Athlenda

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

No Pressure.. No Diamonds..


Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι το δικό του καλά κρυμμένο διαμάντι το ύψος της αξίας του οποίου κοστολογείται κάθε εβδομάδα.. Στο ΟΑΚΑ το διαμάντι είναι παντοτινό και η λάμψη του τυφλώνει ακόμα υπό καθεστώς πίεσης. Το Hoopfellas για τα ματς των ελληνικών ομάδων στη δεύτερη αγωνιστική του TOP-16..


Δεύτερη αγωνιστική του TOP-16. Σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού και πάλι, παρέλαση στη Βιτόρια απέναντι στη φορμαρισμένη Λαμποράλ. Μέτριος ο Παναθηναϊκός, σούπερ ο Διαμαντίδης απέναντι σε μια Ουνικάχα που ήρθε στην Αθήνα χωρίς τον καλύτερο δημιουργό της (Μάρκοβιτς) και τον πρώτο της σκόρερ (Κουζμίνσκας). Τροφή για σκέψη.. 


Όσον αφορά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ.. Θα είμαι σκληρός αλλά δίκαιος με τους γηπεδούχους.
Θα χαρακτήριζα το performance των πρασίνων στο ματς με την Ουνικάχα ως “τυπικό ματς του φετινού Παναθηναϊκού του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς”. Απέναντι σε ένα σύνολο πολύ κοντά του συνολικά σε ποιότητα παιχνιδιού μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός διακρίθηκε από μέτριο coaching, έλλειψη ενέργειας και ταχύτητας σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του στο γήπεδο αλλά και οξυδέρκεια στο τέλος, η οποία αποτυπώθηκε αυτή τη φορά στην ικανότητα του αρχηγού του, Δημήτρη Διαμαντίδη, να ψάξει με καθαρό μυαλό και υπομονή τη σωστή απόφαση που θα έδινε στην ομάδα τις περισσότερες πιθανότητες νίκης. Η νίκη, με τον τρόπο που ήρθε είναι σίγουρα πολύ σημαντική (κυρίως γιατί η ήττα θα ήταν πραγματικά κακό αποτέλεσμα) όμως το απόσταγμα της σκέψης μου μετά τα 40 αυτά λεπτά οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα: Η ομάδα θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια και δουλειά για να φτάσει στη post season. Πάντα με βάση τη εικόνα που παρουσιάζουν οι πράσινοι αυτή τη στιγμή.

Αγωνιστικά προβλήματα , μικρότερα ή μεγαλύτερα, έχουν όλες οι ομάδες. Απλά τα συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού δε του επιτρέπουν να ελέγχει τα παιχνίδια παίζοντας τα (χάνοντας ή κερδίζοντας τα) όπως αυτός θέλει. Και συνήθως αυτές οι ομάδες έχουν ταβάνι.. Με αυτή τη μορφή τουλάχιστον, οι πράσινοι δύσκολα θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν σε διάρκεια ομάδες υψηλότερης ταχύτητας (κατευθείαν F4 Contenders) και θα μονομαχήσουν με άλλες που έρχονται από πίσω ως outsiders, για να στριμωχτούν στη γαλαρία των Play-offs. Όποιος βλέπει κάτι άλλο στη παρούσα φάση, απλά εθελοτυφλεί.. Η σκληρή αυτή στάση έχει να κάνει με το ότι η ομάδα επαναλαμβάνω έχει δυνατότητες αλλά δε βελτιώνει, ούτε με τη μορφή ανθρώπινου δυναμικού ούτε με την αντίστοιχη δουλειάς/εσωτερικών αλλαγών, τις αδυναμίες της και παράλληλα δεν έχει πρόσωπα από πίσω που θα της δώσουν μια φρεσκάδα σε αυτή τη φάση, την οποία χρειάζεται απελπισμένα.


Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους του στο παρκέ (σε επίπεδο αγωνιστικής τακτικής) γιατί απλά η ομάδα χάνει σε “χρόνους”, αδυνατώντας να τρέξει “μαζί” σε άμυνα και επίθεση, όσο ικανοποιητικό και αν είναι το επίπεδο συνεργασιών μεταξύ των παιχτών. Ο Τζόρτζεβιτς από την αρχή προσπάθησε να “τεντώσει” την άμυνα της Ουνικάχα ώστε να δημιουργήσει “χώρους” δηλ. το επιθυμητό πλαίσιο δράσης. Ο Πλάθα παρέταξε από την αρχή ψηλή πεντάδα (Diez-Thomas στα forwards) παρουσιάζοντας μια κλειστή άμυνα με στόχο να προστατέψει το ζωγραφιστό από cuts και ποσταρίσματα (aggressive άμυνα στα 3/4 στο side post, κοντινές αποστάσεις μεταξύ των παιχτών), αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να ψάξει τους πόντους του επιτιθέμενος από έξω προς τα μέσα. Όλο το ματς χαρακτηρίζεται από τη προσπάθεια των πρασίνων να ανοίξουν τις αποστάσεις και να αλλάξουν τη δομή αυτής της άμυνας. Ο Τζόρτζεβιτς ανέβασε πιο ψηλά τη διάταξη σε επίθεση Horns (με στόχο να τραβήξει πιο έξω τους αντίπαλους ψηλούς, ανοίγοντας την απόσταση με την τελευταία γραμμή άμυνας και δημιουργώντας χώρο στον Καλάθη για κατευθείαν ρήγμα και επίθεση στο αντίπαλο καλάθι με drive). Ένα καινούργιο στοιχείο που έβαλε ο Σάλε στο παιχνίδι των πρασίνων ήταν η απόφαση του να παίξει τον εκάστοτε κύριο δημιουργό του μακριά από τη μπάλα και συγκεκριμένα στη strong side, δίνοντας την εντολή στον Φελντέιν (και λιγότερο στον Παππά δηλ. στα off guards) να τρέξουν τα περισσότερα Pick&Rolls στον άξονα απέναντι σε μια ομάδα έτοιμη να αμυνθεί σε αυτό το κομμάτι, αναμειγνύοντας παράλληλα τους Διαμαντίδη/Καλάθη στη τελική ευθεία της επίθεσης του Παναθηναϊκού, σε δεύτερο χρόνο και εκεί που χρειάζεται η “απόφαση”, μιας και η Ουνικάχα επαναλαμβάνω ήταν αρκετά έτοιμη να αμυνθεί στον άξονα. Από το φτερό και σε δεύτερο χρόνο οι γηπεδούχοι χρειάζονταν καλό διάβασμα της άμυνας, για αυτό και έστησαν τα δυνατά χαρτιά τους εκεί. Παράλληλα στη Post επίθεση έβαλε τον Πάβλοβιτς να στήνει κάθετα screens τα οποία διευκόλυναν τη γραμμή συνεργασίας Ραντούλιτσα-Διαμαντίδη.


Ο Πλάθα κατάφερε μεν να πάει το παιχνίδι στον ρυθμό του, παίρνοντας τη πρωτοπορία στη σκακιέρα και σε επίπεδο κινήσεων/πρωτοβουλίας, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να ακολουθεί, όμως δεν έκανε το κάτι παραπάνω και εμφάνισε πάλι την αδυναμία του στο closing. Δε μου άρεσε το γεγονός ότι δεν επέμεινε να βάλει τη μπάλα στο post μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα του Χέντριξ χαμηλά. Μιλάμε για έναν παίχτη που θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να είναι ίσως ο πιο πλήρης γρήγορος ψηλός (καταπληκτικά χέρια, δυνατός κορμός, καλό footwork, πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι) αν δεν ήταν τόσο cool τύπος (σε φάση που νομίζεις ότι κάνει χόμπι παίζοντας μπάσκετ) και δεν είχε αυτό το soft mentality που τον ταβανιάζει (αναφέρομαι στην ιδιοσυγκρασία του). Χωρίς τον Κουζμίνσκας και με τον Χέντριξ σε αυτή τη κατάσταση η Ουνικάχα έχασε την ευκαιρία για post πόντους απέναντι στους Ραντούλιτσα-Πάβλοβιτς και οδηγήθηκε (τελείως λανθασμένα και πάλι) σε μια επαναλαμβανόμενη (με 3-4 διαφορετικές εκφράσεις στο playbook, ξεκινώντας είτε με UCLA Cut είτε σε Diamond Set την οποία ακολουθούσαν Staggered Screens και κατέληγαν σε πλευρικά picks) Ball Screen επίθεση, κυρίως για τον Σμιθ. Επιμένοντας περιφερειακά, έχασε την ευκαιρία για πόντους από τις προσωπικές και δε χτύπησε στη καρδιά της αντίπαλης άμυνας ώστε να έχει σημείο αναφοράς η επίθεση της. Αυτό της έλειψε στη τελική ευθεία. Γενικότερα ήταν εμφανής η εντολή του Πλάθα στους παίχτες του να τρέχουν τα plays μέχρι τέλους σουτάροντας αργά στο χρόνο επίθεσης ώστε να πάει το ματς σε λίγες κατοχές. Το press 2-2-1 του Τζόρτζεβιτς (με τον Χαραλαμπόπουλο πάνω στον παίχτη-σκαλοπάτι πριν το μισό γήπεδο) δεν άλλαξε ιδιαίτερα τα πράγματα και τον ρυθμό του αγώνα. Η αδυναμία του Παναθηναϊκού σε επίπεδο ταχύτητας αναγκάζει ενστικτωδώς τους παίχτες του να χρησιμοποιούν παραπάνω από το επιτρεπτό τα χέρια τους, γεγονός που οδηγεί σε φθορά σε φάσεις μάλιστα που η μπάλα παίζεται μακριά από το καλάθι.


Κάτι τέτοιες βραδιές, στη τελευταία του σεζόν, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μεγαλώνει τον θρύλο του. Είναι ένα από αυτά τα 8-10 (χονδρικά) πολύ καλά ματς τη σεζόν που έχει ένας τέτοιος παίχτης πλέον στο ντεπόζιτο του. Και η ομάδα (και αυτό είναι μέρος του προβλήματος) ελπίζει ότι ο μεγάλος αρχηγός θα βγάλει σε κάποιο από τα πιο κρίσιμα βράδια της σεζόν, όπου θα κρίνεται μια υπέρβαση, ίσως ένας τίτλος.. Ποια ήταν η διαφορά στο παιχνίδι των πρασίνων με τον Διαμαντίδη στο παρκέ απέναντι στην Ουνικάχα; Με τον αρχηγό τους στη πεντάδα οι πράσινοι έβαλαν τη μπάλα εκεί που πραγματικά ήθελαν στην επίθεση τους και εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος αμυντική στάση η χαλαρότητα του αντιπάλου στη προσωπική άμυνα απέναντι του. Οι Skip πάσες του, κατά μήκος της άμυνας στο μισό γήπεδο, οι οποίες αποτελούν σήμα κατατεθέν του διαχρονικά έβαλαν δύσκολα στην ομάδα της Ανδαλουσίας μετακινώντας την άμυνα των Ισπανών και δίνοντας παράλληλα σπουδαίες ευκαιρίες για σκορ στους παίχτες της αδύνατης πλευράς. Χωρίς τον Διαμαντίδη απέναντι στη 2-3 ζώνη του Πλάθα, ο Παναθηναϊκός θύμιζε φοβισμένο παιδάκι που είχε χάσει το χέρι του μπαμπά του στο σκοτεινό δάσος.. Άργησε να προσαρμοστεί και ο πάγκος των πρασίνων εδώ και να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο απέναντι στη συγκεκριμένη άμυνα (με Φελντέιν-Παππά-Γιάνκοβιτς η ομάδα δε διάβαζε καθόλου και ήταν στατική). Οι γηπεδούχοι αρχικά έβαλαν ως απάντηση ένα κόψιμο του γκαρντ από τη Weak side στη γραμμή των προσωπικών (ο Διαμαντίδης λόγω passing skills θα ήταν ο καλύτερος για αυτό αλλά βρισκόταν στον πάγκο) ενώ αργότερα είδαμε Cross Screen για τον Πάβλοβιτς χαμηλά και ανέβασμα του Γκιστ στο φάουλ όταν όμως η ομάδα είχε κλειδώσει επιθετικά αδυνατώντας να βρεί λύση.


Όσον αφορά το τέλος, ο Πλάθα (ή ο Σμιθ..) είχε τη φαεινή ιδέα να παίξει, απέναντι σε μια Switch Everything άμυνα (Γκιστ “5”, Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς στα φόργουορντς) πάνω στον έναν πραγματικά πολύ καλό αμυντικό του αντιπάλο σε κατάσταση ένας με έναν (Γκιστ) ενώ στη συνέχεια ο Διαμαντίδης είχε μυριστεί ότι ο μόνος που μπορεί να σκοράρει το πολυπόθητο σουτ (και μάλιστα από τη περιφέρεια γιατί ο κλοιός στη ρακέτα είχε σφίξει) ήταν ή ο ίδιος ή ο (άστοχος έως τότε) Φελντέιν. Το έψαξε δις ο αρχηγός (ίσως στη δεύτερη και τελευταία πράσινη επίθεση έπρεπε να το μυριστεί ο Πλάθα), με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς να βάζει ένα κόψιμο για αντιπερισπασμό από τον έτερο παίχτη της Weak side (Πάβλοβιτς) το οποίο επηρέασε την ετοιμότητα της άμυνας καθώς ο συγχρονισμός στη πάσα του Διαμαντίδη και το “σημάδι” στα όχι τόσο γρήγορα πόδια του Diez παρήγαγαν ένα καλό σουτ. Μπράβο στο Φελντέιν, αυτό δείχνει “μέταλλο”.

Τo Foul or Not?


Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι 110% υπέρ του Τζόρτζεβιτς στην απόφαση του να μη κάνει φάουλ στη τελευταία επίθεση. Το ίδιο θα επέλεγα και εγώ και ας έτρωγα το τρίποντο που θα με ανακήρυσσε αυτόματα ως τον ηλίθιο της βραδιάς στα μάτια του κοινού. Η προπονητική κύριοι είναι και θέμα ενστίκτου. Πρέπει να νιώθεις, να βλέπεις μπροστά, να έχει αυτή την έκτη αίσθηση. Όποιος σας πει ότι υπάρχει κανόνας-μπετόν σε τέτοιες καταστάσεις (αναφορικά με το φάουλ) απλά δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα. Όπως σας έχω γράψει πριν χρόνια στη πρώτη μας κουβέντα περί αυτού, ο προπονητής καλείται να επιλέξει. Σε ένα ματς που είναι 88-86 και αντίπαλος είναι ζεστός σε μια ανάλογη κατάσταση, κάνεις φάουλ. Στο 68-66, με την Ουνικάχα να έχει 2 πόντους στα τελευταία 5'30'' δε χρειάζεται σκέψη. Εμπιστεύεσαι την άμυνα σου..


ΒΙΤΟΡΙΑ


Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που πατάει πιο γερά τα πόδια της στο έδαφος από κάθε άλλη στη λίγκα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν χτίσει τέτοια αυτοπεποίθηση που τους ωθεί να εκτελούν κάθε ενέργεια/πράξη τους στο παρκέ, με πολύ υψηλό δείκτη επιτυχίας. Και πάντα με ένταση. Το ματς της Βιτόρια είναι χαρακτηριστικό..


Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι μια πραγματικά καλοπροπονημένη ομάδα. Το βλέπεις ξεκάθαρα σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που σταδιακά χτίζουν την εικόνα και το παιχνίδι μιας ομάδας. Ο τρόπος που εκτελούνται τα screens, το ξεμαρκάρισμα, οι μετακινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα. Όλα γίνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο έντασης. Άλλωστε η ομάδα είναι χτισμένη σε αυτή τη κατεύθυνση.
Οι δράσεις στο παρκέ εκτελούνται με ευλάβεια και πειθαρχία κολεγιακού προγράμματος. Το φυσικό/αθλητικό επίπεδο της ομάδας συνδράμει σε αυτό σημαντικά.


Απέναντι στη φορμαρισμένη Λαμποράλ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε όλα τα όπλα για να πετύχει τους αγωνιστικούς του στόχους. Μια πλειάδα έτοιμων γκαρντς να υποστηρίξουν Two-guard lineups οι οποίες ήταν η καλύτερη απάντηση στις απλωμένες άμυνες που ενεργοποίησε ο Περάσοβιτς για να ανοίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Το μεγαλύτερο προσόν αυτής της ομάδας είναι ότι μπορεί να ελέγξει τη μπάλα και μέσα από αυτό και τον ρυθμό του παιχνιδιού. Το ρόστερ είναι φτιαγμένο για να μπορεί να ελέγχει τη μπάλα σε άμυνα και επίθεση, μισό γήπεδο και transition. Quarterback skills παντού.. Η Λαμποράλ είναι η πιο fast pace ομάδα στη φετινή διοργάνωση αλλά και αυτή που βασίζεται περισσότερο από όλες στη προσωπική φάση. Αυτό την έκανε πιο ευανάγνωστη για την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν πολύ τη μπάλα στα 3/4 (στη Diamond Offense οι παίχτες της Λαμποράλ δε μπορούσαν να αναπνεύσουν σε απόσταση μιας πάσας με συνέπεια να μείνουν μακριά από τις καλές για αυτούς θέσεις). Τόσο πολύ που έσκασαν τον αντίπαλο.. Από ένα σημείο και μετά οι γηπεδούχοι αδυνατούν χαρακτηριστικά να σκοράρουν σε σετ κατάσταση. Eιδικά σε Close out επίθεση, η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μακράν η καλύτερη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Παράλληλα θα πρέπει να εξάρουμε και τη πολύ καλή παραγωγική άμυνα των ερυθρολεύκων για δεύτερο συνεχές ματς απέναντι στους Βάσκους (5/22 τη Πέμπτη, 3/14 στο ΣΕΦ, 8/36 συνολικά). Η άμυνα αλλαγών του Σφαιρόπουλου, το γεγονός ότι ο σουτέρ του αντιπάλου έχει πάντα “μακρύ” παίχτη (περιφερειακό ή ψηλό) απέναντι του και κυρίως το ότι η Λαμποράλ είναι ομάδα που παράγει τρίποντο μέσα από transition/προσωπική φάση-μετά από ντρίμπλα και όχι μέσα από κυκλοφορία της μπάλας κατά κόρον μας βοηθάει να αντιληφθούμε το γιατί..


Στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν καλό spacing έχοντας έτοιμο πόδια να επιτεθούν στην άμυνα και να δημιουργήσουν ρήγμα, πλαίσιο που βοήθησε την ομάδα να τρέξει αρκετά Α-SET και 1-3-1 επίθεση. Είναι θετικό ότι οι παίχτες του Σφαιρόπουλου -ακόμα και σε σχήματα που δε περιέχουν ιδιαίτερη “περιφερειακή απειλή”- διατηρούν την επιθετικότητα τους beyond the arc, έχοντας αποβάλλει τη διστακτικότητα των πρώτων μηνών. Η σιγουριά που προσφέρει το δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη νομίζω ότι είναι χαρακτηριστική..



ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ..ΝΒΑ


Για τον Μάντζαρη η σελίδα έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν.. Χτύπησε καμπανάκια για τον κίνδυνο στασιμότητας του, υπογράμμισε τους τομείς που πολύ συγκεκριμένα έπρεπε να αναπτύξει. Η φετινή του βελτίωση είναι από τα πιο ευχάριστα θέματα που μπορώ προσωπικά να συζητήσω όπως και το πολύ τιμητικό ενδιαφέρον από τους Γκρίζλις. Μια βελτίωση που ξεκίνησε από πέρυσι. Αντιγράφω από ένα άρθρο του Hoopfellas τον περασμένο Μάρτιο:


Προ διετίας σταθήκαμε στο πόσο ζωτικό για αυτόν είναι να σηκώσει λίγο το βλέμμα του και να δει περισσότερο το καλάθι και τους διαδρόμους προς αυτό σε μια επίθεση που του προσφέρει το πλαίσιο, με τόσους εκτελεστές γύρω του να απορροφούν την πίεση. Ήμουν (και εξακολουθώ) αιχμηρός με το μηδενικό τουpenetration και με το ότι «ζούσε» παραγωγικά αποκλειστικά ως spot shooter. Είχα υπογραμμίσει το ότι μένει στάσιμος στο «ασφαλές» περιβάλλον του Ολυμπιακού όπου και αναδεικνύονται τα (εξαιρετικά) quarterback skills δίπλα σε γκαρντς δημιουργούς/εκτελεστές όπως ο Σπανούλης (κυρίως) και ο Σλούκας που θέλουν τη μπάλα στα χέρια και χρειάζονται ως backcourt partner έναν ball mover/stopper που θα μετακινήσει σωστά τη μπάλα και θα βγεί μπροστά στην άμυνα. Αυτή του η χρησιμότητα τον «βάλτωνε» όμως από ένα σημείο και μετά. Είστε σίγουροι ότι ο βασικός πόιντ της ομάδας που κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα θα μπορούσε να σταθεί σαν ατομική οντότητα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο παιχνιδιού, στο ίδιο (εννοείται τοπ) επίπεδο πάντα, με τα ίδια συγκεκριμένα εργαλεία που τον κάνουν απαραίτητο στους ερυθρόλευκους? Εγώ λέω, πολύ πιθανόν όχι.

 Είναι φανερό ότι ο Σφαιρόπουλος τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη, όχι μόνο γιατί είναι ο παίκτης που ελέγχει τη μπάλα και το τέμπο σε μια defensive mindedομάδα, δίνοντας του επιθέσεις στο ποστ (είτε «βαθιά» σε καθαρή κατάσταση είτε ξεκινώντας με side post και απομόνωση) στο ξεκίνημα των παιχνιδιών. Οι πρώτες μπάλες έχουν βαρύτητα και οι πιο πολλοί κόουτς επιλέγουν «ασφαλείς» επιλογές για να «μπούν» σωστά, γεγονός αν μη τι άλλο τιμητικό για τον Μάντζαρη με το underconstruction post-παιχνίδι. Με την Αναντολού βέβαια βρήκε απέναντι του τον κατ’εμέ καλύτερο αμυντικό PG της διοργάνωσης φέτος (Ντρέηπερ), σε μια θέση που πιστέψτε με υπάρχουν πολλά «αμυντικά γεράκια» (ένα από αυτά είναι και ο ίδιος ο Μάντζαρης). Είναι (πολύ) σημαντικό επίσης ότι ξεκίνησε αποτυγχάνοντας σε δύο ποστ καταστάσεις και «τρώγοντας» δύο καλάθια σε ισάριθμα μις-ματς (όχι σύνηθες για τον Μάντζαρη) από τον Σάριτς που έβαλε τη μπάλα στο παρκέ και τον πήγε μέχρι μέσα, αλλά ανέκαμψε επιμένοντας σε αυτό που ξέρει να κάνει και πάνω στο οποίο έχει βασίσει την καριέρα του μέχρι σήμερα. Παίζοντας σωστό μπάσκετ. Αυτό το σωστό «σχολής Ίβκοβιτς» μπάσκετ, με σήμα-κατατεθέν την ταχύτητα και (κυρίως) απλότητα στις μεταβιβάσεις, χωρίς φανφάρες το οποίο τον ανέβασε στην ιεραρχία των ερυθρολεύκων και τον ανέδειξε ως έναν από τους παραδοσιακά πιο low mistakePGs στην κορυφαία διοργάνωση (φέτος 1 λάθος σε σχεδόν 23’). Το θέμα επαναλαμβάνω για τον παίκτη όμως είναι να είναι «δυνατός» σαν αγωνιστικό στάτους και εκτός του πλαισίου του Ολυμπιακού (καθρέπτης τα διεθνή τουρνουά που θα τον χρειαστούμε πολύ). Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει πράγματα στο παιχνίδι του. Μου άρεσε τόσο πολύ να τον βλέπω να καλλιεργεί αυτή την επιθετικότητα ψάχνοντας τα drives (χωρίς φόβο να πατήσει στο ζωγραφιστό) απέναντι στην Αναντολού. Είναι επίσης σημαντικό να βάλει πράγματα σταδιακά και μετά από πολύ δουλειά στο παιχνίδι του. Αν ένας παίκτης αυτού του στυλ ανέβει απότομα από τα 4 στα ..10 σουτ ανά παιχνίδι τα ποσοστά και η αποτελεσματικότητα του θα κάνουν μεγαλοπρεπή βουτιά. Θέλει δουλειά και υπομονή.Ένας Μάντζαρης με περισσότερο slashing, θα γίνει αυτόματα απειλή στα closeouts, θα κεφαλαιοποιήσει το καλό φετινό spacing των ερυθρολεύκων αποσυμπιέζοντας τα off guards της ομάδας του (και δημιουργώντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες εκτέλεσης) ενώ με το ποστ παιχνίδι θα εκμεταλλευθεί το μέγεθος του για τη θέση και στο επιθετικό, πλέον, κομμάτι και θα επισκεφτεί συχνότερα επιτέλους τη γραμμή των προσωπικών. Έπεται το σουτ μετά από ντρίμπλα. Η «αχίλλειος πτέρνα» των μεγάλων PG της σχολής μας στη νεότερη εποχή. Αλλά οι Παπαλουκάς & Διαμαντίδης είχαν άλλα όπλα, σε υπερθετικό βαθμό με τα οποία επιβάλλονται «καταπίνοντας» αυτή τους την αδυναμία..


Μπορεί ο Βαγγέλης να βρεί ρόλο στην Αμερικανική λίγκα; H αλήθεια είναι ότι οι δεξιότητες του μπορούν να απορροφηθούν πολύ καλύτερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Μάντζαρης είναι για το “από εδώ” μπάσκετ. Είναι αδύναμος (για το επίπεδο του ΝΒΑ) στη προσωπική φάση, του λείπει η ταχύτητα, το σουτ μετά από ντρίμπλα. Εφόδια πολύ σημαντικά για να επιβιώσει ένας PG στη συγκεκριμένη λίγκα. Μιλάμε για έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Στην Ευρωλίγκα ο Μάντζαρης είναι ίσως ο καλύτερος 1 on 1 αμυντικός για παράδειγμα. Στο ΝΒΑ με τη διαφορετικότητα σε επίπεδο “χώρων” και “προσόντων” κρίνεται αρχικά average. Αυτό δε σημαίνει ότι όσο βελτιώνεται ο παίχτης δε μπορεί να κοιτάξει προς το όνειρο. Μπορεί η αμερικανική λίγκα να μην αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα προσόντα του Μάντζαρη, όμως το Μέμφις αποτελεί τον ιδανικό προορισμό σε περίπτωση μετακίνησης του σε αυτή..


Υ.Γ: Για Παπανικολάου μπήκε από την αρχή ο Άρης. Ο παίχτης θέλει “ομάδα TOP-16 Eυρωλίγκας” αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσοι θα πάρουν το ρίσκο. Εχθές έμαθα ότι μπήκε και ο Ολυμπιακός..



Υ.Γ1: Αν και τα χαρακτηριστικά του Κρίστμας ταιριάζουν σε αυτό που ζητά η ΑΕΚ, ο Αμερικανός έχει αρκετό καιρό να παίξει καλό μπάσκετ. Το κίνητρο του είναι αμφίβολο. Ο συνεργάτης μου στο Ισραήλ ο οποίος τον κοουτσάρισε το 2010 στη Hapoel Afula επιμένει “εφόσον βρει έναν προπονητή που θα τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη και δε θα τον καθίζει στον πάγκο μετά τα πρώτα δύο άστοχα σουτ μπορεί να παίξει πολύ καλά”. Θα επανέλθουμε για αυτό..

400 σχόλια:

  1. Ο Παναθηναϊκός είχε κάποια καλά διαστήματα αλλά δεν μπόρεσε να τα κεφαλαιοποιήσει. Η Μάλαγα, το υπονόησε μάλιστα και ο ίδιος ο Πλάθα στις δηλώσεις του στο ημίχρονο, είχε σκοπό να "κλέψει" το παιχνίδι και για αυτό μάλλον είδα τόσο χαμηλό τέμπο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν συμφωνείς με τον Πάβλοβιτς ότι η απουσία του Κουζμίνσκας βοήθησε τους Ισπανούς και αν με αυτόν θα βλέπαμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από την πλευρά τους? Μιλάω καθαρά από τακτικής άποψης και όχι για τον ψυχολογικό παράγοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Κουζμίνσκας θα έχανες. Δεν είχε καθόλου τριάρι ο Πλάθα. Τον Ντίεθ έβαλε από το 4.

      Διαγραφή
    2. 11.14 αυτο δεν το ξέρουμε ,η ομάδα κόλλησε στην ζώνη αν είχε τον Κουζμινσκας σίγουρα δεν θα μας παγίδευε έτσι.Οπως είπε ο Μανουσελης μας μπερδεύεσαι και παγιδεύτηκε και ο ίδιος,χάνοντας πολλα ριμπάουντ.

      Διαγραφή
    3. Φιλε 11:14 η Μαλαγα δεν ειχε τον πρωτο σκορερ της και εξαιρετικο παιχτη Κουζμινσκας αλλα μην το βλεπεις ετσι!
      Το παιχνιδι θα ειχε διαφορετικη προσεγγιση και απο τις 2 πλευρες και ισως να μην σκοραρε και τοσους ποντους ο Σμιθ!

      Διαγραφή
    4. Επικό!!!!


      Ε ρε και να το είχε πει παίκτη του Ολυμπιακού τι θα γράφατε. Και δικαιολογημένα μάλιστα!

      Διαγραφή
  2. Ειλικρινά τώρα Jim ή όποιος άλλος σχολιαστής θέλει να απαντήσει, υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στον ΟΣΦΠ; Μιλάω για εμφανές μειονέκτημα, όχι για κάτι που δεν το κάνει άψογα, όπως π.χ η άμυνα του που είναι αψεγάδιαστη.

    ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη τη στιγμη, η φοβερη αμυνα του καλυπτει τις οποιες αδυναμιες του. Ακομα και η επιθεση του, για την οποια εχουν ακουστει διαφορα, μια χαρα υψηλα σκορ παραγει οταν χρειαζεται...

      Bad Boy

      Διαγραφή
    2. Είστε πολύ καλοί φίλε, οι καλύτεροι αυτή την χρονική στιγμή στην Ευρωλίγκα. Τρομερή η εξέλιξη σας... O Ολυμπιακός δυστυχώς για εμάς -τους Παναθηναϊκούς- έχει πολλές πιθανότητες να το σηκώσει και φέτος... Αν βρούμε ένα μειονέκτημα στον τωρινό Ολυμπιακό, στις άλλες τις ομάδες θα βρούμε 3-4... Τα γκαρντ σας θα κάνουν την διαφορά: Μαντζαρης, Σπανουλης, Hackett, Johnson-Odom (αυτός θα βγει λαχείο τύπου Acie Law), Strawberry, Αθηναίου, μπορεί και ο Lojeski στο "2". Αν πάρετε και Παπανικολάου για να ενισχύσετε τα forward σας, καλύτερα να σας το δώσουν από τώρα!

      Διαγραφή
    3. Εμενα με ανησυχει που δεν εχει κανει κοιλια ακομη.
      Παει τρενο. Βεβαια ο ανταγωνισμος δεν ειναι τρομακτικος για την κλαση του φετος, αλλα απο την αλλη, πως ειναι δυνατον να μην περασει ενα ντεφορμαρισματακι?

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι το πιο ανησυχητικό σημάδι απ’ όλα στον ΠΑΟ είναι το απογοητευτικό coaching του Σάλε. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για το χειρότερό του ματς μέσα στη χρονιά. ΟΚ, για την στελέχωση και τις προσθήκες η κουβέντα έχει εξαντληθεί. Αλλά, διάολε, ο κόουτς δεν πείθει όσο ο καιρός περνάει ότι μπορεί να εξελίξει αγωνιστικά την ομάδα. Η διαχείριση που έκανε στο ματς με την Μάλαγα ήταν τραγική και δεν είναι η πρώτη φορά. Απλά τώρα το πράγμα παραστράβωσε. Συμφωνήσαμε ότι είναι σε φάση εκμάθησης σε top συλλογικό επίπεδο αλλά πρέπει να βλέπουμε και μια πρόοδο. Φτάσαμε μέσα Γενάρη. Μερικά χτυπητά που μου έκαναν εντύπωση :

    - ΟΚ, κόουτς σε έπαιξε ζώνη ο Πλάθα. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που κολλάς. Αλλά, τι έκανες για να ξεμπουκώσει η ομάδα; Είχες μέσα τον Ραντούλιτσα στον οποίο ήταν αδύνατο να φτάσει η μπάλα στο post. Γιατί, με δεδομένη την τρύπα που είναι ο Σέρβος στην άμυνα, δεν δοκίμασες καθόλου το σχήμα με τον Γκιστ στο ‘’5’’και Φώτση στο ‘’4’’ νωρίτερα; Να έχεις καμιά πιθανότητα να πάρεις 1-2 σουτ απ’ το ‘’4’’ που θα σε ξεμπλοκάρουν.
    - Έβλεπες ότι ο Σμιθ σε σκότωνε. Γιατί δεν επέλεξες κι εδώ το χαμηλό σχήμα με Φώτση και Γκιστ για να πας σε αλλαγές σε όλα τα σκριν; Ήταν φορές που ο παίκτης έφτανε περπατώντας στο lay up.
    - Όταν, κόουτς, είσαι στο +2 στην έδρα σου και μένουν 11’’ με time out στον αντίπαλο, κάνεις φάουλ να γλιτώσεις την ήττα. Να μηδενίσεις το ενδεχόμενο του τρίποντου συν όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα (δεν αποκλείεται η αστοχία του αντιπάλου, έχεις επίθεση μετά, αν το ματς λήξει ισόπαλο έχεις την παράταση εντός έδρας κλπ). Κι εσύ απλά διάλεξες άμυνα που έδωσε και πάλι ελεύθερο σουτ (κατά σύμπτωση στον Σμιθ που ήταν καυτός) απ’ τα 6,75 στον αντίπαλο. Όπως με ΠΑΟΚ και Ζαλγκίρις. Αυτό δεν είναι ένστικτο αλλά φάρδος.
    - Κόουτς, αν δεν πιστεύεις ότι οι μικροί μπορούν να σου δώσουν λύσεις στην Ευρωλίγκα απλά στήριξε την επιλογή σου και μην μπλέκεις με διπλωματίες. Ο starter Χαραλαμπόπουλος των 5’ που μετά χάθηκε στα βάθη του πάγκου μοιάζει ως διεκπεραίωση υποχρέωσης.
    - Κόουτς, πώς ακριβώς έχεις αποφασίσει να επανεντάξεις τον Παππά στην ομάδα; Και πώς το υπηρετείς αυτό; Ο τρόπος διαχείρισης του Παππά δεν είναι τέτοιος που να βοηθάει το παιδί.

    Γενικά, η ομάδα δείχνει να παίζει κάτω απ’ τις δυνατότητές της έστω και μ’ αυτό το ρόστερ. Και με πολλά σκαμπανεβάσματα στο ίδιο το ματς ή και από ματς σε ματς. Προχθές που ο αντίπαλος είχε σαφή στόχευση να πάει στο 5-5, ο Σάλε δεν είχε την παραμικρή παρέμβαση για να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού. Αποδέχτηκε μοιρολατρικά το να πάει το ματς στη ρουλέτα. Το ότι δεν χάθηκε οφείλεται στην κλάση του Μήτσου, στο κρύο αίμα που απέδειξε και πάλι ότι διαθέτει ο Φελντέιν και στον καθοριστικό Γκιστ που παρά το ότι ήταν αρνητικός σ’ όλο το ματς υπήρξε καθοριστικός στο τελευταίο λεπτό. Α, ας ανάψουμε και μια λαμπάδα στο μπόι του παλιόφιλου Νέλσον για τις 0/2 βολές κι ενώ το ματς ήταν στο -2 στο 39’+. Αλλά δεν θα σε σώζει πάντα το ένστικτο των παικτών.

    Κατά τα λοιπά, νομίζω ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ραντούλιτσα δεν έχει ούτε τις δυνάμεις ούτε την διάθεση για πολλά πολλά. Όλα να τα καταλάβω προς χάριν της κουβέντας. Αλλά τα μηδέν ριμπάουντ σε 19’ πώς να τα καταπιείς. Δεν μπορώ να βρω πάνω από 3 ματς που ο Σέρβος να είναι φέτος καλός. 2-3 ψιλές του έριξε ο Χέντριξ και αυτό ήταν.

    Συμπερασματικά, το top 16 έχει ανήφορο. Η ομάδα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί παρά τις χτυπητές αδυναμίες της. Κόουτς, τώρα είναι η ώρα που η ομάδα ζητάει την δική σου στήριξη. Αν δεν κάνεις το βήμα μπρος, οι παίκτες θα σταματήσουν να πιστεύουν σε σένα και τότε η γιορτή θα σχολάσει. Πάλεψέ το.

    Υ.Γ. Προελαύνει ο Μπαρτζώκας και μπράβο του. Χωρίς την πίεση της Ελλάδα ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Τον έφθειρε πολύ η αιώνια κόντρα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 και όμως, ο Ραντούλιτσα έχει θέση στην ομάδα. Αρκεί να τον πλαισιώσεις με έναν αίλουρο τύπου Ντόρσεη-Λάσμε στα καλά τους. Ο Κούζμιτς δεν έχει καμία θέση.

      Insider

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, ευρωλίγκα πήρε με τον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας...
      Όντως πάντως πιεζόταν πολύ στην Ελλάδα, όπως κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος που βρίσκεται αντίπαλος αυτής της κατάστασης.


      Φίλε 77, είδες το ματς του οσφπ με τη κούτσα; Παρατήρησες καθόλου τον πιο ώριμο από ποτέ Μπουρούση; Σου έκανε καθόλου εντύπωση ο τρόπος που έκλεβε στην άμυνα; Τα καντήλια στον Μπλάζιτς; Οι "εντολές" στον Περάσοβιτς;
      Κι όχι, αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της κακής ψυχολογικής του κατάστασης. Έτσι παίζει από την αρχή της σεζόν.

      Διαγραφή
    3. Γειά σου 77. Πράγματι, το 0 rebounds σε 19 λεπτά είναι εξοργιστικό. Θα'πρεπε όμως; Νομίζω πως δεν είναι και καμμια φοβερή έκπληξη, απλά, αυτή η κουλούρα συνοψίζει σημειολογικά την απόδοση του συγκεκριμένου παίκτη φέτος. Πιστεύω πως σιγά σιγά εμπεδώνεται σε όλο και περισσότερος πως, αν ο ΠΑΟ έπρεπε να κρατήσει μόνο έναν απο τους δύο σέρβους ψηλούς του, μάλλον δεν θα ήταν το ταγάρι, ο κτίστης, ο μπετατζής ο Kuzmic. Προσωπικά το'χω λήξει μέσα μου και είμαι απολύτως κομπλέ σε μια τέτοια εξέλιξη.

      Για το φάουλ ή όχι, ο Jim δίνει μια πολύ σωστή παράμετρο. Μιλάει για το ένστικτο και τη ροή αγώνα και λέει οτι δεν υπάρχει συνταγή. Σωστά και συμφωνώ, όμως νομίζω πως και ο ίδιος παραβαίνει επι τόπου αυτό που έγραψε. Γιατί, ναι, όντως, γενικά μιλώντας, σε ένα low scoring παιχνίδι το οποίο μάλιστα ο αντίπαλος κλείνει δείχνοντας μπουκωμένος επιθετικά, με το momentum δικό σου, μέσα στην έδρα σου και χωρίς να έχεις απέναντι σου κανένα μεγαθήριο ή κανέναν σεσημασμένο killer, εμπιστεύεσαι την άμυνα σου. Γενικά μιλώντας. Ειδικά μιλώντας όμως, είναι χρήσιμο να θυμάσαι, ποιά ήταν η αντίδραση της ομάδας σου σε αντίστοιχες περιπτώσεις; Και νομίζω όλοι ξέρουμε την απάντηση. Οκ, ο Smith δε σούταρε ακριβώς ανενόχλητος αλλά η μπάλα πήγε στον παίκτη που ο αντίπαλος ήθελε να σουτάρει και μάλιστα η πάσα τον βρήκε στατικό, στημένο στη γωνία, με τον κοντινότερο παίκτη σου να είναι ο πιο επιρρεπής που έχεις στα χαζά φάουλ πάνω στο σουτ (το προσπάθησε μάλιστα φιλότιμα να το ξανακάνει αλλά δεν), δηλαδή δε μιλάμε για κατάσταση που βγήκε απο κανένα σύνθετο σύστημα με screens και τέτοια, έτσι; Οπότε κατά τη γνώμη μου, ναι, αν έχεις μια υποτυπωδώς καλή άμυνα που έχει δοκιμαστεί σε τέτοιες καταστάσεις, δίνεις στον αντίπαλο τη μπάλα. Αν έχεις αυτό το αστείο πράγμα του φετινού Παναθηναϊκού, μάλλον κάνεις φάουλ. Και λέω μάλλον γιατί, οκ, υπάρχουν και άλλες παράμετροι και, τελικά, ίσως και να'ναι θέμα φιλοσοφίας του κάθε coach. Αλλά οταν λέμε για ένστικτο, σίγουρα προσμετρούνται και αυτές οι παράμετροι.

      Για τον Μπαρτζώκα χαίρομαι πολύ. Ακόμα τον βλέπω όμως να ρίχνει χριστοπάρθενα στον πάγκο στις στραβές, νομίζω όταν το διορθώσει και αυτό θα μιλάμε για έναν πραγματικά υπερκομπλέ coach. Θέλω πολύ να τον δω να διαχειρίζεται και φορτούνες, αυτό είναι νομίζω το ζόρι του και αυτό περιμένω για να τον κρίνω.

      Διαγραφή
    4. Το κάνω ή δεν κάνω φάουλ σε ειδικές καταστάσεις όπως η προχθεσινή δεν είναι θέμα φιλοσοφίας. Για μένα, κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι συνθήκες. Τι 5άδα ρίχνεις εσύ στο παρκέ, τι ο αντίπαλος, αν έχεις την αμυντική συνέπεια να στηριχθείς στην άμυνά σου, αν πιστεύεις ότι ο αντίπαλος θα πάει για τρίποντο, αν ποντάρεις βάσιμα στην αστοχία του στις βολές, αν έχεις χρόνο να εκδηλώσεις επίθεση μετά, αν έχεις πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη παράταση και άλλα πολλά.

      Δεν πρέπει ένας κόουτς να είναι δογματικός σ’ αυτά τα θέματα. Υπό άλλες συνθήκες η απόφαση μπορεί να ήταν σωστή. Αλλά εδώ, ξεκάθαρα όχι. Κάθε περίπτωση, λοιπόν, είναι διαφορετική. Πολύ περισσότερο, όπως σωστά λες, όταν έχεις το προηγούμενο δύο ακόμη ματς που σε λιγότερο μάλιστα χρόνο ο αντίπαλος βρήκε καθαρό σουτ για να σε κερδίσει.

      Για τον Ραντούλιτσα, το ‘χα γράψει πρόσφατα όταν η κουβέντα για τις προσθήκες ήταν στο φόρτε της. Για μένα, σ’ ένα ιδανικό αλλά και ουτοπικό περιβάλλον, αυτός κι ο Πάβλοβιτς θα έπρεπε να αντικατασταθούν. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο και κυρίως ο επιθετικός ρόλος του παίκτη στα σχέδια του προπονητή αδυνατίζουν μια τέτοια κίνηση. Για τον Κούζμιτς, τα ‘χουμε πει. Θα ήταν ιδανικός για 3ος. Το παιδί είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν φταίει που τον βάζουν να κάνει πράγματα που δεν μπορεί.

      Για τον Μπαρτζώκα συμφωνούμε 100%.


      Διαγραφή
    5. Εσεις που γραφετε αν θα επρεπε να κανει φαουλ η οχι ξεχνατε κατι βασικο.
      Στα 11 δευτερολεπτα που ξεκιναει η τελευταια επιθεση της Μαλαγα ο Παναθηναικος ειχε τρια φαουλ δηλαδη ειχε ενα φαουλ ακομα να δωσει πριν επιχειρησουν το σουτ χωρις να στειλει τη Μαλαγα σε βολες, δηλαδη μπορουσε να κανει το φαουλ στα 5 δευτερολεπτα ακομα κι αν δεν ηθελε να κανει τελικα το φαουλ που θα εστελνε σε βολες , γιατι αλλο να κανει ο αλλος την επιθεση του σε 11 δευτερα και αλλο σε 5.
      Aλλα και αυτο φαινεται ειναι ψιλα γραμματα για τον Τζορτζεβιτς.
      Παντως ο πλαθα ειχε βγαλει καλου κακου στην τελευταια επιθεση τον Νελσον φοβουμενος λεω εγω μην του κανουν φαουλ και γραψει ξανα 0/2 το κοντερ , αλλα κακως το φοβηθηκε , ο αλλος δεν εδωσε εντολη καν για το φαουλ που ειχε να δωσει και που θα μειωνε το χρονο επιθεσης της μαλαγα στο μισο.

      Διαγραφή
    6. Κάνεις λάθος, ανώνυμε 3:12.
      Τα ομαδικά φάουλ του ΠΑΟ ήταν 4. Άρα, θα τους έστελνε στις βολές. Αν ήταν 3, τότε θα γινόταν φάουλ 100%. Δεν το συζητάμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει απ’ το τεχνικό team τέτοιο πράγμα. Εκτός του head coach κάθονται στον πάγκο άλλοι τρεις. Είπαμε, γίνονται λάθη αλλά όχι κι έτσι.

      Διαγραφή
    7. εντελώς πληροφοριακά : το τελευταίο σουτ του smith ήταν γιά 2 πόντους.
      στο time out το συζήτησα με τους φίλους μου στα γρήγορα. εγώ υποστήριξα πως έπρεπε να γίνει φάουλ και μάλιστα όχι αμέσως προκειμένου να πάρουμε κατοχή σε τέτοιο χρονικό σημείο που να μην απομένει ικανός χρόνος επίθεσης γιά τη malaga. είχα άδικο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος αλλά και με το παραπάνω σκεπτικό του Jim. η malaga έκανε όλες σχεδόν τις επιθέσεις της στο τέλος των 24 "(και ήταν και υπερβολικά τυχερή σε 4 περιπτώσεις)τώρα θα έπρεπε να σχεδιάσει κάτι γρήγορο και αποτελεσματικό σε 11" κάτι που ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα και όπως ήταν φυσικό αστόχησε. όμως όπως είπε και ο πέδουλας : όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. τέλος συμφωνώ πως απέναντι στη ζώνη του plaza θα έπρεπε περάσει στο παιχνίδι ο φώτσης και να πάει ο gist στο 5.

      Διαγραφή
    8. Το σουτ ήταν για 3. Τουλάχιστον έτσι γράφει η Ευρωλίγκα. Αλλά, έστω ότι κάνουν λάθος και ήταν για 2. Ο Πλάθα είχε πρόθεση και έψαξε το τρίποντο για να κλέψει το ματς όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε στη θέση του. Αυτό έπρεπε να το διαβάσει ο Σάλε και να το αποτρέψει με κάθε τρόπο. Για να εξασφαλίσει το minimum δηλ. να μην χάσει. Με φάουλ το χειρότερο σενάριο θα ήταν να πάει στην παράταση. Με την άμυνα το χειρότερο θα ήταν η ήττα.
      Το ότι ο Σμιθ αστόχησε δεν αφαιρεί το παραμικρό απ’ την συλλογιστική που συνηγορεί υπέρ του φάουλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζυγίζεις τα δεδομένα και αποφασίζεις. Τα συν του φάουλ στη συγκεκριμένη περίσταση (το τονίζω) ήταν πολύ περισσότερα απ’ αυτού που τελικά επιλέχθηκε.
      Ο Πεδουλάκης είπε το αντίθετο στους δημοσιογράφους. Να μην κρίνουν εκ του αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    9. το σουτ ήταν καθαρά γιά 2, το δεξί του πόδι είναι μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. μπες & δες το.
      εν τω μεταξύ το πόσο σας γουστάρω εδώ μέσα δε λέγεται. αστοχεί στο τελευταίο σουτ ο derick brown γιά τη νίκη της efes : προπονητάρα ο μπαρτζώκας. αστοχεί ο smith στο τελευταίο σουτ γιά να στείλει το ματς στην παράταση : κωλόφαρδος ο djordjevic !

      Διαγραφή
    10. Σου λέω και πάλι ότι το site της Euroleague στο ‘’play by play’’ του ματς γράφει για άστοχο τρίποντο. Αλλά, ξέχνα αν ήταν ή δεν ήταν. Εσύ τι κατάλαβες; Θα πήγαινε για τρίποντο η Μάλαγα ή όχι; Ανεξάρτητα αν πάτησε την γραμμή ο Σμιθ.
      Αν πιστεύεις ότι θα πήγαινε για 3, τότε η επιλογή του Σάλε είναι 100% λάθος είτε το σουτ έμπαινε είτε όχι. Συνεχίζεις να κρίνεις εκ του αποτελέσματος όπως κάνεις τις περισσότερες φορές. Στο είπα και παλιότερα. Υπάρχουν κάμποσοι που δεν κρίνουν απαραίτητα απ’ το αποτέλεσμα. Το οποίο, φυσικά, είναι κρίσιμο αλλά δεν είναι τα πάντα.
      Για τον Μπαρτζώκα, πάλι κάνεις το ίδιο. Δεν του λέμε μπράβο επειδή αστόχησε ο Μπράουν. Αλλά γιατί έχει φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα που παίζει ωραίο μπάσκετ. Το ότι κέρδισε στο τέλος την Εφές δεν καθορίζει την κρίση μας. Απλά προσθέτει σ’ αυτή.
      Τώρα για το φάρδος του Σάλε. Όταν σε 3 ματς (ΠΑΟΚ, Ζαλγκίρις, Μάλαγα) χρειάζεσαι μια άμυνα για να πάρεις το ματς κι εσύ καταφέρνεις να δώσεις και τις 3 φορές καθαρά (αλλά άστοχα) σουτ στον αντίπαλο, τότε τι θέλεις να σου γράψω; Ότι το ένστικτο του κόουτς είναι αλάνθαστο;
      Γράψ’ το εσύ.

      Διαγραφή
    11. αυτό που αδυνατώ να κατανοήσω είναι το γιατί όταν κερδίζει η loco στον πόντο εντός έδρας την προβληματική efes είναι προπονητάρα ο μπαρτζώκας και όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός με 2 ποντους εντός τη malaga (που σημειοτέον έχει κερδίσει τον άλλο αγαπημένο σας μέσα στη μόσχα) είναι άχρηστος ο djordjevic. αν εφαρμόζετε διαφορετικά κριτήρια με βάση τα 6 αστέρια στη φανέλα θα το δεχτώ.
      διαφορετικά είναι απλά κακόβουλη κριτική γιατί ούτε σε budget υπολείπεται η loco και επιπλέον έδωσαν και έναν περίδρομο λεφτά να του φέρουν τους παίκτες της απόλυτης επιλογής του (delaney, draper, bykov, singleton, rundolf, bierckhoff) την ώρα που ο δικός μας είχε plaffon. τώρα που ανεξήγητα έδιωξε τον fesenko και άφησε το paint μπάτε σκύλοι αλέστε θα τα πούμε ένα χεράκι. double - double θα κάνει o radulica.
      να θυμίσω εδώ οτι στο -9 στην πόλη με 3 στο ρολόϊ ο σφαιρό αποφασίζει να κάνει συνεχόμενα φάουλ στον heurtelle (είχε 11/12 στην euroleague μέχρι τότε) & στον granger. καθαρή αυτοκτόνία ! και όμως και οι δύο μαζί έβαλαν 1/6 βολές, ο γαύρος έπεσε από το μιναρέ της αγιασοφιάς και πήγε παράταση, φεύγοντας τελικά με τη νίκη. αυτό βέβαια δεν σας εμπόδισε να κρίνετε εκ του αποτελέσματος και να αναγορεύσετε σε μέγα μάγο το σφαιρόπουλο.
      σχετικά με τα τελευταία σουτ με ενόχλησε αυτό με τον παοκ γιατί έγινε σε νεκρό ουσιαστικά χρόνο (0,9") από επαναφορά αλλά και με τους άλλους 2 γιατί τα σουτ ήταν ανεμπόδιστα και από τους κατ'εξοχήν σουτέρ, έστω και αν ο αυστραλός δεν ήταν στη μέρα του.
      αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. εδώ ολόκληρος popovic άφησε τον allen να του κλέψει ένα πρωτάθλημα. όμως, και αυτό πρέπει όλοι να το ασπαστούμε, ο κόσμος πληρώνει εισιτήριο γιά να βλέπει μεγάλα σουτ και όχι κάποιον να εκτελεί βολές

      Διαγραφή
    12. 1. Ο λόγος που θερωρούμε καλό προπονητή τον Μπαρτζώκα ενώ θεωρούμε ότι ο Σάλε έχει προβλήματα, δεν είναι η μια νίκη αλλά η συνολική εικόνα των ομάδων.
      2. Από που προκύπτει ότι ο Μπαρτζώκας δεν είχε πλαφόν στο μπάτζετ του; Δηλαδή θα μπορούσε να πάρει τον Ντάνστον και πήρε τον Σίγκλετον ή μπορούσε να πάρει τον Σβεντ αλλά προτίμησε τον Μπίκοφ;
      Συνολικά και μικρότερο μπάσκετ έχει, και υστερεί και σε γηγενείς παίκτες.

      Διαγραφή
    13. Δεν ημουν στο γηπεδο, αλλα στην μεταδοση η κοκκινη γραμμη κατω απο το ονομα της ομαδας που δειχνει τα φαουλ ειναι αναμμενο κατω απο το ονομα της μαλαγα αλλα οχι κατω απο το ονομα του παναθηναικου. αν η μεταδοση και τα στατιστικα της ευρολιγκα ειναι λαθος ,παω πασο.

      Διαγραφή
    14. 4 είχε ο ΠΑΟ. Δείτε εδώ στην τελευταία περίοδο

      http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=129&seasoncode=E2015#!playbyplay

      Διαγραφή
  4. Μα αφου δεν πηγαινε η μπαλα στα χερια του πως να παρει ριμπαουντ ο Ραντουλιτσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xειρότερος ριμπάουντερ μόνο ο Σοφοκλής.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλα γι αυτο το λογο (επειδη εχει χερια) παιρνει περισσοτερα ριμπαουντ απο ενα δεντρο η ενα στυλο της ΔΕΗ.
      Υ.γ. Τωρα που το ξανασκεφτομαι εξαιρουνται τα δεντρα με γερα κλαδια και πυκνα φυλλωματα γιατι αυτα θα επαιρναν ριμπαουντ αφου η μπαλα μπορει να εμενε πανω τους.
      Τους στυλους της ΔΕΗ ομως τους περναει ασυζητητι.

      Διαγραφή
  5. - Πολύ δυνατό performance από τον Ολυμπιακό και πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια.
    - Ο ΠΑΟ συνεχίζει να κινείται στην ίδια λογική που από την αρχή επιμένει ο κοουτς αλλά στο τελευταίο ματς τουλάχιστον άνοιξε το rotation και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κέρδος για την συνέχεια.Ο όμιλος παρότι πιο βατός δεν θα είναι εύκολος για πρόκριση...
    - Πολύ καλή εμφάνιση από τον Άρη στο Eyrocup. Με αυτό το επίπεδο έντασης και αμυντικής προσήλωσης θέλω να ελπίζω ότι θα διατηρήσει το αήττητο της έδρας και θα παλέψει για την πρόκριση. Είναι φανερό ότι κάτι λείπει από την ομάδα προσωπικά όμως στηρίζω και εμπιστεύομαι τον κοουτς στην επιλογή του να μην κάνει κάποια αλλαγή αν και για πλάκα θα αλλαζα waters με dj couper αν προκύψει θέμα απομάκρυνσης από την ΑΕΚ...

    Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!
    Dali.S


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τον Κούπερ, Dali. Αποδεικνύεται προβληματικός.

      Διαγραφή
    2. Ο Άρης θέλει δημιουργό. Ο Γουότερς δεν είναι τέτοιος. Με τον Κούπερ στο μισό γήπεδο θα βελτιωθεί 40-50% ο Άρης. Ναι συμφωνώ, φαίνεται λίγο μυστήριο τραίνο

      Isnider

      Διαγραφή
    3. Dali ο Άρης θέλει όντως δημιουργό. Όμως το στυλ μπάσκετ που παίζεις (βασίζεται σε συγκεκριμένες άμυνες και έχει χτιστεί πάνω στη ταχυδύναμη) χρειάζεται γκαρντς που μπορούν να μαρκάρουν σε πρώτο πλάνο. Ακόμα και ο δημιουργός που πιθανόν να κοιτάξεις τη νέα σεζόν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής στο αμυντικό κομμάτι.

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλή δουλειά Δημήτρη, μόλις κατάφερα να βρω χρόνο να διαβάσω και το άρθρο σου για τον Curry, επίσης πάρα πολύ καλό, σου έυχομαι κι άλλα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και, ο Μάντζαρης είναι πράγματι μια απο τις πιο ευχάριστες μπασκετικές καταστάσεις για φέτος, νομίζω οτι πλέον στα παιχνίδια του ΟΣΦΠ χάνω ολόκληρη τη ροή του παιχνιδιού παρακολουθώντας μόνο τον Βαγγέλη.

      Διαγραφή
    2. επίσης, θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή ένας "έλεγχος προόδου" κ για τον έτερο Σλούκα, κάτι φαίνεται να μην προχωρά μετά τις αρχικές εμφανίσεις στην Φενέρ, ίσως είναι κατάλληλος κυρίως να αλλάζει ένα παιχνίδι κ όχι να το ξεκινά.

      Διαγραφή
    3. Ο Σλούκας έχει θέμα τραυματισμού.

      Διαγραφή
  7. Προφανώς ο Βαγγέλης δεν κάνει για ΝΒΑ και δυσκλεύομαι να πιστέψω ότι οι Μέμφις τον έχουν όντως σε κάποια λίστα τους.
    Αλλά αν συμβαίνει είναι φοβερή τιμή για αυτό το παιδί που τόσο πολύ έχει αμφισβητηθεί. Και είναι τιμή ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο ευρωπαϊκό είναι το στυλ του παίκτη. Πάει να πει πολύ απλά ότι αυτά που καλείται να κάνει, τα κάνει άψογα.
    Από τους αγαπημένους παίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαρμαρ τελος για την Μακαμπι...
    Οι μερες περνουν , οι εβδομαδες , οι αγωνες κ τπτ δεν δειχνει οτι ο Δ.Γ θα παρει παιχτη...
    Τουλαχιστον απο αυτην την χρονια να μεινει κατι, η καθιερωση σε ευρωπαικα παιχνιδια για 10' των πιτσιρικαδων κ η ανοδος των Παππα, Γιανκοβιτς , οι οποιοι 4 αυτοι +Γκιστ (αν μεινει που δεν το βλεπω)+ Καλαθης θα ειναι ο κορμος για την επομενη χρονια...
    Διαβολικο σεναριο: ο Ολυμπιακος περναει αερα ως 1ος απ τον ομιλο του ενω ο Παναθηναικος ασθμαινοντας ως 4ος... Μην ειστε τοσο σιγουροι για το ποιος θα παει F4..
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kapios egrapse sto proigoumeno ar8ro oti o gianakopoulos se 2 vdomades tha ferei lasme...alla mallon einai vlakies k trolarei

      Διαγραφή
    2. ~ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ~
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Με την τωρινή εικόνα? Θα μας νικήσουν 3 φορές ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ οι Ολυμπιακοί... Ο νεος τους γκαρντ είναι πιο σοβαρός και πλήρης από τον δικό μας Feldeine. Στην Καντου άλλωστε αυτός ήταν το πρώτο βιολί κι όχι ο δικός μας. Γενικά με τρομάζουν τα γκαρντ του Ολυμπιακού, πολύ σκληράδα, transition, ριμπαουντ κλπ. Δεν βλέπω με τον καιρό δυστυχως σοβαρή βελτίωση σε εμάς, ουτε σοβαρή συμμετοχή από τον πάγκο στα δρώμενα του παιχνιδιού (γκουχου, γκουχου, γκουχου)...
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Διαγραφή
    3. Sorry φίλε, αλλά αυτός ο Olympiacos B.C. σας ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ σχετικά εύκολα αν σας βρει στους "8". Μιλάμε για Ευρωλίγκα, εκεί που η ψυχολογία τους τα τελευταία χρόνια είναι στο διαστημα. Ειδικά αν περάσουν σαν 1οι (πάλι) από αυτό τον όμιλο ΔΕΝ μένουν εκτός final4 με ΤΙΠΟΤΑ. Ρεαλιστικά πάντα κι όχι τί ευχόμαστε οπαδικα. Η δυναμική των Γαυρων γιγαντώνεται και η δική σας φθίνει χρόνο με τον χρόνο σε επίπεδο Ευρωλίγκας.
      "Galis the Gangster"

      Διαγραφή
    4. 1:12 μα τι λες τωρα,πηγανε στο φ4 και το σηκωσανε ηδη,τι λες τωρα.Ολοι προσκυνανε τον θρυλο δεν λετε;;.Για αυτο νικησαν οπως νικησαν Κηφισια,ειδαμε πως νικησαν τον Αρη και τον Παοκ.Βρηκαν και τα κανουν.

      Διαγραφή
    5. 2:30
      Κι όμως ο "φίλος" 1:12 έχει δίκιο. Πολύ ανώτερος για εμάς τους "τρίτους"φιλάθλους του αθλήματος, ο τωρινός Ολυμπιακός από τον τωρινό Παναθηναϊκό. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας πάντα, ετσι; Αυτοί βγάζουν κλάση και μεγάλη δυναμικότητα στα παιχνίδια τους, ενω εσείς φαίνεστε σαν να ψάχνεστε και φέτος. Πολλά σκαμπανεβάσματα έχετε, εκτός των κενών στο ροστερ σας (καθόλου σκληράδα πλην Καλαθη και Gist). Αν ρωτήσεις 50 μανατζερς και φιλάθλους στο εξωτερικό ποια ομάδα Ελληνική πείθει για final4 οι... 51 θα σου πουν: Olympiacos B.C. σας αρέσει δεν σας αρέσει... Παλιά θαύμαζαν εσάς και τον Διαμαντίδη, τωρα θαυμάζουν τους Γαύρους και τον Σπανούλη. Ας παραδεχτούμε την αλήθεια επιτέλους και ας μην είμαστε Ολυμπιακοί.-

      Διαγραφή
    6. Οντως ο Ολυ παει τρενο φετος, ΑΛΛΑ, αλλα... μη ξεχνατε ενα βασικο παραγοντα: προκειται για ντερμπυ αιωνιων και εκει μπορουν να συμβουν τα παντα.
      Εγω πιστευω οτι ο Ολυ αν δε βρει στο δρομο του τον ΠΑΟ (στους 8 ή στο Φ4) 90% θα παρει την κουπα.

      Διαγραφή
  9. 1) ΤΖΙΜ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ;

    2) ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ

    3) ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ (ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ). ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

    4) ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΕΙΣΑΙ Ο ΣΑΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΑΣΗ (ΜΠΟΪ 2.03, ΚΑΛΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑ, ΣΟΥΤ, ΝΤΑΪΒ) ΩΡΑΙΑ ΩΣ ΕΔΩ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠ´ ΤΟ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ (Π.Χ. ΤΟ ΜΙΤΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΜΠΑΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ. ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΠΠΑ.

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκη ο Παπ δεν είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Χρειάζεται λεπτά αυτή τη στιγμή και αμφιβάλλω αν υπάρχουν στο rotation του Σφαιρόπουλου.

      Διαγραφή
  10. Ο Ολυμπιακός πιθανόν να είναι το πιο ισχυρό σύνολο στην Ευρώπη. Σε 1-4 διασταύρωση με τον Παναθηναϊκό αύριο το πρωί δε θα πόνταρα ευρώ πάνω του. Αυτή είναι μάλιστα και η πρόβλεψη μου αν έρθει αυτή η συνάντηση. Ο φοβερός ΟΣΦΠ (είναι όντως φοβερός αυτή τη περίοδο, καμία ειρωνεία) μένει έξω από μια ομάδα με πολλά προβλήματα όπως ο ΠΑΟ. Φ4 ο Σάλε και πέφτει το γέλιο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι θα πέσει γέλιο αν κληρωθούν μαζί είναι βέβαιο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι από που πηγάζει αυτή η αισιοδοξία για επικράτηση των πράσινων. Μια ομάδα που μέχρι τώρα, κατά γενική ομολογία αγκομαχά, θα υπερκεράσει την ίσως σκληρότερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα; Μου φαίνεται ότι πολλοί έχουν επηρεαστεί από την Ελληνική "εικονική πραγματικότητα" και δεν συνειδητοποιούν ότι στην Ευρωλίγκα δεν ισχύουν "άλλοι" κανονισμοί.

      Οι αυλικοί του εφευρέτη μπορούν να μου την πέσουν ελεύθερα. Απλά να μην ξεχάσουν ότι βιώνουν αισίως την 4η χρονιά μακριά από την κορυφή της Ευρώπης, επομένως ίσως κάποιος δεν τους τα λέει καλά. Κάποια στιγμή, όλοι θα καταλάβουν...

      Sir Charles

      Διαγραφή
    2. Από τη παράδοση φιλαράκο. Κανείς δεν αντιλέγει ότι τώρα παίζετε καλύτερο μπάσκετ. Ή ακόμα και ότι είστε πιο γεμάτο σύνολο.Αλλά όταν κοιταχθούμε στα μάτια πάλι θα χάσετε. Πάλι. Ψυχολογικά έχουμε το πάνω χέρι, το πάνω πόδι ή ότι άλλο θες.

      Διαγραφή
    3. 11.56 ρωτά την τσσκα τι εχει και χάνει οταν παίζει μαζι σας να σου πει,μπάς και καταλάβεις τι εχετε κα εσείς απέναντι μας.

      Διαγραφή
    4. Από την αυτοβιογραφία του Μάικ Μπατίστ:
      "Πνευματικά ήμασταν κάθε φορά πιο ισχυροί από τους αντιπάλους μας. Ίσως την περίοδο 2010-11 ο Ολυμπιακός να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά πνευματικά ήμασταν πιο δυνατοί. Και όταν βλέπουμε τις δηλώσεις για τους διαιτητές στις εφημερίδες, ξέρουμε ότι σας έχουμε. Εσείς μιλάτε για κάτι άλλο, ενώ εμείς μιλάμε για το παιχνίδι, για το πώς θα σας κερδίσουμε. Είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από εσάς σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Πάντα ψάχνουν για δικαιολογίες, ότι έφταιξε εκείνο ή το άλλο. Εμείς στον Παναθηναϊκό δεν ψάχνουμε άλλοθι. Τίποτα δεν μας έχει δοθεί απλόχερα, όλα τα έχουμε κερδίσει με πολύ κόπο. (...)
      Αν σταματούσαν να κλαίγονται, ίσως, λέω ίσως, να είχαν κατακτήσει και εκείνοι κάτι, ποιος ξέρει; Γιατί κατά καιρούς είχαν σπουδαία ομάδα.(...)
      Και όταν τους νικήσαμε στο ΣΕΦ, άρχισαν τα ίδια για τους διαιτητές, οι δηλώσεις στις εφημερίδες, όλη αυτή η κλάψα. Τι έχουμε πει όμως; Κάθε φορά που συνέβαινε αυτό και εμείς το βλέπαμε, ξέραμε ότι έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός ήθελε να κερδίσει τη μάχη των εφημερίδων και όχι στο παρκέ. Από τη στιγμή που σε νοιάζει μόνο για τους διαιτητές και όχι για τον Μπατίστ, τον Διαμαντίδη, τον Σισκάουσκας, τον Σάνι, έχεις ηττηθεί. Αυτή η συζήτηση για τη διαιτησία λειτουργούσε πάντα ως πλεονέκτημα για εμάς."

      Διαγραφή
    5. 11:39 Αυτο το σενάριο είναι τόσο απίθανο, που θα κοβόταν ακόμη και για science fiction ταινία του Hollywood... πολύ ανώτεροι ΠΛΕΟΝ οι Γαύροι από εσάς! Με τον καιρό φαίνεται πως αυτή η διαφορά θα μεγαλώνει.

      Διαγραφή
    6. 1:57
      Δεν είμαι Γαύρος, αλλά θαυμάζω την ομάδα τους: Το '12 το πήρανε, το '13 το πήρανε (Back2Back), το '14 πάλεψαν και τελικά έχασαν 3-2 από την Ρεάλ παρότι είχαν τραυματισμούς και ελλείψεις, το '15 έφτασαν στον τελικό (στο ΣΕΦ θα το έπαιρναν, ετσι δεν είναι?), φέτος πάλι είναι ήδη στα μεγάλα φαβορί με βάση την εικόνα τους. 4 χρόνια, 3 final4, 3 τελικοί, 2 κατακτήσεις, ίσως το πάρουν και φέτος και στην τελευταία 5ετια θα εχουν: 4 final4, 4 τελικούς, 3 κατακτήσεις... Είναι -ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ- η μεγάλη ομάδα της τρέχουσας δεκαετίας (δηλ. από τη σεζόν 2010-11 και μετά) στην Ευρωλίγκα, με βάση τα όσα έχουν πετύχει. Ο Παο είναι ομάδα δεύτερης ταχύτητας τα τελευταία 4 χρόνια (κυρίως επειδή αδυνατεί να κερδίσει εκτός έδρας, χάνει συνεχεια). Αν σας πετύχουν στα προημιτελικά οι Γαυροι θα τελειώσετε με 3-0 ήττες την φάση των "8". Δεν παίζονται, όλη η Ευρώπη το λέει όχι εγώ, ο Τρικαλινος...

      Διαγραφή
    7. Αν προκύψει τέτοιο ζευγάρι για να περάσει ο ΠΑΟ θα πρέπει είτε να πάρει δυο νίκες στο ΣΕΦ, είτε να πάει η σειρά τουλάχιστον σε 4 αγώνες.
      Αυτός ο ΠΑΟ με αυτόν τον Ολυμπιακό σε σειρά 4-5 αγώνων; Με διαιτητές ευρωλίγκας; Ελπίζω τουλάχιστον να έχει μεριμνήσει η διοργανώτρια και να έχει στο πάγκο του ΠΑΟ μηχανήματα ανάνηψης.

      Διαγραφή
    8. Barkley φιλε συνεχιζεις να εισαι απαραδεκτος ...

      Droga

      Διαγραφή
    9. Εννοείς ότι συνεχίζει να είναι ολυμπιακός, έτσι;

      Διαγραφή
    10. Καλα ρε παιδες μην μου τρελαινεστε...σε 15 μερες παιζουν οι αιωνιοι και εκει θα απαντηθουν καποια ερωτηματα...για να δουμε ποιοι θα χρειαστουν μηχανηματα ανανηψης...και ποιοι θα κλαιγονται παλι για βολες κλπ

      Διαγραφή
    11. Του λες ότι δε θα αντέξουν σε 5 ματς με ευρωπαίους διαιτητές, και σου απαντάει για το τι θα γίνει σε μονό ματς με Έλληνες διαιτητές.

      Αεροπλάνο.

      Διαγραφή
    12. Αρα επαναφερεις τη συζητηση για την διαιτησια οπως προεβλεψα.

      Ενταξει στο δικο σας μηκος κυματος τοτε, η διαιτησια στην Ευρωπη σας επιτρεπει πραγματικα ακραιο ξυλο το οποιο αν σας επαιζε ο ΠΑΟ στην Ελλαδα θα ειχατε γκρεμισει το ΣΕΦ.Χμμ για κατσε, μηπως δεν νιαουριζατε για το ξυλο του Πεδουλα επι δυο χρονια?

      Διαγραφή
    13. Θες να πούμε ότι πρόκειται για ακραία εύνοια στην ευρωλίγκα και για σταράτο 50-50 στην Ελλάδα; Και πάλι το σχόλιο σου είναι άκυρο. Και δεν αναφέρομαι καν στη διαφορά μιας σειράς αγώνων με ένα μεμονωμένο ματς.

      Αλήθεια γιατί επί Πέδουλα επιτρεπόταν το ξύλο (κι εμείς νιαουρίζαμε για αυτό) και επί Σφαιρόπουλου βλέπουμε αγώνες με 80 βολές; φουντ φορ θοτ.


      υγ
      Επίσης πολύ καλά κάνεις και προβλέπεις ότι η συζήτηση θα επανέρχεται στη διαιτησία, τουλάχιστον για όσο επικρατούν οι εφευρέτες.

      Διαγραφή
    14. 2-1 υπέρ ΠΑΟ τα ματς με ΟΣΦΠ στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια.

      Είναι βέβαιο πως ο τελευταίος αντίπαλος που θα ήθελε ο ΟΣΦΠ, ακόμα και έχοντας πλεονέκτημα έδρας, είναι ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    15. Με συγχωρεις επι Πεδουλα ειχε ο ΠΑΟ περισσοτερες βολες?
      Δεν μπορω να θυμηθω γιατι εδω και πολλα χρονια ο ΟΣΦΠ κερδιζει περισσοτερες βολες συνολικα στα μεταξυ μας.

      Λοιπον στην Ελλαδα επικρατουν οι εφευρετες(που σας εσωσαν με ΠΑΟΚ, Κηφισια,Αρη και μειωσαν τη διαφορα για χαρη σας εναντιον του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ ) και στην Ευρωπη εχετε την υπερομαδα που διδασκει μπασκετ.Πραγματικα αυτο το απιστευτο προτζεκτ του Ολυμπιακου να μην χρειαζεται κανενας χρονο προσαρμογης και να μπαινει στα υπερσυστηματα του Σφαιροπουλου με τη μια...βλ. Οντομ,Τζεϊμς...

      Ενας Σφαιροπουλος χρειαζεται στην Εθνικη να πνιξει τον Γκασολ...θα πεταει και ο ΝΒΑερ Μαντζαρης..

      Διαγραφή
    16. Αν δεν πάρει ο ΠΑΟ τον Πέκοβιτς και τον Ζοτς λοιπόν, λίγο ζόρικο το ζευγάρωμα.

      Πράγματι, από τον ΠΑΟ προτιμώ την Λοκομοτίβ ή την Μάλαγα. Κι είναι λογικό ο ΠΑΟ να προτιμάει τον Ολυμπιακό από την Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ.
      Γιατί πράγματι υπάρχει τεράστια ιδιαιτερότητα σε αυτά τα παιχνίδια.
      Αυτό όμως για κανένα λόγο δε σημαίνει ότι ο ΠΑΟ μπαίνει στη σειρά ως φαβορί. Απλά αν ένα σταύρωμα με τη Λόκο δίνει πιθανότητες 90% για οσφπ, με ΠΑΟ μπορεί να δίνει 80%.

      υγ
      Εντελώς τυχαία νούμερα. Μην με πρήξετε τώρα με αυτά. Δεν είστε παιδιά.

      υγ2
      Και αυτά τα λέμε στη δεύτερη αγωνιστική του τοπ16. Δεν ξέρουμε πως θα είναι οι ομάδες στα playoff, δεν ξέρουμε καν αν θα είναι οι ομάδες στα playoff, όπως πολύ περισσότερο δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα έχει πλεονέκτημα.
      Προσωπικά, και παρότι ο οσφπ παίζει πάρα πολύ καλύτερα αυτή τη στιγμή, δίνω περισσότερες πιθανότητες σε παο λόγω του αστείου του ομίλου.

      Διαγραφή
    17. Μεταξύ μας, κι εσύ πιστεύεις πως αυτά τα 80-90% είναι φαιδρά, για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ζευγάρι στο τοπ8, πόσω μάλλον για ένα ζευγάρι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (ή Μπάρτσα -Ρεαλ, αν με πιανεις). Αλλά το λες και το γράφεις φωναχτά για να κρύψεις το φόβο σου ("όχι με αυτους που μας εχουν πελατες βρε παιδια!")

      Διαγραφή
    18. Φίλε μου καλέ, πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας αν τρώγαμε όλο το φαγητό μας κι αν διαβάζαμε όλοκληρο το σχόλιο πριν απαντήσουμε;
      Σου έχω γράψει ήδη ρε φίλε ότι τα ποσοστά είναι εντελώς τυχαία.

      Κατά τα άλλα, κανέναν απολύτως φόβο φίλε μου καλέ.
      Όχι γιατί πιστεύω ότι σας έχουμε τόσο άνετο ή τόσο σίγουρα. Καμία σχέση.

      Αλλά τι έχω να χάσω ρε φίλε; Όταν από το 2012 είμαι ο τρόμος και ο φόβος της Ευρώπης (εντάξει, πλην της Ρεάλ), και είσαι ο περίγελος της Ευρώπης,
      και παρόλα αυτά έχεις σήμερα το ηθικό παράστημα να έρχεσαι και ειρωνεύεσαι εμένα και την ομάδα μου.

      Είτε δεχτούμε ότι ο Γκιστ έχει περισσότερα γκατς από την Πρίντεζη (!!!), είτε δεχτούμε ότι υπάρχει ένα πράσινο βρωμερό σύστημα, η ουσία είναι ίδια.
      Η ευρωλίγκα μου δίνει μια μεγάλη ζαριά. Αν μου κάτσει κρύβεστε. Αν δε μου κάτσει συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε.

      Σα να λέμε, ο βρεγμένος δε τη φοβάται τη βροχή.

      Διαγραφή
    19. Περίγελος της Ευρώπης ο ΠΑΟ;; Ενταξει, νομιζω πως δεν έχει νόημα να μιλάω με έναν ημίτρελο φανατικό.

      Κάνε μια βόλτα σε άλλες χώρες, ρώτα κανέναν μπασκετικό φίλαθλο αν θεωρεί "περίγελο" τον Παναθηναϊκό και μετά ξαναέλα.

      Διαγραφή
    20. Καλά το ημίτρελος να το δεχτώ; Αλλά φανατικός εγώ;

      χεχε

      Διαγραφή
  11. 4ο δεκαλεπτο, καλαθης μαρκαρει nelson. εκει τα ειδα ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα παιχταρά και σε όλη την παρέα.
    Στο προηγούμενο άρθρο σου σου είπα την άποψη μου για 5ον ολυμπιακό όλοι τον φοβούνται παίζει με πολλή ψυχολογία αλλά δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί σε δύο τρία σχήμα αποτελέσματα(με τον παναθηναικο δεν το μετράω το ξέρουν από πριν) να δούμε τις αντιδράσεις τόσο του κόουτς όσο και των παιχτών ίδωμεν. ..
    Για την ομάδα μου επειδή μου αρέσει να βλέπω μισό γεμάτο το ποτήρι θα πω ότι ο παναθηναικο τόσο καιρό πήγαινε σε ένα κλειστό ροτεισον 9 παιχτών και τώρα γίνανε έντεκα με την επάνοδο του παππά και την δραστηροποιηση των μικρών έστω και με αυτόν το περιορισμένο χρόνο άρα πρέπει να επαναπροσδιοριστουν οι ρόλοι οι χρόνοι των παιχτών οι αυτοματισμοί μπορεί η χρονική συγκυρία να μην είναι η κατάλληλη αλλά αν μπορέσει και πάρει τα ματς που πρέπει στο πρώτο γύρο τπτ δεν πρέπει να αποκλειστεί σχετικά με την ομάδα. ..
    Υγ:ναι ο σαλέ είναι νέος στο επίπεδο έχει κάνει λάθη στην στελέχωση θα κάνει και στην διαχείριση δεδομένα αλλά δείχνει ότι δεν είναι δογματικος ας κάνουμε μαζί του λίγη υπομονή...
    Υγ:είτε μας αρέσει είτε όχι τα παιδιά που είναι 17 χρονών φέτος πρέπει να μυρίζουν την ευρώ λίγκα σε συνθήκες πραγματικού αγώνα σε κάθε αγώνα έτσι ώστε να ετοιμαστούν για του χρόνου τι καλύτερο λοιπόν το 7 λεπτά του Βασίλη και τα τρια της παιχταρας από ενα dnp εφόσον το ματς πήγε όπως πήγε.???

    Σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να πω κι εγώ πως, η αισιοδοξία των φίλων του Παναθηναϊκού σε πιθανή διασταύρωση με τον Ολυμπιακό, αν εδράζεται στις αναμετρήσεις της αρχής της σεζόν, μάλλον είναι άτοπη. Μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις, άλλο μομέντουμ, ουσιαστικά άλλες ομάδες. Τα συνωμοσιολογικά τα αφήνω στους λάτρεις του είδους.

    Αν, αντιθέτως, εδράζεται στην πεποίθηση οτι ο Ολυμπιακός είναι ο πιο συμβατός αντίπαλος απο τον όμιλου της φωτιάς, τότε θα συμφωνήσω κι εγώ. Σε παιχνίδι των δύο αυτών, τα πάντα είναι ανοικτά, αν και, προφανώς, όπως βλέπουμε τις δύο ομάδες τώρα και ειδικά αν μιλάμε για σενάριο που ο Ολυμπιακός έχει τερματίσει πρώτος και ο ΠΑΟ τελευταίος, νομίζω είναι αυτονόητο οτι ο ΟΣΦΠ ξεκινάει με σαφές πλεονέκτημα.

    Θα έχουμε νομίζω ένα σαφέστερο preview σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ, ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ,ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝ ΑΥΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙΟΦ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ(ΠΗΓΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ) ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΕΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ "ΦΑΒΟΡΙ".
      ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ "ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ"ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ..

      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
  14. ► Κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μας.
    ► Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
    ► Να δούμε την αλήθεια κατάματα.
    ► Να μην στριφογυρίζουμε με ερωτήσεις που δεν θα μας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που ψάχνουμε.
    ► Να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο.
    ► Να μην ψάχνουμε δικαιολογίες, γιατί δεν μπορούμε να
    πάρουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.
    ► Να μην πηγαίνουμε από παράδρομους καθυστερησης στην
    λεωφόρο που γουστάρουμε να περπατησουμε εξ'αρχής.
    ► Να βουτήξουμε στο είναι και να το ταρακουνήσουμε
    με το ΖΗΤΟΥΜΕ και το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.

    ♣ Οτι λοιπόν και να κάνει ο κόουτς.
    Οσο και να του τα χώνουμε, όπως τα χώνουμε σε κάποιους
    από τους παίκτες μας.
    Οπως κι αν κατεβάσει την ομάδα αυτή.
    Με μεγάλο ροτέισον & μέσα όποιον θέλετε, από τον
    τον Χαραλαμπόπουλο μέχρι τον Παπατζών και τον Φώτση.
    Οτι κι αν θέλουμε να μακιγιάρει, να σκαρφιστεί, να τεντώσει,
    να πολλαπλασιάσει, να διορθωσει, να επενέβει προπονητικά
    και καταλυτικά.
    ♣ Το ζουμί αυτών των λεμονιών, αποκλείεται να είναι πορτοκαλάδα.

    ► Σας καταλαβαίνω, ότι θέλετε να δείτε τον άρρωστο που
    είναι στην εντατική να κουνάει πόδια, να σαλεύει τα χέρια
    να ανοιγοκλείνει τα μάτια.
    ► Στην εντατική όμως θα είναι, όσα από τα παραπάνω κι αν κάνει.

    ΤΟΝ ΠΑΟ τον συνηθήσαμε αλλιώς κακά τα ψέματα.
    Κι επειδή τον βλέπουμε ανήμπορο να είναι ανταγωνιστικός
    εκεί που τον γουσταρουμε, δεν λέμε πραγματικά τι θέλουμε.
    Δεν μάς ενδιαφέρει ποσώς Κύριοι, αν επέμβει σε αυτό το ρόστερ ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ και επιχειρήσει να πάρει από αυτό όλα του τα θετικά.
    Γιατί και να επέμβει, να το φιλτάρει με όσα bar θέλετε,
    ο καφές που θα πιούμε, θα είναι λιγάκι διαφορετικός
    από αυτόν που πίνουμε στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς
    και ίσως καλύτερος (κανείς δεν ξέρει), αλλά θα είναι
    καφές χωρίς ΚΑΦΕΙΝΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ και ενθρόνισης εκεί που
    πραγματικά θέλουμε αυτή την ομάδα.
    Οχι απαραίτητα εφτάστερη.
    ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΗ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και κυριως ΜΕ ΟΡΑΜΑ.
    Αν υπάρχει όραμα και δεν το βλέπω.
    Αν υπάρχει συνέχεια επί των σωστών πεπραγμένων και
    δεν την βλέπω.
    Πάω πάσο και παίζω τα ρέστα μου.
    Αλλά σας παρακαλώ, πείτε αυτό που θέλετε και αφήστε
    τις συζητήσεις για το πώς θα δείτε τον ετοιμοθάνατο
    να ανοιγοκλείνει τα μάτια του στην εντατική.
    Κανένας Χαραλαμπόπουλος δεν θα βγεί παίκτης κανονικός
    από τέτοιο πρότζεκτ.
    Συμπλεγματικός παίκτης θα βγεί.
    Μιά μέσα, μιά έξω όταν θέλω το αποτέλεσμα.
    Ο Χαραλαμπόπουλος θα έβγαινε παικταράς από πρόπερσι
    αν είχες δίπλα του στην υπόποιπη πεντάδα, τέσσερις
    παικταράδες φιλότιμους.
    Για να έπαιζε παντού και πάντα και να ανέβαινε πραγματικά.
    Αν στις προπονήσεις έπεφταν κορμιά και "σφαλιαρες".
    ♣ Τώρα τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του !
    Να παίξει και να ανέβει με ποιούς δίπλα του ;
    Οταν φοβάσαι την άμυνα που παίζει το πεντάρι σου
    και το τεσσάρι σου, πλήν ΤΟΥ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΥ ΓΚΙΣΤ, πως
    θα βάλεις μωρέ στην ομάδα ένα άγουρο παιδί να το ανεβάσεις ;
    Ρε μάγκες, εμείς οι Παναθηναικοί, υποτήθεται πώς έχουμε
    γίνει μπασκετικοί μέσα από τον εξάστερο.
    Που είναι έστω το αυτονόητο που σας ανέφερα παραπάνω
    να το διαβάσω κι από άλλα παιδιά ;;;
    Δεν παίζει άμυνα ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΗΛΟΣ ΣΟΥ και το παραδέχεστε όλοι,
    πλήν φυσικά του Γκίστ.
    Να βάλεις τον Χαραλαμπόπουλο να παίξει να κάνει τι
    το παλικάρι ;
    Να βοηθήσει στο ναυάγιο ;
    Φυσικά τον έβγαλε ο Τζόρτζεβιτς στο πεντάλεπτο
    Και φυσικά να το έκανε για τα μάτια του κόσμου το starter.
    Ποιός από εσάς θα έβαζε τον Χαραλαμπό με Ραντού
    και Φώτση στην ομάδα να παίξει ;;;;
    Η μήπως πρέπει μα κάθε πιτσιρικά που θέλουμε να παίξει
    να βάζουμε μαζί του τον λαστιχο Γκίστ ;

    Θροφή για πέπση :-)

    YΓ Επαναλαμβάνω.
    Δεν είναι κακό να αναπαράγετε τις αλήθειες.
    Πέστε αυτό που πραγματικά θέλετε.
    Οτι και να κάνει ο Τζότζεβιτς, η ομάδα έχει ταβάνι
    μονοκατοικίας και άντε να παρέμβει όπως λέτε και
    να το κάνει ταβάνι διόροφου στα μπετά !!!
    Αυτό θέλετε ;
    Γιατί αυτή η ομάδα με ΔΔ, Φώτση, Πάβλοβιτς που τα παρατάνε
    και τους Ράντου, Κούζμιτς να μην πατάνε καθόλου καλά, δεν έχει μέλλον, όπως είναι και θα επέλθουν αναγκαστικά
    ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
    Πείτε ποιές θέλετε να είναι και αφήστε τα υπόλοιπα.
    Και αυτό σας το λέω με κάθε σεβασμό.

    Jim....πληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ριζικες αλλαγες που πρεπει να γινουν,επειδη,δυστυχως,ειναι πολλες θα γινουν αναγκαστικα το καλοκαιρι.Καποιες ειναι αναποφευκτες και καποιες επιβεβλημενες..Μεχρι τοτε θα αναγκαστουμε να συμβιβαστουμε με την υπαρχουσα κατασταση..Δυστυχως,ετσι οπως στελεχωσε την ομαδα ο Τζορτζεβιτς θα επρεπε να ειχαν αλλαχτει και οι τρεις Σερβοι κατι τετοιο ομως δεν μπορει να γινει,αφου και τα χρηματα να υπηρχαν δεν μπορει να υπαρξει τετοια ριζικη αλλαγη σε μια ομαδα στο μεσο της σεζον..Ας περιοριστουμε στην κουβεντα για το τωρα κι ας αφησουμε αυτη που αναγκαστικα θα γινει το ερχομενο καλοκαιρι και αφορα την μετα ΔΔ εποχη και στην πραξη..VECCHIO..

      Διαγραφή
  15. ο σαλε αργησε πολυ να ψησει χαραλαμποπουλο-παπαγιαννη μεσα στην χρονια αλλιως θα ηταν ηδη ετοιμοι. τωρα θελουν χρονο για να αντεπεξελθουν. επειδη ο δπγ δεν προκειται να κανει μεταγραφη ακομη κι αν μεινουμε με 3 ξενους, ας πεσουν στα βαθεια οι μικροι κι οτι γινει. δεν βγαινει αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλους,καλησπερα Τζίμι. Ποιες ειναι οι εσωτερικες αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει ο Τζορτζεβιτς για να αλλάξει λίγο την εικόνα του ΠΑΟ, Θα βοηθούσε μια μετατοπιση του Παβλοβιτς στο 4 ούτως ώστε να παίζει περισσότερο ο Γκιστ στο 5 μαζί με τον Φωτση και να έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Χαραλαμποπουλος στο 3;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αδελφέ και με ολο το σεβασμό.
      Με Γκίστ στο 5, Πάβλοβιτς στο 4 και Χαραλαμπόπουλο
      στο 3, ποιός θα τρέξει, θα συγκρουστεί και θα παίξει
      άμυνα στους ψηλούς ;;;
      Μόνος του ο Γκίστ με τους περιφερειακούς ;
      Κι αν αποσύρεις τον Γκίστ να ξεκουραστεί, ποιός
      θα παίξει άμυνα από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ψηλούς
      που θα βάλεις με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη
      μέσα ;
      ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΛΕΩ
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
      Εβαζε ο Σφαιρό πέρσι τον μεγαλύτερο Παπαπέτρου στο 3,
      αλλά είχε στο ΠΕΝΤΕ, Ντάνστον και Χάντερ και στο 4 Πρίντεζη.
      Με Χάντερ και Πρίντεζη, φυσικά θα έβαζα τον Χαραλαμπόπουλο μέσα να παίξει κι αν κουραζόταν ο Χάντερ
      θα συνέχιζα να έχω Χαραλαμπόπουλο να τον ψήσω μέχρι τελικής πτώσης, με τον Ντάνστον στο 5.
      Οπως αν είχα τώρα Τζ.Τζόνσον, Γκιστ και Μασιούλις, που θα τους είχα εύκολα, θα έβαζα τον Χαραλαμπόπουλο συνέχεια να παίζει, γιατί θα ήμουν καλυμένος αμυντικά
      με όποιο σχήμα ψηλών γουστάρεις και μετατόπιση του Γιόνας στο 4 να μου ποστάρει κιόλας.
      Μακάρι να είχε αναχώματα, να το έβαζε το παιδί 20λεπτα
      στην Ευρώπη και τον Παπαγιάννη στο πέντε με Γκίστ
      στο 4 και Μασιούλις στο 3.
      Και Ελληνοποίηση και ψήσιμο πιτσιρικάδων καλή και ομαδάρα για final 4.
      Εχει μαλιάσει η γλώσα μου πώς το πρότζεκτ της ανάδειξης
      παιδιών είναι για τα βάζα.
      Και υποτίθεται πώς θέλεις να βγάλεις νέα παιδιά
      από τα σπλάχνα της ομάδας !!!!!!!

      Jim....οπληκτος.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φίλε, δεν εννοουσα αυτό. Ενόούσα να παίζει ο Παβλοβιτς μαζί με τον Κουζμιτς και λίγο με τον Ραντουλιτσα και ο Γκιστ να παίζει λίγο μαζί με Ραντουλιτσα και μετά να πηγαίνει στο 5 μαζί με Φωτση. Δηλαδή τα σχήματα σου να είναι Φωτσης-Γκιστ, Κουζμιτς-Παβλοβιτς και Γκιστ-Ραντουλιτσα. Ο Παβλοβιτς όταν παίζει 4 θα έχει δίπλα του στο 3 τον Γιανκοβιτς. Ενώ όταν παίζει ο Γκιστ μαζί με Φωτση θα παίζει ο Χαραλαμποπουλος στο 3

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα φίλε, δεν εννοουσα αυτό. Ενόούσα να παίζει ο Παβλοβιτς μαζί με τον Κουζμιτς και λίγο με τον Ραντουλιτσα και ο Γκιστ να παίζει λίγο μαζί με Ραντουλιτσα και μετά να πηγαίνει στο 5 μαζί με Φωτση. Δηλαδή τα σχήματα σου να είναι Φωτσης-Γκιστ, Κουζμιτς-Παβλοβιτς και Γκιστ-Ραντουλιτσα. Ο Παβλοβιτς όταν παίζει 4 θα έχει δίπλα του στο 3 τον Γιανκοβιτς. Ενώ όταν παίζει ο Γκιστ μαζί με Φωτση θα παίζει ο Χαραλαμποπουλος στο 3.

      Διαγραφή
    4. @12:32
      Καλησπέρα φίλε. Αν υποθέσουμε ότι βάζεις τον Πάβλοβιτς στο "4" θα πρέπει δίπλα του στο "5" να έχεις μεγάλο κορμί (Κούζμιτς). Δεν έχεις καν έναν Defensive wing (Στρόμπερι, Μπράμος) για να υποστηρίξεις καλύτερα κάτι τέτοιο. Ρεαλιστικά βελτίωση στα μετόπισθεν μπορεί να σου δώσει μόνο η ταχύτητα και η above the rim άμυνα του Παπαγιάννη ο οποίος είναι άγουρος αλλά με τη παρούσα κατάσταση μπορεί να πάρει λεπτά εκτιμώ.

      Διαγραφή
  17. o Φαρμαρ ειναι παιχτουρα γιατι τον αφησε η Μακαμπι;;,δυαρι δεν ειναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετικοί οι Clippers, απλό μπασκετ αλλά με ορθές επιλογές, αποδομήσανε τους Hornets(μια καθολου κακή ομάδα) εύκολα και τους Πελικανς προ ολίγου πιο δύσκολα.Κρίμα που το μεγαλύτερο ταβάνι των Clippers είναι λόγω πνευματικών δυνάμεων, μια ομάδα σοφτ που δε γυαλίζει το μάτι τους και που στα κρισιμα ξερεις πως θα λυγισουν.Οι Μπουλς προχθες παραδοθηκανε αμαχητι, με απογοητευσανε αλλα συνεχιζω να πιστευω, σε αντιθεση με τον Τζιμ, πως ειναι πιο πιθανο να πεταξουν εξω αυτοι τους Καβς απο τους Χιτ.Κατα τα αλλα δεν καταλαβαινω σε τι συνεισφερει η επαναληψη γκρινιας/θριαμβολογιας εδω μεσα για τις ελληνικες ομαδες, τα εχουμε πει (ειδικα για τον ΠΑΟ) πολλακις.Νομιζω ειναι ξεκαθαρο πως το τι θεωρουμε εμεις σωστο δεν εχει κοινο τοπο με το τι θεωρουν οι ταγοι της ομαδας-πολλαπλα σχολια, με ή χωρις υπογραφή, δεν αλλάζουν κάτι, απλά κάνουν τη σελιδα πιο δυσχρηστη για τους υπολοιπους.Εκτος και αν το χουπφελας καταντησε χωρος για ομαδικη ψυχοθεραπεια και ορισμενοι βρισκουν καταφυγιο εδώ από τα πραγματικα προβληματα.
    ΜΦΓ
    ΥΓ.Ταβανι του φετινου Αρη η νοοτροπια των παικτων του που δεν ειναι ετοιμοι για πρωταθλητισμο.Ταβανι του φετινου ΠΑΟ ο κοουτς του, που για μενα αποδεικνυεται καθε μερα που περναει, κατωτερος των περιστασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους Clippers δεν συμφωνώ. Πέρσι μας έδωσαν μία συγκλονιστική σειρά play off με τους Spurs, ενώ όλοι τους είχαν ξεγραμμένους (εγώ ήμουν μεταξύ αυτών). Γενικά, πλέον νομίζω έχουν πολύ καλό ρόστερ (και με clutch players πλεόν, βλέπε Pierce) και είναι έτοιμοι φέτος να φτάσουν ψηλά.
      Από την άλλη για Bulls συμφωνώ απόλυτα. Ακόμα και χτες που έχασαν, κατάφεραν και γύρισαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο ένα ματς που δεν γύριζε με τίποτα! Αν είναι υγιής ο Rose, πράγματι είναι πιο πιθανό να πετάξουν αυτοί τους Cavs από το Miami!
      Αν και δυστυχώς νομίζω ότι αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να κοντράρει στα σοβαρά το Golden State από την Ανατολή αυτή είναι οι Cavs..
      tsou

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω ρε συ tsou-και περσυ μετα τους Σπερς ελεγα πωπω ειναι η χρονια των ιστιοφορων, μετα την αλλαγη ιδιοκτητη ειναι ετοιμοι να το σηκωσουν και πηγανε και χασανε απο την ντροπη της Δυσης. Τους εβλεπα και προ ολιγου, το ματσακι στην κοψη με τους Πελεκανους και ολο μπλαζε υφακι, χαμενες βολες, χαμενα ριμπαουντ, 10 ευκαιριες να τελειωσουν το παιχνιδι και δεν κανανε χρηση καμιας.΄Οσο για τους Γκολντεν στειτ ψυχραιμια-φοβερη ομαδα αλλη η χρονια ειναι πολυ μεγαλη και θελω να δω πως θα διαχειριστει για 2η φορα τα πλει οφφ ο Κερ.Περσυ ηταν τυχεροι, αποφυγανε Σπερς και Κλιπερς ενω οι Καβς ηταν οι μισοι απεναντι τους.Τα ρεκορ στην κανονικη διαρκεια δεν μου λενε τιποτα, ειχα δει και παλαιοτερα τους Σπερς να κανουν απιστευτα πραγματα και να τους πετα εξω το dallas και το μεμφις στον 1ο γυρο των play off.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. Ντροπή της Δύσης να υποθέσω εννοείς το Houston.. (ξέρω ότι κανείς δεν το γουστάρει εκτός από εμένα..) Πράγματι, σε αυτή τη σειρά ακόμα και αυτοί δεν πίστευαν ότι θα έχαναν. Το προβάδισμα των 14 πόντων που έχασαν στον προτελευταίο αγώνα απλά δεν γίνεται.
      Στα υπόλοιπα συμφωνώ σε όλα. Έλεγαν μάλιστα πέρσι για Γκόλντεν Στέητ μία επίσης απίστευτη παρατήρηση. Ότι από τον 1ο γύρο μέχρι και τους τελικούς, ΟΛΟΙ οι γκάρντ των αντίπαλων ομάδων είχαν προβλήματα τραυματισμού! Holiday, Conley, Beverley, Irving!
      Γενικά φέτος οι Σπερς δείχνουν πολύ δυνατοί στη Δύση και αν πέσουν πάνω στο Γκόλντεν Στέητ νομίζω θα γράψει ιστορία η σειρά.
      tsou

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα λαμογια!
      Από ΝΒΑ ομάδες που μου αρέσουν φέτος είναι οι Μαβερικς (τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα) και οι Ορλάντο (ομάδες που καταφέρνουν περισσότερα με καλύτερο μπάσκετ από ότι περίμενα.)
      Η ντροπή της δύσης πέρυσι στο σουτ έχασε από τους πρωταθλητές (και όχι τσου και γω τους γουστάρω ) και γενικά ο μουσιας ήταν για μένα ο ΜΒΠ πέρυσι
      Ο Μαντζαρης στους γκριζλης θα έπαιρνε τον ρόλο του Καλάθη, άμυνα κυκλοφορία της μπάλας και λίγες προσπάθειες για 5-10 λεπτά . Όχι άσχημα και μάλλον θα κατάφερνε μια χαρά, αλλά ο παίχτης είναι φανερά για το από δω μπάσκετ.
      (Ο ΟΣΦΠ είναι πιο αγριεμένος και έμπειρος από ποτέ, έχει φτάσει στην πηγή και ξέρει πλέων το πως και αυτή η εμπειρία είναι μεγάλο όπλο)
      ( Οι ΧΙΤ ναι μπορούν να πετάξουν έξω τους καβς. Τρομερή άμυνα )
      ΑΚ74

      Διαγραφή
    5. Τώρα που το λες εκνευριστικά μεγάλος μάγκας ο Κούμπαν.
      tsou

      Διαγραφή
  19. ----------------------------------------------------------------
    Πονάω που το γράφω αλλα: Ολυμπιακος για τρόπαιο Ευρωλίγκας, παο για τους "8" (στην καλύτερη). Κρίμα για τον Τρισμεγιστο, για τον Θεό, τον Μοναδικό 3D μας. Κανένας σεβασμός στην τελευταία χρονιά του από την διοίκηση (ενίσχυση με γκαρντ και ψηλο όχι τωρα, αλλά χθεεεεεεεέςςςςςςςςςς!!!). Έχουμε και τον μαθητευόμενο "μάγο" στον πάγκο, Ραντουλιτσα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ σε 19 λεπτά, καμιά σωτηρία...
    ----------------------------------------------------------------
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθηγητη-Τζιμοπληκτε, ετσι απο περιεργεια... ποσα προφιλ εχεις?

      Διαγραφή
  20. Ακομα μια τραγικη εμφανιση της ομαδας(εχει χαθει πλεον ο αριθμος)οπου η νικη ηρθε με την ψυχη στο στομα..Οπως εχω ξαναγραψει,οι τραγικες καλοκαιρινες επιλογες του Τζορτζεβιτς εχουν υπονομευσει και τις φιλοδοξιες της ομαδας και το μελλον του ιδιου..Ο Σερβος εφτιαξε μια ομαδα που θα ταιριαζε στο μπασκετ που παιζοτανε πριν 20 χρονια,οταν ηταν παικτης ο ιδιος,κι οχι στο μπασκετ που παιζεται σημερα που ειναι πλεον προπονητης..Ο Παναθηναικος του Σαλε ειναι μια ομαδα που αγκομαχαει,χωρις σαφη ταυτοτητα και φιλοσοφια,μια ομαδα που σε καιριες θεσεις εχει παικτες με αργα ποδια..(π.χ..με τους σεντερ που επελεξε ο προπονητης εχει προβλημα με το πικ ν ρολ,αφου ουτε να το παιξει μπορει στην επιθεση ουτε να το αντιμετωπισει στην αμυνα)..Και περα απο το τραγικο recruiting ο Τζορτζεβιτς δειχνει οτι εχει προβλημα στο κοουτσαρισμα στο τελος κλειστων παιχνιδιων,οπου οι παικτες φαινεται να παιζουν βασει ενστικτου κι οχι πλανου,κυνηγωντας συνηθως το τριποντο κι οχι καποια safe plays,με συνεπεια να στηριζομαστε στη τυχη οσον αφορα την εκβαση των αγωνων..Θεωρω οτι ο Τζορτζεβιτς εχει δυσκολο εργο προκειμενου να αποδειξει οτι ηταν ορθη η επιλογη του για προπονητης του Παναθηναικου..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Φωνές" σαν την δική σου, του Jimοπληκτου, του ΚΑΘΗΓΗΤΗ και λίγων ακόμη δεν είναι γκρίνια, αλλά ΓΝΩΣΗ του αθλήματος και των κακώς κειμένων της λατρεμένης ομάδας μας. Ας μην γελιόμαστε: FINAL4 δεν θα πάμε ουτε και φέτος. Εγώ φοβάμαι ακόμη και για την πρόκριση από το τοπ16... Το ίδιο άναρχο κι ελεύθερο μπάσκετ με πέρσι βλέπω από την ομάδα και καμιά σοβαρή βελτίωση με το πέρασμα του καιρού. Άλλαζα στο χαλαρό ΚΑΙ τους 4 Σέρβους αν εξαρτιόταν από μένα... Κι ο Ζικο ήταν μεγάλος παίκτης αλλά παραλίγο να διαλύσει την ομάδα των ποδοσφαιρικών Γαυρων...

      Διαγραφή
    2. ε ας μην παμε Φ4 και φετος.
      Με την αποχωρηση πρωτα του Ζοτς και συντομα του Δ.Δ. εχει ερθει ενα τελος εποχης για την ομαδα. Βαλε και την οικονομικη κριση και εδεσε το γλυκο.

      Ετσι συμβαινει με ολες τις ομαδες.
      Θα βρουμε το δρομο για την κορυφη ξανα, θελει υπομονη, στηριξη και να μην κανει επικοινωνιακες βλακειες ο Δ.Γ.

      Αλλα αλου ειναι το προβλημα σας ομως, οτι αυτη την εποχη ειναι καλυτερος στην ευρωπη ο αιωνιος. Ε, ηρθε κι αυτουνου η σειρα του, τι να κανουμε? Θα κανει κι αυτος τον κυκλο του.
      Ας μην γινομαστε εμμονικοι.

      Διαγραφή
    3. 6:10

      Να κάνει τον κύκλο του αυτό που λες.
      Ολα στη ζωή κάνουν κύκλους.
      Εμείς γιατί να μην είμαστε καλύτεροι και μάγκες,με το ίδιο σχεδόν μπάτζετ με τον γαύρο??????????
      Αυτό μας το εξηγείς?

      Διαγραφή
    4. Είναι απλό φίλε μου...γιατί εμείς διώξαμε τον Ελληνα προπονητή και την δώσαμε σε έναν Σέρβο συνταξιούχο προπονητή καταδρομέων,και σε έναν Σέρβο νεόκοπο που δεν έχει πετύχει ακόμα τίποτα αλλά τον στηρίζει...σπρώχνει όλο το star system απο όλες τις μπάντες.....Αυτοί λοιπόν με την βοήθεια τις διοίκησής κάνανε ένα πλάνο Ελληνοποίησης(αφραγκία συγκαλυμμένη) το 15 και πετάξανε στα βαθιά 16χρονα,17χρονα και 18χρονα ....να φορέσουν την βαριά φανέλα περιβάλλοντάς τα με αμφιβόλου ποιότητας ξένους(Μπατίστα,νελσον,σλοτερ...είναι θαύμα που πήραμε και έναν τίτλο και φθάσαμε στους 8 στην Ευρωλίγκα) και το 16 που αποφασίσανε να δώσουνε λιγάκι παραπάνω λεφτά με τον προπονητή που διαλέξανε....τα πετάξαμε στα......μπάζα
      Στεφ

      Διαγραφή
  21. Tα του Παναθηναικού σχεδόν τα έχουμε εξαντλήσει.
    Εχουμε πάει από τον μηδενισμό,στην σοβαρή κριτική.
    Κι από την απορία στην απόγνωση.
    Εμένα θα ηθελα όποιος μπορεί θα τον παρακααλούσα θερμά να μου εξηγήσει κάτι άλλο.
    Ο Ολυμπιακός τέσσερα χρόνια τώρα,βγάζει ή προσπαθεί να βγάλει
    παίκτες,Μάτζαρη,Σλούκα παλιότερα και τώρα Αγραβάνη και
    Ιωάννη.
    Ενας μικρός κάθε χρόνο,δεν είναι απλά επιτυχία,αλλά επίτευγμα.
    Πάντα πλήρης στους ξένους,ακόμα και παραπάνω από το
    κανονικό,οπως φέτος.
    Και σας ρωτάω ειλικρινά γιατί έχω μπερδευτεί.
    Τι κάνει καλύτερα ο γαύρος και έχει πάντα καλή ευρωπαική
    ομάδα,ενίοτε την καλύτερη,έχει πληρότητα στον αριθμό ξένων
    που δικαιούται και μάλιστα φθηνών και καλών,που και αυτούς
    τους αναδεικνύει μέσα από τη δουλειά που κάνει,βγάζει και Ελληνες παίκτες νέους,μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία;
    Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πιστεύω όλοι.
    Να παραδειγμαατιστούμε από τα καλά,να γίνουμε καλυτεροι.
    Οσο γκρινιάζουμε,θα είμαστε αιχμάλωτοι της εσωστρέφειας.
    Ας ξεφύγουμε,συζητώντας κάτι οφέλιμο και για μάς.
    B@γγ3λη$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. B@γγ3λη$ στο εξηγεί ο Jim πληκτος παραπάνω......τους έβαλαν να παίξουν με δυνατούς συμπαίκτες που θα καλύψουν το λάθος τους,έχοντας όλοι(εκτός Ιωάννη) εμπειρία Α1 με άλλες ομάδες...και δεν ήταν φυσικά 16 και 17 χρονών....
      Στεφ

      Διαγραφή
    2. Thanks Στεφ.
      Πράγματι.
      Αλλιώς επιμένεις να βγάλεις ενα νεαρό μέσα απο καλούς συμπαίκτες,στηριζοντας τον εκ του ασφαλούς.
      Κι αλλιώς τον φοβάσαι και πισωγυριζεις με μέτριους συμπαίκτες.
      Β@γγ3λη$

      Διαγραφή
    3. Καταρχην,δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το μπατζετ της ομαδας ειναι αξιοπρεπεστατο για την εποχη που διανυει η χρεωκοπημενη Ελλαδα..Το θεμα σε αγωνιστικο επιπεδο ειναι οι επιλογες κυριως ξενων παικτων..Ο Τζορτζεβιτς επεισε τη διοικηση να δωσει 1 εκατομμυριο ευρω σε εναν παικτη που βασει προσοντων και βιογραφικου δεν παινει πανω απο 300 χιλιαρικα..Και για back-up του εναν αλλο παικτη που κι αυτος βασει προσοντων δεν πιανει πανω απο 100 χιλιαρικα κι ομως αμοιβεται με τα τριπλασια..Αν ο Τζορτζεβιτς εκανε καλυτερες επιλογες σε ξενους θα συζηταγαμε σε αλλη βαση και με αλλα δεδομενα,ομως με τα αν δεν κανεις τιποτα..Ο Σερβος θα ''ζησει'' η θα ''πεθανει'' με τις επιλογες του..Και μια παρατηρηση για το θεμα με τους ψηλους..Οποιος παρακολουθει την ευρωλιγκα γνωριζει οτι για να ''επιβιωσει'' μια ομαδα απαιτειται ο βασικος της σεντερ να ειναι αθλητικος κι οχι ο αναπληρωματικος της..VECCHIO..

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή ως τώρα ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου δείχνουν να βγαίνουν;

      Διαγραφή
    5. Σε καμία περίπτωση δε βγαίνουν. Το γεγονός ότι ανταπεξέρχονται 100% στα όσα τους ζητάει ο προπονητής και στο πλάνο μιας ομάδας που έχει στόχο την κορυφή δε μου λένε απολύτως τίποτα. Αφού δεν γράφουν ψηλό ράνκινγκ δεν είναι παίκτες.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή ο προπονητής αυτά που κάνουν τώρα τους ζητάει; Υποτιμάς πολύ τον κόουτς Σφαιρόπουλο.

      Διαγραφή
    7. Κι ο Αθηναιου ανταπεξερχεται. Πιθανοτατα καλυτερα απο αυτους τους δυο. Γιατι δεν τον βαζεις στην κουβεντα;
      Η κουβεντα γινεται σε λαθος βαση και πραγματικα δεν καταλαβαινω το λογο. Ο ΟΣΦΠ πετυχαινει ως ομαδα.Ειναι αδιαφορο αν προοδευουν σε ατομικο επιπεδο οι παικτες. Το μπασκετ ειναι ομαδικο σπορ. Δεν εγινε ξαφνικα παικτης ευρωλιγκας ο Αγραβανης ουτε σουπερ ταλεντο ο Παπαπετρου. Εκτελουν ομως σωστα αυτα που τους ζηταει ο προπονητης γιατι εκεινος εχει φροντισει να τους ζηταει πραγματα που μπορουν να κανουν καλα και το συνολο τους βοηθαει στη δουλεια τους. Σκεψου λιγο τον Αγραβανη ας πουμε στον Παναθηναϊκο ή στην ΑΕΚ. Ειναι τιμητικο για μια ομαδα να παιρνει παικτες με σοβαρες αδυναμιες και να τις κρυβει. Μεγαλο credit παιρνει γι'αυτο ο Σφαιροπουλος.

      Διαγραφή
    8. @2:40
      Καταρχήν χαίρομαι για το ύφος της απάντησης και ελπίζω ο "2:22" να καταλάβει γιατί απαντάω σε εσένα κι όχι σε αυτόν.

      Λοιπόν, αρχικά θεωρώ ότι τα ψωμιά του Αθηναίου κάπου εδώ τελειώνουν. Κι αν δεν τελειώσουν τότε σημαίνει ότι ο παίκτης ανέβηκε επίπεδο. Να σου θυμίσω όμως ότι είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος οπότε δε θα τους κρίνω με τον ίδιο τρόπο έτσι κι αλλιώς.

      Στους δυο 94άρηδες δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι συζητάμε.

      Μιλάμε για το ταλέντο των παικτών, τη μπασκετική τους χάρη, τη φινέτσα τους; Αν ναι, τότε πράγματι ο Αγραβάνης δεν είναι επιπέδου ευρωλίγκας κι ο Παπαπέτρου δεν εξελίσσετε όπως θα θέλαμε (λόγω παρατεταμένης αποχής κατ' εμένα).

      Ή μιλάμε για την ικανότητά τους να προσφέρουν σε ένα οργανωμένο σύνολο; Και τελικά τι από τα δυο θέλουμε σε έναν παίκτη;

      Αν θέλουμε το πρώτο ας κρατήσει ο ΠΑΟ στον 3 τον φαντεζί Γιάνκοβιτς κι ας αφήσει στον οσφπ τον σκύλο Παπανικολάου.

      Τα δέκα πράγματα που κάνει ο Αγραβάνης στο γήπεδο μπορεί να τα κάνει σε οποιοδήποτε επίπεδο. Εν αντιθέσει, τις ωραίες προσποιήσεις ο Τσαϊρέλης μπορεί να τις κάνει μόνο στην Α1. Αυτός είναι ο ένας λόγος που ο Αγραβάνης είναι αναμφισβήτητα παίκτης ευρωλίγκας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορεί και να μαρκάρει οποιονδήποτε παίκτη ευρωλίγκας.

      Για τον Παπαπέτρου τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, γιατί το παιδί έχει και ταλέντο, και πλουραλισμό, και κινήσεις και τα πάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνο. Ξέρω ότι διαφωνείτε σε αυτό, αλλά πραγματικά θα διαψευστείτε.

      Τέλος, στη ερώτησή σου αν φαντάζομαι τον Αγραβάνη στον ΠΑΟ ή στην ΑΕΚ.
      Α) Στον ΠΑΟ 100%. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟ διψάει για έναν τέτοιο παίκτη στη ρακέτα του.
      Β) Στην ΑΕΚ θα πήγαινε σχεδόν ως σταρ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα περίμεναν σκορ από αυτόν. Άρα όχι. Μήπως όμως αυτό είναι που τον καθιστά περισσότερο παίκτη ευρωλίγκας;

      Διαγραφή
  22. Σε άλλα νέα :
    - Ο Κράπικας τέλος απ’ την Ζαλγκίρις. Ο Σάρας συνεχίζει ως head ξεκινώντας την καριέρα του ως τέτοιος. Για να τον δούμε.
    - Ο Μέκελ πάει Μακάμπι αντί Φάρμαρ. Αν οι Ισραηλινοί είχαν κάνει αυτή την κίνηση νωρίτερα, ίσως τώρα ήταν στο top 16.
    - Στην ΑΕΚ, για κάθε μια τρύπα που κλείνουν υπάρχει και μια άλλη που ανοίγει. Ο Ζντόβτς καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του Κούπερ στην ομάδα.
    - Η Λιμόζ έχει κάνει πρόταση στον γνώριμό της από παλιά Ντούσκο Ιβάνοβιτς για την θέση του Εβρέ που απολύθηκε.
    - Ο Παπανικολάου έχει μάλλον αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη. Θέλει, λέει, ομάδα που να παίζει στο top 16.
    - Διάστρεμμα ο Ντε Κολό σε ματς της VTB. Λείπει κι ο Τζάκσον και το πράγμα στην περιφέρεια δυσκολεύει. Η ΤΣΣΚΑ έχει σημαντικότατο εντός έδρας ματς με την Μπάρτσα αυτή την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 77, τώρα που θα φιαχτουμε απο την αρχή μια και 2 μεγάλοι Έλληνες μας αποχαιρετούν του χρόνου.
    Πως θα έβλεπες ως επιλογές τους Παπανικολάου,Θαναση,Μπραμος,Μητογλου και Ζήση?
    Οχι ολους,2-3 επιλογές αυτών και γιατί?
    Δεν μιλάω για ξένους που ξέρουνε τι τύπο παικτών θέλουμε επιτέλους μετά τα οργια Γκιστ σε μας, Βεσελι-Udoh σε Φενερ και Ντιλεινι, Ουανομεικερ σε Κουμπαν και Μπροζε και ποιοι θα φύγουν αν συνεχίσουν ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδή βλέπω αφενός ένα μεγάλο άγχος στους φίλους του ΠΑΟ (που εξωτερικεύεται με δήθεν αισιοδοξία για μια δήθεν παραδόσεις), αλλά από την άλλη και μεγάλη αισιοδοξία από τους λιγοστούς συνοπαδούς που έχουν απομείνει στη σελίδα, να θυμίσω ότι ακόμα βρισκόμαστε στη δεύτερη αγωνιστική του top16. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωκούπες, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για φ4, δεν μπορούμε καν να μιλάμε για πρόκριση στα playoff. Η μικρή ιστορία του "μεγάλο top16" είναι ήδη γεμάτη με παραδείγματα ομάδων που έκαναν τη διαδρομή φαβορί-τελειωμένη δυο τρεις φορές εντός των τριών αυτών μηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:46

      Οτι βλέπουμε μέχρι τωρα λέμε.
      Δεν είμαστε Πυθιες.
      Το να πούμε αν σου κτυπήσει ο Καλαθης κούφια να είναι η ώρα,θα πάθεις κατάρρευση,δεν ειναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας οταν απέναντι,οποιον και να βγάλεις εξω, υπάρχουν άλλοι πέντε να το τρέξουν ασφαλώς το κόκκινο καράβι.

      Διαγραφή
    2. Βασικά δεν παλεύονται γιατί έχουμε μπροστά μας 3 μήνες. Και που ξέρετε ρε τσίφτηδες πως αύριο μεθαύριο δεν θα πάθει κανα διάστρεμα ο Γκιστ; Δεν θα πάθει κανα κάταγμα ο Πρίντεζης; Δεν θα γίνουν μπίλιες Αγραβάνης Σφαιρόπουλος; Δεν θα φάει γερή νίλα στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ και πάρουν 4ρο5ρι, θέλει δε θέλει ο Σάλε;
      Και ας μην περιοριστούμε στους δικούς μας-και αν αύριο, ανακαλύψουν πως η σεζόν τέλος για τον Ντε Κολό; Και αν πλακωθεί ο Μπαρτζώκας με τον Σίνγκλετον και φύγει ο τελευταίος;
      Η ιστορία της Ευρωλίγκας είναι γεμάτη από τέτοια σκηνικά, όπου από τις 8 καλύτερες, τουλάχιστον δύο ομάδες ανακαλύπτουν πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.
      Χαλαρώστε όλοι, πράσινοι και κόκκινοι, αντικειμενικοί και "αντικειμενικοί" γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και στατιστικά, shit happens.Όταν φτάσουμε 3 αγωνιστικές πριν το τοπ8, τότε και μόνο αξίζουν τα προγνωστικά για νικητές ανάμεσα σε ζευγαρώματα.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο ΜΦΓ. Μην ξεχνάμε για παράδειγμα πόσο επηρέασε το 2012 η απουσία του Πιτ Μαικλ την Μπαρτσελονα. Χάλασε η χημεία της ομάδας και φάνηκε στο final four.

      Pepe

      Διαγραφή
  25. Αλλα ρε παιδια ποιος θα μας παρει την 2η θεση?
    Με την λογικη σας παντα η Εφες δεν παει πουθενα (κερδισε τον Ερυθρο με ΣΦΑΓΗ) και εχασε απο Λοκομοτιβ.

    Η Λοκομοτιβ χρειαζεται να βαζει 30αρες ο Ντιλεϊναρος για να κερδισει στο καλαθι μια Εφες η οποια οταν δει τα σκουρα τα κανει πανω της.

    Τι?Αυτες οι ομαδες δικαιουνται να παιζουν ασχημα?Α οκ τοτε.
    Αρα 5ος και καταϊδρωμενος ο ΠΑΟ απο την 2η αγωνιστικη.

    Δεν πειραζει , και του χρονου.

    Και οσο για τον αλλο ομιλο, προβλεπω μεγαλες ανακαταταξεις στον δευτερο γυρο.Η Ρεαλ θα παιζει πληρης, η ΤΣΣΚΑ επισης, και η Κιμκι λογικα θα εχει τον Ντειβις πισω και δεν θα παιζει τοσο αυτος ο ανεκδιηγητος Τοντοροβιτς(καλα λεω το ονομα του?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα
    Στα διαφορα μπασκετικα
    -Στην ΑΕΚ εχω ξεχασει ποσοι παικτες εχουν περασει φέτος απο την ομάδα ,ποσοι εχουν δωθει δανεικοι ,ποσοι εχουν εκδιωχθει,η ομαδα εν τω μεταξυ ειναι εκτος στοχων για φέτος,ελπιζω τουλαχιστον να αφησουν το Ζντοβτς με το μπατζετ που υπαρχει να σχεδιασει κατι με προοπτικη
    -Καυτο το θέμα του Παπανικολάου.Υπαροχυν παρα πολλές παράμετροι που παίζουν.Ο παικτης ιδανικά θα ηθελε να γυρίσει Ελλαδα και κυριως ΟΣΦΠ.ΣΤην ομάδα δεν ξέρω αν τον πολυθελουν γιατι αλλαζει λιγο τον σχεδιασμο,αλλα υπαρχουν πολλες ενδειξεις με πιο τρανταχτη την μονιμη μετατοπιση του Παπαπετρου ως μπακαπ τεσσαρι.Η Μπαρτσελονα θα τον ζητησει αλλα ως δευτεροτριτο τριαρι πισω και απο Αμπρινες και απο Περπερογλου και ο Παπ νομιζω θα θελει να παιξει.Η ΤΣΣΚΑ ειναι γερο μπαλαντερ,ο Ιτουδης θα κανει κινηση λογικα αλλα η Ρωσια εχει τα αρνητικα της.Ο Αρης ειναι αουτσαιντερ ,κυριως γιατι ο Παπ θα θελησει ,πιστευω να βρει ομαδα και για του χρονου και ο Αρης δεν ξερω αν μπορει να το εγγυηθεί.
    Παντως ο ΣΦαιρο γουσταρει πληθωρικα ροστερ και θα βρει τροπο να τον επανενταξει,αλλα με τη σταση της αμεσης συνδιεκδηκητριας Μπαρτσα,λογικα να υπαγορευει να μην ενισχυθει ο ΟΣΦΠ περαιτέρω.
    Τον ΠΑΟ δεν τον γραφω,καθως δεν ξερω αν ο Σαλε ,ο ΔΠΓ και ο σκληροπυρηνικος οπαδικος κορμος τον θελουν στην ομαδα,με δεδομενο κι ολας οτι συνοστιζονται και οι Βλαντο και ΒΧ για λιγα λεπτα στο 3.

    -ΠΟλυ ωραιο το παιχνιδι στο Ρεθυμνο με Χακετ και Χαντερ να καθαριζουν και τον Τζειμς να αλλαζει το μομεντουμ οσο παιζοταν το παιχνιδι.Μου αρεσει ο Τζονσον Οντομ αλλα ακομα ειναι πολυ σφιχτος.O Χακετ βγαζει τρομερη ανεση και "αρχοντια" οταν λυνεται...

    -O ΠΑΟ εχει ενα κρισιμο μηνα μπορστα του για να δει πως θα εξελιχθει η χρονια.Η τελευταια βδομαδα του Γεναρη θα ειναι καυτη με το ντερμπυ στο ΣΕΦ τον ΟΣΦΠ μετα να πηγαινει Μαδριτη ,και ο ΠΑΟ Νταρουσαφακα εντος.Εχουν κι οι δυο σχετικα ευκολα παιχνιδια ως το ντερμπυ μετα αρχιζει η κολαση
    Ο ΠΑΟ πρεπει μεχρι τοτε να κερδισει ερυθρο μεσα και να παλεψει οτι δε καταφερε στο 1ο γυρο στο ΚΟυμπαν.Ολη η χροια παιζεται τελη Γεναρη αρχες Φλεβαρη και για τους δυο...

    no_closure



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κατα την ταπεινη μου γνωμη, ο τζορτζεβιτς δε διαχειριστηκε σωστα το ματς με τη μαλαγα μην αντιδρωντας στην αμυνα των ισπανων.οκ, πλην δδ κανεις παικτης δεν ενιωθε ανετα στο παρκε , κατι που δυσκολευει αρκετα το εργο του προπονητη, αλλα κακως επεμεινε ο κοουτς στη χρησιμοποιηση του γκιστ, ο οποιος μεχρι το τελευαιο λεπτο του αγωνα τα εκανε ολα λαθος.ισως αν εβαζε περισσοτερο το φωτση, τη στιγμη μαλιστα που οι ισπανοι επαιζαν ζωνη, το αποτελεσμα να ειχε καθαρισει πιο νωρις.παρακινδυνευμενο αυτο που γραφω μιας και ο προπονητης παντα ξερει καλυτερα για τις αλλαγες που κανει και συμφωνα με αυτα που βλεπει στις προπονησεις.

    επισης, στην επιλογη της τελευταιας αμυνας.εγραψε καποιος φιλος πιο πανω οτι ειχε ο παο φαουλ να δωσει.δεν το καταλαβα προσωπικα και εννοειται οτι κατι τετοιο παραπεμπει σε σκοπιμο/α φαουλ για να μειωθει ο χρονος επιθεσης του αντιπαλου.ακομα και ετσι ομως (και με δικαιωμα στις βολες η μαλαγα).....ο τζορτζεβιτς επρεπε να παει σε φαουλ κατ εμε.

    προσωπικα ειμαι της αποψης οτι στην τελευταια αμυνα του παιχνιδιου απλα αμυνεσαι.δειχνεις ετσι εμπιστοσυνη στην ομαδα σου και στην αμυνα που πρεπει να παιξει.

    ΟΜΩΣ....

    παρα το γεγονος οτι το σκορ ηταν στα χαμηλα (μολις 68-66)η αμυνα του παο δεν εδειχνε τη σταθεροτητα που αρμοζε σε ενα τετοιο κλεισιμο παιχνιδιου.ο σμιθ μας ειχε βαλει 23-25π, ολους με δυσκολες ενεργειες κανοντας γιο γιο την αμυνα μας (μου θυμισε το λαγκφορντ στο β ματς των προημιτελικων του 2012) .οκ, τον σταματησαμε τον αμερικανο σε μια κρισιμη επιθεση των ισπανων αλλα και παλι ο παικτης ειχε βρει επικινδυνα ρυθμο και ηταν πολυ πιθανο να μας εκτελουσε στο τελος.

    η δικη μου γνωμη λοιπον ειναι οτι εκει κανεις φαουλ αμεσως, τους πας στις βολες (αν εχουν δικαιωμα) και κρατας 10 δευτερα για παρτη σου για την τελευταια επιθεση και στη χειροτερη, εχεις 5 λεπτα ακομα στην παραταση να παρεις το ματς στην εδρα σου.και ολο αυτο επειδη η αμυνα μας, κατα τη γνωμη μου παντα, δεν ενεπνεε εμπιστοσυνη.

    υ.γ τζιμ ειναι σεβαστες οι αποψεις σου αλλα δεν αποτελουν θεσφατο.οποιος διαφωνει μαζι σου και εχει μια διαφορετικη γνωμη/προσεγγιση δεν εθελοτυφλει αναγκαστικα,οπως υποστηριζεις συνεχεια σε αρκετα αρθρα σου.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να βάλει Φωτση αντι Γκιστ!!!!!!
      Όποιος δεν παίζει άλλωστε είναι ο καλύτερος.
      Σε τι ακριβώς είπε ο Τζιμ οτι εθελοτυφλούμε?
      Γράψτο να δούμε αν έχει δίκιο.
      Πολλά πράγματα ειναι θεσφατα στο μπάσκετ και κανόνες με ελαχιστοτατοτατες εξαιρέσεις φίλε ΣΜ.
      Οπως πχ στο ασσοδυο θέλεις απο τέσσερις μίνιμουμ παίκτες και πάνω.

      Διαγραφή
    2. αμφισβητεις οτι ο γκιστ ηταν κακος δηλαδη μεχρι το τελευταιο λεπτο?αμφισβητεις οτι ο φωτσης ,σε ενα ματς που οι αντιπαλοι ψηλοι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και που ο αντιπαλος παιζει ζωνη και που "κοιμασαι" επι 30 λεπτα, θα μπορουσε να σου δωσει μια ωθηση με το σουτ του?
      και ας τα αμφισβητεις, καλα κανεις!!αποψεις ειναι αυτες!!μηπως ημουν απολυτος σε αυτο που εγραψα?επιφυλακτικα δεν το εγραψα?

      τι μου λες δηλαδη? αυτα που σας γραφω εγω μηνες , οτι δηλαδη παντα αυτος που ειναι εξω ειναι και ο καλυτερος, προσθετωντας μαλιστα και αυτον που δεν εχει μεταγραφει ακομα, μου το λες τωρα εσυ σε μενα?αργησες φιλε.

      μην αγχωνεσαι για το ποιος εθελοτυφλει.εσυ σιγουρα οχι.αυτο αφορα εμενα και το μπλογκερ.

      ελαχιστα πραγματα αποτελουν θεσφατο φιλε στο μπασκετ.αν ελεγες παλια οτι θα παρεις την ευρωλιγκα με σεντερ 1,96 σιγουρα θα γελαγαν μαζι σου...και τωρα γελανε μαζι σου επειδη εχεις κανονικο σεντερ στην ομαδα που παιζει πλατη!!!για ποια θεσφατα θες να μιλησουμε?ή μηπως ο ορος θεσφατο εχει εννοια προσωρινη?

      συμφωνουμε στο τελευταιο παντως...

      ΣΜ

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα σε όλους. Μαθαίνω ότι ο Παπανικολάου είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Ρωτάω, θα βοηθήσει σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η ομάδα? Δε νομίζω.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φάση ειναι πιο περίεργη,ο Παπανικολαου χρειαζεται περισοτερο βοηθεια κι οχι ο ΟΣΦΠ,ο οποιος βεβαια εχει επιμελως κανει χωρο για ενα τριαρι(πιθανως περιμενοντας πως θα κοπει ο ΠΑΠ).Αυτο που μπορει να προσφερει αμεσα ο Παπ και μπορει να παρει ο ΟΣΦΠ ειναι ενεργεια,με τη λογική οτι ειναι διαψασμενος για το παιχνιδι.Η αμυντικη του δε ικανοτητα ειναι γνωστη και εκμεταλευσιμη.Το επιθετικο του παιχνιδι ερχεται σε δευτερη μοιρα (ας πουμε πωςο ΠΑΠ δεν εχει καθολου επιθετικο παιχνιδι αυτη τη στιγμη ,που θα ναι και υπερβολη αφου μπορει να κανει πραματα) και δεν επηρεάζει το σφαιροπουλο εφοσον τον αποκτησει.Τωρα στην ισοροπια της ομαδας υπαρχουν κι εκει λυσεις αλλα ας μην τις μελεταμε μεχρι να γινει κατι επισημο

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Σε καμια περιπτωση ,υποτιμας παικτη,Αρη και ΟΣΦΠ,δεν ειναι καμια ομαδα β εθνικης να δανειζεται παικτες απο τον πρωταθλητη ουτε ο Παπανικολαου ειναι ο Σιολογκας ή ο Φακοπουλιδης να πρεπει να παρει εμπειριες.Ο Παπ θα παει στον Αρη μονο αν του εγγυηθει καλο συμβολαιο που μαλλον ειναι εκτος του κασε του.Αν ο Παπ γυρισει Ελλαδα θα παιξει για τον ΟΣΦΠ

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Λυσεις μπορει να δωσει σε οποιαδηποτε ομαδα τοπ16 ο Παπ, δεν το συζηταμε.
      Τωρα η κουβεντα για το ροστερ εχει βαση... Και ο Ολυμπιακος εχει αυτη τη στιγμη καλο ρυθμο και ταυτοχρονα αρκετα φρεσκα ποδια, ωστε να μη ρισκαρει κοπωση. Αν δεν ειχε ερθει ο Οντομ, θα κολλαγε τελεια, με αυτον και τον αλλο Παπ να παιρνουν χρονο και στο 4, θα αποσυμφοριζαν το 3, οπου επιστρεφει ο Ματ.
      Τωρα, με τον Οντομ, θα ειναι τεραστιος πονοκεφαλος για το Σφαιροπουλο (κατα αλλα θεος στο ροτεισον) να μοιρασει χρονο.
      Απο την αλλη, ετσι οπως αμυνεται ο Ολυμπιακος, με τοση ενεργεια, παντα χρησιμα ειναι ενα ζευγαρι ποδια, κι ας παιζουν ολοι απο 15/17΄.

      Φανταζομαι πως το deal γινεται για τουλαχιστο 2.5 ετη. Αλλιως δεν εχει κανενα νοημα.

      Δημητρης Σ.

      ΥΓ. Θα μου αρεσε ενα σεναριο οπου ο Παπ παει κατευθειαν δανεικος στον Αρη μεχρι το καλοκαιρι και επιστρεφει απο την προετοιμασια. Βεβαια, αν εχουμε κι αλλο σοβαρο θα τραβαμε τα μαλλια μας.

      Διαγραφή
    4. Θα έδινα δανεικό τον Παπαπέτρου, μπας και βελτιωθεί (θυμίζω κάποτε δανεικός Σλούκας στον Άρη, του έκανε καλό) και θα έβαζα στη θέση του τον Παπαικολάου.

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνήσω παιδιά. Ο Παπανικολάου έχει μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό από ότι οι ερυθρόλευκοι τον παίχτη.

      Διαγραφή
    6. Αν πάρει ο Άρης δανεικό τον όποιον Παπ, θα μπορεί να δώσει δανείκο στον ΠΑΟ τον Πελεκάνο μήπως και σωθεί η χρονιά.

      Διαγραφή
    7. Δε παίζει το "δανεικός" στον Άρη. Και πολύ καλά κάνει η διοίκηση του.

      Διαγραφή
  29. Jim δεν διαφωνώ με την άποψή σου οτι έπρεπε να παίξει άμυνα στην τελευταία επίθεση και να μην πάει στο φάουλ και στις βολές(είμασταν άραγε σίγουροι με τον Ραντούλιτσα από κάτω ότι θα παίρναμε το ριμπάουντ?)....αλλά και αυτή η επιλογή ήταν μεγάλο ρίσκο....και ας είχε πάει το σκορ χαμηλά...και ας ήταν άποντοι τα τελευταία 5 λεπτά.....ξέρεις γιατί?Επειδή εκείνο το βράδυ μας είχαν ρημάξει στα απίθανα καλάθια...που έδειχνε ότι ήταν η ημέρα τους για να μας βάλουν άλλο ένα.....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim βλεποντας το παιχνιδι του παο με τη μαλαγα σκεφτομουν οτι η επιθεση της ομαδας ειναι καλα στημενη απο τον κοουτς και απλα λειπουν καποιες καθετες προσπαθειες απο τον παππα (που ειναι λογικο) και ισως και τον μποχωριδη για να ειναι πολυ καλη. Το προβλημα ειναι στο αμυντικο στησιμο της ομαδας. Λειπουν ποδια οπως εχεις πει πολλες φορες αλλα ειναι και πολλα αλλα που δεν λειτουργουν. Ο καλαθης πολλες φορες αναλωνεται στον να μαρκαρει οποιον κατεβαζει την μπαλα (nelson) και οχι τον πιο επικινδυνο αντιπαλο (smith). Επισης οι περιστροφες και η αλληλοκαλυψη ειναι μετριες με εξαιρεση τους δδ καλαθη και γκιστ. Η αμυνα στο μπασκετ ειναι θεμα δουλειας, διαθεσης και σωματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι τρεις κι οχι ένας?
      Πχ Udoh, Vesely, Datome, που δεν ταιριάζει σε κανέναν ο καλαθης ποιος θα τους μαρκάρει?
      Ο Καλαθης θα πάει σε Ντιξον αν παίζει.
      Τους άλλους αν παίζουν συγχρόνως ποιοι θα τους παρουν?
      Τα ιδια και με ΤΣΣΚΑ.
      Αν παίζουν συγχρόνως 4 απο τους Τεο, Κολο, Χαινς, Φριλαντ, Βορονσεβιτς ποιον θα μαρκάρει ο Καλαθης αντε και ο Γκιστ?

      Διαγραφή
    2. Η επίθεση έχει δημιουργία. Της λείπουν πράγματα (ένας καλός σουτέρ π.χ. στο "3" και ένας pure PnR ψηλός που με αυτά τα PGs θα έκανε παπάδες) αλλά σαν δομή είναι καλή. Το θέμα στο σύγχρονο μπάσκετ όμως είναι να παράγεις επίθεση και από την άμυνα σου. Ο Καλάθης είναι μακράν ο καλύτερος αμυντικός σου πάνω στη μπάλα για αυτό παίζει εκεί και ο μόνος που πραγματικά μπορεί να κατευθύνει τον ballhandler.

      Διαγραφή
    3. Ο καλαθης κανει θαυματα πανω στο χειριστη οταν και οι αλλοι μπορουν να πρεσαρουν(που ο παναθηναικος δεν εχει δυστυχως αυτη την πολυτελεια). Αντε επισης να καταλαβω οταν ο αντιπαλος ασσος ειναι ο τεοντοσιτς να παιξει πανω του ο καλαθης. Αλλα το να τον αφηνεις να ασχολειται με τον νελσον (η με στρομπερι-μαντζαρη) ενω διπλα θα σε γλενταει ο σμιθ, ο σπανουλης κτλ κτλ δεν το καταλαβαινω. Οσο για τους ψηλους εκει εχεις 3 παιχτες που μπορουν να αμυνθουν αξιοπρεπως απεναντι στον προσωπικο τους αντιπαλο. Πτοβλημα υπαρχει οταν χρειαζεται να γινει αλλαγη. Και φυσικα αν μαρκαρουν ο παππας και ο διαμαντιδης τον σμιθ θα πρεπει να κανεις αλλαγες στα σκριν. Και τοτε ειναι που λαμπουν τα αργα ποδια...

      Διαγραφή
    4. 1:53

      Μόνο Γκιστ έχεις για all arround def.
      Ο Κουζμιτς είναι φτερό στον άνεμο και αργόστροφος.
      Ο Ραντου σε μπερδεύει,καποιες φορές δεν θέλει να παίξει άμυνα
      και τις περισσοτερες δεν μπορεί.
      Και ο Βλαντο τα κουτσοκαταφερνει με ιδιους υψος, αλλά ενω έχει καλό πρωτο βήμα στην επίθεση, στην άμυνα δεν εχει καλο συγχρονισμό στην εκρηξη του αντιπαλου και αδουλευτα πλαγια βήματα.
      Για Παβλοβιτς ας μην μιλήσουμε καλύτερα, τον θυμάμαι με Γκάμπριελ εδώ που του εκανε και σκαμνάκι να πηδάει στο Θεό ο Αμερικανος.
      Κι αν κουραστεί που του συμβαίνει εύκολα,"κλέβει" σε άμυνα και επίθεση.
      Β@γγ3λη$

      Διαγραφή
    5. Συμφωνο σε οσα λες και αυτο που λεω ειναι οτι ναι μεν το φετινο ροστερ δεν μπορει να βγαλει αμυντικες επιδοσεις παρομοιες με του ολυμπιακου αλλα μπορει σιγουρα καλυτερα απ οτι μεχρι τωρα και αυτο πιστευω ειναι κατι που πρεπει να δουλεψει ο κοουτς. Και πρεπει να το δουλεψει σε 2 επιπεδα. Αυτοματισμους στην προπονηση και να βελτιωσει την τακτικη προσεγγιση του κατα την διαρκεια των αγωνων. Ξερει κανεις μηπως ποιος ασχολειται με το αμυντικο κομματι απο τον παγκο?

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα παλικάρια μου..

    Η Μπούντουτσνοστ έκανε παρέλαση εχθές στο Ζάγκρεμπ απέναντι στο θαύμα της Ευρωλίγκα, Τσεντεβίτα. 18-50 ημίχρονο, 20 τελικές και 10/25 τρίποντα συνολικά για τους Μαυροβούνιους που έκαναν μια εκκωφαντική δήλωση σχετικά με τη πρώτη θέση που διατηρούσαν στην Αδριατική λίγκα (17-2 ρεκόρ, στο 15-4 η Τσεντεβίτα πλέον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για οσους λενε για Παπανικολαου και Ολυμπιακο για βαλτε κατω την αριθμητικη και θα δειτε οτι δεν βγαινει η δωδεκαδα. Καποιος πρεπει να κοπει για να χωρεσει ο Παπ.

    Και πριν αναφερετε τον Μιλουτινοφ, να σας πω οτι ο Σφαιροπουλος θελει να εχει τρια σεντερ συν το γεγονος οτι δεν μπορουν να δυσαρεστησουν τον μεντορα του παιχτη (Μιλος)! Οσο δε για τον ετερο υποψηφιο (Αγραβανη) κι αυτος δεν κοβεται γιατι αποτελει πουλέν του head coach!

    Ρε παιδια, τι θερμοκρασια εχει αυτη τη στιγμη στη Μοσχα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -15°C, δεν ειναι τοσο τραγική

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο μόνος που βλέπω Strawberry να χαιρετάει;

      Διαγραφή
    3. καταρχας ενας ξενος θα κοπει ετσι κι αλλιως οταν επιστρεψει ο Λοτζεσκι απο την Α1 αλλα και απο την 12αδα της ευρωλιγκας.Στρομπερι η Μιλουτινοφ αναγκαστικα.Ο Σφαιρο αν χρειαστει θα κοψει και τον Αθηναιου οπως εκανε και με τον Τσαιρελη.Συν το γεγονος οτι σε καποια ματς θα κρυψει Σπαν η Πριντεζη

      no_CLOSURE

      Διαγραφή
    4. Παίγνιο εργασίας: Πως θα φαινόταν ο strawberry στον ΠΑΟ;

      Διαγραφή
    5. Απο τη 12αδα της ευρωλιγκας γιατί να κοπεί ένας ξένος?

      Διαγραφή
    6. Ο Strawberry δεν πρόκειται να κοπεί!

      Sir Charles

      Διαγραφή
    7. Strawberry στον ΠΑΟ; Μακριά και αγαπημένοι.

      Έταιρο παίγνιο εργασίας. Οι φίλοι του ΟΣΦΠ θέλουν τον Strawberry στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς;

      Διαγραφή
    8. Το δίκαιο και σωστό είναι να κριθούν όλοι στο τέλος, ανάλογα με το τι πέτυχαν. Και έτσι νομίζω θα γίνει.

      Sir Charles

      Διαγραφή
    9. Όταν επιστρέψει ο Λοτζέσκι, κάποιος θα βγει εκτός δωδεκάδας. Λογικά κάποιος εκ των Αθηναίου, Αγραβάνη, Μιλουτίνοφ στην Ευρωλίγκα και κάποιος από τους ξένους στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    10. Αν ολοκληρωθει του Παπ στον ΟΣΦΠ, και ειναι πολυετους διαρκειας, οπως ειναι λογικο, τοτε το καλοκαιρι θα κριθει μεταξυ Οντομ, Στρομπερυ, Χακετ το ποιος θα χαιρετησει.
      Ο Χακετ εχει το μειονεκτημα του σημαντικα ακριβοτερου συμβολαιου, και κανει καποια πραγματα εξαιρετικα καλα, τα ιδια ομως που κανει και ο Μαντζαρης.
      Οι αλλοι δυο πανω κατω ομοιοι παιχτες ειναι, βασικα ατομικες βομβες στην περιφερεια. Πανω κατω ιδιες αδυναμιες και δυνατα σημεια. ο Οντομ λιγο καλυτερος σποτ σουτερ, ο Στρομπερι λιγο πιο μεγαλο κορμι.

      Αν ολοι αποδωσουν συμφωνα με τις προσδοκιες μου, πιστεψω ο Οντομ και ο Χακετ θα μεινουν, διοτι θα λειπει περισσοτερο ενα κομπο αποτι ενα 2/3αρι, και επειδη ο Χακετ ειναι μεγαλο κεφαλαιο.

      Δυσκολη αποφαση, ο Στρομπερι μεχρι στιγμης τα δινει ολα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    11. Κατα τα αλλα, αυτο που λεει ο Σερ.
      Μπορει η ποστσιζον να μας δειξει μονη της το δρομο. Και οι 3 παιχτες παντως εχουν δειξει στο παρελθον οτι στα δυσκολα παιζουν καλυτερα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    12. Αν η σεζόν τελείωνε σήμερα, με όσα έχουμε δει από τον DJ, κι αν υποθέσουμε ότι ο Σφαιρό θα ακολουθούσε το ίδιο πλάνο, δε θα υπήρχε κανένας λόγος να φύγει.
      Ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    13. Παιδιά στα δικά μου μάτια ο Στρόμπερι δε κουνιέται. Ούτε τη νέα σεζόν. Εκφράζει (μαζί με 1-2 άλλα παιδιά) πλήρως το στυλ που θέλει να λανσάρει ο Σφαιρόπουλος. Σήμερα σας λέω ότι θα τον κρατούσα και τη νέα σεζόν. Αλλά είναι σημαντικό το πως θα τελειώσει τη χρονιά, μη κρυβόμαστε. Εκεί κρίνεται ο παίχτης.

      Διαγραφή
    14. Άσχετο αλλά ο Χάκετ δε μου φαίνεται και τόσο προβληματικός χαρακτήρας όσο ακούγαμε.
      Βασικά, και γαμώ τους τύπος φαίνεται, με το κεφάλι χαμηλά και πολύ όρεξη για μπάσκετ.

      Διαγραφή
    15. Παρακαλούνται οι διάφοροι Μελάγιες, Σπορτ24ραιοι, γκαζεταιοι να εγκαταλείψουν τη Πανεπιστημιακή κοινότητα και να γυρίσουν στα μαντριά τους.

      Διαγραφή
    16. @8:13
      Με ποια αφορμή το λες αυτό φίλε μου;

      Διαγραφή
  33. Ρε Jim τι έπαθε ο ΑΡΗΣ στη Ρόδο?
    Απίστευτο πισωγύρισμα φιλαθλης συνειδησιακης καθιέρωσης.
    Β@γγ3λη$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσιολογικό να υπάρξουν τέτοιες βραδιές. Ο Άρης παίζει "πάνω" από το ρόστερ του. Ένας έξτρα παίχτης θα μπορούσε να φρεσκάρει πολύ την ομάδα στα διπλά παιχνίδια. Από την άλλη είναι ευκαιρία να πάρουν χρόνο νέα παιδιά (στα γκαρντς). Τέτοιες βραδιές είναι το "κόστος".

      Διαγραφή
  34. Καλημερα Τζιμ..εγω αυτο που βλεπω κ κανει μπαμ απο χιλιομετρα καιρο τωρα οτι τον Παναθηναικο τον ταβανιαζει η ελλειψη γρηγορων ποδιων στους ψηλους του..μετα τον Ντιλεινι με την Κουμπαν παραλιγο να κανουμε ηρωα κ τον Σμιθ της Μαλαγα..μετα απο καταστασεις πικ οι ψηλοι του Παναθηναικου(πλην Γκιστ) δεν εχουν τα ποδια ουτε να ανακοψουν τα αντιπαλα γκαρντ με δυναμικα hedge-out ουτε να παιξουν σοβαρη αμυνα σε καταστασεις switch αντιπαλους κοντους..ειδικα απεναντι σε γρηγορα γκαρντ που μετα απο πικ ψαχνουν περισσοτερο το καλαθι απο την πασα το προβλημα διογκωνεται..το ιδιο εργο το ειδαμε κ την Παρασκευη με τον Σμιθ..χαρακτηριστικες οι φασεις που ο Σμιθ με αντιπαλο τον Κουζμιτς στο τελος επιθεσης τον περναει σαν σταματημενο(στο 3ο δεκαλεπτο),ευστοχει χαλαρα σε αλλη φαση με σουτακι απο τα 2-3 μετρα με αντιπαλο τον Ραντουλιτσα κ στελνει τον Φωτση για χορτα με σταυρωτες κ σουτακι step-back απο τα 5-6 μετρα στο τελος του 3ου δεκαλεπτου..no legs,no glory..

    βεβαια το ιδιο πηγε να δοκιμασει κ με αντιπαλο τον Γκιστ προς το τελος του παιχνιδιου κ δεχθηκε μια μεγαλοπρεπεστατη ταπα..διοτι ο Γκιστ σε επιπεδο ποδιων καντιδρασεων δεν ειναι ουτε Κουζμιτς,ουτε Ραντουλιτσα,ουτε Φωτσης..

    δυστυχως αυτο το θεμα ουτε με προπονησεις λυνεται,ουτε με εσωτερικες αλλαγες..μονο με μεταγραφη ενος γρηγορου ψηλου λυνοταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. enforcer πάψε να κάνεις το ξυπνητήρι.
      Δεν ξυπνάει κανείς.
      Η ομάδα είναι μια χαρά.
      Απο θιασώτες Θεάματος εξι μπασκετικων αστεριων,εχουμε γίνει καρδιακοί και λάτρεις του Μεταξά έξι αστέρων.
      Πίνουμε για να ξεχάσουμε.
      Νικάμε πάντως κι αυτό έχει σημασία προς το παρών.
      Μετά ολο και κάποιο εύκολο θύμα θα βρεθεί για να του φορτώσουμε την αποτυχία.
      Τρία χρόνια τώρα αυτό κάνουμε.
      Η μήπως οχι?

      Beer

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι φίλε Enforcer. Στα τελευταία λεπτά που το παιχνίδι πηγαίνει πολύ στο ένας ένας μετράει η ικανότητα στη προσωπική άμυνα. Ψηλοί όπως ο Χάινς, ο Βέσελι κτλ. που μπορούν να μείνουν μπροστά από περιφερειακούς καθαρίζουν τη μπουγάδα. Είναι σημαντικό.

      Διαγραφή
  35. Μετά την καλή εμφάνιση στην Πόλη,μ παρά την ήττα, ο Παναθηναϊκός ήταν για Φ4.
    Μετά την κάκή εμφάνιση, παρά τη νίκη, με την Μάλαγα ο Παναθηναϊκός μπαίνει/δεν μπαίνει στα πλέι-οφ.

    Πρόβλεψη:
    - Κερδίζουμε περίπατο τον Ερ.Αστέρα, και ξανα-ετοιμαζόμαστε αίφνης να ράψουμε το 7ο με διθυράμβους
    - Χάνουμε απ΄την Λοκομοτίβ εκτός με μέτρια εμφάνιση, και ξαναγινόμαστε ομάδα της σειράς, ενώ αρχίζει η γνωστή παπαρολογία ("μεσσίας" αθλητικός ψηλός, άσχετος ο Σάλε, καβούριας ο ΔΓ, τελειωμένοι παίκτες κτλ..)

    Καλά για τον ΟΣΦΠ δεν το συζητώ..
    Μετά τις δύο εμφατικές νίκες το έχει ήδη σηκώσει... Απορώ με τι θράσος κατεβαίνουν να παίξουν απέναντί του οι λοιποί φτωχοί συγγενείς της Ευρωλίγκα.
    Να διευκρινίσω ότι δεν αμφισβητείται η καλή του φόρμα αυτήν την εποχή, αλλά δεν είδα κανέναν να υπενθυμίζει ότι ο μακράν καλύτερος παίκτης της Λαμποράλ (Μπουρούσης) ήταν ολοφάνερα εκτός κλίματος επειδή την ημέρα του παιχνιδιού είχε ταξιδέψει αυθημερόν στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους.


    Πραγματικά αυτός ο λαός -όταν δεν καταντά εκνευριστικός και άκρως προβλέψιμος- έχει μεγάλη πλάκα.


    Κώστας77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κωτσο77 σχεδον συνομιληκε.

      Αυτή η ομάδα χάσει κερδίσει Αστέρα, Μονεμβάσια, Ακράτα και Κουμπαν, ειναι μέτρια.
      Το μερτικό της απ'τη χαρά της το"χουν πάρει άλλοι :-)
      Κανείς σοβαρός δεν λέει αν νικάμε πως πάμε για έβδομο κι αν χάνουμε πως είμαστε για πέταμα.
      Σου ξαναλέω πως είμαστε μια πρώην αυτοκρατορικη μετριοτητα.
      Κι αν ο λαός ειναι εκνευριστικός, προβλέψιμος κι εχει μεγάλη πλάκα.
      Λαός είναι αδελφέ.
      Εκατομμύρια ανάσες κόντρα στα καυσαέρια.
      Διοίκηση να μην είναι που παραμυθιάζει το λαό με εβδομα, οταν νικάμε το θεριό τη Ζαλγκιρις και την Μάλαγα με σουτ της "απελπισίας" στο ΟΑΚΑ, οφείλω να ομολογήσω με καλές προϋποθέσεις, Κώστα μου.

      Beertuoso - Jimopliktos

      Διαγραφή
    2. Φιλε Τζιμοπληκτε, ο κάθε πρόεδρος που βάζει χρηματα χωρίς ιδιαίτερο αντίκρυσμα (δεν είναι ποδόσφαιρο το μπάσκετ να φέρνει πολλά έσοδα), έχει πιστεύω δικαίωμα να ονειρεύεται ό,τι θέλει για την ομάδα του. Και ο Γιαννακόπουλος και οι Αγγελόπουλοι μπορεί να λένε "θα τη σηκωσουμε φετος σίγουρα, ειναι δικια μας η Κουπα!". Θα τους απαγορέψει κανείς να πιστεύουν την ομάδα που χρηματοδοτούν; Μακάρι να είμασταν εμείς πλούσιοι στη θεση τους και να σχεδιάζαμε αλλιώς την ομάδα μας.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί τραβάς τόσο μεγάλο ζόρι με αυτό το ζήτημα, ώστε να γράφεις 10 σχόλια την ημέρα με τόσο παράπονο και πίκρα. Ελικρινα στο λέω, ούτε ο πιο φανατικός Παναθηναϊκός δεν τραβάει τόση πικρα όσο εσύ.

      Και τί έγινε δηλαδή αν τελικά δεν πάει ΦΦ ο ΠΑΟ, αν τελικά αποτύχει; Απόλαυσε τη διαδρομή, απόλαυσε το μεγάλο Διαμαντίδη στην τελευταία του χρονιά και από κει και πέρα, μακάρι να τα πάει καλύτερα του αναμενομένου η ομάδα σου. Αλλά κι αν δεν τα πάει και φτάσει πχ ως τους 8 μόνο, δεν αξίζει να στενοχωριέσαι τόσο πολύ. Μπάσκετ είναι αδερφέ, διασκέδαση. Και η νίκη και η ήττα, και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι μέσα στον αθλητισμό. Έχουμε πιο σημαντικά πράγματα και μεγαλύτερες δυσκολίες στις ζωές μας στη σημερινή Ελλάδα για να στενοχωριόμαστε.

      Διαγραφή
    3. @ 4:43

      Τώρα εσύ ποιος είσαι?
      Αγόρι μου γλυκό κι ατίθασο :-)
      Αν ήξερα τι πρεσβευεις μπορεί να σε συμβούλευα κι εγώ γιγαντα μου.
      Αλλά μου κρύβεσαι:-)
      Αν και πιστεύω πως θα είσαι αλαθητος :-)
      Σε ευχαριστώ για το ενδιαφερον σου, είναι κάτι που με τιμά αδελφέ.
      Λες να τραβάω ζόρι?
      Μπορεί.
      Ποτέ δεν ξέρεις με αυτό το άτιμο το υποσυνείδητο.
      Εγώ λέω οτι γράφω μπασκετικα, καταθέτω αυτό πιυ πιστεύω και κάνω και το χιούμορ μου σε ενα όμορφο μπλογκ.
      Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος αγαπημένο μου παιδί.
      Οσο για τον ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
      που λες, είναι μια ωραία ασίστ για να ξεκαθαρισω μερικά πράγματα ασιστμαν μου εσύ :-)
      Χωρίς Γιαννακόπουλος μπασκετικός ΠΑΟ δεν υπάρχει.
      Για μένα ειναι αναντικαταστατος και τεράστιος παρά τα λαθη του.
      Αν φύγει ο ΔΓ και η οικογένεια απο το τριφύλλι θα πάψω να ασχολούμαι με την ομάδα και θα βλέπω μπάσκετ φανατικά οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό.
      Αλλά κριτική με αγάπη θα του κάνω.
      Οποιος αγαπά, παιδεύει φίλε μου.
      Εδω τα χώνω στον πατέρα μου για θέματα αρχής και δεν κάνω πίσω ποτέ.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή άμα πχ αναλάβει κάποια στιγμή την ομάδα η κόρη του Θανάση ή αν ο ΔΓ πουλήσει τον ΠΑΟ σε άλλον επενδυτή, θα σταματήσεις να βλέπεις μπάσκετ;

      ΥΓ Και πριν έρθει η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ο μπασκετικός ΠΑΟ είχε τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Αυτό το παραμύθι ότι "δεν υπάρχει μπασκετικός ΠΑΟ χωρίς Γιαννακόπουλους" ας το αφήσουμε λοιπόν. Υπήρχε και θα υπάρχει και χωρίς αυτούς.

      Μητσος

      Διαγραφή
    5. Τζιμόπληκτε, λες:

      "Κανείς σοβαρός δεν λέει αν νικάμε πως πάμε για έβδομο κι αν χάνουμε πως είμαστε για πέταμα."

      Το ζουμί είναι στην λέξη "σοβαρός" που χρησιμοποιείς.
      ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ;

      Ήθελα να ήξερα, δεν έχουμε μάθει ακόμα ότι το τοπ-16 είναι μαραθώνιος; Από που και ως που προτρέχουν κάποιοι να εξάγουν συμπεράσματα απ΄τις 2 πρώτες αγωνιστικές;
      Ψυχραιμία και υπομονή χρειάζεται. Ούτε διθυράμβους ούτε μπινελίκια.
      Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, το μαγαζί είναι του ΔΓ. Αυτός πληρώνει, αυτός αποφασίζει. Όποιος σπάζεται, ας αναλάβει ο ίδιος ή ας προτείνει κάποιον άλλο επενδυτή (εδώ γελάνε) στην θέση του ΔΓ.
      Ειδάλλως τουμπεκί.

      Προφανώς και η ομάδα έχει ελλείψεις και τρωτά σημεία. Προφανώς και θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Προφανώς και ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ να πάρουμε γκαρντ όταν τραυματίστηκε και ο Μποχωρίδης και να μην ξεζουμίζουμε την τριάδα.

      Αλλά, παρά τα αναμφισβήτητα λάθη ας μην βιαζόμαστε να καταδικάσουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Η σεζόν έχει δρόμο ακόμα.

      Και ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα πραγματικά κρίσιμα παιχνίδια που έχει δώσει (βλ. Καρσίγιακα εκτός, ΟΣΦΠ εκτός και εντός, Άρη και ΑΕΚ εκτός, Άρη στο Κύπελλο). Επίσης έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν στο σουτ.
      Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ομάδα με χαρακτήρα και "καρύδια". Διαφωνεί κανείς;

      Θα μου πεις: Τα δύσκολα (πλην του Κυπέλλου που μένει μόνο η απονομή) είναι μπροστά μας.
      Ναι είναι. Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και υπομονή.

      Διαγραφή
    6. @ Τζιμόπληκτος

      Κάτι ακόμα: σαν τον Παύλο και το Θανάση, δεν θα ξαναδούμε παράγοντες. Ο ΔΓ δεν έχει ούτε τα χρήματα ούτε -κυρίως -τη διάθεση να τα ξοδέψει στον ΠΑΟ στο βαθμό που το έκανε ο πατέρας και ο θείος του. Εχει και αλλα χόμπυ και ενδιαφέροντα στα οποία ξοδεύει χρήματα: τα media, τη Φόρμουλα 1, κλπ. Επίσης είναι φανερό πως τον ενδιαφέρει και η πολιτική.

      Ο Παύλος και ο Θανάσης, πέρα απο τη δουλειά και την οικογένειά τους, είχαν μόνο τον Παναθηναϊκό ως χόμπυ & αγαπη. Εκεί δίναν τα ρέστα τους και έτσι ειδαμε παγκοσμιας εμβελειας σταρς και 6 ευρωπαικά.

      Γι'αυτό σου λέω, δεν υπάρχει σύγκριση του ΔΓ με τους πρεσβύτερους. Φυσικά, δεν κατακρίνω το ΔΓ που δεν ξεφραγκιάζεται όπως ο πατέρας του. Αλίμονο! Και τόσα που δίνει για την ομάδα, μια χαρά είναι (εγω δεν παραπονιεμαι οπως κάνεις εσύ συνέχεια). Απλά είναι άδικο για τον Παύλο και το Θανάση να μπαίνουν ισότιμα με το Δημήτρη στην ίδια πρόταση.

      Μητσος

      Διαγραφή
    7. Μήτσος τα πράγματα δεν ειναι έτσι ακριβώς,δες τι κέρδη είχαν παλιά οι βιομηχανίες και κατάλαβε ότι η χώρα περνάει κρίση,κρίση εχουμε και στα φάρμακα δεν έχουν τα ίδια έσοδα τωρα με το τοτε του ΠαυλοΘαναση.

      Διαγραφή
    8. Δυο διαφορετικές κουβέντες.

      Η μία είναι το πόσα λεφτά βάζει ο ΔΓ.
      Εκεί δε νομίζψ ότι του κάνει κανείς κριτική.

      Η δεύτερη είναι το πόσο αποτελασματική είναι η ομάδα σας με το παρόν μπάτζετ.
      Κι εδώ προφανώς χωράει κουβέντα.

      Διαγραφή
    9. Και ποιος αποφασιζει και διαταζει οτι απαγορευεται να σπαζομαστε; Φανταζομε για να ομιλουμε ουτε λογος.
      Palmer Eldritch

      Διαγραφή
  36. Κώστας77, ο Olympiacos B.C. δεν το έχει σηκώσει, αλλά είναι στα 3-4 φαβορί να το σηκώσει και αυτή την στιγμή είναι πιο σοβαρός, σκληρός και κυρίως σταθερός, από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Τί δεν καταλαβαίνεις? Είναι καλύτερος από πέρσι, εγώ προσωπικά τον θαυμάζω, γιατί πάντα θαύμαζα τις μεγάλες ομάδες του αθλήματος. Ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετώνν με Σπανούλη, Πριντεζη κλπ. ειναι τέτοια! Δεν υπάρχουν τα guard τους φέτος, σκάνε κάθε αντίπαλο (τα ίδια θα πάθει και ο Delaney, ή οι Τεοντοσιτς, Ντε Κολο αν συναντηθούν)...
    "Galis the Gangster"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι αγώνες του παναθηναικού με μικρότερες ή ισης δυναμικής ομάδας έχουν καταντήσει βασανιστήριο-οι αντιπαλοι του αισθανονται λες και προσπαθει να τις καταβροχθίσει ενα ψόφιο πρόβατο (Like being savaged by a dead sheep).ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ελπιζω να βλεπετε τ παιχνιδι με τν κηφισια. Ομαδα που θα μεινει μονο με τ κυπελλο θα ειναι ο παο γτ για κτ αλλο δν μπορει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιατι ρε μαγκες? Εχει τελειωσει το παιγνιδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχω μπερδευτεί λίγο.

    Το Σεπτέμβρη δεν είχε βγει συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τεράστιο πρόβλημα και στις δυο θέσεις των forwards με τους δυο ανέτοιμους αλλά και ατάλαντους Έλληνες, τον Παπαπέτρου και τον, θου κύριε, Αγραβάνη;
    Σήμερα, παρότι η ομάδα έχει χτυπηθεί τόσο πολύ από τραυματισμούς, διαβάζω ότι ο Παπ δεν μπορεί να αποκτηθεί γιατί δε χωράει στο ρόστερ. Οπότε κάτι από τα δυο συμβαίνει
    Ή ο Όντομ κάνει τόσο μεγάλη διαφορά για το ερυθρόλευκο ρόστερ. Ή κάποιοι δεν ήξεραν τι έλεγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.

      Ο Όντομ είναι καλός παίχτης και πιστεύω έχει και αρκετό μέλλον στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Όχι. Το "3" ήταν μια χαρά από την αρχή (ήταν δεδομένο ότι ο Στρόμπερι θα έμπαινε εκεί αργά ή γρήγορα). Στο "4" υπήρχε θέμα επειδή στην ομάδα αρνούνταν να παίξουν τον Παπαπέτρου σαν PF. Τελικά το παιδί μπορεί να παίξει και στο "4".. Στο οποίο "4" ακόμα, αν λείψει ο Πρίντεζης θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνών, θυμάμαι ότι και τότε έτσι τα έλεγες. Αλλά δε συμφωνούσαν όλοι...

      Διαγραφή
    4. Για την ακρίβεια, αυτό που συζητούσαμε ήταν αν ήταν σωστή η απόκτηση του Milutinov με δεδομένη την (πασιφανέστατη) τρύπα στο 4. Όλοι (ή σχεδόν ολοι) αποκωδικοποιούσαμε την κίνηση ως ένα υπολογισμένο ρίσκο της ομάδας να δώσει ένα τυράκι στους μικρούς, μήπως και καταφέρουν και πάρουν την ευκαιρία.

      Προφανώς, η απόδοση της ομάδας δικαιώνει το ρίσκο, επομένως προς το παρόν όλα καλά, όλα ανθηρά.

      Όμως. Αν, ΑΝ λέμε γίνει καμμιά στραβή με τον Πρίντεζη, νιώθει κανείς οτι στη θέση 4 οι δύο μικροί μπορούν να καλύψουν το κενό; Και παράλληλα, η επιλογή του Milutinov στέκεται καλά στη ζυγαριά αυτού του ρίσκου;

      Ακόμα και αν δεν συμβεί τίποτα απο όλα αυτά, πιστεύω οτι είναι μια εύλογη κριτική και σίγουρα δεν στερούταν μπασκετοσύνης, άσχετα απ'ότι μας πληροφόρησαν τότε οι σεσημασμένοι γάτοι του μπάσκετ πρόεδροι του Ολυμπιακού.

      Αντιθέτως, το ερώτημα που θέτεις δεν πατάει πολύ καλά και θα στο εξηγήσω. Στον ΠΑΟ, που τα τριάρια του τρεκλίζουν, θα έκανε μια πιθανή απόκτηση του Παπ ή μήπως θα υπήρχε ακριβώς η ίδια επιφύλαξη, οτι δηλαδή ένας παίκτης σαν τον Παπ (στα καλά του) θα έτρωγε πολύ χρόνο και απο τον Βλάντο και απο τον Χαραλαμπόπουλο; Ή θεωρείς οτι δεν υπάρχει καμμία τέτοια επιφύλαξη;

      Διαγραφή
    5. Όχι θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια επιφύλαξη για τον ΠΑΟ για μύριους λόγους.
      Πρώτον, γιατί όπως ξαναέγραψα, αν ο ΒΧ δεν καταφέρει τα επόμενη δυο χρόνια να φάει τον Βλάντο, τότε δεν υπάρχει καν λόγος συζήτησης για αυτόν.
      Δεύτερον γιατί αν θες να φαγωθούν λεπτά, τα τρως από τον Πάβλοβιτς χωρίς τύψεις.
      Τρίτον, αν είναι να έχεις τον Παπ στην ομάδα σου, τελειώνει και η όποια χρησιμότητα του Γιάνκοβιτς. Ας μην πάρει λεπτά, ας μην παίξει ποτέ.
      Τέταρτον, έχεις να δοκιμάσεις έναν παραπάνω παίκτη στο 4, οπότε και μπορείς είτε να πάψεις να ταλαιπωρείς τον Φώτση, είτε να κατεβάζεις τον Γκιστ στο 5.

      Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα προφανώς είναι πιο περίπλοκα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δε γίνεται και να έχει μεγάλο πρόβλημα στο και στο 3 και στο 4 (όπως πολλοί υποστήριζαν) και να μην μπορεί να εντάξει τον Παπ.

      Στην πραγματικότητα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, κι όπως την περιγράφεις. Και θεματάκι στο 4 υπήρχε και με Παπ θαδημιουργηθεί συμφώρηση.
      (τον παίρνεις βέβαια και δε σε νοιάζει τίποτα)

      Διαγραφή
    6. Ναι, κι εγώ συμφωνώ σε αυτά βέβαια αλλά δεν ρωτάω αν πρέπει να υπάρχει επιφύλαξη (δεν πρέπει), ρωτάω αν υπάρχει, κι εγώ πιστεύω οτι υπάρχει.

      Στο πρώτο σου σημείο, συμφωνούμε στο ακέραιο. Βέβαια, πρέπει να βρεθεί και ο προπονητής εκείνος που θα του δώσει τον χρόνο και το πλαίσιο, έτσι; Στον συγκεκριμένο ΠΑΟ όχι ο Χαραλαμπόπουλος αλλά ούτε ένας 17χρόνος Jordan δεν θα βγαινε (λέμε καμμιά μλκια). Αλλά συμφωνούμε επι της αρχής.

      Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό με τον Pavlovic. Ο Pavlovic είναι αναλώσιμος και νομίζω οτι θα πρέπει να κάνει μαγικά στο επόμενο τετράμηνο για να μείνει και του χρόνου. Τον Παπ όμως δεν τον παίρνεις για έναν χρόνο, έτσι δεν είναι; Ούτε μπορείς να τον στείλεις στον πάγκο να αράξει αμα γίνει καμμιά στραβή και αρχίσει και στροφάρει ο Χαραλαμπόπουλος.

      Το τρίτο είναι ακριβώς το δικό μου argument, όχι το δικό σου. Προφανώς, προφανέστατα, στον ΠΑΟ πιστεύουν πολύ τον Βλάντο. Καλώς, κακώς, το συζητάμε. Έστω κακώς. Τον πιστεύουν πάντως. Θα μπορούσαν, θαρρώ, να βρουν καλύτερο τριάρι απο τον Pavlovic αν δεν ήθελαν να προστατεύσουν τον Βλάντο. Το να πάρεις τον Παπ τώρα, είναι περίπου σα να λες, μλκία μου που επένδυσα τρία χρόνια πάνω στον Βλάντο. Οκ, δεν είναι απίθανο, αλλά δεν είναι και απο τα πιο πιθανά σενάρια να δούμε κάτι τέτοιο απο τον ΔΓ.

      Τέλος, sry guys αλλά τον Παπ στο 4 δεν μπορώ να τον δω, ούτε στον ΠΑΟ ούτε στον ΟΣΦΠ ούτε πουθενά, ούτε μόνιμα, ούτε ημιμόνιμα. Για 2-3 plays, ναι, αλλά μέχρι εκεί. Ομολογώ δεν τον έχω παρακολουθήσει στο NBA, αλλά δε είμαι πολύ αισιόδοξος οτι έχει προσθέσει τα απαραίτητα για αυτή τη θέση. Οπως, by the way, δεν μπορώ να δω σε αυτή τη θέση στον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό ούτε τον Χαραλαμπόπουλο ούτε τον Pavlovic που διαβάζω.

      Αν θες την ειλικρινή μου γνώμη, κι εγώ θα τον έπαιρνα τον Παπ στον Ολυμπιακό (και στον Παναθηναϊκό) και θα φρόντιζα να βρω χώρο γι'αυτόν. Να πούμε όχι φέτος; Αντε να το πούμε. Απο το καλοκαίρι όμως οπωσδήποτε. Και νομίζω οτι και το παιδί θα την τιμήσει την ευκαιρία και θα μπει ορεξάτο στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  41. Απαντήσεις
    1. inside information :
      Εχουνε κλείσει Ζήση και Χέινς για το υπόλοιπο
      της σεζόν.
      Πάνε ξεκάθαρα για το έβδομο.
      Τα βρήκανε με τον Αγιο Βασίλη, έστω και καθυστερημένα !

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορει να πει κανεις οτι ειναι εκπληξη η θλαση σε αθλητη που ερχεται απο 6μηνη αποχη. Μαλλον αναμενομενο ειναι να υπαρξουν τετοιοι τραυματισμοι.

      Διαγραφή
    3. Θέλει υπομονή ο Παππάς. Απορώ με τους φίλους του ΠΑΟ που επένδυσαν τόσα πολλά στην παρουσία του.

      Διαγραφή
    4. 7:26 μ.μ.
      Μην παιζεις με την ελπιδα και την αγαπη των Παναθηναϊκων για την ομαδα τους... Καλυτερα να κανεις καζουρα για την εικονα της ομαδας αν θες να σπασεις πλακα.

      DIA

      Διαγραφή
    5. me ton pao dn tha paizete...o enas leei erxetai o lasme o allos o zisis o allos o xeins....eleos

      Διαγραφή
  42. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/859588/kalesma-opadoy-stin-erythroleyki-kae

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. «Δεν θέλουμε να λέμε δικαιολογίες, αλλά οι διαιτητές απόψε δεν ήταν και ότι… καλύτερο. Πρέπει και εμείς βέβαια να βελτιωθούμε αρκετά, έχουμε δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και ίσως κάποιοι από εμάς, να το σκέφτονται».φελτειν τζειμς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά στην φάση που πηρε τεχνική ποινή ο γιανκοβιτς για θέατρο ήταν απλά γελοίο,οι παίχτες της Κηφησιάς απορούσαν,νομίζοντας ότι χρεώθηκαν φάουλ αυτοί ενώ είχε χρεωθεί ο παίχτης του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  44. Ουσάκ-Φενέρ 52-35 στο 19' (η Ουσάκ αήττητη εντός έδρας στην TBL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το βασικό πρόβλημα της ομάδας είναι για μένα το δίδυμο ψηλών που μοιράζεται το χρόνο στη θέση 5. Όποιος από τους 2 και να είναι μέσα έχουμε αμυντική τρύπα που δημιουργεί ανισορροπία και κουράζει περισσότερο τους συμπαίκτες τους.
    Ο Κούζμιτς όμως θεωρητικά είναι συμπληρωματικός ψηλός και το συμβόλαιό του μικρότερο. Ο Ραντούλιτσα για μένα είναι ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. Δε μπορεί να επιλέγεις παίκτη με κριτήριο ΜΟΝΟ ότι είναι καλός στο ποστ επιθετικά και τίποτα άλλο. 1 εκ. είναι αυτό δεν είναι λίγα τα λεφτά αυτά. ΟΚ Τσαντίζεται. ΟΚ τον παίζουν βρώμικα. Όμως δεν είναι μόνο ο Χέντριξ που τον αποσυντονίζει και τον βγάζει εύκολα εκτός παιχνιδιού με μερικά σπρωξίματα. Το πετυχαίνει εύκολα και ο Μαυροειδής, και ο Γλυνιαδάκης αλλά ακόμα και ο Γιώργος ο Γιωργάκης του Κόροιβου τον έβγαλε τσαντισμένο εκτός παιχνιδιού...
    Τα ΜΗΔΕΝ ριμπάουντ σημαίνουν ότι λέει στους συμπαίκτες του "Παίξτε άμυνα και για μένα, πηδήξτε και για μένα, πάρτε το ριμπάουντ και για μένα και στην επίθεση δώστε τη μπάλα σε μένα, γιατί ποστάρω καλά αν δε με ακουμπάνε..."
    Το χειρότερο απ' όλα είναι οι αναλαμπές του με Φενέρ και Μπαρτσελόνα, που δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει επιθετικό όπλο, αλλά δείχνουν ότι διαλέγει παιχνίδια.
    ΥΓ: Μην το κάνετε αυτό στο Δημήτρη Διαμαντίδη! Μην παρακαλάς να μη σταματήσει το καλοκαίρι αλλά ταυτόχρονα δείχνεις πως δεν τον σέβεσαι. Έχεις κενή θέση ξένου, δε χρειάζεται να απομακρύνεις κανέναν και όλος ο ντουνιάς σου φωνάζει που είναι το πραγματικό κενό σου. Αν δεν πάρεις παίχτη στο τέλος του 1ου γύρου σημαίνει ότι κοροϊδευόμαστε γενικώς...
    --Quarterback--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η Φενέρ αν και δε μ' αρέσει αυτό που προσπαθεί να φτιάξει, αποδέχομαι ότι είναι το πιο ταλαντούχο ρόστερ. Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο "πολλή" από την ΤΣΣΚΑ αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς μπορείς να εμποδίσεις τον Ντάτομε να βάλει 3 συνεχόμενα midrange αν την ντριπλάρει 3+ φορές. Ο Πέρο και στα 33 του έχει 20' στο τοπ επίπεδο. Ο Ντίξον, ενώ παίζει με αυτοπεποίθηση all-star, νομίζω είναι η αχίλλειος πτέρνα, και γενικά η στελέχωση στα γκαρντ. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίζει ένας Berk Ogulzul 3ος γκαρντ ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Είναι σαν τους νεόπλουτους του 80' που τρώγανε 40 κιλά κρέας τη βδομάδα (υπερφόρτωση σε ταλέντο στο 3-4-5) αλλά ένα γεύμα είναι αλλιώς ισορροπημένο. Και κάπως έτσι παίχτες όπως ο Κάλινιτς κι ο Χίκμαν φαίνονται ξυλοκόποι όταν μπουν στα "παπούτσια" των βασικών, ενώ μπορεί να ναι υπερπολύτιμοι σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Ρόστερ δηλ.
    Στα των αιωνίων:
    Α) Όσο ο Αγραβάνης βάζει 1/3 όλα κρύβονται. Αυτό απαιτεί και θυσία του Ιωάννη στα σκρήν, στα κοπανήματα και στα switch πάνω σε καλά γκαρντ. Πολλές φορές σου δίνεται η εντύπωση οτι η άμυνα προσπαθεί να στείλει την φάση στον Παπαπέτρου, ο οποίος είναι συγκινητικός, κι αν ήταν λιγότερο μπλαζέ αρχηγόπουλο, θα του το αναγνώριζαν όλοι.
    Β) Ο ΔΔ έχει για 2 χρόνια ακόμα αυτά τα "8-10" ματς που θα' ναι συνώνυμο της νίκης. Το ερώτημα είναι γιατί δε γουστάρει πια. Γενικά είναι ερωτηματικό για τον παίχτη πόσο εύκολα/πρώιμα αποχωρεί (και) από τον ΠΑΟ. Ο Παππάς εάν δεν πάθει "Ταπούτο" έχει το πακέτο να ηγηθεί περισότερο από τον Νικ.
    Γ) Ο Παπανικολάου ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει 15' του δικού του μπάσκετ οπουδήποτε στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι κατά τη γνώμη μου έφυγε "άσχημα", και ο ΟΣΦΠ έχει προχωρήσει. Δε θα τον υπέγραφα σε καμία περίπτωση.
    YΓ. Να βλέπεις τον Μάρντι τον Κόλινς (21π-7ρ-4ασ-2κλ) να διευθύνει τρομοκρατική ενέργεια στο σπίτι του Ρενέσες. Αξία ανεκτίμητη.
    ΥΓ2. Όποιος είδε Ντιλέινι και δε φοβήθηκε είναι ή πολύ μάγκας ή ο Κογουάι Λέοναρντ.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απολαυστικός...
      Η Φενέρ όντως είναι η πιο γεμάτη ομάδα, αλλά κάτι μου λέει πως η πολυεθνικότητα κ η υποβόσκουσα αλαζονεία θα τους χτυπήσει την πόρτα σε κρίσιμο σημείο (δεν ξέρω αν ο Ζοτς τα αποτρέψει).
      Κρίμα που θα δούμε κ τον ΔΔ μετά τον Γκάλη να αποχωρεί ενώ έχει πολλά να δώσει, ακόμα κ 2 5λεπτα των ανθρώπων αυτών είναι ποιήματα.
      Κάποια κόμπλα θα βρουν μάνατζερ (κ αδελφός) κ Αγγελόπουλοι για τον Παπ, οι τύποι έχουν διάθεση να δαπανούν χρήματα σε καλές κινήσεις (έχουν σοβαρευτεί πολύ στο τομέα αυτό).
      Κρίμα για το Παπά, τον φέρνει πάλι πίσω, ενώ στριμώχνει το ροτέισον.

      Διαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. Παίζει να έχω μια μίνι περιγραφή των πεπραγμένων;

      Διαγραφή
    2. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/515635-Panathinaikos-Nea-Kifisia-73-67-Epaixe-oso-hreiazotan Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα με ανάποδα σφυρίγματα και λάθη απο τους διαιτητές,σαν ΠΑΟ θα σου πω μια φάση αστεία εκει που έδωσαν τεχνική ποινή στον Γιανκοβιτς,ο κόσμος εκνευρίστηκε στο ΟΑΚΑ ποςο μάλλον οι παίχτες.Η Κηφισιά μας έπαιξε ζώνη.

      Διαγραφή
  48. Το ειδα εγω το ματς...πονεσαν τα ματια μου...
    Η ομαδα εχει φανερα ψυχολογικο προβλημα. Βλεπεις τους λιμανισιους μπαινουν μεσα μασανε σιδερα , οι δικοι μας χεσμενοι. Δεν ξερω τελικα αν εχει κανα καλο ολη αυτη η κουβεντα για ενισχυση σε παιχτες.. Ο Κουζμιτς σημερα τραγικος κ παλι , απορω με αυτον τον παιχτη , χιλιες φορες Βουγιουκας απο αυτον τον ξυλοκοπο..
    Ολοι μεσα την Πεμπτη , δυσκολο ματς κ χωρις Παππα...
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Dallas εναντίον Memphis χθες με τον τεράστιο Dirk να παραδίδει μαθήματα στον Μπιελιτσα. Ο παλιός ειναι αλλιώς...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χωρις να εχω δει το ματς παρατήρησα το εξής στα στατιστικά: Ραντουλιτσα + Κουζμιτς 7 πόντοι ενώ ο Γλυνιαδακης στα 38-39 έβαλε 9. Τα λόγια ειναι περιττά που λέει και το τραγούδι..

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. papas 2 vdomades ektos...to paidi auto ap perisi einai poli atixo

    ΑπάντησηΔιαγραφή