παίκτες, πάει για μεγάλα πράγματα η Ένωση και προβλέπω ΣΦΑΓΗ για τις θέσεις 3-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dino, δεν έχω καταλάβει τι πάνε να φτιάξουν στην ΑΕΚ. Διαβάζω για Γιαννάκη, για εμπλοκή Μελισσανίδη, για επιστροφή στο ΟΑΚΑ κ.α. Αν πάνε να φτιάξουν ομάδα επιπέδου Πανιωνίου και ΠΑΟΚ και σιγά σιγά να ανεβαίνουν, είναι ευπρόσδεκτοι. Χρειάζεται η λίγκα μας έναν ισχυρό τρίτο πόλο. Για να το συζητάει ο «δράκος» μάλλον έχει πειστεί ότι αξίζει να συμμετέχει στην προσπάθεια. Μακάρι, λοιπόν, να επιστρέψει η ΑΕΚ ισχυρή.

      Διαγραφή
    2. Ο Σμιθ έχει υψηλό συμβόλαιο με τη Μακάμπι και είναι "3" φιλαράκι. Τον πατένταρε ο Μπλατ μόνιμα στο "4" (δίπλα σε ένα ψηλό "3") γιατί δεν είχε σουτ από τη θέση αυτή και η επίθεση του δεν μπορούσε να βρεί spacing για Σόφο και slashers. Πλάνινιτς σε ΕΑ7??? Πιπέρι.. Μακριά..Στη Τενερίφη ο Τσαϊρέλης, η ισπανική λίγκα συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά του.

      Διαγραφή
    3. Ο Σίμονς είναι τρίτο "5". Δεύτερο ο Χάντερ.

      Διαγραφή
    4. Jim, δε λεω για τον Ντέβιν Σμιθ αλλά για τον Smith που επαιξε στον ΠΑΟ τη σεζον 2011-12.

      Ο Αγιον δεν μου ειπες; Πως θα σου φαινοταν για δευτερο σεντερ;

      Διαγραφή
    5. Αυτός είναι ο Στίβεν Σμιθ.. Δε τον θεωρώ στη παρούσα φάση αναβάθμιση σε σχέση με Πετγουέη.. Ο Αγιόν είναι καλός παίκτης, τον κοιτά ο Πασκουάλ. Οι "αιώνιοι" έχουν κλείσει το "5"..

      Διαγραφή
  22. Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΤΖΕΝΤΗ ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΕΙ ΠΑΟ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΝΤΖΗ Η ΚΟΝΙΑΡΗ ΤΡΙΤΟ ΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΒΕΝΚΟΦ-ΓΚΙΣΤ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΣΤΡΟ 3-4 ΚΙ 4-5 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ Υ.Γ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΨΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΓΙΑ ΓΚΑΡΝΤ ΜΗΠΩΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΛΕΩ ΕΓΩ....ΤΖΙΜ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΑ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΕ ΓΙΟΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ Ο ΒΛΑΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΑΡΘΡΑ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. A re ta glentia tou NBA, xtes epairnan oi Bulls fwto me ton Mirotic kai thn fanela, shmera ton prosferoun stous Wolves gia Love ... Cold hearted auto to NBA !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΕ ΧΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ, COLD AMERICAN SOUL....

      Διαγραφή
    2. Giauto paizoun san misthoforous, mono gia ta statistika, me amunes ma ta matia sthn regular season ... Den mporw auth thn nootropia. Kai plhrwnoun uperaksies sunexeia. Shmera diavasa oti o Kaner painei 4 EK trelainomai !

      MANOS

      Διαγραφή
    3. Φίλε είσαι λάθος νομίζω. Δεν παίζουν όλες οι ομάδες άμυνα με τα μάτια. Λογικό κάποιες να υστερούν σε αυτό το κομμάτι λόγω φιλοσοφίας, ρόστερ, προπονητή, χημείας, κτλ.
      Να είμαι ο πιο ακριβοπληρωμένος ευρωπαίος ρουκι στην ιστορία του nba και να προορίζομαι για βασικό 4αρι στην μινεσότα. Δεν με χάλασε. Απλά ξεκάθαρα είναι business πάνω απ'όλα. Γι'αυτό "εκεί" έχουν τόσο ανεπτυγμένο πρωτάθλημα και "εδώ" ο κάτοχος ευρωλίγκας έχει έσοδα που αρκούν για την πληρωμή ενός συμβολαίου παίχτη του.
      Και συγκεκριμένα στην γιούτα μια ζωή πληρώνουν υπεραξίες καθώς δεν είναι "ελκυστικός" προορισμός παιχτών. Άσε τον Κάντερ(βασικό 5αρι τους ωστόσο) και δες πόσα έδωσαν για τον hayward. Επίσης, τσέκαρε πόσα πήρε ο άλλοτε αρειανός pj tucker στο νέο του συμβόλαιο που ΔΕΝ παίζει για τα στατιστικά του. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που κρίνουν την πληρωμή ενός παίχτη.

      Matt

      Διαγραφή
    4. ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΖΟΝ ΣΤΟ ΝΒΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΨΥΧΗ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ, ΩΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΧΗ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΡΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΣΣΩΝ ΤΟΥ ΝΒΑ?-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 1:33, το έχεις τερματίσει... Αν δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμη γύρω σου, η Ευρώπη είναι αυτή που καταρρέει οικονομικά και κοινωνικά, όχι οι ΗΠΑ... Σταμάτα να τυφλώνεσαι από τις όποιες "ιδεολογίες" και παρωπίδες που κουβαλάς και ψάξε να δεις τι γίνεται στην πραγματικότητα... Συγγνώμη για το off-topic...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    6. Θα τα πούμε σύντομα για ΝΒΑ..

      Διαγραφή
    7. ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΡΕΑΣ 301.ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΙΡΩΣΕΥΕΣΑΙ ΚΙΟΟΛΑΣ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΕΛ , ΟΥΕ ΧΟΥΜΟΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

      Διαγραφή
    8. Ούτε εσύ δεν πρέπει να καταλαβαίνεις τις μαλακίες που γράφεις... Καλύτερα να μην μπούμε σε σύγκριση μορφωτικού επιπέδου γιατί θα νιώσεις άβολα... Καληνύχτα κακομοιράκο Ελληνάρα, troll του διαδικτύου... Υ.Γ. Επειδή είμαι "κομμάτι κρέας" και δεν καταλαβαίνω, για εξήγησέ μου κομπλεξικέ τι εννοείς με τις ασυναρτησίες που πετάς για το ΝΒΑ και τους Αμερικανούς...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    9. εμας μας φαινονται μισθοφοροι που ειμαστε 30 χρονια πισω στο μυαλο.Αν γινοταν το παιχνιδι οπως στην ευρωπη σκεφτηκες ποτε οτι δεν θα γουσταραν οι πελατες δηλαδη ο κοσμος στην αμερικη αυτο το αιμα και αμμος που ταχα εχουμε εδω?

      Διαγραφή
    10. Παιδια ουτε κατα διανοια δεν ψηφιζω τζεφρυ αλλα η παπατζα οτι καταρεει η αμερικανικη οικονομια η τελος παντων η αμερικανικη κοινωνια με βοηθαει στο να καταλαβω ποσο λιγη γνωση εχουμε στην ελλαδα στο τι συμβαινει στον κοσμο.

      Διαγραφή
  24. θα μπορεσουμε σημερα να δουμε καπου τον αγωνα της εθνικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στον ΠΑΟ ψάχνουν στην αγορά για τριάρι. Και σωστά.
    Δεν έχω καταλάβει, όμως, τι παίκτη ψάχνουν. Αν υποθέσουμε ότι μένει μια προσθήκη στα γκαρντ καθαρά συμπληρωματική (τύπου Μποχωρίδη), με μοναδικό δημιουργό και πάλι το Μήτσο και έχοντας υπόψη το δεδομένο ότι η ομάδα θα χρειαστεί λύσεις στο set παιχνίδι, θεωρώ καλή επιλογή τον Blake Schilb. Πέρσι, στην Ευρωλίγκα με τον Ερυθρό Αστέρα, έκανε πολύ καλά παιχνίδια δείχνοντας αξιοπρόσεκτες δημιουργικές ικανότητες. Στην ουσία ήταν ο βασικός δημιουργός των Σέρβων στο set παιχνίδι. Μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα, οι Σέρβοι τον αποδέσμευσαν και ο Αμερικανός τελείωσε τη χρονιά στην Παρί. Δεν ξέρω πώς πήγε εκεί κι άρα μιλάω έχοντας εικόνα μόνο από 2-3 ματς που είδα της περσινής Ευρωλίγκας. Είχαμε συζητήσει γι’ αυτόν πέρσι εδώ. Είναι στα 31, παίκτης ομάδας, πληθωρικός, με καλό μακρινό σουτ, καλός δημιουργός, προσιτός οικονομικά, αξιοπρεπής αμυντικός και μπορεί να συμπληρώσει καλά τον Βλάντο χωρίς να του κλείνει το δρόμο. Αφού ο Ιβάνοβιτς κοιτάει πολύ τη Γαλλία (νομίζω και πριν τον Ερυθρό Αστέρα εκεί έπαιζε) δεν αποκλείεται να τον έχει κοιτάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν τον Ερυθρο Αστερα επαιζε οντως στην Γαλλια και ηταν ενας παιχτης που ειχα ξεχωρισει στην Ευρωλιγκα και μου εκανε τεραστια εντυπωση που κατεληξε στην Σερβια...Εξαιρετικη λυση απο ολες τις πλευρες για τον Παο....

      Διαγραφή
    2. Ο Σιλμπ θα μείνει στη Γαλλία φέτος. Αυτό δήλωσε ο ίδιος, αυτό μου είπαν από την ομάδα του. Πόιντ-φόργουορντ, πολύ ικανός. Όμως έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟ ψάχνει άλλον παίκτη στο "3". Περισσότερο με αμυντικούς προσανατολισμούς και πιο συμπληρωματικό, όχι πρωταγωνιστή.

      Διαγραφή
    3. Ο Μασιούλις γιατί μας χάλαγε τότε ;;; Αυτό που περιγράφεις ακριβώς δεν είναι ;

      Διαγραφή
    4. Θέλει έναν παίκτη που δε θα είναι μπετόν.. Δηλ. θα δώσει όλο το χώρο στον Γιάνκοβιτς να έχει τον πρώτο ρόλο στη θέση και παράλληλα να υπάρχει κενό για να μπεί και ο Χαραλαμπόπουλος. Ο στόχος είναι οι δύο αυτοί παίκτες του χρόνου (αν όχι από φέτος) να καλύπτουν μόνοι τους τη θέση.

      Διαγραφή
    5. Ο Χαραλαμπόπουλος να καλύπτει το 3 του χρόνου μου φένεται υπεραισιόδοξο σενάριο για την εξέλιξη του παίχτη :) Για να τον δω και στο U18 γιατί όταν μπαίνει με τους άντρες κουτουλάει.

      Διαγραφή
    6. Εννοείται ότι ο τωρινός παίκτης δεν θα έχει καμία σχέση 365 ημέρες μετά..

      Διαγραφή
  26. Jim, fovero arthro opws panta !

    Pantws :

    1) h Galata proxwraei siwpila alla mou aresei mexri stigmhs, kanei wraies kinhseis kai sxetika fthnes (gia megalh tourkikh omada)

    Phre Micov, Pocius, Arandori, Golum, leei oti upegrapse Nolan Smith (kai 500.000 mono, kalh timh), einai polu konta ston Laval, endiaferetai gia Gelabale, den einai asxhma ;

    2) legetai oti kai o Pleis upegrapse sthn Bayern : oi kiniseis ths Bayern einai mexri stigmhs polu kales, etsi ;

    3) Auto to asteio me ton Laso den to pianw, o Mirotic ekane ena gramma opou euxaristei prosopika KATHE paixth kai den leei logo gia ton Laso, o Llull "get the fuckin' greek out" den paei NBA enw o Bourousis paramenei, oi 2 assistants tou diwxthkan, o Micov eipe ksekathara oti den hrthe sthn Real epeidh den allakse o proponiths ... den einai idiaitero euxaristo to klima h mou fainetai ;

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κόντεψα να πνιγώ...!!! Τον Gonlum υπέγραψε, όχι το Golum....κοίτα να δεις τι διαφορά κάνει ένα "n" !!

      Διαγραφή
    2. Η Γαλατά κινείται πολύ καλά στην αγορά αλλά θέλει παίκτες με αμυντικές ικανότητες γιατί πέρυσι η άμυνα της είχε πρόβλημα. Λαβάλ απαραιτήτως.. 500 είναι οκ τιμή για Σμιθ, ούτε λίγα ούτε πολλά.. Η Λαμποράλ πάσαρε τον Πλεής στη Μπάρτσα. Είναι και ο Πέσιτς στο παιχνίδι..

      Διαγραφή
    3. Ο Gelabale πως σας φαίνεται για 3 στον ΠΑΟ;

      Διαγραφή
    4. Nai re file, to diavasa meta kai egw gelasa, o Golum gia 1 vs 1 me kanenan Thanasi Giannakopoulo einai mono !

      MANOS

      Διαγραφή
  27. Jim θα μπορουσε ο κονιαρης να παρει απο φετος χρονο στην μεγαλη ομαδα? Sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα, πολύ σπουδαίο ταλέντο. Όχι σε τέτοιο επίπεδο φέτος. Εδώ λέμε θέλει δουλειά ο Μποχωρίδης για να σταθεί..

      Διαγραφή
    2. Αντε να δω τον ΠΑΟ να εξελίσσει ταλέντα και τίποτα άλλο. Έχουμε βαρεθεί να χειροκροτάμε 16χρονα που στα 23 τους τελικά παίζουν Α2 .

      Διαγραφή
  28. PAO

    3 ksenoi +1 koinotikos (Slaughter), epivaiwthika oti einai koinotikos o Slaughter

    ara xwraei enas amerikanos gia 3ari (Rivers ; makari) kai mallon ... Vezenkov, kai mallon telos. Gist gia 5ari pou kai pou kai Fotsis 4ari, Vezen 3/4

    Stous guards, Boxw, polla ta lefta, mallon tha afhsoume anoixth thn thesh mh tuxon den ta paei kala o Kalathis stous Grizzlies, h kanenan Athinaiou.

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Slaughter πάρει/πήρε κοινοτικό διαβατήριο είμαστε στο 2+2 μιας και ο Batista έχει Ισπανικό.

      Στην δική μου λογική ο Vezenkov δεν έχει θέση στην ομάδα .. φέτος τουλάχιστον μιας και α. δεν μπορούμε να του εγγυηθούμε χρόνο και β. στο 3 μπορεί να ανέβει υπό (πολλές) προϋποθέσεις.

      Από την στιγμή που κάναμε πρόταση στον Λάσμε μετά την αποδέσμευση (έστω και μειωμένη) πάει να πει πως έχει αναγνωριστεί από το τεχνικό τιμ η ανάγκη ενός παίχτη τέτοιων χαρακτηριστικών στο ρόστερ και προσωπικά δεν πιστεύω πως ο Gist μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο. Αν η μία θέση ξένου πάει εκεί, μένει μια που αναγκαστικά θα πάει σε 3αρι μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί/μακιγιαριστεί από την ελληνική αγορά κάτι που είναι δυνατόν να γίνει στον άσσο είτε με Μποχωρίδη είτε με Αθηναίου είτε ξεζουμίζοντας τον 3Δ (παλιά μας τέχνη κόσκινο).

      Διαγραφή
    2. Ο μεγάλος στόχος του πράσινου πρότζεκτ παιδιά είναι να μπορέσει η ομάδα να καλύψει με πολύ νεαρά παιδιά θέσεις όπως αυτή του τρίτου "5" (Διαμαντάκος, Παπαγιάννης), του μπακ-απ "3" (Χαραλαμπόπουλος) και του 5ου γκαρντ, παραμένοντας ανταγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να τα προετοιμάσεις για να σταθούν εκεί και παράλληλα να ανεβάσεις σε πρώτους ρόλους τους Γιάνκοβιτς-Παππά. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη μέσα στο πρόγραμμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά αν το καταφέρεις και παράλληλα η ομάδα μείνει αξιοπρεπώς ανταγωνιστική είσαι στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία υπεραξίας. Και το πιο σημαντικό.. Το κλαμπ αλλάζει προφίλ και αποδυκνείει ότι μπορεί να δουλέψει προς μια διαφορετική κατεύθυνση, αναπτύσσοντας νέα παιδιά.

      Διαγραφή
    3. Πολυ σωστα Τζιμ..Το μεγαλο στοιχημα ειναι η αποδοση των Παππα,Γιανκοβιτς γιατι αν δειξουν οτι μπορουν να ειναι ''κουβαλησουν'' την ομαδα,το τριφυλλι κλεινει δυο θεσεις της πενταδας για μια πενταετια.Αν συνυπολογισουμε τον αναβαθμισμενο ρολο του ΜΚΦ και την πιθανη παρουσια ενος Ελληνα(Μποχωριδης;)στα γκαρντ,τοτε επιτυγχανεται αμεσα η ελληνοποιηση,αλλα και η δημιουργια ελληνικου κορμου για τα επομενα χρονια,αφου εκτος απο τη σταδιακη ενσωματωση των Χαραλ/λου,Παπαγιαννη,Κονιαρη,Λουντζη,δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το rebuilding της ομαδας με προτεραιοτητα του Ελληνες,δεν σταματαει αυτο το καλοκαιρι,αφου σ' ενα χρονο απο τωρα ειναι πιθανο να βρισκεται στο ροστερ ο Μαντζαρης η ο Καλαθης..Ευτυχως ταλεντο στις μικρες ηλικιες υπαρχει και νομιζω οτι μετα του '90ηδες,οι '97ηδες ειναι αυτοι που θα δωσουν πολλους παικτες στην Εθνικη Ανδρων στο μελλον.(Η γενια των '94ηδων εχει λιγοτερους παικτες για το τοπ επιπεδο)...Επειδη ο Παναθηναικος εχει να κλεισει τρια κενα(3ος ασος,μπακ-απ 3αρι και 4αρι,με δεδομενο οτι ο Γκιστ ανεβαινει στο ''5'')κι εχει δυο θεσεις ξενων,πως βλεπεις να γινεται η κατανομη;

      Διαγραφή
  29. Κόνιαρης , Σταμάτης , Χαραλαμπόπουλος , Μήτογλου , Παπαγιάννης ...

    Ποιός άλλος είναι ''player to watch'' απο την Εθνική μας U18 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι κάνει ρε παίζει με δίδυμους πύργους παπαγιάννης και τσαλμπουρή στην ίδια πεντάδα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Jim respect για Χαραλαμπόπουλο. Όταν έλεγες πόσο ικανός είναι είχα αμφιβολία.. Φοβερός!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε παιδια γιατι εχασα το πρωτο ημιχρονο γιατι δεν εβαλε καθολου στο δευτερο Τσαλμπουρη και Παπαγιαννη ? Δεν ειδα τιποτα το ιδιαιτερο με τον Κωττα ωστε να δικαιολογει τοσο μεγαλος χρονο συμμετοχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.sport-fm.gr/article/nikisan-tous-ispanous-sto-spiti-tous-oi-efiboi/777431 παντως και στα φιλικα δεν πρεπει να ειχαν πολυ χρονο συμμετοχης........

      Διαγραφή
  33. Εξαιρετικός ο Χαραλαμπόπουλος
    Πόντοι:21 Χρ.συμ. 32:52 2π: 6/8 75% 3π: 2/3 66.7% 1π: 3/4 75%
    Ριμπ. 10 Ασ: 4 Κερδ. Φαουλ: 4 Λαθ.: 4

    Αίστευτα αλτρουιστής, έψαχνε έξτρα πάσα συνέχεια χωρίς περιττές ενέργειες. Το μόνο μείον που διέκρινα ήταν ότι είναι λίγο αργός στα drive.

    Από τους υπόλοιπους πολύ καλός ο Σταμάτης αλλά αρκετά ατομιστής, ο Κονιάρης όσο έπαιξε έδειξε πολύ καλός χειριστής και οργανωτής αλλά λίγο άστοχος. Ο Τολιόπουλος αρκετά καλός, έβαλε τα ελεύθερα σουτ 3π και οι Μήτογλου και Μουράτος επίσης πολύ καλοί.

    Οι Βόσνιοι λίγα πραγματα, μόνο σουτ 3 πόντων, είχαν μάλιστα 8/18 3π και 7/18 2π..!

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως αυτή η ομάδα,άσχετα από ατομικά χαρακτηριστικά(που νομίζω έχει πολύ καλές πιθανότητες να βγάλει πολύυ καλούς παίκτες) έπαιζε 100 φορές πιο στρωτό και σωστό μπάσκετ από την U20 που θα πρεπε να ναι πιο οργανωμένη.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο,αλλα αυτο συνεβη γιατι δεν εχει απουσιες(π.χ.εχει στο 3 τον Χαραλαμποπουλο,οταν η Νεων δεν ειχε τον Παπαπετρου δηλαδη επαιζε χωρις τριαρι)και πιθανον γιατι εχει περισσοτερο ταλεντο απο την ομαδα των Νεων(π.χ. τα γκαρντ της Εφηβων κατεχουν σε υψηλοτερο βαθμο τα βασικα σε σχεση με κεινους των Νεων).

      Διαγραφή
    3. Peris,

      όντως πολύ καλύτερα δουλεμένη η U18, σε κάποιες φάσεις είχαν εκπληκτικά γρήγορο passing game που οδηγούσε σε ξεμαρκάριστο τρίποντο. Αν ήταν και λίγο πιο αλτρουιστής ο Σταμάτης ο οποίος πάντα περναγε τον προσωπικό αντίπαλο αλλά πολύ σπάνια μοίραζε την μπάλα στους αμαρκάριστους και συνήθως τελείωνε μόνος του την φάση... Η U20 βασιζόταν σε ατομικό ταλέντο και ενέργειες και σπάνια είχε ομαδικές συνεργασίες.
      Ανώνυμε 6:44 επειδή την παρακολουθούσα και περσι την U20 πιστεύω είναι ευθύνη Μίσσα γιατί και με Παπαπέτρου και Αντετοκούμπο μέσα πάλι τα ίδια έβλεπα..

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    4. @Πεδουλακης...Πιθανον να 'χεις δικιο γιατι δεν ειχα δει την Νεων σε καμια της μορφη.Η Εφηβων περα,πιθανως,απο το ταλεντο να υπερτερει στο γεγονος οτι ο Παπαθεοδωρου ειναι νεος κι ενεργος προπονητης και μαλλον ταλαντουχος,ενω ο Μισσας ειναι περισσοτερο εκλεκτορας και λιγοτερο προπονητης συν το γεγονος οτι εχει σταματησει απο τους συλλογους αρκετα χρονια.

      Διαγραφή
  34. όσοι θέλετε να δειτε highlights απο τον αγωνα των μικρων υπαρχουν εδω: https://www.youtube.com/watch?v=pZDkL97iQpw&list=UUDk2WO-7s3RPe89uc0lq01Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. για μενα εξαιρετικη ενδιαφερουσα περιπτωση εκτος των ''πολυδιαφημισμενων'' ειναι ο μουρατος ο οποιος ειναι και ο μικροτερος σε ηλικια απο τους 12..... ο σταματης θυμιζει πολυ παππα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μουρατος ειναι η ψυχη της ομαδας. Αυτος που θα φωναξει μετα απο φασεις και στα δυσκολα ειναι εκει. Περσυ ηταν πολυ καλος με την εθνικη.

      Διαγραφή
    2. Τον Νοέμβρη θα γίνει 17,είναι ο μικρότερος της ομάδας και παρ'ολα αυτά 2ος σε χρόνο συμμετοχής.
      Καλοπροπονημένος-γυμνασμένος-αφοσιωμένος και το χαρακτηριστικό του είναι ότι η ωριμότητα και το courtvision του,συνολικά πως παίζει δεν θυμίζει σε τίποτα παίκτη τέτοιας ηλικίας,αλλά παίκτη με πολλές παραστάσεις και εμπειρία.
      To μόνο κακό είναι ότι έχει "στεγνώσει" σε θέματα επιθετικής ικανότητας όπως τρίπλα,επαφή με το καλάθι κλπ. ίσως επειδή έχει μείνει περισσότερο από ότι πρέπει στην ομάδα των Αγίων Αναργύρων.Θα του κάνει καλό η πιθανή μεταγραφή στην ΑΕΝΚ.

      Διαγραφή
  36. Παπαγιάννης 2 πόντους στα φιλικά και 0 στο πρώτο επίσημο;Δεν έχω καμμία εικόνα απο την εφηβων, όποιος είδε το ματς ή ξέρει κάτι παραπάνω γενικά ας μου απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από περιέργεια είδα τους MVP των under 18 . Λίγοι χάθηκαν ( ένας για την ακρίβεια,ο Labovic ) , άλλοι έγιναν καλόι αλλά κάτω των προσδοκιών ( Becirovic , Koufos ) , άλλοι έγιναν top class (οκ ξέρετε ποιοι ) , και άλλοι έχουν όλα τα φόντα να γίνουν ! ( Saric , Sipahi , Arbines )

    1998 Slovenia Sani Bečirovič
    2000 France Tony Parker
    2002 Slovenia Erazem Lorbek
    2004 Spain Sergio Rodríguez
    2005 Serbia and Montenegro Dragan Labović
    2006 France Nicolas Batum
    2007 Greece Kosta Koufos
    2008 Lithuania Donatas Motiejūnas
    2009 Turkey Enes Kanter
    2010 Lithuania Jonas Valančiūnas
    2011 Spain Alex Abrines
    2012 Croatia Dario Šarić
    2013 Turkey Kenan Sipahi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Magkes opws eida to paixnidi simera, ayti i fournia fenetai polla iposxomeni kai apopsi mou oti einai polu pio kalodoulemeni apo tis proigumenes (edw kai 3- 4 xronia diladi). O coach stin u18 deixnei kali duleia! Mou arese oti iparxei plouralismos stin omada, an kai egw emeina me tin aporia giati exei ginei tosos ntoros gia tous psilous autis tis omadas. Tsalbouris, Papagiannis peksane polu ligo, kai episis o Mitoglou deixnei polu polu agouros! Den exw katalavei giati exoun akoustei ta onomata tous toso polu, kai oxi auta ton kontwn mas pou kata ti gnwmi mou einai polu pio etoimoi kai orimoi pextes. Me eksairesi isws ton Stamati pou deixnei polu epithetiko talento alla prepei sigura na dei perissotero gipedo gia na exelixthei kai allo. Polu tsagano pantws.
    Kata ta alla, koitousa tous 5 players to watch stin episimi selida tis FIBA kai mou ekane entyposi oti den ipirxe oute enas apo tous dikous mas. Se antithesi ipirxe o Nedovic, o opoios den katalava giati. Afta gia simera
    Taxidromos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σταματης δεν πασαρε ουτε απο το αριστερο στο δεξι. 6/15 σουτ και 1 ασσιστ. Ηταν σχεδον ενοχλητικος.

      Διαγραφή
  39. Μητογλου και Τσαλμπουρη δεν εχω δει καθολου(μονο κατι highlights) αλλα για καποιο λογο τους δεχτηκαν Wake Forest και Iowa state αντιστοιχα, Παπαγιαννη τον ειδα και περσυ με την εθνικη. Και φετος διαβαζω πραγματα που γραφουν HS αρθρογραφοι και ειναι εντυπωσιασμενοι. Παιζει με πολυ πιο αθλητικους παιχτες απο οτι στην U18. Παντως η ομαδα δειχνει καλοδουλεμενη οπως ειπες και τα Guard ειναι πολυ καλυτερα απ'οτι ειχαμε στην U20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι και για καποιο λογο για τον τσιαμπουρη εχει βουιξει η κοινωνια ενω το ουεικ φορεστ εχει προπονητη τον ντανι μανινγκ που κατι θα σκαμπαζει απο μπασκετ...

      Διαγραφή
  40. Επίσης οι γκάρντ της U18 φαίνονται να έχουν πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και dribbling σε αντίθεση με τις προηγούμενες μικρές εθνικές..

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ναι είναι καλά κορμιά και εξελίξιμοι οι Τσαλμπούρης,Παπαγιάννης και Μήτογλου αλλά άγουροι όπως λέει ένας φίλος. Ναι είναι πολύ ωραίο πακέτο παίκτη ο Χαραλαμπόπουλος. Αλλά νομίζω ότι ο Σταμάτης είναι ο σκόρερ που δεν βγάζει πλέον το ελληνικό μπάσκετ. Σαν περιφερειακός. Αν ο Παππάς δεν σοβαρευτεί ο επόμενος που οσμίζεται το καλάθι,έστω και με κατάχρηση προσπαθειών, είναι ο Σταμάτης.

    Σε λίγα χρόνια θα έχουμε πολλούς φόργουορντ, πολλούς σέντερ και δε θα έχουμε γκαρντ-σκορερ . Έναν ρε παιδί μου να του ακουμπάμε την μπάλα. Ο Σταμάτης το έχει αυτό. Θέλει δουλειά,όμως.

    Πάντως σαν ομάδα οι έφηβοι είναι δυνατοί και με το πλεονέκτημα να παίζουν πολλά και διαφορετικά σχήματα. Καλή δουλειά φαίνεται να κάνει και ο κόουτς. Σε αντίθεση με τα πλέις που παρουσίαζε ο Μισσας(ο οποιός με απογοήτευσε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και ο Σλούκι - Λουκ.

      Επίσης ο Μποχωρίδης έδειξε καλά στοιχεία σε αυτό το κομμάτι ( το εκτελεστικό δηλαδή )

      Διαγραφή
  42. http://www.superbasket.gr/permalink/244439.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook Στον Ολυμπιακό ο Ντάρντεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παντα ετσι γινεται παιδια.Ακουγονται αρκετα ονοματα αλλα στο τελος παιζουν οσοι συνεχιζουν να δουλευουν.Τωρα για Παπαγιαννη,Τσαλμπουρη με το υψος που εχουν(2.17 και 2.14) στα 17,5 δε γινεται να τους αγνοησεις.Δε μπορεις ομως επειδη ριχνουν στους αλλους ενα κεφαλι να τους δινεις συνεχεια τη μπαλα και να τα φορτωνεις γιατι πρεπει η ομαδα να παιζει πιο ολοκληρωμενο μπασκετ.Την παρακολουθω καιρο αυτην την ομαδα(περσι στην παιδων πηραν χαλκινο) και μου αρεσει γιατι ξερουν μπασκετ με πολυ ολοκληρωμενο παικτη για την ηλικια του το Χαραλαμποπουλο.Επισης γραφουν και απο το τριποντο ενας τομεας που πονα το ελληνικο μπασκετ.

    Οπως εχουν πει και αλλα παιδια δε πρεπει να μεινουν πισω σε εκρηξη και ταχυτητα.Δε φαινεται πολυ στις μικρες ηλικιες αλλα εχει αποδειχθει διαχρονικα οτι το ελληνικο μπασκετ δε δουλευει αυτους τους 2 τομεις συν το σουτ.

    Τωρα τη νεων δε πρεπει να την κρινουμε αρνητικα.Εκτος απο την εισοδο των 3 παικτων του Ολυμπιακου στην ομαδα την τελευταια στιγμη ειχαμε τελικα και την απουσια των Αντετοκουνμπο και Παπαπετρου συν την απουσια του ψηλου μας στο κρισιμο παιχνιδι.
    Μονο ο Αντε να κατεβαινε θα εβαζε ολα τα παικτακια στα καλαθια.
    Παντως οι ηλικιες 94-97 εχουν να δωσουν πολλα ταλεντα και μακαρι να δουλεψουν και να γινουν παικτες.Ηδη ο ενας ειναι NBA ,αλλοι 7 σε Παο-Ολυμπιακο,καποιοι σε κολεγια συν τους αλλους που τους δουλευουν καλα οι ομαδες τους και θα θελουν μονο καποια στιγμη χρονο συμμετοχης.Επισης δε πρεπει να τα ζαλισουμε τα παιδια με τη λαθος νοοτροπια που εχουμε γενικοτερα...

    Υ.Γ. Ο Ολυμιακος πηρε Νταρντεν

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και εκεί που στη Μαδρίτη πανηγύριζαν για την ενδυνάμωση του "3" με Ντάρντεν-Ματσιούλις, ο Ολυμπιακός κάνει το μπαμ και ανακοινώνει τον Τρεμέλ Ντάρντεν..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω γιατί πανηγύριζαν στην Μαδρίτη. Το ‘χουν κουσούρι να χαίρονται όλους του μήνες του χρόνου εκτός από τον Μάη.
      Ο Ντάρντεν με τον Μασιούλις μοιάζουν αρκετά. Επομένως, και με βάση το στυλ που παίζει η Ρεάλ, θεωρώ τους δύο αταίριαστο δίδυμο. Ο Μασιούλις, αν τον πάρουν, είναι καλύτερος του Αμερικανού.

      Τώρα, τι σκέφτηκε ο Μπαρτζώκας και αντί για γκαρντ πήρε τον Ντάρντεν μόνο αυτός το ξέρει. Εκτός κι αν πάρει και γκαρντ. Αλλά το φορτώνει πολύ το πράγμα. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει post παιχνίδι από το 3 αφού κανένα από τα πεντάρια που έχει δεν τo διαθέτει. Και ο Αμερικανός μπορεί να το προσφέρει έστω όχι με την ίδια συνέπεια και επιτυχία όπως ο Περπέρογλου.

      Κατά τ’ άλλα στον Ολυμπιακό παρακολουθούσαν και την περίπτωση Χάκετ. Πολύ διακριτικά, όμως.

      Διαγραφή
    2. 77 μην κλαις ρε. Δε σου πάει.

      Διαγραφή
    3. Το πάμε πάλι από την αρχή;

      Σ' έχασα...

      Διαγραφή
    4. Καλά το πάει ο Μπαρτζώκας 77.. Στη Μαδρίτη πανηγύριζαν γιατί απλά στη θέση του Ντιάθ (δανεικός) θα είχαν τον Ντάρντεν, λογικό είναι.. Φέτος που δεν υπάρχει Μίροτιτς το "3" είναι σε άμεση σύνδεση με το "4"..
      Υ.Γ: Και γιατί να πάρει γκαρντ ο Ολυμπιακός..? Για να στείλει τον Μάντζαρη 5ο..?

      Διαγραφή
    5. ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΜΠΑΡΤΖΩ ΜΕ ΝΤΑΡΝΤΕΝ...
      ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ 15ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ...
      ΑΝ Ο ΟΣΦΠ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 4ΑΡΙ (Ή 3-4ΑΡΙ), ΤΟΤΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ: ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    6. Ο στόχος είναι ήδη το φάιναλ-4 Ζεν.. Ασυζητητί..

      Διαγραφή
    7. Εγώ λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε ούτε θέλει γκαρντ. Καιρό τώρα.
      Αλλά γκαρντ έψαχνε ο Μπαρτζώκας. Που σημαίνει ότι κάτι είχε στο μυαλό του. Ε, δεν βρήκε ή δεν του κάθισε αυτό που έψαχνε και πάει σε τριάρι. Κλασσικό, που δεν κατεβαίνει στο 2.
      Αν είχε αποφασίσει από την αρχή να πάρει τριάρι, μπορούσε να βρει καλύτερο παίκτη. Χώρια που κράτησε και το Σίμονς και έχει τώρα 7 ξένους.
      Και για να μην παρεξηγηθώ, ο Ντάρντεν θεωρώ ότι είναι καλός παίκτης.
      Μιλάω για σχεδιασμό και στόχευση. Όχι, αν ο παίκτης είναι ποιοτικός ή όχι.

      Διαγραφή
    8. ΤΖΙΜ, ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ...
      ΣΛΟΥΚΑΣ, ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΛΑΦΑΓΙΕΤ. ΛΟΤΖΕΣΚΙ (2-3), ΝΤΑΡΝΤΕΝ (2-3), ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ), ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΙΚΑ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ 3ΟΣ ΣΤΟ 3.

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    9. Μη σου κάνει εντύπωση αν ο Παπαπέτρου είναι στάρτερ στο "3"..

      Διαγραφή
    10. 77 στοχευμένα πήρε τον συγκεκριμένο για να μην κόψει την ανάπτυξη του Παπαπέτρου. Είναι φανερό νομίζω.. Δε μετράει "ο καλύτερος παίκτης" αλλά "ο καλύτερος για τη συνολική λειτουργία"..

      Διαγραφή
    11. ο 77 πιο πάνω "Τώρα, τι σκέφτηκε ο Μπαρτζώκας και αντί για γκαρντ πήρε τον Ντάρντεν μόνο αυτός το ξέρει."
      0 77 μερικά λεπτά μετά "Εγώ λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε ούτε θέλει γκαρντ."

      Διαγραφή
    12. ΜΑΚΑΡΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙ ΑΡΚΕΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΚΙ Ο ΤΖΑΝΕΙΡΟ ΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑΡΤΕΡ ΗΤΑΝ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ...

      ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΛΑΦΑΓΙΕΤ ΚΑΙ ΝΤΑΡΝΤΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...77, ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΖΗΤΑΓΕ Ο ΜΠΑΡΤΖΩ...ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ...
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΜΜΟΝΣ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 4.

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    13. Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Μπαρτζώκα είναι η στιβαρή δόμηση ομάδων με επιλογές παικτών που δένουν καλά μαζί τους. Η απόκτηση του Ντάρντεν είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και την αμυντική τρύπα στη θέση κλείνει και χρόνο και χώρο για ανάπτυξη του Παπαπέτρου αφήνει. Επειδή κάποιος παραπάνω σχολίασε πως μπορούσε να βρει καλύτερο παίκτη αν κινούνταν νωρίτερα για παίκτη στο 3, θα συμφωνήσω αλλά αυτός ο παίκτης θα ήταν αρκετά ακριβότερος, θα έπαιζε περισσότερο, ίσως δημιουργούσε πρόβλημα (ο Νταρντεν είναι καλό παιδί). Ο Ντάρντεν δεν είναι ο καλύτερος αλλά είναι από τους καταλληλότερους.

      Vamos a la Madrid!

      Διαγραφή
    14. @Panagos
      Εγώ το έγραψα, φίλε. Ο Ολυμπιακός μετά την φυγή του Περπέρογλου δεν αναζήτησε αντικαταστάτη. Έψαξε αλλά δεν βρήκε έναν γκαρντ με επιθετικές ικανότητες. Αυτό που λέω είναι ότι αν είχε εξαρχής στόχο ένα τριάρι, θα έβρισκε πιο ταιριαστό παίκτη (ούτε ακριβότερο ούτε μεγαλύτερο όνομα) για να συμπληρώσει την θέση. Χάνοντας χρόνο και αλλάζοντας κατευθύνσεις κατέληξε σ’ έναν χρήσιμο μεν παίκτη αλλά της μια χρήσης και χωρίς καλό μακρινό σουτ που ήταν ένα από τα ζητούμενα. Και 33χρονο.

      @Ανώνυμος 8:41 π.μ.
      Πάμε αργά αργά γιατί κολλάς στην ανηφόρα.
      Η ΔΙΚΗ μου γνώμη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται γκαρντ. Καλά ως εδώ;
      Συνεχίζω.
      Ο Μπαρτζώκας ήθελε γκαρντ. Τέτοιον έψαχνε. Ντιλέινι, Μπράουν, Τζέρελς, Μπάικς κλπ. Ξανά. ΗΘΕΛΕ γκαρντ. Και τελικά ΠΗΡΕ τριάρι. Ξανά. ΠΗΡΕ τριάρι. Το γιατί άλλαξε προσανατολισμό μόνο αυτός το ξέρει. Αυτό έγραψα.

      Νομίζω την ανεβήκαμε την ανηφόρα.

      @Jim
      Μια ερώτηση. Ο ΠΑΟ λες ότι πρέπει να αφήσει το 3 ως έχει ώστε να πάρει πολύ χρόνο ο Βλάντο και να βγει μπροστά και ο 18χρονος Χαραλαμπόπουλος. Ταυτόχρονα θεωρείς καλή την επιλογή του Ντάρντεν και ότι παρόλα αυτά ο 20χρονος Παπαπέτρου δεν θα μείνει πίσω. Η διαφορά στις κρίσεις έχει να κάνει με το ότι ο ΠΑΟ δεν έχει τόσες φιλοδοξίες για Ευρωλίγκα του χρόνου ενώ ο Ολυμπιακός πάει καρφί για F4; Είναι δηλ. η διαφορά στα projects; Ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι πιο γεμάτος;

      Διαγραφή
    15. @77 O Nτάρντεν μπορεί να μη σουτάρει πολύ από μακριά αλλά σουτάρει καλά παίζοντας λίγο, τα καλά σουτ που θα πάρει θα τα βάλει. Δε θέλει κάτι παραπάνω ο Μπαρτζώ...

      Τον ακριβή σχεδιασμό του κόουτς για τη στελέχωση της ομάδας δεν τον γνωρίζω αλλά η λογική και οι λίγες γνώσεις που έχω από μπάσκετ μου επιβάλουν σχεδόν να αγνοήσω τα διάφορα ονόματα που παρέλεσαν και τις διάφορες "διαρροές" και να δείξω εμπιστοσύνη στην ικανότητα του κόουτς να συνθέτει ωραία παζλ με κομμάτια που δεν είναι απαραίτητα λαμπερά αλλά σίγουρα ταιριαστά. Άν έψαξε γκαρντ και δε βρήκε, μαγκιά του που έδειξε ευελιξία και δε "κόλλησε".

      Ο Ντάρντεν για μένα εν κατακλείδι είναι έξυπνη κίνηση και πάνω από όλα με μπασκετική λογική που συμβαδίζει με αυτή του Ολυμπιακού, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Βέβαια αυτά στη θεωρία. Επί του πρακτέου θα δούμε...

      Διαγραφή
  45. Σοκ η απόκτηση του Ντάρντεν γιατί όχι μόνο δεν ακουγόταν τις τελευταίες μέρες για Ολυμπιακό αλλά και γιατί αυτό που έβγαινε με σιγουριά απο την Ρεάλ ήταν οτι θα ανανεώσει...
    Λογικά ανανέωσε ο Μαντζαρης και θα παραμείνει ο Κατσιβελης/Χριστοδούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η απλα ο μαντζαρης θα μεινει με το συμβολαιο οπως ειναι και θα δουμε του χρονου τι θα ζηταει... απο που βγαινει οτι ανανεωσε επειδη πηρε ο οσφπ τον νταρντεν αλλο αυτο ....

      Διαγραφή
    2. Επειδή ο Ντάρντεν θα πάρει γύρω στα 500χιλιάρικα όσα και ο Λαφαγιέτ και όχι 800-1εκ που θα έπαιρνε ο Μπάικς ή ο Ντιλέινι.
      Άρα τα 300-500χιλ θα τα μοιράσουν σε Σλούκα-Μάντζαρη για να ανανεώσουν. Δηλαδή βλέπω ανανέωση και στους 2 παίχτες με γύρω στα 400χιλιαρικα το χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Mε 400 χιλ ο Μαντζαρης δεν νομιζω να δεχτει να ανανεωσει...Κι απ' τη στιγμη που οπως γραφεις Λαφαγιετ και Νταρντεν θα παιρνουν απο περιπου 500 χιλ εκαστος,οι οποιοι ειναι στην ουσια ξενοι μισθοφοροι..

      Διαγραφή
    4. αφου 400 δεν του προσφερανε φετος και δεν τα δεχτηκε?? δεν ειμαι και σιγουρος

      Διαγραφή
    5. ο μπαικς θα επαιρνε 800χιλ χαχαχαχα σε τι νομισμα σε τουρκικεσ λιρες????

      Διαγραφή
  46. Καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

    Έτσι πάντως όπως πάει, ο Παναθηναϊκός θα έχει χαμηλότερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό (!!!)...Μεγάλη ξεφτίλα αυτή για τον ΠΑΟ, από εκεί που τους κοροϊδεύαμε για τις επιλογές από το πανέρι (Κολινς, Πετγουει, κλπ) τώρα αντιστρέφονται οι ρόλοι...Εκτός αν ξυπνήσει ο εγωισμός της οικογένειας Γιαννακόπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξυπνησει λογω Νταρντεν;...ε,ρε τι ακουμε μεσα στο κατακαλοκαιρο..που να παιρνε ο γαβρος τον Χακετ,θα ειχες αυτοπυρποληθει..καλο το παραμυθι σου,αλλα δεν εχει δρακο..

      Διαγραφή
    2. Ε από τον κανένα (στη θεση του Μασιουλις που άδειασε) σιγουρα ειναι καλυτερος ο Νταρντεν (που δεν ειναι κατι διαιτερο).

      Σιγα μην παρει ο γαυρος τον Χακετ, ειπαμε δινουν κατι οι Αγγελοπουλοι, αλλα παραμενουν τσιπηδες. Ελπιζω να μην τους ακολουθήσουμε κι εμείς στη μιζέρια.

      Διαγραφή
    3. Το θεμα δεν ειναι τι κανει ο γαυρος. Ο ΔΠΓ αποφασισε να μη δωσει πολλα χρηματα φετος. Δικαιωμα του ειναι. Σιγα μη ρυθμιζει την οικονομικη του πολιτικη με βαση τις μεταγραφες των Αγγελοπουλων.

      Διαγραφή
  47. o Παπαπετρου ποτε θα παιξει?Καποτε ο Ιβκοβιτς ειπε θα παω με βασικο τον Παπανικολαου.Ο Κατσιβελης καλυτερα να φυγει να παει καπου να παιξει μπασκετ γιατι θα χαθει
    Οσον αφορα την εθνικη εφηβων φαινεται να εχει βαθος και ταλεντο ο Χαραλαμποπουλος φαινεται θα γινει τρομερος παικτης παικτης βλεπει το γηπεδο παρολο που ειναι τριαρι παιζει με πλατη απο αριστερα απο δεξια στο κεντρο εχει σουτ εχει ηγετικη ικανοτητα εμφυτη εχει καλες τοποθετησεις στην αμυνα θυμιζει καπως διαμαντιδη ειναι εξυπνος δεν εχει αθλητικα προσοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και θέτεις τη σύγκριση, ο Παπανικολάου όταν ήταν στην ηλικία που είναι σήμερα ο Παπαπέτρου είχε παίξει στην ευρωλίγκα έξι λεπτά και είκοσι τρία δευτερόλεπτα.

      Διαγραφή
    2. Totals 16 14 219:00 63 11/24 10/23 11/17 18 32 50 4 9 8 1 1 33 20 73
      στατιστικα του Παπανικαλου σαιζον 2010-2011 euroleague

      Διαγραφή
    3. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=001255&seasoncode=E2010

      Διαγραφή
    4. Nαι αλλά για να συγκρίνεις με τον σημερινό Παπαπέτρου έπρεπε να μου αναρτήσεις τη σεζόν 2009-2010. Όπου έπαιξε όσα λεπτά σου είπα.

      Διαγραφή
    5. Όχι φίλε τη σωστή σεζόν σου ανέρτησε ο φίλος. Η σεζόν 09-10 του Παπ ήταν η περσινή του Παπαπέτρου. Αυτή που έρχεται κ υποτίθεται θα ανέβει είναι η 10-11 του Παπανικολάου. Καλά στα είπε ο φίλος.

      Διαγραφή
  48. Ωραία ομάδα κάνει ο ΟΣΦΠ .. Λείπει ένας σέντερ με post αλλά κατά τα άλλα μου αρέσει. ( Αν ο petway εμφανιστεί ένα κλικ καλύτερος απο πέρυσι ειδικα .. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Θυμηθείτε τη φάση

    https://www.youtube.com/watch?v=dCwbvyUTZds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Greece head coach Ilias Papatheodorou on why Papagiannis only played five minutes: "It was tactical, only tactical. Nothing else. We need energy on defense and the press on defense. He is a very strong player for us. I believe in the course of the tournament he will play more time and help us so much."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Όσφπ αποκτάει έναν αμυντικό που του έλειπε από τη θέση 3.Ο Ντάρντεν είναι εξαιρετικός στην προσωπική άμυνα,προσθέτει αθλητικά προσόντα και μπορεί να αμυνθεί πολύ καλά σε υπερόπλα που ο Όσφπ είδε πέρσι να τον εκτελούν αλλά και ψηλά σε γκαρντ και στο πικ ν ρολ.
    Φυσικά προκύπτει ερωτηματικό για τους ρόλους,μιας και όλοι περίμεναν ανέβασμα Παπαπέτρου φέτος στο rotation. Το σημαντικότερο συν εδώ για τον Όσφπ είναι πως ο Ντάρντεν(που τα χει τα χρονάκια του) είναι πολύ κοντρολαρισμένος και μετρημένος παίκτης και νομίζω ότι πάνω κάτω θα πάρεις αυτά που περιμένεις από αυτόν.Έχει τα χαρακτηριστικά του Περπέρογλου στην διαχείριση του και τον τρόπο που μπορεί να αποδώσει.Είναι παίκτης που μπορεί να περιμένει και να έχει μειωμένο ρόλο,μπορεί να ανταποκριθεί και όταν χρειαστεί να βγει μπροστά.
    Τώρα,το ενδεχόμενο να ανεβαίνει ο Λοτζέσκι στο 2 δεν είναι τόσο πιθανό όσο νομίζουν κάποιοι,μιας και ο Ολυμπιακός(ο Μπαρτζώκας και γενικά οι Ελλ.ομάδες) έχουν συνηθίσει να παίζουν με 2 guard-lineup.Ίσως με τον Λαφαγιέτ που είναι all-around παίκτης να μπορεί να σταθεί εκεί δίπλα του και τον Ντάρντεν από το 3 να αμύνεται στο αντίστοιχο 3.
    Υποθέτω πως ο Όσφπ κλείνει κάπως έτσι το ρόστερ του.
    Έχει προσθέσει 3 παίκτες(Χάντερ,Λαφαγιετ,Ντάρντεν) με παραστάσεις και αρκετά καλό όνομα.Έχουν ποιότητα και μπορούν να σταθούν σε περιπτώσεις που οι Έλληνες(γιατί Σλουκ-Μάτζαρης πχ.έχουν δείξει σκαμπανεβάσματα όπως πχ. στα ματς με Πάο) είναι πεσμένοι.
    Ο Λαφαγιετ είναι άλλος ένας παίκτης που μπορεί να δώσει σε άμυνα και επίθεση και έχει κοντρολαρισμένη φύση.Κατ'εμέ ίσως χρειαζόταν έναν παίκτη που να έχει καλύτερα slashing abilities και προσωπική φάση(στιλ Λο),απότι midrange game.Παρ'όλα αυτά ο παίκτης είναι υψηλού επιπέδου και θα δώσει λύσεις που έλειπαν από την περιφέρεια.Στο 3 ανεβαίνει ο εσωτερικός ανταγωνισμός και υπάρχουν παίκτες για όλα τα γούστα.Τα ερωτηματικά είναι στη φροντλάιν.Ο Όσφπ κρατάει περίπου το ίδιο πρόσωπο με το περσινό στους ψηλούς.Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλές ενστάσεις για τον Πέτγουει.Για μένα ορθώς έμεινε.Σίγουρα ελαχιστοποιεί τις επιλογές στο σετ παιχνίδι,παρά μόνο με το 3π. του(που μοιάζει βελτιωμένος),αλλά αποτελεί μια επιλογή value for money και δύσκολα ο Οσφπ θα έβρισκε παίκτη στις δυνατότητες και το στιλ του σε αυτά τα λεφτά.Συν τοις άλλοις είναι παίκτης του περσινού κορμού και δεν χρειάζεται προσαρμογή.Στο 5 ο Μπαρτζώκας τελικά πήγε στην επιλογή 3(ή 2,5 ελέω Σίμονς) mobile ψηλών μιας και οι επιλογές σε ψηλούς που μπορούν να δώσουν ύψος,όγκο ή ποστ γκέιμ δεν του έχουν βγει.Για μένα εκεί είναι η πιο αμφίβολη επιλογή αλλά στην τελική έχει αποδειχθεί ότι είναι οι παίκτες που είναι πιο αναλώσιμοι και σταθεροί στο σύγχρονο μπάσκετ.
    All in all,ένα ρόστερ που δεν ενισχύθηκε θεαματικά,αλλά πρόσθεσε ενέσεις ποιότητας,έχει πλέον πιο ψημένους παίκτες(Λοτζέσκι,Πέτγουει,Ντανστον) και η καμπύλη εξέλιξης θα πρέπει να κινηθεί ανοδικά.Σίγουρα διατηρεί την ανταγωνιστικότητα(και δεδομένου ότι ο αντίπαλος εντός συνόρων έχει ρίξει το μπάτζετ,δεν μπορείς ούτε εσύ να ξεφύγεις) της περσινής χρονιάς και κοιτάζει επιφυλακτικά και μεθοδικά για καλύτερη-πιο επιτυχημένη πορεία με καλά εφόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Λοτζέσκι στο "2" είνασι σαν να παίζεις με δύο γκαρντς (στην επίθεση πάντα..) Σκέψου ότι π.χ. σε μπακόρτ με Μάντζαρη, είναι αυτός ο βασικός δημιουργός σου. Είναι αρκετά καλός με τη μπάλα στα χέρια.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ,εκεί είναι η σκέψη μου...Με Μάντζαρη στο 1,ο Λοτζέσκι είναι ο βασικός δημιουργός σου.Είναι τόσο λειτουργικό αυτό?
      Σίγουρα έχει παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια αλλά περισσότερο ως ball mover και στο να βάλει κάτω τη μπάλα για δική του προσπάθεια.Δεν ξέρω αν μπορεί να την κρατήσει με αξιοπιστία και διάρκεια στην κατοχή του σαν καθαρόαιμο γκαρντ.
      Γενικά σίγουρα γίνεται,αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο Όσφπ θα το επιδιώξει τόσο αυτό.(δεδομένου ότι και στα γκαρντ είναι πλήρης για μένα)

      Διαγραφή
    3. Όχι peris ο Λοτζέσκι δεν είναι ball-mover, είναι δημιουργός, στήνει pick'n rolls και τα τρέχει. Για wing αρκετά καλός, καλύτερος από πολλά 1-2..

      Διαγραφή
    4. Η αποκτηση Νταρντεν που ειναι ενας ρολιστας πλεον δινει την ανεση στον προπονητη να δωσει πολλα λεπτα συμμετοχης στον Παπαπετρου,εχοντας για μπακ-απ εναν εμπειρο παικτη που στις κακες βραδιες του ''μικρου'' θα μπορεσει να δωσει βοηθειες,ενω δινει τη δυνατοτητα για χαμηλα σχηματα με τον Λοζετσκι στο ''2''..

      Διαγραφή
  52. Jim,
    είδες καθόλου τους μικρούς σήμερα?
    Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει ο Παπαθεοδώρου!

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. εναν βουγιουκα χρειαζεται τωρα ο ολυμπιακος....πλεον αν και ο μαντζαρης ανανεωσει θα ναι απο τα φαβορι για φαιναλ φορ μαζι με τις τουρκικες,ισπανικες,τσσκα.......προσωπικα οι μεταγραφες τυπου νταρντεν ή παλιοτερα καρι στον παναθηναικο δεν μου αρεσουν καθως ειναι μιας χρησης παικτες,θα σου δωσουν αντε μια καλη χρονια και μετα τελος.....καλυτερα ο ολυμπιακος να επενδυε σε καποιον πιο νεο αμερικανο να του κανει την δουλεια.....οντως οπως λεει ο κοουτς αρτζι πιο πανω γινεται καλη δουλεια στους μικρους,μου κανε εντυπωση ποσο ωραια γυρνουσε η μπαλα...μακαρι να πανε καλα..........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το μιας χρήσης που λες, νομίζω ότι μέτρησε πολύ το ότι περιμένουμε τον Παπαπέτρου να ανέβει και να παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο.

      Διαγραφή
  54. Όταν ο Παναθηναικός έχει τον καλύτερο δημιουργό της ευρώπης στη σύνθεση του και προσθέτει τον Νέλσον στην εξίσωση, βλέπω να γίνεται ακόμα λόγος για έλλειψη δημιουργίας! Πείτε μου στον φετινό Ολυμπιακό ποίοι είναι οι δημιουργοί?

    Extreman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπανούλης, Λοτζέσκι, Σλούκας, Λαφαγιέτ...

      Διαγραφή
    2. Ο Λοτζέσκι με 2 ασίστ/ματς δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί δημιουργός. Εκτός και αν συνυπολογίσουμε ότι δημιουργεί και για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους.
      Rick Deckard

      Διαγραφή
  55. Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά ο Σισμανίδης είναι αυτός δεξιά. Οσο για τον αριστερά μάλλον είναι ο Σων Κοννερι

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πως σας φαίνεται να κλείσει το ρόστερ του Παναθηναικού με Βενζέκοφ και Κούπερ?

    Θυσιάζεις την πρώτη θέση στην Α1 παίζοντας χωρίς Διαμαντίδη και δίνεις πολύ χρόνο συμμετοχής σε όλους του μικρούς (Κονιάρη-Λούντζη-Παπαγιάννη και πολύ περισσότερο σε Βενζέκοφ, Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο που φαίνονται πιο έτοιμοι) μέχρι τους τελικούς για να πάρουν παιχνίδια αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία για την επόμενη χρονιά. Παππάς και Γιάνκοβιτς εννοείται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

    Στην Ευρωλίγκα για να μη χάσει χρόνο ο Παππάς (λόγω οτί έχεις 5 παίχτες στη θέση 1-2) παίζεις κάποια λεπτά με 3 κοντούς (Διαμαντίδης και Νέλσον πιστεύω μπορούν να σταθούν για λίγο στο 3) και πιστεύω είσαι και εκεί ανταγωνιστικός (όχι και για final four..).

    Και έχεις:

    1-2: Διαμαντίδη, Κούπερ, Νέλσον, Παππάς, Σλότερ
    3: Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο (Διαμαντίδη-Νέλσον-Βενζέκοφ)
    4: Γκιστ, Φώτσης, Βενζέκοφ (Μαυροκεφαλίδης)
    5: Ματίστα, Μαυροκεφαλίδης (Γκιστ-Διαμαντάκος-Παπαγιάννης)

    Πάντα μιλάω για την φάση rebuilding και όχι για το έβδομο αστέρι...

    Εναλλακτικά στη θέση Κούπερ πακέτο Αντετοκούμπο ή Κ.Σ. Ρίβερς με Μποχωρίδη (αλλά αν ζητάνε νορμάλ λεφτά... και τον έχεις Α1 με μαθήματα Διαμαντίδη για τα οργανωτικά καθήκοντα..) γιατί αν δεν έχεις οργανωτή στην Ευρωλίγκα δε θα μπορεί να παίζει τα έξτρα λεπτά στο 3 ο Διαμαντίδης και θες να θωρακίσεις αμυντικά τον βλάντο και τον Χαραλαμπόπουλο.

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Jim, για να γράψω και εγώ την εξυπνάδα μου, πώς θα σου φαινόταν ο Florent Pietrus στο ρόλο του συμπληρωματικού forward που ενδεχομάνως ψάχνει ο ΠΑΟ. Πολύπειρος, παρά τα χρόνια του σε καλή φυσική κατάσταση, σκληρός, αθλητικός, αμυντικογενής με προσιτό κασέ. Παίζει και στο 3 και στο 4, γεγονός που κάνει εφικτά πιο αθλητικά σχήματα με το Γκιστ π΄χ στο "5" και αυτόν στο "4". Παράλληλα θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, δε θα φράξει δηλαδή το δρόμο στο Γιάνκοβιτς και θα επιτρέψει την σταδιακή ενσωμάτωση του Χαραλαμπόπουλου. ΟΚ έχει μεγαλώσει αλλά 10-15 λεπτά νομίζω τα έχει. Τι γνώμη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mήπως εννοείς τον Michael Pietrus,31 ετών που πέρυσι έπαιζε NBA;

      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
    2. @Venus Vidi Vici
      Όχι φίλε...Εννοώ τον αδερφό του, Florent Pietrus, 33 ετών, πέρυσι αγωνιζόταν στη Νανσί, έχει συνυπάρξει με τον Ιβανοβιτς στη Λαμποράλ το 2010 (κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ισπανίας), ενώ έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και με Μάλαγα, Βαλένθια, Ορτέζ (στη αρχή της καριέρας του). Δεν έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    3. Γνωμη μου κ κοιταζοντας το παρελθον στις ομαδες του ο ιβανοβιτς ψαχνει παιχτη σουτερ στο τρια που μπορει να δωσει και σκορ.ο φλοραν περισσοτερο αμυντικογενης θεωρειται κ οχι σταθερος σουτερ.

      Διαγραφή
    4. Πράγματι. Πέρυσι σούταρε μόλις 2 τρίποντα όλη τη χρονιά με τη Νανσί. Απλά τον σκέφτηκα/ανέφερα σαν ένα παράδειγμα αθλητή, ο οποίος είναι έμπειρος, ταιριάζει (με εξαίρεση την χτυπητή έλλειψη μακρινού σουτ) με τα στάνταρ του Ιβάνοβιτς (από την ως τώρα πορεία του) για τη θέση "3" και δεν θα έχει, κυρίως, πρωταγωνιστικό ρόλο μπλοκάροντας Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο.
      Τελοσπάντων κουβέντα να γίνεται..

      Διαγραφή
    5. Αν δεν κάνω λάθος,ο Florent Pietrus παίζει στο 4,και όπως παίζεται πλέον το άθλημα,μέχρι και στο 5.
      Δεν νομίζω να μπορεί να παίξει (τη σήμερον ημέρα) στο 3 .
      Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    6. Απο οτι θυμαμαι οντως τον ειχαν γυρισει στο 4.στο 5 δεν τον θυμαμαι ποτε.
      Mike o κολομπου ενδιαφεροταν ο παο ειναι αντιπροσωπευτικοτατο δειγμα τι θελει ο ιβανοβιτς.
      1.αθλητικος τριαρι
      2.καλος σουτερ .ο γαλλος εκανε θραυση φετος.ηταν πολυ καλος παιχτης και αποκαλυψη της λιμοζ.κριμα που δεν αποχτηθηκε.πολυ σταθερος στα τριποντα με 40%..
      3.οχι ονομα που να καπαρωσει την θεση στο 3 και αντιθετα να δωσει χωρο σε γιανκοβιτς κυριως και χαραλαμποπουλο στην συνεχεια να βγει μπροστα.
      4.να βοηθαει και σε αμυνα και σε ριμπαουντ.

      Διαγραφή
  58. Jim κανεις θραυση από ότι βλεπω σε διαφημιζω και εγω σε φιλους.

    - δεν ηθελε guard o ολυμπιακος μετα το λαφαγετ μην τρελαθούμε
    - παιχτη στο στιλ του νταρντεν δεν ειχε και μου αρεσουν οι παιχτες ομαδασ δε χαλανε τις ισοροπιες και ο ολυμπιακος εχει ηγετη
    - το μονο θεμα είναι και θα συμφωνησω με τζιμ ότι ειδικα στα εκτος με τη ρεαλ η περιφερεια πλην σπανουλη που επαιζε με αυταπαρνηση, ΚΡΥΒΟΤΑΝ - αν κολαει αυτος στο σκορ πρεπει να ωγαινει μια δευτερη προσωπικοτητα - ειχε φανει στις αρχες περυσι ο σλουκας αλλα στη συνεχεια επεσε πολύ - μαλον θα δωσει ο λαφαγετ λυσεις που είναι καλος επιθετικος - overall οι κινησεις είναι οκ και ο σπαν θα ξεκουραζεται για να εχει καλα 28 λεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Kostas Sotiriou @ksot23
    Ενας ακόμη ταλαντούχος παίκτης οδεύει προς το ΟΑΚΑ... ο Λευτέρης Μποχωρίδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Bochoridis began his pro career with the Greek League club Aris in 2010. In 25 June 2014 he signed with greek powerhouse Panathinaikos B.C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τη στιγμη που επισημοποιηθει η αποκτηση του Μποχωριδη,οι τρεις θεσεις στον ασο κλεινουν..Πλεον υπαρχουν δυο κενα που πρεπει να καλυφθουν,στο 3 και στο 4(αν ο Γκιστ τελικα ανεβει στο 5)και λογικα θα καλυφθουν απο ξενους,ωστε να συμπληρωθουν οι εξι θεσεις..Πιθανον καποιος απο τους δυο να ειναι παικτης απο τα κοψιματα στο nba..

      Διαγραφή
    2. Οποτε ξεχαστε φετος τον καλαθη για αρχη...για οσους ειχαν ελπιδες μεχρι σεπτεμβριο αναφερομαι
      Επισης ενω περιμενα τον μποχωριδη να κατεβει αθηνα (να μην το καντεμιαζουμε) οπως περιμενω και τον βεζενκοφ (μεγα λαθος για μενα προσωπικα με τετοιο παο και με τετοιες αλλαγες-στροφη σε νεους να μην ερθει) να ερθει καποια στιγμη δεν πιστευω οτι ολες οι θεσεις των ξενων θα κλεισουν τωρα.
      Ισως απο γεναρη.ισως στην καλυτερη να γινει μεταγραφη προς το τελος του Σεπτ. Αρχες Οκτ. Βλεποντας ο ιβανοβιτς κενα στην ρακετα.
      Οπως και να χει ειδικα αν παρει κ βεζενκοφ ο παο αμεσα χωρις να ειναι τιποτα ιδιαιτερο ,μελλοντικα μπορει να γινει σουπερ ομαδα με τοσα ταλεντα.
      Αρκει βεβαια να τα κρατησει ..

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 4:08,
      έχεις κάποια πιο αξιόπιστη πηγή από την wikiπεδια που μας παραθέτεις για την μεταγραφή του Μποχωρίδη? Προχτές έγραφε οτι ο Xavi έκλεισε στον Παναθηναικό...... όπως και ότι ο Σπανούλης ξαναγύρισε..

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  61. Τζιν περιμένουμε σύντομα ανάρτηση για τις τελευταίες κινήσεις των αιωνίων.Τα λίγα βίντεο που είδα για τον Μπατίστα μου φάνηκαν αρκέτα ενθαρυντικά για το επιθετικό κομμάτι.Έχει πολύ καλό ρεπερτόριο κοντά στην ρακέτα,τελείωνει με γρήγορες κινήσεις τις φάσεις,χρησιμοποιεί πολλα χουκ,είναι ανθεκτικός στις επαφές και σε περιπτώσεις νταμπλ τιμ ανταπεξέρχεται καλά χωρίς να μπλοκάρεται,συνεργάζεται καλα,τελείωνει εύκολα φάσεις με κίνηση κάτω απ΄την μπασκέτα.Σίγουρα είναι μεμονωμένα στιγμιότυπα κι δεν φαίνεται και η αμυντική του συμπεριφορά,αλλα δείχνουν κάποια ποιότητα.Ο Ίνγκλις θα μείνει Μακάμπι τελικά?Δε θα μπορούσε να βοηθήσει τον Παο φέτος?

    aliosa karamazov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ινγκλς αποχεραιταει μακαμπι
      Μετρια χρονια,στην μεση εχασε και τον ρολο του κ τον χρονο του.
      Κατι τετοιο ψαχνει ο ιβανοβιτς λογικα.
      Προσωπικα θα θελα κατι πιο αθλητικο

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα παιδιά,
    από τη στιγμή που ο Καλάθης δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό, τα χρήματα που του προσφέρονταν θα διατεθούν για άλλες θέσεις (π.χ Χάκετ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή