Athlenda

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

"The Idiot"



.. είναι πραγματικά περίεργο το γεγονός ότι πριν γεννηθώ, ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι έγραψε την ιστορία της ζωής μου σε ένα βιβλίο με τίτλο 'Ο Ηλίθιος'..” (από την είσοδο του βιβλιοπωλείου Shakespeare & Company). Λίγες μόλις ημέρες πριν το F4 του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη πρόκληση στη καριέρα του Μίλος Τεόντοσιτς, το Hoopfellas αναρωτιέται εάν τελικά ο Σέρβος playmaker ταυτίζεται με τον βασικό χαρακτήρα του αριστουργήματος του Ρώσου συγγραφέα, αποτελώντας μια μοντέρνα μεταφορά του στα ευρωπαϊκά παρκέ. Από την Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα, στη (μπασκετική) Μόσχα του σήμερα..




Είτε τον αγαπάμε είτε τον μισούμε, αποτελεί μια από τις πιο ιντριγκαδόρικες μπασκετικές προσωπικότητες της εποχής μας. Στα 29 του χρόνια, λίγες μόλις ημέρες πριν τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση της μπασκετικής του καριέρας, ο Μίλος Τεόντοσιτς καλείται να οριοθετήσει τη θέση του στο πάνθεον της ιστορίας του αθλήματος, παλεύοντας ανάμεσα σε δύο κόσμους. Αυτόν του “προικισμένου ανιδιοτελή πρίγκηπα, Μίσκιν” και τον άλλον του παθιασμένου, αρρωστημένου για νίκη και προσωπική δόξα, Ραγκόζιν”. Όταν το ταλέντο συναντά το σκοτάδι του μυαλού.. Όσο παρατηρώ τη διαδρομή του άλλοτε Wonder boy από το Βάλιεβο της Σερβίας, τόσο τον ταυτίζω μέσα μου με τους χαρακτήρες από το θρυλικό έργο του Ντοστογιέφσκι. Σε ποιον όμως απεικονίζεται στη πραγματικότητα ο ψυχισμός του γκαρντ της ΤΣΣΚΑ;

Ευχή και κατάρα..


Στη νουβέλα του Ντοστογιέφσκι, ο επιληπτικός ήρωας του, πρίγκηπας Μίσκιν (ενσάρκωση της ανιδιοτέλειας) είναι ένας άνθρωπος ακαταμάχητα ειλικρινής και αθώος μέχρι παρεξηγήσεως, μια αλλόκοτη προσωπικότητα που προσφέρει μια γερή ένεση αυτογνωσίας στον περίγυρο του. Έγκλειστος για μερικά χρόνια σε κλινική της Ελβετίας υπό την επίβλεψη του γιατρού Σνάιντερ, σε μια εποχή όπου η επιληψία συνδεόταν με τα “δαιμόνια” ακόμα, ο οποίος ανακοινώνει τη γνωμάτευση του στον Μίσκιν λέγοντας “βεβαιώθηκα απόλυτα πως είστε ένα παιδί. Μονάχα στο μπόι και στο πρόσωπο μοιάζετε με άντρα, μα στην ανάπτυξη, τον χαρακτήρα, τη ψυχή ίσως και στο μυαλό δεν έχετε ενηλικιωθεί και θα μείνετε έτσι έστω και εάν φτάσετε τα 60 σας χρόνια..” Νομίζω ότι καταλάβετε όλοι πως αυτή η παιδική αφέλεια και η άγνοια κινδύνου αποτελεί ευχή και κατάρα για τον ίδιο τον Τεόντοσιτς μέχρι σήμερα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θεωρώ ότι η “ασθένεια” του Σέρβου playmaker είναι ο τρόπος που πραγματεύεται το θεόσταλτο ταλέντο του, μια κληρονομιά που αδυνατεί να διαχειριστεί υποδειγματικά ώστε να πατήσει στη κορυφή. Ένα χάρισμα του οποίου αυτή ακριβώς η διαχείριση, από έναν τύπο που μοιάζει βγαλμένο από άλλη εποχή,  πολλές φορές μοιάζει να χτυπά τη πόρτα της αλαζονείας..

Loser or Winner..?


 «πάντα, όποτε η αρρώστια μου τύχαινε να επιδεινώνεται και με έπιαναν απανωτές κρίσεις, βυθιζόμουν σε πλήρη αποβλάκωση, έχανα εντελώς το μνημονικό μου και παρ’ότι δούλευε το μυαλό μου, ανατρεπόταν θαρρείς, η λογική ροή των σκέψεών μου. Κατά συνέπεια μου ήταν αδύνατο να βάλω σε τάξη παραπάνω από δυο τρεις ιδέες..» (απόσπασμα το έργο του Ντοστογιέφσκι)


Είναι η στιγμή όπου ο πρίγκηπας Μίσκιν παλεύει στο μυαλό του Μίλος με τον άξεστο (μπασκετικά), γεμάτο πάθη και κυκλοθυμία έμπορο του δρόμου Ραγκόζιν. Απλά θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες του έργου αυτού εντός παρκέ..Είναι η στιγμή της “μπασκετικής επιληπτικής κρίσης” όπου η εκνευριστική επιμονή του παίχτη για late heroics στη τελική ευθεία κλειστών παιχνιδιών θυμίζει πάλη πεζοδρομίου μεταξύ των δύο χαρακτήρων με τον έναν να βάζει από κάτω τον άλλον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι ο Μίλος που κάνει το απίστευτο λάθος στο Παλάου Μπλαουγκράνα (TOP-16) και δίνει την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να κλέψει το ματς και ο Τεόντοσιτς που ευστοχεί στο μεγάλης δυσκολίας τρίποντο στη Μόσχα απέναντι στη Λαμποράλ το οποίο έδωσε στην “αρκούδα” τη πρωτιά στο γκρουπ.


Στα δύο χρόνια που τον “κουράρει” ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Τεόντοσιτς παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Σε αυτό το διάστημα ο Σέρβος έχει “γράψει” career-highs σε πόντους και τελικές, με τον ίδιο τον κόουτς να έχει πλήρη επίγνωση του ότι η σωστή διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης συνδέεται άμεσα με μια σχετική ελευθερία έκφρασης για τον παίχτη εντός παρκέ. Ο Τεόντοσιτς τελείωσε τη περυσινή σεζόν με 14.8 πόντους (40.8% στο τρίποντο) και 7.0 τελικές ενώ φέτος μετράει 16.3 πόντους (42.4% τρίποντο) και 5.8 τελικές. Από την άλλη “γράφει επίσης τα υψηλότερα νούμερα σε ποσότητα σουτ πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων (7.2 προσπάθειες πέρυσι, 6.3 φέτος) και λαθών (3.7 και 3.1 αντίστοιχα), αποτέλεσμα της -όσο το δυνατόν εντός πλαισίου αγωνιστικών αρχών- ελευθερίας που του έχει δοθεί από τον πάγκο ώστε να είναι πιο παραγωγικός. Τελείωσε φέτος τη φάση του TOP-16 με 18.4 πόντους (49.3% στα δίποντα, 42.1% στα τρίποντα, 86.4% στις προσωπικές), 3.0 ριμπάουντ-5.4 τελικές-1.1 κλεψίματα και 3.0 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής ενώ σούταρε με 71.4% στα δίποντα και 64.3% στα τρίποντα (100% βολές) στη τρία ματς των playoffs απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Η ίδια η ΤΣΣΚΑ εδώ και 1.5 περίπου χρόνο λανσάρει στοχευμένα ένα σαφώς πιο γρήγορο τέμπο (μη ξεχνάτε ότι έκανε μια πρωτόγνωρη για αυτό το επίπεδο μετάβαση πέρυσι στα μέσα της σεζόν ανεβαίνοντας 10 κατοχές στο δεύτερο μισό) ώστε να “απεγκλωβίσει” την υπεροχή των περιφερειακών της σε ταλέντο.


Είναι φορές που στο παρκέ ο Τεόντοσιτς μοιάζει με μουσική ιδιοφυΐα που διευθύνει μια ορχήστρα η οποία αντί για μουσικά όργανα έχει ανθρώπινους χαρακτήρες και αντί για νότες καλά δουλεμένα plays που γαρνίρονται με τη προσωπική του, στιγμιαία έμπνευση. Ο τρόπος που σκανάρει το γήπεδο και μετακινεί τη μπάλα από τη μια πλευρά στην άλλη είναι μοναδικός, η ικανότητα του σε Pick & Roll καταστάσεις ασύλληπτη. Ο νυν προπονητής των Τζαζ Quin Snyder (σύμπτωση: o γιατρός του ήρωα στη νουβέλα του Ντοστογιέφσκι έφερε επίσης το όνομα Σνάιντερ), ένας κόουτς που εκτιμώ αφάνταστα και θεωρώ ότι μπορεί να αφήσει το δικό του στίγμα στην Αμερικανική λίγκα, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Μίλος τη σεζόν 2012-13 ως assistant του Μεσίνα στη Μόσχα τον χαρακτήρισε πέρυσι ως τον “καλύτερο passer του πλανήτη”. Είναι παράλληλα στιγμές όμως που στον αγωνιστικό χαρακτήρα του Σέρβου γκαρντ απεικονίζεται ο “επαναστατημένος άνθρωπος” του Καμύ. Ένας παίχτης που κηρύττει μέσα στις 4 γραμμές τη προσωπική του αλήθεια την οποία δε δέχεται να βεβηλώσει για κανέναν λόγο. Έχω αρχίσει να καταλήγω ότι πίσω από αυτήν του τη συμπεριφορά κρύβονται τεράστιοι πυλώνες ιδεολογίας και αφομοιωμένων πεποιθήσεων που “σπρώχνουν” τον Μίλος να πράττει όπως πράττει, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να το διαχειριστεί στη πραγματικότητα.. Ακόμα και όταν προσπάθησε να παίξει λιτά και απέριττα όπως στο Μιλάνο (ημιτελικός με Μακάμπι) το 2014 δοκιμάζοντας μια άλλη οδό προς την επιτυχία.


Μπορεί τελικά ο Τεόντοσιτς να νικήσει και να πατήσει στη κορυφή της Ευρώπης; Η σύμπραξη του με την ομάδα της Μόσχας, σύλλογο που όπως και ο ίδιος ο παίχτης έχει επιδείξει τη μέγιστη δυνατή συνέπεια και συνέχεια σε επίπεδο παρουσιών στα τελικά τουρνουά αλλά έχει αντιμετωπίσει και συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, κάνει το κοκτέιλ εκρηκτικό. Το F4 του Βερολίνου μοιάζει ως μια πολύ καλή ευκαιρία για “λύτρωση” κυρίως γιατί είναι μια από τις λίγες φορές που οι Ρώσοι δε προβάλλουν ως γκραν φαβορί για τη κατάκτηση της κούπας. Μπορεί αυτή η συνεχιζόμενη αγωνιστική επιληπτική κρίση να βοηθήσει τον Τεόντοσιτς να σκιαγραφήσει και εν τέλει να διαχειριστεί (κοιτάζοντας τον φόβο στα μάτια) τις σκοτεινές, αρρωστημένες σχεδόν, στιγμές πάνω στο παρκέ στο τέλος κλειστών ματς. Το σίγουρο είναι ότι και πάλι, την ώρα που τα πάντα θα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, αυτή η guard-based version της “αρκούδας” θα στραφεί στον Σέρβο και τις δικές του, προσωπικές προσευχές για λύτρωση. Έτσι έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Ο αγωνιστικός της χαρακτήρας μάλιστα, σε συνδυασμό με τη φύση αυτών των παιχνιδιών πάντα προκαλεί σκεπτικισμό. Η απάντηση είναι ότι ο δρόμος προς την επιτυχία σε αυτές τις περιπτώσεις περνάει μέσα από το σωστό μπάσκετ και την επιμονή στο πλάνο, παρότι το συναισθηματικό υπόβαθρο τέτοιων αναμετρήσεων αφαιρεί τον χαρακτηρισμό του “κανόνα” (για παράδειγμα οι Ρώσοι πήγαν πολύ σωστά τον περυσινό ημιτελικό σε επίπεδο τακτικής αν και στο τέλος έπεσαν από τον οίστρο του Σπανούλη σε ένα από τα σπουδαιότερο performance που έχω δει από παίχτη στη τελική ευθεία τέτοιων ματς). Πολεμάει ο ίδιος ο Τεόντοσιτς ένα είδος σύγχρονης μπασκετικής προφητείας η οποία είναι γραμμένο να εκπληρώνεται κάθε φορά; Η πόρτα που οδηγεί στη κορυφή και τη “λύτρωση” θα ξεκλειδώσει μόνο με την ομαδική δουλειά και υπευθυνότητα απέναντι στον συμπαίχτη και την ομάδα. Άλλωστε, όπως και στους ήρωες των έργων του Ντοστογιέφσκι, κανείς τους ποτέ δεν ήταν από τη φύση του αποκλειστικά καλός ή κακός αλλά οι συνθήκες που βίωναν κάθε φορά διαμόρφωναν τη συμπεριφορά τους. Δε πολεμούσαν καμία αόρατη δύναμη. Απλά έρχονταν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους..


Υ.Γ: Μετά από ολιγοήμερο διάλειμμα σε επίπεδο αναρτήσεων, μπαίνουμε πάλι σε κανονικούς ρυθμούς έχοντας μπροστά μας τη μεγάλη εβδομάδα του F4 και φυσικά τα ελληνικά playoffs. Καλά τα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής..











484 σχόλια:

  1. Ποίημα έγραψες πάλι άρχοντα. Να 'σαι καλά να σε διαβάζουμε...

    Υ.Γ.Όσον αφορά τον Μίλος, νομίζω έχει την αυτοπεποίθηση να πάρει το τελευταίο σουτ, αλλά μοιάζει να θέλει τόσο πολύ να αποδείξει πράγματα που στο τέλος θολώνει. Δεν είναι ο παίκτης που θα κρυφτεί στα δύσκολα. Είναι αυτός που θα πάρει το τελευταίο σουτ και θα τα κάνει θάλασσα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει με την εθνική Σερβίας. Ίσως να παίζει ρόλο και εκείνο το παιχνίδι με την Ισπανία στο μουντομπάσκετ της Τουρκίας, που με μπροστάρη εκείνον σήμανε μια νέα εποχή στο Σέρβικο μπάσκετ. Από τότε παίζει πολύ πιο απελευθερωμένα και είναι πραγματικά απόλαυση κάθε καλοκαίρι. Τώρα σε επίπεδο συλλόγων, φέτος είναι πράγματι η ευκαιρία του. Αλλιώς θα συνεχίσουν να τον κυνηγάνε δαίμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και με τη Σερβια εχασε απο τη Λιθουανια το ξεχασες? Και στο μικρο τελικο εχασαν απο τη Γαλλια.Εγω ευχομαι φετος ο Μιλος να το σηκωσει με την ΤΣΣΚΑ γιατι το αξιζει πραγματικα τον θεωρω τον καλυτερο στην Ευρωπη με διαφορα ειναι μια μπασκετικη ιδιοφυια.Ειναι ο αγαπημενος μου παικτης ο Τεοντοσιτς και ποτε δεν κρυφτηκε στα δυσκολα παντα βγαινει μπροστα.Του αξιζει να παρει την ευρωλιγκα και πιστευω να την παρει φετος.Ομως η ΤΣΣΚΑ παλι θα ειναι το φαβορι απεναντι στη Λοκομοτιβ και αυτο δεν ειναι καλο γιατι παλι αγχος βλεπω οχι απο τον Τεοντοσιτς αλλα γενικα απο την ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Σάλε είχε η Σερβία παιδιά. Μη το ξεχνάτε..

      Διαγραφή
  2. Ωραια αναφορα. Υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα απο το μπασκετ και τα βλεπουμε σπανιως σε αθλητικα μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό Jim.
    Μετάφρασε το στα Σέρβικα(αν θυμάμαι την κατέχεις την γλώσσα),αγόρασε ένα αντίτυπο του βιβλίου και πακετάρισε τα με προορισμό Μόσχα μπας και σώσουμε την παρτίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. WELL (SUPER) DONE JIMMY AS ALWAYS.
    ===================================

    Tο όνομα του my Jimmy κι εσύ τον γράφεις λάθος !
    Δεν είναι Μίλος.......αλλά Μύλος :))))
    Τhing about it, expert.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://en.wikipedia.org/wiki/Triskaidekaphobia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι η ιστορία θα επαναληφθεί είτε με ήττα την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με Λοκομοτίβ, είτε με ήττα στον τελικό.
    Ο τύπος είναι γκαντέμης, looser και δεν αλλάζει αυτό.
    Παικταράς είναι βέβαια αλλά στα δύσκολα τα κάνει σκατά
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim πολυ ωραιο το κειμενο σου περιεγραψες ακριβως την κατασταση με τον Μιλος.Συμφωνω οτι υπο τις προπονητικες οδηγιες του Ιτουδη παιζει το καλυτερο μπασκετ της καριερας του. Τι πιστευεις θα τα καταφερει φετος? Ηρθε η ωρα να το σηκωσει λες? Εγω του το ευχομαι μακαρι να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριακή βράδυ με νέους Conway και Radiohead. Αξία ανεκτίμητη..True love waits!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ inspire Άφρο! Με έχει φτιάξει ενόψει Παρασκευής απίστευτα!

      Manos

      Διαγραφή
  9. καλησπερα........αυτο που βλεπω με το κλιβελαντ και τα τριποντα που σουταρουν κατα συρροη επιβεβαιωνουν οτι οι γουοριορς εχουν αλλαξει και αλλαζουν το μπασκετ(στους καβς εχει γινει εμμονη ο καρι και η παρεα του)...πλεον ολοι θα αφησουν στην ακρη τα καρφωματα και τα φοβερα σωματα και θα εστιασουν στο σουτ...ειναι πολυ φανερο και μακαρι να γινει το μπασκετ στην αμερικη πιο γηινο
    φαιναλ φορ επιτελους.......εχω πει απο την αρχη της χρονιας παιξτε ζοτς και επιμενω...η μονη περιπτωση να το χασει ειναι ο κυριος στο αρθρο του τζιμ και κανεις αλλος....επιμενω ζοτς αλλα εχω την εντυπωση οτι καποια στιγμη ο θεος του μπασκετ θα ανταμοιψει την ιδιοφυια του τεοντοσιτς......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εύκολα οι καβς

      Διαγραφή
    2. Πολύ clutch ο Τζέημς χθες, με τέτοιον Ίρβινγκ και ειδικά Λοβ οι Καβς μπορούν να το πάρουν.

      Johny Q

      Διαγραφή
  10. καλησπερα Τζιμ και φιλοι.

    ο τεοντοσιτς διαθέτει περίσσεια ταλεντου, αλλα αυτο μονο του δεν δινει κουπες. Εξαλλου ο Ζοτς ξερει να τον "διαχειριστεί". Δεν ξεγραφω βεβαια την ΤΣΣΚΑ, γιατι ισως στο τελος του ματς η μπαλα να παει στον ντε Κολό. για να δουμε , το Φ4 εχει ποιλυ ενδιαφερον...

    μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα η μπαλα στο τελος παει στο Ντε κολο τοτε θα χασουν σιγουρα γιατι δεν ξερω αν εχεις προσεξει αλλα οταν η μπαλα καιει ο Ντε κολο δεν τη θελει και τη δινει παντα στον Τεοντοσιτς ωστε αν δεν πετυχει να παρει αυτος το "αναθεμα".Ο Ντε κολο τα τελευταια 3 λεπτα εξαφανιζεται μονο ο Τεοντοσιτς δεν φοβαται ανεξαρτητως αν θα τα καταφερει ή οχι.

      Διαγραφή
    2. σ ευχαριστω για το σχόλιο.. δεν εχω τοσα ματς για να το κρινω, αλλα υποθετω οτι κατι θα ετοιμαζουν στην προπονηση. Αν οχι, τσαμπα τα λεφτα που δινουν στους προπονητες...

      μιμης

      Διαγραφή
    3. Ο Ντεκολό τρέμει στο τέλος. Αν δε του βγει το παιχνίδι..

      Διαγραφή
    4. MVP. Όσο και αν σπρώχνουμε τον δικό μας Μπουρούση.

      Διαγραφή
  11. Εξαιρετικος Jim!!
    Πιστευω πως ειναι μεγαλο κεφαλαιο ο προπονητης για την διαχειρηση τετοιου ειδους μπασκετικων προσωπικοτητων οπως ο Τεοντοσιτς...
    Σιγουρα ο ''χρονος'', συναμα η ωριμανση και η εμπειρια, αποτελει τον καλυτερο δασκαλο παντα στη ζωη (ειδικα και στο μπασκετ)!!


    Σε ενα αλλο θεμα ωραιο για συζητηση:


    Αποφοίτησε ο “περιζήτητος” Μαραγκός

    Το όνομά του είναι εδώ και μερικά χρόνια γνωστό σχεδόν σε όλους. Ο “αμούστακος” πιτσιρικάς, ονόματι Πάρης Μαραγκός, που είχε κληθεί από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο αντρικό του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού, μεγάλωσε.....
    ......
    ......
    Πριν από λίγες μέρες αποφοίτησε και είναι έτοιμος να περάσει ξανά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Έχει ήδη στα χέρια του καλές προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όμως προτιμάει τον επαναπατρισμό για να βρίσκεται και κοντά στην οικογένειά του. Οι προοπτικές για μια λαμπρή καριέρα υπάρχουν και αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο, μπορεί να τα καταφέρει. Το ταξίδι συνεχίζεται για τον διεθνή άσο…


    http://www.superbasket.gr/apofitise-o-perizititos-maragkos/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης πολυ ωραια ''ιστορικη'' καταθεση απο τον Β.Σκουντη!!

      =========================

      Εμένα κυνηγάς ρε Αργύρη;

      ......Στον πάγκο του Παναθηναϊκού εκείνη τη σεζόν βρισκόταν ο συχωρεμένος Κώστας Μουρούζης, ενώ στο ρόστερ συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο Αργύρης; Πεδουλάκης και ως ρούκι ο πρώην συνεργάτης του στον πράσινο πάγκο, μετέπειτα προπονητής (σεζόν 2014-15) και νυν ασίσταντ κόουτς της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

      Ο Μουρούζης που αποκαλούνταν “αλεπού των πάγκων” προσπάθησε να εκπλήξει τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος εθεωρείτο “πνευματικό παιδί” του, λόγω της πονηριάς του στο κοουτσάρισμα. Ο “Ντίνο” επέλεξε μια σύνθετη άμυνα με τρεις παίκτες σε ζώνη και δυο σε man to man, που βεβαίως ήταν συνηθισμένο τρικ των αντιπάλων του Αρη (με στόχο να περιοριστούν ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης), αλλά εκείνο το απόγευμα οι γηπεδούχοι βραχυκυκλώθηκαν, όσο ποτέ άλλοτε.

      Σε αυτή τη σύνθετη άμυνα, που (όπως και το 1-4, είτε ως box and one, είτε ως diamond and one) είχε μεγάλη πέραση από τους αντιπάλους του Αρη, ο Πεδουλάκης “έπεσε” πάνω στον Γκάλη και ο Μέμος Ιωάννου εκ περιτροπής με τον Κώστα Μίσσα πάνω στον Γιαννάκη. Με εγκλωβισμένο τον Νικ, το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα,.....
      ........
      ........

      Αυτοί οι 13 πόντοι του Γκάλη συνιστούσαν τη δεύτερη μικρότερη συγκομιδή της καριέρας του στην Ελλάδα, από τις 3 Δεκεμβρίου του 1979 και πέρα: το χειρότερο ρεκόρ του ήταν οι 9 πόντοι το 1981, πάλι σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στον “Τάφο του Ινδού”, όπου ο Αρης είχε ηττηθεί με σκορ 96-75.

      Ηθικός και φυσικός αυτουργός της περιορισμένης παραγωγικότητας του Γκάλη ήταν ο Πεδουλάκης ο οποίος (όπως σε όλους τους αγώνες, είτε με το Περιστέρι, είτε με τον Παναθηναϊκό) έπαιζε σαν λυσσασμένος . Μάλιστα σε κάποια φάση του ματς ανέκοψε με φάουλ τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα (στο Μουντομπάσκετ της προηγούμενης χρονιάς) και τότε γύρισε ο “γκάνγκστερ” και τον ρώτησε :

      “Ρε συ Αργύρη, ο Γιαννάκης σας τα βάζει, εμένα κυνηγάς;”

      =============================================

      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/918049/emena-kynigas-re-argyri-pics

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Masterpiece. Το καλύτερο άρθρο που διάβασα εδώ και πάρα πολύ καιρό (από τότε που η εξάχρονη τώρα κόρη μου πήγαινε νηπιαγωγείο). Μας ζεσταίνεις για τη Παρασκευή!

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η στιγμή που έχεις τελειώσει ένα άρθρο που δεν πίστευες πραγματικά ότι θα διαβάσεις γυρίζοντας σπίτι.

    Η στιγμή που το (πρόδηλο πια) συγγραφικό ταλέντο κοντράρεται με την κριτική ικανότητα του γράφοντος σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης, που αποδεδειγμένα σε έχει καταπλήξει παλιότερα, και κερδίζει.

    Αναγκαστικά πρέπει να περάσει λίγη ώρα, ίσως και να ξαναδιαβάσεις κάποια σημεία που σε κέντρισαν, πριν μπεις στη διαδικασία να αφήσεις ένα σχόλιο.
    Παρ'όλα αυτά, αν και πιστεύω είναι περιττό να υπάρξουν σχόλια ακόμα και επιδοκιμαστικά κάτω απ΄αυτό τον οργασμό συγγραφικής/μπασκετικής δημιουργίας, θα σχολιάσω λόγω της μεγάλης μου αδυναμίας στον Μίλος.

    Στο μυαλό αυτής της ιδιοφυίας συγκρούονται περισσότερα απ' όσα ο ίδιος ίσως αντέχει.
    Ο Μίλος είναι ο πιο ταλαντούχος πόιντ που πέρασε στα ευρωπαικά παρκέ την εποχή μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Βασικά στο δημιουργικό - εκτελεστικό κομμάτι είναι καταπληκτικός σε όλα, δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού που υστερεί, ίσως φταίει η αδυναμία μου σε μποέμ προσωπικότητες και άφθαρτες ψυχές, αλλά δεν πιστεύω ότι οι Ρούμπιο, Ελ Τσάτσο, Λω, Διαμαντίδης (οι τοπ πόιντ μετά το 10) έφεραν σε επίπεδο ταλέντου, περισσότερα από αυτόν.

    Συνεπώς γιατί συζητάμε?
    Για το clutch. Ας μην κοροιδευόμαστε. Οι δικοί μας grand maitre κυριάρχησαν διαχρονικά χτυπώντας την καλύτερη γροθιά τους εκεί που πονάει περισσότερο. Στον τελευταίο γύρο. Όπως και στη ζωή, έτσι και σε έναν αγώνα μπάσκετ, όχι μόνο σε μια καριέρα, η τελευταία γεύση μένει, όσο άδικο και αχάριστο κι αν είναι. Είναι η πραγματικότητα. Στα μάτια του φιλάθλου, δηλαδή στα μάτια του μέσου ανθρώπου ο προορισμός έχει πάντα προβάδισμα απ' το ταξίδι.

    Αυτά ακριβώς συγκρούονται στο μυαλό του Μίλος αυθόρμητα κι ίσως ασυνείδητα. Τα 38' που θα είναι το Alpha Dog της Λίγκας απέναντι στο Σπανούλη, που θα φτάνει να απολαύσει την επιβράβευση μέχρι και των (για κάποιο ανεξήγητο λόγο) μαύρων κορακίων διψασμένο για το Σέρβικό του αίμα, είναι η προετοιμασία για τα 2 τελευταία λεπτά που ίσως του πάρουν την επιβράβευση που του αξίζει. Μια άδικη Νέμεσις.

    Μπορεί να τα καταφέρει?
    Κάποιοι θα πουν πως τα' χει ήδη καταφέρει. Το '10 με την Εθνική στα μούτρα του Γκαρμπαχόσα, στο dominant Μουντομπασκετ του '14, σε ματς που δεν διαφημίστηκαν τόσο όσο αυτά που λατεύουμε να μνημονεύουμε, δηλαδή αυτά που έχασε.

    Το μυαλό του αποκλείεται να μην επηρρεάζεται από την κουβέντα γύρω του. Ίσως πρόκειται μετά από κάποιο διάστημα για μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

    Αλλά κανείς δεν ξέρει. Αφού ...
    "(...) όπως και στους ήρωες των έργων του Ντοστογιέφσκι, κανείς τους ποτέ δεν ήταν από τη φύση του αποκλειστικά καλός ή κακός αλλά οι συνθήκες που βίωναν κάθε φορά διαμόρφωναν τη συμπεριφορά τους. Δε πολεμούσαν καμία αόρατη δύναμη. Απλά έρχονταν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους.."

    Αλλά πάντα...
    дај му лопту.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε Μπακάλη.
      Μας ομορφαίνεις.
      Γράφε και χωρίς να εμπνέεσαι από Jimmy.
      Είσαι αυτόφωτος Μάγκας.
      I goustar you :)

      Διαγραφή
    2. are mpakali makran o kaliteros diabaza ke kapou sti mesi imoun sigouros oti ise esi ise bathia diabazmenos ke oxi epifaniaka opos kapioi aloi o kaliteros o diamantidis tis selidas mas o jim ine o spanoulis kalos ala oxi diamantidis

      Διαγραφή
  15. Κουραστικο σαβ/κο, κρεβάτι,σκοτάδι,requiem for a dream για μουσικη μυηση να μπούμε στο κλίμα και λίγο Μιλος για...καληνύχτα!!! Σε ευχαριστούμε ρε μεγάλε!!!


    Ο Μιλος είναι ο μόνος λόγος που θα χαιρομουν να δω την Τσσκα να το σηκώνει,αλλα ίσως η απεικόνιση αυτού του παικταρα στην μπασκετική σφαίρα της αιωνιότητας να θελει έναν παίκτη που παραπονιέται να παίξει με τους υπόλοιπους θνητους. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που το εθεσες για τις ριζωμένες ιδεολογίες, ο τύπος πάντα σκύβει το κεφάλι με άλλη μία αποτυχία στο σβέρκο σαν να λεει, "Τυχεροί είστε που δε σας γαζωσα" ή "Ωραία ας το σηκώσουν,δεν με νοιάζει"...

    Πέρα παντως, από τις απολαυστικα μυσταγωγικες θεωρίες και τους παραλληλισμους, θεωρω πως τον παίκτη εκτός από την τρικυμία που ταλαιπωρει το κεφάλι του συνοδεύει και μία αδυναμία να προσαρμοστεί σε συνθηκες όπου θυσιαζεις τα αγαπημένα σου σουτ,θέσεις,παίζεις την άμυνα που σιχαινεσαι η ριχνεις το τέμπο ενώ χαλιεσαι ασχημα για χάρη της ομάδας σου.

    Δηλαδή πάντα χαλάνε οι αντίπαλοι τα θέλω του(είτε με hedge out-παγιδες που διαγνωσκουν το περιφερειακό του στυλ και τον ζαλίζουν να δώσει πάσα με τρόπο που δεν θελει/ είτε με επιθέσεις που τον στοχεύουν και του λένε " είσαι ένας από όλους και πρέπει κι εσύ να παίξεις άμυνα αλλιώς αρκεις για να χάσετε"/ είτε με γενικότερο bullying στο παρκέ βγαχοντας του τον χειρότερο του εαυτό) κυρίως αγωνιστικά και κυρίως σε συνθηκες Ευρωλιγκας,κάτι που αδυνατεί να διαχειριστεί ο παικτης(παραπονούμενος ίσως από μέσα του που πρέπει να κουβαλαει το ταλέντο του ανάμεσα σε μία εποχή ξυλοκοπων και προπονητικων εξισώσεων) και αυτό υπόγεια διαποτίζει όλο το παιχνίδι της ομάδας και των συμπαικτων του.(μπορείς άνετα να το αντιπαραβαλεις με τη σιγουριά,την πίστη και την καθαρότητα που μπορούν να διαπεράσουν στους συμπαίκτες τους οι Σπανουλης και Διαμαντιδης)

    Εύχομαι να δούμε final4 που θα αφήσουν το σημαδι τους γράφοντας ωραίες ιστορίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Déjà vu για Μίλος και ΤΣΣΚΑ. Η δική τους May madness είναι ξανά μπροστά. Πόσες φορές στο παρελθόν δεν έχουμε διαβάσει για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του Μίλος, για την επιτέλους ωρίμανσή του, για το ότι έφτασε πια η ώρα του, για το πόσο ιδανικά τον διαχειρίζεται ο προπονητής του κλπ. Το ταμείο, όμως, στο τέλος γράφει ένα τεράστιο zero. Απ’ το 2012 και για 4 σερί F4 η ΤΣΣΚΑ ξεκινά ως φαβορί και στο τέλος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Έχει αποτύχει με όλους τους δυνατούς τρόπους με τον Τεόντοσιτς να πρωτοστατεί. Οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει να ταυτίσουν την τύχη τους μ’ αυτήν του Σέρβου. Φαίνεται σαν να έχουν πεισμώσει να σηκώσουν την κούπα με μπροστάρη τον πιο αμφιλεγόμενο παίκτη που έχει εμφανιστεί ποτέ στα ευρωπαϊκά παρκέ. Όταν ανέλαβε ο Ιτούδης κι αφού είχαν προηγηθεί ήδη 3 αποτυχημένες απόπειρες της αρκούδας να σηκώσει την κούπα με τον Μίλος ηγέτη, πολλοί πίστεψαν ότι τα ψωμιά του Τεόντοσιτς στην Μόσχα είχαν φαγωθεί. Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να πάρουν όποιον ήθελαν με όσα χρειαζόταν. Κι, όμως, η διοίκηση και ο νέος κόουτς αποφάσισαν να ποντάρουν και πάλι στον Μίλος προσφέροντάς του ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Η περσινή πρώτη τους απόπειρα ήταν και πάλι σκέτη αποτυχία. Μένει να δούμε την δεύτερη, την φετινή.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για έναν προικισμένο, ένα χαρισματικό pg . Ένα γνήσιο ταλέντο δημιούργημα της σέρβικης μπασκετικής βιομηχανίας. Είναι ο παίκτης που όλοι θέλουν να απολαμβάνουν αλλά ελάχιστοι θέλουν στην ομάδα τους. Το γιατί ο Μίλος δεν μπορεί να κερδίσει είναι ένα ερώτημα που μπασκετικά δεν εξηγείται. Πάμε σε παραψυχολογικά και παραπνευματικά μονοπάτια. Είναι φανερό με τα χρόνια ότι όσο αποτυγχάνει να πατήσει κορυφή τόσο μεγαλώνει ο μύθος περί του πνευματικού background του παιδιού. Από Οκτώβρη ως Απρίλη σαρώνει στις ατομικές στατιστικές κατηγορίες, κοσμεί με highlights τα διάφορα top-5 & top-10, μαζεύει τα ατομικά βραβεία το ένα μετά το άλλο και μόλις μπει ο καταραμένος Μάης σκοτεινιάζει το σύμπαν. Όλα σβήνονται και μένει ένα τεράστιο ‘’Αν όχι τώρα, πότε;’’. Τα χρόνια περνούν και το κοντέρ είναι κολλημένο στο zero.

    Ένας ακόμη λόγος για να παρακολουθήσει κανείς με ενδιαφέρον το επικείμενο f4. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχουμε δύο ομάδες εκπλήξεις στην 4άδα και δύο ημιτελικούς με σαφή φαβορί.

    ΥΓ Απόλυτα δικαιολογημένοι οι διθύραμβοι για την δουλειά του Μπαρτζώκα στην Λόκο. Επειδή, όμως, κάθε σύλλογος πρέπει να έχει και συνέχεια, ήταν αποκρουστικό το θέαμα της ομάδας στη σειρά με την Χίμκι που κατέληξε σε ένα εμφατικό 0-3. Η Λόκο δεν ασχολήθηκε καν με τη σειρά. Αδιαφόρησαν πλήρως για το άμεσο μέλλον της ομάδας. Είναι φανερό ότι μετά το Βερολίνο όλοι οι βασικοί συντελεστές θα σκορπίσουν στους πέντε ανέμους εξαργυρώνοντας την φετινή εκπληκτική σεζόν στην Ευρωλίγκα και προσπαθώντας στο Βερολίνο να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Ομάδα μιας χρήσης δηλ. Όλοι τους, όμως, όφειλαν να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν το αγωνιστικό μέλλον του club που τους έδωσε την ευκαιρία να διακριθούν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
      ===========================
      Αυτά συμβαίνουν οταν ομάδες σαν τον ΠΑΟ (Μακαμπι, Μπαρτσα) αυτοκαταστρεφονται.
      Βγαίνουν ομάδες μιας χρήσης όπως η Λοκο και μιας χρήσης ανά 10 χρονια η τρεις τέσσερις χρήσεις στην μπασκετική ζωή τους (Κούτσα) σαν θνησιγενη άλογα των final 4.
      Δεν είναι καταδικαστέο αυτό.
      Δρουν σαν παραδείγματα προς μίμηση και αποφυγή συγχρόνως των μεγάλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ομορφαινοντας συνάμα την διοργάνωση.
      Οι λεγόμενοι λαγοί στις μεγάλες κούρσες, αν οι δυνατοί δρομείς έχουν δυνάμεις (μυαλό) βέβαια για το τελικό σπρίντ.

      JB

      Διαγραφή
  17. -Καλημέρα
    Υπαρχουν ενα σωρο παικταραδες (και απο τη Σερβικη σχολη) που ηταν στο οριο να χαρακτηριστουν loser λογω της μη κατακτησης της ,πολυ απαιτητικης(απο τα 90ς ειδικα και μετα) Eυρωλιγκας.Πιο χαρακτηριστικη περιπτωση νομιζω ο Πασπαλι.
    Ο Μιλος νομιζω ειναι θυμα πιο πολυ του παιχνιδιου του και τον τροπο που διαχειριζεται πνευματικα το ταμπεραμεντο του με αποτελεσμα να ξεκιναει δυνατα και να αδειαζει στο τελος μαζι με την ομαδα του.Φετος εχει καλες συγκυριες απεναντι του αφου εχει παικτες στη θεση του που μπορουνε να τον θωρακισουν ,μαζι με την ΤΣΣΚΑ στα κενα του διαστηματα,ωστε να μην χρειαζεται να κανει εξωπραγματικα πραγματα για να κερδισει..
    ΕΠισης οπως οι περισοτεροι Ευρωπαιοι scoring guards της περασμενης δεκαετιας (Ναβαρο ΣΠαν Σαρας δεν διακρινεται για την αμυντικη του αποδοση χωρις ομως να ειναι αρνητικος σε αυτον τον τομεα..Φετος πιστευω πως θα ειναι η χρονια του ή εν πασει περιπτωσει δεν θα ξαναφερει τον "μανδυα" του μοιραίου...

    - Ελληνικα πλευοφ.Οπως τα ψιλοπεριμενα με την ΑΕΚ να ειναι ανεκδιηγητη απεναντι σε εναν ΟΣΦΠ που ψαχνεται,και εναν αρκετα ανταγωνιστικο Αρη απεναντι σε εναν ΠΑΟ που και αυτος ειναι ουσιαστικα αλλη ομάδα με τον Αρτσι να προσπαθει να βρει πατηματα.Ξεχωριζουν οι συμμετοχες του Παππα και του Χαραλαμποπουλου που με τον τροπο που παιζουν ειναι σαν νεες προσθηκες.Θα γινω γραφικος αλλα μπορω να πω οτι ο Παππας και με μισο ποδι ειναι καλυτερος απο τον Παβλοβιτς το 3 και ο Χαραλαμποπουλος δειχνει σωματικα αρκετα καλα για να παιρνει χρονο στο 4.Ο Παππας ειναι φανερο πως δεν εχει παιχνιδια αλλα ο Αρτσι θελει παρει πραγματα που δεν εχουν πολλοι στην ομαδα.Στο 1ο καθαρισε τον Αρη με 2 συνεχομενα τριποντα και δυνατες αμυνες,στο δευτετρο ηταν αρνητικος αλλα δειχνει πως εχει κερδισει το δεκαλεπτο και μπορει να δωσει microwave ποντους(αληθεια δεν μοιαζει σε καποια κοματια με τον Vinnie?)
    Ο Χαραλαμποπουλος εχει τρομερο iq αλλα ειναι πισω πνευματικα απο τους πιο ψημενους παικτες της Α1 με αποτελεσμα να φοβαται παραπανω απο οσο χρειαζεται στην τελικη προσπαθεια.Θα παρει χρονο αναγκαστικα και ο Αρτσι θελει να επινδυσει πανω στο ξεπεταγμα του
    Θα δουμε παντως τελικους κολαση,αφου και ο ΟΣΦΠ αν και πιο πληρης δε παταει καλα.Θα πω τις σκεψεις μου για αυτα τα ματς οταν γινει το αναλογο ποστ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Μίλος θα αποτύχει και ο Ιτούδης έρχεται ΟΑΚΑ για να υλοποιηθεί και η επιθυμία του Τζιμ. Πλάκα πλάκα ένας τελικός Φενέρ ΤΣΣΚΑ θα είναι όλα τα λεφτά από πολλές απόψεις

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σου βγαζω το καπελο για το αρθρο αλλά δεν συμμεριζομαι την αποψη σου (οπως και πολλων αλλων εδω μεσα) σχετικα με την (υπερβολικη για μενα) αξια του Τεοντοσιτς.

    Το παιδι ξερει πολυ μπασκετ αλλά ειναι παιχτης αλλης εποχης. Μιας εποχης που το μπασκετ ειναι πιο αργο, οι αμυνες παιζουν ζωνη και οι αντιπαλοι δεν ειναι καθολου αθλητικοι. Καθολου αδικο το προσωνυμιο "νεος Κιτσανοβιτς" που του εχουν δωσει μερικοι.

    Στη σημερινη εποχη δεν φτανουν ολα αυτα που εχει ο Τεοντοσιτς (και εχει πολλα προσοντα αναμφιβολα) για να τον καταστησουν καθοριστικο παιχτη στους τελικους. Αυτα που εχει δεν ειναι αρκετα για μπασκετ στο οριο δηλ. αυτο που θα παιχτει στο Φ4, τοσο απο αθλητικης οσο και απο και πνευματικης σκοπιας.

    Ο Τεο ειναι καλος για μπασκετ που δεν τον βγαζει απο το comfort zone δηλ. τοπ16, αντε μεχρι και play-off. Αλλά στο Φ4 θα παιχτει μπασκετ που θελει, πανω απ' ολα, mental toughness. Kατι που δεν εχει ο Τεοντοσιτς γιατι ουτε το εχει διδαχθει ουτε το εχει δουλεψει ποτέ. Εκει ξεχωριζει η ήρα απο το στάρι, π.χ. ο Διαμαντιδης δεν θα τα παρατησει ποτέ. Θα παρει το καλεμι και με υπομονη θα αρχισει να τρωει τις διαφορες σαν μερμηγκας μεχρι που θα αγχωσει τους αντιπαλους του ωστε να φερει το παιγνιδι στο σημειο να δωσει τη χαριστικη βολη. Ο Τεοντοσιτς θελει να τελειωσει μια και καλη με το μπαζουκας και στο τελος αυτοκτονει τον ιδιο του τον εαυτο αλλά και την ομαδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω εν πολλοις με αυτη την σκοπια,ο Μιλος στερειται καποιων εργαλειων που τον βγαζουν απο το comfort zone του στα final4 και μαζι με το mentality του ωθειται στην αυτοκαταστροφη.

      Για παραδειγμα τα τελευταια χρονια και ο Ναβαρο τραβαει πολλα ζορια σε αυτα τα ματς,που εχουν να κανουν μονο με αγωνιστικες καταστασεις. Πλεον,(που ισως καπου εχουμε υπερβαλει στην ολη φαση),απαιτουνται πολλα χαρισματα για παικτες ηγετες που θα συνεχιζουν αγερωχα στα ματς πρωταθλητισμου οπως να μπορει ο παικτης να αντεξει το ξυλο,να εχει πολυ σπουδαιο mental toughness,να μπορει να αλλαξει δερμα και να πρωταγωνιστησει με αλλον τροπο του αγαπημενου του,να εχει αθλητικοτητα-αντοχη κλπ.

      Διαγραφή
  20. Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι παραπανω εχει ο Ντιλεινι απο παικτες τυπου Γκαουντλοκ, Ροτσεστι,Κοπονεν, Τ.Rice και γινεται ο κακος χαμος για παρτη του; Δεν πιστευω πως αξιζει τα ποσα που ακουγονται για χαρη του.

    Οσον αφορα τα αλλα: Και φτανει το ματσακι με την ΤΣΣΚΑ στις τελευταιες 10 κατοχες και το σκορ ειναι μικρο. Ποιος θα παρει τις κρισιμες επιθεσεις; Ο Τεο; Ο ΝτεΚολο; Οι Nichols, Higgins, Jackson? Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα της ΤΣΣΚΑ στον δρομο προς τον τιτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Γκαουντλοκ βγαλτον εξω γιατι δεν παιζει PG. Ο Ντιλεινι ειναι πολυ καλυτερος PG Ροτσεστι και Κοπονεν και ειναι πιο πολυ παιχτης ομαδας απο τον Ραϊς. Ο Ραϊς εχει καλυτερη προσωπικη φαση και ειναι πιο δυσκολος στο να τον σταματησεις αλλά ο Ντιλεινι δεν εκβιαζει προσπαθειες και παιζει με πιο πολυ μυαλο και τακτικη.

      Διαγραφή
    2. Καλα πλακα κανεις τωρα? Γιατι στη Φενερ ποιος θα παρει τις κρισιμες αποφασεις στο τελος? Ο Μπογκντανοβιτς που ειναι επιπολαιος? Ποιον ηγετη εχει η φενερ ακριβως ή οι αλλες ομαδες? Αν θυμασαι περσι η Ρεαλ δεν πηρε το ευρωπαικο με Ρουντι και Γιουλ αλλα το πηρε με Ματσιουλι,Νοτσιονι και Ριβερς που επαιξαν σκληρη αμυνα οπως ακριβως και ο ολυμπιακος,με τον τροπο του ολυμπιακου κερδισε η Ρεαλ αλλιως δεν θα κερδιζε ποτε.Φυσικα ο Μπαρτζωκας θα παιξει αμυνα και θα θελησει να κρατησει την ΤΣΣΚΑ χαμηλα στο σκορ κοντα στους 60 ποντους για να εχει ελπιδες να κερδισει,αν το σκορ ξεφυγει τοτε θα ειναι δυσκολο για τον Μπαρτζωκα.Εγω παντως θελω να κερδισει η ΤΣΣΚΑ και ο Μιλος.

      Διαγραφή
    3. Η Φενερ δεν εχει *ακομα* ηγετες αλλά προσπαθει να φτιαξει τετοιους. Ο Μπογκτανοβιτς ειναι ενας, ο Βεσελι ο δευτερος αλλα εντελως τυχαια παει να του βγει του Ζοτς και ο Ουντο ως νεος Μπατιστ.

      Ολοι αυτοι ομως πρεπει να το αποδειξουν στο Φ4. Αν δεν τα καταφερει και φετος η Φενερ θα μπουν πολλα ερωτηματικα σχετικα με το αν χρειαζεται αλλους παιχτες για ηγετες.

      Διαγραφή
    4. Ότι η Ρεάλ πήρε ευρωπαϊκο με Ματσιόυλις είναι ένας ελληνικός αστικός μύθος. Ένας παίκτης που στο δεύτερο ημίχρονο προσέφερε όλα κι όλα 2 ριμπάουντ και έπαιξε 5 λεπτά μέχρι να κριθεί το ματς, προφανώς δεν μπορεί να μπαίνει στη λίστα με αυτούς που "πήραν" το κύπελλο για τη Ρεάλ, και να προσπερνάτε πχ ο Κάρολ που βομβάρδιζε το καλάθι. Στο δε ημιτελικό ήταν απλά άφαντος.
      (Αυτά προφανώς δεν υποτιμούν το ρόλο του στο πρώτο ημίχρονο, όπου έκανε μεγάλη ζημιά. Και προφανώς έδωσε λύσεις, και προφανώς ήταν καθοριστικός. Άλλο αυτό, και άλλο "η Ρεάλ το πήρε με Ματσιουλις".


      Ο Ράις κακώς μπαίνει στη λίστα με τους υπόλοιπους. Είναι απίστευτος παίκτης και όχι δώσει τα διαπιστευτήρια του σε Φ4. Αν τον είχα στην ομάδα μου όλες οι κατοχές στο τέλος θα πήγαιναν σε αυτόν.

      Η Φενέρ με Σλούκα, Μπογντάνοβιτς και Ντίξον είναι καλυμμένη.

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδιά, με όλο το σεβασμό για τον μπασκετμπολίστα Μπατίστ και τα όσα κατάφερε στη μακρά ευρωπαϊκή του πορεία, μη γράφετε υπερβολές τύπου ο Ούντο ως νέος Μπατίστ.

      Ήδη ο Ούντο έχει πιάσει ψηλότερο πικ από τον Μπατίστ στην πρώτη του μόλις σεζόν στην Ευρώπη. Αν είχε ανδρωθεί μπασκετικά στην από εδώ πλευρά θα ήταν κλάσεις ανώτερος.

      Και αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο γιατί φέρει καλύτερο πακέτο από τον φοβερό Μπατίστ, αλλά και κάποια χρονάκια στο ΝΒΑ.

      Ξαναλέω για να μη μπλέξω με κάφρους. Δεν υποτιμώ τον Μπατίστ ούτε λίγο.

      Διαγραφή
    6. Εγω θα συμφωνουσα οτι ο Ουντο εχει καλυετρο πακετο απο τον Μπατιστ φιλε μου αλλά και το μπασκετ εχει αλλαξει. Ο Μπατιστ ειχε πολλα intangibles και γι αυτο εμεινε στην κορυφη τοσα πολλα χρονια. Αν ειχε και το πακετο του Ουντο σιγουρα δεν θα ειχε μεινει στην Ευρωπη. Ο Ουντο ειναι ακομα στην αρχη και πρεπει να δειξει οτι εχει διαρκεια. Ισως ομως και να μην το μαθουμε ποτε μια και μπορει να ξαναγυρισει στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    7. Καλά τη διάρκει του Μπατίστ δεν πρόκεται να την πιάσει ακόμα και να μείνει στην υπόλοιπη καριέρα του στην Ευρώπη. Για αυτό μίλησα για πικ.
      Αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι υπέρ του. Είναι καταπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Μπατίστ πήρε τον χρόνο του. Έκανε το αγροτικό του στο Βέλγιο, μπήκε στον ΠΑΟ με λιγότερες απαιτήσεις. Ο άλλος, σε καλύτερη ηλικία βέβαια, μέσα σε λίγους μήνες ήταν εκ των κορυφαίων της ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  21. Με το Ζήση τι γίνεται?
    Ψήνεται από τώρα να μην ανανεώσει με Μπροζε και να κατέβει ΟΑΚΑ?
    Ο Μπραμος πιθανότατα εχει κλείσει.
    Με Μπουρουση τι γίνεται?
    Τον εχουν προσεγγησει ;;;
    Δεν πιστεύω να περιμένουν το νέο προπονητή αν δεν μείνει ο Πεδουλακης!!
    Η τον Πεδουλακη στο τέλος της χρονιάς για να επιλεξει.
    Ουτε το τέλος των play off οταν εχουν πετάξει τα πουλάκια.
    Γιατί απο Έλληνες καλούς πάσχουμε και δεν υπάρχουν άλλοι έτοιμοι για να πεις θα τους διαλέξει ο νέος κόουτς.
    Και οι τρεις θα πάρουν ταβάνι τα 3/4 του συμβολαίου του Νικ, για να μην πω λιγοτερα και θα καλύψουν τρεις θέσεις που μας σκοτώνουν και οχι απλά πονάμε.
    Για να δοθούν τα πακέτα επιτέλους σε αξιόλογους ξένους που θα κανουν τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκλεισε ο Μπραμος?

      Αυτο σημαινει Αρτζι και για του χρονου?

      Διαγραφή
    2. Οι Ολυμπιακοί φίλε θα τους ήθελαν πιστεύω σαν τρελοί και τους τρεις αυτούς παίκτες.
      Και θα τους έπαιρναν οι Αγγελοπουλοι με συνοπτικές διαδικασίες,αν δεν ηταν γεμάτοι καλούς Έλληνες πλην τη θεση του Μπουρουση.
      Αν ο Ζήσης είχε συμβόλαιο όσα παίρνει ο Αθηναίου θα ηταν απο χθές στο λιμάνι με τον Αθηναίου να ανηφοριζει σε ΠΑΟΚ η ΑΡΗ.
      Δεν βλεπω να κλείνουμε εκτός Μπραμου κανέναν απο τους άλλους δυο και μακάρι να βγω ψεύτης.
      Ετσι χάναμε τα τελευταία χρόνια τους καλους Ελληνες επί Ζοτς ακόμα.
      Ειμασταν οι μάγκες και οι καπετάν βαράω που βλέπαμε τον Ολυμπιακο αφ'υψηλού ακόμα κι οταν μας πηρε το Σπανουλη και δεν μας ενδιέφεραν οι Σλουκες,οι Ματζαρεοι κι Παπανικολάου με τους Παπαπετρηδες !

      Διαγραφή
    3. Θελουμε καλούς Έλληνες φίλε με οποιονδηποτε προπονητή.
      Με τρεις μαχημους ? έχουμε μείνει και καμιά 10αρια παιδαρελια αν βάλουμε κι αυτά που πηραν για δεύτερη σερί φορά αηττητα το εφηβικό πρωτάθλημα Ελλάδας.

      Διαγραφή
    4. Καλά ρε φίλε, χαλάρωσε. Με εξαίρεση του Μάντζαρη, που κακά τα ψέματα γιατί να ενδιαφερόταν ο ΠΑΟ για τον μέτριο τότε Βαγγέλη, όλους τους άλλους τους ήθελε ο ΠΑΟ. Τους δυο Παπ του χτύπησε και πολύ σοβαρά. Αλλά δεν είχε απέναντι του τον ΚΑΟΔ, τον Ολυμπιακό είχε.

      Διαγραφή
  22. -ο μιλος ειναι παικτουρης ,απλα πραγματα.αν φταιει αυτος που δε σηκωσε ευρωλιγκα?ναι φταιει και αυτος αλλα και οι συμπαικτες του και οι προπονητες του.περισσοτερο νταβαντουρι γινεται για το μιλος πχ το 2012 παρα για τον καζλαουσκας που αφησε να του φυγουν 19π μεσα απο τα χερια.τι διαολο?μονος του επαιζε τοτε ο σερβος?γιατι δε γινεται λογος για τον υπερπαικτη κιριλενκο ή για τον χριαπα ή για το γκορντον ή για το σισκα?κακως αποδιδονται οι ευθυνες στις αποτυχιες , και στις επιτυχιες αντιστοιχα, σε ενα μονο παικτη αλλα αυτη ειναι η μοιρα των πολυ μεγαλων παικτων!

    το ποσους τιτλους θα κουβαλαει στο τελος της καριερας του θα παιξει ρολο μονο στα κλισε και βαρετα διλημματα "μιλος ή σαρας?", "μιλος ή σπαν?", "μιλος ή δδ?".σε μενα δε θα παιξει κανενα ρολο , οπως δεν παιζει κανενα ρολο για το αν οι ρενεσες και ιωαννιδης ηταν προπονηταραδες ή οχι!

    κοινως, οπως το βλεπει κανεις...

    θα αναρωτηθει (με συνεπεια να κανει πισω τελικα) ποτε προπονητης που μπορει να παρει τον τεοντοσιτς το καλοκαιρι γιατι αυτος ο παικτης δεν εχει παρει ποτε ευρωλιγκα ή ευρωπαικο με την εθνικη του?δε νομιζω.

    -ηθελα να το γραψω στο προηγουμενο αρθρο αλλα ματαια...

    ο μπαρτζωκας μετα το χαμενο ματς για τη vtb αμεσως μετα τους αγωνες με τη μπαρτσελονα διαλεξε να πονταρει τη συμμετοχη της ομαδας στην επομενη ευρωλιγκα μεσω του φ4 και οχι μεσω του πρωταθληματος.πονταρε σε 2 νοκ αουτ ματς σε ουδετερο γηπεδο παρα σε 2 best of five σειρες με μειονεκτημα εδρας (με κιμκι και με ουνιξ λογικα).κοινως, αν παρει το φ4 θα παιξει και η λοκο ευρωλιγκα του χρονου.αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.αν ισχυει ο συλλογισμος μου πολυ καλα εκανε, για μενα παντα, και δε ρισκαρε τους ανετοιμους και κουρασμενους ντιλεινι-ραντολφ με την κιμκι.

    -το σκηνικο με ζντοβτς και γκριν ηταν πολυ ασχημο για την εικονα της αεκ, μιας ομαδας που εχει τραβηξει τα πανδεινα φετος με τους ξενους της.ας ελπισουμε να ειναι και το τελευταιο μιας και αξιζει αυτη η ομαδα να βρει το δρομο της, ειδικα τωρα που βρηκε και ενα σοβαρο χρηματοδοτη.το ποιος φταιει το ξερουν μεσα στην ομαδα και δεν αφορα τους φιλαθλους.

    -ο ντρειμοντ γκριν κανει απιστευτα πραγματα με τους ουριορς και περυσι αλλα πολυ περισσοτερο φετος.κανει τα παντα μες στο παρκε και για μενα ειναι το καλυτερο φοργουορντ που χω δει τα τελευταια χρονια στο νβα.αλλοι πηδανε περισσοτερο, αλλοι σκοραρουν πιο πολυ, αλλοι περνουν περισσοτερα ριμπαουντς αλλα κανεις δεν κανει οσα αυτος ο τυπος!μεχρι και ποιντ παιζει....θα μας τρελανει εντελως!

    -ντιο και σικμα πακετο στον παο χθες γιαννακοπουλε!!!τζαμπα πραγμα...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ο πρωταθλητής ευρωλιγκα δεν μετέχει στην επόμενη ευρωλιγκα αν δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο, wild, κύπελλο eurocup και δεν παρει πρωταθλημα σε Αδριατική, Γερμανια και VTB league ( έστω και δευτερη αν η ΤΣΣΚΑ είναι πρώτη )

      Informer

      Διαγραφή
    2. Ο πρωταθλητής συμμετέχει και μένει έξω ο κάτοχος του eurocup.

      Διαγραφή
    3. Αν πάρεις eurocup μετεχεις,ενώ αν πάρεις ευρωλιγκα δε μετεχεις στην επομενη ευρωλιγκα?δεν το αμφισβητώ αλλά είναι παράλογο σίγουρα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. http://www.eurohoops.net/el/euroleague-el-2/239398/i-lokomotiv-th-afisi-ti-galata-ektos-evroligkas

      Διαγραφή
    5. ΣΜ

      Έχεις δίκιο.
      Δυστυχώς έτσι ειναι.
      Εδώ να φανταστείς οτι δεν εχει προβλεφθεί και για τον πρωταθλητή του χρόνου να παίζει του παραχρονου ευρωλιγκα αν ειναι πχ ο Ερυθρός και δεν καταφέρει να παρει την Αδριατική του χρόνου!

      4:57

      Αν το πάρει η Κουμπαν που ειναι η μόνη χωρίς εγγυημένο απο τις συμμετεχουσες και χωρίς πρωτάθλημα VTB.
      Δεν πρόκειται να παίξει του χρόνου ευρωλιγκα αν δεν μπει με wild card.
      O τροπαιουχος eurocup δεν χάνει με τίποτα τη συμμετοχή του στη νεα eroleague.
      Είναι στο ιδρυτικό καταστατικό του νέου πρωταθλήματος.
      Για να προσδωσουν-προσελκύσουν ενδιαφέρον και σε αυτή την διοργάνωση που είναι κι αυτη υπό την αιγίδα του Μπερτομεου.

      Informer

      Διαγραφή
    6. Δες το λινκ φίλε

      Διαγραφή
    7. Kάνει λάθος το λίνκ.

      Διαγραφή
  23. Ισχύει για Ντούντα και ΑΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλάζει χρώμα το πρωτάθλημα αν συμβεί.

      Διαγραφή
    2. Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι παιχτες θα του φερει ο Mr "Ακακιε, τα μακαρονια να ειναι ..."

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, αφού το έγραψε ο Σωτήρης ο Γεωργίου, μιλάμε για γεγονός...

      Διαγραφή
    4. Το γεγονος πως ο Σωτηρης ο Γεωργιου περνιεται για δημοσιογραφος, έστω και αν είναι στην Ελλάδα, με ξεπερνά.

      Διαγραφή
  24. Απέραντη θλίψη για τα υβριστικά συνθήματα κατά του Διαμαντίδη στο Αλεξάνδρειο. Μαύρη σελίδα για τον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεταξαν ποτηρια στον ουιλιαμς,εβρισαν τον ΔΔ με το που μπηκε στο παρκε,κατα τα αλλα εχουν μπασκετικο λαο σου λεει.

      Διαγραφή
    2. Δίπλα στις μαύρες αυτών που ανέβαζαν πανό για τον Γιαννάκη;
      Αυτών που έκαναν ντου πέρσι για τον Σπανούλη;
      Αυτών που έχουν χτυπήσει τον Μπουρούση;

      Να σε ρωτήσω κάτι φίλαθλε.
      Η ακοή του Αργυρόπουλου είναι πιο σημαντική από την τιμή του Διαμαντίδη;

      Διαγραφή
    3. Εδώ κάποτε βρίζαν τον Γκάλη και το Γιαννάκη που τους κάνανε μάγκες, δε θα βρίσουν το Διαμαντίδη; Μιλάμε για λούμπεν, υπερκομπλεξικό λαό.

      Διαγραφή
    4. 7.59 να θυμισω το εμετικο πανο των γαυρων κατα του ΔΔ,τις πετρες στο πουλμαν του ΠΑΟ που πετυχαν στο ματι του Περπερογλου και Σμιθ,τα ουρα στα μκουκαλια μεσα στο Σεφ,το σπασιμο αυτοκινητων εξω απο το Σεφ σε παιχτες της ιδιας τους της ομαδας,τους τραμπουκισμους στον Μπαρτζωκα.Τον Μπουρουση ποιος τον χτυπησε πρωτη φορα το ακουμε.Αληθεια ο Σπανουλης ο οποιος προκαλεσε, επαθε κατι;;,τι το αναφερεις λοιπον;;;Βρες κατι αλλο λοιπον.

      Διαγραφή
    5. Οι οπαδικες βλακειες δεν συγχωρουνται αλλα δεν ειναι ολα ιδια.
      Γιαννακης,Σπανουλης , Μπουρουσης ολοι τους ειχαν πρωτα προκαλεσει με τη συμπεριφορα τους.

      Ο ενας ουσιαστικα μιλουσε για κλεμμενους τιτλους
      Ο αλλος εκανε χειρονομιες και εκλεψε τιτλο με ντοπα
      Και ο τριτος ο καλυτερος κοροϊδεψε διοικηση και φιλαθλο κοσμο για να παει στον αιωνιο.

      Ο Διαμαντιδης τι σχεση εχει με τον Αρη?

      Διαγραφή
    6. @9:12
      Δε μου κάνει καμία εντύπωση που το ακούς ή κάνεις ότι ακούς πρώτη φορά.

      Ορίστε:
      http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/klwtsia-apo-opado-toy-panathhnaikou-se-mpoyroush.1097298.html

      Και ορίστε και για το Αργυρόπουλο, του οποίου η υγεία είναι όπως φαίνεται λιγότερο σημαντική από την τιμή του Διαμαντίδη:
      http://www.sport-fm.gr/article/basket/48490

      Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να μου βρεις μια θάλασσα από ερυθρόλευκες καφρίλες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Και είσαι και εσύ σίγουρος ότι θα σου βρω άλλη μια θάλασσα από πράσινες.

      Και αυτός είναι ο λόγος που είναι μέγιστη υποκρισία να μιλάμε για μαύρες σελίδες επειδή βρίσανε τη μάνα του Διαμαντίδη.

      @9:17
      Μια λέξη μόνο: σαπίλα.

      Διαγραφή
  25. Τοσους γκαρντ ο Παναθηναικος και μονο δυο ποιντ γκαρντ.. Γκιστ εκτος τοπου και χρονου, Φωτσης γερασμενος, Χαντερ μη-παικτης.. Καμμενη γη αφησε ο Σαλε. Απιθανες επιλογες. Εκτος λογικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καποιοι χαρηκαν που ηρθε ο Αρτζι πισω στον ΠΑΟ....ουτε 50 ποντους σε 3 περιοδους στον Αρη δεν μπορει να βαλει....θα μου πεις, να εμενε με Σαλε στον παγκο μετα απο ξεφτιλικι?Οχι βεβαια...απλα το να θελουμε να μεινει ο Αρτζι και του χρονου ειναι μαζοχισμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω επρεπε να φερουμε τον Στιβ Κερρ...

      Διαγραφή
  27. Η αθλιοτητα του Γκιστ ξεπερναει καθε οριο. Ο ανθρωπος ειναι κρετινος. Ας μπουν μερικοι εδω να γραψουν οτι αρκει να εχει καποιος ενεργεια και να πηδαει ψηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΕ λετε να παει ο Αρτζι τη σειρα στα 5 παιχνιδια για να κερδισει χρονο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαγωνισμος αθλιοτητας Γκιστ Φωτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Διαμαντιδης σταματαει για να μη γινει Φωτσης. Καλα κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδες τωρα το καταλαβατε για Γκιστ ?? Το παιδι δεν ξερει ιχνος μπασκετ ... Τελος παντων ειδατε αν δεν παιζει ο Νικ τα αντιπαλα γκαρντ τι κανουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καπου εδω τελειωσε η χρονια για τον παο. ποιος θα το ελεγε οτι η επιλογη τζορτζεβιτς και των κολλητων του θα μπορουσε να καταστρεψει τοσο πολυ την ομαδα. κανονικα αυτος που εισηγηθηκε στον προεδρο να προτιμησει τζορτζεβιτς αντι μαρκοπουλου πρεπει να απομακρυνθει αμεσα απο την ομαδα οπως κι αν λεγεται. οσο ο δπγ δεν εχει γυρω του συμβουλους της προκοπης δεν προκειται να βελτιωθει η ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ennoeis ton Delimpatadakh?

      Διαγραφή
    2. Ποιος τον συμβουλευσε να παρει Σαλε αντι για Μαρκοπουλο;

      Διαγραφή
  33. Το απολυτο χαλι με πλανα τυπου Τζορτζεβιτς...
    Τελος ο πειραματισμος.
    Ο ΠΑΟ πρεπει να επενδυσει σε κανονικο προπονητη,
    και σε μια ομαδα που να τρωει ανθρωπο στην αμυνα!!

    1: Καλαθης/Μισιτς/Μποχωριδης
    2: Παππας/Φελντειν/(Ουιλλιαμς υπο προυποθεσεις)
    3: Oversized 3ari αθλητικο/Γιανκοβιτς ή Μπραμος/Χαραλαμποπουλος
    4: Γκιστ/Ουαιτ ή Κλαβερ ή Σινγκλετον/Μητογλου
    5: Μπουρουσης/αθλητικο 5αρι απο τις βομβες Τζιμ/


    Προς αποφυγη παρεξηγησεων αυτο το σχολιο δεν ειναι λογω ηττας απο Αρη, αλλα ως αποτελεσμα του φετινου σχεδιασμου.
    Στηριξη στην ομαδα και στον κοουτς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κανα σχολιο για τον καλαθη δν εχετε? συνεχιστε να τν βριζετε...3-1 η σειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 1. Ζήσης - Καλάθης - Τζέιμς από Λαμποράλ
    2. Φελντέιν - Παππάς - Γουαναμέικερ
    3. Βλάντο - Μπράμος - Θανάσης
    4. Γκίστ - Σίγκλετον - Μήτογλου
    5. Μπουρούσης - Ντιόν Τόμσον - Παπαγιάννης.

    Δεν είναι υπέρβαση ο Τζέιμς και ο Σίγκλετον τώρα
    που φεύγει ο αρχηγός και σταματάει ο Φώτσης.
    Αλλά ανάγκη, για να μην πισωγυρίσεις.
    Λογικό μπάτζετ χρήσιμο σκληρό all arrount ρόστερ.
    Με Ζήση, Καλάθη και Μπουρούση θά έχεις την ηρεμία
    και τη γνώση από Ελληνες στα αποδυτήρια σου.
    Αυτή η ομάδα θα πάει μπροστά.
    Οτιδήποτε άλλο είναι πισωγύρισμα όπως δύο χρόνια τώρα.
    Τα πράγματα είναι απλά.
    ΥΓ Σήμερα οι Μακνίλ και Ουότερς, μεταμορφώθηκαν
    σε Τζέιμς και Ανταμς.
    Ως πότε ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Φελντειν γιατι τον θελεις?

      Διαγραφή
    2. Γιατί έχει υπογράψει ανανέωση.

      Διαγραφή
    3. Σωστος. Τεραστια μαλακια.

      Διαγραφή
    4. Ας τον πουλήσουν. Δε θα δυσκολευτεί ο Ραζνατοβιτς να βρει αγοραστή.

      Διαγραφή
  36. Ολα τα τριγύρω αλλάζουνε και ολα τα ιδια μενουν για παο.. αυτος ηταν ο πραγματικος παο του αρτζι .. μηδεν φαντασια στην επιθεση φουλ τριποντα παροτι εχουμε θεμα εκει και αν δεν μας βγαινουν οι αμυνες τοτε τελος το παιχνιδι.
    Ειπαμε για αυτη την χρονικη στιμγη ο κοουτς ηταν η καλύτερη επιλογη, για του χρονου βλεπουμε.
    Ο σαλε οχι μονο βουρκωσε την ομαδα αλλα την κρεμασε κιολας αφου ο χαντερ δεν ειναι ετοιμος και τελικα παιζουμε με ενα ψηλο και 1,5 τεσσαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.20 οταν σε παιζουν αμυνα ζωνης συνηθως βαρας τριποντα.Ο Πεδουλακης φταιει που τα σπασανε παλι;; η αυτος φταιει που δεν εχει εργαλεια αμυντικα να προσθεσει.

      Διαγραφή
    2. και τι να κανει ο αρτζι οταν ο σαλε ξοδεψε 3 μεταγραφες για τους παυλοβιτς χαντερ κουζμιτς αφηνοντας αποκαιδια πισω του. ειναι και γκαντεμης με 2 σπασιματα χεριων...

      Διαγραφή
    3. Το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με εντάσεις και ένα επεισόδιο στη φυσούνα, το οποίο καταγγέλλουν οι «πράσινοι»!

      Ο Παναθηναϊκός καταγγέλλει ένα παλιό παράγοντα του Άρη πως εξύβρισε τη μητέρα του Αντώνη Φώτση, η οποία έχει φύγει απ’ τη ζωή, προκαλώντας ένταση στη φυσούνα.

      Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», ένας παλιός παράγοντας των «κίτρινων» έβριζε μετά το τέλος του αγώνα στη φυσούνα τη μητέρα του Αντώνη Φώτση, η οποία «έφυγε» από τη ζωή λίγους μήνες πριν.

      Ο Έλληνας παίκτης αντέδρασε και προκλήθηκε ένταση κατά την έξοδο των ομάδων από τη σάλα του «Nick Galis Hall». Θυμίζουμε πως νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί των γηπεδούχων έβριζαν εν χορώ τη μητέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη…

      Διαγραφή
    4. Ρε chris nas θα μας τρελανεις και εσενα ο Πεδουλακης σου φταει??
      Ο Πριφτης πηγε με την λογικη να κλεισει τον χωρο της ρακετας στον ΠΑΟ για να αποτρεψει τα ντραιβ. Εδεινε βοηθειες με τους παικτες που μαρκαραν τον Γκιστ ή τον Ουιλιαμς καποιες φορες δινοντας το σουτ. Που ειδες εσυ τον πραγματικο ΠΑΟ του Πεδουλακη??
      Γιατι εγω θυμαμε τον παο του πεδουλακη σε τετοια ματς ζουγκλα να μην μασαει??

      Διαγραφή
    5. Ρε, chris, έτσι θα το πας μέχρι το τέλος; Να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και την Τετάρτη; Πριν από 2 μέρες δήλωνες ικανοποιημένος απ’ την εικόνα της ομάδας και απ’ την δουλειά του προπονητή. Για άλλον ΠΑΟ έγραφες. Μάλιστα, πήγες ένα βήμα παραπέρα θεωρώντας ότι ο Πεδουλάκης θα κάνει παπάδες αν συνεχίσει έτσι. Σήμερα, είσαι στο απέναντι άκρο. Ότι τελικά ο ΠΑΟ του Άρτζι είναι μια απ’ τα ίδια. Προφανώς, δεν ισχύει τίποτα απ’ τα δύο. Οπότε, περίμενε να τελειώσουν οι τελικοί να δεις την κατάληξη και μετά πες τα μια και καλή. Έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα βαρύνει περισσότερο στην κρίση σου.

      Για να μην τρελαθούμε, σήμερα έλειπε ο Νικ. Ο Γκιστ εδώ και καιρό είναι ντεφορμέ, ο Μίρο έβαλε 14π. και εξαιτίας του πρέπει να φάγαμε καμιά 40αριά, ο Φώτσης σέρνεται και γενικά υπάρχουν θέματα στην ομάδα. Εντάσσονται στο rotation άρον άρον ο Χαραλαμπόπουλος (κατέβασε 10 ριμπ. σήμερα) κι ο Παππάς (σήμερα τον είδαμε για 10’ ως pg λόγω φάουλ του Μήτσου) που ήταν παροπλισμένοι και γενικά γίνεται μια προσπάθεια να αλλάξουν όσα περισσότερα γίνεται ενόψει τελικών. Υπάρχουν και ενθαρρυντικά σημάδια που επιτρέπουν την προσδοκία για σημαντική βελτίωση αλλά θαύματα δεν γίνονται σε 1 μήνα. Οι τελικοί είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση στην οποία θα υπάρξουν κι άλλες παράμετροι.

      Διαγραφή
    6. Προς 77

      Όπως τα λέτε είναι. Μερικοί ξεχνάνε ότι ο RG παρέλαβε μια ομάδα που δεν έφτιαξε ούτε καν προετοίμασε αυτός όλη τη φετινή χρονιά, χτισμένη με εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία από τη δική του, μόλις 2-3 εβδομάδες πριν. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, έχασε με τραυματισμούς και δύο Έλληνες παίκτες σε θέσεις που η ομάδα πονάει πολύ, ειδικά μετά την αποχώρηση των Pavlovic και Kuzmic από την ομάδα. Τέτοια θαύματα ούτε ο Ζοτς δεν θα μπορούσε να κάνει...

      Για τον Μίρο, άσχετα από το ποιός θα είναι ο προπονητής του ΠΑΟ του χρόνου (πάντως ελπίζω να είναι ο RG), και εφόσον παραμείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, θα πρότεινα να κοιτάξουν πώς τον χρησιμοποιεί ο Σάσα στην εθνική και με τί είδους παίκτες τον έχει πλαισιώσει, ουτώς ώστε αφενός δεν αποτελεί εκεί τρύπα στην άμυνα, αφετέρου ο Σάσα παίρνει το μάξιμουμ απ' αυτόν επιθετικά (και όχι μόνον).

      Αλέξης

      Διαγραφή
    7. Γελαει ο κοσμος με την εμπαθεια σου 77.
      Ποτε εφαγε 40 ποντους ο Ραντουλιτσα; Δηλ οι προσωπικοι αντιπαλοι των γκαρντς του Αρη (οι Φελντεην, Παππας, Ουιλλιαμς, Χεηνς, ΔΔ) ποσους εφαγαν; Για να μαθεις λοιπον ποιος εφαγε τους 40 κανε τον κοπο να ακουσεις τι ειπε για το θεμα στη συνεντευξη τυπου ο Πεδουλακης. Ο Ραντουλιτσα ειναι αυτος που ειναι και λογικα το καλοκαιρι θα φυγει. Η διαστρεβλωση της πραγματικοτητας ομως ειναι εκνευριστικη.

      Διαγραφή
    8. 77 εννοειται οτι οταν η ομαδα βγαζει πραγματα που δεν εβγαζε επι σαλε θα το λεω , δεν εχω θεμα με τον κοουτς.. εννοειται οτι απο την αρχη δηλωσα πως το μπασκετ του πεδουλακα δεν με ενθουσιαζει, εννοειται ως με θυμωσαν οι 22 ποντοι σε περιπου 18 λεπτα παιχνιδιου.
      Ρε τυποι εδω λεγατε οτι αυτη η ομαδα πηγαινε βουρ για τελικο και τωρα ξαφνικα ο αρτζι δεν εχει υλικο στα χερια του???
      Αν πιστευε οτι δεν μπορει να παιξει μπασκετ τοτε ας μην την επαιρνε, τι ανοησιες ειναι αυτες?
      Το μονο που κραταω απο χθες ειναι επιτελους οι φωνες απο τον παγκο γιατι πριν ειτε κανανε λαθος ειτε κατι σωστο ο παγκς κοιμοταν.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε 1:34 κάτσε να δεις προσεκτικά το ματς και τότε θα καταλάβεις τι εννοώ. Μετά γέλα με την ψυχή σου μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.
      Δεν μιλάω για καλάθια απ’ τον προσωπικό του αντίπαλο αν και έφαγε μέχρι και από post up του Σίμτσακ!!! Ναι, του Βασίλη του Σίμτσακ. Μιλάω για την αμυντική ανισορροπία που δημιουργείται κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ. Ναι, έβαλε πολλούς προσωπικούς πόντους ο Μακνίλ σε φάσεις 1 με 1 εκθέτοντας τους προσωπικούς του αντιπάλους. Σ’ αυτό πήγαινε η αναφορά του κόουτς. Ο Ουότερς, όμως για παράδειγμα, που δεν έχει προσωπική φάση σκόραρε κυρίως χτυπώντας πάνω στον Μίρο. Είτε με σουτ απ’ τα 5,5-6 μέτρα είτε με drive μετά από σκριν. Αυτό, βέβαια, το βλέπουμε όλη τη χρονιά. Και δεν αναφέρω καν το 1 αμυντικό ριμπάουντ σε 22’ συμμετοχής!!!
      Οι αδυναμίες του Ραντούλιτσα είναι γνωστές σε όλους. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η χαλαρότητα που επιδεικνύει κατά κανόνα. Κοίτα την φάση στο 1ο ματς που ο Άρης εκτελεί 1 βολή μετά από goal foul. Αστοχεί, ο Μίρο παίρνει το ριμπάουντ και πετάει την μπάλα στον διαιτητή εκτός γηπέδου για την 2η βολή που νόμιζε ότι έπρεπε να εκτελεστεί. Ο τύπος είναι στην κοσμάρα του. Το βασικό, λοιπόν, για τον εκάστοτε προπονητή εκτός απ’ το να καμουφλάρει τις αγωνιστικές αδυναμίες του μέσω της τακτικής είναι άλλο. Να τον πείσει ότι πρέπει πάντα να είναι συγκεντρωμένος και με διάθεση να παίξει. Είναι ζήτημα αν τον έχουμε δει σε τέτοια κατάσταση σε 5 ματς όλη τη χρονιά.

      Διαγραφή
    10. 77, πραγματι ο Ραντουλιτσα ώρες ώρες δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης, καποις στιγμες σε εκνευριστικο βαθμο. Τουλαχιστον όμως είναι εξαιρετικός μπροστά, και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία (ίσως ο καλύτερος πασερ του ΠΑΟ μετα φυσικα απο τον ΔΔ). Μαζι με Καλαθη και Μητσο, αυτοι κουβαλησαν τον ΠΑΟ φετος κι ετσι πετυχε η ομαδα οσα τελοσπαντων πετυχε (κυπελλο & το καλυτερο record στην Ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια).

      Πες μου όμως, ο Γκιστ τι δειχνει? Τον πληρωνουμε δεν ξερω γω ποσα χρηματα για να κανει τι ακριβως μεσα στο παιχνιδι? Να περιφερει το μονιμως απορημενο βλέμμα του? Δεν βοηθάει ουτε στην άμυνα ουτε στην επιθεση. Αν λεμε πως πρεπει να φυγει ο Ραντουλιτσα το καλοκαιρι, ο Γκιστ τι πρεπει να κανει?

      Δυο παιχτες έπρεπε να μεινουν για χρονια στον ΠΑΟ απο την ομαδα του 2012-13, ο Λασμε και ο Γιονας. Ποιοτικοι, έξυπνοι, παλικάρια. Δεν είναι τυχαιο πως μετα τον ΠΑΟ συνεχισαν να ειναι στον αφρό και να διακρίνονται.

      Οχι αλλους παιχτες με IQ ραδικιού. Στα κρισιμα ειναι καταστροφη.

      Διαγραφή
  37. Ρε Τζιμ, πριν από κάθε φ4 κάνεις αφιέρωμα στο Μίλος, και στο τέλος δεν το παίρνει. Μια χρονιά μην κάνεις ρε μαν, τον γκαντεμιάζεις, δεν το καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. φανταστειτε τι θα πετυχαινε η εθνικη σερβιας αν αντι για τον ... σαλε ειχε κανονικο προπονητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ειλικρινά ντρέπομαι ως φίλαθλος του αθλήματος για αυτό που διάβασα παραπάνω:
    "Απέραντη θλίψη για τα υβριστικά συνθήματα κατά του Διαμαντίδη στο Αλεξάνδρειο. Μαύρη σελίδα για τον Άρη."

    Λίγοι άρρωστοι που υπάρχουν και στηρίζονται σε κάθε ομαδα αμαυρώνουν τις τελευταίες παραστάσεις ενός τεράστιου παίχτη. Κρίμα...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειχε φοβερο ματι στις μεταγραφες ο Σαλε. Κουζμιτς, Παβλοβιτς, Χαντερ.
    Επισης πολυ εξυπνη η ανανεωση του Φελντεην με 500 χιλιαρικα επειδη επαιξε καλα μερικους μηνες. Τινος παικτης ειπαμε οτι ειναι;
    Εκανε καλη δουλεια ο Σαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κοιταει Οκατο Γουαιτ ο ΟΣΦΠ.
    Και εμεις ονειρα θερινης νυκτος με Σιγκλετον...


    http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/198674/o-olympiakos-vlepei-okaro-oyait

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Πεδουλακης χρησιμοποιει τα παιχνιδια με τον Κολοσσο και τον Αρη ως φιλικα προετοιμασιας,προκειμενου η ομαδα να αποκτησει καποιο αγωνιστικο ερμα και να παρουσιαστει ανταγωνιστικη στους τελικους..Δυστυχως,εχει παραλαβει οχι απλα καμμενη,αλλα αποτεφρωμενη γη απο τον Τζορτζεβιτς,ο οποιος ηταν καταστροφικη επιλογη και μακραν ο χειροτερος προπονητης που καθισε στον παγκο απο την εποχη του Παβλισεβιτς..Για τα εργα και τις ημερες του γραφτηκαν πολλα μετα την απολυση του,δυστυχως,ομως,οι συνεπειες των πεπραγμενων του θα μας ταλαιπωρουν μεχρι τη ληξη της σεζον..Δεν ειναι μονο οτι αφησε πισω του μια ομαδα χωρις φιλοσοφια και ταυτοτητα,ειναι και το οτι κατορθωσε να επιλεξει 7 ξενους παικτες συνολικα και κανεις απ' αυτους να μην κανει τη διαφορα και επομενως ολοι θα οδηγηθουν στην πορτα της εξοδου με τη ληξη της σεζον(ισως με μια εξαιρεση)..Ενα σχολιο για τους ψευτοτσαμπουκαδες των οπαδων,και οχι μονο,του Αρη..Καταλαβαινω οτι το 23-0 ηταν βαρυ και δημιουργησε απωθημενα,αφου στοχος της ομαδας της Θεσσαλονικης ειναι μια στο τοσο να κανει καμια νικη με τον Παναθηναικο(η τον Ολυμπιακο,ασχετα αν το τροβλημα το εχουν με το τριφυλλι),αφου βλεψεις για τιτλο δεν εχουν ουτε και προκειται να εχουν και για τα επομενα 25 χρονια..Το οτι εβριζαν τον Διαμαντιδη το καταλαβαινω αφου απο τα χρονια ακομα του Ηρακλη τους ματωνει και μερικα πραγματα δεν ξεπερνιουνται..Αλλα να προκυψει και πρωην παραγοντας του εν λογω σωματειου,ο οποιος να βρισει τον Φωτση(!!!!),πραγματικα δεν υπαρχει..Θα μου πεις πριν 25 χρονια εβριζαν τη μανα του Γκαλη και πριν 23 του Γιαννακη,οποτε ουδεμια εκπληξη..Ευχομαι μονο αυτος ο Λασκαρης να μην αποδειχθει φουσκα γιατι μπορει να ξαναζησουν την εποχη που δεν ειχαν δευτερη εμφανιση και ταξιδευαν με το πουλμαν..Και κατι για τον Τεοντοσιτς που ειναι και το προσωπο που εστιαζει ο Τζιμ στο αρθρο του..Οντως αυτο το φ4 ειναι η ευκαιρια να ξορκισει τους δαιμονες του και να αλλαξει κατηγορια,αν και δεν πιστευω στην Τσσκα..Το θολωμα του μυαλου του σε καταστασεις πιεσης στη διαρκεια η στο τελος μεγαλων αγωνων,εχουν χαντακωσει τον ιδιο και τις ομαδες του..Αν μπορεσει να το ξεπερασει στα 29 του και με την καθοδηγηση του Ιτουδη θα ειναι λυτρωση για τον ιδιο..Εξακολουθω ομως να το θεωρω δυσκολο..Και κατι τελευταιο για τον Σερβο.Αν η φυση του ειχε δωσει τα αθλητικα προσοντα του Νεντοβιτς θα εκανε μεγαλη καριερα στο ΝΒΑ..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. το περιστατικο με το διαμαντιδη με ξεπερναει παντως......πες οτι παει στο σεφ και εχει προκαλεσει ή ερχεται ο σπανουλης στο οακα και τον βριζουν αντε να πουμε (δεν το πιστευω προσωπικα) οτι δικαιολογειται...αλλα χωρις να εχει προκαλεσει ποτε στο αλεξανδρειο,χωρις να βρισει να τον βριζουν ετσι χυδαια...οπως την βρισκει κανενας βεβαια.....αλλη μια αποδειξη οτι αυτη η χωρα δεν εχει τυχη πλεον......στο αγωνιστικο βλεπω μια ομαδα μπερδεμενη που ο κοουτς παει να της μαθει πραγματα που γινονται σε βαθος χρονου και οχι σε εναν μηνα.....ο ολυμπιακος ειναι σαφεστατο φαβορι
    υ.γ 1.....την μπηχτη του αρτζι για παλιες εποχες πως την ειδατε ?δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει....προς ξανθο μερια πηγαινε σωστα ετσι?
    υ.γ 2......σας ελεγα ρεαλ και σας ειχα πρηξει περσι....τωρα λεω ζοτς δαγκωτο και λεμπρον(βαλαντσιουνας εξω,γουαιτσαιντ εξω,καρι εξω κι επεται συνεχεια.......φυσικη ροη των πραγματων,η περσινη τους γκαντεμια θα γυρισει στους αντιπαλους φετος....θα με θυμηθειτε σε ενα μηνα)......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ένα μήνα από τώρα κάποιοι θα γιορτάζουν το έκτο πρωτάθλημα nba στην ιστορία τους

      Διαγραφή
    2. 40 ο κάρι.. δε μου φαίνεται πολύ έξω. ποιος λεμπρον ρε στόουνρουκ..

      Διαγραφή
  44. O Διαμαντιδης εχει περισσοτερους τίτλους και διακρίσεις από όσους έχει όλος ο Αρης στην ιστορία του. Σιγα μην ασχοληθει με το αν τον βριζουν οι αρειανοι -οι ποιοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δυστυχώς ο Ραντούλιτσα δεν κάνει παιδιά.
    Και θέση ξένου τρώει και πολλά μά πάρα πολλά λεφτά
    επίσης τρώει, για να μας δημιουργεί απίστευτες of balance
    καταστάσεις στην άμυνα, αφού προσφέρει στην επίθεση
    πολύ λιγότερα από όσα θα προσέφερε ο Μπουρούσης,
    που και Ελληνας είναι και ολοκληρωμένος παίκτης είναι
    και δεν παίρνει όσα παίρνει ο Σέρβος.
    Στο μόνο που υπερτερεί ο Μίρο του Γιάννη είναι η ηλικία.
    Δεν υπάρχουν πιά πολυτέλειες στην ευρωλίγκα για να
    έχεις μισούς (Ράντου-Φελντέιν) ή και καθόλου ξένους
    (Πάβλοβιτς-Κούζμιτς-Χάντερ).
    Αυτά πληρώνουμε δύο χρόνια τώρα.
    Οι ξένοι μας πρέπει να είναι "γεμάτοι" παίκτες από
    κάθε πλευρά και να κάνουν δύο δουλειές στο γήπεδο,
    όχι μόνο τη δική τους σε άμυνα και επίθεση φυσικά !!!!!!
    Παράδειγμα : Γιόνας Μασιούλις.
    Αμύνονταν εξαιρετικά, επιτήθονταν το ίδιο καλά (για τα λεφτά που έπαιρνε πάντα) ως 3άρι, έπαιζε όμως και 4άρι, δημιουργώντας μίς μάτς με αντίπαλα πιό soft και όχι μόνο 4άρια.
    Οι δύο δουλειές που λέγαμε.
    Κι αυτός ο παίκτης εκδιώχθηκε, που ήταν πιό Παναθηναικός κι από τους Παναθηναικούς, για να παίξει ο Χαραλαμπόπουλος
    και ο Βλάντο !!!!
    Πολυθεσήτες ξένους θέλουμε.
    Κι αυτό πρέπει να μάς γίνει βίωμα.
    Είναι εις βάρος του κου Γιαννακόπουλου, που δεν το έχει καταλάβει, ώστε να μην γκρεμίζει ότι ο ίδιος κτίζει με λεφτά και κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε δεν θελουμε "πολυθεσιτες". Αυτο μου θυμιζει το Βυντρα το πολυεργαλειο που δεν ηταν καλος σε τιποτε. ΚΑΛΟΥΣ παιχτες θελουμε. Που να μπορουν να βαζουν την μπαλα στο καλαθι και πισω να ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπεις και πειθαρχημενοι. Οχι αλλους Ζακ Ραιτ, Φελντειν, Χεινς, κλπ που να μην μπορουν να βαλουν ελυθερο σουτ. Οχι αλλους Γκιστ που να κουτουλανε και να μην ξερουν ποτε να πηδησουν στο ριμπαουντ. Οχι αλλους άμπαλους.

      Διαγραφή
    2. Jimoπληκτε ημαρτον. Καλους παικτες θελεις. Ο Μασιουλις αξιζε επειδη ηταν καλος παικτης, οχι επειδη ηταν πολυθεσιτης. Κι ο Γκιστ πολυθεσιτης ειναι και τον ειδες πως παιζει, σαν ακεφαλο κοτοπουλο. Αντιθετως, ο Καλαθης παιζει μονο μια θεση και ειναι σουπερ. Ασε λοιπον τα περι πολυθεσιτων και ζητα καλους, ποιοτικους παικτες.

      Διαγραφή
    3. Προς... Παπά Σκίζας

      Για τον Radu, δέστε την απάντησή μου παραπάνω στο σχόλιο του 77.

      Για τους πολυθεσίτες, συμφωνώ, γιατί επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στο σχηματισμό των πεντάδων (ειδικά όταν υπάρχουν τραυματισμοί άλλων παικτών), περισσότερα επιθετικά και αμυντικά συστήματα, και κατά συνέπεια μέχρι ενός σημείου επιφέρουν πρόσθετη δυσκολία στην αντίπαλη ομάδα που θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα / θέσεις των παικτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από του Ματ στον ΟΣΦΠ (που έχει τη δυνατότητα να παίξει το ίδιο αποτελεσματικά στο 2 και το 3) δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Ο Γιόνας έπαιζε στο 4 σε ειδικές συνθήκες, αλλά έδινε πολύτιμες λύσεις όταν αγωνίζονταν εκεί και συχνά έλυνε τα χέρια του προπονητή του.

      Αλέξης

      ΥΓ. Το... Λέστερ είχε δύο λόγους να γιορτάζει τη Δευτέρα το βράδυ. Όχι μόνο η ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης έκανε θρύψαλλα τα προγνωστικά και σήκωσε το τρόπαιο της Premier, αλλά επίσης, την ίδια χρονική στιγμή, ο... Jester from Leicester, αναδείχθηκε για 2η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής... :-) (βέβαια δυστυχώς ερείμην του Rocket ;-)

      Διαγραφή
    4. Εμένα ο Ραντουλιτσα μου αρέσει και με γάτο προπονητή ειναι πυρινικο οπλο.
      Και οι πολυθεσίτες οχι.
      Θέλω παίκτες σκυλιά με ενέργεια, ακουραστους και ηφαιστειονεις.
      Λες εναν πιθανότατα μαθητή μου Τζιμοπληκτο, γράψε και το ονομα σου να σε ευχαριστησω:)
      Σχολή !

      Jim... οπληκτος.

      Διαγραφή
    5. Αλεξη, αυτό ακριβώς λέω οταν εννοώ πολυθεσίτες.
      Ο Ραντουλιτσα για μένα έχει ταβάνι που δεν είναι στα μετρα μας.
      Με οποιο προπονητή κι αν τον βάλεις.
      Απλά ο καλός προπονητής θα καλύψει τις αδυναμίες του.
      ΥΓ Έπιασες τη φώτο μου Αλεξη!!!

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα. Δεν μπόρεσα να δω το παιχνίδι σήμερα οπότε δεν έχω άποψη. Δεν μπορώ να πω οτι με εκπλήσσει το αποτέλεσμα, περίμενα απο τον Άρη να σταθεί στο ύψος των δυνατοτήτων του και σίγουρα δεν είναι ομάδα που αξίζει να σκουπιστεί απο αυτόν τον ΠΑΟ, εγώ μάλιστα θα έλεγα οτι αν το πιστέψει, και πρέπει να το πιστέψει, και μόνο μέσα απο τον ενθουσιασμό και το πάθος μπορεί να πάει τον Παναθηναϊκό και σε πέμπτο παιχνίδι και εκεί πλέον είναι μια ζαριά. Και μακάρι δηλαδή να το δούμε γιατί πραγματικά ο ΠΑΟ έχει κάνει μια χρονιά που δεν του επιτρέπει να σοκαριστεί κιόλας αν δεν πάει στον τελικό. Μπράβο λοιπόν στην ομάδα του Άρη, παίκτες και προπονητες.

    Για τις καφρίλες δεν αξίζει να γίνει αναφορά, όσο υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν τέτοιες ερωτήσεις στον (κάθε) Πεδουλάκη, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με κανέναν κάφρο. Και μπράβο στον coach για την απάντηση του, ήταν, όπως λένε και στο χωριό μου, spot on. Όπως spot on ήταν και κάποια άλλα σχόλια που έκανε, κι ας είναι λίγο αντισυναδελφικά, πχ το πως το σημερινό παιχνίδι είναι ένα καλό μάθημα για το τι συμβαίνει οταν δεν ξεκινάς απο την άμυνα σου, "ειδικά για τους νέους έλληνες παίκτες" ή για το πόσο καμία σημασία δεν έχει το οτι δεν αγωνίζεται ο Hunter που είναι "21 χρονών αμερικάνος, σα να λέμε 18 χρονών ευρωπαίος", για τα παιδιά που "είναι επιθετικογενή αλλά πρέπει να καταλάβουν οτι στα μεγάλα ματς ξεκινάς απο πίσω". Αν μη τι άλλο ο coach δεν ήρθε για να κάνει πολιτική και χαίρομαι πολύ γι'αυτό.

    Τώρα, νομίζω πως ο Αργύρης δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Σουλούπωσε ελαφρώς κάποια εξώφθαλμα αλλά με 1 center (ειδικά αν αυτός ο ένας center είναι ο Raduljica) και κανένα τριάρι δυστυχώς δεν πας πουθενά. Θεωρώ πως ούτε ο coach έχει καταφέρει να ξεμπλέξει την περιφέρεια που είναι κυριολεκτικά ένα μπουρδέλο χωρίς ρόλους και ομολογώ οτι περίμενα κάτι καλύτερο αλλά ίσως ήμουν υπεραισιόδοξος.

    Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο με έχει απογοητεύσει λίγο ο Αργύρης είναι η υπόθεση Hunter. Ναι, οκ, συμφωνώ, το παιδί είναι εντελώς άγουρο, σε βαθμό που, ώρες ώρες, κάνει τον Παπαγιάννη να φαίνεται παλιοσειρά, αλλά είναι ο μόνος center που έχεις πέραν του Miro, οπότε, ξέρω γω, θες δεν θες, αυτόν έχεις, κάντον κάτι. Δε λέω να του δώσεις 20λεπτο, αλλά 8-10 λεπτά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις, έστω για να δώσει δυο foul, κάτι. Δεν μου άρεσε που τον χαρακτήρισε "18χρονο ευρωπαίο" δημοσίως, άσχετα αν έχει 100% δίκιο και κυρίως δεν μου αρέσει που δεν βλέπει στον παίκτη κάτι που να αξίζει να προσπαθήσεις να πάρεις απο αυτόν. Πιστεύω κάπου μέσα μου οτι και ο ίδιος ο Αργύρης νιώθει λίγο απελπισία με αυτό που'χει βρει. Τραγική απόφαση να δηλωθεί ο Hunter και όχι ο Kuzmic, καθαρά βασισμένη στην ψυχολογία του όχλου και της στιγμής.

    Κάτι για τον Ζντοβτς. Μ'αρέσουν οι άνθρωποι που νομίζουν οτι δικαιούνται ex officio τον σεβασμό των γύρω τους. Τους βρίσκω πολύ διασκεδαστικούς, όταν τρακάρουν με τον τοίχο της πραγματικότητας. Σε οποιαδήποτε σοβαρή επαγγελματική κατάσταση, ο manager θα'χε φάει σουτ και ο υπάλληλος θα έπινε pina colada σε κάποιο εξωτικό νησί με τα λεφτά της αποζημίωσης απο την εταιρία. Στο μπουρδέλο που λέγεται ΑΕΚ ο Ζντοβτς κάνει τον ορισμό του fauxpology και ξεμπερδεύει, ενώ ο παίκτης τρώει πόδι. Γαμάτο, πολύ γαμάτο. Καλά μυαλά εκεί στην ΑΕΚ και ελπίζω του χρόνου να δούμε κανονική ομάδα, όχι περιφερόμενο θίασο.

    Για Teodosic δεν σχολιάζω, μια χαρά είναι ο παίκτης και νομίζω πως του χρεώνουμε (και του πιστώνουμε) περισσότερα απ'οτι του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Χρήστο

      Μια μόνο παρατήρηση για την "μπουρδέλο" περιφέρεια του ΠΑΟ, όπως την αποκαλέσατε. Να θυμίσω ότι:

      1) Ο Feldeine έβγαζε μάτια μέχρι την ενσωμάτωση του Williams, μετά την οποία έχασε τον ρόλο που είχε βρει (του βασικού σκόρερ-περιφερειακού της ομάδας όπως είχε συνηθίσει να είναι στην αρχή) και ακόμα, όπως είναι φυσικό, ψάχνεται,

      2) Το βασικό δυάρι του ΠΑΟ, ο Παππάς, είχε παροπλιστεί από τον Σάσα, για πάρα πολύ καιρό, και καλείται τώρα ξαφνικά, να ξαναγίνει ο ηγέτης της περιφέρειας που ήταν πέρσι (πόσο μάλλον μετά από την επιπρόσθετη απραγία πολλών μηνών, λόγω του τραυματισμού του),

      3) Ο Βλάντο ως γνωστόν τραυματίστηκε σχεδόν μόλις ανέλαβε την ομάδα ο RG (και όπως θα θυμάστε δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Σάσα -μια έπαιζε, μια δεν έπαιζε (ή έπαιζε ελάχιστα)... οπότε, πώς να βρει ρυθμό, αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση στους αγώνες, για να αποδώσει αυτή την εποχή καλά;),

      4) Ο Καλάθης, όπως είναι λογικό, κάποια στιγμή θα έβγαζε την κούραση από το ξεπάτωμα που υπέστει, ειδικά τον χειμώνα, όταν ο ΠΑΟ έπαιζε με 3 guard, όντας και ο μόνος πραγματικός αμυντικός εξολοθρευτής της ομάδας στην περιφέρεια,

      5) και ο 3D, των 36 Μαΐων, που και αυτός τα έδωσε όλα όσα μπορούσε, και ζορίστηκε και αυτός αρκετά τον χειμώνα ως ένα από τα τρία guard, τί παραπάνω να μπορεί να δώσει ακόμα (και με 5-6 ακόμα αγώνες πριν κλείσει την καριέρα του);

      6) Ο μόνος ανεπηρέαστος από κούραση και τραυματισμούς guard, ο Williams, είναι και ο μόνος που αυτή τη στιγμή αποδίδει νομίζω σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

      Ο RG δεν έχει καμία ευθύνη για κανένα από τα 1-5 παραπάνω, και ουσιαστικά παλεύει να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα μπορεί την περιφέρεια της ομάδας. Με μόνο το 6 δεδομένο, τί παραπάνω να μπορούσε να κάνει για να μη θεωρείται η περιφέρεια του ΠΑΟ, όπως τη χαρακτηρίσατε; Ειδικά χωρίς τον Pavlovic, που όσο κακός και να έχει θεωρηθεί ότι ήταν, όλο και θα πρόσφερε μερικά (έστω λίγα) λεπτά ενέργειας, ανάσας, foul κλπ. στην ταλαιπωρημένη φέτος περιφέρεια του ΠΑΟ...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστος ο Αλεξης...συμφωνω!!!

      Διαγραφή
    3. Ο Ουίλιαμς είναι απλά κάτι παραπάνω από μέτριος παίχτης. Μηδενική απειλή από την περιφέρεια (στα 3 μέτρα τον παίζει κάθε άμυνα) εύθραυστος χαρακτήρας.

      Διαγραφή
    4. Dystyxws kai na diwkseis twra ton Williams, o Feldeine den prokeitai na beltiwthei. Ki ayto dioti o RG xrhsimopoiei ton Feldeine san ton Bramo!

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα στην παρέα!

    Jim, άλλο ένα masterpiece! Μας έχετε "καταντήσει"... κακομαθημένους! :-)

    Αυτό που έγινε με τον 3D σήμερα μου άφησε μια πολύ πικρή γεύση στο στόμα. Μετά τα σημερινά, τα... ραδίκια πήραν τις θάλασσες (αντί τα βουνά) να πέσουν να πνιγούν, απογοητευμένα που βρέθηκαν κάποιοι οπαδοί, οι οποίοι απέδειξαν, χωρίς πολύ κόπο και προσπάθεια, με την συμπεριφορά τους απέναντι στον 3D, ότι έχουν τελικά IQ κατάτι μεγαλύτερο από το IQ του ραδικιού. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σου ρε Αργυρη παλικαρι!!
    Με τη μ@λ@κια που μας εδερνε και τον διωξαμε το 14..
    Στρατιωτης της ομαδας.

    https://www.youtube.com/watch?v=zgNeYyTQ2Dg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 1. 10 reb 4 ast ο Χαραλαμπόπουλος.
    2. ελπίζω να καταλάβατε όλοι ότι ο έλιοτ είναι απλά ένας ακόμα καλούτσικος αμερικανός και όχι παίχτης του ενός εκατομυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέρα σε όλους. Μεγάλη νίκη του Άρη εχθές δεδομένων των απουσιών του.Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα (η οποία δεν έχει το βάθος των "αιωνίων") να καλύπτει κενά παιχτών με βασικούς ρόλους στο rotation. Εξαιρετική άμυνα η οποία έπνιξε τον Παναθηναϊκό και αποτέλεσε τη βάση στη προσπάθεια των γηπεδούχων. Σπουδαίος ο Ουότερς ο οποίος έχει ανεβάσει το status του σε αυτά τα playoffs. Μπράβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Jim, περιμένουμε σχόλιο για Golden State και φυσικά ανάρτηση για τα playoffs, φέτος μας άφησες να τα βλέπουμε ξεροσφύρι!! 40 πόντοι μετά απο 3 βδομάδες εκτός; Και 17 στην παράταση; Τα θεωρείς φυσιολογικά εσύ αυτά;;; Χαλάλι τα ξενύχτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πότε θα ανακοινωθεί η τιμωρία για Γουίλιαμς, Πεδουλάκη, Φώτση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΓΟΥΛΙΑΜΣ ΕΦΑΓΕ ΡΟΧΑΛΕΣ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ.Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΥΒΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ(ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΡΟΝΟΣ).ΦΙΛΟΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΔΔ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΔΥΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ,ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ.ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 4 ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ.

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιλέγω ότι έχουν ελαφρυντικά, αλλά παρόλα αυτά η συμπεριφορά τους είναι προφανώς πειθαρχικά ελέγξιμη.
      Δε ζητάω τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή των κανονισμών. Ότι προβλέπεται δηλαδή για όσους καταφέρονται εναντίον της εξέδρας με ύβρεις και χειρονομίες.

      Το ίδιο φυσικά και για την έδρα του Άρη. Να τιμωρηθεί για όσα έκαναν οι οπαδοί του.


      (Ελπίζω να μην είσαι τόσο παράλογος που να πιστεύεις ότι η αντικανονική συμπεριφορά του ενός αθωώνει την αντικανονική συμπεριφορά του άλλου)

      Διαγραφή
    3. ε οχι,δεν μπορει η δραση να τιμωρειται το ιδιο με την αντιδραση.Να τιμωρηθει ο Φωτσης επειδη αντεδρασε αγανακτισμενος οταν ενας πρωην παραγοντας του Αρη εβρισε την μανα του,εκτος παρκε;;;τι μας λες ρε ανθρωπε πας καλα;;;εδω κολλαει "οτι ειναι νομιμο δεν ειναι και ηθικο".Να τιμωρηθει παιχτης επειδη διχως λογο και αφορμη εφαγε ροχαλες;;δεν ειμαστε καλα.

      Διαγραφή
    4. @2:19

      Προφανώς εσύ δε ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά κάπου που οι βεντέτες είναι εντός νομικού πλαισίου.
      "Μου σκότωσε τον αδερφό (δράση), του σκοτώνω το δικό του (αντίδραση)".

      Είσαι διατεθιμένος να πέσεις τόσο χαμηλά για να δικαιολογήσεις την ομάδα σου;

      Σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, παίκτες που απαντάνε στις προκλήσεις του κόσμου, τιμωρούνται. Και καλώς τιμωρούνται.
      Ελπίζω στην Ελλάδα να μην αποτελέσουμε θλιβερή εξαίρεση.

      Διαγραφή
    5. 2 χιλιάρικα όπως πέρυσι στον σπανούλη για τα αυτιά του

      Διαγραφή
    6. Στα λόγια μου έρχεσαι.
      Με ένα γήπεδο να τον βρίζει εν χορώ, τιμωρήθηκε για έναν πανηγυρισμό καθόλου άσεμνο.

      Φαντάζομαι ότι θα τηρηθούν οι αναλογίες και στην τιμωρία του Πεδουλάκη για τις απίστευτης ασχήμιας και χυδαιότητας χειρονομίες του.

      Διαγραφή
    7. να τιμωρηθούν με 2 χιλιάρικα. δεν θυμάμαι βέβαια την ποινή των τίμιων αγγελόπουλων που είχαν κάνει πιο χυδαίες χειρονομίες από τον πεδουλάκη(που στο βίντεο δεν είδα κωλοδάχτυλα όπως είχε κάνει ο παναγιώτης αγγελόπουλος σε εκείνο το κεκλεισμένων των θυρών 55-45 πριν 2 χρόνια)

      Διαγραφή
    8. Το πρόβλημα σου ποιο είναι με τις τιμωρίες??
      Θα τιμωρηθούν ολοι όπως πρέπει.
      Είσαι εντάξει τωρα?
      Ο ΑΡΗΣ με χοντρό πρόστιμο μια και δεν επεσαν αντικείμενα η μολοτοφ οπως στο ΣΕΦ και δεν διακόπηκε το ματς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού με επίπληξη και επίσης πρόστιμο για την αντιδραση τους, που θα ηταν και αγωνιστική τιμωρία αν γίνονταν κατά τη διάρκεια του ματς και αποβαλονταν με ντισκαλιφιε και κράτηση του δελτίου τους.

      Ιnformer

      Διαγραφή
  53. Από τα σήμερα κερνάω του Christos T., τη μέρα που προσλήφθηκε ο Πεδουλάκης στα ''ο Αργύρης δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα''.Μάλιστα.

    Έγραψα σε άλλο ποστ πως το μόνο θετικό της πρόσληψης Πεδουλάκη σε αυτό το σημείο είναι πως γλυτώνουμε οριστικά από τη δράκα των ανθρώπων που τρώνε τα σωθικά της ομάδας επειδή ο ΠΑΟ δεν θέλει να παίξει το μπάσκετ που μέσα στην κεφάλα τους έχουν αναγάγει σε θεόπνευστη εντολή.Βέβαια οι (ελεεινές) δικαιολογίες είναι έτοιμες-ο ραντού που τρώει ...40 πόντους σε 22 λεπτα (με τον Αρη να έχει βαλει 77 σε 40), το ... μπουρδέλο της περιφέρειας, η απουσία του Καλάθη και τα συναφή.

    Φυσικά θέλει πραγματικό, αυτούσιο, 100% Θ-Ρ-Α-Σ-Ο-Σ σε υπερθετικό βαθμό να εγκαλεί ο συγκεκριμένος χρήστης άλλους για μη συνεπή στήριξη σε προπονητή και να τους ζητά να του δώσουν χρόνο. ΘΡΑΣΟΣ ΟΜΩΣ, όχι μαλακίες, αντίστοιχο του να πας στον Καρυ και να του πεις πως θελει βελτίωση στο σουτ από την περιφέρεια και να έρθει να σε δει να ασκήσαι στο ανοικτό της Πολυτεχνειούπολης, για να ξεπατικώσει την τεχνική.

    Δεν πειράζει όμως-το καλοκαίρι, με το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του ΟΣΦΠ από το μακρινό 1997 παρακαλώ, ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ. Ο νέος προπονητής, όποιος και να είναι αυτός, θα φροντίσει να βάλει τον ΠΑΟ στα σωστά πλαίσια της εποχής και όχι στην επιθετική παραγωγή των 60 πόντων(συν πλην 10%).

    ΥΓ.Καραγκίοζηδες. Και μη διανοηθεί άνθρωπος να μου πει πως έχω άδικο, φτάσαμε στο σημείο να αποκαλούν μυρωδιά τον Ιβάνοβιτς και το επιτελείο του τύποι που ούτε τη μυρωδιά των αποδυτηρίων δεν έχουν μυρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς κερνάς, δεν κατάλαβα, πίτσες ας πούμε; Παρ'ότι θεωρώ οτι η υπεράσπιση μιας ιντερνετικής περσόνας του τύπου Christos T είναι ψιλοανούσια, λέω να το κάνω γιατί αυτό που κάνεις είναι πέραν της διαστρέβλωσης, είναι εμμονικό. Είναι προφανές οτι έχεις προσωπικό θέμα οπότε κακώς μπαίνω σε συζήτηση, αλλά απλά θέλω να σου δείξω δύο πράγματα για το πως λειτουργεί το internet.

      1. Σε προκαλώ, με θ-ρ-ά-σ-ο-ς, να μου βρεις ένα σημείο στο οποίο έχω εγκαλέσει άλλους χρήστες για έλλειψη στήριξης όχι του Πεδουλάκη αλλά του οποιουδήποτε. Εκτός ξέρω γω αν ξέχασες καμμια παράγραφο πάνω στον οίστρο σου και δεν εννοείς εμένα.

      2. Δεν ξέρω σε τι είδους κόσμο φαντασιώσεων ζεις, στον οποίο το αποτέλεσμα ενος μπασκετικού αγώνα σε γλυτώνει, και μάλιστα οριστικά, απο ενοχλητικές απόψεις. Και δεν ξέρω αν θα μείνει ή θα φύγει ο Πεδουλάκης. Ξέρω όμως οτι θα απογοητευτείς.

      3. Την ημέρα της πρόσληψης του Πεδουλάκη, τα δικά μου σχόλια ήταν τα εξής :

      "Καλημέρα. Το θεωρώ μάλλον αυτοκτονικό (και σίγουρα θα είναι σουρεαλιστικό) να δούμε Πεδουλάκη στον πάγκο του ΠΑΟ φέτος. Η σκέψη οτι ο Πεδουλάκης θα πρέπει να διαχειριστεί τον Raduljica μου προκαλεί ημικρανίες."

      και κυρίως

      "Πάντως ο Παναθηναϊκός απο σήμερα έχει κανονικό προπονητή. Προλαβαίνει να γίνει και κανονική ομάδα; Πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Έχει κάνει πολλά δύσκολα ο Αργύρης, αλλά φοβάμαι οτι αυτό το φετινό κινείται μάλλον στα όρια του μεταφύσικού. Πραγματικά μακάρι να γίνει κάποιο θαύμα ωστέ να μείνει και του χρόνου αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω."

      Αν βλέπεις αναντιστοιχία μεταξύ του "δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ο Πεδουλάκης μπορεί να τα καταφέρει" και του "ο Αργύρης δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα", να το κοιτάξεις.

      Διαγραφή
    2. Να γειάσει το στόμα σου. Ειδικά για το υστερόγραφο.

      Διαγραφή
    3. προφανώς και δεν έχεις άδικο φίλε 11.47πμ
      έτσι κι αλλιώς οι συγκεκριμένοι για τους οποίους σχολιάζεις δεν είναι καν παναθηναϊκοί. ο άλλος που σου απάντησε κιόλας από κάτω το καλοκαίρι έκραζε μέχρι και για τον μπαλτάκο,λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. για να καταλάβεις δηλαδή την παράνοια ορισμένων. τα πράγματα είναι απλά. την παρασκευή υποστηρίζουμε μπαρτζώκα και αν περάσει η τσσκα στη συνέχεια υποστηρίζουμε ζοτς. ο τηλεσχολιαστής είτε πάρει το πρωτάθλημα,είτε όχι πρέπει να φύγει από τη θέση του προπονητή. δε με νοιάζει αν θα τον κρατήσουν από άλλο πόστο,αλλά για προπονητής του παναθηναϊκού δεν κάνει

      Διαγραφή
    4. 11 47 είσαι μυρωδιάς. Εσύ ο ίδιος.

      Διαγραφή

    5. Αν κι έχω βαρυστομαχιάσει απ’ τα σωθικά της ομάδας που έχω φάει εδώ και 2 χρόνια, πίνω τη σόδα μου και σου απαντώ ανώνυμε (;) αγανακτισμένε. Τολμάω, διανοούμαι να σου πω ότι έχεις άδικο.

      1. Κανείς χρήστης δεν ζήτησε καμιά στήριξη σε κανέναν Πεδουλάκη. Κανείς χρήστης δεν ζήτησε να δοθεί κανένας χρόνος σε κανέναν Πεδουλάκη. Όραμα ίσως; Ευσεβής πόθος, μήπως;
      2. Δες σήμερα το ματς αφού δεν το είδες χθες. Πάρε μολύβι και χαρτί. Σημείωσε πόσους πόντους έφαγε ο ΠΑΟ εξαιτίας του Μίρο. Μόλις τελειώσεις την καταμέτρηση άθροισε τους αριθμούς και βγάλε σούμα. Έλα μετά να αγανακτήσεις πάλι.
      3. Κάτσε να πάρει πρώτα ο ΟΣΦΠ το 2ο σερί πρωτάθλημα. Γιατί μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τελικά να σου σβερκωθεί ο Αργύρης και το μπάσκετ που έχει αναχθεί σε θεόπνευστη εντολή. Τότε, σε βλέπω εξόριστο στη Μόσχα να ρουφάς μέχρι σταγόνας το διασκεδαστικό μπάσκετ του Ιβάνοβιτς με ποπ κορν, πατατάκια και κόκα κόλα.
      4. Ο Πεδουλάκης μπορεί να μην καταφέρει να μαζέψει το μπάχαλο του μαθητευόμενου Σάλε, μπορεί να μην πάρει τον τίτλο και να φύγει. Η ιστορία, όμως, έχει γράψει. Μετά την φυγή του Ζοτς έχουν περάσει 4 χρονιές με 3 ουσιαστικούς προπονητές. Από όπου κι αν το πιάσεις η περίοδος του Άρτζι ήταν η πιο επιτυχημένη. Σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει.

      ΥΓ Πες μου αλήθεια από απορία. Τα αποδυτήρια τι μυρωδιά έχουν;

      Διαγραφή
    6. Να αγιάσει το στόμα σου 77

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Αααα, καλά, κατάλαβα, οκ. Η παράγραφος μετα τα λατινικά είναι για τοιχοκόλληση. Φασιστικό να λες την άποψη σου. Οπότε και ο Jim, που actually μπορεί και να είναι σε θέση να επηρεάσει κόσμο και καταστάσεις είναι φασίστας. Συλλογιστική για να διδάσκεται σε σχολεία.

      Επειδή βλεπω το επαναλαμβάνεις, λοιπόν, τη συνεχίζουμε τη συζήτηση όταν να μας κάνεις copy paste το καλαματιανό μου για τον Αργύρη φιλαράκι. Σε προκαλώ να υποστηρίξεις τον ισχυρισμό σου. Περιμένω.

      Διαγραφή
    9. Re tasuto, gia poio logo theleis na xasei o Itoudis?

      Den sou aresei to mpasket pou paizei h CSKA?

      Διαγραφή
    10. Ο καλαματιανός πήγαινε στο κέρασμα, Χρήστο. Η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει. Άλλωστε είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την επιστροφή του Πεδουλάκη που συνιστά προσωπική του δικαίωση και όχι με το αν θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο.
      Ψιλά γράμματα αλλά γράμματα…

      Διαγραφή
    11. Καλά, χαρές και πανηγύρια ακόμα κάνω για τον Αργύρη, δεν σταμάτησε το κέρασμα. Δεν θεωρώ οτι υπάρχει θέμα δικαίωσης, προσωπικά εγώ ΔΕΝ θα πήγαινα σε Πεδουλάκη στη δεδομένη στιγμή αν ήμουν ο Γιαννακόπουλος και ΔΕΝ θα δεχόμουν να αναλάβω αν ήμουν ο Πεδουλάκης. Θα είχα όμως οπωσδήποτε τον Αργύρη στο shortlist μου για την επόμενη σεζόν. ΑΥΤΟ θα ήταν δικαίωση, όχι το να του παραδώσουν αυτό το...πράμα που έφτιαξε ο Djordjevic. Αυτό δεν είναι δικαίωση, αυτό είναι καταδίκη. Θα χρειαστεί κάτι πραγματικά στα πλαίσια του μεταφυσικού για να διασωθεί κάτι απο τη φετινή χρονιά.

      Διαγραφή
    12. @3.03μμ
      μια χαρά μπάσκετ παίζει η τσσκα. απλά πλέον το αποτέλεσμα του καίει και πρέπει να πάρουν ευρωλίγκα κάποια στιγμή. οπότε αν δεν το πάρουν ούτε φέτος,ελπίζω να τον διώξουν μπας και έρθει σε εμάς.

      στο φ4 υποστηρίζω τη φενέρ,λόγω ομπράντοβιτς

      Διαγραφή
  54. τελικά και παρά το γεγονός πως σας έγινε το χατήρι και διώξαμε τους kuzmic (8 πόντοι & 8 rebounds στα σοβαρά παιχνίδια) - pavlovic (5 πόντοι & 5 rebounds στα σοβαρά παιχνίδια) γιά να παίζουν ο heynes τρίλεπτα & o hunter τριάντα δευτερόλεπτα, δε σας βλέπω και πολύ χαρούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αχάριστοι beny.
      Και κακοήθεις.
      Με Παβλοβιτς και Κουζμιτς είχαμε τσακίσει τον ΑΡΗ στις 30αρες.
      Και είχαμε αποκλειστεί απο ατυχία απο την Koutxa Basconia.
      Εμάς ο Άρης μας ενδιαφέρει.
      Στη θέση του Παβλοβιτς ήρθε ο Γουίλιαμς αν δεν κάνω λάθος.
      Αλλά είναι καλύτερος ο Σερβος πρωην ΝΒΑer.
      O heynes που κολλάει?

      Διαγραφή
    2. Δύο χρόνια τώρα ακούμε πως θα έρθει ο επόμενος μυρωδιάς...συγνώμη προπονητής και θα μας βάλει στα σωστά πλαίσια !?!?!
      Δύο χρόνια τα σωστά πλαίσια με Ντουσκο και Αλεξάντερ ειναι τα πλαίσια της σκούπας και της φάπας σε πρωτάθλημα και Ευρωπη.
      Ο Ιβανοβιτς αποδείχθηκε απο μόνος του λίγος, τη στιγμή που δέχθηκε το πρότζεκτ νηπιαγωγείου και ελληνοφρενειας... συγνώμη ελληνοποιησης.
      Χωρις 3αρι, χωρις 2ο 5αρι, χωρίς περιφέρεια, χωρίς ξένους.
      Αρχηγός, φανέλα και δίψα στην αρχή μας πήραν απ'το χέρι πέρσι,μαζί φυσικά με τις γνώσεις του Ντουσκο που δέχθηκε να κάνει τον βρεφοκόμο.
      Ειδικά η επιλογή Μπλουμς για αντινελσον, έσπασε το φράγμα του ήχου και μας κούφανε πριν τον δούμε να παίζει.
      Μπλουμς αντι για Βαλτερς!!
      Να δημιουργεί!!!
      Για την ένδεια στο 3 ας μην πούμε κάτι γιατί τέτοια επιλογή δεν θα έκανε ουτε η ομάδα των Ταλιμπαν αν δεν έβρισκε ομόθρησκο!!!
      Για Σλοτερ δεν θα πω κάτι γιατί στην αρχή κάτι έδειξε.
      Ο Ντουσκο ήθελε να πιασει δουλειά οπωσδήποτε.
      Κι αυτό τον εκανε yesman.
      Παίρνοντας μας στο λαιμό του.
      Mονο αυτό του χρεώνω.
      Κρίμα.

      Διαγραφή
    3. Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να μπει νύχτα στη ΒΙΑΝΕΞ και να κλέψει από τα ταμεία για να πάρει τον Ντε Κολό αντί του Μπλουμς;

      Διαγραφή
    4. Γιατί μόνο δύο τύποι παικτών υπάρχουν ;
      Οι Ντεκολο και οι Μπλουμς;
      Πως δέχτηκε ρε φίλε προπονητής με πρωταθλήματα Ισπανίας και σκούπα επι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσα, όπως ο Ιβανοβιτς να αναλάβει ομάδα ευρωλιγκας και οχι τον Ιασωνα Μαγούλας, χωρίς να έχει η εστω να πάρει μετά, αξιόλογο 3αρι;;
      Δεν ειναι λοιπόν μυρωδιάς ενας τέτοιος προπονητής να μην καταλάβει οτι στις πρώτες στραβές θα τον σουτάρουν ;;
      Οση υπομονή και να κάναμε, ομάδα με Βλαντο και ΒΧ στο 3 μαζί με Νελσον, Μπλουμς και Σλοτερ στην περιφέρεια δεν πάει ούτε διακοπές !!!
      Για να μην πω Μπατιστα (φιλοτιμοτατος) με Λουκα στο 5 που μαζι με Φωτση στους ψηλούς μας κάνουν πιο αργούς απο χελωνα.

      Διαγραφή
    5. Γιατι δεχτηκε να παει στον ΠΑΟ??? Πλακα κανεις? Γιατι ειναι τεραστια τιμη και προκληση να δουλεψεις για ενα τοσο μεγαλο κλαμπ. Ποιος θα ελεγε οχι στον ΠΑΟ ρε φιλε, ειδικα οταν σε ολη του την καριερα δεν εχει ξαναπροπονησει ομαδα τετοιου βεληνεκους??

      Διαγραφή
    6. Ενταξει, οχι οτι ο Ιβανοβιτς δεν ειχε ξαναπροπονησει μεγαλη ομαδα στο παρελθον! Οσοι το λενε αυτο δεν ξερουν την ιστορια Ιβανοβιτς που εκτος της Λαμποραλ εχει περσαει και απο τον παγκο της Μπαρτσα για καποια χρονακια.

      Το θεμα του Ιβανοβιτς ηταν οτι βρεθηκε εκτος σοβαρου ανταγωνισμου για μεγαλο χρονικο διαστημα (3 χρονια εκτος Ευρλιγκας) και εχασε την επαφη σχετικα με τις τωρινες απαιτησεις του ευρωπαϊκου μαπσκετ. Του δωσανε ενα σχετικα μικρο μπατζετ και αποφασισε να διωξει τα μεγαλα ξενα συμβολαια (Ουκιτς, Λασμε, Ματσιουλις) και να παει για λαγους απο το καπελο με παιχτες τυπου Σλοτερ και Νελσον. Υπερεκτιμησε τις δυνατοτητες του και πιαστηκε ευκολοπιστος οταν οι νεοι Ελληνες παιχτες αποδειχτηκαν κατωτεροι των περιστασεων. Οταν το καταλαβε ηταν πλεον αργα και ηξερε λογω εμπειριας οτι τα πραγματα δεν διορθωνονται με χαμηλου κοστους προσθηκες στο μεσο της χρονιας. Κατι που επιχειρησε αλλά χωρις επιτυχια ο Σαλε φετος.

      Σ' ολα αυτα, η ευθυνη της διοικησης και του μονιμου προπονητικου σταφ (οποιοι κι αν ηταν αυτοι - Μανωλοπουλος, Αλβερτης κλπ.) ειναι μεγαλη. Επρεπε να ειχαν δωσει στους ξενους προπονητες να καταλαβουν οτι δεν μπορουν να στηριχτουν στους νεους Ελληνες παιχτες για συμμετοχη στο ροτεϊσον 100%. Απλα, δεν ειχαν και ισως να μην αποκτησουν ποτε την καταλληλη ποιοτητα γι αυτο.

      Διαγραφή
    7. Γιατι δέχτηκε να παει στη Χιμκι;;;;
      Λεφτά και επαναδραστηριοποιηση.
      Γι'αυτό ήρθε και σε μας.
      Η Νταρουσαφακα να του τα έδινε, εκεί θα πήγαινε.
      Αφού ο ΠΑΟ ειναι οτι λες (που είναι αλλά μετράνε και πολλά άλλα) αντε κτυπα τον Μπαρτζωκα πχ από Εφες που δεν έχει ουτε ενα μόριο της Παναθηναϊκής φήμης αν τον θέλει οπως ήθελε Ταιους.
      Η τον Περασοβιτς πχ αν τον θέλει η Χιμκι.
      Μη λέμε οτι θεμε.

      Διαγραφή
    8. κολλάει στο οτι έφυγαν γιατί δεν είχαν πλέον δικαίωμα συμμετοχής ως υπεράριθμοι ξένοι.
      αν έμεναν δεν θα έφευγε πλέον ο williams αλλά οι δύο που προανέφερα, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να έχουν έρθει in the first place. μην ξεχνάς πως μετά τον άρη έρχεται ο γαύρος

      Διαγραφή
    9. 2:26

      Το ιδιο λέτε.
      Πήγε γιατί δεν αρνήσε στον ΠΑΟ που ειναι τεράστιο club και δεν κοίταξε την ουσία πως μια τέτοια ομάδα έχει απαιτησεις για κούπες κι οχι για μουφα ελληνοποιησεις.

      Διαγραφή
    10. Για να λες τέτοια πράγματα για τον Ιβάνοβιτς που ανέλαβε τον ΠΑΟ με μικρό μπάτζετ, φαντάζομαι τι θα σέρνεις στον Πεδουλάκη που δέχτηκε να γίνει προπονητής μιας χρήσης.

      Διαγραφή
    11. ΝΤΟΪΓΚ!! @2:56 φυσικά και γνωρίζω πως ο Ιβανοβιτς προπονησε την Μπαρτσα! Τι σχεση εχει η μπασκετικη Μπαρτσα ως μεγεθος με τον έξι φορες Πρωταθλητη Ευρωπης Παναθηναικο??? Πλακα κανουμε???

      Αν μεθαυριο πχ του προτεινει η Μακαμπι ή η ΤΣΣΚΑ να αναλαβει προπονητης τους, ακομα και με μπατζετ ισο με της Καχα, θα παει τρεχοντας!

      Διαγραφή
    12. Η Μπαρτσα ειναι αυτη τη στιγμη μεγαλυτερο μεγεθος στην Ευρωλιγκα απο τον Παναθηναϊκο. Δεν ειναι θεμα ιστοριας και τιτλων αλλά θεμα μπατζετ και προοπτικης. Με την Μπαρτσα ενας κοουτς εχει μεγαλυτερη ευκαιρια να παρει καλους παιχτες και να βρεθει στο Φ4. Η εικονα του Παναθηναϊκου φθινει σιγα-σιγα ως μιας ομαδας με μεγαλη ιστορια αλλα χωρις μελλον με προοπτικη αν δεν ανεβασει το μπατζετ. Αυτο το ξερουν πλεον οι ατζεντηδες, οι παιχτες τους αλλα και οι προπονητες. Ως ενα βαθμο ισχυει το ιδιο και για τον Ολυμπιακο μονο που αυτος εχει πιο προσφατες επιτυχιες - θα ισχυει ακομα περισσοτερο να βρεθει και του χρονου εκτος Φ4.

      Διαγραφή
  55. Ρόστερ Υλοποιήσιμο και μέσα στα όρια του φετινού μπάτζετ.

    5: Radjulica/Mpourousis, Tyus, Papajohn
    4: Gist(pali peitharxiko paraptwma xthes?)/Klaver, Xaralampo
    3: Maciulis/Kuzminskas , vlado/Bramos
    2: Delaney, Pappas, Boxwridhs, Larentzakis
    1: nick, lafayette/draper, lountzis

    TSM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δημητρη καλησπέρα και χρόνια πολλά το πρωινό μου σχόλιο προφανώς χάθηκε γιατί κάποιο πρόβλημα είχε ο χώρος σου βάσει γκουγκλ.
    Εν τάχει παιχταρα άσε το Μίλος να αγιασει δεν πειράζει να μην πάρει ποτέ του ευρωλίγκα οι στιγμές που μας χαρίζει κάθε εβδομάδα είναι ανεκτίμητες μακάρι κάθε χρόνο να βλέπω ένα νέο Σπανούλης ενα νέο σαρουνας ένα νέο μητσο ένα νεο (αυτό κομματάκι δύσκολο γιατί το καλούπι έσπασε)λα μπόμπα και ας παίρνουν την ευρωλίγκα ο σερμαντινι ο κετσμαν και ο σαδα,για μένα κανένα πρόβλημα.
    Δεύτερον η σειρά μαιαμι-τοροντο είναι απλά μυθική αν μιλαγαμε για βοστονη-λεικερς θα γράφονταν τόμοι ολόκληροι ο φλας θυμίζει εποχές σακ και πατ συγκλονιστικός...
    Τρίτον σου έγραψα για το πόσο πεινασμένοι είναι οι θαντερ και πόσο θα ήθελα να τους δω μέχρι το τέλος της διαδρομής έτσι ώστε να μην διαλυθούν εξαιρετικά φορμαρισμένος και ο ντονοβαν...
    Τέλος ένα εξτραδακι,είναι λάθος να μεταφέρουμε τις παθογενειες των γηπέδων σε αυτό το χώρο που μας φιλοξενεί ας κάνουμε όλοι μία προσπάθεια παραπάνω(με πρώτο εμένα)γιατί αυτός ο όμορφος αντρας (που είναι μοτορ σιτι αλλά φωτογραφίζεται με φανέλα μπουλς τρομάρα του,στο έχω ξαναγραψει)θα τα βροντηξει καμία μέρα όλα κάτω και θα φυγει όπως λέει και το τραγούδι...
    Υγ:συγχαρητήρια στον ΑΣ Αρης Θεσσαλονικης για την μεγάλη του νίκη αλλά τα κατάλοιπα που τους άφησε ο τέως υπουργός δεν φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί, κρίμα για τον πριφτη και τους παίχτες του(όχι για την διοίκηση που ακόμα και σήμερα είναι απουσα)

    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Και ελάτε μετά να συζητήσουμε γιατί ο Γκιστ δεν είναι σοβαρός παίκτης...

    Αλήθεια, πόσους παίκτες θα ψάχνετε το καλοκαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπορεί να ψάχνουμε και 10.

      Ζήσης
      Wanamaker
      Jerel McNeal
      Mike James
      Μπράμος
      Θανασης
      Okaro White
      Chris Singleton
      Deon Thompson
      Μπουρούσης
      Μαζί με Καλάθη-Παππά-Βλάντο και έβδομο ξένο για Ευρώπη μόνο τον Alen Omic.

      Να σας ξανασκουπίσουμε όπως το 2012-13 που μάς
      είχαν μείνει δύο όλοι κι όλοι, να πάρουμε και
      την ευρωλίγκα του χρόνου !!!
      Φθηνή ομαδάρα με δυό τρείς υπερβάσεις της πλάκας.
      Το θεωρείς απίθανο ;;;;;
      Νομίζω βάση προιστορίας όχι.

      Διαγραφή
  58. Οι 3 αμερικανοι του Παναθηναικου πρεπει να χαιρετησουν χτες..Χεινζ-Φελντειν-Γκιστ φαινεται γιατι σερνονται στο γηπεδο..Ο Γκιστ μας τα κανε πολλα..Μια με τα τσιγαριλικια μια με τις εξοδους..Και ολα αυτα την κρισιμοτερη περιοδο παλι..Βγαινουν συνεχομενα παραμονες αγωνων..Σπιτι τους χτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tha simfwnisw. Den paei allo afti i katastasi. Kapoioi den exoun antilifthei pou vriskontai.

      Διαγραφή
  59. 1: Καλαθης/Κοζερ/Μποχωριδης
    2: Ουιλλιαμς/Παππας/Λαρετζακης
    3: Χανκα/Γιανκοβιτς ή Μπραμος/Χαραλαμποπουλος
    4: Κλαβερ ή Καιμακογλου/Οκαρο Γουαιτ ή Γκιστ
    5: Μπουρουσης/Αθλητικος Ψηλος

    Επισης αρεσουν: Γιοβιτς,Σινγκλετον,Μισιτς,Ζησης,

    Τα γεγονοτα με Γκιστ-Φελντειν-Χεινς δειχνουν την αναγκη για κανονικο προπονητη που εχει κανονες και ξερει την ομαδα και την μπασκετικη πιατσα.

    Τετοιου τυπου Αμερικανοι δεν εχουν θεση στον ΠΑΟ.
    Χρειαζονται καλοι Ευρωπαιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε το "Κλαβερ ή Καϊμακόγλου". Σαν να λέμε "Ντε Κολο ή Φελντειν", "Κουζμίνσκας ή Πελεκάνος"

      Διαγραφή
    2. Τοσο χαοτικη την βλεπεις την διαφορα??
      Νομιζω υπερβαλεις!!
      Ειναι ατυχης η συγκριση.


      Διαγραφή
  60. Η ανοησια ορισμενων παιχτων δεν εχει ορια... ποσο μαλλον οταν λεγεσαι γκιστ, Η ομαδα σε περιμενει παροτι εισαι ντοπε και τωρα πριν και μετα τον αγωνα βγαινεις για ποτακια... απο καλοκαιρι λοιπον σπιτια τους και οι 3.
    Ο ουαιτ του αρη μια χαρα μου κανει για 2ο τεσσαρι αλλα και μπακ απ στο 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Απορω με τα χαλια του Ζντοβτς αλλα και με τα χαλια της ΑΕΚ που αντι να διωξουν αυτόν από τον παγκο εν ωρα παιχνιδιού ,εδιωξαν τον φουκαρα τον Αμερικανο.Μηπως ηταν μιλημενος να κανει την ΑΕΚ ανω κατω σε αυτην την σειρα,για να περασει ξεκουραστα ο Ολυμπιακος?Μα στο 28-27 πας και παιζεις μποξ με τον παικτη σου και κανεις ολη την ομαδα κωλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ♣ 1. Ζήσης (300) Καλάθης (μείωση στο 1,5) Mike James (700)
    ♣ 2. Jerel McNeal (300) Παππάς (300) Wanamaker (500)
    ► ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΑ
    ♣ 3. Μπράμος (300) Βλάντο (200) Θανάσης (100-150)
    ♣ 4. Γκίστ αν μείνει (700) αλλιώς White(300) Singleton(900)
    ♣ 5. Mπουρούσης (600) Deon Thompson (400) Alen Omic (400).
    ♣ Παπαjohn και Μποχώ για Ελλάδα και Χαραλάμπης για Κηφησιά.

    Mπουρούσης και Ζήσης διετή τουλάχιστον συμβόλαια, για
    να ψηθούν να έρθουν.
    Alen Omic για 7ος ξένος στην ευρωλίγκα μόνο και βλέπεις.
    Υπάρχουν και οι ατυχίες.
    Προπονητής ο Περάσοβιτς ή ο Ιτούδης.
    Και μετά βλέπουμε αν μπορέσει η μικτή Ευρώπης να μάς
    νικήσει, με γεμάτη ομάδα για όλα τα γούστα.
    Μπάτζετ μόνο για παίκτες χωρίς εφορία = 7.000.000 το πολύ.

    Ετσι φιάχνει τις σπουδαίες ομάδες ο JB.
    Πείτε τα στον φίλο μου τον Γιαννακόπουλο.

    Τhanks men.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπουρουσης αδερφε δεν ερχετε για 600 χιλιαρικα στον ΠΑΟ ειναι το τελευταιο του συμβολαιο εχει βγει ο καλυτερος ψηλος στην ευρωλιγκα βρισκει ανετα του χρονου στην Ρωσια Τουρκια 1,5 στα ποδια του. Το ιδιο και ο Ζησης!! 300 χιλιαρικα???
      Με 1 ο Μπουρου και 800 ο Ζησης κατι γινεται
      Ειπαμε οι καλοι Ελληνες ειναι ακριβοι!!
      Στους αλλους που εγραψε συμφωνω ..

      Διαγραφή
    2. 300 πήρε από Μπρόζε φέτος ο Νίκος αδελφέ.
      Και 700 ο Γιάννης από Κούτσα.
      Με διετή συμβόλαια έρχονται άνετα.
      1.5 για έναν 34άρη που φέτος έκανε τα πολλά
      δεν δίνονται πουθενά.
      Ποτέ δεν ξέρεις όμως, οπότε πάω πάσο.

      Διαγραφή
    3. τα καλά του Ιβάνοβιτς θες να 'χουμε πάλι; Τι σχέση έχει ο Περάσοβιτς με το ΟΑΚΑ; Ιτούδης ναι.

      Διαγραφή
    4. Δεν παιζει για μειωσεις στον Καλαθη αδερφε. Ο Καλαθης εχει μανατζερ τον Καπαζογλου κι αν πας να ζητησεις μειωση θα τον παρει τον παιχτη για αλλες πολιτειες. Σου θυμιζω οτι το 2013 πηγαν να κανουν μειωση στον Σοφο κι ο Καπαζογλου τον πηρε και τον πηγε στη Μακαμπι.

      Διαγραφή
    5. Ο Περάσοβιτς είναι εν ενεργεία συνεχώς εδώ
      και πάνω από 10ετία. (2003)
      Tι σχέση έχει με τον Ντούσκο που ήταν θαμένος
      πρίν τον αναστήσει για το μούφα πρότζεκτ της
      Ελληνοποίησης με τα μωρά και όχι με έτοιμους
      Ελληνες ο Γιαννακό ;;;;
      Δεν είναι ο τρομερός προπονητής, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να κτυπήσουμε, αλλά από
      το πιό κάτω ράφι είναι ο καλύτερος και έδειξε
      πώς και μάτι έχει και ομάδα μπορεί να στήσει
      σχεδόν από το μηδέν.
      Δουλευταράς.

      Διαγραφή
  63. Ο γκιστ εχθές δεν θα πρέπει να είχε ξεμεθύσει ακόμα από το ξενύχτι....στην κυριολεξία δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του....Φανταστείτε να δείτε τι παιδική χαρά ήταν η ομάδα του Σάλε.....όλη αυτή η κακή συνήθεια προϋπάρχει και συντηρείτε από την αρχή τις χρονιάς....μην τρέφουμε αυταπάτες..μπορεί ο Σάλε να τα έπινε και αυτός μαζί τους...Ο δέ ο Γκίστ είναι σίγουρο ότι είχε το κακό συνήθειο από πέρσι...έχω ακούσει από ανθρώπους γύρω από την ομάδα και έμεινα με ανοιχτό το στόμα(και δεν είμαι κανένα τρόλ) ότι μεγάλο πρόβλημα έχει και ο φελντέιν.....τον έχουν μαζέψει πολλές φορές το πρωί λιώμα.....μου είπανε και το στέκι του αλλά δεν το θυμάμαι να το πώ...
    Μεγάλος προπονητής ο Σάλε λοιπόν....να ξαναφέρουμε κανέναν των κυβικών του του χρόνου....
    Για να τελειώσει η πλάκα ο γκίστ θα πρέπει να του δώσουμε τα παπούτσια στο χέρι (μυαλο κουκούτσι και χαμηλό mentality) το καλοκαίρι και να τρέξουμε να πάρουμε τον Γουαιτ που έχει πολύ καλύτερες προδιαγραφές σε όλα.
    Και μάλλον δεν θα πρέπει να μείνουμε σε αυτόν μόνο που θα πάρει σούτ
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. emetikh diaithsia sto oaka yper toy osfp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Διατητητικο κρεσεντο παλι στην 4η περιοδο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. σε 1 1/2 λεπτό συμπλήρωσαν 5 φάουλ στην αεκ σε 3ο & 4ο δεκάλεπτο. και είναι και γηπεδούχοι. απίστευτη παράγκα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ειναι η ωρα να μπουν στα αποδυτηρια αλβερτης-τσαρτσαρης. ο φραγκι ξερει να βαζει τα πραγματα στην θεση τους. οι παικτες ειτε που θα φτυσουν αιμα ειτε που θα τους πεταξει ο αρχηγος απο τον γκρεμο. σε επιπεδο μενταλιτυ/ιδιοσυγκρασιας/νοοτροπιας ο αλβερτης θελει μια ντουζινα στην καθισια του απο δαυτους. οπως τις παλιες καλες εποχες λοιπον κλειδωνονται ενα τριωρο στα αποδυτηρια και θα βγουνε αλλοι ανθρωποι απο μεσα. οι παικτες του οσφπ ετοιμαζονται πολυ σκληρα για τους τελικους. αν οι αντιστοιχοι του παο δεν κατεβουν σαν πιτμπουλ με αφρους στο στομα δεν εχουν καμια απολυτως τυχη. ισα ισα θα φανε σκουπα.
    pony4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οι παίχτες της ομάδας ασορτί με τους φιλάθλους της, που φέρανε το καλοκαίρι πριν την ώρα του. Ποιος σκάει, μωρέ, για το πρωτάθλημα. Άσε που ...παιχταράδες έχουμε, προπονητάρα έχουμε, από το ΟΑΚΑ δεν περνάει κανείς, δεν μπορεί, θα μας κάτσει κι αυτός ο τίτλος. Κάτι είναι (πολύ) σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα σε όλους.

    Δυστυχώς η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των Γκίστ,Φελντίν και Χέινζ έρχεται την χειρότερη χρονικά περίοδο.Μετά από μία ήττα από τον Άρη και λίγο πριν τους τελικούς και ενώ η ομάδα θα έπρεπε να είναι προσηλωμένη στον στόχο της, αυτοί οι τρεις έρχονται να διαταράξουν την ησυχία που θα έπρεπε να υπάρχει στους κόλπους της.
    Φοβάμαι ότι πλέον μειώνονται αισθητά οι έτσι και αλλιώς λίγες πιθανότητες κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. πλεον στα αποδυτηρια πρεπει να παιζουν οι ταινιες ροκυ , οι 300 κτλ. καποιος πρεπει να τους εξηγησει οτι αν εχουν γονεις που τους βλεπουν, νεκροι η ζωντανοι, θα πρεπει να νιωθουν ειτε εξευτελισμενοι ειτε υπερηφανοι. δεν υπαρχει μεση λυση. αν τους ρωτησουν μεθαυριο τα παιδια τους αν εχουν κατι για το οποιο ειναι υπερηφανοι τι θα βρουν να πουν?
    pony4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. δεν εξελισσεται, οπως και περυσι , η χρονιά καλα για τον παο.και αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα εχουμε τα ιδια δυστυχως θεματα με την ομαδα να κανει σαφες πισωγυρισμα σε σχεση με τη διετια 2012-14.

    ξεκινα καλα η ομαδα, γεννιουνται καποιες προσδοκιες, ακολουθει ενα καλο διαστημα απο πλευρας αποτελεσματων, μετα ερχονται τα ζορικα,η ομαδα αδυνατει να ανταποκριθει, ο προπονητης απολυεται, σκανε και καποια εξωαγαωνιστικα, η ομαδα γινεται μπαχαλο και μετα ερχονται οι τελικοι και παμε σπιτι μας....τωρα, αν θα παμε σπιτια μας στους φετινους τελικους ,οπως και περυσι, ή οχι , για μενα τουλαχιστον, μικρη σημασια εχει.ας παμε ομως πρωτα....

    εχουμε 2 σεζον τωρα που η ομαδα δειχνει σημαδια αποσυνθεσης.δεν ειναι η μετρια αγωνιστικη πορεια που καταδεικνυει κατι τετοιο αλλα περισσοτερο αυτα που διαδραματιζονται εκτος παρκέ!κατι οι απολυσεις, κατι καποιες επαισχυντες δηλωσεις της διοικησης, κατι τα κρουσματα απειθαρχιας των παικτων, κατι τα πηγαινε ελα των βετερανων λες και εχουμε συστρατευση,κατι τα σκηνικα τυπου παππά (που ειναι μια κατηγορια μονος του).....οκ, φθανει!εμενα ως φιλαθλο περισσοτερο με λυπουν ολα αυτα, που δειχνουν οτι υπαρχουν φορες που δεν υπαρχει καν ομαδα, παρα καποιες αποτυχιες εντος των 4 γραμμων.

    αγωνιστικα , η ομαδα θα παρει τα πανω της καποια στιγμη.θεμα χρονου ειναι, θεμα επιλογων, ισως και συγκυριων και τυχης.αν θα ναι του χρονου ή τα επομενα χρονια κανεις δεν το ξερει.ας γινουμε ομως ομαδα πρωτα με ολη τη σημασια της λεξης και οπως αρμοζει σε ενα συλλογο σαν τον παναθηναικων των 6 ευρωπαικων και μετα βλεπουμε πώς θα ξαναπροσεγγισουμε την επιτυχια.

    ας ξεκινησουμε απο αυριο τη νεα αυτη προσπαθεια.υπεπεσαν σε πειθαρχικο 3 παικτες?οκ, αποκλεισμος απο τους επομενους αγωνες με τις αναλογες συνεπειες οικονομικα.τι να φοβηθει ο πεδουλακης και ο γιαννακοπουλος?μηπως αποκλειστει ο παο απο απο τον αρη?ας αποκλειστει!μηπως χασει το πρωταθλημα?ας το χασει!ΝΑΙ, ΑΣ ΤΟ ΧΑΣΕΙ!τι μετραει πιο πολυ?να παρει ο παο το πρωταθλημα ο παο και ο χαραλαμποπουλος με το μποχωριδη, το μελλον δηλαδη του παο, να σκεφτουν και καλα "ενταξει μωρε, ας κανουμε καμια μαλακια και μετα ρεφαρουμε παιζοντας καλα σε 2-3 ματσακια....".

    ας παιξει ο χαραλαμποπουλος με το μποχωριδη απο δω και περα μαζι με το διαμαντιδη και το φωτση,τελος!οποιος δεν καθεται καλα σπιτι του.ολοι τους πλην δδ και φωτση θα πρεπει να λενε ευχαριστω που παιζουν σε αυτη την ομαδα και σχεδον ολοι τους δημιουργουν θεματα με τον εναν ή τον αλλον τροπο.βγηκε ο τζορτζεβιτς το χειμωνα και ειπε οτι του την πεφτουν οι μανατζερ για να παιξουν οι πελατες τους.ειχε αδικο ο σερβος φαινεται και σε αυτο!!!

    αυτη τη στιγμη τα θεμελια του μπασκετικου παο ειναι διαλυμενα εντελως.ειναι γελοιο να μιλας στα σοβαρα για το πρωταθλημα οταν η ομαδα εχει γινει μπαχαλο και φυσικα δεν αναφερομαι στο σημερινο περιστατικο ως αιτια αυτης της καταστασης αλλα ως φυσιολογικη συνεχεια μιας ηδη παθογονας καταστασης σε ολα τα επιπεδα.


    υ.γ οσο για το γκιστ συγκεκριμενα, θεμα χρονου ηταν να ξανακανει τη στραβη.λυπηρο πραγματικα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ola ksekinane apo to kefali file SM... Ekei einai to provlima tou Panathinaikou. O Dimitris akoma mathainei...

      Διαγραφή
  72. Μαζι με τις περικοπες σε μισθους και συνταξεις ερχονται και περικοπες σε προτασεις συμβολαιων!

    250χιλ δολλαρια λεει ειναι η προταση στον Οκαρο Γουαϊτ. Δηλ. σαν να λεμε μια χουφτα δολλαρια για ενα παιχτη που μπορει ευκολα να βρει τα διπλασια του χρονου στην Τουρκια.

    Σε λιγο οι ελληνικες θα ζητανε απο τους ξενους παιχτες να πληρωνουν οι ιδιοι για να παιζουν σ' αυτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Βγήκανε τρείς παίκτες να ξεδώσουν, στα εύκολα έτσι κι
    αλλιώς παιχνίδια με τον ΑΡΗ κι έπεσε όλο το μιντιακό
    σύστημα να τους φάει.
    Αφήστε την ομάδα να τα βρεί μόνη της.
    Ξέρουν τι θα κάνουν και πώς θα προστατευτούν για τους
    τελικούς.
    Ποιός ξέρει πόσοι παίκτες το κάνουν αυτό.
    Κι όμως βρέθηκε κάποιος να φωτογραφίσει τους δικούς μας.
    Ξέρετε τι ώρα γύρισαν ;
    Αυτό με την μιζέρια και την καταστροφολογία του κάθε
    ξερόλα από μάς δεν το καταλαβαίνω επιτέλους.
    Πάντως είτε ειναι προβοκάτσια, είτε ένα απλό πειθαρχικό,
    εγώ δεν μασάω και θα στηρίξω την ομάδα στα δύσκολα.
    Μετά τους τελικούς θα μιλήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. στο θέμα των 3 αμερικάνων να γίνει ό,τι προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας,δηλαδή το πιθανότερο πρόστιμο. επίσης ο ΔΓ μαζί με τον μπαλτάκο πρέπει να προστατέψουν την ομάδα εξωαγωνιστικά,έτσι ώστε ό,τι γίνεται στην ομάδα να μένει μέσα σε αυτήν,όπως γινόταν και παλαιότερα(θυμίζω περίπτωση γιασικεβίτσιους. δε με νοιάζει που ήταν ο γιασικεβίτσιους). τώρα ο καθένας βγαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό και ζημιωμένη βγαίνει η ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μη τσιμπατε ρε... τι προστιμα, διακοπες συμβολαιων και τρια αυγα Τουρκιας...

    Ο Αρτζι ειναι μανουλα σ' αυτα. Θα τους μαζεψει και θα τους πει:

    "Εγινε μεγαλος ντορος παιδια και η διοικηση ηθελε να σας τελειωσει. Αλλα εγω εβαλα μπροστα τα στηθεια μου, παλεψα σαν λιονταρι και τους επεισα να σας δωσουν ακομα μια ευκαιρια!"

    Ετσι τους κερδιζεις τους παιχτες, οχι με προστιμα για παρανομη σταθμευση στο μπαρ "... περα για περα Σαλονικιαααά".

    Και δεν θα χρειαστει καμια προπονηση γι αυτους. Κι οι τρεις τους θα πετανε αυριο.

    Κριμα στον Αρη. Ποιος να το περιμενε οτι απο κει που πηγαιναν για μαλλι θα βγουν κουρεμενοι στο τελος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Νομίζω πώς ήρθε η ώρα να πάρουμε έναν δουλευταρά
    προπονητή στην Πανάθα.
    Εναν προπονητή που ήταν μεγάλος παίκτης και έχει
    γίνει και σοβαρός κόουτς στο ανώτατο επίπεδο.
    Αυτόν που έφιαξε την "άσημη" Βαλένθια και της έδωσε
    το eurocup πρόπερσι, ο ίδιος που πήρε την παραπαίουσα Λαμποράλ και με τις επιλογές του σε μεταγραφές και στο κόουτσινγκ, την έφτασε στο final 4 από το πουθενά.
    Εναν πολεμιστή προπονητή και εύχομαι άξιο διάδοχο του Ζότς.
    Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα βιώνει ακόμα κλυδωνισμούς από τη φυγή του Ομπράντοβιτς. Κατά έναν παράδοξο τρόπο ο Ζοτς ήταν ο απόλυτος άρχοντας στο ΟΑΚΑ και σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτό που νόμιζε ο μέσος φίλος του Παναθηναικού. Ελλείψει μάλιστα τεχνικού διευθυντή και ομάδας scouting ήταν θα έλεγε κανείς τα πάντα για την ομάδα. Η ομάδα παρά τα όσα υποστήριζε κατά καιρούς ελάχιστα πράγματα διατήρησε σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας, τεχνογνωσίας ακόμα και πειθαρχίας από την εποχή Ζέλικο. Επιτακτική λοιπόν ανάγκη η επιστροφή σε αρχές εποχής Ομπράντοβιτς. Και αυτό είναι εφικτό μόνον με τον Ιτούδη στο ΟΑΚΑ, αφού δεν μπορεί να έρθει πίσω τη δεδομένη στιγμή ο ίδιος. Και βέβαια τα κλειδιά και ο απόλυτος έλεγχος των πάντων στον προπονητή που θα έρθει.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. καλά ρε παιδιά στα μπουζούκια πήγανε δε σκοτώσανε κανέναν. δλδ οι άλλοι αμερικάνοι των ομάδων που πηγαίνουν ? στις εκκλησίες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ Επειδή όμως γίνεται λόγος για τον Χάκετ, θα ήταν άστοχο να μην ξεχωρίσει η παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη που έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Με την αθλητικότητά του, τα γρήγορα αλλά ταυτόχρονα μαρμάρινα πόδια του, τα μούσκουλά του, το πείσμα και τα …γαλλικά του. Ο Μαυροκεφαλίδης παρασύρθηκε σε trash talking με τον μικρό (ανεξερεύνητο ποιος ξεκίνησε) και παρότι έδειχνε ψύχραιμος χωρίς να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του, έχανε τις μάχες τη μία μετά την άλλη. Στο πιο δύσκολο ματς της σειράς, ο Αγραβάνης δικαίωσε στο έπακρο (και την τριποντάρα που κόλλησε ανεβάζοντας στους 7 τη διαφορά) την επιμονή του Σφαιρόπουλου να τον εμπιστεύεται στο αρχικό σχήμα. η μοναδική παραφωνία ήταν η βεντέτα που άνοιξε με τον Λουκά και κυρίως η προσπάθειά του να τον χτυπήσει στο σημείο που ο Αναστόπουλος χρέωσε με “Τ” τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Αγραβάνης έκανε κίνηση πονηριάς με τον ώμο και ο Λουκάς έχασε το παιχνίδι προσποιούμενος ότι χτύπησε ανάμεσα στα πόδια. Ο Αναστόπουλος πάντως, εξάντλησε την αυστηρότητά του και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει τιμωρήσει την πονηριά του Αγραβάνη σε μια σειρά επεισοδίων που είχε ξεκινήσει πάρα πολύ νωρίτερα και ο Αναστόπουλος ως ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών στην Ευρώπη θα έπρεπε να το έχει αντιληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή