Athlenda

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ο στρατιώτης Nichols και ο Compact χαρακτήρας του καινούργιου Παναθηναϊκού



Ο καινούργιος Παναθηναϊκός αφουγκράζεται τα μηνύματα που έστειλαν οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δημιουργώντας ένα πιο compact σύνολο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις επιταγές του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η επιλογή του “στρατιώτη” Demetris Nichols είναι μια κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση. Το Hoopfellas αναλύει..


Γενέθλια είχε το παιδί εχθές (4/9/84, γεννημένος στη Βοστόνη) να μη του αφιερώσουμε ένα κείμενο..; Ο Demetris Nichols (2.02-F-1984) είναι ο παίχτης ο οποίος (για την ώρα) κλείνει το ρόστερ των πρασίνων και θα συμπληρώσει σε πρώτο ρόλο στη γραμμή ψηλών τους δύο mobile (Σίνγκλετον, Γκιστ) και τον Γιάννη Μπουρούση ενώ παράλληλα θα δώσει βάθος στη θέση "3" όπου τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνουν άρτια τη δυάδα Χαραλαμπόπουλου-Ρίβερς. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε δηλώσει ότι χρειάζεται τον καινούργιο PF από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας εφόσον αυτός δεν εμπειρία από Ευρωλίγκα.. Ο Nichols μετράει δύο χρονιές (δύο F4, 1 τίτλο) σε ένα τοπ-οργανισμό σε επίπεδο Ευρωλίγκας και ο τρόπος με τον οποίον "έγινε" η δουλειά μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι πράσινοι είχαν stand by τον παίχτη καιρό τώρα και απλά εξέταζαν τις πιθανότητες τους για κάποιον άλλον που βρισκόταν ψηλότερα στη λίστα. Βλέπω μια ..κατήφεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη συγκεκριμένη κίνηση. Διαφωνώ. Οκ, ο  Nichols δεν ήταν μέσα στις τρεις πρώτες επιλογές της ομάδας όμως είναι χρήσιμος παίχτης που μπορεί να κάνει τη δουλειά και χωρίς να πρωταγωνιστεί σε πρωτοσέλιδα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει το παιχνίδι του συνόλου. Πάμε να δούμε μερικά πράγματα για τη τελευταία κίνηση των πρασίνων, τον παίχτη και τη φιλοσοφία πίσω από την απόφαση αυτή..


Η “3&D” Ρεάλ Μαδρίτης του 2014-15


Μετά την αποτυχία της να πατήσει κορυφή τη σεζόν 2013-14, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε στο ρόστερ της μια ισχυρή ένεση 3&D χαρακτηριστικών η οποία όχι μόνο στιγμάτισε το παιχνίδι της όλη τη σεζόν αλλά παράλληλα αποτέλεσε το κλειδί που σήκωσε την ομάδα στα δύσκολα και της ανέβασε στο ευρωπαϊκό Έβερεστ, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Μαδριλένοι δούλεψαν το καλοκαίρι ώστε να γίνουν πιο Hard caliber ομάδα πλαισιώνοντας τους πολύ ταλαντούχους και ικανούς στη προσωπική φάση Ισπανούς ballhandlers τους με hustling, elite περιφερειακή εκτέλεση, physical παιχνίδι και αμυντικά στεγανά, στοιχεία που διαμόρφωναν το ιδανικό, για τους stars τους, πλαίσιο δράσης. Ο 3&D χαρακτήρας παιχτών όπως ο Ρίβερς (40% τρίποντο), ο Ματσιούλις (45% ACB), ο Κάρολ (48%, ο μόνος που προϋπήρχε) και ο Νοτσιόνι (37.4% EL- 48.7% ACB) ήταν αυτό που έλειπε τα τελευταία χρόνια από την υπερταλαντούχα αλλά μάλλον soft Βασίλισσα.


Πέρυσι τοHoopfellas υπογράμμισε τηνανάγκη των πρασίνων για παίχτες που θαανοίξουν το γήπεδο στην επίθεση τουώστε να υπάρξει το πλαίσιο για να είναιπαραγωγικό το βαρύ σασί της ομάδας. Η αδυναμία αυτή του Παναθηναϊκού τον "ταβάνιασε" στη τελική ευθεία της περυσινής Ευρωλίγκας και υπήρξε ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το "τριφύλλι" έμεινε εκτός F4. Φέτος είναι φανερό ότι οι πράσινοι κατανόησαν την συγκεκριμένη ανορθογραφία και δούλεψαν ώστε να ασφαλίσουν την ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Ο Παναθηναϊκός έχει “απλώσει” κατά μήκους του ρόστερ τρεις ποιοτικούς 3&D παίχτες στα πρόσωπα των Φελντέιν (ο οποίος εκτός των άλλων έχει και παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια), Ρίβερς, Νίκολς οι οποίοι θα φροντίσουν για τη τήρηση του λεπτομερειακού spacing που χρειάζεται πλέον για να λειτουργήσει σωστά μια επίθεση.


Τέτοιοι Floor Spacers είναι η βάση πίσω από τα σύγχρονα Spread Offense Concepts που αποτελούν το νέο trend στη παγκόσμια προπονητική σκηνή μιας και ο στόχος είναι με τη παρουσία τους (και τη δεδομένη ικανότητα τους να σκοράρουν από τη περίμετρο) να τραβήξουν τις άμυνες μακριά από το καλάθι “ανοίγοντας” τις αποστάσεις τους στο μισό γήπεδο, κατάσταση η οποία φέρνει το “attack them in space” ζητούμενο (επίθεση στον κενό χώρο) που στοχεύουν οι προπονητές σήμερα. Καταλαβαίνετε λοιπόν το πλαίσιο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Αργύρης Πεδουλάκης για να αξιοποιήσει έναν πολύ ικανό Pick & Roll-PG (Καλάθης), ένα seven footer δημιουργό με πρόσωπο/πλάτη παιχνίδι (Μπουρούσης) και δύο slashers αρκετά δυνατούς στη προσωπική φάση (James, Παππάς)..

Η σχέση μάλιστα των slashers με τους περιφερειακούς εκτελεστές είναι αμφίδρομη. Η επιτυχία των μεν εξαρτάται από τους δε και στις δύο περιπτώσεις. Για αυτό και στη προσπάθεια του χτίσει μια ισορροπημένη επίθεση ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο σκελετό, δηλαδή σχήματα με τη κατάλληλη δόση slashing και perimeter shooting τα οποία θα του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη γκάμα επιλογών και παραγωγικής ικανότητας κάθε φορά.


Σημαντικό συν για το παιχνίδι του Nichols (καλούδι το οποίο ξεχωρίζει τους παίχτες-ρόλων που κοιτούν οι πραγματικά καλές ομάδες μιας και σε αυτό δίνουν βάση οι προπονητές) είναι τα έτοιμα χέρια και η ικανότητα του να έρθει από τον πάγκο ζεστός. Δε χρειάζεται σουτ για να βρει ρυθμό ρυθμό για αυτό και επιβίωσε 2 σεζόν σε ένα ρόστερ με βαρύ οπλισμό όπως αυτό της CSKA. Μπορεί να μπει και να συνδεθεί άμεσα με το καλάθι. Αυτό το στοιχείο βοηθάει πολύ τους προπονητές στο κομμάτι της διαχείρισης του rotation μέσα στη σεζόν δεδομένου ότι τέτοιας ιδιοσυγκρασίας παίχτες σου προσθέτουν ευελιξία σε επίπεδο προσαρμογών και αποφάσεων.

Σημείωση: Το τελευταίο παιχνίδι του Nichols στο Syracuse ήταν μάλλον σημαδιακό. Μια τεράστια μάχη με το Clemson στους προημιτελικούς του NIT, ένα μεγάλο comeback για την ομάδα του Boeheim η οποία λύγισε από τις σφαίρες του νυν συμπαίκτη του Nichols, K.C. Rivers (είχε μόνο στο πρώτο ημίχρονο 21 πόντους).

AMYNTIKH ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ


Αυτό που ανέπτυξε ο Nichols στη διετία παραμονής του στη Μόσχα ήταν ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το αμυντικό κομμάτι. Η αλλαγή αυτή όπως καταλαβαίνετε ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ρόλο του μιας και έπρεπε να κερδίσει τα λεπτά του πρωτίστως από την άμυνα γεγονός το οποίο τον ώθησε να δουλέψει σημαντικά σε επίπεδο συγκέντρωσης. Κάθε λεπτό στο παρκέ ήταν σημαντικό για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Μη ξεχνάτε την ιδιαιτερότητα του Syracuse, την οποία κουβαλάνε τέτοιοι αθλητές που εν τέλει δεν καθιερώθηκαν στο ΝΒΑ.. Ο Nichols που είδαμε στη Μόσχα ήταν πλήρως συνειδητοποιημένος και συγκεντρωμένος αμυντικά παίχτης. Σωστά και δυνατά φάουλ, έτοιμος και διαβασμένος στα αμυντικά rotations, καλή χρήση των χεριών του (έχει 7'0'' wingspan, αυτόματα παίζει ως μεγαλύτερο μέγεθος στο παρκέ), ένας φόργουορντ που δε θα σε προδώσει στα μετόπισθεν δείχνοντας ράθυμη συμπεριφορά. Η Μόσχα τον άλλαξε. Ποτέ δεν ήταν τόσο προσηλωμένος (άσχετα εάν τα κατάφερνε ή όχι) στο αμυντικό κομμάτι όμως ο ρόλος του και ο συγκεκριμένος σταδιακά χρόνος συμμετοχής τον ανάγκασαν να προσαρμοστεί.


Στο Lane Agility Test του Pre Draft το 2007 ο Nichols είχε γράψει χρόνο 10.39 (σε δευτερόλεπτα πάντα). Εντυπωσιακό νούμερο ειδικά εάν αναλογιστείτε ότι το 2010 ο John Wall στο ίδιο drill έκανε 10.84.. Πλέον (φυσικό επακόλουθο) ο Nichols δεν είναι στο ίδιο αθλητικό επίπεδο. Δεν είχε το ίδιο footwork πλέον για να ανέβει στο “κεφάλι” της άμυνας της CKSA και να δώσει κατεύθυνση σε "σπιντάτους" PG s ούτε το upper body ταύρου (όπως ο Κουρμπάνοβ) για να σπρώξει με άνεση ψηλότερους παίχτες στη πίσω γραμμή άμυνας για αυτό και έμεινε πίσω στο rotation. Παραμένει όμως σε καλό αθλητικό επίπεδο και θα το διαπιστώσετε άμεσα από τον τρόπο που καλύπτει αποστάσεις. Παίζει άμυνα σε σωστή ένταση όμως και μπορεί να δώσει defensive stops και στις δύο γραμμές (ίσως όχι με την elite αποτελεσματικότητα του Γκιστ ή του Κουρμπάνοβ αλλά με υψηλό φρόνημα και βαθμό συγκέντρωσης) δίνοντας επιλογές και την ευχέρεια στον προπονητή του για προσαρμογές. Το καλό του αθλητικό πακέτο σε συνδυασμό με το μήκος του τον βοηθούν στις μάχες ψηλά. Είναι αρκετά καλός μπλοκέρ, δεν είναι εύκολο να τελειώσει κάποιος “πάνω του” πηγαίνοντας μέχρι μέσα ενώ στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ, παρότι above average, θα ήθελα να σταθώ στην αδυναμία του σε διεκδικήσεις που κρίνονται σε δεύτερα άλματα όπου ενίοτε χάνει τη θέση του. Συνολικά πάντως αξιολογείται ως ένας versatile και αποτελεσματικός αμυντικός παίχτης που θα ανεβάσει το επίπεδο της απόδοσης των πρασίνων στα μετόπισθεν και θα βελτιώσει σε αυτό το κομμάτι το μείγμα με τους γρήγορους ψηλούς αλλά και τους περιφερειακούς με μέγεθος που έχει δημιουργήσει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Eπαναλαμβάνω, οι δυναμικοί/γρήγοροι forwards (Κουρμπάνοβ, Βοροντσέβιτς, Νίκολς) της CSKA πέρυσι δίπλα στην undersized βόμβα που λέγεται Hines, αποτέλεσαν τη βάση του αμυντικού οικοδομήματος των πρωταθλητών Ευρώπης.


SCORING INSTICTS & ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ


O Nichols είναι ένας face up-forwards με εξειδίκευση στη περιφερειακή εκτέλεση όπου "χαϊδεύει" τον όρο σπεσιαλίστας. Στην CSKA, όπου η μπάλα μετακινείται από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά σαν μπαλάκι σε αγώνα τένις,  ήταν πολύ αποτελεσματικός σουτάροντας από θέση. Στη τριετία του στη VTB έγραψε 42.1%, 48.3%, 49.2% αντίστοιχα, τη στιγμή που στη καθαρά guard based "αρκούδα" παρήγαγε κυρίως από spot up shooting.
-Ο μηχανισμός εκτέλεσης του παίχτη είναι εξαιρετικός. Συνηθίζει να κάνει ένα “ρηχό κάθισμα” το οποίο τον βοηθά μεν να ισορροπήσει πριν την εκτέλεση (ζυγίζοντας τη θέση του προσωπικού του αμυντικού) όμως σε ελεύθερα σουτ από θέση του κοστίζει (δίνοντας απλόχερα στην άμυνα περιθώριο αντίδρασης) μισό χρόνο πριν απελευθερώσει. Το ύψος πάντως από το οποίο αφήνει τη μπάλα από τα χέρια του δεν δίνει στην Ευρώπη πολλά περιθώρια για να τον ακολουθήσεις μέχρι τη τελική προσπάθεια




Το μεγαλύτερο μείον στο παιχνίδι ενός τέτοιου αθλητή που κατά τεκμήριο διαθέτει scoring insticts είναι η περιορισμένη ικανότητα του στη προσωπική φάση. Ο προπονητής του πρέπει να τον προστατέψει εδώ. Παρά το μήκος του και τα above average αθλητικά του προσόντα δεν έχει το δυνατό τελευταίο πάτημα που θα τον βοηθήσει να τελειώσει με άνεση μέσα στο ζωγραφιστό. Το ballhandling του είναι μέτριο, όταν χαμηλώνει και προσπαθεί να επιτεθεί με τη μπάλα στο καλάθι η πιθανότητα λάθους είναι μεγάλη ενώ παράλληλα είναι φανερό ότι στερείται ισορροπίας. Ο Παναθηναϊκός δεν υπέγραψε τον Nichols για να του δώσει προσωπικές φάσεις αλλά για να βοηθήσει αυτούς που έχουν την ικανότητα να παίξουν προσωπική φάση.


Το παραπάνω στοιχείο συνδέεται άμεσα και με την αποτελεσματικότητα του στη close out επίθεση. Στη Μόσχα παίζοντας σε πολλές καταστάσεις στην αδύνατη πλευρά χρειάστηκε να βάλει τη μπάλα στο παρκέ όπου συνειδητά επιλέγει ένα midrange 5-5.5 μέτρων (ή μια reverse και εκτέλεση εφόσον περάσει προς το κέντρο της ρακέτας αν και υπό τον Ιτούδη έγινε πιο απλός και ξεκάθαρος στις επιλογές του) ή τη πάσα στη base line και λιγότερες φορές τον κεντρικό διάδρομο. Δεν είναι ικανός στις skip πάσες μεταφέροντας τη μπάλα από πλευρά σε πλευρά, ειδικά μετά από ντρίμπλα και αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι δεν είναι άνετος βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ. Τυπικός Face up φόργουορντ. Ακόμα και όταν παίρνει τη μπάλα στο post ο κανόνας λέει ότι θα γυρίσει και θα σουτάρει πάνω από τον αντίπαλο ενώ όταν προσπαθεί να πάει προς τα μέσα (περιπτώσεις που miss match υπέρ του) φωνάζει ότι ζητάει το φάουλ μιας και ποτέ δεν ήταν ικανός finisher στο βαμμένο. Straight post ups δεν υπάρχουν. Δε δουλεύει τόσο καλά τα πόδια του, δεν είχε ποτέ την άνεση να τελειώσει χαμηλά. Εμπιστεύεται και βρίσκεται σε χρόνιο έρωτα με το jump shoot του. Μονοδιάστατος; Ναι. Όμως ο Παναθηναϊκός σήμερα χρειάζεται εξειδίκευση. Έναν Forward που θα σουτάρει αποτελεσματικά και σε δεύτερη φάση θα λειτουργεί ως ball mover και screener στην επίθεση του. Και ο Nichols θα μπει να κάνει αυτά τα τρία πράγματα με φανατισμό..

Σημείωση: Στην Αμερική σχολιάστηκε έντονα το ζήτημα αυτοπεποίθησης που αντιμετώπιζε ο Nichols ο οποίος χαρακτηριστικά μάλιστα απέφευγε να μιλήσει σε κάμερες ή μικρόφωνα καθώς τον έφερναν αυτόματα σε μια κατάσταση αμηχανίας. Αυτό τότε συνδυάστηκε και με τη δυσκολία του να “επιστρέψει” στο παιχνίδι σε κακές αγωνιστικές βραδιές όπου το σουτ του δεν ήταν στα καλύτερα του. Η πίστη ξέρετε για έναν shooter είναι το μεγαλύτερο εφόδιο..


H Compact CSKA του Ιτούδη..




Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί το περυσινό πνεύμα της CSKA και έναν δρόμο που ουσιαστικά άνοιξαν οι ελληνικές ομάδες οι οποίες χαμήλωσαν τα ύψη στη frontcourt και ανέβασαν τη πίεση στο αμυντικό κομμάτι και ειδικά στο μισό γήπεδο. Στο ..κοσμοϊστορικό γεγονός  της αλλαγής κατεύθυνσης της CSKA, η οποία με την έλευση του Ιτούδη αποφάσισε να κινηθεί σε πιο σύγχρονες νόρμες, το Hoopfellas είχε εστιάσει πριν δύο χρόνια. Μάλιστα είχε γίνει και σχετικό σχόλιο για τον Demetris Nichols.

Δύο-τρία πράγματα για τη περυσινή παρουσία του παίχτη στους πρωταθλητές..

Ένας λόγος που τα λεπτά του Νίκολς μειώθηκαν στο τέλος της σεζόν πέρυσι ήταν ο τραυματιμός του Joe Freeland, με τον οποίον ο Δημήτρης Ιτούδης τον είχε ταιριάξει στη frontcourt. Δεν είναι τυχαίο το ότι στα 12 πρώτα ματς της σεζόν στην Ευρωλίγκα ο 32χρονος φόργουορντ μετράει 16 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ενώ στα τελευταία 10 (συμπεριλαμβάνεται το διάστημα στο οποίο ο Βρετανός σέντερ έμεινε έξω οριστικά για τη σεζόν) το νούμερο πέφτει στα 7.5. Η “αρκούδα” στηρίχτηκε αποκλειστικά στον Kyle Hines στη θέση “5” στη τελική ευθεία της σεζόν τον οποίο έπρεπε να υποστηρίξει (για να ματσάρει τη διαφορά ύψους) ντύνοντας τον με ψηλά /αθλητικά forwards. Όπως έχουμε σημειώσει και πέρυσι, το δίδυμο των Βορόντσεβιτς-Κουρμπάνοβ ήταν η αμυντική ραχοκοκαλιά της ομάδας δίνοντας stops και στις δύο γραμμές άμυνας και ματσάροντας με τα γρήγορα αμυντικά rotations και την ικανότητα τους στον αέρα (συν τα wingspans) το μειονέκτημα ύψους στο “5”. Ουσιαστικά εάν συμπεριλάβουμε και τα guards, η CSKA ήταν συνολικά ένα ψηλό σύνολο με χαμηλό “5”.


O Nichols ουσιαστικά βρισκόταν στο παρκέ για να ανοίγει χώρους και να βοηθήσει στη τήρηση του εξαιρετικού ούτως ή άλλως spacing των Ρώσων όταν κυρίως η ομάδα ήθελε να βρει φάσεις για τον Φρίλαντ στο ζωγραφιστό. Πολλές φορές σε 1 in- 4 out διάταξη, η παρουσία του Νίκολς στο “4” (για το οπλοστάσιο στις υπόλοιπες θέσεις ούτε καν συζήτηση) απέτρεπε τη βοήθεια στο low post ανοίγοντας διάπλατα χώρους για ένας εναντίον ενός στον Βρετανό σέντερ. Με τον Hines να παίρνει χοντρά λεπτά στο “5” ο Nichols έμεινε αναγκαστικά πίσω καθώς η ανάγκη για να βρίσκονται στο παρκέ οι πιο αθλητικοί forwards που θα ελέγξουν το ριμπάουντ ήταν επιβεβλημένη. 

Ο Δημήτρης Ιτούδης έτρεξε A-Set καταστάσεις με τον Αμερικανό και τον Φρίλαντ ψηλά να δίνουν σκριν επιλογής στον Playmaker με το Pop-out και το ρολάρισμα αντίστοιχα σε δεύτερο χρόνο να αποτελούν φυσική συνέχεια στην εξέλιξη. Τον ενέταξε στη 1-4 High Stack επίθεση που είδαμε από την αρκούδα φέτος όμως όσο η σεζόν κυλούσε και οι άμυνες στους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό γίνονταν πιο επιθετικές, ο Ιτούδης πόνταρε στην ασφάλεια που του έδινε η κίνηση του να στήνει ένα Passing-4 στη κορυφή της ρακέτας ώστε να υποδέχεται τη μπάλα που έβγαινε από το hedging ή trapping στον περιφερειακό και να αποφασίζει ως playmaker. Εκεί, ειδικά με τον Κριάπα πίσω υγιή, ο Nichols έχασε λεπτά.


Ο Παναθηναϊκός έχει combo forwards πλέον (Nichols, Χαραλαμπόπουλος ακόμα και ο wing Rivers αμύνεται αρκετά αποτελεσματικά και στις δύο γραμμές) τα οποία τον βοηθούν να “παίξει” με το μέγεθος των units ανοίγοντας τη γκάμα των επιλογών του κόουτς που στοχεύει κυρίως σε μια versatile αμυντικά ομάδα (Switch Everything άμυνες με Singleton-Gist και Nichols στο "3", πιο γρήγορα σχήματα με τον απόφοιτο του Syracuse στο "4" τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση της φετινής ομάδας κατά τη γνώμη μου). Στο σύγχρονο μπάσκετ είσαι (θέση) ότι μαρκάρεις. Η περυσινή σειρά των τελικών και ο τρόπος που παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός έδωσε μια πρώτη γεύση.. Ο καινούργιος Παναθηναϊκός θα είναι πιο compact, πιο σφριγηλός, εναρμονισμένος με το downsizing πνεύμα που έχει γοητεύσει πολλούς σε μια εποχή όπου πλέον μετράει πρωτίστως το πόσο γρήγορα καλύπτεις αποστάσεις στο παρκέ σαν σύνολο και το πόσο αποτελεσματικά μπορείς να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα αλλάζοντας "κέλυφος", όντας δυνατός σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού.


Ο Nichols δεν ήταν η πρώτη, ούτε η δεύτερη επιλογή των πρασίνων για τη θέση του PF τη φετινή off season. Δεν ήταν καν ούτε ούτε στις βασικές επιλογές της σελίδας για την ομάδα του Πεδουλάκη (ο Darius Miller ήταν ο παίχτης που θα ήθελα να δω στον Παναθηναϊκό σε αυτόν τον ρόλο όπως γνωρίζετε). Όμως, όπως έχουμε ήδη συζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν, αποτελεί μια επιλογή που προσφέρει ασφαλιστικές δικλείδες σε θέμα ποιότητα και ομαλής λειτουργίας του συνόλου. Είναι μια σωστή, χρήσιμη επιλογή και είναι κάτι που υποστηρίξαμε ανοιχτά από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε “σταρ” για να καλύψει τη θέση αυτή. Χρειαζόταν έναν παίχτη συνόλου με υψηλό work ethic και κυρίως τη θέληση να παίξει για το club και να προσφέρει. 7-7.5 πόντους, 3+ ριμπάουντ, 37% τρίποντο, ένταση στο αμυντικό κομμάτι, μερικά αναίσθητα veteran shots που γέρνουν τη πλάστιγγα.. Αυτά χρειάζεται η πράσινη μηχανή από τον παίχτη της θέσης αυτής και ο Νίκολς έχει τις προδιαγραφές να τα δώσει, χωρίς φανφάρες αλλά με συνέπεια και συνεχή παρουσία στους τομείς που θα του ζητηθούν να βγει μπροστά.


Θα ήθελα να τελειώσω με έναν συσχετισμό. Στο Syracuse (πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε ο Nichols) o Jim Boeheim στη πραγματικότητα δεν έχει την ευκαιρία να κάνει recruiting σε τοπ ταλαντούχους παίχτες οι οποίοι τις περισσότερες φορές προτιμούν την αφρόκρεμα των κολεγίων (πριν τον Boeheim το Syracuse δεν είχε τη φήμη που έχει δημιουργήσει σήμερα) και τον βαρύ χειμώνα στα βόρεια της Ν.Υόρκης σε ένα πρόγραμμα (2-3 zone, επιλεκτικά παγίδες, transition επίθεση-παράγωγο αυτής της άμυνας) που ουσιαστικά δε τους προετοιμάζει για το ΝΒΑ, δε τους δίνει εφόδια για το επόμενο επίπεδο. O Boeheim λοιπόν αναγκάζεται να στελεχώνει το ρόστερ του (πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων) με παίχτες β' διαλογής οι οποίοι δε τηρούν το πρωτόκολλο (σε σωματικές ή αγωνιστικές προδιαγραφές) των “θέλω” των ομάδων του ΝΒΑ. Γκαρντ παγιδευμένους ανάμεσα στο “1” και το “2”, tweeners ψηλούς ή combo forwards χωρίς ξεκάθαρη θέση, παιδιά των οποίων τα χαρακτηριστικά δε μεταφράζονται ακριβώς άψογα στο επόμενο επίπεδο. Ο Boeheim τους προσφέρει ένα περιβάλλον που θα τους δώσει αρκετές νίκες, θα μακιγιάρει τις αδυναμίες τους (πείτε μου, ποιος scouter θα επέλεγε στο Νο4 τον Dion Waters εάν τον είχε δει να παίζει προσωπική άμυνα..;) και θα τους βοηθήσει να κάνουν τα καλύτερα δυνατά νούμερα ώστε να εκλεγούν στο ντραφτ. Μετά όποιος μπορεί, προχωράει. Μια τέτοια περίπτωση παίχτη για το πρόγραμμα ήταν και ο Nichols. O Βoeheim δημιούργησε έναν από τους πιο νικηφόρους οργανισμούς μπάσκετ με σπουδαίο fanbase χωρίς να έχει στα χέρια του τα καλύτερα χαρτιά. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει επίσης νικήσει στο παρελθόν μην έχοντας στα χέρια του τα καλύτερα χαρτιά.. Το παν λοιπόν σε αυτή τη φάση, αφήνοντας πίσω μας τη φετινή off season, είναι το πλαίσιο που θα δημιουργήσεις και η τοποθέτηση των παιχτών σου εντός αυτού. Μόνο έτσι θα δημιουργήσεις τις προδιαγραφές για να πάρεις -κατ'ευχήν στο δεύτερο μισό της σεζόν- το μάξιμουμ από την ομάδα σου..


Υ.Γ: Όπως πολύ σωστά είπες κόουτς, το σκεπτόμενο μπάσκετ δεν είναι απαραίτητα αργό. Συνδέεται με το να εκτελείς μια δράση/αντίδραση κάτω από τη καλύτερη δυνατή συνθήκη φιλτράροντας κάθε φορά τα δεδομένα στα παρκέ. Το Syracuse της ζώνης και της transition επίθεσης δε παίζει ακριβώς σε αυτή τη βάση όμως στηρίζεται υπερβολικά στο κομμάτι της σκέψης (έστω και με τη μορφή ming game).. Δε μπορεί να υπάρξει άλλος χαρακτηρισμός για μια ομάδα η οποία στοχεύει να επιβληθεί στο μυαλό του αντιπάλου (πολλά παιδιά που βγαίνουν από το ΑΑU δεν έχουν τη μπασκετική παιδεία να διαχειριστούν τις επιθετική ζώνη με τις επιλεκτικές παγίδες των “πορτοκαλί”), διαβάζει τον αδύναμο κρίκο και του επιτίθεται..



Υ.Γ1: Για τον Ολυμπιακό θα είναι -και φέτος- πολύ σημαντικό να μείνει υγιής ο Γιανγκ. Όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα στην Ευρώπη ο πυραυλοκίνητος πρώην Gator είναι απλά unmatched σε συγκεκριμένα κομμάτια αυτού. Ο Ολυμπιακός είναι ΑΛΛΗ ομάδα με τον Γιανγκ όπως θα ήταν και πέρυσι άλλη ομάδα με αυτόν στο δεύτερο μισό της σεζόν.. 

376 σχόλια:

  1. Όπως πάντα ΤΕΛΕΙΟΣ ρε Jim μας έδωσες τον Νικολς στο πιάτο για το τι θα δούμε ΜΑΛΛΟΝ την φετινή χρονιά. Thank ρε Γίγαντα…

    Akis 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Jim και λοιποί. Θα ρίξω μια άποψη στο τραπέζι και θα ήθελα την γνώμη σου ή/και όποιος άλλος θέλει. Έτσι και αλλιώς το blog σου μαζεύει άτομα που αναπνέεουν μπάσκετ και ιντριγκάρονται με τέτοιες συζητήσεις.

    Για μένα, ο ΠΑΟ έχει κάνει μια στελέχωση της τάξης του 7-8 με υλικά που αγγίζουν το 10. Δηλαδή, καταρχήν διαφωνώ με την επιλογή Mike James. Ίσως θα ήταν πιο λειτουργικό ένα backcourt με έναν επιπλέον δημιουργό, όπως ο Λέο Βέστερμαν, πέμπτο γκάρντ τον Μποχωρίδη και μπαλαντέρ τον Κόνιαρη.

    Στα φόργουορντς, έχω χιλιοεπιμείνει στην απόκτηση του Θανάση Αντετοκούμπο. Τέτοιο αμυντικό πακέτο, δεν το προσπερνάς από την στιγμή που δεν έχεις δεύτερο rim protector και αργά πόδια πλην Σίνγκλετον-Γκιστ στην frontcourt

    Συμφωνώ με την προσθήκη Πατ Καλάθη ως floor spacer που μπορει να κατέβει στο "4" καθώς και του KC Rivers.

    Και μετά πας στο "5" σε ένα σκιάχτρο ή σε έναν rebounding big man όπως ο Τόμας Ρόμπινσον. Έτσι έχεις:

    PG: Καλάθης - Βέστερμαν - Μποχωρίδης
    SG: Φελντίν - Παππάς
    PG/SG: Κόνιαρης
    SF: Χαραλαμπόπουλος
    SG/SF: KC Rivers
    SF/PF: Θ. Αντετοκούμπο, Πατ Καλάθης
    PF: Γκίστ - Φώτσης
    C: Μπουρούσης - Σίνγκλετον - Ρόμπινσον

    Απόψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρυφορτωμενο το 5, που να παρουν χρονο ολοι αυτοι? Δηλ. ο Μπουρου θα παιζει 13.5 λεπτα?

      Ο Βεστερμαν ειναι σχεδον ολοϊδιος του Καλαθη. Που ειναι το σκορ?

      Διαγραφή
    2. Ο Κόνιαρης έχει χαιρετήσει ήδη την ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Πετάς ονόματα χύμα. Ο Θαντετονκούμπο έχει μανατζερ τον Λωτσο, ο Βεστερμαν δεν εχει την εμπειρια του Τζειμς, ο Κονιαρης εφυγε απο τον ΠΑΟ για τα λεφτα και ο Ρομπινσον δεν ξερεις αν θα ερχοταν.
      Σοβαρα τωρα, δε βρισκω λογο υπαρξης του παραπανω ποστ

      Διαγραφή
    4. Ο Θανασης ας μαθει στην Καναρια να τα βαζει ορθιος περα απο καθιστος (για οσους ειδαν ενα τριποντο που βαλε στην προπονηση) και μετα ερχεται κι απ τα μερη μας...Ο Παναθηναικος δε θα γινει μπασκετικη Αρσεναλ οσο κι αν το βλεπετε ετσι μερικοι...Δεν εχει παρει 6 ευρωπαικα για να καταληξει να αποτελει club βελτιωσης παικτων

      Διαγραφή
    5. Πεστα φίλε μου μερικοί νομίζουν πως είμαστε φυτωριο ανάδειξης ταλεντων για μεγαλύτερες ομάδες

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη ιδια σχεδον στελεχωση αλλα με τον Βεστερμαν αντι του Τζεημς (χειροτερος), Θανασης αντι του Νικολς ( δεν εχω λογια), εναν τριτο σεντερ πρωτης γραμμης... Και 6ο guard τον Κονιαρη γιατι προφανως ποιοτικα ο Κονιαρης ειναι σαφεστατα ανωτερος του Λουντζη... Τι να πω...

      Διαγραφή
    7. Διαφωνώ με τις επιλογές σου αλλά δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με το πως θα άρεσε στον καθένα πιο πολύ το roster. Αυτά είναι για ιούνιο-ιούλιο. Καλύτερο θα ήταν να δούμε τι μπάσκετ μπορεί να παίξει το υπάρχων.

      Διαγραφή
    8. Εκει που γραφεις για Θαναση απλα σταματησα να διαβαζω...

      Διαγραφή
    9. Τέτοια σχόλια θα πρέπει να διδάσκονται ως παραδείγματα προς αποφυγήν ή να τα δέίχνει κάποιος για να γελάει. Βέστερμαν αντί Τζέημς και Κονιαρης. Να το ξαναγράψω Κόνιαρης.

      Διαγραφή
    10. Παιδιά ο κόουτς θέλει να παίξει κάτι συγκεκριμένο για αυτό και η επιλογή του Τζέημς. Θα τα πούμε εν καιρώ..

      Διαγραφή
  3. Jim μας έχεις καταστρέψει με την πένα σου... Είσαι αν όχι η πιο ευχάριστη, σίγουρα μια από τις ωραιότερες νότες της εβδομάδας. Για οποιοδήποτε θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε Τζιμ για άλλο ένα θαυμάσιο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια αναλυση οπως παντα!πολυ χρησιμη για καποιους σαν και εμενα που ναι μεν ξερω το παιχτη αλλα δεν εχω πληρη εικονα του και δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη.αυτο το κλεινει το ροστερ(για την ωρα)αποτελει αισθηση η εχουμε καμια πληροφορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρομερό άρθρο για ακόμα μια φορά Jim. Έχω την εντυπωση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΠΑΟ είναι πωένα κανένα από τα 3 τεσσάρια του(Γκιστ Νίκολς Φώτσης) δν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ δημιουργών τα προσωπική φάση. Επίσης είναι στοίχημα αν ο Μποχωριδης μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της euroleague έστω και για 5 λεπτά. Jim θα ήθελα τη γνωμη σου πάνω σε αυτά τα 2 ζητήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Π. Καλάθης μπορεί. Για την ακρίβεια ειναι εξαιρετικός slasher και μπορεί να λειτουργήσει και με τη πλάτη στο καλάθι και ως floor spacer. Εχει άλλα προβλήματα αλλά το επιθετικό του ρεπερτόριο γενικά είναι μεγάλο. Δες εδω ενα ποτ πουρί:
      https://youtu.be/2F6q9JH9lJE

      Διαγραφή
    2. Εχουμε ομως ενα 4-5αρι (5αρι βασικα θα τον δουμε φετος) που περυσι παικτες σαν τον Ραντουλιτσα τους εκανε γιογιο... Ενα - καμουφλαρεται με ενα + που λιγοι εχουν στην Ευρωπη...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Τάκη. Ο Μποχωρίδης θα πάρει την ευκαιρία του. Έχεις τις προδιαγραφές να προσφέρει ως 5ο γκαρντ. Αυτό περιμένει και ο κόουτς, να δει τι μπορεί να κάνει. Υπάρχουν απαιτήσεις, πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία άμεσα.

      Διαγραφή
  7. Jim! Η Αφρο που χάθηκε; Είναι καλά το κορίτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παναθηναϊκός κλείνει με τον Νίκολς το ρόστερ επιλέγοντας να μην ρισκάρει με το να περιμένει κάποιον ψηλότερα στη λίστα. Νομίζω ορθά αφού πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ομάδα πρέπει να ‘’βρεθεί’’. Το club μετά από αρκετά χρόνια τοποθέτησε σωστά τα διαθέσιμα λεφτά στην αγορά έχοντας απ’ την αρχή του καλοκαιριού ξεκάθαρες στοχεύσεις και πλήρη επίγνωση του τι ψάχνει και πως θα το πάρει. Χωρίς, λοιπόν, να αυξήσει το περσινό budget έχει φτιάξει ένα ρόστερ που φαίνεται πιο ισορροπημένο, πολυδιάστατο, πιο περπατημένο στην Ευρωλίγκα και βαθύτερο απ’ τα προηγούμενα χρόνια.

    Ξεχωρίζει η δυνατότητα αρκετών παικτών να παίξουν εξίσου καλά δύο θέσεις, η ύπαρξη πολλών καλών σουτέρ απ’ την περίμετρο κατανεμημένων σε όλες τις θέσεις, η πολυσυζητημένη αθλητική ικανότητα που τόσο έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται και δεν κουτουλάνε μεταξύ τους. Πολύ σημαντικό στοιχείο που με την εξέλιξη της σεζόν θα μετρήσει (ίσως και καθοριστικά) είναι το ότι κανείς παίκτης απ’ το ρόστερ δεν είχε φέτος φορτωμένο καλοκαίρι. ΟΚ, ο Σίνγκλετον έπαιζε αλλά μάλλον κάνοντας πλάκα. Η ΤΣΣΚΑ π.χ. έχει το βαρύ οπλισμό της (Μίλος, Ντε Κολό) να έχει βγάλει προολυμπιακό και ολυμπιακό τουρνουά χωρίς διακοπή.

    Προφανώς, το ρόστερ δεν είναι αψεγάδιαστο. Υπάρχουν ρίσκα τα οποία πάντως φαίνεται να έχουν παρθεί συνειδητά και με σκεπτικό. Ωστόσο, αυτά είναι αναπόφευκτα όταν δεν έχεις να σπαταλήσεις αμέτρητα λεφτά. Το ενθαρρυντικό είναι ότι φέτος υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δούμε τον καλύτερο Νικ που είδαμε ποτέ. Η στελέχωση είναι ιδανική για να κάνει super χρονιά.

    Το μόνο που προβληματίζει από πλευράς στελέχωσης είναι το ότι για ένα γύρο στην Α1 θα υπάρχουν δύο διαφορετικές συνθέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω των 6 Αμερικανών κάτι που ίσως κοστίσει στη συνοχή της ομάδας. Μ’ αυτή τη λογική νομίζω ότι αποκτήθηκε ο Πατ. Γι’ αυτούς τους 3 μήνες.

    Τα υπόλοιπα πλέον στο γήπεδο. Ο coach φαίνεται ευχαριστημένος με το υλικό που έχει στα χέρια του και στη συνέντευξή του στο sdna φάνηκε κατασταλαγμένος για το τι θέλει να παίξει. Η χρονιά προμηνύεται ενδιαφέρουσα, σίγουρα πρωτόγνωρη με το νέο format, υπάρχουν πολλές ομάδες που φαίνονται δυνατές και ο ΠΑΟ θα χρειαστεί κάποιο χρόνο αφού πάλι 6 στους 12 παίκτες είναι φρέσκοι.

    Περιττό να πω το πόσο πιστεύω και φέτος τον Άρτζι.

    ΥΓ Πολύ λάδι κι από τηγανίτα λίγα πράγματα αυτή η Νταρουσάφακα. Πού είναι τα λεφτά, οέο;
    ΥΓ 1 Πριν καν δω την ομάδα να παίζει, μου λείπει ο Διαμαντίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι σου λειπει? Μηπως θα μπορουσε να παιξει με τον Ανταμς?

      Θα επρεπε να πεις και ενα ευχαριστω στον Σαλε που επεβαλε την απο-Διαμαντικοποιηση περισυ.

      Διαγραφή
    2. 7.39 τι εκανε ο Σαλε;;;εισαι οτι να ναι,για αυτο ρε φωστηρα ο ΔΔ επαιζε τοσα λεπτα;.Εχεις δει ποσα επαιζαν οσοι αποσυρθηκαν την τελευταια τους χρονια;;

      Διαγραφή
    3. Ενταξει, επαιξε 20 λεπτα ΜΟ ενω τις χρονιες του Πεδουλακη επαιζε πανω απο 30. Περισυ τα 30 λεπτα ο Σαλε τα εδωσε στον Καλαθη.

      Αλλά δεν ειναι οτι πηρε 20 λεπτα, ειναι και που τα πηρε. Πολυ χρονο τον εβαζε στη θεση 3 οπου ο ΔΔ ηταν ο παραληπτης και οχι ο διεκπαιρεωτης των επιθεσεων. Αυτο σχεδον εκμηδενισε και την επιδραση του στο παιγνιδι.

      Στο επαναλαμβανω παντως. Να λες ευχαριστω στον Σαλε γιατι με τον Διαμαντιδη στην ομαδα θα ησουν ακομα 2-3 χρονια εκτος Φ4. Μπορει να ειχε το 1 στα 2 τριποντακια στα τελευταια δευτερολεπτα αλλά αυτο δεν ειναι αρκετο οταν κι ο αντιπαλος εχει το αντιδοτο. Κι αυτο φανηκε με Λαμποραλ (Ανταμς) και Ολυμπιακο (Σπανουλη) περισυ. Τουλαχιστον φετος θα δεις κατι διαφορετικο.

      Διαγραφή
    4. Ρε πατα καλα θα ξεχασουμε το μπασκετ που ξερουμε ο διαμαντιδης ηταν καταλυτης που δεν χασαμε στο δευτερο ματς για 15 συν στην βιτωρια και σε ολους τους τελικους επαιζε το πικ εν ρολ με τον γκιστ λες και το εβλεπες επαναληψη ο διαμαντιδης για 10-15 λεπτα ειναι οτι πρεπει γιατι εβγαζε ψυχη φετος ο διαμαντιδης πηρε το ματς με Μαλαγα εντος Λοκομοτιβ εντος Μπαρτσα εντος και αλλα 2-3 ματς μονος του!
      Μακαρι να παιζε για παντα..!

      Διαγραφή
    5. 11.28 τι λες μωρε ειδες εσυ αγωνες του φετος, με το που εμπαινε στο παρκε η ομαδα ισοροπουσε, επαιζε πιο χαλαρα,πηρε αποφασεις στο τελος σε πολλα παιχνιδια και μας εσωσε, ακομη θυμαμαι στο ΟΑΚΑ με Φενερ, που εβγαλε μια ασιστ στο τελος,ασιστ που μονο αυτος μπορουσε να δωσει,σαν αυτες που λενε "οτι την περασε μεσα απο κλειδαροτρυπα".Θα χαναμε αυτο το παιχνιδι και ουτε στους 8 θα περνουσαμε.Σε εκεινο το παιχνιδι ειχε μαλιστα 7 ασιστ.Με 4.2 ασιστ ηταν στα 22 λεπτα μ.ο και λες οτι επαιζε λιγο στον ασσο;;Επαιζε αρκετα στον ασσο και λιγο στο τρια,στο τρια τον εβαζε και ο Πεδουλακης και ο Ιβανοβιτς αν θυμαμαι καλα.Ο Σπανουλης αν δεν εκανε το εξτρα βηματακι τριποντο δεν εβαζε,εδω το εφαγε ο Καλαθης και μου μιλας για τον ΔΔ;;Σημερα κυκλοφορησε το 9 καλαθι του ΔΔ,δες το πως το εβαλε πανω σε αμυνα και χωρις ισοροπια και ασε τα απαξιωτικα σχολια.http://www.eurohoops.net/el/euroleague-el-2/308752/triponto-diamanti-sto-no9-ton-korifeon-kalathion-tou-diamantidi




















      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραίο άρθρο για άλλη μια φορά Jim! Ποια είναι η γνώμη σου για Πατ Καλάθη? Πόσο θα χρησιμοποιηθεί από τον Πεδουλάκη φέτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διχως να ειμαι ο Τζιμ, το εγραψα και παραπάνω πως κατ εμε ο Π.Καλαθης ειναι κομβικος. Ειναι το βαρυ 4ρι του ΠΑΟ που μπορει:
      α)να σπρωχθει και να σπρωξει αλλα βαρια 4ρια
      β)να βαλει τη μπαλα στο πλεχτο από τη θεση 4 διχως αλλος να δημιουργησει για παρτη του και
      γ)μπορει να παιξει πλατη με πλατη.


      Οπως φαινεται, δεν ειναι απλα μια τσοντα για να βγαινουν τα νουμερα.

      Διαγραφή
    2. Ο Πατ δεν είναι παίχτης ευρωλίγκας. Στη διοργάνωση αυτή θα είναι εκτός δωδεκάδας. Είναι απλά συμπληρωματικός, αποκτήθηκε αποκλειστικά για το πρώτο εξάμηνο της Α1.

      Panos

      Διαγραφή
    3. Μην εισαι τοσο σιγουρος Πανο

      Διαγραφή
  10. ωραια αναλυση τζιμ.. νομιζω οτι η παρατηρηση μου για τον νικολλς που αφορα το σουτ σελεκτιον του ειναι σωστη οποτε στα θετικα της σελιδας ειναι να μας μαθαινει να διαβαζουμε τα νουμερα αλλα και τα βιντεο.
    Παμε στον νεο παο που παροτι τις καλες μεταγραφες του μου αφηνει μια πικριλα..
    Ο μπουρουσαρος μαζι με φωτση ειναι μεγαλοι ενω ο Σιγλεντον δεν εχει σταματησει να παιζει μπασκετ και σιγουρα θελει ξεκουραση.. Οποτε το να μενεις με μονες βοηθειες στο 5 αυτες του γκιστ ειναι μεγαλοι ζαρια, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για παιχτη που δεν γουσταρει τις επαφες και γενικα κατω απο το καλαθι με ψηλο αντιπαλο δεν το εχει.
    Ο νικολς ειναι μια πολυτελεια το ιδιο και ο ριβερς οποτε το ναεχεις και τους 2 σε μια ομαδα ειναι κουτο.. δεν ειναι πουθενα πολυ καλοι και απλα τα κανουν ολα μετρια, και μαλλον για αυτο κακοφανηκε ο νικολς που ολοι μας περιμεναμε το μπαμ με 4αρι που θα καλυπτει και το 5.
    Γενικα σαν συνολο πως τον βλεπεις τον παο??? Γιατι εχουμε κενα τοσο στην δημιουργια στον ασσο.. οσο και στο να υπαρχει ενας παιχτης κιλλερ στην περιφερεια..
    Κατι διαβασα οτι υπαρχει η πιθανοτητα να θυσιαστει ο φελντεινι και να ερθει γκαρντ ωστε να κλεβει χρονο στο 2 ο τζειμς, μια χαρα μου ακουγεται κατι τετοιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "σουτ σελεκτιον", ειπες τη μαγικη λεξη...

      Σιγουρα εχει "σουτ σελεκτιον" ο Νικολς. Διαλεγει καλα τα σουτ που θα παρει ωστε να μη χαλασει τα ποσοστα του. Αλλιως, συνηθως πασσαρει σε συμπαιχτη του για να παρει το σουτ. Γι αυτο και εχει "no impact" στο παιγνιδι της ομαδας.

      Διαγραφή
    2. κοιτα πριν την τσσκ δεν τον ειχα δει, αλλα το να πασαρει οταν δεν ειχε το σουτ νομιζω ηταν ο ρολος του, να παιρνει σιγουρα σουτ, να δωσει ευκολους ποντους. Βεβαια το να βγαινει ενα ολοκληρο συστημα ωστε να μεινει μονος του και αυτος να πασαρει γιατι απλα ειναι χεστης ειναι αλλου παππα ευαγγελιο... εκει χαλαει και την επιθεση της ομαδας του χαλαει και την αμυνα που μαλλον θα φαει αιφνιδιασμο..

      Διαγραφή
    3. Το διάβασες στο κόντρα για αυτό και είναι εκτός πραγματικότητας. Η εμμονή σας να φύγει ο Φλελνειν αγγίζει τα όρια ψύχωσης.

      Διαγραφή
    4. Οντως οσο βλεπω αγωνες του δεν παιρνει αρκετα σουτ που δεν τα πιστευει, αν και δεν ειναι σε τοσο κακες συνθηκες...Επισης εχει αρκετα κακη πασα

      Droga

      Διαγραφή
    5. Nichols: 2014-15 3FG (EL) 23/40 57.5% (VBL) 28/58 48.3%
      2015-16 3FG (EL) 15/41 36.6% (VBL) 32/65 49.2%
      Rivers: 2014-15 3FG (EL) 30/73 41.1% (ACB) 44/111 39.6%
      2015-16 3FG (EL) 39/105 37.1% (ACB,BBL) 49/105 46.6%

      "Μέτριοι σε όλα" σίγουρα δεν είναι, είναι εξαιρετικοί floor spacers και καλοί έως πολύ καλοί αμυντικοί. Δεν βάζουν την μπάλα κάτω και δεν ποστάρουν, οκέι. Εμένα αν με ανησυχεί κάτι είναι ότι μοιάζουν αρκετά σαν παίκτες, αλλά μάλλον αυτή ήταν η επιδίωξη εξ αρχής. Να υπάρχουν παίκτες που κάνουν συγκεκριμένα πράγματα πολύ καλά σε όλες τις θέσεις, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγών προσώπων και θέσεων χωρίς να αλλοιώνεται ο 3&D χαρακτήρας της ομάδας. Περιμένω να δω τη δουλειά στο γήπεδο με μεγάλο ενδιαφέρον.

      Επίσης, μια λέξη για τα PG. Έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τη θέση με P&R, pass-first χαρακτηριστικά. Όπως έδειξαν πέρσι η Κούμπαν και η Λαμποράλ, η δουλειά γίνεται κι αλλιώς, δηλ. χωρίς ούτε έναν τέτοιο παίκτη. Ο ΠΑΟ αντίθετα ΕΧΕΙ έναν πρωτοκλασάτο P&R PG, θα φανεί στην πορεία αν χρειαζόταν και δεύτερο.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    6. σορρυ φιλαρακο καμια εμμονη ουτε με τον φελντειν που εχω γραψει χιλιαδες φορες οτι ειναι για τα λεφτα του πολυ καλη περιπτωση ουτε με κανεναν.. απλα ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΓΚΑΡΝΤ αν παραμενει το ροστερ ως εχει.. Καποιος απο το ροστερ θα χασει την θεση του , ειναι απλο.

      Διαγραφή
    7. Κενο υπαρχει 1 στο γκαρντ παντου ειμαστε πληρης αλλα εαν δεις με τι γκαρντ εφτασε η λοκο περσι(ανταμς-τζειμς-ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ) μαλλον πηραμε 2 γκαρντ απο τα τρια οποτε δεν νμζ να χουμε θεμα μην ξεχνας οτι ο φελντειν ξερει να πασαρει το εδειξε στο τελικους και ειδικα στον πρωτο οτι(7 ασιστ) οτι ξερει τι να κανει την μπαλα..

      Διαγραφή
    8. Νταρκο σωστος.. και οι 2 ειναι οτι πρεπει φλοορ σπεισερς, αλλα για το καλος αμυντικος περι ριβερς εξαρταται ποιον μαρκαρει.. εχει θεματακια με τυπους που ριχνουν ξυλο οπως και ο νικολς.. και οι 2 ειναι πολυ καλοι στο να τα βαζουν με κοντους..
      Στον παο αλλα και στην εθνικη παντα ειχα τον π&ρ ασσο οποτε μαλλον για αυτο εχουμε επηρεαστεί .
      Αυτα που λεμε ειναι θεωρητικα, και η εφες ειχε παιχταραδες και δεν φιανοταν να εχει κενα, αλλα εφτασε οπου εφτασε με την γλωσσα εξω. Ολα ειναι στο χερι του μαγειρα πεδουλακη

      Διαγραφή
    9. Ρε μαγκες, μη συγκρινουμε Ριβερς με Νικολς, ειναι ιεροσυλια!

      Ο Ριβερς ειναι παιχτης ηγετης, και ηταν το πρωτο βιολι στο σκορ μετα απο τον Πλανινιτς στην Χιμκι πριν παει στη Ρεαλ. Στη Μαδριτη βεβαια ο Λασσο δεν μπορουσε πανω απο τον Ρουντυ, πως να γινει?

      Απλα, απο τοτε εχουν περασει καποια χρονια και εχει βαρυνει. Αλλά, σε σχεση με τον Νικολς, δεν καταλαβαινει απο αμυνες και χερια στα μουτρα του. Το εχει το τριποντο.

      Διαγραφή
  11. Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τον παναθηναικο φετος με παικτες στο 4 5 που μπορουν να μαρκαρουν κοντυτερους παικτες και που εχουν καλο σουτ αναλογικα και με την θεση που παιζουν
    Απο την αλλη εκτος του Μπουρουση οι ψηλοι δεν εχουν παιχνιδι με πλατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Ολυμπιακος μονο τον Πριντεζη εχουν. Καλως ή κακως το παιχνιδι με πλατη εχει ερθει σε δευτερη μοιρα τα τελευταια χρονια στην Ευρωπη. Η ταχυτητα και τα φυσικα προσοντα των παικτων εχουν περισσοτερη σημασια πια.

      Διαγραφή
  12. Ο Παναθηναικος και με την προσθηκη του Νικολς ολοκληρωνει πλεον ενα γεματο και λειτουργικο(οπως φαινεται πριν το δουμε) ροστερ, οντας λιγο πιο πισω απο Ρεαλ Φενερ Μπαρτσα και ΤΣΣΚΑ. Για καθε ομαδα απο αυτες βεβαια υπαρχουν και ερωτηματικα οπως πχ το υπεργεματο ροστερ της ρεαλ και το κατα ποσο θα καταφερει ο λασο να δωσει ρολους ωστε να αποκτησει λειτουργικοτητα, η μπαρτσα εντελως νεα ομαδα οπως και ο παναθηναικος τσσκα φενερ τα δυο φαβορι. Ο παο μπαινει στη διοργανωση χωρις να ειναι φΒορι για τετραδα αλλα θα το παλεψει στα ισα με τις αλλες "ακριβες" Ολυμπιακος εφες και κουτσα λιγο πιο πισω σε επιπεδο ροστερ παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπεργεμάτο στη ρακέτα(για τη ρεάλ).
      γιατί αν αναρωτιόμαστε στον παναθηναϊκό αν είναι καλή η περιφέρεια τι να πουν και στη μαδρίτη που έχουν τον γιουλ(τοπ κλας),τον ντρέιπερ(καλός να ρίξει λίγο ξύλο,αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για πρώτος αναπληρωματικός σε ομάδα επιπέδου ρεάλ. θυμήσου τι ακούγαμε εδώ όταν είχε ακουστεί για εμάς),ντόνσιτς(μεγάλο ταλέντο μεν,18 χρονών δε).

      και στο 2 έχει τα 2 γερόντια. κάρολ(κλασσικός σουτέρ που απλά θα σουτάρει όταν την πάρει,γιατί αλλιώς δεν ξέρει τι να την κάνει. αμυντικά είναι πολύ καλός,θυμάμαι τον σπανούλη τον είχε εξαφανίσει πρόπερσι στην 8αδα) και ρούντι που κάθε χρόνο είναι και χειρότερος(λόγω και τραυματισμών)

      Διαγραφή
  13. -Θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν ο Ζοτς δεν πάρει γκαρντ στη θέση του χικμαν...
    -η Μπαρτσα λογικά θα πάρει 5αρι
    -λογικά και η μακάμπι
    -Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Αρμάνι, Τσσκα, Ρεάλ, Εφές, Μπάμπεργκ, Γαλατά φαίνεται να έχουν κλέισει ροστερ..
    -η νταρουσαφακα θα μείνει με τα περσινά 5αρια?
    -η λαμποραλ και ο ερυθρός φαίνεται να θέλουν 2-3 προσθήκες ακόμα.
    -ουνιξ και ζαλγκιρις δεν εχω ιδέα αν έχουν κλείσει ή οχι το ρόστερ τους..

    Σχεδόν έτοιμο το παζλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -πήρε guard/forward ο ζοτς, τον nunnally. στο 1 έχει ντίξον και σλούκα και τρίτο τον ugurlu
      -η μπαρτσελόνα να πάρει 5αρι να το κάνει τι? έχει ήδη τόμιτς,ντόρσεϊ και λαουάλ(δεν έφυγε)

      Διαγραφή
  14. Ενα ακομα ωραιο και πολυ αναλυτικο αθρο που μας δινει μια προγευση για τον φετινο παναθηναικο και ενα απο τους κερδισμενους στο μεταγραφικο παζαρι της φετινης ευρωλιγκας...καταρχας θα ηθελα να πω οτι φετος ο παναθηναικος παρολο τις διαφωνιες καποιων για τις επιλογες ειναι ηδη κερδισμενος καθως επανεφερε το ονομα του ξανα σαν ενα μεγαλο brand name(οπως ειναι και το ειχε ξεχασει λιγο τα τελευταια χρονια)στις μεταγραφικες κινησεις του καλοκαιριου...μην ξεχνατε οτι εφερε τεσσερις παικτες που ειχαν συμμετοχη στο φαιναλ4...περα ομως απο το εμπορικο και ιματσ του συλλογου που ηταν κερδισμενος φετος πιστευω οτι θα παρουσιασει ενα ανταγωνιστικο συνολο προσαρμοσμενο στην ευρωπαικη ταση με ενα αρκετα γεματο ροστερ και ποιοτητα που για εμενα τον κατατασει αναμμεσα στα φαβορι της φετινης ευρωλιγκας...

    Chivas7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Chivas7.
      Περιεκτικός και ουσιαστικός.
      Φίλαθλος του ΟΣΦΠ, ανάλογος με τις επιτυχίες
      της ομάδος του τα τελευταία 5 χρόνια.
      Πάντα τέτοια.
      ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΥΜΠΕΡΑΛΕΣ !

      Διαγραφή
  15. Λοιπόν μαγκιτες ...
    Ο Τζέιμς θα είναι βασικός Ποιντ γκαρντ
    Ο Βλαντο δε νομίζετε ότι θα χωρούσε μία χαρά?

    Και μία ερώτηση για σουσουρο.Μπορει ο φετινός Παναθηναϊκος να παίζει καλά σετ παιχνίδι?Βασικά σετ επιθέσεις...



    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γκίστ για Σπανούλη....

    "Όσα έγιναν πέρυσι ανήκουν στο παρελθόν. Τα έχουμε ξεχάσει όλα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μειώσεις τα όσα έκανε ο Σπανούλης. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ και έβαλε δύο πολύ μεγάλα σουτ για να πάρει η ομάδα του το πρωτάθλημα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να μην του επιτρέψουμε να το ξανακάνει".

    Και απερίφραστα βγαίνει το συμπέρασμα
    =======================================

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ....ΕΠΙΠΕΔΟΥ ;
    ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΑΜΠΑΣΚΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ;
    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ !!!

    ΥΓ Φροντ λάιν για φίλημα.
    ===========================

    ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ
    ΝΙΚΟΛΣ
    ΦΩΤΣΗΣ
    ΓΚΙΣΤ
    ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ
    ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

    ΥΓ Πιστευω με Ζήση αντί για Μποχωρίδη, αυτή η ομάδα
    δύσκολα θα έχανε το final four και όχι μόνο.
    Αλλά ο Παναθηναικός όπως και να το κάνουμε, επιβάλεται
    να δώσει μιά δεύτερη ευκαιρία στο Λευτέρη για να τον δούμε.
    Αλλωστε έχει φιάξει μιά αξιόλογη ασπίδα για να τον προστατεύσει και να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επιτελους ο γκιστ θα παρει ανασες κ θα εχει πιο συγκεκριμενο ρολο, απο το 3,5 εως το 5 ο παο ειναι τοπ, η χημεια των γκαρντ αγνοειται. ο οσφπ πρεπει να ειναι με τον σταυρο στο χερι μην τραυματιστουν δυο απο τους 8 ολους κ ολους παιχτες, βεβαια με υγεια θα ειναι σκυλιασμενος φετος (ξεκουραστοι ολοι τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω για το οτι θα ειναι ξεκουραστος ο Ολυμπιακος και με ομοιογενεια και εκει θα βαδισει (οπως εμεις τα προηγουμενα χρονια),μπας και συνεχισει τις επιτυχιες που καταφερε τα τελευταια χρονια.Αλλα θεωρω οτι τον αδικεις οτι εχει 8 παιχτες.Εχει 10 ετοιμους(αν ειναι υγιείς) + Μιλουτινοφ,Αγραβανη και Αθηναιου που θα παλευουν για τη δωδεκαδα.Εμεις σε αντιθεση εχουμε πιο ταλαντουχο ροστερ,αλλα καινουργιο παλι,που θα θελει υπομονη απο τη πλευρα μας μεχρι το δευτερο τουλαχιστον γυρο του Ελληνικου πρωτ. οπου θα παιζουν ολοι μαζι (και οι 6 ξενοι και οχι μονο οι 4) και παντου.Αρα υπερτερουμε σε ποσοτητα και ταλεντο (εχουμε 11 ετοιμους + Πατ και Μποχω) αλλα υστερουμε σε ομοιογενεια,που θα θελει πολυ υπομονη απο μερους μας για να μη διαλυσουμε μεσα στη χρονια αυτο που παμε να χτισουμε επιτελους,μετα απο χρονιες Ζελικο.Υπομονη,δουλεια και μικρο καλαθι για να μη βγάλουμε μονοι μας τα ματια στην ομαδα που αγαπαμε.

      ScottEasy 13

      Διαγραφή
  18. http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/542937-Pame-stoihima
    Παππάς (και) στο 1, Μποχωρίδης (κυρίως) στο 3. Κοντός speaking..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα στην παρεα.

    Εκπληκτικη αναλυση απο τον Jim...πραγματικα διαβασα το αρθρο 3 φορες και καθε φορα το απολαυσα περισσοτερο.

    Ο ΠΑΟ οπως ειναι δομημενος αυτη τη στιγμη εχει ενα απο τα λειτουργικοτερα roster στην εφετινη Ευρωλιγκα. Μονο οι περσινοι finalist ειναι ενα βημα μπροστα σε αυτο το κομματι. Ακομα και οι Ισπανικες, αυτη τη στιγμη ειναι ενα βημα πιο πισω.
    Ομως ο ΠΑΟ υστερει σε ομοιογενεια κατι που ισως στις πρωτες αγωνιστικες θα ειναι προβλημα.

    Ετσι οπως βλεπω την ομαδα παικτες κλειδια θα ειναι ο Μπουρουσης και ο Παππας...
    Με παρομοια σεζον του Μπουρου με την περσινη και με αντιστοιχη του Παππα πριν τον τραυματισμο ο ΠΑΟ θα βρισκεται ακριβως πισω απο τις CSKA & Fener...

    Φιλικα
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγιείς όλοι οι παίκτες.
      Με την άμυνα του Πεδουλάκη.
      Και με τα επιθετικά όπλα που πήρε και που είχε.
      Ο Παναθηναικός επανέρχεται για τα καλά ώς διεκδικητής του θρόνου του !
      Αρκεί να τα δίνουν όλα οι παίκτες του στο παρκέ.
      Από τις λίγες χρονιές που ξεκινάμε με έξι καλούς ξένους συμπεριλαμβανομένου του Φελντέιν, που στα χέρια του RG θα κάνει τρομερό step up και να μου το θυμηθείτε όλοι αυτό.
      Πέρσι με δύο μόνο ψηλούς, Γκίστ και Φώτση, χάσαμε το πρωτάθλημα από τον υπερπλήρη Ολυμπιακό, όπως το χάσαμε, που δεν είχε Γιάνγκ, είχε όμως Χάντερ.
      Φαντάσου φέτος με Μπουρούση, Σίγκλετον, Νίκολς δίπλα τους και γιατί όχι Πάτ Καλάθη στούς ψηλούς, μαζί με Ρίβερς, Τζέιμς και Παππά στα καλά του !!!!

      ΥΓ Δεν θα ήταν άσχημη μιά ρεβάνς-μεταγραφή του Παπαπέτρου του χρόνου σε μάς, που τελειώνει το συμβόλαιο του.
      Για πολλούς και διαφόρους λόγους.
      Πιστεύω με Πεδουλάκη ο Παναθηναικάκιας νεαρός να
      γίνει άλλος παίκτης.

      Μπακατσούλας

      Διαγραφή
    2. ο Παπαπέτρου αν με Σφαιρό έγινε χαμαλοτεσσάρι, με Πέδουλα θα γίνει μέχρι και undersized center.

      Για να παίξει το παιδί στη φυσική του θέση και να κάνει παπάδες, ένας προπονητής πρέπει να τον πιάσει στα χέρια του. Γιώργης Μπαρτζωκας.

      Διαγραφή
    3. Kamia sxesi. O PAO einai idi arketa pisw se sxesi me tis TOP evrwpaikes omades.

      O Pedoulakias tha prepei na vgalei lagous apo to kapelo tou, ta nea apoktimata tha prepei na apodeiksoun oti aksizoun na paizoun s'aftin tin omada (tha prepei na vgoun oi metagrafes me liga logia) kai telos tha xreiastei arketos xronos gia na desei afti i omada (ean ta kataferei na desei).

      Prepei na pane polla pragmata kala fetos gia na mporesei i omada na xtipisei titlous. Afto den to exoun siniditopoiisei oi perissoteroi filoi tou PAO. Enoeitai oti favori gia to Elliniko prwtathlima einai o OSFP.

      Best,

      Tom

      Διαγραφή
    4. Πεστα ρε Tom γιατί τους τα λέω και δεν με πιστεύουν.
      Και Λεμπρον να φέρουνε και Στεφαν Κάρι, εννοειται οτι θα ειναι και πάλι φαβορί ο ΟΣΦΠ.
      Γιατι;
      Λογαριασμό θα τους δώσουμε ;
      Γιατί ετσι μας αρέσει 😪

      Διαγραφή
    5. Λαγός εδώ, με φωνάξατε?
      Ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν χτυπιέται από κανένα... Ο Ολυμπιακός...
      Πες τα ρε τομ
      Τζέρυ

      Διαγραφή
    6. @9:43, @11:35 Λιγη Ντροπη βρε παιδια.
      Τα βαζετε με ενα ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ!!!
      και για μην παραξηγηθω.
      Εαν ειχε προσαρμοστει στα του blog και σεβοταν τους υπολοιπους,τουλαχιστον δεν θα εγγραφε σε greekish, πολλω δε μαλλον αν ειχε και καποιο επιχειρημα γιατι ειναι φαβορι ο ΟΣΦΠ.
      και φυσικα καποιος που δεν προσαρμοζετε, δικαιως αποκαλειται απροσαρμοστος.

      Διαγραφή
  20. Κατά την άποψή μου ο Αργύρης πήγε σε παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικα

    1. Παίχτες που έχουν παίξει euroleague και final4

    2. Παίχτες με καλό σουτ από την περιφέρεια

    3. Παίκτες με καλό ποσοστό στις βολές που είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί παίρνεις εύκολους πόντους σε κλειστά ματς

    4. Καλούς αμυντικούς

    5. Παίκτες αθλητικούς που τρέχουν το γήπεδο

    Καθρέπτης όμως είναι το γήπεδο και πρέπει πρώτα να γίνουν οικογένεια όπως λέει ο προπονητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γιατί συγκρίνετε ανόμοια πράγματα ? ο kc rivers είναι guard/forward ενώ ο demetris nichols είναι small/power forward. Ian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ρωτησα και πριν.Πιστευετε ότι ο Παναθηναικος έτσι όπως έχει χτιστεί θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο σετ παιχνίδι και κυρίως στη σετ επίθεση?
    Το λέω γιατί αυτό ήταν το σήμα κατατεθέν του Πεδουλακη και με το υπάρχον ρόστερ είναι δύσκολο να υποστηριχτεί επαρκώς.
    Επίσης μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει ο Παναθηναικος πολλούς p&r παίχτες?

    Υ.γ Στον Ολυμπιακό το πρόβλημα είναι 3πλο.Παπανικολάου,ηλικία Σπανούλη και Παπαπετρου στο 4.



    Τσουρέκας-Ποντικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει παίκτες για σετ παιχνίδι.
      α)'Ολοι οι 3&D παίκτες μια χαρά ανταποκρίνονται στο σετ παιχνίδι.
      β)Μπορούσης, Τζέιμς, Παππάς, Π.Καλάθης μια χαρά μπορούν να παίξουν το ένας εναντίον ενός στο μισό γήπεδο. Βάλε και για pick n roll Ν.Καλάθη με Γκιστ και το pick n pop με Νικολς, Σινγκλτον, Μπορούση, Φώτση και Π. Καλάθη.
      Αλλο πράγμα το αποδίδω καλύτερα στο transition και άλλο πραγμα το δεν μπορώ να παίξω το σετ παιχνίδι.

      Διαγραφή
    2. Οχι. Το σετ παιγνιδι ειναι σημα κατατεθεν του Πεδουλακη. Πριν εχε ΔΔ, τωρα εχει Μπουρουση.

      Διαγραφή
  23. PART I

    Το βασικό χαρακτηριστικό του πράσινου ρόστερ είναι οι πολλοί διπλοθεσίτες (Τζέιμς, Ρίβερς, Χαραλαμπόπουλος, Νίκολς, Γκιστ, Σίνγκλετον) και το αλληλοσυμπλήρωμα των παικτών σε κάθε θέση. Αυτό δίνει την ευχέρεια στον coach να καλύψει εκ των έσω πιθανούς τραυματισμούς, να απορροφήσει διαστήματα που κάποιοι βρεθούν εκτός φόρμας και να προσαρμόζεται στις συνθήκες του κάθε ματς.

    Στον ‘’1’’ υπάρχουν ο Νικ και ο Τζέιμς. Τελείως διαφορετικοί παίκτες και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούν να συνυπάρξουν. Ο ένας είναι ένα ψηλό p’n’r’ guard, με ικανότητα στην προσωπική και ομαδική άμυνα, που μπορεί να πιέσει την μπάλα και να τρέξει τα plays της ομάδας με υστέρηση στο μακρινό σουτ. Φέτος θα δοκιμαστούν και οι ηγετικές του ικανότητες. Ο άλλος είναι ένα κοντό combo guard με εκπληκτικά αθλητικά προσόντα, ταχύτατος, εξαιρετικός στην πίεση στην μπάλα και στην προσωπική φάση ενώ σουτάρει αξιόπιστα από μακριά κυρίως μετά από ντρίπλα. Πέρσι, έδωσε και κάποια ψήγματα δημιουργίας στην Βιτόρια τα οποία θα χρειαστεί να αναπτυχθούν περισσότερο φέτος. Σαν 3ος έρχεται από πίσω ο Μποχωρίδης που θα πάρει χρόνο κυρίως στην Ελλάδα ώστε να βρει ρυθμό και ρόλο.

    Στο ‘’2’’ Φελντέιν και Παππάς. Δύο επίσης διαφορετικοί παίκτες που φαίνεται να κουμπώνουν μεταξύ τους όπως φάνηκε πέρσι στους τελικούς. Ο Δομινικανός δίνει το σουτ απ’ έξω, έχει την εμπειρία ενός χρόνου στην πλάτη του και στην άμυνα είναι πάνω απ’ το μέσο όρο. Ένας απ’ τους spot shooter της ομάδας κρίσιμος για το περιλάλητο spacing. Ο άλλος έχει φέτος την τελευταία του ευκαιρία. Ή τώρα ή ποτέ. Το καλοκαίρι δούλεψε ατομικά και υπάρχουν πάλι προσδοκίες. Οι δικαιολογίες στέρεψαν. Έχει το 1 on 1 σε αντίθεση με τον παρτενέρ του, με τον καιρό βελτιώνει το μακρινό του σουτ αλλά όλα θα κριθούν απ’ την πνευματική του ωριμότητα. Στην θέση θα πάρει λεπτά κι ο Τζέιμς συνυπάρχοντας με τον Νικ και ίσως ο Ρίβερς αν χρειαστεί.

    Στο ‘’3’’ η ομάδα αποφάσισε φέτος να βγάλει μπροστά τον Χαραλαμπόπουλο όχι όμως αφήνοντάς τον ακάλυπτο. Ο μικρός θα μπει σταδιακά στα βαθιά αφού ουσιαστικά δεν έχει παίξει σοβαρά λεπτά στην Ευρωλίγκα. Έχει ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιαστεί σωματικά αφού σε μυαλό είναι μια χαρά. Θα πάρει μπάλες στο post αφού για την θέση είναι ψηλός και μακρύς. Ο Ρίβερς είναι ένας κλασσικός wing που δίνει σουτ και προσήλωση στην άμυνα. Ο δεύτερος spot shooter της ομάδας που επίσης φτιάχνει τις αποστάσεις. Με παραστάσεις απ’ το ψηλότερο επίπεδο προσφέρει ασφάλεια στην θέση και την δυνατότητα στον coach να τον κολλήσει σε κάθε σχήμα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Στην θέση μπορεί να πάρει λεπτά ο Φελντέιν σε σχήματα με τρία γκαρντ, ο Νίκολς σε ψηλότερα και ο Πατ στην Α1.

    Στο ‘’4’’ έχουμε πολύ πράγμα. Γκιστ, Νίκολς, Φώτσης αρχικά. Ο Τζέιμς επιτέλους θα σταματήσει να κάνει τον τιραμόλα που συνηθίσαμε να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να αποδειχθεί κλειδί της φετινής ομάδας. Να συγκεντρωθεί σ’ αυτά που μπορεί να κάνει άριστα χωρίς να τρέχει να μπαλώσει κάθε τρύπα. Με τον Άρτζι έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του και μπορεί να το κάνει ξανά. Ο Νίκολς αναλύθηκε διεξοδικά στην ανάρτηση. Χρήσιμος και οικονομικός στο παιχνίδι του, πολύ καλός shooter που συμπληρώνει τον βασικό της ομάδας. Ο Φώτσης θα συμπληρώνει την front line ως 5ος ψηλός έχοντας το περιθώριο να δώσει αυτά τα λίγα που μπορεί πλέον. Ένας ακόμη spot shooter ο ορισμός του stretch-4 με τεράστια εμπειρία και κρύο αίμα. Στην θέση μπορεί να δούμε τον Χαραλαμπόπουλο αν χρειαστεί και σίγουρα τον Πατ στην Α1 και ειδικά το πρώτο διάστημα της χρονιάς. Μπορεί κι ο Σίνγκλετον αλλά πιστεύω ότι θα τον δούμε αποκλειστικά στο ‘’5’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. PART II

    Και πάμε στο ‘’5’’. Δεσπόζει η παρουσία του Μπουρούση. Ο Γιάννης θα είναι μια απ’ τις βασικές πηγές δημιουργίας της ομάδας σε σετ καταστάσεις παίρνοντας μπάλες στο χαμηλό post. Αυτό το χαρακτηριστικό τον ταιριάζει με τα τεσσάρια που σουτάρουν καλά από μακριά. Η δική του ικανότητα στο περιφερειακό σουτ τον κουμπώνει ιδανικά με και με τον Γκιστ. Σημαντική η δεινότητά του στο αμυντικό ριμπάουντ αφού η ομάδα φαίνεται ότι θα επιδιώκει συχνά να ανοίγει τον ρυθμό. Το μόνο που θα χρειαστεί ο Γιάννης είναι υπομονή και καθαρό μυαλό. Στα δύσκολα σημεία της σεζόν θα πρέπει να δείξει ωριμότητα και σύνεση. Από πίσω έρχεται ο Σίνγκλετον που δίνει διαφορετικά στοιχεία στην θέση ως mobile. Ο Αμερικανός με εξαιρετικό σουτ μέσης απόστασης και αξιοπρόσεκτο μακρινό δίνει extra διάσταση στην επίθεση της ομάδας. Όπως φυσικά και το ότι έχει παιχνίδι με την μπάλα στο πάτωμα παίζοντας 1 on 1. Είναι βέβαιο ότι center θα δούμε και τον Γκιστ. Και για λόγους αμυντικής τακτικής αλλά και επιθετικής δίνοντας την ευκαιρία για φάσεις p’n’r’ .

    Ως προς το στυλ παιχνιδιού και την σπέκουλα που γίνεται με το ‘’σκεπτόμενο μπάσκετ’’. Είναι φανερό ότι η ομάδα θα παίξει σε ψηλές ταχύτητες. Για μένα εξίσου σημαντική είναι η ταχύτητα σκέψης – εκτέλεσης και στις καταστάσεις μισού γηπέδου. Το πόσο γρήγορα δηλ. θα κυκλοφορεί η μπάλα, θα αλλάζουν οι παίκτες θέσεις, θα σκέφτονται και θα αποφασίζουν, θα διαβάζουν τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας κλπ. Μην ξεχνάμε ότι τα ματς της άνοιξης κρίνονται κατά συντριπτικό ποσοστό στο μισό γήπεδο. Όσο καλός και αποτελεσματικός κι αν είσαι όλη τη χρονιά στο transition θα κάνεις μια τρύπα στο νερό αν είσαι ανεπαρκής στο 5-5. Για την άμυνα η αποδεδειγμένη ικανότητα του coach να παρουσιάζει αποτελέσματα σ’ αυτόν τον τομέα είναι εγγύηση.

    Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Στο γήπεδο θα φανούν τα πάντα. Υπάρχουν και τα απρόοπτα. Η ομάδα είναι καινούργια και θα χρειαστεί χρόνο έχει δηλ. ένα μειονέκτημα σε σχέση με ανταγωνίστριες ομάδες που έχουν λίγες αλλαγές. Προφανώς δεν είναι τέλεια η στελέχωση αλλά ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις των τελευταίων 5 ετών χωρίς μάλιστα να ξοδέψει παραπάνω λεφτά. Βρισκόμαστε όμως απλά στην αφετηρία. Ας μην την φορτώσουν με πίεση απ’ την αρχή (αυτά τα triple crown τι τα θέλουν πάλι αρχές Σεπτέμβρη;). Παίκτες και τεχνικό team δείχνουν συνειδητοποιημένοι και κρατούν χαμηλούς τόνους κι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Ο χαρακτήρας του οργανισμού θα δοκιμαστεί μέσα στην χρονιά αφού δεν αποκλείεται να δούμε 3 ή και 4 ήττες στην σειρά. Υπάρχουν αρκετές ομάδες φέτος που μπορούν να βρεθούν στα play off της Ευρωλίγκας με το νέο format. Είναι δυσκολότερη η πρόκριση στα play off με την τωρινή μορφή της λίγκας σε σχέση με αυτήν των προηγούμενων ετών. Υπολογίζω ότι για την πρόκριση θα χρειαστούν min 16 νίκες ενώ για πλεονέκτημα έδρας 3-4 παραπάνω. Όχι και τόσο εύκολο.


    ΥΓ Ο αιώνιος πρόεδρος της ΕΟΚ πάει για νέα τετραετία στο τέλος της οποία θα έχει φτάσει αισίως τα 81 χρόνια του. Με ποσοστά κοντά στο 90%. Ψωμί κι ελιά και (μπάρμπα) Γιώργη βασιλιά!!! Αυτά είναι…
    ΥΓ1 Τον Σάλε για ένα πράγμα τον ευχαριστώ. Και πάντως όχι για την από-Διαμαντιδοποίηση που (δεν) έκανε. Ότι έπεισε και τους πιο δύσπιστους πόσο καλύτερος προπονητής είναι ο Πεδουλάκης. Και τελικά συνέβαλλε αποφασιστικά στην επιστροφή του Άρτζι στον πράσινο πάγκο. Αχάριστος δεν είμαι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, κι ο Πεδουλακης ως αποτυχημενος εφυγε απο την Ουνικς. Κι αν δεν του εδινε ξανα δουλεια ο ΔΠΓ, δεν ξερω αν θα τον βλεπαμε παλι στην Ευρωλιγκα. Πολλοι μαλιστα του καταλογιζουν και την ηττα στο πρωταθλημα με το μη φαουλ στο τελος. Να τα λεμε ολα.

      Διαγραφή
    2. 12:58 Βεβαια, με το κλειστο ροστερ που ειχαμε στους τελικους, αλλη μια παραταση ισως σημαινε διασυρμο για την ομαδα... Ο Γκιστ λιποθυμησε και ο Φωτσης επαθε 5 καρδιακα επεισοδια μετα το ματς...

      Διαγραφή
    3. ελεος πια με την Ουνικς και την αποτυχια του Αργυρη εκει,επειδη δεν πηγε καλα, νεα ομαδα με νεο προπονητη,τους περασε στην ευρωλιγκα, νικησε την Ρεαλ εκτος με διαφορα εκανε καλα παιχνιδια και επειδη εκανε καποιες ηττες σερι φαινεται ηρθε γκρινια και τον αναγκασαν να φυγει.Δεν μπορει μια αποτυχια να κριθει απο εναν κακο μηνα και να τον κυνηγαει για παντα.Ο Αργυρης εφυγε μονος του αποδειξη οτι ο αμεσος βοηθος του ο Βοβορας ειχε μεινει εκει.

      Διαγραφή
    4. @77: πολύ καλή ανάλυση για άλλη μια φορά. Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
      1. Το υλικό είναι όντως το καλύτερο των τελευταίων χρόνων και το κλειδί λέγεται Πεδουλάκης. Θα καταφέρει να πετύχει την κατάλληλη χημεία και να αξιοποιήσει το πλούσιο υλικό που έχει στα χέρια του;
      2. Νομίζω ότι ο Τζέιμς θα παίζει κυρίως στο 2 και όχι άσος. Όπως έδειξε πέρσι δεν έχει πρόβλημα και με πάνω από 30' στο παρκέ.
      3. Ο Μπουρούσης θα προσφέρει σημαντικά και στο δημιουργικό κομμάτι. Πρέπει όμως να πάρει πίστωση χρόνου από την εξέδρα σε πιθανές άσχημες εμφανίσεις του.

      Pepe

      Διαγραφή
    5. @2.02μμ
      δεν κέρδισε τη ρεάλ ο πεδουλάκης με την ούνιξ. μόνο τη σάσαρι κέρδισε κι έφυγε με ρεκόρ 1-4 από την ούνιξ στην ευρωλίγκα. μετά πήγε ο πασούτιν,έκανε 4 σερί νίκες(μέσα σε αυτές και η νίκη μέσα στη ρεάλ),αλλά έχασε τελευταία αγωνιστική κι έμεινε έξω

      Διαγραφή
  25. Λέμε για το πλήρες ρόστερ του παο παιδιά αλλά η τετράδσ τσσκα φενερ ρεαλ μπάρτσα είναι αρκετά μπροστά σε ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω τι δε μου αρέσει στις ισπανικές:
      α)Ρεάλ-λίγα γκαρντ ποσοτικά. Οκ, Γιουλ, Καρολ, Ντρέιπερ, Ντοντσιτς σημαίνουν ΠΟΙΟΤΗΤΑ αλλά και πάλι ήθελα παραπάνω guards.

      β)Μπαρτσελόνα. Έχει μικρό ρόστερ. Δεν έιναι το ίδιο με τις ελληνικές-ο coach B. θα δίνει μάχες με Λαμποράλ, Μάλαγα, Βαλένθια, Μπανταλόνα όταν οι δικές μας θα παιζουν με Κοροιβο, Κυμη, Ρεθυμνο και Απολλωνα.
      Αυτές οι μάχες σημαίνουν
      Ι)πνευματική κούραση
      ΙΙ)φυσική κούραση για τους παίκτες και
      ΙΙΙ)τραυματισμούς (λόγω του ΙΙ).

      Διαγραφή
  26. Η ρεάλ έχει γιουλ. Αυτό αρκεί. Συν τον ρούντι και τον καρολ. Δεν έχουν τέτοιους παίχτες οι ελληνικές ομάδες μη γελιόμαστε.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα παιχταρας ο Γιουλ αλλα δε νομιζω να ειναι τοσο καλυτερος απο Τζειμς,Παππα,Χακετ,Σπανουλη...Ο Καρολ οκ ο καλυερος σουτερ και ο Ρουντι μετα τον τραυματισμο του δεν θα ειναι ποτε ο ιδος συν οτι τα χρονια περνανε.

      Διαγραφή
    2. Και φέτος τους είχε και είδε τα ραδικομουσκουλα τανασκελα.
      Σκούπα απο Φενερ με συνοπτικές διαδικασίες κι αντε γειά.
      Εδώ έδιωξε τον καλύτερο σέντερ της ευρωλιγκα κι οταν τον είχε γυάλιζε τον πάγκο!!!
      Μωρέ ας μη βγάλει τραυματισμούς η Παναθα κι ας κάνει παπάδες ο Αρτζι ανεβάζοντας ενα και δύο επίπεδα τους παικτες οπως πριν 3-4 χρόνια και θα τα πούμε.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει όμως Σέργιο φέτος. Μεγάλη απώλεια στο επιθετικό κομμάτι που δεν αναπληρώνεται. Όσο για τον Γιουλ: είναι - με διαφορά - το καλύτερο 2άρι στην Ευρώπη και η σύγκριση με Τζειμς,Παππα,Χακετ,Σπανουλη είναι ατυχής για διαφορετικούς λόγους. Πολύ καλός αμυντικός και σουτέρ, αλτικός, με πολύ δυνατά πατήματα και ντράιβ και ο πιο clutch Ευρωπαίος εδώ και 2 χρόνια. Κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

      Pepe

      Διαγραφή
  27. Οχι φίλε μου. Ο γιουλ είναι καλύτερος από κάθε γκαρντ στην ευρωπη (μόνο μιλος ντε κολό στην ίδια συνομοταξία). Σε άμυνα και επίθεση συνδιαστικσ. Και οι κάρολ ρούντι οι καλύτεροι υπασπιστές.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για γιούλ Πάνο. Αλλά ούτε οι ελληνικές ομάδες έχουν ρούντι κάρολ.

      Διαγραφή
    2. Ο Γιουλ ειναι παιχτης ΝΒΑ και καλος για μπασκετ run-n-gun. Στο 5-5 εχει μονο το τριποντο ομως. Εκει θα λειψει ο Σερχι.

      Διαγραφή
    3. Το αστείο της ημέρας. Προφανώς τρολάρεις. Ο γιούλ έχει το καλύτερο ντραιβ στην ευρώπη σουτ απλο μέση σπόσταση και είναι αρκετά εγκεφαλικός στο μισο γήπεδο.

      Διαγραφή
    4. Παιδες, ξανά: Τα γκαρντ της ρεάλ είναι 4. Υπάρχουν φάουλ, τραυματισμοί, σκληρό παιχνίδι και κακές μέρες. Τότε τι γίνεται;

      Διαγραφή
    5. Και τι έκανε ο Γιουλ μαζί με Σερχι μαλιστα, με Καρολ και Ρούντι πέρυσι?
      Εκτός απο το να παραπατάει ολη τη σεζόν η Ρεάλ και να σκουπιστεί απο την Φενερ;
      Καλός παίκτης ο Γιουλ.
      Παικταράς αλλά.......
      Οι Ουοναμεικερ, Ροντριγκεζ, Τζειμς, Ανταμς, Ντεκολο, Τεοντοσιτς, Κοπονεν, Ραις, Ντιλεινι κι οι Διαμαντιδης-Σπανουλης στην ηλικία του, μου αρέσουν περισσότερο.
      Γούστα είναι αυτά.

      Διαγραφή
    6. Γιουλ ντονσιτς ντρεηπερ καρολ ρούντι συν τεηλορ. Εξι μου βγαίνουν εμενα

      Διαγραφή
    7. Και ο ΠΑΟ έχει πέντε συν τον ρίβερς. Μια χαρά είναι και οι δύο. Σλυγκριση γιουλ με κάποιον ουοναμεηκερ δεν υφίσταται.

      Διαγραφή
  28. το βασικό πρόβλημα του ολυμπιακού φέτος θα είναι το πρόβλημα υγείας των τριών παικτών του και της κούρασης του σπανούλη. ο lotzeski έχει πολύ σοβαρό θέμα και η συνεχής καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει υποτροπή. ο πριντ έχει σοβαρό χρόνιο θέμα με το πέλμα του και σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στη σαιζόν θα χρειαστεί ξεκούραση αρκετών εβδομάδων ενώ ο young προέρχεται από έναν τραυματισμό που δεν επιτρέπει σε κανέναν αθλητή να ξεπεράσει το 70% της παλιάς φυσικής του κατάστασης. ειδικά στα βαριά σκαριά υπάρχει πάντα ο φόβος της υποτροπής. είδατε πως χάθηκε από τον ίδιο τραυματισμό ο greg oden, το μεγαλύτερο prospect σε ψηλούς μετά το shaq.
    επιπλέον ο vspan δεν μπορεί να αντέξει σε μεγάλη πίεση ολόκληρη τη χρονιά. θα χρειαστεί ξεκούραση γιά να μπορέσει να είναι fit την άνοιξη, κάτι που συνεπάγεται μεγάλο και βαρύ φορτίο γιά τα υπόλοιπα guard στη reagular season και κάποια σίγουρα παιχνίδια που θα χαθούν λόγω rotation (όπως έγινε πέρσι με baberg στο σεφ). θεωρώ πως το ρόστερ του γαύρου είναι κοντό γιά μιά τέτοια απαιτητική σαιζόν και θα ήθελε περισσότερους αναλώσιμους παίκτες γιά να βγεί η χρονιά.
    γιά εμάς νομίζω πως τα μεγαλύτερα θέματα θα είναι η συνειδητοποίηση από παίκτες, προπονητές και οπαδούς πως ο 3D δε θα είναι πιά στο παρκέ και η απόκτηση ενός back up PG γιά να μη σκάσει ο νικ. θα πρότεινα ενεπιφύλλακτα την απόκτηση του δημήτρη βεργίνη που έχει το ταλέντο, την εμπειρία και τις προσλαμβάνουσες υψηλού επιπέδου γιά αυτή τη δουλειά, ενώ έχει ξαναδουλέψει και στο σύλλογο και ξέρει τα κατατόπια. μην ξεχνάμε πως 19 χρονών παιδί ήταν αρχηγός της αντρικής ομάδας του παοκ.
    θα ήθελα και τη δική σου γνώμη πάνω σ'αυτό Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ολυμπιακός θα ήταν ο πιο δυνατός υποψήφιος για να σπάσει τη τετράδα των φαβορι αν μπορούσε να μείνει υγιής. Η πιθανότητα να μείνει ελιναι μάλλον ελάχιστη.

      Διαγραφή
    2. Πύλινα πόδια..

      Johny Q

      Διαγραφή
    3. 1:10 Με την φετινη ομαδα εξαιρετικα δυσκολα, ακομη και αν ειναι υγιης.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Και να σέρνεται ολη τη σεζον ο Σπαν, οπως εγινε περσυ, θα φροντισει να τον κανει μαγκα ο Αργυρης οπως στους φετινους τελικους.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ κι εγώ για τον Ολυμπιακό. Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι η επίθεση θα κινείται πάλι γύρω από τον Σπανούλη που πάτησε πλέον τα 34. Και το δεύτερο μεγαλύτερο η απουσία αξιόπιστου backup του Πρίντεζη. Και το μεγάλο στοίχημα με μικρές πιθανότητες να αποδώσει λέγεται Παπανικολάου.

      Pepe

      Διαγραφή
    7. 3:37 περσυ ο αργυρης δεν τον εκανε μαγκα νμζ πιο πολυ ο σαλε τον εκανε που εφτιαξε μια ομαδα με πιο αργα ποδια και απο τα δικα σου και εκτος απο αυτο δεν ηταν το μονο θεμα οτι πηρε τους δικους του δεν καταλαβε οτι για να τον αντιμετωπισεις θες εναν μαυρο με τα ποδια του γκιστ ο πεδουλακης αντιθετως παλεψε τα ματς αλλα δεν μπορουσε να παιξει με αλλαγες γτ ειχε 4 γκαρντ(ο ενας απο τους 4 36) εναν 19χρονο 3αρι 1 4αρι που ειναι 35 και 2 πενταρια ο ενας παιζει 4αρι ο αλλος ηταν 19..φετος πηρε ποδια ο πεδουλακης αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι πηρε παιχτες που κρυβουν την αδυναμια του νικ στο σουτ ολοι σουταρουν εξαιρετικα!

      Διαγραφή
    8. Beny δε βλέπω τη χρησιμότητα μια τέτοιας κίνησης. Καθόλου όμως. Ο Βεργίνης μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ στη Πάτρα βοηθώντας τον (λίγο παρορμητικό) Jones με την εμπειρία του. Στον Παναθηναϊκό όμως όχι, δε βλέπω λόγο για μια τέτοια σκέψη.

      Διαγραφή
  29. Ρε μάγκες, εσείς που λέτε για Παπαπέτρου και να κάνουμε προσπάθεια να τον πάρουμε του χρόνου. Απ' ότι βλέπω έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, οπότε έχει τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα στο λιμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά ας τον πάρουμε του παραχρονου.
      Με αυτό που εκαναν οι αφοί Αγγελόπουλοι με Σπανουλη, δεν πρέπει ποτέ να μην μένει αξιόλογος Έλληνας του ΟΣΦΠ που να μην τον κτυπάμε.
      Εσπασαν την ομερτα.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα! πολύ γέλιο, ωραίος! ;)

      "έσπασαν την ομερτα" όσο το ξαναβλέπω τόσο πιο πολύ γελάω!

      Διαγραφή
    3. Σαφως και πρεπει να τον απρουμε οποτε και αν ληγει το συμβολαιο του,που μαλλον ληγει του χρονου.Και ο ιδιος εξαλλου πρεπει να εχει καταλαβει την γκαφα που εκανε και ειναι δυσαρεστημενος στον Ολυμπιακο που εχει γινει το παιδι για ολες τις δουλειες,λογω της ελευσεως του Παπανικολαου.

      Διαγραφή
  30. Με δυο σεντερ δεν γινεται δουλεια...Μπουρου και Σινγκλετον πρεπει να ξεκουραζονται στα ματς της Α1,οπως κ ο Γκιστ...
    Μεγαλο λαθος η μη αποκτηση ενος σεντερ στυλ Μπογρη ή Μαυροειδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή θα χρησιμοποιηθει περισσοτερο απο οτι νομιζαμε ο Νικολς και ο Πατ στο 4, ετσι ωστε να φευγουν λεπτα απο τα ποδια του Γκιστ και να παιζει και στην θεση 5 στην α1... Θελει πολυ προσοχη το μοιρασμα του χρονου φετος...

      Επισης με αυτην την λογικη ο Ολυμπιακος εχει εξισου, μην πω μεγαλυτερο θεμα στους ψηλους...

      Διαγραφή
    2. Στην Α1 θα πάρει λεπτά στο 5 και ο Πατ. Επίσης δεν θα απέκλεια να υπογράψει και ο Γόντικας.

      Διαγραφή
    3. Παιδια λγκ στην ελλαδα θα μεινουν εκτος ο νικολς-φελντειν
      1:καλαθης-τζειμς-μποχω
      2:παππας-λουτζης
      2-3:ριβερς
      3:χαραλαμπο
      3-4:πατ
      4:γκιστ-φωτσης
      5:μπουρουσης σιγκλετον
      Λογικα παντα!

      Διαγραφή
    4. Είναι ένα θέμα για συζήτηση αυτό του συμπληρωματικού ψηλού. Προσωπικά βλέπω την οπτική του κόουτς. Έχεις τρεις παίχτες που μπορούν να παίξουν τη θέση. Θέλει να χαμηλώσει, να γίνει πιο ευκίνητος φέτος για να το πιστωθεί στην άμυνα. Έχει "γέμιση" στα forwards τους Καλάθη-Φώτση ως απάντηση στον προβληματισμό για τον αριθμό των κορμιών που απαιτεί η frontcourt. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει όλο αυτό.

      Διαγραφή
  31. Αρχιζοντας απ τα πιο φρεσκα, θελω να γραψω(και το φωναζω ταυτοχρονα, κι ας ειμαι στο γραφειο) οτι ο νικολς ειναι παααρα πολυ καλο φιτ(καλυτερο απ τον γουαιτ), συνεπως, με το δεδομενο οτι διαφωνω με την αποψη αρκετων συμφωνα με την οποια χρειαζομαστε αλλον εναν πικ εν ρολ δημιουργο(πιστευω οτι θα ειμαστε πολυ καλα στη δημιουργια γενικως, αλλα και στην πικ εν ρολ δημουργια ειδικως μιας και θεωρω οτι κι οι τζειμς, παππας,φελντιν, χωρις να ειναι σπεσιαλιστες, μπορουν να προσφερουν σ αυτο το κομματι, αν και, just for the record, λογικα θα δουμε πολυ λιγοτερο πικ εν ρολ απ την πρωτη θητεια του αρτζι) και πιστευω οτι ο μποχωριδης ειναι παραπανω απο μια χαρα για πεμπτο γκαρντ, ακομα και για το επιπεδο της ευρωλιγκας, δε μπορω να δω πως υπο φυσιολογικες συνθηκες( δηλ. να μην τραυματιστουν πολλοι παιχτες, ταυτοχρονα και για πολυ καιρο) δε θα τερματισουμε εντος της πρωτης τετραδας στη ρεγκιουλαρ σιζον της ευρωλιγκας.
    Λαμβανοντας υποψιν το επιπεδο δυσκολιας των πρωταθληματων στα οποια συμμετεχουν παραλληλα οι ομαδες της ευρωλιγκας, τα ταξιδια που πρεπει να κανουν για ολες τις διοργανωσεις αλλα, και το σημαντικοτερο απ ολα, την ποιοτητα/επιπεδο τους σε συνδυασμο με το ποσο καλα ματσαρουν με τους αντιπαλους τους, θα ελεγα οτι φαβορι για την πρωτη θεση ειναι η φενερ, για την δευτερη η τσσκα, για την τριτη ο παναθηναικος και για την τεταρτη η μπαρτσελονα.Την, με πολυ καλη στελεχωση στις δυο θεσεις των ψηλων(ισως να παραειναι καλη, καθως οι θεσεις ειναι δυο κι οι πρωτοκλασσατοι 5-6, κατι που μπορει να χει κακο αποτελεσμα), αλλα προβληματικη σ ολες τις υπολοιπες, ρεαλ, τη βλεπω στο 7-8. εντος τετραδας βλεπω και τη μπαμπεργκ, κατι που δεν ισχυει για νταρουσαφακα και ολυμπιακο( ξερω οτι πολλοι θα πουν "ωπα ρε φιλε, πως τα βλεπεις ολ αυτα? ο πητ παπαδακος εισαι?", εναλλακτικα, " αν δεν ησουν βαζελος, τα ιδια θα εβλεπες?", for what it's worth, η απαντηση στο πρωτο ερωτημα ειναι "οχι" και στο δευτερο "δεν εχω ιδεα" μιας και δε μπορω να φανταστω πως θα ημουν/σκεφτομουν αν δεν ημουν παναθηναικος.

    Για το τελος, τεραστια διαφωνια με τον τζιμ σχετικα με τον γιανγκ. εγω βλεπω εναν ανθρωπο που ειναι μετριος στο να χαμηλωσει/αμυνθει απεναντι σε γκαρντ, μετριος ριμπαουντερ, κατω του μετριου στην αμυνα ψηλα, μετριος φινισερ,δεν εχει σουτακι, για να μη συνεχισω δεν εχει τιποτα(και πως θα μπορουσε, ωντας ατεχνος και με εκπληκτικα μικρο wingspan, και καλα το πρωτο αλλα το δευτερο ειναι τιτανιο μειονεκτημα για παικτες αυτης της κατηγοριας) εκτος απο φοβερη δυναμη, την οποια μπορει να εκμεταλλευτει(για την επιθεση ουτε λογος) μονο οταν αμυνεται στο λοου ποστ μιας και δε σπρωχεται.
    Αντιθετα, πιστευω οτι ο μπιρτς ειναι ενας αρκετα καλος undersized σεντερ ο οποιος το πολυ μεχρι τη μεση της σεζον θα παιζει περισσοτερο απ τον γιανγκ, κι αν δεν ειναι εξω με φαουλ, θα ειναι αυτος που θα επιλεγεται για τα τελειωματα των κλειστων ματς.

    παντσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διορθωση. εντος ΟΚΤΑΔΑΣ βλεπω και τη μπαμπεργκ, κατι που δεν ισχυει για νταρουρσαφακα, ολυμπιακο

      Διαγραφή
    2. Σκέψου να μην ήταν μέτριος ο Γιανγκ τι θα έκανε. δηλαδη..
      Ο μοναδικός σέντερ που ματσάρει το δίδυμο της Φενέρ και τον Χάινς.

      Jeremy Bentham

      Διαγραφή
    3. "Ο μοναδικός σέντερ που ματσάρει το δίδυμο της Φενέρ και τον Χάινς"
      LOL!!! Τα πιστεύετε αυτά που λέτε για τον Γιάνγκ χωρίς καν να τον έχετε δει σε σοβαρό δείγμα αγώνων;

      Υγ. 23/10/2015 Λαμποράλ-Ολυμπιακός 96-89
      Ο Μπουρούσης κάνει career high σε index rating (44!) και πόντους (28). Κατεβάζει επίσης 12 ριμπάουντ (5 επιθετικά-προσωπικό ρεκόρ και αυτό- και 7 αμυντικά). Μοιράζει 3 ασίστ, κάνει 4 κλεψίματα, 0 λάθη και 2 ταπίδια. Σε 32'49".
      Ο υπερπαίχτης Γιάνγκ σε 25'19" έχει 5 ολόκληρους πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη, 1 μπλοκ υπέρ και 1 κατά. Index rating ο εξωπραγματικός αριθμός 5.
      Τον Μπουρούση τον ματσάρει καλά; Τι λες;

      Διαγραφή
    4. που τον είδες εσύ τον γιανγκ και λες ότι είναι ο μοναδικός σέντερ που ματσάρει τους 2 της φενέρ και τον χάινς? γιατί με τους συγκεκριμένους αντίπαλος δεν έπαιξε πέρσι. μόνο τον βέσελι έχει αντιμετωπίσει 3 φορές στην τουρκία ως παίχτης της γαλατά.

      τον μπουρούση πάντως σίγουρα δεν τον ματσάρει,γιατί τον πρόλαβε ο μπουρούσης πριν τραυματιστεί. και το κοντέρ για τον έλληνα σέντερ έγραψε 28 πόντους,12 ριμπάουντ,3 ασίστ,4 κλεψίματα,0 λάθη,2 τάπες,7 κερδισμένα φάουλ και 44 ranking(ρεκόρ όλης της ευρωλίγκας πέρσι).

      Διαγραφή
    5. o Παναθηναϊκός εναντίον young (με hunter τραυματία) είχε 2/2 νίκες και εναντίον hunter (με young τραυματία) είχε 1/5.
      δε χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο

      Διαγραφή
    6. Ο Γιανγκ είναι παίχτης-βαρόμετρο παιδιά για τον Ολυμπιακό. Σαφώς έχει μειονεκτήματα αλλά επαναλαμβάνω για το μπάσκετ της Ευρωλίγκας είναι ταμάμ. Είναι πολύ προικισμένος στο φυσικό κομμάτι, καλός αθλητής με αντίληψη του παιχνιδιού και intangibles. Εύχομαι να είναι είναι υγιής.

      Διαγραφή
  32. Θελει κανεις να βαλει στοιχημα για το που θα ΚΛΗΡΩΘΟΥΝ να συναντηθουν οι αιωνιοι στο Κυπελλο φετος?

    Εγω λεω σιγουρα τελικο η ημιτελικο μονο αν οι ημιτελικοι προγραμματιστουν να πεσουν μετα την 1η φαση πρωταθληματος.

    Για να δουμε και φετος πως θα τα φερει η τυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α)Οι ημιτελικοί πάνε μετά την 1η φάση του πρωταθλήματος εξ ορισμού, αφού δεν προβλέπεται κενό για το πρόγραμμα των δύο αιωνίων πιο πριν. Δες λίγο το πως πάνε οι αγώνες και θα καταλάβεις πως οι ημιτελικοί θα πέσουν τότε. Έτσι κι αλλιώς οι 2 ημιτελικοί είναι κοντά στις γιορτές αλλά ειδικά φέτος πιο πριν δεν υπάρχει κενό, Ή μήπως θες να παίξει η ομάδα σου ημιτελικό αφού έχει δώσει 4 αγώνες σε 11 ημέρες;

      β)Δεν ξέρουμε φίλε, όπως τα φέρει η τύχη. Πχ για κύπελλο του 2014, η νέα και αδούλευτη ομάδα του ΠΑΟ κληρώθηκε στην αρχή της χρονιάς με την έτοιμη ομάδα του ΟΣΦΠ. Για το κύπελλο του 2015 πάλι η νέα ομάδα του ΠΑΟ με νέο προπονητή κληρώθηκε στην αρχή της χρονιάς με την ομάδα του ΟΣΦΠ. Από τηνν άλλη, για το κύπελλο του 2013 η κλήρωση έφερε τον νέο ΠΑΟ να πάιζει μετά τα Χριστούγεννα με την έτοιμη ομάδα του ΟΣΦΠ.

      Δεν μπορείς να πεις, έχουν γίνει κληρώσεις για όλα τα γούστα.

      Διαγραφή
  33. Να πω 2 λόγια και για τον Ολυμπιακό.
    Καταρχάς είναι απερίγραπτο να μιλάνε όλοι συνεχώς για τραυματισμούς.Τραυματισμούς έχουν όλοι και το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι τοι δεν έχει τελειώσει το ρόστερ με πολλούς διπλοθεσιτες εφόσον δεν θέλει να ξοδέψει πολλά.
    Μέγα πρόβλημα ή έλευση Παπανικολαου που έγινε λόγω Μανατζερ και για επικοινωνιακούς λόγους.Ετσι θα πλασαριστεί ο Παπαπετρου στο 4.Κακως...πολυ κακώς.Τζιμ φίλε μου κάτι που οι μπασκςτοφιλοι εριζουμε είναι αν ο Παπαπετρου μπορεί στο 4 ή αν είναι προορισμός του για 3αρι.Το ίδιο λάθος με τον Δημητρη Παπανικολαου παλια βλέπω εδώ.
    Ο Πριντεζης ΔΕΝ έχει βοήθεια...θα το δείτε πολύ σύντομα.
    Και τέλος ή ομάδα στηρίζεται στον Σπανούλη και Πρίντεζη.
    Μόνο που ο Σπανούλης είναι +1 χρόνο μεγαλύτερός σε μία πολύ κοπιαστική χρονιά.Ετσι δεν κάνεις δουλειά.

    Τέλος οι Γκριν και Μπιρτς δεν έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα και ο Ματζαρης έχει πτώση ραγδαία.

    Υ.γ Ματζαρης,Παπανικολαου,Αγραβανης παίρνουν πολλά για αυτά που δίνουν.Ο Σπανούλης έπρεπε να δεχτεί μείωση όπως ο Διαμαντιδης,δηλαδή πιο μεγάλη ακόμα.
    Παιρνει πάρα πολλά...

    Ε..τι λέτε?


    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπερα γνωριζει κανεις ποτε θα ανοιξει η Euroleague Tv τα πακετα για ολο τον χρονο??Γιατι 14 ευρω που εχει τωρα το μηνα το λες και απαγορευτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ανοίξει δεν θα μπορείς να δεις Ελλάδα λόγω Νόβα.

      Σωκ

      Διαγραφή
    2. Παιδιά το έχουμε επισημάνει το θέμα του Παπαπέτρου πριν καν παίξει το πρώτο του λεπτό στο "4". SF πρωτίστως είναι το παιδί, αδικαιολόγητο το ότι δεν έπαιζε και στο "4" με τα προβλήματα που είχε εκεί η ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Εχω κατεβασει vpn που σου αλλαζει ip δεν θα υπαρχει προβλημα Σωκ

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα Τζιμ αλλη μια εξαιρετικη αναλυση, θα υπαρξει αναλυση για την μεταγραφη Γκριν στον ολυμπιακο και το φετινο ροστερ του ολυμπιακου γενικοτερα?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Είναι φανερό ότι το μεγάλο όπλο του φετινού ρόστερ θα είναι το versatility. Οι πολυθεσίτες αποτελούν ένα σύγχρονο must για τις τοπ ομάδες και πρώτη φορά φέτος το πράσινο ρόστερ θα αποτελείται από παίκτες με ευελιξία σε θέσεις που παίζουν και μπορούν να μαρκάρουν.
    Ανησυχούν αρκετοί για το ότι δεν υπάρχει τρίτο καθαρό πεντάρι. Όπως είχαμε πέρσι τον Παπαγιάννη ή τον Διαμαντάκο πιο παλιά, ένα παίκτη δηλαδή που θα πάρει 10-15 λεπτά στην Α1 και 3-4 στην Ευρωλίγκα. Εγώ δεν θα εκπλαγώ να δω και τον Πατ Καλάθη στη θέση. Ένας παίκτης 2.08 που "βάρυνε" τα τελευταία χρόνια και έχει πολύ καλό σουτ και ball handling για τη θέση.
    Γενικότερα θα υπάρχουν πολλά ντόμινο κομμάτια που θα μετατοπίζουν το ένα το άλλο με σκοπό τελικά το οικοδόμημα ότι χτύπημα και να δεχτεί να μένει όρθιο.
    Στο θέμα λοιπόν του έξτρα σέντερ για μένα καλύτερα να αποκτηθεί ο Γόντικας ας πούμε που είναι και στην προετοιμασία με σκοπό να δουλευτεί και να πάρει κάποια λεπτά στην Α1 σαν tweener παρά να έρθει ο Μαυροειδής που άνετα θα μπορούσε να είναι παίκτης star σε μια άλλη ομάδα της Α1.
    Στο θέμα του έξτρα γκαρντ, καλύτερα να πάρει play time ο Λούντζης παρά να έρθει ο Βεργίνης (που εκτιμώ και εγώ πολύ) ο οποίος θα μπορούσε αλλού να παίξει πολύ περισσότερο.
    Απο κει και πέρα όπως είπα πριν είμαστε ένα ντόμινο. Όπως έχει πει ο Τζιμ το ζητούμενο είναι να είσαι two way team. Ε, κάτι τέτοιο φαντάζομαι είναι το ζητούμενο για τον κόουτς. Να μπολιάσει την ομάδα με διάφορα στοιχεία για να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε παιχνίδι και να επιβιώνει μέσα από την πολυμορφία της.
    Όντως δεν έχουμε πολλούς ποιοτικούς post players άλλα υπάρχουν 2-3 που μπορούν. Έχουμε έναν ποιοτικότατο pnr pg (αλλά μόνο αυτόν), δεν έχουμε τον ξεκάθαρο rim protector αλλά πολλούς καλούς αμυντικούς σε κάθε θέση, έχουμε έναν παίκτη που μπορεί να αμυνθεί σε βαριά κορμιά έχουμε 3-4 spot shooters.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τουλάχιστον, στα δικά μου τα μάτια, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να απουσιάζει ΕΝΤΕΛΩΣ από την ομάδα. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, άλλα σε πιο μεγάλο βαθμό, άλλα σε μικρότερο, αλλά όλα τα βασικά elements του μοντέρνου Ευρωπαϊκού μπάσκετ θα βρίσκονται φέτος στο ΟΑΚΑ και ανάλογα με το πόσο καλά θα τα δουλέψει η ομάδα και ο προπονητής, θα φανούν στο παρκέ.
    Και αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση αν αναλογιστούμε ότι εδώ και 2 χρόνια παίζουμε χωρίς αθλητικό ψηλό, 3&D forward, με ξεζουμισμένους παίκτες σε θέσεις κλειδιά της ομάδας, χωρίς φρέσκα και γρήγορα πόδια στην περιφέρεια (πλην Καλάθη), με λίγα λόγια χωρίς πολλά στοιχεία που άλλες ομάδες στην Ευρώπη τα είχαν σε αφθονία και αποτελούν την αλφαβήτα του μπάσκετ σήμερα.
    Πλέον θα είμαστε εκεί, πλήρης όσο γίνεται, με πιθανότητες για κάτι καλό, χωρίς αυτό να είναι καθόλου μα καθόλου βέβαιο. Το σημαντικό είναι ότι μετά από 2 χρόνια στρουμφοκαμηλισμού και μπασκετικής παράνοιας επιτέλους ο γίγαντας ξύπνησε και πορεύτηκε με πλάνο, γνώση αλλά και επίγνωση των αναγκών του. Τώρα είναι στο χέρι του προπονητή αυτή την ποικιλία προσόντων και παικτών να τα κάνει συμπαγές σύνολο. Εγώ τον πιστεύω. Και άλλοι μαζί μου. Και άλλοι όχι. Θα δούμε σε λίγες μέρες.
    Υ.Γ. Φοβερός και πάλι ο Τζιμ. Έντονο μπασκετικό καλοκαίρι και η συντροφιά του hoopfellas το έκανε ακόμα πιο όμορφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. και Σανικίτζε ο Άρης. Η ομάδα έχει σαφώς περισσότερο βάθος φέτος.

    Bou gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η κίνηση bouatsas3 αλλά να δω ποιος θα σουτάρει με αυτόν και τον Τσαϊρέλη στο 4..

      Διαγραφή
    2. Madness σε ευχαριστώ φίλε, να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  38. και επειδή πολλοί και πολύ τα χώνετε στο Radulica να σας θυμίσω οτι ακόμα πληρώνει ο καημένος ο Bogut γιά το ιδιαίτερο φροντιστήριο που του έκανε στον ημιτελικό στο ριο. πλάκα λοιπόν έκανε το θηρίο σε αυτόν τον παιχταρά, που όπως μας λέγατε οι GSW έχασαν το πρωτάθλημα επειδή δεν έπαιξε στη σειρά των τελικών. γιά να μη μιλήσω και γιά το μαυροβούνιο και τον τίμιο γίγαντα που αν έπαιζαν στους τελικούς της α1 θα είχαμε σκουπίσει και με διαφορές. αντ'αυτών τρία αμερικανάκια να κουνάνε πετσέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Παππάς θα είναι το γκαρντ πίσω από τον Καλάθη. Ο Μποχωρίδης θα πάρει ελάχιστο χρόνο στα γκαρντ και υπολογίζεται ως 3αρι. Έχει τεράστια αδυναμία στον χειρισμό και την οργάνωση και πάει ο RG να του βρει αλλού ρόλο. Έτσι τουλάχιστον τα έγραψε ο insider Κοντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε η απόκτηση άσσου είναι επιτακτική. Ο Μποχωρίδης κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάρει σταθερό 15+λεπτο στην Α1 φέτος αλλιώς ας το αφήσουμε το παιδί. Τώρα τι λογική έχει να τον βάλεις στο 3 ενώ έχεις ΒΧ, KC, Πατ, Νίκολς ένας θεός ξέρει.

      Διαγραφή
    2. Αλλο κειμενο διαβασαμε; Εγω διαβασα οτι ο Τζεημς θα ειναι πισω απο τον Καλαθη (και θα παιζει και 2) και σαν τριτες επιλογες Μποχω/Παππας.

      Που ακριβως εγραψε ο Κοντος πως ο Μποχωριδης "Έχει τεράστια αδυναμία στον χειρισμό και την οργάνωση " ;

      Τι προπαγανδα ειναι αυτη για το παιδι; Αφηστε τον ησυχο. 22 χρονων παιδι ειναι, με ενα χρονο τραυματισμο και εχετε λυσσαξει να τον καψουμε σαν χαρτι.

      Οι ιδιοι που προτεινετε Αντετοκουμπους/Μπογρηδες

      Διαγραφή
    3. Τα προηγουμενα χρονια ο Μποχωριδης δεν πηρε την παραμικρη αληθινη ευκαιρια.Ας τον αφησουμε να παιξει μπασκετ και να ειμαστε διπλα του.Μπορει.αξιζει και πρεπει να βγει.Αλλιως βολευτειτε με Παπαντωνιου και Βεργινηδες που λενε καποιοι.Να δειτε την γλυκα.

      Διαγραφή
    4. Οκ ακόμα και έτσι να ήταν ποιος είπε ότι ο Κοντός είναι αυθεντία.
      Ο Μποχωρίδης ΔΕΝ είναι για τη θέση 3 και ο Τζέιμς λογίζεται σαν poinguard.Μπορεί να πάει και στο 2 σε σχήματα με Μπουρουση σε ρόλο οργανωτή αλλα ΔΕΝ ήρθε για 2άρι.
      Βέβαια για να τα λέμε όλα ο Παναθηναικος ίσως πάρει γκαρντ λογω του ότι δεν ξέρεις ποιος μπορεί να βγάλει θέματα.
      Κλείνοντας να αναφέρω ότι ο Πεδουλακης κάθε χρονιά αλλάζει 1-2 αμερικανούς μέσα στη σεζόν οπότε...
      Φέτος βέβαια μπορεί να γίνει ή έκπληξη...


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
  40. Ο Κοντος έγραψε οτι θα παίζει 3αρι και ελάχιστα στον 1. Εχεις δικιο ωστόσο εκανα εγω συντακτικο λάθος και εβαλα την προσωπικη μου αποψη οσον αφορα την ικανοτητα του Μποχωριδη στο bal handling σαν αν φαινεται οτι ειπωθηκε απο τον Κοντο. Παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο του.
    Στο «3» ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ετοιμάζεται για μεγαλύτερες πτήσεις μετρώντας ήδη τέσσερα χρόνια στην ομάδα, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς ήρθε έχοντας τρομερές παραστάσεις (Πρωταθλητής Ευρώπης) για να «δέσει» τη θέση. Εδώ, προσθέστε και δύο ακόμη παίκτες καθώς τόσο ο Νίκολς όσο και ο Μποχωρίδης θα περάσουν και από το «3» (ο Λευτέρης δεδομένα θα είναι πιο πολύ «3» παρά «1»).
    Σε άλλο σημείο του κειμένου σημειώνει οτι ο Μποχωριδης όταν πάίζει 1 θα είναι σε σχήματα με 3 γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεαλιστικά να υπάρχει 5αδα με ταυτόχρονη απουσία Καλαθη και Τζέιμς για να παίξει ο Λευτέρης pg δεν είναι πολύ πιθανό ( πλην τραυματισμού) Πόσο παίζουν οι 3 pg σαν άσοι στις άλλες ομάδες; Στο σχήμα με τρεις κοντούς ο Λευτέρης είμαι 1.96. Ο πιο ψηλός guard. Στο γήπεδο φαίνονται όλα

      Διαγραφή
    2. o μποχωρίδης διαθέτει ύψος, μεγάλο wing span, πολύ καλή μυϊκή διάπλαση, δολοφονικό σουτ και μπορεί να αμυνθεί με ευχαίρια και στις δύο γραμμές.
      από την άλλη το ball handling του θέλει βελτίωση οπότε δεν είναι άκαιρο το να χρησιμοποιείται μεν σαν guard αλλά όχι σαν PG

      Διαγραφή
    3. OK, αυτοματα αυτο σημαινει καψιμο του χαρτιου που λεγεται "Μποχωριδης". Τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο.

      Διαγραφή
    4. beny beny βλακεία της Ρεάλ που δεν τον πήρε τζάμπα, με τέτοια προσόντα στη θέση του Σερχι.
      Στο δολοφονικό σουτ που έγραψες κοίταξα την ωρα και επαιξα τους αριθμούς της Τζόκερ 😪
      Δεν πίστευα ποτέ οτι θα διαβάσω αυτά τα πράγματα για τον Λευτερακη, αλλά εφόσον έγινε αυτό γιατί να μην πιάσω και το joker?

      ❌❌❌

      Διαγραφή
    5. 12.06 δολοφονικο μπορει να μην εχει,αλλα εχει αρκερα καλο σουτ απο το τριποντο.

      Διαγραφή
    6. q81 και ο παππας εχει το ιδιο υψος.

      Διαγραφή
  41. Θα γίνει κάποια στιγμή παρουσίαση της χορηγικής συμφωνίας του ΠΑΟ με τη Superfoods; Να δούμε τί προσφέρει τελικά στην ομάδα αυτή η εταιρια που καταφερε και αγορασε θέση πλαι στο ονομα. Υποθετω πρεπει να έχει δωσει χοντρο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοουυ ναι, το πακέτο ειναι η εφόρου ζωής προμήθεια της ομάδας σε ιπποφαές...

      Διαγραφή
    2. Αυτοπροβολή είναι, αφού η εταιρεία ανήκει κατά 50% στον όμιλο DPG. π.χ. ό,τι έκανε ο Αρμάνι με την... Αρμάνι Μιλάνο

      Διαγραφή
    3. Αν η χορηγία είναι πολύ μεγάλη, ας είναι και 100% δικη του η εταιρία. Σημασία έχει να μπουν χρήματα στην ομάδα.

      Αλλά πρέπει να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για να το διαπιστώσουμε αυτό. Αναμένουμε.

      Διαγραφή
  42. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζιμ συγχαρητήρια για την εξαίρετικη δουλειά που κανεις. Θέλω να σου θεσω 4 ερωτηματα:
      1) πως βαθμολογεις την στελέχωση του ΠΑΟ φέτος;
      2) πιστεύεις οτι στην ΑΕΚ θα κινηθούν για αλλο παιχτη η έκλεισε το ροστερ;
      3) πιστεύεις οτι ο ζντβοτς θα παει πολυ σε πανταδες με τρια γκαρντ;
      4) ποια η γνώμη σου για λαρεντζακη; θα μπορει να ανεβασει το παιχνιδι του σε επιπεδο ΑΕΚ;
      Dirk

      Διαγραφή
    2. Για τον 1 ας κανει κανονικη αναρτηση οπως περσυ με βαθμολογιες στελεχωσης.

      Διαγραφή
    3. dirk εναν ζηση και εναν stonerook(αντε τσαρτσαρη) μακρια απο το εβδομο ειναι ο παναθηναικος......stonerook

      Διαγραφή
    4. Κι εγω πιστευω ότι με Ζηση πας αυτοματως στο επίπεδό Φενέρ-ΤΣΣΚΑ. Stonerook μιας και μου αρεσουν οι προπονήσεις σου. Ποια ομαδα ειναι fun to watch για σενα φέτος;
      Προσωπικα οσο ιντριγκαρομαι να δω τις δουλειες των Μπλατ και Περασοβιτς, πιστεύω θα με κερδισει το δίδυμο στο μπακορτ της Σασκι Μπασκονια (Beaubois-Larkin).
      Dirk

      Διαγραφή
    5. Προπονησεις=αποψεις
      Dirk

      Διαγραφή
    6. Αν δεν τραβήξει ο Λευτέρης θα πάρουμε γκάρντ φίλε μου... εκεί αν δεν τσιγκουνευτούμε και βρεθεί κάποιος έμπειρος θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

      Διαγραφή
    7. Dirk διαβάζεις πολύ τζιμ..

      Διαγραφή
    8. dirk μεχρι να δεσει ο μπαρτζωκας την μπαρτσελονα νομιζω η φενερ απο πλευρας αυτοματισμων και δεσιματος παικτων θα ειναι φετος απιαστη καθως ο κορμος ειναι ανεπηρεαστος....εχω την υποψια οτι και η εφες θα ναι μια χαρα φετος που δεν υπαρχουν και οι τεραστιες προσδοκιες της εποχης ιβκοβιτς......stonerook

      Διαγραφή
    9. @2:16
      Ανελλιπώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια!
      @stonerook
      Στη Φενερ θελω να δω πολυ τη δεύτερη χρονια του σλουκα καθως πιστευω είναι κομβική για την καριέρα του. Επίσης,η ΈΦΕΣ φετος μου αρέσει η στελέχωση της.
      Dirk

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα Τζιμ, το είχα εκφράσει και στο παρελθόν σαν απορία, υπάρχει περίπτωση να δούμε σε σχήματα Σίγκλεντον-Γκίστ να παίζει στην επίθεση ο Γκίστ στο 5(Λόγω καλύτερου p&r) και ο Κρις στο 4(Λίγο πιο αξιόπιστο περιφερειακό σουτ) ? Επίσης πως πιστεύεις θα απορροφηθεί ο Τζέημς στο μπάσκετ του Πεδουλάκη επιθετικά? Γενικά το μπακόρτ του Παο σε "καλύπτει" φέτος?

    PS: Ξέρει κανείς αν δείχνει η Tv ή έστω Live stream τον φιλικο του Λαύριου με Παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχει γραφτεί ουκ ολίγες φορές: "Είσαι ότι μαρκάρεις".
      Χθες έβλεπα το Game 4 μπαρτσα λοκο. Είχε πολύ ενδιαφέρον το σχήμα με σιγκλετον και ραντολφ. οταν επιτεθόταν η λοκο αυτος που πήγαινε πάνω στον σιγκλετον ήταν ο σαμιουλες. από την άλλη ο σιγκλετον μαρκαρε το 4 στην άμυνα...

      Διαγραφή
  44. Καλημερα σε ολους!μερικες ερωτησεις-σκεψεις για τη νεα ευρωλιγκα.θα γινει μαχη μεχρι τελους με 12 ομαδες να παλευουν για τη προκριση στην οχταδα?τσσκα και φενερ υπερεχουν οντως σε ροστερ οπως πολλοι πιστευουν εναντι καποιων αλλων ομαδων?ο λασο θα αξιοποιησει τον παιχταρα ραντολφ η ειναι ικανος να τον παρκαρει στο παγκο?ο σαρας θα αποτελεσει την εξαιρεση στο κανονα που λεει οτι οι μεγαλοι παιχτες δεν γινονται καλοι προπονητες?αληθεια ποσες ομαδες πιστευετε θα φυγουν φετος με διπλο απο τη βαμβεργη?η μακαμπι μετα τις πολυ καλες κινησεις θα ξαναγινει πραγματικη μακαμπι?η νταρου θα καθιερωθει στο ευρωπαικο μπασκετ η θα αποτελεσει φουσκα?ο μεγιστος ζοτς αν δεν το παρει φετος λετε να βιωσει για πρωτη φορα το συναισθημα της απολυσης?ο γκριν και ο μπιρτς θα ανταποκριθουν στις αναγκες του ολυμπιακου?ο ριβερς ειναι οντως πολυ καλος παιχτης οπως πιστευουμε αρκετοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσοι θα φύγουν με διπλό από τη Βαμβέργη δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι στις 26 Οκτώβρη, ανήμερα του αγίου Μητσάρα, θα γίνει το πρώτο.

      Διαγραφή
  45. Τζιμη,τι ειδους γκαρντ πιστευεις πως χρειαζεται ο ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και ο σίγκλετον και ο ρίβερς είνσι υπερεκτιμημένοι. Καλοί πσίχτες, όχι στάρτερς σε ομάδα τίτλου. Το ίδιο ισχύει για τους Μσντζαρη Παπανικολάου. Ειδικά ο δεύτερος πρέπει να πάει ένα βήμα πίσω στο rotation.

    Kαλιγούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σταρτερς δεν ειναι θεμα ποιότητας αλλά λειτουργίας. Ο Παπαλουκάς ουδεποτε ήταν στάρτερ.

      Διαγραφή
    2. Ο Παπαλουκάς έξω από το προστατευμένο περιβάλλον της ΤΣΣΚΑ και της Εθνικής ήταν ένας μέτριος παίχτης. Είδαμε χαρακτηριστικά τι έκανε όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Και πολλοί έχουν θράσος και μιλούν για τον overpaid Καλάθη. Αν είναι δυνατόν..

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα. Ζήσαμε να το διαβάσουμε κι αυτό εδώ μέσα. Μετριότητα ο Θοδωρής.

      Ωραίος!!!

      Διαγραφή
    4. Λέω μόνο αλήθειες. Και το ξέρετε. Για τα λεφτά που πήρε στο λιμάνι ο Παπαλουκάς είναι ο πιο overpaid παίχτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μη ξανακούσω λοιπόν για τον Καλάθη (καλύτερος του Παπαλουκά στα περισσότερα στοιχεία σε ατομικό επίπεδο, όποιος θέλει ας τα βάλει κάτω) και τα 2 μύρια που παίρνει.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    5. Για τον ιδιο Παπαλουκα λεμε ή υπαρχει κι αλλος Ελληνας με το ιδιο επιθετο που επαιξε CSKA, Εθνικη & Ολυμπιακο?

      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    6. Φιλε ο Παπαλουκας πηρε τον καρπαζοεισπρακτορα ΟΣΦΠ και τον πηγε 2 F4.
      Εγινε ο στοχος των δυσαρεστημενων οπαδων το 2011 και προστατευτηκε ο Σπανουλης.

      Τον Καλαθη τον λατρευω σαν παικτη, αλλα δεν εχει την ηγετικη στοφα του Παπαλουκα.Αυτο το "μονος μου και ολοι σας" που εδειξε στον τελικο εναντιον μας το 2007

      Διαγραφή
    7. Το μάζεψες κάπως.

      Από μετριότητα έγινε overpaid στον Ολυμπιακό όταν επέστρεψε. Στον οποίο, βέβαια, τότε όλοι οι παίκτες ήταν overpaid.

      Αλήθεια από αλήθεια, λοιπόν, έχει διαφορά.

      Διαγραφή
    8. Drive. Score. Αμυνα. Σουτ. Αθλητικό κομμάτι. Ριμπάουντ. Σε όλα καλύτερος ο ΝΙΚ. Για αυτό έπαιξε και ΝΒΑ. Ο παπαλουκάς δε πέρασε ούτε από έξω.

      Καλιγούλας

      Διαγραφή
    9. Σου ‘φυγε πάλι Καλιγούλα.

      Αυτή την δουλειά θα κάνουμε τώρα; Ράβε – ξήλωνε;

      Διαγραφή
    10. Ο καλιγούλας λέει την αλήθεια. Αν ο καλάθης είχε λάνγκντον χόλντεν σμόντις βάντερπουλ κσι τα ρέστα τα λέγαμε.

      Διαγραφή
  47. Βαθύτατα πιστεύω ότι ο ΠΑΟ θα πάρει γκαρντ πριν τα χριστούγεννα και πιθανόν θα είναι μια πρόσφατη πρόταση του Τζιμ, ο Ρένφροε.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2016/07/blog-post_17.html?m=1

    Καλιγούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τζιμ ή γενικά οποιοσδήποτε ξέρει. Βλέποντας το άρθρο σου για τους floor spacers όπου είχες προτείνει και τον Kuric θυμήθηκα ότι λίγο καιρό μετά είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας (δεν θυμάμαι αν ήταν ανεύρυσμα ή όγκος).Το παιδί σήμερα είναι καλά? Εννοώ αν παίζει στο επίπεδο που ήταν πριν ή αν τον έχει επηρεάσει το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια χαρά. Έπαιξε καλά στο SL, συνεχίζει στη Γκραν Κανάρια. Μεγάλη περιπέτεια.

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρες στην παρέα

    Μερικές σκέψεις και από εμένα για τις δύο ομάδες.Ακολουθεί σεντόνι...

    Στα του Παναθηναικού:

    α) Γκάρντ. Δεν νομίζω οτι ο Παναθηναικός θα κυνηγήσει 6ο γκάρντ παρα μόνο εαν τραυματιστεί κάποιος εντός της αγωνιστικής περιόδου. Πρώτον διοτι ο έκτος γκάρντ "ακυρώνει" αυτομάτως τον παίκτη Μποχωρίδη , δεύτερον διοτι ο Λευτέρης μπορεί να δώσει ανάσες στα υπόλοιπα 4 γκάρντ στα παιχνίδια εντός των τειχών και τρίτον διοτι όσο η σεζόν θα οδηγείται στο τέλος το ροτέισον θα κλείνει οπότε οι 4 μόνιμοι γκάρντ θα "παγιοποιηθούν".
    Επίσης όσον αφορά το εαν θα παίζει ο Παναθηναικός με 3 γκάρντ και εαν μπορεί να πάει στο 3 ο Λευτέρης. Το πιο πιθανό σενάριο σε χαμηλά σχήματα είναι ο Ρίβερς στο 3 με Χαραλάμπη ή Νίκολς στο 4. Δεν νομίζω οτι ο Λευτέρης μπορεί να πάει στο 3 αφού και την θέση δεν γνωρίζει αλλά και πιο ζόρικα κορμιά θα πρέπει να μαρκάρει.
    Ο Παναθηναικός έχει κάθετο παιχνίδι (Μαικ,Νίκος) , έχει παίκτες για pnr (Νικ,Τζέιμς?), σουτέρ (Φελντ,Νικος,Μαικ), καλούς χειριστές , οπότε το μοναδικό μειονέκτημα που δείχνει είναι ίσως δυσκολία στο pnr όσο θα λείπει ο Νικ από το παρκέ
    β)Φοργουορντ. Περάστε κόσμε.Απ'όλα έχω. Σουτέρ (Νικολς,Ρίβερς,Φώτσης,Βασίλης,Πάτ) , παίκτες για pnr (Γκίστ,Νίκολς) παίκτες για pnp (Πατ,Ρίβερς,Νίκολς), παίκτες με πάσα (Βασίλης,Φώτσης) , διπλοθεσίτες και εργάτες. Μειονέκτημα που φαίνεται στις δύο αυτες θέσεις ίσως το οτι κανένας δεν έχει κάθετο παιχνίδι , πράγμα που ισορροπείται από τους γκάρντ , το για εμένα θεωρητικά περιορισμένο επιθετικά ριμπάουντ και η ποστ επίθεση. Η τελευταία δεν νομίζω οτι θα δουλευτεί και πολύ μιας και έχει καθαρά ποστ ψηλό με όγκο και 3-4αρια με σουτ οπότε η αντίπαλη ρακέτα θα είναι λιγοτερο γεμάτη.
    γ) Σέντερ. Με Μπουρούση , Σίγκλετον και σε περιπτώσεις του τύπου "δαγκώνουμε λαρύγγια" και "αλλαγές παντού" με Γκίστ δείχνει θεωρητικά δυνατός. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν rim protector και δυνατό ριμπάουντερ όσο θα είναι έξω ο Μπουρούσης. Η θέση δίνει versatility μεχρι στιγμής αφού υπάρχει τοσο το pnp όσο και το pnr (κατι που περυσι δεν υπήρχε).

    Βασική προυπόθεση για μένα σε αυτό που θέλει να παίξει ο Αρτζι με τα εργαλεία που έχει:

    1) Προσοχή στα λάθη οταν θα κυνηγάει το κάθετο παιχνίδι γιατι οι αντίπαλοι θα μας θερίσουν στο transition
    2) Καλούς screeners στις επιθέσεις για να βγούν τοσο τα σούτ όσο και τα drive και τα pnr,pnp
    3) Σεζον μακριά από τραυματισμούς αφου ένας τέτοιος σε κομβικό παίκτη μπορεί να σου αλλάξει όλο το σχεδιασμό
    4) Διάθεση για κυνήγι και εξασφάλιση στο αμυντικό ριμπάουντ για να αποφύγει δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και να μην βρίσκεται σε ανισορροπία η άμυνα

    Ακολουθεί ο Ολυμπιακός...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pick n roll με Σινγκκτον δεν παιζει, ειναι πολύ αργός κατά το dive.

      Διαγραφή
    2. Στα του Ολυμπιακού

      Ο Ολυμπιακός κράτησε τον περσινό του κορμό.
      Από όσο φαίνεται θα συνεχίσει να παίζει σφιχτό μπάσκετ με επιθετική άμυνα και θα εκμεταλλευτεί όσο μπορεί το pnr με τον ηγέτη του , το safe play του Πριντ και τα γρήγορα πόδια των παικτών του για το τρανζίσιον και τους εύκολους πόντους. Αναλυτικά

      α) Γκάρντ. Το σχήμα έμεινε ίδιο με μικρές διορθώσεις. Προστέθηκε ένας καθαρά επιθετικός γκάρντ και πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι την κουβέντα για τον έναν επιπλέον χρόνο του Μπιλ στην πλάτη του. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που ήρθε ο Γκρίν. Να αποσυμφορήσει λίγο το μονοδιάστατο παίχνίδι του Ολυμπιακού , να δώσει σκορ και ανάσες στον Βασίλη προκειμένου να είναι έτοιμος για το κλείσιμο της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός δείχνει μια έλλειψη δημιουργίας χωρίς τον Σπαν στο γήπεδο από τους point του , βάζει κάθετο παιχνίδι με τον Γκρίν , ενω έχει και τον Χακετ να του δίνει ποστ όποτε αυτό χρειάζεται και είναι εφικτό. Σημείο αναφοράς και λεπτομέρεια που θα παίξει ρόλο , η ευστοχία έξω από τα 7,25. Ο Αθηναίου μπορεί να παίξει το ρόλο του 5ου γκάρντ αποκλειστικά ως 2 και ως αμυντικό εργαλείο.
      β) Φόργουορντ. Ενω είναι γεμάτος ταυτόχρονα δείχνει ελλειπής. Παράδοξο. Οχι τόσο αφού αποφασίστηκε το backup 4 να στελεχωθεί εκ των εσω με τράμπες των Αγραβάνη-Παπαπέτρου και ίσως σε κάποιες ελάχιστες στιγμές τον Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός και φέτος θα στηριχθεί στον υπαρχηγό ο οποίος του δίνει σίγουρους πόντους και ριμπάουντ , θα απλώσει το γήπεδο με Παπ,Λοτζέσκι και Παπαπέτρου για το σούτ. Ίσως κατα περιπτώσει και με Αγραβάνη. Και εδώ η παράμετρος της ευστοχίας θα παίξει σημαντικό ρόλο όσο δεν θα έχει στο παρκέ τον Βέλγο φορ. Παρατηρείται έλλειψη κάθετου παιχνιδιού εκτός του Παπαπέτρου , ενω ταυτόχρονα έχει φόρ που "έχουν" τόσο το αμυντικό όσο και το επιθετικό ριμπάουντ.
      γ) Σέντερ. Με Μπίρτς, Γιάνγκ και Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός φαίνεται να δίνει όγκο και αθλητικότητα στη ρακέτα. Κανένας δεν μπορεί φυσικά να αντικαταστήσει τον στρατιώτη Χάντερ. Το ριμπάουντ όμως και το βάθος στη θέση (αφού μπορεί να πάει κατα συνθήκη και ο Αγραβάνης) δίνει αισιοδοξία. υπάρχει ταυτόχρονα έλλειψη τεχνικής όμως ,ποστ παιχνιδιού και σουτ από μέση απόσταση. Σημαντικό το ποσοστό στις βολές αφού και οι δύο σέντερ δείχνουν μέτρια ποσοστά και το σε τι κατάσταση θα γυρίσει ο Γιάνγκ.

      Προυπόθεση για να πάει μακριά ο Ολυμπιακός.

      α) Να βρεί δημιουργία και από άλλες πηγές εκτός του Βασίλη και του Μάντζαρη
      β) Να είναι υγιής κατα την διάρκεια της σεζόν
      γ) Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δυνατό του κομμάτι δλδ το επιθετικό ριμπάουντ
      δ) Να μην τρώει σκαλώματα και εμμονές ο Σφαιρόπουλος

      Καλη σεζόν και μακριά απο τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες μας να έχουμε.

      Run TMC

      Διαγραφή
  50. Περι γκαρντ....
    Το θέμα ρε παιδες δεν ειναι αν θα ανταποκριθει ο μποχω στο ρόλου του 5ου γκαρντ (από DNP εως 7min).
    Το θέμα είναι αν ο παππάς θα ανταποκριθει στο ρόλο του.. δεδομένου ότι ο νικ με τον τζειμς είναι οι παιχταράδες σου και ο φελντειν θα σου δώσει όχι κατι παραπάνω από τα περσινά, πρόβλημα θα έχουμε αν δεν τραβάει ο παππάς και όχι ο μποχω..
    Να θυμήσω τον περσινο ολυμπιακό που όσο είχε τον αθηναίου 5ο γκαρντ πηγαινε μια χαρα το ροτεισον. με το που πηραν τον οντομ αρχισε να ψάχνεται.
    Αν θέλουμε πιο αξιόλογο παίχτη για 5ο να πάρουμε τον κατσίβελη (ο παπαντωνίου πήγε ισπανία). Αν θέλουμε παίχτη για 3ο-4ο γκαρντ να μου απαντήσετε ποιος θα έχει τον μηδαμινό ρόλο του 5ου ο παππάς ή ο φελντειν?

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης...

      μάνος παπαδόπουλος:
      Για το αν αδικήθηκαν πέρσι οι νεαροί, Έλληνες παίκτες: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση, γιατί σε όλη μου τη ζωή συνεργάζομαι με τους προπονητές. Θεωρώ πως όποιος αξίζει, θα βρει το δρόμο του. Αυτό έχει δείξει η πείρα μου. Αν δεν παίξει φέτος ο Μποχωρίδης, τότε τί τον κρατάμε».

      http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/225937/papadopoylos-o-olympiakos-fonazei-gia-na-fonazei-dyo-metagrafes

      Διαγραφή
    2. Ο Παππας για να μην καει χρειαζεται τουλαχιστον 20 λεπτα μ.ο. Πιστευει κανείς οτι θα τα παρει?

      Διαγραφή
    3. "Αν θέλουμε πιο αξιόλογο παίχτη για 5ο να πάρουμε τον Κατσίβελη (ο Παπαντωνίου πήγε Ισπανία)."
      Όντως τώρα; Κατσίβελης και Παπαντωνίου αξιόλογοι παίκτες για ΠΑΟ και καλύτεροι του Μποχωρίδη; Που δεν κάνουν ούτε για την ΑΕΚ; Μιλάς σοβαρά ή τρολάρεις; Αν μιλάς σοβαρά, να το κοιτάξεις.
      Δες εδώ στατιστικά του Κατσίβελη να γελάσεις.
      http://www.esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idgame=8158160A&idplayer=000001BC&mode=1
      Σκορ δεν έχει, δημιουργία δεν έχει. Τι έχει ακριβώς;
      Στο σουτ μπροστά του ο Καλάθης μοιάζει Στεφ Κάρι.

      Index Rating Κατσίβελη σε 30 παιχνίδια με μ.ο. 16'51": 1,30
      Index Rating Παπαντωνίου σε 29 παιχνίδια με μ.ο. 10'57": 1,45 (στατιστικό άξιο αναφοράς ότι σε 6 παιχνίδια που έπαιξε στα πλει οφ είχε συνολικό index rating 1)

      Διαγραφή
    4. Το 2009 την τετραδα σου στα γκαρντ την συμπλήρωνε ο τεπιτς με 9min και pir 1,7. Δεν ειχε ρόλο? δεν βοήθησε?
      Το 2011 την τετραδα σου στα γκαρντ την συμπλήρωσαν ο κετσμαν με τον χατζηβρέττα με 8,5/8,3min kai 1,8/0,1 pir. Δεν είχαν ρόλους? Δεν βοήθησαν?
      To 2012 την τετράδα σου στα γκαρντ την συμπλήρωνε ο κυρίτσης με 4,5min και 1,3 πιρ.

      Το 2012-2013 ο ολυμπιακός είχε τον κατσίβελη 5ο. όταν τραυματίστηκε ο μάντζαρης ο ολυμπιακός έφερε τον ντορον περκινς. του βγήκε πατάτα και συνέχισε με τον κατσίβελη... ήταν αρνητικός την χρονια εκείνη ο κατσίβελης στο ΡΟΛΟ ΤΟΥ 5ου ΓΚΑΡΝΤ?
      Θα σε παραπέμψω μάλιστα στην κουβέντα που έγινε εδώ μέσα γι αυτό το θέμα:
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_29.html
      παρεμπιπτόντως έπαιξε και φ4, το σήκωσε κιόλας.

      Κόψε το υφακι, λοιπόν, και πες μου δηλαδή τι απαιτήσεις έχεις από το νο5 στα γκαρντ...

      Το ποιντ μου είναι οτι χέστηκα για τον 5ο... αν ολα πανε καλά δεν θα χρειαστει... το θεμα μου εμένα είναι ο παππάς που αν δεν παίξει και φέτος πρέπει να παρει δρόμο... πολλές ευκαιρίες του δώσαμε πολλές φορες πηγε η ομάδα να στηριχτεί πάνω και όλο κατι άλλο έφταιγε.. και ότι ισχύει για το μποχω ισχύει και γι αυτον. αν δεν παίξει και φέτος, τι τον κρατάμε?

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    5. Τεπιτς/Κετσμαν/Κατσιβελης κλπ. ηταν ολοι αποτυχια και δεν βοηθησαν, ολοι το παραδεχονται αυτο. Ενας απο τους λογους που πηρε ποδι και ο Ζοτς ηταν οτι τον κατηγορουσαν οτι εφερνε συμπατριωτες του με καλα συμβολαια και μηδαμινη συνεισφορα.

      Διαγραφή
  51. Βρε πως τα εφερε να δεις η τυχη, δε διασταυρωνονται τελικα οι αιωνιοι στους προημιτελικους.

    Ενω και οι διασταυρωσεις των ημιτελικων (αρχες Γεναρη) δεν οριστηκαν απο τωρα οπως γινεται καθε χρονια, αλλα θα κληρωθουν εκ νεου το Γεναρη.
    Σωστη σκεψη, ασε μη γινει καμια στραβη και εχει γινει καμια αναβολη 1ης φασης και τυχον δεν παιξουν και οι 6 Αμερικανοι καποιας ομαδας.
    Στην αναγκη θα τα φερει παλι τοτε η τυχη να συναντηθουν στον τελικο και οχι νωριτερα αυτοι που πρεπει.

    Τζιμ, να περασει σε παρακαλω, οχι οπως το προηγουμενο που κοπηκε χωρις κανενα λογο (?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ειπε και ενας πιο πανω, οι προηγουμενες κληρωσεις ευνοησαν ξεκαθαρα τον πιο ετοιμο και ομοιογεννη Ολυμπιακο. Εμεις καθε χρονο ξεκιναμε σχεδον απο την αρχη το χτισιμο της ομαδας. Η μονη συνεχομενα ευνοουμενη και παραλληλα αυτοαποκαλουμενη αδικημενη ομαδα ειστε εσεις...

      Διαγραφή
    2. το όπως γίνεται κάθε χρονιά μόνο εσύ το είδες. η κλήρωση για τα ημιτελικά γίνεται όταν ολοκληρωθούν οι προημιτελικοί. έτσι έγινε πέρσι,έτσι έγινε και πρόπερσι που και τις 2 χρονιές παίξαμε πρώτο παιχνίδι της χρονιάς μαζί σας έχοντας και τις 2 χρονιές καινούρια ομάδα.
      για του λόγου το αληθές ορίστε η κλήρωση του κυπέλλου πέρσι που την βρήκα με μια απλή αναζήτηση στο google
      http://www.kifissia24.gr/kifissianews/sports/item/28094-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8C

      τα ψέματα και την προπαγάνδα σου λοιπόν εκεί που τα πιστεύουν αυτά που σας μεταφέρουν να γράψετε. εκτός αν είναι πλήρης άγνοια,οπότε σου προτείνω αυτό που έκανα κι εγώ. να κάνεις αναζήτηση στο google πριν πετάξεις τα μαργαριτάρια σου και μας κάνεις να γελάσουμε με αυτά που γράφεις

      Διαγραφή
    3. 1. Είναι γνωστό ότι ό,τι και να βγάλει η κλήρωση, ΠΑΝΤΑ θα βρείτε κάτι για να διαμαρτυρηθείτε. Λογικό εξαιτίας του κόμπλεξ που σας έχει δημιουργηθεί τόσα χρόνια.
      2. Στους τελικούς παίξαμε στην ουσία με 2,5 ξένους. Δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα να σας κερδίσουμε με 4. Καλά, με 6 ασ' το..ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.
      3. Φαίνεται ότι κυρίως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να προκαλείς. Για κάθε ένα σχόλιο που θα κάνεις και θα αφορά το μπάσκετ, θα ακολουθήσουν καμιά δεκαριά στα οποία θα προσπαθείς να μας πείσεις το πόσο πολύ αδικείται ο "Θρύλος" από το σύστημα που αβαντάρει συνεχώς τον Παναθηναϊκό. Να πείσεις τον εαυτό σου δηλαδή..
      Δε μου λες; Πετυχαίνει καθόλου;

      Διαγραφή
    4. Έπρεπε να κρατήσω το προηγούμενο να δεις αν κόπηκε δίχως λόγο. Τι σανούς ανέφερες, τι οπαδικές καφρίλες τύπου "ναι ρε φιλε δεν εχουμε χωρο στο καλεντάρι μεχρι και τα Χριστουγεννα αλλα και να ειχαμε παλι δε θα παιζαμε" κοκ. Και φυσικά αν στην πέσουν πάλι 5-6 θα μιλάς για απρόκλητες επιθέσεις.
      Κύπελλο 2015- ο ΠΑΟ, με νέα ομάδα και προπονητή παίζει στο άδειο ΟΑΚΑ με τον ΟΣΦΠ, του περσινού κορμού και του ίδιου προπονητή. Αλλά τότε δεν υπήρχε το παρακράτος του ΟΣΦΠ.

      Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί καθόμαστε και σου απαντάμε. Ό,τι και να σου απαντήσουμε, ακόμα και με λογικά επιχειρήματα (πχ το βαρυ προγραμμα και των 2 ελληνικων ομαδων πριν τα Χριστούγεννα), θα μιλήσεις για παράγκες, Βαζελακόπουλους, σανό, κοκ. Από ένα σημείο και μετά δεν ξέρω γιατί βρίσκεσαι εδώ μέσα, είσαι ξεκάθαρα εκτός κλίματος. Πάρε τον τασούτο και πηγαίνετε να βριστείτε μεταξύ σας αλλού.

      Διαγραφή
  52. Καλησπερα!Τρελαίνομαι να διαβαζω τις αναλυσεις σου jim,με ο,τι και αν πραγματευονται.Να ρωτησω κάτι διαδικαστικο.Μπορει κάποιος που εχει προσωπικη εμπειρία να εξηγησει τι παιζει με το euroleague tv(πχ κοστος,τροπος καταβολης,πνευματικα δικαιώματα)???Αποφασισα να κοψω τη νοβα και ψάχνομαι απο τωρα ,δεν είναι να παιζεις με αυτα τα πράγματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα φιλε..Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σου πω οτι ειναι μια αρκετα καλη υπηρεσια αλλα οχι για 14 ευρω που ζηταει τωρα το μηνα..Βεβαια με το καινουργιο format θα βλεπεις πολλα περισσοτερα παιχνιδια οποτε ισοσκελιζεται καπως..Απο αποψη εικονα ειναι αρκετα καλη(720p HD) και μπορεις να δεις μεχρι και τεσσερα παιχνιδια ταυτοχρονα..Τωρα στα παιχνιδια του Παναθηναικου και του Ολυμπιακου,καθε βδομαδα αυτο που δειχνει η νοβα το εχει κλειδωμενο για ελλαδα και πρεπει να κατεβασεις καποιο προγραμμα που σου αλλαζει ip για να μπορεις να το δεις.Τα υπολοιπα κανονικα χωρις κανενα προβλημα

      Διαγραφή
  53. Γεια σου Τζιμαρα και γεια σε ολη την παρεα.Πολυ ενδιαφερουσα η φετινη μπασκετικη χρονια και στο ΝΒΑ και στην ευρωλιγκα.Επιπλεον εχουμε καποιες αλλαγες κανονισμων που σιγουρα θα επηρεασουν το αθλημα και στις δυο πλευρες του Ατλαντικου.

    Στον ΝΒΑ σταματαει το χακινγκ και η γελοιοποιηση του αθληματος.Μεχρι τωρα μπορουσες να κανεις επιτηδες φαουλ και να στειλεις πχ τον Χαουαρντ στις βολες,εκτος απ το τελευταιο διλεπτο του παιχνιδιου και της παρατασης.Τωρα ισχυει για τα τελευταια διλεπτα και των 4 περιοδων που αν κανεις επιτηδες φαουλ θα δινεται μια βολη και η κατοχη στην ομαδα που κερδισε το φαουλ.Καλες ομαδες οπως οι Κλιπερς και οι Πιστονς(ισως ακομα και η Ατλαντα με Χαουαρντ που δε θα εχει την εννοια του στις βολες)θα ανεβουν επιπεδο αφου θα σταματησει αυτη η ιστορια να τους πειραζει το πνευματικο κομματι του παιχνιδιου τους.

    Στην Ευρωπη το φαουλ στον αιφνιδιασμο,αν δεν πας για τη μπαλα,θα δινεται αντιαθλητικο.Μεγαλη αλλαγη για το μπασκετ μας γιατι μιλαμε για αυξηση της ταχυτητας και του σκορ.Οπως ειχε πει πριν κανα δυο μηνες ο Τρινκιερι,ενω πρωτα επιβραβευες τον παικτη που σταματουσε με φαουλ τον αιφνιδιασμο,τωρα με το ιδιο φαουλ θα αλλαζει ολο το σκηνικο.Ετσι απο φετος και επειτα θα επιβραβευθουν οι γρηγορες,αθλητικες ομαδες που πιεζουν στην αμυνα,κλεβουν μπαλες,παιρνουν τα αμυντικα ριμπαουντ και τρεχουν το γηπεδο ενω επισης θα επιβραβευθουν οι σωστες θεσεις και επιστροφες στο αμυντικο τρανζισιον.Η αυξηση του σκορ θα ειναι σημαντικη γι αυτες τις ομαδες αφου ή θα μπαινει ευκολο καλαθι στον αιφνιδιασμο ή μεχρι να συνηθησουν οι ομαδες θα οδηγει σε αντιαθλητικο.

    Εχω την εντυπωση οτι ο Παο σε αυτο το κομματι θα ειναι πολυ δυνατος με Καλαθη,Τζειμς,Φελντειν στα γκαρντς,με τα φοργουρντ που εχει και με την αμυντικη τακτικη που θα εφαρμοζει συχνα με τις αλλαγες στα σκριν.

    Το φετινο ροστερ του Παο μου αρεσει αρκετα.Σιγουρα δε μπορεις να παρεις ολους τους πρωτους στοχους σε παικτες αλλα μια ομαδα χρειαζεται να ειναι ομαδα πρωτα απ ολα.Το μπασκετ που θα παιξει φετος ο Παο σε σετ παιχνιδι ή στο ανοικτο γηπεδο,φαινεται απ τις κινησεις που εκαναν ενω στην αμυνα μαζι με την ενισχυση της αθλητικοτητας και της αμυντικης ικανοτητας των παικτων.υπαρχει και ο Πεδουλακης που ειναι σε κoρυφαιο επιπεδο σε αυτο το κομματι.Περισσοτερα ομως θα δουμε μεσα στο γηπεδο που ειναι ο καθρεφτης των ομαδων,της δουλειας τους και των δυνατοτητων των παικτων.

    Τελος θα πρεπει οι ομαδες μας να μπουν δυνατα απ την πρωτη αγωνιστικη στην ευρωλιγκα ωστε αν ειναι εφικτο να καταλαβουν μια απ τις πρωτες 4 θεσεις,ωστε να απφυγουν στα νοκ αουτ καποιες απ τις Τσσκα και Φενερ αλλα και να εχουν και το πλεονεκτημα εδρας.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Διάβασα την εκτενή συνέντευξη του Πεδουλάκη στο sdna, και για να πω την αλήθεια προβληματίστηκα λιγάκι.Με προβλημάτισε κυρίως αυτό που είπε για το σύγχρονο μπάσκετ και το πικ ν ρολ, ότι δηλαδή οι ομάδες δεν στηρίζονται πλέον τοσο πολύ σ αυτό.Αν είναι έτσι όμως, γιατί οι ομάδες επιλέγουν τους ευέλικτους βραχύσωμους ψηλούς, οι οποίοι είναι κατά βάση ικανοί στο πικ ν ρολ(σε άμυνα και επίθεση);Και γιατί ο ίδιος ο κόουτς έχει προτίμηση σε τέτοιους ψηλούς;

    Δεν ξέρω, ίσως κάνω και λάθος βέβαια, αλλά κάτι δεν μου κολλάει σ αυτό.

    mephisto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προτιμηση του σε τετοιους ψηλους εχει να κανει τοσο με την αμυνα πανω στον Σπανουλη οσο και με την αμυνα στα πικ-ν-ρολ. Δηλ. θελει να φερνει ενα mobile ψηλο στην πρωτη γραμμη αμυνας στην περιφερεια ωστε να κοβει τις διεισδυσεις με τον δευτερο να μενει μεσα στη ρακετα για ταπες και μαζεμα σκουπιδιων. Γι αυτο και ισχυριστηκε οτι με ενα ακομα ψηλο θα κερδιζε τον Ολυμπιακο (υπονοωντας βεβαια οτι ουτε ο Μιρο ουτε ο Χαντερ του εκαναν γι αυτο).

      Διαγραφή
  55. οπως καθε χρονο τετοια εποχη ετσι και φετος υπαρχει, απο μερους μου τουλαχιστον, προσμονη μεγαλη για το τι εχουν καταφερει να στησουν αρκετες ομαδες της ευρωλιγκας και οχι μονο ,μετα τις αποδεσμευσεις, μεταγραφες και γενικα τις κινησεις του καλοκαιριου.

    αφηνω εξω παο και οσφπ, μιας και για αυτους θα μιλαμε ολο το χειμωνα, και ριχνω ενα τοπ10 δικο μου για τις ομαδες που θελω να δω τη νεα χρονια.

    1-καχα.ειμαι φαν του κερεχετα και της ικανοτητας του χωρις πολλα χρηματα να φτιαχνει καθε χρονο αξιομαχα ροστερ.προφανως και αποτελουν τα ροστερ αυτα εργο του εκαστοτε προπονητη της βασκονια αλλα ειμαι σιγουρος οτι μεγαλο ρολο παιζει και ο προεδρας.
    η καχα και φετος θα ειναι ανταγωνιστικη αν και πολλες ομαδες θα την περιμενουν με αγριες διαθεσεις, ειδικα οι ισπανικες!πηρε παικτες αξιους να αντικαταστησουν αυτους που απεχωρησαν και μενει να δουμε πώς θα τρεξει το συνολο του ο αλονσο.

    2-μακαμπι.κουβαλησε πολυ σταριλικι στο γιαντ ελιαου ο κοουτς και μενει να δουμε πώς θα συνεργαστουν ολοι αυτοι οι σκορερ.οκ, τον εναν τον ξεχναμε για φετος (μιλερ) και μενουν οι γκουντλουκ-ουιμς να αποδειξουν αν μπορουν να τα βρουν προκειμενου να οδηγησουν την ομαδα και παλι ψηλα.τον κοουτς δεν τον ξερω, ξερω ομως την αυρα αυτης της ομαδας η οποια ειναι μοναδικη στην ευρωπη!

    3-μπαμπεργκ.ακομα θυμαμαι τον εθνικο μας σταρ στα τελευταια δευτερολεπτα του τελευταιου ματς με την καχα, και ενω το γηπεδο αποθεωνει την ομαδα του μετα την 20αρα που εριξαν στους ισπανους και την καλη παρουσια που επεδειξαν οι γερμανοι στην ευρωλιγκα , αυτος να εχει περιλυπος τα χερια στις τσεπες του και να κουναει απογοητευμενος το κεφαλι του διοτι προφανως ηξερε οτι μπορουσε να μπει και αυτος στην 8αδα.οποιον ηθελε πραγματικα τον κρατησε με εξαιρεση τον ουοναμεικερ ριχνοντας ακυρο σε αρκετες ομαδες (παο, οσφπ, μακαμπι).θα τα καταφερει φετος?γιατι οχι...

    4-λοκο.ολικο λιφτινγκ για τη λοκο φετος.γλυκαθηκαν απο το εξαγωγιμο μας προιον του προπονητη και ειπαν να δοκιμασουν και φετος.κατσικαρης λοιπον και ας μην αρεσει και σε πολλους (συμπεριλαμβανομενου και εμου).η τελευταια κινηση που εκαναν με το ροτσεστι ισως αποδειχθει και η πιο πολυτιμη.για να δουμε...θα το παρει το eurocup?

    5-γαλατα.ο αταμαν επιτιθεται φετος.πηρε παιχτρονια και θα παει να κανει την εκπληξη να χωθει στην 8αδα πιστευω...αν δε σκασει παλι κανα κανονι ο προεδρας!ο κρστιτς θα ειναι σε θεση να παιξει?ο ταιους θα θυμηθει την οργιαστικη σεζον 2013-2014?ο ντετμον θα παιξει αναλογα με την εποχη που φοραγε τα πρασινα του καουνας?

    6-εφες.ο περασοβιτς πηρε παικτες αγαπημενους των ελληνικων sites.και τομας και χονεικατ και κοτον!!ενδιαφερον επιλογες.ο ερτελ θα καταφερει φετος να αγγιξει το στατους του μιλος?αν η πιεση φετος στην ομαδα ειναι μικροτερη απο αλλες χρονιες δε θα μου ειναι περιεργο να τα πανε καλα οι τουρκοι.

    7-αρμανι μιλανο.θα τα καταφερει φετος ο ρεπεσα να φτιαξει ανταγωνιστικο συνολο ή θα τα κανει μουσκεμα ως συνηθως?θα αξιοποιηθει ο ραντουλιτσα απλωνοντας το ταλεντο του πιο μπασκετικου ψηλου στη διοργανωση?ο αμπας ειναι τοσο καλος οσο λενε?ειναι ο σιμον ο καλυτερος σουτερ στην ευρωπη?

    ............

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή