Athlenda

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..




Το Hoopfellas σας μεταφέρει γεγονότα και φήμες από την Ευρώπη. Δυναμικό μπάσιμο της Μπαρτσελόνα προς όλες τις κατευθύνσεις.. Κινητικότητα στην Τουρκία..  Αkindele για ΠΑΟ..?  Επιμένει ο Μεσίνα για Καλάθη.. Τον Alexis Ajinca  τσεκάρουν οι ερυθρόλευκοι..




-Ο σύνδεσμός μου στη Μόσχα μου μετέφερε ότι στην ΤΣΣΚΑ δεν έχουν παρατήσει την περίπτωση του Νικ Καλάθη, συνεχίζοντας διακριτικά την προσπάθεια για συμφωνία με την Λοκομοτίβ.  Ο Μεσίνα έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει  να ταιριάξει τον  Έλληνα γκαρντ με τον Τζέρεμι Πάργκο στο μπακόρτ, σκέψη που προσωπικά μου αρέσει πολύ και δεν κρύβω ότι η υλοποίηση της θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, για πολλούς λόγους.  Το «διακριτικά» έχει να κάνει φυσικά και με τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος έχει συμβόλαιο, αλλά όχι και ιδιαίτερες συμπάθειες μέσα στην ομάδα.. Ο Μεσίνα έχει υπογράψει ήδη τους Φριντζόν-Πάργκο, κράτησε τον Τζάκσον ως μπακ-απ (..τελοσπάντων) και ψάχνει τα «σίγουρα χέρια» που θα αναλάβουν το κουμάντο στο «1». Είχα πεί στην αρχή του καλοκαιριού ότι περίμενα τον Καλάθη να καταλήξει στη Μόσχα. Αν και η υπόθεση δε συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πολλές πιθανότητες (στο Κράσνονταρ έχουν μεγάλους στόχους και αρκετό χρήμα  για να αντισταθούν..), σίγουρα δεν έχει ναυαγήσει τελείως..


-Η ομάδα επιχειρηματιών του Αμάρε Στουντεμίρε που έχουν αναλάβει την Χαποέλ Ιερουσαλήμ στοχεύουν σε μερικές τρανταχτές κινήσεις για να ζεστάνουν τον κόσμο και να δείξουν ότι δεν φείδονται χρημάτων ώστε να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα πάρει τα πρωτεία  στο Ισραήλ. Το μεγάλο χτύπημα –επικοινωνιακά κυρίως- που ψιθυρίζεται είναι η ενδεχόμενη συμφωνία με τον Λιόρ Ελιάγχου από τον εχθρό που λέγεται Μακάμπι. Η ομάδα του Μπλάτ έκανε συγκεκριμένη πρόταση στον Ισραηλινό πάουερ φόργουορντ (375χιλ. δολάρια ετησίως), με τον παίκτη να αρνείται. Αυτόματα και οι δύο πλευρές έκοψαν επαφές , με την Μακάμπι να προχωρά στον μεταγραφικό της σχεδιασμό και τον παίκτη να ψάχνεται στην Τουρκία (σας είχα ενημερώσει για το ραντεβού του πατέρα του με την Μπάνβιτ). Τελικά η «δυνατή» πρόταση ήρθε από τη Χαποέλ, η οποία του δίνει σχεδόν 200χιλ. δολάρια (!) παραπάνω από την Μακάμπι  θέλοντας να τον κάνει δικό της. Καλύτερα λεφτά δε θα βρεί ο Ελιάγχου στην αγορά, όμως περιμένει μήπως και «μπεί» κάποιο κλαμπ της Ευρωλίγκας. Πάντως οι φήμες λένε ότι είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ.. Η Χαποέλ βέβαια δεν σταμάτησε εκεί  καθώς προσέγγισε και πάλι –όπως και στο παρελθόν- τον Κώστα Σλούκα  που είναι ο μεγάλος τους πόθος, όμως ο Ολυμπιακός «έβαλε» γρήγορα τα πράγματα στη θέση τους..


-Η Μπαρτσελόνα έχει βγεί δυναμικά μπροστά στην αγορά θέλοντας να προσθέσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο ρόστερ της για να μπορέσει τη νέα σεζόν να παρουσιάσει κάτι πολύ καλό και η γνώμη μου είναι πως δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Τζόη Ντόρσεη  (έχει κακό προηγούμενο στην Ισπανία..) δένει ιδανικά με τον Τόμιτς κάνοντας το πακέτο στη θέση «5» ένα από τα πιο ελκυστικά στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχοντας τον Όλεσον στο «2» και τον Αμπρίνες ως “wing” οι Καταλανοί ψάχνουν έναν δυνατό defensive stopper (και όχι μόνο) στο «3» στοχεύοντας να προσθέσουν στην «έξυπνη» (και καλά δουλεμένη) περυσινή αμυντική γραμμή τους, «σκληράδα» «τρεξίματα» και γενικότερα «αθλητική ικανότητα».  Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας παίκτης που ταιριάζει γάντι στους Καταλανούς, εξ ού και η πρεμούρα τους για αυτόν. Εγώ πάντως δε βλέπω τόσο εύκολη τη συμφωνία. Το παιδί έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ότι θέλει να παίξει στο ΝΒΑ όσο το δυνατόν συντομότερα και η συμφωνία με την Μπάρτσα είναι βήμα προς διαφορετική κατεύθυνση, μιας και οι Καταλανοί δε πρόκειται να πληρώσουν ένα τόσο μεγάλο buy out για να τον χάσουν σε έναν χρόνο. Οπότε ο Παπανικολάου είναι μάλλον κοντύτερα στο να παραμείνει στο λιμάνι κατά τη γνώμη μου.. (και τα 500χιλ. του Ολυμπιακού). Από την άλλη το 1.5εκ. που φημολογείται ότι δίνουν οι Καταλανοί στους ερυθρόλευκους είναι πειρασμός σε τέτοιους καιρούς.. 


Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ΚΑΕ (στην περίπτωση που και ο παίκτης είναι θετικός). Τα μεγάλα κλαμπ δε δίνουν έτσι εύκολα βασικούς παίκτες σε ένα βασικό αντίπαλο.. Είναι ηθικό το θέμα. Από την άλλη το μπάσκετ είναι μπίζνες.. Τα λεφτά είναι πολύ καλά και το κενό μπορεί να καλυφτεί  άμεσα στην αγορά. Μη ξεχνάμε ότι η ίδια διοίκηση κάποτε είχε πληρώσει  1εκ. στον Άρη για τον ίδιο παίκτη που είχε πατήσει παρκέ..50 λεπτά και κάτι ψιλά, σε εποχές μάλιστα όπου ο η ΤΣΣΚΑ πλήρωνε ανάλογο buy out στον Παναθηναϊκό για τον Ραϊμούνας Σισκάουσκας, έναν τότε εκ των 3-4 καλυτέρων παικτών στην Ευρώπη. .

ΜΑΓΚΑΣ..


-Άμεση συνδεδεμένη με την υπόθεση Παπανικολάου είναι και η μετακίνηση του Ντέηβιντ Μος, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Μιλάνο και Βαρκελώνης, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση απώλειας του Παπανικολάου να μπεί δυνατά στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός. Προκαταβολικά σας λέω (αν και νομίζω γνωρίζεται την άποψη μου) ότι ο Μος θα αποτελούσε το perfect fit για τους -χωρίς Παπ- ερυθρολεύκους, μιας και αποτελεί τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό  (βασικά, μιλάω για πραγματική άμυνα σε 4 θέσεις) στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Προσωπικά θα ήταν από τους πρώτους παίκτες που θα υπέγραφα αν ξεκινούσα μια ομάδα σήμερα αλλά το τι θα έκανα εγώ μικρή σημασία έχει. Και μιας και μιλάμε για Τοσκάνη, μάγκας ο Ντάνιελ Χάκετ. Απλά μάγκας. Ο MVP των τελικών με την καρδιά..20εκ. ευρώ, διαλέγει τη Σιένα για δεύτερη συνεχή σεζόν, όταν πέρυσι  μάλιστα το Μιλάνο του προσέφερε συμβόλαιο με  μεγαλύτερες αποδοχές.  Στην Τοσκάνη βέβαια η σεζόν που έρχεται αναμένεται ως η πιο δύσκολη στην σύγχρονη ιστορία του κλαμπ. Το μπάτζετ δεν θα ξεπεράσει τα 4-5 εκ. , η ομάδα θα στηθεί γύρω από τον Χάκετ και στην Παλα έστρα ήδη κοιτούν εναλλακτικές, όπως η επίστροφή του Ρίμας Καουκένας αλλά ενώ προορίζουν των Ντέηβιντ Λάιτι της πρωταθλήτριας Γαλλίας, Ναντέρ. Ο πρώην γκαρντ-φόργουορντ του Οχάιο, της Καντού και της Κρεμόνα  αναδείχθηκε MVP στα φετινά γαλλικά πλέη-οφς οδηγώντας τη Ναντέρ στον τίτλο και στη Σιένα τον προορίζουν (λόγω αμυντικής ικανότητας) για αντικαταστάτη του Μος. Η περίπτωση του πάντως μόνο εύκολη δεν είναι μιας και ο παίκτης έχει συμφωνήσει να γυρίσει στη Ναντέρ εφόσον δεν βρεί συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ο Λάιτι αμείφτηκε φέτος με το ιλιγγιώδες ποσό των 95χιλ. δολαρίων..
 
«ΑΙΩΝΙΟΙ»..


-Ένας φίλος από Ιταλία αργά προχθές το βράδυ μου  είπε ότι στη λίστα με τους παίκτες  που εξετάζει ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι και ο 30χρονος  Νιγηριανός  Jeleel Akindele.  Ο γίγαντας των 2.16μ. αγωνίστηκε φέτος στην Lega A με την Καζέρτα κάνοντας αρκετά καλή σεζόν (12.6 π.μ.ο.-8.0 ρ.μ.ο.-1.1 τάπες, 74.1% προσωπικές) και τελείωσε στον Λίβανο, όπου υπέγραψε τον Απρίλιο για το..εξτραδάκι.  Πολύ γρήγορα πόδια, εξαιρετική ικανότητα στο μπλοκ και άμυνα μέσα-εξω τον κάνουν ενδιαφέρουσα περίπτωση αν και το μείον του είναι ότι πρέπει να «τσιτάρει» λίγο παραπάνω γιατί είναι στιγμές που μοιάζει νωθρός. Καλό θα ήταν πάντως να πούμε ότι η ίδια εταιρεία που εκπροσωπεί τον Ακιντέλε έχει και άλλον έναν πελάτη, που αυτή τη στιγμή μοιάζει με πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Αναφέρομαι στον Ντριού Γκόρντον, του οποίου ο μάνατζερ διέψευσε ότι έχει επαφές με την Μπεσίκτας.  Ο Γκόρντον έκανε αρκετά καλή σεζόν φέτος με τη Σάσσαρι (θέλει να τον ανανεώσει), ενώ δεν ήταν καθόλου άσχημος στην υψηλών απαιτήσεων Παρτίζαν. Είναι από τους παίκτες που αρέσουν στον Πεδουλάκη καθώς είναι ιδιαίτερα μαχητικός,  πολύ καλός ριμπάουντερ, καλός αμυντικός με  αξιόλογη «πρώτη ύλη» στο ποστ παιχνίδι. Το μείον του.. Δεν είναι sevenfooter (2.06μ.) Μόλις 23 ετών.. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι πράσινοι δε θα πάνε σε επιλογή 500-600χιλ. (σε ευρώ..) για τη θέση του ψηλό αλλά σε κάτι πιο οικονομικό που θα ταιριάξει με τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά της θέσης.  Ύψος και δύναμη κατ’εμε, προαπαιτούμενα..


Στο λιμάνι ακούω κάτι ..Μπέγκιτς  και σκέφτομαι ότι το τυράκι πάει σύννεφο! Ο Μπαρτζώκας είναι νομίζω αρκετά  καλός recruiter  για να κάνει τέτοιο λάθος. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν έναν fundamental post ψηλό αλλά η Κίμκι δε λέει να ενδώσει για τον Ντέηβις και η ελληνική ομάδα πρέπει να ψάξει αλλού. Θα έλεγα ότι ούτε ο Τζαγουάη είναι η ιδανική επιλογή, αλλά σίγουρα έχει μια λογική καθώς είναι ένα φυσικό μέγεθος που μπορεί να  βάλει κάποια προβλήματα στα «ροτβάιλερς» των πρασίνων και να «κλείσει» την ερυθρόλευκη ρακέτα, αρκεί να είναι υγιής. Πάντως ο σύνδεσμός μου από τη Γαλλία (και είναι πολύ καλός πιστέψτε με..) με ενημέρωσε ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την περίπτωση του 25χρονου Αlexis Ajinca, του γίγαντα της Στασμπούργκ ο οποίος είναι μεταξύ ΝΒΑ και ProA μετά την επιλογή του το 2008 στο Νο20 από τους Μπόμπκατς. Έξυπνος, με αντίληψη του παιχνιδιού, μακρύς (σχεδόν 7’9 wingspan..), καλός μπλοκέρ, πασέρ και αλτρουιστής που θέλει κιλά όμως και ανθεκτικότητα, ο Γάλλος είχε φέτος στο Στρασβούργο 15.3 π.μ.ο.-6.3 ρ.μ.ο.-1.6 τάπες και 83.1% προσωπικές..  Για να δούμε..

-Στην Τουρκία υπάρχει η μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με κάθε άλλη χώρα αυτή τη στιγμή. Στη Φενέρ ο Ομπράντοβιτς ζήτησε και κράτησε τον Μπογκντάνοβιτς (βοήθησε πολύ η υπόθεση Κιριλένκο..) μέχρι το 2016 με ΝΒΑ out όμως κάθε τέλος της σεζόν, σε μια συμφωνία που θα αποφέρει στον Κροάτη συνολικά 4.3 εκ. ευρώ. 


Με την Ιτούδη τελικά έχουμε κοινά γούστα. Μετά την απόκτηση του E.J. Rowland έμαθα ότι  πλησίασε πολύ κοντά στο να υπογράψει τον 27 χρονο Σερχάτ Τσετίν (1.97μ.)  και τον Σεβχέρ Οζέρ (30, 2.06μ) της Μπεσίκτας , δύο πολύτιμους παίκτες με ποιότητα στο παιχνίδι τους, τους οποίους είχα εκθιάσει πέρυσι για την "σπίθα" που δίνουν στο παιχνίδι της ομάδας τους. Ο Τσετίν τελικά υπέγραψε στην Τόφας (ο πεθερός του είναι GM εκεί..) ενώ ο Οζέρ θα αποτελέσει μαζί με τον «Τσάκι» Ντέηβις το δίδυμο της θέσης «4». Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός θωράκισε το καλάθι του υπογράφοντας για δύο χρόνια τον γνωστό μας Ερμάλ Κούγκο της Εφές. Όχι άσχημα..


-Ενώ η Γαλατά έχει επικεντρωθεί στην υπόθεση Πλάνινιτς ανεβάζοντας την προσφορά πάνω από 1εκ. ετησίως για 2ετές συμβόλαιο, η Εφές δείχνει ότι μπορεί να είναι αυτή η οποία με μειωμένο μπάτζετ θα φτιάξει καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Ο Μαχμούτι έκανε πολύ καλή κίνηση υπογράφοντας τον Τουκτού Ατσίκ της Μπεσίκτας, αποκτώντας έτσι έναν pass first PG στο μπακόρτ, ενώ έπιασε τους πάντες στον ύπνο με τον Σκότι Χόπσον που έκανε παπάδες στο Ισραήλ και έχει τη μεγάλη του ευκαιρία πλέον.  Στην Εφές ψάχνουν έναν ποιοτικό γκαρντ να βάλουν δίπλα στον Λούκας (παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στη Βαρκελώνη για τον Χουέρτας, αντί του Φάρμαρ που γύρισε στους Λέηκερς) ενώ «το ψήνουν» για να απομακρύνουν τον Μπάρατς, όμως η εποχή είναι απαγορευτική για να βρεθεί αγοραστής για παίκτη που μάλιστα αναρρώνει από τραυματισμό. Εχθές βγήκε μάλιστα ότι η ομάδα της «ευρωπαϊκής» Κωνσταντινούπολης ενδιαφέρεται για τον Ίαν Βουγιούκα.. Το βραδάκι που θα μιλήσω πιθανόν να έχουμε κάτι καινούργιο. Θέλω να μάθω κατά πόσο ισχύει το ενδιαφέρον για τον Κώστα Βασιλειάδη μετά την απόκτηση του Χόπσον..

Σας περιμένω και στη σελίδα του Hoopfellas στο facebook..

465 σχόλια:

  1. jim τι κάνει ο παναγιώτης γιαννάκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jim ισχυει οτι η παναθα εκλεισε καποιον κινεζο;;;;

    τον γνωριζεις;;

    http://www.eurohoops.net/el/2013/07/dunks-el/29951

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμ! Και μόλις ανατινάχθηκε το κεφάλι μου. Power forward; Κι άλλος; Συλλογή θα τους κάνει ο Πεδουλάκης; Μήπως να φέρει άλλους δύο να κατεβάζει πεντάδα; Δε βγάζει νόημα. Δηλαδή έφυγε ο Maciulis σα να λέμε για να έρθει κάποιος για δημόσιες σχέσεις; Κάτσε, δηλαδή ο ΠΑΟ μόλις έχασε τη θέση ξένου;

      Τι γίνεται ρε;

      Διαγραφή
  3. shang ping στο ΠΑΟ!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o γιαννακης ετοιμαζει την εθνική κινας για το Πασιατικους αγωνες και σε κατι φιλικους αγωνες που εδινε πριν κανα μηνα δεν τα πηγε τοσο καλα
    με την Λιμοζ πρεπει να το διαλυσαν οριστικά (δεν ηθελαν οι Γαλλοι να ειναι διπλοθεσιτης και ειδικα στην Κινα που ειναι στην αλλη ακρη του κόσμου)
    και καποιος παίχτης της Λιμοζ του τα έχωσε κιολας οτι δεν έκανε καλή προπόνηση κλπ

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω ρε φίλε... Πολύ χορταστικο αρθρο. Άξιζε η αναμονή της προηγούμενης εβδομάδας. Πάντα τέτοια.

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για παραμονή Μασιούλις να το ξεγράφουμε;
    Θα δοθεί αραγε χρόνος στους Παππά ,Γιανκοβιτς να δείξουν τι αξίζουν ή θα θωρακισει το ροστερ ο ΠΑΟ με πιο έτοιμες επιλογές;
    Δελεαρ το οτι μενουν ακομα 2 μη Ελληνες διαθεσιμοι, αλλα θα γινει πονοκεφαλος το μοιρασμα του χρονου πιστευω αν αποκτηθουν δυο ξενοι στο 5 και στον ασο.

    Νικολας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμμ..Ντρου Γκόρντον ε; Καλός παίκτης είναι, πολύ καλός μάλιστα αλλά δεν ταιριάζει με όλα αυτά που έχουμε αναφέρει σαν προϋποθέσεις για την θέση στον Παναθηναϊκό. Αμυντικά ταιριάζει στο προφίλ της ομάδας, energy bomb, καλός μπλοκέρ, αθλητικός παίκτης, θα πηδήξει και θα διεκδικήσει κάθε μπάλα, επιθετικά θα μπορούσε σε σχήματα να βγει κάτι σαν τον "Χάινς του Παναθηναϊκού" μιας και έχει αρκετά καλή τεχνική για παίκτη της θέσης του. Στην Παρτίζαν έπαιζε και στο 4 αν θυμάμαι καλά. Αλλά από ποστ παιχνίδι δεν είναι τίποτα τρελό, δεν θα στηρίξεις το παιχνίδι σου εκεί για κανένα λόγο, ούτε θα μπορέσει να αμυνθεί καλά απέναντι σε βαριά κορμιά (αν και νομίζω το κάνει καλύτερα από τον Λάσμε).
    Αλλά δεδομένων των χρημάτων που θα δοθούν στη θέση, ο Πεδουλάκης έτσι κι αλλιώς θα πάει σε ρισκαδόρικη επιλογή. Οπότε γιατί όχι ένας παίκτης σαν τον Γκόρντον που είναι και νέος; Πάντως χρόνος υπάρχει, ας γίνει μια σωστή επιλογή που θα κάνει την ομάδα πλήρη μπροστά.
    Απορώ πως ο Ματσιούλις δεν έχει ακουστεί ακόμα σε ομάδες που ψάχνουν "3" (πχ Μπαρτσα). Ο Μος όπου πάει θα ανεβάσει ένα επίπεδο την ομάδα του (ειδικά αν πάει Βαρκελώνη), ενώ για τον Καλάθη και εγώ βλέπω παραμονή στην Λοκομοτίβ. Εκτός και αν ο Ομπράντοβιτς πάρει το τεράστιο ρίσκο και πληρώσει για να πάρει τον Τεόντοσιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια, αν δεν απατωμαι, ο Γκορντον στα ιταλικα play-offs επαιζε στο 4. Ηταν ενας απο τους 2-3 καλυτερους παιχτες της Σασσαρι αλλα δεν θα μπορουσα να τον δω ως 5αρι στην Ευρωλιγκα.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  8. http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/panathinaikos/phre-ton-kinezo-sangk-pingk-o-panathhnaikos.2338479.html kabooooooom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χμμμ, πολύ ιντριγκαδόρικη η περίπτωση του Αlexis Ajinca (δεν έχω ιδέα πως προφέρεται οπότε κάνω copy-paste).

    Από την Εθνική Γαλλίας δεν τον θυμάμαι καθόλου η οποία στο 5 δε λες πως βρίθει ταλέντου και επιλογών, πράγμα ανησυχητικό.

    Σε ένα scouting report του draftexpress (είναι αξιόπιστο;) που βρήκα (του 2010, είχε και σκόνες πάνω) έβγαλα το συμπέρασμα πως επιθετικά είναι ποιοτικός με καλή τεχνική αλλά από την άλλη έχει αργά πόδια και είναι επιρρεπής στο φάουλ. Άν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον η υπόθεση.

    Μπέγκιtς, οκ ούτε με σφαίρες, θα δώσω το διαρκείας πίσω...Ντέιβις όνειρο απατηλό μάλλον.

    Δε βλέπω να φεύγει ο Παπ, χρειάζεται συνδυαμός πολλών παραγόντων για να γίνει η μεταγραφή. Ας μείνει ένα χρόνο εδώ και μετά ΝΒΑ (ως 3peater).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα σε ολους!
    Jim τι λες για Μπουρουση στη Ρεαλ ?? Πως τον βλεπεις?? Δυνατη προσθηκη εκανε η Μπαρτσα με Ντορσεη. Με Τομιτς σχηματιζεται δυνατο διδυμο σιγουρα...

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλήρης κινητικότητα και φουλ πιάτο το σημερινό άρθρο με πληροφορίες που δεν έχουν βγει στα σάιτ...
    Ο Παπ βλέπω να μένει στον Οσφπ.Από τη μια θα θελήσει του χρόνου να δοκιμάσει στο Αμέρικα,από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να αφήσει τον Οσφπ για να πάει στη Μπάρτσα,και ειδικά για 2 χρόνια.Συν τοις άλλοις και οι ερυθρόλευκοι δε θα δώσουν έτσι σε μεγάλο ανταγωνιστή ένα τέτοιο γρανάζι της μηχανής τους που συνεχώς βελτιώνεται.Το παιδί είναι η υψηλότερη μετοχή στο Ελληνικό χρηματιστήριο..

    Τζιμ γιατί τέτοια αποστροφή προς τον Μπέγκιτς?Έχει να κάνει με τον ίδιο τον παίκτη ή ότι δεν ταιριάζει με τα θέλω του Οσφπ? Αν είναι για το πρώτο,σε βρίσκω αυστηρό.Και η Ρεάλ δεν είναι ότι καλύτερο στην αξιολόγηση ψηλών αν κρίνουμε από τον Τόμιτς.Πάντως οι Καταλανοί κάνουν τρομερή ρακέτα.Απίστευτη άμυνα στο ζωγραφιστό με ντόρσει,(συνδυασμένη με την καλή ομαδική άμυνα της μπάρτσα) και παίκτης για πικ ν ρολ δίπλα στον απίστευτο Κροάτη που στο ποστ κάνει παπάδες και είναι απίστευτα αποδοτικός.Sky is the limit για τον Τόμιτς..
    Και η Ρεάλ με τον Μπουρούση κλείνει το κενό που είχε στη ρακέτα κρατώντας σταθερό κορμό.Όντας δευτεραθλητρια Ευρώπης και πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει το πιο εύφορο έδαφος να διανύσει σαν έτοιμη ομάδα από πέρσι..
    Η Τσσκα από την άλλη φαίνεται να κρατάει τους περσινούς big4 και τους εμπλουτίζει με παίκτες όπως ο Χάινς,ο Πάργκο και ο Φριτζόν.
    Φέτος θα δούμε και πάλι ομάδες μεγαθήρια στο προσκήνιο έτσι όπως χτίζονται(πολύ καλύτερο υλικό από πέρσι οι περισσότερες μεγάλες δυνάμεις) και είναι άλλη μια πρόκληση η παραμονή στην ελίτ των δικών μας ομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tέτοια τρέλα για Κινέζο...
    Και 4άρι...
    Τι να πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε peris γιατί διαβάζω στο contra οτι είναι 2.09 και center, στην οποία περίπτωση βγάζει κάποιο νόημα, θέλω να πω, μπορεί να μην είναι μεταγραφή που προκαλέι ενθουσιασμό αλλά τουλάχιστον έχει πρακτική αξία. Αν αντιθέτως είναι 4άρι, τότε πραγματικά μας κούφαναν όλους εκεί στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. Εμένα σωματικά μου φαίνεται πιο πολύ 5άρι, ή το πολύ heavy 4άρι..Από εμπειρίες το παιδί δεν, αλλά ας μην τον κρίνουμε πριν τον δούμε καν να αγωνίζεται. Πάντως αν είναι αυτός ο παίκτης που κλείνει την ρακέτα, τότε μιλάμε για ρίσκο μεγατόνων και εκεί να δείτε πόσο θα κουφαθούμε όλοι. Λέμε, αν...
      Σε πιο πρακτικό επίπεδο και αν δεχτούμε όλοι ότι πρόκειται για παίκτη που δεν θα υπολογίζεται ιδιαίτερα, αναρωτιέμαι τι σόι "άνοιγμα" θα είναι προς την Κινέζικη αγορά ένας παίκτης που δεν αγωνίζεται δευτερόλεπτο. Επίσης προβληματίζομαι για τις θέσεις των ξένων. Αν δηλωθεί στην Α1 ο παίκτης, τότε αναγκαστικά ο άλλος σέντερ που θα έρθει πρέπει να είναι κοινοτικός.
      Ελπίζω να την έχουν μελετήσει καλά την περίπτωση τέλος πάντων. Μακάρι ο παίκτης να μας κάνει όλους να κάνουμε κωλοτούμπες σε λίγο καιρό με την απόδοση του αλλά προς το παρόν μιλάμε για μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη κίνηση.
      Εννοείται χρειαζόμαστε και την άποψη Τζιμ για τον παίκτη.

      Διαγραφή
    3. Στα ελάχιστα πάντως βιντεάκια που κυκλοφορούν στο youtube δεν μπορεί κανείς να βγάλει καθαρή αποψη...Φαίνεται μεν χτιστός αλλά ράθυμος...Και το συμβόλαιο φαίνεται να έχει υπογραφεί πάνω από μια εβδομάδα τωρα...Τι ακριβώς σκέφτονται εκεί στον Παο εκτός από χορηγούς και διαρκείας?

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Γιατι κ πεντε να ναι με τα στατιστικα του μας εχουν κουφανει ετσι κ αλλιως.
      Τουλαχιστον επαιζε σε καταξιωμενη ομαδα της παπιες της κινας:) χαχα
      Ας το ριξω λιγο στην πλακα γιατι αν σκεφτομαι οτι αυτος ειναι ο 5 ψηλος θα παω να κλαψω:)

      Διαγραφή
    5. Πάνο τα στατιστικά του ήταν επιεικώς τραγικά. Τώρα τα είδα και εγώ. Πέρα από αυτό πρόκειται για παίκτη που καλά καλά δεν ήταν βασικός στην ομάδα του! Είπαμε, ΟΚ, να γίνει το άνοιγμα αλλά με κάτι πιο ποιοτικό

      Διαγραφή
    6. Πέρσι έπαιξε στην Γουινγκντάο έχοντας 0,7 πόντους και 1,5 ριμπάουντ.
      τι αλλο μπουρουμε να πουμε.....?

      Διαγραφή
    7. Χαχαχα ας παρακαλεσουμε τον θεο να ναι ο 13ος.
      Γιατι ο εντεκατος ΕΠΡΕΠΕ να ναι ο ψηλος ξενος και ο 12ος ο κοινοτικος....
      Που σημαινει ακομα και ευρολιγκα να παιξει θα παρει την θεση ενος απο τους δυο ξενους.
      ΤΡΑΓΙΚΟ

      Διαγραφή
    8. Χαχαχα παπιες της κινας ρε πανο;

      Νικος

      Διαγραφή
    9. Τι να πω...αν είναι τόοσο οικονομικός τελικά ο ψηλός που ήταν να αποκτηθεί ΟΚ.Τώρα δε νομίζω κανείς να θέλει κι ένα Κινέζο Σκορδίλη...
      Πάντως διάβασα ότι είναι περισσότερο πάουερ.φοργουορντ και λιγότερο σέντερ.
      Περιμένω την άποψη και του Τζιμ,αλλά πραγματικά αμφιβάλλω αν είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα..
      Δε μπορώ να φανταστώ άλλη ομάδα που δεν είχε αυτό το κόλλημα με τους Κινέζους να παίρνει τέτοιο παίκτη.

      Διαγραφή
    10. Ο σκορδιλης μπροστα του ειναι ο σακιλ ο νιλ:)

      Διαγραφή
  13. Αρα ο Λουκας παει καθαρα στο 5 εφοσον ο κινεζος ειναι τεσσαρι.Κακη σκεψη.....
    Antonis 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε μάγκες η ομάδα θέλει σκληράδα που ήταν το σήμα κατατεθέν πέρσι. Στη περιφέρεια δεν υπάρχει ένας παίχτης τύπου μάντζαρη ή ζήση και στο 3 είναι μεγάλη απώλεια τα μούσκουλα του Μασιούλις. Επίσης καλός ο Λουκάς και ο Φώτσης αλλά δεν είναι τόσο δυναμικοί. Τον περίμενα λίγο αλλιώς τον σχεδιασμό.
    Ελπίζω ο Κινέζος να είναι για Ευρωλίγκα αλλιώς ότι να ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν όντως ισχύει η μεταγραφή του κινέζου το πιο πιθανό είναι να τον πήραν για Ευρωλίγκα μόνο λόγω χορηγών. Αν είναι έτσι ο σχεδιασμός της ομάδας δεν επηρρεάζεται. Θα δούμε.

    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΚ, θα ανοίξουμε την αγορά της Κίνας με τον Πινγκ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αλλά όταν έχεις πάρει νταμπλ την πρώτη σου χρονιά ως παράγοντας, σου επιτρέπεται και καμιά μ*&%$#ία παραπάνω ειδικά αν είσαι ο ΔΓ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κάνουμε τη μαλακία αλλά μη συνηθίσουμε και το πάμε σχοινί κορδόνι. Ειδικά όταν έχουμε και μια σχεική ροπή.

      77

      Διαγραφή
  17. Ωραια η ομαδα τελικα θα χει δεκα εντεκα μπασκετικους και εναν αμπαλο:)
    Τζιμ ενα scouting report χαχα.πολυ φοβαμαι οτι σκαουτιν ουτε απο κινα δεν μπορουμε ναχουμε...
    Τρελη κινηση πραγματικα.
    Πιο τρελα τα στατιστικα του την τελευταια χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν ο οσφπ πουλαγε τον μικρο θα ηταν super με το 1.5 μυριο να παρει τον Zoric για ψηλο και τον Moss για αντικαταστατη του Παπ.Θα εβγαινε πολυ ενισχυμενος ο ολυμπιακος απο αυτη την ιστορια.Σχεδον απιθανο μου φαινεται αλλα το καταθετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παπ ειναι ελληνας που σημαινει αν τον δωσεις ειναι αυτοταυματισμος οπωε ειπε πετυχημενα ενα παιδι.ειναι μερος του κορμου κ must στο παιχνιδι του ολυ.επισης εχει το mentality για πρωταθλητης ευρωπης.
      Κανενας moss δεν μπορει να τον αντικαταστησει για τους παραπανω λογους.και ο ζοριτς θελει με τα τωρα δεδομενα 2.5μυρια.ουτε ο πεκοβιτς να ταν.χαλαρωστε,καλος παιχτης αλλα οχι 2,5.οποτε αν κανει τετοια μαλακια ο ολυ ο σπανουλης θα χει πιαστει καλος μαλακας.μου αρεσε που του υποσχονταν οτι θα διατηρηθουν δυνατοι.ψηλοι χωρις εμπειριες κ στοιχηματα κ να φευγουν κ οι καλοι παιχτες σου-κορμος.
      Αλλα δεν πιστευω θα κανει τετοια μαλακια ο ολυ.

      Διαγραφή
  19. Ο ύψους 2.09 φόργουορντ/σέντερ συμφώνησε με τους «πράσινους» και όπως έγραψε στο Weibo (σ.σ. social media) ένα όνειρο του γίνεται πραγματικότητα.«Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να βελτιωθώ και να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλη τιμή και την ήθελα πολύ αυτή την ευκαιρία. Ηταν πάντα όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη και πλέον στον Παναθηναϊκό έχω την ευκαιρία να το πραγματοποιήσω» έγραψε στο Weibo ο Κινέζος φόργουορντ. Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην κινεζική λίγκα με τη φανέλα της Κουιντάο.

    Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε και πέρσι να αποκτήσει Κινέζο παίκτη, αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι, όμως, το οποίο τελικά πραγματοποιεί έναν χρόνο αργότερα με την απόκτηση του 29χρονου φόργουορντ/σέντερ.



    Διάβασε περισσότερα στο: Συμφώνησε με Πινγκ ο Παναθηναϊκός | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αναρωτιέμαι γιατι δεν εχει ανεβεί για τον κινεζο στο onsports...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τι σκατε ρε σεις περσι σουταρανε τοσους, ε αν δεν μας κανει θα φυγει πρωτος.Σεντερ μαλλον ειναι η μπακουλη η εξυπνη τον παρουσιασε ως 3-4αρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. exo diavasei 3 arthra gia ton kinezo kai ta 2 ton elegan 2,05 kai to allo 2,09 kai to teleutaio leei pos paizei kai center eno ta proigumena den to eixan anaferei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλαχιστον θα χει ενδιαφερον ο φετινος παο
      Παιχτης που δεν τον εχει δει κανενας θα ειναι πραγματικο αξιοθεατο.

      Διαγραφή
    2. ούτε τι ύψος έχει δε μπορούμε να βρούμε... αντικαθιστά τον ματσιούλης αλλά είναι σεντερ.. μάλλον είναι all around παίχτης και παίζει απο τη θέση 1-5... χαχα..

      Διαγραφή
    3. Μια διορθωση παιζει απο παγκο εως 5 .

      Διαγραφή
    4. Μα διορθωση παιζει απο παγκο εως εξεδρα:)

      Διαγραφή
    5. Από το 1 εως το 5 παίζει μόνο Ο Μπουρούσης ιερόσυλε ανώνυμε!
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  23. Τρελο σοκ
    Συγκρινεται με τοτε που βγηκε οτι θα ερχοταν ο ντραζεν

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Εισαι σιγουρος οτι θες να την δεις;
      Ασε ζιπ.κοιτα του αστροναυτη καλυτερα να παρηγορηθεις.
      Μπορει να σου ταχτουν και τα ματια εξω:)

      Διαγραφή
    2. anarotiemai den tous peirazei ekei stin KAE pou petoun etsi askopa ta xrimata tous akoma kai an einai 40.000,den eixa provlima na paroume kapoion kinezo alla oxi tetoion dld eleos 0,7 podoi meso oro pou akoustike?kai sto kineziko protathlima!!ade na koimithoume twra

      Διαγραφή
    3. Ενταξει μην νομιζεις
      Ειναι δυνατο πρωταθλημα το κινεζικο:)

      Διαγραφή
  25. αν αυτός είναι ο τρίτος σέντερ τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Πινγκ Σανγκ (29 χρ., 2.09) όπως όλα δείχνουν θα γίνει πρώτος Κινέζος που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και θα τεθεί στην διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη. Και λέμε «όπως όλα δείχνουν» μιας και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Παναθηναϊκός περιμένει να πάρει στα χέρια του το «letter of clearance» του παίκτη, κάτι που είναι και το πιο δύσκολο. Και αυτό γιατί δεν εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη, αλλά από την Κυβέρνηση της Κίνας, οπότε τόσο η πλευρά του Παναθηναϊκού, όσο και η πλευρά του παίκτη βρίσκονται σε θέση.. αναμονής. Πάντως είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική. Από την στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν ολοκληρώσει την στελέχωση του ρόστερ τους στην front line είχαν την δυνατότητα να κινηθούν για τον παίκτη ο οποίος θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει πολλά οφέλη, σε πολλούς τομείς. Και δεν έχασαν την ευκαιρία. apo onsport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλα οφελη
      1.ιστορια κινας
      2.κινεζικη γλωσσα
      3.πως να τρως με ξυλακια
      4.να δουλευεις 24 ωρες το 24ωρο

      Διαγραφή
    2. Η είδηση είναι το " Από την στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν ολοκληρώσει την στελέχωση του ρόστερ τους στην front line...". Εύχομαι να μην είναι της ίδιας άποψης μέσα στην ομάδα, γιατί αν θεωρούν ότι η φροντ λάιν είναι πλήρης και παίρνουμε κι ένα κινεζάκι της πλάκας για αξιοθέατο τότε βαδίζουμε σε λάθος δρόμο και δικαιώνονται όσοι δεν ενθουσιάστηκαν με την απόκτηση Μαυροκεφαλίδη ως δεύτερου σέντερ...

      Διαγραφή
    3. pensierix, ποιός την έγραψε αυτή την εξυπνάδα;

      77

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμε18 Ιουλίου 2013 - 9:55 π.μ. χαχαχα! και το 5ο: ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών

      Σίμος

      Διαγραφή
  27. τι ειναι αυτο το "letter of clearance"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τουλαχιστον ηταν κινηση προπονητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μην τρώτε πρόλογο με τους Κινέζους... Ο Δημητράκης θέλει να τσιμπήσει φράγκα από την κινέζικη αγορά, αλλά δεν είναι κορόιδο να αποδυναμώσει την ομάδα. Γνωρίζει ότι ο Πεδουλάκης θέλει άλλους δύο κανονικούς μπασκετμπολίστες, έναν ψηλό κι έναν κοντό, για να έχει έπειτα και το αφεντικό απαιτήσεις από τον προπονητή. Και πέρσι "μεταγράφηκαν" στον Παναθηναϊκό δυο - τρεις Κινέζοι. Ακόμη κι αν γίνει κίνηση, θα είναι έξτρα, ως 7ος ξένος, αποκλειστικά για το μάρκετινγκ.
    Για τον Ντρου Γκόρντον προσωπικά είναι απόλυτα θετικός. Μακάρι. Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά και φέτος η ομάδα δεν είχε σέβεν φούτερ κι αυτό ελάχιστα της στοίχισε. Σκληρός παίκτης, συμπληρωματικός του τεχνίτη, αλλά σοφτ Μαυροκεφαλίδη. Και το κυριότερο, ανερχόμενος.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βγαινουν τα κουκια μαρκετινγκ και κινεζος η 12αδα με ενα κοινοτικο και εναν αμερικανο ακομα.
      Σκεψου το..εχεις δεκα στο ροστερ απαραιτητους.εχεις αλλες δυο θεσεις για ξενους.12λοιπον.οποτε ο κινεζος αν τον πηρες για μαρκετινγκ που κολλαει?13ος?οχι βεβαια.πρεπει ναναι στο ροστερ αλλιως τι αξια εχει.τι διαφημιση θα κανει?τι κλικ σε κινα οπου θα μεταδιδονται παιχνιδια ας πουμε?σαν 13ος ξεχασε τον.
      Οποτε εναν ξενο θα παρεις ακομα οως φαινεται.ειναι μαλακια προς οφελος του μαρκετινγκ αλλιως ειναι μαλακισμενη κινηση χωρις αξια.
      7ος ξενος και κινεζος για την αγορα της κινας δεν παιει

      Διαγραφή
    2. Σας το λεγα οτι δεν βγαινουν τα κουκια
      Να και η αποδειξη

      http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129442023

      Προοριζεται για 5 ψηλος.
      Τρωει θεση ξενου.
      Και η πλακα ειναι οτι ενω παρακαλαει ο μασιουλης να γυρισει κ εχεις και αναγκη απο ενα βοηθητικο κοντο ισως πιθανον να μην κανεις καν μεταγραφη του 6ου ξενου τωρα.
      Πιο large πεθαινεις..
      Μαρεσει που οι δημοσιογραφοι γραφανε οτι ο πεδουλακης ξεσκονιζει ολους τους προτινομενους ξενους να βρει τουσκαλυτερους για την καλυψη των δυο θεσεων (ξενων)
      Πραγματικα τα ξεσκονισε ομως..

      Διαγραφή
    3. 13ος ο Κινέζος, θα παίζει όσο έπαιζε φέτος ο Σκορδίλης. Ή κι ακόμα λιγότερο.
      Δεν πάει αγωνιστικά. Το έγραψα και παραπάνω: ο Δημητράκης θέλει την Ευρωλίγκα που μπορούσε και φέτος, δεν είναι ανόητος να στερήσει δυνάμεις από την ομάδα. Μην ξεχνάς ότι και πέρσι ήρθαν στα λόγια 3-4 Κινέζοι. Εδώ είμαστε και θα δούμε...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπαρχουν λογια τωρα.
      Καταλαβε το.
      Αν σε αφησει η κινεζικη κυβερνηση (η τι εχουν τσπ) τον πηρες.
      Ειναι δουλεμενη υποθεση κ οχι κουκουρουκου αυτην την φορα.
      Τπ λενε και στον σεντρα αυτο που εγραψα.
      Ειναι απολυτα λογικο.
      ΑΝ γον παρεις θα τον παρεις σαν ξενο μεσα στην 12αδα.
      Αλλιως δεν κολλαει το μαρκετινγκ και ακυρωνεις την κινηση σου αλλα και εκτιθεσαι.
      Παει δεν παει αν τον παρεις θα τον εχεις στο ροστερ εστω και αν παιζει ενα λεπτο η και καθολου

      Διαγραφή
    5. Distixos exeis dikio panosgeo
      Den exei noima allios

      Διαγραφή
    6. Παιδια, η Ευρωλιγκα δεν απαγορευει σε μια ομαδα να χρησιμοποιει 7 ξενους. Και 12 ξενους μπορει να εχει τη 12αδα να θελει.

      Το θεμα ειναι αν μπορει ο Παναθηναϊκος με 7ο ξενο τον Πινγκ στη 12αδα να εχει αξιομαχη ομαδα στην Ευρωλιγκα και με πρωτη ματια φαινεται οτι με:

      ΔΔ, Ουκιτς, Καρυ, Παππα, Γιανκοβιτς, Ματσιουλις, Γκιστ, Φωτση, Μαυροκεφαλιδη, Λασμε, ξενο 5αρι (που δεν εχει παρει ακομα) και Πινγκ

      η ομαδα δεν χανει και πολλα με τον ερχομο του Πινγκ.

      Απλα ο καημενος ο Σκορδιλης δεν θα παιζει στη Ευρωπη και θα μπορουσε ο 7ος ξενος να ειναι γκαρντ αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    7. Ο sentrafm και ο πανος λενε οτι δεν μπορεις να τον παρεις για λογους marketing και να μην ειναι καν στην αποστολη.
      Ακυρωνεις την κινηση σου.
      Οποτε του δινεις θεση στην δωδεκαδα και οχι στο μπες βγες.
      Αλλωστε το λεει ξεκαθαρα ο ρεπορτερ στον σεντρα.Εκλεισαν οι θεσεις των ψηλων..

      Διαγραφή
    8. Ε, άμα το λέει ο Σέντρα, έκλεισε. Πεδουλάκη δεν τον λένε τον ρεπόρτερ;
      Διαβάστε και λίγο παραπάνω, ο Τζιμ αφιέρωσε τόσο χώρο αποκαλύπτοντας ενδιαφέρον για δύο συγκεκριμένους ψηλούς.
      Και κυρίως βάλτε λίγο το μυαλό να δουλέψει: ομάδες τέτοιου μεγέθους δεν χαραμίζουν θέση ξένου για Κινέζο από τα άγραφα.
      Πάλι ξανά φέτος σαν πέρσι, καμιά εμπιστοσύνη σε προπονητή και διοίκηση; Δεν το κέρδισαν ούτε καν αυτό με το νταμπλ;

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    9. Μα φυσικα θα ειναι στην αποστολη, δεν λεει κανεις το αντιθετο. Η 12αδα που δινω παραπανω εχει τον Κινεζο μεσα και αλλους 11 παικτες που ειναι πολυ αξιομαχοι για το επιπεδο της Ευρωλιγκα.

      Και γιατι εχουν καλυφθει οι θεσεις των ψηλων?

      Ο δημοσιογραφος του Σεντρα πρεπει να σκεφτεται μονο για την Ελλαδα αλλα στην Ευρωλιγκα μπορεις να εχεις οσους ξενους θελεις.

      Εγω προβλεπω οτι ο Πεδουλακης θα εχει 7 ξενους εκ των οποιων οι τρεις ψηλοι (Λασμε, 2ος ψηλος που δεν εχει ερθει ακομα και Πινγκ) και οι αλλοι 4 που θα ειναι οι Ουκιτς, Καρυ, Γκιστ και το ξενο 3αρι (ή γκαρντ) που δεν εχει παρει ακομα.

      Απλα για την Ελλαδα ο 3ος ψηλος θα ειναι ο Σκορδιλης και στην Ευρωλιγκα τη θεση του θα παιρνει ο Πινγκ.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    10. George@Manchester και Μπραμος θα ναι εξεδρα? Μαλλον δεν τα υπολογισες καλα

      Διαγραφή
    11. E, όπου Maciulis βάλε Μπράμος, φαντάζομαι μπερδεύτηκε.

      Διαγραφή
    12. Ρε παιδια τι λετε.
      Θα κατεαινουμε με 6 ψηλους στην δωδεκαδα?
      Χαχα
      Γκιστ,φωτσης,μαυροκεφαλιδης,λασμε,2ξενος,πινγκ πονγκ?
      Και οι υπολοιποι που θα πανε?
      Δεν χωραει ο δευτερος ξενος.
      Δεν θαπαρουμε?
      Βαλτε τα κατω.
      Δεν βγαινει

      Νικος

      Διαγραφή
    13. δεν βγαινει δωδεκαδα σοβαρη αν εχουμε και τον Πινγκ μεσα

      Διαγραφή
  30. Παιδιά ο Κινέζος δεν παίζει με τίποτα να είναι ενεργός στο rotation. Θα βγάλει καμιά φωτογραφία με την πράσινη φανέλα κάτω από την Ακρόπολη και τέλος. Η κίνηση είναι στα πλαίσια του marketing και της αγοράς της Κίνας. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό. Απλά δεν γίνεται.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγω μονο τον Ματσιουλης κλαιω,ειδικα οταν διαβασα οτι θελει να μεινει στον ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κινέζος που τον έχει 0,7 (τον μ.ο. των πόντων) στην Πανάθα... Oh, Lord!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν ισχύει η πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ για τον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πρέπει να τον στείλει Βαρκελώνη αμέσως! Και τον Περπέρογλου δώρο, που λέει ο λόγος...
    Με τα λεφτά αυτά πληρώνει εξαιρετικό αντικαταστάτη (π.χ. Μος) και το buyout για έναν πραγματικά μεγάλο σέντερ όπως ο Ζόριτς.
    Καλός, χρυσός ο Παπανικολάου, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχει στο μυαλό του να μείνει Ελλάδα. Και να μη φύγει φέτος, θα φύγει του χρόνου

    Δ. ΑΛΕΞ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. παιδια μαλλον το ζουμι ειναι στα παρακάτω λινκ

    http://www.advertising.gr/Article/6089/Stratigiki-sunergasia-VIANEX--Lilly/

    http://www.advertising.gr/Article/5794/KAE-PAO:-Sunergasia-me-kineziki-etaireia-Marketing/

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. https://www.youtube.com/watch?v=IJGoXzqpeUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=VnfsSkVK7Os
      ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ

      Διαγραφή
    2. Οοοοοοοοοοοοοοοο

      Καλα λεμε καμια μαλακια να περασει και η ωρα

      Διαγραφή
    3. θα τον παρουμξε για την προπονηση δηλαδη

      Διαγραφή
  36. Για να γελάσουμε περισσότερο, θέλω να δω πώς θα επικοινωνεί ο Άρτζι με τον Σανγκ Πινγκ. Παρεμπιπτόντως (η άχρηστη πληροφορία) το όνομα του ενδέχεται να σημαίνει "Πάνω (στο) Μπουκάλι", αν τουλάχιστον στη μητρική του γράφεται έτσι 上 平!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ' αγγλικά φαντάζομαι. Ο Κινέζος ήταν 4 χρόνια σε αμερικάνικα κολλέγια (Ιλινόις και Νεμπράσκα).

      Διαγραφή
    2. Η ντροπη των κολεγιων
      Ακου 0.7 ποντοι

      Διαγραφή
  37. Η πιο άκυρη μεταγραφή μπασκετμπολίστα στους 2 μεγάλους που θυμάμαι (είμαι 33 χρ.) Πραγματικά ούτε το marketing δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, αφού φαντάζομαι οτι ακόμα και στην Κίνα άγνωστος είναι... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σχεδόν 30 χρονών το παλικάρι..μην το κατακρίνουμε,έχει προοπτική..
      Θερμή παράκληση: Ας μην χαντακωθεί η ανάρτηση του Τζιμ(που κλασικά προσφέρει εποικοδομητικές μπασκετικές ή μη συζητήσεις) για να σχολιάζουμε όλοι την πάπια του Πεκίνου.

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο με την παράκλησή σου, ωστόσο η μεταγραφή αυτή ήταν κεραυνός εν αιθρία και έχει σοκάρει πολλούς...

      Διαγραφή
  38. Παιδιά ο Κινέζος δεν είναι τόσο κακή περίπτωση. Έχει παίξει σε καλό αμερικάνικο κολλέγιο με επιτυχία, έχει όγκο και δύναμη και βλέπω πλαστικότητα στις κινήσεις στην ρακέτα. Και ναι, σας κάνω πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παραλογισμος απο μπαρτσελονα να δωσει 1,5μ για παπ
    παρε μος κλειζα και πλανινιτς αντι χουερτας να γινεις 1ο φαβορι
    ο Ζοτς ειναι καταδικασμενος να αποτυχει στη χωρα που πηγε
    απορω πως εκανε αυτην την επιλογη
    μπορει να φτιαξει ομαδα φαιναλ φορ με τα λεφτα που θα δωσει αλλα δυναστεια παρομοια με του Παναθηναηκου με τιποτα
    KG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://sports.in.gr/basketball/a1andrwn/article/?aid=1231258116

    Παει Μπαρτσα ο Παπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν το letter of clearance εξαρτάται από την κινεζική κυβέρνηση, ας προσευχηθούμε να έχει τίποτα εχθρούς στο πολιτμπουρό του κόμματος ο Πινγκ που να του μπλοκάρουν την έξοδο από την χώρα. Λευτεριά στο αγωνιστή Πινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ειναι διεθνης δεν επιτρεπεται να παιζει εκτος Κινας.Μαλλον αυτος δεν ειναι.

      Διαγραφή
    2. Πιστευω αν προσευχηθουμε ολοι μαζι μπορουμε να αποτρεψουμε την κινεζικη βροχη:)
      Ξερω μια δυνατη ινδιανικη προσευχη:)

      Διαγραφή
  42. Ο Παπ ζήτησε 6,5εκ. δολ. για νέο τριετές συμβόλαιο με τον ΟΣΦΠ και χωρίς buy out για κανένα από τα τρία καλοκαίρια!!! Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία είναι προφανές ότι ο μικρός δεν την παλεύει. Θεωρώ αυτονόητο ότι οι Αγγελόπουλοι τον έχουν ήδη αμπαλάρει, με κόκκινες και μλπε κορδελίτσες και τον φορτώνουν για Βαρκελώνη.

    Υ.Γ. Πάλι ανυπόγραφο άρθρο
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&
    pubid=129441952
    Υ.Γ.1 Χρήστο, θυμάσαι τί συζητούσαμε το μεσημέρι; Προταραιότητες και αυτογνωσία.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς την είδε ο μικρός. Η στρατηγική του (και του μάνατζέρ του) δεν βγάζει και πολύ νόημα. Θέλει να πάει στο ΝΒΑ από του χρόνου; Αν ναι, τότε είναι δυνατόν να ζητάει γενναία αύξηση αποδοχών και κατάργηση του buy out ταυτόχρονα; Και περιμένει η Μπαρτσελόνα να δώσει ένα σκασμό λεφτά για να τον χαρεί ένα χρόνο; Όπως διαβάζω αυτήν την στιγμή, κινδυνεύει να βρεθεί τελείως μετέωρος, χωρίς να τον θέλει κανένας. Πολύ περίεργα πράγματα και απορώ ποιος και γιατί τον συμβουλεύει έτσι.

      ΥΓ: Άσε που δεν τον θεωρώ σε καμιά περίπτωση έτοιμο για το ΝΒΑ. Τριαράκια με αθλητικά προσόντα, πάθος και συμπαθητικό σουτάκι στην Αμερική τα παίρνεις δώρο με χάμπουργκερ στα drive in. Πολύ πολύ περίεργα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Κατι εκει στον Ολυμπιακο ειναι λαθος ....

      Δεν μπορει να εισαι στο μεσον των διαπραγματευσεων μ' ενα παικτη και να βγαζεις τα ποσα που ζηταει στα ΜΜΕ.

      Αν εχεις σκοπο να τον πουλησεις σ' αλλη ομαδα, ειναι καλυτερο να του προτεινεις ενα μικρο μεριδιο για να τον παρακινησεις να φυγει παρα να ανακοινωνεις τα ποσα που ζηταει για να δικαιολογησεις την αποφαση σου να τον πουλησεις.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  43. αν και παναθηναικος η καλυτερη λυση κατα την γνωμη μου για τον ολυμπιακο ειναι ο ολυμπιακος να δωσει τον παπανικολαου στην μπαρτσελονα και με τα λεφτα αυτα να παρει τον κλειζα που ακουγεται οτι θα γυρισει στην ευρωπη και θα κλεισει τις τρυπες στο ροστερ του ολυμπιακου και στο 3 και στο 4 που υπαρχουν και να παρει στο 5 ας παρει ενα φτηνο σεντερ ετσι κι αλλιως και πιο ακριβες περιπτωσεις οπως ειναι του μπεγκιτς δεν κανουν την διαφορα.... αλλα απ οτι καταλαβαινω αν και μπορει η εντυπωση μου να ειναι λανθασμενη αυτην την στιγμη ο ολυμπιακος εχει εξαντλησει το budjet του και αν διωξει παπανικολαου ουσιαστικα απο αυτα τα 2 εκατ που θα κερδισουν θα διατεθουν περιπου το 1 και κατι και το υπολοιπο θα παει για την εφορια των συμβολαιων γι αυτο ακουγεται το σεναριο μος συν μπεγκιτς που νομιζω αυτοι οι δυο μαζι θα εχουν συμβολαιο γυρω στο 1,3 οποτε και με την εφορια εξαντλουνται τα 2....

    ekstasteros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. damon7
    Moderator

    Μεταφέρω από hoopfellas. Kαλά ο τύπος δεν πετυχαίνει ούτε βαλσαμωμένο πουλί,αλλά εφόσον εδώ ποστάρουμε Δαμιανούς Παπαχατζήδες,ας προστεθεί και αυτός!.......

    DON
    Πεντάδα
    "να βάλει κάποια προβλήματα στα «ροτβάιλερς» των πρασίνων"...XAXAXAXAXAXAXAXA

    DON
    Πεντάδα
    Είναι απόφοιτος ΙΝΣΕΠ που λέει και ο Χατζηπαπαρίου. Μας κάνει. Να έχω άποψη ολοκληρωμένη για παίκτη της ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡΓΚ? Άσε αυτά τα κάνουν οι "μπασκετικοί" που βλέπουν Κινέζικο και είναι ιδανικός ο Πέρκινς...Αλλά ρε διάολε 1 φορά να δεις τον Ajinca ΜΙΙΙΙΑ δεν μπορεί να λες "Οι ερυθρόλευκοι θέλουν έναν fundamental post ψηλό" και μετά...Ajinca. Μιλάμε για κωμικό. Το παιδί ξέρει μόνο τάπες και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με πρόσωπο στο καλάθι. ΕΛΕΟΣ ρε γνώστες.

    #DONmeine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και η τρέλα συνεχίζεται...

    Η ΤΣΣΚΑ προτείνει 4,2εκ. ευρώ για 3 χρόνια στον Παπ.

    http://www.eurohoops.net/el/2013/07/dunks-el/29970

    Είναι να μην την ψωνίσει ο μικρός;

    Υ.Γ. Τύφλα να 'χει ο Ραζνάτοβιτς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τσσκα παει για ρεκορ ξενων ολων των εποχων
      Οπου και συμβολαιο σε παιχτη τσουπ κ η τσσκα.
      Ειναι σαν το αλατι.παντου κολλαει

      Διαγραφή
  46. ο παπανικολαου δεν ειναι χαζος να παει μπαρτσα που στην καλυτερη θα εχει ρητρα για nba 1,5 εκατ ποσο που δεν προκειται να δωσει καμια μερρικανικη ομαδα για οποιονδηποτε παικτη ποσο μαλλον για τον παπανικολαου..... οποτε θα καθισει εδω για ενα χρονο και θα φυγει του χρονου για αμερικη.... η μονη περιπτωση να φυγει ειναι αν ο ολυμπιακος ριξει την ρητρα του για nba αυτην την στιγμη γυρω στα 500χιλ που και παλι δυσκολα θα τα δωσει καποια ομαδα του nba.....
    ακουω για μασιουλις και ολυμπιακο απο οπαδους του ολυμπιακου που πριν ενα μηνα τον αποκαλουσαν κολοπαιδο και ανεβαζαν κατι βιντει με τρικλοποδιες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παλι καλα που καποια παιδια εδω μεσα εχουν χιουμορ και το διακωμοδουμε το σοκ με τον κινεζο

    Sofo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως μαγκες, να εχεις υπογραψει παικτη (Πινγκ) και να το κρατας κρυφο για μια βδομαδα δεν εχει ξαναγινει...

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. Περιμενε την καταλληλη στιγμη για να σκασει η βομβα.
      Συνεπεσε με την πιθανη εξοδο του παπ.ειπε ο δημητρης να ξανακερδισει τις εντυπωσεις με τον κινεζο στις δυσκολες στιγμες που περνανε οι φιλοι του ολυμπιακου.

      Διαγραφή
    3. Δηλ. για σκεψου να μην το ειχε αναφερει το eurohoops μπορει να εφτανε ο Οκτωβριος και να εσκαγε ο Κινεζος στη 12αδα για τον αγωνα με τη νικητρια των προκριματικων!

      George@Manchester

      Διαγραφή
  48. to mono pou mas sozei apo oti katalava einai i kineziki kuvernisi an pei oxi ston ping

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. απο οσο διαβαζω, στην ευρωπη εχουμε δικαιωμα για παραπανω παιχτη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις οσους και οποιους θες.
      Αλλα μια δωδεκαδα να τους βαζεις....

      Διαγραφή
    2. πλακα κανεις;;,γραψε βρε σοβαρα και καιγομαι με τον τσιου που πηραν.Επιτρεπεται να χεις οσους θελεις;;πρωτη φορα το ακουω,δεν μπορει με δουλευεις.

      Διαγραφή
    3. Ισχυει βαζεις και δωδεκα ξενους.
      Αλλα γαμας χημεια γιατι με αλλους παιζεις ελλαδα πχ και με αλλους ευρωπη ( αλλοι κανονισμοι).
      Οσες ομαδες ειχαν ξενους στην απεξω απετυχαν.

      Διαγραφή
    4. ευχαριστω, λοιπον δεν εκανες πλακα.

      Διαγραφή
    5. καλά, τωρα πρωτοάρχισες να βλέπεις Ευρωλίγκα; πάντα ίσχυε αυτό

      Διαγραφή
  50. Δε μπορεί...Ο Κινέζος πρέπει να είναι συγγενής κανενός αξιωματούχου του ΚΚΚ δεν εξηγείται αλλιώς. Ζω για την στιγμή που θα είναι δίδυμο ψηλών με το Γάιο.

    Mandarin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα 0.7;
      Μα 0.7;
      Μα 0.7;
      ( το λεω δεν μπορω να το πιστεψω)
      Μας χαλαγε και ο Μπατιστ.
      Τρομαρα μας

      Sofo

      Διαγραφή
    2. Φίλε διάβασα ένα άρθρο στο sentragoal πριν και έλεγε ότι ο Shang Ping είναι ο ψηλός που "συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο ΠΑΟ" και αναρωτιέμαι ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά;
      Μαύρη ζώνη στο Κουνγκ Φου;
      Να τρώει με chopstick;


      Mandarin

      Διαγραφή
    3. Βέβαια, οι ΗΠΑ δεν ήταν ο μοναδικός σταθμός της ζωής του εκτός Κίνας. Ο Σαν Πινγκ πήγε Λύκειο στη Νέα Ζηλανδία και μετά βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όπου την πρώτη σεζόν είχε πολύ καλές επιδόσεις, το 2005-06 ο Κινέζος άσος σκόραρε 14,5 πόντους κατά μέσο όρο και έπαιρνε 4,5 ριμπάουντ.

      Εν συνεχεία επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Η πρώτη του ομάδα ήταν οι Ντακς του Πεκίνου με την οποία είχε κατά μέσο όρο 4,1 πόντους και 3,5 ριμπάουντ. Τη σεζόν 2010-11, μετακόμισε στο Σανχί την πρώτη σεζόν είχε μέσο όρο 9,8 πόντους και 5,5 ριμπάουντ, ενώ την επόμενη είχε 4,4 πόντους και 3,3 ριμπάουντ.

      Διαγραφή
    4. Πρόκειται περί ατόφιου ταλέντου. Dominant Center!!

      Mandarin

      Διαγραφή
    5. Ενταξει ειναι τα νουμερα για ευρωλιγκα.
      Και μην τρελενεστε ειναι μονο 30.
      Εχει καιρο για βελτιωση:)

      Διαγραφή
  51. Να πω και μια εξυπνάδα μιας και το ΄χει η μέρα σήμερα:
    Μπορεί αυτός το Πίνγκ να είναι χειρότερος από τον πρώην αθλητή Καπόνο;
    Λέω εγώ τώρα...

    (Πάντως αν δω τον Ματσιούλις αντίπαλο και ειδικά στα κόκκινα θα κλάψω. Που ήδη κλαίω δηλαδή.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην κλαις,(αν τον παρουν θα κλαιω και γω)το φτακλι δεν φευγει πιεζει για παραπανω φραγκα.Εγω παλι θελω να μεινει,με τα λεφτα που θα δεινε η μπαρτσα θα ενισχυθει ο γαβρος στο 5 και στο 3.Μπριτζ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ελα ντε.
      Φιλε και μενα θα με πειραξει.

      Διαγραφή
  52. Το γραψα και ποιο πανω αλλα θα το ξαναγραψω γιατι δεν μπορω να κρατηθω.
    Τι υποθεσεις ξεσκονιζε ο πεδουλακης τοσο καιρο στους ξενους.
    Εδω καλα καλα μπορει να μην παρουμε και 6 ξενο...
    Μα γιατι δεν παιρνουν και κινεζο γκαρντ.
    Η κανεις την υπερβαση (το μπαμ) η οχι βρε αδερφε τελοσπαντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα σταματα ρε πανο εχω γαμηθει στα γελια βραδιατικα
      Ακου κινεζο κοντο για την υπερβαση.
      Χαχαχα

      Νικος

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδιά τόσο "μύωπες" , τόσο τετριμμένες αντιλήψεις έχετε για το μπάσκετ;
      Δηλαδή, επειδή δεν είναι αμερικανός; Τον πιο ταλαντούχο Κινέζο παίκτη πήρε η ομάδα. Νισάφι πια...

      Mandarin

      Διαγραφή
    3. ase pano ase,2 vdomades mas lene ola ta sites pos o artzi exei olo ton xrono brosta tou kai psaxnei ton katalilo psilo gia na kalupsei tis adunamies tou lasme kai simera meta apo enan upnako to messimeri ksupnao kai ti vlepo?pirame kinezo center piga na patho egkefaliko

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχαχχαχαχα

      Διαγραφή
    5. Παιδια, πλακα στην πλακα ειναι δυσκολη η θεση του Πεδουλακη...

      Ειχες ολους αυτους τους Αμερικανους και Ευρωπαιους, τωρα εχεις και Κινεζο να συννενοηθεις στα Αγγλικα. Ουτε ψυλλος στον κορφο σου...

      Αλλα και πως να μην τον βαλεις να παιξει? Κι αν στραβωσουν οι Κινεζοι και κοψουν την παραγγελια στη Βιανεξ?

      George@Manchester

      Διαγραφή
    6. Το σιγουρο ειναι οτι θα βγουνε και πολλα ανεκδοτα με τον κινεζο.
      Εγω γουσταρω που με το διαρκειας μου θα τον βλεπω παντως.
      Καλα μπορει να με και ανωμαλος.

      T-MAC

      Διαγραφή
    7. Κατά το eurohoops.com ο ΠΑΟ προσπάθησε από πέρυσι να κάμποσους Κινέζους (Yi Jianlian, Guo Ailun, Sun Yue και DeJuan Han, δεν ξέρω κανέναν τους) μα δεν του έκατσαν.

      Νομίζω πως έχουμε άλλη μια μεταγραφή ΔΓ και δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν σήμερα ακούγονται μπινελίκια διαρκείας έξω από την οικία Πεδουλάκη -όπως πέρυσι με τον Καπόνο.

      Γκούγκλαρα για πληροφορίες και μου έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.
      Ξεκίνησε από το Ιλλινόις την πρώτη του χρονιά και μετά πήγε ως πολλά υποσχόμενος στη Νεμπράσκα το 2006.
      Εκεί έμεινε με μ.ό. πόντων 3 και 1,4 ριμπάουντ, οπότε και ψάχτηκε να φύγει "για να βρει χρόνο στο παρκέ" με την (πολύ) σύμφωνη γνώμη του προπονητή του.
      Το 2008 τον αποχαιρετούν σε κολεγιακό φόρουμ της Νεμπράσκα με τα καλύτερα λόγια (http://pacifictigerssports.yuku.com/topic/1181#.UeheMo0wd8E) σημειώνοντας πως είναι ευπαθής σε τραυματισμούς (εγχείρηση στον αστράγαλο) και ψιλοκράζουν το τμήμα σκάουτινγκ που τον πήρε.
      Το 38.7% στις βολές είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικό.
      Το περίεργο είναι πως πήγε από το Ιλλινόις ως "σταρ". Παπαγάλοι να υποθέσω;
      Εύλογα υποβιβάζεται στο Emporia State που παίζει την τελευταία του χρονιά στις ΗΠΑ σε κατώτερη κατηγορία και εκεί κάνει μια αξιοπρεπή σεζόν και μετά πάει Κίνα.
      Η μετέπειτα πορεία του στην Κίνα δεν καθησυχάζει:
      http://www.niubball.com/2012/04/shang-ping-signs-with-qingdao-li-gen-to-guangsha/

      Μπορεί βέβαια να είναι χρήσιμος για να προπονούνται οι Φώτσης, Γκιστ και Λάσμε στα σπρωξίδια και τις τάπες. Επίσης ίσως να κάνει καλό στην αυτοπεποίθηση του Σκορδίλη.

      Πάντως εκ πρώτης όψεως, καλοφόρετος.

      Διαγραφή
    8. Spirontas σε ευχαριστουμε
      Μας εφτιαξες την διαθεση ρε φιλαρα.
      Παντα τετοια

      Διαγραφή
    9. Δεν κάνει τίποτα φίλε, να ΄σαι καλά.
      Μόνος μου θα την έτρωγα την κρυάδα βραδιάτικο;

      Διαγραφή
    10. Ντάξει ρε φίλε και ο Σακίλ κάποιες χρονιές τόσο σούταρε. Αμάν πια...Τόση καχυποψία και εμπάθεια!!

      Mandarin

      Διαγραφή
  53. αν νομιζετε οτι θα ειναι μαυρο χαλι και θα τον κρατησει ο πεδουλας η ο ΔΓ θα κανει τα στραβα ματια για την μπιζνα ειστε βρε σεις γε-λα-σμε-νοι.Ο μεν προπονητης ειναι παναθα ο δε προεδρος ειναι τρελος οπαδος της ομαδας.Μαλλον η αποψη του 77 ειναι η πιο λογικη.Κριμα μονο που ο Ματσιουλης χανει την θεση,αυτο μονο με πειραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι παιζουν φραγκα και ο πεδουλακης θα χει και λογο.
      Ασε μας ρε φιλε.
      Ολοι και ολα γυρω απο τα φραγκα γυριζουν

      Νικος

      Διαγραφή
    2. Ο Θανασης τι νομιζεις οτι τα υπολογιζει,ειδικα αυτος χεστηκε,η νομιζεις οτι ειναι ο Μαρινακης που τα οικονομα απο το τσου-λου.Οι Γιαννακοπουλοι ψιχουλα-φυστικια επαιρναν τοσα χρονια τωρα θελουν να πλουτισουν απο το μπασκετ;;δες το σαν δημοσιες σχεσεις.Ποια φραγκα ρε συ;;ανοιγμα στην κινα κανει,δεν εχει σχεση με τα φαρμακα μην λεμε οτι θελουμε,εκτος αν ειναι γιος του εκει φαρμακοβιομηχανου και χαλαστει αν τον στειλουν πισω.

      Διαγραφή
    3. Ναι εχει αναγκη τον παο να κανει ανοιγμα.
      Ρε συ εχει κερδισει διεθνη αναγνωριση πριν καμια πενταετια ο Δ.Γ. στην ασια Εχει αναγκη τον παο για ανοιγμα?
      Ειναι ξεκαθαρο τοι ειναι κινηση του Δ.Γ. και της εταιρειας που εβαλε υπευθυνη να αναπτυξη το ονομα της ομαδας ανατολικα.
      Αλλωστε το ειχαν πει οτι καποια στιγμη στο μελλον θα χρειαστει να φερουν παιχτη σαν κραχτη.
      Τι θανασης και βλακειες λες.
      Αμεσως συνωμοσιες

      Νικος

      Διαγραφή
  54. Μπαρτσα και Ρεαλ πήραν καλούς ψηλούς δηλαδή Ντόρσει και Μπουρούση, οπότε ο ΠΑΟ πρέπει αντίστοιχα να χτυπήσει 7footer ψηλό.Όμοια και ο Ολυμπιακός. Με Λάσμε πας μέχρι ένα σημείο-αν θυμάστε είχε πρόβλημα απέναντι σε πολύ ψηλούς.
    Τώρα για Παπανικολάου δε νομίζω ότι έχει τα κότσια για ΝΒΑ οπότε θα θέλει ένα μεγάλο συμβόλαιο που μόνο στην Ευρώπη μπορεί να βρει. Ο Κινέζος-αν τελικά έρθει-στα παπάρια μας. Αλλαγές μπορούμε να κάνουμε κάργα-θυμάστε τον Χίλτον Άμστρο
    ονγκ?
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στη Φενέρ. Ούτε ένας παίκτης, περίμενα να χτυπήσει Καιμακόγλου/Καλάθη/Μπουρούση αλλά τίποτα. Δεν καταλαβαίνω

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο armstrong δεν ηταν εμπορικη κινηση..
      Για καλο και για κακο ελα μαζι μας που προσευχομαστε ινδιανικα να μην τον αφησουν.


      Sofo

      Διαγραφή
  55. Εκανα το λαθος και γω και κοιμηθηκα το μεσημερι και ξυπνησα με κινεζο ψηλο.
    Αν κοιμηθω το βραδυ λες να βρεθω με κινεζο κοντο το πρωι?

    Χαχαχαχα


    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εφτασε η ειδηση στην δικτακτορικη ομαδα :) της κινας για να αποφασισουν αν θα ρθει.
    Εχουμε εικονα

    http://www.tealeafnation.com/2012/11/spotted-on-weibo-chinese-leaders-share-a-human-moment/

    Και αντιδρασεις στην κινα
    https://www.google.gr/search?client=safari&hl=el&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&ei=amXoUaefFYmRO-SsgPgI&q=chinese+big+laugh&oq=chinese+big+laugh&gs_l=img.3...6058.11889.0.12420.17.15.0.2.2.0.203.2120.3j11j1.15.0....0...1c.1.21.img.qwjro28P0oE#biv=i%7C31%3Bd%7CMhkQnPFp26MJTM%3A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα, σωστός!

      Κι εγώ έτσι θα γελούσα αν έπαιζε στην ομάδα μου και μάθαινα πως πήρε μεταγραφή σε άλλη ήπειρο.

      Διαγραφή
  57. Πραγματικά,ύστερα απί την μεταγραφική βόμβα του ΠΑΟ με την απόκτησ του ping γίνεται μύλος το roster.Ωστόσο, γνώμη μου είναι ότι ο πάω θα πάει για ένα 5άρι,ίσως τον Mike και ένα guard καθώς η σεζόν με Μήτσο και Κάρρυ στα 34 δεν βγαίνει εύκολα. Θεωρώ τρελό σενάριο να πάρει ακόμα ένα τριάρι καθώς τότε θα κάψει τον Γιάνκοβιτς...

    Από την άλλη, εύχομαι να ξεκουμπιστεί ο Παπανικολάου.Πραγματικά,όσο ταλέντο έχει άλλο τόσο τραγικό αξιοθρήνητος, θεατρίνος και αντιπαθής είναι... Μα να ουρλιάζει ύστερα από κάθε τρίποντο;Τουλάχιστον ο Batiste όταν τα έκανε αυτά κάρφωνε μπροστά στα μούτρα των αντιπάλων.
    Άσε και το άλλο!1,5 μύριο!!!!!Με αυτά τα λεφτά πέρνεις 5άρι μεγάλων προδιαγραφών και τον Μος...

    Η Μπάρτσα καλύπτει σε στοιχεία την ρακέτα της αλλά είναι ρίσκο ο ιδιόρυθμος χαρακτήρας του Dorsey.
    Η Αρκούδα κλασικά ότι βρέξει και ότι χιωνίσει θα το πάρει.
    Ο Ιτούδης φαίνεται ότι χτίζει δυνατό σύνολο αλλά γνωρίζει κανείς τι budget του έδωσαν οι Τούρκοι

    Και φυσικά ο τεράστιος Ζέλικο.Πραγματικά είναι ο κορυφαίος αλλά έχει μείνει πίσω στο μεταγραφικό σχεδιασμό...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εγω πιστευω τον Πινγκ τον πηραμε ειτε για εξτρα μαζορετα ειτε για να αλλαζει τον τυπα που υποδυεται τον Mr.Green.
    Peace out!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το sentra λέει ότι με τον Πινγκ... έκλεισαν οι θέσεις των ψηλών στον Παναθηναϊκό. Μα είναι δυνατόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. http://www.prasini.gr/basket/item/3497-eksasteri-vomva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πω πω ρε παίδες τι σου είναι η ζωή, ξαφνικά ο Σκορδίλης έγινε πολύ πιο ελκυστικός σαν τρίτος σέντερ, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. einai extra gia tin evroliga xekoliste...

      Διαγραφή
    2. Ο δε Batiste που ξίνιζε αυτή τη στιγμή πιστεύω θα μπορούσε μέχρι και να γκρεμισει και το Ελ. Βενιζέλος σε περίπτωση μεταγραφής του στον ΠΑΟ.

      Και ο Maciulis ακόμα περιμένει πάνω απ'το τηλέφωνο, ούτε ο Αλέφαντος δεν έχει περιμένει τηλέφωνο για τόσο καιρό.

      Κρίμα πάντως για το πολύ ωραίο άρθρο του Jim, τον τρόλλαρε ο ΔΓ ανηλεώς.

      Διαγραφή
    3. Φίλε ανώνυμε, πως ακριβώς αποτελεί παρηγοριά αυτό; 12 κατεβάζεις στην Ελλάδα, 12 κατεβάζεις και στην Ευρωλίγκα. Τι είδους παρηγοριά αποτελεί οτι ΜΟΝΟ στην ευρωλίγκα θα παίζεις με -1 παίκτη; Το ανάποδο μπορεί και να έστεκε.

      Διαγραφή
    4. Ναι extra.
      Παιρνεις παιχτη νομγια το marketing και δεν θα τον εχεισμκαθολου στην δωδεκαδα.
      Μποινγκκκκκκκκ
      Φοβερη και ψαγμενη κινηση

      Διαγραφή
  62. erxetai.... parte oloi prasini aurio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για να ρωτησω τη γνωμη των φιλων εδω...

    Ενταξει, ηρθε ο Πινγκ και ειναι λεει για λογους μαρκετινγκ και θα φερει εξτρα εσοδα στον Παναθηναϊκο.

    Απο που θα τα φερει αυτα τα εσοδα?

    Εκτος απο τιποτα φανελες του Πινγκ με τα 6 αστερια και καποια φιλικα επ' αμοιβη στην Κινα εγω δεν βλεπω αλλη πηγη εσοδων - εσεις βλεπετε?

    Δεν εχει π.χ. ο Παναθηναϊκος τη δικη του TV για να πουλαει τα στιγμιοτυπα των αγωνων του στην Κινα ουτε εχει αυτονομια των δικαιωματων των αγωνων του στην Ευρωλιγκα.

    Εκτος και εαν ο Γιαννακοπουλος σκεφτεται να τιγκαρει το ΟΑΚΑ με τους Κινεζους της Αθηνας στους ελληνικους αγωνες. Αλλα ποσοι ειναι αυτοι?

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε George, κι εγώ απο το μεσημέρι προσπαθώ απεγνωσμένα να το καταλάβω.

      Διαγραφή
  64. Μεχρι και ο αρθρογραφος που υποσχεθηκε οτι θα μπει το βραδυ,κουφαθηκε με τον Πινγκ Πονγκ¨και...Λογικο.Τι να πει ο ανθρωπος....
    Πραγματικα, οσο σκεφτομαι ποσο αξιολογοι παιχτες ηταν να φορεσαν την φανελα του Παναθηναικου και τελικα κατι χαλασε και τωρα ο κινεζος ενω μαγειρευε noodles στην κουζινα τον παιρνουν στο τηλ και του λενε ETOIMASE BALITSES FEYGEIS GIA ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ....Ειναι να τρελαινεσαι.
    Πραγματικα εχυν δημιουργηθει διδυμα οπως:Dorsey-Tomic,Slotter-Bourousis,Kριστις-Hines, κτλ κτλ...Και εμεις θα παλευουμε με καθαρο 5αρι το Λασμε και αλχημειες...
    Κατι δεν μου παει καλα παιδια...Πραγματικα θελω πολυ μια τοποθετηση του Πεδουλακη ή του επισημου Παναθηναικου να μας πει για που προοριζεται ο παιχτης.ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΜΑΣΚΟΤ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ..
    Ρε τι κεραμμυδα ηταν αυτη....

    Δημητρης Berkshire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. μην ψαρωνετε ρε 0.7 ποντους το λεπτο ειναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καινουργια στατιστικα:)
      Μην ψαρωνετε για γκολ μιλαει.
      Ποδοσφαιριστης ηταν ο ανθρωπος.
      0.7 γκολ στο 90λεπτο

      Διαγραφή
  66. Λοιπον τα ειπαμε.
    Κλεινουν οινθεσεις των ψηλων θελουμε δεν θελουμε γιατι απλα δεν βγαινουν τα νουμερα.
    Τωρα πολλοι μπορει να ονειρευονται 7 ψηλο!!! Αλλα δεν γινονται αυτα.
    Κοιταχτε κατω στο εξωφυλλο της πρασινης και θα καταλαβετε.
    Ας ελπισουμε θα παρουμε 6 ξενο.οχι ασιατη αυτην την φορα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τουλαχιστον μας υποσχονται μποχωριδη μεσο Πρασινης, κατι ειναι και αυτο... αλλα γραφει οτι με τον κινεζο ολοκληρωνεται η φροντλαιν... ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να γινει το ιδιο με περσι που ειχαν συμφωνσει με τον 18χρονο Γκουο και δεν το αφησε η ομοσπονδια της Κινας. Ελεος περιμεναμε κατι καλο για να χτυπησουμε την ευρωλιγκα και μειναμε με το πινγκ το χερι...

      Διαγραφή
  68. Μακράν η πιο ανόητη, για να το πω κομψά, κίνηση που έχει γίνει στην ιστορία του παγκοσμίου αθλητισμού. Χωρίς ίχνος υπερβολής.

    Mandarin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. αφου επρεπε να παρουν για εμπορικους λογους ασιατη αθλητη καλυτερα να το συνδιαζαν και αγωνιστικα παιρνοντας εναν πιο αξιολογο η εστω με μελλον παικτη.τωρα δυστυχως χανουμαι μια θεση ξενου.επειδη στο 3 δεν ειχαν ποτε σκοπο να παρουν αλλο,και αν τελικα παρουν τον μποχωριδη,ισως η θεση του κοινοτικου να παει στο 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ειπαμε εκατο φορες.
      Ποσους ψηλους θα εχεις?
      Το λεει και η πρασινη.
      Εκλεισαν οι θεσεις των ψηλων.Τελος
      Θες δεν θες θα τον εχεις δωδεκαδα μηπως και ερθουν κινεζακια στο γηπεδο να τον δουν.
      Λες και ειναι γκαου οι κινεζοι.

      Διαγραφή
  70. Καλημερα και απο εμενα..

    Ειναι αετος ο Γιαννακοπουλος παντως..Σου λεει παιρνω Πινγκ για συμπληρωμα στους ψηλους που ειναι αμπαλος και δεν αρεσει στον κοσμο θα παρω τωρα μποχωριδη να του χρυσωσω το χαπι..Παντως καλα κανει..Θα εχουμε κενη θεση κοινοτικου και θα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και μια θεση ξενου αν τον βαλουμε μονο ευρωπη..Πιστευω θα περιμενει πως θα εξελιχθει η χρονια και μετα θα χτυπησει αλλον ψηλο..Γυρω στο τοπ-16 δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. η καλυτερη μεταγραφη που εγινε ποτε τωρα θα πουλησουμε ενα δις φανελες και κασκολ στην Κινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατι εναι και ονομα στην κινα.
      0.7 ποντοι ειναι αυτοι.
      Ουτε προκατακτικα δεν ξεκινας:)

      Διαγραφή
  72. Η Πράσινη στο εξώφυλλό της, γράφει κάτω δεξία μεταξύ άλλων ",,,ολοκληρώνοντας τις μεταγαραφές στη φροντ λαιν"
    Και εμένα μόλις μου κόπηκαν τα πόδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. -Απο που είσαι ρε ;

    -Απο τη Τζιαν-σού

    -ΑΑΑΑ.Μπασκετομάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλημέρα.
    Η ανάρτηση του Jim, αν και πολύ ενδιαφέρουσα, πήγε άκλαυτη. Η απόκτηση του Κινέζου και η ιστορία με τον Παπανικολάου έχουν τραβήξει όλο το ενδιαφέρον.
    Για τον Κινέζο : ΟΚ, γελάσαμε, κοροϊδέψαμε, ειρωνευτήκαμε, κράξαμε. Άλλοι, πάλι, απορήσαμε, ανησυχήσαμε, απογοητευτήκαμε, εκνευριστήκαμε, αγωνιούμε. Όλα τα κάναμε στο μέγιστο βαθμό σε σημείο που εξαντλήσαμε επίθετα, χαρακτηρισμούς και λογοπαίγνια. Στα σοβαρά, τώρα.
    Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο ΠΑΟ ψάχνοντας τον 5ο ψηλό που χρειάζεται, κατέληξε σε έναν Κινέζο γ’ διαλογής;
    Υπάρχει κάποιος που να θεωρεί αξιόπιστους αυτούς που ισχυρίζονται (με ανυπόγραφα άρθρα πάντως) ότι έκλεισε η front line της ομάδας με τον Κινέζο;
    Υπάρχει κάποιος που να έχει την ψευδαίσθηση ότι ο παίκτης αυτός που δεν είχε ούτε υποτυπώδη παρουσία στο κινέζικο πρωτάθλημα άρεσε στον προπονητή και τον θεωρεί ικανό για επίπεδο Ευρωλίγκας;
    Ο ΠΑΟ θα πάρει κανονικό παίκτη για 5ο ψηλό. Αν δεν πάρει, απλά θα μείνει με 4 και θα πάρει στην πορεία. Ο Κινέζος, απλά, θα αποτελέσει για 1-2 μήνες την attraction της ομάδας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
    Για τον Παπανικολάου : Ο μικρός τα έχει κάνει μπάχαλο. Δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρει τι είναι προς το συμφέρον του. Έχει πέσει σε λούμπα και έχει δυσκολέψει την κατάσταση λόγω των δικών του χειρισμών. Με τα κολπάκια, τα mail, τις προτάσεις, τις αντιπροτάσεις, τις πληροφορίες να διαρρέονται στον τύπο (αρχικά πάλι με ανυπόγραφα άρθρα) και όλο αυτό το σκηνικό, κινδυνεύει να μείνει στον άσσο. Έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και το κυριότερο δείχνει πολύ ανώριμος να διαχειριστεί την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα ατού στα χέρια του και την ευχέρεια να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ποια ανυπογραφα αρθρα μιλας φιλε μου ??
      διαβασε την σημερινη εκδοση της πρασινης(εφημεριδας συμφεροντων Δ.Γ) και θα καταλαβεις....
      επισης το αρθρο στην σεντρα τα λεει ολα(τελος ο ματσιουλης,τελευταια προσθηκη στην φροντ λαϊν ο κινεζος)
      http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129442023

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και σε σένα chris. Πράσινη δεν διαβάζω. Γενικά, δεν έχω ψάξει όλο το internet για να δω ποιός γράφει τί. Χθες, διάβασα δυο τρία άρθρα για τον Κινέζο και ήταν όλα ανυπόγραφα. Όπως αυτό του sentragoal που μου παραθέτεις. Δεν βλέπω υπογραφή. Και με την ευκαιρία τί σημαίνει η έκφραση ''...από τους πό τους πρωταθλητές διαρρέεται πως αυτή είναι και η τελευταία προσθήκη στις θέσεις των ψηλών...''. Να' χαμε, να λέγαμε.

      77

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα 77. Φίλε εγώ το είπα, τον τρόλλαρε άγρια τον Jimάκο ο ΔΓ. Στεγνά τον καθάρισε.

      Για όλα αυτά που λες σαν σενάρια, φίλε δεν ξέρω αν είναι έτσι και δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά για να γίνει attraction της ομάδας για 1-2 μήνες όπως λες ο Ping πρέπει να παίζει. Και αυτοί οι πρώτοι 1-2 μήνες είναι πάρα πολύ σημαντικοί, ο ΠΑΟ έχει πολύ δύσκολη regular season στην ευρωλίγκα. Και φυσικά αν δεν παίξει ακυρώνεται εντελώς η κίνηση της απόκτησης του και δημιουργείται και κακό προηγούμενο με την υποτιθέμενη κινεζική αγορά.

      Για τον Παπ, προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα αν δεν δω υπογραφές. Τέτοιες διαρροές σε πραγματικό χρόνο πάντα βρωμάνε. Πες με ιντριγκαδόρο, πες με σπεκουλαδόρο, πες με ότι θες αλλά προσωπικά βλέπω Παπανικολάου στον Ολυμπιακό με μια σχετική αύξηση αποδοχών και την αναμενόμενη θριαμβολογία στα ΜΜΕ. Δεν λέω οτι όλο αυτό είναι κόλπο των Αγγελόπουλων, λέω όμως οτι ο ΟΣΦΠ αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη ανάγκη απο λίγη καλή δημοσιότητα.

      Διαγραφή
  75. εντολή Πεδουλάκη στο ταϊμ άουτ: "Πινγκ, πονγκ κεφά-ΛΙ Σπανού-ΛΗ! Στάγιερ?? Μποχού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Λοιπόν κάναμε την πλάκα μας, ας το πάρουμε και λίγο πιο σοβαρά τώρα. Πέρα απο την σπέκουλα τύπου θα τον έχει στην εξέδρα ή δεν θα τον αφήσουν οι κινέζοι να έρθει ή θα τον αλλάξει μέσα στη χρονιά, εγώ πιστεύω πως σε αυτή τη φάση ο Πεδουλάκης έκρινε (ή απλώς συναίνεσε) πως η ομάδα μπορεί να πορευτεί με 2 ψηλούς, τον Λάσμε και τον Μαυροκεφαλίδη. Η τρίτη θέση σε αυτή την περίπτωση θα καλυφθεί απο τον Ping και με εσωτερικές αλχημείες (Gist;). Ταυτόχρονα ο πέμπτος guard του ΠΑΟ δείχνει να είναι ο Μποχωρίδης που είναι πάρα πολύ καλή επιλογή σε ορίζοντα τριετίας.

    Η εκτίμηση μου είναι οτι ο ΠΑΟ με αυτή την επιλογή του στους ψηλούς αυτομάτως αποκτά σημαντικό μειονέκτημα, τουλάχιστον ποσοτικό αλλά σίγουρα και ποιοτικό, έναντι του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα αν ο δεύτερος βρει έναν έστω αξιοπρεπή τρίτο center. Ταυτόχρονα, σε επίπεδο Ευρωλίγκας παρατάσσεται μ'ένα βαρύ στοίχημα στις πλάτες του που όμως μπορεί και να μην στοιχίσει ιδιαίτερα.

    Δεν μπορώ να μπω σε σενάρια οτι θα αλλάξει τον Ping στη μέση της χρονιάς και θα φέρει κάποιον κομμένο απο τις ομάδες που θα μείνουν εκτός top 16. Πιθανό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση έτσι. Ως έχει τώρα λοιπόν το roster του ΠΑΟ, αν όντως αποκτηθούν ο Ping και ο Μποχωρίδης, θεωρώ οτι η ομάδα χωλαίνει αρκετά στην front court αλλά όχι σε βαθμό που μπορεί να αποδειχτεί σώνει και ντε καταστροφικός. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό φυσικά, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω την κίνηση του ΔΓ με κανέναν τρόπο, ούτε ως marketing (διαβάστε το κειμενάκι του George@Manchester), ούτε ως επένδυση με ρίσκο αλλά πιθανό κέρδος (30 χρονών παίκτης είνια ο Ping, αν είχε προδιαγραφές θα είχαν φανεί, έστω αχνοφανεί στο βιογραφικό του).

    Αντίθετα πιθανή απόκτηση του Μποχωρίδη για μένα είναι η πιο ορθολογικη επιλογή τη συγκεκριμένη στιγμή, ιδιαίτερα αν για τον παίκτη υπάρχει μακροχρόνιο πλάνο. Το λέω αυτό γιατί ο Διαμαντίδης υπάρχει ακόμα στην ομάδα αλλά σε 2 χρόνια κατα πάσα πιθανότητα θα χαιρετήσει, ο Curry το ίδιο και ο Ukic είναι ένας ξένος παίκτης που σήμερα είναι στον ΠΑΟ και αύριο δεν είναι. Απο όλα αυτά τα guards, σε 2 χρόνια απο τώρα στον ΠΑΟ μπορούν να βρίσκονται μόνο οι Παππάς και Μποχωρίδης. Αν λοιπόν σε αυτό το διάστημα έχει δουλέψει σωστά πάνω τους ο ΠΑΟ, θα έχει βρει δύο φυσικούς ηγέτες και μέρος του κορμού της μελλοντικής του ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ΠΑΟ κλείσει το roster του κατ'αυτόν τον τρόπο τότε θα θα πρέπει να σημειώσω τα εξής τρία φάουλ :

      1. Ο Maciulis, ένας εκ των βασικότερων εκφραστών της περσινής πορείας του ΠΑΟ, με πολυεπίπεδη προσφορά και πολύ ιδρώτα χυμένο στο παρκέ, θυσιάστηκε για ένα αμφιλεγόμενης αποδοτικότητας marketing trick. Φάουλ, πολύ μεγάλο φάουλ διοτι πέραν του κακού γκελ που κάνει στους φίλους του ΠΑΟ και πέραν του κακού επικοινωνιακού μηνύματος που κάνει στους υπόλοιπους παίκτες δημιουργεί απο το πουθενά οχι μια αλλα δύο τρύπες στο ρόστερ της ομάδας, μια στη θέση 5 και μια στη θέση 3. Όλα αυτά για να έχει κάποιο νεφελώδες οικονομικά κέρδος στην αγορά της Κίνας ο ΠΑΟ.

      2. Αν η ομάδα είχε εξ αρχής σταμπάρει τον Ping, τότε κακώς αποκτήθηκε ο Μαυροκεφαλιδης. Σύμφωνοι, έχει πολύτιμα στοιχεία όπως το σουτ απο μέση απόσταση που είναι πολύ σημαντικό έναντι συγκεκριμένου τύπου άμυνας. Και σύμφωνοι, αυτό θα έλειπε αν δεν υπήρχε παίκτης τύπου Μαυροκεφαλίδη. Όμως τα στοιχεία που δεν έχει ο Μαυροκεφαλίδης πιθανώς θα λείψουν περισσότερο. Δεν θέλω όμως να προκαταβάλλω καταστάσεις, ας τον δούμε τον άνθρωπο πως θα προσαρμοστεί.

      3. Πολύ καλές οι επενδύσεις στο μέλλον και είναι πολύ ώριμες οι κινήσεις για Παππά και Γιάνκοβιτς (και Μποχωρίδη αν προχωρήσει) αλλά πρακτικά ο ΠΑΟ σε παίκτες που μπορούν άμεσα να κάνουν τη διαφορά δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα. Ο Φώτσης σίγουρα είναι παίκτης επιπέδου και ο Μαυροκεφαλίδης είναι ανεβασμένος και έχει ποιότητα όμως ταυτόχρονα η ομάδα έχασε τους Τσαρτσαρή, Σχορτσανίτη και Maciulis. Δεν είμαι δηλαδή σίγουρος οτι στη ζυγαριά ο ΠΑΟ βγαίνει τόσο πολύ κερδισμένος ή, αν βγαίνει, σίγουρα δεν προκύπτει σημαντικός λόγος για ενθουσιασμό και πανηγύρια. Συνολικά παρ'όλα αυτά η ομάδα δείχνει πολύ πιο γεμάτη και έτοιμη να ανταπεξέλθει στο βαρύ πρόγραμμα της Euroleague.

      Θα δούμε.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, Χρήστο.
      Για τα περί marketing συμφωνώ με αυτά που έγραψε ο George. Τί άνοιγμα αγοράς, χορηγούς και τρίχες κατσαρές. Έτσι ανοίγουν οι αγορές; Τα επιχειρήματα του George είναι ατράνταχτα. Ο ΔΓ νομίζει ότι είναι ιδιοκτήτης της Man Utd και παίρνει και έναν κινέζο που θα είναι 1 στους 25 παίκτες του ρόστερ; Ή μήπως θεωρεί ότι έχει τους ομάδα του ΝΒΑ και παίρνει τον Γιάο; Αυτά είναι για να τα αναπαράγουν τα μέσα που του ανήκουν και δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει αν όλα αυτά έχουν σχέση με τη ΒΙΑΝΕΞ. Αν δεν πάρει άλλο ψηλό (που δεν το πιστεύω) τότε έχει πάρει το ΟΚ του Άρτζι ότι η ομάδα είναι πλήρης στους ψηλούς. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Αλλά για πές μου. Η ομάδα υποιτίθεται ότι ψάχνει έναν συμπληρωματικό σέντερ των 10'-12' που θα κοστίζει περί τα 300-400χιλ. max. Τόσο δύσκολο είναι να βρει έναν τέτοιο παίκτη ή μπήπως τους φαίνονται πολλά τα λεφτά; Γιαν τον Μποχωρίδη συμφωνώ ότι είναι αυτονόητη και σοφή επιλογή, αν γίνει.

      Υ.Γ. Θυμάσαι τί λέγαμε χθες το μεσημέρι για τον Παπ; Προτεραιότητες και αυτογνωσία. Έχει χάσει την μπάλα ο μικρός. Τί λές;

      77

      Διαγραφή
    3. Φίλε δεν ξέρω, εγώ λέω οτι αν δεις ανακοίνωση της ΚΑΕ για Ping, ξέχνα τον ψηλό των 10-12 λεπτών που αναφέρεις, ο ΠΑΟ θα πορευτεί έτσι.

      Για τον Παπ, ειλικρινά δε νομίζω πως είναι έτσι όπως μας τα λένε. Αν θες τη γνώμη μου, άλλος έχει χάσει τη μπάλα.

      Διαγραφή
    4. Έλα, παρακάλια θέλεις. Ρίξε το ονοματάκι.

      77

      Διαγραφή
  77. Προσπαθώντας να μπούμε λίγο στο μυαλό του ΔΓ και να σκιαγραφήσουμε τις τελευταίες αποφάσεις του...
    Υπογράφει ψηλό κινέζου αγνώστων λοιπών στοιχείων από τις 10/7 -άγνωστο από πότε έχει γίνει η όλη συμφωνία- , ανακοινώνεται 18/7 και την επόμενη με τον κίνδυνο του κραξίματος και για να χρυσώσει το χάπι αφήνει ανοιχτά περιθώρια για απόκτηση του Μποχωρίδη.
    Έμαθα από τη δουλειά μου τα πάντα είναι μετρήσιμα , κοστολογούνται και το βασικότερο η μπίζνα είναι μπίζνα (ειδικά άμα σου φέρνει χρήμα).

    Ο ΔΓ κανονίζει δουλειά για τη ΒΙΑΝΕΞ με Κινέζικη εταιρία με σκοπό να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της εταιρίας , το περαιτέρω άνοιγμα στην αγορά της Ανατολής όχι μόνο της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και του ΠΑΟ (έτσι μάλιστα έχει δωθεί το δελτίο τυπου από την εταιρία και μεταδώθηκε από το διαδίκτυο). Γιατι σώνει και καλά να αναφέρεται ο ΠΑΟ ? 1η απορία...Συνεχίζουμε...

    Ο Πεδουλάκης προσπαθεί (εφόσον θεωρητικά η πρώτη θέση στην Α1 μετά την τιμωρία του Ολυμπιακού είναι δεδομένη) να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα με στόχο το F4 του Μιλάνου. Δεν υπάρχει περίπτωση να επέλεγε ο ίδιος τέτοιο παίχτη. Επομένως είτε του τον κουβαλάει ο ΔΓ - ώς δούρειο ίππο για τις δουλειές του - με το ζόρι και συνεπώς παρεμβαίνει ανοιχτά στη δουλειά του προπονητή (πολλές ομοιότητες με την περίπτωση Βασιλακόπουλου-Τρινκιέρι μου φέρνει εδώ) οπότε έχουμε και θέμα , είτε έχει ήδη γίνει συμφωνία με το τιμ να τον έχουν όπως προαναφέρθηκε για καμιά Α1 μόνο ως ατραξιόν αφού αγωνιστικά το παλικάρι δεν δείχνει να είναι κάτι το ιδιαίτερο.Μακάρι να διαψευστούμε ...Απορία λοιπόν και εδώ για το τι έχει συμβεί...

    Προσωπικά θεωρώ πως είναι προτιμότερο να περιμένουμε την επόμενη συνέντευξη του RG προκειμένου να φωτιστούν μερικά σκοτεινά σημεία ή και να λυθούν απορίες σχετικά με την όποια περαιτέρω στελέχωση του ρόστερ...

    ΥΓ Πραγματικά σόρρυ Jim που σου "τσακίσαμε" το άρθρο αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι εξελίξεις τρέχουν και μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

    Καλή επιτυχία στην Εθνική μας

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Run TMC.
      Δεν έχω δει ματς του U-20 (Eλπίζω να το δω σήμερα χωρίς περιγραφή αφού νομίζω υπάρχει απεργία. Είδες τύχη που έχουμε;). Τί λέει η Ισπανία; Θα τους πάρουμε επιτέλους; Έστω και στο U-20. Όχι τίποτα άλλο αλλά να κάνουμε σεφτέ γιατί ακολουθεί το Eurobasket.

      77

      Διαγραφή
    2. Run, Α1 μόνο ο Ping αποκλείεται, ξέχνα το. Υπάρχει περιορισμός στους ξένους. Ευρωλίγκα μόνο γίνεται. Και κάπου εκεί αρχίζει η παράνοια. Θα έχεις μόνο για Ευρωλίγκα έναν παίκτη που (το βιογραφικό του δείχνει πως) κάνει μονο για Α1 (κι αυτό ελέγχεται). Οτι αποκλείεται ο Πεδουλάκης να κοίταξε τις επιλογές του και να κατέληξε στον Ping, θεωρώ δεδομένο πως είναι γελοίο σαν σκέψη, επομένως σίγουρα υπάρχιε παρέμβαση. Δε νομίζω όμως οτι σώνει και ντε του υπέδειξε ποιόν κινέζο να πάρει. Αν έπρεπε να κάνω μια υπόθεση έτσι για το γαμώτο, θα έλεγα οτι του είπε "βρες έναν τρίτο ψηλό ή ένα point guard απο Κίνα" και ο Πεδουλάκης διάλεξε την πιο εύκολη περίπτωση ψηλού που βρήκε με τη λογική αφού δεν θα παίρνει χρόνο τι με νοιάζει ποιον θα πάρω; Γιατί νομίζω είναι προφανές σε όλους οτι μπορεί να του φορτώσει παίκτες στο ρόστερ αλλά δε νομίζω να μπορεί να του επιβάλει να παίζει κάποιος που δεν την παλεύει. Είπαμε.

      Τους Ισπανούς θα τους πάρουμε. Άνετα. Είναι παιδική χαρά.

      Διαγραφή
  78. - Εξαιρετική κίνηση της Εφές με Χόπσον! Ο Μαχμουτί δείχνει τελικά μυαλωμένος και καλός προπονητής.
    - Ο Ζέλικο έχει δύο εξαιρετικά projects στα χέρια του με Πρέλντζιτς και Μπογκντάνοβιτς! Ανυπομονώ να δω τις επόμενες κινήσεις του.
    - Ο Πινγκ-Πονγκ είναι μάλλον ο τρίτος σέντερ (θα έχει πλάκα όμως στο γήπεδο) και ο Blackhead θα παίξει το ρόλο του Τσαρτσαρή ως δεύτερο fundamental πεντάρι. Ίσως μάλιστα το ρίξει στα βάρη στην προετοιμασία για να μπορεί να πηγαίνει αποτελεσματικά στις επαφές, όπως ο Κώστας. Με Μποχωρίδη στα γκαρντ νομίζω πως έκλεισε το ρόστερ ο Παναθηναϊκός και θα αφήσει μια θέση κοινοτικού για ενίσχυση μέσα στη χρονιά.
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΦΑΡΣΕΣ Ο ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝ Ο ΠΙΝΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή