Athlenda

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

EUROLEAGUE FINAL FOUR 2013, LONDON: Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ..



«Έρχεται μια μέρα, όπου η μεγαλειότητα μας, ο εαυτός μας, είναι ανάγκη να περάσει στην αίθουσα του θρόνου  με τους αυλικούς του, το νου και τη καρδιά, για να αποφασίσει πάνω στον καταστατικό χάρτη της  ζωής του, δηλ. να ασχοληθεί με το μέλλον του..»  Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα  στο τέλος του δρόμου..


Αυτό για το οποίο μιλούσαμε όλη τη χρονιά είναι πλέον μπροστά μας. Το φάιναλ-4 του Λονδίνου έφτασε με τον Ολυμπιακό  να είναι η μια από τις τέσσερις ομάδες που έμειναν όρθιες και θα πολεμήσουν στο «νησί» για τον τίτλο.. Πάμε γρήγορα να δούμε τα ζευγάρια και να δώσουμε τις δικές μας εκτιμήσεις..

ΤΣΣΚΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Το ζευγάρι του περυσινού τελικού, του οποίου και μόνο η θύμηση ανάβει φωτιές  στον αυριανό πρώτο ημιτελικό. Οι Ρώσοι έζησαν μια πολύ δύσκολη στιγμή πέρυσι, παίζοντας το ρόλο του δράκου στο παραμύθι των ερυθρολεύκων και είναι σίγουρο ότι περιμένουν πως και πως το τζάμπολ των 7:00.. Βέβαια ο Μεσίνα δεν είναι ο οποιοσδήποτε.. Ξέρει  ότι πρέπει να προστατέψει τους παίκτες του από την παγίδα της εκδίκησης που μπορεί να απολέσει την αυτοκυριαρχία σου εύκολα.


-Πάμε λοιπόν στον Ολυμπιακό.. Θα είμαι ευθύς.. Στα δικά μου μάτια η ΤΣΣΚΑ θέλει «ιδέες» για να νικηθεί. Ιδέες  και (ως έναν βαθμό) ρίσκο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπεί αύριο στην Ο2 Αρίνα για να κάνει ΘΟΡΥΒΟ. Θ Ο Ρ Υ Β Ο … Ποτισμένος από το ΝΟ FEAR attitude του UNDERDOG και ωθούμενος από την αύρα που βγάζει ο χαρακτήρας της ομάδας. Μη σας παραμυθιάζει κανένας. Η ελληνική ομάδα είναι αουτσάιντερ απέναντι στους Ρώσους ασυζητητί, ότι και να δηλώνουν παίκτες-προπονητές κτλ. των δύο ομάδων.  


Αύριο λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μπεί και να παίξει συμβατικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες του ή τουλάχιστον δίνει το τιμόνι στον αντίπαλο. Δεν ξέρω αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι έτοιμος να ρισκάρει. Δε το συνηθίζει άλλωστε. Θέλω όμως να πιστεύω ότι θα έχει ετοιμάσει «κάτι», κάποια adjustments που μπορούν να βάλουν τον αντίπαλο σε σκέψη, γιατί  αλλιώς ο αντίπαλος θα διαβάσει-αποκωδικοποιήσει και εν τέλει στραγγαλίσει την ελληνική ομάδα.. Για αυτό και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάση θυσία ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ σε ότι κάνει από την πρώτη στιγμή στο παρκέ. Μόνο έτσι μπορεί να μετατρέψει τα σημεία που αδυνατεί σε πλεονεκτήματα..

-Τίθονται πολλά ερωτήματα για το πώς οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τις oversized lineups που λανσάρει ο Μεσίνα, όμως εγώ θα πω ότι ο Ολυμπιακός –επιλέγοντας σωστά που και πότε θα ακολουθήσει- μπορεί να γυρίσει υπέρ του αυτή την κατάσταση. Για παράδειγμα δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάει ο Πρίντεζης (ο οποίος μπορεί) στο «3» για να ακολουθήσει η ελληνική ομάδα το αντίστοιχο σχήμα του Μεσίνα με τον Κριάπα στην περιφέρεια. Δεν  έχει μάθει να παίζει ο Ολυμπιακός έτσι (σε αντίθεση με τους Ρώσους) και δε θα είναι λειτουργικός. Αντίθετα θα μπορούσε να ματσάρει τον Κρίστιτς στο «4» με τον Χάινς δίπλα στον Πάουελ, με τους δύο Αμερικανούς να αλλάζουν θέσεις στην επίθεση. Η απουσία του Μάντζαρη είναι μεγάλη (ειδικά στην ποστ άμυνα) και ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να επιλέξει ποιος από το βασικό μπακόρτ του θα «φάει» συνεχές ποστάρισμα αρχικά. Ίσως να αλλάξει τον αρχικό παρτενέρ του Σπανούλη λοιπόν. Γιατί ο Λο παραείναι σημαντικός σε αυτό το ματς για να φορτωθεί με γρήγορα φάουλ..


Φυσικά ανάλογά ερωτήματα έχουν και οι Ρώσοι με τον Μεσίνα να ετοιμάζει μάλλον ψηλό παίκτη πάνω στον Σπανούλη (Μίτσοβ) ενώ ο Ιταλός σκέφτεται εάν το δάσος χεριών που θα παρατάξει (Κάουν-Έρτσεγκ-Κριάπα) θα «κόψει» το παιχνίδι του Πρίντεζη τριγύρω από το ζωγραφιστό. Η γνώμη μου είναι ότι η «αρκούδα» ματσάρει καλύτερα με τον αντίπαλο της με μια πιο ορθολογική πεντάδα (με Κριάπα στον Πρίντεζη, αν και τοποθετώντας τον στο «3» ο Μεσίνα γνωρίζει ότι θα έχει λιγότερη φθορά).

-Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης  θα είναι η άμυνα του Ολυμπιακού στο βαρύ σασί της επίθεσης του Μεσίνα, την post offense της ΤΣΣΚΑ.  Γενικά οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν σε υψηλά στάνταρντς  στο αμυντικό κομμάτι τον τελευταίο καιρό και είναι σε καλό φεγγάρι, όμως στο συγκεκριμένο κομμάτι (ποστ) θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ελίτ της Ευρώπης. Η ΤΣΣΚΑ «παράγει» από το ποστ δημιουργώντας και εκτελώντας  με συγκεκριμένη διάταξη κάθε φορά. Ποστάρει με πολλούς παίκτες, σε όλες τις θέσεις της πεντάδας εκμεταλλευόμενη το μέγεθος της σαν ομάδα. Ο Κρίστιτς, οι Μίτσοβ-Ουίμς, και μετέπειτα ο Κάουν με τον Κριάπα  είναι οι παίκτες που διακρίνονται περισσότερο εδώ.

Επειδή λοιπόν η ποστ άμυνα χωρίζεται σε δύο κομμάτια/περιόδους, αυτήν που αμύνεσαι για να μη μπεί η μπάλα στο ποστ , στην οποία οι ερυθρόλευκοι είναι αρκετά αποτελεσματικοί φέτος,  και αυτήν κατά την οποία η μπάλα βρίσκεται στο ποστ , όπου η ομάδα έχει σημαντικό πρόβλημα. Ειδικά αύριο, θα αντιμετωπίσει «ωμούς» παίκτες του ποστ, όπως ο Κρίστιτς και ο Κάουν οι οποίοι «γράφουν» μαζί 25-30 με 80% δίποντα σε μια απλά ΟΚ βραδιά..


-Ο Μεσίνα έχει χτίσει φέτος μια επίθεση στη Μόσχα, low pace, η οποία εμπεριέχει πολλά σκρινς στο μισό γήπεδο και έχει ως βάση της δομής της τους πολλούς δημιουργούς ταυτόχρονα μέσα σε αυτήν. Η ΤΣΣΚΑ σκοράρει το συντριπτικό ποσοστό των πόντων της από τα 4.5 μέτρα και μέσα, διαθέτοντας ένα πολύ αξιόλογο midrange παιχνίδι (Ουίμς, Κρίστιτς, Κριάπα), ενώ δημιουργεί καταστάσεις από όλα τα σημεία της επίθεσης. Η ομάδα αναπτύσσεται καλύτερα με τον Παπαλουκά, πιο ορθολογικά.
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εστιάσει στο να χαλάσει τις γωνίες πάσας  (passing lanes) των Ρώσων. Πολύ βασικό. Θα καθυστερήσει την επίθεση τους, θα χαλάσει το μυαλό και κυρίως το timing της μόνης ομάδας η οποία βγάζει τόσα πολλά αυτοματοποιημένα plays κάθε βράδυ στο παρκέ. Έχει βάθος ο Ολυμπιακός ώστε να κρατήσει ψηλά το επίπεδο της αθλητικής του ικανότητας καθόλη τη διάρκεια ώστε να επιτύχει εδώ. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υπερέχει του αντιπάλου σε βάθος στη γραμμή των γκαρντς (όπως οι Ρώσοι από το «3» και πάνω) και θα πρέπει να στοχεύσει στο να πιέσει τον Τεόντοσιτς, ο οποίος κατά τη γνώμη μου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι ο παίκτης κλειδί της αναμέτρησης, θετικά ή αρνητικά.


Έτσι νομίζω μπορεί να επιβάλλει έναν πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης στην επίθεση τον οποίο χρειάζεται, μιας και –πιστέψτε με- σε σετ επίθεση δεν είναι εύκολο να σκοράρεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Αντίθετα στο τρανζίσιον, με διεμβολιστές-γκαρντς  όπως οι Σπανούλης-Λο και finisher όπως ο Πρίντεζης η ελληνική ομάδα μπορεί να χτυπήσει, αρκεί να μη φοβηθεί και καταλάβει ότι πρέπει να πάει straight to the hoop αργά.  Βαρόμετρο τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Προαπαιτούμενο θα έλεγα. Δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί μέσα ο Ολυμπιακός χωρίς καλό εξωτερικό σουτ ενώ η φετινή σεζόν έχει δείξει ότι πολλές ομάδες με όπλο αυτό διέλυσαν τον συνεκτικό ιστό της ΤΣΣΚΑ.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 65-35 για την ΤΣΣΚΑ. Εκτιμώ αφάνταστα τον Μεσίνα, παρότι η φετινή ομάδα του έχει δείξει τρωτά σημεία. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει άριστα ότι η ιστορία τέτοιων διοργανώσεων έχει χτιστεί μέσα από outsiders για αυτό και εάν μπεί με επιθετικό χαρακτήρα, σε κάθε του κίνηση, μπορεί να αλλάξει το όλο concept. Μέχρι τότε  η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Ματσάρα και ο δεύτερος ημιτελικός με τις δύο ομάδες να μας έχουν προϊδεάσει για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει, με τις μέχρι τώρα κόντρες τους μέσα στη σεζόν. Η Ρεάλ εντυπωσίασε με την ευκολία που έβγαλε από το δρόμο της την Μακάμπι ενώ η Μπαρτσελόνα  επιβίωσε σε μια εκπληκτική σειρά με τον Παναθηναϊκό.


-Οι Καταλανοί έχουν σημαντικά προβλήματα και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως ο Πασκουάλ θα χειριστεί την παρούσα κατάσταση. Ο Τζαγουάη πιθανόν  να μη μπορέσει να αγωνιστεί στον αυριανό ημιτελικό (μεγάλη απώλεια) ενώ η απουσία του Μάικλ αλλάζει όλο το ρου της αναμέτρησης, μιας και δίνει την ευκαιρία στην Ρεάλ να μειώσει τα λεπτά του Σουάρεθ και να παίξει με τρείς από τους τους πολύ καλούς της περιφερειακούς ταυτόχρονα στην πεντάδα. Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει ότι αύριο θα πρέπει να μείνει όρθια στην Ο2 του Λονδίνου απέναντι και στα δικά της προβλήματα.

-Ο Πασκουάλ έχω την αίσθηση ότι θα βγάλει κάποια στιγμή από το playbook του άμυνα ζώνης, την οποία -σε διάφορες παραλλαγές- είχε χρησιμοποιήσει πολύ επιτυχημένα στους περυσινούς τελικούς της ACB απέναντι στην ομάδα του Λάσο. Ειδικά σε περίπτωση απουσίας του Τζαγουάη  (υπάρχει η ελπίδα ότι θα μπορέσει να «δώσει» κάποια λεπτά) ο Τόμιτς πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο, καθώς ο Λάσο θα τον στοχεύσει από την αρχή περνώντας τη μπάλα στον Μπέγκιτς. Νομίζω ότι οι Καταλανοί θα πάνε σε άμυνα χώρου (1-3-1 είχα δεί πέρυσι) και θεωρώ ότι ο Λάσο είναι προετοιμασμένος για αυτό. Η διαφορά πλέον –σε σχέση με τη σειρά με τον Παναθηναϊκό- είναι ότι η Ρεάλ έχει γκαρντς με πολύ καλά πόδια (Γιούλ-Ρούντι-Πότσιους) και αξιόπιστο τρίποντο. Διόλου απίθανο να «τζογάρει» ο Πασκουάλ με τον Γιούλ..


-Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να αυξήσει τον αριθμό των κατοχών. Γνωρίζει ότι στο μισό γήπεδο (ειδικά όταν λείπει ο Ροντρίγκεθ) η επίθεση της κολλάει σε αντίθεση με το τρανζίσιον όπου δημιουργούνται συνεχώς καταστάσεις μιας και είναι τέτοια η δομή/σύνθεση της ομάδας που το επιτρέπει. Τον τελευταίο καιρό η Ρεάλ έχει βελτιώσει πολύ την επίδοση της στο αμυντικό κομμάτι, είναι πιο φρέσκια από τον αντίπαλο και συνολικά η συγκυρία δεν είναι καθόλου αρνητική.


-Συζητούσα με ένα φίλο από Ισπανία εχθές (από Βαρκελώνη) και του εξέφρασα την πεποίθηση μου ότι  ο Τζέησι Κάρολ μπορεί να εξελιχτεί σε παίκτη-κλειδί της αναμέτρησης. Μόνο στη σκέψη χαλάστηκε, γιατί «το θεωρώ και εγώ πιθανό» όπως μου απάντησε. Ο Κάρολ είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά βάζοντας το εκπληκτικό του shooting ability σε λειτουργία. Είναι παίκτης που ρισκάρει πολύ, δε φοβάται τίποτα και είναι προετοιμασμένος για να πάρει πολλά και  κατά κύματα σουτ.  Εάν οι Καταλανοί τον περιορίσουν επιβάλλοντας χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι ταυτόχρονα θα έχουν αυτοί το πάνω χέρι.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 50-50. Η Ρεάλ είναι πιο φρέσκια αλλά ειλικρινά με το μαχαίρι στο λαιμό και εάν υποχρεωτικά έπρεπε να διαλέξω μια από τις δύο θα πήγαινα με την κλάση του Ναβάρο, του Σάρας και την αγωνιστική συνοχή των Καταλανών. Όλα παίζουν..

Y.Γ: Mεγάλη διάκριση ο τίτλος του MVP για τον Βασίλη Σπανούλη.. Συγχαρητήρια..  Αρκεί να τον φέρει μαζί του και αύριο..

Υ.Γ2: Το τελευταίο φάιναλ-φορ του Θοδωρή Παπαλουκά δίνει ακόμα πιο έντονο χρώμα στη διοργάνωση..

Υ.Γ3: Για Ράμελ Κάρι θα γράψουμε αναλυτικό scouting report μετά το Λονδίνο. Έχουμε αρκετά να πούμε..


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..


243 σχόλια:

  1. Το μονο που θα κανει ο Μπαρτζω ειναι να κλεισει πολυ στο ζωγραφιστο και θα τζογαρει με τα 3ποντα της Τσσκα. Αν πιασει στην αρχη μπορει κ να τους πειραξει το μυαλο, αλλιως καληνυχτα ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εξηγεις ωραια μπασκετικε Αλεφαντε

      Διαγραφή
    2. Η ειρωνεια βλαπτει. Και η ανωνυμια..

      Διαγραφή
    3. Κόπανε, είναι κια αυτό μια άποψη, αλλά πόσο "deny-ball" nα παίξει ο έρμος ο Hines. Για τον Teodosic μπορεί να έχουν γραφτεί άπειρα αρνητικά σχετικά με τη διαχείρηση αγώνων, αλλά δεν είναι παίκτης που μπορείς να τον αφήσεις να αλωνίζει από το τρίποντο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  2. Λιτά και απέριττα μερικές (αστρολογικής φύσης) προβλέψεις :

    Ο παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού θα είναι ο Law.

    Ο δεύτερος παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού θα είναι ο Teodosic.

    Αν ο Ολυμπιακός κάνει ένα καλό, επιθετικό, παθιασμένο ξεκίνημα θα βάλει φωτιά στο παιχνίδι και με δεδομένο να μην χαλαρώσει στη συνέχεια, μπορεί ακόμα και να κρατήσει μέχρι τέλους τα ηνία του παιχνιδιού.

    Αντίθετα, αν μείνει πίσω, δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό το παιχνίδι, σε αντίθεση με το περσινό, δεν γυρνάει. Όχι με τον Messina στον πάγκο.

    Ο παίκτης κλειδί της CSKA θα είναι ο...Micov! Μπέσα! (μεταξύ σοβαρού και αστείου)

    Όλα τα λεφτά στο πόσες φορές θα αφήσει ο Ολυμπιακός την CSKA να ποστάρει και πόσο καλά θα τα πάει η CSKA στις φορές που θα την αφήσουν να ποστάρει.

    Και, τέλος, εδώ που είμαι περισσότερο απαισιόδοξος απο οτιδήποτε άλλο, τα rebound. Αν ο Ολυμπιακός παίξει σκυλιασμένη άμυνα μόνο και μόνο για να δει την CSKA να ανανεώνει την επίθεση της, αντίο ζωή. Θα φανεί απο νωρίς, αλλά το βλέπω δύσκολο να το γλιτώσει.

    Στο άλλο παιχνίδι, δεν το συζητάω, Barca και τα μυαλά στα κάγκελα. Και με μισή ομάδα τους έχουμε. Και με δύο παρατάσεις τους παίζει μόνος του ο Tomic. Αν χρειαστεί μπορεί να βάλει τα αθλητικά του για λίγο και ο Σάρας να τους δείξει πως παίζεται το μπάσκετ.

    Τέλος να πω, αν δω τον Laso να σηκώνει Ευρωλίγκα, προσωπικά θα ασχοληθώ με το κινέζικο μπάσκετ, να βλέπω τον Γιαννάκη να κοουτσάρει Guo. Κι αυτό είναι δέσμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να γίνεις ανταποκριτής του Hoopfellas στο Πεκίνο..

      Διαγραφή
  3. Σε χιλιοπαρακαλώ Τζιμάκο να γράψεις και ένα άρθρο για την επιστροφή του ασώτου ΟΡΕΣΤΗ... το παιδί είναι φαινόμενο

    Ορέστη σ αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος Τζιμ και σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου. Περίμενα να μου δώσεις λίγο μεγαλύτερη ελπίδα για τον Ολυμπιακό αλλά διαβάζοντας σε κατάλαβα ότι όντως αυτή είναι η αλήθεια. Όπως είπες όμως τα φ4 έχουν γραφτεί με underdogs..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλο ενα εξαιρετικο αρθρο JIM μπραβο,μας μαθαινεις να βλεπουμε μπασκετ,και οχι να παρακολουθουμε ενα αθλημα..csska-osfp 55-45
    και barca-real 55-45 για μενα..Ο γαυρος εχει το deny to loose που του δινει πολλες πιθανοτητες παραπανω απο οσες λες πιστευω..Θα δουμε,αντε να απολαυσουμε λιγο μπασκετακι γιατι ξεραθηκαμε τοσεσ μερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oxi kai xerathikame gianni! sta play off tou nba ginontai epika mats.arkei na antexeis to xenyxti.xaxax

      Kriton

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά Γιάννη. Στέρηση Ευρωλίγκας, δοκίμασε ΝΒΑ είναι φάρμακο.

      Διαγραφή
  6. Jim συμφωνω απολυτα μαζι σου.Τι θα ελεγες για σχημα με Σερμαντινι-Χαινς ή Σερμαντινι-Παουελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sermadini-Powell ταυτόχρονα σημαίνει ότι επιλέγεις να παίξεις την καλύτερη (μάλλον) frontline της διοργάνωσης στα ίσια (όχι με τρικ και πανουργίες) με τους πιο αφερέγγυους (για άλλο λόγω έκαστος) παίκτες σου. Και άντε σου λέω εγώ ότι στην επίθεση σου βγαίνει το p'n'r με τον Γεωργιανό ή το p'n'p με τον (βαφτισμένο "center") αντι-Dorsey. Πίσω στα ποσταρίσματα έχει να πέσει πολύ γέλιο. Συν του ότι στο high-low ο Ολυμπιακός θα πάει άκλαυτος.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Έχει τρωτά σημεία αρκετά τέτοιο σχήμα, θα το ρισκάρει ο Μπαρτζώκας μόνο εαν γίνεται..πάρτι από κάτω. Στην επίθεση δεν είναι λειτουργικό όπως γράφει και ο φίλος μου ο Desti.

      Διαγραφή
  7. ε ναι καπως ετσι τα βλεπω κι εγω.παλικαριες του χαινς,αιφνιδιασμοι και καλα ποσοστα στα σουτ κυριως απ τα φοργουορντ του οσφπ που ειναι πιο γρηγορα απ τους κριαπα κτλ και μπορουν ολοι να τραβηχτουν εξω.στο σετ τα μεγαλα κορμια θα τον τσαλαπατησουν.εγω θα εριχνα εναν αναλωσιμο ψηλο πχ σερμαντινι να σπρωξει να εκνευρισει τον αντιπαθητικο κριστιτς και ας φορτωθει με φαουλ μπως και μπλοκαρει το βαρυ πυροβολικο των ρωσων στη ρακετα.
    ps1:λες ο κολλητος μου ο κατσιβελης να βγει αποκαλυψη του f4???θα γινει μεγαλος παικτης
    ps2:ο τεοντοσιτς με το ασταθες ταπεραμεντο μπορει να μας κανει τη χαρη να παρει την υποθεση εκδικηση πανω του και να αποδειχθει οντως καθοριστικος...
    ps3:o χαινς ειναι και πολυ ροντμαν και οι ψηλοι της τσσκα θα ναι μεγαλη προκληση γι αυτον.μεγαλα ματσαπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά δίνω ακόμη λιγότερες πιθανότητες στον Ολυμπιακό.
    Ας πούμε ένα 75-25. Θεωρώ τους Ρώσους καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος, ενώ στον πάγκο έχουν μια πραγματική αλεπού.
    Σε δυο πράγματα μόνο υπερέχει ο Ολυμπιακός.
    1. ότι έχει παίκτες που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να νικάνε τα ματς που πρέπει να νικήσουν.
    2. ότι έχει έναν παίκτη με συνδυασμό ποιότητας, κλάσης και εμπειρίας που δε διαθέτουν οι Ρώσοι.

    Σε κάθε περίπτωση, ότι και να γίνει, ο Θρύλος είναι πετηχυμένος στη φετινή του ευρωπαική πορεία.
    Έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής. "Ατσαλώθηκε" ακόμα περισσότερο και έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή του πορεία.
    Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε ότι παραμένει η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στο φάιναλ4, και ένα από τα μικρότερα και στους 8.

    Αυτά και τα λέμε πλέον το Σάββατο, ελπίζω για τα επινίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω με τον Ορεστη, οι πιθανοτητες ειναι μαλλον 75-25 για την Τσσκα. Πολυ δυσκολο παιχνιδι για τον Ολυμπιακο

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=sfvfjDoYuq4

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα σε ολους! Αγωνιστικα δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αναφορα σε οσφπ και τσσκα.Σιγουρα ειναι φαβορι η τσσκα ,αλλα δεν υπαρχει το χαος αναμεσα στις 2 ομαδες. Απο τη μια οι ψηλοι της τσσκα και απο την αλλη η καρδια και το refuse to lose του Ολυμπιακου. Η μεγαλη διαφορα ειναι ο παγκος ,γι αυτο και βλεπω τον Ιταλο να παιζει τα ρεστα του την Κυριακη στον τελικο.

    Υ.Γ. Οργιασε χθες το Golden State με Curry και Tompson! Ειδικα ο δευτερος ηταν το κατι αλλο στο δευτερο ματς. Οντως old school ο Curry απο την αλλη! Παντως στο τελος οι Spurs λογικα θα τα καταφερουν. Jim πως τη βλεπεις τη σειρα??


    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα θα περάσουν δύσκολες ώρες στο Γκόλντεν Στέητ οι Σπέρς..

      Διαγραφή
  10. Πολύ καλή ανάλυση, Jim, μπράβο. Στο διαταύτα:
    Ξεκάθαρο φαβορί η CSKA. Ο Ολυμπιακός, εκτός των τριπόντων ΠΡΕΠΕΙ να βγάλει mid-range game. Όχι μόνο με τον Powell. Όλα οι guards που θα τρέξουν επιθέσεις μετά από screens θα πρέπει να το έχουν στην άκρη του μυαλού τους. Το σουτ από μέση απόσταση χρειάζεται υπομονή, γιατί, σύμφωνα με θεωρητικούς του αθλήματος είναι το χειρότερο δυνατό (high risk, low gain). Από την άλλη η ρώσικη backcourt, με εξαίρεση τον Jackson (ο Micov είναι κατά συνθήκη 2άρι) δεν θα δώσει μεγάλη έμφαση στην άμυνα του p'n'r. Οι ψήλοι τους θα επιτρέψουν στον Σπανούλη να πάει μέχρι μέσα, χωρίς hedge out δηλαδή, όπου θα στήσουν το γνωστό τους τείχος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πρέπει να έχει τεράστια υπομονή στην οργάνωση του παιχνιδιού. Η επίθεση αυτή καθε αυτή πρέπει να ανοίξει το φρούριο της CSKA: isolation του Law δεξιά και αγκυροβολημένο τον Antic στην απέναντι γωνία. Είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να βγάλει τον Ολυμπιακό ασπροπρόσωπο όταν δεν βγαίνει το screen του Σπανούλη στην κορυφή. Τα τρίποντα του Παπανικολάου είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα του επιτραπούν με καλές συνθήκες. Εύχομαι ο Ολυμπιακός να μην χρειαστεί κάποιον ήρωα από το πουθενά (τον άπειρο Κατσίβελη στο κουβάλημα της μπάλας ή τον αντιαθλητικό Σλούκα να παλεύει με τα θηρία από μακρυά). Εκτιμώ πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ποστάρει ο Πρίντεζης χαμηλά, οπότε πάμε για την μία και μοναδική συνταγή: High intensity (ένα να κάνει ο Hines, δέκα να κάνουν οι υπόλοιποι) και μακρυά από βιαστικές επιλογές σε set επιθέσεις (Σπανούλης alert). Με ένα Ολυμπιακό κ@υλωμένο, στα πρότυπα του περσινου πρωταθλητή, τα ψηλά σχήματα ίσως γυρίσουν μπούμερανγk στον Messina, συμφωνώ με τον Jim ότι οι Ρώσοι "ορθολογικά" μπορούν να καθαρίσουν ευκολότερα την υπόθεση "πρόκριση".
    Στο έταιρο ζευγάρι, η σκασμένη από τους προημιτελικούς και λαβωμένη Barcelona δεν θα είχε καμία τύχη (ειδικά αν δεν παίξει ο Jawai) στα χαρτιά. Έχει όμως Navarro & Saras. Η βιονικοί guards της Βασίλισσας δεν φτουράνε μία μπροστά τους όταν η μπάλα καίει. Κι όμως το κλειδί του παιχνιδιού για τους Καταλανούς είναι η frontline τους. Ο Pablo Laso έχει, μεν, ένα βαθύ roster να διαχειρστεί, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έτοιμοι είναι οι Slaughter-Suarez για να ανταποκριθούν για μεγάλο διάστημα σε ένα do-or-die παιχνίδι. Από την άλλη η Barcelona είναι "καταδικασμένη" να παρατάξει μία 3-guard lineup για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τα κορμιά, όμως, δεν είναι εφάμιλλα των δεκαθλητών της Real και μοιραία ο πανούργος Pasqual θα πρέπει να επιλέξει αν τα φάουλ θα τα φορτωθεί η περιφέρεια ή η ρακέτα (με δεδομένου ότι το run & gun απέναντι στην Barca είναι άπιαστο όνειρο, μόνο έτσι αντιμετωπίζεται από την Real των soft ψηλών). Με τον Mickeal (ή έστω τον Oleson) διαθέσιμους, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.. Ανοιχτό σε προβλέψεις παιχνίδι, θέλω Barcelona (με MVP Jasikevicius, πολλά ζητάω;) όπως επίσης θέλω και ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Mirotic στα μούτρα των Tomic-Lorbek.
    Υ.Γ.: Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να είναι έτοιμος ο Perkins να αγωνιστεί (δεν γνωρίζω καν αν έχει δηλωθεί, το γράφω με επιφύλλαξη), τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή: δυστυχώς είναι ο μόνος που μπορεί να σκάσει τον Teodosic. Στα ίσια, έτσι, όχι φλοταριστά και με ρίσκο. Όποιος άλλος (πλην του άπειρου και αφερέγγυου Κατσίβελη) το τολμήσει, θα σέρνεται στην επίθεση. Και ο Ολυμπιακός θα τα χρειαστεί τα φρέσκα πόδια και για τις ελάχιστες φορές που θα βρει γήπεδο να τρέξει και για τα φάουλ που θα φορτωθούν οι περιφερειακοί του.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κατσιβελης εχει το σωμα και το κινητρο να κανει τη δουλεια

      Διαγραφή
    2. Πού είσαι ρε Desti; Σε χάσαμε, ρε φίλε.

      77

      Διαγραφή
    3. Θα συμπλήρωνα ότι η CSKA εκτός από κάποιον Voronov, ξεχασμένο στην άκρη του πάγκου, δεν έχει άλλο δυάρι. Jackson, Micov και ο παραγκωνισμένος Ponkrashov παίρνουν λεπτά συμμετοχής σε αυτή θέση. Το θέμα είναι ότι και ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση τον Κατσίβελη και ..κάποιον Gecevicius δεν έχει τον shooting guard παλιάς κοπής, πχ Yotam Halperin από το πρόσφατο παρελθόν, ή έστω Jamon Lucas 9όχι και έστω) ώστε να υπερισχύσει στον συγκεκριμένο τομέα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Επέστρεψα φίλε για την ..May Madness. Όλα εδώ πληρώνονται και Κυριακή κοντή γιορτή. Να πω ότι δεν μου 'λειψε το blog θα 'ταν ψέμμα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. @vet13: συμφωνώ για Κατσίβελη, απλά είμαι από αυτούς που σε τέτοιες αναμετρήσεις (αν ήταν σειρά αγώνων που είναι και το δικαιότερο σύστημα, κακά τα ψέμματα, θα σου έλεγα άλλα πράγματα) θεωρώ την εμπειρία πολύ ισχυρότερο παράγοντα από τα σωματικά προσόντα. Αν ο Κατσίβελης έχει κίνητρο, φαντάσου τι έχει όλη η CSKA απένατι στους ερυθρόλευκους (και ειδικά Teodosic, Erceg, Παπαλουκάς και ο ..φιλέλλην Krstic).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Και του blog του λειψες, εγώ να σου πω παλιότερα διάβαζα το άρθρο του Jim και έκανα κατευθείαν skip στο σχόλιο σου.

      Τον Παπαλουκά πως τον βλέπεις για αύριο; Εμένα κάτι μου λέει οτι θα τον χρειαστεί πολύ η CSKA.

      Διαγραφή
    7. desti φοβήθηκα μήπως η απουσία σου είναι διαρκής...επέστρεψες την κατάλληλη ώρα.

      Πάντως το γεγονός ότι δεν έχουν 2άρι οι ρώσοι αποτελεί καλό αβαντάζ για τον οσφπ.Κάποιον θα πρέπει να πάρει μαζί του ο σπανούλης.Αν επιλέξουν να τον μαρκάρουν συμβατικά και να αφήσουν τη δουλειά στα σκιάχτρα τους,δε νομίζω να τους βγει σε καλό.Από την άλλη αν βάλουν τζάκσον,νομίζω μπορεί να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα ο σπανούλης,ενώ με γουιμς ή μίτσοβ θα τους κουράσουν υπερβολικά.Γι αυτό περιμένω πολλούς διαφορετικούς πάνω στον V-Span και εμπλοκή των ψηλών στην αντιμετώπιση του μακριά από το καλάθι.Βέβαια,αυτό μοιάζει σε εμένα το πιο σωστό σενάριο.Το τι είναι σωστό και τι θα πράξει τελικά ο μεσίνα είναι άλλη ιστορία..

      Διαγραφή
    8. Ο Παπαλουκάς ήταν πάντα συνδυαστικός παίκτης, ακόμη και όταν ήταν superstar. Παίζει και με τον Kaun στο 5' και με τον Krstic, παίκτες αρκετά efficient στο σκοράρισμα οι οποίο μάλιστα δεν κάνουν λάθη. Ξεκινάμε από αυτό που ξέραμε εκ των προτέρων: deny ball στους ψηλούς στην υποδοχή της πάσας. έτσι κόβεις την φόρα του Παπαλουκά. Στη θεωρία ο messina μπορεί να ποστάρει με τον έλληνα guard στο low post τους κοντύτερους προσωπικούς του αντιπάλους. Στην πράξη ο Παπαλουκάς πάντα έπαιρνε τις αλλγές στα screen εκμαιεύποντας να βγει απέναντιο σε ψηλότερο αντίπαλο. Στην πράξη ο Ιταλός coach τον θέλει κυρίως για to ballhandling, δεν του δίνει plays (λογικότατο). Συν τοις άλλοις οι Ρώσοι δεν είναι λάτρεις του p'n'r, τουλάχιστον όχι όσο άλλες ομάδες (μιλάμε για το σύστημα με το οποίο μεγαλούργησε). Με τον Kaun θα ήταν εφικτό ένα τέτοιο play, αναλόγως βέβαια και με ποιους θα αμύνεται εκείνη τη στιγμή στο παρκέ ο ΟΣΦΠ. Τρέφω τεράστιο σεβασμό σε όσα έχει επιτύχει ο Παπαλουκάς στην καριέρα του και τον θεωρώ ακόμη χρήσιμο παίκτη, παρά το αποτυχημένο πέρασμά του από τη Maccabi, αλλά πιστεύω πως αν η CSKA χρειαστεί τις υπηρεσίες του περισσότερο από ότι συνήθως σημαίνει ότι έχει πρόβλημα και ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει το σκοπό του να κάνει άνω κάτω το παιχνίδι. Στην άμυνα θα είναι μαύρη τρύπα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. @Peris καλησπέρα φίλε! Ο Σπανούλης δεν είναι Teodosic σε επίπεδο ανωριμότητας και παρορμητισμού, όσο και αν προσπάθησε να τον ..μιμηθεί κατά τη διάρκεια του top16. "Συμβατικά μέσα" σημαίνει ότι επιλέγεις να πεθάνεις από τον ηγέτη του πρωταθλητή και μπαρουτοκαπνισμένου, πλέον, αντιπάλου σου (4/5 f4 την τελευταία 5ετία) ο οποίος παραμένει ανάμεσα στους κορυφαίους scorers και passers της διοργάνωσης. Δεν τον έχω για τόσο χαλβά το Messina

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    10. Mερικες ωραιες σκεψεις απο το Desti και συμφωνω σε αρκετα απ' αυτα.

      Εγω σε αντιθεση με τη θεωρια οτι ο Μιτσοβ θα ειναι στο κυριο μαρκαρισμα του Σπανουλη, πιστευω οτι ο Μεσινα θα δωσει αρκετο χρονο στο Τζακσον (εχει τα πιο γρηγορα ποδια) κι αυτο πρεπει να εκμεταλλευθει ο Ολυμπιακος γιατι ο Τζακσον ειναι κακος στην επιθεση.

      Ο Ολυμπιακος θα πρεπει να προσπαθησει να μεινει κοντα στο σκορ παιζοντας με πιεση στη μπαλα οταν ειναι μεσα ο Τεοντοσιτς αλλα ισως πρεπει να παιξει με πιεση μακρια απο τη μπαλα οταν ειναι μεσα οι Παπαλουκας/Τζακσον (κι αυτο για να εχει τους παιχτες της ΤΣΚΑ πιο κοντα στη ρακετα ωστε να εκμεταλλευθει καποιο αιφνιδιασμο οταν παρει το αμυντικο ριμπαουντ).

      Βασικα παντως η κυρια φιλοσοφια αμυνας θα πρεπει ναειναι να αποκοπει ο PG της ΤΣΚΑ απο τους ψηλους για να μη βγουν τα πικ-εν-ρολ και οι ασιστ που εχουν σχεδιασει οι Ρωσοι. Βεβαια ακομη κι αν αποκοψεις τον PG υπαρχουν οι Κριαπα και Μιτσοβ που βγαινουν στην κορυφη της ρακετας ή στα πλαγια για να βοηθησουν την αναπτυξη και εδω το πραγμα αρχιζει να γινεται κατι σαν εξισωση Χ βαθμου με Χ+1 μεταβλητες.

      Περαν των ψηλων ενα ακομη προβλημα ειναι ο Γουϊμς και δεν πιστευω οτι ο Παπανικολαου ειναι αρκετος (ουτε βεβαιως ο Περπερογλου). Ο Γουϊμς ειναι κατι σαν Πητ Μαϊκλ στην επιθεση (κι ακομα καλυτερος) και ολοι ειδαμε τι εγινε στο ΣΕΦ με το μαρκαρισμα του Παπ στο Μαϊκλ. Αν ο Περκινς ηταν σε καλη κατασταση θα μπορουσε να παρει καποιο χρονο πανω στο Γουϊμς, αλλα ετσι που ειναι τωρα θα ηταν μεγαλο ρισκο.

      Ενα αλλο σημειο που πρεπει να εκμεταλλευθει ο Ολυμπιακος ειναι τα αργα ποδια του Ερτσεγκ και η ασταθεια του στο τριποντο (ισως να ρισκαρει να του το δωσει).

      Παντως οι δικες μου εξισωσεις δεν βγαινουν και ολες οι καπως καλες αμυντικες πενταδες του Ολυμπιακου που εχω στο μυαλο μου δεν εχουν το Σπανουλη μεσα. Διολου παραδοξο λοιπον οτι περισυ ο Ολυμπιακος κερδισε την ΤΣΚΑ κατ' ουσιαν χωρις το Σπανουλη στο 2ο ημιχρονο.

      Γενικα οτι και να εχει σχεδιασει ο Μπαρτζωκας, δεν μπορει αμυντικα να τα καλυψει ολα: ασιστ/τριποντα του Τεοντοσιτς, ατομικες προσπαθειες ενας-εναντιον-ενος του Γουϊμς, τριποντα απο Κριαπα/Γουϊμς/Μιτσοβ/Ερτσεγκ, διποντα απο το χαϊ ποστ Κριαπα/Κριστιτς, λοου ποστ παιγνιδι απο τους ψηλους της ΤΣΚΑ. Οποτε πρεπει να αποφασισεις απο πριν που θα κατανειμεις τις δυναμεις σου κι εγω προσωπικα θα εκλεινα τους Τεοντοσιτς/Γουϊμς αλλα θα αφηνα το λοου ποστ παιγνιδι των Ρωσων με το σκεπτικο του "οσα και να βαλουν ισως να μην ειναι στο τελος αρκετα".

      George@Manchester

      Διαγραφή
    11. Φυσικά και ο Τζάκσον ετοιμάζεται για τον Σπανούλη, τον έχει χρησιμοποιήσει σε τέτοιου είδους αποστολές φέτος ο Μεσίνα.

      Διαγραφή
  11. ΤΣΣΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με την πρόβλεψή σου ότι ο Τεόντοσιτς, έτσι ή αλλιώς, θα είναι το πρόσωπο – κλειδί του 1ου ημιτελικού. Οι Ρώσοι υπερέχουν ιλιγγιωδώς σε δύο τομείς, πάγκο και ψηλούς, ο Ολυμπιακός έχει το δικό του μεγάλο πλεονέκτημα στα γκαρντ. Το μεγάλο «στοίχημα» είναι να κρατηθεί κοντά ως το τέλος, ίσως επιδιώκοντας να τρέξει σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι συνήθως γίνεται σε φάιναλ φορ. Αν τα καταφέρει να μείνει ανταγωνιστικός, γίνεται αυτός το φαβορί γιατί και αυτοπεποίθηση θα έχει «χτίσει», και διαθέτει τα μεγάλα γκαρντ για να πάρουν τις σοβαρές αποφάσεις. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο Μεσίνα θα αφήσει το ματς να πάει στο μεταίχμιο…
    Πρόβλεψη: 60-40 ΤΣΣΚΑ
    ΜΠΑΡΤΣΑ – ΡΕΑΛ: Εντελώς εκτός λογικής φάιναλ φορ αγώνας, απλά γιατί πρόκειται για συμπατριώτισσες, αλλά και μισητές αντιπάλους. Η μπασκετική λογική «δείχνει» Μπάρτσα, αλλά ό,τι κι αν συμβαίνει, παραμένει κλάσικο. Ακόμη και στο μπάσκετ. Οι Καταλανοί πάντως υπερέχουν σε εμπειρία και προσωπικότητες (η ιστορία διδάσκει ότι οι Ναβάρο, Σάρας παίζουν στο 100% σε κάθε φάιναλ φορ, ενώ ο Ρούντι θα παίξει στο πρώτο του μόλις). Συνήθως αυτοί κερδίζουν τα μεγάλα ραντεβού με τη Ρεάλ…
    Πρόβλεψη: 51-49 Μπάρτσα.
    (Τα κριτήρια φυσικά δεν είναι αποκλειστικά μπασκετικά, αλλά ας αποκαλύψω τι έπαιξα στο στοίχημα: Νίκη Μπάρτσα σε τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Και για MVP Χριάπα…)

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω το πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά το σενάριο που περιγράφεις με MVP τον κορυφαίο αμυντικό της Euroleague (προσωπική καθαρά άποψη) είναι μπασκετική θεία δίκη (για τον Khryapa, όχι της CSKA). Αξίζει να πάρει το βραβείο και να το τρίψει στη μούρη του Bertomeu που έβγαλε με μία δικιά του λογική MVP της διοργάνωσης τον Σπανούλη. Όπως έγραψα και στο fb: "Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Euroleague του "χαρίζει" βραβείο. MVP του Final 4 του 2009 στο Βερολίνο, αδικία για τον μεγάλο Saras επειδή δεν έπαιξε στο 2ο ημίχρονο του τελικού, στο σημείο δλδ που η CSKA γύρισε το παιχνίδι."

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Βασικά μου φάνηκε μεγάλη προσφορά η απόδοση: 41,00 (!) για Χριάπα πολυτιμότερο; Έλεος...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Καλό ποντάρισμα.. Αλλά με τον Χριάπα καλό (τόσο καλό) δύσκολα χάνει η ΤΣΣΚΑ..

      Διαγραφή
  12. Tζιμ ήσουν άγγλος στο καθήκον σου και έχουμε μια μέρα μπροστά να μιλάμε για τα παιχνίδια...
    Τσσκα-Οσφπ
    Σωματική και τακτική υπεροχή για τους ρώσους,σε καμία περίπτωση απόλυτο προβάδισμα...Η τσσκα δεν με έπεισε ποτέ φέτος ότι είναι απόλυτο φόβητρο ή ομάδα που τρομάζει.Δε με πείθουν κάποιοι παίκτες της ότι έχουν το βάρος να παίξουν καλά στα μεγάλα παιχνίδια και να φανούν αντάξιοι των συμβολαίων και του ονόματος τους.Σε αυτά τα παιχνίδια μιλάνε για μένα σημαντικά οι προσωπικότητες και οι προσωπικές επιδόσεις παικτών.Φυσικά,εδώ θα πείτε ότι όχι,εδώ μιλάνε οι προπονητές-οι ομάδες και η συνοχή τους-η τακτική και το σύστημα των ομάδων.Ακριβώς γι αυτό το λόγο,επειδή είναι όλα πολύ πιο διαβασμένα και προσαρμοσμένα,κάθε παίκτης καλείται να αποδράσει από τον εκάστοτε κλοιό που θα του σφίξουν οι αντίπαλοι και να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του.Ο μπαρτζώκας από ότι έχω καταλάβει είναι της άποψης"πάμε απλά να παίξουμε ένα ακόμη παιχνίδι".Δυστυχώς δεν είναι έτσι...Φυσικά η περιγραφή σου Τζιμ μου φέρνει την αίσθηση ότι παίζει με την περσινή Τσσκα κι όχι με τη φετινή.Φυσικά πολύ σκληρή ομάδα η τσσκα και φέτος,αλλά δε μπορώ να πω ότι έχει την εικόνα πραγματικά μεγάλης ομάδας.Πήγαινα με αυτήν καιρό τώρα σε προγνωστικά αλλά ακόμα δεν μου δίνει σιγουριά.Κλειδί για μένα,σε αντίθεση με την πεποίθηση των πιο πολλών η αντιμετώπιση τεόντοσιτς(τον οποίω απόλυτο κλειδί του αγώνα) και γουίμς.Αν η τσσκα χάσει τον βασικό περιφερειακό εκτελστή αλλά και τον κινητήριο μοχλό στις πικ ν ρολ επιθέσεις και βασικό ball mover,μένει πολύ γυμνή.Όσο καλός κι αν είναι ο καούν,περιμένει έτοιμη τροφή από τον σέρβο,τον κριάπα και τα υπόλοιπα αυτοματοποιημένα plays της τσσκα.Γενικά μια ομάδα που παίζει με τόσα πολλά συστήματα,και τόσες μμεθοδικές κινήσεις στην επίθεση της με πολλές πάσες και συμμετοχή των ψηλών στη δημιουργία,θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αν χάσει τον απόλυτο κυρίαρχο στα γκαρντ και "σπάσουν" πολλά από τα play της.Απ την άλλη ακόμα πιο σημαντική η αμυντική φιλοσοφία της τσσκα.Ο μεσίνα δε θέλει να ρισκάρει και επειδή ο οσφπ βαρά τρίποντα,θα κοιτάξει να σπρώξει μπροστά την άμυνα του ώστε να εμποδίσει το μεγαλύτερο όπλο του αντιπάλου του ,την καλή περιφερέιακή κυκλοφορία της μπάλας.Ένα σκιάχτρο στη ρακέτα,και 4 παίκτες να ανεβάζουν και να πιέζουν τα γκαρντ του οσφπ.Θα επιδιώξει να κλείσει ψηλά και τον σπανούλη με καλά χετζ άουτ,οπότε νομίζω,βασικό ο οσφπ να βρει παίκτες γύρω του,που να μπορούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν ανεξάρτητα.Κλειδί ο σλούκας.Η άμυνα του ολυμπιακού θα πρέπει να χαρακτηριστεί άπό θωρακισμό της ρακέτας.Πρέπει να ρισκάρουν με κάποια σουτ(για μένα καλή επιλογή ο κριάπα που παίρνει πολύ συχνά μπάλα στο χάι ποστ και ο παπαλουκάς) και να κόψουν τα δυνατά διαστήματα της τσσκα με δυνατές παγίδες,εναλλαγές παικτών και προσοχή στα πικ ν ποπ που καταλήγουν σε δημιουργία από ψηλό(κριάπα) σουτ(έρτσεγκ-κρστιτς) και χάι-λόου.Κλειδί και ο μίτσοβ.Ο σέρβος συμβάλλει στην σωστή λειτουργία της ομάδας του σε μεγάλο βαθμό,είναι από τα πιο αποδοτικά και αξιόπιστα point forward και δημιουργεί ΠΟΛΥ ενώ ταυτόχρονα σουτάρει με σιγουριά.Aggressive μαρκάρισμα πάνω του με παπανικολάου και εμπόδια στο courtvision που έχει και από το ποστ και στην περιφέρεια.Εν ολίγοις προβλέπω τουλάχιστον ντέρμπι...Αν ο οσφπ καταφέρει να κλείσει τον τεόντοσιτς,πάρει πολύδιάστατο παιχνίδι με παπ-πρίντεζη και δεν τον καταπιούν οι ψηλοί της τσσκα(που πιστεύω οτι δε θα γίνει) έχει πολλές ελπίδες.Θα δούμε και σημαντικό ρόλο για τον άντιτς.Το πιο μεγάλο σώμα στη φροντκορτ των ερυθρολεύκων-(εκτός σερμα) θα δώσει μάχες στους ψηλούς και τον περιμένω αρκετά πάνω από τις μέσες εμφανίσεις του,μπορεί να λύσει επιθετικά τον ολυμπιακό και να τον σταθεροποιήσει στην πολύ κρίσιμη μάχη των ριμπάουντ.(players to watch.δηλ.πρωταγωνιστές:τεόντοσιτς-μίτσοβ,σπανούλησ-σλούκας-άντιτς)
    Πιθανότητες: 55-45 υπέρ τσσκα.
    (to be continued)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωαρίος ο peris. Σχετικά με τα τρίποντα που ανέφερες, να πω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκολλήσει από αυτήν την ηλίθια συνήθεια τόσων χρόνων με τα άπειρα τρίποντα, ακόμη κι αν του φέρουν τον Ray Allen. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (και μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μπουν όλα)! Θα μου επιτρέψεις μια τολμηρή πρόβλεψη: θεωρώ ότι ο (υπερεκτιμημένος κατ' εμέ) Weems θα κουτουλάει αύριο. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει ετοιμάσει ο Messina, αλλά ο Μπαρτζώκας, ιδίως με τον Παπανικολάου μέσα (ο Περπέρογλου είναι ..ειδική περίπτωση), μπορεί να τον εξαφανίσει.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Kαλή σημείωση και ήταν αυτός που είχα κυρίως στο μυαλό μου στη φράση :"Δε με πείθουν κάποιοι παίκτες της ότι έχουν το βάρος να παίξουν καλά στα μεγάλα παιχνίδια και να φανούν αντάξιοι των συμβολαίων και του ονόματος τους"

      Εξού και η έξτρα ευθύνη για τεόντοσιτς-μίτσοβ να τονώσουν την περιφέρεια.
      Γενικά ο παίκτης(και ίσως και η ομάδα) μου δείχνει τελευταία να ψάχνει το 1-1(που το έχει φυσικά)και την διείσδυση τόσο απεγνωσμένα και απότομα που το κάνει με άτσαλο και βεβιασμένο τρόπο.

      Διαγραφή
    3. Ιρλανδός peris.. Η φετινή ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δημιουργική στο μισό γήπεδο όπου μπορεί να επιτεθει με πολλούς τρόπους και παράγει πολύ από το παιχνίδι μακριά από τη μπάλα.

      Διαγραφή
  13. Ρεάλ-Μπάρτσα:πολλά προβλήματα οι καταλανοί...Είναι ερωτηματικό το αν θα αντέξουν το ρυθμό που θα επιδιώξει η Ρεάλ.Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμπιτευόμαστε και εκτιμούμε πιο πολύ σαν ομάδα τη μπαρτσελόνα και δεν τρελαινόμαστε με την περίεργη και ολίγον αφελή ρεάλ,αλλά βλέπω το έργο μαδριλένικο αύριο.Η ρεάλ έχει στα μάτια μου το πιο πλήρες ρόστερ από το 4 και πάνω και συνειδητά πάει με τα χαμηλά 5άρια(πέραν μπέγκιτς που μαζί με σουάρες και μίροτιτς εκφράζουν το ποστ παιχνίδι της) ώστε να τρέχει η ομάδα.Εχουμε ξαναδεί φέτος 3 φορές την αναμέτρηση.Τη μια χρειάστηκε διαστημικός ναβάρο,την άλλη 2 παρατάσεις και μάικλ στις επάλξεις,την άλλη ήταν κάτι σαν φιλικό με επικράτηση των μπλάνκος.Η ρεάλ θα κοιτάξει να χτυπήσει τον ναβάρο με τα γρήγορα πόδια του γιουλ στην άμυνα και να μη τον αφήσει να παίξει αυτή τη φορά.Δεύτερη αλλά βαρυσήμαντη έννοια τους,η αντιμετώπιση του τόμιτς στο ποστ.Ο μπέγκιτς ταιριάζει σαν σώμα αλλά η μπάρτσα κοιτάζει πρώτα να γυρίσει η μπάλα πριν πάει στο ποστ και δεν πάει στεγνά εκεί όπως έκανε ο Πάο,με αποτέλεσμα να κάνει καλές αλλαγές παικτών και να βρίσκει λύσεις face to face με το καλάθι.Ο Πασκουάλ είναι σπουδαίος προπονητής και θα δώσει μεγάλη έμφαση στην άμυνα κοιτάζοντας παιχνίδι αυστηρά κάτων των 70 πόντων.Εγείρει ερωτήματα η αντιμετώπιση του ρούντι.Η ρεάλ μου μοιάζει πιο λειτουργική στις επιθετικές λύσεις.Βλέπω να ακουμπά πολύ στο μίροτιτς και το ματσάπ μίροτιτς-λόρμπεκ το πιο καθοριστικό.Προκαλεί απορία το αν θα προβληματίσει τη ρεάλ η άμυνα ζώνης.Η πιο προφανής απάντηση είναι ότι με τους σουτέρ (κάρολ-ρούντι-γιουλ-παίζει ο πότσιους?) μπορεί να την αντιμετωπίσει(και ο πάο βρήκε τα ελεύθερα σουτ) αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να χαλάσει το μυαλό? των παικτών της βασίλισσας.Θα φανεί αν ο λάσο είναι καλός προπονητής(νομίζω ότι είναι περισσότερο από ότι εκτιμάται) και το πόσο έτοιμοι θα είναι πνευματικά οι αντίπαλοι παίκτες.Στα δικά μου μάτια,αν η Μπαρτσελόνα δε βρει τον X-factor σε κάποιο πρόσωπο-α (σάρας-λόρμπεκ-αμπρίνες) ή σε κάποιο προπονητικό χαρτί(ζώνη-μάτσαπ-προσαρμογή θέσεων-αμυντική εξουδετέρωση) δύσκολα θα βρει αντίδοτο στην πολυπρόσωπη-αθλητική και πιο έτοιμη για το next step(υπό την παρουσία φερνάντεθ) ρεάλ.
    (key players:λόρμπεκ-τόμιτς,μίροτις-ρούντι-κάρολ)
    Πιθανότητες: 57,5-42,5 υπέρ ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που θεωρούν την Real εξαιρετική και παντοδύναμη ομάδα. Νομίζω ότι θα την νικήσει σχετικά (για ημιτελικό final 4) εύκολα την Barcelona.

    Το CSSKA - Ολυμπιακός είναι πιο αμφίρροπο, έχει καρδιά ο Ολυμπιακός και εμπειρία που η CSSKA δεν έχει. Θα κερδίσει ο Μεσίνα ή τα μωρά του Ίβκοβιτς? Μην ξεχνάμε ότι η CSSKA έχει χειρότερη ομάδα από πέρσι, αισθητά χειρότερη και σε τέτοια παιχνίδια οι μεγάλοι παίχτες χρειάζονται!

    Είδα το videaki που ανέβασες στο facebook για τον Curry, ο επιθετικός του πλουραλισμός ήταν εξωπραγματικός, scorare με κάθε δυνατό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα και απο μενα και καλο f4 να εχουμε;)
    απολαυστικη η αναλυση του jim για μια ακομη φορα. Οντως ο Ολυμπιακος ειναι αουτσαιντερ αλλα αν παιξει με το μυαλο της ΤΣΣΚ μπορει να της ξανακανει τη ζημια. Αν μαλιστα σουταρει καλα στην αρχη του αγωνα θα αυξησει τις πιθανοτητες τους...Ωστοσο δυο σημαντικα οπλα των ρωσων στο ψυχολογικο ειναι ο μεσινα και ο παπαλουκας. πολυ φοβαμαι πως ο τεο θα ειναι καταλυτικος αυριο με τον εναν η τον αλλο τροπο...

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά pistol.. Εαν ο Ολυμπιακός σουτάρει καλά αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες του..

      Διαγραφή
  16. ευστοχη η παρατηρηση του φιλου για το midrange .ισιμος και ο ρολος του σλουκα που πρεπει να παρει πρωτοβουλιες σε δημιουργια και εκτελεση και δεν θα τον πολυπεριμενουν οι ρωσοι.επισης σκεφτομαι ποσο χρησιμος θα ηταν στο αυριανο παιχνιδι ο ντορσει η εστω ενα σκληρο φοργουορντ σαν τον ματσιουλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικος τσσκα-μπαρτσελονα

    τσσκα-ολυμπιακος

    νομιζω πως η τσσκα υπερτερει στα περισσοτερα σημεια του παιχνιδιου του ολυμπιακου και ειδικα κοντα στο καλαθι που ουσιαστικα κριστιτς και καουν δεν εχουν αντιπαλο.... καθοριστικος για το παιχνιδι ο τεοντοσιτς που ομως με τον μεσινα στον παγκο δεν ξεφευγει τοσο ευκολα οπως με τον καζλαουσκας.... φυσικα το αδυναμο σημειο της τσσκα ειναι το μικρο rotation που χρησιμοποιει ο μεσινα περιπου 9 παικτες ανα αγωνα μεσα στους οποιους ειναι ο 35αρης παπαλουκας,ο μετριος τζακσον και ο ''φοβισμενος'' σε τετοια ματς ερτσεγκ ενω οι βοροντσεβιτς,πονκρασοφ και σοκολοφ ειναι παροπλισμενοι οποτε αν υπαρξει φθορα σε φαουλ για την τσσκα ειναι μεγαλο προβλημα..... ο ολυμπιακος φυσικα θα πρεπει να βρει λυσεις απο σερμαντινι και παουελ καθως και να χτυπησει με τον λο που λογικα θα τον μαρκαρει ο τεοντοσιτς......
    νομιζω πως στοχος του ολυμπιακου ειναι να ειναι μεσα στο παιχνιδι μεχρι τελους και απο εκει και περα ο σπανουλης ειναι τεραστιος παικτης και ολα γινονται........

    ρεαλ-μπαρτσελονα
    σιγουρα στην μαχη των παγκων κερδιζει ανετα ο πασκουαλ....
    επισης και σε αυτο το ματς υπαρχει μεγαλη διαφορα στο 5 με την μπαρτσελονα να εχει το πλεονεκτημα.... σιγουρα ομως υπαρχει ενα ερωτηματικο καθως σε ποιοτητα κερδιζει η μπαρτσελονα αλλα σε ενεργεια η ρεαλ οποτε σημαντικο ρολο θα παιξει η διαιτησια αν σφυριξει πολυ νομιζω ευννοειται η μπαρτσελονα ενω αν σφυριξει λιγο η ρεαλ.......

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσπαθώντας να φανταστώ το ματς του Ολυμπιακού αύριο, μόνο ένα τρόπο μπορώ να σκεφτώ που θα του δώσει ελπίδες. Να κάνει το ματς ροντέο με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Να τρέξει, κυρίως, να δείρει, να εκνευρίσει και γενικώς να κάνει πράγματα που θα κάνουν την ΤΣΣΚΑ να νιώσει άβολα. Να την κάνει να νιώσει ανασφάλεια. Το ρίσκο που λέει ο Jim, δεν είναι ρίσκο επί της ουσίας. Ρίσκο είναι να πας σε συμβατικές φόρμες παιχνιδιού στις οποίες ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Πρόβλεψή μου είναι ότι ο Μεσίνα δεν θα πάει πολύ σε ψηλά σχήματα. Θα αφήσει τον Κριάπα στο 4 ώστε να κλειδώσει τον Πρίντεζη και παγιδεύοντας το Σπανούλη να τελιώσει το ματς. Στο ισπανικό κλάσσικο νομίζω η Μπάρτσα θα ξαναπάρει το σκαλπ της Ρεάλ και θα πάει στον τελικό.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πάντως σήμερα είδα ξανά μετά απο καιρό το περσινό παιχνίδι και θυμήθηκα οτι τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Πολύ αντιπαθητική ομάδα η CSKA αλλά τέτοιο χουνέρι πραγματικά είναι να λυπάσαι όποιον το παθαίνει. Απο την άλλη, το τέλος με τον Παπανικολάου (που πραγματικά ήταν ο MVP και σίγουρα όχι ο Σπανούλης) σε έξαλη κατάσταση είναι απο τις πιο πορωτικές στιγμές του μπάσκετ. Αν και ο πραγματικός MVP ήταν ο Καζλάουσκας. Μιλάμε για τον απόλυτο ύπνο.

    Εντελώς κουλό παιχνίδι πάντως.

    Λέτε να δούμε τέτοια ματσάρα και αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια πράγματα γίνονται μια φορά στα χίλια χρόνια...θρασύτατα και θαραλλέα τρίποντα από μάντζαρη-σλούκα-κέσελι, ξαφνικό ξέσπασμα του κρυμμένου πρίντεζη με συνεχόμενα καλάθια-ρουκέτες στο τρανζίσιον,απίστευτη αύρα από τον παπανικολάου,κακές επιλογές από την μπερδεμένη τσσκα και άμυνα ΄βεντούζα" από οσφπ.
      Το πιο συναρπαστικό ήταν ότι ακόμα και μετά το 53-48,λες να γύρισε, μετά το κάνει 59-52 η τσσκα,ο πρίντεζης πιο μετά κουτουλάει ο βοροντσέβιτς,ο μάντζαρης αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο,οπότε με τέτοιες ευκαιρίες λες πάει,δεν γίνεται...
      Κι όμως λίγο οι χαμένες βολές των ρώσων,τα πολλά κλεψίματα,λίγο το τεράστιο τρίποντο του παπ,το "γυριστό" του πρίντεζη και το σχεδόν μπάζερ μπίτερ στο τέλος ήταν από αυτά που κάνουν αυτά τα παιχνίδια μοναδικά και πρωτοφανή...
      Δεν είναι τυχαίο που ο Οσφπ παίζει ημιτελικό euroleague και όλοι μιλούν ακόμα για εκείνο το παιχνίδι.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα…
    ΤΣΣΚΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Το ματς είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό και η τύχη του βασικά δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Ξαναλέω ότι είναι μονόδρομος να κάνει το ματς ροντέο. Να βάλει στην εξίσωση μεταβλητές μη αναμενόμενες από τους Ρώσους και να τους εκπλήξει. Ως βασική επιδίωξη της τακτικής του Μπαρτζώκα θα πρέπει να είναι η τρεχάλα, να ανεβάσει το ρυθμό προσπαθώντας να μην βρει στημένη την άμυνα-μέγγενη της ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι αισθάνονται άβολα σε τέτοιες καταστάσεις και έχουν δείξει κατά την διάρκεια της σεζόν ότι μπορεί να πάθουν μεγάλα στραπάτσα όταν αναγκαστούν να παίξουν κάτι που δεν έχουν συνηθίσει (βλ. Μάλαγα στο top-16, Κάχα σε 3ο & 4ο ματς των play-off). Στην λογική αυτή, όμως, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ από τους ερυθρόλευκους, η αξιοπιστία των οποίων στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι κάτω του μέσου όρου. Επομένως, ίσως ο Μπαρτζώκας έχει ετοιμάσει και κάποια ζώνη προσαρμοσμένη στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ ειδικά όταν θα είναι στο παρκέ ο Παπαλουκάς και/ή ο Τζάκσον, ώστε να ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουντ και να τρέξει είτε στο ανοιχτό γήπεδο είτε στο transition. Αν το ματς πάει σε set επιθέσεις ο Ολυμπιακός απλά δεν έχει τύχη. Είναι τέτοια η διαφορά ποιότητας και επιλογών σε αυτό το στυλ που δεν υπάρχει πιθανότητα να γλιτώσει. Νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ θα μπει αποφασισμένη να πάρει το αίμα της πίσω για το περσινό κάζο αλλά ταυτόχρονα θα νιώθει κα τη σχετική πίεση της επιβεβαίωσης των προγνωστικών. Σημαντικό σημείο στην έκβαση του ματς είναι και η ευστοχία του Ολυμπιακού έξω από τα 6,75, κυρίως στις περιπτώσεις που η ΤΣΣΚΑ θα έχει απλώσει το γνωστό δάσος χεριών από τα 5 μέτρα και πίσω.
    ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
    Παρά τις απουσίες της, η Μπάρτσα στα μάτια μου έχει προβάδισμα. Η Ρεάλ, όπως είδαμε και στα 4 ματς με τον ΠΑΟ, είναι εύκολο να παγιδευτεί σε set παιχνίδι που δεν ξέρει να παίζει και στο οποίο η Μπάρτσα είναι αυθεντία. Σε τέτοιες συνθήκες το μυαλό των μαδριλένων χαλάει μάλλον εύκολα και οι αντιδράσεις τους είναι επιπέδου αλάνας. Νομίζω ότι ο Πασκουάλ γνωρίζει πολύ καλά πώς θα καταφέρει να πάει το ρυθμό εκεί που τον βολεύει και το σκορ να περιοριστεί στους 65-70 πόντους. Νομίζω ότι ο παίκτης-κλειδί της Μπάρτσα, για πολλούς λόγους, θα είναι ο Τόμιτς. Η απόδοση του Κροάτη σχετίζεται και με την κατάσταση που θα βρίσκεται και ο Λόρμπεκ αφού η καλή παρουσία του Σλοβένου, του δίνει έξτρα λύσεις στην δημιουργία από το post. Ο Πασκουάλ ενδέχεται σε κάποια σημεία να επιλέξει και την δοκιμασμένη ζώνη ειδικά όταν θα αναγκαστεί να έχει στο παρκέ 3 γκαρντ (με Ναβάρο-Σάρας μέσα) που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε man to man με τα γκαρντ της Ρεάλ.
    Συμπερασματικά, βλέπω τελικό ΤΣΣΚΑ-Μπάρτσελόνα με τους τρισκατάρατους Ρώσους να το σηκώνουν. Τουλάχιστον θα δούμε το ιδανικό φινάλε του Θοδωρή. Όπως του αξίζει.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jimάρα, είσαι Λονδίνο;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι φιλαράκι έμεινα εδώ τελικά.. Έχω απεσταλμένο μην ανησυχείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ. Τη γνώμη σου για την καλύτερη πεντάδα και τον MVP;

      77

      Διαγραφή
    2. Την έχω πεί.. Ανά θέση Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μάικλ, Κριάπα, Τόμιτς. MVP ο Ρώσος..

      Διαγραφή
  23. παιδια καλημερα σε ολους,χρονια πολλα και να εχουμε ενα καλο φ4 σημερα και ευχομαι να το παρει η ομαδα μου.
    πολυ ωραια αναλυση απο jim ομως θεωρω οτι σε φ4 δεν ειναι ευκολο για να μην πω απιθανο το τρανζισιον γκειμ.
    ομως αυτο που ειναι πιθανο ειναι η πολυ γρηγορη κυκλοφορια χωρις τριπλα.
    αυτο λοιπον θεωρω οτι ειναι το σημερινο κλειδι για τον ολυμπιακο.
    εχοντας παιξει οι ομαδες τοσα πολλα παιχνιδια,δεν εχουν τιποτα να κρυψουν.ουτε στο σκαουτινγκ αλλα ουτε και απο μας.τις ξερουμε και τις δυο καλα και ξερουμε και τις αδυναμιες τους.
    αρα λοιπον εχουμε και λεμε.
    1.ο ολυμπιακος δεν μπορει να τη χτυπησει στο ζωγραφιστο,ουτε με πνρολ ουτε με ποστ.
    αρα η λυση κατεμε ειναι γρηγορη κυκλοφορια χωρις τριπλα απο σπανουλη κυριως και χτυπημα πολυ στην αδυνατη πλευρα.εκει ειναι το θεμα της τσσκα.σιγουρα ολοι λεμε για την καλη της αμυνα.συμφωνω...ομως αμυνα με ερτσεκ και τεοντοσιτς μεσα ποτε δεν μπορει να τρομαζει κανενα καλο προπονητη.ειμαι σιγουρος οτι αν αντιπαλος της τσσκα ηταν σημερα ο ομπραντοβιτς με οποιαδηποτε ομαδα,θα ετριβε τα χερια του για αυτον τον λογο.να γυρισει η μπαλα να μπει μεσα και να βγει γρηγορα εξω κυριως στην αδυνατη πλευρα το 4 και ασε τον ερτσεκ να τρεχει στις 4 γωνιες και τον τεοντοσιτς η τον παπαλουκα να κυνηγουν σαν παλαβοι.αν τα καταφερουν μαγκια τους.αρκει βεβαια να μπουν μεγαλα σουτ.
    2.οσον αφορα την αμυνα αν δεν πιεσει απο την επαναφορα τον τεοντοσιτς να του βγαλει τα συκωτια να του σπασει και τα νευρα θα πρεπει να δοκιμασει ζωνες οσο ειναι μεσα ο παουελ γιατι θα τον τσακισουν στο καρφωμα απο πκνρολ.
    αυτα παιδες καλη επιτυχια στην ομαδα,να μας τρελανει παλι.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα gskordak. Γιατί είναι δύσκολο να παίξεις γρήγορα σε φάιναλ φορ? Καταλαβαίνω, θέλεις να πεις οτι δε συνηθίζεται. Σίγουρα, αυτά τα ματς πάνε κατά κανόνα στο 5-5. Αλλά όταν βλέπεις πως αυτό σου πάει, αυτό παίζεις, δεν υπάρχουν κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου τζιμακο,
      ειναι δυσκολο γιατι δεν σε αφηνουν.
      πρεπει να ειναι πολυ αφελης καποιος να σου επιτρεψει να τρεξεις και να εχει αργες επιστροφες.ειδικα ομαδα μεσινα δεν πιστευω να επιτρεψει κατι τετοιο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Αυτό είναι πολύ γενικό και πίστεψε με δεν ισχύει. Μπορείς να επιβάλεις τον ρυθμό σου. Ακόμα και ο Μεσίνα στο παρελθόν είχε ανάλογη εμπειρία (απέναντι στη Ζαλγκίρις). Συμφωνώ βέβαια ότι τα ματς αυτά παίζονται κατά κανόνα στο μισό γήπεδο.

      Διαγραφή
  25. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Ο ΟΣΦΠ.
    Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ 16 ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΠΟΥ
    ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ ΠΟΥ
    ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ , ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ
    ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ
    ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΤΤΩΝ ΣΤΟ Β'ΓΥΡΟ ΤΩΝ 16 ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ.
    ΑΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣ.Σ.ΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΝΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΝΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ !!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΤΣ.Σ.ΚΑ.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΜΕΣΙΝΑ.
    ΥΓ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΟΣΦΠ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΜΕΡΑ Η ΤΣ.Σ.ΚΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Χ !!
    ΥΓ2 ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.
    GELALITALY BIANCO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΣΤΩΣ ΦΟΙΛΕ.ΠΑΡΑΙ ΚΕ ΠΡΑΣΟΙΝΕΙ ΣΟΙΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΑΙΕΙ ΓΟΙΑ ΜΠΕΡΤΟΜΑΙΟΥ ΚΕ ΔΟΙΑΙΤΟΙΣΟΙΑ...

      Διαγραφή
    2. ANTE KAI ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΙΣΠΑΝΟΣ!

      ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΠΑΝΑΘΑ!

      ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ ΑΛΗΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

      Το Κατσίκι

      Διαγραφή
    3. ΚΟΙΤΑΞΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΣΕ ΝΙΩΘΩ ΑΛΛΑ Η ΡΕΝΤΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΕΧΤΙΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ. ΑΛΛΑ ΤΗ ΤΣΣΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 09 ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗ ΜΙΣΩ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΗΤΑΝ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Ο ΟΣΦΠ

      Διαγραφή
    4. Α ρε κωλόγαυροι!
      θα δείτε τις αποκαλύψεις του Θωμαίδη στη Δίκη της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ και θα κλαίτε.
      ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, για την παράγκα Μπερτομέου-Αγγελόπουλων.

      Θα σας ξεμπροστιάσουμε.

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδιά κάντε έναν έρανο να του πάρουμε κανα-δυο κούτες τζόνι του παλικαριού.Πρέπει να έχει μεγάλα ντέρτια και καημούς μετά το σημερινό.

      Διαγραφή
  26. Jim κατι μου λεει οτι θα εχουμε σκυταλοδρομια πανω στον Τεοντοσιτς με Κατσιβελη-Σλουκα-Περκινς, οποτε κατ'εμε ειναι ενα σημειο-κλειδι η συμπεριφορα των παραπανω στην επιθεση του Ολυμπιακου. Απο εκει και περα, θεωρω σημαντικο κομματι τα αμυντικα ριμπαουντ που πρεπει να κερδιθουν και για να μη παει στραφι μια καλη αμυνα αλλα και για να εχει τη δυνατοτητα ο Ολυμπιακος να τρεξει στην επιθεση του. Καλη επιτυχια!!

    Άγγελος Κορωνιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Is it me or πέρασαν οι ομάδες με τα καλύτερα 4άρια (κατά σειρά προσφοράς και αξίας): Κριάπα, Μίροτιτς, (ο ντεφορμέ) Λόρμπεκ, Πρίντεζης, με την πεντάδα να συμπληρώνει ο Σαβάνοβιτς... Σύμπτωση; Μήπως πλέον ο ρόλος των 4ριών στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί;

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τσσκα - Ολυμπιακός: Φαβορί η Τσσκα αλλά όχι μεγάλο. Ίσως λίγο μεγαλύτερο απ' το άλλο παιχνίδι. Θα τις έδινα ένα 55-58% όχι παραπάνω. Ημιτελικός φάιναλ φορ είναι και παίζει με τον πρωταθλητή Ευρώπης με τον ίδιο κορμό. Έχει χειρότερο ρόστερ απ' το περυσινό αλλά καλύτερο κόουτς. Θεωρώ ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να περιορίσει τον Ουίμς θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να μείνει μέσα μέχρι τέλους και αν το κάνει αυτό θα είναι και το φαβορί μετά. Από μέσα όσα και να φάει δεν θα τον διαλύσουν. Μόνο τα περιφερειακά σουτ του Ουίμς και του Τεόντοσιτς μπορούν να του σπάσουν την ψυχολογία. Και αναφέρω αυτούς τους δύο γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν μέσα απ' τα σουτ να φτιάξουν ψυχολογία. Όσα και να βάλει ο Κριάπα και ο Παπαλουκάς απ' έξω ψυχολογία στο σουτ δεν θα φτιάξουν άρα δεν θα κινδυνέψεις την δύσκολη ώρα. Επίσης ο Ολυμπιακός εάν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στην βιτόρια δεν έχασε κανένα άλλο ματς απ' τα ποσταρίσματα. Σίγουρα οι ψηλοί της Τσσκα δεν συγκρίνονται με αυτούς που έπαιξαν αλλά ακόμα και της Μπάρτσας που έχουν υψηλή ποιότητα δεν επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την ήττα. Περισσότερο ο Μάικλ με τα σουτ και την δημιουργία του Σάρας προβλημάτισαν παρά τα ψηλά κορμιά της. Επομένως θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν θα χάσει αν χάσει από μέσα αλλά απ' έξω. Σε αυτό βέβαια θα προσθέσω και την δική του εμφάνιση στην επίθεση στα εξωτερικά σουτ. Σίγουρα ο Σπανούλης δεν θα μπορέσει να παίξει την αδύνατη πλευρά γιατί θα υπάρχουν υψωμένα χέρια αλλά πιστεύω ότι θα βγάλει ελεύθερα σουτ. Το πρώτο ζητούμενο στην επίθεση είναι το γρήγορο πέρασμα της μπάλας και απ' τους πέντε παίχτες που θα είναι μέσα έτσι ώστε να αναγκάσει την άμυνα της Τσσκα να χάσει τον προσανατολισμό της.
    Συνοψίζοντας η Τσσκα είναι φαβορί αλλά όχι όσο νομίζουμε. Ποσοστό πάνω από 60% σε φάιναλ φορ δεν υπάρχει.
    Στο άλλο παιχνίδι. Για μένα η Ρεάλ είναι το φαβορί. Της δίνω ένα 52% όχι παραπάνω. Θεωρώ ότι έχει πιο φρέσκια περιφέρεια και τους παίχτες να αντιπαρέλθει το παιχνίδι στην ρακέτα. Αν ήταν ο Μάικλ θα μιλούσαμε διαφορετικά. Αλλά με τα αν δεν γράφετε η ιστορία. Ο Γιούλ ίσως κρίνει τον αγώνα σε αυτό το ματς. Δεν ματσάρεται από κανέναν απέναντι αφού ο Σάδα θα κυνηγάει πάντα είτε τον Ρούντι είτε τον Κάρολ άρα σίγουρα ο Πασκουάλ θα τζογάρει μαζί του.
    Αν θεωρήσω ότι περνάνε στον τελικό τα φαβορί μου τότε βλέπω Ρεάλ. Μην ξεγελιόμαστε απ' το παιχνίδι στην Ρωσία. Οι Ισπανοί το άφησαν από ένα σημείο και μετά. Πιστεύω ότι οι Ρώσοι δεν έχουν τους παίχτες να κυνηγήσουν όλα τα καθαρόαιμα στην περιφέρεια. Και 8 στις 10 φορές το τρόπαιο το πήρε η ομάδα που είχε τους καλύτερους κοντούς σε ένα τελικό.
    Αν τώρα στον τελικό περάσει ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι είναι καλύτερα με την Μπάρτσα πάρα με την Ρεάλ. Αυτή την Μπάρτσα την έχει. Την ματσάρει πάρα πολύ καλά και έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Αντιθέτως την Ρεάλ δεν πιστεύω ότι μπορεί να την παίξει. Δεν έχει τα πόδια στην περιφέρεια ούτε την δύναμη στην ρακέτα να σπρώξει τον Μπέκιτς και τον Ρέγες που σε ένα τέτοιο ζευγάρι θα φανεί πολύ.
    Αν τώρα περάσει η Μπάρτσα με την Τσσκα τότε για μένα είναι όλα ανοιχτά χωρίς κανένα φαβορί. Εκπληκτική ισορροπία και ίσως ο πιο δίκαιος τελικός με βάση την εμφάνιση των ομάδων σε όλη την χρονιά. Τότε θα είμαι σαφέστατα υπέρ τον Ισπανών. Δεν τους χωνεύω τους διαπλεκόμενους Ρώσους.

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τώρα για το θέμα των πάγκων που στο μπάσκετ έχει μεγάλη σημασία, σίγουρα ο Μεσίνα είναι το αφεντικό αλλά όχι ο άρχοντας. Έχει το Know how και σίγουρα λείπουν και οι σέρβοι εφιάλτες αλλά δεν είμαι σίγουρος για το φετινό του δημιούργημα. Μου έχει αφήσει μια γεύση ότι ούτε αυτός το ξέρει ακριβώς το δημιούργημά του. Ο Πασκουάλ έχει και αυτός την εμπειρία του, μικρότερη απ' τον Μεσίνα αλλά ίσως είναι ο πιο άτυχος αφού τα όπλα του τον προδίδουν το ένα μετά το άλλο. Με πλήρες ρόστερ θεωρώ ότι θα ήταν το νούμερο ένα για την κατάκτηση. Κρίμα γι' αυτόν. Αν τα καταφέρει θα είναι ένα τεράστιο respect. Ο Μπαρτζώκας θεωρώ ότι είναι ο πιο άπειρος αλλά και ο πιο αμέριμνος απ' τους υπόλοιπους. Το θέμα είναι τι θα φανείς περισσότερο. Η απειρία ή άγνοια του μεγέθους ενός φάιναλ φορ. Καλός προπονητής πάντως είναι. Ο Λάσο τέλος έχει φορτωθεί με ένα μεγάλο φορτίο που λέγεται μπάτζετ και ένα μεγάλο "πρέπει επιτέλους". Είναι καλύτερος προπονητής απ' αυτό που ορισμένοι πιστεύουν. Τον Μπλάτ τον έστειλε αδιάβαστο και ας λέμε ότι είχε καλύτερο ρόστερ. Μήπως και ο Πασκουάλ δεν είχε φέτος ή ο Ομπράντοβιτς πέρυσι απέναντι στην Μακάμπι. Αλλά κανείς δεν καθάρισε την σειρά με μηδέν.

    Υ.Γ Η Ρεάλ είναι μακρυά απ' το τρόπαιο περισσότερα χρόνια από τις άλλες τρεις. Για την ακρίβεια έχει να το πάρει απ' το 1996 που είχε τότε ως παίχτη τον Λάσο. Λέτε να της το δώσει τώρα ως προπονητής; Για να δούμε.

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1995 που το πήρε είχε τον λάσο παίχτη ή τον χοσέ λάσα που λίγα χρόνια μετά έπαιζε στην ΑΕΚ του Ιωαννίδη;

      Διαγραφή
    2. Ναι έχεις δίκιο ο Λάσα ήταν δικό μου λάθος.

      Διαγραφή
    3. Οπως και ότι δεν ήταν το 1996 αλλά το 1995

      Yannos

      Διαγραφή
  30. Παιδια μια μικρη αλλαγη θεματος, αλλα ειδα σημερα το πρωτοσελιδο της Πρασινης και δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω.

    Το πρωτο, γιατι σιγουρα κανείς μα κανείς στην Ευρωλιγκα δεν προκειτα να παρει στα σοβαρα τετοια δημοσιευματα με τον τροπο που γινονται αλλα και στο χρονο που γινονται, και το δευτερο γιατι πιστευω οτι αυτη η συνεχομενη τακτικη του ΔΓ μεσω της Πρασινης και αλλων δικων του ΜΜΕ μπορει να καταστει καταστροφικη για τον Παναθηναϊκο.

    ΟΜΩΣ, ζωντας στη Βρετανια αλλα και βλεποντας την οργανωση γι αυτο το φαϊναλ 4, οφειλω να ομολογησω οτι η κεντρικη ιδεα των δημοσιευματων της Πρασινης ειναι στη βαση της ΟΛΟΣΩΣΤΗ δηλ. αυτος ο Κος Μπερτομεου, ανεξαρτητα απο το αν εχει ή δεν εχει καλες σχεσεις με μερικες ομαδες (τις οποιες μπορει και να θελει να ευνοησει - εγω προσωπικα δεν το πιστευω) εχει δειξει οτι ως μανατζερ ειναι απο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ εως ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ για τη διοργανωση επαγγελματικης λιγκας ενος τετοιου αθληματος.

    Και εξηγω:

    (1) Υποτιθεται οτι πας να αναπτυξεις το σπορ σε μια νεα αγορα, μια αγορα στην οποια κυριαρχει ενα αλλο, το εθνικο τους σπορ (ποδοσφαιρο).

    Που ειναι η προβολη στα media?

    Καθε πρωϊ βαζω στο αμαξι ενα απο τους δυο σταθμους για sport radio στη Βρετανια: Talksport ή Radio 5 Live. Δεν εχω ακουσει, μηνες τωρα, ουτε μια αναφορα και ουτε μια διαφημιση για το φαϊναλ 4 (ουτε και σημερα).

    Τα ιδια και στη βρετανικη τηλεοραση. Ομολογουμενως δεν βλεπω πολυ τηλεοραση αλλα η γυναικα μου που βλεπει θα μου το ειχε πει.

    Πως λοιπον να μη φτασει το εισιτηριο των 320 λιρων να πουλιεται για 10?

    (2) Πως δινεις την καλυψη του φαϊναλ 4 στη Βρετανια σε ενα καναλι που ειδικευεται στα αμερικανικα σπορ (ESPN) και το οποιο ο μεσος Βρετανος για να το δει πρεπει να πληρωσει επιπλεον 21,5 λιρες το μηνα (αν δεν ειναι σε συνδρομητικη πλατφορμα) ή απο 11-13 λιρες το μηνα για να παρει ενα εξτρα αποκωδικοποιητη?

    Συμπεριλαμβανομενου δε οτι η τηλεθεαση του καναλιου αυτου ειναι μηδαμινη: τα τρια καναλια ESPN στη Βρετανια ειχαν την τελευταια εβδομαδα του Απριλιου συνολικη τηλεθεαση 0.7% και περιπου 2000 τηλεθεατες!

    Φανταζoμαι οτι μονο στις pub (οσες ειχαν ESPN) θα μπορουσε κανεις να δει καποια διαφημιση για το φαϊναλ 4.

    Δηλ. ο Κος Μπερτομεου πηγε σαν βρωμολιγουρο να παρει τα λιγα παραπανω (ποσα παραπανω?) του ESPN απο το να δωσει το φαϊναλ 4 σε ενα ελευθερο καναλι (παλι κατι θα επαιρνε) το οποιο ομως θα εβαζε το μπασκετ σε καθε σπιτι και θα μπορουσε να κανει το 15χρονο να το ζητησει απο τον πατερα του την επομενη φορα.

    (3) Πως αναθετεις την οργανωση του φαϊναλ 4 στο Δημαρχο του Λονδινου, δηλ. ενα πρωην γιουροκρατη (ειχε γραφειο κολλητα με τον Κωστοπουλο στις Βρυξελλες) και επιδοξο πολιτικο που οχι μονο δεν ξερει τι σημαινει πορτοκαλι μπαλα αλλα ουτε και μπαλα γενικα.

    Ειναι γνωστο εξαλλου το Ο2 ειναι ενα κατασκευασμα που κοστισε πολλα δισεκατομυρια για την κατασκευη του (ηθελαν να γιορτασουν την αλλαγη της εκατονταετιας) και τωρα προσπαθουν να δειξουν οτι ειναι ακομη χρησιμο για να μη το κατεδαφισουν. Ισως λοιπον να κοστισε πολυ λιγα (ισως και τιποτε) στην Ευρωλιγκα η διοργανωση αυτη.

    Η τελετη της εναρξης και της απονομης των βραβειων στο δημαρχειο ηταν σχεδον μια παρωδια (χωρις μεταφραστες?) και ελπιζω να μην ειναι ενδεικτικο του τι θα επακολουθησει κατα τη διαρκεια των αγωνων.

    (4) Κανονικα ο Μπερτομεου θα επρεπε να ειχε βρει μια εταιρεια Sports Management και να τους ειχε αναθεσει αν οχι την οργανωση, τουλαχιστον την μελετη για την οργανωση του φαϊναλ 4.

    Τετοιες εταιρειες υπαρχουν πολλες οπως υπαρχουν και προσωπα που μπορουν να σε κατευθυνουν και να σου δωσουν τα connections που θα χρειαστεις. Π.χ. ο Εκκλεστοουν θα μπορουσε στο πι και φι να βρει στο Μπερτομεου τι να κανει με την τηλεοραση, τα εισιτηρια κλπ.

    Συμπερασματικα λοιπον, υπηρχαν τροποι να διοργανωθει ενα φαϊναλ 4 που θα εδιναν μια ωθηση στο σπορ για πιθανα κερδη στο μελλον. Η ευκαιρεια ομως φαινεται να εχει χαθει λογω ελλειψης διορατικοτητας και του σκεφτικου "θα μας τα κανουν ολα αυτοι και θα μας ερθει φτηνα" που φαινεται οτι ειχε στο μυαλο του ο Μπερτομεου.

    George@Manchester


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε George, είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις και έρχονται να προστεθούν στη συζήτηση για την αναβάθμηση του αθλήματος στην Ευρώπη. Είναι φανερό ότι η ποιότητα των παικτών, των προπονητών και γενικά όλων εκείνων που συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αντίστοιχη ποιότητα των παραγόντων που διαφεντεύουν την Ευρωλίγκα. Είναι κρίμα να μην αξιοποιείται αυτή η συγκυρία που μας προσφέρει φοβερά ματς σε μια ανταγωνιστική διοργάνωση και το άθλημα να μένει στάσιμο αντί να κερδίζει συνεχώς καινούργιο κοινό. Σε λίγο καιρό και με δεδομένα τα ισχνά οικονομικά οφέλη για τους συλλόγους, οι ίδιοι σύλλογοι θα μπουν στον πειρασμό να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την Ευρωλίγκα. Και τότε ο Μπερτομέου και οι συν αυτώ θα πρέπει να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των πεπραγμένων τους. Τί θα τους πούν τότε;

      77

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω στη πλειοψηφια αυτων που αναφερεις και προβλεπω να φευγει νυχτα ο Ισπανος.
      Πολυ σωστη και η απαξιωση που εδειξε ο Παναθηναικος στην εκδηλωση απονομης των βραβειων μη στελνοντας κανενα παικτη του(Διαμαντιδη και Λασμε) κατοπιν της βροχης προστιμων που επεσαν.

      Διαγραφή
    3. Πάντως έχει χαβαλέ,ο τράκης των υπεράριθμων τζαμπατζήδων του οακα να τα βάζει με τον τζορντι που πάει τουλάχιστον να βγάλει και το κόστος εκτύπωσης των εισιτηρίων.
      Τράκης για πρόεδρος ευρωλίγκας να μπαίνουμε όλοι τζάμπα ανεξαρτήτου χωρητικότητας.Μπερτομέου πούλα και πούλο...

      Διαγραφή
    4. πραγματικα φιλε εισαι εκτος τοπου και χρονου για να συγκρινει αυτο που εγινε με την μπαρτσελονα με αυτο το τεραστιο σκανδαλο που γινεται τωρα στο λονδινο.....
      1ον στο οακα για να τελειωνει αυτο το παραμυθι πραγματικα υπηρξαν υπεραριθμοι φιλαθλοι φυσικα οχι στα νουμερα που γραφτηκαν... παρολα αυτα οι περισσοτεροι κατοχοι εισητηριου ημουν ενας εξ αυτων δεν ειχαμε κανενα προβλημα(αλλωστε οσοι ειναι χρονια φιλαθλοι του αθληματος και του παναθηναικου και οχι πανηγυρτζηδες το γνωριζαν απο την αρχη οτι θα συμβει) τωρα προφανως στις 18,000 ναι υπηρξαν καποιοι που χαλαστηκαν αλλα σιγουρα δεν ηταν η πλειοψηφεια..... τα εισητηρια στο οακα δεν κανουν 300 και 400 ευρω αλλα 10 και 20 ευρω......
      επισης γιατι καπου ακουσα οτι πληρωσαμε θεση και τελικα καθισαμε στα σκαλοπατια αυτο γινεται πολλες φορες και χωρις υπεραριθμους σε ενα απλο sold out κατι που ξερει καποιος που πηγαινει συχνα στο οακα και ειναι θεμα νοοτροπιας των θεατων και οχι τοσο της ομαδος.......
      οποτε εγω περιμενω να σου απαντησει σε αυτα που γραφεις ενας οπαδος του ολυμπιακου που πληρωσε 300 ευρω για ενα εισητηριο που τελικα αξιζε 10 ευρω και δεν καθισε στον καναπε του να το δει οπως εσυ .......

      ο μπερτομεου ειναι ακαταλληλος και δεν θα αργησει η ωρα που αυτος και ο ρηγας θα παρουν ποδι εκτος και αν θελουν οι υπολοιπες ομαδες της ευρωλιγκας ο πρωταθλητης ευρωπης να παιρνει 300 χιλιαδες ευρω στο 2ο αθλημα σε δημοτικοτητα στην ευρωπη οταν πχ το ιδιο ποσο παιρνει μια ποδοσφαιρικη ομαδα για μια απλη νικη σε οποιοδηποτε αγωνα στο ουεφα.....

      Διαγραφή
    5. Να φύγει Ρήγας να έρθει Συμεωνίδης.Τράκη ξεμπροστιασέ τους...

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου το πρόβλημα με τους υπεράριθμους (νόμιζα οτι είναι αυτονόητο ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά μάλλον τίποτα δεν είναι αυτονόητο) δεν είναι αν χαλάστηκε ο πελάτης!

      Το πρόβλημα είναι οτι καταστρατηγήθηκε κάθε στοιχειώδης έννοια ασφαλείας για όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, υπερήφανους κατόχους εισητιρίου και τσαμπατζήδες. Οι οποίοι κανόνες ασφαλείας δεν υπάρχουν επειδή κάποιος δυσκοίλιος φλώρος αποφάσισε να σπάσει τα νεύρα στην υπόλοιπη cool, easy-going κοινωνία αλλά γιατί η υπόλοιπη κοινωνία απαίτησε να την αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του θεάματος με σεβασμό, τουλάχιστον ως προς τα βασικά, δηλαδή το δικαίωμα τους να φύγουν ζωντανοί απο ένα γήπεδο.

      Αυτό που κάνει τα μαλλιά μου να πέφτουν είναι αυτό που γράφεις, οτι σ'ένα απλό sold out, δηλαδή χωρίς υπεράριθμους, υπάρχει κόσμος που κάθεται στα σκαλιά. Γιατί κάθεται στα σκαλιά αφού δεν υπάρχουν υπεράριθμοι; Απο γούστο; Είναι πιο ρομαντικά; Και ποιός σου είπε εσένα οτι επιτρέπεται να κάθεται κάποιος στα σκαλιά (ή ακόμα και σε θέση που δεν σου αντιστοιχεί); Φίλε μου δείχνεις να μην καταλαβαίνεις καθόλου τι είναι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί είναι απαραίτητο να τηρούνται. Αλλά δεν έχιε σημασία αυτό, δικαίωμα σου να μην καταλαβαίνεις, άλλος είναι που πρέπει να τους καταλάβει και να στους επιβάλει, εν προκειμένω η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Και εφ'όσον δεν το κάνει, πολύ καλά κάνει να δέχεται τιμωρίες κι εγώ θα υποστήριζα με ζήλο μάλιστα να κατοχυρώνεται ο αγώνας υπέρ του φιλοξενούμενου. Ούτε πρόστιμα, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, ούτε τίποτα. Διακοπή του παιχνιδιού και κατοχύρωση του αγώνα στον αντίπαλο. Να δούμε, θα ξαναφήσει ο ΠΑΟ κόσμο να κάθεται στις σκάλες;

      Καμμία απολύτως σύγκριση στις πουστιές της Ευρωλίγκας με τα εισητίρια το οποίο είναι απλή απάτη με την πρακτική του ΠΑΟ που θέτει σε κίνδυνο την ζωή των οπαδών της ομάδας.

      Διαγραφή
    7. οποιος ενιωσε οτι απειλειται η σωματικη του ακεραιοτητα μπορουσε να φυγει απο το γηπεδο.εγω δεν ενιωσα ουτε μια στιγμη οτι βρισκομαι σε κινδυνο..... αν καποιοι θελετε να εχετε 10 θεσεις για τον ευατο σας για να καθεστε αναπαυτικα δικαιωμα σας αλλα πηγαινεται να παρακολουθησετε μαρουσσι και οχι παναθηναικο......
      αυτα περι κινδυνου ειναι γελοια οποιος πραγματικα πιστευει οτι η καε θα αναλαμβανε τοσο τεραστια ευθυνη να θεσει σε κινδυνο τη ζωη καποιου τοτε τι να πω.....
      οσο γι αυτο που λεω για τα σκαλοπατια δειχνει οτι δεν εχεις παει ποτε στο οακα γι αυτο πρεπει να στο εξηγησω.... σχεδον κανενας στο οακα δεν παει στην θυρα που γραφει το εισητηριο και ακομα περισσοτερο στη θεση οποτε γι αυτο κυρια υπευθυνη ειναι η νοοτροπια του φιλαθλου και υστερα η καε και η αστυνομια οποτε σε περιπτωσεις sold out δημιουργουνται προβληματα.......

      Διαγραφή
    8. γιατί ως γνωστόν ή θα παρακολουθείς το ματς με δέκα θέσεις για πάρτι σου, ή μοιράζεσαι μια θέση με άλλους δέκα.
      Μέση λύση δεν υπάρχει, να έχει δηλαδή ο καθένας τη θέση του.

      Παρεμπιπτόντως.
      Σκατά στους άχρηστους πολεοδόμους που θέσπισαν κανόνες για την ασφάλεια των κτιρίων, με εξόδους κινδύνου κτλ.
      Άσχετοι και αστοιχείωτοι. Να πάνε να πάρουν την επιστημονική άποψη του ανώνυνου 5:37. Από τη στιγμή που ενέκρινε η ΚΑΕ είναι ασφαλές. ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Να σε ρωτήσω, όταν εσύ νιώθεις οτι απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα, ποιό συναίσθημα σε καταβάλει; Μήπως ο πανικός; Τι θα γινόταν λοιπόν αν 500-100 πανικόβλητοι άρχιζαν να κατευθήνονται προς τις εξόδους, συνειδητοποιούσαν οτι εσύ κάθεσαι στα σκαλάκια γιατί κι οτι δεν μπορούν να φύγουν και άρχισαν να ουρλιάζουν;

      Όταν πας σε ένα γήπεδο, την ευθήνη για την ασφάλεια σου την έχει ο διοργανωτής. Δεν είναι δουλειά σου να κρίνεις την κατάσταση κι αν σε παίρνει η δεν σε παίρνει.

      Και, εννοείται οτι δεν πατάω το πόδι μου στο ΟΑΚΑ, και εννοείται οτι προτιμώ να δω Μαρούσι, γιατί το γήπεδο μου το'χουν κόψει οι ριψοκίνδυνοι και οι ρομαντικοί που κάθονται όπου τους καπνίσει, κάνουν οτι τους έρθει στο μυαλό που δεν έχουν και ζητάνε και τα ρέστα απο πάνω. Κι ούτε και πρόκειται να ξαναπατήσω.

      Όσο για τις 10 θέσεις στον καθένα, καταπληκτικό αντεπιχείρημα, ακριβώς γι'αυτό τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν είχαν legroom οι οπαδοί του να απλώσουν τις κορμάρες τους. Εύγε. Και εις ανώτερα.

      Δεν υπάρχει σωτηρία.

      Διαγραφή
    10. 1.George ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ από την Αγγλία...Λάθος να στέλνεις το φάιναλ4 δίχως να κυνηγήσεις την προβολή του σε μη μπασκετική χώρα..
      2.Τις προηγούμενες χρονιές οι τζαμπατζήδες στο Οάκα έμπαιναν πολύ πιο εύκολα απότι φέτος..Οπότε δεν είναι θέμα τράκη...

      Διαγραφή
    11. Christos Tsagkournis, βλέπω να «βαπτίζεσαι» και αντιπαναθηναικός. Ή για να θυμηθούμε να παλιά, «τσαράκι του Τζίγκερ»

      Διαγραφή
    12. αισχος και ντροπη και στους χριστιανους και στην εκκλησια τοτε γιατι στην ανασταση απο τον πολυ κοσμο ειχαν κλεισει τις εξοδους και τους διαδρομους που οδηγουν προς την εξοδο οποτε σκατά στους άχρηστους πολεοδόμους που θέσπισαν κανόνες για την ασφάλεια των κτιρίων, με εξόδους κινδύνου κτλ.
      Άσχετοι και αστοιχείωτοι οποιοι βγαινεται λοιπον απο το σπιτι και πατε σε συναθροισεις πολλων ατομων βαζεται την ζωη σας σε κινδυνο να καθεσται σπιτι σας και να μην καλειται και πολυ κοσμο οπως κανει και πανεξυπνος ανωνυμος στο 5:44.........

      Διαγραφή
    13. μπράβο μαλάκα μου την είπες.
      Αν πάρει κάποια φωτιά ή γίνει κάποιος σεισμός εντός γηπέδου εσύ θα πετάξεις και δε θα χρειαστείς εξόδο κινδύνου.

      Πόσο κάφρος πρέπει να είσαι για να υπερσπίζεσαι την προεδράρα σου ακόμη και σε αυτό;

      Και να πεις ότι δεν υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί σε γήπεδα από τέτοιες μαλακίες...

      Διαγραφή
    14. Οι χριστιανοί δεν έχουν ανάγκη, έχουν εναπωθέσει την ασφάλεια τους σε ανώτερα κλιμάκια. Και στην τελική, θα πάρουν και καλή αποζημίωση σε περίπτωση που γίνει τίποτα. Αν ήταν μάλιστα μουσουλμάνοι θα'χαν πολύ πιο προνομιακό πακέτο αλλά αυτά παθαίνεις αμα δεν κάνεις καλή έρευνα αγοράς.

      Για όλους τους υπόλοιπους που ισχύουν ανόητα πράγματα όπως ας πούμε, ξέρω γω, η λογική, η αξιοπρέπεια, τέτοιες σαχλαμάρες, ναι είναι πολύ προτιμότερο να μείνουν σπίτι τους απο το να πάνε κάπου που εκτιμούν τη ζωή και την ασφάλεια τους περίπου όσο εκτιμάται η ζωή ενός γουρουνιού στα σφαγεία. Και στην τελική, δεν χάνει και τίποτα ο ΠΑΟ, περισσότερος χώρος να κάθονται τα παλικάρια στα σκαλάκια χωρίς να στριμόχνωνται, ούτως ή άλλως αυτοί φωνάζουν καλύτερα απο αυτούς τους ξενέρωτους τους φλώρους και τις αδερφές που θέλουν και ασφάλεια την ώρα που βαράει το τόπι η Μπανάθα.

      Διαγραφή
    15. Εξαιρετικός ο George από Manchester. O Bertomeu σε γενικές γραμμές έχει ανεβάσει το προϊόν (σαφώς πιο ελκυστικό και με σοβαρότερους παράγοντες από τους ..δημοσίους υπαλλήλους του Βασιλακόπουλου), αλλά φέτος δείχνει να αποτυχαίνει παταγωδώς. Βάλτε στην εξίσωση και τον τελικό του Eurocup στο Charleroi για πολλοστή φορά (πού πήγαν τα γαμάτα και αμφίρροπα final-4;) και το γλυκό έδεσε..... Το τι έγινε στο ΟΑΚΑ είναι άλλο θέμα (και ασφαλώς όχι αποκλειστικό του Γιαννακόπουλου, εδώ οι άλλοι οι γελοίοι έβριζαν τον Prelevic προχθές που πήγε για να τους τιμήσει, ενώ είναι οι ίδιοι που τον κάλεσαν) και είναι αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Δεν είναι άλλωστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που διαδώσαμε την ξεφτίλα μας και το πόσο ανύπαρκτοι είμαστε σαν λαός στα πέρατα της Ευρώπης

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    16. Εγώ όλο και περισσότερο έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η όλη συζήτηση για τη διαιτησία, τον Ρήγα, κλπ ήταν απλά μία πρόφαση να ξεκινήσει ο πόλεμος προς τον Μπερτομέου.

      Τι εννοώ? Είναι απλό, γενικά η διαιτησία μπορεί πάντα να είναι το εύκολο πρόβατο στην σφαγή. Γενικά στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι η Barcelona ήταν λίγο πολύ καλύτερη και για αυτό άλλωστε προκρίθηκε δίκαια.

      Απλά περίμεναν αυτή την αφορμή ώστε να ξεκινήσουν αυτά τα δημοσιεύματα εναντίον του Μπερομπέου.

      Όλα είναι θέμα χρημάτων.

      Βλέπουν ότι ο Μπερτομέου είναι πάνω από 10 χρόνια στον προεδρικό θώκο της Euroleague και δεν έχει αυξήσει τα έσοδα των ομάδων έτσι ώστε να μειωθεί η χασούρα των προέδρων.

      Και εν τέλει αυτός πιστεύω ότι είναι και ο πραγματικός λόγος που μείωσαν τα μπάτζετ αρχικά οι Αγγελόπουλοι και μετά οι Γιανακκόπουλοι.

      Αν θυμάστε το 2011 η CSSKA μετά την απόσυρση των Χόλντεν Λάγκφορντ κλπ είχε μειώσει το μπάτζετ και φυσιολογικά αποκλείστηκε από τον 1ο κιόλας γύρω. Οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι είχαν ήδη αρχίσει να μειώνουν τα μπάτζετ τους. Εκεί όμως εμφανίστηκαν οι Τούρκοι και η Αρμάνι. Έτσι σώθηκε ο Μπερτομέου.

      Την επόμενη χρονιά η CSSKA ανέβασε πάλι το μπάτζετ της σε δυσθεώρητα επίπεδα. Η Real επίσης και η Barcelona σταθερά ψηλά. Για τους Τούρκους και τους Ρώσους το καταλαβαίνω πως γίνετε να έχουν τόσο μεγάλα μπάτζετ για τους Ισπανούς και την Αρμάνι όχι.

      Με πενιχρά έσοδα δεν γίνεται να συντηρηθεί για πολλά χρόνια η τρέλα των 20+ εκ. Οπότε είτε πρέπει να μπει ένα πλαφόν στα έξοδα των ομάδων, είτε πρέπει να αλλάξει κάτι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα. Η όλη πίεση που ασκεί ο ΔΓ ή ο οποιοσδήποτε προς την Euroleague έχει να κάνει με αυτό και τίποτα άλλο, έτσι νομίζω τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    17. ειμαι σιγουρος ανωνυμε 6:05 πως εισαι τοσο μαλακας που και στον υπνο σου βλεπεις τον δημητρη γιαννακοπουλο.... το θεμα των υπεραριθμων το εμαθες σημερα στην ελλαδα και δεν φταιει πχ η αστυνομια που ειναι η υπευθυνη φυλαξης των γηπεδων αλλα ο δημητρης γιαννακοπουλος... ποσο γραφικοι και προβλεψιμοι πια?

      Διαγραφή
  31. παιδια παρ'τε το χαμπαρι
    οι μεγαλες αγορες αγγλια γερμανια γαλλια δεν ενδιαφερονται για ευρωλιγκα.αρα νο μανευ.
    λοιπον ολα τα αλλα περι μπερτομεου ειναι να χαμε να λεγαμε.
    στο κατω κατω αν ηταν αληθεια ολα τα παραμυθια του Dημητρακη οι τουρκοι θα ηταν καθε χρονο φ4.
    λοιπον...αν τωρα αυτος θελει το ζαβλανο και βορεαδη γιατι ετσι εχει μαθει τοσα χρονια...ειναι αλλο κομματι
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως και χωρίς Ζαβλανό και Βορεάδη ψιλοσυμπαθητικά τα έχει πάει στην Ευρωλίγκα, ε; Τι λες;

      Διαγραφή
    2. Συμπαθητικά δεν το λες.Εχει πάρει 6 και του έχουν κλέψει άλλα 13.Διάβασε και λίγο πράσινη να μαθαίνεις.Η ευρωλίγκα δεν είναι πρωτάθλημα εσακε που κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

      Διαγραφή
    3. εκτός απο πέρσι που οι αγγελόπουλοι πήραν το πιο στημένο πρωτάθλημα όλων των εποχών.Φέτος όμως έχει τράκη...

      Διαγραφή
    4. δυστυχως για σενα παρα τα παραμυθια που γραφεις η ανωτεροτητα του παναθηναικου φανηκε οτι περυσι παραδεχτηκε την ανωτεροτητα του αντιπαλου και οτι αξια βγηκε ο ολυμπιακος πρωταθλητης κατι που δεν εχει κανει η ομαδα σου τα τελευταια 10 χρονια...........

      Διαγραφή
    5. Ναι ρε καημένε, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια έχεις πάρει τουλάχιστον 3 κάλπικα. Τι θέλεις; Να σου λέμε ευχαριστώ όταν δε μας κλέβεις;

      Διαγραφή
    6. Πρωτοσέλιδο προεδρικής εφημερίδας 3/6/2012

      «ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ»

      Αυτό σημαίνει ανωτερότητα

      Διαγραφή
    7. δεν ξερεις φαινεται, αυτο ειναι δηλωση του σκινδηλια πριν τον αγωνα οτι το πρωταθλημα ειναι στημενο...........

      Διαγραφή
    8. «Ολοκληρώθηκε χθες το διαιτητικό έγκλημα από Αναστόπουλο, Σχινά, Κόντα, που ήθελε σώνει και καλά πρωταθλητές τους λιμανίσιους»

      Κι αυτό δήλωση Σκινδήλια είναι;

      Διαγραφή
    9. νικησαμε και την διαιτησια............ δηλωση ενω εχεις παρει το πρωταθλημα........

      Διαγραφή
    10. για να είμαστε ειλικρινείς από τη διατησία χάσαμε...

      Και συγκεκριμένα χάσαμε στο δεύτερο ματς όπου η παράγκα σας σάς κράτησε με νύχια και με δόντια για να γλυτώσετε τη σκούπα.

      Διαγραφή
  32. δεν υπαρχει προβλημα και με τον ρηγα η καλυτερη ομαδα στην ευρωπη ειμαι και με τον συμεωνιδη το ιδιο θα ειμαι...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτή η κατάσταση μεταξύ ΔΓ και Μπερτομέου είναι αστεία και δεν τιμά κανέναν από τους δύο. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
    1- Η διαιτησία στη σειρά με τη Μπάρτσα έπαιξε- με εξαίρεση το δεύτερο ματς- έδρα και στα πέντε παιχνίδια. Όντως στο πέμπτο παιχνίδι αδικήθηκε ιδιαίτερα ο ΠΑΟ με τα ανύπαρκτα φάουλ του Διαμαντίδη, αλλά το παιχνίδι το έχασε τελικά λόγω της αστοχίας του. Στο δε πρώτο ματς, επίσης ψιλοευνοήθηκε η Μπαρτσελόνα,αλλά και πάλι δεν έκρινε η διαιτησία το αποτέλεσμα, όπως και στα δύο ματς στο ΟΑΚΑ, όπου οι διαιτητές έπαιξαν ελαφρώς έδρα. Πάντως, οι κραυγές μετά το πρώτο παιχνίδι ήταν υπερβολικές.
    2-Το πρώτο πρόστιμο στον ΠΑΟ για τους υπεράριθμους στο ΟΑΚΑ ήταν ολόσωστο!!Έχω διαρκείας στον ΠΑΟ εδώ και χρόνια και η κατάσταση που έζησα φέτος με τη Μπάρτσα και πέρσι στο πέμπτο ματς με τη Μακάμπι(και εννοείται στα ματς με τον ΟΣΦΠ) ήταν απαράδεκτη!!Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε νεκρούς και επιπλέον αισθάνθηκα τελείως μαλάκας που εγώ πληρώνω ενώ κάποια άλλα μαγκάκια μπαίνουν στο τζάμπα. Περιττό να πω ότι αυτοί ούτε που πατάνε στο ελληνικό πρωτάθλημα ή ακόμη και στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα. Ο Δημήτρης θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η τακτική αποξενώνει τους υγιείς φιλάθλους του ΠΑΟ.
    3- Το δεύτερο πρόστιμο και η ποινή αποκλεισμού ήταν καθαρά κίνηση αντεκδίκησης από πλευράς Ευρωλίγκα για τις κραυγές της Πράσινης και τελείως υπερβολική κίνηση.Η δε προσπάθεια να παρουσιασθεί ως "θεσμική κίνηση" επικαλούμενος ο Μπερτομέου μία εκτελεστική επιτροπή που παρανόμως έχει συσταθεί και λειτουργεί με το έτσι θέλω, είναι αστεία.
    4- Είναι σαφές ότι η Ευρωλίγκα εξάντλησε την αυστηρότητα της στον ΠΑΟ, τη στιγμή που στο ΣΕΦ οπαδοί μπουκάραν στο γήπεδο ενώ δεν είχε τελειώσει ο αγώνας, ενώ στη Βιτόρια πετούσαν αντικείμενα για πολλή ώρα, χωρίς καμία αντίδραση από την Ευρωλίγκα.
    5- Εν κατακλείδι, καλό είναι να πέσουν οι τόνοι και οι υπερβολές από την πλευρά του ΠΑΟ αφενός και η υπερβολική ποινή από πλευράς Ευρωλίγκα αφετέρου, γιατί αυτή η κατάσταση μπορεί εύκολα να εξελιχθεί από κωμική σε προβληματική για το μέλλον της διοργάνωσης.

    Νίκος 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χωρλις το γιο μου ο ΟΣΦΠ χάνει σε εμπειρία διαχείρισης. Δίνω τεράστια βάση στην προσέγγιση αμυντικά των Ουίμς και Τεόντοσιτς. Αν βάλουν σουτ και βρουν ρυθμό θα είναι τεράστιο πρόβλημα αφου θα πρέπει να απλώσει η άμυνα για να τα αποαγορέυσει και μετά άντε να αμυνθείς στο ποστ... Ο σπανούλης και ο Λο για μένα είναι τα κλειδιά. Ο Ολυμπιακός θα έχει τύχη εαν αυτή κάνουν δύσκολή τη ζωή του Τεόντοσιτς στην επίθεση και αναγκάσουν το Μεσίνα για αμυντικούς λόγους να τον κρατήσει ώρα έξω. Χωρίς αυτόν θα υπάρχει μεγάλύτερη δυνατότητα να κλείσει η άμυνα (όχι εντελώς αλλά ο τρελο-μίλος είναι μαζί με τον Ουίμς τα μεγαλύτρα προβλήματα.) και να μην αφήσει Χριάπα, Καούν Κριστιτς να σαρώσουν. Στην ουσία ο Μπαρτζώκας πρέπει να φροντίσει να πάρει το καλύτερο παιχνίδι της ζωής των περιφεριακών του. Αν γίνει αυτό τότε το 65-35 θα γίνει 50-50 και στα κλειστά ματς πάντα το αουτσάιντερ έχει πλεονέκτημα.
    Jim για άλλη μια φορά τα σέβη μου είσαι η απόλαυση στον παράδεισο...
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΝ, λέω αν, η βαζέλα δεν ασπαγε τα στεφάνια, αν ο Διαμαντίδης δε κρυβόταν στα δύσκολα, αν ο Ναβάρρο δεν ήταν αυτός που είναι, και ο ΠΑΟ περνούσε στο final4.

    Τότε θα ήταν το final4 το χειρότερο των χειρότερων όλων των εποχών και των αιώνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει χειροτερο απο το περσινο δεν θα ηταν

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ.Είχε έτοιμο εκπονημένο σχέδιο ο κόουτς άρτζι για επίθεση 25 πόντων/ανα παιχνίδι.5 πόντοι στις 3 πρώτες περιόδους και ξέσπασμα 10 πόντων στην 4η όπου θα έδινε και το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    3. το σχεδιο ιβκοβιτς στο περσινο final 4 προσπαθησε να αντιγραψει αλλα υστερουσε επιθετικα για 4-5 ποντους

      Διαγραφή
    4. Το σχέδιο ίβκοβιτς δεν ήταν αυτό που ανάγκασε τον μέγα ζοτς να παίζει κατενάτσιο με ξαφνικές αντεπιθέσεις απο τσαρτσαρή;
      Φέτος ο άρτζι πάντως το έχει ψάξει.Πάμε γερά και αντρικά στην άμυνα και στην επίθεση την κρατάμε 23 δευτερόλεπτα και την πετάμε όπως όπως μπας και πάρουμε επιθετικό ριμπάουντ μέχρι να λήξει το ματς και να κρατήσουμε το 0-0 και τις εντυπώσεις

      Διαγραφή
    5. έχει δίκιο ο 6:04.


      Ο Ίβκοβιτς έβαλε μόνο 62 απέναντι στην άμυνα του Κιριλένκο ενώ δυο μέρες νωρίτερα ο Ομπράντοβιτς είχε φτάσει στο αστρονομικό σκορ των 64 πόντων...

      Διαγραφή
    6. Καλά, όλοι οι μπασκετικοί γαύροι μείνανε Ελλάδα και ποστάρουνε στο ιντερνετ? Κανείς σας δεν πιστεύει στο ρηπητ?

      Διαγραφή
    7. ανυνυμς 6:11 η διαφορα ειναι οτι στον τελικο βαρεσατε 27 βολες εναντι 11 του παναθηναικου στον ημιτελικο αρα βαλε και 16 βολες παραπανω στους 64 ποντους του παναθηναικου και κανε τους υπολογισμους με το κομπιουτερακι σου περιμενω.......

      Διαγραφή
  36. Είναι απίστευτο να έχεις γράψει 20 σειρές κειμενάκι και να πατάς κατά λάθος κάτι κάνοντας refresh.Ωχ θέε μου.
    θα τα γράψω πολύ πιο περιληπτικά τώρα.Βασικοί στόχοι άμυνας του μεσίνα πέρα από το στοπ στο τρανζίσιον.
    1.Αναχαίτιση του πικ νρολ του σπανούλη.Βλέπω να του αφήνουν το σουτ μη στέλνοντας ντουμπλάρισμα από άλλο περιφερειακό παίκτη για να αποφευχθεί η περιφερειακή κυκλοφορία ως και την αδύνατη πλευρά.Πρέπει να είναι έτοιμος ο λαρισαίος να πάρει τα κατάλληλα σουτ μετά από σκριν και τα σωστά 3πόντα.
    2.Ολοκληρωτικό κλείσιμο στον Παπ από το 3ποντο.Ένας από τους λόγους που δε θα πάει βοήθεια ειδικά από τον παίκτη που τον μαρκάρει στο σπανούλη.Θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί ο μπαρτζώκας στέλνοντας το πικ ν ρολ με τον σπανούλη στην πλευρά της γωνίας του παπανικολάου.
    3.Οι ανισορροπίες στους ψηλούς είναι φανερά υπέρ της Τσσκα.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε δημιουργούνται αντίστοιχα και υπέρ των πρίντεζη χάινς.Θα προσπαθήσουν να επιτεθούν κατά μέτωπο και κυρίως ο χάινς στα πόδια εναντίον καούν-κρστιτς.Να δούμε πως θα πάει αυτό.
    Βασική πηγή έξτρα δύναμης και η γραμμή που δίνει την ποιότητα που τον φέρνει στην ελίτ για τον οσφπ είναι η γραμμή των φόργουορντ και βασικό μέλημα θα είναι η αντιμετώπιση πρίντεζη-παπανικολάου(βλέπω δύσκολο να αθροίζουν πάνω από 20-22 πόντους μαζί.)
    Ένας λόγος (μαζι με τα ριμπάουντ) που θα είναι σημαντικός ο άντιτς,και πιστεύω θα βοηθήσει πολύ,αλλά και ο σλούκας ώστε να φτιάξει και αυτός παιχνίδι εκτός σπανούλη.
    Εξαιρετικά χρήσιμος σε μάχες και φάουλ θα είναι ο σερμαντίνι που είναι αποτελεσματικός στο να μετουσιώνει σε καλάθια πολλές φάσεις.Θα τον χρειαστεί ο οσφπ.Θα τον άφηνα να πάρει τον καούν μέχρι μέσα βαθιά ώστε να αποτρέψει τα τελειώματα του ρώσου γίγαντα.Ματς στο οποίο η λογική λέει ότι κρατάς τον πάουελ στον πάγκο όση περισσότερη ώρα μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο peris. Για αυτό ακριβώς είχα μιλήσει για μεγάλη σημασία της υπομονής του Σπανούλη και effective shooting από μέση απόσταση. Ο Messina θα περιμένει τον αρχηγό του Ολυμπιακού μέσα, χωρίς hedge out στο switch. Κακά τα ψέμματα, με τον Σπανούλη πρέπει να πάρεις και τα ρίσκα σου. Θα είναι επίσης σημαντικό για τον Sermadini, για όσο παίξει, να δώσει μάχες στα box out με δυνατότερους αντιπάλους. Είναι p'n'r παίκτης, δεν έχει καλά ποσταρίσματα, αν μείνει συγκεντρωμένος και στην τσίτα (πολύ νωθρός ο κακομοίρης, δεν βοηθάει και η σωματοδομή..) μπορεί να αξιοποιήσει κάποιες επιλογές του Σπανούλη

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  37. Πριν λίγο μιλούσα με έναν παίκτη τον οποίο, εαν έπαιζα σήμερα στους ημιτελικούς, θα ήθελα δίπλα μου, τον Ντέηβιντ Μπλού (πρώην της Μακάμπι). Του ζήτησα τα προγνωστικά του.. "Νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ θα συναντήσει την Μπαρτσελόνα στο μεγάλο τελικό. Ανάμεσα στις δύο ειλικρινά δεν ξέρω. Αν έπρεπε να μαντέψω, θα διάλεγα τους Ρώσους για πρωταθλητές Ευρώπης.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, οι πιο πολλοί αυτό λέμε. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αλήθεια αυτό το βρωμόχερο πού βρίσκεται; Παίζει κάπου ή σταμάτησε; Ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

      77

      Διαγραφή
    2. Φοβερό χέρι, τεράστια balls. Από τους πιο clutch αθλητές στην ιστορία της διοργάνωσης. Παίρνει μαθήματα στο USC. Αραχτός Καλιφόρνια για να τελειώσει το πανεπιστήμιο.

      Διαγραφή
  38. Εντελώς άδειο το γήπεδο. Πραγματικά, μιλάμε για δυσφήμιση του προϊόντος. Είναι ημιτελικός και δεν έχει πάει ψυχή στο γήπεδο..

    Εν πάσει περιπτώσει καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό.

    Rick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 75%-25% η ΤΣΣΚΑ?
    Ο Τεοντοσιτς το ξερει?
    Καλυτερα θα παιζανε με τον Ξανθοπουλο βασικο. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ξαναδεί ομάδα σε final four να τρέμουν έτσι τα χέρια τους, όπως η σημερινή CSKA!!!

      Διαγραφή
    2. Πως αυτη η ομαδα να ειναι φαβορι με τα γκαρντ που (δεν) εχει??
      Επειδη την εσπρωξε το κατεστημενο του Ρηγα να παει με το ζορι στο Φ4? Θεια δικη. Και περυσι θεια δικη ηταν που εχασε οπως εχασε.

      Διαγραφή
    3. Μεχρι τωρα ακουγα οτι οταν κερδιζει ο Ολυμπιακος ειναι ειτε λογω διαιτησιας ειτε λογω κωλοφαρδιας. Σημερα κερδισαμε και λογω Θεου. Τι αλλο θα πειτε ρε....

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχα τωρα μολις διαβασα το σχολιο του απο κατω. Κερδισαμε λογω ΠΑΟ επειδη του πηραμε Σπανουλη και Περπε. Ε ρε πλακα που εχετε.

      Διαγραφή
    5. λογω θεου κερδισατε, Καρλ το μικρο του ονομα.

      Διαγραφή
    6. Eίχα γράψει ότι αν ο ολυμπιακός εξαφανίσει τον τεόντοσιτς,μόνο με σούπερ μίτσοφ και γουίμς μπορεί η τσσκα να μείνει στο ίδιο επίπεδο.Η δουλειά με τον σέρβο έγινε,όσο ο γουιμς έπαιζε για όλη την ομάδα έμεναν στο παιχνίδι.Μετά ο Οσφπ ξέφυγε με απρόσμενη ευκολία.
      Ο χάινς έδειξε ότι είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη και βάζει κάτω 10 κρστιτς.Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε πέρσι την απόκτηση του θα πρέπει να πληρωθεί από τους Αγγελόπουλους έτσι ώστε να μην ξαναδουλέψει στη ζωή του..
      Ο άντιτς επιβεβαίωσε τη συμπάθεια μου προς αυτόν,μιας και στα ματς που ο οσφπ τον χρειάζεται έχω διαπιστώσει ότι είναι πάντοτε παρών και με το παραπάνω...
      Τραγική η Τσσκα,αποδείχθηκε ότι με το να είσαι αιρετικός και αλλόκοτος στο χτίσιμο και τη δομή της ομάδας μάλλον κακή κατάληξη θα χεις.Στην ουσία ένας παίκτης υπάρχει στην τσσκα που να μπορεί να σταθεί σαν γκαρντ δημιουργός-εκτελεστής(ο τεοντοσιτς φυσικά..).Όταν δημιουργούν τόσο πολύ τα 4άρια και τα 3άρια σου,σημαίνει ότι έχεις πληθωρική συμμετοχή στο παιχνίδι,αλλά αν σε σφίξει ο αντίπαλος τότε θα πνιγείς...Τα 5άρια μόνα τους(αν δε λέγονται χάινς) δε μπορούν να πάρουν φάσεις ή να πάρουν μόνα τους τη μπάλα και να ποστάρουν σωστά ή να τελειώσουν καλάθια.Ποτέ δεν ακούμπησε η μπάλα στο ζωγραφιστό,ποτέ δεν παίχτηκε σωστό πικ ν ρολ-ποτέ καλή άμυνα στο αντίπαλο πικ ν ρολ.
      Ουσιαστικά ο οσφπ απάντησε με εμφατικό τρόπο στο ότι αν θέλει μπορεί και να παίξει πολύ καλή άμυνα και να βγάλει έξτρα πράγματα μπροστά.Όπως είχα πει και πιο παλιά η ομάδα έδειξε ότι έχει ποικιλία και ροή στο παιχνίδι της.
      9 παίκτες με πάνω από 5 παίκτες.Εγώ αυτό το λέω πολυφωνία και ποικιλία επιλογών και τρόπων επίθεσης.Αυτά..

      Διαγραφή
    7. 9 παίκτες με πάνω από 5 πόντους*(όχι παίκτες)

      Διαγραφή
    8. Όντως φίλε peris, μια χαρά τα είχες γράψει, αλλά είσαι φάουλ γιατί αυτό όντως είναι πολυφωνία, αλλά αυτό δεν μας το έδειξε φέτος ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός. Δεν πειράζει, αρκεί που το δείχνει τώρα που πρέπει.

      Διαγραφή
    9. Nομίζω φίλε χρήστο(που είχαμε διαφωνήσει για αυτό το θέμα) έχει το πιο βαθύ rotation και κάθε παίκτης έχει το ρόλο του.Σαν να λέμε ότι ο καθέ ένας έχει και το δικό του σύστημα και όλοι είναι χρήσιμοι δίχως να κουτουλάνε,ο ένας πάνω στον άλλον όσον αφορά τα καθήκοντα τους.

      Διαγραφή
  40. τρεις παιχτες της τσσκα ηταν πρωην του ολυμπιακου,οι δυο απο αυτους σημερα εδειξαν την κλαση τους.Να πως επαιρνε τα πρωταθλημα ο παο με αυτα τα γκαρντ θελατε να κανετε χαιρια.Πηρατε παιχτες του Παο και ειδατε την διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες την αλήθεια τώρα, χαλάστηκες έτσι?

      Διαγραφή
    2. χεστηκα,η τσσκα μου ειναι πιο αντιπαθεις.Ασε που θα μας ξεπερνουσε,ενω εσεις θελετε πολυ ακομα.

      Διαγραφή
    3. "αντιπαθεις"...Ψιτ, αν σε πάρουν γραμμή οι δικοί σου, θα σε διαγράψουν... "αντιπαθής" είναι... Χεχε! Χαλάστηκες, πέστο τώρα!

      Διαγραφή
  41. Teontosits, ο καλυτερος παικτης του Ολυμπιακου. Απεδειξε για μια ακομη φορα γιατι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πρεπει να χτιζεις ομαδα πανω του.
    Συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο, τεραστια επιτυχια οτι και αν γινει στον τελικο. Το παιχνιδι του Ολυμπιακου εφτασε την τελειοτητα σε αμυνα και επιθεση. Λιγοψυχη η Τσσκα οπως ακριβως και περυσι.
    Κριμα να μην εχουμε εναν ελληνικο τελικο φετος

    Κωστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όπως είχα πει το μεσημέρι σε ένα φάιναλ φορ δεν υπάρχει ποσοστό πάνω απ' το 60%. Είναι εκτός πραγματικότητας και μου έκανε εντύπωση πως το έδωσε ο jim. Επίσης βγήκε ότι ο Ολυμπιακός από ομάδα που παίζει ποστ παιχνίδι δεν χάνει στατιστικά. Όσο τα μπουμπούνιζε ο Ουίμς και ο Κριάπα όλα καλά. Αλλά μόλις ο Μεσίνα έκανε την κίνηση να βάλει τον Ουίμς πάνω στον Σπανούλη τον απενεργοποίησε κιόλας. Κάνουν και οι μεγάλοι λάθη. Να τα λέμε αυτά μην τα χώνουμε μόνο στους δικούς μας.
    Από κει και πέρα έκανε ένα τέλειο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και ένα κάκιστο η Τσσκα. Αυτό φοβάμαι ότι δεν θα είναι και πολύ καλό για τον τελικό. Φοβάμαι ότι θα πειραχτεί το μυαλό των παιχτών και θα ταρακουνήσει των αντιπάλων. Θα προτιμούσα ένα κλειστό ματς στο 3-4 πόντους. Τέλος πάντων.
    Θεωρώ ότι του ταιριάζει όπως είπα και πιο πριν η τωρινή Μπάρτσα παρά η Ρεάλ. Για μένα με την Μπάρτσα είναι φαβορί και με την Ρεάλ αουτσάιντερ. 55-45 και 45-55 αντίστοιχα. Τίποτα παραπάνω.
    Ο Μπαρτζώκας σήμερα εξαφάνισε το φάντασμα του Ιβκοβιτς. Το φετινό κατόρθωμα στα μάτια μου είναι ανώτερο και δυσκολότερο απ' το περυσινό. Φέτος όλοι σε περίμεναν. Και ο Μπαρτζώκας βοήθησε πολύ σε αυτή την πορεία. Μπράβο του ανεξάρτητα απ' το τι θα γίνει στον τελικό.

    Υ.Γ Αυτός ο Τεόντοσιτς θα καταλήξει σαν τον Πάσπαλιε. Δεν θα πάρεις κύπελο ποτέ.

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή τέτοιες συγκρίσεις...ο Πάσπαλιε και παιχταράς ήταν και ωραίος τύπος

      Διαγραφή
    2. Διαμαρτύρομαι. Ο Μίλος δεν πρέπει να συγκρίνεται με κανέναν. Είναι μόνος του μια κατηγορία. Άκου Πασπαλιε. Πφφφτ.

      Διαγραφή
    3. Μια πλάκα κάναμε ρε παιδιά. Παρόλα αυτά αν και δεν το έψαξα έχω την εντύπωση ότι η Τσσκα δεν έχει πάρει ποτέ τίτλο σε φαίναλ φορ με παρουσία ελληνικής ομάδας. Δεν είχα χρόνο να το ψάξω αν μπορεί κάποιος ας το δει. Αλλά από όσο θυμάμαι τα πρόσφατα που έχει πάρει και ήταν σε φάιναλ φορ έλλειπαν οι δικές μας. Και στα υπόλοιπα πήγε άκλαυτη. Απ΄το τουρνουά στην έδρα της έως και σήμερα.
      Δυστυχώς για μένα επιβεβαιώθηκα για τον άλλον ημιτελικό. Η Ρεάλ ήταν το φαβορί και λιγότερο επιθυμητή για τον Ολυμπιακό.
      Αναλύσεις αύριο με ηρεμία.

      Yannos

      Διαγραφή
    4. Γιάννο η CSKA έχει πάρει 2 final four απο το 87 και μετά, και έχει χάσει 10. Απο αυτά τα 10 χαμένα, για τα 4 ευθύνεται ελληνική ομάδα, 2 φορές ο ΠΑΟ και 2 φορές ο ΟΣΦΠ. Και ναι, δεν έχει πάρει ποτε final four στο οποίο συμμετείχε ελληνική ομάδα.

      Κι ούτε θα πάρει ποτέ, χοχοχο.

      Διαγραφή
  43. Δεν μιλούσα πιο πριν μην το γρουσουζέψω. Για μένα στα φάιναλ φορ πιθανότητες δεν υπάρχουν. Και οι δύο ομάδες μας έχουν παραβιάσει κάθε προσπάθεια για λογική αίτιου και αποτελέσματος πολλές φορές. Εγώ όλη την χρονιά που βλέπω τον Ολυμπιακό βλέπω μια ομάδα που όταν γυαλίζει το μάτι της απλά δεν χάνει. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα τα κατάφερνε. Fighting spirit. Αυτή η ΤΣΣΚΑ είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλο προπονητή. Αλλά προσωπικότητα δεν έχει. Καλός ο Μίλος αλλά στο φάιναλ φορ ποτέ δεν παίζει, καλός ο Κρίστιτς αλλά στα κρίσιμα τίποτα, καλός ο Ουίμς αλλά πρωτάρης στην κορυφή..Η ΤΣΣΚΑ μπήκε με άγχος, τρεμάμενα πόδια και μηδαμινή προσήλωση. Ο Ολυμπιακός μπήκε με συγκέντρωση και sheer determination για την νίκη. Η συντριβή της ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ λογική μετά. Στο φάιναλ φορ μετράει η θέληση η ψυχή και η νοοτροπία
    Για μένα πάντα σε μια διοργάνωση όταν συμμετέχει ο κάτοχος αυτός είναι το φαβορί. Και ας υπάρχουν πιο φανταχτερές ομάδες υπάρχει το i've been there attidude που είναι ικανό να σε πάει μόνο του στην κορυφή.
    Η Μπαρτσελόνα έχει φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει λόγω της παρουσίας δύο θρύλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, του Ναβάρο και τους Σάρας. Αν αυτοί οι δύο δεν πιάσουν καλή απόδοση η Μπαρτσελόνα δεν έχει το πνεύμα να κυριαρχήσει απέναντι σε έναν Ολυμπιακό σαν τον σημερινό, η δε Ρεάλ αν πνιγεί από την άμυνα και επιθετικά δεν βάλει τα γνωστά τρελά της επίσης δεν θεωρώ πως θα έχει τύχη. Αρκεί ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί όπως εμφανίστηκε σήμερα.
    Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς Μπαρτζώκα. Κι αυτός έδωσε απαντήσεις. Υπάρχουν Έλληνες προπονητές και είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε πως ειναι μεγαλη ομαδα βρε αδερφε οταν στα κρισιμα χεζεται απανω της με το συμπαθειο?
      Εγω περιμενα να την κανει μια μπουκια ο ΟΣΦΠ, ειδικα επειδη εχει σαν "νου" τον Τεοντοσιτς.
      Κι αυτο εγινε αποψε, την κατασπαραξε ο ΟΣΦΠ και πολυ ευκολα μαλιστα και με MVP τον Χαινς ετσι?

      Διαγραφή
  44. Αχ, Μίλος, πόσο σ'αγαπώ. Απο την πρώτη μέρα που σε γνώρισα, ένιωσα οτι θα έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση. Κι εσύ δεν με απογοήτευσες ποτέ.

    Τεράστιος Ολυμπιακός, έκανε στο ρελαντί πλάκα στο μπουρδέλο του Μεσίνα που κατάφερε να είναι η πρώτη ομάδα που βλέπω σε final 4 που για 40 λεπτά ήταν κυριολεκτικά χεσμένη πάνω της για 40 λεπτά. Οι άνθρωποι δεν μπορούν. Κι όχι μόνο δεν μάθανε τίποτα απο το περσινό αλλά πετάξανε λευκή πετσέτα απο τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο τελευταίος παίκτης του Ολυμπιακού έχει στο κάθε @@ του περσσότερη ψυχή απο όλη την CSKA μαζί. Ούτε σε φιλικό παιχνίδι δεν έχω δει τέτοιο τουπέ και έλλειψη πάθους απο ομάδα. Όχι απλά πελάτες, αιώνιοι πελάτες, απλά αλλάζει ο πάροχος των υπηρεσιών.

    Τραγικός ο Μεσίνα, απογοήτευση σκέτη. Καμμία δικαιολογία, όλη δική του η ήττα.

    Όμως, ο Ολυμπιακός έπαιξε σήμερα, εκτός απο μια καταπληκτικά σχεδιασμένη άμυνα και μια πολύ ώριμη επίθεση. Τα έχω χώσει στον Μπαρτζώκα άπειρες φορές φέτος για τον μονοδιάστατο τρόπο που επιλέγει να επιτίθεται η ομάδα, κυριώς γιατί θεωρώ οτι είναι πολύ καλύτερος προπονητής απ'ότι μας έδειξε μέχρι τώρα. Σήμερα πραγματικά ο Μπαρτζώκας για μένα αξίζει να του πιστωθεί 100% η νίκη του Ολυμπιακού και, άσχετα απο το αποτέλεσμα του τελικού, για μένα ο Μπαρτζώκας ανέβασε σήμερα την αξία του στη συνείδηση όλων. Ελπίζω πραγματικά να δούμε κι άλλους προπονητές απο τα μέρη μας να έχουν ανάλογες επιτυχίες, όχι για πατριωτικούς λόγους αλλά για να σταματήσει αυτή η παραμύθα με το πόσο κατώτεροι είναι οι δικοί μας απο τους ξένους προπονητές.

    Σλούκας όλα τα λεφτά, παίκτης που δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, σήμερα ήταν κλειδί.

    Αυτά. Χίλια μπράβο στον Ολυμπιακό που απλά δεν γίνεται να μην τον γουστάρεις σαν ομάδα με αυτά που έχει καταφέρει και κυρίως με τον τρόπο που τα καταφέρνει.

    Επίσης, πραγματικά εντυπωσιάστηκα απο το πως ανέλυσαν το παιχνίδι κάποια παιδιά εδω μέσα και το πόσο μέσα πέσανε, μπράβο παιδιά, πραγματικά εγώ προσωπικά μαθαίνω μπάσκετ απο αυτά που γράφετε και, όσο περισσότερο μαθαίνω, τόσο πιο πολύ το γουστάρω το μπουρδέλο. Συνεχίστε έτσι.

    Μίλος Τεόντοσιτς σ'αγαπώ. Για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός και ο Antic φίλε Χρήστο για όσο αγωνίστηκε, αλεπού παλαιάς κοπής στα mind games. Ομάδα σοβαρή που να στηρίζεται στον Τεόντοσιτς δεν υπάρχει. Δε νομίζω να υπάρχει φίλος του μπάσκετ που να μην χάρηκε σήμερα τη νίκη του ΟΣΦΠ. Από έναν οπαδό του ΠΑΟ.

      saxon

      Διαγραφή
    2. @ Christos Tsagkournis
      Ο Σλουκας είναι ο καλύτερος γκαρντ για μένα ( σε στοιχεία ) από όσους έχουμε βγάλει την νέα εποχή... Φίλε μιλήσαμε για την εθνική πιο πριν σε ποστ εδώ και το έχω γράψει … είναι αδιανόητο μην είναι στην εθνική (για μένα έπρεπε από τον σλουκα να ξεκινά αλλά που να το πω)…
      Κώστας

      Μεσινα;; GO HOME!

      Διαγραφή
    3. Πως δεν υπήρχε; Μαλάκες ήταν στον Ολυμπιακό που τον είχαν στο τιμόνι; Σε παρακαλώ τώρα φίλε saxon.

      Δείτε προσπάθειες. 8 (οκτώ!!!!!!!!!!) προσπάθειες η CSKA μέσα στη ρακέτα, 5 απο μέση απόσταση, 32 (τριαντα δύο!!!!!!!!!!) για τρεις πόντους. Γεία σου ρε Εττορε.

      Και ο Ολυμπιακός, 30 στη ρακέτα, 5 απο mid range, 24 για τρεις. Με ελάχιστα τραβηγμένα τρίποντα, χωρίς μπουμπουνητά Παπ, Πρίντεζη και Περπέρογλου και μόνο με τον Άντιτς τον οποίο για κάποιον εξωπραγματικό λόγο του δώσανε τα σουτ.

      https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/944153_10151614424962446_735070706_n.jpg

      Διαγραφή
    4. Άσχετο
      Ο Μιλος δεν έκανε κάτι τραβηγμένο στο παιχνίδι για να τον χρεώσω , απλά ο Μπαρτζιωκας του πήρε το σκαλπ ( του Μεσίνα)
      Kωστας

      Διαγραφή
    5. Φίλε Κώστα ομολογώ οτι μπορεί και να τον υποτιμώ τραγικά τον Σλούκα, ξέρεις, συμπάθειες είναι αυτές. Ακόμα πιστεύω οτι πρέπει να αποφύγει κάτι τραβηγμένα και να βελτιώσει την ταχύτητα με την οποία διαβάζει, όχι οτι είναι πολύ χτυπητά αυτά τα δύο, αλλά πιστεύω θέλει βελτίωση. Παρα πολύ καλός σήμερα πάντως, μου θύμισε πάρα πολύ τις επιδόσεις του στο περσινό f4.

      Διαγραφή
    6. Tsagkournis και Madness, χωρίς μαλακίες, παιδιά που θα με κάνανε να πάω ΟΑΚΑ να δω αγώνα μαζί τους και να τους καλέσω με τη σειρά μου ΣΕΦ. Kudos ρε μάγκες!

      Milan Tomic

      Διαγραφή
    7. Χριστό έχει αδυναμίες ( συμφωνώ) αλλά είναι τέτοιες πια οι παραστάσεις του έχει κατακτήσει τους πιο σημαντικούς τίτλους ως τώρα και είναι για μένα ο πιο ποιοτικός γκαρτν (μαζί με παππα) που έχουμε τελευταία (επιθετικά) βγάλει συν ότι στην άμυνα δεν είναι αδιάφορος .
      Θέλει δουλειά ναι . αλλά έχει ανταπεξέλθει σε πράγματα που συνομήλικοι του δεν
      (συν ότι όπως είχα πει θέλω νέα πρόσωπα άλλωστε ο αθλητισμός εκεί βρίσκει πάντα την επιτομή του .στην ορμή του νέου)
      Κώστας

      Διαγραφή
    8. Στην ηλικια των 20+ που οι Ολυμπιακοι ειχαν θεοποιησει τον τελειως αχρηστο και προβληματικο Τεοντοσιτς κανοντας τον να πιστευει οτι ειναι σπουδαιος και καμαρωνοντας τα χαλια του,αντιθετα οι Σλουκας-Μαντζαρης και Καλαθης δουλεψαν σκληρα και υπεμειναν πολλα καψονια με τους δυο κορυφαιους προπονητες στην Ευρωπη.Ετσι εξηγειται που ο ταλαντουχος Τεοντοσιτς,εχασε το τρενο και εξελιχθηκε σε κωμωδια- τραγωδια οι δε 3 αλλοι βγαζουν ματια και ειναι διαρκως καλυτεροι.Ο Σλουκας και κουτσος να παιξει μπορει να φαει πεντε Τεοντοσιτς στην καθισια του και μπραβο του.Μεχρι να ξυπνησει ο Τεοντοσιτς θα του εχει στριψει το λαρυγγι ο Σλουκας.

      Διαγραφή
  45. Aς μην κάνουμε αναλύσεις...

    Ας πούμε μόνο ότι ο Μπαρτζώκας τον ξεφτίλισε τον Ιταλό!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τελικα δεν χρειαστηκαν τρελες απο τον μπαρτζωκα. απλα αντιγραψαμε ομπραντοβιτσ στο πως παιζεις τον τεοντοσιτσ. κατι μεταξυ και heads out/παγιδες και τον αποσυντονισες. δεν καταφεραν ποτε να το διαβασουν, δεν εβαλαν και ποτε βολες.τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και τώρα ρεαλ (έτσι για τον δυνατό όμιλο του παο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδες ρεαλ τελικο ετσι για τον δυνατο ομιλο του Παο.Σημερα ο γαυρος επαιξε δυνατη αμυνα,αλλα η τσσκα ηταν τραγικη με 46 pir.

      Διαγραφή
  48. Jim πόσα ψηφία θα (πρέπι να) έχει το επόμενο συμβόλαιο του Hines?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ξερω παντως καποιον που ειναι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος αυτη τη στιγμη στον μπασκετικο κοσμο. Καιοχι δεν αναφερομαι ουτε στο Σπανουλη ουτε σε καποιον απο τους Αγγελοπουλους.
    Γιονας το μικρο του... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τετοιο απιθανο παιχνιδι δεν εχω ξαναδει , επι 40 λεπτα σε καθε διεκδικηση σε καθε φαση ξυλιες στο κωλαρακι και καθιστε στη γωνια σας....
    Απιατευτος Ολυμπιακος, φοβεροι ολοι και συγχαρητηρια στον κοουτς..
    Ο Μεσινα αφαντος ..

    Ο Τεοντοσιτς εχει σοβαρα ψυχολογικα προβληματα καποιος να τον μαζεψει και να μην τον αφησουν ξανα να οδηγησει ομαδα.. Η αγκωνια στον Αντιτς ολα τα λεφτα ..
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για μένα είναι απλά ακατανόητο πως μια ομάδα μεγάλη, ακριβή και έμπειρη σαν την ΤΣΣΚΑ μπήκε στο ματς εντελώς απροετοίμαστη ψυχολογικά και αγωνιστικά.

    Ψυχολογικά, δε μπορούσε να βάλει ούτε βολές.Αγωνιστικά, δεν είχε σχέδιο επίθεσης όταν η μπάλα έφευγε από τον Τεόντοσιτς (ως εκεί καλά τα πήγε στην αντιμετώπιση του hedge out) και έπρεπε απλά να κυκλοφορήσει γρήγορα για να εκμεταλλευτεί την ασταθή άμυνα του Ολυμπιακού μέχρι να γυρίσει ο ψηλός του. Αντίθετα ο ψηλός του Ολυμπιακού προλάβαινε πάντα(!) να γυρίσει εγκαίρως.

    Έπεσα έξω και φέτος, όπως και πέρσι, αλλά ειδικά για φέτος μου φαίνεται ακατανόητο. Πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα ο Μεσίνα για να συνεχίσει σ' αυτό το επίπεδο...Γιατί όσο χρεώνεται ο Μπαρτζώκας το διαβασμένο Ολυμπιακό, άλλο τόσο χρεώνεται ο Μεσίνα την απροετοίμαστη ΤΣΣΚΑ. O Τεόντοσιτς απλά δεν κατάφερε να παίξει καλά κόντρα στη στοχευμένη άμυνα. Οκ, δεν κατέστρεψε και την ομάδα του. Οι άλλοι τι έκαναν;

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Α να μην ξεχασω απαιτειται παραιτηση Μπερτομεου για το πιο εξω αγωνιστικα ξενερωτο φιναλ φορ στην ιστορια του θεσμου...
    Αδειο γηπεδο σε φιναλ φορ δεν θυμαμαι στα 25 χρονια που παρακολουθω.
    Κριμα για μια διοργανωση που ηταν φετος τρομερα ανεβασμενη να τελειωνει ετσι..
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7000 κόσμος σε F4 άκουσον άκουσον!!!Το ευρωπαικό μπάσκετ δεν εκτοξεύεται εξ αιτίας της διοργανώτριας αρχής και των ανθρώπων της δυστυχώς...Ως Ευρώπη δεν μας αξίζει τέτοια διοργάνωση...

      Χάρης

      Διαγραφή
  53. Ώστε ο Ολυμπιακός έριχνε στάχτη στα μάτια όλο το χρόνο, σε όλη την Ευρώπη. Αρκετά ενδιαφέρον. Η άμυνα του τρομάζει, είναι στο όριο του φάουλ (ίσως και παραπάνω) αλλά μαγκιά του που μπορεί να την κρατήσει με τέτοια ένταση σε σχεδόν όλο το παιχνίδι.

    Μπράβο, εντυπωσιακή νίκη.

    Ο V-Span το καλοκαίρι θα πιάνει άνετα 3 εκ.

    Μεγάλη απογοήτευση η CSKA και πολύ υπερ-εκτιμημένη, οι Teodosic και Crisic θα ψάχνουν για ομάδα το καλοκαίρι με το μισό συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ y0zh1
      Σορρυ κιόλας αλλά αν κάποιος έχει παράπονο από την διαιτησία αυτός είναι ο ολυμπιακός …

      κωστας

      Διαγραφή
    2. σιγα μην σας αδικησαν,η αμυνα που παιξατε ηταν οριακη,οχι 25 φαουλ, 40 επρεπε να σας σφυριξουν.Δεν καταλαβαινω γιατι τον γαυρο δεν τον αδικουν,βρε μπας και ειναι αληθεια για τον Ρηγα.

      Διαγραφή
    3. Ε όχι ρε φιλε τσσκα μπερτομεου λοβ φορ εβερ ε πως ,,, όχι;;;

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω Κώστα το ότι δεν βάρεσες περισσότερες βολές δεν σημαίνει κάτι μην τα ξαναλέμε.

      Επίσης από τον Ολυμπιακό τον περσινό και μετά φαίνεται ξεκάθαρα ότι και το ευρωπαϊκό μπάσκετ πήρε τον δρόμο του ΝΒΑ o πιο αθλητικός γενικότερα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα αν μπορεί να τιθασεύσει λίγο την ταχύτητά του. Ήταν να τους λυπάσαι τους τσιλιβήθρες της CSKA.

      O Σλούκας και τα άλλα πιτστιρίκια του Ολυμπιακού αποδεικνύουν ότι ακόμη και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων κλπ είναι μεγάλα σχολεία και γενικότερα το να παίζεις παιχνίδια και όχι μόνο προπονήσεις (γκουχ γκουχ Τεπιτς κλπ!). Αυτό το λέω για όσους έχουν ενδοιασμούς για την ετοιμότητα παιχτών όπως ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς.

      - Ο Σάρας πως κρατιέται σε τόσο καλύτερη κατάσταση από τον Παπαλουκά?

      Το λέω από τώρα η Ρεάλ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού, δεν έχει βάθος η αποδεκατισμένη, πλέον, Barcelona.

      Διαγραφή
  54. Καποτε μια ομαδα πηγαινε με σπανουλη διαμαντιδη σαρας ενω η αλλη με Teodosic παπαλουκα . Τοτε εκεινοι που χαναν φωναζαν για την διατησια . Σημερα ελπιζω καταλαβαινουν ποσο αστειοι ακουγωνταν τοτε...
    Μπραβο στον οσφπ. 5η συνεχομενη χρονια ελληνικη ομαδα στον τελικο.Αυτες οι τεραστιες ομαδες απαιτουν υπερβασεις συμπεριφορας και απο εμας τους οπαδους .Δεν αξιζουν καφρικες ποδοσφαιρικες λογικες.
    Civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. συγχαρητήρια στον Οσφπ παρότι είμαι Παναθηναϊκός. Η άμυνα του ήταν εκπληκτική. Κρίμα που δεν είμαστε και εμείς εκεί . Τουλάχιστον θα είχε γεμίσει αυτό το πανέμορφο γήπεδο .Δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. το οτι η τσσκα σημερα ηταν αστοχη και ανυπαρκτη δεν ακυρωνει την πορεια της μεχρι εδω.Τελικα η εκδικηση που ηθελαν τους γυρισε μπουμερανγκ.Η ψυχολογια ειναι το αλφα και το ωμεγα σ αυτους τους αγωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ Civil 13
    Και συ τώρα μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα … πήγαινε η μια ομάδα με τους τυχαίους μιλος και παπαλουκα μεν αλλά και με σοφο μπουρουση τζιλντρες και στην τελική τότε δεν είπαν τίποτα την επομένη είπαν που πήγαν τελικό και εσύ αποκλείστηκες από Μαρούσι που είχαν μιλος γκορτον παπαλουκα σπανουλη τσιλντρες κλειζα μπουρουση και συ με διαμαντιδη σχοινα ζαβλανο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη τον τσιλντρες,μπορουση και σοφο τους αναφερεις επειδη εχουν σαρωσει τους τιτλους στην καριερα τους?

      Διαγραφή
    2. ρε γαυροι ειστε ηλιθιοι;;; βγαινουν πολλα παιδια εδω μεσα σας δινουν συγχαρητηρια και εσεις μιλατε για διαιτησιες και πως παιρναμε τα πρωταθληματα.Εσυ που λες για τσιλτρενς ακομη και για σοφο την παλευεις καθολου;;;

      Διαγραφή
    3. καταρχας ειμαι ενας . δεν εχω και καμια ομαδα πισω μου . και οχι δεν ειμαι ηλιθιος μιλαω , δουλευω , αντιλαμβάνομαι ...Ρε συ ο σχοινας είσαι;

      Διαγραφή
    4. τελικα εδω μεσα ο παο εχει μοιρασει πολλλλεεεεεεςςςς πικρες και φαπες οποτε ειναι φυσικο αυτον να χτυπανε.Ελα πικραμενε βγαλε χολη.

      Διαγραφή
    5. Εγώ ξέρω ότι ο ολυμπιακός έχει πάει φ4 και παίζει στον τελικό … τώρα ο παο που κολάει ( και ποιος ποναει δεν ξέρω.) (ούτε ποιος οπαδιζει)

      Διαγραφή
    6. afoy sxedon to phrate aporo pos asxoleiste akomi me ton pao anti na xereste,eilikrina eiste aperigraftoi.

      Διαγραφή
    7. tous eides na kathonte fronimoi; na sebonte; tsoup petagonte pantou yparxei enas mithos

      Διαγραφή
  58. 1ον ο καλυτερος παικτης της φετινης διοργανωσης με διαφορα απο τον δευτερο ειναι ο χαινς και ανεξαρτητως αν το παρει ο ολυμπιακος

    2ον πολυ καλο κοουτσαρισμα απο τον μπαρτζωκα που παρα τις δυσκολιες που του παρουσιαστηκαν με τα φαουλ σπανουλη παπανικολαου ηταν ετοιμος και ειχε συνεχως εναλλακτικες........

    3ον η διαφορα του αγωνα θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερη αν υπηρχε 50-50 απο την διαιτησια και λιγο μεγαλυτερη ευστοχια απο την περιφερεια

    4ον δυστυχως αν ο ζοτς του ειχε κανει τεραστιες πλακες του μεσσινα ο ζοτς το σημερινο ειναι το αποτελειωτικο χτυπημα για εναν προπονητη που ειχε καβαλησει το καλαμι και ελεγε για φαβορι την φετινη τσσκα που και με τον παναθηναικο και με την καχα χρειαστηκε σπρωξιμο.........

    5ον τον να περνει η κοτα ο κριστιτς 3 εκατ και ο χαινς και λασμε 400 χιλ ειναι τεραστια αδικια....

    6ον ο τεοντοσιτς ειναι καλος παικτης αλλα δεν εχει αυτο το κατι που εχουν στα μεγαλα παιχνιδια ο σαρας,ο διαμαντιδης και ο ναβαρρο και αυτο δεν το αποκτας με την προπονηση οποτε μαλλον δεν θα γινει ποτε μεγαλος.....

    7ον ειναι τυχερος αυτος ο ανεκδιηγητος μπερτομεου που περασε στον τελικο ο ολυμπιακος και θα εχει κοσμο γιατι αλλιως ο τελικος θα ηταν μεταξυ συγγενων και φιλων...........

    8ον ισως ειναι το χειροτερο final 4 της ιστοριας σε πολλους τομεις αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με τον ολυμπιακο καθως οι τιτλοι ειναι αυτοι που γραφουν..........

    bodiroga



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παιδια, τεραστια νικη για το ελληνικο μπασκετ.

    Ελεγαν οτι η ΤΣΚΑ θα εχει κινητρο για εκδικηση αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι ο Ολυμπιακος ειχε πιο πολυ kινητρο να δειξει οτι η περσινη νικη δεν ταν τυχαια.

    Τελικα ειναι σαν να συνεχισαν για αλλα 40' τον περσινο τελικο. Ετσι μου εδειχνε το παιγνιδι.

    Πολλα συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George ακριβώς έτσι μου φάνηκε και μένα, σα να συνέχισαν απο το τελευταίο δεκάλεπτο του περσινού τελικού. Κουλό ε;

      Διαγραφή
  60. Δυο λόγια στα γρήγορα τώρα που έχει ημίχρονο στο classicο.
    1. Βαθιά υπόκλιση στον κόουτς Μπαρτζώκα. Πήρε τα σώβρακα του Ιταλού και κέρδισε το σεβασμό και των πιο δύσπιστων.
    2. Τεράστιο μπράβο στον μέγα Χάινς που έχει ψυχή όσο όλη η ΤΣΣΚΑ.
    3. Respect στους Αφούς Αγγελόπουλους που εξασφάλισαν το 50-50 από τους γκρι, χωρίς υπερβολές και με low profile.
    4. Ο Μίλος δεν αξίζει πλέον ούτε τον οίκτο κανενός.
    5. Τα αυτιά του Μεσίνα θα βουίζουν για πολύ καιρό από το χαστούκι. Έτσι είναι Ετόρε. Έχασες ένα χρόνο και γύρισες αδιάβαστος.
    6. Πρόβλεψη : Το καλοκαίρι ο Σπανούλης θα βρει το συμβόλαιο που θέλει στη Ρωσία στη θέση του εκδιωγμένου Μίλος.
    7. Η σημερινή νίκη του ΟΣΦΠ αξίζει το μπράβο όλων των μπασκετικών γιατί έγινε χωρίς κλεφτοπόλεμο και ροντέο (αυτά έλεγα πριν το ματς). Στα ίσα και από το πρώτο λεπτό.
    8. Ο τελικός θέλει προσοχή γιατί η ατμόσφαιρα μου θυμίζει τη νίκη με τις Η.Π.Α. στον ημιτελικό της Σαϊτάμα το 2006. Μετά ήρθε η σφαλιάρα από τους Ισπανούς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καποιος με nick name kopanos πιο πανω εχτες σε δυο γραμμες βρηκε τι εγινε σημερα. Μερικοι τον κραξανε. Σημερα απομυθοποιηθακανε οριστικα τα μεγαλα μπατζετ και προπονητες οπως μεσινα οι οποιοι εχουνε μαθει να δουλεουνε μονο με ετοιμους παιχτες και με μεγαλα μπατζετς. Το νεο μοντελο ειναι με εναν δυο ακριβους παιχτες ακριβους ηγετες και μετα παιχτες ομαδικους με ταλεντο παιχτες ρολιστες και κυριως παιχτες με μεγαλο κινητρο. Αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Λασο vs Μπαρτζωκας.
    Αυτους τους ειχαμε στη λιστα για προπονητη της χρονιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ξενέρωσα.

    Αν και θέλω πολύ να δω Παπ πάνω στον Rudy.

    Αλλά ξενέρωσα. Μαύρη μέρα για την Καταλονία.

    ΥΓ : Ρε παιδες αυτό το mini party που στήθηκε κάτω απο τη ρακέτα της Barca στην τρίτη περίοδο τι ήταν; Ο Tomic μου φάνηκε λίγο παρμένος με τον Pascual σε κάποια φάση, ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι κριμα παντως να βλεπεις μια ομαδα (Μπαρτσα) να εχει παιξει τοσο καλο μπασκετ μεσα στη χρονια και να τη χτυπαει η τυχη αλυπητα με τοσους τραυματισμους.

      Στο 2ο ημιχρονο, απο την κουραση, οι παιχτες της Μπαρτσα ηταν σαν να επαιζαν με το ενα ποδι.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. George αυτό για το ένα πόδι είναι σπόντα για το τρίποντο με ταμπλό του Huertas;

      Γενικά μένουν εκτός τελικού οι δύο κατα τεκμήριο καλύτερες ομάδες της χρονιάς και πάνε δύο απο τις πιο, να το πω κομψά, αλλοπρόσαλες; Αλλά σαφώς στα μεταξύ τους παιχνίδια σήμερα ήταν καλύτερες και πέρασαν δίκαια στον τελικό, ειδικά ο Ολυμπιακός οπου και οι τυφλοί είδαν.

      Τον Τόμιτς πάντως πολύ τον λυπήθηκα σήμερα.

      Διαγραφή
  64. Τέλος και το classico. Οι προβλέψεις 0/2. Μερικά σύντομα σχόλια για τον 2ο ημιτελικό.
    1. Η Μπάρτσα κατέρρευσε όταν έσκασε στην κυριολεξία ο Τόμτς στο 4ο δεκάλεπτο.
    2. Ήρωες του ματς ο Ρέγιες με τα επιθετικά ριμπάουντ και ο Σέρχι με την δημιουργία.
    3. Λόρμπεκ, απών για άλλη μια φορά.
    4. Υποδειγματική άμυνα στο Ναβάρο στο β’ ημίχρονο με τρομερό over play στο τελευταίο 5λεπτο.
    5. Η Μπάρτσα λύγισε φέτος από τους τραυματισμούς του Μάικλ και του Τζαγουάι.
    6. Για τον τελικό, οι πιθανότητες είναι 50-50 με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι έχουν αρκετό απόθεμα ενέργειας. Θέλει μελέτη και προσοχή το σχήμα της Ρεάλ με τον Ρούντι στο 3. Νομίζω ότι από τη Ρεάλ ο Κάρολ θα παίξει καθοριστικό ρόλο την Κυριακή και από τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης.
    7. Αποδείχτηκε ότι στη φετινή Ευρωλίγκα όλα είναι πιθανά. Ποιος θα το ΄λεγε όταν κερδίζαμε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη ότι αυτή η ομάδα θα ήταν στον τελικό και ποιος περίμενε κάτι ανάλογο μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τη Μακάμπι.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. To καπέλο μου στο λάσο...
    Ωραία έμπνευση γνωρίζοντας την εξάρτηση της μπάρτσα από τον ναβάρο στο τέλος να στήσει το box-1 και να τον αφοπλίσει...
    Βέβαια δεν είναι άγνωστη άμυνα για να αντιμετωπίσεις τον ναβάρο,αλλά την έβγαλε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.
    Κατά τ'άλλα επιβεβαιώθηκα για το βάθος και το πιο λειτουργικό έμψυχο δυναμικό της ρεάλ.Δεν κατάφερε να αντέξει η μπάρτσα ως το τέλος το ρυθμό και μπλόκαρε.
    Στα νούμερα βλέπουμε τεράστιο ματς τόμιτς,αλλά ο κροάτης έσκασε από τα 36 λεπτά συμμετοχής του και πρόδωσε το ζωγραφιστό της ομάδας του,η οποία φάνηκε απροετοίμαστη στην αντιμετώπιση του πικ ν ρολ και των εισόδων του σέρχιο προς τα μέσα από την κορυφή.Το κλειδί του παιχνιδιού.
    ΜVP o σέρχιο ροντρίγκεθ...
    Θυμάμαι εντωμεταξύ στο ματς ρεάλ-πάο τον χατζηγεωργίου να λέει για τον κάρολ ότι στην άμυνα είναι κάτι σαν το γκετσεβίτσιους....(ΩΩΩΩΧΧΧ τι ακούμε...!!!Όποιος είναι φονικός σουτέρ απαγορεύεται δηλαδή να παίζει καλή άμυνα?).Πολύ καλή δουλειά και πνευμόνια στην περιφέρεια από Ρεάλ.
    Για να δούμε πως θα πάει το ματσαπ με οσφπ.Φαβορί οι μαδριλένοι,βλέπω ντέρμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παίδες φιλαράκι μου που ήταν στην O2 σήμερα μου έλεγε πριν λίγο που γύρισε σπίτι τα εξής πέντε :

    α) Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν η απόλυτη ξενέρα. Στο δεύτερο παιχνίδι είχε ελαφρώς περισσότερο κόσμο αλλά παρ'ότι ήταν πιο αγωνιώδες παιχνίδι η κερκίδα ήταν εντελώς παγωμένη.

    β) Ο πάγκος της CSKA, με πρωταγωνιστή τον Μεσίνα, ήταν εντελώς κηδεία, καμμία επαφή, μηδεν αντίδραση, είχαν αποδεχτεί τη μοίρα τους απο πολύ νωρίς, δεν μιλούσαν μεταξύ τους, δεν τους μιλούσε ο coach, τίποτα.

    γ) Στην κερκίδα του Ολυμπιακού ήταν και πολλοί Παναθηναϊκοί απο το Λονδίνο που "αγαπάνε" CSKA!

    δ) Κάτι που δεν πέρασε απο την τηλεόραση, στην O2 επικρατούσε πολικό ψύχος, οι παίκτες που μπαίνανε αλλαγή φυσούσαν τα δάχτυλα τους για να τα ζεστάνουν

    ε) Ο Σπανούλης προς το τέλος έδειχνε συγκινημένος και πήρε πολύ χειροκρότημα

    στ) Αυτά τα εισητήρια τα φθηνά, παρ'ότι υπάρχει μια αίσθηση οτι τα χαρίζανε, δεν τα έβρισκες, πολλοί προσπάθησαν με κονέ απο δω απο κει και δεν βρήκαν διαθέσιμα

    Αυτά.

    Και μερικές απορίες απο μένα.

    Οι Λόρμπεκ, Τεόντοσιτς και Κρστιτς που θα παίζουν του χρόνου; Ο Μεσίνα είναι για να μένει; Πήρε κανείς γραμμή οτι στην τρίτη περίοδο η CSKA δεν πέτυχε ούτε ένα σουτ εντός πεδιάς; Είχε 8 πόντους, όλους απο βολές!!! Ο Hines θα πάρει κανα βραβείο επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόρμπεκ είναι ο ορισμός του money for not value...Θα παρακαλάει ομάδες να τον πάρουν με το 1/4 των φετινών χρημάτων του.
      Οι άλλοι 2 τώρα..Ο τεόντοσιτς εξακολουθεί να έχει την ίδια αξία με αυτή πριν του παιχνιδιού..δεν έχασε εξαιτίας του η Τσσκα.Αντιθέτως τον χρειαζόταν με τραγική απελπισία ελλείψει καλής περιφέρειας.
      Ο Κρστιτς είναι εγγύηση για την απόδοση του μες στη χρονιά.Σήμερα δεν είχε καθόλου καλή απόδοση,δε βοηθήθηκε καθόλου βέβαια από τους κοντούς,αλλά ο χάινς τον κατάπιε.Γενικά δεν είναι και σιγουράκι ή άνθρωπος να εμπιστευτείς στα δύσκολα ματς.(Άλλος ένας του οποίου το mentality είναι εξαιρετικά αμφίβολο.)

      Διαγραφή
    2. Χρήστο, πολλοί είναι αυτοί που το καλοκαίρι θα ψάχνουν για ομάδα. Θα έχουμε εντυπωσιακές αλλαγές και στα ρόστερ και στους πάγκους. Μετά τη νίκη της Ρεάλ δεν μπορώ να μαντέψω πού θα πάει ο Ζοτς. Στα πρόχειρα και μεταξύ σοβαρού και αστείου βλέπω : Σπανούλη-ΤΣΣΚΑ, Τεόντοσιτς-Φενέρ, Κρίστιτς-Φενέρ.

      77

      Διαγραφή
    3. an paei o ivkovits sthn fener ksexase ton xazoMilo ta xei spasei me ton SOFO stin ethniki SERVIAS persi

      Διαγραφή
    4. σπανουλης-φενερ, κριστιτς-φενερ, τεοντοσιτς-τσσκα ή ολυμπιακος, λασμε-ρωσια, ντορσευ-παναθηναικος, χαινς με διπλασιασμο ολυμπιακο, ομπραντοβιτς ?????

      Διαγραφή
    5. Ομπράντοβιτς CSKA και θα το σηκώσει χαλαρά μόνο και μόνο για να τρολλάρει τον φίλο του τον Μεσίνα.

      Αυτό το Teodosic-Ολυμπιακός είναι τυπογραφικό να υποθέσω;

      Διαγραφή
    6. γιατι οχι? ο ολυμπιακος το καλοκαιρι θα εχει λεφτα να διαθεσει αν φυγει ο σπανουλης και μεγαλο συμβολαιο για τον τεοντοσιτς δεν μπορουν να διαθεσουν πολλες ομαδες εμενα μονο οι ρωσικες μου ερχονται ο ολυμπιακος και η αρμανι.... και απο οτι ξερω δεν εφυγα και ασχημα απο τον ολυμπιακο ουσιαστικα ηταν κοινη συναινεση αφου αν ματσαρε την προσφορα ο ολυμπιακος εμενε.........

      Διαγραφή
    7. ο ομπραντοβιτς αμα ηθελε πηγαινε απο φετος ρωσια αλλα δεν θελει.... νομιζω 1η επιλογη του ντιτροιτ και 2η αρμανι-παναθηναικος-μπαρτσελονα αν δεν μπει και σε τελικους πρωταθληματος......

      Διαγραφή
  67. Καλησπέρα στα παιδιά! Μεγάλη βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, επίδειξη "mentality" από τους παίκτες και σωστού διαβάσματος από τον πάγκο. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο, χαμηλό προφίλ τώρα για την Κυριακή. Δυστυχώς δε θα μπορέσω να μείνω πολύ (έχω εγερτήριο..) αλλά αύριο στην ανάρτηση θα τα πούμε αναλυτικά και για τα δύο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή