Athlenda

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Hoopfellas 2016 EL Playoffs Predictions



Ήγγικεν η ώρα.. Το Hoopfellas καλεί τους αναγνώστες του σε δύο εβδομάδες μπασκετικής παράνοιας, αυτές που περιμένουμε όλοι από την αρχή της χρονιάς. Προγνωστικά, ανάλυση και πιθανότητες για τα τέσσερα ζευγάρια των Playoffs της Ευρωλίγκας. Κύριοι, καλωσορίσατε στο καλύτερο κομμάτι της σεζόν.. 




Και φυσικά ανοίξατε τη κατάλληλη πόρτα. Το Hoopfellas έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση, όντας η πιο "φορμαρισμένη" σελίδα διαχρονικά σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, χτυπώντας κόκκινο σε όλα τα επίπεδα σαν οργανισμός/κοινότητα. Και για φέτος έχω ετοιμάσει ωραία πράγματα κάνοντας τη κατάλληλη προεργασία από τις πρώτες πρωινές ώρες τη προηγούμενης Πέμπτης..


Πάμε λοιπόν μαζί να ρίξουμε τη δική μας πρώτη, ιδιαίτερη ματιά σε καθένα από τα τέσσερα ζευγάρια των Playoffs και μετά να ξεκινήσουμε τη συζήτηση μας. Κύριοι, καλωσορίσατε στο "καλύτερο κομμάτι της σεζόν".




Και για να σας βάλω στο κλίμα..


Αυτή ακριβώς ήταν η αντίδραση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν, περιμένοντας τον αντίπαλο του στα φετινά Playoffs της Ευρωλίγκας, είδε τη Ρεάλ του Πάμπλο Λάσο να (του) έρχεται.. (vid)





Fenerbahce-Real Madrid


Η σειρά, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι μια πολύ μεγάλη προπονητική πρόκληση για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανάλογη κατά τη ταπεινή μου γνώμη με αυτή του 2011, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τότε με μειονέκτημα έδρας τη Μπαρτσελόνα. Αναφορικά με τη προσέγγιση της σειράς από τον κόουτς Ομπράντοβιτς, σας υπογραμμίζω ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν απαιτεί καθαρό μυαλό αλλά ενεργοποίηση της αστείρευτων ικανοτήτων μήτρας παραγωγής ιδεών και φαντασίας που κρύβει στο κεφάλι ο συγκεκριμένος. Ο σύγχρονος Mastermind του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρέπει για δύο εβδομάδες να βυθιστεί πνευματικά σε μια προπονητική νιρβάνα και να ισορροπήσει στη λεπτή γραμμή μεταξύ ευφυίας και παράνοιας για να φέρει τη σειρά στα μέτρα του. Άλλωστε το έχουμε υπογραμμίσει. Βρισκόμαστε στη περίοδο όπου ο πιο δυνατός μυς είναι το μυαλό.. Και η Vesely-less Fenerbahce έχει ακουμπήσει εκ ολοκλήρου στις πλάτες του προπονητή της. Αυτός είναι το πιο δυνατό χαρτί της στη σειρά..


Η Ρεάλ πλέον είναι επικίνδυνη. Όταν έχεις το φίδι να ψυχορραγεί, του κόβεις το κεφάλι.. Αν ζήσει, θα έχεις πρόβλημα. Νομίζω κάπως έτσι αισθάνονται οι αντίπαλοι των πρωταθλητών Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα (σχεδόν ίδιο) σύνολο που πέρυσι τέτοιο καιρό ξεκίνησε να σαρώνει ότι ..κούπινο έβρισκε μπροστά του. Οι Μαδριλένοι έχουν περισσότερα διαθέσιμα όπλα για να πετάξουν στη μάχη από τον αντίπαλο. Είναι φανερό. Όπως και το ότι θα συνεχίζουν να παίζουν τα παιχνίδια στον δικό τους αγωνιστικό ρυθμό. Εκτιμώ ότι ο κόσμος φοβάται περισσότερο τη προσωπικότητα και το background των παιχτών του Λάσο παρά το μπάσκετ της Ρεάλ. Καμία αμφιβολία επί τούτου..


Η Φενέρ θα πρέπει να προτάξει το λεγόμενο gritty/rough basketball στη σειρά. Πρέπει να είναι τραχιά και θαρραλέα, επιβάλλοντας το δικό της τέμπο το οποίο θα της δώσει την ευκαιρία να παίξει τα παιχνίδια στο δικό της πλαίσιο. Ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι είναι η στιγμή για “εκπλήξεις” και θα προσπαθήσει να πετάξει χαρτιά βγάζοντας μπροστά στο rotation, σε ειδικούς ρόλους με αυξημένες αρμοδιότητες role-players που θα του δώσουν το μομέντουμ κάθε φορά. Η Φενέρ έχει τη τύχη να βγάζει από τον πάγκο της “βετεράνους-πρωταθλητές” της διοργάνωσης όπως οι Σλούκας (quality scoring/desicion making/clutch performance με αμφίβολο παρόν status καθώς τώρα ξαναμπαίνει στην ομάδα) Άντιτς (positiong/rebounding)-Χίκμαν (transition defense/slashing απέναντι σε μια άμυνα που κάθετοι παίχτες μπορούν να κόψουν στα δύο) οι οποίοι θα έχουν πολύ ξεχωριστό ρόλο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο δημιουργώντας τη συνθήκη ώστε οι Μπογκντάνοβιτς-Ντατόμε να κομματιάσουν τη “γεμάτη πράσινα φανάρια” άμυνα του Λάσο. Η Φενέρ θα είναι μεν αρκετά επιθετική (σε όλα τα επίπεδα, transition και σετ καταστάσεις) απέναντι στη χωρίς συνοχή ισπανική άμυνα όμως βασικός στόχος θα είναι να ελέγξει τη σειρά μέσα από τον ρυθμό και με μέσω την άμυνα της η οποία αναμένεται να κάνει χρήση των επαφών σε μεγάλο βαθμό (κομβικό το στυλ που θα επιλέξουν να σφυρίξουν οι διαιτητές). Όσο περισσότερο τα παιχνίδια πάνε στην επαφή και το μισό γήπεδο η πολύ πιο ικανή στις μετρημένες κατοχές και στο να ταξιδεύει στη γραμμή των προσωπικών Φενέρ θα έχει το πάνω χέρι. Ο Ομπράντοβιτς θα χρειαστεί βάθος για να ελέγξει τον ρυθμό δίνοντας σε αντάλλαγμα φθορά σε φάουλ και ανάσες για αυτό και θα προσπαθήσει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι πηγαίνοντας μέχρι τη τελευταία θέση του rotation.


Η Ρεάλ θα ακολουθήσει τη δική της λογική όπως σας έγραψα πιο πάνω γιατί απλούστατα δεν έχει άλλη. Βασικός της στόχος να απογοητεύσει την άμυνα των Τούρκων χαλώντας το μυαλό τους με καίρια χτυπήματα στη συγκέντρωση του αντιπάλου τα οποία θα τις επιτρέψουν να πάει το ματς σε αρκετές κατοχές και στο ανοιχτό γήπεδο. Σε αυτό το στυλ μπάσκετ οι Ισπανοί έχουν ως μεγάλο σύμμαχο όχι απλά τα εντυπωσιακά προσόντα στη transition δημιουργία και εκτέλεση ή τη ταχύτατη ανάπτυξη των περιφερειακών τους αλλά το low mistake basketball που τους χαρακτηρίζει διαχρονικά, το οποίο μαθηματικά τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Λάσο θα χρειαστεί hustling από τους περυσινούς του “ήρωες” (Νοτσιόνι, Ματσιούλις, Ρίβερς) και θα δώσει το τιμόνι στους Γιούλ-Ροντρίγκεθ τους οποίους θα είναι πραγματικά δύσκολο να ελέγξει η Φενέρ. Η Ρεάλ είναι ομάδα που βασίζεται περισσότερο σε εκτέλεση μέσα από συνεργασία σε σχέση με τη Φενέρ (έντονη ροπή για επίθεση με προσωπική φάση όταν ψάξει και βρεί το miss match στον κατάλληλο χώρο/χρόνο επίθεσης για τους Τούρκους) αλλά λειτουργούν περισσότερο στα αμερικανικά πρότυπα και μέσα από 2-2 ή 3-3 συνεργασίες με τους υπόλοιπους υποστηρικτικούς για τη τήρηση του σωστού spacing. Ο Ομπράντοβιτς θεωρώ δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να ανεβάσει στη πρώτη γραμμή των πιο παραγωγικών παιχτών του (δίπλα σε Μπογκντάνοβιτς-Ντατόμε) έναν τουλάχιστον εκ των Ντίξον-Ούντοχ τη στιγμή που η Ρεάλ θα προσπαθήσει (λέμε τώρα..) να κρατήσει χαμηλά τον αριθμό, όχι τόσο της συνολικής παραγωγικότητας της Φενέρ αλλά, των προσώπων που σκοράρουν μειώνοντας τους αμυντικούς “στόχους” της και κάνοντας τον αντίπαλο να δείχνει ρηχός..


Το Match-up

Oύντοχ-Άντιτς vs Αγιόν-Ρέγιες


Όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο σε ένα boxing match ανάμεσα σε δύο ομάδες με τρομερό Perimeter Firepower και πολλές παραμέτρους αλλά και μεταβλητές στην εξίσωση της τακτικής που θα δώσει πλεονέκτημα στο πεδίο μάχης, η μάχη του ζωγραφιστού είναι η σημαντικότερη δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα που θα καθορίσει το τέμπο που θα επικρατήσει. Θα μπορέσει η Φενέρ να κρατήσει τη Ρεάλ και κυρίως τον Ρέγιες (με τον Άντιτς) μακριά από το καλάθι; Ο Σκοπιανός φόργουορντ-σέντερ έχει τα κυβικά για να ματσάρει στη baseline τον εκπληκτικό Ισπανό ριμπάουντερ όμως αναγκαστικά θα τον δούμε και στο “5” με τη Φενέρ να πηγαίνει σε πιο light σχήματα τα όποια θα υποστηρίξει με επιθετικές, πιθανόν, απλωμένες άμυνες και τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα στο ριμπάουντ. Ο Ομπράντοβιτς έχει ικανά rebounding guards όμως η αλήθεια του μεγέθους και της δύναμης είναι πολλές φορές πολύ ωμή στη base line μετά από περιστροφές. Η απουσία του Βέσελι είναι τεράστια δεδομένου ότι τα γκαρντς του Ζοτς θα χρειαστεί να προσπαθήσουν πολύ σκληρά στην άμυνα απέναντι στους “μάγους” του Λάσο χωρίς τη κάλυψη του μπαμπούλα στα μετόπισθεν. Μη ξεχνάτε ότι ένα βασικό συστατικό της φετινής επιτυχίας της Φενέρ ήταν το πλεονέκτημα που της έδινε στο τέλος κλειστών παιχνιδιών, τα οποία κατά κανόνα πηγαίνουν στη προσωπική φάση σε αυτό το διάστημα, η παρουσία του Τσέχου και η ικανότητα του να αλλάξει και να αμυνθεί σε οποιονδήποτε περιφερειακό μέχρι τέλους..

Πρόβλεψη



Αντικειμενικά, με αυτό το μομέντουμ, η σειρά μπορεί να πάει παντού. Δε θα είναι εύκολο για τη Φενέρ να κερδίσει εκτός έδρας για αυτό και ο Ομπράντοβιτς θα κάνει focus στο να διατηρήσει αλώβητο το κάστρο του με ορθόδοξες και ανορθόδοξες μεθόδους. Θα πάρω το δικό μου μπάσκετ, αυτό της άμυνας, της ανιδιοτέλειας, της δύναμης και του (έξυπνου) προπονητή πάνω από το star quality των πρωταθλητών οι οποίοι δε με κάλυψαν φέτος σε κανένα σημείο της σεζόν. Σοβαρή η πιθανότητα να εξαντληθεί η σειρά των αγώνων. Φενέρ.. 53-47%




CSKA Moscow-Crvena Zvezda


Μάχη από το πρώην ανατολικό μπλοκ ανάμεσα σε Ρώσους και Σέρβους. Δύο ομάδες με τελείως διαφορετική κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα και με κοινή συνισταμένη το efficiency στον τρόπο που αγωνίζονται. Δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού συγκρούονται στο ξέφωτο των playoffs..


Η CSKA με τον Δημήτρη Ιτούδη στο τιμόνι έχει καταφέρει να δομήσει τη καλύτερη και πιο αποτελεσματική επίθεση στη φετινή διοργάνωση. Πραγματικά πολλές φορές μοιάζει δύσκολο ακόμα και για τις καλύτερες άμυνες το να κρατήσουν την “αρκούδα” μακριά από το να σκοράρει. Ο Έλληνας κόουτς έχει παντρέψει πολύ σωστά ένα μείγμα από scorers, shoters, passers, screeners, slashers δημιουργώντας μια πολυδιάστατη επίθεση με ποικιλία εκφράσεων και επιλογών οι οποίοι προσαρμόζεται και αποκωδικοποιεί δεδομένα και καταστάσεις με μεγάλη ταχύτητα. Το δίδυμο Τεόντοσιτς-Ντε Κολό είναι ένα από τα καλύτερα 1-2 punch που έχει δει η διοργάνωση με το προπονητικό τιμ να πιστώνεται το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα βάζοντας αρκετά λεπτά μαζί δύο leading guards που έχουν μάθει να παίζουν με τη μπάλα στα χέρια. CSKA είναι πρώτη σε κατοχές, ευστοχία σε δίποντα/τρίποντα και τελικές ενώ πηγαίνει στη γραμμή των προσωπικών περισσότερο και πιο εύκολα από κάθε ομάδα στο TOP-16. Είναι φανερό ότι το ποιοτικό της βάθος σαν ομάδα θα είναι δύσκολο να ματσαριστεί από τον Ερυθρό Αστέρα. Από την άλλη δε μπορώ να αξιολογήσω με το ίδιο κολακευτικά σχόλια την απόδοση της στο αμυντικό κομμάτι. Βασικά θεωρώ ότι φέτος είναι η “αχίλλειος πτέρνα” των Ρώσων και αποτελεί τον λόγο που ακόμα δε μπορώ να μυρίσω “σαμπάνια” σε αυτή την ομάδα. Ο Ιτούδης θα κυκλώσει το ζωγραφιστό του, στοχεύοντας τη παραγωγικότητα του διδύμου Zirbes-Miller οι οποίοι θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό τεστ για τη ρωσική άμυνα. Στο αμυντικό κομμάτι η “αρκούδα” πληρώνει την έντονη τάση του οργανισμού για περισσότερη “ρωσοποίηση” της ομάδας. Όπως σοφά είπε προχθές ο Γιώργος Μπαρτζώκας “δεν είναι εύκολο να βάλεις Ρώσους παίχτες να παίξουν άμυνα”..


Ο Ράντονιτς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος. Το γιατί το έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένως. Δούλεψε σε ένα μοντέλο το οποίο είχε ως βάση τα νέα παιδιά με έμφαση στη δημιουργία ενός δυνατού Σερβικού σκληρού πυρήνα παιχτών. Η ομάδα έκανε αρκετές υπερβάσεις όμως μετά τα ημιτελικά της Αδριατικής λίγκας βρίσκεται σε μια σταδιακή πτώση αναφορικά με την απόδοση της. Ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει μια αρκετά αποτελεσματική Pick & Roll based- επίθεση όμως όμως με την CSKA να φορτώνει τον άξονα στην άμυνα της, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να ανεβάσει τη παραγωγικότητα του. Αυτό είναι το περιφερειακό σουτ, κομμάτι στο οποίο το performance των Σέρβων είναι μέτριο. Την ίδια στιγμή εκτός των Μίλερ-Κίνσεη δεν έχουν παίχτες; με ιδιαίτερη ικανότητα στη προσωπική φάση. Δεν αμφιβάλλω ότι οι Σέρβοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους Ρώσους. Όμως ακόμα κάποια στιγμή το agressiveness των παιχτών του Ράντονιτς (ιδιαίτερα στη περιφερειακή άμυνα) θα οδηγήσει τους πανέξυπνους γκαρντς του Ιτούδη σε κύμα εκτελέσεων από τη γραμμή των προσωπικών. Λεπτομέρεια που αξίζει τη προσοχή σας: Οι Σέρβοι αμύνονται καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στο τρίποντο (31.9% παθητικό). Σημαντική ψυχολογική ένεση η επιστροφή του Μίτροβιτς.


To Match-Up

Άμυνα CSKA vs δημιουργοί Ερυθρού Αστέρα


Είναι η πιο καίρια μάχη στη σκακιέρα και η πιο ουσιαστική για την έκβαση του αποτελέσματος κατά τη γνώμη μου για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα μπορέσει να μείνει μέσα στο παιχνίδι και να ακολουθήσει τους Ρώσους μόνο στη περίπτωση που οι δημιουργοί του (και αναφέρομαι κυρίως στο δίδυμο των Pick & Roll-PGs Γιόβιτς και Μίσιτς) καταφέρουν να κρατήσουν ζεστούς και να αναμείξουν πολλούς συμπαίχτες τους στην επίθεση του Ράντονιτς. Η CSKA φέτος υστερεί σε αυτό το κομμάτι καθώς επιτρέπει υπερβολικά πολλές τελικές στον αντίπαλο. Εκτιμώ ότι ήρθε η στιγμή για τον κόουτς Ιτούδη να ανεβάσει τα λεπτά του Τζάκσον στο backcourt (παίζει 20+ στη VTB αλλά αισθητά λιγότερο στην Ευρωλίγκα) ο οποίος μπορεί να ανεβάσει αισθητά τα επίπεδα πίεσης απέναντι σε μια επίθεση η οποία ναι μεν έχει “στόχους” αλλά είναι εξαιρετικά επιρρεπής στο λάθος.

Πρόβλεψη


Ειλικρινά, πριν ένα μήνα και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά θα έδινα τον Ερυθρό Αστέρα να σέρνει τη CSKA στα 5 παιχνίδια (με το τελικό προβάδισμα στους Ρώσους). Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Η “αρκούδα” έχει ένα καθαρό προβάδισμα δεδομένου ότι σε βάθος χρόνου θα κεφαλαιοποιήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την υπεροχή της σε ποιοτικό βάθος επί ενός αντιπάλου ο οποίος έχει χάσει μέρος από τη φρεσκάδα που τον βοηθούσε να ματσάρει καλύτερους, πιο ποιοτικούς αντιπάλους. Και πάλι πιστεύω ότι οι Σέρβοι μπορούν να πάρουν μια (τουλάχιστον) νίκη παρόλα αυτά. CSKA.. 62-38%




Lokomotiv Kuban-Barcelona


Ζευγάρι η ανάγνωση του οποίου καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με το πως θα μεταφραστούν τα χαρακτηριστικά των δύο αντιπάλων σε αυτό το επίπεδο και υπό καθεστώς πλέον μεγάλης πίεσης.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μπαρτσελόνα είναι πιο παιγμένη ομάδα σε τέτοια ματς. Έχει παράδοση και διαχρονικά στη φάση των “8” έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα νικητή αντίθετα με την αντίστοιχη και τον “χλιαρό” χαρακτήρα που τη συνοδεύει σε επίπεδο Final-4. Απέναντι της βρίσκεται μια ομάδα που δεν έχει αυτό το background αλλά ήταν σταθερά μέσα στις καλύτερες της διοργάνωσης από το ξεκίνημα της σεζόν. Σίγουρα είναι τιμητικό για τον οργανισμό από το Κρασνοντάρ το γεγονός ότι έφθασε μέχρι αυτή τη φάση και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας αλλά παράλληλα είναι ένα αποτέλεσμα απολύτως αντιπροσωπευτικό του performance του φέτος.


Η Λοκομοτίβ θα μπει για να κάνει το παιχνίδι της και να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δεξιότητες και τα προσόντα της σαν ομάδα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας πάνω στο φυσικό/αθλητικό πακέτο που έχει στα χέρια του έχτισε μια αρκετά καλή αμυντική ομάδα. Ένα σύνολο ταχύτητα, πολύ καλά πόδια που επιτρέπουν εξαιρετικούς χρόνους στα αμυντικά rotations και τη δυνατότητα μια μεγάλης γκάμας επιλογών στην ομαδική άμυνα ανάλογα με τον αντίπαλο και την περίσταση. Η τριάδα των Ράντολφ-Σίνγκλετον-Κλαβέρ και οι δυναμικοί wings είναι οι βασικοί εκφραστές πολλών αμυντικών τακτικών της ρωσικής ομάδας που στοχεύει να μικρύνει τον διαθέσιμο χώρο στην αντίπαλη επίθεση. Η επίθεση, χτισμένη πάνω στην επιστήμη των advanced stats με βάση το καλό περιφερειακό σουτ που κυριαρχεί στον συνολικό όγκο των εκτελέσεων των Ρώσων. Γνώμη μου είναι πως το βασικό όπλο της Κουμπάν στη σειρά θα είναι η άμυνα της. Μπορεί να πιέσει πολύ τον αντίπαλο και να δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση για αυτόν στο μισό γήπεδο αναγκάζοντας τον να προβεί σε λάθη.


Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει τη ζαριά του. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν και ουσιαστικά η ομάδα του χαρακτηρίστηκε από ένα underperformance μιας και το ρόστερ ήταν πραγματικά βαθύ. Το βασικό πρόβλημα της Μπαρτσελόνα ήταν αδυναμία να είναι σταθερά καλή σε κομμάτια όπως η άμυνα και το ριμπάουντ, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κλειδί στη σειρά. Η Λοκομοτίβ (το σωματότυπο των παιχτών της και κυρίως στυλ της με τα πολλά περιφερειακά σουτ συνδράμει σε αυτό) είναι μια ομάδα με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελέγξει η Μπαρτσελόνα για να μείνει ζωντανή. Και οι δύο ομάδες παίζουν ένα low pace game, κάτι που αυτόματα μετατρέπει τις έξτρα κατοχές σε χρυσάφι. Η Μπαρτσελόνα στο TOP-16 επέτρεψε στους αντιπάλους ποσοστό της τάξεως του 33.8% από το τρίποντο (6η καλύτερη) ενώ η Λοκομοτίβ, overall η καλύτερη άμυνα, έφτασε στη δεύτερη καλύτερη επίδοση και το 32.5%. Παίχτες-κλειδιά για τους Καταλανούς το δίδυμο Ρίμπας-Ντόελμαν. Ο πρώτος είναι πολύ σημαντικός παίχτης που θα κληθεί να αμυνθεί (μαζί με τον Σατοράνσκι) στον Smooth criminal Ντιλέηνι ενώ παράλληλα είναι clutch στην επίθεση ενώ ο Ντόελμαν είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο άμυνας του αντιπάλου δημιουργώντας περισσότερους χώρους με την ικανότητα του να ανοίγει την άμυνα.


Το Match-up

Φυσικά το Μπαρτζώκας vs Πασκουάλ, μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη σε δύο από τις καλύτερους Ευρωπαίους κόουτς σε αυτό το επίπεδο. Αλλά σας έχω και άλλο ένα εξίσου ενδιαφέρον εντός των τεσσάρων γραμμών..

Anthony Randolph vs Joey Dorsey


Ένα ζευγάρι που δεν έχει ακόμα συναντηθεί φέτος και συνάμα δύο ψηλοί με πολύ σημαντικό impact στο παιχνίδι των ομάδων τους. Ο Ράντολφ με την επιστροφή του έγινε το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Λοκομοτίβ πέρα από το τρίποντο. Είναι ο παίχτης που φέρνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συνολικά παίζει η Κουμπάν, μια έκτη αίσθηση σε επίπεδο εκτέλεσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του δίνει πολλές μπάλες στα 5.5-6 μέτρα και γαρνίρει με συνεχή isolations για αυτόν την επίθεση του ώστε να βάλει τη μπάλα στο παρκέ (κομμάτι στο οποίο είναι εξαιρετικός) και να πάει στο καλάθι ή να εκτελέσει με midrange. Από την άλλη ο Ντόρσεη έφερε αμέσως πράγματα που έλειπαν από τη Μπαρτσελόνα μιας και το αμυντικό του impact φάνηκε από τη πρώτη στιγμή και έκανε τη διαφορά σε κομβικά παιχνίδια στον όμιλο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να τον δούμε απέναντι στον Ράντολφ καθώς αν καταφέρει να απενεργοποιήσει τον Νο2 (πίσω από τον Ντιλέινι) πυλώνα της επίθεσης της Λόκο, η Μπαρτσελόνα μπορεί πιο εύκολα να οδηγήσει τον αντίπαλο σε μια μονοδιάστατη συμπεριφορά στη προσπάθεια του να σκοράρει.

Πρόβλεψη


Η αγωνιστική υπεροχή της Κουμπάν σε μερικά σημαντικά κομμάτια εξισορροπείται από τα χιλιόμετρα της πιο “παιγμένης” Μπαρτσελόνα σε αυτό το επίπεδο. Και οι δύο ομάδες είναι δεδομένο ότι μπορούν να νικήσουν εκτός έδρας. Θα πάρω Λόκο.. Η παρουσία του Champ Γιώργου Μπαρτζώκα και το αγωνιστικό στυλ που λανσάρει είναι παράγοντες ικανοί να διαλύσουν κάθε σύμπλεγμα κατωτερότητας το οποίο μπορεί να χαρακτηρίσει έναν άπειρο σε αυτά τα παιχνίδια οργανισμό. 55-45%



Laboral Kutxa-Panathinaikos


Ξυπνάει μνήμες η συγκεκριμένη αναμέτρηση ρίχνοντας λάδι στην εστία μιας φωτιάς που έκαιγε παλαιότερα. Δύο σπουδαία brands της διοργάνωσης και δύο “παιδιά του πολέμου” στους πάγκους να υποστηρίζουν ο καθένας τα δικά του μπασκετικά ιδεώδη.



Η ιδιαιτερότητα..


Στο ζευγάρι αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να δομηθεί μια επίθεση στο υψηλό επίπεδο, ανάλογα με τα υλικά φυσικά που επέλεξε ο κάθε προπονητής και τη κατεύθυνση που είχε στο μυαλό του. Επίθεση συνεργασίας vs επίθεση βασισμένη στη προσωπική φάση. Για να σας προλάβω.. Δεν είναι καθόλου “ενοχοποιήσιμη” η ταμπέλα της επίθεσης που βασίζεται στη προσωπική φάση. Απλά είναι μια διαφορετική άποψη και κουλτούρα. Σας διαβεβαιώνω μάλιστα προσωπικά ως ένας .. (ας πούμε) τρελαμένος που περνάει από κόσκινο τις προπονητικές δουλειές στα 40/50 TOP-ευρωπαϊκά κλαμπς τα τελευταία περίπου 15 χρόνια πως το θαύμα της Λαμποράλ πολύ δύσκολα θα είχε συντελεστεί αν η επίθεση της είχε χτιστεί σε διαφορετική βάση. Οι Βάσκοι δεν διαθέτουν δημιουργούς και πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να παράγουν στο μισό γήπεδο και σε ένα πιο slow pace πλαίσιο επίθεσης. Αυτή η επιλογή του Περάσοβιτς έχει κάνει maximize στις δυνατότητες και τη παραγωγική ικανότητα της Λαμποράλ “μακιγιάροντας” με υλικά όπως η ταχύτητα, το aggressiveness και η ικανότητα στον ένας με έναν τα μειονεκτήματα μιας επίθεσης που στη πραγματικότητα δεν είναι τόσο efficient όσο μπορεί να νομίζουν κάποιοι βλέποντας τη παραγωγική ικανότητα των Βάσκων.


Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχτισε την επίθεση του πάνω σε έναν πιο passive χαρακτήρα μιας και το playmaking και η ικανότητα στη παραγωγική συνεργασία που χαρακτηρίζει την επίθεση της ομάδας αποτελεί χαρακτηριστικό των καλύτερων παιχτών της. Καλάθης, Διαμαντίδης ακόμα και ο post ψηλός Ραντούλιτσα, ο σουτέρ Φελντέιν ή ο slasher Ουίλιαμς είναι παίχτες που ξέρουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τους συμπαίχτες τους. Αυτό έχει ποτίσει την ομάδα και αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία χτίστηκε η επίθεση των πρασίνων από την αρχή της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός εκτινάχθηκε όταν στο παιχνίδι του έβαλε “πόδια” καλύπτοντας κενά και βελτιώνοντας χρόνους στην άμυνα αλλά παράλληλα γαρνίροντας αυτή την επίθεση συνεργασίας με τα slashing abilities και την ικανότητα του Ουίλιαμς στη προσωπική φάση. Το ερώτημα προκύπτει από την ικανότητα (εξαιρετική μάλιστα) της Λαμποράλ να κυνηγάει με το athleticism και τα γρήγορα πόδια της σχεδόν κάθε εκτέλεση του αντιπάλου μέχρι τέλους αφήνοντας ελάχιστα uncontested shots. Μπορεί η επίθεση συνεργασίας του Παναθηναϊκού να νικήσει αυτή τη γεμάτη ενέργεια και τρεξίματα άμυνα; Μπορεί η δύναμη του μυαλού και κυρίως η ταχύτητα της σκέψης και των αυτοματισμών να υπερισχύσουν της ταχύτητας του κορμιού; Στο παιχνίδι των γκαρντς εκατέρωθεν (Καλάθης, Διαμαντίδης-Άνταμς, Τζέημς) αποτυπώνεται ο χαρακτήρας και η φύση της επίθεσης της κάθε ομάδας..

Μπουρούλιτσα..


Ο τρόπος που θα προσεγγίσουν οι δύο άμυνες τις περιπτώσεις των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Γιάννη Μπουρούση θα είναι σαφέστατα σημαντικός στην εξέλιξη της σειράς. Πρόκειται για τις κολώνες των δύο ομάδων και δύο παίχτες που αποτελούν τη σταθερά στην επίθεση Παναθηναϊκού και Λαμποράλ. Η μονομαχία τους θα είναι καθοριστική όμως τόσο ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς όσο και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχουν και άλλα χαρτιά κάβα για τον αντίπαλο ψηλό. Και οι δύο προπονητές πρέπει να επιλέξουν την ιδιότητα που η άμυνα τους θα προσδώσει στον αντίπαλο ψηλό. Δημιουργό ή σκόρερ; Και οι δύο τους είναι πολύ δυνατοί, σχεδόν dominant στο ένας ένας χαμηλά. Ο Μπουρούσης μπορεί να πάρει τη μπάλα ανοιχτά στο φτερό και να πάει προς μέσα με ντρίπλα-πλάτη στο καλάθι ενώ ο Ραντούλιτσα είναι πιο ωμός παίζοντας με το μέγεθος του “πάνω” στον αντίπαλο βαθιά στο ζωγραφιστό όπου χρησιμοποιεί άριστα τις προσποιήσεις και την αίσθηση του καλαθιού. Η γνώμη μου είναι ότι σημαντικός παράγοντας στην απόδοση του Μπουρούση μπορεί να είναι η πίεση των γκαρντς του Παναθηναϊκού στα αντίστοιχα της Λαμποράλ.. Αυτό για το οποίο ανησυχώ (όχι μόνο στο συγκεκριμένο ματσάρισμα αλλά γενικά στη σειρά και το θεωρώ ως το βασικό στοιχείο που μπορεί να ανατρέψει δεδομένα και συνολικά τις ισορροπίες στη σειρά) είναι το αμυντικό ριμπάουντ. Οι πράσινοι έχουν συχνά ανησυχητική συμπεριφορά σε αυτό το κομμάτι και μια τέτοια επανάληψη μπορεί να τους βάλει από κάτω στη μάχη του ρυθμού. Αμυντικό ριμπάουντ ή Θάνατος. Τέλος.


To Μatch-up

Adam Hanga vs Elliot Williams


Μ α τ σ α ρ ι σ μ α τ ά ρ α . . . Ο Ούγγρος wing αποτελεί το καλύτερο τεστ για τις ικανότητες του Έλιοτ Ουίλιαμς ο οποίος έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα με την ωριμότητα που διαχειρίζεται τα δρώμενα στο παρκέ και το πως αντιλαμβάνεται τις καλές για αυτόν καταστάσεις απέναντι σε μια ευρωπαϊκή μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Χάνγκα είναι, αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς SF στη διοργάνωση φέτος (η σελίδα του έχει πλέξει το εγκώμιο ουκ ολίγες φορές..). 


Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Ουίλιαμς μπορεί να σκοράρει παίζοντας “πάνω” στον εξίσου μακρύ και αθλητικό Χάνγκα γιατί κάτι τέτοιο θα μας δείξει τον δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσει το ζευγάρι. Χωρίς το κάθετο παιχνίδι του Αμερικανού η επίθεση των πρασίνων γίνεται πιο limited. Θεωρώ πως ο Αμερικανός θα μπορέσει να βρει τρόπους παραγωγής φθάνοντας στο καλάθι και θα είναι ευλογία να φθείρει του Βάσκους και ειδικά τον Χάνγκα (ο οποίος είναι πολύ κομβικός στο μπάσκετ που παίζει η Λαμποράλ καιν στις δύο πλευρές του παρκέ).

Πρόβλεψη



Eδώ και αρκετό καιρό σας έχω πει ότι η Λαμποράλ μπορεί να αποτελέσει ένα καλό ματσάρισμα για τον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί η ελληνική ομάδα είναι φαβορί ή γιατί οι Βάσκοι μπορούν να αποβούν εύκολη λεία. Καμία σχέση. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Το έγραψα γιατί εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει απέναντι τους μια καλή ευκαιρία για να παίξει τη ζαριά του Final-4. Ο τρόπος που παίζει η Λαμποράλ (προσωπική φάση, ένστικτο) είναι ευανάγνωστος για τις ελληνικές ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι εφόσον μπορείς να το διαβάσεις είσαι σε θέση να το απενεργοποιήσεις όμως είναι μια πολύ καλή αρχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η μόνη ομάδα που κέρδισε στη “Μπουέσα Αρίνα” φέτος είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος συνολικά μάτσαρε καλά με τη Λαμποράλ. Το ίδιο συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό. Έχει γκαρντς που μπορούν να τους διαβάσουν, να κυνηγήσουν και να ελέγξουν τη μπάλα δίνοντας κατευθύνσεις στην επίθεση της Λαμποράλ. Πλέον έχει και βάθος. Σίγουρα σαν οργανισμός και την τεχνογνωσία σε αυτό το επίπεδο. Θα πάρω Παναθηναϊκό.. 48-52%

152 σχόλια:

  1. Είσαι...μερακλής γάτος! Ελπίζω να ευχαριστηθούμε καινα χορτάσουμε μπάσκετ και αναλύσεις..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.. Αμα δεν ήμουν θα το είχαμε κλείσει προ πολλού! Καλημέρα gelo

      Διαγραφή
  2. Jim οντως παικταρα ο Hanga... Για να δουλεψουν ολα καλα , πρεπει να κανει αρκετα καλυτερα παιχνιδια ο Νικ πρωτιστως και μετα ο Μιρο ..

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφέστατα. Βαρόμετρο ο Καλάθης και στις δύο πλευρές του παρκέ.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Τζιμ.
    Πίστευα και εγώ από την αρχή του τοπ 16 ότι με μειονέκτημα έδρας του Παο, το καλύτερο ματσάρισμα είναι η Λαμποραλ. Είδα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Λαμποράλ(ειδικά στην Ισπανία) και θυμάμαι ότι τα γκάρντ του κατάπιαν τα αντίστοιχα των Ισπανών. Η υπερβολική πίεση στα γκάρντ τους τους οδήγησε σε πολλά λάθη και βεβιασμένες ενέργειες. Βέβαια είχαν και την ουσιαστικά απουσία του Μπουρούση λόγω θανάτου Ψωμιάδη.
    Αν κρατηθεί ο Μπουρούσης χαμηλά έχει τύχη ο Παναθηναικός, φυσικά χωρίς να χαθούν τα αμυντικά ρυμπάουντ.
    Πρέπει να πάρουμε σκορ απο πολλούς παίκτες.
    Δεν με πειράζει να ανέβει το σκορ ψηλά, αρκεί να έχει σκορ από πολλούς.

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμυντικό ριμπάουντ koth.. Είναι προαπαιτούμενο. Και παρουσίασες πρόβλημα τελευταία.

      Διαγραφή
  4. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο περιμενα και φετος αυτη την αναλυση.Συγχαρητηρια για ακομα μια φορα.
    Θεωρω εφικτο να δουμε 5 ματς σε ολα τα ζευγαρια.Με καλυψες 200% στα ζευγαρια τσσκα-ερυθρος φενερ-ρεαλ και λαμποραλ-παναθηναικος.Εχω αντιθετη αποψη για την μπαρτσελονα.Παροτι δεν εχει εντυπωσιασει σε καμια περιπτωση(σε αντιθεση με τη κουμπαν)εχει βγαλει οριεσμενες φορες εναν χαρακτηρα απο τα παλια αυτο το refuse to lose που ειναι και της μοδας σαν εκφραση στην Ελλαδα.Σε αυτο εχει βοηθησει η ενισχυση του ροστερ με παικτες που μπρουν να αμυνθουν οπως ο ντορσει και ο ριμπας.Με εντυπωσιαζει επισης η σταθεροτητα του ντοελμαν.Περιμενα να "εξαφανιστε" στη δευτερη του χρονια.
    Μπραβο και παλι!Αντε και καλη μας απολαυση!
    αμπαλος789

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε 789. Παιδιά, λίγο πάνω λίγο κάτω, εκτός της ΤΣΣΚΑ οι άλλες τρεις σειρές είναι στα ίσια. Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε.

      Διαγραφή
  5. Ωραία ανάλυση.Στο ζευγάρι μόνο Λοκο-Μπάρτσα εγώ βλεπω Ισπανούς.Είναι κάπως μικρο το ρόστερ της Λοκο και αυτό θα φανεί.Στα της ομάδας τώρα.τι τρικ θα έκανες Τζιμ στην άμυνα στο Μπουρούση.Θα πήγαινες πολύ με Ραντου, δίνοντας βέβαια βοήθειες, ή θα αύξανες το χρόνο Κουζμιτς,Χάντερ,που είναι καλύτεροι αμυντικά,επιδιώκοντας και τη κουρασή του.Ελπίζω μόνο να μη δούμε αντίστοιχο 1ο 10λεπτο με Νταρουσάφακα, αφήνομτας μόνο το ραντου, γιατί αν ο Ερντεν σταμάτησε στους 16, δε θέλω να σκεφτω τι θα κάνει ο Μπουρούσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Νταρουσαφακα δεν ειχες και Κουζμιτς βεβαια...

      Διαγραφή
  6. θα κάνω και τις δικές μου προβλέψεις.
    φενέρ-ρεάλ:1-3
    λαμποράλ-παναθηναΪκός:1-3
    τσσκα-ερυθρός αστέρας:3-0
    κουμπάν-μπαρτσελόνα:2-3

    υγ. αν ήμουν ΔΓ μετά το σημερινό αστείο άρθρο του μελάγιες περί ενδιαφέροντος οσφπ για williams(το οποίο γράφτηκε προφανώς για να τονίσει ο εγκάθετος την τελευταία παράγραφο,ότι θέλει διακαώς ο παίχτης να πάει νβα και έχει και πρόταση για 3 χρόνια από πόρτλαντ),θα έβαζα τους δικούς μου δημοσιογράφους να βγάλουν άρθρα ότι ρώτησε ο παναθηναϊκός για σπανούλη τον ραζνάτοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (ο Θεός να τον κάνει) έχει μεγάλο ιστορικό σε τέτοιες ανουσιες απόπειρες να δημιουργήσει σαματα, ειδικά πριν τα πλεη οφς. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει ανοίξει μύτη σε κανένα άλλο σάιτ, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του παίκτη. Φήμες λένε ότι βρήκε σενάριο που περνάει ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση! Τέλος πάντων. Πάντως εγώ πιστεύω με την πρώτη καλή εμφάνιση του ελλιοτ στους αγώνες με λαμποραλ θα ανακοινωθεί η ανανέωσή του.

      Διαγραφή
    2. για να το γράφει η πράσινη εδώ και 3-4 μέρες δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. έτσι κι αλλιώς μόνο το νβα φοβόμουν προσωπικά. λογικά εκεί θα κολλάει και η (τυπική) ανανέωση. στην ημερομηνία μέχρι την οποία θα μπορεί να φύγει για νβα. αν υπάρχει κιόλας τέτοιος όρος,γιατί ακούγεται ότι μπορεί να μην υπάρχει,τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι,άρα του χρόνου να είναι σίγουρα στην ομάδα ο παιχταράς

      Διαγραφή
    3. το εγραψα και εγω στο gazzetta οτι το αρθρο γραφτηκε ακριβως για αυτο τον λογο. Για να τονισει πως ο Ουιλλιαμς θελει σαν τρελος να φυγει και πως εχει προταση για 3ετες συμβολαιο απο Πορτλαντ αλλα το εκοψε ο Μελαγιες.

      Ειναι γνωστο το ηθος του δημοσιογραφου απο τις εποχες των "παροτρυνσεων" στον Μπουρουση
      Q81

      Διαγραφή
    4. για να το γραφει η πρασινη ετσι θα ναι......
      οχι φιλικα
      ζεπ μπλατερ

      Διαγραφή
  7. περιμενα ολο το χρονο για αυτο το κειμενο...φτασαμε στη ποιο μεγαλη ωρα της διοργανωσης...αναμενονται ματσαρες!!!!
    Πιστευω θα δουμε τουλαχιστον δυο σπασιματα εδρας...η Τσσκα θα περασει...εχω και εγω σε εκτιμηση τη δουλεια του Ραντονιτς,αλλα ok...Ντε Κολο-Τεοντοσις...δεν χρειαζεται να γραψω κατι περισσοτερο...
    Στο Φενερ-Ρεαλ σε αντιθεση με τον Jim,που παει με τον προπονητη,εγω θα παω με το ροστερ...και θεωρω οτι η Ρεαλ εχει το καλυτερο ροστερ στην διοργανωση...δυο φορες παραλιγο να μεινει εξω,αλλα ειναι ζωντανη και πλεον τη φοβουνται ολοι...πιστευω θα περασει στο final four...ισως αν η Φενερ ειχε τον Βεσελι θα ειχα διαφορετικη αποψη...
    Το Κουμπαν-Μπαρτσα η επιτομη του 50/50...δεν βγαινει ευκολα ακρη...ισως δινω ενα μικρο προβαδισμα στη Μπαρτσα καθαρα λογω προπονητη...πολυ καλος ο Μπαρτζωκας,αλλα ο Ισπανος ειναι ο καλυτερος κοουτς στην Ευρωπη...βαση εικονας παντως αξιζουν οι Ρωσσοι να ειναι στο Βερολινο...
    Λαμποραλ-Παναθηναικος...θα γινει μεγαλη μαχη...εχω σε μεγαλη εκτιμηση τους Ισπανους γενικα σαν κλαμπ...παιζουν εξαιρετικο μπασκετ,εχουν εδρα,καλο προπονητη...συμφωνω πανως με τον Jim οτι σαν ματσαρισματα ταιριαζει στον Παναθηναικο...θα δωσω ενα μικρο προβαδισμα στην Ελληνικη ομαδα,αλλα δεν θα μου κανει εντυπωση αν περασουν οι Ισπανοι!!!
    Τσσκα-Ερυθρος Αστερας:80-20%
    Φενερ-Ρεαλ:45-55%
    Κουμπαν-Μπαρτσα:48-52%
    Λαμποραλ-Παναθηναικος:45-55%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα παιχταρα μου ευχαριστουμε για το προγευμα,
    για το τσκα-ερυθρος νομιζω οτι οι σερβοι απο την στιγμη που εξασφαλισαν πλει οφ αδειασαν πολλοι παιχτες σκεφτονται το καλοκαιρι μεγαλο το ποσοστο που τους δινεις μια νικη και αυτη με πολλες πρυποθεσεις.
    Στο κουμπαν -μπαρτσα αν υπαρχει μια ομαδα που ξερει να σπαει εδρες σε αυτη την χροινκη στιγμη τοτε σιγουρα ειναι οι καταλανοι ανεβαινουν διαρκως γνωριζουν αριστα την κουμπαν εχουν τον ντορσει θα χρειαστουν ενα καλο τομιτς και βοηθειες απο τις παλιοσειρες(ολεσον-ναβαρο)θα παω με τους καταλανους με το ελαχιστο του προβαδισματος.
    φενερ-ρεαλ αιμα και αμμος και θα ηταν και τετοιο αν επαιζε και ο τσεχος ο ζελικο εχει να λυσει πολλα θεματα το διδυμο στο μπακκορτ των ισπανων σκοτωνει αν θυμηθει ο λασο ματσιουλις και κσ βλεπω δυσκολιες για τον βασιλια,στο ζωγραφιστο καταλυτικο ρολο θα παιξει η κατασταση του φελιπε μπορει να ματωσει μια ηδη ματωμενη γραμμη η σειρα ειναι μεγαλη ο σλουκας και ο αντιτς ερχονται απο τραυματισμους πρεπει να δουμε θαυματα αλλα στο συγχρονο ευρωπαικο μπασκετ μονο ενας μπορει να τα κανει,το ελαχιστο πλεονεκτημα στην φενερ λογω εδρας και προπονητη.
    Στα δικα μας δημητρη η αποψη μου ειναι οτι ομαδες που ερχονται απο πισω και με φορα πρεπει να τις απογοητευεις νωρις απο την αρχη της σειρας να δειξεις ποιος ειναι το αφεντικο να τους κανεις να αισθανθουν οτι μεχρι εδω ηταν ενα ομορφο ταξιδι,ολες οι ομαδες που ασκησαν πιεση στην κινητηρια δυναμη της κουτσα(μπαμπερκ-ολυμπιακος)τους ισοπεδωσαν ελεγχο των ριμπαουντ πρωτα εξασφαλιζουμε την κατοχη και μετα ανοιγουμε το γηπεδο και οχι αναποδα σενιορ τζορτεβιτς,στον μπουρουση του απαγορευεις την δημιουργια καντου φαουλ κουρασε τον τον πλανινιτς και τον ντιοπ εχει απο πισω.ΠΙΕΣΗ στα 4/4 ελεγχος των ριμπαουντ μηδενικα κενα διαστηματα προσοχη στον μπλαζιτς(εχουμε παραδοση να κανουμε ολ σταρ τετοιυ ειδους παιχτες)και θα δωσω ενα 50/50 στη σειρΑ,δυστυχως η φερναντο μπουεσα ζει στιγμες της προηγουμενης δεκαετιας και επειδη ειμαι λατρης της κερκιδας θεωρω οτι και αυτη παιζει ρολο....


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος φίλε! Αυτό με το Μπλάζιτς το σκέφτομαι κι εγώ.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Σέντρικ. Το θέμα είναι ότι η Λαμποράλ δεν έρχεται από πίσω. Έχει την έδρα και παίζει σαν ισάξια τον Παναθηναϊκό. Το ότι βγήκε με πλεονέκτημα από το συγκεκριμένο γκρουπ λέει πολλά.

      Διαγραφή
    3. παιχταρα δεν μιλαω για τωρα, μιλαω απο την αρχη της χρονιας δεν νομιζω ξεκινωντας να εφταναν μεχρι εδω οι φιλοδοξιες τους,στο σημερα εννοειται οχι ισαξια απλως αλλα καλυτερα παιζει και κυριως πιο σταθερα...


      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    4. κατι που νομιζω οτι ξεχασες Τζιμ ειναι το θεμα της κουρασης! Καλος ο Μπουρουσης αλλα μονος του και δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξει να χτυπιεται με τους ψηλους του Παναθηναικου μονος του καθε δυο μερες σε μια σειρα που μπορει να παει σε πεντε ματς! Εχει και μια ηλικια!

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα, στην αρχή της σεζόν κανείς δε περίμενε τέτοια πορεία και ειδικά τέτοια σταθερότητα. Πέρασε συνεχόμενα τεστ με μεγάλη επιτυχία.

      Διαγραφή
  9. οι Βάσκοι θα υπερασπιστούν την έδρα τους μέχρις εσχάτων.Μπορεί να νικήσαν εκτός Ρεαλ-Μπάρτσα,όμως το ΟΑΚΑ είναι δυσκολότερη υπόθεση,κ το ξέρουν.Συνεπώς θα κυνηγήσουν με πάθος κ τσαμπουκά τα εντός. Είναι τα οπαδικά μου γυαλιά η μου φαίνεται οτι αν βγάλουμε τη καλύτερη πεντάδα μεταξύ των 2,ανά θέση,ο Παναθηναϊκός έχει 5 στα 5? Ο Μπουρούσης λειτουργεί ηγετικά,γιατί σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό,δεν υπάρχουν άλλοι παίχτες προσωπικότητες εντός της Λαμποράλ.Η φλεγόμενη εξέδρα, όχι δύσκολα γίνεται εκκωφαντικά σιωπηλή αν οι έμπειροι παίχτες του Παναθηναϊκού,μπουν προσηλωμένοι να χτυπήσουν τις αδυναμίες των βάσκων.1-3 για Παναθηναϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για μια ακομη φορά η αναμονή άξιζε τον κόπο. Συγχαρητήρια για τη δυναμικη εκκίνηση!!

    Pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα στην παρέα, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω την Αφροξυλάνθη που έχει εξαφανιστεί τελευταία από το μπλογκ αν ισχύει ότι τον Παππά τον έδιωξαν από τον Παναθηναικό εντελώς και όχι μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν.
    Καλή επιτυχία στην ομάδα μας.
    Eleni13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη, το ίδιο έχω μάθει και εγώ.

      Διαγραφή
    2. νισαφι πια με τους σερβους προπονητες και την μασονια τους.οτι ειναι σερβικο ειναι καλο.αν ελληνας προπονητης ειχε φερει αυτη την τριαδα σερβων στον παναθηναικο θα το ειχαν ξεσκησει.ναι και τον ραντουλιτσα που παιρνει 1000000.κατω τα χερια απο το παππα ενα απο τους λιγους κανονικους ελληνες μπασκεμπολιστες και οχι μπετατζηδες. STOCTON

      Διαγραφή
    3. καλησπέρα παιδιά,
      Τον Παππά για φέτος ξεχάστε τον. Οι δικές μου πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι εάν άλλος παίκτης είχε υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα θα είχε φύγει προ πολλού
      sting75

      Διαγραφή
  12. Σούπερ καλωσόρισμα για την ωραία καινούρια βδομάδα (κρίμα που ξημερώνει Δευτέρα κι όχι Τρίτη). Για το πόσο συμφωνώ, αρκεί να σημειώσω ότι τα προγνωστικά που κατέθεσα προ ημερών διαφέρουν κατά 5% αθροιστικά: 2+2+0+1 αντίστοιχα.
    Μια λεπτομέρεια να καταθέσω: αν τελικά δεν αναρρώσει ο Κοζέρ, η Λαμποράλ θα βγάλει τη σειρά με όλον κι όλον έναν (Μπουρούση) παιγμένο σ' αυτό το επίπεδο αθλητή. Οι υπόλοιποι θα βιώσουν πρωτόγνωρη κατάσταση και το αν θα φτάσουν τα συνήθη τους στάνταρ θα είναι ένα καλό ερώτημα. Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, έχει κάμποσους περπατημένους (Μήτσο, Καλάθη, Φώτση, Γκιστ, ως κι ο Γιάνκοβιτς με τον Χέινς έχουν πάρει μυρωδιά πέρσι), ενώ κι ο πρωτάρης σε τοπ8 Ραντούλιτσα συνηθίζει να παίζει καλύτερα στα δύσκολα. Στη συναισθηματική διαχείριση, λοιπόν, και στο αισθητά βαθύτερο ρόστερ πιστεύω πως θα "σημαδέψει" ο Τζόρτζεβιτς. Που επίσης είναι τυπικά πρωτάρης σ' αυτό το επίπεδο, αλλά νομίζω ότι αποδεδειγμένα είναι ως προπονητής, όπως και ως παίκτης, καλύτερος όταν η μπάλα καίει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Συμφωνω Greg και εγω αυτη την αισθηση εχω!!!

      Διαγραφή
  14. Το μοναδικό ζευγάρι παπουτσιών που σχεδίασε η Adidas για λογαριασμό του Δημήτρη Διαμαντίδη ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ κατέληξε στα χέρια ενός Ισπανού, ο οποίος δαπάνησε περί τα 1.650 ευρώ ώστε να τα κάνει δικά του στη δημοπρασία του Charity Idols.

    Με τα χρήματα αυτά θα ενισχυθεί το πολύτιμο έργο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης και του ΚΑΑΠΑ Καρδίτσας που στηρίζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Τζέημς είναι πιο γρήγορος και από το μαύρο Κούπερ του Τζίμ. . Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχουμε τον κατάλληλο παίχτη εκεί. Κατά τα άλλα το πρώτο ματς είναι η ευκαιρία. Έχουμε καλή περιφερειακή άμυνα, προσοχή λίγο στον Μπέρτανς και όπως είπε και ο μπλόγκερ στο αμυντικό ριμπάουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. RE PALIKARIA TI AKOUME ME THN REAL O ENAS OTI EXEI TO KALUTERO ROSTER OTI O ISPANOS PASQUAL EINAI O KALUTEROS...H FENER THA PERASEI KAI EUKOLA MALISTA EIDIKA AN KANEI TO DUO MHDEN THA EXOUME SKOUPA OPWS KAI H KOUMPAN THA PERASEI DLD TI PAEI NA PEI OTI H BARCA EXeI ISTORIA KAI O OSFP EIXE KAI H MACCABI MEGALUTERH..SIGOURA PAIZOUN ROLO OLA ALLA O BARTZWKAS EXEI 4,5ARA POU TRAVIOUNTAI EKSW STO TRIPONTO KAI MALISTA PAIZONTAS SAN 5ARIA Exei RADOLF SIGLETON POIOS THA AKOLOUTHHSEI O TOMIC H O DORCEY H O SAMUELS?OLOI ELEGAN OTI H LOCO APO TON PRWTO GURO THA KSEFOUSKWSEI KAI TELIKA KATA THN GNWMH mou EXEI PAIKSEI TO PIO STATHERO BASKET AKOMA KAI APO FENER CSSKA BRavo ston bartzwka..twra sto laboral pao sumfwnw me jim kai sto allo vlepw skoupa sou dinei wres wres o itoudis oti merika mats hthele na ta xasei fetos san na ta epelkse gia na deiksei oti einai trwtos...gnwmh mou panta...jim takhs katw apo to aulaki.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Τζιμάρα υπέροχο άρθρο όπως πάντα..Πως και πως περιμέναμε οι μπασκετόφατσες αυτές τις ημέρες..Ζούμε και αναπνέουμε για τα playoff.
    Κανονικά έπρεπε να ξεκινήσεις το άρθρο λέγοντας..Προκαταβολικά συγγνώμη στις γυναίκες μας,στις φίλες μας στις κοπέλες και σε ότι άλλο έχει ο καθένας αλλά αυτές τις μέρες κομμένο το μπρούσκο καθώς έχει μπάσκετ μέχρι αηδίας...Η παντόφλα μετά τα μεσάνυχτα όταν θα έχουν τελειώσει τα παιχνίδια...Πάμε να ξεκινήσουμε με τα παιχνίδια..
    Csska-Ερυθρός Αστέρας
    Ξεκάθαρο φαβορί σε αυτή την σειρά υπάρχει και λέγεται ρώσικη αρκούδα...Το δίδυμο μιλος-ντε κολο είναι το καλύτερο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην διοργάνωση,ο δεύτερος μάλιστα είναι ο φετινός MVP της διοργάνωσης χωρίς αμφισβήτηση..Τα νούμερα και τα στατιστικά του προκαλούν ίλιγγο!!!20 πόντους Μ.Ο με 56% δίποντα,49% τρίποντα και 91% στις βολές...Άμα προσθέσουμε και τις 5 ασσιστ Μ.Ο με τα 6 κερδισμένα φάουλ τότε καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά συνθέτουν το εκπληκτικό 24.7 PIR!!!Απλά εντυπωσιακός ο Γάλλος..Καθοριστικός επίσης στο παιχνίδι των ρώσων είναι ο Higgins ο οποίος έχει το ρόλο του faciliator καθώς κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο..Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ιτούδη για αυτό το πάντρεμα!!Θα είναι κατόρθωμα αν οι Σέρβοι πάρουν έστω και ένα παιχνίδι..Διαθέτουν καυτή έδρα..
    Πιθανότητες 90-10% υπέρ της Csska.
    Fener-Real
    Πραγματικά πιστεύω ότι ο Ζοτς μόλις είδε τον αντίπαλο να του έρχεται όπως επισήμανες και εσύ Τζιμ καταβάθος αναστέναξε και είπε ένα όχι ρε γάμωτο..Βγήκα πρώτος με 11-3 και έπεσα με την Ρεαλ...Χωρίς βέσελι σκούρα τα πράγματα για τους τούρκους αλλά πιστεύω ότι αυτό εξισορροπείτε από την εμπειρία του Ζέλικο καθώς έχει φάει τέτοια παιχνίδια με το κουτάλι..Πιστεύω ο άσσος στο μανίκι που βγάλει ο ζελικο είναι ο Καλινιτς!!Θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον έλεγχο τον ριμπαουντ..Από την Ρεάλ προσωπικά θεωρώ λίγο τον Λάσο για τον πάγκο της..Θα κερδίσει κατά κράτος ο Σέρβος αλλά....όταν έχεις τον γιουλ,τον σερχιο και τον ροντριγκζες τότε απλά τους ρίχνεις μέσα και τους αφήνεις να κάνουν το παιχνίδι τους..αυτός ο γιουλ μπορεί να κάνει σμπαράλια κάθε αμύνα..Συγκλονιστικός!!
    Πιθανότητες 55-45% υπέρ της Φενέρ
    Συνεχίζεται...

    Makos 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Loko-Barca
    Καταρχήν πολλά μπράβο στον coach Βartzoka ο οποίος αποδεικνύει πανηγυρικά σε όσους τον κατηγορούσαν για το '13 ότι πήρε έτοιμη ομάδα από τον ντουντα ότι είχαν άδικο και μηδέν γνώση από μπάσκετ..Ο τρόπος που στήνει τις ομάδες και διαλέγει παίχτες είναι απλά μοναδικός..Ακολουθεί κατά γράμμα τις σύγχρονες τάσεις του μπάσκετ!Αθλητικότητα,μακρυά κορμιά και περιφερειακό σουτ!!Απέναντι του θα βρει μια Μπαρτσελόνα η οποία δεν τρομάζει μεν φέτος άλλα ξέρει αυτά τα παιχνίδια απ΄ έξω και ανακατωτά..Συνήθιζε να έχει το πλεονέκτημα έδρας και να το πετάει στα σκουπίδια..Για να την δούμε φέτος σε διαφορετικό ρόλο..Θα καταφέρει να κάνει το break στην Ρωσία?Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η σειρά θα πάει στα πέντε παιχνίδια με απανωτά break!!!
    Πιθανότητες 60-40% υπέρ της Λοκο
    Για το τέλος άφησα την ομάδα μου!
    Λαμποράλ-Παναθηναϊκός
    Ο καλύτερος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει με μειονέκτημα έδρας..Εννοείται θα προτιμούσα το πλεονέκτημα αλλά μας το στέρησε η ήττα από τον ερυθρό μέσα στο ΟΑΚΑ..Η Λαμποράλ φέτος κατάφερε σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους με πολλά μεγάλα ονόματα να πάρει και τα 4 ισπανικά ντέρμπι και να τερματίσει 2η!!!Εκπληκτική χρονιά από τον Μπουρούση..Δείχνει ο leader και το ατου των Ισπανών.το άλφα και το ωμέγα!!Θα υπάρξουν τιτανομάχιες αναμέσα σε αυτόν και τον Ραντου.Πιστέυω ότι τέτοιοι αντίπαλοι ταιριάζουν στον Σέρβο..Καταλυτικό όμως κατά την γνώμη μου,όσο και αν ορισμένοι γελάσετε το ξέρω,θα παίξει ο Pavlovic.Ναι κύριοι ο Pavlovic..Προβλέπω συνεχώς ποστάρισμα στον hanga με σκοπό να το φθείρει και να γίνει το έργο του Williams πιο εύκολο!!Σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν οι προσωπικότητες και ο πάγκος και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός υπερτερεί κατά πολύ τον φιλότίμων και μαχητικών Βάσκων..Καλαθης-Γκιστ-Φωτσης-Διαμαντιδης-Παβλοβιτς-Williams-Ραντου αλλά και οι χεινς,φελντειν βλαντο θα δώσουν σημαντικές βοήθειες..Πιστεύω ότι οι Ισπανοί δεν θα αντέξουν και στο τέλος θα υποκύψουν στις ορέξεις των πράσινων..Κάθομαι και σκέφτομαι ότι συνομωτεί το σύμπαν θέλοντας να δει τον τεράστιο αρχηγό σε μία τελευταία παράσταση..Να πέσει πανηγυρικά η αυλαία στο Βερολίνο,εκεί που κατέκτησε τον τίτλο το 2009..Τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει!!!Ένα διπλό να κάνει η ομάδα μου...και μετά θα μιλήσει ο νόμος του ΟΑΚΑ..
    Πιθανότητες 35-65% υπέρ του Παναθηναϊκού

    Makos 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για εμενα ειναι απο τις πιο ισορροπημενες 4αδες που εχουμε δει. Υπαρχει μια με με ξεκαθαρο φαβορι (ΤΣΣΚΑ-Ερυθρος) και 3 αμφιροππες

    Για μενα θα ειναι εκπληξη αν ο Αστερας κανει νικη. Δεν σημαινει οτι δεν θα παλεψει τα παιχνιδια (ειδικα στο Βελιγραδι) αλλα ευκολα ή δυσκολα θα κανει το 3-0.

    Το Κουμπαν-Μπαρτσα ειναι περιερο ματς-απ. Η Λοκο ηταν εντυπωσιακα σταθερη ολη την χρονια, παρολα αυτα εχει ακομα μικρο rotation και δεν εχει και καμια καυτη εδρα να παρει παιχνιδι μονη της. Το βαθος παγκου της Μπαρτσα και η εμπειρια ακομα και η διαιτητικη αντιμετωπιση πιθανως να μετρησουν.

    Στο Λαμποραλ Παναθηναικος, δινω μικρο προβαδισμα στον Παναθηναικο. Πιστευω οτι το αναρχο επιθετικα μπασκετ της Λαμποραλ δυσκολα θα της δωσει 3 νικες στην εδρα της, ενω στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναικος με την βοηθεια και του κοσμου ευκολα ή δυσκολα πιστευω θα κανει τις 2 νικες.
    Σημαντικη θα ειναι και η αποδοση του Μπουρουση.Ειναι ο ηγετης της Λαμποραλ. Εχει ιδιαιτερη ψυχοσυνθεση, ειναι ευκολο να παιξεις με το μυαλο του.Εχει ακριβως την νοοτροπια που ειχαν στον Ολυμπιακο στην προ-Σπανουλη εποχη.Αν μπει στην διαδικασια των αποδειξεων και στο παιχνιδι των απαντησεων στην εξεδρα η Λαμποραλ θα βγει χαμενη. Ο Παναθηναικος θα πρεπει να μειωσει τα νεκρα διαστηματα.
    Πιστευω (και ευχομαι) 1-3

    Φενερ-Ρεαλ. Νομιζω πως ειναι η πιο μεγαλη σειρα προημιτελικων που θα δουμε. Η κυριαρχη ομαδα του πρωτου 6μηνου Φενερ, λαβωμενη χωρις Βεσελυ θα παιξει με την πρωταθλητρια Ευρωπης. Διαφωνω με αυτους που λενε πως με τον Βεσελυ η Ρεαλ δεν θα ειχε τυχη. Ειναι εντυπωσιακο πως επεζησε και στους 2 ομιλους. Εδειξε ενστικο αυτοσυντηρησης, ειναι μια ποιοτικη ομαδα με βαθος και εμπειρους παιχτες.

    Νομιζω πως συνολικα και αυτη εχει μεγαλυτερο βαθος σε προσωπικοτητες. Εχω περιεργεια τι θα κανει ο Ζοτς. Πιστευω πως η Φενερ θα χτυπηθει ανελεητα απο τον παιχτη που θα μαρκαρει ο Dixon.
    Δεν μπορει να μαρκαρει ουτε τον Σερχι, ουτε τον Γιουλ. Δεδομενου πως ο Ντατομε θα παρει πολυ χρονο στο 4, αυτο αυξανει τους χρονους των περιφερειακων (και του Ντιξον).

    Περιμενω τις σειρες με μεγαλο ενδιαφερον.
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιες ιστορικές παρατηρήσεις:

    Δημιούργησα έναν απλό δείκτη μέτρησης της συνολικής ανταγωνιστικότητας ενός ομίλου 8 ομάδων και 14 αγωνιστικών. Τον εφάρμοσα σε όλες τις χρονιές όπου τέτοιοι όμιλοι υπήρχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέραν της πρώτης φάσης: 1988-91 στην φάση των 8, 1992-96 στην φάση των 16, και στο Τοπ-16 μετά το 2013.

    Το φετινό Τοπ-16 ήταν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων 4 ετών και οι δυο φετινοί όμιλοι οι ανταγωνιστικότεροι όλων των οχτώ που δημιουργήθηκαν από το 2013. Ο όμιλος του Ολυμπιακού ήταν ο δυσκολότερος των δυο, αλλά δεν ήταν ο δυσκολότερος όλων των εποχών.

    Σύμφωνα με τον δείκτη μου, δυσκολότεροι όμιλοι όλων των εποχών ήταν κατά σειρά:
    α) ο όμιλος του ΠΑΟΚ το 1993 (με Λιμόζ, Σκαβολίνι, Βίρτους, Μπανταλόνα), που θα ήταν δυσκολότερος αν δεν αποκλειόταν λόγω εμπάργκο η Παρτιζάν
    β) ο όμιλος του Άρη το 1988 (ο Άρης είχε βγει δεύτερος), και οι δυο όμιλοι του 1995 (με Ολυμπιακό και ΠΑΟ/ΠΑΟΚ έκαστος)
    γ) ο φετινός όμιλος του Ολυμπιακού μοιράζεται το τρίτο υψηλότερο σκορ με τον όμιλο του ΠΑΟ το 1996 (χρονιά που ο ΠΑΟ του Μάλκοβιτς είχε χάσει από την Ορτέζ και την Μπενφίκα).

    Πριν από φέτος το Τοπ-16 γινόταν όλο και λιγότερο ανταγωνιστικό κάθε χρόνο μετά το 2013, με αποκορύφωμα τον περσινό όμιλο του Ολυμπιακού, τον πιο 'ρηχό' και άνισο όλων των εποχών (μόλις τρεις ομάδες με θετικό ρεκόρ και χαοτική απόστασή τους από τους υπολοίπους). Αντίθετα φέτος το Τοπ-16 ήταν η δεύτερη ανταγωνιστικότερη χρονιά όλων των σεζόν με δυο ομίλους των 8 μετά το 1995 και με τον ίδιο δείκτη με το 1996.

    Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια 10 ομάδες αγωνίστηκαν σε όλα τα Τοπ-16 - με εξαίρεση την Μάλαγα, είναι οι ομάδες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωλίγκας με τα 10ετή συμβόλαια. Η Μακάμπι αγωνίστηκε σε 3 από τα 4 Τοπ-16. Η 11η του 'πυρήνα', η Μιλάνο, έπαιξε σε 2 από τα 4 Τοπ-16.

    ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα είναι οι κυρίαρχες του Τοπ-16 με συνολικό ρεκόρ 45-11 και 44-12 αντίστοιχα. Ακολουθεί η Ρεάλ με 39-17 και μετά οι δικοί μας με ταυτόσημο ρεκόρ 33-23 (σαν να λέμε κατά μ.ο. ένα ρεκόρ 8-6 ανά χρονιά). Τις δυο από τις τέσσερις χρονιές ο ΠΑΟ ήταν σε δυσκολότερους ομίλους από τον Ολυμπιακό, την μια (φέτος) το ανάποδο, ενώ μια χρονιά ήταν στον ίδιο όμιλο όταν τελείωσαν με ίδιο ρεκόρ (8-6, το 2014). Σε βάθος τετραετίας οι δυο αιώνιοι έχουν ταυτόσημες επιδόσεις στο Τοπ-16.

    Περνώντας στα προημιτελικά, υπάρχει ένα μπλοκ έξι ομάδων που κυριαρχεί τα τελευταία 8 χρόνια: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Αυτό το μπλοκ αποτελούσε:
    α) τις 6 από τις 8 ομάδες των προημιτελικών τις τελευταίες τρεις σεζόν (2013, 2014, 2015)
    β) τις 5 από τις 8 ομάδες κάθε χρονιά από το 2009 μέχρι το 2012 (το 09 έλειπε η Μακάμπι, το 10 ο Παναθηναϊκός, το 11 η ΤΣΣΚΑ, και το 12 η Ρέαλ)

    Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2008 (και μόλις η τρίτη συνολικά από τότε που ξεκίνησαν προημιτελικοί, μαζί με το 2005) που θα λείπουν παραπάνω από μια ομάδα από αυτό το μπλοκ: Μακάμπι και Ολυμπιακός. Την οχτάδα συμπληρώνουν η Φενέρ που παίζει στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλλά πριν το 2015 είχε ξαναεμφανιστεί μόλις μια φορά, το 2008, η Λαμποράλ, που ήταν η μοναδική ομάδα που είχε φτάσει στα προημιτελικά και τις 7 πρώτες χρονιές ύπαρξής τους αλλά έκτοτε έχει εμφανιστεί μόλις δυο χρονιές (2013 και 2016), και δυο πρωτοεμφανιζόμενες, Λόκο και Ερυθρός Αστέρας. Η Λόκο είναι μόλις η τρίτη ρωσική ομάδα εκτός της ΤΣΣΚΑ που φτάνει στους 8 μετά την Δυναμό Μ. των Ίβκοβιτς-Λάζου-Φώτση το 2007 και την Ούνιξ το 2012.

    Επομένως οι φετινοί προημιτελικοί είναι οι πιο 'πολυποίκιλοι' των τελευταίων 4 ετών. Όχι μόνο εμφανίστηκαν ταυτόχρονα δυο τελείως καινούριες ομάδες (αυτό είχε γίνει και το 2014, με την Μιλάνο και την Γαλατά, και το 2012, με την Ούνιξ και την Μπιλμπάο), αλλά και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες υπάρχει μια σχετικά φρέσκια άφιξη στο γκρουπ των ισχυρών (Φενέρ) και μια ομάδα που κάνει μόλις την δεύτερή της εμφάνιση σε διάστημα 5 ετών (Λαμποράλ).

    Τόσο σε επίπεδο Τοπ-16 όσο και προημιτελικών φέτος έχουμε την πιο 'ανοιχτή' Ευρωλίγκα - σίγουρα από το 2013 μέχρι σήμερα.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μια σειρά παραγόντων και συμπτώσεων:

    α) Η τελευταία χρονιά του Διαμαντίδη
    β) Το λαβράκι Γουίλιαμς
    γ) Το γεγονός ότι με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουμε από έναν όμιλο με ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα την...Λαμποράλ
    δ) Η αλλαγή της Ευρωλίγκας από του χρόνου, όπου οι απαιτήσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες από φέτος και είναι άδηλο πόσο ο ΠΑΟ (αλλά και ο Ολυμπιακός) θα μπορούν να ανταποκριθούν.

    Με βάση όλα αυτά, θα το πω ευθέως: Η πρόκριση στο φετινό Φάιναλ Φορ είναι ιερή υποχρέωση όλων των μελών της ομάδας και ενδεχομένως κυματοθραύστης για να διατηρήσει ο ΠΑΟ το στάτους του μέλους της ανώτερης τάξης της διοργάνωσης πριν αυτό αρχίσει να αμφισβητείται.

    Να θυμίσω ότι ιστορικά κρίνεται αν για πρώτη φορά μετά το πρώτο Φ4 του Τελ Αβίβ το 1994 ο ΠΑΟ θα ξεπεράσει το αρνητικό ρεκόρ αποχής από το Φ4 (τέσσερα χρόνια, από το 1996 στο 2000). Αλλά αυτό δεν έχει μόνο ιστορικό ενδιαφέρον. Αν τα χρόνια αποχής γίνουν πέντε, το σερί κινδυνεύει να μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια όπου η Ευρωλίγκα των 30 αγωνιστικών θα κυριαρχείται από τις ομάδες με τα αβαθή πορτοφόλια (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα). Η φετινή συγκυρία είναι εξαιρετική ευκαιρία να μπει ένα φράγμα στο ποτάμι που τρέχει ήδη από το 2012.

    Με απλά λόγια: Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα φέτος, ο ΠΑΟ έχει μπροστά του μια ευκαιρία που ενδεχομένως δύσκολα να ξαναβρεί στο κοντινό μέλλον (με τα τωρινά του οικονομικά δεδομένα). Αποκλεισμός από αυτήν την Λαμποράλ (όσο καλή ομάδα και να είναι, για τον Χάνγκα και τον Τζέιμς μιλάμε) θα είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία την οποία θα μνημονεύουμε για χρόνια. Ας μην έχουμε αμφιβολίες τι διακυβεύεται τις επόμενες δυο εβδομάδες.

    Στα υπόλοιπα ζευγάρια, αυτό το οποίο πραγματικά θέλω να δω είναι αν τελικά όντως θα δούμε ένα Φάιναλ Φορ χωρίς ισπανική συμμετοχή. Αν πάρουμε τα ζευγάρια ένα-ένα, κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά πιθανό. Σαν μακρο-εικόνα, το θεωρώ πολύ δύσκολο να γίνει. Σίγουρα θα λείπει από το Φ4 ένα εκ των φαβορί (Ρεάλ ή Φενέρ) ενώ θα βρίσκεται σίγουρα μια ομάδα που θα έχει κάνει υπέρβαση (Κάχα ή ΠΑΟ) Πιο συγκεκριμένα:

    α) ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός: Ο Ερυθρός έχει χάσει τα τρία τελευταία του ματς στην Ευρωλίγκα με μέση διαφορά 21 πόντων. Από τότε που εξασφάλισε την συμμετοχή του στα φετινά προημιτελικά και στην Ευρωλίγκα του χρόνου (πάει κανένας μήνας) έχει πάψει να παίζει μπάσκετ. Προπονητής και 2-3 τοπ παίχτες φέρονται φευγάτοι. ΤΣΣΚΑ 3-0 και με ελάχιστο ιδρώτα.
    β) Λόκο-Μπαρτσελόνα: Η διαφορά δυναμικότητας είναι σαφής, όπως όμως και η διαφορά ειδικού βάρους (από την ανάποδη). Προσωπικά θεωρώ τις ρώσικες ομάδες πλην ΤΣΣΚΑ αγωνιστικά σύνολα παιχτών και προπονητών, όχι αθλητικούς συλλόγους με κοινωνικές αναφορές. Είναι χαρακτηριστικό πώς πανάκριβες ομάδες όπως η Κίμκι και η Ούνιξ με το ζόρι κερδίζουν ένα-δυο παιχνίδια πλέι οφ στην εγχώρια λίγκα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ κάθε χρόνο. Φανέλες-φτερά, ξέπλυμα χρήματος και μισθοφορικό πνεύμα. Η Λόκο είναι καλή ομάδα φέτος αλλά αντιμετωπίζει ένα brand name που από μόνο του μπορεί να σε κάνει να λυγίσεις. Όλα θα κριθούν πιστεύω στα πρώτα δυο παιχνίδια στο Κράσνονταρ. Αν η Μπαρτσελόνα πάρει ένα, θα πάρει την σειρά με 3-1 με συνοπτικές διαδικασίες στην Βαρκελώνη. Αν η Λόκο κάνει το 2-0, θα έχει την περισσότερη τύχη. Αν το ζευγάρι ήταν Λόκο-Ρεάλ θα θεωρούσα τους Μαδριλένους ήδη στο Βερολίνο.
    γ) Φενέρ-Ρεάλ: Αυτή η σειρά είναι όλα τα λεφτά. Δεν θυμάμαι άλλη φορά πρωταθλητής Ευρωλίγκας να μπαίνει στα πλέι οφ τόσο πολύ ως πληγωμένο θηρίο και με το μάτι να γυαλίζει. Υπεραπαραίτητο να κάνουν step up οι Σλούκας και Χίκμαν δίπλα στους Ντίξον και Μπογκντάνοβιτς. Πολύ σωστά λέει ο Δημήτρης ότι για τον Ζοτς το σκηνικό θυμίζει Μπαρτσελόνα-ΠΑΟ το 2011. Ποιον Καλάθη και Βουγιούκα θα βγάλει από το μανίκι του ο Σέρβος φέτος; Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα πάει στο Βερολίνο με 45-50% πιθανότητες μεταξύ των 4 να σηκώσει την κούπα.
    δ) Κάχα-ΠΑΟ: Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Τελευταία χρονιά του Διαμαντίδη, 10 ακριβώς χρόνια από το στραπάτσο πάλι με αντίπαλο τον Περάσοβιτς, ο Μπουρούσης ως κόκκινο πανί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει σύμπαν στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν προκρίνεται.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι, γιατί πιστεύω πως αν η Ρεάλ βρει τον ΠΑΟ σε ημιτελικό, έχει 60% πιθανότητα να χάσει; Η Ρεαλ δεν ματσάρει με τιποτα με τον ΠΑΟ που αμυνεται κυριως στην περιφερειακη γραμμη και έχει τετοια εφεση στο drive και το παιχνιδι στη ρακέτα.Αντιθετως, αν η Φενερ περασει στους 4, με ή χωρις Βεσελι, θα καθαρισει ευκολα και ΠΑΟ και Λαμποραλ.

      Διαγραφή
  22. O Panathinaikos den paizei orthologiko basket gi'afto kai den mporoume na eimaste aisiodoksoi. Parousiazei polla provlimata ws omada. Parol'afta iparxei i pithanotita na paei sto Final-4.

    Jim, mporeis na peiseis ton Jay Wright na erthei Ellada na coacharei ton Panathinaiko? :)

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φενερ-Ρεαλ..

    Πιστευω θα περασουν οι Ισπανοι..Προτιμω χιλλιες φορες τους Τουρκους διοτι αν περασουν, ο Παναθηναικος πιστευω τους εχει(χωρις Βεσελυ)..Η απουσια του Τσεχου σε σειρα αγωνων με την Ρεαλ θα φανει,διοτι εχει μικρυνει επικινδυνα το ροστερ των Τουρκων και γιατι ειναι ο καλυτερος ψηλος της Ευρωλιγκας..2-3 τελικο αποτελεσμα..

    Λοκομοτιβ-Μπαρτσα..

    Το μικρο ροστερ του Μπαρτζω θα του στερησει την προκριση..2-3 τελικο αποτελεσμα..

    Και στα δυο παραπανω ζευγαρια θεωρω την ελλειψη βαθος παγκου τρομερα χτυπητη αδυναμια η οποια θα αποβει μοιραια..Περιμενω προβαδισμα των γηπεδουχων με 2-0 και στα δυο ζευγαρια,ισοφαριση στην Ισπανια και ηττες στο τελευταιο ματς των γηπεδουχων..

    ΤΣΣΚΑ-Ερυθρος..

    Τριανταρες στην Μοσχα και στην Σερβια μια νικη του Ερυθρου και υστερα επικρατηση ΤΣΣΚΑ..3-1 ευκολα..


    Λαμποραλ-Παναθηναικος..

    Πρεπει να χτυπησει η ομαδα το πρωτο ματς και ας χασει για ενα καλαθι..Πρεπει να φοβηθουν πολυ οι Ισπανοι στο πρωτο παιχνιδι και ας ερθει η ηττα στο τελος με γκρακινιολικο φιναλε..Στο δευτερο μετα αγωνα θα κερδισει ο Παναθηναικος..Θα το εχει πιστεψει η ομαδα ενω αντιθετα η Λαμποραλ θα αμφιβαλλει..Απο κει και περα στο φλεγομενο ΟΑΚΑ περιμενω μονο νικες..Μια ευκολη και μια πολυ δυσκολη..Οσο αυξανονται τα παιχνιδια στη σειρα αυτη πλεονεκτημα για τον Παναθηναικο λογω μεγαλυτερου ροστερ και εμπειριας..Θελω να πιστευω και ελπιζω σε 1-3..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μονους αγωνες και σε ουδετερο γηπεδο
      θα ελεγα ΦΕΝΕΡ-ΚΟΥΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ οι νικητες..Σε σειρα αλλαζουν πολυ τα πραγματα λογω βαθους..

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάμε ότι και με την Barca έτσι ακριβώς πήγε, αλλά μετά ήρθαν εδώ μέσα, με 25.000 κόσμο κρεμασμένο από κολώνες, κάγκελα και τα banners (όποιος ήταν μέσα ξέρει τι λέω), και μας έκλεισαν ωραία και όμορφα το σπίτι. Δεν λέω ότι η Kutxa έχει την ίδια εμπειρία με τη Barca για να κάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά μην προδιαγράφουμε τέτοια εξέλιξη, γιατί έχουμε πολύ πρόσφατο αντιπαράδειγμα....

      Διαγραφή
    3. Και το 2011 ετσι πηγε και τελικα περασαμε..
      Το 2011 ειμασταν το μεγαλο ψαρι σε αντιθεση με το 2012..Φετος πιστευω παλι οτι ειμαστε μεγαλυτερο ψαρι απτη λαμποραλ..

      Δεν υποτιμαω την Λαμποραλ αλλα δεν πιστευω οτι μπορει να ερθει να χτυπησει ματς εδω σε αγωνα που τον θελουμε πολυ..Δεν πιστευω οτι εχει τους παιχτες με το ειδικο βαρος πλην μπουρουση..Μπορει βεβαια να κανω λαθος..

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω οτι δεν πρεπει να προδικαζουμε κι οτι δεν φτανει ο κοσμος,αν η ομαδα δεν αποδωσει τα αναμενομενα.Απλα η Λαμποραλ δεν εχει τη φανελα να αντεξει στο Οακα των 25000(συν την ελλειψη βαθους κι εμπειριας),αφου δεν υπαρχει συγκριση ουτε με την εδρα της Ρεαλ ουτε με της Μπαρτσα..Και ναι,αν η ομαδα γυρισει με μπρεηκ απο τη Βιτορια,μαλλον θα ξαναδουμε κοσμο ακομα και στην οροφη..μη σου πω και πανω στο ζεπελιν της cosmote..VECCHIO..

      Διαγραφή
    5. Θα ζήσουμε στο ΟΑΚΑ ξανα στιγμές πλημμύρας κόσμου, που κοιτάς ψηλά στο διάδρομο με τα κάγκελα που είναι κρεμασμένα τα λάβαρα, και βλέπεις κόσμο να παρακολουθεί το ματς απο κατακόρυφη θεση... Αν συνδυαστεί και με το γεγονός της τελευταίας χρονιάς του 3D θα έχουμε το ρεκόρ των ρεκορ προσέλευσης...

      Rizoslaw

      Διαγραφή
    6. Βέβαια να σημειώσω εδώ ότι οι εικόνες με τον κόσμο ανεβασμένο πάνω στους πυλώνες της οροφής και κρεμασμένο από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά των κερκίδων, δεν προσέφεραν κανέναν αίσθημα ασφάλειας, και φυσικά θα αποτύγχανε κάθε προσπάθεια έγκαιρης εκκένωσης, αν ω μη γένοιτο υπήρχε κάποιο σοβαρό ατύχημα. Κάτι που πρέπει να έχουμε στο νου μας, κάθε φορά που πηγαίνουμε στο ΟΑΚΑ (πέρα από τα απολύτως σπαστικά "ελεγχόμενα σημεία εισόδου" και τα υποχρεωτικά tourniquets)

      Διαγραφή
    7. Σωστη η επισημανση γιατι η ασφαλεια ειναι πανω απ' ολα..Κι απο περσι υπαρχει καλυτερη τηρηση των μετρων ασφαλειας,οχι μονο με τα τουρνικε,αλλα και με τα σεκιουριτι..VECCHIO..

      Διαγραφή
    8. Ενω σαν εικονα μπορει να μοιαζει πολυ θεαματικη,(εχω βρεθει και στα 4 ματς στο ΟΑΚΑ 11-12 με Μπαρτσα)η ασφαλεια η αληθεια ειναι πολυ χαμηλη..Βεβαια οπως τονισε και ο VECCHIO την τελευταια χρονια ηταν πολυ βελτιωμενη(σε επιπεδο ασφαλειας)..

      Διαγραφή
    9. sorry παιδιά αλλά όσο και αν μου άρεσε σαν θέαμα όταν έβλεπα το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο από την tv το 2011 άλλο τόσο είχα φοβηθεί το 2012 που ήμουν μέσα και σε 2 θέσεις καθόμασταν 3 άτομα. θέλω να ελπίζω ότι φέτος δεν θα γίνουν τα ίδια γιατί θα ξαναφαμε πρόστιμο και όχι άδικα
      sting75

      Διαγραφή
    10. Φανταζομαι δεν εχεις βρεθει ποτε στους φανατικους..Αλλα και παλι το 2011 ειμασταν δεκα ατομα παρεα και ενω ειχαμε εισητηρια δεν καταφεραμε να δουμε ποτε το ματς απο θεσεις αλλα απτα σκαλια που κατεβαινει ο κοσμος..Εμενα μαρεσε η ατμοσφαιρα και μεσα απτο γηπεδο παρολο που δεν ειναι καθολου αφαλης..

      Διαγραφή
    11. Παιδιά είναι λογικό στα πιο σημαντικά ματς να μαζεύεται πολύς κόσμος. Πόσο μάλιστα όταν έχουμε και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες (τελευταία σεζόν ΔΔ, πιθανή πρόκριση F4). Αυτό που δεν πρέπει να γίνεται όμως είναι να υπάρχει σημαντικό υπεράριθμο πλήθος φιλάθλων (άλλο 400-500 υπεράριθμοι, άλλο 5.000), και αυτοί να εμποδίζουν τους υπολοίπους, τις σκάλες, τους διαδρόμους και τις εξόδους.

      Το παραπάνω με έχει εκνευρίσει απίστευτα ως κάτοχο διαρκείας (από την εποχή της Γλυφάδας που είχαμε μπλοκάκια), και το έχω αναφέρει πολλές φορές στην ΚΑΕ. Υποθέτω το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι κάτοχοι, οπότε *ίσως* να έχουμε συμβάλει στην -κάπως- βελτιωμένη κατάσταση των 2 τελευταίων ετών (πέρα από τις υποχρεωτικές εγκαταστάσεις ασφαλείας).

      Διαγραφή
  24. Ο Παναθηναικός θα προκριθεί στο F4 όπου θα παίξει με Ρεαλ ημιτελικό και τελικό εναντίον Έλληνα προπονητή.

    Σε ένα ιδανικό σύμπαν, ο Ραντούλιτσα θα κάνει dominant εμφανίσεις απέναντι σε Μπουρούση, Αγιον και όποιον σεντερ έχουν οι ρώσικες (δεν τον ενδιαφέρει εξάλλου αν έχουν σεντερ) και ο Διαμαντίδης θα σηκώσει την κούπα καλώντας πρώτον τον Κούζμιτς για να του τη παραδώσει, δείχνοντας ότι ακόμα και με αυτόν κατάφερε να παρει Ευρωπαικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άσχετο με την ανάρτηση. Νομίζω ότι είναι λάθος η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων. Κατά την γνώμη μου ομάδες όπως ήταν πριν 3 χρόνια η κουμπαν δεν θα επενδύουν ενώ θα δημιουργήσει πολλές αδιάφορες ομάδες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές.

    Οι ομάδες Από 12-16 ουσιαστικά θα έχουν χαιρετήσει. 5-6 αδιάφορα παιχνίδια είναι πολλά. Επίσης θα δούμε πολλά παιχνίδια των ομάδων που έχουν πάρει το πλεονέκτημα, ή την πρόκριση με μειονέκτημα απλά για να διαλέξουν αντιπάλους.

    Όταν αυτό είναι δύσκολο να το αποφύγεις σε ομίλους των 8, φαντάσου σε 1 όμιλο των 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 ομιλοι των 8 έπρεπε να γίνουν και να περνάνε οι 4 πρωτοι για τους δύο ομίλους των 8 στους 16 οπως φέτος.
      Πρέπει να ανοίξει η αγορά του μπασκετ να τραβήξει νεο
      αίμα (Αγγλία, Βελγιο, Ολλανδία, Σκανδιναβια, Ουκρανία, Πορτογαλια, Ελβετια, Αυστρια κλπ).
      Η απομόνωση διαλύει το ενδιαφέρον χωρών που θέλουν να επενδύσουν αλλά τους βάζεις στο σκουπιδοτενεκε ανυπαρκτων ευρωκυπελλων.

      Διαγραφή
    2. Ρε συ Q, αυτη τη στιγμη εχουμε μιση σεζον αδιαφορη...
      Το μπασκετ ξεκιναει μετα τα Χριστουγεννα.

      Δες ποσο ανουσια ηταν η ρεγκιουλαρ σιζον και ποσο ΔΕ μεταφραστηκε στη συνολικη καταταξη των ομαδων πριν τα νοκ αουτ.

      Απο του χρονου θα βλεπουμε μπασκετ φρομ ντει ουαν, και οι καλες ομαδες θα εχουν κινητρο μεχρι τελευταιο ματς της σεζον.

      Οι αλλαγες σε ροστερ και χημεια θα πληρωνονται, η καλοκαιρινη προετοιμασια θα ειναι ΠΟΛΥ πιο σημαντικη, και τα ροστερ λιγο μεγαλυτερα.

      Η νεα μορφη εχει μειονεκτηματα σιγουρα, και για μενα ειναι η συνδεση με τη δευτερη κατηγορια δυναμικοτητας, καθοτι τα περιθωρια εισοδου στη μεγαλη διοργανωση ειναι πλεον πολυ στενα.
      Επισης, αν καποιος απο τους μεγαλους, που εχει δεκαετες συμβολαιο τα παρατησει, κινδυνευουμε να βλεπουμε μια μεγαλη φανελα να διασυρεται και να περιφερεται στα μεγαλα σαλονια χωρις διεκδικησεις.

      Σε καθε περιπτωση, σα λιγκα θα ειναι πολυ ανωτερο το θεαμα και διαρκεστερο.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. Α, και εννοειται οτι το Eurocup θα αναβαθμιστει συνολικα, καθοτι οι ομαδες 2ας διαλογης της Ευρωλιγκας θα μαζευτουν εκει (και "δευτερας διαλογης" δεν το λεω υποτιμητικα, υπαρχουν ομαδαρες που δε θα πανε ΦΙΜΠΑ και μενουν εκτος ΕΛ).

      Θα βλεπεις πιο πλυ Γιουροκαπ του χρονου, θα με θυμηθεις.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  26. πιστευω για να μην αχρηστευτει η επιθετικη λυση ραντουλιτσα θα πρεπει ο τζορτζεβιτσ να προσπαθησει να αποφυγει η να καμουφλαρει-βοηθησει ο ματσαρισμα με τον μπουρουση - ο ραντου, μπορει αν δεν του βγουν οι φασεις, να απογοητευτει και να αυτοαποενεργοποιηθει
    οσο αφορα και τα δικα μου ταπεινα προγνωστικα
    λαμποραλ-παο 45-55% - ανωτεροι εγκεφαλικα περιφεριακοι
    φενερ-ρεαλ 70-30% αμυντικο στραγγαλισμα σε γιουλ-σερτζιο
    λοκο-μπραρτσα 50% ξεκαθαρο 50-50
    και η τσσκα εντελως 100% ο αστερας σε ελευθερη πτωση εδω και βδομαδες
    καλα πλει - οφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα Τζιμ! Απίστευτη ανάλυση, σε ευχαριστούμε για όλα! Δεν είμαι καλός (κυρίος αντικειμενικός) στις προβλέψεις αλλά πάνω κάτω στα ίδια κυμαινόμαστε. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι που ίσως χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης σε ξεχωριστό σου άρθρο. Σάλε vs Περάσοβιτς.Παιχταράδες με δολοφονικό σουτ (πρέπει να έχουν παίξει συμπαίχτες και στην εθνική της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας χωρίς να είμαι σίγουρος) εκπρόσωποι 2 διαφορετικών προπονητικών σχολών. Νίκολιτς vs Ζεράβιτσα (?). Εδώ είναι και η δική μου ερώτηση. Γνωρίζω ότι υπάρχουν (όπως νομίζω το έχεις γράψει και εσύ) σχολές προπονητικής προερχόμενες από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, 2 συγκεκριμένες (δε γνωρίζω άλλη εσύ θα ξέρεις καλύτερα) με μια άτυπη κόντρα του. Αυτή του προφέσορα Άτσα και του Ράνκο Ζεράβιτσα. Εάν υποθέσουμε ότι και ο Σάλε είναι παιδί του Άτσα (ή έστω εγγόνι από Ζοτς και Ντούντα :) ) , θεωρείς ότι και ο Περάσοβιτς προέρχεται από τη σχολή Ράνκο, ή κάποια άλλη ή απλώς έχει διάφορα κομμάτια από άλλους προκατοχούς του, πασπαλισμένο με ισπανικό μπάσκετ που υπηρέτησε τόσο ως παίχτης όσο και ως προπονητής? Panos L.

    Υ.Γ. 20 χρόνια πριν: Πρέπει να γίνει το σουτ, δεν γίνεται το σουτ, χάνεται ο έλεγχος είναι ο Μοντέρο εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ καλή ανάλυση Jim, αλλά πιστεύω ότι τα ποσοστά σου είναι λίγο λάθος (και υπερ-πατρωτικά :D ). Αν και τα έγραψα πολύ συνοπτικά στο προηγούμενο, ας ρίξω και εδώ 2-3 λέξεις:

    1) Fener-Real: αυτό είναι το πιο "κοντινό", μόνο και μόνο λόγω Vesely. Και αυτό γιατί, εκτός του ποιος είναι ο Vesely, η απουσία του αφαιρεί πολλά σχήματα και συνδυασμούς που θα μπορούσε να ρίξει στο παρκέ ο Ζοτς. Και πάλι όμως, θα έδινα ένα 55-45 στη Fener, λόγω έδρας και Ζοτς.

    2) CSKA-KK: Χωρίς πολλά λόγια, ένα καθαρό 70-30 για τους Ρώσσος, να μην πω κανά 80-20. Και δεν λέω 80-20 επειδή νιώθω ότι οι Σέρβοι κάτι κρύβουν, κάτι ετοιμάζουν. Αν όμως το δουν ως "καλά είναι και μέχρι εδώ", 3-0 στο τσακ-μπαμ.

    3) Loko-Barca: επίσης χωρίς πολλά λόγια, αν οι ομάδες συνεχίσουν να παίζουν όπως έπαιξαν τις τελευταίες 2-3 αγωνιστικές, και εδώ είναι 70-30. Και η Loko δεν είναι άσχημη εκτός έδρας, δηλαδή δεν θα φοβηθεί να πάει να κάνει σκούπα στη Βαρκελώνη. Αν -και μόνο ΑΝ- η Barca ανέβει, και ανέβει πολύ, τότε ίσως να πάμε σε ένα 60-40, γιατί και πάλι η Loko παραμένει πολύ πιο αποτελεσματική ομάδα. Αυτός ο έρμος ο Tomic, γιατί παιδεύει και παιδεύεται το παληκάρι ?

    4) Kutxa-ΠΑΟ: Παναθηναϊκός είμαι, αλλά δεν καταλαβαίνω από που και ως που είμαστε και φαβορί σε αυτή τη σειρά. Η Kutxa έχει παίξει καλύτερο -συνολικά- μπάσκετ από εμάς, έχει κάνει βέβαια και αυτή τις γκέλες της, αλλά φαίνεται πιο στρωμένη. Μπορεί να έχουμε καλύτερες μονάδες σε αρκετές θέσεις, αλλά δεν είμαστε καθόλου "στρωμένοι", κυρίως αφού οι 3 νέοι παίκτες δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως. Χώρια που από το γιουγκοσλαβικό τρίο τελευταίως μας έχει απομείνει μόνο ο Ράντου, οι άλλοι δύο είναι κάπου χαμένοι. Βγάζω και τους μικρούς από την εξίσωση, θα είναι non-factors ή θα κάνουν σύσσωμοι DNP. Μικρό αλλά καθαρό προβάδισμα στη Kutxa 55-45, και τριπλομακάρι να διαψευσθώ πανηγυρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται και θα τολμησω να κανω και εγω τις προβλεψεις μου.
    1. Καχα - ΠΑΟ
    Θα αποκλειστουν και οι 2 γιατι φορανε πρασινα
    2. Ερυθρος - ΤΣΣΚΑ
    Θα προκιθει ο Ερυθρος καθαρά και μόνο λόγω ονόματος.
    3. Φενερ - Ρεαλ
    Εννοείται οτι η Φενερ δεν εχει καμια ελπίδα, θα έδινα 100%-0% να περάσει η Ρεαλ.
    4. Λοκομοτιβ - Μπαρτσελονα
    Εδω ειμαι μπερδεμενος. Αγαπώ ή μισώ τον Μπαρζώκα. Δεν ξερω.. Όταν κατασταλάξω, και με καθαρά μπασκετικά κριτήρια, θα στείλω προγνωστικά.

    Αρα πάμε για F4 με τρεις ομάδες, Η Ρεαλ περναει κατευθειαν τελικο και στο αλλο ζευγαρι περναει ο Ερυθρος, καθως Λοκομοτιβ και Μπαρτσα ναι μεν παιζουν αμυνα, αλλα δεν σου αφηνουν την αίσθηση.

    Λογικα το σηκώνει ο Ερυθρος και το γηπεδο σε μια κατακοκκινη λαοθαλασσα παλεται απο τα συνθήματα και τα κορεό που θα φέρουν ελληνικό άρωμα..

    Đorđević

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα
    Ας δουμε ενα ενα τα ζευγάρια
    -Λαμποράλ - ΠΑΟ:Εχω ενα μικρό φόβο οτι υποτιμάται αρκετα ο αντίπαλος.Ειναι γεγονος οτι λογο ιδιοσυγκρασιας ,ειδικου βάρους αλλα και του Μπουρουση που δεν παιζει καλα απεναντι στον ΠΑΟ ηταν το καλυτερο δυνατο ματσαρισμα,αλλα η έδρα παραμενει έδρα.Επισης ολοι αντιλαμβανονται οτι αν η σειρα παει στα 5 παιχνιδια ο ΠΑΟ ειναι δυσκολο να περασει,οποτε χρειαζεται αιφνιδιασμος και σπασιμο εδρας.Στο ΟΑΚΑ λογω Διαμαντιδη θα γινεται λαικο προσκυνημα ,οποτε θεωρω πως τα ματς αυτα ειναι δεδομενοι ασοι αλλα αν οι καμικαζι του Περασοβιτς,στη Μπουεσα τρεξουν τον ΠΑΟ και τον κανουν να χασει τον ελεγχο του παιχνιδιου δε ξερω κατα ποσο μπορει να επιστρεψει.Αγωνιστικα ειναι μια ομαδα που μπορει να ματσαρει το γρηγορο transition του ΠΑΟ,οποτε αναγκαστικα ο ΠΑΟ πρεπει να χαμηλωσει το τεμπο του και να φορτωσει το ποστ με μπαλες.Οι σουτερ του πρεπει να εχουν καθαρο μυαλο και να ευστοχησουν στα αρκετα σουτ που θα αφησει ο ΠΕρασοβιτς,και ο Καλαθης θα πρεπει να κανει οικονομια δυναμεων γιατι οι Χαγκα και Τζειμς ειναι δυο περιφεριακοι με τεραστια αντοχη και δυναμη (αν και ο δευτερος δεν εχει και πιο μεγαλο μπασκετικο iq στη πιατσα) σε ολη τη διαρκεια του ματς.ΚΟμβικος ο Φελντειν,που πρεπει να μην αφησει τον απροβλεπτο Ανταμς να βρει ρυθμο, σειρα-στοιχημα για τον ΚΟυζμιτς που αν ειναι συγκεντρωμενος απεναντι στον Πλανινιτς και τον Μπουρουση μπορει να βαλει και καποιους ποντους αλλα και να τους παρει τα ριμπαουντ,αφου οι αντιπαλοι σωματικα του ταιριαζουν.Ο Χαντερ θεωρω πως δε μπορει να βοηθησει πολυ σ αυτη τη σειρα με τους καθαρα Ευρωπαικου τυπου ψηλους με τα μακρια χερια και τις γρηγορες περιστροφες στην αμυνα.
    Εννοειται πως οι σταθερές του ΠΑΟ στο σκορ Γουιλιαμς Γκιστ και Ραντουλιτσα πρεπει να παιξουν low-mistake παιχνιδι στην επιθεση με τις καλυτερες δυνατες επιλογες και ο Σαλε απο τον παγκο να κοβει το ρυθμο των "Βάσκων".Μετα το πρωτο παιχνιδι θα εχουμε να πουμε αρκετα.

    -Ρεαλ - Φενερ :To πιο ωραιο ζευγαρι για να δεις σε αυτη τη φαση.Η Ρεαλ ειναι εν ενεργεια πρωταθλητρια και σε αυτη τη φαση,θα παει μονο για νικες απεναντι στο πολυνικη κοουτς της διοργανωσης.Ειναι μια σειρα που μπορει να δουμε αναποδα σπασιματα εδρας και τρομερες ανατροπες στο σκορ μεσα στο παιχνιδι.Η αληθεια ειναι πως η Φενερ υπερτιμαται πολυ στο μπλογκ λογω Ζοτς και οτι τον τελευταιο μηνα το μπασκετ που επαιξε ηταν πολυ ασχημο,πιθανως και να της εκανε κακο η γρηγορη πρωτια στον ομιλο.Η Ρεαλ απο την αλλη ειναι μια ομαδα χωρις αρχες στην αμυνα και χωρις ξεκαθαρους ρολους στο παρκε πλην των Γιουλ - Ρεγιες και ισως και του ελαφρως πεσμενου φέτος Σερχιο.Θεωρω οτι ο Λασο αν σφιξει λιγο το ροτεισον(οι Νοτσιονι και Τειλορ ας πουμε δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να βοηθησουν στη σειρα) με σωστα ματσαρισματα ,μπορει να πνιξει τη ρηχη σε αυτη τη φαση Φενερ.Ο Ζοτς πλεον αναγκαστικα θα πρεπει να ξεκιναει τον Αντιτς βασικο σεντερ,και αν ο Αγιον παρει εντολη να φθειρει το ποστ μπορει να κανει μεγαλη ζημια με φαουλ.ΕΠισης ο Ντιξον απεναντι στους Σερχχιο Γιουλ σε αμυνα και επιθεση θα τεσταρει την ποιοτητα του.Ο Ζοτς δεν πρεπει να τον εκθεσει αλλα να χρησιμοποιησει τα χαρτια Σλουκα και Ντρειπερ (με Ντιξον να παιρνει χρονο στο 2 ,Μπογκαντοβιτς στο 3 και Ντατομε στο 4).Το πρωτο παιχνιδι θα ειναι το κλειδι της σειρας και περιμενω τη Ρεαλ να μπαινει πολυ επιθετικα για τη νικη.Πιθανως οποιος παρει τη 1η νικη να παρει και τη προκριση.Παντως θα δουμε ωραιο μπασκετ και μαλλον και ψηλα σκορ απο δυο ομαδες που τους αρεσει να σουταρουν πολυ..

    οι αλλοι δυο σε λιγο

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. JIMMY THE STRONG
    ===================

    O άνθρωπος δεν παίζεται
    τον λένε Conway
    κι είναι γκουρού στο άθλημα
    μακραν far away.

    Εχει μπλογκαρα άπαιχτη
    παγκόσμια η πρώτη
    και το κορμί που εχασα
    το βρήκα πατριώτη :)

    Του αναγνώστη η χαρά
    είναι ο σπέσιαλ Jimmy
    πλώρη το μπάσκετ οπου γης
    κι η ευρωλιγκα πρύμνη.

    Τι να σας πώ τον χαίρομαι
    τον Jim τον Conway
    γιατί'ναι μάγκας φοβερός
    φάτσα berdeway :)

    Σκίσε τους ολους Τζιμαρε
    Τελειωστους με γιουρούσι
    όπως θα σκίσει ο Μιροσλαβ
    το Γιάννη το Μπουρουση :)

    Κι οταν θα πάμε άρχοντα
    παρέα Βερολίνο
    εσύ θα γδύνεις τα μωρά
    κι εγώ θα σου τα "ντυνω" :)))

    Jim... οπληκτος

    ΥΓ Προγνωστικά δεν δίνω
    εύκολους γρίφους λύνω
    τέσσερις κούπες θα μετρά
    κάποιος στο Βερολινο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιλιακούς από τα γέλια..
      Ευχαριστώ Τοσκανέζε αναγεννησιακέ καλλιτέχνη!

      Διαγραφή
    2. Σου αναθέτω να γράψεις τον επίσημο ύμνο του Hoopfellas..

      Διαγραφή
    3. Θα πάθει πλάκα μέχρι και το πνεύμα του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεοναρντο Ντα Βίντσι.

      Σε Τοσκάνη, Φλωρεντία
      Λομβαρδια μα και Ρώμη
      έζησα ως καλλιτέχνης
      με ανέμελη την κόμη :)

      Η παρέα με ζωγράφους
      στα μπιστρο της καθε πόλης
      μ'εκανε εραστή της Λιζας*
      και της Ιταλίας όλης :)

      Λιζα = Έτσι προσφωνουσα τη Μόνα οταν την γνώρισα στο Λεονάρντο.

      Jim.. opliktos

      Διαγραφή
  32. Όντως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σεζόν. Για μένα καλύτερο κι απ’ το F4. Τρεις τεράστιες σειρές που δύσκολα ξεφεύγουν απ’ το 50-50 και μια πολλά με λίγα.

    ΤΣΣΚΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
    Δεν έχουν παίξει φέτος μεταξύ τους. Οι Σέρβοι έχουν ήδη υπερβεί τον εαυτό τους. Ο,τιδήποτε παραπάνω από το sweep θα είναι extra bonus για την φετινή εξαιρετική τους χρονιά. Νομίζω ότι πρωταρχικός στόχος των Σέρβων είναι να πάρουν την Αδριατική Λίγκα και του χρόνου να παίζουν ξανά Ευρωλίγκα. Οι Ρώσοι με 3-0 ή 3-1 θα βρεθούν ξανά στο F4 όπου τους περιμένει η καθιερωμένη τους May Madness.

    ΦΕΝΕΡ – ΡΕΑΛ
    Στην regular season μοιράστηκαν τις νίκες. Ο Ζοτς θα τα βρει μπαστούνια. Δεν είναι μόνο η απουσία του Βέσελι αλλά και οι πρόσφατα επανακάμψαντες Σλούκας και Άντιτς. Οι Ισπανοί είναι οι πρωταθλητές με ό,τι αυτό συνεπάγεται συν ότι επιβίωσαν μέσα από συνεχόμενες δύσκολες δοκιμασίες. Πλέον πλήρεις αν και με ανέτοιμο ακόμη τον Ρούντι έχουν τύχη. Ο Λάσο έχει μεγάλο rotation στις περιφερειακές θέσεις αλλά πολύ σφιχτό στους ψηλούς. Έχει 7 τέτοιους αλλά επί της ουσίας παίζουν 3. Αυτή η Ρεάλ στηρίζεται περισσότερο από ποτέ στον παιχταρά τον Γιουλ. Η Φενέρ περιμένει ο Άντιτς να καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αφού θα κληθεί να παίξει περισσότερο λόγω της απουσίας του Τσέχου. Με τον Πέρο, βέβαια, απλά κάνεις προσευχή. Ελάχιστο προβάδισμα οι Τούρκοι λόγω Ζοτς.

    ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ – ΜΠΑΡΤΣΑ
    Στην regular season μοιράστηκαν τις νίκες. Δύο τελείως διαφορετικές ομάδες με εντελώς ανάποδες πορείες μέσα στη χρονιά. Οι Ρώσοι είναι μια απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις της λίγκας ενώ οι Ισπανοί ψάχνονται όλη τη σεζόν. Η Λοκό έχει παίκτες που δεν έχουν βρεθεί ξανά σε τέτοια φάση εκτός του Ντρέιπερ και λίγο του Τζάνινγκ. Αντίθετα, οι μπλαουγκράνα έχουν φάει τέτοια ματς με το κουτάλι της σούπας. Καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο Τόμιτς. Αν ο Κροάτης συνεχίσει να σέρνεται τότε ο Μπαρτζώκας μάλλον θα πάρει θέση στον έναν ημιτελικό που θα είναι ρωσικός. Μην υποτιμάτε την ικανότητα του Πασκουάλ να διαχειρίζεται τέτοιες σειρές. Αυστηρά 50-50. Μόνο με το μαχαίρι στο λαιμό θα πήγαινα με τους μπλαουγκράνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΠΑΟ
      Πρώτη φορά θα παίξουν φέτος. Τα συν και τα πλην των ομάδων είναι γνωστά. Οι Βάσκοι έχουν τρυπήσει το ταβάνι τους εκπλήσσοντας τους πάντες. Το rotation τους είναι κοντό και λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του Σενγκέλια αλλά και της πρόσφατης του Κοζέρ. Ο ρόλος του Γάλλου είναι πολύ σημαντικός στην φετινή Λαμποράλ και πιθανή απουσία του θα κοστίσει. Πολύ περισσότερο με τα πολλά σκαμπανεβάσματα των άπειρων point guards. Ο Άνταμς και ο Τζέιμς είναι βαρόμετρα. Οι αποφάσεις τους είναι σημαντική πτυχή της σειράς. Η φθορά του Μπουρούση θα είναι ο μεγάλος στόχος του Σάλε ώστε να μειωθούν στο παρκέ τα συνηθισμένα 30’+. Η Λαμποράλ χωρίς τον Γιάννη στο 5-5 είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι ο Έλληνας σέντερ θα κάνει μεγάλη σειρά κοντά στα φετινά του standards δεν μπορεί να αποκλείσει μόνος του τον ΠΑΟ. Οι πράσινοι πρέπει, λοιπόν, να επικεντρωθούν στους υπόλοιπους και κυρίως αυτούς που μπορούν να τον σκοτώσουν από μακριά. Μπέρτανς, Μπλάζιτς, Τζέιμς, Άνταμς, Κοζέρ μπορούν να τα βάζουν όλο το βράδυ αν ζεσταθούν.
      Πιστεύω ότι η σειρά εξαρτάται κυρίως απ’ τον ΠΑΟ. Για την ακρίβεια βρίσκεται στα χέρια του προπονητή του. Με το σκεπτικό ότι ο αντίπαλος έχει δείξει όλη τη χρονιά τι μπορεί να παίξει και το παίζει με αξιοπρόσεκτη συνέπεια ενώ για τους πράσινους υπάρχει μια γενικευμένη εντύπωση (ή ελπίδα) ότι υπάρχουν περιθώρια μεγάλης βελτίωσης. Η ομάδα έχει σοβαρά ζητήματα να λύσει στη σειρά με κυριότερο την συμπεριφορά της στο αμυντικό ριμπάουντ. Ο Τζόρτζεβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τα ups and downs της σειράς και να οδηγήσει την ομάδα σε μια (τουλάχιστον) μεγάλη εκτός έδρας νίκη που δεν έχει κάνει φέτος. Π.χ. ένα 2-0 των Βάσκων δεν σημαίνει αυτόματα αποκλεισμός. Όπως και το πιθανό 1-1 δεν κλειδώνει την πρόκριση. Να βασιστεί, λοιπόν, σ’ αυτούς που πραγματικά μπορούν να ανταπεξέλθουν και να διαβάσει σωστά τα ματς πριν και κατά την διάρκειά τους. Όχι άλλα σχήματα με Διαμαντίδη, Πάβλοβιτς, Φώτση και Μίρο ταυτόχρονα στο παρκέ. Όχι 5άδες χωρίς σουτ με Νικ, Έλιοτ, Πάβλοβιτς, Γκιστ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απόδοση του Γουΐλιαμς απέναντι σ’ έναν απ’ τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας, τον Χάγκα. Πολλές απ’ τις πιθανότητες του ΠΑΟ θα εξαρτηθούν απ’ τον Καλάθη. Μεγάλο συν η εμπειρία αρκετών παικτών του από τέτοιες σειρές. Ξεκινάμε, λοιπόν, απ’ το 50-50. Αν έπρεπε να πάρω κάτι αναγκαστικά θα διάλεγα Λαμποράλ λόγω κόουτς.

      Μακάρι να δούμε ωραίες σειρές με όσα περισσότερα ματς γίνεται και ο ΠΑΟ να αξιοποιήσει μια τεράστια ευκαιρία να επανέλθει σε F4 που όμοιά της έχει να βρει μπροστά του απ’ το 2012 όπου και συναντάμε την τελευταία του συμμετοχή.

      Διαγραφή
    2. εσυ ετοιμασου για την Α1, που οπως εχεις προβλεψει θα τη σηκωσει ευκολα ο ολυμπιακος

      Διαγραφή
    3. Αν έχω "ψυχολογήσει" σωστά τον 77, νομίζω πως κάνει αυτή την πρόβλεψη (περί ΟΣΦΠ πρωταθλητη φετος) γιατί γενικά είναι της λογικής πως όταν εφησυχάζεις και θεωρείς "δικό σου" κάτι με σιγουριά, τότε έρχεται το underdog και στο παίρνει.

      Διαγραφή
    4. Έλα ρε 77, διαλέγεις Λαμποράλ; Να πέσω τώρα απ' τα σύννεφα ή πιο μετά;

      Διαγραφή
    5. @4.44μμ δεν το έγραψε έτσι όπως νομίζεις ότι το είπε. ευσεβείς πόθους για την ομάδα του γράφει

      77 1 Απριλίου 2016 - 5:47 μ.μ.
      Δεν νομίζω να έμεινε παραπονούμενος κανείς σήμερα. Όλοι όσοι ήθελαν έκαναν το κομμάτι τους. Και το blog έγραψε τρελά νούμερα. Ωραία περάσαμε την Παρασκευή μας. Έρχεται και ΣΚ. Το βράδυ ο ΠΑΟ σφραγίζει την πρόκριση στα play off. Θα τιμηθεί κι ο τεράστιος 3D. Μια χαρά. Όλα ωραία και καλά.

      Επειδή έχω τρελή όρεξη σήμερα, θα σας δώσω άλλο ένα post για να γουστάρετε.

      Σημειώστε σήμερα 1/4/2016 που το κλίμα είναι συντριπτικά υπέρ του ΠΑΟ. Να το θυμηθούμε όταν θα έρθει η ώρα. Καρφιτσώστε το.

      Το πρωτάθλημα της Α1 θα το πάρει ο Ολυμπιακός και μάλιστα εύκολα. Το εύκολα για να ξηγιόμαστε σημαίνει είτε ότι θα κάνει break στο ΟΑΚΑ (δηλ. 3-1, 3-0) είτε με 3-2 αλλά σχετικά εύκολες νίκες στο ΣΕΦ. Να κάνω λιανά και το σχετικά εύκολες. Κανένα ματς δεν θα κριθεί στο τέλος.

      Και τώρα μπορείτε να συνεχίσετε σε ρυθμούς jazz.

      Διαγραφή
    6. ικανός είναι βέβαια να βγει και να μας πει ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο αν δεν το πετύχει. γιατί ως γνωστόν έχει και το σύνδρομο της τάσης για αυτοεπιβεβαίωση. ένας αυτός και 2 οι αγγελόπουλοι

      Διαγραφή
  33. Λοκο - Μπαρτσα
    Το πιο αμφίρροπο (μαλλον μαζι με του ΠΑΟ) ζευγάρι,πιθανως με τα πιο συναρπαστικά ματς,αλλα προβλεπω και ασχημο μπασκετ λογο του αγχους της προκρισης ειδικα απο τη Λοκομοτιβ.Ο Πασκουάλ ειναι ενας ικανοτατος κοουτς που μπορει να αποσυντονισει την Us-fronted ομαδα του Μπαρρτζωκα που σουταρει κατα βουληση και της αρεσει να εκτελει γρήγορα τις επιθέσεις της.Θα διαφωνησω λιγο με τον Τζιμ για το ματσαρισμα της σειρας αφου ο Σινγκλετον θα κληθει να παλεψει με τον Ντορσει,και τον Μπαρτζωκα που εχει δουλεψει λιγο με τον παικτη να θελησει να εκθεσει τις επιθετικες του αδυναμιες.Το ματσαρισμα του Τομιτς με τον Ραντολφ θα ειναι το πιο ομορφο μπασκετικο ματσαρισμα της σειρας αφου μιλαμε για δυο πολυ τεχνικους ψηλους με πολλες κινησεις ,με τον Τομιτς βεβαια να παραμενει μυγιαγγικτος και φοβιτσιαρης στα κλειστα παιχνιδια.Το ισπανικο μπριο απο τη μια του παικταρα Αμπρινιες αλλα και του Ριμπας και απο την αλλη ο πανεξυπνος Κλαβερ και ο εκτελεστης Μπροκοφ.Ο Ναβαρο που φετος δεν παιζει καλα θα κληθει να βαλει πινελιες του ταλεντου του και πανω απο ολα το υπερτατο ζευγαρι του σουπερμαν των γκαρντς Σατορανσκι με τον φονια Ντιλεινι.Η Μπαρτσα εχει περισοτερους κρυμενους ασους οπως τον Περπερογλου αλλα νομιζω μεγαλυτερο παθος και θεληση θα εχει η Λοκο και αυτο θα μετρησει στην εδρα της(χωρια και η κουραση του μεγαλου ταξιδιου για τη Μπαρτσα),και αν η σειρα παει στα 5 η Λοκο θα εχει μεγαλυτερη τυχη.

    ΤΣΣΚΑ -Σρνα Ζβεντα
    Νομίζω πως ο Ιτουδης θ αεπιδιωξει να σκουπισει τον Αστερα παιζοντας πολυ πιεστικο μπασκετ απο την αρχη.Ο Ραντονιτς απο την αλλη θα παραταξει το μεγεθος που εχει με τους Στιματς και Ζιρμπες ωστε να φθειρει μεθοδικα την αδυναμη σχετικα φροντλαιν της ΤΣΣΚΑ.Αν ο Ιτουδης καταφερει και αποκοψει μεθοδικα την τροφοδοσια των ψηλων δεν θα δυσκολευτει να κανει το sweep

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλη εβδομαδα Τζιμ..Απολαυστικο το κειμενο σου για την April Madness που ξεκιναει αυριο..Σ' οσα γραφεις και τα οποια με βρισκουν συμφωνο,απλα να προσθεσω τα εξης..Σ' αυτη τη φαση μετραει πολυ η εμπειρια ομαδων,παικτων και προπονητων,αφου μιλαμε για ματς ανα 2 ημερες που χρειαζονται την καταλληλη διαχειριση των συναισθηματων που θα προκυπτουν απο την νικη η την ηττα,στο δρομο για τη συμπληρωση των 3 νικων που δινουν το πολυποθητο εισιτηριο..Για την Τσσκα το μονο που βλεπω ειναι πως ο,τιδηποτε αλλο απο το σκουπισμα της σειρας θα ειναι εκπληξη.Ο Αστερας τρυπησε το ταβανι του φτανοντας και η διαφορα του σε ολους τους τομεις με τους Ρωσους ειναι μεγαλη..Στο ζευγαρι Κουμπαν-Μπαρτσα,μπορει να επαιξαν στη rs μεταξυ τους,αλλα η προσθηκη του Ντορσεη μπορει να ειναι οντως ο x factor στη σειρα,αφου θα προσφερει εξτρα κατοχες στην Μπαρτσα μεσα απο τα ρημπαουντ και τα μπλοκ του..Ερωτηματικο ειναι πως θα διαχειριστει η πρωταρα Κουμπαν το 1-0 η το 0-1..Στην Πολη η Φενερ καλειται να καλυψει την απουσια του Βεσελι μεσα απο τη συσπειρωση των υπολοιπων παικτων.Ο Ζοτς θα τους εχει ετοιμους οποτε εξαρταται απο τους παικτες του να εμφανιστουν με το μαχαιρι στα δοντια απεναντι στην πρωταθλητρια Ρεαλ που διαθετει προσωπικοτητες,αλλα ειναι πολυ ευθραυστη αγωνιστικα σαν ομαδα..Νικη της Φενερ αυριο,ισως ειναι κατι παραπανω απο το 1-0..Στη Βιτορια μπορει η Λαμποραλ να διαθετει το μομεντουμ και την εδρα,αλλα ο Παναθηναικος διαθετει περισσοτερη εμπειρια και μεγαλυτερο βαθος παγκου κι εκει πρεπει να πατησει ο Τζορτζεβιτς για να γινει το πολυποθητο μπρεηκ που θα σημανει προκριση..Eκεινος που πρεπει να πονοκεφαλιαζει ειναι ο Περασοβιτς και γι' αυτο θεωρω οτι θα χρησιμοποιησει ζωνη για να αποτρεψει τη φθορα των παικτων του και να δοκιμασει την ψυχολογια των παικτων του Παναθηναικου..Κλειδι για μας θα ειναι τα αμυντικα ρημπαουντ,οι αντοχες του Καλαθη και η παρουσια του καθηγητη ΔΔ στα τελευταια 5',οπου μπορει να αποφασισει την τυχη του παιχνιδιου..Υ.Γ.1..Ευκαιρια να δουμε αν ο slasher μας ειναι decent η poor shooter..Υ.Γ.2..Στο τελος των σειρων θα δουμε αν το γηπεδο στο Βερολινο θα ειναι διχρωμο,μονοχρωμο η αχρωμο...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απίστευτο άρθρο Τζίμ ,

    Την στιγμή που το διάβαζα ερχόντουσαν ταυτόχρονα ίδιες σκέψεις στο μυαλό μου.

    Ας δοκιμάσω και εγώ τα δικά μου προγνωστικά ξεκινόντας με το "ευκολάκι".

    α) Τσσκα-Ερυθρός. Όντως και μια νίκη εαν πάρει σε αυτή τη σειρά ο Ερυθρός θα είναι για μένα υπέρβαση. Καθολικά καλύτερο σύνολο και μπάσκετ η Τσσκα θα κοιτάξει να τελειώσει γρήγορα τη σειρά και να μην αφήσει την παραμικρή υπόνοια αμφισβήτησης. 80%-20% για μένα τα ποσοστά. Το μοναδικά ματσαρίσματα που με ιντριγκάρουν είναι τα Κίνσεη-Χίγκινς και ειδικότερα το Βοροντσέβιτς-Μίλλερ που με κεντρίζει αφού τους θεωρώ βαρόμετρα για τις ομάδες τους.

    β) Φενέρ-Ρεάλ. Σκυλομαχία κανονική. Όντως ο Ζοτς φέτος φέτος θα πρέπει να σιχτιρίζει την τύχη του τόσο λόγω των τραυματισμών όσο κ λόγω του χειρότερου ματσαρίσματος που θα μπορούσε να βρεί. Ένα μπρέικ στη Πόλη η Ρεαλ πιστεύω θα το κάνει. Δεν γνωρίζω πως θα είναι η επιστροφή των Σλούκα-Χίκμαν-Άντιτς μετά από τραυματισμούς σε τόσο κρίσιμα ματς. Η παρουσία τους στο παρκέ θα δείξει κατα πόσο θα μπορέσουν να σιγονταρουν τα πυρηνικά όπλα Ντατόμε-Μπογκντανοβιτς σε βάθος 5(?) αγώνων. Ποσοστό για μένα 55%-45% υπέρ της Ρεάλ λόγω απουσίς Βέσελι , ύπαρξης δύο τεράστιων σύγχρονων γκάρντ στο ρόστερ της , το οτι ξεπέρασε τον ψυχολογικό σκόπελο και βρίσκεται στα play off και στο οτι μπορούν οι περιφερειακοί της να κόψουν την δημιουργία της Φενερ (εφοσον σοβαρευτούν αμυντικά). Σουπέρ ματσάρισμα το Ντατόμε-Ρούντι και το Άντιτς-Ρέγιες

    γ) Λοκό - Μπάρτσα. Ροντέο...Προμηνύεται τρίποντος βομβαρδισμός από τη Λοκό μιας και 2 γκαρντ δεν μπορούν να κυνηγήσουν σε 5 ματς τους Ντρέιπερ-Ντιλέινι-Τζάνινγκ. Το θέμα είναι κατα πόσο θα είναι εύστοχοι. Ο Ντόρσει είναι ο μοναδικός πυλώνας στο ζωγραφιστό που μπορεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα πίσω μιας και ο Τομιτς αν και πολύ καλός σέντερ δεν πάυει να είναι "γατάκι". Εδώ θέλει άντερα...52%-48% για την Λοκό λόγω καλύτερης κυκλοφορίας μπάλας , πιο γεμάτου ρόστερ , αθλητικών προσόντων και έδρας. Ματσαρισμα που εξιτάρει αν και το προφανές είναι Ράντολφ-Τομιτς θα επιλέξω το Κλαβέρ-Πέρπε (σε περίπτωση small ball).

    δ) Κάχα-ΠΑΟ. Δεν μπορώ να κάνω προγνωστικό. Ο Παναθηναικός όπως και η Κάχα είναι ομάδες με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Βαρόμετρο οι Καλάθης και Μπέρτρανς για μένα, συμφωνώ με τον 77 οτι ο Μπουρού μόνος δεν μπορεί να πάρει μια σειρά αγώνων οπότε και εγώ θα προσπαθούσα να ξεκόψω το σκοράρισμα από όλους τους υπόλοιπους και οσο μπορώ την εισαγωγική πάσα στον Έλληνα σέντερ. Δεν μου αρέσει όμως να μου ξεριζώνουν την καρδιά μέσα από το ζωγραφιστό ούτε να βάλω σε κακό "ψυχολογικό momentum" το Ραντούλιτσα. Διαλέγεις λοιπόν το δηλητήριό σου εδώ...Ποσοστό 49,5%-50,5% (θα εξηγήσω παρακάτω γιατί) υπέρ του ΠΑΟ για μένα , μιας και ούτε η Κάχα είναι Παναθηναικός , ούτε ΔΔ και ιδιαίτερο βάθος έχει , όμως έχει ομοιογένεια , ενέργεια , την μοίρα (σούτ όπως του Μπέρτρανς είναι από αυτά που σου κλείνει η τύχη το μάτι και σου δείχνουν την πορεία σου) έδρα και την ευκαιρία της να επανέλθει σε ένα f4 ώς dark horse. Ματσάρισμα για μένα Γκίστ-Μπέρτρανς αφου θεωρώ πως είναι μεγάλη απειλή και βαρόμετρο η απόδοση τους. Μια κακή σειρά από Μπέρτρανς ως στήριγμα του Μπουρούση μπορεί να κόψει την ομάδα στα δύο.

    ΥΓ. Το μπάσκετ πλέον είναι κατα βάσει ένα άθλημα που το καθορίζει κατα μεγάλο ποσοστό η απόδοση των γκάρντ. Επομένως όλες οι σειρές για μένα θα κριθούν καθαρά από το βάθος και την απόδοση του backourt. Εξού και το Ρεαλ-Λοκό-Τσσκα-ΠΑΟ

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. CSKA-Crvena
    Ξεκάθαρο φαβορί...ο Αστέρας μέχρι πριν ένα μήνα θα είχε ένα 30-35%, ο τωρινός βαριά 15%! Επειδή είναι Σέρβοι και επειδή μπορεί να κοιμίζουν τον αντίπαλο, θα δώσω 80%-20%
    Πρόβλεψη:3-1
    Fener-Real
    Πριν τον τραυματισμό του Βέσελι θα υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί καθώς η Ρεάλ δε με έχει πείσει εφέτος ότι μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ σε διάρκεια...όμως ο Βέσελι λείπει και οι πρωταθλητές οσφραίνονται αίμα! Θα πάω με τους πρωταθλητές δίνοντας 45%-55%
    Πρόβλεψη:1-3
    Lokomotiv-Barca
    Ζευγάρι που θυμίζει το Laboral-Pao...καθώς δυο ομάδες με άπειρα χιλιόμετρα αντιμετωπίζουν με μειονέκτημα και όντας χειρότερες μέχρι στιγμής, καλύτερες ομάδες! Η διαφορά όμως είναι πως τη Μπάρτσα δεν τη βλέπω πως θα ματσάρει την περιφέρεια των Ρώσων. Θα δώσω 60%-40%
    Πρόβλεψη: 3-1
    Laboral-PAO
    Τα ίδια με τη σειρά ακριβώς από πάνω με τη μόνη ένσταση πως ο ΠΑΟ έχει παίκτες να ματσάρει την Λαμποράλ...και στη περιφέρεια αλλά και πάνω στον Μπουρούση! Πάντως φαβορί δεν παύει να θεωρώ του Ισπανούς...Θα δώσω 55%-45%
    Πρόβλεψη: 3-2

    Με εκτίμηση
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
    =========================
    Οτι έγραψα σε προηγούμενο πόστ βγαίνει.
    Γουίλιαμς εναντίον Χαγκα έγραψα και προστεσα να κρυφτεί καλά η αμυντική αμπαλωσυνη του Ελιοτ, για να μακροημερευσει στα παιχνίδια δίνοντας το απρόβλεπτο επιθετικά και ανοίγοντας τρύπες στην κουρτίνα της Λαμποραλ, να τις εκμεταλλευτούν κι οι άλλοι δικοί μας.
    Ο Περασοβιτς όσο καλός κι αν είναι ο Χαγκα δεν θα τον στελει μονο του στον Ελιοτ.
    Θα πάει σε παγίδες κλεινοντας του κυριως το δεξί πενετρεισον.
    Πράγμα που σημαίνει πως θα πάρουμε πολλές αδύνατες αριστερες πλευρές για πλαγιο pnr και κτύπημα απ'έξω.
    Το αμυντικό ριμπάουντ έγραψα πάλι σε προηγούμενο ποστ που ονόμασα ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ όπως θυμάστε, είναι πρόβλημα μεγάλο.
    Αυτό λυνεται ξαναλέω με ζώνη 1-4 και στο μισό γηπέδο με οβερ πλει και αμυνα χνωτου!!!
    Ενας στον κινητήριο μοχλό τους και 4 στα χνώτα τους, με μόνη διαφορά να μην βγάζει εξω απο το ζωγραφιστό ο Γιάννης τον Μιροσλαβ, γιατί θα μας κτυπήσουν αλύπητα στα ντουμπλαρισματα στη ρακέτα όπως η Εφες με Σαριτς κλπ.
    Κάτι θα αφήσεις για να πάρεις κάτι πιο πολύτιμο.
    Αφήνεις Γιάννη εξω και σφραγιζεις τα αμυντικά μπλοκ αουτ για να μη δινεις επουδενι δεύτερες επιθέσεις.
    Θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά αμυντικά.
    Ολη η Ελλάδα μιλάει για το φονιά Γουιλι επιθετικά , αλλά δεν ακούω για την τρύπα Γουίλιαμς αμυντικά.
    Και το χειρότερο για τα αχρείαστα του φάουλ που και δεν τον αφήνουν να βρει ρυθμό και μας καταδικαζουν να ψαχνόμαστε αμυντικά δίνοντας γρήγορα βολές.
    Γι'αυτό λέγαμε γρήγορα οι όποιες προσθήκες πριν τους 16 για να υπάρξουν παιγμενες περισσότερο διορθωτικες κινησεις.
    Το κόλπο είναι ενα.
    Αμ δεν παρασυρθουμε απο το γρήγορο ρυθμο τους περάσαμε.
    Γιατί αυτοί τρέχουν ορθολογικά και το έχει περάσει στο DNA τους ο Περασοβιτς αυτό, ενώ εμείς είμαστε κυκλοθυμικοί.
    Τρέξιμο και σετ παιχνίδι η του ύψους η του βάθους.
    Η σειρά αυτή θέλει ταυτότητα.
    Αν τη βάλουμε στο παιχνιδι μας κι έχουμε ενα σοβαρό και απαράβατο πλάνο περάσαμε αερα.
    ΥΓ Πολλες φορες περιμένουν τον Γιάννη να ανέβει στην επίθεση.
    Για να υπάρξει ισορροπία σε οτι κάνουν επιθετικά inside και outside της ρακέτας.
    Εκεί ίσως θέλει πίεση και παγίδες στα 3\4 για να τους θέσεις of balance τα συστήματα τους.
    Αυτό ηταν το ατού του Αρτζι.
    Επενεβαινε στο μυαλό τους πριν προλάβουν να αποφασησουν τι θέλουν.
    Περιμένουμε να ανέβει πχ ο Γιαννης κι έχουμε αυτό το πλανο.
    Μαε κτυπάμε πριν το ολοκληρώσουμε και μένουμε παγωτά στην επίθεση οταν ταυτοχρόνως πανικοβαλομαστε στην άμυνα που δεν είναι έτοιμη.
    Ο Γκιστ αναλαμβάνει τον Σπανουλη και δεν τον αφήνει να σκεφτει και να δει το γήπεδο, ποσο μαλλον να διαβάσει το ματς και να δει πάσες και καλάθι.



    Jim... πληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ματσαρισματα και παικτες κλειδια για καθε σειρα...
    εξαιρω το Τσσκα-Ερυθρος Αστερας,που θα περασει η Τσσκα...
    Φενερ-Ρεαλ...ολα τα λεφτα το ματσαρισμα Ρεγες-Αντιτς,Αγιον-Ουντοχ και Μπογκντανοβιτς-Ρουντι...παικτες κλειδια ο Ντατομε και ο Ντιξον για τη Φενερ...Ρουντι και Ματσιουλις για τη Ρεαλ...ο Ντατομε εχει κανει πολυ καλα παιχνιδια κοντρα στη Ρεαλ και ο Ντιξον ειναι λιγο ντεφορμε τελευταια...ο Ματσιουλις κανει μετρια χρονια και πρεπει να βγει μπροστα...θα χρειαστει η καλη του αμυνα και μερικα τριποντακια..ο Ρουντι καπως αρχιζει και ανεβαινει...εχω πολυ ενδιαφερον να δω τις εμφανισεις του κοντρα στη Φενερ...
    Κουμπαν-Μπαρτσα:Ραντολφ-Ντορσει,Κλαβερ-Ντοελμαν...παικτες κλειδια ο Ντρειπερ και ο Μπροεκχοφ για τη Κουμπαν...Ναβαρο και Τομιτς για τη Μπαρτσα...θα χρειαστουν οι Ρωσσοι το περιφερειακο σουτ του Αυστραλου και την καλη αμυνα σε συνδυασμο με τα μεγαλα σουτ του Ντρειπερ...και η Μπαρτσα περιμενει εμφανιση απο τα παλια απο Ναβαρο και Τομιτς...
    Λαμποραλ-Παναθηναικος:Μπουρουσης-Ραντουλιτσα και Χανγκα-Γουιλιαμς...παικτες κλειδια Τζειμς και Χανγκα για τη Λαμποραλ...Φελντειν και Φωτσης για Παναθηναικο..ο Τζειμς ερχεται απο το παγκο και αλλαζει το ρυθμο,ο Χανγκα κανει σουπερ σαιζον...θα χρειαστει ποντους απο τον Φελντειν ο Παναθηναικο και τα τριποντακια του Φωτση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΤΣΣΚΑ-Ερυθρος Αστηρ 90-10.Δεν είναι δυνατον να αποκλειστουν με πλεονεκτημα εδρας οι Ρωσσοι οσο αξιολογη ομαδα και να είναι οι Σερβοι.Παντως κατι λειπει εφέτος από τους Ρωσσους.Ισως ενας δαντελενιος [τυπου Πριντεζη ]ψηλος
    Κουμπαν-Μπαρτσελονα 50-50.Μεγαλο ματσαρισμα.Ο Μπαρτζωκας είναι ο καλυτερος προπονητης φετος στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ,ο Ντιλεινι μακραν του δευτερου ο καλυτερος παικτης και οι Ραντολφ,Κλαβερ κανουν παρτυ στην μερα τους.Αλλα,ποσο ευκολο είναι να μην τσιμπησει ένα ματς στα τρια στο Κουμπαν η Μπαρτσα?Κλειδι εδώ η αλητεια του Ντορσευ που εκνευριζει διαρκως τοςυ αντιπαλους του μες το γηπεδο
    Λαμποραλ-ΠΑΟ.40-60.Αφηνω όλα τα υπολοιπα και παω εκει που υπερεχει σαφως ο ΠΑΟ προσωπικότητες και εμπειρια.Οσο καλη ομαδα και αν είναι η Λαμποραλ και παρα το πλεονεκτημα εδρας,με μια απλα σωστη διαχειριση και αξιοποιηση ολου του ροστερ ο ΠΑΟ την εχει την σειρα.Εκτος των αλλων το 60% των Ισπανών είναι ο Μπουρούσης.Κανε κατι λοιπον να τον μπλοκαρεις.Ο Γιανκοβιτς και ο Μποχωριδης μπορουν να λειτουργησουν ως αναλωσιμοι ώστε να ταλαιπωρησουν τους περιφερειακούς των Ισπανών για να μην φθειρονται οι υπολοιποι και να είναι μεσα στο κλεισιμο των παιχνιδιων,γιατι δεν αργουν τα κορακια να φορτωσουν Καλαθη,ΔΔ και Ελιοτ με φαουλ.Στα μειον το 70-30 που θα σφυριζουν τα κορακια
    Φενερ-Ρεαλ 50-50.Ολα ανοιχτα εδώ.Με βεσελυ υπηρχε ξεκαθαρο φαβορι,χωρις αυτόν είναι όλα ανοιχτα.Ο Μπογκτανοβιτς είναι σεληνιασμένος και καλυτερος απ ολους τους σπουδαίους περιφερειακούς των Ισπανών αλλα θελει στηρίγματα
    Αν θα κανει το βημα εμπρος ο Σλουκας θα είναι καθοριστικο
    Και αν θα δωσουν κατι παραπανω Αντιτς και Χικμαν.Ο Ομπραντοβιτς βεβαια είναι μεγαλο οπλο για την Φενερ και σιγουρα εχει στο μυαλο του ότι πρεπει να κλεψει ένα παιχνιδι στην Μαδριτη
    Ο Μπερτομεου εάν θελει να σωσει επιτελους την αξιοπιστια της Ευρωλιγκας πρεπει να καλεσει αυριο κιολας τους διαιτητες και να πει...
    Ότι δωσαμε δωσαμε στον Ολυμπιακο,οτι πηραμε πηραμε από αυτους,απο εδώ και περα τερμα το πανηγυράκι.Εχει καταντησει αποκρουστικη η εικονα της ευνοιας στον Ολυμπιακο.Και ακομη πιο πολύ,αρκετα με τον Σπανουλη.Σε κάθε φαση που βλεπει κλειστη την αμυνα ,εδώ και 5 χρονια,αρχιζει να τρεχει προς το καλαθι και πανω σε έναν αντιπαλο σαν αγριμι και μετα κανει δικην Οσκαρικου ηθοποιου το περιφημο τιναγμα ,ωσαν να τον εχει χτυπησει ηλεκτρικο ρευμα.10 στις 10 φορες τσιμπαει φαουλ και βολες.Νισαφι.
    Το χειροτερο είναι πως δεν φτανει που τους παιζουν 80-20 διαμαρτύρονται σε κάθε φαση ζητωντας και άλλο.Ειδικα οι δυο Παπ το εχουν παρακανει



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. θεωρείται και μπασκετικός ο παπαδογιάννης τρομάρα του

    μερικά μαργαριτάρια από το άρθρο του
    -Η ΤΣΣΚΑ παίζει καλή άμυνα
    -Η καλοστημένη και έμπειρη Μπαρτσελόνα δεν θα είναι εύκολο θύμα, αν και υστερεί σε ποιότητα και σε λύσεις(τη σύγκριση σε ποιότητα και κυρίως λύσεις την κάνει με την λοκομοτίβ του ροτέισον 8 παιχτών)
    -Δυσκολεύομαι να πιστέψω στη φετινή Φενέρ, η οποία μάλιστα έφτασε στα πλέι-οφ δίχως να σκληραγωγηθεί ιδιαίτερα. Δεν θα ήταν τόσο εύκολο το έργο της εάν έπαιζε στον άλλο Όμιλο, ούτε θα έχει απόλυτα εξασφαλισμένη την πρόκριση (πόσω μάλλον το αβαντάζ της έδρας). Μιλάει για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην ευρώπη φέτος,που στον πρώτο γύρο πέρασε πανηγυρικά μπροστά από κίμκι-ρεάλ μαδρίτης που πάλευαν τελευταία αγωνιστική του τοπ16 για μια θέση στην επόμενη φάση


    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/905504/prasino-me-galazies-antaygeies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα πω κι εγώ την άποψη μου η οποία μάλλον δεν είναι καθαρά αντικειμενική, αλλά έχει μέσα και όλους τους ευσεβείς πόθους μου.

    Στην ουσία είναι το σενάριο που έφτιαξα στο μυαλό μου, το οποίο θα οδηγήσει τον Διαμαντίδη σε ένα νέο έπος.

    Όσων αφορά τα πλεί οφ θεωρώ οτι η Λοκομοτίβ θα μασήσει την Μπαρτσελόνα σαν αποστεωμένο κοτόπουλο. Η Λόκο σφύζει από ενέργεια, έχει 3 τουλάχιστον Top Class Players, ενώ η Μπαρτσελόνα μου μοιάζει γερασμένη στην περιφέρεια. Η Λόκο βασίζεται πολύ στο τρίποντο, αλλά αυτό είναι προιόν της εξαιρετικής κυκλοφορίας της στην περιφέρεια. Δεν μπορώ να φανταστώ πως η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει να μην της δώσει ελεύθερα σουτ. Ο Αρόγιο και ο Ναβάρο μηδέν στην άμυνα. Ο Όλεσον αργός. Ο Σατοράνσκι και ο Ρίμπας θα πρέπει να αμυνθούν για 3 στην περιφέρεια μιας και το "καλό" 3άρι, ο Στράτος δεν έχει πια τα πόδια. Στο 4 η Λόκο πυροβολεί με Κλαβέρ-Σιγκλετον. Πόσο να τρέξει ο Ντόλμαν? Ο Ράντολφ θα περάσει δύσκολα κοντά στην ρακέτα, αλλά αν σουτάρει από μακριά ο Ντόρσει θα πρέπει να ακολουθήσει και η ρακέτα θα είναι κέντρο διερχομένων.
    Λόκο λοιπόν!

    Στο Φενέρ-Ρεάλ αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να δω αυτές τις ματσάρες και να ευχαριστηθώ μπάσκετ! Είναι ερωτηματικό η Φενέρ χωρίς τον Βέσελι αλλά ο Ούντοχ-Άντιτς ματσάρουν καλά το Αγιόν-Ρέγιες.

    Οι περιφέρειες θα κρίνουν τα πάντα και εκεί η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι. Όμως η Φενέρ έχει το Χέρι του Θεού στον πάγκο, που κουνώντας ένα πιόνι στην σκακιέρα μπορεί να την φέρει τούμπα.
    Οψώμεθα λοιπόν. Επειδή είναι 50-50 θα πω Ρεάλ, μιας και την θεωρώ πιο βατό αντίπαλο για τον Παναθηναικό στους 4.

    Στο Λαμποράλ-Παναθηναικός έχω ξεκάθαρη άποψη. Θεωρώ πως θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Όλη η Κάχα σηκώνεται για το επιθετικό ριμπάουντ και ο Παναθηναικός αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Ο Περάσοβιτς θα χτυπίσει σε 3 άξονες. Iso με Adams, James και Μπουρούση. Αν δεν βγαίνει τίποτα από αυτά έχει μόνο το περιφεριακό σουτ και μερικά cuts από Tillie, Hanga.
    Είναι ομάδα ρυθμού και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να της τον κόψεις.
    Ο Παναθηναικός πρέπει να στοχεύσει στο ματς της Τετάρτης. Δεν πρέπει να παρασυρθεί, δεν πρέπει να αφήσει την Κάχα να του ξεφύγει ούτε για λίγο (κάτι που κάνει συχνά). Θα πρέπει να κατεβάσει, να την υπνωτίσει και τα της χαλάσει το μυαλό για όλη την σειρά.
    Ακόμα και ήττα στον πρώτο αγώνα θα είναι αρκετή, αν σπείρει τον τρόμο εκεί μέσα.
    Αν πάλι τους αφήσουμε να κάνουν πάρτι τότε θα έχουμε έναν γοργοθά να ανέβουμε!

    Θυμηθείτε τα πλέι οφ του Πεδουλάκη με την Μπαρτσελόνα. Έχασε στο 1ο ματς με τα χίλια ζόρια. Τους τρόμαξε. Μετά τους πήρε δύο νίκες αλλά στο τέλος λυγίσαμε.

    Για να μην τα πολυλογώ, βλέπω-ελπίζω και εύχομαι ο Παναθηναικός να διασταυρωθεί με την Ρεάλ στους ημιτελικούς και με την Λοκομοτίβ στον τελικό!

    Με την Λόκο στον τελικό? Ναι! Η περιφέρεια της ΤΣΚΑ δεν αμύνεται σωστά και η κυκλοφορία της Λόκο εκπληκτική!

    Jim αν διαβάσεις θα ήθελα πολύ την άποψη σου σε αυτό το υποθετικό Ρώσικο ζευγάρι.

    TraderV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παρατηρώ μία σχετική υπεραισιοδοξία για τα παιχνίδια μας με την Λαμποράλ.

    Με δεδομένο ότι οι αντίπαλοί μας έχουν το πλεονέκτημα της έδρας υπενθυμίζω ότι φέτος στην Ευρωλίγκα έχουν μόνο μία ήττα στην Βιτόρια, αυτή απ΄τον ΟΣΦΠ στο τοπ-16.
    Υπενθυμίζω επίσης ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μπουρούσης ήταν παρών-απών διότι προερχόταν από αυθημερόν ταξίδι στην Ελλάδα καθώς τις μέρες εκείνες είχε πεθάνει ο πεθερός του ο Μάκης Ψωμιάδης.

    Δεν συμμερίζομαι λοιπόν την άκρατη αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις μας για πρόκριση, της οποίας προαπαιτούμενο είναι μία εκτός έδρας νίκη.

    Δεν λέω ότι δεν θα περάσουμε. Λέω ότι η υπόθεση διπλό σην Βασκονία φέτος είναι μία πάρα πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Και ας μην ξεχνάμε ότι και ο Παναθηναϊκός απ΄την μεριά του δεν βγάζει μάτια εκτός έδρας..

    Αντιστρόφως θεωρώ ότι στο ΟΑΚΑ η Λαμποράλ δεν έχει καμμία τύχη.


    Στα υπόλοιπα, η Λοκομοτίβ έχει ήδη κάνει την υπέρβασή της καθώς πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλει-οφ της Ευρωλίγκα. Λέτε να κάνει και την υπέρβαση της υπέρβασης φτάνοντας στο φ-4? Δύσκολο.
    Καλώς ή κακώς οι παράγοντες "υψοφοβία" και φανέλα πάντα παίζουν ρόλο.


    Κώστας77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν ξέρω γιατί, αλήθεια, έχει περάσει η αίσθηση πως η Λαμποράλ γαζώνει στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο τοπ16 ο Παναθηναϊκός είχε 10,8 μ.ο. κι η Λαμποράλ 10,2, παρ' ότι γενικά ο απέναντι όμιλος παίχτηκε σε μεγαλύτερο ρυθμό επιθέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ο Κοζερ την προλαβαινει την σειρα?γνωριζει καποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φενέρ-Ρεάλ (η πιο "ΝΒΑ" σειρά από τις τέσσερις)
    Λοκομοτίβ-Μπάρτσα (η σειρά των προπονητών)
    ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός (η πιο μονόπλευρη)
    Λαμποράλ-ΠΑΟ (από μακριά φαίνεται σαν ο φτωχός συγγενής, αλλά είναι η πιο ενδιαφέρουσα με την έννοια ότι πρόκειται για 2 αουτσάιντερ)

    Φενέρ-Ρεάλ 52%-48% λόγω Ζοτς και μόνο. Tέτοια σειρά θέλει "μετανθρωπισμό" που λέει ο Τζιμ, και σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, ο Ζέλικο έχει δείξει ότι οι μετανθρωπισμοί είναι το φόρτε του. Κλειδί θα είναι πώς θα παρουσιαστούν οι επανερχόμενοι Σλούκας και Άντιτς πάνω σε Γιουλ και Ρέγιες, και ο Ούντο πάνω στον Αγιόν. Βλέπω 3-2 νίκες την Φενέρ.
    Λοκομοτίβ-Μπάρτσα 49%-51% κυρίως γιατί είναι 8 παίκτες εναντίον 12, ένα διπλό να κάνει ο Πασκουάλ στο Κουμπάν, έχει μετά το know-how να κλείσει τη σειρά στη Βαρκελώνη, αν και η Λοκο θα αποδειχτεί πολύ σκληρό καρύδι. Καμιά ομάδα δε βλέπω να παίρνει νίκη με πάνω από 5 πόντους διαφορά. Το "ισπανικό" (Κλαβέρ-Ντόελμαν) και το "αμερικάνικο" (Ράντολφ-Ντόρσεϊ) ματσάρισμα είναι all the money.
    ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός 93%-7%, με Ζίρμπες-Μίλερ να έχουν ήδη το μυαλό τους στη Μακάμπι, δύσκολα να πάρει ακόμα και μια νίκη ο Ερυθρός. Τους Γιόβιτς και Μίσιτς θέλω να δω να ανεβαίνουν επίπεδο.
    Λαμποράλ-ΠΑΟ 50%-50%. Πραγματικά δε βλέπω πώς θα γίνει έστω και ένα διπλό στους 5 αγώνες. Το θέλω πολύ, αλλά δεν το βλέπω. Δυο ομάδες που μεταμορφώνονται στην έδρα τους περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Για τον Τζόρτζεβιτς όλη η δουλειά είναι το πώς θα παίξει τον Μπουρούση. Είναι μεγάλο πρόβλημα ο άτιμος. Με Κούζμιτς μπορείς να του αμυνθείς αλλά στην επίθεση ξέρεις ότι θα είσαι άσφαιρος κάτω από το καλάθι. Με Ραντού ναι μεν θα παίρνεις πόντους, αλλά πίσω θα τρως συνεχώς περισσότερους. Πρέπει σε αυτό το κομμάτι ο Σάλε να βγάλει από το καπέλο του κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Κλειδί για Λαμποράλ Χάνγκα, Μπέρτανς, Μπλάζιτς, για ΠΑΟ Έλιοτ, Γκιστ, Φώτσης, αλλά και Χέινς και Φελντέιν. Αν αυτοί οι δύο τελευταίοι είναι εκτός κλίματος στους 8, όπως ήταν στους 16, κλάφτα Χαράλαμπε. Μεγάλο κομμάτι και το αμυντικό ριμπάουντ. Με την Εφές τρόμαξα με το πόσα επιθετικά τους πήραν οι Τούρκοι. Τέσπα, καλό για τον ΠΑΟ ότι έχει 3 ευκαιρίες για διπλό, ενώ η Λαμποράλ 2 (που δύσκολα να τις εκμεταλλευτεί μέσα στο ΟΑΚΑ). Ο ΠΑΟ έχει, θεωρητικά, την ομάδα για να σπάσει μια φορά την έδρα των Βάσκων, αρκεί μόνο να μην κοιμηθεί ο προπονητής του (δύσκολο, αλλά μακάρι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. http://www.contra.gr/Longread/synenteyksh-ntominik-goyilkins-sto-contra-gr-o-mpoza-me-eipe-m.3998115.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θα το πω. Φοβάμαι υπερβολικά τον Σάλε στη σειρά αυτή. Είναι θεωρητικά στρωμένο το πράγμα για την ομάδα όμως αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να κάνει τα αυτονόητα. Δε νομίζω ότι η αρκετή καλή Κούτσα έχει κάτι παραπάνω από εμάς σαν ομάδα. Φοβάμαι τον κακό Σάλε.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φενερ - Ρεαλ 70-30

    Με Βεσελι θα ηταν 80-20 τουλαχιστον.Δε σπαει αυκολα η εδρα της Φενερ.Ψυχη οι πρωταθλητες,αλλα περασαν με 0/6 απεναντι στις ομαδες που περασαν,χανοντας μεσα-εξω απο Μπαρτσα,Καχα,Τσσκα.Η Φενερ δε θα την αφησει να παιξει ελευθερα οπως με πχ με Χιμκι

    Τσσκα - Αστηρ 95-5.Οτιδηποτε παραπανω απο 1 στις 20 σειρες να φτασει ο Αστερας πρωτος στις 3 νικες απο την Τσσκα μου φαινεται υπερβολικο.(Οσοι λετε 80-20 πχ αντιλαμβανεστε οτι σημαινει 1 στις 5 σειρες θα την επαιρνε ο Αστερας; Τεσπα η Τσσκα και καποιες φορες με καλυτερους αντιπαλους εχει σε τετοιες σειρες οχι μονο 5/5 αλλα 15/15 -σχεδον-απο το 2003 οποτε νομιζω το νουμερακι ειναι σωστο.

    Κουμπαν-Μπαρτσα 85-15 επειδη απλα σεβομαι το ονομα και προιστορια της Μπαρτσελονα.Για μενα δεν παιρνει με τπτ και τα 2 ματς στη Βαρκεςλωνη,ή τεσπα ειναι πολυ πιο πιθανο να μην τα παρει και τα 2 απο το να τα παρει.Σε αυτη την πιθανη περιπτωση σημαινει οτι θελει 2 διπλα στη Ρωσια για να περασει.Καλα κρασα.Ξεκαθαρο φαβορι και εδω.

    Καχα-Παο. δξδα (δεν ξερω δεν απαντω).

    Απο τον τελικο του 2009 που ξεκινησαν οι διαιτητιες ανωμαλιες εις βαρος της ομαδας μου,με ξεκαθαρο δολο πια,μου ειναι αδυνατο να προβλεψω τι μπορουμε να κανουμε,μεχρι που μπορουμε (ή μας αφησουν) να φτασουμε.Δε μιλαμε ποιος θα παιξει καλα,μιλαμε ποιος θα κερδισει και θα περασει.

    Μακαρι να μην ηταν ετσι και να μη χρειαζοταν να βαλω τους γκρι στην εξισωση,οταν εχεις ομως αλλους 3 που βλεπεις,καταλαβαινεις οτι θελουν να χασεις,τί μπορεις να κανεις;
    Πριν 10 χρονια μας απεκλειε στο ΟΑΚΑ η Λαμποραλ και οι συζητησεις με φιλους ηταν ο μεγαλος Σκολα,ο σεληνιασμενος Ερντογαν,οι εμπνευσεις στο τελος του Πριχιονι...δεν υπηρχε τπτ αλλο...περασμενα μεγαλεια.
    Με διαιτησιες οπως στις 2 ηττες του β γυρου οπου ακατανοητα καναμε τοσα πολλα παραπανω φαουλ (διαφορες επιπεδου Παο-Σιενα το 11 οπου ομως η Σιενα επαιζε κατς,καμια σχεση με την αμυνα του Παο τωρα),ενω ταυτοχρονα ειμαστε οι ομαδα που αγγιζει λιγοτερα τον αντιπαλο απο καθε αλλη (οταν βεβαια ολα τα αγγιγματα ειναι φαουλ;) η προκριση γινεται πολυ δυσκολη.

    Αν ειναι καπως πιο καλη καπου στο 60-40 για την Καχα,δωσουν δλδ και καμια φορα βηματα στον αντιπαλο...τί πραγμα κι αυτο,το καταλαβε προχτες μεχρι κι ο Ταιους και ξεκιναγε μπασιμο απο το τριποντο,2 φορες καθαρα βηματα αλλα...
    ..οι αντιπαλοι του Παο και ο Ολυμπιακος δεν παιρνουν βηματα.Εχω δει και 10-11 ματς του Ολυμπιακου φετος,σε αυτα δεν πηρε ουτε μια φορα βηματα.ΟΥΤΕ ΜΙΑ,δεν ειναι σχημα λογου.Τεσπα.
    Αν παρει και κανενα φαουλ ο Ραντου..φετος δε φθειρουμε κανεναν.Δεν υπαρχει κανενας παιχτης που βγαινει με φαουλ ή εστω παροπλιζεται προωρα..κατι που πετυχαινε μεχρι και ο Ματιστα περυσι καποιες φορες.
    Και μην ακουω για εθνικες και μαχη Ραντου-Μπουρου,εκει ηταν εθνικες.Εκει ο Ραντου δεν εκανε βηματα,πηγαινε για πλακα σε μια περιοδο αγωνιστικη σε 10 βολες,ενω δεν υπεπεφτε σε 3 φαουλ σε 3 αγωνιστικα λεπτα.Εκει ομως δε φοραγε το τριφυλλι στο στηθος.Εδω που ηρθε θα πληρωσει.
    Ετσι και πηγαινε πχ σε ενα Ολυμπιακο και επρεπε να τον παιξεις μονο καθετη αμυνα χωρις να τον αγγιξεις θα μας ειχε συντριψει στα μεταξυ μας ματς,αντιο πρωταθλημα,χαχα.

    Αφου λοιπον δεν εχω ποσοστο εδω,πως να εχω κιολας αφου ειναι σε πληρη εξαρτηση απο την 3αδα αν θα μας αφησουν λιγες ή λιγοτερες ελπιδες για διπλο,αφου κι ο τελευταιος εχει καταλαβει οτι δε μας θελουν φφ και να γινονται ρεζιλι μετα σε ενα ματς που βλεπει και ολος ο κοσμος οπως στο φφ του 12...θα κανω μονο μια ευχη..

    Οταν τελειωσει η σειρα αν αποκλειστω, να μου φταει ο Γουιλιαμς,ο Καλαθης,ο Γκιστ κτλ ή ο καλος Μπουρουσης,ο Χανγκα,ο Μπερτανς για να μπορω να σφιξω το χερι ενος εικονικου διπλα μου οπαδου της Καχα και να του δωσω συγχαρητηρια,οπως πριν 10 χρονια και οχι να εχω βιωσει αλλη μια αδιαντοπη κλεψια,που με κανει να σιχαινομαι αυτο το πολυ ωραιο σπορ.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε. Εσύ δε θες να σου φταίει ο καλός Μπέρτανς ή ο κακός Γουίλιαμς. Εσύ θες να σου φταίει ο Λαμόνικα. Γι' αυτό ζεις. Εσένα σε βολεύει να χάσεις με σφαγή παρά να χάσεις με 50-50. Γιατί αν χάσεις με 50-50 θα πρέπει να κάνεις κριτική. Και δε βολεύει η κριτική. Καλύτερα πουλάει το παραμύθι του αδικημένου παρά αυτό του αγωνιστικά μέτριου.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα στον αθλητισμο για εμενα απο το να χασεις σε ενα σπορ,ειτε παιζει η ομαδα σου,ειτε εσυ σε ενα 5χ5 με αλλους και να σφιξεις το χερι του αντιπαλου λεγοντας μπραβο.
      Δεν ειμαι αρρωστακι φιλε,λαθος καταλαβες χαχα.

      Απλα ,αυτο βλεπω ο χριστιανος,αυτο λεω,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΜΗΝ ΤΟΒΛΕΠΑ.Αφου στογραψα.Οταν δεν το εβλεπα,δεν το ανεφερα.Οπως πριν 10 χρονια με Καχα,με Μαρουσι κλπ.Εκτος αν τοτε δεν ημουν αρρωστακι και εγινα τωρα στα γεραματα.

      Πες αγορινα μου οτι θελεις,τι ειμαι εγω θειος του Καλαθη και του Βλαντο;
      Ακου δε βολευει η κριτικη και παραμυθια που βολευουν;; Βολευουν ποιον;; εμενα;; για να πισω εσενα ή αλλους και να αναφωνησουν ολοι μαζι,α ρε Παναθα ομαδαρα που θαπαιρνες αξια το εβδομο,αλλα σε στησανε; χαχα dont give a flying f***.

      Οκ,καταλαβαινω το σκεπτικο σου,αλλα δεν ειμαστε ξερεις ολοι αρρωστακια που κανουν dick measourment στο gazzetta ποιος εχει την καλυτερη ομαδα και βλακειες.Αυτα.


      Διαγραφή
    3. Παρε και μια κριτικη λοιπον,που δεν την εγραψα γιατι θεωρω ή ελπιζω οτι αυτα που εχουν γινει δε συγκρινονται με τα πλευ-οφς,οπου ελπιζω να παρουσιαστουμε ετοιμοι και να κανουμε το step-up.

      Τον τελευταιο μηνα,μετα τη νικη με Κουμπαν,δε βλεπομαστε.Παιζουμε πραγματικα χαλια σε Ευρωπη και Ελλαδα,σε επιθεση και αμυνα.Ακομα και με τη Τσεντεβιτα,που ημουν στο γηπεδο,που κερδισαμεμε 15 ημασταν αποκαρδιωτικοι.Ματς αν το εβλεπε κανεις για 50 ποντους διαφορα πραγματικα.15 λεπτα,ΜΙΑ μονο σωστη επιθεση,το πικ με ΔΔ και πασα στον Χαντερ.Δεν εχω ξαναδει Παο να κανει μονο λαθος επιθεσεις για τοσο πολυ χρονο.Μεγαλυτερο μερος με Νταρου,φιναλε με Εφες,εδω με Καβαλα και ΑΕΚ,για κλαματα.
      Αν παιξουμε ετσι αντε γεια.

      Απλα πιστευω οτι ειναι καπως περιττο να το χρησιμοποιω τωρα ως βασικο επιχειρημα,μιας και ειναι αλλα τα δεδομενα μιας τετοιας σειρας με τις ιδιαιτεροτητες της.
      Απο την αλλη αν δεν ερθει το στεπ απ και παρουσιαστουμε ετσι,μονο ασυνδετοι με μεγαλα κενα διαστηματα,δε θελει και κανενα ειδικο,θα παμε σπιτι μας,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
      Ας παρω αυτο που μου αναλογει,ας ειναι και το 0-3,δεν τρεχει τπτ.Μη βλεπεις φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν.
      Και ενα τελευταιο που ως μεγαλη ευρωπαικη ομαδα το εχω πια,καλως ή κακως μεσα μου σαν φιλαθλος της.
      Αν δεν παρω ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ,οχι τελικο κλπ,ΜΟΝΟ ΚΟΥΠΑ,για εμενα ειναι μια αποτυχημενη χρονια στην Ευρωπη,διαγραφη και παω παρακατω,ας παιζω και με Σλοτερ.Βαζω βιντεο το καλοκαιρι απο ευρωπαικα ματς οταν κατυεληξα με κουπα,ποτε ενα αλλο ματς απο τοπ16 ή πλευ οφς,οταν την εχασα,δε με τραβαει.Σωστο-λαθος ετσι μου βγαινει.
      Ετσι νομιζω κανουν και οι μεγαλοι στην μπαλα,στο τσου λου.Δε μενει ο οπαδος της Μπαρτσα,της Μπαγερν,της Ρεαλ οτι εκανα καλη πορεια επειδη πηγα στους 4 και με απεκλεισε η Ντορτμουντ ή η Γιουβε.Κουπα=επιτυχια,οτιδηποτε αλλο ξεκινα απο μια μικρη ή μεγαλη αποτυχια μες στη χρονια νομιζω,για τετοιες ομαδες.Ουτε η Ντορτμουντ και η Γιουβε δεν αποθεωνουν οτι πηγαν τελικο και εχασαν.(το παραδειγμα δεν εχει καμια σχεση με τον Ολυμπιακο,που εχασε τελικους και καλα να μην πανυγηριζεται η πορεια του,ας κανει ο καθενας οτι του λεει η καρδουλα του κι οπως του αρεσει,δε με αφορα,δεν το σχολιαζω).

      Διαγραφή
  49. Τζιμ καλη ομαδα η Λαμποραλ,αλλα εχω την αισθηση οτι αμα καταφερει(γιατι περι κατορθωματος θα προκειται) να χασει ο Παναθηναικος 3 φορες μεσα σε 10-15 μερες απο αυτην την Λαμποραλ(με το καπως ανορθοδοξο,αφελες ωρες ωρες στυλ παιχνιδιου) ε τοτε πολυ απλα δεν αξιζει να μιλαμε για παραπανω βλεψεις,f4,κλπ..

    ναι η Λαμποραλ εφτασε αξια ως εδω κ της αξιζουν συγχαρητηρια..οταν κανεις δεν πιστευε στην αρχη του top-16 οτι θα βγαινε ζωντανη απο αυτον τον ομιλο..κ μαλιστα με πλεονεκτημα εδρας..

    ναι ο Μπουρουσης κανει καταπληκτικη χρονια..βεβαια για να πουμε κ του στραβου το δικιο παιζει κ σε μια ομαδα οπου ειναι το πρωτο ονομα,χωρις πολλα αστερια(οπως στην Ρεαλ),παιρνει περισσοτερες μπαλες στην επιθεση,ενω φαινεται να χει κ την ασυλια του Περασοβιτς για να κανει κ την ενεργεια παραπανω..

    ναι εχουν 2-3 ποιοτικους παικτες που αξιζουν ιδιαιτερης προσοχης..οπως οι Χανγκα,Μπλαζιτς,Κοζερ(πιστευω οι Βασκοι θα τον εμφανισουν ξαφνικα)..

    αλλα εχουν κ 2 "play-maker"(λεμε τωρα) που ειναι επιεικως για σφαλιαρες..τουλαχιστον απο οσα εχω δει,ιδιαιτερα στις φετινες αναμετρησεις με τον Ολυμπιακο..τοσο ο Ανταμς οσο κ ο Τζεημς ειναι κατα βαση παικτες ενστικτου που αδυνατουν να ελεγξουν τοσο το ρυθμο οσο κ να παιξουν ορθολογικα,να δουν τα μις-ματς στην αμυνα,κλπ..αποκοψε τους απο την υπολοιπη ομαδα κ αστους να πανε σε ατομικες ενεργειες(συνηθως τραβηγμενες) κ το καραβι της Λαμποραλ στα βραχια..μπορει μια βραδυα να σε σκοτωσουν με τραβηγμενες ενεργειες αλλα εδω μιλαμε για σειρα αγωνων..

    επιπλεον πισω απο τον Μπουρουση στο 5 υπαρχει το χαος..Ντιοπ κ Πλανινιτς μπαινουν απλως για την χαμαλοδουλεια..βεβαια χρειαζεται εξαιρετικη προσοχη στον Μπουρουση για οσο διαστημα αγωνιζεται..το καλο ειναι οτι εχεις παικτες αναλωσιμους να ριξει πανω του(Κουζμιτς,Χαντερ) για να αποφυγεις ενδεχομενη φθορα του Ραντουλιτσα..σημαντικο κατα την διαρκεια των παιχνιδιων ποιος εκ των Ραντουλιτσα,Μπουρουση θα φθαρει γρηγοροτερα με φαουλ κ θα βρεθει σχετικα νωρις στον παγκο..

    επιπλεον περιμενω περιμενω να δω μπαλες στον Γκιστ στο ποστ με αντιπαλους τους Τιλι κ τον (soft) Μπερτανς..

    στα υπολοιπα παιχνιδια περιμενω με ανυπομονησια την σειρα της Φενερ με την Ρεαλ..πιστευω παρα την απουσια του Βεσελι θα την βρει την ακρη ο Ομπραντοβιτς για να παρει τουλαχιστον τα 3 εντος εδρας παιχνιδια..βλεπω κ γω την σειρα να πηγαινει σε 5 παιχνιδια..

    το μεγαλυτερο ερωτηματικο για μενα ειναι η σειρα μεταξυ Λοκομοτιβ-Μπαρτσελονα..να δουμε πως θα αντιδρασει η πρωταρα σ'αυτο το επιπεδο Λοκμομοτιβ απεναντι στην πιο "παιγμενη" Μπαρτελονα..αν μιλαγαμε για ενα νοκ-αουτ παιχνιδι θα περνα με κλειστα τα ματια την Λοκομοτιβ του Μπαρζωκα..αλλα επειδη μιλαμε για σειρα αγωνων θα δωσω ενα 50-50..

    για την σειρα της ΤΣΚΚΑ λογικα βλεπω ενα 3-0 με 3-1..ο Αστερας λογικα θα την δυσκολεψει την ΤΣΚΚΑ στο Βελιγραδι αλλα δεν νομιζω οτι εχει τις δυνατοτητες να κανει κατι παραπανω περαν μιας νικης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ PLAY OFF ΕΔΩ, ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ..ΟΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φέτος πότε ξεκινάνε τα πλέι οφ του πρωταθλήματος; Μέχρι πέρσι η καν. περίοδος τέλειωνε αρχές Μαΐου και τα πλέι οφ ξεκινούσαν κατά τις 15 λίγο πριν το F4. Τώρα πώς θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προσωπικα θεωρω οτι η Τσσκα
    δε θα αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα στη Μοσχα
    και θα φτασει στο 2-0.Στη Σερβια ο Ερυθρος ισως παρει δυσκολα ενα παιχνιδι.
    Η Κουμπαν για μενα ειναι οριακο φαβορι
    με την Μπαρτσα!
    Αλλα μη ξεχναμε οτι οι Καταλανοι εχουν
    βαρια φανελα και την τεχνογνωσια να προκριθουν.
    Οποτε βλεπω το ζευγαρι να ειναι ροντεο!
    Το Φενερ-Ρεαλ θα ειναι συναρπαστικο αλλα λογω και της εδρας
    νομιζω θα περασουν οι Τουρκοι!
    Στο Κουτσα-Παο τα πραγματα ειναι μπερδεμενα!
    Εξαιρετικη ομαδα η Λαμποραλ,καλυτερες μοναδες η Παναθα
    και βαρια φανελα.Αν κανει brake νομιζω θα ευκολα η δυσκολα θα περασει!
    Αλλα τα τελευταια 3 χρονια με δεν ΜΠΟΡΕΙ εκτος!
    Κερδιζει μονο ευκολα παιχνιδια ή αδιαφορες ομαδες και οχι ευκολα!Εδω και 3 χρονια δεν εχει ερθει κανενα μεγαλο διπλο
    και αυτο με προβληματιζει ιδιαιτερα!Βεβαια η Λαμποραλ δεν εχει τη δυναμικη των Ρεαλ,Μπαρτσα,Τσσκα αλλα φετος ειναι πολυ δυνατη και ο Παο νομιζω οτι θα δυσκολευτει παρα πολυ να σπασει την εδρα!

    el_emperador

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι και κανένα μεγάλο διπλό. Σύμφωνοι ότι δυσκολευόμαστε πάρα πολύ, αλλά το διπλό στη Βαρκελώνη το '13 ήταν πολύ μεγάλο άσχετα αν δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Και είχαμε κάνει και στη Μαδρίτη διπλό εκείνη τη σεζόν.

      Διαγραφή
    2. 6:48
      Α' Δημοτικού, Γλώσσα, Μάθημα 5:
      Στο τέλος της πρότασης, βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ (.) όχι θαυμαστικό (!).

      Διαγραφή
    3. 6:53 Εκεινη τη σεζον καναμε διπλο και στη Ρεαλ και στη Μπαρτσα και την εξαιρετικη κατ εμε Ζαλγκιρις τοτε.Προπερσυ,περυσι και φετος κερδιζουμε μονο αδιαφορες και κακες ομαδες!Αρα ειναι 3ετια!Διπλα καναμε επι ζοτς και την πρωτη χρονια του Αργυρη!

      Διαγραφή
  53. -τσσκα/αστερας

    οι ρωσοι δεν παιζουν αμυνα σε προκλητικο βαθμο και αυτο ειναι επισφαλες οταν μιλαμε για πλει οφς.οκ, μπροστα ζωγραφιζουν και αν συνεχισουν να το κανουν και απο δω και περα μαγκια τους, αλλα θα παιξουν με τη φωτια πλεον.

    θα ναι εκπληξη για μενα το σκουπισμα υπερ των ρωσων.τους σερβους τους περιμενω μαχητικους και πολυ πιθανο να πατησουν πανω στην αμυντικη ανυπαρξια των ρωσων.

    -λοκο/μπαρτσα

    κλειδι θεωρω ο πασκουαλ να δωσει μεγαλο χρονο συμμετοχης στον αμπρινες και ο ισπανος με τη σειρα του να γραψει καλα νουμερα.αν ο αμπρινες σκοραρει τοτε η μπαρτσα θα χει τυχη στη σειρα.υποστηριζω απο την αρχη της σεζον οτι η μπαρτσα ειναι , για το μπατζετ της, ασχημα στημενη και οτι η μονη σωτηρια της ομαδας ειναι να βγαλουν μπροστα την τριπλετα ριμπας-σατορ-αμπρινες, που για μενα ειναι καταπληκτικη τριαδα.δεν το εχουν κανει μεχρι τωρα και κατ εμε αυτο ειναι απο τους πιο σημαντικυς λογους της μετριας πορειας τους φετος.

    καλη η φανελα και η εμπειρια αλλα με τους ναβαρο,ολεσον, αρογιο, στρατο, ντολμαν, τομιτς και ντορσει μπροστινους δε θεωρω οτι μπορουν να κανουν και πολλα απεναντι στην πολλη καλη ομαδα του μπαρτζωκα και με μειονεκτημα εδρας μαλιστα.

    -φενερ-ρεαλ

    η ρεαλ δεν εχει πεισει φετος.την περιμεναμε στην πρωτη φαση αλλα με τη ψυχη στο στομα προκριθηκε.την περιμεναμε στο τοπ16 και εκει μια απο τα ιδια.τωρα περιμενουμε αν θα αναστηθει στο τοπ8!!!

    με το τσεχο μεσα δε θα δινα ουτε μιση πιθανοτητα στη ρεαλ και οχι λογω της δυναμικης φενερ αλλα λογω του οτι οι ισπανοι φετος ειναι ψιλοσκορποχωρι.

    οσο τα ματς προχωρανε ομως μεσα στη σεζον η προσωπικη φαση παιζει ολο και πιο πολυ σημαντικοτερο ρολο και εκει οι ισπανοι εχουν το διδυμο σερχιο-γιουλ , και οχι μονο,που ναι πραγματικα φωτια. εκει οι ισπανοι υπερτερουν εναντι των τουρκων.ειμαι σιγουρος ομως οτι ο ζοτς θα κανει τα κουμαντα του και δε θα αφησει ετσι ευκολα τους ισπανους να τον κανουν φυλλο και φτερο.

    κλειδι για μενα οι σλουκας-αντιτς.αν ανεβουν αυτοι και βοηθησουν αυτους που τραβανε κουπι απο την αρχη της χρονιας (ντιξον, ντατομε, μπογκντα, ουντοχ) τοτε η φενερ θα παει φ4.



    -καχα-παο

    πιο δυσκολο απο οτι φαινεται.

    ο πιο ασφαλης τροπος για τον παο να προκριθει ειναι να πνιξει με το καλημερα την καχα , ητοι 0-3!!!ευκολο να το λες, δυσκολο να το κανεις ομως.

    θεωρω οτι οσο περισσοτερο τραβηξει η σειρα αυτο θα ναι προς οφελος των ισπανων που θα εχουν και την εδρα.

    μεγαλο μειονεκτημα, το μεγαλυτερο βασικα, για τον παο το οτι αγνοει εδω και 3 χρονια ενα μεγαλο διπλό στην ευρωπη!!!δε ξερει πώς ειναι, δε ξερει να το κανει, του ειναι αγνωστο γενικα.θα το κανει τωρα?για να δουμε..

    παικτης κλειδι ο καλαθης κατα την ταπεινη μου αποψη.με εναν καλαθη που δισταζει εκτελεστικα και που εχει κακη ψυχολογια στις βολες (προκειται πλεον για πραγματικη ταλαιπωρια οταν πηγαινει στις βολες...) η καχα θα πατησει πανω του και θα μας κανει ζημια.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι κατάρα να έχεις έναν τόσο εγκεφαλικό
      άσσο που μπορεί να τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά
      εκτός από το να σκοράρει.
      Κι αυτό ρίχνει και τη δική του,αλλά και την ψυχολογία όλης της ομάδας.
      Ούτε στις βολές δεν είναι αξιόπιστος.
      Εάν είχε έστω και ένα τυπικό σκόρ βέβαια ίσως
      να έπαιζε ακόμα ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία
      γιατί και το επίπεδο στην από δώ μεριά και ειδικά ομάδων όπως του Παναθηναικού είναι υψηλό και
      χρειάζεται και το σκόρ.
      Ισως θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι και ικανές
      πεντάδες για να καλύπτουν με συστήματα διαφορετικά
      αυτό το πρόβλημα του Νίκ.
      Αυτό πάει να καλύψει ο Γουίλιαμς στο δύο.
      Αλλά και στο 3 έχουμε πρόβλημα στο σκόρ με Πάβλοβιτς
      και Γιάνκοβιτς.
      Ο Χέινς παίζει αντικαλάθης για να κατεβάζει τη μπάλα
      οπότε αυτές οι ανορθογραφίες πληρώνονται.
      Γι'αυτό ο αρχηγός ακόμα πρέπει να τα κάνει όλα
      και ο Φελντέιν να έχει σκόρ όποτε παίζει.
      Ο Νίκ θέλει σκόρερ 2άρι και επίσης σκόρερ 3άρι
      κατά την άποψη μου κάτι που δεν διαβάσαμε καλά
      ή τουλάχιστον διαβάσαμε αργά.

      Διαγραφή
    2. Πιο σωστο μπασκετικα για το Νικ νομιζω δεν ειναι το δε σκοραρει που λες,αλλα το δε σουταρει με καλα,αξιοπιστα ποσοστα.
      Σκορ δινει.Οι 10 ποντοι μο για pass-first pg δεν ειναι και τελειως χαλια.Θα μπορουσε βεβαια να εχει καπου 13-14 με τις βολες κλπ σουτ που χανει.

      Διαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Θα κάνω 1 σχόλιο με κίνδυνο, αν ασχοληθεί κανένας, να τα ακούσω: δεν υπάρχει μάγος και καλό είναι να απέχουμε λίγο απο τις προσωπολατρείες. Με όλο το σεβασμό αυτό το σχόλιο είναι και για τον Jim αλλά και για τα περισσότερα φιλαράκια εδώ μέσα, αν μου επιτρέπουν. Με κάφρους δεν ασχολούμαι. Δεν γίνεται όποτε κερδίζει ομ΄δα του Ομπράντοβιτς, του Ίβκοβιτς, του Πόποβιτς να ακούω τι έκανε ο Θεός και όταν χάνουν να φταίνε όλοι οι υπόλοιποι και αυτοί να έχουν κάνει τα μαγικά τους αλλ΄ανα μην είχανε βοήθεια. Δηλαδή αν ο Άντιτς ή ο Σλούκας (αναφέρομαι σε αυτούς γιατί ήταν τραυματίες) κάνουν εκπληκτικά παιχνίδια θα το έχει κάνει ο Θεός ο Ζοτς και αν σέρνονται θα φταίνε αυτοί και η κακιά η μοίρα??? αν βάλει τον δωδέκατο παίχτη και κάνει θαύματα δεν θα πεις "μα γιατί δεν έπαιζε τόσο καιρό?". σε μια σειρά αγώνων πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να κάνει μαγικό, όπως ο Ομπράντοβιτς το 2011 με τη Μπάρτσα και αυτό γιατί περιέργως ο Πασκουάλ δεν βρήκε αντίδοτο (μιλάμε για υψηλότατο τακτικά επίπεδο). Αυτοί οι μεγάλοι προπονητές γίνανε μεγάλοι με τη δουλειά μέσα στο χρόνο και όχι με 2-3 μαγικά.

    74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Διαχρονικά η σελίδα χτυπάει κόκκινο τέτοιες εποχές,ο Τζιμ έδωσε το σάλπισμα και ο λαός έλαβε το μήνυμα.
    Των πλέιοφ το ανάγνωσμα λοιπόν!!!

    Ακολουθεί μακροσκελής ανάλυση για το Φενέρ-Ρεάλ.Ελπίζω να κάνω κάτι αντίστοιχο για Λαμποράλ-Πάο και να γράψω και κάτι για τις άλλες 2 σειρές.Συγγνώμη για το σεντόνι,όποιος θέλει μπορεί να το αγνοήσει,εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα.

    Φενέρ-Ρεάλ: Έχουμε την πιο στιβαρή φετινή ομάδα στη διοργάνωση με αρτιότατη στελέχωση που μπόρεσε να καλύψει πολλούς τραυματισμούς και να κυριαρχήσει με ένα μπάσκετ στο οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποδουλώσει κάθε αντίπαλο απέναντι στην εστεμμένη πρωταθλήτρια που παρά την κακή της φετινή παρουσία όπου θα έπρεπε να αλλάξει όνομα σε Real Mari(αστειάκι-No "D") έχει επιδείξει χαρακτήρα diehard στα μεγάλα παιχνίδια.
    Για τη Φενέρ: Low mistake μπάσκετ στο μισό γήπεδο,
    high efficiency ,post-based συνεργασίες και με άξονα την παρουσία 2 ψηλών με ένα δυσεύρετο motor για τα ευρωπαικά δεδομένα. Έλα όμως που ο ένας και μάλιστα πιο σημαντικός είναι απών στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν.. Ο πιο σημαντικός παίκτης αυτής της ομάδας και καταλύτης-ακρογωνιαίος λίθος του μπάσκετ που επεδίωξε να πρεσβεύσει,είναι τραυματίας και η Φενέρ καλείται να επιβιώσει απέναντι στην πρωταθλήτρια σε σειρά 5 αγώνων.Μεγάλη πρόκληση-άλλη μια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
    Για τη Ρέαλ: ανοιχτού ρυθμού μπάσκετ με έμφυτη τάση στο ανοιχτό γήπεδο,πολύ μεγάλη φέτος ροπή στο περιφερειακό τρίποντο,με προβλέψιμη φάση ανάπτυξης επιθετικά(στην οποία όμως πετάς τους πιο βιρτουόζους και απρόβλεπτους παίκτες) και μια άμυνα που όπως αναφέρεται δίνει παντού πράσινα φανάρια. Τι έχει αλλάξει τόσο μέσα σε μία σεζόν για τους Μαδριλένους?

    Προσωπικά θεωρώ πως κάθε ομάδα που φτάνει στην κορυφή έχει συνήθως έναν τομέα που αριστεύει στο παιχνίδι της,αλλά συνάμα καταφέρνει να έχει πολύ καλό επίπεδο σαν ομάδα και στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού διαχειριζόμενη κάθε αλλαγή σαν ομάδα και παρουσιάζοντας ισορροπία.Η Φενέρ ήταν μια ομάδα που στοχεύει και μπορεί να φτάσει στην κορυφή και το κομμάτι αυτό για το οποίο μιλάω παραπάνω ήταν αυτή η επιτυχία στο να παίζει με ψηλά σχήματα βρίσκοντας καλές ματιές κοντά στο καλάθι-με τα πολλά miss match- και ηλεκτρίζοντας το παρκέ είτε με το δίσυμο Βέσελι-Ούντο μαζί είτε με τον έναν να αντικαθιστά τον άλλον φέρνοντας μαζί τόνους ενέργειας στο παρκέ,ειδικά ο Τσέχος.Οπότε,θα πρέπει αυτή η ομάδα να ψάξει λύσεις και να είναι το ίδιο αποδοτική βγάζοντας άλλες υφές του παιχνιδιού της σε αυτή τη φάση.(γι'αυτό θεωρώ πως θα είναι κομβικοί οι Χίκμαν,Σλούκας-2 πολύ καλοί παίκτες που για παρόμοιους λόγους δεν έχουν προσφέρει ως τώρα τα αναμενόμενα-στην αλλαγή δέρματος και "περιφερειακοποίηση- της Φενέρ)
    Στην αντίπερα όχθη,κατ'εμέ η Ρεάλ φέτος είχε αρχικά να διαχειριστεί σημαντικές ψυχολογικές αλλαγές που θα ροκάνιζαν την θέληση και τη δίψα της για διάκριση και δουλειά στα κόκκινα όλη τη σεζόν.Είχα πει οτι κλειδί σε αυτή την προσπάθεια και πρωτοστάτες θα πρέπει να είναι οι Ροντρίγκεθ και Γιουλ που θα έχουν ως στόχο να κάνουν establish ένα νέο στάτους στη διοργάνωση ως leaders αυτής της ομάδας και σίγουρα έχουν καταθέσει φέτος για τη βασίλίσσα. Θεωρώ λοιπόν αυτό το ψυχολογικό πέπλο(και με ένοχο φυσικά τον κόουτς Λάσο) βασικό λόγο για την αμυντική κατάρρευση της Ρεάλ μαζί με άλλη μια σειρά απο αιτίες όπως η έλλειψη του ψηλού που θα κλείσει διαδρόμους προς το καλάθι,το μεγάλο rotation που απενεργοποίησε πολλούς ρόλους-πρόσωπα-αυτοματισμούς στην ομάδα και την έλλειψη της "επανάληψης" σε αυτή την ομάδα που(κρίνοντας από τη φήμη του Λάσο ως προπονητή που δεν αρέσκεται στο να ταλαιπωρεί στην προπόνηση τους παίκτες του ειδικά στην πορεία της σεζόν) μάλλον σνόμπαρε λίγο την ομαδική δουλειά και την εμμονή στην λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει μια άρτια άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεφεύγοντας από την φιλοσοφική κουβέντα για τις δύο ομάδες και διεισδύοντας στην σειρά των παιχνιδιών είναι περιττό να πω οτι βλέπω ντέρμπι.Η Φενέρ θα ψάξει από τον προπονητή της τον τρόπο να επιβληθεί, με έναν κόσμο που φέτος την ακολουθεί πιστά και θα προσπαθήσει να γίνει ο έξτρα παράγοντας που θα σπρώξει την ομάδα. Με τον Σλούκα να είναι σχεδόν εκτός όλη τη χρονιά δίχως να έχει χτίσει την εξάρτηση του με την ομάδα,ο Ντίξον θα είναι ο βασικός συντελεστής και βαρόμετρο στις επιθετικές εκδηλώσεις στην ομάδα.Αν εμφανιστεί έτοιμος να σκανάρει κάθε αδυναμία της Ρεάλ στην άμυνα και να εκτελέσει άφοβα και καλά θα έχει δώσει το πάνω χέρι στην ομάδα του.Μαζί με Μπόγκνταν(που όπως ο Μπιέλιτσα πέρσι έχει δείξει τεράστια βελτίωση στο decision making με τη μπάλα στα χέρια) και Ντατόμε θα είναι οι βασικοί επιθετικοί μοχλοί του Ζοτς. Αν η Ρεάλ δεν ανεβάσει τα αμυντικά της στάνταρ η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη,γι'αυτό και θεωρώ πως οι διαθέσεις των Ισπανών θα δείξουν που θα πάει η σειρά.
      Η Ρεάλ για να επιζήσει και να χτυπήσει αυτή την σειρά,πρέπει να παίξει καλή άμυνα ανεβάζοντας τους Ρίβερς-Μασιούλις σε ειδικούς ρόλους(πάνω σε Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε) ενώ πάση θυσία θα πρέπει να επιδιώξει πιο ορθόδοξους τρόπους επίθεσης και να κοιτάξει να τρυπήσει μέσα στο ζωγραφιστό.Η επανεμφάνιση του Ρούντι μπορεί να είναι κομβική σε αυτό,καθώς ήταν ο παίκτης που μπορούσε μετά τα cross screens να δημιουργήσει οδηγώντας τη μπάλα στη ρακέτα,μια έκφανση στο παιχνίδι της Ρεάλ που έλειψε πολύ και κατευθύνθηκε ενστικτωδώς

      στα πολλά τρίποντα.Ο Αγιόν έχει πολλή ποιότητα σαν παίκτης και θα θελήσει να πάρει τη μπάλα σε καλά σημεία για να τελειώσει,με τον Ζοτς να ετοιμάζει τα φίλτρα του στο να μην λάβει ο Μεξικανός την μπάλα face up χωρίς αμυνόμενους στον άξονα.

      2 παίκτες κλειδιά είναι ο Κάρολ( καυτός και clutch ) που θα πρέπει να κυνηγηθεί και να του απαγορευτεί το σουτ,ίσως ρισκάροντας τις αλλαγές οι Τούρκοι και ο Άντιτς ο οποίος μπορεί να βάλει το λάδι στη μηχανή του spacing -κυκλοφορίας της μπάλας πάνω στις περιστροφές της Ρεάλ σπάζοντας σωστά τη μπάλα(σαν αντίπαλος θα τον άφηνα να σουτάρει παραπάνω από όσο σκοπεύει) και φυσικά δίνοντας όγκο και δύναμη στη ρακέτα και τα ριμπάουντ για τη Φενέρ κρατώντας μακριά τον Ρέγιες(θαρρώ πως το έχει).

      Εν κατακλείδι,σε μια σειρά που μπορούμε ήδη να μυρίσουμε αίμα και να ανατραπεί απο την κάθε μικρή λεπτομέρεια δεν χωράει σοβαρό
      προγνωστικό.Αν η Ρεάλ εμφανιστεί α λα Σεφ αφήνοντας την δουλεμένη στην εντέλεια Φενέρ να σκοράρει όπως θέλει,δεν μπορεί να κάνει το
      διπλό.Αν εμφανιστούν σαν κλασικοί Ισπανοί με το αίμα να βράζει και την άμυνα να πιέζει τον αντίπαλο,παίζοντας με παραπάνω μυαλό και κατέυθυνση από τον πάγκο τους,μπορούν να πνίξουν στην πίεση τη Φενέρ η οποία θα κοιτάξει τον Ομπράντοβιτς που θα σκαρώσει το τελευταίο
      κόλπο.Ο Ζοτς έχει μάθει να επιβιώνει μόλις έχει φέρει τα πράγματα στα μέτρα του,ενώ και οι Ισπανοί να μοιράζουν δηλητήριο μόλις μυρίσουν φόβο. Δεν έχω παρά να δώσω ένα 51-49 για την Φενέρ.
      Το πρώτο ματς θα δείξει πολλά ιδίως για το πόσο έχουν αλλάξει οι Ισπανοί,ενώ αν η σειρά πάει μακριά η Φενέρ θα χρειαστεί απελπισμένα
      κάποιον έξτρα ήρωα.Καλή τύχη Κώστα.

      Διαγραφή
  57. jim οταn μπορεσεις ενα αρθρο για αντετοκουνμπο,πως τον βλεπεις σαν pg και σε ποιους αλλους τομεις πρεπει να βελτιωθει εκτος του σουτ για να φτασει στο υψηλοτερο επιπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σχόλιο για Golden State, Jim ;; Μέσα στο σπίτι του Ποπ; Τα έκανε όλα ο Στεφ πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τζίμαρε, τρομερή ανάλυση once again, φώτισε κι άλλο τα σκοτεινά σημεία της σκέψης μας γύρω απ' αυτό που αγαπάμε. Συνεχίζω και εγώ όπως και άλλοι μύστες του χουπφελισμού να σε διαβάζουμε και να σε απολαμβάνουμε σχεδόν σαν ένοχη απόλαυση όπως την πρώτη στιγμή, με αντοχή στην αναντιστοιχία ανάμεσα στην ποιότητα των κειμένων πριν και μετά την υπογραφή "Αναρτήθηκε από Jim Conway στις ..."

    ΥΓ Εκείνο το "ποια είναι αυτή η Βιλανόβα" να ξέρεις ήταν μια ευχάριστη αναλαμπή σε δύσκολες στιγμές ολικής έκλειψης χαμόγελου. Keep on balling...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ παιχταρά μου. Κάτι τέτοια μου έδωσαν την ώθηση να συνεχίσω παλιά, πριν μπει το τραίνο στις ράγες. Περιμένω να απολαύσουμε και εσένα όμως αυτές τις δύο εβδομάδες. Έχεις μεγάλο fan club εδώ μέσα..

      Διαγραφή
    2. Ρε τζιμ κανονισε κανα 5vs5 σε κανα νησι το καλοκαιρι.Ονειρο μου να τρωω καλαμαρακια και απειρες ωρες μπασκετοσυζητησης.Ενα μεγαλο ευχαριστω για το μπλογκ σου απο εναν ανωνυμο θαυμαστη σου απο το 2011.

      Διαγραφή
    3. Μη φοβάσαι, το έχω προβλέψει και αυτό. Καλά να'μαστε θα τη κάνουμε μια συγκέντρωση.. Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  60. Ξερει καποιος τι παιζει πραγματικα με τον παππα?
    Προσωπικα πιστευω πως με ΔΓ δεν ειναι τοσο ευκολο να φυγει εκτος αν εκανε ενα τρομετο παραπτωμα.
    Και να εκανε ποιο ειναι αυτο??
    Αν γνωριζει καποιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://hoopshype.com/2014/05/18/was-michael-jordan-banned-for-gambling/

      Διαγραφή
    2. Καμία σχέση με τζόγο. Πταίσμα.

      Διαγραφή
    3. Πταίσμα το ακόλουθο;
      Σας εγραψα και αλλου οτι η φημη που κυκλοφορει ειναι οτι ο Παππας εκανε μια κινηση που την κανουν μετα απο συννενοηση οι παικτες "μικρων" ομαδων, και οτι σε συγκεκριμενο παιχνιδι επαιξε με γνωμονα τη συγκεκριμενη αυτη κινηση, που σιγουρα δεν τιμαει τον ιδιο σαν νοοτροπια αλλα ΔΕΔΟΜΕΝΑ απαγορευεται για παικτη του Παναθηναικου και μαλιστα μελλοντικο ηγετη. Αρκετα πια με τις "αντικειμενικες γνωμες" που παρουσιαζουν το Σαλε ως τυχαιο προπονητη. Ισα ισα και ειδικα εαν ισχυει η φημη αυτη που μαθαινω ο Σαλε τα κανει ολα τελεια για να κερδισει τον παικτη, ο οποιος κακα τα ψεματα με τον Ιβανοβιτς επαιξε το καλυτερο μπασκετ της ζωης του. Αρα δε ψαρωνω οτι ο Παππας ειναι πριμαντονα, πληρωνει καποιο λαθος που εκανε μιας και δεν ειναι χαζος ο προπονητης να μη χρησιμοποιει παικτη που τη βαζει οπως θελει στο καλαθι και στη μερα του δε τον σταματανε ουτε 3 αμυντικοι μαζι.

      Διάβασε περισσότερα στο: H... απομόνωση του Παππά και τα δεδομένα για το μέλλον του | Basket League & Παναθηναϊκός | gazzetta.gr
      Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

      Διαγραφή
  61. Ρώτα τον Beny και τον tasuto που μας ζάλισαν οτι και καλά ο Παππάς θα επέστρεφε σε 2 εβδομάδες και οτι φταίει ο Ασπρούλιας. Το justification ήταν 'αφού το είπε ο μάνατζερ του οτι δεν έπαιζε τίποτα με Djordjevic' - λες και υπήρχε περίπτωση να βγει και να πει οτι ο πελάτης του είναι μόνο για 3 οn 3 και οτι πρέπει να παρακαλάει που φοράει αυτή τη φανέλα και έχει προπονητή θρύλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα στην παρέα και απο εμενα. Λίγα προγνωστικα για να έχουμε να γελάμε με κάτι σε 20 μέρες. Και παω κατευθείαν στο ψητό:

    ΤΣΣΚΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Για μένα, το μοναδικό ζευγάρι που έχει σαφές φαβορί γι’αυτο και η ανάλυση θα ειναι συνοπτική. Το πολύ ομορφο ταξιδι του Ερυθρού Αστέρα έφτασε στο τέλος του κατα την γνώμη μου και το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει σε αυτή την σειρά ειναι ένα πολύ δυνατό 3ο παιχνίδι ή στην καλύτερη και ενα 4ο.

    Εκτός απο το αγωνιστικό κομμάτι που για μένα οι 2 ομάδες δεν ειναι συγκρίσιμα μεγέθη σε αυτο το σημείο της σεζόν. Είναι και το ψυχολογικό άδειασμα που δείχνει να έχει ο Αστέρας τον τελευταίο καιρό έχοντας κάνει υπέρβαση ήδη με βάση τις αρχικές του δυνατότητες και το ροστερ. Μακάρι να με διαψεύσουν τα γεγονότα αλλα βλέπω ενα 3-0. Εναλλακτικά, 3-1.

    ΦΕΝΕΡ - ΡΕΑΛ: Εδω ξεκινάνε τα δύσκολα. Όπως είπε και ο Τζιμ, οταν βλεπεις ενα φίδι ετοιμοθάνατο, του κόβεις το κεφάλι και δεν το αφήνεις να ζήσει. Δεν βρέθηκε κάποιος να της κόψει το κεφάλι και η Ρεαλ είναι έτοιμη να επιτεθει με πολύ δηλητήριο στο στόμα.

    Όχι, δεν ξεχνάω την κατάσταση της Ρεαλ όλη την χρονιά και όχι δεν πιστεύω οτι ξαφνικά θα μεταμορφωθεί στην περσινη ομαδάρα ξαφνικά. Έιναι ομως η κατάσταση της Φενερ που με κάνει να πιστεύω οτι αυτη τη στιγμή η Ρεαλ ειναι ενα τσικ πάνω σε πιθανότητες.

    Η Φενερ, αυτη την στιγμή δείχνει να υστερεί σε βάθος καθως α) της λείπει ο κατα γενική ομολογία καλύτερος της παίχτης, β) είναι ανετοιμα 2 πολύ βασικά της εργαλεία (Σλούκας, Άντιτς) κ γ) δεν βλέπω κάποιον απο τους υπόλοιπους να βγαίνει μπροστά και να τραβήξει το κάρο απο την λασπη.

    Με λίγα λόγια, δν μπορω να φανταστω πως ο Ντίξον (και ο Χικμαν;;;;;;) θα τα βαλει με τους Σερχιους και θα τα βγάλει πέρα και δεν μπορώ να φανταστώ πως ενας Ουντο κ μισός Αντιτς θα τα βάλουν περα με όλη την ισχυρή φροντ λαιν της Ρεαλ.

    Αν κ δεν είμαι αισιοδοξος, οπως είπα, πιστεύω οτι για να κερδίσει ο Ζοτς, πρέπει να παει τα παιχνίδια πολύ αργά, πολύ σετ παιχνίδι, να φροντίσει να έχει έλεγχο στο ρημπαουντ (ειδικα τα λεπτά που ίσως χρειαστεί να παίξει στο 4 ο Ντατόμε ή ο Καλινιτς) και να βγει μπροστά ενας εκ των Σλούκα, Αντιτς, Καλινιτς (τους έβαλα με σειρά πιθανότητας να κανουν το βήμα).

    Πιθανοί X factor: Ντατόμε / Ρέγιες

    Πρόβλεψη: Σε ενα απο τα 2 πρώτα ματς πιστεύω οτι θα σπασει η έδρα και μετά ειναι δύσκολο να ξαναγυρίσεις την σειρά στην Κων/πολη Ζοτς μου.

    ΚΟΥΜΠΑΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ειναι προφανές οτι η Μπαρτσελόνα όλο το χρόνο παίζει μέτριο μπασκετ κ σαφέστατα κατω απο τις δυνατότητες της. Αλλα για μισό λεπτο. Ποίες ειναι οι πραγματικές δυνατότητες της Μπαρτσελόνα. Μιας ομάδας με πολλούς ρολίστες αλλα χωρις πρωταγωνιστές. Γιατι δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ειναι ο σταρ αυτής της ομάδας. Ποιος ειναι αυτός που οταν σφίξουν τα γάλατα, θα βγει μπροστά και θα τραβήξει την ομάδα. Οκ, καλά τα ομάδικά πνεύματα. Και καλό κ το σύστημα σε μια ομάδα που οποιος μπαίνει και βγαίνει, δεν αλλάζει ο ρυθμός αλλα η φύση του αθλήματος, θελει κ κάποιον να είναι ΑΥΤΟΣ.

    Για μένα, αυτό το σταύρωμα είναι χρυσή ευκαιρία για τον κοουτς Μπαρτζώκα να παει στο Βερολίνο. Αρκεί να μείνει πιστός στο πλάνο του που τον έφερε μέχρι εδω. Δηλαδή, σκληρή άμυνα με αλλαγες, έλεγχος του ρυθμού, καλή κυκλοφορία και υψηλά ποσοστά στο τριποντο ως προιον καλων εκτελέσεων. Επίσης, καλή ευκαιρία και για κάποιους παίχτες της Κουμπαν να γράψουν πολλά μηδενικά στα επόμενα τους συμβόλαια.

    Η Μπαρτσελόνα για να κερδίσει την σειρά, πρέπει να δει παίχτες της να βγαίνουν απο τον παρατεταμενο λήθαργο (Τομιτς), να δει παίχτες της που εχουν τα φόντα να γίνονται πρωταγωνιστές (Σατορανσκι, Ριμπας, Ντοελμαν) και ο Ντορσει να τρομάξει τον Ραντολφ. Αλλιως έχει παρτι. Επίσης, πιστεύω οτι βασική επιδίωξη του κοουτς Πασκουαλ, πρεπει να ειναι να ριξει τον ρυθμό οσο πιο πολύ μπορει. Ειδικά στην Ρωσία και να δίωξει την μπάλα γρήγορα απο τα χέρια του Ντηλεινι.

    Πιθανοί X factor: Ντρεηπερ / Ριμπας

    Προβλεψη: Προκριση της Κουμπαν, ίσως ομως κ σε 5ο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΥΤΣΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νομίζω ειναι το πιο 50-50 ζευγάρι απο όλα τα ζευγάρια των προημιτελικών.

      Η Κουτσα ειναι μια ομαδα που βασίζεται στον διαρκή υψηλό ρυθμό και στις ατομικές ενέργειες των παιχτών της σε πλήρη αντιθεση με το μπασκετ συνεργασίας του Παναθηναικού.

      Για μένα είναι πολύ σημαντική η απουσια του Κοζερ και πιστεύω οτι θα λείψει πολύ απο την Κουτσα σε αυτή την σειρά. Επομενως, μένει με κύριες πηγες δημιουργίας τους 2 τρελάκηδες Αμερικανούς (Τζεημς, Ανταμς) και τον Μπουρούση.

      Όσο αφορά τους Αμερικανους, πιστεύω οτι Παναθηναικός πρεπει αν τους πιέσει. Και να τους πιέσει πολυ για να τους χαλάσει το μυαλό. Σε αυτό το πράγμα, ο νούμερο 1 υποψήφιος ειναι ο Νικ Καλάθης, η αμυντικη συμπεριφορά του οποίου ίσως κρίνει πολλά σε αυτή την σειρά. Απο κοντά και ο Χεηνς, που καλείται να μπει κ να δώσει ποιοτικά 8 λεπτα με πολλή πίεση στην μπάλα κ ολίγη απο εκτέλεση στην επίθεση.

      Για τον Μπουρούση, όσο εκπληκτική χρονιά και αν κάνει, πιστεύω οτι δν μπορεί να κερδίσει 3 ματς μόνος του. Θελω βέβαια να πιστευω οτι ο Σαλε εχει σκεφτεί πως θα τον αντιμετωπίσει. Και ειδικά το pop out το οποιο εμφανως δεν μπορεί να ακολουθήσει ο αγαπητός Ραντούλιτσα. Επίσης, πιστεύω οτι (με δεδομένο οτι ο Μπουρου δεν ειναι σταρτερ, ίσως τα ματς τα ξεκινάει ο Χαντερ, ώστε να μπαινει ο Κουζμιτς με τον Μπουρου να τρωει τις πρώτες δονήσεις και μετά να μπανει ο Ραντου). Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να θυμηθεί τα παιχνίδια Σερβιας-Ελλάδας ο Ραντου απέναντι στον Μπουρουση.

      Τέλος, ενα πολύ σημαντικό στοιχείο υπερ της Κουτσα ειναι οτι πιστεύω οτι ματσαρει τέλεια ο Χανγκα πανω στον Γουιλιαμς γι’αυτο και θα χρειαστει το κατι παραπάνω η ομάδα απο τον Φελντειν.

      Πιο τέλος και απο το τέλος, κατι που πρεπει να λεει ο Σαλε 24 ώρες το 24ωρο στους παίχτες του. ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ. Έλεγχος των ρημπαουντ, ίσως σημαίνει και Βερολίνο.

      Πιθανοί X factor: Γκιστ – Χανγκα

      Προβλεψη: Στο 4ο ματς, τελειώνει η σειρα. Δεν ξέρω ποιος όμως θα παει Βερολίνο.


      ΥΓ. Ενα γενικό σχόλιο που θέλω να κανω ειναι οτι οι ισπανικές ομάδες έχουν ενα ακόμα πλεονέκτημα. Έχουν μάθει να παίζουν συνεχόμενα ντερμπι σε μικρό χρονικό διάστημα καθως καθε ματς στο πρωτάθλημα τους ειναι αυξημένης δυσκολίας. Αύτο ίσως παίξει τον ρόλο του.

      ΥΓ.1 Υπάρχει καποιο σενάριο ή συνδυασμός αποτελεσμάτων που περνάει ο Ολυμπιακός; (παιδιά μην μου την πέσετε. Αστειάκι κάνουμε)

      ΥΓ.2 Επειδή στο προηγούμενο θεμα δεν είχα σχολιάσει για το τέλος του Μήτσου, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τέλος απο νίκη εναντιον της Φενερ στον τελικό και μια αγκαλιά αναγνώρισης απο τον μεντορα του στο ίδιο μέρος την ώρα που τελειώνει ο τελικός.

      Διαγραφή
  63. ο παο αν περασει την κουτσα, διασταυρωνεται με φενερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλημέρα. Πάρτε βαθιά ανάσα. Αρχίζουμε σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από ένα ανοιξιάτικο βράδυ playoffs..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ομως υπαρχει :))) ανοιξιατικη βραδυα final-4 εν μεσω Μεγαλοβδομαδας..για τους νοσταλγους των 90's :))) αλλα συμβιβαζομαστε κ με μια ανοιξιατικη βραδυα play-off :)))

      Διαγραφή
  66. Jim πολλοί συν οπαδοί μου εδώ μέσα έχουν μια τάση(σαν κλασικοί Ελληνες) να μηδενίσουν τους περιφερειακούς τις Κάχα....Λένε...Ποιός τζέιμς,ποιός ανταμς,ποιός χάνγκα,ποιός τίλι..!!!Ποιά AMSTEL λέω εγώ....Πιστεύω ακράδαντα οτι ο Μπουρούσης την πολύ μεγάλη σεζόν που κάνει φέτος την οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτούς....μιλάμε για high motor(2500 rpm και πάνω) παίχτες όπως λές και εσύ που έχουν αποδεχτεί τον ψηλό σαν ηγέτη παίζουν συνέχεια στα κόκκινα και τον καλύπτουν παντού....κυρίως όμως στην άμυνα που ο Γιάννης έχει μεγάλο θέμα....Φοβάμαι πολύ τον Χάνγκα....την ζημιά που μπορεί να μας κάνει....γιατί στην θέση του δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ να τον ματσάρει έστω και τυπικά....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μηδενισμός δε συνάδει με τη φιλοσοφία της σελίδας, το γνωρίζετε πολύ καλά. Τα γκαρντς του Περάσοβιτς κάνουν καταπληκτική σεζόν. Είνμαι παίχτες ρυθμού με ιδιαίτερο στυλ. Τους έχει βοηθήσει το στυλ μπάσκετ της Λαμποράλ. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση περισσότερο τους έχει βοηθήσει ο Μπουρούσης.. Όταν θα διαβάσεις το Preview μου στο Stoiximan θα καταλάβεις τι εννοώ. Πάντως το καλό ατομικό performance όλων στη Βιτόρια είναι σίγουρα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, Στεφ.
      Ο Άνταμς κι ο Τζέιμς είναι δύο νέα παιδιά που βρέθηκαν στη μέση της περσινής χρονιάς στην Βιτόρια μετά την παραχώρηση του Ερτέλ στην Εφές και την αποδέσμευση του Πέρκινς. Ο ένας, ο Τζέιμς, έπαιζε στον Κολοσσό. Επιλογές χαμηλού ρίσκου, με παρόμοια χαρακτηριστικά που εντάσσονταν στην σφιχτή πολιτική που ακολουθεί ο Κερεχέτα τα τελευταία χρόνια. Αν θυμάσαι και φέτος ακούστηκε ότι μπορεί να παραχωρούσε τον Κοζέρ στην Ρεάλ μπας και κλείσει καμιά τρύπα.
      Αυτό, λοιπόν, στο οποίο εστιάζουν όσοι υποτιμούν την αξία των δύο παικτών είναι η απειρία τους και τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά. Ειδικά ο Άνταμς είναι κανονικό ασανσέρ ακόμη και μέσα στο ίδιο ματς. Υπάρχουν φάσεις που ο Μπουρούσης κρατήθηκε στο παρά ένα να μην τον σβερκώσει. Μια εικόνα που έχω δει αρκετές φορές. Στήνει p’n’r’ ο Άνταμς με τον Μπουρούση, γίνεται η αλλαγή και δημιουργούνται δύο miss match. Ο Άνταμς αντί να παίξει στα πόδια και να περάσει τον αντίπαλο ψηλό ή να πασάρει στον σέντερ που έχει στην πλάτη τον αντίπαλο γκαρντ, το μπουμπουνάει απ’ τα 7-8 μέτρα. Άλλοτε το βάζει, άλλοτε όχι. Η επιλογή, όμως, είναι λανθασμένη. Ε, σ’ αυτό το σημείο (της απόφασης δηλ.) πολλοί και δικαίως κρίνουν ότι τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε τόσο σημαντικά ματς. Οφείλω, βέβαια, να σημειώσω ότι σ’ αυτό τον τομέα ο Τζέιμς έχει βελτιωθεί πολύ μέσα στη σεζόν εκμεταλλευόμενος και την ικανότητά του να εκτελεί μετά από ντρίπλα απ’ τα 5-6 μέτρα μετά από σκριν.
      Παρόλα αυτά, είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ο Περάσοβιτς (εδώ φαίνεται η ικανότητα του προπονητή) έχει προσαρμόσει το στυλ που παίζει η ομάδα έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται τα προσόντα των δύο παικτών και να προσπαθεί να καμουφλάρει τις αδυναμίες τους. Γι’ αυτό πιέζει πολύ την μπάλα αφού και οι δύο είναι αθλητικοί και γρήγοροι, εξαντλεί τις δυνατότητες να χτυπήσει επιθετικά στο transition και τους δίνει αρκετά plays 1 on 1 όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αντίθετα, σε καταστάσεις set ουσιαστικά ο κύριος δημιουργός της ομάδας είναι ο Μπουρούσης αφού σχεδόν πάντα περνάει η μπάλα απ’ τα χέρια του σχετικά χωρίς σε κάθε επίθεση και σε δεύτερο πλάνο ο Κοζέρ (και γι’ αυτό η απουσία του είναι σημαντική).
      Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους είναι χρήσιμο για τον ΠΑΟ να μην χάσει την μάχη των ριμπάουντ και απ’ αυτό να μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό του ματς. Θα έχει κάνει την μισή δουλειά αφού θα έχει απενεργοποιήσει ένα απ’ τα σημαντικότερα όπλα της Λαμποράλ.

      ΥΓ Μια χαρά είναι στην άμυνα ο Μπουρούσης. Δεν βλέπω να έχει κάποιο χοντρό θέμα.

      Διαγραφή
    3. αυτη την φαση με τον Μπουρουση που αγριοκοιταζει τον Ανταμς λες κ ειναι ετοιμος να τον σβερκωσει(μετα απο αψυχολογητο αστοχο 3ποντο του Ανταμς απο τα 7,5-8 μετρα πανω σε αμυνα) την θυμαμαι χαρακτηριστικα στον αγωνα της πρωτης φασης με αντιπαλο τον Ολυμπιακο στην Βιτορια..

      φανταζομαι τα "αποθεωτικα" σχολια εδω μεσα καθε εβδομαδα ετσι κ πηγαινε ελληνικη ομαδα το καλοκαιρι κ επαιρνε για βασικο της point-guard παικτη στυλ Ανταμς ή τον Ανταμς τον ιδιο..

      Διαγραφή
  67. Καλησπερα τζιμαρα, πολυ ωραιο αρθρο, καιρο να σχολιασω για τα της ευρωλιγκας.
    τσσκα ειναι το μοναδικο ξεκαθαρο φαβορι για εμενα.
    Στα αλλα τωρα, ο παο εχει καλες ελπιδες κ μου αρεσει πολυ το ματς υπ που επελεξες, ο χανγκα κανει εξαιρετικη χρονια, απο την αρχη εκανε μπαμ κ μαζι με τον τιλι αλλαζουν την αμυντικη υφη της λαμποραλ.
    Κουμπαν μπαρτσα ειναι 50-50 για εμενα, αν εδινα προβαδισμα θα εδινα 1% στη κουμπαν. Μηπως κρινει το ματς ο μποεκοφ κ ο περπε με τα ποσοστα τους? Η ακομη κ ο αμπρινες απο μπαρτσα που εχει ανεβει κ δειχνει να αφηνει πισω τον τραυματισμο του.
    Τωρα οσον αφορα φενερ/ρεαλ, θεωρω με βεσελι δε το εχανε ο ζοτς. Και παλι ομως του δινω πλεονεκτημα, η ρεαλ δε μπορει να αμυνθει ολη τη χρονια θα το κανει τωρα?

    Να περιμενουμε κανα αρθρο για πλει οφ ΝΒΑ? ή να φανταστω δεν υπαρχει καθολου διαθεσιμος χρονος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζοze και σε ευχαριστώ. Το Hoopfellas είναι όλο εκπλήξεις. Όλα να τα περιμένεις..

      Διαγραφή
    2. χαχα ωραιος.
      3 σχολια απο εμενα.
      1. οι μπαταριες σαν να εχουν αδειασει λιγο!
      2. west, black horse ειναι οι κλιπς με τον φιλο μου την κρισσι.
      3. θελω το miami 4 παση θυσια

      Διαγραφή
    3. zoze,για να πάρουν τίτλο θα πρέπει να αποκλείσουν τρεις εν δυνάμει κοντετερς,Χιούστον (λίγο βαρύς χαρακτηρισμος αλλά με χαουαρτν,χαρντεν και λοιπούς πρέπει να τους βάλω)κλιπερς και τον νικητή Σαν Αντονιό-Οκλαχόμα,αν δεν έχουν δυνάμεις θα δυσκολευτούν(τα λέω αυτά γιατί στο 1ο θεωρώ ότι μιλάς για το γκολντεν στειτ).
      φίλε οι κλιπερς προσπαθούν να εντάξουν τον μπλέικ ο οποίος είναι πολύ επηρεασμένος από την απουσία κάτι τους λείπει πάλι και στο πρώτο γύρο θα αντιμετωπισουν το εξαιρετικό Πόρτλαντ.
      γιατί το μαιμι πιστεύεις ότι χωρίς μπος θα πετάξουν έξω την Βοστόνη???εγώ πιστεύω ότι η Βοστόνη χρωστάει μια καλή σειρά στο Κλίβλαντ μετά το περσινό σκούπισμα δε λέω οι θα περάσει άλλα μια καλή σειρά...

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    4. Ομαδα χιουστον δεν υπαρχει για εμενα φετος, ηθελα γιουτα 8, το χειροτερο ματσ υπ που θα μπορουσαν να ειχαν οι γουοριορς ή οι σπερς αν η γιουτα εβγαινε 7. Θα δυνοπαθουσαν ολοι με γιουτα. Ακομη εχω κατι ελπιδες ....

      Οσον αφορα το μιαμι αν παιξει με πλεονεκτημα εδρας ναι, ακομη κ χωρις μπος. Αν κ ειναι ολα ρευστα, μιαμι ειναι με 47-33 κ σαρλοτ/σελτικς με 47-34. Σαλροτ εχει θεωρητικα ευκολο ματς με ορλαντο κ παει στο 48-34. Το μιαμι παει στους πιστονς αποψε κ αυριο στους σελιτκς!Ειναι ολα πολυ ρευστα εκει

      Διαγραφή
    5. Απογοήτευση της χρονιάς παιδιά; Εγώ λέω το Σικάγο, το πίστευα για ψηλά φέτος και ούτε καν πλέι-οφ... Θλίψη. Για τους Γουόριορς διαβάζεται κι ανάποδα το πράγμα. Πραγματικά πιστεύετε ότι Γιούτα, Χιούστον ή Κλίπερς μπορούν να τους κερδίσουν 4 φορές μέσα σε λίγες μέρες; Μόνο ο Πόποβιτς, κι αν... Πάντως το παραμύθι του Γκόλντεν Στέιτ έχει μια λάμψη που λείπει δεκαετίες από το ΝΒΑ, οπότε θα στενοχωρηθώ αν δεν το σηκώσουν.

      Διαγραφή
    6. Μακάρι να περάσει η γιούτα κάνει εξαιρετική σεζόν,και θα είναι καλή παρακαταθήκη για μια νεανική ομάδα απλά αν μπει το Χιούστον δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος έχει τους παίχτες να βάλουν δύσκολα στο γκολντεν στειτ(για την κούραση βεβαία που μιλάμε πάντα δε συζητάω για αποκλεισμό).
      Για την ανατολή αν νικήσουν οι σελτικς τότε υπερέχουν στις ισοβάθμιες με Σαρλότ-μαιμι και πάνε 4οι(δεν θυμάμαι αν κάποιος είναι Ντιβισον Γουίνερ που είναι το πρώτο πραπαιτουμενο σε 3πλη η άνω ισοβαθμία)

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  68. Ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις προσθήκες το ΦλεβαροΜαρτη.
    Το Χεινς τον έχει μπουκώσει ο Σαλε.
    Τον Χαντερ δεν τον εμπιστεύεται.
    Και τον παικταρά Γουίλιαμς δεν τον έχει ενσωματώσει αμυντικά στην ομάδα.

    Ο Έλιοτ είναι χαρισματικός παίκτης.
    Έχει ένστικτο δολοφόνου.
    Αυτά τα στοιχεία τα αφήνεις ως εχουν, εντασοντας τα όμως στην ομάδα για να γεννήσουν!!!
    Καλυπτοντας τα συγχρόνως αμυντικά.
    Τι έκανε πάντα ο δικός μου προπονητής για να γραφω 20αρες,30αρες και 40αρες ξεκούραστος και αφαουλος :)
    Δεν ειχα ποτέ προσωπική άμυνα καποιον αντίπαλο.
    Ακόμα κι οταν με ματσαραν διμετροι και παραπάνω αντίπαλοι, δεν διακινδυνευα χαζό φαουλ με κράτημα η καταστρατηγηση της κατακορυφου του αντιπάλου και έβγαινε πάντα κοντά μου σε παγίδα βοήθεια ο φοργουορντ που ειχα την αλλαγή της πλευρας που ημουν, είτε ηταν ο σμολ είτε ο παουερ κι εγώ έβγαινα για βοήθεια αμέσως στον αντίπαλο που μαρκαρε πριν έρθει σε μένα για ντουμπλαρισμα ο δικός μου για τυχων ποστ αουτ σιτσουεισον.
    Αυτή ηταν μια αμυντική περιστροφή που την κάναμε με κλειστά μάτια.
    Δεν μπορεί ο σκόρερ σου που θα πάρει τα μεγάλα σουτ και τις τελευταίες προσπάθειες να είναι κουρασμένος και με φάουλ οταν τον θέλεις.
    Γι'αυτό λεω να τον εντάξεις σε συστήματα προστασίας.
    Οσο για το Χεινς και τον ευνουχισμό του, δεν ξέρω τι παίζει κι αν ο παίκτης είτε δεν μπορεί να είναι ενας μικρός Γουίλιαμς, είτε θυσιάζεται για το καλο της ομάδας και για να ειναι ο αρχηγός ξεκούραστος απο το κατέβασμα της μπαλας μέχρι το μπροστά γήπεδο.
    Η ομάδα ουσιαστικά δεν έχει καταλυτικούς και πολεμιστές φοργουορντ εκτός του Γκιστ.
    Γι'αυτό κι ο Τζέιμς οταν είναι άστοχος η με πεσμένη ενέργεια μας φαίνεται βουνό.
    Πράγμα που σημαίνει πώς θέλει μεγάλες διορθωτικες κινήσεις για του χρόνου, αλλά και πώς αν οαει f4 θα είναι αξιομνημόνευτη επιτυχία ολων με πρώτους τον πρόεδρο, τον Σαλε και τον Μήτσο.
    Αν το σηκώσει δε θα μιλάμε για βόμβα μεγατόνων.
    Επαναλαμβάνω πως αν μείνει ο Ραντου θέλεις απαραίτητα ενα γεμάτο (ενέργεια - σουτ- σκορ) και μακρύ 4αρι όπως ο Ραντολφ της Κουμπαν κι ενα mobile center διπλα του η δυνατον.

    YΓ Ξαναλέω πως αν καταθέσουμε ταυτότητα χωρίς σκαμπανεβασματα στα οποία φταίμε και μπορούμε να αποφύγουμε.
    Ετσι και πιάσουμε το 80% που μπορούμε χωρίς διακυμάνσεις μεγάλες περνάμε αέρα.


    JB



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τεράστιο δίλημμα Jimmy bro.

    Το βράδυ γύρω στις 9 εχω ραντεβού με μια συμβολαιογράφο κολαση του Μάντη :) (καθότι αν τα βρούμε μαντευω πως θα με κάψει μέχρι αφυδατωσεως :) )
    Τι να κάνω :) ??
    Μπάσκεθ η Βασκεθ ( ο σεντερ της Μάλαγα που καρφώνει :) ) ????
    Αυτά τα δύο δεν συνδιαζονται γιατί η Κυρία δεν γουστάρει με την καμία, παρουσία της να βλεπω οποιασδήποτε μορφής μπάλα στην ΤV.
    Μπάλα η μπάλες ????
    Ευκολακι :)
    Δεν παίζει η Παναθα :)
    Αλλά και να παιζε θα έλεγα πως δεν είναι ο τελικός στο Βερολίνο :))) !!!!
    Σωστός ?????

    Jim... οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Τα playoffs είναι νηστεία και τεστ πνευματικής σκληράδας. Πρέπει να είσαι σαολίν για να τα παρακολουθήσεις. Σου συνιστώ (σαν πνευματικός σου) να τη πιτώσεις και να αράξεις με Ζέλικο the tactician.

      Διαγραφή
    2. Μιλάς με γρίφους γέροντα :)
      Οτι πεί ο πνευματικός μου.
      Το πνεύμα είναι σκληρό sensey Jimmy, αλλά το σώμα έρμαιο στις αδηφαγες ορέξεις των κολασμενων γυναιων.
      Εντάξει.
      Θα δω Ζελικο απο τον καναπέ του πόνου.

      Που είναι το πάθος μας η
      Αφρο δάσκαλε??
      Αφιερωμένο για να επιστρεψει
      σαν όαση στην μπακουρικη Σαχάρα μας.

      Αφροξυλανθη γύρισε
      Αφροξυλανθη έλα
      Tatoo ναμαι στο σώμα σου
      στη φούστα σου δαντελα :)


      JB



      Διαγραφή
    3. Μπράβο παιδί μου. Ανεβαίνεις στη πυραμίδα της ιεραρχίας των μπασκετικών στάρετς.. Η Άφρο είναι σε αποστολή.

      Διαγραφή
  70. Με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΟ από 4ος σε εισιτήρια στη λίγκα πέρασε 1ος στο τοπ16, έχοντας κόψει αρκετά παραπάνω από τις άλλες για να έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια φέτος στη Λιγκα. Αν πάμε σε 4ο παιχνίδι, θα κανει 2 ξεγυρισμένα sold out στο ΟΑΚΑ και απλα τον χασανε οι ανταγωνιστες.

    http://gigabasket.org/index.php?global=teams&type=att&round=Top+16&week=all&league=Euroleague&season=2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα στο όμορφο μπασκετικό σας μπλόγκ.
    Παναθηναϊκός είμαι και εγώ και θα ήθελα να αναφέρω κάποιες λεπτομέρειες για το ματσακι με λαμποραλ.
    Καταρχάς κλειδι για τη σειρα των αγώνων θα είναι η πίεση στα γκαρντ της λαμποράλ δεδομένου ότι και αυτοί θα πιέσουν τα δικά μας στοχεύοντας στην κούραση του Καλάθη και του Διαμαντίδη και την αδυναμία του Χέινς να κατεβάσει την μπάλα. Όποιος αντέξει περισσότερο θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα στη σειρά.
    Επίσης η μάχη των γκαρντ θα κρίνει και το σωστό τάισμα των ψηλών που μας οδηγεί στο 2ο σημείο το οποίο είναι η μάχη των ψηλών. Εκεί θεωρώ ότι είμαστε σε καλύτερο σημείο έχοντας περισσότερες λύσεις με Κούζμιτς και Ραντού εναντίον Μπουρούση, πιστεύω ότι θα τον κουράσουν . Το τρίτο σημείο είναι η απόδοση του Ουίλιαμς και τι άσο στο μανίκι του θα έχει ο Περάσοβιτς για να τον περιορίσει, πιστεύω ότι θα πάει σε βοήθειες πάντως και εκεί θα φανεί που θα ρισκάρει και τι θα αφήσει, πιθανώς το σουτ απ΄ έξω.
    Ο Γκιστ και οι αντοχές του από την άλλη είναι από μόνο του ένα μεγάλο θέμα όπως και η απειρία του Χάντερ σε αυτα τα ματς.
    Τέλος θεωρώ οτι εαν δεν ξεφύγουν τα ματς σε μεγάλες διαφορές και αφού θα μας αφήσουν τα μακρινά σουτ διότι ολοι μας οι αντίπαλοι αυτό κάνουν η νίκη θα εξαρτηθεί από την τριπλέτα Διαμαντίδη Φώτση και Φελντέιν στα σούτ και όποιος τα βάλει, ελπίζω η εμπειρία και η κλάση των Διαμαντίδη και Φώτση να καθαρίσουν τη Λαμποράλ.

    ΥΓ1. Τρέμω τις στιγμές που ο Καλάθης θα σουτάρει τρίποντο σε μια ακτίνα ερημιάς 3 μέτρων γύρω του.

    ΥΓ2. Εάν μείνει ο Χέινς θα πρέπει να του κάνει ιδιαίτερα ο Σάλε με το Διαμαντίδη στην προετοιμασία το καλοκαίρι πως να κατεβάζει την μπάλα, είναι πραγματικά κρίμα για ένα τέτοιο παίχτη με αυτό το σουτ...

    Ελπίζω να μην σας κούρασα

    aggelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλά, η Ευρωλίγκα το σκέφτηκε πολύ να βάλει αυτή τη φωτογραφία για το ζευγάρι Λαμποράλ-ΠΑΟ;;; Από τη μια ο Euroleague legend Διαμαντίδης και από την άλλη o....Μάικ ο Τζέιμς;; Ήμαρτον δηλαδή. Ας έβαζαν Μπουρούση που είναι ο ηγέτης της Λαμποραλ, έχει πάρει Πρωτάθλημα Ευρώπης και τελοσπάντων έχει μια αξιοσέβαστη καριέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Tα περσινά πλέι οφ ήταν μεγάλη ξενέρα. Εκτός από τη σειρά Μπάρτσα-Ολυμπιακός, όλες οι άλλες αποδείχτηκαν απογοητευτικά προβλέψιμες.

    Τα προπέρσινα ήταν ωραία, με ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ και Ρεάλ-ΟΣΦΠ να πάνε σε 5 αγώνες, και κυρίως με το Μιλάνο-Μακάμπι (τι ματσάρα ήταν εκείνο το σπάσιμο της έδρας στο 1ο παιχνίδι...)

    Το 2013 ήταν και κρύο και ζέστη. Ζέστη γιατί είχε τη σειράρα ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα και τα πολύ δυνατά παιχνίδια ΟΣΦΠ-Εφές, και κρύο για την πιο εμετική διαιτησία όλων των εποχών (4ο Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ) και για το χαλαρό 3-0 της Ρεάλ επί της Μακάμπι, σε μια σειρά που όλοι περιμέναμε να πάει μακριά.

    Το 2012 τα πλέι οφ μπορώ να πω ότι τίμησαν τη φήμη τους. Είχαμε την καλύτερη σειρά της σύγχρονης Ευρωλίγκας (ΠΑΟ-Μακάμπι), τον Ολυμπιακό να σπάει την έδρα της Σιένα, το magnum opus του Κατσικάρη με τη Μπιλμπάο, και τα μαθήματα αμυντικής τακτικής και από τις δύο ομάδες στο Μπαρτσελόνα-Ούνιξ (πρόδρομο του Μπάρτσα-ΠΑΟ της επόμενης χρονιάς).

    Αλλά τα καλύτερα πλέι οφ μακράν ήταν του 2011. Τότε που όλοι οι "μειονέκτες" έσπασαν έδρες. Λίγο ο ύπνος του Ντούσκο στο 2ο παιχνίδι με τη Μακάμπι, λίγο το σεμιναριακό "ξέθαμα" της ζώνης box-and-one από τον Ζοτς, λίγο τα σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματα (πόσες φορές κοντέψαμε να πάθουμε καρδιακό σ' εκείνη τη σειρά...) λίγο το +48 του ΟΣΦΠ που έγινε 1-3 της Σιένα, και λίγο ο γερο-Πέσιτς με Ομάρ Κουκ, Σαβάνοβιτς και Nτε Κολό να αποκλείει παραλίγο τη χωρίς προπονητή Ρεάλ, έκαναν εκείνες τις 15 μέρες αξέχαστες...

    Φέτος μου τα χαλάει μόνο η σειρά ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός. Σε όλες τις άλλες προμηνύεται αίμα και άμμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Παιδιά μόνο εγώ βλέπω τον Γκιστ ως παίχτη υπέρ κλειδί; Κυριολεκτικά δεν έχουν 4αρι. Μπορεί να κουράσει τον Μπουρουση να δώσει ανάσες με εύκολα καλάθια μπροστά. Νομίζω ότι κατά συνθήκη μπορεί να αποτελέσει μοχλο πίεσης στο παιχνίδι. Ο Ραντου δεν θα τραβήξει, δεν με έπεισε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Παιδιά μόνο εγώ βλέπω τον Γκιστ ως παίχτη υπέρ κλειδί; Κυριολεκτικά δεν έχουν 4αρι. Μπορεί να κουράσει τον Μπουρουση να δώσει ανάσες με εύκολα καλάθια μπροστά. Νομίζω ότι κατά συνθήκη μπορεί να αποτελέσει μοχλο πίεσης στο παιχνίδι. Ο Ραντου δεν θα τραβήξει, δεν με έπεισε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε,5:17 χθες ο Γάλλος ο Τιγί τον έκανε μια χαψιά τον γκίστ....ποιος δεν έχει 4αρι...αν παρατηρήσεις σε κάθε επίθεση η άμυνα και με την μπάλα στον αέρα είτε προς το ένα καλάθι είτε προς το άλλο ο Τιγί τον είχε συνέχεια κλειδωμένο τον γκίστ με πλάτη με πάντα καλύτερη θέση για ριμπάουντ .....του έκανε κυριολεκτικά πλάκα....αν δεν ήταν και ο Γεωργιανός τραυματίας θα είχαμε δράματα.....
      Αυτό το λαβράκι τον Χανγκα ποιος θα τον πάρει του χρόνου?Ποιος Παυλοβίτς και ποιος Γιανκοβιτς....να είμαστε σοβαροί.....παίζουμε χωρίς τριάρι όλη την χρονιά....αν απουσιάσει ο Ούγγρος απο το επόμενο-επόμενα παιχνίδια οι παραπάνω 2 μαζί με τον έλιοτ θα πρέπει να βγάλουν ένα επιφώνημα ανακούφισης(μαζί και εμείς)γιατί κυριολεκτικά τους έχει και τους τρεις για πρωινό μόνος του....

      Διαγραφή