Athlenda

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ..


Σε δύο πολύ δυνατά (από όλες τις απόψεις) ματς οι ελληνικές ομάδες έμειναν όρθιες προτάσσοντας την παραδοσιακή αγωνιστική «σκληράδα» που εκφράζει η σχολή μας. Στάση ΣΕΦ για το τραίνο της ΤΣΣΚΑ, σημαντικό διπλό στο Βερολίνο για τον Παναθηναϊκό. Το Hoopfellas σχολιάζει..




Περίμενα πως και πως αυτή την αγωνιστική γιατί όπως σας είχα πεί θεωρούσα ότι θα δώσει κατεύθυνση στην πορεία των ομάδων μας, μέσα από δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Και οι δύο λοιπόν βγήκαν ζωντανοί βιώνοντας δύσκολες καταστάσεις σε δύο τελείως διαφορετικής προσέγγισης ματς. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ..το πόδι του στο πλεονέκτημα έδρας, ειδικά αν καταφέρει και κερδίσει στο Νόβγκοροντ την ερχόμενη Πέμπτη. Ουσιαστικά αυτός είναι ο στόχος, η δυάδα δηλαδή γιατί είναι φανερό (κοιτάζοντας στον άλλο όμιλο και τους πιθανούς αντιπάλους) ότι είτε η πρώτη είτε ή δεύτερη θέση, δεν έχουν διαφορά μιας και με την πρωτιά δε διασφαλίζεις καλύτερο ματσάρισμα. Στην ίδια θέση θα μπορούσε να είναι και ο Παναθηναϊκός εάν είχε κλείσει όπως έπρεπε το ματς στη Βαρκελώνη. Δε το έκανε. Το διπλό στο Βερολίνο όμως (ειδικά με τον τρόπο που εξελίχτηκε) δημιουργεί τις συνθήκες για να αναρριχηθεί η ομάδα ακόμα και μέχρι το πλεονέκτημα έδρας στη καλύτερη περίπτωση που δεν είναι τόσο μακρινή αν η ομάδα του Ιβάνοβιτς στο ντεμπούτο του Λαουάλ στο Τελ Αβίβ πιάσει συνολικά υψηλά αμυντικά στάνταρντς. Η Μακάμπι (που αυτή τη στιγμή δείχνει να ξεχωρίζει στη μάχη του πλεονεκτήματος) δεν είναι καλύτερη όπως όλοι τριγύρω την διαφημίζουν μετά το ξεκίνημα του TOP-16. Πιο φορμαρισμένη σίγουρα, καλύτερη όχι.

Πάμε να κάνουμε δύο-τρία σχόλια για το κάθε ματς..



-Ο Ολυμπιακός με ενθουσίασε με την ένταση που έβγαλε στο παρκέ απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Με  ε ν θ ο υ σ ί α σ ε. Και ξέρετε ότι δεν γράφω εύκολα τέτοια σχόλια. Οι ερυθρόλευκοι μου έβγαλαν εικόνες την Πέμπτη το βράδυ από την ομάδα που για δύο χρόνια έφτασε σε συνεχόμενους τίτλους στη διοργάνωση, παίζοντας ανά διαστήματα ολοκληρωτικό μπάσκετ, χτίζοντας πάνω στην πολύ διαβασμένη άμυνα του η οποία αποδείχθηκε έτοιμη σωματικά και πνευματικά να αντικρούσει την επίθεση του ρωσικού τανκ. Πάνω από όλα, ο Ολυμπιακός απέδειξε, κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, το πόσο ανταγωνιστικός είναι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης μέχρι σήμερα.  Γιατί ανεξάρτητα με το έχει γραφτεί από προχθές (και μετά την προ ολίγων ωρών νέα ήττα της αρκούδας από την –εξαιρετική- Κίμκι) η ομάδα του Ιτούδη έχει συνολικά μέχρι σήμερα παρουσιάσει την καλύτερη λειτουργία και το πιο ποιοτικό μπάσκετ μέχρι σήμερα.


Credit στον κόουτς Σφαιρόπουλο και ένα μεγάλο μπράβο από κάποιον που αμφέβαλλε σοβαρά για το πώς θα κουμαντάρει το μεγάλο καράβι στο λιμάνι μετά την –όχι τόσο επιτυχημένη από απόψεως ποιότητας μπάσκετ- θητεία του στον Πανιώνιο. Όντως κόουτς, διαθέτεις ένα από τα καλύτερα ρόστερς της Ευρώπης όμως έχεις καταφέρει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο, πηγαίνοντας πιο βαθιά από τον καθένα. Τότε είχα ευχηθεί να με διαψεύσεις και μακάρι στο τέλος της περιόδου να το κάνεις με τον πιο εμφατικό τρόπο.


Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ διαβασμένος εφαρμόζοντας πιστά το πλάνο που είχε χαράξει όλη την εβδομάδα. Μπουνιά στο μαχαίρι.. Επιθετική άμυνα στην καλύτερη pick & roll επίθεση της διοργάνωσης σήμερα. Λεπτομερειακό διάβασμα, υψηλός βαθμός συγκέντρωσης των παικτών ανάλογα με την κατάσταση που είχαν μπροστά του και κυρίως aggressiveness που ονειρεύεται ο κάθε κόουτς και ηλεκτρίζει την κερκίδα. Προσέξτε.. Θα σας μιλήσω για την πραγματικότητα των 4 γραμμών.. Ο Ολυμπιακός είχε απέναντι του ένα «τέρας» του pick & roll με πολλά πλοκάμια. « Έχων κέρατα επτά και κεφαλάς δέκα..» Ο Μίλος Τεόντοσιτς του σήμερα (σε αυτό το κομμάτι) είναι «σημείο της αποκάλυψης» όπως υπήρξε κάποτε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στις 10 άριστες pick & roll άμυνες θα δεχτείς πόντους στις 6-7 από αυτές γιατί μιλάμε για επίθεση στο υπέρτατο επίπεδο. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν παίρνουν άριστα σε αυτό το κομμάτι. Show & recover απέναντι στον Ουίμς (και με τον Ντάνστον και με τον Χάντερ), πολύ ενεργητικό hedge out απέναντι στον Τεόντοσιτς (και κατ’επιλογή στα plays που έτρεχε ο Ντε Κολό ανάλογα με την κατεύθυνση που έπαιρνε μετά το pick) το οποίο εξελισσόταν σε καθαρό trapping όταν 1.) ο Σέρβος κινούταν προς τις γωνίες και όχι προς τον άξονα και 2.) όταν ο χρόνος της επίθεσης των Ρώσων τελείωνε. Στόχος:  Να μην αναμειγνύεται ο Σέρβος γκαρντ στην τελική απόφαση (δημιουργία εκτέλεση) της επίθεσης της «αρκούδας», βγάζοντας τη μπάλα από τα χέρια του νωρίτερα. Το τελικό ast/turnover ratio των φιλοξενούμενων (15 τελικές/16 λάθη) είναι αποστομωτικό. Αυτός ο Ολυμπιακός δείχνει ότι αμύνεται σαν «ένα», με τον κάθε παίκτη της πεντάδας του να μπορεί να σταθεί αμυντικά σε κάθε σημείο, σε κάθε γραμμή του παρκέ (οι κοντοί χαμηλά, οι ψηλοί στην περίμετρο)..


-Ο Ιτούδης δοκίμασε πολλά πράγματα όμως η επιθετική άμυνα των γηπεδούχων είχε πλήξει το spacing της επίθεσης του με συνέπεια να μη βρίσκει τα γνωστά σουτ με τον Φριντζόν από τις γωνίες (πάλι μέσα από από pnr καταστάσεις) ή από το φτερό. Προσπάθησε με την άμυνα του στο τέλος να κρατήσει τη μπάλα στις γωνίες ώστε να μην επιτρέψει επίθεση από τον άξονα. Παρέταξε διάφορα σχήματα παίζοντας με το μέγεθος (Ουίμς-Ζοζούλιν-Νίκολς ενδιάμεσοι για να ματσάρει το μειονέκτημα ύψους στο «5» με τον Χάινς, Κορόμποφ στο «4» για το ποστ παιχνίδι του Πρίντεζη) αλλά προδόθηκε από τα αργά recovers των παικτών του απέναντι σε μια ομάδα που στη δική της άμυνα καλύπτει αποστάσεις με εντυπωσιακή ταχύτητα. Για αυτό και ο αδύναμος σε αυτό το κομμάτι Κάουν έμεινε στο παρκέ μόνο 10 λεπτά.. Τα πόδια και πνευμόνια του φορμαρισμένου Τζάκσον έλειψαν πολύ στον κόουτς Ιτούδη που σε πολλά σημεία δε μπόρεσε να τρέξει μαζί με τους γηπεδούχους, ειδικά στη δεύτερη περίοδο όπου ο ΟΣΦΠ σκόραρε 32 πόντους.


-Σε όλες σχεδόν τις αναρτήσεις μας, κάθε μα κάθε εβδομάδα από την αρχή της σεζόν, υπογραμμίζαμε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι άλλη ομάδα με τον Γιώργο Πρίντεζη στο παρκέ. Ά λ λ η ομάδα.. Και αυτό έχει φανεί από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του Συριανού φόργουορντ στο παρκέ. Είναι  δύσκολο να εξηγήσω με λέξεις το πόσο  πολύ βοηθά τον Ολυμπιακό το ποστ παιχνίδι του Πρίντεζη (και σε δεύτερη φάση η ικανότητα να βάλει τη μπάλα στο παρκέ στα close outs). Φθορά στην αντίπαλη φροντκόρτ, ανάσες στα γκαρντς, προϋποθέσεις για καλό αμυντικό τρανζίσιον. Credit και στον Οθέλο Χάντερ που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση θυμίζοντας μου λίγο τον παίκτη που έλαμψε στα περυσινά ιταλικά play-offs. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Το μπάκ-απ «5» είναι κομβικό για τους ερυθρόλευκους..


Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, στα αποδυτήρια, μετά το πρώτο 20λεπτο όταν και γύρισε από τη παιδική χαρά στη ..μαμά του δαρμένος. Μιλάμε για μιας ομάδα που παραδοσιακά δέρνει αυτή τον αντίπαλο. Και εκεί εστίασε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς («δύναμη στη δύναμη» όπως χαρακτηριστικά ζήτησε).. Οι πράσινοι επέστρεψαν με εμφανώς πιο physical διάθεση δείχνοντας ενοχλημένοι με το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου.



Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς όταν άρχισε να πιέζει πραγματικά τη μπάλα πιο ψηλά, απλώνοντας την άμυνα του στα 4/4 με παγίδες, αφήνοντας τον Διαμαντίδη στην πίσω γραμμή.  Η Άλμπα είναι ανοιχτό βιβλίο. Ομάδα με «Ο», με ταβάνι παραγωγικότητας  απέναντι σε μια δυνατή και διαβασμένη ομάδα, καθώς η δυσκολία να σκοράρουν από την περίμετρο ήταν φανερή και μοναδική σωσίβια λέμβο το επιθετικό ριμπάουντ που κυνηγούν μανιασμένα. Η απλωμένη man to man άμυνα του Ιβάνοβιτς συνοδεύτηκε από hedge outs στο μισό γήπεδο (με τον Μαυροκεφαλίδη) με αποκλειστικό στόχο την αύξηση του βαθμού δυσκολίας στην εισαγωγή της μπάλας στο ζωγραφιστό, κατάσταση που συντηρούσε τους Γερμανούς στο τιμόνι. 24 λάθη «έγραψαν» κύριοι οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς, πρόβλημα που αποτυπώθηκε στην εικόνα της ομάδας να αδυνατεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο.


-Για τον Ιβάνοβιτς και τα πολλά σχόλια που γράφτηκαν εδώ μέσα το ίδιο βράδυ και την επόμενη του ματς.. Ναι, έπαθα εγκεφαλικό όταν τον είδα στο 2’37’’, με τον αντίπαλο να πιέζει στα 4/4, να αποσύρει τον Νέλσον. 23 δευτερόλεπτα μετά και σε δύο κατοχές ο Παναθηναϊκός δεν έχει περάσει το κέντρο, έχει γράψει 2 λάθη βάζοντας την Άλμπα μέσα πάλι στο παιχνίδι (με ένα 4-0).  Στο 2’14’’ επαναφέρει τον Αμερικανό (μόλις 23’’ μετά την αλλαγή) αποδεχόμενος ουσιαστικά το λάθος που πήγε να κοστίσει το ματς σε μια στιγμή που χρειάζονται απλές και πρακτικές αποφάσεις. Ο Νέλσον δε βγαίνει από το παρκέ τη στιγμή που στην εισαγωγή της μπάλας (και με τους ρεφ να αφήνουν την επαφή στο μάξιμουμ) πέφτουν κορμιά. Ο Διαμαντίδης για ευνόητους λόγους πλέον σε μια τόσο physical κατάσταση δε μπορεί να απεμπλακεί από την άμυνα ώστε να πάρει τη μπάλα ενώ ο Αμερικανός έχει το κορμί και τα πόδια να κάνει τον κάθε αντίπαλο στην άκρη (ή και στο..πάτωμα εάν χρειαστεί) και να βγεί στην μπάλα. Εκεί θέλεις δύο γκαρντς (και Διαμαντίδη και Νέλσον) με τον Αμερικανό να σου μεταφέρει με ασφάλεια τη μπάλα στο δεύτερο μισό.


Από την άλλη όμως πιστώνω στον κόουτς ότι βρήκε το σωστό σχήμα στη φροντκόρτ (μετά την τρικυμία του πρώτου ημιχρόνου)με τους Μαυροκεφαλίδη-Γκιστ ώστε να ανακάμψει η ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ ισορρόπησε το ριμπάουντ με την heavy lineup (το έχει ξαναδοκιμάσει και η κατάσταση στη δεύτερη περίοδο φώναζε να το κάνει πάλι) και τους Φώτση-Γκιστ στα φόργουορντς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο παίκτης που άλλαξε το μομέντουμ στην επανάληψη ματσάροντας το physicality των γηπεδούχων και αλλάζοντας τα δεδομένα εντός του ζωγραφιστού. Σε αυτόν θα δώσω την ταμπέλα του πολυτιμότερου παίκτη σε αυτή τη νίκη. Είναι η κατεύθυνση που προσπαθεί να περάσει η σελίδα στο αναγνωστικό της κοινό τώρα, στρέφοντας λίγο παραπάνω τα φώτα σε blue collar παίκτες, στοχεύοντας να δείξει πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα μέσα στο παρκέ τα οποία δεν αποτυπώνονται στο χαρτί. Ο (κορυφαίος) λοιπόν Γκιστ των 5 πόντων με τις ¼ προσωπικές ή ο Νέλσον των 6 πόντων με τα 2/9 2π. δε βγαίνουν από την πεντάδα γιατί η ομάδα πονάει εν τη απουσία τους. («πόνεσε ο πισινός μας» είχε πεί κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης εν τη απουσία του Σιγάλα στον πρώτο καιρό του ξανθού στον Πειραιά..) 


Υπομονή λοιπόν με τον κόουτς.. Είναι δίχως συζήτηση αρκετά ικανός προπονητής, δε χωρά αμφιβολία (και ξέρετε ότι το γράφω πέραν της προσωπικής μου συμπάθειας προς το πρόσωπο του χρόνια τώρα). Ακόμα μαθαίνει την ομάδα του την οποία δεν έχει δεί για αρκετό χρόνο "μαζί". Και εγώ είμαι κριτικός μαζί του (πολύ πριν έρθει στα μέρη μας) και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του στις πολυσυζητημένες "10 τελευταίες κατοχές" των κλειστών ματς όμως είμαι ο πρώτος που θα ήθελα να τον δω να ολοκληρώνει όχι μια διετία αλλά τριετία στο ΟΑΚΑ για να βγάλω πραγματικά συμπεράσματα για τη δουλειά του. Επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα στη δουλειά των προπονητών. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει το άθλημα στη χώρα από αυτό..

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ..



Είναι για τον Άρη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.. Και για την λίγκα μας βεβαίως την οποία οδηγεί σε σκοράρισμα. Έχουμε μιλήσει για το παιδί εδώ στη σελίδα από πρόπερσι. Το μεγαλύτερο εφόδιο του  για μια μεγάλη καριέρα δεν είναι ο φονικός καρπός του, η αίσθηση του καλαθιού ή του ριμπάουντ, ούτε το κρύο αίμα που τον οδηγεί σε clutch plays κάτω από συνθήκες απαγορευτικές για ένα παιδί που δεν είναι καλά καλά 20 ετών.. Είναι η απίστευτη ωριμότητα με την οποία αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και το περιβάλλον γύρω του, την οποία κεφαλαιοποιεί σε επίπεδο αποφάσεων εντός του παρκέ. Ο Βεζένκοφ είναι ο Player to watch της λίγκας μας. Το performance του απέναντι στον ΠΑΟΚ (29π.-14 ριμπ.) σε μια έδρα που θα μπορούσε κάλλιστα να γονατίσει (και το έχει ήδη κάνει) ομάδα από τα υψηλά ευρωπαϊκά ράφια, λέει πολλά. Όπως πολλά λέει και η δουλειά του Δημήτρη Πρίφτη που πήρε δύο νίκες σε διάστημα λίγων ημερών απέναντι στο τοτέμ της κατηγορίας, Σούλη Μαρκόπουλο. Και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης αποτελούν καλές προπονητικές δουλειές. Μυρίζουν μπάσκετ.. Θα αναφερθούμε σύντομα. Με την ΑΕΚ να έρχεται με σπασμένα φρένα το πράγμα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Πόσο θα ήθελα (κάτω από σωστές συνθήκες) να είχαμε τώρα πάλι πίσω εκείνη την τρίτη θέση σαν χώρα στην Ευρωλίγκα..

103 σχόλια:

  1. 1)Ο ΟΣΦΠ μαλλον είναι η καλυτερη αμυντικη ομαδα της διοργανωσης.Πολλες πιθανότητες για f4,μεγαλη χρονια για σπανουλη...
    2)Ο ΠΑΟ οντως με διπλο στην παντα δυνατη μακαμπι ακουμπάει το πλεονεκτημα εδρας.Ουτως η αλλως και μονο η παρουσια του στους 8 αποτελει σημαντικη επιτυχια δεδομενων των μεγαλων αλλαγων του καλοκαιριου,ποσο μαλλον αν κανει την εκπληξη και παει στην μαδριτη...Με Νελσον-Γκιστ-Λαβαλ μεσα αλλαζει το αμυντικο στατους της ομαδας.
    3)Μεγαλος παικτης ο βεζενκοφ,κριμα που δεν πηρε την ελληνικη υπηκοοτητα,αξιολογη η προσπαθεια του αρη να επανελθει.
    4)Σοβαρη δουλεια στον ΠΑΟΚ απ τον μαρκοπουλο που εχει φτιαξει αξιομαχο συνολο με πολύ μετριο υλικο...θα ηθελα να δω πιο πολλους νεους ελληνες παικτες στον δικεφαλο όπως και στον αρη
    5)Η ΑΕΚ κανει καμμπακ,λετε να ζησουμε στιγμες 90ς σε λιγα χρονια?Μακαρι για να νιώσουμε μια δευτερη ανοιξη του μπάσκετ στην ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Jim. Ο Παο λογικα θα παει στο 5-2 με το τέλος του Α γύρου με τον Ερυθρό Αστέρα.Στο 2ο γύρο ξεκινάμε με Μακάμπι εκτός. ¨Εχουμε Μπαρτσελόνα-Ρεαλ-Αλμπα μόνο εντός και Ζαλγκιρις-Γαλατα-Μακαμπι-Ερυθρό Αστέρα εκτός. Πολύ δύσκολο πρόγραμμα για να βγούμε στην πρώτη δυάδα.
    Αποκλείεται να νικήασουμε και Ρεαλ και Μπαρτελόνα. Οπότε λογικά θα παίξουμε για 3-4 θέση.
    Στον άλλο όμιλο φαβορί για την δυάδα είναι Τσσκα-Ολυμπιακός. Άρα ένα ζευγάρι Ολυμπιακού-Παο είναι αρκετά πιθανο

    Αλήθεια Τζίμ με το παιχνίδι του κυπέλλου τι έγινε με την ένσταση,
    Θα μπορούσε να βγει απόφαση να ξαναγίνει όπως Παοκ-Άρη?


    Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός, αλλά νομίζω ότι η Τσσκα είναι υπερεκτιμημένη με πολλές ελλείωεις στους ψηλούς.
    Πιστεύεις ότι με βασικό σέντερ τον Καο'υν μπορεί να πάρει κύπελλο. Χλωμό το βλέπω(όπως και με προπονητή Ιτούδη)

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα koth..Nαι πιστεύω ότι με βασικό "5" τον Κάουν μπορεί να πάρει το τρόπαιο. Δεν είναι θέμα υλικού για την ΤΣΣΚΑ.. Αλλού είναι τα ερωτηματικά..

      Διαγραφή
  3. Εχω την υποψια ότι ο τεοντοσιτς παρα το αναμφισβητα μεγαλο ταλεντο του που είναι ο,τι κοντινοτερο στο αγωνιστικο στυλ του σαρας υπαρχει στο ευρωπαικο μπάσκετ,υπολειπεται στα ψυχικα χαρισματα που καναν τον λιθουανο τοσο μεγαλο... φετος που είναι αγωνιστικα η χρονια του,περιμενω να τον δω στα σκληρα τεστς της ποστ σισον απέναντι σε ανταγωνιστικες ομαδες και όχι στο ρωσικο πρωταθλημα και την ρεγκιουλαρ σισον της ευρωλιγξας που παντα περναει η τσσκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στους ρώσους.3 σερί ήττα σήμερα της τσσκα,μάλλον περνάει ένα μικρό ντεφορμαρισμα...Μεγάλη νίκη και του Παναθηναϊκού με το Ποιο σημαντικό να είναι όχι μόνο ότι άντεξε το ξύλο από τους γερμανούς,αλλά τους έριξε και πολύ περισσότερο μετά...λογικά με το λαούαλ θα είναι ακόμα πιο σκληρή η ομάδα...Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζιμ,συγχωρα με,αλλά η ομάδα μου με απογοήτευσε στο Βερολίνο.Ο γαύρος έπιασε απο το λαιμό τους Ρώσους επι ενα 30λεπτο τουλαχιστον,ενω εμείς τρομαξαμε για το 1ο διπλό,ενω ο 1ος γύρος τελειώνει σχεδόν.
    Κακά τα ψέματα,η ομάδα είναι σε κάμψη.Όπως ηταν μάλλον σε φόρμα,με τις νίκες επι Φενέρ κ Μιλάνου...
    Για την πρόκριση θεωρώ,οτι αν θέλουμε να πατήσουμε στην 1η δυάδα,χρειαζομαστε στα παιχνίδια με Μακάμπι,ρεάλ κ μπάρτσα τουλαχιστον 2 νίκες...και με τον τροπο που παίζουμε αμφιβάλλω πολύ,εαν θα τις κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν έπιασε υψηλά ποιοτικά στάνταρντς αλλά η φύση του ματς ήταν τέτοια. Θα συμφωνήσω ότι η ομάδα δεν έχει πλησιάσει αυτά τα στάνταρντς τον τελευταίο καιρό. Η γνώμη μου είναι ότι οι πράσινοι πρέπει να τρέξουν περισσότερο. Θα τους βοηθήσει να "λυθούν"..

      Διαγραφή
  6. δεν μπορω να καταλαβω πως γνωστες του αντικειμενου δεν καταλαβαινουν οτι η κινηση να βγαλει τον νελσον ειχε λογικη αλλο που δεν του βγηκε.

    το να κατεβασει την μπαλα καποιος που εχει ποσοστο στις βολες 60% ηταν βουτυρο στο ψωμι του ομπραντοβιτς να πιεσει μανιωδως την μπαλα χωρις να φοβαται να τον στειλει στις βολες...
    το λαθος ηταν οτι διπλα στον διαμαντιδη δεν εβαλε και 2ο χειριστη εκτος του βλαντο πχ μπορουσε να βαλει τον μποχωριδη ή τον σλοτερ αλλα ισως φοβηθηκε οτι ειναι κρυοι γιατι δεν ειχαν παιξει λεπτο στο 2ο ημιχρονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στο 2'37'' η αλλαγή με την Άλμπα να μην έχει δείξει καμία διάθεση (πολύ λογικά) να πάει στη τακτική του φάουλ. Οπότε δεν έχει βάση αυτό που λες φίλε.

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...

    ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠ-16, ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ...

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ: ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (ΣΩΣΤΑ), ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΗΡΕΙ (ΑΜΥΝΑ), ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ 100% ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΕΚΤΟΣ...ΚΡΕΝΤΙΤ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΟΣΜΟ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΜΦΥΛΙΟ...ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΧΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ...ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΖΝΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ: ΠΗΡΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ...ΑΥΤΑ...ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ, Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΕΛΑ / ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΒΑΛ...ΚΛΕΙΔΙ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ...

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΚΡΑΝΤ ΦΑΒΟΡΙ (Ο ΛΑΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ, ΕΠΙΖΗΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΤΤΕΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ Ο ΙΤΟΥΔΗΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΟΝΤΑΙ)...Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΗΡΘΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ (ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΠΙΝΙ?), Η ΕΦΕΣ ΑΝ ΠΑΕΙ Φ4 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ, Η ΦΕΝΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.: ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΚΣ...ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΖΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Α2...101010101010101010 FOR THE GREEK FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jimάρα γεια χαρα νταν... Έλειψα καιρό από τις αναρτήσεις λόγω αποπνικτικού διαβάσματος στην εξεταστική αλλά να μαι...

    Τα δικά μου σχόλια:

    Νομίζω πως έχουμε σαν μπασκετική σχολή μεγάλα... φρύδια (σαν του Anthony Davis και παραπάνω μη σου πω). 2/2 οι ομαδάρες μας και συνεχίζουμε.

    Αν ο ΠΑΟ πάρει διπλό και σε Τελ Αβιβ και σε Γαλατά ενώ παράλληλα διατηρήσει το φρούριο του αλώβητο πιστεύω για το πλεονέκτημα. Αλλά αλήθεια για ελληνοποίηση και δύσκολα χρόνια δε λέγαμε; Τώρα κάποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες για Μαδρίτη...

    Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, προσκυνώ Σφαιρό για το μαεστρικό κοουτσάρισμα. Τελικά μήπως δεν χρειάζεται ο banger ; Μια χαρά λειτουργεί η frontcourt

    Τέλος, Βεζένκοφ... ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ απλά... Smooth release, perfect execution, τι να πω... Σεσυμμασμένος δολοφόνος... Δέστε τον!! Αν τον πω "νέο Toni Kukoc" είμαι υπερβολικός;

    Καλησπέρα σε όλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ντίνο.. Ναι είσαι υπερβολικός. Εκτός των άλλων ο Βεζένκοφ είναι διαφορετικός παίκτης του Κούκοτς. Ας ελπίσουμε ότι ο Πετγουέη θα είναι εντάξει (μέση) γιατί τότε θα χρειαστεί παίκτη ο Ολυμπιακός. Παίζει καλά ο Χάντερ πάντως τον τελευταίο καιρό και έχει δώσει βάθος. Ο ΠΑΟ αν πάρει ΄λα αυτά τα ματς που λες είναι σίγουρα στη δυάδα αλλά μόνο εύκολο δεν είναι.. Βήμα-βήμα.

      Διαγραφή
  9. λιγο αντιστροφα:
    αεκ εχει ομαδα για 3 θεση απλα δεν ξέρω αν προλαβαινει

    παοκ λίγο εχει χασει την ταυτοτητα του εξαιτίας των τραυματισμών και σε ομαδες "σφιχτες" οικονομικα δεν μπορεις να κάνεις διορθωτικες κινήσεις

    ο αρης εχει δειξει βελτίωση και συσπειρωση που του δίνει μια ώθηση αλλά δεν έχει μεγαλο ροστερ
    βεζενκοφ απλα παικτης επιπεδου euroleague, εμενα προσωπικα μου θυμίζει μιροτιτς

    ο ΠΑΟ παιζει σε πολυ ανοιχτο ομιλο μπορει, αν δειξει συνεχόμενη βελτιωση (Lawal) , να παρει πλεονεκτημα εδρας στην επομενη φαση. Προσωπικα θεωρω οτι το πιο κρίσιμο παιχνίδι είναι το εκτός με Μακαμπι. Εκει θα καθορισθουν οι προσδοκιες.
    Στην Αλμπα το ματς ηταν για πολυ διδακτικο. Δεν νικαει ο ΠΑΟ εκτός εδρας αν δεν παίξει "ξυλο", πολυ απλο. Περιμενα jim ενα σχολιο για το σχημα με φωτση (ή γκιστ αναλογα πως το βλεπει κανεις) στο 3 κατι που νομιζω οτι θα το ξαναδουμε με Lawal.

    ο ΟΣΦΠ παιζει πολυ καλα αμυνα στο P&R , μα παρα πολυ καλα όμως . Η αμυνα του ηταν σεμιναριακή.

    Στην επίθεση εντός την βρίσκει την ακρη με λίγο απο Πριντεζη , με λίγο από Λοτζεσκι και λίγο από Σλούκα (αφήνω στην άκρη τον Σπανούλη που αποτελεί σταθερά).

    Την CSKA την είδα 2η φορά η πρωτη ήταν με την Νιζνι και τωρα με ΟΣΦΠ. και στα δυο ματς δεν ήταν καλή. ο Τεοντοσιτς δεν εχει σχεση καμια με τον παιχτη που ειδα στο παγκοσμιο. Εγω παρατηρησα οτι εχουν ενα θεμα στο spacing (jim σχολιαζεις οτι το χαλασε ο ΟΣΦΠ) αλλα ο ιτουδης δεν δειχνει να εχει μια εναλλακτικη αν δεν του βγαινει το P&R

    οfftopic: Αντετοκουμπο καρφωνει και στην κερκιδα σηκωνονται σημαιακια με 10αρια παρακινώντας τον για τον dunk contest , αντε και με την νικη!!

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Ο Τεόντοσιτς είναι unmatchable φέτος απλά. Και σήμερα στην ήττα από Κίμκι ήταν εκπληκτικός (31π.-9 τελικές, φοβερό performance στο τέλος). Το spacing της ΤΣΣΚΑ είναι εξαιρετικό φέτος και αυτός είναι ένας λόγος που υπάρχει τόσο καλό Pick & roll execution. Η ΑΕΚ θα παίξει πολύ δυνατά για την τρίτη θέση στα play-offs. Το σχήμα με τους τρείς ψηλούς το έχει ξαναδοκιμάσει ο Ιβάνοβιτς. Είναι ιδανικός για να κλειδώσεις τα ριμπάουντ και να ρίξεις το τέμπο ή να σημαδέψεις το ποστ με τον Γκιστ στο "3".

      Διαγραφή
  10. Τζιμ πιστευεις οτι η Ρεαλ μπορει φετος την κατακτηση; Δεν ειναι τοσο καλη οσο περσυ αλλα εμενα με "τρομαξε" το αποτελεσμα με Μπαρτσελονα. Εχει αποκτησει το καταλληλο μενταλιτι για την κατακτηση της ευρωιλγκας η ακομα περα βρεχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα Πάνο δε λέει πολλά.. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι (όπως και στο ελληνικό ντέρμπι) υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Και πέρυσι στον ημιτελικό του F4 θυμάσαι τι έγινε.. Όσον αφορά το mentality προφανώς δε μπορούν να το απαντήσουν ούτε οι ίδιοι.. Η έδρα όπως γράφω πιο κάτω μπορεί να είναι σύμμαχος, μπορεί όμως και να σε πνίξει. Εξαρτάται πως και αν μπορείς να τη διαχειριστείς..

      Διαγραφή
  11. Για τον Παναθηναϊκό η νίκη σε τόσο κρίσιμο ματς τα κουκουλώνει (σχεδόν) όλα. Γιατί με 5-2, με το καλό, στα μισά του τοπ-16 ο Παναθηναϊκός και πιθανότατα όλες τις κάτω απ’ το «4» (Γαλατά, Άλμπα, Ζαλγκίρις) στο 2-5, η πρόκριση έχει σχεδόν κλειδώσει. Πολύ σημαντικό για ομάδα με τόσες αλλαγές να φτάσει εκεί που έφτασε πέρσι & πρόπερσι… Ακριβές κι αυτό που περιγράφει ο Τζιμ πως το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι τόσο μακρινό όσο εκ πρώτης όψεως μοιάζει – ακόμη και με ενδεχόμενη ήττα στη Μακάμπι – αλλά με έναν αστερίσκο: για τον σημερινό Παναθηναϊκό είναι μακρινό. Αν «κουμπώσει» ο Λαγουάλ κι αναρρώσουν επιτέλους όλοι, πραγματικά μπορεί. Αν και βασικός στόχος θα είναι να αποφύγει την 4η θέση, γιατί με την ΤΣΣΚΑ υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, αποδεδειγμένες ιστορικά… Πολύ σωστός για Γκιστ, δυστυχώς το παλικάρι το καλοκαίρι θα πάρει, κάπου αλλού, συμβόλαιο του 1 εκατ. ευρώ (κι ίσως ο κατάλληλος αντικαταστάτης του, άλλης τεχνοτροπίας βεβαίως, να είναι το «πυρηνικό όπλο» που γράφεις στο τέλος)… Αν, πάντως, το κακό χαμπέρι της βραδιάς στο Βερολίνο ήταν κυρίως το blackout του κόουτς στο τέλος, το καλό ήταν πως η ομάδα έπαιξε – και νίκησε – επιτέλους σε άλλο τέμπο, γιατί προφανώς εκτός έδρας δεν μπορεί να πάει στους εύκολους 80+ πόντους του ΟΑΚΑ.
    Για τον Ολυμπιακό, πάλι, το σχόλιό μου στο Hoopfellas μετά το διπλό στη Φενέρ ήταν πως «είναι τόσο σκληρός πίσω, που στο τέλος η ομάδα καθίσταται περισσότερο αξιόπιστη από ό,τι η περσινή της βερσιόν». Δεν έχω (δεν είχα ούτε πριν το ματς της Πέμπτης) σε ανάλογη του Τζιμ εκτίμηση την ΤΣΣΚΑ, όχι προφανώς για την ποιότητα του μπάσκετ που βγάζει στο γήπεδο, αλλά για το mentality που έχει επανειλημμένα αποδειχτεί «εύθραυστο» κάθε που ο αντίπαλος τη ζορίζει. Ασφαλώς και δεν είναι αξιόπιστο δείγμα το ματς όπου ουσιαστικά λείπουν 3 βασικοί (Γουίμς σαν να μην έπαιξε, Τζάκσον, Χριάπα όλη τη σεζόν). Αλλά, με όση αξία μπορεί να έχει ένα τέτοιο κομπλιμέντο από οπαδό του Παναθηναϊκού, στη φωτογραφία της στιγμής ο Ολυμπιακός είναι το 1ο φαβορί για τον τίτλο! Άντε, 2ο, γιατί το Φάιναλ Φορ θα έχει, πιθανότατα, γηπεδούχο – και γηπεδούχο πολύ ποιοτικό και πλήρη. Ερωτηματικά, βεβαίως, υπάρχουν: το αδοκίμαστο του Σφαιρόπουλου, το πέραν του Πρίντεζη μηδενικό παιχνίδι στο ποστ, το αν κάποιοι παίκτες θα συνεχίσουν τόσο εντυπωσιακά (κυρίως οι Χάντερ, Λοτζέσκι, που τον τελευταίο μήνα οργιάζουν), το αν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη σ’ αυτό το εξαιρετικά ενεργοβόρο μπάσκετ του «δέρνω». Αλλά η εικόνα της στιγμής, και όχι μόνο λόγω του 5-1, είναι πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Όχι για Μαδρίτη, για τίτλο… Αν, πάντως, μείνει στη 2η θέση, θα έχει ένα ζήτημα: για διαφορετικούς λόγους, δεν του ταιριάζουν οι 2 βασικότεροι υποψήφιοι για την 3η θέση απέναντι (Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα)…
    Και μια παρατήρηση, χωρίς την παραμικρή αιχμή: ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που οι διαιτητές την παίζουν πρίμα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μητσάρα.. Η ΤΣΣΚΑ όσο καλή και είναι στην πραγματικότητα (λιγότερο ή περισσότερο) πρέπει να νικήσει τους δαίμονες της στα ματς του θανάτου. Πανίσχυρες ομάδες-Καράβια ολόκληρα έχουν βουλιάξει γιατί ποτέ δε μπόρεσαν να αποβάλλουν αυτή το ..κάρμα που ας πούμε ότι της κυνηγάει. Παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζει και η Ρεάλ που πρέπει να διαχειριστεί και τον παράγοντα έδρα αν φτάσει μέχρι τέλους. Μπορεί να σε απογειώσει ή να σε πνίξει.. Ο Ολυμπιακός αντίθετα είναι η ομάδα με τα αποδεδειγμένα guts σε αυτό το επίπεδο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα να μπαίνεις σε ένα τέτοιο ματς με αυτή την αίσθηση.. Παρ'όλα αυτά συνεχίζω να σου λέω ότι σήμερα, η ΤΣΣΚΑ είναι ακόμα μισό βήμα μπροστά σε ποιότητα παιχνιδιού από τους υπόλοιπους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι..

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός, το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ. Και ασχέτως της (στο μυαλό μου τουλάχιστον) αμφίβολης αξιοπιστίας της ΤΣΣΚΑ, να διευκρινίσω πως δεν αναφέρομαι στον Ιτούδη, ο οποίος μου βγάζει μια απρόσμενα μεγάλη σιγουριά. Το έχει ξαναζήσει, ναι, αλλά ως 2ος μόνο... Κι όμως, με λίγα διαφορετικά πρόσωπα παρουσιάζει μια εντελώς αλλαγμένη στη λογική της ομάδα σε σχέση με τη "βαριά" του Μεσίνα

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. Αν και οπαδος του Ολυμπιακού, δεν μπορω να μην παραδεχτώ πως τα τελευταία τρια χρονια, σπανίως εχουμε αδικηθεί, ειδικα εντος εδρας...βεβαια για να μην καρφωθούμε τελείως, στη Ρωσία θα μας πελεκησουν, αλλά ετσι γινονται οι σωστες δουλειες...

      Διαγραφή
  12. τι πριμα ρε ΜΗΤΣΟ,απορω πως δεν εβγαλε ανακοινωση η ΤΣΣΚΑ.Με τοσο ξυλο και ειχαν λιγοτερα φαουλ οι του ΟΣΠΦ.Ρε τα Ρωσακια μπροστα στον Ολυμπιακο ειναι ανυπαρκτοι.Θελω να δω στον δευτερο γυρο πως θα τους παιξουν με στην Ρωσια.Ειλικρινα δεν ξερω αν επαιξαν εδρα η οντως αυτο που ακουγεται για Ρηγα ειναι γεγονος.Μπορει να ειναι και οι καλες σχεσεις των Αφων με τον Μπερτομεου,τις προαλλες διαβασα οτι ειχαν συναντηση για γευμα οι τρεις τους,ολα μετρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα σε ολους, καλησπερα Τζιμ. Θελω να ρωτησω αν μπορει το σχημα με τους τρεις κοντους που χρησιμοποιει ο Ιβανοβιτς (διαμαντιδης, νελσον, σλοτερ) να κλεισει και τις αμυντικες τρυπες του παο στην θεση 3, που προκυπτουν λογω καποιων αδυναμιων του γιανκοβιτς στην αμυνα. Δηλαδη, αν μπορει ο διαμαντιδης κυριως (εφοσων ο νελσον θα αμυνεται λογικα στο 1 ή στο 2) να ματσαρει τα αντιπαλα τριαρια και να παιξει καλυτερη αμυνα απο τον βλαντο. Επισης, αν για τον ιδιο λογο πιστευεις ο,τι θα ξαναδουμε σχημα με φωτση και γκιστ στα φοργουορντς....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα πρόεδρε.. Αυτό είναι σχετικό, ανάλογα με το τι έχει παρατάξει ο αντίπαλος στο παρκέ. Αν για παράδειγμα στο "3" απέναντι είναι ο Ματσιούλις με το μέγεθος και τη δύναμη του σαφώς και ο αρχηγός θα έχει θέμα. Αντίθετα μπορεί να είναι αποτελεσματικός απέναντι σε πιο περιφερειακά "3"..

      Διαγραφή
    2. Αυτα τα δυο τρικ πιστευεις μπορουν να βοηθησουν αποτελεσματικα στην αμυνα για την θεση "3" με πολυ παικτες οπως ο ουιμς, ο περπερογλου κ.λπ. Ο βλαντο μπορει να βελτιωθει στην αμυνα;
      ΠΡΟΕΔΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ο Βλάντο είναι αδύναμος για να σπρώξει στο ποστ. Δεν είναι Γιόνας ούτε Μπράμος.

      Διαγραφή
    4. Ο Βλάντο όμως έχει παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια.

      Διαγραφή
  14. Καλησπερες,σκορπιες εντυπωσεις απ την ευρωλιγκα που ετυχε να δω αρκετα αυτη την εβδομαδα.
    -Στο σεφ ειταν σαν να εβλεπα γιαννακη-ομπραντοβιτς σε ματς τελικων Α1 μερικα χρονια πριν,ο ιτουδης ποσταρε με το ντεκολο(Γαλλο διαμαντιδη;;) πηγαινωντας ειτε για το γκολ φαουλ ειτε για το σπλιτ αουτ στον τεοντοσιτς-Ο σφαιροπουλος δεν ηθελε να περασει η μπαλα στη ρακετα οπου οι σεντερ των ρωσων ειχαν υψομετρικη διαφορα και πηγε σε σιγουρα χερια στην επιθεση.
    Μηλησε η εδρα σε ολα τα επιπεδα παντως,μπορουσε να νικη και με παραπανω ποντους ο ολυμπιακος.
    -Ειχα να δω τοσο χρονο το φωτση στο 3 απ τους βανκουβερ γκριζλς...λιγο χαμενοι οι αμερικανοι της αλμπα που του αφηναν το σουτ στη δυνατη πλευρα στο β'ημηχρονο,νικη που λογικα περναει το παο.
    -Ποσο χαλια ειταν το μιλανο το χα ξαναγραψει στην προηγουμενη φαση,δεν βλεπω να υπαρχει γυρισμος παντως...

    NCAA μαραθωνιος χθες με τον αιζα'ια τειλορ του τεξας να μου βγαζει τα ματια...Ταλεντο στο σκοραρισμα ο ρασελ του οχαιο και πολυ δυναμη ο μουντια'ι' για ποιντ γκαρντ αλλα οι κηνησεις του taylor ειταν το κατι αλλο...Εκπληκτικο πρωτο βημα παρα πολυ γρηγορος και καλο ματι στο γηπεδο,θελει βελτιωση στο σουτ του και λιγη ακομα σκληραδα για το επομενο επιπεδο,αντιθετα ο τζεραιαν γραντ του νοτρ νταμ δειχνει να κολαει καπως στο κλειστο γηπεδο τον περιορησε χθες ο κσιζεφσκι μετα τη ζημια που του εκανε πριν 10 μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γεια σας παιδια και τζιμ.....λιγα λογια για τις ομαδες μας
    πολυ καλος ο ολυμπιακος με τσσκα ειδικα οταν παιζει επιθετικη αμυνα(με την ανοχη βεβαια των διαιτητων)η μονη περιπτωση να μεινει εκτος μαδριτης ειναι να παιξει με τον παναθηναικο,ταπεινη μου αποψη ειναι οτι ηδη οι πρασινοι τον εχουν σημαδεψει για το τοπ8.ας ελπισουμε τα τζιμανια της βαρκελωνης να βαλουν τελευταια αγωνιστικη ολα τα ματς την ιδια ωρα
    ο παναθηναικος απο την αλλη οπως εχει πει και ο τζιμ κατα καιρους αν δεν στηριχτει στην αμυνα του δεν παει πουθενα....μολις μπει ο λαβαλ θα ανεβει και εκει επιπεδο.......το ματς κλειδι ειναι με μακαμπι εκτος,εκει ισως κριθει το πλεονεκτημα εδρας,εγω αυτο το παιχνιδι νομιζω θα το παρει ο παναθηναικος,η μακαμπι δεν ειναι τοσο καλη ομαδα ωστε να κρατησει απορθητο το γιαντ ελιαου
    Υ.Γ ο γιαννης σε δυο χρονια θα ναι παικτης 15 ποντων και 10 ριμπαουντ...αν βελτιωσει το σουτακι του θα παιξει ολ σταρ γκειμ....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O OSFP me entipwsiase me to paixnidi pou ekane. Ean sinexisei etsi einai to No 1 favori gia tin evrwpaiki koupa.

    Oson afora ton PAO, den mou poliaresei o Ivanovic alla kati eida sto Verolino pou me ekane na pistepsw oti isws kanw lathos. Noiwthw oti o i omada den paizei akoma etsi opws thelei o proponitis. Afto pou vlepoume diladi den einai afto pou exei sto mialo tou o Dusco. Tha prepei na allaksei DNA o PAO. Ean ginei telika afto isws sto telos na vgei kati kalo.. Den kserw omws ean iparxei o xronos, i stiriksi kai i ipomoni gia afto to egxeirima.

    P.S. 1 Pws einai dinaton i Malaga na einai prwti sto Ispaniko Prwtathlima? Exei metria omada kai paizei ATHLIO basket.

    P.S. 2 Exw arxisei kai siniditopoiw poso xamilou epipedou einai i Evrwliga. Kathe xrono oi idies 6-7 omades na palevoun gia ton titlo. To NBA akoma kai simera, en etei 2015, einai eti fwtos mprosta. :(

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ποιος θα μαθει στον Νελσον οτι οταν βλεπει διαδρομο για το καλαθι πρεπει απλα να παιρνει φορα να παταει γερα και να πηγαινει για καλαθι&φαουλ.

    ωρες ωρες κανει σαν τον Καλαθη στα πρωτα του χρονια...

    Ο ξαδερφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κούπα είναι της Ρεάλ. Ο μόνος που έχει τύχη να την καθαρίσει είναι ο Ολυμπιακός που θεωρώ όμως ότι θα μείνει έξω αν διασταυρωθεί με ΠΑΟ. Και ο Ζοτς θα αποκλείσει τη Μακάμπι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα..

    Ο κόουτς-θρύλος του Νορθ Καρολάινα και μέντορας του Μάικλ Τζόρνταν, Ντιν Σμιθ δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε στα 83 του. Καλό παράδεισο σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές του αμερικανικού και παγκόσμιου μπάσκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΟΔΙ ΕΞΩ ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΒΡΗΚΕ?ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΡΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΟΥΝ...Υ.Γ.ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΜΟΜΦΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΑΝΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΑΥΡΙΟ Η ΣΕΖΟΝ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΠΟΡΙΑ ΕΚΦΡΑΖΩ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται να βγείς δεύτερος Σέντρικ, αυτή την αίσθηση έχω. Με μειονέκτημα και διασταύρωση με ΟΣΦΠ είσαι μια χαρά. Εννοείται ότι είναι ντέρμπι και ο αντίπαλος παίζει καλύτερα τώρα όμως νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό είναι το καλύτερο ματσάρισμα για ΠΑΟ.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΤΕΜΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗΥΓ.ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ Ε ΜΑΝΟΥ???ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
  21. καλημέρα παιδια!
    Η ευρωλιγκα μπαινει στο πιο κρισιμο σταυροδοδρομι και ολες οι ομαδες πλεον εχουν αρχισει να δειχνουν τα τρωτα τους σημεια και να κανουν τις κοιλιες τους.
    Ο ΟΣΦΠ που δε βλεποταν σε ορισμενα ματς του 1ου γυρου(αλλα και στο 2ο ημιχρονο με την Εφες) εχει καταφερει ,πρωτον να εχει παρει σχεδον ολα τα αποτελεσματα που εχει χρειαστει και δευτερον να αρχισει να φορμαριζεται σε μια πολυ κρισιμη περιοδο,και μαλιστα με εναν τροπο που δειχνει οτι σηκωνει και αλλη βελτιωση.Σε αντιθεση με περσι που εχασε με Αρμανι και Μπαρτσα στο Σεφ σε δυο παιχνιδια που μπορουσε να κερδισει και την συντριβη στο Μιλανο.Αυτα τα 3 παιχνιδια στερησαν περσι απο τον Ολυμπιακο το φαιναλ φορ.
    Ο ΠΑΟ βρισκεται επισης απο πλευρας αποτελεσματων σε καλη θεση,απλα πονεσε αρκετα ο τροπος που εχασε στη Βαρκελωνη.Το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζει φετος συνολικα,ειναι το προβλημα με την ομοιογενεια του ροστερ του λογω τραυματισμων.Μονο στο παιχνιδι με τη Ζαλγκιρις αν δεν κανω λαθος ηταν ενα παιχνιδι που εφτασε κοντα στο να ειναι πληρης αλλα εχασε το Μαυροκεφαλιδη,και μετα απο λιγο τον Παππα με ρήξη της σκωληκοειδούς(!!!).Αυτη η κατασταση που ειναι ενας συνδιασμος ατυχιας και αστοχων επιλογων του τεχνικου τιμ,δυσκολευει ακομα περισοτερο τη δουλεια του Ιβανοβιτς που με σφιχτοτατο μπατζετ (αν και η προσθηκη Λαβαλ μοιαζει με αρκετα μεγαλη πολυτελεια σε αυτη τη φαση) οδηγει τον ΠΑΟ στα πλευοφ της ευρωλιγκας.Ενα δευτερο προβλημα ειναι η τοσο χαωδης διαφορα στην αποδοση αλλα και στην αναπτυξη των plays της ομαδας απο το ΟΑΚΑ εως τα εκτος...γιατι με την αποδοση του Βερολινου στο Τελ Αβιβ δεν κερδιζεις και πιθανως ουτε και στην Πολη.
    Η ΤΣΣΚΑ κανει την κοιλια της και βλεπω ενα μικρο προβλημα και στην φροντ λαιν της με τον Βοροντσεβιτς να μην μπορει να αποδοσει τα μεγιστα σε αυτη τη φαση,πιστευω οτι ο Ιτουδης μπορει με εσωτερικες κινησεις να διορθωσει καποια πραγματα,στο ΣΕΦ παντως πλην των απλησιαστων Ντε Κολο - Τεοντοσιτς δεν ειχε τον αερα του φοβητρου
    Η Ρεαλ εμενα δε μου γεμιζει το ματι σαν συνολο,παιζει στο ρελαντι με την αδιαμφησβητη και τεραστια αξια των Ρουντι-Σερχιο-Γιουλ και την σταθεροτητα του Ρεγιες ,με φουλ Ισπανικη ταυτοτητα δηλαδη,αλλα οι υπολοιποι δε λειτουργουν σε αυτο το συνολο αφοιμοιοτικα αλλα σαν ρολιστες για τους σταρ,και μοιαζουν πολυ μετριοι(καποιοι ειναι κι ολας) επισης ο Λασο κλασσικα δεν μοιαζει να εχει κερδισει τους παικτες του.Δεν αμφιβαλω πως η αξια της Ισπανικης τετραδας ειναι ικανη για να τους δωσει το τροπαιο αλλα δεν ειναι κι αυτοι φοβητρα.
    Η Μπαρτσα εχει κανει ενα πολυ αλλοπροσαλο συνολο ,πιθανως με το μεγαλυτερο ταλεντο στην Ευρωπη αυτη τη στιγμη ειδικα στο επιθετικο κομματι αλλα δειχνει οτι δε μπορει να παρει αποτελσματα με αυτη τη στιγμη να υπολειπεται μιας νικης του ΠΑΟ που την περιμενει στο ΟΑΚΑ (και πρεπει να κερδισει) και μοιαζει γενικα χαμενη,αν και εντυπωσιακη.Επισης ο μονος Ισπανος που εχει μεινει ειναι ο Αμπρινες που αυτη τη στιγμη βλεπει τη σολα απ τα παπουτσια του Χεζονια που κανει υπερφυσικα πραματα.
    Η "πιο αμερικανικη πεθαινεις" Μακαμπι εχει βρει το στυλ που τις αρεσει ,εχει ξαμολησει τον Παργκο που την τρεχει,εχει αριστα αποτελεσματα μεχρι στιγμης και ενα τροπο παιχνιδου που βαζει δυσκολιες στους αντιπαλους ,αλλα εχει δυκολη συνεχεια.

    RIP κοουτς Ντιν Σμιθ,μεγαλο μεριδιο για την αναπτυξη του μεγαλυτερου ολων Μαικλ Τζορνταν αλλα και για ενα τεραστιο κολεγειακο προγραμμα που επιδρα στο μπασκετ που βλεπουμε σημερα σε Ευρωπη και Αμερικη

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παίδες με Τσαϊρέλη για ΟΣΦΠ όντως ισχύει?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακούστηκε στη περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με πετγουέη

      Διαγραφή
    2. και ο Αγραβάνης θέλει 1.5 μήνα ακόμα. Ο Παπαπέτρου? Ξέρει κανείς? Φεβρουάριο δεν ήταν να επιστρέψει?

      Διαγραφή
  23. Η Άλμπα είναι καλή ομάδα και όχι τόσο limited επιθετικά όσο φάνηκε. Πολλές φορές φέτος έχει πιάσει ψηλά νούμερα. Ήταν καλός αμυντικά ο ΠΑΟ. Οι 43 δικοί στο β' ημίχρονο είναι εξαιρετικό νούμερο απέναντι σε αυτές τις συνθήκες.

    NickTime

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρή ομάδα. Δεν έχει την ποιότητα για οχτάδα αλλά ο ομπράντοβιτς κάνει καλή δουλειά.

      Panos

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους.
    ΟΣΦΠ: Δεν πίστευα ότι θα νικούσε, περίμενα μια δύσκολη ήττα μέσα από ένα κλειστό ματς. Εν τέλει ο ΟΣΦΠ, καθάρισε κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, την σκληρή άμυνα. Ο Μπαρτζώκας με τις προσθήκες Λαφαγιέτ, Ντάρντεν και Χάντερ το καλοκαίρι ανέβασε το ταβάνι της ομάδας του και τώρα βλέπει αυτό που ήθελε να δημιουργήσει. Παλικαρίσια νίκη και φουλ για πλεονέκτημα έδρας.
    ΠΑΟ: Πρέπει μιας και πλέον έκλεισε το ρόστερ, να βρούνε άκρη με την νοοτροπία στα ματς εκτός έδρας. Είναι απαράδεκτος ο ΠΑΟ μέχρι το 25'. Άφησε να τον στριμώξει μια μέτρια ομάδα με μπόλικο πάθος.
    Πρέπει να καταλάβουν ότι μακριά απο το ΟΑΚΑ χρειάζεται να είναι 100% μέσα στον αγώνα και να κάνουν τους αντίπαλους να ματώνουν σε κάθε επίθεσή τους. Το ματς στο Τελ Αβιβ κρίνει το πλεονέκτημα έδρας μιας και η Μακάμπι αυτή την περίοδο δε δείχνει επιρρεπής στην γκέλα, μόνο στην Ισπανία μπορεί να χάσει. Τακτικά δεν έχω να προσθέσω κάτι, ο κόουτς πήγε να τα χαλάσει στο τέλος αλλά ευτυχώς το κατάλαβε.
    Βεζένκοβ: Είδα σχεδόν όλο το ματς. Στην άμυνα έχει θέματα και στο τέλος με το μαρκάρισμα του Αμερικάνου και την κούραση ίσως, δεν απέδωσε καλά. Αλλά 19 χρονών με τέτοια ωριμότητα, σουτ και ριμπάουντ έχει τεράστιες προοπτικές.
    Προσωπικά θα ήθελα να τον δω στον ΠΑΟ και στην θέση του Φώτση σε δυο χρόνια.Προφανώς τον κλείνεις από φέτος δίνοντας καλά λεφτά στον Άρη τα οποία θα βγάλεις μέσα από buyout.
    Και λέω τον ΠΑΟ γιατί ο ΟΣΦΠ έχει τον Αγραβάνη που ανεβαίνει και τον Πρίντεζη που έχει ακόμη χρόνια να δώσει.

    Officer

    ΥΓ: Μετά το τρίποντο του Σλούκα, ο ΟΣΦΠ σκοράρει σερί 15/16 βολές και φτάνει τους 84 πόντους. Αν αυτό γίνονταν σε ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟ θα είχαμε δράματα. Η διαιτησία ήταν 50αρίσια, αν και περίμενα να την σπρώξει την ΤΣΣΚΑ. Μακάρι να είναι έτσι σε κάθε αγώνα των ομάδων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. officer οχι και 50ρισια η διαιτησια,οι του ΟΣΦΠ επαιζαν ξυλο και πηραν λιγοτερα φαουλ,για να μην πω για τις βολες γιατι δεν αποτελουν κριτηριο διαιτησιας.Αλλα ηταν φανερο οτι οι παιχτες του ΟΣΦΠ με τοση αμυνα τελειωσαν ολοι με 2-3 φαουλ,μην λεμε οτι θελουμε.Μακαρι να ειχε και ο ΠΑΟ τετοια σφυριγματα.

      Διαγραφή
    2. Οταν παιζεις καλη αμυνα φιλε δεν κανεις φαουλ. Μην παπαγαλιζετε οτι διαβαζετε δεν ξερω και εγω που

      Διαγραφή
  25. το ΥΓ σου λέει πολλά officer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Τζιμ είχε πεί Βεζένκοφ-Μποχωρίδη οπωσδήποτε το καλοκαίρι με τον Αλέξανδρο να καλύπτει το 4 και το 3 από τον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε αν είχε υπογράψει ο Βεζένκοφ τώρα θα είχε αφήσει πολύ πίσω τον Γιάνκοβιτς παρότι είναι πρωτίστως 4αρι.

      Panos

      Διαγραφή
  27. Μποχωρίδης
    Παππάς
    Βλάντο
    Βεζένκοφ
    Διαμαντάκος/Παπαγιάννης

    NickTime

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόνιαρης Μποχωρίδης Γιάνκοβιτς Χαραλαμπόπουλος Διαμαντάκος αυτή τη στιγμή η πεντάδα με Κολοσσό

      Panos

      Διαγραφή
    2. Και στο Βερολίνο είδαμε ελληνικές πεντάδες.. Α ρε πρόεδρε

      Διαγραφή
  28. Ιδού λοιπόν αυτό που θέλει ο ΔΓ. Παρότι μερικές φορές φέρνει λίγο σε παρανοϊκό, ξεκάθαρα δεν είναι. Στον προημιτελικό του Οκτωβρίου βοήθησαν οι μικροί αλλά αυτό δεν τους κάνει έτοιμους παίκτες. Αν θέλουμε να μιλάμε για play off και για double δεν νοείται να έχουν χρόνους πάνω από 10 λεπτά οι μικροί.
    Αλλά ήθελε ο ΔΓ να βλέπει ότι σιγά σιγά μπαίνουν στην εξίσωση. Μια τέτοια κίνηση σαν την σημερινή, να μείνει έξω ο Μπλουμς ένα ματς να παίξει ο Κόνιαρης, ή όταν το παιχνίδι έχει κριθεί να πέρνουν αυξημένο χρόνο συμμετοχής οι μικροί. Καθόλου τυχαία οι δηλώσεις ΔΓ έγιναν μετά το ματς με Γαλατά, όπου είχε καθαρίσει από νωρίς η ομάδα αλλά οι μικροί δεν έπαιξαν καθόλου.
    Παρόλα αυτά άκομψος ο τρόπος που το έθεσε, μείωσε τον προπονητή και την πολύ καλή δουλειά που κάνει μέχρι τώρα. Ο Χαραλαμπόπουλος ήδη μοιάζει πολύ καλύτερος παίκτης, ενώ και ο Κόνιαρης για μένα έχει φοβερό potential και μπορεί να γίνει άνετα μια βελτιωμένη version του Μάντζαρη αν φυσικά δουλέψει πολύ.
    Από κει και πέρα για Λαβάλ θα δούμε τι γίνεται. Έχω και εγώ προβληματισμούς σχετικά με το πως θα τον δουλέψει ο Ιβάνοβιτς, αλλά σαν επιλογή ειδικά για mid-season είναι ίσως και πολυτέλεια. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά ανεβάζει ταβάνι η ομάδα και δυναμώνει πολύ στη ρακέτα και την άμυνα.
    Υ.Γ. Φοβερή παράσταση του Ολυμπιακού με ΤΣΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με αφορμή τα όσα σημειώνει ο Madness...
    Η προώθηση νεών παικτών στον Παναθηναϊκό κατά την ταπεινή μου άποψη έχει πετύχει. Χαραλαμπόπουλος και Μποχωρίδης έχουν καλούς χρόνους στον ελληνικό πρωτάθλημα (ο δεύτερος παρά την παρουσία και του Νέλσον)...και έχουν και την παρουσία τους και στην Ευρωλίγκα. Του χρόνου σίγουρα θα μπορούν να παίζουν (αν συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά) στους χρόνους που παίζουν σήμερα οι Γιάνκοβιτς-Παππά...Έτσι γίνεται η σωστή δουλειά...σταδιακές αλλαγές και ενσωμάτωση των νέων παικτών σε ένα ήδη δεμένο σύνολο.
    Αυτό που δεν έχει πετύχει και καλώς δεν έχει πετύχει είναι η...κολεγιοποίηση του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντάκος και ο Παπαγιάννης ως δεύτερος και τρίτος, οι Λούντζης και Κόνιαρης με ρόλο σε κάθε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος θα σήμαινε πρακτικά...μηδέν πορεία στην ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα προσπάθεια για να μπούμε στην πρώτη τετράδα.
    Τα παιδιά μπορεί να είναι μεγάλα ταλέντα, να έχουν τα φόντα ώστε σε 2-3 χρόνια να παραμιλάμε όλοι για αυτούς αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν του παίκτες του Απόλλωνα Πάτρας και του Κολοσσού, πόσο μάλλον του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ.
    Ναι αν έπαιρναν χρόνο ενδεχομένως να βοηθούσε στην ωρίμανση τους...ίσως όμως λειτουργούσε εντελώς αντίθετα:
    1. Απογοήτευση τους και κάψιμο τους υπό το βάρος της ευθύνης.
    2. Ξενέρωμα των υπόλοιπων παικτών που θα πρεπε να παίζουν για 2 σε κάθε παιγνίδι, δημιουργία κακού κλίματος στην ομάδα κτλπ.
    Τώρα για τα όσα αναφέρει ο Δ. Γιαννακόπουλος, μόνο ως σπόντα στον προπονητή την αντιλαμβάνομαι προκειμένου να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο τη νεολαία...και αυτό μπορεί να γίνει να πάρουν χρόνο οι Κόνιαρης, Διαμαντάκος όπως σήμερα με τον Κολοσσό όταν η διαφορά είναι στους 15-20 πόντους...
    Κακά τα ψέματα ο κόσμος σε γενικές γραμμές μπορεί να θέλει τις αλλαγές και την προώθηση νέων, την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί να δεχθεί την ομάδα να παραπαίει στο Ελληνικό πρωτάθλημα ή να μην φτάνει ούτε στο TOP 16...

    GREENRED XANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Ιτούδης έχει να διαχειριστεί την πρώτη πραγματική κρίση στη Μόσχα. Τώρα θα τον δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιτούδης θα τη διαχειριστεί. Τον Ζοτς δε βλέπω να τα βγάζει πέρα..

      Διαγραφή
    2. Προσευχηθείτε μη δείτε τον Ζοτς στο Φ4

      Διαγραφή
    3. Καθόλου χλωμό. Το διπλό στη Νίζνι μπορεί να τον φέρει με πλεονέκτημα στα πλεη οφς.

      Διαγραφή
  31. Εκανε το θαυμα του και παλι ο γιαννακο.. παιξανε ολοι οι μικροι (οσοι ηταν 12 αδα) και μαλιστα εμεινε εκτος ο μπλουμς για να παιξει ο κονιαρης.. ακομψα?? ναι.. αποτελεσματικα ??? παλι ναι..
    Το θεμα ειναι κατα ποσο βοηθιουνται οι νεοι παιχτες με το να παιζουν.. ο χαραλαμποπουλος πχ επι ομπρα επαιρνε κατι δευτερολεπτα αλλα ποσο προσγιωμενος μπορει να μεινει ενας 18 χρονος οταν παιζει λεπτα ολοκληρα σε ομαδες οπως ο παο και ο οσφπ???!!!
    Το αν τελικα θα τους κανει καλο ή κακο θα φανει στο μελλον.. μονο εγω το ειδα ή ο χαραλαμποπουλος ηταν πολυ πιο γρηγορος στα ποδια και στην σκεψη?? και πιο ελαφρυς??
    Ο μποχωριδης εχει μεινει πισω απο θεμα ψυχολογιας και θα πρεπει να ηρεμισει, η παρουσια των μικρων σμρ ελπιζω να του δειξει πολλα πραγματα.
    Ο ιβα εχει αλλη νοοτροπια και μαλλον παραπλησια με τον ομπρα σε σχεση με τον πεδουλαρακα... ο λαβαλ θα παιξει μονο οταν ο κοουτς κρινει οτι ειναι ετοιμος και μαλλον οχι απο θεμα φυσικης καταστασης.. ο μουσακιας που εφυγε με μισο ποδι επαιζε στο 90 % των παιχνιδιων που προλαβε να παιξει..
    Διαμαντιδης παπαλουκας σπανουλης δεν θα ξαναυπαρξουν..το καλουπη τους εχει σπασει.. παμε για τον επομενο και δεν υπαρχει λογος να γινονται ανουσιες συγκρισεις μποχω με διαμανταρο ή σλουκα με σπαν !!
    Αυτο που κανει φετος ο γαυρος ειναι τρομερο.. το ροστερ ειναι του μπαρτζωκα και μπραβο του παροτι δεν πιστευα σε τπτ με αυτο, η σκυλιασια αμυνα ειναι του τωρινου κοουτς που μαλλον απαλλαξε την ομαδα απο την κλαψα και την ελευθερωσε για πολλα πραγματα. Ηδη η παρουσια της ομαδος στην ευρωπη ειναι επιτυχια και το ιδιο βεβαια και η γενικη παρουσια του παο που ηδη εχει περασει στους 8 εστω και ως τεταρτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις γιατί έχει μείνει πίσω ψυχολογικά ο Μποχώ? Είναι ο μόνος που έχει στανταρντ λεπτά?

      Panos

      Διαγραφή
    2. πανο οι ενεργειες του στο γηπεδο μου δειχνουν κατι τετοιο.. οι πασες του και τα λει απ του.οκο αλλο επιπεδο ο αρης με τον παο αλλα δεν μου θυμιζει σε τπτ τον παιχτη που επαιζε στον αρη.

      Διαγραφή
    3. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τον Μποχώ. Τον τραυματισμό να μην είχε

      Panos

      Διαγραφή
  32. τζιμ 2 λογια για αεκ θελω... απο που ερχονται τα λεφτα..??? και κατα ποσο ειναι εξασφαλισμενα τα συμβολαια??? μιλλαμε για ομαδα που εχει μηδενικα εσοδα απο χορηγους και εισιτηρια και ομως ανεβαζει το μπατζετ πολυ ψηλα..
    Εχουμε πληροφοριες για βενζεκοφ?? ολο το καλοκαιρι μου ειχανε φαει τα αυτια φιλοι απο θεΣ οτι ειχε κλεισει σε παο αλλα τελικα δεν εκατσε.
    Ο λαουαλ θελει τον χρονο του στο παρκε για να κανει την διαφορα και σε καμοια περιπτωση δεν ειναι μαυροκεφαλος που θα μπει και θα σ σκοραρει 8 ποντακια σε ενα τριλεπτο!!
    Πολυ μπι ρι μπιρι για τον πρωην μαυρουκο του παοκ παλι για τον παναθηναικο...
    Υπαρχει θεμα του διαμανταρο με τον ολο τροπο που παιζει φετος η ομαδα??
    Δωσε ινφο μεγαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελισσανίδης από πίσω Κρις. Ακούγεται ότι θα ζητήσει και wild card για την επόμενη ευρωλίγκα και έχει πολύ καλή τύχη να την πάρει. Με το οπλοστάσιο που έχει ο Σάκοτα πιστεύω θα βγεί σχετικά εύκολα τρίτος στα playofs.

      Panos

      Διαγραφή
    2. Μη παίρνεις και όρκο Πάνο. Τα Τέμπη είναι επικίνδυνα..

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    3. Απλά πιστεύω ότι η ποιοτική υπεροχή της ΑΕΚ είναι πλέον μεγάλη.

      Panos

      Διαγραφή
    4. Είναι πολύ ικανοί οι αντίπαλοι κόουτς (Σούλης, Πρίφτης) και θα έχουν και την έδρα. Δε θα είναι εύκολο.

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    5. πανο η αληθεια ειναι πως η ΑΕΚ πλεον εχει πολυ πιο δυνατο ροστερ σε σχεση με αρη παοκ και ισως η προοπτικη της ευρωπης να την ανεβαζε και αλλο. μακαρι να παρει την καρτουλα οπως λες και να εχουμε 3 ομαδες εξω

      Διαγραφή
    6. Την αεκ την χρηματοδοτει ο προεδρος της Αγγελοπουλος νομιζω Μακης λεγεται,καμια σχεση με τους αλλους του οσφπ.

      Διαγραφή
    7. Πρόεδρος της ΑΕΚ είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος. Γνωστός ΑΕΚτζης, κολλητός φίλος του τίγρη, έχει εταιρεία που ασχολείται με λογισμικά τυχερών παιχνιδιών κτλ. Μπορεί να μην είναι ο Αμπράμοβιτς αλλά την αγαπάει και την πονάει την ομάδα.

      Διαγραφή
  33. τι μπιρι μπιρι, ποιον μαυρουκο ρε κρις πως εκφραζεσαι ετσι;;διαμανταρο;;; τι ειναι τουτο;;με τον ολο τροπο που παιζει φετος η ομαδα;;;;;;;;;;;;αλλα και αλλα.θελεις και ινφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τι μπογκντανοβιτς,τι μιροτιτς,τι τελετοβιτς......μια χαψια τους εχει ο γιαννης...παει ολοταχως για τριπλ νταμπλ το καθαροαιμο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μου άρεσε πολύ ο Κόνιαρης χθες. Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι είναι ότι καλύτερο έχει η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόνιαρης Χαραλαμπο. Οι υπόλοιποι έτσι και έτσι. Θα εξαρτηθεί.

      Διαγραφή
    2. Και Παπαγιάννης αν μείνει

      Panos

      Διαγραφή
  36. o Λουντζης ειναι ακομη καλυτερος,ο χρονος θα δειξει για ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Γιάννης βγάζει φωτιές. Παίκτης της εβδομάδας με 19.5 πόντους (63.3% εντός παιδειάς), 11 ριμπάουντ, 3 τελικές και 1.8 κοψίματα και χθες που τον είδα άγγιξε το triple double. 12 πόντοι (4/9 2π, 0/1 3π, 4/4 προσωπικές), 9 ριμπάουντ (2 επιθετικά) και 8 ασίστ. Αν συνεχίσει έτσι, οι Bucks λέτε να κάνουν κανένα upside στο 1ο γύρο;

    Πάντως ο Kidd είναι ανερχόμενος προπονητής. Τι πιο αναμενόμενο από ένα εκ των κορυφαίων εγκεφάλων στην ιστορία του αθλήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου συμφωνω..

      κατ'αρχας, κιντ.. τεραστιος σαν παιχτης..κορυφαιος εγκεφαλος οπως λες, οποτε γιατι οχι κ μεγαλος προπονητης σε λιγα χρονια? ηδη δειχνει παρα παρα παρα πολυ καλα δειγματα.

      για τον γιανναρο δεν εχω να πω πολλα, τα λεει ολα στο παρκε. την τελευταια εβδομαδα εχει στατιστικα ολ-σταρ. οχι οτι δεν περιμεναμε κατι τετοιο, αλλα ειναι μια φοβερα ευχαριστη εκπληξη η διαρκεια του!!

      εγω παντως πιστευω οτι οι bucks θα ειναι στα πλει οφφ και εκει μπορει να κανουν καμια κηδεια με μια "βατη" διασταυρωση (δεν ειναι κ απιθανο πιστευω...)

      αντε να επιστρεψει κ ο τζαμπαρι παρκερ να δουμε ακομα πιο ωραια πραγματα. (βεβαια δεν ξερω αν η αποδοση του γιαννη θα "πεσει" με την επιστροφη του..)

      Διαγραφή
    2. Οι Ράπτορς είναι μια "καλή διασταύρωση"..

      Διαγραφή
    3. Την Ανατολή θα την πάρουν οι Χιτ

      Διαγραφή
    4. Αρκεί να έχουν Μπος-Γουέηντ στο παρκε

      Διαγραφή
    5. Σε ποιο όνειρο είσαι; Να σε ξυπνήσω;

      Μπιλ, ο Πάρκερ πότε γυρνάει; Ξέρουμε;

      Διαγραφή
  38. Και μόνο που ο Κιντ έχει φέρει μια ομάδα υποψήφια για ένα από χειρότερα ρεκόρ φέτος σε θέση πλεη-οφς τα λέει όλα.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Johny Q

      ανάλογο πρόσπεκτ του Γιάννη αλλά στη προπονητική

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    2. Κακώς τον άφησαν οι Νετς

      Διαγραφή
    3. Ήθελε φουλ εξουσία στον οργανισμό. Για αυτό τον άφησαν.

      Mario

      Διαγραφή
    4. Μερικούς μήνες μετά οι Νετς χαροπαλεύουν και ο Κιντ φέρνει μια ομάδα αουτσάιντερ στα πλεηοφς

      Διαγραφή
  39. τζιμ δεδομενης της αγωνιστικης (αν)ετοιμοτητας του πετγουει δεν νομιζεις οτι θα ταιριαζε τελεια στον ολυμπιακο και στο μπασκετ του σφαιροπουλου ο βεζενκοφ?κατι ακουστηκε αλλωστε για ρητρα 250.000 ευρω μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή