Athlenda

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Παιδιά από “τζάκι”..


Η ελληνική λίγκα φέτος θα φιλοξενήσει Αμερικανούς παίχτες οι οποίοι έχουν στο βιογραφικό τους θητεία σε καλά κολεγιακά προγράμματα και αυτό βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με μια αναπροσαρμογή των κριτηρίων στην αξιολόγηση της αγοράς από τις ομάδες μας. To Ηοοpfellas σας παρουσιάζει μερικές τέτοιες περιπτώσεις αθλητών από “καλά τζάκια” τους οποίους θα παρακολουθήσουμε φέτος στα ελληνικά παρκέ..




Η σελίδα έχει εστιάσει πολλές φορές στη σωσίβιο λέμβο της λίγκας μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η οποία δεν είναι άλλη από την εξειδίκευση στο αντικείμενο και τη δουλειά στη λεπτομέρεια με άκρατο επαγγελματισμό ακόμα και εάν σε πολλές των περιπτώσεων οι συνθήκες είναι αντίξοες. Οι υπηρεσίες scouting είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε γιατί μαζί με την ανάπτυξηη νέων παιδιών μπορεί να ξαναβγάλει τη λίγκα μας στον αφρό και κυρίως να αποτελέσει τη βάση σε οικονομικό επίπεδο πάνω στην οποία θα στηριχτούν οι ομάδες μας τα επόμενα χρόνια πλέον, με τις εποχές της ευμάρειας να αποτελούν μακρινή ανάμνηση. Καλό, εξειδικευμένο scouting με τις ομάδες να επενδύουν στη στελέχωση τμημάτων και όχι στις γνωριμίες, τους συμβούλους και το μάτι του προπονητή ο οποίος (απλούστατα γιατί η δουλειά του είναι διαφορετική) δε μπορεί να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει σε κάθε πρωτάθλημα του πλανήτη και το πως επηρεάζει κάθε τι την αγορά. Σε αυτό το κομμάτι είμαστε πίσω σαν λίγκα. Λειτουργούμε ερασιτεχνικά σε αντίθεση με τον όλο τρόπο που βλέπουμε συνολικά το παιχνίδι στη χώρα μας και τη γνώση που έχουμε για αυτό. Δε δικαιολογείται το γεγονός ότι λίγκες σαν του Ισραήλ ή της Ιταλίας να έχουν καλύτερη τεχνογνωσία η οποία μάλιστα πηγάζει από τον παράγοντα της οργάνωσης σε διοικητικό επίπεδο που διέπει ένα σύλλογο.


Σιγά σιγά αρχίζουμε και βελτιώνουμε τον τρόπο που φιλτράρουμε την αγορά. Εκτιμώ όμως ότι το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στον διαφορετικό τρόπο που ενεργούν οι νεότεροι Έλληνες προπονητές και όχι σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί ένα σύλλογος σε οργανωτικό επίπεδο. Το αγωνιστικό πλαίσιο της λίγκα μας είναι ιδιαίτερο και επιβάλλει στους recruiters να μάθουν να μεταφράζουν σωστά το πακέτο του αθλητή που τους ενδιαφέρον, σε αυτό το περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις επίσης τα ερεθίσματα με τα οποία έχει γαλουχηθεί ο αθλητής στη σχολική ηλικία δηλαδή το διάστημα κατά το οποίο χτίζει το παιχνίδι του και βάζει τις βάσεις για αυτό το οποίο στη πορεία θα αποτελέσει τον “χαρακτήρα” του. Ένα καλό κολεγιακό πρόγραμμα βοηθάει σημαντικά τον παίχτη σε διάφορα επίπεδα και κυρίως σε αυτό της αντίληψης αλλά και διαχείρισης καταστάσεων πίεσης σε μικρή ηλικία. Σε πολλές περιπτώσεις του δίνει τη βάση για να μπει σε μια απαιτητική σε πνευματικό επίπεδο λίγκα όπως η ελληνική και να αναπτυχθεί πιο γρήγορα (πάντα στο σωστό περιβάλλον) σε συνάρτηση πάντα με τις δεξιότητες και τα potential που έχει ως παίχτης.


Μετά τον Cummings (Temple) και τον Birch (Pitchburg) πάμε να τσεκάρουμε μερικές νέες αφίξεις από καλά προγράμματα στην ελληνική λίγκα..






Chris Jones (1.78-PG-1991) – Aπόλλων Πατρών


Το Louisville είναι ένα από καλύτερα κολεγιακά προγράμματα μπάσκετ ιστορικά με τεράστια παράδοση και μαζί με το Lexington τα κέντρα μια εκ των μεγαλύτερων μητροπόλεων (ιερά χώματα πραγματικά..) του αθλήματος στον πλανήτη, της περιφέρειας του Κεντάκι. Το τοτέμ Ρικ Πιτίνο δε φημιζόταν ποτέ για τη θέληση του (οι μύστες του κολεγιακού θα γνωρίζουν) να ανεβάζει στο πρόγραμμα JUCO players (αθλητές από Junior College) και ουσιαστικά καμία από τις απόπειρες του δεν έφερε το θεμιτό αποτέλεσμα εκτός αυτής με τον Jones ο οποίος δούλεψε μαζί του δύο χρόνια και αποφοίτησε ως Cardinal μπαίνοντας γρήγορα στα παπούτσια του Payton Siva (εξαιρετική η κίνηση της Άλμπα και ακόμα καλύτερη η ιδέα να φτιάξει ένα hard nosed backcourt κολλώντας τον Dominque Johnson). Ο δυναμισμός του και ο no fear χαρακτήρας του τον μετέτρεψε σε σημαντικό γρανάζι για το μπάσκετ του Πιτίνο με τις full court press άμυνες και την High-powered επίθεση. Η Πάτρα θα παίξει γρήγορα φέτος και η παρουσία του Jones στο μείγμα το κάνει πραγματικά ενδιαφέρον. Το περιφερειακό του σουτ θέλει βελτίωση και είναι σημαντικό να δουλέψει σε πνευματικό επίπεδο με τους προπονητές του για να μπορεί να διαχειριστεί αυτό το χαρακτηριστικό σε συνάρτηση με το συνολικό του performance. Ο Κώστας Μέξας έχει υπογράψει έναν Sooner, τον Michael Cobbins της Οκλαχόμα και έναν πολύ καλό σουτέρ όπως ο Tyler Kalinoski (Davidson) από τη Σαλόν για τον οποίον θα μιλήσουμε κάποια στιγμή πριν ξεκινήσει η σεζόν. Ο Απόλλωνας μπορεί να παρουσιάσει κάτι αρκετά καλό φέτος.



Eli Carter (1.88-PG-1991)- Προμηθέας Πατρών



O Nίκος Βετούλας έχει φέρει στην Ελλάδα μερικούς πολύ καλούς παίχτες (με αποκορύφωμα τον Μακόλουμ) και νομίζω ότι ο Eli Carter μπορεί να συνεχίσει αυτή την παράδοση υπό προϋποθέσεις. Ο Carter είναι baller. Έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια νεοφώτιστη ομάδα η οποία θα ζητήσει άμεσα leadership από τον ξένο της θέσης αυτής και το ταλέντο για να σηκώσει ένα τέτοιο σύνολο στο σκοράρισμα. Ο Carter επέλεξε τοπικό κολέγιο (Rutgers, o ίδιος είναι από το Νew Jersey) όμως ακολούθησαν 2 μετακινήσεις σε 3 χρόνια. Florida Gators και Bill Donovan (έπαιξε ουσιαστικά μια σεζόν καθώς ένα κάταγμα περόνης στο δεξί πόδι τον καθήλωσε στο ξεκίνημα του με τους Gators, Redshirt) για να τελειώσει (5η σεζόν) στο Boston College όπου αναγκάστηκε να οδηγήσει ένα πολύ μέτριο σύνολο. Το κλειδί για τον Carter θα είναι να μάθει να συμπεριφέρεται απέναντι στο physicality και τις κατευθύνσεις που θα του προσφέρουν απλόχερα οι ελληνικές άμυνες. Θα πρέπει να μάθει να πηγαίνει με υπομονή στα καλά του σημεία (το σουτ του μετά ντρίμπλα είναι εξαιρετικό όμως οι κλειστές ελληνικές άμυνες σε “σπρώχνουν” συνεχώς προς τα έξω και θα πρέπει να ξέρει πότε να το εμφανίσει για να μην αποσυγχρονίσει την επίθεση της ομάδας του) και να περιμένει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν. Μπορεί να ξεχωρίσει φέτος και να παράγει σε ποσότητα όμως η ουσία θα είναι το πόσο θα βοηθήσει αυτό τους Πατρινούς..



Jordan Sibert (1.93-SG/SF-1992)- ΠΑΟΚ


O Sibert θα είναι βαρόμετρο για τον φετινό ΠΑΟΚ αναφορικά με το πόσο λειτουργική θα είναι η επίθεση της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου. Ξεκίνησε τη κολεγιακή του καριέρα στους φημισμένους Buckeyes του Ohio State, πρόγραμμα το οποίο έχει παράγει σουτέρ όπως ο Michael Redd και ο John Diebler. Στη συνέχεια μετακόμισε 100 χιλιόμετρα δυτικά εντός της πολιτείας, στο Dayton (πανεπιστήμιο που φημίζεται ότι διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες σε επίπεδο ατμόσφαιρας από οπαδούς στο NCAA) για να δουλέψει με τον ταλαντούχο κόουτς Archie Miller (αδελφό του γνωστού μας, ομοσπονδιακού Sean της Αριζόνα). Ο Sibert είναι “χεράς”. Λίγο μονοδιαστάτατος αλλά “χεράς”, όχι αστεία. Πολύ ικανός στο να παίζει τον ρόλο του executive shooter σε μια ball screen επίθεση όπου αξίζει να παρακολουθήσετε τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα screens και την ταχύτητα με την οποία εκτελεί από τη περιφέρεια. Έχει μακριά άκρα τα οποία τον βοηθούν να κερδίζει μπάλες στην άμυνα (αν και η δεξιότητα του αυτή πολλές φορές τον παρασύρει και χάνει τη θέση του). Με τους Bryant και Μiljenovic φέτος δίπλα του θα κάνει ακριβώς αυτό που ξέρει καλά. Θα παίξει μακριά από τη μπάλα και θα ανοίξει χώρους στο μισό γήπεδο εκτελώντας από τη περιφέρεια. Ο ΠΑΟΚ φέτος θα παίξει πιο γρήγορα και η ικανότητα του Sibert να βρει transition threes θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ο κόουτς Μαρκόπουλος υπέγραψε επίσης έναν “δικό μας” τον Darryl Bryant ens Sana Basketball, πέρυσι μου έλεγαν ότι υπήρχε η πεποίθηση πως βρήκαν υβρίδιο Μακάλεμπ) από το West Virginia, κολέγιο με παράδοση αν μη τι άλλο, και τον Brandon Taylor, έναν versatile forward από τον οποίο στον δικέφαλο περιμένουν πολλά ειδικά σε ότι αφορά τη φετινή μετάβαση της ομάδας σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.



Jordan Morgan (2.03-C-1991)- ΓΣ Κύμης


Ο Μorgan έχει μια καλή ευκαιρία στην Ελλάδα να παίξει καλό μπάσκετ και να διακριθεί σε μια λίγκα η οποία μπορεί να τον απορροφήσει σωστά με βάση το πακέτο του. Πρώην Wolverine, έπαιξε στο φημισμένο Michigan και τη physical Big-10 για τον John Belein o οποίος πήρε σημαντική βοήθεια από το hustle παιχνίδι και τον δυναμισμό του Morgan ενώ τον χρησιμοποίησε ως μόνο παίχτη ρακέτας στη σήμα-κατατεθέν 1 in- 4 out διάταξη που χρησιμοποιεί. Ο Morgan έμαθε σε αυτό το περιβάλλον να δουλεύει για τους συμπαίχτες του (Stauskas, Hardaway Jr. , Trey Burke) και να κερδίζει τον χρόνο του μέσα από την ένταση που έφερνε, τις χαμένες μπάλες που κυνηγούσε, τα καλά σκριν και τη δραστηριότητα του στο ζωγραφιστό, επιβιώνοντας επιθετικά από επιθετικά ριμπάουντ, κάθετα κοψίματα τα οποία προσέφερε αυτού του τύπου η επίθεση για τον παίχτη ρακέτας και δημιουργία των συμπαιχτών του από τη στιγμή που ο ίδιος είναι limited επιθετικά και του λείπει η πλαστικότητα. Είναι γρήγορος και aggressive σε συμπεριφορά, καλός ριμπάουντερ, χρήσιμος ακόμα και εάν δε κάνει τα σπουδαία νούμερα. Ο ρόλος του στη νέα του ομάδα μπορεί να τον βοηθήσει.


Toddrick Gotcher (1.93- SG/SF- 1993)- Κόροιβος Αμαλιάδας


Το Texas Tech είναι το κολέγιο που αναμόρφωσε ο “Στρατηγός” Μπόμπι Νάιτ του όποιου η επταετής παρουσία στη κοινότητα ανέβασε σαφώς status της. Δε ξέρω εάν ο πρώην Χάρης Μαρκόπουλος βλέπει σύνδεση της δικής του ιστορίας πατέρα-γιου με αυτή των Μπόμπι-Πάτρικ (ελπίζω όχι σε επίπεδο στόχων, ο Χάρης είναι ήδη καλύτερος κόουτς από τον Πατ Νάιτ..) όμως το συγκεκριμένο κολέγιο έχει τραβήξει βλέμματα (θετικά και αρνητικά) λόγω της οικογενείας και τράβηξε και αυτό του Νίκου Καλαμπάκου.. Ο Gotcher (μπήκε στο πρόγραμμα τη σεζόν που ακολούθησε από το κύκνειο άσμα του Πατ στο Texas Tech) αντιπροσωπεύει το πρότυπο φοιτητή-αθλητή στο πανεπιστήμιο, ο οποίος συνδυάζει τις ακαδημαϊκές με τις αθλητικές επιδόσεις. Πριν τελειώσει η περυσινή σεζόν είχε στη κατοχή του ήδη ένα Bachelor (Exercise & sports science) και ένα Master degree (Sports management). Ο Gotcher είναι χρήσιμος παίχτης. Πιθανόν δε θα κάνει εντυπωσιακά νούμερα όμως μπορεί να βοηθήσει το παζλ το να κολλήσει και το σύνολο στον δρόμο για την ανεύρεση χημείας. Είναι αρκετά καλός σουτέρ, δυνατός και καλοπροπονημένος. Δε πρέπει να αναγκαστεί να κάνει περισσότερα από αυτά που μπορεί γιατί θα αποτύχει. Ένας 3&D ρόλος “πλαγίου” θα είναι το μικρό του βασίλειο. Όποιος τον είδε φέτος να παίζει άμυνα στον Buddy Hield (στο δεύτερο ματς, αυτό του Φεβρουαρίου) κατάλαβε ότι το παιδί έχει τουλάχιστον κότσια και συγκέντρωση. Εργαλείο και όχι σταρ, μπορεί να προσφέρει μικρά αλλά πολύ ουσιαστικά πράγματα στο παιχνίδι, σε ένα σύνολο που θα δώσει τη μπάλα στους Ken Brow-Van Oostrum.


Jawad Williams (2.05- F- 1983)- ΑΕΚ


Εδώ το πράγμα μπέρδεψε.. Φυσικά είναι τιμή μας να φιλοξενούμε στη λίγκα διάσημους Tar Heels. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα-τοτέμ του παγκοσμίου μπάσκετ στην ευλογημένη γη της Βόρειας Καρολίνας όπου το Chapel Hill και το θρυλικό Durham (Duke) αντιπροσωπεύουν το λίκνο της αμερικανικής καλαθοσφαίρισης. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει στην Ελλάδα προϊόντα του Chapel Hill όπως ο Deon Thompson, o Jason Terry και ο Alex Stepheson. Kαι φυσικά φέτος θα δούμε τον πρωταθλητή του 2005 Jawad Williams. Γιατί μπέρδεψε όμως το πράγμα..; Ο Williams είναι καλός παίχτης, σε μεγάλη ηλικία και σε μια φάση όπου ο δρόμος της καριέρας του έχει ήδη περάσει τη κορυφή του βουνού. Η ΑΕΚ τον απέκτησε γιατί συμπλήρωνε εξαιρετικά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Έχει περιφερειακή εκτέλεση, είναι αθλητικός, μπορεί να αμυνθεί και να συμπληρώσει τον Μαυροκεφαλίδη με το παιχνίδι του χωρίς να τρακάρει πάνω του. Ο Λουκάς όμως δεν είναι πλέον παίχτης της ΑΕΚ.. Είναι πολυεργαλείο και παίχτης ομάδας, όμως δε παίζει με την ίδια ένταση και ενέργεια πλέον κάτι που φαίνεται πολλές φορές στον τρόπο που διαχειρίζεται καταστάσεις miss match. Πολύπειρος παίχτης που έχει το skill set για να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο. Προσωπική επιλογή του Γιούρι Ζντοβτς.


Kevin Punter (1.90-G-1993)- Λαύριο


To Tennessee δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στα “μεγάλα τζάκια” του αμερικανικού μπάσκετ όμως έχει να επιδείξει μια σπουδαία παράδοση μεγάλων shooting-stars την οποία θα ήταν ευχής έργον να ακολουθήσει και ο νέος SG του Λαυρίου, Kevin Punter. Θέλετε μερικά ονόματα..; Ντέιλ Έλις, Άλαν Χιούστον, Μπέρναρντ Κινγκ, Κρις Λόφτον (σε κάτι πιο “ευρωπαϊκό”). Ο Punter είναι ένας εξαιρετικός scorer με σπουδαίο motor. Μπορεί να κρατήσει μια άμυνα στα νύχια με την ικανότητα του να δημιουργεί “καλές ματιές” για τον εαυτό του και να μένει επιθετικός εκτελώντας από τη περίμετρο. Όμως ακόμα δε σκέφτεται ως PG. Δούλεψε με τον κόουτς Ρικ Μπαρνς σε αυτό αλλά πλέον σε μια λίγκα όπου ο έλεγχος του ρυθμού είναι επιστήμη πιθανόν να δυσκολευτεί. Θα τον βοηθήσει λοιπόν η παρουσία του Μπολντς αρκεί να μοιραστεί σωστά η πίτα στην επίθεση και το πλαίσιο παιχνιδιού να απελευθερώσει την επιθετικότητα των δύο guards προς όφελος της ομάδας. Επιλογή που μπορεί να αποδώσει αρκετά στο Λαύριο.



Michael Dixon (1.86- PG- 1990)- ΑΕΚ


Για τον Dixon έγινε πολύ κουβέντα το καλοκαίρι στην αγορά και η απόκτηση του από την ΑΕΚ είναι απόδειξη της δυναμικής του συλλόγου τα τελευταία δύο χρόνια. Ξεκίνησε τη κολεγιακή του καριέρα στο τοπικό Missouri μετακόμισε στο Μέμφις και τους Tigers ως τελειόφοιτος, σχολείο με μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Ο Dixon είναι scorer από τη φύση του και η αίσθηση του αυτή “σκεπάζει” τα ένστικτα συνεργασίας που μπορεί να αναπτύξει κατά καιρούς, ειδικά σε σετ καταστάσεις. Επιτίθεται κατά κύματα στο αντίπαλο καλάθι (δε φοβάται και έχει τη δυνατότητα να σκοράρει μετά από επαφή, σημαντικό για τη λίγκα μας) κατάσταση που του επιτρέπει να σκοράρει μαζεμένους πόντους ή να χρεωθεί με μαζεμένα λάθη, απόρροια του παρορμητισμού του. Κάποιες φορές θα σας τρομάξει η αυτοπεποίθηση του. Κάποιες άλλες θα τρομάξει και τον Γιούρι Ζντοβτς.. Χαρακτηριστικός της ανθεκτικότητας του πακέτου του ο τρόπος που βάζει τα χέρια του στη μπάλα στην άμυνα. Εκτιμώ ότι μπορεί να παίξει μαζί με τον Ivanovic και ακόμα καλύτερα με τον ψηλό, αμυντικογενή γκαρντ που ψάχνει τώρα η Ένωση.





Υ.Γ: Πριν τελειώσουν τα ελληνικά playoffs συζητούσα για αρκετό καιρό με έναν Έλληνα κόουτς τη περίπτωση του Kelsey Barlow (τρία χρόνια Purdue, τοπ-πρόγραμμα σε πολλά επίπεδα). Του είχα εκφράσει την αμφιβολία μου σχετικά με το πως θα αποκωδικοποιήσει τον τρόπο που αμύνονται οι ομάδες στην Ελλάδα και ότι η πιθανότητα να τον καταβάλλει αυτός o "χρησμός" δεν είναι μικρή. Καταλήξαμε ότι έχει καλές προδιαγραφές (μακρύς, μπορεί να προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχει επαφή με το καλάθι) και ότι αξίζει το ρίσκο η περίπτωση του. Τελικά ο παίχτης (γιος του Κεν) ήρθε στην Ελλάδα αλλά σε άλλη ομάδα (Τρίκαλα)..  

331 σχόλια:

  1. Ωραία ανάλυση για ακόμα μια φορά.Πιστεύεις οτι ο Ντίξον μπορεί να παίξει μαζί με Ούκιτς στην ίδια πεντάδα;;;μπορεί αυτός ο παίχτης να ανταπεξέλθει στην θέση 2 μαζί με έναν πιο οργανωτικό άσσο όπως ο Ιβάνοβιτς;;Τέλος ο Γουίλιαμας μοιάζει ένας πιο αθλητικός Σάκοτα άρα θεωριτικά θα μπορεί να παίξει και στο 3 αν χρειαστεί η τα πόδια του έχουν βαρύνει λόγω ηλικίας;;απο τα βιντεάκια πάντως μου φαίνεται πιο off-drible shooter παρά για spot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση ο Jawad με Ντούσαν. Ο Σάκοτα είναι αντιμπασκετικό κορμί που δε παίζει άμυνα σε καμία θέση.

      Διαγραφή
  2. Τζιμ κειμενάρα. Περίμενα πως και πως να μπούμε σε χειμωνιάτικους ρυθμούς και αυτό είναι ότι καλύτερο για αρχή. Η ΑΕΚ έστειλε και Χαίρστον, πάει ίσως για δύο παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ντίξον είναι παίχτης Ευρωλίγκας, καλύτερος του Γκριν που πήρε ο Ολυμπιακός. Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Το παιδί έχει πολύ ευρύ ρεπερτόριο και είναι πραγματικά δύσκολο να τον κρατήσεις μακριά από το καλάθι. Κλέψιμο από ΑΕΚ.

    Empire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα λεφτα οι δύο πρώτοι παράγραφοι.

    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σάιμπερτ είναι πιστόλι. Θα κλάψουν μανούλες φέτος στο Παλατάκι. Για τους ψηλούς του Σούλη έχω αμφιβολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κάποιες φορές θα σας τρομάξει η αυτοπεποίθηση του. Κάποιες άλλες θα τρομάξει και τον Γιούρι Ζντοβτς.."

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί ο Πεδουλάκης δε κλείνει τον Νίκολς? Είναι ο Οκάρο καλύτερος του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλύτερος του.
      Και νεαρότερος του.
      Και πιο διψασμένος.
      Κυρίως όμως πιο aggressive και στις δυο πλευρές.

      Ο ενας είναι ένδυση (παλτό 😄 ok υπερβάλω) κι ο άλλος επένδυση 👍

      ΥΓ Συγχαρητήρια στον Jim για το δροσιστικό ποσταρισμα του.

      Διαγραφή
    2. 'Νταξει, ειναι και πιο ομορφος...

      ... αν και ο Νικολς εχει πιο ωραια γυναικα!

      Διαγραφή
  8. Αμα ηταν να κλειμαε Νικολς θα ο ειχαμε ηδη κανει πιστευω,Για εμενα ο παικτης αυτος κουμπωνει πολυ καλα χωρις να περιοριζει τον Χαραλαμπο.
    Αλλα αφου γραφτηκε οτι κοιταμε απο nba σκεψου τη γκρινια θα πεσει αν παμε και παρουμε τωρα το Νικολς.Οποτε δε νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γρίνα που πιθανόν μπορεί να προκύψει μετά από τέτοια ουσιαστική κατ' εμέ κίνηση λίγη σημασία θα έχει.Έτσι όπως οδεύει το θέμα νομίζω πως ψάχνουν για νέο,ποιοτικό και με περιθώρια βελτίωσης 3&D παίκτη,ειδάλλως δεν έχει λογική τόσο διάστημα αναμονής.Ξέχωρα το τι ποσό προτείθεται να δώσει ο πρόεδρος.

      Διαγραφή
    2. Αν ψαχνουμε κατι τετοιο τοτε η μονη περιπτωση που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο Ουαιτ.Αλλα θεωρω οτι το παλευουν για κανα longshot τυπου Καβινγκτον,Βιλανουεβα,Σμιθ καθως φετος ο προεδρος διχνει να μην υπολογιζει το κοστος.Παντως απο το ρεπορταζ προκυπτειο παικτης θα ερθει μεχρι τις 10 Σεπρεμβρη και μετα το Γκομελτσι θα δουμε αν θα παρουμε και καποιον γκαρντ (κριμα που εκλεισε ο Ουκιτς θα ηταν πολυ καλο φιτ και αυτος χωρις να χαντακωσει Μποχω)

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλή περίπτωση και με αρκετές προοπτικές εξέλιξης αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό το deal στην παρούσα φάση.Κι άλλος περιφερειακός;;; Σαν πολλοί δεν θα μαζευτούν σε περίπτωση που όντως κινηθεί για τέτοιον;; Αν σκεφτείς πως υπάρχουν ήδη οι Καλάθης,Μποχωρήδης,James,Feldeine,Παππάς ο 6ος που θα χωρέσει ;;

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  9. Πάντερ ή Κάρτερ πρώτος σκόρερ στην Α1

    Ιnsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα sir Jim! Δεν έχω να πω κάτι ως προς την ανάλυση των παικτών που ανέφερες ήδη,φαίνεται πως είσαι δυνατός γνώστης και ήδη όσες φορές ενημερώθηκα γενικά για παίκτη και τον είδα εν δράσει,μετέπειτα φάνηκε το πόσο ''κόβει'' το μάτι σου.Εγώ απλά θέλω να σε ρωτήσω το εξής,αν και άσχετο με το παρόν άρθρο: πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να προσθέσει ψηλό παίκτη στην ομάδα (ο οποίος διαθέτει iq,πάσα,σωστές τοποθετήσεις κ υπό προϋποθέσεις σουτ από μακριά ) ενώ η φιλοσοφία του περιστρέφεται κατά κόρον γύρω από ανελέητο pick'n roll και γοργοπόδαρους ψηλούς για την επίτευξή του; Μήπως εν τέλει το ''πάντρεμα'' μεταξύ διαφορετικών παικτών σε κοινή θέση είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο νομίζω ; Επίσης,πως σου φάνηκε που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μετακόμισε στην Ευρώπη και την Ανδόρα;;Πιστεύεις πως θα παρουσιάσει βελτίωση συνολικά ή το ταβάνι του είναι περιορισμένο σχετικά; Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την εξαίρετα επιμελή δουλειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου. Σε ευχαριστώ πολύ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πλαίσιο παιχνιδιού στο οποίο εντάσσεις έναν παίχτη. Η γνώμη μου είναι ότι η εξέλιξη του αθλήματος θα ξεράσει το "ανελέητο Pick& Roll" και θα απαιτήσει από τις ομάδες πιο versatile επιθέσεις και χαρακτήρα. Περισσότερες εναλλακτικές και μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, περιβάλλον στο οποίο μπορούν να απορροφηθούν παίχτες διαφορετικών χαρακτηριστικών. Ήδη το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ ευνοεί μεν Pick& Roll based επιθέσεις αλλά ζητάει έναν πιο πολυμορφικό χαρακτήρα και μεικτές καταστάσεις (PnR ως εισαγωγή, περισσότερη κίνηση, βαρύ σασί η κυκλοφορία και γρήγορη μεταφορά της μπάλας από πλευρά σε πλευρά). Κοίτα για παράδειγμα το πως απορρόφησε η Μπάμπεργκ, μια ομάδα που βασίστηκε στο PnR με εξαιρετικούς executors στα γκαρντ και ουσιαστικά έναν μόνο PnR ψηλό (Theis), τον Μέλι.. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από το πως εκφράζεις αυτό που θέλεις να παίξεις.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Δημήτρη. Καλό χειμώνα σε όλους μαζί με τη σελίδα τοτέμ πλέον (έκλεψα τη λέξη από την ανάρτηση σου) για τους μπασκετικούς. Ερώτηση λίγο άσχετη. Λες να πάει όντως για Πλάις ο Ιτούδης με τους τραυματισμούς που έχει η ΤΣΣΚΑ (Χάινς και Φρίλαντ)? Δε μου κολλάει καθόλου.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα δεν μου αρεσει ο Πλαις,δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη του Jim για τον παικτη και κατα ποσο ταιριαζει στην ΤΣΣΚΑ.Παντως καλα ξεκινησε και η ΤΣΣΚΑ με τους τραυματισμους Φριλαντ,Χαινς,Φριτζον.

      Διαγραφή
    2. τι τραυματισμους παιδια το εψαξα και δεν το βρηκα θα μεινουν διαστημα εκτος;

      Διαγραφή
    3. Μπες στη σελιδα της ΤΣΣΚΑ στο facebook λεει για τον τραυματισμο του Χαινς και επισης το γραφει και ο Ισραηλινος δημοσιογραφος david Pick στο twitter του.

      Διαγραφή
  12. Mη σας φανεί περίεργο κάποιος ή κάποιοι από αυτή την ανάρτηση σε έναν χρόνο να παίζουν ευρωλίγκα όπως οι τζέιμς και μακόλουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Μελαγιες στο gazzetta γραφει οτι ο Παναθηναικος εχει συμφωνησει με τον Ουαιτ και οτι θα το μετανιωσει ο ολυμπιακος που τον εχασε μεσα απο τα χερια του.Ξερει κανεις αν ειναι αληθεια αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Οκάρο φίλε είναι στα πάνω πάνω ονόματα στη λίστα του Πεδουλάκη (πλέον βγάει μάτια, δεν έχει νόημα να το κρύβει κάποιος). Απλά ο Μελάγιες προσπαθεί να κινητοποιήσει τελευταία στιγμή την ομάδα του να πάρει τον πάικτη.

      Επειδή σας βλέπω και βασανίζεστε, όταν κλείσει η όλη ιστορία, θα δημοσιοποιήσω τη περιβόητη λίστα για 3 λόγους:

      α)Ο πρώτος καικυριότερος είναι για να δείτε τα ονόματα και να καταλάβετε τι έψαχνε ο Πεδουλάκης. 'Ετσι θα δείτε γιατι πχ ο Νίκολς δεν έπαιζε ως περίπτωση.

      β)Ο δεύτερος λόγος είναι για να δείτε τι σανό έχει πουλήσει πολύς κόσμος εδώ μέσα και έξω. Ραντ, Βιλαρίμπα, Τζος Σμιθ και δε συμμαζεύεται. Θα δείτε τα ονόματα και θα καταλάβετε.

      γ)Ο τρίτος λόγος είναι για να δείτε ποια από τα ονόματα όντως αναφέρθηκαν εδώ μέσα (εξαιρετώ τα γνωστόα Covington-White και τα McCullough and Acy που έγραψα). Θα σας πω και ποιοι/ποιες είπανε ονόματα που έπαιξαν.

      ΥΓ. Προχθές βαριόμουν. Λέω ας γράψω ένα ανώνυμο στο χουπφέλας "Ερχεται ο παικταράς" να τους ακούσω να βρίζουν. Μετά από λίγο, βλέπεις εναν τυπο να λεει απο εμπιστευτικες πληροφορίες πως και αυτός έμαθε πως έκλεισε ο παίκτης. Το είχα ξανακάνει και στο παρελθόν όταν έγραψα "θα πέσουν τα τσιμέντα" (πάλι επειδή βαριόμουν" και να γράφει ο ίδιος "ναι παιδιά αν έρθει αυτός που ακούγεται θα πέσουν τα τσιμέντα". Έχω άδικο μετά να τον αποκαλέσω φιδέμπορα και να κοροιδέψω την επιλογή του περι Βιλαμπάχο; 'Οσο για τους υπόλοιπους, θεωρείστε το παραπάνω τιμωρία σας που αντί να επικεντρωθείτε στο μπάσκετ εδώ μέσα, σχολιάζετε μόνο τα μεταγγραφικά :P

      Διαγραφή
    2. Ελπιζω να ξερεις κυριε φιδεμπορα πως οι mccullough και acy εχουν εγγυημενα συμβολαια ετσι;

      Διαγραφή
    3. θα γράψω κι εγώ μετά την απόκτηση του 4αριου ποια ήταν η πραγματική λίστα της ομάδας. κι άντε βγάλε με ψεύτη μετά.

      άλλοι πουλάνε σανό εδώ μέσα(και αλλού φυσικά) και άλλοι μας το παίζουν και καλά insiders με τις "πληροφορίες" τους. αφού την ξέρεις τη λίστα(γελάω) γιατί δεν μας την λες κι εμάς να μην μας κοροϊδεύουν αυτοί που πουλάνε σανό? η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να βρω είναι να είσαι ο ίδιος ο πεδουλάκης και να μη θέλεις να αποκαλύψεις τους στόχους σου ή ο ΔΓ για τον ίδιο λόγο ώστε να μην ανέβει το κασέ από νέους διεκδικητές.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα φίλε και εγώ πιστεύω οτι ξέρεις τι λες ή μάλλον τι δε λες.
      Πρώτος στη λίστα είναι ο Οκαρο Γουάϊτ.Απο κει και πέρα μπορώ να σου πω ακλλους 2-3 που εμαθα ότι παιζαν/ουν στη λίστα.
      Thomas Robinson,Stefan Jankovic και jamychal Green.
      Αυτός που μου είπε για robinson δεν ήταν πολύ έγκυρη πηγή.
      Αυτά ισχύουν και τον Γιανκοβιτς τον Στεφάν τον άκουσα από 2 μεριές σαν κοινοτική επιλογή.
      Πάντως και κάτι που ισως δεν ξέρεις.Ο Γουάϊτ είχε επικοινωνία μες τον Αυγουστο με τον ΠΑΟ.



      Υ.γ κακίες δεν κραταω αν και με πείραξε λίγο ή μπηχτη.



      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    5. Τασουτο η λιστα της Μπαρτσελονα εκτος απο Χακετ τι ειχε, για πες.

      Διαγραφή
    6. Θεωρώ ότι πέρα από Ουαιτ και Κοβινγκτον στην λίστα βρίσκονται ο Γιανκοβιτς και ο Ουτχοφ.. Ίσως και ο Κοπελαντ

      Διαγραφή
    7. Φυσικά και είναι Γκριν, Γιάνκοβιτς στη λίστα. Μάλιστα ήταν οι μόνοι που σχολιάστηκαν εδώ μέσα. Ο Γιάνκοβιτς από την Αφρο (τον πρότεινε) και ο Γκριν από άγνωστο, που επίσης σχολιάστηκε από την 'Αφρο (δείγμα πως ξέρει περισσότερα από όσα λέει). Ο Ρομπινσον δεν έπαιξε ποτέ. Ούτε Ουτχοφ ούτε Κοπελαντ.
      Τα ονόματα όταν φτιάχτηκε η λίστα ηταν (με σειρα πιθανοτητας να ερθουν εκεινη τη στιγμή):
      1)Okaro White
      2)Maurice Ndour
      3)Stefan Jankovic
      4)JaMychal Green
      5)Christian Wood
      6)Robert Covington
      7) Quincy Acy
      8)Chris McCullough

      Απλά μετά το ξεσκαρτάρισμα έγινε ήδη από το χρόνο, πχ Μακκόλα βρήκε ομάδα, Ν'Ντουρ το ίδιο, ο Κοβιγκτον συνεχιζει στους Σιξερς κοκ.
      'Ολη η λίστα δίνει ΟΓΚΟ, above the rim και athleticism για αυτό και ο Νικολς δεν επαιζε ποτέ ως επιλογή. Δείτε τα ονόματα και σκεφτείτε τι σανό σας ταίσανε τα φόρα.

      ΥΓ. Αν σε πειράζει η μπηχτή, να μη μοιράσεις φίδια για Βιλαμπάχο και ιστορίες.Ο Βιλανούεβα ή ο Σμιθ που ακούγονταν ήταν αδύνατο να έρθουν Ελλάδα, εδώ τύποι σαν τον Κόβιγκτον και τον Γκριν δύσκολα έρχονται Ευρώπη (και όχι,τα φράγκα δεν είναι το ζήτημα), φανταστείτε οι υπόλοιποι. Και ξεακαβάλα ρε μπάρμπα λίγο σε φάση " Ο Γουατι ειχε επικοινωνια με τον ΠΑΟ μες τον Αυγουστο". Μεχρι και στο αρθρο του μεγαλιες το γράψανε, σιγά τη ψαγμένη πληροφορία.

      Διαγραφή
    8. Όγκο ο οκάρο ε? Σώπα ρε φίλε..

      Διαγραφή
    9. Ο acy δεν έχει τη παραμικρή σχέση με αυτό που ψάχνει ο παο. Είναι πεντάρι για ευρώπη.

      Διαγραφή
    10. Ο Γκριν πέρα ότι δεν έρχεται Ευρώπη.. Δεν ταιριάζει σε αυτό που θέλει η ομάδα.. Πέρα ότι δεν έχει το σουτ που είναι απαραίτητο για να την λειτουργικότητα της frontcourt...Πιο πολύ 4-5 ειναι για Ευρώπη πάρα 4-3 που λένε στην ομάδα ότι ψάχνουν...Με Οκαρο ή Στεφαν είμαι κομπλέ...

      Διαγραφή
    11. Δηλαδή αυτή τηνα στιγμή η λίστα είναι:Οκαρο,Γιανκοβιτς και Γκριν;;

      Διαγραφή
    12. ο Μελαγιες εχει αποδειξει πως οτι "αποκαλυπτει" για τον Παναθηναικο το αποκαλυπτει με σκοπιμοτητα..μπορει και να ισχυει αλλα σιγουρα το εγραψε για να πιεσει τον Ολυμπιακο..δλδ ελεος!

      Διαγραφή
    13. Επειδη εχει δικιο ο φιλος παραπανω και αξιζουμε τιμωρια ολοι μας,εγω καθησα και δυο ωρες ορθιος στη γωνια με την μυτη στον τοιχο και το ενα ποδι σηκωμενο.Και τωρα θα κατσω να γραψω 100 φορες..Δεν θα το ξανακανω...Δεν θα το ξανακανω....βεβαια ο ανθρωπος νομιζω πως ηξερε στο περιπου καποια πραγματακια και οσο μπορουσε τα μοιραστηκε μαζι μας
      Οσο για την περιφημη λιστα και η κουτση Μαρια ξερει οτι ο ΠΑΟ περιμενει ΟΚαρο....Εκτος και ΑΝ......Μη με πιεζεται..δεν μπορω να πω κατι παραπανω....
      Επι της ουσιας καλοι οι παικτες της λιστας αλλα ο Βοβορας επεμεινε μονομερως και κοντοφθαλμα σε Αμερικανακια που δεν εχουν ξαναπαιξει Ευρωπη και αυτο περιεχει ρισκο
      Που θα γινει μεγαλυτερο εαν δεν ερθει τελικα ο Οκαρο
      Να πω ακομη οτι η συντομη προετοιμασια του Οκαρο με μια επαγγελματικη ομαδα,κατι καλο θα του κανει καπως θα τον βοηθησει και το γραφω σαν αντισταθμισμα οτι θα ερθει αργα

      Διαγραφή
    14. Άρα φίλε μου ανώνυμες είδες ότι δε λέω αρλουμπες.4 ονόματα είπα ότι είναι στη λίστα και ο μόνος που δεν ειναι ήταν αυτός που τον άκουσα από μη έγκυρη πηγή.Για να Ιντριγκαρω μετά τον Γουάϊτ θεωρώ ότι ο Γιανκοβιτς έχει το προβάδισμα λόγω του ότι είναι κοινοτικός.
      Αλλά όπως είπα όντως παίζει να έχει δίκιο ο Μελαγες.

      Στα του θεματος-που είναι και πολύ ωραιο- να πω τα εξής.
      Οι παίχτες που έφερε ο Απολλωνας θεωρώ θα βγάλουν μάτια.Εξαλλου και ο Βετουλας και ο Απολλωνας πάντα φέρνανε παιχατραδες.Ειδα κάτι βίντεο και μου άρεσαν.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    15. Ναι φιλε Τσουρεκα-Πανικα ειναι φανερο οτι καποιοι ειχαν και εχουν πληροφοριες και νομιζω οτι και εσυ ειχες και ειναι ευτυχες με οποιο τροπο συζητιουνται εδω και ολο και κατι μαθαινουμε
      Στα του Οκαρο αφ ενος μεν ο Μελαγιες προσπαθει να κινητοποιησει τον Ολυμπιακο να παρει αυτος τον Οκαρο η καποιον αλλο.Δεν παυει ομως να εχει την πληροφορηση του σε αυτην την περιπτωση και αυτο ειναι υπερ για εναν δημοσιογραφο...Θα μου πεις ,πλεον το ξερει ολος ο κοσμος..Αλλα ολος ο κοσμος δεν εχει να εκτεθει καπου οταν το γραψει ,ενω ο Μελαγιες δεν δισταζει να το γραψει με κινδυνο αν δεν κατσει να εκτεθει.
      Και ενα ζητημα ειναι μηπως τελικα καλυτερη περιπτωση ειναι,αφου ειναι και κοινοτικος ο Γιανκοβιτς?Ερωτω,δεν ξερω αν καποιος εχει πιο σαφη εικονα ας μας πει...Μακαρι να μας πει ο ΤΖΙΜ την αποψη του
      Η μηπως να γινει μια τελευταια κινηση για Μπραουν που ειναι καλυτερος απο ολους αυτους?

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα Jimακο εξαιρετικος ως συνηθως.Εσυ δεν θεωρεις οτι εγιναν και παλι λαθη στον σχεδιασμο της ΑΕΚ;Ειδικα η αποκτηση του Ukic προσωπικα με ξαφνιασε.Η αμυνα μπαζει αρκετα και δεν υπαρχει back up του Βασιλειαδη ουτε για δειγμα.Ηρθαν οι αποδεσμευσεις και εδεσε το γλυκο
    Προσωπικη εκτιμηση οτι hidden gem ειναι ο Punter,θα αποτελεσει attraction του πρωταθληματος ΑΝ προσαρμοστει γρηγορα.Επισης ξες ποιον θα θελα τρελα να δω Ευρωπη;Τον Jarnell Stokes.Αν θυμαμαι καλα πριν λιγο καιρο ειχε πλησιασει στη Loco αλλα κατι εγινε και δεν εκλεισε.

    Aba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχουν γίνει λάθη. Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα είχε σχεδιαστεί με centerpiece τον Μαυροκεφαλίδη (είναι χαρακτηριστική η αρχική στελέχωση της γραμμής ψηλών) και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  16. Δεν ξερω για εσας αλλα εγω που ειμαι απο πατρα φετος θα χορτασω μπασκετ ....2 ομαδες στην α1 ;;; ωρε πανηγυρι που θα γινει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα και καλο μηνα σε ολους!λοιπον εγω ξερω ποιον εχει κλεισει η παναθα αλλα θα σας το πω οταν τον ανακοινωσει!!!λοιπον για να σοβαρευτουμε χωρις να εχω οπως καποιοι αλλοι καμια πληροφορια, εχω ξαναπει οτι η λογικη δειχνει οτι ο αργυρης περιμενει τον οκαρο ο οποιος τελικα ισως να αποτελει και την καλυτερη επιλογη.ειναι παιχτης με τα χαρακτηριστικα που ψαχνει ο κοουτς σε πολυ καλη ηλικια με μεγαλα περιθωρια εξελιξης και φυσικα με εμπειρια αν δεν κανω λαθος 2 ετων απο το ευρωπαικο μπασκετ.τελος παντων οπως και να εχει το πραγμα υπομονη λιγες μερες και θα μαθουμε τον εκλεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν τον Νοτσιονι ή Ρεάλ για διακοσμητικό τον κρατάει?... Τι διακοσμητικός βέβαια,σε έναν προημιτελικο τον πετας και σου παίρνει το ματς.

      Διαγραφή
  18. Η έκπληξη της σεζόν θσ είναι ο μπάκνερ του αρη. Τζιμ η αναφορά στα κολέγια με αυτον τον γλαφυρο τρόπο είναι πολύ hoopfellas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η έκπληξη της σεζόν θσ είναι ο μπάκνερ του αρη. Τζιμ η αναφορά στα κολέγια με αυτον τον γλαφυρο τρόπο είναι πολύ hoopfellas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζιμ (σε ειχα ξαναρωτήσει) για τους ξένους του Ρεθύμνου ποια ειναι η αποψή σου ;
    Οκ, οι Φιτζπάτρικ (της Πατρας) και Αρνολντ(γυρολόγος που γράφαν παλια στο τρίποντο) ειναι σχετικά safe περιπτώσεις..Ο Μπραντον Εντουαρντς μπορει να σταθεί στη λιγκα μας..και ο Ταλτον εκτος απο εκτελεση έχει δημιουργία ;;;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ θα ήθελα μια γνώμη για τους Ρεθυμνιώτες ξένους... Ο Τάλτον όμως νομίζω είναι περισσότερο δημιουργός παρά σκόρερ.Για σκόρερ διαφημίζεται ο Άρνολντ

      Reth

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Ο Τάλτον αποκτήθηκε για την ικανότητα του να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίχτες του (ειδικά στο γρήγορο μπάσκετ είναι αποτελεσματικός, ξέρει να φτιάχνει το fast break). Θα διακριθεί στον πίνακα με τις τελικές μάλιστα.

      Διαγραφή
  21. Αυτά κι αν ήταν παιδιά από τζάκι. Και τι τζάκι…

    Πάνε 10 χρόνια πια!!!

    Παρασκευή μεσημέρι, την 1/9/2006, στην Σαϊτάμα, το ελληνικό μπάσκετ έζησε μια απ’ τις συγκλονιστικότερες στιγμές της ιστορίας του.

    https://www.youtube.com/watch?v=RpKm66rbQ3w

    Όσες φορές κι αν το δει κανείς, δεν χορταίνει.

    Η εθνική βρίσκεται μπροστά σ’ ένα ακόμη σταυροδρόμι. Επίκειται μια ακόμη μετάβαση από γενιά σε γενιά και ο καταλληλότερος να την κατευθύνει δεν είναι άλλος απ’ τον δημιουργό εκείνης της ομάδας.

    Φέρτε πίσω τον δράκο τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε 77 οκ ο δράκος είναι η πιο εμβληματική φιγούρα της ομάδας αλλά αυτό δε τον κάνει τον πιο κατάλληλο για τη δουλειά. Δεν είναι λίγο ξαναζεσταμένο φαγητό;

      Διαγραφή
    2. Το ξαναζεσταμένο φαγητό είναι και λίγο μύθος, έτσι; Γιατί π.χ. ένας ξαναζεσταμένος μουσακάς θα είναι πάντα καλύτερος από δυο φρεσκοτηγανισμένα αυγά μάτια.

      Το ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο απέδειξε ξανά τι χρειάζεται ο πάγκος μιας εθνικής ομάδας. Ο Καζλάουσκας ήταν ξαναζεσταμένο φαγητό για την Λιθουανία; Πέρσι πήρε το αργυρό στο ευρωμπάσκετ. Ο Σκαριόλο; Χρυσό πέρσι, χάλκινο φέτος. Ο Πέτροβιτς; Απ’ το πουθενά βρέθηκε στο Ρίο κερδίζοντας εκτός έδρας την φιλόδοξη Ιταλία του Μεσίνα με τόσες απουσίες και έχασε για λίγο στον προημιτελικό.

      Τα ίδια γράφονταν για τον Γιαννάκη και το 2004 όταν επιλέχθηκε ξανά για την 2η θητεία του στον πάγκο της ομάδας.
      Η εθνική αυτή την στιγμή πάει για ολικό lifting, restart κλπ. Χρειάζεται κάποιον που θα την βοηθήσει σ’ αυτή την μετάβαση. Ο δράκος το ‘χει κάνει παλιότερα ενώ έχει την προσωπικότητα που χρειάζεται ώστε να επανακτήσει η ομάδα χαρακτήρα. Έχει το ειδικό βάρος για να επιβάλλει κανόνες και να καθοδηγήσει τα νέα παιδιά σωστά.

      Αλλά τα ξεχνάω όλα αν μου βρεις έναν καταλληλότερο που να είναι διαθέσιμος.

      Διαγραφή
    3. Γιαννακης προπονητης της Εθνικης μέχρι να βαρεθει, αλά Σιζέφσκυ. Τιποτε αλλο.

      Διαγραφή
    4. Είχα την τύχη και χαρά πέρυσι στη χειμερινή σεζόν να παίξω συχνά μαζί με τον Δράκο κάμποσα διπλά...

      Στις κουβέντες που κάναμε μαζί του με την υπόλοιπη παρέα μας άφησε τις εξής εντυπώσεις:

      Α) έχει γίνει πολύ επιλεκτικός με τις δουλειές που του προσφέρονται
      Β) έχει ελάχιστες προσφορές από ομάδες
      Γ) έχει μείνει πίσω πολύ σε τεχνικά και αγωνιστικά θέματα
      Δ) δεν έδειχνε οτι καίγεται να κοουτσάρει αφού έχει άλλες ασχολίες στις οποίες και αφιερώνει χρόνο και τρόπο εσόδων

      Θεωρώ πως η συγκυρία της Σαιτάμα ήταν "μοναδική". Άριστη φουρνιά παικτών , ένας προπονητής "μύθος" της Εθνικής ο οποίος ήταν ακόμη πιο "φρέσκος" προπονητικά , τέλειος μεταδότης της αγωνιστικής ψυχολογίας και του τι είναι η Εθνική, υποτίμηση από τον αντίπαλο.

      Το οτι ο Δράκος έχει τεράστιο μερίδιο στο έπος της Σαιτάμα , οι επιτυχίες που είχε εν γένει με την επίσημη αγαπημένη εκείνη την εποχή και ο "μύθος" που τον ακολουθά από την αγωνιστική του πορεία , δεν τον καθιστά κατα την γνώμη μου και την πλέον αξιόπιστη λύση για την Εθνική ομάδα εν έτει 2016.

      Πραγματικά παιδιά θεωρώ πως εαν ο κόουτς δεν είχε στο παρελθόν εκέινα τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας και δεν έχανε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πολλά από τα αγαπητά του προσωπα , με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ψυχολογικά και να μην αφοσιωνόταν στην προπονητική όσο θα ήθελε, ίσως βλέπαμε σήμερα έναν άλλο κόουτς Γιαννάκη. Το οτι ακόμη και σήμερα ύστερα από τόσα χρόνια δεν υπάρχει κάν στις επιλογές κάποιας ομάδας είτε συλλόγου είτε Εθνικής , και το οτι δεν συμμετέχει τακτικά ούτε σε συνέδρια ούτε σε σεμινάρια προπονητικής δείχνει οτι ίσως και να έχει αλλάξει σελίδα στην ζωή του.

      Προς Θεού δεν υποστηρίζω οτι έχω στο νού μου κάποιον καλύτερο ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ για τον πάγκο της Εθνικής , όμως μάλλον έχουν περάσει αρκετά χρόνια ανομβρίας πλέον τα οποία έχουν στοιχήσει στην επαγγελματική του καριέρα.

      Βάλτε σε έναν παραλληλισμό με τον Δράκο , τον εαυτό σας να αναζητά εργασία στο αντικείμενό του ύστερα από αρκετά χρόνια ανεργίας...
      Λογικά ελάχιστοι θα τον επιλέξουν λόγω πολυετούς αποχής του με το αντικέιμενο , λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού που αναπτύχθηκε στα χρόνια της ανεργίας και των φιλοδοξιών που θα έχει ο εργοδότης και το αποτέλεσμα που θα απαιτεί εφόσον μιλάμε για θέση σε "μαγαζί γωνία".

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Run TMC, δέχομαι πως ισχύουν τα παραπάνω. Τουλάχιστον ας γίνει προέδρος της ΕΟΚ. Είναι ιδανική επιλογή.

      Διαγραφή
    6. Η πρότασή σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

      Run TMC

      Διαγραφή
  22. http://www.sdna.gr/mpasket/eurobasket/article/239108/apisteyto-sooy-toy-xangka-kontra-ston-gkornton-vid
    Τι κάνει ρε ο Χάνγκα; Θα μας τρελάνει τελείως. Βάζει και τρίποντα πλέον. Και μάλιστα πάνω σε άμυνα. Και δείτε και τι στροφές παίρνει η μπάλα. Απίστευτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθληταρας,δυνατα πόδια,αριστος facilitator...
      Άμυνα,ριμπαουντ και τρανζισιον.
      Καλός και ως ball mover,αξιοπρεπης με τη μπάλα στα χέρια ικανός να δημιουργήσει δευτερευόντως. Αν φτιάξει και σταθερό σουτ θα μιλάμε για το καλύτερο 3αρι στην Ευρωπη hands down.
      Το μόνο σίγουρο ότι(μιλάμε για χαμηλό επιπεδο βέβαια,δεν δυσκολεύεται να περάσει προς τα μεσα με στοιχειώδη ανάγνωση της άμυνας) επέδειξε scoring insticts που δεν θα έβρισκε σε άλλον .."ρολιστα".

      Διαγραφή
    2. Ο Χάνγκα θα πρέπει μέσα σε έναν χρόνο να παίζει ΝΒΑ. Έχει ΟΛΟ το πακέτο. Σε μια ομάδα που ξέρει να δουλεύει τέτοιους παίχτες (όπως οι Spurs) θα ανέβει πολύ γρήγορα και θα αποκτήσει ρόλο.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα στο καλύτερο λόμπι της χώρας. Επέτειος σήμερα της Σαιτάμα. Θα ήθελα να μου πείτε -όποιος έχει όρεξη βέβαια- που ήσασταν και τι κάνατε εκείνη τη μεγάλη ώρα του ματς. Εγώ για να ξεκινήσουμε, είχα πάρει ρεπό και καθόμουν στον μικρό κήπο του σπιτιού έχοντας τραβήξει μπαλαντέζα για την τηλεόραση. Η γυναίκα μου συνεχώς την ιδια παρέμβαση στυλ "γιατί ουρλιάζεις" και δε συμμαζεύεται..

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω φιλε βαραγα σκοπια και ακουγα τους αλλους απο το κψμ να ουρλιαζουν και κοντευα να τρελαθω!

      Διαγραφή
    2. Όχι ρε φίλε!! Και δε τη παράτησες?

      Pikulin

      Διαγραφή
    3. Ασε μιλαμε για μεγαλη πικρα αλλα αφου κερδισαμε χαλαλι

      Διαγραφή
    4. Δούλευα συμβασιούχος στο ΙΤ δημόσιου οργανισμού, το γραφείο μας ήταν όσο πιο χωμένο γίνεται γεμάτο από παλιούς υπολογιστές, σκληρούς, μητρικες κτλ. Είχαμε στήσει από νωρίς βιντεοπροτζεκτορα αλλά η προϊσταμένη μας το έκοψε στη μέση του πρώτου ημιχρόνου, οπότε το είδαμε από τους υπολογιστές. Φυσικά στο 4ο δεκάλεπτο ο προτζεκτορας ξανααναψε και μαζεύτηκαν και όλα τα γύρω γραφεία.

      Διαγραφή
    5. Εγώ οδηγούσα για να πάω σε μια δουλειά που είχα και το άκουγα στο ραδιόφωνο. Φώναζα "ναι ρε" "βάλτο" "ΝΑΑΑΑΙΙ" όσο οδηγούσα, μέχρι τα τελευταία λεπτά που κατάλαβα πως αν συνεχίσω να οδηγώ με το μυαλό στον αγώνα θα τρακάρω...Οπότε έβγαλα αλαρμ και στάθμευσα σε μια άκρη του δρόμου. Όταν τέλειωσε το ματς βγήκα έξω απο το αμάξι και χοροπηδούσα! Λογικά όποιος έτυχε να με δει πρέπει να με πέρασε για βλαμμένο χαχαχα..
      Αξέχαστη μέρα, αξέχαστο παιχνίδι!

      Διαγραφή
    6. Εχω πάρει κανονική άδεια από το στρατόπεδο (Χίο) και χωρις να ξέρει κανείς που βρίσκομαι έχω "τσιμπήσει" την κοπελιά για μπανάκια στην Αίγινα και παρακολουθώ σε καφετέρια το ματσάκι λίγο πρίν γυρίσω Αθήνα...Πανικός στην καφετέρια απλά...

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. Ήμουν στη δουλειά και μπορούσα μόνο live score να παρακολουθώ. Εφιάλτης! Ειλικρινά, δε θυμάμαι να έχω χάσει άλλο παιχνίδι της Εθνικής από το '87 και μετά. Ούτε φιλικό, που λέει ο λόγος. Έχασα, όμως, αυτό...! Χαλάλι. Από τότε βέβαια το έχω δει κάμποσες φορές ολόκληρο.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    8. Εξεταστική στη Νομική, γράφαμε Σύνθεση Ευρωπαϊκού. Τα ραδιοφωνάκια έδιναν κι έπαιρναν. Φοβερές στιγμές, ωραία χρόνια.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    9. Κάμπινγκ στη καλαμάτα , προτζέκτορας, κλίμα από το πρωί με μουσική 87 και μπύρεςτο τι έγινε μετά δε λέγεται. Το μπαρ γνώρισε μεγάλες στιγμές

      Στάθης

      Διαγραφή
  24. Μη τρελαίνεστε με τους Αμερικανούς πηδηχταραδες απο το ΝΒΑ.
    Η ΤΣ.Σ.ΚΑ η Ρεάλ η ΜΚΒ και ο ΟΣΦΠ που ειναι οι τελευταίοι κάτοχοι της κούπας δεν ειχαν Αμερικανούς πηδηχταραδες απο το ΝΒΑ.
    Οποτε ο Γουαιτ για τον Παναθηναϊκό είναι ταμάμ αν λειτουργήσουν ολα τα άλλα με ορθολογική σοβαρότητα.
    Μπουρουσης, Σιγκλετον εναλλάξ στο 5 με μικρές ανάσες Γκιστ.
    Και Γκιστ, Φωτσης με Γουαιτ στο 4.
    Αν ο Μποχωριδης μπορεί να ξεκουράζει αξιομαχα κι αξιόπιστα ενα δεκαλεπτακι το πολύ στην ευρωλιγκα κι ενα 25λεπτο στην Ελλάδα τούς κοντους, είναι το πιο άμεσο ζητούμενο για τον μαραθώνιο που τους περιμένει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Jim.Φοβερό άρθρο και πολύ ψαγμένο. Είναι πολύ καλό που ασχολείσαι και με παίκτες όλων των ομάδων και όχι μόνο με τους 2.Από τα ελάχιστα μπλογκ/site που παρέχουν σφαιρική ενημέρωση και ανάλυση. Πολλά συγχαρητήρια.
    Τώρα στα του Παναθηναϊκού μας. Ρε παιδιά γιατί μαλώνετε και ακόμα κολλάτε σε παίκτες τύπου Νικολς(έχω πολλή καλη γνώμη για τον σγκεκριμένο παίχτη αλλά είναι εμφανές ότι δεν είναι αυτό που ψάχνει ο coach). Νομίζω το είπε ξεκάθαρα ο Πεδουλάκης στη Media day. "Κοιτάμε κάποια παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν μπορούνε να είναι μαζί μας". Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κοιτάει την αγορά της αμερικής για παίχτες με μερικώς εγγυημένα συμβόλαια που θα κοπούν από τις 15αδες. Δεν έχει λογική να έχει ως στόχο το Νικολς ή κάποιον άλλο από ευρωπαϊκή ομάδα (ακόμα και ας χρειάζεται καταβολή buy out) και να περιμένει ακόμα και να μην κάνει προσπάθεια να τον πάρει τώρα που έχει προετοιμασία.
    Τώρα το κατά πόσο η τακτική που ακολουθεί με το να περιμένει τα κοψίμματα (όχι ότι μπορεί να κάνει και κάτι άλλο εδώ που τα λέμε) και να ρισκάρει να να έρθει ένας παίχτης τέλη σεπτέμβρη( ειδκά αν δεν έχει και αντίστοιχη εμπειρία όπως πχ ο Ουαιτ) χωρίς προετοιμασία και φιλικά με την ομάδα είναι μεγάλη συζήτηση-ίσως ο jim να μας πει τη γνώμη του επ' αυτού .
    Τα μισά ονόματα που λένε οι κατά καιρούς insiders και solid info και τέτοια είναι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα. Κάποιοι έχουν εγγυημένα συμβόλαια(mccullough ) , κάποιοι είναι παίχτες που στην ευρώπη παίζουν καθαρά στο 5 κάτι που δεν το θέλει ο Πεδουλάκης (Αcy) κάποιοι που είναι τρομερά δύσκολο να έρθουν στην ευρώπη να παίξουν (Smith).Νομίζω ότι από όσα έχουν ακουστεί οι Ουάιτ,Κόβινγκτον,Γιάνκοβιτς είναι στο τοπ 5 παικτών που και εξεττάζονται/εξετάστηκαν και ενφιαφέρουν και αρέσουν στον κοουτς και έγινε/γίνεται προσπάθεια για αυτούς-με ξεχωριστό τρόπο για τον καθένα και με διαφορετικό σκεπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φίλε μου. Τα έχουμε ξαναπεί για Νίκολς-Ουάιτ κλπ. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει παίχτη ο οποίος (πέραν της Strech ικανότητας του) θα μπορεί να ανταποκριθεί και στη νέα κατεύθυνση που παίρνει το άθλημα σταδιακά και με τους κανονισμούς που επιβάλλονται. Θα μπορεί δηλαδή να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο και να ανεβάσει -όπως ο Τζέημς- την ομάδα σε αθλητικό επίπεδο. Η εκτίμηση μου αυτή είναι. Ο Ουάιτ έχει τέτοια χαρακτηριστικά και φυσικά μεγαλύτερη ακτίνα εξέλιξης από βετεράνους υποψηφίους.

      Διαγραφή
  26. Νομιζω πως ο Αρτζι προτιμαει Γουαιτ εναντι Νικολς για 2 κυριους λογους.Ο ενας ειναι τα περιθωρια εξελιξης και το κινητρο του Οκαρο για αυτοβελτιωση.Απο την αλλη, τα πολυ καλα χρονια του Νικολς εχουν περασει.Ξερεις βεβαια οτι θα σου παιζει για 7 παντα. Μια αναλογη επιλογη με αυτη του Νταρνεν του Οσφπ μου μοιαζει.Χαμηλο ρισκο, τιμιος παιχτης. Στους ψηλους με Φωτση Μπουρουση Γκιστ δεν πασχει απο εμπειρια η ομαδα. Ο 2ος λογος,πιο "αγωνιστικος", ειναι οτι θελει μακρυ παιχτη ικανο ριμπαουντερ και αθλητικο με above the rim παιχνιδι που διαθετει μονο ο Γκιστ αυτη τη στιγμη. Ο Νικολς ειναι αρκετα καλος στην αμυνα εδαφους, που ομως δεν την εχουμε τοσο αναγκη, καθως αυτο το καλυπτουν ο Ριβερς και ο Σιγκλεντον που ειναι εξαιρετικοι στον τομεα αυτο. Θυμαμαι τον Οκαρο, στα playoff Αρης Παο που τον παρακολουθησα σε συνεχεια αγωνων και μου φανηκε πολυ ανταγωνιστικος,τσαμπουκας,ισχυρο κινητρο για νικη, να μη φοβαται τις ευθυνες, αλλα και φανερα προσοντα που παιρνουν και βελτιωση, ειδικα υπο τις οδηγιες του Αρτζι που ξερει να βελτιωνει τετοιους παιχτες. Σιγουρα η μεταβαση στον Παο θα ειναι τεραστιο αλμα, αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο σαν project. Τι λετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ειναι δυνατον να υπαρξει συγκριση μεταξυ Νικολς και Οκαρο
    Ο Οκαρο ειναι ηδη 2 κλασεις πανω και εχει μεγαλες δυνατοτητες εξελιξης να αναδειχτει στο νεο Γκιστ.Ο Νικολς στην ηλικια που ειναι και με μια χρονια που δεν επαιξε παρα ελαχιστα δεν υπαρχει κανεις λογος να ερθει στην ομαδα.Δεν ειναι καν παικτης μιας χρησης ειναι μισης.Χιλιες φορες να παρεις ακομη και τον πιτσιρικα τον Μιτογλου η να το παλεψεις για Βεζενκοφ με προοπτικη μελλοντος αμα ειναι να φερεις εναν μετριο 32αρη που προερχεται απο κακη χρονια.Κυριως επιθετικα με το ζορι θα βαζει 4-5 ποντους.
    Δεν σας κανει εντυπωση που δεν βρισκει ομαδα με τιποτα?Περασε η εποχη που θα φορτωνομαστε μετριοτητες στα γερονταματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλε Τζιμ...
      Πιστεύεις οι παίχτες οι ξένοι του Απολλωνα είναι από όσους ξένους ήρθαν πλην ΠΑΟ ΟΣΦΠ οι καλύτερες επιλογές?
      Θυμάσαι έναν Αμερικανό του Απολλωνα που είχε βγάλει το λάδι στους αντιπάλους πριν 8-9χρόνια στο περίπου?Δε θυμάμαι καλά εποχές...γερασα...



      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα τζιμ και καλο μηνα! Ποτε αναμενονται τα τελικα κοψιματα στο ΝΒΑ; Επισης τι θα ελεγες για Jeremi Grant στον παο σε ρολο defensive anchor στο 3-4; Ρωταω γιατι λογικα η αυτον η το κοβινκτον θα κοψουν οι σιξερς

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Όχι και άλλες ομάδες έχουν κάνει καλές επιλογές. Οι ξένοι του Απόλλωνα μπορούν να υποστηρίξουν το σύνολο και όχι να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο παιχνίδι της ομάδας. Μου αρέσει αυτό. Παραπάνω από 8-9 χρόνια θα λες..

      Διαγραφή
  29. Ωραίος όπως πάντα Jim. Ποια η γνώμη σου για την εξέλιξη Rozier, RJ Hunter στους Κέλτες; Είχες πει σε ανύποπτο χρόνο ότι περίμενες να δεις βελτίωση στο shot selection του Hunter. Πιστεύεις ότι θα παίζουν περισσότερο φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H χρονιά θα είναι σημαντική για την μετέπειτα εξέλιξη του Χάντερ. Η Βοστόνη χρειάζεται σουτ οπωσδήποτε, πρέπει να βάλει το χέρι του και να πάρει την ευκαιρία.

      Διαγραφή
  30. Για ενα φιλο που στο προηγουμενο αρθρο ελεγε οτι το Nba συνεχιζει να βγαζει παικταραδες; και συνεκρινε τον Jordan με τον James επειδη πιθανον ειμαι μεγαλυτερος του ας του υπενθυμισω οτι οι πενταδες του ΝΒA τοτε ηταν σχεδον all star επιπεδου
    Oι Ευρωπαιοι που επαιζαν τοτε ηταν ολοι διαλεκτοι,οπως Πετροβιτς,Σαμπονις,Μαρτσουλιονις,Ντανιλοβιτς,Κουκοτς,Ρατζα,Ντιβατς,Σμιτς,Σρεμπφ και ελαχιστα αργοτερα ,λιγο πριν το 2000,Νοβιτσκι,Ιλγκαουσκας,Στογιακοβιτς.
    Aν μη τι αλλο δεν εβλεπες να παιζουν παικτες επιπεδου Πλεις,Ερνανγκομεθ,Ινγκλις,Ρουντεζ κ ενα σωρο αλλοι απιθανοι που παιζουν τωρα.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:η παραγωγη παικτων παγκοσμιως ειναι σε κατακορυφη πτωση!Καποτε βλεπαμε διοργανωσεις νεων οπου ξεπεταγονταν ποσα και ποσα διαμαντακια,που διεπρεψαν αργοτερα στην euroleague.Δεν θελω καν να φανταστω την Εθνικη Ισπανιας στους επομενους Ολυμπιακους,τρομαζω στη σκεψη...Και ολα αυτα απο μια χωρα με μεγαλη παραδοση στην αναδειξη νεων ταλεντων.Θα αρκει μια μετρια USA TEAM να κατασπαραξει τον οποιονδηποτε αντιπαλο.Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ωραιο αρθρο Τζιμ.Πρεπει να στηριξουμε την προσπαθεια ολων των ομαδων της Α1 που με ελαχιστα εσοδα παλευουν να ανταπεξελθουν.Περιμενουμε πριν ξεκινησει το πρωταθλημα και παουερ ρανκινγκς να δουμε θεωρητικα που βρισκεται η καθε ομαδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. power rankings eurolague:
    1.CSKA.
    2.Fener.
    3.Barca
    4.Real
    5.PAO
    6.Baskonia
    7.Osfp
    8. Efes
    9. Darusafaka
    10. Brose baskets
    11. Galata Saray
    12. Maccabi
    13. Milano
    14. Zalgiris
    15. Unics kazan

    (einai POWER RANKINGS, oxi to pou tha termatisei h kathe mia th xronia poy erxetai)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/239274/kleinei-ton-nikols-o-panathinaikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αφρό που είσαι;τζιμ η γνωμη σου για νικολς εαν αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έλα Jim πες μας την αλήθεια τώρα που τελειώνου οι μεταγραφές. Εσύ εκάνεις το recruiting για λογαριασμό του Πεδουλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. jimαρα ισχυει για νικολς?και αν ναι ποια η γνωμη σου(οτι κλεινει 1 σεπτεμβριου)?αφρο αστα μπανια στο ασοπιταν και πες μας τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΞΕΚ@ΥΛΩΣΕ ΚΑΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ ΜΕ ΝΙΚΟΛΣ Ή ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ;

    rust madeira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. polus kosmos file
      O Nichols htan fit an den pairname ton KC Rivers, oxi twra...

      Διαγραφή
    2. καλα το ειπες βαζελος,οχι Παναθηναικος δεν ειναι το ιδιο.

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ.. ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ.
      ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ..
      Νικος Β.

      Διαγραφή
    4. Δεν εισαι ο μοναδικος!αλλα ας μη βιαζομαστε μπορει να βγει χρησιμο εργαλειο

      Διαγραφή
    5. 9:23 ΤΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ Ή ΝΑ ΣΤΟ ΤΥΛΙΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;

      rust madeira

      Διαγραφή
  38. Εγώ προτιμώ έναν παίκτη δοκιμασμένο στο ευρωπαϊκο μπασκετ πάρα κάποιον από το ΝΒΑ. Δοκιμασμένη λύση καλό σουτ αξιοπρεπεστατη άμυνα. Ερωτηματικό η περσινή χρονια σχεδόν απραξίας. Jim Αφρό τα φώτα σας επειγόντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποια απραξία μιλάτε όλοι; 34 παιχνίδια στη VTB και άλλα 23 στη EL είχε.

      Διαγραφή
  39. Σχηματα με Nichols-Gist-Singleton θα ειναι εξαιρετικα ενδιαφεροντα. Σας θυμιζω καποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kόβινγκτον έλεγε.

      Διαγραφή
    2. 10.02
      Πηγαινε ξαναδιαβασε το αρθρο καλα γιατι εμεινες μετεξεταστεος...

      Διαγραφή
    3. Το διάβασα.

      hoopfellas.blogspot.com/2016/08/breaking-news.html

      12η παράγραφος

      Πάντως μπορώ να σας εκμυστηρευτώ από τώρα ότι δεδομένης της παρουσίας ενός ψηλού με all around ταλέντο από πίσω όπως ο Μπουρούσης, πιθανά σχήματα με τη τριάδα Singleton-Gist-Covington στη γραμμή ψηλών θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα..

      Για πες, το περνάω το μάθημα; Γιατί εσύ μάλλον κόπηκες με τεσσεράμισι.

      Διαγραφή
    4. Φίλε 10.25, Διάβασες το μισό... Κάπως έτσι την πατάνε όσοι κόβονται...

      Διαγραφή
    5. Σε σχέση με τα ονόματα που έχουν βγει προς τα έξω, ο Nichols είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερη επιλογή. Δεν είμαι καθόλου αντίθετος για τη περίπτωση του (το αντίθετο) εφόσον οι περιπτώσεις των Covington-White δε προχωρήσουν (υπομονή, μεγάλη αρετή). Μπορώ μάλιστα να σας εκμυστηρευτώ από τώρα ότι δεδομένης της παρουσίας ενός ψηλού με all around ταλέντο από πίσω όπως ο Μπουρούσης, πιθανά σχήματα με τη τριάδα Singleton-Gist-Nichols στη γραμμή ψηλών θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα..

      Οταν λεμε κοπηκες, κοπηκες...
      Μαθε να διαβαζεις ολοκληρα τα αρθρα και να εισαι πιο προσεκτικος γιατι εκτιθεσαι... Επειδη βλεπω οτι δυσκολευεσαι να το βρεις, δες πριν το ΥΓ... Καλο σου βραδυ...

      Διαγραφή
    6. Το άρθρο λέει Νίκολς. Μη δημιουργείς εντυπώσεις. Παίδες, τα δεδομένα είναι δυο:1. Ο Τζίμ δεν θεωρεί τον Νίκολς perfect fit, αλλά τον θεωρεί μια εξαιρετική επιλογή. 2. Ο Τζίμ κάνει και λάθη.

      Διαγραφή
    7. Ε καλά. Στα 100 σωστά ο Τζιμ λέει πού και πού και κάτι λάθος. Το Μάιο άλλωστε θα φανεί ποιος πέρασε το μάθημα και ποιος κόπηκε.

      Διαγραφή
    8. HOOPFELLAS:Κατά τα άλλα, ο Nichols όντως προσφέρει μια αρκετά ασφαλή επιλογή. Έρχεται από δύο σεζόν με έναν κορυφαίο οργανισμό όπου καλλιέργησε άριστα μια glue guy νοοτροπία και διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον εαυτό του ως παίχτη-ρόλων από το βάθος του πάγκου. Είναι σκληροτράχηλος και αγωνίζεται με υψηλό φρόνημα. Να είστε σίγουροι ότι έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από κάθε νεαρότερο, πιο fancy ανταγωνιστή του για τη δουλειά παίρνοντας ένα μεγάλο σουτ στο τέλος ενός κλειστού ματς. Είναι σκληροτράχηλος και παίχτης που θα δώσει μάχες για να διατηρήσει την αμυντική του θέση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Φέρνει veteran leadership.. Μετά από δύο σεζόν στη Μόσχα σίγουρα διψάει για μπάσκετ και μπορεί να παίξει καλύτερα σε υψηλό επίσης επίπεδο κάπου που θα του δοθεί ο σωστός ρόλος. Καλύπτει το μίνιμουμ των πράσινων “θέλω” από τη θέση (7-8 πόντους, 3.5-4 ριμπάουντ, 37% τρίποντο). Σε σχέση με τα ονόματα που έχουν βγει προς τα έξω, ο Nichols είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερη επιλογή. Δεν είμαι καθόλου αντίθετος για τη περίπτωση του (το αντίθετο) εφόσον οι περιπτώσεις των Covington-White δε προχωρήσουν (υπομονή, μεγάλη αρετή). Μπορώ μάλιστα να σας εκμυστηρευτώ από τώρα ότι δεδομένης της παρουσίας ενός ψηλού με all around ταλέντο από πίσω όπως ο Μπουρούσης, πιθανά σχήματα με τη τριάδα Singleton-Gist-Nichols στη γραμμή ψηλών θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα..

      Διαγραφή
  40. Μόνο εγώ απογοητεύτηκα με Νικολς?? Περίμενα κάτι καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα σε όλους! Καλό μήνα και καλά κουράγια για τη νέα σεζόν σε όλα τα επίπεδα!! Όσων αφορά το νέο με Νίκολς και Παναθηναϊκό πιστεύω πως ότι καλή εντύπωση έχτισε η ομάδα με τις μεταγραφές του καλοκαιριού, τις γκρέμισε με αυτή την επιλογή!!! Κίνηση χωρίς νόημα για να συμβεί Σεπτέμβρη και που ξενερώνει απίστευτα τον κόσμο! Αυτά..

    Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με την κίνηση Νίκολς μπορεί να χάνουμε σε αθλητικότητα ωστόσο κερδίζουμε στο εξαιρετικό σουτ, στο winning mentality και στην ευρωπαική εμπειρία υψηλότατου επιπέδου. Όταν έχεις Μπουρούση στη ρακέτα θέλεις το εξαιρετικό σουτ των Ρίβερς και Νίκολς.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατι ως γνωστον ο Μπουορουσης δεν σουταρει και απεξω. ΡΕ τι βραδιαζουμε νυχτιατικα, εχουμε την κρυαδα με τον Νικολς εχουμε και σας...

      Διαγραφή
    2. Διάβασε τι ακριβώς λέω ανώνυμε πριν ειρωνευτείς. Όταν έχεις Μπουρούση στη ΡΑΚΕΤΑ χρειάζεσαι πολύ καλό σουτ για να σπάει τη μπάλα. Ποιός σου είπε ότι ο Μπουρούσης δεν σουτάρει και απ' έξω?

      Διαγραφή
  43. Νικολς ? Ξενερουά.
    Η πρώτη μεγάλη ΞΕΝΕΡΑ της σεζόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παιδιά ο Νίκολς δν είναι ο παίχτης που τα περιμέναμε αλλά διαβάστε και αυτό.
    http://hoopfellas.blogspot.gr/2016/07/solid-pick.html?m=1 στο Ύ.Γ είναι το σημείο που ο Jim αναφέρεται στον Νίκολς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλάθης 2 Φ4
    Τζέιμς 1 Φ4
    Ρίβερς 1 Φ4
    Νίκολς 2 Φ4
    Σίνγκλετον 1 Φ4
    Μπουρούσης 5 Φ4

    Μην ακούσω τίποτα. 12 φάιναλ φορ έχουν αυτοί οι παίκτες. Αν φέτος που όλοι αυτοί παίζουν μαζί στην ίδια ομάδα, δεν πάνε φάιναλ φορ, θα φταίει ΜΟΝΟ ο προπονητής και κανένας άλλος.

    Μην ακούσω για κακή στελέχωση. Τέλειωσε αυτή η δικαιολογία. Φέτος ή φτάνεις εκεί που επιβάλλει η ιστορία σου, ή το κλείνεις το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, δεν κλείνει το μαγαζί με μια, δύο και τρεις αποτυχίες. Μην τρελαθούμε δηλαδή. Άντε, έχουμε καλομάθει μου φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. O Περιστεριώτης φέτος θα το σηκώσει το ιερό
      ευρωπαικό δισκοπότηρο, όπως και να'χει.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν πέντε ομάδες στη φετινή Ευρωλίγκα με παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε πέρισσότερα φάιναλ φορ(Τσσκα, Ρεάλ, Μπάρτσα, Φενέρ και Ολυμπιακός). Δεν είναι της πλάκας να φτάσεις στην τετράδα, ειδικά φέτος που στο νέο σύστημα οι γκέλες των ανέτοιμων του Οκτώβρη θα τους γίνονται σαμάρι για τα σταυρώματα του Απρίλη.

      Διαγραφή
    4. τον φώτση ξέχασες,4 F4(μαζί με εκείνο της σουπρολίγκας το 2001)

      Διαγραφή
    5. Mωρ' μακάρι να βγει Τζον Καλιπάρι ο Περιστεριώτης με τους one and done. Αν δε βγει όμως τι γίνεται;

      Διαγραφή
  46. Εγω προσωπικα δεν ξετρελαινομαι με τον Νικολς. Κραταω την θετικη αποψη του Τζιμ και το γεγονος πως στο 4 υπαρχουν ηδη Γκιστ/Φωτσης οποτε δεν ημουν σιγουρος οτι χρειαζοταν παικτης α γραμμης.

    Με προβληματιζει ομως πως ο Παναθηναικος αρχιζει να δειχνει one and done ομαδα. Οι περισσοτεροι παικτες στο ροστερ δεν φαινεται να δημιουργουν πυρηνα μακροημερευσης.

    Ο Καλαθης κοιταει να φυγει
    Τζεημς ειχε ηδη ρητρα για ΝΒΑ
    Μπουρουσης/Φωτσης ειναι ηδη σχετικα μεγαλοι
    Ο Νικολς μεγαλος.

    Με προβληματιζει. Θα ηθελα μια ομαδα που να εχει προοπτικη για μελλοντικο πυρηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o καλάθης ποιος το είπε ότι κοιτάει να φύγει? τα ερυθρόλευκης απόχρωσης "αντικειμενικά" σάιτ? του χρόνου έχει buyout 4 εκατομμύρια,αν τα φέρει μόνο τότε θα φύγει. για το καλοκαίρι του 2018 που λήγει το συμβόλαιό του έχουμε καιρό ακόμα

      ο τζέιμς δεν έχει καμία ρήτρα για νβα. αυτή έληξε στις 5 αυγούστου. είναι ο μόνος που έχει συμβόλαιο για 1 χρόνο πάντως

      ο μπουρούσης είναι 33,έχει συμβόλαιο για 2 χρόνια. προέρχεται από την καλύτερη χρονιά του,το οποίο κάτι δείχνει τουλάχιστον ως προς το γεγονός ότι δεν τον επηρέασε η ηλικία του

      o νίκολς είναι πιο μικρός από τον μπουρούση κατά 1 χρόνο. 32 χρονών είναι.

      ο μελλοντικός πυρήνας της ομάδας είναι ο καλάθης,ο παππάς,ο μποχωρίδης(αν δείξει φέτος ότι έστω σαν βοηθητικός το έχει),ο γκιστ που λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι αλλά δεν πιστεύω ότι θα τον αφήσουμε να φύγει,ο σίνγκλετον που είναι μικρός και η ομάδα έχει μονομερή όρο να του ανανεώσει του χρόνου το συμβόλαιο. και βλέπουμε και για τον τζέιμς,γιατί αμφιβάλλω ότι θα βρει ποτέ συμβόλαιο στην αμερική. α και για άλλα 2 χρόνια εκτός του μπουρούση έχουμε φελντέιν και ρίβερς που είναι και σε καλή ηλικία κι οι 2. καλώς εχόντων των πραγμάτων αν βγουν έτσι όπως τους περιμένουμε οι ρίβερς,τζέιμς και σίνγκλετον το επόμενο καλοκαίρι θα ψάχνουμε συνολικά για 2-3 παίχτες μαξ

      Διαγραφή
  47. Παίζει να είναι και μια μορφή πίεση στον Γουάιτ. Τα κανει αυτά τα κόλπα ο Γιαννακόπουλος σε παίκτες που στηλών ουν τα πόδια.... πχ Λασμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και να θελει δε μπορει να τον πιεσει. Ο οκαρο εχει συμβολαιο και ειναι αποκλειστικα στο χερι των χιτ και οχι το δικο του να τον αφησουν ελευθερο. Αυτος δυστυχως δε μπορει να κανει κατι.

      Διαγραφή
  48. Πολύ καλός σουτέρ, με καλό shot selection. Συνεπής αμυντικός, δεν θα εκτεθεί εύκολα όπως ας πούμε ο Παύλοβιτς. Γενικώς τίμιος παίκτης ο Νίκολς. Για περιορισμένους ρόλους και ευθύνες πάντως, δύσκολο να βρει κίνητρα στα 32 του για πολλά-πολλά. Ίσως το μικρό συγκριτικά συμβόλαιό του να μας προετοιμάζει για μια μεταγραφή ακόμα. Κι εδώ που τα λέμε, δύσκολα θα μιλούσε για έξτρα γκαρντ ο Πεδουλάκης αν δεν το’χε σχεδόν αποφασίσει. Στο φιλικό με τον Προμηθέα μια φορά, ο Μποχωρίδης έπαιξε τριάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα και καλως ηρθες. Οπως θα διαβασες το μεγαλο προβλημα ειναι πως η αεκ εχτισε ενα συνολο πανω στο μαυροκεφαλιδη τον οποιο και εχασε. Συμπερασματα μπορουμε να βγαλουμε αφου αρχισει η σεζον.

      Διαγραφή
  50. Τελικα αυτοι που πουλουσαν φιδια ηταν αυτοι που μας ελεγαν οτι παιχτες τυπου νικολς δεν ειναι στη λιστα και ουτε προκειται να ερθουν. Παντως ακομα ελπιζω οτι ολα αυτα με τον νικολς ειναι ψεματα για δυο λογους: 1. Θα μπερδεψει την ομαδα και θα φαει χρονο απο τον χαραλαμποπουλο και 2. Υπαρχει ακομη η περιπτωση ο ουαιτ να παει στους απεναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισα ισα.. ο νικολς ειναι ο μονος απο τα combo forwards που προταθηκαν που δεν απαιτουν ιδιαιτερο χρονο συμμετοχης. Δοκιμασμενος ρολιστας με veteran leadership. Αυτο που ακριβως θελουμε.

      Διαγραφή
  51. Παιδιά περισσότερα vibes αγάπης για τον Nichols που λέει ο Jim. Αν ο Οκαρο ήθελε να περιμένει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και ο Covington δν ερχόταν επιλογή από το πάνω ράφι είναι ο Νίκολς. Τον προτιμώ χίλιες φορές από παίκτες τύπου Sengeliaή τον Claver για ένα χρόνο με το μυαλό του στην Ισπανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πολύ σωστό το σχόλιο του Q81. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού recruiting είναι ότι μοιάζει μιας το πολύ δύο χρήσεων είτε λογωνία ηλικίας των παικτών είτε λόγω συμβολαίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. τελικά μέσα έπεσε ο φίλος που έγραψε ότι δεν υπάρχει νίκολς στη λίστα του παναθηναϊκού. ήθελε να μας τρολλάρει κιόλας όταν βαριόταν κι έγραφε πληροφορίες που δεν ίσχυαν μπας και τσιμπήσει κάποιος και γράψει τα ίδια. τελικά ήταν όντως μέσα στα πράγματα και είχε έγκυρες inside info.


    κατά τα άλλα ο νίκολς είναι απλά ένας συμπαθητικός παίχτης που θα παίξει όσο μπορεί σε κάθε ματς,όπως έκανε και ο ντάρντεν πριν 2 χρόνια στο γαύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο inside info είχες κι εσύ για Χάκετ.

      Αλήθεια, θα απολογηθείς για αυτό σου το ψέμα;

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα και καλό μήνα στη συμμορία του Hoopfellas!

    Jim, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας και ειδικά οι πρώτες παράγραφοι (με τις παρατηρήσεις για το scouting των ελληνικών ομάδων).

    Στη συνἐχεια παραθέτω μερικές σκέψεις για το Hoopfellas που ήθελα να γράψω από καιρό. Τόσο ο thebgt, όσο και κάποιοι άλλοι σχολιαστές στο πρόσφατο παρελθόν είχαν προτείνει κάποιους τρόπους βελτίωσης του Hoopfellas, και μάλιστα Jim, είχατε αναφέρει ότι έχετε έτοιμη μια άλλη "μορφή παρουσίασης" ή τρόπο λειτουργίας για τη σελίδα.

    Καταρχήν, να διευκρινήσω κάτι. Όσον αφορά τα δικά μου σχόλια, που ανήρτησα στο Hoopfellas όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχω κρατήσει τα περισσότερα απ' αυτά και δεν με απασχολεί να αποθηκεύσω τα εναπομήναντα. Κατά συνέπεια, σας δίνω την... άδεια :-D (μιά που είναι και της μόδας αυτήν την εποχή -αν και η δική μου άδεια δεν επιδέχεται δημοπρασίας, είναι... αδιαπραγμάτευτη) να διαγράψετε τα απομνημονεύματα του Μακρυαλέξη. Θα τα... εκδόσω άλλη φορά! (ο λευκός καπνός αρχίζει να αχνοφαίνεται στην άκρη της σελίδας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σχετικά με την πιθανή νέα μορφή του Hoopfellas η γνώμη μου είναι η εξής:

    1) Προσωπικά, θεωρώ ότι το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της σελίδας (τουλάχιστον σε σχέση με τις γνωστές σελίδες άρθρων/απόψεων των δημοσιογράφων στους κλασικούς αθλητικούς ιστοχώρους e.g. sport24, gazzeta, sdna, κλπ) είναι η μορφή παρουσίασης του Hoopfellas. Συγκεκριμένα, υπάρχει ΕΝΑ άρθρο, το τρέχον, και οι σχολιαστές μπορούν να συνομιλήσουν εύκολα και γρήγορα με άλλους σχολιαστές αλλά επίσης με τον ίδιο τρόπο και με τον αρθρογράφο. Υπάρχει δηλαδή, μια ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ στην επαφή των θαμώνων της σελίδας, που δεν μπορεί να προσεγγιστεί σε κανέναν άλλον ιστοχώρο, διότι σε άλλους ιστότοπους, οι αρθρογράφοι και τα άρθρα είναι, όπως είναι λογικό, πολύ περισσότερα, καθώς και τα θέματα ή αθλήματα που διαπραγματεύονται σαφώς πολύ μεγαλύτερα σε αριθμό. Έτσι, πιστεύω ότι στους άλλους ιστοχώρους ένα σχόλιο, χάνεται μέσα στην πληθώρα θεμάτων και άρθρων που αναπόφευκτα υπάρχει σε τέτοιες, γενικής ενημέρωσης, σελίδες (πόσο μάλλον σε τόσο πυκνές σε υλικό και πληροφορίες -all over the place- στον σελιδομετρητή). Αυτή η ιδιαιτερότητα του Hoopfellas, είναι κατά τη γνώμη μου, που κάνει τη σελίδα αυτή να ξεχωρίζει και δίνει την αίσθηση της παρέας. Αν λοιπόν, όπως κάποιος πρότεινε, το Hoopfellas πάρει τη μορφή π.χ. ενός forum, νομίζω (γιατί δεν έχω ιδιαίτερη γνώση ή χρήση από fora συνομιλίας), ότι θα χαθεί αυτή η αίσθηση της παρέας και η αμεσότητα, γιατί, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν πολλά άρθρα σε ένα forum, και δεν θα ξέρει κάποιος πού να πρώτο-μπει και τί να πρώτο-διαβάσει. Θα αφήνει ένα σχόλιο σε κάποιο άρθρο, το οποίο αναμφίβολα θα χάνεται στην πληθώρα των κάθε στιγμή διαθέσιμων άρθρων (νομίζω ότι posts με τη μορφή άρθρων μπορούν να ανεβάσουν και οι σχολιαστές). Τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπερα μαγκες!ακολουθει πονηρη ερωτηση η οποια πολυ πιθανον να μην εχει καμια βαση αλλα εγω θα τη κανω.μηπως ο μισκο εχει κανενα καλο γκαρντ που ειναι ακομα ελευθερο και ψαχνει ομαδα?το λεω γιατι συνηθιζει με καθε καλο που δινει στις ομαδες να πλασαρει και κατι πιο δευτερο και απο οτι διαβασα ο μανατζερ του νικολς ειναι ο ραζνιατοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 2) Το θέμα πιθανώς κάποιου charge που αναφέρθηκε, τουλάχιστον για ΄μένα δεν είναι συζητήσιμο. Όσο και αν θα ´θελα να προσφέρω κάτι στο Hoopfellas ως αντάλλαγμα για τα όσα μου έχει προσφέρει για ψυχαγωγία και ενημέρωση όλα αυτά τα χρόνια (σε άλλες εποχές ενδεχομένως να ήταν εφικτό), δυστυχώς απλά I cannot afford it στις δύσκολες, οικονομικά, ημέρες που ως γνωστόν, οι περισσότεροι ζούμε. Πάντως, για άλλες μορφές προσφοράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και ποιός ξέρει τί μέλλει γενέσθαι... :-)

    3) Επίσης, η δυνατότητα να διαβάζει κανείς τα σχόλια με e-mails είναι εξαιρετικά πρακτική (χρήσιμη) και σημαντική. Για παράδειγμα, ένα πλεονέκτημα αυτού του τρόπου ανάγνωσης των σχολίων, είναι ότι καθώς τα καινούργια e-mails/σχόλια διατηρούνται με τη σειρά ανάρτησης αυτών στον server του παροχέα, μπορεί κανείς, αν έχει δουλειά, να τα διαβάσει όποτε θέλει, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγει σελιδομετρητές και να ψάχνει, συχνά, σε εκατοντάδες σχόλια, ποιά είναι τα καινούργια (γιατί κάποια σχόλια είναι απαντήσεις σε άλλα και δεν τοποθετούνται, όπως είναι λογικό, στο τέλος της σελίδας για να τα εντοπίσει κανείς εύκολα και γρήγορα, οπότε ενδέχεται να χρειαστεί να σκρολάρει με τις ώρες για να εντοπίσει αυτά τα σχόλια). Έναν e-mail handler σχεδόν όλοι έχουμε συνεχώς ανοιχτό (εντάξει, ίσως minimized) στον υπολογιστή μας, όταν τον χρησιμοποιούμε για πολλές ώρες για να κάνουμε εργασία, μελέτη, έρευνα, κλπ., για τα πιθανά σημαντικά e-mail π.χ. από τη δουλειά, που μπορεί να λάβουμε ανά πάσα στιγμή και πρέπει να απαντήσουμε γρήγορα (Για παράδειγμα, όποιος έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά projects ή προγράμματα, με ομάδες ερευνητών, που συχνά υπάρχει σχεδόν real-time συνομιλία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για ανταλλαγή υλικού και απόψεων, καταλαβαίνει τί εννοώ). Συνεπώς, θα ήταν επιθυμητή η διατήρηση κάποιας μεθόδου που να επιτρέπει την ανάγνωση των σχολίων μέσω του e-mail handler. Εναλλακτικά, το Discus, θα ήταν μια καλή επιλογή, γιατί τόσο τα σχόλια κάποιου σχολιαστή, όσο και αυτών των συν-σχολιαστών που ακολουθεί (follows) στέλνονται με e-mail. Βέβαια, αν δεν ακολουθείς κάποιον στο Discus, βλέπεις τα σχόλιά του μόνο στη σελίδα, οπότε αυτό είναι το ένα μειονέκτημα του Discus. To άλλο είναι ότι ως "third-party application" που είναι, επιβαρύνει αρκετά τη σελίδα που το φιλοξενεί, σε αντίθεση με τον παρόν σύστημα των απλών e-mails του Hoopfellas. Και εδώ έρχομαι στο τελευταίο σημείο που θέλω να θίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 4) Τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν γίνει έρμαια των developers τους, και κατάντησαν ιδιαίτερα βαριές στη χρήση και δυσκολοχώνευτες για όλους ανεξαιρέτως τους browsers (μέχρι πρόσφατα, είχα την εντύπωση ότι οι περισσότεροι ιστοχώροι ήταν καλύτερα προσαρμοσμένοι και δούλευαν πιό "σωστά" με τον Google Chrome -είναι πολλά τα λεφτά της Google, Άρη), λόγω των αυξημένων trackers, διαφημίσεων, συστημάτων συνομιλίας όπως το Discus και πολλών διαφόρων άλλων αντικειμένων που "φοράνε" πλέον οι περισσότερες σελίδες. Κάθε ιστοχώρος χρησιμοποιεί διαφορετικούς τρόπους "παρουσίασης" των διαφόρων αντικειμένων (ειδικά, ενσωματωμένες εικόνες και βίντεο από τρίτους εξωτερικούς χώρους προέλευσης) και πολλά αντικείμενα συχνά δεν εμφανίζονται καθόλου ή βλέπει κανείς μόνο το σχετικό frame στη σελίδα ή στην καλύτερη το περίγραμμα του αντικειμένου. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν προσπαθεί κανείς να "ελαφρύνει" τις σελίδες στις οποίες επιθυμεί να περιηγηθεί, είτε μέσω αναλυτικού (manually) dynamic και static filtering των σελίδων, είτε αυτόματα με διάφορα add-ons που προσφέρονται στους διάφορους browsers. Καθαρίζοντας λοιπόν σε μια σελίδα τα ανεπιθύμητα στοιχεία αυτής, ναι μεν βλέπεις κανονικά, αυτό που θέλεις εσύ να δεις και σε ενδιαφέρει στη σελίδα, και ταυτόχρονα μπλοκάρεις αυτά που θέλει να δεις ο ποιητής (developer) (όπως και ο κάθε διαφημίζομενος και ενδιαφερόμενος να σου κάνει tracking -είπαμε είναι πολλά τα λεφτά των Google, facebook και των λοιπών πολυεθνικών επιχειρήσεων- και να μάθει μέχρι και το πόσες φορές την ημέρα πας... to the John, αλλά στην επόμενη σελίδα, ακόμα και του ίδιου ιστοχώρου, νέου τύπου third party object, και φτου κι απ' την αρχή νέο... πάρτυ με το filtering. Χώρια, η συνεχής ανάγκη για updates του Adobe Flash, που ακόμα και αν έχεις 1 ημέρα αργήσει να ανανεώσεις το plug-in αυτό στον browser, όλο και κάποιο βίντεο δεν θα παίζει στις σελίδες ή κάτι που το χρησιμοποιεί. Αν τόσο το flash, όσο και η java έχουν τόσες τρύπες στην ασφάλειά τους και πρέπει συνεχώς οι εταιρείες τους να τις μπαλώνουν, δεν καταλαβαίνω γιατί τα χρησιμοποιούν ακόμα, όταν υπάρχει π.χ το HTML5 που καλύπτει το flash, αλλά και άλλες αντίστοιχες τεχνολογίες. Έχω ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο καιρό σε τέτοιο βαθμό με όλο αυτό το θέμα, που έχω πραγματικά νοσταλγήσει την εποχή που π.χ. ένας browser, ο NCSA Mosaic ήταν αρκετός για να "ανοίξει" οποιαδήποτε ιστοσελίδα έπεφτε στα δόντια του και οι σελίδες περιείχαν μόνον αυτά που ήθελε κάποιος να διαβάσει. Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη των διαφόρων ιστοχώρων να επιβιώσουν, αλλά όχι όμως εις βάρος της ψυχικής μας υγείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΑΝ ο Νικολς ηταν ψηλα στην λιστα θα μπορουσαμε να τον κλεισουμε απο τον Ιουλιο γιατι ηταν ελευθερος απο ΤΣΣΚΑ.
    Επιπλεον οταν ο Πεδουλάκης ειπε στη Media day. "Κοιτάμε κάποια παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν μπορούνε να είναι μαζί μας" σιγουρα δεν αναφεροταν στον Νικολς, διοτι ο Νικολς σαν ελευθερος μπορουσε να ηταν παρον.
    Αρα προκειται για αλλαγη πορειας.

    Πιθανες αιτιες:
    1.Οι παικτες-στοχοι στην αμερικη δεν ερχονται.
    Βεβαιως, θα επρεπε πρωτα να κοπουν απο τις ομαδες τους και μετα να αρχισουν οι συζητήσεις. Αρα δεν φαινεται να ειναι λογικο.
    2. Ειδαν την αναγκη για εναν επιπλεον γκαρντ και περικοπτουν το μπατζετ για το 4-αρι ωστε να χρησιμοποιηθει για τον ασσο.

    Βλεπετε καποια αλλη πιθανη αιτια?

    Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3. Μεσο πιεσης ωστε οι παιχτες- στοχοι που ξερουν πως κατα 99% θα κοπουν (οκαρο), να ζητησουν αμεσα την ελευθερια τους για να μη μεινουν ξεκρεμαστοι.

      Διαγραφή
  60. Παίδες όπως σας έγραψα ο Νίκολς δεν παίζει ως επιλογή. Για την ακρίβεια, παίζει όσο παίζει και ο Μαρκοισβίλι. Αλήθεια, τη θυμάστε αυτή την ψυχή που μέχρι και εξώφυλλο στην Πράσινη είχε κάνει; Λοιπόν, όσο πάτησε ο Μαρκοισβίλι ΟΑΚΑ ως μέλος του ΠΑΟ άλλο τόσο θα πατήσει και ο Νίκολς.

    ΥΓ.Τις ιστορίες με το Χότζα τις ξέρετε; Food for thought...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μέρα που έπαιζε ο Μαρκοϊσβίλι για ΠΑΟ ίσχυε ακόμα ο κανονισμός των 4 Αμερικάνων. Μετά είδατε ότι έτσι δεν πάτε πουθενά και έγινε ότι έγινε.
      Ο μόνος λόγος λοιπόν που ο Γεωργιανός δεν φόρεσε τα πράσινα είναι ότι το άρμα σας χωράει 12 ομάδες.

      Διαγραφή
    2. Επιθεωρητης Κλουζω ο αποπανω...γατονι...


      ΥΓ: Αρματα εχουν οσοι βγαζουν λεφτα απο τον αθλητισμο, και εκει αιωνιοι πρωταθλητες μηχανοκινητων ειστε εσεις. Αλλα ακομα εχετε μουτρα και μιλατε γιατι ζουμε στο Ελλαδισταν

      Διαγραφή
    3. 'Η υπάρχει αρμα με 12 ομάδες ή ένας είναι ο προβληματικός. Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζετε.

      Διαγραφή
  61. Παιδιά μην ενθουσιαζεστε με Νικολς.
    Ο Μισκο μπορεί να τα λέει αυτά για να τον δώσει αλλού.Μην τσιμπατε...
    Εκτός αν βγήκε από κάπου ότι όντως έκλεισε.
    Όσο για το παλικάρι που λέτε δε νομιζω οτι είχε άδικο.Οντως Οκαρο,Γιανκοβιτς και Γκριν είναι καλές επιλογες και ήταν στόχοι του ΠΑΟ.
    Τώρα βέβαια με τους στόχους ξέρετε πως πάνε τα πράματα ...



    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καταλήγοντας, δεν θα ήθελα ποτέ να καταντήσει κάποια στιγμή και το hoopfellas βαρύ και ασήκωτο, γεμάτο trackers και άλλα αντικείμενα. Γι' αυτό και βλέπω με κάποιον σκεπτικισμό κάθε προσθήκη τύπου Discus που προσθέτει "βάρος" και πιθανότατα να κάνει τη ζωή και την περιήγηση στη σελίδα των αναγνωστών πιό δύσκολη.

    Τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές μου απόψεις και ενδεχομένως να κάνω λάθος σε κάποιες από αυτές. Φυσικά, Jim, η σελίδα είναι δική σας και εσείς αποφασίζετε πώς θέλετε να εμφανίζεται, λειτουργεί, χρησιμοποιείται από τους σχολιαστές και τους επισκέπτες αυτής. Ότι και να κάνετε με τη σελίδα, εμείς, οι πιστοί σχολιαστές, θα σας ακολουθήσουμε... :-)

    Ο λευκός καπνός βγήκε στη σελίδα... Habemus responsum!

    Αλέξης

    ΥΓ. Googleanalytics, και λοιποί ενοχλητικοί trackers, σας έχω έτοιμο το ΤΕΖΑ!.. :-D

    ΥΓ 2. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τί εστί online behavioural advertising καθώς και για τους trackers των διαφόρων εταιρειών...

    http://www.youronlinechoices.com/uk/

    Στην επιλογή "Your ad choices" οι εν ενεργεία και potentially, soon to be, εν αποστρατεία... trackers.

    ΥΓ 3. Τo πόσο έχει χοντρύνει το παιχνίδι με το online "advertising" και όχι μόνο, μπορείτε να το διαπιστώσετε με την πρόσφατη διαμάχη μεταξύ της facebook (που το πήγε στα όρια) και του γνωστού add-on για browsers, του AdBlocker.

    https://techcrunch.com/2016/08/11/friendblock/

    http://www.theverge.com/2016/8/11/12439990/facebook-unblockable-ads-defeated-by-adblock-plus

    http://www.businessinsider.com/facebook-ad-blocker-workaround-2016-8

    Για την ιστορία, εδώ και κάμποσο καιρό, δεν χρησιμοποιώ πλέον κανένα ad ή tracker blocker. Έχω βαρεθεί και κουραστεί...

    ΥΓ 4. Κλείνοντας, για όσους έχουν επιζήσει από την ανάγνωση της παραπάνω κουβέρτας (sorry :-), ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί αυτή την στιγμή, τουλάχιστον στους "ελληνικούς ιστότοπους":

    Ο πατέρας μου διαβάζει εδώ και δεκαετίες την Καθημερινή, που είναι μια από τις σοβαρότερες εφημερίδες στην Ελλάδα, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, και έχει πολλάκις επωφεληθεί στο μακρινό παρελθόν από τις εξαιρετικές προσφορές της εφημερίδας (ταξιδιωτικοί οδηγοί, εγκυκλοπαιδικά βιβλία, παγκόσμιοι χάρτες, κλπ -έχει μέχρι και σχεδόν πλήρες αρχείο του πολύ καλού και συλλεκτικού πλέον ένθετου των 7 Ημερών της Κυριακάτικης). Όπως, επίσης, πολύ καλή είναι η λειτουργία του ιστοχώρου της εφημερίδας με τα διάφορα χρήσιμα εργαλεία που παρέχει.

    Δεν μπορούσε όμως ποτέ να φανταστεί ότι έπρεπε να σπουδάσει πληροφορική για να μπορέσει να δει την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στο διαδίκτυο (live stream). Και μόνο το γεγονός ότι έχει μια ολόκληρη σελίδα με οδηγίες για το πώς να κάνεις το βίντεο να λειτουργήσει τα λέει όλα... Παρά τις προσπάθειες μας (ακόμα και με manual filtering), όσο κι αν ακολούθησαμε όσο πιό πιστά γίνονταν τις οδηγίες, το βίντεο αρνήθηκε να "συμμορφωθεί" και να εμφανιστεί στην οθόνη. Τελικά, μετά από πολύ (άκαρπη και μάταιη) προσπάθεια, παραιτήθηκε (εδώ και πολλούς μήνες) από την ιδέα να παρακολουθήσει το κανάλι στο διαδίκτυο, και ζήσαν αυτοί καλά και 'μεις χειρότερα(;)... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Όχι ότι έχει καμιά σημασία, αλλά τα φάιναλ φορ των παικτών των αιωνίων είναι 16-16

    Μάντζαρης 2 (δεν έπαιξε το '13), Σπαν 4, Παπ 3, Λοτζο 1, Παπαπ 1, Πριντ 4, Αγρα 1
    Νικ 2, Σινγκλ 1, Τζειμς 1, Ριβερς 1, Νικολς 2, Φωτσης 4, Μπουρου 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μία διαφορά ότι ο Παναθηναικος έχει πιο πολλούς παιχτες που έχουν πάει σε final 4.
      Ξέχασες και τον Πατ Καλαθη.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    2. Και ο Πατ Καλαθης δεν έχει 1;

      Διαγραφή
    3. Δεν είχε παίξει στο Φ4 του ΄12

      Διαγραφή
  64. Αν ο Πεδουλακης παρει τελικα Νικολς αρχιζει παλι να Πεδουλακιζει επικινδυνα.Με μια μικρη αμφιβολια στα γκαρντ ,μια μικρη αμφιβολια στο 3 ,με τον Φωτση στην ηλικια που ειναι αντι να παρει ενα βαρβατο παικτη να στρωσει το ροστερ χαραμιζει μια θεση ξενου σε εναν παικτη οχι απλα μετριο αλλα κακο που δεν εχει να προσθεσει απολυτως τιποτα στην ομαδα.
    Οι συνηθισμενοι κακοι υπολογισμοι που κανει ο κοουτς και μετα τρεχουμε να τους διορθωσουμε
    Οσο για αυτους που γραφουν πως θελουν τον παικτη η ειναι Ολυμπιακοι η αποκλειεται να τον παρακολουθησαν εφετος,για να μην πω και περσυ.
    Απο 100 παικτες που υπηρχαν να παρεις τον Δημητρη Νικολς δεν το λες και επιτυχια.Χωρια που εχεις ηδη δυο ψηλους σε μεγαλη ηλικια
    Ας ελπισουμε να ειναι μοχλος πιεσης για τον Ουαιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιλογή Νικολς μου θυμίζει αυτόν που μετά απο κακουχίες και θυσίες μηνών κατακτά την πιο ψηλή κορυφή κορυφή του Εβερεστ (μεταγραφικά ο ΠΑΟ) και με το που πατάει κορυφή παθαίνει έμφραγμα και πεθαίνει.
      Με ένα βαρβάτο 4αρι τα κτυπας ολα, με το Νικολς κτυπας το κεφάλι σου στον τοίχο!!!
      Η ΤΣΣΚΑ που δεν έχει πρόβλημα αριθμού ξένων εκτός του οτι δεν τον χρησιμοποιουσε και αφυδατωνε τους 3-4 ψηλούς της ελειψη Φριλαντ, τον αντικατέστησε με τον Αντονοφ της Νιζνι!!!!!
      Δεν συνάδει αυτός ο παίκτης με το νέο Παναθηναϊκό πρότζεκτ κι ας είναι φιλότιμη μεταγραφή αν γίνει που απεύχομαι.

      Διαγραφή
    2. 9.39 δηλαδη τα 23 παιχνιδια στην ευρωλιγκα και πολυ περισσοτερα γυρω στα 34 στην VTB ηταν λιγα;;

      Διαγραφή
    3. Δεν ηταν καθόλου λίγα.
      Οι 4 πόντοι είναι λιγοι και η μη εμπιστοσύνη του Ιτουδη στα κρίσιμα ματς που θεωρούσε καλυτερο να κουράζει τους βασικούς παρά να βάζει για λίγο το Νικολς, βλεπε φαιναλ φορ και ντέρμπι ευρωλιγκας

      Διαγραφή
    4. 11.29 Φυσικα και ηταν λιγα γιατι πολυ απλα η συμμετοχη του ηταν ως επι το πλειστον τυπικη και δεν εκανε απολυτως τιποτα.Ο Φιλος 9.39 εγραψε ακριβως αυτο που ισχυει.Με καλο παικτη στο 4 πας για ολα,με τον Νικολς δεν πας για τιποτα
      Ο δε Ιτουδης δυο χρονια τον ειχε σαν 5η αλλαγη
      Τωρα πως ο 15ος παικτηςτης ΤΣΣΚΑ κανει γαι βασικο γραναζι στον ΠΑΟ στα 32 φευγα του,αυτο με ξεπερναει.
      Οσο για την αμυνα που λενε καποιοι,περιμενετε και θα δειτε,τον Πριντεζη για παραδειγμα ουτε που θα τον βλεπει
      Απο Ντοελμαν,Κοβινγκτον,Κλαβερ ακομη και Οκαρο να καταληγεις σε Νικολς,δεν συναδει

      Διαγραφή
  65. Θερμά και ολόψυχα συλληπητήρια για τον χαμό της
    συζύγου του κου Γιώργου Αγγελόπουλου από έναν Παναθηναικό.
    Οτι πιό άδικο και στενόχωρο να φεύγουν νέοι άνθρωποι.
    Τα πολλά λόγια τέτοιες δύσκολες ώρες περιτεύουν.
    Κουράγιο Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγικό. Τα λόγια είναι περιττά.

      Τα ειλικρινή και θερμά μου συλληπητήρια. Ο Θεός να δώσει δύναμη στους δικούς της ανθρώπους.

      Διαγραφή
    2. και απο μενα τα θερμα μου συλληπητηρια για την κοπελα που χαθηκε.

      κουραγιο και δυναμη στον κυριο αγγελοπουλο και στο παιδακι τους.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Καλημερα σε ολη τη παρεα.στα πραγματικα σοβαρα θεματα αυτης της ζωης δεν χωρανε ουτε ομαδες ουτε οπαδισμοι ουτε τιποτα.θερμα συλλυπητηρια και δυναμη!μεγαλο κριμα να φευγουν νεοι ανθρωποι ας ειναι ελαφρυ το χωμα.

      Διαγραφή
    4. Γιωργο Αγγελοπουλε θερμα συλληπητηρια,κουραγιο και καλη δυναμη.Αν και Παναθηναικος εχω παγωσει με αυτην την θλιβερη ειδηση.Και θα ηθελα να σταματησει η εντονη μπασκετικη κοντρα γιατι μετα απο τετοια βλεπεις τι πρεπει να παιρνεις σοβαρα στη ζωη και τι οχι.

      Διαγραφή
  66. Μην τσιμπατε ρε...

    "Ψαχνουμε ενα παιδι που να μπορει να μαρκαρει τοσο κοντα οσο και μακρια απο τη ρακετα."

    Ποιος Νικολς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπερα τζιμ, πολυ ωραιο αρθρο κ ιδανικο για ολους μας να κυκλωσουμε μερικα ονοματα για το επερχομενο πρωταθλημα (να ειχε κ καμια Online platforma η ομοσπονδια κ να τα μεταδιδει τα ματς με ενα χ αντιτιμο κ σε εμας του εξωτερικου θα ηταν πολυ καλα αλλα δε μεταδιδονται εντος ελληνικης επικρατειας οποτε τι ζηταω...).
    Απο τους παιχτες που ανεφερες εχω δει τον gotcher αρκετα κ θεωρω οτι ειναι πολυ καλη κινηση για τον Κοροιβο, του λειπουν εμφανως κιλα ειδικα αν πεσει σε γκαρντ που θα πανε να τον ποσταρουν αλλα ειναι πολυ γρηγορος κ οπως λες εξαιρετικος σουτερ, ακομη κ μετα απο ντριπλα, ισως μεσα στη χρονια δεν θα ειναι απλως ενας 3&D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Απ' οτι καταλαβαινω εγω ο Παναθηναικος επιδιωκει συμφωνια με τον Νικολς οχι για να τον υπογραψει αμεσα αλλα για να τον εχει stand by σε περιπτωση που στραβωσουν οι προσπαθειες για Κοβινγκτον, Ουαιτ κτλ. Κανει δηλαδη ακριβως το ιδιο που εκανε με Βουγιουκα οσο περιμενε τον Μπουρουση. Τον συγκεκριμενο παιχτη αν θελαμε απο τον Ιουνιο τον κλειναμε. Λιγη υπομονη ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτηνο κολπο του Πεδουλακη για να αποπροσανατολισει την αλλη πλευρα. Με τις πιθανοτητες να ειναι 50-50 στο να βρει ο Ουαϊτ θεση στους Χιτ, ειναι φανερο οτι το παιδι αποφασισε να περιμενει και, ακομα κι αν χασει 1-2 καλες προτασεις τωρα, να παει στο NBDL μηπως και τσιπησει κανα συμβολαιάκι στο ΝΒΑ μεσα στη χρονια. Στον Παναθηναϊκο πιστευουν οτι η αρνηση του να υπογραψει προσυμφωνο ειναι γιατι μπορει να περιμενει καποια αλλη ομαδα και πανε να μπλοφαρουν με Νικολς.

      Tετοιες μπλοφες ουτε στο Big Brother για τις τηλεοπτικες αδειες δεν παιχτηκαν.

      Διαγραφή
  70. όπως είδατε το τελευταίο πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δλδ σε δύο σούτ σε μιά σειρά τεσσάρων αγώνων. η διαφορά είναι μηδαμινή και κρίνεται στις λεπτομέρειες και μιά τέτοια λεπτομέρεια είναι και ο demetris nicols. αξεσουάρ πολυτελείας με τεράστια εμπειρία που σίγουρα θα βρίσκεται στην πεντάδα στο τέλος των κλειστών παιχνιδιών και που θα το μπουμπουνίσει όταν κάποιοι άλλοι θα ψάχνουν ακόμα τον 3D γιά να πάρει το τελευταίο σουτ.
    ο παίκτης είναι ταμάμ ειδικά σε περιπτώσεις που ο RG θέλει να παίζει small ball, που μάλλον προτιμά.
    όμως πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει άλλον παίκτη στο μυαλό του benybeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη χαθεις ομως αν δεν ερθει ο νικολς ουτε να λες ''μα εσυ δεν εισαι ο benybeny''.

      Διαγραφή
    2. αυτό λέω. μάλλον πάμε γιά άλλον παίκτη αν και δε με χαλάει ο nichols . beny beny

      Διαγραφή
  71. Mια χαρά παίχτης είναι ο Νίκολς. Από που και ως που ένας παίχτης της ΤΣΣΚΑ μπορεί να συγκριθεί με κάποιον Γουάιτ ο οποίος έπαιζε στον Άρη και έχει δει Ευρωλίγκα μόνο στην τηλεόραση δε το καταλαβαίνω. Εννοείται πολύ καλύτερος ο Νίκολς. Αλλιώς η ΤΣΣΚΑ ή τουλάχιστον κάποια ομάδα ευρωλίγκας θα είχε τον Οκάρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.

      Panos

      Διαγραφή
    2. Βρεσεις γιατί μπερδεύεστε και ψάχνεστε για αντιπαραθέσεις;
      Μια χαρά ρολιστας είναι ο Νικολς, αλλά γιατί αφου ήθελες αυτόν κι οχι 3-4 άλλους που δεν σου καθησαν δεν τον έκλεινες δύο μήνες τώρα, να προετοιμαστεί να ενσωματωθεί τη στιγμή που δεν είχες και Σιγκλετον στην προετοιμασία ;
      Κι εγω αν θελω 5 ωραίες γκόμενες και δεν μου κατσουν, θα παω στην 6η την άσχημη, αλλά δεν θα την πω και μια χαρά γκόμενα επειδή δεν μου καθησαν οι αλλες !!
      Καλη τύχη στο παλικάρι αν έρθει και μακάρι να βοηθήσει να κορυφωσει η ομάδα μας.

      Διαγραφή
    3. Επειδη διαβάζουν και γυναίκες το μπλογκ με πρώτη από όλες την Αφροξυλάνθη, το σχόλιο σου και ο παραλληλισμός που επέλεξες δεν είναι πολύ κομψός. Θέλω να πιστεύω ότι την ίδια γνώμη έχει και ο οικοδεσπότης.

      Διαγραφή
    4. H Aφροξυλάνθη είναι γυναίκα όσο εγώ είμαι AUDI A3

      Διαγραφή
    5. χιούμορ ήταν, επειδή τουλάχιστον αυτή(ος) απολαμβάνει το σεβασμό

      Διαγραφή
  72. Τζιμ αλήθεια τώρα. Επηρεάζεις καταστάσεις στις ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Όντως μεγάλη μπλόφα με Νίκολς...πάμε για Josh Smith ξεκάθαρα!
    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού το είδες πάλι αυτό; Ρε φίλε vincanity πάλι trollareis..ούτε μία στο εκατομμύριο τέτοιος παίκτης στον ΠΑΟ! Νικολς καλωσήρθες!

      Διαγραφή
  74. Διαβάζω για εξοικονόμηση χρημάτων με τον Νίκολς και απορώ. Ο τύπος θα πάρει 7-8 κατοστάρικα ενώ ο Ουάιτ μάξιμουμ 5. (450 ήταν πρόταση ΟΣΦΠ)
    Για ποια εξοικονόμηση μιλάτε?

    Manu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4-5 θα πάρει. Αν πάρει παραπάνω Σεπτέμβρη μήνα πρέπει να χει πολύ μάγκα μάνατζερ.
      Vincanity

      Διαγραφή
    2. Από 6-6.5 να περιμένετε. Παίχτης με δύο F4 και πρωταθλητής Ευρώπης-VTB. Σίγουρα πιο ακριβός από Οκάρο.

      Johny Q

      Διαγραφή
    3. τον μισκο εχει μανατζερ,μου αρεσει που πολυ νομιζουν οτι θα ερθει τζαμπα.

      Διαγραφή
  75. ο νικολς ειναι μια χαρα για τον παναθηναικο....ο αρτζι ειπε πως θελει παικτη που μπορει να αμυνθει και ο συγκεκριμενος ειναι μια χαρα ρολιστας.....δεν μπορει μια ομαδα να χει 15 σταρ χρειαζονται και τετοιοι παικτες...καλος ειναι ο οκαρο αλλα ισως αντιμετωπισουμε προβληματα με το χρονο συμμετοχης καθως θα θελει πολλα λεπτα....ο νικολς ειναι οτι πρεπεικαθως καλυπτει δυο θεσεις μια χαρα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Οκάρο πολλά λεπτά? Ρε παιδιά ο Οκάρο δεν έχει λεπτό ευρωλίγκας στα πόδια του. Είναι παίχτης για καλή ομάδα γιουροκάπ πως να απαιτήσει κιόλας λεπτά σε ένα τοπ γιουρολιγκ σύνολο? Τόσο καλύτερος του Πετγουέι νομίζετε ότι είναι?

      Manos

      Διαγραφή
  76. Από τη στιγμή που τον θεωρούν χρήσιμο τον Νίκολς ο Πεδουλάκης και ο Τζιμ προσωπικά κοιμάμαι ήσυχος.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Είναι τραγικό να χάνονται τόσο νέοι άνθρωποι. Καταραμένη αρρώστια...

    Θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρό μας για τη σύζυγό του και κουράγιο στις οικογένειες τους.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλησπέρα σε όλους και καλή σεζόν να έχουμε! Ο Παναθηναϊκός κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την κατά την άποψή μου καλύτερη off season στην μετά - Ζοτς εποχή. Η ομάδα κινήθηκε με πλάνο, πόνταρε σε ασφαλής μονάδες και κινήσεις χαμηλού ρίσκου και δεν μπήκε σε αμήχανες διαδικασίες πληστηριασμού ή ατέρμονης αναμονής.
    Ο κόουτς Πεδουλάκης κινήθηκε με λογική και συνοχή στις σκέωεις του και σε πείσμα πολλών δείχνει ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει σοβαρό μπάσκετ, στα πλαίσια της καινούργιας εποχής που διανύει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ταχύτητα, δύναμη, αθλητικότητα, σουτ και μυαλό.
    Όλα στο παρκέ θα φανούν αλλά σε πρώτη φάση τα δείγματα είναι θετικά. Η επιλογή Νίκολς είναι μια ουσιαστική κίνηση που έρχεται να δέσει μια ήδη δυνατή frontline και να προσδώσει αυτά που πρέπει χωρίς φρου φρου και αρώματα. Η αχρείαστη ονοματολογία που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες έκανε μερικούς να "¨ξενερώσουν" με την κίνηση αυτή, λες και υπήρχε πχ πιθανότητα να έρθει ο Σμιθ ή κάποιο βαρύ όνομα του ΝΒΑ. Να κάνει τι ακριβώς; Ο Νίκολς είναι σε σχέση με άλλους υποψήφιους έμπειρος, παιγμένος στο υψηλότερο επίπεδο και με τη σωστή νοοτροπία για να προσφέρει ουσιαστικά και σταθερά αυτά που μπορεί να προσφέρει. Μαζί με τον Γκιστ θα είναι ένα καλό δίδυμο στο 4.
    Με το καλό να δούμε και τα πρώτα φιλικά τις επόμενες μέρες για να σχηματίσουμε μια εικόνα. Μαθαίνω ότι κάνει διάφορες δοκιμές ο Άρτζι τύπου Π.Καλάθης στο 5 και Παππάς στο 1.
    Υ.Γ. Προφανώς και δεν ήταν η πρώτη επιλογή ο Νίκολς αλλά ήταν σίγουρα στους πιθανούς στόχους. Το ότι η ομάδα δεν τον υπέγραψε πιο νωρίς έχει να κάνει και με τους έταιρους στόχους που είχε θέσει η ομάδα αλλά και με τα χρήματα που θα ζητούσε ο παίκτης. Δεν βλέπω κάτι το περίεργο στην όλη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μάλλον δν ειναι μπλόφα. http://www.eurohoops.net/el/featured-el/307574/ipografi-ton-nikols-o-panathinaikos. Και όπως έχω γράψει και πιο πάνω εμπιστεύομαι την κρίση του Jim όσον αφορά το recruiting. Είμαι ανάγνώστης τις σελίδας σχεδόν 1.5 χρόνο και πολλά πράγματα τα οποία περιγράφει στα άρθρα του γία παίκτες και ομάδες τα έχω δει να συμβαίνουν μετά στο παρκέργο. Αφρο βγει και πες μας το παρασκηνιό της μεταγραφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ας μπει στην ομαδα ο νικολς και μετα βλεπουμε γιατι ακουστηκαν και αλλοι και τελικα δεν ηρθαν..
    Το οτι ειναι τοπ παιχτης το οτι εχει σουτ ειναι αθλητικος (οχι του ξυλου) μπορει να βοηθησει και στο 3 , εχει εμπειριες απο υψηλο επιπεδο νομιζω δεν το αμφισβητει κανεις..
    Το οτι δεν επαιρνε μεγαλο χρονο, το οτι τοσο καιρο ειναι χωρις ομαδα, το οτι δεν ειναι 4,5 αλλα 4,3 εχει χασει απο την ταχυτητα του επισης ειναι δεδομενα..
    Το σημαντικοτερο ομως ιεναι , οτι εχει ΣΟΥΤ σελεκτιον.. δειτε τριποντα που εχει ριξει τα τελευταια 2 χρονια και δειτε την ευστοχια του!!! νομιζω οτι τα λεει ολα.. γιατι ειναι πολυ σημαντικο να ερχεσαι απο τον παγκο να εισαι μεσα ουτε 10λεπτο και να εχεις πανω απο 36% λεει πολλα..
    Την σεζον 14 ειδικα εκανε θραυση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μπουνγκου κολο η Χιμκι!Ερχεται τζιμοπληκτοκαταιγιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E όσο και να πεις, αυτόν πάντα τον ήθελε ο Ντούσκο.

      Διαγραφή
  82. με την υπογραφες RIvers James Singledon αλλα και τη διαφαινομενη του Νικολς, + οτι υπαρχουν ηδη τα αμυντικα υπεροπλα Καλαθης Γκιστ αλλα και η καλη αμυνα του Φελντειν, νομιζω ανεβαινει ο Παο αμυντικα γυρω στις 100 σκαλες απο περυσι :D Επιτελους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή