Athlenda

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Χτυπώντας τη πόρτα του παραδείσου..




Ο Ολυμπιακός χαμηλώνει το σχήμα και μαζί ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων στην άμυνα του σήμερα. Όλες οι μεγάλες ιδέες άλλωστε ξεκίνησαν σαν αίρεση.. Μετά από μεγάλη μάχη, ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στη Τουρκία, όμως η ανάγκη για ενίσχυση του ρόστερ ουρλιάζει έξω από τη πόρτα της ομάδας. Πεσμένη στα γόνατα η Ρεάλ λίγο πριν το τελικό νοκ-άουτ. Το Hoopfellas σχολιάζει..



BELGRADE'S FINEST


Είναι αυτή η μαγική αύρα της ιερής μήτρας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που αλλάζει την ατμόσφαιρα στο παρκέ, το μαγικό ραβδάκι ή τα ξόρκια από μάγισσες χωμένες σε υπόγεια της Skadarlija στη παλιά πόλη.. Το Βελιγράδι είναι η πόλη των μπασκετικών μποέμηδων, ένα “μπασκετικό Παρίσι” για ανθρώπους της πορτοκαλί τέχνης και του πνεύματος. Σε μια τέτοια πόλη με αυτή τη κουλτούρα δε μπορεί να μη συμβαίνουν υπερβάσεις. Τις έκανε παλιότερα η Παρτίζαν, τώρα είδαμε και μια -ενδεικτική του υποβάθρου της πόλης- από τον Ερυθρό Αστέρα του Ράντονιτς.


Χωρίς τον leading guard Γκαλ Μέκελ, με τον Γιόβιτς κλειδωμένο με αλυσίδες και τσιμεντόλιθους στον πάγκο λόγω φάουλ (4 στη τρίτη περίοδο), τη Ρεάλ να έχει γυρίσει το ματς πλήρως προηγούμενη με διψήφια διαφορά, ήταν ώρα για λίγη αστερόσκονη στη Pionir. Ο Ερυθρός Αστέρας γύρισε το ματς παίζοντας με παίκτες 20 ετών στο παρκέ (95αρηδες), αυθεντικά προϊόντα των ακαδημιών του κλαμπ. Rebic-Guduric στα γκαρντς (και Tejic στο “4”) εξέφρασαν αυτόν τον No Fear χαρακτήρα που βγάζουν πολλά νέα παιδιά της πόλης απέναντι στη πίεση που ασυναίσθητα σου δημιουργεί το ίδιο το (πολύ απαιτητικό και με βαθιά γνώση του αντικειμένου) κοινό σου και η πιο πολυδιαφημισμένη περιφερειακή γραμμή της Ευρώπης. Ο Κουίνσι Μίλερ έκανε πλάκα στα φόργουορντς του Λάσο (ο οποίος δεν είχε την ευθιξία να “χαμηλώσει” για να αμυνθεί πάνω του) ενώ οι σέντερς του Ράντονιτς, ειδικά ο “ωμός” Ζίρμπες, έκαναν μια χαψιά τη Frontcourt των πρωταθλητών. Ο Ερυθρός Αστέρας μη ξεχνάμε ότι έχει εκτός τους δύο διεθνείς του, Μίτροβιτς (κρίμα, θα έκανε σούπερ-σεζόν, ειδικά έτσι όπως έχει δομηθεί η ομάδα φέτος) και Ντάνγκουμπιτς ενώ έχει φέρει πίσω τον τιμωρημένο Μάρκους Ουίλιαμς. Η ομάδα είναι πολύ νεανική, προσαρμοσμένη στη κουλτούρα των Σέρβων για το άθλημα και σωστά δομημένη χωρίς οικονομικές υπερβάσεις. Θέλουν δουλειά ακόμα όμως παίζουν καλύτερα στην άμυνα από ότι πριν 1.5 μήνα και ξέρουν ότι θα παίξουν τη πρόκριση στο ..“κάστρο” (Κίμκι, Μπάγερν).


Η Ρεάλ βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση πληρώνοντας λάθος εκτιμήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Η ομάδα είναι αστεία (αυτό είναι ότι πιο κόσμιο μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή..) στο αμυντικό κομμάτι, κυνηγάει συνεχώς στο σκορ παιχνίδια από την αρχή προσπαθώντας στο τέλος να κλέψει τη νίκη με τη ποιότητα των περιφερειακών της και τα clutch plays του Σέρχιο Ροντρίγκεθ ο οποίος με το χαρακτήρα του προσπαθεί να κρατήσει όρθια την ομάδα. Όπως υπογραμμίσαμε το καλοκαίρι η ομάδα είχε κακή Off Season. Ο Τέηλορ είναι ένας εξαιρετικός παίχτης όμως με μια γρήγορη ματιά στους γκαρντς της Ρεάλ καταλαβαίνεις άμεσα ότι στο “3” ο Λάσο χρειαζόταν έναν defensive stopper (συν τον Ματσιούλις). Ο Αγιόν -που είναι επίσης ένας πολύ ποιοτικός ψηλός- εκτίθεται αμυντικά μιας και δεν έχει πλαισιωθεί από παίχτη με athleticism που θα φέρει διαφορετικά πράγματα στα μετόπισθεν. Χωρίς τους Σλότερ-Ρίβερς η Ρεάλ έχει τεράστιο πρόβλημα στη Pick & Roll άμυνα, αιμορραγεί αμυντικά συνεχώς από τον άξονα αδυνατώντας να λειτουργήσει σαν ενιαία αμυντική μεμβράνη που θα σπρώχνει τη μπάλα (και συνολικά την επίθεση του αντιπάλου σε επίπεδο ανάπτυξης) “μακριά” από το ζωγραφιστό της ενώ η φυγή των δύο συγκεκριμένων αθλητών απενεργοποίησε πλήρως το κρυφό όπλο του Λάσο, τη ζώνη 3-2 (τους έπαιζε εναλλάξ στο “κεφάλι” ανάλογα με τις απαιτήσεις). Η Ρεάλ υποδέχεται την άλλη εβδομάδα τη Φενέρ σε ματς ζωής ή θανάτου και ο Λάσο θα προσπαθήσει να συσσωρεύσει όλο αυτό το τσαλάκωμα του αθλητικού εγωισμού των παιχτών του για να βγάλει “έκρηξη” στο παρκέ και τελειώσει από νωρίς τον αντίπαλο. Οι Μαδριλένοι κάποια στιγμή θα παίξουν καλύτερα όμως αυτή τη στιγμή προέχει να μείνουν ζωντανοί στο θεσμό και να κοιτάξουν να ενισχυθούν στο TOP-16 με παίχτες-ρόλων (ειδικά στο “5”) που μπορούν να δημιουργήσουν το σκηνικό για να παράγουν οι λεγόμενοι stars. Ο Μος είναι ελεύθερος κύριε Πάμπλο.. Ίσως αξίζει μια ματιά.

Knocking on Heaven's door..


Ξέρετε πόσο μου αρέσουν αυτές οι “άγριες” νίκες, σε ματς που η επιθετική δυστοκία μετατρέπει κάθε κατοχή σε ράβδο χρυσού και η άμυνα είναι σωσίβιο στη μέση του ωκεανού για κάθε ομάδα δηλ. Εργαλείο άμεσα συνδεδεμένο με τη επιβίωση της. Το ματς της Πέμπτης με τη Λαμποράλ αποτέλεσε μια τέτοια νίκη για τους ερυθρόλευκους..


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (όπως σας έγραψα στην αρχή) χαμηλώνοντας το σχήμα του (σε μια πιο μόνιμη βάση πλέον λόγω της μορφής που έχει πάρει το ρόστερ με όλες αυτές τις απουσίες) ανεβάζει σημαντικά τον πήχη στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έχει γαντζωθεί πάνω στην άμυνα του για να ξεπεράσει κάθε, μα κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στο δρόμο του. Μια άμυνα η οποία μοιάζει να τροφοδοτεί με δύναμη τους ερυθρόλευκους θυμίζοντας προσευχή βαθιά θρησκευόμενου ανθρώπου, στη προσπάθεια του να ανοίξει τη πόρτα του παραδείσου.. Αυτό βλέπω προσωπικά στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Ο τρόπος με την οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας “πότισαν” το κοινό τους με αυτή την αμυντική “πίστη” δημιουργώντας μια ευθεία συναισθηματική γραμμή μεταξύ του κομματιού στο οποίο η ομάδα αμυνόταν και της εξέδρας οι οποία ηλεκτριζόταν από το performance στα μετόπισθεν λες και έβλεπε ένα θεαματικό alley-oop, είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος. O Oλυμπιακός σαφώς και είχε μελανά σημεία στο παιχνίδι του ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι όπου εμφάνισε κενά διαστήματα, είχε πρόβλημα στη δημιουργία και σε πολλές των περιπτώσεων (στο διάστημα που η Λαμποράλ πλησίασε) ήταν στατικός. Τα συνολικά (αρκετά άσχημα) ποσοστά του σε κάθε είδος εκτέλεσης δεν είναι τυχαία. Όμως είναι τόσο σημαντικές οι απουσίες του και ο αριθμός των παιχτών που καλούνται να φέρουν εις πέρας διαφορετικούς -από αυτούς που είχαν στο αρχικό rotation- ρόλους, ώστε να υπάρχει μια βεβαιότητα ότι, σε αυτά τα κομμάτια, οι ερυθρόλευκοι σύντομα θα είναι καλύτεροι.

Δύο-τρία πράγματα που ξεχώρισα..


-Πολύ σωστή διαχείριση του διαθέσιμου ρόστερ από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Με Αγραβάνη στο “5” και Παπαπέτρου στο “4” ο Ολυμπιακός έχτισε όλη του την τακτική σε αυτό που λέγεται aggressiveness. Επιθετικότητα σε όλες τις εκφράσεις της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ η οποία θα ματσάρει οποιοδήποτε μειονέκτημα μεγέθους-κιλών υπάρχει. Με αυτό το δίδυμο ψηλών είναι σημαντικό (σε επίπεδο λειτουργικότητας στα μετόπισθεν) να έχεις την υποστήριξη του Στρόμπερι στο “3”. Κολλάει γάντι στο μπάσκετ των γρήγορων ψηλών & ψηλών “κοντών” που παίζει ο Ολυμπιακός στη νεότερη εποχή και στο επιθετικό στυλ άμυνας που λανσάρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην αμυντική τακτική των ερυθρολεύκων στο συγκεκριμένο ματς θα δείτε πόσο σημαντική είναι η επιρροή του Στρόμπερι σε αυτό το κομμάτι. Και αυτός και ο Αγραβάνης αποτέλεσαν κύριους εκφραστές τους συγκεκριμένου στυλ και πυλώνες της αμυντικής επιτυχίας απέναντι στους Βάσκους.


Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά να ακολουθήσει το αμυντικό αυτό πλάνο. Διαφορετικά, με άλλη συναισθηματική προσέγγιση, δε θα είχε τύχη. Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα προσπάθησαν με Hedge άμυνα να κρατήσουν τη μπάλα στη “πλευρά” (στην επίθεση των Βάσκων) πηγαίνοντας τον αντίπαλο σε 2 με 2 παιχνίδι ενώ ο Αγραβάνης αμυνόταν με Show & Recover στο κεντρικό pick. Σε μια πιο ευρεία προσέγγιση, οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να αφήσουν την επίθεση των Βάσκων να αποκτήσει ροή και τις λεγόμενες “γραμμές συνεργασίας” αναμειγνύοντας αρκετά πρόσωπα σε αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στόχευσε το δημιουργικό κομμάτι μιας ομάδας με συγκεκριμένες πηγές σε αυτό, με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί την ικανότητα των παιχτών του στη προσωπική άμυνα απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει πολύ με προσωπική φάση. Με τον Χάντερ στο παρκέ (η Hedge άμυνα του έχει τέτοια επίπεδα έντασης που ακόμα και η αμυντική συνεργασία με έναν γκαρντ-περιπατητή τη μετατρέπει σε κανονικό trapping) ο κόουτς Σφαιρόπουλος επέμενε σε μονή άμυνα στον Γιάννη Μπουρούση (βασική πηγή δημιουργίας για τον Περάσοβιτς), με τον Αμερικανό να “σπάει” τα cross screens στη τελική γραμμή για τον Έλληνα ψηλό, αναγκάζοντας τον να πάρει μακριά από το καλάθι στη πλευρά. Μπορεί λοιπόν ο Μπουρούσης να αρέσκεται σε αυτό το παιχνίδι (δεν είναι straight post up ψηλός με τις αυτοματοποιημένες κινήσεις στο ζωγραφιστό και εκτέλεση αμέσως μόλις πάρει τη μπάλα αντιθέτως του αρέσει να την παίρνει πιο ανοιχτά στο φτερό και να πηγαίνει χαμηλά ντριμπλάροντας με πλάτη) όμως η γηπεδούχοι πόνταραν ακριβώς στο overdribbling αυτό..

-Στην αμυντική συνεργασία Αγραβάνη-Στρόμπερι στο post οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ δούλεψε πολύ για να μείνει “μπροστά” από τον Γιάννη Μπουρούση με τον Στρόμπερι να προσφέρει “κάλυψη” ντουμπλάροντας πολύ δυναμικά μετά την εισαγωγική πάσα και rotations των υπολοίπων να ανταποκρίνονται περίφημα. Ο Μπουρούσης φυσικά έχει τη κλάση να διαχειριστεί ακόμα και άμυνες αυτού του επιπέδου, ειδικά τώρα που βρίσκεται ο ίδιος σε “αγρία” κατάσταση, για αυτό και (μη ξεχνάμε) τελείωσε το ματς με 16 πόντους και 15 ριμπάουντς, όμως είχε επίσης 5 λάθη και καμία τελική πάσα παρότι ο Περάσοβιτς τον ανέμειξε σκόπιμα (όπως κάνει όλη τη σεζόν) στη τελική συνεργασία πριν την εκτέλεση σε αρκετά μεγάλο επιθέσεων του.


-Οι ερυθρόλευκοι χρησιμοποίησαν αρκετά μια Staggered Screen Offense η οποία έχει τελείως διαφορετική “υφή” όταν εκτελείται για τον Σπανούλη από τις περιπτώσεις που στη θέση του αρχηγού βρίσκεται ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Λογικό.. Με τον Σπανούλη να δέχεται τα “κολλητά” σκριναρίσματα η επίθεση του Ολυμπιακού είναι πιο aggressive, “σκανάρει” κάθε δεδομένο και έχει μια ροπή στην εκτέλεση σε πρώτο χρόνο ενώ με τον Μάντζαρη (ή άλλον γκαρντ) ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει και αυτό τον ρόλο, είναι σαφώς πιο “πολιτισμένη” ψάχνοντας τη καλή κατάσταση την ώρα που εξαντλεί όλες τις πιθανές επιλογές πηγαίνοντας τον συγκεκριμένο τύπο επίθεσης μέχρι τέλους (πάσα στη Weak Side, κεντρικό pick). Ο Μάντζαρης βέβαια ήταν και πάλι κομβικός όταν οι Βάσκοι πλησίασαν και το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα. Το τρίποντο που βάζει στο 51-49 μετά από κολλητό σκριν θύμισε Τόμιτς (ειδικά αν λάβουμε υπόψη και όλο το background που είχε στηθεί με το παιχνίδι σε οριακό σημείο).. Αυτή η περίοδος (των πολλών απουσιών) είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για τον 25χρονο PG. Ο Ολυμπιακός τον αναμειγνύει πολύ περισσότερο στην επίθεση του, ο ίδιος αναγκάζεται να παίζει πιο πολύ με τη μπάλα στα χέρια δημιουργώντας ή κοιτώντας το καλάθι. Το πιο σημαντικό κομμάτι για τον συγκεκριμένο παίχτη αυτή τη περίοδο είναι το πώς θα χειριστεί τον εαυτό του στο παρκέ, προσαρμόζοντας το παιχνίδι του στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα ζητούμενα της ομάδας από αυτόν. Παρατηρείστε (με τον Σπανούλη έξω) πόσες επιθέσεις τελειώνει ο Μάντζαρης.. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί το overshooting δε βρίσκεται στο αγωνιστικό του DNA και δεν αποτελεί μια κατάσταση κατά την οποία μπορεί να είναι πραγματικά παραγωγικός για την ομάδα. Μέχρι τώρα όμως διαχειρίζεται τα νέα δεδομένα πολύ καλά και είναι πιθανό να βγεί από αυτή τη περίοδο πιο δυνατός, με περισσότερη εμπιστοσύνη στο (επιθετικό) παιχνίδι του. Leader under construction..?





Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη δική του “πόρτα του παραδείσου” με ένα σπουδαίο διπλό στη Σμύρνη, το οποίο τόσο είχε ανάγκη ώστε να βάλει στην άκρη το άγχος της πρόκρισης και να δουλέψει στα μειονεκτήματα του με περισσότερη ησυχία. Οι πράσινοι πήγαν στη Τουρκία με πολλά πράγματα να διακυβεύονται.. Έπαιξαν με τη φωτιά, έβγαλαν στο παρκέ πολλά από τα προβλήματα τους σαν ομάδα όμως έμειναν όρθιοι δείχνοντας χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα που είχαν απολέσει εδώ και καιρό μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε αυτή τη διοργάνωση, όπου -όπως βλέπετε ειδικά τη σεζόν που τρέχει- τίποτα δεν είναι δεδομένο, το συγκεκριμένο διπλό είναι χρυσάφι και μπορεί να αποτελέσει σταθμό στη φετινή πορεία της ομάδας.


Αξιολογώντας το performance του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς θα έλεγα ότι ξεκίνησε το ματς καλά, έχοντας στόχους στο παιχνίδι, όμως στη συνέχεια μπερδεύτηκε και νομίζω κόλλησε από τα πλην του ρόστερ του αδυνατώντας να αλλάξει το μομέντουμ με μια δική του παρέμβαση τη στιγμή που οι πράσινοι κινδύνευαν να χάσουν ένα θεωρητικά δικό τους ματς με τον αντίπαλο να επιστρέφει. Ο κόουτς σωστά προσπάθησε να προσεγγίσει το ματς μέσα από την άμυνα. Κατάφερε να κυριαρχήσει στο ριμπάουντ και να επιβάλλει το δικό του τέμπο πηγαίνοντας το ματς στο μισό γήπεδο ώστε να χτυπήσει στην αδυναμία των γηπεδούχων να δημιουργήσουν σε σετ καταστάσεις. Εναλλάσσοντας Horns επίθεση με την 1-3-1 (η οποία όπως έχουμε πει αποτελεί τη βάση στο επιθετικό playbook) και χτυπώντας με UCLA Cuts του Καλάθη (με το κατάλληλο spacing και ένα καλό σκριν ο Νικ εδώ μπορεί να σκοράρει με μεγάλη συνέπεια) και τον Γκιστ με πρόσωπο/πλάτη, η ελληνική ομάδα σκόρπισε απογοήτευση στο γήπεδο. Ήταν το διάστημα που το μυαλό των Τούρκων είχε πειραχτεί από την αδυναμία τους να ανοίξουν το γήπεδο από την αρχή και να χτυπήσουν με τον Παλάσιος που ξεκίνησε αντί του Άιβερσον με αποτέλεσμα να σουτάρουν συνεχώς άστοχα τρίποντα. Όλα αυτά με τη -πιο αξιόλογη αμυντικά- τετράδα των Καλάθη, Φελντέιν, Γκιστ, Κούζμιτς στο παρκέ..
Καλά μέχρι εδώ..

Η σύνθεση της Second unit που επέλεξε ο κόουτς με προβλημάτισε αρκετά. Βασικά, νομίζω ότι προετοίμασε το έδαφος για αυτό που ακολούθησε έστω και αν άργησε πραγματικά να μεταφραστεί σε κλείσιμο της ψαλίδας του σκορ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι απαγορευτικό σε αυτό το επίπεδο να παρατάσσεις στο παρκέ χοντρά λεπτά μαζί (απέναντι σε αντίπαλο που παίζει έτσι μάλιστα) τους Διαμαντίδη-Φώτση-Ραντούλιτσα, σίγουρα και τον Πάβλοβιτς (τον οποίο ευτυχώς είχε αντικαταστήσει ο Γιάνκοβιτς νωρίτερα). Αμυντικά δε βγαίνει γιατί είναι τόσες πολλές οι αδυναμίες στα “πόδια” που ανοίγεις πολλές πόρτες στην επίθεση του αντιπάλου τη στιγμή που στη δική σου άμυνα όλα τα φανάρια είναι πράσινα. Αυτό σημαίνει περισσότερα λεπτά για τα παιδιά της καλής αμυντικής τετράδας (που είπαμε πιο πάνω) τα οποία πρέπει να υποστηρίζουν τέτοια σχήματα.


Στην 1-3-1 επίθεση ο κόουτς Τζόρτζεβιτς (ειδικά όσο κυλούσαν τα λεπτά και ο αντίπαλος επέστρεφε) τοποθέτησε τον Ραντούλιτσα στη τελική γραμμή και τον Γκιστ στο High Post (στο μέσο της “τριάδας” δηλαδή) γιατί ήθελε να αναμείξει τον Αμερικανό ως main screener στις Pick & Roll καταστάσεις (που σήμαινε ευκαιρία για πάσα ψηλά ή pop out παιχνίδι) ενώ η συγκεκριμένη διάταξη σε πολλές περιπτώσεις (δηλαδή με τον Γκιστ ψηλά και όχι “χωμένο” στη τελική γραμμή) έδινε καλύτερη ισορροπία στους πράσινους στο αμυντικό τρανζίσιον, την ώρα που στα τελευταία 15 λεπτά ο αντίπαλος επεδίωκε να βρει ανοιχτό γήπεδο με νύχια και με δόντια. Φέτος έχουμε δει το συγκεκριμένο δίδυμο ψηλών να αλλάζει θέσεις αρκετές φορές σε High και Low post (θυμηθείτε πόσο είχαμε σταθεί στην ικανότητα του Σέρβου να “μαζέψει” την άμυνα και να πασάρει από τη γραμμή των προσωπικών) με τον Παναθηναϊκό να προσαρμόζει τη διάταξη του ανάλογα με αυτό που θέλει να παίξει.


Αντίθετα δε μου άρεσε η αντίδραση της ομάδας στις press άμυνες του Σάριτσα τις οποίες υποτίθεται μάλιστα ότι θα είχε διαβάσει. Εναλλαγή της 2-2-1 με 2-1-2 για να χαλάσει τη σκέψη του Παναθηναϊκού από τον Τούρκο κόουτς ο οποίος κατάφερε να μπει στο ματς αλλάζοντας τον ρυθμό με μέσο της second unit του. Άλτιντιγκ και Μπαηγκούλ στα γκαρντς και τον “πιο καλοπροπονημένο 38αρη τριγύρω” Κερέμ Γκονλούμ στη πρώτη γραμμή στα 4/4 να δίνει κατεύθυνση στη μπάλα και να λειτουργεί (όσο μπορούσε πραγματικά) ως μπαλαντέρ στο trapping, η Καρσίγιακα επέστρεψε στο παιχνίδι στηριζόμενη σε συγκεκριμένες αρχές. Απλώνουμε την άμυνα μας, καθυστερούμε τη μπάλα μειώνοντας τον χρόνο επίθεσης του αντιπάλου, δίνουμε το τρίποντο στο μισό γήπεδο γιατί σε αυτή τη κατάσταση επίθεσης του αντιπάλου έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να ανοίξουμε εμείς το γήπεδο στη δική μας επίθεση που ακολουθεί. Ξέρετε, όταν σουτάρεις τρίποντο (ειδικά σε λάθος χρόνο) είσαι πιο ευάλωτος στα πρώτα δευτερόλεπτα στα μετόπισθεν.. Η ελληνική ομάδα επέμενε πολύ στο να σουτάρει από την περιφέρεια και τελικά από εκεί κέρδισε το ματς όμως θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε καλύτερο πλάνο και μεγαλύτερη ισορροπία στις επιλογές της στο επιθετικό κομμάτι.


Ας είμαστε ειλικρινείς.. Το να αναλύσουμε βαθιά το κομμάτι της τακτικής τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειάζεται προσθήκη για να πολεμήσει το πρόβλημα της, δεν είναι ότι πιο σωστό. Ο κόουτς Τζόρτζεβιτς έχει καλές και κακές στιγμές, μαθαίνει μαζί με την ομάδα αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορεί να κάνει πολλά πράγματα αν δε βάλει δύο παίχτες σε αυτήν επιπλέον. Ο ένας ελπίζω να είναι ο Παππάς (λέω ελπίζω γιατί δε ξέρω πόσο άμεσα μπορεί να επανέλθει στα περυσινά του στάνταρντς) και ο άλλος πρέπει να είναι ψηλός (τα είπαμε στη προηγούμενη ανάρτηση). Ο Παναθηναϊκός έχει το leadership του Καλάθη, ένα πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση όπως ο Γκιστ και τον -όσο πάει και καλύτερο- Φελντέιν που δείχνοντας τέτοιο χαρακτήρα σε ματς όπως αυτό με τη Καρσίγιακα θα ανεβάσει το status του άμεσα. Ουσιαστικά τρεις two-way players που αποτελούν αξιόπιστα στηρίγματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι υπόλοιποι έχουν συγκεκριμένες δεξιότητες, τουλάχιστον στη παρούσα φάση.. Όλοι οι προπονητές χτυπούν τον Φώτση, τον Διαμαντίδη, τον Πάβλοβιτς και τον Ραντούλιτσα στα “πόδια”. Ο αρχηγός πλέον δε μπορεί να δημιουργήσει miss match ψηλά κάτι που μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του στο PnR και κλειδώνει τις περιπτώσεις kick out επίθεσης μιας και όλοι πλέον τον αφήνουν να πάει στο καλάθι. Οι πράσινοι χρειάζονται προσθήκες ώστε να πάρουν από αυτά τα παιδιά το καλύτερο βάζοντας τους να παίξουν στις δεξιότητες τους και όχι να τους ξεζουμίζει εκθέτοντας τους. Καταλαβαίνω ότι το timing των τραυματισμών πλήγωσε την ομάδα. Αν και κατά τη ταπεινή μου γνώμη ο κόουτς είχε και άλλα χαρτιά να πετάξει και ίσως δε κατανόησε ότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Δε δημιούργησε (αφού δεν έβρισκε) τον έξτρα γκαρντ στο πρόσωπο του Γιάνκοβιτς ανεβάζοντας τον στο “2” και παίζοντας με δύο wings (Πάβλοβιτς ή Χαραλαμπόπουλος στο “3”) εξοικονομώντας χρόνο για τους περιφερειακούς. Το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση πλέον και μπορεί να δουλέψει, να πειραματιστεί, να προσθέσει ή να αφαιρέσει στοιχεία από το παιχνίδι του σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Σιγά σιγά, με τις επιστροφές οι πράσινοι (επαναλαμβάνω) θα παίξουν καλύτερα. Το θέμα είναι να κατανοήσουν τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Η γνώση του προβλήματος αποτελεί το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα στο δρόμο για τη λύση του..





Υ.Γ:Ο Κόλτον Άιβερσον είναι ένας παίχτης για τον οποίον η σελίδαείχε αναφερθεί το καλοκαίρι στιςπροτάσεις της για τον Παναθηναϊκό. Seven footer που βγάζει ενέργεια στο παρκέ, ιδιοσυγκρασία κομάντο των Delta Forces, τρέχει καλά το γήπεδο, καλός στην άμυνα ψηλά, ξέρει να τελειώνει φάσεις στο “βαμμένο”, δουλεύει για τους συμπαίχτες του. Blue collar ψηλός που τώρα θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Οι ετήσιες αποδοχές του φτάνουν τις 500 χιλιάδες δολάρια αλλά ο Σαρίτσα θέλει να τον κρατήσει, λογικό άλλωστε με τη χρονιά που κάνει..

Y.Γ1: Τα “καλόπαιδα” της σελίδας πήραν διαδοχικά MVP. Μετά τον Χαράνγκοντι τη προηγούμενη αγωνιστική, ο Τζαμέλ Μακλίν τώρα μετά την εντυπωσιακή (26π.- 9/10 FG, 8/11 FT) απέναντι στους πολυδιαφημισμένους ψηλούς της Αναντολού. Καλοί, χρήσιμοι παίχτες με κασέ προσιτά. Αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις και σε τι πλαίσιο θα τους βάλεις να παίξουν..


Υ.Γ2: Έτσι όπως έβλεπα το Μπούντουτσνοστ-Άρης εκτός των άλλων σκεφτόμουν πόσο καλύτερος θα ήταν αυτούς τους πρώτους μήνες ο Παναθηναϊκός με έναν γκαρντ όπως ο Ομάρ Κούκ σε ρόλο facilitator. Ναι, ακόμα και στην ηλικία των 33.. Διαχρονικά πολύ καλός πασέρ, παραμένει αξιόπιστος στην άμυνα και με αρκετή εμπειρία για να αποδεχτεί έναν δεύτερο ρόλο και να βοηθήσει την ομάδα ως 5ος γκαρντ σε αυτό το επίπεδο. Θεωρητικά πάντα. Γιατί η Μπούντουτσνοστ είναι πρώτη στην Αδριατική και οι πράσινοι περιμένουν επιστροφές..Οπότε γκαρντ δε θα προσθέσουν όπως φαίνεται.  Για τον Ράγκλαντ (αποχωρεί λόγου πειθαρχικού παραπτώματος από τη Καρσίγιακα εξ ου και η μηδενική του συμμετοχή προχθές) βέβαια ούτε λόγος. Πραγματικά καλός παίχτης.





305 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Τζιμ! Τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε απο τον ΠΑΟ μόλις ενταχθεί ο Παππάς?Γνώμη για τον Εγιένκα? Πρώτη φορά τον είδα στον αγώνα με την CSKA και μετά από αυτό που έκανε δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΟ πήρε το ματς και ηρεμεί. Από εδώ κι εμπρός, όμως, τα παραμύθια τελειώνουν. Πρέπει όλοι να αποφασίσουν τι επιδιώκουν στο υπόλοιπο της σεζόν και να κινηθούν αναλόγως. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε διαπιστώνοντας συνεχώς το πόσο φωνάζει η ομάδα για 2 τουλάχιστον αλλαγές – προσθήκες.
    Στη Σμύρνη η ομάδα μπήκε έτοιμη και έδειξε αρχικά αποφασισμένη να παλέψει πραγματικά. Η τακτική προσέγγιση του Σάλε ήταν σωστή αφού ήταν σαφές ότι έπρεπε να ελέγξει τον ρυθμό και να οδηγήσει τους Τούρκους σε σετ επιθέσεις όπου έχουν σοβαρά προβλήματα. Νομίζω ότι βασική παράμετρος στην εξέλιξη του ματς έπαιξε επίσης η κατάρρευση της Καρσίγιακα υπό το βάρος του άγχους και της απειρίας. Η νευρικότητα των Τούρκων ήταν παροιμιώδης. Χαμένα lay up, αστοχία στις βολές, αποτυχημένα καρφώματα κλπ. Νομίζω ότι στον ΠΑΟ μάλλον δεν περίμεναν τόσο ιδανικές συνθήκες στο ξεκίνημα. Όσο υπήρχε καύσιμο στο ρεζερβουάρ όλα πήγαιναν καλά παρά τις χρόνιες πληγές με τις οποίες πορεύεται πια η ομάδα.
    Το ματς γύρισε και παραλίγο να χαθεί για δύο λόγους. Την έλλειψη ενέργειας των πράσινων στο 4ο δεκάλεπτο και την απονενοημένη κίνηση του Σαρίτσα να ρίξει στο ματς δυο παιδιά απ’ τα βάθη του πάγκου του. Τον Μπαιγκούλ και τον Αλτιτίγκ. Οι δύο γκαρντ έκαναν το ματς ροντέο βάζοντας στην εξίσωση τον κόσμο και κάποιους απ’ τους συμπαίκτες του. Ευτυχώς, ο ΠΑΟ φάνηκε έτοιμος την κρίσιμη στιγμή και με 1-2 τεράστια σουτ πήρε τη νίκη.

    Μερικές αγωνιστικές παρατηρήσεις.

    - Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα. Όταν είναι ο Ρνατούλιτσα στην πεντάδα πρώτη επιλογή είναι να πάει η μπάλα στο post. Με το Σέρβο σε μέτρια κατάσταση, οι δεύτερες επιλογές περιορίζονται. Οι γκαρντ δεν μπορούν να αναπτύξουν το p’n’r’ παρά μόνο όταν είναι ο Γκιστ στο 5 ενώ την ίδια δεν έχουν φάσεις 1 on 1. Η ομάδα γίνεται στατική και προβλέψιμη αφού λόγω κοντού rotation δεν μπορεί να παίξει για πολύ χρόνο σε ψηλούς ρυθμούς ανεβάζοντας το τέμπο.
    - Στην άμυνα και προχθές δεν είδαμε καμιά καινοτομία. Προστασία του ζωγραφιστού για έλεγχο ριμπάουντ και όχι μόνο, ρίσκο με τα μακρινά σουτ και βλέπουμε. Όταν ο αντίπαλος γράφει τότε υπάρχει θέμα. Όταν τα σπάει όπως προχθές η Καρσίγιακα είμαστε ΟΚ.
    - Για τον Φώτση τα ‘χουμε πει απ’ το καλοκαίρι. Μεγάλο βάρος το συμβόλαιό του σ’ αυτή την ομάδα. Ο Παβλοβιτς δείχνει εντελώς εκτός κλίματος και η θέση του μάλλον είναι επισφαλής. Ο Ραντούλιτσα πάλι σε ρηχά νερά. Ο Καλάθης έβαλε δύο μεγάλα σουτ αλλά δείχνει ακόμη μακριά απ’ αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Ο Φελντέιν τζακ ποτ. Και ο Γκιστ απλά το οξυγόνο της ομάδας.

    Στα υπόλοιπα.
    Η Μπάμπεργκ με το διπλό επί της Νταρουσάφακα έδωσε μια τελευταία ζαριά στη Μακάμπι μπας και αναστηθεί. Καλό σύνολο απ’ τον Ιταλό.
    Η Ρεάλ θα περάσει γιατί απλά είναι η Ρεάλ. Θα χρειαστεί, όμως, τουλάχιστον έναν αθλητικό ψηλό στο 5 όπου η απώλεια και η μη αντικατάσταση του Σλότερ μοιάζει τεράστια γκάφα.

    Υ.Γ. Στον Ολυμπιακό διακρίνω έναν κίνδυνο αποπροσανατολισμού. Τα προβλήματα στη στελέχωση είναι υπαρκτά. Με Αγραβάνη και Αθηναίου στο top 16 θα ‘χει δράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To προβλημα ειναι πρωτα ο Παβλοβιτς και μετα ο Φωτσης. Αν αντικατασταθει ο πρωτος και μειωθει πολυ ο χρονος που παιζει ο δευτερος ολοι οι υπολοιποι θα φανουν καλυτεροι. Επισης, πρεπει οπωσδηποτε να γινει κατι με τα γκαρντς. Κακως μετρουσαν στους ενεργους παικτες το Μητσο. Θα επρεπε να αντιμετωπιζεται ως πεμπτος γκαρντ. Πιστευω οτι αυτο θα προτιμουσε κι ο ιδιος. Σε σχεση με τον προπονητη συμφωνω με αυτο που λεει το κειμενο του Jim. Θα μαθαινει μαζι με την ομαδα και ολοι θα πρεπει να ειναι προετοιμασμενοι για το κοστος που συνεπαγεται αυτο.

      Διαγραφή
    2. Το προβλημα ειναι ο Παβλοβιτς, επειδη πολλες φορες παιρνει θεση βασικου. Κατα τα αλλα, ο Παβλοβιτς παιζει καλες αμυνες και ειναι αλτικος. Αντιθετα ο Φωτσης εχει πεσει ακομη και στο μονο θετικο που εχει πια, δηλαδη το σουτ του. Μην ξεχνας ομως, τι παιρνει ο ενας και τι παιρνει ο αλλος. Ο Φωτσης αν δεν κανω λαθος, παιρνει κοντα στο 1 μυριο. Αν κοψουμε απο αυτον, μια χαρα παιρνουμε παικτη χωρις να διωξουμε κανεναν (καθως θα χαλασει τις ισορροπιες και το κλιμα στην ομαδ)...

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι σωματικο το προβλημα του Παβλοβιτς για να εχει σημασια το ποσο αλτικος ειναι. Η αποψη μου ειναι οτι δεν κανει. Δεν ειναι πνευματικα ετοιμος να παιξει σε αυτο το επιπεδο. Πηρε ενα υπολογισμενο (λογω της ως τωρα καριερας του Παβλοβιτς) ρισκο ο Σαλε και δεν του βγηκε. Επισης δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ο Φωτσης παιρνει οσα επαιρνε. Θεωρω δεδομενο οτι του εχει γινει γενναια μειωση. Δεν περναει καν απο το μυαλο μου το αντιθετο.

      Διαγραφή
    4. Θα φανει αν δεν ειναι... Αρχισε καλα αλλα περναει ντεφορμαρισμα. Θα χρειαστουμε και αλλα δειγματα απο αυτον για να βγαλουμε αποψη. Επαναλαμβανω ομως, ο Φωτσης ειναι χειροτερος απο τον Παβλοβιτς, μονο αν εξαιρεσουμε το προχθεσινο ματς που εκανε απλα κατι (δεν λεω πως ηταν θετικος)... Δεν ξερω αν παιρνει τοσα, παντως σιγουρα παιρνει πολλα συγκριτικα με την ηλικια του και αυτα που προσφερει... Παντως θεωρω πως η ομαδα θελει προσθηκες και οχι αποδεσμευσεις...

      Διαγραφή
    5. Ίσως μια απ’ τις πιο άστοχες και κοστοβόρες επιλογές του ΠΑΟ στη νέα εποχή, δηλ. από τη σεζόν 2012-13 και μετά, είναι το κλειστό τριετές και παχυλό συμβόλαιο στον Φώτση. Σε έναν παίκτη που είχε φανερά φθίνουσα πορεία με δύο μετριότατες σεζόν στο Μιλάνο επενδύθηκαν πολλά για τα δεδομένα της ομάδας με καθαρά συναισθηματικά και επικοινωνιακά κριτήρια. Κι επειδή είδα σε προηγούμενο σχόλιο από κάποιο φίλο να κάνει σύγκριση της κριτικής που ασκήθηκε στον Τσαρτσαρή την τελευταία του χρονιά με την κριτική που ασκείται τώρα στον Μπάτμαν, θέλω να πω ότι πρόκειται για άστοχο παραλληλισμό. Πρώτον γιατί ο Τσαρτσαρής ήταν καλύτερος του αναμενομένου εκείνη την δύσκολη χρονιά βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα και δεύτερον γιατί δεν απορροφούσε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του budget. Και το κυριότερο, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πια αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι.

      Διαγραφή
    6. Επαιξε εκπληκτικα μεσα στο Σεφ στο τελευταιο του παιχνιδι,αργοτερα μαθαμε οτι ηταν το τελευταιο.

      Διαγραφή
    7. Είναι σε κακή κατάσταση ο Φώτσης αυτή την περίοδο. Δε νομίζω ότι θα είναι αυτή η πραγματική του εικόνα στη συνέχεια.
      Δεν έχει σχέση ο Πάβλοβιτς με το Φώτση σαν παίκτες. Ο Αντώνης πρέπει να πάει 5ος ψηλός με συμμετοχή ελάχιστη και σε σχήματα με αθλητικά παιδιά που μπορούν να τον βοηθήσουν στην άμυνα και αυτός με τη σειρά του να τους ανοίξει το χώρο στην επίθεση με το σουτ του.
      Γι αυτό η ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα έναν δεύτερο Γκιστ.
      Και για τον Πάβλοβιτς ισχύει το ίδιο. Ο παίκτης θα ανέβει πιστεύω αλλά και εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Τζιμ ότι για να αποδώσει ένας παίκτης πρέπει να τον βάλεις σε σωστό πλαίσιο.

      Officer

      Διαγραφή
    8. Τα ειπες ολα στο "να παει 5ος ψηλος"... Αυτο για να γινει πρεπει να μειωθουν οι αποδοχες του. Θα βοηθησει ωστε να παρουμε το 2ο 4αρι ή το γκαρντ που ψαχναμε...

      Διαγραφή
  3. το ματς ζωής ή θανάτου για τη ρεάλ δεν είναι αυτή τη βδομάδα με τη ρεάλ,αλλά την επόμενη μέσα στη μπάγερν. αν χάσει με 3 πόντους εκεί,λογικά μένει έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim o Colton έχει κάποια ρήτρα στο συμβόλαιο, ή απλώς τον αναφέρεις;...ο Ραγκλαντ ηταν κομβικός 1,5 μήνα τώρα, με τον παο ο σαριτσα ισως έβγαλε τα ματάκια του. Οι κόκκινοι πραγματικά έχουν κάνει σχολή στο αμυντικό κομμάτι μια 5ετία τώρα, δημιουργική μάλιστα, αλλά φοβάμαι ότι έτσι απότομα οι 3 πιτσιρικάδες θα καταπονηθούν παίζοντας με μεγαλύτερα/δυνατά κορμιά συνεχώς.
    Η μακαμπι γιατί δεν έπερνε τον ερτζεκ τόσο καιρό, κ ζητάει τον Λουκά;
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Τζιμ...Ειναι φανερο σε ολους οτι το recruiting των 4 ξενων που εκανε ο Τζορτζεβιτς ηταν λανθασμενο.Ο Σαλε δημιουργησε μια ομαδα που παραπεμπει στα χρονια που ηταν παικτης κι οχι στα χρονια που ειναι προπονητης.Με αλλα λογια η ομαδα θα ηταν εξαιρετικη αν βρισκομασταν στο 1995 κι οχι στο 2015.Στο 3 συμφωνω με οσα εχεις γραψει οτι ηταν επιβεβλημενη η αποκτηση ενος 3αριου στο στυλ του Μασιουλις,ο οποιος θα βοηθουσε και στο 4 τον Φωτση,που ηταν αναμενομενο οτι θα εχει πολλα ασχημα βραδια λογω ηλικιας..Στο 5 ηταν εγκλημα η αποκτηση 2 πανομοιοτυπων παικτων,τη στιγμη που ηταν αναγκαια η παρουσια ενος αθλητικου ψηλου.Σιγουρα ο Τζορτζεβιτς θα μπορουσε με τα ιδια χρηματα να κανει καλυτερη επιλογη στο διδυμο των σεντερ..Οσον αφορα τον προπονητη και ειδικα το κοουτσαρισμα του στη διαρκεια των παιχνιδιων μπορει αυτο να υπονομευεται απο τις επιλογες του,ειδικα στους ψηλους,ομως εκεινο που εχω παρατηρησει ειναι οτι υπαρχει θεμα στο πως χειριζεται κλειστα παιχνιδια τα τελευταια λεπτα.Η επιλογη του να παιξει το ματς στη Σμυρνη στη ρουλετα του 3ποντου,εχοντας στον παγκο τον Ραντουλιτσα,που με την παρουσια του υπηρχε μια σιγουρη επιλογη για σκοραρισμα ειτε με 2ποντο ειτε με βολες,ηταν εξω απο καθε λογικη.Οπως ηταν κακο το κουτσαρισμα του στα τελευταια 3' του ντερμπι με τον Οσφπ,οταν μια διαφαινομενη σχετικα ανετη νικη,κατεληξε να γινει μια αγχωδης νικη,η οποια εν πολλοις κριθηκε σε μια καουμποικη ενεργεια του Παβλοβιτς..Σιγουρα ο Τζορτζεβιτς ειναι ενα στοιχημα που ολοι θελουμε να βγει,ομως σιγουρα πρεπει κι ο ιδιος να βελτιωνεται με την παροδο των αγωνων..Η ομαδα χρειαζεται 2 προσθηκες(6ος ξενος+μια αλλαγη)προκειμενου να εχει ελπιδες να παει μακρια στην ευρωλιγκα..Το οτι ο Φελντεην ειναι μεχρι τωρα ο mvp απο τους νεοαποκτηθεντες ξενους λεει πολλα για τις επιλογες που εγιναν.Αν ο συγκεκριμενος βελτιωσει τα ντραιβ του,ωστε να ειναι στοιχειδως καλα,τοτε θα μπορεσει να ανεβει επιπεδο..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim μια που αναφέρεσαι στην αποχώρηση ragland από καρσίγιακα μπορείς να μας ενημερώσεις για το κασέ του?
    Θα το ήθελα πολύ στη θέση του waters στον φετινό Άρη, τον είδαμε και από κοντά στο φετινό nick galis cup!! Εσύ πως το βλέπεις θα ταίριαζε στο παρόν ροστερ??

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)Καλη εμπνευση για Αγραβανη στο 5 και Παπαπετρου στο 4 απο Σφαιροπουλο,ενω ο Μαντζαρης ανταποκρινεται στις περιστασεις...Ο Στρομπερι και ο Χαντερ ανεβαζουν πολυ την συνολικη αμυντικη επιδοση,o Λοζεσκι ειναι στεθερος και ο Χακετ παρουσιαζει βελτιωση...Και η ομαδα δεν εχει Σπανουλη -Πριντεζη...Τον ΟΣΦΠ τον υπολογιζω για το F4 πολυ σοβαρα
    2)Ο ΠΑΟ νομιζω εχει βρει τον διαδοχο του διαμαντιδη στο προσωπο του Καλαθη,αλλα πραγματι εχει σοβαρα κενα στην αμυνα...Επιμενω οτι η παρουσια ΤΩΝ Κουζμιτς-Παβλοβιτς στο ροστερ δεν προσφερει τιποτα ενω κλεβει χρονο απο πιο χρησιμους παικτες...Χρειαζεται οπωσδηποτε αλλο ενα αθλητικο 4-5 και ενα 3ρι η 2-3 στο στυλ του Μπραμου λεω εγω στην περιφερεια...Απο κει και περα υπαρχει ποιοτητα με Βλαντο-Παππα και τον Μποχωριδη σαν ρολιστας στα γκαρντς οταν με το καλο επιστρεψει υγιης,ο Φελντειν παιζει ανελπιστα καλα,ενω ο Ραντουλιτσα ειναι βραχος κατω απ το καλαθι...Νομιζω οτι το τριφυλλι ειναι σε γενικο σταδιο αναδομησης με το βλεμμα στα επομενα χρονια...Με παραμονη Γκιστ-Ραντουλιτσα,το ''κατεβασμα'' του Χαραλαμποπουλου στο ''4'' σταδιακα κατα τα προτυπα του Παπαπετρου,και η αποκτηση ακομα ενος αθλητικου ψηλου στυλ Γκιστ +ενος ανερχομενου 4-5 για μπακαπ(περιπτωσεις 'Ογκαστ-Μητογλου...) η ομαδα μπορει να φτιαξει την φροντκορτ του μελλοντος...Στην περιφερεια εχει ποιοτητα αρκει να βγει ο Μποχωριδης και να αποκτηθει ενας ακομα σκληροτραχηλος παικτης για ειδικα καθηκοντα...
    3)Η Ρεαλ τραγικη ισως πληρωνει την περσινη αποτυχια αλλα και την αντιστοιχη της Ισπανικης εθνικης ομαδας στο Ευρωμπασκετ οπου η περιφερεια της ηταν αυτουσια αυτη των ''Μερενχες''...Επιμενω οτι ο σπουδαιος Σερχι ειναι ο πυλωνας αυτης της ομαδας και ο καλυτερος ασος στην Ευρωπη στην μετα πραιμ Διαμαντιδη εποχη...
    4)Μπραβο και στον Ερυθρο Αστερα για το αξιολογο προτζεκτ,οπως επισης και στον Αρη του Πριφτη για την μεγαλη νικη στο ΟΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim πως θα σου φαινόταν ο zirbes για ολυμπιακό;
    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim, που τον θυμήθηκες τον Dylan; respect!
    Σίγουρα ο Αιβερσον θα ταίριαζε πιο πολύ και με τον Ραντούλιτσα αλλά και με τον Κούζμιτς σαν πρώτο βιολί όμως με όποιον από τους δύο για δεύτερο.
    Ο Μόςς δεν μας κάνει για έκτος ξένος; Γιατί να τον στείλουμε στη Ρεάλ; Σκυλί του πολέμου είναι και παίκτης οικονομίας πάντοτε παρά τα χρονάκια του. Αντέχει για 15 λεπτά;
    Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να εστιασω στο κομματι που λες για την αμυνα ψηλα των τουρκων,
    αν υπηρχε στο παρκε ενας παιχτης που θα ετρεχε καθετα το γηπεδο(παππας)αληθεια ποση ωρα θα την χρησιμοποιουσαν 2_3 το πολυ επιθεσεις μας ετσι δεμ ειναΙ????
    οσο για την μεταγραφη αμ δ3ν προκυψει κατι το εξαιρετικο θα περιμενουν σιγουρα το τελος αυτης της φασης.....
    Υγ:παιχταρα μου ωραια ολα αυτα για τον ολυμπιακο αλλα καποια στιγμη θα παιξει και με καλες ομαδες ηδη δυο φορες που βρηκε τετοια μπροστα του η αμυνα του δεν βοηθησε.......


    Σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεντρικ συμφωνω μαζι σου οτι ο Ολυμπιακος μαζευει τα ροζ φυλλα αγωνα τωρα και μπραβο του, αλλα δεν ειναι για Top-16. Ειναι μεγαλη η εμπειρια για ολους τους παικτες να παιζουν και να νικουν χωρις Σπανουλη και Πριντεζη, αλλα δεν πιστευω οτι μπορουν να τα καταφερουν σε ματς που πρεπει να πανε (και) ψηλα στο σκορ. Η ομαδα (με αυτη την συνθεση) εχει απορροφησει 100% το αμυντικο πνευμα που τον εχει καθιερωσει τα τελευταια χρονια, ομως δεν εχει την επιθεση για να κατακτησει την κορυφη...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αν δεν συνέλθει ο Σπαν, δύσκολο να φτάσει ψηλά ο φετινός Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
  11. Άσχετο, αλλά οι δικές μας ομάδες γιατί δε συμμετέχουν σε αυτό:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Euroleague_Basketball_Next_Generation_Tournament ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια Τζιμαρα και σε ολη την παρεα

    Τον Παο τον πουλαει η αμυνα του.Στην επιθεση,παρολο που δεν εχει το βασικο του δυαρι τον Παππα και εναν αθλητικο ψηλο για καμια αλει ουπ πασα και κανα γρηγορο πικ εν ρολ,βλεπω οτι μπορει και παραγει σκορ.Ακομα και σε παιχνιδια που μπλοκαρει επιθετικα φταιει κατα ενα μεγαλο ποσοστο η αμυνα που τους φρεναρει επιθετικα λογω ψυχολογιας.

    Ισως το λαθος το εχει κανει απ την αρχη ο Τζορτζεβιτς που δεχτηκε να ερθει με τετοιους ορους.Δηλαδη δεχτηκε εξ αρχης να εχει δυο 18χρονους στην 12αδα,συν τον Μποχωριδη(που τραυματιστικε τελικα),τον Παππα σε κομβικη θεση σε αποθερεπεια,δυο 35χρονους με αργα ποδια,δυο παικτες που ηθελε η διοικηση τον Καλαθη και τον Γκιστ και 2 εκατομυρια να φερει 4 ξενους οποιους θελει.
    Ηταν ομως η μεγαλη του συλλογικη ευκαιρια και δε θα μπορουσε να αρνηθει με τιποτα.Το ιδιο περσι επαθε και ο Ιβανοβιτς ο οποιος ειναι καλος προπονητης αλλα δεχτηκε να δουλεψει σε μια μεγαλη ομαδα με λαθος συνθηκες.Παρεπιπτοντως δεν τα πηγαινε ασχημα μεχρι να κανει δηλωσεις ο Γιαννακοπουλος μετα την ευκολη νικη επι της Γαλατα και να πει οτι ειναι απογοητευμενος απ το πλανο της ελληνοποιησης...Στο τελος τη Τσσκα με μειονεκτημα εδρας σε σειρα πολυ δυσκολα μπορει να την αποκλεισει καποιος.

    Εχω καταλαβει καιρο τον προβληματισμο της διοικησης εδω και 3 σεζον για την επομενη μερα.Χρειαζονται εναν κορμο 6 καλων Ελληνων παικτων εκ των οποιων ο ενας θα εχει ηγετικες ικανοτητες τον οποιο και απεκτησαν.Απ τους αλλους 5 οι δυο ειναι οι Παππας-Γιανκοβιτς που ομως λογω ατυχιων και λαθος σχεδιασμου δεν μας εχουν αποδειξει ακομα οτι μπορουν να σταθουν με διαρκεια και να κουβαλησουν μια μεγαλη ομαδα.Μενουν αλλοι 3 για την εξαδα σε μια εποχη που αυτοι οι Ελληνες που ειναι καλοι και σε καλη ηλικια ειναι ελαχιστοι και μερικοι ανεπιθυμητοι.

    Εκει ακριβως κανουν λαθος κινησεις και λαθος σχεδιασμο και εκθετουν με τα θελω τους,ταλαντουχους παικτες οπως οι Παππας-Γιανκοβιτς και τωρα οι 18χρονοι.
    Το ιδιο εργο καθε χρονο...Δε μπορουν οι ταλαντουχοι να σταθουν στη 12αδα σε ευρωλιγκα,μικρο ροστερ ξεζουμισμενο,λαθος επιλογη καποιων ξενων,ξενερωμα των οπαδων,απαξιωση αυτων που παιζουν...Τα ιδια και τα ιδια καθε χρονο...

    Φετος η ομαδα παρολες τις αδυναμιες της ειναι μεσα σε ολους τους στοχους.Θελει ομως βοηθεια απ τη διοικηση να χωσει δυο φραγκα.Λαθος των οπαδων που πριν απο κρισιμα ματς απαξιωνουν το ροστερ τους και να θελουν μεταγραφη επιτοπου κατι που ρεαλιστικα δε γινεται και ενω η ομαδα παιζει την προκριση της,αλλα σιγουρα ενισχυση την καταληλη στιγμη χρειαζεται.

    Αν παρουν εναν μονο παικτη πρεπει να ειναι ψηλος.Τωρα που εχω δει λιγα παιχνιδια καταληγω οτι θελει 4-5 αθλητικο με λιγο καλο μακρινο σουτ.Παντως και καλο μομπαιλ σεντερ να παρουν θα βοηθησει πολυ.Απο κει και περα η ομαδα εχει αμυντικο προβλημα και στο 3 και στη συνεισφορα της θεσης στην ομαδικη αμυνα.Εκει ενας Ελληνας οπως ο Μπραμος ή ο Κουμπο θα βοηθουσαν πολυ εκτος αν αλλαξουν καποιον ξενο και παρουν Αμερικανο αμυντικο τριαρι με καλο μακρινο σουτ.Αλλος ενας κοντος σιγουρα χρειαζεται αλλα ποσα να λεφτα δωσεις και τι ρολο θα του δωσεις πισω απο Καλαθη-3D στο 1 και Φελντειν-Παππα στο 2 συν τον Μποχωριδη που λογιζεται θεωρητικα για 5ος γκαρντ...

    Παντως με εναν καλο ψηλο και καποιον ακομα στο 3(Κουμπο ή Μπραμο αν μπορει να σπασει το συμβολαιο) και μαζι με τις επιστροφες Παππα,Μποχωριδη η ομαδα μπορει να παει πολυ καλα.Θα ειναι μια κλαση ανωτερος απο τα επιπεδα που εμφανισε στα δυο ντερμπι με Ολυμπιακο...Οι μικροι μπορουν να βοηθουν στην Α1 και να συνεχισουν να γραφουν με αυτα τα καλα ποσοστα που γραφουν εδω και μια διετια.Θα αποκτησουν παραστασεις,νικες και εμπειριες που λιγοι παικτες ειχαν στο παρελθον τετοια δυνατοτητα σε τετοια ηλικια...Τωρα αν αξιζει καποιος και κερδισει τη θεση με τις εμφανισεις του και την αξια του θα μεγαλη υποθεση αλλα μεχρι να γινει αυτο πρεπει να προστατευτει η υπολοιπη ομαδα...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φιλαράκι.. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, για να μπορείς να διατηρήσεις όλους τους ψηλούς σου ενεργούς στο roation θέλεις ένα "4" με τρίποντο και "πόδια".

      Διαγραφή
    2. Quincy Miller?
      Maurice Ndour?

      Διαγραφή
    3. Μιρζά Τελέτοβιτς

      Διαγραφή
    4. τελετοβιτς? μεγας τουβλαδορος, εχει σπασει τα στεφανια

      Διαγραφή
  13. Dear Basketball,



    From the moment
    I started rolling my dad’s tube socks
    And shooting imaginary
    Game-winning shots
    In the Great Western Forum
    I knew one thing was real:

    I fell in love with you.

    A love so deep I gave you my all —
    From my mind & body
    To my spirit & soul.

    As a six-year-old boy
    Deeply in love with you
    I never saw the end of the tunnel.
    I only saw myself
    Running out of one.

    And so I ran.
    I ran up and down every court
    After every loose ball for you.
    You asked for my hustle
    I gave you my heart
    Because it came with so much more.

    I played through the sweat and hurt
    Not because challenge called me
    But because YOU called me.
    I did everything for YOU
    Because that’s what you do
    When someone makes you feel as
    Alive as you’ve made me feel.

    You gave a six-year-old boy his Laker dream
    And I’ll always love you for it.
    But I can’t love you obsessively for much longer.
    This season is all I have left to give.
    My heart can take the pounding
    My mind can handle the grind
    But my body knows it’s time to say goodbye.

    And that’s OK.
    I’m ready to let you go.
    I want you to know now
    So we both can savor every moment we have left together.
    The good and the bad.
    We have given each other
    All that we have.

    And we both know, no matter what I do next
    I’ll always be that kid
    With the rolled up socks
    Garbage can in the corner
    :05 seconds on the clock
    Ball in my hands.
    5 … 4 … 3 … 2 … 1

    Love you always,
    Kobe

    Ηρθε και η δικη του ωρα να αποσυρθει..Ας τον απολαυσουμε οσο μπορουμε ακομη..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Jim. Ωραίο άρθρο και προπάντων ωραία φωτογραφία. Μόνο Εγώ σκέφτομαι ότι Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστει μακροπρόθεσμα να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Παβλοβιτς, που βρίσκεται σε διαρκή πτώση. Θα ήταν ωραίο πείραμα η απόκτηση του ραγκλαντ στο 1-2 (μέτρια διείσδυση, καλουτσικο σουτ, μέτρια άμυνα), η μετακίνηση του Μήτσου στο 3 και η αποκτηση ενός 4-5.

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ράγκλαντ έχει καλή διείσδυση, Έχει πολύ δυνατό upper body και δημιουργεί ρήγματα. To σουτ του είναι καλό, όχι καλούτσικο Αχιλλέα. Είναι καλός παίχτης, έχει ποιότητα.

      Διαγραφή
    2. καλησπερα Τζιμ..πιστευεις αν ο Παναθηναικος εκανε κινηση για γκαρντ,περα απο την οποια κινηση για 4-5αρι,οτι θα κολλαγε ο Ραγκλαντ με την υπαρχουσα περιφερειακη γραμμη Καλαθη-Διαμαντιδη-Φελντειν-Παππα?με δεδομενο οτι τον θες για συγκεκριμενα πραγματα κ περιορισμενα λεπτα στο παρκε?..περα απο την οποια ποιοτητα του..εννοω αμα ταιριαζει στο στυλ παιχνιδιου του Παναθηναικου..

      προσωπικα δεν τον εχω παρακολουθησει πολυ τον παικτη..αλλα τοσο περυσι με την Μιλανο εντος στο οακα που τον ειχα δει απο κοντα οσο κ φετος με την Καρσιγιακα στον 1ο γυρο μου εβγαζε την αισθηση παικτη"αλανας"..streetballer οπως τον λενε κ στο χωριο μου :p..ισως βεβαια να μην τον βοηθουσε κ το αναρχο στυλ παιχνιδιου τοσο της Αρμανι περυσι οσο και της Καρσιγιακα φετος..

      Διαγραφή
    3. Καλός παίχτης, μπορεί να σε βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχει τα "εργαλεία" που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ. Το ότι κάποιος είναι καλός στη προσωπική φάση (δες το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας απέναντι στην άμυνα της Μπάρτσα) δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι παίχτης αλάνας. Αυτή η έκφραση έχει να κάνει περισσότερα με τα ένστικτα.. Με έναν τέτοιο παίχτη βέβαια στο ρόστερ, ο Διαμαντίδης πηγαίνει 5ος..Για αυτό και δε βλέπω "προσθήκη" εκεί. Εκτός και αν μιλάμε για συμπληρωματικό περιφερειακό το οποίο πάλι δε το βλέπω μιας και γυρίζει ο Μποχωρίδης. Η λογική λέει ότι γκαρντ, εφόσον χρειαζόσουν, έπρεπε να κοιτάξεις αμέσως μετά τον τραυματισμό του πρώην γκαρντ του Άρη.

      Διαγραφή
  15. Για φωτση καποιος εδω μεσα που ειχε απαντησει οτι δεν παιρνει πολλα, γιατι ειχα αναφερει τα 8οοκ. τεσπα
    Για Μος παροτι μου ειναι αντιπαθης σαν παιχτης δεν θα με χαλουσε στον παο αντι παβλοβιτς...
    Μ ε τον παβλο τι γινεται?? αρκετα χαζα λαθη ,καθολου συγκεντρωση, και ευκολα σουτακια χαμενα. Εχει χασει εκεινο το πιτ μπουλ μενταλιτι που εβγαζε και δεν ξερω αν θα πρεπει να σκεφτουμε την αλλαγη του.
    Στους ψηλους οσο λειπει αυτος που θα παιζει τα πικ εν ρολ τοσο ο διαμανταρος θα φαινεται στο γηπεδο χωρις ρολο.
    Και να επιστρεψει στο 100% ο παππας αν ο φελντεινι δεν παρει χρονο στον ασσο ο γκαρντ θα ειναι ακομη αναγκαιος...αλλωστε υπαρχει περιπου ενα 30 λεπτο διαθεσιμο που ο παππας δεν μπορει να το παρει μονος του + δεν υπολογιζω τον χρονο που θα δημιουργηθει με 3 γκαρντ στην 5αδα συστημα που ο κοουτς εχει αναφερει πολλες φορες οτι θελει να παιξει.
    Ποσο λογικο ειναι να παιζει με 3 γκαρντ στην 5αδα σου οταν ολοι που εχεις ειναι 3???
    Ο σαλε κανει κακο ροτεισον στους αγωνες οχι τοσο σε χρονους αλλα σε ανασες που δινει σε συγκεκριμενους παιχτες.
    Πχ ο καλαθης εννοειται πως δεν εχει θεμα να παιζει πολλους αγωνες.. δεν σκαει δλδ απο αυτο.. αλλα σκαει οταν σε εναν αγωνα του ζητας να παιζει αμυνα να κατεβαζει μπαλες και να τρεχει το γηπεδο για 33 λεπτα..
    Και ενω ο παβλο χανει συνεχεια λεπτα απο το παρκε ο χαραλαμποπουλος ειναι σταθερα κολλημενος στον παγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έκλεινες τον Πάβλοβιτς ήξερες ότι έχει πλέον 10-15 καλά ματς τη σεζόν. Εκτός των άλλων φέρνει συγκεκριμένα πράγματα στο τραπέζι. Το ιδανικό θα ήταν ένας φόργουορντ που να παίζει στο 3-4 και να μπορεί να αμυνθεί και στις δύο θέσεις. Δε ξέρετε πόσο θα βοηθούσε αυτό τη προκειμένη στιγμή..Και φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το αν ο Πάβλοβιτς είναι ακόμα καλός παίχτης ή όχι..

      Διαγραφή
    2. Ποιον εχεις στο μυαλο σου οταν μιλας για παικτη που να μπορει να αμυνθει στο 3-4? Eκτος απο Μασιουλις.

      Διαγραφή
    3. Τον Θανάση Αντετοκούμπο...

      Διαγραφή
    4. ακόμα χειρότερος αθλητής ακόμα και από τον τωρινό φώτση ο βεζένκοφ.

      Διαγραφή
    5. +1 tasuto
      Τι διαβαζουμε..

      Διαγραφή
    6. Με μία λέξη Maciulus

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα, πριν λίγο έφτασε μια πληροφορια στα αυτιά μου και λέω να τη μοιραστώ αν και δεν είναι και 100% διασταυρωμένη. Ο Παναθηναικός και η Μάλαγα βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Maurice Ndour και σύμφωνα με με μια πληροφορία από Ισπανία ο παίχτης φαίνεται να προχωράει με τον Παναθηναικό τελικά.
    Ο Ragland νομίζω θα ήταν εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα από τη στιγμή που δεν έκατσε του Cotton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχει ξεπερασει τον τραυματισμο;

      Διαγραφή
    2. Ερχεται ως πενταρι?

      Διαγραφή
    3. έτσι και αλλιώς η Μalaga στρέφεται προς τον Jack Cooley προκειμένου να αντικαταστήσει τον German Gabriel που φεύγει

      Διαγραφή
    4. Είναι δυνατόν η Μάλαγα να δώσει παίχτη σε ομάδα μου πρόκειται να βρει ως αντίπαλο στο TOP-16?Ας είμαστε σοβαροί.

      Διαγραφή
    5. @2:44

      Ο N'dour δεν ανηκει στην Μαλαγα.Προφανως ο φιλος εννοει οτι Μαλαγα και ΠΑΟ συζυτουν με τον παικτη , η καθε μια ξεχωριστα για να τον ενταξει στο δυναμικο της

      Διαγραφή
    6. σε ποιον αναφέρεσαι? ο συγκεκριμένος παίχτης δεν παίζει στη μάλαγα,απλά σου λέει το παιδί ότι οι πληροφορίες του λένε ότι συζητάει με τη μάλαγα και τον παναθηναϊκό

      Διαγραφή
    7. συζητουν*

      τι γραφω πανω στη βιασυνη μου ο θεουλης

      Διαγραφή
  17. κάτι λείπει από τον χαρντεν για να πάρει δαχτυλίδι ....https://www.facebook.com/NBAfromBR/videos?fref=photo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίγα λόγια για τον ΠΑΟ..
    Νικη-χρυσαφι μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και πρόκριση κατά 99,9% στην επόμενη φάση..Με την επιστροφή παππα (ελπίζω να είναι σε καλη κατασταση)και πιθανή(ελπίζω)έλευση αθλητικού 4αριου με σουτ θα είμαστε σε άλλο επίπεδο στην επόμενη φάση..Για φωτση τα έχουμε πει έχει χάσει παρά πολύ σε πλευρική ταχύτητα με αποτέλεσμα να τον χτυπάνε στα πόδια συνεχώς...Στην Τουρκία βοήθησε λίγο με τα τρίποντα του και σε μερικές φάσεις με την εμπειρία του στην άμυνα και κυρίως πάνω από το καλάθι,αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω τον Χαραλαμπόπουλο να παίρνει τα λεπτά του..Τώρα για τον Πάβλοβιτς,ήταν πολύ κακός στην Τουρκία,με την Κουμπάν μου άρεσε παραδόξως παρόλο που διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια..Πιστεύω μπορεί να προσφέρει κάποια πράγματα ερχόμενος πίσω από τον Γιάνκοβιτς για 12-13 λεπτά..Σε καμία περίπτωση βασικός όπως ήταν στα πρώτα παιχνίδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΒΔΟΜΟ= Ραγκλαντ-Μπραμος-Ν'dour (Kουινσι Μιλερ- Μακλιν Μιλανο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.21 τι εισαι 15χρονο;;;,παιζουν και οι αλλοι μπασκετ,θελεις και τυχη.Με αυτους σιγουρα θα παμε καλυτερα και πιο μακρια,Το 7 η το 4,5 δεν το προεξοφλει κανεις οσο καλο και αν ειναι το ροστερ.

      Διαγραφή
    2. Θα πας σιγουρα πιο μακρια με τον Μπραμο και τον Ν'dour; Ποσα παιχνιδια τους εχεις δει φετος; Η πλακα ειναι οτι λες τον αλλο δεκαπενταχρονο.

      Διαγραφή
    3. 4.06 με τις ελλειψεις που εχουμε και με χειροτερους απο αυτους που αναφερεις σιγουρα θα παμε καλυτερα δεν χρειαζεται να ξερεις μπασκετ για να καταλαβεις οτι η ομαδα χωρις ενισχυση δεν θα φτασει μακρια.Υ,Γ τον Μπραμο τον εχω δει,αλλα και να μην τον δεις το 51% στο τριποντο φτανει.

      Διαγραφή
    4. Mαικ Μπραμος..Εκπληκτικος σποτ απ σουτερ..οοοοο μαικ μπραμοςςςςς
      Ο Μαικλ Μπραμος παιρνει την μπαλα.Ενα αθλητικο κορμι ενας σποτ σουτερ...Κατι ηξερε ο Χατζηγεωργιου μαγκες μου

      Διαγραφή
    5. Oπως πηγες καλα περσι με αυτους που εφερες; Τον Μπραμο τον βλεπουμε τοσα χρονια. Ξερουμε τι παικτης ειναι. Λες να περιμενε να παει στη Βενετσια για να κανει το step up; Ας τελειωσει η χρονια και θα δουμε τοτε τα ποσοστα του. Πρεπει οπωσδηποτε να γινουν προσθηκες, αλλο αυτο κι αλλο να λεμε οτι θα σωσεις τη χρονια με εναν παικτη που ειναι στην καλυτερη γι'αυτον περιπτωση οριακα παικτης ευρωλιγκας κι εναν 23χρονο που εχει παιξει μονο ΝCAA. Λιγη ψυχραιμια δε βλαπτει.

      Διαγραφή
  20. Jim πως θα εβλεπες την λυση του Οκαριο Γουαιτ για τον Παο αν και το θεωρω πολυ δυσκολο να τον αφησει αυτος ο Αρης του Λασκαρη...προσωπικα μου αρεσει πολυ ο τροπος παιχνιδιου του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσει, έχει όμως να μάθει αρκετά για να παίξει στο τοπ-επίπεδο. Επειδή μίλησες για μια άμεση περίπτωση..

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορω να κρινω την ετοιμοτητα του. Παντως φαινεται να εχει ισχυρο κινητρο. Αυτο το μετραω περισσοτερο απο την παρουσα αξια. Ας ειναι λιγο πιο αγουρος. Αν εχει διαθεση και φιλοδοξια θα βελτιωθει αμεσως.

      Διαγραφή
  21. ρε παιδια αυτον τον θαναση-θελω να παιξω στο νβα ντε και καλα-αντετοκουμπο πού τον εχετε δει να παιζει και ειστε τοσο σιγουροι οτι σε ολες τις παραλλαγες του παο ταιριαζει απολυτα?πηγαινατε στο γηπεδο του φιλαθλητικου και εχετε αποψη ή απο καποια highligths του nbdl?

    και αυτον το μπραμο δεν τον χορτασατε με τη φανελα του παο?θελετε και αλλο?ο τυπος ηταν αγνωριστος στη δευτερη του χρονια στην ομαδα μετα το καλο ματς που ειχε κανει με τη φενερ στο οακα.φαντασμα ηταν με μηδενικη συμμετοχη στο παιχνιδι της ομαδας!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gazzetta, contra, sentragoal, sport24
      Εκει τους εχουν δει. Εκει βλεπουν οι περισσοτεροι και τους αλλους που παιζουν εδω.

      Διαγραφή
  22. Jim, πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει κάποια κίνηση στην περιφέρεια; Εννοώ πχ να αλλάξει το Στρομπερυ με καποιον πιο ποιοτικό πάιχτη, που να δίνει σκορ + δημιουργία...Από τη μια ο Σπανούλης δεν δείχνει σε καλή κατάσταση και από την άλλη ο Χάκετ, αν και βοηθάει στην κυκλοφορία και στην άμυνα, σε δημιουργία και σε σκορ είναι απογοητευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονη ρε παιδια...

      Αληθεια δεν εχετε περιεργεια να δειτε που μπορει να φτασει αυτο το διδυμο?

      Απο τη μια αν λυθουν λιγο, απο την αλλη αν ο Σφαιροπουλος προσαρμοστει λιγακι στις δυνατοτητες του ροστερ του και ανοιξει το ρυθμο, ο Ολυμπιακος με αυτους τους δυο και Παπι & Χαντερ εχει τη δυνανοτητα να παιξει ενα μπασκετ απο το μελλον οπου ολες οι θεσεις εχουν το μεγεθος και τη σκληραδα να αμυνθουν σε ολες τις θεσεις.

      Μην κολλατε στην επιθεση μισου γηπεδου, ο Στρομπερι ειναι παιχτης που δε βρισκεται ευκολα, για ενα συγκεκριμενο ειδος μπασκετ. Αρκει η ομαδα να το παιξει και θα τριβουμε τα ματια μας. Και αυτο να μη γινει, η ενταση του στην αμυνα ειναι τετοια που οφειλεις να του xρεωσεις 5/6 ποντους παραπανω ανα αγωνα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε, με 5αδα Χακετ, Σπαν, Στρομπερυ, Παπαπετρου, Χαντερ θα έχεις 20% στα τρίποντα και κάπου 40% συνολικά σουτ. Κάπως πρέπει να μπαίνει κι η μπάλα στο καλάθι, δεν αρκεί να μην τρως μόνο.

      Διαγραφή
    3. Με 15... κατοχες παραπανω σε καθε ματς. ;-)

      Και κοιταξε λιγο τα ποσοστα μας: Μεχρι στιγμης ειμαστε 50% διπ. 33% τριπ. καθολου ασχημα, αν αναλογιστεις και το ανακατεμα που εχει φαει η ομαδα και τις απουσιες.
      Και θα συμφωνησεις οτι τα ποσοστα του Χακετ και του Στρομπερι μονο να βελτιωθουν μπορουν απο τωρα....

      Μια χαρα ειναι η περιφερεια. Θα προσεθετα τον Παπανικολαου αν μεινει ελευθερος, για να δωσει εξτρα ευελιξια (Λοτζεσκι να κατεβαινει στο 2, Παπ1 και Παπ2 στο 4 κλπ.) και μετα ενα σεντερ και το ροστερ ειναι μια χαρα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    4. Α, και:

      5αδα Χακετ, Σπαν, Στρομπερυ, Παπαπετρου, Χαντερ δεν υπαρχει στον πληρη Ολυμπιακο.
      Μονο στον Ολυμπιακο με Πριντεζη, Λοτζεσκι στα πιτς.
      Αρα μην αγχωνεσαι.

      Διαγραφή
  23. Ντεμπούτο για τον Juan Johnson με την Καντού, στο ντέρμπι της Λομβαρδίας απέναντι στο Μιλάνο. 28 PTS (11/12 2PT-2/5 3PT) 7 REB.

    Καλός ε..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ετσι , ο παο εχει χαθει στο τελικα τι θελει.. κοντο?? ψηλο?? τεσπα, υπαρχουν παιχτες αρκει να ερθει που θα κολλησει και οχι ο πιο φθηνος

      Διαγραφή
  24. φοβερος Juan Johnson 13/17 FG απεναντι στο μιλανο φοβερος παιχτης κατ'εμε..
    κριμα που χαθηκε απο τους αιωνιους ταιριαζε και στους δυο πιστευω με τα κενα που εχουν στις front line τους... ο ραγκλαντ οντως μπορει να αποτελεσει τον γκαρντ που λειπει απο τον παο? δεν μου γενιζει το ματι γενικως... παιζει πολυ με το ενστικτο και αυτο μερικες φορες του γυρναει μπουμερανγκ... πιστευω πρεπει να παρουν τον Maurice Ndour φοβερος παιχτης πολυ καλος αμυντικος καλο τριποντο και γρηγορα ποδια που τοσο χρειαζεται ο παο... για ολυμπιακο θα ηθελα να δω στα κοκκινα τον σλοτερ της νταρουσαφακα αλλα δυσκολο αν προκριθουν...

    Monkey D. Luffy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πως θα σου φαινοταν ο φισερ της χαποελ για ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. TΟ ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΚΤΟΒΟΡΑ EURΟLEAGUE
    Οτι καλύτερο σε ηλίκια άνω των 20 ετών με παιχνίδια στα πόδια τους
    σε Ελληνες παίκτες Ελλάδας και εξωτερικού, σε χαμηλές τιμές.
    (Ακόμα κι εσύ να έχεις ταλέντα 17χρονα και 18χρονα, τα δίνεις να ψηθούν
    και να γυρίσουν κάπως έτοιμα)
    Οπως ο Θανάσης, ο Μπραμος, ο Κουζέλογλου, ο Ζάρας, ο Μούρτος, ο Μπόγρης, ο Λαρετζάκης, ακόμα και ο Κανονίδης (υπερβολή αλλά δείχνω την εμβέλεια ψαξίματος) της Δόξας στην Α2.

    Πλήρης σε ξένους σε όλες τις θέσεις ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ που έχεις.
    =======================================================
    Δεν δίνω 800 πχ σε Φώτση στα 34 του και 200 στον Φελντέιν, αφήνοντας
    την περιφέρεια γυμνή από τους τραυματισμούς.
    Δίνω 400 στο Κότον η 300 στον Ράγκλαντ η 200 στον Ρόλ (που είπε ο Jim)
    και μου μένουν και 400 για τον Μ'μπάκουε (Τζαζουάν Τζόνσον) πχ να τον βάλεις δίπλα από τον Γκίστ, η τον Χάντερ να τον βάλεις δίπλα από τον Ραντούλιτσα η τον Χάντερ και τον Μ'πάκουε (Τζαζουάν Τζόνσον) να τους βάλεις δίπλα από
    Ραντούλιτσα και Γκίστ.
    Και μη μου πείτε πώς δεν μάς προτάθηκε ο Χάντερ πέρσι που θέλαμε να
    κάνουμε σέντερ ευρωλίγκας τον Διαμαντάκο ;;;; !!!!!
    Και μη μου πείτε πώς δεν μπορούσαμε να πάρουμε τον ελεύθερο από
    Μπεσίκτας Τζαζουάν Τζόνσον, που πήγε στην διάσημη Κράσνι το καλοκαίρι και τώρα στην παγκόσμια Καντού ;;;;; !!!!!
    Φαντάζεστε frontcourt με Ραντούλιτσα, Χάντερ, Τζόνσον, Γκίστ και Φώτση
    των 200 χιλιάδων ευρώ ;;;;
    Aφού ήθελες να πουλήσεις μούρη με Ραντούλιτσα, τον δεινόσαυρο Κούζμιτς
    γιατί τον πήρες ;;;
    Να κυνηγήσει ποιόν, να σουτάρει πώς ;;;
    Κι αφού τον πήρες με ποιόν τον "διπλώνεις" από τα power στην πεντάδα ;;;
    Με τον Φώτση ;;;;
    Ζήτω που καήκαμε κι αν βρέξει που βραχήκαμε !!!
    Η μήπως θα τον διπλώνεις με τον Γκίστ και μετά θα ξαναδιπλώνεις τον Γκίστ
    με τον Ραντούλιτσα ;;;;
    Θα σου βγάλει θλάση ο άνθρωπος και σου έβγαλε.
    Απλά μπασκετικά πραγματάκια.
    Μιά χαρά έφερες τον Καλάθη.
    Τον θέλεις για μετά ΔΔ εποχή.
    Υπεραξία βέβαια αλλά ας πρόσεχες.
    Ποιούς του έβαλες δίπλα του για Παρασκευή και Δευτέρα ;;;;
    Τον 35άρη ΑΡΧΗΓΟ και τον πορτοφολά Δομινικανό ;;;
    Να παίξουν για πόσες θέσεις τρία άτομα ;;;
    Κι αν θές να παίξεις με τρία γκάρντ, για πίεση στην περιφέρεια της Ρεάλ
    πχ που μπορεί να βάλει συγχρόνως Γιούλ, Ροντρίγκες και Κάρολ, πώς
    θα τους βάλεις και με τι συκώτια θα ξαναμπούνε, αν κυνηγάνε τους
    τρελούς Ισπανούς ;;;;
    Κι άντε τους έβαλες, ώς πότε θα τραβάνε 30λεπτα και βάλε ;;;
    Εχεις τα ζά μου αργά στους ψηλούς (Ράντο-Κούζ-Φώτση), παίρνεις
    άλλον έναν 32άρη στα small για να τους παίζουν κορόιδο ;;;;;
    Να καταφέρεις τί ;;;;
    Να τρέχει πάλι ο Βλάντο μόνος του ;;;;
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ λοιπόν παντού και πάντα. σε συνθήκες ευρωλίγκα.
    Ούτως ειπείν οι ΤΕΣΕΕΡΙΣ με γρήγορα πόδια και souper aggressive
    όπως ο Φελντέιν και ο Γκίστ.
    Και πάρε και δύο στο 3 πχ να γράφει, αλλά να τρέχει κιόλας λιγάκι
    και έναν ψηλό να ποστάρει και να τους παίρνει παεαμάζωμα στη ρακέτα,
    αφού τον προφυλάξεις με έναν aggressive πάντα.
    Εν κατακλείδι κι επειδή φεύγει ο αρχηγός του χρόνου.
    Κρατάς φυσικότατα Καλάθη, Φελντέιν και Παππά περιφέρεια.
    Φέρνεις ένα κομπο γκάρντ Αμερικάνο σαν τον Ράγκλερ έστω η αν
    βρείς έναν Ντιλέινι στα πρώτα του βήματα σαν αυτόν που πρωτοπήγε Μπάγερν.
    Τον Μποχώ τον έχει για 5ο γκάρντ.
    Στο 3 έχεις Βλάντο, Χαραλάμπη και Θανάση, η Μπράμο η πιτσιρικά κάπως έτοιμο.
    Στο 4 και στο 5, εγώ θα έπαιρνα τον Ζίρμπες του Ερυθρού τζάμπα, για να γλυτώσω
    τα λεφτά του Ραντούλιτσα, που αν θέλεις κράτα τον και πλήρωνε υπεραξία
    και θα του έβαζα δίπλα, Γκίστ, "Τζασουάν Τζόνσον" και άλλον έναν αμερικάνο από τους κομμένους τύπου Γκίστ να σεντεροφέρνει.
    Πάντα όμως θα είχα έξι ξένους και τους 4 από αυτούς ινδιάνους "τα γρήγορα πόδια".
    Βρωμάει ο τόπος αν έχεις ελάχιστα σοβαρό σκάουτινγκ και δια βάζεις και Jim.
    ΥΓ Αν ήθελα ΕΒΔΟΜΟ θα έπαιρνα κι έναν ξένο μόνο για Ευρώπη
    να δυαροτριαρίζει, φθηνούλη και καλά ψαγμένο, δια πάν τραυματιστικό ενδεχόμενο
    και όχι μόνο.
    Και άσε την Μπάρτσα να έχει 10 ξένους και τον ΟΣΦΠ να θέλει να πάει φάιναλ φόρ.
    Εγώ θα ήμουν ξανά το φόβητρο της Ευρώπης.

    Jim....οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. jimofantaziopliktos file kalo!!
      to diavasa monoroufi kai mou pesan ta sagonia!!@!!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλός ο Ράγκλερ. Μακάρι να τον φέρετε.

      Διαγραφή
    3. καλά εσύ θέλεις όποιον παίρνει καλό βαθμό κάθε εβδομάδα. τη μία τον gabriel τώρα το zirbes & έχει ο θεός.
      το βασικό σέντερ της σερβίας πήραμε δεν πήραμε τον τσέτουλα από τη κρύα βρύση. αν δε σου κάνει εσένα πρόβλημα δικό σου.
      παίκτη με 10 χρόνια εμπειρία φέρανε στο 3 & όχι μαθητευόμενο.
      4 nbaers + feldeyne που είναι παίκτης επιπέδου nba και έτσι άλλωστε κερδίσαμε το γαύρο δις ενώ τέσσερις μήνες πρίν μας είχαν σκουπίσει.
      μιά προσθήκη θέλουμε στο 4 (ndoye, klarck, daye, roberts, hollman, williams, bernard james, even orton) & φύγαμε γιά βερολίνο.
      ΚΟΨΤΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ !!

      Διαγραφή
    4. Παρα το οτι το υφος σου σε καποια σημεια φερνει προς Αλε,στην ουσια το σχολιο σου ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα..Σε 2-3 παικτες θα τα χαλασουμε(ΘΑ,Μπραμος,Ρανγκλαντ),ομως μ' αρεσει η αναφορα σου στον Ζιρμπες,που παρεπιπτοντως ληγει το συμβολαιο του το καλοκαιρι..Εκτος απο Jim-οπληκτος εισαι και μπασκετ-οπληκτος..VECCHIO..

      Διαγραφή
    5. Έχει παίξει κι ο Φώτσης πέρα απ' τ' αυλάκι - στους Λύκοι. Οπότε πέντε οι ΝΒΑrs.
      ...κι αν μετρήσουμε και τον Τζώρτζη που έπαιξε Λιμανοχώρα το '96, έξι.
      Ο δε Σιζέφσκι, είπε το '06 ότι ο Μητς είναι πολύ καλός σουτέρ. Ο Σιζέφσκι ε. Δηλαδή τεράστιο κεφάλαιο "απέναντι". Αν αυτό δεν ισοδυναμεί με "είναι κλάση ΝΒΑ", τί; Τώρα οι μετριοφροσύνες του Μήτσεν είναι για βερεσέ ακούσματα, συνεπώς 6+2 ποτενσιαλικοί. Ή μάλλον 6+3 καθ' ότι κι ο Παπάτζατζων ήταν σε χάι-σκουλ και φυσικά είναι μελλοντικός απεναντάκιας. Ε και να μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας, ο Χαραλάμπης μια μέρα θα διαπέψει κι αυτός εκεί.

      Μ' άλλα λόγια, μια ομάδα έτοιμη τουλάχιστον για τελικούς περιφερείας (άσε που έχει κερδίσει και Τον Γαύρο. ΔΙΣ.).

      Οι Ουρανοί Είναι Δικοί Μας

      Διαγραφή
    6. (...στον Πλανήτη Γη εν τω μεταξύ, Λαύριο - ΠΑΟ,72-79. Χέβεν Καν Γουέητ.)

      Διαγραφή
  27. Ποιός raglad ρε παιδιά τώρα.....τι έδειξε πέρσι στην Μιλάνο και τι φέτος με την Καρσιγιακα.....παίχτης που παίζει για την πάρτι του.....γατάκι(sorry Jim αλλά διαφωνώ πλήρως).......θέλεις παιχταράδες δες Renfroe Bayern Munich,Γουάναμεϊκερ Μπαμπερκ...αν είχες έναν από αυτούς θα ήσουν ένα επίπεδο πάνω....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στεφ. Μου αρέσουν επίσης οι δύο γκαρντς των Γερμανικών ομάδων. Αλλά δε νομίζω ότι είναι καλύτεροι του Ράγκλαντ. Σχεδόν στο ίδιο επίπεδο είναι και οι τρεις. Διαφορετικό στυλ, κοντινό status.

      Διαγραφή
  28. 33 λεπτά ο Καλάθης με Λαύριο !!!!!
    Και 32 λεπτά ο Γκίστ !!!!!
    69-69 στο 36 !!!!
    Επαιξε ο ένας για τον γκάρντ που δεν πήρανε οι φωστήρες.
    Και ο άλλος για το 4άρι που δεν πήρανε τα τσακμάκια.
    Γύρισε όμως ο Παππάς και θα κουκουλωθεί μιά χαρά η τεράστια
    έλειψη του 5ου ικανότατου και όχι βοηθιτικού γκάρντ που χρειάζεται η ομάδα.
    Το πρόβλημα τελικά δεν είναι θέμα χρημάτων.
    Αλλά νοοτροπίας και καταστροφικού εγωισμού δυστυχώς.
    Θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι κουραστικός.
    Μπράμος τώρα στη θέση Πάβλοβιτς που μεταφέρεται σπίτι του ή στην Ευρώπη μόνο.
    Να ανοίξει θέση για καλό γκάρντ (έστω τον Ράγκλαντ που τελείωσε από Καρσίγιακα
    και για 4άρι οπωσδήποτε στη θέση που έχουμε κενή από το καλοκαίρι.
    Η φάση των 16, θα βγάλει πολύ γυμνισμό αν δεν γίνουν τα παραπάνω.
    Σας το λέω να μη μου πείτε πώς δεν σας το είπα.
    Θέλουμε ενέργεια και γρήγορα πόδια και αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει ένας
    όπου κι αν τον πάρεις αυτόν.
    Με τις τρείς προσθήκες που γράφω θα χαρούμε μπάσκετ και τον ΠΑΟ
    δια ζώσης μέσα από το γήπεδο στη Ο2 arena του Βερολίνου.

    Jim....οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε ρε σεισμοπληκτε ... το Γεναρη γυρνάει κι ο Μποχωρίδης!

      Διαγραφή
    2. Jimοπληκτε εχεις μεγαλη εφεση στο λογο και σημαντικες μπασκετικες γνωσεις. Εχεις σκεφτει να φτιαξεις δικο σου blog; Θα ειχε πολυ μεγαλη επισκεψιμοτητα.

      Διαγραφή
    3. Nai re please na mazeueste ekei oi gkriniarides na apalagoume apo autin tin mastiga. Na proteinetai kai 6-7 paiktes kathe evdomada les kai to mpasket einai mono prosthesi...

      Διαγραφή
    4. Με 3 προσθήκες πάμε F4, λέει. Εγώ λέω να αλλάξουμε γύρω στους 10 παίκτες και να μην παίξουμε ματς τον Γενάρη για να κάνουμε δεύτερη προετοιμασία. Μπασκετική ανάλυση, όχι αστεία.

      Διαγραφή
    5. @10:06
      @ 10:50

      Προτάσεις κάνω και συζήτηση ανθρώπινη.
      Δεν γκρινιάζω κι ουτε χλευάζω ανωνυμα.

      @9:29

      Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.
      Κτυπαω 10ωρα δουλειάς.
      Άλλωστε ο Jim ειναι άπαιχτος.

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
  29. δυστυχώς η ομάδα κέρδισε την παρασκευή και σήμερα έστω χωρίς να παίξει κανά φοβερό μπάσκετ. αν έπαιζε φοβερό μπάσκετ βέβαια,πάλι τα ίδια θα διαβάζαμε που διαβάζουμε και αυτές τις μέρες,αφού "και πέρσι στην αρχή η ομάδα πετούσε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. - Ο Τρινκιέρι είναι ο Ρανιέρι του μπάσκετ. Αυτό.
    - Αυτό το elevator για τον Broekhoff που έβγαλε ο Μπαρτζώκας στο ΟΑΚΑ δεν το χα δει χρόνια νομίζω.
    - Μόνο Εμπάκουε μου κάνει κλικ για ΟΣΦΠ, αστείο να τον κρίνει κανείς στη φετινή Μακάμπι. Ακόμα κι έτσι έχει στιγμές beastin 'n' feastin.
    - Α ρε Τάις... Αχ*5 ρε Μίτροβιτς ...
    - Αυτόν τον Μπαιγκιούλ τον είχε πάρει κανα μάτι ξανα? (προφανώς εκτός του Τζιμ, ο οποίος στάνταρ ξέρει και τι μάρκα τσιγάρα κάνει ο Γκόνλουμ)
    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα μπακάλη.. Είχα μιλήσει εδώ για τον γκαρντ της Καρσίγιακα..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/10/badass-team.html

      Διαγραφή
    2. "...στα μέχρι τώρα ματς προετοιμασίας τη παράσταση έχει κλέψει ο 23χρονος Muhammed Baygul, ένα καλοπροπονημένο combo που έρχεται από την Άνκαρα και μπορεί να αποτελέσει (μου έκανε εντύπωση το πόσο κοντρολαρισμένος ήταν στη πρώτη του επαφή σε αυτό το επίπεδο και το πως απορροφήθηκε στο στυλ μπάσκετ του Σαρίτσα) σημαντική παράμετρο στο backcourt διεκδικώντας μέχρι και θέση starter καθώς είναι σύγχρονο γκαρντ που μπορεί να σουτάρει, να διεσδύσει, να οργανώσει και να πιέσει τη μπάλα. " 100% match...
      Νταξ φίλε το' χεις τερματίσει...
      ΥΓ Τα τσιγάρα του Γκόνλουμ κοκοκο ε?

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    3. Lol... Ε, να μη το εκθέσουμε το παιδί τώρα που σαρανταρίζει. Πάντως για τον Γκονλούμ σας έχω πει ότι (κάποιες φορές) αγωνίζεται φορώντας το τσιμπιδάκι της γιαγιάς του..

      Διαγραφή
  31. το οτι ο οσφπ παιζει αμυνα θανατου σε ολα τα παιχνιδια αξιζει πολυ ερευνα . ιδιαιτερα μαλιστα οταν το πετυχαινει αυτο ακομη και με τον αγραβανη , ο οποιος ειναι συμπαθεστατος αλλα σωματικα ειναι ορθιο κρεας (σε αντιθεση με τον παπαπετρου) . μαλλον ο σφαιροπουλος παει να ξεπερασει τον πεδουλακη στην καλυτερη αμυνα της δεκαετιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. οσες προσθηκες και να κανει ο παο η προυποθεση ειναι να ξερει να τους χρησιμοποιησει ο προπονητης . αυτη τη στιγμη ο τζορτζεβιτς εχει καποιους παικτες που δεν ξερει τι να τους κανει . ο σφαιροπουλος π.χ. το πρωτο που κανει ειναι να μοιραζει αυστηρους αμυντικους ρολους και στους 12 . απο εκει βρισκουν αυτοπεποιθηση και στην επιθεση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στη θεωρια ολοι προπονηταρες ειμαστε.
    Τελικα λετε να ναι τοσο απλο να κτισεις την τελεια ομαδα και οι Αγγελοπουλοι ή ο Γιαννακοπουλος μονο απο γινατι δεν ακολουθουν τις προτασεις μας για να κατακτουν εναλλαξ τις ευρωλιγκες για τα επομενα 50 χρονια?
    Εχω αρχισει κι αναρωτιεμαι πια δηλαδη.

    Μα να μην παιρνουν το Μπραμο... τσκ τσκ τσκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Ρουντι χειρουργειο. Πολυ λιγες ελπιδες η Ρεαλ.

    Βγαλε power rankings, Τζιιιιιιμ.

    Η φετινη Ευρωλιγκα μολις εγινε κατα τι πιο ευκολη (αλλα ακομα πολυ δυσκολη).

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Κοίτα μη ξυπνήσουν και πάρουν Defensive wing τώρα.. Θα τους βγει και σε καλό..

      Διαγραφή
    2. Και να παρουν, προλαβαινουν να περασουν?

      Δημητρης Σ.

      ΥΓ. Κοιτα λιγο τις διασταυρωσεις, αν περασει και η Ρεαλ ο ΟΣΦΠ παει για τοπ16 με:

      Κιμκι (2η Α γκρουπ)
      Ρεαλ (4η Α)
      Εφες (3η Β)
      Λοκομοτιβ (2η Γ)
      Καρσιγιακα ή Zαλγκίρις (4η Γ)
      ΤΣΣΚΑ (1η Δ)
      Mπαμπεργκ (3η Δ)

      Φωτια......

      Διαγραφή
    3. αντί λοκομοτίβ βάλε μπαρτσελόνα που θα χάσει στο κουμπάν(και πιο μπροστά στο ΟΑΚΑ)

      Διαγραφή
  35. Θα χρειαστει χρονο ο Παππας. Φαινεται να γυρισε καλα αλλα θα χρειαστει χρονο και πολλες προπονησεις. Ας το εχουν στο μυαλο τους στον ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. και ο Fredette στη D-League. Ίσως να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να τον δούμε στην Ευρώπη. Είμαι υπέρ μιας τέτοιας μεταγραφής μιας και ο ΔΔ του χρόνου σταματάει και ίσως αυτή την περίοδο είναι μια ευκαιρία να κλήσεις κάποιον πραγματικά καλό παίχτη σε καλή τιμή.
    Για τον Παναθηναικό διάβασα πιο πάνω για τους παίχτες που λέτε αλλά ρώτησα και δεν μου προκύπτουν από κάπου. Μακάρι να τρέχουν τα μεταγραφικά και ας μη το μαθαίνουμε.
    Για τον Ολυμπιακό έμαθα ότι έχουν γίνει κινήσεις για τον Shawn James της Bilbao.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις φάει ένα μυστήριο σκάλωμα με τον Fredette Άφρο.. Αν είναι "εικαστικού" χαρακτήρα μπορώ να σε καταλάβω και να σε ενημερώσω ότι μπορείς να γραφτείς στην ομάδα με τις groupies του που έχει δημιουργηθεί από την εποχή των Cougars. Αν όμως είναι αγωνιστικό, μπορώ να σε βοηθήσω να το ξεπεράσεις..

      Διαγραφή
    2. http://www.eurohoops.net/el/nba-news/153425
      It's...Jimmer Fredette

      Διαγραφή
    3. O συγκεκριμένος μπορεί να γίνει πρώτη μούρη στην Ευρώπη. Για μπάσκετ Παναθηναϊκού δεν ξέρω, αλλά είναι εξαιρετικός point με χαρακτηριστικά sg.

      Διαγραφή
    4. Φτιαγμένος για Ευρώπη. Σπουδαίο ταλέντο αλλά περίεργη ιδιοσυγκρασία. Κάποιες φορές στο κεφάλι του γίνεται πόλεμος..

      Διαγραφή
    5. χαχα δεν είναι εικαστικού χαρακτήρα, είναι αγωνιστικό το σκάλωμα. βοήθεια..

      Διαγραφή
  37. Jim τι γνωμη εχεις για το Josh Harrellson που διαβαζω οτι κοιταει ο ΠΑΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ΠΑΟΚ και το μπάσκετ του Μαρκόπουλου καλή περίπτωση. Θα βοηθήσει (έχει τρίποντο, πάει στα ριμπάουντς) στο μισό γήπεδο. Δε ξέρω αν θα υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό.

      Διαγραφή
  38. καλημερα.....τι γινεται ρε τζιμ με τους πολεμιστες?κανε ενα αφιερωμα πανω τους......ετσι οπως πανε εκει που μιλουσαμε για jordan rules σε λιγα χρονια θα μιλαμε για warriors rules......πρωτη φορα βλεπω ομαδα τοσο ηρεμη στο παιχνιδι της,με κανονες,δεν πανικοβαλεται....δεν ξερω αν θα παρει πρωταθλημα(η γνωμη μου ειναι οτι ο λεμπρον θα το παρει) αλλα προτεινω σε οσους μπαινουν στο μπλογκ να καθισουν να ξενυχτησουν.......αξιζει......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Με την Κουμπαν την πάτησες δύο φορές,
    σχετικά προβλεψιμα.
    Με τη Ζιελονα το τερματησες.
    Με την Μπαρτσα σε λυπηθήκανε κι οι μπακαλιάροι Ισλανδίας.
    Με την Πάτρα σκότωσες το θεριό δύσκολα.
    Με το Λαύριο για 37 λεπτά ησουν Γαύριο (χωριό και λιμάνι της Ανδρου).
    Τι σας κάνει να νομίζετε οτι ενας ξένος αν θα έρθει και ο Παππάς που δεν ξέρουμε πως θα γυρίσει και πότε θα βρει ρυθμό, στην επίθεση γιατί αμυντικά δεν φημιζεται, θα ανεβάσει την χιλιοκαταπονημενη ομάδα εναν ουρανοξύστη πανω απο το Λαύριο ???
    Γιατί ουρανοξύστης ειναι οι 16 της ευρωλιγκα !!!
    Μιλάμε μπασκετικα???
    Η μιλάμε αμεγκεφαλα οπαδικα???
    Τα στοιχεία δειχνουν οτι σας γραφω.
    Τα "θα" δείχνουν οτι ονειρευόμαστε.
    ΥΓ Guard & tweener now ¤¤¤

    Jim..... πληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ σίγουρα πάντως, δεν μιλάς μπασκετικά, καθότι είσαι φανερά άσχετος. Δεν ξέρω τι σκοπούς έχεις και ποια συμφέροντα εξυπηρετείς, πάντως δεν έχω ξαναδεί "φίλαθλο" που να περνάει όλο του το χρόνο γράφοντας ποστ στο ίντερνετ με τα ίδια πράγματα συνεχώς. Μπορεί βέβαια να εκπροσωπείς κάποιο γραφείο μάνατζερ και γι'αυτό συνέχεια μας "προτεινεις" παιχτες.



      Διαγραφή
    2. η ουσία είναι οτι βρισκόμαστε ήδη στο top 16, είμαστε μόνοι πρώτοι & αήτητοι στο πρωτάθλημα και στον ημιτελικό του κυπέλου, φαβορί γιά το τρόπαιο.
      και όλα αυτά παίζοντας σβηστοί. όταν χρειάστηκε αποδώσαμε σαν μεγάλη ομάδα και όταν θα χρειαστεί θα το ξανακάνουμε με στυλ.
      μιά προσθήκη χρειάζεται, που έτσι και αλλιώς ήταν στα πλάνα να γίνει.
      τώρα γιά φ4 είναι πολύ δύσκολο δεδομένου οτι barcelona, fener & tska είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τους άλλους και η μία θέση που απομένει έχει πολλούς μνηστήρες μεταξύ των οποίων & τους πράσινους.
      το δικό μου φαβορί γιά βερολίνο εκτός από τους παραπάνω τρείς AJ Armani Milano

      Διαγραφή
    3. .....τάδε εφη ο ανώνυμος @ 12:31

      Βαζεις στοίχημα πως θα με διαβάζεις συνέχεια, παρ'οτι υπογραφω τα γραπτά μου και μπορείς να τα προσπερνάς, γιατί υποσυνείδητα δεν πιστεύεις οτι μου καταμαρτυρεις ?
      Το γιατί δεν θα στο πω εγώ, αφήνοντας ανέργους φίλους ψυχολόγους!

      Jim..... οπληκτος

      Διαγραφή
    4. γαυροπληκτος θα επρεπε να λεγεται,τι το ψαχνεις 12.31.

      Διαγραφή
    5. εσυ δηλαδη εισαι επωνυμος? να ψαξω στον καταλογο για Jimοπληκτο δηλαδη?

      ακου να δεις φιλε, προφανως δεν γλιτωνουμε απο σενα, μιας και όποιο σαιτ ανοιξουμε, τσουπ απο κατω θα βρουμε σχόλιό σου -με κάποιο ευφάνταστο ψευδώνυμο

      μπορεί και να μην είσαι στημενος και να εισαι απλα ενας συνταξιουχος μπασκετικος Αλεφαντος με πολύ χρόνο στα χερια του και με πολλά απωθημενα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκου

      Διαγραφή
    6. @ 1:18

      Άλλος ανώνυμος.
      Η μήπως ο ίδιος ??
      Γαυροπληκτος και Ζιελονοπληκτος λέγεται αυτός που τραγουδάει στον ΠΑΟ, Λευτέρη Πανταζή κι οχι εγώ αδελφε μου.
      " Μείνε οπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα, εγώ ετσι σ'αγαπάω......"

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
    7. Δεν καταλαβαίνω γιατί πέσατε να τον φάτε τον Jim..... οπληκτο. Το 90% και βάλε αυτών που λέει είναι σωστά, απλά έχει τον δικό του γλαφυρό τρόπο να περιγράφει τα πράγματα.
      Ίσως οι περισσότεροι να θυμάστε την εποχή Zots που η ομάδα σερνόταν αλλά άλλαζε tsip με την νέα χρονιά. Η λογική λέει ότι και να έρθουν οι "όποιοι" ξένοι προτείνει ο καθένας, δύσκολα θα ταιριάξουν ώστε να κάνει η ομάδα την υπέρβαση.
      Και για να προλάβω κάποιους που θα πουν τον Ολυμπιακό του 2012 (Law/Dorsey), πείτε μου και κάποια άλλη περίπτωση που με αντίστοιχες αλλαγές πήγε F4.
      Μακάρι να αποκτήσουνε χημεία αμέσως αλλά...
      Και δεν είμαι ούτε αντιπανάθας, ούτε απαισιόδοξος, ούτε τίποτα στραβό.
      Απλά ρεαλιστής θέλω να πιστεύω

      Park

      Διαγραφή
    8. @ 1:46

      Σας είχα για πιο ευφάνταστους εσας τους ανωνυμους ιντερνετικους....."υβριστές".
      Για το νικ που μπαίνουμε στου Jim εννοώ.
      Η μήπως φοβάστε πώς θα χαλάσει το ωραίο και αξιοπρεπές νικ που έχετε εδώ μέσα, αν δούνε όλοι ποιοι την πέφτουν απρόκλητα κι επι προσωπικού σε καποιον που δεν τούς ενόχλησε
      ποτέ ?
      ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ απο μένα ανετοτατα αν με προσπερνάς.
      Αλλά δεν ειναι αυτό το ζητούμενο σου.
      Δεν θες να λέω τη γνωμη μου.
      Δεν θες να υπάρχει αυτή η γνώμη στο διαδίκτυο.
      Δημοκρατία εχουν ρε man!!!!

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
    9. @ Park

      Στην εποχή Ζοτς είχες έναν προπονηταρά που κοίταζε και την παραμικρή λεπτομέρεια, που έκανε ξανά και ξανά τα ίδια στην προπόνηση μέχρι να λιώσουν οι παίχτες και να μάθουν πώς να παίζουν σωστά. Τους μάθαινε να τηρούν τις σωστές αποστάσεις με ακρίβεια εκατοστού, να εκτελούν τα plays ΤΕΛΕΙΑ, να αμύνονται με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα το ματς/τον αντίπαλο/ κλπ και ΟΧΙ όπως επί Τζορτζεβιτς όλο με αλλαγές στα μαρκαρίσματα που εκθέτουν συνεχώς τους παίχτες μας στην άμυνα.

      Είναι λοιπόν τελείως διαφορετικό το να έρθει πχ ένας παίχτης στα μέσα της σεζόν και να ενταχθεί σε μια καλοδουλεμένη μηχανή και άλλο να έρθει ένας και να μπει κι αυτός στην ασύνδετη ομάδα που έχουμε. Άλλωστε, είδαμε και πέρσυ πόσο καλά εντάχθηκαν αυτοί που ήρθαν στα μέσα της σεζόν: ήταν ανύπαρκτοι.

      Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, αυτό που είναι το πιο κρίσιμο και το πιο επέιγον είναι το προπονητικό τημ. Είτε θα έρθει κάποιος καλύτερος βοηθός (μεγάλη απογοήτευση ο, πολύ έμπειρος, Μινιτς) για να βοηθήσει το Σαλε είτε πρέπει να αλλάξει ο ίδιος ο κόουτς με καποιον καλύτερον.

      Παράλληλα βέβαια και το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση με 1-2 παίχτες και ελπίζω αυτό να γίνει μες στο Δεκέμβρη. Ωστόσο, όπως είπα και παραπάνω, θα είναι δώρον άδωρον αν δε συνδυαστεί η ενίσχυση με αλλαγή κατεύθυνσης ως προς το αγωνιστικό σκέλος. Μόνο άνθρωποι αμπάσκετοι, όπως ο γραφικός Αλέφαντος jim-όπληκτος, νομίζουν ότι το μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο είναι "παίρνω 2 παίχτες και όλα διορθωνονται". Αλλά τέτοιοι σαν κι αυτον υπαρχουν πολλοι: αναθεμα αν καταλαβαινουν τι βλεπουν οταν βλεπουν αγωνα -τι συστηματα παιζει η ομαδα σε επιθεση και αμυνα, κλπ. Όταν βλεπεις ανθρωπο να νομιζει πχ πως όλοι οι μαυροι αμερικανοι ειναι ιδιοι παιχτες επειδη ειναι μαυροι και εχουν αθλητικα προσοντα, τι να συζητησεις παραπερα. Εδω μας έγραφε να πάρουμε τον..Κενυ Γκαμπριελ της Καρσικαγια γιατί "είναι αεροπορία τυπου Γκιστ και παίζει καλή άμυνα". Ο Γκαμπριελ καλος αμυντικος, γελαει ο κοσμος! Κανουν παρτυ ολα τα αντιπαλα 4αρια (και τα δικα μας) μαζι του αλλα ειναι καλος αμυντικος. Καταλαβες ποιο ειναι το προβλημα; Όχι το ότι γραφει πως θελουμε ενισχυση, αλλα το ότι ενώ ειναι ασχετος, γραφει ξανα και ξανα και ξαν και παντου τα ιδια και τα ιδια με υφος ξερολα.

      Διαγραφή
    10. Ακου φιλαρακι. Ο Jim βλεπει τα IP του καθενός και μπορεί να καταλάβει αν κάποιος έχει διπλό προφίλ. Επιπλεον, όσοι έχουν λογαριασμο εδω, εχουν δωσει το email τους.

      Αν λοιπόν δεν εχεις κανει λογαριασμο και απλά υπογραφεις απο κατω ενα ονομα (Jimοπληκτος, beertuoso, κλπ), εισαι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ανωνυμος με μενα. Το κατάλαβες τωρα ή πρεπει να το εξηγήσω και σε γλώσσα Αλέφαντου;

      Διαγραφή
    11. α σορυ, δεν υπεγραψα το σχόλιο

      Foufoutos.

      Διαγραφή
    12. @ Foufoutos

      Αδελφέ μου.. ....
      Ο εκφυλισμός των ουτιδανων κ αμφιλεγομενων προσωπικοτήτων, διαγει αμφιπλευρη και επ..αμφοτεριζουσα συμπεριφορά ξεπεσμού, παρά την ομφαλμοφανεστατη λεκτική αλλα και γραπτή ανεπαρκεια της, ακομα και σε μπασκετικό site.
      Δρα ομοφωνως δε και ως ετεροφωτο άτομο και ψευτο-ισοτιμος συνομιλητής
      μέσα από το διακριτο οσο και αναξιο λογου, σχόλιο του που δεν αφορά το αντικειμενο μιας συνομιλίας, αλλά εναν αυτοφωτο μετεχοντα ομιλουντα αυτης.

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
    13. @ 3:14

      1. Ευχαριστώ για την γραπτή εκθεση που μου αφιερώσες.
      Φρονώ ταπεινά πως την αξιζω.
      2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (γραφικός Αλεφαντος, άσχετος, ξερολας κλπ).
      Κι αυτά τα αξιζω απο ανώνυμους σαν κι εσένα αγαπημενε μου.
      Τιτλοι τιμης.
      3. Μα πιο πολυ ευχαριστώ που αν και ειμαι άσχετος Αλεφαντος, συνεχιζεις να με διαβάζεις φανατικά.
      4. Εγώ γραφω αυτό που πιστευω ΕΠΩΝΥΜΑ για να γινομαι στόχος ανωνυμων.
      Αυτος ειναι ο στοχος μου και σε ξανά ευχαριστώ που τον πετυχα.

      Jim..... οπληκτος

      Διαγραφή
    14. μέχρι στιγμής κατά 90% κυπελλούχος,έχεις πλεονέκτημα για 1η θέση κανονικής περιόδου στην Α1 έχοντας κερδίσει τον ολυμπιακό κι έχοντας περάσει από το αλεξάνδρειο και επίσης κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε πιο εύκολο όμιλο στους 16 της ευρωλίγκας.

      η ιστορία ήδη έχει γραφτεί με τα παραπάνω. μείνε εσύ και κάποιοι άλλοι στα "θα" του μέλλοντος

      Διαγραφή
    15. Λατρεύω αναλύσεις και post σεντόνια Jim...όπληκτου.

      Διαγραφή
    16. Ως ο μοναδικός πραγματικά επώνυμος σταθερός σχολιαστής του blog, θα σας πρότεινα, με κάθε φιλική πρόθεση, να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε την ανωνυμία ως επιχείρημα.

      Κατα πρώτον γιατί στο πλαίσιο ενός μέσου όπως το διαδίκτυο είναι το πιο διαχρονικά κενό περιεχομένου επιχείρημα (και το πιο γραφικό, ειδικά στα μάτια όσων δεν είναι φρέσκοι στο ιντερνέτι).

      Κατα δεύτερον γιατί μια άποψη είναι μια άποψη και, παρ'ότι σίγουρα έχει ενδιαφέρον το ποιός την εκφέρει, αυτή η πληροφορία είναι δευτερεύουσας σημασίας και δεν πρέπει να επικεντρώνουμε σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί δηλαδή είναι σημαντική η διάκριση αν μια άποψη την εκφέρει ο Μιχαλολιάκος ή ο Κουτσούμπας αλλά αυτή η πληροφορία μας ενδιαφέρει μόνο ως προς το σκέλος του να καταλάβουμε ποιός είναι και τι καπνό φουμάρει ο κάθε Μιχαλολιάκος και ο κάθε Κουστούμπας. Η άποψη η ίδια όμως έχει μια κάποια αυταξία και, αν θέλουμε να την αντικρούσουμε ή να την αποδεχθούμε, θα το κάνουμε ακριβώς στη βάση αυτής της αυταξίας, αλλιώς έχουμε χάσει εντελώς το νόημα του κριτικού διαλόγου.

      Και κατα τρίτον γιατί είναι λιγάκι αστείο να εκφέρουμε αυτή την κατηγορία όταν χρησιμοποιούμε ψευδώνυμο. Αν μπαίναμε σε αυτό το τριπάκι, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιούμε όρους όπως "ανυπόγραφο κείμενο" κλπ.

      Αυτά, απο τον (ξανά) μοναδικό που θα μπορούσε να επικαλεστεί το επιχείρημα της επώνυμίας.

      Κάτι ακόμα. Κάποιος πρόσφατα είπε στον φίλο μου τον 77 οτι, παρ'ότι οι απόψεις του είναι πάντα ενδιαφέρουσες, πολλές φορές δέχεται επίθεση επειδή ακριβώς είναι ο 77. Και, ακόμα πιο ενδιαφέρον αυτό, οτι και ο ίδιος πολλές φορές μπαίνει στο τριπάκι να υπερασπιστεί την περσόνα του 77. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά στην περίπτωση του 77 συγκεκριμένα, γενικά όμως είναι κάτι που συμβαίνει, και όχι μόνο στα blogs. Τείνουμε να προσπαθούμε να χτίζουμε μια περσόνα και μετά εγκλωβιζόμαστε σε αυτή, και το μήνυμα των απόψεων μας των ίδιων αρχίζει να υποφέρει.

      Ένα προφανές παράδειγμα. Έχοντας γράψει ένα σωρό σχόλια εδώ μέσα, ο 77 μπαίνει αύριο με το nickname RandomBlogger και γράφει ένα κατεβατό, στο ίδιο πνεύμα με αυτά που γράφει πάντα. Τι θα συμβεί; Το εξης : Αν κάποιος την πέσει στον RandomBlogger γι'αυτό το κείμενο, θα το'χει κάνει αποκλειστικά για το περιεχόμενο της άποψης. Ο συντάκτης (ο 77) θα μπορεί να είναι σίγουρος οτι η διαφωνία είναι επι της ουσίας και όχι επι των προσώπων και, γνωρίζοντας το αυτό θα μπορεί να κάνει μια καλύτερη εκτίμηση για το αν αυτό που έγραψε είναι όντως μια χαζομάρα ή όχι. Μην υποτιμάτε λοιπόν την ανωνυμία έχει πολλά) θετικά. In fact, το μόνο αρνητικό είναι οτι δε βοηθάει την οικονομία της συζήτησης.

      Διαγραφή
    17. Με συγκινεις Τσαγκουρνη. Χαιρομαι που παροτι ανωνυμος δε γραφω στο βροντο.

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα ,θα προσπαθησω να αναπαράγω ενα σχολιο που εγραψα χτες και χαθηκε απο τεχνικη δυσκολια

    -Ο ΠΑΟ εχει θέμα στην θέση 3 κυριως για επιλογη Παβλοβιτς είχε ενα πρόβλημα.Ο παικτης δεν εχει σουτ,οσο περιεργο ειναι για Σερβο περιφεριακο.Ειναι ενας παικτης που δεν εχει ευστοχη προσπαθεια σε κετος εδρας αγωνα ευρωλιγκας.Οσο κι αν εχει διαθεση και πειρα σου δημιουργει μια τεραστια τρυπα που ειναι δυσαναπληρωτη.Η λυση για μενα εκ των εσω θα ηταν να μοιραστει η θεση μεταξυ Γιανκο - Χαραλαμπο αλλα και κατι που θα γραψω παρακατω(εστω για spot shooting για λιγα λεπτα) και ισως και του Παππα οταν ειναι ετοιμος.Η αλλαγη του θα ηταν πιο λειτουργικη για την ομαδα με εναν οφ-γκαρντ που να μπορει να σουταρει και να κατεβαζει τη μπαλα.

    - Ο Φωτσης ειναι ακριβως αντιθετη περιπτωση.Ειναι ενας απο τους καλυτερους ψηλους σουτερ στην Ευρωπη(απο τους καλυτερους καρπους στην Ευρωπη ever) αλλα πλεον δεν εχει τα ποδια και τη διαθεση να παιξει ουτε αμυνα ουτε above the rim στην επιθεση που μπορουσε πριν 2 χρονια...Πληρωνεται καλα πλεον για το καλο και αποφασιστικο του χερι,και νομιζω οτι αν ο κοουτς θελει να παρει το μαξιμουμ φετος απο τον Φωτση πρεπει στην επιθεση να τον τραβαει μονιμα στις γωνιες και να παιζει σε σχηματα με τον Γκιστ για να μην χανονται τα ποδια στην αμυνα....Και εδω ακριβως ειναι που μπερδευει το ροστερ του ΠΑΟ.ΕΙμαι κι εγω της αποψης οτι πρεπει να αποκτηθουν 2 ξενοι αλλα αυτο να γινει με την παραλληλη αποδεσμευση ενος..

    -Δεν πιστευω πως η Ρεαλ μπορει να μεινει απ εξω και μαλιστα πιστευω πως στο τοπ 16 θα παρει κεφαλια και θα ναι μεγαλο φαβορι για το back to back.Ειναι τοσο ποιοτικο και πληρες το ροστερ της που αρνουμαι να πιστεψω πως κατι θα παει στραβα(ακομα και μετα τον τραυματισμο του ετσι κι αλλιως ντεφορμε Ρουντι).Παρ'ολα αυτα θα μαι απο αυτους που θα χαρουν με ενδεχομενη αποτυχια του αντιπαθεστατου αυτου σωματειου...Η Μακαμπι απ την αλλη δειχνει να μην το πολυπιστευει και με τις κινησεις στον παγκο μοιαζει αυτη τη στιγμη να προτιμα την προκληση του eurocup....

    -Αποσυρεται επισημα μετα απο αρκετα υπερ -απομυθοποιητικά χρόνια ο Κομπι..Αν και αντιπαθης για διοαφορα ,μαλλον ο μοναδικός παικτης που πλησιασε του παιχνιδι του Μεγάλου Air...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παιδια Μακλιν και ξερο ψωμι για Παο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακλιν δύσκολα γιατί βγάζει παντεσπάνι στην Χαρμάνι.
      Αλλά καλός.
      Φοβάμαι μήπως έρθει κανένας Μόργκαν...... Φριμαν πάλι.


      Jim...... οπληκτος.

      Διαγραφή
    2. Παντως το σκηνικο δειχνει οτι μαλλον παει για παικτη απο τα κοψιματα της ευρωλιγκα...Μακαρι -Μακλιν
      -Ραντλ
      -Ματσιουλις να τρελαθουμε
      -Μιλλερ
      -Γκαμπριελ αν και δεν τον αφηνει ο Ουφουκ
      -Νντουρ ταλενταρα..

      Διαγραφή
    3. Jim με Μιλλερ και Γκαμπριελ μπορει να εχει ελπιδες ο Παο για την αποκτηση τους???

      Διαγραφή
  42. http://www.contra.gr/Basketball/USA/NBA/ksespase-o-ntoyrant-oi-dhmosiografoi-ferthhkate-s-a-ston-kompe.3797538.html

    Πες τα ρε παιχταρα..
    Ο Κομπε ειναι ο μονος που πλησιασε τον Ερ Μαικ..Κανεις αλλος..Και σε ποιοτητα και σε τιτλους..Απιστευτος παιχτης..Δεν με ενοιαζε και ουτε προκειται να με νοιαξει ποτε τι χαρακτηρα εχει ενας παιχτης οταν αποδιδει τοσο καλα μες τις 4 γραμμες και κερδιζει τοσους τιτλους..

    ΤΖΙΜ μετα την ανακοινωση για αποσυρση νομιζω οτι δικαιωματικα του ανηκει ενα αρθρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/840467/lempron-apo-mikros-ithela-na-gino-san-ton-kompi-vid

      Απιστευτη δηλωση και απο Λε Μπρον..Και δεν του το χα..Μπραβο ,κερδισε ποντους..

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα Jim. Δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό Καλα. Η ομάδα παραπαταει και είναι στα όρια της κατάρρευσης. Ίσως γίνει ένα κλικ και ξαφνικα όλα αλλάξουν προς το καλύτερο, Αλλά αυτή τη στιγμή το τοπ16 μοιάζει πολύ σκληρό για την ομαδα, διαφαίνονται δυνατά χαστούκια που θα πλήξουν το γόητρο του συλλόγου. Χρειάζονται αλλαγές, μπορείς να προβλέψεις πότε θα δρομολογηθούν. Ευελπιστώ ότι θα αποκτηθεί ενα 4-5 και ένας περιφερειακός για να αντικαταστήσει τον Παβλοβιτς. Δεν βλέπω ούτε διάθεση για περαιτέρω ενίσχυση, ουτε χρηματα, ούτε τον προπονητή στιβαρό. Το καράβι μπάζει και ο πρώτος που πάντα αποχωρεί είναι ο προπονητής.

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ.
      Αχιλλέα φοβάμαι οτι θα ακολουθήσει ΑΝΩΝΥΜΗ ομοβροντία κοσμητικων επιθετων και ευθεία αμφισβήτηση της Παναθηναικης σου ταυτότητας.
      ΥΓ Όσοι μιλαγαν για περίπατο σε αυτή τη φάση διαψευστηκαν.
      Και στους 16 αν διαψευστούν ποιον θα νοιαξει?

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
    2. Η ενίσχυση με 1-2 παίχτες μοιάζει επιβεβλημένη εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ελπίζω να το έχουν καταλάβει εκεί στη διοίκηση. Ωστόσο μεγάλη ευθύνη έχει και το προπονητικό τημ. Η ομάδα δείχνει να μη δουλεύει σωστά, βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη από την αρχή χωρίς να υπάρχει βελτίωση.

      Διαγραφή
    3. Με 2 παικτες που μπορουν να παιξουν δυνατη αμυνα(Καλαθης και Γκιστ)και με τρυπες στο ''3'' και στο ''5'' τα πραγματα μονο ευοιωνα δεν ειναι για τη συνεχεια..Οταν κανεις ντερμπι ματς οπως το χθεσινο με το Λαυριο,στο οποιο τρως 46 ποντους στο ημιχρονο,τοτε κατι δεν παει καλα..Ο Παππας θα προσφερει σκορ,ομως το προβλημα εντοπιζεται στην αμυντικη ικανοτητα της ομαδας στο συνολο της..Δεν φτανει που η ομαδα εχει 5 αντι για 6 ξενους,κι απ' αυτους που διαθετει τουλαχιστον για τους δυο,τυχον αλλαγη τους φανταζει μαλλον επιβεβλημενη..Κι ευτυχως που ο low budget και profile Φελντεην εχει βγει λιρα εκατο..Ο Τζορτζεβιτς θα μπορουσε να εχει κανει καλυτερες επιλογες και να ειχε μοιρασει καλυτερα το μπατζετ.Δυστυχως,ειναι ανησυχητικο οτι εχει παγιδευτει απο τις επιλογες του με συνεπεια η ομαδα να μην βελτιωνεται με την παροδο των αγωνων..Μακαρι να αλλαξει η εικονα της ομαδας ξεκινωντας απο το ματς με την Μπαρτσα,που ειναι ενα σοβαρο τεστ δυναμεων..VECCHIO..

      Διαγραφή
  44. Παιχταρα,ενα θα σου πω εχει αρχισει και γινεται κουραστικο διορθωσε το γιατι στο τελος αντι για διαλογο απο κατω θα βλεπεις μονολογο...αν καταλαβαινεις τι εννοω αλλιως φανταζομαι οτι οι διαρροοες θα σε αυτον τον υπεροχο χωρο θα ειναι μεγαλες....
    Σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χαίρετε

    Jim για τους ψηλούς της Μπεσίκτας τι γνώμη εχεις;δυστυχώς απο βιντεάκια δεν μπορώ να δω αμυντική συμπεριφορά και διάθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. πρέπει να νικήσουμε την Αρμάνι, έχουν ψηλό που χρειαζόμαστε στην επόμενη φάση...
    ο Shawn James της Bilbao που γράφεται παραπάνω νομίζω είναι μεγάλος σε ηλικία για τον Σφαίρο (είχε κανείς καλή χρονιά όταν το πήρε η Μακάμπι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. σων τζειμς στον οσφπ,αναμενονται οι ανακοινωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μιας και δε βλέπω να έχει γράψει κανείς άλλος, το τερμάτισε σήμερα η sportday. Πιο εμετικό πρωτοσέλιδο δεν έχω ξαναδεί (εξαιρούνται οι καφρίλες των οπαδικών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ισχυει εχεις δικιο, δυστυχως αποτελει σφραγιδα της παρακμης της χωρας μας σε ολα τα επιπεδα...!!!

      Σαρας

      Διαγραφή
    2. Της χώρας μας; Όχι δα. Απλά των δημοσιογράφων μας. Μπορείς φυσικά να πεις οτι έχουμε τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν, αλλά κι αυτό είναι ανακριβές, καθώς κι αυτό αφορά το κοινό τους και μόνο.

      Διαγραφή
    3. Δεν θα τα χαλασουμε εκει, ομως η ουσια ειναι οτι πρεπει να τους λυπασαι αυτους τους ''δημοσιογραφου'' (ο θεος να τους κανει), για την κατρακυλα που εχουν παρει, αλλα ακομα περισσοτερο πρεπει να λυπομαστε για τους αναγνωστες τους!!!

      Σαρας

      Διαγραφή
    4. Σύμφωνα βέβαια με τα ήθη του Αλαφούζου, το πρωτοσέλιδο προσβάλλει κατα σειρά :

      1. την ιστορία του ΠΑΟ
      2. όλα τα αθλήματα του ΠΑΟ
      3. τους φιλάθλους του ΠΑΟ
      4. τους αθλητές του ΠΑΟ
      5. τις διοικήσεις του ΠΑΟ (αλίμονο)

      και τελευταίους και καταϊδρωμένους τους νοσούντες

      Εμένα πάντως με προσβάλλει αυτή η ανακοίνωση πολύ περισσότερο απο ένα πρωτοσέλιδο

      Διαγραφή
    5. Γεια σου ρε χρησταρα...με την καλη κουβεντα στο στομα εισαι ρε μπαγασα, δεν πεφτει τιποτα κατω !

      Διαγραφή
  49. Σημαντικό ματς με την Μπάρτσα. Μπορεί να γυρίσει όλη την κακή ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κόσμου μια νίκη. Απο κει και πέρα σίγουρα 2 προσθήκες για μετά με τον ψηλό να είναι η πρώτη.
    Τζιμ ο Κέιλιν Λούκας σε τι φεγγάρι βρίσκεται; Μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του 4ου γκαρντ που ψάχνει ο ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Jim ποια είναι η γνώμη σου για τον Shawn James;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα παντως κατι εχει παρει το αυτι μου και για τον Augusto Lima...μην το δενετε κομπο δεν εχει γραφτει πουθενα!!

      Σ.

      Διαγραφή
  51. Χρονια που επαιζε στην μακαμπι αν θυμαμαι καλα εκανε παπαδες.. τελευταια χρονια πεφτω συνεχεια σε ματσακια που ειναι αφαντος. Αν κρατανε τα γονατακια του μπορει να κανει δουλεια. Καλος ψηλα, αρκετα γρηγορα ποδια, αλλα σπρωχνεται πολυ ευκολα. Ανετα τον βαζουν στα καλαθια πιο δυνατοι αντιπαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε μαγκες εχετε τρελαθει τελειως? Την πεφτετε σε οσους εχουν διαφορετικες αποψεις απο εσας και ζητατε η προσπαθητε να προκαλεσετε αποκλεισμους ?? Η μαγκια του μεσου (νετ) ειναι οτι ειναι bottom-up και χωραει ολες τις αποψεις. Κοφτε το. Στο φιναλε το μπλογκ ειναι προσωπικη ιστοσελιδα και μονο ο διαχειριστης μπορει να ορισει τι ειναι politically correct.
    No more blog police , free the bits and bytes.
    Palmer eldritch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kανενα προβλημα και καμια αστυνομια. Συχναζουμε εδω γιατι μας φαινονται ενδιαφεροντα αυτα που γραφονται. Αν η προσωπικη ιστοσελιδα του Jim γινει πρασινα νεα ή gazzetta φανταζομαι οτι καποιοι θα παψουν να τη βρισκουν και τοσο ενδιαφερουσα. Αυτο ειναι ολο. Ας κανει οπως νομιζει, οπως σωστα γραφεις δικη του ειναι η ευθυνη.

      Διαγραφή
    2. Εγω βλεπω οτι εδω μεσα γραφουν οι οπαδοι ολων των ομαδων, δε βλεπω κατι περιεργο. Αναλογα και με το πως πανε οι ομαδες καθοριζεται και η κινηση στο μπλογκ. Ο Παναθηναικος πχ δεν παει πολυ καλα τωρα και προφανως οι φιλοι του καιγονται περισσοτερο για νεα και συζητηση.

      Διαγραφή
    3. @ 8:49

      Αυτά να τα πείς στον εαυτό σου καλό μου παιδί.
      Που μπαίνεις και με βρίζεις, επειδή λέω τη γνώμη μου.
      Σε ποιόν τα λές αυτά ;;;;
      Οπαδικό site εσύ πάς να το κάνεις αγαπημένε μου.
      Εγώ γράφω αυτό που πιστεύω χωρίς να βρίζω, με τον τρόπο μου
      και δεν ασχολούμαι προσωπικά με κανέναν !!!!
      Ειλικρινά έγραψες ΕΣΥ κάτι τέτοιο ;;;;
      Βγάλτη σκούφια σου και βάραμε pls.

      ♦ Θα αυτοπυρποληθώ πίνοντας ουίσκι μπόμπα !!!!!

      Jim....οπληκτος

      Διαγραφή
  53. Shawn James 2015 = πιο αργος κι απ' τον Ραντουλιτσα

    Joy Dorsey 2015 = lazy git.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Aυτό ζητάνε φίλε @ Palmer.
    Να προκαλέσουν αποκλεισμούς.
    Στο χέρι του Jimmy είναι αν θα τσιμπήσει.
    Την εχω καταλάβει τη δουλειά καιρό τώρα.
    Πάντως εγώ σε διαβεβαιώ δεν πρόκειται να πέσω στο επίπεδο κανενός.
    Τη γνώμη μου θα τη λέω ευθαρσώς και θα αντικρούω ή θα συμφωνώ
    με την γνώμη των άλλων χωρίς ύβρεις και προσβολές.
    Το site αυτο πρέπει να παραμείνει καθαρό και ψηλά και δεν θα είμαι
    επ'ουδενί εγώ αυτός που θα του ρίξει γκρίζες πινελιές, γιατί πολύ απλά
    χαίρομαι να τους διαβάζω όλους, ακόμα κι αν διαφωνούν με επιχειρήματα
    πάντα απέναντι σε αυτά που γράφω.

    Any way.
    ==========
    Θα επαναλάβω κάτι που έγραψα παραπάνω και περικλείει όλη
    την μπασκετική νοοτροπία μιά ομάδας που είναι στο τόπ της ευρωλίγκα
    την τελευταία 20ετία και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για
    να γίνει το ανεκδοτο της επόμενης σύγχρονης ιστορίας του ευρωπαικού συλλογικού μπάσκετ (βαρύ αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι δυστυχώς).
    Ο Χάντερ πέρσι μάς προτάθηκε.
    Ο Τζαζουάν Τζόνσον φέτος ήταν ελεύθερος από την Μπεσίκτας
    και εμείς είχαμε και έχουμε κενή θέση ξένου.
    Ο Ραντούλιτσα ήρθε ως βαρύ πυροβολικό.
    Και ο Γκίστ-Γκίστ-Γκίστ παρέμεινε στην ομάδα.
    Ο Χάντερ έκανε μιά απολαυστική σεζόν πέρσι στην ευρωλίγκα με τον ΟΣΦΠ.
    Που υπήρχε πρόβλημα, να ψάξουμε και να βρούμε (όπως έκανε ο ΟΣΦΠ)
    έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του, αφού δεν τον πήραμε πέρσι και
    μάλλον αναγνωρίσαμε το μπασκετικό μας λάθος, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των πετυχημένων aggressive ψηλών στην ευρωλίγκα (Χάινς, Ντάνστον, Γκίστ, Λάσμε, Μ'μπάκουε, Λαουάλ, Σάμιουελς κλπ) να τον προστέσουμε δίπλα στον Ραντούλιτσα και να έχουμε frontcourt που να σπάει μόκολα ???
    (κόκκαλα και απέραντη σιωπή μαζί όπου παίζουμε = μόκολα)

    ♦ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ.
    ♦ ΤΖΑΖΟΥΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ.
    ♦ "ΧΑΝΤΕΡ" (ο Jim ξέρει καλύτερα ποιός του φέρνει)
    ♦ ΓΚΙΣΤ

    Τι θα έκαναν αυτοί οι ψηλοί με τον Φώτση για πεμπτο
    και τον Παπαγιάννη να ξεκουράζει έναν κυκλικά στην Ελλάδα
    για να τον ψήσεις αφού τόσο τον γουστάρεις ;;;;
    Τι θά έκανε ένας Ράνγκλερ στην περιφέρεια με το που κτύπησε
    κι ο Μποχώ ;;;
    Ο Σάλε πιθανότατα, ήταν ανίδεος από τον πόλεμο της ευρωλίγκας
    όντας κλεισμένος στο χρυσό κλουβί των δευτεραθλητών κόσμου.
    Αυτή η ομάδα, δεν είχε κάποιον ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
    μέ όργανα...ξισφασκίας (ο Αλβέρτης τι είναι ;;;) να του πεί πώς
    λειτουργεί το πράγμα στο ανώτατο παγκόσμια μπασκετικό επίπεδο
    μετά το ΝΒΑ ;;;;
    Μήπως ο Σάλε επέβαλε αυτούς που ήθελε ;;;
    Και ποιούς ήθελε ο Σάλε μιάς μεγάλης εθνικής που δεν ξέρει
    τι παίζει στην ευρωλίγκα ;;;;
    Και αφού τους επέβαλε ο Σάλε και τον άφησαν να τους επιβάλει
    γιατί του φόρτωσαν τρία πιτσιρίκια στην 12άδα γαι ευρωλίγκα παρακαλώ ;;;
    Οτι επιβάλει ο καθένας γίνεται στην ομάδα ;;;;
    Η συγκερασμός προτεραιοτήτων, ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΕΝΟΙ τα θέλω
    του μαραθωνίου σε Ελλάδα και Ευρώπη ;;;;;
    Πεταμένα λεφτά κύριοι.
    Τόσα λεφτά πεταμένα και η ομάδα, παραπαίει όπου παίζει.
    Και περιμένουμε να στρώσει αργότερα.
    Να ξεκουραστούν μέσα από την καταπόνηση στους 16, οι τρείς
    περιφερειακοί γιατί ο Παππάς θα αντικαταστήσει κάποιον, πρίν
    ακόμα αποκαταστήσει πλήρως τον τραυματισμό του !!!!!!
    Περμένουμε αυτόν που θα έρθει σε ένα μήνα (αν έρθει) στους ψηλούς
    να μπεί και να οργώσει από την πρώτη μέρα της επόμενης φάσης.
    Γιατί αν ερχόταν από το καλοκαίρι, μπορεί να μην μάς έκανε
    για την θέση που τον θέλαμε και να ζητάγαμε άλλο τύπου παίκτη,
    μιά και όσους πήραμε, δεν είμασταν σίγουροι σε ποιά θέση αποδίδουν !!!!
    Κι αυτό όλο το κομπλικέιτ συστηματάκι το λέμε σοβαρή
    και οργανωμένη ομάδα.
    Κι όλη αυτή η οργάνωση, ήταν ετοιμόροπη και φιαγμένη στον πόντο. ◘
    Γιατί αν το τρίποντο του Καλάθη στην Σμύρνη, πήγαινε έναν πόντο
    αριστεροδεξιά, σήμερα θα απολαμβάναμε τα μούσμουλα τανάσκελα
    και δεν είναι και η εποχή τους.
    Για όνομα Θεού ρε παιδιά.
    10ετές συμβόλαιο υπογράψατε με την Μπερτολίγκα και
    δεν έχετε ούτε μιάς μέρας σοβαρό μυαλό ;;;
    YΓ Δεν θα το σκεφτόμουνα καν να θα πρέπει να πάρω γκάρντ για τους 16
    και μάλιστα με κατώτατο ταβάνι αυτά που θα μου φέρει ο Ράγκλερ.
    Θα τον είχα από χθές ΟΑΚΑ.
    Οπως φυσικά και το 4άρι απαξάπαντος !

    Jim.....οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουραζεις με τα 100 σχολια που λενε τα ιδια πραγματα σε καθε ποστ. Κανε 1 ποστ, απαντησε σε οτι σου σχολιασουν και τερμα. Δε φταιμε οι υπολοιποι αν εισαι ψυχαναγκαστικος. Αλλο να εχεις ελευθερια της γνωμης αλλο να σπαμαρεις συνεχεια το ιδιο ποστ. Υπαρχουν και ορια.

      Διαγραφή
    2. και εγω αν ειχα φτερα θα πετουσα,.Τι μας λες για το τριποντο του Καλαθη μου λες;; οι Τουρκοι δεν περασαν ουτε ενα δευτερολεπτο μπροστα και κανεις λογο το τριποντο του Καλαθη.Απειληθηκαμε μονο στο τελευταιο λεπτο,σε ολο τον αγωνα ειμαστε μπροστα και οι Τουρκοι κυνηγουσαν, για σενα κερδισαμε απο τυχη.Τι να πει κανεις.

      Διαγραφή
    3. Μεσα στο ΟΑΚΑ δεν σε χαλασε η ευστοχια της Λοκομοτιφ,εκει δεν ειχαν τυχη οι Ρωσοι;;;;Στο δευτερο δεκαλεπτο εβαλαν τριποντα μονο,συγκεκριμενα 4.Ουτε βολες, ουτε διποντα, τα εβαζαν απο παντου, πανω σε αμυνα,μεχρι και απο τα 8 μετρα στην ληξη του χρονου.Αυτοι δεν ειχαν τυχη;;;;Καταλαβες τι λες;;;αν πηγαινε λεει λιγο λοξα το τριποντο του Καλαθη!!!!Αυτο ειναι το μπασκετ χρειαζεσαι και τυχη οχι μονο ικανοτητα.Εδω αλλοι πηραν ολοκληρο ευρωπαικο στο τελευταιο σουτ,δεν ακουσα κανενα να λεει οτι το πηραν απο τυχη.

      Διαγραφή
    4. όχι με την λοκομοτίβ δεν ήταν τύχη.
      όπως την παρασκευή αν κερδίσουμε τη μπαρτσελόνα θα βγουν και θα πουν ότι δεν κέρδισε ο παναθηναϊκός,αλλά έχασε η μπαρτσελόνα ή ότι μας το έδωσε γιατί είναι αδιάφορη. πάντα όταν κερδίζουμε φταίνε οι άλλοι που δεν έπαιξαν καλά και πάντα όταν χάνουμε οι άλλοι δεν παίζουν καλά και φταίμε εμείς που δεν παίξαμε καλά

      Διαγραφή
  55. Κι εγώ θεωρώ οτι ο James δεν μπορεί πλέον. Για. Μπιλμπάο είναι μια χαρά. Όχι για top team euroleague.

    Jim,
    Θα ήθελα να σχολιάσεις την μέχρι σήμερα χρονια του Γιαννη στο NBA. Σίγουρα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αλλα στα τελευταία ματς ο Kidd θυμίζει Κατσικάρη Σεπτεμβρίου. 5 προσπάθειες σε 31 λεπτά στο προτελευταία ματς με 4/5 σουτ!!! Και παίρνει αβέρτα προσπάθειες ο κάθε Ρούκουνας...

    Υ.Γ. Respect στον μεγάλο Kobe. Δεν έφτασε τον αξεπέραστο MJ αλλα πλησίασε περισσότερο απο κάθε άλλον. Καμία σχέση με υπεραθλητες στυλ LeBron

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ, ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ 4/5 ΚΑΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5ος ΨΗΛΟΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟ; ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ π.χ. ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΜΟΣ Η' ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ; EYXAΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Υ.Γ. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΖΙΜ, ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟ ΕΧΩ.................ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αμ το αλλο, οταν οι ομαδες εχουν ελλειψεις και ακουγετε οτι ψαχνουν παικτη, οι οπαδοι κανουν σα γκομενες που ψωνιζουν παπουτσια:
    - ρε φιλεναδα τελειο δεν ειναι το ψηλο το μαυρο?
    -μπα καλυτερο το ημιψηλο το σοκολατι.
    -αμ το αλλο το χαμηλο το ασπρο δεν θα χρειαζομαστε και ενα τετοιο?
    -κουκλι ειναι, αλλα φοβαμε οτι θα μας μεγαλωνει πολυ την περιφερεια....
    Palmer eldr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/840536/ton-maio-tha-ta-ehoyme-parei-ola

    είναι αισιόδοξοι αν μη τι άλλο. περιμένουμε λοιπόν τη συνέχεια της χρονιάς με μεγάλο ενδιαφέρον. ο στόχος φέτος είναι το πλεονέκτημα έδρας στους 8,κάτι που μπορεί να γίνει αν οι όμιλοι πάνε όπως τους έγραψα και στο προηγούμενο ποστ του jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά ο ΠΑΟ θα βγει τρίτος, νικώντας τουλάχιστον την Πολωνική και μη έχοντας πρόβλημα με το +35 επί της Ζαλγκίρις. Με δεδομένο ότι βγαίνει τρίτος, με ποιος συμπέφτει στο TOP-16;

      Διαγραφή
    2. 12.00 εδω http://www.euroleague.net/competition/format

      Διαγραφή
    3. αυτά είχα γράψει φίλε μου στο προηγούμενο ποστ

      tasuto9129 Νοεμβρίου 2015 - 2:01 π.μ.
      βάσει της κατάστασης αυτή τη στιγμή στους 4 ομίλους να τι βλέπω να γίνεται στους 16

      στον ένα όμιλο
      οσφπ, εφές, μπαρτσελόνα, ζαλγκίρις, κίμκι, ρεάλ, τσσκα μόσχας, μπάμπεργκ

      και στον άλλο
      λαμποράλ, τσεντεβίτα, κούμπαν, παναθηναϊκός, φενέρ, μπάγερν, μάλαγα, νταρουσάφα ή μακάμπι

      καθώς θεωρώ ότι η κούμπαν θα βγει πρώτη και όχι η μπαρτσελόνα.

      όποιος καταφέρει να επιβιώσει στον πρώτο από τους 2 ομίλους και πάρει και πλεονέκτημα έδρας μάλιστα έχει μεγάλο προβάδισμα για φ4. για παναθηναϊκό σαφώς πιο εύκολο να μπει στην πρώτη 2αδα αν βελτιωθεί,αλλά θα έχει σαφώς δυσκολότερο αντίπαλο έστω κι έτσι στους 8


      και το αιτιολογούσα από κάτω
      tasuto9129 Νοεμβρίου 2015 - 1:35 μ.μ.
      στον ίδιο όμιλο με ολυμπιακό θα είναι αν βγει 2ος ή 4ος. βάσει των τωρινών θέσεων των ομάδων τα γράφω αυτά και το που πάει ο καθένας.

      η τσσκα πχ θεωρώ ότι θα κερδίσει τη μάλαγα τελευταία αγωνιστική και θα βγει πρώτη. η εφές θα βγει 3η πάνω από την τσεντεβίτα και μόνο η μπαρτσελόνα με τον παναθηναϊκό ας πούμε ότι παίζεται η θέση τους αν θα βγει 1η-2η η πρώτη και 3ος-4ος ο άλλος. πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι τελευταία αγωνιστική δε θα έχει ξεκαθαρίσει η θέση κανενός σε κανέναν όμιλο,οπότε θα έχει ενδιαφέρον και ποιος θα κάτσει να χάσει επίτηδες για να πάει σε άλλο όμιλο. η παραπάνω πρόβλεψη είναι βάσει λογικών αποτελεσμάτων

      Διαγραφή
    4. Γιατι δεν βαζεις τις ομαδες στους ομιλους οπως ειναι η καταταξη αυτη τη στιγμη και μπλεκεις με υποθεσεις οπως π.χ. θα κερδισει η Εφες την Τσεντβιτα κλπ., που δινουν την εντυπωση οτι ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται?

      Διαγραφή
    5. Ειναι πολυ μακρυς ο δρομος μεχρι το Μαιο...τραυματισμοι, αλλαγες σε ροστερ, φορμες ομαδων.. εχει δρομο ακομη..

      Διαγραφή
    6. εγώ βγάζω τι λέει η λογική ότι θα γίνει. αν εσύ πιστεύεις ότι θα βγει η τσεντεβίτα πάνω από την εφές με γεια σου με χαρά σου ή η μάλαγα από την τσσκα,δε θα τα χαλάσουμε σε αυτό.

      και μιας και ανέφερες εφές και τσεντεβίτα,σαφώς και προτιμώ στον όμιλο του παναθηναϊκού τους κροάτες. αλλά δε θα στεναχωρηθώ και πολύ αν πάρουμε το σκορποχώρι του γεροντούντα στον όμιλό μας. μαζί με τη μακάμπι φέτος είναι οι 2 ομάδες με τις μεγαλύτερες ανισορροπίες στα ρόστερ τους. η μεν εφές έχει γεμίσει τη ρακέτα αφήνοντας στο 1-2-3 τους γκρέιντζερ,ερτέλ,ντίμπλερ και οσμάν(+ λίγο από τον άπειρο οσμάν),η δε μακάμπι βλέπουμε τι έχει καταφέρει φέτος που έχει 1 4αρι μόνο και παίζει κατά συνθήκη εκεί και ο εμπάκουε ή ο σμιθ

      Διαγραφή
    7. @ tasuto91

      Κοίτα να κάνεις ομάδα εσύ και ασε τις διασταυρώσεις και τις προβλέψεις εν είδει Πυθίας.
      Κουράζεις.
      Ποτέ άλλοτε ο ΠΑΟ δεν ενδιαφεροταν ποιόν θα βρει μπροστά του.
      Τους μάσαγε όλους.
      Και μη μου πεις για διαφορετικό μπατζετ τότε.
      Γιατί ο ΟΣΦΠ με το δικο σου μπάτζετ πεταξε πέρσι με 3-1 την Μπαρτσα εξω που εσύ είχες 0-4 στο ρελαντί.
      Δεν έχει 15 μερες που κτύπησε ο Γιανγκ και ο ΟΣΦΠ τον αντικαθιστά.

      Beer

      Διαγραφή
    8. @ beer ή Jimόπληκτο (γιατί αλλάζεις υπογραφή;)

      O ΟΣΦΠ παίρνει αντικαταστάστη του Γιανγκ γιατί ο Γιανγκ ήταν ο βασικός σέντερ τους. Αν και ο ΠΑΟ έχανε πχ τον Ραντούλιτσα, θα έπαιρνε αντικαταστάτη του.

      Διαγραφή
    9. Εννοεις βεβαια,ότι λεει η λογικη του tasuto91.

      Γιατι αν βαζαμε τα πραγματα με την λογικ,η η καταταξη στους ολιους θα ηταν πολυ διαφορετικη! Γι αυτο, ασ' το δεν το' χεις οταν μιλας για λογικη. Με τη δικη σου λογικη εισαι ήδη οχι απλα στο φαϊναλ-4, αλλα στον τελικο της Ευρωλιγκας!

      Διαγραφή
    10. 11:08

      Αλλαζω υπογραφή ανάλογα της διαθεσης μου φίλε και για να σας θυμιζω πως ειμαι Jimopliktos.
      Δηλαδή αν του κτύπαγε ο Χαντερ δεν θα έφερνε αλλο παίκτη?
      Η μηπως κι ο Χαντερ ειναι βασικός?
      Εδω εφερε πέμπτο γκαρντ (Αθηναίου ) που είχε τέσσερις υγιείς!!!
      Και μεις με ΤΡΕΙΣ και δεν φιλοτιμηθηκαμε να ξεκουρασουμε τα παιδιά !!!!
      Μη συγκρινεις τον ΟΣΦΠ των ΕΞΙ ξενων πάντα με εμάς pls.

      Beer

      Διαγραφή
  59. Ρε παιδια, αν κανουμε ενα έρανο εδω μεσα, τα μαζευουμε τα 20χιλ. δολ. να αγορασουμε τον Τζεϊμς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Vgike o Mpaltakos kai ipe oti o PAO fetos tha kanei to triple crown...

    Gelane kai ta skilia..

    To exoun xasei teleiws oi anthrwpoi..

    Kai o katiforos sinexizetai.. (ligo akoma kai tha ginontan i kideia apo to megathirio Lavrio - i kideia tha erthei arga i grigora - den apofevgetai apo afto to geloio sinolo tou Djordjevic - edw tha eimaste)

    Tremw to ti tha doume stous 16..

    Akoma mathainei o Dimitris Giannakopoulos..

    Tipota to idiaitero ws twra o Djordjevic.. Na doume ean tha rolarei sti sinexeia.. Den einai poli thetika pantws ta prwta stoixeia.. Vlepete kanena sovaro sistima re paides?

    Ekpliktiko PR team exei dipla tou o Kobe Bryant.. Seminariaki diaxeirisi tis eikonas tou stin avlaia tis karieras tou.. Oson afora tin kariera tou? Tha mporouse na eixe ekselixthei arketa diaforetika alla eixe tixi.. kai i tixi distixws i eftixws paizei simantiko rolo s'afti ti zwi..

    Iparxoun poli megalitera paradeigmata anthrwpwn pou itan poli tixeroi sti zwi tous kai den "aksizan" na ftasoun ekei pou eftasan - Paradeigma o George Bush

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προλαβες,χαθηκε μια μεγαλη ευκαιρια προχθες να απαλλαγουμε απο τον μαθητευομενο μαγο, οπως ειχε χαθει και τις προαλλες στην Πατρα αλλα ειναι σιγουρο οτι θα υπαρξουν κι αλλες.Μια του κλεφτη δυο του κλεφτη στην τριτη θα γινει το μπαμ.Θα μου πεις κι ο πιο πετυχημενος η για την ακριβεια ο απολυτα πετυχημενος με βαση το μπατζετ πεδουλακης ειχε κανει κι εκεινος τετοιες ηττες,Ναι αλλα ψαχνοτανε,αλλαξε τον κουζινα,αλλαξε τον αστροναυτη αντεδρασε,Αυτος εδω 3 μηνες με δυο γκαρντ τραυματιες κοιμαται τον υπνο του δικαιου εχει κενη θεση ξενου και δεν προβλεπεται να κινηθει λεω γω αν δεν βρει Σερβο που να τον ξερει και να ειναι και φθηνος.Εδω ο γαβρος κινειται να παρει αυτον τον Τζειμς παρολο που δεν εχει αμεση αναγκη με την εννοια οτι και εχει προκριθει και παρα τους τραυματισμους του παιρνει τις νικες και δεν περιμενει να ληξει η πρωτη φαση του γιουροκαπ και θα πληρωσει και την μικρη εστω ρητρα για να σπασει το συμβολαιο.
      Με τον Πεδουλακη απο ενα σημειο και μετα πονεσαν τα ματια μας αλλα επαιρνε τα αποτελεσματα,πηρε 4 στους 4 εγχωριους τιτλους και εφτασε ευκολα δυο χρονιες στους οκτω και τη μια παρα λιγο στο φαιναλ φορ,με τον ιβανοβιτς για μισο χρονο ειδαμε τουλαχιστον θεαματικο μπασκετ το πρωτο τετραμηνο ριξαμε και κατι εικοσαρες στους φιναλιστ της προηγουμενης ευρολιγκας φτασαμε στους οκτω κι ας απαοκλειστηκαμε ευκολα απο την ανωτερη ετσι κι αλλιως ΤΣΣΚΑ.
      Με αυτον εδω και τα ματια μας πονανε ηδη και τιτλο εκτος απο το κυπελλο δυσκολα θα δουμε-μια ηττα με εξι ποντους στο σεφ αρκει για να χασουμε το πλεονεκτημα εδρας- οσο για το τι εχει να γινει αν παει με 5 ξενους στο τοπ 16 καλυτερα να μην το σκεφτομαστε.Γι αυτο ξαναλεω η τυχη μας γυρισε την πλατη με το Λαυριο ,αλλα μπορει να ειμαστε πιο τυχεροι αυριο.

      Διαγραφή
    2. Τρεις τίτλους πήρε φίλε, το 2ο πρωτάθλημα κατακτήθηκε με Αλβερτη στον παγκο

      Διαγραφή
    3. Και που θα βρεις καλυτερο απο τον Τζορτζεβιτς αυτη τη στιγμη?

      Διαγραφή
    4. O Γιαννάκης δεν είναι ελευθερός;

      Διαγραφή
  61. Ειλικρινά μου φαίνεται αδιανόητη αυτή η αδιαφορία-στασιμοτητα για τις απαραιτητες και ζωτικες προσθήκες που έχουμε ανάγκη οπως ο αφυδατωμενος, την όαση στη Σαχάρα.
    Δεν θελω να μπαινω σε συγκρίσεις με τον αιώνιο - που σεβομαι απολυτα - αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ, στις λεπτομερειες που κανουν την ευρωπαϊκή διαφορά, εδώ και 4 χρόνια.
    Πρώτος στον ομιλο του ο ΟΣΦΠ με σβηστες μηχανές και ελειψεις.
    Κι ομως αντικαθιστά άμεσα τον Γιανγ, για να ενσωματωθεί οσο πιο γρήγορα γίνεται η προσθηκη του εν οψη των 16.
    Και ερωτώ με διαυγες και ακομπλεξαριστο μυαλο.
    Γίνεται αυτή η ομάδα να μην ειναι ανταγωνιστική συνεχώς?
    Γίνεται αν λατρεύεις το μπασκετ και site σαν
    του Κολοσσού Jim, να μην εξαρεις τη νοοτροπία του ΟΣΦΠ, οσο κι αν εισαι πιστός οπαδός του εξαστερου?
    Ξέρει κανεις σας αδέλφια μου, τι παίκτη ψάχνουμε?
    Ξερει κανείς σας αν εχουν εντοπιστεί οι υπερμεγεθεις ανισορροπιες στο ροστερ μας?
    Ξέρει κανεις σας που το παει ο ΠΑΟ γενικά εστω κι αόριστα?
    Πέρσι καναμε Ελληνοποιηση δινοντας την σκουπα στον ΟΣΦΠ και απολαμβανοντας 30αρες απο τον Μήτσο τον Ιτουδη.
    Και καναμε σοασμωδικες κινησεις με Κουπερ, Μοργκαν και Μανωλοπουλο εν το μεσο της νυχτός (γιατι χρονιά δεν ηταν).
    Φέτος τι κάνουμε αγαπημένοι και αξιολάτρευτοι φιλοι μου????
    Ξέρει κανεις σας να μου απαντησει, εκτός του 2-0 με ΟΣΦΠ που και πάλι αποδεικνυεται
    παραπλανητικό??

    Jim.... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimοπληκτε το ενδεχομενο η διοικηση να μην εχει την διαθεση να βαλει αλλα λεφτα κ να βολευεται με την διεκδικηση του νταμπλ εντος κ μ'εναν αποκλεισμο στους 8(στην καλυτερη) της ευρωλιγκας στα 4-5 παιχνιδια το σκεφτηκες?αρχισε,σιγα,σιγα να το επεξεργαζεσαι γιατι προς τα εκει παει κ την φετινη σεζον το πραγμα..

      Διαγραφή
    2. @ 11:36

      Το σκεφτηκα φίλτατε.
      Αλλα δεν βγαινουν τα κουκιά κι ετσι.
      1. Δεν ειναι σίγουρο κανενα νταμπλ, ετσι οπως είμαστε κι ουτε οι "8" ακομα και με προσθήκη "Μοργκαν", οταν δυσκολευεσαι στους 24 !!!
      2. Για ποιο λόγο τα παραμυθια του καλοκαιριού για Βερολινα ?
      Ας μας έλεγε οπως περσι δεν ειναι αυτοσκοπός οι τιτλοι για τον εξαστερο, ειναι αυτοσκοπός για τον ΟΣΦΠ και το Κακοσαλεση. !

      Jimopliktos

      Διαγραφή
  62. @ Jimοπληκτος:

    Κάνε λίγη υπομονή, η ομάδα περιμένει να προκύψει κάποια καλή περίπτωση στο τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα. Έτσι κι αλλιώς θα προκριθούμε με το υπάρχον ρόστερ, δεν κινδυνεύουμε. Μάλλον για ψηλό πάμε.

    Οκ τώρα, ησύχασες;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μάλλον".....για ψηλό πάμε.
      Thanks σεπτε κι αγαπημένε φίλε.
      Υποθέτεις πως περιμένει να προκύψει κάποια καλή περιπτωση στο τέλος της πρωτης φάσης
      Γιατί είσαι ευγενικός Παναθηναϊκός και θέλεις να πιστεύεις κατι τετοιο.
      Αλλά οπως εσύ δεν θα άφηνες τον Γκιστ αν αποκλειοσουν, ετσι και καθε σοβαρή ομαδα δεν θα αφήσει καλό παικτη της και μάλιστα ανεξοδα.
      Αλλά και παλι υποθέτουμε πως ειναι ετσι.
      Οπως υποθεταμε πως θα παρουνε γκαρντ πριν 15 μερες που ετσι ειχε διαρρεύσει απο την ομαδα, αλλά ο Παππάς έγινε σούπερμαν και απολυτα καλά σε δύο βδομαδες!!!
      Δεν υπάρχει σοβαρό πλανο επιμενω, αλλά σέβομαι απολυτα την αισιοδοξια σου.

      ΥΓ Χαίρομαι τουλαχιστον που μου απάντησες μπασκετικα και ανταλλαξαμε τις αποωεις μας.

      Jim..... οπληκτος

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, οι περισσότερες ομάδες από αυτές που θα αποκλειστούν, ειδικά όσες θέλουν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα στη χώρα τους (ή ακόμα και το Eurocup, στην περίπτωση της Μακάμπι) μάλλον δεν θα αφήσουν εύκολα καλούς παίχτες. Ωστόσο, η εμπειρία αυτά τα χρόνια στην Ευρωλίγκα μας έχει δείξει πως οι ομάδες που δεν είναι στο πάνω ράφι, συνήθως αφήνουν κάποιους παίχτες τους να πάρουν μεταγραφή προς μεγαλύτερες ομάδες. Όταν κάποιον παίχτη μικρομεσαίας ομάδας πχ τον θέλει ο ΠΑΟ, η Μπαρτσα, ο Ολυμπιακός κλπ και έχει εφικτό buy out, μαλλον δυσκολο να τον κρατησει η ομάδα του.

      Επίσης υπάρχουν παιχτες στο Eurocup. Και ο ΟΣΦΠ, αν πάρει τον Τζειμς, από το Eurocup και από μια μικρή ισπανική ομάδα θα τον πάρει.

      Γενικά, δεν περιμένω να έρθει κάποιος πρωτοκλασάτος ακριβός παίχτης. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι καλύτερα να πάρεις κάποιον που έχει ήδη εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ παρά έναν πχ από την Αμερική που θα κάνει καιρό να εγκλιματιστεί στην Ευρωπη.

      Διαγραφή
    3. οσο αυθαιρετη (χαρακτηρισε τη οπως θες) ειναι η αποψη οτι ενδεχομενα περιμενουμε κατι απο τα κοψιματα των ομαδων που θα αποκλειστουν απο τη συνεχεια της ευρωλιγκας αλλο τοσο αυθαιρετη ειναι και η δικη σου αποψη οτι ,αν ηταν στο χερι σου προφανως, δε θα εδινες τα 800 στο φωτση , οπως εγραψες σε καποιο αλλο ποστ σου!!!!λεφτα τα οποια προβλεπονται σε υπογεγραμμενο συμβολαιο με εναν παικτη που εχει δειξει πολλακις στο παρελθον οτι οπου παιζουν φραγκα δεν αστειευεται καθολου.....(και καλα κανει φυσικα...).

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. Δεν έχεις άδικο καθόλου.
      Λες το αυτονόητο και μ'αρέσει.
      Επίσης αυτονόητο ομως είναι να κάνεις γρήγορα την κινηση για παικτη απο eurocup ώστε να εγκλιματιστει αμεσσα.
      Για καλους παίκτες απο αποκλεισμενους παντως και λεφτα δεν υπαρχουν και δεν θα παίξεις μόνος αν αξιζει ο παίκτης.
      Φαντάσου να έβγαινε ο Γκιστ στην πιατσα τωρα ως αποδεσμευθης απο μας.
      Σφαγή !!
      Παντως λογικά εκ των τεκτενομενων σκεπτόμενος, θσ έχουμε προβλημα αν λάβεις υποψη σου πως το καλοκαίρι που θα μπορουσαν να παρουν aggessive ψηλό μετα τον Ραντου, φέρανε τον Κουζμιτς!!!!
      Αυτό κατι λέει φίλτατε.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
  63. jim...οπληκτε ποσο δικιο εχεις...αλλα δυστυχως πολλοι δεν θελουν να τα παραδεχθουν αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Με μια πρόχειρη εκτίμηση κι αν δεν γίνουν συνταρακτικές εκπλήξεις στο top 16 θα έχουμε :

    # Group E
    Α1 Fenerbahce Ulker
    Β2 Anadolu Efes
    C1 FC Barcelona
    D2 Unicaja Malaga
    C3 Panathinaikos
    D4 Maccabi Tel Aviv / Darussafaka Dogus
    A3 Real Madrid
    B4 EA7 Milan / Cedevita Zagreb

    # Group F
    D1 CSKA Moscow
    A2 Khimki Moscow
    B1 Olympiacos
    C2 Lokomotiv Kuban
    D3 Brose Baskets Bamberg
    A4 Crvena Zvezda / FC Bayern Munich
    B3 Laboral Kutxa
    C4 Pinar Karsiyaka / Zalgiris Kaunas

    Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι ο όμιλος E είναι τίγκα στα παλούκια ενώ είναι ισχυρό το ενδεχόμενο στον όμιλο F να συνυπάρξουν και οι 3 ρώσικες ομάδες.

    - Μάλλον σε καλό θα βγει στη Ρεάλ η αναγκαστική αντικατάσταση του Ρούντι όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Ο Λάσο έχει την ευκαιρία τώρα να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι φτιάχνοντας ένα πιο λειτουργικό ρόστερ. Ο Ρέγες, αν και 35 στα 36, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική μονάδα. Συν ότι κάθε καλοκαίρι παίζει στα διεθνή τουρνουά με την εθνική. Αν και δεν τον γουστάρω, δεν γίνεται να μην υποκλιθώ.
    - Αυτός ο Μαχμούντι πάλι μια τρύπα στο νερό κάνει. Πολλοί καλοί παίκτες, λεφτά με τη σέσουλα, καινούργιο γήπεδο αλλά από μπάσκετ λίγα πράγματα.
    - Ο Τρινκέρι στα μουλωχτά έχει φτιάξει πολύ καλό σύνολο με κατεύθυνση, αρχές και καλή χημεία. Θα τον δούμε και στα πιο ζόρικα. Ρε, τον Αντρίκο...
    - Η ήττα της Εφές στο Μιλάνο απ’ την χωρίς Τζεντίλε Αρμάνι ήρθε και κούμπωσε στη γενικά μέτρια εικόνα που βγάζουν οι Τούρκοι. Κάπου το ‘χει χάσει ο Ντούντα. Θα το βρει ο παππούς στην πορεία;
    - Ο όμιλος της Ρεάλ είναι μακράν ο πιο απρόβλεπτος στην ιστορία της σύγχρονης Ευρωλίγκας. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα οι ομάδες. Εξαίρεση η Φενέρ αν και ούτε αυτή απέφυγε τη μεγαλοπρεπή φάπα απ’ την Στρασμπούρ. Πολλά τρελοκομεία μαζεμένα.
    - Η ΑΕΚ πήρε τον εξαιρετικό p’n’r’ point guard Κούπερ αλλά δεν έχει ψηλό που να μπορεί να εκτελέσει τέτοιο play. Κάποτε θα μπορούσε ο Μαυροειδής. Για να δούμε στις πόσες πατάτες θα σταματήσει το κοντέρ να γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ρε παιδια, κανεις δεν ειπε οτι ο Jimoπληκτος/Beertuoso εχει αδικο σε πολλα πραγματα.

    Ομως, τα σχολιεα κατω απο τις αναρτησεις ειναι για να γινεται κουβεντα, και οχι μονοπωλιο.

    Το να επαναλαμβανεις το ιδιο επι της ουσιας σχολιο 6 και 7 φορες κατω απο ΚΑΘΕ αναρτηση, ε ειναι κουραστικο, τι να κανουμε τωρα

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Aleister

      Αυτό μπορεί να ειπωθεί για ολους αδελφέ.
      Εκτός αυτού που ειναι ίδιο το σχόλιο, οταν το ενα λεει για προσθηκες ετοιμων Ελληνων (Μπραμος, Θανασης, Μπογρης)
      αντι για γυμνασιοπαιδα, το αλλο μιλαει για προσθήκες ξενων με ονόματα και το τριτο ρωταει τα αδελφια του site, οπως το πρόσφατο που το πάει ο ΠΑΟ???
      Δεν ξερω οσα ξέρει ο Jim για παικτες και γραφω αυτά που πιστευω.
      Πεσμου οτι δεν κάνεις πλακα?
      Δηλαδή τι θέλεις να γράφουμε?
      Αφού αυτά ειναι τα προβλήματα της ομαδας ?
      Αν τα εχει η Ελεονόρα Μελέτη με τον Jimoplikto Beertuoso????
      Σου λεω πως τα εχει!
      Για πεσμου εσυ πχ αδελφέ μου τι γράφεις?
      Που δεν ειναι κουραστικό?
      Τι γραφουν οι άλλοι φίλοι του ΠΑΟ πλην των ερωτησεων για παικτες στιν Jim που δεν ειναι κουραστικό?
      Κουραστικό δεν ειναι που μερικοί επιμένουν πως βλεπόμαστε και θα στρώσουμε?
      Καθόλου κουραστικό δεν είναι αν εννοείς οσα λες για μένα και ξερεις πως κουραζω.
      Απλα με προσπερνάς και τσουπ, ανοίγεις διάπλατα το παράθυρο σε νέα ηλιολουστα μη κουραστικά σχολια, αδελφέ μου.
      ΥΓ Γραψε μας ενα παραδειγμα μη κουραστικου σχόλιου.
      Μ"αρεσουν οι παρατηρησεις, διορθωνομαι.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    2. ειναι δικαιωμα του φιλε μου ομως,οπως και να το κανουμε,εμενα παντως μου αρεσει ο λογος του και βρισκω σωστα επιχειρηματα σ'αυτα που γραφει,δεν με κουραζει προσωπικα..

      Διαγραφή
    3. Κακο που μας βρηκε..ανακαλυψε ο "Αναστασης" το ιντερνετ.... κι εκοψα το ραδιοφωνο να μην τον ακουω και τον βρισκω εδω να σπαμαρει απο το πρωι μεχρι το βραδυ..

      Διαγραφή
  66. Προτείνω φθηνό πακετακι Ραγκλαντ και
    Γκάμπριελ απο την θελω να πιστεύω αποκλεισμενη Καρσιγιακα.
    Ετσι κι ετσι για καλύτερους δεν θα πάμε.
    Μια χαρά θα κλείσουν τις τρυπες αυτοί οι δυο και μάλιστα ο Ραγκ ειναι και στην εξοδο απο τη Σμυρνη.
    Γιατί αν αποκλειστεί η Αρμάνι δεν υπάρχει σάλιο για να πληρωσεις ομαδα και συμβόλαιο παίκτη για Μακλιν.
    Για να μην την πατήσει τελειως κι ο Μπαλτακος που ταΐζει τον κόσμο με θεωρίες για τρεμπλ.... Ουαου !
    Και πάμε Βερολίνο πλήρεις αν σοβαρευτούν.

    Βeer

    ΑπάντησηΔιαγραφή