Athlenda

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

EL FINAL FOUR 2016, BERLIN: Ραντεβού με την ιστορία..


Μετά από ένα τρομερό ματς-πραγματικό classic, η Φενέρμπαχτσε κατέβαλλε την αντίσταση της ομάδας-θαύμα, Λαμποράλ Κούτσα με τους δύο Έλληνες, Μπουρούση και Σλούκα, να κλέβουν τη παράσταση. Το τανκ της ΤΣΣΚΑ πέρασε πάνω από την πνευματικά ανέτοιμη Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το Hoopfellas αναλύει τους δύο ημιτελικούς και καθαρίζει το πάλκο για το σημερινό bra de fer Ιτούδη-Ομπράντοβιτς με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλητή της φετινής διοργάνωσης..




Ζούμε μεγάλες στιγμές.. Σταχτοπούτες και outsiders με μαγικά ραβδιά, προπονητές-magicians, ελληνική σχολή στη πρώτη γραμμή σε ένα Final Four το οποίο τη Παρασκευή το βράδυ μας έδωσε, με την αναμέτρηση Λαμποράλ-Φενέρ ένα πραγματικό classic, μια αναμέτρηση που θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια..


Τανκ..



Η ΤΣΣΚΑ πήρε πανάξια το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης όντας καλύτερη και κυρίως πιο έτοιμη, σε όλα τα επίπεδα, για να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι σε σχέση με τον αντίπαλο της. Αυτά τα παιχνίδια εντάσσουν τους εμπλεκόμενους (παίχτες, προπονητές) σε ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό πλαίσιο καθώς αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας στο επίπεδο τοπ-ανταγωνισμού. Για τους περισσότερους αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση της επαγγελματικής τους καριέρας. Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά μπροστά σε αυτή, είναι δεδομένο. Κάποιοι προχωρούν και κάποιοι βρίσκουν τοίχο. Μεγάλο ρόλο σε τέτοιες καταστάσεις (ειδικά στο κομμάτι το δικό μας, αυτό του μπάσκετ) παίζει η συναισθηματική νοημοσύνη με την έννοια ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την ψυχρή νοημοσύνη της σκέψης και απαιτεί (ώστε να οικοδομήσεις μια σειρά αποφάσεων σωστά) γνώση των συναισθημάτων σου. Αυτή ήταν μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής. Η “αρκούδα” ήξερε πως ένιωθε, η Κουμπάν ανακάλυπτε κάθε λεπτό που περνούσε.. Πνευματικά, η ομάδα από το Κρασνοντάρ, δεν ήταν έτοιμη να παίξει ένα τέτοιο ματς. Για αυτό και δε δημιούργησε το πλαίσιο ώστε να μπορέσει να ρίξει τη καλύτερη γροθιά της..

Detroit 1-2-2 Match up


Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν πολύ καλά διαβασμένος και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις δυνατότητες και του ρόστερ του σε αυτό το ματσάρισμα. Αναμφίβολα νικητής στη σκακιέρα. Αυτό για να μη ξεχνάμε πόσο καλός προπονητής είναι ο Ιτούδης. Πιθανόν ο καλύτερος της (εξαιρετικής) σχολής μας αυτή τη στιγμή. Δε πήρε τυχαία τη πιο περιζήτητη θέση στο λόμπι των τοπ-προπονητών ανά την Ευρώπη με την έννοια ότι εργάζεται σε ένα κορυφαίο από κάθε άποψη οργανισμό και διαχειρίζεται ένα σπουδαίο μπάτζετ σε (εργασιακές) συνθήκες πραγματικά ζηλευτές. Αυτό δε σου χαρίζεται. Το κερδίζεις..


Σας έχω πει για το συγκεκριμένο σε συζήτηση μας στο Hoopfellas ότι έχει πολύ καλή τύχη στο άμεσο μέλλον να μετακομίσει στην Αμερική και το ΝΒΑ όπου ο δρόμος για τους πολύ καλούς Ευρωπαίους προπονητές έχει ανοίξει. Ο σημερινός τελικός μπορεί μάλιστα να αποτελέσει εφαλτήριο στη κατεύθυνση αυτή και το πιστοποιητικό για την ετοιμότητα του κόουτς Ιτούδη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το επόμενο βήμα (ορίζεται μετά την επόμενη διετία τουλάχιστον αυτή τη στιγμή). Απέναντι στη Κουμπάν ο κόουτς παρουσίασε μια μορφή της 1-2-2 Match up του Φλιπ Σόντερς στους Pistons (ομάδα με την οποία έχει δουλέψει τα καλοκαίρια ο Ιτούδης στην Αμερική) με στόχο να προστατέψει το καλάθι του, να κλειδώσει τα ριμπάουντ και εν τέλει να παγιώσει τη διαφορά που ήδη η ομάδα του είχε χτίσει “σβήνοντας” σταδιακά τον αντίπαλο. Αυτή η άμυνα χτίστηκε πάνω στην ικανότητα του Χάινς να αμυνθεί πραγματικά σε κάθε θέση της πεντάδας, με τον Αμερικανό να παίζει “κεφάλι” (πρώτος παίχτης δηλαδή, ο Σόντερς χρησιμοποιούσε τον Μπίλαπς εκεί, έναν Big Guard) και τους Κριάπα-Φριντζόν στη πίσω γραμμή άμυνας. Αυτή η Match up Defense είναι στη πραγματικότητα ένα είδος Switching Man to man άμυνας που βάζει αρκετή πίεση στη μπάλα και τη κίνηση μακριά από αυτή απαγορεύοντας καταστάσεις Kick out επίθεσης και πάσες για drive σε κίνηση από τους cutters θέλοντας να σπρώξει μακριά από το καλάθι και να μειώσει την πιθανότητα επίθεσης από μέσα προς τα έξω για τη Κουμπάν. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάποια μορφή 1-2-2 άμυνας (σε μορφή ζώνης) από την ΤΣΣΚΑ όμως η ικανότητα των ψηλών της στο High post και γενικά της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα να σουτάρει αποτελεσματικά τα Short 3s από τις γωνίες πιθανόν οδήγησε σε αυτή τη Match up η οποία ήταν και πιο ολοκληρωμένη σαν σκέψη από τη δική μου.


Η “αρκούδα” έδειξε (κατά τα θέλω του προπονητή της) πάντως να προσαρμόζεται στη τακτική εξέλιξη του παιχνιδιού κάθε στιγμή. Ξεκίνησε με τον Κουρμπάνοβ στον Ράντολφ (ο Ιτούδης ήξερε ότι θα χρειαστεί περίπου 35' τον Χάινς στο παρκέ στο συγκεκριμένο ματς και θέλησε να τον προστατέψει από τους πρώτους κραδασμούς απέναντι σε έναν ψηλό με πολλά touches στην επίθεση της Κουμπάν, καθώς μια γρήγορη φθορά του Αμερικανού της ΤΣΣΚΑ θα ανέτρεπε όλα τα αμυντικά σχέδια του Έλληνα κόουτς) απέναντι στον Spot-Broekhoff που δε μπορεί να παίξει πάνω στον Κάιλ και να τον φθείρει, επιλέγοντας μια άμυνα αρχικά αυστηρά 2-2 στα κεντρικά picks χωρίς βοήθειες που θα επέτρεπαν ελεύθερα σουτ από τα φτερά. Ο De Colo ήταν πραγματικά εκπληκτικός και διέλυσε την άμυνα του αντιπάλου επιτιθέμενος στον άξονα κάθε φορά με διαφορετικού ύψους αντίπαλο. Στη τελική ευθεία του ματς ο κόουτς Μπαρτζώκας ανέβασε από την αρχική διάταξη τον Σίνγκλετον ψηλά σε προσωπική άμυνα πάνω του (Broekhoff σε Ηines) με σκοπό να αλλάξει τη δομή και τους χρόνους επίθεσης της ΤΣΣΚΑ, αφαιρώντας τις “διαφοροποιήσεις” στα ματσαρίσματα που έφερνε το σκριν στο κεντρικό pick της ΤΣΣΚΑ. Οι Μοσχοβίτες το διάβασες και κυνήγησαν την αλλαγή στο φτερό με τον Χάινς να “κλειδώνει” τον Ντιλέηνι και την επίθεση αυτόματα να παίρνει 4 out- 1 in μορφή (παρουσία του Κριάπα, τουλάχιστον τρεις εξαιρετικοί εισαγωγικοί passers στη πεντάδα). Η ομάδα του Ιτούδη δούλεψε εξαιρετικά στη weak side ως απάντηση στις “αλλαγές” της άμυνας της Κουμπάν βάζοντας τη μπάλα στο miss match της πίσω γραμμής άμυνας ως “δόλωμα” με στόχο όχι τόσο το τελείωμα αλλά τη πάσα στην αδύνατη πλευρά όπου ο Φριντζόν έκανε θραύση. Ένας off guard που λειτουργεί άψογα ως Weak side threat με εξαιρετική ικανότητα (παρόλο που δεν έχει slashing abilities) στο να διαβάζει τις άμυνες στα close outs. Παρ'όλα αυτά η ΤΣΣΚΑ έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο της να απειλήσει στο τέλος όμως το ελεύθερο τρίποντο του Broekhoff στα 90'' , το οποίο θα άλλαζε την ατμόσφαιρα στο παρκέ, δε βρήκε στόχο. Πέραν του Ντιλέηνι (σε καλή βραδιά από τη περίμετρο) φάνηκε η εμπειρία του Ντρέηπερ ο οποίος ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιτιθέμενος (όπως είχαμε προβλέψει στη προηγούμενη ανάρτηση) στα πόδια του Τεόντοσιτς.


Αυτό που χαρακτήρισε τη Λοκομοτίβ πάντως και όλο το performance της στον ημιτελικό ήταν η έλλειψη aggressiveness. Όταν παίζεις απέναντι σε έναν αντίπαλο με τέτοιο βάθος και περισσότερες λύσεις, η μοναδική οδός για να ματσάρεις το μειονέκτημα σου σε ποιότητα είναι να δαγκώνεις για κάθε μπάλα στο παρκέ. Δε το είδαμε ποτέ αυτό από τη Κουμπάν..

Ευρωπαϊκό υπερθέαμα..


Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ένα εκπληκτικό ματς, πραγματικό classic για την ιστορία του θεσμού το οποίο θα στρυφογυρνάει στο μυαλό μας για πολύ καιρό. Προσωπικά το σκεφτόμουν από τη πρώτη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου το Σάββατο το πρωί και επανέφερα κατά τη διάρκεια της ημέρας συνεχώς στο μυαλό μου φάσεις και κυρίως στιγμές στη τελική ευθεία που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ένα ματς που τα είχε όλα..

Η Φενέρ (δεν είχα καμία αμφιβολία) μπήκε στο παιχνίδι απόλυτα διαβασμένη και έτοιμη να πάρει το τιμόνι στα χέρια της κατασπαράζοντας τον αντίπαλο. Έβαλε από την αρχή τη μπάλα στις ενδιάμεσες (short pick ή εισαγωγική από το φτερό) καταστάσεις στον Udoh για να παίξει από τα 3-4 μέτρα όπου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στον ρόλο του σημείου αναφοράς στην επίθεση ενώ αμυντικά στηρίχτηκε στη πολύ πιεστική (κλειδί ο Ντίξον σε καθαρά αμυντικογενή ρόλο, ο Ομπράντοβιτς του ζήτησε αυστηρά quarterbacking) άμυνα της πάνω στο μεγάλο όπλο των Βάσκων που είναι η κίνηση μακριά από τη μπάλα. Ένα όπλο το οποίο δε μπόρεσε να σταματήσει ο Παναθηναϊκός στη φάση των Playoffs, όμως η Φενέρ έχει πολύ διαφορετικά εργαλεία να προτάξει και φυσικά τον mastermind στον πάγκο.

Απέναντι σε θεούς και δαίμονες..


Λάτρεψα τον τρόπο με τον οποίο βγήκε σταδιακά η Λαμποράλ στον αφρό, απέναντι πραγματικά σε θεούς και δαίμονες. Μια ομάδα με πολύ ισχυρή θέληση και μηχανισμούς αντίστασης, ένα σύνολο με σφυριλατημένο (όπως αποδείχτηκε) χαρακτήρα που ξέρει να “παραδίδει” υπό πίεση και αγωνίζεται με τρομερή αυτοπεποίθηση υπό αυτό το καθεστώς. Μια ομάδα που παίζοντας ενα δικό της προσωπικό στυλ μπάσκετ, άμεσα συνδεδεμένο με το DNA του οργανισμού και αυτό που λέμε Baskonia Basketball τόσα χρόνια (up tempo επίθεση-δυναμική άμυνα, σε αυτό το μπάσκετ έχουν γαλουχηθεί οι Βάσκοι όπως δηλαδή εμείς σαν Έλληνες μπορούμε να μιλήσουμε για την Pick& Roll Offense-Hard nosed Defense συνταγή που οδήγησε τις ομάδες μας στη κορυφή). Οι δύο “δημιουργοί” του Περάσοβιτς έστησαν πραγματικό show στο παρκέ της Mercedes Arena. Η ικανότητα τους να σκοράρουν ακόμα και απέναντι σε συνθήκες άψογης θεωρητικά άμυνας ήταν το στοιχείο που νομίζω ότι άρχισε να κάμπτεί το ηθικό των Τούρκων οι οποίοι άρχισαν να συνειδοτοποιούν ότι απέναντι τους έχουν ένα σύνολο που έχει άστρο και είναι ποτισμένο με κάποιο είδους μαγικό φίλτρο το οποίο το οδηγεί μαθηματικά στο να γράψει ιστορία.


-Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε στη πιο κρίσιμη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, θυμίζοντας όπως σας έγραψα την επόμενη του ματς στη Social media σελίδα του Hoopfellas το performance του Θοδωρή Παπαλουκά στον τελικό του 2007 στην Αθήνα. Και οι δύο έφυγαν ηττημένοι από το παρκέ αλλά είναι δεδομένο ότι μετά από εκείνα τα παιχνίδια μεγάλωσαν τον θρύλο τους.. Ο Μπουρούσης άλλαξε τα δεδομένα και την ατμόσφαιρα εντός των 4 γραμμών σε άμυνα και επίθεση με το μπήκε. Ο τρόπος που σκόραρε εμφύσησε έναν αέρα σιγουριάς στη Λαμποράλ και η μάχη του με τους πυραυλοκίνητους σέντερ της Φενέρ (22 πόντους με 9/14 FG ο Γιάννης, 14/16 FG συνολικά το δίδυμο ψηλών των Udoh-Vesely με τον Έλληνα να έχει πρόβλημα όταν ο PnR δημιουργός των Τούρκων πήγαινε βαθιά στο ζωγραφιστό) ήταν one of a kind. Ότι και ν α πούμε θα είναι λίγο. Ο Μπουρούσης είναι το κεντρικό πρόσωπο μιας Λαμποράλ η οποία μπορεί να φέρει τελικά τον τίτλο της “ομάδας της χρονιάς” για τη φετινή Ευρωλίγκα.



-Ο Ντάριους Άνταμς κράτησε την άμυνα της Φενέρ “στα νύχια” των ποδιών της για 40 λεπτά. Θα επαναλάβω κάτι που είχα υπογραμμίσει πριν τα Playoffs για τον συγκεκριμένο παίχτη. Το δυνατό του όπλο δεν είναι η καταπληκτική εκτελεστική του ικανότητα με το πολύ γρήγορο release που καθηλώνει και τους πιο γρήγορους (σε αντιδράσεις) αμυντικούς παίχτες. Είναι η τρομερή του ικανότητα να κόβει την άμυνα στα δύο με το ballhandling του. Αυτό κατά κύριο λόγο δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι. Τα εντυπωσιακά ballhandling skills του Άνταμς κάνουν κάθε φορά την άμυνα να μοιάζει (μετά την επίθεση του Αμερικανού) με ..καμμένη γη και μαύρο τοπίο.


Αυτοί οι δύο παίχτες με την αρωγή του Τίλι (τον έχω εκθειάσει επανειλημμένως για το blue collar mentality του, καλοπροπονημένο, δε σπαταλάει μπάλες στην επίθεση, κλειδί στην αμυντική επιτυχία της Λαμπράλ φέτος δίπλα στον Χάνγκα), του Χάνγκα και του αρκετά καλού (παρότι δε φάνηκε στα νούμερα έβαλε πολύ πίεση στην αντίπαλη άμυνα) Τζέημς απογοήτευσαν πραγματικά τη Φενέρ, κατεβάζοντας στο τέλος του τρίτου και στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου τους Τούρκους πραγματικά στη κόλαση (την οποία η Λαμποράλ είχε παγώσει πιο πριν..). Εκείνο το σημείο (-7 δύο φορές) στο οποίο για τη Φενέρ έμοιαζε να μη δουλεύει τίποτα (ούτε η 2-3 Flex με το πολύ υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας στα inside shots που διέλυσε τη Ρεάλ στα playoffs) αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση για τον προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος εστίασε στον Βέσελι, ο οποίος σκόραρε συνεχόμενα καλάθια και έβγαλε σχεδόν κάθε άμυνα μένοντας με τον αντίπαλο γκαρντ στη κορυφή στη τελική ευθεία της επίθεσης τη Λαμποράλ (πόσο σημαντικός ο Τσέχος στο τέλος κλειστών ματς κάτι που έχουμε υπογραμμίσει εδώ και μια διετία) και κατάφερε με επιθετικό ριμπάουντ και τη μπαγκέτα στα χέρια του Κώστα Σλούκα να μείνει ζωντανός. Στα τελευταία 70'' ο Ντάριους Άνταμς “καίει το σενάριο” παίρνοντας την υπόθεση-νίκη επάνω του. Κάνει ένα λάθος, αστοχεί σε μια βολή. Στη δε τελευταία επίθεση, η Λαμποράλ παίζει ακριβώς το ίδιο play με το τέλος της τρίτης περιόδου (διάταξη 1-2-2) οπότε και ο Μπουρούσης σκόραρε τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή. Ο Έλληνας σέντερ “καθαρίζει” το πάλκο με χαρακτηριστικές χειρονομίες στους συμπαίχτες του αλλά η απόφαση στο μυαλό του Άνταμς (ο Ζοτς έβαλε τον Κάλινιτς επάνω του θέλοντας “μέγεθος”, ανεξάρτητα με την εξέλιξη του play, απέναντι στη τελική εκτέλεση του αντιπάλου) είχε κλειδώσει και η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στον Έλληνα σέντερ. Θεωρώ ότι η Λαμποράλ θα μπορούσε να παίξει κάτι διαφορετικό εκεί όμως προτίμησε τις σιγουριά της αποφυγής πολλών μετακινήσεων της μπάλας (ρίσκο να τη χάσουν μεγαλύτερο) που θα συνόδευε μια για παράδειγμα post επιλογή με τον Μπουρούση.

Τα κουβαλάει..


Στη δε παράταση, ήταν η ώρα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να λάμψει. Ενός παιδιού που αποδεδειγμένα ..τα κουβαλάει. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Σέρβο wing (ο πιο ολοκληρωμένος πλάγιος στην Ευρώπη) είναι η ικανότητα του να αλλάζει δέρμα μέσα σε ένα παιχνίδι, διατηρώντας πάντα τον clutch χαρακτήρα του. Ξεκίνησε ως defensive stopper, στη συνέχεια είχε έναν πιο passive χαρακτήρα και βγήκε μπροστά (9 από τους 18 πόντους του) όταν η μπάλα έκαιγε.


Φυσικά δε μπορεί να λήψει από τη κορυφή των διακριθέντων το δικό μας παιδί, ο Κώστας Σλούκας ο οποίος (δίκαια) κέρδισε τον τίτλο του κεντρικού προσώπου στην επιτυχία αυτή της Φενέρ. Ο Σλούκας κάνει πλέον επίσημα establish στον κύκλο των σπουδαίων γκαρντ-νικητών αυτών των τουρνουά. 4 τελικοί τα τελευταία 5 χρόνια.. Και πόσα clutch plays.. Σκεφτείτε να φτάσει σήμερα το βράδυ στον τρίτο του τίτλο. Θα είναι σίγουρα ένα τρομερό επίτευγμα. Το performance του στα τελευταία δευτερόλεπτα (και στη παράταση) απεικονίζει τη διαφορά στο “κεφάλι” της φετινής Φενέρ. Πιο υπομονετική, πιο ήρεμη, πιο έτοιμη να διαχειριστεί καταστάσεις όπου ο φόβος της ήττας κολλάει το πρόσωπο του στο δικό της. Η τελική ευθεία αυτού του ματς φέρει την υπογραφή του..

Ραντεβού με την ιστορία..


Δε χρειάζεται να γράψω κάτι ιδιαίτερο ώστε να σας εμπνεύσω ενόψει του σημερινού τελικού. Είναι το ματς που απλά περιμέναμε ΟΛΟΙ οι μπασκετικοί ανά την Ευρώπη. Οι δύο καλύτερες, πιο ποιοτικές ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Δύο τοπ-προπονητές και σπουδαία μπασκετικά μυαλά με ένα ιδιαίτερο υπόβαθρο στη σχέση τους το οποίο παράγει μια από τις ωραιότερες ιστορίες στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η μεταξύ τους προϊστορία..


Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιο τακτικό πλάνο θα επικρατήσει στο παρκέ. Η ΤΣΣΚΑ παίζει εδώ και καιρό με τρεις ημίψηλους στη frontcourt (βέβαια ο ένας τους είναι ο Iron Man Hines) σε μια μορφή Small ball (με τον Κριάπα μόνο ψηλό στο rotation από πίσω) που πρέπει να μελετήσουμε πιο στενά ως κοινότητα (για εμάς μιλάω, τη σελίδα μας..) μετά το πέρας της σεζόν. Θα καταφέρει να κρατήσει τη Φενέρ μακριά από το καλάθι της κλειδώνοντας την High Percentage Inside Shot κατεύθυνση της επίθεσης της; Θα μπορέσουν με τη σειρά τους οι Τούρκοι να ακολουθήσουν την εξαιρετικά σωστά χτισμένη κυκλοφορία της μπάλας των Ρώσων (μοιάζουν να παίζουν με παίχτη παραπάνω..) και να ελαχιστοποιήσουν τις περιπτώσεις που αυτή παράγει καταστάσεις επίθεσης με παίχτη παραπάνω στη πλευρά..; Τα ερωτηματικά πολλά, έτοιμα να βρουν απαντήσεις. Πάντως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε για τον τελικό της φετινής διοργάνωσης.. Συμφωνείτε..;




Υ.Γ: O χαμένος το μπουκάλι..









408 σχόλια:

  1. Ποίημα παιχτουρα,όσο και είμαι ερωτευμένος με τον ομπραντοβιτς θέλω σήμερα να το σηκώσει ο Δημητρης με μεγάλη εμφάνιση από Μίλος,το αξίζουν και οι δύο ειδικά ο Δημητρης με αυτήν την επίθεση που έχει παρουσιάσει φέτος(θυμάμαι εσύ άλλη ευρωπαϊκή ομάδα να σκοράρει 90+-πόντους στο 95%των παιχνιδιών της??).
    Συν την μεγάλη επιστροφή του σκιάχτρου (κριαπα).
    Το μπουκάλι ας το αφήσει ο ζελικο για το μπιτς μπαρ του σε καμία δεκαριά χρόνια


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα λες Τζιμ αλλα εγω διαφωνω με την αποψη σου για τον Μπογκντανοβιτς.Νομιζω οτι τον εχεις υπερεκτιμησει.Ο Μπογκντανοβιτς δεν επαιξε καλα(το ειπε αλλωστε και ο Ζοτς)στα ΔΥΣΚΟΛΑ οταν η μπαλα πραγματικα εκαιγε δηλαδη στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ περιοδο(σε αντιθεση με τον Ντατομε και τον Σλουκα).Στην ΠΑΡΑΤΑΣΗ ηταν τα ΕΥΚΟΛΑ καθως η Καχα ειχε εξαντληθει σωματικα και επαιζε διαδικαστικα.Ο Μπογκνταν ειναι ικανοτατος σκορερ αλλα χρειαζεται πολλα πραγματα να βελτιωσει ακομα.

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Δημήτρης έχει παραδοσιακά έρωτα με οτιδήποτε Σέρβικο. Είχε φτάσει σε σημείο να εκθείαζει τον Βελίτσκοβιτς και να "θάβει" τον Τελέτοβιτς...
      Εντάξει, δεν είναι κακό, αλλά καταντάει κουραστικό.
      Ο τελευταίος του έρωτας είναι ο Μπογκντάνοβιτς (Ο Σέρβος όχι ο άλλος ο Βόσνιος/Κροάτης). Συμφωνώ ότι αν δεν υπήρχε ο Σλούκας στο παρκέ οταν η μπάλα έκαιγε και ο σέρβος είχε γεμίσει τα βρακάκια του, τίποτα από αυτά δεν θα γραφόταν..
      Ακους εκεί τα κουβαλάει...σε όλο τον αγώνα ηταν εκνευριστικός και γιαυτό εξάλλου τον απέσυρε στον παγκο ο Ζοτς.
      Άσε που πλένο, δυστυχώς, δείχνει σημάδια βεντετισμού. Όχι μεγάλα, αλλά υπαρκτά...τι να πει δηλαδη και ο σχεδόν συνομίλικός του σλούκας..

      Διαγραφή
    2. Τα περισσότερα νικητήρια καλάθια στην Ευρώπη τη τελευταία διετία ο Μπογκντάνοβιτς. Πληροφοριακά.

      Διαγραφή
    3. Nik μαζί σου είμαι!Ο Bogdanovic γενικά μπορεί να είναι παιχτούρα αλλά χθες είχε κάνει 10 κιλά βρακί.Μια ειδική αναφορά στα προχθεσινά κατορθώματα του Ντατόμε(ο οποίος by the way μου κάνει σε εξελιγμένος Περπέρογλου) έπρεπε να κάνεις Jim!!Στο τελευταίο 10λεπτο ήταν ένας από τους 3 παίκτες της Φενέρ που έδειξε πραγματικό χαρακτήρα κι έλλειψη φόβου.Οι άλλοι 2 είναι ο Σλούκας κι ο Βέσελι.

      Διαγραφή
    4. Τζιμάρα ο Μπόγκντα τα κουβαλάει όπως λες, αλλά σ αυτό το τριήμερο φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων

      μίμης

      Διαγραφή
  3. Ελπιζω το chivas που θα κερασει ο χαμενος να ειναι 25αρι και οχι 12αρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ μαζί σου NIK. Αν εξαιρέσουμε το ξεκίνημα του παιχνιδιού, έπαιξε μέτρια και δεν φάνηκε στα δύσκολα. Στην παράταση βέβαια το καθάρισε...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι έλεγα Jim, θα μας αφήσεις νηστικούς πριν τον μεγάλο τελικό;

    Δυστυχώς οι ομάδες που υποστήριζα αποκλείστηκαν. Η μία δίκαια και καθαρά και η άλλη ουσιαστικά χάρισε δικό της ματς.

    ΤΣΣΚΑ-ΚΟΥΜΠΑΝ
    Πολύ καλό διάβασμα από τον Ιτούδη που απέδειξε ότι δεν κάθεται τυχαία σε αυτό τον πάγκο. Ουσιαστικά έπαιξε small ball και με την πίεση στην άμυνα έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Ράντολφ. Εκτός από Ντιλέινι και κυρίως Ντρέιπερ, οι υπόλοιποι δεν ήταν έτοιμοι για ένα τέτοιο ματς. Το μεγάλο συν όμως του Ιτούδη ήταν ότι έκρυψε τον Τεόντοσιτς χωρίς να κοστίσει στην ΤΣΣΚΑ. Ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν επιρρεπής στις ποικιλίες. Τεράστιος όπως πάντα ο ΝΤΕ Κολό, αλλά τη διαφορά την έκαναν οι Ρώσοι.

    ΦΕΝΕΡ-ΚΑΧΑ
    Κρίμα και πάλι κρίμα για την σταχτοπούτα της χρονιάς στην Euroleague. Ο Ομπράντοβιτς τα χρειάστηκε με το παραπάνω στο τέλος. Jim έχεις δίκιο, η σταυρωτή τρίπλα του Adams έχει μοιράσει πολλές σακούλες φέτος. Θυμάμαι ειδικά μία με τη Ρεάλ πάνω στον Σέργιο. Αλλά στο τέλος δεν είχε καθαρό μυαλό σε 3 φάσεις και στοίχισε στην ομάδα του. Ότι και να πω για τον Μπουρούση είναι λίγο. Τεράστια εμφάνιση στην επίθεση με 2 μεγάλα σουτ που θύμισαν Dirk. Στην άμυνα βέβαια τον χτύπησαν στα αργά πόδια του. Άξιζε για πολλούς λόγους να πάρει το τελευταίο σουτ. Κρίμα...
    Και βέβαια τα 2-3 σφυρίγματα που κρίνουν τέτοια ματς τα πήρε η Φενέρ.

    Δεν με νοιάζει ποιος θα το πάρει στον τελικό, αλλά σίγουρα η μονομαχία των 2 συνεργατών είναι όλα τα λεφτά. Πολύ σκάκι θα έχει σήμερα Jim. Περιφέρεια ΤΣΣΚΑ vs ψηλοί Fener. Συνήθως επικρατούν οι κοντοί.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλαθης-Άνταμς
    Παππας-Φελντεην-Μποχωριδης
    Μπραμος-Βλαντο-ΒΧ
    Τιλι-Γουαιτ
    Μπουρουσης-Λασμε-Παπαγιάννης
    Προπονητής: Περασοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταμς Γουαιτ θα τους παρουμε δανεικους απο γαυρο?

      Διαγραφή
    2. Oχι από τον γαύρο θα πάρει η Ρεάλ τον Χάντερ.
      Τον Ανταμς θα τον αφήσουμε στο γαύρο, για
      να τρακάρει με Σπανούλη και Χάκετ.
      Λές να πάρετε τον Ανταμς να τον κάψετε όπως
      τον Φράουλα ;;

      Διαγραφή
    3. Τωρα μου συγκρινεις Ανταμς με Φραουλα? Εδω δεν έχουμε προπονητή σίγουρο για τη σεζόν κλείνουμε και παίκτες τύπου Ανταμς..

      Διαγραφή
  8. Ξέρω ότι το σχόλιο μου είναι εκτός ημέρας, αφού ο τελικός μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά έχω σκαλώσει πολύ με τη διατησία της Παρασκευής.
    Αν του Ζοτς η συμπεριφορά δεν ήταν τεχνική ποινή μαρς, τότε δε θα πρέπει να δοθει Τ.Π ξανά σε προπονητή. Νομίζω ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

    Respect μεγάλο στον Μπουρούση. Εκλεισε πολλά στόματα (του δικού μου συμπεριλαμβανομένου)

    Δικαίωση για τον Σλούκα, του οποίου την απόφαση το καλοκαίρι βρήκα σωστή, αφού στα 26 πρέπει επιτέλους να δούμε τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μας μακριά από την "πατρική φιγούρα" του Σπανούλη. Το ίδιο ήθελα και για τον Μάντζαρη παλαιότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να κρινόταν ολόκληρος ημιτελικός Ευρωλίγκας από τεχνική ποινή;

      Διαγραφή
  9. ========================================================
    Ο χατζηγεωργίου είπε ότι έχει ακουστεί και από Ελλάδα
    για Ανταμς. (είναι στο F4 και ίσως κάτι άκουσε)
    Αν δεν είναι ο ΟΣΦΠ που συνεχίζει με Σπανούλη, έχει
    και Χάκετ, Μάτζαρη στην περιφέρεια.
    Λές να είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ρε φίλε ;;;
    Λές να έβαλε μυαλό και η φυγή του παικταρά Διαμαντίδη
    να τον ίσιωσε και να είπε θέλω μιά ΤΡΕΛΗ ΠΑΙΚΤΟΥΡΑ τώρα
    που μου φεύγει ο ΘΕΟΣ, να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο ;;
    Δεν συγκρίνω Ανταμς με ΘΕΟ αλίμονο.
    Αλλά ελείψη ΘΕΟΥ, ο Ανταμς βουλώνει τρυπάρες ο τύπος.
    Αν του πάρεις και Wanamaker or Mike James μαζί με Ζήση
    στην περιφέρεια κιόλας, θα σκορπάει το θάνατο.
    Λές ο Γιαννακόπουλος να άλλαξε ;;;
    Λές να δούμε τον Παναθηναικό μας, από την αρχή της σεζόν
    με ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ξένους στην ομάδα ;;;
    Λές να φέρει μαζί και τον Περάσοβιτς να αναβιώσουν
    μέρες Ομπράντοβιτς ;;;
    Οχι κύριοι δεν υποπίπτω σε ατόπημα.
    Θεωρώ ότι ο Περάσοβιτς είναι ό μόνος που μπορεί να
    κουμαντάρει καλά αυτό το ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΕΙΟ μετά τον Ζέλικο.
    Μόνο του ελλάττωμα το πολύ κλειστό ροτέισον.
    Που δεν νομίζω πώς είναι από ανάγκη αποκλειστικά.
    Είναι ο τύπος που θέλει να παίζει η ομάδα του με
    τους καλύτερους στα κόκκινα.
    Βέβαια αν έχει 10-12 παίκτες που να το μπορούν, ίσως
    να κάνω λάθος και να είναι της φαντασίας μου.
    Λές ρε σείς ο Γιαννακόπουλος να μάς φέρει Ανταμς
    στην περιφέρεια μαζί με Ζήση και έναν από τους άλλους
    που έγραψα και να αρχίζουν να τυπώνουν κηδειόχαρτα
    οι Ευρωπαίοι ;;;;
    Λές ;;;
    Και καμμιά Σιγκλετούρα στο 4 μαζί τον Μπουρούσαρο και
    τον Τόμσον της Μπαγερν στο 5 ;
    Λές ρε Μεγαλοδύναμε ;;;
    Να είμαστε στην απο κάτω επί μιά τετραετία και να μας
    κοιτάνε με τα κυάλια την επόμενη ;;;
    Λές ;;;
    ========================================================

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εγω θα συμφωνησω οτι το χαμενο φαινομενικα ματς το γυρισαν ο Ντατομε με τον Σλουκα και τον Βεσελι. Ο Μπογκντανοβιτς ανελαβε στα ευκολα. Αυτο δεν τον μειωνει σαν παιχτη. Εκανε ενα μετριο ματς

    Τρομερο λαθος της Λαμποραλ στο τελος. Δεν χρειαζοταν να γυρισει την μπαλα. Ενω απλο πικ και ποστ απ απο τον Μπουρουση και να αποφασισει αυτος. Θεωρω αδιανοητο να μην αποφασισει ο Μπουρουσης για την τελευταια επιθεση της Λαμποραλ. Ειναι σαν να μην επαιρνε καθολου μπαλα ο ΔΔ η ο Σπανουλης σε αντιστοιχα ματς των αιωνιων.

    Περιμενω με πολυ ενδιαφερον το σημερινο ματς

    Υ.Γ. Ρε μαγκες ελεος, κουραστηκαμε να διαβαζουμε προτεινομενα ροστερ για τον παναθηναικο του χρονου.
    <εκτος απο ολα τα αλλα εχετε μια δεξαμενη γνωσης 100 παιχτων και απο αυτες αναμασατε τα ιδια ονοματα. Φανταζεστε λιγο ολες οι ομαδες να κινοντουσαν ετσι; Ολες θα ηθελας Ανταμς-Τιλι-Μπραμος-Γουαιτ-Μπουρουση. Αλλες ομαδες και παιχτες δεν υπαρχουν;
    Αν θελετε παιξτε λιγο basketball manager. Ακομα και αν ερθει ο Περασοβιτς και ο ΚΑΘΕ Περασοβιτς, δεν πρεπει να διαλεξει ΑΥΤΟΣ το ροστερ; Απο που και ως που θα πρεπει να παρει τον Λασμε, τον Μπραμος, τον Οκαρο Γουαιτ κτλ και να μεινει σιγουρα ο Βλαντο;
    Η ομαδα εχει τελικους μπροστα και εμεις μιλαμε σαν να εχει τελειωσει η σεζον
    Ο Μπραμος δεν εκανε ουτε σαν ρεζερβα του Μασιουλις, θα ερθει τωρα για βασικος για να παιζουμε με 5 ξενους; Η ακομα γιατι ο Μπουρουσης μετα την καλυτερη σεζον της καριερας του να θελει να ερθει στον Παναθηναικο (εχοντας και μερικους οπαδους αντιθετους), οταν θα μπορεσει να χτυπησει πανω απο 1-1,5 σε καμια Ρωσο-Τουρκια σαν τελευταιο μεγαλο συμβολαιο, είτε να μεινει σαν βασιλιας στην Λαμποραλ;

    Ευχομαι ο Παναθηναικος να εχει ψαχτει στο θεμα προπονητη (Πεδουλακης ή αλλος) να ξεκινησει τον σχεδιασμο βαση των αναγκων ΤΟΥ, αμεσα. Οι μεγαλες ομαδες εχουν ξεκινησει σχεδιασμο για την νεα σεζον, και οι καλοι ελευθεροι εξαφανιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Q81.
      Γράφε μας σε παρακαλώ τι ακριβώς θέλεις
      να ποστάρουμε κιόλας.
      Εγώ σαν ενός χρόνου μικρότερος υποθέτω, θα ποστάρω
      ότι σου αρέσει, εκτός από ύβρεις βέβαια.

      W82

      Διαγραφή
    2. Εντάξει W82 φτιάξε μια 12 αδα με καινούργιους παίκτες σε κάθε θέση ( συγκεκριμενους έτσι, όχι τύπο παίκτη) πάρε και ένα προπονητή που δεν θα έχει επιλέξει την ομάδα και θεώρησε το σοβαρή μπασκετική κουβέντα. Απορώ τι τον θες τον προπονητή. Την ομάδα την βρήκες. Πρόεδρο ψάχνεις μόνο

      Διαγραφή
    3. Δεν είπα όσα λές Q81.
      Ούτε 12άδα φιάχνω εγώ, ούτε τίποτα.
      Αν πώ τη γνώμη μου για τα κακώς κείμενα
      και δώσω 2-3 παίκτες και προπονητή που θα
      μου άρεσε δεν νομίζω πως δεν είναι μπασκετική
      συζήτηση.
      Πάντως έχεις δίκιο, πέσμου τι θέλεις να ποστάρω
      για να είναι μπασκετική συζήτηση.
      Αν δεν σου αρέσει κάτι έχεις αντίλογο επί
      του γραπτού που δεν σου άρεσε.
      Και όχι μηδενισμό.

      W82

      Διαγραφή
    4. W82, νομιζα πως εσυ εγραψες την παραπανω 12αδα. Αν οχι τοτε ακυρο.

      Παρολα αυτα μια απλη παραθεση παιχτων χωρις να αναλυει πως αυτοι οι παιχτες θα δεσουν μεταξυ τους και τι ζευγαρια θα εβγαιναν, μια ανακυκλωση των παιχτων που απλα βλεπουμε προσφατα (ηταν ο Ζιρμπες με τον Κουνσι Μιλλερ, μετα εγινε ο Θανασης Αντετοκουνμπο, μετα ο Wannamaker και τωρα ξαφνικα ο Ανταμς)

      Επιπροσθετως η σεζον ΠΑΙΖΕΤΑΙ ακομα, πως δηλαδη λες να φυγουν παιχτες; Αυτους τους παιχτες που θα ζητας να δωσουν την ψυχη τους για να φερουν τον τιτλο; Ειναι τρομερα ακομψο.

      Μπασκετικη κουβεντα θα ηταν να αναλυει καποιος τι θα ηθελε να δει σε στυλ μπασκετ, και ποιος τυπος παιχτη θα κουμπωνε σε καθε πιθανη αναγκη της ομαδας με 4-5 εναλλακτικες επιλογες σε καθε περιπτωση γιατι τους παιχτες τους Λαμποραλ τους εχει δει ολη η ευρωπη. Δεν ειναι καμια ανακαλυψη να πει καποιος πως ο Μπουρουσης ειναι καλος ποστ ψηλος.

      Δεν θεωρεις πως οι παιχτες που θα παρθουν ή θα φυγουν θα πρεπει να ειναι συναρτηση του προπονητη;

      Σου φαινεται μπασκετικο ναλεμε να ερθει ο Περασοβιτς με τον Οκαρο Γουαιτ; Τοσα χρονια εδω μεσα κατηγορουμε τον ΔΓ οτι περνει παιχτες μονος του χωρις την εγκριση του προπονητη (Καλαθης/ΜΚΦ/Μπατιστ) και τωρα προτεινουμε να κανει ακριβως το ιδιο;

      Διαγραφή
    5. Oχι θα προτείνω όσους δεν βλέπω.
      Και θα συνεχίσω να προτείνω Κουίνσι και Ζίρμπες
      αφού τους πήρε η Μακαμπι.
      Αυτούς ήθελα.
      Τι να κάνω τώρα που πήγαν στο Ισραήλ ;;;
      Να κολήσω σε αυτούς ;;;;

      Διαγραφή
  11. Καλή επιτυχία σε Ζοτς και Ιτουδη. Ας κερδίσει ο καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία σε Ζοτς και Ιτουδη. Ας κερδίσει η Τσσκα.Εγω στραβωσα με την συμπεριφορα του Ομπραντοβιτς και των διαιτητων με την Καχα...........

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
  12. kanei o adams gia olympiaco. paizei kai me spanouli, opos epeze me kozer, paizei kai monos tou opos sto f4. prositos, igetikos kai me kinitro oxi koresmenos. ton eides, ton xereis mikrou riskou ara ton pairneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπώς πήρες το Ντιλέινι και όπως κράτησες τον
      Χάινς, τον Ντάνστον και τον Χάντερ.
      Εσύ έχεις Χάκετ και Σπανούλη και όχι μόνο Σπανούλη.
      Εχεις και τον Μάτζαρη, τον Αθηναίου, πήρες και τον Τολιόπουλο να παίξει.
      Πότε θα παίξει αυτός ο μικρός παικταράς ;
      Στον ΠΑΟ έφυγε ο Διαμαντίδης κι έμεινε μόνο ο Καλάθης στον άσσο-κόμπο άρα τον έχει περισσότερο ανάγκη τον Ανταμς, για ήπια προσαρμογή
      στη νέα δύσκολη περίοδο.
      Εκτός αν κοιμηθεί πάλι ο Δ.Γ και αφήσει τα αδέλφια
      να κάνουν παιχνίδι με ένα προσιτό παικταρά.
      Γιατί μετά ο Δ.Γ θα πρέπει να απαντήσει με Ντιλέινι,
      η Ντεκολό ή Τεόντοσιτς και Τζέιμς μαζί, πράγμα
      που δεν το βλέπω με τίποτα, να δώσει δηλαδή
      5.000.000 ευρώ για δύο παίκτες (Καλάθη-Ντιλέινι)
      όταν το μπάτζετ είναι βία 8.000.000

      Διαγραφή
    2. Το παιρνεις? Πως? Με στραγαλια?

      Διαγραφή
  13. Ωραιεs εποχεs θυμησε ο Δημητρηs με το 1-2-2 των Pistons σεζον 05-06,με αυτη την αμυνα ολη τη χρονια εκαναν το καλυτερο ρεκορ νικων στην Ιστορια τουs(64-18) και εφθασαν τελικουs Ανατοληs οπου οποιοs στραβοκοιταγε τον Γουειντ επερνε φαουλ.....Το ιδιο τροπαρι συνεχηστηκε και στουs τελικουs με το ΝΤαλαs με το γουειντ να σουταρει 52 βολεs(!!!) στα 3 πρωτα ματs των τελικων(Ο κιουμπαν εβαλε πρωην πρακτορα του fbi να ερευνησει τι εγεινε με τουs Διαιτητεs oπωs Παραδεχτηκε ο ιδιοs).
    Προσωπικα βλεπω ΤΣΣΚΑ σημερα,πολυ κακοs ο μπομπι ντιξον προχθεs και μετριοs ο Μπογκντανοβιτs,τωρα εαν χασουν απ τον εκπε Γιουντο οι ρωσοι ειναι αξιοι τηs Μοιραs τουs...Για μενα Ματs απ κλειδι ειναι το Βοροντσιεβιτs-Ντατομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρωτήθηκε ο Μπουρούσης που θα είναι του χρόνου και είπε πώς θέλει να πάει σε ομάδα που να κτυπάει φάιναλ φόρ, ενώ σε άλλη ερώτηση αν αυτή ήταν Ελληνική πρόταση είπε :
    "Έχω δηλώσει ότι πρώτη μου σκέψη ειναι να μείνω στο εξωτερικό. Αν είμαι ήρεμος και δεν χρειαστεί να ασχοληθώ με τίποτα άλλο πέρα από το μπάσκετ, θα μπορούσα να το κοιτάξω σοβαρά".

    Κανονίστε φανατικόπουλα, να ασχολείστε με τον Μπουρούση
    τώρα που θα τον φέρει πακέτο ο Πρόεδρος, με Περάσοβιτς
    και Ανταμς αρχικά, στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.
    Κανονίστε να έχουμε θέμα και να γίνει της Ωραίας :))
    Οχι της Κορέας, της Ωραίας είναι το σωστό :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μηπως βλεπω το πρωτο ημιχρονο παο-τσσκα του 2009 στο βερολινο?.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=188&seasoncode=E2008

      Διαγραφή
    2. μου κλεψανε την εξυπναδα στην νοβα τζιμ.......stonerook

      Διαγραφή
  16. Διαστημικό μπάσκετ κσι στις δύο πλευρές του παρκέ η ΤΣΣΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παράσταση στο ημίχρονο η τσσκα, μαγικός ο Μίλος. Αγκομαχαει η φενερ πελαγοδρομει στην περιφέρεια. Λογικά θα αντιδράσει αλλά φαίνεται δύσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ερώτημα είναι εαν καταφέρει (εαν) να γυρίσει η Φενέρ, μαζεύοντας τη διαφορά, πως θα αντιδράσουν οι Ρώσοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Pos tin vlepeis tin amina tis cska dimimitri m. Telika i diathesi kai to kinitro kanei thaumata. Se antithesi me tin epithesi pou an den yparxei talento tha paleueis me ta psemata. DC9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πλάνο του βατουνιν στο ημίχρονο όλα τα λεφτά. Σου λέει δεν γίνεται να το χάσω και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το χαιρομαι το γλεντι της Τσσκα και τη διαφαινομενη κουπα.Ηταν μπασκετικη αδικια η προκριση της Φενερ και θα ναι μπασκετικη αδικια να παρει την κουπα.

    Τρομερο team unit απο την Τσσκα που εχει υποδειγματικους επιθετικους αυτοματισμους,διεπεται απο μια ιεραρχια του ηγετη(Ντε Κολο), του παικταρα(Μιλος) και του Χαινς υποβασταζομενη απο Ρωσους που βοηθανε ο καθενας στον τομεα τους και ολοι μαζι με μεγαλη αυταπαρνηση στην αμυνα. Ο Κουρμπανοφ ριχνει τις ψιλες του στο ποστ και σουταρει-σκοραρει οταν χρειαστει αξιοπιστα,ο Βοροντσεβιτς ειναι ενα απο τα καλυτερα 4αρια στην Ευρωπη και ματσαρει εξαιρετικα το υψομετρικο μειονεκτημα του Χαινς,ο Φριτζον μπορει να δωσει instant score,ενω ο Κριαπα εμπειρια και καλο διαβασμα φασεων στην επιθεση.Ακομα και ο Κορομπκοβ ανταποκριθηκε εξαιρετικα στο ρολο του, επαιξε σωστοτατα στα flash and recover και μεσα στη ρακετα τις επαφες, ενω μην ξεχναμε τον Τζακσον το "πνευμονι" στην περιφερεια και τον Χιγκινς που υποστηριζει το εξαιρετικο spacing στην επιθεση και λειτουργει ως game changer.

    Εκτος απο ενα tactic outcoaching με διαφορα τεχνασματα απο Ιτουδη(hack a Vesely,σκριν στην πλατη της επιθετικης αμυνας για τελειωματα στο ζωγραφιστο,κλπ.),υπαρχει και εικονα νικης σαν ομαδα στο παρκε.Η Φενερ ποιαζει πολυ limited επιθετικα οπου εχει παγιδευτει πανω στα 1 on1 που ψαχνει αλλα σημερα βρισκει απεναντι τον Χαινς, ενω αρχιζει και σπαει ψυχολογικα οταν δεν της μπουν τα σουτ και ευστοχησει νωρις στο χρονομετρο στελνοντας τη μπαλα μεσα.Ο Ιτουδης το εχει διαβασει αριστα και δεν επιτρεπει την ολοκληρωση των φασεων μεσα στυο καλαθι στελντοντας βοηθειες απο τους παθιασμενους παικτες του.

    Εξαιρετικα λιγες οι πιθανοτητες να αλλαξει κατυι δραστικα στο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σημειωθει οτι η Φενερ εχει προβλημα να ελεγξει με τα γκαρντ της τα αντιστοιχα της Τσσκα κατι που εχει δωσει και μια σχετικη ελευθεδι στον εξαιρετικο Τεοντοσιτς. Μαλλον πρεπει να πατησει λιγο το γκαζι η Τουρκικη ομαδα για να προλαβει το ματς. Και να σημαδεψει Σλουκα-Ντατομε επιθετικα

      Διαγραφή
  22. 1/10 ο Βεσελι. Ισοφάρισε νομίζω το φετινό χειρότερο ρεκόρ του Ντραμοντ στο NBA. Γατάκι...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 71-77...
    Εφιαλτες.Πονταρω στην Τσκκα. Τωρα η ποτε.

    Μπηκε και ο Μιλος,πιστευω μπορει να ξορκιστει σμρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιώνω με την φάτσα του βατουνιν πάντως

      Διαγραφή
    2. Ωραιο το ξεσπασματακι του στο τελος,κρυβει πολλα βραδια κλαματος στην τουαλετα. Αντε και του χρονου παλι με 20αρα στο κεφαλι...

      Διαγραφή
  24. το καλυτερο αθλημα στον κοσμο και ολα τα ζωα ασχολουνται με τον ..........βασιλια των σπορ.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα οτι πιο on point μπορουσε να πει... Αυτο και παλι αυτο που ειπε ο stonerook. Και κατσε να δεις εσυ φιλε 11:58 ταμπουρια με τελικο σκορ 0-0,1-1,1-0 και επικες ανατροπες καθε 10 χρονια... Εδω σου λεμε οτι το παιχνιδι γυριζει 2-3 φορες μεσα σε 10 δευτερολεπτα, τι να μας πουν οι ποδοσφαιρικοι...

      Διαγραφή
    2. Μόνο μπάσκετ βλέπω φίλε. Αλλά είμαι σε θέση να αντιληφθώ ότι αυτό που αρέσει σε εμένα δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο. Ακριβώς όπως η γυναίκα μου δεν είναι πιο ωραία από τη Στικούδη, όσο κι αν την βλέπω εγώ καλύτερη.

      Να φανταστώ επίσης ότι έχετε φάει για παράδειγμα το rugby με το κουτάλι για να λέτε ότι είναι καλύτερο το μπάσκετ ε;


      οτιναναι

      Διαγραφή
    3. Εχω σφαιρικη γνωμη για σχεδον ολα τα ομαδικα αθληματα. Και εχω καταλαβει οτι τις συγκινησεις των απιστευτων ανατροπων τις δινει σε πολυ μεγαλυτερη συχνοτητα το μπασκετ! Και οχι μονο αυτο, αλλα οι ανατροπες γινονται σε κλασματα δευτερολεπτου. Και μπορουν να γινουν 2-3 μεσα σε λιγα δευτερολεπτα. Στο ποδοσφαιρο να φανταστεις, αντιστοιχα ματς τα ονομαζουν αγωνες τις δεκαετιας, της εικοσαετιας κ.ο.κ. Αδιαμφισβητητα, το μπασκετ ειναι αθλημα των ανατροπων. Και οποιος βαζει πανω απο ολα αυτο το χαρακτηριστικο, τοτε σιγουρα λατρευει το μπασκετ! Κατ' επεκταση, επειδη η πλειοψηφια των φαν των ομαδικων αθληματων λατρευουν τις ανατροπες, τοτε.... Σιγουρα καποιος μπορει να εχει διαφορετικη αποψη και ειναι σεβαστο αυτο, αλλα τις συγκινησεις που δινει το μπασκετ αντικειμενικα δεν θα τις βρεις σε τετοιο βαθμο στα αλλα αθληματα.

      Διαγραφή
    4. Aφού έχεις σφαιρική άποψη από όλα σχεδόν τα ομαδικά σπορ (λέμε τώρα) θα ξέρεις ότι εδώ στη χώρα μας, στα φετινά ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ στο βόλλευ αντρών, είδαμε αλλεπάλληλες ανατροπές παιχνιδιών από 0-2 σε 3-2.
      Φαντάζομαι λοιπόν ότι είναι ΖΩΑ όσοι προτιμούν να βλέπουν champions league από ότι τον Κουρνέτα στα γεράματα.

      Η λογική σου μπορεί να επεκταθεί απεριόριστα; Ένα σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ, που κρύβει ανατροπές και συγκινήσεις, είναι κι αυτό ανώτερο από έναν αγώνα Ρεαλ-Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο;

      Διαγραφή
  25. Ξεχρεωσε το λάθος με μακάμπι στον ημιτελικό ο Χριαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς όμως, και ήταν και κρίμα που'χε τύχει στον συγκεκριμένο τεράστιο παίκτη

      Διαγραφή
    2. Ναι, τον εχω σε τρομερη εκτιμηση, τελευταια ηταν σε πτωτικη πορεια λογω ηλικιας και τραυματισμων, αλλa παντα μου θυμιζε τον Κιριλενκο των φτωχων. Ηταν τρομερο λαθος εκεινο και σιγουρα τον στοιχειωνε, σημερα ξεχρεωσε και με το παραπανω, αφου ουσιαστικα χαρισε το κυπελλο στην ΤΣΣΚΑ

      Διαγραφή
  26. Παραδεισος - Κολαση - Παραδεισος!

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η ξεφτιλα της τσσκα που παραγοντας της συνοδευομενος απο την γνωστη ρωσιδα πορνη χτυπαει παικτη της φενερ την ωρα του παιχνιδιου... αν το ειχε κανει αυτο ο δπγ θα ειχε φαει απο τον μπερτομεου 3 δις προστιμο και θανατο στην ηλεκτρικη καρεκλα. αλλα η γνωστη σκυλιτσα των ρωσων μπερτομεου που να βρει τα μπαλακια να τους τιμωρησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε τα αλλα, ποια ειναι η ρωσιδα που ειναι και γνωστη μπας και την μαθω και εγω! Φανηκε σοβαροτατη. Περα απο την πλακα, ειναι αδιανοητη πως ουτε η ασφαλεια πηγε εκει, αλλα και ο τυπος συνεχισε να καθεται

      Η κοπελα παντως αστερι!

      Διαγραφή
    2. κλαιω....εγραψες.....stonerook

      Διαγραφή
    3. ειναι πασιγνωστη απο αθηνα και μετα οπου ηταν στα ντουζενια της δεν χανει φαιναλ φορ....stonerook

      Διαγραφή
    4. πωπω, εχω ματια μονο για μπασκετ.
      χαχα

      Διαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Χαθηκε αλλος ενας ρε Αφρο.
      Τι θα γινει με μας στον Παο...

      Διαγραφή
  29. Μπράβο ρε coach, είσαι τεράστιος, και είς ανώτερα.

    Guys όσο αντηπαθητική και αν είναι η CSKA, όσο κι αν γουστάρουμε underdogs και ανατροπές, κάμμια φορά πρέπει να κερδίζει και το alpha dog, έτσι; Και προσωπικά προτιμώ να στενοχωριέμαι για τον Ζοτς των 8 τίτλων παρά για τον Δημήτρη τον Ιτούδη που τώρα ξεκινάει τη συλλογή του ως head.

    Φοβερή και η Fener, πολλά μπράβο για το πάθος που βγάλανε, κρίμα για την προσπάθεια τους.

    Βατούτιν είσαι θεός, σ'αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...όταν είσαι μπροστά με 20 και φτάνεις σε παράταση και στο τσακ δεν το χάνεις, μόνο Alpha-dog δεν είσαι brother.
      Kopro-dog, rather...

      Διαγραφή
  30. Είναι κριμα για ενα τοσο επικο ματς να έχει ένα τόσο αθλιο σχολιασμό. Ειλικρινά λυπάμαι κάθε μπασκετικό φίλαθλο που έκατσε να δει το ματς από τη συχνότητα της ερτ. Δεν έχω νοβα για να συγκρίνω. Πραγματικά κρίμα.
    Δεν λέω να χάσει τη δουλειά του ο άνθρωπος, αλλά ας τον απομακρύνουν και λίγο απο το μικρόφωνο, να κάνει κανένα ρεπορταζ καμια συνεντευξη, κατι άλλο ρε παιδί μου ειδικά σε τέτοιου επιπέδου ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν εχεις Γιαννακη στο στουντιο αλλα το αχτυπητο διδυμο τσακωνεται ποιος θα μιλησει πρωτος... Να πω την αληθεια οι κραυγες του Ιωαννου προσωπικα δεν με χαλανε,αντιθετα με την υποθεση Βατουτιν που μονοπωλησε το ενδιαφερον για κανα 3 λεπτο.

      Διαγραφή
    2. φιλε η κοπελα μου επαθε νευρικο κλωνισμο. χλωμιασε και με απειλουσε αν δεν εκλεινα τη φωνη. χωρις πλακα μονο τα κλαματα δεν εβαλε απο την απελπισια. βρηκα με τι θα την απειλω να μου κανει τα χατηρια: ιωαννου σε λουπα..

      Διαγραφή
  31. Μία ομάδα κυνηγούσε στο σκορ και έπαιζε σκυλίσια άμυνα(Φενέρ) και άλλη ομάδα έπαιρνε τα φάουλ.
    Ηταν καρμπον το β μέρος με το 2009 πάλι στο Βερολίνο.
    Μιλάμε μεγάλο σπ΄ρωξιμο στην Φενέρ, πέρα από το φαόυλ που δεν έδωσαν στο Σλούκα.
    Αξιζε ένα κύπελλο στον Τεόντοσιτς
    Τα Τουρκάκια θα το πάρουν έτσι και αλλιώς του χρόνου στην Κων/πολη
    Ο Ιτούδης παραμένει άρα πάει και αυτός για τον Παο

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ουφ νίκησε η ΤΣ.Σ.ΚΑΡΑ.
    Γιατί αν έχανε θα μας τρελαίνανε οι "μπασκετικοί"
    για να έρθει ο Ιτούδης στον Παναθηναικό.
    Που έχει μπάτζετ Μπάνβιτ.
    Και με μπάτζετ Μπανβιτ ο Ιτουδης κατάφερε
    να βγάλει τους Τούρκους 4-5ους στην Τουρκία.
    Αν έχεις μπάτζετ ΤΣ.Σ.ΚΑ 40.000.000 καλός είναι.
    Με 7-8.000.000 που πάς ρε Καραμήτρο ;;;
    Σε Περάσοβιτς μάτια μου.
    Να τους τα σηκώσω όλα μές τη μάπα.
    Αμ πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο τρισμεγιστος loser και χεστης στα τελευταια Κριαπα, εδωσε το φιλι της Αναστασης στην Τσσκα και εκανε μια μεγαλη εξιλεωση για τον εαυτο του. Η Τσσκα αντιμετωπισε με λαθος νοοτροπια το τελευταιο δεκαλεπτο κρατωντας πολυ τη μπαλα για να ροκανισει το χρονο.Προσπαθησε να μην χασει το ματς και οχι να το κερδισει. Δεν εβρισκε αντιδοτο στη ρακετα απεναντι στον Ουντο και δεν εκτελουσε ποτε με αυτοπεποιθηση στην επιθεση,με τον Ντε Κολο να μεταδιδει στην ομαδα νευρικοτητα,διστακτικοτητα και βιασυνη.

    Αντιθετα με τους εκφωνητες,οπως εγινε κ την Παρασκευη,θεωρω οτι η ομαδα που εχει δει το χαρο με τα ματια της ειναι αυτη που μπορει να προσεγγισει καλυτερα την πραγματικοτητα στην παραταση. Ετσι και η Τσσκα αντιμετωπισε την κατασταση με ρεαλισμο και χτυπησε στον αξονα με σκοπο να φθειρει με φαουλ τον αντιπαλο και να σκοραρει εκνευριστικα για τον αντιπαλο καλαθια. Αντιθετα οπως ειπε κι ο Γιαννακης η Φενερ δεν ειχε αποφασισει πως θα επιτεθει μη μπορωντας να διαχειριστει ψυχολογικα τα γεγονοτα με ψυχραιμια και δομημενες αρχες.
    Αλλωστε μολις φτασει εκει το ματς μιλαμε για μια ρουλετα την οποια ο Ιτουδης μαλλον εστριψε καλυτερα.( παροτι λιγο νωριτερα παραπατουσε και κρυβοταν απεναντι στην μανιασμενη επιθεση του Ομπραντοβιτς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. O καλυτερος τελικος ολων των εποχων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ιτούδοβιτς ποροποροπομ περοπερό ποροποροπομ περοπερό ποροποροπομ πόμ.

    Ιτούδοβιτς ποροποροπομ περοπερό ποροποροπομ περοπερό ποροποροπομ πόμ.

    Russian airlines λέμε.

    Ζέλικο γερά πάρτους τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτούς τους 2 τύπους που μας χάρισαν αυτή την μοναδική παράσταση απόψε ( τον Γκαστόνε διαχειριστή μεγάλων μπάτζετ και τον αιώνιο βοηθό, διαλυτικό στοιχείο Ηττούδη) ο Παναθηναϊκός τους είχε επί 13 χρόνια στον πάγκο. Οσο και να μην είναι κανείς "προσωπολάτρης", σου βγαίνει αυτόματα το "γαμώτο" και η νοσταλγία στην όλη φάση. Να περνάνε από την ομάδα σου λοχίες και γουοναμπι Ζοτς τη στιγμή που το καλό το πράμα το είχες μεσ'τα πόδια σου.

    Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση της ΤΣΣΚΑ ( πήρε τελικά ματς που έκανε μπαμ ότι θα το χάσει με τα φαντάσματα να εμφανίζονται και πάλι), ευτυχώς το γύρισε η Φενέρ γιατί ήδη φαντάζομαι τα άρθρα των τυχάρπαστων ( με πρώτα και χειρότερα τα DPG media που έσταξαν χολή αυτές τις μέρες) για τον Ομπράντοβιτς που είναι ξεπερασμένος, που μετά τον Παναθηναϊκό δεν περνάει η μπογιά του και άλλα τέτοια γραφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας είχαμε το μισό από το μπάτζετ που είχαν
      στα καλά τους Ζέλικο και Ιτούδης στον ΠΑΟ
      και θα σου έλεγα τι θα κάναμε στην Ευρώπη.
      Οταν έχεις μπάτζετ το πολύ 8.000.000 και το
      εξαντλείς να πληρώνεις Νικ, Μίρο, Φώτση και
      στις άλλες θέσεις φέρνεις απόμαχους και άμπαλους
      ο Ζέλικο και ο Ιτούδης με μπάτζετ πενταπλάσια
      και σωστά κατανεμημένα θα σου φαίνονται Θεοί.
      Και μπάτζετ μικρό και συνέχεια λάθη, από recruiting
      μέχρι προπονητή και πάλι καλά να λές που πάμε
      στους 8 κάθε χρόνο με την βαριά μας φανέλα και
      την τεράστια έδρα μας.

      Διαγραφή
  37. Τι ματσαρα θεε μου !! πραγματικα οι ελληνικες ομαδες και ειδικα ο παο για να επιβιωσει του χρονου θα πρεπει να ριξει αρκετο χρημαγια να φερει οχι ονοματα αλλα παιχτες που μπορουν να κανουν την διαφορα.
    Ο οσφπ με ενα πυρηνα παιχτων οπως χακετ σπανουλης πριτεζης παπ μπορει να σταθει, ο παο ομως με τις απωλειες του αρχηγου και του φωτση θα μεινει γυμνος τοσο απο εμπειρια οσο και απο ικανοτητες.
    Και ουσιαστηκα θα μεινει με τον περιεργο παππα τον ταβανιασμενο γιανκο και τον καλαθι που τα κανει ολα αλλα δεν εχει σουτ.
    Πως λοιπον να σταθει σε ενα ευρωπαικο πρωταθλημα που σημασια θα εχουν ο αριθμος νικων ?? και μαλιστα σε υπερομαδες οπως η τσσκ η φενερ κτλ κτλ.
    Ας γινει ενα σαρωμα στο ελληνικο πρωταθλημα ας μαζεψουμε οτι καλυτερο κυκλοφορει και ας αφησουμε τις αηδιες για ελληνοποιηση (με μετριους παιχτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι πόσα λεφτά θέλεις να φέρεις Ζήση και Μπουρούση
      και θα μείνεις γυμνός από εμπειρία και ικανότητες ;
      Παραπάνω από όσα έδινες φέτος σε Μήτσο και Φώτση
      που φεύγουν ;;;
      Οχι βέβαια, πολύ λιγότερα θα έλεγα, ώστε να σου
      μείνουν και για ένα ξένο με αυτά τα λεφτά.
      Ζήση και Μπουρούση που ο ένας πήρε από το χέρι
      την ανύπαρκτη Μπρόζε και την έφτασε στην ισοβαθμία να χάσει την είσοδο στους 8 με επικές νίκες επί ΟΣΦΠ (2) και πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣ.Σ.ΚΑ.
      Και ο άλλος έχασε τον τελικό στο τσάκ.
      Τελικό που δύσκολα θα έχανε, όπως δεν έχασε από
      την ΤΣ.Σ.ΚΑ στην Ισπανία και όπως τους τρέλανε όλους.
      Δεν είναι μαύρα τα πράγματα κι ούτε χρειάζονται
      τρελά λεφτά.
      Εχουμε φοβηθεί τον ίσκιο μας, από τα λάθη που
      κάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και όχι γιατί
      δεν μπορούμε να επανέλθουμε με το μπάτζετ που
      έχουμε για τα καλά στην ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    2. οταν λες σαρωμα να γινει σαρωμα στο ελληνικο πρωταθλημα να μαζεψεις οτι καλυτερο τι εννοεις?οτι καλυτερο απο ελληνες παικτες?ποιον να παρεις?κ σε πιοανου την θεση να τον βαλεις?εδω καλα-καλα δεν εχεις ενσωματωσει ακομα τον Μποχωριδη μετα απο 2 σεζον..οτι καλυτερο απο ξενους της Α1?αντε ενας Γουαιτ του Αρη καπως ξεχωριζει κ δειχνει οτι εχει τις προδιαγραφες να ξεχωριζει..

      το θεμα ειναι να αξιοποιησεις στο μεγιστο βαθμο τους ελληνες παικτες που εχεις(Παππα,Γιανκοβιτς,Μποχωριδη,Χαραλαμπο) κ να κανεις ψαγμενες κινησεις οσον αφορα τους ξενους,απ'την στιγμη που δεν εχεις πλεον την πολυτελεια να ψωνιζεις απ'το πανω ραφι..

      ενα ιδεατο ροστερ για μενα θα ταν..

      Καλαθης,Ζησης(ή ξενος γκαρντ),Μποχωριδης,
      Παππας,Φελντειν,Γουιλιαμς
      Γιανκοβιτς,Χαλαραμποπουλος
      Γκιστ,Οκαρο Γουαιτ,Φωτσης(για ευρωλιγκα)
      Μπουρουσης,Ταιους(λογικα θα χει φτηνοτερο κασε φετος),Παπαγιαννης..

      υ.γ φανταστικος τελικος..τις μισες βολες να χε βαλει οΒεσελι ισως να το χε παρει η Φενερ..απαραδεκτο για επαγγελματια top-class παικτη τετοιο ποσοστο(1/10) κ τετοια γενικοτερη χτυπητη αδυναμια στις βολες..

      Διαγραφή
    3. Δεν επιτρεπεται να παραμεινει ο φωτσης με αυτο το συμβολαιο.. Στο 3 εισαι σιγουρος οτι θα αφησεις την ομαδα χωρις καθαρο σουτερ??Για ζησης και μπουρουση μαγκες τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.. ο ζησης εχει ποσα χρονια που δεν ξερω γιατι δεν τον εχει χτυπησει ελληνικη τοπ ομαδα.. και ο μπουρουσης ειναι περιεργος τυπος.. αυριο μπορει να γουσταρει μεθαυριο οχι..
      Για ελληνικη αγορα εκτος απο ουαιτ υπαρχουν 2,3 ακομη παιχτακια που αξιζουν να δεις σε ξενο παντα, και σε ελληνες ακομη 1,2 περιπτωσεις.
      Με ποσοστο 25 % στο τριποντο δεν πας πουθενα.. πανω απο 30% για να εχεις καλες πιθανοτητες.
      Ο γουαιτ ειναι περιπτωσαρα και τα επομενα χρονια αν ειναι σωστος θα κανει θραυση, αθλητικος με τριποντο και σε καλη ηλικια... ενω ανετα μπορει να ανεβει στο 5. Ας δωσουν ενα σκασμο λεφτα εκει στον παο να τον παρουν..
      Εννοειται οτι ισως ειμαι υπερβολικος αλλα οταν στον τελικο βλεπεις ζοτς ιτουδη που τους ειχες στον παγκο σου.. και σλουκα, αντιτς, χαινς τεο που τους ειχες στο πρωταθλημα σου σε πιανει απελπισια

      Διαγραφή
    4. απ'την στιγμη που δεν αξιοποιεις στο επακρο τους ηδη υπαρχοντες στο ροστερ σου ελληνες παικτες πως θα πας να προσθεσεις κι αλλους?θα μπορουσες π.χ να πας να παρεις κ τον Λαρεντακη..αλλα τι να τον κανεις,να βλεπει κ αυτος την 12αδα με το κυαλι?

      ας ξεκινησει πρωτα απ'την επομενη σεζον να παιρνει χοντρα λεπτα συμμετοχης ο Μποχωριδης..γι'αυτον θα κ θα προτιμουσα κ τον πιο "passive" Ζηση κ οχι καποιον ξενο στα γκαρντ ..κ αμα δεν πιασει κ του χρονου την ευκαιρια απ΄τα μαλλια προβλημα δικο του κ προχωρας παραπερα..

      το ιδιο κ στο 3..αμα πας κ παρεις βαρβατο παικτη εκει(π.χ Κουζμινσκας που βασικα τον ξεχναμε γιατι λεει αρεσει στον Ζοτς) ο χρονος για τους Γιανκοβιτς,Χαραλαμπο συρρικνωνεται επικινδυνα..

      χρονος στους ελληνες(αναγκαστικα λογω του κανονισμου των 6 ξενων στην Α1 που σε περιοριζει ως προς τις επιλογες σου στις μεταγραφες)κ ψαγμενες επιλογες στους ξενους

      υ.γ.1 ο Φωτσης εφοσον παραμεινει εννοειται παντα σε ρολο 5ου ψηλου κ με πολυ λιγοτερα λεφτα

      Διαγραφή
    5. Καμμία απελπισία.
      Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς.
      Ποιός είναι ο ΑΡΗΣ που με μηδέν λεφτά έφερε
      Γουάιτ και Μακνίλ ;;;
      Κι εσύ με 10πλάσια ακριβώς έφερες Πάβλοβιτς
      και Κούζμιτς ;
      Αντε πάρε τώρα τον Γουάιτ.
      Να τον πληρώσεις χρυσό και να πάρεις στις
      άλλες θέσεις τον Φούφουτο πάλι γιατί δεν σου
      έμειναν λεφτά.
      Αφού έφησε την ομάδα με τρία γκάρντ και τρείς ξένους γιατί Παβλοβιτς και Κούζμιτς δεν είναι ξένοι
      για τον Παναθηναικό, το πήρε πάνω του και έφερε
      το Χάντερ να κτυπήσει φάιναλ φόρ.
      Και ο Χάντερ είναι χειρότερος ακόμα κι από τον Κούζμιτς.
      Αν δεν είσαι ΤΣ.Σ.ΚΑ και Φενέρ να τα χώνεις, σκανάρεις όλον τον κόσμο όπως ο Μπαρτζώκας
      που έφερε από την Κίνα τον Σίγκλετον με 380
      και όπως ο Αρτζι που έφερε Λάσμε με 250 και
      με τα ίδια τον Λιθουανό.
      Μείνε τώρα με την διαφήμηση του Καλάθη και
      την σκούπα ανά χείρας !

      Διαγραφή
    6. ωραιος 1¨01...
      enforcer αφου βλεπουμε οτι καποιοι ελληνες (γιανκοβιτς) ειτε εχουν μεινει πισω ειτε ταβανιαζουν δεν πρεπει να περιμενουμε μια ζωη αν θα παιξουν και ποτε θα παιξουν μπασκετ.. ο τυπος εχει παει 26-27 ποτε δλδ θα παιξει το μπασκετ που μπορει??

      Διαγραφή
  38. Να πω την αμαρτια μου......θεωρουσα οτι θα το σηκωνε ο ζοτς σημερα....και θα ειχε συνεχεια η καταρα-τιμωρια τις ΤΣΣΚΑ για το final four του 2012.....αλλα ενδομυχα....ηθελα να το παρουν οι Ρωσοι.....δεν ηθελα με τιποτα να το παρουν οι Τουρκοι,ο αντιτς αλλα το κυριοτερο ο ζοτς.....μονο με την παναθα θελω να τον βλεπω να σηκωνει κουπες......με κανεναν αλλο ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απαραδεκτος ο εκνευρισμος του Ομπραντοβιτς σε ενα ματς που η διαιτησια του τα εδωσε περιπου ολα. Μεγιστος προπονητης αλλα ακριβως γι'αυτο θα επρεπε να αναγνωριζει μια καλυτερη ομαδα οταν την εχει απεναντι του. Θα ηταν ντροπη να κερδισει σημερα και να παρει ευρωλιγκα. Η Φενερ σπρωχτηκε με την Καχα και σπρωχτηκε ακομα περισσοτερο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, παιδιά, λίγη αίσθηση του μέτρου δε βλάπτει. Στην παράταση (όπου και κρίθηκε το ματς) είδαμε 0-10 βολές και 0-5 φάουλ, ένα φάουλ (και βολές) στο Σλούκα που έγινε λάθος του Σλούκα, βήματα του Τεόντοσιτς που έγιναν φάουλ στον Τεόντοσιτς. Αν αυτό λέγεται "σπρώξιμο" της Φενέρ, που θα ήταν "ντροπή" κιόλας να κερδίσει, τι να πω; Άσε που, αν μιλήσουμε για αδικημένη ΤΣΣΚΑ γενικά, θα πέσουν να μας πλακώσουν όλα τα μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης μαζί.

      ΥΓ: Απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση η εικόνα του Ομπράντοβιτς στο τέλος. Δεν ξέρω τι ακριβώς έλεγε στον Ιτούδη και στους υπόλοιπους, αλλά δε μου άρεσε καθόλου ο εκνευρισμός του.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. Νικ δε θα υπηρχε παραταση με νορμαλ διαιτησια. Η ΤΣΣΚΑ εγινε μισητη επειδη ειχε διαιτησιες ομοιες με αυτη που ειχε σημερα η Φενερ. Θελουμε την οικοδομηση μιας νεας ΤΣΣΚΑ; Δεν υπηρχε επιστροφη αν δεν της επετρεπαν να παιζει οπως θελει χωρις να τις σφυριζουν ουτε το 1/3 των φαουλ σε ολο σχεδον το β' ημιχρονο. Στην παραταση μαζεψαν απλως την κατασταση. Ποιο φαουλ στο Σλουκα; Δε βαζει το χερι του κι εκεινος για να σπρωξει;Στα 'βηματα' του Τεοντοσιτς ποσες γονατιες τρωει; Δεν ειναι φαουλ; Το σπρωξιμο στη Φενερ ηταν ολοκαθαρο. Ειναι ας πουμε μεσα στο παιχνιδι. Ετσι φτιαχνονται τα brandnames. Οχι ομως και να διαμαρτυρεται επειδη εχασε.

      Διαγραφή
    3. Aπιθανες δηλωσεις του Ζοτς.
      http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/200928/eksallos-o-omprantovits-me-diaitisia-o-nte-kolo-ekane-vimata-pic
      Δεν μπορω να πω οτι το περιμενα. Η Φενερ σημερα αξιζε να παρει το παιχνιδι; Πλακα κανουμε;

      Διαγραφή
    4. Είδα τις φάσεις διαφορετικά, απ' ό,τι φαίνεται. Πάντως αναφέρομαι σε συγκεκριμένες φάσεις, αμφισβητούμενες αν θες (για μένα καθόλου), κι όχι αφοριστικά για "σπρώξιμο". Φαντάζομαι οι φάσεις που έχεις στο μυαλό σου από την κανονική διάρκεια ήταν πεντακάθαρα υπέρ της Φενέρ και δεν υπήρχε κι εκεί, αντίστοιχα, κάποιο γόνατο ή κάποιο χέρι παίχτη της ΤΣΣΚΑ.
      Αυτό που είπα είναι να έχουμε αίσθηση του μέτρου. Προσωπικά είδα ότι οι διαιτητές θέλανε να επανέλθει στο παιχνίδι η Φενέρ, αλλά να το πάρει η ΤΣΣΚΑ. Το ποιο είναι πιο σημαντικό από τα δύο, νομίζω το καταλαβαίνει ο καθένας.
      Όσον αφορά τώρα τα περί "πλάκας" σχετικά με το αν άξιζε η Φενέρ το παιχνίδι, θα αναφέρω μόνο ότι ήταν ξεκάθαρα καλύτερη για δύο δεκάλεπτα και είχε άλλο ένα σχεδόν στην ισοπαλία με την αντίπαλό της. Και θα είχε κερδίσει, αν ο Βέσελι είχε φιλοτιμηθεί να σουτάρει με ψυχραιμία έστω μία βολή. Αν αυτή η ομάδα δεν άξιζε τη νίκη, γιατί την άξιζε η άλλη δηλ.;

      ΥΓ: Πραγματικά στεναχωριέμαι που μιλάμε για τη διαιτησία μετά από ένα τέτοιο ματς. Αλλά δίνονται πατήματα από την Ευρωλίγκα κι αυτό είναι το δυσάρεστο. Κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά σχετικά με το άθλημα και το μέλλον του εκεί στα κεντρικά.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  40. Επειδή εγώ δεν είμαι λάτρης του αποτελέσματος, τέτοιο ύπνο ούτε ο Καζλάουσκας.

    Άξιος πρωταθλητής πάντως.
    Έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ όλη τη χρονιά παρά την μέτρια για τις οικονομικές δυνατότητες στελέχωση. Και έπαιξε και ωραίο μπάσκετ.

    Επιτέλους ρε Μίλος.

    Τιτάνας και γίγαντας μαζί ο Κάιλ Χάινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Xριαπα μαγκες....Τετοια ματς θελουν παικτες με κακκαλα...Πολα κιλα ο ρωσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και να μην ξεχναμε. Να βγουν οι γκρινιαριδες να μας πουν για τον "Γκαστονε"... Καταλαβατε οτι το μπασκετ ειναι αθλημα της τυχης και μονο; Την μια φορα θα την εχει ο ενας, την αλλη ο αλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γκρινιάρηδες έλεγαν ότι την είχε παρατεταμένα μαζί του ο Ζοτς.
      Σήμερα έγινε ένα βήμα εξισορρόπησης.

      Διαγραφή
    2. Αχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Μπέρδεψες το μπασκετ με τη ρουλέτα.
      Τι να την κάνεις την τύχη αν είσαι ο Φοίνικας
      Πανοράματος ;;;;
      Αν έχεις ομαδάρα και παίζεις μπασκετάρα παίζει
      κι η τύχη το ρόλο της σε κάποια σημεία, που έχεις
      φτασει όμως να διεκδικείς το ευρωπαικό μετά
      από τόσα μάτς και τόση προσπάθεια.
      Παράδειγμα εμάς με την Λαμποράλ.
      Από τύχη ας πόυμε μάς πήρε το 2ο μάτς στην παράταση.
      Που κι εκεί εμείς είχαμε την τύχη με την τρίποντη
      βόμβα του αρχηγού.
      Αλλά μέχρι εκεί, γιατί στα υπόλοιπα μάτς μας
      ισοπέδωσε με έξι παίκτες.

      Διαγραφή
    3. Το μπασκετ ειναι αθλημα της τυχης. Οταν μιλαμε για στατιστικα και πιθανοτητες, μιλαμε για τυχη._

      Αυτο που μπορουν να κανουν οι προπονητες ειναι να φτιαξουν τα καταλληλα συστηματα με τους καταλληλους παικτες, ωστε να μειωσουν τις πιθανοτητες. Καθε φαση ειναι και ενα "τι και αν" και το αλλο το "αν δεν το εβαζε αυτο ή αν το εβαζε το αλλο"... Δηλαδη ξανα, τυχη!!!

      Διαγραφή
    4. Με αυτο το κριτηριο ολα τυχη ειναι φιλε μου. 1/2000 σκοτωνεται σε τροχαιο το χρονο αρα ειμαι τυχερος που δεν εχω σκοτωθει ακομα; Σχετιζεται με το δεν οδηγω πιωμενος; Πιο αθλημα δηλαδη δεν εχει τυχη; Το ποδοσφαιρο στο οποιο η Ελλαδα με 3 φασεις σε 3 ματς πηρε το Euro? Το βολλευ που μισο ποντο μεσα ή εξω ειναι τιτλος;

      Το αλμα εις μηκος γιατι σηκωσε ενα μικρο αερακι κοντρα;

      Διαγραφή
    5. κακά τα ψέμματα, η τύχη βοηθάει πάντα τους τυχερούς.
      χαχαχαχα !!

      Διαγραφή
    6. Q81 στα περισσοτερα που λες δεν εχεις αδικο. Πανω κατω τα περισσοτερα αθληματα σχετιζονται στην τυχη. Κυριως ομως το μπασκετ που τα στατιστικα "μεταφραζουν" το αποτελεσμα ενος αγωνα... Με λιγα λογια το μπασκετ σχετιζεται με την τυχη. Αρα τα παρατσουκλια τυπου "Γκαστονε" ή οταν λενε οτι μια ομαδα ηταν πολυ τυχερη, ειναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ αμπασχετα! Αν κατσουμε και αναλυσουμε την καθε φαση, θα ανακαλυψουμε σχεδον σε καθε φαση πως υπαρχει ο παραγοντας της τυχης... Ειναι τοσο απλο αυτο που λεω και δεν μπορειτε να το καταλαβετε. Δεν υποτιμω το αθλημα. Απλα απανταω σε ολους αυτους που ακαλυψαν την Αμερικη με τον Ομπραντοβιτς-Γκαστονε... Ειλικρινα στο λεω, αμα θες να αναλυσουμε την καθε φαση του χθεσινου τελικου να δουμε αν ισχυει αυτο που λεω, δεν εχω προβλημα! Το μπασκετ ειναι πρωτα απο ολα αθλημα που στηριζεται στην τυχη! Και αρα οποιος υποτιμαει τις επιτυχιες του "Γκαστονε", ειναι σαν να υποτιμαει τις επιτυχιες τις ομαδες του και κατ'επεκταση το μπασκετ!

      Διαγραφή
    7. Σε αυτό συμφωνούμε. Παίζει ρόλο και η τύχη την οποία μια την έχεις μια δεν την έχεις αλλά ο καθένας φτιάχνει την τύχη του

      Διαγραφή
  43. στην αρχή λυπήθηκα που το έχασε έτσι η Φενέρ, αλλά μετά θυμήθηκα την περσινή και την προπέρσινη ΤΣΣΚΑ, τη Μπανταλόνα του '92 και τον Σίσκα. Οπότε το σημερινό ήταν απονομή καρμικής δικαιοσύνης. Αυτό με κάλμαρε λίγο, και δε χαλάστηκα τόσο πολύ τελικά που το έχασε η Φενέρ (που ομολογουμένως ήθελα από την αρχή να το πάρει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τεραστιο μπραβο στον Ιτουδη,η δουλεια του ολη τη χρονια και το μπασκετ που επαιξε σημερα για 3 δεκαλεπτα(και με την πονηρια του στην παραταση) μιλανε απο μονα τους. Σιγουρα επεσε σε ληθαργο παιζοντας παθητικα στο τελος ενω η κατασταση απαιτουσε να επιτεθει στην πιεση της Φενερ αλλα τελικα πηρε κατι που αξιζε...

    Προσωπικα παντως,βρισκω λιγο αστειο κ γραφικο το στιλ του κοουτς γενικα, και στις δηλωσεις του, που παριστανει καπως οτι εχει δεκαδες γαλονια στην καριερα του(αλλο ειμαι Ζοτς,αλλο το παιζω Ζοτς) ενω στην ουσια ειναι starter ως head coach στο υψηλο επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν λίγο κάπως, ναι, αλλά οκ, και γυμνός να βγαινε να πανηγυρίζε, ξέρω γω τον καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
  45. Καταλάβατε τώρα; Το να χαθούν 4 ή 5 σουτ στο μπάσκετ είναι κάτι το απόλυτα πιθανό και φυσιολογικό. Όπως και το να πάρει κάποιος το επιθετικό ριμπάουντ και να ισοφαρίσει.

    Τσακωθείτε τώρα οι Ζοτσολάγνοι με τους Ζοτσομάχους για το αν φτιάχνει μόνος του την τύχη του ή για το αν κάνει βουντού στους αντιπάλους να τα χάνουν όταν καίει η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κριμα για Σλουκα, Ντιξον, Ουντο. Δε λεγεται με λογια το ποσο το θελανε σημερα, απλα δε λεγεται.

    Βεσελι αγορι μου, αλλαξε δουλεια. Γυρνα το στην οικοδομη. Δευτερη Ο2 Αρενα εφτιαξες σημερα με τα τουβλα σου στις βολες.

    Και ναι, ειναι απονομη δικαιοσυνης γιατι ο Κριαπα με τη Μακαμπι πριν 2 χρονια ηταν ο μοιραιος.

    Παρτε κι αυτο
    https://www.youtube.com/watch?v=zrDqcr9xuNQ
    o Oμπραντοβιτς και ο Ιτουδης της εποχης τους... Wooden vs Crum 1975.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Nαι εντάξει, κέρδισε η ΤΣΣΚΑ. Αλλά πάνω από όλα κέρδισε το μπάσκετ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. με αυτην την ηττα του ζοτς τωρα πια συμπληρωνει τα περισσοτερα χρονια στην καριερα του χωρις ευρωπαικο τιτλο. απο το 2011 στην καλυτερη να το παρει του χρονου 6 χρονια χωρις τιτλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα με ενδιαμεσα τη μοναδικη χρονια στην καριερα του που δεν ηταν σε καμια ομαδα (2012-13)

      Διαγραφή
  49. Γεμάτος απο συναισθήματα θα την πέσω αποψε.Στεναχωρημενος που ο γιος μου που είναι μόλις 8 μηνών δεν μπόρεσε να δει ένα πραγματικά υπέροχο ματς που τιμάει το αθλημα που αγαπαμε.Χαρουμενος για τον Χριαπα και πιο πολύ για τον Τεόντοσιτς.Κερδισε η ομάδα που μου αρεσει το μπάσκετ της.Η ομάδα που χάζευα τα απογευματινά της ματς το καταχείμωνο,η ομάδα που της το χρώσταγε η μοίρα.Ούτε ευφάνταστος σεναριογράφος δε θα το έγραφε έτσι αυτο το τέλος... Ας μην πούμε για bad losers αποψε και ευνοημένους απο τη διαιτησία.Ας πούμε αυριο να ξαναβάλουμε το hoop dreams να παίζει,να προσποιηθούμε οτι είμαστε στο Σικάγο και να γινουμε όλοι 15-16 χρονων ξανά...
    Καληνύχτα κυριοι

    P.J.Brown

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα υγεία και να χαίρεσαι το παλικάρι σου αδελφέ.
      Να τον καμαρώσεις όπως επιθυμείς.
      Θα έχεις ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ πολλά βράδια με τον παιδαρά
      σου στο μέλλον να μοιράζεστε τις συγκινήσεις σας.

      Διαγραφή
    2. Ωραίος φίλε PJ!

      Διαγραφή
  50. Απο το -21 με την ΤΣΣΚΑ το εχει γυρισει και περσι ο Ζοτς στο μικρο τελικο και το 2005. Δεν ειναι αναγκη να κατηγορουμε τον Ιτουδη για υπνο. Γινανε πολλες αψυχολογητες επιθεσεις απο Ντε Κολο-Τεοντοσιτς στο τελος του κανονικου αγωνα, αλλα ο μεν Μιλος το εχει κανει με ολους τους προπονητες, ο δε Ντε Κολο στο Γαλλια-Ισπανια στο ευρωμπακσετ.

    Αν λοιπον χρεωσουμε τις 2-3 χαζομαρες του Μιλος και του Ναντο στον Ιτουδη, πρεπει να του χρεωσουμε και την απολυτη ψυχραιμια αυτων των 2 στην παραταση.

    Και κακα τα ψεματα, αν το ΤΣΣΚΑ-ΟΣΦΠ το 2012 η περσι πηγαινε παραταση, το πιο πιθανο θα ηταν να νικουσαν οι Ρωσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μεγαλος τελικος με ιδιατεροτητες και με φοβερη διακυμανση στο σκορ.Ημουν με τους Ρωσσους γιατι ηθελα να κερδισει ο Ιτουδης τον Ζοτς.Μεγαλο διατητικο λαθος στο φαουλ που δε δοθηκε υπερ του Σλουκα και ξεφυγε η Τσσκα στην παραταση.
    Ωραιο κοουτσαρισμα απο Ιτουδη στην παραταση αλλα της πηρε για αλλη μια φορα της Τσσκα 20 λεπτα να συνελθει.Αυτο που γινεται με αυτην την ομαδα στα F4 ειναι τρομερο.Η συνομιλια στο τελος του Ζοτς -Ιτουδη θυμισε αυτην με τον Μεσινα.Οσο και να φαινεται περιεργο ηταν μεγαλη η κινηση του Βατουτιν να καταβει στον παγκο μιας ομαδος που του εχει βγαλει τη ψυχη ολα αυτα τα χρονια γιατι οταν τελικα χανει δε χανει απλα αλλα παραιτειται απ την νικη οπως πηγε να γινει και αποψε μεχρι να παρεμβει το χερι του Θεου μεσω του Κριαπα.

    Ενα απ τα καλυτερα F4 που εχουν γινει με πραγματικα 4 καλες ομαδες,με μεγαλους παικτες και με πρωταγωνιστικη ελληνικη παρουσια.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣΟΦΕΝΕΡΙΚΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΤΣΣΚΑΙΤΟΥΔΙΚΟΙ!!!!!!!!!!

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θα γράψω κάτι πρίν πάρω το αεροπλάνο από Βερολίνο
    για Αθήνα.

    Κρίμα για τον Σλούκι Λούκ που εκτελεί πιό γρήγορα
    και από τη σκιά του.
    Και μπράβο στους Αδελφούς Ρώσους Ντάλτον που του την έσκασαν.

    Ιωάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εμένα πάντως τη ματσάρα μου τη χάλασαν οικτρά τα ανθρωπάκια Λ & Λ (Λοτερμόζερ & Λαμόνικα), που στα δύσκολα έπαιξαν καλύτερα κι απ' τον Χριάπα. Υπήρξαν κρίσιμα σφυρίγματα (στην παράταση που πάτησε γραμμή ο Ντε Κολό ή στα βήματά του στην κανονική διάρκεια) που δεν εντάσσονται στην κατηγορία του λάθους. Και που προσβάλλουν ένα τέτοιο επικό ματς. Μόνη ελπίδα πως τώρα που επιτέλους η ΤΣΣΚΑ το πήρε, θα σταματήσει αυτή η πολυετής σκανδαλώδης αβάντα που ενίοτε (θυμηθείτε Βερολίνο πάλι, 2009) φτάνει να μουτζουρώσει τέτοιες βραδιές μπασκετικής μεγαλοσύνης. Και προσβάλλει, εκτός των αντιπάλων της, και την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΦΕΝΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ(ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΜΑΔΑ)ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΧΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΣΣΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ) Η ΡΕΑΛ,Ο ΟΣΦΠ.Ο ΠΑΟ,Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,Η ΜΑΚΑΜΠΙ...............
      ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ Η ΤΣΣΚΑ,ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΝΟΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ.

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
    2. Λάθος κάνεις, αυτό με την ΤΣΣΚΑ δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Γιατί είναι απροκάλυπτο κι έχει διάρκεια ετών, δεν είναι ένα σφύριγμα ή ένα βράδυ.

      Διαγραφή
  55. Δηλώσεις μικρού άνθρωπου ο Ομπράντοβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι ρε peris, όχι κι εσύ. Έλεος.

      "Πρώτα θέλω να συγχαρώ την ΤΣΣΚΑ για τον 7ο τίτλο τους", ήταν τα πρώτα λόγια του Σέρβου που συμπλήρωσε "Επίσης θέλω να δώσω τα εύσημα στον μικρό μου αδερφό, τον Δημήτρη Ιτούδη, για τον πρώτο τίτλο του. Επίσης συγχαρητήρια σε δύο μέλη του προπονητικού τιμ, τον Ανδρέα (Πιστιόλη) και τον Ντάριλ Μίντλετον που τον είχα παίκτη. Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο επιβλήθηκαν με την ποιότητα τους. Σκόραραν πολλούς εύκολους πόντους από συστήματα που δεν ήμασταν έτοιμοι. Είχαμε σχεδιάσει κάποια πραάγματα, αλλά πήραν πλεονέκτημα. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι θέλουμε να δείξουμε τον χαρακτήρα που έχουμε δείξει όλη τη σεζόν. Είμαι πολυ περήφανος. Παίξαμε πολύ καλά στη διοργάνωση, βρεθήκαμε κοντά στο να κερδίσουμε. Και ο Δημήτρης άξιζε να κερδίσει".

      Διαγραφή
    2. Για μένα το να δώσεις τα συγχαρητήρια στον αντίπαλο δεν αναιρεί τα υπόλοιπα,όταν στην ουσία έχεις χρεώσει το αποτέλεσμα στη διαιτησία λέγοντας οτι σου έκλεψαν την κούπα.
      Μπορώ να καταλάβω κάποιον άλλο που θα σχολίαζε τη διαιτησία πάνω στην ένταση της στιγμής,αλλά ο Ομπράντοβιτς με τόσα χρόνια επιτυχιών και μετά από τέτοιο παιχνίδι,θα έπρεπε να τα βάλει στην άκρη αυτά και να φερθεί ξηγημένα.

      Διαγραφή
    3. Κρίμα peris.
      Νόμιζα οτι ασχολείσαι με σοβαρά μπασκετικα μονο.
      Δεν ξέρεις υπο ποιες συνθήκες ειπώθηκε κάτι τέτοιο.
      Για την Τουρκική αγορά κυρίως.
      Και δεν σε ενδιαφερει άλλωστε όπως κι εμένα.
      Και στο λέει ενας τύπος που δεν πολυσυμπαθει το Ζελικο και το καταχαρηκε χθές παρ'οτι επίσης δεν συμπαθεί τις νεοπλουτες αρκούδες που εχουν οπως κι αλλοι χαλάσει την πιάτσα.

      Διαγραφή
    4. κλασική περίπτωση διπροσωπίας και υποκρισίας.

      Διαγραφή
    5. Peris δυστυχώς συνεχίζεις να συντάσσεσαι με κάποιους εδώ μέσα που δείχνουν να έχουν μανία με τον Ομπράντοβιτς. Από σένα έχουμε μάθει αλλιώς. Δεν είπε ποτέ ότι του έκλεψαν τον τίτλο. Αφού πρώτα ερωτήθηκε, είπε ότι η ομάδα του το άξιζε (δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς ότι και οι δύο ομάδες το αξίζανε) αλλά οι διαιτητές μάλλον δεν είχαν την ίδια άποψη. Επίσης ανέφερε την τελευταία φάση του Ντε Κολό που ήταν βήματα (που ήταν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου) και ότι αν τα σφύριζαν θα το έπαιρνε. Τέλος αναφέρει τις 10 βολές στην παράταση έναντι καμίας της ομάδας του.
      Και σε ρωτάω, είναι μικροπρέπεια να αναφέρεις κάποια γεγονότα του αγώνα, που θεωρείς σοβαρά λάθη των διαιτητών αφού πρώτα έχεις δώσει συγχαρητήρια σε όλη την ΤΣΣΚΑ; Να σημειώσω δε, ότι αυτό συνέβη χωρίς καμία λεκτική ακρότητα όπως "μας έκλεψαν, ντροπή στους διαιτητές" κτλπ.

      Διαγραφή
    6. Έλα peris, ζήτα συγγνώμη από τα παιδιά και παραδέξου ότι οι δηλώσεις Ομπράντοβιτς ήταν μια κίνηση μεγαλοπρέπειας εκ μέρους του. Η οποία απλώς συνοδεύτηκε με μια δημοσιογραφική καταγραφή κάποιων φάσεων που του έκαναν εντύπωση, και που εντελώς τυχαία είναι αυτές που κρίνει ότι αδικήθηκε.

      Επίσης να ξέρεις ότι τα νεύρα στη λήξη του ματς προς τον Ιτούδη ήταν άσχετα με το ματς. Αφορούσε κάτι που έγινε στην Τουρκία και δε σε νοιάζει εσένα τι έγινε στην Τουρκία.

      Διαγραφή
    7. Σοβάρα ρε συ τόλμησε ο Ζοτς και είχε νεύρα μετά από ένα τόσο ήρεμο και αδιάφορο ματς? Το ότι τα νεύρα του ήταν προς τον Ιτούδη μάλλον θα στο είπε κάποιος που ήταν εκεί φαντάζομαι καθώς φαίνεσαι και ιδιαίτερα καλοπροαίρετος.

      Διαγραφή
    8. Ωπ ναι. Έχεις δίκιο. Τα νεύρα τα εξέφρασε προς τη γυναίκα του επειδή δεν πέτυχε τα γεμιστά.

      Διαγραφή
  56. είναι γιά να πaνυγυρίζει ο ιτούδης, που κόντεψε να χάσει από το +20 και γλύτωσε με ένα follow της τελευταίας στιγμής ?
    δλδ αν δεν έμπαινε αυτό το καλάθι δε θα έμπαινε ο ίδιος στο πάνθεον των losers του Basketball πάνω και από το Kazlauskas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να χασει 20 ποντους πρεπει πρωτα να παρει διαφορα 20 ποντων. Αρα καλα κανει και πανηγυριζει. Αν μπορουσε ο Ζοτς ας επερνε αυτος διαφορα 20 ποντων. Αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.

      Διαγραφή
  57. Οι διαιτητες στην ευρωλιγκα οσα χρονια την παρακολουθω παιζουν μπασκετ. Παρεμβαινουν στη ροη του παιχνιδιου, εχουν αποψη για το ποια πρεπει να ειναι εξελιξη του και σφυριζουν αναλογα. Οσο διαρκει αυτη η πρακτικη αντι να ασχολουμαστε με το μπασκετ θα ασχολουμαστε με τις δηλωσεις των αδικημενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΑΝΤΑΞΙΟΣ ενος ευρωπαικου τελικου ο αγωνας!!!!
    Ο κoουτς του ΠΑΟ και ο βοηθός του να μαχονται για το τροπαιο και ο επισημος ΠΑΟ να το βλεπει απο TV.
    Εχουν οι καιροι γυρισματα!!!!!
    Εκεινος ο μαλα@ς ο Ιωαννου (ΣΥΓΝΩΜΗ) τι ξεσπαθωσε υπερ Φενερ;
    Δεν εχει καταλαβει οτι «πας μη Έλλην βάρβαρος»;
    Ποια η διαφορα αν και ολοι εχουμε καποιες "μικρες" προμιμήσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. η μόνη μας ελπίδα είναι να ψηθεί ο ζοτς γιά ανταλλαγή νικ με σλούκα να γλυτώσουμε κανα εκατομμυριάκι και μαζί με τα λεφτά του μήτσου να βρούμε τίποτα παιχτάκους της προκοπής και το παλέψουμε. και αν δε φτάνουν τα λεφτά ρίχνουμε και κανα πρόστιμο στο gist & feldeyne και ερχόμαστε στα ίσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μόνη λύση είναι να κάνουμε ανταλλαγή τον Κερεχέτα
      με τον Γιαννακόπουλο.
      Πιό πολλά λεφτά ρίχνει ο δικός μας από τον Βάσκο.
      Μόνο που τα δίνει σε όσους κάνει κέφι.
      Θα τους ψήσουμε.
      Αυτά τα 800 στο Φώτση και τα 2 στον Καλάθη
      θα μείνουν στην ιστορία της αγάπης, απέναντι
      στα 380 του Σίνγκλετον και στα 1,2 του Ντιλέινι.
      Για να μη σου πώ 10άδες άλλα παραδείγματα.
      Μήπως και κάνουμε ομάδα, μαζί με ωραία έδρα
      με τραγούδι και χορό.

      Διαγραφή
    2. Τι λες βρε ανθρωπε του Θεου, αλλαγη Καλαθη με Σλουκα; Ειναι ο Σλουκας στο ιδιο επιπεδο με τον Καλαθη;

      Διαγραφή
    3. ας πούμε οτι δεν είναι. με το εκατομμυριάκι που περισσεύει μας χαλάει να πάρουμε ζήση & janning παρέα στη θέση του μαζί με το σλούκα. συν παπάς & feldeyne να η περιφέρεια γιά του χρόνου. οικονομική και αποτελεσματική.

      Διαγραφή
  60. 20 ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

    1)Ο ΒΕΣΕΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ,Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ
    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
    2)ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
    3)Ο ΑΝΤΙΤΣ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.
    4)O ΟΥΝΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ,ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
    5)Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΤΑΠΕΙΝΟΣ,ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.
    6)Ο ΝΤΙΞΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΣΒΟΥΡΑ, ΚΑΛΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ,ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.
    7)ΝΤΑΤΟΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.
    8)ΝΤΕ ΚΟΛΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΝ ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ.....
    (ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ).
    9)ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΤΖΙΜ....
    10)ΦΡΙΤΖΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ.
    11)ΒΟΡΟΝΤΣΕΒΙΤΣ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΟΥΤΕΡ 3ΠΟΝΤΩΝ,ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.
    12)ΧΙΓΚΙΝΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΣΤΑ 3ΠΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
    13)ΚΡΙΑΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ
    ΝΕΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ).
    14)ΧΑΙΝΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΤΟΥΔΗ(ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ)
    15)ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
    16)ΙΤΟΥΔΗΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ(ΟΧΙ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ).ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΝΒΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    17)ΚΑΧΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ,ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ,ΤΑΛΕΝΤΟ,ΔΑΒΙΔ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΓΟΛΙΑΘ.ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΚΑΛΠ.
    18)ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΙΚΡΟΥΙΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΝΕΡΝΤ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ.
    19)ΤΣΣΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΙΣΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ............
    20)ΦΕΝΕΡ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΖΟΤΣ Η 2η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΕΤΟΣ.

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδόν σε όλα σωστός ΝΙΚ THE FREAK
      Συμπληρώνω.
      Παναθηναικός, απλά αυτοκαταστροφικός.

      Διαγραφή
  61. Άλλο να βάζεις μια ομάδα στη διεκδίκηση του αγώνα με τα σφυρίγματά σου όταν αυτή χάνει με 20 πόντους (που μπορεί να το κάνεις έτσι απλά για να γίνει ντέρμπι, από αγάπη για το άθλημα βρε αδερφέ) κι άλλο να βοηθάς απροκάλυπτα μια ομάδα όταν όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, εκεί που τα πάντα ξεκινάνε από το μηδέν, δηλαδή στην παράταση. Στο -20 κι εγώ αν ήμουνα διαιτητής υπέρ της Φενέρ θα σφύριζα. Στην παράταση ο Ιταλός και ο Γερμανός έδειξαν ξεκάθαρα πια ομάδα ήθελε ο Μπερτομέου να το πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστειότητες. Για την χαρά του παιχνιδιού παίζοντας φουλ πρες η φενερ είχε μηδέν φάουλ μέχρι 4 λεπτά πριν το τέλος και προηγήθηκε μεχρι 2 δευτερα πριν το τέλος, αλλά στην παράταση οι διαιτητές σφυριξαν μπερτομεου.

      Δηλαδή αν ήθελαν να το δώσουν στην τσσκα και δεν γινόταν το φολλοου θα λέγανε ουπς λάθος, για την χαρά του παιχνιδιού;
      Αυτό που πιθανόν συνέβη είναι να άφησαν ανθρώπινα την φενερ να πιέζει, να τους ξέφυγε πολύ και μετά αφού κατάλαβαν ότι γύρισε το ματς και είχαν συμβολή να έγιναν ιδιαίτερα προσεκτικοί/ ευαίσθητοι με τσσκα.

      Διαγραφή
  62. θετω τα παρακατω θεματα: πλεον η τssκα παραμενει λουζερ μετα απο αυτο που πηγε να γινει απο το -21 η αυτο κρυβεται απο τον τιτλο που πηρε;;;...

    ο ντε κολο (που πραγματι ειναι μεγαλη παικτουρα) ειναι ο μεγαλοs ηγετηs επειδη "πηρε" τον αγωνα sτο φιναλε που η φενερ κουραsτηκε και με αυτον τον τροπο θα ξεγραφτουν οι μαλακιεs που εκανε ( α λα μιλοs προηγουμενων ετων) ολη την δ περιοδο;; Και δεν ηταν η πρωτη φορα που εγινε αυτο με τον ντε κολο..εγινε και περυsι εγινε και sτο ευρωμπαsκετ οταν επαιξε ημιτελικο..

    ο μιλοs, τωρα, για μενα ποτε δεν ηταν λουζερ...απλα ηταν (και ειναι) το styl που παιζει που ειτε τον κανει ηρωα ειτε αποδιοπομπαιο τραγο..δεν ειναι οτι φοβαται η οτι τρεμουν τα heria toy...απλα παιζει "τρελα" και μηhανικα καθαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...loser τον λένε για να μην τον πουν malakas, bro.
      Άσε που όταν δεν ξέρεις να είσαι γουίνερ = να μην κάνεις λάθη / να μην κάνεις πράγματα τραβηγμένα απ' τα μυαλά ακριβώς όταν και εκεί που δεν πρέπει με ΤΙΠΟΤΑ, ε το λούζερ είναι καλή ρετσέτα.

      Διαγραφή
  63. και απορια αν τελικα η τσσκα καταφερνε και το ehane kai ayto μετα θα επεμεναν να κρατησουν τον ντε κολο με ολα αυτα που εγιναν στην δ περιοδο; για τα οποια δεν ευθυνεται βεβαια μονο αυτοσ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 1}Του χρονου η φενερ θα το παρει χαλαρα αν συνεχισει ετσι
    2]Το παιχνιδι το εδικαιούτο η Τσσκα ηταν καλυτερα προετοιμασμενη γι αυτό
    3]Ασφαλως οι διαιτητες επελεξαν στο τελος ΤΣΣΚΑ γιατι με τον Ολυμπιακο πριν 3 χρονια την ειχαν σφαξει στο καμ μπακ του Ολυμπιακου.Και ετσι μετα τα οσα εγιναν σκεφτηκαν ότι καλυτερη σκεψη ηταν να παει Ρωσσια το κυπελλο αυτή τη φορα
    4]Ο Ιτουδης παγωμενος τελειως κοιταζε χωρις την παραμικρη παρεμβαση την καταστροφή να ερχεται.Αν βγαλεις όμως αυτα τα 15 λεπτα όμως εκανε πολύ καλα κοουτσαρισματα σε αυτό το φ4.Σημειοτεον ότι σε αυτό το 15λεπτο πιο πολύ και από τον Μιλος τα εσπασε ο Ντε Κολο
    5]Το μπάσκετ είναι το αθλημα των κοντων.Οποια ομαδα εχει δυο τοπ επιθετικα γκαρντ παιρνει ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.Ακομη και αν αυτοι λεγονται Ραις και Χικμαν.
    6]Μπραβο και στον Σλουκα.Στα χερια του Ομπραντοβιτς είναι φετος μια κλαση επανω
    7]Ο Βατουνιν δηλωσε ότι θα μεινει ο Ιτουδης.Εγω δεν τον ειδα τοσο ευτυχη με αυτην την ιδεα παντως,μετα από αυτό που κοντεψε να παθει.Δεν αποκλειω τιποτα ,αλλα δεν υπαρχουν και διαθέσιμες επιλογες για να τον αλλαξει
    7]Αρα για τον ΠΑΟ μενουν μονο τρεις διαθέσιμες επιλογες πια.Μπαρτζωκας,Περασοβιτς και Πασκουαλ.Και μαζι με την Μπαρτσα ,την Εφες,την Μακαμπι και την Καχα είναι 5 ομαδες για τρεις προπονητες.Εκτος και αν ο Ομπραντοβιτς για πολλους λογους παρει τον δρομο της επιστροφης.
    Στην εξισωση μπαινει και ο Ίβκοβιτς εάν η ομαδα αποφασισει να καθιερωσει τους μικρους.
    8]Είναι αξιο αποριας πως πηρε δυο πολύ σημαντικες επιθεσεις και φυσικα τα εσπασε ο καλινιτς και στο τελος του ματς και στην παραταση
    9]Για να καταλαβει κανεις ποσο τεράστιος προπονητης είναι ο Ομπραντοβιτς ας σκεφτει ότι αγγιξε ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ με Τουρκικη ομαδα και μαλιστα χωρις καμια προιστορια στο μπάσκετ.Και μαλιστα εφτασε για πρωτη φορα Τουρκικη ομαδα σε τελικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...το πόσο τεράστιος προπονητής είναι ο Ομπράντοβιτς θα το δούμε αν δεχτεί να μείνει με μειωμένο μπάτζετ συν "τουρκοποίηση" (έστω και -φαντάζομαι- σταδιακά αυτά τα δυο) μέχρι το '20 - όπως δηλαδή του προτάθηκε, και καταφέρει τότε να ξαναγγίξει ευρωκούπα.

      Διαγραφή
    2. @ washcloud
      Το πόσο τεράστιος προπονητής είναι ο Πόποβιτς θα το δούμε αν δεχτεί να μείνει τώρα που σταματάει ο Ντάνκαν και καταφέρει να ξαναγγίξει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Ο απατεώνας που έχασε με κάτω τα χέρια από έναν ρούκι προπονητή.

      Αυτά μέχρι να μας βρεις ποιός εκτός του Ομπράντοβιτς είναι τεράστιος προπονητής στην Ευρώπη. Πρόφανώς είναι λίγος που έχει πάρει 8 τίτλους σε 24 χρόνια καριέρας. Έπρεπε να έχει πάρει τουλάχιστον 20 για να τον λέμε τεράστιο. Και τουλάχιστον 10 από αυτούς με ομάδα με μπάτζετ σαν της φετινής Λαμποράλ.

      Διαγραφή
  65. Επειδη πολλοι μιλανε για τον υπνο του δευτερου ημιχρονου Ιτουδη. Να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους. Θελω να μιλησω για την καλυτερη ομαδα της τελευταιας εικοσαετιας τον Παναθηναικο του 2009 που ηταν μπροστα στο ημιχρονο του τελικου με 23 ποντους και καταφερε να χασει ολη τη διαφορα και να κερδισει στο τελευταιο δευτερολεπτο με προπονητη τοτε τον Ομπραντοβιτς. Αν λοιπον ο Ιτουδης ειναι υπνος τοτε ο Ομπραντοβιτς ειναι ο υπνος, του υπνου, Ω ΥΠΝΕ! Αυτα για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "η καλύτερη ομάδα της εικοσαετίας"

      έγραψες

      Διαγραφή
    2. Αμιβαλεις οτι ηταν η καλυτερη ομαδα της εικοσαετιας;
      Για να δουμε:
      Ειχε προπονητες τους δυο φετινους Φιναλιστ, Ομπραντοβιτς και Ιτουδη...
      Απο παικτες; Νομιζω οτι μονο οι Διαμαντιδης, Γιασικεβιτσιους και Σπανουλης στον ασσο και Πεκοβιτς και Μπατιστ στο 5 ειναι αρκετα, δεν αναφερομαι καν στους υπολοιπους. Αν βρεις καποια ομαδα με κατι καλυτερο σε τεχνικο επιτελειο και παικτες εδω ειμαστε να τα πουμε.

      Διαγραφή
  66. S.O.S - MAY DAY
    ==================
    ==================

    To δηλώνω σήμερα την 16η Μαΐου του σωτηρίου ετους 2016.
    Πώς τον Ανταμς της Λαμποραλ τον ζαχαρωνουν οι παντες.
    Απο την Εφες του Μπαρτζωκα και την Μπαρτσα που θέλει Μπαρτζωκα, μέχρι τη Φενερ, τη Γαλατά τη Νταρουσαφακα που θα πάρει wild, αλλά και τον Ολυμπιακό.
    Βγάζω τους αυτονοητους Ρώσους γιατί δεν ξερω τι παίζει εκεί.

    Μόνο εμείς όμως αλλάζουμε σελίδα και χάνουμε οτι πολυτιμότερο έχουμε.
    ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ.
    Την ίδια μας την καρδιά.
    Οπότε ο Άνταμς ΚΥΡΙΩΣ, πρέπει να κλείσει απαραίτητα στον Παναθηναϊκό.
    Οχι γιατί δεν υπάρχουν άλλοι ακριβοτεροι η αψαχτοι.
    Αλλά γιατί τον ξερουμε και τον έχουμε ανάγκη.
    Να σκοράρει με drive, με σποτ σουτ, μετά απο ντριμπλα, απο το τρίποντο, απο το διποντο, απο τα κέρατα του τα τραγια.
    Τον θέλουμε να δημιουργεί, να αμύνεται σκυλίσια, να παίζει 40 λεπτά στα κόκκινα, να πεθαίνει στο γήπεδο.

    Γιαννακόπουλε το νου σου.
    ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΣ ΤΟΝ ΘΕΛΩ.
    Φεύγει ο ΘΕΟΣ και είναι το λιγότερο που μπορείς να φέρεις.
    Ως πρώτη - απο αυτές που θα ακολουθήσουν - προσθήκη.
    Κλειστον με κάθε τρόπο τωρα.

    ΥΓ Μου αρέσει κι ο Περασοβιτς.
    Ειναι η τελευταία σου ευκαιρία να πάρεις κάτι πραγματικά καλό αν οχι άριστο.
    Για Μπουρουση και Ζηση τα εχω πει.

    ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το καλοσκεφτεις, έχουμε ξεχάσει πόσα χρόνια έχει να έρθει στην ομάδα για να δούμε και να απολαύσουμε , εναν ξένο ηγέτη σκόρερ, με ποικιλία στο σκόρ και στο παιχνίδι του.
      Σε ονοματολογία δεν μπαίνω, εκτός ελαχίστων εξαιρεσεων.
      Ο Άνταμς που βλέπω αλλού με ικανοποιεί απόλυτα.
      Σε μας δεν ξέρω τι θα δώσει.
      Αλλά ως κάτι πολύ πιο φτηνό απο Ντιλεινι και Ντεκολο θα τον είχα ψηλά στα υπ'όψη αν μη τι άλλο.
      Γνώμη μου και απόλυτα σεβαστή κι η δικη σου.

      Διαγραφή
    2. Γιατί αναφέρεις συνεχώς την φωτοβολίδα κούτσα κ δεν λές για την εφες π.χ με τους τόσους ξένους?
      Μήπως γιατί δεν σε συμφέρει.
      Η εφες η οποία έχει δυο αμερικάνους ψηλούς απο αυτούς που φαντάζομαι σου αρέσουν Ταιους,Ντάνστον.
      2 τεσσάρια Μπράουν,Σάριτς.
      Κ στα γκάρντ παίκτες ξένους σκόρερ όπως οι Γκρειντζερ,Ντίμπλερ κ Ερτέλ.

      Διαγραφή
    3. @ 11:08

      Μίλησα στο παραπανω ποστ για ξένους πλην τον Άνταμς???

      Με τζιμοπληκτο οταν μιλάς θα σκέφτεσαι τις απαντήσεις πριν στις δωσω εγώ.

      Πάμε να σε μάθω γράμματα.
      Όλες οι ομάδες που εχουν ξένους θα μπουν στην 8αδα η στο final 4 ???
      Αφου ειναι 16 ομάδες γεμάτες ξένους πως θα πάνε και οι 16 στους 4????

      Δεν θα μπουν αυτές που έχουν τους καλυτερους και τους πιο ψαγμενους η αυτές που εχουν σύγχρονο προπονητή και επίσης εχουν βρει χημεία??
      Εκτός του Ερυθρού ποια πήγε στους 8 χωρίς 7-8 ξένους το λιγότερο ??
      Πεσμου αλλη μία.
      Έτυχε και δεν πήγε η Εφες που τη διαλύσε ο γεροντουντα και πήγε ο Αστέρας που νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟ.
      Μια χαρά θα ηταν η Εφες με άλλο προπονητή, αν και κουτουλαγαν μεταξυ τους και ο Ερτελ που απεκλεισε ο Κολερ απο το ευρωπαϊκό και τον βρίζαμε, ήθελε μια μπάλα για παρτι του και στην αμυνα ηταν εταιρικά αδιάφορος.
      Μου έφερες παράδειγμα μια ομάδα που απέτυχε με ξενους αν και ειναι πρώτη στην Τουρκία μαχι με Ζοτς και έκανες γαργαρα ολες τις άλλες που πέτυχαν και ειδικά ομάδες σαν την Μπροζε πχ που έβγαλε ματια γεμάτη ξένους και συγχρονο προπονητή.
      Ακόμα κι ο Παναθηναϊκός ειχε 8 ξένους στο παρα πέντε ως επαναληπτικά αμυαλος για να περάσει στους 8.
      Και τον πέρασε τριπλοβελονια μια ομάδα κτισμενη απο σοβαρό προπονητή και γεμάτη ξενους απο το καλοκαίρι ομως, για να βρει χημεία, να προστεσει η να αφαιρέσει πραγματα με ηρεμία και οχι με το πιστολι στον κρόταφο.
      Ασε που η Έφες που λες στο τελευταίο ματς μας νικησε δια περιπατου!
      Και μη μου πεις δεν το θέλαμε γιατί αυτό ειναι απαράδεκτο για ομάδα που κτίζει χαρακτηρα.
      Και το 4αρι ο Σαριτς που λες έκανε κουτους στη ρακετα Μιρο, Κουζμιτς και Αντωνάκη.

      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
    4. Τζιμοπληκτε, ξεκίνα να να ψαχνεις παιχτες για τον ΑΟ Σπαρτης. Εκει θα τα σπρωξει ο Προεδρος, το δήλωσε.

      Διαγραφή
  67. Καλημέρα με μερικα bulletpoints
    -Στα ματια μου το καλυτερο φαιναλ φορ απο το 2009(παλι Βερολινο) με 2 φοβερους ημιτελικους και 1 απο τους δυνατοτερους τελικούς εβερ
    -Πρωτη φορα φετος μετα απο χρονια δεν υπηρχε τοσο ξενερωμα με την απουσια ελληνικης ομαδας.Μια η παρουσια των 4ων Ελληνων,μια η κακη εικονα των ομαδων μας φετος ,δοθηκε η αισθηση της δικαιοσυνης στην τετραδα.Ολες οι ομαδες επισης επαιξαν στο μαξιμουμ στο φαιναλ φορ και ειδαμε μπασκετ υψηλου επιπεδου και στο αμυντικο και στο επιθτεικο κομματι.
    -Δεν υπηρχε φαβορι και αουτσαιντερ στον τελικο αφου περσαν οι ντε φακτο καλυτερες ομαδες της σεζον και του τοπ16
    -Ο τελικος επιβεβαιωσε εναν αγραφο σχεδον κανονα, οπου οποια ομαδα παιρνει μεγαλη διαφορα στην αρχη σχεδον παντα την χανει στο τελος ενος τελικου(ασχετα με το ποιος κερδιζει στο τέλος).Η ΤΣΣΚΑ δε κρατησε σχεδον τη διαφορα σχεδον σε ολο το 3ο δεκαλεπτο για να ερθουν τα πανω κατω στο τελος..
    -Στο πρωτο ημιχρονο μετα το αναγνωριστικο πενταλεπτο η ΤΣΣΚΑ με ενα γρηγορο transition και τον Μιλος να παιζει φοβερα ως οργανωτης,καταφερε να παρει παρα πολλους ευκολους ποντους και να φτασει τη διαφορα στους 20.Η Φενερ ουσιαστικα σταματησε να παιζει για λιγο και περιμενε την αναπαυλα για να κοπει ο ρυθμος των Ρωσσων.
    -Ουσιατσικα ο Ιτουδης καταφερε να βγαλει εκτος παιχνιδιου τον Βεσελι που ηταν ο πιο αρνητικος παικτης του Ζοτς αφου δεν τον αφησε να παρει καλες θεσεις μεσα στη ρακετα και πνευματικα τον εξουθενωσαν .Πολυ αρνητικη εντυπωση το εκτος τοπου και χρονου ξεσπασμα στο Σλουκα και σε αλλους του φερόμενου καλυετρου Ευρωπαιου ψηλου,που εδειξε πως εχει πολυ κακο μενταλιτυ.
    -Η ΤΣΣΚΑ μετα το fouled-out του Vorontsevich εχασε το καλυτερο φοργουορντ της στην αμυνα και ηταν καταδικασμενη να καταρευσει.Με τον Χαινς κι αυτον με 4 ο Ομπραντοβιτς ζητησε να τρυπηθει μεθοδικα η ρακετα της ΤΣΣΚΑ ειτε με τις διεισδυσεις του Σλουκα ειτε με το ταισμα του φοβερου Ουντο που δεν ειχε αντιπαλο.
    -Ο Κχρυαπα ηταν ο ηρωας του ματς(μαζι με τον τιτανα Χαινς) αφου κρατησε τη ΤΣΣΚΑ μεσα στο παιχνιδι με ενα μεγαλο τριποντο και εβαλε ενα ιστορικης αξιας φολλοου (με πολυ δυσκολη σταση σωματος) που ουσιαστικα εδωσε τη νικη αφου η Φενερ με το μαχαιρι στα δοντια πηγε να κλεψει το ματς κι οχι να το παιξει απ την αρχη.
    -ο Χαινς μπαινει επαξια σε ενα πανθεον παικτων διπλα σε θρυλους των φαιναλ φορ οπως ο Σαβιτς ,ο Ρεμπρατσα ,ο Χαφμαν(RIP) ο Βουισιτς και ο Μπατιστ.Η χτεσινη του εμφανιση φτανει στα ορια του ηρωικου.
    -Η μεγαλυτερη επιτυχια του Ζοτς ειναι πως φτιαχνει μια ομαδα με ισχυροτατο στατους φτιαχνοντας τους δικους του σταρ οπως ο Ουντο ο Μπογκαντοβιτς ο Ντατομε(ο καλυτερος παικτης της Φενερ στο φαιναλ φορ μαλλον) και ο Ντιξον και αναβαθμιζοντας παικτες οπως ο Σλουκας και ο Βεσελι και χρησιμοποιοντας σωστα βετερανους σαν τον Αντιτς.
    -Ο Ιτουδης με ατυχιες στο σχεδιασμο και με μικρο ροτεισον (χωρις κλασσικο ψηλο) καταφερε να παρει σχεδον το μαξιμουμ απο το σταρ quality τον Ντε Κολο και Μιλος και να βασιστει στη δυναμη και την εμπειρια παικτων οπως ο Βοροντσεβιτς και Κριαπα,αλλα και το φοβερο Χιγκινς που τους κανει να ξεχνανε τον ταλαντουχο αλλα χωρις τοσο παθος Γουιμς.Ακομα και οι ρολιστες του καταφεραν να δωσουν ενα στιγμα.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ανάλυση αδελφέ.
      Απλά προσθέτω πως ο Ουντοχ παίρνει λιγότερα απο τον Μιρο.
      Πιθανότατα είναι βλακαε ο Ζελικο που έψαξε ενδελεχώς στην Αμερική αυτό που ήθελε και δεν πήγε στην ευκολία του γνωστού και σε αυτόν συμπατριώτη του !
      Οπως πήγε σε Σλουκα και Ντιξον πακέτο με λιγότερα λεφτά απο οσα μπορούσε κι αυτός να δώσει στο Νικ.

      Διαγραφή
  68. μαγική βραδιά εχθες,η τσκα με τον ιτουδη στο πάγκο παίζει εξαιρετικό μπάσκετ ο Μίλος ήταν απλά απολαυστικος και αν δεν υπήρχαν τα 4φαουλ του ντε κολο που τον παρκαραν στο πάγκο από το 27 συν την αποβολή του βοροντσεβιτς 7λεπτα πριν το τέλος δεν ξέρω αν θα βλέπαμε τέτοιο ματς.
    Ή φενερ μέχρι το παρκάρισμα του ντε κολο ενώ άπλωσε τις άμυνες της έκανε κλεψιματα πήρε επιθέσεις εξτρα αδυνατουσε να μειώσει την διαφορά δείγμα της εξαιρετικής άμυνας των ρώσων αν ο οργανισμός εχθες ξορκισε τα φαντάσματα τότε μάλλον μερναμε στην δική τους εποχή χρήμα υπάρχει, διάθεση να το σπρώξουν έχουν, εξαιρετική ομάδα διαθέτουν, λίγες και καλες πινελιές έτσι ώστε απο του χρόνου να γίνουν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα σκοράρει σταθερά 100+πόντους.
    Μπράβο και στη φενερ που ποτέ δεν τα παράτησε και κρίμα για τον βεσελι καρδιά μαρουλιού(η κλαβερ για να φέρω στο μυαλό μου τον ημιτελικό).
    Υγ:επικός καιλ λαουρι εχθες αν είναι καλά ο καρολ με τον γιονας θα δούμε μεγάλους τελικούς.


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η εξέλιξη του έργου στο Βερολίνο ήταν η ιδανικότερη για το άθλημα. Σαν ένα αόρατο χέρι να αποφάσισε να τακτοποιήσει τα πάντα ώστε νε βγουν κερδισμένοι σχεδόν όλοι. Το ίδιο το σπορ, η λίγκα, τα clubs που συμμετείχαν, οι σπουδαίοι παίκτες που παρέλασαν απ’ το παρκέ, οι προπονητές, ο Μπερτομέου. Όλοι.

    Το άθλημα μεγάλωσε το μύθο του. Τέτοια ματς όπως ο τελικός κι ο 2ος ημιτελικός είναι η καλύτερη διαφήμιση για να γίνει το προϊόν ακόμη ελκυστικότερο. Χθες είδαμε ίσως τον ωραιότερο τελικό στα 15 χρόνια της σύγχρονης Euroleague.
    Η λίγκα μας προδιαθέτει για ακόμη καλύτερο θέαμα στο μέλλον αρκεί να σοβαρευτούν αυτοί που αποφασίζουν. Ειδικά με τη νέα της version του χρόνου. Φέτος, η συμμετοχή στο F4 ομάδων που δεν περίμενε κανείς όπως η Λαμποράλ και η Λόκο έδωσε μια extra διάσταση που είχε ανάγκη του ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ότι όλοι μπορούν. Ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο.
    Τα clubs. Λόκο και Λαμποράλ υπερεπιτυχημένοι και ευχαριστημένοι. Αν και μια πίκρα έμεινε στους απίστευτους Βάσκους. Το παραμύθι τους δεν είχε ονειρικό τέλος. Η Φενέρ έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά σε σχέση με πέρσι. Έχει πλέον στρογγυλοκαθίσει στην ελίτ. Και η ΤΣΣΚΑ. Αν έχαναν και το χθεσινό τότε δεν ξέρω αν το club θα συνέχιζε να υπάρχει όπως το ξέρουμε. Οι φιγούρες του Βατούτιν, των παικτών και των προπονητών όταν συντελούνταν η ανατροπή των Τούρκων λένε πολλά. Μάλλον, καλό είναι για το άθλημα ότι οι Ρώσοι ξόρκισαν τους δαίμονές τους όχι κερδίζοντας εύκολα τον τελικό αλλά γυρίζοντας απ’ την κόλαση που βιώνουν εδώ και χρόνια.
    Το πήρε επιτέλους ο Μίλος. Θα ήταν τραγικό να την πατούσε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Εξιλεώθηκε ο Κριάπα, ένας σπουδαίος παίκτης.

    Τα performance των προπονητών. Που δεν είναι μηχανές. Έχουν μυαλό, καρδιά, σφυγμούς, νεύρα, κουβαλούν κουσούρια και πίεση ενώ έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Το ριμπάουντ του Χριάπα έκρινε το ματς. Και μαζί αποφάσισε τους χαρακτηρισμούς που θα συνοδεύσουν τους δύο προπονητές. Και κυρίως τον νικητή.
    Ο Ιτούδης για 30’ είχε δέσει κόμπο τον μέντορά του αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο απλά κοιτούσε αποσβολωμένος το ίδιο έργο να ξαναγράφεται. Αν έχανε θα ήταν ο Υπνούδης που δύσκολα θα γυρνούσε με την αποστολή πίσω στη Μόσχα. Ο υπερεκτιμημένος προπονητής δημιούργημα της ευγενούς κάστας των ατζέντηδων σε αγαστή συνεργασία με τους δημοσιογράφους. Ο αιώνιος assistant. Κέρδισε, όμως. Κι έγινε ο ανερχόμενος mastermind, ο αντ’ αυτού, ο winner που έβγαλε την ρετσινιά του loser πάνω απ’ την αρκούδα. Αυτό το ριμπάουντ του έδωσε την ευχέρεια να ευχαριστεί ό,τι κινείται μετά το τέλος του ματς. Σαν πολτικάντης που έχει εκλεγεί (ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν, το επιτελείο μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους γονείς μου κλπ) ή ηθοποιός που κερδίζει το Όσκαρ. Η νίκη ή η ήττα κρίνει τα πάντα, όμως; Αυτό είναι; Ο ίδιο προπονητής που ήταν άψογος στον ημιτελικό, άριστα προετοιμασμένος στον τελικό και επί 30’ καθοδηγούσε ιδανικά την ομάδα του σε νίκη-περίπατο έπαθε black out στο 4ο δεκάλεπτο. Έχασε το μυαλό του, μπερδεύτηκε και μπέρδεψε, ένιωσε προς στιγμή τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Ό,τι δηλ. πάθαιναν οι προκάτοχοί του αλλά και ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο credit του είναι ότι στην παράταση μπόρεσε να διαχειριστεί την ένταση των στιγμών και της συγκλονιστικής εξέλιξης. Κατάφερε να κρατήσει όρθια ψυχολογικά την ομάδα του που η κατάρρευσή της έμοιαζε ενδεχόμενο no bet.

    Η αναφορά στην διαιτησία αδικεί αυτό που είδαμε. Αφαιρεί απ’ το μεγαλείο του παιχνιδιού. Η Φενέρ βοηθήθηκε ελαφρώς στον ημιτελικό αλλά αυτό που τελικά μένει ήταν το άστοχο σουτ του Άνταμς. Ο φτωχός δηλ. είχε την ευκαιρία να γ@#$σει. Δεν του την στέρησε κανείς. Αντίστοιχα, στον τελικό πήρε κάποια σφυρίγματα την στιγμή που έκανε την επική αντεπίθεση αλλά της στερήθηκαν 2-3 φάσεις όταν το ματς γύρισε ολοκληρωτικά. Τι μένει, όμως, πάλι; Το follow του Κριάπα. Πάλι δηλ. το παιχνίδι.

    Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτό το ριμπάουντ του έδωσε την ευχέρεια να ευχαριστεί ό,τι κινείται μετά το τέλος του ματς. Σαν πολιτικάντης που έχει εκλεγεί (ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν, το επιτελείο μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους γονείς μου κλπ) ή ηθοποιός που κερδίζει το Όσκαρ" έγραψες φίλε.

      ρε παιδιά, πως έκανε έτσι ο Ιτούδης. Έχασα πάσαν ιδέα για τον χαρακτήρα του.

      Διαγραφή
  70. Το φυσσαει και δεν κρυώνει ο Τσελιγγας Ζ.
    Τρία χρόνια έχει ξοδέψει, μια περιουσία για να δείξει στους Τούρκους, πως ειχαν δίκιο που τον παρακάλαγαν και τον χρυσωσαν.
    Κι οταν έφτασε ενα βήμα απο την πηγη, του εσπασε τη στάμνα η μέχρι χθές βοσκοπουλα του :P
    Δεν είναι λίγο πράγμα να διαχειριστείς τέτοιου ειδους ανάκατα και τρέλα συναισθήματα.
    Ουτε μύγα στον κόρφο, του αρχιτσελιγκα πασών των σταμνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ειναι ο τσελιγκας?

      Διαγραφή
    2. Τσελιγκας και βοσκοπουλα δυο σπουδαιοι προπονητες που μεγαλουργησαν 13 χρονια με την ομαδα σου?

      Χμμμ...Ή μηπως το green είναι για τη βοσκή σου?

      Μαλλον εισαι κι εσυ της σχολης ΔΓ: ο ΑΟ Σπαρτης να ειναι καλα. Οσο για το μπασκετ, θα συναγωνιζεται τον Αρη και την ΑΕΚ.

      Α ρε Παυλαρα και Θανασαρε, α ρε Ζοτς, Ιτουδη και παιχταραδες...Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Τώρα μιζέρια και χολή προς τους πρωην...Όσα δεν φτανει η αλεπού...

      Διαγραφή
    3. Οτι πεις.
      Δεν τσιμπάω.
      Σε ανώνυμους δεν απαντώ ποτέ.
      Θεμα αρχής και ευνοητης αντιμετώπισης, παρ'οτι σέβομαι τις αποψεις τους.
      Απλά το ξαναγράφω μέχρι να εμπεδωθεί απαξ, δια παντός κι απ'όλους.

      Διαγραφή
    4. Ελα θα βαλω και ονομα για να απαντησεις

      Φουφουτος

      ΥΓ Σπαρτάρα ολέ!

      Διαγραφή
    5. Γράψε αυτό που θέλεις κι ασε τις απαντησεις Φουφουτε.
      Αν ήθελες απάντηση θα την είχες.
      Οπότε όλα καλά.
      Στην πλακιτσα είμαι μέσα πάντως με ανώνυμους.
      Και να χαθούμε αναμεσα σε χίλιους ανωνυμους και να μην ξερω ποιος γράφει και τι και να γράψεις αύριο τα αντίθετα απο σήμερα και μεθαύριο να βριζεις οσους κάνεις κεφι αυριο, ανωνυμος είσαι και καλαμπουρακι να γίνεται.

      ΥΓ Σπαρταρα και ξερό ψωμι!

      Διαγραφή
    6. Ευτυχως που γραφεις επώνυμα αυτές τις βαρυσήμαντες απόψεις περί τσελίγκων και προβάτων. Είναι μεγάλη η συνεισφορά σου στον υψηλού επιπέδου μπασκετικό διάλογο.

      Φουφουτος.

      Διαγραφή
  71. -H τσσκα κατεβηκε ως η πιο σωστα προετοιμασμενη ομαδα στο φ4 και κερδισε δικαια το φ4.

    -η τυχη παιζει το ρολο της σε αυτα τα τουρνουα ,ειδικα οταν τα ματς πηγαινουν στον ποντο.αν ο ανταμς εβαζε και τη δευτερη βολη (η μπαλα μπηκε και βγηκε) λιγο πριν το τελος του ημιτελικου πιθανοτατα η φενερ να μην επαιζε χθες με τη τσσκα.ομοιως, φολοου απο τα 3 μετρα σπανια βλεπουμε σε παιχνιδι και με ενα τετοιο η τσσκα ισοφαρισε χθες σε σχεδον νεκρο χρονο!

    -μπραβο στη φενερ για τη φετινη της πορεια.στην αρχη της χρονιας ειχα επισημανει οτι δεν εχει παικτες για τη βρωμικη δουλεια αλλα με διεψευσε και αυτο ειναι εργο ζοτς που τους επεισε να παιξουν σπουδαια αμυνα ολη τη σεζον.

    -εχω τις ενστασεις μου και τις εχω ξανακαταθεσει για το μπογκντανοβιτς.καλο παικτης, ψυχρος ,παιζει αμυνα αλλα θα τον προτιμουσα ακομα πιο επιθετικο.δεν απειλει οταν παιρνει τη μπαλα παρα μονο με σουτ.δε μπαινει μεσα, δεν επιδιωκει ευκολα την επαφη και ενω εχει τα προσοντα να το κανει.

    -τα τελευταια χρονια η ελλαδα ευτυχησε να εχει τρεις σουπερ σταρ στα γκαρντ, δδ, σπαν, τεο.ο μονος που μπορει να βαδισει στα χναρια τους ειναι ο σλουκας.μεγαλος παικτης με απιστευτα ψυχικα αποθεματα.ας τον βλεπουν καποιοι συνομηλικοι του να παραδειγματιζονται αλλα και ο ομοσπονδιακος μας κοουτς.

    -ο τροπος που ο ανταμς σταματαει τη ντριπλα,τοσο κοφτα και αποτομα, κανει ενα ελαφρυ βηματακι πισω και εκτελει ισως ειναι η κορυφαια επιθετικα κινηση της φετινης ευρωλιγκας απο πλευρας δυσκολιας να αμυνθεις.

    -ο μπεν ουντοχ ειναι ο κορυφαιος ψηλος της φετινης διοργανωσης.σε αποσταση αναπνοης οι μπουρουσης και χαινς.προσωπικη αποψη παντα.

    -σχετικα με τον παο και βλεποντας τα ματς στους 8 και στο φ4 διαπιστωνει κανεις ποσα καρβελια πρεπει να φαμε πρωτα για να φθασουμε σε επιπεδο πρωταγωνιστικο και παλι.κριμα αν αναλογιστουμε οτι τα χρηματα που δαπανονται δεν ειναι καθολου λιγα.

    -θα ναι ανοητος ο ντε κολο αν ξαναφυγει για νβα.εδω ετοιμαζονται οι αλλοι να τον κανουν χρυσό και αυτος σκεφτεται να παει να ξεκινησει παλι απο την αρχη...

    -ουντοχ και χιγκινς οι καλυτερες μεταγραφες του προηγουμενου καλοκαιριου.δε βαζω το μπουρουση γιατι ξερουμε ολοι περι ποιου παικτη προκειται.

    -ποιος ξερει τι θα του παν του βατουτιν πριν το φ4 σε περιπτωση απωλειας και του φετινου και ποιος ξερει επισης τι θα τους ειπε και ο ιδιος οταν πηγε προς το τελος του τελικου στον παγκο!!!μου θυμιζει ο τυπος το ρωσο αξιωματουχο απο το ροκι4!!!

    -ομολογω οτι δεν περιμενα αυτα τα πραγματα φετος απο το ντατομε.μπραβο ο ιταλος.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Παιδιά καλημέρα! Τι να πρωτοπείς, θέλω να σχολιάσω για τον Ιτούδη.
    Οι διαφορές -20 στο μπάσκετ γυρίζουν στο μπάσκετ, το έχουμε δει πολλές φορές. Η ΤΣΣΚΑ είχε απέναντι της τον Ζοτς, μια καλοδουλεμένη Φενερ, και λίγο σπρώξιμο με τα φαουλ (μέχρι να γυρίσει ανάποδα το τροπάριο πάλι). Δεν σημαίνει ότι κοιμήθηκε ο προπονητής και άλλα που γράφετε παραπάνω...Ευρωλίγκα πήρε, είναι δυνατόν να μην πανηγυρίζει;; Ο Ιτούδης απέδειξε ότι είναι πολύ καλός προπονητής, ίσως ο καλύτερος Έλληνας. Ένα χρόνο στην Μπάνβιτ, 2 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ έφτιαξε ισορροπημένα ρόστερ, έπαιξε ισορροπημένα σε άμυνα και επίθεση, έδωσε αυτοπεποίθηση στην loser ΤΣΣΚΑ. Επιμέρους λάθη πολλά, αλλά τι άλλο να κάνει; βλέπετε πολλούς καλύτερους προπονητές; Τα ίδια ισχύουν και για τον Μπαρτζώκα βέβαια. Κανείς τους δεν είναι
    Ζοτς αλλά από τους υπόλοιπους στην Ευρώπη δεν υστερούν και είναι και μοντέρνοι προπονητές. Επίσης ο Ιτούδης όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι είναι ευγνώμον στον Παναθηναϊκό και στους Γιαννακόπουλους.
    Προφανώς έχει τα θέματα του (πχ ο αδιευκρίνιστος ρόλος του στην διάσπαση τότε, το γεγονός ότι δεν κρατήθηκε όπως ο Ζοτς και έκανε δηλώσεις ενάντια στον Σπανούλη, η γενικότερη γραφική του στάση στις δηλώσεις κλπ), αλλά ελπίζω η χθεσινή του επιτυχία να τον ωριμάσει ακόμα περισσότερο. Καλύτερα που έφυγε από τον ΠΑΟ τότε, όλοι θα τον σύγκριναν με τον Ζοτς και θα λέγανε πως κληρονόμησε τον Παναθηναϊκό. Πλέον απέδειξε ότι είναι ότι καλύτερο για εμάς στην μετα-Ζοτς εποχή, και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η στιγμή που θα γυρίσει..είναι 45 χρονών και προφανώς η οικογένεια του θα θέλει Ελλάδα. Εύχομαι η ομάδα μου να κλείσει το μέτωπο μαζί του και να τον φέρει πίσω (δύσκολο να γίνει άμεσα).

    Οι τελευταίες δύο σεζόν απέδειξαν ότι οι Έλληνες προπονητές (Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος, Πεδουλάκης) υποτιμούνται πάρα πολύ. Υπάρχει βέβαια και η φυσική πίεση που δέχονται στην Ελλάδα (άλλο να προπονείς έξω με άγνοια κινδύνου).

    Τέλος, ο Σλούκας απέδειξε ότι άξιζε μεγαλύτερο συμβόλαιο και ρόλο. Όμως για να γίνει ο ηγέτης που θέλει και μπορεί να γίνει, θα πρέπει να πανηγυρίζει αλλά Τζόρνταν αφού πάρει το τρόπαιο.

    ypofenomenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και η πίεση του Καζάν μάλλον ε;

      Διαγραφή
    2. αυτό γράφω, ότι δεν έχουν την ίδια πίεση έξω. Άλλο να είσαι στην Ελλάδα και όπου σταθείς να σου λένε μπιπ τον ΟΣΦΠ/ΠΑΟ. Επίσης ο Μπαρτζώκας στο ρωσικό πρωτάθλημα απέτυχε (αποκλεισμός στα προημιτελικά), αλλά διαφωνείς για την ωραία ομάδα που έφτιαξε;

      Διαγραφή
    3. Απλά χάνω κάτι.
      Τα δυο τελευταία χρόνια που λες:
      -Ο Ιτούδης πήρε ευρωλίγκα
      -Ο Μπαρτζώκας πήγε φ4 με μια ασήμαντη ομάδα
      -Ο Σφαιρόπουλος πήγε τελικό ευρωλίγκας
      -Ο Πεδουλάκης απολύθηκε από το Καζάν με ρεκόρ 1-5 στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  73. Να βγουν οι Αγελοπουλοι να ξαναειρωνευουν τον Χαινς, τον 'back to back loser". Από τότε που έφυγε από τον ΟΣΦΠ, πηρε ευρωπαικό, πρωταθληματα, τιτλο καλυτερου αμυντικου Ευρωλιγκας, τρελά λεφτα και δόξα. Χαλια πραγματικά. Αλλά έτσι είναι, όποιος φευγει απο το ΘΡΥΛΟ χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.sportdog.gr/ta-mesa-stin-pressa/article/297740/kraksimo-koryfaio-protoselido-prasinis-gia-lasme

      Διαγραφή
    2. ο χαινς σε τρεις χρονιες τις 2 επαιξε κανα δεκαλεπτο μεσο ορο και μαλιστα τις περισσοτερες φορες ως 4αρι (!!!!!) και στις 2 αυτες χρονιες την μια αποκλειστηκε και απ τον Ολυμπιακο! μια χαρα τα ειχαν πει τα αδερφια. και φετος τυχερος ηταν που τον πιστεψε ο Ιτουδης και χτυπησε και ο Φριλαντ.

      Διαγραφή
    3. Γιατι τα ειπανε μια χαρα τα αδερφια? Τι παραπανω πηρε ο Ολυμπιακος απο το Χαινς από όταν χωρισαν οι δρομοι τους? Ο Χαινς παντως πηρε μια ακομα Ευρωλιγκα! Σιγουρα κλαιει που δεν εμεινε στον ΟΣΦΠ να δει το ΦΦ απο τον καναπε του...

      Διαγραφή
    4. @12:27
      Έλα φίλε, να έχουμε και λίγη κριτική σκέψη σε όσα μας λένε τα gazzetta.
      Πέρσι στη Μόσχα έπαιζε 19:43 μέσο όρο και στον Ολυμπιακό έπαιζε 20:11.

      Σε 3 χρόνια που είναι στην τσσκα, αυτός έχει 3 φ4 και έναν τίτλο. Εμείς ένα φ4 και τέλος.

      Και κανείς δεν του χαρίστηκε. Ούτε τυχερός στάθηκε. Απλά είναι τεράστιος τύπος, παλεύει και κερδίζει. Φέτος ΚΑΙ ΠΑΛΙ όπως το 2013 ήταν μια ρακέτα μόνος του.

      Ατυχείς οι δηλώσεις των αφών, ενδεικτικές της αλαζονείας τους. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι έχουν κάνει τεράστια πατάτα με αυτόν τον γίγαντα.

      Αν ήμουν φίλος του ΠΑΟ ωστόσο θα ασχολούμουν καλύτερα με όσα έλεγε ο δικός τους για τον Λάσμε.

      Διαγραφή
    5. Και με αυτον ασχολουμαι, μην ανησυχεις. Εχω ραμματα και για τη δικη του, αλαζονικη γουνα. Κι αυτος απο τον καναπέ θα βλεπει τον καθε Λασμε, Μασιουλις -κι εννοειται τους Ιτουδη, Ομπραντοβιτς.

      Ο ΑΟ Σπαρτης και το μοναστήρι να ναι καλά!

      Διαγραφή
    6. Και οι δύο την πατήσαμε με Χαινς και Λασμε.
      Αλλά σαν φανατικοί το κάνουμε γαργάρα.
      Πανω απο όλα η φανατιλα για να μας έχουν στρατιωτακια που θα τσακώνονται για να τα κονομανε άλλοι.

      Διαγραφή
    7. Δύσκολα θα βλέπει Λάσμε από τον καναπέ πάντως. Έχει κάποιο ελληνικό κανάλι το ανυπόστατο eurocup;

      Διαγραφή
  74. http://www.contra.gr/Columns/Comment/tsary/h-tsska-poy-tha-parei-polla-kai-h-ellada-poy-den-tha-parei-kanena.4060751.html ενα ωραιο ποστ που αναφερει πανω κατω οτι ειπα στο σχολιο μου.. ο παο εχει μεινει πολυυυυ πισω και θελει δουλεια μα πολυ δουλεια οχι για να παει σε φιναλ 4 αλλα για να το χτυπησει και να μην τρωει 30 αρες..
    Και με το καινουργιο συστημα εκει και αν θα γινει σφαγη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι και τσάρλυ ρε παιδιά. Να έχουμε κάποιο όριο.

      Διαγραφή
  75. Να είμαι ειλικρινής φέτος μετά από πολλά χρόνια έχω παρακολουθήσει το λιγότερο μπάσκετ ever. Έτσι και στο f4 κατάφερα να δω μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο και την παράταση.

    Απ' όσα είδα όλη τη χρονιά συν αυτά τα σκάρτα 15 αγωνιστικά λεπτά και από αυτά που έχω διαβάσει, έχει γείρει οριστικά -πλέον- μέσα μου η πλάστιγγα σχετικά με το αν μπορεί Ελληνική ομάδα να ανταγωνιστεί στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Όσο και neutral να ήσουν σε αυτό το παιχνίδι, πραγματικά πετάχτηκα πάρα πάρα πολλές φορές από την καρέκλα μου με την εξέλιξη. Εκπληκτικό παιχνίδι, δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο ever αλλά σίγουρα η νευρικότητα που υπήρχε ήταν τεράστια. Δεν υπήρχαν στο παρκέ πραγματικοί winners, αλλά σίγουρα υπήρχαν παίχτες με τεράστιο ταλέντο.

    Τον Teodosic και τον Βατούνιν απλά τους λυπόσουν κάθε φορά που γινόταν κοντινό, έλεγες λες να γίνει πάλι αυτό? Πλέον όμως τρομάζω...αφού κατάφεραν να επιστρέψουν μετά από τέτοιο παιχνίδι, μαζί και με τα μπάτζετ που έχουν, αλλά παράλληλα - τα σημαντικότερα- την καταπληκτική δουλειά που κάνουν όλοι εκεί, συν το τεράστιο ταλέντο των παιχτών της, μπορούν να χτίσουν τεράστια αυτοκρατορία.

    Σώμα σαν αυτό που έχει ο UDOH, πώς χτίζεις ρε φίλε??

    O Hines από τι είναι φτιαγμένος?

    Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ για τον Ιτούδη, είχα πικραθεί πάρα πολύ που ακούγονταν διάφορα γραφικά προς το πρόσωπό του σχετικά με την αξία του από ανθρώπους σαν εμάς -άσχετους με το άθλημα-. Δεν πιστεύω στην ελληνική προπονητική σχολή, αλλά ήταν ωραίο που ακόμα ένας Έλληνας πήρε την Euroleague και μάλιστα σε ένα κυριολεκτικά τόσο δύσκολο πάγκο, με τέτοιες απαιτήσεις... Είναι σπλάχνο μας και πονάει να τον βλέπεις αλλού...

    Στην Ελλάδα μετά την εποχή των τόσο μεγάλων παιχτών που οδήγησαν το ελληνικό μπάσκετ τόσο ψηλά αναπτύχθηκε ένα είδος σοβινισμού σχετικά με το άθλημα. Δύσκολα θα χαρούμε τίτλους και νίκες που δεν ήρθαν λόγω top Ελλήνων παίχτες, σίγουρα θα χαρούμε για κάθε μπατίστ, hines κλπ αλλά δεν είναι το ίδιο. Θέλει επενδύσεις πάνω από όλα στις υποδομές, μελετημένη βελτίωση και στον αθλητικό τομέα και στα fundamentals (σουτ ρε φίλε.....)

    Ο Μπουρούσης απέδειξε πάνω απ' όλα στον εαυτό του κυρίως ότι αν είχε φύγει νωρίτερα θα ήταν άλλος παίχτης, έχει ωριμάσει πολύ. Ακόμα τον θυμάμαι να ανοίγει κουβέντα στο τελικό με την Barcelona με την εξέδρα και να πανηγυρίζει ένα του καλάθι και λέω αυτός δεν θα γίνει ποτέ σοβαρός παίχτης, διένυσε όμως πολύ δρόμο και άλλαξε ριζικά το status του πλέον, η επόμενή του ομάδα πρέπει να είναι μελετημένη κίνηση και ύστερα από πολύ σκέψη.

    Ο Σλούκας στα 26 του χρόνια έχει διανύσει πολύ δρόμο και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνετε, το work ethic του και το mentality που έχει είναι σε top επίπεδο. Είναι πραγματικά σε εντελώς άλλο level από κάθε άλλο Έλληνα παίχτη (προφανώς όχι τον Greek Freak). Η ατομική βελτίωση είναι πολύ σημαντική σε αυτό το επίπεδο και αποδεικνύεται καθημερινά, το ταλέντο δεν φτάνει.

    Σκόρπιες σκέψεις για να έχουμε να διαβάζουμε! ;D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μολις ειδα το τουιτ του Στηβ του Γιατζογλου...Στηβαρε, εισαι πολυ συμπαθής αλλά εσένα ουτε 500.000 μπατζετ δεν θα σου εμπιστευοταν διοικηση. Άστο καλυτερα, πήγαινε για ψάρεμα ή για κανένα τηλεσχολιασμό και άσε τις εξυπνάδες.

    "Κι εγω αν ημουν πρωθυπυργος θα έφερνα παγκοσμια ειρηνη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Όπου να ναι θα βγει και ο Σουλης Παπαδόπουλος και θα σχολιάσει σε στυλ "αν ειχα κι εγω το μπατζετ της Ρεαλ θα έπαιρνα Τσαμπιονς Ληγκ".

    Αδικη η ζωη να μην του δινει τις ευκαιριες να μεγαλουργησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τελικά μήπως ο Ιτούδης είναι καλύτερος του Ζοτς? 5-1 τον έχει. Χωρίς τον ασσίσταντ δίπλα του ο Ζέλικο μοιάζει πολύ καλός, όχι ο κορυφαίος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Ομπράντοβιτς παραμένει ο καλύτερος κόουτς στην ευρώπη. Όμως αυτό το 5-1 απέναντι στον Ιτούδη αρχίζει να δημιουργεί ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας ανάλογο του Μεσίνα-Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Τρίτη κούπα ο Χάινς. Απίστευτος παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έχοντας δίπλα του τη μια φορά του Σερμαντίνι και τον Πάουελς και την άλλη τον κανέναν. Απίστευτη φιγούρα. Θρύλος.

      Για μένα ο σημαντικότερος σέντερ της διοργάνωσης μετά την εποχή του Βούισιτς.

      (Όχι ο καλύτερος. Ο σημαντικότερος.)

      Διαγραφή
  81. Αν κάποιος κοστολογούσε τα 2 ροστερ η CSKA θα ειχε πολυ μικρότερο μπατζετ απο την φενερ. Τωρα αν θελουν να δινουν 3 στον Freeland και 2 στον Fridzon οκ δικο τους θέμα. Ο Ιτουδης κατάφερε και πηρε το κυπελο έχοντας 3 παιχταραδες (Teo, Hines, DeColo) και απο εκει και πέρα ρολιστες...βλ Kourbanov, Jackson, Koronkov κτλ... Αυτο δινει ακόμα μεγαλυτερη αξια στη νικη του Ιτουδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή