Athlenda

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

EUROLEAGUE FINAL FOUR 2013: It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog..(PART II)





Με μια μοναδικά κυνική εμφάνιση,  ένας ατσάλινος  Ολυμπιακός στραγγάλισε την ΤΣΣΚΑ του Ετόρε Μεσίνα διδάσκοντας χαρακτήρα και winning mentality στο υψηλότερο επίπεδο. Εκπληκτική αμυντική απόδοση από την ελληνική ομάδα η οποία αύριο το βράδυ καλείται να γράψει ιστορία κάνοντας το repeat απέναντι στη Ρεάλ. Δεν κατάφερε η Μπαρτσελόνα να αντισταθεί στην αντεπίθεση του κομπιούτερ που λέγεται Σέρχιο Ροντρίγκεθ και του «Χάινς της Μαδρίτης», Φελίπε Ρέγιες.. Η ματιά του Hoopfellas..


 "Δεν είναι το μέγεθος του σκύλου στη μάχη (αυτό που μετρά), είναι το μέγεθος της μαχητικότητας του σκύλου.. '' λοιπόν, όπως γράφουμε στον τίτλο μας.

Αυτό που φιλτράραμε από την πρώτη ημέρα των αγώνων και βλέποντας προσεκτικά τις δύο μονομαχίες, είναι ότι κέρδισαν οι ομάδες με τα καλύτερα πόδια. Οι πιο φρέσκιες, καλοπροπονημένες, με την περισσότερη ενέργεια στο παρκέ αφήνοντας την κρυάδα του μικρού τελικού δύο σπουδαίους προπονητές, τους Μεσίνα και Πασκουάλ. Μπαρτζώκας και Λάσο, δύο εκφραστές του νέου κύματος στην προπονητική σκηνή της Ευρώπης, θα κάτσουν στη σκακιέρα της Κυριακής, ένα ματς που θα αλλάξει αυτόματα το status του νικητή. Πάνω από όλα όμως, ένα δυνατό ευρωπαϊκό ντέρμπι απέναντι στους πρωτοπόρους της Α1 και της ACB, με έπαθλο την κορυφή της Ευρώπης. Πάμε όμως στα χθεσινά ματς..

ΤΣΣΚΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


-Πέρα από όσα εκτυλίχτηκαν σε τακτικό επίπεδο, θέλω να εστιάσω σε αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στην χθεσινή αναμφίβολα εντυπωσιακή εμφάνιση (τηρουμένων των αναλογιών μακράν η καλύτερη της σεζόν) του Ολυμπιακού. Η «αύρα» του.. Ο τρόπος που χειρίστηκε τη συμμετοχή του σε μια «διαμορφωμένη» κατάσταση, χτίζοντας μια ψυχολογική πανοπλία πάνω στον συνδυασμό underdog status/champions guts, η οποία του έδωσε το πάνω χέρι στο παρκέ. Ως γνωστόν η ιδιαιτερότητα των αγώνων αυτών είναι τέτοια ώστε το ψυχολογικό κομμάτι να είναι πολλές φορές σημαντικότερο ακόμα και της ίδιας της τακτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή κατάρρευση της ΤΣΣΚΑ. Πέρα λοιπόν από τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο καθένας από τους παίκτες τον εαυτό του, τεράστιο μερίδιο στο ατσάλινο αυτό προφίλ που έβγαλε η ομάδα (και θα αποτελέσει διδακτικό αντικείμενο στο μέλλον) έχει ο προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας. Παρουσίασε μια ομάδα διαβασμένη, με πίστη στο πλάνο, ήρεμη, μ ε τεράστια αυτοπεποίθηση (γνώρισμα του προκατόχου του..) που έσταζε.. σιγουριά, χαρακτηριστικά-παράσημα που διακρίνονται σε ομάδες με πολύ έμπειρο κορμό (και αν..). Ακόμα εισπράττει ο Ολυμπιακός από το περυσινό θαύμα. Αλλά το χειρίστηκε πολύ σωστά. Μπράβο, τίποτα άλλο..


-Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα από τα καλύτερα αμυντικά performance που έχω δεί τα τελευταία χρόνια σε τέτοιο επίπεδο, αγγίζοντας το απόλυτο. Είχα γράψει για την γενικότερη συμπεριφορά της ομάδας στο παρκέ την παραμονή του ημιτελικού, εστιάζοντας στο ότι πρέπει να είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ πάση θυσία από την αρχή σε ότι κάνει, ώστε με το attitude αυτό να αλλάξει τα δεδομένα και να μετατρέψει σε πλεονεκτήματα της τα κομμάτια τα οποία θεωρητικά υστερούσε. Ε  λοιπόν, εδώ οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τις όποιες προσδοκίες μου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίρνει άριστα στην post άμυνα. Α Ρ Ι Σ Τ Α .. Απλά δάγκωνε. Σε όλες τις θέσεις της πεντάδας, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Σαφής εντολή και προσανατολισμός οι ψηλοί να μπλέκουν σε σκυλοκαβγά ώστε να μην εισέλθει η μπάλα στο ζωγραφιστό, παίζοντας από μπροστά τους αντιπάλους τους και να είναι πολύ επιθετικοί στο να βγούν πάνω σε αυτή, ώστε στη χειρότερη περίπτωση να είσελθει η μπάλα σε «κακό» για τον επιτιθέμενο σημείο.


Παρακολουθούσα τον Μεσίνα να παλεύει, με τη γνωστή του διάταξη 1-2-2 στην επίθεση (η δύο ψηλοί στο high post), να εισάγει τη μπάλα στον Κριστιτς στην καρδιά της ρακέτας μετά από πικ εν ρολ του «4» (Κριάπα) με τον Σέρβο (στην ουσία το spacing είναι τέτοιο που μάλλον high low παιχνίδι χαρακτηρίζεται, γαρνιρισμένο με το «συν» της αλλαγής σε περίπτωση που κερδιθεί) αλλά τις ελάχιστες φορές που περνούσε αυτή η πάσα, ο εκάστωτε ψηλός των Ρώσων είχε χάσει τόσες ανάσες στη μάχη της θέσης ώστε δεν είχε καθόλου ενέργεια να σπρώξει και να τελειώσει. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται πολύ συχνά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.


Φυσικά το μπακόρτ του Ολυμπιακού δεν πήγε πίσω. Είδα τεράστια διάθεση και ενέργεια να βγούν μπροστά στη μπάλα ή να κρατήσουν μακριά τον παίκτη με τη μπάλα που χαμήλωνε. Ο Ουίμς (ο οποίος θεωρούσα ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά/φθορά στο ποστ) φοβήθηκε να μπεί στη μάχη του ποστ απέναντι στους "φανατισμένους" ερυθρόλευκους γκαρντ, με τον Σπανούλη και τον Σλούκα να κλέβουν την παράσταση σε αυτό το κομμάτι στο καλύτερο ατομικά αμυντικό τους παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό (όπως και ο Άντιτς που αμύνθηκε πανέξυπνα και με δύναμη)ενώ στις μια δύο απόπειρες του Τεόντοσιτς να ποστάρει, ο Λο (που ήταν στη πλάτη του και έτσι και αλλιώς έχει πολύ «τραχύ» κορμί) πρέπει να ..γέλαγε στην προσπάθεια του Σέρβου να τον κουνήσει. Συνολικά οι Ρώσοι (κλασσική post ομάδα που σκοράρει και περνάει συνεχώς μπάλες στην καρδιά της ρακέτας) είχε μονοψήφιο αριθμό προσπαθειών μέσα από το ζωγραφιστό, σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους που πραγματοποίησε περίπου το 60% των προσπαθειών του μέσα στο «βαμμένο». Όσες φορές μάλιστα οι Ρώσοι πήραν σε ευνοϊκή θέση τη μπάλα, το φάουλ ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πειστικό..


-Κεντρικός στόχος στο αμυντικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν να πάρει τη μπαγκέτα από τα χέρια του Μίλος Τεόντοσιτς, αποκόβοντας  τον από τους συμπαίκτες του. Είναι γνωστό το πόσο καλά λειτούργησε πολλές φορές η επίθεση των Ρώσων, με παιχνίδι χωρίς τη μπάλα από τους τρείς κατ’ουσία φόργουορντς (Ουίμς-Μίτσοβ-Κριάπα) και τον Σέρβο πόιντ στη δημιουργία. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε hedge out άμυνα στα πικ εν ρολ που έπαιρνε ο Τεόντοσιτς με τον παίκτη των Πρίντεζη-Άντιτς, σταματώντας του κατευθείαν την ντρίμπλα με κάθετη άμυνα ενώ αντίθετα με τους Χάινς-Σερμαντίνι επέλεξε πλάγια βήματα ώστε να τον οδηγήσει στις γωνίες υπό μορφή παγίδας. Από την αρχή (και διατηρώντας φρέσκο παίκτη πάνω του) οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν εκτός του Σέρβο, ο οποίος δεν «πάτησε» ποτέ στο παιχνίδι και φανέρωσε το «πτωχόν» της περιφερειακής γραμμής της ΤΣΣΚΑ. Κάθε φορά που η δυναμική άμυνα της ελληνικής ομάδας στα πικ εν ρολ του αντιπάλου  «έβγαζε»  τη μπάλα από τα χέρια του Τεόντοσιτς στο χρόνο που ήθελε αυτή, περιορίζοντας τον δικό του χρόνο σκέψης και τοποθετώντας ολόκληρη την   ΤΣΣΚΑ  σε διαδικασία άμεσης επίθεσης.  Ο Μεσίνα σαφώς και το έβλεπε αυτό (βασικά ήταν η στιγμή που φοβόταν..) αλλά δυστυχώς για αυτόν δε βρήκε λύσεις ούτε από τον Παπαλουκά, με την είσοδο του οποίου κάθε φορά η ΤΣΣΚΑ μετατοπίζει το κέντρο βάρους της επίθεσης της καθαρά και εξ’ολοκλήρου πλέον στο ποστ . Ο Έλληνας «τσάρος» σταματούσε συνεχώς την ντρίμπλα προσπαθώντας να περάσει τη μπάλα (ακόμα και εκβιαστικά αν χρειαζόταν δηλ. αυτό που δεν έκανε ο Τεόντοσιτς) στη καρδιά της ρακέτας αλλά μάταια..

-Ο "Έκτορας" νομίζω  «έβλεπε» από την αρχή το τραίνο που έρχεται κατά πάνω του. Είχε στα χέρια του μια ομάδα που φοβόταν να χάσει σε υπερβολικό βαθμό. Αυτό έβγαζε η «αρκούδα» εχθές. Βέβαια, έξω από τα δόντια, εκτός του Κριάπα και του Παπαλουκά κανείς  άλλος παίκτης της δεν έχει αποδείξει πραγματικά ότι μπορεί να νικήσει σε πρώτο ρόλο, σε αυτό το επίπεδο. Να πατήσει κορυφή.. Ο Ιταλός ξεκίνησε τον Τζάκσον (δεν έχει τον χαρακτήρα του Χόλντεν και τη διάθεση να αλλάξει/πειθαρχήσει, αυτό δε το προβλέψανε στη Μόσχα..) στον Σπανούλη, ώστε να απορροφήσει τα πρώτα ..σκάγια και τις επαφές, ενώ έδειξε διάθεση για μονή καθαρά άμυνα στον Πρίντεζη με τον Κριάπα. Δε του βγήκε κάτι.. Συνέχισε παίζοντας ζώνη (3-2) στις επαναφορές από έξω του Ολυμπιακού, δοκίμασε το σχήμα των δύο «5» μαζί, τον Παπαλουκά πόιντ και τον Τεόντοσιτς στο «2» αλλά τζίφος.. Το ζον πρες που δοκίμασε στην 4η περίοδο, το «έσπασε» εύκολα η ελληνική ομάδα με παίκτη κλειδί τον Περπέρογλου που είτε έπαιζε κοντά στα γκαρντ είτε λειτουργούσε ως σκαλοπάτι στο πρώτο μισό του γηπέδου. Η ΤΣΣΚΑ απέτυχε παταγωδώς να παίξει το μπάσκετ της. Έδειξε ότι μπορείς να της πειράξεις το μυαλό και να την βγάλεις «εκτός» εύκολα. 24 τρίποντα-21 δίποντα, 8 τελικές από μια ομάδα που μπορεί να ξεπεράσει τις 20 στο ρελαντί, 17/30 προσωπικές.. Μετά το αρχικό κρεσέντο του Ουίμς, το μόνο play που οδηγούσε σε ένα στοιχειωδώς καλών προϋποθέσεων τελείωμα,  ήταν τα –ουσιαστικά- fake screens του Κριάπα που οδηγούσαν σε pop out και σουτ του Ρώσου φόργουορντ από το φτερό, σύστημα που βρίσκεται στη λίστα των  λεγόμενων «ασφαλείας» στο playbook του Μεσίνα φέτος.


-Ο Ολυμπιακός από την άλλη εισέπραττε τεράστια δύναμη από την άμυνα του, η οποία τον βοηθούσε να διατηρεί καθαρή σκέψη στην επίθεση. Παρ’όλο που η ομάδα δεν ήταν  εύστοχη, κατάφερνε να διατηρείται μπροστά άνετα επιβάλλοντας τον ρυθμό της με την κυριαρχία στο ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Καθοδηγούμενη από το πιο σκληροτράχηλο starting backourt της Ευρώπης, Λο και Σπανούλη, και έναν ώριμο Σλούκα να δίνουν τις κατευθύνσεις όντας λιτοί και απέριττοι στο παιχνίδι τους (παρότι άστοχοι, το ξαναλέω για τους δύο Έλληνες) πήραν καλά σουτ από τον Άντιτς  και το γνωστό Hines war style που ξεσηκώνει πλέον όσο τίποτε άλλο συμπαίκτες και οπαδούς. Ο Ολυμπιακός πάτησε στις προϋποθέσεις που του δημιουργεί η άνεση με την οποία παίζει ο Λο κατά μήκος της τελικής γραμμής, βρήκε πολλές τρύπες, υποστήριξε με επιθετικό ριμπάουντ  (συν αρκετό side πικ εν ρολ με πολύ υπομονή δις και τρις ανά κατοχή) και  γαρνίρισε με clutch shots που κόβουν τα πόδια.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος αποτέλεσε το κέντρο μιας ολόκληρης επίθεσης όταν οι Ρώσοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να «μπούν» στο ματς. Ο Έλληνας φόργουορντ  πήρε τη μπάλα στο ποστ, τις πιο πολλές φορές μάλιστα δημιούργησε μόνος του καθαρές καταστάσεις, και «διάβασε»  στην εντέλεια την άμυνα της ΤΣΣΚΑ παράγωντας για τη δική του επίθεση. Είτε σε φάσεις με τον Σπανούλη στη strong side  και τον Χάινς support στην άλλη πλευρά της ρακέτας, είτε με αδειάζοντας τη ρακέτα με τους ψηλούς στο high post και τον Σπανούλη στη weak side για να χτυπήσει στα close outs, είτε στο τρανζίσιον, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν αποτελεσματικός δίνοντας την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να στηρίξει ένα ξεχωριστό είδος επίθεσης πάνω στην ικανότητα του αυτή..


-Εντάξει, το ξέρω, ότι και να πω για τον Χάινς δε θα είναι αρκετό. Εκπληκτικό αυτό που κατέθεσε στο γήπεδο ο Αμερικανός σέντερ. Η undersized βόμβα των Πειραιωτών τρόμαξε τους sevenfooters του Μεσίνα κάνοντας ξεκάθαρο ότι είναι ο δυνατός και μαχητικός παίκτης του γηπέδο από το πρώτο λεπτό. Η άμυνα του στο ποστ ήταν για σεμινάριο και αντικατοπτρίζει όλη τη διάθεση που πότισε την ομάδα ο προπονητής της στο συγκεκριμένο κομμάτι, χτίζοντας πάνω στα μακριά χέρια και το πέτρινο κορμί του λεοντόκαρδου Χάινς (13π.-10 ριμπ.). MVP μακράν..


-Σαφώς η νίκη είναι τεράστια, μια από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία των ερυθρολεύκων και ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο. Ακολουθεί όμως ο τελικός και ο Ολυμπιακός  δεν πρέπει να ενθουσιαστεί, διατηρώντας το μαχητικό του πνεύμα. Το επίτευγμα είναι σπουδαίο, συμφωνώ με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Απλά η ευκαιρία που ανοίγεται είναι σπουδαιότερη.. Απλά αυτός ο Ολυμπιακός που θαυμάσαμε εχθές απέδειξε γιατί το ελληνικό στυλ μπάσκετ είναι το winning basketball στο ανώτερο επίπεδο. Τα αποτελέσματα κύριοι, μιλούν από μόνα τους..


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


-Μεγάλο ματς, εντυπωσιακό σε διακύμανση με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα. Πιο φρέσκια η πιο νεανική Ρεάλ κατάφερε να λυγίσει στο τέλος τους Καταλανούς, οι οποίοι  παρότι πιο δουλεμένη ομάδα κατέρρευσαν, χτυπημένοι εμφανώς από τα πολλά προβλήματα στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς.

-Η μονομαχία των πάγκων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, με τον κάθε προπονητή να έχει «τις στιγμές του»..  Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είχαν από δύο δεκάλεπτά, με τους Καταλανούς να δέχονται το αστρονομικό για την άμυνα τους νούμερο των 54 πόντων στα δύο «χαμένα» έναντι 20 συνολικά σε αυτά που επιβλήθηκαν..


Χωρίζοντας το ματς σε κομμάτια βλέπουμε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν εμφανώς καλύτερη όταν είχε ανάσες. Και αναφέρομαι στο 1ο και το 3ο δεκάλεπτο. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα, προσωπική και ομαδική, με τον Ναβάρο να παίζει πολύ καλά μάλιστα τον Ρούντυ, ενώ επιθετικά πήρε κεφάλι στηριζόμενη αρκετά σε μια hand off συνεργασία των Χουέρτας-Τόμιτς και παιχνίδι 2-2 στο οποίο ο Βραζιλιάνος είναι εξαιρετικός  και φυσικά τη γνωστή off ball screen offense με επίκεντρο τον Ναβάρο η οποία όποτε δεν απέφερε πόντους λειτουργούσε ως μέσο αποπροσανατολισμού ώστε να περάσουν «καλές» μπάλες στον πολύ δυνατό στο ποστ, Τόμιτς.

Η Ρεάλ ήταν πολύ νευρική, παίζοντας σε όλο το 1ο δεκάλεπτο με το drive του Μίροτιτς  πάνω στον Λόρμπεκ, φάση την οποία επεδίωκε και φανερά είχε κυκλώσει ο Λάσο στο μπλοκάκι του.  Επίσης παρουσίασε τα γνωστά cross screens για τον Σουάρεθ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κάνει ζημιά χαμηλά. Γενικά η Ρεάλ παρουσιάστηκε πολύ νευρική στο ξεκίνημα, αντίθετα με τον αντίπαλο που έπαιζε πιο ρεαλιστικά στοχεύοντας συγκεκριμένες καταστάσεις.


-Η είσοδος του Σέρχιο Ροντρίγκεθ άλλαξε άρδην το πρόσωπο των Μαδριλένων. Το έχουμε πεί από πέρυσι, η Ρεάλ παίζει πολύ καλύτερα με αυτόν στο τιμόνι, είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους δημιουργούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με το μπακόρτ των Ροντρίγκεθ-Κάρολ η Ρεάλ ανέβασε ρυθμούς πιέζοντας πολύ καλά τη μπάλα (Κάρολ) και βρίσκοντας καθαρά σουτ στην επίθεση. Πολύ σημαντικό κομμάτι τα τρία τρίποντα του Γιούλ, με τον οποίον η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε πρόβλημα. 


-Ο Πασκουάλ βλέποντας το 33-39 του ημιχρόνου έβγαλε από το μανίκι του μια ζώνη η οποία έμελε να κολλήσει τη Ρεάλ και να δώσει και πάλι το τιμόνι στην ομάδα του. Οι Καταλανοί αμύνονταν σε διάταξη 2-3 με τον παίκτη πλευράς της πίσω γραμμής δηλ. έναν εκ των φόργουορντ (Ινγκλς-Λόρμπεκ) να βγαίνει ψηλά όταν η μπάλα βρίσκεται στο φτερό, μετατρέποντας έτσι τη ζώνη σε 3-2, πάντα αναλόγως με το που βρίσκεται η μπάλα.  Με αρωγό αυτή την άμυνα και τα περιφερειακά σουτ του Χουέρτας, η Μπαρτσελόνα παίρνει κεφάλι και φτάνει στο 61-52 στα 32:30 με σουτ του Ινγκλς.
Εκεί κάπου έσβησαν οι διακόπτες της. Ο Λάσο απάντησε με BOX-1, στοχεύοντας να αποτελειώσει τον Ναβάρο. Με τον Ροντρίγκεθ κολλημένο πάνω του, τον Καρολ να πιέζει στα 4/4 τον Σάρας και να γυρνά στο «κουτί», η Μπαρτσελόνα «έσκασε».  Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο δέχεται τα καλάθια το ένα μετά το άλλο και εν τέλει παραδίδεται απέναντι στα πιο δυνατά πόδια και τα πνευμόνια της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι παίζουν «κάθετο» μπάσκετ στην επίθεση τους, με άξονα τον Ροντρίγκεθ ο οποίος  δημιουργεί συνεχώς ρήγματα φτάνοντας μέχρι τέλους και επιλέγοντας τον σωστό παίκτη στη base line. Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε πάνω από 10 τέτοιους πόντους..
  

Αν και αμύνθηκε σωστά στον Κάρολ (αλλαγή στο τελικό σκριν απελευθέρωσης, με καλό χρόνο αντίδρασης/άμυνας και χέρια στη μπάλα) έχασε από τον σούπερ-ήρωα Φελίπε Ρέγιες, τον πιο σταθερό παίκτη των «μερένγκες» και φέτος, ο οποίος κυριάρχησε με μεγάλη καρδιά και πάθος στο ζωγραφιστό και θρυμμάτισε την Tomic-less (δεν είχε ανάσες, δικαιολογημένα) φροντκόρτ του Πασκουάλ, ειδικά με το επιθετικό ριμπάουντ.. Άξια λοιπόν η Ρεάλ και μπράβο της.. Η Μπαρτσελόνα ήταν πραγματικά άτυχη. Ο Τζαγουάη έλειψε πολύ ενώ θαρρώ ότι με τον Μάικλ μάλλον θα  ήταν πιο κοντά στον τίτλο από κάθε διεκδικητή.  Έχασε όμως, καθαρά από μια Ρεάλ η οποία βρίσκεται ένα ματς μακριά από το μεγάλο όνειρο και την επαναφορά του τεράστιου αυτού μπασκετικού θρύλου στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο ..ΤΕΛΙΚΟΣ


Δε το κρύβω ότι ήμουν από αυτούς που θεωρούσα τη Ρεάλ πιο βολική για τον Ολυμπιακό, δεδομένου του ότι είναι μια ομάδα την οποία, σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, μπορείς να βγάλεις «εκτός» πιο εύκολα, δηλ. να της χαλάσεις το μυαλό και να την αναγκάσεις να παίξει στον ρυθμό σου. Βέβαια αυτό είναι προσωπική σκέψη και μπορεί να βγεί λάθος, παταγωδώς μάλιστα (ελπίζω όχι). Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξαναπαίξει φέτος, γεγονός που δίνει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στον τελικό.  Η Ρεάλ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει πλέον σε παιχνίδια λίγων αλλά πολλών κατοχών. Έχει ένα πολύ ταλαντούχο μπακόρτ και χρησιμοποιεί στη φροντκόρτ σχήματα ανάλογα με των ερυθρολεύκων σε αρκετές περιπτώσεις (Σλότερ-Ρέγιες/ Χάινς-Άντιτς). Ο Ολυμπιακός  κατά τη γνώμη μου, έχει όμως την τύχη του στα χέρια του. Μπορεί να τρέξει δίπλα στη Ρεάλ, να της επιβληθεί με το «φυσικό» του παιχνίδι. Κλειδί η άμυνα στον Κάρολ (και ας μην έπαιξε εχθές ιδιαίτερα καλά) και ΚΥΡΙΩΣ το αμυντικό ριμπάουντ. Δεν είναι ομάδα δυνατή πνευματικά, της λείπει το winning mentality το οποίο αναζητά σε αυτό το τρόπαιο.  Ο Ρούντυ βοηθά περισσότερο όταν παίζει  ολ αράουντ  μπάσκετ παρά όταν κοιτάζει “straight to the hoop”.  Δε κρύβω ότι φοβάμαι λίγο την περίπτωση του μπλακ-αουτ μετά την επιτυχία, αλλά τα στοιχεία που έδειξε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό και η αμυντική σταθερά του, μειώνουν την πιθανότητα αυτή. Προτιμώ λοιπόν μια πιο φρέσκια/γρήγορη αντίπαλο με αμφιλεγόμενο χαρακτήρα και όχι ιδιαίτερη πνευματική δύναμη (έστω και εάν η ποιότητα της όσον αφορά το ρόστερ είναι ασυζητητί “Α Class”..) από μια πιο έμπειρη και με μεγαλύτερη συνοχή (έστω και λαβωμένη) ομάδα, με δύο από τους μεγάλους νικητές του ευρωπαϊκού μπάσκετ στις τάξεις της. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει δείξει/τεστάρει τον χαρακτήρα του. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Με σημαία το δικό μας μπάσκετ..

Μπείτε στη παρέα μας στο facebook..





278 σχόλια:

  1. Τρομερο τζιμαρα τα ειπες ολα, πολλα μπραβο στον οσπφ , τσσκα ξεγνυμνωθηκε χωρις τα κορακια να σφυριζουν ηταν απλως μια μετρια ομαδα που την ξεγυμνωσε σε ολο το παινχιδι ο εξαιρειτκος Ολυμπιακος. Δεν εχω να πω πολλα για το ματς τα ειπες ολα. ΑΠλως θα ηθελα να βλεπαμε ενα πιο ωραιο ματς γιατι κακα τα ψεματα ηταν μετριο για ημιτελικος, πολυ μετριο, καμια σχεση με το εκπληκτικο ματς ρεαλ-μπαρτα που το απολαυσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το side pick n roll ειναι απλα οταν το σκριν γινεται στο πλαι του γηπεδου η εχει σχεση με το πως βαζει τοσωμα του ο σκρινερ σε σχεση με τον ντριμπλερ?
    και τι ειναι το κρος σκριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Cross screen: Είναι το σκρίν (εμπόδιο) από την δυνατή πλευρά της περιμέτρου στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
      Side Pick n’ roll: Pick n’ roll στο πλάι του γηπέδου

      δες λίγο εδώ
      http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html

      Διαγραφή
  3. εκπληκτική η ανάλυση του αγώνα. έτη φωτός μακρυά απο οποιονδήποτε μπασκετικό αναλυτή στην Ελλάδα. respect για ακόμα μια φορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Intense basketball is winning basketball'" (ή αλλιώς "Το φάντασμα του Ντούντα πάνω απ' το Λονδίνο")
    Τα περί "heart of the champion" δεν υφίστανται, ο πρώτος ημιτελικός ήταν παράδοση άνευ όρων. Intensity βγαλμένη από το μακρινό ....2012. Συγκέντρωση, ψυχή, τσίτα τα νεύρα (με την καλή έννοια). Τεράστια πρόκριση με καθαρή νίκη υπό τις ιδανικότερες συνθήκες. Η διακύμανση του σκορ λειτουργεί και ως ψυχολογικό αβαντάζ, καθώς οι ερυθρόλευκοι παραμένουν προσηλωμένοι στον απότερο στόχο χωρίς να "ξεμπουκώσουν" ψυχολογικά από επικές ανατροπές και crunch time καταστάσεις.
    __Οφείλω να βγάλω το καπέλο στον δημιουργό του χθεσινού θαύματος ("θαύμα" θεωρώ την καθολική υπεροχή επί του ακλώνητου φαβορί, όχι την νίκη αυτή καθεαυτή, μην παρεξηγηθώ), τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έναν φέρελπη προπονητή που λάτρεψα στο Μαρούσι, τον πίστεψα σαν επιλογή για να γεμίσει τις ..γαλότσες του Ντούντα, τον έκραξα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν (μέτριο spacing στην άμυνα, περιορισμένοι επιθετικοί προσανατολισμοί, μέτρια αγωνιστική και κακή ψυχολογική διαχείρηση roster, καθώς δεν πίστεψε σε δικές του επιλογές και δεν τράβηξε το αυτάκι του Σπανούλη όσο θα έπρεπε - ο τύπος κόντευε να καταντήσει Teodosic!!), κι όμως έφερε την ομάδα στο τρίτο της title game τα τελευταία 4 χρόνια. Αναφορικά με τον ευρωπαϊκό στόχο του φετινού Ολυμπακού, θέλω να επισημάνω ότι η πρόκριση του πρωταθλητή στο final-4 είναι επιτυχία (όπως στο περίπου έγραψε ο Τούρκος ανάλυτης Savas Birdal στο twitter, είναι ντροπή να το παίζει νεόπτωχη & outsider η πρωταθλήτρια Ευρώπης όταν παράλληλα χρυσώνει τον ηγέτη της με 2,5 μύρια το χρόνο), ο αποκλεισμός του, ακόμη και στο πέμπτο παιχνίδι των playoffs, θα ήταν αποτυχία.
    __Στο αγωνιστικό κομμάτι (αυτό για το οποίο ο ΟΣΦΠ πήρε τα εύσημα από το σύνολο του τύπου και των αναλυτών) πήρε εξωφρενικά ρίσκα ως όφειλε (δεν νικιέται συμβατικά η "Αρκούδα"). Οι παγίδες με double-team στον πασέρ μετά τα screen, κάτι που έμοιαζε με αυτοκτονία κατά την τηλεοπτική μετάδοση, σε συνδυασμό με την υπεράνθρωπη επιμονή των αμυνόμενων, εξαφάνισαν τον θέσει ηγέτη των Ρώσων, Milos Teodosic, και κατά συνέπεια περιόρισαν την δουλειά των 7-footers που καιροφυλακτούσαν τετ-α-τετ με τη στεφάνη. Η μαγκιά έγκειται στο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν απέτρεπαν την πάσα, την περιόριζαν για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα ώστε ο μετρ του είδους (δεν μπορεί να παίξει post defence με σκάρτα 1.98 cm) και εν δυνάμει MVP του τουρνουά, Kyle Hines, να κάνει τα γνωστές του deny-pass moves απέναντι στα θηρία. Και εδώ μπαίνει η intensity όλων των παικτών (πλην Powell και των ψιλοαφηρημένων Παπανικολάου-Shermadini την πρώτη περίοδο) που κάλυπταν υποδειγματικά όλους τους χώρους, μη δίνοντας ελεύθερα σουτ, παρότι στο αμυντικό play που περιέγραψα παραπάνω φαντάζει αδύνατο να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
    To be continued

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PART 2
      __Κεφάλαιο Σπανούλης: Το κομμάτι της επιλογής είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του μπάσκετ που παίζεται στην ήπειρό μας. Παραδοσιακά ο MVP (υπερβολή για μένα ακόμη και η παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε ευχαρίστως) της φετινής Euroleague συγκαταλλέγεται στους καλύτερους decision makers της εδώ όχθης του Ατλαντικού. Η υπέρμετρη αισιοδοξία που έχει μετά τους περσινούς θριάμβους, ατομικούς και ομαδικούς, κόντεψε να γυρίσει μπούμερανγκ αυτήν του την ιδιότητα. Δεν θα πω ότι ο Σπανούλης χθες ήταν κακός, κακό θα ήταν το μάτι μου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν τραγικός στο θέμα "σκοράρισμα", όχι επειδή δεν έβαλε τα σουτ, αλλά επειδή επέμεινε σε προσπάθειες από τα 6.75 (και μακρύτερα), χαραμίζοντας επιθέσεις με την ομάδα του να έχει σταθερή διψήφια διαφορά πόντων. Όποιος πει ότι το άνοιγμα της ψαλίδας του επέτρεπε να πάρει αβίαστα προσπάθειες, μάλλον δεν έχει δει τον περσινό τελικό. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι χθες πρωτοφανώς δεν είχε ανάγκη τον scorer Σπανούλη σε κανένα (σχεδόν) σημείο του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά θα ήταν άδικo να μην αναφερθώ στην πονηριά με την οποία τσίμπησε τα γρήγορα φάουλ του Jackson, στην ικανότητα να "σπάει" τους αστραγάλους του Micov ή στην αποτελεσματικότητα ala Ukic στο μακρινό rebound που επέτρεψε στους Πειραιώτες να επιβάλουν το ρυθμό τους. Στην οργάνωση του παιχνιδιού, δε, έκανε το φαβορί να τον κοιτάει ανήμπορο να αντιδράσει, δίνοντας μαεστρικά πρωτοβουλίες και στους συμπαίκτες του.
      __Κεφάλαιο MVP: Ο Hines είναι ίσως ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού, μαζί με τον Σπανούλη (ο ..Powell δεν μετράει) που δεν έκανε τίποτα το απροσδόκητο. Όποιος έχει παρατηρήσει το παιχνίδι του Αμερικανού ξέρει ότι αγωνίστηκε σαν κλασικός Hines (εκτός από το jump-shot δίποντο από το high post, απόρροια και της ανεβασμένης διάθεσής του), απλά x10!! Αυτό είναι που τρόμαξε περισσότερο τον Messina, το ότι δηλαδή δεν έκανε τίποτα καινοτόμο ή πρωτότυπο και εκτός scouting report. Τόσο dominant ήταν η εμφάνιση του "euro-Barkley" απέναντι στους ακριβοθώρητους αντιπάλους του. Άμυνα για σεμινάριο (μέχρι κι ο Rodman θα πλήρωνε για να τον δει, αν είχε φράγκα...), σοφή διαχείρηση των φάουλ του (8 λεπτά πριν τη λήξη υπέπεσε μόλις στο 2ο του), πολεμιστής σε κάθε φάση.
      To be continued....

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. PART 3
      __Κεφάλαιο Μπαρτζώκας (από την ανάποδη): Το παιχνίδι του πήγε κατ' ευχήν (προφανώς και η τραγική αστοχία της CSKA από την "charity stripe" οφείλεται και στο ψυχολογικό τους σμπαράλιασμα - δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν στην επίθεση), αλλά σε κανα δυο σημεία ενός τόσο κρίσιμου αγώνα έκανε και κακές επιλογές που δεν επιρρέασαν τελικά το αποτέλεσμα. Έναρξη 4ης και τελευταίας περιόδου, με τον Ολυμπιακό στο +18 και την CSKA να σκοράρει μόνο με βολές (κι αυτές μετά από αίτηση). Backcourt Σπανούλη-Σλούκα..... Δηλαδή και δεν προστετεύει τον αρχηγό του που είναι λαβωμένος με φάουλ και δεν θωρακίζει την περιφερειακή του άμυνα ορθότερα. Θα διάλεγα Κατσίβελη-Law, έστω για ένα δίλεπτο. Όλα αυτά χωρίς να έχει κανένα τρομερό επιθετικό momentum ο Ολυμπιακός (το αντίθετο θα έλεγα, αυτό το κάτι σαν ζώνη του Ιταλού αποσυντόνισε τους πρωταθλητές), ώστε να δικαιολογήσει την ταυτόχρονη παρουσία των δύο Ελλήνων guards. Ο Hines είναι κι αυτός άνθρωπος και πρέπει να πάρει ανάσες, αλλά ο Powell είναι άνευρος, απρόσεκτος, εκτός κλίματος ομάδας. Θα τον χαρακτήριζα τη μοναδική, ίσως, παραφωνία για του Πειραιώτες χθες, αλλά δεν λογίζεται ως τέτοια, ο τύπος είναι αναμενόμενα ακατάλληλος. Με τον Hines να έχει μόλις ένα προσωπικό φάουλ, ρίσκαρε πολύ με την επαναφορά του κρύου αντι-Dorsey (χοχοχο). Ευτυχώς που οι παραπάνω λεπτομέρειες δεν στοίχισαν στο ελάχιστο.
      Και μερικές σκόρπιες σκέψεις ενόψη του μεγάλου τελικού:
      1) Ο Messina έπρεπε να δοκιμάσει τον Khryapa στην κορυφή, ήταν φανερό ότι στο αριστερό φτερό χανόταν.
      2) Ο Shermadini έδωσε σημαντικές μάχες, από αυτές που πλάθουν χαρακτήρες. Το παλικάρι έχει τεράστια θέληση, το σώμα του είναι που δεν τον βοηθάει. Είναι και αυτός ένα κορμί που θα παραταχθεί απέναντι στον δεινόσαυρο Begic (ο Slaughter & ο χθεσινός Reyes μπορούν να τον ξεφτιλίσουν τον Γεωργιανό, αλλά για εκεί υπάρχει ο center τσέπης).
      3) Ξέρεις ότι θα περάσεις ένα ευχάριστο βράδυ όταν Περπέρογλου & Antic δεν κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων τους και είναι συγκρταημένοι στις επιλογές τους (ειδικά στο κομμάτι "διαχείριση διαθέσιμου χρόνου επίθεσης").
      4) Οι ζάμπλουτοι superstars της ισόβιας συμμετέχουσας στα final-4 θα έπρεπε να ντρέπονται για την επιθετική τους συγκομιδή: 13 βολές στο σίδερο (17/30), 15 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ FIELD GOAL!!!!!!!!!!!!! Prokhorov πούλα!....
      5) Πρώτη φορά στα χρονικά των πρόσφατων final-4 έπαιξαν τη σιχαμένη την CSKA 50-50 και δεν κατάφερε να πάρει ανάσα! Μέχρι και ο Bertomeu εκδήλωσε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με την Caja Laboral.
      6) Ο νεόκοπος ομοσπονδιακός μας προπονητής κρίνεται ίσως ο πιο πετυχημένος Ιταλός head coach στη φετινή Euroleague βάση αποτελεσμάτων.
      To be continued

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. PART 4 (το τελευταίο, μην βαράτε)
      7) Κάτι ήξερε ο Trichieri που δήλωσε πως έχει στα υπόψιν του τον Κατσίβελη για την προεπιλογή της Εθνικής. Και να σκεφτεί κανείς ότι το παλικαράκι από τότε που πάτησε το Γενάρη του '12 ο Law το πόδι του στο λιμάνι ήταν σαν να μην υπήρχε για το σύλλογο, ακόμη και μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη.
      8) Ο Τούρκος που το προσεχές καλοκαίρι θα τα στάξει για Σπανούλη-Hines-Dorsey ή Lasme (γιατί όχι και τους 2 παρέα!!!) θα αναλάβει και τη δύσκολη αποστολή να πείσει τους οπαδούς της ομάδας του να αγοράσουν εισιτήρια για τον ..εξωτικό προορισμό που θα υποδείξει η ULEB ως hosts για το final 4 του '14
      9) Η Barcelona έδωσε πολύ ωραίες ιδέες για το τι σημαίνει άμυνα στον Rudy και στον Caroll. Πλέον είναι στο χέρι του αποδέκτη.
      10) Σλούκας και Slaughter κάνουν φάουλ (που συχνά δεν σφυρίζονται) για ψύλλου πήδημα. Μεγάλη υπόθεση για την έκβαση του τελικού ο τρόπος που θα σφυρίξουν οι γκρι (δεν αναφέρομαι σε αβαντάρισμα της μίας ή της άλλης πλευράς).
      11) Συγκέντρωση και προσοχή στα καραγκιοζιλίκια των Fernandez και Rodriguez. Ο Rudy πήρε το μάθημα του από τον (καθηγητή στο flopping) La Bomba στον ημιτελικό και θα είναι έτοιμος..
      12) Την Κυριακή θα δούμε περισσότερο Draper από χθες και εύχομαι και περισσότερο Llull στον άσσο.
      13) Στον τελικό ο Σπανούλης πρέπει να βουλώσει στόματα. Αλλά προσοχή, όχι να παίξει για να αποδείξει κάτι. Να σταθεί στην κορυφή της ΟΜΑΔΑΣ.
      14) Με έχει τρομάξει η επιθετική αστάθεια του φέτινου Ολυμπιακόυ (και πέρυσι ήταν μυστήρια, αλλά πίσω είχε Μάντζαρη-Dorsey) και δεν ξέρω τι είδους ρυθμό θα επέλεγα να επιβάλω αν ήμουν ο Μπαρτζώκας. Οι μεν παίζουν εξαιρετικά στο transition, η Real αποδίδει στο run 'n' gun. Μικρές οι διαφορές στους δύο όρους, αλλά σημαντικές όταν πρόκειται για do-or-die match. O Ολυμπιακός ξεκινάει συχνά με τύπου r'n'g διάθεση (προσπαθεί να βγάλει τα picks πολύ γρήγορα ώστε να έχει εναλλακτικές, σε αντίθεση πχ με τον Παναθηναϊκό που σπαταλάει αναγκαστικά και σκοπίμως και τα 24'') και ότι του βγει στη συνέχεια. Χθες η CSKA του "έφαγε" δευτερόλεπτα με full-court-press και deny στον Σπανούλη (φανταστείτε τι μπορεί να κάνει η Real με πιο αθλητικά guards) και ζορίστηκε σε αρκετά σημεία με τον Law κουβαλητή.
      15) Από μπασκετική άποψη το ματσάρισμα του Antic με τον Mirotic έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
      16) Last but not least: Ο ΟΣΦΠ δεν έχει πλέον την ταμπέλα του outsider. Επίσης, όπως έγραψα και στην αρχή, δεν έχει λόγο να είναι εκτονωμένος ψυχολογικά. Εμπειρία υπάρχει κάμποση, εσχάτως ρεφάρει και ο πάγκος, για να δούμε...
      Υ.Γ.: Το μπάσκετ είναι αρκετά αξιοκρατικό άθλημα και τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο και μόνο σε αυτό. Μεγάλο μάθημα για εμάς τους προπονητές του καναπε..... Σχεδόν τίποτα από όσα έγραψα στο pre-game άρθρο δεν τα είδαμε στον ημιτελικό (αντιθέτως είδαμε attack the rim game, όχι από τους Ρώσους, αλλά από τον πρωταθλητή, δυστοκια στα τρίποντα με ταυτόχρονη εμφατική νίκη), με εξαίρεση:
      (α) την ψιλοαναμενόμενη παράλληλη διάταξη στη baseline των Law-Παπανικολάου
      (β): Προέβλεψα, επίσης, το αυτονόητο: Ότι η CSKA δεν θα κάνει ακαριαίο switch μετά από screen του Σπανούλη, επιτρέποντας του το μέσο η μακρινό σουτάκι, κατευθύνοντάς τον ουσιαστικά στο δάσος από χέρια που τον περίμενε στη ρακέτα. Για καλή τύχη του Ολυμπιακού, ο Messina δεν ....διαβάζει Hoopfellas και το πλήρωσε ακριβά. Μην σας ξεγελάνε οι μόλις 5 (;) assists του (μόλις, αν συνυπολογίσουμε τα 4 λάθη, ρίξτε μια ματιά και στην stat-line του Sergi στον έταιρο ημιτελικό και θα καταλάβετε), το μοίρασμα του παιχνιδιού έγινε υποδειγματικά, τηρουμένων πάντα των αναλογιών ένος low paced αγώνα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Desti, σε χάσαμε για λίγο καιρό αλλά μας αποζημιώνεις. Γενικά συμφωνώ στα περισσότερα από τα πάρα πολλά που έγραψες. Ειδικά στην ανάλυση της εμφάνισης του Σπανούλη. Χθες έβλεπα το ματς από τη Nova και η ειρωνεία για την απόδοση του Τεόντοσιτς έδινε και έπαιρνε. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Μίλος δεν ήταν η αιτία της κατάρρευσης της ΤΣΣΚΑ. Παρόλα αυτά από το πρώτο άστοχο σουτ άρχισαν το κράξιμο και οι ευχαριστίες στο Μίλος. Αντίθετα, ο Σπανούλης χωρίς να είναι πολύ καλύτερος από το Σέρβο εισέπραξε επαίνους για το μεστό και ώριμο παιχνίδι του στην επίθεση αντί να του αναγνωριστεί η τεράστια διάθεση που έδειξε στην άμυνα. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Στο μόνο που έχω μία ένσταση από αυτά που έγραψες είναι στο part 1 για το φάντασμα του Ντούντα πάνω από το Λονδίνο. Αν εννοείς ότι ο σοφός έχει μερίδιο στη χθεσινή εμφάνιση, διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Η χθεσινή μαγκιά ανήκει προπονητικά στο Μπαρτζώκα και μόνο σε αυτόν γιατί τα κατάφερε όντας ο μόνος που είχε πίεση στον ΟΣΦΠ πριν το χθεσινό ματς. Την πίεση του «αν χάσουμε πάλι εγώ θα τα ακούσω». Credit λοιπόν στον Μπαρτζώκα και μόνο σ’ αυτόν. Τώρα το αυριανό είναι ένα άλλο ανέκδοτο γιατί και οι δύο ομάδες από την αρχή της χρονιάς είναι από αλλοπρόσαλλες μέχρι ανισόρροπες. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν πριν λίγο καιρό μιλούσαμε με αφορμή σχετική ανάρτηση του Jim για κόουτς της χρονιάς, οι δύο προπονητές δεν αναφέρονταν παρά από ελάχιστους.

      77

      Διαγραφή
    5. @77, 100% το credit πάει στον νυν προπονητή. Αλλά αυτήν την intensity ο Ολυμπιακός είχε να την δει από εποχές Ivkovic. Ίσως η λέξη "φάντασμα" να είναι αδόκιμη, ο Jim σωστότερα χρησιμοποίησε τον όρο "αύρα". εγώ αυτήν την αύρα την ερμηνεύω στο πρόσωπο του περσινού οικοδομήματος. Έτοιμη (στα χαρτιά) ομάδα πήρε ο Μπαρτζώκας (που δικαίως δεν είναι υποψήφιος για coach της χρονιάς) και μας παρουσίασε μία πολύ light μορφή της. Για αυτό ανέφερα ότι θα ήταν αποτυχημένη η χρονιά σε περίπτωση αποκλεισμού από το final-4. Επίσης δεν θεωρώ ότι η αιτία της κατάρρευσης της CSKA ήταν ο ομολογουμένως κακός Teodosic. Όταν είσαι σύλλογος αυτού του επιπέδου, δεν μπορείς να κρίνεις την χρονιά με την καλή ή την κακή βραδιά ενός μόνο παίκτη, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό. Τον αγώνα τον κέρδισε ο Μπαρτζώκας και παράλληλα τον έχασε ο Messina (κανένα plan b).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Desti, η light μορφή οφείλεται και στις απουσίες του Μάντζαρη και του Ντόρσι. Βεβαίως και μετά τις δύο απώλειες, η ομάδα δεν έδειξε να έχει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό χαρακτήρα γι’ αυτό και απειλήθηκε από την ανεκδιήγητη Εφές. Στο χθεσινό ματς, όμως, αποδείχτηκε ότι ο κόουτς ενέπνευσε τους παίκτες και αυτοί έβγαλαν εικόνες που δεν είχαμε ξαναδεί φέτος. Τώρα για την ΤΣΣΚΑ, νομίζω το καλοκαίρι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ με το μάρμαρο να το πληρώνουν τα τρία σερβάκια (Μίλος, Κρίστιτς, Έρτσεγκ), τον Παπαλουκά και ενδεχομένως τον Τζάκσον που ως αντι-Χόλντεν είναι απογοήτευση. Το θέμα είναι τι ομάδα μπορεί να φτιάξει, πλέον, ο Μεσίνα και τι καινούργιο μπορεί να δημιουργήσει με δεδομένη τη χθεσινή του αδυναμία να ρίξει εναλλακτικές ιδέες στο παρκέ μετά το αρχικό σοκ. Ο Ιταλός πίστεψε σε περίπατο φέτος αλλά την πάτησε σαν πρωτόπειρος.

      77

      Διαγραφή
    7. dd 4 ασιστ ειχε χτες ο Σπαν οχι 5.

      Διαγραφή
    8. O Σπανούλης έπαιξε πολύ καλά χθες,σε όλες τις αποφάσεις του,στην άμυνα,και στην επίθεση...Το μόνο που δεν πήγε καλά είναι η ευστοχία του..Περιμένω ότι θα ρεφάρει στον τελικό..
      Ντρέιπερ λες να δούμε στον ΄Λο?
      Ο Άντιτς πιστεύω θα τα πάει καλά με μίροτιτς,όταν είναι πνευματικά παρών ο σκοπιανός προσφέρει σιγουριά στην επίθεση και έξυπνη-συνεπή άμυνα συν την έξτρα δύναμη στα ριμπάουντ.
      Σε μερικά σημεία σε βρίσκω αυστηρό με τον Οσφπ.Νομίζω ήταν τέτοια η ροή του αγώνα,η άμυνα του και η εικόνα της τσσκα που δεν έπαιζε ρόλο το κατσίβελης-λο ή το σλούκας-σπανούλης.
      Πάντως για τον μπαρτζώκα είναι όπως τα λες και εγώ τέτοια άποψη είχα γι'αυτόν,αλλά φάνηκε ότι έχει γίνει δουλειά αντάξια της θετικής μας γνώμης γι αυτόν...
      Για τον σερμαντίνι,νομίζω αυτό το ύψος του τον κάνει να παίζει μπάσκετ και να έχει βρει ένα ρόλο στον Οσφπ,να παίρνει 2 επιθετικά εναντίον έτερων θηρίων και να μπορεί να βοηθά σε κάποιες καταστάσεις.Είχα πει ότι είναι καλή μεταγραφή και νομίζω χθες το εξαργύρωσε ο γεωργιανός.
      Πάντως αύριο ο Πάουελ λογικά θα παίξει περισσότερο από τον σερμαντίνι.Δύσκολο να τον βάλεις τον σερμαντίνι έναντι της γρήγορης επίθεσης του λάσο.Αντίθετα ο πάουελ μπορεί να σταθεί δίνοντας κανά σουτάκι από μέση απόσταση και από τη στιγμή που ο ροντρίγκεθ είναι έξω(σημείο ότι η ρεάλ χτυπάει με σουτ και δίχως πικ ν ρολ και συμμετοχή των ψηλών).Φυσικά επιπλέον προυπόθεση να είναι έξω και ο μπέγκιτς(που εκεί θα πάρει τα μόνα του λεπτά ο σερμαντίνι.)
      Όσον αφορά το χάινς,αν έβλεπες τον αγώνα,μετά το τέλος είχες την εντύπωση ότι έπαιξε κανά 30λεπτο.Κι όμως δεν έγραψε ούτε 20 λεπτά...

      Διαγραφή
    9. @ανώνυμε 12:52, έχεις δίκιο, 4 τελικές πάσες - 3 λάθη, όχι 5-4 που έγραψα παραπάνω, θυμόμουν τη διαφορά (+1 assist)
      @peris, πιστεύω ότι θα δούμε τον Draper γενικώς και ελπίζω να μην τον δούμε. Είναι ενδιαφέρον παίκτης με all-around ικανότητες. Το ματσάρισμα Antic-Mirotic δεν πιστεύω ότι θα το δούμε αρκετά, το αναφέρω καθαρά για θεωρητικούς λόγους (ψηλά 4αρια, με εμβέλεια και κάπου εδώ τελειώνουν οι ομοιότητές τους..). Αντιθέτως είναι πιο δόκιμο και για τις δύο ομάδες να δούμε τον Reyes πάνω στον Σκοπιανό και τους δύο πρώην ψηλούς της Bamberg (Hines-Slaughter) μεταξύ τους. Ο center της Real υπερέχει σε κορμί, ο Hines σε έκρηξη. Τώρα τι τρικ θα σκαρφιστούν Laso και Μπαρτζώκας θα το μάθουμε αύριο

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    10. Έλα Desti παικταρά.. Ο πιο επιτυχημένος Ιταλός κόουτς φίλε στη φετινή Ευρωλίγκα είναι μακράν ο Μπάνκι..

      Διαγραφή
    11. Λάθος μου, έχεις δίκιο Τζιμάρα. Με τις εντυπωσιακές επιδόσεις των Pianigianni, Scariolo και την άνευ όρων παράδοση του Έκτωρα στον ημιτελικό ξέχασα τη Siena. Βέβαια κι αυτός, όπως ο (coach της χρονιάς για μένα) Αργύρης Πεδουλάκης, έκαναν εγκλήματα στο recruiting των ομάδων τους, αλλά παρουσίασαν μπάσκετ με ταυτότητα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  5. ρε τζιμαρα πως καταφερνεις να εξηγεις με τοσα λογια οσα βλεπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μηπως εκτος απο τα πρησμενα μπρατσα τα γρηγορα ποδια και τα μεγαλα αλματα,ενα ακομα κομματι του τομεα ''φυσικη κατασταση'',αυτο της αντοχης,τα λεγομενα πνευμονια,παιζει πιο καθοριστικο ρολο απο αυτο που φαινεται εκ πρωτης οψεως?
    οι δυο ημιτελικοι νομιζω αυτο εδειξαν.δλδ μια ομαδα εχει πολλα να κερδισει απ την φρεσκαδα των σωματων στην αμυνα,στοιχειο που δεν αποτυπωνεται στις αμοιβες των παικτων οσο οι καθαρες επιδοσεις στην στατιστικη,και αν το χειριστεις σωστα στην στελεχωση της ομαδας πολλαπλασιαζεις εντυπωσιακα τα αποτελεσματα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτος ο χαινς ειναι ο ροντμαν της ευρωλιγκας.απιθανος παικτης ξεσηκωνει το παιχνιδι με το επιθετικο του στυλ. τεραστια ανακαλυψη του ιβκοβιτς.ασε τους αλλους να πληρωνουν χρυσαφι τον...ερντεν και τον λαμπε γιαυτο δε θα κανουν προκοπη ποτε αφου δεν τους κοβει το μυαλο κανονικοτατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβάται στον τελικό. Αν είναι ο ίδιος μιλάμε για τρένο προς το τρόπαιο.
    Μέσα στη χρονιά είχε πολλά προβλήματα αλλά στο Φ4 πλέον έχει την εμπειρία και ξέρει τι χρειάζεται για τέτοια ματς ζωής θανάτου. Περιμένω μεγάλο ματς και εύχομαι τα καλύτερα.
    Τα λέμε στο πρωτάθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως πάντα απόλαυση ο Τζίμ, αλλά κι ο Desti ήταν άλλο πραμα σήμερα. Ευχαριστούμε μάγκες!
    Ένα σχόλιο για τη διαιτησία που επέτρεψε το physical και κάποιες στιγμές στα όρια του φάουλ παιχνίδι της ομάδας μου. Αν σφύριζαν και τις "τρίχες" δεν υπήρχε ελπίδα και ομολογώ πως περίμενα πολύ περισσότερο "ψύρρες" διαιτητές, με φόρτωμα με φάουλ του Ολυμπιακού από νωρίς.
    Έχει κάποιος ερμηνεία για αυτή την επιλογή των διαιτητών;
    Σεβασμός στον πρωταθλητή;
    Επιτυχία του Ολυμπιακού στο παρασκήνιο;
    Τρομερή η αντίθεση σε σχέση με το 5ο ματς του ΠΑΟ και τα 3 γρήγορα φάουλ του ΔΔ.
    Αυτα τα ολίγα που νομίζω δεν αναφέρθηκαν παραπάνω, πάμε αύριο με τη ΝΙΚΗ, για να γραφτεί στην ιστορία και το χτεσινό ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Napidious, μην παίρνεις όρκο: αν σφύριζαν και τις "τρίχες", Teodosic και Kaun θα είχαν αποβληθεί πολύ νωρίς. Γενικότερα, ο Ολυμπιακός δεν έχει αδικηθεί ΠΟΤΕ στην σύγχρονη Euroleague επί ιδιοκτησίας Αγγελόπουλων. Προσοχή, δεν λέω ότι έχει ευνοηθεί, λέω ότι δεν έχει παίξει ποτέ με κόντρα διαιτησία. Κι αν καταφέρεις και μνημονεύσεις κανα-δυο παιχνίδια, επιβεβαιώνεις αυτό που λέω. Ένα = κανένα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το παιχνίδι με τη Siena που κρίθηκε στο lay-up του Brown λόγω χρονομέτρου δεν είναι αποκλειστικά θέμα διαιτητών.
      Αντίθετα, η πιο ευνοημένη ομάδα της ΕΟΚ, ο ΠΑΟ, έχει φάει τρομερά σφαξίματα από την Uleb με χαρακτηριστικότερα πρόσφατα παραδείγματα το β' ημίχρονο του τελικού το '09 και τον περσινό ημιτελικό. Μάντεψε ποια ήταν η αντίπαλος...

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Δεν εχω κανα τρελο παραπονο αλλα αν ο Παο αντιμετωπιζε εχθρικη διαιτησια οπως ο οσφπ περσι με μπαρτσα (η οποια περασε απαρατηρητη ισως λογο νικης) ο θανασης θα ειχε βγει στο γραμμο κι ο τρακης στο βιτσι

      Διαγραφή
    3. Δεν συμφωνώ για την εχθρική διαιτησία. Απλά επελέγει να μην αφεθεί το σκληρό παιχνίδι. Εχθρική θα ήταν αν εξόφθαλμα φάσεις που σφύριζαν στον έναν τις έκαναν γαργάρα στον άλλο. Ο Θανάσης μπορεί να ήταν γραφικός, αλλά ήταν κύριος και είχε δίπλα του τον αδερφό του που έκανε και κουμάντο. Ο μικρός την έχει δει Αλαφούζος..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. 1.40 XAXAXAXAXAXAXA τι αλλο θα ακουσουμε!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. napidious δεν νομιζω να μετρα ο σεβασμος στον πρωταθλητη,αλλιως εμας περσι στον ημιτελικο με τσσκα δεν θα μας επαιζαν ετσι,για μενα ειναι επιτυχια της ομαδας σου στο παρασκηνιο.Διαβασα οτι ο Ρηγας οσο ηταν Ελλαδα οι Αγγελοπουλοι τον προτειναν σε διαφορες επιτροπες.Δεν ξερω αν ειναι ψεμμα ή φημες αυτο που διαβασα λεω.Δεν το κατακρινω μακαρι να μας επαιζαν και εμας ετσι.Αν δεν σφυρουσαν τα 3 γρηγορα φαουλ σε 5' στον ΔΔ θα βλεπαμε αλλον αγωνα,δεν λεω οτι θα κερδιζαμε αυτο δεν το ξερει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω καμια καλή εξήγηση κι εγώ φίλε, αν ο Ρήγας παίζει κάποιο ρόλο ή όχι θα μείνει μυστύριο.
      Αλλά η επιλογή των διαιτητών να αφήσουν την επιθετική αμυνα του Ολυμπιακού, ήταν υπερ μας. Κι αν ακόμη η ΤΣΣΚΑ έχανε Κάουν και ο Τρελόντοσιτς έπαιρνε 2-3 γρήγορα φαουλ (όπως λέει ο Desti), δεν θα είχε τις ίδιες συνέπειες με το να είχε 3 φάουλ ο Χάινς σε 5 λεπτά παιχνιδιού, πρακτικά κάτι τέτοιο μας έβγαζε νοκ άουτ. Βέβαια έτσι όπως πήγε το ματς το ευχαριστήθηκε καλύτερα ο μέσος φίλαθλος, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εντύπωση, οι περισσότεροι που ξέρω κι εγώ δεν αντέχουμε τα ματς "μπαλέτο του Μπολσόι", όταν η παραμικρή επαφή σφυρίχεται φάουλ. Κοινώς η Euroleague πιστεύω πως κερδίζει με το να αφήνει τα ματς να πάνε στην δυναμη, και ο Ολυμπιακός καλώς έχει επενδύσει σε αυτό το κομμάτι. Τα λέμε το βραδάκι, ελπίζοντας με Έλληνα πρωταθλητή Ευρώπης για 3η συνεχόμενη χρονιά! Με έλληνα προπονητή και ελληνικό κορμό ομάδας!
      ΥΓ: Βλεπε Τρινκιέρη και ετοίμασε την ομάδα οδοστρωτήρα για το Σεπτέμβρη!

      Διαγραφή

  11. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ: Οι δυο ημιτελικοί είχαν αρκετά κοινά σημεία. Το κυριότερο: επικράτησαν οι ομάδες με το μεγαλύτερο και πιο αθλητικό ρόστερ. Για διαφορετικούς λόγους, η ΤΣΣΚΑ κι η Μπάρτσα (η μία από εσφαλμένες επιλογές στη στελέχωση, η άλλη από τραυματισμούς) παίζουν καιρό τώρα με οκτώ, βαριά… οκτώμισι παίκτες. Ο Ολυμπιακός κι η Ρεάλ φτάνουν εύκολα στους έντεκα! Επιπρόσθετα, οι δυο φιναλίστ μοιάζουν αρκετά και στην – υψηλότατη – αθλητικότητά τους, αλλά και σε συνολικά τεχνικά χαρακτηριστικά: αμφότερες με μεγάλη δύναμη πυρός στην περιφέρεια, «λάιτ» φόργουορντ και μαχητές, αλλά όχι ιδιαίτερα τεχνίτες ψηλούς. Κι επιπλέον, έχουν φρέσκα πρόσωπα στους πάγκους, από τους οποίους δεν ξέραμε τι να περιμένουμε στα ημιτελικά και το ίδιο θα ισχύσει αύριο. Ο Ολυμπιακός ωστόσο υπερτερεί σε εμπειρία, έχοντας διαχειριστεί (οι πρώην του Παναθηναϊκού ειδικά επανειλημμένα) τέτοιες καταστάσεις. Για μένα είναι φαβορί, 60-40 (αλλά προσοχή, ίδιο ποσοστό έδινα στον ημιτελικό και στην ΤΣΣΚΑ…).

    Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τεράστια υπόθεση ότι μετά από μια μάλλον μέτρια σεζόν έβγαλε τη μεγάλη εμφάνιση (σαφώς τη μεγαλύτερη φετινή) εκεί που έπρεπε. Απόδειξη συνέχειας μετά το περσινό. Οι μικροί μεγαλώνουν. Κι έχει φυσικά τους δυο-τρεις (Σπανούλη, Περπέρογλου, Λο) που διαθέτουν την προσωπικότητα όταν χρειαστεί. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ο Μπαρτζώκας απλά διαχειρίζεται τη δουλειά του Ίβκοβιτς, από τη στιγμή που τα 10/12 είναι ίδια με πέρσι πολύ καλά κάνει. Δικό του έργο ή όχι, η ομάδα ήταν ψυχολογικά έτοιμη. Γιατί ήταν πασιφανές εκ των προτέρων ότι ο Τεόντοσιτς θα γίνει στόχος, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το ίδιο με τον Σπανούλη (και δεν έγινε).
    Για την ΤΣΣΚΑ, προσωπικά την θεωρούσα φαβορί όχι λόγω υλικού, αλλά λόγω Μεσίνα. Αποδείχτηκε πάντως ότι πρώτη φορά έκανε τόσο κακή στελέχωση. Ο Ιταλός πήρε κι έδιωξε τον Νίκολας, πήρε κι έδιωξε τον Κρίστμας, επέλεξε ένα σωρό παίκτες αμφίβολης μενταλιτέ (Μίτσοφ, Τζάκσον, Έρτσεγκ) και τους ενέταξε στο σφιχτό ρόστερ των 8-9 παικτών. Αν μπορεί κανείς να πει 9ο τον απόμαχο Παπαλουκά… Προσωπικά δεν επιρρίπτω τη βασική ευθύνη στα τρελά του Μίλος, αλλά στις αστοχίες του Μεσίνα. Ο οποίος με απεριόριστο μπάτζετ έμεινε ουσιαστικά χωρίς πλέι μέικερ στο τέλος (κι εμείς φωνάζαμε τον Πεδουλάκη για Μπανκς και Κίτσεν)…

    Η ΡΕΑΛ: Προσωπικά έδινα τύχη στη Ρεάλ, όχι τόσο για την ποιότητά της, αλλά γιατί το κλάσικο έχει τις γνωστές ιδιαιτερότητες. Επίσης θεωρώ ότι αν ήταν υγιής ο Τζαβάι η Μπάρτσα θα επικρατούσε (και με Μάικλ, φυσικά συμφωνώ πως θα ήταν φαβορί και στον τελικό). Αλλά με τα «αν» δεν γίνεται δουλειά… Η Ρεάλ ήταν και τυχερή στις διασταυρώσεις (αν αυτή η σφαγή στη Χίμκι πρώτο γύρο), στο τοπ-16 πήρε τα μισά ματς στο σουτ και με μετριότατες εμφανίσεις, βρήκε τη χειρότερη ομάδα των πλέι οφς και πέρασε «μπάι», αλλά η αλήθεια είναι ότι είδα και 3-4 βελτιωμένα στοιχεία: 1) ο Ρούντι δημιουργεί κιόλας, 2) ο Λάσο πάει συχνά στα ευεργετικά σχήματα (2 πλέι μέικερ, 3 γκαρντ,), 3) οι αποφάσεις ανήκουν περισσότερο στον Σέρχιο κι όχι στον τρελο-Γιουλ, 4) οι Σλότερ, Ρέγιες είναι βελτιωμένοι τελευταία. Αξιοσημείωτο επίσης ότι πέτυχε τέτοια ανατροπή χωρίς κανείς από τους Ρούντι, Κάρολ, Μίροτιτς να μην κάνει μεγάλο επιθετικό ματς…
    Για την Μπάρτσα, πλήρωσε τις επιλογές των ευπαθών βετεράνων. Χωρίς ενέργεια, αποδείχτηκε εύκολο να «κλειδωθεί». Και φυσικά «έσκασα» ενθυμούμενος την ευκαιρία του Παναθηναϊκού να είναι στο Λονδίνο. Έναν σκόρερ ακόμα να είχαμε (Κάρι, Φώτση, όποιον θέλεις…) να ξεκολλήσει την ομάδα, κανένας Λάτισεφς δεν θα αρκούσε στην Μπάρτσα. Θα είχαμε ελληνικό τελικό και το 7ο θα ήταν πολύ πιθανό. Γαμώτο…
    Αλλά δεν πειράζει, ας το πάρει αύριο ο Ολυμπιακός, να ζηλέψει ο Δημητράκης και να πωρωθεί ακόμη περισσότερο. Οι βάσεις της μεγάλης ομάδας έμπαιναν αρχές του ’90, όταν νικούσε ο Ιωαννίδης κι ο Παύλος τρελαινόταν κι «έσπρωχνε» ακόμα μεγαλύτερο πακέτο…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Άλεξ, συμπληρώνω για Μεσίνα για να έχουμε πλήρες μενού. Σκέψου τις εμφανίσεις του Πονκράσοφ το καλοκαίρι με την Εθνική Ρωσίας και την αναμφίβολη αξία του Βοροντσέβιτς. Και οι δύο στο περιθώριο όλη τη χρονιά. Η ΤΣΣΚΑ, έμεινε τελικά χωρίς αξιόπιστο μακρινό σουτ αφού κανένας από τους Ουίμς, Μίτσοβ δεν είναι σταθερός σ΄αυτό, ο δε Τεόντοσιτς είναι μία χωριστή κατηγορία μόνος του. Το καλοκαίρι, λοιπό, προβλέπεται μεγάλη σκούπα η οποία θα πάρει και πολλούς που δεν φταίνε. Αν εξαιρέσεις Κριάπα, Ουίμς, Κάουν, Μίτσοβ δεν βλέπω άλλον να μένει.

      77

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη αλήθεια τα περί ελληνικής σχολής του winning basketball που γράφει ο Τζιμ

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Πιστεύω ότι τον αδικείτε τον Messina, δεν είναι δα και κανας πρωτάρης. Στη στελέχωση έκανε και λάθη, αλλά μήπως Obradovic, Ivkovic, Ivanovic, Gerson τόσα χρόνια δεν έκαναν; Χθες ήταν τραγικός στο κοουτσάρισμα. Η ομάδα του, όμως, κατά τη διάρκεια της σεζόν πετούσε φωτιές, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για κάποια ομάδα φέτος (εξαιρουμένης της Barca, που τα σκάτωνε όμως στην εγχώρια ACB). Όπως επίσης αδικείτε τον Krstic, ο οποίος για πολύ κόσμο είναι ο καλύτερος center στην Ευρώπη.
      Ο Ponkrashov ποτέ δεν έκανε για point guard σε μπάσκετ χαμηλού ρυθμού, ούτε έχει το αξιόπιστο σουτ του Shved. Τρεχαντήρια σαν τον Καλάθη που να προσαρμόζονται σχετικά αρμονικά σε χαμηλά tempo δεν βγάινουν κάθε μέρα.
      Ο Teodosic έκανε μέχρι στιγμής καταπληκτική χρονιά, αλλά ο προπονητής του ήταν ψυλλιασμένος. Ο Παπαλουκάς, λοιπόν, ήταν η λύση ανάγκης που έψαχνε ο Messina, ο οποίος μεσοχρονιά έψαχνε κάποιον άξιο εμπιστοσύνης και όχι κάτι καινούριο που θα ανακάτευε την τράπουλα.
      Επίσης, όσο καλός παίκτης και να είναι ο Christmas, δεν κάνει για ρολίστας στην CSKA. Είναι ιδανικός για μπροστάρης μικρότερης ομάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Jackson.
      Το γλυκό χάλασε με το δυσαναπλήρωτο κενό στη θέση 2 που ποτέ δεν κάλυψε ο Nicholas. Για μένα οι κακές επιλογές ήταν οι Erceg (άνευρος, αδύναμος, αναξιόπιστος) και Weems. Ο Αμερικανός έχει όλα τα καλά του κόσμου, αλλά το fiba basketball δεν του πάει. Ο Messina υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του winger του στο σκοράρισμα, τον θεωρούσε ποιο dominant και έτσι του έδινε plays "άγνωστα" στα ευρωπαϊκά στέκια.
      Γενικά οι undersized frontlines φοριούνται πολύ. James, Lampe, Μπουρούσης, Baynes κάναν ονειρικές χρονιές, αλλά χωρίς αντίκτυπο σε ομαδική επιτυχία. Φανταστείτε κάτι λιγότερο ταλαντούχο και πιο αθλητικό στη θέση του Erceg (σουτ έχει και ο Vorontsevich χωρίς να πιάνει θέση ξένου) και έναν πραγματικό σουτέρ στο 2 (ή εναλλακτικά μια καλή σκληροτράχηλη παρουσία πχ Lucas). Άλλη ομάδα αντικαθιστώντας απλώς δύο ρολίστες...

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Δεν κρίνω τον Μεσίνα διαχρονικά, αλλά για φέτος. Με άριστα το 10, λίαν επιεικώς στη βάση...
      Χωρίς την έγνοια του χρήματος - γεγονός που ίσχυε μόνο γι' αυτόν και τις τούρκικες - ο Μεσίνα διάλεξε ό,τι χειρότερο: στα γκαρντ ειδικά, στο αρχικό ρόστερ μετά τον χαρισματικό, αλλά ανισόρροπο Τεόντοσιτς υπήρχε μόνο ο λίγος Τζάκσον. Πώς φαντάστηκε ότι θα έβγαινε η χρονιά; Αλλά και σε άλλες θέσεις εγκλημάτισε, με δυο τριάρια να καλύπτουν το "2", τον άνευρο Έρτσεγκ για "4" με σουτ και χωρίς undersized σέντερ.
      Απόδειξη των κακών επιλογών του το μικρό ροτέισον, με τον Παπαλουκά 9ο παίκτη! Χωρίς να αστειεύομαι, καλύτερα ο Ξανθόπουλος

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    5. Θυμίζει λίγο Ολυμπιακό του '10, με πληρότητα σε 1-3-5 (ο Kleiza ήταν, είναι και θα είναι 3άρι) και στις ενδιάμεσες θέσεις Halperin και μετά σιωπή.. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος ο Mozgov από τους Nuggets, που δεν έχουν λόγο να τον ανανεώσουν, Kosta Koufos γαρ..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  12. Tζιμ φοβερή η ανάλυση σου για το ματς Ρεάλ-Μπάρτσα.
    Πραγματικά απίστευτα σημαντική εν τέλει η απουσία τζαβάι.Δεν πήρε από το ολοκληρωμένο πικ ν ρολ με τα κοψίματα του χοντρούλη μέσα στο καλάθι,αλλά κυρίως ο τόμιτς έσκασε σαν βόμβα και πρόδωσε την ομάδα του.Αν θυμάσαι σε έιχα ρωτήσει ποιον θα επέλεγες να στερηθείς εκ των τόμιτς-ναβάρο-μάικλ.Αν πλήγωσε τόσο τη μπάρτσα η απουσία τζαβάι,δε μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν έλειπε ο κροάτης και όχι ο αυστραλός.Οι διεισδύσεις του ροντρίγκεθ ταυτόχρονα με τα κοψίματα ρέγιες και τις ωραίες κινήσεις σε μικρό χώρο των 4-5 της ρεάλ έμειναν αναπάντητα από τη μπάρτσα.Καλύτερη από ότι την περίμενα η ρέαλ,είχε κάποια καλά plays και δίχως να βρει σε καλή μέρα επιθετικά τον ρούντι(αν και ήταν πανταχού παρών σε άμυνα και ριμπάουντ.)
    Η μπάρτσα δεν έμεινε μόνο από ανάσες κακά τα ψέματα.Ο λάσο ήξερε την παθολογική εξάρτηση από τον ναβάρο και έβγαλε από το μανίκι το box-1 πάνω του την ώρα που η μπάλα έκαιγε.Αντίθετα η ρεάλ επιτέθηκε και με άλλους άξονες την κρισιμότερη ώρα και δεν έψαξε τόσο τον ρούντι.Πολυπρόσωπη ομάδα.Σημαντικό ότι δεν πήρε καθόλου σκορ από το ποστ μ εσουάρεθ-μίροτιτς-μπέγκιτς.Ελπίζωψ ο Οσφπ να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο αυτή την επιλογή της ρεάλ.
    Η Μπαρτσελόνα επιπλέον,λειτουργούσε ομαδικά πολύ καλύτερα με τον γουάλας αντί λόρμπεκ.Ο ξανθός ασπρουλιάρης πάουερ φόργουορντ της μπαρτσελόνα,είναι ολίγον ατάλαντος,αλλά διάβαζε σωστά διάφορες φάσεις και έπαιζε καλή άμυνα αντίθετα με τονμ λόρμπεκ που ήταν μαύρη τρύπα.(3 εκατομμύρια στα σκουπίδια.)
    Έπρεπε να προστατεύσει λίγο καλύτερα τον τόμιτς ο Πασκουάλ.Νομίζω ένα 5λεπτο ακόμα στο τοντόροβιτς σε νεκρά σημεία του παιχνιδιού επιβαλλόταν.
    Πολύ προσοχή θέλουν τα κοψίματα του σέρχιο από την κορυφή όπου πάιρνει σκριν από σλότερ και κόβουν συχνά και το 3 και το 4.Η ρεάλ βγάζει αμέτρητα plays με τις backdoor,συχνά πρωταγωνιστεί με τα alley-hoop dunk της.Όταν είναι έξω ο ροντρίγκεθ πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην περιφερειακή άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @peris, η χρησιμοποίηση του Todorovic έδειξε την απόγνωση του Pasqual για την αποδεκατισμένη γραμμή ψηλών του. Το παλικάρι δεν είναι ούτε καν σωματικά έτοιμο. Ώριμη αντιμετώπιση του αγώνα από τον Rudy, ο οποίος δεν εκβίασε προσπάθειες. Κρίμα για τον τεράστιο Jasikevicius και την ανακατωσούρα που φέρνει (ο πιο αργός παίκτης του γηπέδου με μικροαλλαγές στην ταχύτητα της ντρίπλας του κάνει την άμυνα να τρεκλίζει), αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους (εκτός του Duncan). Το σύστημα της Barcelona με την απουσία του Mickeal δεν ευνοέι τον Lorbek, αλλά πλάον δείχνει και αυτός να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Κρίμα, γιατί ελάχιστοι ξέρουν μπάσκετ όσο αυτός. Κι ένα σχόλιο για την τρισκατάρατη ΕΡΤ: Εγώ από την Ελλάδα μπορούσα να ξεχωρίσω καλύτερα τον Ingles από τον Wallace... Καμιά φορά νομίζω ότι το κάνουν επίτειδες, σαν Μενεγάκη που πετάει κοτσάνες για να τη δείξει ο Θέμος

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. χαχα...όταν μπήκαν μαζί στην 5άδα θα πρέπει να σοκαρίστηκε ο νάτου που θα κατάλαβε ότι είναι 2 διαφορετικοί...χαχα

      Διαγραφή
    3. Peris να'σαι καλά ευχαριστώ φίλε.

      Διαγραφή
  13. Καλησπεραααα, Jim βλέπω προσαρμοστηκες στις απαιτησεις του F4;) Εκπληκτικη η αναλυση σου...Δυσκολο να βρει καποιος κατι παραπανω να πει...
    Εγω θελω να σταθω λιγο παραπάνω στην ψυχολογικη προετοιμασια των ομαδων όσον αφορά τον αγωνα του Ολυμακου. Δεν εχω ξαναδει ομάδα με τετοιου επιπεδου προπονητη να ειναι τοσο χαλια σε αυτο το κομμάτι(απο την αρχη του αγωνα). Απο την άλλη ο Ολυμπιακος ηταν αψογος και σε αυτο το κομματι και γενικα το mentality του ειναι αξιομνημονευτο.

    ΥΓ: (Για μελλοντικη συζητηση) Λένε ότι μια ομαδα εχει συνηθως το χαρακτηρα του καλυτερου της παικτη...Ο Ολυμπιακος μοιαζει περισσότερο με τον Σπανουλη ή τον Παπανικολαου?

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ερώτηση. Η φετινή ομάδα κατά διαστήματα είναι "Σλούκας" (με ατομικό ταλέντο σαν λύση στην επίθεση, αποσυντονισμένη στην ομαδική άμυνα) και "Hines" (refuse to lose πνεύμα, τουρλουμπούκι μπροστά, το οποίο όμως δαγκώνει σε κάθε φάση)

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Γειά σου pistol σε ευχαριστώ φίλε. Με κανέναν straight.. Πέρυσι θα σου έλεγα Χάινς. Φέτος με κανέναν αποκλειστικά.

      Διαγραφή
  14. μεγαλη εμφανιση απο γαυρο και μπαρτζωκα βεβαια. εκανε τους ρωσους να μοιαζουν μικρη ομαδα, και επαληθευτηκε αυτο π λεω απο την αρχη της χρονιας. Το οτι οι παιχτους του παο και του γαυρου παιρνουν το 1/4 των χρηματων των παιχτων ομαδων οπως η ρεαλ και η τσσκ δν σημαινει οτι ειναι και χειροτεροι...
    Νομιζω με την διαιτισια να μοιραζει το καρπουζι στα 2 ο ολυμπιακος ειχε ενα ευκολο απογευμα. Κριμα που στερησαν και απο παο το Φ4 θα βλεπαμε ωραια παιχνιδια.
    Η μπαρτσα εχει τελειωσει εδω και καιρο και το οτι βρισκεται εδω π βρισκεται ειναι μαλλον γιατι ειχε βοηθειες!!!
    ΜΕγαλο λαθος μου που πιστευα οτι μονο με 2 γκαρντ θα βγει η χρονια!!! υπολογιζα μπανκς και ξανθο να εχουν μπει στην ομαδα αλλα ο κοουτς ποτε δν τους εμπιστευτικε.
    Οπως πολλοι φιλοι σχολιαζαν η χρονια δν μπορει να βγει ετσι κ ειδικα σε αγωνεσ που ο αρχηγος ηταν στον παγκο με 3 φαουλ απο τα πρωτα 5 λεπτα. ελπιζω ο παππους π ποιραμε να βοηθησει γιατι αλλιως θα εχουμε μεγαλο θεμα με ολυμπιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε τζιμ γραψε κατι γι αυτη την παρωδια μπασκετ μεταξυ οκλαχομα-μεμφις....μιλαμε για τραγικο μπασκετ...αυτο το μεμφις ειναι η λιμοζ του nba...πονανε τα ματια μου...οσο για την οκλαχομα με το που εχασε τον γουεστμπρουκ(που οπως ξερεις δεν τον παω)λες και εγινε αλλη ομαδα....μπασκετ τραγωδια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.. Έλα κάπταιν. Μια χαρά είναι το Μέμφις. Για τελικούς..

      Διαγραφή
  16. 'Αραγε ο μπασκετικός Ολυμπιακός θα αποκτήσει απο το κοινό του την αγάπη που του αξίζει ή πρέπει να γίνουν κι άλλοι ποδοσφαιρικοί τελικοί σαν τον σημερινό;

    Χαος το κοντράστ της εικόνας απο τον χθεσινό ημιτελικό της Ευρωλίγκας στο σημερινό έτρωμα του ΟΑΚΑ.

    Καλή τύχη για αύριο, πιστεύω θα δούμε παιχνιδάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim θα διαφωνησω μαζι σου. Νομιζω MVP του Ολυμπιακου χτες ηταν ο Τεοντοσιτς. Ο καλυτερος του παικτης! περιμενα να κανεις ενα σχολιο για την αποδοση του.
    Πιστευω οτι ο Ολυμπιακος θα το σηκωσει ευκολα αυριο καθως η Ρεαλ θα εχει αδειασει ψυχολογικα μετα τη νικη απεναντι στην αιωνια αντιπαλο της Μπαρτσελονα. Εξαλλου δεν φοβαμαι ομαδες που δεν παιζουν αμυνα. Ειμαι σχεδον σιγουρος πως αν δεν ηταν αποδεκατισμενη η Μπαρτσελονα απο τους τραυματισμους θα ηταν αυτη στον τελικο.
    Συμφωνω μαζι σου για το winning μπασκετ που παιζεται στην Ελλαδα και γενικοτερα απο ελληνες παικτες. Γιαυτο και πιστευω οτι οι ελληνες θα γινουν περιζητητοι στην ευρωπη για αυτο το λογο. 5 ευρωπαικα στα τελευταια 7 χρονια εχουν ερθει ελλαδα. Και του χρονου απο οτι φαινεται ειναι η σειρα του Παναθηναικου.
    Κωστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω ρε Κώστα.. Ειλικρινά μου έκανε εντύπωση που ο Μεσίνα έστησε ομάδα πάνω του το καλοκαίρι (αν και ήταν μπετόν ο Σέρβος). Μπορούσε να πάρει γκαρντ τουλάχιστον, ο Τζάκσον ήταν λάθος όχι γιατί είναι κακός αλλά γιατί δεν έχει μυαλό.

      Διαγραφή
  18. Λέτε ο γαύρος με τα 2 κομοδίνα τον Πέρκινς και τον Χάινς να πάρει πρωταθλητριών??? Στις αρχές του 80 ο Κυρίτσης είχε φέρει στην Ελλάδα τον Ζάπρο ένα πιατά από την Αμερική, όταν είχα μιλήσει με τον Παύλο (τον Κορκίδη) μου είχε πει, όπως συνήθιζε, αγόρι μου γλυκό, κάτω από το καλάθι δεν κόβετε γιατί έτσι τον είχε παραμυθιάσει ο Κυρίτσης. Ε τι βλέπω τον Ζάπρο τι τον Χάινς είναι το ίδιο πράγμα. Στην Α2 υπάρχουν χιλιάδες ελλ. παίκτες σαν τον Χαινς, θα τρίζουν τα κοκάλα του Γιανουζάκου και του Μητσάρα του Φωσέ που έχουμε κάνει σήμερα ήρωα τον πιατά τον Χάινς, Ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε χρώμα στο blog, είσαι απόλαυση φίλε!

      Διαγραφή
    2. Ωραία να μοσχοπουλήσουμε τον Χάινς του χρόνου στα κορόιδα και να ψωνίσουμε έξυπνα από Α2. ;)
      Δεν πας να γίνεις scouter;

      Διαγραφή
  19. Α ρε Μητσάρα Φωσέ πόσο μας λείπεις σήμερα, με τους πιατάδες που βλέπουμε, η σημερινή νεολαία πιστεύει ότι ο Χάινς έχει κάποια επαφή με το μπάσκετ, δυστυχώς δεν έχουν δει εσένα, θυμάμαι όταν έπαιξες στην Δάφνη και πρωτοέπαιξες στο γήπεδο της δράνας παρότι δεν έβλεπες λόγο μυωπίας έβαλες 7 τρίποντα με την μυρωδιά.

    Χάινς και πράσινα άλογα, Φωσές κα τα μυαλά στα κάγκελα.

    Άντε με τον πιατά τον αμπάσκετο τον Χάινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Peris μην ξεχάσεις να γράψεις ότι δηλητηριάζουμε το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φωσέ-Δαρίβα τα μ@@νάκια πήδα, θυμάμαι το 1980 αν θυμάμαι καλά, Πανιώνιος Μαρούσι 80-84, με ποιους καθόμουν/ήμουν δίπλα?? Με τον Γιώργο τον Καραγιάννη που σήμερα είναι Αγγλία και τότε φάγαμε τις βροχές στα ανοιχτά, τον συγχορεμένο τον Μαρίνο, τον Κουλούρη και το Αυγό. Peris έχεις δίκιο σε δηλητηριάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάποια άλλη φορά θα γράψω ποτέ πρωτοείδα τον μπέμπη, τον Φάνη τον Χρηστοδουλου, σε ένα παιχνίδι Δάφνη-Π.Φάληρο. Μετά μας έπαιξε εμάς διαιτητής ο Μουζακιώτης, ναι peris σε δηλητηριάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδες ο ΔΔ μονο 13 pir o αχρηστος με πατρα, ενω ο Αντιτς ηρωας με τσσκα 9 pir χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Είσαι θεότης

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαίνω καν τι εννοείς όταν αναφέρεσαι σε μένα και τι είδος χιούμορ προσπαθείς να πετύχεις...

      Διαγραφή
  24. Κάποτε πηγαίναμε στο Παπαστράτειο για να κάνουμε πλάκα, τα γαυράκια παίζανε με Μανιάτη, Ραυτόπουλο, Μπαλή, Κοζάκη και τον πιατά τον Παραγιό. Τι τσόντες ζήσαμε τότε στο Παπαστρατιο που ξεκολλούσανε τα πλακάκια.
    Jim ράπις = 100 Γιιτζόγλουδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν έμαθε ο στηβ (Γιατζόγλου) ότι ο Jim (Ράπις) έρχεται Ελλάδα δάγκωσε το κ@υλί του. Ο Ράπις είχε μπει σε ένα από αυτά τα τεράστια αυτοκίνητα που είχαν τότε στην Αμερική που χωράνε 12 άτομα και από την πολύ μαστούρα δεν έβλεπε μπροστά και πέσανε σε ένα χαντάκι και έσπασε την μέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε να σαι καλα...εχει χυθει ολος ο καφες απο τα γελια στην οθονη

      Διαγραφή
  26. Όταν είχε έρθει ο Ράπις Ελλάδα είχε βάλει ο κυρ.Αργύρης πούλμαν για να πάμε αεροδρόμιο και είχα πάει και εγώ επί της υποδοχής του Ράπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό το 50-50 που γράφετε . οκ δεν έπαιξε ρόλο η διαιτησία αλλά για αυτό ευθηνή είχε ο ολυμπιακός που νίκησε κατά κράτος την τσσκα .
    Όχι ότι δεν πηρέ σφυρίγματα η τσσκα όμως! ο παπαλουκ πάει καρότσι τον σπαν τίποτα .μετά τον τραβαει από το σορτσάκι (άλλη φάση κι αυτή) απλά φάουλ. Τα τρία φάουλ που χρεώνουν τον σπανουλη είναι επιεικώς αστεία (στο τρίτο μάλιστα του κάνουν φάουλ δεν κάνει!) το τρίτο του Παπανικολάου είναι για χειροκροτήματα και αυτές είναι κάποιες φάσης ούτε όλες ούτε τίποτα.
    Και ξαναλέω δεν έπαιξε ρόλο η διαιτησία, αλλά 50-50 δεν την λες!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε κωστα μακαρι να επαιζαν τον παο 50-50 ας ηταν και 60-40 και τι στον κοσμο.Δες τον ημιτελικο περσι με τσσκα να καταλαβεις δες απο τα 4 φαουλ με μπαρτσα του δδ τα 2 πρωτα να καταλαβεις.Με τσσκα επαιζες καποια σφυριγματα τα κερδισε αδικα, η σουμα δεν αφηνει πικρια οταν η αμυνα σας τσακιζε, ελαχιστα σφυριγματα πηρατε,εδω ο Λασμε επαιρνε φαουλ εκτος φασης με απλες επαφες (Μπαρτσα)

      Διαγραφή
    2. Κοίτα δεν λέω ότι δεν σε αδίκησε η διαιτησία ούτε είμαι διαιτητολάγνος .
      Είναι άλλο όμως αυτό που λες ότι δεν αφήνει πικρία η διαιτησία επειδή η άμυνα τσάκιζε κόκαλα και άλλο ότι ήταν 50-50 και ειλικρινά το λέω για να καταλάβω το πνεύμα .
      Υγ τα φάουλ του Διαμαντιδη ήταν αστεία ειδικά το τρίτο απλά στέκετε , έμενα άλλο τόσο αστείο μου φάνηκε το τρίτο του Σπανουλη που του το κάνουν –δεν το κάνει!
      Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση επεξήγηση.

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. μακαρι το τριτο του ΔΔ να ηταν στην ιδια χρονικη περιοδο που εγινε στον Σπαν και ας ηταν πιο γελοιο.Δεν αξιζει να μιλαμε για την διαιτησια,δεν σας αδικησε ως συνηθως σαν αντιπαλος της τσσκα,δικαια νικησατε.Απλα λεω αν σφυρουσαν παιχτες κλειδια θα βγαινατε ΙΣΩΣ εκτος ρυθμου.

      Διαγραφή
    4. Κώστα, ο Ολυμπιακός κέρδισε κατά κράτος την CSKA ΧΩΡΙΣ βοήθεια από τη διαιτησία. Από τα πρώτα δύο φάουλ που κερδίζει ο Σπανούλης, ο μέσος παίκτης της Euroleague απέναντι στην CSKA θα κέρδιζε βία το ένα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. Θέμα διαιτησίας για ματς που έφυγε στους 20 πόντους δε μπορεί να τεθεί..
      Η φάτσα του παπαλουκά στη φάση που τραβάει από το σορτσακι τον σπανούλη και αυτός αντιδρά αλά ρούντι και χειρότερα, (εκεί που του λέει "έλα ρε βλάκα") είναι επική.

      Μια απορία: Στη φάση που βάζει το τρίποντο ο Παπ και έχει προηγηθεί άλμα του πρίντεζη και ντρίπλα στον αέρα και μετά την σκαμπιλίζει είναι ή δεν είναι βήματα?

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
      Προσωπικά αδιάφορο μου είναι το θέμα περισσότερο την έκανα την κουβέντα για να επιστρέψουμε στα του φ4.
      Για μένα και οι δυο ομάδες μας μια χαρά τις έχουν παίξει (οκ παιχνίδια βρίσκεις που αδικήθηκαν αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας ) και ο παο φέτος πλήρωσε την αντίδραση της καε που φώναζε υπερβολικά από το πρώτο παιχνίδι της σειράς (γνώμη μου) αν δεν φώναζε δεν θα την σφύριζαν έτσι στο πεμτο παιχνίδι και ούτε θα έτρωγε όλες αυτές τις τιμωρίες.
      Περις δύσκολη φάση
      Κώστας

      Διαγραφή
    7. Ε ναι και πέρισυ στην τελευταία φάση πριν το βάλει ο Πρίντεζης είχε κάνει βήματα ο Σπανούλης.
      Μη το ψάχνετε, πέτσινα και τα δύο ευρωπαικά ο Θρύλος. Μόνο ο ΠΑΟ αξίζει.
      Τώρα ΟΚ;

      Διαγραφή
  28. Εντάξει τι να σου πω έμενα το κριτήριο μου είναι διαφορετικό …το αστείο φάουλ είναι αστείο φάουλ και το στραβό σφύριγμα κάποιον ευνοεί και κάποιον αδικεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα . αλλά δεκτό όμως αυτό που λες

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ΤΣΣΚΑ πραγματικα φοβοταν να χασει.Ο Τεοντοσιτς απεδειξε για μια ακομη φορα οτι του λειπει το καθαρο μυαλο που χρειαζεται η θεση και ο Μεσινα δεν καταφερε να κρατησει το σερι στους ημιτελικους των final four.
    Ελπιζω οτι η αμυνα θα εχει συνεχεια στον τελικο κι αν βαλουμε τα σουτ θα κερδισουμε και την Ρεαλ του τουρμπο-Ρουντι.
    Θα ηθελα να μου πεις για το budget των ομαδων στην φετινη Euroleague.Γνωριζεις ακριβη ποσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η ΤΣΣΚΑ πραγματικα φοβοταν να χασει.Ο Τεοντοσιτς απεδειξε για μια ακομη φορα οτι του λειπει το καθαρο μυαλο που χρειαζεται η θεση και ο Μεσινα δεν καταφερε να κρατησει το σερι στους ημιτελικους των final four.
    Ελπιζω οτι η αμυνα θα εχει συνεχεια στον τελικο κι αν βαλουμε τα σουτ θα κερδισουμε και την Ρεαλ του τουρμπο-Ρουντι.
    Θα ηθελα να μου πεις για το budget των ομαδων στην φετινη Euroleague.Γνωριζεις ακριβη ποσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @τζιμ
    κατ'αρχην χαρας το κουραγιο σου να γραψεις ολο αυτο το υπεροχο κειμενο.
    εκει που θελω να σταθω οπως το ειχαμε συζητησει και στο προηγουμενο ποστ ειναι οτι σε τετοια παιχνιδια δεν μπορουν να βγουν αιφνιδιασμοι πολλοι,πραγμα που φανηκε.
    επισης η αποψη μου ηταν οτι ομαδες σαν τη τσσκα αν τις παιξεις γρηγορα χωρις πολυ τριπλα και βγαζοντας τη μπαλα απο μεσα προς τα εξω θα τους κανεις αλογα.μαλιστα ειχα τονισει οτι αν ηταν αντιπαλος του μεσινα ο ομπραντοβιτς θα ετριβε τα χερια του.πραγμα νομιζω που εγινε σε μεγαλο βαθμο και τα μεγαλα σουτ καπως ετσι μπηκαν.
    οσον αφορα την αμυνα...ελεγα οτι αν πιασεις τον τεοντοσιτς και του βγαλεις τα συκωτια εχεις κανει μεγαλο βημα...πραγμα που και αυτο εγινε.
    προφανως δεν ειμαι σκαουτερ απλα ηταν ευκολη να τη διαβασεις η τσσκα καθως ειναι εγκλημα να στηριξεις μια ομαδα στα ποδαρακια του τεοντοσιτς,τα ανεκδοτα ερτσεκ μιτσοφ και την ανυπαρξια του παπαλουκα!!!!
    αυτο ομως δεν ισχυει για τον τελικο.σε αντιθεση με εσενα δεν ηθελα τη ρεαλ σε αντιθεση με τη μπαρτσα η οποια θα ηταν πιο βατη λογω κουρασης και λιγοστων λυσεων.
    η γνωμη μου ειναι οτι η ρεαλ ειναι μια ομαδα ενεργειας, χωρις αρχες ομως λογω ελειψης σοβαρου προπονητικου μυαλου και αυτο σε ενα τελικο ειναι δικοπο μαχαιρι.
    ευχομαι η τρελα των ισπανων να τους γυρισει μπουμερανγκ.
    παντως αν ο ολυμπιακος παιξει με το ιδιο παθος και την ιδια συγκεντρωση σε περιφερειακη αμυνα και καταφερει να χτυπησει στο πκνρολ με χαινς θα εχει σοβαρη τυχη.
    καλη επιτυχια στην ομαδα μου
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Διαβάζω στο hoopfellas σχόλιο τζιμ πριν το ξεκίνημα της σεζόν για ρεάλ "
    Ακούμπησε το άριστα στην off season. Eκτίμησε την πολύ καλή δουλειά του Λάσο πέρυσι, κράτησε τον βασικό κορμό της (επαναφέροντας τον Ρούντι και ανανεώνοντας με πολυετές τον Γιούλ) και προσέθεσε παίκτες-εργαλεία που της δίνουν επιπλέον φυσική δύναμη, ταχύτητα και επιλογές. Ντράπερ και Σλότερ είναι πολύ καλές επιλογές. Από τον Χετσχάιμερ θεωρώ ότι μπορούσε να βρεί καλύτερο παίκτη αλλά έτσι δυναμώνει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Ο Λάσο δείχνει να καθιερώνει το δίδυμο Γιούλ-Ρούντι στα γκαρντ (μακραν το πιο πυραυλοκίνητο στη διοργάνωση) αλλά θεωρώ ότι όσο περνά ο καιρός και δυσκολεύουν τα ματς θα προσθέσει και άλλον γκαρντ δίπλα τους περνώντας τον Ρούντι στο «3». “There is new sheriff in town” για την ACB όπου η Ρεάλ μοιάζει φαβορί ενώ στην Ευρωλίγκα είναι ξεκάθαρα η team to watch παίζοντας το τρανζίσιον με εκπληκτική ταχύτητα εκτέλεσης. Δυνατό φαβορί για να φτάσει μέχρι τέλους.."

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο ή Ρεάλ σίγουρα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και ο πολύ διαβασμένος και γνώστης Τζίμ έκανε απλές διαπιστώσεις και πίστεψε με αυτό είναι τεράστιο κοπλιμέντο γι αυτόν. Εννοώ οτι θέλει έμπειρο και ικανό μάτι για να δεις στην αρχή αυτα που στο τέλος θεωρούνται αυτονόητα...Αυτό που πολλοί προσάπτου στην Ρεάλ είναι τα σκαμπανεβάσματα, αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως (γιατί δεν γνωρίζουν αρκετά), είναι οτι το να κερδίζεις συνεχώς είναι είτε δείγμα απειρίας που σε οδηγεί στην καταστροφή (κλασσικό παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ Πέρυσι και πιο παλιά του Παπαλουκά), είτε απόσταγμα τεράστιας εμπειρίας και ικανότητας παικτών και προπονητή που όμως συμβαίνει σπάνια, ούτε ο ΠΑΟ του εγγονού μου δεν έχει να επιδείξει χρονιά που το πήρε τραίνο. Περίμενα την Ρεάλ μετά τον Μεσίνα να καταρέυσει σηνα πληρώσει όσα για το ποδόσφαιρο για να πάρει Ζοτς και ήδη φτασμένους παίκτες. Δεν το έκανε (εντάξει Ρούντι και Ροντριγκεθ είναι φτασμένοι αλλα η λογική της ομάδας είναι άλλη) και δικαιώθηκε. Περιμένω 20 λεπτά σκυλοκαβγά στο β μέρος, αλλά βλέπω ολυμπιακό μετά το 30 ο Ροντρίγκεθ δεν φτάνει μόνος του αν είχαν και Πριθιόνι θα ήταν για μένα ανικητοι απόψε.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  33. -10 στο ranking ο Σπανουλης. Δεν ειναι τυχαιο που με το που πηγε στο παγκο γυρισε το ματς ο Ολυμπιακος. Εχει πολυ δρομο το ματς ακομα. Πιστευω θα το σηκωσει ο Ολυμπιακος στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους έστειλε όλους ο Σπανούλης,κι εσένα που έτρεξες να το σημειώσεις...
      22 πόντους σε ένα ημίχρονο.
      Στην τελευταία περίοδο 39 πόντους ο Οσφπ,η βραδιά των ρεκόρ..!!

      Διαγραφή
    2. peris ρε συ, πολυ γαυρος εισαι τελικα και εγω νομιζα οτι εισαι Πανιωνιος πως με μπερδευσες ετσι.

      Διαγραφή
    3. Όλα τα πετυχαίνεις γατόνι είσαι...
      Θα ήσουν και πιο μάγκας αν άφηνες και όνομα,αφού από ότι φαίνεται δε μπαίνεις πρώτη φορά,ούτε τυχαία..

      Διαγραφή
    4. δεν γραφω ομως σχεδον καθολου,διαβαζω πολλα σχολια μονο το δικο σου θυμαμαι,ισως γιατι ειναι ευκολο και το θυμαμαι.Δεν ξερω πολλα απο μπασκετ για να χω λογο και να χω νικ νειμ.Μπαινω τακτικα αλλα γραφω σπανια.Γαυρος τελικα, να ξερω, μου αρεσουν τα σχολια που δεν εχουν χρωμα τα θεωρω πιο αντικειμενικα.Σημερα ο Λο ηταν απιστευτος με 31 pir παλι ο Σπανουλης το πηρε και περσι απο Πριντεζη.

      Διαγραφή
  34. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Οτι κι αν γίνει στο τέλος του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πως έχει καταφέρει να τον παιζει έτσι η διαιτησία τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα απέναντι σε ομάδες που παραδοσιακά ευνοούνται όπως Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Μπράβο τους πάντως. Μα το καθαρό κόψιμο στο τέλος του ημιχρόνου να το δίνουν φάουλ για τρεις βολές???? Τι να πω. Και πάλι μπράβο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειδα τον αγωνα, τι εγινε παιδια;;;;Αδικησε την Ρεαλ;;;;η απλα δεν αδικησε τον οσφπ;;;; http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=253&seasoncode=E2012#!boxscore

      Διαγραφή
    2. σε ποναει πολυ...ετσι?

      Διαγραφή
    3. 3.25 εισαι γελοιος ρε,δεν ειδα τον αγωνα ασε που ηθελα να κερδισει ο οσφπ,καλα δεν τρωγεστε ορισμενοι, τι να με πονεσει ρε κομπλεξα;;επειδη πονουσες εσυ πονω και εγω,Εσυ εχεις τρια εχω εξι και η Ρεαλ 8 ποιον κυνηγω εσενα η την ρεαλ αντε κοιμησου.

      Διαγραφή
    4. Συγχαρητήτια...ΑΛΛΑ με τη διαιτησία!
      χαχα απίθανοι είστε μερικοί

      Διαγραφή
  35. Οι υγειείς φίλαθλοι του Παναθηναικού δίνουμε σήμερα συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και ανυπομονούμε να ξαναδούμε και την ομάδα μας στην ίδια θέση.Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν και ευελπιστούμε να απολαύσουμε αμφίρροπους ελληνικούς τελικούς αφού το φάιναλ φορ ως προς το σασπένς τουλάχιστον δεν μας γοήτευσε.

    Υ.γ Πόσο πολύ θα ήθελα να δω στα πράσινα τον Law.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε. Ευχομαι στους ελληνικους τελικους να το παρει ο καλυτερος καθως και να διευρυνθει η ελληνικη τροπιαοθηκη τα επομενα χρονια ετσι για να στειλουμε Ρωσους, Τουρκους, Ισπανους στις γραμμες των τραινων διερωτωμενοι πως οι Ελληνες κανουν αυτα τα πραγματα. Tony Montana, ενας αρρωστος Ολυμπιακος(μονο στο μπασκετ)

      Διαγραφή
  36. Καμία ελλ. ομάδα της Α1 δεν μπορεί να φάει 100 πόντους από τον Οσφπ. Εάν η Ρεάλ έπαιζε στην δική μας Α1 θα έχανε και από τον Ίκαρο. Μην ξεχνάμε ότι ο Παο κέρδισε την Ρεάλ εκτός έδρας αλλά στην έδρα του Ίκαρου έχασε. Άντε να αρχίσει το ελλ φ4 για να δούμε λίγο ποιοτικό μπασκετάκι γιατί με αυτά που είδαμε στο Λονδίνο παραλίγο να ξεχάσουμε και το μπάσκετ που ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εάν η Ρεάλ έπαιζε στην δική μας Α1 θα έχανε και από τον Ίκαρο".
      Καλα εσενα φιλε πρεπει να σε ετσουξε παρα πολυ μαλλον...Περαστικα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 2.42

      θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης παίζεται με πορτοκαλί μπάλα ....
      ο νοών νοείτο

      Διαγραφή
  37. εξαιρετικό στατιστικό πόρισμα το -21 στο +/- για τη ρεάλ στα 9μισι λεπτά που δεν έπαιζε ο ρούντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συγχαρητήρια στον Μπαρτζώκα.
    Δικαίωση για τον καλύτερο έλληνα παίκτη - με διαφορά - της τελευταίας 5ετίας.
    Μπράβο στους Αγγελόπουλους και στον Ολυμπιακό.
    Λυπούμαι που προσπεράστηκε ο Περπέρογλου και που αγνοήθηκε ο Σερμαντίνι. Θα ήταν πραγματικά χρήσιμοι (ίσως ακόμα πιο χρήσιμοι) στην ομάδα μου με το φτωχό φετινό της ρόστερ.
    Οι επιλογές της διοίκησης του ΠΑΟ δείχνουν και τις βαθύτερες αιτίες των αποχωρήσεων, των Σπανούλη-Νίκολας-Φώτση παλιότερα και του Σαρας φέτος.
    Μακάρι να μπορέσουμε να επανακάμψουμε (ευτυχώς που δεν το πήρε η Ρεάλ).
    Από ένα "σκληρό" Παναθηναϊκό (Θοδωρής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΚΛΗΡΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ μην ορκιζεσαι καλε μου.Ο καλυτερος ελληνας παιχτης στατιστικα σημερα δεν ηταν ο καλυτερος παιχτης του γαυρου αλλα ο Λο με 31 ποσοστο αξιολογησεις ενω ο αγαπημενος σου ειχε μονο 13,ακομη και αν εβαλε 22 ποντους.Ο καλυτερος ελληνας παιχτης των τελευταιων χρονων ειναι αλλος που μπορει να βαζει 7 ποντους αλλα κανει ολα τα υπολοιπα.Αστο λοιπον δεν μας πειθεις και μην ορκιζεσαι,χαζοι εδω μεσα δεν ειμαστε.Σκληρε παναθηναικε χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!με εκανες και γελασα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, εγώ το ζηλεύω αυτό. Εσύ πάλι... Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
      Αλλά δεν είναι μπάσκετ αν δεν μπορείς να βάλεις τη μπάλα στο διχτάκι, είναι άλλο σπόρ.
      Θυμίζω δε πως οι ομάδες του Ζότς είχαν ~ 55 διαφορετικά plays στην επίθεση.
      Περί εθνικοφροσύνης δεν έχω να δώσω εξετάσεις και δη σε ανώνυμους. Όσοι διαβάζουν τον Jim γνωρίζουν τις απόψεις μου (μην ντρέπεστε φίλοι ανώνυμοι να δώσετε "ταυτότητα", δεν είναι δα και ονοματεπώνυμο. Για να μπορούμε απλά να συνεννοούμαστε μεταξύ μας στο καλύτερο αθλητικό βήμα της χώρας).
      Θοδωρής.

      Διαγραφή
    3. θοδωρη εισαι παναθα και θεωρεις τον Σπαν τον καλυτερο ελληνα παιχτη;;Επιθετικα ο Σπαν ειναι καλυτερος κανεις δεν το αμφισβητει,οχι ομως ο καλυτερος των τελευταιων χρονων.

      Διαγραφή
  39. Ξέρει, μήπως, κάποιος αν υπήρχε κάποιος λόγος που δεν εμφανίστηκαν ποτέ κάρτες στατιστικής στην οθόνη? Μόνο διάφορα "τσιτάτα" της Ευρωλίγκας για διάφορων ειδών διακρίσεις διαφόρων παιχτών. Μήπως δεν έκαναν σύμβαση με στατιστική υπηρεσία οι Άγλλοι? Και θα το ξανακάνουν το χρόνου στο Λονδίνο το φάιναλ φορ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οπότε ο Ολυμπιακός έριχνε όντως στάχτη στα μάτια των αντιπάλων του όλη τη χρονιά.

    Μπράβο.

    Μετά το repeat του Ολυμπιακού δεν μπορώ παρά να νιώσω πικρία για τον επιδεικτικό σνομπάρισμα που δείξαμε, κατά σειρά, στους Σπανούλη, Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη και Περπέρογλου.

    Η γενιά του 90 έχει τεράστιο ταλέντο και πολύ μέλλον, ελπίζω να το δείξει και σε εθνικό επίπεδο και να τρομάξει την Ευρώπη και τον κόσμο.

    Μπράβο στον Μπαρτζώκα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Εύχομαι και στον Πεδουλάκη τα ίδια και καλύτερα, γιατί έχει δύσκολο έργο, πολύ δύσκολο.

    Πολλά μπράβο στον Σπανούλη, η Ευρώπη είναι ίσως λίγη για αυτόν πλέον. Προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου παίχτης έχω και την επετειακή του φανέλα απλά μου είναι, πλέον, άχρηστη. Του εύχομαι τα καλύτερα και σε εθνικό επίπεδο, γιατί σε διασυλλογικό είναι, at the moment, ο καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οπότε ο Ολυμπιακός έριχνε όντως στάχτη στα μάτια των αντιπάλων του όλη τη χρονιά."

      Φαινεται οτι ο Ολυμπιακός δεν έριχνε στάχτη στα μάτια των αντιπάλων του μονο αλλα σε ολους μας.

      Οταν βαζεις 90 ποντους σε 30' (!!!) και 39 ποντους σε ενα δεκαλεπτο τοτε δεν μιλαμε απλα για σταχτη αλλα για λασπη.

      Τετοια σκορ μονο η Γιουγκοπλαστικα και ο Αρης επι Γκαλη μπορουσαν φτασουν σε τετοιυ ειδους αγωνες.

      Πολυ μεγαλη νικη, πολυ μεγαλο επιτευγμα για το ελληνικο μπασκετ.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. οι 33/42 βολες που βαρεσαν ειναι μεσα στο επιτευγμα;;;

      Διαγραφή
  41. Ανεπανάληπτη ομάδα, μπράβο στον Ολυμπιακό που έχει κουφάνει όλη την Ευρώπη. Μπράβο και στον Μπαρτζώκα, επιτέλους τίτλος για δικό μας προπονητή.

    Δεν είναι ώρα για αναλύσεις τώρα αλλά στον σημερινό τελικό παίζανε δύο ομάδες που παίζουν επιθετικά ένα είδος μπάσκετ που αντιπαθώ πολύ. Παρ'όλα αυτά, ήταν ένα απο τα πιο απολαυστικά final 4 ακριβώς για τον τρόπο που το πήρε ο Ολυμπιακός, πιο cool πεθαίνεις.

    Μεγάλη χαρά για τον κόσμο του Ολυμπιακού, μια μέρα μετά απο την αμηχανία του χθεσινού ποδοσφαιρικού κυπέλου, ελπίζω πραγματικά κάτι να βγει απο όλο αυτό.

    Τεράστια υπόθεση αυτό το back to back με τον τρόπο που ήρθε.

    Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω μιλησει με πολλους γαβρους για το κυπελλο,γελανε και καμαρωνουν, τι περιμενεις αλλιως τι γαβροι θα τανε.Οσοι παραδεχονται οτι ηταν πουστια στο κυπελλο λενε οτι πρωτη φορα ειδανε κατι τετοιο δεν εχει ξανασυμβει χαχαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
  42. Έχει πάρει 3 Ευρωπαικά με 2 ομάδες εκ των οποίων 2 συνεχόμενα με αυτόν ηγέτη.
    Έφυγε από τον Παναθηναικό και άλλαξε τους συσχετισμούς του Ελληνικού και Ευρωπαικού μπάσκετ.
    3 φορές MVP F4 και 1 φορα MVP ευρωλίγκας.
    Όλες άμυνες τον παίζουν ζίου ζίτσου.

    Είναι 2 χρόνια νεότερος από το Διαμαντίδη και ο Παπαλουκάς σταματάει.

    Απλά είναι ο καλύτερος και το ερώτημα είναι που θα φτάσει τις επόμενες 2 χρονιές.

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οι Παπαλουκάς και Περπέρογλου είναι ανώτεροι από τους Σπανούλη και ΔΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολλά μπράβο στον Ολυμπιακό για το ριπίτ αλλά τζιμ θα ξεφύγω λίγο. Θέλω τη γνώμη για τη δήλωση του Πατ Ράιλι που ανήγαγε τον Λεμπρόν ως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών!Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πληρεστερος θα πω εγω. Ο καλυτερος οχι. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  45. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ο ΠΑΟ τον ΟΣΦΠ στους τελικούς είναι να τον αφήνει να προηγείται μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ξεκινάμε.....


    Πριν από οτιδήποτε, θέλω να πω ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ στον Χρήστος Τσαγκούρνη, στον y0zh1, στον George@Manchester και στον Ανδρέα.
    Χωρίς περιττά σχόλια.
    Απλά μπράβο σας και σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συνεχίζουμε...


    Πλέον δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.
    Το ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας της εποχής, φαντάζει πλέον ως ανέκδοτο.
    Ο Παπαλουκάς κι ο Διαμαντίδης είναι δυο υπέροχοι παίκτες.
    Ο Βασίλης Σπανούλης είναι απλά από άλλο πλανήτη.

    Μετά το σημερινό δεύτερο ημίχρονο, μετά τις φετινές του επιδόσεις, μετά το τρίτο mvp final4 βραβείο του, μόνο ένα ζήτημα υπάρχει: μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Νίκο Γκάλη;


    Και κάτι ακόμα. Δεν είναι απλά ο καλύτερος Έλληνας της εποχής μας. Είναι ο καλύτερος παίκτης στην σύγχρονη εποχή της Ευρωλίγκας. Ούτε Μποντιρόγκα, ούτε Σάρας : Βασίλης Σπανούλης κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού να φανταστείς οι Αμερικανοί σκέφτονται μήπως είναι και ο G.O.A.T.

      Διαγραφή
  48. Για την ομάδα και τους παίκτες του ολυμπιακού, τι μας μένει να πούμε;
    Λιοντάρια και ανίκητοι.
    Με μέτριους Παπ και Πρίντεζη και παρόλα αυτά να παίρνεις μια χαλαρή κούπα.
    Τα είπε όλα στη συνέντευξη τύπου ο Λάσο. Δεν μπορεί να καμία κακή κουβέντα για την ομάδα που λίγα λεπτά νωρίτερα του είχε στερήσει την Ευρωλίγκα. Σεβασμός, απλά σεβασμός.


    Επίσης: τουμπεκί μπροστά στον Περπέρογλου.
    Γατούλη τον έλεγαν μερικοί, πρώην κάποιοι άλλοι. Έφτασαν ορισμένοι να λένε ότι ο Ολυμπιακός τον πήρε μόνο και μόνο για σπάσιμο στον ΠΑΟ. Σήμερα πήρατε την απάντησή σας, μια για πάντα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορεστη εισαι γελοιο ατομο για να μην πω τιποτα αλλο,διαβαζω αναποδα απο κατω προς τα πανω,βλεπω συγχαρητηρια παιδιων του Παο και τωρα διαβαζω εσενα με εκπληξη.Ρε γαυρε ποσο προκαλεις;;.Ποσο αλαζονας θεε μου;;;Το οτι ειχατε ευνοικη κληρωση στους 8,το οτι η ΤΣΣΚΑ ηταν απαραδεχτη και μονο που εχανε τις βολες,το οτι Μπαρτσα διαλυθηκε και παιξατε με την αναρχη Ρεαλ,το οτι η διαιτησια εκανε τα στραβα ματια στο σκληρο παιχνιδι σας,αυτο δεν μετρησε καθολου;;;.Συγχαρητηρια και απο εμενα ρε αλαζονα γαβρε για την ομαδα σου η φετινη νικη ηταν καλυτερη και πιο δικαιη απο περσι η αληθεια να λεγεται.Πηρατε παιχτη ετοιμο απο εμας και φτιαξατε ομαδα,ειδατε τωρα που εχετε ομαδα πως παιρνετε πρωταθληματα αξια;;.Τοσο χρονια σας εφταιγε η διαιτησια.ΜΦ87

      Διαγραφή
    2. Μπράβο, ΜΦ87. Μεγαλείο ψυχής.
      Φέτος το πήραμε από ευνοική κλήρωση, η ΤΣΣΚΑ απαράδεκτη (σε πήρε μέσα έξω), η Ρεάλ άναρχη, η διαιτησία μας ευνόησε. Και ήταν και πιο δίκαιο από το περσινό.

      Μπράβο ΒΑΖΕΛΕ

      Διαγραφή
    3. 4,17 και εσενα σε διελυσε μεσα εξω η Μπαρτσελονα και εγω την νικησα δυο φορες με κοντρα διαιτησια.Η αληθεια φαινεται δεν σου αρεσει.Το μεγαλειο ψυχης ειναι ολο δικο σας,πότε ρε ειπατε οτι ειχαμε ομαδαρα μεσα εξω και τα παιρναμε αξια,αντε που τωρα πηρε αξια η σπυριαρα Γιασου γαβρε ξεφτιλα του ποδοσφαιρου ΜΦ87.

      Διαγραφή
    4. Gt dn itan aparadekti i csska???I mipws i diaitisia dn epetrpse to skliro paixnidi????I mipws i real dn einai anarxi???
      To F4 to pirate dikaia alla auto dn simainei oti ta parapanw dn isxuoun...

      Διαγραφή
    5. υ.γ η μηπως ειναι ψεμματα οτι η Ρεαλ ηταν η πιο ευκολη στους 4,η μηπως η Εφες δεν ειχε τα χαλια της τελευταια,κατα τα αλλα σου φταιξε η αληθεια.ΜΦ87

      Διαγραφή
  49. Τελειώνουμε...


    Και για να έχουμε καλούς λογαριασμούς και να ξεμπερδεύουμε μια για πάντα με τύχη, ευνοικές κληρώσεις και λοιπά.


    Δυο χρόνια τώρα, ο ΘΡΥΛΟΣ έχει πάρει 2 πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα Ελλάδος. Για να τα καταφέρει αυτά ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ και άφησε πίσω τους τις παρακάτω ομάδες:
    ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΠΑΟ, Σιένα, ΕΦΕΣ, Μακάμπι, Κάχα Λαμποράλ, Κίμκι, Φενέρ, Μπιλμπάο, Γαλατά, Αρμάνι, Καντού και άλλες.

    Με λίγα λόγια ο ΘΡΥΛΟΣ εδώ και δυο χρόνια κατατρόπωσε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ομάδες. ΟΛΕΣ!

    Και μας αφήνει να αναρωτιόμαστε...
    Μήπως να μας φέρουν τους Miami για να χάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαιξε και με Παναθηναικο στην ευρωλιγκα ο Ολυμπιακος τα τελευταια 2 χρονια; Μαλλον θα μου ξεφυγε

      Διαγραφή
    2. Αχ, μου είσαι απρόσεχτος.
      Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

      Διαγραφή
    3. 10:45 δεν νομίζω να σου ξέφυγαν τα ματσάκια ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στην Ελλάδα όμως έ; Ή μήπως παίζαμε με τον Ικαρο στα lay off;
      Ξαναθυμήσου τα αποτελέσματα

      Διαγραφή
  50. Τελειώσαμε.....


    Ανώνυμε "12 Μαΐου 2013 - 12:57 μ.μ.",
    τώρα που κοιμάσαι είμαι σίγουρος ότι σε τσούζει ένα μέρος του σώματός.

    Βιάστηκες φίλε, βιάστηκες.

    Και 22 πόντοι είναι μεγάλο μέγεθοε για να το αντέξει ο οργανισμός σου.


    υ.γ.
    Ψάχνω τον Παναγιώτη τον Μπούρα.
    Τελευταία φορά εμφανιζόταν σίγουος ότι ο ΠΑΟ θα πάει f4 κι ο ΘΡΥΛΟΣ όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσα κυτταρα του εγκεφαλου σου εχεις ακριβως καψει; Εχεις κανει 5-6 ποστ συνεχομενα λεγοντας ασυναρτησιες. Επρεπε να ερθεις σε αυτο το blog να βγαλεις τα απωθημενα σου;

      Διαγραφή
  51. Παιδιά....κοφτά αυτή τη μαλακια συζήτηση πια... Ξεφτίλα έχετε καταντήσει...όχι κ σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ποιανού το πουλί είναι μεγαλύτερο...έλεος πια!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ρε παιδια μια ερωτηση γιατι μαλλον ειμαι ασχετος ή μαλλον εβλεπα αλλο μπασκετ. Ηταν ή δεν ηταν μεγαλη αδικια για τον Χαινς αυτο το φαιναλ φορ; νταμπλ-νταμπλ στο πρωτο παιχνιδι με 16 Ranking, με διαφορα ο καλυτερος παικτης του ολυμπιακου, δινοντας τρομερες μαχες με τον Κρισιτς. 20 ranking στον τελικο κανοντας τα παντα. και το βραβειο του MVP παει στον... Σπανουλη του 9 και 13 ranking. Τι πινουν στην Ευρωλιγκα και δεν μας δινουν;
    Κωστας Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πρίντεζης και Παπανικολάου ήταν ανύπαρκτοι εχθές, έτσι δεν αποκλείεις τον Παοκ στους 4. Τους ψηλούς του οσφπ (Πάουλ, Χάινς) τους έχει ο Λάζος για κολατσιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Και για πρωινό τί έχει ο Λάζος; Λασμε - Σόφο;

      Διαγραφή
    4. Αυτούς τους έχει για πρωινό ο Μπούκερ και ο Μπόγρης.

      Διαγραφή
  55. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα. Με καθαρό μυαλό μετά τη λήξη του f4, δυο-τρια λόγια για αυτά που είδαμε όλοι. Καταρχήν είμαι ΠΑΟ αλλά κυρίως μπασκετικός. Έχω ζήσει τα πέτρινα χρόνια του ΠΑΟ (με Ιωαννίδη, Σαλονίκη και σία) και δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι εξαιτίας τους έγινα αντι-Ολυμπιακός. Μετά το χθεσινό, όμως, έχω να πω ότι τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τον οργανισμό που λέγεται μπασκετικός Ολυμπιακός. Δηλ. σε παίκτες, προπονητή και προέδρους. Respect, λοιπόν, για το φοβερό κατόρθωμά τους που είναι δέκα φορές πιο σπουδαίο από το αντίστοιχο περσινό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε όλοι να την αναγνωρίσουμε. Εύχομαι η πορεία του Ολυμπιακού να γίνει η αιτία να δημιουργηθεί καθαρά μπασκετικό κοινό της ομάδας. Τώρα μερικές επιμέρους λεπτομέρειες :
    1. Ο Μπαρτζώκας δικαιούται το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας γιατί διαχειρίστηκε ιδανικά εκτός από τα αγωνιστικά και την απίστευτη κριτική που δέχτηκε όλη τη χρονιά. Και είναι και ο πρώτος Έλληνας που πήρε την κούπα.
    2. Οι Αγγελόπουλοι εκτός από την δημιουργία της ομάδας, πιστώνονται και το σεβασμό που τυγχάνει ο Ολυμπιακός από όλη την μπασκετική Ευρώπη και την Ευρωλίγκα. Με χαμηλούς τόνους, χωρίς υπερβολές και κραυγές έχουν εξασφαλίσει την αντιμετώπιση που αξίζει να έχει ο σύλλογος.
    3. Δεν ξέρω αν ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος παίκτης που παίζει στην Ευρώπη ούτε καν αν είναι ο καλύτερος γκαρντ. Ξέρω, όμως, ότι πρόκειται για ένα παιδί που έχει απίστευτη σκληράδα, φοβερή αυτοπεποίθηση και καρδιά λιονταριού. Η πνευματική του δύναμη θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια στις μπασκετικές κουβέντες.
    4. Στα δικά μου μάτια MVP όλης της Ευρωλίγκας (και του F4) είναι ο απίστευτος τύπος που λέγεται Χάινς. Μιλάμε για ένα φαινόμενο του ευρωπαϊκού μπάσκετ που δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τα κατορθώματά του. Συμπληρώνω ότι πρόκειται και για εξαιρετικό χαρακτήρα.
    5. Το ελληνικό μπάσκετ στέκεται στην κορυφή της Ευρώπης παρά τα προβλήματα, την οικονομική κρίση, το κακό πρωτάθλημα και πολλά άλλα. Είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί περισσότερο η ελληνική τεχνογνωσία ώστε και η Εθνική να εκτοξευθεί και η κατάσταση στις ομάδες να βελτιωθεί. Αρκεί να λείπουν οι ειρωνείες και ο χλευασμός των αντιπάλων όπως παρατηρήσαμε χθες από κάποιους σχολιαστές της Nova.
    6. Αποδείχτηκε ξανά ότι τους τίτλους, πλέον, στην Ευρωλίγκα θα τους παίρνουν οι ομάδες και όχι οι παίκτες από μόνοι τους. Αυτές οι εποχές παρήλθαν προ πολλού και απλώς κάθε χρόνο αυτός ο κανόνας θα επιβεβαιώνεται. Δεν αρκεί ο Ρούντι και ο κάθε Ρούντι για να πάρεις τίτλο. Χρειάζονται πολλά περισσότερα σε όλα τα επίπεδα.
    7. Οι Ισπανοί έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν ξέρουν να χάνουν. Οι κακομαθημένες και κωλοπαιδίστικες αντιδράσεις τους είναι αποτέλεσμα του χαλασμένου τους ψυχισμού. Ο μεγάλος δείχνει το μεγαλείο του κυρίως όταν χάνει.
    8. Περιμένω πώς και πώς τους τελικούς των ελληνικών play-off. Νομίζω ότι και όλη η μπασκετική Ευρώπη περιμένει να δει τους τελικούς όπου αναμένουμε πράγματα και θαύματα.
    9. Στα τεχνικά του τελικού, είναι απορίας άξιο πώς ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Ρεάλ παίζοντας στον δικό της ρυθμό. Πριν το ματς πίστευα ότι αν οι ερυθρόλευκοι πάνε το ματς όπως εμείς στα 4 παιχνίδια με τη Ρεάλ, θα είχαν τεράστια τύχη. Αντ’ αυτού είδαμε τον Ολυμπιακό να κάνει ονειρεμένο επιθετικά μάτς για 30’, να βάζει τα μεγάλα σουτ που χρειάστηκαν, να τρέχει στο είτε στο ανοιχτό γήπεδο είτε στο transition και στην άμυνα να υποχρεώνει τους Ισπανούς να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους, μετά το 1ο 10λεπτο. Ο Λάσο μετά το +17 και την επιστροφή του Ολυμπιακού και ειδικά στην αρχή του 3ου 10λέπτου ξεχνάει στον πάγκο τον Σέρχι τον μόνο γκαρντ που μπορούσε να ανταποκριθεί στα προβλήματα που έβαζε η άμυνα του Ολυμπιακού. Ενώ ο Ισπανός κόουτς βλέπει να του φεύγει το ματς, επαναφέρει στο ματς τον Σέρχι, νομίζω στο 28’, όταν όλα είχαν γυρίσει τούμπα. Η θέληση και η πίστη των παικτών του Ολυμπιακού φάνηκε από την προσφορά του 9ου, του 10ου και του 11ου παίκτη. Περπέρογλου, Σερμαντίνι και Άντιτς κάνουν φοβερό ματς. Οι 90 πόντοι του Ολυμπιακού σε 30’ μαρτυρούν ότι αν χρειαζόταν θα έβαζε και 150, αρκεί να κέρδιζε.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπήκα τώρα διαβάζοντας διάφορα σχόλια... διάβασα και αυτό οπότε δεν έχω κάτι να γράψω! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα... μπράβο στον Ολυμπιακό... δεν τον υποστηρίζω αλλά δε μπορώ να μη τον σέβομαι και να γουστάρω το μπάσκετ που παίζει...

      pan.tsak

      Διαγραφή
  56. Από Μαγουλά στο contra.gr

    «Από όλα τα φοβερά και τρομερά επιτεύγματα του Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής, ένα είναι αυτό που αλλάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ: το...μπάσκετ του. Μία ομάδα η οποία κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της και το κάνει με 100 πόντους ανοίγει τον δρόμο που όλοι θέλουμε.

    Αν πέρυσι οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν ένα μοντέλο που μπορεί να σώσει τις περισσότερες ομάδες οικονομικά και αγωνιστικά, αυτό που μας έδειξαν στον τελικό μπορεί να καταστήσει το μπάσκετ περισσότερο δημοφιλές. Ακόμα και στην Αγγλία Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια να επιβληθεί ένα μπάσκετ που άντεχαν να το βλέπουν μόνο οι Μάο Μάο της εξέδρας και οι προπονητές που νικούσαν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης γράφει:

      "Αυτό είναι το μπάσκετ και ο Ολυμπιακός την Κυριακή πήρε εκδίκηση για όλα όσα μας είχαν στερήσει τόσα χρόνια."

      τι σημαίνει πάλι αυτό?

      Διαγραφή
    2. Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Το 2007 πχ στην Αθήνα ο τελικός δεν ήταν Η ματσάρα με ΤΟΥΣ παιχταράδες και ΤΟ σκορ, το 2009 στο Βερολίνο δεν είχαμε ΤΙΣ ματσάρες και ΤΟ θέαμα, το 2010 η Μπαρτσελόνα δεν έπαιξε ελκυστικότατο μπάσκετ και περιμέναμε τον τελικό με τους 100 πόντους για να γίνει δημοφιλές το άθλημα. Ο συγκεκριμένος, βέβαια, είχε γράψει και το οτι ο Ζοτς είναι ξεπερασμένος προπονητής (πριν σηκώσει αλλες 3 Ευρωλίγκες σε 5 χρόνια) οπότε δεν είναι να απορεί κανείς.

      Διαγραφή
  57. Πάντως παλιά λέγαμε ότι η ομάδες του Ομπράντοβιτς παίζουν σκληρή άμυνα στα όρια του φάουλ.

    Η άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα πιο πάνω από αυτό που έπαιζε ο Ομπράντοβιτς, ίσως ανέβηκαν τα όρια του φάουλ δεν ξέρω, πάντως η ένταση της άμυνα που είδαμε στο final 4 ήταν η μεγαλύτερη που έχουμε δει.

    Το ότι οι διαιτητές την άφησαν είναι μεγάλη νίκη των Αγγελόπουλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην παρεξηγηθώ αυτό το μπάσκετ εμένα μου αρέσει, το λατρεύω.

      Έτσι πρέπει να παίζεται ένα τόσο ωραίο άθλημα, με τόση ένταση και ταχύτητα.

      Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιβάλλουν διαιτητές όπως ο Λαμόνικα.

      Διαγραφή
  58. Τι μπάσκετ (και πόσο ...μπάσκετ) θα δούμε στους τελικούς της Α1, αυτό είναι μια άλλη (θλιβερή) συζήτηση...Στο final-4 ευχαριστηθήκαμε μπάσκετ (οι ουδέτεροι), στην Α1 πότε θα γίνει αυτό επιτέλους;

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία ελλ. ομάδα της Α1 δεν μπορεί να φάει 100 πόντους από τον Οσφπ. Εάν η Ρεάλ έπαιζε στην δική μας Α1 θα έχανε και από τον Ίκαρο. Μην ξεχνάμε ότι ο Παο κέρδισε την Ρεάλ εκτός έδρας αλλά στην έδρα του Ίκαρου έχασε. Άντε να αρχίσει το ελλ φ4 για να δούμε λίγο ποιοτικό μπασκετάκι γιατί με αυτά που είδαμε στο Λονδίνο παραλίγο να ξεχάσουμε και το μπάσκετ που ξέρουμε.

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι δε μου απαντάς σοβαρά. Άλλωστε το θέμα δεν είναι να φας 100 πόντους, είναι να βάλεις κι εσύ 90.

      Αναφερόμουν στους κάφρους και τη βία όπως και να'χει.

      arisff

      Διαγραφή
  59. Καλημέρα σε όλους.Πολλά συγχαρητήρια στον οσφπ για την κούπα.Το πήρε στο ρελαντί αυτό το final 4 και μου θύμισε κάπως το τελευταίο ευρωπαικό του παο το 2011 όπου πήγε και δεν ζορίστηκε σε κανένα σημείο από την Σιένα και την Μακάμπι.
    Ο οσφπ έχει βουλώσει πολλά στόματα(ανάμεσα σε αυτά και το δικό μου)και έδειξε πως πλέον το μπάσκετ περνά σε άλλη φάση που την διαφορά την κάνει η ΧΗΜΕΙΑ και η ικανότητα της κάθε ομάδας να δίνει ρόλο μέχρι και στον 11ο-12ο παίχτη της.Για μένα όπως και για πολλούς φίλους εδώ μέσα,mvp του ματς ήταν ξεκάθαρα ο Χάινς.Μεγάλη αδικία που του πήρε το βραβείο ο Σπανούλης(που ήταν καταλυτικός στο 2ο ημίχρονο).
    Αξίζει συγχαρητήρια και ο Μπαρτζώκας που έκανε ματ στο Μεσίνα στον ημιτελικό και πλάκα στον Λάσο στο τελικό.Φάνηκε πολύ διαβασμένος και η ομάδα του ήταν πανέτοιμη σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Εξαιρετικός, σούπερ Ολυμπιακός! Πανάξια κούπα! Δεν έχω λόγια! Κυρίαρχος του Φάιναλ Φορ! Μπράβο, μπράβο, μπράβο! Το Ελληνικό μπάσκετ είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ στην Ευρώπη! Δυο κατά μέρους σχόλια χωρίς ίχνος μομφής για τον Ολυμπιακό αλλά μονάχα για την διοργανώτρια αρχή: 1. Πόσα φάουλ σαν τα δυο back to back του Λασμε έγιναν στους 4 αγώνες του φάιναλ φορ, πόσα σαν τα 3 του Διαμαντιδη? Γιατί κύριε Ρήγα και κύριε Μπερτομεου? 2. Οι Ισπανοί πότε θα μάθουν να χάνουν?

    ΥΓ. Για τον φίλο Ορέστη, μείνε στην παρέα μας και μην εμφανίζεσαι μόνο στις επιτυχίες τις ομάδας σου. Τόσο πολύ οπαδισμος βλάπτει φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, το έχω ξαναπεί και σε άλλο παιδί.

      Γράφω πολύ συχνά, σχεδόν όποτε προκύψει κάποιο γεγονός, αλλά χωρίς να χρησιμοποιώ το όνομά μου, όπως κάνουν και οι περισσότεροι φίλοι του blog.
      Ειδίκότερα όταν θέλω να γράψω κάτι έστω και λίγο σοβαρότερο, αποφεύγω το όνομά μου για ευνόητους λόγους.

      Όταν θέλω να τρολάρω λίγο παραπάνω, σας βοηθάω λίγο...

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλά ρε Ορέστη! Πάντως έχει μια μαζοχιστική τάση η στάση σου αυτή :)

      Διαγραφή
  61. καλημερα σε ολους
    το ηλεκτροσοκ που εκανε το 99 η ζαλγκιρις με το μπασκετ της ταχυτητας χωρις ομως σκεψη,το ακολουθησε το μπασκετ της σκεψης του ομπραντοβιτς αλλα και των μεσινα ιβκοβιτς χωρις ομως τα τρομερα φυσικα προσοντα.
    αυτο ομως το φετινο του ολυμπιακου ειναι ενα μπασκετ που κανει αυτα τα δυο ενα και πλεον μιλαμε για το total basketball.
    το πιο ολοκληρωμενο παιχνιδι που εχει εμφανισει ποτε ομαδα στν ευρωπη,οχι για το αποτελεσμα αλλα για τον τροπο.
    πραγματικα αλλαζει τον χαρτη του ευρωπαικου μπασκετ και κυριως στελνει στον καιαδα ολες τις υπεραξιες που εχουν πληρωθει σε παικτες με αργα ποδαρακια και χωρις πνευμονακια ....τυπου τεοντοσιτς κριστιτς λορμπεκ μπουρουση σχορτσανιτη και αλλων υπερτιμημενων παικτων.
    μπορει να εχω κραξει τον λασο πολυ καθως θεωρω οτι ειναι της πλακας προπονητης,ομως τουλαχιστον αυτος το εχει καταλαβει ο χριστιανος και η ομαδα που εχτισε σε αυτο βασιζοταν.βεβαια χωρις σκεψη!!!
    και αυτο που με τρελαινει περισσοτερο ειναι οτι ολο αυτο ειναι βασισμενο σε ελληνες αθλητες...δηλαδη μεταξυ μας..τους πιο τεμπεληδες σε θεμα εκγυμνασης στον πλανητη.
    μπραβο τους και πρεπει να γινουν προτυπο για ολα τα τεμπελακια ποδοσφαιριστακια που εχουν το μυαλουδακι τους μονο στο φραπεδακι και στα γκομενακια και στο τι θα πουν να γραψει ο φιλος του δημοσιογραφος στη φυλλαδα.και απο προπονηση και φιλοδοξιες μηδεν!!!!!!!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. υ.γ συγχαρητηρια στα παιδια τους παναθηναικους για τα εγκωμιαστικα αληθινα σχολια για τον ολυμπιακο.
    αυτο δειχνει μαγκια και επιπεδο και μονο ετσι θα μπορεσουμε να δουμε και εδω τις ματσαρες παο οσφπ χωρις καφριλικια.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς στα Παναθηναικός - Ολυμπιακός πηγαίνουν οι στρατοί και όχι μόνο οι υγιείς... πόσο ωραία εικόνα θα ήταν στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει όταν θα μπει ο Ολυμπιακός για προθέρμανση να χειροκροτήσει όλο το γήπεδο? καλά ονειρεύομαι και λέω ότι βλέπω..αλλά λέμε τωρα...

      pan.tsak

      Διαγραφή
  63. Tρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα ευρωλίγκα...με το mentality που έχουμε αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει στην εθνική τόσα χρόνια αν υπήρχε ένας τοπ ψηλός δίπλα στους διαμαντίδη -σπανούλη-παπαλουκά.

    Και κάτι άλλο:φέρτε στο μυαλό σας τα 5 εν ενεργεία μεγαλύτερα ονόματα γκαρντ στην Ευρώπη.
    Και τώρα προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που η πρωταθλήτρια ευρώπης δεν είχε έναν από αυτούς στη σύνθεση της...

    συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. manu chao πες αλεύρι...
    η συνέχεια στην ανάρτηση της κατάκτησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τζιμ νομίζω πως με κάρι,ο παο πλέον πρέπει να έχει την κορυφαία τριάδα γκαρντ της ευρωλίγκας.Ας όψεται ο ρήγας και ο μπερτομέου και τώρα θα ράβαμε το 8ο (το 7ο δεν θα παιζόταν καν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα αδέρφια και jim, γεια σας και χαρά σας και μαγκιά σας αλλόθρησκοι "συμπλογκίτες"
    Θα μου ήταν ίσως πιο εύκολο να μη γράψω καθόλου μια και ούτε μπασκετικός καθαρός είμαι όπως οι πιο πολλοί εδώ μέσα απο τη μία,ενώ είμαι και φανατικός πράσινος οπαδός που δε μου αρέσουν οι επιτυχίες του αντιπάλου απο την άλλη.Ομως επειδή φοράω παντελόνια και έχω μάθει να τιμάω τον ΆΞΙΟ νικητή και ας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου, μπήκα στον πειρασμό να πω δυο λόγια και να δώσω και γω απο τη μεριά μου συγχαρητήρια στους κόκκινους φίλους.
    Μια μέτρια ευρωπαική ομάδα (βάσει των αποτελεσμάτων της μεχρι το f4) ξεβράκωσε τους νεόπλουτους ρώσους και τους διαφημισμένους ισπανούς.Γατάκια οι μεν ασόβαροι οι δε.Μιλάμε για το απόλυτο ξεβράκωμα αδέρφια και όταν λέω πως ο Οσφπ ήταν μια μέτρια ομάδα, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο απίστευτο μπάσκετ που έπαιξε και στις κηδείες που έκανε στο Λονδίνο.Δε μου αρέσει που ο Ολυμπιακός το πήρε,είμαι Παναθηναικός άρρωστος και το δηλώνω πάντα, αλλά δε μπορώ να μην χειροκροτήσω και να μην παραδεχτώ το μεγαλείο αυτής της ομάδας που διέλυσε τους αντιπάλους της, έπαιξε απίθανα και έκανε τον κόσμο να χαρεί μπάσκετ.Μπράβο και πάλι μπράβο."Δεν υπάρχει" που λένε κοι οι νεότεροι αυτό που έκανε ο Μπαρτζωκας και οι αθλητές του.Τελεία και παύλα.

    Χωρίς να θέλω να δηλώσω κάποιου είδους μομφή στην επιτυχία του Ολυμπιακού θέλω αν έχετε όρεξη να σχολιάσουμε τα της διατησίας.Είναι εκνευριστικό πόσα βήματα κάνει ο Σπανουλης στην υποδοχή της μπάλας και μέχρι την πρώτη τρίπλα.Φυσικά το κάνουν όλοι οι μεγάλοι γκαρντ αυτό και κυριώς ο Ναβάρο.Χαρακτηριστική φάση για το πόσο αφήνουν αυτό το παιχνίδι οι διαιτητές πλέον, είναι νομίζω το τρίποντο του Σλούκα που του έκαναν φάουλ και πήρε 3 βολες.Πεντακάθαρο φάουλ μεν, 4 βήματα πριν σηκωθεί να σουτάρει. δε.Εκεί αγαπητέ κε Συρίγο που κατά τα άλλα σε συμπαθώ και δεν έχω κάτι να σου προσάψω γενικά όπως κάποιο άλlοι, θέλω πρώτα να σχολιάσεις τα βήματα,κάτι που κάνεις πάντα δηλαδή εκτός μεγάλων αγώνων των ελληνικών ομαδων, και μετά το πεντακάθαρο φάουλ.Τελοσπάντων επαναλαμβάνω πως δε λέω σε καμμία περίπτωση πως ευνοήθηκε εχτές ο Ολυμπιακός, ίσα ίσα που κάποια στιγμή έγινε νομίζω προσπάθεια να γυρίσει στο παιχνίδι η Ρεάλ.(Επιθετικό φάουλ στο Σλούκα, που έγινε τεχνική ποινή για θέατρο, η χαρακτηριστικότερη περίπτωση...)
    Ελπίζω να μην πάρουν έξτρα δύναμη - όπως και πέρσι - οι παίχτες του οσφπ εν όψει τελικών και η ομάδα μου να κάνει ένα μπρεικ ώστε να δούμε τελικούς με νόημα.
    Μπράβο και πάλι στους άξιους πρωταθλητές Ευρώπης, αν ήμουν ολυμπιακός ειδικά μετά το γεγονότα του Σαββάτου που αποτελούν το αποκορύφωμα της τελευταίας δεκαπενταετίας,θα έκοβα οριστικά το ποδόσφαιρο και θα είχα καμάρι μόνο το μπάσκετ, τους μάγκες έλληνες παίχτες του και τους Αγγελόπουλους που είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή όπως οι κατά καιρούς συνάδελφοι τους του ποδοσφαίρου.

    ΥΓ-1 Τι ωραία που θα ήταν και πέρσι και φέτος να μας είχαν αφήσει να παίξουμε τελικό και Φαιναλ φορ αντίστοιχα.....Θα παθαίναμε πράσινοι και κόκκινοι ...μερικές χιλάδες εμφράγματα, αλλά νομίζω θα άξιζε τον κόπο.Κρίμα που δεν ζήσαμε αυτο.Όχι τα εμφράγματα φυσικά, τα παιχνίδια εννοώ... :)

    ΥΓ-2 Φίλε Πανάγο πιες και μια μπύρα στη υγειά μου και ελπίζω στους τελικούς της Α1 να κάνω το ίδιο για σένα ;)

    Καλό μεσημέρι

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού είσαι ρε Human Highlight Meat??? Πού χάθηκες ρε παιδί μου; Και γω χάθηκα βέβαια τις τελευταίες μέρες αλλά εσκεμμένα (γούρια είναι αυτά :p)!

      Μπυρίτσα δεν ήπια αλλά μια βόλτα στο Πασαλιμάνι την έκανα! Θα τη πιω αυτή τη μπυρίτσα στην υγεια σου, για τους τελικούς της Α1 όμως επιφυλάσσομαι!! χαχ

      Χαιρετισμούς και χρόνια πολλά(και στον Madness και στο Νίκο)!

      Διαγραφή
    2. Χρόνια Πολλά Πανάγο! Τρελές χαρές για την ομάδα σου έτσι?

      Διαγραφή
  67. Παιδιά καλημέρα, ξύπνησα σήμερα και ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσω τι είδαμε το τελευταίο τριήμερο. Έγραψα και πιο πάνω οτι το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει, όμως προφανώς, η απόδοση της ομάδας μ'έχει ενθουσιάσει κι εμένα όπως όλους και προσπαθώ με τις λίγες μου γνώσεις να το εξηγήσω αυτό στο κεφάλι μου. Και καταλήγω στις εξής σκέψεις, οι οποίες δεν μου στέκουν ιδιαίτερα καλά, είναι λίγο άγουρες αλλά :

    Πιστεύω οτι είναι ξεκάθαρο οτι ο Ολυμπιακός υπερτερεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε mentality και ψυχολογική διαχείριση έναντι οποιασδήποτε άλλης ομάδας στην Ευρώπη. Αυτό έχει να κάνει πιστεύω με το γεγονός οτι μια ομάδα που έχει βρεί πολύ μεγάλη χημεία στο υλικό της είχε την τύχη και την ευτυχία να έχει δύο προπονητές που την καλλιέργησαν αφήνοντας αυτό το αναρχοαυτόνομο αντάρτικο πόλης να αναπτυχθεί ελεύθερα, χωρίς δεσποτισμούς απο τον πάγκο. Και εξηγούμαι. Ο Μπαρτζώκας δικαίως σήμερα αποθεώνεται γιατι είναι τεράστια η επιτυχία του, όμως η επιτυχία μπορεί να αλλάζει τις εντυπώσεις αλλά δεν αλλάζει την ουσία. Είναι φανερό, ματάκια έχουμε όλοι και βλέπουμε, οτι στη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν μπόλικα κρούσματα απειθαρχίας και ασέβειας των παικτών του προς το πρόσωπο του. Εγώ θυμάμαι τουλάχιστον τέσσερις παίκτες (Σπανούλης, Σλούκας, Άντιτς, Περπέρογλου) που του έχουν ρίξει μερικά γαλλικά (σχήμα λόγου). Παρ'όλα αυτά, επειδή όπως είπα και πριν έχουμε ματάκια και βλέπουμε, είναι φανερό οτι ο Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε την κατάσταση σωστά κι αυτό είναι πιστεύω το σημείο κλειδί για τη φετινή επιτυχία που θα ήταν επιτυχία ακόμα και αν ο Ολυμπιακός έχανε απο τη Ρεάλ, πόσο μάλλον τώρα που την κέρδισε. Τολμώ να πω οτι αυτή η ομάδα, μ'έναν προπονητή δεσπότη θα είχε λιγότερη τύχη. Άρα ένα σημείο κλειδί για μένα είναι η διαχείριση αυτής της τρελοπαρέας σε επίπεδο αγωνιστικής πειθαρχίας και ψυχολογίας.

    Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έδειξε στο final 4 μια ανέλπιστη ωριμότητα στον τρόπο που επιτίθεται. Έγραφα όλη τη χρονιά οτι η ομάδα έχει απελπιστικά λίγες επιλογές στο παιχνίδι της και οτι αυτά τα μπαράζ βομβαρδισμών απο το τρίποντο είναι σίχαμα. Και επιμένω σ'αυτό και πιστεύω οτι αν κατέβαινε ο ΟΣΦΠ στο F4 με αυτό το επιθετικό (μη) πλάνο θα έβγαινε τέταρτος. Μάλιστα πιστεύω οτι ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο όλοι του δίναμε λίγες ελπίδες. Ο Ολυμπιακός όμως στο F4 ήταν πολύ πιο συγκροτημένος επιθετικά και έδειξε οτι μπορεί και αλλιώς και αυτό, παρ'ότι είναι τεράστια μαγκιά του Μπαρτζώκα, είναι ταυτόχρονα και κάτι που δείχνει οτι μέχρι το F4 το είχε παραμελήσει. Κατα τη γνώμη μου, κυρίως λόγω άγχους προσωπικού, μην πειράξω τις ισοροπίες της ομάδας, γίνει καμμιά στραβή και φεύγω βράδυ. Λογικός ο φόβος του Μπαρτζώκα και αν συνυπολογίσουμε οτι ο Ολυμπιακός στερήθηκε τον Μάντζαρη και δεν είχε ψηλό πλην του Χάινς νομίζω καταλήγουμε στο γιατί ο ΟΣΦΠ αδυνατούσε να παίξει για μεγάλα διαστήματα ένα πιο ορθολογικό μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν ο Ολυμπιακός δεν έχει (είχε;) πλουραλισμό στον τρόπο παιχνδιού του, αυτό που πραγματικά πρέπει να ζηλεύει κάθε ομάδα στον πλανήτη είναι ο πλουραλισμός στο ρόστερ του. Κάθε παίκτης του rotation έχει έναν ρόλο, είναι χρήσιμος και πολύτιμος και βοηθάει την ομάδα στο maximum, κι αυτό γιατί ο Μπαρτζώκας δεν προσπάθησε να αναγκάσει τον Antic να ποστάρει, δεν προσπάθησε να κάνει τον Κατσίβελη ή τον Σλούκα slasher (αν και ο δεύτερος πιστεύω οτι μπορεί και πρέπει να το δουλέψει αυτό), αποδέχτηκε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες των παικτών του και αντι να προσαρμοσει αυτούς στην ομάδα, προσάρμοσε την ομάδα σε αυτούς, κι αυτό του πιστώνεται. Πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ παλιά αντιπαράθεση προπονητικών φιλοσοφιών. Εμένα μου αρέσει να προσαρμόζονται οι παίκτες στην ομάδα προσωπικά, αλλά βλέποντας και το αντίθετο να δουλεύει μια χαρά, νομίζω οτι και τα δύο δουλεύουν, αρκεί να ξέρεις να το κάνεις σωστά.

      Το σημαντικό με τον Ολυμπιακό είνια οτι οι παίκτες του είναι αγωνιστές και συνεχώς στα δύσκλο δηλώνονυν οτι μπορούν. Μπορούν να παίξουν με την πλάτη στον τοίχο σαν outsider, μπορούν και σαν φαβορί. Μπορούν σε υψηλό σκορ (Ρεάλ), μπορούν και σε χαμηλό (CSKA). Δεν απογοητεύονται ποτέ σε αντίθεση με την CSKA (που τα παράτησε απο το δεύτερο δωδεκάλεπτο) και τη Ρεάλ (που μόλις έμεινε με 5 πίσω ο πάγκος της θύμιζε κηδεία). Δεν βαριούνται, δεν απογοητεύονται, έχουν πιάσει το νόημα του παιχνιδιού και αυτό είναι τεράστιο ζήτημα αν σκεφτεί κάποιος οτι βάσει των χρημάτων που παίρνουν, με εξαίρεση τον Σπανούλη κανείς δεν θεωρείται πρωτοκλασσάτος παίκτης.

      Επίσης στον Μπαρτζώκα αξίζει credit γιατί τον έχουν κατηγορήσει οτι δίνει χρόνο στους παίκτες του με το χρονόμετρο. Όμως αυτό ίσως να εχει συμβάλει σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε "πνευμόνια" του Ολυμπιακού.

      Εδώ θέλω να πω πως το διαχρονικό πρόβλημα με ομάδες που χτίζονται στο mentality είναι οτι το mentality είναι tricky bastard γιατί ομάδες που ενθουσιάζονται και παθιάζονται και μπαίνουν σε winning streaks εύκολα μπορούν να παρασυρθούν σε κατήφορο απο μια σειρά κακών αποτελεσμάτων. Γι'αυτό και ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε το καλοκαίρι να διορθώσει τα πρόβληματα στο roster του, για να μπορεί να έχει λύσεις ακόμα και σε κακές βραδιές και να κερδίζει παιχνίδια απλά και μόνο με την ποιότητα του, χωρίς να χρειάζεται κάθε βράδυ να κάνει κατάθεση ψυχής.

      Τέλος, θέλω να πω γι'αυτό το μπασκετικό κίνημα του Ολυμπιακού που διαβάζω. Θεωρώ οτι το μπάσκετ δεν θα αλλάξει. Ίσως του χρόνου, κάποιος νεόπλουτος ρώσος ή κάποιος τούρκος προσπαθήσει να φτιάξει ενα καχέκτυπο αυτής της ομάδας. Πιστεύω οτι θα φάει τα μούτρα του. Αυτή η ομάδα δεν αντιγράφεται, είναι μοναδική και είμαστε τυχεροί που μπορούμε να την βλέπουμε. Όμως πιστεύω οτι αυτή η ομάδα της ψυχής, των πνευμονιών και του refuse to lose, θα κατέβει απο τον θρόνο της όταν βρεθεί μια ομάδα που να μπορεί να την ματσάρει σε επίπεδο mentality και να αντιπαρατάξει στην ψυχή του ΟΣΦΠ μια καλοδουλεμένη μηχανή. Πιστεύω οτι τέτοια ομάδα φέτος ήταν μόνο η Barca πριν τον τραυματισμό του Mickeal. Ο Παναθηναϊκός έχει mentality μαχητή, δεν έχει όμως τις δυνάμεις να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Και δεν εννοώ τα πνευμόνια, εννοώ το μέγεθος στο ρόστερ του. Σε κάθε περίπτωση όμως, διαχρονικά, σε βάθος χρόνου το μυαλό κερδίζει το ένστικτο και γι'αυτό πιστεύω οτι ο Ολυμπιακός πρέπει ο ίδιος να αποκαθηλώσει τον εαυτό του φροντίζοντας να κάνει τις προσθήκες που του χρειάζονται για να μπορεί να παίξει πιο ισορροπημένο μπάσκετ.

      ΥΓ : Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που οι τελικοί δεν ξεκινάνε άμεσα. Αλλά πρέπει να εκμεταλευτεί την απόσταση που μεσολαβεί και να δουλέψει πολύ σκληρά για να είναι ανταγωνιστικός. Πιστεύω οτι μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό αν στοχεύσει σε ένα καλό πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ και προστατεύσει την έδρα του. Θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που σπάει εύκολα αν την χτυπήσεις εκεί ακριβώς που είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα, στην ψυχολογία δηλαδή.

      ΥΓ2 : Σόρρυ για το σεντόνι

      Διαγραφή
    2. Χρήστο...βήμα-βήμα έτσι?
      Πρώτα πρέπει να περάσετε εμάς ξεκούραστα αποφεύγοντας μια σειρά 5? παιχνιδιών και πάτε μετά στον Οσφπ.(Φυσικά κι εμείς πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τον Ίκαρο.)
      Στα περισσότερα σημεία σε βρίσκω σωστό ειδικά στο θέμα ρόλων και στο είδος μπάσκετ που είδαμε χθες.Το nba προσωπικά μου τη δίνει στα νεύρα και γενικά το χθεσινό μπάσκετ το ψιλοσιχάθηκα κάποια στιγμή.Το πράγμα που το έσωσε είναι η ένταση του ως τελικός και το ελληνικό ενδιαφέρον.
      Το ρόστερ του οσφπ για του χρόνου αποτελεί ερωτηματικό.Σίγουρα δεν έχει και όλη την ποιότητα και γενικά πχ.ο άντιτς ήταν ψιλομέτριος όλη τη χρονιά.Κι αν πάρεις έναν κατά πολύ καλύτερο του ως παίκτη που δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη ομάδα και θέλει άλλο ρόλο?(ο άντιτς είναι απλό παράδειγμα)
      Οι 2 ομάδες μπορούν να μας δώσουν μια εξαιρετική σειρά τελικων να τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη...Ο Πάο έχει υλικό να μελετήσει,μπορεί να σταθεί άκρως ανταγωνιστικός και έχει αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να διεκδικήσει τον τίτλο.Πάντως έχει ένα βουνό να ανέβει για να κάνει 3 νίκες απέναντι σε αυτή την ομάδα με την αστείρευτη ενέργεια και τη φόρα που έχει.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα peris. Κι εγώ ανυπομονώ να δω τα ζευγάρια ΠΑΟ-Πανιώνιος και ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, όχι γιατί πιστεύω οτι τα outsiders θα ζορίσουν τους δύο μεγάλους, αλλά γιατί πιστεύω θα φανούν πολλά για την ετοιμότητα ΠΑΟ/ΟΣΦΠ εν'όψει τελικών. Προβλέπω max 1 νίκη για τα outsiders με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπερ της σκούπας. Μακάρι να βλέπαμε τελικό Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, αλλά οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να πούμε οτι είναι ρεαλιστική πιθανότητα.

      Τώρα για το roster του ΟΣΦΠ, οι σαμπάνιες μπορεί να ρέουν ακόμα και κάποιοι παίκτες μπορεί να έκαναν πολύ σοβαρές εμφανίσεις αλλά νομίζω οτι αυτό δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος που φαίνεται μέσα στη regular season και όχι απο δύο παιχνίδια. Θα έβαζα λοιπόν προτεραιότητα να κρατήσω όσους περισσότερους μπορώ απο Σπανούλη/Law/Hines και αναλόγως θα αντικαθιστούσα Antic/Περπέρογλου με κάτι πιο ποιοτικό και πιο ολοκληρωμένο. Ένα τεσσάρι με παιχνίδι κοντά και ένα πιο all around τριάρι. Ακόμα και αν ο Παπ πήγαινε προς NBA, που πρέπει να πάει και πρέπει να επιμείνει κιόλας, κι ας φάει (που θα φάει) και πάγκο, τώρα που είναι νωρίς, όχι όταν θα είναι 27-28, πάλι θα άλλαζα τον Περπέρογλου. Θα κοιτούσα να πάρω ένα τριάρι που να μπορεί να παίξει τον ρόλο του Παπ και θα τον πλαισίωνα με τον Γιάνκοβιτς με αναλογία λεπτών 25/15. Προφανώς θα άλλαζα επίσης τους Powell, Perkins, Μαυροειδή και Shermadini.

      Διαγραφή
  68. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και από εμένα...Το αξίζει και με το παραπάνω...Κατά την γνώμη μου αυτό που χρίζει ιδιαίτερης μνείας και ανάλυσης, πάνω απ' όλα, είναι η προσαρμοστικότητα του Ολυμπιακού σε κάθε είδους μάτς (Σαν τα φίδια προσαρμόζεται σε κάθε είδους έδαφος)..!!Μπορεί να παίξει set παιχνίδι σε χαμηλό σκορ (με ολίγον από transition), μπορεί να παίξει και full transition παιχνίδι με την ίδια ευκολία και to ίδιο winning mentality..Δεν τον φοβίζει κανένα είδους παιχνίδι από τα δύο.. Τώρα να πώ με τη προσμονή περιμένω τους τελικούς της Α1 δεν χρειάζεται..Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα περισσότερα από τα παιχνίδια (4 ή 5) θα πάνε στο ρυθμό του Παναθηναϊκού καθώς δείχνει πως μπορεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό..Τώρα τι θα βγεί από αυτό δεν ξέρω..Θεωρώ πολύ δύσκολη την αποστολή του Παναθηναϊκου..Βέβαια το κίνητρο πρέπει λογικά να χτυπάει κόκκινο αλλά και αυτό δεν φτάνει..Πρέπει σε κάθε μάτς να κρατάει τον Ολυμπιακό στους 60-65 πόντους..Έχω πάντως την εντύπωση ότι μπορεί και από τον Πεδουλάκη να δούμε 1-2 διαφορετικά πραγματάκια, όπως να κυνηγάει ο Παναθηναϊκός το transition ώστε να του αποφέρει περίπου 10 πόντους σε κάθε μάτς..Τέλος πάντων έχουμε καιρό για αναλύσεις..

    ΥΓ: Απ' όσους έχουν δεί το βίντεο με τον χαιρετισμό του Σπανούλη στους παίκτες της Ρεάλ ή ακόμα καλύτερα αν κάποιος ήταν στο γήπεδο, όντως ο Σπανούλης δεν χαιρετάει τον Rudy?

    ΥΓ1: Τώρα γίνεται απόλυτα κατανοητό πόσο άλλαξε την ιστορία το καλοκαίρι του 2010..Ο Παναθηναϊκός καλείται να ρεφάρει γι' αυτό του το λάθος..Το καλοκαίρι 2013 ίσως είναι μια ευκαιρία..Εννοώ Παππά - Γιάνκοβιτς πακέτο..

    ΥΓ2: Jim γνωρίζεις ποιούς παίχτες κοιτάζει ο Παναθηναϊκός για 4άρι??
    coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπερα στην ωραια μπασκετικη παρεα!!
    πολλα μπραβο στον ολυμπιακο απο εναν μπασκετικο φιλαθλο του παναθηναικου.Νομιζω ηρθε η ωρα ολοι οι ελληνες και ειδικα οι φιλοι του ολυμπιακου, που τοοοσο εχουν χλευασει αυτο το υπεροχο αθλημα για χαρη αυτου του σαπιου κατεστημενου που κυριαρχει στο ποδοσφαιρο,να αναγνωρισουμε οτι ΑΥΤΟ ειναι το αθλημα που εμεισ ως ελληνες πρωτοπορουμε,διδασκουμε και γενικα βαζουμε τουσ δικουσ μας κανονες!!!
    για το μονο που ζηλευω πραγματικα ειναι η σκεψη οτι η ομαδα μου θα μορουσε να διεκδικησει 2 ακομη τροπαια(2012,2013) αν η αντιμετοπιση απο τουσ γκρι και γενικα απο τα κεφαλια της διοργανωσης ηταν η ιδια με του ολυμπιακου (μην παρεξηγηθω δε λεω οτι ευνοηθηκε ο οσφπ, απλα του δειχνουν ενα σεβασμο)με αποκορυφωμα τον περσινο ημιτελικο οπου νομιζω οτι απλα ο παναθηναικος ΣΦΑΧΤΗΚΕ!! Νομιζω οτι ο δημητρης γιανακοπουλος πρεπει να το παρει λιγο αλλιως το πραγμα,ασ δει τουσ αγγελοπουλουσ που η ομαδα τουσ εχει το 50-50 και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!
    ps. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΚΗ?? ΟΡΓΙΑ????
    μπραβο και παλι στον ολυμπιακο για τον συγχρονο μπασκετ που επαιξε και που δεν αφησε τη real να παρει ισχυρο κεφαλι στισ κουπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως η Εθνικη δεν εχει ουτε Λο ουτε Χαινς οποτε...

      Διαγραφή
    2. Έχει Κουφό,Καλάθη... οπότε...
      Πέρα απο τις χαζομάρες τώρα όμως,γαμώ την τρέλα μου, αυτή η Εθνική εκτός απτο ότι είναι υπερπλήρης, πρέπει να πάρει κάτι και απο την αύρα του Ολυμπιακού και να κάνει επιτέλους μια επιτυχία.

      Διαγραφή
    3. Το κρίμα είναι να έχεις Ελληνες προπονητές και να παίρνεις τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα Τρινκιερι...

      Διαγραφή
  70. Το μπασκετ στην Ευρωπη αλλαζει κανονες?
    Μη με παρεξηγειτε μου αρεσει αυτη η δυναμικοτητα που βγαζει ο Ολυμπιακος αλλα νομιζω δεν εχω δει στη ζωη μου ομαδα να κανει τοσα φαουλ και να μην της σφυριζονται. Ειδικα ο Χαινς (ο οποιος παρεπιπτοντως πιστευω οτι ηταν ο αληθινος MVP με αμεσως επομενο το Σλουκα)

    Δε το λεω με σκοπο να μειωσω την αξια αυτου που πετυχε ο Ολυμπιακος αλλα διαβαζω δεξια κι αριστερα για το φοβερο μπασκετ, και το μπασκετ που θελουμε να βλεπουμε κλπ κλπ.
    Οποτε? παμε σε κατι τοσο δυναμικο με την ανοχη των διοργανωτων πλεον?
    Γυρναμε σε κατι το οποιο ειναι απολυτως physical?
    Γιατι κακα τα ψεματα ο Ολυμπιακος φαινοταν σαν το Χουλκ που πραγματικα τους καταπινε τους υπολοιπους.

    Εγω εχω αναμεικτα συναισθηματα.. απο τη μια αυτος ο αθλητικος δυναμισμος ειναι ενα φρεσκαρισμα, απο την αλλη δε θελω να βλεπω μια ομαδα γεματη Χαινς που να κερδιζει βασισμενη στα αθλητικα προσοντα και στο ξυλο.

    Εσεις που λετε οτι παμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντολή του μπερτομέου ήταν στους διαιτητές να αφήνουν το σκληρό παιχνίδι για να την πουν στον τράκη.Του χρόνου όμως όταν θα φτιάξουμε ξεχωριστή λίγκα με συμεωνίδη πρόεδρο της κεδ θα σφυρίζονται όλα.Αρχής γενομένης απο τους τελικούς φέτος...
      Το μαχαίρι στο κόκκαλο λέμε.Η πράσινη επανάσταση άρχισε.Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους...

      Διαγραφή
    2. Η τρολιά έχει και τα όρια της και αυτό καταντάει κουταμάρα.Χρησιμοποίησε το μυαλό σου για κάτι πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό και άσε τις εξυπνάδες επιπέδου Γαύρου.Αδικείς τον εαυτό σου και το Iq σου.Σταμάτα να αποδεικνύεις πως και ο πιο έξυπνος και ο πιο μορφωμένος γαύρος γίνεται μπαμπουίνος όταν μιλάει για ερυθρόλευκα και σκέφτεται με κόκκινο τρόπο.Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις ακόμα πιο μισητό το αγαπημένο σου σωματείο και τους φίλους του.Ευτυχώς που δεν είναι όλοι οι φίλοι της ομάδας σου γαύροι αλλά υπάρχουν και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Η φιλοσοφία που σφυρίζουν οι διαιτητές πρέπει να είναι η ίδια σε όλη τη σεζόν και όχι διαφορετική στα φάιναλ φορ. Όπως για παράδειγμα στο ΝΒΑ...η διαιτησία στο φάιναλ φορ θύμισε πολύ αυτή του ΝΒΑ και για αυτό ήταν και ομορφότερο στο μάτι. Αν τώρα το γεγονός αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό να πετύχει τον στόχο του δεν σημαινει ότι ευνοήθηκε και δεν μειώνει την επιτυχία του αλλά δεν μπορείς στα play off να σφυρίζεις διαφορετικα και να κρίνεις αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα γραφικά δεν τα σχολιάζω ίσως θα ήταν καλύτερα να τα συζητήσεις στη θύρα 7 η στη θύρα 13.

      Διαγραφή
    4. Να σας πω δε με ενδιαφερει ποιος την εχει μεγαλυτερη, πραγματικα θα ηθελα καποιος να απαντησει για το αν το Ευρωπαικο μπασκετ μπαινει σε καποια αλλη φαση οδηγουμενος απο αυτο που παιζει ο Ολυμπιακος ή οχι.

      Διαγραφή
    5. Χωρίς τρολιές τώρα(αν και το να βλέπεις μπασκετικούς παναθηναικούς να μιλάνε για διαιτησία είναι άκρως προκλητικό για να ξεκινήσει το τρολάρισμα),οχι δεν πάει πουθενά διαφορετικά το μπάσκετ.Απλά έχουμε μια ανάδειξης νέας γενιάς πρωταγωνιστών με ότι αυτό συνεπάγεται(νιάτα ενέργεια,γρηγορότερα πόδια κτλ).Αλλαγή σκυτάλης ιφ γιου νόου γουατ αι μιν.Οι παλιοί ή έφυγαν ή σιγά σιγά φεύγουν (σίσκα διαμαντίδης παπαλουκάς σμόντις μπατίστ άντερσεν ναβάρο σάρας).
      Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος είναι πιο νέος και πιο γρήγορος θα παίρνει ευρωλίγκες αλλά οι συγκεκριμένοι νέοι και γρήγοροι θα ρίχνουν στις παλιές καραβάνες,γύρους ολόκληρους.Και φυσικά μαζί με τις παλιές καραβάνες πάνε πακέτο και οι άλλοτε κραταιοί προπονητές(ζοτς μεσίνα) οι οποίοι όμως μπορούν να επανέλθουν αν δημιουργήσουν νέους πρωταγωνιστές ή διαχειριστούν αυτούς που ανατέλουν τώρα.

      Και φυσικά μην ξεγελάει κανένα ο τελικός των 100 πόντων.Δεν θα είναι έτσι το μπάσκετ.Απλά η ομάδα που θέλει να θεωρείται φαβορί θα ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να μπορεί να αντεπεξέλθει και σε ανεβασμένους ρυθμούς και όχι μόνο στο ξυλολόι της λιμόζ των 55 πόντων max.(είχα δεν είχα το έριξα το καρφί μου για τον wannabe μποζα του 2013)

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου, αποψη μου είναι ότι έχει μπει από πέρυσι... άλλωστε και ο Παναθηναϊκός κάτι ανάλογο προσπαθεί να φτιάξει ώστε να ματσαρει τον Ολυμπιακό σε αθλητικα προσοντα. Το θέμα λοιπόν κατά την αποψη μου δεν είναι το Physical παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά η χημεία και κυρίως το mentality που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Εκεί θα επικεντρωθούν οι προπονητές από την νέα χρονιά στο να παρουσιάσουν σε αθλητικά προσόντα ομάδες που να μπορούν να ματσαρουν τον Ολυμπιακό που θα υπολείπονται όμως σε mentality και wining spirit. Για αυτό έβαλε τις βάσεις ο Ιβκοβιτς πέρυσι και για αυτό ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να φτιάξει την δική του δυναστεία γιατί απλά θα είναι ένα step μπροστά από όλους τους άλλους.

      Διαγραφή
    7. Ο Σπανουλης δε θεωρειται παλια καραβανα?
      Εγω τον βαζω μαζι με τις καραβανες που ανεφερες, και χθες μια χαρα καθοριστικος ηταν με τα 5 τριποντα την καλαλληλη στιγμη.
      Βεβαια γυρω του οντως ειχε μια "ορχηστρα" γεματη νιατο και μπριο.
      Και επιμενω οτι ο αληθινος πολυτιμοτερος ηταν ο Χαινς.
      Νομιζω οτι ο Ολυμπιακος θα μπορουσε και παλι να παρει το φ4 χωρις τον Σπανουλη. Χωρις Χαινς ομως?

      Επισης η ομαδα του Ολυμπιακου ειναι στην ουσια δημιουργημα του Ιβκοβιτς που ουτε αυτον τον λες πρωτο νιατο.
      Μηπως βιαζεσαι λιγο να αποδομησεις Ζοτς και Μεσινα?
      Αν και ειδικα ο 2ος σαν μου φαινεται οτι πιαστηκε στον υπνο.

      Οσο για τον Πεδουλακη, εχω την εντυπωση οτι η τακτικη του καθοριστηκε σε μεγαλο βαθμο απο το ροστερ του. Θα μου πεις αυτος το διαλεξε, τεσπα δε νομιζω οτι με το ροστερ που ειχε θα μπορουσε να παιξει οπως ο Ολυμπιακος ας πουμε. Εχω μια περιεργεια παντως αν παραμεινει και του χρονου στον ΠΑΟ, αν θα αλλαξει ροτα.

      Διαγραφή
    8. @Νικος
      Σωστος μεν αλλα οσο περναει ο χρονος τοσο θα βρισκονται σημεια που θα αντιμετωπιζεται ο Ολυμπιακος μεχρι να βγει το επομενο big thing.
      Ετσι γινεται παντα.

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ αυτό όμως δεν θα εμποδίσει τον Ολυμπιακό να φτιάξει για τα επόμενα χρόνια την δική του δυναστεία... μέχρι να βρεθεί το επόμενο big thing.

      Διαγραφή
    10. Κάτσε ρε μάστορα,31 χρονών είναι.Ο διαμαντίδης στα 31 του έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του(2011).Απο τότε όμως ούτε aggressive ήταν και σιγά σιγά βάλτωνε γιατί οι γύρω του ήταν 33+.Ο σπαν απο την άλλη έχει γύρω του τον 25αρη χάινς και κάτι καυλωμένα παιδάκια που όταν δεν έχουν εξαντλήσει την ενέργειά τους στην προπονηση,χοροπηδάνε κάνοντας τραμπολίνο στο κρεβάτι του σπιτιού τους.
      Οταν μια γενιά επιτυχημένων φτάνει σε ένα μεταίχμιο ακμής και παρακμής,λογικό είναι οι ρυθμοί να είναι πιο κατεβασμένοι στο παιχνίδι τους.Οταν απο την άλλη εμφανίζεται μια νέα γενιά,ο ρυθμός ανεβαίνει.Δεν αλλάζει το μπάσκετ απλά βρισκόμαστε στην αλλαγή αυτή των γεννεών.

      Ο πεδουλάκης έτσι ήταν σε όλες τις ομάδες του.Στον παναθηναικό άρχισε να αγαπιέται λίγο στη σειρά με την μπάρτσα αλλά τώρα που είδαν πως η μπαρτσελόνα μετά μάικλ ήταν η χειρότερη του f4 με γερόντια που έπαιζαν ζώνες της πλάκας,δεν νομίζω πως θα συνεχίζουν να τον αποκαλούν "ήδη επιτυχημένο" όταν με το ματς μπολ της πρόκρισης στην έδρα του,έχασε την πρόκριση απο αυτές τις ζωνούλες επιπέδου εσκανά και πήγε να χτυπήσει ματς με γυναικεία σκορ...

      Διαγραφή
    11. Εντάξει εδώ Ορέστη (σωστός έτσι?) είσαι λίγο λάθος και άδικος με τον Πεδουλακη.

      Διαγραφή
    12. Οχι δεν είμαι ο ορέστης.

      Διαγραφή
    13. Κρίμα για εσένα (που δεν είσαι ο Ορέστης) αλλά και πάλι άδικος είσαι! Ο Πεδουλακης όπως και να το κάνουμε είχε να διαχειριστεί πολύ πιο δύσκολη κατάσταση και ίσως αναγκάστηκε από τον (λανθασμένο) τρόπο που οικοδομήθηκε η ομάδα να πάει σε αυτό το στυλ παιχνιδιού.

      Διαγραφή
  71. Eιμαι ΠΑΟ μενω επαρχια που σημαινει οτι ειμαι ευκολος για καζουρα και ΝΑΙ δεν ηθελα να το παρει ο ΟΣΦΠ.Δεν μπορω την υποκρισια καποιον που με το ζορι θελουν να με πεισουν οτι στα εξι ευρωπαικα του ΠΑΟ τον υποστηριζαν γιατι ηταν Ελληνικη ομαδα.Ε ΟΧΙ.ΟΧΙ.(Δεν ασχολουμαστε με το μπασκετακι μου ελεγαν).ΤΟΤΕ.Γιατι τωρα ειναι το καμαρι τους.Και εγω τους απαντω.ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.Γιατι το μπασκετ ειτε σας αρεσει ειτε οχι ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΟΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    -ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για αυτο το μπασκετ που ειδαμε απο αυτη την ''
    ΟΜΑΔΑ''
    -Οταν καποιος επενδυει με συνεση και λογικη και οχι για να κερδισει τις εντυπωσεις αργα η γρηγορα αμειβετε.
    - Η λεξη ΗΘΟΣ ειναι ιδια και στο ποδοσφαιρο και στο μπασκετ.Οποτε οι φιλαθλοι του ολυμπιακου πρεπει να αποφασισουν ποιο απο τα δυο προτιμουν γιατι στο ποδοσφαιρο δεν ισχυει..
    -Ελπιζω και ευχομαι το μπασκετ να ειναι πολλα χρονια ακομα στο προσκηνιο γιατι πρωσοπικα με συγκινει πολυ περισσοτερο απο οτιδηποτε.
    -Ας σταματησετε επιτελους καποιοι να συκγρινετε παιχτες.Και ειδικα οταν ειναι κορυφαιοι στο ειδος τους.
    ΥΓ. ΤΖΙΜ περιμενω πως και πως την περιοδο μεταγραφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ευρωλίγκα των άδειων εξέρδων,της διαιτησίας και της ντόπας.Πέθανε και το μπασκετάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Παιδιά επειδή πάντα έχει αξία και η άλλη πλευρά, αυτή των ηττημένων που πάντα πρέπει να τους σέβεσαι, δείτε εικόνα απο τα αποδυτήρια της (μισητής) CSKA με τον αποχαιρετιστήριο λόγο του δικού μας Θοδωρή Παπαλουκά που ευχαριστεί τον Μεσίνα για τις ευκαιρίες που του έδωσε στην καρίερα του.

    http://www.youtube.com/watch?v=qrgumvXvqYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αν δεν υπήρχε ο ντούντα θα βλέπαμε τι ομάδα θα έφτιαχνε ο μεσίνα πάλι και ο θοδωράκος αν θα ήταν παίχτης ευρωλίγκας.Αλλά έτσι είναι η αχαριστία.Επειδή του φόρτωνε γκάζια για τα καραγκιοζιλίκια του ο παππούς,τον διέγραψε.Ξέχασε πως αυτός τον πήρε απο τα αζήτητα στην τσσκά και έφτιαξε την ομάδα στην οποία ο θοδωρής μεγαλούργησε.Είναι σαν να λέει ο μάντζαρης για τον μπαρτζώκα και να μην αναφέρει ούτε σε μια γραμμή τον ντούντα

      Καλά το είπαν οι αγγελόπουλοι πως κάποιοι ήθελαν να γίνουν πλούσιοι και άλλοι να πάρουν ευρωλίγκες.Στείλτους στη σύνταξη όλους θρυλάρα.Ενας ακόμα έμεινε(και παίχτης και μήνας που πιθανότατα θα το ανακοινώσει)

      νέμεσις

      Διαγραφή
    2. Αυτά που είπαν μέσα στη μέθη της νίκης τους, κατ' εμέ, είναι πολύ άσχημα.

      Διαγραφή
    3. Ασχημα μπορεί να τα κρίνεις εσύ,εγώ ή ο χ,ψ περαστικός που είναι στην απέξω.Αυτοί έκαναν απευθείας τις διαπραγματεύσεις και τον ζούσαν 3 χρόνια καθημερινά.Οπότε καταλαβαίνεις πως κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

      Διαγραφή
    4. Και ποιός είναι ο παίκτης που είναι 'ένας ακόμα' (ένας ακόμα τι;) και θα το ανακοινώσει σ'ένα μήνα;

      Πάντως οι Αγγελόπουλοι και όλοι οι -όπουλοι αυτού του κόσμου καλό είναι να μάθουν οτι το μπάσκετ το παίζουν οι αθλητές και σαν τον Παπαλουκά αθλητές είναι λίγοι, οπότε βάζουμε το χεράκι μας στην τσέπη και τους πληρώνουμε τα χρωστούμενα και κάνουμε και τουμπεκί αντί να θίγουμε ανθρώπους και υπολήψεις για να αποφύγουμε να παραδεχτούμε τα δικά μας λάθη.

      Διαγραφή
    5. Αφού γράφω "κατ' εμέ"! ;D

      Διαγραφή
  74. Αντιτοπινγκ έγινε εχθές και εάν ναι σε ποιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Γιάχο και τους βοηθούς του,βρέθηκαν τίγκα στο THC και γι αυτό δεν έβλεπαν μπροστά τους..
      ΥΓ όταν θες να απαξιώσεις κάτι χωρίς κανένα λόγο πλην του τυφλού οπαδισμού γίνεσαι γραφικός.
      ΥΓ2 Καλωσορίστε την ομάδα που έχει όλα τα potentials να δυναστεύσει την Ευρώπη και να δημιουργήσει νέους εφιάλτες στους αντιπάλους της..Ή αλλιώς βρείτε τρόπο να χάσει ο Ολυμπιακός-ο γρίφος για τα επόμενα χρόνια..

      Διαγραφή
  75. Kαι μια "μικρή" ανάλυση.
    1)Ένα από τα πιο περίεργα ευρωπαικά παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει,πόσω μάλλον τελικός.
    Η Ρεάλ μπήκε πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι.Χτύπησε με τα τρίποντα της με μια no fear attitude και βλέμμα κατευθείαν προς το καλάθι.Άμυνα προσαρμοσμένη πάνω στις ανάγκες του οσφπ,τον ανάγκασε σε λάθη κι έτρεξε το γήπεδο.Από την άλλη ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή διάθεση να ακολουθήσει το ρυθμό της ρεάλ και να μην παγώσει το παιχνίδι.Ο λο έπαιρνε τις αποφάσεις για το αν,πότε και πώς θα τρέξει ενώ είδαμε μεγάλη εξάρτηση από τον σπανούλη.Ο αρχηγός έβγαινε πολύ μακριά από το καλάθι και πίσω από τα σκριν έτοιμος να απειλήσει.Οι αντίπαλοι συνήθως σε μια κυκλική διάταξη που έμοιαζε με 4-1 εμποδίζοντας τις passing lanes(σωστά το είπα τζιμ?) των πρωταθλητών και τις εισόδους του σπανούλη που συχνά οδηγούσαν σε σπλιτ άουτ.Έτσι ο λαρισαίος μετά από το σκριν είχε διάδρομο να μπει...Όμως εκεί τον περίμενε η μαδριλένικη άμυνα να σφίξει και να τον κυκλώσει με τον μπέγκιτς να τον περιμένει μέχρι μέσα και να τον κόβει.Χαρακτηριστικές φάσεις με τον σπανούλη να παίρνει βήματα να ξεκινήσει,να ψάχνει την πάσα και τους παίκτες της ρεάλ να της κλείνουν όλους και να τον αναγκάζουν να πάει σε άτσαλο τζαμπ σουτ-λέι απ.Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε μπει μουδιασμένος στην άμυνα δίχως σαφή προσανατολισμό και βλέποντας τα σουτ των μαδριλένων να μπαίνουν βροχή και να σπάνε την ψυχολογία του δίνοντας μεγάλη διαφορά στη Ρεάλ.Στο δέυτερο δεκάλεπτο περνάει μπακόρτ των σλούκα κατσίβελη.Και πάλι διαβασμένη η άμυνα της ρεάλ πάνω στον σλούκα και το πικ ν ρολ του με τον χάινς.Παρόλα αυτά λίγη τύχη από σουτ του άντιτς,η ψυχρότητα του περπέρογλου και η ικανότητα του κατσίβελη να δημιουργήσει ρήγματα στην απροετοίμαστη ρεάλ βοηθούν τον Οσφπ να μειώσει..Η ένταση της άμυνας του ολυμπιακού ανεβαίνει.Διαφορετικές τεχνικές άμυνας πάνω στη ρεάλ ώστε να χαλάσει το μυαλό της και να μην της επιτρέψει σταθερό ρυθμό.Διάβασμα των μπακντορ πλεί της,δυναμικές έξοδοι του χάινς σε σημείο αλλαγής στα σκριν,flash and recover(ελπίζω κι αυτό σωστά) με τον άντιτς,καλό χετζ άουτ από σερμαντίνι να κλείσει την εύκολη πάσα.Η ρεάλ βρήκε κάποιες λύσεις,ειδικά τα 4άρια-5άρια της συνεργάζονται πολύ ωραία σε μικρό χώρο,ενώ επωφελήθηκε από συνεργασίες ροντρίγκεθ μετά από πικ ν ρολ και κοψίματα από τη baseline των ψηλών αλλά ο Όσφπ είχε ήδη γυρίσει το παιχνίδι.Η ρεάλ αντιμετώπισε επιθετικά τα πικ ν ρολ του ολυμπιακού(όχι από σπανούλη) με χετζ άουτ και έστελνε βοήθεια όταν πέρναγε η μπάλα στον χάινς.Ο οσφπ με μεγάλη ψυχραιμία γύρισε τη μπάλα και βρήκε τον εκάστοτε ελεύθερο παίκτη που μπορεί να έκλεινε μέσα στο καλάθι..Βέβαια το ματς είχε αρχίσει να ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός τελικού και βλέπαμε πολύ τρέξιμο,ξύλο και αιφνιδιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 2)Στο 2ο ημίχρονο:Εστιάζουμε κατευθείαν στο σημείο αναφοράς.Ο Σπανούλης γυρίζει από τα αποδυτήρια έχοντας διαβάσει το τι πρέπει να κάνει...Η Ρεάλ δεν ήταν διατεθειμένη να τον αφήσει να δημιουργήσει απο πικ ν ρολ,να μπει μέχρι μέσα,να διεισδύσει να πασάρει.Ο Σπανούλης καταλαβαίνει ότι σήμερα πρέπει να σουτάρει..Μετά τα σκριν έχει το τζαμπ σουτ,αποφασίζει κυνικά να τα πάρει το ένα μετά το άλλο και και δικαιώνεται δείχνοντας ότι μπορεί να μιλήσει κι έτσι.(παίκτης που γενικά αν είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και πιο καλή επαφή με το καλάθι από μέση απόσταση,θα ήταν αξεπέραστος..)Ο Οσφπ αρχίζει να πιέζει στην άμυνα σαν βόας,στα όρια (ή και πέρα από αυτά) του φάουλ.Καταφέρνει πολύ σωστά να κόψει τις εισόδους του ρούντι στέλνοντας τον χάινς αμέσως μετά από το σκριν πάνω του με τον ισπανό να αδυνατεί να τελειώσει τις φάσεις ή να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι,μιας και είχε την επιλογή της ελεύθερης πάσας.Κάπου εκεί αρχίζει ο Οσφπ να μοιάζει ασυναγώνιστος.Ο σπανούλης πάτησε το κουμπάκι,ο λο που είχε καθοδηγήσει εξαιρετικά στο 1ο ημίχρονο εκμεταλλεύεται τη μισή ευκαιρία για τρανζίσιον,και δίνει ρεσιτάλ από σωστές επιλογές διαβάζοντας την άμυνα της ρεάλ και πηγαίνοντας στην αγαπημένη του κίνηση όντας εξαιρετικός penetrator.Το πάθος και η σιγουριά στα σουτ των ερυθρολεύκων(βλ.σλουκας) αρχίζουν να δημιουργούν μεγάλη πίεση στη ρεάλ,η οποία κρατιόταν στο ματς από την αθλητικότητα της(που οδηγούσε σε φάουλ του οσφπ και βολές) και το σκορ από τον ρούντι.Ελάχιστη εμπλοκή του λάσο στην εξέλιξη,δεν προσπάθησε να ηρεμήσει το ρυθμό να στοχεύσει καλύτερα τα όπλα του να βρει σαφείς επιθετικές κατευθύνσεις.Το ζον πρες και η άμυνα με τον σλότερ ψηλά να πιέζει και μια 4άδα σε διάταξη 2-2 πίσω άνοιξαν ακόμα πιο πολύ το ρυθμό,έστειλε σε κακές επιλογές τους ερυθρολεύκους,αλλά δεν απέδωσε τα μέγιστα.
    Στην 4η περίοδο,ήταν που μίλησε το μεγάλο mentality και η ψυχή της ομάδας.Μεγάλα σουτ από περπέρογλου και σλούκα.Αλλαγή τακτικής από ρεάλ,δε θέλησε να δώσει άλλα σουτ στο σπανούλη και ο έλληνας γκαρντ δημιουργεί 2 ισάριθμα ρήγματα που καταλήγουν σε 3ποντο περπέρογλου και καλάθι του άντιτς μετά από πάσα παπ.Γενικά οι επιλογές-αποφάσεις των παικτών του Οσφπ,από τους γκαρντ ώς τους φόργουρντ και τους σέντερ άγγιξε το τέλειο.Η χημεία και το εξαιρετικό teamwork των ερυθρολεύκων ήταν αυτό που έδωσε το κάτι παραπάνω στην τελευταία περίοδο.Ο οσφπ στο τέλος απλά δάγκωνε.Σούταραν με εξαιρετική αυτοπεποίθηση,άλλαζαν τη μπαλα με μεγάλη σιγουριά,έτρεχαν στον αιφνιδιασμό,έβγαζαν λαγούς από τον πάγκο μέχρι και τον σερμαντίνι.Μεγάλη διαφορά από τη ρεάλ στο γεγονός ότι δεν είχε τα γκαρντ να βγάλουν τη σωστή πάσα,να διαβάσουν σωστά το παιχνίδι και γενικά από τη στιγμή που ο Οσφπ αντίθετα με τη μπάρτσα είχε το βάθος και την αντοχή να παίξει σε τέτοιο και πιο γρήγορο ρυθμό οι Μαδριλένοι στέρεψαν από λύσεις και απόθεμα ενέργειας.(πνευματικής)Το σουτ του σπανούλη απλά υπογράφει την ατέλιωτη clutch φαρέτρα των ερυθρολεύκων σκοτώνοντας τη βασίλισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. 3)Στα individual:Παπ και πρίντεζης αντιμετωπίστηκαν σωστά(ο ένας δεν πήρε τα ελεύθερα σουτ,ο άλλος δεν βρήκε καλό παιχνίδι στο ποστ) αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι έπαιξαν σωστά για την ομάδα με καλές και σωστές αποφάσεις.Ο δε παπανικολάου πολύ καλός αμυντικά,με τον μπαρτζώκα να τον βάζει φρουρό για τις πάσες στην αδύνατη πλευρά και τον Έλληνα φόργουορντ να τα πηγαίνει εξαιρετικά.
    Μεγάλο φάιναλ4 από σλούκα.Σούταρε με μοναδική αυτοπεοίθηση,έδειξε σπουδαία guts,πήρε σωστές αποφάσεις και ήταν από τους καλύτερους στην άμυνα.Ο λο σπουδαίος πάικτης,απίστευτη πηγή ενέργειας και ταλέντου στην περιφέρεια,έδεσε άψογα με τον σπαν.Ο αρχηγός είχε τη μοναδική δύναμη να βγει στο ημίχρονο και από το 0 να φτάσει στο +22 κάνοντας ένα απίστευτο δεύτερο μισό.Μεγάλος παίκτης-βαθιά υπόκλιση.Ο Περπέρογλου έδωσε σε όλους και σε εμένα μια απάντηση με φοβερή παρουσία,καλή άμυνα και προσήλωση,μοναδική αξιοπιστία στα σουτ.Φοβερό ότι σε αυτό το σημείο της χρονιάς στάθηκε σαν βασικό μέλος της ομάδας και ακόμα πιο μπροστά από παπ.Ο άντιτς για άλλη μια φορά παρών σε μεγάλο ραντεβού.Παίζει όποτε χρειάζεται,δένει εξαιρετικά με χάινς,βράχος και σταθερός σε πολλούς τομείς.
    Για τον χάινς δε χρειάζεται να πούμε τίποτα...Φοβερή αίσθηση του χώρου,μαχητική νοοτροπία,τελειώματα και δέσιμο με την ομάδα.Εξαιρετικά σημαντικό ότι ακόμα και κατσίβελης-σερμαντίνι έπαιξαν ρόλο στην επιτυχία.Ο Σερμαντίνι εξακολουθεί για μένα να αποτελεί πολύ καλή λύση για 10 λεπτά.
    Πολλοί είχαν κρίνει τον μπαρτζώκα για το μεγάλο rotation,τεράστια προσωπική νίκη του Έλληνα προπονητή για την ψυχολογική δουλειά με τους παίκτες,την στάση στο παιχνίδι,τις επιλογές με τη συμμετοχή των παικτών.Σπάει την αντίληψη ότι το ρόστερ κλεινει στους 8-9 στα μεγάλα ματς με ηχηρό μήνυμα και εξαιρετική απόδωση ρόλων στους παίκτες-συνέχεια της δουλειάς του ντούντα.Μεγάλο μπράβο και σε αυτόν.
    Για τη Ρεάλ θα αναφερθώ πιο μεμονωμένα σε άλλο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Διαβάζω σχόλια και σκέψεις, εδώ κυρίως, και θέλω να τονίσω μια-δυο σημαντικές παραμέτρους.
    1. Ακόμα και τώρα κάποιοι θεωρούν ότι το επίτευγμα του ΟΣΦΠ είναι έργο Ντούντα. Θα τρελαθούμε, τελείως; Ο Ντούντα πήρε πέρυσι μια ομάδα που μέχρι το Γενάρη δεν βλεπόταν. Με τις αλλαγές των Ντόρσι-Λο, που εν πολλοίς επέβαλλαν οι Αγγελόπουλοι, ο σοφός ανακατεύει την τράπουλα και αλλάζει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας. Επίσης, μέχρι να τραυματιστεί ο Κατσίβελης, ο Σλούκας αγνοείται επιδεικτικά. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα αρχίζει να παίζει κανονικό μπάσκετ και στην Πόλη απογειώνεται. Η κούπα, όμως, προήλθε και από την αυτοκτονική διάθεση Καζλάουσκας-Σφαιρόπουλου και παικτών ΤΣΣΚΑ. Φυσικά ο Ντούντα έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία του 2012 και συνεισφορά στην επιτυχία του 2013, μόνο όμως ως προς την ενηλικίωση των πιτσιρικάδων και το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης της ομάδας. Το φετινό είναι έργο κυρίως του Μπαρτζώκα ο οποίος είχε μια ομάδα με απουσίες (χωρίς Μάντζαρη-Ντόρσι), με το Σπανούλη να έχει ένα δίμηνο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και επιπλέον την αύρα της αμφισβήτησης να είναι μονίμως παρούσα. Αν το φετινό άθλο τον έκανε άλλος (π.χ. Ζοτς, Ντούντα, Μεσίνα, Μπλατ, Πέσιτς, Πασκουάλ κλπ) θα ακούγαμε ΤΙΣ υπερβολές, ΤΟΥΣ επαίνους, ΤΟΥΣ διθυράμβους. Ε, λοιπόν η μαγκιά είναι του Μπαρτζώκα και όχι του πνεύματος του Ντούντα. Έλεος…
    2. Σε συνέχεια του παραπάνω, ο ΟΣΦΠ κέρδισε δύο ματς παίζοντας σε δύο διαφορετικά στυλ μέσα σε 48 ώρες αλλά κυρίως παίζοντας σε ρυθμούς που θεωρητικά ευνοούσαν του αντιπάλους του. Μία ομάδα που την Παρασκευή περιορίζει την ΤΣΣΚΑ στους 52, 48 ώρες μετά παίρνει το σκαλπ της Ρεάλ βάζοντας 100 πόντους!!! Η προσαρμοστικότητα της ομάδας είναι ασύλληπτη και η δυνατότητά της να παίζει σε κάθε στυλ δυσεύρετη. Και αυτό είναι έργο κυρίως του κόουτς.
    3. Οι Αγγελόπουλοι, προσπαθώντας να δείξουν τον δρόμο και να προλάβουν καταστάσεις, δήλωσαν ότι κάποιοι διάλεξαν τα εκατομμύρια και έφαγαν 20 πόντους. Αυτό το εξέλαβα ως μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες για το επερχόμενο καλοκαίρι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
    4. Η εξασφάλιση του 50-50 από την διαιτησία, δεν είναι μομφή αλλά επίτευγμα της διοίκησης. Από τις κλάψες των πρώτων χρόνων στην Ελλάδα περάσαμε στους χαμηλούς τόνους στην Ευρωλίγκα και να τα αποτελέσματα. Έξυπνος είναι όποιος μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και αναπροσαρμόζει την τακτική του οι Αγγελόπουλοι το κατάλαβαν νωρίς.
    5. Ένα μεγάλο μπράβο στον μεγάλο Παπαλουκά και σεβασμό στην τεράστια καριέρα του.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (1) Συμφωνω απολυτως - οπως τα λες.

      (2) Εστω κι αν δεν φανηκε στο τελικο σκορ, υπηρχε μεγαλη διαφορα αναμεσα στις δυο ομαδες. Ο Ολυμπιακος ριχνει 29 ποντους διαφορα στη Ρεαλ σε 30' δηλ. αν ειχε αρχισει οπως τελειωσε θα εριχνε 40 ποντους διαφορα σε τελικο!

      (3) Δεν νομιζω οτι ηταν για τους υπαρχοντες αλλα για καποιους που εφυγαν για παραπανω λεφτα π.χ. Τεοντοσιτς και για καποιους αλλους που πηραν πολλα εκατομυρια χωρις να δειχνουν οτι τους ενδιαφερε η επομενη μερα π.χ. Παπαλουκας.

      (4) Ενταξει ας μη περιμενουμε απο τη διαιτησια και το Μπερτομεου να προστατεψει τηε Ρεαλ (απλα δεν την αδικησαν). Μη ξεχναμε οτι η Ρεαλ ειναι η μοναδικη ομαδα στην Ευρωλιγκα που κανονιζει τα τηλεοπτικα δικαιωματα μονη της.

      (5) Πραγματι, ειναι κυριος και αξιζει καλυτερης μεταχειρισης απο τα μιντια.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. (5) Και απο τους (πρώην) εργοδότες του. Και απο τους φίλους των ομάδων που έχει τιμήσει με την παρουσία του, προσθέτω.

      Διαγραφή
    3. George, όσον αφορά το 3ο μέρος, προφανώς η ατάκα απευθυνόταν σ' αυτούς. Όμως, και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι Σπανούλης-Χάινς είναι free, οι Αφοί ετοιμάζουν το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις που δεν θα είναι εύκολες. Ο ένας είναι, καλώς ή κακώς, MVP και ο άλλος παίρνει πενταροδεκάρες. Τους λένε, λοιπόν : ''Κοιτάξτε τί έπαθαν οι άλλοι που έφυγαν. Θέλανε λεφτά αλλά από τίτλους τίποτα. Αν θέλετε τρελά λεφτά ο δρόμος είναι ανοιχτός και μπορείτε να τους ακολουθήσετε. Το μοναστήρι να 'ναι καλά. Εμείς αποδείξαμε ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Αν είστε λογικοί μπορούμε να τα βρούμε και να συνεχίσουμε μαζί για το three-peat.''

      77

      Διαγραφή
    4. Χρήστο, εξυπακούεται. Μπορεί ο Παπαλουκάς να μην πήρε τίτλους με τον Ολυμπιακό αλλά δεν ευθύνεται μόνο αυτός. Δεν του αξίζει ο χλευασμός, αν και νομίζω ότι οι Αγγελόπουλοι είναι επηρεασμένοι από την δικαστική τους διαμάχη χωρίς να ξέρω την αντιδικία τους. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ο Θοδωρής επέστρεψε για δεύτερη φορά στον Πειραιά για να εξοφλήσει ένα γραμμάτιο που όφειλε, έτσι το έβλεπε αυτός. Απέτυχε και άκουσε μέχρι ότι δημιουργούσε προβλήματα στο σοφό του οποίου η συμπεριφορά ήταν κάκιστη, ακόμα και κατά την διάρκεια αγώνων. Έχω δει κατσιάδασμα σε αγώνα της Ευρωλίγκας που δεν έχεουν ακούσει ούτε έφηβοι.

      77

      Διαγραφή
    5. νομιζω οτι σε Σπανουλη και Χαινς εκανε περισσοτερη ζημια ο ΠΑΟ. Που αφησε σχεδον ολους τους παικτες να πανε στα "λεφτα" και με ολοκαινουργια ομαδα εξακολουθει να ειναι αν μην τι αλλο ανταγωνιστικος.

      Διαγραφή
  79. oi pextes tis real itan pio gatakia ke apo ton aleura eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή