Athlenda

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Remember, remember the ..6th of November


Ο Παναθηναϊκός έπιασε το αγωνιστικό του «ναδίρ» στη Πολωνία όμως το πρόβλημα του έχει διαφορετική υφή και ο δρόμος για την αγωνιστική «επανάσταση» φαίνεται σήμερα μακρύς. Τα καλοκαιρινά λάθη αντικατοπτρίζονται και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο οποίος μπορεί να κρατήσει πολλά από το χρήσιμο (και με κρυφά κέρδη) ματς με τους «Λιμουζό». Το Hoopfellas εμβαθύνει στο παρών status των δύο ομάδων μας στην Ευρωλίγκα..




Ήταν μια ιδιαίτερη αγωνιστική από την άποψη ότι και οι δύο ομάδες μας, έστω και αν βιώνουν αυτή τη στιγμή μια διαφορετική κατάσταση, εμφάνισαν έντονα στο αγωνιστικό τους δέρμα το σημάδι των καλοκαιρινών επιλογών θυμίζοντας στα περισσότερα μέλη της κοινότητας μας τις πολύωρες συζητήσεις που έχουμε κάνει επ’αυτού από την off season μέχρι σήμερα. Για αυτό το λόγο επέλεξα στη σημερινή ανάλυση να μην εστιάσουμε στο κομμάτι της τακτικής αλλά να ακτινογραφήσουμε τη κατάσταση στις δύο ομάδες. Έχουμε αρκετά να πούμε..





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ




Το παιχνίδι με τη Λιμόζ είναι «χρυσάφι» (σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι) για την εξαγωγή συμπερασμάτων ακριβώς γιατί συνέπεσε χρονικά με τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι χτίζουν το παιχνίδι τους. Δε μπορώ να φανταστώ καλύτερη «πρώτη ύλη» για δουλειά (όσον αφορά το προπονητικό τιμ) από ένα ματς στο οποίο η ομάδα έδειξε δύο πρόσωπα. Ένα πρώτο ημίχρονο όπου καλούσε φαντάσματα πίσω στο ΣΕΦ και μια συνέχεια η οποία έδειξε στην ομάδα το πώς μπορεί να ξεπεράσει τέτοιες καταστάσεις. Στο σαραντάλεπτο απέναντι στη Λιμόζ, ο Ολυμπιακός παρουσίασε με ακρίβεια όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία αυτή εδώ η σελίδα έχει αφιερώσει ώρες συζήτησης με το κοινό της πριν αρχίσει η σεζόν. Κακή περιφερειακή εκτέλεση και η άμεση επιρροή αυτής στο παιχνίδι της ομάδας, αμυντική πίεση-δημιουργία προϋποθέσεων για ανοιχτό γήπεδο και πως σε αυτό το πλαίσιο απεικονίζεται το ποιοτικό βάθος του ρόστερ. Πάμε να τα κουβεντιάσουμε..


-Για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερη παραγωγικότητα συνολικά για τους ερυθρόλευκους πριν το παιχνίδι όμως το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο τους μπορεί να αποβεί πιο χρήσιμο στη παρούσα φάση. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη πιο αδύνατη αμυντικά ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα. Ένα σύνολο που ενώ δεν είναι άσχημο (στη ποιοτική βαθμίδα αξιολόγησης) και διαθέτει μερικά καλά στοιχεία, παρουσιάζει μεγάλο αμυντικό πρόβλημα αδυνατώντας  να βρει έγκαιρα (και πολλές φορές καθόλου) τις θέσεις του  μετά τη πρώτη αμυντική περιστροφή. Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν το πρόβλημα αποτελεσματικής εκτέλεσης από τη περιφέρεια «έπνιξε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού και στις δύο γραμμές. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (μιλώντας πάντα για τη συνάρτηση  επίθεσης-περιφερειακής εκτέλεσης) διανύει μια λεπτή ψυχολογική γραμμή και προσπαθεί να χτίσει μηχανισμούς «άμυνας» απέναντι στο πρόβλημα το οποίο μπορεί να γονατίσει το παιχνίδι της. Η επίθεση του Ολυμπιακού, αντίθετα με το τι αναπαράγεται στα μίντια, δεν είναι κακή ειδικά σε επίπεδο ανάπτυξης. Οι ερυθρόλευκοι παράγουν καλά περιφερειακά σουτ μέσα από το επιθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει αλλά η αδυναμία τους να ευστοχήσουν σε σταθερή βάση χαλάει το μυαλό τους. Όταν δουλεύεις σωστά στην επίθεση σου και καταλήγεις να παράγεις ένα καλό σουτ, η συνεχιζόμενη αστοχία μπορεί να σε καταρρακώσει. Μιλάμε για "καλά άστοχα σουτ". Παίζεις σωστά, ακολουθείς το πλάνο αλλά δεν έχεις αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τη πίστη σου. Το 0/10 από το τρίποντο στο ξεκίνημα επηρέασε σημαντικά το μυαλό της ομάδας και στα μετόπισθεν μιας και το μπάσκετ είναι συνέχεια και οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και ροή στο παιχνίδι τους. Ειδικά με το δίδυμο Τσαϊρέλη-Μιλουτίνοβ η κατάσταση επιδεινώθηκε μιας και τα αμυντικά rotations έγιναν σημαντικά πιο αργά ενώ ο Αγραβάνης (ειδικά μετά το μπλοκ-τσεκούρι του Καλπέπερ) είχε μια από εκείνες τις βραδιές που κάθε παίχτης είναι κακός σε οτιδήποτε κάνει. Συμπέρασμα. Πολλά παιδιά από το ρόστερ, με την ομάδα να βρίσκεται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, έχουν αμφίβολο ψυχολογικό status και αυτό απεικονίζεται στο συνολικό performance κάθε φορά.


-  Σωστά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στράφηκε στους role players του, πηγαίνοντας βαθιά στον πάγκο. Οι παίχτες-ρόλων είναι πολύτιμοι όχι μόνο γιατί δημιουργούν το πλαίσιο στρώνοντας τη σκηνή για τους πρωτοκλασάτους συμπαίχτες τους αλλά γιατί μπορούν να «σηκώσουν» την ομάδα σε τέτοιες στιγμές  (εσωτερικής αναζήτησης) μέσα στη σεζόν. Δείτε πόσο βοήθησαν ώστε να σπάσει το «ψυχολογικό τείχος» τα δύο τρίποντα του Αθηναίου.. Όχι, ο 27χρονος πόιντ γκαρντ δεν είναι η λύση που ψάχνει ο Ολυμπιακός για το πρόβλημα της περιφερειακής εκτέλεσης γιατί πολύ απλά στο δεύτερο μισό της σεζόν δε θα μπορεί να βρίσκεται στο παρκέ τα λεπτά που χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι βοήθεια (ούτως ή άλλως δεν εγγυάται επιτυχημένη περιφερειακή εκτέλεση σαν παίχτης) όμως στη παρούσα φάση συνεισφέρει ώστε το σύνολο να ξεμπλοκάρει.


Σε αυτό το κομμάτι, επαναλαμβάνω, ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει λύσεις μόνο μέσα από την άμυνα του. Παράγοντας περισσότερο μέσα από καταστάσεις που δημιουργούνται από αυτή (δε γίνεται να μη σκοτώνεις τη Λιμόζ με τρανζίσιον επίθεση..) Η άμυνα των ερυθρολεύκων, σε αυτή της μορφή την οποία παρακολουθούμε από την αρχή της περιόδου, είναι μια από τις καλύτερες στη διοργάνωση παρότι είναι αντιληπτό ότι έχει δρόμο να διανύσει ακόμα. Δεύτερη σε DRAT, 1η σε αμυντική επίδοση απέναντι στα σουτ δύο πόντων (40.4%, εκεί όπου οι Λιμουζό είναι τελευταίοι με σχεδόν 60%..) κρατώντας μάλιστα στο τελευταίο ματς τους Γάλλους στο εντυπωσιακό 29.8%. Όταν οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο τη μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο μας έδωσαν μια πρώτη γεύση, μια εικόνα, από το μπάσκετ που προσδοκούμε να δούμε από αυτό το σύνολο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ένα μπάσκετ στο οποίο μερικοί από τους νέους του παίχτες μπορούν να αποδώσουν καλύτερα, σε ένα πλαίσιο που θα ανεβάσει τη παραγωγικότητα της ομάδας και θα βάλει στην εξίσωση τα πλεονεκτήματα του περιφερειακού κυρίως βάθους της και των φυσικών/αθλητικών χαρακτηριστικών που διαθέτει. Δείτε πόσο σημαντικός, με το ματς να παίζεται σε πιο υψηλό τέμπο, ήταν ο Στρόμπερι στο παρκέ για τον Ολυμπιακό. Σκοράρει μέσα από transition επίθεση και close outs και ανεβάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα στο αμυντικό transition, ειδικά τις στιγμές που αναγκάστηκε να αμυνθεί στη πίσω γραμμή άμυνας. Ο ίδιος παίχτης που στο μισό γήπεδο και στην αδύνατη πλευρά είναι απλά ένα γκαρντ που απλά αδυνατεί να σουτάρει αποτελεσματικά..


Το πρόβλημα στη περιφερειακή εκτέλεση πιθανόν θα συνοδεύει τον Ολυμπιακό  για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Έχει τη βάση του στη στελέχωση αυτού του ρόστερ ενώ πλέον οι καλοκαιρινές μας εκτιμήσεις είναι χειροπιαστό γεγονός. No Bench-Guard with Shooting abilities, No Stretch-4, no proper spacing.. Η στελέχωση έχει λάθη, όποιος δε το βλέπει απλά δε βλέπει ή δε θέλει να δει. Οι ομάδες που θα μπορέσουν να τρέξουν μαζί του και να προστατέψουν το κέντρο του ζωγραφιστού τους, θα του δημιουργήσουν πρόβλημα. Αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δε μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και έτσι. Αρκεί να ακολουθήσει τον εναλλακτικό δρόμο.. Οι αμυντικές προδιαγραφές της ομάδες είναι τεράστιες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποτελέσει την τοπ-αμυντική ομάδα φέτος στη διοργάνωση. Όμως κανείς δε πρέπει να κοιμηθεί ήσυχος με αυτό. Η εσωτερική πάλι του μειονεκτήματος στη περιφερειακή εκτέλεση με το αμυντικό αβαντάζ θα συνεχίζεται..


- Ο Ολυμπιακός παραμένει χαμηλά σε αριθμό κατοχών (71.0) παίζοντας με το χειρόφρενο στο χέρι από τη στιγμή που ο κόουτς Σφαιρόπουλος νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια στο μισό γήπεδο. Είναι το στυλ του, η φιλοσοφία του ως προπονητή αυτή άλλωστε. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει προόδους εδώ με τη δημιουργία της σταθεράς που λέγεται Πάτρικ Γιανγκ στο επιθετικό Playbook. Ο Ολυμπιακός τον σημαδεύει κατά κόρον πλέον και έχει πετύχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας με τον Αμερικανό να τελειώνει σε Α-Set επίθεση η οποία του δίνει ευκαιρίες Side pick, High Low και Post παιχνιδιού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας «τεντώνουν» τη διάταξη της επίθεσης τους πολλές φορές όταν δε βρίσκουν «πόρτες» νωρίτερα, επιδιώκοντας τη κάθετη πάσα από τον άξονα στον Αμερικανό βαθιά στο ζωγραφιστό ενώ μέσα από τη Horns δημιουργούνται συνεχώς καταστάσεις για τον Main Screener ώστε να πάρει τη μπάλα σε κίνηση επιτιθέμενος στο καλάθι ή σε καθαρά Post Isos. Για ένα ακόμα ματς ο Γιανγκ ήταν εντυπωσιακός και στην επίθεση αλλά και αμυνόμενος ψηλά (5 τάπες). Θέλει ακόμα δουλειά στο positioning στα μετόπισθεν αν και επιμένω ότι εδώ η βελτίωση του θα έρθει φυσιολογικά με τα "χιλιόμετρα" στο υψηλό επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένα παιδί που στις λίστες του Hoopfellas ως undrafted κόστιζε σκάρτα 300 χιλιάρικα..


-Παρακολουθώντας προσεκτικά τα παιχνίδια της ομάδας όσο προχωράει η διοργάνωση, έχω όλο και πιο έντονη την αίσθηση ότι οι ερυθρόλευκοι περιμένουν (και αυτό θα συνεχίζεται όσο κυλάει η σεζόν) από τον Ντάνιελ Χάκετ  να φτάσει (κάπου κοντά) στο status του Έησι Λο μέσα από το πρόγραμμα του οργανισμού, κατάσταση που μπορεί να δώσει στην ομάδα τεράστια ώθηση. Το πόσο αυτό είναι δυνατό αποτελεί ένα θέμα για συζήτηση. Ο Χάκετ λειτουργεί ως Facilitator σε μια περιφερειακή γραμμή οι οποία έχει κι άλλους τέτοιους γκαρντς. Ο Μάντζαρης για παράδειγμα έχει φέρει στη σύγχρονη Ευρωλίγκα μια σύγχρονη version του Κλαούντιο Κολντεμπέλα σε ανάλογο ρόλο στη θέση «1». Μέγεθος, αμυντική αποτελεσματικότητα, low mistake basketball, σωστό shot selection. Η κατάσταση στο back court του επιβάλλει να κοιτάξει λίγο περισσότερο το καλάθι, σε βαθμό πάντα που δε θα περάσει τις κόκκινες γραμμές του ώστε να συνεχίσει να είναι αποτελεσματικός (8/16 τρίποντα σε 4 ματς, 50%). Η «αλλαγή» που αναμένεται όμως εκτιμώ ότι μπορεί να είναι μόνο ο Χάκετ..


Ο Ιταλός λοιπόν ενώ λειτουργεί καλά ως Facilitator, ρόλο κλήθηκε πολλές φορές και ο Λο στο παρελθόν να φέρει εις πέρας (ειδικά στη δεύτερη σεζόν του με τον τραυματισμό του Μάντζαρη), όμως δεν έχει παρουσιάσει ακόμα στον Πειραιά το Double Identity (διπλή ταυτότητα) του Λο ο οποίος μπορούσε ανά πάσα στιγμή να μεταμορφωθεί από πολυτελής παίχτης-ρόλων σε 1η επιθετική επιλογή και leader υποκαθιστώντας τον Σπανούλη. Είναι θέμα όχι μόνο δυνατοτήτων (τις οποίες ο Χάκετ έχει) αλλά ιδιοσυγκρασίας και συνθηκών. Ο Λο, ένας μεγάλος competitor ( από τους πιο ανταγωνιστικούς παίχτες που είδε η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια) βοηθήθηκε πολύ για παράδειγμα από τη παρουσία του Σλούκα. Ο Χάκετ δεν έχει τέτοιο παίχτη δίπλα του σήμερα.. Και μη ξεχνάτε και πόσο περισσότερο κυνηγούσε το ανοιχτό γήπεδο η ομάδα στις δύο χρονιές του Λο. Ο Χάκετ αποτελεί καλό fit στο μπάσκετ των «ψηλών γκαρντς & των γρήγορων ψηλών» που υποστηρίζει εδώ και μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός όμως το συγκεκριμένο περιβάλλον, μιλώντας πάντα σε επίπεδο της λειτουργικότητας , δεν είναι το ιδανικό για αυτόν. Παρ’όλα αυτά εκτιμώ ότι σύντομα θα αρχίσει να παίζει καλύτερα. Έχει την ποιότητα να το κάνει και με τα παιχνίδια θα βρει τις δικές του φάσεις. Το ερωτηματικό είναι όμως αν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει το μέγιστο από αυτόν.. Ως τότε, το φάντασμα του Λο θα κάνει που και που τη βόλτα του στο Φάληρο..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου θα μείνει στη μνήμη των οπαδών του τριφυλλιού ως η ημερομηνία που η ομάδα ακούμπησε το αγωνιστικό της ναδίρ. Δεν αναφέρομαι στο αποτέλεσμα που ήχησε ως συναγερμός στα αυτιά των περισσοτέρων αλλά στη δύναμη της εικόνας η οποία απλά καθήλωσε.. Το θέαμα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με ήχο από νύχια πάνω σε μαυροπίνακα..

Ο Παναθηναϊκός του Τζόρτζεβιτς έβγαλε από το πρώτο λεπτό στο παρκέ την έντονη αίσθηση της ομάδας που πνευματικά δεν είναι έτοιμη να παίξει αυτό το ματς. Δεν έχει προετοιμαστεί από τον προπονητή της για να το κάνει. Δεν είχε δουλέψει τόσο βαθιά για να καλύψει τις απουσίες της και έφτασε στο σημείο να μοιάζει ότι συμμετέχει σε ένα παιχνίδι  υπνωτισμού με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Η ήττα και οι μπελάδες στους οποίους πιθανόν να μπει το τριφύλλι μετά από αυτή δεν είναι  αυτό που τρομάζει περισσότερο. Ο τίτλος αυτός απονέμεται στο γεγονός ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στη Δυτική Πολωνία απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα ήταν (τουλάχιστον έως κάποιο βαθμό) αναμενόμενα. Ή ήττα, το 1-3 και η κατάσταση που διαμορφώνεται στον όμιλο είναι το λιγότερο.. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαθύτερο.


-Σαφώς και ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει το παιχνίδι ακόμα και με τις δεδομένες απουσίες με τις οποίες εμφανίστηκε στη Ζιελόνα Γκόρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Θα μπορούσε εάν δεν είχε αυτή τη γλυκανάλατη, soft, φυγόπονη προσέγγιση του αγώνα. Την τραγική συμπεριφορά σε καταστάσεις αμυντικού τρανζίσιον και τη βασανιστικά ελλιπή pick & roll άμυνα καθιστώντας κάθε τέτοια κατάσταση που έστηναν οι  Πολωνοί αφορμή για επίδειξη αμυντικής ανισορροπίας. Θα μπορούσε.. Γιατί όμως αυτή η εικόνα; Απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που ναι μεν είναι εξαιρετικά αξιόμαχη (ορθά-κοφτά σας λέω ότι σε μια μίνι-αποτίμηση των πρώτων αγωνιστικών στη διοργάνωση ο Σλοβένος έχει παρουσιάσει μια από τις καλύτερες προπονητικές δουλειές) αλλά ποιοτικά ίσως έχει το λιγότερο ταλαντούχο ρόστερ ανάμεσα στους 24 μονομάχους. Και εδώ πάμε πιο βαθιά στο πρόβλημα..


Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αυτή την εικόνα στη Πολωνία –ως συνέχεια του κακού 4ου δεκαλέπτου της Βαρκελώνης- γιατί είχε παντελή έλλειψη ενέργειας. Αυτή ήταν η πηγή όλων των δεινών στο παιχνίδι των πρασίνων μιας και σε αυτό το επίπεδο δεν έχεις καμία τύχη χωρίς ένα απαιτούμενο ποσοστό ενέργειας ώστε να επιτύχεις τους στόχους σου στο παρκέ. Όλες οι ομάδες –ανεξαρτήτου ποιότητας και status- έχουν «άδεια» παιχνίδια μέσα στη σεζόν και ο προπονητής καλείται να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες βαθμολογικά. Στο σύγχρονο μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο δε φτάνει μόνο το μυαλό για να κερδίσεις. Είναι όμως τόσο «αθώα» η βουτιά σε επίπεδο ενέργειας των πρασίνων; Σε καμία περίπτωση.. Οι πράσινοι πληρώνουν τα καλοκαιρινά τους λάθη στη στελέχωση (όπως και στη περίπτωση του Ολυμπιακού θα επαναλάβω ότι όποιος δε το βλέπει είτε δε βλέπει είτε δε ..θέλει να δει) και μερικές λάθος εκτιμήσεις του κόουτς Τζόρτζεβιτς στο κομμάτι της διαχείρισης.


Κάθε ομάδα στελεχώνοντας το ρόστερ της το καλοκαίρι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μέσα στη σεζόν θα τη βρουν μερικοί από τους λεγόμενους «κεραυνούς» με τη μορφή απουσιών-τραυματισμών ή σε δεύτερη φάση γεγονότων που θα επηρεάσουν τη συνοχή ενός συνόλου αθλητών και παράλληλα ανθρώπων που δουλεύει μαζί έχοντας με κοινούς στόχους. Χτίζοντας ένα ρόστερ με ένα ταβάνι στο έμψυχο δυναμικό στοχεύεις να στελεχώσεις την ομάδα σου έτσι ώστε να είναι ικανή να αντεπεξέλθει απέναντι σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό «κεραυνών» μέσα σε μια μακρά σεζόν. Συνδέεις τα κομμάτια έτσι ώστε να δημιουργήσεις έναν οργανισμό ο οποίος θα επουλώνει αυτόματα τη κάθε πληγή στο μέγιστο δυνατό βαθμό πάντα. Το ρόστερ που δημιούργησαν οι πράσινοι μπορεί να χαρακτηριστεί «εκτεθειμένο» σε τέτοιες κακοτοπιές. Η βασική συνθήκη του recruiting την οποία διακήρυξε η σελίδα φέτος το καλοκαίρι και μιλούσε για «Διαμαντίδη σε ρόλο 4ου γκαρντ στο backcourt και του Φώση ως 5ου ψηλού» δε συνέπεσε στο έπακρο με τα πλάνα των πρασίνων. Γίνεται κατανοητό ότι αναφορικά με τη περίπτωση του αρχηγού οι πράσινοι υπέγραψαν δύο γκαρντς που ξεκινούν στο backcourt και πόνταραν πολύ στον Παππά. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω (εγώ, λάτρης των 2-guard lineups)είναι το γιατί ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς δε φρόντισε να μεγαλώσει το rotation στις δύο θέσεις των γκαρντς παίζοντας (αφού το επιτάσσουν οι συνθήκες) με δύο «πλάγιους» ώστε να εξοικονομήσει ανάσες για τα πρόσωπα του 3-Guard rotation που χρησιμοποιεί. Η εικόνα του «σβησμένου» Διαμαντίδη στα τελευταία ματς και η διαφορά στο performance του σε σχέση με το δυναμικό ξεκίνημα του στη σεζόν είναι συνυφασμένη με την απόφαση αυτή. Κόουτς, έχεις παίχτες διπλοθεσίτες για να σου λύνουν τα χέρια σε τέτοιες καταστάσεις.. Το ίδιο λάθος έγινε και στις υπόλοιπες θέσεις αλλά εκεί η ρίζα του αναζητείται στην off season. Θυμάστε πόσο είχαμε υπογραμμίσει όλοι μαζί την ανάγκη για απόκτηση ενός  Defensive ¾ το οποίο σε μια περίσταση όπως η χθεσινή θα μπορούσε να μετριάσει την απουσία του Γκιστ καλύπτοντας λεπτά στο «4».. Ο Τζόρτζεβιτς «αναγκάστηκε» να τοποθετήσει τον Πάβλοβιτς στη θέση και ενώ η άμυνα συνέχισε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας ευρισκόμενη σε νιρβάνα, η επίθεση του για πρώτη φορά βρήκε κάποιες λύσεις έχοντας ένα «4» που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να παίξει.



PS: Την ίδια συζήτηση είχα με φίλους από τη Σερβία όταν ο Ντούσκο- παίζω πάντα BIG- Βουγιόσεβιτς είχε φέρει τον Πάβλοβιτς στο Βελιγράδι όταν τους έλεγα ότι ο Σάσα πρέπει (πέρα από το «3», τη βασική του θέση) να παίξει σαν δεύτερη θέση στο «4» και όχι σαν Swingman..


H απουσία του Γκιστ κόλλησε το πρόσωπο των πρασίνων μπροστά στον καθρέφτη, αναφορικά με την ικανότητα των ψηλών της να αμυνθούν σε όλες τις γραμμές. Ο τρόπος που ο Mateusz Ponitka κάνει πλάκα σε οποιονδήποτε ψηλό «αλλάζει» μπροστά του με το γνωστό «Marko Milic Style» του είναι χαρακτηριστικός. Τα πόδια του Φώτση είναι πολύ γέρικα για να σταθούν μπροστά σε τέτοιους αθλητές και η αμυντική αδυναμία κυρίως του Ραντούλιτσα αλλά και του Κούζμιτς σε καταστάσεις pick & rolls και αμυντικών recovers χαρακτηριστική. Αυτή η αμυντική ανισορροπία (απόρροια της κακής ατομικής άμυνας) που αντιμετώπιζαν οι πράσινοι απέναντι σε μια ομάδα η οποία είχε στοχεύσει τους ψηλούς τους ήταν και η αιτία να χαθούν πολλά ριμπάουντς απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει καν κλασσικό ψηλό. Οι πράσινοι συνολικά βρίσκονταν εκτός θέσης πολύ συχνά μετά από σουτ. Έμοιαζαν «σβηστοί».  Ακόμα και ο γκαρντ που αμυνόταν στον Pick & roll δημιουργό του αντιπάλου αδυνατούσε να δώσει κατεύθυνση και απλά πήγαινε όπου τον πήγαινε ο αντίπαλος τελειώνοντας με ένα αμυντικό απονενοημένο διάβημα αγκομαχώντας να μείνει μπροστά του στη τελική προσπάθεια.  Πάνω από όλα όμως με εκνεύρισε η νωθρότητα και η πνευματική προσέγγιση του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκό δε χρειάζεται cool τύπους με γελάκια Βλαδίμηρε αλλά παίχτες που δαγκώνουν μπροστά στο φάσμα της ήττας. Τύπους-Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς που κλαίνε στα αποδυτήρια όταν χάνουν. Με αυτούς μπορεί να δουλέψει καλύτερα ο Τζόρτζεβιτς (για αυτό και ο συγκεκριμένος πήρε μια θέση στην Εθνική Σερβίας). Κάπως έτσι (πέρα από τις δεξιότητες) μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά του Βέσελι με τον (φιλότιμο  και καλό παρ’όλα αυτά στο β’ ημίχρονο στη Πολωνία) Κούζμιτς. Ο Τσέχος δαγκώνει λαρύγγια.. Αν αυτοί οι δύο χαρακτήρες συνυπήρχαν στο ζωικό βασίλειο δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ποιος θα ήταν ο κυνηγός. Και το μπάσκετ που ονειρεύεται ο Τζόρτζεβιτς χρειάζεται ακριβώς αυτό. Κυνηγούς με πολεμική διάθεση..


Παρ'όλη τη κριτική διάθεση με την οποία έγραψα το σχόλιο μου για την εικόνα του Παναθηναϊκού, παραμένω αισιόδοξος για την ημέρα που ξημερώνει στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι γυρνούν στο σπίτι τους, θα παίξουν καλύτερο μπάσκετ και θα νικήσουν, επουλώνοντας τις πληγές τους μέχρι το επόμενο σημείο καμπής που πιθανότητα, με τα συγκεκριμένα θέματα στο ρόστερ, μπορεί να μην είναι μακριά. Στην έδρα τους είναι άλλη ομάδα. Χωρίς όμως «πόδια» και αμυντική ετοιμότητα θα δυσκολευτούν να ελέγξουν τα εκτός έδρας ματς.. Με τον Γκιστ και λίγο αργότερα τον Παππά ο Παναθηναϊκός θα δείξει άλλο πρόσωπο βέβαια, να είστε σίγουροι. Όμως είναι αδιανόητο για μια ομάδα που στοχεύει ψηλά να δέχεται τέτοια αλλοίωση στην αγωνιστική της φυσιογνωμία στη περίπτωση που της λείψει ένας  παίχτης (στη προκειμένη περίπτωση ο Γκιστ). Αργά ή γρήγορα λοιπόν θα χρειαστεί παρέμβαση στο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα στην αγορά το επόμενο διάστημα και να δει τη καλή περίπτωση. Όχι απλά να πάρει παίχτη για να πάρει. Ουσιαστική κίνηση που θα βελτιώσει εγγυημένα τη φυσιογνωμία της ομάδας και θα επηρεάσει άμεσα τον βαθμό λειτουργικότητας του rotation.  Μόνο έτσι θα αξιοποιήσει το αγωνιστικό «Βατερλό» της 6ης Νοεμβρίου, χρησιμοποιώντας το ως σημείο αναφοράς, στο δρόμο για τη δική του αγωνιστική επανάσταση..

Υ.Γ: Στη Μακάμπι η γκρίνια μεγαλώνει καθημερινά. Το αμυντικό performance της ομάδας είναι απλά αστείο και η καρέκλα του Γκούντες τρίζει. Μάλιστα φέρεται ότι τέθηκε θέμα αποπομπής ενός εκ των Φάρμαρ-Ρότσεστι. Α ρε Τέηλορ, πόσο επέμενε η σελίδα το καλοκαίρι ότι η Μακάμπι δεν ήταν το ιδανικό περιβάλλον για εσένα. Και ας κάνεις νούμερα..



Υ.Γ1: Εδώ μπορείτε να δείτε γιατί ο Καρμέλο Άντονι δε πρόκειται ποτέ να γίνει πρωταθλητής. Όχι όταν δεν έχει μάθει να παίζει στη «κόντρα»..  Στο "κόντρα σφύριγμα", την αγωνιστική αναποδιά.. Η επιστροφή του στην άμυνα περικλείει όλο το οικοδόμημα της φιλοσοφίας του αθλητή..










231 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Jim, μπράβο για το κομμάτι και την πολύ καλή δουλειά γενικότερα. Δεν μπορώ να εξηγήσω την τόσο ξενέρωτη (και... ξενερωτική) εικόνα του ΠΑΟ στην Πολωνία. Ο κόουτς έχει τη φήμη του μαχητή, αλλά σε δύο συνεχόμενα ματς η ομάδα έχει "κάτσει". Πρόβλημα χημείας;

    Το ρόστερ είναι ανισόρροπο στο χτίσιμό του και το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο Τζόρτζεβιτς περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα από τον Πάβλοβιτς - είναι ο μόνος από τα 3άρια που μπορεί να βγάλει λίγη σκληρότητα και είναι κρίμα να σπαταλιέται στη weak side. Όσο για τον αν έψαχνε έναν "κλώνο Βέσελι" στον τίμιο Κούζμιτς, δυσκολεύομαι να το δω. Ή ο Τζόρτζεβιτς ξέρει κάτι που όλος ο κόσμος αγνοεί, ή είχε άλλους ιδιοτελείς λόγους να φέρει στο ΟΑΚΑ έναν τόσο ανέτοιμο παίκτη.

    Στα του Ολυμπιακού, ο Στρόμπερι μεταμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν βρήκε ένα πλαίσιο που του ταίριαζε. Έδειξε στον κόσμο ότι δεν είναι παίκτης για τα μπάζα. Σπουδαία εμφάνιση από τον Στρόμπερι στο β' ημίχρονο: Το θέμα τώρα είναι πόσο μπορεί ο Σφαιρόπουλος να βάλει την ομάδα του να τρέχει. Πάντως, στα χέρια του έχουν αποδώσει σπουδαίο μπάσκετ παίκτες 100% επιθετικοί, όπως ο Παππάς και ο Πατ Καλάθης. Να μην το ξεχνάμε.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκληση να είμαι πρώτος..... Θα
    Φοβερός για άλλη μια φορά

    Γιοβαισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, ο Εησι Λο πού βρίσκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....."πουθενά".
      Κάτι είχε ακουστεί για επανάκαμψή του από Φθινόπωρο στην Κίνα, αλλά γιόκ κοκό. Κάνοντας μια βόλτα στο Τουίτερ του, το οποίο φαίνεται να του δίνει να καταλαβαίνει (και δη ο ίδιος αυτοπροσώπος κι όχι κάποιος που να το διαχειρίζεται γι' αυτόν), έχω μείνει με τις εξής εντυπώσεις :
      α) Ο τύπος αισθάνεται σπίτι του με το να είναι...."σπίτι του" - στην πατρίδα του/στα παιδιά - την οικογένειά του κτλ.
      β) Το ενδιαφέρον του φαίνεται να περιστρέφεται πολύ γύρω από αθλητικά γεγονότα πέραν του μπάσκετ, δηλαδή "ράγκμπι" και δη του παλιού του κολλεγίου. Ούτε γι' αστείο δεν είδα, ψήγματα έστω, ενδείξεων ότι προπονείται/ επανακάμπτει/ είναι συγκεντρωμένος/ έχει βάλει στόχο να ξαναπαίξει μπάσκετ αξιώσεων. Μου θυμίζει αντίθετα βετεράνο πολεμιστή που μετά την αναρρωτική, αντί να ξαναπάει στο μέτωπο, αποστρατεύεται. Αν σ' αυτά προσθέσεις μια μποέμ ατμόσφαιρα στις εκφράσεις του και το ότι αναδίδουν μια ολίγον "γειά σου" μενταλιτέ (με στερεοτυπικές YOLO και "γενικής motivational φιλοσοφίας ζωής" κουβέντες), μάλλον η σούμα λέει ότι μας τελείωσε εντελώς ως μπασκετμπωλίστας πια. Έχει 30ρίσει άλλωστε πια, και όταν έχει κανείς 30αρίσει σε αυτήν την κατάσταση, δεν υπάρχει εύκολα μπασκετικός γυρισμός - σε σοβαρά έστω σαλόνια.
      Δεν έχω δε ιδέα πώς βιοπορίζεται (και αναρωτιέμαι κι όλας), αλλά το πιθανότερο μελλοντικό σενάριο γι' αυτόν το κόβω να είναι να προσπαθήσει να μείνει στον χώρο (και δη στις ΗΠΑ), ως "στέλεχος" με ένας θεός ξέρει ποιά ιδιότητα (κάτι σαν "σύμβουλος" φαντάζομαι. 'Ίσως μάλιστα ήδη επιδιώκει να το κάνει στο παλιό του κολλέγιο (πρόσφατα έχει εμφανιστεί και σε μία εκπομπή της "τηλεόρασής του"). Όλα τα τελευταία καθαρά δικά μου σενάρια, εκτός από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μπασκετικά (αγωνιστικά) δεν φαίνεται να έχει καμμιά διάθεση να ψαχτεί.

      Κρίμα πάντως, γιατί πάνω που είχε κάνει αίσθηση με τον ΟΣΦΠ (ιδιαίτερα την 2η του χρονιά, και δη προς το τέλος - εκεί όπου ο πολύς κόσμος είχε αρχίσει να καταλαβαίνει και αυτουνού την συμβολή, όπως και του Χάινς) στο "short-lived θαύμα" του προ διετίας διπλοπατήματος στην ευρωπαϊκή κορυφή. Αναρωτιέμαι, αν δεν είχε το πρόβλημα στο πόδι, πόσο πιο μεστός να είχε γίνει στο παιχνίδι του, με μια ομάδα που φαινόταν να του πήγαινε (και να της πήγαινε κι αυτός), γάντι. (Όπως κι αναρωτιέμαι σαν τί θα μπορούσε να είχε κάνει ο ΟΣΦΠ έκτοτε, αν είχε φροντίσει να είχε διατηρήσει και Χάινς, Σλούκα - Περπέρογλου ακόμα). Ίσως και να είχε αφήσει εποχή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αντί απλά είχε υπάρξει,,,Σταχτοπούτος.

      Διαγραφή
    2. Αν θες την άποψη μου, η σημαντική απώλεια για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ούτε ο Χάινς ούτε ο Σλούκας. Παίκτες σαν τον Χάινς ο ολυμπιακός βρίσκει/φτιάχνει ενώ ο δεύτερος ποτέ δεν ξεδίπλωσε το μεγάλο του ταλέντο στο ΣΕΦ. Η μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό ήταν ο Παπανικολάου.

      Διαγραφή
    3. Ο Λο φαινεται να εχει σταματησει οριστικα το μπασκετ. Ειναι πλεον businessman.

      Ο τραυματισμος του στο γονατο ηταν τελικα πολυ πιο σοβαρος απ' οτι φαινοταν και ισως η επιμονή των γιατρων του για θεραπεια με βλαστοκυτταρα τον εκανε να χασει παρα πολυ χρονο τοσο στην αποθεραπεια οσο και στην προσαρμογη. Ο Λο εψαξε να βρει ομαδα στο NBDL για να επανελθει αλλά φαινεται οτι ειτε το γονατο του δεν ειναι πια γερο ειτε θα χρειαστει παραπανω απο 1 χρονο για να φτασει στο σημειο να παιξει ξανα σε ανταγωνιστικο πρωταθλημα. Ο ιδιος δειχνει πολυ κορεσμενος για να τα βαλει με τα εικοσαχρονα του NBDL, οπότε...

      Διαγραφή
    4. @ 10:16
      ...η δική μου άποψη είναι ότι κυρίως ο Χάινς ήταν η μεγαλύτερη απώλεια του ΟΣΦΠ, από καταβολής συλλόγου. Όχι τόσο γιατί είναι από μόνος του παίκτης απίστευτων ικανοτήτων και όπου και να βρίσκεται θα κάνει μία από τα ίδια, αλλά κυρίως γιατί είναι παίκτης/άνθρωπος που γκαζώνει ανάλογα με τις συνθήκες και ανάγκες. Αν δεν ήταν αυτός, με άλλον στην θέση του (και με το υπόλοιπο ρόστερ), πολύ αφιβάλλω αν τώρα ο ΟΣΦΠ θα είχε 3 Ευρωπαϊκά. Διότι σε κάθε σχεδόν παιχνίδι, από κάποιο σημείο και μετά, ήταν αυτός που συμμάζευε τα ασυμμάζευτα (και δη του Σπανούλη). Πυρήνας, βράχος, κωλώνα. Ηγέτης βέβαια όχι, αλλά ο συνδετικός κρίκος για το να μένει όρθια η ομάδα. Αν μπορώ να του προσάψω επίθετο, είναι το ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. Ποιός Ντάνστον και ποιός Γιάνγκ - ποιός Χάντερ και τρέχα γύρευε........
      Στην ΤΣΣΚΑ με τις διαφορετικές ανάγκες/ρόστερ/φιλοσοφία κτλ-κτλ, έχει "απλά αράξει", κάνει τα "βασικά", και ο καιρός περνάει (με έναν πολύ καλό μισθό).
      Παρ' ολ' αυτά, αναγνωρίζω πως όλη σχεδόν η τότε ομάδα του ΟΣΦΠ είχε "αυτό το κατιτίς", έβγαλε μια πολύ πετυχημένη χημεία, και δύσκολα θα πετύχαινε αυτό που πέτυχε, με αλλαγές στο ρόστερ (οι όποιες γίνανε, ήταν ούτως ή άλλως επουσιώδεις ως αποτέλεσμα). Σχεδόν τα ίδια θα είχα να πω και για τον Άντιτς - όσο για τον Παπανικολάου, σαφώς και υπήρξε μέγιστος παράγοντας κι αυτός (ειδικά ο τελικός της Πόλης ήταν κατά βάση δική του δουλειά), αλλά δεν τον ανέφερα διότι ήταν προδιαγεραμμένη η αποχώρησή του (λόγω ηλικίας σε συνάρτηση με το κέλευσμα του ΝΒΑ). Ενώ όλοι οι λοιποί θα μπορούσαν και να είχαν μείνει (δυσκολότερα απ' όλους ο Άντιτς βέβαια, λόγω κόντρας με Μπαρτζώκα).
      Τεσπα...

      Διαγραφή
  4. Τζιμ ο Λο εκτος απο πιο ανταγωνιστικους παικτες ηταν και νικητης.Και στις δυο ευρωλιγκες του Ολυμπιακου ηταν μεσα και εκανε μεγαλα παιχνιδια.Επισης ταιριαζε πολυ με τον Σπανουλη,οπως και ο Σλουκας ως αλλαγη.Του καλυπταν καποιες αδυναμιες και μπορουσαν και να βγουν μπροστα.Μιλαμε για τον παικτη Λο που ειναι δεξιοχειρας και αλλαξε χερι στα σουτ απο μακρια λογω πολλων τραυματισμων στο δεξι του χερι.Και εβαλε στην καριερα του μεγαλα σουτ.Πολυ καλος παικτης και μαχητης που δυστυχως σταματησε πολυ νωρις...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σταμάτησε φίλε. Απλά είναι χωρίς ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ιδανικό συμπλήρωμα του Διαμαντίδη στην εποχή Πεδουλάκη. Σπουδαίος παίχτης

      Διαγραφή
    3. Δίπλα στο Διαμαντίδη; Για κανένα λόγο. Εκτός αν στόχος του Πεδουλάκη θα ήταν μονίμως οι 50 πόντοι.

      Wilkins, ο Λο στην πρώτη ευρωλίγκα ο Acie δεν ήταν και ...τόσο καλός.

      Διαγραφή
    4. Τα εχει παρατησει φιλε δεν ειναι χωρις ομαδα.Δε ξερω ομως γιατι τα παρατησε τοσο νωρις και δε δοκιμασε αλλη μια φορα μολις αποθεραπευτηκε στα 29 του...

      Ο Διαμαντιδης ταιριαζει με ολους αρκει να ξερουν μπασκετ.Αν ηταν υγιης ο Λο διπλα στον 3D θα εδειχνε τον δευτερο μπασκετικο του εαυτο του αυτον του ηγετη.

      Καλα πηγε και το πρωτο εξαμηνο.Αλλαξε εικονα η ομαδα στα γκαρντς.Τωρα στο F4 τραυματιστικε και επαιξε τελικο με ενα ποδι...Μεγαλος μαχητης ηταν.Τωρα και 2 καλαθια μονο να εβαζε αυτα ηταν κρισιμα.Η μεγαλυτερη του νικη του ομως ηταν που πηγε στην ομαδα του Σπανουλη και εκανε πισω βγαζοντας τον ηγετη οταν επρεπε και κατεκτησε η ομαδα του τιτλους.

      WILKINS

      Διαγραφή
  5. τετοιο ξενερωμα ειχα χρονια να νιωσω σε παιχνιδι μπασκετ του παναθηναικου και λογω της ηττας απο μια πολυ περιορισμενων δυνατοτητων ομαδα και απο την soft προσεγγιση οπως ειπωθηκε στο κειμενο
    οσον αφορα το ροστερ χρειαζεται προσθηκη στο μπασκετ ομως ειναι σχετικα ευκολο να βρεις παικτες και στην διαρκεια της σεζον αν το αποφασισεις
    αυτο που πρεπει ομως να αποφασισουν στον παναθηναικο και κυριως ο προεδρος του ειναι οτι οι Παπαγιαννης Χαραλαμποπουλος ο οποιος ειναι μεγαλο ταλεντο δεν μπορουν να προσφερουν ακομη ποιοτικα λεπτα στην ευρωλιγκα στο ελληνικο πρωταθλημα ναι αλλα οχι στο επιπεδο της ευρωλιγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να μας δω απέναντι στον Βουγιούκα και τα γκαρντς της Ζαλγκίρις. Ήττα ίσον αποκλεισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι πράσινοι γυρνούν στο σπίτι τους, θα παίξουν καλύτερο μπάσκετ και θα νικήσουν, επουλώνοντας τις πληγές τους μέχρι το επόμενο σημείο καμπής που πιθανότητα, με τα συγκεκριμένα θέματα στο ρόστερ, μπορεί να μην είναι μακριά." όλη η ουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα. Η διαφορά των δύο ομάδων που επίσης δε παίζουν καλά είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άνοδο. Ο Γιανγκ κάνει τη διαφορά. Η άμυνα των ερυθρόλευκων είναι πολύ πιο στιβαρή. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ταλαντούχος επιθετικά αλλά έφτασε στο σημείο να βάζει 68 στη Ζιελόνα. Χειρότερος από Φώτση στην άμυνα δυστυχώς ο Πάβλοβιτς,

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλους.
    Τζιμ, για μια ακόμη φορά είσαι σωστότατος.
    Η στελέχωση του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή μπορεί να πάρει μόνο μια αλλαγή. Αυτά που γράφονται εδώ μέσα να γίνουν 3-4 αλλάγες προφανώς και είναι στη σφαίρα της θέλησης και της φαντασίας. Ο ΠΑΟ χρειάζεται ένα 4-5άρι που μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω ώστε να καλύψει τη θέση 4 μαζί με τον Γκιστ και ο Φώτσης θα πάρει τη φυσική του θέση σαν 5ος ψηλός. Στα γκαρντ συνεχίζουμε ως έχει με την επιστροφή των τραυματιών τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Από το καλοκαίρι είχα πει ότι λόγω της απαιτητικής σεζόν οι μικροί πρέπει να λογίζονται εκτός 12άδας και να καλύπτουν τραυματισμούς και να δίνουν ανάσες στα εύκολα ματς.
    Μέχρι όμως να λυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης, αυτό που πρέπει να κάνει ο κόουτς μαζί με το σταφ τις ομάδας αφορά κυρίως το θέμα της ψυχολογίας. Η ομάδα πρέπει να δείχνει την αγωνιστική της ανωτερότητα σε κάθε ματς κυνηγώντας κάθε μπάλα με το μαχαίρι στα δόντια. Τραγική η εικόνα της Παρασκευής, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ο πρώτος που πρέπει να τα ακούσει είναι ο Ραντούλιτσα. Αστεία η προσέγγιση του στα ματς ως τώρα. Δείχνει μόνο ψήγματα του επιθετικού του ταλέντου. Πρέπει να του θυμίσει ο Σάλε σε ποια ομάδα παίζει βασικός και πόσα λεφτά παίρνει γι αυτό.
    Στο ροτέισον τώρα λογικό το τρικ με τους δυο πλάγιους για να εξασφαλίσει ανάσες στα γκαρντ. Επίσης αστεία πράγματα αυτά που ακούστηκαν για τους μικρούς. Μια χαρά είναι η διαχείριση τους ως τώρα. Δεν έχω απαίτηση από τον Χαραλαμπόπουλο να μπει να πάρει το ματς στην Πολωνία. Πρώτα θα πάρει ματς στην Α1 ώστε να χτίσει αυτοπεποίθηση και σταδιακά θα αρχίσει να αναβαθμίζεται ο ρόλος του. Δεν πρέπει να του ζητάμε τώρα να πάρει ευθύνες τις οποίες δεν μπορεί να διαχειριστεί. Για τους υπόλοιπους δεν συζητάω καν.


    Officer

    ΥΓ: Για τον Γιάνκοβιτς τα έχουμε πει, αν δεν δείξει ότι μπορεί φέτος να σταθεί, τότε υπάρχει μόνο μια λύση. Ρόλος 2ου 3ριου, συμβόλαιο μαξ 3,5-4 κατοστάρικα και αυτό γιατί είναι Έλληνας.
    Ακόμη δεν έχει καταφέρει τίποτα και το παίζει υπεράνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ειναι τα κατοσταρικα να τα μοιραζεις ετσι;
      Οπως ειναι το μπατζετ 3.5-4 κατοσταρικα θα παιρνει το βασικο 3αρι.
      Ο Γιανκοβιτς θα παρει μια συμβολικη αυξηση και θα μεινει ρολιστας. Ειναι πολυ καλος γι'αυτο το ρολο. Κακως, κακιστα επιχειρηθηκε να περασει ως υποψηφιος βασικος. Εγινε ζημια και στην ομαδα και στον παικτη. Μπροστα του πρεπει να ειναι ενα 3αρι καλυτερο συνολικα και κυριως σε αυτα που υστερει ο Βλαντο. Αν γινει αυτο θα δεις οτι θα σταματησει να χανει και τις βολες και τα layup. Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να φορτωνεις σε καποιον βαρος που εμφανως δεν μπορει να σηκωσει και μετα να τον κατηγορεις κιολας. Μακαρι στο μελλον να δειξει κατι παραπανω και να αναβαθμιστει. Παντως η θεση του βασικου κατακτιεται στο γηπεδο κι οχι κατ'απονομη απο τη διοικηση.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα.
      Τα χρήματα που ανέφερα είναι αυξημένα γιατί είναι Έλληνας και σε καλή ηλικία.

      Officer

      Διαγραφή
  10. Α ρε Jim αυτό που είπες για τον Γιανκοβιτς πόσο αλήθεια είναι....Είχε χάσει ήδη 4 φορές την δεύτερη βολή στις προσωπικές είμασταν ήδη 10 πόντους πίσω και παίζαμε άμυνα με τα μάτια και αυτός χασκογέλαγε στις προσωπικές πάλι με τον Διαιτητή.....με αποτέλεσμα να χάσει πάλι την δεύτερη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα σχολιάστηκε και στο προηγούμενο ποστ αλλά το χειρότερο της ήττας για μένα ήταν οι διαρροές της επόμενης μέρας περί μη αξιοποίησης όλου του ρόστερ. Εδώ και οι "έτοιμοι" που έχουμε και θέλουν ακόμα στρώσιμο, θα βάλουμε μέσα Λούντζη και Παπαγιάννη για να κερδίσουμε στην Ευρωλίγκα. Έυστοχη η τοποθέτηση του Λαούδη, με τα στατιστικά Διαμαντίδη, Σπανούλη και Φώτση στις πρώτες τους χρονιές. Μόνο ο Φώτσης που σωματικά ήταν πιο έτοιμος πήρε σταθερό χρόνο από τα 18. Κάτι που σιγά σιγά γίνεται μόνο με τον Χαραλαμπόπουλο που έχει και χρόνια στην ομάδα. Και αυτό είναι και το λογικό.
    Ξεκάθαρο θέμα από κει και πέρα στο aggressiveness. Μετά το 2/2 με ΟΣΦΠ έπεσε μεγάλη κοιλιά και "άδειασμα". Θα γυρίσει ο τροχός, απλά θέλει και λίγο λάδωμα πλέον ξεκάθαρα. Από ότι φαίνεται θα γίνει μόνο μια προσθήκη, εκτός και αν φύγει ο Κούζμιτς, που δεν το νομίζω γιατί παίζει μια χαρά, και δεν μπορώ να ορίσω αν θέλουμε περισσότερο 4/5 ή clean mobile 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς η διοίκηση και οι υποδείξεις της κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην ομάδα !

      Διαγραφή
  12. Συνοψίζοντας την κατάσταση στους δύο αιώνιους, έχουμε μια ομάδα (Ολυμπιακό) με εμφανέστατες αδυναμίες και ελλείψεις στο ρόστερ που για να τις υπερβεί οφείλει να κατευθυνθεί σ’ ένα στυλ παιχνιδιού στην επίθεση που είναι κόντρα στην φιλοσοφία του προπονητή. Απ’ την άλλη πλευρά, έχουμε μια ομάδα (ΠΑΟ) να παρουσιάζει προβλήματα αποτέλεσμα της κακής στελέχωσης που για να τα υπερβεί ποντάρει πολλά στην δύναμη της έδρας, στην επιστροφή των τραυματιών και στην βελτίωση της κάκιστης μέχρι τώρα εικόνας κάποιων κομβικών παικτών. Την ίδια ώρα και οι δύο προσεύχονται να μείνουν υγιείς παίκτες βαρόμετρα (Σπανούλης, Πρίντεζης απ’ τη μια και Γκιστ και όλα τα γκαρντ απ’ την άλλη) ενώ στην παρούσα φάση δεν φαίνονται πρόθυμοι να προβούν σε αλλαγές ή προσθήκες. Το ερώτημα, βέβαια, παραμένει. Γιατί όλα όσα βλέπουμε τώρα και προβλέπονταν από αρκετούς το καλοκαίρι, δεν εκτιμήθηκαν σωστά από τα τεχνικά team των ομάδων;

    Υπάρχει, όμως, και μια βασική διαφορά. Ο ένας (Ολυμπιακός) έχει τα περιθώρια να ψαχτεί λίγο ακόμη αφού δεν κινδυνεύει η πρόκρισή του στο top-16. Αντίθετα, ο άλλος (ΠΑΟ) είναι ήδη στην τσίτα αφού καλείται να δώσει ματς-φωτιά τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφύγει το κάζο. Υπ’ αυτήν την έννοια, έχει τεράστιο ενδιαφέρον ο τρόπος που οι πράσινοι θα διαχειριστούν την κατάσταση που προέκυψε. Το πρώτο δείγμα με το πρόστιμο δεν είναι ενθαρρυντικό.

    Στον Ολυμπιακό έχω παρατηρήσει μια αλλαγή στο rotation της ομάδας. Ο Στρόμπερι παίρνει χώρο κυρίως στο 3 ως back up του Λοτζέσκι, ο Αθηναίου ανεβαίνει ως 4ος στο back court και ο Παπαπέτρου πάει να μετατραπεί στο stretch-4 που λείπει απ’ την ομάδα πίσω από τον Πρίντεζη. Μένει να φανεί αν αυτή η αλλαγή ήταν συγκυριακή ή αποτελεί μόνιμη αναπροσαρμογή στα πλάνα του Σφαιρόπουλου.

    Στον ΠΑΟ, όλοι συμφωνούσαν ότι με τις 2 νίκες επί του ΟΣΦΠ αγοράστηκε χρόνος και ανοχή. Ήδη, όμως, με 2 κάκιστες εμφανίσεις ο χρόνος και τα περιθώρια σπαταλήθηκαν. Η ομάδα καλείται πολύ πρόωρα να παίξει ματς καθοριστικά για την συνέχεια στην Ευρωλίγκα έχοντας το πρόβλημα με τον Γκιστ, την κακή κατάσταση των Πάβλοβιτς- Ραντούλιτσα, την κόπωση των 3 γκαρντ και φυσικά το κοντό rotation. Η φάση θυμίζει αυτήν την προ διετίας όταν υπήρχαν πάλι συζητήσιμες επιλογές το καλοκαίρι, τραυματισμοί, πίεση από νωρίς στη regular season της Ευρωλίγκας, προσθήκες μεσούσης της σεζόν κλπ. Υπό άλλες συνθήκες και έχοντας περάσει τα ζόρια του ξεκινήματος, ο Σάλε τώρα θα κατέβαζε ταχύτητα περιμένοντας τις επιστροφές των τραυματιών και την έμφαση στην δουλειά στις προπονήσεις. Τέτοιες πολυτέλειες, πια, δεν παίζουν. Η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία για τον Σάλε είναι μπροστά.

    Σίγουρα είναι ακόμη νωρίς για όλους. Κι άλλοι έκαναν ήττες απρόσμενες (ντροπιαστικές ήττες δεν υπάρχουν στον αθλητισμό, ο ΠΑΟ έχει κάνει κι άλλες τέτοιες στο παρελθόν) όπως η Εφές απ’ την Τσεντεβίτα ή η Φενέρ απ’ την Στρασμπούρ. Επίσης, κάποιοι γλίτωσαν στο παρά 1’ όπως προχθές η Ρεάλ ή τις προάλλες η Μπάρτσα απ’ την Ζιελόνα. Το ζήτημα είναι αν η κάθε ομάδα που ακόμη ψάχνεται έχει τις προδιαγραφές για να βελτιωθεί.

    Στα υπόλοιπα, νομίζω ότι αξίζει μια αναφορά στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Μπουρούση στην Βιτόρια, στην ανέλπιστα καλή εικόνα του Βουγιούκα στο Κάουνας και στο πόσο καλά έχει ταιριάξει στο παζλ του Τρινκέρι ο Ζήσης. Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια της Μακάμπι να γυρίσει τούμπα την εναντίον της κατάσταση. Με σίγουρη την αλλαγή στον πάγκο και πιθανότατες τις εκτεταμένες αλλαγές στο ρόστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΖΙΜ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΦΩΤΣΗΣ Ο ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ Ο ΡΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΤΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ....ΕΚΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ.....
    ΥΓ¨:ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ...


    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Bελτιωμενη η εικονα του ΠΑΟΚ. Κυριως επειδη η ομαδα ξαναρχισε να παιζει κανονικο μπασκετ, με οσα (ασθενη εστω) οπλα εχει. Η λογικη οτι επειδη ηρθε ο Βασιλειαδης θα επρεπε να γυριζει γυρω γυρω η μπαλα μεχρι να βγει απο τα σκριν για να ριξει σκοτωμενο τριποντο οδηγουσε σε περιπετειες. Πιστευω οτι σιγα σιγα θα το καταλαβει κι ο ιδιος και θα αυξηθει η συνεισφορα του στο παιχνιδι της ομαδας. Η Α1 δεν ειναι ACB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω θα προτιμουσα απο το να γινονται αλχημειες στο μπακορτ(π.χ. να ανεβει ο παυλοβιτς ή ο γιανκοβιτς στο 2) να δινοταν η ευκαιρια στον λουντζη να αγωνιστει...οπως και στον χαραλαμποπουλο...Ανοιξε ρε σαλε επιτελους το ροτεισον στους μικρους...τι περιμενεις?η δουλεια σου ειναι να τους κανεις ανδρες...18-19 χρονων ειναι...θελει ενεση ενθουσιασμου και φιλοδοξιας η ομαδα...θυμαμαι πως διαχειριστηκε ο ζοτς τον αλβερτη στα τελευταια του χρονια ως παικτη και συγκρινοντας το σημερα με διαμαντιδη φωτση,βλεπω τη διαφορα....ακομη και με την επιστροφη παππα γκιστ κ την προσθηκη ενος παικτη τυπου γκιστ στο 4,η ομαδα εχει αναγκη τη συνεισφορα των μικρων...οσο προοδευουν οι μικροι τοσο θα προοδευει και η ομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα...

    Για τον Ολυμπιακό.
    Τα έχουμε πει: 1-2 και 4άρι. Ο τρόπος και ο χρόνος που χρησιμοποιεί ο κόουτς τους Στρόμπερι, Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ υποδεικνύει ότι έχει καταλάβει το λάθος του. Δεν ξέρω γιατί δεν το διορθώνει. Περιμένει κάτι κατάλληλο στην αγορά; Δε θέλει να παραδεχτεί το λάθος του; Δεν συμφωνούν οι Αγγελόπουλοι;
    Αν πάντως νομίζει ότι έχει χρόνο λόγω της ανούσιας πρώτης φάσης, κάνει λάθος. Εφόσον στην ΚΑΕ επιμένουν παραλόγως να δίνουν βάρος στο πρωτάθλημα της Α1, ένα εγκεφαλικό τύπου ΠΑΟΚ δεν είναι απίθανο. Επιπλέον, ένας τραυματισμός του φορτωμένου Πρίντεζη θα στοιχίσει πάρα πολύ στην ομάδα.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω στο κείμενο είναι σε ποια φαντάσματα αναφέρεται ο Τζιμ. Ο ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται ανελλιπώς στα playoff, που τα τελευταία 7 χρόνια έχει βρεθεί σε 5 f4, 4 τελικούς, κι έχει σηκώσει 2 ευρωκούπες. Ποια φαντάσματα λοιπόν;


    Για τον ΠΑΟ χαίρομαι που διαβάζω από τον Τζιμ πράγματα που έγραφα χθες στο blog και δεχόμουν επίθεση από τους ειδικούς παναθηναϊκολόγους. Όπως πχ ότι ο Διαμαντίδης θα έπρεπε να είναι το 4ο γκαρντ.
    Κατά την άποψή μου, αν ο ΠΑΟ θέλει να διεκδικήσει ουσιαστικά την είσοδό του στο f4, ο ΠΑΟ πρέπει να αποκτήσει 4 ΒΑΣΙΚΟΥΣ παίκτες. Ένα ασσόδυο (εκτός αν είναι σίγουροι για τον Παππά), ένα τριάρι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει, ένα pf για να φτιάξει ένα αξιοπρεπές δίδυμο με τον Γκιστ, κι ένα αθλητικό σέντερ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όταν έρθει η ώρα της κρίσης (playoff) θα το χτυπήσουν στις ελλείψεις του. Αν από την άλλη δεν αλλάξει τίποτα, αυτό που φαινόταν σαν ανέκδοτο, ο αποκλεισμός από έναν τόσο εύκολο όμιλο, ίσως να μην είναι και τόσο αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O oμιλος του Παναθηναϊκου δεν ειναι ευκολος. Στα αλλα εχεις δικιο. Γι'αυτο ακριβως (επειδη δεν ειναι ευκολος) επρεπε να ειχε κανει αυτα που λες.

      Διαγραφή
    2. Γκόρα, Καρσίγιακα ακόμα και Ζαλγκίρις. Είναι δυνατόν να απειληθεί ο ΠΑΟ από αυτές;

      Διαγραφή
    3. Η Ζαλγκιρις ειναι σοβαρη ομαδα με ιστορια. Προφανως μπορει να απειλησει. Για τις υπολοιπες θα δουμε.

      Διαγραφή
    4. Εγώ θα διαφωνήσω με την επικρατούσα άποψη που λέει πως "ο Χαραλαμπόπουλος δεν μπορεί να παίρνει χρόνο στην Ευρωλίγκα". Δεν μιλάμε για έναν τυχαίο 18χρονο. Και ο Φώτσης στα 18 του έπαιρνε σημαντικό χρόνο και είχε σημαντική επίδραση αγωνιστικά. Και ο Ρούμπιο στην Μπάρτσα έπαιρνε χρόνο. Μερικοί 18χρονοι ξεχωρίζουν και πρέπει να παίρνουν χρόνο και ο Βασίλης ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όχι ως χάρη, "για να ψηθεί", αλλά γιατί μπορεί να βοηθήσει και στα σουτ και στα ριμποάουντ και στην κυκλοφορία. Αδικείται πιστεύω από το 1 λεπτό και κάτι που πήρε τις προάλλες, ειδικά εφόσον λείπει ο Γκιστ. Πρέπει να γίνει πιο τολμηρός ο Σάλε με την περίπτωσή του.

      Διαγραφή
    5. Και πάλι, η περαιτέρω ενεργοποίηση του Χαραλαμπόπουλου κανένα πρόβλημα δε θα έλυνε. Κι αυτό γιατί το ζήτημα στελέχωσης του ΠΑΟ δεν είναι κυρίως ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Ποιοτικό σε σχέση και με την αξία των παικτών, αλλά και με το ταίριασμά τους.

      Ο ΠΑΟ θέλει πρώτο 3άρι και 4άρι ισάξιο του Γκιστ. Δε θέλει παίκτη συμπλήρωμα.
      Η ώθηση της κουβέντας στο θέμα των μικρών αποπροσανατολίζει. Και για αυτό ακριβώς ανοίχτηκε.

      Διαγραφή
    6. Δεν ηθελε γκαρντ ο ΠΑΟ που θα παιξει την μιση σεζον με τρια γκαρντ; Αυτο δεν ειναι ποσοτικο προβλημα; Ποιοτικο γινεται στην περιπτωση του mobile ψηλου, που σαφως χρειαζομαστε. Απο εκει και περα, περυσι βγαλαμε ολη την χρονια με τον Βλαντο, φετος εχουμε και τον Παβλοβιτς, που σαφως δεν ειναι παικταρας, αλλα δεν χρειαζεται να ειμαστε εξαιρετικοι σε καθε θεση. Αν ειχαμε στα προηγουμενα ματς εναν επιπλεον γκαρντ, το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο. Οι ανθρωποι εχουν σκυλιασει, δεν εχει ξαναγινει μια ομαδα να εχει 3 γκαρντ σε δυο θεσεις, η μια θεση μαλιστα δεν εχει αλλαγη με pure shooting guard ή εστω combo. Στα 36 του ο ΔΔ εγινε 2αρι... Και με το εξουθενωση των κοντων μας, (οχι μονο σωματικη) παρασυρουν και την υπολοιπη ομαδα. Το προβλημα του mobile ψηλου ειναι οντως φανερο. Αλλα συμπαθα με, στην αρχη της σεζον δειξαμε οτι μπορουμε να νικησουμε και χωρις αυτον ευκολα ή δυσκολα. Ηταν τοτε που τα γκαρντ μας ειχαν πολυ ενεργεια και αυτοπεποιθηση. Αν ειχαμε εστω αλλον εναν γκαρντ, οι χρονοι τους θα μειωνοντουσαν και η αυτοπεποιθηση τους θα ανεβαινε, καθως θα ενιωθαν περισσοτερη σιγουρια. Θα μπορουσαν να ξεκουραστουν πηγαινοντας στον παγκο, θα μπορουσαν να συγκεντρωθουν αν κανουν λαθη.
      Το πρωτο και σημαντικοτερο προβλημα με λιγα λογια, ειναι το ποσοτικο και μετα το ποιοτικο. Και ειναι αυτο του 4ου ανυπαρκτου γκαρντ που επρεπε να ειχαμε απο την αρχη της σεζον, ως ενα μικρο συμβολαιο, μεχρι να επιστρεψουν οι τραυματιες. Τρια γκαρντ για μιση σεζον περιπου, ειναι ανακαλυψη του ΠΑΟ. Και απορω γιατι ολοι το αγνοουν ή το θεωρουν μικρης σημασιας.

      Διαγραφή
    7. Έγραψα ότι δεν είναι κυρίως ποσοτικό. Υπάρχει και ποσοτικό ζήτημα, αλλά εφόσον αυτό περιορίζεται αποκλειστικά στο 1-2, νομίζω ότι αυτό που κυριαρχεί είναι το ποιοτικό, με τη διπλή ερμηνεία που εξήγησα.

      Πέρσι βγάλατε όλη τη χρονιά με τον Βλάντο, πράγματι. Αλλά για αυτό η ευρωπαϊκή χρονιά ολοκληρώθηκε με τις 25άρες της ΤΣΣΚΑ, και απολογισμό 13-15. Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να βγει η χρονιά με Βλάντο-Πάβλοβιτς, το θέμα είναι που θα καταλήξει.

      Και πέρσι από την άλλη στην αρχή της σεζόν κερδίσατε τον Ολυμπιακό, χωρίς mobile center, με τον Μπατίστα μπροστάρη και αρκετές απουσίες. Ε, και;

      Εξάλλου αν ο σκοπός σας είναι να κερδίζετε τον ολυμπιακό και στην Ευρώπη να εκτίθεστε τότε μην ανησυχείτε, η μεταγραφή του Μπαλτάκου είναι αυτό που χρειάζεστε...


      Διαγραφή
    8. Οχι, δεν καταλαβες το σχολιο μου. Θεωρω και τα δυο προβληματα σημαντικα, αλλα προς το παρων, θεωρω πως τις δυο ηττες στην Ευρωπη την εφεραν οι ελλειψεις στα γκαρντ. Οι κοντοι μας κουραστηκαν και εμειναν απο ενεργεια. Εσκασαν εν ολιγης τα "λαστιχα" της ομαδας και προχωρουσαμε με τις ζαντες. Οποτε το δεν περιοριζεται κανενα προβλημα, απλα μεταδιδεται η μηδενικη ενεργεια των γκαρντ στην υπολοιπη ομαδα. Χωρις σκοραρισμα, ταχυτητα, οργανωση και διαθεση σε αυτες τις δυο θεσεις, μια ομαδα δεν παει ΠΟΥΘΕΝΑ. Οι κοντοι ειναι το Α και το Ω σε μια ομαδα, αυτοι ειναι που θα τροφοδοτησουν την υπολοιπη ομαδα και κυριως τους ψηλους και θα δωσουν την ενεργεια που πρεπει στην ομαδα. Επαναλαμβανω, 3 κοντοι για μιση σεζον. Μπασκετ ξερεις, αρα θα ξερεις ποσο αστειο ακουγεται. Απο εκει και περα βγαινει στην επιφανεια και το προβλημα του mobile ψηλου. Το πως θα αποδωσει στην θεση 3 ο Παβλοβιτς ειναι το τελευταιο προβλημα και απο οτι καταλαβα, ειναι παικτης που θα παρασυρθει απο την ενεργεια των υπολοιπων σε αμυνα και επιθεση. Αυτο που θελουμε ειναι ενα 4αρο-5αρι στιλ Γκιστ και ενας κοντος για 1-2 μηνες. Τα υπολοιπα προβληματα καμουφλαρονται κατα την γνωμη μου. Περυσι για παραδειγμα πηγαμε στους 8 με πολυ χειροτερη ομαδα σε ολες τις θεσεις, φετος αν κοιταξουμε τα δυο σημαντικοτερα προβληματα εχουμε πολλες ελπιδες.

      Διαγραφή
    9. Θα συμφωνήσω ότι αν με ρώταγες ποιο είναι το πιο άμεσο ζήτημα που πρέπει να επιλύσει ο ΠΑΟ είναι το ποσοτικό στο 1-2. Αλλά η απάντηση θα αφορούσε στο πως θα αποφύγετε τεράστιο κάζο κι όχι στο πως θα φτιάξετε ομάδα για Φ4.

      Για ουσιαστική διεκδίκηση θέσης στο φ4 πιστεύω ότι θέλετε 4 παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο λόγος που τονίζω ότι το πρόβλημα είναι ποιοτικό είναι ακριβώς αυτός: να υποδείξω ότι δε χρειάζεται απλά κάποιες προσθήκες που θα γεμίσουν το ρόστερ.

      Μη ξεγελιέσαι από την περσινή πρόκριση. Αυτή δεν επήλθε λόγω του ρόστερ σας, αλλά λόγου εύκολου ομίλου και κυρίως λόγω του ότι λέγεστε ΠΑΟ και όχι Ουνικάχα Μάλαγα. Το θέμα είναι ότι αυτή η δυναμική του συλλόγου σβήνει σιγά σιγά, όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από το 2011 κι όσο απομακρύνονται και οι συντελεστές της τελευταίας επιτυχίας.

      Το άλλο θέμα είναι ότι για να πας φ4 θα παίξεις με ομάδες με πάνω κάτω εξίσου βαριά ιστορία. Κι εκεί το θέμα της ποιότητας αναδύεται. Όπως αναδύθηκε πέρσι που η ΤΣΣΚΑ σας κατάπιε όπως κατάπιε το αυγό του στο Angel Heart o ερμηνευτής του Jim Conway.

      Διαγραφή
    10. Καλα εγω βαζω ομως και τον ρεαλισμο στον συνειρμο μου. 4 παικτες δεν προκειται να παρουμε, οποτε παμε για 2 για να προστατεψουμε το ροστερ και να το δυναμωσουμε και προχωραμε οσο μπορουμε. Και ο Ολυμπιακος περυσι, δεν ειχε τα ροστερ των υπολοιπων 3 ομαδων στο f4. Απλα χρειαζεται λιγο τυχη, ενα ανταγωνιστικο συνολο, δυνατες προσωπικοτητες και να κλεισουμε τις τρυπες που εχουμε.

      Διαγραφή
    11. Απλώς εγώ δε νιώθω την ανάγκη να είμαι ρεαλιστής. Δεν βάζω εγώ τα λεφτά...

      Διαγραφή
    12. Προφανως ουτε εγω. Αλλα ξερω ποσο βαθια παει η τσεπη του προεδρου της ομαδας. 10 χρονια πριν αν καναμε αυτην την συζητηση, μπορει να ζηταγα αλλαγη ολης της ομαδας... :P

      Διαγραφή
  17. ο Παναθηναϊκός φέτος φορτσάρησε νωρίς γιατί έτσι επέβαλε το πρόγραμμα. έδωσε δυνατά φιλικά και μπήκε δυναμικά στη σαιζόν με σκοπό να αποφορτιστεί από το παιχνίδι της βαρκελώνης & μετά που το πρόγραμμα θα το επέτρεπε. είναι φανερό από την κάθετη πτώση του διαμαντίδη, του φώτση & του ραντου. & βέβαια από το τραγικό ποσοστό στις βολές. εκεί ήρθαν οι τραυματισμοί, η ατολμία του coach (αν έβαζε το χαραλαμπό sf θα κερδίζαμε σίγουρα) & η συνεχιζόμενη κόντρα διαιτησία.
    και μην πει κανείς οτι δεν χρειάζεται διαιτησία γιά να κερδίσει κανείς τη zielona gora γιατί θα σας θυμίσω πως η barcelona με τη διαιτησία καθάρισε τους πολωνούς και μάλιστα εντός έδρας.εκτός από τις βολές που ακύρωσε, ενώ το λάθος ήταν δικό του, το νο 1 νούμερο της euroleague, δεν έδωσε κανένα φάουλ υπέρ του radulica ενώ έτρωγε ξύλο κάθε φορά που πήγαινε σε τελική προσπάθεια, σφύριζε ανισομερώς όλες τις επαφές, δεν έβλεπε βήματα και μεταφορές μπάλας κτλ.
    τα ίδια είδαμε και από τον βιατορ την προηγούμενη αγωνιστική, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται η barca βοήθεια. στο ίδιο έργο θεατές από την εποχή που ο θανάσης έδωσε εκείνο το pourboir στον arteaga. δεν χρειάζεται να ψάχνουμε γιά αποδιοπομπαίους τράγους που γέλασαν ή δεν γέλασαν πριν τις βολές.
    η ομάδα θα ξαναφορτσάρει όταν χρειαστεί, θα ενισχυθεί με την επάνοδο των τραυματιών & με πιθανή ενίσχυση ενός athletic/defensive minded combo forward & θα φτάσει εκεί που πρέπει όταν πρέπει. μην ξεχνάμε οτι παραμένει μέσα και στους τρείς στόχους της σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές της ομάδες. yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά συμφωνώ για τη διαιτησία, όχι όμως στον αγωνα με τη Ζιελονα. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο και άλλωστε ήταν μια νορμάλ διαιτησια.

      Διαγραφή
  18. Έτσι κι αλλιώς τραγικό θα ήταν να μιλάς για διαιτησία, αλλά μετά από αυτό το ματς; Που σε έστελνε κάθε δυο επιθέσεις σε βολές ο ΛαΜόνικα μήπως και ξεκολλήσεις;
    Πόση γραφικότητα;

    υγ
    Μπασκετικός παναθηναϊκός γκρινιάζει για διαιτησία. Ένα ανέκδοτο που τείνει να γίνει all time classic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσεις απο καποια σφυριγματα εις βαρος σας στην Α1 εχετε κανει σημαια σας την παραγκα.Αντιθετα στην ευρωπη οι σφαγες των μικρομεσεων ομαδων υπερ σας ειναι φυσιολογικη.Φυσικα δεν χασαμε απο την διαιτησια αλοιμονο αν το λεγαμε,απλα σε μια φαση στο τελος εγινε μπερδεμα και ενω αρχικα εδωσαν δυο βολες στον Κουζμιτς το πηραν πισω.Οσο για τις βολες που εδιναν μην σου πω οτι ηταν και λιγες με το ξυλο που εριχναν σε καθε φαση οι Πολωνοι.Οι γαυροι, οταν πηγαινει ο αντιπαλος στις βολες νομιζουν οτι ειναι ευννοια.

      Διαγραφή
    2. Τα έχουμε πει αυτά.
      Δίκαιη διαιτησία είναι στην Α1. Στην Ευρώπη είναι αντιΠΑΟ και γαύροι.

      ΓΕΛΑΩ.

      Διαγραφή
    3. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΞΕΡΕΙΣ....
      ΥΓ: Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΛΟΣ Ε; ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, Ο ΓΑΥΡΙΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    4. η διαιτησία έχει στερήσει στην ομάδα μου με το έτσι θέλω τη euroleague του 2012 και το παιχνίδι των play offs στη μόσχα που το έστειλαν στην παράταση
      επιπλέον μας σφυρίζουν κόντρα σε κάθε μα κάθε παιχνίδι. δεν υπάρχει αντίπαλος προπονητής στην euroleague τα τελευταία χρόνια που να έχασε από τον Παναθηναϊκό και να διαμαρτυρήθηκε γιά τη διαιτησία. ούτε καν ο pascual. ωραία η καραμέλα αλλά να ξέρετε οτι χαλάει τα δόντια

      Διαγραφή
    5. Beny Beny δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά τα τελευταία χρόνια ο Πασκουάλ είναι λίγο δύσκολο να διαμαρτυρηθεί μετά από ήττα εναντίον σας. 9-0 κι ακόμα τρέχει.

      Κόντρα σε κάθε παιχνίδι.
      epic

      Διαγραφή
    6. Τότε που ανατινάζατε μαγαζιά;

      Διαγραφή
    7. τότε που σας πήραμε και χωρίς διαμαντίδη

      Διαγραφή
    8. ΜΙΑ ΡΗΜΑΔΑ ΦΟΡΑ, ΜΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΔΙΚΑΙΑ. ΕΔΩ ΒΓΗΚΕ Ο ΧΑΙΝΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,Ο ΝΤΑΝΣΤΟΝ,Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΜΕ ΚΛΑΨΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ.Με δικο μας παιχτη φτιαξατε ομαδα τα τελευταια 4 χρονια που και αυτα τα κανατε 7.Αντε καληνυχτα.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα jim!!!!Πραγματικά μπήκα στον πειρασμό να γράψω απλά και μόνο για να πώ ένα μεγάλο RESPECT αδερφέ!!!Δεν έχω να γράψω τίποτα που να μην έχεις αναφέρει.Μέχρι και τα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ γελάκια του Γιάνκοβιτς σχολίασες ολόσωστα.Για τον ΟΣΦΠ θεωρώ ότι θα δούμε αυτό μέσα στην σεζόν,μια πιο σύγχρονη βερσιόν ομάδας Πεδουλάκη και ανάλογα με τα step up κομβικών παικτών μέσα στα πλαίσια του οργανισμού όπως Χάκετ,Γιανγκ και Παπαπέτρου να βρεθεί και το ταβάνι του,αν υπάρχει.Πάντως θα είναι κρίμα να πληρώσει την ηλίθια στάση να κοντράρω τον αιώνιο,που έχουν και οι δυο ομάδες,παίρνοντας ένα 3ο ξένο 5 που δεν κάνει τόσο τρομερή διαφορά από ένα καλό,ψαγμένο back up του ηγέτη του,Πρίντεζη,στο 4 και να είναι από τώρα τεράστιο φαβορί για final4.Οψόμεθα..

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα στο λίκνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μου φαίνεται ότι ο Ιρλανδός βάζει ξεκάθαρη πρίζα. Υπάρχει πιθανότητα κύριοι Αγγελόπουλοι να μείνει ο Ρότσεστι ελεύθερος? Και δε θα κινηθεί ο Ολυμπιακός?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να παιξει ο Ροτσεστι σε αλλη ομαδα στην Ευρωλιγκα, θα πρεπει η Μακαμπι να αποκλειστει αν δεν κανω λαθος. Εγω και στον ΠΑΟ τον επαιρνα διχως δευτερη σκεψη.

      Διαγραφή
    2. καλέ μου teo αν ο rochesti που θέλει μιά μπάλα μόνος του συναντήσει το vspan που θέλει άλλη μιά μπάλα μόνος του και συνεργαστούν με το hacket που κρατάει την μπάλα τουλάχιστον 8 sec σε κάθε επίθεση αυτό θέλω να είμαι εκεί γιά να το ζήσω live.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα παλικάρια.. Τέλος ο Γκούντες από Μακάμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρτε Γιόνας να βάλουμε όλοι νόβα.

      Διαγραφή
    2. Λιθουανό κοίταξαν. Βγήκε προς τα έξω ότι έκαναν πρόταση στον Σάρας αλλά αρνήθηκε..

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα jim. Καλό άρθρο, στοχευμένες παρατηρήσεις, συγχαρητήρια!! Πότε πιστεύεις ότι ο παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίχτη? Υπάρχει πιθανότητα πέρα από προσθήκη να έχουμε και αλλαγή? Τις δικές σου προτάσεις για την ομάδα πότε θα τις δούμε? Τι έχεις να πεις για τις περιπτώσεις DESHAUN THOMAS, EARL CLARK και DAVIS BERTANS? Ευχαριστώ!

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Αχιλλέα. Σε ευχαριστώ φίλε.. Ο Τόμας θα ήταν καλή επιλογή το καλοκαίρι. Τώρα δε βρίσκω λόγο να υπογράψεις 4ο SF..Ο Μπέρτανς είναι τελείως άλλο στυλ. 2.09μ. με αγωνιστικό χαρακτήρα περιφερειακού. Παίζει ως φόργουορντ μόνο λόγω του ύψους του. Το παιδί είναιswingman, ως τέτοιος θα πάει στην Αμερική και ως τέτοιος δουλεύει το παιχνίδι του στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    2. Το καταλαβαίνω όπως το θέτεις, αλλά όλη η Ευρώπη ψάχνει ψηλό, αλτικό, καλό αμυντικό με τρίποντο. Κοιτάζοντας την αγορά δεν βρίσκω παίχτη οικονομικό με αυτά τα χαρακτηριστικά, οπότε σκέφτηκα 3-4 που με το σουτ τους θα ανοίξουν το γήπεδο, αλλά θα δώσουν και ένταση στην άμυνα. Δεν θυμάμαι παίχτες που ήρθαν στο μέσα της σεζόν, χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία σε υψηλό επίπεδο και μπόρεσαν να προσφέρουν. Οι επιλογές πρέπει να είναι πολύ περιορισμένες, εκτός οικονομικού πλαισίου του παναθηναϊκού και για αυτό το λόγο δεν νομίζω να κάνει άμεσα κίνηση η ομάδα. Περιμένουμε τις προτάσεις σου... Δώσε τα φώτα σου professor!

      Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

      Διαγραφή
  23. Δυο λόγια για τον Βλάντο. Έχω εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο και νωρίς τις αμφιβολίες μου για τα προσόντα του παιδιού και τις προσδοκίες που έχουν φορτωθεί πάνω του. Ειδικά πέρσι, θεώρησα εγκληματικό λάθος που άφησαν την θέση κενή για να παίζει ακατέβατα 30 λεπτά με κάθε κόστος όπως επίσης και τον ντόρο που έγινε το καλοκαίρι όταν αποκλείστηκε απ’ την 12άδα της εθνικής. Θεωρώ ότι ο Βλάντο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να σταθεί ως back up 3 σε μια ομάδα επιπέδου top-8. Ένας καλός ρολίστας δηλ. Συμφωνώ ότι από πέρσι που έπεσε στα βαθιά δεν έχει δείξει σημάδια βελτίωσης σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού που λογικά μπορεί να βελτιωθεί. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι δεν θα γίνει παίκτης πάνω στον οποίο θα χτίσεις ομάδα. Μακάρι να κάνω λάθος.

    Ωστόσο, αυτή η διαπίστωση (η οποία έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές) απέχει πολύ απ’ την στοχοποίηση του παίκτη που παρατηρείται τελευταία. Δεν είναι το πρόβλημα του ΠΑΟ ο Βλάντο και η χαλαρότητα που ενδεχομένως τον χαρακτηρίζει. Δεν είναι η αιτία της κακής εικόνας της ομάδας τα γελάκια και το μυαλό του Γιάνκοβιτς που δεν πήζει αλλά τα απότοκα αυτής. Το παιδί δεν έχει το χαρακτήρα να υπερβεί την γενικότερη κατάσταση στην ομάδα και να ηγηθεί γιατί δεν έχει τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο. Δεν είναι ο τύπος του παίκτη που θα παρασύρει τους υπόλοιπους βγαίνοντας μπροστά. Αντίθετα, είναι αυτός που θα παρασυρθεί απ’ τους άλλους και θα δώσει πράγματα συνεισφέροντας υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα δείξει και την ανάλογη διάθεση κάτι που για την ώρα δεν φαίνεται. Τα βαριά χαρτιά του ΠΑΟ, απ’ όλες τις απόψεις, είναι άλλα. Ας μην κάνουμε το λάθος να τον φορτώνουμε με βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει και να καλλιεργούμε ουτοπικές προσδοκίες γιατί στο τέλος θα τον χάσουμε εντελώς.

    Και κάτι για τον Παππά. Ας μην κάνουν στην ομάδα το λάθος να τον πιέσουν να επιστρέψει στο γήπεδο και πολύ περισσότερο να μην τον φορτώσουν με την προσδοκία να αλλάξει άμεσα την εικόνα της περιφερειακής γραμμής. Η επάνοδος του παίκτη πρέπει να είναι ομαλή και σταδιακή για το καλό όλων ανεξάρτητα απ’ τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψει μεγαλύτερη ζημιά και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δυσάρεστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως πάντα ωραίος 77,
      θεωρώ τουλάχιστουν υπερβολικό να κάνουμε ειδική αναφορά στα ανύποπτα "γελάκια" του Γιάνκοβιτς ενω άλλοι (υποτίθεται πιο σημαντικοί) είναι προκλητικά πιο αδιάφοροι από αυτόν
      Το ίδιο ισχύει φυσικά και στις αναφορές στον τίμιο Κούζμιτς
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω 77,
      Σε ολες τις ομαδες οι οπαδοι ψαχνουν αποδιοπομαιους τραγους.
      Ο Βλαντο θα ηταν σουπερ περιπωση για αναπληρωματικο SF. Αν προοριζουν τον Χαραλαμποπουλο ως τετοιο δεν εχει νοημα και η υπαρξη του στο ροστερ. Το να τον αφηνεις ομως την πρωτη χρονια ΜΟΝΟ και την δευτερη φορα με τον "παλαιμαχο" Παβλοβιτς εκθετει το παιδι. Ο παβλοβιτς θα μπορουσε να παιξει και αυτος τον ρολο του 2ου SF με την εμπειρια του στο κλεισιμο των παιχνιδιων. Εδω λοιπον ο Παναθηναικος εχει 3 παικτες στα SF και υπο προυποθεσεις υπαρχουν και σχηματα με 3 guard αλλα ΚΑΝΕΝΑΝ που να μπορει να σηκωσει την θεση του 1ου.

      Κατ'εμε ομως τα μεγαλυτερα προβληματα ειναι 2.
      α) Ποσοτικο στην θεση 1-2 με αποτελεσμα οι παιχτες να σκασουν (θεωρητικα αυτο πιθανως αν λυθει)
      β) και μεγαλυτερο ο Ραντουλιτσα. Ενταξει μιλαμε ο ανθρωπος ειναι κυριολεκτικα ο λευκος Σοφο. Παιζει max 10-15 λεπτα, δεν μαρκαρει, κανει ευκολα φαουλ, και δειχνει ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. Αν καποιος λοιπον πρεπει να αντικατασταθει αυτος σιγουρα δεν ειναι ο Κουζμιτς ο οποιος αναλογικα με τα χρηματα που παιρνει και τον χρονο που του αντιστοιχουσε στο αρχικο πλανο ειναι καλυτερος των προσδοκιων.

      Αναρωτιεμαι τι προσφερει περισσοτερο ο Ραντου σε σχεση με τον Μπατιστα που επαιρνε 700 χιλιαδες λιγοτερα και πσως θα μπορουσες να παρεις και εναν ακομα αμερικανο tweener με αυτα τα λεφτα να παιζει 4-5
      Aleister

      Διαγραφή
  24. Ο ΠΑΟ ζει ημέρες διοικητικής και οπαδικής παράνοιας. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για τα αντιφατικά μηνύματα των τελευταίων ημερών. Για παράδειγμα :

    - Η διοίκηση επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες (αστεία κίνηση) και ταυτόχρονα προβληματίζεται για τη μη χρησιμοποίηση όλου του ρόστερ. Αν όμως θεωρεί οτι η ομάδα θα είχε καλύτερη τύχη με ολόκληρο το ρόστερ της ενεργό, τότε πρακτικά αναγνωρίζει ένα ελαφρυντικό στους παίκτες και ρίχνει ένα μεγάλο μέρος της ευθήνης στον προπονητή.

    - Ο δε προπονητής, φαντάζομαι οτι για να μην προστατεύει τους παίκτες του, συμφωνεί με το πρόστιμο. Με την δυσαρέσκεια όμως για την μη χρησιμοποίηση των μικρών συμφωνεί; Με την παρέμβαση στη δουλειά του στη πρώτη φορτούνα;

    - Πολύς κόσμος καταλήγει στο οτι καλώς δεν χρησιμοποιούνται οι Χαραλαμπόπουλος/Παπαγιάννης (ας αφήσουμε το Λούντζη απ'έξω), ακόμα και απέναντι στον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου, ακόμα και όταν η ομάδα παίζει με ελλείψεις. Ταυτόχρνα όμως, κανείς δεν αναφέρει οτι η παρουσία των δύο αυτών παικτών έχει προϋπολογιστεί και είναι μέρος του καλοκαιρινού σχεδιασμού του ΠΑΟ και άρα αν εκ των υστέρων διαπιστώνεται κάτι τέτοιο, τότε ο ΠΑΟ έχει κάνει τραγικά λάθος σχεδιασμό. Κανείς επίσης δεν αναφέρει οτι αν έχει κριθεί οτι δεν μπορούν να βοηθήσουν στην Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟ κατεβαίνει με -2 παίκτες στο ρόστερ του, κίνηση στα όρια του εγκλήματος φυσικά για μια ομάδα που παίζει 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Όλοι βλέπω να μένουν απλώς στο οτι οι μικροί δεν μπορούν να βοηθήσουν ακόμα στο οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε, προσωπικά για τον Χαραλαμπόπουλο διαφωνώ κάργα, ειδικά με αντιπάλους όπως οι Πολωνοί και ειδικά σ'ενα παιχνίδι που οι βασικοί σου είναι νωθροί, και ειδικά σ'ενα παιχνίδι που βλέπεις το Βλάντο να είναι σε χαχαχουχα mode. Εφόσον το παιχνίδι έκανε κρα απο νωρίς οτι ήταν χαμένο, ένα πιθανό κέρδος θα ήταν να παρκάρεις το Βλάντο στον πάγκο και να πάρει όλο το χρόνο του ο Χαραλαμπόπουλος. Και θα έβλεπες τι ψάρια πιάνει ένας ταλαντούχος πιτσιρικάς με κίνητρο για να αποδείξει την αξία του απέναντι σε μια όχι ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα, αφετέρου δε θα παιρνούσες ένα ωραιότατο και crystal clear μήνυμα στον Βλάντο.

    - Και μιας και το πιάσαμε, βλέπω πολύ κριτική όσον αφορά τα γελάκια του Βλάντο στον ίδιο τον παίκτη. Δε βλέπω όμως ιδιαίτερη διάθεση για κριτική στον προπονητή του. Γιατί είναι προφανές οτι αυτά τα γελάκια προκύπτουν με την ανοχή του coach. Και βλέπω οτι και ο Jim δεν χρεώνει στον coach κάτι γι'αυτό. Για την ιστορία πάντως, δεν θεωρώ οτι τα γελάκια του Βλάντο είναι κάτι για να πιανόμαστε απ'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το τελευταίο συμφωνώ απόλυτα.
      Ούτε λόγος για τον τουρίστα ραντούλιτσα που ήρθε να κάνει διακοπές με την ΑΝΟΧΗ του Τζώρτζεβιτς, και τον προπονητή που με την ανοχή του οποίου γίνονται αυτά που γίνονται και βλέπουμε αυτό το χυμαδιό σε άμυνα και επίθεση.

      Μα σοβαρά τώρα, τα γελάκια του Γιάνκοβιτς μας πειραξαν;
      Και επίσης, η κριτική στον προπονητή εξαντλείται ΜΟΝΟ στη στελέχωση, λες και προπονητικά μας έχει δείξει κάτι (εκτός από τις κλασσικές βλαχομαγκιές κτλ)
      πχ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ να βλέπω ελευθερο τρίποντο από την αδύνατη γωνία εδω και 2 μηνες το ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ.
      Και μην αρχίσετε πάλι, εχουν βαριά πόδια κτλ..ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, παίξε 1-3-1, δε ξέφω, εσύ πέρνεις 800κ το χρόνο
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. Σαφώς και τα γελάκια του Βλάντο δεν είναι το πρόβλημα, όμως είναι σίγουρα μέρος του προβλήματος μιας και εστιάζουμε στον τρόπο που προσέγγισε ο Παναθηναϊκός το συγκεκριμένο ματς. Οπότε καταλήγουμε ότι δεν είναι μεμπτό το γέλιο σαν πράξη αλλά σαν πνευματικό υπόβαθρο. Δεν αντιλαμβανόταν το τι διαδραματιζόταν εκείνη τη στιγμή. Και φυσικά όχι μόνο ο Γιάνκοβιτς που έχει αυτή την ιδιοσυγκρασία σαν άνθρωπος (η οποία αποτελεί και το προσωπικό αγωνιστικό του ταβάνι) . Ο Ραντούλιτσα νύσταζε.. ΄Αυτό και αν ήταν νωθρότητα.

      Διαγραφή
    3. Σωστα Jim, έτσι είναι. Όμως ποιός έχει την τελική ευθήνη για αυτή τη συμπεριφορά; Ποιός πληρώνεται για να μη συμβαίνει αυτό; Και αντε να ήταν ένας παίκτης, οκ, να το δεχτώ, δεν μπορεί να κάνει τη νταντά ο προπονητής. Αλλά εδώ ήταν σχεδόν όλη η ομάδα έτσι, επομένως;

      Διαγραφή
    4. Χρήστο..

      "Ο Παναθηναϊκός του Τζόρτζεβιτς έβγαλε από το πρώτο λεπτό στο παρκέ την έντονη αίσθηση της ομάδας που πνευματικά δεν είναι έτοιμη να παίξει αυτό το ματς. Δεν έχει προετοιμαστεί από τον προπονητή της για να το κάνει. Δεν είχε δουλέψει τόσο βαθιά για να καλύψει τις απουσίες της και έφτασε στο σημείο να μοιάζει ότι συμμετέχει σε ένα παιχνίδι υπνωτισμού με προκαθορισμένο αποτέλεσμα." Ή μήπως δε το διάβασες..;

      Καταλαβαίνεις ότι και τα "γελάκια" και η γενική νωθρότητα χρεώνεται κατά κύριο λόγο στον Τζόρτζεβιτς. Απόρροια αγωνιστικών επιλογών σε επίπεδο "ενέργειας" και ψυχολογικής προετοιμασίας όσον αφορά τη προσέγγιση του ματς. Όλα είναι αλυσίδα.

      Διαγραφή
    5. Γειά σου Τζιμ.
      Σωστά. Από το να κατηγορούμε τα ανύποπτα γελάκια του Γιάνκοβιτς (που προσωπικά, και πάνω στη στιγμή, δε βρίσκω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κάτι μεμπτό)
      ίσως θα ήταν καλύτερα να εστιάσουμε στα ΑΙΤΙΑ αυτής της χαλαρότητας, και σε αυτόν/αυτούς που την ανέχτηκαν.
      Προσωπικά πιο πολύ με εκνέυριζε το στυλ του Παυλοβιτς δωστε-μου-τη-μπαλα-να-κάνω-ότι-γουστάρω παρά τα γελάκια του Γιάνκοβιτς (λες και δε ξέρουμε τον χαρακτήρα του)
      Και όπως σωστά λέει ο 77 από πάνω, ο Γιάνκοβιτς είναι αυτό ς που θα παρασυρθεί αντί να παρασύρει, όποτε τα όποια γελάκια του είναι απόρροια της όλης ατμόσφαιρας.
      Καλά για τον Ραντούλιτσα είσαι ΠΟΛΥ επιεικής (άκου εκεί απλά νυσταλέος). Ο Τυπος ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ (και που να μπορέσει, αφού είναι η πρωτη φορά που παίζει σε ανταγωνιστικό επίπεδο παραπάνω από 2 βδομάδες)
      Να'σαι καλά,
      Τα λέμε
      ζΑν

      Διαγραφή
    6. Την ωρα που στην Πολωνια γινονταν αυτα που περιγραφονται στο παιχνιδι της Φενερ ο Ομπραντοβιτς γινοταν βαθυκοκκινος (οχι μωβ) περιπου σε καθε φαση παροτι κερδιζε με 15-20 ποντους διαφορα. Οι παικτες πρεπει να ειναι σε εγρηγορση και να βελτιωνονται συνεχως ανεξαρτητως συνθηκων. Ας το κανουν αυτο κι ας χανουν. Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ειναι πρωτος σε διαρκη εγρηγορση ο προπονητης και το σταφ.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα ζΑν. Δε διαφωνώ σε τίποτα. Το θέμα είναι, μπορεί ο κόουτς να αλλάξει την ιδιοσυγκρασία συγκεκριμένων παιχτών ή μιλάμε για (αγωνιστικούς) χαρακτήρες-μπετόν. Για τον Ραντούλιτσα έχω εκφραστεί ανάλογα όταν πήγε στη Κίνα σε αυτή την ηλικία. Είναι φυγόπονος και πνευματικά ωριμάζει αργά. Αλλιώς θα έβρισκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Η ικανότητα υπάρχει.

      Διαγραφή
    8. Γειά σου φίλε,
      Και κάτι ακόμα. Πιστεύεις ότι το πρόβλημα στον ΠΑΟ είναι καθαρά ψυχολογικό αυτή τη στιγμή; Είναι δηλάδή θέμα μόνο ενέργειας/ψυχολογικής προετοιμασίας;
      Γιατί, πέραν αυτού, βλέπω και ελλειπή ετοιμασία στο Τεχνικό επίπεδο.
      Σε αντίθεση με τον ΟΣΦΠ που βλέπεις ότι μπορεί να μην είναι καλά στελεχωμένος, να έχει πολλά προβλήματα χημείας κτλ ΑΛΛΑ τουλάχιστον, βλέπεις ένα πλάνο στο παιχνίδι του, βλέπεις μια ξεκάθαρη κατεύθυνση από τον πάγκο (ανεξάρτητα αν βγάζει 0/10 ΚΑΛΑ σουτ πχ αλλα τουκάχιστον τα σουτ ΕΙΝΑΙ καλά).
      Στον ΠΑΟ πιά είναι αυτή η κατευθυνση; Κυρίως σε άμυνα. Πώς αμύνεται στο πικ εντ ρολ η ομάδα, ακόμα δεν έχω καταλάβει. Τι γίνεται με τις περιστροφές (και που είναι ο Παυλοβιτς σε αυτές);
      Είναι πολλάπλό το πρόβλημα και πολύ φοβάμαι ότι η ευθύνη σε όλα τα επίπεδα είναι του προπονητή
      Ναι σαι καλά
      ζΑν

      Διαγραφή
    9. ==================================================
      Φίλε ζΑν.
      Που είναι ο Πάβλοβιτς στις περιστροφές ;;;
      Που είναι ο Πάβλοβιτς, όταν κτύπησε ο βλάντο στη μέση.
      Που είναι ο Πάβλοβιτς στο 4 όταν κτύπησε ο Γκίστ να ματσάρει
      το πιό κοντό αντίπαλο 4.
      Που είναι ο Παβλοβιτς να κατέβει στο 2 να ανοίξει η περιφέρεια
      με τα τρία γκάρντ που έχεις για ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ.
      Που είναι ο Πάβλοβιτς στο πενετρέισον και στην αδύνατη πλευρά.
      Που είναι ο Πάβλοβιτς να γράψει από το τρίποντο.
      Που είναι ο Καλάθης, εφόσον έχει πάρει αμυντικά τον καλύτερο
      αντίπαλο γκάρντ να τον οδηγήσει στις παγίδες και βγαίνει και σε
      βοήθεια στην αδύνατη πλευρά να σκοράρει ανελλιπώς κιόλας, με τα συκώτια παραμάσχαλα, ελείψη του ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΓΚΑΡΝΤ γιά μήνες !!!!
      Εμείς φίλε επειδή δεν είμαστε ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ και έχουμε
      έναν λιγότερο στην Ελλάδα και δύο τουλάχιστον στην Ευρώπη.
      ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ SMALL FORWARD 32 ετών να παίζει σαν άνθρωπος.
      ΘΕΛΑΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ
      ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΑΙΝΤΕΡ ΜΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ !
      ====================================================

      Διαγραφή
    10. ζΑν ο Παναθηναϊκός με το ρόστερ που διαθέτει στη παρούσα φάση μπορεί να παίξει συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνα. Δεν έχει βάθος στο Backcourt για να είναι επιθετικά τα γκαρντς σου αμυνόμενα στη πίσω γραμμή και δεν έχεις "πόδια" στη frontcourt όπου ο μόνος ψηλός σου που μπορεί να σταθεί στη περιφερειακή άμυνα είναι ο Γκιστ. Δεν έχεις επίσης καλό αμυντικό παίχτη στο "3" ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα σου κάλυπτε τρύπες και στις δύο γραμμές. Ο Ολυμπιακός που ανέφερες, είναι καλύτερα στελεχωμένος συνολικά. Έκανε το λάθος στα γκαρντς και στο back up-4 αλλά έχει "πόδια" σε όλες τις γραμμές, χαρακτηριστικό στο οποίο βασίζει το παιχνίδι του. Ο ΠΑΟ έκανε καλύτερη δουλειά συμπληρώνοντας τη περιφερειακή γραμμή (ασχέτως αν τώρα δε μπορεί να τη κεφαλαιοποιήσει λόγω τραυματισμών) όμως στο 3-4-5 έκανε σοβαρά λάθη.

      Διαγραφή
  25. Ο προπονητής Χρήστο. Ο κάθε παίχτης είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του αλλά συνολικά το χρεώνεται ο προπονητής. Και για έναν τύπο με την ιδιοσυγκρασία του Σάλε που στο coaching ακόμα μαθαίνει αλλά στη ψυχολογική διαχείριση είναι ήδη πολύ καλός, αυτό μου φάνηκε περίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα, γι'αυτό επιμένω στο οτι αυτό είναι το πραγματικά άξιο αναφοράς, γιατί κι εμένα μου φαίνεται περίεργο. Επίσης πολύ περίεργη μου φαίνεται η δυσφορία της διοίκησης για τη μη χρήση των πιτσιρικάδων. Μου δείχνει οτι υπάρχει ήδη ένα miscommunication στον σχεδιασμό και αυτό δεν είναι ποτέ προάγγελος καλών νέων. Θέλω να πω, εγώ κι εσύ μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε για το πόσα λεπτά πρέπει να πάρει ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά η διοίκηση με τον προπονητή δεν γίνεται να διαφωνούν, κάποιος απο τους δυο βγαίνει εκτός σχεδιασμού.

      Διαγραφή
    2. Το miscommunication το άρχισε ο Τζωρτζεβιτς που ανοικτά κατηγόρησε τη διοίκηση γαι το θέμα του ψηλού.
      Επίσης υπάρχει ακόμα (δες τις δικαιολογίες του Παυλοβιτς) θέμα με τα "πολλά" φιλικά και ταξίδια που τάχαμου τους κουράσανε (άρα και πάλι πετάνε το μπαλάκι στη διοίκηση)
      Ε καιρός ήταν, και η διοίκηση να πει τα δικά της.
      Προβλέπω σύντομα διαζύγιο ΑΝ δεν αλλάξει κάτι δραματικά (που δεν πρόκειται)
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. @ζΑν

      Αφού η συγκεκριμένη δήλωση ήταν μια στιγμή ειλικρίνειας κι όχι μια κίνηση ευθυνοφοβίας.
      Δεν το διάβασες στα σχόλια του προηγούμενου άρθρου;

      Διαγραφή
    4. Επειδή βλέπω μπερδεύεστε με το ποιός είναι φάουλ και ποιός όχι.

      Φαουλ είναι ο Sale αν έταξε στη διοίκηση χρόνο στους μικρούς και δεν το έπραξε. Αν η διοίκηση ήταν ενήμερη οτι ο Sale δεν τους εμπιστεύεται, τότε φάουλ είναι η διοίκηση που του ζητάει τώρα τα ρέστα. Σε αυτή την περίπτωση, φάουλ είναι και οποιοσδήποτε ευθύνεται για το οτι ο ΠΑΟ κατεβαίνει στην Ευρωλίγκα με -2 παίκτες. Σίγουρα η διοίκηση είναι φάουλ όταν αντι να μιλήσει με τον ίδιο τον Sale για τους προβληματισμούς της πάει και τους δημοσιοποιεί. Σίγουρα επίσης η διοίκηση είναι φάουλ αν επέβαλε πρόστιμο στους παίκτες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή.

      Για το θέμα του mobile, φάουλ είναι σίγουρα ο coach που κατέληξε στη λήξη των τριών δεινόσαυρων, έστω και σαν έσχατη λύση μετά το ναυάγιο με Tyus, Lasme (υποθετοντας οτι όντως υπήρξαν επαφές με αυτούς τους δύο) κλπ. Η διοίκηση μπορεί να είναι φάουλ μόνο αν απέτυχε να υπογράψει κάποιον απο τους στόχους της ομάδας για λόγους που είναι πέρα απο το καθαρά οικονομικό (πχ, σε ένα φανταστικό παράλληλο σύμπαν, μπορεί ο Λάσμε να ζήτησε ένα ποσό που ήταν ρεαλιστικό αλλά η διοίκηση του ΠΑΟ μπορεί να θεώρησε υπερβολικό ακριβώς επειδή πρόκειται για τον Λάσμε που εμείς τον κάναμε πλούσιο και άρα μας χρωστάει άρα έπρεπε να ρίξει λίγο την τιμή του, εντελώς υποθετικό σενάριο, δεν υποννοώ οτι συνέβη κάτι τέτοιο).

      Η δήλωση του Sale για τον mobile ψηλό συνεχίζει να μου φαίνεται μια χαρά.

      Διαγραφή
  26. Ο Τζορτζεβιτς θελει σουτ. Το παιχνιδι του στηριζεται στην παραδοχη οτι τα ελευθερα σουτ καποια στιγμη θα μπουν.Με 0/7 τελειως ελευθερα 3π ο Παυλοβιτς, με το Φωτση να σπαει τα στεφανια, με χαμενα λειαπ ομαδα του Τζορτζεβιτς δεν κερδιζει. Σωστη η κριτικη που γινεται στην αμυνα αλλα αντιστοιχη αμυνα επαιζε και με την εθνικη Σερβιας. Τους ιδιους παικτες εχει, με τις ιδιες ή και περισσοτερες αδυναμιες (εκει δεν εχει Γκιστ). Απλως εκει καποια στιγμη σπαει το ροδι, μπαινουν τα παντα, κοβονται τα ποδια του αντιπαλου και η ομαδα κερδιζει. Αυτος ειναι ο λογος που απο τον παικτη που ψαχνει ζηταει κυριως καλο τριποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μέτρησα επτά χαμένα lay up στον αγώνα , αρκετά για να σου δώσουν την νίκη , έτσι ?
      και από ευστοχία στις βολές πώς πήγαμε ? ... άπατοι !

      Διαγραφή
  27. ► Εξαιρετικό άρθρο, από έναν μετριοπαθή σούπερ γνώστη των τεκτενόμενων
    του μπάσκετ ανά γής θα έλεγα κι ας φαίνομαι υπερβολικός.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ JIM.
    ► Εκτός από τις γνώσεις σου, ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ,
    ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ, όταν
    γράφεις για τους δύο μεγάλους, στο οπαδικό ναρκοπέδιο που υφιστάμεθα.
    *
    Στα καθ'ημάς τώρα.
    Τα είπες όλα για ΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ από κάθε άποψη για να κτυπηθούν
    οι ατυχίες "κεραυνοί" όπως γλαφυρά έγραψες που παραμονευουν.
    *
    ► Ας μην πλατιάσουμε αγαπητέ μου φίλε.
    Η ομάδα έπρεπε να είναι πλήρης ΞΕΝΩΝ από το καλοκαίρι.
    ==============================================
    ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    Και οι μικροί ας παίζουν 40 λεπτά στην Ελλάδα !!!! (άντε γιατί μπούχτισα)
    Ολοι ξέρουμε πώς η ευρωλίγκα έχει γίνει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ.
    Απλούστα λοιπόν θα υπέγραφες έναν "Γκαμπριελ" δίπλα στον Γκίστ οπωσδήποτε.
    ► Οχι απλά για να λες ότι έχεις έξι ξένους, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ
    αγαπημένε μου JIM, δεν ξέρεις τι θα σου βγεί ο Κούζμιτς που έπαιζε NBDL
    μόνο και ο Ράντου, που δεν έπαιζε πουθενά, διωκόμενος αδιάφορου λόγων
    ακόμα κι από την Κίνα.
    ΤΙ ΠΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ;;;
    ► Δεν υπέγραψες Λάσμε και Γιόνας που τους ήξερες.
    Από το πώς καλύπτουν την αδύνατη πλευρά μέχρι και το timming (χρόνος) η το
    εκτόπισμα (μέτρα) που έχουν στο ριμπάουντ στο ζωγραφιστό.
    Δυό άγνωστους υπέγραψες και άφησες και κενη θέση ξένου γιατί ;;;;
    Για να δείς πώς θα πάνε ;;;
    Μα αν δεν πήγαινε καλά ο ένας, θα τον άλλαζες, δεν θα προσέθετες
    στον "άχρηστο" δίπλα τον ξένο που σου λείπει !!!!
    ► Οπως με το που κτύπησε κι ο Μποχώ, έπρεπε ένας Μακ Νιλ να είναι
    ΟΑΚΑ οπως έγραψα ξανά την επόμενη εβδομάδα.
    Δεν αφήνεις ούτε μήνα την ομάδα με τρία γκαρντ για δύο θέσεις.
    Πόσο μάλλον για τέσσερις μέχρι εννιά μήνες !!!!!
    Γιατί μπορεί σε αυτό το μήνα να χάσεις κι άλλο γκάρντ, Η ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ
    ΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΣΟΥ όπως στην Πολωνία και όχι μόνο, από το σκάσιμο.....
    Ασε που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα γυρίσουν οι τραυματίες κι αφού
    έχεις ξεπατωσει τους βασικούς, να τους αποτελειώσεις ΟΛΟΥΣ !!!!!
    *
    Μπορείς να μου πείς αγαπητέ Jim ποιος sg αντικαθιστά τον Φελντίν
    όταν πάει πάγκο και ποιός sf θα αντικαθιστούσε τον Πάβλοβα αν
    κατέβαινε στο 2 ;;;
    Ο Βλάντο ;;;;
    Πάλι μόνος του στο 3 ;;;
    Εδώ μιλάμε για την ανισορροπία της ανισσρροπίας Ω ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ γενικώς.
    *
    ► Τίποτα και κανένας μας δεν θα έγραφε τα αυτονόητα φίλε JIM.
    Αν είχαν έρθει στο ΟΑΚΑ δυο ΞΕΝΟΙ που βγάζει μάτι ότι τους
    θέλαμε από την αρχή της χρονιάς (ο ένας μόνο Ευρώπη).
    Ενας ηφαίστειος στους ψηλούς κι ένας κοντοβούτανος στους "χαμηλούς".
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ.
    =======================================
    Θα μου πείς είναι θέμα χρημάτων.
    Γι'αυτό είπα ότι με το μπάτζετ που έχεις στους ξένους, τους αγοράζεις όλους
    να είσαι πλήρης (όπως ο Πρίφτης με τα ψίχουλα) και κρατάς και μία καβάτζα
    για την ενδιάμεση αλλαγή αν σου βγεί κάποιος "μάπα το καρπούζι".
    ► Δεν θα λέγαμε τίποτα ΚΑΚΟ τώρα, γιατί δεν θα είχαμε να πούμε , μιά και ούτε
    ο Γκίστ δεν θα έβγαζε τραυματισμό υπερκόπωσης, θα είχες ρίξει μιά 20άρα
    στο κεφάλι των Πολωνών και θα είχες ματωσει και τον Πασκουάλ στην Ισπανία,
    έχανες-κέρδιζες, χωρίς να σε λυπούντε οι Καταλανοί και να λένε ποια ομάδα
    από την Αιγυπτο κατέβηκε με 4 ξένους και 7 άντρες για να παίξει ευρωλίγκα ;;;
    Oι Γιαμαμάι Αλεξάνδρειας ή οι Αντουανέτες από το Σουέζ ;;;;
    ► Εσένα θα διαβάζαμε JIM να μάς γράφεις διεξοδικά, ποιό είναι το ταβάνι
    του φετινού Παναθηναικού !
    Το φάιναλ φορ ή η κούπα !!!!!
    Και εμείς χαρούμενοι να σου λέμε από κάτω τη γνώμη μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελευταιο time-out, η Ζιελονα ειναι μπροστα 71-68 και μενουν 9 δευτερα. Ο Τζορτζεβιτς σχεδιαζει μια επιθεση pick'n'pop με εκτελεστη τον Παβλοβιτς απ' εξω και τον Φωτση στην ρακετα θεωρωντας (απο τα λεγομενα του) οτι οι Πολωνοι θα κανουν switch στην αμυνα και ο Φωτσης θα εχει την ευκαιρια για επιθετικο.Εκεί παρεμβαινει ο Μπιεντοφ και του λεει οτι οι Πολωνοι θα κανουν φαουλ οπότε ο Σάλε στα τέυεται δευτερολεπτα του time-out αλλαζει το σχεδιο του και λεει στον Διαμαντιδη να "τρυπησει" την αμυνα των Πολωνων και να βγαλει την μπαλα εξω. Ο Διαμαντιδης δυσανασχετει:

    "I don't know if I have the pass, eh?"

    Tζορτζεβιτς: "You don't know, you don't know..."

    H κορνα εχει ηδη χτυπησει, οι παιχτες σηκωνονται, ο Διαμαντιδης ακομα μιλαει με καποιον απο το προπονητικο τιμ στον παγκο ενω οι Τζορτζεβιτς, Μπιεντοφ και Μινιτς ηταν σηκωμενοι (!).

    Στη επαναφορα, ο Διαμαντιδης απ' εξω δινει την μπαλα στον Παβλοβιτς που του τη δινει ξανα χερι με χερι, αλλα σ' αυτη τη φαση ο ΔΔ βλεπει μπροστα του δυο Πολωνους να του κλεινουν τον δρομο για διεισδυση και αποφασιζει να σουταρει απο τα 8.5 μετρα ενω διπλα του ο Παβλοβιτς ηταν ελευθερος σε καλυτερη θεση. Βεβαια εκ των υστερων ο Παβλοβιτς παιρνει την ευκαιρια του και την χανει οπότε θα μπορουσε καποιος να πει οτι ο Μητσος σωστα αποφασισε στην αρχη. Επροκειτο για αλλη φαση παντως και αντιθετα με την σχεδιαση του Σάλε. Ολα αυτα δειχνουν ελλειψη συντονισμου στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=4t4F2wrQncc

      Διαγραφή
    2. Είμαι σοκαρισμένος. Αν αληθεύουν τα λόγια στο τελευταίο τάιμ άουτ στη Ζιελόνα τότε έχουμε υπογράψει τον Σέρβο Σκαριόλο..

      Mario

      Διαγραφή
    3. Κοιτα, ενας προπονητης μπορει και να κουραστει, μπορει και να θολωσει στο τελος του παιγνιδιου και εκει βοηθαει και η εμπειρια που ομολογουμενως δεν εχει ακομα ο Τζορτζεβιτς.

      Ο Σαλε ειχε σχεδιασει εξαρχης να παρει το τελευταιο ο Παβλοβιτς και δεν προβλεψε οτι το πιο πιθανο ηταν να κανουν φαουλ οι Πολωνοι (του το υπενθυμιζει ο Μπιεντοφ). Στη φαση αυτη εχει πολυ λιγο χρονο να σκεφτει και παει στη λυση Διαμαντιδη και μπαλα εξω (πιο δουλεμενη στην προπονηση ισως?). Εχοντας ομως ηδη πει στον Φωτση να παει στη ρακετα δεν εχει δωσει σε καποιον αλλο εντολη για σκριν με αποτελεσμα ο Διαμαντιδης να μεινει με δυο αντιπαλους και να παρει την λαθος (ισως) επιλογη του μακρινου σουτ.

      Το θεμα ειναι οτι ο ιδιος ο Σαλε δεν μπορει να δει οτι αυτη η επιθεση δεν βγαινει και οταν ο ΔΔ του λεει " μα, δεν ξερω αν εχω πασα εξω" ο Σαλε του απανταει "δεν ξερεις..." και συνεχιζει "αλλά οταν παρεις την μπαλα, πασαρε εξω!".

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=y6GBC2e9DO0&t=124m14s

      Στο παραπάνω video το επίμαχο time out. Ο Σάλε έχει πιει εξ αρχής θάλασσα.

      Διαγραφή
    5. Αν κρινω απο το υφος του Μητσου, ξερει εξαρχης οτι αυτο που εχει στο μυαλο του ο Σαλε ειναι λαθος. Ειναι κριμα που δε θελει να γινει προπονητης. Πιστευω οτι θα γινοταν σπουδαιος.

      Διαγραφή
    6. Τελικα ειναι ολα τα παιγνιδια της Ευρωλιγκα free στο youtube?

      Διαγραφή
    7. mario ειρωνεύεσαι τον πρωταθλητή ευρώπης ή κάνω λάθος ?
      δεν νομίζετε οτι έχει παρατραβήξει αυτό με τα 10 δευτρόλεπτα ?

      Διαγραφή
    8. Ο Σάλε είναι σε τρικυμία στο time out. Χρειάζεται να του θυμίσει ο βοηθός ότι το ματς είναι στο -3 και οι Πολωνοί μάλλον θα επιλέξουν το φάουλ τακτικής (που ‘σαι, ρε Ποπ, με τα ωραία σου!!!). Και το χειρότερο, είναι ότι ζητάει από τον 35άρη σκασμένο Μήτσο στο τέλος του ματς να τρυπήσει την άμυνα και να κάνει split out!!!
      Από την εξέλιξη της φάσης είναι σαφές ότι ο Μήτσος έχει αποφασίσει (για 1.000 λόγους) να σουτάρει πριν οι Πολωνοί του κάνουν φάουλ. Γι’ αυτό μόλις παίρνει την μπάλα από τον Πάβλοβιτς το μπουμπουνάει χωρίς να σκεφτεί καν. Ο Μήτσος είχε απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης και έπραξε το σωστό. Έχει φάει με το κουτάλι της σούπας τέτοιες ειδικές καταστάσεις.

      Με άλλα λόγια, ισχύει αυτό με το κλήμα και τον γάιδαρο. Κακή αντίδραση απ’ τον κόουτς που ολοκλήρωσε ένα επίσης κακό κοουτσάρισμα του οποίου προηγήθηκε μια επίσης κακή προετοιμασία του ματς. Ξέραμε ότι ο Σάλε είναι ίσως το μεγαλύτερο (και χρυσοπληρωμένο) στοίχημα της φετινής σεζόν.

      Υ.Γ. Αν σκέφτονταν η διοίκηση και οι φίλαθλοι όπως ο Mario σήμερα θα ψάχναμε προπονητή..

      Διαγραφή
    9. Ενώ αν σκεφτόταν ο φίλαθλος όπως ο 77 θα ψάχναμε για καινούργια διοίκηση κάθε εβδομάδα.Κλασσική περίπτωση Γραικύλου-Sutor, ne supra crepidam. που αν του φέρουν τον Λεμπρόν θα πει ότι δεν έχει σουτ κατηγορώντας τον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

      Mario

      Διαγραφή
    10. Πολύ ωραίο το λατινικό σου. Σου δώσω άλλο ένα; Argumentum ad verecundiam. Τσέκαρε το, είναι μιας απο τις λαοφιλέστερες λογικές πλάνες, ειδικά στις τάξεις οπαδών και λοιπών θρησκευόμενων κάνει θραύση.

      Για τον Sale, 77, νομίζω πως όπως και με τον Scariolo μπορεί να του συγχωρεθεί ένα τέτοιο λάθος. Το πρόβλημα με τον Sale δεν είναι προφανώς το τελευταίο timeout αλλά όλα όσα οδήγησαν μέχρι αυτό. Η φάτσα του Δημήτρη είναι όλα τα λεφτά πάντως, δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με την αντίδραση του. Το οτι πήρε το σουτ γράφοντας τον προπονητή του στα @@ του πάντως και για να'μαι ειλικρινής, όσο και αν αγαπάμε τον Μήτσο, δε νομίζω οτι έπραξε σωστά, εκτός αν κατι άλλαξε τελευταία στιγμή και δεν το πήραμε γραμμή. 9 δευτερόλεπτα έμεναν, ίσως μπορείς να πας στις βολές και να κάνεις φάουλ αμέσως. Τέλος πάντων, μικρή η διαφορά, ούτως ή άλλως θα ήταν πολύ άδικο για τη Zielona Gora να πάρει ο ΠΑΟ αυτό το παιχνίδι.

      Διαγραφή
  29. Στην ΑΕΚ ο Μαυροειδής.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτόν τον παίκτη. Άξιζε πολλά περισσότερα στην καριέρα του, και το απέδειξε και στα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζιμ εχει αναλυσει τα συστηματα του Τζορτζεβιτς στον ΠΑΟ σε προηγουμενο ποστ.

      Εμενα αυτο το μπασκετ μου φαινεται πιο ελκυστικο και απο του Πεδουλακη και απο του Ιβανοβιτς αλλά δεν ξερω αν εχει εναλλακτικα σχεδια ο Τζορτζεβιτς οταν οι αντιπαλοι βρισκουν αντιδοτο. Ο κοουτς της Ζιελονα Γκορα φαινοταννα εχει μελετησει πολυ καλα το παιγνιδι του ΠΑΟ εν αντιθεσει με τον Τζορτζεβιτς των Πολωνων. Ισως αυτο λεει κατι.

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου φαίνεται παρόμοιο με του Ιβάνοβιτς, μόνο που ο Ιβάνοβιτς είχε μεγάλη εμπειρία στους πάγκους.

      Διαγραφή
    3. tom ασχολήσου με την ομάδα σου & άσε τον Παναθηναϊκό ήσυχο. θα τον βρεί το δρόμο του. προς το παρόν αρκέσου στο 2-0 και έρχονται και τα επόμενα

      Διαγραφή
    4. ποιος Παπαγιαννης ρε παιδια?ε και να παει στην Αμερικη ποια νομιζετε οτι θα ναι η εξελιξη του τα επομενα χρονια?οτι θα βγει ο νεος Γκασολ?..το πιθανοτερο σεναριο ετσι και το αποφασισει να παει..θα τον τσιμπησουν μετα το κολλεγιο απο καμια ομαδα του nba,θα τον πλακωσουν στις πρωτεινες κ στα βαρη κ θα τον μετατρεψουν σε ξυλοκοπο-ρολιστα πολυτελειας σαν τον Κουφο..σιγα τα ωα δηλαδη..χιλιες φορες να κατσει στην Ευρωπη τ μπας κ φτασει τα στανταρντ ενος Μπουρουση,Τομιτς,κλπ..ή το καλυτερο σεναριο ας παει σ'ενα κολλεγιο κ μετα επιστροφη στην Ευρωπη..

      Διαγραφή
    5. Καλά, τον Μπουρούση ο Κουφός δεν τον βλέπει μπροστά του.
      Επίσης με 8 μύρια ετήσιο συμβόλαιο (μικτά) στα 26 του δεν πρέπει να νιώθει και πολύ αδικημένος σε σχέση με τον Τόμιτς που παίρνει τα μισά για να παλεύει και να χάνει από τον Χάινς και τον Ντάνστον.

      Διαγραφή
    6. μιλαμε καθαρα σαν αγωνιστικη αξια..τωρα το ποσα παιρνει ο Κουφος για να παιζει 15λεπτα κ να κανει τον φουσκωμενο χαμαλη πολυτελειας..μαγκια του αφου βρισκει τα κοροιδα κ του τα δινουν..

      Διαγραφή
    7. Ο φουσκωμενος χαμαλης πολυτελειας αμα παιξει με τον Τομιτς και τον Μπουρουση θα τους καταπιει γι αυτο και εκεινοι δεν πατησαν καν στο ΝΒΑ

      Διαγραφή
    8. whatever..γνωμη σου..το γιατι δεν πατησαν στο nba μου ναι αδιαφορο..απο επιλογη τους κιολας δεν πατησαν..τοσο ο Μπουρουσης παλιοτερα οσο κ ο Τομιτς το περασμενο καλοκαιρι ειχαν προτασεις για να μετακομισουν στο nba..εγω μιλαω για το ποιος ειναι πιο ολοκληρωμενος παικτης..το επιθετικο ρεπερτοριο τοσο του Μπουρουση οσο κ του Τομιτς δε το χει ουτε στο ελαχιστο ο Κουφος..ενω κ αμυντικα ειναι αρκετα ευαλωτος,τον ειδαμε το καλοκαιρι κ με την εθνικη..

      το οτι παιζει καποιος την σημερινη εποχη στο nba δεν αποτελει αγωνιστικο κριτηριο για μενα οτι ειναι καλυτερος απο καποιον αλλο αντιστοιχο που παιζει στην ευρωπη..δοξα τω Θεω εχουν περασει πολλες μπασκετικες απατες τα τελευταια χρονια απ'τα παρκε του nba..δεν ειμαστε πλεον στα 90'ς οπου οι πραγματικα καλυτεροι ευρωπαιοι περνουσαν στην αλλη ακρη του ατλαντικου..



      Διαγραφή
    9. Καταρχήν μιλάς με δυο άτομα.

      O Kουφός στα ευρωμπάσκετ -πέραν ότι δεν φαίνεται να τα πολυγουστάρει κιόλας- παίζει ένα μπάσκετ που δεν γνωρίζει, με κανονισμούς που δε γνωρίζει, με συμπαίκτες και προπονητές που δε γνωρίζει και δεν το γνωρίζουν.
      Ο Μπουρούσης κατεβαίνει με τις φουστανέλες, ξέρει τα αποδυτήρια μέχρι παρεξηγήσεως, έχει περάσει όλη του τη ζωή στο ευρωπαϊκό και διεθνές μπάσκετ.
      Και βάζει έναν πόντο περισσότερο από τον Κουφό μαζεύοντας ένα ριμπάουντ λιγότερα.
      Αν αυτό είναι το κριτήριο σου για το ποιος είναι καλύτερος παίκτης, τότε έχεις λάθος κριτήριο.

      Επίσης άλλο να σε θέλουν στο ΝΒΑ για να είσαι 4ος σέντερ με το μίνιμουμ συμβόλαιο, κι άλλο να σε θέλουν οι Κινγκς για να παίζεις 25 λεπτά.

      Αλήθεια, ο Ζόριτς είναι καλύτερος του Τόμιτς;

      Διαγραφή
    10. Και κάτι που δεν γράφεται σε στατιστικά αλλά μερικές φορές αποτυπώνεται σε συμβόλαια.

      Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!

      Κρατάει τη μπάλα συνεχώς, ντριμπλάρει, σουτάρει από την κορυφή εκτός ισορροπίας. Και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα που διαλύουν το παιχνίδι των ομάδων του.

      Διαγραφή
    11. που να ξερω ρε φιλαρακι με ποσα ατομα μιλαω...φτιαξε ενα προφιλ με ενα ψευδωνυμο απο κατω να ξερω με ποιον μιλαω την καθε φορα..δεν ειναι δυσκολο..

      ο Ζοριτς δεν ηταν ποτε του γουστου μου..σε καμια περιπτωση δεν τον θεωρω καλυτερο του Τομιτς..εντελως "old school" παικτης ο Ζοριτς..βγαλμενος απο καλουπια σεντερ αλλων εποχων..καταλαβε κ ο Ζοτς την γκαφα που εκανε με την παρτη του κ τον εστειλε..

      κ επειδη εχουμε ξεφυγει απο το θεμα μας..το οποιο σε καμια περιπτωση δεν ειναι αν ειναι καλυτερος ο Μπουρουσης ή ο Κουφος..ειναι η εξελιξη του Παπαγιανnη..αν θα φτασει το επιπεδο του του Μπουρουση ή του Κουφου..εγω σαν οπαδος της Εθνικης ομαδας(ασε τον Παναθηναικο απ'εξω δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα μεινει εκει μια ζωη ο παικτης) θα προτιμουσα ο Παπαγιαννης να χει την αγωνιστικη εξελιξη του Μπουρουση παρα του Κουφου..εναν παικτη που θα αποκτησει πρωταγωνιστικο ρολο στην Ευρωπη κ θα κατεβαινει να παιζει με τις φουστανελες στις διεθνεις διοργανωσεις..παρα ενα παικτη που θα ρχεται στην Εθνικη εχοντας συνηθισει να κανει τον χαμαλη σε ομαδες του nba κ παιζοντας με μια νοοτροπια χασω-κερδισω δε τρεχει κ τιποτα(οπως συμβαινει κατ'εξοχην στην regular season του nba) ..

      μακαρι μελλοντικα να παει ο Παπαγιαννης στο nba κ να γυρισει απειρως βελτιωμενος οπως ο Μαρκ Γκασολ..αλλα το ρεαλιστικοτερο σεναριο αν κ εφοσον ποτε παει θα ναι μια εξελιξη σαν του Κουφου..

      Διαγραφή
  31. Στην ΑΕΚ, εντωμεταξύ, πάνε να τερματίσουν το παιχνίδι ‘’λάθος επιλογές’’. Τελευταία πίστα η απόκτηση Μαυροειδή αντί Ανοσίκε.
    Τι πόδια και άμυνα πάνω απ’ το στεφάνι, τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Μαυροειδής αποκτήθηκε ανεξάρτητα του Ανοσικέ,οπότε δεν τη λες και τόσο κακή επιλογή.
      Ο Ανοσικέ αν αντικατασταθεί θα γίνει με άλλον ξένο.

      Μikar

      Διαγραφή
  32. μα ποτε θα παρει ενα αθλητικο 5αρι επιτελους???εχω σκασει τοσους μηνες!!!βλεπω λευκους στη ρακετα και τρεμει η καρδια μου..............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην Πατρα παντως ο Κουζμιτς ειναι ο καλυτερος παικτης του Παναθηναϊκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρωτο ημιχρονο ναι ηταν ο καλυτερος.

      Διαγραφή
    2. Γενικα φαινεται πειθαρχημενος στο παιχνιδι του. Κανει κανονικα σκριν αντι για τα συνεχη fake του Ραντουλιτσα, κοβει σωστα, βλεπεις γενικως εναν παικτη που εχει διαθεση να παιξει οργανωμενο μπασκετ. Δεν μπορω να πω το ιδιο για πολλους αλλους συμπαικτες του.

      Διαγραφή
  34. «δυσκολεύεται κόντρα στον πάοκ(!!!!!) ο φόβος και ο τρόμος των ευρωπαϊκών γηπέδων. για να δούμε αν καταφέρει τελικά να πάρει το ματς ή αν από σήμερα έχουμε την στέψη του πρωταθλητή για τη σεζόν 2015-2016»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Βεργινης σημερα ειναι λεμπρον τζειμς και κουζενογλου ειναι λαρυ μπερντ........απιστευτη ευστοχια οι πατρινοι και τις πλακας αμυνα οι πρασινοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ αν δεν χαριζοντουσαν σε καλαθη κ ραντου πριν το σημειο που στη συνεχεια καναν το σερι...ο σαλε δεν θα εκοβε ελλαδα την γαλοπουλα....

      Διαγραφή
    2. Ο Βεργινης φιλακι στο μαγουλο τους εδωσε και αντεδρασαν ετσι;

      Διαγραφή
    3. τον αγωνα τον ειδα στο β ημιχρονο πολλα τριποντα ηταν πανω σε αμυνα αν δεν σε πειραζει.15 ειχαν,γεννουσαν και τα κοκκορια τους εβαλα ακομη ενα,αλλα ηταν στην ληξη της επιθεσης και δεν μετρησε.

      Διαγραφή
  36. Η εικόνα της ομάδας δείχνει κουρασμένα guards λόγω έλλειψης rotation και την ανάγκη για ένα ψηλό με τα χαρακτηριστικά του μεγάλου Mike. Ο sale μαθαίνει τι είδους στελέχωση απαιτεί η ευρωλίγκα (?), αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι ο ακατονόμαστος δεν πολυασχολείται με την ομάδα φέτος. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί η χρονιά

    Weak side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρωταθλημα θελει...χ$#@%&€£ για την ευρωπη, απο το 2017 εκει.

      Διαγραφή
  37. πάντως ο ακατονόμαστος βάζει από την τσεπούλα του 6 εκατομμυριάκια στην ομάδα γιά να βλέπετε εσείς από τον καναπέ & να κρίνετε τους πάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ακατανόμαστος.
      Μιά χαρά Πρόεδρος είναι και τα χώνει.
      Απλά είναι αυτοκαταστροφικός.
      Εξι εκατομμύρια και δεν έχει η ομάδα το 6ο ξένο που
      τον έχουν κι οι γειτονιές του ευρωπαικού μπάσκετ.
      Ούτε κάν τον γκάρντ να καλύψει τους δύο που κτύπησαν και
      θα απουσίάσουν μήνες.
      Με αποτέλεσμα να γινόμαστε ομαδούλα της σειράς (δυστυχώς ετσι είναι)
      να έχουν μπαφιάσει οι βασικοί και να βγάζει θλάση η μοναδική
      ενεργειακή δύναμη στην ομάδα.
      *
      Beertuoso

      Διαγραφή
    2. Αυτο πια, που ολοι κρινουν χωρις να βαζουν ενα ευρω.

      Διαγραφή
    3. Δεν πειράζει Μπιρτουοζε.
      Κατέβα παραλία που πάνε τα πράγματα ρόλοι.

      Διαγραφή
    4. Παραλια να κατεβει ο beertuoso και εγω και οποιοσδηποτε ασκει κριτικη στις επιλογες της διοικησης, που προσωπικα ξερω πως χωρις αυτην δεν θα υπαρχουμε. Θελω να πιστευω ομως πως αυτη ειναι καλοπροαιρετη και ακομη και αν κατεβουμε παραλια οπως λες, τα προβληματα στελεχωσης της ομαδας *μενουν*. Αν ειχε παρει εναν Μπλουμς-Καρυ οπως ειχε κανει τα 3 προηγουμενα χρονια, σαφως και θα εβλεπες τους γνωστους να κραζουν, αλλα δικαιωμα δεν θα τους εχει δωσει ο Γιαννακοπουλος να του πουν οτι δεν σκεφτηκε την ομαδα και οτι την αφησε γυμνη. Καλως ή κακως λοιπον, τον τελευταιο 1,5 μηνα βλεπουμε ενα ανεκδοτο. Ηταν λεει μια ομαδα που σκεφτεται να βγαλει την μιση σεζον με 3 γκαρντ, το ενα μαλιστα σημερα εβγαλε προβλημα στον παραμεσο. Η καρδια του 17χρονου Λουντζη εφτασε στην κουλουρη, καθως σκεφτηκε οτι θα παρει την θεση ενος παικτη που παιζει πανω απο 20λεπτο στην Ευρωπη, ενω η ομαδα με 1-3 εχει βλεψεις για προκριση στους 16. Πως σου φαινεται αυτο το αστειο;

      Διαγραφή
  38. Τι κανει ο Μπραμος Τζιμ; Φανταζομαι θα τον παρακολουθεις. Εχεις ξεπερασει πληρως τον τραυματισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μπραμος παει πολυ καλα, παιζει στην Ιταλια,μπορει να ναι και πρωτος σκορερ στην ομαδα του με πολλα τριποντα.Ξερω τον θελουμε στον Παο.

      Διαγραφή
  39. Θα είχε ενδιαφέρον ένα άρθρο σαν αυτό που κάνατε για τον Άρη, να το κάνατε και για τους άλλους δύο μεγαλομεσαίους. Προσωπικά είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά απογοητευμένος από το πως κυλάει η κατάσταση στην ομάδα αλλά no money no honey, στηρίζουμε τουλάχιστον για όσο υπάρχουν στην ομάδα ο Μπάνε και ο Σούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. KAΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ.
    Σταματήστε την αβάντα στον ΔΓ μερικοί φίλοι.
    Με γκάρντ (που θα παίρνανε όλες οι σοβαρές ομάδες όταν
    τους κτυπάνε οι 2 από τους 5) μόνο για Ευρώπη και τον ξένο
    δεύτερο "Γκίστ" που μάς λείπει, θα είχαμε κερδίσει παντού
    και δεν θα έβγαζε θλάση κανένας καταπονημένος Γκίστ.
    Ενα ευκολο final four το έχει κάνει ο ΔΓ, επίπονη και αγωνιώδη
    προσπάθεια να μπούμε στους 16 !!!!!
    AYTH EINAI H MONH ΑΛΗΘΕΙΑ.
    YΓ Η υπέρβαση θα γίνει του χρόνου με Τεόντοσιτς θέλω να πιστεύω.
    Αυτός θα είναι ο διάδοχος του ΜΗΤΣΟΥ, είτε αρέσει είτε όχι.
    Φέτος πρέπει να γίνουν απαραίτητα δύο προσιτές προσθήκες για να
    παραμείνει ο Σάλε, αλώβητος στα μάτια των Παναθηναικών
    και να φέρει το Μίλος.
    Ειδαλλέως θα μάς φάει ο γαλέος.
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τεόντοσιτς λογικά θα πάει ΟΣΦΠ σαν αντικαταστάτης του Σπανούλη.

      Διαγραφή
    2. Και με τι θα τον πληρώσουμε; Με δανεικά;

      Ο Τεόντοσιτς αν φύγει από την ΤΣΣΚΑ θα πάει ή Μπάρτσα ή Τουρκία.

      Διαγραφή
    3. Πάνω κάτω με το συμβόλαιο του Σπανουλη. Άλλωστε, στη Ρωσια παντα πληρωνουν μια υπεραξια προκειμενου να τους πεισουν να πανε στα κρυα. Αυτη δεν χρειαζεται να πληρωθει εδω στο Νοτο

      Διαγραφή
    4. To συμβόλαιο του King Bill θα το πάρει ο King Bill.

      Διαγραφή
    5. Hellooooooo!
      Ο Σπανουλης δεν έχει πει πως σταματαει όμως.
      Και τα αδελφια τον θελουν.
      Οπως θα θέλει σαφέστατα κι αυτός τωρα που μεγάλωσε και χαρισε τα καλυτερα του χρονια στον ΟΣΦΠ.
      Οπότε κόψε απο αλλού το συμβόλαιο του kill Bill.
      Κάτι θα βρεις να κοψεις για να φέρεις τον Τεο.
      Ελα προσπαθησε παλι.
      Beer

      Διαγραφή
    6. Απλά μαθηματικά είναι. Σουτάρεις τον Χάκετ, κάνεις ένα μικρό ψαλίδι στον Σπαν γιατι του τάζεις την τελευτάια του κούπα και ήρθε ο Μίλος με μια μικρή μείωση μπας και πάρει μια Ευρωλίγκα κ αυτός.
      Οπως το έκανε ο ΠΑΟ με τον Καλάθη.
      Του χρόνου αντίστοιχα ο Σπαν πρέπει να έρχεται από τον πάγκο.

      Διαγραφή
  41. Πω πω, αμυνάρα! Από το κακό στο χειρότερο το πάνε αυτοί. Ο Απόλλων σούταρε με 59,8 σε eFG%, ενώ είχε και 2,83 στο Ast/TO. Βλέπω την Παρασκευή να καίμε τα διαρκείας μας...

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Hightlights για το match του Παναθηναϊκού με τον Απόλλων!!

    http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/27903/apollon-patron-panathinaikos-80-90/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε πάλι καλά να λέτε που το τούβλο από τα 9 μέτρα τον πέταξε ο θριντής.
    Φανταστείτε να το είχε κάνει ο Σπανούλης, και να υπήρχε και ντοκουμέντο ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την εντολή του προπονητή του.

    Θα είχε καταρρεύσει το διαδίκτυο όταν εκατοντάδες αρθρογράφοι, χιλιάδες σχολιαστές κι ένας πρόεδρος ομάδας θα προσπαθούσαν να ανεβάσουν άρθρα και σχόλια που να τον στέλνουν μια για πάντα στο πυρ το εξώτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός

      και μαλιστα, ο κακός χαμός θα γινόταν απο φιλους του Ολυμπιακου, που περιμενουν στη γωνια το Σπανουλη σε καθε χαμενο σουτ

      Διαγραφή
    2. Όλη αυτή η προπαγάνδα να πήγαινε χαμένη;

      Διαγραφή
    3. Η προπαγάνδα που λες, αν υπαρχει, δε θα έπρεπε να έχει αντίκτυπο, ειδικά όσον αφορά στον παίχτη που άλλαξε το ρου της ιστορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού.

      Και κατά πχ του Πρεντραγκ Τζορτζεβιτς υπήρχε γκρινια/προπαγάνδα/κράξιμο/βρίσιμο από αντιπαλους στα χρόνια που μεσουρανούσε στον ΟΣΦΠ. Άλλαξε έστω και στο ελάχιστο την αγάπη και την αποδοχή των φίλων της ομάδας για τον παίχτη; Όχι βέβαια. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να κάνουν μια αυτοκριτική οι φίλοι της ομάδας και να δουν γιατί, όσα και να τους έχει προσφέρει ο Σπανουλης, με την πρώτη αφορμή τον κράζουν. Και δεν αφορά μονο το Σπανουλη αυτό, αλλά τη συνολικότερη σχέση με την μπασκετική τους ομάδα. Εμένα μου θυμίζει τη σχέση που έχουν οι ποδοσφαιρικοί Παναθηναϊκοί με την ομάδα τους ακόμα και τα χρόνια που εκείνη έσκιζε στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    4. Μα εμμέσως πλην σαφώς σου περιγράφω γιατί συμβαίνει αυτό.
      Βάζει ο Σπανούλης 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με ΠΑΟΚ περάνει αβαβά. Κάνει άσχημο ματς ο Σπανούλης, και διαβάζουμε 30 άρθρα και αφιερώματα.

      Για το Τζόλε που γράφεις για κάθε άρθρο γκρίνιας, υπήρχαν 300 αποθεωτικά από τα μέσα που είχαν άμεση ή έμμεση εξάρτηση από την ΠΑΕ.

      Στο μπάσκετ ο ΠΑΟ έχει παντοδυναμία ΚΑΙ στα, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα και παράνομα εργαλεία. Για αυτό φτάνουμε, όπως έγραψε πετυχημένα ένας φίλος πριν μέρες, ο ΠΑΟ να χάνει το 80% των εκτός έδρας αγώνων, και οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι να ασχολούνται με το πόσα εκατοστά είναι του Γιανγκ η παλάμη. Ή με τον να μας πληροφορούν ότι ο Κούζμιτς είναι γρήγορος ψηλός.

      Το συγκεκριμένο λοιπόν δημοσιογραφικό κατεστημένο έχει μονίμως στο στόχαστρο του τον Σπανούλη.
      Ε, σε ένα μεγάλο μέρος ολυμπιακών, ψιλοξένων με το σπορ, αυτή η άποψη περνάει.

      Ξέρω ότι από όλα αυτά εσύ δεν είδες και δεν άκουσες ποτέ τίποτα, αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή
    5. @ Ανώνυμος10 Νοεμβρίου 2015 - 1:36 μ.μ.
      Μας ειχες λειψει. Χαιρομαι που σε ξαναβλεπω.

      Διαγραφή
    6. Κάθε μέρα εδώ είμαι.

      Διαγραφή
    7. @ 10 Νοεμβρίου 2015 - 1:36 μ.μ.

      Έλα τώρα, δεν πρέπει να έχεις παράπονο από τη στάση του συνόλου (πλην πράσινων εξαιρέσεων) των αθλητικογράφων απέναντι στο Σπανούλη. Θεό τον έχουν και το αντιλαμβάνομαι το γιατί -δεν έχουμε και πολλούς σταρς πλέον στο ελληνικό μπάσκετ. Αν κάποιος είναι αδικημένος από τους ΑΡΔ, είναι μάλλον ο Πρίντεζης ή ο Μπαρτζώκας που τον έφαγε η μαρμάγκα και τα Mr Bean όταν τον "παραιτήσαν".

      Ξαναλέω, όσο και να μην θες να το παραδεχτείς, πως το πρόβλημα είναι στην αρρωστημένη σχέση των φίλων της ομάδας με αυτην. Παρά τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, δεν την έχουν αγαπήσει ούτε τη στηρίζουν όσο της αξίζει. Τρανό παράδειγμα τα όσα αισχρά έγιναν πέρσυ το Σεπτέμβρη. Και, mind you, αν θυμάσαι δεν τραμπούκισε κανείς το Σπανούλη, αλλά τον Μπαρτζώκα. Μάλλον λοιπόν πρέπει να αναζητήσεις τους ενόχους για αυτή την υπονόμευση στη δική σας μεριά, και ειδικά στα καλόπαιδα που είναι κυρίως ποδοσφαιρικοί. Εκ των έσω έγινε η βαθύτερη και πιο αποτελεσματική υπονόμευση. Άλλωστε, τους πράσινους μια χαρά τους βόλευε να παραμείνει ο κόουτς Μπαρτζώκας, μπορεί και να το είχαν πάρει και πέρσυ το πρωτάθλημα αν δεν ερχόταν ο Σφαιρό. Πάντως, τα "αυτάκια" αν θυμάσαι στο ΣΕΦ, δεν τα έκανε προς τους πράσινους ο Σπαν. Για κάποιο λόγο του βγήκε αυτό το παράπονο, δεν νομίζεις?

      Και οι κόκκινοι αθλητικογράφοι, μπλογκερς, σχολιαστές γράφουν εμετούς για το Διαμαντίδη (καληωρα εσυ, πολλές φορές εδώ μέσα) εδώ και χρόνια. Και οι "αντικειμενικοί" -βλεπε contra - τον έχουν κράξει ουκ ολίγες φορές, έχουν γράψει καιρό τώρα πως είναι τελειωμένος, κλπ. Και τί έγινε; Αλλάζει η αγάπη και η αναγνώριση των πράσινων οπαδών απέναντί του; Δεν πα να γραφετε ό,τι θέλετε, αυτοί τον λατρεύουν και καλά κάνουν. Γι'αυτό σου λέω, πιο πολυ έχει σημασία τί σχέση έχει ο ίδιος ο οπαδός με την ομάδα και τους παίχτες του και πόσο τους "θωρακίζει" ο ίδιος, παρα η όποια προπαγάνδα και περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

      Διαγραφή
    8. Λαθος μου τοτε. Μαλλον δεν καταλαβαινω παντα ποια posts ειναι δικα σου.

      Διαγραφή
    9. Θα σταθώ μόνο στην αποστροφή σου "βλέπε contra".
      Εκεί τελειώνει και η επιρροή του οσφπ στα μέσα.

      Όλη η υπόλοιπη μιντιακή πατσαβούρα τη γράφει;
      Θες να κάνουμε παρέα το επόμενο δίμηνο και να φέρνει ο ένας παραδείγματα στον άλλον; Χωρίς κόντρες και τσακωμούς! Απλά για τη φάση...

      Διαγραφή
    10. Ανέφερα το contra γιατί είναι το μοναδικό από εκείνα που δεν είναι επίσημα πράσινα 'η κοκκινα που έχει δημοσιεύσει άρθρα με κριτική στο Σπαν και στις επιλογές του Οσφπ. Τα υπόλοιπα - από αυτά που ειναι γνωστά τουλάχιστον, δηλ. γκαζετα, σπορτφμ, σπορτ24- βασικά εκθειαζουν 'η στην χειρότερη περίπτωση αναφέρουν πως η ομάδα θα βελτιωθεί, είναι αρχή, κλπ. Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι όταν αναφερόσουν σε "προπαγάνδα" εννοούσες τα πρόσφατα άρθρα στο κόντρα που κάναν κάποια κριτική για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και για την απώλεια Σλουκα. Αλλιώς, δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο εννοείς, το leoforos.gr? Διαβάζουν οι φίλοι του Οσφπ το λεωφόρος και επηρεάζονται αρνητικά για την ομάδα τους;;!

      Διαγραφή
  44. Καλημέρα αρχηγέ. Παρακολουθώντας τις πρώτες 10 μέρες του πρωταθλήματος η ερώτηση που τριγυρνάει στο μυαλό μου (μετά φυσικά από το αν θα πάρει επιτέλους ο Παναθηναϊκός mobile 5) είναι μία: μπορεί κανείς να σταματήσει φέτος το Golden State?
    tsou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα tsou. Μακράν η καλύτερη ομάδα. Όμως το παν θα είναι να διατηρήσουν τη δίψα τους και τη σπίθα στο μάτι στο σημείο της σεζόν που θα πρέπει να νικήσουν. Ξέρεις.. Οι πολλές νίκες και η συνεχόμενη κατάσταση ευτυχίας σε μαλακώνει..

      Διαγραφή
  45. Και στη τελική ευθεία της σεζόν θα δεις και άλλες ομάδες που θα ανεβάσουν το παιχνίδι τους. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικές για τους πρωταθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα
    Εν τέλει πιστευω πως ο ΠΑΟ πληρωνει τις προσκαιρες νικες επι του Ολυμπιακου που αποπροσανατολισαν την ομάδα κυριως(και οχι τοσο τον κοσμο) .Τα προβληματα ειναι κυριως η ελλειψη κινητρου και αγωνιστικης διαθεσης ,απο βετεράνους αλλα και απο την σερβικη παροικια.Εχω την εντυπωση πως οι Παβλοβιτς και Ραντουλιτσα παιζουν υπο το καθεστως ασυλιας (η εστω ετσι νομιζουν) ,χωρις να εχουν το αγχος για το χρονο και το ρολο τους.Τουλαχιστον ο Κουζμιτς παιζει στο maximum του καθε φορα αλλα νομιζω κι αυτος παιζει χωρις τον εσωτερικο ανατγωνισμο...Ο Φωτσης ειναι πολυ βαρυς στην αμυνα για την ελληνικη λιγκα,τουλαχιστον επιθετικα νιωθει ακομα,αλλα στην ευρωλιγκ πλεον στεκεται δυσκολα ειδικα στα εκτος.Ο ΔΔ δειχνει ανευρος και χωρις κινητρο,τουλαχιστον προς το παρων αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ανεβει (κυριως σε ενεργεια) μεσα στην χρονια ,ειδικα απο την στιγμη που υπολογιζεται κανονικα.Ο ΠΑΟ χρειαζεται ολικη επαναφορα και μακαρι αυτο να μην του κοστισει την προκριση στο ΤΟΠ 16 η οποια δεν ειναι καθολου εξασφαλισμενη με τα τωρινα δεδομενα.
    Δυο περιπτωσεις ολικης επαναφορας ηταν η ΑΕΚ του 98 και ο ΟΣΦΠ του 12,και στις δυο περιπτωσεις οι ομαδες δεν βλεπονταν στην αρχη και εκαναν μικρες αλλαγες ροστερ αλλα μεγαλες εσωτερικες ανακαταξεις...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Α,ρε Τζιμαρα βλεπω τα Πιστονια και χαμογελαω,με αυτα που εγραφαν τα αμερικανακια ολοκληρη την pre-season.
    Τελικα σ'αυτη τη γωνια μαλλον ξερουμε καλυτερα,ιδιαιτερα οσοι-λιγοι-ειμαστε Motown.
    Δηλαδη θελει πολυ γνωση για να καταλαβει καποιος οτι φετος στην off season ο "Ρον Τζερεμι" ξεκαθαρισε,κατα μεγαλο μερος,τις αστοχιες του ροστερ?
    Και οτι ο Βαν Γκαντι ειναι ενας απο τους καλυτερους στο ΝΒΑ?
    Ειδα το πρωινο ματς και μεχρι στιγμης ειμαστε οι μονοι που ζορισαμε τοσο το Ωκλαντ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο λειτουργικοί πλέον οι Πίστονς και μπορούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο που δημιούργησαν να παίξουν το μπάσκετ του Βαν Γκάντι. Ο Ντράμοντ είναι ασυγκράτητος. Μόλις ανέβει και ο Στάνλεη Τζόνσον θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα.

      Διαγραφή
  48. Kι ο Τζακσον μεχρι στιγμης ειναι απολαυση.Και εχει δεσει με τον Drummond.Θα δουμε πολλα φετος απ'αυτους.
    Το προβλημα μας ειναι ο παγκος.Σημερα απο αυτον χασαμε.Τραυματιστηκε ο Μηκς και ο Τζενινγκς δεν εχει γυρισει ακομα και χωρις αυτους ο παγκος ειναι για σχεδον για κλαματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπερα Jim

    Απο τα γραφομενα σου εχω καταλαβει καλα οτι μια πενταδα

    Καλαθης-Παππας-Μασιουλις-Γκιστ-Ραντουλιτσα
    θα ηταν πολυ πιο λειτουργικη?
    Δεδομενου οτι Γιονας-Γκιστ αμυνονται αποτελεσματικα σε παραπανω απο μια θεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Gist δεν ξέρω σε πόσες θέσεις αμύνεται αποτελεσματικά, αλλά όλα τα σοβαρά 4άρια του κάνουν πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Δηλ δε συμπεριλαμβανεις τον παιχταρα Γιωργο Πριντεζη στα σοβαρα 4αρια; Τι διαβαζουμε εδω μεσα;! Ο Πριντεζης δεν ειναι απλως σοβαρο 4αρι. Ειναι πιθανοτατα το καλυτερο 4αρι στην Ευρωπη τα τελευταια χρονια και θα μας πεις οτι δεν ειναι σοβαρος επειδη ζοριζεται με τον Γκιστ;; Φοβερο κριτηριο διαλεξες για να δεις ποιοι ειναι σοβαροι και ποιοι οχι.

      Διαγραφή
    3. θα σου απαντησω οταν το δικο σας σοβαρο 4αρι πιασει διψηφιο αριθμο μπλοκ σε μια σεζον

      Διαγραφή
    4. @2:07
      Δεν τον βλέπω να ζορίζεται και πάρα πολύ, παρότι τον παίζει άμυνα ο Γκιστ με τρεις διαιτητές παρέα.

      @2:08
      Το δικό μας σοβαρό τεσσάρι τα έχει τα γαλόνια του. Δε χρειάζεται να τον βαπτίσουμε εμείς μπλοκέρ, σαν το αεροπόρο του μισού μπλοκ.


      Ελάτε όμως τώρα. Αφήστε τις σοφιστείες και τις εξυπνάδες. Μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα.
      Σας είπα κάτι απλό: σας κάνει πάρτι κάθε σοβαρό 4άρι που αντιμετωπίζεται. Αν μπορείτε διαψεύστε με. Μπείτε και βρείτε νούμερα και αριθμούς από το site της euroleague και βουλώστε μου το στόμα.

      Διαγραφή
    5. Μερικοί παίχτες ταιριάζουν/κουμπώνουν καλύτερα απέναντι σε ορισμένους αντιπάλους, ασχέτως ποιότητας. Ο Γκιστ ας πουμε, ενας απο τους βασικους λογους που εγινε πολυτιμος στον ΠΑΟ παρότι δεν εχει τιποτε φοβερό ποιοτικά (πέρα απο τα εντυπωσιακά αθλητικά του προσόντα και το πάθος του) ειναι γιατι παιζει καλη αμυνα τον Πριντεζη, που ειναι απο τα πιο σημαντικά όπλα του Ολυμπιακού.

      Ο Πρίντεζης ας πούμε μπορεί ο ίδιος να έχει θέμα στην άμυνα απέναντι σε παίχτες όπως πχ το Σαβάνοβιτς, παρότι overall σε προσφορά, κλπ είναι καλύτερος από αυτόν.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος10 Νοεμβρίου 2015 - 2:34 μ.μ.
      Εγω τον βλεπω να ζοριζεται πολυ με τον Γκιστ παροτι ειναι πολυ καλυτερος του. Το ατομικο ματσαρισμα μεταξυ δυο παικτων δεν ειναι καλο κριτηριο για να προσδιορισεις τη συνολικη τους αξια. Τα στατιστικα στο τελος της σεζον απο την αλλη ειναι αλανθαστο κριτηριο. Τους διαιτητες μην τους βαζεις στην κουβεντα γιατι δε σε συμφερει με τον ιδιο ακριβως τροπο που δε συμφερει και το βαζελο. Για το τι γινεται στα μεταξυ σας αφορα εσας, οσο ομως σφαζετε ολους τους υπολοιπους να αποφευγετε αναφορες στη διαιτησια. Μια και εισαι ο κατεξοχην εκπροσωπος του ΟΣΦΠ εδω μεσα θα ηθελα να μου λυσεις μια απορια. Πως σου φαινεται που εχεις για αρχηγο το Σπανουλη; Πως γινεται να μην ειναι αρχηγος και σημαια της ομαδας σου ο Πριντεζης;Ο ανθρωπος ειναι σουπερ σαν παικτης και ισως ο πιο ενταξει τοπ ελληνας παικτης σε επιπεδο συμπεριφορας. Πως γινεται να μην προτιματε εκεινον για αρχηγο; Εγω ας πουμε ειμαι εξαλλος που μου φυτεψανε αρχηγο το Βασιλειαδη.

      Διαγραφή
    7. Ολοι στο ΟΑΚΑ να στηρίξουμε την ομάδα, να πιεσουμε με φωνές να πάρει τις νίκες με Ζαλγκο και
      Κουμπαν.
      Γιατί αν περιμένουμε να την στηρίξει ο ΔΓ ούτε σίγουρο συμβόλαιο με την ευρωλιγκα η την ΦΙΜΠΑ δεν θα έχουμε του χρόνου !!!!
      Αυτός εχει 8 αντρες και 3 γυμνασιόπαιδα κι οποιος άντρας τραυματιζεται, τα χώνει στον προπονητή γιατί δεν ανέβασε παίκτη απο το παιδικό να ανοίξει το ροστερ στην ευρωλιγκα.
      Απο πέρσι θα είχαμε το έβδομο αν κράταγε Γιονας και αντικαθιστουσε τα παλτά με σοβαρούς παίκτες.
      Οπως και φέτος παει με το ζόρι να μην περάσουμε καν στους 16.
      Beer

      Διαγραφή
    8. ο γκιστ στα καλα του κανει πλακα στον πριντεζη ο οποιος ειναι το καλυτερο τεσσαρι της ευρωπης λογω φορμας
      επισης ο γκιστ απο τοτε που ηρθε στον παο ειναι αλλος παικτης, δεν βασιζεται μονο στα αθλητικα του προσοντα, μαρκαρει απο 1 εως 5, ποσταρει και βαζει τριποντα.
      ο πριντεζης εχει εξαιρετικα τελιωματα και ειναι κολωνα του οσφπ..
      μεχρι εκει
      green fighter

      Διαγραφή
    9. @3:07
      Στα πρόχειρα από τα playoff του 2014 και μετά μια φορά σας έχει βάλει κάτω από δέκα πόντους. Σε ματς που συνήθως είναι πολύ κλειστά.
      Το μόνο που έχει κάνει ο Γκιστ στον ΠΑΟ είναι ότι βοήθησε επί Αργύρη στο μαρκάρισμα του Σπαν.
      Κι όλα αυτά συνεπικουρούμενα από ελληνικές διαιτησίες. Χωρίς αυτές δεν ξέρω που θα σταματούσε ο Πρίντεζης εναντίον του Γκιστ.

      Κατά τα άλλα ρίξτε μια ματιά στο τι κάνουν και τα υπόλοιπα 4άρια της λίγκας απέναντί του.

      Διαγραφή
    10. Ελάτε όμως τώρα. Αφήστε τις σοφιστείες και τις εξυπνάδες. Μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα.
      Σας είπα κάτι απλό: σας κάνει πάρτι κάθε σοβαρό 4άρι που αντιμετωπίζεται. Αν μπορείτε διαψεύστε με. Μπείτε και βρείτε νούμερα και αριθμούς από το site της euroleague και βουλώστε μου το στόμα.

      Διαγραφή
    11. Χωρίς να θέλω να χωθώ στην ομολογουμένως ενδιαφέρουσα μέτρηση του ποιό τεσσάρι των αιωνίων την έχει μεγαλύτερη, και επειδή εμφανίζεται για τρίτη ή τέταρτη φορα η λέξη σοφιστεία, μια διευκρίνηση :

      σοφιστεία η [sofistía] Ο25 : α. η ικανότητα κάποιου να φτιάχνει σοφίσματα. β. (συνήθ. πληθ.) κάθε λόγος που, συνειδητά ή ασυνείδητα, οδηγεί σε αναληθή συμπεράσματα και εντυπώσεις· σόφισμα: Άσε τις σοφιστείες και απάντησε σ΄ αυτό που ρωτώ. [...]

      Ωραία; Ωραία. Πάμε τώρα σε μια πολύ βασική μορφή σοφιστείας :

      Ισχυρίζομαι το Χ. Αν μπορείτε διαψεύστε με. Αυτό λέγεται "argument from ignorance" γιατί φυσικά το βάρος της απόδειξης πέφτει πάντα σε αυτόν που ισχυρίζεται κάτι και όχι σε αυτόν που το αμφισβητεί και, αντίστοιχα, ποτέ κάτι δεν μπορεί να θεωρηθεί αληθές απλώς και μόνο επειδή δεν έχει ακόμα αποδειχθεί ψευδές. Στο argument from ignorance, επιχειρείται μετατόπιση της ευθήνης της αποδειξης ενός ισχυρισμού με σκοπό την παραπλάνηση, την εξαγωγή αναληθών συμπερασμάτων και τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι, με λίγα λόγια, ο ορισμός της σοφιστείας.

      Αυτά, μπορείτε να συνεχίσετε.

      Διαγραφή
    12. Το στόμα στο έχει βουλώσει ο Πρίντεζης, όταν, τη στιγμή που μετά από ήττα από ΠΑΟ έρχεσαι εδώ και κλαίγεσαι για διαιτησίες, βολές και τα σχετικά, αυτός βγαίνει και δηλώνει πως ""Κακά τα ψέματα, δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Μόνο όταν καταλαβαίνεις την ανωτερότητα του αντιπάλου γίνεσαι καλύτερος. Κάθε ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι άσχημη. Δεν είχαμε ρυθμό στην άμυνα και ήμασταν διστακτικοί στην επίθεση. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Έχουμε χρόνο μπροστά μας να διορθώσουμε πολλά κομμάτια. Τρέχαμε να καλύψουμε το νεκρό μας διάστημα"

      Διαγραφή
    13. (μπορείτε να τον δείρετε βέβαια και αυτόν που τολμάει και αμφισβητεί την επίσημη γραμμή του λιμανιού)

      Διαγραφή
    14. @3:54

      Ωραία μας κάνει πλάκα καθε τεσσάρι της ευρωλιγκα.
      Και λεμε σοφιστείες και εξυπνάδες.
      Έχεις κατι άλλο μπασκετικό να πεις γιατί προσωπικά δεν τσιμπάω, να αντιπαρατεθω εστω λεκτικά με τον οποιονδήποτε για το μπάσκετ και οχι μόνο.
      Εγώ θελω την ομαδα μου να βελτιώνεται να την ευχαριστιέμαι.
      Οτι κι αν κανουν οι άλλοι αν ο ΠΑΟ μου δεν παίζει καλά δεν ασχολούμαι.
      Αν παίζει καλά ο ΠΑΟ ας πάρει ο ΟΣΦΠ διηπειρωτικό.
      Τετοια κομπλα δεν εχω.
      Να κονομαει ο Μήτσος, ο Σπανουλης κι οι λοιποί τα αντερα τους κι εγω να τσακώνομαι με αγνώστους για το τίποτα λες και θα τους αλλάξω γνώμη.
      Beertuoso

      Διαγραφή
    15. ΓΚΙΣΤ!!!ΓΚΙΣΤ!!ΓΚΙΣΤ!!!

      Διαγραφή
    16. προς ανωνυμο Ανώνυμος10 Νοεμβρίου 2015 - 3:54 μ.μ. ..εσυ που ισχυριζεσαι οτι καθε 4αρι της ευρωλιγκας κανει παρτυ με αντιπαλο τον Γκιστ,αποδειξε το κιολας..το οτι το ισχυριζεσαι δεν παει να πει οτι ειναι κ αληθες..θελω ολα τα στατιστικα των αγωνων της ευρωλιγκας του Παναθηναικου των τελευταιων 2,5 χρονων..τοσο του Γκιστ οσων κ των αντιπαλων 4ριων..κ προσοχη θελω τα στατιστικα τους την ωρα που τοσο ο Γκιστ οσο κ το αντιπαλο "σοβαρο" 4αρι συνυπηρχαν πανω στο παρκε..οχι χρονους που ο Γκιστ αμολουσε χαρταετο στον παγκο κ τα αντιπαλα "σοβαρα" 4αρια παιζαν με αντιπαλο τον Τσαρτσαρη,τον Μασιουλις,τον Φωτση..ελα για να σε δω..θα μπορεις να αποδειξεις ολα αυτα που ισχυριζεσαι περι Γκιστ ή θα μεινεις με τις σοφιστειες σου..

      Διαγραφή
    17. Ο φιλος του ΟΣΦΠ ειναι πολυ εμπειρο troll. Δεν ειναι τυχαια η επιλογη των λεξεων του. Η φραση 'βουλωστε μου το στομα' ειχε σα στοχο να προκαλεσει το προφανες σχολιο απο τους οπαδους του ΠΑΟ. Με ικανοποιηση βλεπω οτι το κοινο του blog κρατιεται ψυχραιμο και πολιτισμενο.

      Διαγραφή
  50. πόσο δύσκολα χωνεύονται οι συνεχόμενες ήττες σας την τελευταία εικοσαετία.
    δεν έχει κλείσει μήνας από τις δύο τελευταίες με τον Γκιστ πρωταγωνιστή.
    δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει συνέχεια να σας υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα.
    μπορείτε ελεύθερα να συνεχίσετε να κλαίτε από μέσα σας. αλλά όταν το εξωτερικεύετε διαρκώς γίνεστε πιό γραφικοί και απ΄'το γαλαξείδι ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. δλδ γιατί το γιανκούνας & το γιαβτοκας είναι λιθουανικά επίθετα και δεν είναι το βουγιούκας & το μπαρτζόκας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μπαρτζοκας βγαινει απο το bar και το joke...

      Διαγραφή
  52. Βγηκε ο Πριντεζης και εδωσε συγχαρητηρια για την νικη μας (στο Σεφ) και ο αλλος μιλαει παλι για αδικιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. χτες ο Β.Χ επαιξε 15 λεπτα και ειχε 12pir με 4 ποντους,ειχε γεματη στατιστικη ομως,(χτες αυτος και ο ΔΔ με 4-6 ποντους ειχαν 12-15 pr αντιστοιχα).Aν συνεχισει ετσι και δουλεψει τις αδυναμιες του θα κανει μεγαλη καριερα.Το καλοκαιρι για εθνικη πως τον βλεπετε.http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=b9d39683&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=AMM&seasoncode=E2014#!highs πριντεζη http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=002980&seasoncode=E2014#!highs γκιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τι κλάψα είναι αυτή για τον Γκιστ ρε παιδιά...Ακόμα σας πονάει που η τιμωρία του μειώθηκε δύο μήνες και πρόλαβε και έπαιξε και στα δύο παιχνίδια...Η κατάληξη γνωστή βέβαια.Δεν χρειάζεται να σας θυμήσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγορίνες μου ούτε κλαίγομαι ούτε τίποτα.
    Αν δεν το έχετε καταλάβει εδώ και αρκετά χρόνια έχω ομαδάρα που την χαίρομαι στην Ευρώπη, που με έχει κάνει ουκ ολίγες φορές περήφανο, που με έχει στεναχωρήσει κάποιες άλλες, αλλά που ξέρω ότι πάντα μάχεται και πάντα θα μάχεται.
    Το γεγονός ότι ΚΛΕΒΕΤΕ στην Ελλάδα, με αφήνει παγερά αδιάφορο, ιδιαίτερα δε από τότε που ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΤΕ στην Ευρώπη.

    Το μόνο που κάνω αυτή τη στιγμή είναι ότι αποδομώ τα παραμύθα που έχετε φτιάξει για τον αμυντικό ογκόλιθο Γκιστ.

    Χρηστάρα, χαίρομαι που δεν παίρνεις θέση στην κοντρα ...παίρνοντας θέση στην κόντρα. Μου αρέσουν πολύ τα καμουφλάζ.
    Όπως μου αρέσουν πολύ και οι ευφυείς άνθρωποι όπως ο ανώνυμος στις 6:13. Κι είναι έξυπνος όχι μόνο για το άλυτο λογικό τρικ που προσπαθεί να βάλει όσο για το γεγονός ότι έκατσε προφανώς και είδε τα νούμερα που γράφουν τα PF του κόσμου όλου απέναντι στην ομάδα σας.

    Ο ισχυρισμός που σας ζήτησα πάντως εγώ να απορίψετε ήταν σαφής και απλός:
    : σας κάνει πάρτι κάθε σοβαρό 4άρι που αντιμετωπίζεται. Αν μπορείτε διαψεύστε με. Μπείτε και βρείτε νούμερα και αριθμούς από το site της euroleague και βουλώστε μου το στόμα.

    Θέλετε να χάσω άδικα χρόνο και να σας αραδιάσω νούμερα ή θέλετε να παραδεχτείτε μόνοι σας την αλήθεια του ισχυρισμού μου;

    Από εκεί και έπειτα, ως λογικά όντα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ένας προπονητής που θεωρεί ότι έχει έναν αμυντικό ογκόλιθο στη θέση 4, όταν το απέναντι 4άρι κάνει ότι γουστάρει στο γήπεδο, ε ρε αδερφέ, θα τον ρίξει πάνω του!
    Ή λοιπόν οι προπονητές σας είναι κορόιδα, ή ο Γκιστ δεν είναι κα η αμυντικάρα που φαντάζεστε...


    Αλλά σοβαρά τώρα ρε παιδιά; Μπάσκετ δε βλέπετε καθόλου; Μόνο σχόλια στο hoopfellas; O τύπος στον 1on1 άμυνα εκτίθεται ασταμάτητα. Πρέπει να σας τα γράφω εγώ κάθε φορά;


    Πείτε μου πραγματικά αν θέλετε να σας γράψω τον κατάλογο με τα 4άρια που σας γλέντησαν, αλλιώς τα λέμε επί του θέματος όταν επιστρέψει ο James, και μας χαρίσει νέα επεισόδεια αμυντικών εξολοθρεύσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε μου τι να σου πω, μην απελπίζεσαι, οι εμμονές πλέον θεραπεύονται.
      και αφού στην ελλάδα όπως λές κλέβουμε τότε να υποθέσω πως είναι το σοκ του ημιτελικού του βερολίνου που σε κατατρέχει ακόμα

      Διαγραφή
    2. Μην ασχολείστε με το τρολάκι ρε μάγκες..Αφήστε τον να γράφει ότι θέλει!!Τροφή του δίνετε δεν το καταλαβαίνετε!!!!

      Διαγραφή
    3. Γκιστ!!Γκιστ!!Γκιστ!!Γκιστ!!

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι που με βγάζετε από τον κόπο της ανάρτησης των στατιστικών...

      Διαγραφή
  57. Σάσα αν είσαι μάγκας όπως λες,ψήσε τον Τεοντοσιτς να έρθει του χρόνου στο Παναθηναϊκό μπας και πάρει κάμια Euroleague.Έτσι σαν δώρο για την απόσυρση του Μήτσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ Aνώνυμος 7:32

    Αφού έχεις ομαδάρα που την χαίρεσαι και σε έχει κάνει περήφανο.
    Μην ασχολείσαι ρε αγορίνα μου με Παναθηναικό και Γκίστ.
    Μήπως δεν σε γεμίζει η ομαδάρα σου και ασχολείσαι ;;;
    Τέλος πάντων.
    Εχεις δίκιο σε όλα και να είσαι καλά να χαίρεσαι την ομάδα σου.
    *
    Θέλω να ρωτήσω εδώ τον Jim και την παρέα.
    Για ποιό λόγο πιστεύετε, πώς ο ΔΓ, ενώ ξέρει πώς με έναν
    γκάρντ και ένα τεσσαροπεντάρι, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα
    τραυματισμών αλλά και κακών παιχνιδιών με ήττες.
    Και το γεμάτο ρόστερ θα πέταγε, δεν έχει προσπαθήσει να βάλει
    να του βρούν δυό παικτρόνια φθηνά γι'αυτό που τα θέλουμε ;;;;
    Για να γίνουν παίκτες οι πιτσιρικάδες ;;;
    Μπορεί να γίνουν παίζοντας Ελλάδα, αλλά και μαζί με παικταράδες
    όπως έπαιζε πέρσι ο Παπαπέτρου και αναδείχθηκε με Λότζε και Ντάρντεν.
    Δεν βλέπει πώς με γεμάτα ρόστερ και καλά ψαγμένους ξένους, με πρώτους
    διδάξαντες εμάς, ο Σφαιρόπουλος πήγε τελικό ευρωλίγκα και ο Μπαρτζώκας
    το πήρε, χωρίς να είναι τίποτα σπουδαίο σαν κόουτw και χωρίς να τους μέμφομαι
    βέβαια ;;;
    Και μάλιστα έβγαλαν από ΟΣΦΠ πλήρη σε ξένους και Σλούκα, Μάτζαρη,
    Παπαπέτρου ;;;
    Δεν τον έχω για τόσο αφελή.
    Κάτι άλλο παίζεται, πολύ πιό πονηρό.
    Δεν γίνεται να διαλύεις την ομάδα των δύο ντάμπλ χαρίζοντας στον ΟΣΦΠ
    το πρωτάθλημα και στους ευρωπαίους τον σβέρκο σου, τόσο ξεκάθαρα.
    ΥΓ Ενώ έχω διαρκείας, πασχίζω να κανονίσω ραντεβουδάκι την Παρασκευή
    να μην πάω στο ΟΑΚΑ.
    Δεν έχω πάει και σ'αλλα !!!!
    Δεν μας έχω συνηθήσει με την ψυχή στο στόμα απέναντι σε καλούτσικες
    ευρωπαικές ομάδες και το φέρνω βαριά.
    Δεν γίνεται ρε μάγκες να καταπιώ με τίποτα, πώς ξανά φέτος με το ζόρι
    και επειδή του την έδωσε, θα είμαστε για σφαλιάρες, ενώ η ομάδα έχει
    8-9 παίκτες που με δύο προσθήκες από την αρχή θα κάνανε παπάδες.
    (Βαριά έκφραση, αλλά έτσι μου βγαίνει, sorry)
    *
    Beertuoso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Νταξ' Τσαγκουρνη μας είπες τι είναι η σοφιστεια δώσε τώρα ορισμό για τις αρλούμπες που μας αραδιασες. Σε βοηθήσω; ΑΕΡΟΛΟΓΊΕΣ,ΜΠΟΎΡΔΕΣ,ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ,ΕΞΥΠΝΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΊΕΣ. Κάνε μας τη χάρη και άσε την επίδειξη γνώσεων άσχετων με το μπλογκ. Για να δούμε αν θα σε υπερασπιστεί ο κολλητός σου όποιος έκανες εσύ χθες. Πιτσουνακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...σιγά μη χρειάζεται ο κάθε Τσαγκουρνής υπεράσπιση από κολλητούς ή αυτοκόλλητους, απέναντι σε αερολογίες, μπούρδες, παπαρολογίες, εξυπναδίστικες ασυναρτησίες. Βρωμάνε και ζέχνουν από μόνες τους, άρα αρκεί να μένουν μακρυά τους κι αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι.
      Κομπλεξάκια.

      Διαγραφή
  60. Τι περιμένετε εδώ λένε πολλοί οτι ο ΔΔ έκανε καριέρα χάρη στους διαιτητές στην ομαδα μας θα κολλούσε,που να χωνέψει οτι αυτή η ομαδα ειναι η καλύτερη σε συλλογικό επίπεδο η καλύτερη ομαδα απο καταβολής του ελληνικού αθλητισμού.Το κόμπλεξ που εχει η ΤΣΣΚΑ απέναντι τους αυτοί το έχουν μαζι μας να του θυμίσω περςι πως χάσανε απο το μισό ΠΑΟ στο κύπελλο και τον προπηλακισμό του Μπαρτζωκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/830026/perissotera-hrimata-i-eyroligka-epifylahthikan-na-ypograpsoyn-oi-aionioi

    Το κάτι μαγικό που λέγαμε θα συμβεί σε προηγούμενο ποστ και όλοι θα υπογράψουν ξανά στον Μπερτομέου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. συνεχεια του προηγουμενου αρθρου που ξεχασα
    http://www.sport-fm.gr/article/basket/menoun-eurwligka/3121213

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο Σιολογκας εμεινε ελευθερος από τα Τρίκαλα...Ιδου το αμυντικων προσανατολισμων τριαροτεσσαρι π ψαχνει ο ΠΑΟ στο προσωπο ενός φερελπι νεου ελληνα με μηδαμινο κοστος,εξασφαλισμενο κινητρο και μακροπροθεσμη προοπτικη...Οποιος βιαστει να γελασει ας ριξει μια ματια στον παικτη και τα χαρακτηριστικα του...Εμενα μ θυμιζει τον παναγιωτη βασιλοπουλο στα πρωτα του...Δημητρη εχεις γνωμη για τον νεαρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μερικα πραματα που πρεπει να ξεκαθαριστουν.. οκ εμεις ειμαστε απ εξω, αυτοι στην ομαδα δεν βλεπουν οτι οι μικροι δεν μπορουν ακομη στην ευρωλιγκα??? αρα δεν επρεπε να γεμισει το ροτεισον?? γιατι και ο μποχωριδης δεν υπαρχει περιπτωση φετος να μεταμορφωθει σε παιχταρα την στιγμη που την προηγουμενη χρονια ηταν στην εξεδρα..
    Τραυματιστηκε ο καλαθης και τρεχουμε..
    Ο σαλε πρεπει να τραβηξει αυτια για να μαθουν ολοι που παιζουν. Το κανω πλακιτσα σε αγωνα που θελει η ομαδα μου ειναι τραγικο. Οπως και οτι ο ραντου 1 μηνα μετα στην αμυνα δεν προσπαθει καθολου...
    Ναι ειναι πυρηνικο οπλο μπροστα αλλα πισω κανει ηρωα το καθε 5 αρι αντιπαλου...
    Ο προεδρος θα πρεπει να αποφασισει τι θελει.. θελει τους μικρους?? ας μας το πει οτι δεν βαζει αλλα λεφτα και ας σταματησει και ο ιδιος την κριτικη .
    Θελει αποτελσματα?? ας βαλει αλλο 1,5 ζεστο να παρουμε εναν ψηλο και ενα ακομη γκαρντ.
    Ανοησιες του τυπου οτι επιστρεφουν μποχω και παππας ΚΑΠΟΙΑ στιγμη στο μελλον ειναι για αφελης (πρωτος πρωτος εγω) που ομως ξυπνανε καποια στιγμη.
    Οι δηλωσεις του λασμε απλα τραγικες.. φευγει απο την ομαδα γιατι ηθελε ΛΕΦΤΑ, ειναι να επιστρεψει και ζηταει ΛΕΦΤΑ, και του φταιει η διοικηση??? Ας παιξει μπαλιστα εκει που παιζει και ας σταματησει τις δηλωσεις, καλο ομως θα ειναι να θυμαται ποιος του εφιαξε την καριερα και τι ειχε κανει πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Στην αντεπίθεση και όχι μόνο, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε χθες 10ετή συνεργασία (με δικαίωμα για άλλα δέκα) με την πολυεθνική εταιρεία IMG, ειδικευμένη σε sports και fashion media και maketing, αλλάζοντας τη δομή της από την επόμενη κιόλας περίοδο. Η απάντηση στην FIBA και την πρόσφατη πρότασή της για το Champions League του μπάσκετ, ήρθε από τη Βαρκελώνη και ήταν ιδιαίτερα ηχηρή.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Euroleague, οι 11 ομάδες που συγκροτούν και τον ισχυρό πυρήνα της διοργάνωσης καθώς έχουν συμβόλαιο τύπου Α, συμφώνησαν σε ένα νέο μοντέλο της Ευρωλίγκας και ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. : Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Λαμποράλ, Μακάμπι, Ρεάλ και Ζαλγκίρις Κάουνας, συμφώνησαν στο επόμενο βήμα, όπου η Euroleague μαζί με την ΙΜG θα έχουν την εμπορική διαχείριση, το μάνατζμεντ αλλά και τα δικαιώματα σε μάρκετινγκ και media.

    Η Ευρωλίγκα αλλάζει πρόσωπο. Ξεχάστε τη κανονική περίοδο και τις δυο φάσεις. Ξεκινούν 16 ομάδες και παίζουν σε δυο γύρους όλοι εναντίον όλων: 30 αγωνιστικές, για να ξεχωρίσουν οι 8 πρώτοι που πάνε σε πλέι-οφ best of five ώστε να αναδειχθούν οι 4 του φάιναλ-φορ.

    Ξεκινούν οι 11 ομάδες που υπέγραψαν την συμφωνία, μαζ με την πρωταθλήτρια ομαδα του Eurocup, τρεις θέσεις από εθνικά πρωταθλήματα (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία) καθώς και ο νικητής της προκριματικής φάσης στην οποία θα πάρουν μέρος 8 ομαδες.

    Ταυτόχρονα δημιουργείται το Eurocup των 24 ομαδων, εκ των οποίων οι 21 θα προέρχονται από τα εθνικά πρωταθλήματατα συν τρεις wild card, με σύστημα διεξαγωγής αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα: κανονική περίοδος των 10 αγωνιστικών, τοπ-16 14 αγωνιστικών με τους τέσσερις πρώτους κάθε γκρουπ να παίζουν νοκ-άουτ προημιτελικούς και ημιτελικούς, πριν φτάσουμε στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

    "Το νέο σύστημα χτίζει πάνω στις αρχές που δουλεύουμε όλα αυτά τα 15 χρόνια" σημείωσε η ανακοίνωση της Euroleague. Τα κλαμπ "ευχαρίστησαν την FIBA για τη δουλειά που έκανε τους προηγούμενους μήνες, τονίοζντας ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για την ενότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ". Καλούν την διεθνή ομοσπονδία για από κοινού συνεργασία και για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τις εθνικές ομάδες, το καλεντάρι των οποίων η FIBA θέλει να εφαρμόσει από το 2017 και μετά.

    Όλα αυτά με την IMG όπως δείχνουν τα πράγματα να γίνεται ισχυρός συνεργάτης της Euroleague και να καλύπτει το μπάτζετ των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που πρόσφερε πρόσφατα η FIBA. Ϊσως μάλιστα να μιλάμε και για περισσότερα χρήματα...

    Μαλιστα, μιλλαμε για συστημα που θα απογορευει τις ηττες ?? ο καθε βαθμος θα μετραει και τα ροστερ θα πρεπει να ειναι μεγαλα.. για να δουμε, σιγουρα ομαδες οπως ο παο με ροστερ 7 παιχτων δεν θα επιβιωνουν.. ουτε θα υπαρχουν πιθανοτητες για εκπληξεις τυπου μακαμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 αγώνες για να αναδειχθούν 8 ομάδες, οι οποίες θα παίξουν 5 αγώνες, και μετά θα κριθούν όλα σε ένα τριήμερο.
      Τι να πεις;

      Το μόνο καλό ότι θα απαξιωθεί μια για πάντα το ελληνικό πρωτάθλημα.

      Διαγραφή