Athlenda

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΒΟΜΒΕΣ


Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Τάιους με συνέπεια το front office της ομάδας να προβληματίζεται πλέον για τον ψηλό που θα πλαισιώσει τον Ραντούλιτσα στη θέση «5». Το Ηοοpfellas  αξιολογεί τις καλύτερες και θεωρητικά πιο ασφαλείς επιλογές στην αγορά σήμερα παραθέτοντας  τα συν και τα πλην κάθε περίπτωσης..



Όπως σας έγραψα προχθές, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ρίξει μια προσεκτική ματιά στις πραγματικές ανάγκες του ρόστερ του και να κλείσει τη φετινή off season με πολύ μελετημένες κινήσεις. Αν εξαιρέσεις την έλλειψη ενός δυναμικού Defensive-SF/PF αντί του οποίου αποκτήθηκε ο Πάβλοβιτς, οι κινήσεις κρίνονται καλές μέχρι τώρα αρκεί συγκεκριμένοι παίχτες να πλαισιωθούν κατάλληλα.


Ο Μεζρί με τον οποίο έγινε κουβέντα δεν είναι ο τύπος του ψηλού που χρειάζεται πραγματικά η ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Ανεξάρτητα από το τι θέλει να παρουσιάσει (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) ο κάθε προπονητής, το σύγχρονο μπάσκετ σχεδόν υπαγορεύει στις τοπ-ομάδες την ύπαρξη ψηλού με γρήγορα πόδια. Όχι απαραίτητα undersized αλλά σίγουρα mobile ο οποίος ανοίγει τη γκάμα επιλογών στη pick & roll άμυνα και μειώνει τον χώρο δράσης της αντίπαλης επίθεσης. Βλέπεται ότι και στην Αμερική οι ομάδες που ανταποκρίνονται καλύτερα στο small ball προχωρούν γιατί πολύ απλά είναι πιο έτοιμες να παίξουν σε ειδικές καταστάσεις. Έτσι και στην Ευρώπη.. Χρειάζεσαι λοιπόν τέτοιους παίχτες όπως σας έχω πει, ειδικά στα τελευταία λεπτά όπου τα κλειστά ματς πάνε πολύ στο ένας εναντίον ενός.  Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην επιλογή του και να κινηθεί γρήγορα γιατί ήδη έχει χάσει παίχτες σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έφερε τον εξαιρετικό Πάτρικ Γιάνγκ. Έξτρα γκαρντ θα βρούν οι πράσινοι. Υπάρχει υλικό και χρειάζεται υπομονή. Για ψηλό όμως πρέπει να δράσουν άμεσα.


Πάμε να δούμε και να αξιολογήσουμε μερικές περιπτώσεις παιχτών που κρίνονται ως θεωρητικά ασφαλείς επιλογές με την έννοια ότι έχουν το πακέτο να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο. Στη λίστα αυτή παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός ώστε να βοηθηθεί η συζήτηση μας. Ξεκινάμε..



ΒRANDEN DAWSON (2.01μ.-22)


Πρωτοπαλίκαρο του Ίζο και ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας των Σπάρτανς με την ικανότητα του να αμυνθεί σε 4 θέσεις. Επιλέχθηκε φέτος στο Νο56 του ντραφτ από τους Πέλικανς για να σταλεί στους Κλίπερς. Το καλούπι του φωνάζει για Ευρώπη μιας και δεν έχει καθόλου περιφερειακό παιχνίδι για ανταποκριθεί σαν SF στο ΝΒΑ και παράλληλα του λείπει το μέγεθος για να αγωνιστεί στη ρακέτα.


ADVANTAGES (+)

-Σκυλί του πολέμου.. Τρομερή φυσική παρουσία στο ζωγραφιστό. Πολύ δυνατός, εξαιρετικός στο positioning. Δυνατός κορμός, δε σπρώχνεται εύκολα. Μπορεί να αμυνθεί εξίσου αποτελεσματικά στο ποστ και στη περιφέρεια (αν και η κατασκευή του κορμιού του στερεί μεγάλο μέρος της πλευρικής ταχύτητας η οποία του λείπει πολύ στην pick & roll άμυνα). O Ίζο τον βοήθησε πολύ στο να αντιλαμβάνεται πιο γρήγορα τα δρώμενα στο παρκέ.

-Πολύ καλός ριμπάουντερ. Στο δρόμο για τη μπάλα μπορεί να γκρεμίσει τοίχο. High Motor.

-Έχει παιχνίδι με τη μπάλα κάτω και μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην Ευρώπη παίζοντας απέναντι σε βαρύτερα κορμιά. Δυναμικός finisher στο transition

DISADVANTAGES (-)

-Θα πρέπει να καταλάβει ότι το μέλλον του μάλλον είναι στην Ευρώπη και να δουλέψει περισσότερο το παιχνίδι του στο βαμμένο. Παίζει καλά στα SL και ίσως βρεί συμβόλαιο από μια ομάδα που θα εκτιμήσει τη versatile αμυντική του ικανότητα όμως κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί για παίχτες της κοψιάς του μακροημέρευση στη λίγκα.

- Ακόμα λειτουργεί ως «4», χωρίς καθόλου περιφερειακό παιχνίδι. Αυτό σε συνδυασμό με το φυσικό/αθλητικό του πακέτο μεταφράζεται ως «5» στην Ευρώπη, θέση για την οποία θα χρειαστεί χρόνο ώστε να κατανοήσει τα ζητούμενα.

-Ειλικρινά, θεωρώ ότι ο Ντόουσον δεν είναι ακόμα έτοιμος για αυτό το επίπεδο (το υψηλό της Ευρωλίγκας). Τον τοποθέτησα όμως στη λίστα για να τσεκάρεται το όνομα του και να τον παρακολουθούμε μαζί. Έχω την αίσθηση ότι γρήγορα μπορεί να τον δούμε στα μέρη μας..

Συνεχίζουμε..



ΑNTHONY RANDOLPH (2.11μ.-26)


Ο Ράντολφ είναι ο φόργουορντ-σέντερ της λίστας μιας και οι υπόλοιποι είναι μόνο «5». Το άλλοτε Νο14 του ντραφτ (2008) από τους Ουόριορς, δεν έκανε ποτέ τη μεγάλη καριέρα που υπόσχονταν οι προδιαγραφές του στην Αμερική. Τελείωσε τη σεζόν στη Λοκομοτίβ Κούμπαν και τώρα αποτελεί μέλος της Αμερικανικής εθνικής ομάδας για τους Παναμερικανικούς (έπαιξε πολύ καλά εχθές απέναντι στη Βενεζουέλα).


ADVANTAGES (+)

-Δε χρειάζονται πολλές κουβέντες. Το παιδί είχε τα πάντα για μια σπουδαία καριέρα στην Αμερική. Μέγεθος, ταχύτητα (τρέχει καταπληκτικά το γήπεδο), ballhandling, shooting mechanics (με 3pt range), σούπερ αθλητικά προσόντα.. Πλήρες πακέτο, μπορεί απλά να κάνει τα πάντα.

-Πλαστικός. Γεγονός που απορρέει από το ότι στην Αμερική προοριζόταν για SF. Μπορεί να επιτεθεί με τη μπάλα στο παρκέ ή να εκτελέσει με το καλό του αριστερό στη περιφέρεια.

-Εξαιρετικός μπλοκέρ. Τον διακατέχει μια σπάνια ικανότητα σε αυτό το κομμάτι.

DISADVANTAGES (-)

-Δεν έγινε ποτέ ο παίχτης ρακέτας καθώς συνεχώς έχει μια ροπή στο να συμπεριφέρεται πιο..περιφερειακά. Το αδύνατο frame τεράστιο κορμί του και η δεξιότητες του με τη μπάλα μας οδηγούν σε έναν PF ο οποίος λόγω μεγέθους και ικανότητας ψηλά έπαιξε αρκετά στο «5» δίπλα στον Μπράουν.

-Ποτέ πίεσε πραγματικά τον εαυτό του ώστε να πιάσει τα όρια του και να ανέβει στο επίπεδο που επιτάσσουν τα προσόντα του. Νωθρός, με τάσεις αγωνιστικής κυκλοθυμίας. Underachiever 110%.. Προσπαθεί τώρα να αλλάξει ρώτα στη καριέρα του. Προσωπικά δε μου αρέσει να επενδύω σε τέτοιους χαρακτήρες.



 JUAN PALACIOS (2.03μ.-30)


Ο Κολομβιανός σέντερ της Καρσίγιακα και προϊόν του Λούισβιλ του Ρικ Πιτίνο, αποτέλεσε perfect fit για αυτό που ήθελε να παίξει φέτος ο Σάριτσα, κεφαλαιοποιώντας ο ίδιος και σε ατομικό επίπεδο τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.


ADVANTAGES (+)

-High Motor. Φέρνει ένταση στο παρκέ. Αρκετά μαχητικός.

-Γρήγορα πόδια, εξαιρετικά recovers. Μπορεί να αμυνθεί πολύ καλά και στην περίμετρο, χαρακτηριστικό που αποτέλεσε κλειδί για τη φετινή Καρσίγιακα η οποία διάλεγε κατά συρροήν Switch στη Pick & roll άμυνα στοχεύοντας να πιέσει στις γραμμές πάσας. Expert στα Ηigh Show ups  που παρουσίασε ο Σάριτσα.

-Μπορεί να χειριστεί τη μπάλα και να απειλήσει από τα 4-5 μέτρα. Χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως σκαλοπάτι στο High Post πασάροντας πολύ καλά τη μπάλα. Τρέχει καλά το γήπεδο, χρήσιμος σε καταστάσεις transition επίθεσης.

DISADVANTAGES (-)

-Δεν είναι ο rim protector. Οι αριθμοί του στα κοψίματα είναι ενδεικτικοί. Το press 2-2-1 (με αυτόν τελευταίο) του Σάριτσα πληγώθηκε ουκ ολίγες φορές από την αδυναμία του Palacios να αμυνθεί πάνω από το καλάθι.

-Ποιοτικά και αξιολογώντας όλο το πακέτο του υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους ψηλούς της λίστας. Φέτος έκανε τη καλύτερη χρονιά όμως αυτοί που τον παρακολουθούν χρόνια πιστώνουν το γεγονός στο ότι ταίριαξε άψογα με το μπάσκετ που ήθελε να παρουσιάσει ο Σάριστα. Σε διαφορετικό περιβάλλον δύσκολα θα έχει την ίδια επιτυχία.



RICHARD HENDRIX (2.04μ.-29)


Ελεύθερος έμεινε ο Χέντριξ από τη Λοκομοτίβ και πλέον ψάχνει για ομάδα. Η σελίδα εκτιμούσε αρκετά τον απόφοιτο του Αλαμπάμα για τις δεξιότητες του μέχρι που τον είδε πέρυσι να παίζει προσέχοντας μη του φύγει κανένας πόντος από το καλσόν..



ADVANTAGES (+)

-O Hendrix ξέρει μπάσκετ. Βασικά είναι ο πιο μπασκετικός ψηλός της λίστας (μετά τον Ράντολφ φυσικά). Έχει μαλακά χέρια που τον βοηθούν να τελειώνει πολύ καλά γύρω από το καλάθι. Συνδυάζει Post & Face Up παιχνίδι, βλέπει γήπεδο (καλός πασέρ) και έχει υψηλό μπασκετικό IQ. Η ποιότητα του είναι εμφανής.

-Ικανός, fundamental rebounder με μακριά χέρια και καλό timing στα μπλοκς. Μπορεί να αμυνθεί αξιόπιστα ψηλά χωρίς να είναι σούπερ αθλητικός.

-Παίχτης ομάδας. Του αρέσει να δουλεύει με και για τους συμπαίχτες του. Δυνατό frame το οποίο τον βοηθά να αμυνθεί στο ποστ.

DISADVANTAGES (-)

-Πέρυσι με απογοήτευσε πλήρως με αυτό που κατέθετε στο παρκέ. Έδειχνε σαν να μην είχε κίνητρο και καμία διάθεση για μάχη. Απογοητευτικό τα πόσο αυτό του το attitude ταβάνιαζε την απόδοση του. Εύθραυστος, μηδέν πολεμικό ένστικτο, γλυκανάλατος. Όσο ποιοτικός να είναι ένας παίχτης, αν διακατέχεται από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά προσωπικά αποστασιοποιούμαι. Γενικά η συμπεριφορά του bon viver εκτός παρκέ δεν τον βοηθήσει σίγουρα.. Κρίμα γιατί το πακέτο του μου αρέσει πολύ. Είναι μόνο 29 ετών..

-Σουτέρ προσωπικών λίγο πάνω του 60%. Έχει χάσει σε χρόνους αντίδρασης στην άμυνα ενώ δεν είναι ιδιαίτερα ικανός όταν ανεβαίνει στη περίμετρο για να αμυνθεί (ανέκαθεν δεν είχε τη καλύτερη δυνατή πλευρική ταχύτητα).



STEPHANE LASME (2.03μ.-32)


Ο Λάσμε είναι ελεύθερος και έχει ξανανοίξει γραμμή επικοινωνίας με τη Γαλατά. Ξεκινάει τις συζητήσεις από τα 800χιλ. ψάχνοντας  διετές κλειστό συμβόλαιο και όχι 1+1.



ADVANTAGES (+)

-Ο Λάσμε πριν τρία χρόνια ήταν ίσως ο pio apote mobile ψηλός στην Ευρώπη. Πλέον ο χρόνος έχει γράψει πάνω του αλλά παραμένει ένας από τους πολύ αξιόπιστους του είδους για ον οποίο εκ των προτέρων γνωρίζεις τι θα φέρει στο τραπέζι. Υψηλό μπασκετικό IQ το οποίο θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί άμεσα στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

-Πολύ αποτελεσματικός από τη γραμμή του φάουλ. Στα early 30s του έχει δουλέψει το midrange shot του και τον τρόπο που τελειώνει γύρω από το καλάθι.

-Αν και δεν είναι πλέον ο παίχτης που θα απλώσει δίχτυ μπροστά από το καλάθι, παραμένει αρκετά αξιόπιστος αμυντικός. Μπορεί να βγεί στη περίμετρο και να μείνει μπροστά από γκαρντς ή να πνίξει με τα χέρια και τις έξυπνες τοποθετήσεις του πιο ψηλά κορμιά στο ποστ.

DISADVANTAGES (-)

-Ξεχάστε το αμυντικό τέρας της πρώτης χρονιάς στη μετά-Ζοτς εποχή. Οι χρόνοι του Λάσμε στα αμυντικά recovers είναι μεγαλύτερη, το ίδιο και η ανθεκτικότητα του στη μάχη σώμα με σώμα στο ποστ. Παραμένει καλός, σε καμία περίπτωση μεταξύ των 3-4 (όπως τότε) καλύτερων αμυντικών ψηλών στην Ευρωλίγκα.

-Έχουν μειωθεί τα καλά του παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Σίγουρα λοιπόν το να υποκύψει ο Παναθηναϊκός στην απαίτηση του για κλειστό διετές αποτελεί τουλάχιστον τζόγο.


JEFF ADRIEN (2.02μ-29)


Από τα πουλέν της σελίδας, τη γνώμη μου την ξέρετε..

http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5591.html

Χάνει λίγο σε πλευρική ταχύτητα και πίσω βήματα όμως δε κουνιέται στο ζωγραφιστό και παίζει με μεγάλη καρδιά. Έπιασε το μάξιμουμ του πρόπερσι με τους Μπακς σε μια εξαιρετική σεζόν. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Καλό fit..

ADVANTAGES (+)

-Πρώην του Τζόρτζεβιτς στο Τρεβίζο, έχει ιδέα από του τι σημαίνει ο συγκεκριμένος κόουτς.

-Πολύ δυνατό κορμί και frame, δε κουνιέται στο ζωγραφιστό (φοβεροί ώμοι, μακριά άκρα). Η σωματοδομή του, του επιτρέπει να στέκεται χαμηλά με πολύ ψηλότερους αντιπάλους. Καλό positioning

-Hustle παίχτης, δε κλέβει στην άμυνα.


DISAVANTAGES (-)

-Δεν ανέπτυξε ουσιαστικά ποτέ επιθετικό ρεπερτόριο. Ζεί από "τάισμα"..

-Υστερεί στη πλευρική ταχύτητα γεγονός που τον κάνει επιρρεπή αμυνόμενο μακριά από το καλάθι





JOEY DORSEY (2.06μ.-32)


Ο Ντόρσεη σαφέστατα μπορεί να κάνει τη διαφορά εφόσον επιστρέψει στην Ευρώπη, ακόμη και στα 32 του. Οι Ρόκετς τον έστειλαν (μέσω του trade του Lawson) στο Ντένβερ και σε μια γεμάτη γραμμή ψηλών. Οι πιθανότητες λένε σήμερα ότι οι Νάγκετς δε θα τον κρατήσουν.


ΑDVANTAGES (+)

-Παρότι έφτασε τα 32 του παραμένει το ίδιο καλοπροπονημένος και εξίσου φυσικός ώστε μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια ότι στην Ευρώπη μπορεί να κάνει τη διαφορά το αμυντικό κομμάτι. High Motor.

-Ο Ντόρσεη και τον Ben Wallace-style του αποτελούν ιδανικό fit για πολλές ομάδες στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο με τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ σήμερα στα μέρη μας. Βράχος κάτω από το καλάθι, ελέγχει τα πάντα γύρω και πάνω από αυτό, leader στην άμυνα, πολύ αξιόπιστος και όταν αποφασίζει να μαρκάρει περιφερειακό. Έχει defensive pride και δε παραχωρεί τίποτα στον αντίπαλο. Είναι versatile defender και  αυτό δίνει επιλογές στον προπονητή του στο αμυντικό κομμάτι.

-Δε ζητάει πολλές μπάλες και πάντα προσπαθεί να τελειώσει δυναμικά τις ευκαιρίες για σκορ που του παρουσιάζονται γύρω από το καλάθι. Καλός πασέρ.

DISADVANTAGES (-)

-Μυστήριο τραίνο, πολλές φορές αδυνατεί να χειριστεί συναισθηματικά τον εαυτό του. Xρειάζεται διαχείριση.

-Κακός σουτέρ ελευθέρων βολών γεγονός που μπορεί να κοστίσει στην ομάδα που θα τον χρειαστεί στο παρκέ στα τελευταία λεπτά ενός κλειστού ματς.  Δε κατάφερε ποτέ ουσιαστικά να αποκτήσει πραγματικό ρεπερτόριο στην επίθεση όπου τρέφεται από την ικανότητα του να κερδίσει μπάλες στο ζωγραφιστό.



ΜΟΝΤREZL HARRELL (2.03μ.-21)


Είναι ο παίχτης που θα ήθελα να δω φέτος στην Ευρώπη (όπως πέρυσι ήθελα τον Γιάνγκ) όμως η επιλογή του από τους Ρόκετς με «κώλωσε».  Ο Harrell επιλέχθηκε στις αρχές του δεύτερου γύρου από μια ομάδα που έχει μάθει να χρησιμοποιεί τέτοιους παίχτες και μάλιστα μετά το πρόσφατο trade ο σέντερ του Λούισβιλ και του Πιτίνο είναι πιθανό να πάρει τη θέση του Ντόρσεη στο ρόστερ. Πιστεύω ότι είναι φτιαγμένος για το μπάσκετ μας.. Οι περισσότεροι θα θυμάστε το εξαιρετικό πρώτο του ημίχρονο στους προημιτελικούς του φετινού τουρνουά του NCAA απέναντι στους Σπάρτανς, με τον Ίζο να καταφέρνει να τον περιορίζει στην επανάληψη με πολύ ομαδική δουλειά.


ADVANTAGES (+)

-Ο τύπος είναι θηρίο. Καρφώνει και ..τους συμπαίκτες του όταν πατήσει βαμμένο μιας και αποτελεί φοβερή φυσική παρουσία. 7’3’’ άνοιγμα χεριών, δυνατός κορμός. Πολύ καλός finisher βαθιά στη ρακέτα, αποτελεσματικός και σε καταστάσεις transition.

-Γρήγορα πόδια. Τρέχει πολύ καλά το παρκέ και μπορεί κάλλιστα να μαρκάρει περιφερειακό ανεβαίνοντας ψηλά. Πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Hustle player.

-High Motor. Mε το πατάει παρκέ το μετατρέπει σε πεδίο μάχης..

-Έχει δουλέψει σταδιακά το σουτ του από μέση απόσταση φτάνοντας σε σημείο να κερδίσει τη προσοχή της άμυνας με τα baby jumpers του.


DISADVANTAGES (-)

-Είναι παίχτης ενστίκτου και όχι μυαλού. Χάνει συχνά τη συγκέντρωση του και αυτό επηρεάζει την απόδοση του ακόμα και στο αμυντικό κομμάτι. Θέλει αρκετή δουλειά πνευματικά παρόλο που ο Πιτίνο τον έχει βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

-Μέτριος σουτέρ προσωπικών. Χρειάζεται δουλειά στο κομμάτι της αποφάσεις (π.χ. όταν ντουμπλάρεται χαμηλά) καθώς είναι επιρρεπής στο λάθος όταν πιεστεί. Κοιτώντας κανείς το φυσικό του πακέτο θα περίμενε καλύτερες επιδόσεις στο αμυντικό ριμπάουντ (αντίθετο με το επιθετικό).


Οverall


Εάν ήμουν στη θέση των δύο ελληνικών ομάδων θα προσπαθούσα από την αρχή της off season να κλείσω το δίδυμο Μακλίν-Πάτρικ Γιανγκ. Θεωρώ ότι έχουν «αξία» όπως και αν τη μεταφράσετε αυτή και αποτελούν έναν συνδυασμό που μπορεί να δώσει λύσει στο σύγχρονο μπάσκετ. Δε διαφωνώ λοιπόν με την επιλογή του Ίβκοβιτς να παντρέψει τον Ντάνστον με τον Τάιους. Ο πρώην Gator θα ήταν μια  καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό όμως χάθηκε και πλέον οι πράσινοι είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν αλλού. Η παραπάνω λίστα χτίστηκε ουσιαστικά στη βάση ενός mini-ranking, από την λιγότερο αρεστή επιλογή (Ράντολφ) στις κατά τη γνώμη μου καλύτερες (Χάρελ, Ντόρσεη, Άντριεν, Λάσμε). Σίγουρα δεν είναι πλέον εύκολα τα πράγματα, γιατί για να έχει αυτή τη σχετική «ασφάλεια» αυτών των επιλογών ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει. Εφόσον αποφασίσει να κοιτάξει κάτι πιο οικονομικό (υπάρχουν περιπτώσεις) θα πρέπει να είναι έτοιμος να πάρει και το κατάλληλο ρίσκο..






557 σχόλια:

  1. Ερωτησεις ζητουνε απαντησεις απο τον Ιρλανδο σε μορφη ... σονατας για πολυβολα;

    α)Τζιμ, ποσο περιπου κοστολογείται ο καθένας;
    β)Μιας και σε πιάσαμε, ποιος ήταν ο πρωτος undersized ψηλος στα αμερικανικα γηπεδα; Ηταν ο αειθαλης Νταριλ; Ποτε αρχισε το μοντελο να γινεται δημοφιλες, με Μπατιστ ή Χαινς; Υπηρχαν σε αλλες πρωτοκλασσατες ομαδες τετοιοι ψηλοι οταν μεσουρανουσε ο Νταριλ;

    ΥΓ.Ποσο τελικα αμοιβεται ο Σασα; Ποσο ο Σφαιροπουλος;
    ΥΓ2.Μηνας του μελιτος Βοστονη ή Δουβλινο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το (β),το έγραψα και στο άλλο ποστ βέβαια που είχε ανοίξει αυτό το θέμα για τα καλά, ο Jim Bilba έπαιζε center στη Λιμόζ του 1993 που πήρε την ευρωλίγκα. Οπως είπα και εκεί δεν είναι όλες οι ριζοσπαστικές ιδέες πατέντα των ελληνικών ομάδων. (Παναθηναικός είμαι πριν πεταχτεί κανείς να πει ότι είμαι οπαδός της αεκ και γιαυτό τον αναφέρω).

      Διαγραφή
    2. ο μπιλμπα επαιζε 4 με σεντεp ενα αμερικανο νατουpαλιζε γαλλο που δεν θυμάμαι ΟΝΟΜΑ >2,10 k αλλαγή τον φpανk μπιτεp. ο ηpα του 94_95 k η μαλαγα την ΕΠΟΜΕΝΗ σεζόν με μαιk ανσλει 1,98 k αλλο ενα ημιψηλο εκαναν την αpχη

      Διαγραφή
    3. Τον Φρανκ τον θυμάμαι (λίγο "cult" φυσιογνωμία), αλλά βασικό θυμόμουνα τον Bilba (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια). Ασε που όπως τον θυμάμαι είχε όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του "mobile" ψηλού, αθλητικός με πολύ γρήγορα πόδια, rim protector, καρφώματα, επιθετικά ριμπάουντ κτλπ

      Διαγραφή
    4. σωστός ήταν από τους 1ους που έπαιξαν αυτό το στυλ μπάσκετ... Εγώ πιο πολύ ανέφερα βασικά τις ομάδες που πρώτες επέλεξαν να μην έχουν ψηλό πάνω από 2.05, πράγμα πολώ προχώ για την εποχή!

      Διαγραφή
    5. Γενικά το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια θυμίζει εκείνο της Λιμόζ.

      Διαγραφή
    6. 7:02

      Το μπάσκετ άρχιζε να αλλάζει αρχές '00s. O Ομπράντοβιτς προσανατολίστηκε από τους πρώτους σε small lineups. Πολλοί κόουτς άρχισαν να κατεβάζουν τα ύψη συνολικά στα σχήματα τους. Δημιουργήθηκε η ανάγκη (με το 24αρι) για πεντάδες με δύο γκαρντς (που ως τότε λογίζονταν πόιντς) και γρήγορα πόδια στη φροντκόρτ. Ο Ντάριλ ήταν από τους πρώτους. Μου άρεσε επίσης και ο Τράβις Ουότσον (Πανιώνιος). Ο Μπατίστ ήταν "σχολή". Ο κορυφαίος, από την άποψη ότι παρουσίασε σεμιναριακό hedging, άμυνα στο pnr συν post παιχνίδι.

      Διαγραφή
    7. Εδιμβούργο. Αλλά τον άλλο μήνα και μόνο για μερικές ημέρες..

      Διαγραφή
    8. Εδιμβούργο ότι καλύτερο.συγχαρητηρια

      Διαγραφή
    9. pisteyw pws genika o protos undersized pshlos htan o noris ths barca sta telh ths dekaetia toy 80 tote poy oles oi omades thelane center 2,15 kai panw aytos htan 2,06

      Διαγραφή
  2. Leon Randosevic, Μirko Bjelica, LUKE HARANGODY?
    Το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι απουσιάζουν από αυτή τη λίστα είναι τυχαίο;

    Tάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έγραψα και στο προηγούμενο πόστ. Ο CJ Fair των Mad Ants και ο Alan Williams της Santa Barbara πως σου φαίνονται;

    ΥΓ: Ο λαός απαιτεί scouting report της miss Conway

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν λες οτι υπαρχουν πιο οικονομικες περιπτωσεις το μυαλο μας να παει στη λιστα που εγραψες πριν 2 βδομαδες (παικτες οικονομικοι υπαρχουν) ; Για το 4 πιστευεις, απ'οσο ειδες και στο μουντο των νεων, οτι ο Χαραλαμποπουλος μπορει να καλυψει την απουσια του Γκιστ σε καποιο βαθμο;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Ράντολφ δεν είναι πολύ ακριβός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζιμ από όλους αυτούς προτιμώ Άντριεν. Άλλωστε τα κιτάπια του Hoopfellas αυτό λένε (τον είχες προτείνει πριν 2 καλοκαίρια). Πάρτε τον!

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. jimako conway αν φοραγες τα παπουτσια του κοουτς της ομαδος μας για λιγες μερες ποιον απο αυτους θα υπεγραφες με τον πανακριβο στυλο του προεδρου μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Διαμαντδη για έναν ακόμα χρόνο..

      PS: Αν είχα τη δυνατότητα τον Χάρελ.

      Διαγραφή
  8. Μπράβο Jim!Πολύ καλό το post.Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε ίσως ο Χέντριξ να πρέπει να βγει από το κάδρο,μιας και κλείνει προς Μάλαγα πλευρά. Θα μπορέσεις να ανεβάσεις μήπως άμεσα και ένα αντίστοιχο άρθρο για τη θέση 4 του Ολυμπιακού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά. Δεν έχω χρονοδιάγραμμα στις αναρτήσεις. Βλέπω και πράττω.

      Διαγραφή
  9. Ο Χάρελ είναι όνειρο μάγκες. Ντόρσεη επί δύο. Αλλιώς Παλάσιος. Πολύ ενέργεια.

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jeff Adrien η καλύτερη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α) Dawson : Toν εχω δει στο παιχνιδι του ΝCAA με το Λουισβιλ. Δεν εχει πιστευω ακομα και την εμπειρια και το σωμα για να σταθει σε ομαδα σαν τον Παναθηναικο. Τον περιμενω σε μικροτερη ομαδα στην Ευρωπη και σε 2-3 χρονια τον βλεπουμε ξανα.

    β) Randolph: Καλος σκορερ με εμπειρια και χρονια στο NBA. Δυστυχως μου φαινεται πολυ soft για 5αρι. Δεν μπορω να τν δω να σπρωχνει για ριμπαουντ και διεκδικησεις.

    γ) Palacios: Δεν τον θεωρω κατι ιδιατερο. Θα ταιριαζε με τν Γκιστ αλλα ουτε καλος επιθετικος ειναι ουτε καλος μπλοκερ για να καθαριζει μεσα στη ρακετα. Μετρια επιλογη για μενα.

    δ) Hendrix: Παιχτης που ξερει μπασκετ. Εχει κινησεις με πλατη. Εχει ενα καλο μπασκετικο iq κατι που για ομαδα σαν το Παναθηναικο ειναι σημαντικο. Προβληματικος με την αμυνα στα ποδια με κοντους αντιπαλους. Με Γκιστ μαζι στη πενταδα μπορει να το κρυψεις αυτο.

    ε) Lasme: H ηλικια του και οτι ζηταει κλειστο διετες με φοβιζουν. Οπως λες και εσυ οι αντιδρασεις του εχουν γινει πιο αργες. Βεβαια φετος τν θες για δευτερο center και οχι για πρωτο οπως ηταν. Καλο μπασκετικο iq που σπανια βρισκεις σε ψηλο. Δεν χρειαζεται χρονος προσαρμογης και ο Διαμαντιδης οταν παιζει θα μπορει να τν κανει μαγκα.

    στ) Dorsey: Παιχτης με εμπειρια και απο ΝΒΑ. Δυνατος που φοβιζει τους αντιπαλους να μπουν στη ρακετα χωρις καποιο ιδιαιτερο επιθετικο ρεπερτοριο βεβαια. Ενα μεγαλο ΑΛΛΑ ομως. Παιχτης με χαρακτηρα ασταθη που ανα πασα στιγμη μπορει να σε κανει ανω κατω τα αποδυτηρια και ας μην ξεχναμε οτι τν θελουμε για δευτερο center. Θα δεχοταν ο ιδιος να γυρισει απο το NBA και να ειναι δευτερος?

    η) Ηarrell: Προσωπικα τον περιμενα στο πρωτο γυρο του draft κοντα στο 20και. Δεν νομζω τουλαχιστν φετος να ερθει στην Ευρωπη αλλα αν καποια στιγμη ερθει πιστευω οτι θα γινει απο τους καλυτερους ψηλους. Ο τυπος ειναι οδοστρωτηρας και στην Ευρωπη θα εκανε παρτι αλλα δεν ερχεται φετος.


    ΕΠΙΛΟΓΗ:

    1)Για μενα πρωτα ο Hendrix. Μπορει να βρει το κινητρο σε μια ομαδα σαν το Παναθηναικο. Ρολο σε αυτο θα παιξει η εδρα που δεν εχει καμια σχεση με της Κουμπαν και οι παιχτες οπως Διαμαντιδης Φωτσης και Γκιστ. Τον πιστευω πολυ.

    2)Ο Lasme αν ριξει το κασε του και σταματησει να θελει διετες κλειστο ειναι μια πολυ καλη λυση. Τα 800.000 μου φαινονται αρκετα για τν σημερινο Lasme.

    3) Ο Danston τριτη επιλογη μου αλλα με τις αμφιβολιες που εγραψα πιο πανω


    Υ.Γ Τον Harrell δεν τον εβαλα στις επιλογες γιατι δεν τν βλεπω για Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Ήταν έκπληξη το ότι ο Χάρελ έπεσε στον 2ο γύρο. Σχετικά με τον Χέντριξ νομίζω είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.

      Διαγραφή
    2. ο cliff alexander πως σας φαινεται?Προοριζοταν και αυος για πρωτο γυρο και δεν εγινε draft!!

      Διαγραφή
  12. Ντόρσεη, θα είναι Η υπέρβαση για την ΚΑΕ. Μια κλάση πάνω από τους υπόλοιπους. Κανένας Χάρελ-Άντριεν-Λάσμε (τώρα) μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jimmy Conway, είχα γράψει για τον Harrell στο basketforum εδώ και μια βδομάδα, πραγματικό tank ο μικρός, αλλά θέλω προμήθεια από τα clicks γιατί αλλιώς θα γίνω informant σαν τον Henry Hill!
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για μένα η καλύτερη επιλογή, με προοπτικές (το σημαντικότερο νομίζω), είναι αυτή του Randolph...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/panathinaikos/kleinei-lasme-o-panathhnaikos.3586428.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Χέντριξ κλεινει στη Μαλαγα, ο Λασμε στη Γαλατα και ο Παλασιος θα παει στη Φενέρ.

    Πως τον λενε μωρέ αυτον τον άλλο ... ξεχνάω τ' ονομά του ... Λου ... Λου ....Λουκάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Adrien εφοσον δεν ειναι καλος στην αμυνα μακρια απο το καλαθι, ποιο το νοημα να τον παρεις ως mobile ψηλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά αυτός ο Σάλε πολύ εύκολα αλλάζει γνώμη ρε παιδί μου...

    Εκεί που ο ιδιος τον είχε απορρίψει προχτές, του έκανε πρόταση σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας μην ζηταγε 800.000 κλειστα στα 32 του για δευτερος ψηλος,αληθεια εσεις ποσα ειπαμε δινετε στο πρωτο 5αρι σας;;;

      Διαγραφή
  19. Jim ποια είναι η γνώμη σου για τον JaJuan Johnson που έχει ακουστεί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/11/keep-eye-on.html

      Διαγραφή
    2. Ο Τζονσον είναι πλήρες πακέτο και προσωπικά τον θεωρώ ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, πάνω από όλους όσους βρίσκονται στη λίστα του Τζιμ, αλλά και πάνω από κάτι Ταιους, Γιανγκ και σια... Μεγάλο του συν σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το γεγονός ότι εκτός από το ότι προσφέρει σε εξαιρετικό βαθμό αυτά που θέλεις από ένα mobile σέντερ, είναι πολύ μακρύς, ψηλός και το κυριότερο ότι παίζει άνετα και στο 4 και θα μπορούσε να καλύψει ιδανικά το κενό του Γκιστ.
      Από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου αυτόν ήθελα ως ένα από τα σέντερ μας... Έπαιξε τραυματισμένος στο Summer League και αν δεν έχει κάτι σοβαρό (που δεν νομίζω), πρόκειται για ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ δάσκαλε. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Και εγώ έτσι όπως τον είδα μου φάνηκε φοβερή περίπτωση. Μακρύς με τρομερό άλμα. Για να δούμε.

      Διαγραφή
  20. Ο λασμε δεν με χαλαει αν και σαφως προτιμουσα ταιους..για χεντριξ μου θυμιζει μπατιστ αλλα αυτο που λεει ο τζιμ ισχυει οτι ειναι νωθρος και χωρις παθος πολλες φορες και αν πηγαιναμε σε αυτον θα πιστευα μονο σε ψυχολογικη αναταση λογω σαλε..σιγουρα δεν θα ηθελα καποια μεταγραφη απο σαμερ λινγκ λογω απειριας και δεν θα ηθελα γενικα παιχτη μη δοκιμασμενο στην ευρωλιγκα ..Θα προτιμουσα και μεζρι απο απειρους αμερικανους..

    Για μενα οι υπολοιπες μεταγγραφες πρεπει να ναι οι εξης δυο..μητογλου και ντορσει..χτιζεις ελληνικο κορμο,βαζεις ελληνα στο τεσσερα για την μεταφωτση εποχή και στην πρωτη φαση της ευρωλιγκα πιστευω ενα δεκαλεπτο το εχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορεί να μεγάλωσε λίγο αλλα ο ηλεκτρολόγος επιστρέφει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερες,δημητρη εαν θυμασαι για τον Χεντριξ ειχαμε διαφωνησει(και αρκετα μαλιστα) πριν χρονια οταν του ειχες κανει ενα αφιερωμα(και φυσικα ειχε δικιο),απ οτι φενεται θα καταληξει στη μαλαγα μιας και ο παο θα υπογραψει τον Λασμε.
    O Τζαρβις βαρναντο που θα ειταν μια καλη περιπτωση υπογραψε νομιζω στην ιταλια.
    Θα ηθελα καποια στιγμη να δω το Μαξιελ ελλαδα,δεν φενεται να βρισκει συμβολαιο εαν δεν κανω λαθος,ο αμουνσον επισης που ηθελε ο πεδουλακης οταν πρωτο ηρθε στο παο ανανεωσε με αυτο το πραγμα που παει να φτιαξει ο φιλ τζακσον στη νεα υορκη...
    Το Ντοσον θα τον ηθελα με χιλια στους πιστονς ομως επιλεχθηκε ποιο νωρις στο β'γυρο και ο βανγκαντι πηγε σε σουτερ οπως ο χιλιαρντ,στους κλιπερς που υπογραψε θα βρει νομιζω λιγο χρονο.
    Μου Αρεσε στο Draft combine o Jaiteh ο γαλλος,αδικηθηκε καταφορα το παιδι που δεν εγεινε ντραφτ μιας και εκανε καλες εμφανισεις,εαν η ΑΕΚ τον βαλει διπλα σε βουγιουκα θα εκανε καλο δυδιμο στα σεντερ,εχει ενα μειον με τα φαουλ αλλα ειναι καλη παστα παιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Άκη. Ο Jaiteh είναι πολύ καλή πρώτη ύλη. Πολύ φυσικός, τρομερά προσόντα. Ο Ντόουσον είναι παίχτης "Detroit Basketball". Νομίζω με πιάνεις. Πρέπει όμως να δουλέψει το σουτ του ώστε να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής για να σταθεί στο "4".

      Διαγραφή
  23. Ήταν όλα ενα επικοινωνιακό παιχνίδι για να πέσουν οι απαιτήσεις λασμε..δεν υπήρχε ποτέ απόρριψη σαλέ..άλλες 2 φορές έτσι είχε γίνει με λασμε..δε σε θέλω ποσά Δίνεις..στην πραγματικότητα και στους 2 ταίριαζε το deal απο την αρχή! Με το καλό να μας έρθεις Στέφανε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Λασμε εκτός όσων έγραψε ο Τζιμ έχει το πλεονέκτημα της γνώσης της ομάδας και της αποδεδειγμένα καλής χημείας με Γκίστ και ΔΔ. Τα χρόνια πέρασαν αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στις 2 χρονιές του στο ΟΑΚΑ ήταν ο βασικός σέντερ (με Σόφο δεύτερη επιλογή και Σκορδίλη τρίτη την μια χρονιά και Blackhead/Ping(??)/Διαμαντάκο την δεύτερη) να έρχονται από πίσω. Εφόσον στον φετινό σχεδιασμό πάει για δεύτερος πίσω από Ραντουλιτσα, ο χρόνος του θα είναι πια λιγότερος. Είναι καλοπροπονημένος και πιστεύω μπορεί να βγάλει 10-15 ποιοτικά λεπτά ακόμα σε επίπεδο Euroleague.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω ότι η σειρά προτίμησης είναι ακριβώς όπως αναγράφονται εντός της παρενθέσεως στην τελευταία παράγραφο του κειμένου του Τζιμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπερδεψα πριν το ντοσον με το ρακιμ κριστμας(νο.36),προσωπικα θα διαλεγα το Ντοσον απ το χιλιαρντ,στο σαμερ καμπ του ορλαντο ειταν παρα παρα πολυ καλος και οι κλιπερς του εδωσαν συμβολαιο,μου θυμιζει λιγο ενα παρεξηγημενο παιχτη το παιδι απ το κολλεγιο του κανσας που πηγε στο νο.5 του ντραφτ το 2012 τον τομας ρομπινσον(στους νετς τωρα),δεν θα γινει Ντρειμον γκριν(παιδι του ιζο και αυτος) αλλα εχει μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε παιδια ψαχνω καιρο τον αγωνα ελλαδα-σλοβενια απο το ευρωμπασκετ 2013 . Ειναι απο τα ελαχιστα παιχνιδια της εθνικης που δεν υπαρχουν στο youtube και θελω παρα πολυ να τον βρω ολοκληρο...

    Οποιος εχει καμια ιδεα πως μπορω να τον βρω ας μου πει..!! Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η επιλογή Λάσμε χαρακτηρίζεται ως το μη χείρον βέλτιστον.

    Γλύτωσε την μεγάλη πατάτα με δίδυμο Ραντούλιτσα-Μιλουτίνοφ ή ακόμα χειρότερα Ραντούλιτσα-Μεχρί. Έστησε ένα αρκετά «κανονικό» δίδυμο ψηλών, αντίθετα βέβαια με την άποψη των βιαστικών που ήθελαν λέει τον Σαλάχ γιατί κάνει ότι και οι mobile απλά χωρίς να ιδρώνει!!!

    Πάντως ο Λάσμε -κατά τη γνώμη μου- είναι μια κακή επιλογή στα πλαίσια των undersized. Μιλάμε για ψηλούς που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα αθλητικά τους προσόντα και στην ενέργειά τους. Η επιλογή ενός 33χρονου σε αυτό το ρόλο μάλλον δεν φαντάζει ως ενδεδειγμένη.
    Εξάλλου, τον θυμόμαστε πέρσι να μην μπορεί να παίξει στα πόδια ούτε τον Μάντζαρη (true story). Βέβαια στον ΠΑΟ πολύ ξανανιώνουν...

    Πάντως, έστω κι αν την θεωρώ μέτρια κίνηση, ο ΠΑΟ αποκτάει φέτος παίκτες ποιοτικούς και ξεφεύγει από τα λαχεία και τα ανέκδοτα που μας έχει συνηθίσει στην εποχή ΔΓ.
    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λασμε δεν αποκτήθηκε για να παιζει με ενεργεια 30 λεπτά ανα αγώνα αλλά να χαρίζει 10 με 20 λεπτά ξεκούρασης.

      Διαγραφή
    2. Γιατί έγραψα εγώ κάπου ότι θα παίζει 30 λεπτά;

      Και την τελευταία σεζόν στον ΠΑΟ πάντως 20 λεπτά έπαιζε. Το γράφεις λες και είναι λίγο.

      Διαγραφή
    3. "αντίθετα βέβαια με την άποψη των βιαστικών που ήθελαν λέει τον Σαλάχ γιατί κάνει ότι και οι mobile απλά χωρίς να ιδρώνει!!!"
      θα στο εξηγησω με απλα λογακια να το καταλαβεις, γιατι απο μονος σου βλεπω δυσκολευεσαι..ο ενας πρεπει να κανει αλμα μισο μετρο για να φτασει εκει που ο αλλος βρισκεται απλα με τα χερια στην αναταση..κατανοητο??
      θανος

      Διαγραφή
    4. Εσύ αυτό που έχει καταλάβει από του mobile ψηλούς είναι ότι πηδάνε ψηλά;

      Διαγραφή
    5. εσυ, απο αυτα που γραφω πιο πανω, αυτο καταλαβες?κανε ενα μπανακι να δρισιστεις και το ξανασυζηταμε..

      Διαγραφή
    6. λοιπον..λιγο "basket 101" γιατι πολλοι ασχετοι μαζευτηκαν εδω μεσα..οταν στερεψε η αγορα απο ψηλους και η αμερικη αρχισε να εξαγει 4αρια αβερτα, τους πηραμε για 5αρια για να καλυψουμε το κενο..για να μπορουν να καλυψουν το μειονεκτημα τους σε υψος, εκτος των αλλων, πρεπει να πηδανε ψηλα(λες και εξηγω σε 12χρονα)..εξ'ου και "undersized"..μομπαιλ τους βαφτισαμε για να δειξουμε την μεγαλυτερη ταχυτητα τους..οχι οτι οι υπολοιποι ειναι "ακινητοι", ετσι?για να καταλαβαινουμε τι π@!$$%#ρια γραφουμε ο καθενας..
      τωρα εσυ, αν το undersize το προτιμας απο το 2.17, αυτο ειναι αλλο θεμα..αλλα προσεξε και το μπασκετ θες να παιξεις μετα..μη μου κλαιγεσαι οτι δεν εχεις ριμπαουντ και παιχνιδι πανω απο τη στεφανη..
      ντουζακι και θα αισθανθεις καλυτερα..

      Διαγραφή
    7. Μπασκετική ανάλυση υψηλού επιπέδου.
      Γελάω.

      Διαγραφή
  29. Αν ο Ράντολφ είναι ελεύθερος, να του βάλουμε τα ερυθρόλευκα και να τον φέρουμε στο λιμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε παιδοά όποιος και να έρθει σαν 2ος αν η ομάδα δεν πάρει 4άρι και 2άρι δεν πάμε πουθενά.Για να μην πω και 3άρι.Πλέον τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά.Αυτά που ακούω ότι αν πάρουμε 3άρι θα καεί ο Χαραλαμπόπουλος είναι για γέλια.Δλδ στον ΟΣΦΠ κάηκε ο Παπαπέτρου ή ο Αγραβάνης που είχαν 2 παίχτες μπροστά τους;Ισα ίσα πέρσι αγωνίστηκαν πολύ περισσότερο από Χαραλαμπόπουλο και Μποχωρίδη και με πιο σημαντικό ρόλο.Δηλαδή ο 3D και ο Σπανούλης δεν αναδείχτηκαν επειδή είχαμε παράλληλα Σάρας,Νικολας;Ή μήπως και αυτό συνέβαλλε να γίνουν αυτοί που είναι σήμερα;
    Ως τωρα το ρόστερ είναι:
    1)Καλάθης,3D,Μποχωρίδης
    2)Παύλοβιτς,(ο Παππάς και θα αργήσει να επιστρέψει και πρεέπει να έχουμε υπομοή)
    3)Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλος
    4)Φώτσης
    5)Ραντούλιτσα-Λάσμε(;),Παπαγιάνης

    Σύνολο για Euroleague μόλις ξεκινήσει 10 παίχτες όπου υποτίθεται δεν πρέπει να κάψουμε 3D και Φώτση.

    Λούντζης και Κόνιαρης δεν πρέπει να λογίζονται παρά μόνο για Α1 και ο Διαμαντάκος δανεικός.

    Φιλικά πάντα,

    Mikar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Παβλοβιτς μια χαρα μπορει να παει στη θεση 3 ενώ ο Χαραλαμποπουλος, με υψος 2.08 όπως γράφει και ο vet13, μπορεί να καλύψει τη θέση στο 4.

      Διαγραφή
    2. Oκ να πάει ο Παύλοβιτς στο3.Στο 2 ποιός θα παίζει;Ο 3D πάλι 30λεπτα;
      Και στο 4 να έχουμε μόνο Φώτση και Χαραλαμπόπουλο που ακόμη δεν ξέρουμε 100% αν είναι3 ή 4;Όλα αυτά φυσικά και μπορούν να γίνουν αλλά θα έχεις ως στόχο το top 16 άντε τους 8.Χωρίς μεγάλο ρόστερ πλεόν δε γίνεται.

      Mikar

      Διαγραφή
    3. Στο 2 θες παικτη που θα παιζει 5 με 15 λεπτα.Ξεκάθαρα πραγματα.Διαφωνω δλδ με οσα ακουγονται πως περιμενει να δει αν θελει παικτη ο Σασα στην προετοιμασια.Το καλο ομως ειναι πως τετοιοι παικτες με τα χαρακτηριστικα που θες (2ρι με καλο σουτι τριων), υπάρχουν πολλοι, ειδικα Αμερικανοι.Και Σεπτεμβρη να τον κλεισεις, δεν υπαρχει θεμα.

      Διαγραφή
    4. Για αυτό το ρόλο δεν ήταν άσχημος και ο Σλότερ.Αλλά για 10-15 λεπτά και όχι για το ρόλο που του έδωσαν πέρυσι και τον "έκαψαν".Βέβαια αν βρούμε έναν Σλότερ λίγο ψηλότερο ακόμη καλύτερα.

      Μikar

      Διαγραφή
    5. ρε μικαρ, που ειναι ο γκιστ???μεχρι και τον παππα εβαλες στο ροστερ που θα επιστρεψει πιο μετα..

      Διαγραφή
    6. Εχεις δίκιο φίλε μου,δεν έπρεπε να έχω βάλει ούτε τον Παππά,γιατί ουσιαστικά και οι 2 θα αργήσουν να επιστρέψουν.Ειδικα ο Παππάς δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει.

      Mikar

      Διαγραφή
    7. θα αργησει ο γκιστ?πας να το διορθωσεις κι εξακολουθεις να γραφεις οτι να ναι?ουτε καλα καλα η πρωτη φαση της ευρωλιγκας δε θα εχει τελειωσει οταν επιστρεψει ο γκιστ!!και δεν θα ερχεται απο τραυματισμο για να αργησει να μπει...ρε, μας εχει βαρεσει ολους η ζεστη στο κεφαλι?

      Διαγραφή
  31. Δημητρη κατι για τον ΠΑΟ ασχετο με την αναρτηση...Αυτό το 3-4 που λειπει από την ομαδα,δεν θα μπορουσε να καλυφθεί απ'τον χαραλαμποπουλο?με πιστωση χρονου και ταυτόχρονα βελτιωση του παικτη.Εχω την αισθηση ότι μπορει να ανταποκριθεί δινοντας μια λυση στο ροστερ στα φοργουοντς και ταυτόχρονα βρίσκοντας τον χρονο συμμετοχης που χρειαζεται για να αναπτυχθεί κι ο ιδιος.Νομιζω εχει τα προσοντα.2.05 δυνατος με μεγαλα χερια παιχνιδι με πλατη και πολύ καλο τριποντο ώστε να λειτουργησει ως στρετς-4 που λες κι εσυ.Αμυντικα εχει μέγεθος αλλα υστερει στα ποδια.Αν δουλεψει εκει ο ΠΑΟ εχει βρει λυση στο 3-4 και ταυτόχρονα ο μικρος ετοιμάζεται για μεγαλα πραγματα σε βαθος διετιας ξερω γω...

    ΥΓ 1Νομιζω ότι αν και πεσμενος ο Λασμε είναι η καλυτερη λυση για τον ρολο του mobile centre...τα αθλητικα του προσοντα για την Ευρωπη είναι ΟΚ,ακομα και απομειωμενα από το περασμα του χρονου,κουραση κτλ...συν βεβαια την αμυντικη εξυπναδα και την εμπειρια του Αφρικανου

    ΥΓ2 Ενδιαφερον το φετινο προτζεκτ του ιδιορρυθμου Τρινκιερι στην Βαυαρια φετος...Εχει μασει καλο υλικο με ποιοτητα και αθλητικα προσοντα...Πως την βλέπεις την Μπροζε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Ναι, ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να λειτουργήσει ως SF/PF αλλά θα ήθελα έναν defensive specialist εκεί. Η Μπάμπεργκ έχει χτίσει και πάλι καλό ρόστερ. Έχουν σπουδαία τεχνογνωσία σε αυτό το κομμάτι.

      Διαγραφή
  32. Και μιας και μου ανέφερες την ομάδα του Τρινκιέρι, ένας παίχτης που θα μου άρεσε για τον Ολυμπιακό είναι ο Daniel Theis. Έχει συμβόλαιο όμως.. Σας το έχω πεί και πέρυσι. Νέος, πολύ καλός παίχτης με upsides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν τώρα που σε βρήκαμε, παρακαλούμε να μας διαφωτίσεις: Πόσα παίρνει ο Τζόρτζεβιτς και πόσα ο Σφαιρόπουλος; Συμφωνείς με τους προηγούμενους πως ο πρωτος mobile ήταν ο Μπιλμπα της Λιμόζ ή έκανε ο Ιστορικός την αρχή;

      Διαγραφή
    2. Και τελικά πόσο ψηλός είναι ο Χαραλαμπόπουλος?

      Διαγραφή
    3. O Mπιλμπά έπαιζε "4" τότε με "5" τον Ρέντεν (το 94 οι Λιμουζό είχαν πάρει και το ξωτικό Τιμ Κέμπτον εκεί). Άλλο μπάσκετ τότε.. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με Μπάρλοου-Λέβινγκστον στα φόργουορντς.. Ο Μπιλμπά στο σημερινό μπάσκετ θα έπαιζε το "5" για πλάκα. Μεγάλο άνοιγμα χεριών, δυνατός κορμός. Μεγάλος μαχητής και εξαιρετικό παιδί, θα τον ήθελα στην ομάδα μου με τα μπούνια. Διατηρώ ακόμα μια πολύ καλή σχέση μαζί του.

      Διαγραφή
    4. Μπιλμπά....Τι μου θύμισες ρε Τζιμ.....Ιστορική άτακα Φασούλα : Καθόμαστε και ξεσκιζόμαστε και τελικά το παίρνουν κάτι "μπιλμπάδες και εμπαγιάδες".....

      Διαγραφή
    5. Το ερώτημα ειναι πόσο ψηλός είναι ο Χαραλαμπόπουλος ή το οτι θα αναγκαζεται να μαρκαρει παιχτες τυπου Σαμάρντο?

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα.. Εντάξει.. Ο Μπιλμπά ήταν καλός παίχτης. Ο Εμ'μπαγιά ήταν καθαρά αμυντικό εργαλείο στα φόργουορντς. Μπορούσε να αμυνθεί σε πολλές θέσεις αλλά στην επίθεση έψαχνε το κοτσάνι.. Κι όμως, τέτοια παίχτες είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει το σύνολο σωστά.

      Διαγραφή
    7. Αυτος ο Ταις ο γερμανος μου φαινεται περιπτωση λευκου undersized ψηλου στο στυλ του σμοντις...πολύ γερός...όπως θα μπορουσε να αποτελεσει ο δικος μας ο καββαδας-αλλη μια πονεμενη ιστορια καμμενου ταλεντου για το ελληνικο μπάσκετ...
      για τον φιλο από πανω πιστευω ο χαραλαμποπουλος 204-205 πρεπει να ταχει από φωτογραφιες που εχω δει κτλ...
      και γενικα υπαρχει ένα θεμα στα ριπορτς του ιντερνετ με τα υψη πολλων παικτων...ισως οι μανατζερς τεινουν να ''προσθετουν''2-3 ποντους στα καλα νεα προσπεκτς για να ανεβασουν το εμπορικο τους στατους...καποιος φιλος που ειχε παιξει παλια στις ακαδημιες του Ηρακλή με συμπαικτη-τοτε-τον σχορτσιαντιτη μου ειχε πει ότι σε ανθρώπους του ΝΒΑ που τοτε παρακολουθουσαν τον θηριωδη Σοφο,τον δηλωναν 2.10 που βεβαια ο χοντρος πανω από 206 δεν είναι ας πουμε...
      Τζιμ πες μια γνωμη για το θεμα κι εσυ...

      Διαγραφή
    8. 2.08 ειναι ο μικρος Χαραλαμποπουλος αυτο εγραφε καποια σελιδα αθλητικη πριν λιγες μερες

      Διαγραφή
    9. 208 δεναι με τιποτα.
      εγω τον κοβω στο 204-205 με μεγαλο βαθμο βεβαιότητας.
      γιατι τοχω ξανακοιταξει και πιο παλια για τον μπιλη από φωτογραφιες διπλα σε αλλους παικτες κτλ.
      Χωρια που στα 18,5 του χρονια εχει περιθωρια να παρει 1-2 ποντους ακομα.νομιζω δλδ,χωρις ναμαι ειδικος στην ανθρωπινη οστεολογια...
      Για τον Σαμιουελς που ειπε καποιος,το κτηνακι απ την τζαμαικα παιζει πενταρι μαλλον οποτε δεν θα μαρκαριστεί από φοργουορντς σε ενδεχομενα ματς-απς...
      και επισης-επαναλαμβάνω χωρις ναμαι ειδικος σε αυτά-νομιζω ότι ο χαραλαμποπουλος είναι πολύ γερο παιδι με περιθωρια βελτιωσης και εδώ βεβαια λογω νεαρης ηλικιας.
      σωματικα σε βαθος 2ετιας θα μπορουσε να εξελιχθεί σε κατι αντιστοιχο με τον παπαπετρου που όμως εχει πιο γρηγορα ποδια και καλυτερη ντριμπλα...
      επισης ετσι όπως τον εχω δει εχει σκληρη ''υφη''-που λεει και το χουπφελας,δεν φοβαται την επαφη με τον αντιπαλο και παιζει και αυτό μεγαλο ρολο οχμονο τα κιλα και το υψος.
      ενας εκ του προπονητικου τιμ των ακαδημιων του παο μου ειχε πει παλαιοτερα ότι αυτό το θηριακι ο παπαπετρου ειχε πενιχρα αθλητικα προσοντα μεχρι τα 17 του που πηγε στην αμερικη...

      Τζιμ να ζησετε φιλε...

      εισαι πανω η κατω από 35?γτ είμαι 29,ειμαι μονος και η μανα μου λεει εχει ακομα 1 χρονο περιθωριο για να μη μπακουρεψεις
      αμα εχετε καμια γνωστη περιπτωση εδώ στο χουπφελας που να βλεπει μπάσκετ και να μην εχει πρόβλημα με τα κατοικιδια να μου πειτε

      Διαγραφή
  33. Απο ολους αυτους με εξιταρει ο χαρελ αν κ μαλλον θα βρει συμβολαιο με τους ροκετς μιας κ θελουν ισως 2 οχι 1 ψηλο απλως, αυτη τη στιγμη μονο ο μοτεγιουνας ειναι πισω απο χαουαρντ, οποτε τον ξεχναμε?! Απο τους υπολοιπους θα πηγαινα με κλειστα ματια σε ντορσει αν κ νομιζω οτι εχει εγγυημενο συμβολαιο οποτε τον ξεχναμε αν κ δε χωραει στο ροστερ τον ναγκετς,το συμβολαιο του στο ΝΒΑ για το 15 ειναι 1 μυριο μεικτα.
    ραντολφ για 4αρι ναι, για 5 δε ξερω... Αν κ η ποιοτητα του ειναι τρομερη, το σουτ οι κινησεις του το πως τρεχει το γηπεδο το ποσο καλος χειριστης ειναι με τη μπαλα αλλα μεγαλο ερωτηματικο στο μενταλιτι του...
    Ντοουσον καλα εκανες κ τον ανεφερες εξαιρετικος στο καμπ στο ορλαντο, δε τον βλεπω να παιζει Αμερικη αλλα ειναι προς το 4 αυτη τη στιγμη παρα 5, πιο πολυ ειναι να επενδυσεις πανω του κ να δεις τα αποτελεσματα σε 2/3 χρονια, εχουμε την υπομονη?Μαλλον οχι αν κ φερνει κατι σε μπατιστ το ολο στυλ του.
    Χεντριξ μου αρεσει, στεκεται κ 4 στο κ στο 5, καλες κινησεις στο ποστ κ σε μια ομαδα σαν τον παναθηναικο θα βρει τον καλο του ευατο.
    Λασμε τον γνωριζουμε, φετος αν εξαιρεσω τις ελληνικες ομαδες πιο πολυ ειδα ισως την Εφες, ξεκινησε μετρια τη χρονια κ μετα ανεβηκε, ηταν αρκετα καλος, παραμενει απο τους καλους ψηλους αλλα 2ετες εγγυημενο στα 800κ καθαρα οχι...
    Κλεινω με τζεφ αντριεν, εξαιρετικος, με επιθετικες κινησεις με σουτ απο μεση αποσταση, πολυ δυνατο κορμι δε κουνιεται αμυντικα στο ποστ. Πευσι επαιξε στην Κινα.

    Αν ημουν ο σαλε κ βαση τη λιστα αυτη κ τις πιθανοτητες ολων να ερθουν Ευρωπη κτλ θα πηγαινα σε ντορσει κ μετα τζεφ αντριεν, επειτα σε λασμε/ντοουσον.
    Αν απλως διαλεγα ποιος μου αρεσει περισσοτερο απο τη λιστα τοτε χαρελ/ντορσει/αντριεν/λασμε/ντοουσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΚΥΡΟΟΟΟΟΟΟ για ΛΑΣΜΕ

    http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/493783-Toyrkika-paihnidia-me-Lasme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αμάν, δεν φαινεται να επιασε το κόλπο με τον Λασμε. Τώρα τι κάνουμε?

    "Πολύ δυνατό «παιχνίδι» έγινε στη γειτονική χώρα το βράδυ της Τετάρτης γύρω από το όνομα του Στεφάν Λάσμε. Αρχικά, οι Τούρκοι ανέφεραν ότι ο παίκτης βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Αθήνα. Λίγο αργότερα, όμως, προέκυψαν νέα σενάρια που ήθελαν τη Γαλατασαράι, την ομάδα δηλαδή που έμοιαζε εξ αρχής ως ο πιθανότερος προορισμός του παίκτη, να επανέρχεται ακόμη πιο δυνατά με νέα, βελτιωμένη πρόταση ύψους 1 εκατομμυρίου. Αυτή η προσφορά δημιούργησε… δεύτερες σκέψεις στον πρώην παίκτη του «τριφυλλιού», που επανέφερε στο μυαλό του το ενδεχόμενο της παραμονής του στην Τουρκία. Η υπόθεση αναμένεται να κλείσει εντός των επόμενων ωρών, με την τουρκική ομάδα να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και για να μην αποπροσανατολιζόμαστε.
    Και με τον Λάσμε περισσότερες ήττες από νίκες κάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη σεζον 2012-13 στην Ευρωλιγκα είχαμε 17 νικες-12 ηττες και τη σεζον 2013-14 14 νικες -15 ηττες. Συνολο 31 νικες - 27 ηττες επι Λασμε.

      Διαγραφή
    2. Αστο το παιδι του ηρθαν μνημες απο το Λασμε και εχασε τον κοσμο...

      Droga

      Διαγραφή
    3. εχουν ζοριστει παρα πολυ φετος και δεν ξερω γιατι..
      ισως ειναι η μεγαλυτερη αποδειξη οτι κατι καλο γινεται!!
      θανος

      Διαγραφή
  37. Jimara τι γνώμη έχεις για τον cory jefferson?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πέφτει χοντρό δούλεμα.
    Ο ΠΑΟ αρχικά είχε στις επιλογές του τον Λάσμε. Ως εναλλακτική, πάντως. Πρώτα ναυάγησε η υπόθεση Μιλουτίνοφ. Ο ΠΑΟ στράφηκε στον Τάιους αφού ο Σάλε ρώτησε, λέει, τον Ντούντα για τον Στεφάν κι ο παππούς του είπε ‘’μακριά παιδί μου’’. Μάθαμε, λοιπόν, ότι ο Λάσμε κόπηκε από τον Τζόρτζεβιτς. Ζητούσε και πολλά ο κερατάς χώρια το κλειστό διετές που αξίωνε. Στην πορεία, όμως, τσάκισε και του πρώην της Μακάμπι αφού ο Μίσκο τον πήγε αμπαλαρισμένο στον κολλητό του τον Ντούντα. Χθες, προέκυψε επαναπροσέγγιση ΠΑΟ-Λάσμε με τη συμφωνία να είναι κοντά. Ξεχάσαμε τα πατρικά λογάκια του Ντούντα, ανεβήκαμε λίγο εμείς, έπεσε ο Στεφάν, έδωσε την συγκατάθεσή του ο Σάλε κι όλα οδηγούσαν στο deal. Σήμερα διαβάζουμε ότι η Γαλατά κάνει ρελάνς και δίνει 1 χαρτί το χρόνο στον Γκαμπονέζο.
    Πώς γίνεται οι Τούρκοι να δίνουν τόσα λεφτά; Μια ομάδα που πέρσι έχασε τους μισούς της παίκτες στη μέση της χρονιάς λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μια ομάδα που έμεινε με ρόστερ 8 παικτών και μάζευε σφαλιάρες περιοδεύοντας σε όλη την Ευρώπη. Μια ομάδα που ο προπονητής της έβγαινε κάθε λίγο και λιγάκι και έκραζε την διοίκηση. Μια ομάδα που δεν θα παίζει φέτος στην Ευρωλίγκα αλλά στο Eurocup.
    Αυτή η ομάδα δίνει 1 εκ. στο Λάσμε!!!
    Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. ΟΚ, δεκτό. Αλλά τα σίριαλ των μεταγραφών του ΠΑΟ συναγωνίζονται πια τη ‘’Μιλάγκρος την ατίθαση’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα δεν ειναι θεμα της ΚΑΕ-τουρκικα σαιτ λεγανε πως υπαρχει επαναπροσεγγιση με Λασμε οταν τα σαιτ του προεδρου λεγανε "ματια παντου ο Σαλε", με ειδικη εμφαση στα summer leagues (με ο,τι κι αν αυτο συνεπαγεται).
      Γενικοτερα οι Ελ δημοσιογραφοι δεν την παλευουν.
      Προ 2 μηνων διαβαζαμε πως η Φενερ μπαινει δυνατα για Καλαθη (ο παικτης ειχε υπογραψει προσυμφωνο για Ευρωπη), μετα μπηκε και η Μπαρτσελονα, στην συνεχεια μαθαμε πως ο ΠΑΟ ενδιαφερεται για... Μπουρουση, στο ενδιαμεσο ειχαμε τον Χακετ να απασχολει (;!) τον ΠΑΟ (αφου δεν υπαρχουν κενες θεσεις!).
      Και ολα αυτα μονο για τον ΠΑΟ- για τον ΟΣΦΠ επισης σιριαλ:

      Ο περπερογλου που θα κανει την τραμπα να παει ελευθερος στο λιμανι (ναι αλλα τελικα πηγε σε αλλο λιμανι), ο Μιλουτινοφ στον οποιον μπηκε σφηνα ο ΟΣΦΠ κοκ.

      Κλασσικες μεταγραφικες περιοδοι αν θες τη γνωμη μου.

      Διαγραφή
    2. φοβερη αναλυση!!

      Διαγραφή
    3. Εχει χάσει τα αυγα και τα πασχαλια με τους απανταχου αντζεντηδες ο κ. DPG!

      Του τσαμπουναει ο Σάλε οτι θα παρει τον Μιλουτινοφ με στραγαλια, γιατι λεει του χρωσταει λεφτα η Παρτιζαν, αλλα ο ατζεντης του παιχτη τα ... ξυνει και κανει οτι δεν καταλαβαινει!

      Βαζει ο Λασμε την πρασινη φανελα στο ινσταγκραμ, και λες, να'τος ερχεται, αλλά έλα που ο ατζεντης δεν θελει να πεσει κατω απο τα 800 καθαρα.

      Παει στον Ταϊους και φαινεται να τα βρισκουν εκει κοντα στα 750 αλλα να που εμφανιζεται απο το πουθενα ο "μακαρονας" και σου παει τον παιχτη στην Εφες για 1 μυριακι.

      Μπαινει αναμεσα στο μεταξυ ο Τυνησιος τζιχαντιστης που εχει κασε γυρω στο μισο και υψος 2.17 (και φυσικα αναλογια ευρω/εκατοστο υψους πολυ καλυτερη απο τους αλλους δυο - παιζει ρολο κι αυτο) αλλα νά που σου λεει ο ατζεντης θα περιμενεις το Πορτλανδ πρωτα!

      Ξαναγυριζει στον Στεφάν, το παιδι πηγε να παρει στυλο στο περιπτερο να υπογραψει αλλα νά που στο δρομο πετυχαινει τον ταβερνιαρη που του προσφερει ενα μυριον!

      Ε πως να κανεις δουλεια μ' αυτους ολους τους άτιμους ρε παιδιά?

      Διαγραφή
    4. 3.01 Ο ΔΓ τα χασε η ο καθε ενας πικραμενος βγαινει και λεει οτι του κατεβει και τα πιστευουν ολοι σαν προβατα.Νεο ειναι αυτο;;;;;;ακου χρωσταει λεφτα η Παρτιζαν στον Σαλε οχι καλε αφου εγω εμαθα οτι εχει μιζες ο Σαλε,Α ρε καημενα μου τι εχετε ακομη να μαθετε.Η φαντασια οργιαζει και καλπαζει μαζι.

      Διαγραφή
  39. τον Παπανικολάου για ένα χρόνο ποιος θα τον πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα στην παρέα. Jim να ζήσετε, Βίον Ανθόσπαρτο.
    Σχετικά με την μεταγραφολογία του Παναθηναϊκού, ζούμε και φέτος ‘ωραίες’ καταστάσεις.
    Ο ΔΓ, κάνει τις επιλογές του απολύτως σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του. Έχει αποφασίσει ότι δεν αξίζει/μπορεί/θέλει να χρηματοδοτεί από την τσέπη του την ομάδα με υπέρογκα ποσά (είναι άλλωστε αναφαίρετο δικαίωμά του) και ούτε διαθέτει την οικονομική επιφάνεια των ανταγωνιστών προέδρων εντός και εκτός Ελλάδος. Έτσι αναζητά λύσεις-πατέντες προκειμένου να εμφανίζεται η ομάδα σχετικά ανταγωνιστική. Ο σχεδιασμός είναι κάπως έτσι:
    α) Τις δύο πρώτες χρονιές ποντάρισε σε προπονητή Έλληνα, με χαμηλό κασέ, έμπειρο, χαμηλών τόνων, μικρών απαιτήσεων και παίκτες: i) Έλληνες νέους ελπιδοφόρους - οικονομικούς, ii) Ξένους σχετικά έμπειρους, λογικού κασέ - οικονομικούς. Στη διάρκεια της χρονιάς και της διαφαινόμενης αποτυχίας του εγχειρήματος έκανε ‘πινελιές’ ενίσχυσης. Τελικό αποτέλεσμα ικανοποιητικό
    β) Την τρίτη χρονιά αποφάσισε να ‘επενδύσει’ σε Έλληνες ταλεντάκια. Γέμισε το ρόστερ με 17χρονα και πήρε ξένο προπονητή να τα ετοιμάσει για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα πήρε κάποιους έμπειρους και φθηνούς ξένους να τα πλαισιώσουν. Στη διάρκεια της χρονιάς φάνηκε ότι ο κόσμος δεν έχει την υπομονή να στηρίξει το όλο εγχείρημα – απουσία τίτλων – εντός και εκτός. Απόλυση προπονητή, νέες ‘πινελιές’ ενίσχυσης. Τελικό αποτέλεσμα μάλλον όχι ικανοποιητικό
    γ) Φέτος αποφάσισε να παρουσιάσει αύξηση του μπάτζετ. Επένδυσε σε ελπιδοφόρο (αλλά ακριβό) ξένο προπονητή, με προϋπηρεσία ένα πολύ καλό τουρνουά εθνικών ομάδων. Έκανε γενναίες και ακριβές μεταγραφές στο ‘1’ και στο ‘5’ (του στοίχισαν ακριβότερα από ότι υπολόγιζε). Έδωσε ‘γη και ύδωρ’ στον Καλάθη να επιστρέψει θεωρώντας ότι θα είναι ο ηγέτης της επόμενης ημέρας (προσωπικά τον θεωρώ καλό παίκτη αλλά μισθοφόρο). Πήρε τον (Σέρβο) Ραντούλιτσα για ‘αντί Μπατίστα’ (καλή επιλογή) και τον έμπειρο (Μαυροβούνιο-Σέρβο) Πάβλοβιτς (καλή επιλογή) για να πλαισιώσει τον Γιάνκοβιτς στο ‘3’ (επιλογές του Σέρβου Σ. Τζόρτζεβιτς). Με τις υπερβάσεις του μπάτζετ στο ‘1’ και στο ‘5’ τώρα δεν βγαίνουν τα ΄κουκιά’ για τις υπόλοιπες θέσεις. Έτσι άρχισε η τρέλα… Συζητάμε με Λάσμε… με Μιλοτίνωφ… με Τάιους… με Μεϊχρί… Προφανώς και ο Λάσμε και ο Τάιους κάνουν στο Τζόρτζεβιτς αλλά είναι ακριβοί. Ο ΔΓ δεν δείχνει να διαθέτει περισσότερα από 500.000 € (λογικό ποσό) για τον δεύτερο σέντερ, ανεξαρτήτως τι κυκλοφορεί, γι’ αυτό κοίταξε τον Μεϊχρί αλλά μετά την κατακραυγή των οπαδών δείχνει να υπαναχωρεί και να ξανακοιτάζει τον Λάσμε (κάνοντας νέα υπέρβαση). Δημοσιογραφικοί κύκλοι λένε ότι στην περιφέρεια και στο ‘4’, ο προπονητής θεωρεί πως είμαστε πλήρεις?!… Το σκεπτικό είναι να ξεκινήσει η χρονιά έτσι (με λύσεις στα κενά εκ των ενόντων) και στην πορεία, αν χρειαστεί, να γίνουν ‘πινελιές’ ενίσχυσης. Όμως, και με δεδομένες τις ελλείψεις Παππά-Γκιστ (τουλάχιστον μέχρι Δεκέμβριο) η χρονιά δεν βγαίνει. Είναι απολύτως αναγκαίες δύο μεταγραφές (όχι απαραίτητα ακριβές) στο ‘2’ και στο ‘4’, αλλιώς θα πάει στράφι όλη η επένδυση και η υπέρβαση του ΔΓ. Μία καλή λύση, ώστε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα, θα ήταν να μην ξαναδώσει η ομάδα τα περισινά ποσά σε πρόστιμα!

    Υ.Γ. Πρόεδρε σε ευχαριστούμε και σε στηρίζουμε. Παρακαλούμε για περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση
    par69

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χεντριξ και επισημα στη Μαλαγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πάει ο Χέντριξ, πάει κατά πως φαίνεται και ο Λάσμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μπαρτσελόνα, τελικά, ο Περπέρογλου

    http://www.contra.gr/Basketball/Spain/LigaACB/barcelona/anakoinwse-perperogloy-h-mpartselona.3587252.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ραντούλιτσα εναντιον Παλάσιος θα ειναι ενδιαφερουσα μονομαχία στον 1ο γύρο της Ευρωλίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα τελευταια μεταγραφικα συμβαντα δειχνουν οτι ο Παναθηναϊκος εχει παψει να βρισκεται αναμεσα στις 6-8 τοπ ομαδες της Ευρωλιγκας που συνηθως εχουν αυτο που λεμε "first pick" οσον αφορα προτιμησεις ελευθερων παιχτων και συναγωνιζεται πλεον με ομαδες επιπεδου Γαλατά και Μάλαγα.

    Λυπηρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρηκες. Τον πρωτο λογο δεν τον εχουν οι ομαδες και τα ονοματα, αλλα τα χρηματα. Αν σε Ταιους και Λασμε οι αλλοι εδιναν πανω απο 1 εκατομμυριο και εμεις δινουμε λιγο πιο πανω απο εμας, θα ερθουν σε εμας επειδη ωραιοι και μοιραιοι;

      Διαγραφή
    2. 4.33 ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;;;ΚΑΙ Η ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΑΙ Η ΚΑΖΑΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ;;;.

      Διαγραφή
    3. Εδώ ο Ντιλεινι πέρσι προτίμησε τη Λοκομοτιβ του Κουμπαν αντί να πάει στην κορυφαία ομάδα της επταετίας

      Διαγραφή
    4. μας πως εγινε αυτο??? ο Στρατος θα πηγαινε λιμανι πως αφησε την καλυτερη ομαδα της ευρωπης και πηγε στους καταλανους πως.πως???Αφου το γραψαν οι Τουρκοι ηταν σιγουρο.Γιατι το εκανε αυτο.

      Διαγραφή
    5. Το βασικό πρόβλημα με τον ΠΑΟ δεν είναι ότι υπάρχουν παίκτες που προτιμούν να παίξουν οπουδήποτε αλλού εκτός από την ομάδα του ΔΓ.

      Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι (άπιαστοι) στόχοι του είναι αποκλειστικά παίκτες που προορίζονται για ομάδες όπως η Μάλαγα και η Γαλατά.

      Διαγραφή
  46. 2.25 ρτελειωσαν οι μεταγραφες;;;πως βγαζεις συμπερασματα αυθερετα;;;χωρις να ξερεις.Βγαινει ο καθε ενας γραφει μια βλακεια απο το μυαλο του,αλλα υποστηριζει το ενα σαιτ αλλα το αλλο.Το ενα γραφει οτι επιμενει ο Σαλε για Μιλουτινοφ αλλο οτι τον θελανε αλλα αφου ειπε ναι ο Ραντουλιτσα μας τελειωσε ο μικρος.Αλλου λενε οτι δινει 700.000 για τον δευτερο ψηλο εσυ λες για 500.000.Βγαινει ενας λεει ψαχνει γκαρντ,το αλλο οχι τελειωσαν με τον δευτερο σεντερ οι μεταγραφες.Αλλο λεει θα δουμε μετα τα φιλικα πως θα ειναι οι μικροι του ΠΑΟ.Αλλοι οτι θα παρουμε σεντερ απο τους κομμενους απο το ΝΒΑ το Σεμπτεμβρη.Βγαινει μετα ο καθε ενας και λεει ο ΔΓ δεν εχει λεφτα κοροιδευει θελει τζαμπα παιχτες.Για χαλαρωστε λεω εγω να τελειωσει το ροστερ και μετα λετε οτι σαχλαμαρα σας κατεβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. υγ.δεν μας εφταναν οι σαχλαμαρες των δικων μας.Τωρα εχουμε και τους Τουρκους.Αυτοι ειναι χειροτεροι ολων.Εγω μονο απο τα σαιτ του ΔΓ ψαχνω για τα μεταγραφικα του ΠΑΟ ο Χεντριξ δεν αναφερθηκε πουθενα ουτε οτι επαναπροσεγγισαμε τον Λασμε,τουλαχιστον οχι ξεκαθαρα.Αυτα ειναι απο Τουρκια μερια, α και απο το Κοντρα,που μας εχει ζαλισει,καθε μερα γενναει και ονοματα.@@@@@Πολύ δυνατό «παιχνίδι» έγινε στη γειτονική χώρα το βράδυ της Τετάρτης γύρω από το όνομα του Στεφάν Λάσμε. Αρχικά, οι Τούρκοι ανέφεραν ότι ο παίκτης βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Αθήνα. Λίγο αργότερα, όμως, προέκυψαν νέα σενάρια που ήθελαν τη Γαλατασαράι, την ομάδα δηλαδή που έμοιαζε εξ αρχής ως ο πιθανότερος προορισμός του παίκτη, να επανέρχεται ακόμη πιο δυνατά με νέα, βελτιωμένη πρόταση ύψους 1 εκατομμυρίου. Αυτή η προσφορά δημιούργησε… δεύτερες σκέψεις στον πρώην παίκτη του «τριφυλλιού», που επανέφερε στο μυαλό του το ενδεχόμενο της παραμονής του στην Τουρκία. Η υπόθεση αναμένεται να κλείσει εντός των επόμενων ωρών, με την τουρκική ομάδα να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεντριξ:

      http://www.leoforos.gr/football/story/49793/vlepei-hedrix-vds

      Λασμε:

      http://www.leoforos.gr/basketball/story/84943/toyrkika-paixnidia-me-lasme

      Διαγραφή
    2. 6.52 ελα ρε σοβαρα μου ποσταρεις κειμενο του 12 σαν να ειναι φετινο;;;Πλακα εχεις.Οσο για τον Λασμε αναφερει τι γραφουν οι Τουρκοι οχι τι κανει η ΚΑΕ.

      Διαγραφή
    3. Μα... από τότε κρατάει το νταραβέρι με τον Χέντριξ φιλε μου...

      Διαγραφή
    4. Από 2:25 προς 4:58
      Εκτός από ‘αυθέρετος’ είσαι και εριστικός (είσαι ο ίδιος που ανάρτησες στις 5:22, 5:29, 7:10, 7:14).Προφανώς έχεις μια δυσκολία να κατανοήσεις κείμενα στην ελληνική γλώσσα (παρεμπιπτόντως πάνω από τα φωνήεντα μπαίνουν κάτι ‘σημαδάκια’ που λέγονται τόνοι).
      Στο κείμενο της 2:25, που? διάβασες ότι τελείωσαν οι μεταγραφές? Στο κείμενο αναφέρεται επίσης «…δεν δείχνει να διαθέτει περισσότερα από 500.000 € (λογικό ποσό) για τον δεύτερο σέντερ…» το ποσό αφορά ευρώ ενώ τα 700.000 που διαβάζεις αλλού αφορούν δολάρια (βρες την ισοτιμία).
      Επίσης σχετικά με την ανάρτησή σου στις 5:22 για την επαναπροσέγγιση Λάσμε:
      sentragoal.gr: «ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Και τώρα... Λάσμε, στον Παναθηναϊκό! Online 21:35 22/7»
      sport24.gr: «Λάσμε προ των πυλών Δημοσίευση: 22 Ιουλ. 2015 20:38»
      leoforos.gr: (αν δεν το γνωρίζεις ανήκει στον ΔΓ) «…Το θέμα της επιστροφής του Στεφάν Λάσμε παραμένει ανοιχτό για τον εξάστερο, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Την Παρασκευή (24/07), όπως αναφέρει η «ΠΡΑΣΙΝΗ»… Δημοσίευση: 22 Ιουλ. 2015 08:00»
      onsports.gr: «…Το θέμα της επιστροφής του Στεφάν Λάσμε παραμένει ανοιχτό για τον εξάστερο, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Την Παρασκευή (24/07), όπως αναφέρει η «ΠΡΑΣΙΝΗ»… Δημοσίευση: 22 Ιουλ. 2015 08:18»
      Το ποιος αραδιάζει βλακείες και σαχλαμάρες προκύπτει εύκολα. Κάνε κανένα μπάνιο να ξεθολώσεις και άσε τις κριτικές σε αναρτήσεις άλλων. Το συγκεκριμένο blog δεν είναι για την ηλικία σου και το επίπεδό σου
      par69

      Διαγραφή
    5. 10.35 οτι πεις εγω δεν εχω επιπεδο και μορφωση εχεις εσυ ομως και αυτο φτανει.Μεχρι υποδειξεις για τους τονους κανεις,ουδεν σχολιο.

      Διαγραφή
  48. Και για οσους δεν το εχουν παρει ειδηση, μετα απο πολυ καιρο ο ΠΑΟ δεν θα εχει ΚΑΝΕΝΑΝ παικτη του Μισκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ούτε και ο Ολυμπιακός εκτός του Σπανούλη αν δεν απατώμαι.

      Αλλά δεν εχουν τελειωσει ακομα οι μεταγραφές ...

      Διαγραφή
    2. επιτελους.. κ μονο η φατσα του ραζνατοβιτς μου προκαλει ταση προς εμετο..ο τυπος φαινεται απο την φατσα του,οτι τσιπα μηδεν..θα πουλαγε κ την μανα του αν ειχε συμφερουσα προταση..

      Διαγραφή
  49. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/777422/o-panathinaikos-allazei-se-ola-ta-epipeda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Άντε να προτείνω κι εγώ ένα παίκτη...

    Ο ατζέντης του Λάσμε ειναι επισης και ατζεντης του Adrian Uter που επαιξε φετος στη Χαποελ Εϊλατ. Ειναι μονο 2 μετρα υψος αλλά παιζει σέντερ και στα play-offs ηταν πολυ δυνατός ειδικα ως αντιπαλος του Τάιους. Με 100-150 καφετια γινεται ανετα η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Όνομα Ημ.Γέν. Ύψος Θέση Ομάδα

    Γιάννης Αγραβάνης 13.11.1998 1.96 SF
    Νίκος Δίπλαρος 28.06.1997 1.90 G
    Μιχάλης Λούντζης 04.08.1998 1.92 G
    Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς 11.01.1997 1.88 G
    Γιάννης Μιχαλούτσος 09.01.1997 1.98 F
    Βασίλης Μουράτος 24.11.1997 1.92 G
    Θανάσης Ντουζίδης 18.08.1997 2.04 SF
    Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.18 C
    Παντελής Σκορδάς 11.04.1997 2.03 PF
    Διονύσης Σκουλίδας 29.07.1997 2.00 G/F
    Αλέξανδρος Σταματογιάννης 16.12.1997 2.10 C
    Δημήτρης Φλιώνης 08.04.1997 1.90 G
    Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 06.01.1997 2.08 F
    Βασίλης Χρηστίδης 10.07.1998 2.06 C ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑ 2.06 ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΝΤΖΗ ΣΤΟ 1.96

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Λουντζης είναι πανω από 195 σιγουρα κι ο χρηστιδης εξισου σιγουρα πανω από 206

      Διαγραφή
  52. Ελεος ρε παιδια με τον ΔΓ...Δεν αγοραζει παικτες τρωει κραξιμο.Αγοραζει παικτες παλι κραξιμο τρωει.Δε γινεται να παρει ολους τους παικτες που θελει και θελουμε.Ψαχνουν και αλλες ομαδες και ειναι στη μεση τα μπατζετ και οι μανατζερ.Το σχεδιασμο στην Ελλαδα τον κανουν πολλες φορες και οι δημοσιογραφοι και τα γραφεια που μετατρεπουν μια αναγνωριστικη προσσεγγιση σε προταση.Του ΔΓ μπορουμε να του καταλογισουμε διαφορα αλλα στην ουσια βλαπτει τον εαυτο του και οχι την ομαδα.Σε τρια χρονια εχει παρει 2 πρωταθληματα και 3 κυπελα αναλαμβανοντας μια ομαδα με μονο δυο παικτες τους Διαμαντιδη και Τσαρτσαρη.Μπορουσε να τα παει αλλος καλυτερα με αντιπαλο τον καλυτερο Ολυμπιακο της δεκαπενταετιας;;;

    Παππα,Γιανκοβιτς,Μποχωριδη θελατε και τους πηρε.Νελσον,Λασμε,Γκιστ που θελατε τους πηρε και αυτους.Ειδαμε και τον Κουπερ που ζηταγατε περσι το καλοκαιρι.Φετος ηταν ελευθερος ο καλυτερος ευρωπαιος πλει μεικερ τον αγορασε το ιδιο και με τον Ραντουλιτσα.Σιγουρα αν η ομαδα ειχε ετοιμο κορμο και μεγαλο μπατζετ θα κινιοταν αλλιως στις μεταγραφες.

    Εκτος απ αυτο ποιος λογικος ανθρωπος δε θα εψαχνε τις τελευταιες 2-3 σεζον τον αντικαταστατη του 3D για να μην παθει η ομαδα σοκ οταν αυτος αποχωρησει.Κυνηγαει τον Καλαθη χρονια γιατι ειναι ο μονος που μπορει να τον αντικαταστασει.Παλευε ο ΔΓ με κατι φωτογραφιες με τη φανελα να δεσμευσει τον παικτη και τελικα μολις εμεινε στην ουσια ελευθερος τον εφερε στην ομαδα.

    Διαμαντιδης-Καλαθης ειναι ιδιοι ακριβως παικτες σε αμυνα-επιθεση με μονη διαφορα το τριποντο του Διαμ ενω ο αλλος τα βαζει με μπασιματα. Σιγουρα ο Διαμαντιδης ειναι χειρουργος στα τελευταια λεπτα αλλα και ο αλλος δε μασαει και εχει ηδη βοηθησει να παρει η ομαδα ευρωλιγκα αλλα και εχει σταθει και σχετικα καλα στο ΝΒΑ.

    Κακος σουτερ δεν ειναι ο Καλαθης(σαν τον ραιτ και τον νελσον)αλλα αργει να αποφασισει να σουταρει και εχει κακο στυλ στο σουτ.Παντως ειναι εμφανως βελτιωμενος σε αυτον τον τομεα και οταν ειναι μονος του σουταρει και δε δισταζει και μπορει να χωσει 3 συνεχομενα.
    Ο Καλαθης ειναι απο τους πιο αδικιμενους στο ΝΒΑ και σιγουρα αξιζε ενα συμβολαιο αναπληρωματικου με 3-4 μυρια.Τον ειδα πολλα παιχνιδια στο ΝΒΑ.Οταν επαιζε 35 λεπτα εβαζε 14 ποντους και φυλαγε στην αμυνα καλους σκορερ ασσους.Αλλα και οταν επαιζε 10 λεπτα ετρεχε ιδανικα την επιθεση για καλη ομαδα NBA.Η αμυνα του στο σκριν ειναι καταπληκτικη.Εχει και ποδια να ακολουθησει γρηγορους PG.Ηταν ομως ατυχος γιατι πανω στην τιμωρια του βγηκε μπροστα ο ουντριχ και εδωσε στην ομαδα του επιλογη να στησει επιθεσεις με αξιοπιστο σουτ πισω απο τα 6 μετρα.
    Παντως ειναι πολυ τυχερος ο Παο που βρηκε τετοιον παικτη ελευθερο με μονο 2 εκατομυρια και χωρις να κανουν κινηση οι Ομπραντοβιτς,Ιτουδης,Ιβκοβιτς αλλα και η Μπαρτσελονα.

    συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το προβλημα που εχει η ομαδα τωρα στη διαμορφωση του ροστερ ειναι οτι δυο βασικοι παικτες αργουν να παιξουν και ειδικα ο Παππας που δε ξερουμε και σε τι κατασταση θα ειναι.Αυτο ειναι λογικο να τους δενει τα χερια.Στην ουσια χρειαζεται παικτη στο 2,3,4,5 τουλαχιστον μεχρι να γυρισουν οι Παππας,Γκιστ.Αλλα δε γινεται να αγορασει 4 βασικους παικτες...
    Οποτε πρωταιρεοτητα εχει το αθλητικο πενταρι(καλος για Ευρωπη ο Αντριεν) και ενας καλος σουτερ-σκορερ που να μπορει να σταθει για βασικος ακομα και οταν γυρισει ο Παππας αφου το παιδι θα θελει αλλο λιγο καιρο να βρει τα πατηματα του.Ο Γκιστ γυρναει καπου τον Νοεμβριο οποτε θεωρητικα και με αυτη τη δομη του ροστερ δε χρειαζεται αλλο τεσσαρι.Στο τρια υπαρχει προβλημα για να παει στο φ4 αλλα οταν κλεισουν οι μεταγραφες,ολα θα φανουν στο γηπεδο.Αν μπορεσει να σταθει ο Παβλοβιτς ισως να καλυφθει το κενο στο 3 συν οτι μπορει να παιξει και στο 2.

    Ειχα προτεινει Καλαθη,Σλουκα με 1,5,Βεζενκοφ και Κουνμπο.Οι δυο χαθηκαν ενω ο Καλαθης ειναι μεγαλη προσθηκη που ανεβαζει την ομαδα δυο επιπεδα.Ο Βεζενκοφ δεν επρεπε απο περσι να χαθει αλλα ειναι στην μεση τα γνωστα...
    Εχει μεινει μονο ο Αντετοκουνμπο που μπορει να μην παρει συμβολαιο απο νικς.Τον κλεινεις για 2-3 χρονια με ρητρα 700 για NBA και βαζεις στο ροστερ ενα αμυντικο τερας που μπορει να αμυνθει σε ολες τις θεσεις στις αλλαγες.Συν τη βοηθεια που θα δωσει στα ριμπ.Στην επιθεση μπορεις να τον εκμεταλλευτεις ειτε 5 με 5 ειτε στον αιφνιδιασμο.Σχετικα καλο σουτακι,καλο μπασιμο,καλα κοψιματα στο καλαθι αλλα και πολυ γρηγορος και εκκρηκτικος που μπορει να δωσει σκορ αλλα και να βελτιωθει αφου ειναι μονο 23.Παντως η τριαδα στην αμυνα με Καλαθη,Αντετοκουνμπο,Γκιστ ιντριγκαρει...

    Ωραια ομαδα και αυτη η εθνικη.Μεγαλο ταλεντο ειναι ο Χαραλαμποπουλος.Στα 18 του σουταρει,ποσταρει,πασαρει και διαβαζει το παιχνιδι με ανεση.Οταν παιζει στο ελληνικο πρωταθλημα πρεπει να του βγαλουν συστηματα αρχισει να γραφει και επαγγελματικα απο τωρα που ειναι μικρος...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιος.Πολυ γκρινια στον ΠΑΟ διχως λογο.Αλλα αν παρεις Κουνμπο χαντακωνεις Χαραλαμπο.

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω ο Παύλοβιτς να μην περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και στη θέση του να πάρουμε Κούνμπο.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο, γιατί να τα χώνουμε άλλωστε στον Δημητράκη όταν είναι 110% υπεύθυνος για την κατρακύλα της πάλαι ποτέ κορυφαίας ομάδας στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού? Α ναι, ξέχασα... 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα. Ανατρίχιασα... Το 0/3 φ4 που φέτος θα γίνει 0/4 σας λέει κάτι?
      Με μαθηματική ακρίβεια ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται κάθε χρόνο και χειρότερος. Φέτος δε με τους Σέρβους που μας κουβάλησε έχει να πέσει πολύ γέλιο...
      Ένας πρώην μπασκετμπολίστας... Ένας Σέρβος (όταν όλοι φωνάζαμε για Έλληνα) προπονητής που θα παίρνει τον Ιβκοβιτς τηλέφωνο για να τον ρωτήσει με τι σύστημα να παίξει εναντίον του Κοροιβου... Και το πιο ζεστό παλτό του φετινού χειμώνα στο πρόσωπο του Ραντούλιτσα. Ο μούσιας θα φορεθεί πολύ φέτος, να μου το θυμηθείτε...

      Διαγραφή
    4. Ο Σφαιρόπουλος τηλεφωναει στον Καζλαουσκας για να δει τι σύστημα θα παίξει σε κάθε φάση; Για διαφωτισε μας φίλε γαυρε μιας και ξέρεις

      Διαγραφή
    5. 12:50 & 12:56

      Καλώς τα στηριχτάκια... Η πιπίλα που όποιος δεν γουστάρει τον Δημητράκη είναι και γαύρος, έχει μπαγιατέψει από πέρυσι... Βρείτε κάτι καινούριο για να δικαιολογήσετε το χαρτζιλίκι σας.

      Διαγραφή
    6. Σε έπιασα τώρα. Είδες που προτρέχεις και είπες την κασέτα που σου έχουν υπαγορευσει να λες για να πάρεις το μισθό σου; Ποιος μίλησε για το Δημητρακη; Για το Σφαιρόπουλο σου μίλησα και δεν απάντησες. Το Δημητρακη το σιχαίνομαι και θέλω να ξεκουμπιστει μπας και πάρει την ομάδα κανένας σωφρων που δε θα ρεζιλέχει την ομάδα μια με τη συμπεριφορά του και την άλλη με τις επιλογές τύπου Πεδουλακη λες κι είμαστε Ρέθυμνο. Αλλά για πες μας λοιπόν εσύ που τάχα είσαι Παναθηναϊκός και ειρωνεύεσαι τους νέους παίχτες και τον προπονητή της ομάδας μας, ο Σφαιρόπουλος παίρνει τηλέφωνο το Γιόνας να του πει πως θα παιξει με Κοροιβο;

      Διαγραφή
    7. Ναι αλλά σε ανάγκασε να βάλεις τόνους, ε;

      Διαγραφή
    8. oλα τα σχολια τα γραφει ενα ατομο η μαλλον δυο οποτε ποτε βαζει τονους και ποτε οχι.....

      Διαγραφή
    9. Στο σχόλιό μου (1:29 μμ) θα συμπληρώσω το εξής: Παναθηναϊκός σίγουρα δεν είσαι, αλλιώς δε θα έβγαζες τόση ειρωνία και χολή για τις καλές ως τώρα μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟ. Ίσως όμως δεν είσαι ούτε Ολυμπιακός ούτε γενικώς φίλαθλος του μπάσκετ. Πιθανόν να ανήκεις στην ειδική κατηγορία σχολιαστών εδώ μέσα που βασικά είναι φερέφωνα (μάνατζερ; δημοσιογράφοι; συγγενείς;) Ελλήνων προπονητών και μας ζαλίζουν πως μόνο οι Έλληνες προπονητές είναι καλοί ενώ οι ξένοι είναι "άχρηστοι και απατεώνες μιζαδόροι". Αν υπέγραφε ο ΠΑΟ τον Τζίμυ τον Κουστένη όλα θα ήταν καλά. Αν υπέγραφε το Στέργιο τον Κουφό θα έπρεπε να πετάμε από τη χαρά μας. Εάν οι μεταγραφές που κάναμε ήταν ο Ξανθόπουλος, ο Αθηναίου, ο Σκορδίλης, ο Κασελάκης ή δεν ξέρω γω ποιος άλλος Έλληνας παιχτης, όλα θα ήταν καλά. Αλλά όταν έρχεται ο Πάβλοβιτς και ο Ραντούλιτσα είναι παλτά για το χειμώνα. Και όποιος αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τέτοιες μεταγραφές, είναι υπάλληλος του Γιαννακόπουλου. Υποθέτω και όποιος Ολυμπιακός χαίρεται που πήρανε τον Χάκετ και τον Γιανγκ, είναι υπάλληλος των Αγγελόπουλων. Μόνο Αθηναίου και Σαρικόπουλο γουστάρουμε. Ζήτω η Ελλάς.

      Διαγραφή
  54. ΤΖΙΜ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.
    Ο ΣΑΛΕ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
    ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΜΠΟΧΩ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ(SF/PF) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΜΟΙΩΣ ΣΕ ΛΟΥΝΤΖΗ ΚΟΝΙΑΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤΣ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ.
    ΥΓ1:Ο ΓΚΙΣΤ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ 7 ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ..
    ΥΓ2:ΕΓΩ Θ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ 2ο ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Η ΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΥΝ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ...
    ΥΓ3:ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΡΟΝΜΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΟΥ "ΠΛΑΔΑΡΟΥ"ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΣΑΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΤΟΥ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΕΣ...



    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η Ρεάλ έκλεισε τελικά τον Τζεφ Τειλορ. Πολύ καλός παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίχτης. Έπρεπε να τον κλείσει η Μακάμπι αλλά την έπιασαν τσιγκουνιές.. Θα είναι σημαντικό τεστ η Ρεάλ πάντως για τον Τέηλορ. Όχι τόσο τεστ ικανοτήτων αλλά χαρακτήρα. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, σίγουρα δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Το πακέτο το έχει. Μένει να δούμε τον χαρακτήρα του και το πως θα λειτουργήσει μέσα σε ένα τέτοιο σύνολο.

      Διαγραφή
    2. H Mακάμπι θα έφτιαχνε πραγματικά πολύ δυνατό ρόστερ με αυτόν...Μέγα λάθος που δεν τον έκλεισε.Με το σωστό πλαίσιο(που πιθανόν να του έδινε η Μακάμπι) μπορεί να κάνει παππάδες..

      Διαγραφή
  56. συμφωνω απολυτα με τον wilkins. πολυ γκρινια για το τιποτα. να τονισω 2 πραγματα που σκεφτομουν:

    με 4αρια τον φωτση και τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ ανετα βγαζεις την περιοδο μεχρι να γυρισει ο Γκιστ. και θα παρει και πολυ χρονο ο μικρος που απο του χρονου μπορει ετσι να γινει το 2ο τεσσαρι μας πισω απο τον γκιστ.

    Αν μετακινηθει ο Χαραλαμπο στο 4 υπαρχει χωρος και για τον Θ Αντε. στο 3 που οπως ο wilkins το θεωρω πολυ σημαντικη κινηση. και μαλιστα αν το δεις σε βαθος 3ετιας ειναι οτι καλυτερο να εχει ο ΠΑΟ τους παππα, αντετοκουμπο, χαραλαμποπουλο, παπαγιαννη. συνδυαζουν τα παντα.

    για φετος χρειαζεται και ενας καλος σουτερ στο 2 γιατι η κατασταση του παππα δεν ειναι ευκολη. o rivers ειναι οτι πρεπει. και ισως ειναι καλυτερο να κανουν καποια εκπτωση στο δευτερο πενταρι για να βγου ντα λεφτα για ενα καλο βασικο δυαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρίβερς ήταν ο παίχτης που ήθελα στον Παναθηναϊκό όταν ξεκινούσε τη πρώτη του σεζόν ο Πεδουλάκης. Ποιοτικός παίχτης μπορεί να παίξει άνετα τον ρόλο του 3&D Wing στο τοπ επίπεδο. Πλέον με τον Πάβλοβιτς δεν υπάρχει χώρος.. Θα κοιτάξεις για γκαρντ όχι πλάγιο.

      Διαγραφή
  57. Σπανούλης Καλάθης Σλούκας Μάντζαρης Ζήσης

    Αντετοκούνμπο Παπανικολάου Περπέρογλου Πρίντεζης

    Κουφός Μπουρούσης

    Αυτή η 11άδα, αν δεν υποχωρήσει κάποιος, θα πρέπει να θεωρείται στάνταρ.

    Και μας λείπε ένας παίκτη, οπωσδήποτε ψηλός.
    Για μένα θα έπρεπε να είναι ο Μαυροκεφαλίδης αλλά δεν τον προεπέλεξε ο Κατσικάρης.

    Από αυτούς που προεπέλεξε είναι ο Καϊμακόγλου, ο Αγραβάνης και ο Σαρικόπουλος. Για μένα ο Αγραβάνης ταιριάζει περισσότερο από τον Καϊμακόγλου, ο οποίος δεν μπορεί να βοηθήσει στο 5 και εδώ που τα λέμε τον έχει ξεπεράσει το άθλημα. Για Σαρικόπουλο δεν νομίζω ότι κολλάει σε αυτό το επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ο Λουκάς θα κούμπωνε ωραία. Ξέρει κανείς τον λόγο που δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή? Ο Παππάς θα ήταν χαλαρά στην 12αδα...

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι ότι είτε δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η στάση του απέναντι στην εθνική τα προηγούμενα χρόνια, είτε ο ίδιος ζήτησε να μην συμπεριληφθεί.

      Δεν νομίζω ότι ο Παππάς έμπαινε και τόσο άνετα στην 12άδα.

      Διαγραφή
  58. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμάρα.
      Η προεπιλογή του Φώτη Κατσικάρη: Νίκος Ζήσης (Μπάμπεργκ), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης), Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνικς Καζάν), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Νάγκετς), Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε), Στράτος Περπέρογλου (Μπαρτσελόνα), Κώστας Κουφός (Κινγκς), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός), Ζήσης Σαρικόπουλος (ΑΕΚ), Δήμήτρης Αγραβάνης (Ολυμπιακός).

      Ωραία πράματα... Βλέπω τον Γιάννη στο 4. Ο Σπανούλης θα κατέβει?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Τζιμ.
      Τα 13 από τα 15 άτομα της προεπιλογής ήταν αναμενόμενα.
      Τον Σαρικόπουλο δεν τον περιμέναμε ούτε και τον Αγραβάνη.

      Απορία πρώτη: Γιατί δεν πήρε έστω στην προεπιλογή τον Μαυροκεφαλίδη?

      Απορία δεύτερη: Θα έπαιρνες τον Γιάνκοβιτς (παίζοντας κάποια λεπτά και στο 2) αντί του Μάτζαρη ή Καιμακόγλου με δεδομένο ότι ο Αντετοκούμπο με τη μυική μάζα που φαίνεται να πήρε μάλλον μπορεί να μετακινηθεί στη θέση 4.

      Απορία τρίτη: Ο Μαυροκεφαλίδης δεν θα μπορούσε να δώσει λύσεις επιθετικά σε κάποια σχήματα και να ανοίξει χώρο για τν Αντετοκούμπο τραβώντας τν ψηλό έξω από τη ρακέτα?

      Διαγραφή
    3. Θα κοψει Ζηση, Καϊμακογλου ή Αγραβάνη?

      Διαγραφή
    4. Είναι φως φανάρι ότι η δωδεκάδα θα αποτελείται από τους:

      Νίκο Ζήση, Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Μπουρούση, Κώστα Καϊμακόγλου, Γιώργο Πρίντεζη, Νικ Καλάθη, Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Στράτο Περπέρογλου, Κώστα Κουφό, Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιάννη Αντετοκούνμπο

      Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν είναι παίκτης επιπέδου εθνικής Ελλάδος. Ζήσης Σαρικόπουλος είναι ένας ψηλός άνθρωπος και ταυτόχρονα ένας αστείος καλαθοσφαιριστής. Στην πραγματικότητα είναι τόσο αγύμναστος που απαγορεύεται να αποκαλείται αθλητής
      Ο Δήμήτρης Αγραβάνης είναι τελείως άγουρος και άτεχνος, δεν είναι για τα δόντια του ακόμα η εθνική. Ο συνομίλικός του Γιάννης Αντετοκούμπο μοιάζει μπροστά του μπαρουτοκαπνισμένος βετεράνος των 20.000 πόντων και των 10.000 ριμπάουντ.

      Billy Batts

      Διαγραφή
    5. τι εγινε φετος ασφαλιστηκαν οι παιχτες του οσφπ και αφησαν τους παιχτες τους να παιξουν στην εθνικη;;;;

      Διαγραφή
    6. «Κοιμάμαι και ξυπνάω με τον Ολυμπιακό στο στόμα μου»

      Διαγραφή
  59. Jim διαβάζοντας πολύ διαφορετικά προφίλ παιχτών για τη θέση του δεύτερου C (π.χ. Lasme/Tyus vs. Mejri/Milutinov/Mavrokefalidis) σκέφτομαι μήπως το πλάνο περιλαμβάνει 2 μεταγραφές ακόμα για τη θέση 5. Με δεδομένο ότι ο Παπαγιάννης δεν είναι έτοιμος για 3ος σέντερ σε ομάδα που στοχεύει στην 8άδα, πόσο μάλλον στο F4 της Euroleage. Προσωπικά πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρει 2 σέντερς, έναν πρωτοκλασάτο παιγμένο mobile center στα 500-700 k, και ένα "κορμί" για 3ον που μπορεί να ρισκάρει και με κάποιο αμερικανάκι. Αν όντως ισχύει ότι στοχεύει ο ΔΓ πάλι σε F4, τότε θεωρώ σίγουρο ότι ο Milutinov ήταν η επιλογή για 3ος σέντερ, και αποκλείω να κοιτάει οποιοσδήποτε προπονητής τον Τάιους/Λάσμε και αυτόν για να καλύψει το ίδιο κενό στο ρόστερ. Εξάλλου επί Ζοτς, ο σχεδιασμός για τη θέση 5 είχε σχεδόν πάντα έναν mobile C για τα P&R + έναν post-5 που δημιουργούσε από μέσα + έναν βαρύ C για να σπρώχνει στην άμυνα και να δίνει 10' ανά αγώνα. Απλά πιστεύω πως ο Σάλε έχει 1 εκ. budget για 2 σέντερ και παλεύουν με τα παζάρια και την αναζήτηση να βρουν το καλύτερο δίδυμο, άρα και να ρίξουν τα λεφτά του δεύτερου (π.χ. Lasme etc.) για να χωρέσει ο τρίτος (έτσι εξηγώ και ότι ο Μαυροκεφαλίδης είναι stand-by, γιατί τον υπολογίζουν μόνο για τρίτο C που θα γεμίζει στο 4 τα λεπτά που θα μειωθούν φέτος από τον Γκιστ και τον Φώτση). Συμφωνείς με το σκεπτικό, ή βλέπεις τον Παπαγιάννη τρίτο, με τον Γκιστ ουσιαστικά να λογίζεται διπλοθεσίτης και τον Φώτση να παίρνει support από μεταγραφή στο 4 ή στο 3/4?

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι.. Θεωρώ ότι θα πάρει έναν παίχτη και θα πάει με τρίτο Παπαγιάννη. Για αυτό παρέμεινε ο μικρός. Μη ξεχνάς έχεις και τον Γκιστ..

      Διαγραφή
  60. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/778196/ntrimpla-poy-zalizei-apo-gkarnt-me-ypsos-216-metra-vid

    Τι εν τούτο πάλι ρε παιδιά? Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τζιμ, με το χέρι στην καρδιά.......η κυρα Τζίμαινα την κατέχει την σπυριάρα, ή ψάχνει το κοτσάνι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. After having taken patric young, the Olympiacos B.C.-Official Page wants nikola milutinov as second center.
    Negotiations - Sportando.

    υπερβολικό από πλευρας Ολυμπιακού να πάει για τρίτο center και να μείνει ως έχει στο τέσσερα. Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας λείπει ένα τριάρι και ένα τεσσάρι, έχουμε κενή μια θέση ξένου, κι οι άλλοι γράφουν για Χουέρτας και Μιλουτίνοφ! Ότι να ναι!

      Διαγραφή
    2. Παιγνιδια των ατζεντηδων για να ανεβασουν το buy-out του Μιλουτινοβιτς.

      Διαγραφή
  63. Αναμενόμενες οι επιλογές του κόουτς με μια εξαίρεση. Τον αποκλεισμό του Λουκά για τον οποίο δεν υπάρχει λογική αγωνιστική εξήγηση. Ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο.

    Κατά τα λοιπά, υπάρχουν ερωτηματικά για την τελική 12άδα.

    1. Σπανούλης. Ο Κατσικάρης είπε ότι θα ξεκινήσει ατομικό και σε δεύτερο στάδιο θα ενταχθεί στην ομάδα. Μην το δένουμε κόμπο ότι θα είναι τελικά στο Ευρωμπάσκετ.

    2. Κουφός. Μίλησαν, τα βρήκαν και λύθηκε η παρεξήγηση. ΟΚ. Αν δεν τον δω να ανεβαίνει στο Καρπενήσι δεν πιστεύω τίποτα.

    3. Μπουρούσης. Είχε προβλήματα όλη τη χρονιά και περιορίστηκε πολύ ο χρόνος του στη Ρεάλ. Μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί σωματικά.

    4. Παπανικολάου. Το παιδί πέρασε δύσκολη χρονιά και με τραυματισμούς. Ακόμη δεν ξέρει αν θα συνεχίσει το ΝΒΑ ή θα επιστρέψει Ευρώπη. Από τη μια θα είναι διψασμένος για μπάσκετ και από την άλλη είναι γνωστό ότι επηρεάζεται εύκολα η ψυχολογία του.

    Επιμέρους λίγα μπορούν να ειπωθούν εκτός της έκπληξης του αποκλεισμού του Λουκά που για μένα θα ήταν απαραίτητος. Λογικά οι Βλάντο, Αγραβάνης και Σαρικόπουλος θα μείνουν εκτός, οπότε από τώρα ξέρουμε τους 12 εκλεκτούς του Φώτη άσχετα με το τι θα προκύψει στην πορεία.

    Πάμε, λοιπόν, με 5 γκαρντ, 5 φόργουορντ και 2 σέντερ. Με πλήρες ρόστερ η ομάδα είναι για μετάλλιο.

    Αν δεν υπάρξουν απώλειες ή κοπάνες, φέτος ο Φώτης δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία. Ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι δεν είναι προϊόν marketing και pr. Είναι η ευκαιρία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Εδώ ο Σπανούλης ο ίδιος το έχει πει πόσες φορές ότι θα είναι στο Ευρωμπάσκετ κι εμείς ακόμα το συζητάμε?

      2.Ο τρόπος που έχει διαλέξει το ρόστερ και οι απαντήσεις του κόουτς δείχνουν οτι είναι καλυμμένο το θέμα,δεν νομίζω να άφηνε να εκτεθεί έτσι.Βέβαια άνθρωποι είμαστε και ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σου την κάνει.

      3.Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει οτι μπορεί να είναι πιο ξεκούραστος...(μιας και τον λιώσαμε πέρσι)΄.Άλλωστε γυμναζόταν και προπονούταν κανονικά,απλά ήταν καθαρά αναπληρωματικός στα παιχνίδια.

      4.Ισχύει οτι ο Παπ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.Η πληθώρα όμως των γκαρντ,η παρουσία Πέρπε-Γιάννη και η σοβαρότητα του σαν επαγγελματίας μας επιτρέπει άνετα το ρίσκο από την επιλογή Βλάντο που έχει κοινά στοιχεία με Περπέρογλου.

      Ο Φώτης έχει δείξει μέσα από τη δουλειά του οτι δεν είναι προιόν μάρκετινγκ και pr,δεν ξύπνησε μια μέρα κι έγινε προπονητής εθνικής Ελλάδος.Αυτό που έχει να αποδείξει είναι οτι μπορεί σε μεγάλα τουρνουά και αγώνες να διαχειριστεί πολύ καλά ένα πολύ βαθύ και βαρύ ρόστερ με σπουδαίους αθλητές και να οδηγήσει μια μεγάλη ομάδα σε επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, peris.
      1. Ο Σπανούλης μπορεί να θέλει με χίλια αλλά το θέμα είναι τι θέλει το σώμα του. Είπαμε αρχίζει με ατομικό. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι πια στην πρώτη νιότη.
      2. Πρώτα απ’ όλα, χαίρομαι που ο κόουτς δεν το κράτησε μανιάτικο. Πήγε, τον βρήκε, μίλησαν και η παρεξήγηση λύθηκε. Επειδή, όμως, ο Κουφός δεν το ‘χει σε τίποτα να ξυπνήσει αύριο μετανιωμένος κρατάω μικρό καλάθι.
      3. Για τον Μπουρούση διάβασα μια συνέντευξή του ότι όλη τη χρονιά ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό και έκανε συντηρητικές θεραπείες. Έτσι δικαιολόγησε τον παραγκωνισμό του από τον Λάσο.
      4. Συμφωνούμε.
      Και πάμε στον Φώτη. Συμφωνώ ότι είναι καλός προπονητής. Αλλά μέχρι εκεί. Ακόμη δεν έχει αποδείξει τίποτα παραπάνω. Ποιά είναι τα μεγάλα τουρνουά και τα μεγάλα ματς που διαχειρίστηκε με επιτυχία όπως λες; Ότι είναι ο αγαπημένος όσων διαμορφώνουν την κοινή γνώμη είναι γνωστό. Πέρσι ακούστηκε για Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Απέρριψε προτάσεις από ομάδες τύπου Ούνιξ και φέτος κατέληξε στη Μούρθια. Περιμένω φέτος να αποδείξει αυτά που λες. Ικανότητες έχει, ρόστερ πλήρες θα έχει αν όλα πάνε καλά, εμπειρία ενός χρόνου έχει, το επιτελείο του το έχει χωρίς φυτευτούς, επιλογές δικές του 100% χωρίς παρεμβάσεις. Οπότε περιμένουμε την επιτυχία.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα 77, ξαναδιάβασε την απάντηση μου,δεν είπα οτι τα έχει αποδείξει,είπα οτι αυτά είναι που μένει να αποδείξει.

      Απλά δεν είναι προιόν marketing σαν προπονητής,έχει επιδείξει έργο παρότι όχι σε μεγάλες ομάδες... Δηλαδή δεν θα κριθεί εκ του αποτελέσματος αν τον προσέλαβαν από pr.

      Μπορεί να τρώει αβάντα όπως λες (δηλαδή να έχεις δίκιο σε ότι προσάπτεις για πρ-ιλίκια κλπ.) αλλά να πετύχει με την εθνική,μπορεί να αποτύχει με την εθνική αλλά αυτό δε σημαίνει οτι τον προσέλαβαν με .."βύσμα". Είχε δείξει πράγματα,ήταν υποσχόμενος και ταίριαζε στα "θέλω" της θέσης και τον επέλεξαν. Δεν θέλω να συνδέω πάντα το αποτέλεσμα με τις προεργασίες ή με την αξία κάποιου.

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο. Έγραψες ''έχει να αποδείξει''. Όχι ''έχει αποδείξει''.

      Κατά τα λοιπά τον θεωρώ ελαφρώς υπερτιμημένο. Δηλ. ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του είναι δυσανάλογος με τα προπονητικά του επιτεύγματα.

      Τέλος πάντων, μακάρι να τα καταφέρει και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί το Σεπτέμβρη.

      Την μη κλήση του Λουκά πώς την είδες; Αγωνιστικά εννοώ.

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι έχετε δίκιο και οι 2.

      Και υπερτιμημένος είναι από pr-ιλίκια.
      Και δικαίως βρίσκεται στο πάγκο της εθνικής.

      Δεν αναιρεί το ένα το άλλο.

      Διαγραφή
    6. Μα, δεν έγραψα ότι είναι στην εθνική λόγω pr. Ίσα ίσα. Για να το κάνω πιο λιανά. Θυμηθείτε τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε πέρσι μετά τη σφαλιάρα από τους Σέρβους. Βρέθηκαν ένα κάρο ελαφρυντικά για να τον δικαιολογήσουν. Τα οποία ήταν σωστά μέχρι ενός σημείου. Ωστόσο, τα λάθη του κόουτς σε εκείνο το ματς πέρασαν στα ψιλά κι ενώ αποδεδειγμένα κόστισαν πολύ. Πολλή φροντίδα και προδέρμ δηλ..
      Ε, συγκρίνετε τώρα με το τι άκουσαν οι προκάτοχοί του. Τον Ιταλό τον περάσαμε πριονοκορδέλα. Τον Ζούρο ομοίως. Τον Λιθουανό επίσης. Ακόμη και στον Γιαννάκη ασκήθηκε σκληρή κριτική γιατί έχασε προημιτελικό ολυμπιακού τουρνουά στο σουτ από την Αργεντινή.
      Μακάρι, τον Σεπτέμβρη να μη κουβεντιάζουμε ξανά αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
    7. Καθαρά προσωπικά συμφωνώ και αν δεν υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς κλπ. η 12άδα που είναι φαβορί σήμερα(δηλαδή χωρίς Γιάνκοβιτς-Αγραβάνη-Σαρ) μου κάνει μια χαρά.

      Νομίζω πως επειδή οι Μπουρούσης-Κουφός ήταν πιο μπροστά σαν προτεραιότητα και σε τέτοιο τουρνουά(έχοντας Πρι-Καιμακ-Αντετοκούμπο) δύσκολα μπορεί ο Λουκάς να πάει στο 4,μάλλον δεν ήθελε τον συγκεκριμένο για 11ο-12ο παίκτη οπότε προτίμησε να μην τον πάρει καν. Προσφέρει σπουδαίο versatility και επιθετικές επιλογές,αλλά κι εγώ δεν τον πολυεμπιστεύομαι συνολικά και σε mentality για τέτοιο τουρνουά.

      Επειδή σε αυτό το τουρνουά έστω και σιωπηρά έχουμε υψηλές βλέψεις και όλο σχεδόν το δυναμικό διαθέσιμο,φαντάζομαι πως σε μια επιτυχημένη διαδρομή,έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες όπως ο Ζήσης ή ο Καιμακόγλου(πραγματικά με τέτοια αυταπάρνηση και μαχητικότητα τον έχω ικανό σε περίπτωση ανάγκης να χτυπηθεί και στο 5) δεν θα έχουν πρόβλημα να συμβιβαστούν με συμπληρωματικούς ρόλους και να έρθουν να προσφέρουν από τον πάγκο σε περιπτώσεις ανάγκης και ειδικές αποστολές.

      Διαγραφή
    8. Το πρόβλημα με τον Καϊμακόγλου είναι ότι όσο και να προσπαθήσει δε μπορέσει να χτυπηθεί στο 5.

      Για μένα πρέπει οπωσδήποτε να πάει με τρίτο ψηλό. Τα δυο τεσσάρια -Πρίντεζης και Καϊμακόγλου- είναι στα κυβικά small forward. Θα βρεθούμε προ εκπλήξεων χωρίς κανέναν λόγο.

      Για μένα ο κόουτς πρέπει να πάρει τη βαριά και δύσκολη επιλογή να κόψει έναν εκ των Καϊμακόγλου-Περπέρογλου.

      Διαγραφή
    9. Και ίσως θα έπρεπε να πάρει τον Μπόγρη.

      Διαγραφή
  64. Παντως η ΤΣΣΚΑ ειναι φανερα αποδυναμωμενη
    Πηρε:Φριλαντ,Χιγγινς,Μ. Κουλαγκιν,Ντ. Κουλαγκιν
    Εφυγαν:Καουν,Κιριλενκο,Γουιμς,Μαρκοισβιλι

    ΕΧΑΣΕ 4 ΑΠΟ ΤΗ 12ΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 2 ΜΟΛΙΣ ΙΣΑΞΙΟΥΣ

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΦΑΝΑΛ ΦΟΡ,ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ 8 ΤΟ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδυναμωμένη πράγματι αλλά εσάς σας κοπανάει όπου σας βρει.

      Διαγραφή
    2. Ειναι χρονιά "make or break" αυτη για τον Ιτούδη.

      Πρεπει να αποδειξει οτι μπορει να κρατησει την ομαδα ψηλα. Παντως ειναι σιγουρο οτι θα κανει 1-2 μεταγραφες μεγαλων ονομάτων ακομα.

      Διαγραφή
    3. Αυτή η η μίνι ανανέωση μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία αυτής της ομάδας να αποβάλλει το δυσβάστακτο βάρος του σούπερ φαβορί. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια από το ελάχιστες ομάδες που έχουν το know how για να συμμετέχουν ανελλιπώς στο φάιναλ φορ και δεν επηρεάζεται εύκολα από τέτοιες αλλαγές, άλλωστε το ρόστερ βρίσκεται σίγουρα μέσα στα 5-6 καλύτερα της Ευρώπης.

      Αυτή τη στιγμή οι 6 τοπ ομάδες βάσει ρόστερ είναι οι:
      1. Ρεάλ Μαδρίτης
      2. Ολυμπιακός
      3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
      4. Αναντολού Εφές
      5. Φενέρ
      6. Μπαρτσελόνα

      Billy Batts

      Διαγραφή
    4. H Barcelona σήμερα ανακοίνωσε και Αρόγιο.
      Για δυο πράγματα είμαι σίγουρος: ότι δε θα δει προκοπή ούτε και φέτος και ότι θα παίξει μπασκετάρα που θα χαιρόμαστε να βλέπουμε.

      Διαγραφή
    5. Η Εφες ειναι πολυ ψηλα στο ροστερ, θα την εβαζα κατω μονο απο τη Ρεαλ.

      Η ΤΣΚΑ πρεπει να ειναι στην τελευται θεση αυτη τη στιγμη.

      Διαγραφή
  65. Το οτι ο λουκάς δεν έχει βρει ακόμα ομάδα και δεν κλήθηκε καν απο την εθνική σημαίνει πως κανείς δεν ψαρώνει με τον ....ντάνκαν των τελικών της Α1.Ούτε καν η πρώην ομάδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρώην ομάδα του είναι αυτή που ξέρει καλύτερα από όλους γιατί έμοιαζε με Ντάνκαν ο Λουκάς.

      Αλλά ξέχασα...
      Τον θέλει λέει ο Ίβκοβιτς στην ΕΦΕΣ!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΩΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαστε όλοι γραφικοί υπάλληλοι σαν και του λόγου σου.

      Διαγραφή
  66. Α)Ο ΜΚΦ κοπηκε γιατι στην εθνικη ειναι ηξεις αφιξεις ουκ εν τω πολεμω θνησκεις.Ο Κατσικαρης απο περσυ δεν του το συγχωρεσε πως εκανε επεμβαση αντι να παει για συντηρητικη αγωγη.Γενικα ο ΜΚΦ ειχε θεματα με την εθνικη και παλαιοτερα.Παντως ειναι αδικια να βγαινει ο ΜΚΦ και να ερχεται ετσι ευκολα ο Κουφος με μια συγγνωμη.Μεταξυ μας τωρα, η εθνικη εχει καταντησει παρεακι μιας κλικας.

    Β)Μαλλον οι κομμενοι θα ειναι Βλαντο, Σαρικ και Αγραβανης αν και κανονικα επρεπε να κοπουν Καιμακογλου, Ζησης (πολλοι μεγαλοι, πρεπει να ερθει η νεα φουρνια) και Σαρικ.
    Ο Ζησης δεν προσφερει κατι ιδιαιτερο στην εθνικη-ειναι αστειο να λεμε πως προσφερει εμπειρια στη θεση οταν εχεις στην εθνικη Καλαθη Σλουκα Μαντζαρη Σπανουλη στα γκαρντ ή εμπειρια στη διαχειριση οταν εχεις καραβανες τυπου Μπουρουση Πριντεζη και Σπανουλη.

    ΥΓ.Μην κοροιδευομαστε-ο Παππας θα ηταν στανταρ στην 12δα, τετοιον σκορερ εχει πονεσει πολυ η εθνικη που δεν ειχε παλαιοτερα (πλην Σπανουλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειχα ακουσει στην νοβα τον Κατσικαρη να λεει οτι ο Παππας ηταν στα πλανα του για φετος.Αλλο αν καποιοι λενε τα δικα τους.

      Διαγραφή
    2. Ότι θα ήταν στα πλάνα του σημαίνει ότι θα ήταν 100% στην 12άδα;


      @2:15
      Ο Παππάς έκανε πολύ καλό δεύτερο μισό - στην πραγματικότητα σε μια όχι και τόσο ανταγωνιστική ομάδα- και προφανώς θα έθετε τον εαυτό του στους βασικούς υποψήφιους για μια θέση στο ευρωμπάσκετ.

      Ωστόσο, προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι στα 12άδα. Τα τουρνουά των εθνικών ομάδων είναι πολύ υψηλού επιπέδου και θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο, ο Παππάς να εμφανιζόταν ως μεγάλος σκόρερ σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχει σε καμία περίπτωση αποδείξει κάτι τέτοιο.
      Όπως επίσης δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει σε μια ομάδα έχοντας οποιονδήποτε άλλο ρόλο εκτός του one man show παίκτη.
      Πάρα πολύ παίκτες με τέτοιου τύπου χαρακτηριστικά έχουν κοπεί πολλάκις από την εθνική.

      Για αυτούς του λόγους θεωρώ ότι δεν θα ήταν ενδεδειγμένη η επιλογή του, χωρίς ωστόσο να με παραξένευε αν ο προπονητής είχε άλλη άποψη.
      Εκ των πραγμάτων θα ήταν μες στους υποψήφιους αλλά όχι ανάμεσα στους βέβαιους.

      Διαγραφή
    3. Δεν πας καλα.Ο Παππας ειναι ο 1ος σκορερ (αυτος και ο Φωτσης) ολων των μικρων εθνικων ομαδων, εβαλε στα καλαθια αμυνες οπως της Ρεαλ και της ΤΣΣΚΑ στο β μισο, ειχε 12 ποντους μ.ο στο τοπ16 προερχομενος απο τραυματισμο και θεωρεις πως δεν εχει αποδειξει πως ειναι σκορερ σε αυτο το επιπεδο;
      Ειναι πιο τιμιο να βγεις και να πεις "κωλοβαζελοι φαπ του φαπ φετος" παρα να προσπαθεις να κρυψεις οπαδικες εμμονες (και ουτε, γιατι υπαρχουν υγιεστατοι φιλοι του ΟΣΦΠ) πισω απο αστεια επιχειρηματα.
      Ντροπη.

      Διαγραφή
    4. «Ο Παππας ειναι ο 1ος σκορερ (αυτος και ο Φωτσης) ολων των μικρων εθνικων ομαδων»

      Απαντάς μόνος σου γιατί το να είσαι πρώτος σκόρερ στις μικρές εθνικές δε σημαίνει ότι θα είσαι και σκόρερ στην καριέρα σου. (Ο Παππάς παρόλα αυτά είναι σκόρερ, απλά το επιχείρημά σου ήταν τουλάχιστον τραγικό)
      Άσχετο αλλά δυσκολεύομαι ωστόσο να πιστέψω ότι ξεπερνάει τον Ταπούτο.

      Όσο για την Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ, και τους 12 πόντους στο top16 αποδεικνύει ότι είναι ή θα γίνει αν όλα του πάνε καλά, ένας καλός σκόρερ επιπέδου ευρωλίγκας.

      Αν νομίζω ότι η ευρωλίγκα και το ευρωμπάσκετ είναι στο ίδιο επίπεδο είσαι γελασμένος. Απλά δεν ξέρεις.

      Ντροπή μου λοιπόν επειδή πιστεύω ότι ο Παππάς δεν είναι αυτή τη στιγμή παίκτης που θα μπορεί να παίζει one man show στην Εθνική Ελλάδος. Ντροπή μου δηλαδή που δεν πιστεύω ότι ο Παππάς δεν είναι καλύτερος από τον Ναβάρρο και τον Σπανούλη στα νιάτα τους.

      Ε Ι Σ Α Ι Ο Τ Ι Ν Α Ν Α Ι

      Διαγραφή
    5. Α, και αν μπορείς στείλε μου ρε αδερφέ ένα λινκ με την πηγή σου για τους πρώτους σκόρερ των μικρών εθνικών. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    6. Άκυρο για Ταπούτο. Δεν έχω δίκιο. Παρόλα αυτά αν έχει το λινκ...

      Διαγραφή
  67. Επισης να πω ο,τι θεωρω πως η ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ επρεπε να ειναι μεγαλυτερη: Επρεπε να καλεσει και Πατ Καλαθη,Μπραμο, Βουγιουκα και ας μην ηταν καλοι, απλα και μονο για να τους ανεβασει το συμβολαιο:
    Δεν μπορει αυτοι να ερχονται οταν δεν ερχεται αλλος και μετα εσυ να τους αφηνεις ξεκρεμαστους, αδικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Με μια πρώτη ματιά μέχρι στιγμής και οι δύο ελληνικές είναι ενισχυμένες. Βέβαια το θέμα είναι από τι αφετηρία ξεκινησαν αυτήν την ενίσχυση.
    ΠΑΟ - Ο Καλάθης είναι μεγάλος πόιντ σίγουρα στα 3-4 τοπ καθαρά πόιντ στη Λίγκα. Αυτό είναι και καλό και κακό. Θα χει νόημα δηλαδή να αποκτηθεί και ένας κόμπο για χοντρά λεπτά καθώς η σκέψη για ΔΔ 25' ξανά δημιουργεί ανασφάλεια για την αμυντική συμπεριφορά στα γκαρντ. Ο ΠΑΟ εχει αυτή τη στιγμή αν δεν κάνω λάθος 3 γκαρντ εκ των οποίων ο ενας θα μπει το Δεκεμβρη μετά από χιαστό- μηνίσκο... Αν δεν έχω καταλάβει κάτι ας με διορθώσουν οι υπόλοιποι. Η σκέψη να μπουν τα 3αρια σε κίνηση χάνει νερά. Ο Βλάντο είναι 3. Τέλος. Επειδή ειναι ελαφρύς δε σημαινει οτι ειναι και 2άρι, η δημιουργικότητά του δεν αποτελεί λύση επιλογής στα γκαρντ αλλά ανάγκης. Επίσης το Πάβλοβιτς+άμυνα στην ίδια πρόταση δεν ξέρω ποιος το εμπνεύστηκε αλλά είναι κακόγουστο. Είναι ενας ripper της weak με όλα τα στοιχεία (σουτ, midrange, επίθεση στο καλάθι) μέχρι πριν 3 χρόνια που έχω εικόνα, αλλά υπάρχει έλλειμμα αθλητικότητας και ιδιοσυγκρασίας στο αμυντικό κομμάτι... Εκεί θα σκεφτόμουν 2 προσθήκες καθώς το ΔΔ τον σκέφτομαι ως game changer 15 λεπτών με συμπαραστάτη έναν καλό ακόμα γκαρντ πλην Καλάθη. Γιατί ομως κόμπο και όχι άλλο έναν άσσο πίσω από τον Νικ? (Καλάθης-Παππάς, πχ Γκρειντζερ-ΔΔ). Γιατί λόγω απουσίας Παππά και αμφιβολιών για την ετοιμότητά του, πρέπει ο Αγνωστος Χ να υποστηρίζει σχήματα με Καλάθη, ο οποίος δεν είναι finisher μισού γηπέδου, αλλά καλός δημιουργός και αμυντικός. Και προφανώς δε γίνεται να ναι ο Βλάντο καθώς τα λεπτά είναι "χοντρά" (20+ τα υπολογίζω) και ο Σάσα δε γίνεται να παίζει 35+...
    Συμφωνω στο 3 με το Τζιμ... Υπάρχει θέμα ξανά κανείς απ τους υπάρχοντες δε γλιτώνει το ωμό ποστ... επίσης ο Βλάντο δε μαρκάρει καλά στα πόδια παρότι ελφρύς. ΑΡΑ άλλη μια κίνηση εκεί και μάζεμα του βλάντο στο 2-3 για 15'.
    Φροντλάιν. Σα σύνολο θα πρέπει να το δούμε. Ο Ραντούλιτσα θα παίζει 25'? Η ανάγκη για 4 αθλητικότατο( sic) μεγαλώνει μαζί με Γκιστ από Γεναρη... Ο Φώτσης δε συμφωνω με Τζιμ οτι χάνει τόσο αθλητικά, ποτέ νομίζω δεν ήταν το φόρτε του να ακολουθεί γκαρντ και να τρέχει τη μπειζλάιν... Σα σύνολο όμως αν το δούμε υπάρχει θέμα στο 4-5 αν καταλήγει το πράμα σε Μεζρί- Ραντούλιτσα. Πολύ τεχνική δε λέω (ο Μεζρί "ξέρει μπάλα" που λέμε) αλλά δεν θα τρέχει κανείς το γήπεδο μαζί με τον Καλάθη... Η Μπάρτσα που το ένιωσε φέτος αυτό, το ...παραδιόρθωσε το πρόβλημα (Σέιν-Σαμαρντο)...Το 4άρι λοιπόν πρέπει να στηρίζει τα βαριά 5 αλλά και το έλλειμμα αθλητικότητας στο 3 που κάνει μπαμ. ΑΡΑ Άν δεν πάρει αθλητικό 5 μαζί με Ραντούλιτσα, θέλει "3" και "4" πολύ αθλητικούς. Και μάλιστα να μαρκάρουν και οι 2 στις 2 ζώνες... Δύσκολα πράματα.
    Ολα τα παραπάνω αν μιλάμε για επιστροφή στο τοπ3 της EL για τον ΠΑΟ. Γιατί μην ξεχνάτε και οι υπόλοιποι ενισχύονται...

    Καλάθης, ΔΔ, Μποχωρίδης, Τζερέλς, +Παππάς

    Παβλοβιτς, Γιανκοβιτς, Μπράμος

    Φώτσης, Μιτροβιτς, +Γκιστ

    Ραντουλιτσα, Μεζρι

    οι μικροι μονο Α1 και μονο Λουντζης-Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιαννης

    μπακαλοGM
    θα επιστρέψω και για ΟΣΦΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη έχεις 13 παίχτες χωρίς Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη?

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Επισης παιρνεις ως δεδομενο πως κανενας παικτης του ΠΑΟ δεν θα εξελιχθει-ολοι θα μεινουν στασιμοι.

      Διαγραφή
    3. Αρτζυ τόσοι χρειάζονται σε μια ομάδα Φ4... Οποιος δεν το κανει ρισκάρει και όποιος ρισκάρει το πληρώνει. Ακόμα και με υπερφόρτωση ταλέντου πχ Ρεαλ χρειάζεσαι πολλούς παιχτες. Βασικά διαφωνώ με την επιλογή Πάβλοβιτς, και επιμένω στους καλούς "αθλητές".
      2.54 παιρνω ως δεδομένα τα χαρακτηριστικά τους. Και όχι ο Χαραλαμπόπουλος δε μπορει κατά τη γνώμη μου να γίνει αθλητικό 4άρι. Θα ναι 3άρι τεχνίτης off traffic finisher που θα αναπτύξει τα πλεονεκτήματά του. Επίσης είναι 18. Σε 2-3 χρόνια ΟΦΕΙΛΕΙ να παίξει. Σήμερα δε γίνεται να υπολογίζεις σε 20 ποιοτικά λεπτά όταν δε μαρκάρει καμία θέση πρακτικά.
      μπακαλοGM

      Διαγραφή
  69. The most successful Turkish Airlines Euroleague club this century, Panathinaikos Athens, will return to China for two exciting games this fall as part of the 2015 Euroleague Basketball World Tour. Panathinaikos will face the Zhejiang Lions on September 28 in Hangzhou, China, and two days later will go against the Guangdong Tigers in Macau, China.
    The games on the Asia leg of the world tour continue a growing tradition of Euroleague Basketball teams playing exhibitions on the continent. Since 2007, CSKA Moscow, Real Madrid, FC Barcelona, Alba Berlin and Benetton Treviso have also played there. This will be the second appearance by Panathinaikos in China after it debuted there in 2013 playing the Foshan Long Lions.http://www.sportando.com/en/cups/euroleague/170287/panathinaikos-to-play-two-games-on-euroleague-basketball-asia-tour.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγκαία μόδα οι περιοδείες στην Ασία-τόσο σε μπάσκετ όσο και σε ποδόσφαιρο.Πολλά τα λεφτά, παίζει να καθαρίζει 100 με 200 χήνες μόνο από αυτό το τουρ.

      Διαγραφή
  70. Η ομαδα που φτιαχνει ο παναθηναικος,θα εχει προβλημα στο περιφερειακο σουτ...Βλεπω να ταβανιαζουμε στους 60-70 ποντους...ακομη και τον γρηγορο ψηλο να παρει δεν βλεπω να υπαρχει ισορροπια στην επιθετικη παραγωγη...Περα απο τον βετερανο Φωτση δεν υπαρχει καποιος αλλος αξιοπιστος snipper...Ακομη και σωστο spacing να υπαρχει,θα εχουμε προβλημα οταν θα βρισκονται στην ιδια πενταδα καλαθης γκιστ μποχωριδης ή και παππας ακομη...ουτε και τα τριαρια μας ειναι κατι το ιδιαιτερο απο την περιμετρο...Θα μας φλοταρουν προκλητικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποτιθεται το 2ο δυαρι που θα παρει, θα εχει κυριο στοιχειο αυτο το περιφερειακο σουτ.Κατα τα αλλα, καλα ποσοστα σε τριποντα εχουν βλαντο (40% περσυ με καλα ποσοστα), Φωτση, Παβλοβιτς και ακομα και ο Μποχωριδης εχει καλα ποσοστα και σουταρει αρκετα (αναλογικα με τα λεπτα του).Δεν ειναι τοσο τραγικος-στην τελικη περσυ, την διαφορα στα τριποντα ποιοι την κανανε; Ο Σλοτερ και ο Μπλουμς και εναν παρομοιο (Σλοτερ) θα παρει και φετος!

      Διαγραφή
    2. Θα μου κανει μεγαλη εκπληξη αν παρει 2αρι...ο σουινγκμαν παβλοβιτς θα καλυψει τη θεση...με ολιγο απο διαμαντιδη....

      Διαγραφή
    3. Διαμαντιδης στο 2 διχως σουτ δε γινεται.Πρεπει να παρει-δεν μπορει να καλυψει τη θεση 2 με παβλο και ταυτοχρονα να βαλει ανταγωνισμο στο 3 στον βλαντο.Θες καποιον απο τα πανερια της λαικης, με μισθο 200 000, που θα παιζει 5 λεπτα οταν ερθει ο Παππας και θα ειναι και χαρουμενος αλλα παντως ΘΕΣ.
      Και ευτυχως τετοιοι αμερικανοι ειναι μπολικοι εκει εξω τωρα, πρακτικα μιλαμε για το γκαρντ που σκοραρει στις ομαδες της Α1.

      Διαγραφή
    4. Θα φορεθει πολυ το σχημα με 2 guards lineups του χρονου...εχοντας αφησει χωρο για τον παππα στο 2,οταν επιστρεψει...περα αποτον παυλοβιτς,ισως ηρθε η ωρα να δουμε γιανκοβιτς στο 2,οπου ειναι το μελλον του...οι αναγκες τις ομαδας θα ζητησουν ενισχυση με εναν 3/4 φοργουορντ μελλοντικα...

      Διαγραφή
    5. Βλεπω 2 guards lineups για του χρονου
      ...χωρο στον παππα στο 2 ....βοηθειεσ απο παυλοβιτς ...και ισως προσπαθεια να κατεβει για λιγα λεπτα και ο γιανκοβιτς εκει...

      Διαγραφή
  71. jim πως θα σου φαινόταν ο ανοσίκε αντί του λασμέ,και στο 2 ο τζάνινγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Tζάνιγκ είπαν ότι συμφώνησε κάπου στην Τουρκία. Καρσίγιακα νομίζω;

      Διαγραφή
  72. Ο τρόπος που οι αρθρογράφοι του σπορτ24 αντιγράφουν τον Τζιμ έχει ξεπεράσει τα όρια του γραφικού. Αντιγράφουν φράσεις (που δε χρησιμοποιούσαν ποτέ), τσιτάτα μέχρι και ολόκληρες παραγράφους. Βέβαια επειδή το να διαβάζεις τζιμ δε σημαίνει ότι μπορείς να γίνεις τζιμ γίνονται και αστεία ατυχήματα. Έχουμε διαβάσει το defensive stopper κατά κόρον ως stop defender (δεν υπάρχει τέτοιος όρος) και άλλα τέτοια ωραία. Πολλοί αντιγράφουν από εδώ μέσα αλλά στη συγκεκριμένη σελίδα το έχουν παρακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Στα της Μπαρτσελονα εχουμε:
    1.Αρογιο-Σατορανσκι-Ριμπας
    2.Ναβαρο-Ολεσον
    3.Περπερογλου-Αμπρινες
    4.Ντοελμαν,Βεζενκοφ
    5.Τομιτς,Λαουαλ,Σαμιουελς

    Στο 1 & 5 ειναι μια χαρα
    Στους φοργουορντς θεωρω οτι επεπε να παρει εναν εξολεθρευτη στην αμυνα(προσωπικα ο Ντοελμαν δεν μου γεμιζει το ματι)
    Στο 2 με Ναβαρο πια στα 35 ηθελε κατι καλυτερο διπλα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την εντύπωση ότι ο Λαουαλ ίσως και ο Σαμαρντο θα πάρουν καλά λεπτά στο 4. Επίσης πού ειναι οι Lampe Ericsson Diagne?
      μπακαλο GM

      Διαγραφή