Athlenda

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..




Το Hoopfellas σας καλεί στη καθιερωμένη του βόλτα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Aπό τη Βενετία μέχρι το Λας Πάλμας.. Προσδεθείτε.. 


Άγγελος του Τσάρλι..


Ο Μάικ Μπράμος προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο παίζοντας υπό τον «Θείο Τσάρλι» στη Βενέτσια και το Μεστρέ. Ο Ρεκαλκάτι, προπονητής-τοτέμ για το σύγχρονο ιταλικό μπάσκετ, προσπαθεί από πέρυσι να αναμορφώσει τη Βενέτσια περνώντας τη δική του φιλοσοφία στον οργανισμό. Οι Βενετσιάνοι έκαναν μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι τερματίζοντας 2οι στη regular season όμως στα playoffs δε κατάφεραν να τελειώσουν μια σειρά που έλεγχαν καθ’όλη  τη διάρκεια της απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια (3-4). Ο Ρεκαλκάτι έχει φέρει στη Βενετία τους role players της Μοντεπάσκι, Ρες-Βιτζιάνο-Όρτνερ, επιχειρώντας  να προσδώσει winning mentality στο σύνολο του και τρεις Αμερικανούς γκαρντς (Μαικ Γκριν, Τζάκσον, Γκος) που κάνουν όλο το παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια με τον Μπράμος να έχει πολύ συγκεκριμένο ρόλο ως spot shooter, διατηρώντας με τη παρουσία του το σωστό spacing και τις άμυνες «τεντωμένες».

 Ο Μάικ στα 28 του και μετά το πρόβλημα τραυματισμού που είχε, είναι ο ίδιος παίχτης που θυμόμαστε. Σουτάρει καλά στημένος, παίζει εξαιρετική άμυνα στη πίσω γραμμή, ανεβαίνει ψηλά συχνά πυκνά για να κόψει αντιπάλους στο τελείωμα, μπαίνει με τα μεγάλα του άκρα στις γραμμές πάσας  αλλά δεν έχει καθόλου παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια και δυστυχώς φαίνεται ότι χάνει το τραίνο της βελτίωσης. Μάικ, αν ήσουν μερικούς πόντους ψηλότερος ίσως να έβρισκες ένα συμβόλαιο στην Αμερική όπου λατρεύουν (και πληρώνουν) τη χρησιμότητα 3&D «πλαγίων» όπως εσύ.. Όμως δεν είσαι. Και με μηδενικό (για γκαρντ) παιχνίδι με τη μπάλα στην Ευρώπη έχεις «ταβάνι». Σε 10 ματς φέτος (Ευρώπη και Ιταλία) ο Μπράμος μετράει 10 προσπάθειες δύο πόντων (οι περισσότερες αφορούν τελειώματα σε ανοιχτό γήπεδο), 8 ελεύθερες βολές και 51 (!) τρίποντα.. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, δεν έχω να ω κάτι άλλο. Συνολικά 9.5 πόντους μ.ο.-4.7 ριμπ. Και ένα πολύ καλό ποσοστό της τάξεως του 50% beyond the arc. Ο «Θείος Τσάρλι» έχει ρεκόρ 4-2 στην Ιταλία και 2-2 στο Eurocup..

Νotre Dame Finest


Βλέπω τον  Luke Harangody (πλέον) της Νταρουσάφακα, ο οποίος αποτέλεσε πρόταση της σελίδας αυτό το καλοκαίρι και σκέφτομαι πόσο καλό fit θα ήταν (θεωρητικά πάντα) αυτή τη στιγμή και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό. Ο 27χρονος «ταύρος» και πρώην σταρ των Fighting Irish αρχίζει και βρίσκει τον ρόλο του σε μια ομάδα που δεν έχει τα γκαρντς με τα playmaking skills για να τον απορροφήσουν πλήρως στην επίθεση. Παρόλα αυτά την εβδομάδα που μας πέρασε έκανε δύο σπουδαία παιχνίδια. Το ένα απέναντι στη ΤΣΣΚΑ στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας του όπου τελείωσε με 18 πόντους (7/9 διπ.) 7 ριμπ. και το άλλο στη TBL απέναντι στη Yesiligiresun (24 πόντους -10/15 διπ.- 15 ριμπ. 36 αξιολόγηση). Τα νούμερα όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όταν περνάμε στο τοπ-επίπεδο. Αυτό που μου αρέσει στον συγκεκριμένο παίχτη είναι ότι «σκοτώνεται» στο παρκέ. Βγάζει πολύ ενέργεια, πολύ πάθος, θα χτυπηθεί στο ζωγραφιστό με μεγαλύτερα κορμιά και θα κυνηγήσει με ότι.. έχει στη περιφερειακή άμυνα συν το εξαιρετικό του σουτ. 


Καλό πακέτο με ποιότητα, ένας energy guy που μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά από τον πάγκο μιλώντας για ομάδες της «ελίτ» πάντα. Σκεφτείτε το σουτ του στο «4» των ερυθρολεύκων πίσω από τον Πρίντεζη ή τη δύναμη του και την ικανότητα του στο ριμπάουντ απορροφημένη στη frontcourt του Παναθηναϊκού (χαμηλό σχήμα μαζί με τον Γκιστ ή σαν Stretch-4 αδειάζοντας τη ρακέτα για τον Ραντούλιτσα).  Η Νταρουσάφακα βέβαια ποντάρει αρκετά πάνω του. Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ομάδα που έριξε πολύ χρήμα στην αγορά φέτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πληρώνει τον Έργουιν Ντάντλεϊ περίπου 800 χιλιάδες δολάρια για να συμπληρώνει τις προπονήσεις της ομάδας.. Πρόσφατα υπέγραψε και τον Σκοτ Ουίλμπεκιν ο οποίος παρά τις καλές εμφανίσεις με τους Σίξερς δε πήρε συμβόλαιο και επέστρεψε στην Ευρώπη για την ομάδα του Μαχμούτι η οποία διατηρεί οψιόν για τον πρώην πόιντ της ΑΕΚ (για τη επόμενη σεζόν) η οποία εφόσον ενεργοποιηθεί θα του αποφέρει 500 χιλιαρικούνες.. Όχι άσχημα..

Military Mentality..


«Θέλω να πω ότι η ομάδα επιδεικνύει πραγματικά στρατιωτικό πνεύμα. Τα παιδιά θέλουν να παίξουν ακόμα και όταν είναι τραυματίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο ίδιο πνεύμα..» Η δήλωση έρχεται από το στόμα του Δημήτρη Ιτούδη μετά το νικηφόρο ματς της ΤΣΣΚΑ απέναντι στη Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η υπεροχή της «αρκούδας» φάνηκε από το ξεκίνημα με την ομάδα του Ιτούδη να διαθέτει την οξυδέρκεια και τη πνευματική συγκρότηση ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα όταν ο αντίπαλος πλησίαζε στο σκορ. Η φετινή version της ΤΣΣΚΑ, στη δεύτερη σεζόν του Δημήτρη Ιτούδη, μοιάζει πιο «θνητή», θεωρώ σκόπιμα ώστε η ομάδα να μπορέσει στο αγωνιστικό προφίλ να απομονώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και χτίσει πάνω σε αυτά. Ο κόουτς Ιτούδης έχει πλέον μια καθαρά Guard Based ομάδα με τη τριάδα Τεόντοσιτς-Ντε Κολό-Τζάκσον να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του παιχνιδιού της ΤΣΣΚΑ και παράλληλα δίπλα στο δίδυμο των Βορόντσεβιτς-Χάινς που αποτελεί τη βάση της frontcourt έχει ανεβάσει παιδιά όπως ο Κορόμπκοβ ή ο Κουρμπάνοβ (που επέστρεψε) με blue collar χαρακτήρα ελπίζοντας πως με το hustling και την επικέντρωση τους σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά θα διαμορφώσει το πλαίσιο ιδανικά για τους πρωταγωνιστές του, μέχρι να επιστρέψει  ο Φρίλαντ τουλάχιστον. Η ΤΣΣΚΑ είναι πλέον πιο «λιτή», λιγότερο φορτωμένη και επικεντρωμένη στο χρυσό δίδυμο του backcourt της ελπίζοντας ότι φέτος θα βρεθεί στη Γη της Επαγγελίας..

Ποιος θα είναι ο διάδοχος..;


Όπως αναμενόταν μετά τα χάλια που είχε η Μακάμπι από την αρχή της σεζόν το front office της ομάδας τράβηξε τη περόνη και έστειλε τον Γκάι Γκούντες στο ταμείο ανεργίας. Η «ομάδα του λαού» είχε πιάσει πάτο και ο Γκούντες έχει πετάξει στο γκρεμό πολλές «δεύτερες ευκαιρίες» οι οποίες του δόθηκαν από τη διοίκηση. Καταλαβαίνετε ότι τα ονόματα παρελάζουν  χωρίς σταματημό. Λίγες ημέρες πριν την απόλυση ο Γιόνας Καζλάουσκας φαινόταν ως μέλος μιας πολύ συγκεκριμένης Shortlist αναφορικά με τη διαδοχή. Aργότερα βγήκε προς τα έξω ότι η Μακάμπι έκανε ανοιχτή πρόταση στον Γιασικεβίτσιους να αναλάβει όμως αυτός (σωστά κατ’εμέ) αρνήθηκε θέλοντας να συνεχίσει τη περίοδο εκμάθησης του στο Κάουνας. Ο Πιανιτζιάνι επίσης είναι μεταξύ των ονομάτων.. 


Προσωπικά θα ήθελα να δω Έλληνα κόουτς στη Μακάμπι και ειδικά τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος θεωρώ ότι θα μπορούσε επιτέλους να χτίσει ένα σωστό ρόστερ στο Τελ Αβίβ ενώ η φιλοσοφία του στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να υποστηρίξει αυτό που πρεσβεύει το “Maccabi Basketball”.. Ο Μπαρτζώκας βέβαια έχει ομάδα και σκοπεύει να μακροημερεύσει σε αυτήν και η Ισραηλινοί καλούνται να πάρουν άμεσα μια απόφαση. Ανακατατάξεις αναμένονται και στο ρόστερ. Ξαφνικά το να βγάζεις από τον πάγκο σου ένα γκαρντ του 1 εκατομμυρίου φαίνεται υπερβολικό.. Μήπως όμως το πρόβλημα είναι ότι έχεις δύο τέτοιους γκαρντς που δε μπορούν να λειτουργήσουν μαζί..;


Παραμένουμε στο Ισραήλ. Ένας παίχτης που στελέχωσε τη καλοκαιρινή λίστα της σελίδας με τις οικονομικές επιλογές από την αγορά, ο Darryl Monroe (2.01μ.-29), κάνει παπάδες με τη Ρισόν έχοντας τραβήξει πολλά βλέμματα. O Monroe όπως σας είχα πει μου θυμίζει πολύ έναν φόργουορντ που έκανε αίσθηση στην ελληνική Α1 παλιότερα, τον Λάρι Στιούαρτ ο οποίος ήταν μέλος των εξαιρετικών τότε ομάδων του Περιστερίου και του Αμαρουσίου. Έχει αυτό τον συνδυασμό της σκληράδας με την εξυπνάδα και ο τρόπος που "διαβάζει" είναι εξαιρετικός.Τελευταίο του "θύμα" η Χαποέλ Ιερουσαλήμ απέναντι στην οποία έγραψε 29π. (12/16 FG) 10 ριμπ.-6 τελικές-6 κλεψίματα. Συνολικά φέτος έχει 19.8π.- 8.8 ριμπ.- 4.0 τελικές και 2.8 κλεψίματα. Μια χαρά..


Δάσκαλος..



Μια από τις ομάδες που απολαμβάνω να παρακολουθώ (και πάλι) από την αρχή της σεζόν είναι η Γκραν Κανάρια του μεγάλου δάσκαλου Αϊτο Ρενέσες. Το περιστατικό με τον Κούριτς συγκλόνισε και είναι από αυτά που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του αθλητισμού. Το κλαμπ ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος γκαρντ-φόργουορντ (και πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος με 14.7π. και 54.5% 3π. στο Eurocup) εγχειρίστηκε δις με επιτυχία και αναρρώνει μετά τη διάγνωση για μηνιγγίωμα στον εγκέφαλο. Τα καλύτερα ευχόμαστε στο παιδί και τον περιμένουμε πάλι γερό –όπως ήταν πάντα- πίσω στο παρκέ.


Στο αγωνιστικό και πάλι.. Η ομάδα του Ρενέσες είναι Must Watch και φέτος για τους λάτρεις του αθλήματος. Το μπάσκετ του δασκάλου έχει αφομοιωθεί πλήρως και μαζί σε αυτό κάθε νέο πρόσωπο που προστίθεται στο σύστημα. Η Γκραν Κανάρια τρέχει πολύ καλά το παρκέ, έχει εξαιρετικές συνεργασίες (πάντα οι ομάδες του διακρίνονταν για το υψηλό επίπεδο αυτών) και spacing στο μισό γήπεδο, κυκλοφορεί τη μπάλα γρήγορα  σε μια επίθεση που αποτελεί «μηχανή παραγωγής» καλών σουτ. Η «δημιουργία ρήγματος και η έξτρα πάσα» είναι δεύτερη φύση και η όλη εικόνα που σου μένει παρακολουθώντας αυτό το σύνολο είναι αυτή η γοητευτική αίσθηση της απλότητας. Όταν αυτή η ομάδα σε βάλει στο ρυθμό της απλά την έχεις ..δύσκολη. Δείτε πόσες ομάδες έφαγαν τριάντα στο κεφάλι στα μόλις 10 ματς των νησιωτών.. Το δίδυμο Κέβιν Πάνγκος-Σαλίν  είναι πολύ παραγωγικό και ο Όμιτς εξαιρετικός στο «5», ο Αγκουιλάρ γράφει τα πάντα.. Έχει καταντήσει στερεότυπο πλέον. Στη συγκεκριμένη επίθεση του Ρενέσες μπορεί ο παίχτης να κάνει νούμερα και να ανεβάσει το κασέ του..




PS: Το πέταξε το κρυφό χαρτί του ο Μπερτομέου.. 


351 σχόλια:

  1. 6 στα 6 έχει ο Μανωλόπουλος από τότε που ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοηθός ανέλαβε όχι πρώτος..Προσωπικά θα ήθελα να τον δω να ηγείται της προσπάθεις που κάνει η ΑΕΚ.Θεωρώ ξεπερασμένο τον Σάκοτα

      Διαγραφή
  2. Πολυ βελτιωμενος ο ΠΑΟΚ. Ξερω οτι ειμαι πιθανοτατα ο μονος ή τελοσπαντων ανηκω σε μειοψηφια αλλα πρεπει να πω οτι μου αρεσει ο τροπος που παιζει ο Τεπιτς. Κι ας μην πολυσκοραρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λουκάς πετάει με την ΑΕΚ και μετα έλεγαν ότι ήταν μονο απο βολές οι πόντοι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα λέγαν οι γαύροι και τον αποκαλούσαν κοροιδευτικά Ντάνκαν επειδή τους έριχνε τριαντάρες στα match πρωταθλήματος..Ότι και καλά είχε την ανοχή των διαιτητών..
      ΥΓ:Ταιριάζει στην φιλοσοφία της ΑΕΚ..Μακάρι να πιάσει και να μείνει για χρόνια

      Διαγραφή
    2. Κάποιος μου είπε ότι παίζει eurocup

      Διαγραφή
    3. Ο καλυτερος ψηλος στην Ελλαδα είναι ο Λουκας.Τον ειχαν αχτι απλως οι Ολυμπιακοι που τους εφτυσε δυο φορες και γράφανε και καλα σαν Παναθηναικοι ότι δεν εχει ποδια κλπ τσιμπουσαν και κατι αφελείς και τελικα ο Παναθηναικος τον εδιωξε και ψαχνει τωρα κακην κακωςγια ψηλο

      Διαγραφή
    4. Λοιπον, ο Λουκας τα μονα χρησιμα ματς που επαιξε πραγματικα καλα ηταν οι τελικοι περυσι, οπου και ηγηθηκε των ψηλων λογω αναγκης. Δυστηχως τα υπολοιπα 2 χρονια ηταν αφαντος ειτε λογω τραυματισμων, ειτε λογω κακης αποδοσης μετα απο τους τραυματισμους. Επισης ο Λουκας με κατωτερους αντιπαλους ειναι οντως απολαυστικος. Με ανωτερους ομως, δηλαδη ποιοτικοτερους, δυνατοτερους, ψηλοτερους , ειχε θεματακια, οχι μονο στην αμυνα αλλα και στην επιθεση που δεν μπορουσε να τους κοντραρει με τα παραπανω χαρακτηριστικα. Σαν παναθηναϊκος ποτε δεν αμφεβαλλα για την ποιοτητα του Λουκα, ακομη και αν τα δυο χρονια αυτα αναρωτιομουνα αν κανει καποιου ειδους τρολλαρισμα (που θα 'λεγε και ο Γεωργιαδης) με τοσους τραυματισμους. Ερχοταν απο τραυματισμο και σε ενα ματς παλι εξω. Θα τον ηθελα στην ομαδα, αλλα στην θεση ποιου; Μονο ως 2ο 4αρι και με Φωτση ως 5ο ψηλο, που αυτο αυτοματα εκτοξευει το μπατζετ (1εκ. ο Φωτσης 800 χιλιαρικα ο Λουκας). Και εννοειται ο Παπαγιαννης θα παιζει σπανια. Αλλα δημιουργουνται αλλα δυο προβληματα. Θα θελαμε σιγουρα εναν rim protector στο 5 αντι ενος απο τους Ραντουλιτσα-Κουζμιτς. Επισης, οπως ειπα ποιο πανω, ο Λουκας κανει παπαδες επειδη νιωθει πιο ανετα οταν ΗΓΕΙΤΑΙ μιας ομαδας. Ως 2ος λοιπον, δεν θα νιωθει την ιδια ανεση και αυτο εχει αποδειχθει οχι μονο απο την πορεια του στον ΠΑΟ... Καλα δεν το συζηταμε οτι το επιπεδο στην Ευρωπη θα ειναι διαφορετικο και δεν θα κανει τους παπαδες που κανει τωρα στο eurocup, που ο Κουπερ μοιαζει με Στιβ Νας σε αυτο το επιπεδο...

      ΥΓ: Δεν ψαχνουμε αυτον τον ψηλο, αλλα ενα γρηγορα, αλτικο 4-5αρι. Ο Λουκας δεν εχει τιποτα απο τα δυο...

      Διαγραφή
  4. Ο Πλάθα θα ήταν το καλοκαίρι μιά καλή λύση για τον Παναθηναικό.
    Αλλά θα ζητούσε πλήρες ρόστερ Αμερικάνων και ξένων γενικά, για
    να δεί όσους πιτσιρικάδες του φορτώσει η διοίκηση, ήρεμα και μέσα
    από σοβαρό και ανταγωνιστικό ρόστερ.
    Δεν ξέρω αν ο Ρενέσες αντέχει ηλικιακά αυτό το βάρος, ή αν θέλει
    να ξαναεκτεθεί στο ανώτατο ψυχοφθόρο επίπεδο, αλλά κι αυτός σε αυτόν
    τον αλαλούμ Παναθηναικό θα ήτανε ταμάμ.
    Πάντως οι Γιούγκοι, ταιριάζουν στα θέλω του ΔΓ.
    Κάνουν ότι θέλει, γιατί ψάχνουν δουλειά μέσα στην απομόνωση τους (Ιβάνοβιτς)
    ή μπορούν να φέρουν παίκτες Γιούγκους, να τους εντάξουν στο high limt
    της ευρωλίγκα, όταν δεν θα στεριωναν σε τέτοιο ανταγωνισμό πουθενά αλλού.
    (Τον Κούζμιτς θα τον υπέγραφε το πολύ πολύ μιά Ζιελόνα, ή μιά Λιέτουβος
    αν μετείχε ευρωλίγκα, τον Ραντούλιτσα ίσως καμμία μια και μόνο ο Σάλε συννενοήται
    μαζί του και έχει και τεράστιο γι'αυτά που προσφέρει συμβόλαιο και τον Πάβλοβιτς
    κανείς ευρωλιγκαίος, μιά και τελειωνε μπασκετικά στο απάνεμο λιμάνι
    της Παρτιζάν, εκτός αν τον έπαιρνε μαζί του ο Βουγιόσεβιτς έτσι και υπέγραφε
    σε καμμία ομάδα eurocup).
    ΥΓ Ο Γκίστ δεν θα έπαιζε στον ΠΑΟ και θα είχε φαγωθεί αν δεν είχε υπογράψει
    κλειστό διετές συμβόλαιο πέρσι.
    Αυτό για όσους κάνουν όνειρα "επαναπατρισμού" του εξάστερου στη χώρα
    της ευρωκούπας !!!
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χειρότερο δεν μπορούσες να προτίνεις ρε Beertuoso..Άκου έκει Πλάθα..Καλύτερα Μπαρτζώκας!!!Πέρα από την πλάκα μια χαρά είναι ο Σάσα...Υπομονή θέλει κατί που είναι δύσκολο να βρεθεί λόγο της ανοχής που έχουμε δείξει εδώ και τρία χρόνια..Αν και βάση τίτλων οι χρονιές δεν θεωρούνται αποτυχημένες.Η ομάδα θα βρει τον δρόμο της σιγά σιγά..Βρίσκετε σε καλό δρόμο όσο οξύμωρο και αν ακούγεται με βάση την τωρινή κατάσταση...

      Διαγραφή
    2. Κουράζεις...Πολύ.

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    3. Beer
      Πιστεύω ότι και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα έκανε για τον ΠΑΟ. Θα έδινε μαχητικό πνεύμα στο ΟΑΚΑ.
      Προτρέχεις Νοέμβρη μήνα και δεν ξέρω αν είσαι καλός στις κυβιστήσεις.
      Σεβαστή η άποψη σου αλλά δεν χρειάζεται να την γράφεις 10 φορές στο ίδιο άρθρο. Το ένα σου γραπτό μένει και διαβάζεται απ' όλους.


      Officer

      ΥΓ: Το διαρκείας το πούλησες;

      Διαγραφή
    4. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως φίλε.
      Αν έχεις διαφορετική γνώμη, με χαρά μεγάλη να την διαβάσω.
      Αν νομίζεις πώς όπως είμαστε, θα κάνουμε κάτι καλό και πέρα
      από το Νοέμβριο, ειλικρινά θα κάνω αν τα καταφέρουμε
      την μεγαλύτερη κωλοτούμπα.....χαράς πρωτ'απ'όλα.
      Τα κακώς κείμενα δεν διορθώνονται με απάθεια, κατά τη γνώμη μου.
      Αλλά με επαναλαμβανόμενη άποψη,μάχη και επιμονή.
      Το διαρκείας δεν το πουλάω, το χαρίζω.
      Ποιός να αγοράσει.....παραβιασμένες θύρες !
      YΓ Πάντα υπογράφω κάτω από το κείμενο μου και έχω μάρτυρα τον Jimaro.
      Οποιος κουράζεται από την γνώμη μου, που είναι τεκμηριωμένη
      και ίδια πάντα, απλά με προσπερνάει.
      Με τους υπολοιπους τη συζητάμε ανθρώπινα και με σεβασμό.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    5. Δε θέλω να υποτιμήσω τον Τζόρτζεβιτς με το παρόν σχόλιο, αλλά ρε παιδιά, όχι κσι να αμφισβητείται τον Πλάθα, και πολύ περισσότερο τον Μπαρτζώκα! Δεν έχετε καλύτερο, όπως και να το κάνουμε.

      Διαγραφή
    6. @beertuoso

      παιχταρά μου έχω αρχίσει να αμφιβάλλω όχι αν έχεις διάρκειας αλλά αν έχεις πάει έστω και 5 φόρες στην ζωή σου στο οακα, και χαρίζεις έτσι απλοχεριά ένα διάρκειας.
      Πες μου σε παρακαλώ σε ποιο φετινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ πηγές και δεν πέρασες όμορφα???
      Και μια συμβουλή το πιο εύκολο πράγμα είναι ο αφορισμός βγαίνεις λες για τον Α το Β ότι δεν κάνει κάτι δεν πάει πουθενά γιατί όντως στον αθλητισμό το πιο σύνηθες για μια ομάδα είναι να αποτυγχάνει παίζουν 32(στη δική μας περίπτωση)και κερδίζει η μια.
      Απαξιώνεις το ράστερ απαξιώνεις τη διοίκηση τον προπονητή τους πάντες και έρχεσαι και μας λες ότι καλή λύση θα ήταν ο πλαθα και εγώ προσθέτω εμένα μου αρέσει ο μήνας ο Γκέκος και ρώτω τον γκουρού κ.ΚΟΝΓΟΥΕΙ πως σου φαίνεται ο μήνας είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα???

      Υγ: Αν ενδιαφέρεσαι οντως να χαρίσεις το διάρκειας ανέβασε ένα e-mail να επικοινωνήσουμε

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  5. Μια τραμπα Στρομπερι με Ροτσεστι θα απογειωνε τις περιφερειες και των δυο εν λογω ομαδων, χωρις να εχω προσωπικα προβλημα απο τον Ντι Τζει, θεμα χημειας ειναι.

    Ονειρο θερινης νυκτος, δυστυχως.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Χαίρομαι για όσα διαβάζω για τον Μπράμο τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Ειδικά μετά την περσινή του περιπέτεια επιστρέφει δριμύτερος. Ελπίζω του χρόνου να παίζει Ευρωλίγκα αφού μπορεί να σταθεί άνετα ως ρολίστας σε μια φιλόδοξη ομάδα. Μπορεί να μην γίνει ποτέ πλήρης παίκτης αλλά κάνει αρκετά καλά μερικά σημαντικά πράγματα στο παρκέ.
    - Στα της Μακάμπι, έχει ενδιαφέρον το ποιος θα διαδεχθεί τον Γκούντες και πόσο δραστικές και εκτεταμένες θα είναι οι αλλαγές στο ρόστερ. Μπας και γυρίσει το πράγμα. Παναγιώτης Γιαννάκης;;;
    - Ο Ρενέσες είναι διαχρονική αξία έστω κι αν εμείς εδώ τον έχουμε λοιδορήσει στο παρελθόν επειδή είναι άκουπος. Μεγάλος δάσκαλος και αγαπάει το άθλημα. Κάτι τέτοια λέμε τώρα και για τον Πασκουάλ αλλά όποιον προπονητή κι αν ρωτήσεις θα σου πει τα καλύτερα για τον Ισπανό.
    - Όσο καλή κι αν είναι η εικόνα της ΤΣΣΚΑ, όσα ενθαρρυντικά μηνύματα κι αν στέλνει η ουσία είναι μία. Χωρίς κούπα δεν επέρχεται εξορκισμός. Μα λιτή, μα πλούσια, μα διαστημική, μα γήινη ο Ιτούδης και οι παίκτες θα κριθούν ξανά στο Βερολίνο. Απλά και όμορφα.
    - Στα σημερινά, ο Άρης έχασε λόγω απειρίας. Η ομάδα χτίζει μεταξύ άλλων και το χαρακτήρα της. Αυτή που θα μας κουφάνει είναι η ΑΕΚ. Παίρνει τα ματσάκια, ψιλομαζεύεται παρά το ότι οι κακοτεχνίες στο ρόστερ της κάνουν μπαμ. Συν τον Σάκοτα. Εκτός κι αν τον έχουν μετατρέψει σε assistant του Μανωλόπουλου.
    - Ρελάνς από τον Μπερτομέου και αναμένουμε την FIBA να απαντήσει στον άτυπο πλειστηριασμό που εξελίσσεται. Κύρια σημεία της νέας λίγκας πρέπει να είναι τα μεγαλύτερα κέρδη για τα clubs, ο περιορισμός των αδιάφορων ματς, να μην γίνει η Ευρωλίγκα υπόθεση 5-6 χωρών και η αναβάθμιση του Eurocup. Ο Μπερτομέου έχει πλεονέκτημα.

    Υ.Γ. Το ματς του ΠΑΟ μεθαύριο είναι από τα πιο περίεργα της τελευταίας 3ετίας. Κρισιμότατο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε τζιμ ,μπραβο και πολυ για το εξαιρετικο αρθρο που εγραψες.Ποια πιστευεις οτι ειναι η μοιρα της ΑΕΚ και του ΑΡΗ στο Eurocup ? Πιστευεις οτι μπορουν να πανε μακρια και ποια εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες? Προσωπικα θα ελεγα Αρη λογω πιο ορθου ροστερ και του εξαιρετικου Coach Πριφτη.
    Συνεχισε να μας μαγευεις με τις μαγικες σου αναλυσεις!
    Ο Ρουμανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mπράμος-->Πόσο καλύτερος και πιο δυνατός σε πόδια θα ήταν ο Πάο με έναν παίκτη σαν τον Μάικ αντί του συμπαθέστατου και πολύ καλού παίκτη Πάβλοβιτς(+ ενός οντως mobile center βλ. Ντόρσει αντι του επισης φιλοτιμου και εξελίξιμου Κούζμιτς)?
    Ένας παίκτης που θα έδινε transition defensive stop,θα προσέθετε σκληράδα και πάθος στο προτζεκτ του Σάλε που ψαχνει τέτοια στοιχεία...

    Χαρανγκόντι--> Ένας παίκτης του οποίου το σουτ και η σκληράδα(πέρσι σε μια φάση διέλυσε τη μούρη του και έβγαινε έξω σαν να τον χάιδεψαν) θα έδινε σπουδαίες λύσεις για το spacing του Όσφπ+ φυσικά θα προσεφερε στο αμυντικό πλάνο.
    Μια σημείωση μόνο: Ο παίκτης αυτός,έτοιμος και γνωρίζοντας πως να χειριστεί τον εαυτό του στο υψηλό επίπεδο θα ήταν πολύ καλός για 2ο pf.Όμως ένας βελτιωμένος,λυμένος και πιο ψημένος Αγραβάνης είναι κάτι πολύ κοντά σε αυτό το στυλ.Δεν μπορείς να κατηγορήσεις αυτόν τον δρόμο που διάλεξαν οι Πειραιώτες και πρέπει να δέιξουν λίγη υπομονή ακόμα και ευκαιρία στον παίκτη να δείξει τι μπορεί να κάνει.Επίσης ένας παίκτης που θα κυνηγήσει τσουλώντας στο παρκέ μπάλες και θα γονατίσει για 1 ριμπάουντ.Με ένα step up στο σουτ και αμέτρητες ώρες δουλειάς σε πολλά άλλα θέματα(εφόσον το παιδί είναι σοβαρό γιατί και θέματα χαρακτήρα έχουν συζητηθεί) μπορεί να σταθεί.
    Το ζήτημα είναι οτι ίσως ο Όσφπ δεν έχει και τόσο αθλητικότητα εκεί(ο Πετγουει βοηθούσε πολύ με τις t/2 βοήθειες που έδινε στο aggresive defensive style του Όσφπ των hedge out/switch/traps κλπ.) αλλά έχει προσθέσει παραπάνω μέγεθος στα γκαρντ του πλέον..

    Τσσκα--> "Η φετινή version της ΤΣΣΚΑ, στη δεύτερη σεζόν του Δημήτρη Ιτούδη, μοιάζει πιο «θνητή», θεωρώ σκόπιμα ώστε η ομάδα να μπορέσει στο αγωνιστικό προφίλ να απομονώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και χτίσει πάνω σε αυτά."
    Συμφωνώ πολύ πάνω σε αυτό.Ο Ιτούδης θέλει να στρώσει χαρακτήρα σε αυτή την ομάδα μέσα από τα παιχνίδια που θα δώσει και μέσα στη χρονιά να βρει μια χρυσή στιγμή σαν σύνολο ίσως και με κάποια προσθήκη(?) που θα της δώσει ώθηση.Πιο guard-based,πιο σαφής προσανατολισμός από πέρσι που άλλαξε λίγο πλεύση και ανέβασε τα ύψη και τις αμυντικές απαιτήσεις-παιχνίδι στο βαμμένο η ομάδα.Αυτή την εποχή σαν Περικλής θα πόνταρα εκεί τα δικά μου λεφτά για τη φετινή κούπα,ειδικά με μια πιο καλή αποδοσούλα...Όχι,δεν είναι πρόβλεψη σε καμία περίπτωση,δεν έχω δει κάτι για να με πείσει,αλλά τα αθόρυβα είναι και καλύτερα πολλές φορές και πιστεύω πως ίσως κάτι πολύ καλό ετοιμάζεται φέτος στη Ρωσία,μαθημένο από τα λάθη του.

    Μακάμπι--> έχω ξαναγράψει το ίδιο για κόουτς B στην ομάδα του λαού.Αυτό που είχα διαπιστώσει είναι οτι και πέρσι η ομάδα έπαιζε ένα αλλόκοτο μπάσκετ που παρ'όλα αυτά την οδήγησε ως τους 8.Τα αποτελέσματα και η ταυτότητα της ήταν μυστήρια(από τραγικές ήττες και αποκαρδιωτική εικόνα πήγαινε σε σπουδαίες νίκες και ωραίο μπάσκετ) και βάσει της στελέχωσης κάτι παρόμοιο περίμενα και φέτος αλλά ίσως με υψηλότερο ταβάνι. Πλέον θεωρώ πως στη Μακάμπι θέλουν μια μεγάλη προσωπικότητα πρώτα απ'όλα στον πάγκο.Ο Καζλάουσκας είναι κόουτς που έχει συγκεκριμένα θέλω από την ομάδα του και θα εμφυσήσει γρήγορα κανόνες και νόμους στην ομάδα που τους χρειάζεται αυτή τη στιγμή.Με λίγα λόγια μπορεί να τους συμμαζέψει,αλλά το ρόστερ τους δεν είναι ακριβώς ταιριαστό για αυτά που ζητάει συνήθως. Για να δούμε αν η Μακάμπι θα βγει μόνη της από το χάρτη φέτος.

    Γκραν Κανάρια--> Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω ως ημιμαθής,αλλά πιστεύω οτι το μπάσκετ σήμερα χρειάζεται τέτοιες ομάδες,χρειάζεται σύνολα που βάζουν και το θέαμα και την απλότητα και ομορφιά του επιθετικού μπάσκετ με "φαιά ουσία" το καλάθι(ειδικά σε τέτοιο επίπεδο) σε πρώτο πλάνο.
    *Αλήθεια,τι λέτε για τη δήλωση του Σάρας κάπου μέσα στο βιβλίο του νομίζω οτι ο Ρενέσες ήταν ένας καφενειακής φύσης προπονητής-δηλαδή με τις γνώσεις-μεθόδους θαμώνα καφενείου?(τον αντιπαρέβαλλε κατά έναν τρόπο με τους υπόλοιπους προπονητές του ως τον χειρότερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Όποιος γνωρίζει από ανάπτυξη παιχτών καταλαβαίνει ότι ο Αγραβάνης έχει δρόμο να διανύσει. Για να μπορέσει πραγματικά να βοηθήσει πρέπει να αρχίσει να βάζει σουτ. Το "ψημένος, βελτιωμένος ή άλλο μένος" δε μου λέει τίποτα. Εννοείται ότι "εαν" ήταν θα ταίριαζε. Η απόσταση μέχρι εκεί όμως πόση πραγματικά είναι..;

      Διαγραφή
    2. O Saras ας κάτσει με τον μαγκούφη τον Κράπικας ασίσταντ και να το βουλώσει. Μέχρι εκεί είναι. Άντε και για καμιά Νεπτούνας. Που έχει και γνώμη..

      Διαγραφή
    3. Είναι αστείο να μιλάς για τον Σάρας των τεσσάρων ευρωπαικών!!φάνταζομαι τι πόνο έχει προκαλέσει τόσα χρόνια

      Διαγραφή
  10. Κατά τη γνώμη μου τα προτεινόμενα format για τη "νέα Ευρωλίγκα" κ τη διοργάνωση της Fiba πάσχουν καταρχάς σε ένα σημείο: τις 16 ομάδες. Θεωρώ πως αποκλείεται πολύς κόσμος κ γίνεται μια διοργάνωση πιο κλειστή που θα απευθύνεται σε λιγότερες χώρες.

    ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:
    -24 ομάδες
    -2 όμιλοι των 12
    -Παίζουν όλοι με όλους δλδ 22 αγωνιστικές για την regular season
    -Περνάνε οι πρώτοι 8(!) από κάθε όμιλο
    -Οι 16 ξεκινάνε τα πλει οφ (1Α-8Β, 2Α-7Β κτλ). Best of 5.
    -2ος γύρος πλει οφ με τους 8 νικήτές
    -Οι 4 νικητές πάνε F-4

    Το μέγιστο που μπορεί να παίξει η κάθε ομάδα πριν το F-4 είναι 32 ματς (σε αντίθεση με τα 29 που ισχύουν τώρα)
    Μεγαλο συν ο 2ος γύρος πλει οφ. Είναι άλλη φάση τα πλει οφ στο μπασκετ.

    Γνώμες;

    ΥΓ: Ωραία η βόλτα Τζιμ, μας δίνεις συνοπτικά info για ομάδες κ παίκτες που ενδεχομένως δεν παρακολουθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις γράψει την πιο ορθολογική δομή από όσες έχω διαβάσει αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο.Σε αυτό που περιγραφεις κατ' αρχήν υπάρχει κίνητρο σε κάθε φάση για καλύτερο πλασάρισμα,άρα όχι αδιάφορα ματς.

      Προσωπικά,η νέα Ευρωλίγκα σαν φιλοσοφία δεν μου αρέσει καθόλου.
      Γενικά ποτέ δεν μου άρεσαν οι λογικές της κλειστής λίγκας.Δεν δίνονται ευκαιρίες σε πιο αδύνατους να μεγαλώσουν,να αναπτυχθεί το άθλημα.

      Υποτιμούνται τα εθνικά πρωταθλήματα,ήδη οι 3 ισπανικές απειλούν να αποχωρήσουν.

      Υποτιμούνται τα πιο αδύνατα και μένουν εκτός ομάδες με ιστορία όπως οι πρώην Γιουγκοσλαβικές ή ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,Αρης ή οι Γερμανικές που τα τελευταία χρόνια επενδύουν πολύ στο άθλημα ή άλλες ρωσικές που τα σκάνε κτλ. που οι ευκαιρίες θα είναι με το σταγονόμετρο ή μέσω μόνο Γιουροκαπ.Διαλύεται ο εσωτερικός ανταγωνισμός εθνικών πρωταθλημάτων,δεν στέκει.

      Μια φόρμα πιο κοντά στο ποδοσφαιρικό Tσ.Λ. θα ήταν δικαιότερη με 24 ομάδες.Αφού θέλει ο Μπερτομέου να πριμοδοτήσει τους ισχυρούς,οι ισχυρές χώρες τότε θα δίνουν πιο πολλές θέσεις στη διοργάνωση, οι λιγότερο ισχυρές πιο λίγες και οι πιο αδύνατες μόνο πρωταθλητές ή προκριματικά κ.ο.κ.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει κίνητρο για καλό πλασάρισμα στην regular season εννοούσα χωρίς αδιάφορα ματς.
      όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερη διασταυρωση θα έχουν οι ομάδες.

      τα πλέι οφ είναι ούτως ή άλλως ενδιαφέροντα.

      Διαγραφή
    3. Απλά ο Μπερτομέου τις έκανε 16 για να ανεβάσει τα κέρδη που θα μοιράζονται. Με 24 θα πρέπει είτε να ανεβάσει τα χρήματα που θα μοιράζονται(κάτι που τον πονάει) είτε να μειωθούν τα κέρδη των ομάδων. Λες να μην ξέρουν τι είναι το ιδανικότερο; Απλά αυτοί έχουν και το θέμα των χρημάτων να διαχειριστούν. Και ο Μπερτομέου προκειμένου να αντικρούσει την πρόταση της fiba κατέβηκε στις 16.
      Yannos

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους.
    Τις προάλλες διάβαζα ένα άρθρο για τον Πατ Καλάθη.
    Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟ θα μπορούσε να πάει σε ένα 4αρι τύπου Πέρο Άντιτς;
    Δηλαδή έναν παίκτη όχι γρήγορο αλλά δυνατό με ταλέντο στα ριμπάουντ και καλό σουτ.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν μου επιτρέπεις officer θα έλεγα ΟΧΙ με χίλια.
      Θα ωφελήσει μόνο στο ροτέισον, αλλά το καλό αυτό θα το ντουμπλάρει αρνητικά στην άμυνα.
      Δεν θέλουμε στατικό ριμπάουντ και καλό εκτόπισμα, αλλά γρήγορα
      πόδια για παγίδες και κυνηγητό στο πικ ν ρόλ και στην αδύνατη.
      Και επιθετικά αν δεν βγούν τα σούτ πάλι θα έχεις πρόβλημα.
      Είναι δύσκολο παίκτες σαν τον Αντιτς να ανοίξουν το γήπεδο
      στο τρανζίσον και να γεμίσουν το ζωγραφιστό σαν τρέιλερ ακόμα
      και σαν αντιπερισπασμό του βασικού μας πικ ν ρόλ.
      Φαντάζεσαι στο 4 και στο 5, "Αντιτς", Ραντούλιτσα ;;;;
      Χέρια πόδια στην αυλή κι όλοι κάθονται στη γή.
      ^
      Beertusoso.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟ πρέπει σε όποια προσθήκη κάνει να αποφύγει παίκτη με αργά πόδια. Δε χωράει άλλος τέτοιος.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με όσα λες Beer.
      Αν υπήρχε ένα 3άρι καλός αμυντικός ίσως χώραγε ένας τέτοιος παίκτης.

      Officer

      Διαγραφή
  12. Διαπίστωσα με μεγάλη λύπη μου, ότι κάποιοι ανώνυμοι που μου απάντησαν στο προηγούμενο άρθρο, θεωρούν μόνον εμένα και τον Χρήστο ως σχολιαστές με την προσφορά που παρέθεσα στο σχετικό σχόλιό μου (άσχετα αν ισχύει η προσφορά αυτή), αγνοώντας, για άγνωστο λόγο, επιδεικτικά, κάμποσους σχολιαστές που κατά καιρούς έχουν αναρτήσει πολύ ενδιαφέροντα και ουσιαστικά σχόλια (είχαμε μέχρι και σειρά σχολίων κάποια εποχή με εξαιρετικό χιουμόρ στυλ... Γιάννη Μαρή -αλήθεια που χάθηκε αυτός ο σχολιαστής;), με στατιστικά στοιχεία, συνδέσμους, κλπ.

    Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με την προφανή τους δυσκολία στο γραπτό λόγο και την έλλειψη ορίων στη γλωσσική τους ελευθερία, με ώθησε να τους προτείνω ορισμένες πηγές πληροφόρησης προκειμένου να αποκτήσουν κανονιστικές αρχές όσον αφορά την χρήση της νεοελληνικής γλώσσας...

    Η πρώτη πηγή είναι το βιβλίο του Καθηγητή Δ.Ν. Μαρωνίτη με τίτλο "Το εγκόλπιο της ορθής γραφής" που μπορείτε να κατεβάσετε, σε διάφορες μορφές ή εκδόσεις, από τους σύνδεσμους

    http://www.itia.ntua.gr/en/docinfo/481/

    και

    http://eclass.uoa.gr/modules/document/file.php/MEDIA189/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82,%20%CE%A4%CE%BF%20%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%B9%CE%BF%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%AE%CF%82%20%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82.pdf

    Αν θέλετε, ίσως υπάρχει κάπου αδέσποτη στο διαδίκτυο η έκδοση του 1998 με το γαλάζιο εξώφυλλο, η οποία κατά τη γνώμη μου, είναι και η πιό καλογραμμένη. Κάποια στοιχεία για τον Καθηγητή Μαρωνίτη και το έργο του, μπορείτε να βρείτε στους σύνδεσμους

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82

    και

    http://www.biblionet.gr/author/2402/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82,_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%9D.,_1929-

    Το δεύτερο βιβλίο είναι του Φιλόλογου Χαρίλαου Δημητρακόπουλου με τίτλο "Για ποιά Ελληνικά μιλάμε;", την ηλεκτρονική έκδοση του οποίου μπορείτε να κατεβάσετε από τον ιστοχώρο στο σύνδεσμο

    http://foivos.e-e-e.gr/books/index.html

    Και τα δύο αυτά βιβλία διαβάζονται πολύ ευχάριστα και τουλάχιστον εμένα με έχουν βοηθήσει να θυμηθώ ή να μάθω την γλώσσα μας σε ικανοποιητικό βαθμό, που είχα σχεδόν ξεχάσει να γράφω τόσα χρόνια στο εξωτερικό. Φυσικά, εξακολουθώ να τα χρησιμοποιώ και να προσπαθώ σχεδόν καθημερινά να βελτιώσω τη χρήση της γλώσσας που κάνω.

    Τέλος, ένας ιστοχώρος για τους πιό ψαγμένους, βρίσκεται στο σύνδεσμο

    http://www.λέσχη.gr/forum/forum.php?s=8ae29381ee2b091c1a6df7b69ed75bf6

    στον οποίο θα βρείτε στοιχεία τόσο για το βιβλίο και τη λογοτεχνία, όσο και για την Ελληνική γλώσσα.

    Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα...

    Αλέξης

    ΥΓ. Επειδή πολλά ελληνικά λεξικά έρχονται σε αντίφαση όσον αφορά την ορθογραφία πολλών λέξεων, πιστεύω ότι το ενδεδειγμένο λεξικό είναι το "Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής" του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/

    και να χρησιμοποιήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=&dq=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλός,δωρικός και συνάμα μεγαλειώδης!!Μόνο για μύστες...Keep up


      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    2. Αλέξη, πότε έκανες σεξ τελευταία φορά?

      Διαγραφή
    3. Γιατί ψάχνεις ταίρι;

      Διαγραφή
    4. Ο Bαϊτσης Αποστολάτος πόσταρε ως ανώνυμος στις 12:46μ.μ..
      Γιατρέ, κι εσύ μπασκετικός; Χάθηκες.

      Ρε, τη γιατρουδάρα…

      Υ.Γ. gskordak, περιμένω…


      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 12:46 έκλαψα να σαι καλά!!!!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  13. Παιδιά πια είναι η γνώμη σας για τον JaJuan Johnson? Πιστεύω ότι είναι ακριβώς ο παίχτης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. H ομάδα του πάει να αποκλειστεί στο Eurocup, ήδη αποχώρησε ο Tony Mitchell (επειδή κουράστηκε από τα ταξίδια, γελάει ο κόσμος), οπότε υπάρχουν καλές πιθανότητες με ένα μικρό ποσό να τον αφήσουν να φύγει.
    Μια δεύτερη σκέψη μου, θα ήταν να αποκτήσουμε στο τρία τον Deshaun Thomas και να μείνει για την Euroleague ο αργός πλην τίμιος Aleksandar Pavlović.
    Μια τρίτη σκέψη είναι να πάω για ύπνο γιατί βλέπω να παίρνουμε κανέναν ληστή του τρένου, που θα αποχωρήσει σε λίγο πάλι καιρό από την ομάδα και ο πρόεδρας θα ψάχνει πάλι για παίχτη, γιατί κάτι δεν πήγε καλά στη χρόνια και πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα (Δυστυχώς σταμάτησε το μπάσκετ ο kenyon martin που πέρσι δίστασε στα 37 του να έρθει.. χαχαχα)

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αχιλλέα.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/11/keep-eye-on.html

      Διαγραφή
    2. Τον Τζονσον τον θέλαμε πολλά παιδιά το καλοκαίρι όσο ψάχναμε για 2ο ψηλό. Κάποιοι τον θέλαμε από το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Jim. Το είχα διαβάσει το άρθρο, πιστεύεις ότι μπορεί να κινηθεί η ομάδα για το συγκεκριμένο παίχτη? Μακροπρόθεσμα μπορεί να υπάρξει μετακίνηση του Aleksandar Pavlović μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια (Euroleague ή Eurocup, αστείο! Δεν νομίζω να αποκλειστεί ο παναθηναϊκός) και απόκτηση παίχτη στο τρία με διαφορετικά χαρακτηριστικά από vlado jankovic? Πιστεύω ότι με ένα ποσό της τάξης των 500.000 - 600.000 $ η ομάδα μπορεί να πάρει JaJuan Johnson και Deshaun Thomas. Γνωρίζεις μήπως με τι μπάτζετ θα κινηθεί ο παναθηναϊκός και πια είναι η χρηματική αξία των παιχτών αυτή την περίοδο? Ευχαριστώ!

      Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

      Διαγραφή
  14. Ποσο πλακα εχει ρε παιδια αυτος ο Μπερτομεου.Τοσα χρονια τους εδινε ψιχουλα και μολις εκανε προταση η FIBA για να μοιρασει τουλαχιστον 30 εκατομυρια στις ομαδες συν τα μπονους,βρηκε 10ετη χορηγο να τους μοιρασει τα ιδια λεφτα...

    Περα απ την πλακα πετανε απ εξω οπως ειπε και ο φιλος ο Παναγος,την πρωην Γιουγκοσλαβικη σχολη.Ποτε δε θα ξαναπαιξουνε μαζι στην ευρωλιγκα ομαδες οπως η Παρτιζαν,ο Ερυθρος Αστερας,οι Κροατικες ομαδες,η Ολυμπια Λιουμπλιανας.
    Μιλαμε για ομαδες με ιστορια,με φημη και ομαδες που γεμιζουν τα γηπεδα τους και βγαζουν πολυ μεγαλους παικτες.

    Επισης ειναι αδικια να εχει η Ισπανια 3 συμβολαια 10 ετη εγγυημενα και οι Ρωσοι με πιο πολλα λεφτα απ την Λαμποραλ να εχουν ενα μονο συμβολαιο.

    Πρεπει το μπασκετ να παιχθει παγκοσμιως το ιδιο.Δε γινεται να διαφερουν οι κανονισμοι στις δυο πλευρες του Ατλαντικου.Μου θυμιζει τους Αμερικανους στο ποδοσφαιρο που βαραγαν τα πεναλντι οχι απο τα 11 μετρα αλλα με τετ α τετ που ξεκινουσε εξω απ την περιοχη.Οσο ξεροκεφαλοι και να ηταν,στο τελος καταλαβαν
    το σωστο και εναμορνιστηκαν ανεβαζοντας επιπεδο τη λιγκα τους.

    Ετσι πρεπει να κανει και η FIBA.Μονο το θεαμα μπορει να φερει εσοδα για τις ομαδες.Ειναι αλλιως να παιζεις 48 λεπτα και αλλιως 40.Επισης αυτη η γραμμη του τριποντου δε γινεται να διαφερει.Πρεπει να παει η FIBA σε εμβελεια NBA και θα ανοιξουν ετσι οι αποστασεις στα γηπεδα απογειωνοντας το θεαμα λογων πιο πολλων χωρων,περισσοτερων απομονωσεων,προσωπικων φασεων και μεγαλυτερου σκορ.
    Ετσι θα ειχαν και ολοι οι Ευρωπαιοι την προοπτικη να γινουν ισαξιοι των Αμερικανων γιατι θα δουλευαν τις αλλαγες απο μικροι.Και τωρα ακομα πανε καλοι μη Αμερικανοι και κανουν πλακα στο NBA οπως οι Γκασολ,ο Νοβιτσικι,ο Μανου,ο Παρκερ αλλα και καποιοι προσφατοι...

    Το βασικο ομως θεμα ειναι το θεαμα.Αυτο ανοιγει τις αγορες,φερνει χορηγους και κοσμο με αποτελεσμα να αυξανει τα εσοδα.Τι ευρωπαικο ματς κανονικης περιοδο να δει ενας Κινεζος οταν εχει το ιδιο σκορ με ενα ημιχρονο ενος αγωνα NBA;
    Αν διαβασετε τι δινει το NBA στις ομαδες θα παθετε πλακα.Φετος και απ του χρονου τα εσοδα απογειωνονται.Στην ουσια θα στηνουν ομαδες 90 εκατομυριων με τα λεφτα του NBA και θα βγαζουν και επιπλεον τεραστια κερδη.Αντιθετως στην Ευρωπη,
    οι Ελληνες,οι Ρωσοι,οι Τουρκοι προεδροι βαζουν πολλα απ την τσεπη τους καθε χρονο για να τους κλεινει συμφωνιες ο Μπερτομεου και να τους δινει 300.000 για την κατακτηση της ευρωλιγκα...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως αρκετά ύποπτο το γεγονός που από το πουθενά εμφανίστηκε τόσο μεγάλη εταιρεία να σπονσοράρει την Euroleague για 10+10 χρόνια, ενώ μέχρι τώρα με το ζόρι είχε βρεθεί η Turkish Airlines.

      Επίσης είσαι πολύ σωστός λέγοντας ότι πρέπει όλα να εναρμονιστούν με τους κανόνες του ΝΒΑ, το μπάσκετ είναι άθλημα καθαρά επιθετικό και πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν οι χώροι για τους ταλαντούχους παίχτες. Όπως επίσης πολύ σωστά λες. Έτσι μόνο οι νέοι Ευρωπαίοι παίχτες θα μπορούν από μικροί να μάθουν και να εξελιχθούν σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού (τον πιο γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό! :D).

      Επίσης πολύ σωστά λέει και ο "William" παραπάνω, ότι 16 ομάδες είναι πάρα πολύ λίγες... 24 ίσως να ήταν καλύτερο, ίσως και 32. Δεν γίνεται να αποκλείονται και ομάδες, αλλά και χώρες με τόσο μεγάλη μπασκετική ιστορία. Τι πας να φτιάξεις δηλαδή μια κλειστή λίγκα των ελίτ? Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, έχει έτσι και αλλιώς πολύ λίγη τηλεθέαση και με το να φτιάχνεις "τεχνικά" μεγαλύτερο ανταγωνισμό δεν θα αυξήσεις το ενδιαφέρον, γιατί πολύ απλά το προϊόν δεν θα διεισδύσει σε περισσότερα σπίτια. Γενικά το θέμα θέλει μελέτη με λεπτομέρεια από τμήμα marketing, κάτι που δεν νομίζω να έχει γίνει, είναι πολύ παράμετροι που έχουν μείνει σε γκρίζα ζώνη.

      Η ομάδα θέλει δουλειά, το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι τα 2 μεγαλύτερα συμβόλαιά σου δεν αποδίδουν, κάτι για το οποίο ευθύνονται και οι ίδιοι αλλά και ο προπονητής. Πρέπει σίγουρα να έρθει ένας επιπλέον 6ος ξένος να τελειώνουμε με αυτό το αστείο. Τα έχουμε ξαναπεί (3 χρόνια τώρα) ένας νεαρός αν δεν είναι dominant στην Α1 είναι αδύνατο να έχει ουσιαστική παρουσία στην EL. Ο Ραντούλιτσα τουλάχιστον στον 1ο γύρο θα περίμενε κανείς να έχει 15 πόντους Μ.Ο. γιατί ας πούμε ο Σόφο στα καλά του τόσους είχε, παίζοντας μόνος του την Real κλπ.

      Όλα έχουν ειπωθεί στη σελίδα και από το Jim και από πολλούς από εμάς, από το καλοκαίρι, ότι η ομάδα αν όντως θέλει να πάει F4, 3d και Φώτσης θα έπρεπε να λογίζονται 4ος-5ος guard και 5ος ψηλός, αντίστοιχα. Ουσιαστικά όμως όχι μόνο στα χαρτιά.

      Αν ο Μπράμος είχε ντρίμπλα θα ήταν παίχτης ηγέτης, κρίμα.

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρα φιλε.
      Μεγαλη αδικια ειναι οι μονο 16 ομαδες,εκ των οποιων οι 11 με εγγυημενα συμβολαια,ο ενας απο Αδριατικη λιγκα,ενας απο γιουροκαπ και αλλοι 3 πρωταθλητες χωρων(μια ειναι η Γαλλια και η αλλη η Γερμανια).

      Αφου διελυσαν πρωτα τα εθνικα πρωταθληματα με τα εγγυημενα συμβολαια,τωρα στο τελος θα διαλυσουν μπασκετικα και χωρες με ιστορια στο αθλημα.

      Καλυτερα να τις εκαναν 32 που λες και να εστηναν 4 ομιλους των 8 οπου θα περναγαν οι 4 πρωτοι και οι 16 ομαδες θα σχηματιζαν μετα το τοπ 16.
      Μιλαμε για 4 παιχνιδια παραπανω αρα και περισσοτερα εσοδα.
      Και τι εγινε να παιξουν 3 παιχιδια την εβδομαδα οι ομαδες,τι θα παθουν για 4 τετοιες εβδομαδες τη σεζον;

      Θα δουμε τι θα κανουν αλλα πιο πολυ μου μοιαζει για προχειρο πλανο,ωστε να προλαβουν και να μην υπογραψουν οι ομαδες στη FIBA
      οπως και καταφεραν...

      WILKINS

      Διαγραφή
  15. https://www.youtube.com/watch?v=i2v7VyhE9ig

    Νταξει δε μπορει ο τυπος μας κανει πλακα...ρε μπας και παιζει HORSE στα παιχνιδια;;;Να το δουμε λιγο, να το κοιταξουμε...

    υ.γ. Μεγαλε Ντιρκ τι τους κερασες...
    Dirk Nowitzki is the oldest player with 30 Pts, 10 Reb & 5 made threes since 1979-80.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέποντας τον Μαυροκεφαλίδη τα όργια που κάνει από πέρυσι στα play of μέχρι τώρα θα πρέπει οι του Παναθηναϊκού να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για την @#$@$^% τους να μην τον κρατήσουν στο ρόστερ και να τον διώξουν.....Ένας καθαρά 4-5 παίχτης που θα μπορούσε να κλείσει τις τεράστιες τρύπες του υπάρχοντος ρόστερ που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες απο τους τραυματισμούς.....
    Φθάσανε τώρα να ψάχνουν τέτοιο παίχτη και τον είχαν μέσα στα χέρια τους.....
    Το δυστύχημα είναι οτι η βλακεία τους δεν τελειώνει εκεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που βλέπεις τον Λουκά να κάνει παπάδες στο eurocup, χτυπάς το κεφάλι σου επειδή η ομάδα επέλεξε να παραμείνε σε τροχιά ευρωλίγκας;

      Εκτός των άλλων, η συνύπαρξη Λουκά Μίρο θα ήταν κωμική...

      Διαγραφή
    2. Ο Λουκάς είναι 37 φορές καλυτερότερος του Ραντούλιτσα...

      Υ.Γ. Καλυτερότερος??? Που είναι ο Αλέξης που κρύβεται πίσω από τις λέξεις να μου κάνει ένα σύντομο μάθημα Ελληνικών?

      Διαγραφή
    3. Βέβαια όταν ο Λουκάς έπαιζε στον ΠΑΟ, άκουγε ότι δεν παίζει άμυνα, δεν παίζει παθιασμένα, είναι σοφτ. Τώρα τα διόρθωσε όλα αυτά σε μισή χρονιά. Ο Κούζμιτς είναι πολύ καλύτερη value for money επιλογή και από την άλλη μπορεί να μην σκοράρει 42π σε κανένα αγώνα της ζωής του, αλλά από την άλλη ξέρεις ότι ο αντίπαλος σεντερ δε θα τελειώσει αγώνα με 39π. Όποιος είδε το ματς με Κράσνυ, καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
    4. ΡΕ 10.58 παρτο αποφαση επιτελους Σας εφτυσε 2 φορες ο Λουκας γιατι ετσι ηθελε.Τι ζορι τραβας εσυ ακομη?Αμαν πια οποτε μιλαει καποιος για τον Λουκα,εκει εσυ να πεταχτείς να κραξεις.Δεν βαρεθηκες ακομη

      Διαγραφή
    5. Όχι δε βαρέθηκα να κράζω την μπασκετική απάτη από το 2009 κι έπειτε, κάθε φορά που κάποιος άμπαλος γαύρος ή βάζελος επηρεάζεται από την "φινέτσα" του και μας τον παρουσιάζει ως παίκτη.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα παίδες. Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω την είδηση για τον Ράιτ..

    Ένας από τους αγαπημένους παίχτες της σελίδας, ο Μάικλ Ράιτ βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του στο Μπρούκλιν. Οι ενδείξεις οδηγούν σε δολοφονία. Ο Ράιτ (ή Αλί Καραντενίζ) ήταν ένας από τους καλύτερους post ψηλούς που είδε το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πολύ δυνατός, έξυπνος, τρομερό positioning και αίσθηση του καλαθιού (θυμάμαι ότι τον επέλεγα συνέχεια στις ομάδες μου παίζοντας μάνατζερ) Ήταν μόλις 35..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γίνεται φέτος με τόσα RIP, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω... Πόσα χρόνια τον ήθελα στον Άρη... Κάθε χρόνο ξεκινούσε το Ρόστερ στο μυαλό μου με αυτόν στο 5. Φοβερός παίκτης που ίσως δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε μιας και εξασφάλισε καλά συμβόλαια στην Τουρκία και δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό . RIP, στον lefty με τα απίστευτα πατήματα στο ζωγραφίσει...

      Διαγραφή
    2. Τι να πρωτοθυμηθώ.. Με Σλασκ στο Ιβανώφειο, Ευρλλίγκα με την Oρτέζ και τις φοβερές συνεργασίες με τον Μάιλς,.. Πολλά. Παιχταράς.

      Διαγραφή
    3. Τι να πρωτοθυμηθώ.. Με Σλασκ στο Ιβανώφειο, Ευρλλίγκα με την Oρτέζ και τις φοβερές συνεργασίες με τον Μάιλς,.. Πολλά. Παιχταράς.

      Διαγραφή
  18. - Για τον Μπράμο κάποιοι τα γράφαμε από όταν έπαιζε στον ΠΑΟ. Πρώτον μηδέν ντρίμπλα (γεια σου Τρινκέρι μάγε). Δεύτερον κοντός για να μαρκάρει τριάρια τύπου Στράτου ή Ματσιούλις, αργός για να μαρκάρει 2άρια.
    Κατά τα άλλα πολύ σοβαρός και συγκρατημένος, έμοιαζε να είναι παίκτης προπονητή.

    - Ο Χαρανγκόντι για μένα θα αποτελούσε, δυο χρόνια μετά την αποχώρησή του, τον αντικαταστάτη του Πέρο. Τέτοιο παίκτη θέλουμε δίπλα στον Πρίντεζη. Έναν σκύλο που να σουτάρει από την περιφέρεια.

    - Ονειρευόμουν τον Γιόνας και στην Μακάμπι. Θα βλέπαμε άλλο μπάσκετ.
    Αλλά ναι, ο Μπαρτζώκας θα ήταν ακόμα πιο γαμάτη φάση. Με την αγορά του Ισραήλ δική του, να ψαρεύει τον κάθε Ραντλ από εκεί, και τα σκυλιά λυτά στην επίθεση, θα ήταν άνετα η πιο εντυπωσιακή ομάδα της ηπείρου.

    - Τον Ιτούδη δεν τον πίστεψα ποτέ. Φέτος με την ομάδα που έφτιαξε, θα καταφέρει να χάσει μαχητικά...
    Φανταστείτε να μπορούσατε να στήσετε μια ανταλλαγή με έναν εκ των Ντε Κολό / Μίλος με τον Καλάθη; Πόσο κερδισμένες θα ήταν και οι δυο ομάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο σχόλιο φίλε, περιγραφικό αναφορικά με τη σκέψη σου για τον Μπαρτζώκα. Η ΤΣΣΚΑ έχει έναν πολύ καλό facilitator που εξισορροπεί τη κατάσταση στο backcourt, τον Τζάκσον. Τον οποίον δε πίστευα λόγω χαρακτήρα όχι λόγω ικανοτήτων, όμως τη τελευταία διετία έχω υπογραμμίσει επανειλημμένως ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι το "πνευμόνι" της αρκούδας στη περιφέρεια.

      Διαγραφή
  19. Ο Μπράμος 18 πόντους με 6/9 τρίποντα χθες απέναντι στη Σαραγόσα. Και 0/1 δίποντο. Α ρε Τζιμάρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αύριο ξεκαθαρίζει οριστικά αν το ελειπεστατο ροστερ της ομαδας, θα παραμείνει σε τροχιά ελπίδας για την προκριση στους 16.
    Οσο πιο ηχηρά τα χαστούκια τοσο μεγαλύτερος ο προβληματισμός των οπαδων μας, γιατί η διοικηση δεν προβληματιζεται αν η ομάδα παρει το κυπελλο κι αποκλείσει τον ΟΣΦΠ.
    Το παιχνίδι το φοβάμαι οπως κι αυτό με την Κουμπαν παλι εδώ.
    Τιποτα πια δεν θυμίζει εξαστερο.
    Ουτε καν η λαμψη στα μάτια της διοίκησης.
    Επαναλαμβανομενες σφαλιάρες που δεν εγιναν μαθήματα.
    Η ευρωλιγκα άλλαξε, τα μυαλά μας οχι δυστυχώς.
    Προτεινω για του χρόνου αν η χρόνια τελειωσει αδοξα φετος.
    Γιατι πρεπει και να προτείνουμε εκτός της κριτικής.
    Τομσον απο Μπαγερν και Γκαμπριελ απο Καρσιγιακα στο 5 και στο 4.
    Παραμονη βεβαια Γκιστ και Φελντιν που ειναι οικονομικός.
    Κομπο γκαρντ δυνατό στη θεση του Μήτσου που τελειωνει φετος, ο Τεοντοσιτς ειναι ταμάμ αλλά ακριβός οπως κι ο Κοπονεν.
    Γιονας η τυπου Γιονας στο 3 στη θεση Παβλοβιτς.
    Επιπλεον all arount μακρύς ξενος στο ασσοδυο μονο Ευρωπη γιατι οι κραδασμοί απο τη φυγή του τεράστιου θα ειναι μεγάλοι.
    Η ομαδα αυτή παει να το παρει στην Ευρωπη
    με τα ιδια λεφτά τα φετινά.
    Και προσθήκες ετοιμων μικρων Ελληνων για καλη εφεδρεια σαν τον Λαρετζακη και τον Κουζελογλου πχ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν κατάλαβα καλά ο tompson & ο gabriel μας λείπουν γιά να πάρουμε την euroleague.

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε πραγματικα σκας γαϊδαρο.. Πραγματικα δηλαδη.. Ή εισαι bot ή εχεις θεμα. Πως αντεχεις να λες συνεχως τα ιδια και τα ιδια; Δε βαριεσαι τον εαυτο σου; Και να σε πληρωναν δηλαδη δεν παλευεται ουτε σα δουλεια να το δεις. Τον ηξερες κι απο χθες τον Γκαμπριελ και καταλαβες οτι σου λειπει. Μας κατεστρεψαν τα πρασινα νεα. Εκλεισαν τα σχολια και σε φορτωθηκαμε εδω.

      Διαγραφή
    3. @ 1:25

      Δεν απαντώ ούτε φορτώνομαι σε ανώνυμους.
      Αντιπαρέρχομαι τις προσβολές και την αγένεια με την οποία
      με περιέλουσες.
      Τη γνώμη μου γράφω, δεοντολογικά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ανθρώπινα.
      Νάσαι καλά κι ας μου επιτήθεσαι επι προσωπικού εντελώς απρόκλητα.
      Τα φιλιά μου σε όλους και ιδιαίτερα στον εξαιρειτικό οικοδεσπότη μας Jim.
      ΥΓ Jim μην ανησυχήσεις ποτέ για το επίπεδο γραφής μου.
      Δεν πρόκειται να προκαλέσω ή να υβρίσω ΠΟΤΕ "συνομολητή" μου
      ότι επίθεση εν αδικω κι αν μου κάνει.
      Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ότι κι αν μου γράφουν τα παιδιά.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    4. Μας κατεστρεψαν τα πρασινα νεα. Εκλεισαν τα σχολια και σε φορτωθηκαμε εδω......
      ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. @ 9:05

      Δεν έκλεισαν καθόλου τα πράσινα νέα.
      Με κάνατε και πήγα σε οπαδικό σάιτ ρε παιδιά.
      Κανονικότατα έχουν σχόλια ένθεν κακείθεν (και του ΟΣΦΠ το site)
      για τους οπαδούς.
      Για μπασκτικές απόψεις χωρίς φανατισμούς ΜΟΝΟ ΕΔΩ.
      Στου Jim, παρεούλα όλοι οι μπασκετικοί.
      Ηδη τον διαφημίζω σε γνωστούς και φίλους.
      ΥΓ Δεν τσιμπάω ούτε σε προβοκάτσιες, ούτε σε προκλήσεις.
      ΚΥΡΙΟΣ ΗΡΘΑ και ΚΥΡΙΟΣ θα μείνω.
      Kαι κυρίως με τη αταλάντευτη γνώμη μου, που ενοχλεί κάποιους.
      ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.
      *
      Φορτοεκφορτώσεις.......ο Beertuoso !!!!!!

      Διαγραφή
    6. Beertuoso τι μπύρα προτιμάς αν επιτρέπεται?

      Διαγραφή
  21. Εν τω μεταξύ φοβερή η μονομαχία μεταξύ Ρόουλαντ και Κούπερ εχθές. Ο Ρόουλαντ είχε 22π. (8/14σ.) 7 ριμπ.- 12 τελικές, 38 αξιολόγηση) και ο Κούπερ 27π. (8/17σ.) 5 ριμπ.-13 τελικές-3 κλεψ. και 39 αξιολόγηση..92-90 η Χαποέλ τους Ρώσους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαυρο χαλι ο DJ. Λιγος. Δεν κανει για τις δικες μας υπερομαδες.

      Διαγραφή
    2. Μαγκες τον ειδαμε τον DJ στον Παναθηναικο.
      Σε κακη περιοδο; Ναι, οντως.
      Με ελαφρυντικα; Ναι, πολλα

      Αλλα δεν εδειξε ΤΙΠΟΤΑ.
      Αμυνα λογω σωματοδωμης 0, σουτ 0. Αυτα τα προσωπικα στοιχεια δεν αλλαζουν με τον καιρο.
      Αλλωστε δεν ειναι οτι δεν κανει στις δικες μας υπερομαδες.Δεν κανει σε καμια ομαδα τηε ευρωλιγκας και παιζει στις βουλγαριες κτλ.

      Σε αντιστοιχο χρονικο διαστημα ο Ραμελ Καρρυ εδειξε πολυ περισσοτερα πραγματα που του εξασφαλισαν συμβολαιο για την επομενη χρονια.

      Μην πορονομαστε με συγκεκριμενους παιχτες

      Aleister

      Διαγραφή
    3. @Aleister
      Ο Κούπερ, ο Λουκάς, σε λίγο θα αρχίσουν για τον Ζακ Ράιτ. Και για τον Τζούλιαν.

      Διαγραφή
    4. Αleister γκουρού του ευρωπαϊκού μπάσκετ η Κράσνι βρίσκεται στη Ρωσία..

      Manos

      Διαγραφή
    5. Manos ειρωνα τον ελληνικων μπασκετικων blog που επαιξε ο Κουπερ μετα τοn Παοκ και πριν τον Παναθηναικο;

      Εγραψα βουλγαριες και οχι Βουλγαρια, θα επρεπε να αντιλαμβανεσαι την διαφορα.
      Τα συμβολαια που κανει ειναι επιπεδου eurocup.
      Εχεις να αντιταξεις κατι σε αυτο ή η συνεισφορα σου ειναι μια "ακυρη" ειρωνια;

      Aleister

      Διαγραφή
    6. Αν η VTB είναι "Βουλγαρίες" η ελληνική λίγκα είναι Αλβανία.. Εκεί παίζει για παράδειγμα ο Κιθ Λάνγκφορντ που είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από όλα τα παιχτάκια που έχεις στο ρόστερ σου τα τελευταία χρόνια. Και κάτι ακόμα υπέρτατε γκουρού της αγοράς του μπάσκετ. Τα συμβόλαια που κάνει ο Κούπερ είναι μεγαλύτερα από αυτά που δίνεις εσύ στους ξένους σου. Κάτι επ'αυτού?

      Manos

      Διαγραφή
    7. Manos
      Μαλλον δεν εχεις πολυ σχεση με το μπασκετ. Τα συμβολαια του Κουπερ ειναι τετοια που ετρεξε για ενα διμηνακι στον Παναθηναικο. Ο Κουπερ ΕΠΑΙΞΕ στον Παναθηναικο, και απορριφθηκε, οχι γιατι ηταν ακριβος, αλλα γιατι ηταν πολυ πολυ μετριος.
      Τα παιχτακια που εχει ο Παναθηναικος ολα τα τελευταια χρονια τον πανε κουτσα-στραβα στους 8 της Ευρωλιγκας, του κορυφαιου πρωταθληματος στην Ευρωπη, στο οποιο ο Κουπερ δεν εχει κριθει ικανος να παιξει ουτε στην χειροτερη ομαδα της.

      Εν παση περιπτωση, δεν θα συνεχισω την αντιπαραθεση μαζι σου. Δεν αναφερεσαι καθολου στην μπασκετικη αξια/χαρακτηριστικα του Κουπερ, ενος παιχτη που ΞΕΡΟΥΜΕ.
      Τωρα γιατι απο ολους τους παιχτες στην ευρωπη αυτος που θα εκανε την διαφορα στον Παναθηναικο ειναι ο Κουπερ (του eurocup) ειναι κατι που μονο 2-3 το γνωριζετε.

      Aleister

      Διαγραφή
    8. Η γελοιοποίηση on air συνεχίζεται. Ο Κούπερ (κανείς δεν είπε ότι θα κάνει τη διαφορά αλλά το ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος δημιουργός) φιλαράκο μου δεν "έτρεξε για ένα διμηνάκι". Είχε τελειώσει τη σεζόν και τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του. Gues what? Ήταν ελεύθερος! Και απέρριψε ως γνωστόν τη πρόταση για +1 έτος στο συμβόλαιο του Παναθηναϊκού γιατί τα χρήματα ήταν λίγα. Πως σου φαίνεται όλο αυτό?

      Manos

      Διαγραφή
    9. Εχω την εντυπωση οτι το 99% των μετεγραφων στο μπασκετ γινεται μεταξυ ελευθερων αθλητων.
      Και στο +1 παλι θα εφευγε γιατι δεν εδειξε τπτ
      Εξακολουθεις να μην εξηγεις γιατι ενας τοσο καλος παιχτης θα χωραγε στον Παναθηναικο που στην κακη του κατασταση ειναι στις κορυφαιες 8 ομαδες τις Ευρωπης (του Διαμαντιδη-Καλαθη στον ασσο) αλλα δεν βρισκει συμβολαιο σε καποια ομαδα της Euroleague.
      Αξιολογος δημιουργος ειναι και ο Ξανθοπουλος στον Αρη. Επισης ο Βεργινης εβγαλε ματια προχτες.
      Να τους ξαναφερουμε;
      Aleister

      Διαγραφή
    10. πρεπει επιτελους καποιοι να καταλαβουν οτι υπαρχουν καλοι παικτες αναλογα για καθε επιπεδο. δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο καλοι για τον ιδιο ρολο και το ιδιο επιπεδο
      ο νελσον για επιπεδο ομαδας ομιλου ευρωλιγκας ηταν μια χαρα για ομαδα επιπεδου παναθηναικου δεν επρεπε να περασει ουτε για μερα την πορτα του οακα
      ας δει καποιος την μακαμπι με ηγετες τον ροτσεστι και τον εμπακουε ποσες φορες εχουν προταθει και απο εδω για βασικη 5αδα ειτε του παναθηναικου ειτε του ολυμπιακου και ειδαμε πηγαν στην μακαμπι και αν χασει και σημερα μενει 1η φορα εκτος ευρωλιγκας τοσο γρηγορα μ αυτους τους δυο σε ηγετικους ρολους

      Διαγραφή
  22. εγω απορω ακομα πως δεν εχει εμφανιστει ο τυπος με τις σοφιστειες για να μας ανοιξει τα ματια για το ποσο κακος παικτης ειναι ο Γκιστ..αργησε σ'αυτο το ποστ..δινει αλλο χρωμα στις αναρτησεις του Τζιμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δε διάβασες την απάντηση μου στο προηούμενο ποστ.

      Ξαναδιάβασέ την...

      ΥΓ
      Πάντως όσο βάρος φέρω εγώ να αποδείξω τον ισχυρισμό μου ότι ο Γκιστ είναι ένας μέτριος παίκτης και μέτριος αμυντικός, άλλο τόσο βάρος φέρουν όσοι ισχυρίζονται ότι είναι καλός παίκτης και καλός αμυντικός.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
    2. τυπε προφανως εσυ δε διαβασες την χθεσινη δικη μου απαντηση..ειπαμε δε πειθεις τι να κανουμε..ξαναπροσπαθησε, μπορεις..περιμενουμε με αγωνια να μας παραθεσεις μια εμπεριστατωμενη στατιστικη αναλυση για να μας δειξεις το ποσο κακος παικτης ειναι ο Γκιστ..αντε σβελτα ομως,γιατι απο την αγωνια μου δε με βλεπω να τρωω ουτε σημερα το βραδυ..

      Διαγραφή
    3. Να σου αποδείξω ότι είναι κακός δεν μπορώ, γιατί δεν το θεωρώ κακό, τον θεωρώ μέτριο. Και δε χρειάζεται να σου αποδείξω τίποτα, γιατί δεν έχει κατακτήσει κάποιον σοβαρό τίτλο στην καριέρα του, δεν έχει κάποιο σοβαρό ατομικό βραβείο, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Είναι ένας μέτριος παίκτης με μέτρια στατιστικά.
      Αν εσύ θεωρείς ότι είναι κάτι εξαιρετικό, τότε μάλλον εσύ πρέπει να το αποδέιξεις.

      Σου ξαναλέω πάντως, ότι ο μόνος ισχυρισμός που σας ζήτησα να αναιρέσετε είναι ότι σας κάνει πλάκα ως ομάδα οποιοδήποτε σοβαρό 4άρι. Και δεν το αναιρεί κανείς, αλλά από ότι είδα το δεχτήκατε κιόλας γιατί στην πρόκλησή μου να αναρτήσω αριθμούς και ονόματα δεν απάντησε κανείς. Ούτε κι εσύ προφανώς.

      Αν η απάντηση που δε διάβασα είναι αυτή:
      «τυπε τι να κανουμε δε πειθεις ..περιμενουμε με αγωνια μια εμπεριστατωμενη στατιστικη αναλυση εκ μερους σου για μας πεισεις το ποσο κακος παικτης ειναι ο Τζεημς..κανε γρηγορα ομως γιατι απ'την αγωνια μου παιζει να μην κοιμηθω το βραδυ..»

      τότε σε ενημερώνω ότι απλά την αγνόησα.


      υγ
      Αν θες να συνεχίσουμε την όμορφη συζήτησή μας, σε παρακαλώ πολύ πες μου πρώρα ποια είναι η δική σου άποψη για τον Γκιστ για να μπορούμε να συνεννοούμαστε και να δούμε αν υπάρχει έστω ένας κοινός τόπος αξιολόγησης των παικτών.
      Αν δεν θες να πεις τη γνώμη σου, απλά μη συνεχίσεις.

      Φιλιά.

      Διαγραφή
    4. καλός ή κακός δεν ξέρω αν είναι ο γκιστ,πάντως σε όσα ματς που έκριναν τίτλο κόντρα στον πρίντεζη ήταν παρών ο γκιστ,δεν έχασε ούτε μία φορά ο γκιστ. 5-0 μέχρι στιγμής(3 κύπελλα αφού δεν ήταν παρών πέρσι και 2 πρωταθλήματα αφού ούτε στο πρωτάθλημα ήταν παρών)

      Διαγραφή
    5. αστον ρε tasuto καθεσαι κ ασχολεισαι σοβαρα με τον τυπο..μας εχει τρελανει στην παπατζα,σωνει καλα να μας επιβαλλει την γνωμη του..παρτον στον χαβαλε κ συ..δεν ειναι για τιποτα αλλο..

      Διαγραφή
  23. κρίσιμο το αυριανό παιχνίδι για την ομάδα εδώ που φτάσαμε για να μην έχουμε θέμα με την πρόκριση. δεν πιστεύω πάντως ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα αύριο. λογικά αύριο θα κάνει καλό παιχνίδι και ο ραντούλιτσα,αφού απέναντί του θα έχει παρόμοιου μεγέθους αντιπάλους (βουγιούκας). το μόνο που φοβάμαι αύριο είναι τα μπασίματα από καλνιέτις (που δεν έχει καμιά σχέση προς το παρόν με τον καλνιέτις της κούμπαν ή της εθνικής λιθουανίας) και τον σεϊμπούτις.

    να περάσουμε λοιπόν χωρίς άλλες απώλειες τα 2 παιχνίδια που έρχονται με ζαλγκίρις και κούμπαν και μετά με την επιστροφή των τραυματιών(εκτός μποχωρίδη) φυσικά να αρχίσει πάλι η ομάδα να ανεβάζει την απόδοσή της ενόψει τοπ16 και του παίχτη που θα έρθει στο τέλος της πρώτης φάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τα 3 επομενα ματς ειναι φωτια και πρεπει οπωσδηποτε να τα παρει ο παο.ζαλγκιρις, λοκο αλλα και καρσιγιακα στην τουρκια!!!!

      ενα ματς να χασει απο αυτα θα παει στο 3-4 και μετα θα εχει μπαρτσα εντος (με τη ψυχολογια στο πατωμα δεν ειναι δυσκολο να γινει το 3-5), γκορα στο οακα (σου λεω εγω 4-5) και ζαλγκιρις στο καουνας οπου μπορει να παιζει την προκριση.......με αλλα λογια, ενα ματς να χασεις απο τα 3 επομενα αυτοματα η τυχη σου ειναι στα χερια αλλων....

      κοινως, απο δω και περα απαγορευεται η ηττα!!!δυσκολο!!

      τουλαχιστον , ελπιζω να καταλαβε ο τζορτζεβιτς οτι στην ευρωλιγκα ολα τα ματς εχουν την αξια τους και οτι δεν πρεπει να αφηνει τους παικτες χαλαρους , ειδικα οταν δεν εχουν εξασφαλισει τιποτα!!!

      και ολο αυτο, επειδη ουσιαστικα χασαμε στην πολωνια απο τη γκορα.....

      αγωνιστικα, εγω φοβαμαι καθε παιχνιδι γιατι βλεπω οτι η ομαδα βγαινει off απο τους τραυματισμους!!!αυριο παιζεται του γκιστ,ενω ο καλαθης θα παιξει με ναρθηκα.....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Ναι ο Τζόρτζεβιτς φταίει, που δεν έβαλε εμφάνιση να βοηθήσει στα γκάρντ.
      ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΓΚΑΡΝΤ όταν σου κτύπησε
      κι ο Μποχωρίδης και έγιναν ΔΥΟ τα προβλήματα στην περιφέρεια.
      Ούτε ότι παίζεις με ΕΝΑ ΞΕΝΟ μείον από όσους ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ !
      Ο Τζόρτζεβιτς αφήνει χαλαρό τον ΜΗΤΣΟ, τον ΦΩΤΣΗ, τον ΚΑΛΑΘΗ,
      τον ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ, τον ΓΚΣΤΑΡΟ, παίκτες ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ !!!
      Τέτοιοι παικταράδες και δεν ξέρουν ότι δεν χαλαρώνεις ποτέ και ειδικά
      μετά από τις "συντριβές" σε Κράσνονταρ και Βαρκελώνη ;;;
      Το αδιέξοδο, οι τραυματισμοί από θλάσεις λόγω έλειψης εναλλακτικών, οι ανόητες ήττες από το ξεπάτωμα των 6-7 βασικών, η κούραση των τριών μοναδικών σου γκάρντ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ δύναμη
      του σύμπαντος που λέγεται ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ, έχουν ονοματεπώνυμο....
      ΚΟΝΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ από επιλογή !!!!!
      Για να δείς που θα βάλεις ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ τον ξένο που σου λείπει και για να επιστρέψουν οι Παππάς και Μποχώ.
      Είμαστε επικίνδυνοι να περάσουμε στους 16 !!!!!
      Το φαντάζεσαι ;;;;;;;;;
      Κι ύστερα τα χώνουμε σε όσους λένε εδώ και μήνες τα αυτονόητα !!!
      Νάσαι καλά.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    3. Beer
      Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα γκαρντ να έρθει να παίξει 2 μήνες έχοντας κάνει όλη την προετοιμασία. Και να πείσεις κάποιον να έρθει μάλλον κυνηγάς λαχείο που μπορεί να χαλάσει και τη συνοχή της ομάδας. Τα ματς άρχισαν Οκτώβρη και αρχές Δεκέμβρη μπαίνει ο Παππάς που ήδη έχει αρχίσει τις προπονήσεις. Το αρχές Δεκέμβρη δεν είναι νωρίς καθώς ένας επαγγελματίας αθλητής μετά απο έξι μήνες συνήθως επανέρχεται, λίγο παραπάνω χρειάζεται ο Νίκος καθώς το έκανε σμπαράλια το γόνατο.
      Πιο πολύ με χαλάει η μη απόκτηση ψηλού καθώς θεωρώ ότι το κενό στο 2 θα το κάλυπταν κούτσα κούτσα τα τριάρια.
      Ελπίζω να πάρουν ενα καλό 4-5αρι στο τέλος της α φάσης.

      Officer

      Διαγραφή
    4. φιλαρακι αυτο που κανεις ειναι ευκολο.

      το κανεις εσυ, μπορω να το κανω και εγω, το κανουν πολλοι αλλα μπορουν να το κανουν και ολοι!!!!

      βλεπεις ενα κενο στην ομαδα και λες "παρε παικτη" και πισω απο αυτο στηνεις ολη την επιχειρηματολογια σου.δικαιωμα σου αλλα ειναι πολυ ευκολο και βολικο.

      στο μυαλο το δικο σου δε χωρα τιποτα αλλο περα απο τη μεταγραφη ενος ή και δυο παικτων.δικαιωμα σου και παλι....

      θεωρεις οτι αυτη την ομαδα δηλαδη, τη γκορα, που κανονικα δεν επρεπε να της επιτρεπουν τη συμμετοχη στην ευρωλιγκα λογω "αμπαλιασης", που εχει μισο κανονικο παικτη , τον πονιτκα, αντε και το γεροκοζαρεκ, δε μπορεις να την κερδισεις με τους ραντουλιτσα, καλαθη, δδ, βλαντο, παβλοβιτς, φωτση, κουζμιτς, φελντειν και τους 2 μικρους.επειδη κουραστηκαν μετα απο 5 ματς!!!5 ματς επαιξαν οχι 25!!!!θα σε διαβαζει και κανα παιδι με καταγωγη απο την αργεντινη (ξερεις , αυτη τη χωρα που με 5-6 καλοπαιδα ξεκαναν κοσμο και κοσμακη σε καμια 10αρια διοργανωσεις) και θα ξυνεται απο περιεργεια!!!

      και εγω μπορω να πω "ρε, παρτε το λασμε και το μασιουλις, παρτε και τον ταιους , φερτε και το τζανινγκ πακετο με το φελντειν" και μετα να πω "σας τα λεγα ρε παπαρες, δε μ ακουγατε....".μεσα θα μαι!!!!

      ξερεις να μας πεις κατι αλλο περα απο το "παρτε παικτες"?δηλαδη , η ομαδα οπως επαιξε στα τελευταια 2 ματς σε ικανοποιησε?θεωρεις οτι τα κακως κειμενα μεχρι τωρα οφειλονται μονο στο οτι λειπουν παικτες?θεωρεις δηλαδη οτι ο καλαθης μεχρι εκει ειναι?να σου βαζει 6π με τους αμπαλους?πιστευεις δηλαδη οτι ο διαμαντιδης μεχρι εκει ειναι στα 35 του?να σκοραρει ενα ολοκληρο τριποντο σε 2 αγωνες?αυτα περιμενεις εσυ απο τον παβλοβιτς?σουτακια γυρω γυρω ολοι?οταν επενδυες στο βλαντο αυτο περιμενες, να χασκογελαει σα μαλακας σε ματς που αν χαναμε θα βρισκομασταν στο 1-3 και να μου χανει σωρηδον τις βολες?αυτα περιμενες?

      ειναι ο καλαθης και ο ραντουλιτσα μεγαλες και αυτονομες μπασκετικες προσωπικοτητες?ασε το γκιστ, αυτος ηταν σπιτι του, θα την επινε εκεινη τη στιγμη, αλλα ο καλαθης και ο ραντουλιτσα ειναι τεραστιες προσωπικοτητες?πετα το παναθηναικομετρο ρε φιλε!!!και εμεις παναθηναικοι ειμαστε αλλα δεν κανουμε ετσι!!!

      εγω ασχολουμαι παντα με αυτους που παιζουν και κατανοω και την κουραση τους και τα παντα και τρελαινομαι μονο με την αδιαφορια (που πιστευω οτι εδειξαν με μπαρτσελονα και γκορα).εσυ ασχολεισου μονο με αυτους που δεν παιζουν....ο,τι αγαπας!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. παιδιά είμαστε στο 1-3 μαζί με τούρκους που τους έχουμε πάρει με 12 & μαζί με πολωνούς που έχουμε χάσει με 3 και τους έχουμε μέσα και θα τους παρουμε προφανώς με περισσότερους από 3. άρα σε πιθανή ισοβαθμία με αυτούς τους 2 ή με έναν υπερτερούμε. που θα πει πως αν κανουμε 4 νίκες (ζαλγκίρις - πολωνούς & κάποιον άλλον εντός) θα περάσουμε έτσι & αλλιώς αφού κανενας από τους δύο αυτούς δεν θα μπορέσει να κάνει πάνω από 4 νίκες

      Διαγραφή
    6. @ officer

      Απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου αδελφέ.
      Και διατυπωμένη άρτια.
      Αλλά δεν μίλησα μόνο για Παππά.
      Σου κτύπησε κι ο Μποχώ.
      Τι πιό όμορφο να βρείς έναν παίκτη καλό (εξάστερος είσαι, ο ΑΡΗΣ
      βρήκε κελεπούρια τζάμπα) και να συνεχίσει μόνο στην Ευρώπη
      όσο ετοιμάζεται σε ρυθμούς ανθρώπινους ο Παππάς.
      Για τον ψηλό δεν το συζητάμε.
      Επρεπε να ήταν εδώ από το καλοκαίρι.

      @ ΣΜ

      Tίποτα δεν κάνω εύκολο my sweet friend.
      Τα αυτονόητα γράφω και ούτε λέξη παραπάνω.
      Δικαιούσαι ΕΞΙ ξένους.
      Είχες σβήσιμο φώτων με Λάσμε και Γκίστ και για ένα τσάκ
      με Αρτζι και νέα ομάδα δεν πήγες final four.
      Πήρες εδώ με σκούπα τον πρωταθλητή Ευρώπης.
      Εδιωξες τον Λάσμε, έκανες κι άλλα κουλά και πάτωσες.
      Τι πιό ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ο ψηλός που δικαιούσε ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ
      ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ και να κατεβάζει τους διακόπτες ;;;;
      Σού κτύπησαν ΟΧΙ ΕΝΑΣ, αλλά δύο γκάρντ και ο καλός σου
      ο Νικόλας πρέπει να επανέλθει ΔΥΝΑΤΟΣ και με το ΠΑΣΟ του.
      Τι πιό αυτονόητο να πάρεις έναν γκάρντ στη θέση του να είσαι μπόμπα ;;;
      Και μετά συνεχίζει Ευρώπη να μην έχεις πρόβλημα, αν δεν επανέλθει
      με φούλ μηχανές ο σοβαρά τραυματισμένος σου.
      ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΤΟ ΕΤΣΙ ΠΑΡΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ.
      Αλλά απλά κάντε τα αυτονόητα.
      Τους ξένους που δικαιούμαστε ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.
      Και τον ξένο που πρέπει να πάρεις ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ
      ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
      Ναι την Ζιελόνα που τόσο την απαξιώνεις, δεν μπορείς να την
      πάρεις με επτά παίκτες και αυτούς εξαντλημένους.
      Δε είναι πέντε τα παιχνίδια.
      Είναι ΔΕΚΑ και ο γύρος του κόσμου σε 30 μέρες !!!!
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    7. βιρτουοζε

      τα ιδια και τα ιδια λες.το καταλαβα, μην το επαναλαμβανεις, ξερω....θελουμε 2 παικτες, ενα γκαρντ και ενα ψηλο...οκ!!!

      κατι αλλο?σου εθεσα καποια ερωτηματα, θα απαντησεις?ή θεωρεις οτι απαντησες με το οτι δεν εχουμε παικτες?

      ποτε προλαβε και εξαντληθηκε ο καλαθης ρε βιρτουοζε?περυσι τη μιση χρονια ηταν off λογω τιμωριας , αν θυμαμαι καλα, και την αλλη μιση παγκο πισω απο τον παικταρα τον κονλει.επειδη επαιξε εθνικη και πηγε τουριστας μεχρι την κινα εξαντληθηκε?
      ποια 10 παιχνιδια λες?2 ματς ευρωλιγκας ειχες δωσει πριν τη μπαρτσελονα και τη γκορα και 3 ντερμπυ με οσφπ και αρη!!!βαζεις και τις μπυραριες της Α1 εσυ μεσα για να σου βγει το νουμερο ή βαζεις και τα φιλικα ματς?

      με τη δικη σου λογικη λοιπον, οπως ειμαστε τωρα δηλαδη, ας κανουμε αλλες 6 ηττες και ας παμε στον αγυριστο....αφου δε μπορουμε να κερδισουμε τη γκορα, οπως λες, γιατι να μπορουμε να κερδισουμε σημερα ή στα επομενα ματς?

      ΣΜ

      Διαγραφή
    8. Για να μπω και εγώ στη συζήτηση, σίγουρα δεν θεωρώ το ρόστερ πλήρες και θα ήθελα σίγουρα 1 ξένο να κλείσει το κενό στη θέση 4-5. Αυτό τον παίχτη τον δικαιούται η ομάδα. Ο επιπλέον guard είναι πλεονασμός.

      Βέβαια δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από Καλάθη και Ραντούλιτσα. Περίμενα οι 2 τους να έχουν τεράστια απόδοση σε αυτά τα παιχνίδια του πρώτου γύρου και να σέρνουν την ομάδα από νίκη σε νίκη. Αντίστοιχα ο Πάβλοβιτς έχει τσαμπουκά, δύναμη κλπ αλλά είναι πολύ άστοχος και παίρνει πολλές προσπάθειες. Για γιάνκοβιτς τα έχουν πει τα παιδιά πολλάκις αν λογίζεται ως αναπληρωματικός είναι μια χαρά για βασικός θα ασκούμε κριτική μέχρι μεθαύριο.

      Τα ίδια ισχύουν και για άλλους παίχτες, λίγο πολύ. Δεν έχουν παίξει βάσει των δυνατοτήτων τους και βάσει των συμβολαίων τους στο κάτω, κάτω...

      Διαγραφή
  24. Για Ολυμπιακό τι βλέπουμε παιδιά σήμερα? Ματσάρα.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσσο. Αλλά το Πρίντεζης-Μπράουν θέλω πολύ να το δω..

      Διαγραφή
    2. Γιατί, το Γιανγκ-Ντάνστον? Πιστεύω ότι αν παίξουμε το ματς στους 75 πόντους θα το πάρουμε.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. Θες Λοτζέσκι φίλε σήμερα και να μείνει ο Γιανγκ μακριά από φθορά.

      Manos

      Διαγραφή
  25. ...πάντως αυτό με τους "προέδρους που βάζουν πολλά από την τσέπη τους" - και αναφέρομαι στους των 2 ελληνικών ομάδων - γενικά δεν μου κάθεται καλά (και το βλέπω να λέγεται όλο και πιο συχνά) :
    Οι ομάδες δίνουν γύρω στους 8 γεμάτους μήνες τον χρόνο, παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και εθνικό πρωτάθλημα. Που σημαίνει 2 παιχνίδια τη βδομάδα. Και πες έναν μέσο όρο εισιτηρίων ανά ματς και για τα 2 πρωταθλήματα, 5 χιλιάδες (ίσως είναι περισσότερο, λιγότερο δεν νομίζω - αλλά ας πάρουμε έναν ελάχιστο αριθμό). Και πες έναν μέσο όρο τιμής εισιτηρίων στα 30 Ευρώ. Τα προαναφερθέντα αποδίδουν χαλαρά 10 εκατομμύρια τον χρόνο, αν κάπου δεν κάνω χοντρό λάθος. Ε πώς λοιπόν "βάζουν από την τσέπη τους", όταν και οι δυο ελληνικές ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν (αγωνιστικό) μπάτζετ μέχρι και αρκετά πιο κάτω από αυτό; Και οκέι, ένας αθλητικός οργανισμός δεν είναι μόνο το μπάτζετ των συμβολαίων, είναι και πολλά άλλα (ως έξοδο), αλλά δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να βάζουν, αν όχι "ούτε Ευρώ παραπάνω από όσα εισρέουν στα ταμεία τους", τουλάχιστον όχι κάποιο σοβαρό ποσό.
    Μ' άλλα λόγια, μην τρελλαθούμε κι όλας, διότι έχω δει πολλές φορές, και δη για τον υιό Γιαννακόπουλο, ότι "βάζει τα ωραία του λεφτά για να χαίρεστε τίτλους εσείς". Δεν ξέρω αν κερδίζει κι όλας από την ΚΑΕ του (άσε που πέραν των εισιτηρίων, υπάρχουν κι άλλα μπινελίκια, όπως πχ τα καταστήματα που πουλάν "οπαδικό υλικό", και πιθανώς να μην είναι διόλου ευκαταφρόνητα και τα από εκεί έσοδα - έστω κι αν δεν κάνει κανείς περιουσία από δαύτα) αλλά σε καμμία περίπτωση δεν το κόβω να χάνει.

    ..εκτός κι αν θεωρούμε "δεδομένο" το..."δικαίωμα στα κέρδη από την χρήση της ΚΑΕ", οπότε κάθε έξοδο το βλέπουμε ως "χασούρα". Εγώ πάλι δεν θεωρώ αυτοννόητο το να θεωρούνται "δικά του λεφτά" αυτά τα έσοδα. Δικά του είναι μόνο όσα τυχόν βάζει απ'΄την φαρμακοβιομηχανία του, πράγμα που με την καμμία δεν πιστεύω ότι κάνει...Το ανάλογο αντίστοιχο ισχύει και για τους Αγγελοπουλαίους φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα παιχνιδια δεν ειναι ολα εντος εδρας, οποτε τα εχεις διπλο-υπολογισει στα εσοδα.Δηλαδη παιζουν 4 εντος τον μηνα και οχι 8. Αυτο κανει 5 εκατομμυρια. Αν βγαλεις προστιμα κτλ 4,5. Βαλε και 1-1,5 εκατομμυριο τηλεπτικα, παει στα 6. Αντε και σπονσορες διαφημισεις κτλ να παει στα 8;10; Απο εκει και πανω τα βαζουν μονοι τους. Δεν ειναι λιγα. Η καθε ομαδα μαζι με προπονητικο τιμ πρεπει να ειναι 15 συν εφορια δηλαδη περιπου 20.Ε δεν ειναι λιγο να μπαινεις μεσα 10 εκατομμυρια καθε χρονο.
      Y.Γ (Μπορει να εχω και εγω κανενα λαθος στα νουμερα)
      Aleister

      Διαγραφή
    2. Το σίγουρα σωστό είναι που τόνισες ότι όντως δεν διαίρεσα δια του δύο για να βγάλω εκτός...τα εκτός.
      Από εκεί και πέρα όμως δεν είμαι σίγουρος για το πόσο σίγουρος είσαι εσύ για τα "γενικά έξοδα" των 2 ελληνικών ΚΑΕ, και, προσωπικά, μου φαίνονται πολύ μεγάλα τα νούμερα που έδωσες (όταν πχ ξέρουμε ότι σαν συμβόλαια παικτών, ο ΠΑΟ ας πούμε παίζει γύρω στα 6 εκατομμύρια). Τριπλάσιο το γενικό κόστος; Δεν έχω ιδέα, μπορεί και να είναι έτσι - απλά μου φαίνεται απίθανο.
      Και ασχέτως αποδείξεων με νούμερα (άλλωστε έχω επιφύλαξη για τα έσοδα, καθώς νομίζω έβαλα πολύ λίγα. Διότι ναι μεν στην Α1 ίσως και να είναι μια 5άρα ο μέσος όρος - πολύ πιο κάτω δεν νομίζω, αλλά στην Ευρωλίγκα θυμάμαι περσι-πρόπερσι να διαβάζω για μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, γύρω στο 10άρι) δεν πιστεύω πως επιχειρηματίες τύπου Αγγελο-Γιαννακοπουλαίων, βάζουν (όση καβάτζα κι αν έχουν) χέρι στην "δική τους τσέπη", για να συντηρήσουν κάτι που είναι σταθερή χασούρα.
      Όσο κι αν το να διατηρούν αυτές τις ΚΑΕ, δεν είναι λόγω αγάπης προς τον...αθλητισμό αλλά για να υποστηρίζουν μέσω αυτών, άλλα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.
      Εκτός λοιπόν κι αν κάποιος έχει να μου πει με συγκεκριμένα στοιχεία "ορίστε πόσα βγάλανε πέρσι - ορίστε πόσα ξόδεψαν" και όχι με γενικές (όπως αυτή που έκανα κι ο ίδιος νωρίτερα και ήταν και εγκληματικά κακοϋπολογισμένη) εκτιμήσεις που μπορεί και να είναι πολύ αυθαίρετες, δεν μπορώ να πιστέψω ότι βάζουν "απ' την τσέπη τους"...

      Διαγραφή
    3. Οχι και ο μέσος όρος 30 ευρώ εχω βρει εισιτήρια με 5 ευρώ στην α1 και 10 στην γιουρολινγκ.Εκτος και αν λένε ψέμματα ότι οι Γιαννακόπουλοι πετάνε εκατομμύρια χρόνια τωρα και καλα ώρα τελευταία κάτι γίνεται ίσως ειναι πάνω κάτω κάτω ίσα κέρδη ίσα χασούρα αλλα παλιά ήταν καταστροφή.Σημειωσε και τα πρόστιμα του ΔΓ που φτάνουν 500.000 δρα τρια χρονια((απο έρευνα που βρήκα σε ουδέτερο σάιτ)

      Διαγραφή
  26. Μεγάλε τζιν μαθαίνεις μπάσκετακι τον κόσμο. Είσαι όαση μέσα στους τόσους αμπασκετους αναλυτές της πλάκας. Αλλά αδερφέ μερικοί δεν τα παίρνουν και μας ζαλίζουν με τις ατελείωτες σαχλοφιλοσοφιες τους. Είναι και 1-2 το ίδιο άσχετοι που τους βάζουν πλάτη με κάτι νικ σαν σύννεφα. Η καμπάνα χτυπάει για το ζευγαράκι του μπλογκ που δεν λέει να καταλάβει ότι η σαχλαμάρα και η μπουρδολογία έχουν και όρια.
    Τα πιτσουνακια τώρα τελευταία την έχουν δει και αστειατορες και προσκαλούν κι άλλους να χαζολογησουν όλοι μαζί.
    Jim keep going my friend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ καλό μπάσκετ ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο... Υπάρχει κάποιο νέο για τον τραυματισμό του Γιανγκ?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είσαι ρε αλάνι μου τόσο καιρό χαμένος..Σε πεθύμησα σε μπάγασα!

      Διαγραφή
  28. Tζιμ συνέχισε να γράφεις, ν' αναλύεις, να μας μαθαίνεις μπάσκετ, ν' ανοίγουμε φύλλο για τυρόπιτα, να πηγαίνεις τουαλέτα, να σώζεις Σύριους που πνίγονται στο Αιγαίο, να μας βγάζεις από τα μνημόνια, να αλλάζεις φίλτρα στον απορροφητήρα της κουζίνας - γενικά ρε παιδί μου συνέχισε να είσαι ο σούπερ άντρας, ο σούπερ μπλόγκερ, ποιός Νίτσε και ποιος Υπεράνθρωπος - γενικά αν κατέβεις στις εκλογές έχεις καμμιά 300αριά ψήφους από εμένα κι όλο μου το σόι. Οπότε μη σταματάς λέμε, συνέχισε να υπάρχεις να μας δίνεις ζωή φιλάρα Τζιμάρα.
    ...ωχ παραλίγο ξεχάσω : κι εσύ Ανώνυμε, συνέχισε να σαχλαμαρολογομουρδολογείς αφού αυτό ξέρεις μόνο να κάνεις. Άλλωστε δεν έχει όρια για 'σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν έστειλες και εσύ ένα μήνυμα

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευχομαι στον Οσφπ να κερδισει αποψε, αν και Παναθηναικος.

    Ειναι δυνατον ο Ντουντα να εχει φτιαξει ομαδα πανακριβη χωρις μια μπασκετικη προσωπικοτητα μεσα? Τρεμουν τα χερακια τους στα τελευταια λεπτα και αποψε και με την Τσεντεβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πολλα @@ αρχιδια οι κοκκινοι σημερα, αν δεν ειχε κρατησει τοσο τον Σπαν θα το ειχαν παρει απο την κανονικη διαρκεια, κ ο μαντζαρης σημερα δεν. τεραστια ψυχολογικη νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μεγάλη νίκη ο θρύλος σήμερα...

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συγχαρητήρια στο γαύρο και το Γιάννη Σφαιροπουλο. Συγχαρητήρια επίσης στον Ιβκοβιτς για το φοβερό ρικρουτιν.Αλλωστε είπαμε, το ρικρουτιν φτιάχνει ομάδες κι όχι η σκληρή δουλειά.Συγχαρητήρια στο τοπ pg Τομα Ερτελ που τον έκαναν μια χαψιά παίκτες σαν τον Αθηναίου, το Στρομπερι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολλά μπράβο στον Ολυμπιακό, ωραίο παιχνίδι με πάρα πολλά κέρδη, ειδικά αν ο Young δεν έχει κάτι σοβαρό, που λογικά δεν θα'χει εφόσον ξαναμπήκε για λίγο. Τι μαγκιά ήταν αυτή χωρίς Σπανούλη/Πρίντεζη;

    Στον Ντούντα κάτι λείπει και δεν ξέρω αν προλαβαίνει να το βρει.

    Ο Παπαπέτρου αν βγεί δημοσίως να ζητήσει να πάψουν να τον λένε Ιωάννη θα γίνει άμεσα ο αγαπημένος μου παίκτης της γενιάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο πριν 5 φαουλ, ο σπαν δεν υπηρχε στην αμυνα...μπραβο στο σφαιρο μπραβο κ στον αρχηγο που το πανηγυρισε τρελλα

      Διαγραφή
  35. Αστεία ομάδα η Εφές..Έχασε δικό της παιχνίδι..Τα χεράκια τρέμαν στα τελευταία λεπτά..Ομάδα ακριβή μεν αλλά χωρίς καμία σπουδαία προσωπικότητα μέσα..Ντούντα μάλλον τους έχεις πιάσει κότσους τους Τουρκαλάδες και τους τρως τα λεφτά.Μαγκιά σου!!Πόσο θα ταίριαζε ο Ντέρικ Μπράουν στον Ολυμπιακό.Είναι αυτό που του λείπει πραγματικά...Τάιους μαλλόν έκανες μεγάλη βλακεία που επέλεξες να πας στην Εφές αντί του Παναθηναικού..Θα έκανες τέλειο δίδυμο με Ραντούλιτσα

    -Anonymous-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει, δεν είναι μεγαθήριο σαν την Λοκομοτίβ ή έστω σαν την Γκόρα.

      Διαγραφή
    2. Η Λοκομοτιβ ειναι στις 3 καλυτερες ομαδες του τουρνουα ως τωρα. Για τη Γκορα τι να λεμε.. Εχεις δικιο. Παντως δεν καταλαβαινω γιατι ενοχληθηκες. Οπως και να το δει κανεις, ο,τι και να λεει, ο Ολυμπιακος ειναι σε καλυτερο φεγγαρι αυτη τη στιγμη απο τον ΠΑΟ. Οπως ηταν ο ΠΑΟ οταν τον κερδισε δυο φορες στην αρχη της χρονιας. Η ομαδα σου βελτιωθηκε, ο αντιπαλος εγινε χειροτερος. Απλα πραγματα.

      Διαγραφή
  36. Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Αυτή η ομάδα χτίζει παιχνίδι με παιχνίδι το μέλλον της στη διοργάνωση. Φτιάχνει μόνη της την τύχη της. Απόψε κέρδισε ένα χαμένο παιχνίδι. Αυτά οι νίκες σε ατσαλώνουν. Όσο για την Εφές ... δεν έχω λόγια. Μπάσκετ αλάνας και σεμινάριο ηττοπάθιας από τον ... "σοφό", το σταφ του και τους παίκτες του. Είχαν το προβάδισμα σε ολόκληρο το τελευταίο λεπτό και ξεφυσάγανε και κοκκινίζανε, λες και βρίσκονταν αυτοί πίσω. Ένα τεράστιο κρέντιτ στο Σφαιρό και στην ομάδα του γι' αυτό.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συγχαρητηρια στοον Σφαιροπουλο που καταλαβε ότι με τον Σπανουλη μεσα παιχνιδι δεν παιρνει, και το καταφερε να το γυρισει με Παπαπέτρου και Αθηναιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Mάγκικη νίκη του Όσφπ που μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο βλέποντας ορισμένα στοιχεία σε αυτή την ομάδα.

    -Ξεκίνημα με απόλυτο έλεγχο του αγώνα και του τέμπο μέσα από την άμυνα.
    Μια άμυνα εξαιρετική στο να μην αφήσει τους(μόνο 2 Γκρέιντζερ-Ερτέλ,για μένα σοβαρό μελανό σημείο καθώς κανένας άλλος από Οσμάν-Ντίμπλερ-Μπατούκ-Κορκμάζ μπορεί να τρέξει επιθέσεις) χειριστές της Εφές να στείλουν τη μπάλα στα σωστά σημεία με aggressive hedge-out και εξαιρετικές περιστροφές και αλληλοκαλύψεις.
    Μέσα από τον έλεγχο του παιχνιδιού και την αδυναμία της Εφές να παίξει αναλόγως σωστή άμυνα, ο Όσφπ κατάφερνε να έχει τον έλεγχο παίρνοντας και σκορ από παίκτες όπως ο Στρόμπερι,ο Παπ και να παίζει 5άδα με Αθηναίου-Αγραβάνη με Σπανούλη(ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στην καριέρα του) και Πρίντεζη(υπαρχηγός είπατε? όποτε γουστάρει και ηγέτης.) σβηστούς.

    Σιγά σιγά ο Όσφπ έπεσε στην παγίδα των πολλών προσώπων που αναμείχθηκαν στο παιχνίδι του και άρχισε να χάνει έδαφος στο ρυθμό του.Οι Τούρκοι επιτέθηκαν και με άλλους τρόπους αφήνοντας την pick-and-roll offense και παίζοντας από το ποστ με άλλες πηγές δημιουργίας και άνοιγμα του τέμπο στο ανοιχτό γήπεδο.
    Έχοντας χάσει την άλλη διάσταση που δίνει ο Γιανγκ ως ασφάλεια μες στο ζωγραφιστό επιθετικά και αρχίζοντας να τρώει πολλά πίσω,ειδικά σε τρανζίσιον(με Σπαν ανήμπορο να δώσει το παραμικρό στοπ στο ανοιχτό γήπεδο και Μάντζαρη εκτός θέσης σε πολλές περιπτώσεις απέναντι στον Γκρέιντζερ) ο Όσφπ πιάστηκε από τα δυνατά πόδια των Χάκετ και Στρόμπερι και με τον Πρίντεζη να παίρνει όλο το βάρος και να σκοράρει ή να δημιουργεί καταστάσεις από μέσα προς τα έξω ο Όσφπ έδειξε για άλλη μια φορά το γνωστό μέταλλο του και τον φοβερό χαρακτήρα νικητή του.Μεγάλα καλάθια από Χάκετ-Πρι-Παπ και αδυναμία πνευματικού ελέγχου από τους παίκτες της Εφές.
    Αν στην παράταση ο Ερτέλ ήθελε να κάνει πλακίτσα,ο Λοτζέσκι και η no-fear πλέον attitude του Όσφπ και του Σφαιρό που πέταξε ακόμα και τον Αθηναίου μέσα(είχα υπογραμμίσει οτι αν και δεν είναι παίκτης με τις δυνατότητες του Κατσίβελη,το τσαγανό του και ο χαρακτήρας του κολλάνε καλύτερα στον ρόλο του 5ου γκαρντ) είχαν άλλη άποψη μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσουν και με την ψυχολογία στον αυτόματο πιλότο πήραν ένα απίστευτο ματς.

    *Στο πρόσωπο του Χάκετ αντικατοπτρίζεται το μπάσκετ που πρεσβεύει αυτός ο Ολυμπιακός.Τραχύς,έξυπνος και δυνατός αμυντικά, με τσαγανό,ουσία αλλά και λίγη αδυναμία να "πυροβολήσει" στην επίθεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου peris! Μερικές σκόρπιες σκέψεις.

      Υποθέτω πως ο Σφαιρό θα φαντασιώνεται ένα Ολυμπιακό στο 70-80% της απόδοσης και έντασης που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο καλό διάστημα του 1ου ημιχρόνου, απλωμένο σε πιο πολλά λεπτά. Νομίζω πως ήταν εφικτό να γίνει σχετικά σύντομα αλλά ο τραυματισμός του Γιανγκ θα πάει το πρόγραμμα πίσω. Μεγάλο κρίμα ο τραυματισμός του αλλά είναι θηρίο μυικά και θα επανελθει δυνατός.

      Πολύ ενθαρρυντική η προσαρμοστικότητα του Παπαπέτρου, έχει μεγάλα αυγά και προσωπικότητα ισχυρή, δε φοβάται τίποτα. Θα κάνει παπάδες το παιδί.

      Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση ο τρόπος που αφήσαμε το Γκρέιντζερ να πάρει φωτιά δίνοντας του 2-3 πολύ εύκολα σουτ χωρις να θυμάμαι ποιός τον είχε χρεωθεί.

      ΄Οσο ο Χάκετ σουτάρει οικονομικά όπως χθες δηλαδή παίρνει λίγα και υπό καλές προυποθέσεις σουτ, θα είναι χρησιμότατος και θα διατηρεί και καλά ποσοστά. Καλός volume shooter δεν ήταν, ούτε θα γίνει οπότε πρέπει να το πάει με το μαλακό και επιτέλους να ποστάρει λίγο περισσότερο, οι προυποθέσεις και οι δυνατότητες υπάρχουν. Για την αμυνα και το μοίρασμα του παιχνιδιού δεν μπορώ να έχω παράπονο.

      Διαγραφή
  39. Το ματς το πηρε ο Παπαπετρου με τις αμυναρες που επαιξε στους παίχτες των τουρκων με την διαφορά στους 11 πόντους......Δεν βαλανε καλαθι οι Τούρκοι πεφτοντας πανω του..........Ευγε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. OΛΗ Η ΜΑΓΚΙΑ
    ===============
    Tον ΟΣΦΠ τον χαίρομαι, γιατί τα αδέλφια, έπαθαν κι έμαθαν.
    Ομάδα πλήρη σε όλες τις γραμμές και με τους ξένους που δικαιούτε
    από το καλοκαίρι.
    Ακόμα και στο 4 που φαντάζει κάπως αδύναμος, έχει τον καλύτερο
    Ευρωπαίο σε αυτή τη θέση, που παίζει για δύο, με νειάτα και δυναμική.
    Είχαμε δύο ηλεκτρολόγους, Ο ΟΣΦΠ δεν τους είχε, έπαιζε μόνο με Χάινς.
    Του πήραμε δύο πρωταθλήματα, είδε πώς μόνο με ενεργειακούς ψηλούς
    που έχουν αντοχές και ελατήρια σε μαραθώνιο 75 παιχνιδιών βγαίνει η χρονιά
    μάς αντέγραψε και τους καθιέρωσε, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΛΗΣΕΙΣ.
    Του έφυγε ο Χάινς πήρε Ντάστον με Σίμονς, δεν του έκανε ο Σίμονς, πήρε Χάντερ,
    του έφυγε ο Ντάνστον, έφερε τον Γιάνγκ κι αν του φύγει ο Γιάνγκ θα φέρει
    ανάλογο.
    Πώς μπορείς να πείς κακό γι'αυτή την πιστή στο πλάνο της ομάδα, ακόμα
    κι αν είσαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ όπως εγώ ;;;;
    Kι αν δεν βγεί το πλάνο του, το παλεύει και μπράβο του.
    Πόσα γκάρντ έχουμε εμείς και τα ξεζουμίζουμε ;;;;
    Τρία.
    Ο ένας Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ πού έχει φτάσει τα 35, ο άλλος ο τεράστιος Νίκ
    και ο τρίτος ένας παίκτης λαχείο που δεν έχει παίξει ευρωλίγκα.
    Και πάμε με αυτά τα παιδιά, αντί να τους βάλουμε δίπλα βοήθεια οπως και δίποτε.
    Πόσα γκάρντ έχει ο ΟΣΦΠ ;;;
    Για να ανακατεύει τράπουλες αλλά και να προστατεύει από μπαφιασμα
    το ασσόδυο του ;;;
    ΠΕΝΤΕ ΓΚΑΡΝΤ, ΚΥΡΙΟΙ.
    Κι αν του κτύπαγε ο Μάτζαρης (κάτι σαν τον Παππά σε μάς σε διαφορετική θέση)
    και ο 5ος του γκάρντ ο Αθηναίου (κάτι σαν τον Μποχώ τον δικό μας).
    Θα άφηναν τα αδέλφια την περιφερεια τους να σκάσει με Στρόμπερι, Σπανούλη
    και Χάκετ ;;;;
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
    Ολα λοιπόν είναι θέμα υγειούς ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που μεταφέρεται σε παικτικό
    επίπεδο στην ομάδα.
    ΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΗ ΞΕΝΩΝ.
    ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ( με λοτζέσκι
    και ντάρντεν πέρσι μπροστά του, αναδείχθηκε ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ παρακαλώ)
    και διοίκηση που λύνει άμεσσα τα μπασκετικά προβλήματα που τυχών
    θα παρουσσιατούν , με μπάτζετ πολύ χαμηλότερο από Τούρκους, Ισπανούς
    και Ρώσους.
    Δεν εκθειάζω κανέναν ΟΣΦΠ.
    Απλά στοχεύω στις λεπτομέρειες που τον έχουν φούλ ανταγωνιστικό
    τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη, που εμείς δεν υπάρχουμε.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εχεις και αδικο... τα τελευταια χρονια εχουμε αλλαξει το μπασκετ που θελουμε να παιξουμε 3,4 φορες...αλλιως παιζαμε επι ομπρα, που βεβαια πισω δεν εμεινε κανενας παιχτης, αλλιως με αρτζι αλλιως με δρακουμελ αλλιως τωρα...
      Αυτο που δεν εχουν καταλαβει πολλοι δεν ειναι οτι επι σερβου φερναμε παιχταραδες.. ο σπανουλης ταλεντο ηταν σαν τον παππα , ο τεπιτς ασχολιαστο.. ο μπατιστ απο τριαρι μας εμεινε 5αρι και παει λεγοντας...
      Η διαφορα ειναι οτι ειχαμε ενα πλανο και πανω σε αυτο καναμε προσθαφαιρεσεις .. οι οποιες ηταν ΛΙΓΕς ΕΩς ΕΛΑΧΙΣΤΕς !!! πλεον εχουμε μπει στα παπουτσια του οσφπ πριν μια 5ετια που αλλαζε τους παιχτες σαν τα πουκαμισα.

      Διαγραφή
    2. ''Ο ΟΣΦΠ δεν τους είχε, έπαιζε μόνο με Χάινς.Του πήραμε δύο πρωταθλήματα, είδε πώς μόνο με ενεργειακούς ψηλούς που έχουν αντοχές και ελατήρια σε μαραθώνιο 75 παιχνιδιών βγαίνει η χρονιά μάς αντέγραψε και τους καθιέρωσε''
      O Ολυμπιακός δεν σ'αντέγραψε. Το ευρωπαϊκό στην Πόλη το πήρε με Χάινς και Ντόρσεϊ. Με το ίδιο δίδυμο ξεκίνησε και την άλλη χρονιά, αλλά λόγω των ψυχολογικών του Ντόρσεϊ, έμεινε μόνο με Χάινς.
      Φώτης

      Διαγραφή
    3. Μιλάω για ψηλούς με γρήγορα πόδια και έλεγχο εναέριας
      κυκλοφορίας Φώτη.
      Και ο Σερμαντίνι ήταν στο Λονδίνο και το πήρε.
      Αντιγραφή λέω τον Ντάνστον και τον Χάντερ, όπως Λάσμε και Γκίστ.
      Και βέβαια βοήθησε ο Ντόρσει ταμάλα.
      YΓ Αντέγραψε ακόμη και τον Μπατίστα (δεν είναι κακό) φαίρνοντας
      τον Μίλου να παίξει με πλάτη, άσχετα αν δεν του έχει βγεί ακόμα.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    4. Ρε βιρτουοζε ειναι περιγραφη χαρακτηριστικων παικτη αυτη που κανεις;
      "ψηλούς με γρήγορα πόδια και έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας"
      Που νομιζεις οτι βρισκεσαι; Δεν ειναι πρασινα νεα εδω.

      Διαγραφή
    5. Τις μπύρες μην τις πίνεις πριν γράψεις.
      Αφού σου γράφει καταρχήν κι ο άλλος ότι δίδυμο mobile center είχε από το 2012.
      Επίσης, πως αντιγράφεις Λάσμε-Γκιστ παίρνοντας Ντάνστον-Χάντερ;
      Να έλεγες για τον Πέτγουει να πως ναι, εκεί πράγματι προσπάθησε να ματσάρει την αθλητικότητα του Γκιστ.
      Το τελευταίο για Μπατίστα-Μιλουτίνοφ απλά ανεξήγητο.

      Διαγραφή
    6. @ Ανώνυμοι

      Δεν τσιμπάω παιδιά.
      Χιλια χρόνια να μου τα χώνετε δεν
      πρόκειται να τσιμπησω και σας προκαλώ να συνεχισετε.
      ΥΓ Δυστυχώς η μεταγραφική απόπειρα του ΔΓ για να γίνουμε ανταγωνιστικοί παλι στην Ευρωπη και χημεία δεν βγάζει και ελειπεστατη για εξαστερο είναι.
      Μακάρι να ηταν αλλιώς ειλικρινά και οχι σκέτη απογοήτευση μεχρι τώρα και για παντα αν δεν ειναι πλήρης ξενων καθε χρόνο ΣΥΝ αντικαταστατη αμέσως οποιου βασικού τραυματιζεται σοβαρά.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
  41. Πολυ μαγκια εβγαλε ο οσφπ και μπραβο του. Ματς που δεν περιμενα με τιποτα να παρει !! Ειναι οι ελληνες παιχτες οι τοπ στο αθλημα, τελος.. Ο χακετ πολυ δουλεια και θυμισε λιγο απο τον παιχτη προ 3τιας. Μπραβο και στον σφαιροπουλο που εδειχνε οτι το εχανε αλλα βρηκε παλι τον δρομο του.
    Αυτη την αλητεια με την καλη ενοια που εβγαλαν οι παιχτες του οσφπ στο παρκε καλο ειναι να την υιοθετησουν και οι του παο . Ας τους βαλει ενα βιντεακι μασ και παρουν μαθηματα.
    Οταν χτιζεις το ροστερ σου οριακα, τοτε δεν μπορεις να δειξεις τον παγκο σε γιανκοβιτς για συμπεριφορες παιδικης χαρας, γιατι απλα τον χρειαζεσαι για να σου βγουν τα λεπτα.
    Κοουτς πιεσε για μεταγραφες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα φίλτατε chris nas.
      ============================
      Φέτος που είχαμε φάει το γάιδαρο επαναφοράς στο top της
      ευρωλίγκα, με καλές και φιλότιμες μεταγραφές, αφήσαμε
      την ουρά εν είδει μαστίγιου να μας μάς βαράει τον ψυχισμό που έχουμε όλοι
      για τον εξάστερο και τον ίδιο τον εξάστερο.
      Ενας γκάρντ με το που κτύπησε και ο Μποχωρίδης μετά τον Παππά,
      μόνο για Ευρώπη, να μην ξεθεωθούν οι τρείς για δύο θέσεις.
      Και ο ηφαιστειογενής ψηλός που δικαιούμαστε ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ώς 6ος ξένος.
      Αυτή ήταν η ουρά.
      Και θα είχες ομαδάρα, που θα κύλαγε γάργαρα στον ιλιγγιώδου φοράς
      ποταμό της ευρωλίγκα όπως το νερό από τις πηγές του Ολύμπου.
      Χωρίς γκρίνια, χωρίς ήττες της πλάκας, χωρίς ζόρια, χωρίς θλάσεις,
      χωρίς αγωνία, μιζέρια ,αναθέματα και εφιάλτες.
      ΔΥΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, που εκπορεύονται εξίσου αυτονόητα
      από τον διπλό τραυματισμό στα γκάρντ σου και την ανάγκη που έχει
      μιά ομάδα σε μαραθώνιο να έχει έξι ξένους στο οπλοστάσιο της.
      Δεν θέλαμε υπέρβαση στους ξένους.
      ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ.
      Θέλαμε αυτό που δικαιούμαστε και αυτό που μάς βγήκε από
      την άτυχη ανάγκη των τραυματισμών.
      ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.
      Ομάδα φιαγμένη για τρέμπλ, με δύο αυτονόητες προσθήκες
      εκ των πραγμάτων επιβεβλημένες, γίνεται βορά KAI στους Πολωνούς
      και θα παλέψει για την 16άδα.
      *
      Beertuoso.

      Διαγραφή
  42. Τελικά ο πρώτος γύρος της Euroleague υπάρχει μόνο για να βγάζουν το ψωμί τους οι στοιχηματικες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_53&st=90&dp=ENVPCF46518F534ER5A598217&z=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μπράβο στον Ολυμπιακό που έχει φτιάξει τέτοιο χαρακτήρα και τον υποστηρίζει κιόλας μέσα στο γήπεδο σε τέτοιο βαθμό, που όταν κάνει υποψία come back τα χέρια των αντιπάλων αρχίζουν να τρέμουν. Είναι απίστευτο, αλλά πρέπει να το πιστωθεί ο Ολυμπιακός αυτό, το έχει κερδίσει με τη μαγκιά του.

    Ντάρκο Μούσκουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. HΛιμόζ νίκησε την Αρμανι η έφες έχασε απο την τσεντεβιτα μεσα στην έφες ο όμιλος έιναι μύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Tι εκανε ο Jovic ρε 19 assists στην Euroleague αν ειναι δυνατον ... Υποκλιση στο παλικαρι !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κορυφαίο είναι που Τετάρτη βράδυ ανανεώνω την ομάδα των ασίστ και εκεί που είμαι μεταξύ διδύμου Γιοβιτς-Σβεντ και ΔΔ-Σπανουλης διαλέγω το δεύτερο....
      Δημητράκη το καλό που σου θέλω αύριο να δώσεις μια 20αρα για να νιώσω καλύτερα..


      Α,ρε κόουτς Β 1μισι λεπτό πρόλαβα να δω το ματς στο Παλάου αλλά πρόλαβες να με πεθάνεις!!!! :P :P :P

      Διαγραφή
    2. άμα κάνει τέτοια επαναφορά στη τελευταία επίθεση ο πιο έμπειρός του παίκτης τι να κάνει και ο Μπαρτζώκας; : ) πάντως παίζει ωραιο μπάσκετ και βγάζει πολλές ωραίες συνεργασίες η Λοκομοτίβ, πρέπει όμως να μεγαλώσει το διάστημα που συμβαίνουν αυτές γιατί εκεί προς το τέλος έγινε λίγο ροντέο

      Διαγραφή
    3. την επαναφορά δεν πρέπει να την κάνει κοντός, ειναι ευκολο να τον κλεισουν

      Διαγραφή
  47. Hello,

    apopse o Osfp edeikse (opws simvainei kai sti zwi) oti to paron kai to mellon anikei se aftous pou to theloun perissotero. I prospatheia, i douleia , i epimoni kai to pathos kerdizoun ta paixnidia ki oxi oi faneles. Sigxaritiria apo enan apaisiodokso (gia tin omada tou) filo tou Panathinaikou. Ean o Pao kerdize simera tin Efes, oi avrianes athlitikes efimerides tha mas anagorevan se favori gia tin koupa tis Euroleague! Oson afora tous filous panathinaikous? Tha apaitousan apo ton Giannakopoulo na valei tin omada sto NBA gia na paiksoume me dinates omades, isaksies mas!

    Tin piasate tin eirwnia. Oi Panathinaikoi zoun se mia psevdaisthisi. Pistevoun oti o Pao exei kali omada fetos, ikani na xtipisei titlous (opws kai oi Skopianoi pou zoun sti diki tous psevdaisthisi - pistevoun oti einai apogonoi tou Megalou Aleksandrou).

    Ean Djordjevic kai dioikisi den allaksoun rota, to ploio pou legetai Pao tha tsakistei sta vraxia, opws kai perisi. Prepei na ginoun PARA POLLA PRAGMATA AKOMA gia na mporoume na leme oti o Pao epestrepse stin elit tou Evrwpaikou mpasket. Thank you.

    P.S. Tosa xronia o Dimitris den emathe tipota apo ton Pavlo kai ton Thanasi..? Prepei na kanei ola ta lathi pou ekane o pateras tou ki o theios tou, ksana apo tin arxi?

    P.S. 2 Kaimene Djordjevic.. Nomize oti tha erthei stin Athina kai i avra tou Panathinaikou tha eftane gia na nikaei omades kai na xtipaei titlous.. Tha katalavei sintoma oti i aftokratoria tou Pao den egine tixaia alla epeidi ipirksan terastioi anthrwpoi (Afoi Giannakopouloi/Obradovic) oi opoioi doulevan mera-nixta gi'afto.

    P.S. 3 Nikaei o Osfp kai den stenoxwriemai. Giati? Giati to aksizei na nikaei. Giati paizoun me psixi kai karidia se kathe agwna. Giati einai kaliteroi ki ean den kerdisoun aftoi poioi tha kerdisoun?

    P.S. 4 To provlima tou Pao den einai o Osfp alla o idios o Pao ki afto einai to mono thetiko gia emas. Ean o Pao epikentrwthei sta provlimata tou, tha ftiaksei omada kai tha mporesei na xtipisei Osfp kai prwtathlima. Ean oxi, o falakros varimagkas tha xairetisei sto telos tis xronias kai ftou ki ap'tin arxi gia emas. Neos proponitis, neoi paixtes etc.

    P.S. 5 Eida ton agwna Pao - Apolwn Patras kai i omada (Pao) mou thimise ton Osfp epi Gerson...

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pesta Tom… Afou den stenoxwriesai me tis nikes tou Osfp esy, enas afthentikos Panathinaikos, kati paei polly asxhma. Ki einai epishs safes pws autos o Panathinaikos den mporei na xtyphsei ton Osfp kai na parei prwtatlima. Pws me misi omada ton exei, vevaia, 2/2 ki einai favori kai gia to kypello kai gia thn prwth thesi ths kanonikhs periodou, einai mia ashmanth leptomereia. Allwste arkei na mhn stenoxwriesai esy…

      Jerry

      (ta greeklish einai timhs eneken gia ton prasino Tom)

      Διαγραφή
  48. Πράγματα και θαύματα σήμερα. Αγωνιστική μούρλια με εκπληξάρες. Ελπίζω να μην συνεχιστεί αύριο και το πάμε σχοινί κορδόνι γιατί θα κλάψουνε μανούλες. Λοιπόν, από όσα πρόλαβα. Τον Ολυμπιακό τον αφήνω στο τέλος.

    Τσίρκο Νο 1, η Μακάμπι. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Κινδυνεύει άμεσα με χοντρό κάζο. Να παίζει από Δεκέμβρη στο Eurocup.

    Τσίρκο Νο 2, η Αρμάνι. Τον Κροάτη Ρέπεσα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Μπάσκετ ό,τι να ‘ναι.

    Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μπαρτζώκας (οι αντιδράσεις του στον πάγκο ίδιες και απαράλλαχτες με εδώ) στην Βαρκελώνη. Μέχρι 5’-6’ πριν το τέλος ήταν στο +9 αλλά λύγισε μετά από ένα γρήγορο σερί της Μπάρτσα. Πρέπει να γυρίσει ο Ράντολφ γιατί οι ψηλοί είναι λίγοι. Κρίμα να πάει στράφι η εξαιρετική προσπάθεια του Έλληνα κόουτς.

    Αυτοκτονία της πιο αλλοπρόσαλλης ομάδας της λίγκας της Μπάγερν. Έχασε εντός από τον Ερυθρό Αστέρα ενώ την προηγούμενη αγωνιστική λύγισε με σουτ στο τέλος στην Μαδρίτη. Φρενοκομείο .

    Και πάμε στον ΟΣΦΠ. Πέρα απ’ τα αυτονόητα καπέλα που βγαίνουν για την ανατροπή έχω να κάνω μια παρατήρηση. Ο Ολυμπιακός έκανε το ματς κώλο κι εκεί βρήκαν χώρο να δράσουν όλοι οι παίκτες της 5άδας καμικάζι. Ο Σφαιρόπουλος παραχαμήλωσε το σχήμα αλλά ο Ντούντα ακόμη δεν το ‘χει πάρε πρέφα.

    Ντούντα γερά παρ’ τους τα χοντρά!!! Και από κοντά ο Μίσκο. Ρε φίλε, αφού προόριζες τον Τάιους για 10’ σκάρτα, φαντάζομαι όταν γυρίσει ο παιχταράς ο Κρίστιτς θα αρχίσουν τα DNP, γιατί δεν άφησες να τον πάρουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ακριβώς ''για να μην τον πάρει άλλος, ΕΣΤΩ''...

      Διαγραφή
    2. @ 77

      Τωρα να χάσει καπιον ψηλό ο ΟΣΦΠ θα φέρει λαβράκι ψαγμενο οπως έφερε Χαινς, Ντανστον, Χαντερ που δεν τον θελαμε πέρσι, Γιανγκ, ακόμα και Ντορσει, προσιτοτατο οικονομικά.
      Οπότε δεν χρειαζοταν ο Ταιους αδελφέ γιατί μπορούσες να φέρεις ΑΝ έψαχνες σοβαρά φυσικά , αλλον παικταρά.
      Το πλάνο όμως ίδιο όπως είπε ο φίλος chris nas.
      Φαντάζεσαι ο ΟΣΦΠ να έπαιζε χωρίς Ματζαρη, Αθηναίου και Πριντεζη οπως εμείς με πανομοιοτυπες ελειψεις στην Πολωνία?
      Και με "γήινους" σεντερ και οχι Γιανγκ και Χαντερ?
      Δεν θα νικαγε ούτε στο Γκντανσκ που βγαίνει τριτοτεταρτο πχ στο πολωνικό πρωταθλημα!!!!
      Εμείς ομως στον ΠΑΟ επειδή έχουμε καταλύσει καθε μπασκετική λογική απαιτουμε απο τον μονοφτερο αετό να πεταξει στο Εβερεστ!!!!
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    3. Για καθηγητής πάντως δεν τα πας πολύ καλά με την ορθογραφία.

      Διαγραφή
  49. η διαφορα εφες ολυμπιακου ειναι οτι ο ολυμπιακος εχει εναν ηγετη νικητη οπως ο πριντεζης στο τελευταιο λεπτο τελειωνει δυο φασεις και βγαζει και ελευθερο στο τριποντο τον χακετ ενω η εφες εχει ενα γκρειντζερ που με 5/6 βολες στο παιχνιδι παει και κανει 1/2 στο πιο καθοριστικο σημειο και φυσικα τον ερτελ που με 11/12 βολες στην φετινη ευρωλιγκα παει και κανει με τον ολυμπιακο στο τελευταιο λεπτο 1/4 βολες

    ο ιβκοβιτς ειναι πολυ τυχερος που ειναι σε ομιλο γιουροκαπ αν εξαιρεθει ο ολυμπιακος και η καχα αλλιως θα ειχε συνταξιοδοτηθει ηδη απ τους τουρκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Ολυμπιακος τα τελευταια 5 χρονια εχει δημιουργησει την πιο σκληρη ομαδα στην ευρωπη και παρολες τις προσθαφαιρεσεις στο ροστερ και στο προπονητικο σταφ κραταει τον ιδιο χαρακτηρα. Ομαδα FULL METAL JACKET.
    palmer eldritch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. https://www.youtube.com/watch?v=3tRnBDCfXys

    Efes-Olympiacos highlights

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το σχέδιο του ΔΠΓ ολοκληρώνεται. Θα πάρει Eurocup και θα έχει να λέει ότι νίκησε τη Μακάμπι!

    Ντάρκο Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Kαθε νικη του Ολυμπιακου αναλογη με τη χθεσινη φορτωνει επιπλεον βαρος στον Παναθηναϊκο. 'Η Εφες επαιζε κακο μπασκετ, τις προαλλες εχασε απο την Τσεντεβιτα, εχει χασει 3-4 παιχνιδια στη σειρα, απο τον Ολυμπιακο δε θα'χανε' θα μπορουσε να σκεφτει κανεις. Ετσι ειναι, ο Ολυμπιακος την πετυχε σε κακο φεγγαρι και την κερδισε. Οποιος ειδε ομως το χθεσινο παιχνιδι ξερει οτι αν ηταν στη θεση του ο Παναθηναϊκος σε αντιστοιχες συνθηκες (κακος Σπανουλης, τραυματισμος Γιανγκ, αποβολη Πριντεζη) θα εχανε με τα χερια κατω. Η μεγαλη αποσταση που υπαρχει σε επιπεδο ψυχολογικης και σωματικης ετοιμοτητας φορτωνει ακομα περισσοτερο την ηδη προβληματικη ψυχολογια του Παναθηναϊκου. Αυτο το εργο δεν μπορει παρα να πιστωθει στο Σφαιροπουλο. Ο Παναθηναϊκος παλευει να απεξαρτηθει απο το ΔΔ τη στιγμη που ο Ολυμπιακος χρησιμοποιωντας ταπεινα υλικα εχει ηδη καταφερει να απεξαρτηθει απο τα αστερια του.
    Για μια φορα ακομα αθλια διαιτησια. Στο πρωτο δεκαλεπτο τα συνεχη διαιτητικα λαθη ευνοησαν τον Ολυμπιακο. Οι διαιτητες αφηναν ενα σωρο επαφες ακομα και πανω στην τελικη προσπαθεια ενω σφυριζαν ασχετα φαουλ για επαφες στα σκριν. Οσο περνουσε η ωρα αυτη η κατασταση γυριζε εις βαρος του και στερησε απο τον Ολυμπιακο ολοφανερα φαουλ σε προσπαθειες του Πριντεζη και του Σπανουλη. Ας πουμε οτι δε γινεται να σφυριξεις ολες τις επαφες, αν ομως δε σφυριζουν τις επαφες πανω στο σουτ τοτε παυουμε να παιζουμε μπασκετ και το γυρναμε στο ραγκμπι. Αυτο το θεαμα σκοπευει να μοσχοπουλησει ο Μπερτομεου; Αν δεν προστατευθουν οι παικτες με ταλεντο θα γεμισει το ευρωπαϊκο μπασκετ με Στρομπερι στη θεση των παικτων σαν τον Πριντεζη. Αν αυτο θελει εγω παω πασο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. -μεγαλη νικη του οσφπ χθες μεσα στην εφες.ειδικα οταν ο αρχηγος εχει ηδη αποσυρθει στον παγκο σε ενα χαμενο, προς το τελος, παιχνιδι και οταν αυτο γυρναει με αθηναιου μεσα, παπ, χακετ και λοτζο!!ωραιος ο σφαιροπουλος...του κατσε χθες και ειναι καβαλα στ αλογο τωρα απο ολες τις αποψεις!!!

    -τεραστιος πριντεζης!!!ασταματητος στο post παιχνιδι για μια ακομα φορα, τους χορεψε κανονικα....εχω βαρεθει να βλεπω 4αρια να κανουν καριερα επειδη εχουν σουτ.για μενα ο ρολος του 4ριου ειναι κυριως μεσα στη ρακετα και ο πριντεζης αυτο το κανει τελεια (μαζι με το ρεγιες)!!!απο την αλλη, ειναι θλιβερο να βλεπει κανεις ενα γαιδουρι (απο πλευρας δυναμης) σαν το χαραγκουντι και να σουταρει συνεχεια αντι να μπει μεσα και να παρει παραμαζωμα τους παντες....

    -οι σερβοι το χουν πιασει το νοημα με τους γειτονες!!!συναγωνιζονται μεταξυ τους οι κουμπαροι ποιος θα εκτεθει περισσοτερο.ματς-ντροπη χθες για το ντουντα.με ποσους ποντους επρεπε να προηγειται στο τελευταιο λεπτο για να εξασφαλισει τη νικη, με 20?

    -θλιψη στο γιαντ ελιαου χθες!!!αδειαζε το γηπεδο 1,5 λεπτο πριν τελειωσει το ματς!!!ελπιζω να μην επαναληφθει το σκηνικο σημερα στο οακα.....

    -ματς-τελικος σημερα για παο.με τη ζαλγκιρις?ναι,με τη ζαλγκιρις!!!γιατι οχι!!!2 διπλα εχουν τσιμπησει μεχρι τωρα οι λιθουανοι, σε γκορα και καρσιγιακα!!!!

    -ατυχος ο μπαρτζωκας μεσα στη μπαρτσελονα!!το χε το διπλο αλλα το φοβηθηκε στο τελος!βαλε ρε ντιλεινι τις βολες να τελειωνουμε με το αστειο της μπαρτσα....
    αμ ο πασκουαλ?το χερι του δινει ο μπαρτζωκας και τον γραφει στα τετοια του....

    -τομιτς κοψε το (κατι σαν) μουστακι γιατι το τερματισες!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού φέτος εστιάζεται -μέχρι στιγμής- σε ένα παιχνίδι: Αυτό της Πολωνίας.
    Και εκεί δεν χάσαμε ούτε επειδή έλειπαν ο Παππάς-Γκιστ, ούτε επειδή δεν είχαμε αθλητικό ψηλό.
    Εκεί χάσαμε επειδή κατεβήκαμε τελείως απροετοίμαστοι ψυχολογικά και πνευματικά.
    Γι'αυτό φέρει ευθύνη ο Τζόρτζεβιτς.
    Ναι, είναι συμπαθής είναι μπασκετόφατσα, έχει αφήσει κάποια καλά δείγματα, αλλά στην Πολωνία τα έκανε μαντάρα.

    Ελπίζω να κατάλαβε το λάθος του και τις επόμενες τρεις αγωνιστικές να γίνει αυτό που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τι έγινε ξαφνικά; Ο οσφπ δεν είναι χάλια ομάδα με πρόβλημα στη δημιουργία, οικοδόμους ψηλούς, χωρίς 3άρια και 4άρια;

    Η κατάσταση έχει ως εξής.
    Ο Ολυμπιακός έχει τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη, που όταν πρέπει θα είναι έτοιμος.
    Έχει το καλύτερο 4άρι της Ευρωλίγκας.
    Έχει ένα από τα καλύτερα 3άρια.
    Έχει τον πιο μπόμπα ψηλό.
    Έχει έναν παικταρά τον Χάκετ που είναι ραμμένος για να παίζει στον Πειραιά.
    Έχει το κομπιούτερ Μάντζαρη.
    Έχει έναν φοβερό Έλληνα πιτσιρικά που είναι έτοιμος να πάρει ΤΩΡΑ την κατάσταση στα χέρια του.
    Έχει τον Χάντερ για δεύτερη χρονιά, έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι το ταλέντο του υποδεικνύει.
    Έχει έναν πολύ σοβαρό και εργατικό προπονητή.
    Έχει σταθερότητα, φιλοσοφία.
    Έχει και την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη.

    Έχει και κενά και προβλήματα. Που κατά τη γνώμη μου διορθώνονται εύκολα.
    Αν διορθωθούν η σεζόν αναμένεται μεγάλη...

    υγ
    Για να προλάβω τους τρελαμένους.
    Δεν εννοώ τη φανέλα με την πιο βαριά ιστορία, αλλά τη φανέλα που βλέπουν οι αντίπαλοι και φοβούνται, και τη φανέλα που αναβαθμίζει παίκτες από μόνη της.
    Αν θέλουν κάποιοι να πιστεύουν ότι σήμερα, μετά από 3,5 ΔΓ, η φανέλα του ΠΑΟ είναι πιο βαριά, ας ρωτήσουν τον Πόντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Φιλαράκι εδώ και 3,5 χρόνια ο ΔΓ απο τους 7 τίτλους που έχεις διεκδικήσει σου έχει πάρει τους 5....και έχεις ήδη χάσει 1 τουλάχιστον φέτος που ακόμα αυτός τον διεκδικεί.....άρα καταλαβαίνεις κιόλας οτι ακόμα και στα 3,5 χρόνια όταν συναντιόνται οι δύο φανέλες μεταξύ τους.....η πράσινη είναι η πιο βαριά...

      Διαγραφή
    2. Άσε μας ρε φίλε στην πίκρα μας.
      Στην Ελλάδα έχετε την πιο βαριά σφυρίχτρα.
      Στην Ευρώπη η φανέλα σας δυστυχώς προκαλεί θυμηδία.

      Διαγραφή
    3. Ναι. Η διαιτησία φταίει για το 0/2 φέτος. Χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε, ειλικρινά, κέρδισε η ομάδα σου ένα σπουδαίο ματς, έδειξε άντερα, έπαιξε καλό μπάσκετ και αυτό που σκέφτεσαι είναι πώς θα ρίξεις κάτι για να πικάρεις τους απέναντι; I rest my case...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    5. @nik

      Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να γράψω χωρίς το υστερόγραφο, αλλά πίστεψέ με θα γραφόταν δεκαπλάσιες απαντήσεις.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη φιλε NIK αυτη τη στιγμη ως Ολυμπιακος δηλωνεις οτι το κυπελλο δεν το θεωρεις τροπαιο και απαξιωνεσαι να το διεκδικησεις. Δεν το θεωρεις οπως λες "σπουδαιο" ματς. Να μας κανεις λοιπον μια λιστα με ποια θεωρεις εσυ σπουδαια ματς. Οπως πχ οτι "εγω ο NIK θεωρω οτι τα ματς Ευρωλιγκας του πρωτου γυρου που δεν μεταφερουν αποτελεσματα στο δευτερο γυρο εγω ως Ολυμπιακος πρεπει να τα παρω ολα εντος εκτος με 8-0".
      Χωνεψε το. Απο ολα τα ματς που εχεις δωσει μεχρι σημερα το ενα και μοναδικο ματς που επρεπε να εχεις παρει ηταν αυτο του κυπελλου διοτι ειναι το μονο που σου δινει κουπα. Κανενα αλλο. Και εσυ το εχασες. Αρα λοιπον η μονη ομαδα που δεν εχει κερδισει φετος ενα σπουδαιο ματς δεν ειναι ο Ολυμπιακος αλλα ο Παναθηναικος. Ειστε η μονη ομαδα απο τις δυο που δινετε βαρος στα λαθος παιχνιδια. Καταλαβε το, οι νικες που κανεις στην Ευρωλιγκα ειναι 0(μηδεν). Καμιας αξιας.

      Διαγραφή
  57. 6 μήνες ο Γιάνγκ... Κρίμα!!! Χαλάει και το καλύτερο δίδυμο ψηλών της ευρωλίγκας!!!

    Μεταγραφή 4άρι και 5άρι πλέον με μετάθεση του Μιλουτίνοφ μόνο στην Ευρώπη.

    Jim κανένας διαθέσιμος ψηλός?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήθελα να ρωτήσω κ εγώ, μάλλον κόκκινοι κ πράσινοι ψάχνουν τον ίδιο παίχτη (σκανάρισμα ψηλών σε όσες ομάδες μείνουν εκτός)...το μόνο καλό (;) είναι ότι ο μιλουτίνοφ πρέπει να πέσει στα βαθιά, το ότι έχει δύο νίκες εκτός (με αρμάνι κ εφές) τον χαλαρώνουν κάπως στο να πάρει χρόνο κ να ψηθεί ο μικρός. Κρίμα οι τραυματισμοί, μακάρι να βγάλουν όλοι την χρονιά χωρίς κάποιον άλλο. Το πιο κομβικό ματς οι πράσινοι μέχρι σήμερα, δεν νοείται να το χάσουν.
      Basilsta

      Διαγραφή
    2. Εχει κοπει κανενας της προκοπης απο ΝΒΑ?
      ο ερτσεγκ ειναι ακομα διαθεσιμος?

      Διαγραφή
    3. Μην αγχώνεσαι.
      Θα κάνετε μεταγραφή τον ΔΓ.
      Κι οταν ο ΟΣΦΠ ελειπης θα χάνει, θα βαζει και θα γράφουν " καλά δεν μπορείτε να νικησετε χωρις τον Γιανγκ? Ολυμπιακός είμαστε!!!! "
      Εμείς φίλε χωρίς ΔΥΟ ξένους και χωρις 4ο γκαρντ παίξαμε Πολωνία και είχαμε την απαιτηση να κερδίσουμε και εύκολα.
      Εσεις τουλαχιστον θα εχετε 5 ξένους και απλά θα ενεργοποιησετε τον Μιλου.
      ΥΓ Μην ανησυχείς δεν αφήνουν τα αδέλφια την ομαδα, ούτε με μισό ξενο λιγότερο.
      Απλα σαν σίγουροι πρωτοι στον ομιλο σας θα τον ψαξουν καλά και ανετα.
      *
      Beer

      Διαγραφή
  58. Τύχη να είχαμε κιόλας κι όλα καλά θα ήταν...

    Τι να κάνεις, τα έχει αυτά το σπορ.

    Καλή ανάρρωση παικταρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παναθηναικος ειμαι αλλα πολυ κριμα για τον Γιανγκ. Περαστικα στο παιδι και να γυρισει συντομα στα γηπεδα. Ο ολυμπιακος θα πρεπει να κοιταξει αλλες λυσεις τωρα. Ευτυχως συνεβη σε χρονικη στιγμη που ολα μπορουν να μπαλωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ρε guys, ο Young δεν ξαναμπήκε στο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του; Πως τον ρίξανε μέσα με κομμένο χιαστό; Είναι τόσο εύκολο να μην το πάρει γραμμή ο γιατρός της ομάδας; Ακόμα και έτσι, ξέρω γω, αφου ο ίδιος ο παίκτης στα λίγα δευτερόλεπτα που μπήκε δεν πάταγε καν το πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να είμαι απόλυτα ειδικός, αλλά δεν ήταν μηνίσκος, συν του ότι ήταν κ ζεστός κ βασικά μυικά κτήνος (ώστε να "καλύπτει" τους χιαστούς).
      Πολύ γεμάτα στατιστικά το παλικάρι, εχθές θα έκανε κ ρεκόρ μπλοκ στην ευρωλίγκα...
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=005984&seasoncode=E2015
      κρίμα για τον ίδιο κ τους κόκκινους, αφού σίγουρα θα έβγαινε στην τοπ 5αδα της ευρωλίγκας...σύντομα κοντά χωρίς κουσούρια...

      Διαγραφή
  61. Περαστικα στον Γιανγκ..Ο χειροτερος τραυματισμος για οποιονδιποτε αθλητη..Να επιστρεψει γρηγορα υγιης και δυνατος..

    Αστειοι οι γιατροι του Ολυμπιακου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Επειδη εμεις δεν ειμαστε ολυμπιακοι να πω τα περαστικα μου στο γιανγκ. Τωρα χρειαζεται προσοχη στους πριντεζη και χαντερ γιατι δεν υπαρχει κανεις απο πισω τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σου ρε. Ντροπή σου.

      Ειδικά εδώ μέσα που όλοι γράψαμε τα καλύτερα για τον Παππά.

      Δεν πας στο gazzetta καλύτερα ρε.

      Διαγραφή
    2. Κάφροι υπάρχουν παντού,έμπαιναν π.χ στα πράσινα σάιτ και βρίζανε τον Παππά οταν χτύπησε μιλούσαν για θεία δίκη.

      Διαγραφή
  63. Χρήστο όταν είσαι ζεστός δε το καταλαβαίνεις. Μόλις ξαναμπείς και ζοριστείς συνειδητοποιείς τι έπαθες.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά πόσο ζεστός μπορεί να ήταν; Είχε ήδη κάτσει στον πάγκο για αρκετή ώρα και ήταν φως φανάρι οτι το παιδί είχε χτυπήσει γόνατο. Ο παίκτης ο ίδιος μπορεί να μην το κατάλαβε αλλά ο γιατρός στον πάγκο δεν μπορεί να το διαγνώσει; Ρωτάω όχι για να μέμψη τον πάγκο του ΟΣΦΠ ή τον παίκτη αλλά γιατί δεν ξέρω πως λειτουργεί αυτός ο τραυματισμός.

      Διαγραφή
    2. Οσο και ζεστος να ηταν ειναι απαραδεκτο το ιατρικο τιμ του οσφπ..Ο παιχτης για να παει στον παγκο τον κουβαλαγανε ενω οταν μπηκε μεσα κουτσαινε..Ασε που εκατσε κανα τεταρτο στον παγκο..

      Διαγραφή
    3. Ενα τεστ να του εκανε ο γιατρος του οσφπ στον παγκο θα καταλαβαινε οτι ειναι χιαστος..

      Διαγραφή
    4. Σε γνωστό αθλητικό site είπε γιατρός οτι αν ο δικέφαλος είναι ακόμα σφιχτός είναι πολύ δύσκολο να γίνει διάγνωση. Οκ, δεκτό. Αυτό όμως ίσως εξηγεί έναν τραυματισμό στο ποδόσφαιρο οπου μπαίνουν οι γιατροί και εξετάζουν τον παίκτη επι τόπου. Ο Young όμως έμεινε στον πάγκο για αρκετή ώρα. Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος οτι οι άνθρωποι ξέρουν τη δουλειά τους, άλλωστε λέει και ο γιατρός στο site οτι μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χειροτερέψει η ζημιά. Μάλιστα, δεν το'χα παρατηρήσει στη ροή του παιχνιδιού αλλά στα λίγα δευτερόλεπτα που ξανάπαιξε, κουτσαίνοντας γύρισε στη transition άμυνα με πίσω βήματα, έκανε hedge out και στην επιστροφή πρόλαβε να κάνει και μια εντυπωσιακή τάπα, τι να πεις για το παλικάρι.

      Διαγραφή
    5. Σε σπανιες περιπτωσεις..Και που ξερεις οτι δεν θα σου τυχει να σαι εσυ μια σπανια περιπτωση?Θεωρω οτι οι γιατροι μιλησαν υπερ των γιατρων δειχνοντας συναδελφικοτητα..Επισης αν παθαινε μια πιο χοντρη ζημια ο παιχτης ειναι μολις 23,και αυτο σημαινει οτι μπορει να του κοστισει μια καριερα..Δεν ρισκαρεις σε τετοιες περιπτωσεις..Ειναι αδικαιολογητοι οι γιατροι του ΟΣΦΠ,και μου δειχνουν τουλαχιστον απειροι για να μην πω καμμια πιο βαρια κουβεντα..

      Διαγραφή
  64. Καλησπέρα jimare!!!!Χθες είδα όλο το ματς του ΟΣΦΠ για πρώτη φορά φέτος.Είναι ομάδα κρύσταλλο.Ξέρεις ότι θα στραβώσει το ματς λόγω σουτ και κάπου εκεί θα αρχίσει την άμυνα γρανίτη και θα κάνει προσπάθεια να το γυρίσει. Χθες του βγήκε άλλη φορά βλέπουμε.Πάντως δεν μπορείς να κυνηγάς συνεχώς,κάπου θα στραβώσει το πράγμα.Τεράστια απώλεια ο Γιανγκ,πραγματικά περαστικά στον αθλητή.Πάντως ακόμα δεν κατάλαβα πως έπαθε τέτοια ζημιά στην συγκεκριμένη φάση,πραγματικά δηλαδή.Θέλω να πω 2 πράγματα:Πρώτα μπράβο στα αδέρφια Αγγελόπουλους γιατί προστατεύουν την ομάδα τους εξαγωνιστικά. Ο ΟΣΦΠ έχει φοβερές διαιτησίες στα εκτός έδρας ματς και αυτό έγκειται στις άριστες σχέσεις της διοίκησης με Μπερτομέου. Ξεκάθαρα πράγματα!!!Το ματς γυρίζει στο τελευταίο 2λεπτο ρίχνοντας κανονικό ξύλο στην άμυνα σε γήπεδο που δεν το λες και εκκλησία!!Αυτοί θα πάνε πάλι ψηλά φέτος χαλαρά!!Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά!!Για να στήσεις τέτοια ομάδα που ζει και πεθαίνει από την άμυνά της,θες και τέτοια αλλιώς θα έκανες ρεκόρ φάουλ σε κάθε ματς.Το δεύτερο έχει να κάνει jim με τον Ντούντα. Λοιπόν το μπάσκετ της Εφές χθες ήταν ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ. Συνεχόμενα cuts και screens και δεν έβγαινε ελεύθερο σουτ η pick n roll με τον ψηλό στο ζωγραφιστό. Πραγματικά ο Νονός τους κάνει πλάκα.Βρήκε τα λεφτά με τον άλλο Νονό,τον Μίσκο και τους γδύνουν κανονικά.Έπος!!!!!Για την Μακάμπι κρίμα αν και έχω μια κρυφή ελπίδα για Ρότσεστι ακόμα χαχαχα!!



    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ολυμπιακος ειχε καλη διατησια χθες??το ακουσαμε και αυτοο..ειδικα χθες??που σφυριζαν 90-10 εφες??

      Διαγραφή
    2. @3:59
      Τι ασχολείσαι; Έχει συνηθίσει αλλιώς το παλικάρι.

      Διαγραφή
    3. ο ολυμπιακός κάνει φάουλ (σκόπιμο ή όχι) σε κάθε μα κάθε επίθεση του αντίπαλου και σε κάθε παιχνίδι που δίνει με την ελπίδα να μην σφυριχτούν όλα. κάτι σαν τη λιμόζ του 1993 & τη μακάμπι της δεκαετίας του 80

      Διαγραφή
    4. αχουτο μωρε εχει προλαβει και λιμοζ..

      Διαγραφή
    5. Φωναζε οσο θελεις. Μπορεις να χτυπησεις και το κεφαλι σου στον τοιχο αν δεν μπορεις να ηρεμησεις με αλλο τροπο. Οποιος εχει ματια βλεπει. Κι επειδη δεν ειναι μαλακες οι υπολοιποι που βαζουν λεφτα να χανουν απο τον Αθηναιου και το Στρομπερι οταν ερθει η ωρα θα γκρινιαζεις και στην Ευρωλιγκα για τη διαιτησια επειδη θα σου σφυρανε τα φαουλ και θα λες οτι σε σφαζουν.

      Διαγραφή
    6. άνθρωποι του βασιλακόπουλου χτες έβγαλαν με 5 φάουλ όπως & στην πυλαία το καημένο το παιδί. μην τα πολυλέμε σας έχουμε 2-0 φέτος & μόλις μπεί το καλοκαιράκι που θάμαστε & πλήρεις & ενισχυμένοι θα πέσουν και οι υπόλοιπες φάπες

      Διαγραφή
    7. Χθες το ματς δεν το είδα, ο ΟΣΦΠ διαμαρτύρεται ακούω για κάποια φάουλ που δεν δόθηκαν υπέρ του. Πάντως, μια και κάνουμε την κουβέντα, έχω να πω πως, στα (αρκετά) χρόνια που βλέπω μπάσκετ, το ξύλο που έριξε πέρυσι ατιμώρητα στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης ο Ολυμπιακός δεν το έχω ξαναματαδεί. Μιλάμε όποιο χέρι Τόμιτς-Πλάις και σία πλησίαζε το καλάθι, έτρωγε 4-5 καρατιές σχεδόν ταυτόχρονα. Έβλεπες replay και νόμιζες ότι έχουν αλλάξει οι κανονισμοί. Ο Τόμιτς χέστης, σύμφωνοι, αλλά το ξύλο που έφαγε θα το θυμάται όλη του τη ζωή. Και ο Ολυμπιακός ομάδα με κεφαλαία γράμματα, σύμφωνοι, αλλά αν έδιναν έστω και τα κουκούτσια ανάποδα, final-4 πέρυσι δεν θα είχε πάει.

      Ντάρκο Μ.

      Διαγραφή
  65. Κρίμα για τον Γιανγκ.Το ματιάσανε το παλικαρι.Γονατιά απο πίσω-απο ένα θηρίο σαν τον Ντανστον μάλιστα-δύσκολα τη γλιτώνεις.Καλή ανάρωση Πάτρικ.
    Και τώρα τι θα κάνουν Τζιμ?
    Θα πάνε σε απλή αντικατάσταση με ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Γιάνγκ,ώστε να μην μπερδέψουν πολύ το ρόστερ?
    'Η επ'ευκαιρία θα κοιτάξουν να ανακατέψουν και λίγο την τράπουλα ώστε να διορθώσουν και τις αστοχίες?
    Π.χ. ενα mobile σέντερ και ένα stretch 4,με ταυτόχρονη απομάκρυνση (ενα δανεισμό) του Σέρβου.
    Οι ίδιοι λένε ότι δε θα βιαστούν και μένα αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι μπορεί να δούμε και τη δεύτερη περίπτωση.

    Sly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά στη διπλανή μας legabasket ΄πρώτοι στα σουτ 3 πόντων είναι ο maic bramos (53,8%) o muhamad faye (53,3%) & o oliver lafayette (52%).
    τα παιδιά της γειτονιάς μας δλδ που και καλά δεν μας έκαναν.
    α! και ο faye είναι και τρίτος σε αξιολόγηση (19,5) με τέταρτο ποιόν λέτε ? τον julian wright (18,2) & τέταρτο τον roko ukic (18). οι δύο τελευταίοι κρίθηκε οτι δεν έκαναν στον Παναθηναϊκό, όχι μόνον από τη διοίκηση αλλά και από τους προπονητές & τους φιλάθλους. γιατί πάντοτε οι ευθύνες μιάς κακιάς σαιζόν βαρύνουν περισσότερους από έναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αν και Παναθηναικός κρίμα για τον Γιανγκ για τον τραυματισμό του.
    Ειναι ο ίδιος που έπαθε και ο Παππάς ?
    Τώρα Ο Ολυμπιακός ψάχνει για 4-5 αρι όπως ψάχνει και ο Παο,αλλά επειδή ο Παο δεν πολυκαίγεται(κατά Δ. Γιαννακόπουλο, αλλά κατά Παναθηναικούς φιλάθλους καρακαιγόμαστε) τον καλό παίκτη θα τον πάρουν οι Αγγελοπουλαίοι.
    Βέβαια ο Παο ψάχνει πιο πολύ 4αρι με σούτ έτσι ώστε ο Γκιστ να παίζει και 5αρι.
    Προσωπικά δεν θα με χάλαγε και ο ¨Ερτσεγκ που είναι 4αρι με έφεση στο σούτ, επίσης παίρχει και ριμπάουντ

    Γενικά ο Ολυμπιακός έχει άνοδο και εμείς διαρκής πτώση.
    Ας ελπίσουμε να αλλάξει αυτο σήμερα και να μην μας βγάλουν την ψυχή

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τι έγινε ρε παιδιά και μιλάτε για φανέλες και βάρη,πίστευε χτες κανείς ότι ο οσφπ θα έχανε εκει μεσα;;;εδώ κέρδισε η τσεντεβιτα άνετα και δεν θα νικούσε ο οσφπ αυτο το καφενείο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 21 ήττες σε 25 εκτός έδρας.
      This is kafeneio!!

      Αν σας βρει η ΕΦΕΣ μπροστά της, ετοιμάσου για 25άρα χαλαρή.

      Διαγραφή
    2. Χαλάρωσε γαύρος ειμαι αυτοί θα αποκλειστούν νωρίς φέτος

      Διαγραφή
  69. νομίζω ότι η ομάδα του Ντούντα είναι η πιο άνευρη που υπάρχει, με παίκτες Σάριτς, που το Σεπτέμβριο με Κροατία το βρακάκι του είχε κακάκια.
    Αυτ'ο δεν σημαίνει ότι στη μέρα της δεν μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε.
    Εδώ παραλίγο στους 8 πέρσι να νικήσει και στα 2 παιχνίδια τη Ρεα΄λ στην Ισπανία.

    Τώρα για τον Πάο είμαι σίγουρος αν και Παναθηναικος ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα νικάγαμε την Εφές στην Πόλη.
    Αν γυρίσουν Παπάς Μποχωρίδης και πάρει ένα mobile 4αρι για άμυνα, ρυμπάουτ και βρωμικη δουλεια αλλάζουν τα κόζα

    Αλλιώς ας μας ρίχνει σφαλιάρες η κάθε πολωνέζικη
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απο που προκύπτει ότι ο Σφαιρόπουλος διώχνει τον Σέρβο ψηλό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Η Ζαλγκίρις και αν εχει βάρα φανέλα εχει 2-2 και οι δυο νίκες ειναι εκτός έδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κρίμα για τον Γιάνγκ, αυτό που είχαμε δεις έως τώρα δεν ήταν ούτε στο 50% των όσων θα μπορούσε να προσφέρει όταν μάθαινε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Καλή επάνοδο και σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Aπό το Γενάρη του '12 ο ΠΑΟ έχει στην Ευρώπη 53 νίκες και 52 ήττες.

    Με τον ΔΓ στο τιμόνι 45-45.

    Και μετά σου λέει μεγάλη ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Χτες τον ξεφτίλισε εντελώς το Σπανούλη ο Σφαιρό και καλά έκανε. Σου λέει, είμαι 15-30 μπροστά χωρίς εσένα, σε βάζω μέσα και μου κάνουν 57-31 σερί. Δεν πα να 'σαι κι ο Τζόρνταν, πάγκο θα κάτσεις γιατί είσαι φύρα για την ομάδα Και το καλό είναι, ότι δε μπορεί να του πει τίποτα ο Μπιλ, γιατί από τότε που βγήκε, ο ΟΣΦΠ ξανάκανε σερί 15-30!!! (από 72-61 σε 87-91).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Για Νέιτ Γουόλτερς από μπεσικτας κοιτάζει ο ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δυο πράγματα για την Ευρωλίγκα. Γνώμη μου είναι πως ο Bertomeu δεν είναι τίποτα άλλο παρα ένα οπορτουνιστής ημιαπατεώνας που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ ή, στην καλύτερη, που και να ενδιαφέρεται δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως θα μπορούσε να το βοηθήσει να πάει μπροστά. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ο Bertomeu αποφάσισε να κινηθεί μόνο όταν είδε οτι μπήκε σφήνα η FIBA.

    Αυτό που για μένα γίνεται προφανές απο την προθυμία των 11 να μείνουν μαζί του για τα επόμενα 10 χρόνια είναι πως και οι ίδιες οι μεγάλες ομάδες κινούνται σε αυτά τα πλαίσια. Η τσέπη μας να'ναι καλά και όλα τα υπόλοιπα να πάνε στο διάολο. Θα μου άρεσε πολύ η ιδέα έστω και μια ομάδα, έστω και για τους λάθος λόγους (για σενα μιλάω ΠΑΟ) να έριχνε άκυρο, έτσι για το τζέρτζελο.

    Η μείωση των ομάδων και το νέο σύστημα διεξαγωγής προσωπικά με ξενερώνει. Προσωπικά ήλπιζα οτι θα φτάναμε να βλέπουμε όχι απο 24 -> 16 αλλά απο 24 -> 32, δηλαδή ακόμα περισσότερες ομάδες. Οτι θα βλέπαμε και τον Ερυθρό Αστέρα, και τη Cedevita, και την Partizan και την Olimpija. Και τη Bayern και τη Bamberg και την Alba. Γιατί όχι και Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Οτι θα σταματούσε αυτή η γελοιότητα με τις 5 ισπανικές ομάδες και τη 1 ρώσικη.

    Γενικά η ιδέα της κλειστής λίγκας και των εγγυημένων συμβολαίων δεν μου αρέσει καθολου. Και οποιαδήποτε προσπαθεια μεταμόρφωσης της Ευρωλίγκας σε NBA για μένα είναι άτοπη. Το NBA διεξάγεται σε μια χώρα με εντελώς άλλη κουλτούρα για τα sports. Στο NBA οι ομάδες είναι franchises και ο κάθε ψυχάκιας μπορεί να αγοράσει μια ομάδα και να της αλλάξει όνομα και πόλη. Σα να λέμε, αγοράζει ο Βαρδινογιάννης ή ο Κόκκαλης ας πούμε τον Πανιώνιο και τον κάνει Κεραυνό Κέρκυρας, έτσι, επειδή κρίνεται εμπορικά πιο συμφέρον. Στο NBA δημιουργούνται ομάδες απο το πουθενά, αλλάζουν πόλεις, απειλούν να φύγουν απο την περιοχή αν η πολιτεία τους δεν τους φτιάξει γήπεδο, υπάρχει salary cap, υπάρχει εντελώς αδιάφορη regular season, κολλεγιακό πρωτάθλημα με απλήρωτους student athletes και drafts, development league με ομάδες κυριολεκτικά παραρτήματα, οπαδοί-πελάτες που πάνε στο γήπεδο και ασχολούνται περισσότερο με το corn dog τους παρά με το παιχνίδι, summer league νυφοπάζαρα, ομάδες που κάνουν tanking, πράγματα γενικά που στην ευρωπαϊκή αθλητική κουλτούρα είναι απλά αδιανόητα, for better or for worse (κυρίως for better θα έλεγα εγώ). Μέχρι και οι μαζορέτες στην Αμερική είναι serious business.

    Στην Ευρώπη το πράγμα το βλέπουμε αλλιώς. Έχουμε παραδοσιακά clubs με fanbase που το ζει πραγματικά και παράδοση 100+ χρόνων και που ακόμα και στην παρακμή τους εμπνέουν σεβασμό μέσα απο την ιστορία τους. Έχουμε φοβερές αναμνήσεις απο σταχτομπούτες και ομάδες φωτοβολίδες, έχουμε αιώνιους αντιπάλους (πραγματικούς αιώνιους, όχι Celtics/Lakers να πικάρουμε ο ένας τον άλλον με χαχαχα και χαχαχου) και στην Ευρώπη αν μια ομάδα παίξει για να χάσει θα γίνει χαμός.

    Κάνουμε καλά που ζηλεύουμε το NBA; Εγώ λέω, not really. Ναι το NBA είναι το καλύτερο, προφανώς. Όμως αντί να προσπαθούμε να του μοιάσουμε στα πάντα, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, μα ποτέ, αντί να προσπαθήσουμε να γίνουμε ένα θλιβερό κακέκτυπο του, θα προτιμούσα να προσπαθήσουμε να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε, μέσα όμως απο τη δικιά μας κουλτούρα.

    Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με ομάδες που επενδύουν και προσπαθούν να βρουν know how, η νέα μορφή της Euroleague θεωρώ οτι κόβει εντελώς την πρόοδο που πάει να προκύψει. Οι Ρώσσοι πλην CSKA, οι Τούρκοι πλην Fener/Efes, οι Γερμανοί που τόσο φιλότιμα το προσπαθούν, οι Γάλλοι με το τόσο πολύ raw material, οι Ιταλοί που ξέρουν πάντα να στελεχώνουν αξιόμαχες και θεαματικές ομάδες, οι Λιθουανοί που ζουν για μπάσκετ και φυσικά οι Γιούγκοι που είναι η μήτρα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, όλοι αυτοί μένουν εκτός. Γιατί; Για να αυξηθούν ελάχιστα τα έξοδα μερικών ομάδων.

    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή