Athlenda

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κάποτε στη Δύση..


Υπό τους ήχους των δημιουργιών του Ένιο Μορικόνε στη σκέψη του εκστασιασμένου κοινού, οι δύο Desperados του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ γύρισαν ένα ακόμα κεφάλαιο του προσωπικού τους “σπαγγέτι γουέστερν” στον δεύτερο τελικό του ΟΑΚΑ, ο οποίος προσέφερε στο φινάλε, δέκα από τα πιο δυνατά δευτερόλεπτα στην ιστορία της λίγκας. Στο 1-1 η σειρά πλέον και ο ήλιος καίει περισσότερο από ποτέ στα πρόσωπα των αντιπάλων ενόψει του σημερινού τρίτου, αποφασιστικού ματς. Το Ηοοpfellas ψηλαφίζει τη κατάσταση..



Δέκα από τα πιο δυνατά δευτερόλεπτα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είχαμε τη τύχη να παρακολουθήσουμε στο τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, τα οποία υπό άλλες συνθήκες (ας όψεται η επικείμενη αποχώρηση του Διαμαντίδη και το χρονικό σημείο του αγώνα, πολύ μετά τα playoffs της Eυρωλίγκας..) θα μπορούσαν να προκαλέσουν τρόμο στους Ευρωπαίους ανταγωνιστές και όχι απλά μόνο τον θαυμασμό τους.. Μια ματιά στο mailbox μου την επόμενη του δεύτερου τελικού θα έπειθε και τον πιο δύσπιστο για τη γοητεία που κατέλαβε τη μπασκετική Ευρώπη μετά το Shootout των δύο Superstars μας. Και το πιο σημαντικό, να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον τρόπο και τον ενθουσιασμό με τον οποίον βλέπουν αυτή τη σειρά τελικών εκτός της χώρας μας. Κυρίως το γεγονός ότι παίχτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, απολαμβάνουν σεβασμό που παλαιότερα “κατείχαν” μόνο  Superstars του μακρινού ΝΒΑ..


Νομίζω πως οι περισσότεροι από εσάς περιμένατε ότι στο τέλος και με τον τρόπο που εξελισσόταν το παιχνίδι, ο Διαμαντίδης των 0/8 FG θα έριχνε τη “δαγκωνιά” του. Στη δική μου ολιγομελή παρέα απλά περιμέναμε να δούμε κάτι που θα ..συνέβαινε, με μαθηματική μάλιστα ακρίβεια μιας και ο αρχηγός των πρασίνων ανεξαρτήτου του τι έχει προηγηθεί (μεγάλο συν αυτό) μυρίζει δηλητήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Λίγο μετά, με τον Ολυμπιακό να έχει περιτριγυριστεί από τεράστιες φωτιές, ο Βασίλης Σπανούλης ευστοχεί σε ένα τρομερής δυσκολίας σουτ, στο οποίο μόνο (μόνο όμως..) αυτός μπορεί να εγγυηθεί πραγματικές πιθανότητες επιτυχίας. Το όλο σκηνικό μου έφερε αυτόματα στο μυαλό μια παλαιότερη ανάρτηση του Hoopfellas, αρχές του 2011, όταν οι δύο τους κάθε εβδομάδα κονταροχτυπιόντουσαν για τον τίτλο του The Boss της Ευρωλίγκας, με τίτλο “Ότι κάνεις, το κάνω καλύτερα..”




Η σειρά έχει ανάψει για τα καλά λοιπόν με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο σε μια πολύ αμφίρροπη μάχη για τον τίτλο στη φετινή σεζόν. Πάμε να κάνουμε ένα γενικότερο σχόλιο για το δεύτερο ματς αλλά και για τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό με μια διαφορετική κατεύθυνση στην επίθεση του, πιο κοντά σε αυτό που μας έχει συνηθίσει ο κόουτς να δουλεύει στο επιθετικό κομμάτι μετά το εξαιρετικό performance του Φαλήρου. Δεν ήταν λανθασμένη η προσέγγιση του, και όμως. Λανθασμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιμονή του σε αυτή όταν ήταν πλέον φανερό ότι δε παράγει τελικά πραγματικά ευνοϊκές καταστάσεις για την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός επέμεινε στο να βάλει τη μπάλα στα Miss match της πίσω γραμμής μιας και η δομή της άμυνας του Ολυμπιακού (με τους Χάντερ-Πρίντεζη ή κάποιον εκ των Παπαπέτρου/Παπανικολάου στο “4”) με την επιλογή των αλλαγών, σε σημεία κυρίως του γηπέδου όπου αποτελούν αφετηρία για την τελική συνεργασία στην επίθεση του αντιπάλου, μειώνει τις πιθανότητες ανεύρεσης ευνοϊκής κατάστασης ψηλά μιας και οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού (εκτός ίσως του Παππά) έχουν σημαντικό πρόβλημα να παίξουν κάθετα πάνω στους Πρίντεζη-Χάντερ.


Οι περιφερειακοί του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και στις δύο γραμμές άμυνας. Ασχέτως το εάν κέρδισε ή όχι η ομάδα τους, είναι φανερό στον επιθετικό απολογισμό του αντιπάλου. Ο κύριος στόχος της άμυνας των ερυθρολεύκων και η βασική διαφοροποίηση σε επίπεδο φιλοσοφίας σε σχέση με τον πρώτο τελικό είναι ότι επέλεξε με τις κατευθύνσεις που έδωσε να μεταδώσει στους βασικούς δημιουργούς του αντιπάλου (Διαμαντίδη, Καλάθη) χαρακτήρα σκόρερ και να τους ωθήσει να πάνε με προσωπική φάση προς το καλάθι (απέναντι, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές για αυτούς περιπτώσεις). Ο Χάκετ έχει εξαιρετική συμπεριφορά στα Flat σκριν που στήνουν ακριβώς στη πλάτη του, ο Παπανικολάου απαγορεύει στον Διαμαντίδη να πάει αριστερά παίζοντας τον από τη “λεκάνη του και πίσω” με εμφανή τάση να τον ωθήσει σε φάση έναν εναντίον ενός στον άξονα απέναντι στον Χάντερ (ο αρχηγός των πρασίνων πήγαινε σε rescreen για να βγει αριστερά αλλά στη πραγματικότητα δεν είχε ψηλό να παίξει και έπρεπε κατά τη γνώμη μου να δουλέψει περισσότερο με skip πάσες στην αδύνατη πλευρά) και ο Λοτζέσκι είναι σπουδαίος (χρησιμοποιεί πολύ καλά τα χέρια του για να καλύψει το έλλειμμα δυνατού κορμού) απέναντι στους ψηλούς των πρασίνων χαμηλά. Ο Ραντούλιτσα έμεινε παντελώς μακριά από τα καλά του σημεία και έδειξε έλλειμμα συγκέντρωσης (συν το μειωμένο effort, παρατούσε τη μάχη θέσεως νωρίς) απέναντι σε χαμηλότερους παίχτες ενώ ο Γκιστ αδυναμία να τελειώσει με συνέπεια γύρω από το καλάθι.


Με τον Ουίλιαμς “εκτός” και το τρίποντο να έχει μια μεγάλη επιγραφή που λέει Closed για σήμερα, ο Παναθηναϊκός στράφηκε στον πιο ωμό κάθετο και πιο ικανό στη προσωπική φάση παίχτη του, τον Παππά, ο οποίος άνοιξε πάλι την δίοδο επικοινωνίας της ομάδας με το καλάθι. Αυτό για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας παίκτης με slashing/scoring abilities που σε τέτοιες περιπτώσεις θα δημιουργήσει μόνος του δρόμους για το καλάθι όταν φαινομενικά δεν υπάρχει κανένας.. Η λάθος επίσης εκτίμηση από την πλευρά του πάγκου των πρασίνων (κατανοητό αρχικά με την Base line-Miss match επιμονή ότι πίστεψε στη σημαντική πιθανότητα της φθοράς του αντιπάλου και στις συχνές επισκέψεις των γηπεδούχων στη γραμμή των προσωπικών) ήταν ότι δε δούλεψε την αδύνατη πλευρά με δημιουργό τον ψηλό, μετά από short rolls ή σε στιγμές που μετά από side picks έβαζε τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Να τον χρησιμοποιήσει δηλαδή ως “δόλωμα” (για να μαζέψει την αντίπαλη άμυνα) και όχι για straight post up καταστάσεις.


Για τον Ολυμπιακό έχω τονίσει πριν καν αρχίσει η σειρά το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει επιθετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο τρόπος που παίζει και η φύση του αντιπάλου που έχει απέναντι του δε του δίνει άλλη επιλογή. Είναι όμως γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι ενώ φαινόταν σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού ότι “πατάνε” καλύτερα από τους γηπεδούχους στο παρκέ, δε κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν στη πραγματικότητα αυτή τους την υπεροχή. Είχαν έναν unmatched (νομίζω είναι ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός αναφορικά με ..την ατμόσφαιρα που έφερε εντός του γηπέδου) Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος είναι άγγελος και δαίμονας μαζί στη σειρά μέχρι τώρα, όντας ο καλύτερος παίχτης στο παρκέ σε κάθε περίπτωση και έναν πολύ ποιοτικό Ματ Λοτζέσκι ο οποίος αποτέλεσε το βαρύ χαρτί της ομάδας στο ανοιχτό γήπεδο φτιάχνοντας , με τον δικό του ιδιαίτερο αλλά πολύ αποτελεσματικό τρόπο, το Fast break των πρωταθλητών. Ο Βέλγος wing πήρε σημαντικό μερίδιο στο δημιουργικό κομμάτι και στο μισό γήπεδο στήνοντας και τρέχοντας ο ίδιος καταστάσεις, ειδικά από τη θέση “2” με την ικανότητα του να είναι τόσο αποτελεσματικός με τη μπάλα στα χέρια (τεράστιο συν για έναν σουτέρ τέτοιας κλάσης). Με τους Ραντούλιτσα-Φώτση απέναντι τους στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν συμπεριφορά στην επίθεση τους. Στα ίδια plays, είτε μιλάμε για Post up επίθεση του Πρίντεζη στο μισό γήπεδο είτε για Early post ups στο transition, αποφάσισαν να αλλάξουν (σωστά) τους χρόνους τους και να μετατοπίσουν τη τελική συνεργασία λίγο αργότερα εστιάζοντας κυνικά στο Pick & Roll όπου ο Σέρβος γίγαντας του Παναθηναϊκού έβλεπε τη μύγα και δε ..μπορούσε να τη πιάσει. Το ίδιο έκανε και ο Αργύρης Πεδουλάκης ο οποίος σε αντίστοιχες καταστάσεις, ανέμειξε τους Σπανούλη-Μιλουτίνοβ ως ζευγάρι αμυνομένων στον άξονα με τον Φελντέιν να σκοράρει δύο πανεύκολα midrange σουτ. Πάντως ήταν φανερό ότι σε αυτά τα διαστήματα που ο Ολυμπιακός φαινόταν καλύτερος στο παρκέ, η πράσινη διακρινόταν από αργά αμυντικά rotations, ειδικά με τους Φώτση-Ραντούλιτσα στο σχήμα ενώ παράγωγο όλης αυτής της κατάστασης ήταν τα πολλά κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, στοιχείο καταλυτικό κατά τη γνώμη μου στη διαμόρφωση του πλαισίου στο οποίο παίχτηκε το ματς.


Tρίτος τελικός


Θα δώσει προβάδισμα στον νικητή σε όλα τα πεδία και ιδίως στο ψυχολογικό. Ο δε Ολυμπιακός σε περίπτωση που νικήσει θα έχει κάνει την ανατροπή από το 0-1 και θα νιώσει πολύ δυνατός ενώ ο Παναθηναϊκός με δεύτερο break θα έχει τη δυνατότητα να παίξει τον τίτλο στο καμίνι του ΟΑΚΑ όπου θα είναι μεγάλο φαβορί. Περιμένω κλειστό ματς. Οι γηπεδούχοι εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο πλάνο προσπαθώντας με την άμυνα τους να δώσουν χαρακτήρα σκόρερ και όχι δημιουργού στους playmakers των πρασίνων. Θα χρειαστούν σίγουρα περιφερειακό σουτ για να ανοίξουν μια κλειστή άμυνα η οποία θα "ταμπουρωθεί" (εφόσον ευνοούν οι συνθήκες) για να ματσάρει τους μεγάλους χρόνους κάποιων σχημάτων στα αμυντικά rotations (δε καλύπτουν αποστάσεις το ίδιο όλες οι lineups των πρασίνων). Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κατεβάσει χαμηλά τη παραγωγικότητα του αντιπάλου. Αν το καταφέρει θα έχει πολύ καλή τύχη για ένα δεύτερο break. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πρέπει να διαχειριστεί χειρουργικά το rotation στη frontcourt του και να έχει διαθέσιμο τον Γκιστ για περίπου 30' ώστε να είναι ανταγωνιστικός στα μετόπισθεν. Δε θα μου κάνει εντύπωση εάν "χαμηλώσει" και άλλο (Ουίλιαμς-Χαραλαμπόπουλος στα Forwards) αν και δε κρύβω ότι θα ήθελα πολύ να δω τον Παπαγιάννη να παίρνει ρόλο του οποίου όμως η ετοιμότητα, λόγω πρόσφατου τραυματισμού, είναι αμφίβολη. Είναι δεδομένο πάντως ότι ο Defensive genius βετεράνος προπονητής των πρασίνων πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει το εκπληκτικό footwork και την έκρηξη του Πρίντεζη..




Η φιλοσοφία του No-Call


H σελίδα δεν είναι εδώ για να υποδεικνύει ή να κατευθύνει με τον δικό της τρόπο τον αναγνώστη στην άποψη που θέλει αυτή αλλά για να βοηθάει να κατανοήσουμε όλοι μαζί το άθλημα, δημιουργώντας το πλαίσιο στον καθένα για να χτίσει τη δική του φιλοσοφία πάνω σε αυτό, σε υγιείς όμως βάσεις. Η τελευταία φάση με το σουτ του Σπανούλη αποτελεί το θέμα των τελευταίων ημερών γιατί ως γνωστό βρισκόμαστε στην Ελλάδα και όχι στην Αμερική όπου το κοινό έχει τη παιδεία να χειριστεί μια αμφισβητούμενη διαιτητική απόφαση διαφορετικά. Τα No(n)-Calls είναι μέρος του παιχνιδιού. Πολλές φορές μάλιστα ένα No-Call είναι το ..Right Call όσον αφορά τη δυνατόν πιο αξιοκρατική εξέλιξη του παιχνιδιού. Το No-Call είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Avantage ή το Disavantage που παράγει μια δράση/αντίδραση στον επιτιθέμενο ή το αμυντικό. Στη συγκεκριμένη φάση ο Σπανούλης κάνει βήματα, νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο. Προσωπικά, με γυμνό μάτι, ήμουν πεπεισμένος ότι δεν έχει κάνει αλλά το replay με διέψευσε. Οι διαιτητές δε το είδαν. Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχει No-Call αλλά Missed Call γιατί απλούστατα δεν  ήταν κάτι που ενώ αντιλήφθηκαν, άφησαν τη φάση να τρέξει. Για παράδειγμα (το λέω στοχευμένα για να κατανοήσει και το πιο.. οπαδικό κεφάλι ότι δε μεροληπτώ), η φάση μεταξύ του Πεν και του Διαμαντίδη το 2007 ήταν λανθασμένο No Call καθώς η σύγκρουση κόβει την ορμή του Αμερικανού και δίνει πλεονέκτημα στην άμυνα. Το θέμα είναι ότι στα καθήκοντα των διαιτητών σε κάθε περίπτωση εντάσσεται και το να αποφασίσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο για τη δημιουργία ενός πλαισίου δικαιοσύνης που θα απονείμει τη νίκη στον καλύτερο και θα προάγει το άθλημα. Για αυτό υπάρχουν και τα No Calls. Αλλιώς δε θα είχαμε διαιτητές αλλά αισθητήρες που θα σφύριζαν για παράδειγμα κάθε επαφή με το γράμμα του νόμου. Είναι πολύ σημαντικός (και χρήσιμος) ο ανθρώπινος παράγοντας παρότι μοιραία φέρνει μαζί του και λάθη.


Θεωρώ ότι σε συντριπτικό ποσοστό των 80 αυτών λεπτών μέχρι τώρα στους τελικούς, η διαιτησία είναι σωστή και το 1-1, με βάση το performance των δύο ομάδων (και των πάγκων), το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ας αφήσουμε τα “εάν” και τα “μπορεί” λοιπόν.. Οι δύο ομάδες είναι τόσο κοντά αυτή τη στιγμή που έχει μεγάλο σασπένς να ανακαλύψουμε μαζί ποια θα τελικά είναι η λίγο καλύτερη που θα φτάσει στον τίτλο.. Και με το συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί (1-1 σκορ και αυτό το υπόβαθρο-κληρονομιά των πρώτων 80 αγωνιστικών λεπτών στη μετωπική τους) δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πραγματικά καλύτερη ομάδα θα φτάσει στον τίτλο..

Υ.Γ: Απλά σκεφτείτε ότι σήμερα είναι μια από τις 2-3 τελευταίες φορές που θα δούμε τη μονομαχία αυτών των δύο Superstars, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία στις ημέρες μας.Μια κόντρα με τους δυο τους να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για αυτόν τον τίτλο, γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση ή απόφαση τους θα καθορίσει τη ροή της ιστορίας και το φινάλε αυτού του bra de fer. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο χωρίς αυτό..

514 σχόλια:

  1. Σωστός ο Δημήτρης ως συνήθως. Πριν το πρώτο ματς δεν πρόβλεψες σωστά τον κατ' ουσία παροπλισμό του Williams από τον Αργύρη. Πιστεύω ότι θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει. Πρόβλημα για την ομάδα μου και η παντελής έλλειψη κινήτρου και ενέργειας (μπασκετικής υπερηφάνιας καλύτερα) από τον Μίρο. Η λογική λέει Ολυμπιακός. Εύχομαι ο Μήτσος να κάνει στο ΣΕΦ τα τελευταία μαγικά της μεγάλης καριέρας του. Οψόμεθα.
    Θοδωρής.
    ΥΓ. Σε παρακαλώ Δημήτρη γράψε ένα σχόλιο για το Νίκο Γκάλη και την ονοματολογία. Πόσο κοντή μνήμη επιτρέπεται να έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμάρας πρωινός σε ημέρα τελικού, ότι καλύτερο. Θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτό το ποστ τη κουβέντα που έχει ξεκινήσει στο προηγούμενο σχετικά με τη σύγκριση Ραντούλιτσα-Μπουρούση. Αν και ο σημερινός αγώνας θα κυριαρχήσει στη συζήτηση θα ήθελα να διαβάσω γνώμες.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπορείς στα λεφτά του Μίρο να φέρεις Γιάννη το κάνεις χωρίς σκέψη. Πιστεύω ότι εαν μπουν όμως οι Τούρκοι θα φτάσει 1.5-1.7 εκ. η τιμή του.

      Διαγραφή
    2. Όποιος δώσει πάνω από 2 εκατ. για διετές στον Μπουρούση είναι εγκληματίας.

      Ο Μπουρούσης φέτος το καλοκαίρι θα είναι η μεταγραφική παγίδα της Ευρώπης. Όποιος τον πήρε, κάηκε.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα. Θα κρεμάσει. Ειδικά αν αλλάξει περιβάλλον.

      Διαγραφή
    4. Παίρνεις Μπουρουση με κλειστό 3ετες = 2.000.000 συνολο.
      Έρχεται με τα πόδια απο Βιτόρια.
      (εδώ έδωσες σε Φωτση ως αόρατο απο Αρμάνι πολύ παραπανω απο 3 εκ)
      Έχεις κλείσει Έλληνα σουπερ στα σεντερ που δεν υπάρχει εύκολα, εκτός αν πουλήσεις τη βορειοανατολική ΒΙΑΝΕΞ και πας σε Κουφό.
      Και έχεις μια επιπλέον θέση για ξένο να γίνεις ανταγωνιστικός αντι να στην σκλαβώνει ο καθε Μιροσλαβ Αψυχολογιτουλιτσα.
      Ο Μπουρουσης έχει αποδείξει αν μη τι άλλο οτι πορώνεται και ειναι φιλοτιμος.

      Διαγραφή
    5. O Mπουρούσης δεν υπογράφει κάτω από 1-1-2 φέτος. Εκτός και πάρει τριετές του στυλ 2.6-2.7.

      Διαγραφή
    6. Σε αυτες της ηλικίες στους τοπ παικτες τα λεφτα ειναι μεγαλο δελεαρ αφου θα ειναι και το τελευταιο καλο συμβολαιο της ζωης του.Προσωπικοι και οχι οι κονομικοί λόγοι θα ειναι αυτοι που θα τον κανουν να επιστρεψει στην Ελλαδα.Στον ΠΑΟ ειναι perfect fit απο τη στιγμη που εχει γινει συμφιλίωση με κόσμο και διοικηση,γιατι πολυ απλα ειναι απο τους τελευταιους σπουδαιους Ελληνες παικτες που μπορουν να δωσουν αρχηγικη πνοη στην ομαδα.Ο Ζησης δε προκειται να ερθιε στην ΕΛλαδα η να παιξει στους αιωνιους να υποστει το βρισιμο της οικογενιας του και τους προπυλακισμους απο τους αντιπαλους,δεν ειναι στο χαρακτηρα.Ε ο Μπουρουσης σαν τον Ντινο Ρατζα πιο παλια "της εχει" αυτες της καταστασεις και θα ηθελε τη προκληση.Απο αυτη την αποψη και απο για τον μονιμο επαναπατρισμο μπορει να ερθει ΠΑΟ.
      Προφανως αν εχεις Μπουρουση δεν μπορεις να εχεις και Ραντουλιτσα αφου υπερφορτώνεις το ποστ με δυο παικτες σχετικα αργους και μη αθλητικους.Ο Ραντου ειναι καλυτερος φινισερ αλλα ο ΜΠουρου κανει πολυ περισοτερα πραγματα στο γηπεδο.Εχει πιθανοτητες να ερθει αρκετα καλες πιστευω..
      no_closure

      Διαγραφή
    7. Και θα υπολογίσει ο Νικόλας τον καθε άρρωστο που θα τον βριζει;
      Η μισή Ελλάδα βρίζει την αλλη μισή κι ολη μαζί τους πολιτικούς.
      Πακέτο Νίκος και Γιάννης στον Παναθηναϊκό κι ας τους άρρωστους να λένε οτι θενε.
      Τους υγιείς υπολογίζουμε κι ας ειναι λιγότεροι.
      Και οι δύο με τριετές κλειστό ερχονται με λιγότερα απο οπουδήποτε αλλού.
      Εμπιστοσύνη και πατρίδα οι καταλυτες.

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδιά. Τι τριετές;
      Ο Μπουρού είναι γεννημένος το 1983 και ο Νικόλας το 1982. Ήτοι 33 και 34 αντίστοιχα. Συμβόλαια μέχρι τα 36 και 37 αντίστοιχα;

      Διαγραφή
    9. 1+1 ή κλειστό διετές με λιγότερα.

      Διαγραφή
    10. Ο Μπουρούσης θα γυρίσει Ελλάδα σε δύο χρόνια και θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ. De facto.

      Διαγραφή
    11. Σε δύο χρόνια θα αγωνιστεί στους παλαίμαχους της ΑΕΚ
      οχι στην ΑΕΚ.De parto.

      Διαγραφή
    12. 12:22

      O εξαιρετικός άσσος της Γκραν που βγάζει μάτια στην ΑCΒ και αποκλείστηκε του τελικού στην παραταση απο την τροπαιουχο Γαλατά, ειναι ο Αλμπερτ Ολιβερ και κλείνει σε μια βδομαδα τα 38 !!!
      Μεγάλη παικταρα με μεγάλα πλεμόνια.
      Ζηση και Μπουρουση τους θες για μπροστάρηδες στην μετά ΔΔ εποχή.
      Να παίζουν οσο πρέπει να κερδίζεις απο την ποιότητα τους.
      Δεν τους παίρνεις για να βαράνε 30λεπτα και 35λεπτα σε Ελλάδα και Ευρωλιγκα.

      Informer

      Διαγραφή
    13. @informer

      Απλά στον Μπουρούση -αν τον θέλεις- πρέπει να του δώσει ηγεμονικό συμβόλαιο.

      Διαγραφή
    14. 1:27

      Αν θέλει σοβαρά να παίξει μπάσκετ και να βοηθήσει στην αναγέννηση θα έρθει με τα λεφτά του Γκιστ.
      Αν θέλει αρπαχτή στα 33 του ας πάει στους Τούρκους με τον Περασοβιτς παρέα, οπως πήγε ο Λασμε.
      Ελεύθερο παιδί είναι και διαλέγει οτι θέλει.

      Διαγραφή
    15. Το πρόβλημα παιδιά όσο κι αν φαίνεται παράξενο είναι η αποδέσμευση του Ραντούλιτσα ο οποίος έχει κλειστό συμβόλαιο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και αναμένεται να καθίσει πάνω σε αυτό. Έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να βρίσκει κάτι με τα ίδια χρήματα του χρόνου. Οπότε θα πληρώσουμε τη διαφορά..

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    16. Αν σκεφτείς οτι διώξαμε το Λασμε για λιγότερα, καλά να πάθουμε.
      Ολα εδώ πληρώνονται.

      Διαγραφή
  3. Ελπιζω να παιξει ο παπαγιαννης αμυντικα τουλαχιστον ειμαι σιγουρος οτι μπορει να βοηθησει παρα τον προσφατο τραυματισμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    =============

    Ο Παναθηναϊκός είτε θα ειναι χαμένος δύο φορές φέτος.
    Ειτε θα είναι μια φορά χαμένος και μια κερδισμένος !
    Δύο φορές νικητής αποκλείεται να είναι !

    Φέτος τελειώνει ο αρχηγός κυριοι.
    Μεγαλη ΗΤΤΑ.
    Η μεγαλύτερη.
    Τέρμα τα ρίγη.
    Τέρμα τα καμουφλάζ.
    Τέρμα το σημείο αναφοράς.
    Τέρμα το παγκόσμιο ρεκόρ αμφιπλευρης πίστης, εκείνου σε μας και τούμπαλιν.
    Κι η γεύση που μου μένει προσωπικά είναι πικρή !

    Γιατί στα τέσσερα αυτά αναθεματισμενα χρόνια, δεν μπορέσαμε να τον πλαισιωσουμε σωστά για να τον ευχαριστηθούμε μέσα απο εναν κραταιο ΕΥΡΩΠΑΙΑΡΧΗ Παναθηναϊκό.
    Πετάξαμε το διαμάντι δίπλα στα φο μπιζού.

    Τα δύσκολα δεν αρχίζουν απο ενα χαμένο πρωτάθλημα ισως.
    Ουτε τα εύκολα απο ενα κερδισμένο.

    Τα δύσκολα αρχίζουν οταν στην -εδω και τέσσερα χρόνια - απώλεια μπασκετικής φιλοσοφίας και ευρωπαϊκής Παναθηναϊκής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, προστεσουμε και την απώλεια του ανθρώπου που ενεπνεε μπασκετισμο, ηταν συνεκδοτης και κράταγε ψηλά αυτην την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    Good morning Vietnam!

    ΥΓ Δημήτρη Γιαννακόπουλε.
    Τωρα δεν θα υπάρχει Διαμαντιδης να καλύπτεις περήφανα ακόμα και την παρακμή μας !
    Το νου σου αγόρι μου :)

    Jim.. οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο χειρότερο από την αποχώρηση του αρχηγού που μπορεί να μας συμβεί είναι να υπογράψει κάπου ο Τζιμ και να αναγκαστεί να κλείσει το Hoopfellas.

      Διαγραφή
    2. Οι ιδέες δεν κλείνουν.
      Τα blogs ναι.
      Hoopfellas is something more than a blog.

      JB

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους, ο Τζιμ υπογράφει σε ομάδα..
      Insider

      Διαγραφή
    4. Αυτό τώρα γιατί ειπώθηκε? Μου γ2@@%κε η μέρα ρε παιδιά. Προτιμώ να χάσω το πρωτάθλημα με τον Σπανούλη να βάζει 45 πόντους μέσο όρο, διαδοχικά μπάζερ και παράλληλα να ανακοινώνεται επιστροφή Σάλε και κλειστό τριετές σε Πάβλοβιτς παρά να χάσουμε τη σελίδα. Τζιμ τι λένε?

      Manos

      Διαγραφή
    5. Μαυρογατα jim_οπληκτε.
      Κάτω απο το ποστ σου γραφτηκαν ολα αυτά :P

      Διαγραφή
    6. Καλά ας βάλει ένα DONATE και έχει ματσαριστεί η προσφορά οποιασδήποτε ομάδας μέσα σε 24 ώρες. Μακράν η σελίδα με το πιο φανατικό κοινό.

      Διαγραφή
  5. Που πήγαν οι γκρουπις του πεδουλακη μετα τον αγώνα στο σεφ; Να μας πουν για τα ...περιστερωτικα κατορθωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim πιστεύω ότι σήμερα όποιος από τους δύο έχει καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα θα κερδίσει

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίποντα και βολές θα κρίνουν το νικητή.

      Διαγραφή
  7. Το μόνο σωστό σχόλιο πανελληνία για το μη σφύριγμα στο Σπανούλη, δεν μπορεί να είναι no call όταν κερδίζεις πλεονέκτημα απλά και ξεκάθαρα είτε στο 1ο δευτερόλεπτο αγώνα είτε στο τελευταίο. Αν δεν το είδαν οκ άλλωστε δεν το είδε κανεις στην ταχύτητα της φάσης. Τέτοια φτώχια στο μπασκετικό μας μυαλό έχουν βγάλει τα site διαιτητες να μας πείσουν οτι δεν ήταν βήματα αλλά ένα side step που γίνεται λέει και στην αμερική κλπ... Ξεχνάνε βέβαια οτι στην αμερική έχουν άλλους κανόνες και οτι το ματς έγινε στο Μαρούσι όχι στο Willow Springs του San Αntonio... Μόνο γι αυτό το σχόλιο μου έφτιαξες τη μέρα. Στα αγωνιστικά, το σχόλιο μου είναι "τι καταπληκτικός Πρίντεζης" αυτό το παιδί αν είχε σταθερά καλό rebound και άμυνα θα ήταν βασικός σε όμαδα NBA που μπαίνει play-offs....
    Χαιρετισμούς απ το Σαν φρανσισκο (πετάω σε 30 λεπτά)
    "Άτσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.10 ο Συμεωνιδης το υποστηριξε αυτο με το ΝΒΑ και το εκαναν σημαια τους τα κοκκινα σαιτ.

      Διαγραφή
  8. Τον Τάις του Τζιμ ποιος θα τον πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zf1ONtoE7joJ:www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/531136-STELIOS-SYMEONIDiS-YIOI-Ergolavoi-toy-mpasket+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    Εδω το αρθρο της εφημεριδας συμφεροντων ΔΓ το οποιο κατεβηκε ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ τιμωρηθηκαν οι διαιτητες της αναμετρησης της Κυριακης και οριστηκε για σημερα ο διαιτητης που ζητησε ο ΔΓ στην "κληρωση", ο Παναγιωτου.

    http://www.onsports.gr/Locker-room/item/531345-Stin-agora-o-Haket
    Εδω αρθρο εντελως αναληθες και ανυπογραφο για τον Χακετ, με "εξαιρετικο" ταιμινγκ.
    Καθε χρονο εχουμε αυτα τα αρθρα για τουλαχιστο 3 παιχτες μας, ακριβως παραμονες των αγωνων.

    2 ωρες (!!!) πριν τον πρωτο τελικο δημοσιευτηκε η αποφαση του ΑΣΕΑΔ που απηλλασσε τον ΔΓ απο την εκτιση ποινης του για την παρανομη παρουσια του στο γηπεδο, παρα την αποδεδειγμενα πλασματικη μεταβιβαση των μετοχων της ΚΑΕ.

    Επειδη και τι δεν ακουσαμε τις τελευταιες μερες για στησιμο του ΠΑΟ κλπ....
    Αν θελετε να πιστευετε οτι το παρασκηνιο στην Ελλαδα το τρεχουν οι Αγγελοπουλοι, ειστε ελευθεροι να το πιστευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν σου τα πανε καλα.ο ΔΓ αποχωρησε μαζι με τον Μανο πριν την κληρωση των διαιτητων,λεγοντας οτι δεν εχουν πλεον εμπιστοσυνη σε κανεναν,ελεος με τα κοκκινα σαιτ σας.Οσο για τον Χακετ εχει γραφτει αλλου πρωτα,στο ονσπορτσ εγινε αναπαραγωγη,

      Διαγραφή
    2. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/204698/prostimo-se-pedoylaki-kai-panathinaiko τωρα παλι απο πισω ειναι ο παναθηναικος 4 ωρες πριν τον αγωνα;;

      Διαγραφή
    3. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/204065/timorithike-i-diaititiki-triada-gia-ta-vimata-toy-spanoyli Από πλευράς Παναθηναϊκού παρόντες ήταν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος, οι οποίοι ξεκαθάρισαν στους ανθρώπους της ΚΕΔ πως δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη και αποχώρησαν ήρεμα από την αίθουσα πριν καν λάβει χώρα η κλήρωση για τους δύο επόμενους τελικούς, υποστηρίζοντας πως από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει...

      Διαγραφή
    4. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/204452/eksi-fores-symptwsi ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΤΣΙ;;

      Διαγραφή
  10. Για καποιο φιλο που ειχε ζητησει βιντεοσκοπηση του αγωνα:

    https://www.youtube.com/watch?v=8YfyOeHrX2o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλο και καλύτερος ο Τζιμης όσο φουντώνει η μάχη. Τρελαίνομαι για Ουέστερν, πιστολίδια στο σαλούν, και προπονητές Σερίφηδες.

    Ο ΠΑΟ όσο δε βρίσκει το x-factor που θα διαφοροποιήσει την on-ball προσέγγιση του ΟΣΦΠ στην άμυνα θα έχει τα χέρια δεμένα πίσω απ'την καρέκλα, και θα ελπίζει να βρεθεί ο σουγιάς εγκαίρως. Το "πιστολίδι" του πρώτου ματς έδωσε τη λύση καθώς, νομίζω, σε ένα ματς μέσα, το spacing και η περιφερειακή ευστοχία είναι δύο παράγοντες που χτίζει ο ένας τον άλλον. Κι όταν έχεις τις skip πάσες του Διαμαντίδη (που είναι κατά 90% assist ή pass to assist) το κουβάρι λύνεται. Συμφωνώ απόλυτα ότι παρά τη σημασία και την στατιστική αποτελεσματικότητα του τριπόντου στο σύγχρονο μπάσκετ, οι κάθετοι παίχτες, το ατομικό ταλέντο χωρίς πικς και... πολλές σκέψεις (Παππάς-Χάκετ πρακτικά, μην το κουράζουμε) είναι το αντικλείδι σε στιγμές που η θεωρία δε μπορεί να οπλίσει τα χέρια... Ο ΟΣΦΠ ειδικά έχει να πάρει πολλά ακόμα απ' τον Χάκετ στη σειρά αυτή, αρκεί να... του τα ζητήσει. Βέβαια μη νομίζετε ότι είναι απλό να παίζεις ΤΕΤΟΙΑ άμυνα στο Διαμαντίδη, ακόμα και στα 36 του, και να σαι και φρεσκαδούρα να κάνεις μπασιματάκια ή ποσταρίσματα...

    Στο 3ο ματς, δεν έχω ιδέα τί πρόκειται να δούμε. Η περιφερειακή εκτέλεση του ΠΑΟ θα παίξει ρόλο στην προσέγγιση Σφαιρόπουλου νομίζω, αν και δεν τον έχω για κόουτς που εγκαταλείπει το Plan A, τόσο εύκολα. Σίγουρα ο κόουτς Πεδουλάκης έχει καταφέρει να αξιοποιήσει παροπλισμένους, βελτιώνοντας (ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ) παράλληλα και χρόνους αμυντικούς , χτίζοντας γύρω από Καλάθη και Γκιστ, και έχοντας ένα Φώτση αξιοπρεπέστατο. Ο ΟΣΦΠ και ο Σφαιρό έχουν να πάρουν πολλά απ' τα "μεγέθη" τους ειδικά τα περιφερειακά, καθώς και να τρέξουν και να χτυπήσουν στη βασική αδυναμία μιας ομάδας με αδούλευτες αμυντικές περιστροφές. Και αυτή λέγεται EARLY PICKS.

    ΥΓ Σε ένα ιδανικό κόσμο που δε θα υπήρχαν σεντόνια με τις γνωστές "απαντήσεις" θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε τις τελευταίες φάσεις και τις αποφάσεις των διαιτητών. Νομίζω είναι η πιο σοφή προσέγγιση το να αρκεστούμε όλοι στο κόλαση - παράδεισος που είδαμε στο "σαλούν" του ΟΑΚΑ γιατί αλλιώς η πληκτρολόγηση άποψης μοιραία θα φέρει τις λέξεις "διορισμένος", "εμφιαλωμένος", "Βασιλακόπουλος", "εξασφύριχτρος", "Παπουτσέλης", "Noor One" κλπ στο ταμπλό του Hoopfellas και είναι κρίμα. Ας δώσουμε αυτή τη χαρά των shitty views στους αυθεντικούς βόθρους του ιντερνετ, που δυστυχώς παίρνουν και το μεγάλο κομμάτι της διαδικτυακής διαφήμισης...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Σφαιροπουλος ζητησε ταιμ αουτ πριν φυγει η μπαλα απο τα χερια του Μητσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://www.youtube.com/watch?time_continue=95&v=odZTjhk1Ac0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφρο μαθαινεις τιποτα; Υπαρχει κανενα μεταγραφικο σεναριο σε εξελιξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος μοιρολογάει μια απώλεια δεν του μένει χρόνος για να την αντικαταστησει.
    Δύο σουτ μαχαιριές κι απόλαυση συγρονως εγραψαν εναν καταπληκτικό επίλογο στο ΟΑΚΑ.
    Όποιος μείνει σε αυτές θα χάσει αυτές που μπορεί να πετύχει και στο ΣΕΦ.
    Πόνεσε το τρίποντο του Σπανουλη.
    Όπως θα πόναγε το τρίποντο του Μήτσου αν ηταν το τελευταίο.
    Αυτή ειναι η ουσία.
    Πάμε να κάνουμε τον πόνο ξανά γιορτή.
    Εκτός αν δεν μπορούμε οπότε καλά κάνουμε και ξεψηριζουμε τον τροπο με τον οποίο το έβαλε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον Θ.Αντετονκουμπο ο ΠΑΟ τον θελει για mobile ψηλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. -) Λιγες ωρες μετα το ματς θυμηθηκα κατευθειαν εκεινο το "Οτι κανεις το κανω καλυτερα" και πονταρα μαλιστα οτι ισως ειναι ο τιτλος του νεου αρθρου...Τι να πουμε για αυτους τους 2 παικτες...

    -) Εχω ακριβως ιδια αποψη για την ιστορια με τα βηματα.Βλεπουμε κοσμο με επιδερμικη αποψη με το αθλημα να δηλητηριαζει το προιον επειδη απλα στεκεται εκει.Οι υπολοιποι που νοιαζομαστε για τη διαιτησια μονο σε βαθμο ωστε αυτη να μην επηρεαζει το αποτελεσμα σε σχεση με αυτα που εγιναν στο παρκε,ερμηνευουμε αλλιως τις φασεις. Και γενικα σε τετοιες περιπτωσεις με το πνευμα και οχι το γραμμα του νομου, ερμηνευουμε τη φαση αναλογα με το πλεονεκτημα που μπορει καποιος να κερδισε και μαλιστα εξοφθαλμα. Θυμιζω ενα τρελο τριποντο του Διαμαντιδη στο Οακα με Μπαρτσελονα οπως επεφτε κατω..οπου με το γραμμα του νομου κανει βηματα αλλα δεν αποκτα πλεονεκτημα απεναντι στον αντιπαλο.Anyway, ειναι μια αμφισβητουμενη φαση στην οποια δινουν τοσο μεγαλη σημασια μονο οσοι νοιαζονται μονο για αλλο εαν παρασημο στις κουβεντες κατω απο τα site,στο fb η' το σχολειο τους...

    -) Ο 'Αρτζι πριν 3 χρονια αλυσοδεσε τον τοτε καλυτερο παικτη της Ευρωπης παιζοντας με μια συνολικα εξαιρετικη τακτικη και mind games τον Βασιλη Σπανουλη. Ειμαι σιγουρος πως εδω και 4 μερες γυριζει τη γη αναποδα για να ριξει ενα χαρτι στη μαχη εναντιον του καλυτερου 4αριου στην Ευρωπη.Γιαυτο θα χει τεραστιο ενδιαφερον να δουμε πως θα τον αντιμετωπισει το βραδυ.

    -) Μεγαλη τυχη για τον Οσφπ να διαθετει τον Χακετ που επαιξε εξαιρετικη αμυνα και μετεδωσε το πεισμα του σε ολη την ομαδα να μεινει συγκεντρωμενη οπως και τον Λοτζεσκι που φιλτραρει εξαιρετικα τις αντιδρασεις της αντιπαλης αμυνας.

    -)Αμυντικα πηγε πολυ καλα ο Ολυμπιακος.Στην επιθεση βραχυκυκλωσε και βρηκε λυσεις μολις ο Παππας ανελαβε τον Σπανουλη και ο Λαρισαιος ψαρωσε τον αντιπαλο του πολλες φορες με τον Γκιστ να παιρνει φαουλ σε εκεινο το σημειο.
    Ο Παο εχει την τυχη να βλεπει εξαιρετικο τον Καλαθη ως τωρα με μεγαλη αυτοπεποιθηση και aggressiveness.Ο Παππας και ο Διαμαντιδης ειναι αυτοι που πρεπει να ξεκολλανε την επιθεση του μισου γηπεδου δινοντας το απροβλεπτο απεναντι σε μια διαβασμενη αμυνα.

    -) Σημερα ο Παο πρεπει να βρει λυσεις και να ριξει πολλα κορμια στη φωτια.Νομιζω μονκ ετσι μπορει να ματσαρει τον αντιπαλο που μπορει να βγαλει πολλα διαφορετικα και καλοπροπονημενα φοργουορντ στο παρκε.Αν μαλιστα συνδεθει με την κερκιδα γρηγορα και εχει ευστοχια, θα πρεπει οι πρασινοι να εχουν πολυ καλο performance στα ριμπαουντ με πολυπροσωπη παρουσια και τον αρχηγο του σε mood μαεστρου καθως ειναι ο μονος που μπορει να παγωσει το Σεφ με τη συνολικη του αποδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Τζιμαρα

    Τυφλοι εναντιον μονοφθαλμων 1-1

    Δεν ειναι ομαδες καλες οι φετινες.Απλα παιζουν μονοι τους για τον τιτλο και ενας απ τους δυο θα παρει την κουπα και θα πανυγηριζει.

    Ο ενας εχει μετριο προπονητη με λαθος αποφασεις μεσα στα παιχνιδια,χωρις κομπο γκαρντ στη θεση του Σλουκα,με 1,5 πενταρι,χωρις δευτερο 4αρι και με πολλα σμολ φοργουρντ ωστε να μπερδευεται καθε φορα και πιο πολυ.Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν περασε στους 8 ουτε οτι εφαγε τριποντα στις τελευταιες φασεις απλα και μονο γιατι δεν εχει ψυχη να κανει στοχευμενα φαουλ το οποιο μας το παρουσιαζουν ως εμπιστοσυνη στην αμυνα.Ουτε ηταν τυχαιο οτι με ενα δευτερο πενταρι εστω και μετριο εκεινη τη στιγμη οπως ο Τζειμς ξεκινησε με 2 στα 2 με Μπαρτσα και Λαμποραλ.Το θεμα δεν ηταν οτι τον εδιωξε αλλα οτι δεν τον αντικατεστησε ποτε.

    Ο αλλος εχει καλυτερο προπονητη απ οτι ειχε πριν αλλα δεν εχει ροστερ και ειναι τυχερος που παιζει με τον Ολυμπιακο αντιπαλο.Ο Σαλε ηταν η μεγαλυτερη απογοητευση που εχω νιωσει για προπονητη.Δεν αναγνωρισε ποτε οτι η ομαδα χρειαζοταν σβελτο,μομπαιλ πικ εν ρολ ψηλο ωστε να λυσει τα χερια των δυο μεγαλων πικ εν ρολ κοντων που ειχε του 3D και του Καλαθη που ασχετα τι κατευθυνση θα ειχε η επιθεση αυτα θα ηταν πλεις ασφαλειας.Ολοι βλεπουμε τωρα με Γκιστ στο 5(που δεν ειναι βεβαια 5)ποσο ευκολα βγαινουν οι συνεργασιες ψηλα με αλει ουπ πασες και οι πασες στην καρδια της αντιπαλης αμυνας μετα απο ρολαρισμα του Γκιστ.Πηγε πηρε δυο περιφερειακους που σιγουρα χρειαζοταν(Ουιλιαμς,Χεινς) και με οτι του περισσεψε βρηκε εναν πιτσιρικα ψηλο χωρις εμπειρια για τα ματια του κοσμου.Το μεγαλο του λαθος ομως ηταν αντι να δηλωσει Κουζμιτς για την Α1 πηγε και δηλωσε τον Χαντερ να παιξει τελικους Α1 που ειναι 2 μηνες στην ομαδα,ενω ηξερε και την αδυναμια του Ραντουλιτσα γενικα.Λουτζης,Παπαγιαννης και οι αλλοι μικροι δε μπορουσαν να παιξουν ευρωλιγκα πριν 3-4 μηνες(με Ραντου-Κουζμιτς οπως επαιξαν σιγουρα του αξιζαν ευκαιριες του Παπαγιαννη) αλλα ο Χαραλαμποπουλος παιζει ευρωλιγκα 2 σεζον πριν και ειναι ωριμος και ηταν μεγαλο λαθος που δεν τον εξελιξε.Τελικα η ομαδα παιζει τελικους Α1 χωρις τριαρια(να ματσαρουν τους 3-4 σμολ του Ολυμπιακου)και χωρις ψηλους ωστε να αναγκαζεται να παιζει ο βαρυς στα ποδια Φωτσης πανω απο 30 λεπτα για να περναει στο 5 ο Γκιστ.

    Για αλλη μια φορα θα γραψω οτι ειναι τυχεροι που εχει ο ενας τον αλλον και 50% πιθανοτητα για πρωταθλημα.Στο Ισπανικο πρωταθλημα για παραδειγμα δεν ειχαν τυχη με τετοιες ομαδες και τετοια ροστερ.

    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ γενικά με την ανάλυσή σου, με μια παρατήρηση: ο Καλάθης δεν ειναι pick 'n' roll guard. Αν προσέξεις, οι μόνες περιπτωσεις που γίναν τα αλευ-ουπς που αναφερεις ήταν σε καταστάσεις όπου η άμυνα του ΟΣΦΠ δεν είχε προλάβει να στηθεί. Αντίθετα, στις σετ επιθεσεις οι αμυντικοι του κοβουν τη συνεργασια με τον ψηλο μενοντας μεσα, καθως ο ιδιος δεν απειλει με σουτ μετα απο τριπλα.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φιλε.Πολλα χρονια τρεχει με επιτυχια ο Καλαθης κεντρικα πικ ν ρολ.Απο Μπατιστ μεχρι στο ΝΒΑ οταν ερχοταν απ τον παγκο και ετρεχε τα πλεις με Ντειβις(τωρα στο ειναι στο Πορτλαντ) ακομα και με Κουφο.Εχει καταπληκτικη πασα ψηλα και διαβαζει πολυ καλα την αμυνα.Αν ειχε σουτ μετα απο ντριμπλα θα ηταν τελειος αλλα το πικ εν ρολ το τρεχει ο πλει για παρτη του,ειτε με σουτ μακρινο,ειτε με σουτ μεσης αποστασης ειτε με μπασιμο που δεν εχει προβλημα.Αυτα για τον πλει γιατι στην ουσια το πικ εν ρολ τετοια γκαρντ το τρεχουν για την πασα στον ψηλο μετα το ρολαρισμα στο ζωγραφιστο ειτε χαμηλα,ειτε ψηλα αλλα και για τα σουτ στην αδυνατη πλευρα.Ακομα και σε αλλαγες να παει στην αμυνα ο αντιπαλος,τετοια γκαρντ διαβαζουν τα μισ ματς και πασαρουν πολυ καλα.

      Ο Παο σβελτο πενταρι δεν εχει,τριαρι με σουτ δεν εχει,καλους σουτερ γενικα δεν εχει και μενουν μονοι αξιοπιστοι σουτερ να ανοιγουν το γηπεδο ο Δομινικανος που εκανε ομως μεγαλη κοιλια(τωρα τελευταια εχει ανεβει ενω στο σουτ ειναι σταθερα καλος με πανω απο 40%),ο Φωτσης και ο τεραστιος 3D οταν τρεχει αυτα τα πλεις αυτος ή εστω βρισκεται εκεινη τη στιγμη στο παρκε.

      WILKINS

      Διαγραφή
  19. Και δυο λογια για τα τελευταια δευτερολεπτα.Εχουμε δει απ αυτους τους μεγαλους παικτες πολλα νικητηρια καλαθια που εκριναν ευρωκουπες και μεταλλια με την εθνικη.Δεν εκαναν τιποτα το ιδιατερο προχθες.Ο 3D δεν ειχε αγχος οπως παντα να παρει τη τελευταια επιθεση ενω ο κιλ μπιλ παιζει για να κερδισει το αγχος του στα ματς με Παο,σουταρε γιατι αυτος επρεπε να σουταρει και το καλοκαιρι θα παει για να υπογραψει νεο συμβολαιο.Εχουν βαλει πολυ πιο σημαντικα και δυσκολα σουτ για να σταθουμε εκει και να ξεχασουμε τους διατητες και τα λαθη τους.

    Εχει κανει επιθετικο φαουλ ο 3D και αποκτα πλεονεκτημα απ τον Χαντερ 2 μετρα ενω ο Σπαν περπαταει και αποκτα μεγαλο πλεονεκτημα ως προς τον Καλαθη.Σπανια ασχολουμαι με τους διατητες αλλα η επιδραση τους στο αθλημα ειναι καταλυτικη.
    Στο τελος θα φυγουν προπονητες,θα αποδεσμευτουν παικτες,θα απογοητευτουν οι οπαδοι αλλα αυτοι παλι εκει θα ειναι του χρονου να σφυριζουν...

    Η υπερβολη κυριαρχει στη χωρα.Καθονται ανθρωποι σοβαροι και μας μιλανε για βηματα στα στεπ μπακ του Διαμαντιδη και στα στεπ σαιντ του Σπανουλη που μαλιστα το εχει χαλασει τωρα τελευταια γιατι γερνει τον κορμο του πολυ προς τα δεξια και τα σπαει.Με αφορμη τα τελευταια 8 δευτερα περναμε απ την ιστορια του ελληνικου μπασκετ,στους διατητες,στις παραβασεις που δε σφυριζονταιοταν τελειωνουν τα παιχνιδια και τελος στο ψυρισμα δυο κινησεων καταθεν δυο μεγαλων παικτων που με αυτες τις κινησεις εχουν παρει τα παντα σε τιτλους και ενα τσουβαλι λεφτα.Με αφορμη δυο διατητικα λαθη ανατρεχουν στο στεπ μπακ του 3d και στο πλαγιο βημα του αλλου που σε καμια περιπτωση δεν κανουν βηματα(οπως εκανε προχθες ο Σπανουλης)αλλα μετα δε ξεχνανε να μας πουν για την ιστορια του ελληνικου μπασκετ σε δυο φασεις που εγιναν καθαρες παραβασεις...

    Παντως αυτα τα ματς,οσο μουφα ομαδα και να εχουν,ειναι μεγαλα ντερμπι και μεγαλα παιχνιδια με μερικους απ τους καλυτερους παικτες στην Ευρωπη.Με ενδιαφερον περιμενω να δω τι θα γινει αποψε.

    ΥΓ Ολη τη χρονια ημουν στη δυση Γκολντεν στειτ αλλα στα πλει οφ γουσταρω Οκλαχομα.Παντως στα φετινα πλει οφ εχω παρατηρησει οτι ανοιγουν πολυ ευκολα οι διαφορες και φτανουν σε αστρονομικα νουμερα.Περιπου τα μισα παιχνιδια εχουν ληξει με πανω απο 15 ποντους ενω γυρω στο 30% με πανω απο 20-25 ποντους απο μια προχειρη ματια που εχω ριξει.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν δεν είχε προκύψει ο (σοβαρός) τραυματισμός που του στέρησε τη συμμετοχή στα 5 ματς με τον Άρη, θα ήμουν σίγουρος, αλλά ακόμα και μετά από τέτοια εποχή περιμένω να το δω, ακόμη και σήμερα: προκειμένου να επιστρέψει στο "4" ο Γκιστ και να περιορίσει την παραγωγικότητα του κορυφαίου της σειράς Πρίντεζη, υποψιάζομαι ότι ο Πεδουλάκης θα πάρει το ρίσκο Παπαγιάννη. Άπειρος, ναι, ούτε λεπτό σε ντέρμπι, ναι, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει (όχι διάρκεια, αλλά) στιγμές και στο μπροστά και στο πίσω μέρος του παρκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ Στεφαν Λασμε. Ποσο λειπεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μακράν η καλύτερη προσέγγιση στη τελευταία φάση. Νοn-call μπορούν να θεωρηθούν τα βήματα του Σπανούλη με το που παίρνει τη μπάλα. Επι της ουσίας δεν αποκομίζει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα(παρά μόνο λίγο καλύτερη φόρα), και αν και ξεκάθαρα βήματα, ορθώς δεν έκριναν οι διαιτητές εκεί το ματς με ένα σφύριγμα. Στο τέλος όμως αποκομίζει ξεκάθαρο πλεονέκτημα,αφού ενώ θα σούταρε τελείως κλεισμένος κάνει ένα βήμα και αποκτά και πάλι οπτικό πεδίο. Σε περίπτωση δε που δεν είχε κάνει βήματα, θα ζητούσα άμεσα μπασκετικές ευθύνες στο Κάλάθη γιατί αφήνει τόσο ελεύθερο το σουτ του αγώνα.Αν και είμαι απο τους λίγους που είπα αμέσως βήματα(όχι βέβαια με σιγουριά, παρά μόνο γιατί που κανε πολύ περίεργη η κίνηση του σώματος), τώρα που το σκέφτομαι ήρεμα, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να αναζητήσουμε πολύ σοβαρές ευθύνες στους διαιτητές. Ενα πρωτάθλημα (μάλλον) χάθηκε μόνο(δε πιστεύω πως έχει ενέργεια δυστυχώς ο ΠΑΟ να επιστρέψει μετα απο τέτοιο αγώνα). και ειλικρινά δε θα με πείραζε καθόλου, αν δεν ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα του Διαμαντίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή οι τρεις διαιτητές του Game 3 της σειράς των τελικών (Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου) είδαν περίπου 10 άτομα έξω από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ να τους βρίζουν και να τους απειλούν, λίγο πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού.
    Θερμό επεισόδιο έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών στο ΣΕΦ πριν από τον τρίτο τελικό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό με περίπου 10 άτομα να περιμένουν το διαιτητικό τρίο για να εκτοξεύσουν απειλές και ύβρεις!
    Το επεισόδιο ήταν λεκτικό, όμως οι απειλές και οι ύβρεις προς τους τρεις διαιτητές κράτησαν περίπου δύο λεπτά και τα... αίματα άναψαν. Παρών στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής διαιτησίας, κ. Βιδάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. «Ριζούπολη θα κάνουμε απόψε το Παλε», φώναξαν από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.ειπαν οι περηφανοι του λιμανιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καμια βολη να δωσουν μπας και σκοραρει ο ΟΣΦΠ

    Bane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι ρε παιδια μονο 20 βολες ο Ολυμπιακος στο ημιχρονο ?? ΠΙΟ ΠΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ημιχρονο 20-9 βολες,μπραβο μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΝΤΡΟΠΗ μεχρι τωρα τιποτα αλλο.....ολα τα αλλα οτι να ασχοληθουμε με το μπασκετ και να αφησουμε τους διαιτητες να κανουν τη δουλεια τους τα ακουω βερεσε.....ΝΤΡΟΠΗ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, Stonerook, αυριο που θα βγει η βιντεοσκοπηση, δες το ματς και πες μου ποιες βολες που πηραμε δεν ηταν φαουλ.

      Εγω ενα ειδα, το φαουλ απο πισω του Γκιστ στον Μαντζαρη που παιζει να ηταν και καθαρη ταπα. ΚΑΝΕΝΑ αλλο. Πιο επιθετικος στο ζωγραφιστο ο Ολυ, πηρε περισσοτερα φαουλ.

      Ποσα φαουλ κανατε για να σταματησετε αιφνιδιασμους?

      Εμεις τρεχουμε, εσεις οχι, γιατι πρεπει δηλαδη να εχουμε ιδια φουλ στο ημιχρονο, δεν καταλαβα.....

      Διαγραφή
    2. ανυπαρκτα το 4 φαουλ του Καλαθη,ανυπαρκτο το φαουλ του Παππα που σας εδωσε βολες;,ντροπη εμετικη διαιτησια,σας κρατησε στο παιχνιδι μεχρι το τελος που κουραστηκαν οι δικοι μας.

      Διαγραφή
    3. -Η ταπα του Γκιστ στον Μαντζαρη.
      -Η ταπα του Παπαγιαννη στον Σπανουλη. (Ξεκαθαρη ταπα, ομως ο διαιτητης εδωσε στη γραμματεια φαουλ με το σωμα ενω ειχαν μισο μετρο αποσταση. δες το ριπλει και ανεβασε το να το δουν ολοι σε παρακαλω)
      -Το αουτ που δινει στον Διαμαντιδη οτι πατησε γραμμη ενω στο ριπλει δεν εχει πατησει.(να ανεβει και αυτο το ριπλει οποιος το εχει να το δουν ολοι). Ενω προηγουμενως εχει δεχθει φαουλ με το σωμα με τους γοφους απο τον Χαντερ που θα ηταν το 3ο του στο δευτερο δεκαλεπτο.

      Αυτα ειναι τα πιο τρανταχτα που θυμαμαι.

      Διαγραφή
  29. 41 ποντοι και εχουν βαρεσει 20 βολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τα φαουλ 10-16,μπραβο ρε μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βλεπω να τον κερνανε κορνεδες τον Σφαιρο αποψε. Ντροπη τετοια εικονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τη φαση που πηρε φαουλ τωρα ο ΔΔ απο τον Σπαν στο ποστ, να τη θυμαστε οσοι θα ξαναπειτε για βηματα Σπανουλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο φίλε μου. Οι μισές βολές του Σπαν είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε σε όλη τη σειρά. Το πρωτάθλημα πάει στον καλύτερο, αλλά όχι και να παραπονιέστε κιόλας.

      Διαγραφή
    2. Οκ μυστη , ωραιος οπως και η διατησια σημερα

      Διαγραφή
    3. Σκεπτομενε, δεν παραπονιεμαι. Δεν αισθανομαι αδικημενος.

      Απλα δινω ενα παραδειγμα του πως και το ετερο τοτεμ ξερει να περπαταει μερικες φορες και να το καμουφλαρει.

      Διαγραφή
    4. ποιος ειναι ο καλυτερος ρε;;;που σημερα εγινε παλι κανονικη κλοπη,επαιζαν ξυλο και δεν εδιναν τιποτα.Μας χρεωσαν με ανυπαρκτα φαουλ(21-28) απο το πουθενα,ασε τις βολες (33-21).Λειζερ στα ματια του ΔΔ και δεν εδωσαν τιποτα οταν η διαφορα ηταν στο διποντο.

      Διαγραφή
    5. @Dimitrios S. ξυνεσαι στη γκλιτσα του τσοπανη αγαπητε.
      Δεν μου αρεσει να κανω κριτικη για την διαιτησια γιατι δεν εχει νοημα. Αλλα δεν μου αρεσει επισης να δημιουργουνται εντυπωσεις.

      Η φαση αυτη ειναι "καρμπον" με το μαρκαρισμα του Φωτση στον Πριντεζη και σφυριζεται ΠΑΝΤΑ.
      Κραταει χαμηλα τον κορμο του δεν χρησιμοποιει Hand Checking κραταει στην "καθετο" το δεξι του χερι και οδηγει αντιθετα απο την Baseline, αλλα με το αριστερο "αγκαλιαζει" τον αντιπαλο και κραταει φανελα.

      Σε χιλιοπαρακαλω πριν απαντησεις (και ολοι οι φιλοι) δες την φαση, οχι για μενα αλλα για το φουκαριαρικο το Hoopfellas.
      Δες την φαση και παμε παρακατω στα σοβαρα...

      Καλη καρδια.

      Διαγραφή
    6. Φίλε δε καμουφλάρισε τίποτα, ήταν καραμπινάτα βήματα και κακώς δόθηκε φάουλ. Οσο για αυτό που είπα για τον καλύτερο, ναι σήμερα ήταν κλοπή αλλά η χαμένη ευκαιρία για το 2-0 στο ΟΑΚΑ είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη, γιατί επιτρέψαμε το ματς να πάει στο σουτ.

      Διαγραφή
  33. Μπραβο για το καλπικο πρωταθλημα σας ....

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε θερμά. Έχει μεγαλύτερη αξία η αναγνώριση από επιστήμονες του είδους!

      Διαγραφή
    2. Ο ζιο ή ο Δημήτρης Σ είσαι εσύ επιστήμονα?

      Διαγραφή
    3. Κανείς απ'τους 2 προφέσορα, γιατί; Eίναι επικηρυγμένοι οι Ολυμπιακοί εδώ μέσα;

      Διαγραφή
  34. Δε το αξιζαμε για 35 λεπτα αλλα πολυ choke o ΠΑΟ. Η Διαιτησια επαιξε φουλ εδρα. Αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτοκτονία καθαρά αυτοκτονία.......τους είχαμε στους 7 πόντους και χάσαμε 7 τουλάχιστον επιθέσεις με αποκορύφωμα την μαλακία του παπά κάτω από το καλάθι και το κλέψιμο του παπαπέτρου στον φελντεην με αιφνιδιασμό 2 εναντίων 1......ΒΙΑΣΤΉΚΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και το χάσαμε....τους το χαρίσαμε...κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπάρχουν κ σκεπτόμενοι πράσινοι...κ ο Φώτσης το είπε αλλά όλοι ασχολούνται με τον Γιανακο κ τον Πέδουλα...τα χειρότερα έρχονται με την φυγή του ΔΔ

      Διαγραφή
  36. Το ματς το εχασε ο κυριος με το κουστουμι στον παγκο που μερικοι τον θελουν και του χρονου.
    Η σειρα πηγε στο 2-1,αλλα ακομα δεν τελειωσε. Ο παναθηναϊκος και στα 2 ματς στο εξοχικο ηταν καλυτερος και σημερα εχασε εξαιτιας του υπνουλακη που ταϊμ αουτ πηρε στα 10 δευτερολεπτα και οχι οταν επι 5 λεπτα μπορουσαμε να τελειωσουμε το ματς και δεν εκτελουσαμε καν επιθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες,4 βολες χασαμε στο τελος οι δυο απο τα λειζερ και σου φταιξε ο πεδουλακης δεν ντρεπεσαι;

      Διαγραφή
    2. Και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ΣΕΦ έτσι από μόνος του ας πούμε, τα είπαν μεταξύ τους οι παίκτες κι όλα καλά. Εντάξει, δεν αντέδρασε ο Πεδουλάκης όπως έπρεπε στο τέλος, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
  37. Ούτε διαιτητές ούτε ΣΠανούλης ούτε τίποτα
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 φορές η στεφάνη ΞΕΡΑΣΕ τα σουτ του Παο.
    Τι να λέμε, αμα σε θέλει η τύχη, διάβαινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1oν Παιχνιδι στο οποιο εχεις χασει τοσα Layup και καρφωματα δεν το κερδιζεις.
    2ον Καλαθοσφαιριστης Γκιστ δεν υπαρχει. Ειναι αναλογος του Ραντουλιτσα. Δεν ειναι σε τιποτα καλυτερος. Το οτι προσπαθει περισσοτερο δε μου λεει κατι.
    3ον Το παιχνιδι το εχασε στο τελος ο Πεδουλακης. Καλος, χρυσος αλλα σημερα φταιει. Κακα τα ψεμματα.
    4ον Ειναι γελοιο αυτο που γινεται με τη διαιτησια. Ξεκαθαρα ο Διαμαντιδης ριχνει δυο βολες με το λεηζερ στα ματια και δεν επαναλαμβανεται καμια. Συγχαρητηρια στους Αγγελοπουλους, εγιναν Μαρινακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ντροπή η διαιτησία (τόσα χρονια το ΣΕΦ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ γήπεδο στην Ελλάδα όπου δεν επαναλαμβάνονται οι βολές λόγω λειζερ). Ντροπή το σημερινό τραμπούκικο κλίμα στο ΣΕΦ.

    Αυτοκτονία του ΠΑΟ, κοιμήθηκε στο 2ο ημίχρονο ο Πεδουλάκης στον πάγκο. Εβλεπε το τρενο να ρχεται και δεν έκανε τίποτε. Μπραβο για την εμπιστοσυνη σε Παπαγιαννη-Χαραλαμπο που τον δικαιωσαν, αλλά εξοργιστική η εμμονή του στον εμετικό Γκιστ. Ενώ τους Ραντουλιτσα-Ουιλιαμς τους έβαλε (δικαίως) στην άκρη λογω της ανυπαρξιας τους, κόλλησε με τον Γκιστ και τον άφηνε μεσα να μας καταστρεφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο Γκιστ ήταν κάκιστος,έχει σκάσει ο παίκτης. Αλλά ποιόν να βάλει;

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. Δεν εχει σκασει. Και ξεκουραστος αυτος ειναι. Δεν κανει. Ειναι μια χαρα για 5ος ψηλος. Να εχεις αλλους 4 καλυτερους και να υπαρχει αυτος για να δινει ενεργεια (sic). O ανθρωπος ειναι τελειως αμπαλος.

      Διαγραφή
  40. φουλ εδρα;; χαχαχα 28 φαουλ ρε μας χρεωσαν δεν μπορουσαν να παιξουν αμυνα οι παιχτες μας,22 φαουλ εσεις,ασε τις βολες 33-21,με τετοιες ελλειψεις και κερδισατε οπως κερδισατε.Η κλαψα και οι απειλες επιασαν τοπο.Αυτοι ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα

    - στην πρώτη περίδο απο το 8-2 και μετά ο Ολυμπιακός σκοράρει μόνο με βολές και με ένα μόλις τρίποντο του Lojeski. Σοκάρομαι ειλικρινά που ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιάνεται απροετοίμαστος ως το οτι τον κοντράρει στα ίσια ο αντίπαλος του.
    - πρώτη επίθεση Raduljica βήματα, πρώτη άμυνα φάουλ, δεύτερη επίθεση βήματα, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά επιστρέφει στο παιχνίδι με την είσοδο του και ο Miro αράζει στον πάγκο μέχρι το τέλος (της σειράς ελπίζω, όχι απλώς του αγώνα). Τα λέμε ψηλέ, it's been fun.
    - αποκαρδιωτικός και ο Williams, λησμονείται στα βάθη του top16 η τελευταία του απλά ανεκτή εμφάνιση. Αντίο Elliot.
    - θεωρώ πως ο Πεδουλάκης έκανε μάλλον κακή διαχείριση του Gist, με εξέπληξε δυσάρεστα αυτό που είδα στο παρκέ, μου άρεσε όμως οτι προσπάθησε παρα πολύ να χτυπήσει στα mismatches, παρ'ότι είναι προφανές οτι δεν έχει το υλικό για να το εκμεταλλευτεί. Αστερίσκος για του χρόνου.
    - αντιθέτως νομίζω πως ο Feldeine δείχνει σε αυτή τη σειρά πως ήταν μάλλον ελαφρώς άδικη η κριτική που του ασκήθηκε για την πτώση του μετά το μπαχάλεμα στα guards απο τον Djordjevic
    - στον Παππά δεν μπορώ να κάνω κριτική, sorry
    - συμπαθητικό παικτάκι αυτός ο Παπαγιάννης, ε;

    - ο Πρίντεζης ήταν προφανές οτι θα ήταν το σημείο που θα επικεντρωνόταν η άμυνα του ΠΑΟ επομένως, πολύ λογικά, δεν ήταν σήμερα ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, έκατσε και ο τραυματισμός και τέλος. Ελπίζω να μη μας κάνει καμμιά νίλα και χάσει το κλείσιμο της σειράς το παιδί.
    - ο Lojeski ουσιαστικά κρατάει μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο μου φαίνεται οτι ο Ολυμπιακος έχει κατέβει δυσκολευόμενος να επεξεργαστεί τα δεδομένα της σειράς, παρ'οτι έχει βρεθεί ένα buzzer beater τρίποντο εκτός ισορροπίας πριν το 0-2
    - λυπάμαι αλλά πρέπει να το πω. Μου λείπει τρομερά αυτός ο Μάντζαρης που θαυμάσαμε για ένα διάστημα στην αρχή της χρονιάς.
    - που πας με Strawberry ρε coach;

    - συνολικά (ελαφρώς πάντα) καλύτερος ο ΠΑΟ, αλλά δεν τελείωσε το παιχνίδι όταν βρέθηκε στο +7 και όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό (και δίκαιο), το'χασε, βάζοντας στο παιχνίδι αυτόν τον τεράστιο παίκτη που λέγεται Βασίλης Σπανούλης. Θεωρώ οτι όταν ο Ολυμπιακός επέστρεψε (που ήταν δεδομένο οτι θα επιστρέψει, παλιά μου τέχνη κόσκινο), ο ΠΑΟ είχε ξεμείνει εντελώς απο τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα ωστε να το πιστέψει, πράγμα που πραγματικά δεν μπορώ να χρεώσω στους παίκτες, ήδη έχουν κάνει την υπέρβαση τους και πολύ δύσκολα μπορεί να τους ζητήσει κάποιος κάτι παραπάνω. Μπράβο στον Ολυμπιακό που όμως δεν με πείθει ούτε στο ελάχιστο οτι έχει πάρει επαρκώς σοβαρά τα μέτρα του εαυτού του πρωτίστως και του αντιπάλου του δευτερευόντως. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν πάμε σε πέμπτο παιχνίδι, αν και το βρίσκω πολύ πιθανό να έχει ήδη αδειάσει εντελώς ο ΠΑΟ.
    - οι διαιτητές ελαφρώς χεσμένοι με λαθάκια εκατέρωθεν, λογικό μετά τον εντελώς αχρείαστο χαμό που έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα αυτό αν δεν έδιναν στο πρώτο ημίχρονο πάρα μα πάρα μα πάρα πολλά φάουλ, εκνευριστικά πολλά φάουλ, με αποτέλεσμα οι ομάδες, κυρίως ο Ολυμπιακός (20 έναντι 9 στο ημίχρονο, ), λογικά ως γηπεδούχος, να πηγαίνουν στις βολές στα 5-6 λεπτά. Ευτυχώς το μάζεψαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αχρείαστος εντελώς χαμός, χωρίς απολύτως κανένα όφελος για κανέναν, και πάνω απ'όλα για όσους ήθελαν να δουν λίγο κανονικό μπάσκετ. Ελπίζω (μάλλον μάταια) να το κατάλαβαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
    - αρκετά καλό μπάσκετ παίζεται στη σειρά τηρουμένων των αναλογιών, αλλά είμαι ο μόνος που βρίσκω τους διθυράμβους λίγο υπερβολικούς ρε guys;
    - ο ΠΑΟ πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ρότα ως προς το τι ομάδες φτιάχνει. Η εικόνα που βλέπουμε σε αυτή τη σειρά θεωρώ οτι είναι ελαφρώς μαγική (προς το καλύτερο), ελπίζω η διοίκηση της ομάδας να το καταλαβαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο Χρήστο. Εκτιμώ πως αν είχαμε έστω έναν ακόμη ψημένο για τέτοια ματς παίχτη θα κρατούσαμε.

      Διαγραφή
    2. Εάν ο RG είχε καταφέρει να έχει ενεργό ένα παίκτη ακόμη (10 λεπτάκια), θα είχε κερδίσει. Ο Παπαγιάννης επαθε μεγάλη ζημία με τον καράφλα, το ίδιο και ο Χαραλαμπόπουλος, και κατά προέκταση το ελληνικό μπάσκετ.

      Διαγραφή
  42. Δε θελω να ξανακουσω καλα λογια για τον Γκιστ. Μπασκετμπολιστας που τις μισες φορες πηδαει σε λαθος χρονο, που τις μισες φορες που παιρνει πασα του φευγει η μπαλα απο τα χερια, που σχεδον οποτε επιλεξει να ντριπλαρει ακομα και χωρις πιεση κανει λαθος, που δεν μπορει να σουταρει καθολου δε γινεται να παιζει στον Παναθηναϊκο. Ακομα κι αν ειναι ο καλυτερος αμυντικος που υπαρχει, που δεν ειναι. Οχι αλλο Γκιστ, για το θεο. Ο Χαραλαμποπουλος κι ο Παπαγιαννης μπροστα του παιζουν σα βετερανοι του ΝΒΑ. Δε με απασχολει το ποσο προσπαθει. Ειναι φιλοτιμος αλλα οσο και να το θελει δεν μπορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μεγάλος Σπανούλης... Μεγάλη νίκη... Άτυχος ο Παναθηναικός με τα πολλά χαμένα λει απ... Έχει συνέχεια η σειρά

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ατυχος ναι, για αυτο πηρε 28 φαουλ ενω εσεις με τοσπ ξυλο 22.Ατυχος λεμε την σφαγη.

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι σφαγή.... Στο ΟΑΚΑ βήματα μόνο ο Σπανούλης και σε όλα τα άλλα σωστοί οι διαιτητές και σήμερα σφαγή... Δίκιο έχεις!!!

      zio7

      Διαγραφή
    3. Σπανούλη εφιάλτη...όπως κ να το δει κανείς...

      Διαγραφή
  44. Kερδιζεις με 7 ποντους, ειναι στο παρκε Μητσος και Καλαθης και σουταρει τριποντο ο Φελντεην χωρις να αλλαξει καν πασα. Αυτο ειναι το στοχευμενο μπασκετ του Πεδουλακη; 12-0 χωρις ταιμ αουτ; Αυτο ειναι το σκεπτομενο μπασκετ; Βλεπεις οτι ο Γκιστ δεν μπορει να δεσει ουτε τα παπουτσια του και επιμενεις να του δινεις επιθεσεις. Σημερα ηταν χειροτερος κι απο το Σαλε. Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. κριμα κριμα κριμα....σε 4 λεπτα πεταξαμε στα σκουπιδια ολη τη προσπαθεια π καναμε στον αγωνα...οσο για το διαιτιτικο τριο γελαμε....σπανουλης για αλλη μια φορα εκει που πρεπει τι στιγμη που πρεπει....2 χρονακια ακομα στον οσφπ με 2,κατι εκατομμυρια...χαραλαμποπουλος παπαγιαννης απιστευτοι κ για μενα απ του χρονου πρεπει να ειναι βασικοι παιχτες....gist και παππας σημερα βολοδερνανε κ νομιζω οτι ειναι καιρος να μας αποχαιρετησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακη πλακα κανεις;; εχεις τον Παππα που ακομη δεν εχει βρει τα πατηματα του,τρωει ξυλο, φαουλ δεν του δινουν,επαιξε πολυ καλα δυο παιχνιδια, σημερα του χρεωσαν φαουλ χωρις να κανει εχασε το ρυθμο του και εσυ λες να μας αποχαιρετησει.Δεν ειμαστε καλα.

      Διαγραφή
    2. Εγω ειμαι απο τους μεγαλυτερους οπαδους του Παππα αλλα δεν ειναι εικονα αυτη. Παιζεται το πρωταθλημα και δεν ξερει αν θα καρφωσει ή θα κανει layup στον αιφνιδιασμο. Δεν παιζει για πλακα. Υπαρχουν εκατομμυρια οπαδοι που τον κοιτανε και περιμενουν να παιξει καλα. Ειναι αδικαιολογητη αυτη η εικονα. Ας συγκεντρωθει.

      Διαγραφή
  46. Εντάξει, ο ΠΑΟ στο τέλος τα έφτυσε (σημείο κλειδί η τριπλή επίθεση του Παναθηναϊκού στο 59-66 που χάνεται), η διαχείριση του Πεδουλάκη σε αυτό το σημείο δεν ήταν καλή, ο Σπανούλης έδειξε πόσο clutch είναι και μπράβο του, αλλά η διαιτησία σήμερα έπαιξε σε όλο, μα ΟΛΟ το παιχνίδι με διαφορετικά κριτήρια στις δύο άκρες του γηπέδου. Υπάρχουν πολλές φάσεις εκατέρωθεν που, ενώ είναι καρμπόν μία προς μία, δίνονται ΟΛΕΣ υπέρ του ΟΣΦΠ. Ειδικά μέχρι το 30', ο Ολυμπιακός κάνει 3 φάουλ για να του σφυρίξουν το ένα. Τέλος πάντων, συνεχίζουμε, αλλά είναι κρίμα μια τόσο ωραία σειρά να τη χαλάνε οι διαιτητές (και ΔΕΝ αναφέρομαι στα διαβόητα βήματα στο τέλος του 2ου παιχνιδιού).

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μεγάλη εμφάνιση του Σπανούλη στο φινάλε του ματς που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ακόμα μια μεγάλη παράσταση. Χωρίς ψυχραιμία η ομάδα μας στο τέλος του ματς με τo ίδιo προβλέψιμo κεντρικό πικ ΄ν ρολ να επαναλαμβάνεται και τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η επιπολαιότητα του Γκιστ και η αστοχία του κατά τα λοιπά πολύ καλού Καλάθη γύρισαν το ματς. Για την διαιτησία δεν έχει νόημα να μιλάμε αν και θεωρώ ότι σφύριξε προφανώς έδρα και ενδεχομένως επηρέασε πράγματα. Απογοήτευση για την κατάληξη του ματς και πιθανότατα του πρωταθλήματος ωστόσο υπάρχει ελπίδα από την εξαιρετική εμφάνιση των Χαραλαμπόπουλου και Παπαγιάννη. Ο τραυματισμός του Πρίντεζη εφ' όσον αποδειχθεί σοβαρός μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα και να οδηγήσει σε 5ο ματς.

    Υ.Γ Σωστή και πλήρης στελέχωση από το καλοκαίρι ενόψει της νέας χρονιάς.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τωρα, δε σφυριξε απλα εδρα.. Εδρα σφυριξε στο πρωτο ματς, σημερα ηταν απλα αστειο αυτος ο τοσο κακος οσφπ να παιρνει αυτο το ματς.. Ο Σπανουλης εδωσε μεγαλη παρασταση μονο ως σουτερ ελευθερων βολων σημερα, δε βοηθησε σε κανενα σημειο να γυρισε το παιχνιδι χωρις διαιτησια.. Στο τελος απλα καθαρισε ενα ηδη τελειωμενο ματς και σ ολο το προηγουμενο παιχνιδι οι ποντοι που εβαζε δεν ηταν καν κομβικοι.. Οσο καναμε εμεις λαθη αλλο τοσο ο οσφπ ηταν πεσμενος κατω και δε μπορουσε να αντιδρασει.. Σημερα εκρινε αποτελεσμα καθαρα η διαιτησια, η μιση ομαδα του Παο απαγορευοταν να παιξει αμυνα στο 4ο δεκαλεπτο...

      Διαγραφή
  48. Πολυ κακος ο Παππας σημερα. Εκανε δυο καλα παιχνιδια και σημερα δε βλεποταν. Ας μαζεψει το μυαλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στις 100% να μην πάρει αυτό το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις καλύτερη ομάδα. στα επόμενα παιχνίδια η διαιτησία θα είναι υποχρεωτικά 50%-50% και ο Διαμαντίδης θα το σηκώσει στο σεφ.
    Ian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανακοίνωση fan club Αργύρη Πεδουλάκη :

    Δεν είμαστε ακριβώς εκστασιασμένοι για τις δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου, coach.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολογημένα είναι εξοργισμένος με τη διατησία.

      Πρέπει επιπλέον να δει και τα δικά του λάθη, παρέλυσε από κάποιο σημείο και πέρα. Πιστεύω πως ο ΠΑΟ είναι καλύτερος και αν παίξει όπως μπορεί θα το πάρει.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο δεν τον δικαιολογείς καθόλου δηλαδή;

      Διαγραφή
    3. Χρηστο εκανε λαθη ο Αργυρης σημερα....εχει μικρινει το rotation πολυ....παρκαρε 3 παιχτες και δεν μας παιρνει σαν ομαδα καθολου αυτο ....και πηγε να βγαλει την 4 περιοδο με τους ιδιους παιχτες.....στο τελος τα φτυσανε...δεν μπορω να καταλαβω εκει που ημασταν 7 ποντους και χαναμε τις επιθεσεις μια πισω απο την αλλη μπορουσε να ανακατεψει λιγακι την τραπουλα και να παει σε μια στοχευμενη επιθεση να ξεκολησουμε το καρο και να τους κοβαμε τελειως τα ποδια...

      Διαγραφή
  51. Τετοιο κρεμασμα απο Γκιστ δεν το περιμενα, το παλικαρι δεν ξερω τι ηπιε σημερα αλλα αλλου πατουσε και αλλου βρισκοταν, εκει ειδικα με τα σκριν στο τελος αστα να πανε, τρελη ζημια ο Τζορτζεβιτς στην ομαδα με παραγκονισμο Παπαγιαννη και Χαραλαμποπουλου και τελικα αυτος ο Καλαθης, οτι και να πω ειναι λιγο, θα αρκεστω στο μυαλο μηδεν.

    ΥΓ το παλικαρι που ειχε πει οτι ο Γκιστ δεν εχει μυαλο τελικα δικαιωθηκε 100% μπραβο και κριμα μας.

    αγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προβλεψη. Την Κυριακη θα καθαρισει ο Χριστοδουλου. Δε βλεπω 5ο παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μπερδεύεσαι... Σπανούλη τον λένε!!!

      zio7

      Διαγραφή
    2. Δεν μπερδευομαι. Χρηστο τον λενε.

      Διαγραφή
    3. Μη μπερδεύεσαι εσύ man zio7.
      Σπανούλη τον λέγανε και στην ευρωλίγκα.
      Ασε γιατί ο Αργύρης μπορεί να τον κλειδώσει
      αν ανοίξει λίγο το ροτέισον και να γλυτώσει
      από τα αδέλφια κάποια λεφτουδάκια.

      Διαγραφή
    4. χρήστο σπανούλη...στον εφιάλτη με τα τρίποντα

      Διαγραφή
    5. Ας μην κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε. Χρηστο Χριστοδουλου. Εχει δωσει εξετασεις στην ευρωλιγκα. Μπορει να κανει τα παντα και δε φοβαται τιποτα. Ατρομητος. Ο Σπανουλης μπροστα του ειναι γατακι.

      Διαγραφή
  53. Τετοιο κρεμασμα απο Γκιστ δεν το περιμενα, το παλικαρι δεν ξερω τι ηπιε σημερα αλλα αλλου πατουσε και αλλου βρισκοταν, εκει ειδικα με τα σκριν στο τελος αστα να πανε, τρελη ζημια ο Τζορτζεβιτς στην ομαδα με παραγκονισμο Παπαγιαννη και Χαραλαμποπουλου και τελικα αυτος ο Καλαθης, οτι και να πω ειναι λιγο, θα αρκεστω στο μυαλο μηδεν.

    ΥΓ το παλικαρι που ειχε πει οτι ο Γκιστ δεν εχει μυαλο τελικα δικαιωθηκε 100% μπραβο και κριμα μας.

    αγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αδεκαστη η διαιτησια σημερα... Για να παρεις ματς με τον οσφπ φετος πρεπει ο Διαμαντιδης να κανει παπαδες στο τελος καθε ματς. 7 ποντους προβαδισμα στο 4ο δεκαλεπτο με τον οσφπ να παραπαιει και εκτος απ τα δικα μας λαθη επρεπε να αντιμετωπισουμε και... αλλους.. Μονο με τα φαουλ κρατηθηκε σημερα ο οσφπ, ανετο ηταν τον μπρέικ κανονικα(πραγμα που δν περιμενα καθολου).... Για να παρει φαουλ ο Παο επρεπε να γινει απο 2 φορες και πανω... Και οι ταπες να γινονται φαουλ.. Καντε μια λιστα να δειτε ποσοι κ ποιοι παικτες του Παο στο 4ο δε μπορουσαν να παιξουν αμυνα λογω φαουλ και πως στον χακετ χαριζονταν, μη τυχον και δε μπορει να παιξει αμυνα στα κρισιμα λεπτα.. Αψυχος οσφπ, επρεπε να χασει το ματς 6-7 ποντους ανετα σημερα.. Δεν το γυρισε καν με ενα μικρο μομεντουμ παρα μονο με βολες, τι να πεις... Ας εκανε τουλαχιστο ενα ξεσπασμα να πω οτι κατι επαιξε αλλα ειδαμε ενα μαυρο χαλι οσφπ να παιρνει το ματς ετσι οπως το πηρε... Φανηκε παντως ποια ομαδα ειχε την υπεροχη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Έξαλλος ήταν ο προπονητής του «τριφυλλιού» μετά την ήττα του Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ. Ο Πεδουλάκης έκανε λόγο για στοχοποίηση των Καλάθη και Γκιστ από τον διαιτητή Πηλοϊδη, ενώ πρόσθεσε πως «δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν».



    Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε αρχικά: «Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μου. Ήταν ηθικοί νικητές. Δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια, το λάβαμε το μήνυμα. Δεν μιλήσαμε στο προηγούμενο ματς που σημαδεύτηκε ο Γκιστ. Σήμερα σε αυτό το ρόλο ήταν ο Καλάθης και ο Φώτσης. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, και ο Ολυμπιακός βάρεσε 20 βολές. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα, δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν, ούτε την ομάδα μου, ούτε εσάς. Oι παίκτες του Ολυμπιακού σήκωναν χέρι για φάουλ και ο Πηλοϊδης δεν έδινε ούτε αυτά».

    Όταν ρωτήθηκε για το αν χάθηκε μία ευκαιρία, τόνισε: «Δεν χάθηκε μία ευκαιρία, δεν παίχτηκε επί ίσοις όροις το ματς. Ήμασταν καλύτεροι. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι νέα τα παιδιά μας ή όχι. Μας έλειψε πολύ ο Γιώργος ο Παπαγιάννης στα προηγούμενα παιχνίδια».

    «Χάσαμε, γιατί στα τελευταία πέντε λεπτά παίξαμε χωρίς τον leader μας (σ.σ. τον Καλάθη). Αυτό συνέβη, γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. Πηλοϊδης) τον στοχοποίησε» πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γιατι ρε αρτζι δεν μπορεις να παρεις τιποτα μα τίποτα απο τον Ραντου τον Ελιοτ τον Χεινς δεν μπορώ να το χονέψω.Η εντίπωση μου είναι οτι τα τελευταία πρωταθλήματα του οσφπ ήταν δικαια αλλά φέτος η ομάδα μας είναι ποιτικότερη.Κριμα την χρηματική υπέρβαση το προέδρου μεσούσης της χρονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φιλοι Παναθηναικοι...
    Αναμεσα στο προηγουμενο ματς και το αποψινο, 3 διαιτητες τιμωρηθηκαν με οριστικο αποκλεισμο απο τους τελικους, και οριστηκαν οι αποψινοι.

    Για ποια κλαψα και απειλες μας λοιδωρειτε ακριβως...? Τι πινετε?
    Αν εκανε ο Ολυμπιακος κουμαντο στην ΚΕΔ, θα ειχαν γινει οσα εγιναν?

    Μια χαρα, ελαφρια εδρα ειναι μεχρι στιγμης η διαιτησια και στα 3 ματς, και εχει κερδισει ο καλυτερος και στα 3 ματς μεχρι στιγμης.

    Συνελθετε.

    Στα μπασκετικα, κακιστο ματς και απο τις 2 ομαδες, ειδικα στο 2ο ημιχρονο, ενταση αλλα αμυνες τρυπες. Ανταποκριθηκαν Χακετ απο τη μια, Παπαγιαννης και Χαραλαμπο απο την αλλη για να δωσουν την εξτρα ωθηση. Πολυ καλοι οι μικροι.

    Ο Γκιστ αφενος ειναι αφηρημενος, αφενος εχει φανερα καταβληθει απο την κουραση και ειναι μπερδεμενος στο 5.

    Η σειρα δεν εχει τελειωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκιστ ειναι αφηρημενος γιατι οταν κανει ταπα και δινουν φαουλ, κοιταει μετα τους κανονισμους μπας και εχουν αλλαξει... 2-3 φαουλ επρεπε να γινουν στην ιδια φαση για να παρει ο Παο σημερα φαουλ. Ο ολυμπιακος ηταν απλα αισχος σε ολο το ματς

      Διαγραφή
    2. Ο καλυτερος;;; ναι με την συνδρομη της διαιτησιας θελεις να πεις. χακετ και χαντερ που επαιζαν ξυλο σημερα εκαναν 4 φαουλ απο δυο ο καθενας.Ο παππας στοχευθηκε, μολις εβρισκε ρυθμο του χρεωναν φαουλ 3 φαουλ τα δυο ανυπαρκτα σε12 λεπτα.Οσο για τον Καλαθη χρεωθηκε 5 φαουλ και κερδισε 2.Εμετικη διαιτησια.νεος Μαρινακης και Κοκκαλης τωρα και στο μπασκετ.

      Διαγραφή
    3. 10.37 ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

      Διαγραφή
  58. σε καποια φαση μπηκε ο σφαιρο στο παρκε κοντα μισο μετρο,ποια ηταν η αντιδραση των γκρι;;;;;;,αγκαλιασε τον σφαιρο και τον εβγαλε ομορφα εξω χαχαχαχα!!!!!!!!!!!οταν βλεπες οτι η ομαδα σου ειναι καλυτερη και σε σφαζουν δεν στεναχωριεσαι μονο αηδιαζεις.Στο πρωτο ημιχρονο ο Παο ηταν πολυ καλυτερος και ομως οι γαυροι με 41 ποντους βαρεσαν 2ο βολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Σπανούλη !
    Για να υπογράψει ξεκούραστα το επόμενο πλουσιοπάροχο
    συμβόλαιο του.
    Μπράβο μάγκα.
    Αδέλφια ξηλωθείτεmen.
    Με τον ΠΑΟ να μην του βγαίνουν τα υποτιθέμενα βαριά του
    χαρτιά.
    Που είσαι ρε Μίρο, καλύτερε σέντερ της Ν-ευρο-κό-πης ;
    Που είσαι ρε Ελλιοτ, που ήθελες και 2.000.000 καντηλέρια ;
    Το παλεύει πάντως ο ΠΑΟ ακόμα.
    Για μένα τίποτα δεν τελείωσε.
    Λιγο θέλει μετά το ΟΑΚΑ - λέμε - και στο 5ο μάτς
    να σφυρίξει καμμιά τυχερή μπανάνα στον αέρα όπως
    του Σπανούλη στο 2ο παιχνίδι ;
    Πολύ κλειστό ροτέισον ρε Αργύρη.
    Μπαφιάσανε ρε φίλε.
    Ο Χέινς θα έπαιζε στον ΟΣΦΠ 15λεπτο.
    Μπράβο στον ΟΣΦΠ, συνεχίζουμε μπασκετικά.

    Φραγκίσκος Κουμουτσάς ο γνήσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μπραβο μαγκες Αγγελοπουλοι!! Ειστε ανταξιοι του Κοκκαλη και του Μαρινακη!! Μαγκικα και πειραιωτικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το ξαναπείς αυτό man.
      Ο ΟΣΦΠ έχει 11 πρωταθλήματα κι εμείς 34 !!!!
      Αν τα κάνει 12, τι πάει να πεί αυτό ;;;
      Θα είναι 22 πρωταθλήματα πίσω και 3 ευρωπαικά.
      Αντί για 24 πρωταθλήματα πίσω και 3 ευρωπαικά.
      Κάτι τρέχει στα γύφτικα.
      Παναθηναικός είσαι και πρέπει να είσαι large.
      Ο Μαρινάκης δεν αφήνει να πεσει τίποτα κάτω
      λόγο κονόμας.
      Ο μπασκετικός Παναθηναικός έχει αποδείξει πώς
      αν αξίζει ο αντίπαλος, τον κερδίζει.
      Και δεν υπάρχει για κανένα καμμία κονόμα.
      Και στο κάτω κάτω δεν φταίει ο ΟΣΦΠ πού είχες
      Σάσα και σε κατέστρεψε.
      Αποδείχτηκε πώς με κανονικό προπονητή δικό μας
      ήταν και το φετινό, αν και δεν έχει τελειώσει τίποτα.
      Στην Ευρώπη είναι το θέμα τι θα κάνουμε.
      Εκεί έχουμε πρόβλημα.


      Φραγκίσκος Κουμουτσάς

      Διαγραφή
  61. Η διαιτησία παίζει ξεκάθαρα έδρα,ωστόσο η απόδοση του Παναθηναικού ξεπερνάει αυτό το εμπόδιο εως και το 35'.Ξεκάθαρο μπλοκάρισμα παικτών και πάγκου με πολλούς με υποαπόδοση και γενικά χάλια μαύρα Raduljica-Gist-Williams. Μεγάλη ελπίδα του ελληνικού μπάσκετ το δίδυμο Παπαγιάννη-Χαραλαμπόπουλου,αποδεικνύουν ότι αξίζουν και μπορούν τα 15' rotation στο υπό διαμόρφωση roster του χρόνου. Η σειρά είναι απλά στο 2-1, δε βλέπω κανένα συγκλονιστικό προβάδισμα ΟΣΦΠ, δίχως δε τον Πρίντεζη θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει τους 65 πόντους στα επόμενα φρονώ ΔΥΟ παιχνίδια της σειράς.

    Δεν θα πανηγυρίσω αυτό το πρωτάθλημα ακόμα και να το κατακτήσει ο ΠΑΟ,γιατί απλούστατα θα επιδοκίμαζα και θα συννενούσα στον άθλιο σχεδιασμό για 3η σερί χρονιά. Ας το πάρει ο ΟΣΦΠ, ας ανανεώσει και τον Σπανούλη και το Σφαιρόπουλο, αποδεχόμενοι τις σπουδαίες φετινές εμφανίσεις αμφότερων...

    Όσο για τις δηλώσεις Πεδουλάκη,ας σταματήσει να δίνει post επιθέσεις σε Radu και Gist, ας προσθέσει στο rotation τον Haynes που με κάθετο παιχνίδι μπορεί και αυτός να προσφέρει ΚΑΙ να δώσει μια κούτα ZANAX στον Παππά για να είναι πιο προσεκτικός στα lay up και τις επιλογές του γενικότερα....

    pick n roll Larry/Kevin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ποδοσαφιροποιηση του μπασκετ οι μαγκες Πειραιωτες .. Τα συγχαρητηρια μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μάλιστα... Ο Πρίντεζης μάλλον χάνει και το προολυμπιακό. Εξαιρετικά...

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό για τον ΠΑΟ είναι καλό.
      Για το μπάσκετ κακό.
      Αρα για όλους τους μπασκετικούς ανεξαρτήτως
      χρωμάτων πάρα πολύ κακό.

      Φ.Κ

      Διαγραφή
  64. αλλη μια χρονια με τις πανηγυρτζηδικες επιλογες του δπγ και των συμβουλατορων του ελαβε τελος. η ομαδα εχει να τραβηξει πολλα μεχρι να μαθει στην καμπουρα της ο δπγ. τωρα ο παο ζει τα 90ς απο την αρχη.στον παυλο και τον θαναση τους πηρε 6 χρονια μεχρι να μαθουν. ελπιζουμε ο δπγ να μην χρειαστει περισσοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν τελείωσε.
      Μην είσαστε οπαδικά μοιρολάτρες.
      2-1 είναι η σειρά και ήταν 0-1.
      Δύο μάτς καπάκι πήρε ο κακός ΟΣΦΠ του άτυχου
      και κάκιστου ενίοτε Παναθηναικού.
      Οποιος βιάζεται σκοντάφτει.

      Διαγραφή
  65. H διαμαρτυρια για τη διαιτησια δειχνει αδυναμια. Συγχαρητηρια στους αδερφους Αγγελοπουλους για την ισχυ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μέ έχει κουράσει απίστευτα να διαβάζω παντού για τη διαιτησία και από τις δύο πλευρές και οι δηλώσεις του RG δε βοηθούν.
    Χάσαμε δικό μας ματς και καλό είναι να ψάξουν να βρουν τι έφταιξε και όχι να τα ρίχνουν ξανά στους γκρι.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει παρκάρει στον πάγκο τον Γουίλιαμς από τη στιγμή που στα παιχνίδια με τον Άρη έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής (και ο Παππάς σήμερα ήταν πολύ κακός).

    Ο Ραντούλιτσα εκτός τόπου και χρόνου.

    Ο Χέινς δεν παίρνει καθόλου χρόνο ανεξήγητα (να πως ότι είναι τραγικός αμυντικός; δεν είναι) με αποτέλεσμα να είναι εξαντλημένοι στο τέλος οι Καλάθης και ΔΔ.

    Ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό ο Πρίντεζης και χάσει το προολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αν είχε κρεμασμένο το Χέινς στον Σπανούλη
      στο τέλος, να μην παίρνει κάν τη μπάλα που τα φτύσανε οι άλλοι, με τον Πρίντεζη εκτός φιλοσοφίας αγώνα τι θα πάθαινε ο Πεδουλάκης ;
      Μου φαίνεται πώς έχει πάρει ψηλά τον αμανέ ο κόουτς.

      Διαγραφή
    2. εφόσον ο Έλιοτ είναι αρνητικός και δεν μπορεί να δώσει όσα ζητάει ο Πεδουλάκης για ποιο λόγο να μην είναι στον πάγκο;
      εφόσον ο Χέινς δεν μπορεί να προσφέρει ως άσος και δεν υπάρχει χώρος στο 2 για ποιο λόγο να μην είναι στον πάγκο;
      εφόσον ο Ραντούλιτσα δείχνει το λιγότερο αδιαφορία και καταστρέφει το παιχνίδι για ποιο λόγο να μην είναι στον πάγκο;
      ο Πεδουλάκης τα όσα παρουσιάζει είναι υπέρβαση. Μην αρχίζετε από τώρα τη μουρμούρα. ο Σάλε είχε ασυλία ακόμα και μετά το πρώτο ματς με Λαμποράλ. Καμία κριτική. Όλοι μετά βγήκαν και μίλησαν. Δείτε πως άφησε γυμνή την ομάδα και αφήστε τον Πεδουλάκη ήσυχο. Έκανε τα λάθη του ναι, αλλά έχει φέρει τη σειρά στο όριο και σε καμία περίπτωση δεν είναι ξεγραμμένος.

      Διαγραφή
    3. 11:35

      Στο δύο ποιός μπορεί να προσφέρει και
      δεν μπαίνει ο Χέινς ;;;
      Αντε να προσφέρει ο Φελντέιν 25 λεπτά.
      Στα υπόλοιπα πάλι ο Φελντέιν πρέπει να αφυφατωθεί ;
      Οταν μάλιστα μπορείς να πάς στο 3 τον αρχηγό
      για λίγο ;
      Πλάκα μάς κάνετε ρε παιδιά ;
      Ολα μουρμούρα τα βλέπετε ;
      Αντε λοιπόν ξεπάτωσε τους 5-6 που εμπιστεύεσαι
      απόλυτα και χάνε τα παιχνίδια στο τέλος.
      Ο προπονητής όταν ο ίδιος βλέπει κούραση
      και το είπε για Φώτση και Γκίστ και όχι μόνο
      πρέπει να πάρει από όλους ότι μπορεί.
      Οταν κάρφωνε τα τρίποντα ο Χέινς, έπαιζε άμυνα
      και τον έβγαζε χωρίς λόγο ο καράφλας φωνάζαμε.

      Διαγραφή
    4. 11:35

      Τον Γουίλιαμς τον έχει εξαφανίσει από τους τελικούς. Το αν θα έπαιρνε σωστές αποφάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο που πήγε το παιχνίδι στην προσωπική φάση δεν το ξέρω αλλά αν μπορούσε να το κάνει κάποιος σήμερα θα ήταν αυτός.
      Ο Χέινς λόγω του ότι θα τον μάρκαρε ο Σπανούλης δε νομίζω να είχε πρόβλημα απλά να κουβαλάει τη μπάλα και να δημιουργεί από το δύο ο ΔΔ αλλά και πάλι δεν θα το μάθουμε ποτέ μάλλον.
      Για τον Ραντούλιτσα δεν ξέρω που διαφωνείς..

      Στον RG φυσικά πιστώνω την εμπιστοσύνη που δείχνει στους μικρούς και την προσπάθεια που κάνει ώστε να παίξει άμυνα η ομάδα.

      Ο Σάλε δεν είχε καμία ασυλία και επειδή απαντάς σε ποστ δικό μου, ήμουν αρνητική ως προς το να μείνει στην ομάδα από τα Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    5. Στον Σάλε που είσασταν όλοι να μουρμουρήσετε; Τώρα με τον Πεδουλάκη υπερτονίζονται τα πάντα με το καλημέρα. Πείτε και για το recruiting του Σάλε. Που άφησε την ομάδα έρμαιο.

      Διαγραφή
    6. Με τρολλάρετε με τα ποστ για Σάλε δε μπορεί..Ρ
      Κανένας μαθητής του jim..όπληκτου θα γράφει!

      Διαγραφή
    7. Καλώς γίνεται κριτική στον Πεδουλάκη, όπως καλώς γινόταν κριτική στον προκάτοχο του. Επι της κριτικής, μπορούμε να συζητάμε. Επι της απαγόρευσης κριτικής στο όνομα μιας υποτιθέμενης στήριξης, όχι.

      Διαγραφή
  67. Αγαπητοί συνσχολιαστές και φίλτατε Jim,

    με τα λίγα που καταλαβαίνω αλλά και τα πολλά που έχω δει στα πατημένα 45 πλέον, έχω να πω τα εξής:
    - ένα ακόμα σπουδαίο διάβασμα από τον Πεδουλάκη και μεγάλη εμφάνιση του ΠΑΟ για 36'. Στα τελευταία 4' ξεφούσκωσε σωματικά και ψυχολογικά χωρίς ευθύνη του coach κατά την ταπεινή μου γνώμη. Έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Πρίντεζη-τον καλύτερο στα 2 πρώτα ματς - και έπαιξε ίσως καλύτερο α' ημίχρονο από το πρώτο ματς. Στα 2 από τα 3 ματς έχει κάνει outcoach τον αντίπαλο κόουτς.
    - Το ματς το έχασε μόνος του ο ΠΑΟ γιατί έχασε 4 πανεύκολα καλάθια: 2 lay-up από Παππά-Διαμαντίδη, το follow-κάρφωμα του Παπαγιάννη και 1 lay-up του Γκιστ. Αν τα έβαζε αυτά θα κέρδιζε με την - κακή κατά Πεδουλάκη - διαιτησία.
    - Πολύ μεγάλη εμφάνιση από Καλάθη που δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό το συμβόλαιό του.
    - Για τον Γκιστ τα έχω ξαναγράψει: υπερτιμημένος και προσπαθώ να θυμηθώ το τελευταίο καλό του ματς σε κρίσιμο παιχνίδι.
    - Με τη σημερινή εμφάνιση των Παπαγιάννη, Χαραλαμπόπουλου, Ουίλιαμς, Ραντούλιτσα αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνος ήταν ο Σάλε. Και την επαναφορά του Φελντέιν σε φόρμα βεβαίως βεβαίως...
    - Τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις Πεδουλάκη. Για την προσπάθεια των παικτών του, για τον ίδιο και για το κλίμα που δυναμιτίζεται για τα επόμενα 1 ή 2 παιχνίδια. Η διαιτησία ήταν αλλοπρόσαλλη καθώς ξεκίνησαν να σφυρίζουν τα πάντα και κάποια στιγμή άφησαν το δυνατό παιχνίδι. Αν όμως είχε βάλει τα 4 εύκολα καλάθια δεν θα έπαιζε ρόλο η διαιτησία.

    Πάμε στον Ολυμπιακό:
    - κακή άμυνα για 35 λεπτά, ιδιαίτερα στον Καλάθη.
    - νίκησε γιατί έχει τον clutch παίχτη που δεν διαθέτει ο αντίπαλος.
    - ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι στη 12άδα ο Παπανικολάου και τρώει τον χρόνο του Στρόμπερι.
    - καθοριστικός για άλλη μια φορά ο Παπαπέτρου. Ο Λοτζέσκι φάνηκε πόσο έλειψε στο TOP 16.
    - Ο Χάντερ είναι ήδη στη Μαδρίτη...
    - Νομίζω ο Χάκετ αντέχει να παίζει 6-7' παραπάνω στη θέση του αρνητικού Μάντζαρη.

    Ελπίζω να δούμε άλλα ματς και να το σηκώσει ο καλύτερος.

    Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια για το άρθρο Jim και ειδικά το no-call. Όσοι είναι φίλαθλοι κατάλαβαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν οι παιχτες σου εχουν χρεωθει με 28 φαουλ και οι αντιπαλοι με 22, μπορεις να παιξεις αμυνα;; οταν οι βασικοι σου φοβουνται να ακουμπησουν τον αντιπαλο,οταν στις βολες ο ΔΔ εχει λειζερ στα ματια και οι διαιτητες κανουν οτι δεν το βλεπουν και μπερδευονται μεχρι και σχολιαστες περιμενεις να πας σε επαναληψη,και ο αντιπαλος τρεχει για επιθεση.Ολο το επιτελειο κοντεψε να μπει μεσα απο την αγανακτηση χανεις η δεν χανεις το μυαλο σου εκει;;

      Διαγραφή
  68. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΕΦ ΤΑ 2 ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΑΤΙΑ ?

    ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΑΙΦΝΙΑΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 4 ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ?

    ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΧΑΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΣ , 4 ΣΕΡΙ ΕΝΩ Ο ΟΣΦΠ ΠΑΡΑΠΑΤΟΥΣΕ ?

    ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΛΕΙ ΑΠ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ?

    ΦΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΚΙΣΤ ΤΩΝ 24 ΛΕΠΤΩΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΓΚΑΦΑ ΣΤΑ 2 ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΙΚ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ , ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΡΙΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ 5 ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ?

    ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΤΛ ,ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ?

    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ !

    ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ !

    ΥΓ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ , ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργυρη, αληθεια τωρα... το'βλεπες, το'παιξες?

      Διαγραφή
  69. ΟΚ, να δείξουμε ανωτερότητα, στο κάτω – κάτω απ’ τον χορτασμένο δεν θα λείψει ένα πρωτάθλημα, αλλά κι η ανωτερότητα έχει όρια. Σύμφωνοι, οι 9 στους 10 τα βήματα του Σπανούλη δεν τα είδαν στο 2ο ματς, μόνο που ακριβώς αυτός ο επικός τρόπος που έγινε το 1-1 έκανε να περάσει ξυστά απ’ τα μυαλά των πολλών το κρισιμότερο σφύριγμα του 2ου τελικού, το 5ο φάουλ του Γκιστ μόλις στο 36’ (κι ενώ το 4ο, επιθετικό, του έχει χρεωθεί μια φάση νωρίτερα). Κι απόψε, πάλι, όση διαφορά κάνει στην ανατροπή πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βάλει γκολ για 5-6 στην 4η περίοδο, κάνει και πως με τον Τάκη Τσουκαλά να παίζει man to man τον διαιτητή γραμμής, σφυρίζεται ένα εξωφρενικό 4ο φάουλ στον Καλάθη (βολές Σπαν και ισοφάριση) και καπάκι το 5ο. Ναι, απόψε ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε στο τέλος ατσαλωμένος όπως στο 1ο του ΣΕΦ, ναι, κάθισαν πολύ βαριές στο στομάχι οι χαμένες βολές του Δ.Δ., αλλά πάει επίσης πολύ σε τέτοιο ματς, με τον Ολυμπιακό να βάζει (ελλείψει Πρίντεζη) μπάλα στο ποστ μόνο στις πρώτες φάσεις με τον Μιλουτίνοφ, να έχει σουτάρει 12 βολές παραπάνω (και ειδικά οι +11 του 1ου, που κράτησαν τη διαφορά στο λίαν κολακευτικό για τον γηπεδούχο +3)… Τέλος πάντων, κάποια από αυτά είναι κι ο λόγος που το πλεονέκτημα έδρας είναι κρίσιμο, αλλά κι η εύνοια στον γηπεδούχο έχει όρια. Κι ο Τάκης που βόλταρε ωσάν μασκότ στην τελική γραμμή καταργεί, από ένα σημείο κι έπειτα, κάθε συζήτηση επί του αγωνιστικού.
    Στα της συνέχειας, κάνει πολύ μεγάλη διαφορά αν πράγματι ο Πρίντεζης τελείωσε για φέτος. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης, αλλά κυρίως γιατί χωρίς τον Πριντ το αμυντικό όπλο Γκιστ μπορεί να επιστρέψει ευκολότερα στο παλιό, δοκιμασμένο κόλπο του να σκεπάσει τον Σπανούλη. Αν, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν πνιγεί στο άγχος, έχει καλή τύχη να ολοκληρώσει ό,τι δεν ολοκλήρωσε απόψε στον 5ο τελικό. Ασφαλώς και δεν θα είναι εύκολο να ξαναπάρει 17 πόντους απ’ τους δυο 19χρονους, αλλά ομοίως δεν θα είναι εύκολο να πάρει και μόνο 5 από Γκιστ, Φώτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα λειζερ στα ματια του ΔΔ δεν τα ειδαν η μαλλον τα ειδαν και εκαναν τα στραβα ματια.Μαλιστα στον Οτε ειπαν οτι θα γινει επαναληψη.Ανυπαρκτο φαουλ του Γκιστ ενω ηταν καθαρη ταπα καπακι βολες αυτοι.Οταν σε εχουν εκνευρισει με τα αναποδα φαουλ πως να μην χασεις την συγκεντρωση σου στο τελος;;Ο Χακετ τελειωσε τον αγωνα με 2 φαουλ και κερδισε 7,εδω γελαμε.

      Διαγραφή
  70. Σε φιλική κουβέντα το βράδυ του Σαββάτου ο Αρτζι έλεγε μεταξύ άλλων ότι Φωτσης και Γκιστ δεν έχουν καθόλου ανάσες και φοβόταν μη σκάσουν...Σήμερα φάνηκε καθαρά..Και αν έχεις και τόσο κοντρα διαιτησία...
    Pedro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. με αυτα που κανουν οι πρασινοι
    θα ξεμεινει και ο σφαιρο του χρονου...
    ζεπ μπλατερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μας έγραφες για περιπάτους και ωραίες
      εκδρομές του Ολυμπιακού.
      Και το μάτς κρίθηκε πάλι στο τέλος, από την
      κούραση-επιπολαιότητα του ΠΑΟ και την δυναμική
      του Σπανούλαρου.
      Δεν το γυρνάς στο ποδόσφαιρο που σου έρχεται
      γάντι και λόγω ονόματος ;

      Maurice Chevalier

      Διαγραφή
    2. ΣΤΡΑΤΟΣ...ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ :))))
      ==============================

      Σαν δυο τρένα που ανταμώσαν ένα βράδυ
      και χαθήκανε ξανά μες στο σκοτάδι
      για άλλους δρόμους χωριστά,
      τόσο λίγη κι η αγάπη η δική μας,
      ένα τέλος πριν αρχίσει η ζωή μας
      κι ένα δάκρυ στη ματιά.

      Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι
      όλα κι αν τα δώσαμε.
      Για μια νύχτα ήταν μόνο η αγάπη
      κι έτσι τελειώσαμε.

      Κι αν μοιράσαμε για λίγο την ελπίδα
      κι αν σου έδωσα αγάπη και σου πήρα,
      ήταν μόνο μια βραδιά.
      Ξέχασέ τα όσα είπες κι όσα είπα·
      αφού όνειρα δεν είχες και δεν είχα
      έμεινε άδεια η καρδιά.

      Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι
      όλα κι αν τα δώσαμε.
      Για μια νύχτα ήταν μόνο η αγάπη
      κι έτσι τελειώσαμε.

      ===========================================
      ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΡΕ ΑΡΤΖΙ PLS.
      ΜΗ ΜΑΣ ΣΠΑΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.
      ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ.
      ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΥΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΜΟΥ.
      ===========================================

      ΥΓ Στο θέμα της διαιτησίας μου θυμίζετε
      ένα ομορφόπαιδο φίλο μου.
      Πάει τις γκόμενες στο χοτέλι και του τις
      τρώει ο ρεσεψιονίστ :)))))
      Ειχαμε τη "γκόμενα" έτοιμη στο ΟΑΚΑ.
      Και μας την έφαγε ο Σπανούλης.
      Τον αφήνεις να σηκωθεί ρε Αρτζι τον Λαρισαίο
      όσα βήματα και να κάνει ;
      Απαξ και σηκώθηκε στο κάρφωσε.
      Εκεί τρώς λαρύγγια ρε φίλε.
      Αλλά αν τους έχεις ξεφλουδίσει σαν μπανάνα
      που να βρούνε το κουράγιο να αποφύγουν
      την μπανανόφλουδα ;;;

      JB

      Διαγραφή
    3. Ευτυχως που εχουμε και σενα να χαμογελασουμε και λιγο με τους στιχους JB.

      Διαγραφή
  72. Τον Παπαγιάννη δεν βλέπω να τον ξεγελάμε κ τρίτη χρονιά.
    Καλό θα είναι να την κάνει γιατί μόλις πάρουν το καλοκαίρι παίκτες θα τον παρκάρουν.
    Βλέπω παρκάρισμα κ του χαραλαμπόπουλου.
    Πρέπει να παίξει ο Μπράμος κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπερα στην παρεα...
    Ζουμε παραμυθενια σειρα!
    Σημερα λοιπον που ο ΠΑΟ εχασε, σημερα που ο coach ηπιε θαλασσα στο come back του ΟΣΦΠ, σημερα που οι δηλωσεις του ηταν αποτυχημενες...σημερα λοιπον θα πω πως πρεπει να του δωσουν τα κλειδια της ομαδας.
    Η σειρα εχει ακομα δρομο...ο Γιωργαρος ειναι τεραστια απωλεια.
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω, παρ'ότι δεν είμαι υπέρ του να κριθεί ο Πεδουλάκης απο τη σειρά, νομίζω πρέπει να του πιστωθούν και να του χρεωθούν κάποια πράγματα :

      Κατα βάση, οτι εκτός απο ικανίτητα, έχει και αρχίδια. Δεν πάει εκ του ασφαλούς στη λογική και να το χάσω ο πρώην θα φταίει. Παρ'ότι ο ίδιος λέει οτι δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα σε τόσο λίγο χρόνο, πιστεύω οτι όλοι βλέπουμε οτι η ομάδα που παίζει στους τελικούς δεν έχει καμμία σχέση με την ομάδα του Sale. Επιλέγει (παρ'οτι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς) να αφήσει εντελώς έξω τους τουρίστες Williams και Raduljica και ρισκάρει καίγοντας τον Haynes για να δώσει λεπτά στον Παππά. Χρησιμοποιεί, σήμερα, σχεδόν προκλητικά, με σχεδόν in your face τρόπο, τον Παπαγιάννη αφού πρώτα έχει αφήσει τον Raduljica να αυτοεκτεθεί και επιμένει στον Χαραλαμπόπουλο που σε κάθε παιχνίδι είναι και καλύτερος (και τολμηρότερος, κι αυτό είναι προϊόν Πεδουλάκη). Δίνει ξεκάθαρα τη μπακέτα στον Feldeine που νομίζω οτι του αξίζει κιόλας αφού είναι ο μόνος ξένος που αποκτήθηκε που τιμάει το συμβόλαιο του με την προσπάθεια του. Παίρνει το 100% απο τον Καλάθη. Κάνει τον αντίπαλο προπονητή να τον ακολουθεί στη ροή του παιχνιδιού, παρ'ότι ο αντίπαλος προπονητής και καλός είναι και η ομάδα είναι δικιά του και όλοι οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι.

      Έχω μεγάλη ένσταση για τις σημερινές του δηλώσεις και σίγουρα δεν έχει κάνει μόνο σωστά. Στο σημερινό τελείωμα άργησε να αντιδράσει. Στο ΟΑΚΑ μπήκε υπερβολικά παθητικά. Τον Gist δεν τον έχει διαχειριστεί επαρκώς καλά, κι ας έχει τη δικαιολογία οτι είναι σκασμένος. Τα έχει κάνει όλα αυτά τα λάθη ο Αργύρης, πιθανώς κι άλλα. Αλλά η σειρά δεν θα'χε φτάσει εδώ αν ο ίδιος δεν είχε κάνει πρώτα τα μαγικά του.

      Οπότε το ξαναλέω. Για να αντικαταστήσεις τον Πεδουλάκη το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρεις κάποιον που είναι σαφώς και αποδεδειγμένα καλύτερος του. Βρίσκεις; Εγώ λέω, δύσκολα.

      Παρ'ολα αυτά, να μην μείνει αν δεν έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης οτι μπορεί να τρέξει το πλάνο της. Κι ας είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει απο τον ΠΑΟ μετά τον Ζοτς. Ο ΠΑΟ χρείαζεται πρώτα ρεαλιστικό πλάνο και μετά προπονητή.

      Διαγραφή
  74. επιδειξη παντοδυναμιας των αγγελοπουλων οι οποιοι δεν εχουν πλεον διοικητικο αντιπαλο στην ελλαδα και παιζουν μπαλα μονοι τους. α ρε δπγ θα καταφερεις να κλεισει την καριερα του ο τρισμεγιστος διαμαντιδης με δυο τελευταια παιχνιδια-καζο μεσα στο οακα, στην ευρωλιγκα το ενα και την δευτερα το αλλο στους τελικους... θα σε κυνηγαει δεκαετιες αυτη η καταληξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζουμε εποχες 90s...εποχες οπου και οι γιανακοπουλαιοι 6 χρονια μαθαιναν

      Διαγραφή
  75. Τα 2 τελευταία παιχνίδια πέρα από τα χαμένα Lay up τα έχασε καθαρά ο Πεδουλάκης.
    Στο σημερινό παιχνίδι κράτησε το μηδενικό Φώτση για άπειρη ώρα, αντί να τον έχει ξεκούραστο για τα τελευτάια 3-4 λεπτά μπας και μπουμπουνίσει κανένα τρίποντο.
    Από τη μέση του 4ου δεκάλεπτου έπρεπε να είχε περάσει τον Γουίλιαμς να κάνει μπσίματα, και να κερδίζει φαουλ-βολές μιας και ο Ολυμπιακός είχε κάνει πάνω από 5 φαουλ.

    Επισης ο Διαμαντίδης για ακόμα ένα τελικό ήταν πολύ μέτριος
    ΕΠίσης με αρνητικό τον Γκιστ, δεν δοκίμασε τον Χάντερ για pick n roll με Καλάθη στα κρίσιμα.
    Νομίζω ότι ο Πεδουλάκης έχει εμμονές τεράστιες, μίκρινε το rotation, δεν παίρνει πράγματα από Ρανούλιτσα-Γουίλιαμς-Χέινς.

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΜΟΝΟ 14 PIR ειχε OΣΟ ΚΑΙ Ο Σπανουλης δηλαδη.

      Διαγραφή
  76. Δε θα κρινω τον Πεδουλακη γιατι ο ανθρωπος ηρθε τελευταια να μαζεψει τα αμαζευτα σε μια ομαδα διαλυμενη.
    Θα κρινω ομως τον χειροτερο προπονητη που ηρθε ποτε στον Παο, τον Τζορτζεβιτς, ο οποιος κανονικα δεν θα πρεπει να ξαναβρει δουλεια προπονητη, τουλαχιστον οχι σε σοβαρη ομαδα.

    Μαζι του ο Ραντουλιτσα, ενας μπασκεμπολιστας μονο για την Κινα ή για ομαδες που δεν διεκδικουν τιποτε. Μπηκε μεσα και ο Παο εχασε τη διαφορα με δικα του λαθη. Και δεν ξαναμπηκε. Και μακαρι να μην ξαναμπει στο επομενο(α) παιχνιδι(α).
    Ο παικτης που παιρνει ενα εκατομμυριο ευρω. 1εκ ευρω... και βαστα ποσα θα τσιμπησε και ο απατεωνας προπονητης που τον εφερε στον Παναθηναικο.

    Συνεχιστε εσεις να τα βαζετε με τον Πεδουλακη που δε βαζει το Χεηνς, με τον Γκιστ, με τον Καλαθη, με τον Παππα (τον Παππα ρεεε, που ηρθε απο σοβαρο τραυματισμο και μετα εβλεπε εξεδρα).

    Και βλεπεις το Χαραλαμποπουλο και σου ερχεται να αρχισεις να χτυπας την κεφαλα σου που το παληκαρακι δεν επαιζε λογω Παυλοβιτς.. Κι ο Παπαγιαννης λογω Κουζμιτς...

    Βριστε ρε τον Πεδουλακη...

    υ.σ.
    Ναι η διαιτησια παιζει τον ΟΣΦΠ. Αλλα ο ΠΑΟ χανει γιατι ειναι ξεζουμισμενος και οτι κανει συνεχεια στους τελικους ειναι υπερβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσοστομε!!! ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

      Διαγραφή
    2. ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ...

      Διαγραφή
  77. Tελικα μπορει να εχασαν τις ακρες τους στη διαιτησια της ευρωλιγκας οι αδερφοι αλλα τις εφεραν στην Ελλαδα. Μαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Βλέπουμε σπουδαία ματς. Μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός και μεγάλη νίκη. Η σειρά έχει ακόμη δρόμο κι αν πάει στο 5ο ματς υπάρχει η νέα παράμετρος της απουσίας του Πρίντεζη τον οποίο δυστυχώς δεν βλέπω να παίζει στην Εθνική. Ζόρια βλέπω το καλοκαίρι. Πολλοί απόντες μαζεύονται.

    Το ματς κρίθηκε απ’ το κρεσέντο του Σπανούλη ο οποίος σφραγίζει μέχρι τώρα τη σειρά και διαλύει τις όποιες επιφυλάξεις για το νέο του συμβόλαιο το καλοκαίρι. Κομβικός και σήμερα ο Λοτζέσκι ενώ φάνηκε καθαρά ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί αυτή την εποχή καλύτερα με τον Χάκετ στο παρκέ αντί του Μάντζαρη. Μεγάλο σουτ απ’ τον Παπαπέτρου. Ο Ολυμπιακός αξιοποιεί ως ένα βαθμό το ότι είναι μια δουλεμένη ομάδα που όλο το χρόνο έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις απ’ τον προπονητή του. Στα δύσκολα, λοιπόν, ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί που έχει αναπτύξει η ομάδα όλη τη χρονιά. Μπορεί να μην πιστοποιεί εμφατικά την υπεροχή του αλλά οι λεπτομέρειες που κρίνουν αυτά τα ματς είναι με το μέρος του.
    Ο ΠΑΟ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος ξεπερνώντας το υποτιθέμενο σοκ και τα παρεπόμενα του προηγούμενου ματς και αντιδρώντας στην αλλαγή της αμυντικής τακτικής του αντιπάλου που είδαμε στο 2ο ματς. Η ομάδα έχει αλλάξει 100% φυσιογνωμία και προσπαθεί να διαβάσει τα πάντα. Σήμερα είδαμε έτοιμο και τον Παπαγιάννη να παίρνει χρόνο και ρόλο. Για μένα η εικόνα της ομάδας είναι απρόσμενα καλή. Μέχρι τώρα πληρώνει την κάκιστη κατάσταση του Γκιστ ο οποίος για 2η σερί βραδιά αδυνατεί να τελειώσει φάσεις που τις έχει ενώ δείχνει απρόσμενη ασυνέπεια στην άμυνα. Δείτε πως δεν βγαίνει μετά το σκριν στον Σπανούλη και ο Bill σκοράρει τα δύο τρίποντα. Συν τις λεπτομέρειες. Όπως οι 1/6 βολές στο τέλος, οι χαμένες επιθέσεις στο transition 2 με 1, τα χαμένα lay up στον αιφνιδιασμό (2 σήμερα) και κάποιες αβλεψίες στο αμυντικό ριμπάουντ. Ο κόουτς παλεύει να πάρει τον τίτλο με τον δικό του τρόπο. Με τον Παππά που έχει κάνει δύο εξαιρετικά ματς και δικαιολογημένα έχει σκαμπανεβάσματα. Τον Χαραλαμπόπουλο που πλέον αποτελεί βασική επιθετική επιλογή σε αρκετά plays και ανταποκρίνεται. Τον Παπαγιάννη που ήταν υπερπολύτιμος. Όλοι αυτοί πριν από 1 μήνα ήταν εκτός rotation. Νομίζω πως θα το παλέψει μέχρι τέλους και έχει πιθανότητες να το γυρίσει. Σήμερα δεν φοβήθηκε και ρίσκαρε με τα παιδιά που έγραψα παραπάνω. Επειδή αναφέρθηκε, αν δεν κάνω λάθος, έχει πάρει δύο time out στο σερί 12-0 (από 59-66 στο 71-66).

    Ενώ του πιστώνω πολλά θετικά και ελάχιστα αρνητικά στο αγωνιστικό σκέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις άστοχες δηλώσεις περί διαιτησίας. Ως αντιπρόεδρος του fan club. Δεν μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες κουβέντες. Όσο κι αν πιέζεται δεν δικαιολογείται. Ας θυμηθεί πόσο άσχημα χτυπούσαν τα όσα δήλωνε ο Μπαρτζώκας όταν έχανε. Δεν χρειάζεται τίποτα απ’ όλα αυτά. Η διαιτησία σήμερα ήταν ΟΚ. Όχι τίποτα φοβερό.

    ΥΓ Σήμερα πιστεύω ότι κάμφθηκε και ο τελευταίος δύσπιστος για τον Μίρο. Μπαίνει στο 11-19. Δύο επιθέσεις σερί πάνε πάνω του, τις αχρηστεύει με βήματα. Δύο σερί φάουλ στην άμυνα. Σε 1,5 λεπτό έκανε ένα 0-6 ο Ολυμπιακός. Τι να πάρεις απ’ αυτόν τον τύπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το παρουμε ως δεδομενο λοιπον οτι με τον Πεδουλακη προπονητη του χρονου ο Ραντουλιτσα λεει αντιο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω. Η εμφάνιση των δύο πιτσιρικάδων (δεν τους πίστευα ιδιαίτερα)μου θυμίζει εικόνα Φώτση από το μακρινό 2000. Βλέπω σε αυτούς τη μελλοντική δυναστεία του Παναθηναικού και δύο μυαλωμέους παίκτες με ψυχραιμία, ψυχή και ωριμότητα. Το θέμα Ραντούλιτσα, Τζόρτζεβιτς με όλα τα συνεπακόλουθα πρέπει να γίνει μάθημα για την ομάδα. Επιβάλλεται η δημιουργία θέσης τεχνικού διευθυντή και σοβαρού scouting team. Και βέβαια αν δεν μπορείς να έχεις Ζοτς, Ιτούδη ή Μπλατ πρέπει να κρατήσεις Πεδουλάκη.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    3. Ο Raduljica έχει ήδη πει αντίο, και ο Sale να ξαναπροσληφθεί. Ίσως ο προκλητικότερος παίκτης που'χω δει να περνάει απο τα ελληνικά παρκέ. Σίγουρα ο πιο βαριεστημένος.

      Διαγραφή
  79. Απαντήσεις
    1. 77 καλα σε λενε γαυρο καμουφλαρισμενο,οκ σημερα η διαιτησια;;χαχαχαχα!!!!!!τωρα θα πεις οτι τους αδικησαν κιολας.

      Διαγραφή
    2. όχι εύνοια απ' τη διαιτησία δεν είδε ο 77, ούτε τον τάκη τον τσουκαλά δεν είδε. κοίταγε αλλού.

      Διαγραφή
  80. πως γινεται οι δυο ομαδες να εχουν τα ιδια τριποντα και ο Παο περισσοτερες επιθεσεις μεσα στην ρακετα (5) παρο ολα αυτα να εχει λιγοτερες βολες.33-21 και περισσοτερα φαουλ 22-28;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω ρε φωστηρα! Μονο στη ρακετα δηλαδη επιτρεπεται να δινεται φαουλ! Ολα αυτα τα φαουλ που γινονται μετα το 4ο δεν πρεπει να δινονται καθολου, ετσι δεν ειναι?

      Διαγραφή
    2. οταν βαρας τριποντα απο εξω οσα ο αντιπαλος πως γινεται να χεις 12 βολες παραπανω,οταν δεν μπουκαρεις μεσα για να κερδισεις φαουλ και βολες.

      Διαγραφή
  81. Πως γίνεται στον 2ο τελικό οι βολές να είναι 27-15 υπέρ του Παναθηναικού και στο τέλος να "θεωρείται" από το δημοσιογραφικό σύστημα ότι ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως γινεται να μην εισαι γαβρος με τετοια μυαλα ?

      Διαγραφή
    2. τις βολες βλεπεις σαν κλασικος γαβρος, τα φαουλ δεν παιζουν;;οταν εχεις πολυ περισσοτερα τριποντο πως στα κομματια θελεις βολες.Αντε με τον καθε ποδοσφαιρικο που το παιζει ειδημον.Τον αγωνα τον ειδες;;ειδες ποσα τριποντα βαρεσες;;Αντε να τα ξαναδεις.

      Διαγραφή
    3. Το είπες χάρηκες και κοιμήθηκες περήφανος που μου την είπες!!!

      Άλλωστε τα τόσα σχόλια ανωτερότητας και καθόλου ενασχόλησης με την διαιτησία των ¨δικών¨σου δείχνει και την "ποιότητα" σας στο μπάσκετ!!!

      zio7

      Διαγραφή
  82. εχει καταλαβει κανεις τι εχει προσφερει ο μπαλτακος στην καε εκτος απο το να αποτρεπει τον δπγ απο δηλωσεις? γιατι κατα τα αλλα δεν βλεπω τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην εισαι αδικος ρε φιλε. Χωρις Μπαλτακο δεν θα εβλεπες τον ΔΠΓ στο ΣΕΦ.

      Αμυνα στον Σπανουλη δεν μπορει να παιξει ο Μπαλτακος. Ειναι και καποιας ηλικιας πλεον!

      Διαγραφή
  83. ♣ Κι όμως γυρίζει !!!! ♣

    ♣ Galileo Galilei ο Μητσάρας σάς το λέει ♣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Παρότι γαύρος δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση το πρωτάθλημα να καταλήξει στο Οακα, ο Ολυμπιακός είναι δράμα, ο πάγκος του ακόμα πιο δράμα,ο Πρι μάλλον off. Αν καταλήξει Σεφ, ο Σπανούλης δικαιούται και το μισό συμβόλαιο του Σφαιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αδικαιολόγητος ο κόουτς Αρτζι, στη μη χρησιμοποίηση
    του Haynes.
    Εντελώς αδικαιολόγητος.
    Οι Γουίλιαμς και Ραντούλιτσα είναι ασόβαροι όντως.
    Αν και τον πρώτο θα έπρεπε να τον κερδίσει, γιατί
    μπορεί να φιάξει συστηματάκια για πάρτι του.
    Είναι αργά για νέα plays θα μου πείτε.
    Σωστό.
    Για τον Haynes όμως είναι αδικαιολόγητος.
    Ο Παππας δεν μπορεί να είναι στο top του γιατί
    έχει να παίξει καιρό.
    Και μάλιστα άμυνα πάνω στο Σπανούλη.
    Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον κόουτς σε όλα.
    Οταν η ομάδα τα φτύνει, έχεις έτοιμους ένα δύο παίκτες
    για να εκπλήξεις τον αντίπαλο.
    Βάλε στο ΟΑΚΑ τον Haynes σκιά του Σπανούλη, εφόσον
    δεν έχεις Λάσμε να καλύπτει τον Γκίστ αν τον βάλεις
    πάνω του.
    Αλλαζε παίκτες πάνω στον Λαρισαίο.
    Στα μεταξύ μας μάτς είναι όλος ο Ολυμπιακός.
    Τώρα που θα λείπει ο Γιώργος, έτσι και κλειδώσεις
    τον Σπανούλη, έχεις το πάνω χέρι στη σειρά.
    Λοτζέσκι και Χάκετ βγαίνουν μπροστά, αλλά χωρίς
    Σπανούλη δεν θα είναι καταλύτες.
    Τόσο απλά αλλά και τόσο δύσκολα αν είσαι κολημένος με κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελετε και τα λετε, 1.88 ειναι ο Χεινς τι αμυνα να παιξει;;

      Διαγραφή
  86. οταν σε αδικουν δεν μπορεις να μην μιλησεις,απορω γιατι συγκρινετε τον Μπαρτζωκα με τον Πεδουλακη.Τετοιες διαιτησιες δεν ειχε ο Μπαρτζωκας και το ξερετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως έχεις απόλυτο δίκιο.... Τέτοια σφαγή ποτέ ξανά στο μπάσκετ... Πολύ γέλιο έχει απόψε στο blog

      zio7

      Διαγραφή
  87. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/204885/vinteo-i-fasi-poy-fonazei-o-pedoylakis-vid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Θεος Πεδουλας!

    Οταν ο "leader" του δεν μπορει να μαρκαρει τον Σπανουλη που βαζει το buzzer beater τοτε ειναι βηματα ΕΝΩ οταν ο "leader" προσπαθει να παιξει σκληρη αμυνα στον Σπανουλη και κανει φαουλ τοτε ειναι στοχευμενος απο τους διαιτητες!

    Μαλιστα.

    Τετοια ατομα τα κονομανε χοντρα κυριοι. Ας μη πουμε τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. χαχαχα χτυπαει τον Παππα ο Χακετ για να παρει φαουλ αφου ειχε φαουλ να δωσει και ο διαιτητης το αγνοει. και εχουμε τον 77 που λεε οτι ηταν οκ η διαιτησια. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/204885/vinteo-i-fasi-poy-fonazei-o-pedoylakis-vid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην στεκεστε σε μεμονομενες φασεις , εκτος αν προκειται για imaginary βηματα του διαμαντιδη.

      ζιο7 & Δημητρης Σ 2016

      Διαγραφή
  90. Και μονο η συμμετοχη για τους παπαγιαννη και χαραλαμπο ειναι στα + για να μεινει ο τζουτζουκος..
    Ο παπαγιαννης στην αμυνα εμπαζε αλλα δεν ακουω σχολια ..
    Ο ραντου με το ξενερωμα που εχει φαει , ειναι με σορτσακι και παει για μπανακια (αραγε που ειναι ο φιλος που ελεγε για τους μισθους και το αν θα πρεπει να μπαινουν στην ωρα τους κτλ κτλ??? )
    2ο ματς που χανουμε γιατι κανουμε κακο ροτεισον..
    ΚΑΚΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ...
    αριστο διαβασμα , αριστη διαχείριση καταστασεων, αν βεβαια ειχε και καλητερο ροτεισον τωρα ο τζουτζουκος δεν θα ηταν ανεργος αλλα κοουτς σε καλη ομαδα στην ευρωπη...
    2 δικα μας παιχνιδια και τα χασαμε το ενα απο σκοτωμενο σουτ του σπανουλη και το αλλο απο χαμενες βολες και κουραση..
    Κοουτς ειπαμε.. το να εξαντλεις τους παιχτες σου απο το φοβο να μην χασεις.. σε φερνει στην ηττα !!
    Στο ΟΑΚΑ αυτος ο οσφπ δεν περναει ποσο μαλλον χωρις τον πριτεζη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα ροτειτον..ελπιζω να μην ξαναβαλει ραντου μονο για το ροτειτον γτ θα μπει ο κοσμος μεσα να τον πεταξει με τις κλωτσιες απο κει που ηρθε!

      Διαγραφή
  91. οταν σφαζουν τον αντιπαλο,ολα ειναι ομορφα και ωραια συμφωνα με του αφους «Ελπίζω να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ, όπως έχει γίνει κατά μέσο όρο στα τρία παιχνίδια, ανεξάρτητα τι έχει πει ο Παναθηναϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή