Athlenda

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

At the end of the road: Ο γκρεμός του Φαλήρου και η νέα εποχή Πασκουάλ..



Μέσα σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το ΣΕΦ σε ..τέλος του δρόμου και μαύρη τρύπα στην οποία πέφτουν μέσα οι φιλοξενούμενοι. Ολοκληρωτικό μπάσκετ από τους ερυθρόλευκους απέναντι στην Αναντολού. Εποχή Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να αποτελέσει τον αναμορφωτή του “τριφυλλιού και τον επόμενο προπονητή-σταθμό στην ιστορία της ομάδας..; To Ηοοpfellas αναλύει αφού πρωτίστως υπογραμμίζει: Τον Οκτώβρη, τίποτα πραγματικά δεν είναι τόσο καλό ή τόσο κακό όσο φαίνεται..




Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός πέρασε πάνω και από την Αναντολού Εφές του Βέλιμιρ Περάσοβιτς με πανομοιότυπο τρόπο, στο πρώτο εντός έδρας ματς για τη φετινή Ευρωλίγκα. Ο τρόπος μάλιστα αυτός , με τον οποίο οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή ανά την Ευρώπη επισκιάζοντας την ίδια τη νίκη και την έκταση της. Όχι άδικα.. Τα όσα συνέβησαν τη Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις, σχετικά πάντα με τη κατεύθυνση που δουλεύει η κάθε ομάδα και το επίπεδο απεικόνισης που παρουσιάζουν οι εργατοώρες της στο παιχνίδι, πάντα σε συνάρτηση με τον δείχτη συνοχής και τη χρονική περίοδο.


Θα ήθελα να ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας ένα σχόλιο που έκανα στη συζήτηση μας μετά τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής το οποίο φρονώ ότι θα οριοθετήσει την οπτική μας σε κάθε περίπτωση εντός ενός πιο ρεαλιστικού πλαισίου. Απόλαυσα τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης. Νομίζω το ίδιο και ο ίδιος ο προπονητής του που πιθανόν να αισθάνθηκε μια πρόωρη αίσθηση ολοκλήρωσης με το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα του στο παρκέ απέναντι στην Αναντολού. Είναι, πιστέψτε με, ηδονή στα μάτια ενός προπονητή να βλέπει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων την ομάδα του να βγάζει στο παρκέ αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε το καλοκαίρι, σε αυτόν τον βαθμό. Όμως είναι Οκτώβρης.. Και χρειάζεται σωστή διαχείριση των δεδομένων. Έχουμε πολλάκις δει ομάδες που πετούν φωτιές σε ανάλογη περίοδο να βγαίνουν από τη πρίζα χωρίς επιστροφή όσο προχωράει η σεζόν. Θυμηθείτε τον Παναθηναϊκό του Ιβάνοβιτς όταν στο ξεκίνημα της σεζόν όταν έκαιγε στη πυρά του ΟΑΚΑ Φενέρ και Αναντολού αποδίδοντας πολύ ποιοτικό μπάσκετ.. Σαφέστατα ο φετινός Ολυμπιακός είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Πρόκειται για μια ομάδα με άλλο υπόβαθρο η οποία κεφαλαιοποιεί τη δουλειά και τη συνοχή που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Αυτό τον βοηθάει να κάνει πολύ πιο προχωρημένη για την εποχή προπόνηση -σε σχέση με μια ομάδα που έχει καινούργιο προπονητή και αρκετές αλλαγές στο ρόστερ- και κυρίως να έχει μικρότερους χρόνους απορρόφησης νέων καταστάσεων τις οποίες ο κόουτς θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να διαχειριστεί σωστά την ανάπτυξη του παιχνιδιού του μέσα σε ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο πλαίσιο κατά μήκος της σεζόν. Επαναλαμβάνω, είναι ακόμα Οκτώβρης. Τίποτα στη πραγματικότητα δεν είναι τόσο καλό ή τόσο κακό όσο φαίνεται..

PS: ..και η χθεσινή ακροβασία του Ολυμπιακού στη Λευκάδα το αποδεικνύει. Η σεζόν φέτος θα έχει πολλά αναχώματα για τους δύο αιωνίους. Για αυτό και μίλησα για διαχείριση πιο πάνω. Μετά από δύο εντυπωσιακές παραστάσεις στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός απέτυχε πλήρως αναφορικά με τους στόχους που είχε θέσει στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα. Τα λεπτά του Σπανούλη, το rotation, ο χορός του Dez Wells πάνω σε μια άμυνα που έμοιαζε με.. πτώμα στη τελική ευθεία, οι post άμυνες απέναντι σε ένα έμπειρο ψηλό που ξέρει να κινηθεί χαμηλά, κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου..


Too Hard to Guard..


Ο τρόπος που ο Βασίλης Σπανούλης έτρεξε το όλο show τη Πέμπτη και κυρίως αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή της τακτικής των ερυθρολεύκων μέχρι την υλοποίηση των θέλω τους στο παρκέ, ακούμπησε το άριστα. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα, πιο μπασκετικά performances αυτού του μεγάλου σταρ στη διοργάνωση το οποίο έβαλε το τραίνο στις ράγες κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις την transition επίθεση του Ολυμπιακού να θυμίζει σε αρτιότητα εκτέλεσης τα Weak side Fast Breaks μισού γηπέδου που παράγει η ΤΣΣΚΑ μετακινώντας τη μπάλα από τη μια πλευρά στην άλλη (καταστάσεις με παίχτη παραπάνω στα close outs οι οποίες ουσιαστικά -και έτσι κρίνονται από τους προπονητές- αποτελούν fast breaks).

O Σπανούλης πατάει καλά από την αρχή της σεζόν φέτος. Μπορεί να μην έχει πάντα αποτυπωθεί αυτό σε νούμερα όμως αυτή είναι η αίσθηση που σου μεταδίδεται παρακολουθώντας τον. Είναι φρέσκος, καλοπροπονημένος. Έχει δουλέψει την ταχύτητα και την έκρηξη του για να μπορεί να ανταποκριθεί. Αλλά πάνω από όλα, πνευματικά βρίσκεται σε ένα δικό του, ξεχωριστό επίπεδο στο οποίο αυτή τη στιγμή κανείς άλλος στη διοργάνωση δε χωρά. Ο τρόπος με τον οποίον προσεγγίζει καταστάσεις και κυρίως αποκωδικοποιεί νέα δεδομένα και αμυντικά τρικ είναι μοναδικός. Η εμπειρία του και οι κώδικες συνεργασίας που έχει αναπτύξει μέσα από τη χρόνια συνύπαρξη το σύνολο τον βοηθούν σημαντικά. Τη Πέμπτη το βράδυ ο Σπανούλης έπαιξε ως “ο καλύτερος ηγέτης του κόσμου” κύριε Ντούντα..



Scare tactics


O Oλυμπιακός εντυπωσίασε με τη ταχύτητα ανάπτυξης και εκτέλεσης απέναντι σε μια ομάδα η οποία πριν ένα μήνα στη Κρήτη του έδειξε τις ..εξατμίσεις της. Και όμως, για την Αναντολού το ματς του Σαταδίου Ειρήνης & Φιλίας εξελίχθηκε σε μια βόλτα με το τραινάκι του τρόμου..

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς επέλεξε τη γνωστή (είχαμε εμβαθύνει σχετικά κάποια στιγμή εδώ μέσα) ICE the Pick & Roll-τακτική στοχεύοντας

-να κρατήσει τον Σπανούλη στη πλευρά κάθε φορά και

-να μειώσει τα αμυντικά rotations της ομάδας του.


Αυτή η στρατηγική επιλέχθηκε στη βάση του ότι οι ψηλοί των ερυθρολεύκων (και δη οι screeners που μας ενδιαφέρουν στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν έχουν ευχέρεια στη περιφερειακή εκτέλεση δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην άμυνα της Αναντολού να μετατρέψει το ICE σε καθαρό trapping στα Side picks. Όμως ο Σπανούλης παραείναι έμπειρος για να βάλει τον εαυτό του σε κινδύνους.. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν περισσότερο σε καταστάσεις κεντρικού Pick & Roll αλλάζοντας κάθε φορά το εισαγωγικό play στην επίθεση αυτή (Horns, 2-3 Ηigh Set με τους τρεις υπόλοιπους να παίζουν Flat στη τελική γραμμή). Ο άξονας συνεργασίας του Σπανούλη με τον Birch στο μισό γήπεδο και του με τον Πρίντεζη σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου αποτέλεσε τη βάση της επιθετικής φιλοσοφίας του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ματς. Ειδικά στο επιθετικό transition ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός με τον Σπανούλη να σκανάρει το “περιβάλλον” πηγαίνοντας δυναμικά με ντρίμπλα μέχρι το ημικύκλιο και τον Πρίντεζη να τρέχει καταπληκτικά τον δεξί διάδρομο (στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί καταλήγει η πάσα του Σπανούλη).


Ο Περάσοβιτς δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην άμυνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα (αλλαγές συγκεκριμένα στη τελική ευθεία της επίθεσης των Τούρκων) καθώς η Αναντολού επέδειξε σοβαρή αδυναμία να εισάγει τη μπάλα στο Low post, γεγονός που απενεργοποίησε κατά πολύ τις καταστάσεις 2-2 που συνηθίζει να δουλεύει φέτος επιτιθέμενη στη πλευρά με τους σέντερ της αλλά και τους ικανούς Face up forwards που διαθέτει (Τόμας, Μπράουν). Νομίζω ότι η 3/4 άμυνα των Birch-Milutinov στην εισαγωγική πάσα ήταν εξαιρετική. Ως αρκετά καλή αξιολογείται συνολικά η άμυνα βοήθειας του Ολυμπιακού στο ζωγραφιστό, είτε αυτή ερχόταν κάθετα είτε από τη weak side με περιφερειακό. Μου έκανε επίσης πάντως μεγάλη εντύπωση η αδράνεια του Κροάτη σε επίπεδο προσαρμογής σε αυτά που του έδινε ο αντίπαλος. Τη στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέβαζε από το ξεκίνημα τον Παπανικολάου στο “κεφάλι” της ερυθρόλευκης άμυνας πάνω στον αντίπαλο PG, ο Σπανούλης έμενε με τον SF της Αναντολού πατώντας στο ότι ούτε ο Χόνεϊκατ ούτε ο Οσμάν (αυτός το επιχείρησε πάντως και συνολικά ήταν ο καλύτερος των Τούρκων) Post χαρακτηριστικά. Ίσως λοιπόν ο Περάσοβιτς έπρεπε να δοκιμάσει τον Τόμας εκεί ο οποίος θα έδινε απαγορευτικό miss match για την ελληνική άμυνα και θα την οδηγούσε σε αλλαγή τακτικής. Δε το είδαμε..

Ο πρώην κόουτς της Baskonia αφού γρήγορα έβαλε στο συρτάρι μια 2-2-1 press άμυνα, χρησιμοποίησε μια 1-3-1 για να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, τοποθετώντας τον Οσμάν ως πρώτο παίχτη, “μήκος” στη δεύτερη γραμμή άμυνας (τους τρεις ψηλούς δηλαδή) ώστε να κρατήσει τη μπάλα ψηλά και κόψει τους δεσμούς των γκαρντ με τους ψηλούς στην αντίπαλη επίθεση και τον Γκρέηντζερ (με τη σκέψη ότι είναι μάλλον μαζί με τον Χάκετ ο καλύτερος αμυντικός γκαρντ στη πίσω γραμμή σε ολόκληρη τη διοργάνωση, εξαιρετικό positioning) μόνο του πίσω να έχει τα τρεξίματα στη τελική γραμμή (δε χρειάστηκε). Όταν ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε εντοπίζοντας τον κενό χώρο για εκτέλεση και η προσωπική άμυνα ξαναβγήκε στην επιφάνεια, οι γηπεδούχοι πήγαν πιο βαθιά στο επιθετικό τους Playbook εκτελώντας κάθε κατάσταση με αρκετή επιτυχία. 1-4 High Stack Set, Pin Down καταστάσεις (double pin/single pin με επιλογή για τον Σπανούλη, curling για τον Λοτζέσκι) και κυρίως τη γνωστή τους Diamond επίθεση για τον αρχηγό. Τσεκάρετε την..









Συνολικά ο Ολυμπιακός έπιασε το απόλυτο αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ απέναντι σε έναν ισχυρό ποιοτικά και δυνατό αθλητικά (έχει σημασία για τον τρόπο που έτρεξαν οι ερυθρόλευκοι το γήπεδο) αντίπαλο. Το ματς της Λευκάδας βέβαια κόπιασε τον ενθουσιασμό κάτι που μπορεί να καταλήξει σε ευλογία αυτή τη περίοδο όπως και τα δύο σπουδαία σουτ του Γκριν για το ψυχολογικό status του παίχτη στο άμεσο μέλλον. Θα είναι σημαντικό να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός καλό πρόσωπο και μακριά από το κάστρο του Φαλήρου γιατί η διαφορά στη ποιότητα των εμφανίσεων του στο ξεκίνημα είναι αισθητή. Το παιχνίδι με τη Λαμποράλ, που ακολουθεί την αναμέτρηση με το φορμαρισμένο Μιλάνο, θα είναι ένα πολύ καλό κριτήριο..



Εποχή Pasqual..


Παναθηναϊκός λοιπόν.. Έχει χυθεί πολύ μελάνι τις τελευταίες ημέρες, δικαιολογημένα μιας και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και η ομάδα εν μια νυκτί θα αναγκαστεί να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία και ουσιαστικά να σπριντάρει για να καλύψει το χαμένος έδαφος από τη στιγμή που μια αλλαγή προπονητή (εκτός από τα θετικά που πάντα μπορεί να φέρει) σε πηγαίνει πίσω χρονικά.


Οι πράσινοι έπαιξαν ένα συνολικά καλό παιχνίδι στη Μόσχα απέναντι στη πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ χάνοντας τους δύο βαθμούς στις λεπτομέρειες. Αυτό που ξεχωρίζω είναι η διάρκεια σε επίπεδο θέλησης (λογικό μετά το ναυάγιο στο ντέρμπι) και η αμυντική ένταση που παρουσίασε η ομάδα του κόουτς Βόβορα σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού. “Μοιραίος” παίχτης ο Παππάς (το μόνο που μπορείς ίσως να προσάψεις στο staff ήταν η επιμονή του στον Έλληνα γκαρντ στο τέλος όταν και είχε πιστοποιηθεί η κακή του βραδιά) όπου έκανε 2-3 σημαντικά λάθη σε επίπεδο αποφάσεων τα οποία κόστισαν πραγματικά όμως άσχημες μέρες έχουν όλοι και ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Απλά αυτή τη στιγμή είναι έντονη η επιθυμία ώστε ο συγκεκριμένος παίχτης να βγει μπροστά σε επίπεδο ηγεσίας για αυτό και οι ανάλογες αντιδράσεις (με τις μνήμες του computerized παιχνιδιού σε ανάλογες καταστάσεις του προηγούμενου ηγέτη της ομάδας..) παρορμητισμού από μερίδα οπαδών μετά την ήττα σε ένα τόσο κλειστό ματς. Ο Παναθηναϊκός ήταν τακτικά αρκετά καλός (μπράβο στο τεχνικό team), δουλεύοντας πολύ αμυντικά πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας των Ρώσων και στους δεσμούς τους οποίους αναπτύσσουν οι guards του Ιτούδη με τη κίνηση των συμπαιχτών τους μακριά από τη μπάλα. Είδαμε τον Μποχωρίδη σε ρόλο back up-PG , θέληση την οποία είχε εκφράσει η σελίδα πριν μερικές ημέρες, τον Ρίβερς επιτέλους θετικό και τον Νίκολς να κάνει ένα πολύ καλό, ολοκληρωμένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ (τελικά αξίζει λίγη αγάπη..). Συνολικά εάν η τριάδα των Ελλήνων leaders, Καλάθη (ακούμπησε το triple double αλλά έκανε κομβικά λάθη)- Παππά-Μπουρούση ήταν λίγο καλύτερη οι πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό από μια έδρα που δε θα είναι εύκολο να αλώσει κάποιος στο μέλλον. Το ζήτημα που καίει βέβαια αυτή τη στιγμή τον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν είναι η ήττα στη Μόσχα αλλά η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του τριφυλλιού από τον κόουτς Τσάβι Πασκουάλ και εάν ο Καταλανός μπορεί να είναι ο ηγέτης της νέας εποχής που απεγνωσμένα ζητούν. Για αυτές τις ώρες είναι εδώ το Hoopfellas όμως..



Σταυροδρόμι μπασκετικών πολιτισμών..


Για τον 44χρονο τεχνικό έχουμε μιλήσει αρκετές εδώ στο Hoopfellas. Έχω πολλές φέρει στο πίσω μέρος του μυαλού μου νομίζω και αρκετοί από εσάς) τη πιθανότητα να τον δω να εργάζεται σε μια ελληνική ομάδα, κάτι που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς στη σελίδα. Η διαφορετικότητα που πρεσβεύει η προπονητική του φιλοσοφία σε σχέση με τα στερεότυπα της ισπανικής σχολής αυτόματα μου είχε δημιουργήσει αυτόν τον συνειρμό. Αυτό το “πιο σετ/πιο defensive minded” προφίλ που χαρακτήριζε τη κατεύθυνση που είχε ο ίδιος διαχρονικά δώσει στο οικοδόμημα της Μπαρτσελόνα ήταν πειρασμός..


Για το Playbook του Καταλανού θα μπορούσα να γράψω βιβλίο. Νομίζω μάλιστα ότι αυτός θα το κάνει κάποια στιγμή.. Βασικό σημείο της επιθετικής φιλοσοφίας του είναι να χτίζει πάνω στις δεξιότητες των παιχτών του και μέσα από αυτές να δίνει πρόσωπο και ταυτότητα στη κατεύθυνση που δίνει στο παιχνίδι της ομάδας του. Για παράδειγμα στο ξεκίνημα του στη Βαρκελώνη ανέπτυξε σταδιακά μια Motion επίθεση αυξάνοντας τις παραγωγικές δυνατότητες του συνόλου μέσα από το ίδιο το σύστημα. Στον καιρό του Ρίκι Ρούμπιο επένδυσε πάνω σε Horns multi-cutting επίθεση και εισήγαγε τη δική του 1-3-1 με εξειδικευμένο spacing και ταχύτητα στο μισό γήπεδο. Δούλεψε πολύ με σπουδαίους τεχνικά ψηλούς αναδεικνύοντας την ικανότητα τους να πασάρουν (το short roll ως δημιουργική αφετηρία στην επίθεση της Μπάρτσα ξεκίνησε από τον Λόρμπεκ και έγινε σήμα-κατατεθέν στα χρόνια του Τόμιτς), να ποστάρουν ή να κινηθούν με πρόσωπο σε μικρό χώρο. Δημιούργησε το ιδανικό πλαίσιο δράσης για σουτέρ όπως ο Ναβάρο ο οποίος πίνει νερό στο όνομα του Πασκουάλ. Plays του ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο γαλουχίζοντας διαφορετικά σύνολα της Μπαρτσελόνα κάθε φορά. Ποιος (σε εσάς μιλάω προπονητές-αναγνώστες..) δε θυμάται τις καταστάσεις Horns οι οποίες έστρωναν το χαλί στους αριστερόχειρες Small forwards που παραδοσιακά διατηρούσε στο ρόστερ του (Μάικλ, Έιντσον, Ινγκλς, Παπανικολάου)..






Οι άνθρωποι της βιομηχανίας του αθλήματος θα σας πούν ότι η Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών έχει τη πιο fluid επίθεση μισού γηπέδου στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ίσως η ΄τωρινή ΤΣΣΚΑ το αλλάξει αυτό.. Ο Πασκουάλ έχει κερδίσει τον σεβασμό και ένα δικό του, ξεχωριστό κοινό το οποίο τον τοποθετεί μεταξύ των 5-6 πιο ποιοτικών κόουτς στην Ευρώπη. Η ικανότητα του να δημιουργεί επιθέσεις με ταυτόχρονη δράση σε δυνατή και αδύνατη πλευρά (ουσιαστικά σε ένα μεγάλο μέρος των plays του διαχρονικά οι ομάδες του δουλεύουν πιο σκληρά μακριά από τη μπάλα πετώντας “δολώματα” στη strong side) γεννάει ευκαιρίες για όλους τους παίχτες του μέσα από τη συμμετοχή στο σύστημα. Ροή.. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η επίθεση της Μπαρτσελόνα προσέγγιζε έναν όλο και πιο Read & React χαρακτήρα που της έδινε ένα πολυμορφικό πρόσωπο. Τότε οι Καταλανοί ήταν πιο επικίνδυνοι.. Τα ποσοστά της “Μπάρτσα” στα σουτ δύο πόντων φανερώνουν μια πολύ efficient επίθεση.

Tactician

Παρ'όλα αυτά ο Τσάβι Πασκουάλ των 12 συνολικά τίτλων (1 Ευρωλίγκα) και της αξιοθαύμαστης χρυσής σταθερότητας που έβαζε τη Μπαρτσελόνα κάθε χρόνο στις ράγες μέχρι τους “8”, αξιολογεί (σωστά) τον εαυτό του ως Defensive minded προπονητή. Και είναι όντως καλός στο αμυντικό κομμάτι. Tactician.. Στον Πασκουάλ εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι έχει πνευματικά αντανακλαστικά. Μπορεί να φέρει μια καινούργια ιδέα στο τραπέζι όταν το παιχνίδι έχει στραβώσει. Όχι πάντα επιτυχημένα, όμως δε φοβάται να ρισκάρει. Τον έχω δει να προσπαθήσει να γυρίσει παιχνίδια με old school προπονητικές μεθόδους. Όταν γνωρίζεις κάτι καλά δε φοβάσαι να πατεντάρεις. Το έχω δει να το κάνει και στις δύο πλευρές του παρκέ. .


Έχει μια δική του φιλοσοφία για το αμυντικό κομμάτι. Μια από τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα χτίσει την άμυνα του στο ΟΑΚΑ συνδέεται με την ελαχιστοποίηση των προσωπικών φάουλ. Θα δουλέψει ώστε οι παίχτες του να συναντούν το χρονικό σημείο της επαφής αμυνόμενοι, με τα χέρια ψηλά. Τον εκνευρίζουν όσο τίποτα τα “χαζά” και άνευ λόγου φάουλ. Η Μπαρτσελόνα στα χρόνια του ήταν σταθερά μέσα στις ομάδες με τα λιγότερα κατά τους φάουλ. Τη διετία 2011-13 έπιασε κορυφή με μ.ο. 18.65 ανά παιχνίδι.. Καταλαβαίνετε ότι η φιλοσοφία του δε συνάδει με το αμυντικό aggressiveness που εκφράζει η δική μας σχολή. Πρεσβεύει μεν την έξυπνη άμυνα αλλά με λιγότερο physical προφίλ. Δίνει έμφαση στο να βρίσκονται οι παίχτες εγκαίρως εκεί, στη “θέση” και να είναι ικανοί να προβλέψουν. Η δική του Μπαρτσελόνα στηρίχτηκε πολύ στο μήκος της επίσης φροντίζοντας να “μικραίνει” τον διαθέσιμο χώρο του γηπέδου για την επίθεση του αντιπάλου ενώ αυτή ακριβώς η πνευματική προσέγγιση ήταν ένα από τα στοιχεία επιτυχίας της στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ. “Χτίζω την άμυνα μου από τη δεύτερη ομάδα της preseason” έλεγε χαρακτηριστικά. Ξεκινάει από καταστάσεις ένας-ένας (ετοιμαστείτε για πολύ τρέξιμο με τα χέρια πίσω) και κλιμακωτά πάει στο τρείς εναντίον τριών και το πέντε εναντίον πέντε. Έξυπνη άμυνα. Η προίκα που του άφησε ο παλιός προϊστάμενος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς άλλωστε (όπως έχει σημειώσει η σελίδα πολλάκις για τον Μαυροβούνιο σε παλαιότερες αναρτήσεις) είναι οι συνεργασίες μεταξύ των ψηλών και η ικανότητα να δομήσει μια καλή ομαδική άμυνα χωρίς να έχει σπουδαίους αμυντικούς σε προσωπικό επίπεδο. Εκείνη την εποχή στο Παλάου Μπλαουγκράνα αγωνίζονταν οι Ούκιτς, Λάκοβιτς, Μπαζίλε, Ναβάρο..



Ο δεκάλογος του Τσάβι




-Το ένας εναντίον ενός είναι η μητέρα των πάντων στην επίθεση. Χωρίς τη δεξιότητα αυτή τίποτα στη πραγματικότητα δε μπορεί να δουλέψει σωστά. Χτίζω πάντα την επίθεση μου πάνω στις δεξιότητες των παιχτών μου.

-Σπρώξε το μυαλό σου στα όρια. Όχι το σώμα. Το μυαλό δεν έχει όρια..

-Στο αμυντικό κομμάτι φαίνεται πραγματικά ο καλός προπονητής. Προσωπικά προσπαθώ να κρύψω όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις αδυναμίες μας στα μετόπισθεν και να προβάλλω αμυντικά σχήματα τα οποία θα δημιουργήσουν ένα βολικό περιβάλλον στους παίχτες μου.

-Η άμυνα ενώνει το σύνολο και χτίζει το αίσθημα της ομαδικότητας.

-Όλα είναι θέμα πνευματικής προπόνησης. Παλιά όταν δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα καθένας μας απομνημόνευε 30 νούμερα. Με το κινητό πλέον δε θυμόμαστε πάνω από 10.. Έτσι και με το δικό μου Playbook. Όσο προχωράει η σεζόν οι παίχτες απομνημονεύουν στην εντέλεια πάνω από 60 καταστάσεις..

-Βάζω κανόνες στη προπόνηση. Για παράδειγμα οι παίχτες πρέπει να χειροκροτούν όταν είναι ευχαριστημένοι με τα δρώμενα στο παρκέ, να τρέχουν προς τον πεσμένο συμπαίχτη κλπ. Όλοι οι κανόνες είναι σχεδιασμένοι για να ενθαρρύνουν την ομαδική δουλειά και την ενότητα της ομάδας.

-Μετά από κάθε ντρίμπλα διείσδυσης ο παίχτης πρέπει να αποφασίζει (σουτ ή πάσα). Γενικά δε θέλω ποτέ δύο επιτυχημένες ντρίμπλες διείσδυσης..


-Ποτέ δε παρουσιάζουμε μια δράση στο παρκέ εφόσον δε την έχουμε προετοιμάσει πολύ καλά στη προπόνηση. Πρέπει οι παίχτες να είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να την εκτελέσουν. Πρέπει επίσης να καταλαβαίνουν τη διαφορά του σωστού με το λάθος. Και πάνω από όλα τη διαφορά του καλού με το άψογο..

-Ο προπονητής πρέπει να επικοινωνεί με τους αθλητές αλλά να μη μιλάει περισσότερο από όσο πρέπει.

-Πάντα, μα πάντα, πρέπει να έχεις εναλλακτικό πλάνο μέσα στο παιχνίδι.




Στον Παναθηναϊκό


Η διαφορετικότητα της οπτικής για το άθλημα που έχει ο κόουτς Πασκουάλ θα συναντήσει την ελληνική μπασκετική κουλτούρα και αυτό το adapt είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για τη μακροημέρευση και επιτυχημένη παραμονή του Καταλανού στη χώρα μας. Κοινά στοιχεία υπάρχουν σε επίπεδο αγωνιστικής φιλοσοφίας. Είναι όμως απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αυτή η διαφορετικότητα του Πασκουάλ ως πλεονέκτημα. Η τεχνογνωσία του να κατασκευάσει μια fluid, ταχύτατη επίθεση μισού γηπέδου είναι ένας σπόρος που δεν έχει πέσει στο χώμα της χώρας μας. Τι μπορεί να προκύψει από αυτήν την ένωση..; Οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι, με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Όμως η συνεργασία του Καταλανού με τον Παναθηναϊκό δεν αποσκοπεί (ελπίζω..) στη φετινή μονάχα σεζόν αλλά σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.


Το έργο του δεν είναι εύκολο. Στην Αθήνα θα βρει παίχτες-ευκαιρίες αλλά και ένα ρόστερ το οποίο συνολικά στελεχώθηκε για να παίξει ένα διαφορετικό μπάσκετ (επιθετική άμυνα, transition επίθεση). Θα χρειαστεί πάντως, ακολουθώντας τον “χρυσό κανόνα” του να ξεχωρίσει τα καλά στοιχεία των αθλητών του τα οποία θέλει να φέρει “μαζί” για να δημιουργήσει το καινούργιο πρόσωπο της ομάδας. Για παράδειγμα ο Πασκουάλ μπορεί να αποτελέσει “άγγελο” για το παιχνίδι του Νικ Καλάθη. Έχει δουλέψει με τέτοιους γκαρντ και ξέρει να δημιουργήσει ένα βολικό για αυτούς περιβάλλον. Ο Μπουρούσης επίσης.. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ένας παίχτης του οποίου το παιχνίδι ο Πασκουάλ μπορεί να αναπτύξει (παιδί που ξέρει να παίζει με τη μπάλα στα χέρια, έχει κίνηση μακριά από τη μπάλα, στοιχεία που κοντεύει να ξεχάσει..). Ο Φελντέιν έχει χαρακτηριστικά που του αρέσουν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα αποτελέσει τη πρώτη “αλλαγή”. Ο Πασκουάλ θα χτίσει σε αυτό που θα βρει όμως ιδανικά θέλει παίχτες που ξέρουν να πασάρουν και να σουτάρουν σωστά. Αν δε μπορεί να τους έχει τότε πιθανόν θα αναγκαστεί να αλλάξει αγωνιστική κατεύθυνση και να δουλέψει πάνω σε κάτι το οποίο δεν έχει “περπατήσει”. Σαφέστατα σαν προπονητής έχει τις δικές του αδυναμίες. Η πνευματική προετοιμασία των ομάδων του πριν τα μεγάλα ματς δεν ήταν ποτέ το φόρτε του (αν μη τι άλλο σημαντικό). Είναι προπονητής που προσαρμόζεται (σε αντίθεση με τον μέντορα του) ανάλογα με τον αντίπαλο και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο του όπλο στην Ελλάδα όμως πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για εμμονές. Κατ'επανάληψη μπορεί να επιμείνει σε παίχτη ο οποίος είναι φανερά σε εκείνη τη βραδιά όπου φανερά έχει “κλειδώσει” και δε μπορεί να σε βοηθήσει. Έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία για την ανάπτυξη νέων παιχτών. Περισσότερη υπομονή εδώ. Θυμηθείτε..



Κυρίως όμως, δεν είναι τεσταρισμένος μακριά από το ασφαλές περιβάλλον της Μπαρτσελόνα. Σπουδαίοι κόουτς κατάφεραν να δείχνουν λιγότερο.. σπουδαίοι μακριά από το οικογενειακό πλαίσιο της χώρας τους. Παρόλα αυτά δε χρειάζεται καχυποψία από τη πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά θετική αύρα και διάθεση για υποστήριξη. Θα το χρειαστεί αυτό ο Πασκουάλ στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” υπέγραψαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής προπονητικής σκηνής ο οποίος, σε αντίθεση με ότι γράφεται, έχει πολλά να αποδείξει. Πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό. Δε θα είναι εύκολη η ανεύρεση χημείας μεταξύ αυτού και του νέου του club. Προσωπικά έχω τη διαίσθηση ότι μέχρι να πιάσει συγκεκριμένα αμυντικά standards, ο Παναθηναϊκός θα είναι “ασανσέρ”. Όμως, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, θα δούμε ωραία πράγματα σχετικά γρήγορα. Η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό αναφορικά με το θέμα του τεχνικού ηγέτη. Πρέπει πλέον ο οργανισμός να είναι έτοιμος να αγκαλιάσει έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή. Η ιστορία θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Άσχετα με το πως θα κυλήσουν τα πράγματα στη συνεργασία αυτή, η “κέντα” του συγκεκριμένου προπονητή με το ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό θα αποτελέσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πειράματα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ψοφάω..








Υ.Γ: Κλασσική νίκη Μαρκόπουλου στο Αλεξάνδρειο στο χθεσινό ντέρμπι του Βορρά. Δια χειρίστηκε την ορμή του αντιπάλου, επέβαλλε τον ρυθμό του και από ένα σημείο και μετά παγίδευσε πνευματικά τη σαφώς πιο ποιοτική ομάδα του Άρη μεταδίδοντας της την αίσθηση ότι συμμετέχει σε ένα παιχνίδι καρμικά στημένο υπέρ του Δικεφάλου. Από τον Άρη λείπει πολύ αυτή τη στιγμή ένας Dynamic Slasher τύπου Μακνίλ ο οποίος θα κάνει την επίθεση της ομάδας πιο λειτουργική (γιατί τώρα δεν είναι καθόλου) και λιγότερο προβλέψιμη, βοηθώντας τη να παράγει καλά σουτ. Ούτε ο Τζένκινς ούτε ο Μαρμπλ είναι κακοί σουτέρ (προς Θεού..). Απλά η ομάδα δε παράγει καλά, σωστά σουτ με αποτέλεσμα να είναι υπέρ του δέοντος “περιφερειακή” και τα ποσοστά της (ειδικά μετά την αλλαγή του Σανικίτζε με τον Ντραγκίσεβιτς) έχουν πέσει στο πάτωμα. Ο Πρίφτης υπολόγιζε πολύ στην ικανότητα του Κάμινγκς (μακράν ο πιο σταθερός παίχτης του Άρη από την αρχή της προετοιμασίας) να πατήσει ζωγραφιστό όμως ο γκαρντ του Τεμπλ δημιουργεί ρήγμα μέσα από τη ταχύτητα και λόγω σωματοδομής δεν είναι ανθεκτικός σκαρφαλώνοντας για το finishing. Mε Τζένκινς-Μαρμπλ-Ντραγκίσεβιτς έχεις “φορτώσει” πολύ περιφερειακή εκτέλεση στις ενδιάμεσες θέσεις. Χρειάζεται είτε αλλαγή πλαισίου επίθεσης είτε αλλαγή προσώπων..



Υ.Γ: Οι Spurs επιλέγουν τον κανονιέρη των Spartans Bryn Forbes και τον Nicolas Laprovittola (ότι θα έδινε και παίχτη κατευθείαν στο ΝΒΑ η καλοκαιρινή λίστα του Hoopfellas δε το περίμενα) για το τελικό ρόστερ κόβοντας τον PG Ryan Arcidiacono.. Αντίθετα ο Bobby Brown έχει μεγάλη τύχη να βρει λεπτά στο ρόστερ των Ρόκετς..


674 σχόλια:

  1. Ο Pasqual ειναι μεγας εραστης του αθληματος και παρα πολυ φιλοσοφημενος ανθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim, μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις την άποψή σου για το τι αλλαγές θα έκανες σήμερα στον Άρη; Με αυτά που ακούμε θα τρελαθούμε. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα αλλάξουμε σχεδόν όλους τους ξένους. Είναι δυνατόν ο Πρίφτης από το δεν αλλάζω κανέναν πέρσι να πάει στο τους αλλάζω όλους φέτος; Ακόμα και να θέλει κάτι τέτοιο κατά πόσο θα είναι λειτουργικό αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαράδεκτο, δε περίμενα τέτοια αντίδραση από ανθρώπους με λογική. Ακούω για Κάρτερ αν είναι δυνατόν!

      Διαγραφή
    2. Σωτήρη έχω σχολιάσει σχετικά πιο κάτω..

      Διαγραφή
  3. jim ο arcidiacono θα μπορουσε να ειναι λυση για τον παναθηναικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Καταλαβαίνετε ότι η φιλοσοφία του δε συνάδει με το αμυντικό aggressiveness που εκφράζει η δική μας σχολή. Πρεσβεύει μεν την έξυπνη άμυνα αλλά με λιγότερο physical προφίλ.''

    Ενα σχολιο σε αυτες τις γραμμες ειναι οτι αν καταφερει και βαλει λιγη αθλητικοτητα στο παιχνιδι του και στο στυλ του. θα βγει κ ο ιδιος και η ομαδα αφανταστα κερδισμενοι (εννοω να προσθεσει στο μπασκετ του την αθλητικοτητα καποιων παιχτων μας γιατι η αληθεια ειναι δεν το λες και φαν)..γιαυτο για μενα ισως ακουστει περιεργο πως ειναι καλυτερα πως ηρθε τωρα και που η ομαδα δεν ειναι δικια του γιατι θα χει την ευκαιρια βλεποντας τι στυλ παιχτων εχει το ροστερ (δηλαδη αρκετη αθλητικοτητα κλπ )να εξελιξει καπως το παιχνιδι του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτόμαστε το ίδιο. Η αθλητικότητα των ομάδων του Πασκουάλ ήταν πάντα το πιο αδύναμο σημείο τους.

      Διαγραφή
  5. Δημήτρη η μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής λίστας σου δεν ήταν ο γουέλς αλλά ο λαπροβίτολα. Ο οποίος έκανε στους Σπερς τελικά και όχι σε ευρωπαϊκές ομάδες.Σούπερ θα ήταν για ΠΑΟ αλλά νομίζω δεν έχει διαβατήριο.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα τζιμαρα, εξαιρετικος ως συνηθως, αν θυμασαι σε ειχα ρωτησει για τον forbes κ αν θα βρει συμβολαιο, μου ειχες πει οτι εχει ρευμα στη λιγκα αλλα ειχε παει αδραφταριστος, πολυ χαρηκα που τον κλεισαμε εμεις, τον πιστευω. Arcidiacono πιστευα οτι θα επαιρνε κ αυτος συμβολαιο, εκπληξη ο laprovittola αλλα ισως θεωρηθηκε πιο παιγμενος?
    Στα του πασκουαλ τα ειπες ολα, παντα μου αρεσε σαν κοουτς κ παντα η μπαρτσελονα του ηταν απο τις ομαδες που μου αρεσε να βλεπω. Τον εχω σε εκτιμηση, ειναι δασκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό με τους αριστερόχειρες σμολ φόργουορντ μόνο στο Hoopfellas θα μπορούσα να το διαβάσω. Τζιμ ευελπιστώ για Ισπανό νεαρό παίχτη πακέτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει άριστη σχέση με Μπαρτσελόνα. Μπορούμε να πάρουμε έναν γκαρντ δανεικό. Ο πιτσιρικάς του Τζιμ ο Χάκανσον δε θα ήταν αλός δεδομένου του ότι θα μας ενισχύσει και στην Α1? Δημήτρη τι λες?

    Ιnsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι αδερφέ.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Τι είναι ρε φιλαράκι ο Παναθηναικός να παίρνει τους μικρούς δανεικούς από την Μπαρτσελόνα? Ο Κόροιβος της Ευρωλίγκας?

      Διαγραφή
  9. Με την αφορμή της πρόσληψης του Πασκουάλ στον πάγκο του Παναθηναϊκού μπήκα να δω τον τελικο στο Παρίσι το 2010 και ρε παιδιά νοστάλγησα τις εποχές που βλέπαμε ποιοτικό μπάσκετ με πολύ ΤΑΛΕΝΤΟ στο παρκέ, (Ευρωπαίους) ψηλούς που μπορούν να ποστάρουν να σουτάρουν να πασάρουν και όχι 7 Αμερικανούς σε κάθε ομάδα που πηδανε απλα ψηλά και βγάζοντας ενέργεια. Ο Ολυμπιακός εκείνη τη χρονιά είχε στη φροντ λαιν του Μπουρούση Σοφο Μαυροκεφαλίδη Βούισιτς. Και έφτασε τελικό για πλάκα. Ψηλοί που ξέρουν καντάρια μπάσκετ. Αλήθεια τι μπάσκετ ξέρουν μπροστά τους παίκτες τύπου Μπιρτς Χάντερ Γιανγκ κλπ; Ειλικρινλά μου έχει λείψει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ευρωπαϊκό μπάσκετ που βλέπαμε παλιά/ Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουμε την Ευρωλίγκα NBA με Αμερικανούς αθλητικούς παιχτες να πηδανε να καρφωνουν και να κοβουν. Οχι, θελω να δω έναν Βούισιτς να κανει οτι θελει στη ρακετα, εναν Πεκοβιτς να μην το σταματανε ουτε 5 Γιανγκ μαζι. Αν κάτσετε και σκεφτείτε τι μπάσκετ ειχαμε και πως το κανανε θα νοσταλγησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκυρος.
      Η συγκεκριμένη στάνη αυτό το γάλα βγάζει.
      Όλοι οι καλοί Ευρωπαίοι σεντερ εχουν ομάδες είτε ΝΒΑ με τους Γκασολ, Κουφο, Μαριανοβιτς, Πεκο, τους Γαλλους κλπ είτε εδώ με Τομιτς, Ραντου, Ματσβαν, Γιάννη, Ρεγες, Βεσελι, Ζιρμπες, Μπαρνιανι, Ταις, Πλεις κλπ.
      Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε αφού δεν υπάρχουν άλλοι καλοί Ευρωπαίοι σεντερ;;
      Οταν η Ρωσία των 300.000 κατοίκων δεν εχει ΕΝΑ σεντερ της προκοπής επι παραδειγματι;
      Να κλωνοποιησουμε το Φασούλα και το Σαμπονις;
      Οι Ευρωπαίοι σοβαροί σέντερ δεν μπορουν να καλύψουν ούτε εξι ομάδες στην ευρωλιγκα.
      Οι άλλες με τι θα παίζουν ;
      Λίγο προσοχή στα γραπτά σας παιδιά.
      Ευχαριστώ

      Μπακατσουλας.

      Διαγραφή
    2. Φιλε γιωργο συμφωνω 100% μαζι σου ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα!παμε στο πασκουαλ τωρα, ευχομαι να πετυχει αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο.θεωρω οτι η παρουσια του στο παγκο της παναθας θα ειναι των ακρων δηλαδη η θα μεινει πολλα χρονια με επιτυχιες και αγαπη απο το κοσμο η θα φυγει ασχημα με πληρη απαξιωση προς το προσωπο του και διαφορους που δεν ξερουν τι χρωμα εχει η μπαλα του μπασκετ να μας εξηγουν τους λογους που ο τσαβι ειναι ασχετος,ελπιζω να συμβει το πρωτο!σουλη μαρκοπουλε εισαι μεγαλος και με διαφορα ο πιο αδικημενος ελληνας κοουτς,απεδειξες οτι εισαι αλεπου και δεν μπορει το αλεπουδακι (πριφτης)να ειναι 101 και η αλεπου (σουλης) 100.και κατι τελευταιο γιατι διαβαζω απο δω και απο κει οτι θα παρουμε ενα σωρο παιχτες,μαγκες δεν ειναι καλοκαιρι να κανουμε ενα σωρο μεταγραφες 1 ποιντ γκαρντ χρειαζομαστε το οποιο το χρειαζομασταν πριν καν τραυματιστει ο τζειμς και αν θελει τοσο πολυ ο τσαβι εναν ψηλο αντε να παρουμε και ενα ψηλο ακομα!οσο για καποιους που εχουν φαγωθει να φυγει ο τζειμς δεν γραφω τιποτα γιατι θα μου κοψει το σχολιο ο τζιμ!

      Διαγραφή
    3. Ποιος Πέκοβιτς ρε φίλε; Το παιδί έπαιξε με το ζόρι 3 χρόνια ευρωλίγκα (την τελευταία στον ΠΑΟ κυριολεκτικά με το ζόρι) και μετά μην τον είδατε.
      Και εγώ θέλω τον Βούτσεβιτς και τον Καντέρ αλλά ποιος θα τους πληρώσει;

      Τώρα για Μπουρούσηδες, Λουκάδες και Σοφοκλήδες, πήγαινε πες το στους προπονητές των ομάδων ότι δε θέλεις παίκτες που να προσφέρουν παντού αλλά παίκτες που να ξέρουν μπάσκετ... Και θα σου πουν να παίξει 2k17 και να τους αφήσεις ήσυχους.

      Διαγραφή
  10. Α, με στεναχώρησες στο ΥΓ με τον Λαπροβίτολα. Μεγάλη αδυναμία, ε και μιας και ψάχνουμε γκάρντ μου είχε κάνει κουκου.

    Στα του Πασκουάλ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, αν θα μπορέσει ο ίδιος να συνδεθεί με το Ελληνικό μπάσκετ και αν και ο Παναθηναικός θα μπορέσει να απορροφίσει τις αλλαγές που θα φέρει, όμως σαν σκέψη μου αρέσει πολύ. Θέλω να φαντάζομαι τον Πασκουάλ σε 5, 8, 10 χρόνια από τώρα να είναι ακόμα στον πάγκο του Παναθηναικού έχωντας δημιουργήσει την δική του τάση, αλλάζωντας το μπάσκετ μας, όπως το έκανε ο Ζοτς πολλά χρόνια πριν.
    Προς θεού δεν λέω οτι θα μας πάρει ένα τσουβάλι Ευρωλίγκες, αλλά η επιστροφή στο Φ4 και την κορυφή της Ελλάδας είναι ένας στόχος αρκετά εφικτός για το μέγεθος μας. Αν τα φέρει αυτά και συνεχίσει να τα φέρνει με σταθερότητα για χρόνια(οκ όχι όλα πάντα, αλλά πχ πρωτάθλημα χωρίς Φ4 ή Φ4 χωρίς πρωτάθλημα), δεν πιστεύω οτι θα τον αφήσουμε να φύγει σύντομα.
    Και όσο πιο πολύ μένει στον πάγκο τόσο θα αναπτύσσει την φιλοσοφία του

    Με λίγα λόγια, εγώ δεν δέχομαι πως ο Παναθηναικός ξαφνικά έγινε ένας οργανισμός που τρώει προπονητές για πλάκα.
    Ο Πεδουλάκης και του 2 Ιούνιους που πέρασε στον Παναθηναικό ανταμείφθηκε για την προσφορά του και παρέμεινε, αλλά οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η κάθε ομάδα του (για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια), τον έριξαν. Ο Ιβάνοβιτς είχε ένα μικρό μπάτζετ και δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, όμως δεν είχε χημεία με την ομάδα, η οποία χρειαζόταν και ένα ηλεκτροσόκ για να πάει στους τελικους, άσχετα που δεν απέδωσε. Ο Σάλε, είχε μπάτζετ σοβαρό, του φέραμε τον Καλάθη, πήρε και 3 Σέρβους που ήθελε, είχε και τον Διαμαντίδη στο ρόστερ του και ήταν στο -30 στο ημίχρονο στο ΣΕΦ. Στηρίχθηκε όμως! Έφυγε όταν απέτυχε και απέναντι στην Λαμποράλ και ενώ η ομάδα του έδωσε 3 παίκτες για να τον ξελασπώσουν.

    Με λίγα λόγια, ο Παναθηναικός ακριβως επειδή σαν οργανισμός είναι γαλουχημένος να κάνει ακριβώς το αντίθετο από την προπονητοφαγία, ψάχνει εναγωνίως τον επόμενο εκλεκτό, τον οποίο όταν βρει, θα τον δέσει χειροπόδαρα και θα τον στηρίξει απέναντι σε οποιαδήποτε δόνηση.

    Εύχομαι και πιστεύω πως αυτός θα είναι ο Πασκουάλ

    TraderV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς TraderV

      Μια μόνον παρατήρηση στο σχόλιό σας. Αν, όπως λέτε, ο ΠΑΟ ψάχνει εναγωνίως τον επόμενο εκλεκτό, γιατί το καλοκαίρι δεν επιχείρησε να φέρει τον ελεύθερο, τότε, Μπλατ;;;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  11. Η επιλογη Πασκουαλ ειναι η επιστροφη στην κανονικοτητα για την ομαδα.Μπραβο στην διοικηση λοιπον που πηρε την σωστη αποφαση αλλα και εβαλε και πολυ βαθεια το χερι στην τσεπη.Ο Ισπανος ειναι πολυ αξιολογος και φιλοδοξος προπονητης αλλα και σοβαρος ανθρωπος.
    Ασφαλως υπαρχουν ρισκα.Αλλα πλην Ζοτς,Μπλατ,Μεσινα και Ιτουδη απαντες αποτελουν ρισκα,Αλλος μικροτερο και αλλος μεγαλυτερο
    Τωρα πρεπει να αντιμετωπισει αλλο ενα προβλημα που υπαρχει..Τα λογης λογης παπαγαλακια δεξια και αριστερα,κυριως του τυπου,που στηριζουν με καθε τροπο Ελληναρες προπονητες,ειδικα στον ΠΑΟ ,και δινουν χωρο και στα τρολακια απο αλλες ομαδες να κανουν παιχνιδι
    Το τριημερο αυτο ειδαμε και ακουσαμε πολλα με αφορμη μια καλη βραδια στην Μοσχα.Και καποιοι προκατελαβαν τον κοσμο αναφορικα με τον Τσαβι.Καποιοι αλλοι,ζωντας σε ενα παραλληλο συμπαν πανηγυριζαν για την Ευρωλιγκα που θα ερχοταν αν εμενε ο Αργυρης
    Και καποιο αλλοι προετρεπαν να αναλαβουν την ομαδα αμουστακα παιδια,ξεκινωντας ουσιαστικα πο τον ΠΑΟ [!!!] την καριερα τους.
    Την διαιτησια σε Ελλαδα και Ευρωπη την εχουμε χασει,τον τυπο τον εχουμε χασει αλλα κατι πρεπει να κανουμε γι αυτο
    Ακουσα οτι αποφασιστηκε να μην αποκτηθει ψηλος.
    Πολυ λαθος αποφαση.Η αποκτηση του Μαυροκεφαλιδη ηταν μονοδρομος αριθμητικα και τεχνικα για να μην σερνει ολη τη χρονια η ομαδα το προβλημα στελεχωσης του ροστερ.Με ταυτοχρονη τοποθετηση του Νικολς σε θεση τρια και αποπομπη Φελντειν υπαρχει χορος για τον περιφερειακο χωρις να ανοιξει μυτη.
    Τωρα ολη τη χρονια θα γινονται αλχημειες και καποια στιγμη θα βγει το γνωστο προβλημα της ελλειψης ενος Ελληνα ακομη στο ροστερ.
    Κατα τα λοιπα.
    Ο Καλινοσκι ισως ειναι ο νεος Λοτζεσκι και πρεπει να τον δει αμεσα ο ΠΑΟ.
    Ο Βεζενκοφ αρχιζει και παιρνει χοντρα μπρος στην Ισπανια.Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.Και ο Σλουκας σουπερ.
    Στην Λευκαδα για ακομη μια φορα ο Ολυμπιακος απαγορευοταν να χασει
    Ο Αρχιντιακονο θα ηταν μια καλη λυση?Τι πιστευεις Τζιμ?
    Ο Μποχωριδης λιγη εμπιστοσυνη ζηταει γμτ και λιγη στηριξη απο ολους.Εχει στοιχεια οχι για να γινει σταρ αλλα για να εξελιχθει σε ενα καλο εργαλειο.Ουδεις μεχρι τωρα ασχοληθηκε σοβαρα μαζι του στον ΠΑΟ.Μακαρι να ασχοληθει ο Τσαβι
    Η ομαδα εχει πολυ καλο ροστερ,απλα υπαρχουν καποιες μικρες ελλειψεις
    Πιστωση χρονου λοιπον και πανστρατια στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:14, όλα καλά, αλλά το: "Στην Λευκαδα για ακομη μια φορα ο Ολυμπιακος απαγορευοταν να χασει" τί το ήθελες;

      ------------------------------------------
      Παρασκευή βράδυ...
      Ντριν, ντριν...
      - (Κλικ) Εμπρός; Μάνος speaking...
      - Έλα Τάσο, εδώ Παναγιώτης...
      - Α, έλα βρε Παναγιώτη, τί μου κάνεις;
      - Περίφημα, μισή εκατοντάδα πόντους ρίξαμε σε Πράσινους και Χανούμισσες...
      - Ναι, τί ήταν κι αυτό, φωτιά και λάβρα ο ΟΣΦΠ χθες και τη Δευτέρα. Πάντα τέτοια...
      - Μακάρι Τάσο, απ` το στόμα σου και στ` αυτί του Σφαιρό και του VSpan. Κοίτα τώρα να δεις τί σε θέλω. Αύριο έχουμε αγώνα στη Λευκάδα, έτσι;
      - Ναι.
      - Λοιπόν, η ομάδα δεν έχει χρόνο για ανάσες μετά τον αγώνα με την Εφές και έρχεται κατευθείαν στη Λευκάδα, μέσω Ιωαννίνων, με πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι.
      - Ωραία.
      - Από την άλλη, ως γνωστόν, σε 48 ώρες η ομάδα έχει αγώνα με οίκο μόδας και οι Ιταλοί δεν πρέπει να φύγουν παραπονεμένοι χωρίς να τους "ράψουμε" ούτε ένα κοστουμάκι...
      - Πολύ λογικό.
      - Σαν να μην έφτανε αυτό, στο καπάκι πετάμε για Ισπανία και θέλουμε να ξανα-Κουτσά-νουμε, όπως πέρσι, τους Βάσκους.
      - Καταλαβαίνω...
      - Όπως ακριβώς καταλαβαίνεις, με τη Δόξα θα πρέπει να ανοίξουμε το rotation και να πάρουν ανάσες οι παίκτες που επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή θα παίξουμε χαλαρά...
      - Σωστά...

      Διαγραφή
    2. - Γι`αυτό, πρόσεξε σε παρακαλώ να μη γίνει καμιά στραβή και μας έρθει κανένα εγκεφαλικό. Πλεονέκτημα έδρας είναι αυτό...
      - Ναι, βέβαια. Μην ανησυχείς, θα κάνω ότι μπορώ...
      - Για να μην υποψιαστεί κανείς τίποτα, άκου τί θα κάνουμε: Στο πρώτο ημίχρονο, άσε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, έτσι για να ξεγελαστούν οι θεατές...
      - Ωραία, συμφωνώ...
      - Στη συνέχεια, άσε τον ΟΣΦΠ στο τρίτο δεκάλεπτο να κάνει ένα ξέσπασμα και να ξεφύγει στο σκορ, με 15-20 πόντους, για να είμαστε σίγουροι ότι εξασφαλίσαμε τη νίκη. Έτσι, στο τέταρτο δεκάλεπτο, θα μπορέσει και ο Σφαιρό να βάλει τα "δεύτερα" (VSpan, Ματ, Πράσινο) για να ξεκουράσει τα "πρώτα", που θα έχουν πολύ δουλειά από Τρίτη...
      - Καλή ιδέα...
      - Κοίτα όμως, για ξεκάρφωμα, άσε τη Δόξα στο τέταρτο να κάνει παιχνίδι και να το κάνουμε δήθεν ντέρμπι. Άστην ας πούμε να καλύψει τη διαφορά και στο τέλος να πάρει και 5 πόντους κεφάλι, κάνα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.
      - Καλά, και πώς θα είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσετε όντας με 5 πόντους κάτω και ένα λεπτό να απομένει στην κλεψύδρα του αγώνα; Πολύ θέλει;
      - Μην ανησυχείς, θα αναλάβει ο Πράσινος να... "πάρει" τη Δόξα. Στην αρχή, θα τον αφήσεις να βάλει ένα τρίποντο στο λεπτό, για να έχει και σασπένς το παιχνίδι...
      - Και το -2 πώς θα καλυφθεί;
      - Θα κάνουμε ότι παίζουμε καλές άμυνες στο τελευταίο λεπτό, θα φτάσουμε εκεί γύρω στα δέκα δεύτερα πριν τη λήξη πάντα στο -2, και τότε ο Πριντ θα κάνει άστοχο σουτ τριών πόντων (έτσι για να τους μπερδέψουμε και να νομίσουν ότι χάσαμε) και στη συνέχεια θα πάρει τη μπάλα ο VSpan από το βολέ του στεφανιού με 1 δεύτερο να απομένει, έτσι για να σκάσει και ο Αλφρέδος...
      - Και έπειτα;
      - θα φροντίσεις να μην αποβάλεις με κόκκινη κάρτα τον VSpan για το ξεκάθαρο μαρκάρισμα από μπρος στην μπάλα με τα δύο χέρια και το χάστουκι-πάσα στον Πράσινο, ο οποίος θα την πάρει από θέση offside (που δεν θα σφυρίξεις φυσικά) και θα πετύχει το τρίποντο, από το ύψος του κόρνερ, στο μηδέν...
      - Μάλιστα, αυτό είναι σχέδιο...
      - Να μην ξεχάσω, αυτόν τον Ουέλτζ, Ουέλτς, Ουέλ... όπως τέλος πάντων λέγεται, μην τον αφήσεις στον αγώνα για μεγάλο διάστημα. Διάβασα στο Hoopfellas ότι είναι σούπερ παικτάκι. Κανόνισε, αν δεν μπορέσεις να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια της Δόξας πριν αρχίσει το παιχνίδι, τουλάχιστον να τον έχεις στείλει στο πεντάλεπτο για ντους με 5 φάουλ. Ούτε πόντο να μην βάλει...
      - Έγινε Παναγιώτη... Όλα θα πάνε καλά.
      - Α, πες και στους Γιάννη και Στέλιο να προσέξουν, να μην κάνουν καμιά γκάφα στον αγώνα και τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε ύστερα. Κουκιά είναι αυτά...
      - Κανένα πρόβλημα. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε ρολόι. Η νίκη του ΟΣΦΠ είναι σίγουρη. Μόνον για τυχόν καρδιακά επεισόδια δεν μπορώ να εγγυηθώ...
      - Ωραία, άντε καλό παιχνίδι αύριο και με τη νίκη!
      - Έγινε, τα λέμε από εβδομάδα...
      - Μπάι...
      ----------------------------------------------------------------------------------

      Πέμπτη βράδυ...
      Ντριν, ντριν...
      - (Κλικ) Εμπρός; Μπέρτι speaking...
      - Χάλοου Ζόρντι, Δις ιζ Παναγιώτης...
      ...
      -----------------------------------------------------------------------------------

      Disclaimer: Στους παραπάνω διαλόγους, πάσα ομοιότης με πραγματικά πρόσωπα είναι τελείως συμπτωματική... :-)

      Διαγραφή
  12. ΟΠως λέει ο Τζιμ-αν καταφέρει ο Γιαννακοπουλος να προστατεύσει τον Πασκουάλ απο την Ελληνική νοοτροπία (κ απότομη ίδιο βέβαια :-) ) τοτε θα δούμε πολυ ωραια πράγματα στην τριετία .

    ΓΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λέμε θα βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

      Διαγραφή
  13. Μέρος 1

    Καταρχάς το μπάσκετ της Μόσχας οραματιζόταν ο Πεδουλάκης όταν έχτιζε τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι.Μια ομάδα η οποία θα μπορεί να τρέξει μαζί με τον αντίπαλο και το κουαρτέτο Ρίβερς-Νίκολς-Σίγκλετον-Γκιστ
    ,όχι απαραίτητα όλοι μαζί στο παρκέ, το οποίο θα προκαλούσε εφιάλτες σε πολλές ομάδες.Η πολύ καλή εμφάνιση του Καλάθη το έκανε λειτουργικό και αν στο τέλος του παιχνιδιού είτε ο Παππάς ήταν σε καλύτερη μέρα είτε υπήρχε ένας floor general ακόμα παιγμένος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είτε ο Τζέιμς για να βοηθήσει με το κάθετό του παιχνίδι θα είχε έρθει το διπλό.Δυστυχώς στο ΣΕΦ η κακή μέρα του Καλάθη,η απουσίες στα γκαρντ σε συνδυασμό με την κομβική για κάθε σχήμα απώλεια του Νίκολς τελείωσε το παιχνίδι.Ο Χαραλαμπόπουλος δεν μπόρεσε ποτέ να δικαιολογήσει το χρόνο του στο παρκέ ούτε να βοηθήσει.Τέλος του παιχνιδιού τέλος του προπονητή και συνεχίζουμε.

    Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα η οποία διαχρονικά εντός και εκτός του παρκέ λάτρευε τους πιο σκληρούς παίκτες (αυτούς που αν δεν κάνω λάθος ο Τζιμ χαρακτηρίζει blue collar).Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα από παίκτες που κέρδισαν την κερκίδα ,το χρόνο τους και τίτλους χωρίς να έχουν την άριστη τεχνική άλλων εκτός και αν σε λένε Σάρας που τότε βγαίνεις εκτός συναγωνισμού.Γιατί μπορεί ο Τομάσεβιτς να είχε την τεχνική αλλά ο Μπατιστ είχε την χάρη το πάθος και αυτό δημιουργούσε μια ξεχωριστή σχέση με την κερκίδα.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Περπέρογλου ένας παίκτης ο οποίος ήταν παρόν στο prime του Παναθηναϊκού έβαλε πολλά μεγάλα σουτ στο διάστημα που βρέθηκε στην ομάδα (στον τελικό του 09 τεράστιο τρίποντο) αλλά ποτέ δεν ένιωσε την αγάπη του κόσμου που ένιωσε ο Μασιούλις χωρίς εκείνος η ομάδα να φτάσει ούτε καν σε final-4.
    Ο Πασκουάλ πρεσβεύει κατά τη γνώμη το ακριβώς αντίθετο.Οι παίκτες που είχε παραδοσιακά στην ομάδα του ήταν αρκετά soft στην άμυνα αλλά στην άλλη άκρη του παρκέ λόγω της πολύ καλά δομημένης επίθεσης της Μπαρτσελόνα αλλά και λόγω των δεξιοτήτων τους ήταν φωτιά.Η άμυνα παρόλο που είχε παίκτες με αργά πόδια ή μέτριους προς κακούς αμυντικούς ήταν σχεδόν πάντα καλή έως αξιοπρεπής.Βέβαια στα κρίσιμα παιχνίδια του Μαΐου όταν δεν μπορείς να πάρεις ρυθμό από την άμυνα σου το πληρώνεις.Ο Πασκουάλ τα τελευταία χρόνια φαινόταν να πνίγεται σε μια κουτάλια νερό προσπαθώντας να προσαρμόσει το μπάσκετ του με αυτό της αλλαγής.Μετά την σεζόν 2012-2013 οπού αρχίζει και φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μπάσκετ γίνεται pace & space (γρήγορα πόδια έτσι ώστε να μπορείς να ελέγξεις τον ρυθμό και αρκετά περιφερειακά σουτ τα οποία σχεδόν εξαφάνισαν τα σουτ από μέση απόσταση) η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να αρνείται να πάει μπροστά.Ο Πασκουάλ προκειμένου να κάνει πιο ανθεκτική την άμυνα προσπάθησε να λανσάρει <> 5αρια χωρίς τρίποντο σαν 4αρια (Λάμπε και Σάμιουελς) ψάχνοντας λογικά να βρει τον Λόρμπεκ του σήμερα?.Επίσης όταν απέτυχε το πρώτο πείραμα προσπάθησε δοκίμασε να ψηλώσει την ομάδα ακόμα περισσότερο φέρνοντας τον Πλέις και τον Νάχμπαρ στην θέση των Ντόρσει και Παπανικολάου παρκάροντας κατά καιρούς στον πάγκο παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ όπως ο Ντεσόν Τόμας,ο Λαουάλ και Ντόρσει.Το δίδυμο Ναβάρο-Τόμιτς πάνω στο οποίο χτίστηκε και έγινε λειτουργική η επίθεση της Μπάρτσα στο τέλους του δρόμου κόστισε και μάλιστα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο φοβομαστε ολοι κ στον.παναθηναικο..δηλαδη να βγαλει την.αθλητικοτητα το καλοκαιρι στο σχεδιασμο..ισως η αφιξη τωρα οπου θα χει αναγκαστικα αθλητικους παιχτες αλλαξει γνωμη κ αναπτυξι τις ιδεες. του

      Διαγραφή
  14. Μέρος 2

    Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα και ο Πασκουάλ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να προσαρμόσει παίκτες ή θα πετάξει την φετινή χρονιά στα σκουπίδια και θα ξεκινήσει το καλοκαίρι από την αρχή αν βέβαια του το επιτρέψει ο πρόεδρος.Τεσσάρι με τα προσόντα αλλά και τα προβλήματα του Γκιστ δεν είχε ποτέ στην καριέρα του.Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του εύχομαι να μην είναι ο Μαυροκεφαλίδης αυτός που θα έρθει για μπορεί να ξαναπαίξει τους δίδυμους πύργους vol 4. Ο Μπουρούσης έχοντας τα στοιχεία του Τόμιτς σίγουρα θα παίξει αποτελέσει βασικό γρανάζι αφού ξέρει να πασαρεί και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες ενώ όταν η άμυνα επιμείνει να παίξει χωρίς βοήθεια θα την τιμωρήσει.Στο γκαρντ έχοντας συνεργαστεί με μαέστρους χωρίς μπαγκέτα ... ε σόρρυ σουτ εννοούσα (Ρούμπιο,Χουέρτας) ο Καλάθης δεν θα έχει πρόβλημα.Στις θέσεις 3-4 το πράγμα περιπλέκεται αφήνοντας έξω τον Ρίβερς ο οποίος νομίζω θα έχει τον ρόλο του Όλεσον και ας μην έχει το ballhadling οι Νίκολς,Σίγκλετον,Γκιστ δεν είναι παίκτες τους οποίους προτιμά βλέποντας και τον περιορισμένο χρόνο του Ντεσόν Τομας. Αντίθετα ο Χαραλαμπόπουλος έχει τα στοιχεία για να παίξει το μπάσκετ του αλλά ούτε τα χιλιόμετρα ούτε δυστυχώς την ετοιμότητα για να μπει στα βαθιά άλλο Χαραλαμπόπουλος άλλο Ίνγκιλς.

    Τέλος βλέποντας την αναφορά του Τζιμ στο παλιό του άρθρο θα ήθελα να ξαναθίξω το θέμα με τι ακριβώς κερδίζει και χάνει η κάθε ομάδα όταν τα ταλέντα της φεύγουν για το ΝΒΑ. Προσωπικά θεωρώ ότι το ταμείο είναι αρνητικό. Μπορεί νέοι παίκτες είτε παιγμένοι να σε βλέπουν ως ένα καλό βήμα για την είσοδο ή την επιστροφή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού αλλά να χάνει το ένα ταλέντο πίσω από το άλλο γηγενή ή έχει έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ομάδα.Η Μπαρτσελόνα έχασε τον Χεζόνια πέρσι και τον Αμπρίνες φέτος ενώ πάνω σε αυτούς ήθελε να χτίσει την επόμενη μέρα.Η Εφές έχασε τον Σάριτς και δύσκολα θα μείνει ο Οσμάν και του χρόνου.Ο Φενέρ μετράει αντίστροφα για να χάσει κάποιον εκ των Ούντο-Μπογκντάνοβιτς-Βέσελι.Ο Γιουλ παίζει ήδη ΝΒΑ και δεν το ξέρει και Ντεκολό-Τεόντοσιτς δεν γίνεται να ριζώσουν στην Μόσχα.Ο Παναθηναϊκός απώλεσε τον Παπαγιάννη ο οποίο φέτος είχε όλες τις προϋποθέσεις για να έχει ρόλο στο παρκέ.Πώς να φτιάξεις κάτι σοβαρό έτσι?.Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι με ταβάνι τύπου Μασιούλις,Φριτζον,Ρεγιες και οι Αμερικάνοι που έχουν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές τους Χάκετ,Τόμας,Ρίβερς,Ντάνστον,Χάντερ,Χίγκινς είναι οι μόνοι παίκτες στους οποίους μπορείς να υπολογίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο δικιο εχεις για την τελευταια παραγραφο ρε φιλε .Η ευρωλιγκα του χρονου -πιθανοτατα- χωρις γιουλ,ντε κολο και οτι αλλο μεγαλο ευρωπαικο ταλεντο φυγει θα ειναι πολυ φτωχη.Ο Διαμαντιδης παει,ο Σπανουλης εχει κανα 2 χρονια ακομα,ο τεοντοσιτς αν το παρει και φετος βλεπω να χαιρεταει και αυτος για να τεσταρει τον εαυτο του στο υψηλοτερο επιπεδο με καμια 10αρια εκατομυρια συμβολαιο.Νομιζω οτι μετα την χρυση 10ετια 2005-2015 που αναδειχθηκαν οι 3 θρυλοι μας ,σαρουνας,ναβαρο,γιουλ,σερχι κλπ η ευρολιγκα ειναι στο χαμηλτερο επιπεδο απο αποψη ευρωπαιου ετοιμου παιχτη στα prime του.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι ο επαγγελματικος αθλητισμος.Οι μεγαλες χωρες παιρνουν παικτες απ τις μικρες χωρες, οπως το ιδιο κανουν και οι μεγαλες ομαδες με τις μικρες.Για παραδειγμα τι αφαιμαξη εγινε στο πρωην γιουγκοσλαβικο δυναμικο απ τους υπολοιπους Ευρωπαιους ή ακομα και το απο που ψωνιζουν Παο και Ολυμπιακος.Μακαρι να κραταγε ο Ηρακλης,ο Πανιωνιος,το Μαρουσι παιχτες και προπονητες οπως μακαρι να τους κραταγαν και οι Ευρωπαιοι σε σχεση με το NBA αλλα ετσι ειναι ο αθλητισμος.

      Καποιοι θα πανε και θα μεινουν ΝΒΑ και καποιοι θα γυρισουν πισω.Αφου αντεξε το ευρωπαικο μπασκετ οταν εφυγαν οι Πετροβιτς,Ντιβατς,Μαρτσουλιονις,Βολκοφ,Κουκοτς και εβγαλε αλλους καλους παικτες ετσι θα κανει και τωρα.Βεβαια οι πιο καλοι παντα θα φευγουν αλλα οσοι δεν αντεξουν θα γυριζουν πισω.Η μαγκια τωρα για τους Ευρωπαιους ειναι να παρουν πισω καλα λεφτα και αυτο θα γινει με πολυετη συμβολαια και ρητρες.Μια ρητρα ειναι σαν αυτη που ειχε βαλει η Μπαρτσα στον Παπ και εκτος απο λεφτα ειχε δικαιωμα αν γυρναγε στην Ευρωπη να ισοφαρισει τη καλυτερη προσφορα κατι που δεν εκανε τελικα.

      Οσον αφορα τα ανταλλαγματα ας παρουμε για παραδειγμα τη φετινη Μπαρτσελονα.Εχασε με ρητρες Σατορανσκι και Αμπρινες και με αυτα τα λεφτα αγορασε Ραις,Κλαβερ,Κοπονεν.Αρα το θεμα που πρεπει να λυσουν οι Ευρωπαιοι ειναι πως θα παρουν περισσοτερα λεφτα απ τις ομαδες του ΝΒΑ για παιχτες που ως επι το πλειστον τους χανουν τζαμπα.Αν αυξανε και το ΝΒΑ τη ρητρα αγορας απο τα 600-700(τη διαφορα τη βαζουν μεσα στα συμβολαια) στα 1,5-2 εκατομυρια ας πουμε θα ηταν τελειο για την Ευρωπη.

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως η πιο επαγγελματικη οπτικη που λανσαρει το ΝΒΑ εδω και καμια δεκαετια σε συνδυασμο με την συνεχη αυξηση του salary cap ανοιξε διαπλατα την πορτα για Αμερικη.Για καθε Σαριτς Μπογκντανοβιτς που πηγαινει εκει υπαρχει ενας αμερικανος ο οποιος εχει μεγαλυτερο ταλεντο αλλα δεν ειναι διατεθειμενος να δουλεψει οσο πρεπει.Παικταραδες τυπου Αρινας και Αιβερσον που ειχαν 10τονους ταλεντο αλλα εκτος παρκε ηταν κινδυνος το ΝΒΑ δεν θελει να ξαναγκαλιασει.Ετσι δυστυχως παικτες οι οποιοι θα μπορουσαν να δωσουν αλλη αιγλη στο ευρωπαικο μπασκετ οπως ο Βαλανσιουνας,ο Μοζγκοφ ο Κουζμινσκας κτλ εφυγαν πριν καν προλαβουν να γινουν κορυφαιοι.

      Διαγραφή
  15. Γεια χαρα Τζιμ,ωραια και πληρη αρθρα γραφεις φιλε.Ειναι κομβικη η ελευση του Πασκουαλ στον Παο.Απου οπου και αν το δεις.Απ τους οπαδους μεχρι τον Πασκουαλ και τον Γιαννακοπουλο.Μετα το χαος,το σημειο που μπορει να μην ειχε παρακατω,μεταβαση στον δρομο προς την ισορροπια(τουλαχιστον προσπαθεια...).Δεν ειναι ο Ρενεσες τελικα αλλα ειναι Ισπανος και ειναι και αυτος φιλοσοφημενος εχοντας αρχες και αξιες.Πολυ ενδιαφερουσα συνεργασια απο καθε αποψη.

    Σε αυτη τη φαση που δε ξερουμε το μελλον.εχει ενδιαφερον η συνεργασια πρωτα απ τη μερια του προεδρου του Παο,ο οποιος αποφασιζει τελικα να παρει το ρολο του(του προεδρου) και να δωσει την ομαδα στα χερια ενος σοβαρου προπονητη για τουλαχιστον 2 σεζον φετος και του χρονου.Ειναι σημαντικη η χρονικη διαρκεια του 3ους συμβολαιου και σπρωχνει την ομαδα ενα βημα πιο κοντα προς την ισορροπια.

    Επισης ολη αυτη η ιστορια στην ομαδα πρεπει να προβληματισει του οπαδους της.Τη μια τα βαζει ο ενας οπαδος με τον αλλον,την αλλη στοχοποιουν προπονητες και παιχτες οπως ο Καλαθης και την αλλη τους κραζουν μεσα στα παιχνιδια(Καλαθης στο σουτ,Παβλοβιτς στην αλλαγη με Κουτσα και αλλες πολλες περιπτωσεις).Αρετες οπως η υπομονη ειναι ειδος προς εξαφανιση στο συλλογο τα τελευταια χρονια σε ενα αθλημα που κρινεται απ τον Απριλιο και μετα.Ο συλλογος πεταει στον ουρανο πεντε χρονια για να βρει το 7ο αστερι ονειροπολωντας, ενω η αληθεια και πιο καλος οδηγος για το μελλον(και το 7ο)ειναι μπροστα του
    και ειναι τα 6 δισκοποτηρα που εχει ηδη κατακτησει.

    Τελος ενδιαφερουσα ειναι και η οπτικη γωνια που τα βλεπει ο Πασκουαλ και συμφωνησε να ερθει στον Παο.Ξερει σε τι μεγαλο συλλογο ερχεται αλλα ξερει και με τι συνθηκες εφυγαν οι προκατοχοι του,τι πιεση υπαρχει απο προεδρο,κοσμο,δημοσιογραφους κτλ.Με ενα ροστερ που δεν εχει διαλεξει,για πρωτη φορα στο εξωτερικο,με μισο μπατζετ σε παικτες απ οτι ειχε συνηθησει.Ενταξει πληρωθηκε για να ερθει ενω εχει λαβει και εγγυησεις,αλλα θα μπορουσε να κατσει εκτος παγκων να ηρεμησει περιμενοντας οπως ο εκανε και ο Ζοτς την καλη δουλεια.Θα μπορουσε φετος να τρωει τα λεφτα της Μπαρτσα,παρα να ερθει σε ενα πειραμα,την επομενη χρονια απ την αποχωρηση του Διαμαντιδη,χωρις δικους του παικτες,χωρις προετοιμασια κτλ.

    Προσωπικα καταληγω οτι ο ανθρωπος εχει πιστη στις δυνατοτητες του και οραμα για το συλλογο αλλα και φιλοδοξιες για παρτη του.Επισης λογικα του αρεσει πολυ και το φετινο ροστερ,αλλιως δε θα ερχοταν.Εχει ενδιαφερον μπασκετικα να δουμε πως θα τρεξει την ομαδα.Το θεμα τωρα που προκυπτει ειναι,αν εχουν προεδρος και οπαδοι το ιδιο οραμα και τις ιδιες φιλοδοξιες με τον Πασκουαλ...

    Αυτη τη διετια-τριετια θα κριθουν ολοι στον συλλογο και κατα ποσο θελουν το καλο του.Δε φερνεις τον Ποποβιτς αλλα φερνεις ενα καλο,σοβαρο ανθρωπο-προπονητη.Ολοι κανουν λαθη ενω θελει και τυχη η καθε κουπα.Την ευρωλιγκα ενας την παιρνει καθε χρονο,δεν ειναι ευκολος στοχος.Την εχει παρει ο Παο ηδη εξι φορες,δεν ειναι στερημενη η ομαδα.Το να δουλεψει ομως καποιος ανθρωπος-προπονητης σωστα,με υπομονη,με ηρεμια και να αφησει παρακαταθηκη για το μελλον ειναι ανεκτιμητο ειδικα στη φαση που βρισκεται η ομαδα.

    ΥΓ Τυχερος ο Ολυμπιακος στη Λευκαδα.Απο μια λαθος αποφαση για μπειζμπολ πασα πηρε χαμενο παιχνιδι.Καλη ομαδα η Λευκαδα με καλους ξενους που τους ξερουμε στη σελιδα καιρο.
    Πρεπει να καταλαβουμε σε αυτη τη χωρα πως εχουν ολοι δικαιωμα στη νικη.Εχουν και οι αντιπαλοι ψυχη και μπορει καποια μερα να εχουν και παραπανω ενεργεια,τυχη,κινητρο.Δεν ειναι ολο το ελληνικο μπασκετ Παο και Ολυμπιακος.Το αν εφαγε ο Σφαιροπουλος 94 ποντους ειναι δικο του θεμα ας το διορθωσει,οπως και το αν εχανε εχθες.Εμεις ομως που μας αρεσει το αθλημα,ειδαμε μια ματσαρα και μακαρι να δουμε και αλλα τετοια ματς στο ελληνικο πρωταθλημα.Καποτε ειχαμε δεκα δυνατες ομαδες και ολα τα αποτελεσματα ηταν μεσα.Μη ξεχναμε με τι ανταγωνιστικα πρωταθληματα πορευτηκαμε τα προηγουμενα χρονια στο βωμο της κριτικης και της παση θυσιας νικη...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Makari na petixei o Pasqual kai na meinei ston PAO gia ta epomena 20 xronia. To efxomai apo kardias. Tha prepei omws na deiksei pragmata apo tin prwti stigmi. Opws eixe kanei kapote o megas Obradovic.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σου εύχομαι Tom απο καρδιάς ο Σφαιροπουλος να ξεπεράσει στην ομάδα σου και τα χρόνια του Εγκε Γκεραντ στον ΟΦΗ😁
      Και να έχει πάντα επιτυχίες το παιδί.
      Το αξίζει 😁

      Διαγραφή
    2. Άμα μείνει τόσα χρόνια θα ανοίξει σχολή χορού ρε.

      Διαγραφή
  17. Eξαιρετικο άρθρο Τζιμ,όπως μας έχεις συνηθίσει άλλωστε.Ειμαι αισιόδοξος και ανυπόμονος για την εποχή Πασκουαλ.Πέρα από την προπονητική του που προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση,νομίζω ότι η προσωπικοτητα του ταιριάζει στην ομάδα και στα θέλω του κόσμου και της διοίκησης,που κακά τα ψέμματα παίζει το ρόλο του...Έτσι έχω την εντύπωση και την ελπίδα ότι θα στηριχτεί και θα μακροημερευσει στον Παναθηναϊκό.Υπομονη και στήριξη λοιπόν... 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Πασκουαλ ειναι πρώτος μαγκας
    Για προπονητής δεν ξέρω και θα κριθεί με υπομονή, στήριξη, αγάπη και στοικοτητα.
    Είναι μάγκας γιατί μπορούσε να πάρει διπλάσια σε λίγο η του χρόνου απο καμιά Τουρκική ομάδα πχ κι ενώ είχε εξασφαλισμενα τα φετινά του απο την κιμπαρικη Μπαρτσα.
    Για να έρθει εδώ λοιπόν γουστάρει τα χνώτα του παντοκράτορα, εκτιμά την ιστορία του και θέλει να γίνει χρυσό κι όμορφο μέρος της.

    Μπακατσουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα παιδια!

    Τζιμ θα ηθελα την γνωμη σου για την εξελιξη των νεαρων του παναθηναικου. (Μποχωριδης,Λουντζης, Χαραλαμποπουλος)

    Κατα την γνωμη μου
    1. Λουντζης . Κακο,απαγορευτικο ball handling για υψηλο επιπεδο. Εχει κινησεις καλες εκτος μπαλας, μπορει να απειλησει απο κοντα,αλλα δεν μπορω να καταλαβω την θεση που θα παιξει στο μελλον και αν θα σταθει ποτε σε υψηλο επιπεδο. Την γνωμη σας;
    2.Χαραλαμποπουλος. ΜΗΔΕΝΙΚΗ εξελιξη σε καθε τομεα του παιχνιδιου του (Κορμι,Σουτ,Πως βαζει τη μπαλα στο παρκε,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ). Καμια ασυλια πλεον,ας κριθει οπως καθε αλλος παιχτης. Ας παιρνει χρονο με Κοροιβο,αλλα μεχρι εκει. Απορω αν δουλευει οσο πρεπει.
    3.Μποχωριδης. Παθος,ενεργεια,θεληση...Δουλευει,σε αντιθεση με αλλους (Χαραλαμποπουλε). Απλα δεν εχει το ταλεντο των αλλων,ισως καποτε να γινει καλος role player. Μεχρι εκει.

    Γενικα θα ηθελα την γνωμη σας για την εξελιξη αυτων των παιχτων σε πραγματικη βαση και οχι μονο αναφεροντας το potential τους,το οποιο ειναι γνωστο.

    Πολ Μκ Καρτνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Πολ.
      Ενα πράγμα θα σου πω και θα καταλάβεις πολλά.
      Διαλυσαμε την ομάδα των νταμπλ για λάθος Ελληνοποιησεις.
      Δύο χρόνια τώρα έχουμε φάει σκονη απο Ευρώπη και Βασίλη για το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ....κι ο Χρυσικοπουλος παίζει στον ΠΑΟΚ😁
      Αντιλαβού ;;;

      Διαγραφή
    2. Ο Χρυσικόπουλος πού κολλάει?

      Διαγραφή
    3. Οπου κολαγε ο Σλουκας, ο Ματζαρης κι ο Παπαπετρου οταν εσύ κοιμόσουν η έκανες ελληνοποίηση με Χαραλαμποπουλο και Κονιαρη!!!

      Διαγραφή
    4. Επειδη εχεις φαγωθει ομως με τον Λινο να τονισω οτι πριν 7 χρονια,στα 17 του, τα ιδια λεγαμε για τον Λινο.Προσδοκιες....Χαμος.. Το παιδι ποτε δεν ανταποκριθηκε...χαθηκε, και 7 χρονια μετα,ξαναερχεται μεσα απο την αφανεια.

      Πολ Μκ καρτνει

      Διαγραφή
  20. Τα ματς της Παρασκευής επιβεβαίωσαν ότι όλες οι ομάδες ψάχνονται. Ακόμη κι αυτή η συμπαγής ΤΣΣΚΑ που μοιάζει υπερηχητική.

    Στη Βαρκελώνη έγινε σπουδαίο ματς με την Φενέρ να επιβιώνει χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Σλούκα στην τελευταία φάση πάνω στο Ράις αλλά και το πολύ άσχημο διάβασμα της φάσης απ’ τον Αμερικανό. Ο οποίος θα είναι φέτος ευχή και κατάρα για τον Μπαρτζώκα. Οι Τούρκοι, πάντως, έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Έχουν κερδίσει δύο σερί ματς με άστοχα σουτ των αντιπάλων με τη λήξη.

    Στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις επιβεβαίωσε ότι δεν είναι για πέταμα. Μόλις ο Σάρας έκοψε το τρεχαλητό στους Βάσκους κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του, να δεχθεί μόνο 12 πόντους στην τελευταία περίοδο και τελικά να πάρει τη νίκη. Η Μπασκόνια στερείται τον Μπεμπουά ο οποίος θα αλλάξει κατά πολύ την εικόνα της ομάδας.

    Στην Πόλη, η Γαλατά έκανε δεύτερη σερί ήττα εντός έδρας και δείχνει να απέχει πολύ απ’ το να γίνει ομάδα. Ο Αταμάν δεν έχει βρει ακόμη ρόλους με τους τόσους καινούργιους παίκτες ενώ ξενίζει η πολύ μικρή συμμετοχή του Πλέις στα ματς μέχρι τώρα. Οι Σέρβοι παίζουν σωστά το άθλημα και με μια προσθήκη στο ‘’5’’ που θα συμπληρώσει τον Κούζμιτς θα κάνουν ζημιές. Σημαντική θα είναι και η προσθήκη back up για τον Γιόβιτς.

    Ο Εντελστάιν τελείωσε απ’ τη Μακάμπι. Την απόλυσή του σχεδόν προανήγγειλε ο Γουίμς μετά την ήττα απ’ την Ρεάλ. Φαινόταν απ’ το καλοκαίρι αφού ο άνθρωπος βρέθηκε εκεί ως έσχατη λύση μετά από διαδοχικές προσεγγίσεις σε άλλους προπονητές κι αφού η διοίκηση της ομάδας είχε κάνει σχεδόν όλες τις επιλογές των παικτών.

    Στα δικά μας. Οι δύο καταπληκτικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ήταν απρόσμενες για την εποχή. Δεν είναι τόσο οι τελικές διαφορές όσο ο τρόπος που αυτές προέκυψαν. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αγωνιστική ισορροπία στον Ολυμπιακό είναι εύθραυστη κυρίως λόγω του προβλήματος στο ‘’5’’ αλλά και του τεράστιου βάρους που έχουν επωμιστεί οι Σπανούλης - Πρίντεζης. Όσο ο Γιάνγκ αργεί να επανέλθει τόσο μεγαλώνει το ρίσκο.

    Για τον Πασκουάλ. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο πρώτος Ισπανός που δουλεύει εκτός της χώρας του κι αυτό έχει μια σημασία ειδικά όταν μιλάμε για Ελλάδα κι ακόμη ειδικότερα τον ΠΑΟ. Ταυτόχρονα ο Τσάβι είναι ο λιγότερο Ισπανός απ’ όλους. Η φιλοσοφία του για το άθλημα δεν είναι πατροπαράδοτη ισπανική αλλά ταιριάζει με τον τρόπο που παίζουμε και βλέπουμε εμείς εδώ το μπάσκετ. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση με τους Έλληνες προπονητές. Πρόκειται για έναν έξυπνο άνθρωπο κι άρα θεωρώ ότι δεν θα μπει στην διαδικασία να αλλάξει πάρα πολλά. Είτε πρόκειται για το ρόστερ (εκτός απ’ τον γκαρντ που είναι αναγκαίος) είτε για το στυλ. Θα βάλει την δική του σφραγίδα στην ομάδα αναμφίβολα αλλά με δεδομένο ότι το ρόστερ είναι ήδη σχηματισμένο θα αποφύγει τα πολύ εξεζητημένα. Τουλάχιστον, για το πρώτο διάστημα. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται το καλοκαίρι. Νομίζω ότι θα ψάξει να βρει την ισορροπία μεταξύ αυτού που θέλει να παίζει και του διαθέσιμου υλικού. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ χρήσιμο για τον ίδιο να κρατήσει κάποιο ή κάποια μέλη απ’ το προηγούμενο τεχνικό team. Η μετάβαση θα είναι έτσι ομαλότερη.

    Ο Πασκουάλ, είναι βέβαιο, ότι θα δει με μεγάλη προσοχή το ματς της Μόσχας. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για να παίζει στην ιδανική της εκδοχή μ’ αυτόν τον τρόπο. Αν καταφέρει και της δώσει την κατεύθυνση που μπορεί να της δώσει στις καταστάσεις μισού γηπέδου θα έχει φτάσει πολύ κοντά στο στόχο για φέτος. Επίσης, ίσως είναι μια ευκαιρία και για τον ίδιο η φετινή χρονιά για να επανεξετάσει κάποιες σταθερές της φιλοσοφίας του που πάνε κόντρα στο ρεύμα και που μας παρουσίασε στην Μπάρτσα.

    Όλα αυτά φυσικά είναι σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο αφού η πράσινη εμπειρία μας έχει διδάξει ότι όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.

    Σιδεροκέφαλος Τσάβι!!!

    ΥΓ Είδα πρώτη φορά φέτος τον Άρη. Η κρίση που περνάει τώρα η ομάδα είναι ένα καλό test για τον Πρίφτη. Στην ειδυλλιακή περσινή χρονιά, την οποία βέβαια ο ίδιος δημιούργησε, όλα ήταν ευκολότερα. Φέτος με τις αστοχίες στις επιλογές θα τον τσεκάρουμε κι απ’ την ανάποδη.
    ΥΓ1 Λίγη αγάπη περισσότερη και για τον Καλάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελληνικο διαβατηριο ο Ζακ Ογκαστ. Πακετο με Μητογλου σε Παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και εννοείτε προλάβαμε και την Μακάμπι που θα έστρωνε χαλί για τον εν λόγω...
    Γιάννης Μπραχάμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
    =================

    🏀Xavi το νου σου.
    Δε με νοιάζει τι σου λένε.
    Δε με νοιάζει τι θα κανεις.
    Δε με νοιάζει τι μπάσκετ θα παίζεις.
    Δε με νοιάζει αν μας κάνεις Μπαρτσελονα η Warriors, CSKA η Kavaliers.
    Δε με νοιάζει αν μείνεις 13 χρόνια η μας πουλήσεις για τη μάσα.
    Δε με νοιάζει αν είσαι γρουσούζης και δεν μου ξανακατσει top model απο Βικτωρια Σικρετ και πανω.

    Αυτό που θέλω είναι να έχεις τρισδιάστατη και υπερηχητική ομάδα που θα ματώνει για κάθε μπάλα ακόμα κι αν θέλει ένα δευτερόλεπτο και είσαι 20 πόντους μπροστά.
    40 λεπτά ultra super extra strong team θέλω κι ας παίζεις με τον Πουρέ άσσο, τον Vitam στα small και τον Μαρμελάδα σεντερ.

    🔥TΣΑΜΠΟΥΚΑΣ... απο αυτό το σύστημα ξεκινάς και μετά βάλε και τα 120 plays που έχεις στο παιχνίδι.
    Ολα τα φαγητά τα γουστάρω εκτός απο τα φουά γκρά και τα ντελικατεσεν💔

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα και ζοχαδα στη ζωή μου απο το να πεθαίνει (χάνει) κάποιος με κάτω τα χέρια, σκυμμένο το κεφάλι και εθελοδουλος.

    Jim🏀οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαραλαμποπουλος στον ΠΑΟΚ πληρωμένος για τα δύο επόμενα χρόνια ( ετσι κι ετσι 10ετες εχει υπογράψει σε μας ) να δούμε αν θα μπορέσει να κανει step up με Σουλη και φέρε στον Πασχάλη το Λινο τον Χρυσικοπουλο τώρα.
    Stop στις σφαλιαροποιησεις με μια κανονική Ελληνοποίηση επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανατζερ του Χρυσικόπουλου?

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει προπονητης στον ΠΑΟ φιλαρακι για να αποφασιζει ποιος θα ερθει και ποιος θα φυγει.

      Δεν μπορεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματησεις τ μεταγραφολογία; Τι πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γινει ωστε να σταματησετε καποιοι την αμφισβήτηση των προπονητων απο την πρωτη μερα? Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις απο το "στηριξη, υπομονη και εμπιστοσυνη στον προπονητη για να κανει τη δουλεια του";

      Διαγραφή
    3. 11:33

      Δεν θέλω εξυπνάδες σε μένα.
      Δεν μίλησα για τονπροπονητή.
      Που δεν ξέρει τι τραβάμε με τις μουφα Ελληνοποιησεις.
      Μάθε ανάγνωση.
      Για τις Ελληνοποιησεις γράφω που τις επέβαλε ο Πρόεδρος και απετυχαν.
      Προτείνω Λινο.
      Δεν πιστεύω να απαγορεύεται.
      Έχω γνώμη καλή για Λίνο και καλύτερη για ΒΧ αν έρθει έτοιμος σε δύο χρόνια.
      Θα μου πνίξεις τη γνωμη επειδή έχεις άλλη ;;;;

      Διαγραφή
    4. Ποιος είσαι εσύ που προτείνεις ρε μεγάλε;
      Έρχεται στην ομάδα σου ένας προπονητής του βεληνεκούς του Πασκουάλ και βγαίνεις εσύ να προτείνεις; Ποιος είσαι; Έχεις κάποιο όνομα; Δουλεύεις κάπου;

      Διαγραφή
    5. 12:16

      Κουβεντούλα θελεις;
      Δεν χαλάω χατηρια σε μπασκετικη κουβεντούλα.
      Στο οτι είμαι μεγάλος - οχι σε ηλικία, μολις 36 ετών το 1980 - συμφωνούμε.
      Στα υπόλοιπα οχι.
      Εγώ λοιπόν είμαι ο Αντώνης 10βαλας, στρατιωτικός καριέρας απο την Ευελπιδων.
      Υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό σε μια γαυροκρατουμενη οικογένεια, βλεπω και παιζω μπάσκετ απο τα 8 μου κι εχω μπασκετική γνωμη επι πάντως επιστιτου που το παρακολουθώ συνεχώς κι απο κοντά.
      Και καλύτερη γνώμη ελληνοποιησεων απο του Προέδρου έτσι όπως τα βλέπω δηλαδή.
      Η γνώμη μου βέβαια δεν μετράει στα δρώμενα της ομάδας, αλλά υπάρχει και θα την καταθετω με σαφήνεια, ωριμότητα, ευγένεια και συνεχώς είτε σου αρέσει είτε οχι, μια και το πολίτευμα μας συνεχίζει να είναι η δημοκρατια ( ο λαός - ο δήμος στην αρχαία Ελλάδα - εχει γνώμη κι αποφασιζει )
      Το παίζω και αμισθί σκαουτερ του Τσαβι.
      Την επόμενη φορά που θα προτείνω στο μπλογκ να δοκιμάσει μια πάστα απο ενα καλο ζαχαροπλαστείο θα παρω τη γνωμη σου, γιατί σε βλέπω γενικά απόλυτο και απαγορευτικό με τις προτάσεις.

      ΥΓ Τσαβι Πασκουαλ καλωσόρισες στην ομαδαρα.
      Επειδή δεν έχουμε φέρελπι παίκτη εκτός του ανετοιμου όπως θα διαπιστώσεις κι εσυ ΒΧ και στις τρεις θέσεις ημιψηλων και ψηλων.
      Σε παρακαλώ κοίταξε να φέρεις και να κάνεις μάγκα τον 24χρονο Λίνο απο ΠΑΟΚ.
      Δεν είναι πρόταση γιατί θα μου την πέσει ο φίλος απο πάνω.
      Ειναι φιλική συμβουλή τωρα που τελειώνει ο Αντώνης και διώξαμε το Βλαντο να υπάρχει κάτι καλο Ελληνικό στο 3 και στο 4.
      Συμβουλή που αν δεν ακολουθήσεις εσύ θα έχεις πρόβλημα Τσαβι μου, μια και στην Ελλάδα πρέπει να έχεις 6 έτοιμους και οχι Χαραλαμποπουλους Έλληνες.

      Αντώνης 10βαλας
      Ταγματαρχης μηχανικού πρωταθλητής ιππασίας χρόνου και εμποδιων εξου και το προσωνυμιο 10βαλας.

      Διαγραφή
    6. 12:26

      Εγώ είμαι άνεργος και δεν δουλεύω πουθενά 😁
      Οπότε μάλλον με παίρνει η μπάλα και δεν μπορώ να προτείνω τίποτα για να το συζητήσουμε εδώ στην παρέα 😁
      Αν εχω επίδομα ανεργίας μπορώ να προτείνω η πιάνομαι για άνεργος ;

      Διαγραφή
    7. @12:59
      Καλή η συνεχιζόμενη εξυπνάδα σου αλλά προφανώς η ερώτηση είναι αν δουλεύει κάπου σχετικά με το μπάσκετ.


      @12:51
      «Και καλύτερη γνώμη ελληνοποιησεων απο του Προέδρου έτσι όπως τα βλέπω δηλαδή.»

      Αυτό ακριβώς...

      Διαγραφή
    8. Γιατρός, καθηγητής, τώρα και στρατιωτικός. Μπράβο, εισαι πολυτάλαντος.

      Διαγραφή
    9. Λεκτορας σε τμημα θετικων επιστημων και εισηγητής σεμιναριων. Εισαι απαιχτος Τζιμοπληκτε. Πανεπιστημονας Ραμπο.

      Διαγραφή
    10. Με διδκακτορικό σε θέματα ελληνοποιήσεων...

      Διαγραφή
  25. Να περιμένουμε πολύ short roll με Μπουρούση στη θέση του Τομιτς ; μπορεί ο Μπουρούσης να δημιουργήσει απο το ύψος των βολών και με πρόσωπο στο καλάθι γιατι μεχρι στιγμής τον έχουμε δει να δημιουργεί απο ποστ καταστάσεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σοβαρός; Πέρσυ όλη τη χρονιά από που δημιουργούσε;

      Διαγραφή
    2. Εγω πέρυσι στην λαμποραλ short roll δεν είδα ο Μπουρούσης όσο είδα απο θέση ποστ δημιουργούσε παιχνίδι με πάσα στο τρίποντο η hi low για αυτό ρωτάω τον τζιμ που ειναι ο κατάλληλος να απαντήσει ...

      Διαγραφή
    3. Παιδιά καμία σχέση η επίθεση της Baskonia πέρυσι με την αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα. Οι Βάσκοι βασίζονταν στη προσωπική φάση μέσα στο πλαίσιο του Dynamic basketball ενώ οι Καταλανοί έπαιζαν επίθεση συνεργασίας.

      Διαγραφή
    4. Ναι εγω το γνωρίζω απλα ρωτάω αν ο Μπουρούσης θα μπορούσε να πάρει την θέση του Τομιτς στα συστήματά Πασκουάλ γιατι δεν τον έχω δει ποτέ να δημιουργεί απο το ύψος των βολών με πρόσωπο κατι που έκανε ο Τομιτς συνέχεια στην μπαρτσελονα ... καλά δεν τα λέω;

      Διαγραφή
    5. Ο Μπουρουσης δεν ειναι τοσο καλος στο να παιρνει τη μπαλα εν κινησει...Καμια σχεση με την ισορροπια κινησεων του Τομιτς και τον τροπο που μπορει σε μικρο χωρο και χρονο να βαλει τη μπαλα στο παρκε εν κινησει και να πασαρει.
      Ειμαι βεβαιος ομως οτι θα εκμεταλλευτει αναλογα τα δυνατα σημεια του Γιαννη(προσωπο ανοιχτα στο τριποντο,ακουμπημα της μπαλας με πλατη ανοιχτα σε αποσταση απο τη ρακετα,πικ ν ρολ συνεργασια με Καλαθη με τον σεντερ κοντα στη ρακετα για τα καλα του τελειωματα και εφεση στα φολοου).

      Διαγραφή
  26. Ωραια αναλυση και παλι!Μ' αρεσει (και νομιζω και σε αλλους) οταν μας δινεις και κανενα γραφημα με συγκεκριμενα plays.Οταν τα αναγνωριζουμε μετα στο παρκε εν ωρα αγωνα,η ηδονη ειναι απιστευτη!
    Θεωρω αστειο το οτι καποιοι συζητουν αν ανηκει στους τοπ προπονητες ο Πασκουαλ.Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι θα πετυχει σωνει και ντε.Τι πιστευεις οτι θα αλλαξει στο ροστερ.Θεωρω δεδομενο οτι θα ζητησει ποιντ γκαρντ (και ποιος δεν θα ζητουσε).Στους ψηλους ισως να ηθελε εναν 7footer ακομα ,πιστευω ομως οτι θα προσπαθησει σε πρωτη φαση να προσαρμοστει σε αυτους που εχει,γιατι η frontcourt ειναι γεματη.
    ampalos123

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πονάει το μυαλό μου όταν διαβάζω αρνητικά σχόλια για τον Pascual.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θεωρω λογικα τα αρνητικα σχολια.

      Στην ελληνικη δημοσιογραφια εχουμε βγαλει ολους αχρηστους. Λασο (τον κανουν μαγκα οι παιχτες), Πασκουαλ (κανει μονο για σκακι), Ιβανοβιτς (ξεπερασμενος λοχιας και κακος closer), Γκερσον (συνταξιουχους), Καζλαουσκας (Υπναουσκας), Μεσσινα (λουζερ στους τελικους και ξεπερασμενος), Κολε (νεροβραστος Γαλλος), Σκαριολο (και τι δεν εχουμε ακουσει για αυτον), ακομα και τον Ομπραντοβιτς τον λεμε ξεπερασμενο.

      Μιλαμε για σχεχον ολους τους προπονητες που βρισκονται στο τοπ-επιπεδο, στα μεταλλια, στα Φιναλ-4 κτλ.

      Ολο αυτο γινεται για κατανοησουμε ποσο καλοι προποντες ειναι ο Γιαννακης, ο Ζουρος, ο Πεδουλακης, ο Σφαιροπουλος, ο Πριφτης, ο Κατσικαρης. Ακομα για τον Παπαθεοδωρου διαβαζουμε καθε δευτερα για την βομβα της Αστανα στην VTB.

      Ο Μπαρτζωκας (που θεωρω πολυ καλο προπονητη), εχει κανει πολυ μετριο ξεκινημα στην Μπαρτσελονα με ενα σκασμο λεφτα. Φαντασου τι θα γινοταν σε μια ανιστροη περιπτωση.

      Ε λεγε λεγε λεγε, οι αποψεις αυτες περασαν και στον κοσμο. Οποτε Πεδουλακης ή τανκς να πουμε

      Διαγραφή
    2. Ολη ιστορια ειναι να υποστηριξει το ενχωριο λομπυ τους Ελληνες προπονητες βγαζοντας αχρηστους τους ξενους.

      Διαγραφή
    3. Το να γράφουν άνθρωποι σαν το jim τα αρνητικά του Pascual που έχουν το υπόβαθρο να χαλιναγωγήσουν τα πάθη τους και έχουν και τη γνώση να καταλαβαίνουν εύκολα μία δουλεμένη ομάδα (και στην τελευταία λεπτομέρεια) από μία όχι και τόσο, είναι θεμιτό και επιθυμητό.

      Το να γίνετε όμως αυτό από άλλους που δεν σκαμπάζουν από μπάσκετ (δεν λέω ότι εγώ σκαμπάζω) και το -χειρότερο- δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα νεύρα τους στις περιόδους κρίσεις, που φυσιολογικά έρχονται (γιατί έτσι είναι ο πρωταθλητισμός παντού!), ε τότε πονάει τα μυαλό μου!

      Συμφωνώ σε όλα λες φίλε Q81.

      Το επίπεδο του Pascual είναι όχι απλά top αλλά καραTOP! Εμείς οι απλοί κοινοί θνητοί ας μείνουμε στα -άπειρα- θετικά του και ας αφήσουμε τα μελανά του σημεία για αργότερα (σε 3 χρόνια).

      Υ.Γ. Το χάσμα μεταξύ του παραλίγο πέρασα στο final 4 ή παρά 4 πόντους κέρδισα εκτός την CSSKA (η οποία για μένα έπαιξε όσο έπρεπε, αλλά είναι άλλη κουβέντα...) είναι Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο. Οι φίλοι Ολυμπιακοί το ξέρουν -σίγουρα- καλύτερα.

      Διαγραφή
    4. @y0zh1

      Από ποιον διάβασες αρνητικά σχόλια;

      Να σου πω την αλήθεια εγώ παρατηρώ την συντριπτική πλειοψηφία να συμφωνεί ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή και οι όποιες επιφυλάξεις να μην αφορούν την αξία του αλλά το αν θα αντέξει εδώ που ήρθε.

      Αν θυμάσαι, πολλά ενθαρρυντικά διαβάζαμε όταν προσλήφθηκαν οι Ιβάνοβιτς και Τζόρτζεβιτς. Για 3-4 μήνες μέσα στη σεζόν και οι δυο τους δεν αντιμετώπιζαν καμιά φοβερή κριτική. Αναφέρομαι στους δημοσιογράφους περισσότερο που επηρεάζουν. Εμείς ό,τι κι αν γράφουμε εδώ είναι για μεταξύ μας. Μόλις απολύθηκαν, λύθηκαν οι γλώσσες και διαβάσαμε διάφορα.

      Ο Ντούσκο θα ανέπτυσσε τους μικρούς, θα μας έφερνε το μπάσκετ της Ταού, θα χορταίναμε θέαμα και γενικά αναγνωριζόταν ως ο πλέον κατάλληλος να τρέξει την αναθεματισμένη ‘’ελληνοποίηση’’. Μετά μάθαμε ότι τους έσκαγε στις προπονήσεις, ότι ήταν απόμακρος, ότι δεν πίστεψε στους πιτσιρίκους, ότι δεν κόλλησε με την κουλτούρα μας, ότι έλειπε απ’ την προετοιμασία κλπ. Μετά, έτσι;

      Ο Σάλε ήρθε ως ο ομοσπονδιακός της Σερβίας, το next big thing της σερβικής προπονητικής βιομηχανίας, που με την δουλειά του θα πήγαινε κόντρα στην τάση της εποχής με τους μαύρους αθληταράδες, που ο ΠΑΟ θα αποτελούσε την αφετηρία της επιτυχημένης συλλογικής του καριέρας κλπ. Μέχρι παραλληλισμούς με τον Ζοτς διαβάσαμε. Εκ των υστέρων ‘’αποκαλύφθηκαν’’ κάμποσα. Εκ των υστέρων, πάντα.

      Ειδικά με τον Πασκουάλ έχουν αρκετούς λόγους παραπάνω να τον περιβάλλουν με ακόμη περισσότερο σεβασμό. Απόλυτα δικαιολογημένα. Πρόκειται για προπονητή με αναμφισβήτητη αξία ενώ η καμπή στον ΠΑΟ είναι κρίσιμη.

      Ναι, υπάρχει μια ιδιαίτερη φροντίδα των μπασκετικών αρθρογράφων στους Έλληνες προπονητές αλλά μην ξεχνάς ότι αυτή τη στιγμή πολλοί από δαύτους δουλεύουν στο εξωτερικό, δείγμα ότι εκτιμάται η δουλειά τους. Κι εκεί ό,τι κι αν κάνουν οι πάτρωνές τους δεν πιάνει μία.

      Μην πηγαίνουμε, λοιπόν, στο άλλο άκρο. Υπάρχουν εξαιρετικοί και μέτριοι Έλληνες. Όπως υπάρχουν εξαιρετικοί και μέτριοι ξένοι.

      ΥΓ Το ‘’παραλίγο πέρασα F4’’ έχει διαβαθμίσεις. Άλλο το παραλίγο του ΠΑΟ το ’13, άλλο το παραλίγο του ΠΑΟ το ‘06.

      Διαγραφή
    5. Ναι ρε παιδιά. Δε θυμόμαστε όλοι την απίστευτη στήριξη που είχε Έλληνες προπονητές όπως ο Γιαννάκης και ο Μπαρτζώκας κατά τη θητεία τους στον Ολυμπιακό;
      Ή την απίστευτη στήριξη στον Σφαιρόπουλο από το contra που Δευτέρες έγραφε γιατί δεν πήρε τεσσάρι και Πέμπτες γιατί άφησε το Σλούκα να φύγει (λες κι ήταν απόφασή του).

      Κάπου μπερδεύεστε παιδιά.

      y0zh1, ναι, προφανώς το ξέρουμε. Για αυτό κανένας (πρώην) προπονητής μαζί με τους κλακαδόρους του δε μνημονεύει μέχρι και σήμερα καμία "παρολίγον πρόκριση σε final4"...

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα

    Με τη διπλη Ευρωλιγκα δυσκολα θα προλαβαινουμε να κανουμε πολλα εμπεριστατωμενα σχόλια μεσα στη βδομάδα,κι εχουμε ηδη ενα παρα πολυ πυκνο τριημερο πίσω μας....
    Ας δουμε λίγα πράγματα

    -Κεφάλαιο Τσάβι:O Καταλανός έχει ανδρωθεί σε ενα πολυ ιδιατερο περιβάλλον σε μια πόλη- κουλτουρα απο τα πρωτα του βηματα στην προπονητική μεχρι την κορυφή της Ευρώπης και αποχωρησε με πολλες επιτυχιες μετα απο ενα διαφαινόμενο τέλμα που παρ ολα αυτα κρατησε την ομάδα σε επιπεδο φαιναλ φορ για πολλα χρόνια.
    Στον ΠΑΟ βρίσκει ενα καλό σύνολο αλλα πολυ ασυνδετο που μπασκετικά ψάχνεται.Το παιχνιδι στη Μοσχα ας πουμε δεν εμοιαζε καθολου με το παιχνιδι στο ΟΑΚΑ με τη Ζαλγκιρις...Τα μαζεμένα παιχνίδια θα παρουν και χαρακτήρα προπόνησης αναγκαστικά με τον Τσάβι να εχει να γνωρισει τους παικτες του μεσα απο τη δράση.
    Αν λάβουμε υποψη της αναφορές πως ο Ισπανος ειναι ηπιος χαρακτηρας και με μια μικρη ηλικια που μπορει να προσεγγίσει πιο ευκολα τους παικτες μπορουμε να ελπισουμε η ομάδα να "ατσαλωθεί¨ πιο γρήγορα.
    Η ενισχυση ειναι μεγάλο αγκάθι.Με τον ΜΚΦ προσθετεις ενα ποιοτικό ελληνα στη ρακέτα που εχει ομως μονο επιυθετικό παιχνιδι.Μην απορησετε αν ερθει και του βγάζουν τρίποντα μεσα απο συστηματα αφου ο Πασκουαλ τον τραβουσε εξω στη Μπαρτσα...Στην αμυνα και στο ριμπαοτυντ θες καρτι αλλο που δε θα το εχει ςφετος.Ο Πασκουαλ δεν αλλαζει παιχτες οπως αλλαζαν στον ΠΑΟ μετα το Φλεβαρη 2-3 γκαρντ καθε χρονο.Περιμενουμε με αγωνια να δουμε ποια σχηματα εχει ξεχωρισει και τη ρολο θα δωσει σε καθε παικτη

    -ΣΤον ΟΣΦΠ ειναι δεδομενο οτι δε μπορουν να παιζουν χωρις φρενα ειδικα σε εδρες και με ομαδες που δε ξεορυν καλα..Περιμενω μεγαλυτερο ροτεισον και εκτος Πριντεζη και Σπανουλη σε αρκετα ελληνικά ματς και ισως γινει στη συνεχεια..ΠΑντως ειναι αλλη ομάδα στο ΣΕΦ κι αυτο πρεπει να δουλευτεί γιατι θα στοιχίσει...

    -Για τον Αρη...Η ομάδα ειχε αθλια εικονα στο Ρεθυμνο οπως έγραψα κι αυτο δεν ηταν τυχαιο και ειχε συνεχεια στο ντερμπυ με τον ΠΑΟΚ..Νομιζω πως ο Πριφτης αφησε στο ρελαντι μετα απο δυο καλες σεζον την ομάδα κι αυτο στοιχίζειΕΠισης μεγαλο ρισκο ο Ντραγκισεβιτς.Οσοι τον ειδαμε τρομαξαμε με τον τροπο που εκτελει(αν και οι ειδικοι τα έλεγαν) και ηδη με 2/12 τριποντα σε 2 ματς δειχνει οτι θέλει λιγο "χαλινάρι" αν μπορει ενας τετοιος παικτης να ελεγχθει πολυ απο τον κοουτς...
    Οι Μαρμπλ και Μπακνερ ειναι "λίγοι" για τον Αρη πάντως ας ειμαστε ρεαλιστές

    Καλη απολαυση με διπλα ματς Ευρωλίγκας...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα no_closure. Ενδιαφέρον όπως πάντα σχόλιο, μας δίνει διάφορα ερεθίσματα για συζήτηση. Ο Πασκουάλ μπορεί να χειριστεί τον Λουκά σε μια ενδεχόμενη συνεργασία. Ξέρει τι θέλει από αυτόν. Μαρμπλ και Μπάκνερ έχουν τη ποιότητα για να παίξουν στον Άρη. Όπως και ο Τζένκινς. Αυτό στο λέω με σιγουριά. Εξήγησα τι γίνεται στο κείμενο. Φοβάμαι ότι θα γίνει παρόμοιο λάθος με τις "αλλαγές" που ετοιμάζει ο Πρίφτης..

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Jim..ανακοινωθηκε και ο Wolters σημερα απο τον Ερυθρο Αστερα..πολυ καλη προσθηκη!!!

      Διαγραφή
    2. Καλό back up σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  30. Jim Καλησπέρα,

    Που εντοπίζεις την ανορθογραφία στη στελέχωση του Άρη.
    Πολύ χαρακτηριστική η αδυναμία στο post και στο μακρινό σουτ...

    Πιστεύεις πρέπει να δοθεί χρόνος στο υπάρχον ροστερ ή οι αλλαγές είναι επιβεβλιμένες.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Κατά τη γνώμη φέρνεις Μακνίλ αντί Τζένκινς και η ομάδα θα ξεκινήσει να παίζει καλύτερα (χωρίς να θέλω να πω ότι ο Τζένκινς δε κάνει, σε καμία περίπτωση). Εάν διατηρήσεις Τζένκινς και αλλάξεις Μαρμπλ (με γνώμονα τη παρουσία Ντραγκίσεβιτς στο "4") θέλεις διαφορετικού τύπου SF (με slashing, να πατάει ζωγραφιστό και ιδανικά να πασάρει).

      Διαγραφή
  31. Jim με τον Ογκουστ ασχολείται κάποια ελληνική ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο συνεργάτης μου στην Ισπανία (και είναι γάτος, πιστέψτε με) εκτιμάει πολύ τon Pascual όμως φοβάται ότι τα μέτρια αγγλικά του θα επηρεάσουν τον τρόπο δουλειάς του στην Ελλάδα. Όταν δε του έφερα στο μυαλό το παράδειγμα του Ντούλε..

    Ο Βουγιόσεβιτς ήταν επίσης ένας καλός προπονητής, αναγνωρισμένος, με τον ρόλο του The Boss στο ασφαλές περιβάλλον της Παρτίζαν. Εκτός Βελιγραδίου αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα προσαρμογής. Βέβαια για αυτό δεν ευθύνεται μόνο η αδυναμία του στα Αγγλικά αλλά η γενικότερη φιλοσοφία του η οποία -λόγω αρχών- αδυνατούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα όντας άκαμπτη. Ο Πασκουάλ (εκτός των άλλων είναι και άνθρωπος διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας) θέλω να πιστεύω ότι διαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αυτος τοσα λεφτα εχει βγαλει δεν μπορει να μαθει αγγλικα..δεν πιστευω να μιλαει τοσο αθλια..

      Διαγραφή
    2. Ε καλά τώρα, άλλο η Πατριζάν και άλλο ο Μπαρτσελώνα (στην οποία ο Πασκαλ έχει δουλεψει και με τόσους αμερικανούς)
      Βέβαια, είναι φανερή η έλλειψη κοσμοπολίτικου αέρα στον Πασκάλ, και αυτό ίσως αποδειχθεί πρόβλημα στην αρχη. Αλλά πιστευω ότι πρόκειται για έναν έξυπνο ανθρωπο ικανό να προσαρμοστεί (οι έξυπνοι άνθρωποι προσαρμόζονται). Βέβαια θα έχει και έλληνες στο τημ του οπότε δε θα υπάρχει πρόβλημα.
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. Ναι γιατί το μείζον θέμα είναι αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί ο Pascual. Αυτό είναι που θα τον φάει τον άνθρωπο. Όχι το πως θα ξυπνήσει το αφεντικό. Έλα guys. Σωστή η ανησυχία του συνεργάτη σου Jim. Για κάποια άλλη ομάδα μπορεί και να είναι βάσιμη. Στον Παναθηναϊκό προέχουν άλλα ζόρια.

      Διαγραφή
  33. Τζιμ θεωρω απαραιτητη τη παρουσια ενος ελληνα στο προπονητικο τιμ του πασκουαλ για να μπορεσει να τον βοηθησει να μπει πιο γρηγορα και ομαλα στην τρελη ελληνικη πραγματικοτητα,αν οι συνεργατες του ειναι ολοι ισπανοι θεωρω οτι θα ηταν μεγα λαθος.οι πληροφοριες σου τι λενε για το θεμα αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ εγω πιστευω το αντιθετο.....κανενας ελληνας στον παγκο...πληρης εμπιστοσυνη στον πασκουαλ........πληρης απεξαρτηση απο το παλιο.......σαν να στηνεται νεα ομαδα τελειως.........και να απαγορευτουν οι λεξεις ζοτς-διαμαντιδης-εξαστερος......stonerook

      Διαγραφή
    2. Αυτό που πρέπει να απαγορευτεί σον είναι η οποιαδήποτε ανάμειξη του κυριου γιαννακοπουλου με τα αποδυτηρια,ας κάτσει να κάνει την δουλειά του να πληρώνει και να βρίσκεις νέες συνεργασιες-χορηγους όταν θα διαβαίνει το ΟΑΚΑ θα ζητάει άδεια από τον Πασκουάλ ακόμα και για να πει καλησπέρα στους παίχτες


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε stonerook συμφωνω στο νοημα του σχολιου σου και ειδικα στη τελευταια προταση αλλα η παρουσια ενος ελληνα δεν συνεπαγεται παρελθοντολαγνια!εξαλλου αν δεις ολοι οι προπονητες οταν βρισκονται σε μια ξενη χωρα φροντιζουν να εχουν στο τιμ καποιον συνεργατη απο τη συγκεκριμενη χωρα.

      Διαγραφή
  34. Κάποιες παρατηρήσεις για τον ΠΑΟ:
    - Στα μέχρι τώρα αγωνιστικά: H ομάδα δεν έχει βρει τον παίχτη, στον οποίο θα ακουμπήσει η μπάλα στα δύσκολα. Kεντρικό πρόβλημα ότι οι δύο βασικοί γκαρντ στο σχεδιασμό της (Παππάς, Καλάθης) είναι ασταθείς (εκτός του ότι δεν έχουν καλή χημεία – δε θυμάμαι ένα ματς που να ήταν και οι δύο καλοί). Επίσης, ο Μπουρούσης, δείχνει έξω απ' τα νερά του. Τέλος, ανασταλτικός παράγοντας για να δέσει η ομάδα, το γεγονός ότι το ρόστερ αλλάζει από Κυριακή σε Πέμπτη. Μεγάλο λάθος οι 6 μη κοινοτικοί.
    - Ο νέος κόουτς θα έχει πολλή δουλειά. Η διαχείριση ενός έτοιμου ρόστερ με τις πιο πάνω αδυναμίες (και πολλές ακόμα, βλ. κενά στα γκαρντ, στο «5», αμφισβητούμενο επίπεδο νεαρών παιχτών), θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Αλλαγές θα υπάρξουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι δραματικές (τουλάχιστον όχι άμεσα), όπως περιμένουν ορισμένοι φίλοι. Είναι κι η εποχή τέτοια που δεν αφήνει πολλά περιθώρια (λίγοι οι διαθέσιμοι παίχτες).
    - Πάντως, το ρόστερ, νομίζω, θα είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Πασκουάλ. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν πολύ ποιοτικό κόουτς (ελίτ θα έλεγα), αλλά, τον συνοδεύουν κάποια σημαντικά ερωτηματικά. Πέρα από αυτά που αναφέρει ο Τζιμ και τα οποία με προβλημάτισαν και μένα εξ αρχής (πνευματική προετοιμασία των αγώνων, πρώτη φορά εκτός του ασφαλούς από κάθε άποψη περιβάλλοντος της Μπάρτσα, διαφορετική μπασκετική κουλτούρα), θα προσέθετα ότι ο κόουτς έδειξε τα τελευταία χρόνια να φτάνει σε ένα τέλμα, όσον αφορά τη δουλειά του. Έλλειψη φρέσκων ιδεών, κακές επιλογές στη στελέχωση, ανασφάλεια κλπ. Πράγματα που σε ένα βαθμό τον έδιωξαν από την Μπάρτσα. Στις περιπτώσεις αυτές δύσκολα έρχεται άμεσα η "αναγέννηση" και μάλιστα σε ένα περιβάλλον αρκετά... ανυπόμονο, όπως του ΠΑΟ. Από όλες τις πιο πάνω απόψεις και δεδομένου ότι ο Πασκουάλ δεν έρχεται στην ομάδα σαν αναλώσιμη λύση (το ίδιο, βέβαια, ίσχυε καταρχήν και για Ιβάνοβιτς και Σάλε), θα έλεγα ότι ο δρόμος για την ευόδωση αυτής της συνεργασίας είναι αρκετά δύσβατος. Μακάρι να φανεί δυνατός ο κόουτς και να μείνει μέχρι το τέλος του συμβολαίου του και ακόμα περισσότερο.
    - Από την πλευρά του ο ΠΑΟ, κάνει μεγάλο λάθος, κατά την άποψή μου, αν αναζητάει σε κάθε νέο κόουτς τον επόμενο Ομπράντοβιτς. Λογικό είναι να έχεις στο μυαλό σου πάντα το μοντέλο που σε έφερε στην κορυφή, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται, το άθλημα αλλάζει, σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, αγωνιστικό, οργανωτικό, παιχτών, κανονισμών κλπ). Καλό είναι να μην αυτοπαγιδεύεσαι σε δήθεν «δοκιμασμένα» πρότυπα, αλλά να οσφρίζεσαι τις αλλαγές και όχι μόνο να προσαρμόζεσαι, αλλά να μπαίνεις στην πρωτοπορεία σαν ένα ευρωπαϊκό powerhouse, με τόλμη και αυτοπεποίθηση. Αυτό θα περίμενα από τον ΠΑΟ. Ένα νέο μοντέλο. Αν ο Πασκουάλ έρχεται για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, πραγματικά θα μου άρεσε πολύ. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, για τις προθέσεις αμφότερων των πλευρών (και κυρίως της διοίκησης).
    - Σαν τελική παρατήρηση θα έλεγα το εξής: Όταν θα διαβάσουμε μια ανάρτηση του Τζιμ κι από κάτω δεν θα δούμε ούτε ένα σχόλιο για Διαμαντίδη, Ζοτς και "επιστροφή στην κανονικότητα" (ειδικά το τελευταίο βγάζω σπιθούρια όταν το ακούω), τότε ο ΠΑΟ θα μπορεί να λέει ότι προχωράει μπροστά.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζιμαρε Scott Bamorth αμεσα...
    Συμφωνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειδα βιντεακι από συνέντευξη Πασκουάλ όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα και τα αγγλικά του ήταν μέτρια.
    Βέβαια μπροστά στον Πεδουλάκη ήταν της Οξφόρδης.
    Από δημοσιογραφικές πληροφορίες που άκουσα στο ραδιόφωνο ο Πασκουάλ που είναι επαγγελματίας, είχε καταλάβει το καλοκαίρι ότι το μέλλον του ήταν εκτός Ισπανίας,οπότε έκανε σπίτι του Αγγλικά για 2 ώρες κάθε μέρα.
    Στη συνέντευξη που έδωσε στο αεροδρόμιο ήταν εμφανώς πιο άνετος στα αγγλικά και με πιο μεγάλο ρεπερτόριο.
    Δεν είναι καφενείο τύπου Πεδουλάκη, που αφού είχε φάει το δούλεμα του αιώνα στα ταιμ άουτ για τα αγγλικά του, όταν απολύθηκε το 2014, δεν έκανε καμία προσπάθεια να τα βελτιώσει.

    Πόσο κοστίζει στην τελική ένας δάσκαλος να του έκανε ιδιαίτερα. 400-500 ευρώ/μήνα. Λέτε να μην τα είχε?

    Και μετά στην Ούνιξ πώς συννενοόταν?
    Αν είσαι επαγγελματίας(όπως ο Γκουαρδιόλα) μαθαίνεις ξένες γλώσσες και στην τελικά σιγά τα πολλά που πρέπει να λέει στο μπασκετ.

    Δεν θα λεέι όυτε φιλοσοφίες ούτε θα αναλύει την οικονομική θεωρία.
    Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι θα του ζητηθεί να δείξει έργο σύντομα και δεν ξέρω αν γίνεται με αλλουνού παίκτες

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 180-200 ευρω τον μηνα...

      Διαγραφή
    2. Koth πολύ όμορφο ποστ.
      Εδώ πέτυχε και πήγε τελικό ΝΒΑ ο μπάρμπα Μπλατ με αλλουνού παίκτες (του Λεμπρον 😁).
      Δεν θα πετύχει ο Πασκουαλ με στοχευμενους παίκτες για ευρωλιγκα (πλην ενός άσσου ακομη καλού) και με το μεγαλύτερο μπάτζετ επί ΔΓ, ορθολογικά κατανεμημενο;;;
      (ξανά πλην ενός μπομπιτα άσσου😁)
      Οι παίκτες είναι σούπερ στα λεφτά που διαθεταμε.
      Μην ξεχνάς πως το 1/3 σχεδόν του μπάτζετ πήγε στους παικταραδες Νικ και Γιάννη, λόγω επικίνδυνης λειψανδρειας εξελιξιμων Ελληνων, για μένα με ευθύνη Ζελικο και μην μου την πέσετε.
      Κανεις δεν θα του αρνούνταν την έλευση Σλουκα πχ πριν 5-6 χρόνια, ακόμα κι αν ηταν για αποχώρηση τα αδέλφια, γιατί ηταν φθηνοτατος.
      Τον ήθελε όμως έτοιμο με τρέλα λεφτά απο τους νεόπλουτους Τούρκους γιατί το μάτι του δεν πολυεκοβε σε επιλογή πιτσιρικάδων τα τελευταία χρόνια, οχι πάντα 😁

      Διαγραφή
    3. Για τον Αργύρη τον Πεδουλάκη τον περιστεριώτη δε μετράνε αυτά. Άμα έχεις ψυχή καρδιά και φουστανέλα τι να τα θες τα αγγλικά μωρέ;

      Bohou untill the sun take out kerata.

      Διαγραφή
    4. 400-500 TO MHNA? Ρε ιδιαιτερα με 200 ευρω το μήνα έτσι που πέσανε οι τιμές και μάλιστα με ειδικευμένο λεξιλόγιο σπίτι του. Σε 6 μήνες θα τα μίλαγε με άνεση.

      Απλά ο Αργύρης απλά ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ, ειναι πολύ μεγάλος για να αλλάξει.

      Διαγραφή
    5. Να ξαναποστάρω μια τα timeout των Pascual, Laso, Ivanovic, Perasovic, Vujosevic και 5-6 ακόμα να θαυμάσουμε αγγλικα ή δεν θα σας πει και τίποτα;

      Διαγραφή
    6. Να θυμηθείς τι έπαθε ο Vujosevic όταν δούλεψε εκτός Σερβίας ή ούτε αυτό σου λέει τίποτα;

      Έλα ρε μαν τώρα. Είπαμε να είσαι γκρούπι. Αλλά μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την έλλειψη επαγγελματισμού στο συγκεκριμένο ζήτημα.

      Διαγραφή
    7. Επίσης, για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχει άλλος προπονητής ευρωλίγκας που να κάνει δηλώσεις στην ευρωλίγκα στη μητρική του παρέα με μεταφραστή;

      O Laso πάντως όχι
      https://www.youtube.com/watch?v=7C8_ZpQtUOA

      Ο Αργύρης πάντως ναι
      https://www.youtube.com/watch?v=5WI0pqe33jA

      Διαγραφή
    8. Δεν είμαι groupie, είμαι fangirl, υπάρχει διαφορά.

      Τα αγγλικά είναι η αγαπημένη μου γλώσσα, προσωπικά θεωρώ οτι είναι αδιανόητο στην εποχή μας όχι απλά να μη μιλάς αγγλικά αλλά να μην τα μιλάς σωστά, ειδικά ως επαγγελματίας και προσωπικά μου κάνει πολύ κακή εντύπωση να βλέπω προπονητές ομάδων οπου το >50% των παικτών τους θα είναι νομοτελειακά αμερικάνοι να μην μιλάνε αγγλικά.

      Αλλά, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, κριτική της μορφής "βγαίνουν τα πουκάμισα έξω", "μποχού", "δε μιλάει αγγλικά" και άλλα τέτοια τα θεωρώ, στην καλύτερη των περιπτώσεων, κατάπτυστα.

      Όχι γιατί στερούνται σοβαρότητας, δεν με ενοχλεί τόσο αυτό, αλλά γιατί στερούνται συνέπειας. Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε πάρει μια αρκετά γερή δόση απο τα αγγλικά του Pascual, αλλά κάτι μου λέει οτι κανείς δεν θα τον κατηγορήσει για έλλειψη επαγγελματισμού.

      Άμα όμως αρχίσει να ρετάρει η ομάδα, όλο και κάτι θα του βρούμε του ανθρώπου, ε; Αμα δε τον διώξει βράδυ ο πρόεδρας, τον λυπάμαι πραγματικά, δεν είναι και απο τα μέρη μας, έχει να πέσει πολύ κρα.

      ΥΓ : Ναι τον Vujosevic τα αγγλικά τον φάγανε, ένα nevertheless απόσταση απο το μεγαλείο απείχε.

      ΥΓ2 : Ο Sale πάντως το αγγλικό μια χαρά το'χε.

      Διαγραφή
    9. Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή...
      Το ΥΓ2 δε σε τιμάει ιδιαίτερα ως συνομιλητή. Δεν ξέρω αν είναι κατάπτυστος λαϊκισμός ή σκέτος λαϊκισμός.

      Στο θέμα του Αργύρη τώρα...
      Η απορία μου είναι απολύτως ειλικρινής: Πως γίνεται ένας προπονητής να διαχειρίζεται έναν ζωντανό οργανισμό όπως είναι μια ομάδα, χωρίς να μιλάει κοινή γλώσσα με τους παίκτες του.
      Πιο απτά, διαβάζαμε για τον Πεδουλάκη που χειριζόταν το θέμα του επιρρεπή Γκιστ. Σε ποια γλώσσα; Πως μιλούσαν; Με τη γλώσσα του σώματος και με νοήματα;

      Είναι ειλικρινής απορία. Και δεν αφορά μόνο τον Αργύρη, αφορά κάθε προπονητή που δε μιλάει αγγλικά. Κατηγορία στην οποία, δεν κατάφερα να εντάξω κάποιον άλλο προπονητή της ευρωλίγκα.

      Τέλος, τα αγγλικά δεν είναι το πρόβλημα. Ο Πεδουλάκης είναι κακός προπονητής γιατί παίζει κακό μπάσκετ.
      Απλώς τα αγγλικά του, στα δικά μου μάτια, επιδεικνύουν τη γενικότερη αντίληψη του για το μπάσκετ. Μια αντίληψη που θέλει τους κανόνες και τα "βασικά" να είναι ένα άσκοπο βάρος. Μπορείς να είσαι προπονητής Αμερικάνων παικτών χωρίς να ξέρεις αγγλικά, μπορείς να κάνεις ομάδα με 10 μεταγραφές μέσα στη σεζόν, μπορείς να παίζεις με τον Γκιστ στον Σπανούλη χωρίς κάποιο κόστος, μπορείς που λέει ο λόγος να σουτάρεις βολές με το ένα χέρι, λες κι αυτοί που σουτάρουν με τα δύο είναι ηλίθιοι.
      Αυτό είναι για μένα ο Αργύρης ο Πεδουλάκης. Μια διαρκής βραχυπρόθεσμα ωφέλιμη παράκαμψη του αθλήματος. Ή μια λέξη: κουτοπονηριά.

      Το μποχού και τα πουκάμισα είναι μέρος του χαβαλέ για την γενικότερη εικόνα αλλά δεν αφορούν την όποια προπονητική του αξία.

      Διαγραφή
    10. Ο τρόπος με τον οποίον ισοπεδώνεις επιχειρήματα του αντιπάλου δίχως καν να απαντήσεις σε αυτά που σου λέει είναι για σεμινάριο προπαγανδάς. Τι απαξίωση της δουλειάς του Βουγιόσεβιτς (ρε ΦΙΛΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΥΓΙΟΣΕΒΙΤΣ), τι προσωπικές λεπτομέρειες που μας είναι αδιάφορες (ρε φιλε δεν μας νοιαζει τι πιστευεις εσυ προσωπικα για τον πλανητη), ολα στο μιξερ.

      Και φυσικα τσιμουδιά για τα αγγλικά του Αργύρη και κατ επέκταση την ικανότηταπροσαρμογής του,απλά ατάκες τύπου "τι να μας πει και ο Βιουγιοσεβιτς ή ο Τζορτζεβιτς" και "εγω τα αγγλικα πολυ τα αγαπώ".

      ΥΓ. Τα αγγλικα του Πασκουαλ. Έτη φωτος μπροστά από τον RG.
      https://youtu.be/c1HdosZtYX8

      Διαγραφή
    11. @11:07
      Είναι γνωστές οι πρακτικές...

      1. Δες το επιχείρημα για τον Σάλε. Λες και κάποιος υποστήριξε ότι τα αγγλικά από μόνα τους αρκούν για να είσαι καλός προπονητής.
      2. Δες τα περί κατάπτυστων κριτικών.
      Η κριτική για το ότι δεν ξέρει αγγλικά, που τόσο πολύ τα αγαπάει, στο ίδιο τσουβάλι με τα πουκάμισα και το μποχού. Γιατί το μποχού και το πουκάμισο προφανώς είναι εύκολα να τα αποδομήσεις. Οπότε βάλε στην ίδια λίστα και τα αγγλικά, για να ξεμπερδεύεις.

      Διαγραφή
    12. @10:15

      Εξίσου ειλικρινείς απορίες.

      Σε τι γλώσσα μιλούσε στον Γκιστ, στον Λάσμε, στο Μασιούλις, στον Ούκιτς και στον Μπράμο και κατάφερε να πάρει απ’ αυτούς το max;
      Πώς καθοδηγούσε παλιότερα παίκτες όπως ο Πιτ Μάικλ, ο Φόρντ, ο Ντίνκινς, ο Χάτσον;
      Με την κουτοπονηριά του; Με τις παρά φύση ιδέες του; Mε την άποψή του ότι τα βασικά στο μπάσκετ είναι ένα περιττό βάρος;

      Όσον αφορά τις συχνές αλλαγές παικτών μέσα στη χρονιά, μιλάμε για την σεζόν 2012-13, έτσι; Που όλοι παραδέχεστε (ή όχι;) ότι ήταν μια ειδική συγκυρία για τον ΠΑΟ. Το καλοκαίρι του ’12 έγιναν πολλές βιαστικές επιλογές αφού η ομάδα είχε αποψιλωθεί και δυσκολευόταν να πείσει παίκτες να έρθουν. Απολύτως φυσιολογικά έγιναν λάθη, υπήρξαν αστοχίες και πολλές αλλαγές. Παρόλα αυτά κατάφερε να φτιάξει την ομάδα όπως την ήθελε και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Παραπονιόσασταν, τότε;

      Αν τον έλεγαν Πεδουλάκιτς, Πεδουλάκοφ ή Πεδουλάουσκας, θα διαβάζαμε ύμνους για την αμυντική τακτική απέναντι στο Σπανούλη. Καμιά ομάδα και κανείς προπονητής δεν αιχμαλώτισε τόσες συνεχόμενες φορές τον Σπανούλη. Ο, δε, Μπαρτζώκας, του οποίου η ικανότητα δεν αμφισβητείται πια, ακόμη δεν έχει καταλάβει τι του συνέβαινε τότε. Η αμηχανία του ήταν τέτοια που θεωρούσε το όλο σκηνικό που επαναλαμβανόταν ξανά και ξανά ένα απλό mind game.

      Ο Άρτζι είναι παρελθόν. Έκανε ό,τι έκανε, προσέφερε ό,τι προσέφερε. Πολλά ή λίγα, δεν έχει σημασία. Η ιστορία έχει γράψει. Έφυγε. Σας προτείνω να τον αφήσετε στην ησυχία του και να ασχοληθείτε με το τώρα. Αν ποτέ έρθει η στιγμή που η ομάδα θα στραφεί πάλι σ’ αυτόν σε μια έκτακτη περίσταση, βγάλτε απ’ το συρτάρι το manual του αισθητικά αποδεκτού προπονητή για τον πράσινο πάγκο και μοιραστείτε το μαζί μας. Τότε θα έχει μεγαλύτερη αξία.

      ΥΓ Το καλύτερο δεν το γράψατε. Σούταρε βολές με το ένα χέρι και μάλιστα το αριστερό ενώ γενικά σούταρε με το δεξί. Αναρωτιέμαι αν έχετε ψάξει να βρείτε πως σούταραν βολές άλλοι προπονητές που να ταιριάζουν με τα γούστα σας.
      ΥΓ1 Το ότι ο Πασκουάλ κράτησε αυτούσιο το επιτελείο του και προσέθεσε μόνο έναν δικό του συνεργάτη, κάτι λέει.

      Διαγραφή
  37. Jim, σε διαβάζω εδώ και λίγο καιρό και πραγματικά με έκανες να θέλω να μάθω πράγματα τεχνικά για το μπάσκετ (προκειμένου να σε καταλαβαίνω) και να μην βλέπω αγώνες ως οπαδός.

    Διαβάζω από γνωστούς δημοσιογράφους καφενειακές αναλύσεις του τύπου ο παναθηναικός δεν κέρδισε γιατί δεν μπήκαν τα καλάθια ή έπαιξε καλά γιατί βγήκαν αυτά που ήθελε ο προπονητής και πάντα αισθανόμουν απογοητευμένος από τις απλουστεύσεις τους για ένα τόσο σύνθετο άθλημα. Κι όλα αυτά έχοντας την αλλαζονεία του ινστρούχτορα.

    Αντιθέτως, (ξέρω, θα νιώσεις άβολα με την σύγκριση αλλά το κάνω χωρίς ιδιοτέλεια) παρατηρώ σε σένα μια σεμνή στάση όταν γράφεις. Ποτέ δεν αναφέρεσαι στον εαυτό σου αλλά στην σελίδα ( όπως η σελίδα είχε γράψει και όχι όπως ΕΓΩ είχα γράψει).Πραγματικά διαβάζοντάς σε νιώθω πως ανακαλύπτω κάτι καινούριο. Είναι η πνευματική ηδονή της καινούριας γνώσης.

    Εύχομαι, να σε δούμε να περιγράφεις αγώνες μπάσκετ στην τηλεόραση. Σίγουρα θα αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μεταδόσεις και θα βγάλεις τα οπαδικά γυαλιά πολλών θεατών.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι μέσα στα σχέδια μου να σχολιάζω ματς στη τηλεόραση. Καθόλου όμως..

      Διαγραφή
    2. Jimmy ίσως σαν βοηθός στη Δόξα Λευκάδας?

      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  38. Είχα να γράψω καιρό. Σαν προφήτης τελικά κατέληξα στην Πανάθα

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jim πολυ καλη ομαδα η ρεαλ..προσαρμοζεται και ο Ραντολφ,,και ο Ρουντι ανεβαινει.πως τους βλεπεις τους μαδριλενους Jim???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ομάδα σαφέστατα με υψηλό δείκτη ατομικής ποιότητας ως συνήθως. Την ανεβάζει πολύ ο Κάρολ από πίσω. Είναι ο καλύτερος σουτέρ στην Ευρώπη και ο τρόπος που επιτίθεται στις αντίπαλες άμυνες είναι μοναδικός.

      Διαγραφή
    2. Jim ο Τομπκινς φαινεται να περισευει σε αυτο το ροστερ..δεν μπορω να καταλαβω γιατι τον κρατησε...

      Διαγραφή
  40. Jim, σχετικά με τους Spurs, πιστεύω πως φέτος, με την ποιότητα των ψηλών τους, τόσο σε σκοράρισμα, όσο και δημιουργία, αλλά και με το spacing στην περιφέρεια, θα είναι από τις καλύτερες επιθέσεις, αλλά τι άμυνα πιστεύεις οτι μπορούν να παίξουν? Η frontcourt τους είναι αρκετά γερασμένη και αργή. Πιστεύεις οτι ο Dedmon μπορεί να αποδειχθεί αργότερα μια έκπληξη αμυντικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Larry. Kαταλαβαίνω τις επιφυλάξεις σου για το αμυντικό κομμάτι μετά και την έλευση του Πάου (θυμήσου πόσο δραματικά έπεσε το Def Eff/y των Μπουλς μετά τη προσθήκη του). Έχουν όμως αυτοματισμούς και συνοχή. Υπάρχει δουλειά από πίσω πέρα από τη σπουδαία αμυντική ικανότητα του Λέοναρντ ή του Γκριν. Νομίζω ότι θα συνεχίσουν να είναι αξιόπιστοι λοιπόν σε αυτόν το κομμάτι (όπου βλέπω στη κορυφή τους "Κέλτες"). Ο Dedmon έχει πολλά προσόντα (μέγεθος, φυσικό/αθλητικό πακέτο). Είναι διαφορετικός παίχτης από τον Μαριάνοβιτς. Μου έκανε εντύπωση που δε "κόλλησε" με τους Ουόριορς το καλοκαίρι (τον είχαν πολύ ανάγκη ως rim protector). Ναι, σταδιακά μπορεί να δώσει λύσεις στους Spurs αν και το μείον του σε επίπεδο αντίληψης μπορεί να του στοιχίσει έξτρα λεπτά σε αυτό το περιβάλλον.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Jim!

      Διαγραφή
    3. Εγώ γιατί πιστεύω ότι με την αθλητικοτητα που τους διακρινει και με τον μάστερ του είδους που έχουν στο πάγκο οι λύκοι στην διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάστουν εξαιρετικοι στην άμυνα ιδίως μετά το πρώτο διμηνο???


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  41. Jim, ακούγεται κάποιο όνομα για πλέι μέικερ στον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. καλησπερα Jim.πως βλεπεις τη Μπασκονια;ο Μπομπουα ποτε επιστρεφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τα πράσινα βαμπίρ δεν χορταίνουν με τίποτα.
    Αφού βγάλανε σκάρτο τον Μποχωρίδη(ακόμα δεν έπαιξε)και αφού ρουφήξανε το αίμα του Καλάθη μέχρι τελευταία σταγόνα τώρα θέλουνε και λίγο αίμα παρθένας(Χαραλαμπό).
    Όχι κύριοι δεν θα σας κάνουμε το χατήρι.
    Εδώ θα μείνει ο μικρός μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα που είπε κ μια ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλάκα φιλε ξερεις ποια ειναι; Τα ίδια βαμπιρ, αν ας πουμε η ομαδα αφηνε τον ΒΧ και αυτος μετά απο 2-3 χρονια διέπρεπε σε αλλη ομαδα, θα λεγανε "να, κοιταξτε πώς στον ΠΑΟ δεν εχουν υπομονη να στηριζουν και να αναδεικνυουν νεους παιχτες".

      Πραγματικά, πιστευω τα τελευταια χρονια εχει δημιουργηθει ενας αρρωστημενος τυπος οπαδου, αυτός του "οπαδου"/μάνατζερ/σχολιαστή/προπονητη.

      Διαγραφή
    2. 3:32
      3:55

      Που έχει παίξει πριν τον ΠΑΟ ο Χαραλαμποπουλος ειπαμε;;;;
      Στο νηπιαγωγείο Χολαργού ;
      Και πόσο ήρθε ο Διαμαντιδης στον ΠΑΟ;;
      24 ετων;
      Και ο Σπανουλης έβγαζε μάτια στο Μαρουσι;
      Και τι έκανε χθές με την ΤΣΣΚΑ Αμαλιάδας ο Χαραλαμποπουλος ήδη 3 χρόνια στην ομάδα με το ζόρι ;
      Ολα μηδέν ;
      Δεν είπαμε να φύγει ο Χαραλάμπης.
      Αφήστε τα κουλά.
      Είπαμε να πάει δανεικός στον Κολοσσό.
      Και μακάρι να ξερενομασταν να βάζαμε ενα στοιχηματακι αν έπαιζε πάνω απο 5λεπτο στην ομάδα του Λυκογιαννη.
      Ειναι παικταράς ο μικρός.
      Αλλά όσο βρίσκεται σε μας θα μένει στάσιμος.
      Γιατί δεν μπορεί να βγάλει θράσος σε τέτοια ομάδα και ψαρώνει.
      Θα μπορούσε, αλλά λογω χαρακτήρα δεν μπορεί.
      Γι'αυτό θέλει να βγάλει θράσος σταδιακά.
      Πρόπερσι θα τον έδινα στον Αμυντα.
      Πέρσι στον Πανιώνιο.
      Και φέτος στο Λαύριο που ειναι κοντά αν τον θέλανε βέβαια και ηταν διατεθημενοι να τον δουλέψουν σωστά.
      Του χρόνου ίσως τον έπαιρνα αν είχε κάνει τριετή κύκλο θράσους και μυρωδιάς ηγέτη και πρωταγωνιστικων ευθυνών σε αυτές τις ομάδες.

      Διαγραφή
    3. Βλεπω διαλεγεις και ομαδες λοιπον, το εχεις προχωρησει.

      Γιατι στον Αμυντα προπερσυ και οχι αλλου? Γιατι περσι στον Πανιωνιο και φετος στο Λαυριο? Μπορεις να εξηγησεις το σκεπτικο της επιλογης των συγκεκριμενων ομαδων?

      Εγω ας πουμε, στη μόνη ομάδα που θα έδινα δανεικό παιχτη μας θα ηταν ο ΠΑΟΚ του Μαρκοπουλου γιατι εκει θα πάρει σωστες μπασκετικες βασεις.

      Διαγραφή
    4. Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω τον εαυτο μου πρασινο βαμπιρ.
      Π.χ πιστευω στον μποχωριδη και γενικα στηριζω την ομαδα.
      Ο Β.Χ οπως ο καθε παικτης ειναι ξεχωριστη περιπτωση. Κανεις δεν ειπε να διωξει ο Παναθηναικος τον Μποχωριδη.

      Μιλαμε ομως για ενα παιδι που ΧΩΡΙΣ δικη του ευθυνη τον εχουν φορτωσει με ενα σωρο ευθυνες. Του αδειαζουν την θεση εδω και 2 χρονια, του κανουν συμβολαιο 10ετιας, τον προοριζουν ηδη για αρχηγο, του δινουν 15λεπτο ρολο (και μαλιστα βασικου) στα τελευταια ντερμπυ με τον Ολυμπιακο.

      Απλα αναρωτιεμαι, αν ολος αυτος ο χρονος που παιρνει προκυπτει ΜΕΣΑ απο αυτο που εχει δειξει στα παιχνιδια του με τον Παναθηναικο.

      Δηλαδη ρε παιδια, εσεις δεν βλεπετε πως το παιδι"φοβαται";
      Στο ΣΕΦ ποσταρισε μια φορα ολη και ολη τον Σπανουλη.

      Στους περισυνους τελικους παλι προσπαθειες δεν πηρε, ενω στην αμυνα δεν μπορει να ακολουθησει ουτε τα 3αρια, ουτε τα 4αρια.

      Μπορει καποιος να μας πει με ποια στοιχεια μεσα απο τα παιχνιδια ο Β.Χ εχει φτασει να θεωρειται πρωτοδευτερο 3αρι στον Παναθηναικο;
      Δεν καταλαβαινεται πως ολο αυτο κανει κακο στο παιδι;

      Διαγραφή
    5. άσε το λυκογιάννη Jim...όπληκτε γιατί αυτός μας κατέστρεψε το μεαγαλύτερο ταλέντο που είχαμε στα guards τον άρη ταταρούνη, που του τον στείλαμε στο παγκράτι να τον βελτιώσει και αυτός τον τάραξε στις χριστοπαναγίες και τον ξενέρωσε.
      οι χειρισμοί απέναντι στο μικρό πρέπει να είναι λεπτοί. αν είναι να πάει δανεικός ας πάει σε μιά ξένη ομάδα με κάποιν προπονητή που θα τον εξελίξει ενώ θα μπορούμε να τον ξαναπάρουμε και μέσα στη χρονιά.

      Διαγραφή
    6. Κεφάλαιο Βασιλης Χαραλαμποπουλος:

      Ναι, τον εχρισαν το νεο μεγαλο ταλεντο και, ναι, ειναι μονο 19. Ομως, ειναι τοσο μεγαλο ταλεντο οπως ηταν/ειναι στα 19 τους π.χ. οι Χεζονια, Οσμαν και Κορκμαζ?

      Διοτι κι αυτοι οι παιχτες τοτε αρχισαν να ξεπεταγονται με τις ομαδες τους αλλά εδειξαν πολυ περισσοτερα πραγματα στην ιδια ηλικια.

      Φυσικα μπορει η αναπτυξη του παιχτη στην Ελλαδα να παρει περισσοτερο χρονο, καμια αντιρρηση. Ποια ειναι ομως η σωστη τακτικη? Να τον βαζουν να παιζει ενω δεν μπορει ακομα ή να τον αφηνουν να ανπτυξει τις δυνατοτητες του μεσα απο εσωτερικο ανταγωνισμο? Μου φαινεται οτι η 2η επιλογη εχει καεί πλεον διοτι τον θεωρουν ηδη τον νεο ηγετη και αυτος υποσυνειδητα ξερει οτι, ότι και να γινει θα εχει θεση στην ομαδα. Και δεν ειναι θεμα 'καλου παιδιου' και 'ξυλου που πρεπει να μαθει να ριχνει' που λεει ο Πεδουλακης. Οταν παιχτης στη θεση που παιζει σε 22 λεπτα σε αγωνα της Α1 εχει 0 ριμπαουντ (!!!), τοτε κατι δεν παει καλα.

      Διαγραφή
  44. Καλησπερα Jim,
    Ο Παναθηναικος εδειξε να βρισκει ακρη με το αμυντικο ριμπαουντ στη Μοσχα και χθες με κομβικο τον Καλαθη σ'αυτο το ρολο που μαζεψε 17 συνολικα.
    Θεωρεις οτι εγινε καποιο ιδιαιτερο adjustment?
    Ηταν θεμα απλα διαθεσης που δεν υπηρχε στα πρωτα παιχνιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε καλύτερη ισορροπία στην άμυνα η οποία συνεπάγεται καλύτερες θέσεις όταν η μπάλα διεκδικείται. Ήταν φανερό.

      Διαγραφή
  45. Ο Σκοτ Μπαμφορθ ειναι ο παικτης που πρεπει να δει για την περιφερεια Ο ΠΑΟ.Ακομη ο γερολυκος Ναχμπαρ που εχει δουλεψει με τον Τσαβι και βομβαρδιζει ανηλεως εφετος τους παντες ειναι το περφεκτ φιτ για 15 λεπτα εδω.Ισως ο καλυτερος ψηλος σουτερ στην Ευρωπη με τρομερη πειρα,να βοηθησει αμεσα σε αυτους τους 35-40 αγωνες
    Και με μεγαλη εφεση στο ριμπαουντ
    Το γραφω επειδη ακουστηκε ο Μουμπρου και σαφως ο Ναχμπαρ ειναι καλυτερη περιπτωση
    Οσον αφορα τους Χαραλαμποπουλο και Μποχωριδη αν βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος να δουλεψει μαζι τους ειδικα ο Χαραλαμποπουλος θα αφησει εποχη.19 χρονων ειναι για οσους το ξεχνανε.
    Εδω δεν παιζουν ετοιμοι παικτες τα τελευταια χρονια στην ομαδα,πως να παιξει ο πιτσιρικας?Τι κριτηρια ειναι αυτα με τα οποια αντιμετωπιζεται αυτο το παιδι?
    Τα ιδια ισχυουν και για τον Λευτερη τον Μποχωριδη.
    Αν δεν βγαλουμε Ελληνες σε 3 χρονια ξεχαστε οτι μπορει να υπαρξει μελλον σε ΠΑΟ και Ολυμπιακο
    Στον ΠΑΟ υπαρχει ακιστη νοοτροπια σε μεριδα φιλαθλων και τους φερνεις τον Μαυροκεφαλιδη και διαμαρτυρονται γιατι ειναι σοφτ.
    Και εχεται μετα ξενος ξυλοκοπος και καμαρωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, δε λέει κανείς να παρατηθεί ο Χαραλαμπό ούτε ο Μποχωριδης. Να πάνε δανεικοί λέμε (ιδίως ο πρωτος). Τους πιστεύουμε, αλλά το δικό τους καλό κυρίως είναι να παίξουν δανεικοί σε ομάδα που θα έχουν χρόνο.

      Διαγραφή
  46. Jim Καλησπέρα,

    Ενδιαφέρον το πέρασμα του Παπανικολάου στο κεφάλι της άμυνας του Σφαιρό για να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του να "σπάει" σκριν για να μπορέσει να παίξει φλατ άμυνα με τον Μιλουτίνοφ. Ναι θα μπορούσε ο Περάσοβιτσ να παίξει με Τόμας αλλά πιστεύεις θα ήταν τόσο η ζημιά που θα μπορούσε να κάνει στο ποστ? Δεν τον έχω για παίκτη που να έχει τόσο σκορ αλλά κυρίως δημιουργία από το ποστ. Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη τακτική σε δυνατές πνρ ομάδες που δεν έχουν καθαρά ποστ τριάρια (πχ Περπέρογλου, Ματσιούλης) ή που να μπορούν να τρέξουν πνρ θα τη ξαναδούμε.

    Alliotikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Δεν επιλέγεις πάντα μια προσαρμογή για να κάνεις άμεσα ζημιά αλλά πολλές φορές για να αναγκάσεις τον αντίπαλο να αλλάξει τακτική και να να επηρεάσεις το πλαίσιο που διαμορφώνεται στο πεδίο μάχης. Για την Αναντολού π.χ.ίσως να ήταν χρησιμότερο από 2 επιτυχημένα post ups του Τόμας ή δύο κερδισμένα φάουλ το να αλλάξει αμυντική τακτική ο Ολυμπιακός..

      Διαγραφή
    2. Δέχτηκε σχεδόν αλλεπάλληλους πόντους από Οσμάν σε 1VS1 όμως και πάλι δεν άλλαξε τακτική. Ισως σκέφτηκε, σωστά για μένα,ότι καλύτερα να ζεσταθεί ένας παίκτης παρά όλη η ομάδα, όπως πολύ ωραία ξέρουν να κάνουν οι Γκρέιντζερ και Ερτέλ.

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα Τζιμ, ποιοι απο τους παίχτες που δεν είναι στυλ Πασκουάλ (Σίγκλετον, Γκιστ, Νίκολς, Τζέημς, Παππάς ίσως?) πιστεύεις κινδυνεύουν να χάσουν το ρόλο τους ή και να φύγουν ίσως; Τι κινήσεις θα κάνει πιστεύεις βάση του μπάσκετ που πρεσβεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι φιλε το μπασκετ που πρεσβευει να το 'παντρεψει' εστω και λιγο με τετοιο στυλ παιχτων..αν το κανει τον βλεπω τον πασκουαλ 10ετια σε μας

      Διαγραφή
  48. Θα αφησεις κανεναν παιχτη να εχει να προπονει τουλαχιστον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα Jim,

    Πολλά συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Ακόμη μια φορά πάρα πολύ δυνατός. Στο φλέγον θέμα με Παναθηναικό, συμφωνώ απόλυτα τα όσα αναφέρεις περι Πασκουάλ και κυριώς ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου και προσωπικά θεωρώ ότι θα κάνει ωραία "πραγματάκια".
    Στην μεταγραφική ενίσχυση ωστόσο, τι πιστεύεις ότι θα συμβεί; Επίσης, με περίπτωση Robert Covington παίζει να γίνει κάτι έστω και τώρα; Κατ' εμέ σε ένα πολύ ιδεατό κόσμο ο Covington και Jayson Granger θα ήταν οι τέλειες προσθήκες σε τέτοιο ρόστερ.
    Βέβαια αυτά σαν κινήσεις έπρεπε 2-3 μήνες πρίν..
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. πόσο διαφορετική ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που έφυγε ο στρατιώτης ! πόσο απελευθερωμένοι οι παίκτες που με αυτοπεποίθηση πλέον πυροβολούν μόλις βρεθούν σε θέση γιά σουτ, πηδάνε στα rebounds, παίζουν άμυνα στη μπάλα και σε χώρους χαλώντας το spacing των αντιπάλων τους, προστατεύουν τη ρακέτα τους κτλ.
    κανονικό rotation δέκα και πλέον παικτών από 7,5 που είχαμε πριν, αξιοποίηση κάθε παίκτη στην κανονική του θέση και όχι αλχημείες. τον καλάθη (πολύ απελευθερωμένος) τον ξεκουράζει ο μποχωρίδης και το sg το μοιράζονται ο παππάς με το feldeyne. nickols & rivers στο 3 εναλλάσσονται σε ψηλά ή χαμηλά σχήματα ενώ χρησιμοποιείται και ο pat, με το φώτση να είναι κανονικό stretch 4.
    δε θα με χάλαγε ο βοβορας αν δεν είχε τα γνωστά ελλαττώματα των ελλήνων coaches. εμμονές σε λύσεις που δεν τραβάνε και κακή άμυνα στη weak side. έτσι χάθηκε το παιχνίδι στη μόσχα αλλά πάλι έτσι χάσαμε και ολόκληρο παγκόσμιο τίτλο το 2006.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια αλλα θεωρεις ως ελαττωματα των ελληνων προπονητων; εγω θεωρω τους ελληνες προπονητες ως αποφοιτους της μεγαλης Ιωαννιδειας σχολης.
      aggelos

      Διαγραφή
    2. Μονο που τα αστεια επιχειρηματα γινονται ακομη πιο αστεια οταν διανθιζονται απο 3-4 ορους της ορολογιας του Jim.
      Τι τα θες τα χαλασμενα spacing και τα stretch 4 ?
      Πες εκει ενα 'μπροστα στον Πεδουλακη.. οχι ο Βοβορας αλλα και η Δωρα Παντελη ειναι Pat Riley!' να καταλαβουμε.

      Διαγραφή
  51. Τζιμάρα όλα καλά; Ένα σχόλιο για Αίολο Αστακού; Τρελό χρήμα πέφτει εκεί!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τον αγωνα παο-κοροιβου τον βλεπουμε καπου ολοκληρο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπερα.εβλεπα τη συνεντευξη τυπου πασκουαλ.θα γουσταρα να ημουν κοντα στον παναθηναικο και σε αυτο που ετοιμαζουν,μπασκετοκουβεντες15 ωρες τη μερα.επιπεδο ο ανθρωπος οχι κανας τσοπανης.

    μανου13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ok παιδια μπορει σε καποιους να μην αρεσει το μπασκετ του αρτζι αλλα η ομαδα ειναι δικη του. Καμια απελευθερωση και τετοιες βλακειες..
    Ο πασκουαλ ναι εχει αγγλικα Α προκαταρκτικης αλλα για αυτο μενει και το σταφ του πεδουλακη... αν εμενε μονος του με τους βοηθους του αντε και κανα ελληνα αλλα χωρις σχεση με την ομαδα ε τοτε θα ηταν δυσκολα τα πραγματα..
    Θελω να δω τι γκαρντ θα φερει, εκει θα φανει ποσο θα εφαρμωσει το μπασκετ του και ποσο γρηγορα θα βαλει πραγματα δικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, ούτε τακτικές δεν άλλαξε ο Βόβορας. Πχ είδαμε τον Καλάθη να σπάει σκριν στη Μόσχα όπως έκανε εξαρχής, μην πει κάποιος κακοήθης πως ο Καλάθης έπαιζε shadow με Πεδουλάκη.

      ΥΓ. ΡΕ φίλε δείξε λίγο έλεος.

      Διαγραφή
    2. μαποιος σου ειπε οτι ανα ματς δεν αλλαζει η τακτικη.. και ειπα οτι ο αρτζι ειχε θεμα να κρυψει τον καλαθη.. δεν γινεται να του δινεις 5 τριποντασε καθε ματς!! Αντιθετα με τσσκ πηρε 2,3 εβαλε και το ενα και τελος...

      Διαγραφή
    3. Ρε Νας πραγματικα μη συνεχιζεις γιατι το κανεις χειροτερο.

      Διαγραφή
  55. Έφτασε η ώρα για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν επικίνδυνες αποστολές.Ο μεν Ολυμπιακός παίζει με μία αρκετά φορμαρισμένη ομάδα που έρχεται στο Πειραιά χωρίς άγχος.Θεωρώ ότι θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την τριάδα Τζεντίλε,Σίμον και Ραντούλιτσα.Αν καταφέρει να κρατήσει χαμηλά την παραγωγικότητα της τριάδας αυτής,θα έχει κανει σημαντικό βήμα για την νίκη.Προσοχή βέβαια θέλουν και άλλοι παίκτες,όπως ο Χίκμαν,αλλά οι συγκεκριμένοι τρεις είναι βαρόμετρα για την παραγωγικότητα της Αρμάνι.Ο δε Παναθηναικός έχει πιο δύσκολη αποστολή κόντρα σε μια ομάδα με αγωνιστικό θράσος και ταυτότητα και σε μία έδρα που φτύνεις αίμα για να περάσεις.Ακόμα και καλά να παίξεις,η Μπάμπεργκ είναι ομάδα που καταφέρνει να είναι κοντά στο σκορ και να διεκδικεί ως το τέλος την νίκη.Ο αγώνας απαιτεί συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό,γιατί οι Γερμανοί δεν αστειεύονται.Μεγάλης κρισιμότητας το μαρκάρισμα του Μίλερ.Από κει και πέρα μεγάλο ενδιαφέρον για το ματς Εφές-Τσσκα.Η πρώτη θέλει οπωσδήποτε την νίκη για να μην μείνει τόσο νωρίς πίσω,ενώ η δεύτερη θα τεστάρει τον χαρακτήρα της απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο που καίγεται για την νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ...
    - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΦΑΙΝΑΛ 4 ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;
    - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ;
    - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ;
    - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ;
    - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ)
    - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
    Υ.Γ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω παντως Ζεν, περιμενω να φτιαξεις το σπασμενο Caps Lock στο πληκτρολογιο σου. Μεχρι τοτε απλα δε θα διαβαζω τι γραφεις.

      Διαγραφή
    2. Περιμενουμε να διεκδικησει πρωταθλημα οχι ως outsider πλεον.
      Να αναβαθμισει το παιχνιδι του χαραλαμποπουλου χωρις απαραιτητα να τον βελτιωσει τον ιδιο, απλα επειδη ξερει να καλυψει ρις αδυναμιες του και να τονισει τα θετικα του στοιχεια.
      Να βελτιωσει τον Λευτερη ως το τελος του χρονου.
      Να παλεψει για πλεονεκτημα εδρας στους 8 και αν πέσει στις διασταυρωσεις με καποια cska πχ να το παλεψει σε ολα τα ματσ.
      Μεταγραφες δεν με ενδιαφερει αν και ποσες θα κανει γιατι πολυ απλα ξερει καλυτερα απο τον πιο μπασκετικο παναθηναικο.
      Υ.Γ. Περιμενω να χάσει πολλα παιχνιδια που θα κριθουν στο σουτ..
      DOC

      Διαγραφή
    3. Σκορπιες σκεψεις για τον Παναθηναϊκό του Pasqual..
      Περιμενω να δω μεγαλη βελτίωση στον Λευτερη ως το τελος του χρονου.
      Τον Χαραλαμποπουλο να ανεβαζει την αποδοση του αμεσα. Πιστευω ο coach θα μονταρει τις αδυναμιες του και θα παρει τα καλα του στοιχεία. Αντίστοιχα και με τον Μπουρούση.Επιθετικα δεν τιθεται θεμα. Αμυντικα ομως θα τον προστατεψει καλυτερα απο οποιονδήποτε.
      Ο Λουκας νιωθω οτι ειναι μια λυση για να γινει πιο ευκολα η μεταβαση. Ενας παίχτης με τεραστιο επιθετικο οπλοστασιο θα βοηθησει στις δυσκολες βραδιες μεχρι να βρεθει η χημεια.
      Θελω να ελπιζω πως μετα τις περσινές μεταγραφες στην Barcelona στους ψηλους αφομοιωνει την καινουρια ταση.
      Ευτυχως το παιχνιδι με την cska ηταν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπασκετ θελει και μπορει να παιξει αυτο το ροστερ στην βραδια του.
      Υ.Γ. Μια καλη πορεια της Λευκαδας στην Α1 φετος θα στρεψει πολλα βλεμματα στην σελίδα και θα αναβαθμισει την εννοια του scouting.
      DOC

      Διαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο μεγας Παμπλο Πριτζιονι εμεινε ελευθερος
    Ψαχνει κανεις ποιντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό είναι και το πρόβλημα, είναι πολύ μεγάλος

      Διαγραφή
    2. Μεσα στο μυαλο μου

      Διαγραφή
    3. στα 39 του πλέον ... μπορεί να βγει μια περίπτωση Αρόγιο

      Διαγραφή
  59. Απαντήσεις
    1. Farmar ή Πριτζιονι? Ειναι ενα διλημμα ...

      Ο Πριτζιονι παντως κουμπωνει καλυτερα με τον Καλαθη.

      Διαγραφή
  60. Τι γινετε με τον Γιανγκ ρε παιδια?Ο Μελαγιες με το νεο του αρθρο σαν να προετοιμαζει την αποχωρηση του στο κοινο του οσφπ.Ετσι μου φανηκε εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι περίεργο συμβαίνει στο άρθρο.Κατ αρχας συνδέει την αγωνιστική συμπεριφορά του Γιανγκ με τη δράση του στα social media,ενω το προηγούμενο άρθρο του ιδιου ειχε θέμα οτι ο Γιανγκ εκλεισε το twitter του...
      Οποτε δυο πράγματα μπορει να συμβαινουν ,κατα τη γνωμη μου,πρωτον ο αρθογράφος να έχει κατι προσωπικό με τον παικτη και δευτερον και πιο ασχημο ,η διοικηση να ψάχνει τροπους να τον ξεφορτωθει με έμμεσους τρόπους λογω μεγάλου συμβολάιου και θέλουν να περάσουν οτι ειναι καλα αλλα δεν θέλει να παιξει...Δεν έχω καμια αποδειξη για το 2ο με βαση τη συμπεριφορα του Σφαιροπουλου πάντως η όλη παραφιλολογία εχει σίγουρα καποιο σκοπό


      no_closure

      Διαγραφή
    2. μάλλον στρέφεται στον okaro white εφόσον θέλει ενίσχυση στο 4 ενώ παράλληλα πιστεύουν οτι ο milu μπορεί να καλύψει τη θέση με ολίγον από birtch

      Διαγραφή
    3. Αντιγραφει οτι λεμε στο hoopfellas.

      Δεν χρειαζονται αρθρα. Τα γεγονοτα ειναι αρκετα. Αν δεν αρχιζει να παιζει 20λεπτα ο Γιανγκ και να ειναι καλος (αυτα τα δυο ειναι σε αμεση συνρατηση βεβαιως) θα χαιρετησει σε κανα μηνα.

      Διαγραφή
    4. Ο Μελαγιες ειναι εντελως εκτος ομαδας, η ΚΑΕ τον αδειαζει συνεχως, ο Σφαιροπουλος προσωπικα το ιδιο.

      Το 99% οσων γραφει ειναι καπριτσια, εικασιες και γλυψιματα, προκειμενου να καταφερει/εκβιασει τον Ολυ να τον βαλει και παλι στα "αποδυτηρια".

      Στον Γιανγκ εχει οντως γινει μια νυξη να προσαρμοσει αμεσα τη συμπεριφορα και το κινητρο του στις απαιτησεις του επιπεδου του Ολυ, αλλα ως εκει.

      Διαγραφή
    5. Προς τον ανωνυμο 11.19.

      Δεν υπαρχουν "γεγονοτα", τα γεγονοτα δεν τα ξερεις, και αυτα που ξερεις δε λενε απο τιποτα απο μονα τους.
      Και μη χρεωνεις τα δικα σου ειρμικα αλματα σε "ο,τι λεμε στο Χουπφελαζ".

      Νο closure,
      o Young ειναι 100% ετοιμος σωματικα, εχει μια φοβια ακομα να παιξει στο 100%, οι γιατροι εχουν δωσει το οκ να παιξει σκληρα αλλα ο ιδιος ειναι διστακτικος. Η ομαδα του εξεφρασε τις προσδοκιες της, κατα τα αλλα δεν υπαρχει καμια προθεση να τον αφησουν ελευθερο.

      Στο 4 δεν κοιταμε κανεναν παιχτη. Εγινε ενα πειθαρχικο καψονι στον κατα τα αλλα αγωνιστικα ΠΟΛΥ βελτιωμενο Αγραβανη και ο Παπαπετρου θα συνεχισει να παιρνει χρονο.

      Διαγραφή
    6. Φιλε Δημητριε, ως φιλος του Ολυμπιακου, ειναι απολυτα κατανοητο οτι θα ηθελες φυσικα να δεις τον Γιανγκ να επανερχεται στο 100% και προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι πραγματι ο παιχτης ειναι καθ΄οδον.

      Τα γεγονοτα ομως δεν εχουν να κανουν μονο με το πως ειναι τωρα σε φυσικη ή ψυχολογικη κατασταση ο Γιανγκ αλλά, κυρίως, τι περιμενουν απο τον παιχτη στον Ολυμπιακο. Βλεπεις, οι προσδοκιες εχουν ανεβεί. Κι αυτο διοτι αφου τον περιμεναν ενα ολοκληρο χρονο, πληρωσαν για το τιποτα ενα σκασμο λεφτα και εχασαν εξαιτιας του τοσους καλους (και φθηνοτερους) παιχτες το καλοκαιρι, τωρα πια δεν περιμενουν απλά απο τον Γιανγκ να αρχζει να παιζει οπως περισυ! Γι αυτο το σκοπο βρηκαν τον Μπερτς που τα παει μια χαρα. Περιμενουν απο τον Γιανγκ να γινει αμεσα το θηριο, που οχι μονο θα πρεπει να δικαιολογησει τη θεση του ως 1ο σεντερ στον Ολυμπιακο, αλλά ταυτοχρονα θα καταβροχθισει και ολα τα άλλα σεντερ στην Ευρωλιγκα. Με λιγα λογια περιμενουν απο τον Γιανγκ λιαν συντομως (οχι πανω απο μερικες βδομαδες σιγουρα) να γινει ο παιχτης που ελπιζαν οτι θα γινει πριν τραυματιστει!

      Αυτο το δεδομενο δεν ειναι ουτε εικασια, ουτε ειρμικο άλμα! Ειναι πραγματικο γεγονος κι αυτο ακριβως το γεγονος εκφραζει μεσες-ακρες και ο Μελαγιες στο αρθρο του.

      Δυστυχως για τον Γιανγκ, θαυματα δεν γινονται. Ο παιχτης δεν ηταν ετοιμος να αναλαβει τοσο μεγαλη ευθυνη στον Ολυμπιακο ακομα και πριν τραυματιστει. Βασικα πρεπει να μαθει μπασκετ πρωτα και να αφησει για λιγο κατα μερος το γυμναστηριο. Η Ευρωλιγκα δεν ειναι διαγωνισμος body-building. Για τετοια υπηρχε και ο Καββαδας. Περισυ υπηρχε καποια ανεση χρονου στον παιχτη, εφετος δεν υπαρχει!

      Διαγραφή
    7. "Εγινε ενα πειθαρχικο καψονι στον κατα τα αλλα αγωνιστικα ΠΟΛΥ βελτιωμενο Aγραβανη..."

      LOL...

      " ... τον οποιο ***ΠΟΛΥ βελτιωμενο Aγραβανη*** οταν τον εβαλε μεσα ο κοουτς στο παιγνιδι με τη Λευκαδα το σκορ πηγε απο το +16 στο -5!"

      Διαγραφή
    8. Ο ανωνυμος απο 1:56 ειμαι.Νομιζα οτι ο Μελαγιες τα πηγαινε καλα με τους Αφους και την ομαδα.Για Σφαιροπουλο ηξερα οτι τον εχει αδειασει αρκετες φορες.Ποιους εμπιστευεσαι εσυ για σωστη ενημερωση και οχι copy/paste απο το γραφειο τυπου?Ειλικρινης ερωτηση .

      Διαγραφή
    9. Να απαντήσω κι εγώ, ως Ολυμπιακός.
      Για εσωτερικά της ομάδας, προβλήματα με παίκτες κτλ μόνο Βαρλά. Κανέναν άλλον.
      Για μεταγραφές το συζητάμε.

      Διαγραφή
    10. Παντως DS και εγώ ειχα μείνει στο γεγονος πως ο Μελαγιες ξερει πολλα για την ομαδα και επι της ουσιας ειναι σε ανοικτη γραμμη με τους Αφους. Πως δλδ ειναι τελειως δικο τους παιδι. Το οτι τα σπασανε 1η φορα το ακουω.

      Διαγραφή
    11. @3:24
      Και που ξέρεις ρε μεγάλε τι περιμένουν ακριβώς από τον Γιανγκ;
      Πολύ λεπτομέρεια δε αδερφάκι μου, και σκοτώνει την όποια πειστικότητα.

      Διαγραφή
  61. Εμένα πάντως η άφιξη του Πασκουάλ με κάνει να αναρωτιέμαι αν επιτέλους ο Παναθηναϊκός (και από κοντά οι άλλες ελληνικές ομάδες) θα καταλάβουν ότι το ζητούμενο δεν είναι η ελληνοποίηση αλλά ο 'εξευρωπαϊσμός' - δηλ. η μεταφορά του σκάουτινγκ και της ανανέωσης από την ελληνική αρένα στην ευρύτερη ευρωπαϊκή.

    ΟΚ, δεν περιμένω να έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θυγατρικές στην Α2 (btw εκείνο το πρότζεκτ για συνεργασία Άρη-Παγκρατίου τι απέγινε;) όπου θα παίζουν Σουηδοί, Μαυροβούνιοι και Κροάτες όπως έχει η Μπαρτσελόνα. Αλλά σε αντίθεση με τους Καταλανούς, εμείς έχουμε το φοβερό πλεονέκτημα να είμαστε γεωγραφικά δίπλα ακριβώς στο hotbed της ευρωπαϊκής μπασκετικής παραγωγής. Ήδη η ΑΕΚ έκανε μια πρώτη κίνηση με τον Άτιτς, αν και ο τρόπος που τον χειρίζεται δείχνει ότι είμαστε μακριά ακόμα για να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία ανάδειξης ξένων ταλέντων.

    Έστω κι έτσι περιμένω να δω πότε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πάψουν να παίζουν τις κουμπάρες με τα διάφορα ταλεντάκια που πλέον βγάζει με όλο και μικρότερη συχνότητα η χώρα μας και θα αρχίσουν να κοιτάνε παραπέρα, σε μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά νέων ταλέντων. Ο Άρης κατά τύχη έκανε αυτήν την δουλειά με τον Βεζένκοφ και οφελήθηκε αγωνιστικά και οικονομικά.

    Πολλαπλά οφέλη υπάρχουν και για τις μικρότερες ομάδες της Α1, οι οποίες αντί να ταλαιπωρούνται με διάφορους Τσόχλες και Ζάρες μπορούν να ανοίξουν την γκάμα του σκάουτινγκ και να δουν τι γίνεται δίπλα τους, στα Βαλκάνια και αλλού, όχι μόνο στα σάμερ λιγκ της Αμερικής.

    Δεν ξέρω αν εκτός από πολλά άλλα ο Πασκουάλ θα φέρει και αυτήν την αλλαγή κουλτούρας στον Παναθηναϊκό. Ακόμα θυμάμαι όταν είχε έρθει να παίξει στο ΟΑΚΑ η ΚΚ Ζάγκρεμπ το 2011 που έλεγαν ότι ο Ομπράντοβιτς είχε κλείσει ήδη τον νεαρό Ντάριο Σάριτς. Ίσως αν εκείνη η μεταγραφή είχε γίνει οι ελληνικές ομάδες να είχαν πειστεί από νωρίς ότι το σκάουτινγκ και η ανάδειξη νεαρών Ευρωπαίων είναι μια σημαντική λύση και για το αγωνιστικό και το οικονομικό σκέλος της λειτουργίας τους. Ο Πασκουάλ έχει πολλούς μπελάδες στο κεφάλι του, αλλά ελπίζω να βάλει μπρος και σε αυτόν τον τομέα όταν στεριώσει στον Παναθηναϊκό.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Στεγοσαυρε.
      Οταν είσαι υποχρεωμένος να παίζεις με 6 ξένους μόνο.
      Είναι υποχρεωτικό να έχεις άλλους 6 Έλληνες για να συμπληρώσεις 12αδα.
      Νομίζεις οτι ο Ματζαρης θα έπαιρνε 500 στον ΟΣΦΠ και ο Νικ 2,2 εκ στον ΠΑΟ, αν μπορούσαν να έχουν και οι δύο 10 ξένους πχ στην 12αδα τους;
      200 ταβάνι ο Βαγγέλης, 700 ταβάνι καθαρά ο Νικ οσα έπαιρνε στο ΝΒΑ κι αν θέλουν.
      Και Τσοχλα θα έχεις λοιπόν και Ζαρα και Χαραλαμποπουλο με Μποχωριδη στην Ελλάδα.
      Και ο Γιανκοβιτς θα σου κάνει το δύσκολο οταν του δίνεις 800 με 1 εκατομμύριο για τρία χρόνια!!!

      Διαγραφή
    2. εδώ δεν έγινε επί sale που τους ήξερε απέξω & ανακατωτά θα γίνει επί pasqual ?

      Διαγραφή
    3. Εγινε απολογισμος της συνεργασιας, ο Λασκαρης διαφωνησε με τη διαχειριση των χρηματων και η συνεργασια τελειωσε.

      Διαγραφή
    4. Βλέπεις λίγο λάθος το μπάσκετ όταν μιλάς τόσο υποτιμητικά για εναν παίκτη σαν τον Τσοχλα. Γέμισε εσύ την Α1 με Σέρβους και Μαυροβούνιους αλλά εύχομαι με την ίδια λογική και η δουλεία που κάνεις να γεμίσει Βούλγαρους και Αλβανούς που πιο φτηνοί και πιο αποδοτικοί μπορεί να είναι από σένα.

      ΤΟ σύστημα ξένων-ελλήνων είναι 6-6 και πολύ σωστά αν εσύ θές να έχεις 12 ξένους στην ομάδα σου τράβα στην Ζιμπάμπουε

      Διαγραφή
    5. Γιατί να μη γεμίσει Βούλγαρους και Αλβανούς αν είναι καλύτεροι από εμένα; Για την ακρίβεια τίποτα δεν εμποδίζει τον Βούλγαρο και οσονούπω τον Αλβανό να έρθει να διεκδικήσει τη δουλειά μου. ΕΕ you know...

      Διαγραφή
  62. Πολύ καλό νέο είναι ότι κράτησε και το επιτελείο του Πεδουλάκη....θα έχει δίπλα του ανθρώπους που την ξέρουν την ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημερα μαγκες!διαβαζοντας ενα αρθρο στο γκαζετα για τον γιανγκ καταλαβαινω οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να αποχωρησει,θα ηθελα λοιπον να δω τι θα λενε αυτοι που περσι οταν τραυματιστηκε τον εβγαλαν κατι μεταξυ σακιλ ο νιλ και ολαζουον(για να δικαιολογησουν την ασχημη πορεια της ομαδας τους),τωρα μαλλον δεν θα τρεχει και τιποτα αμα φυγει,περιμενω λοιπον κωλοτουμπες!και επειδη ειμαι δικαιος θα αναφερθω και στις κωλοτουμπες τις δικες μας,μεχρι πριν λιγο καιρο αν διαβαζες η ακουγες τους φιλαθλους για τους περισσοτερους ο τσαβι πασκουαλ ηταν ενας ταβερνιαρης τωρα για ολους ειναι επιστημονας του μπασκετ!καλο θα ειναι λοιπον που και που να βγαζουμε τα πρασινοκοκκινα γυαλια οταν κανουμε κρισεις.και κατι τελευταιο για τον αγωνα της ομαδας μας αυριο στη βαμβεργη,το διπλο θα ειναι για πολλους λογους Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α Σ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κωλοτούμπα; Αν φύγει τώρα ο Γιανγκ, που προσωπικά απεύχομαι στο 100%, δε θα φύγει το θηρίο που είδαμε πέρσι στην αρχή της σεζόν, αλλά ο φοβισμένος παίκτης που βλέπουμε τώρα.
      Το θέμα είναι να καταφέρει να επανέλθει. Αν δεν το καταφέρει ο Ολυμπιακός οφείλει να λάβει τα μέτρα του.

      Διαγραφή
  64. Δίπλα απο Πασκουαλε, βλέπω τον Βοβορα σε λίγα χρόνια να προπονεί την ΤΣ.Σ.ΚΑ 😁
    Μεγάλη δουλειά ο ΔΓ για τον Παναθηναϊκό.
    Όσοι σοβαρά σκεπτόμενοι Παναθηναϊκοί διανοηθειτε απλά τι θα ειμεθα απέναντι στην όμορφη λαίλαπα του οσιφιπι 😁 σε όλα τα αθλήματα αν δεν υπήρχαν οι Γιαννακωραίοι😁
    Η μάλλον μη διανοηθειτε.
    Δείτε γυρω σας στα υπόλοιπα σπορ τι γίνεται 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πριχιονι, Ουντριχ, Φαρμαρ... διαλεγεις και παιρνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πολυ σωστα τα λεει ο Στεγοσαυρος παραπανω.Περασαν ο Σαριτς,οι δυο Μπογκτανοβιτς ,ο Μπιελιτσα και πληθος αλλων παικτων απο το ΟΑΚΑ οταν ηταν πιτσιρικια ,και τα περισσοτερα παρακαλουσαν να ερθουν στον ΠΑΟ απο μικροι.Τελευταιο παραδειγμα και μεγαλυτερη γκαφα ο Βεζενκοφ που ηταν και μεσα στα ποδια μας
    Η ομαδα δεν ειχε ποτε διαθεση να επενδυσει σε καποιο σπουδαιο προσπεκτ ουτε οικονομικα ,ουτε στην πραξη υπηρξε ανθρωπος να εξελιξει και να δουλεψει καποιον.Νομιζω οτι η κυρια ευθυνη ηταν των προπονητων.Συν το οτι επεφτε βαρυ να ρισκαρεις κατα καποιον τροπο ενα ποσο για την αποκτηση του.
    Ολοι αυτοι και πολλοι αλλοι οπως ο Μιροτιτς και Χεζονια βρισκονται σημερα στον ΝΒΑ αφ ενος αποφερωντας δολλαρια στις ομαδες τους,αφ ετερου προστιθεμενη αξια και εκαναν πολλους να εχουν πρωτο στοχο αυτες τις ομαδες για την εξελιξη τους.
    Ας ελπισουμε να γινει τωρα η αρχη με τον Τσαβι που εχει βγαλει σειρα παικτων.
    Γυρω γυρω υπαρχουν σπουδαια προσπεκτς οπως οι Μεσιτσεκ,Ζιζιτς,Ζουμπατς και ο γνωστος μας Πετσαρσκι.
    Η αναδειξη νεων Ελληνων και Ευρωπαιων ειναι μονοδρομος για τις Ελληνικες ομαδες ,μεσα στην κριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ελληνικο διαβατηριο ο Ογκαστ. Ψηλο αλτικο 5αρι με ορεξη, παθος και πανω απο ολα Ελληνας. Τι περιμενουμε ακριβως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περιμενουμε τιποτα. Θα παιξει στη Εθνικη, γι αυτο κι εβγαλε το διαβατηριο. Δεν εχει ιδεα απο Ευρωλιγδα, πως να παιξει?

      Διαγραφή
  68. Ερωτηση:

    Οι Βοβορας και οι λοιποι Ελληνες κοουτς που εμειναν στο προπονητικο επιτελειο ξερουν απταιστα ελληνικα, καλα αγγλικα αλλά ισως καθολου ισπανικα. Ο Πασκουαλ και ο βοηθος του ξερουν απταιστα ισπανικα, λιγα αγγλικα και σιγουρα καθολου ελληνικα. Εδω μπορει να υπαρξει προβλημα επικοινωνιας!

    Π.χ. πως θα γινει η μεταφραση του συστηματος "rodillo de recogida" απο τα ισπανικα στα ελληνικα? Μπορει να μεταφραστει κατα λαθος σε 'μποχού' αντι για 'πικ-εν-ρολ' με ανυπολογιστες συνεπειες ειδικα προς το τελος του παιγνιδιου!

    Μηπως ειναι λυση να γινει κρουση στην Μαρίνα του ποδοσφαιρικου Ολυμπιακου για μεταφραστρια στον παγκο του μπασκετικου Παναθηναϊκου?

    Τι λες Τζιμοπληκτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Diogenh mh grafeis anynwma. Kata ta alla pagwsame.

      Διαγραφή
    2. 25 Οκτωβρίου 2016 - 3:00 μ.μ. Ωραιο σχολιο επιπεδου,να το χαιρεσαι.

      Διαγραφή
  69. Αρχίσαν το παραμυθάκι στο Μπάμπεργκ: Πολύ δύσκολα με ΠΑΟ και τα ρέστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Διαβάζω όλα τα άρθρα του Jim καθώς και όλα τα σχόλια που γίνονται σε κάθε άρθρο. Καποια από τα σχόλια είναι σχεδν το ίδιο ευχάριστα και διδακτικά με το άρθρο του Jim. Υπάρχουν όμως και σχόλια/αντιπαραθεσεις που είναι ενδεικτικές της ελληνικής αθλητικής παιδείας. Ολυμπιακός Παναθηναϊκός με σχόλια περί πελατών εξοχικων κτλ. Διαμαντής ή Σπανουλης με προσπάθεια απαξίωσης του ενός ή του άλλου. Τώρα Πεδουλακης ή μη. Προσωπικά ούτε εμένα μου άρεσε το μπάσκετ της πρώτης θητείας του στον ΠΑΟ αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μειώνεις συνολικά την προσωπικότητα ή την αξιοσυνη ενός ανθρώπου ο οποίος είναι στον χώρο πάνω από 30 χρόνια ως παίκτης ή προπονητής. Επίσης επειδή έχει προσφέρει δν είναι υπεράνω κριτικής αλλά κριτικής η οποία δν μειώνει τον άνθρωπο Πεδουλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή