Athlenda

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μόνο αλήθεια..


Οι “αιώνιοι” Ελλάδας και Ισπανίας μπαίνουν στη μάχη ενός εικονικού Final Four σήμερα το βράδυ. Δύο Έλληνες και δύο Ισπανοί προπονητές. Τέσσερα παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Μόνο αλήθεια. Το Hoopfellas αναλύει..



Μοιάζει με ένα “ελιτίστικο” τουρνουά που κάνει ένα κλειστό κλαμπ premium ευρωπαϊκών ομάδων. Ή μήπως με ένα Virtual Final Four..; Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός. Τετάρτη και Παρασκευή. Mόνο αλήθεια κύριοι.. Αυτήν θα δώσουν σε όλους μας και πρωτίστως στις εμπλεκόμενες ομάδες αυτοί οι τέσσερις αγώνες-φωτιά. Τέρμα οι παραισθήσεις, τα "μπορεί" και τα "ίσως". Μόνο αλήθεια. Και το Hoopfellas θα είναι πάλι εδώ για να την γράψει..

Δεν είναι ακριβώς οι τέσσερις τους κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο με μια μπριζόλα στη μέση.. Όμως μιλάμε για παιχνίδια-φωτιά τα οποία θα διαμορφώσουν κλίμα για το επόμενο διάστημα και θα ξυπνήσουν έντονα συναισθήματα. Ομάδες και πρόσωπα μπορεί να χρειαστούν να περάσουν γρήγορα από το ζενίθ στο ναδίρ ή το αντίθετο. Σε αυτές τις μάχες η κόλαση ή ο παράδεισος μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σαραντάλεπτο ή να σε περιμένει μετά από αυτό.


Όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης όμως "για να ανέβεις στον ουρανό πρέπει να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης.."

Κάνω το δικό μου σχόλιο ως εισαγωγή και περιμένω τις γνώμες, τις εντυπώσεις, τους προβληματισμούς και συνολικά τη συζήτηση μας..


Ο Πασκουάλ


Θα παίξει σε ένα παραδοσιακά εχθρικό αλλά παράλληλα γνώριμο για αυτόν περιβάλλον στη Μαδρίτη ενώ τη Παρασκευή θα πάρει το “βάπτισμα του πυρός στα ελληνικά ντέρμπι. Πραγματικά έχει πολύ δουλειά ο Καταλανός κόουτς αρχίζοντας από το ματς της Μαδρίτης. Ο Παναθηναϊκός κατά τον κόουτς Πασκουάλ “παίζει τη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη” αυτή τη στιγμή . Όμως κόουτς, αλήθεια ..παίζει ο Παναθηναϊκός τη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη..; Το παρκέ του Barclaycard center θα προσφέρει μόνο αλήθεια και απαντήσεις. . Από το Σαββατοκύριακο έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο οι πράσινοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το επιθετικό transition της Ρεάλ όταν ο Καλάθης δε θα βρίσκεται στη πεντάδα. Η άμυνα απέναντι στη Ρεάλ θέλει πόδια, πολύ κυνήγι στον ντριμπλέρ μετά την εισαγωγική, προσπάθεια να μείνεις μαζί με τη μπάλα όσο ο εκάστοτε Γιούλ με προωθητική ντρίμπλα εξερευνεί την ύπαρξη διαθέσιμου αεροδιαδρόμου. Είμαι αρκετά σκεπτικός σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι. Το δεύτερο σημείο για το οποίο υποβόσκει ανησυχία αφορά το ριμπάουντ. Η Ρεάλ είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης σε αυτόν τον τομέα αντίθετα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος χρειάζεται δουλειά. Είναι μια αδυναμία στην οποία η παρέμβαση του Πασκουάλ αναμένεται άμεσα. Οι πράσινοι έχουν μειώσει πολύ τα λάθη τους και δείχνουν να αφομοιώνουν το κλασσικό Low mistake-basketball που χαρακτηρίζει τα σύνολα του Καταλανού κόουτς όμως γρήγορα πρέπει να αφομοιώσουν και την αντίστοιχη ικανότητα στο αμυντικό ριμπάουντ, κομμάτι στο οποίο η Ρεάλ (είναι η φύση της τέτοια) θα τον βάλει να δουλέψει πολύ σήμερα.


Πιστεύω πως ο Πασκουάλ θα στείλει κάποια στιγμή τον Ρίβερς πάνω στον Κάρολ στη Ball screen επίθεση που τρέχουν οι Μαδριλένοι είτε αυτή λειτουργεί μέσα από Diamond Format (photo)  είτε με Staggered ή corner Pin Down Screens. Ο Ρίβερς έχει την ικανότητα να σπάσει screens, διαθέτει μακρά άκρα, είναι μαχητικός και γνωρίζει τους δρόμους που χρησιμοποιεί ο καλύτερος ίσως σουτέρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια για να φτάσει σε αυτό που λέμε “άμεση και σε πρώτο χρόνο εκτέλεση” στο μισό γήπεδο. 


Είμαι θαυμαστής του Μορμόνου sniper του οποίου το μεγαλύτερο προσόν, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, μιλώντας για μια τέτοια κόπια παίχτη είναι το aggressiveness και ο τρόπος που “επιτίθεται” στην αντίπαλη άμυνα.


Φυσικά (και μην αφήσετε κανέναν να σας πείσει για το αντίθετο) το σημερινό ματς βρίσκεται σε σύνδεση με το ντέρμπι της Παρασκευής για τους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός έχει ταξίδι επιστροφής και παιχνίδι απέναντι σε έναν Ολυμπιακό ο οποίος θα μείνει στην Αθήνα. Όπως, μιας και μιλάμε για “κολλητά” παιχνίδια, θα παίξει μεγάλο ρόλο στο υπόβαθρο της ελληνικής μάχης για τον Παναθηναϊκό το τι θα γράψει στη ψυχοσύνθεση του η σημερινή αναμέτρηση. Συνήθως (δε μιλάω για πρόθεση βέβαια, το παρών format της φετινής διοργάνωσης δεν επιτρέπει σε κανέναν να καίει παιχνίδια..) μια άσχημη βραδιά σε ένα τέτοιο ματς όπως το σημερινό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν πολεμικό χαρακτήρα πριν το εντός έδρας ντέρμπι. Αυτό που θα πω εγώ (και ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει όπως θέλει) είναι ότι εάν ο Παναθηναϊκός είναι να φύγει με κάτι ικανοποιημένος από τη Μαδρίτη σήμερα αυτό πρέπει να είναι μόνο η νίκη. Όχι μια καλή ανταγωνιστική εμφάνιση που υποσυνείδητα θα τον “μαλακώσει” πριν το ματς του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Ένας “θυμωμένος” Παναθηναϊκός σχεδόν πάντα πιάνει τους δείχτες αποφασιστικότητας που απαιτούν τέτοια παιχνίδια. Και ο Πασκουάλ το γνωρίζει..



Ο Σφαιρόπουλος


Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν πίεση. Σήμερα το βράδυ ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι, εκ των τεσσάρων προπονητών, αυτός που θα βγει στο γήπεδο έχοντας στις πλάτες του τη μεγαλύτερη πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα. Μια καλή βραδιά όπου στο τέλος της το γιατρικό της νίκης θα κυλήσει και πάλι στον οργανισμό του Ολυμπιακού επουλώνοντας τα πρόσφατα τραύματα. Οι ερυθρόλευκοι έφεραν τον εαυτό τους στη θέση αυτή.. Και ορμώμενος από τη φράση με την οποία τελείωσα του σχόλιο του Παναθηναϊκού (περί ψυχολογικής “ντόπας”) τολμώ να πω ότι έχουν το συναισθηματικό υπόβαθρο για να μπουν σήμερα το βράδυ “θυμωμένοι” (με τον εαυτό τους) απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή και τον αθλητισμό όπου δρουν ως αποδείξεις σχετικά με την εξελικτική πορεία των πραγμάτων και σε οδηγούν στο να καταλάβεις από τι τελικά είναι φτιαγμένος ένας άνθρωπος, ένας επαγγελματίας, ένας-στη προκειμένη περίπτωση- προπονητής. Ομάδες οι οποίες έχουν βιώσει βραδιές-πληγές όπως αυτή του Ολυμπιακού στη Πόλη τη περασμένη εβδομάδα επιστρέφουν και δαγκώνουν καρωτίδες στο παιχνίδι που ακολουθεί. Αυτό είναι σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο του καλού προπονητή, να είστε σίγουροι, Όταν δε, ο αποδεδειγμένα καλός προπονητής δε καταφέρνει να βάλει τους παίχτες του σε αυτή τη ψυχολογική διάσταση, τότε μιλάμε για τη φάση της “αρρώστιας” (βλ. Φενέρ).


Ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να κάνει ένα σπουδαίο αμυντικό παιχνίδι. Να εγκλωβίσει με την ενεργητικότητα και το athleticism του τη Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανοίγοντας το γήπεδο με άμεση μετατροπή της άμυνας σε επίθεση. Έχει τα εργαλεία. Η ικανότητα του στο αμυντικό ριμπάουντ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για αυτό. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν όσο τίποτα να επιστρέψουν σε βραδιές όπως αυτές εναντίον της Αναντολού ή του Παναθηναϊκού όμως τώρα έχουν μια ομάδα σε άνοδο. Ένα σύνολο που έπεσε χαμηλά, δέχτηκε χτυπήματα όμως έχει αρχίσει και ισιώνει το τιμόνι του αφήνοντας μια αίσθηση (παρά τις πολλές απουσίες και τα προβλήματα) ότι οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι καλύτερες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξέρουν να παίζουν τέτοιους αγώνες. Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουν κάποια πράγματα με πρώτο τον προπονητή τους. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τους παίχτες-ρόλων του αυτή τη στιγμή για να ανακάμψει αγωνιστικά. Ο Ντάνιελ Χάκετ είναι ο γκαρντ που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχει τα intangibles που είναι τρομερά αξιοποιήσιμα σε τέτοια ματς (όπως το σημερινό και της Παρασκευής) και με το τραχύ του στυλ μπορεί να ηλεκτρίσει το γήπεδο και την εξέδρα. Ίσως ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο σχήματα με τρία guards διαλύοντας από τη σκέψη το σύννεφο που του έχει προκαλέσει το traffic στη θέση "3". Ηλεκτροσόκ δε πετυχαίνεις μόνο “χαμηλώνοντας” στη frontcourt με τον Πρίντεζη στο “5” αλλά και με 3-guard lineups οι οποίες διόλου φουτουριστικές δε μπορούν να χαρακτηρισθούν ειδικά απέναντι σε αυτή τη Μπαρτσελόνα που πολύ συχνά παίζει ακόμα και με τον Όλεσον στο “3”. Ο Χάκετ έχει θέση σε τέτοια σχήματα. 


Ο Μιλουτίνοφ είναι ένας άλλος role player που πρέπει να βγει μπροστά σήμερα. Μετά την μάλλον ατυχή εμπειρία του συναπαντήματος με τον Χάινς και την ολιγόλεπτη συμμετοχή στη Πόλη, σήμερα έχει την ευκαιρία να κάνει αισθητή τη παρουσία του απέναντι στη πρόκληση που λέγεται “Τόμιτς”. Περιμένω επίσης τον Παπαπέτρου να κλείσει αυτή τη τριάδα. Ο Ολυμπιακός όπως έχουν τα πράγματα είναι υποχρεωμένος να μπει σαν “αγριεμένο ζώο” σήμερα στο Φάληρο, να παίξει το ματς με τη Μπαρτσελόνα και μετέπειτα να διευθετήσει τον συναισθηματικό του κόσμο για το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής. Το “αλλά” του σημερινού αποτελέσματος είναι τόσο μεγάλο που για την ώρα κρύβει τον ορίζοντα προς το ντέρμπι της Παρασκευής..

The Spaniards


Ευρισκόμενες στο 4-2 ξέρουν ότι χαϊδεύουν με το δάχτυλο τη σκανδάλη σημαδεύοντας τα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας στα οποία ένα ζευγάρι νίκες μπορεί να βοηθήσει (τη μια προφανώς εκ των δύο) να ξεχωρίσει κάνοντας το πρώτο μικρό βήμα μπροστά στη σεζόν το οποίο θα αφήσει τον ανταγωνισμό λίγο πιο πίσω. Αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος και των 4 ομάδων σε αυτές τις δύο αγωνιστικές. Ο Λάσο δείχνει να έχει (θεωρητικά πάντα) μια καλή ευκαιρία για αυτό. Ξεκινάει σήμερα το βράδυ στην έδρα του με τον "James-less" Παναθηναϊκό (το γράφω αυτό γιατί όπως σας είπα και σε σχετικό σχόλιο στο Stoiximan.blog είναι το πρώτο ματς στη φετινή σεζόν που πραγματικά θα ήθελα τόσο πολύ να έχει τον Αμερικανό ο Πασκουάλ στο οπλοστάσιο του) και συνεχίζει τη Παρασκευή στο Palau Blaugrana όπου έχασε σχετικά εύκολα στις 6 του μήνα. Η Ρεάλ έχει κενά στα μετόπισθεν καθώς παρά τη καλή περιφερειακή της άμυνα αφήνει διαδρόμους για drives που τη πληγώνουν μέσα από τους αργούς ακόμα χρόνους της στα αμυντικά rotations. Είναι ομάδα που σε σημαδεύει κατευθείαν στη “καρδιά” καθώς το finishing μέσα από lay ups, κάρφωμα ή γενικότερα η εκτέλεση μέσα από το ζωγραφιστό είναι τρόπος ζωής στην επίθεση τους. Η Μπαρτσελόνα προστάτεψε πολύ καλά τη ρακέτα της για αυτό και κέρδισε του Μαδριλένους χωρίς να απειληθεί. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός σημαδεύοντας τον Γκουστάβο Αγιόν στον οποίο οι γηπεδούχοι θα ακουμπήσουν πολλές μπάλες. Ο Λάσο γνωρίζει ότι δε πρέπει να παγιδευτεί ούτε σήμερα ούτε τη Παρασκευή σε παιχνίδια μισού γηπέδου. Περιμένω μια Ρεάλ με το γκάζι στο πάτωμα..


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι (ε ναι, και πάλι..) άτυχος γιατί η συγκυρία τον φέρνει μπροστά σε αυτά τα τόσο σπουδαία ματς πάνω ακριβώς που χρειαζόταν λίγη ακόμα ησυχία (ένα μικρό σσσσσσ...) για επαναφέρει την ομάδα του σε σταθερά καλό δρόμο. Η επιστροφή του Κοπόνεν έχει ανοίξει τη γκάμα των επιλογών σε μια επίθεση η οποία μέχρι τώρα είχε θέμα παραγωγικότητας σε συνάρτηση με τη ποιότητα του διαθέσιμου υλικού. Η Μπαρτσελόνα κρατήθηκε όρθια όλο αυτό το διάστημα της καταιγίδας με όπλο την άμυνα της. Οι Καταλανοί έχουν δουλέψει αρκετά στη πίσω γραμμή άμυνας και συνολικά στον τρόπο που προστατεύουν το ζωγραφιστό τους. Ο κόουτς Μπαρτζώκας ξέρει ότι οι παραγωγικές δυνατότητες που θα επιτρέψει η ομάδα του στον Γιώργο Πρίντεζη σήμερα το βράδυ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Έχει φέρει τον Χολμς πλέον στη Βαρκελώνη ο οποίος όμως είναι άπειρος για να κρατήσει τον εαυτό του μακριά από φθορά σε μια τέτοια αποστολή τη στιγμή που οι Βεζένκοφ -Περπέρογλου περιμένουν με τις μηχανές ανοιχτές. Γνωρίζει επίσης (σχετικά με το ματς της Παρασκευής) το πόσο δύσκολο είναι στη πραγματικότητα να πείσει τους παίχτες να “πεθάνουν” ώστε να κερδίσουν το ίδιο παιχνίδι για δεύτερη φορά.. Σήμερα το βράδυ στο Φάληρο, η λαβωμένη ακόμα Μπαρτσελόνα θα τεστάρει τον χαρακτήρα της. Και θα προσπαθήσει να εμφυσήσει στον Ολυμπιακό το συναίσθημα της αμφιβολίας. Χρειάζεται μια κλασσική “3&D βραδιά” για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ώστε να επιβιώσει σε ένα παιχνίδι όπου αντικειμενικά δεν είναι το φαβορί. Όταν (και εφόσον) η άμυνα της αρχίσει μέσα στο ματς και ρολάρει ενώ παράλληλα ακουστούν οι πρώτοι γλυκοί ήχοι από την ανάπαυση της μπάλας στο διχτάκι μετά από περιφερειακό σουτ, τότε ίσως τα δεδομένα να έχουν αλλάξει.

Άλλωστε, τίποτα δεν δίνει σε έναν φοβισμένο άνθρωπο περισσότερο κουράγιο από τον φόβο ενός άλλου..



Υ.Γ: Ναι ήταν φάουλ κόουτς Τρινκιέρι.. Στο επόμενο ματς οι παίχτες σου πρέπει να βγάζουν φλόγες από τα ρουθούνια. It's up to you..



 

574 σχόλια:

  1. Τι να σου πω τωρα και τι να σχολιασω σαυτο το αριστουργημα που διαβασαν τα ματια μου και γεμισε τον εγκεφαλο μου με μια εντονη επιθυμια να ξεκινησουν οι αγωνες 7 ηωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jim ενα μονο σχολιο για το τρινκερι...σου χαριζουν οι διαιτητες το καλαθι και φαουλ στην προηγουμενη φαση και παιρνεις ταιμ αουτ για την τελευταια επιθεση.εχεις 25 δευτερα.σπαταλας ενα ολοκληρο ταιμ αουτ για να δωσεις τη μπαλα στα χερια του μιλλερ ο οποιος απο τη μερια του σπαταλαει ολο το χρονο προσπαθωντας να παρει φαουλ και να παει στις βολες αντι να τελειωσει τη φαση οπως θα επρεπε.... κανενας ρεφ δεν θα σφυριζε τετοιο φαουλ , βουλωνεις το στομα σου ως τρινκερι πας στο 2-5 και εισαι και ευχαριστημενος...αποψη μου παντα.αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα παιδια!προβλεψεις δεν κανω γιατι τελευταια οι προβλεψεις μου ειναι για γελια(χθες πιστευα οτι θα κερδισει καθαρα κιολας η φενερ!)θα ευχηθω μονο να δουμε καλα παιχνιδια και 2 νικες να κανει η παναθα!το σχολιο που θελω να κανω αφορα το μπαρτζωκα και τη μπαρτσα και να πω μονο φανταστειτε τις ελληνικες ομαδες η τη φενερ η ακομα και τη τσσκα να ειχαν τετοιες απουσιες και ποσοτικα και ποιοτικα!ο αντιπαθης σε εμενα μπαρτζωκας(πρεπει να αναγνωριζουμε ομως)ειναι μεχρι στιγμης ο κοουτς της διοργανωσης γιατι εχει καταφερει να κρατησει σε πολυ υψηλο επιπεδο την ομαδα του με την πραγματικα αδιανοητη ατυχια που τον εχει χτυπησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νταρουσάφακα-Τσσκα σε λίγο... Θα πρέπει να είναι πραγματικά εκεί η πρωταθλήτρια για να αποφύγει τους μπελάδες.

    Η αθλητικότητα της Νταρουσάφακα και ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της είναι αρκετοί λόγοι για να δούμε τους Ρώσους να μην αισθάνονται άνετα στο σημερινό παιχνίδι. Αν δεν πιάσει σοβαρό performance η Τσσκα και στις 2 πλευρές του παρκέ θα έχει πρόβλημα πιστεύω με τους Τούρκους να έχουν πολύ καλές πιθανότητες για το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως λίγος Orwell πριν το παιχνίδι Barca Real είναι ότι πρέπει για να μπει κανείς στο κλίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χολμς. Άλλη μια χουπφελική παιχτάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σφαιρο διάβασε στα γρήγορα το άρθρο του τζιμ. Τρία γκαρντ συμπεριλαμβανομένου του Χάκετ..

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Αν κρινω απο την αρχικη 5αδα, μαλλον δεν το διαβασε, ΤΕΟ....

      Διαγραφή
  7. Οποιος δωσει προγνωστικα για τα 4 παιχνιδια απλα ζει σε αλλο κοσμο...
    Ματσαρες ντερμπαρες που θα σηκωνουν ποστ για αρκετες εβδομαδες!!
    Ο παο ανετα μπορουσε να χτυπησει το ματσακι με την ρεαλ, ομως τα προβληματακια με τον καλαθη εκτος δεν βοηθανε.
    Ο παππας αποτελει μια καλη πηγη ενεργειας, και μιλαμε για φρεσκα ποδια, δεν ξερω ομως αν μπορει να σταθει στις απαιτησεις του κοουτς.
    Κατι μου λεει οτι τον εχει προετοιμασει για το σημερινο ματς, για να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή η άμυνα του Ολυμπιακού μέχρι τώρα. Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται πολύ να κυκλοφορήσει τη μπάλα ειδικά τις στιγμές που δε βρίσκεται ο Τόμιτς στο παρκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι ιδεα μου η ο μπαρτζωκας ειναι ετοιμος να "πιασει απο τον λαιμο" τον ερικσον?πολυ αγχωμενος μου φαινεται ο πιτσιρικας.
    Ειδαμε και σχημα με 3 γκαρντς απο τον Ολυμπιακο.Ποτε προλαβει να σε διαβασει ο κοουτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γ.Ι.Α.Τ.Ι. δεν παιζει ο Γιανγκ ας μας εξηγησει καποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως καταλαβαινετε, αρκει να καμωθεις οτι βαζεις κι ενα χερακι προς μπαλα για να παρακαμψεις τον κανονισμο του νεου αντιαθλητικου.

    Ειδικα ο Λαμονικα μας εδειξε και πριν 2 βδομαδες οτι εχει μια δυσκολια να αντιληφθει τη διαφορα.

    Αν πρεπει να κανεις ξεκαθαρο σκληρο φαουλ στο σωμα και μονο απο πισω για να σφυριχτει αντιαθλητικο, ας μας διαφωτισει κανεις, τι αλλαξε ακριβως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ δουλειά ο μπαρτζώκας στη μπαρτσελόνα. πρέπει να ξεκινήσει από τα βασικά του τύπου πως βάζουμε τα lay ups όταν είμαστε μόνοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν δεν της μπαινει τιποτα της Μπαρτσα δεν ειναι επειδη παιζει αμυνα ο Ολυ, ειναι επειδη ειναι αδουλευτη η Μπαρτσα.

      Ενω το 70% τριποντα που εχεις με Ρεαλ στο 30' ειναι επειδη εισαι υπερομαδα.

      Διαγραφή
    2. Είναι κάτι αντίστοιχο με το ποσοστό του Ολυμπιακού με Βασκονια.

      Διαγραφή
    3. Ναι μονο που εμεις κερδισαμε.

      Διαγραφή
    4. Tην Μπασκονια...οχι τη Ρεαλ...υπαρχει διαφορα

      Διαγραφή
  13. Βιασμός του μπάσκετ Γιάννη Ευαγγελου...βιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φρικτό παιχνίδι, τουλάχιστον του ΠΑΟ με τη Maccabi είχε και λίγο suspense

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο ομάδες που κοντευουν να κάνουν ranking όσο κάνει ένας παίκτης σε σούπερ βραδιά.

      Διαγραφή
    2. 2 χρόνια με Αργύρη μόνο τέτοια ματς βλέπαμε, αλλά δε σε χάλαγε.

      Διαγραφή
    3. σουπα!!! Σαν να ξεχασανε και τα βασικα οι παιχτες, και των 2 ομαδων.
      ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?
      Ειναι σημαδι οτι ρεταρει ο κινητηρας??

      Διαγραφή
    4. Πες βλέπατε για να είσαι σωστός και να το βγάλεις και από μέσα σου.

      Διαγραφή
    5. Άλλα ματς βλέπαμε εγώ κι εσύ φίλε 9:48, οπότε όχι, δεν με χάλαγε

      Διαγραφή
  15. Βεστερμαν πρωτη καλοκαιρινη μεταγραφη Πασκουαλ. Εδω το διαβασατε πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 4 λεπτά αγώνα 3 φάουλ της πλάκας στον νικολς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. να δουμε που θα σταματησει το κοντερ στις βολες.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει δεν ειναι μόνο οι βολές (καλά στο "φαουλ" του παππά στον καρολ εβαλα τα γέλια όπως και στο καλαματιανό του γιουλ)

      αλλά μη μου πεις οτι δε το περιμένες τέτοια εξώφθαλμα κακή διαιτησία

      Διαγραφή
  18. Ματσαρα με σπρωξιματακι της ρεαλ ως το ημίχρονο. Δύσκολα δυστυχώς θα αντέξει ο Παναθηναϊκός σε τόσο ψηλό σκορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tι ματσαρα βλέπουμε ρε παιδιά,μπράβο και στις 2 ομάδες.Βεβαια αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να σφίξουμε την άμυνα γιατί στο δεύτερο δεν θα μπαίνουν πάλι όλα... 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να τη χαιρεστε την πολυτιμη ΡΕΑΛ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim πως τα βλεπεις τα πραγματα για Αρη;Υπαρχουν στον οριζοντα ελπιδες για ανακαμψη ή ακομα και αν βρεθει μια καποια χημεια το ταβανι θα παραμεινει χαμηλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παίζουμε άμυνα με τα μάτια στο πρώτο ημίχρονο....αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα έχουμε καμία τύχη......φταίνε και οι γκρι που στην πρώτη περίοδο ήταν όλο φρου φρου με αποτέλεσμα να συμπληρώσουν 5 φαουλ σε χρόνο dt Και τον Νικολς στον πάγκο με 3 φάουλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να παίξουν άμυνα αφού σφυράνε και τον αέρα ;
      Το είδες το φάουλ στον Μποχωρίδη και την τεχνική ποινή μετά ;
      Τούς φυσάς και σφυρίζουν φάουλ !!!

      Διαγραφή
  23. Κλείνω την τηλεόραση.
    Αυτή η διατησία στη Μαδρίτη δεν αντέχεται και παρά
    να μου σπάσουν τα νεύρα πάω για ύπνο.
    Σήκωσε το χέρι του ο Μποχωρίδης σε ανύπαρκτο φάουλ
    στο κέντρο πάνω στο Γιούλ, που τον Καλάθη τον πάνε σπρωκτό, τεχνική ποινή, τρείς βολές, κατοχή και τρίποντο, περνάει ανάμεσα από τους ψηλούς ο Ράντολφ φάουλ.
    Αλητεία.
    Πρέπει να σταμπαριστούν οι διαιτητές και με το που έρθουν ΟΑΚΑ να γιουχάρονται από το πρώτο λεπτό.
    Αλλά όλοι είμαστε πανηγυριτζήδες.
    Δεν ευχαριστιέσαι μπάσκετ έτσι δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα προδωθουνε απο δυναμεις.βλεπω..για μενα πρεπει να θυσιαστει( η ηδη χαμενη ας μη γελιομαστε ) πρωτια στο πρωταθλημα...ας παιζουν ελαχιστα και να
    επικεντρωθουνε ευρωλιγκα μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τρία ανύπαρκτα φάουλ ο Νίκολς από το πρώτο πεντάλεπτο.
    Αντε να παίξεις.
    Και να είχαμε τοσους ψηλούς όσους η Ρεάλ να πώ ας πάει στο καλό.
    Τεχνική ποινή που του σήκωσε το χέρι ο Μποχώ, σε κανονική άμυνα πρίν κάν περάσει την κεντρική γραμμή ο Γιούλ.
    Ο Γουιλμπεκιν το απόγευμα κτυπιώτανε, τράβαγε την μπλούζα
    του και τον κοίταγαν.
    Αλλά εκεί είναι Ρεάλ και ο Μποχωριδάκος μιά χαψιά για τον γκρίζο λύκο.
    Κι ένας πάγκος ανύπαρκτος αντί να του φωνάξουν του χασάπη μήπως γυρίσουν τα εξεφτελιστικά σφυρίγματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Γιουλ ειναι μη δει ελληνικη ομαδα μπροστα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επαγγελματική νίκη σήμερα με Barca. Πολύτιμη παρόλα αυτά. Μερικές απορίες από το παιχνίδι...
    Ο Παπανικολάου, έχει όρο στο συμβόλαιο για 20' χρόνο συμμετοχής?
    Ο Young DNP?
    Να ανεβάσουμε τα λεπτά του Hackett(και του Παπαπέτρου), γίνεται?
    Ο Παπαπέτρου σε λίγο θα έχει ξεχάσει να κάνει μπάσιμο, μονο σκριν και τρίποντο έχει μεινει στο παιχνίδι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 για Παπαπέτρου
      ήταν ενας παίχτης περιφέρειας, που αν θες να τον ανεβάσεις απο 1 που έπαιζε, τουλάχιστον πήγαινέ τον στο 3, όχι στο 4 και μην του χαραμίζεις το ταλέντο

      Διαγραφή
    2. Ίσως έχει μάνατζερ τον αδερφό του Σφαιροπουλου

      Διαγραφή
    3. Για μένα δεν είναι θέμα θέσης, αλλά θέμα δυνατοτήτων. Εαν μπορείς (που μπορεί), μάθε να κάνεις τα πάντα!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  28. οσοι ειδατε το σκριν του σιγκλετον στην πασα του μπουρουση στο τριποντο του φελντειν στο λεπτο καταλαβατε οτι ο τσαβι δουλευει καλα και ο παναθηναικος εχει βρει αυτο που θελει ανεξαρτητως αποτελεσματος σημερα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και τώρα Τζιμ ποια είναι η απάντηση φεύγει θυμωμένος ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΑΝΑΘΑ μου σε αγαπω ... Ρεαλ κλασικο σπρωξιμο οσο δεν παει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παραδεχομαι τον ΠΑΟ, ειναι μπασκετικα σκληρη ομαδα. Στην αμυνα πραγματικα σας θαυμασα.

    Ε υπαρχει και ο Γιουλ σε αυτη τη ζωη, τα χουν παθει κι αλλοι.

    That said, ειναι απολυτως δικαιο το αποτελεσμα. Καλο θα ητανε να μην πειτε τιποτα εξυπναδες για διαιτησια η για την 20αρα που ειχε φαει ο Ολυ, ειχατε 70% στα τριποντα στο 30΄..... enough said.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ εσείς είπατε τρίποντη τη Γαλατά με 1 μόνο τρίποντο παραπάνω από σας. Άσε, στο θέμα "δικαιολογίες" είστε επιστήμονες.

      Διαγραφή
  32. Κριμα η προσπαθεια σημερα. Η ομαδα δουλευει καλα και εχει αρκετες δυνατοτητες. Ειναι τρομερα δυσκολο να κερδισεις την Ρεαλ εκει μεσα οταν εχει σε αγρια κατασταση τον Γιουλ

    Κριμα και για τον Φελντεην για τα 2 μαζεμενα λαθη στο τελος. Ειναι σταθερα πολυ καλος απο την αρχη της χρονιας

    Μεγαλη ζημια ο Γκιστ, ας ελπισουμε να αποφυγουμε τα χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ κακή η εξέλιξη της βραδιάς. Και ήττα απο το τίποτα, και αντίο Gist και Καλάθης ημιθανής και νομίζω οτι είμαστε σε μια χειρότερη εκδοχή αυτού που γράφει ο Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βέβαια υπάρχει κι αλλη ανάγνωσή που λεει οτι έπαιξε ενα ματς σε τοπ επίπεδο επι 40 με αντίπαλο f4 και χρειαστηκε να βαλει 30 ο Γιουλ για να χάσει στίς λεπτομέρειες,πραγμα που δείχνει οτι δεν απεχει και πολυ απο αυτο το status.
      Αλλα εντάξει δεν ειναι και Ολυμπιακος για να του το αναγνωρίσουμε,ε;
      Κατα πως φαίνεται η ομαδα πάει για διαλυση απο Νοεμβρη.
      Δεν σου δινει την αίσθηση,α υτο φταίει.

      Scottish Volanis

      Διαγραφή
    2. Ναι βέβαια υπάρχει κι αλλη ανάγνωσή που λεει οτι έπαιξε ενα ματς σε τοπ επίπεδο επι 40 με αντίπαλο f4 και χρειαστηκε να βαλει 30 ο Γιουλ για να χάσει στίς λεπτομέρειες,πραγμα που δείχνει οτι δεν απεχει και πολυ απο αυτο το status.
      Αλλα εντάξει δεν ειναι και Ολυμπιακος για να του το αναγνωρίσουμε,ε;
      Κατα πως φαίνεται η ομαδα πάει για διαλυση απο Νοεμβρη.
      Δεν σου δινει την αίσθηση ρε παιδί μου.

      Scottish Volanis

      Διαγραφή
    3. Όλα αυτά ως απάντηση αυτού που έγραψα;

      Διαγραφή
  34. Καθοριστικος ο Μπουρουσης. Ποσες επιθεσεις στο βροντο.. Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τελικά Jim χάσαμε με τον χειρότερο τρόπο....και με ένα βασικό γρανάζι τραυματία.....ελπίζω να μην επαληθευτεί ς και μπούμε κοιμισμενοι την Παρασκευή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η ομάδα όπως την είδα δεν χρειαζεται γκάρντ.
    επιστρέφει ο Τζειμς κ θα δούμε άλλη ομάδα.
    Ίσως ενας αθλητικός ψηλός θα ήταν χρήσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα πούμε τα "μπράβο" για την προσπάθεια, την βελτίωση της εικόνας και σωστά αλλά στο τέλος της βραδιάς τι μένει;

    Το ξεζούμισμα 7-8 παικτών με πρώτο και καλύτερο τον τεράστιο Καλάθη, που θα του ζητάμε σε 2 μέρες να ξαναδικαιολογήσει τα 2 μύρια μετά το αποψινή κατάθεση σπλήνα, συκωτιού, παγκρέατος.

    Ο τραυματισμός του Γκιστ.

    Το κλασσικό "γαμώτο" με τα γνωστά "αν" ( αν δεν είχε τραυματιστεί ο Γκιστ, αν υπήρχε ένα αξιοπρεπές γκαρντ να δώσει 2 ποιοτικές ανάσες στον έρμο τον Νικ, αν ο Μπουρούσης τελείωνε 2 φάσεις όταν έπρεπε κοκ) και μηδέν βαθμούς στο σακούλι.

    ΥΓ
    Ηθελα να 'ξερα τι σκέφτεται ο Τζέιμς βλέποντας τέτοια ματς.

    ΥΓ1
    Ο Φελντέιν δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις στο τέλος. Μοιραίος ουκ ολίγες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο κερδισμένος βγαίνεις μέσα από τέτοια παιχνίδια. Είναι ή ένδειξη ότι ανεβαίνει επίπεδο. Για το ξεζουμισμα δεν θα συμφώνησω... Υπάρχουν ομάδες με πολύ πιο κλειστό και "ατσαλο" rotation. Ο Καλαθης είναι εξαιρετικός αθλητης,σε καλή ηλικία και καλύπτει έναν τραυματισμό.

      Αυτά τα αν θα υπάρχουν σχεδόν πάντοτε όταν χάνεις κλειστό ματς και είναι στοιχειο που συνοδεύει μία ομάδα που βρίσκεται στη μετάβαση από την μετριοτητα στην ελίτ της Ευρωπης.

      Ο Φελντειν είναι ικανοποιητικός facilitator αλλά στο τέλος ή πίεση της άμυνας βαραει κόκκινο και είναι δύσκολο για αυτόν να διαχειριστεί μάλιστα την απόφαση μεταξύ εκτέλεσης η δημιουργίας.

      Ο Παππάς δείχνει σοβαρή θέληση να βάλει το κεφάλι κάτω και να μην εκβιάσει προσπάθειες.Θα πρέπει να δείξει ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και να δει γήπεδο όχι μόνο σε ασφαλείς μεταβιβάσεις αλλά και πασες σαν αυτή που δεν έδωσε στο cut του Καλαθης στο τέλος.

      Διαγραφή
    2. Δες το θετικα! Η ομαδα εχει κτυπησει ολα τα παιχνιδια...Σιγα-σιγα θ'αρχισει και να τα παιρνει. Χρειαζεται χρονος για να ξεπηδησουν οι ηγετες των ειδικων καταστασεων και των τελευταιων λεπτων. Παραπονο απο την ομαδα δεν μπορει να υπαρχει.
      Η πληροτητα θα ειναι μονιμο προβλημα και φετος και πρεπει να μαθουμε να ζουμε και με αυτο. Ολο το θεμα ξεκιναει απο την ελλειψη ικανων Ελληνων.
      Η 7-8 που λες, ακομα και με προσθηκη + Τζειμς, θα γινουν 8-9 αφου τωρα χασαμε τον Γκυστ. Και αυριο θα τυχει κατι αλλο.. Ποσους ξενους να παρουμε?
      Οταν Χαραλαμπο και Πατ ειναι των μηδεν λεπτων και ο Μποχω των τεσσαρων πληροτητα δεν μπορεις να εχεις ποτε.

      Διαγραφή
  38. - Η ήττα στη Μαδρίτη δεν συνιστά, προφανώς, μεγάλο πλήγμα. Η απώλεια Γκιστ, αντιθέτως, συνιστά. Στο καλό σενάριο θα χάσει 15 μέρες, στο κακό μήνες ολόκληρους, 3 ως 6. Για μια ομάδα που ήδη δοκιμάζεται παίζοντας 2 μήνες χωρίς Τζέιμς, καταστροφή.
    - Στο 1ο μέρος το rotation ήταν το πιο λελογισμένο φετινό του Πασκουάλ, αλλά όταν προϊόντος του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι η νίκη είναι εφικτή, ο παράγων «Ολυμπιακός σε 48 ώρες» αγνοήθηκε. Κακώς. Ο Πασκουάλ, για τον οποίο προφανώς νίκη στη Μαδρίτη σημαίνει έστω και υποσυνείδητα περισσότερα από ό,τι νίκη μεθαύριο, έπεσε στη λούμπα. Αποτέλεσμα τα σχεδόν 35’ του Καλάθη. Τα οποία, σε συνδυασμό με ένα δεδομένο καινούριο (Γκιστ) κι ένα ήδη γνωστό (πολύωρο ταξίδι αύριο, που ο Ολυμπιακός θα ξεκουράζεται), δίνει πλέον καλή τύχη στον αντίπαλο για διπλό μεθαύριο. Και φυσικά μεθαύριο δεν διακυβεύεται τόσο το γόητρο, όσο το απόρθητο του ΟΑΚΑ. Το οποίο, απέναντι σε ίδιου status αντιπάλους, επιβάλλεται να διαφυλάσσεται.
    - 32 πόντοι σε μια περίοδο & 53 ημίχρονο παραπέφτουν βαριά για ομάδα που υποτίθεται πως έχει άρμα μάχης την άμυνα. Διόλου τυχαίο, ασφαλώς, πως και στην 1η και στη 2η περίοδο η Ρεάλ είχε μπει στο μπόνους βολών απ’ τα 150 δευτερόλεπτα (!), πέρασε δηλαδή τα 3/4 του χρόνου με τον Παναθηναϊκό ανήμπορο να αμυνθεί κανονικά. Ειδικά ο κακομοίρης ο Νίκολς δεν πρόλαβε ν’ ακουμπήσει… Φυσικά δεν είναι από τα πράγματα που ξενίζουν σε έδρες σαν τη Μαδρίτη. Η ομάδα έμεινε κοντά επειδή σούταρε σχεδόν 60%. Στο 2ο ημίχρονο, που το πράμα βελτιώθηκε κάπως (εκεί τουλάχιστον πήγε στο 4ο, 5ο λεπτό…), η ομάδα έφαγε 19+15. Επειδή όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το σκορ πήγε στους 80+ πόντους, ήταν μοιραίο να γίνει ακόμη μεγαλύτερο φαβορί η Ρεάλ. Δεν είναι μόνο πως έχει δικό της τον κορυφαίο γκαρντ της πιάτσας, είναι και πως ο δικός της 12ος παίκτης μπορεί να έλθει απ’ το πουθενά και να κάνει σκορ στο άψε σβήσε.
    - Ο Καλάθης όσο περπατάει τη διοργάνωση χωρίς τη γιγάντια σκιά του Δ.Δ. αντιλαμβάνεται το status του ως κορυφαίου αυθεντικού PG σ’ όλη τη λίγκα και μοιάζει όλο και συχνότερα, σχεδόν κάθε βράδυ, στρατηγός. Στο τέλος στοίχισε η κούραση.
    - Οι τελευταίες κατοχές είναι θέμα. Δικαιολογημένα, δεν είναι εύκολος ο απογαλακτισμός απ’ τα τόσα χρόνια του Μήτσου. Το αποψινό ήταν ήδη το 5ο απ’ τα 7 που παίχτηκε in extremis κι η ομάδα δείχνει να μαθαίνει ακόμα. Και φυσικά με κόστος.
    - Μεγάλη η βελτίωση στα ριμπάουντ. Έδωσε μόνο 1 επιθετικό σε ομάδα με την έφεση της Ρεάλ και μάζεψε 10 παραπάνω συνολικά. Απομένει η πληγή στις βολές.
    - Ο Μπουρούσης αγχώνεται τσάμπα με το 1ο σοβαρό λάθος λες κι είναι παιδάκι, με συνέπεια να χάνει ένα σωρό layup. Δεν του ζητά κανείς να επαναλάβει τα περσινά, λίγα και καλά του ζητάνε.
    - Ολυμπιακό ομολογώ είδα μόνο 4ο δεκάλεπτο, αλλά το δείγμα και το σκορ αρκούν για διαπιστώσεις: ξαναβρήκε τη φύση του, άμυνα & ξύλο, και νίκησε αρκετά εύκολα. Τα ανέκδοτα περί νέου, επιθετικού στιλ διήρκεσαν μόνο μέχρι να έλθει η πρώτη σφαλιάρα. Ολυμπιακός στους 80-90 πόντους είναι (όπως ακριβώς και Παναθηναϊκός) παρά φύση. Σε τέμπο σαν το αποψινό, αντίθετα, έχει τύχη για μακριά.
    - Το πλήθος των απωλειών της Μπάρτσα σίγουρα αφαιρεί αξιοπιστία από τις όποιες κρίσεις, αλλά οι κακοτεχνίες στη στελέχωση βγάζουν μάτι. Ο Ράις προσβάλλει το μπάσκετ που πρεσβεύει η ομάδα (έτσι όπως τη σημάδεψαν τα χρόνια Πασκουάλ τουλάχιστον), ο Ντόρσεϊ είναι πια ανεπαρκής γι’ αυτό το επίπεδο, ο Μπαρτζώκας άφησε την ομάδα χωρίς αθλητικό φόργουορντ – αν κι αυτό ίσως διορθωθεί από σπόντα μετά τον τραυματισμό του Κλαβέρ, ο πορνοστάρ Τζον Χολμς μοιάζει ενδιαφέρουσα περίπτωση. Αν μπουν στην εξίσωση κάτι Τόμιτς, Ναβάρο και Όλεσον, η ομάδα παραγίνεται αργή.
    - η ΤΣΣΚΑ φλέρταρε κάμποσες φορές με την ήττα (Παναθηναϊκό, Εφές, Ρεάλ), κάποτε θα ερχόταν. Δεν είναι είδηση η 1η ήττα των Ρώσων όμως, είδηση είναι η 5η νίκη της Νταρουσάφακα: μέχρι απόψε το 4-2 ήταν μάλλον ζήτημα ευνοϊκού προγράμματος, μετά το αποψινό όμως ο Μπλατ γίνεται ισχυρό αουτσάιντερ για 8άδα. Έχει ήδη βγάλει τρία διπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Τι μας λες;
      O Πασκουάλ προέταξε την δική του προσωπική κάψα να κερδίσει την Ρεάλ (ως Καταλανός και χρόνια αντίπαλός της) αντί να σκεφτεί την κάψα την δική σου και των ομοίων σου.
      Το ενδεχόμενο ο Ισπανός, ως σωστός επαγγελματίας, να έχει μια νοοτροπία που του υπαγορεύει να μην μπαίνει σε τέτοιου είδους υπολογισμούς δεν το χωράει φυσικά το μυαλό σου. Ούτε φυσικά ότι το ματς με την Ρεάλ στην Μαδρίτη είναι τεράστια πρόκληση για μια ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει πάλι χαρακτήρα και μέχρι φέτος μάζευε σφαλιάρες σε κάθε τέτοια έδρα. Ούτε βέβαια ότι βαθμολογικά τα δύο ματς έχουν την ίδια σημασία.
      Όχι. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ο Πασκουάλ έπρεπε να ξέρει ότι η κουλτούρα των ΜΗΤΣΩΝ αυτού του κόσμου προτάσσει τη νίκη επί του γαύρου. Κι ας μάθει ότι θα έχει το κρίμα στο λαιμό του αν ο Γκιστ έχει πάθει καμιά μεγάλη ζημιά.
      Ακούς εκεί να θέλει να κερδίσει την Ρεάλ εκτός ενώ έχει στα καπάκια τον γαύρο εντός. Που νομίζει ότι βρίσκεται ο τύπος;

      Διαγραφή
    2. Ναι, την προέταξε. Όχι ως Καταλανός που τρέφει την αντιπαλότητα με τη Ρεάλ, αλλά ως Ισπανός προσφάτως αποχωρήσας απ' το τοπ επίπεδο της πατρίδας του που θέλει να δείξει στους συμπατριώτες του ότι παραμένει στην ελίτ και μακριά απ' την Μπάρτσα.
      Κατά τα άλλα, αν αντί να αναζητάς να πιαστείς απελπισμένα από κατιτίς για να δικαιώσεις (λέμε τώρα...) τις φαντασιοπληξίες διάβαζες προσεκτικότερα, θα με γλίτωνες απ' το copy/paste: "Μεθαύριο δεν διακυβεύεται τόσο το γόητρο, όσο το απόρθητο του ΟΑΚΑ. Το οποίο, απέναντι σε ίδιου status αντιπάλους, επιβάλλεται να διαφυλάσσεται"... Καταλάβατε ή θέλετε να κάνω και κακά;
      Μόνο στων ανίδεων τα μυαλά τα ματς με Ρεάλ έξω κι Ολυμπιακό μέσα έχουν την ίδια αξία. Το μπακαλίστικο "μια νίκη - μια ήττα" ακυρώνεται απ' το γεγονός πως στο τέλος των 30 αγωνιστικών η Ρεάλ θα είναι ψηλότερα, πιθανότατα από 1η ως 3η, ο δε Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, άμεσοι ανταγωνιστές για μια θέση κάπου εκεί στο 4 ως 6, ενδέχεται να διεκδικήσουν στις λεπτομέρειες, ακόμα και μεταξύ τους, ακόμα και σε ισοβαθμία, το πλεονέκτημα έδρας. Συμβουλή: την επόμενη φορά που θα "πρέπει" να γράψεις κάτι, έτσι, για να επιβεβαιώσεις το κοινότοπο των θέσεών σου, δούλεψέ το καλύτερα. Και stick to the script. Μακριά από φαντασιώσεις.
      ΥΓ Πρέπει να είσαι ο μόνος που δεν αντιλήφθηκε ότι με τον Καλάθη ο Πασκουάλ χθες στο 2ο μέρος το έχασε. Στην Εφές, σε ματς 50 λεπτών, έπαιξε 34'.40'. Χθες σε 40λεπτο έπαιξε 17'' λιγότερα.

      Διαγραφή
    3. Μιλάς εσύ για φαντασιώσεις; Αλήθεια; Ο mastermind της συνομωσιολαγνείας; Τρέλα πουλάς; Μπορώ εύκολα να σου γράψω καμιά εικοσαριά απ’ τις φαντασιώσεις που έχεις μοιραστεί μαζί μας εδώ. Ψεκαστικό υψηλής ποιότητας όχι αστεία.
      Τα ίδια θα έγραφες ακόμη κι αν αντί του ΟΣΦΠ το ματς αύριο ήταν κόντρα στην Νταρουσάφακα; Ή την Φενέρ; Το απόρθητο της έδρας σου και το ότι ο αντίπαλος είναι άμεσος ανταγωνιστής σου, είναι τα κρίσιμα; Όχι ο Ολυμπιακός; Ελπίζω μόνο να μην μας μεταφέρεις την οπτική του αφεντικού.
      Το να επιλέγεις ματς είναι δείγμα ομάδας φοβικής. Αν θέλεις να χτίσεις χαρακτήρα δεν χαραμίζεις ματς σαν το χθεσινό. Τα οφέλη της χθεσινής εμφάνισης είναι μακροπρόθεσμα που δεν μπορεί να τα συλλάβει η κοντόφθαλμη οπαδική ματιά σου. Οφέλη που συναρτώνται και με το αυριανό. Εκτός κι αν θεωρείς ότι η ομάδα θα έμπαινε καλύτερα στο ΟΑΚΑ με ένα -20 στην πλάτη αλλά με περισσότερες δυνάμεις.
      Την αναφορά για τον Καλάθη δεν την έπιασα. Δε σχολίασα τα λεπτά του παίκτη.

      Διαγραφή
    4. Γράφτες, να δούμε μήπως τελικά ο ψεκασμένος είναι εκείνος που καταγγέλλει ψεκασμούς. Να καταλάβουμε ρε παιδί ποιος επιχειρηματολογεί και ποιος πέρδεται. Να αντιληφθούμε αν είναι ψεκασμός τα περί κυνηγητού, για παράδειγμα. Πάντως 39 λεπτά χωρίς βολή άλλον δεν ξαναείδα. Εσύ;
      Δεν «θα έγραφα» τα ίδια αν ήταν η Νταρουσάφακα, «έγραψα» τα ίδια. Η αναφορά ήταν στην αξία του απόρθητου ΟΑΚΑ απέναντι στις ομάδες του ίδιου status. Η Νταρουσάφακα πάει να γίνει ομάδα ίδιου status. Η Φενέρ, πάλι, δεν είναι. Είναι υψηλότερου.
      Παραπάνω κίνητρο με τον Ολυμπιακό φυσικά και υπάρχει, εκτός κι αν παραείσαι ελιτιστής για να το ακουμπήσεις. Αλλά δεν είναι αυτό το μείζον, το μείζον ήταν εξαρχής να φυλαχτεί η έδρα. Η Μαδρίτη θα ήταν μπόνους. Όσο για το αφεντικό, τα έχουμε ξαναπεί. Τιμή και δόξα σ’ εκείνον που με κακομαθαίνει με την Ευρωλίγκα. Γιατί χθες που έβλεπα Νεπτούνας – ΠΑΟΚ ο Τσόχλας δεν τράβηξε. Τιμή και δόξα στο αφεντικό λοιπόν. Του συγχωρώ όλες τις λαλακίες.
      Ποιος ζήτησε να επιλέξει ματς ο προπονητής; Ο σωστός επαγγελματίας, που λες κι εσύ, στην ειδική περίσταση των 2 αγώνων (και ειδικά τέτοιων απαιτητικών αγώνων) σε 48 ώρες θα όφειλε να αντιμετωπίσει αυτούς τους 2 αγώνες ως πακέτο, όχι μεμονωμένα. Ποιο μείον είκοσι; Τόσο θα στοίχιζαν τα 3-4 λεπτά που θα ξεκουραζόταν ο Νικ; Και μην καμώνεσαι τον αφελή πως δεν έπιασες το σχόλιο για τον Καλάθη: η διαχείρισή του στο 2ο ημίχρονο ήταν η μέγιστη απόδειξη ότι ο Πασκουάλ πήρε ρίσκο που ενδέχεται να πληρωθεί ακριβά αύριο. Αφελής, είμαστε άπαντες βέβαιοι, δεν είσαι. Άλλα θέματα υπάρχουν, αλλά κι εκείνα αντιμετωπίζονται. Συστήνω ιπποφαές Superfoods, 77 φορές ημερησίως. Ως και τον Διαμαντίδη να πασάρει την κούπα σε προέδρους θα δεις.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά μία μικρή παρέμβαση στη συζήτηση σας μην σας πιάνει τρέλα με τον νικ όταν ο ίδιος είναι καλά ψυχολογικά και ή ομάδα τον βοηθάει είναι ο μοναδικός γκαρντ στην ευρωπης που μπορεί να παίζει τέτοια έντασης ματς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,το κορμί του από μικρός,εχοντας στόχο το ΝΒΑ,δουλεψε σε αυτούς τους ρυθμούς συν το ότι μιλαμε για ματς που ενδιάμεσα δεν υπάρχουν προπονήσεις μεγάλης έντασης,μονο χαλαρωμα σουτακια τακτική τζαστ λαικ νβα.
      Και πάνω σε αυτό θέλω να γράψω μία σκέψη ο κατά πολλούς λουζερ και ανιδεος παμπλο λασο,δουλευει στις προπονήσεις της ομάδας με αυτό τον τρόπο εδώ και μία τριετία έχοντας φέρει γυμναστές από το γιου ες,για να δούμε την πορεία της ρεάλ στη χρονιά και πόσο μπροστα,αν,εβλεπε ο παμπλιτο.


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  39. Ειναι ο Τζεημς ψυχολογικα εντος ομαδας; Θα επιστρεψει εχοντας μεινει τοσο καιρο εκτος και δε θα ξερει ουτε τα συστηματα. Επρεπε να ειχε αντικατασταθει οριστικα απο κλασικο pg απο την επομενη του τραυματισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν επιστρέψει θα πανηγυρίζεις σαν τρελός.

      Διαγραφή
    2. αφου ξερεις τις απαντησεις γιατι ρωτας;

      Διαγραφή
    3. Ρητορική ήταν η ερώτηση Q81. Δε μου αρεσει ο Τζεημς.

      Διαγραφή
    4. Υπομονη, πρωτα να τον δουμε, μετα τον κραζουμε :P

      Διαγραφή
  40. Μπορει να μου πει κάποιος γιατί δεν έπαιζε ο καλαθης πανω στο γιουλ στο τέλος? λόγω κουρασης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν μερει λογω κουρασης, ισως και επειδη με τον Καλαθη ο Γιουλ οργιασε, να ηθελε ο Πασκουαλ να δοκιμασει και κατι αλλο.

      Ετσι και αλλιως ο Παναθηναικος παιζει switch all στα screen οποτε σχεδον παντα δεν εχει πολυ σημασια ποιος ειναι αρχικα πανω στον παικτη, αφου ο Γιουλ επαιρνε παντα σκριν

      Διαγραφή
  41. Ο Παο με τζειμς είναι ομάδα που χτυπάει στα ίσα final4 ακόμα και με μειονέκτημα εκτός από τσσκα και ρεάλ και πάλι θα το παλέψει..Το 4-3 είναι αρκετά φτωχο,έχοντας χάσει 3 τόσο κλειστά ματς..Ο σινγκλετον πολύ βελτιωμένος στον τομέα της άμυνας και των ριμπάουντ..Είναι βαθύ το ρόστερ κατά τη γνώμη μου.Με λιγο από νικολς,χαραλαμποπουλο καλύπτεται η απουσία του γκιστ την Παρασκευή.. Το θέμα είναι να μην λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα..Πολύ σημαντικό το ματς της Παρασκευής..Μόνο νίκη τοσο για ψυχολογικούς αλλά και για βαθμολογικούς λόγους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κρίμα. Μεγάλο παιχνίδι από τον Καλάθη. Η transition άμυνα στον Γιούλ στο τέλος είναι η επιτομή του quarterbacking.. Ο Πασκουάλ πήγε αρκετά καλά σήμερα. Έχουμε πει ότι το playbook του ευνοεί παίχτες όπως ο Φελντέιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνοι ρε Τζιμ αλλά και παίχτες σαν τον Φελντέιν πέρα από το να βάλουν 4,5,6 σουτ σε σημεία που στην τελική σουτάρεις κι ότι γίνει (κι όσο μπάινουν ανεβαίνεις και το πιστεύεις ακόμα περισσότερο) πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν στο τοπ επίπεδο του από δώ μπάσκετ (πλην nba εννοώ) και το θέμα είναι στο 40λεπτο ο λογαριασμός...Το να χοροπηδάς, να χαιρετάς και να χαίρεσαι είναι θεμιτά οκ, αλλά νίκα διάολε πρώτα και μετά κάνε ό,τι θες...

      Δεν μειώνω ούτε μηδενίζω την προσπάθεια και την εμφάνισή του, αλλά εκεί που κάνει το λάθος στην επίθεση που του δίνει το σκριν ο Μπορούσης νομίζω και αυτός κάνει μετά λάθος πάσα, δεν με νοιάζει το λάθος με πειράζει η αντίδρασή του καπάκι!!! Απογοητεύεται κατεβάζει τα χέρια, το κεφάλι του κλπ σα να χάθηκε ο κόσμος ενώ απέμεναν τόσα δεύτερα ακόμα αντί να γυρίσει πρώτος πίσω για την επόμενη άμυνα, την επόμενη επίθεση και πάει λέγοντας....Είχε ακόμα πολύ "μπασκετικό χρόνο"...Και μετά το λάθος στην άμυνα που δεν αρπάζει τη μπάλα στο ριμπάουντ και μας παίρνουν την κατοχή στο άουτ. Αυτά πρέπει να τα δουλέψει επίσης ο Τσάβι με τον συγκεκριμένο αν είναι να πούμε ότι θα ανέβει οριστικά επίπεδο, για να γίνει παίχτης ευρωλίγκας...

      Είναι "εύκολο" να πετάς πέτρες στη θάλασσα σε μια βραδιά που σου μπαίνουν τα σουτ κατά τη διάρκεια του 40λεπτου αλλά είναι ακόμη σημαντικότερο και δύσκολο στα κρίσιμα (είτε τελειώνει το ματς όπως σήμερα είτε και σε άλλο σημείο μέσα στο ματς) κι όταν το πράγμα "δείχνει να" στραβώνει να διατηρείς αυτοκυριαρχία, συγκέντρωση και πίστη ό,τι θα βγάλεις και την επόμενη άμυνα και θα τα καταφέρεις καλύτερα στην επόμενη δική σου κατοχή...Όλα φάση φάση...Ακούγεται κλισέ αλλά τελικά βλέπουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει και πόσο δύσκολα εφαρμόσιμο είναι...

      Διαγραφή
    2. Όταν είδα την φάση προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δεν έπιασαν την μπάλα να τρέξουν μπροστά για ισοφάριση/νίκη, φαντάζομαι ότι ήθελαν να βγει αουτ για να πάρουν ταιμ ουτ...

      Διαγραφή
  43. Jim είχες πει πως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Πασκουάλ είναι η διαχείριση των κλειστών παιχνιδιών στο τέλος. Μπορείς να του χρεώσεις κάπως το σημερινό ή τον αγώνα με την Εφές(κακή διαχείριση παιχτών, εμμονή με Μπουρούση, Φελντέιν σε 5αδα καθοριστικών αμυνών κλπ) ή ήταν καθαρά θέμα ατυχίας(χαμένα σουτ, προσωπικά λάθη, τραυματισμός Γκιστ);

    Ο Ολυμπιακός έπαιξε επιτέλους πολύ καλή άμυνα κόντρα στον Μπαρτζώκα που είναι να τον λυπάσαι φέτος. Τραυματισμοί, ανέτοιμοι παίχτες σαν τον Κόπονεν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο μέσα σε καθεστώς πίεσης και αυτός να μην ξέρει πως να βγάλει άκρη με τον πάγκο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, μέχρι τώρα είναι καλός και συγκεκριμένα σε ειδικές καταστάσεις μετά από time outs.

      Διαγραφή
  44. Πάμε παιδιά λίγο γκρίνια ακόμη τον φαγαμε τον γκιστ λίγο θέλουμε να βγάλουμε οφ και τον νικ και μετά να βγαίνουμε όλοι σαν μετά.χριστον προφήτες να λέμε τα έλεγα εγώ,λιγη προσπάθεια.
    Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ή ομάδα δουλεύει δουλεύει καλά,αρχιζει και βγάζει αυτοματισμούς χάνει ματς γιατί αυτήν την εποχή είναι φυσιολογικό να το κάνει αλλά προσέξτε τα χάνει όχι γιατί κάνει επαναλαμβάνομενα λάθη,ας πούμε σήμερα δεν την πλήγωσε το επιθετικό ριμπάουντ που σημαίνει ότι μαθαίνει...
    Υγ1:ο Πάππας και ο μπουρουσης ήταν της εμπιστοσύνης του Τσάβι ή όχι γιατί την προηγουμενη εβδομάδα μόνο ότι τους έχει υπ διωγμόν δεν διάβασα με...
    Υγ2:ένα μηνα πριν δεν έπαιζε πέντε λεπτά με τον ΠΑΟΚ και τώρα το κάνει στην μαδριτη σε στιγμή που το ματς ζεματαει...
    Υγ3:συγχωρέστε με για αυτό που θα γράψω ξέρω ότι θα σας κάτσει βαρύ,τον τραυματισμό του γκιστ πολλοί τον βλέπετε σαν ευκαιρία για μεταγραφές εγώ το βλέπω σαν ευκαιρία για τον Χαραλαμπόπουλος να δηλώσει παρών...
    Υγ4:στο έγραψα πριν το ματς ρε Κόνγουεϊ δες Γιούλ μπας και τον ματιασεις εσύ καθησες και ειδες τους τελικούς με τον Πεδουλάκη και ματιαξες τον γκιστ😂😂
    Υγ5:πρέπει σοβαρά στην καε να σκεφτούν το ενδεχόμενο μία εβδομαδα πριν το ματς με τον ολυμπιακό να κατέβουν με το εφηβικό τέτοιο ούτε στην κυρά μας την μαμή...
    Υγ6:δεν μας ενδιαφέρει το
    τι θα γίνει φέτος αναφορικά με τα αποτελέσματα γιατί οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι μπαίνουν οι βάσεις για ένα νέο κύκλο επιτυχιών για το συλλογο...


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά τώρα μην τρελαίνεσε ρε Σεντρικ.
      Κι ο Καλαθης αν κτυπήσει ευκαιρία για το Λουτζη θα είναι.
      Κι ο Σιγκλετον να τα φτύσει χωρίς Γκιστ, ευκαιρία να ξαναφερουν Διαμαντακο θα είναι.
      Όλα ευκαιρίες είναι.
      Αλλά δεν θέλω να ακούω μπασκετικό να λέει πως θα καλύψεις Γκιστ με το λύκειο Αθηνων και τον Τζέιμς με το γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
      Το έχουμε καταλάβει πως αν ηταν δυνατόν δεν θα ήθελες αντικαταστάτη ακόμα κι αν κτυπαγαν ολοι οι ξένοι.
      Γι'αυτό άλλωστε και τα δύο τελευταία χρόνια παίρνουμε αυτό που δίνουμε.
      Τίποτα.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ τι θες ρε παιχτουρα 10:13 να αλλαξω την κοσμοθεωρια μου γυρω απο τον αθλητισμο επειδη το θες εσυ οι δημοσιογραφοι και δεν ξερω ποιος αλλος.
      Στη τελικη ενας ανωνυμος ειμαι που καταθετω την αποψη μου και την υποστηριζω εως το τελος.
      ΤΕΛΟς στο λεω διαφορετικα,χτυπησε ο τζειμς και τι με νοιαζει σπασιμο του συμβολαιου του καμπατσο η καποιου αντιστοιχου..
      Τιιιι τραυματιστηκε ο γκιστ και ακομα δεν εκαναν προταση στον οκαρο γουαιτ ανικανοι ανυπαρκτοι διοικηση-προπονητης, ελα αποθεωσε με 10:13 ειδες πως την ποναω την ομαδα και τι φοβερες μπασκετικες αποψεις καταθετω...



      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    3. Σεντρικ ηθελα να ξερω πως νιωθουν ολοι αυτοι, αν στην δουλεια τους δεν τους δινει κανενας την ευκαιρια να δειξουν αν αξιζουν

      Στο πρωτο λαθος τους απολυουν, ή μολις φυγει π.χ ο προισταμενος αντι να βαλουν αυτος στην θεση για να παρουν την ευκαιρια, η εταιρια παρει καποιον απ'εξω

      Θα συνεχιζουν να δουλευουν με το ιδιο κινητρο οταν ξερουν πως ΟΤΙ και να κανουν το status τους δεν θα αλλαξει; Πραγματικα απορω

      Διαγραφή
    4. Ρε Q αυτό που λέω πάντα είναι το εξής απλό ότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι είναι εντελώς παρ φυσην να πιστεύεις ότι θα βγάλεις την χρόνια χωρίς τραυματισμούς ντεφορμαρισματα κτλ,σε άλλη χώρα διάβαζαμε το καλοκαίρι για τους τουινερ που μάζεψε ο παναθηναικος και πόσο θα βοηθήσει στην διάρκεια της σεζόν όταν έρθουν οι ατυχίες τι έγινε τώρα,με την δεύτερη στραβη πάλι για μεταγραφές και βλακειες θα λέμε,στην τελική το πλανο δεν ελεγε 4αρι(νικολς)που θα κατεβαινει στο τρία τι δεν σκέφτομαι σωστά...
      Υγ:ρε παιδιά ο κορει τζεφερσον που τόσο τον διαβάζω εδώ μέσα αλλά δεν έχω ίδια αποψηπορει να βοηθήσει τώρα που ο γκιστ θα λείψει κάνα δυο εβδομάδες😂😂😂😂

      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  45. Εξαιρετικό ματς στη Μαδριτη,ισως το καλύτερο και αυτό που ευχαριστηθηκα περισσότερο ως τώρα φέτος. Αν ο Παναθηναικος δεν έβρισκε τέτοιον Γιουλ,(που ουσιαστικά απενεργοποιήσει την άμυνα αλλαγών που κλειδωνε τις επιθέσεις της Ρεάλ σε διάφορα σημεία) και μπορούσε ο Μπουρουσης να αποτελέσει ασφαλέστερο αποκουμπι της μπάλας επιθετικά πιστεύω πως ο Παο θα σφραγίσει το αποψινο παιχνίδι.


    * Γελαει ο κόσμος με αυτόν τον Ασπρουλια στην ερτ... Μάστιγα αυτοί οι δημοσιογράφοι/οπαδοι-προπονητες εδώ στην Ελλαδα. Πάω στοίχημα ότι νιώθει καλύτερος "προπονητης" από τον Μπανκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα μαγκες!ποιον μπανκι ρε peris ο συγκεκριμενος πιστευει οτι ξερει περισσοτερα απο ζοτς ντουντα πατ ραιλι και σιζεφσκι μαζι και δυστυχως δεν ειναι και ο μονος!εχω εκφρασει πολλες φορες το θαυμασμο μου στο γιουλ πλεον στα δικα μου ματια ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι ο νουμερο 1 παιχτης της ευρωλιγκας!ο μποχω πολυ φοβαμαι(πολλοι θα διαφωνισετε)και μακαρι να διαψευστω αλλα δεν προκειται να γινει παιχτης επιπεδου παναθηναικου!αληθεια αν ειχαμε το τζειμς ποσες ηττες θα ειχαμε κανει?η ομαδα πρεπει να τα δωσει ΟΛΑ στα δυο επομενα με οσφπ και αρη με 2 νικες σε αυτα τα παιχνιδια και με την επιστροφη του τζειμς θα ειμαστε σε πολυ καλο σημειο!

      Διαγραφή
    2. είδα κ τον Ντόνσιτς χθές.

      Διαγραφή
    3. Επειδη φιλε 11.57 το σχολιο σου παει μαλλον σε αυτο που ειπα για τον μποχω θα σου πω το εξης αν ο ντονσιτς σε 5 χρονια(αν δεν το ξερεις τοσα χρονια ειναι μεγαλυτερος ο μποχω)κανει λει απ και απο το τρομο του κοντευει να πεταξει τη μπαλα πανω απο το ταμπλο τοτε το ξανασυζηταμε!

      Διαγραφή
  46. Πολυ δυνατος ο Παναθηναικος.Ενταξει το ταμειο ειναι μειον στο τελος της μερας(ηττα,κουραση,Γκιστ) αλλα εχει σημασια να βλεπεις οτι τους ματσαρεις καλα επειδη αυτες τις ομαδες θα τις ξαναβρεις στην πορεια.

    Στην ομαδα λειπουν σε πρωτη φαση τα στοιχεια παιχνιδιου του Τζειμς.Καθετο παιχνιδι,ενας με εναν,μπασιμο,σουτ απ τα 6 μετρα και κανα τριποντο,αμυνα στα γκαρντς,πιεση στη μπαλα,ανοικτο γηπεδο και τρανζισιον.Συν τις ανασες στον Καλαθη συν το μπερδεμα στους ρολους και το ροτεισον.

    Ο Γιουλ οργιασε,πολυ μεγαλος παικτης.Πρεπει να εβαλε μπροστα στον Σινγκλετον στις αλλαγες 15 ποντους μπορει και παραπανω.Μεγαλη εμφανιση και απ τον Καλαθη.Σπουδαιος παικτης.Πολυ ωριμες εμφανισεις απ την αρχη της χρονιας για τον Παππα.Ασχετα με τα δυο λαθη στο τελος μεγαλη η βοηθεια του Φελντειν αλλα και του Μπουρουση.Παρεπιπτοντως δεν υπαρχει λογος να εκνευριζεται για ενα αστοχο σουτ ή ενα φαουλ.Ο συγκεντρωμενος Μπουρουσης ειναι δυναμη για την ομαδα.

    Θα δουμε τι γινεται και με Γκιστ.Ειναι προβλημα.Ακολουθουν Ολυμπιακος,Αρης,Νταρουσαφακα μεγαλα ματς.Δεν υπαρχει κανενας λογος για 1-2 ηττες να καταστρεψουν αυτο το ωραιο που χτιζεται.Αν βγει αλωβητος απ τη διαδικασια αυτη,μετα γυρναει ο Τζειμς και μπορει να παρουν και κανα ξενο.Θα δουμε τι γινεται και με Γκιστ.Παντως ειναι δυνατη η ομαδα και αμα χασει χανει δυσκολα.Πολυ καλο κοουτσαρισμα απο Πασκουαλ.

    ΥΓ Μεγαλη νικη για Ολυμπιακο.Επεστρεψε νικωντας εναν απ τους ανταγωνιστες του.Δεν υπαρχει λογος για μια ηττα να θολωνουν τα μυαλα τους.Το καλυτερο φαρμακο ειναι το βιντεο,οι συμβουλες και το επομενο ματς που μπορεις να απαντησεις.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Kali emfanisi alla itta apo Real. Opws fainetai, xanoume ton Gist.

    Apo ekei pou eixame 5% pithanotites na paroume estw enan titlo fetos twra den exoume apolitws kamia.

    Marmaroplakes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εκπληκτικη εμφανιση και προσπαθεια που δεν σταματησε ουτε λεπτο συν παθος που δεν ειχαμε συνηθησει.Ο Πασκουαλ εχει κανει επιτελους την ομαδα να μετραει και παει παντου για τη νικη.Ο Δ.Γ βρηκε τον δικο του Ομπραντοβιτς στο προσωπο του.Με τους προηγουμενους προπονητες θα τρωγαμε 30 εκει σημερα.
    Παρατηρησεις...
    Διαιτησια αισχρη 20-80.Η τεχνικη ποινη μετα απο ανυπαρκτο φαουλ ηταν ντροπη.Φουστανακι επρεπε να φοραει το κορακι που την εδωσε
    Ο Φελντειν τερας επιπολαιοτητας μας εχει καψει επανειλειμενα στα τελευταια λεπτα με κακες αποφασεις.Απαγορευεται ρητως να κραταει την μπαλα στο τελος γιατι ειναι ατομιστης και ειναι αδυνατον να πασαρει ,ακομη δε χειροτερα δεν μπορει να δημιουργησει για τον εαυτο του
    Ειναι καλος να παρει την πασα και να το κολλησει
    Απαγορευεται επισης να κανει μετα απο επιτυχημενο σουτ και δευτερη σερι προσπαθεια .Τελος παντων γι αυτο ειναι ο Φελντειν και δεν ειναι ο Γιουλ η ο Ντε Κολο
    Ο Τζειμς ,οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ μου την δινει.Θα πρεπει να μην ξανασηκωσει κεφαλι και μονο να δουλευει σαν το σκυλι για να προσφερει στην ομαδα.Εγω παντως στην πρωτη μλκ που θα κανει στο γηπεδο θα τον κραξω χοντρα
    Ο Γιουλ εξελισεται σε Φερναντεζ σε συμπεριφορα.Μη σου πω θα γινει και χειροτερος
    Οταν λεγαμε για Μαυροκεφαλιδη κατι ξεραμε.Δικαιωθηκαμε πολυ γρηγορα
    Η ομαδα πριν και απο κοντο,πρεπει να παρει ψηλο.Αν θελει να θυσιασει ξενο ας φερει τον Οκαρο.Αν οχι ας παρει τον Λουκα.Θα σκασουν οι ψηλοι βρε,δεν το καταλαβαινετε?
    Ο Μπουρουσαρος εδωσε τρελες μαχες με τους ψηλους της Ρεαλ.Φυσικα φαουλ κερδιζει μονο αν θα ματωνει.Αισχος πια με τα κορακια
    Ο Μποχωριδακος σιγα σιγα θα παρει τα πανω του,βημα βημα ολο και κατι παραπανω κανει.
    Η τελευταια επιθεση φαινοταν απο την αρχη οτι δεν θα βγει.Με τον σχηματισμο των παικτων δεν εβγαινε με τιποτα σωστη επιθεση.Κατι θα ειχαν στο μυαλο τους βεβαια,αλλα ηταν φανερο οτι δεν θα εβγαινε τριποντο.Σε κατι τετοιες στιγμες,φαινεται και η απουσια κιλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και σαν τον Ρουντι ο Llull. Ειναι κύριος σε σχέση με τους υπόλοιπους Ισπανούς.

      Pepe

      Διαγραφή
  49. Να ρωτήσω ρε μάγκες. Κατάλαβε κανένας τι ακριβώς έκανε ο Μποχωρίδης και έφαγε την τεχνική ποινή στο τέλος της πρώτης περιόδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαρτυρήθηκε - ελάχιστα κατ' εμέ - στο φάουλ που του σφυριχτηκε το οποίο ήταν βέβαια αστείο, σε φυσαω κ μου δίνουν φάουλ ένα πράγμα

      Διαγραφή
    2. Οι διαιτητηες φαινεται εχουν εντολη να ριχνουν τουλάχιστον μια τεχνικη σε καθε ομαδα ασχετως λογου. Το θεμα ειναι ποιος θα τη φαει. Αν εισαι νεος κι αγνωστος στρωσε σβερκο.

      Διαγραφή
  50. Οπως ειπα τα 4 παιχνιδια θα ειναι φωτια.
    Δεν παιζει με τιποτα ο γιουλ να εκανε αυτα που εκανε με αλλαγες τζειμ καλαθη πανω του..
    Ειναι αδικο να κατηγορουμε μετα απο τετοιο ματς τον φελντειν και καθε φελντειν για φασεις οπως αυτες στο τελος.
    Ο ριβερς ειναι περιπτωσαρα και τον παω με χιλια, θα σου ερθει απο τον παγκο θα σου παιξει αμυνες θα σου κανει ντραιβ και θα σου παρει και τριποντα ακομη και κρυος.
    Για παππα το ειπα οτι τον προετοιμαζε ο κοους για ειδικες καταστασεις και τα πηγε αψογα, εκοψε τις τρελες στην επιθεση και στην αμυνα παρεμεινε περισσοτερο στον παιχτη του και δεν ετρεχε να κλεψει μπαλες που ουσιαστικα χαλανε την ομαδικη αμυνα.
    Την πατησαμε με νικολς γιατι βγηκε ευκολα με 3 φαουλ εκτος και αφου δεν του βγηκε το παιχνιδι και τα μαρκαρισματα εμεινε εκτος ροτεισον.
    Με οσφπ δεν νομιζω οτι θα ειναι θεμα αν θα παιξει ο γκιστ αλλα τα γκαρντ του και το μαρκαρισμα τους. Αντι γκιστ θα ανεβει ο νικολς που ναι ειναι σουπερ λαιτ ναι δεν ειναι το ιδιο αθλητικος αλλα την δουλεια στην θεση 4 θα την κανει.
    Αν ο γκιστ μεινει εκτος πανω απο 2 βδομαδες το ροτεισον δεν βγαινει.
    Θελουμε παιχτη ειτε στα γκαρντ ειτε στους ψηλους. Αδικα ονειρευομαι Οκαρο ε?? εχει πει δεν τον ενδιαφερει η ευρωπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα.

    Η τρίτη ήττα του Παναθηναϊκού ήταν copy paste με τις δύο προηγούμενες. Άκρως ανταγωνιστικός, διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη χάνοντας στις λεπτομέρειες. Μια λάθος πάσα, μια κακή εκτίμηση, ένα χαμένο ριμπάουντ. Το ότι η ομάδα χάνει σε τέτοιες έδρες στις λεπτομέρειες αποτελεί μια αναμφίβολη πρόοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια στις Μαδρίτες, στις Μόσχες και στις Βαρκελώνες είχε κοπεί ταρίφα. Το ρόστερ είναι καλό και υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει εξαιρετικό μπάσκετ.

    Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά ότι σε λίγο καιρό θα κατορθώνει να παίρνει και τα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για καινούργια ομάδα που σχεδίασε ο προηγούμενος προπονητής και ο καινούργιος προσπαθεί να την φέρει στα μέτρα του μέσα από παιχνίδια όπως το χθεσινό και το αυριανό. Και τα καταφέρνει σε ικανοποιητικό βαθμό. Σ’ όλη αυτή την διαδρομή θα είναι τεράστια απώλεια πιθανή μακροπρόθεσμη απουσία του Γκιστ. Ο τραυματισμός του Αμερικανού, πάντως, είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού. Όλες οι ομάδες κλήθηκαν, καλούνται και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα. Ήταν γνωστά αυτά απ’ το καλοκαίρι.

    Επίσης, είναι θετικό το ότι ο ΠΑΟ έμεινε μέσα στο ματς στο α’ μέρος παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ήταν εμφανώς άβολος γι’ αυτόν. Τον κράτησε η εκπληκτική ευστοχία απ’ τα 6,75. Στο β’ μέρος που έλεγξε τον ρυθμό, αφού ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσε να γράφει συνέχεια απ’ έξω, άντεξε μέχρι το τέλος. Έχασε γιατί ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

    Ο Καλάθης παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του τον τελευταίο μήνα. Ώριμος, ηγετικός, με αυτοπεποίθηση, καθαρό μυαλό και ένταση στο 100%. Και χθες ήταν καταπληκτικός. Ένα μόνο σοβαρό λάθος θυμάμαι, μια βιαστική επίθεση με άστοχο τρίποντο προς το τέλος του ματς. Κρατάει σχεδόν μόνος το back court μετά την απώλεια του Τζέιμς. Ωστόσο χθες είχε υποστήριξη απ’ τους άλλους δύο, Παππά – Φελντέιν.

    Ο Πασκουάλ έκανε γενικά καλό κοουτσάρισμα με αστερίσκο το ότι ξέχασε αρκετά τον Νίκολς ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο αντί του Φώτση. Ο Τσάβι έκανε άριστα που χτύπησε το ματς μέχρι τέλους αφήνοντας στην άκρη αστείες σκέψεις περί οικονομίας δυνάμεων για αύριο. Μια ομάδα που θέλει να βελτιώνεται διαρκώς δεν πρέπει να καίει ματς σαν το χθεσινό μόνο και μόνο γιατί ακολουθεί το ελληνικό ντέρμπι. Για μια ομάδα που χτίζει χαρακτήρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Προσπάθεια και ένταση στο φουλ παντού.

    Στα υπόλοιπα. Άθλια Μπάρτσα χθες και μετριότατος Ολυμπιακός. Φυσιολογικό το αποτέλεσμα που ηρεμεί την κατάσταση στον Πειραιά. Τα προβλήματα φυσικά δεν εξαφανίστηκαν. Μου έκανε εντύπωση η καλή άμυνα του Βεζένκοφ στον Πρίντεζη.

    Η ΤΣΣΚΑ έχασε την παρθενιά της. Κάποτε θα ερχόταν κι αυτό. Ο Μπλατ είναι στο 5-2 αλλά προσωπικά η Νταρουσάφακα δεν μου γεμίζει το μάτι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για νικολς μου εκανε εντυπωση ειδικα απο την στιγμη που δειχνει να τον υπολογιζει και τον ξεκιναει και βασικο.. ομως οπως ειπα και πιο πανω πηρε 3 φαουλ απο το πρωτο δεκαλεπτο αν θυμαμαι καλα και βγηκε εκτος ροτεισον. Τα μαρκαρισματα δεν του εβγαιναν και φανηκε οτι δεν ηταν η μερα του. Ισως και μονο να μπορουσε να μπειοταν τραυματιστηκε ο γκιστ αλλα ηταν εκτος ρυθμου αγωνα οποτε..

      Διαγραφή
  52. Είχες μία απώλεια περιφερειακού που δεν την κάλυψες με ενα καλό κοινοτικό κόμπο γκαρντ.
    Στην δεύτερη απώλεια καίγεσαι.
    Θα ηταν αλλιώς τα πάντα,με εναν παίκτη καλό επιπλεον στο ροτεισον.
    Δεν ειναι μόνο ο ΟΣΦΠ η μόνο η ευρωλιγκα.
    Στον Άρη θα πας με ΤΡΕΙΣ ξένους λιγότερους.
    Τζειμς, Νικολς και Γκιστ!!!!
    Για ποιο λόγο ρε φίλε ;
    Δεν είναι ανθρώπινο να κουραστεί η να τραυματιστεί καποιος;
    Πως το προέβλεψες;
    Έχεις κάνει μια ομάδα μπάχαλο, κουράζεις ακατάπαυστα το Νικ, τρέμεις μη σου ξανατραυματιστει άλλος όπως τώρα, δεν έχεις αλλά δυο χερια στην άμυνα, άλλο ενα μυαλό στη δημιουργια κι άλλη μια εναλλακτική στην επιθεση, γιατί είσαι κατ'εξακολουθηση αμυαλος και αδιόρθωτος.
    Ο Γκιστ τραυματίστηκε οπως μπορούσε να το πάθει ο οποιοσδήποτε.
    Δεν σου κόβει πώς θα παίζεις στην Ελλάδα με τρεις ξένους, θα είσαι ευάλωτος παντού και θα εξαντλήσεις με πιθανότητες κι αλλου τραυματισμού τους υπόλοιπους ;
    Δε πα ναρθε ο Πασκουαλ.
    Η άσχημη και μίζερη νοοτροπία δεν αλλαζει.
    Ειναι θεμα φιλοσοφίας να πονάς την ομάδα σου και στην πρωτη στραβή να είσαι εκεί.
    Δεν ειπαμε να έχεις 11 ξενους οπως η Ρεάλ, αλλά να αντικαθιστας αμέσως την πιο νετραλγικη σου απώλεια.
    Ξεθεωσε τώρα εκτός του Καλαθη, Μπουρουση, Σιγκλετον, Φωτση στην Ελλάδα και επιπλέον το Νικολς στην Ευρώπη.
    Βαζε τους να παίζουν 4 ματς την εβδομάδα και να χάνεις απο δικό σου εξωαγωνιστικο φταίξιμο και μονο στη Μοσχα, στη Μαδριτη και στην Πολη.
    Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ακόμα κι αν ο ήλιος δύσει απο την ανατολή.
    Κρίμα πραγματικά.
    Αλλά η μαγκιά πληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νίκολς θα μπει στη θέση του Γκιστ στο πρωτάθλημα, αν μείνει εκτός για καιρό.

      Διαγραφή
  53. κραταμε την καλη εμφανιση του Παναθηναικου και μονο και αυτο πρεπει να κρατησει και ολη η ομαδα για να συνεχισει πεισματικα...πονανε τετοιες ηττες αλλα σιγουρα αφηνουν ελπιδες για το μελλον...για μια ακομη φορα Jim "εγραψες" με το αποφθεγμα του Orwell,ποση αληθεια εμπεριεχει....και θα ανατρεξω σε ενα παλιο σου αρθρο με τιτλο "η ευλογια της τιμωριας" ευχομαι λοιπον αυτες οι "τιμωριες" του Παναθηναικου σε παιχνιδια που εχασε στο νημα να φερουν ευλογια στο μελλον...
    maria k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Jim. Πως το βλέπεις το παιχνίδι της Παρασκευής? Ο ΠΑΟ θα κατέβει θυμωμένος που έχασε ακόμη μια φορά στο καλάθι, ή λαβομένος από τους τραυματισμούς και την κουραση?

      Διαγραφή
    2. Κοίτα τι γίνεται τώρα Νικόλα.. Η συνθήκη δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τον Παναθηναϊκό. Άφησε πολλές δυνάμεις στη Μαδρίτη και έχασε και τον Γκιστ (μόνος PnR ψηλός, πολύ σημαντικός στην αμυντική του τακτική). Ο Πασκουάλ θα προσπαθήσει να βγάλει την ομάδα του με ορμή στο παρκέ χρησιμοποιώντας αυτό τον θυμό και την έδρα. Όμως δε ξέρω εάν θα έχει τις δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός είναι πιο βαθύς, πιο φρέσκος. Αν αντικρούσει αυτή την ορμή στο ξεκίνημα θα έχει καλή τύχη, ειδικά όσο περνούν τα λεπτά. Ο στόχος του Πασκουάλ θα είναι μια νίκη ακριβώς όπως αυτή της "λαβωμένης" Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ρεάλ πριν δέκα ημέρες. Ακριβώς όμως.

      Διαγραφή
    3. Jim καλημέρα,

      Μπορεί να σταθεί ο Νίκολς για κάποια λεπτά στο 4 ? Με τη λογική ότι έχει αξιόπιστο σουτ και δείχνει προσπαθεί για το ριμπάουντ ? Ή αυτό που λένε κάποιοι ότι δεν μπαίνει καθόλου στο ζωγραφιστό γιατί είναι πιο ντελικάτος παίχτης το αποκλείει ?

      Διαγραφή
    4. Φυσικά μπορεί Ναταλία. Για αυτό αποκτήθηκε άλλωστε. Δε θα τον χαρακτήριζα "ντελικάτο". Το αντίθετο..

      Διαγραφή
  55. Καλήμέρα Jim....βλέποντας χθες το παιχνίδι τον Γιούλ να κάνει τα εξωφρενικά του καταλάβαινα ότι δεν θα είχαμε τύχη....τι τύχη να έχεις βέβαια όταν τον βλέπεις να κατεβαίνει στον αιφνιδιασμό να σηκώνετε στο τρίποντο και να την βάζει με ταμπλό;Ti τύχη να έχεις όταν πετάει την μπάλα(στην κυριολεξία την πετάει..δεν κάνει σουτ)στο ταβάνι του κλειστού και αυτή μπαίνει μέσα...τι τύχη να έχεις όταν χάνεις τόσες βολές;Οτι έγινε έγινε όμως...To moode που πρέπει να έχουμε είναι ξεχνάμε γρήγορα το παιχνίδι και κοιτάζουμε πως πρέπει να πάρουμε το επόμενο έστω και με μισό μηδέν....και μετά βλέπουμε ποιοι θα έχουν μείνει επιζώντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσοι από εσάς είπατε εχθές "ε ρε Γιούλ, χάσε ένα.." ;

      Εγώ πάντως το είπα.. Τρομερό παιχνίδι από τον Ισπανό.

      Διαγραφή
    2. .. ο οποίος έχει θέσει ήδη δυνατή υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο του MVP.

      Διαγραφή
  56. Ένας φίλος παραπάνω ρωτάει πόσους ξένους θα πάρουμε και πώς το πρόβλημα είναι η έλλειψη καλων Ελληνων.
    Έναν κοινοτικό παραπάνω θα πάρεις με το που κτύπησε ο Τζέιμς και ξέρεις οτι στην Ελλάδα παίζεις στον Α'γύρο με 4 ξένους ολους κι ολους κι αν σου κτυπήσει ο ενας ρε αδελφέ θα κατέβεις με τρεις.
    Τόσο δύσκολη είναι η απάντηση;;
    Δηλαδή η Ρεάλ που εχει μόνο τρεις Ισπανούς και η ΤΣΣΚΑ τρεις Ρώσους είναι ηλίθιες που πανηγυρισαν τις δυο τελευταίες κούπες ;;
    Η δεν τις πανηγύρισαν επειδή εχουν 10 ξένους ;
    Οταν σου κτυπάει ξένος και είναι για πανω απο δύο μήνες έξω φέρνεις αμέσως αλλον στη θέση του.
    Νόμος.
    Αν είχες 10 ξένους όπως η Ρεαλ μη φέρεις κανένα αν και στα γκαρντ θα ήθελες οπωσδήποτε αν κτυπαγε ο Γιουλ ακόμα κι ο Ντρειπερ.
    Εγώ προσωπικά θα έβρισκα δυο παμφθηνους ξένους απο το καλοκαίρι εναν στην περιφερεια κι ενα στα φοργουορντ οπως ο Βεστερμαν και ο Μοτουμ και θα έπαιζα με οκτώ ξένους στην Ευρώπη που με τέτοια καταπονηση και τραυματισμους πάλι εξι θα ειχα👍
    Άλλωστε η ευρωλιγκα είναι 35 ματς το λιγότερο αν φτάσεις μεχρι τελους, κανονικό πρωτάθλημα δηλαδη.
    Οι Ελληνικές ομάδες λόγο του νομου για εξι ξενους εδώ, πρέπει απαραίτητα να έχουν all arround players το βασικό και εναν επιπλέον ξένο εκεί που δεν εχουν πληθώρα απο το καλοκαίρι.
    Αν θέλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ευρωλιγκα απο θέση ισχύος.
    Εφες, Νταρουσαφακα, Φενερ και Γαλατά, ολες μαζί δεν έχουν μια πεντάδα καλών Τουρκων στις ομάδες τους.
    Ολες μαζί.
    Ολη η περιφέρεια της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ δεν έχει εναν Ρώσο !
    Δεν είναι θέμα απαραίτητης πληρότητας ξενων στο νεο format της ευρωλιγκα.
    Αλλά πώς θα ξεκουραζεις αξιόπιστα τα βασικά σου ατού με τόσα παιχνίδια, ώστε και να μην χαρίζεις ματς, αλλά κυριως να κρατάς φρέσκους τους παικτες σου.
    Σεβασμός στην ομάδα και στους παίκτες είναι η απαραίτητη ενίσχυση η αντικατάσταση κάποιου παίκτη σου που κτύπησε και θα μείνει επι μακρον έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι η ελλειψη καλων Ελληνων φιλε μου εφοσον βασιστηκες σ'αυτους υπολογισες και σχεδιασες.
      Τι θα μπορουσες να ειχες κανει το καλοκαιρι ειναι αλλο ζητημα. Για τωρα μιλαμε! Με τι λεφτα θα προσθετεις ξενους, ποσους, και που θα τους βρεις?
      Εξι ξενοι επιτρεπονται αν δεν θελεις να εχεις δυο ομαδες και το συστημα το ξεραμε.
      Καλως η κακως υπολογιστηκαν στο βασικο ροτεισον και ο Μποχωριδης και ο Χαραλαμποπουλος και δεν μπορουν να προσφερουν. Να μην σου και για Παππα που ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει για τον Φωτση που βρισκεται στη δυση του η τον Πατ που μαλλον εχει εξωαγωνιστικη αποστολη.
      Και παλι καλα να λες γιατι ολοι οι ξενοι που εχουμε φετος προσφερουν και με το παραπανω (πλην Τζειμς φυσικα που πιστευω και αυτος θα βοηθησει)
      Απο την αλλη μπαινουν μεσα οι Ελληνες και τρεμει το φυλλοκαρδι μας... Η ομαδα πεφτει δυο επιπεδα κατω.
      Πως θα καλυψεις τωρα τις τρυπες? Το μπατζετ δεν ειναι απειρο και ειναι πολυ πιο δυσκολο να το καλυψεις οταν ειναι εκτακτο.
      Οκ θα φερουμε εναν ασσο που ειναι το πιο μεγαλο κενο...
      Θα λυθει το προβλημα?
      Να.. τωρα προεκυψε ο τραυματισμος του Γκυστ.. Αυριο σε μια τοσο επιπονη διοργανωση μπορει να προκυψει κατι αλλο...
      Το να λεμε καταμεσης της σαιζον φερε εναν ασσο.. πιασε ενα πενταρι.. φερε και ενα τριαρι για να'χουμε... ειναι καπως ανεδαφικο δεν νομιζεις?
      Ζητημα πληροτητας εχουμε και θα εχουμε λοιπον ... Και καλο ειναι να μαθουμε να ζουμε μ'αυτο.


      Διαγραφή
  57. Αν μέχρι το μεσημέρι τα νέα είναι κακά για Γκιστ θα υπάρξει επαφή με Οκάρο μέσα στο σαββατοκύριακο.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jim επειδη εχεις ενθουσιαστει με το Γιουλ χτες και με το δικιο σου εκανε τρομερο παιχνιδι ο τυπος να σου θυμισω οτι φετος ο Γιουλ αφηνιασε μονο απεναντι στον ολυμπιακο που ειχε 4/5 τριποντα και τον παναθηναικο που ειχε 4/6 τριποντα ενω με τις αλλες ομαδες ειχε κακιστα ποσοστα στα τριποντα. Ο Γιουλ απεναντι στη Μακαμπι ειχε 0/8 τριποντα, με τη Βασκονια 0/6 τριποντα,με την Αρμανι 2/6 τριποντα,με τη Γαλατασαραι 3/7 τριποντα και με την ΤΣΣΚΑ ο Γιουλ ειχε 3/11 τριποντα.Φαινεται οτι οι ελληνικες ομαδες τον εξιταρουν.Αρα για ποιο NBA μιλατε ρε παιδια με αυτο το ποσοστο στα τριποντα που εχει ο Γιουλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα τον Γουέστμπρουκ να δεις τι θα σου πει.

      Διαγραφή
    2. ρε φιλε δεν ειανι μονο τα τριποντα...παιζει αμυναρα, εχει τρομερες δυναμεις, ειναι μπουκαδορος κα μια χαρα σουτερ ειναι..απλα ειχε 2 πολυ αστοχα βραδια..

      Διαγραφή
  59. Μια χρονιά που προμηνύονταν όμορφη με γάτα προπονητή.
    Θα εξελιχθεί σε ψυχοφθόρα και ίσως προβληματική απο την εμμονή τους στην αποξενοποιηση.
    Δεν ειναι Μποχωριδης ο Τζέιμς να τον αντικαταστήσεις με Λουτζη.
    Ουτε Φωτσης ο Γκιστ να τον αντικαταστήσεις με Χαραλαμποπουλο.
    Ξυπνάτε ρε επιτέλους.
    💢 4 χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.
    💢 Είτε θα έχουμε λιγότερους ξενους.
    💢 Ειτε θα έχουμε μάπα ξένους βλέπε Παβλοβιτς, Μπλουμς κλπ η κανένα οπως το 2014 στο 3αρι.
    💢 Είτε όποιος μας τραυματιζεται παίκτης (Παππάς περσι, Τζειμς φετος) δεν θα τον αντικαθιστούν με τίποτα μέχρι να πατωσουμε η να χάνουμε στις λεπτομέρειες.

    Λέει ο άλλος πως ο Γιούλ έκανε παιχνιδαρα.
    Μα τον κούρασες να μαρκάρει κι εναν κόμπο ακόμα που να σκοτώνει;
    Τα έφτυσε ο Καλαθης δεν απειλούσε κι ο Γιουλ ηταν ξεκούραστος οσο τον είχε μεσα και δεν τον ξεκουραζε με Ντρειπερ οχι με Μποχω.
    Είχες άσσο να πηγαίνει μέχρι μέσα να έβλεπα το Γιουλ πόσο θα άντεχε κι αν θα μπορούσε να τον μαρκάρει χωρίς να χρεωθεί φαουλ;
    Πόση ανισορροπία θα ειχαν στην άμυνα στελνωντας και δεύτερο πάνω του οι Μαδριλενοι.
    Ο ξεκούραστος Γιουλ που μαρκάρει την πάσα θα σε σκοτώσει.
    Ο Γιουλ που θα μαρκάρει τα σουτ κι ολα τα πενετρεισον του αντίπαλου γκαρντ θα σε τραυματισει απλά.
    Σύμπλεγμα πολλαπλών καταστροφών είναι η μη ενίσχυση του ΠΑΟ με καλο δημιουργό ακόμα κι αν γυρίσει ο Τζειμς.

    Αντώνης 10βαλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολύ κρίμα η χθεσινή ήττα...

    Ο Πασκουάλ νίκησε κατά κράτος τον Λάσο. Η ομάδα πήρε τα ριμπάουντ και βραχυκύκλωσε την επιθετική λειτουργία της Ρεάλ. Ακόμα και με τον Μπουρούση μέσα (ο οποίος έκανε και δύο διωξίματα πάνω απ' τη στεφάνη, που ισοφάρισαν τα χαμένα του λέι-απ), η άμυνα δεν φαινόταν ευάλωτη. Σπουδαία δουλειά.

    Πολύ καλό rotation (θα συμφωνήσω, με τον αστερίσκο του Νίκολς που ξεχάστηκε) και λειτουργικές οι πεντάδες που, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, ήταν ανάμεικτες Ελληνοαμερικανικές.

    Για όσους μιλήσουν για κ*λοφαρδία στα τρίποντα, θα θυμίσω ότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) του ΠΑΟ έγιναν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις. Που μας φέρνει στον...

    Γιουλ. Περίπου οι 20 από τους 30 πόντους του (μπορεί και περισσότεροι) ήταν πάνω σε ΤΕΛΕΙΕΣ άμυνες. Δύο σουτ θυμάμαι να έβαλε ελεύθερος, και κάνα-δυο ακόμα (ελεύθερος) τα έχασε. Απίστευτος.

    Ας μη σταυρώνουμε τον Φελτέιν. Μπορεί ειδικά το τελευταίο λάθος να ήταν παιδαριώδες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έπρεπε και η μπάλα να μπει στο πλεχτό... πίσω ήμασταν.

    Τραυματισμοί, κούραση... η ομάδα είναι λαβωμένη, και outsider για μένα στο αυριανό ματς. Όπλα η έδρα και (ελπίζω) ο θυμός για τις τρεις τζάμπα ήττες.

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ετσι ειναι (για τον Γιουλ). Αφενος εβαλε καλαθια που ΔΕΝ μπαινουν, αφετερου τα εβαλε πανω στον ψηλο που αλλαξε πανω του, οχι παντα πανω στον Καλαθη που χρεωνεται την αποδοση του Ισπανου.

    Οσο για τα τριποντα, οχι φιλε μου, οι καλες προυποθεσεις δε δικαιολογουν το 60%.
    Και ο Ολυμπιακος χτες εβγαλε σουτ επι το πλειστον απο εξαιρετικες επιλογες, αλλα τελειωσε με 27%.
    Ειχες βραδυ με καλο αστρο.

    Επισης, για καθε τζαμπα ηττα υπαρχει και η τζαμπα νικη. Θα μπορουσες να εισαι στο 6/1, θα μπορουσες και στο 2/5 (με Μακαμπι και Μπαμπεργκ).

    Γενικα το φετινο θα ειναι ενα ρολερ/κοστερ πεφτω/σηκωνομαι για ολες τις διεκδικητριες ομαδες.

    Προχτες ο Ολυμπιακος, τωρα ο ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα
    Συγκλονιστικό το χτεσινό παιχνίδι του ΠΑΟ απ αυτα που θα τον οδηγησουν ξανα ψηλοτερα...
    Παρακαλαγα κι εγω να χασει ο Γιουλ κανενα σουτ κι εχασε κι ενα τριποντο στο τελος αλλα διαβασε τα κουρασμενα ποδια Καλαθη και Σινγκλετον και χτυπησε στο ζωγραφιστο.2 λαθη απ τον Φελντειν που εκανε ομως το παιχνιδι της ζως του ως τοτε!!Αρχαιοελληνικο δράμα
    Για ενα ματς ολος ο ΠΑΟ ηταν αριστος,δεν ειδα κανενα παικτη να εχει αποδοση κατω απο 8/10 με τον Πασκουαλ να δινει ρολους και να εχει συσπειρωσει την ομάδα.
    Παιχνιδι που σε κανει σχεδον να μην κοιμασαι απ τα νευρα της ηττας ,σε μια εδρα που παιρνει και καποια σφηριγματα παραπανω.
    Σινγκλετον Καλαθης Μπουρουσης Φελντειν Γκιστ αγγιξαν το αριστα με Παππα και Ριβερς απο κοντα

    Η επομενη μερα για τον ΠΑΟ κατα τη γνωμη μου θα ειναι καλυτερη.Δεν ειναι δυνατον να φοβαται τον σημερινο Αρη ωστε να κανει κινησεις πανικου στο ροτεισον του αλλα ας περιμενουμε να δουμε τι εχει ο Γκιστ


    Δε μπορω να διαβαζω αλλα σχολια για τη λειψανδρία του ΠΑΟ,δε μπορεισ να προγαραμματισεις του τραυματισμους και να κανεις κινησεις πανικού..Εφοσον υπαρχει μεγαλο προβλημα με Γκιστ ο ΠΑΟ ωφειλει να κανει μια κινηση αναλογα με τους καλους παικτες που υπαρχουν ειτε ειναι γκαρντ ειτε ειναι ψηλός.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν άγγιξε χθες το άριστα ο Μπουρούσης, no closure, και μπαίνει στην ίδια πρόταση με τον Καλάθη, τότε έχουμε χαμηλώσει πολύ τον πήχυ των προσδοκιών για πάρτη του. Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά να μπαίνει ξεκούραστος 3-4 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και να χάνει τα άχαστα (4/11 δίποντα) τρώγοντας και καλάθια από τον Αγιόν στο πολύ χαλαρό. Υποφερτός ήταν σε σχέση με άλλα ματς, όχι και άριστος!

      Διαγραφή
    2. Σε εκεινη τα φαση ηταν προβλημα ο Μπουρουσης. Ολη η ομαδα δουλευε γι'αυτον κι εκεινος δε σκοραρε με τιποτα. Πιστευω οτι δε διαχειριζεται καλα το αγχος.

      Διαγραφή
    3. Εχασε μαχες απ τον Αγιον σε ενα διλεπτο αλλα overall εκανε ενα καλο ματς.Δεν νομιζω πως χαθηκε το παιχνιδι απο κεινον.Ας πουμε πως ανακαλω το αριστα αλλα ηταν καλος,αν πουμε οτι ζηταμε να κανει στον ΠΑΟ οτι εκανε περσι μαλλον ειμαστε αιθεροβάμονες

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Άλλο καλός, άλλο πολύ καλός, άλλο άριστος κι άλλο όπως ήταν πέρσι. Χθες όπως λες ήταν σκέτο καλός. Με τη διαφορά βέβαια ότι οπως στήθηκε ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τουλαχιστον πολύ καλό Μπουρουση. Πρεπει να ανεβει, διαφορετικά δε βγαινει το πραγμα.

      Διαγραφή
  63. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ένας τραυματισμός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, δείτε φενερ από την μία (μόνο ο μπογκντα) και δείτε και μπάρτσα με 5 τραυματισμούς πως συμπεριφέρονται (ανέλπιστα καλά). Φανταστείτε τι θα πάθει η τσσκα ή η ρεάλ αν λείψουν ντεκολό ή γιουλ για 10 μέρες (3 παιχνίδια). Τι γίνεται με μαυροκεφαλίδη, αν κ δηλώνει πράσινος θα μπορούσε να χωρέσει και στον οσφπ (ο πρίντεζης όπου να ναι θα γονατίσει). Κρίμα που τα γήπεδα δεν είναι γεμάτα, κάτι πρέπει να σκεφτούν, τα μη εμπορικά ματς ας γίνονται νωρίς κ να μπαίνουν μαθητές να μπολιάζονται με το πρότζεκτ της ευρωλίγκας. Αύριο ντέρμπυ μαεστρίας πασκουάλ κ ψυχολογίας σφαιρόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τζιμ μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να ηγηθει ενός παιχνιδιού ο Μπουρουσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χθές ο Ντόνσιτς στα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε πρόλαβε να κάνει βήματα,να χάσει μόνος του λει απ,να κάνει θέατρο που δόθηκε τελικά φάουλ υπέρ του και να κάνει ερμπολ σε τρίποντο.
    Έτσι και τα έκανε αυτά δικός μας πιτσιρικάς(Μποχω,Χαραλαμπό)θα γινόταν χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά έχει κάνει και πολύ καλά παιχνίδια. Αυτό γιατί δεν το λες; Οι δικοί μας δεν έχουν κάνει.

      Διαγραφή
  66. Δυστυχώς σε αυτό το σημείο δεν μετράει τόσο αν νικάς με 20 ή αν χάνεις με 1 πόντο.
    Σε αυτό το σημείο μετράει μονο η κάθε νίκη.Μέχρι πρόπερσι ο Παναθηναϊκός μάζευε 20άρες στην Έδρα του από την ΤΣΣΚΑ και τώρα πάει για δίπλα σε Μαδρίτη και Μόσχα.Ο Μπουρούσης μάζεψε τα Ριμπάουντ αλλά μετά το ημίχρονο λίγα πράγματα.Ο φελντέϊν και ο Καλάθης πολύ θετικοί.Ο Νίκολς δεν έπαιξε πολύ πολλά φάουλ γρήγορα και ο Ραντολφ καλός αλλά τον περιόρισαν οι παίχτες του ΠΑΟ.Ο Γιουλ σηληνιασμένος σέρνει η Ρεάλ προς την Πόλη.Ο Κάρολ ψικοαθόρυβη δουλειά αλλά όχι πολλά...το ίδιο και ο Μασιούλις με τον Ρίβερς.Ο Ντονσιτς δεν μπήκε πολύ και δεν έκανε πολλά.Θετικός και ο Χάντερ και ο Σίνγκλετον.Το ματς χάθηκε στις χαμένες βολές και στο τελευταίο μισό λεπτό.

    Ο Ολυμπιακός έπαιξε σε ένα παιχνίδι που δεν θα το χαρακτήριζα ελκυστικό.Πολύ άμυνα όχι όμως και επιθεση.Τα σουτ του Ολυμπικού ήταν εμ καλές προϋποθέσεις όχι όμως και της Μπάρτσα.Σταμάτησε η καλή κυκλοφορία με πάσες της Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να βρεί εναλλακτικές και δυσκολεύτηκε στο ζωγραφιστό από ένα σημείο και μετά.Ο Ολεσον ήταν καλός σχετικά αλλά αν έβαζε και κανα τρίποντο θα ήταν καλύτερος.Ο Ματζαρης τρομερή άμυνα έσβησε τον Ράϊς και πολύ θετικός ο Γκρίν.Ο Λοτζεσκι αθόρυβα έκανε καλή δουλειά όμως όχι και ο Έρρικσον που ήταν πολύ κακός.Ο Τόμιτς πάλεψε όσο μπορούσε αλλά ο coach bullet του έκοψε τους διαδρόμους προς το καλάθι.Ο Ράϊς είναι μία κατηγορία γκάρντ που αν δεν πιάσει ρυθμό κλάφτα.Πιο πολλά λάθη από ασσίστς???
    Ο Παπανικολάου έδωσε ασσίστς αφού πλέον ούτε αξιόπιστο σουτ 3 πόντων έχει ούτε μπορεί να κάνει τις πάλαι ποτέ μπούκες.
    Ο Παπαπέτρου είχε εύκολο έργο αφού ακόμα και ο Βεζένκοφ δεν μπόρεσε να προσφέρει.Ο Μπίρτς στη δεύτερη γραμμή άμυνας ήταν καταλυτικός και έκρυψε όλες τις αδυναμίες των γκαρντ π.χ Σπανούλη που δεν μπόρεσε να βάλει κάποιο τρίποντο για να δώσει ώθηση στους συμπαίκτες του.Το +7 θα μπορούσε να είναι +17 και τότε θα είχε άλλη αξία γιατί Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός θα είναι βαθμολογικά κοντά.

    Υ.γ.Τρομερή και η Νταρουσαφακά και την πιστεύω.Ο Scottie Wilbekin και ο Dairis Bertans με δικαιώνουν στο φάνταζυ αλλά χτες ήταν ο Κλάϊμπερν που έκανε τη ζημιά στην ΤΣΣΚΑ που εθύμισε Ρασούλη.Τι Γυρεύεις μες την Κίνα Τσάκι Τσαν...
    Όπου Κίνα=Κών/λη!!!

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. αν αυτο που επαιξε ο ολυμπιακος εχθες ειναι μπασκετ τοτε καλυτερα να μην ξαναδω ποτε ...το συστημα ηταν drive ο σπανουλής η ο ματζαρης πασα εξω και τριποντο μονο τριποντο βασικα .Η barcha Πολυ μετρια βασικα δεν μπορει να κριθει καθως δεν επαιζε με rotation 6 παιχτων .ο παναθηναικος παλεψε αλλα κατι του λειπει η csska για οποιον ειδε το ματς απλα το εδωσε με κατεβασμενα χερια ... τεραστεια απουσια του γκιστ για την παρασκευη οχι για τα playς κοντα στο καλαθι αλλα για τις αλλαγες των κοντων στη περιφερεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Η βαθμολογία όπως είναι τώρα λέει τη μισή αλήθεια. Κάποιες ομάδες έχουν παίξει 4 απ’ τα 7 ματς εντός και κάποιες 3. Κάποιες έχουν βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και κάποιες ευκολότερο. Μια διαφορετική ανάγνωση της κατάταξης είναι η χρήση των + / - για τις εκτός έδρας νίκες (+1) και τις εντός έδρας ήττες (-1). Για τα υπόλοιπα δηλ. νίκη εντός – ήττα εκτός, τίποτα παραπάνω από κουλουράκια.

    Στο τέλος της διαδρομής ζητούμενο για την πρόκριση στα play off είναι το +1 δηλ. οι 16 νίκες. Με +4 (19 νίκες) μάλλον έχει και πλεονέκτημα έδρας.

    Σε παρένθεση ο συνολικός αριθμός των εκτός έδρας ματς της κάθε ομάδας.

    1. CSKA +3 (4)
    2. REAL +1 (3)
    -. DARUSSAFAKA +1 (3)
    -. FC BARCELONA +1 (4)
    -. FENERBAHCE +1 (4)
    -. PANATHINAIKOS +1 (4)
    -. BASKONIA +1 (4)
    8. OLYMPIACOS 0 (3)
    -. EA7 MILAN 0 (3)
    -. ANADOLU EFES 0 (4)
    -. CRVENA ZVEZDA 0 (4)
    12. MACCABI -1 (3)
    -. UNICS -1 (4)
    14. BROSE BAMBERG -2 (3)
    -. ZALGIRIS -2 (3)
    16. GALATASARAY -3 (3)

    Η πατέντα είναι κλεμμένη από τον Παπαδογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς αυθαίρετο ότι το +1 δίνει πρόκριση στα πλέι οφς. Επειδή ίσχυε στο περίπου στο τοπ16 των 14 αγωνιστικών δεν σημαίνει ότι ισχύει και στων 30.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον ανώνυμο. Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών είναι εντελώς αυθαίρετο να προβλέπουμε από τώρα τον αριθμό νικών που σε βάζουν στα πλέυ οφ. Μπορεί πχ προς το τέλος να υπάρχουν ένα σωρό αδιάφορες ομάδες (ΟΚ, υπάρχει το οικονομικό κίνητρο αλλά...) κόντρα σε άλλες που καίγονται όπως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα κλασσικά μαγειρέματα που στάνταρ θα παίξουν στο τέλος: για να επιλέξουμε αντίπαλο, για να αφήσουμε απ'εξω μια ομάδα που φοβόμαστε περισσότερο κοκ.

      Ενα πράγμα που έχουμε "υποτιμήσει" λιγάκι είναι οι νίκες "εκτός προγράμματος". Θεωρώ ότι όποια ομάδα έχει βλέψεις για ψηλά, πρέπει να κάνει και τέτοιες γιατί καλό το να προστατεύεις την έδρα μπλα μπλα μπλα, αλλά το ποιοτικό άλμα θα σου το δώσουν τα ματσάκια που η ήττα είναι "εντός προγράμματος". Ενα ματσάκι να είχε πάρει πχ ο Παναθηναϊκός με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Εφές και θα μιλούσαμε διαφορετικά. Τώρα είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά και μπορεί στο τέλος να συζητάμε για το βαθμουλάκι που έλειψε για να μπει στα πλέυ οφ, για να έχει πλεονέκτημα έδρας κοκ.

      Διαγραφή
  69. Με την ευκαιρία να πω ότι η Νταρουσάφακα έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ εχθές. Η βελτίωση του Ουίλμπεκιν στην ατομική άμυνα είναι χαρακτηριστική. Καλή ομάδα. Χτίζει τώρα χαρακτήρα και είναι λογικό να κινείται στο σκοτάδι σε επίπεδο αντιδράσεων κάθε φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παει να μας βγαλει αχρηστους αυτος ο Ουίλμπεκιν φετος, τι να λεμε τωρα. Απο παιχτης κατηγοριας ΕΣΚΑΝ σε παιχτη Ευρωλιγκας μεταμορφωθηκε σε ενα καλοκαιρι.

      Διαγραφή
  70. H Mπαρτσελόνα έχει μια μεγάλη τρύπα στο "3" (του λείπει και ο Ντόελμαν για να πάει Big) ενώ είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιήσει έναν έξτρα γκαρντ. Ο Χολμς ανταποκρίνεται πολύ καλά μέχρι τώρα σε άμυνα και επίθεση. Ήταν ο φόργουορντ για τον οποίον μιλούσαμε πέρυσι πως χρειαζόταν ο Τζόρτζεβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ έχω την εντύπωση πως μετά την επιστροφή Κλαβέρ - Ντόελμαν ο Χόλμς προορίζεται για 3ος ψηλός.Μπορεί πιστεύεις να ανταποκριθεί και να καθιερωθεί?

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Θεωρειτε πως ο Κλαβερ υπερεχει σε κατι του Χολμς? Δεν εχω δειγμα, οκ, αλλα μου φανηκε να μπορουν να δωσουν τα ιδια πραγματα.

      Διαγραφή
  71. Στο τραγικο λαθος που εκανε ο Φελντειν στην προτελευταια επιθεση και δεν αξιοποιησε το σκριν του Μπουρουση,κανοντας λαθος πασα μετα,βαζει τα χερια στη μεση και κοιταει τα τρενα να περνουν,οταν ολο το γηπεδο τρεχει προς το καλαθι του ΠΑΟ.Δεν κανει αυτο το παιδι για μεγαλη ομαδα.Παραμυθια να λεμε.
    Φυσικα ηταν λαθος και το γεγονος οτι αποδιοργανωσε ολη την επιθεση αυτη ,κρατωντας μονο για τον εαυτο του την μπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσσο δυνατό ήθελες στη θέση του κι ο Φελντειν μόνο Ευρώπη και ξεκούραση των υπολοίπων.
      Είναι καλός και φιλότιμος, αλλά μου τη δίνει που δεν εχει το ένας μ'εναν και ντραιβ μετά ενώ ειναι δυνατό παιδί.
      Ακόμα κι ο Ριβερς θα την διαβάσει την μπούκα.
      Ο Φελντειν οτι κάνει το κάνει περιμετρικά κι αν τον δει ο Καλαθης όταν κόβει στη ρακέτα.

      Διαγραφή
  72. Αύριο ο ΠΑΟ με Τζέιμς και Γκιστ τον έχει άνετα τον "πολύ σκληρό για να πεθάνει" Ολυμπιακό.
    🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ε ρε ατυχία να μην έχει αδυναμία σε κανένα καλό γκαρντ ο Δημητρακης να ερχοταν χθές στην Παναθα.
    Οπως είχε αδυναμία κι έφερε χωρίς προπονητική εγκριση Λουκα, Μπατιστ, Καλαθη.
    Και επιβάλει ΛΜ και ΒΧ στην ομάδα.
    Γιατί ρε Θεέ μου να μην έχει αδυναμία στον Ντιλεινι πχ να μην σκεφτοταν καν ο Αμερικανός το ΝΒΑ.
    5 φορές περισσότερα θα του έδινε όπως έδωσε στο Νικ (800 με 50% εφορια στο ΝΒΑ, πάνω απο 2 εκ καθαρά εδώ).
    Η να γούσταρε εστω τον Οκαρο Γουαιτ και να τον έφερνε τσαμπουκά ως 7ο ξένο οπως μας είχε φορτώσει το παλτό τον Κινέζο δήθεν για να ανοίξει την αγορά της Κινας.
    Άτυχοι είμαστε κι εδώ βρε Θεουλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Tζιμ ειχες δικιο σχετικα με τον Μποχωριδη ότι δλδ θελει δουλεια σε footwork και ballhandling,κατι που φανηκε σε χαρακτηριστικες ισάριθμες φασεις χτες όταν στην μια με το ζορι εβγαλε την μπαλα από πανω του σε μια αμυνα 4/4 της Ρεαλ,και στην άλλη εκανε ένα αχρειαστο φαουλ πανω στον Γιουλ στα...10 μετρα απ το αντιπαλο καλαθι...Ο 3D και τις 2 αυτές φασεις θα τις ειχε καθαρισει με το νυστερι...
    Για τον Γιουλ τι να πουμε,ο τυπος αν και αθλητικος σιγουρα δεν είναι...ουεστμπρουκ η νεντοβιτς πχ,τεχνικα σαφως εχει αδυναμμιες,αλλα ψυχολογικα είναι απλα...Σπανούλης.
    Γενικα ο ΠΑΟ εχει καλο ροστερ,με βαθος,αθλητικα προσοντα και σκορερς,και πιστευω με Τζειμς-και Γκιστ βεβαίως-πισω,δεν απεχει πολύ απ το ν ανεβει ένα επιπεδο πανω από αυτό των τελευταίων χρονων της μετα-Ομπραντοβιτς εποχης,υπο τον κοουτς Τσαβι...
    Τελος,μ χρωστας νομιζω μια συζητηση πανω στο θεμα της ελληνικης παραγωγικης διαδικασίας και της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ στο μπάσκετ...
    Σε ολους μας αρεσει το θεαμα και οι διακρισεις,αλλα πιστευω ακομα περισσοτερο μας αρεσει να βλέπουμε εκει απανω τα δικα μας παιδια...
    Και δεδομενου του γεγονότος ότι η μικρη Ελλαδα-συμπεριλαμβανομενων ακομα και των 8 εκατομμυριων απόδημων ελληνων-ειναι δυσκολο να βγαζει ταλεντα επιπεδου καρι,λεμπρον,ντουραντ κτλ,κατα ποσο μπορει η δουλεια στις υποδομες να αναδιξει σε πρωταγωνιστες παικτες με το ταλεντο του Διαμαντιδη,του Παπαλουκά η του Σπανουλη,με οπλο την τεχνογνωσια και το work ethic...
    Περιμενω εναγωνίως τη γνωμη σου Δημητρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ξέχασες την επαναφορά του Μποχω κατω απο το καλάθι της Ρεάλ που την έδωσε σε Ισπανο, φύγανε στην επίθεση και σκόραρε τρίποντο ο Ρούντι ;;;
      Να τα θυμόμαστε όλα.
      Μερικοί νομίζουν πως αν πούμε αλήθειες για τον Μποχω θα τον καταστρέψουμε και δεν στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό.
      Δεν μπορεί να κατεβάσει την μπάλα το παιδί και του λέμε να δημιουργήσει κιόλας !!
      Επειδή έβγαλε δυο τρίποντα με την Μακαμπι τον κάνανε οργανωτη.

      Διαγραφή
  75. Θα το γραψω αλλη μια φορα και ας γινομαι κουραστικος..φερε Antoine Diot στην ομαδα ρε μητσο..Μονο στην ιδεα αρρωσταινω..Jim τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε και τον Αντουάν Ριγκοτό να φέρει τώρα στα 45 του, μια χαρά θα είμαστε με τέτοια λειψανδρεια.
      Πλάκα μας κάνεις ;

      ΥΓ Μην ξαναζητησεις παίκτη φίλε.
      Δεν πρόκειται να έρθει.

      Διαγραφή
  76. Τραυματίστηκε ο Ντε Κολό.
    Ένα γκάρντ στην Τσσκα παρακαλώ!
    Άλλο ένα για την Μπάρτσα!
    Κ ένα στην Πανάθα!
    Α κ ένα στην Φενέρ!
    Κάτι άλλο θα πάρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τσσκα είναι γεμάτη στους γκαρντ. Η Μπάρτσα έχει ένα θεματάκι, αλλά η τριπλέτα Κόπονεν, Ράις, Όλεσον είναι έμπειρη, λειτουργική και ποιοτικότερη μακράν των Καλάθη, Φελντέιν, Παππά. Ο ΠΑΟ έχε χαοτικό πρόβλημα αλλά βρίσκονται στην αγκαλιά του Μορφέα εδώ και καμιά τριετία οι υπεύθυνοι της ομάδας. Στη Φενέρ επιστρέφει ο Μπογκντάνοβιτς από την επόμενη εβδομάδα.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    2. τι είναι η Τσσκα?
      Ας λείψει ο γάλλος όσο διαστημα λείπει ο Τζέιμς από εμάς κ θα σου πω εγω πληρότητα.

      Διαγραφή
    3. Τι μαθαίνουμε απο πράσινους κροκόδειλους ο Καλαθης λεει υστερεί απο κοπονεν ολεσον και Ράις;;;είδες τα στατιστικά τους;;μην σου πω όσα έχουν όλοι μαζι τα εχει μόνος του ο Καλαθης πράσινε δήθεν μου ταχα πράσινε

      Διαγραφή
    4. Green και καλα κροκοδειλε δεν μας τα λες καλα,ποιος ειναι καλύτερος απο Καλαθη;;ρίξε μια μάτια στα παχνδια και την αποδοςη του,σκέψου την αμυνα παίζει και χαλάρωσε που βάζεις μεσα και τον ολεσον στους παιχταράδες,εχε ξανά δυο χρονια να παίξει καλό μπάσκετ ο συγκεκριμένος παίχτης η νομίζεις ότι ο κοπονεν ειναι σκάλες πιο πάνω απο παπά Φελτειν ;;;

      Διαγραφή
    5. Έγραψα η τριπλέτα Κόπονεν-Ράις-Όλεσον είναι εμπειρότερη και ποιοτικότερη των Καλάθη-Παππά-Φελντέιν. Δεν συνέκρινα αποσπασματικά κάποιον με κάποιον άλλο.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    6. Ποιοτικότερη με τίποτα,εμπειρότερη ναι

      Διαγραφή
    7. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Η πορεία θα δείξει. Μακάρι να έχεις εσύ δίκαιο, αν και δεν το βλέπω.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    8. Tρίτη χρονιά στην Ευρωλίγκα είναι και για τον Ράις και για τον Κοπόνεν. Εκτός από την (όντως μεγάλη) διαφορά εμπειρίας μεταξύ Όλεσον-Φελντέιν, δε βλέπω πού αλλού είναι εμπειρότερη η μία τριάδα από την άλλη.

      Διαγραφή
  77. Jim χθες ο ΠΆΟ έπαιξε στην τελευταία περιοδοκιμαστική με 3 guard (Καλαθης Παππάς Feldein). Το βλέπεις να επαναλαμβάνεται με ΟΣΦΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Με την απουσια του Γκιστ ο Πριντεζης θα εχει μις ματς για ολο το ματς, ειτε τον μαρκαρει ο φωτσης, ειτε ο Νικολς, ειτε ο Σιγκλετον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αν χάσει σήμερα ο Ζοτς βλέπω να ετοιμάζει βαλίτσες. Αλλά δε θα τον δεχτούμε. Έχουμε Τσάβι.. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Γουίμς και Σμιθ σαν Σπανούλης και Πρίντεζης της Μακάμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Granger σε άγρια κατάσταση μέχρι στιγμής. 12 πόντους στην πρώτη περίοδο με 5/6 σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τι τραγικές οι βολές του Όμιτς. Κανονικά θα έπρεπε να του δώσουν τεχνική ποινή για διακωμώδηση του αθλήματος :P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Gist τελος για φετος γμτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο σοβαρος κατα τα φαινομενα τραυματισμος του Γκιστ ισως να αποδειχτει το ηλεκτροσοκ που χρειαζεται η ομαδα ωστε να συσπειρωθει πνευματικα και να κανει την υπερβαση σωματικα. Στα συν πως το τεσσερα ειναι η θεση που ποναει αριθμητικα ο Ολυμπιακος και ο Νικολς ειναι πολυ συνεπης αμυντικα για να θεωρησουμε εκ προοιμιου πως ο Πριντεζης θα κανει παρτυ στη ρακετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟ κλασικά ΔΕΝ θα πάει για παίκτη. Θα πάει στη λογική που σύντομα θα έχει πρωτοσέλιδο "Η ΠΡΑΣΙΝΗ": "Στρατιώτης Πατ έτοιμος!". Επίσης θα προβληθεί και η λογική: "Βασίλη (Χαραλαμπόπουλε) να η ευκαιρία σου"...

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    2. Μα δεν είχε ανάγκη από κανένα ηλεκτροσόκ συσπείρωσης (πόσω μάλλον τέτοιου είδους) ο Παναθηναϊκός. Στις ράγες έδειχνε να μπαίνει και να ρολάρει σιγά-σιγά και του 'ρχεται κατραπακιά από τις λίγες...Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι βραχυπρόθεσμα (1-2 ματσάκια) μπορεί να λειτουργήσει ως ηλεκτροσοκ, μια απουσία αυτού του βεληνεκούς την πληρώνεις σε βάθος χρόνου ( βασικότατος παίκτης στο ροτέισον, επιβάρυνση των υπόλοιπων κοκ).

      Μετά το "Περιμένοντας τον (Γ)κοντό" με τον Τζέιμς δε βλέπω πως μπορεί η ομάδα να ζήσει κι ένα "Περιμένοντας τον Γκιστ".

      Διαγραφή
    3. Ηλεκτροσοκ ενοψει Ολυμπιακου, μετα την κουραστικη και ενδεχομενως αποκοιμιστικη, λογω εμφανισης, ηττα απο τη Ρεαλ, εννοουσα. Τωρα ειδα οτι ενδεχεται να χρειαστει νυστερι. Πολυ κριμα. Αν δεν κινηθουμε για παικτη, αποκταμε αυτοματως ταβανι για φετος

      Διαγραφή
    4. Green σε παρακαλώ καντο red δεν πείθεις με το green

      Διαγραφή
    5. Σα να λέμε μαϊμού λακόστ δηλαδή

      Διαγραφή
    6. @ Ανώνυμoς 10:53
      Να πείσω ποιον και γιατί αγαπητέ; Πριν λίγο διάστημα είχα γράψει ότι ο ΠΑΟ δεν πρόκειται να πάρει αντικαταστάτη του James γιατί κατ'αυτό τον τρόπο λειτουργεί η διοίκησή του και έφερα τα παραδείγματα του Ούκιτς και του Νέλσον, όπως και της περυσινής χρονιάς που ενώ η ομάδα μπορούσε να πάρει ξένο και παρά το ότι ήξερε ότι Μποχωρίδης, Παππάς θα ήταν τραυματίες για μήνες προτίμησε να ξεκινήσει με 5 ξένους και 3 μόλις γκαρντ (ΔΔ, Καλάθη και τον πρωτάρη Φελντέιν). Τότε κάποιοι φίλοι αμφισβήτησαν το τι υποστηρίζω και με έλεγαν υπερβολικό χωρίς να διευκρινίζουν το γιατί. Τελικά αντικαταστάτης του James δεν ήρθε.
      Τώρα αν το γεγονός ότι θεωρώ ακράδαντα ότι το πώς χειρίζεται η διοίκηση της ομάδος τέτοιες καταστάσεις εντελώς λανθασμένο και εκ των πραγμάτων αποτυχημένο με κάνει ¨κόκκινο", θα ήθελα να διαβάσω το σκεπτικό σου. Η δική μου λογική λέει ότι όταν υποστηρίζεις κάτι δεν είναι ανάγκη να είσαι παλαμακιστής στο οτιδήποτε και να μην ασκείς κριτική αν δεν συμφωνείς σε κάτι. Και κυρίως να πάψεις να σκέφτεσαι και να αγνοείς δεδομένα.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
  85. Καλησπέρα σε όλους.

    Μετά τα νεότερα σχετικά με τον τραυματισμό του Γκίστ είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση στο 4 με έναν παίκτη ανάλογης αξίας.
    Ελπίζω πως την ύστατη στιγμή θα επικρατήσει η λογική και θα γίνει κάποια προσθήκη, εάν όχι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μετα τη διάγνωση για τον Γκιστ νομίζω ότι καθίσταται αυτονόητη η απόκτηση παίκτη εκεί....Πάντως φέτος αν ήμασταν πλήρεις θα ήταν πολυ ωραίο να βλέπαμε το ταβάνι μας....Τα μέχρι τώρα δείγματα ειναι εξαιρετικά πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Να ειναι 4-5 ομως. Οχι αλλο 3-4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τώρα Jim θα κοιτάξουμε για 5 ή για 4;Ο Gist ήταν ο pick an roll ψηλός μας τουλάχιστον έτσι σκεφτόταν ο Πεδουλακης αν και με τον Πασχαλη είχαν αλλάξει ρόλους με τον σιγκλετον.....τι κάνουμε λοιπόν; μεγάλη απώλεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Πολύ μεγάλο ματς στην Πόλη,πολλή ένταση,ίσως το πιο καυτό ως τώρα στη διοργάνωση. Σλούκας και Βέσελι κράτησαν ζωντανή την Φενέρ η οποία έζησε και από την ένεση που της έδωσε ο Μαχμούτογλου,ο περίφημος role player από τον πάγκο για τον οποίο μιλάμε καιρό.
    Είναι φανερό οτι έχουν ξεζουμιστεί παίκτες όπως ο Ούντοχ και η ομάδα ζητάει πολλά από άλλους όπως ο Κάλινιτς που δεν είναι η δουλειά του να φτιάξει καταστάσεις(αν και τον βοηθάει να βελτιωθεί παικτικά) και τον αρκετά ντεφορμέ και επίσης ψιλοχλωμό Ντατόμε.Μεγάλο παιχνίδι από τον Έλληνα γκαρντ,πλήρης καθοδηγητής και σκάνερ της αντίπαλης άμυνας σε ένα σημείο όπου η Φενέρ πραγματικά πασχίζει να βρει καλές επιθέσεις και το περσινό κατηφορικό και απρόβλεπτο execution πολλές φορές έχει αντικατασταθεί από μια κουραστική αναζήτηση καλών καταστάσεων και miss match.(σε μια επίθεση που της λείπει φρεσκάδα)

    Πολύ καλή η Εφές,είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δει κανείς το καθεστώς με το οποίο εκτελούν δύσκολα φαινομενικά σουτ οι ομάδες του Περάσοβιτς και το στοιχείο της συνεχούς ορμής που αυτές βγάζουν. Μερικοί δεν είχαν υπομονή αλλά η δουλειά του κόουτς(μέσα στους 4-5 καλύτερους στην Ευρώπη) αρχίζει να φαίνεται.. Μπορεί να έχει διαφορετικό έδαφος από το περσινό αλλά και πάλι παίζει πάνω σε δικές του σταθερές. Χάνεικατ ο τρελός energy guy(που είναι παντού αλά Χάνγκα),δημιουργία από τον παίκτη-σκαλοπάτι(φέτος ο Μπράουν,πέρσι ο Μπουρούσης),άμεσο τρέξιμο μετά από ριμπάουντ ακόμα και από τους φόργουορντ της ομάδας,συνεχές ψάξιμο σκορ και aggressive επίθεση σε ανοιχτό γήπεδο και προσωπική φάση(ξεχωρίζει ο πολύ βελτιωμένος στο επιθετικό του touch Ντεσόν Τόμας).Αν λοιπόν οι Κάρολ και Σπανούλης έχουν αυτό το aggressiveness που κρατάει την άμυνα στις μύτες,ο Περάσοβιτς έχει τον τρόπο να περνάει το ανάλογο στις ομάδες του.
    Ο μόνος προβληματισμός στο 5 όπου ο Όμιτς δεν αποδίδει και ο Ντάνστον όσο καλά και να παίζει δεν είναι ο τύπος των ανεξάντλητων πηγών ενέργειας που θα σου παίζει με συνέπεια 30 λεπτά σε κάθε αγώνα. Στο τέλος στοίχισε στις μάχες της ρακέτας η έλλειψη ενέργειας από τους φιλοξενούμενους με τον Βέσελι να δεσπόζει στις διεκδικήσεις.Ήττα στις λεπτομέρειες βέβαια και με μερικούς νόμους της έδρας να μην επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους,αλλά σίγουρα αξιόλογη προσπάθεια.Προσωπικά θα σκεφτόμουν ίσως και έναν πιο εγκεφαλικό γκαρντ από τον Κότον αλλά κρατάω μικρό καλάθι γιατί αν δει ο προπονητής την αποτελεσματικότητα που περιμένει από τον Αμερικάνο,η ομάδα ίσως απογειώσει τα δυνατά σημεία για τα οποία μιλούσα προηγουμένως.

    Ο Ράντονιτς αξίζει πολλά μπράβο και φέτος.Προσωπικά θέλω πολύ να δω την ομάδα με έναν παίκτη στο 4 ή 5 ικανό να τραβήξει σκορ μέσα από το σύστημα της ομάδας πάντα. Ο τρόπος που στοχεύει το ζωγραφιστό ο Αστέρας,(δυσανάλογα με το υλικό της ομάδας) αρκετά ενδιαφέρων.Στην έδρα του βέβαια με απλά πραγματάκια η ομάδα παράγει σκορ με συνέπεια.. Τα ημι-ρήγματα και οι άμεσες split out πάσες με τρίποντα,η εκβιαστική πίεση στη μπάλα και η μετατροπή hustle plays της άμυνας(το να βλέπεις Σέρβους-"αλήτες"- γενικά να πιέζουν τη μπάλα και να αμύνονται είναι μια ομορφιά του αθλήματος) σε σκορ στο τρανζίσιον είναι πράγματα που για να τα αποφύγεις εκεί μέσα θες συγκέντρωση,πλάνο και πνευματικό χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εκει που θα πηγαινανμε για ασο να δεις που τωρα θα παμε για 4-5αρι με τον τραυματισμό Γκιστ.
    Από Αμερική υπάρχουν αρκετοί παικτες που μπορούν να βοηθήσουν
    Εκτος αν πάμε για διαφορετικό παίκτη που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα όταν γυρίσει ο Γκιστ.
    Αυτός βέβαια δεν είναι άλλος από τον Λουκα Μαυροκεφαλίδη που περιμένει στη γωνία να τον φωνάξουν
    Νομίζχ ότι για σκορ που θέλουμε μπροστά είναι ταμάμ.
    Πίσω βέβαια θα έχουμε θέμα, αλλά νομίζω μεγαλύτερο θα έχουμε αν πάρουμε mobile-αλτικό κλπ όταν θα έρθει ο Γκιστ

    Πες μου την γνώμη σου Τζιμ

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρεις ΜΚΦ ποιος θα παιζει αμυνα ρε φιλε??? Η ρακετα θα γινει χωρος διερχομενων...

      Διαγραφή
  91. Jim ενα σχόλιο για Αρη, τι φταίει? μπορει να σωθεί η χρονιά? διαβαζω που λες οτι η αμερικάνοι μας είναι καλοί παιχτες, εγω τους βλέπω λίγους εκτος Κάμμινγκς. Να τρώμε 30+ ποντους στο πρώτο δεκάλεπτο, πραγματικά απορώ, δεν νομίζω ότι φταέι μόνο η έλλειψη slasher παίχτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Φέτος είναι η Ευρωλίγκα των γκαρντ. Σλούκας, Μίλος, Καλάθης, Σπανούλης, Ερτέλ, Λάρκιν, Γιουλ κάνουν υπερβατικές εμφανίσεις, και όταν κάποιος από αυτούς μείνει σε κάποιο παιχνίδι σε ρηχά νερά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ομάδα του θα χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ερτέλ μέχρι στιγμής στα μισά παιχνίδια ήταν το λιγότερο τραγικός.

      Διαγραφή
  93. Το γκαζετα εγραψε ότι κάναμε κρουση στον ΟΚΑΡΟ αλλα αρνήθηκε γιατί θέλει να παραμείνει Αμερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Χθές Μαυροκεφαλίδης.
    Αύριο Οκάρο Γουάιτ ή κάτι ανάλογο.
    Και το θέμα πάει για καθαρή και όμορφη λύση.
    Θα λυθεί τελείως αν επιστρέψει ο Τζέιμς.
    Εξι ξένοι να παίζουν παντού.
    Και ο Λουκάς να ξεκουράζει τον Μπουρούση εδώ κυρίως
    και στην Ευρώπη όταν ο Γιάννης δεν είναι στο μέρα του.
    Ομάδα για μεγάλα πράγματα.

    Για αύριο βλέπω ντέρμπι που θα σπάσουν καρδιές.
    Εμείς πληγωμένοι αρκετά από τους τραυματισμούς κι ο ΟΣΦΠ
    σε μέτριο φεγγάρι.
    Θα μιλήσει η έδρα, αλλά το μάτς είναι ξεκάθαρα ανοικτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ένα όνομα υπάρχει μόνο
    ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ
    Ή τον παίρνεις τώρα ή σου φεύγει για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Απαντήσεις
    1. Τζιμ μεγαλε άρχοντα του σκότους, πες κατι, ο,τι να ναι, γιατί οι παναθες δεν βλέπω να κλείνουμε μάτι σήμερα το βράδυ....

      Διαγραφή
    2. Ρε μη στεναχωριέστε.. Την έχω τη λύση έτοιμη.

      Διαγραφή
    3. Μίλα ζοφερέ υπηρετη της πορτοκαλι θεάς....

      Διαγραφή
    4. Νομιζω εφτασε η ωρα του Cory Jefferson...

      Διαγραφή
  97. Πολυ μεγαλο κριμα για τον Γκιστ, ας ελπισουμε να μην εχει πειραχτει κοκκαλο εστω και λιγο, γιατι αυτο το μικροπραγμα θα κανει τη διαφορα αναμεσα σε απουσια μεχρι Γεναρη και κινδυνου για την καριερα του....

    Ο ΠΑΟ πιστευω χρειαζεται περισσοτερο πικ ν ρολ πενταρι παρα αθλητικο 4αρι. Think Cory Jefferson....

    Ο Οκαρο ειναι πειρασμος αλλα δε θελετε αυτο παιδια.... Με Νικολς Σινγκλτον Φωτση στο ροστερ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δε φερνεις ελαφρυ περιφερειακο 4αρι.

    Κατα τα αλλα, μου τρεξανε τα σαλια με Σλουκα πιο πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μωρέ μια χαρά φέρνεις περιφερειακό τεσσάρι αν λέγεται ΚΟΒΙΝΓΚΤΟΝ.

      Διαγραφή
  98. πιο ηλιθια ομαδα απο τη μπαμπερκ δυσκολα θα βρει καποιος.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεκορ 2-6 σαν 6-2 ο Τρινκερι.... δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα.

      Τα ελεγε ο Τζιμ για το ροτεισον τους αλλα υπαρχει και θεμα closing.

      Αν μπορεσει να τουμπαρει αυτον τον ψυχολογικο λακκο ο Ιταλος στη συνεχεια, ειναι μεγαλος κοουτς....

      Διαγραφή
  99. E, αν δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε σήμερα ρε Αντρίκο, άσε το μπάσκετ και ξαναξεκίνα την εκπομπή με το Μίστερ Μπούτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Κορβινγκτον ο Παναθηναϊκος.





    Και μετα ξυπνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αυτό τον Βόιτμαν δεν το είδε ο Τρινκέρι μέσα στα πόδια του;
    Βαμβέργη-Φρανκφούρτη μία μπύρα δρόμος.
    Κι έμεινε μόνο με Τάις στους ψηλούς, που τα έφτυσε
    και έχασε τέσσερις βολές στο τλευταίο 4λεπτο ;;
    Ο Λάρκιν μου φαίνεται καλύτερος από τον δικό μας τον Τζέιμς
    που για να πώ την μαυρη αλήθεια μου, έχω ξεχάσει πώς παίζει μετά από δύο μήνες τραυματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή