Athlenda

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

"ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ..



Λίγα μίλια από το Αιγαίο, στα παράλια της ασιατικής Τουρκίας, θα διεξαχθεί μια μάχη που λίγοι πίστευαν ότι θα δουν τόσο σύντομα, εν έτει 2013.. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης, βρίσκονται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων μεταξύ τους και  θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους  με έπαθλο τον τίτλο της TBL. H κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη απέναντι στο λιμάνι της Μπαντίρμα.. ! 





Μετά από έναν μακρύ δρόμο συνεργασίας, στα πλαίσια της συνύπαρξης τους στον Παναθηναϊκό, ο καθένας χάραξε καινούργια πορεία στην καριέρα του αναλαμβάνοντας δύο ενδιαφέροντα πρότζεκτ  σε τουρκικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα το συναίσθημα θα είναι περίεργο όταν βρεθούν αντιμέτωποι. Και ακόμα περισσότερο εφόσον τα φέρει η μοίρα έτσι ώστε να κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα δύο πρότζεκτ..

ΦΕΝΕΡ                                                               
     
         
Ξαφνικά έγινε το hot ticket του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, εφόσον η ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης θα αποτελέσει τον τόπο της μεγάλης επιστροφής του mastermind   Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.  Το πρότζεκτ είναι φιλόδοξο, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, γεγονός που ξεκαθάρισε αμέσως και ο ίδιος ο Ζοτς ζητώντας ηρεμία, στήριξη και υπομονή. Το περυσινό δίδαγμα είναι ακόμα νωπό..


Η αλήθεια που δεν βλέπει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι στη Φενέρ οι περισσότεροι μάνατζερς είχαν μυριστεί ψητό και όρμησαν προσπαθώντας να βάλουν «πόδι»  μέσα στο σύλλογο, όμως τώρα η παρουσία του Ομπράντοβιτς λειτουργεί αποτρεπτικά (και ευεργετικά για το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα) περιορίζοντας τους στο να βγάζουν συνεχώς φήμες στα media που στην πλειοψηφία τους δεν αληθεύουν. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ζοτς έχει ξεκινήσει δουλειά για την στελέχωση του ρόστερ με αρχικό στόχο να «κλείσει» με τον εγχώριο κορμό, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση Τούρκων παικτών.  Οι Εμίρ Πρέλντζιτς, Ιλγκάν Κάραμαν, Μπαρίς Ερμίς , Μπο Μακάλεμπ και Ρομέην Σάτο έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Ο  Ζότς έχει εισηγηθεί θετικά για την παραμονή του               Ομέρ Ονάν, γκαρντ του οποίου η προσωπικότητα λειτουργεί θετικά μέσα στην ομάδα και το έξυπνο παιχνίδι του μπορεί να βοηθήσει στο νέο στυλ της. Από όλους τους παραπάνω δύο  που είναι μετέωρη αυτή τη στιγμή είναι ο σταρ της ομάδας, Μπο Μακάλεμπ και ο Αφρικανός wing. Ο Ομπράντοβιτς εκτιμά πολύ τον χαρακτήρα και το working ethic του Αμερικανού αλλά είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του παίκτη (έχω πεί, αποτελεί μια transition offense μόνος του) στην κατάσταση που είναι αποτελεσματικός, που δημιουργεί δίλημμα για τον εάν ταιριάζει στα χνώτα του Ζοτς. Ο Μακάλεμπ είναι τοπ-γκαρντ για το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά η λογική λέει ότι ο Σέρβος θα ήθελε ένα πιο πικ εν ρολ γκαρντ. Είναι δεδομένο ότι μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας θα αναλάβει ο Πρέλντζιτς, ο οποίος έχει τις δυνατότητες να γίνει το νέο πουλέν και ο franchise player του Ζοτς. Αρκεί να έχει και τον χαρακτήρα.. Για τον Σάτο υπάρχει αναμονή. Ο Ομπράντοβιτς θα τον ήθελε ίσως μόνο ως δίδυμο με τον Μπογκντάνοβιτς (στον οποίον σχεδιάζει να αναθέσει ..μπροστινό ρόλο) αλλά η θέληση του Κροάτη να πάει στο ΝΒΑ έχει ανατρέψει αυτή τη σκέψη. Πάντως οι μνήμες της τελευταίας σεζόν που συνεργάστηκαν οι δυό τους, έχουν επηρεάσει τον Ομπράντοβιτς και πιθανόν να "κόψει" τον Σάτο. Αντίθετα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πειστεί ο Μπογκντάνοβιτς, για τον οποίο αμφιβάλλω όμως ότι θα αφήσει στην άκρη το ΝΒΑ..


Πάμε σε κάτι άλλο τώρα.. Βασικά επιστρέφουμε σε αυτό που έγραψα στην αρχή της προηγούμενης παραγράφου. Ενδιαφέρον για τον Κρίστιτς δεν υπήρξε ποτέ. Καθαρά αβάσιμη φήμη που κάποιον εξυπηρετεί. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Αύριο μπορεί, αλλά από ότι γνωρίζω ο παίκτης θα συνεχίσει να αποτελεί τη βάση της post offense του Μεσίνα. Ο Ομπράντοβιτς δε τον ζήτησε ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τον Λαμπέ. Είναι πιο προσιτή περίπτωση και μπορεί εφόσον «κλείσει» η αγορά να γίνει κάποια κίνηση, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι. Ο ψηλός που θέλει ο Σέρβος κόουτς (και δεν έχει γραφτεί πουθενά) είναι ο Λούκα Ζόριτς της Ουνικάχα. Η περίπτωση του είναι δύσκολη μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά η Φενέρ θα κάνει την κίνηση σκοπεύοντας ακόμα και να δώσει κάτι παραπάνω για τον παίκτη, πάνω στον οποίο θα χτιστεί η φροντλάιν της νέας ομάδας.  Πολύ καλό ποστ παιχνίδι, γρήγορα πόδια, ικανότητα ψηλά εμπεριέχονται στο πακέτο του Κροάτη και σωστά ο Ζοτς κοιτάζει προς τα εκεί. Οι περιπτώσεις των Σαβάς-Βίντμαρ-Πεκέρ περιμένουν έγκριση ενώ είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα ψάξουν 1-2 παίκτες ακόμα στις θέσεις 4&5 και αναλόγως θα συμπληρώσουν με κάποιον/ους από τους τρείς stand buy.  To ενδιαφέρον για τον Μπιέλιτσα είναι υπαρκτό..  Η υπόθεση Τούρκογλου τέλος είναι αυτή τη στιγμή σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο. Είναι δεδομένη η εκτίμηση του Τούρκου φόργουορντ στο πρόσωπο του Ζοτς. Πολλά θα εξελιχθούν από τη διάθεση του παίκτη να κλείσει σχετικά γρήγορα και όχι να περιμένει την καλή πρόταση παραμονής στην Αμερική.

Όπως καταλαβαίνετε το έργο του Ζοτς μόνο εύκολο δεν είναι, αυτή την πρώτη του χρονιά στην Πόλη. Σταδιακά θα «χτίσει» αλλά το χρονοδιάγραμμα είναι ακόμα ανοιχτό. Η Γαλατά είναι πιο έτοιμη ομάδα, η Εφές θα είναι ανταγωνιστική, υπάρχει και η Μπάνβιτ.. Το σίγουρο είναι ότι η Φενέρ θα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτς  τη νέα σεζόν στη προσπάθεια της να αποκτήσει τροχιά προς την αγωνιστική κατεύθυνση του Σέρβου.

ΜΠΑΝΒΙΤ


Η ανάθεση του πρότζεκτ της Μπάνβιτ στον Δημήτρη Ιτούδη είναι μέρος της φιλοσοφίας των δευτεραθλητών Τουρκίας, οι οποίοι έψαχναν έναν νέο, ταλαντούχο προπονητή για να καλύψουν τη θέση του επιτυχημένου Ορχούν Ενέ και να οδηγήσει το κλαμπ ένα βήμα παραπέρα. Ο Ιτούδης  λοιπόν μπαίνει σε μια καλή, υγιής κατάσταση. Το θέμα είναι να μπορέσει και ο ίδιος να αναπτύξει τις δυνατότητες του δεδομένου του ότι οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες πλέον και υπάρχει και η «παγίδα» των προκριματικών της Ευρωλίγκας νωρίς στη σεζόν, στην οποία ενδεχόμενη αποτυχία μπορεί  να επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε μια ομάδα που σχεδιάζεται για να παίξει στους ομίλους.


Ο Ιτούδης έχει ξεκινήσει μεθοδικά να χτίζει το ρόστερ (από τον τρόπο που ακούω ότι κινείται στην αγορά), θέλοντας να αυξήσει την ποιότητα και το βάθος του. Η Μπάνβιτ έχει 4 βασικά στελέχη με συμβόλαιο, τα οποία θα αποτελέσουν τη «μαγιά».  Τον εξαιρετικό F/C «Τσακ» Τσαρλς Ντέηβις  (ανατρέξτε λίγο στις  λίστες μας, http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-2.html) , τον γνωστό μας Σάμι Μέχια (ποντάρει πολλά επάνω του), τον wing Κιθ Σίμονς (εργαλείο, ετοιμάζεται για την 5η χρονιά του στην Μπάνβιτ) και την κολώνα της ομάδας, τον Σέρβο σέντερ Βλαντιμίρ Στίματς ο οποίος έκανε παπάδες προπερσι στην Ολίν και πέρυσι η Μπάνβιτ επένδυσε πάνω του. Αντίθετα ο Ιτούδης δεν ανανέωσε με τον killer Σερκάν Ερντογάν, φοβόμενος τα «γέρικα» πόδια του. Ο Ερντογάν, ο οποίος πέρυσι έβαλε αρκετά clutch καλάθια, υπέγραψε για 2 χρόνια στην Γκαζιάντεπ. Ο Ιτούδης έχει επίσης στην διάθεση του έναν καλό 90αρη, των Αϊζέτ Τουρκιλμάζ (σέντερ, 2.14μ.) Νο50 στο περυσινό ντραφτ από τους Νάγκετς. Παίκτης σκιάχτρο κάτω από το καλάθι, με καλό τάιμινγκ στο μπλοκ και αρκετά ταχύς, χρειάζεται να βάλει κιλά για να «δείξει» περισσότερα και να πάει καθαρά προς τα μέσα, στο «5». Μαζί με τον 92αρη πόιντ Σαφάκ Έντζ  (1.88μ.) αναμένεται να ανέβουν στο ροτέησιον φέτος.
Η πρώτη κίνηση του Έλληνα κόουτς στην αγορά ήταν να κλείσει τον E.J. Rowland (την δική μας φετινή πρόταση για τον Παναθηναϊκό) στον άσσο, εκτιμώντας τον συνδυασμό quarterback/playmaking abilities που προσφέρει ο μοντέρνος Αμερικανός γκαρντ, γνωρίζοντας ότι  εκτός από έναν ηγέτη στο επιθετικό κομμάτι θα θωρακίσει και την περιφερειακή του άμυνα. Πολύ καλή επιλογή, κόουτς.. Οι χθεσινές  πληροφορίες επίσης μιλούσαν για επαφή με τον Λιόρ Ελιάγχου, του οποίου ο πατέρας έχει μεταβεί στην Τουρκία για να συζητήσει με την Μπάνβιτ και άλλη μια ομάδα.


Γενικά γίνεται προσπάθεια να κλείσει το ρόστερ σχετικά γρήγορα για να μπορεί η ομάδα να δουλέψει  ενόψει προκριματικών (ξεκινάει με Νίρμπουργκ). Στον Ιτούδη δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία, σε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική λίγκα, να δείξει την αξία του. Εγώ θα πω ότι η Ευρωλίγκα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Γιατί ο στόχος δεν είναι εύκολος και πιθανή επιτυχία μπορεί να κοστίσει παραπάνω από όσο πρέπει. Ο σκοπός πρέπει να είναι η βελτίωση της ομάδας, μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Εκεί θα φανεί η δουλειά του Ιτούδη και όχι με τον αν θα βρεθεί στους ομίλους..

Υ.Γ: Οι ..ξυπνητζίδες θα κατάλαβαν ότι με τη φυγή του από την Τοσκάνη, ο Μπάνκι πήρε μαζί του και τη λίστα των παικτών που τον ενδιαφέρον ώστε να χτίσει αυτό που είχε σχεδιάσει λίγο πιο βόρεια. Θα θυμάστε τη σχετική μας αποκάλυψη καιρό πρίν.. Ήδη το Μιλάνο ετοιμάζει πρόταση για τον Ντάνστον και περιμένει την υπόθεση Μακάλεμπ για να ενεργήσει αναλόγως με τον Τράβις Ντίνερ..

Υ.Γ1: H Ρόμα τίμησε πέρυσι τις λίστες του Hoopfellas δεόντως..  Λαβάλ -Τέηλορ. Καλά δεν της βγήκαν και οι δύο..? http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-2.html Η καλύτερη ανταμοιβή για τη σελίδα είναι ότι προτείνει και μιλάει με εσάς για παίκτες τους οποίους οι υπόλοιποι μαθαίνουν πολύ μετά.. Ο Λαβάλ έχει βάλει τη..μούρη του σε όλες τις φυλλάδες και γράφουν για αυτόν άνθρωποι που μέχρι πέρυσι νόμιζαν ότι τον όνομα αναφέρεται σε..οικιακές συσκευές ή στη καλύτερη έψαχναν τον χάρτη δυτικά της Γαλλίας..

Y.Γ2: Το πρωί θα αναχωρήσω για περίπου μια εβδομάδα  στο εξωτερικό. Οπότε θα κανονίσω (ανάλογα και με τη δουλειά μου) να μπαίνω περισσότερο να τα λέμε. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν αναρτήσεις με νέα φυσικά. Σας θέλω φρόνιμους..

Υ.Γ3: To άρθρο μου στο basketblog.gr για την απόφαση του Ντάνι Έηντζ να δώσει τα ηνία στον κόουτς των «Μπούλντογκς»,  Μπράντ Στίβενς ..

http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125042%3Aexciting-and-refreshing&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

Μπείτε στη παρέα μας στο Facebook.. https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274







567 σχόλια:

  1. Μεγάλο το ενδιαφέρον και για τα δθο προτζεκτ, Τζιμι.
    Καλο δρομο και να μας κρατάς ενήμερους
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα τζιμ.μαθαινω οτι για το τουρκγιλμαζ ενδιαφερεται ζεστα η φενερ,ο περιορισμος των 2 τουρκων στη πενταδα θα σπρωξει το ζοτς σε λιγο διαφορετικη λογικη νομιζω.Θα ηθελα πολυ τη γνωμη σου για το χθεσινο μαντατο του τζος σμιθ στους πιστονς,ειναι περιεργο καλοκαιρι για την ομαδα κ'ισως υπαρξουν ανταλλαγες,σαμερ λιγκ το βραδακι στις 10 με νετς σημερα με ενδιαφερον για τους ρουκις γενικα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Τζιμ και συγχαρητηρια για το άρθρο σου...
    Γνωρίζεις μήπως εάν Ζοτς και Ιτούδης χτυπήσουν κάποιες παλιές πόρτες και μήπως προσανατολίζεσαι στο ποιες μπορεί να είναι;
    Με δεδομένη την επιθυμία Καλάθη για παράδειγμα να συνεχίσει εκτός Κουμπάν και την οικονομική άνεση των Τούρκων δεν αποκλείω κάποια κίνηση!
    Μήπως ξέρεις τις αιτήσιες αποδοχές του Ζόριτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Jim,ξέρεις πως κάθε καλός οπαδός και φίλαθλος σε τούτη την γωνιά της Μεσογείου,αναζητά πάντα ένα καλό κους κους.
    Οπότε θα "έπρεπε" να το πας το θεματάκι λίγο πιο πριν! Δηλαδή;
    Δηλαδή να μας πεις πώς κι αποφάσισε ο Ιτούδης να "ξεστρατίσει" και να αρχίσει να μπαίνει στο ρόλο του ως headcoach.
    Κατόπιν,να μας πεις αν υπήρξαν άλλες κρούσεις και γιατί και πώς κατέληξε στη Φενέρ ο Ζοτς; (Π.χ. θα τον έπαιρνε να κάτσει άλλη μια χρονιά εκτός;)

    Τέλος,προσωπική μου άποψη είναι πως και μια εβδομάδα πιο μετά να έκανες την ανάρτηση,καλό θα μας έκανες,αφού θα είχαν οδηγηθεί σε πιο σίγουρα μονοπάτια τα μετεγγραφικά...

    υ.γ.(1)
    τα σχόλια στις αναρτήσεις σου είναι για πολλά Όσκαρ πάντως
    υ.γ. (2)
    προς Πράγα ταξιδεύεις; (Κάθε πέρσυ και καλύτερα,λένε).Για Παγκόσμιο u-19 κανά διαμαντάκι; Καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ιτουδης νομιζω εκανε πολυ καλη επιλογη στο θεμα ομαδας αφου υπηρχε το υλικο.. τεραστιες προσδοκιες δεν υπαρχουν... και λογικα αν δεν υπαρχει μουρμουρα σε περιπτωση μη προκρισης στην ευρωπη θα εχει χρονο να δουλεψει.
    Ο ομπρα τωρα παει στα πολυ δυσκολα.. μιλλαμε για ομαδα λουσερ!!
    υπαρχει ο περιορισμος για τουρκους παιχτες!!! και δεν υπαρχει καν η βαση να χτισει!! ( ουσιαστικα ξεκιναει με 3 παιχτες)!!!
    αρα μιλλαμε για καινουργια ομαδα με τουρκους παιχτες που τακτικα δεν ειναι και οι καλητεροι... και με τεραστια πιεση για αποτελεσματα.. με το πρωταθλημα μονο δεν νομιζω πως καποιος θα ειναι ικανοποιημενος!!!
    Νομιζω οτι η φετινη ευρωλιγκα θα ειναι σουπερ.. εχουμε τον παο που ειναι ακομη πιο δυνατος!!
    γαυρο που παροτι εχασε χαινς κανει ρελανς με σπανουλη και μεταγραφες
    τσσκ που σαρωνει τα παντα στις μεταγραφες και χτιζει ενα συνολο που θα μπορει να ματσαρει παο και γαυρο
    μιλανο που επιτελους παει για σοβαρο κοουτς..
    και μενουν οι ισπανικες να δουμε τι αλλαγες θα κανουν .. ειδικα η μπαρτσα που θελει γκαρντ 3αρι και ψηλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η cska χτίζει σύνολο που θα μπορεί να ματσάρει Παο;
      δεν νομίζω ότι τους απασχολεί ιδιαίτερα κάτι τέτοιο. Από το 2010 έχουν να χάσουν από ΠΑΟ, τότε που αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση.

      Διαγραφή
    2. το οτι περυσι κερδισαν οπως κερδισαν δεν σημαινει οτι δεν βλεπουν και το μπασκετ που παιζει ο παο.. οπως και το γεγονος οτι φετος δεν θα εχει τις τρυπες και αδυναμιες στα γκαρντ...
      επισης χτυπαει ολυμπιακο προσπαθωντας να του παρει παιχτες.. χαινς σπανουλης... με τον σπανουλη βεβαια να φαινεται οτι μενει.. εννοειται οτι αντιπαλοι τις ειναι ο παο και ο γαυρος ασχετα με το ποσες φορες εχει κερδισει τον παο τα τελευταια χρονια...

      Διαγραφή
    3. Πως κέρδισαν πέρσι;
      Μέσα έξω τον πήραν, στο ένα με τεράστια άνεση και στο δεύτερο όντας μαθηματικά αδιάφοροι.
      Και πρόπερσι σας κέρδισαν και τις 3 φορές.

      Η ΤΣΣΚΑ προφανώς φτιάχνει ρόστερ για να ματσάρει την μόνη ομάδα που τα τελευταία δυο χρόνια της στερεί τη χαρά της επιτυχίας.
      Και οι υπόλοιποι αντίπαλοί της είναι προφανέστατα η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Μετά θα κοιτάξουν ομάδες όπως η ΕΦΕΣ και ύστερα βλέπουμε για ΠΑΟ, Μακάμπι, Κάχα κτλ

      Διαγραφή
    4. ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ(ΜΗΝ ΧΕΣΩ)ΣΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΜΕΣΑ ΕΞΩ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;;;;.ΝΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΤΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΟ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΩΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    5. Oι βάζελοι τείνουν να γίνουν στην πλειοψηφία μπασκετικά αγράμματοι και ανιστόρητοι. Τι γίνεται ρε γαμώτο;

      Φίλε Δημήτρη Γ.,

      Τη σεζόν 2000-2009, ο Παναθηναϊκός έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του, και παίζει το καλύτερό του μπάσκετ. Η κατάληξη της σεζόν, τον βρήκε πρωταθλητή Ευρώπης, ύστερα από δυο τελικούς θρίλερ.

      Νωρίτερα μες στη σεζόν, έχει συναντήσει δυο φορές την ομάδα της Βερκελώνης. Και το αποτέλεσμα; 24 πόντους στη Βαρκελώνη και 11 στο ΟΑΚΑ.
      Άρα, με την ηλίθια λογική σου, ο ΠΑΟ δεν άξιζε τον τίτλο!!!


      Υ.Γ.
      Ναι και με χαμόγελο.
      Δυο σερί ευρωλίγκες αλλά όχι, δεν είναι υπερδύναμη ο ολυμπιακός. Ότι πεις.

      Διαγραφή
    6. chris nas οσο καλοπροαιρετος κ να ειμαι αληθεια δεν μπορω να καταλαβω γτ η τσσκα να προσπαθησει να ματσαρει το ροστερ του παο.εχασες μασιουλις τσαρτσαρη κ σοφο κ πηρες παππα γιανκοβιτς κ φωτση.οι μικροι ελληνες εχουν ολα τα φοντα να πρωταγωνιστησουν τα επομενα χρονια αλλα δεν ειναι κ μεταγραφες που θα συγκλονισουν την ευρωπη.εννοω δεν πηρες κλειζα κ κιριλενκο 2 ελληνες που μπορει σε 3-4 χρονια να ειναι περιζητητοι αλλα οχι ακομα.οσο για την ομάδα σου δεν της στέρησες κάτι τα τελευταία 2 χρόνια για να εχει στο μυαλό της να σε ματσάρει όπως έκανε με τον ολυμπιακό που του πήρε χαινς κ ήθελε κ σπανούλη.αν μπορείς να την κερδίσεις ή κ να πάρεις την ευρωλίγκα?φυσικά αλλά σαν ρόστερ δεν είσαι για να σε φοβούνται κ όλας.ούτε κ ο ολυμπιακός φυσικά είναι φόβητρο κ γι'αυτό ήταν τεράστια έκπληξη το back to back!το ματσάρισμα ταιριάζει σε οσφπ και παο για τα μεταξύ τους γτ είναι σίγουρο ότι θα συναντηθούν 6-8 φορές οπότε έχει μεγάλη σημασία αν ο λάσμε μάτσαρε καλά με τον ντόρσει (πέρσι όταν τον πήρες) ή αν ο σίμονς κ ο πέντγουει ματσάρουν καλά με γκιστ κ λάσμε(φέτος που αυτός είναι ο λόγος που έγιναν οι συγκεκριμένες επιλογές)


      υγ. αρνούμαι να μπω σε διαδικασία συζήτησης ποιος την έχει μεγαλύτερη κ ελπίζω να κατάλαβες ότι τα σχόλια ήταν καθαρά σε ανάλυση ρόστερ κ τπτ παραπάνω.

      Διαγραφή
  6. Φοβερο αρθρο στο ΥΓ 1 σχετικα με Λαουαλ θα συμφωνησω απολυτα καθως τωρα την βλεπουν ολοι μανατζεραδες και ψαγμενοι αλλα εσυ εισαι ετη φωτος μπροστα φιλε!!!
    Να περιμενουμε αρθρο με προτασεις ψηλων και για Παναθηναικο και για οσφπ;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ela re jimaraa , telika kratises to logo sou . twra tha perimenw to epomeno arthro sou otan vgw .
    apo to fantaro stin kipro !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα...μου φαινεται λαθος η επιλογη ομπραντοβιτς γιατι ειναι ιδιομορφη περιπτωση η φενερ...εχω την εντυπωση οτι πιεστηκε ο ιδιος μηπως μεινει και δευτερη χρονια εκτος και αποφασισε λανθασμενα....βεβαια ζοτς ειναι αυτος και μπορει να τον δεις σε κανα δυο χρονια πρωταθλητη ευρωπης.....τζιμ στην τοσκανη ή στο καζαν θα κοιταξει για παικτες ο ζοτς θυμισου το....οποιος παρει τον μος ανεβαινει επιπεδο τι καθονται και κοιτανε οι προπονηταραδες στην ισπανια....για τον ντειβις καμια πληροφορια?...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και κατι αλλο αν δεν ελεγξει ο ζοτς αυτο το κολλημα που εχει με τους αμερικανους θα χει προβλημα...αλλαζει το μπασκετ....stonerook

      Διαγραφή
    2. γενικα δεν του αρεσουν οι παιχτες που κανουν κλικ περισσοτερο απ οτι αυτος... γενικα θα εχει θεματακια ο ομπρα κ ειναι ενδιαφερον να δουμε τι ομαδα θα χτισει..
      το πικ παντος που επαιζε ειναι αστειο για την τωρινη αμυνα του παο...

      Διαγραφή
  9. Το πρότζεκτ Φενέρ-Ομπράντοβιτς είναι πράγματι πολυ ενδιαφέρον.
    Ο πιο οργανωτικός και μεθοδικός προπονητής της Ευρώπης, στην πιο ξεχαρβαλωμένη ομάδα. Ποιος θα νικήσει σε αυτήν τη μάχη;



    Το πρότζεκτ Ιτούδη-Μπάνβιτς μου φαίνεται παντελώς αδιάφορο και απορώ γιατί ασχολούμαστε τόσο. Πολύ περισσότερο θα με ενδιέφερε να ακούσω για το τι σκοπεύει να κάνει ο Κατσικάρης στο Μπιλμπάο, ή πως θα τα βγάλει πέρα ο Ζούρος στην νέα του αποστολή στο Κάουνας.
    Ο μόνος λόγος που θα κοιτάω λίγο προς Μπανβίτ είναι ότι σε ενδεχόμενο που ο Ιτούδης καταφέρει πρώτα να αποδείξει ότι κάνει για πρώτος, και έπειτα αν αποδείξει ότι είναι και αξιόλογος, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να τον δούμε στον ερυθρόλευκο πάγκο, αφού οι Έλληνες υποψήφιοι περιορίζονται σε ελάχιστες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι αδιαφορο το ιτουδης μπαν?? ισα ισα.. μιλλαμε για εναν κοουτς που παλια ελεγαν οτι ειναι πισω απο τις επιτυχιες οτυ παο και αλλα τετοια κουλα.. οτι αυτος εχει την εποπτεια της αμυνας κτλ κτλ..
      μιλλαμε για την 2 ομαδα της τουρκιας, και τελος για τον 3ο ελληνα κοουτς του εξωτερικου.. και μαλιστα σε ομαδα με αρκετα χρηματα..

      Διαγραφή
    2. νομιζω ετσι παει η σειρα
      Εφες
      Φενερ
      Γαλατα
      Μπεσικτας
      Μπανβιτ

      Διαγραφή
  10. Καλο δρομο Τζιμαρα!!!Μην ανησυχεις θα το κανουμε μπαχαλο το μπλογκ!!!Δωσε ρε φιλε καμια 10αρια σιγουρακια-λαυρακια σε ξενους και καμια 10αρια ταλαντουχους Ευρωπαιους πιτσιρικαδες οταν μπορεσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην αγορά κυκλοφορεί ελεύθερος ο Πέροβιτς, αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί ποτέ κανένας κόουτς που να εκμεταλλευτεί στο 100% τα 2.18 μέτρα του και την τεράστια δύναμή του. Έχει βγει ότι τον κοιτάει ο Ζέλικο, για να δούμε.
    Με την παρουσία του Ζοτς στη Φενέρ μπαίνει τουλάχιστον μια τάξη στον προγραμαμτισμό και στη φιλοσοφία του συλλόγου. Περιμένω καλό μπάσκετ απ' την ομάδα του Ζοτς, αλλά για τίτλους είναι δύσκολα από την πρώτη χρονιά. Ο δε Ιτούδης καλείται πρώτα να αποδείξει ότι το έχει και σαν πρώτος. Σε recruiting κάνει μέχρι τώρα προσεγμένες κινήσεις πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μadness για να τον εκμεταλλευτεί κάποιος κόουτς πρέπει και ο ίδιος να εκμεταλλευτεί τον εαυτό του.
      Όπως και να το κάνουμε δεν πείθει και είναι δύσκολος καιρός για...γίγαντες.
      Έχει χαθεί αυτός ο παίκτης,έμεινε αιώνιο ταλέντο..
      Ο Ιτούδης είναι σοβαρός και αποδεικνύεται όπως λες από τις επιλογές του.Έχει φιλοσοφία και το χει το άθλημα.Στην πράξη θα είναι διαφορετικά πάντως.Μένει να δούμε..

      Διαγραφή
  12. Την Τσσκα την κερδισαμε και 2 φορες το 2011.Με αυτα που εχουν γινει στα μεταξυ μας ματς ειναι αστειο να λεμε για σερι της Τσσκα και τετοια.
    Αλλα τι να περιμενεις οταν παιζει η πιο αγαπητη ομαδα της Ευρωλιγκας με την πιο μισητη;
    Πραγματα σαν τα 8-0 φαουλ του Κριστιτς στο ΟΑΚΑ,ενω πχ με τους ψηλους του Ολυμπιακου να μη μπορει να σταυρωσει ενα.Και τη συγκριση επιπεδου ψηλων Ολυμπιακου Παναθηναικου την ειδαμε και στους τελικους.
    Παρεπιπτωντος,αν κερδιζαμε την Τσσκα θα διασταυρωνομασταν μαζι στους 8 χαχα...
    Εσεις με τετοιες διαιτησιες α λα φαιναλ φορ Τσσκα Παο θα χανατε ανετα με διαφορες.
    Γι αυτο αφηστε τις ειρωνιες για τα Τσσκα-Παο και απλα απολαυστε τα Ευρωπαικα που πηρατε...επειδη 2 φορες στερησαν τον τελικο απο τον Παο,ισως βεβαια κερδιζατε και εμας,αλλα μαλλον θα χανατε και περυσι απο τους εμπειρους Σαρας,Μαικ κλπ και φετος οπως φανηκε στους τελικους.
    Γι αυτο σας λεω,απολαυστε,πανηγυριστε,αλλα για να μη σας τη λεμε και εμεις και σας στο χαλαμε,αφηστε απεξω ΕΙΔΙΚΑ τα Τσσκα-Παο που απο το 2009 αποτελουν βιασμο και απολυτη ντροπη για το Ευρωπαικο μπασκετ.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Oμπράντοβιτς έχει πολύ δρόμο να διανύσει και φαίνεται θα πρέπει να βάλει λίγο νερό στο..κρασί του όσον αφορά κάποιους παίκτες.Δεν του πολυαρέσουν οι ξεπέτες οπότε νομίζω θα χρειαστεί χρόνο για να χτίσει την ομάδα με τα στάνταρ που θέλει.Είναι και λίγο συμβατικός και υπομονετικός οπότε φέτος πιστεύω θα το πάρει ως μεταβατική χρονιά προετοιμάζοντας το έδαφος.
    Με τον Ιβκοβιτς τι γίνεται?Θα πάει πουθενά αυτός?Έχει σιγήσει η μουρμούρα γύρω από το όνομα του.
    Ο Ιτούδης πάει επίσης σε ενδιαφέρον πρότζεκτ...έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και θέλει να πάει βήμα-βήμα.Αν όντως είναι αλήθεια ότι πέρσι απέρριψε πρόταση του Πάο για head coach.
    Με τις απουσίες των υπολοίπων χωρών και τη δική μας υπεροπλία έχουμε γίνει πρώτο φαβορί για το Ευρωμπάσκετ..όχι άδικα θα έλεγα,αλλά υπάρχουν θέματα αναδόμησης μετά το περσινό στραπάτσο και τις προηγούμενες απουσίες.
    Τουρνουά με μειωμένο ενδιαφέρον και ουσιαστικά χάνει την αξία του όταν όλοι οι μεγάλοι αστέρες λείπουν.Ελπίζω τουλάχιστον του χρόνου το Μουντομπάσκετ να είναι το ακριβώς αντίθετο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν αποφασισει ο αγγελοπουλος....ο σπανουλης ηθελα να πω...να διωξει τον μπαρτζωκα θα βρει και ο ντουντα δουλεια

      Διαγραφή
    2. καλα ο ντουντα δεν ειχε ποτε κ καμια τρελη καουρα να προπονει κλαμπ...αλλωστε μην ξεχνας οτι ειναι 70.αν του παρουσιαστει κανενα ενδιαφερον προτζεκτ οπως ηταν του ολυμπιακου μπορει κ να ασχοληθει αλλιως θα συνεχιζει να κανει διακοπες...

      Διαγραφή
  14. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει το φετινό μπάτζετ?
    http://www.leoforos.gr/article/57272/protase-gia-athenaiou


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ του χρόνου θα παίζεις με τον Σκορδίλη ο Αθηναίου σε πείραξε.

      Διαγραφή
    2. Α ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ
      ΠΑΙΧΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ 25 ΧΡΟΝΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Αυτά τα ονόματα είναι πισωγύρισμα, εγώ ούτε με την παραμονή του Κάρι είμαι ευχαριστημένος, περίμενα κάτι καλύτερο.

      Διαγραφή
    4. Με Ομπράντοβιτς ο Κάρι ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο του Οακα δεν θα πέρναγε.

      Διαγραφή
    5. Ναι ρε, έχουμε τους Διαμαντίδη και Φώτση πάνω από το εκατομμύριο, έχουμε το Λάσμε και τον Ούκιτς ελάχιστα πιο κάτω (αν είναι πράγματι πιο κάτω ο Λάσμε). Με έναν εξαιρετικά φτωχό υπολογισμό είναι 1,5 + 1 + 0,8 + 0,8 =4 ,1 ενώ μπορεί να είναι άνετα 1,9 + 1,2+ 1,2 + 0,8 = 5,1. 4 παίκτες μαζί ανάμεσα στα 4 και 5 μύρια. Συν 40% φόροι. Σύν το 0,5 του Γκιστ, 0,3 του Μπράμος και τους Παππά-Γιάνκοβιτς-Σκορδίλη, βάζουμε λίγο πιο πάνω από ένα εκατομμύριο ακόμα.

      Λίγα είναι αυτά;

      Ody

      Ody

      Διαγραφή
    6. μαθαμε την καραμελα "ο Ζοτς μπλα-μπλα"αν δεν σας αρεσει αλλαξτε ομαδα γινεται Φενερ κυριοι.Αυτοι ειναι οι παιχτες, αλλες εποχες,αλλοι παιχτες.Λες και ο Ζοτς δεν εφερνε παλτα και μαλιστα πανακριβα.

      Διαγραφή
    7. μαλλον κυριοι οταν ο ολυμπιακος επαιρνε μαντζαρη σλουκα και λο που τοτε ηταν 25 χρονων και τους κατακρινατε κανενας σας προφανως δεν πιστευε οτι θα παρουν πρωταθλημα και ευρωλιγκα....τους απαξιωνατε τωρα και απακιωνετε ολους αυτους που ακουτε και βλεπετε τωρα...παναθηναικος ειμαι αλλα μαλλον οι κωλοτουμπες ειναι στο στοιχειο σας....οσο για τον καρυ ανωνυμε σε χαλασε πολυ ετσι οπως εμφανιστηκε στους αγωνες που επαιξε...η μηπως δε σου αρεσε ?αν ειναι να φερουμε το λεμπρον για σενα....ισως τοτε να εισαι ευχαριστημενος....οσο για το τι θα περνουσε με ομπραντοβιτς...μαλλον θα ξεχασες το γιαβτοκας ,το χαισλιπ,τον τεπιτς,τον κεζμαν και αλλους που ειδαμε ποσο τεραστια ηταν η προσφορα τους....με 30 εκατομυρια μπατζετ μεχρι και γω γινομαι μαγκας ...επι χρονια ειχε αυτο το μπατζετ ......αλλα οχι και αλανθαστος......ειναι ο κορυφαιος αλλα οχι και ετσι ...

      Διαγραφή
    8. Γιατί ο γαύρος πείρε τίποτα καλύτερους??
      Είναι ο Petway και ο Σίμονς παίκτες για euroleague??
      Ή ο Κατσιβέλης είναι καλύτερος από τον Αθηναίου??

      Διαγραφή
    9. Ανωνυμε βρες γυναικα ρε κακομοιρη
      Σε εχει φαει φιλε η μαλακια
      Με καθε σεβασμο ετσι

      Διαγραφή
    10. λυρικοσ,μπορει να ναι κανας βλακας δικος μας η κανα γαυρακι,πολλοι τρολαρουν μην δινεις σημασια.Ακου εκει τους χαλασε ο Καρυ,ασε μας κουκλιτσα μου οτι και αν εισαι.

      Διαγραφή
    11. Εχετε δικιο για τον Curry. Με τον Ζοτς κατευθειαν στο ΟΑΚΑ περνουσαν Kecman,Tepic,Javtokas,Bogris,Delk,Golemac,Ζizic,Burke,Logan.Smith κτλ (απο εναν φαν του Ζοτς)

      Διαγραφή
  15. Και κάτι άσχετο. Jim είδα στο ντράφτ ο Jeff Withey κατέληξε Portland. Πως το βλέπεις; Για μένα αυτός ο σέντερ στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό μπάσκετ με λίγη δουλειά στη επίθεση μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτόν πήρε ο Ηλυσιακός
    http://www.youtube.com/watch?v=GfeBu8MZ1sQ
    Και εμείς στεναχωριόμασταν μήπως και φύγει ο Λάσμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το βιντεάκι μοιάζει παικτης που μπορεί να βγάλει μάτια στην Ευρώπη...
      Παιχνίδι πάνω από το καλάθι, συμπαθητικό πικ ν ποπ, αν φτιαξει λίγο και ποστ παιχνιδι θα λεμε ποιος Λάσμε και ποιος Χαινς... Αλλά αυτό σημαίνει δουλειά, καλά μυαλά και τύχη να μην έχει τραυματισμούς...

      Διαγραφή
    2. Και σιγά μην του έδωσε πάνω από 50 χιλιάρικα ο Ηλυσιακός!

      Διαγραφή
    3. Πραγματικό φόβητρο κάτω από το καλάθι, 2,6 κοψίματα σε 20 λεπτα συμμετοχής, αλλα και 3 φάουλ σε βάρος του στο ίδιο διάστημα (από ESPN). Πραγματικά αυτά τα παιδιά από την Αφρική (Σενεγαλέζος γαρ ο νέος) έχουνε απιθανα προσόντα αλλά και διάθεση για παιχνίδι πάνω από το στεφάνι...

      Διαγραφή
  17. 1000 lasme κυκλοφορουν αρκει να χεις καλο σκαουτινγκ και ο παικτης διαθεση για δουλεια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους τους μπασκετόφιλους του hoopfellas.Παρακολουθώ το site γύρω στο μήνα και έχω μείνει έκπληκτος όχι μόνο από τα εξαιρετικά άρθρα του jim αλλά και από τις συζητήσεις επιπέδου,μακριά από τον ηλίθιο οπαδισμό στα σχόλια των χρηστών.

    Επί του παρόντος.Πιστεύω ότι ο Ζοτς έχει δύσκολο έργο.Τόσο με τους αμερικάνους καθώς όλοι ξέρουμε τα κολλήματά του όσο και με τους τούρκους.Αμφιβάλλω για την ποιότητα των γηγενών παιχτών της Φενέρ.Πραγματικά όμως θα έχουν ενδιαφέρον οι μεταγραφικές του κινήσεις καθώς σιγά σιγά στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια...Θεωρώ ότι θα κρατήσει τον Σάτο και μπορεί να επεκταθεί και για Περπέργλου για να καλύψει το ''3''!

    Από την άλλη περιμένω να δω πως θα λειτουργήσει και ο πολύ συμπαθής κ.Ιτούδης.Αρχικά φαίνεται ότι κάνει συγκρατημένες μεταγραφές και λειτουργεί με συγκεκριμένο πλάνο.

    όπως προανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω,πολύ ενδιαφέρον οι φετινή Euroleague

    Υ.Γ Ο Devin Smith της Macabbi πώς και δεν ακούστηκε καθόλου.Έληγε το συμβόλαιο του και ανανέωσε για 500.000
    Πολύ καλό και αθλητικό 2-3αρι, σκόρερ και κλέψιμο και σε καλή ηλικία-30 ετών-

    Υ.Γ 4 Οκτώβρη το 2κ14 θα έχει και 14 ομάδες από Ευρώπη μεριά.Θα γίνει της κακομοίρας...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Περπερογλου συνεχιζει στον Ολυμπιακο.

      Διαγραφή
  19. o sato teliose apo Fener,mallon den toy kanei toy Zots,kai se emas teleytaia den itan statheros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι σίγουρο για ηλυσιακό αυτο που λες.

    Λάσμε όντως υπάρχουν πολλοί αλλά πλέον μόνο ένας εμπνέει φόβο πάνω απ το καλάθι + ξέρει τα συστήματα της ομάδας + είναι και άψογος χαρακτήρας. Βέβαια το κασέ του εκτοξεύτηκε μετά την πολύ καλή season του.

    Περιμένουμε όλοι μας εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ διότι στο NBA τα γεγονότα τρέξαν πολύ γρήγορα και δεν τα προλάβαμε ((μπηχτήηηηηηηηη... θέλουμε άρθρα και για την άλλη μερια!!))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο Oμπράντοβιτς την τελευταία του σεζόν στον ΠΑΟ είχε: 3 Αμερικάνους, 2 Αμερικάνους με ελληνική καταγωγή, ένα αφρικάνο μεγαλομένο στην Αμερική, έναν Αυστραλό, έναν Λιθουανό και έναν Έλληνα που έμαθαν μπάσκετ σε αμερικάνικα κολλέγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. smr exei agwna sto summer league i allo prama ennoun ? gt an exei na katsoume na abroume kana labraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγγνωμη για το ακυρο της ερωτησης αλλα δεν βρηκα την ευκαιρια να ποσταρω σε προηγουμενες αναρτησεις. Η ιστορια με τον Παναθηναικο μεχρι τωρα εχει τοσα πολλα σκαμπανεβασματα και αλλαγες συναισθηματων. Τελιωνει η χρονια με τον τιτλο, ολα καλα. Αποσυρεται ο Τσαρτσαρης, απωλεια λογω εμπειριας, προσωπικοτητας και σαν λυση ποιοτικου Ελληνα σαν 5ος ψηλος. Ανακοινωνονται Γιανκοβιτς-Παππας. Ανανεωση Καρι, καλη κινηση αλλα εμφανιζονται οι πρωτες αραιες αμφιβολιες για την ποιοτητα του ροστερ και το υψος του μπατζετ.Η ομαδα ενισχυεται αν πουμε πως παιρνουν θεσεις παικτων που δεν ειχαν ενεργη συμμετοχη. Αποχωρηση Λασμε, ολα μαυρα. Η ανανεωση του Γκιστ χρυσωνει λιγο το χαπι. Τελικα παραμονη Λασμε και ανακοινωση Φωτση. Ανανεωση Σκορδιλη, ο κοσμος παγωνει λιγο καθως αντιλαμβανεται πως ο Σοφο αποχαιρετα και η 3ος ψηλος θα ειναι ο Γαιος αρα χωρις 3ο ψηλο. Η ομαδα μοιαζει πολυ πιο δυνατη απο περσι. Στο καπακι αποχωρηση Μασιουλις και μετα αποχωρηση Σοφο και εκει που η ομαδα εψαχνε πινελιες για να γινει φαβορι για Φ4 βρεθηκε να ψαχνει 2ο σεντερ με ποστ και ασσο. (Δεν αναφερω ανανεωση ΔΔ ποιος αλλωστε πιστεψε οτι μπορει να φυγει;). Και ξαφνικα ακους για Αθηναιου. Οχι πως εχει κατι ισα ισα πολυ σκληρος και φιλοτιμος παικτης αλλα σαν Παναθηναικος αναρωτιεσαι, περσι εφτασα 1 βημα πριν το Φ4 και φετος χρειαζομαι ΟΛΗ την περιφερεια του Πανιωνιου για να κανω το βημα παραπανω;(μπακαλιστικη λογικη φυσικα). Θεωρω τον Μασιουλις απαραιτητο παικτη στο συτημα που λανσαρε περσι ο Πεδουλακης και εστω και αν θελει να δωσει χρονο στον Γιανκοβιτς ειναι μεγαλο το κενο που αφηνει η απουσια του Λιθουανου και το σκληρο στυλ του. Το μπατζετ ειναι ηδη μεγαλυτερο απο περσι και ακομα υπαρχουν τρυπες που πρεπει να κλεισουν. 1η προτεραιοτητα ειναι ο 2ος ψηλος αλλα αποωη μου ειναι οτι ο Ταυρος πρεπει να μεινει και δεν ξερω αν το θεμα εχει κλεισει οριστικα η αν η διαφαινομενη παραμονη Σπανουλη αλλαξει τα σχεδια. Τελος ειναι ευχαριστο που ο ΠΑΟ αρχισε να προετοιμαζεται για την επομενη μερα με Ελληνες ψαχνοντας τον νεο ηγετη και δεν ειναι τυχαια τα ονοματα Μποχωριδης και Καλαθης που ακουγονται. Το τιμ ψαχνει τον επομενο Διαμαντιδη και αν και απομακρυσμενο σαν ενδεχομενο δινω μια πιθανοτητα στον Γιαννακοπουλο να διαπραγματευτει επιστροφη του Νικ να μαθητευσει αλλα 2 χρονια διπλα στον ΔΔ για να ειναι ετοιμος να παρει τη σκυταλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΡΕΜΠΛ βλέπω την επόμενη διετία τουλάχιστον.
      Αν ο Πεδουλάκης δουλέψει όπως ξέρει σε Παππά κυρίως
      και Βλάντο , με τις δύο προσθήκες που θα κάνει μία στα aggresive center και μία στα allaround small forward ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ θα πάρει
      και τις τρείς κούπες αναίμακτα ! !
      Θεωρώ τον καλοδουλεμένο και μυαλωμένο Παππά μεγαλύτερο
      και ψηλότερο ταλέντο από το killbill.
      Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΟΛΟΓΟΣ.
      Που του κόπηκε τζάμπα χθεσινό ποστάρισμα.
      Οαλ εδώ πληρώνονται και δεν ανησυχώ.
      Αδίκησες θα αδικηθείς.
      Εκοψες αλήθειες χωρίς ύβρεις , θα σου κόψουν και τις δικές σου.
      Πόνεσες θα πονέσεις χειρότερα.

      Διαγραφή
  24. Φίλε μου τα ίδια συναισθήματα έχω και εγώ για τον αυριανό Παναθηναικό.Ειδικά για την απώλεια του Σόφο στεναχωρήθηκα καθώς όχι μόνο αποτελεί ένα από τα κολλήματά μου αλλά έχει ωριμάσει σαν χαρακτήρας και έλληνα παίχτη με τα τέτοια στοιχεία δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη.Πολλοί λένε για Βουγιουκά.Ναι,ο Παναθηναικός χρειάζεται έναν 7footer αλλά πολύ άνευρος ο Ίαν και αλμυρός στο οικονομικό...

    Ξέρουμε τελικά ο Σόφο προς τα που πάει;Κάτι άκουσα για Μακάμπι αλλά μπαίνει δυνατά και η Ούνικς Καζάν.

    Από όσα καταλαβαίνω,ο Πεδουλάκης πάει για ακόμα ένα γκαρντ.
    Πολύ καλή λύση και φτηνός ήταν ο Devin Smith της macabbi.
    Επίσης,δεν γνωρίζω, ο Jamon Lucas δεσμεύεται με συμβόλαιο.Καλή περίπτωση.Καλός σε άμυνα,γρήγος,δυνατό κορμί και σκόρερ...

    ΥΓ Στο άρθρο δεν διάβασα κάτι για τον Mike Batiste.Τι γίνεται,σταμάτησε;Θα συνεχίσει μαζί με τον Ζέλικο ή είναι όνειρο να γυρίσει στην Πανάθα.Από κοντά γνωρίζεται τι παίζει και με τον Σάρας;

    Στον φίλο παραπάνω.Γράφοντας αμερικάνους εννοώ αυτούς με στυλ παιχνιδιού τύπου Brown και McCaleb.Σαφώς και ο Ζοτς είχε δουλέψει με αμερικάνους αλλά τον Mike ας πούμε τον είχε 8 χρόνια...Φιλικά πάντοτε!

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερα και απο μενα..Γεια σου τζιμαρα..

    Λοιπον, πολυ ενδιαφερον τα προτζεκτ φενερ-μπανβιτ..
    Φενερ ομως θα αργησει να διαμορφωθει οποτε ειναι συζητηση για αργοτερα..Την μπανβιτ την θελω ευρωλιγκα μαζι με παο για να δω ιτουδη με γιαννακολπουλο μετα απο αυτα που ειπωθηκαν,αλλα και γιατι θα εχει ενδιαφερον το πως θα ανταπεξελθει προπονητικα ο ιτουδης..

    Για παο ο σεντρα εγραψε για σεντερ του ενος μυρριου..Ντεηβις δε νομιζω αφου ενα μυρριο ειναι μονο το μπαι αουτ..Ζοριτς δεν ξερω κοστος αλλα φανταζομαι οτι αναλογα με ντεηβις θα κοστιζει..Οποτε τζιμ προτασεις..Για ασσο μποχοριδη και ειμαστε κομπλε..Ιδανικο θα ηταν να χτυπαγαμε ενα παιχτη 4-5 σαν τον γιανκουνας ο οποιος θα ερχοταν με λιγα λεφτα ειναι κοινοτικος και αξιοπιστος αμυντικα..Και ετσι το ροστερ ειναι ετοιμο για μεγαλα πραγματα..

    Ο μπαρτζω σημερα ειπε οτι θα παει για 2 σεντερ και μπορει και για εναν σουτερ..Αρα οι αιωνιοι ειναι στα ιδια πανω-κατω τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. βγηκε ο προεδρος της Καζαν και αρνηθηκε οτι ενδιαφερεται για τον Σοφο,και μενα με πειραξε που εφυγε ο Σοφο.Μαλλον και αυτουνου ο μανατζερ ειναι ολιγον απο Μισκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για όλα μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Μπαρτζώκα, αλλά όχι ότι φάσκει και αντιφάσκει. " Δίνω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά το πρωτάθλημα δεν παίχτηκε επί ίσοις όροις". " Ανήθικο που διέκοψε ο κόσμος το ματς, αλλά είχαν μαζευτεί πολλά κι κάπου ξέσπασε". Μιλάμε για τρελή συνέπεια λόγου και ορισμό της υπεύθυνης στάσης.

    Επιβεβαίωσε γιατί έχασε με κάτω τα χέρια το πρωτάθλημα (με αυτά τα μυαλά θα χάσει και το επόμενο) και πόσο έχει διαποτίσει τον οργανισμό ονόματι Ολυμπιακός η μίζερη νοοτροπία " όταν κερδίζω όλα ΟΚ, όταν χάνω με πολεμάει το σύστημα". Πρωταθλητής Ευρώπης, έχει περάσει μήνας από τους τελικούς και υποτίθεται ότι το μυαλό έχει καθαρίσει κι αυτός εκεί, να αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια. Πρώτος με "δεύτερη" νοοτροπία. Δύσκολο εγχείρημα αλλά κάνει φιλότιμες προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Για την ακκρίβεια είπε ότι δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες και το τιμ για την προσπάθειά τους. Μπορείς να καταλάβεις γιατί αυτό δεν αποτελεί αντίφαση;
      2. Εσύ φίλε, που είσαι μπασκετικός την τελευταία 8ετία τα βλέπεις όλα ρόδινα στο ελληνικό πρωτάθλημα; Δεν έχει να αδικείται με εκ των δύο ποτέ;

      Διαγραφή
    2. Θα εκτιμούσα πολύ περισσότερο αν έβγαινε κι ελεγε " δεν δίνω συγχαρητήρια σε κανέναν διότι θεωρώ ότι με έκλεψαν" παρά αυτό το διπλωματικό " ναι μεν, αλλά". Η' δίνεις συγχαρητήρια ή δε δίνεις. Η' καταδικάζεις τις αθλιότητες του κόσμου ή δεν τις καταδικάζεις. Δεν καταδικάζεις αλλά κατανοείς το ξέσπασμα. Και όχι, δεν είναι όλα ρόδινα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά από έναν άνθρωπο του μπάσκετ, φρέσκο πρωταθλητή Ευρώπης θα περίμενε κανείς μια πιο υπεύθυνη, ανώτερη στάση και όχι να έχει γίνει κομμάτι του γραφικού, επικίνδυνου παιχνιδιού που έχουν δημιουργήσει οι διοικήσεις των αιωνίων.

      Διαγραφή
    3. 1. Η άποψή μου είναι ότι αν νομίζεις ότι αδικείσαι το λες, ιδιαίτερα όταν γίνεται συστηματικά. Αυτό που νομίζω΄οτι ήθελε να κάνει ο Μπαρτζώκας είναι να διαχωρίσει τη σαπίλα του ΔΓ από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟ, που ήταν πράγματι μεγάλη και άξια συγχαρητηρίων.
      2. Για τον κόσμο, δεν είδα να δικαιολογεί κάτι. Άλλο διακιολογώ, άλλο ερμηνεύω. Αν πω ότι ο απατημένος σύζυγος σκότωσε τη γυναίκα του επειδή την έπιασε στα πράσσα, σημαίνει ότι δικαιολογώ την πράξη του; Προφανώς όχι.
      3. Δε ρώτησα αν θεωρείς ότι υπαρχει κάποιο γραφικό κομμάτι στο ελλ. μπάσκετ. Σε ρώτησα αν την τελευταία 8ετία βλέπεις κάποια ομάδα εκ των δυο να αδικείται.

      Διαγραφή
    4. 1. " Συγχαρητήρια, αλλά είχατε και εξωγενή βοήθεια για την οποία δεν ευθύνεστε" δηλαδή...Ε, εγώ αυτό το θεωρώ πολιτικάντικη στάση. Και δεν θεωρώ ότι ο Μπαρτζώκας είναι ο σταυροφόρος της κάθαρσης, ένας προπονητής μπάσκετ είναι. Σε αυτό το παιχνίδι παίζουν 2 και όσο κι αν έχει πλασαριστεί η εικόνα των "πολιτισμένων" Αγγελόπουλων, λάδι στη φωτιά έχουν ρίξει κι αυτοί ουκ ολίγες φορές και δεν είναι αθώες περιστερές. Δεν έχουμε να κάνουμε με μάχη καλού-κακού και τον Μπαρτζώκα στρατηγό των καλών. Οταν 2 φορές στα 3 χρόνια ματς δεν ολοκληρώνεται στο ΣΕΦ, κάτι σάπιο υπάρχει και στη δική σου μεριά, Μπαρτζώκα.
      2. Η ερμηνεία από την δικαιολογία απέχει μια κλωστή, ξέρεις...Στα πλαίσια της πολιτικάντικης στάσης, "καταδικάζω τον βιασμό, αλλά κι αυτή φορούσε μίνι φούστα" ενα πράμα.
      3. Θεωρώ ότι έχει αδικηθεί ο Ολυμπιακός, αλλά όχι στον βαθμό που παρουσιάζεται και πιστεύω ότι με την υστερία που έχει καλλιεργηθεί, και πρωτάθλημα να πάρει ο Ολυμπιακός θα το χρεώσει αντανακλαστικά στη διαιτησία. Οπως πιστεύω ότι επειδή ο Ζοτς δεν έψαχνε ποτέ άλλοθι σε εξωγενείς παράγοντες για να μη βάλει την ομάδα του στο τριπάκι της κλάψας, έχουν περάσει στο ντούκου μνημειώδεις διαιτησίες, ειδικά στο ΣΕΦ. ( αν και δε νομίζω ότι έχει νόημα να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά)

      Διαγραφή
    5. Το προβλημα ειναι οτι καμμια απο τις δυο ομαδες δε θελει το 50-50.Καλη διαιτησια θεωρουν τη διαιτησια που σφυριζει οπως βολευει καθε φορα τον τροπο παιχνιδιου της ομαδας τους.Αυτο που καταφερνουν τελικα ειναι να παιζουν στο πρωταθλημα μονοι τους.Αν τους ενδιεφερε να παιζεται το πρωταθλημα 50-50 θα το ειχαν ηδη καταφερει.

      Διαγραφή
    6. poso farmaki 8a ri3oun sto ellhniko basket oi gaurovazeloi kafroi, ka8e oikonomikou epipedou, pou dusthxws sunantontai sto idio xamhlo epipedo egkefalikhs leitourgias?? PREPEI na fanatistite kai na malwsete gia kati??? kai den mporeite na malwsete mazi enantion twn oswn ginontai sta politika ths xwras?? afhste to basket na einai mono xara kai euxaristh enasxolhsh... h' sto katw-katw kante to allou kai mhn xalate thn wraia kouventa me mpempekomalwmata... me ka8e ektimhsh.. opadika malwmata sta site twn fulladwn sas.. ekei anhkoun e3alou

      Διαγραφή

  28. Γιώργος Μπαρτζώκας σε Ρ/Φ συνέντευξή του:

    "Δέχθηκα δύο προτάσεις, η μία από την Ούνικς Καζάν και η άλλη από την Φενερμπαχτσέ"

    "Κι αφού την απέρριψα - αυτή της Φενερμπαχτσέ - στράφηκαν στον Ομπράντοβιτς", συμπληρώνω εγώ...

    "Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αν παιζόταν και το υπόλοιπο του ματς θα χάναμε... Θα ήταν αλλιώς αν μειώναμε τη σειρά σε 2-1 γιατί θα πηγαίναμε στο ΟΑΚΑ με άλλη ψυχολογία να διεκδικήσουμε τη νίκη"

    "Γιατί στο -4 και με ενάμισι λεπτό ακόμη ήμασταν το φαβορί. Άλλωστε το αποδείξαμε με τις εμφανίσεις μας σε όλη τη σειρά", συμπληρώνω εγώ...

    "Όσοι άφησαν να βρουν βήμα αυτοί που μίλησαν έτσι για το κατόρθωμά μας στο Λονδίνο είναι υπόλογοι στον ελληνικό αθλητισμό. Λένε για το ντόπινγκ. Όταν μας έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι ντόπινγκ, από την WADA πριν το final four σε τρεις παίκτες μας, όταν έγιναν στον ημιτελικό και τον τελικό από τρεις παίκτες και στις σειρές με Πάτρα και Ρέθυμνο από τρεις παίκτες επίσης"

    "Με ποιες ενδείξεις; Επειδή ο Λο έκανε δυο βδομάδες να συνέλθει από μια γαστρεντερίτιδα ή επειδή ο Χάινς έτρεχε στο νοσοκομείο με αρρυθμία πριν το 5ο ματς με την Εφές; Κι οι παίκτες μου, θυμωμένοι που τους κατηγόρησαν για ντοπαρισμένους, έβγαλαν έξτρα κίνητρο να βουλώσουν με την απόδοσή τους το στόμα του κάθε συκοφάντη", συμπληρώνω εγώ...

    "Εγώ πρώτος έδωσα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό σε παίκτες και προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν. Όμως οι τελικοί δεν παίχθηκαν επί ίσης όροις. Δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω γιατί δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, αλλά είναι δουλειά των αρμοδίων"

    "Κατά τα άλλα μπράβο στον Παναθηναϊκό που έκανε σουίπ με δύο μπρέικ, αλλά δεν ήταν ανώτερος, απλά οι τελικοί δεν παίχτηκαν επί ίσοις όροις", συμπληρώνω εγώ...

    Και ξανασυμπληρώνω εγώ: ο πρώτος Έλληνας προπονητής που σήκωσε Ευρωλίγκα οφείλει να επιδεικνύει, ακόμη κι αν δεν τη διαθέτει, ανωτερότητα. Όχι μόνο για τις εντυπώσεις, αλλά και για την ουσία, γιατί η επίκληση της διαιτησίας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να δώσεις δικαιολογία αποτυχίας στην ομάδα σου.
    Όταν ο συνάδελφός του έχασε όπως έχασε το 5ο ματς από την Μπάρτσα δεν τα έριξε στη διαιτησία, κι ας ήξερε ότι τον έσφαξαν στο γόνατο.
    Οι τέλειες εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο Λονδίνο μοιάζουν ακαταμάχητα επιχειρήματα για το αν ο Μπαρτζώκας είναι ή όχι ο προπονητής της χρονιάς. Εγώ όμως θα ξαναγράψω ό,τι έγραψα και τότε, πολύ πριν τους τελικούς της Α1, σε αντίθεση με το κλίμα των ημερών: τον Μπαρτζώκα δεν θα τον κρίνω με την έτοιμη - και με αυτοπεποίθηση στα ύψη - ομάδα του Ίβκοβιτς, αλλά φέτος, όταν θα διαπιστώσω σοβαρή δική του παρέμβαση. Ως τότε δικαιούμαι να διατηρώ τις αμφιβολίες για τον προπονητή Μπαρτζώκα. Για τον άνθρωπο Μπαρτζώκα ήδη αποφάσισα ότι είναι λίγος και ανασφαλής.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Με ποιες ενδείξεις; Επειδή ο Λο έκανε δυο βδομάδες να συνέλθει από μια γαστρεντερίτιδα ή επειδή ο Χάινς έτρεχε στο νοσοκομείο με αρρυθμία πριν το 5ο ματς με την Εφές;" συμπληρώνεις όλως συμπλεγματικώς εσύ...

      Με άλλα λόγια συμμερίζεσαι τη προπαγάνδα περί ντοπινγκ, αφού υποθέτω είσαι γιατρός και γνωρίζεις τα συμπτώματα των 2 αθλητών που αναφέρεις και φυσικά (με βάση την επιστημονική σου κατάρτιση να υποθέσω) γνωρίζεις και ότι αυτά συνδέονται με ντοπινγκ. Αλλιώς πώς θα έμπαινε στο νοσοκομείο με αρρυθμία ο Χάινς ή θα πήγαινε ζουμί το Λο 2 εβδομάδες. Ε, μα είναι προφανές!! Τι συζητάμε τώρα; ΝΤΟΠΑ!!!

      Και φυσικά το ντοπάρισμα είναι τόσο στοχευμένο που κορυφώνεται ακριβώς σε ένα 3ήμερο του Φ4 και μετά από 3-4 βδομάδες τζίφος. Ντοπινγκ υπερβραχείας διάρκειας ε; Και δεν ανιχνεύεται κιόλας!!! Και μάλιστα χάνεις το πρωτάθλημα επειδή ξεφουσκώνουν σα μπαλόνια οι παίκτες και περιφέρουν το σαρκίο τους!!!

      Ρε, τι θα διαβάσουμε δω μέσα...και από τύπους που το παίζουν έγκριτοι και σοβαροί μάλιστα.

      υγ Έχω και ένα πόνο στη γάμπα doctor, να έρθω να το κοιτάξεις;

      Διαγραφή
    2. Γελοία πράγματι τα επιχειρήματα περί αρρώστιας Λο κλπ. Όπως και γενικά θεωρω γελοιο να υπαρχουν υπονοούμενα για τοσο βαρια πραγματα χωρις αποδειξεις. Αν ειναι δυνατον. Υπενθυμιζω δε οτι πλεον το να διακινεις ντοπα ειναι βαρυ ποινικο αδικημα.

      Ωστοσο, ολη αυτη την παραφιλολογια και μπουρδολογια την τροφοδοτουν κυριως οι παιχτες και ο προπονητης του ΟΣΦΠ με τις δηλωσεις τους και τη φανερη ενοχληση που δειξαν για τους ελεγχους. Πραγματικα, δεν καταλαβαινουν ότι με αυτη τους τη σταση ειναι οι ιδιοι που ριχνουν σκιες στην επιτυχια τους; Γιατι δεν φροντισε κανεις εκ της διοικησης του ΟΣΦΠ να μην αγγιξει την ομαδα αυτη η προσπαθεια αποπροσανατολισμου που εκανε ο ΔΓ; Γιατί αποσυντονίστηκε ΟΛΗ η ομάδα με το σούσουρο και τους ψιθύρους; Γιατί κανείς εκ του ΠΑΟ δεν επηρεάστηκε ανάλογα ούτε ασχολήθηκε με το ζήτημα;

      Διαγραφή
    3. να απαντησω στον φιλο που αμφισβητει περι ντοπινγκ( εννοειται πως δεν πιστευω οτι ο γαυρος ηταν ντοπε)
      θυμασαι μηπως καποιον παιχτη σας που επαιρνε την ντοπα στοχευμενα?? γιατι εγω θυμαμαι.. και μαλιστα κρατουσε μονο για τους αγωνες??? εγω παλι θυμαμαι.. μηπως οτι δεν τον πιασανε ποτε ειτε σε ευρωπαικους ειτε σε ελληνικους ελενχους???

      Διαγραφή
    4. Αδερφέ 7.48 που κάνεις πνεύμα, ακριβώς με τον τρόπο που ειρωνεύεσαι δουλεύει η ντόπα. Ακριβώς όμως.Επίσης δε χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να ξέρει πόσες μέρες κρατάει η γαστρεντερίτιδα,ούτε για ποιο λόγο ανεβαίνει η πίεση και οι σφίξεις...Εδώ ρεπόρτερ στο ραδιόφωνο (το άκουσα ζωντανά) είπε πως έλλειπε η γυναίκα του Λο για να του μαγειρέψει, αυτός αναγκάστηκε να φάει έξω χάμπουργκερ και γιαυτό ξανακύλησε η ασθένεια...Αστεία πράγματα στην κυριολεξία.Και για να μην νομίζει κανείς πως ανακάλυψα την Αμερική, όλοι όσοι κάνουν πρωταθλητισμό παίρνουν "πράγματα".Είναι κοινό μυστικό και κάποια στιγμή είναι καιρός να μιλήσουμε ανοιχτά χωρίς περιστροφές για το θέμα.Οι διαμάχες ξεκινούν όταν κάποιος βρει μία καλύτερη φόρμουλα που οι άλλοι αγνοούν ή δεν μπορούν να έχουν..Κάπως έτσι έγινε στην ουσία και με τον Κεντέρη τότε, εκτός και αν θέλει να πει κάποιος ότι όλοι οι άλλοι αντίπαλοί του ήταν πεντακάθαροι και έτρωγαν σαλατίτσα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρω αν ντοπάρονται ή όχι οι αθλητές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή κάποιας άλλης TOP ομάδας.

      Αυτό που ξέρω είναι ότι αν θέλουμε να λέμε ότι ο αθλητισμός μας είναι δίκαιος και στηρίζεται στον ιδρώτα που χύνεις στο γυμναστήριο κλπ θα έπρεπε ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες αθλητές να περνάνε, μετά χαράς, από έλεγχο ντόπιγκ συστηματικά αρκετές φορές το χρόνο.

      Το να γίνεται έλεγχος με κλήρωση μία φορά στο τόσο και αν (σε όλα τα αθλήματα) ή αν σε έχουν βάλει στο μάτι οι μεγάλες δυνάμεις τότε ναι είναι κατακριτέο, υποκριτικό και γελοίο.

      Μην μου πείτε ότι δεν χαλιέστε που οι αθλητές του ΝΒΑ δεν περνάνε από έλεγχο ντόπιγκ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

      Με ημί-μετρα δεν πας πουθενά ή παίρνεις τα κατάλληλα μέτρα για όλους, εφόσον θέλουν να λέγονται επαγγελματίες, ή άστο καλύτερα μην κάνεις κανένα έλεγχο.

      Διαγραφή
    6. Ειναι αληθεια οτι ο κοουτς Μπαρτζωκας εχει χασει τη μπαλλα τελειως και εχει ποτιστει με το ερυθρολευκο συνδρομο του Bad looser.Θα καταντησει γραφικος ετσι οπως παει,αλλα τι να κανει κιολας.ετσι λενε αυτοι που τον πληρωνουν,ετσι λεει και αυτος!!!,και θυμιζει λιγο Αλεφαντα πλεον.Κριμα γιατι εκανε μεγαλη επιτυχια..Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα ο κοσμος τα χει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι η τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια

      Διαγραφή
    7. Δ ΑΛΕΞ.

      ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΙΤ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ. ΓΚΑΡΑΝΤΙ.

      Διαγραφή
  29. Εντάξει, δεν έχουν όλη την πνευματική βαρύτητα για να δίνουν τέτοιες απαντήσεις:

    Να... προβοκάρω λίγο; Με ψυχρή λογική, μεγαλύτερη επιτυχία φέτος ήταν η δική σας ή του Ολυμπιακού;

    "Στην Ελλάδα μας αρέσουν τα δίπολα, γι' αυτό έχουμε ζήσει και πολύ έντονους εμφυλίους... Προφανώς, και οι δύο ομάδες είναι πετυχημένες, αφού πέτυχαν κάτι ξεχωριστό. Αν έπρεπε να διαλέξω, εκτιμώ πως το δικό μας εγχείρημα ήταν πιο δύσκολο. Κανονικά, χρειάζονται τρία έως πέντε χρόνια για να δημιουργήσεις (ξανά) μια ομάδα πρωταγωνίστρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μεγαλύτερη επιτυχία είναι εξ ορισμού η Ευρωλίγκα, σου απαντά ένας Παναθηναϊκός με τη δική μου πνευματική βαρύτητα, όπως κι αν την εννοείς.
    Αλλά όποιος έχει κρίση, κρίνει πέρα από τα νούμερα: στην έτοιμη και πληρέστατη ομάδα του Ολυμπιακού η μόνη επιλογή Μπαρτζώκα ήταν ο... Πάουελ ως αντι-Ντόρσεϊ. Σπουδαίο κατόρθωμα το ριπίτ, αλλά κι ο απέναντι έκανε σουίπ με διπλό μπρέικ επί του πρωταθλητή Ευρώπης. Και με μια ομάδα που δεν υπήρχε στον χάρτη το καλοκαίρι.
    Αυτό είναι και το νόημα της δήλωσης Πεδουλάκη (για όσους δεν κατάλαβαν, γιατί δεν το έγραψες)...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πεδουλάκης μίλησε για ανοικοδόμηση που διαρκεί 3-5 χρόνια. Αν δεν το έχεις πάρει πρέφα, ο ολυμπιακός έφτιαξε καινούργια ομάδα πριν δυο χρόνια. Βρίσκεται δηλαή ακόμα στην αρχή της ανοικοδόμησής του.


      Όσο για τα δυο κατορθώματα, μόνο η νέα γενιά θα μπορούσε να δώσει τέτοια ερμηνεία, μπολιασμένη φυσικά με τα νέα ήθη του προέδρου της.

      Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να κρίνουμε δυο κατορθώματα είναι να δούμε με τη συχνότητα επαναλαμβάνεται.
      Πότε ήταν η τελευταία φορά που ολοκαίνουργια ομάδα παίρνει εθνικό πρωτάθλημα; Για παράδειγμα το ίδιο έκανε και πέρσι ο Ολυμπιακός, μόνο που το συνόδεψε και με μια ευρωλίγκα. Αν ψάξουμε θα βρούμε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, και θα βρίσκαμε ακόμη περισσότερες αν η διαιτησία δε σου χάριζε πρωταθλήματα όπως αυτό του 2007 ή του 2010.

      Πότε ήταν η τελευταία φορά που ομάδα έκανε ριπίτ; Πριν 8 χρόνια. Και πότε μια ολοκαίνουργια ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν για να κάνει ριπίτ. Ενδεχομένως ποτέ.

      Διαγραφή
    2. διόρθωση:

      η νέα γενιά Παναθηναικών

      Διαγραφή
    3. αυτο το παραμυθι πια οτι κανατε μονο εσεις και η Μακαμπι ριπιτ εχει παραγινει.Τι να πει και η Ρεαλ που το εκανε 3 η 4 φορες και οχι μονο η Ρεαλ πεντε εξι ομαδες το πετυχαν.Μην μου πειτε οτι δεν μετρα,γιατι αν δεν μετρουσαν τα θριπιτ της Ρεαλ πως λογιζεται λοιπον οτι εχουν 8 γιουρολινγκ;;;.Αλλα βλεπεις ετσι σας ειπαν ετσι λετε.Κανετε σαν να μετρα για 10.Χαλοου 3 εχτε,μπαστα,φτανει.

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος 4:44 π.μ.

      Φαίνεται σου αρέσει να επαναλαμβάνονται τα αυτονόητα. Ο.Κ. λοιπόν...
      Το περσινό κατόρθωμα του Ολυμπιακού ήταν το μεγαλύτερο θαύμα της Ευρωλίγκας από την εποχή της Παρτίζαν και της Μπανταλόνα του Ομπράντοβιτς. Μεγάλο κατόρθωμα ήταν και το φετινό ριπίτ, γι' αυτό ακριβώς κι ο κόουτς Μπαρτζώκας γίνεται γραφικότερος κι από τον σωσία του mr.Bean. Έχει ήδη περάσει στην ιστορία, δεν χρειάζεται να κάνει εκ των υστέρων μικροπολιτική για τους χαμένους ελληνικούς τελικούς.
      Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2011-12 ήταν νέα ομάδα, αλλά δεν ξεκίνησε από το μηδέν. Σε σχέση με την προηγούμενη, αποτυχημένη σεζόν (2010-11) είχε ίδιο προπονητή (Ίβκοβιτς), διατήρησε τον ηγέτη του (Σπανούλη) και στο πλάι του το μισό ρόστερ από πολύ καλούς συμπληρωματικούς παίκες (Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κέσελι, Σλούκα), οι οποίοι φυσικά εξελίχθηκαν. Ο φετινός Παναθηναϊκός, αντίθετα, είχε νέο προπονητή (Έλληνα, αδοκίμαστο και με το βάρος του μέγιστου προκατόχου του αναπόφευκτο), έναν - αλλά ευτυχώς τον κορυφαίο - παίκτη στο ρόστερ κι άλλον έναν που ανέβαλλε για δώδεκα μήνες την απόσυρσή του. Αυτή η ομάδα πέτυχε νταμπλ επί του πρωταθλητή Ευρώπης και έχασε στο όριο την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Εκεί όπου θα αντιμετώπιζε αντιπάλους (Ρεάλ στον ημιτελικό, Ολυμπιακό στον τελικό) που έμπρακτα απέδειξε, εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων, ότι "τους είχε"

      Υ.Γ. 1: Δεν επικροτώ όλες τις συμπεριφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά μη φανταστείς ότι τα "καλά παιδιά - πρόεδροι" πάνε πίσω. Στα περί "συλλόγου της βρωμιάς" του Δημητράκη οι Αγγελόπουλοι απάντησαν με φράσεις τύπου "το παιδάκι με τα μαύρα", με μπλουζάκια που γραφικά απαριθμούσαν βολές ή με τοποθετήσεις για "το πιο βαθύ σκοτάδι"

      Υ.Γ. 2: Τέλος, για τα "χαρισμένα" πρωταθλήματα (2007, 2010). Μην τρομάξεις, αλλά την τελευταία διετία που κερδίζει τίτλους η ομάδα σου έχει επανειλημμένα εισπράξει και καθοριστικά "σπόρια" από τη διαιτησία. Αυτό όμως δεν ακυρώνει τα κατορθώματά της, ούτε αποτελεί άλλοθι αποτυχίας για άλλους

      Δ. ΑΛΕΞ.

      ακόμη περισσότερες αν η διαιτησία δε σου χάριζε πρωταθλήματα όπως αυτό του 2007 ή του 2010.

      Διαγραφή
    5. έχει γεμίσει κουτούς του σάιτ.
      Ποιος είπε ότι δεν μετράει της Ρεάλ; Μετράει όπως μετράει και την Γιουγκο που έχει πέρει τρια σερί.
      Ότι να ναι είστε. Άλλα 'ντ' άλλα.

      Διαγραφή
    6. Δ. ΑΛΕΞ,

      δεν προλαβάινω τώρα να σου απαντήσω σε όλα.

      Μόνο δυο.
      Όσο πιο δύσκολα και να ήταν οι συνθήκες που ξεκίνησε ο Παο, η τελική καταξίωση του Ολυμπιακού είναι τόσο μεγαλύτερη που σβήνει οποιαδήποτε κυβέντα.
      Χωρίς παρεξήγηση, αλλά είναι τουλάχιστον κουραστική η συμπεριφορά σας. Ένας ευρωπαικός τίτλος δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα, κι αυτός θα έπρεπε να είστε οι πρώτοι θα το έλεγαν.
      Και πάρει για παράδειγμα το εξής. Για τη σεζόν 2010 σου έχει μείνει καμία απορία για το ποια είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη; Αυτή που πήρε ευρωπαικό, ή η Καχα που ενώ έχασε Πριτζιόνι, Ιλιέφσκι, Ρακόσεβιτς, Βιδάλ, Πιτ Μάικλ και ΜκΝτόναλντ πήγε και έκανε 0-3 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης;
      Τέλος να μην έχεις καμία ψευδαίσθηση. Καθόλου κοντά δεν έφτασες στο Φάιναλ4 και καμία τύχη δε θα είχες εκεί.


      Για το δεύτερο υστερόγραφό σου καταρχήν βγάλε τα εισαγωγικά από τα χαρισμένα, ή αν προτιμάς αντικατέστησε την με τη λέξη κλεμμένα. Δεύτερον, δε μιλάμε για σπόρια, αλλά για τρελή εύνοια, πέραν από τα ορία του σκανδάλου. Και μεταξύ μας, σε κατ'ιδίαν συζητήσεις φαντάζομαι το παραδέχεσαι και εσύ.

      Διαγραφή
    7. Επειδή κι εγώ κουράστηκα,
      - για την προτεραιότητα της Ευρωλίγκας, έγραψα σχετικά, αλλά μάλλον σού' φυγε (σχόλιο 4.31 π.μ.). Και φυσικά εμείς το ξέρουμε καλύτερα. 6-3 γαρ...
      - αν είχαμε τύχη στο φάιναλ φορ; Εσύ τι λες, είχε; Διάλεξε ένα από τα τρία: 1) Σουίπ, 2) Δύο μπρέικ, 3) Εμείς δεν είμαστε αφελής Ρεάλ, 4) κόουτς Μπαρτζώκας
      - περί διαιτητών, πες μου σε παρακαλώ. Το κεφάλι του Φάρμαρ ο Κατσίβελης το πήρε για ενθύμιο ή όχι;

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    8. Η συντριπτική πλειοψηφία των Παναθηναϊκών σέβεται απόλυτα τον Ολυμπιακό των δύο τελευταίων χρόνων για αυτό άλλωστε χαρήκαμε τόσο και με το 0-3.

      Η συντριπτική πλειοψηφία των Ολυμπιακών δεν σέβεται τα κατορθώματα του Παναθηναϊκού. Από εκεί νομίζω ξεκινάνε όλες οι αγκυλώσεις.

      Προφανώς μεγαλύτερη επιτυχία είναι η κατάκτηση της Euroleague.

      Διαγραφή
  31. Σε συνέχεια των όσων γράψανε οι τελευταίοι σχολιαστές, θα έλεγα πως οι δύο Έλληνες προπονητές όσο καλά τα πήγανε μες στο γήπεδο, τόσο μέτριες ηταν οι δηλώσεις τους. Ας καταλάβουν και οι δυο πως ναι μεν δείξαν καλό πρόσωπο φέτος, αλλά του χρόνου δε θα ισχύει γι αυτούς το φετινό "πάλι καλά που καταφέρανε τόσα" αλλά το "κορυφή ή αποτυχία". Ας μην βιάζονται λοιπόν να καβαλήσουν καλάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΙΜ.
    Πολύ ηθικό εκ μέρους σου να αφήνεις κάποιον να αποκαλεί ντοπαρισμένους παίκτες του ολυμπιακού αλλά να διαγράφεις όσους απαντούν, χωρίς μάλιστα να βρίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pisw sth trypa sou...ta fainomena miloun apo mona tous ... de ginetai enas paikths se tetoio epipedo na talaipwreitai se tetoio ba8mo apo mia aplh iwsh i na exei etsi apla aru8mies...eleoc giati ekei sto redplanet sou polu xorto masate

      Διαγραφή
    2. εκεί στην Ιατρική που πήρες το πτυχίο σου και το διδακτορικό σου, δε σας έμαθαν να γράφετε τουλάχιστον με ελληνικούς χαρακτήρες;

      γεια σου γιατρέ

      Διαγραφή
  33. Ρε μάγκες, διαβάζω τα τελευταία ποστ σας και νιώθω πως υπάρχει τρομερή ταση να απαξιώσουμε τους 2 έλληνες προπονητές που φέτος τα πήγαν ΤΡΟΜΕΡΑ καλά. Προφανώς κάνουνε και άστοχες δηλώσεις, πιθανότατα κάποια πράγματα να παρεξηγουνται όταν τα διαβάζεις "στεγνά" σε μία σελίδα και μετά κάνουνε κριτική. Αν ο Μπαρτζώκας ή ο Πεδουλάκης είναι "λίγοι" ως άνθρωποι είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλιο", ας μείνουμε στα εντός γηπέδου, γιατί τα άλλα ειναι αδύνατον να τα κρίνεις μέσα από 5-10 συνεντευξεις που διαβάζουμε σε ιστοσελίδες...
    Πάντα φιλικά (και "ρομαντικά")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

    Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ τον Μπαρτζώκα πολύ καλό προπονητή στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο από την επιτυχία του repeat. Επίσης, πιστεύω ότι έχει το κατάλληλο background για να μπορεί να κρίνει ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Γι’ αυτό το λόγο δικαιολογώ την στάση του στις συνεντεύξεις τύπου μετά τα ματς των τελικών αφού παρασύρθηκε από την αδρεναλίνη και το νοσηρό κλίμα εκείνων των ημερών. Τώρα, όμως, πώς να δικαιολογήσει κανείς αυτά που υποστήριξε στη σημερινή του συνέντευξη; Είναι εντυπωσιακό ότι, αν και πέρασαν τόσες ημέρες από το τρίτο ματς στο ΣΕΦ και παρά το γεγονός ότι πήγε αυτοπροσώπως στα αποδυτήρια του ΠΑΟ για συγχαρητήρια, επανέρχεται στο θέμα των τελικών με μεταμορφωμένη στάση εγκαινιάζοντας την διακηρυγμένη νέα πολιτική της ΚΑΕ.
    Ο Μπαρτζώκας παραδέχτηκε ότι το θέμα των ελέγχων ντόπινγκ και της περιρρέουσας φημολογίας πείραξε το μυαλό των παικτών. Από ό,τι φαίνεται πείραξε και το δικό του αφού ούτε τους παίκτες του προσπάθησε να προστατεύσει εκείνες τις ημέρες ούτε ακόμη και τώρα έχει καταφέρει να το αξιολογήσει αναλόγως, δίνοντάς του την δέουσα σημασία. Αντί να χρησιμοποιήσει τα φαιδρά υπονοούμενα με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξήσει τα κίνητρα και τη θέληση των παικτών και να συσπειρώσει την ομάδα, επέλεξε τον εύκολο δρόμο και πήρε άρον-άρον το άλλοθι που του προσφέρθηκε. Τώρα, με καθαρότερο μυαλό υποτίθεται, επανέρχεται στο θέμα και παραδέχεται τη συντριπτική του ήττα επιλέγοντας για άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο. Με άλλα λόγια συμμερίζεται την άποψη εκείνων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ΔΓ κατάφερε να «παίξει» στους τελικούς προικοδοτώντας την ομάδα του με ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Επί της ουσίας, όμως, οι νοήμονες γνωρίζουν ότι όλα αυτά λίγο επηρέασαν το αποτέλεσμα των τελικών το οποίο διαμορφώθηκε από καθαρά αγωνιστικούς παράγοντες. Και βεβαίως, ότι ο ΔΓ έχει τόσο μερίδιο στο πρωτάθλημα όσο ο κάθε πρόεδρος που η ομάδα του κατακτά ένα τίτλο. Ο Μπαρτζώκας, λοιπόν, παραδέχεται ότι ο πρόεδρος του αντιπάλου μπορεί να επηρεάζει το μυαλό της ομάδας του και τον ανακηρύσσει σε μείζονα παράγοντα και για του χρόνου. Όχι και τόσο έξυπνο…
    Το δεύτερο εκπληκτικό (ελπίζω να μην κατάλαβα καλά ή να μην μεταφέρθηκαν σωστά αυτά που είπε) είναι ότι ο κόουτς σχεδόν δικαιολογεί την στάση των κάφρων που διέκοψαν το τρίτο ματς!!! Δηλ. επιχειρεί να μας πείσει ότι αυτή η συμπεριφορά ήταν αποτέλεσμα όσων εξωαγωνιστικών προηγήθηκαν ή συνέβησαν κατά την διάρκεια των αγώνων. Με λίγα λόγια μας είπε ότι ξέσπασαν οι άνθρωποι και ότι αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. Δυστυχώς, έχουμε άλλον έναν προπονητή που μην αντέχοντας την πίεση και τη σαπίλα, διαλέγει την πεπατημένη : να χαϊδέψει τα αυτιά του πύρινου λαού.
    Εύχομαι όλα αυτά να είναι δείγματα της απειρίας του κόουτς να διαχειριστεί τα γύρω-γύρω από μία ομάδα όπως ο ΟΣΦΠ. Επίσης, ελπίζω να μην είναι προάγγελος του τι θα δούμε προσεχώς.

    Υ.Γ. Για τους βιαστικούς που θα με θεωρήσουν προκατειλημμένο (επειδή είμαι ΠΑΟ), θα θυμίσω ότι με την ίδια αυστηρότητα έκρινα τον ΔΓ σε διάφορες στιγμές της χρονιάς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 συμφωνώ ότι ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος στην σειρά των αγώνων και ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ματσάρει την αθλητικοτητά του.Εντούτοις,τα γεγονότα εκείνης της περιόδου δεν γίνεται να μην επηρεάσουν το ''φίλαθλο'' κοινό.Η συμπεριφορά του λίγου ''κόσμου'' στον 3ο αγώνα είναι κατακριτέα.Αλλά όπως καταλαβαίνω τον ποδοσφαιρικό κόσμο του ΠΑΟ και λοιπόν ομάδων σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα,έτσι καταλαβαίνω και τους συγκεκριμένους.Το παράξενο βέβαια στην Ελλάδα είναι ότι δεν μπορούμε να προστατέψουμε μόνοι μας τον εαυτό μας.Δηλώσεις σαν την παραπάνω είναι άνευ ουσίας. Γι@ννης

      Διαγραφή
    2. Φίλε, ούτε καταλαβαίνω κανέναν ούτε δικαιολογώ κανέναν.
      Είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε είναι μπάσκετ, είτε είναι ΠΑΟ, είτε είναι ΟΣΦΠ.
      Σε όποιον δεν αρέσει αυτό που βλέπει ή που του προσφέρουν τότε δυσανασχετεί, εξοργίζεται, αγανακτεί, αδιαφορεί, απέχει. Τόσο απλά.
      Τελεία και παύλα.

      77

      Διαγραφή
  35. Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΟΔΟΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΡΙΣΤΙΤΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣΑ ΚΑΟΥΝ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΧΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΤΗΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω γραψανε οτι θελει Αντιτς ο Καουν σε πειραξε;;Στην ΤΣΣΚΑ παιζουν πως ηθελες να σφυριζουν,δεν φταιν οι παιχτες.

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΟΔΟΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΡΙΣΤΙΤΣ ΚΑΟΥΝ,ΑΝΤΙΤΣ,ΛΟΝΤΣΑΡ,ΜΠΕΚΙΤΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΑ ΠΕΡΟΒΙΤΣ.
      ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ.
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

      Διαγραφή
  36. Ο Μπαρτζωκας στην συνεντευξη του μας αποκαλυψε
    για ποιο λογο o Παπανικολαου πουλουσε τσαμπουκα και ειχε το μυαλο του πανω απο το κεφαλι του.

    ¨Αυτό που είπα στον Παπανικολάου είναι ότι «έχεις κερδίσει δύο ευρωλίγκες σαν πρωταγωνιστής και ο Γκάλης δεν έχει κερδίσει καμία».¨
    Υπαρχει σοβαρος προπονητης που να λεει τετοιο πραγμα σε παικτη του πριν καν τελειωσει το πρωταθλημα; Εδω αλλοι προπονητες τα βαζουν με τις εφημεριδες που λενε τετοια πραγματα και παιρνουν τα μυαλα των παικτων τους αερα και ο Μπαρτζωκας λεει τετοια πραγματα σε αμουστακο παιδι. Μπαρτζωκα, εισαι πολυ μικρος προπονητης. Οσο για το ξυδι που εβγαλες στην συνεντευξη δειχνει ποσο σε ποναει και αυτο δεν σε τιμαει καθολου...
    ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ!

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις το νόημα της συγκεκριμένης πρότασης.Εσύ δηλαδή που παριστάνεις τον ''έξυπνο'' είσαι μεγαλύτερος; Γι@ννης

      Διαγραφή
    2. Εχεις πολυ δικιο. Κωστα Β.Και εμεις αναρωτομασταν πως ηταν δυνατον να μην του τραβανε το αυτακι του μικρου εκει στον Ολυμπιακο..Μονοι τους του χαλασαν τα μυαλα του αντι να προσπαθησουν να τον συνετισουν.Ωραια μυαλα εχει ο κοουτς!

      Διαγραφή
  37. Δεν κατάλαβα τι εννούσε ο Μπαρτζωκας με το "πρωταθλημα που δεν παιζεται επί ίσοις όροις".

    Τον εμπόδισε η διαιτησία να βγει πρώτος κερδίζοντας το πλεονέκτημα έδρας; Όχι.

    Έπαιξε καλύτερα ο οσφπ από τον ΠΑΟ στα πλευ οφς και τον εμπόδισε η διαιτησία να νικήσει ; Όχι

    Άρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σταθώ στην τελευταία σου πρόταση.Σύμφωνα με την λογική σου η Ευρωλίγκα ανήκει στην ΤΣΣΚΑ.Ο Ολυμπιακός στο ΤΟΠ 16 ήταν άσχημος εν αντιθέσει με την ΤΣΣΚΑ που δεν πιανόταν!Εντούτοις ο Ολυμπιακός,παρά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα,πέτυχε σημαντικά διπλά σε δύσκολες έδρες και τελικά προκρίθηκε στα playoffs.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι στην Τοσκάνη ή αυτό της Μόσχας.Αν μπορείς το σχόλιό σου... Γι@ννης

      Διαγραφή
    2. Εγω πραγματικα δεν καταλαβα τι εννοει ο Μπαρτζωκας.Και το λεω χωρις να εχω καμια διαθεση να ειρωνευθω εκεινον ή τον Ολυμπιακο. Με ποιο τροπο ευνοηθηκε ο Παναθηναϊκος στους τελικους? Αδικηθηκε δηλ απο τη διαιτησια ο ΟΣΦΠ?? Επηρεαστηκαν οι παικτες απο τη συζητηση περι ντοπας?? Αν ναι, γιατι? Που ηταν εκεινος να τους ηρεμησει?? Εγω ειδα τον Μπαρτζωκα να διαμαρτυρεται συνεχως.. Οχι μονο οταν εκαναν λαθος οι διαιτητες.Ειρωνευοταν σε καθε σφυριγμα που δεν τον ευνοουσε.Αντι να μαζεψει τους παικτες του για να τους πει να ηρεμησουν ή βελτιωθουν ασχολιοταν με τους διαιτητες.Μιλαγε εν μεσω τελικων για το σεβασμο που οφειλεται στον πρωταθλητη Ευρωπης.Αυτα ειναι αστεια πραγματα.Τιποτα δεν οφειλεται σε κανεναν.Οι διαιτητες οφειλουν μονο να εφαρμοζουν τους κανονισμους.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα..Η αποψη μου ειναι οτι δε φταιει ουτε ο Παπανικολαου για τα νευρα , ουτε τα υπολοιπα παιδια.Οι περισσοτεροι αλλωστε ειναι νεοτατοι και ειναι πολυ ευκολο να παρασυρθουν.Τους τελικους τους εχασε εκεινος προσωπικα. Και καλο θα ηταν να κανει αυτοκριτικη γιατι αν παει με αυτα τα μυαλα στη νεα χρονια θα παει χαμενη η σοβαρη επενδυση που εκαναν οι Αγγελοπουλοι στο συμβολαιο του Σπανουλη.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος 6:07
      Δεν είμαι ο ανώνυμος από πάνω αλλα θέλω το δικό σου σχόλιο στο εξής: Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε στους τελικούς με οποιονδήποτε τρόπο και δεν έχασε καθαρά και δίκαια;

      Πάνος

      Διαγραφή
    4. Δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλα θα προσπαθησω να απαντησω.

      Η Ευρωλίγκα ανήκει στην ομάδα που πεντακάθαρα κυριάρχησε στο ΦΦ, δηλαδή τον Ολυμπιακό. Το τι έκανε η κάθε ομάδα δυο ή τρεις μήνες πριν είναι αδιάφορο. Αν το ΦΦ γινόταν το Φλεβάρη, πιθανόν να μην το έπαιρνε ο οσφπ, όπως και αν γινόταν τον Ιούνη, αλλά αυτό το μόνο που λέει είναι πως ο οσφπ φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή στην Ευρωλίγκα.

      Τι σχέση έχει όμως αυτό με τη φράση του Μοαρτζώκα; Ο ΟΣΦΠ εμφανίστηκε σε τραγική αγωνιστική κατάσταση -σωματικά, τακτικά, πνευματικά - στους τελικούς του πρωταθλήματος και γι αυτό έχασε κατά κράτος από τον ΠΑΟ που εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος και προετοιμασμένος.

      Το υπονοουμενο του Μπαρτζωκα υποθετω πως αναφερεται στη διαιτησια. Ε, μου φαινεται εξωφρενικο να επικαλειται κατι τετοιο τη στιγμη που η κυριαρχια των πρασινων ηταν καθολικη, νομιζω ουτε κι ο πιο φανατικος γαυρος δεν ριχνει το φταιξιμο για το 3-0 στη διαιτησια.


      Διαγραφή
    5. Και εγώ να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω τι εννοούσε ο Μπαρτζώκας.

      Διαγραφή
    6. Ο Μπαρτζωκας εννοουσε ΕΙΜΑΙ Ο τεραστιος Μπαρτζωκας και για αυτο επρεπε να μου δωσετε το πρωταθλημα!!
      Ειναι ντροπη και θαρασος μετα απο τετοιο σκουπισμα να βγαινει ο προπονητης και να ομιλει.Κανονικα επρεπε να εχει κρυφτει στα λαγουμια και να εχει ζητησει συγνωμη για την τραγικη εικονα που παρουσιασε η ομαδα του

      Διαγραφή
  38. Jim, το γεγονος οτι το προηγουμενο σχολιο μου (σχετικα με μια απορια που ειχα) αναρτηθηκε για 5' και μετα εξαανιστηκε να το εκλαβω ως προσπαθεια εποικοδομητικης λογοκρισιας (δηλ. δεν θελεις να γινει κουβεντα γι αυτο το θεμα) ή κατι αλλο???

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εμείς οι Γαύροι αγαπάμε Μπαρτζώκα γιατί:

    1) Είναι ένας από εμάς
    2) Προσπαθεί να μας μοιάσει όσο περισσότερο μπορεί
    3) Μας δικαιολογεί άρα μας αγαπάει
    4) Λέει μπράβο στου βάζελους αλλά δεν το εννοεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @jim
    γεια σου jim,
    μια παραγγελια θελω να σου δωσω.
    θελω 2 πενταρια κοντα στο 2,05 με γρηγορα ποδια αλτικους να τρεχουν το γηπεδο να σκιζονται στην αμυνα και να μπορουν να βαλου τη μπαλιτσα μεσα στο πνρολ εστω και με αλει ουπ και να μαζευουν επιθετικα ριμπαουντ
    α.. να ειναι κοντα στα 300-500 χιλιαρικακια.
    εχουμε κατι να μας προτεινεις?
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψητοπωλείο hoopfellas παρακαλω!!
      Μισό να σημειώσω. Λοιπόν:

      2 πεντάρια κοντά στο 2,05
      Γρήγορα πόδια
      Αλτικοί
      Pick n' roll
      Επιθετικά rebounds

      Να βάλω και ένα καλό ποσοστό FGs από μέση απόσταση;
      Ωραία!
      Ευχαριστώ πολύ. Σε ένα μισάωρο το πολύ θα σας τα φέρουμε. Καλό σας βράδυ!
      :p :p :p

      Πάνος

      Διαγραφή
    2. Στο nba μερια κοιτα θα βριεις πολλους
      Αλλα στα 1μιση κ πανω:)

      Διαγραφή
    3. @πανος
      πανο βαλε και μια καλαμαρακια ρε....
      gskordak

      Διαγραφή
  41. Διάβασα ότι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος επιστρέφει (για άλλη μια φορά) από τραυματισμό τον Σεπτέμβρη. Φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και μπράβο του. Εύχομαι να βρει την κατάλληλη ομάδα για να παίξει και να επανέλθει δριμύτερος ώστε του χρόνου τέτοιον καιρό να τον περιλαμβάνουμε στις μεταγραφικές συζητήσεις μας για την Ευρωλίγκα. Το αξίζει, πραγματικά.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφέστατα...Μακάρι να μπορέσει να επανέλθει στο 100% αν και το θεωρώ δύσκολο. Στα καλά του ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που πραγματικά ηούσταρα πολύ να τον δω στα πράσινα. Σε αυτή τη φάση, ένα συμβόλαιο με καλή ομάδα της Α1 θα του έκανε καλό πιστεύω. Γιατί όχι και στον ΠΑΟΚ που είναι και η ομάδα που τον ανέδειξε.

      Διαγραφή
    2. ειναι τετοιος ο τραυματισμος του, και τοσο μεγαλη η αποχη του που θαυμα θα ειναι να παιξει ενα χρονο μπασκετ επιπεδου Α1... ακομη και Α2 πεφτει πολυ ξυλο και δεν νομιζω να το αντεχει..

      Διαγραφή
    3. Το παιδί έχει τραβήξει απίστευτα προβλήματα...Και με το γόνατο και με τη μέση,και αυτό τον κάνει πολύ εύθραυστο..
      Τι να πω,ΜΑΚΑΡΙ να καταφέρει να επανέλθει όσο πιο ψηλά γίνεται.Πολύ αξιόλογος και ποιοτικός παίκτης που είχε ταιριάξει στη μόδα των καιρών.Κάλυπτε με την ίδια ευκολία το 3 και το 4,έξυπνο παιδί,εργάτης παίκτης ομάδας που μόνο καλό μπορεί να δώσει στο σύνολο.Πολλές δουλειές στο παρκέ,μακρύ και δυνατό σώμα που τον βοηθούσε στην άμυνα.
      Ας πάει σε μια ομάδα Α1 να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί.Δε θα με χάλαγε στον Πανιώνιο φέτος..μια δοκιμή με ρίσκο αλλά υψηλο κέρδος αν βγει.

      Διαγραφή
    4. Συγκινητική η προσπάθεια, αλλά καλύτερα σχολιαστής, προπονητής ή δεν ξέρω τι. Αλλιώς θα παίξει 5 παιχνίδια και θα υποφέρει πάλι.

      Ody

      Διαγραφή
  42. Έλα Ορέστη...πέρασαν οι τελικοί...φανερώσου...έχουμε Μπαρτζωκόσουπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πως φτάσαμε για ακόμη μια φορά εδώ,σταδιακά,απο ενα άρθρο που μιλάει για την καινούρια Φενέρ του ζοτς και την μπάνβιτ του Ιτούδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαρτζώκας φταίει, αυτός πούλησε οπαδιλίκη και άναψαν τα αίματα. Δεν θέλει πολύ η κουβέντα να πάει αλλού. Αυτό ήθελε αυτό πέτυχε ο επιτυχημένος πολυνίκης κόουτς.

      Διαγραφή
  44. Μπράβο στους Αγγελόπουλους, κράτησαν ηγέτη Σπανούλη και προπονητή Γκατζούλη στην ομάδα....Μπαρτζώκα για συνεντεύξεις τύπου και συνεντεύξεις πόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτο οτι ο Σπανουλης εμεινε επειδη αγαπα την ομαδα καταντα αστειο.Ας μην εκανε περιοδιες σε ολη την ευρωπη ο μισκο να γραφουν και να υποσχεται παντου οτι θα φυγει ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΟΥΣΕ Ο ΣΠΑΝ.Μια ηταν σιγουροι οι ρωσοι και μια οι ισπανοι οτι τους εκατσε το ντηλ.Ο Ναβαρο επεσε στην παγιδα τους να δηλωνει οτι "ναι ερχεται ειμαστε κοντα".Τι νομιζετε οτι δεν θορυβηθηκαν οι Αγγελοπουλοι,ανεβασαν την προσφορα απο εκει που ελεγαν οτι θα γινει μειωση του μπατζετ και εμεινε ο ηγετης του γαυρου.Δεν καταλαβαινω αφελια η χαζομαρα ειναι να πιστευουν οτι εμεινε με λιγοτερα.Γυρω στα δυο και κατι μυρια εγραφαν οι ισπανοι οτι εδιναν.Περιπου τοσα με τα πριμ δινουν και τα αδελφια.Μπραβο στους Αγγελοπουλους που προτιμησαν να τα δωσουν στον παιχτη.Κριμα μονο που την πληρωσε ο κοσμακης απο την Χαλυβουργικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 εκατομμύρια θα πάρει σε 3 χρόνια.
      Η Μπαρτσελόνα του έδινε 5.7εκ σε 2 χρόνια σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.
      Η ΤΣΣΚΑ του έδινε 10εκ σε 3 χρόνια σύμφωνα με ρώσικα-ιταλικά και ισπανικά δημοσιεύματα
      Η Γαλατά γύρω στα 6εκ σε 2 χρόνια...

      Ο Ολυμπιακός του πρότεινε μείωση απο 2.4 σε 2εκ το χρόνο μέχρι το 2016 και αυτός την δέχτηκε στο πρώτο ραντεβού με του Αγγελόπουλου χωρίς να περιμένει αντιπροτάσεις απο άλλες ομάδες και χωρίς να μιλήσει απευθείας μαζί τους.

      2εκ το χρόνο για τον πιο πολυπόθητο παίκτη στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, λίγα εκατοστάρικα μόνο περισσότερα(100.000χιλ ευρώ αν παίρνει 1.9εκ ο ΔΔ) απο τον 2 χρόνια μεγαλύτερο Διαμαντίδη που δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου σε σχέση με τον Βασίλη τα λεφτά και έμεινε μόνο για χάρη της Πανάθας....

      Ο πόνος και η πίκρα που σας έχει μοιράσει ο Σπανούλης είναι τόσος μεγάλος που δεν υπάρχει περίπτωση να τον παραδεχτείτε ότι και να κάνει.Δεν πάει να πάρει μονος του άλλες 3 Ευρωλίγκες για σας θα είναι πολύ λίγος.Δεν ξέρω, αν ο ΔΔ έφευγε απο τον Ολυμπιακό για να κάνει τεράστια πράγματα με τον αιώνιο αντίπαλο ίσως κι εγώ να μην του έδειχνα το σεβασμό που του αρμόζει.Ίσως όταν περάσει μια 10ετία να αλλάξετε γνώμη και να σεβαστείτε λίγο περισσότερο ένα απο τους 3 καλύτερους Έλληνες παίχτες όλων των εποχών μαζί με τον Γκάλη και τον ΔΔ.

      Διαγραφή
    2. εισαι αστειος,ναι ο πονος ειναι μεγαλος καθε φορα που παιζουμε μαζι μας διαλυει.Ειναι γελοιο να πιστευει καποιος οτι εμεινε με λιγοτερα,πως να το πω χαζο.Αφου εσυ πιστευεις οτι ενα μηνα τωρα το παιχνιδι του μανατζερ ηταν τυχαιο οτι δεν ανεβασαν την τιμη οι Αγγελοπουλοι,τι να σου πω εγω, πιστευε οτι θελεις.Οταν σας λενε προβατα ομως δεν φταιει κανεις.

      Διαγραφή
    3. Πω, μας εστειλε ο αλλος.Επιχειρηματιες με χαρτοφυλακιο 1-2 δις ευρω κανουν business βασει του συμβολαιου του (καθε) Σπανουλη.Καλα,οτι ηλιθιοτητα σας σερβιρει ο τρακης απο τα σαιτ και τις φυλλαδες του,ερχεστε και την πετατε εδω μεσα ρε προβατα?
      REPEAT ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    4. Εγω παλι βαρεθηκα στο ιντερνετ να λενε οτι ο ΔΔ ειναι ανυπαρκτος κατα τα λεγομενα των γαυρων και παλιοχαρακτηρας,και φτυσιαρης, και ροχαλιδης, ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΙΝΑ κ.α.Σπανια απο γαυρο διαβαζω κατι καλο για τον ΔΔ αντιθετα για τον Σπαν τον παραδεχονται στην πλειοψηφια τους οι οπαδοι μας.Αλλο αν τον λενε φραγκομπιλ.Η αληθεια ειναι οτι δινει δικαιωματα.Πες τωρα αν υπεγραφε εξαρχης, αν δεν αφηνε υπονοουμενα μετα τον τελικο οτι φευγει,αν ο μανατζερ δεν υποσχοταν παντου οτι παει σε οποιον τον ζητουσε.θα μπορουσε καποιος να τον κατηγορησει;;;. Ο ΔΔ παιρνει 1.500.000 μυριο δεν βγηκε ποτε να πει οτι το σκεφτεται το αντιθετο εκλεινε πορτες μηνες τωρα.Ολη η ευρωπη οταν τον αναφερε ελεγαν οτι συνεχιζει στον ΠΑΟ.Με το να κλεινει πορτες σταματουσε την καθε προσφορα,διχως ζητηση δεν εχει προσφορα.Ο Σπαν ανεβαζε την τιμη του με την βοηθεια του μανατζερ,γιατι ΑΡΑΓΕ;;;;Μονο τα παιδακια και οι αφελεις χαιρονται και πανηγυριζουν.

      Διαγραφή
    5. 9.32 χαχαχαχα απλα ασχολιαστο και μην γκαριζεις το εμπεδωσαμε.

      Διαγραφή
    6. @9:47 1)Ουδεν σχολιο λενε οσοι υπεκφευγουν
      2)Εσυ το εμπεδωσες. Καιρος να το κανουν και οι ομοιοι σου με πρωτο τον τρακη

      Διαγραφή
    7. Η αληθεια τσουζει για τον Φραγκομπιλ 1,5 μηνα κοροιδευε τον κοσμο ολο οτι το σκεφτοτανε να φυγει και ω του θαυματος ξαφνικα μολις ανεβηκε η προσφορα συμφωνησε.Φατε σανο παιδακια και χαρειτε.Οταν εκανε τα αιρμπολ τον βριζατε ολη την χρονια μολις πηρε το ευρωπαικο εγινε παιχταρας παλι η το ξεχασατε τι βρισιδι του ριχνατε.Διαβαζα οτι "με δυο μυρια φερνεις κατι αμερικανακια που πετανε".Αντε προβατα.Ποιος σας υπολογιζει που εχετε τρια εναντι 6 και 33 εναντι 10.Να εμπεδωσουμε τι;;;οταν τα κανετε 6 τα λεμε.

      Διαγραφή
    8. Είπε...
      "Ανανέωσα για δύο χρόνια" (Έισι Λο)

      Δεν είπε...
      "Κι εγώ το ίδιο, θα πέσει πολλή τάπα" (Τζέιμς Γκιστ)

      Διαγραφή
    9. Γελαει και το παρδαλο κατσικι με το κουκλοθεατρο που παιχτηκε και τα μεινεΣπανουλη.Ενα χρονο τωρα τους εχουνε πεθανει τους Ολυμπιακους με τα μενω-φευγω και τωρα ξαφνικα πηγε και πηρε οτι του δωσανε.Αλλα περιμενε και το ΣΚ μπας και σκασει καμια προταση. Καταφερε δε το ακατορθωτο, με μιση προταση,γιατι και αυτη ελενχεται αν υπηρξε ποτε [τα 1,8 της Μπαρτσα ] να παρει καπου 2,5 απο τους αφους.Οπως και την αλλη φορα που με 1,9 απο τον ΠΑΟ τους πηρε παλι 2,5..Τρομερες συμφωνιες κανουν στο λιμανι..Τους ξεβρακωσε κανονικοτατα .Οσο για τα 10 εκ των Ρωσσων,οι Ρωσσοι το ξερουν οτι τα εδιναν?Και σε τι τα εδιναν,σε φυστικια?Το πιο τρελλο ειναι οτι τον ειχαν και στο παρακαλετο 1 χρονο τωρα.Α και ξεχασα,τι εγινε με εκεινον τον Ροσελ τον προεδρο της Μπαρτσα και το περιφημο ραντεβου που θα εκανε αυτη την εβδομαδα με τον Σπαν ,που και καλα θα εβλεπε πρωτη φορα παικτη του μπασκετ?Τον πατησε το τραινο?

      Διαγραφή
  46. Άναψαν πάλι τα αίματα χωρίς λόγο έχω την αίσθηση.

    Απ'όσο μπορώ να διαβάσω τις δηλώσες του Πεδουλάκη, ο άνθρωπος δεν είπε ποτέ οτι το πρωτάθλημα είναι δυσκολότερο απο την Ευρωλίγκα. Είπε οτι το project του φετινού ΠΑΟ ήταν δυσκολότερο απο αυτό του φετινού ΟΣΦΠ. Και έχει κατα τη γνώμη μου, αυτονόητα, δίκιο. Ο εκάστοτε πρωταθλητής Ευρώπης λογίζεται αυτομάτως ως ένα απο τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δεν είναι, με λίγα λόγια, έκπληξη μεγατόνων η κατάκτηση του φετινού τροπαίου απο τον ΟΣΦΠ. Η ίδια ομάδα, οι ίδιοι παίκτες που το πήραν πέρυσι το πήραν και φέτος. Σαφώς και ήταν δυσκολότερο καθώς όλοι είχαν το νου τους και καθώς ήταν μείον τον Μάντζαρη και χωρίς καθαρό πεντάρι ελλείψει Dorsey και με προπονητή πολύ πιο άπειρο απο τον Duda, εντούτοις δεν μπορεί να είναι έκπληξη μεγατόνων η κατάκτηση της Ευρωλίγκας απο την ομάδα που το σήκωσε και πέρυσι. Φοβερό, κοσμοιστορικό επίτευγμα, αλλά όχι έκπληξη μεγατόνων.

    Το 0-3 απο μια ομάδα που ήταν εντελώς ολοκαίνουργια, με παίκτες που πλήν του ΔΔ δεν είναι μεγάλων προδιαγραφών, με προπονητή εξίσου άπειρο, με 2 απο τους παίκτες του rotation να είναι στην ομάδα μόλις ένα μήνα, με μειονέκτημα έδρας και με τον αντίπαλο να έχει τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης, αυτό είναι πράγματι ένα απο τα πιο κουλά πράγματα που έχουν συμβεί στον ελληνικό αθλητισμό.

    Σκεφτείτε πολύ απλά πέρυσι το καλοκαίρι αν σας έλεγα να ποντάρετε τα λεφτά σας στο back to back του ΟΣΦΠ ή στο sweep του ΠΑΟ, που θα τα ποντάρατε; Και έτσι έχετε την απάντηση για το ποιό ήταν δυσκολότερο επίτευγμα. ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ. Όχι μεγαλύτερης αξίας. Έχει διαφορά.

    Όσον αφορά τις δηλώσεις του Μπαρτζώκα, προσωπικά πίστευα πριν το f4 οτι ο κόουτς έχει σοβαρό θέμα διαχείρισης καταστάσεων και οι παίκτες του το έχουν διαγνώσει και προκύπτουν πολλά πειθαρχικά παραπτώματα. Η διαχείριση όμως της ομάδας στο f4 ήταν απίστευτη και πραγματικά το βούλωσα. Στους τελικούς (και μετά απο αυτούς) επανήλθε η εικόνα του ανασφαλούς κόουτς που βολέυεται στο γεγονός οτι οι υπεκφυγές του αρέσουν τόσο στον κόσμο της ομάδας όσο και στη διοίκηση για να βγει λάδι. Θέλω να πιστεύω οτι όλα αυτά είναι για το θεαθήναι και για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής. Δεν μπορώ δηλαδή να πιστέψω οτι ο Μπαρτζώκας δεν αναγνωρίζει το πόση ευθήνη φέρει για την τραγική εικόνα του ΟΣΦΠ στους τελικούς. Προτιμώ να περιμένω να τον δω (όπως και τον Πεδουλάκη) την επόμενη σεζόν που, καβάλα στ'άλογο πλέον θα μπορούν να κάνουν διαχείριση καταστάσεων απο άλλη θέση.

    Τέλος για το θέμα του doping, εξ αρχής πίστευα οτι είναι λάθος της διοίκησης του ΠΑΟ να θέσει τέτοιο θέμα πριν τους τελικούς. Ήταν ένα φθηνό κόλπο και τίποτα άλλο κατα τη γνώμη μου. Το οτι στον Ολυμπιακό όμως συνεχίζουν να ενοχλούνται απο το θέμα και να το αναφέρουν με κάθε ευκαιρία δείχνει οτι στην ομάδα λείπει αυτός που θα επιβάλει τη σοβαρότητα και την προσήλωση, κι αυτό είναι πολύ σοβαρό.

    Και κάτι τελευταίο για τα μεταγραφικά. Θα είναι τεράστιο έγκλημα ο ΠΑΟ να μην επαναπροσεγγίσει τον Maciulis, όπως θα είνια τεράστιο έγκλημα για τον ΟΣΦΠ να μην χτυπήσει έναν καλό, ακριβό ψηλό που θα γίνει το centerpiece του front court του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Χρήστο, τι κακή συνήθεια είναι αυτή που έχεις να μιλάς λογικά. Άστους, αφού δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα :p

      Πάνος

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραίος.

      O Ματσιούλης συνδέετε με το Σόφο αφού φεύγει ο ένας φεύγει και ο άλλος δυστυχώς.

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα,κάτι εντελώς άσχετο με τα μέχρι τώρα.
    Ξέρει κανείς τι ώρα παίζει αύριο η Εθνική Νέων και αν έχει τηλεοπτική κάλυψη μπας και το πετύχω σε κανένα Internet?????

    Μάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αύριο η εθνική έχει ρεπό. στις 10 αγωνίζεται με τη σερβία.
      δες στο επίσημο σάιτ
      http://u20men.fibaeurope.com/en/

      Διαγραφή
    2. Είσαι τιτανοτεράστιος.......!!!!!!!!

      Μάρκος

      Διαγραφή
  48. Οπως ειχα ξαναγραψει ο Ζοτς ηθελε να επιστρεψει στον παγκο του τριφυλλιου η της Ρεαλ(με τη δευτερη να εχει περισσοτερες πιθανοτητες συμφωνιας),ομως αφενος η φοβερη χρονια του Πεδουλακη κι αφετερου η αποφαση της ισπανικης ομαδας να διατηρησει τον Λασο στο τιμονι της(τραγικα λανθασμενη αποφαση),αυτοματα περιορισε τις εφικτες επιλογες του..Καπου εκει η Φενερ αποφασισε ν' ανεβει κατηγορια και επεδιωξε την υπογραφη του κορυφαιου Ζοτς.Η τουρκικη ομαδα ξεκιναει απο το μηδεν και πλεον η οποια κριτικη θα γινει οταν διαμορφωσει το ροστερ της.Ρεαλιστικα,ο πρωτος στοχος της θα ειναι ο εγχωριος τιτλος και η μακροημερευση στην Ευρωλιγκα.Τυχον προκριση της στο Φ4 θα ειναι ενας αθλος,αφου μιλαμε για μια ομαδα που το τελος της σεζον τη βρηκε κατεστραμενη απο την παρουσια του Πιανιντζιανι στον παγκο της(απιστευτο βατερλω των ιταλων προπονητων η σεζον που μας περασε)..Οσο για την Μπανβιτ και την προσληψη του Ιτουδη,νομιζω πως προκειται για την καλυτερη ευκαιρια για να δειξει αν μπορει και σαν πρωτος προπονητης.Θα 'χει δυσκολο εργο αφου η επαναληψη της παρουσιας της στον τελικο του πρωταθληματος θα ισοδυναμει με τιτλο,αφου η ενδυμανωση της Φενερ,δυσκολευει τις οποιες βλεψεις συν οτι θα συγκρινεται με τον πετυχημενο προκατοχο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Ζοτς ήθελε να επιστρέψει στην ομάδα που θα του έδινε τα περισσότερα. Και 100€ θα μέτραγαν για τον μεγαλύτερο φιλάργυρο του κόσμου

      Διαγραφή
  49. τζιμ ολα αυτα ωραια! αλλα θελουμε τα πουλεν σου! τζιμς ντραφτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ας μεταφερω και γω την ειδηση μου
    Ο νταντστον εκλεισε στον ολυμπιακο και ας λενε οτι η μιλανο ειναι κοντα.
    Του χρονου θα παιζει στους κοκκινους του πειραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mάλλον διαβάζεις πολύ sportando και μας τα πλασάρεις για ειδήσεις.. :P

      Διαγραφή
    2. Για την ακριβεια μου το πε ιταλος φιλος :p

      Διαγραφή
    3. Αλλα το πε αργα ο μαλακας:)
      Λιγο πιο πριν ηθελα να κανω και το μομματι μου:)

      Διαγραφή
    4. χαχα,σωστός...όταν το πες είχε ήδη ανέβει...
      Δεν πειράζει,στην επόμενη! ;)

      Διαγραφή
  51. Και να η αποδειξη μετα απο λιγο

    http://www.sport-fm.gr/article/koda-se-ntanston-o-olumpiakos-lene-oi-italoi/686674

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Ομπράντοβιτς πρέπει να προσέξει ένα πράμα με τη Φενέρ. Το athleticism.

    Πέρσι ο Πιανιτζάνι πόνταρε στον Μπατίστ χωρίς γόνατα, χωρίς μέση, τον Άντερσεν που ποτέ δεν ήταν αθλητής, και τον τελειωμένο Σάτο. Με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

    Η Φενέρ δυστυχώς αργεί. Χρειάζεται ένα undersized γρήγορο 5 (Λαβάλ; Ντάνστον; Ντόρσει; Τζέιμς;) Τι άλλο έχει μείνει στην αγορά τώρα που χουν κλείσει οι Λάσμε, Χάινς, Χέντριξ; Χρειάζεται ένα stretch 4 που να είναι και αθλητικό (ο Φώτσης θα ήταν ιδανικός για τον Ομπράντοβιτς) και οπωσδήποτε έναν καλό πλάγιο αντί του Μπογκντάνοβιτς. Πιστεύω πως πολύ καλός θα ήταν ο Χαίρστον για αυτή τη θέση, έχει το σκορ και είναι αθλητικός χωρίς να είναι κατ ανάγκη ο κορυφαίος αμυντικός.

    Χωρίς πόδια και άλματα αυτή η ομάδα θα πάει άκλαφτη.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εδω που τα λεμε ο ομπραντοβιτς δεν εχει κ τρελο παρελθον με το athletism
      Για να δουμε εχει αλλαξει κ αυτος κ εχει καταλαβει οτι το μπασκετ στρεφεται προς τους ημιψηλους κ κυριως στα αθλητικα προσοντα?

      Διαγραφή
    2. athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism
      athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism athleticism

      ΥΓ : Σόρρυ, ειλικρινά, δεν είναι για να σε πικάρω

      Διαγραφή
    3. Ντάξει, σχετικό αυτό. Όταν ο Ζοτς είχε φτιάξει το Μπατίστ οι άλλοι έτρεχαν με Βούισιτς, Σκόλα, Σμόντις, Σχορτσιανίτη, Άντερσεν, Μαρκονάτο κι άλλους δεινόσαυρους. Ακόμα κι ο Λάζαρος έκανε δουλειά τότε!

      Επίσης ο ΠΑΟ 2010-11 ήταν φοβερά αθλητική ομάδα με την τελευταία καλή σεζόν του Μπατίστ, Φώτση, Σάτο, Καλάθη.

      Απλά έχει και άλλες απαιτήσεις από τους παίκτες του, πολλές φορές προτίμησε την ποιότητα από την αθλητικότητα και ορισμένες του βγήκε (2007, 2009), άλλες όχι.

      Ody

      Διαγραφή
    4. Εχει δικιο ο πανος.
      Σχεδον καθε χρονο ο ζελικο προτιμουσε τους εγκεφαλικους παιχτες παρα τους αθλητικους.
      Τωρα αν στο ροστερ υπηρχαν και καποιοι αθλητικοι η επιλογη τους δεν εγινε με αυτο το κριτηριο αλλα με την αντιληψη τους κοινος εξυπναδα.
      Αλλαζει το μπασκετ και πρεπει να αποδειξει και αυτος οτι αλλαζει.
      Ακομα δεν εχει προσθεσει παιχτες να δουμε προς τα που το παει.

      Νικος

      Διαγραφή
    5. Oι άμυνες σφίγγουν σαν τανάλιες γύρω από το ποστ και οι δεινόσαυροι εξαφανίζονται...Εποχή των παγετώνων στους ψηλούς?
      Γι'αυτό κάθε καλός ΨΗΛΟΣ πλεόν που να στέκεται αξιοπρεπώς είναι ανεκτίμητος..
      Καλό θα ήταν ο καθένας να κρατήσει και την πινελιά του.Φαντάζομαι ο Ζοτς θα πρέπει να κοιτάξει να έχει και ευκίνητα 5άρια με έφεση στο γρήγορο ρολλάρισμα μες στο καλάθι,αλλιώς θα χει πρόβλημα.

      Διαγραφή
  53. Nτάνστον στον Ολυμπιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Άσχετα με την αξία των παικτών ο Ολυμπιακός είναι η
    πιο προγραμματισμένη ομάδα. Παρά το 2ο συνεχόμενο τίτλο, έχασε μόνο ένα παίκτη και αν ισχύει για Ντάνστον κοντεύει να κλείσει το ρόστερ από τώρα. Έχασε το Χάηνς που ατομικά είναι οριακά αναντικατάστατος αλλά συνολικά πάει για πιο ''κανονική'' ρακέτα μετά το τσίρκο που είδαμε φέτος(κάναμε τον Ερντέν Σακίλ).
    Η άλλη ομάδα για την οποία ισχύουν τα ίδια είναι η Ρεάλ ειδικά αν κλείσει όντως και Μπουρούση μιας και απότι φαίνεται κρατάει τον επιτυχημένο κορμό. Ένα κλικ πίσω ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ λόγω αλλαγών.
    Μιλάω για την αρχή της χρονιάς πάντα. Μετά τα χριστούγεννα που είναι και το ζουμί πολλά μπορούν να γίνουν.

    ΥΓ Παππάς και Γιάνκοβιτς μπορεί να αποδειχθούν μεγάλες κινήσεις και η φυγή του Σόφο επίσης μιας και θα μπορέσει η ομάδα σας να αποκτήσει ένα μοντέρνο ψηλό δίπλα στο παιχταρά Λάσμε. Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί να φύγει ο Ματσιου΄λις? Δεν ήταν από τους καλύτερους φέτος?
    Απορώ που έχει περάσει στο ψιλοντούκου. Αν ήμουν παναθηναικός θα μου είχε καρφωθεί στο μυαλό.

    Το Κατσίκι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας καρφωθηκε και εμας,τι νομιζεις ετσι το περασαμε.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν κλείσει αλλού, δεν έχει φύγει ακόμα

      Διαγραφή
    3. Πρόσθεση μέσω αφαίρεσης, ο Παναθηναϊκός εξοικονόμησε λίγα χρήματα δίνοντας την ευκαιρία στον Γιάνκοβιτς να πάρει καλό χρόνο και βγάζοντας τον Μπράμο από το 2, για να παίξει με 2 χειριστές.

      Με Ντάνστον και Σίμμονς στον Ολυμπιακό, μακάρι να ήταν ακόμα στην αγορά ο Richard Hendrix για τον ΠΑΟ. Αλμυρή τιμή αλλά μακράν ο πιο μπασκετικός undersized υπεραθλητής.

      Ody

      Διαγραφή
    4. Μετα την τσσκα διαβαζω κανει και η ρεαλ συλλογη απο ψηλους.
      1.ρεγιες
      2.σλοτερ
      3.μεχρι
      4.μπουρουσης?!!!!
      Καλα ποσους παιχτες ρακετας θα χουν?και με την προυποθεση οτι ο μπεγκιτς θα φυγει αν και ακομα στο ροστερ τους βρισκεται

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με την εκτίμηση σου. Ο Ολυμπιακός σε κάποια στιγμή βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή ούτε λίγο ούτε πολύ 8 παικτών του κορμού του (Σπανούλης, Hines, Law, Antic, Περπέρογλου, Powell, Gecevicius, Shermadini). Ο Hines χάθηκε λόγω ανωτέρας βίας, ο Shermadini λόγω ανωτέρας βλακείας (του ιδίου) και οι Antic, Powell, Gecevicius για να βρεθεί κάτι καλύτερο (για να το πω κομψά). Ήδη δηλαδή 5 παίκτες μείον. Αν η διοίηκηση δεν έριχνε το βάρος της στο να κρατήσει τους υπόλοιπους τρεις η ομάδα θα πήγαινε για ανοικοδόμηση. Αντ'αυτού ο Ολυμπιακός κράτησε τον αρχηγό του, κράτησε τον καλύτερο του παίκτη και κράτησε και τον πολύ χρήσιμο και έμπειρο Περπέρογλου. Ταυτόχρονα κοιτάει να ενισχυθεί ουσιαστικά (ποσοτικά κυρίως, ποιοτικά θα δούμε γιατί ούτε o Simmons ούτε ο Dunston είναι κάτι φοβερό, στο χέρι τους είναι να ανέβουν επίπεδο) εκεί που πέρυσι υστερούσε τραγικά, στη ρακέτα. Κατα τη γνώμη μου ο Petway είναι ρίσκο και προσωπικά δεν με ενθουσιάζει αλλά έχει δυνατότητες, να τον δούμε. Πλέον νομίζω οτι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμα παίκτη και κλείνει, αν δεν έχει κλείσει ήδη. Γενικά τον περιμένω πολύ πιο ορθολογικό απο πέρυσι και πολύ δυσκολότερο στο να τον χτυπήσεις σε κάποια αδυναμία.

      Για τον Maciulis δεν ξέρω αν υπάρχει οπαδός του ΠΑΟ που να μην αναρωτιέται τι στο διάολο έπαιξε.

      Διαγραφή
    6. Ο Σίμμονς και ο Ντάνστον είναι πολύ σημαντικές προσθήκες για να ματσάρουν τους Λάσμε-Γκίστ-Φώτση. Δεν τις βλέπω σαν γέμισμα, αλλά σαν το βασικό πλάνο του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα. Ματσάρουμε να δυνατά κομμάτια του αντιπάλου.

      Ody

      Διαγραφή
    7. Όντως,το μεγάλο κόλπο είναι η παραμονή σπανούλη-λο κι απο κει και πέρα όλος ο καλός κόρμος.
      Έφυγε παίκτης που δεν έχει άλλα να δώσει παρά την επιτυχημένη παρουσία του(άντιτς),παίκτης τρύπα(πάουελ),ένας που δεν κατάφερε να ακουμπήσει παρότι καλό παικτάκι(δίχως άμυνα δεν πας πουθενά Γκέτσε) και ένας που θεωρήθηκε ότι δεν είναι πρακτικά χρήσιμος ακόμα και σαν 3ο σέντερ.
      Εγώ τον Μπαρτζώκα δεν τον έχω και σε σούπερ εκτίμηση στη στελέχωση.Μου φαίνεται πολύ απλό για να ναι καλό το"ματσάρω τον αντίπαλο" επειδή παίρνω ότι Αμερικανό πετάει..
      Ο Πετγουει μένει ερωτηματικό για μένα ως αξιόπιστο 2ο 4άρι,ο Ντάνστον δεν με πείθει οτι μπορεί να καλύψει ποιοτικά το κενό χάινς(αν αποκτηθεί),κι ο Σίμονς θα ταν καλός για 2η-3η επιλογή πίσω από παίκτες με πληρότητα και ποιότητα.Το υλικό έτσι όπως χτίζεται πάντως προορίζεται καθαρά για πολύ τρανζίσιον.Γρήγορο και αθλητικό σύνολο και προς τα κει θα πρέπει να το σκέφτεσαι όταν μαζεύεις τους παραπάνω παίκτες.
      Πάνο,ο ρέγιες πάει πιο πολύ στο 4 αν οι ψηλοί αρκούν.
      Αν πάει όπως γράφεις είναι βαρβάτη 3άδα οι σλότερ-μπουρ-μέιχρι(ή πως σκατά διαβάζεται..)
      Και η ρεάλ είναι το πιο δυνατό-σίγουρο χαρτί για το φάιναλ4 στα μάτια μου.Ομάδα ήδη πετυχημένη με παρουσία σε τελικό ευρωλίγκα και κατάκτηση acb,κρατάει τα αστέρια της(γιουλ-ρούντι-μάλλον και μίροτιτς) και εμπλουτίζει λογικά με μια-δυο κινήσεις το ρόστερ της.Αναπτύσσει και καλύτερη χημεία,έχει ακόμα ισχυρό κίνητρο για την κορυφή της Ευρώπης και τον Ρούντι πλέον πιο ψαρωμένο στα της Ευρώπης.Αν χτίσει και ρακέτα όπου πόναγε φέτος,θα έχουμε πραγματικό μεγαθήριο(απτα παλιά) σαν ρόστερ.

      Διαγραφή
    8. Το αυτονόητο δεν είναι και κακό. Αυτό το οποίο φαίνεται προσπάθησε ο Μπαρτζώκας ήταν ο Davis, που είναι ο πιο κομπλέ συνδυασμός των Σέρμα-Πάουελ, τα 2 στοιχεία που ήθελε ο Μπαρτζώκας στην ομάδα του Ίβκοβιτς: ο 7footer που τελειώνει κοντά στο καλάθι μετά από pnr και ο σέντερ με το σουτάκι από τα 5 μέτρα για να τραβάει έξω τον rimprotector. Αλλά αφού δεν έκατσε, καλύτερα ένας σπουδαίος αθλητής παρά ένας ακόμα ντεμέκ ψηλός.

      Ody

      Διαγραφή
    9. Ωραία η Real, όντως. Να'χε και προπονητή, τι καλά που θα'ταν.

      Διαγραφή
    10. Ody
      Νομιζω οτι η μεταγραφη Ντανστον δεν εχει αμεση σχεση με την υποθεση Ντειβις η αλλου παρομοιου στο στυλ που περιγραφεις. Ο Μπαρτζωκας εξαρχης για εκει το πηγαινε μαλλον εναν undersized αθλητικο αμυντικογενη σεντερ για αντι-χαινς κι εναν μπασκετικο ψηλο να παιζει με πλατη και να χει το σουτακι για το σετ παιχνιδι. Κι εφοσον ο Ντανστον φαινεται να κλεινει σε καλη τιμη (φτηνοτερα απο Μαυροκεφαλιδη) ισως του Ντειβις η οποιου αλλου να χει ψωμι ακομα.
      Marcus

      Διαγραφή
    11. Για τον Ματσιούλις η μόνη σκέψη που βγάζει νόημα είναι ότι παίζει να αποκτηθεί κοινοτικός ψηλός. Στο 4+2 έχουμε ήδη 3+1 οπότε αν αποκτηθεί κοινοτικός ψηλός ο Ματσιούλις απλά δεν έχει θέση για να παίξει. Σε αυτή τη περίπτωση επιλέγεις μετά που θα δώσεις την θέση του Αμερικανού, είτε σε γκαρντ είτε σε φοργουορντ. Αν αποκτήσεις Αμεικάνο ψηλό δεν βλέπω τον λόγο να μην μείνει ο Ματσιούλις.
      Δεδομένα αυτή τη στιγμή όπως επεσήμαναν και άλλοι, οι 3 κύριοι εκφραστές του περσινού ποστ παιχνιδιού αυτή τη στιγμή δεν είναι στην ομάδα και αυτό είναι πλήγμα. Να δούμε τι θα κάνει ο Πεδουλάκης.
      Ο Ολυμπιακός κινείται για άλλο ένα καλοκαίρι πολύ γρήγορα. Έχει κλείσει σχεδόν όλες τις θέσεις, ένας ψηλός ακόμα του λείπει και ένα γκαρντ ρόλου που θέλει ο Μπαρτζώκας. Δεν έχει αμφιβολία ότι και του χρόνου ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα στα μεγάλα φαβορί για Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    12. Εγώ νομίζω (και έτσι διαβάζω και απο Λιθουανία μεριά με τον google translator μου) οτι πολύ απλά ο Maciulis ζήτησε για να ανανεώσει ένα ποσό το οποίο στον ΠΑΟ έκριναν οτι δεν μπορούν να δώσουν για έναν εκ των τριών SF τους. Δε νομίζω οτι έγινε ούτε για να ελευθερωθεί θέση ξένου στο ρόστερ ούτε για να πάρει περισσότερο χρόνο ο Γιάνκοβιτς. Και πιστεύω οτι το γεγονός οτι δεν έχουμε ακούσει κάτι απο τον Maciulis μέχρι στιγμής αλλά και το οτι δεν έχουν ακουστεί ονόματα για τον αντικαταστάτη του μπορεί να δείχνει οτι το θέμα δεν έχει οριστικοποιηθεί 100% ακόμα.

      Εμένα με ανησυχεί και κάτι ακόμα όμως. Με το συμβόλαιο του Ukic τι ακριβώς παίζεται; Δεν θα έπρεπε να έχουμε νέα γι'αυτό; Υπήρχε option ανανέωσης απο τον ΠΑΟ αν θυμάμαι καλά, έτσι δεν είναι; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να έχουμε κάποια σχετική ανακοίνωση; Κάτι μου λέει οτι το θέμα και με τον Ukic είναι ψιλορευστό κι οτι αν βρουν κάτι πολύ καλό θα τον σουτάρουν. Γενικώς μ'έχει προβληματίσει λίγο ο ΠΑΟ μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στις μεταγραφές.

      Διαγραφή
    13. Χρήστο, ο Ούκιτς υπέγραψε διετές πέρσι. Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα αυτό το καλοκαίρι να του υποβάλλει ένα μικρό ποσό (το πόσο μικρό δεν γνωρίζω) και να τον αποδεσμεύσει. Άρα είναι στο χέρι της ομάδας και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να τον διώξουν.
      Θα δούμε και για Ματσιούλις τι θα γίνει. Ελπίζουμε όλοι σε παραμονή. Σε περίπτωση πάντως που δεν γίνει αυτό και πάμε σε φόργουορντ ο Ντιαβαρά είναι εξαιρετική περίπτωση.

      Διαγραφή
    14. Madness, ο περιορισμός 4+2 αφορά μόνο στο αριθμό Αμερικάνων. Δηλαδή, μέχρι 4. Αν θέλεις, δεν παίρνεις κανέναν και γεμίζεις με κοινοτικούς.

      Διαγραφή
  55. O Bαρλάς γράφει ότι ο Ντάνστον συμφώνησε με Ολυμπιακό για 2 εκ για 2 χρόνια και του έχουν στείλει το συμβόλαιο να το υπογράψει. Ήταν πρώτος σε ranking στην Ιταλία με 22,κάτι...

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αν ισχύει η πληροφορία ο Ολυμπιακός θα έχει αποκτήσει 2 παίκτες που ήταν στη πρώτη 5άδα στις τάπες στο ιταλικό πρωτάθλημα(1ος κ 5ος). Μάλλον ξεκάθαρο τι πάει να κάνει ο Μπαρτζώκας. Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΣΒΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥΣ...

    Μας πρήξατε απάντηση στην απάντηση για "ΟΣΦΠΑΟ"...ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. καμπουμ.. ντανστον ο γαυρος που παιζει πολυ δυνατα αφου κρατησε λο και σπαν!!
    πλεον με σιμονς και ντανστον ματσαρει τους λασμε γκιστ και φωτση και αναμενονται σφαγες.. ο παο ματσαρε τα γκαρντ του γαυρου με την αποκτηση καρι και παππα και παμε για τις δυνατοτερες μαχες των τελευταιων χρονων... με ενα 5αρι που παιζει πλατη ο παο αλλαζει και παλι τις ισσοροπιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν εχω δει κανεναν να αναφερει οτι η ρεαλ εχει παρει τον σεβενφουτερ της..http://www.euroleague.net/euroleaguenews/transactions/2013-14-signings/i/114709/8177/real-madrid-adds-size-with-mejri
    τον παιχτη δεν τον ξερω αλλα ειναι θηριο..οποτε παει με σλοτερ,μεχρι,μπουρουσης?
    ο ρεγιες ειναι τεσσαροπενταρι κατι σαν τον μαυροκεφαλιδη ενα πραγμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεχρι εκανε καλο πρωταθλημα φετος γιαυτο κ κινηθηκε για αυτον η ρεαλ
      Εκτος απο αθλητικα προσοντα εχει κ καλο σουτακι απεξω και δειχνει εξελιξιμος αν κ ειναι 27 νομιζω ετων.υστερει σιγουρα σε δυναμη κ θα ερχεται σιγουρα απο παγκο.αμυντικα πολυ καλος ψηλα σε κοψιματα αλλα απλα θα μπορουσε να ειναι καλυτεροσ ριμαουντερ με τα χερια κ το υψς που χει.αλλα γενικοτερα ειναι μεταγραφη χαμηλου ρισκου γιαυτους μιας κ αν τους βγει θα χουν πιασει λαχειο.υπεγραψε με λιγα χρηματα εξαλλου.τα προσοντα παντως τα χει
      Ο ρεγιες παιζει κ τεσσαρι αλλα οσο περνανε τα χρονια πιο πολυ για 5 ταιριαζει.κ εκφυσεως ειναι πιο πολυ ρακετας παιχτης λ βαρυσ παιχτησ.δεν μπορει να ακολουθει ευκολα εξω.οντως αν παρουν κ μπουρουση θα χουν μπουγιο ενα πραγμα.

      Διαγραφή
  60. Ετυχε να δω ενα αγωνα του Μεχρι με την εθνικη του περισυ - αν θυμαμαι καλα ηταν για τους Ολυμπιακους αγωνες.

    Ο εκφωνητης ελεγε οτι παιζει στο Βελγο και μου ειχε κανει εντυπωση οτι παροτι ειναι 2.17 ειναι αρκετα κινητικος και σιγουρα πιο γρηγορος απο Περοβιτς, Μπαρατς κλπ. Εχει πιο πολυ το στυλ αυτου του Ιρανου του Haddadi που παιζει στο ΝΒΑ αν και ο Μεχρι ειναι λιγοτερο δυνατος.

    Εδειχνε να εχει τη δυναμικη για κατι παραπανω αλλα νομιζω οτι θα ειναι ρισκο για τη Ρεαλ. Τα προσοντα του παιχτη αυτου ταιραιζουν πιο πολυ στο ΝΒΑ και λιγοτερο στο ευρωπαϊκο μπασκετ κατα τη γνωμη μου.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δυστυχώς χάσαμε τον Αθηναίου, υπόγραψε στον Άρη, δεν πειράζει τουλάχιστον μας έμεινε ο ντραμίστας και τα 2 λυκόπουλα ο ΔΔ και ο Κάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. EUROLEAGUE - ΑΠΟΡΙΕΣ

    1. Διαβάζω ότι η Μπάρτσα αναζητά κλασσάτο PG (Σπανούλη, Τεόντοσιτς). Αυτό σημαίνει ότι θα αποδεσμεύσει τον Χουέρτας. Σε αυτήν την περίπτωση που θα καταλήξει ο Βραζιλιάνος;
    2. Δεν έχω διαβάσει τίποτα όσον αφορά τις μεταγραφικές αναζητήσεις της Εφές. Ξέρω ότι αποχώρησαν οι 3 Τούρκοι και ότι προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Φάρμαρ δίνοντάς του το ελεύθερο να δοκιμάζεται στο ΝΒΑ. Η ομάδα είναι ένα μυστήριο και έχει 1-2 παίκτες που αν βγουν στην αγορά δεν θα περάσουν απαρατήρητοι (Λούκας, Σιπ, Σαβάνοβιτς). Κάθε άλλο.
    3. Η Ζαλγκίρις φτιάχνεται από την αρχή. Για τους παίκτες που έφυγαν ή φεύγουν δεν έχει ακουστεί κάτι. Δεν είναι και λίγοι. Πόποβιτς, Λαφαγιέτ, Ντέλας, Καουκένας.
    4. Στη Λαμποράλ δεν έχω καταλάβει τελικά τι θα κάνουν. Μετά την απειλή της σκούπας από τον μέγα Κερεχέτα, ήρθε η πρόσληψη του Σέρτζιο και μετά εκτός των Χοτζ και Χάμιλτον που αποκτήθηκαν, δεν ακούγεται τίποτα για τους υπόλοιπους παίκτες του περσινού ρόστερ.
    5. Μυστήριο και η Χίμκι. Θα κρατήσει κάποιους από τους παίκτες της και ποιούς; Θα παραμείνει ανταγωνιστική ώστε να περάσει από τα προκριματικά ή θα γίνει Ζαλγκίρις Νο 2;
    6. Ποιοί Ευρωπαίοι ή μη Αμερικανοί που παίζουν στο ΝΒΑ έχουν πιθανότητες να παίξουν στην Ευρώπη του χρόνου;

    Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το 1 η μπαρτσελονα κλεινει κατα πασα πιθανουητα τον Μαρκους Ουιλιαμς. Δεδομενου οτι εφυγε και ο Σαρας δεν ειναι σιγουρο οτι θα διωξουν και τον Ουερτας. Για το 2 αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι ο Λουκας ειναι ο παικτης που περιμενει η τσσκα να μεινει ελευθερος για να κλεισει το ροστερ της. Η καχα εχει διωξει ηδη κουκ κ μιλκο μπιελιτσα και εχει παρει 3 παικτες (χανγκα ο 3ος),αυτη τη στιγμη ειναι πληρης. Περιμενει προοτασεις για να πουλησει ακριβα τον λαμπε η τον νεμανια μπιελιτσα η τον εμετριο οπως εκανε με τον ολεσον. Εχουν ολοι συμβολαιο,οποτε η σκουπα αφορουσε το να τεθουν προς πωληση. Στην Κιμκι ο Κουρτιναιτις δηλωσε πως θα μεινουν 6 απο περυσι,ενω συμβολαιο εχουν 7. Προφανως λοιπον καποιον θελουν να πουλησουν (ντειβις το πιο βαρυ συμβολαιο) ωστε να κινηθουν αναλογα μετα.
      Τελος απο nbaers εχεουν ακουστει φημες για τουριαφ,φριλαντ,μοζγκοφ,ντελφινο,κλειζα,μιλισιτς,αγιον αλλα προσωπικα μονο τον μιλισιτς βλεπω να επιστρεφει.

      Διαγραφή
    2. 1. Γιατί να φύγει ο Χουέρτας φίλτατε 77; Εκτός από Σάδα, Ναβάρο δεν έχει άλλο γκαρντ η Μπαρτσελόνα αν θυμάμαι καλά. Υποθετικά μιλώντας, η Ιταλία του ταιριάζει αρκετά και θα πήγαινε για σούπερ χρονιά εκεί, στατιστικά τουλάχιστον, αλλά να τον πληρώσει μόνο η Αρμάνι μπορεί.

      5. Στα οικονομικά χάλια της Ζαλγκίρις υποθέτω πως δεν είναι αφού δε θα είχε την διαπραγματευτική άνεση (;) να παζαρεύει buy-out παίκτη με ένα μύριο συμβόλαιο, δηλαδή του Ντέιβις. Γενικά μιλώντας καλό θα ήταν να σκαρφιστεί κάποια ασφαλιστική δικλείδα η διοργανώτρια αρχή ώστε να μη προκύπτουν "κανόνια" στη μέση της χρονιάς όπως το περσινό της Ζαλγκίρις, τα οποία αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό.

      6. Σε 3-4 χρόνια θα έρθει ο Ντάνκαν. Μη αμερικανος, Παρθενονήσιος γαρ...

      Προφανώς δε βοήθησα σε τίποτα αλλά εντάξει, κουβέντα (και πλάκα) να γίνεται!!!

      Διαγραφή
    3. Φιλε 77 οτι ειπες το σκεφτομουν κ γω.
      Με λιγα λογια εκτος απο παο,ολυ κ ρεαλ που δεν ηθελε πανω απο1-2 μεταγραφες αντε κ τσσκα ολες οι αλλες ειναι μυστηριο.μεσα καλοκαιριου κ δεν κινειται τιποτα.ειδικα οι μπαρτσα ,φενερ κ εφες ειναι αγνωστες χ

      Διαγραφή
  63. @77

    1. Ισως να μη φυγει ο Χουερτας κι αυτο γιατι η Μπαρτσα εδειχνε να εχει ελλειψη στα γκαρντ περισυ συν το γεγονος οτι ο Ναβαρο μαλλον θα παιρνει λιγοτερο χρονο εφετος.

    2. Ολοι αυτοι οι παιχτες που αναφερεις ειναι πολυ καλοι. Καθολου απιθανο να χτυπησει η Φενερ καποιους απ' αυτους. Παντως δεν βλεπω το Λουκας να φευγει γιατι ειναι ο βασικος παιχτης του τωρινου προπονητη.

    3. Καλοι παιχτες κι αυτοι της Ζαλγκιρις. Καουκενας μαλλον για Σιεννα αν φυγει ο Μος, ο Ποποβιτς θα ηταν χρησιμος σε πολλες ομαδες και μου κανει εντυπωση που δεν τον παιρνει στην Ουνικαχα ο Πλαθα. Ο Ντελας μαλλον θα μεινει γιατι ειναι σχετικα νεος. Ο Λαφαγιετ ειμαι σιγουρος οτι μπορει να βρει πολλες προτασεις (Τουρκια, Ιταλια, Ισπανια, Γερμανια).

    4. Εχει καλο ροστερ η Λαμποραλ και δεν χρειαζεται πολλες αλλαγες αν μεινουν οι Λαμπε/Μπιελιτσα/Νοτσιονι. Θα μπορουσαν να κανουν πολυ καλη πορεια μ' ενα καλο προπονητη.

    5. Ναι, ειναι μυστηριο η Χιμκι αλλα παντα εχουν τον τροπο να φτιαχνουν ανταγωνιστικη ομαδα τουλαχιστον μεχρι το τοπ-16. Πιστευω οτι ο Ντεϊβις θα μεινει γιατι αποτελει μια απο τις κολονες της ομαδας. Χωρις αυτον η Χιμκι θα χασει ενα 30-40% της δυναμης της.

    6. Εχουν ακουστει διαφορα ονοματα π.χ. Κλεϊζα (μαλλον ακριβος), Μπεϊνς (μαλλον τον στελνουν πισω?), Τελετοβιτς (απογοητευτικη πρωτη χρονια?), Μιλισιτς, Τουρκογλου. Απλα, φαινεται να υπαρχει ελλειψη απο καλα 3αρια στη Ευρωλιγκα και δεν υπαρχουν πολλοι τετοιοι Ευρωπαιοι.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, George@Manchester.

      1. Για τον Χουέρτας, ρωτάω, γιατί η Μπάρτσα φέρεται να ψάχνει πρωτοκλασσάτο άσσο. Με Σάδα, Όλεσον και Ναβάρα μου φαίνεται πολυτέλεια να μείνει ο Βραζιλιάνος ως 5ος ή 4ος (παίρνει και πολλά λεφτά).
      2. Ο Λούκας της Εφές, αν μείνει ελεύθερος θα γίναι πανικός. Είναι ταμάμ για δίδυμο με τον Πάργκο οπότε ο Μεσίνα θα τον αρπάξει εν ριπή οφθαλμού.
      3. Ο Λαφαγιέτ ακόμα και τώρα (το υποστήριζα και πέρσι όταν ψάχναμε τον καταραμένο 3ο γκάρντ) δεν θα με χαλούσε για τον ΠΑΟ και ας μην έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα.
      4. Η Λαμποράλ με την επιλογή του Σκαριόλο έχει μπερδέψει τους πάντες.
      5. Διαφώνώ για τον Ντέιβις. Νομίζω ότι θα φύγει από τη Χίμκι.
      6. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη είναι διατεθειμένες να πληρώσουν κάποιον από αυτούς;

      Υ.Γ. Η εξαφάνιση του χθεσινού σου post (το οποίο πρόλαβα να διαβάσω) είναι ένα μυστήριο. Νομίζω ότι έγινε κάποιο λάθος. Αλλιώς δεν εξηγείται.

      77

      Διαγραφή
    2. Η εφες απο'τι λεγεται εχει χασει το πορτοφολι που την ταιζε τοσα χρονια (αυτον που εβγαλε η ευρωλιγκα ιδιοκτιτη της χρονιας - ξεχναω το ονομα του)οποτε γι'αυτο δεν βλεπεις καμια κινηση. Προσπαθουν να τον μεταπεισουν αλλα μεχρι τωρα γιοκ..

      Διαγραφή
    3. http://www.sport-fm.gr/article/686653 Ο Tuncay Ozilhan

      Διαγραφή
    4. Η γνωμη μου:

      1. Αν παει π.χ. οπως ακουγεται ο Τεοντοσιτς στη Μπαρτσα, o Χουερτας θα ειναι το νο. 2 PG με το Σαδα στο νο. 3. Ολεσον και Ναβαρο εναλλασσονται στη θεση SG στην οποια μπορει να συνδραμει και ο Τεοντοσιτς οταν ειναι εξω ο Ναβαρο.

      2. Ο Λουκας ναι, ειναι πολυ hot αλλα νομιζω του αρεσει στην Τουρκια.

      3. Ο Λαφαγετ θα ηταν τελειος για ΠΑΟ περισυ και ισως ειναι και εφετος αλλα μονο εφοσον θα παιρνει χρονο συμμετοχης. Δεν ειμαι σιγουρος ποσο χρονο θα του εδινε ο Πεδουλακης.

      4. Ο Σκαριολο πρεπει να εχει ενα απο του καλυτερους ατζεντηδες στην αγορα.

      5. Χωρις τον Ντέιβις ομως η Χιμκι δεν εχει πιθανοτητες στα προκριματικα οποτε εκτιμω οτι θα προσπαθησουν να τον κρατησουν μεχρι τοτε. Αν δεν περασουν ομως μπορει να τον πουλησουν οποτε υπολογιζουμε αρχες Οκτωβρη.

      6. Αυτη τη στιγμη φαινονται ικανες: ΤΣΚΑ, Φενερ, Μπαρτσα, Ρεαλ, Αρμανι, Λοκομοτιβ.

      re: Υ.Γ. Ναι ισως να ειναι κι ετσι, απλα μου δοθηκε η εντυπωση οτι αυτα τα θεματα ειναι ταμπου για το Hoopfellas - ελπιζω οχι. Παντως η απορια μου ηταν ειλικρινης και δεν υπονοουσα τιποτε απο τη μερια μου.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. George@Manchester

      1. Νομίζω ότι ο Μίλος δεν θα βρει εύκολα συμβόλαιο με top ομάδα. Αυτά τα περί Μπάρτσα και Φενέρ τα ακούω βερεσέ. Αν η Μπάρτσα, μετά την απίστευτη γκάφα με το Λόρμπεκ, πάρει το Μίλος και κρα΄τησει τον Χουέρτας (με 1,5εκ. το χρόνο) ως 2ο PG, τότε ο Πασκουάλ είναι για δέσιμο και αν δεν είναι θα γίνει.
      2. Ο Λούκας είναι παικτάρα και 100% επαγγελματίας. Μπορεί να γουστάρει την Τουρκία αλλά αν του κάτσει πρόταση η ΤΣΣΚΑ (και όχι μόνο) θα πάει και με τα πόδια.
      3. Συμφωνώ. Ο Άρτζι φαίνεται ότι δεν σκέφτεται για την ώρα 5ο γκάρντ με ενργό ρόλο παρά έναν Ξανθόπουλο Νο 2.
      4. Ο Σκαριόλο, όντως, παίζει να έχει τον top ατζέντη στην αγορά. Ο Κερεχέτα τί έχει; Αμνησία;
      5. Η Χίμκι ακόμα και χωρίς Ντέιβις και Φριτζόν είναι φαβορί. Αρκεί να κρατήσει τους υπόλοιπους.
      6. Πραγματικά αυτές οι ομάδες έχουν σχεδόν όλο το χαρτί στα χέρια τους. Αλλά σε ποιές μπορούν να κολλήσουν κάποιοι ΝΒΑers.

      Υ.Γ. Το κατάλαβα το πνεύμα σου. Άλλωστε άλλα σχόλια του ίδιου αντικειμένου που κινούνται μεταξύ σαχλαμάρας και παλιμπαιδισμού δημοσιεύτηκαν κανονικά.

      77

      Διαγραφή
  64. Παιδιά μια απορία..Από τους ξένους του ΟΣΦΠ έχει κάποιος κοινοτικό διαβατήριο ? Εαν όχι πως μπορεί να είναι ακόμη στόχος ο Paul Davis?

    Pat Burke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ωραιος ο ραζνατοβιτς πολυ ωραιος,αφου εφαγε πρωτα το χαινς απο τον ολυμπιακο μαζι με τα μανατζερικα που θα πηγαιναν στον ελληνα εκπροσωπο του χαινς αν εμενε εδω ο παιχτης τωρα τι εκανε;Θες το σπανουλη σου λεει οκ θα παρεις και το ντανστον που τον εσπρωξα περσυ στην ιταλια οταν πειρα τα δικαιωματα του!! Εφυγε ο ζοτς απ τον παο να κανει δουλεια με το πανκο περσυ και προχθες να βρεθει με το γιαννακοπουλο!!Ποιους κοινοτικους σεντερ εκπρωσοποι που θα ενδιεφεραν το παο;;;;;ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο Ολυμπιακός πήρε Ντάνστον και με τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Ντέιβις (αν τα βρει με την Κίμκι) ανεβαίνει επίπεδο στην front line. Αναμένουμε με αγωνία τις κινήσεις του Πεδουλάκη γιατί αυτή τη στιγμή ο Παναθηναικός υστερεί πολύ. Οι ανανεώσεις των Γκιστ/Λάσμε αποτελούν καλό νέο, όχι όμως ενίσχυση ενώ η αποχώρηση του Ματσιούλις είναι πισωγύρισμα. Καλή η ελληνοποίηση αλλά με αγχώνει το ότι οι Παππάς/Γιάνκοβιτς προορίζονται για τόσο βασικούς ρόλους στην ομάδα. Επίσης διαφωνώ κάθετα με την μεταγραφή του Φώτση αντί για κάποιον παίχτη που να έχει παιχνίδι με πλάτη και να συμπληρώνει τον Γκιστ. Ελπίζω μόνο να μην πάρουμε και τον Μπατίστ γιατί τότε θα τα'χω δει όλα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υστερει σημαντικα ο παναθηναικος εναντι του ολυμπιακου?
      ο παναθηναικος ανανεωσε σε ολους τους παικτες του και εχασε μονο τον τσαρτσαρη ενω τον μασιουλις δεν τον θεωρησε απαραιτητο ο προπονητης.... απεκτησε τον καλυτερο παικτη του περσινου πρωταθληματος(παππας) για 4ο περιφερειακο στη θεση του ξανθοπουλου πηρε φωτση για να αντικαταστησει τον τσαρτσαρη και στο 5 θα αντικατασταθει ο σοφο που προσφερε ελαχιστα σχεδον σιγουρα με παικτη που θα προσφερει περισσοτερα απο τον περσινο σοφοκλη και επισης ειναι πολυ πιθανο να αποκτηθει και ενας ακομη ξενος για 4-5 αφου υπαρχουν δυο θεσεις ξενων κενες στο ροστερ...
      ο ολυμπιακος αντιθετα παρα την μεγαλη επιτυχια του να ανανεωσει με πολυ σημαντικους παικτες εχασε τον καλυτερο σεντερ του χαινς που μαλλον αντικατασταθηκε απο τον ντανστον(ενας παικτης που δυο χρονια πριν γελαγαν στον αρη ενω στην βαρεζε φετος εκανε φοβερη χρονια και ο σακοτα αυτο δεν σημαινει οτι κανει ακομα και για την 12αδα του παναθηναικου....) αφου ηδη το ροστερ του μετραει 3 5αρια και αν αποκτηθει ο μαυροκεφαλιδης ουσιαστικα με θα εχει 4..... αντικατεστησε τον εμπειρο αντιτς που ηταν παικτης κλειδι στην αμυνα με τον απειρο και για 1η φορα θα αγωνιστει σ αυτο το επιπεδο πετγουει ενω για την θεση του σερμαντινι πηρε τον σιμμονς το οποιο δεν το λες και αναβαθμιση.... η μονη προσθηκη σε σχεση με περυσι ειναι ο μαντζαρης.....

      οποτε η ομαδα που σκουπισε ανετα περυσι τον ολυμπιακο με 3-0 μαλλον πλεονεκτει αυτην την στιγμη... αν ομως ο ολυμπιακος αποκτησει τον ντειβις και ο παναθηναικος δεν απαντησει αναλογα στο 5 αλλαζουν τα δεδομενα καθως αποκτα μεγαλη δυναμη στο 5 ο ολυμπιακος..........

      Διαγραφή
    2. Κοίτα να δεις...Παίρνεις στα ελαφρά την αποχώρηση του Ματσιούλις, ενός από τους βασικούς συντελεστές της περσινής επιτυχίας της ομάδας (και έναν εκ των ελαχίστων παιχτών μας που έπαιζαν και με πλάτη) και την αντισταθμίζεις με την μεταγραφή του Παππά, για τον οποίο δεν ξέρουμε καν αν θα πιάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Δεν με χαλάει η μεταγραφή του Παππά και του Γιάνκοβιτς, εδώ και καιρό μιλάμε για την ανάγκη ελληνοποίησης του ρόστερ και της ανάδειξης νέων ταλέντων. Με χαλάει όμως το γεγονός ότι (απ'ότι φαίνεται) οι συγκεκριμένοι παίχτες προορίζονται για βασικούς ρόλους. Αυτό ενέχει μεγάλο ρίσκο και αν δεν μας βγουν θα ψάχνουμε πάλι για παίχτες στα μέσα της χρονιάς.

      Επιπλέον, όπως έγραψα και πριν θεωρώ λανθασμένη την μεταγραφή του Φώτση. Ο Φώτσης έχει χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά του Γκιστ, ελαφρύ 4άρι, αθλητικό, με έφεση στο ριμπάουντ και την άμυνα. Η μόνη τους διαφορά είναι το καλύτερο σουτ που διαθέτει. Γιατί να πάρουμε έναν παίχτη με τα ίδια χαρακτηριστικά και όχι κάποιον που να μπορεί να ποστάρει; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίχτης στην θέση 4 που να έχει παιχνίδι με πλάτη. Και μη μου πεις ότι θα πάρουμε 5άρι που να ποστάρει, δηλαδή σε όλη την ομάδα θα έχουμε μόνο έναν παίχτη που να μπορεί να βάζει την μπάλα στο ζωγραφιστό; Σου υπενθυμίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη δύο παίχτες για αυτήν την δουλειά (Περπέρογλου, Πρίντεζη) και προορίζεται και για τρίτο στην θέση 5.

      Επιπλέον, όποιος νομίζει ότι ο Φώτσης ήρθε για φραγκοδίφραγκα γελιέται. Ναι μεν είναι 33 και προέρχεται από μία κακή χρονιά αλλά εξακολουθεί να αποτελεί υπολογίσιμο όνομα στην ευρωπαική αγορά και είμαι βέβαιος ότι δεν θα πάρει κάτω από 4 - 5 κατοστάρικα. Δηλαδή δεν είχαμε αυτά τα λεφτά για το βασικό μας τριάρι (Ματσιούλις) και τα διαθέτουμε για το αναπληρωματικό μας 4άρι; Είναι προφανές νομίζω ότι η μεταγραφή του Φώτση έγινε περισσότερο για οπαδικούς λόγους παρά για ουσιαστικούς.

      Διαγραφή
  67. πήρα και οχι πείρα, εκπροσωπεί και οχι εκπρωσοποι.Πανκο να κανει δουλεια?? τον παιχτη??? τι εννοεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. μην τρελενομαστε, κανενας απο οσους πηρε ο ολθμπιακος δεν εχει παιξει σε υψηλο επιπεδο.. το οτι εοχυν προοπτικοι ειδικα ο νταν ναι , αλλα μενει να αποδειξουν και στο παρκε οτι μπορουν.. οτι ο γαυρος ειναι ενα βημα μπροστα στους ψηλους αυτη την στιγμη ειναι γιατι εχουμε κενο στο 5.. στο 4 δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα με γκιστ και φωτση.. αναμονη να δουμε τις υπολοιπες κινησεις γιατι και ο ολυμπιακος θελει εναν ακομη ψηλο.. αν παρει ντειβις τοτε ναι ειναι αρκετα μπροστα στις θεσεις 4,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. η παραμονη σπανουλη αποδεικνυει οτι το παραμυθακι περι μανατζερ που τρωνε παικτες απο ομαδες,δεν εχει δρακο.
    οι παικτες αποφασιζουν και αυτοι πανε οπου γουσταρουν.απλα οι μανατζερ δημιουργουν το κλιμα για να ανεβασουν τα ποσα.
    ο χαινς δηλαδη εφυγε απο την ομαδα γιατι εκανε το λογικοτατο.δηλαδη...πηρε τα περισσοτερα οντας σε ηλικια που δεν ειχε περιθωριο να χαρισει ουτε ευρω.μεχρι στιγμης ολα τα συμβολαια της καριερας του ηταν της πλακας.αρα ηταν λογικο οχι 500 χιλιαρικα αλλα πεντακοσια δολαρια δεν θα χαριζε.
    επισης επεσε ο μυθος περι φυγης του σπανουλη για τα λεφτα.
    απλα δεν γουσταρε να ειναι πισω απο το διαμαντιδη γιατι ειναι εγωιστης και πεισματαρης.
    δικαια θα ηταν πισω απο το διαμαντιδη και δικαια εφυγε να γινει ο μαν οφ δε τιμ.
    απλα οι διοικησεις πρεπει συνεχως να εχουν εξιλαστηρια θυματα σε ολες τις περιπτωσεις.
    δηλαδη ο χαινς που εκανε ενα σκασμο συμβολαια των 100 χιλιαδων τοσα χρονια ειναι φραγκοφονιας και πουλημενος και οι εκατομυριουχοι παραγοντες που εχουν πληρωσει με τρελα λεφτα καθε λογης αρκουδα τυπου βασιλοπουλου μπουρουση και ματσιγιαουσκας με τρελα μυρια,ειναι σωστοι που δεν εδωσαν 2,5 το χρονο παραπανω να τον κρατησουν?
    το ιδιο ισχυει και για τον αλλον,που την δευτερα τον πουλαει το αιμα του και την τριτη ειναι αγκαλια,την τεταρτη του φταιει o rhgaw την πεμπτη η ντοπα και την παρασκευη ολα καλα και τρωει και με τον ραζνατοβιτς.
    ρε φερτε τα γιαουρτια.μπριζωνουν τους καρουμπαλους και μετα τρελιτσα ολοι!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. εγω παλι πιστευω οτι στον ΠΑΟ περιμενουν να κλεισει ο ΟΣΦΠ και μετα να κανουν τις οποιες κινησεις θα χρειαστουν.Για αυτο ειδοποιησαν τον Ματσιουλης, οτι υπαρχει περιπτωση να μην χωρεσει στο ροστερ(αυτο ειπε ο μανατζερ του).Παιζονται τα παντα ακομη και η παραμονη του Λιθουανου.Οσο για το περιφημο γευμα του ΔΓ ειναι ακρως επαγγελματικο και καλα κανει,βαζει πανω απο ολα το συμφερον της ομαδας.Ειναι γνωστο οτι ο Μισκο εκπροσωπει παιχτες πρωτης γραμμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή