Athlenda

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Rasputin..


Με εξαιρετική άμυνα και τους φύλακες του δαιμόνιου καλόγερου (Τεόντοσιτς) Τζάκσον και Χάινς σε εξαιρετική βραδιά η ΤΣΣΚΑ έφυγε με σπουδαίο διπλό από το ΣΕΦ πιστοποιώντας το “οποιονδήποτε, οπουδήποτε” status της στη παρούσα φάση. Παιδικές ασθένειες στη μεταβατική αυτή περίοδο για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχασε στη Πόλη μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με τη ματιά του  Hoopfellas..




Οποιονδήποτε, οπουδήποτε..

Αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά δύσκολο για οποιονδήποτε να να βάλει κάτω την πρωταθλήτρια Ευρώπης όταν αυτή πιάσει κάποια συγκεκριμένα standards απόδοσης, τα οποία φαίνεται να ακουμπά κάθε φορά σχεδόν άκοπα. Κερδίζει οποιονδήποτε, οπουδήποτε επιβάλλοντας το παιχνίδι της. Το μεγάλο της συν στην όλη κατάσταση είναι ότι έχει αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας σε δύσκολες για αυτήν καταστάσεις οι οποίοι μπαίνουν σε λειτουργία αυτόματα όταν η ομάδα αρχίζει και κινδυνεύει. Η κληρονομιά του περυσινού F4 είναι η διαφορετικότητα στον τρόπο προσέγγισης τέτοιων ειδικών καταστάσεων για τους Ρώσους και αυτό είναι γραμμένο παντού στο προφίλ και τις δράσεις της φετινής CSKA η οποία ήταν σαφέστατα η καλύτερη ομάδα τη Πέμπτη το βράδυ στο Φάληρο. Αρκετά καλύτερη χωρίς να πιάσει υψηλά standards απόδοσης κάνοντας τον Ολυμπιακό να δείχνει “φτωχός” σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Και όμως, το μάθημα αυτό έρχεται σε καλό σημείο της σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας που πλέον, απέναντι στο καλύτερο σύνολο της διοργάνωσης, είδαν όχι απλά τις αδυναμίες τους αλλά και τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσουν τον συγκεκριμένο αντίπαλο την επόμενη φορά όπου πιστεύω ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν τις προδιαγραφές να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο και μεγαλύτερη δυνατότητα “προσαρμογής” απέναντι σε αυτά που παίζει ο αντίπαλος. Λαμβάνοντας υπόψη τα σαράντα λεπτά κάθε ομάδας στο παρκέ του Φαλήρου τη Πέμπτη, το 75-81 είναι άκρως κολακευτικό για τους γηπεδούχους..


-To performance του Ολυμπιακού φέρει τη σφραγίδα πνευματικού λάθους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Λάθος εκτίμηση της κατάστασης και τους δρόμου που έπρεπε να ακολουθήσει για να φέρει το ματς στα μέτρα του και να πάρει τη θέση του οδηγού. Για να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ πρέπει να τη “ζουλίξεις”. Να τη στραπατσάρεις. Να είσαι επιθετικός και αρκετά physical, πόσο μάλλον από τη στιγμή που αγωνίζεσαι στην έδρα σου. Μόνο έτσι μπορείς να κάνει την πιο Fluid επίθεση του ευρωπαϊκού μπάσκετ να νιώσει άβολα. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο.. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι επικεντρώθηκαν στο να ανοίξουν το τέμπο του ματς χωρίς ουσιαστικά να έχουν φτιάξει τις βάσεις ώστε να το πετύχουν αναγκάζοντας την αντίπαλη επίθεση σε λάθη ή εκτέλεση μακριά από τα καλά της σημεία, καταστάσεις που αυτόματα θα δημιουργούσαν ανισορροπία στο αμυντικό transition. 2 φάουλ, 25 πόντοι παθητικό στα πρώτα 10 λεπτά. Και αυτά δεν είναι τα πιο άσχημα νέα μπροστά σε ότι μπορεί να ακολουθήσει το γεγονός ότι η επίθεση των Ρώσων μπορεί να “πατήσε锨..


Πέρα από τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των γηπεδούχων στο αμυντικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να προσαρμοστεί στις πόρτες που ανοίγουν τα flare screens κάθε φορά στην επίθεση της ΤΣΣΚΑ. Η επίθεση της ομάδας του Ιτούδη αναγκάζει την αντίπαλη άμυνα στο να μπει σε ένα παιχνίδι αναζήτησης ψάχνοντας την επόμενη πόρτα που θα ανοίξει κάθε φορά με την αίσθηση ότι κυνηγάς κάποιον σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο με έναν μικρό φακό στο χέρι.. Όταν η 4 out- 1 in Μotion επίθεση των Ρώσων μεταφέρεται στη πλατφόρμα των High Set plays είναι κάτι απλά απολαυστικό. Με τον Augustine και τον Hines (καλούς divers, ταχύτητα σε μικρό χώρο, χέρια & finishing) στο ψηλό post ρόλο screener η ΤΣΣΚΑ απλά κεντάει, ειδικά με την ικανότητα των γκαρντ της να χτυπούν με κάθετο μπάσκετ (πάσα, απειλή με ντρίμπλα) το ζωγραφιστό. Άλλωστε αυτό το είδος επίθεσης έχει κατασκευαστεί για να παράγει lay ups και σκορ γύρω από το καλάθι ξεριζώνοντας τη καρδιά του αντιπάλου. Τα Weave Screen plays (W) για τον Ντε Κολό..


..προσφέρουν επιλογές για στιγμιαίο σκοράρισμα με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας ώστε να εντάσσεται στα safe plays του Ιτούδη μαζί με τα γνωστά Double Drags (δύο σκριν που αποτελούν ουσιαστικό ένα συνεχόμενο για τον ντριμπλέρ και συνοδεύονται από ρολάρισμα του πρώτου screener) . Είδαμε επίσης μια μορφή Wheel Offense με 4 παίχτες να συμμετέχουν και τον καλύτερο κάθε φορά εκτελεστή στημένο στη base line ως “φάρο” και σημείο αναφοράς εφόσον δε πάει κάτι καλά. Gaggle Post για τους Ντε Κολό-Χίγκινς..


O Oλυμπιακός σε καμία περίπτωση δε κατάφερε να μετακινήσει την άμυνα των Ρώσων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για έναν αντίπαλο όπου διακρίνεται για το “μήκος” που προτάσσει η άμυνα του. Και αυτό είναι ένα από τα βήματα στην ευρύτερη διαδρομή που οδήγησε στην απενεργοποίηση του Ματ Λοτζέσκι. Ας το πούμε απλά, ξεκάθαρα. Χωρίς τον Λοτζέσκι στα συνηθισμένα του παραγωγικά standrards ο Ολυμπιακός δύσκολα θα έχει πραγματική τύχη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Είναι ο παίχτης που εκτοξεύει την επίθεση του Ολυμπιακού και το performance του είναι κομβικό σε τέτοια ματς. Ο Ιτούδης έβαλε πολύ έξυπνα τον Κουρμπάνοβ στον Σπανούλη (για τον Ρώσο τα έχουμε πει επανειλημμένως, ένας από τους τοπ αμυντικούς δύο γραμμών στην Ευρώπη, ουσιαστικά όπως και ο Γκιστ απενεργοποιεί τη πιθανότητα miss match για την άμυνα του)και άλλαζε στα side picks με τους φόργουορντ όταν αναμειγνυόταν ως screener ο Πρίντεζης ενώ με τον Hines κλείδωσε ουσιαστικά τον άξονα. Πολύ συγκεκριμένο switching και όχι Switch everything τακτική, πολύ σωστά. Ο Ολυμπιακός φοβήθηκε να μεταφέρει τη μπάλα πάνω από αυτήν την άμυνα. Επηρεάστηκε από το δάσος χεριών και δεν κοίταξε τη weak side (ώστε να χτυπήσει πάνω στη μετακίνηση, επαναλαμβάνω πολύ σημαντικό απέναντι σε μια τέτοια άμυνα) αναλωμένος σε ένας εναντίον ενός επίθεση με τον Πρίντεζη στο χαμηλό post. O Έλληνας φόργουορντ (έπαιξε και στο “5” όταν ο Σφαιρόπουλος χαμήλωσε για να κάνει το τελευταίο ηλεκτροσόκ στην ομάδα του) ήταν και πάλι καταπληκτικός φέρνοντας στη σκηνή το καλύτερο footwork που έχει post παίχτης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ απέναντι σε μια πραγματικά έτοιμη για να αμυνθεί ομάδα. Επίσης η διστακτικότητα του Ολυμπιακού στη midrange εκτέλεση μετατρεπόταν είτε σε αχρείαστες έξτρα πάσες που δυνάμωναν την άμυνα και ουσιαστικά χαλούσαν τους χρόνους εκτέλεσης είτε σε καμικάζι-μπούκες απέναντι σε μια άμυνα οργανωμένη που περίμενε με ανοιχτό το πορτάκι της φάκας.


Σημείωση: Αντίθετα, η ευκολία με την οποία το δίδυμο Τεόντοσιτς-Ντε Κολό ευστοχεί σε αυτά τα ..inefficient midrange shots αποτελεί μέρος της ρετρό γοητείας της επίθεσης της ενώ την ίδια στιγμή αλλάζει τους διαθέσιμους χώρους σε αυτήν αποτελώντας μια πολύ καλή γαρνιτούρα.



Ο Ολυμπιακός συνολικά δεν ήταν κακός στο αμυντικό κομμάτι όμως νομίζω θα είχε πετύχει περισσότερα εάν έβαζε περισσότερο το χέρι του στον αντίπαλο. Δε το δοκίμασε, φοβούμενος ίσως τη φθορά (και ένα μπαράζ προσωπικών βολών από τη πλευρά του αντιπάλου) όμως νομίζω ότι -ειδικά μακριά από τη μπάλα- πρέπει να είναι πολύ πιο δυναμικός την επόμενη φορά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σωστά δε πήγε σε overhelping γιατί η “αρκούδα” είναι παραδοσιακά η πιο ικανή ομάδα στο να δημιουργεί half court-fast breaks με παίχτη παραπάνω στην αδύνατη πλευρά με τρομερό ποσοστό επιτυχίας. Όπως και ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, κράτησε σχετικά ..ήσυχο τον σύγχρονο Ρασπούτιν του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος ως δαιμόνιος καλόγερος που είναι (αδιαμφισβήτητα..) βέβαια είχε κάποιες στιγμές μυστικισμού με τη πάσα κάτω από τα πόδια του Birch ή τη diving pass (βουτώντας, διεκδικώ τα δικαιώματα της ονομασίας της πάσας..) στον Χάινς.. Ο πρώην σέντερ των ερυθρολεύκων ήταν μαζί με τον εξαιρετικό Τζάκσον (top facilitator και η ζυγαριά ανάμεσα στους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό) οι φύλακες της πύλης.. για ένα ακόμα βράδυ για τον Δημήτρη Ιτούδη. Μαζί με τους Κουρμπάνοβ-Βορόντσεβιτς αποτελούν τη πανοπλία της ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να περάσεις από αυτούς για να βρεθείς απέναντι στον θρόνο (Τεόντοσιτς-Ντε Κολό)..




Η ΤΣΣΚΑ δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν και με ορίζοντας το F4 του 2017 στη Πόλη να συμμετέχει σε μια στημένη κατάσταση υπέρ της. Έχει τρομερή συνοχή, αυτοματισμούς, τρομερό ταλέντο και συνολικά όλα τα εργαλεία που απαιτεί το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ για να πατήσεις στη κορυφή του Έβερεστ. Η δουλειά του Δημήτρη Ιτούδη είναι καταπληκτική. Κοιτάζοντας πίσω όμως πρέπει πάντα να θυμόμαστε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι Ρώσοι στην αρχή της θητείας του Έλληνα κόουτς μέχρι να κατασκευαστεί το σημερινό οικοδόμημα. Θυμηθείτε το πόσο είχαμε εστιάσει στο Downsizing, την αλλαγή κουλτούρας και τον εκμοντερνισμό του οργανισμού στα οποία συνετέλεσε η παρουσία του Ιτούδη αλλά και στη τεράστια μετάβαση (στα μέσα της πρώτης σεζόν) που επιχειρήθηκε, σε έναν πολύ πιο γρήγορο τέμπο (συν 10 κατοχές, μιλάμε για κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο και δουλειά). Αυτή η αγωνιστική μετάβαση παρ'όλους τους τριγμούς που ένιωσε η ομάδα τότε σε κομμάτια του παιχνιδιού της αποτελεί τη βάση για αυτό που βλέπουμε σήμερα. Ένα σύνολο που μπορεί να παράγει ουσιαστικά δίχως όρια και να “προσαρμοστεί” νικώντας σε κάθε τέμπο παιχνιδιού. Η επιτομή της Two-way team δε μπορεί να είναι άλλη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι ανίκητη. Δεν υπάρχει αυτό.. Το Format της διοργάνωσης δίνει την ευκαιρία στους επίδοξους δελφίνους να ελπίζουν βάσιμα και αυτή είναι η γοητεία της Ευρωλίγκας. Θέλω πολύ να δω την αντίδραση της “αρκούδας” μετά τα πρώτα ατυχή αποτελέσματα. Εκεί θα είναι όλο το ζουμί. Ξέρετε, θυμάμαι πολλές ομάδες που ξεκίνησαν “τραίνο” όμως έχασαν το μυαλό τους μέσα στη σεζόν μετά από κάποιους “κεραυνούς” ή ατυχή αποτελέσματα. Εκεί πρέπει να επαναφέρεις το τιμόνι στη πρότερη πορεία. Δεν είναι πάντα εύκολο.. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα λοιπόν να ελπίζει βάσιμα απέναντι σε μια τέτοια αντίπαλο, ειδικά όσο προχωράμε στη σεζόν. Αρκεί να βελτιώνεται βήμα-βήμα, κατάσταση η οποία θα τον κρατήσει όρθιο και παράλληλα ψηλά στη βαθμολογική κούρσα. Και όταν έρθει η ώρα της αλήθειας, για πολλούς λόγους, μπορεί να έχει τύχη..

Όχι καιρός για δάκρυα..


Ναι (το παραδέχομαι) και εγώ σκεφτόμουν τον Παναθηναϊκό στο 4-1 (με μοναδική ήττα αυτής της Μόσχας και μάλιστα σε ματς-ντέρμπι) και το μέγεθος της ευκαιρίας που χάθηκε στη Πόλη για ένα πολύ σπουδαίο διπλό σε μια διοργάνωση που κάθε διπλό, ειδικά στην αρχή της σεζόν όπου όλοι προσπαθούν να παγιώσουν ένα καλό status, είναι σημαντικό. Για μερικά λεπτά.. Ωραία θα ήταν. Δεν είναι όμως.. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να επικεντρωνόμαστε λοιπόν στις πραγματικές αιτίες και στο τι δεν εκτέλεσε η ομάδα σωστά για να τελειώσει το ματς . Η ζωή απαιτεί λύσεις, όχι προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι οι πράσινοι έκαναν αρκετά πράγματα λάθος τη Παρασκευή το βράδυ χάνοντας ένα παιχνίδι που θα τους “σήκωνε” σημαντικά στη βαθμολογία μιας και θα πλασαρίζονταν στη δεύτερη θέση με εντός έδρας παιχνίδι μπροστά τους.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει όλες εκείνες τις “ασθένειες” μιας ομάδας η οποία προσπαθεί να μάθει να συμπεριφέρεται διαφορετικά και να εκτελεί με ασφάλεια καινούργια πράγματα. Προσωπικά βλέπω μια ομάδα η οποία ακόμα προσπαθεί να χτίσει δεσμούς επικοινωνίας και κατ'επέκταση ένα ισχυρό πνευματικό προφίλ γιατί είναι ακόμα εύθραυστη σε επίπεδο συγκέντρωσης αυτό είναι αφετηρία πολλών δεινών στο αγωνιστικό κομμάτι.


Παρατηρώ το “τριφύλλι” αναφορικά με τον τρόπο που εκτελεί καινούργια πράγματα και δράσεις τις οποίες προσπαθεί να εισάγει ο Πασκουάλ. Ακόμα είναι φανερή η έλλειψη αυτοματισμών (λογικό) και υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση εξερεύνησης στα όσα δουλεύει η ομάδα στα παιχνίδια. Για παράδειγμα στη Diamond επίθεση για τον Ρίβερς (ξεκίνησε ως “καθρέφτης” του Οσμάν) όπου ο Πασκουάλ έχει εισάγει ένα Flex Screen (τοποθετώντας στη δυνατή πλευρά τους δύο καλούς σουτέρ του με τη μπάλα στο post στα χέρια του Γκιστ), οι χρόνοι θέλουν πολύ δουλειά ακόμα. Υπάρχει ακόμα μια διστακτικότητα, μια έλλειψη πρωτοβουλίας που οδηγεί τους παίχτες στο να πηγαίνουν βαθιά στο σύστημα περιμένοντας αυτό να τους δώσει τη λύση. Χρειάζεται χρόνος ακόμα για να ξέρεις πότε θα σπάσεις τη ροή που υπαγορεύει το playbook και αυτή η πρωτοβουλία θα είναι ουσιαστικά μέρος του ίδιου του ..playbook. Άλλωστε ο Πασκουάλ πρεσβεύει αυτό το δόγμα (το σύστημα υπάρχει για να δημιουργεί το σωστό πλαίσιο για τον παίχτη).

Οι πράσινοι κατά τη γνώμη μου παρουσιάζουν θέμα συγκέντρωσης αυτή τη περίοδο και αυτό φάνηκε πολλάκις στο αμυντικό κομμάτι σε ένα ματς μάλιστα που δέχθηκαν μόλις 70 πόντους στη κανονική του διάρκεια. Η γενικότερη αμυντική προσέγγιση ήταν σωστή όπως και το πλάνο του κόουτς Πασκουάλ στα μετόπισθεν όμως παρατηρήθηκε πρόβλημα επικοινωνίας (αρχικά στην Pick & Roll άμυνα) το οποίο συχνά πήγαζε από λάθη των Σίνγκλετον (ειδικά αυτός) και Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός παίζει σωστά άμυνα στο ξεκίνημα, καταφέρνει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις να κατευθύνει τη μπάλα εκεί που θέλει όμως αρνείται πεισματικά να εκτελέσει βασικά πράγματα όπως τα Box outs αφήνοντας τους παίχτες της Αναντολού να σπριντάρουν στις πλάτες τους κάθε φορά που η μπάλα βρισκόταν στον αέρα. Όταν έχεις να κάνεις με αθλητές όπως ο Χόνεϊκατ ή ο Μπράουν, βασικό σου μέλημα στην άμυνα είναι να μην τους αφήσεις να πατήσουν και να κρίνουν διεκδικήσεις στον αέρα βάζοντας στην εξίσωση τον παράγοντα “athleticism”. Δε το θέλεις αυτό για αυτό και τους καρφώνεις τα πόδια στο έδαφος.. Με 15 επιθετικά ριμπάουντ υποστήριξε την επίθεση της η Αναντολού τη Παρασκευή το βράδυ (51-39 συνολικά υπέρ της η μάχη των αιθέρων), πολλά από αυτά γιατί οι πράσινοι αδυνατούσαν να κλειδώσουν με συνέπεια στη πλάτη τους τους αντιπάλους ενώ παράλληλα έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες πηγαίνοντας προς τις διεκδικούμενες μπάλες. Αντίθετα (μιας και μιλάμε για κατοχές) είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μετά από 5 αγωνιστικές οι πράσινοι είναι η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που παράγει μονοψήφιο αριθμό λαθών ανά παιχνίδι (9.8, πρώτοι στη σχετική κατηγορία) και μάλιστα αυτός ήταν ένα από τους λόγους για τον οποίον οι πράσινοι διατήρησαν το προβάδισμα στα πρώτα είκοσι λεπτά. Το λέω αυτό γιατί η ομάδα έχει καλωσορίσει μόλις έναν προπονητή ο οποίος έχει και αυτός δημιουργήσει μακρά παράδοση στο low mistake basketball. Στο πιο γρήγορο τέμπο παιχνιδιού το οποίο φαίνεται να κυριαρχεί στη διοργάνωση, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελέσει χρυσάφι..


Είναι εμφανές πλέον (ναι, τόσο έντονα) ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει γκαρντ τα οποία μπορούν να παίξουν με το χρονόμετρο πίσω από τον Καλάθη και αυτό επηρεάζει πολύ όλο το παιχνίδι της ομάδας η οποία αδυνατεί να διατηρήσει την πειθαρχία της όταν ο μόνος της Floor general αποχωρεί από το παρκέ. Αυτόματα κάνει την εμφάνιση του ο εκνευρισμός που μεταδίδεται σε όλη την επιθετική λειτουργία και πηγάζει από τον εκάστοτε αντικαταστάτη του Νικ.. Είπαμε ότι ο Πασκουάλ πρέπει να παίξει τον Μποχωρίδη ο οποίος δεν έχει τη ροπή να κοιτάζει πρώτα το Καλάθη όμως ο 22χρονος γκαρντ απέχει ακόμα από το να μεταδώσει “ασφάλεια” (ξεκινώντας από το απλό αλλά πολύ βασικό κομμάτι της μεταφοράς και κυκλοφορίας της μπάλας) στους συμπαίχτες του. Στη Πόλη ενώ ευστοχεί σε ένα κλασσικό τρίποντο-Μποχωρίδη (σουτ με άγνοια κινδύνου) κάνει δύο φάουλ πάνω στον Γκρέηντζερ (του τα παίρνει καθαρά ο Αμερικανός) γιατί έχει τελείως λάθος βάλει το κορμί του στην άμυνα, ουσιαστικά σε απλές φάσεις. Εγώ αυτό το λέω πνευματική ανετοιμότητα, όχι απειρία. Το ίδιο νομίζω και ο κόουτς. Για αυτό και δεν έπαιξε παραπάνω ο Έλληνας γκαρντ.


Σημείωση: Μελετώντας το playbook και οτιδήποτε καινούργιο προσπαθεί να εισάγει ο κόουτς Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό, σκεφτόμουν υποσυνείδητα το πόσο θα βοηθούσε στη κατασκευή μιας επίθεσης με κίνηση και ροή η ύπαρξη ενός SF ικανός να τρέξει plays και να παίξει με τη μπάλα στα χέρια στο στυλ των Joe Ingles/Chuck Eidson δηλ. Point Forward που θα αποσυμπίεζε τον Καλάθη στο δημιουργικό κομμάτι. Δε λέω ότι πρέπει να πάει ο Παναθηναϊκός για τέτοιον παίχτη (μιας και ήδη στο “3” έχει τους Ρίβερς-Νίκολς-Χαραλαμπόπουλο) όμως δε μπορώ να μη σκεφτώ το πόσο θα ξεμπλοκάριζε μια τέτοια επίθεση η παρουσία ενός αθλητή με αυτά τα χαρακτηριστικά. Πριν μου πείτε οτιδήποτε σας προλαβαίνω.. Ναι, ο Χαραλαμπόπουλος έχει τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε τέτοιον δημιουργό κάποια στιγμή. Όμως σας έχω ήδη ενημερώσει για τη φιλοσοφία του κόουτς σχετικά με την ανάπτυξη παιχτών σε αυτές τις ηλικίες.. Εν κατακλείδι βέβαια, οι πράσινοι χρειάζονται playmaking και μάλιστα από τη θέση “1”. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό ψάχνουν στην αγορά. Κλείνει λοιπόν η παρένθεση αυτή..


Στη τελική ευθεία ο Παναθηναϊκός προέβηκε σε μάλλον “περίεργες επιλογές”, προϊόν της κούρασης του Νικ Καλάθη. Δε μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς το γεγονός ότι επέλεξε σε Horns επίθεση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο να παίξει screen στη μπάλα με τον Σίνγκλετον να ρολάρει και τον Γκιστ να μένει ψηλά (Νικ για αυτό είχε τοποθετηθεί ο Γκιστ στο καλό σου χέρι..). Επίσης η ελληνική ομάδα, ίσως απόρροια των αμυντικών πεντάδων στις οποίες επέμενε ο Πασκουάλ (Ρίβερς στο “2”) ήταν αρκετά περιφερειακή αναφορικά με τον χαρακτήρα των εκτελέσεων της στην επίθεση έχοντας περάσει στην αντίπαλη άμυνα ότι πατάει ζωγραφιστό μόνο για να δημιουργήσει (πέρα των όποιων post ups). Στα έξτρα πεντάλεπτα η Αναντολού ανέβασε την αποτελεσματικότητα της σε Pick & Roll καταστάσεις όπου ο Ερτέλ επιθετόταν πάνω στον Μπουρούση σε όλο το ματς με τον Έλληνα ψηλό (Step Back/Fight Through η τακτική του Πασκουάλ με τον Μπουρούση να μένει πίσω και τον Καλάθη να παλεύει με τον screener για την ανάκτηση της θέσης) να πηγαίνει ανέλπιστα καλά σε επίπεδο αποτελέσματος. Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι παίχτης-κλειδί για τους γηπεδούχους (εκτός του εξαιρετικού Χόνεϊκατ) ήταν ο Ντάνστον, ο οποίος άλλαξε τους συσχετισμούς στο παρκέ με τη πολύ καλή συμπεριφορά του στη Pick & Roll άμυνα στον άξονα και τον δυναμισμό του στο ζωγραφιστό συμπληρώνοντας τους Χόνεικατ και Μπράουν στην τριάδα των παιχτών του Περάσοβιτς με double double.


Mεταβατική περίοδος λοιπόν για τον Παναθηναϊκό ο οποίος προσπαθεί να υιοθετήσει καινούργια πράγματα σταδιακά και με ομαλό είναι αλήθεια τρόπο. Τα δείγματα του Πασκουάλ είναι καλά πάντως μέχρι τώρα. Για αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι. Οι πράσινοι έχουν έναν προπονητή ο οποίος μπορεί να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση σε μια ειδική κατάσταση και αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να περνάει στους παίχτες. Αυτό κρατείστε το.. (εγώ θα το κάνω) Σταδιακά περιμένω βελτίωση στον τρόπο που λειτουργεί η επίθεση (στη Πόλη ήταν στατική, σε κάποια σημεία όμως σκόπιμα γιατί δεν ήθελε να αλλάξει τους συσχετισμούς των miss matches) αν και αυτό θα χρειαστεί λίγο καιρό ακόμα και πιθανόν έναν γκαρντ.. Ο Παναθηναϊκός τρέχει πάλι για να διορθώσει τη καλοκαιρινή ανορθογραφία ψάχνοντας κοινοτικό PG όμως διασχίζουμε ήδη τον Νοέμβρη. Το ντέρμπι της Α1 με τον Ολυμπιακό είναι παρελθόν, ο κανονισμός θα αλλάξει και η αμερικανική αγορά προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη δεξαμενή επιλογών..



Zoc..


Οκ, στη Φενέρ υπάρχει πρόβλημα όπως είχε προβλεφτεί αλλά κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρέπει να ψάξουμε λίγο βαθύτερα για τα πραγματικά αίτια. Ο Ομπράντοβιτς δεν είναι χαζός. Έχει κάνει ανάλογα (και πιο χοντρά) λάθη στο παρελθόν, όπως όλοι άλλωστε οι μεγάλοι, και ειδικά στη θητεία του στη Πόλη όταν η Φενέρ χρειαζόταν από τη πρώτη στιγμή mobile ψηλό και αυτός πήρε τη δεύτερη του σεζόν τον Βέσελι ενώ τη σεζόν 2014-15 η ομάδα φώναζε ότι χρειαζόταν playmaking στα γκαρντ, κατάσταση που ο Ζοτς αρνιόταν πεισματικά μέχρι που πήρε τον Ζήση στα μέσα της χρονιάς και έφτασε στο F4. Πέρυσι όπως σας έχω πει υπήρξε γκρίνια για το γεγονός ότι η Φενέρ δεν αξιοποιεί αρκετά και σε σημαντικούς ρόλους Τούρκους αθλητές. Η πορεία της μεγάλης αντιπάλου ΤΣΣΚΑ, για την οποία το σημαντικό δεν ήταν ότι επέστρεψε στη κορυφή αλλά το ότι το έκανε στηριζόμενη αρκετά σε Ρώσους αθλητές (το όνειρο του Βατούτιν χρόνια τώρα), έχει κάνει το front office της Φενέρ πολύ απαιτητικό. Ο Μαχμούτογλου όμως δεν είναι Φριντζόν ούτε ο Hersek είναι Κουρμπάνοβ ή Βορόντσεβιτς.. Ίσως λοιπόν ο Ομπράντοβιτς προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να αποδείξει στη διοίκηση ότι η ομάδα χρειάζεται έναν έξτρα παίχτη στη περιφέρεια ο οποίος θα της δώσει το ποιοτικό βάθος που χρειάζεται. Πάντως είναι καλό να γνωρίζεται ότι στη Τουρκία του σήμερα η “μπίζνα” του μπάσκετ λειτουργεί λίγο διαφορετικά μιας και η έλλειψη παιδείας για το άθλημα είναι ακόμα εκεί ειδικά σε διοικητικό επίπεδο. Μη νομίζεται λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι τεράστιοι προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς, ο Ίβκοβιτς ή ο Μπλατ είναι κάτω μόνο από τον ..Θεό στις ομάδες τους. Ίσως, εάν αποδεχτούμε όμως ότι ο Θεός φοράει κοστούμι και είναι ο εκάστοτε χορηγός.. Είδατε το πως αποχώρησε ο Ντούντα από την Αναντολού και τι δήλωσε για το όλο θέμα.. Όπως σας έχω γράψει (και δε το έκανα τυχαία) και ο Ντέηβιντ Μπλατ θα έχει πίεση παρότι είναι μόλις η πρώτη του σεζόν καθώς η Dogus (αναφέρομαι στον χορηγό) έχει πολλές απαιτήσεις και δε θα μασήσει ανά πάσα στιγμή να πάρει κεφάλια εάν δει ότι στραβώνει το πράγμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Φενέρ. Πίεση σαφώς και υπάρχει πάντα σε τέτοιους οργανισμούς. Το παν είναι το πως θα τη διαχειριστείς. Και ναι, αναφέρομαι στους ανθρώπους που τρέχουν τους οργανισμούς σε διοικητικό επίπεδο..




Υ.Γ: Πόσο θα βοηθούσε τη Brose το καλοκαίρι ένας παίχτης με την ικανότητα του Χίκμαν στη δημιουργία ρηγμάτων.. Όμως το club δεν έχει αυτή τη λογική στη προσέγγιση της αγοράς. Στέλνει παίχτες στην ελίτ, δεν αγοράζει από αυτήν..




Υ.Γ1: O τρόπος με τον οποίον μπήκε σήμερα η Μπαρτσελόνα στο classico δείχνει την επίδραση του καλού προπονητή στη ψυχοσύνθεση των παιχτών. Συσπείρωση, δυναμισμός, πίστη στο πλάνο. Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ψάχνει για έναν κοινοτικό γκαρντ στην αγορά. Ήδη η ομάδα του θα αρχίζει να παίρνει τα δώρα της επιστροφής Κοπόνεν ο οποίος (ακόμα και εάν ακόμα θέλει λίγο χρόνο για να αφήσει πίσω τον τραυματισμό του) δίνει άλλον αέρα στη Μπαρτσελόνα. Μη ξεχνάτε ότι οι Κταλανοί δεν έχασαν τις τελευταίες ημέρες δύο παίχτες. Έχασαν δύο Ισπανούς (διεθνείς μάλιστα) παίχτες, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τη δυναμική της ομάδας στην ACB. Ένας ακόμα λόγος που το σημερινό αποτέλεσμα είναι σημαντικό..


Υ.Γ2: Η μεγαλύτερη ευλογία για τους φετινούς Warriors είναι τα ματς που θα χάσουν στον δρόμο για να γίνουν πραγματική ομάδα μετά την ανακατανομή ρόλων και ο θνητός χαρακτήρας που θα τους δώσουν αυτές οι ήττες. Θα χρειαστούν δουλειά και στομάχι. Μη ξεχνάτε, μιλάμε για μια ομάδα με πιο ικανό rim protector τον ..Ντουράντ.

582 σχόλια:

  1. Πρωτη φορα γράφω μονο κ μονο για να πω πως εισαι τρελο αρρωστακι ρε τζιμ!ακου εκει 4 το πρωι άρθρο...ωραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξαιρετικό άρθρο Jim.
    Κάθε άρθρο και καλύτερος.
    Αυτό πιά είναι must στον μπασκετικό ιντερνετικό χάρτη.
    Ο Παναθηναικός θα φτάνει στην πηγή και θα την πατάει
    όσο δεν παίρνει άλλο έναν ΑΣΣΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ δυνατό.
    Μπάσκετ καλύτερο μπορείς να παίξεις.
    Με τους νόμους της φύσης δεν μπορείς να τα βάλεις και
    να ξεκουράζεις μέσα από διαπλανητικές διαδικασίες
    τον ήδη κουσρασμένο άσσο σου.
    Αυτό όταν το καταλάβουν στην ΚΑΕ, θα δούμε το πραγματικό
    ταβάνι της ομάδας.
    Τώρα βλέπουμε μετά το 30, ένα κουρασμένο παλικάρι στην περιφέρεια να μαρκάρει τον αντίπαλο άσσο και να προσπαθεί
    να έχει τις ανάσες και το μυαλό να δημιουργήσει κιόλας όντας ο μοναδικός δημιουργός επί 35 λέπτα.
    Ο Τζέιμς έχει το μυαλό του στο τρανζίσον, στο σκόρ και
    στην διεμβόλιση και καλά κάνει.
    Θέλουμε ΑΣΣΟ πραγματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα ρε Τζιμ δάσκαλε. Πιστεύεις ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την περιφερειακή εκτέλεση της Γαλατά; Ο ΠΑΟ θα μπορέσει να κάνει shut down (όσο αυτό είναι δυνατό, βέβαια) στην τριάδα Goudelock, Weems, Smith;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κανει πραγματικα φοβερη εντυπωση αυτος ο Λασο, μιας και αναφερθηκες Jim στο κλασικο .... Μιλαμε τοσο ταλεντο και ικανοτητες, τοσους παικταραδες απλα σκορπιους μεσα στο παρκε χωρις ουσιαστικο σχεδιο δεν εχω ξαναδει..... Ειδικα στην αμυνα .... ουτε επαφες, καμια σκληραδα, τιποτα... Και επιθετικα περνει ο Γιουλ τη μπαλα και αν μας βγει οκ ... Πραγματικα αν η Ρεαλ ειχε κανονικο προπονητη με τετοιο ροστερ πο υθα εφτανε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπαρτζώκας για Μάρκοβιτς και Γιόβιτς Τζιμ. Λες? Πολύ καλή η Μπαρτσελόνα χθες παίζοντας με Έρικσον σταρτερ και τον Πένο από πίσω στα γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα Τζιμ, νομιζα οτι περιμενες τα ζορικα ματσακια των 2 αιωνιων για να γραψεις αναρτηση.

    Κραταω οσα εγραψες για την αποτυχια του Ολυμπιακου να προβληματισει την αμυνα της ΤΣΣΚΑ.
    Στα της δικης μας αμυνας, σταθηκα αναποφευκτα σε αυτο:

    "Για να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ πρέπει να τη “ζουλίξεις”. Να τη στραπατσάρεις. Να είσαι επιθετικός και αρκετά physical, πόσο μάλλον από τη στιγμή που αγωνίζεσαι στην έδρα σου."

    Αυτη η υποδειξη συνοδευεται απο ενα τεραστιον "ΕΦΟΣΟΝ", και το ξερεις καλα. Σεβαστο το οτι επελεξες να αφησεις εκτος της αναλυσης σου τετοια ζητηματα, αλλα κι εγω δε μπορω να κρινω την ομαδα μου σε αυτη την εντελως ουδετερη βαση, διοτι δεν υφισταται ουδετερη βαση.

    Τελος, θεωρω το τελικο σκορ δικαιο, δεδομενης οχι μονο της μαχης στο παρκε, αλλα και της πνευματικης "παλης μεχρις εσχατων" που αναγκαστηκαν να παιξουν μεσα στο κεφαλι τους οι 5 απο τους 10 εκαστοτε παιχτες στο παρκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "2 φάουλ και 25 πόντους παθητικό το πρώτο δεκάλεπτο"...
      Το λέει ξεκάθαρα ο Jim. Η ομάδα δεν έπαιξε άμυνα, πήγε μόνο σε επίθεση. Ο Jackson βρήκε ρυθμό και μαζί του όλη η επιθετική μηχανή των Ρώσων. Και μετά άντε να τους σταματήσεις... Σαν την στρατιγική του Seabiscuit vs War Admiral, μην τον αφήσεις να ξεκινήσει πρώτος!

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβες, δε λεω οτι παιξαμε την καλυτερη μας αμυνα, η την καλυτερη που θα μπορουσαμε σε τετοιο ματς, εν πασει περιπτωσει.

      Λεω οτι διαμορφωνεται μια κατασταση που δε σου επιτρεπει να παιξεις την καλυτερη σου αμυνα με την ΤΣΣΚΑ, τελος. Θα παιξεις μεχρι τη δευτερη καλυτερη σου, πως το λενε ρε αδερφε.

      Μεχρι να βρεθει καποιος να ποσοτικοποιησει την ψυχολογικη φθορα απο τα διαφορετικα κριτηρια, ειδικα οταν σε σφυρανε μεσα στο σπιτι σου, δε μπορω να δεχτω το γνωστο "δεν εχασες απο τη διαιτησια, ας επαιζες καλυτερα και θα μιλαγαμε".


      Δεν αξιζαμε τη νικη, No doubt. Αλλα τετοια βραδια καθιστουν δυσκολο να φτιαξεις το ψυχολογικο υποβαθρο οτι την επομενη θα κερδισεις.....

      To "οποιονδήποτε, οπουδήποτε" εχει διπλη αναγνωση.

      Τεσπα, δε θελω να αναλωθω αλλο σε θεματα διαιτησιας, ας το κοιταξει ο Μπερτομεου ομως, που μου θελει και ΝΒΑ (μιλια μπροστα σε νοοτροπια επ αυτου), διοτι στο ΝΒΑ δε μαλακιζονται με το προιον τους.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειδα το παιχνιδι του Ολυμπιακου ειδα ομως την ομαδα μου με την Εφες σε ενα πολυ πιο κλειστο παιχνιδι με δυο παρατασεις οπου και εκει υπηρξε πολυ γκρινια για τους διαιτητες.
      Η διαιτησια για μενα ειναι κι αυτη μερος του παιχνιδιου και μαλιστα ειναι ορατο μπροστα σου. Ξερεις οτι ενιοτε μπορει να υπαρξουν σφυριγματα εδρας, σφυριγματα υπερ του ισχυρου, πιο ευκολα σφυριγματα για το μεγαλο ονομα, πιο αυστηρα για τον νεο και απειρο. Ολα αυτα υπαρχουν το ξερουμε ολοι και that's the name of the game στο τελος τελος. Αν δεν το δουμε ετσι τοτε νομιζω παρακολουθουμε λαθος αθλημα.
      Βλεπεις την κατασταση και προσαρμοζεσαι ακριβως οπως κανεις και με τον αντιπαλο. Και αν δικαιουσαι με την εμφανιση σου να παρεις ενα παιχνιδι και δεν το παρεις τοτε απλα κατι δεν εχεις κανει εσυ σωστα.
      Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κακες διαιτησιες. Και με την εννοια κακες δεν εννοω μονο τις διαιτησιες που μας αδικησαν αλλα και εκεινες που μας ευνοησαν εις βαρος του αντιπαλου.
      Αν αναγνωριζουμε στο αθλημα του μπασκετ οτι ο νικητης μπορει να ανακυρησσεται με ενα μονο ποντο δεν μπορουμε να ασχολουμαστε με την διαιτησια γιατι τοτε θα επρεπε να δεχτουμε οτι αυτη οριζει τα παντα.
      Ας σταθουμε καλυτερα στο γεγονος οτι η Ευρωλιγκα ειναι μια συναρπαστικη διοργανωση και οτι οι ομαδες μας διαχρονικα εχουν παρει αυτο που τους αξιζει με το παραπανω.

      Διαγραφή
  7. Τα παιχνίδια της Α1 σήμερα προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα. Και καπάκια Μπλατ εναντίον Ζοτς. Ταμάμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To τουρκικο θα ειναι το πραγματικα ενδιαφερον.

      Τα ελληνικα θα τα καθαρισουν γρηγορα οι μεγαλοι πιστευω. Ο Ολυ δε θα κανει 3η μετρια εμφανιση εντος, ενω και ο ΠΑΟ θα ειναι υποψιασμενος απο τις δυσκολιες που συναντησε ο Ολυ.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους.

    Βρε το Rasputin...αλήθεια Jim τι θέση έπαιζε; combo priest? (μπρρρ). Πολύ ωραία ανάλυση όπως πάντα.

    Εντάξει η εικόνα των ρώσων τις προάλλες δεν άφηνε πολλά περιθώρια, είναι μακράν η πιο καλοστημένη ομάδα και στην καλή επιθετική μέρα 2-3 παικτών της η άμυνά της δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Πάντως εγώ είδα έναν εγκλωβισμένο επιθετικά ΟΣΦΠ χωρίς καλή κυκλοφορία και με πολύ βασανισμό της μπάλας και ατομικές ενέργειες. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός στο set παιχνίδι της ομάδας σε γιατί καλό το transition αλλά...

    Για ΠΑΟ τι να πω, τα salospir να ναι καλά. Πάντως είναι εμφανές και ότι αφενός υπάρχει δυναμικό για καλά πράγματα, αφετέρου δε πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

    ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι που με ανησυχεί εμένα, επι του Ολυμπιακού, είναι το πρόγραμμα... Δυστυχώς, οι τελευταίες 5 αγωνιστικές (που πιθανότατα να κρίνουν πολλά) είναι φωτιά και λαύρα για τον Ολυμπιακό... Galatasaray (μέσα), Red Star (έξω), Real Madrid(μέσα), Anadolu Efes (έξω), CSKA Moscow (έξω)... Πέραν της Galatasaray, είναι απο τα δυσκολότερα finale που θα μπορούσε να έχει μία ομάδα... Άπαξ δε και οι θέσεις παίζονται μέχρι τελευταία αγωνιστική, εμείς θα πρέπει να παίξουμε την τύχη μας στην Μόσχα..! Πρεμιέρα στην Μαδρίτη και φινάλε στην Μόσχα! Ωραία μας φτιάξανε φέτος... Και μην ακούσω τίποτα για "αδιάφορη CSKA" γιατί με τόσα χουνέρια που τους έχουμε κάνει, αδιάφορη με εμάς η ΤΣΣΚΑ θα είναι μετά απο 5-10 χρόνια! Οπότε, αυτό είναι που έχω συνέχεια στο πίσω μέρος του μυαλό μου και δεν με αφήνει να δημιουργήσω καμια μεγάλη αισιοδοξία... Δύο κολλητά εκτός έδρας στις δύο τελευταίες αγωνιστικές... Πολύ σκληρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει διπλη αναγνωση φιλε:

      Τα μονα πραγματικα δυσκολα παιχνιδια με την ταμπελα "προκληση υπερβασης" ειναι το Ρεαλ στο ΣΕΦ και η Εφες εξω.
      Τα αλλα ειναι παιχνιδια ρουτινας και δεν ειναι υπερβολη να πουμε οτι τοσο ο Ερυθρος Αστερας οσο και η ΤΣΣΚΑ δε θα ειναι σε οριακη κατασταση.

      Μια χαρα προγραμμα ειναι, μπορω να φανταστω πολυ πιο δυσκολα. Ο Ολυμπιακος μπορει ξεκαθαρα να κανει 4 στα 5 εκει.

      Οποτε δε βλεπω λογο να ανησυχεις (καλα το να ανησυχεις απο τωρα για το τι θα γινει σε 20 (!) αγωνιστικες ειναι ουτως η αλλως ανωφελο).

      Διαγραφή
    2. Δημητριε απλα σε ενημερωνω οτι η Τσσκα με Ιτουδη θα το παιξει μπουνια το ματς αυτο που σημαινει 80 % ηττα για τον Οσφπ. Για 4/5 θελεις ολα τα υπολοιπα! Ειδωμεν

      Διαγραφή
    3. Και ο Παναθηναικός έχει:
      Ρεάλ (μέσα)
      Αρμάνι (μέσα)
      Μπασκόνια (έξω)
      ΤΣΣΚΑ (μέσα)
      Μακάμπι (έξω)

      Αλλά μέχρι τότε έχουμε καίρο και δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα είναι η κάθε ομάδα οπότε ναι και εγώ το θεωρώ ανώφελο να συζητάμε από τώρα για αυτό.
      Ούτως ή άλλως όλοι όλοι με όλους παίζουν οπότε κάπου κερδίζεις (πχ ΠΑΟ 4 πρώτες αγνωιστικές) κάπου χάνεις.

      Διαγραφή
  10. Το διήμερο στην Ευρωλίγκα δεν μας έκανε σοφότερους. Οι ομάδες συνεχίζουν τα σκαμπανεβάσματα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Ψάχνουν και ψάχνονται έχοντας ταυτόχρονα και τις πρώτες απώλειες στη σεζόν με πρωταθλήτρια την Μπάρτσα σ’ αυτόν τον τομέα. Η ΤΣΣΚΑ ξεχωρίζει εύκολα μέχρι τώρα κεφαλαιοποιώντας σε νίκες την συνοχή που διατήρησε αφού η ομάδα είναι ίδια με πέρσι.

    Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε απ’ το ματς στην Βιτόρια και την γενικότερη στμόσφαιρα που ακολούθησε. Τα εγκωμιαστικά σχόλια για την μεγάλη παραγωγικότητα των ερυθρόλευκων σε συνεχόμενα ματς και η διαφαινόμενη αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού αποπροσανατόλισαν πολλούς. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία τύχη να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ έχοντας τέτοια προσέγγιση. Το σκορ είναι κολακευτικό και οφείλεται στην διαχρονική παθογένεια των Ρώσων να θολώνουν στα κρίσιμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ ένα ματς που είχαν τον απόλυτο έλεγχο για 35’ με σχεδόν πάντα διψήφιες διαφορές έφτασε στο +4, με 42’’ να απομένουν και τον Χάινς να παίρνει επιθετικό ριμπάουντ μετά από ένα ακόμη άστοχο τρίποντο του θολωμένου Μίλος. Αν ο απίστευτος Αμερικανός δεν έσωζε την κατοχή τότε ίσως κάναμε άλλη κουβέντα. Αυτό το σημείο είναι που πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο ο Ιτούδης. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ικανό να γκρεμίσει μια ομάδα που είναι χάρμα ιδέσθαι. Ο Ολυμπιακός έχει θέματα μπροστά του. Αγωνιστικά και στελέχωσης. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι θέλει να παίξει. Νομίζω ότι όσο σέρνεται το θέμα με τον Γιανγκ τόσο θα καθυστερεί το ρολάρισμα της ομάδας. Στο αγωνιστικό είναι αναγκαίο να ανεβάσει τα αμυντικά του standards.

    Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα σπουδαίο διπλό. Το κυριότερο πρόβλημα αυτή την εποχή είναι τα πολλά κενά διαστήματα όπου η ομάδα εξαφανίζεται κυριολεκτικά απ’ το γήπεδο. Ο Πασκουάλ έχει αποφασίσει σ’ αυτό το πρώτο του διάστημα να επενδύσει στην ασφάλεια που του παρέχουν τα αμυντικά σχήματα. Εκεί θέλει να πατήσει για να πάρει τα ματς που πρέπει και σε δεύτερη φάση, με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ του, να κάνει βαθύτερες τομές στο παιχνίδι της ομάδας κυρίως επιθετικά. Γι’ αυτό βλέπουμε περισσότερο Σίνγκλετον στο ‘’5’’ αντί του Μπουρούση. Ο Γιάννης είναι σε μέτρια κατάσταση, δεν του βγαίνουν πολλά από όσα έχει συνηθίσει να κάνει κι εδώ πρέπει ο ίδιος με την εμπειρία του να ξεπεράσει αυτή τη φάση. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε φυσικά η εξάντληση του ξανά εξαιρετικού Καλάθη ο οποίος έλειψε σε κρίσιμα σημεία του ματς προφανώς γιατί δεν είχε ανάσες.

    Μια παρατήρηση για το rotation. Ο coach φαίνεται να προτιμά τον Νίκολς κυρίως στο ‘’3’’. Αν αυτό παγιωθεί, τότε εκτός απ’ τον point guard που λείπει, χρειάζεται κι ένα ψηλό αφού ο Φώτσης δεν δείχνει να μπορεί να σταθεί πάνω από 5’-6’ στην Ευρωλίγκα.

    Η εβδομάδα που έρχεται περιλαμβάνει δύο ‘’πρέπει’’. Ο Ολυμπιακός πάει στην Πόλη για τη Γαλατά και οφείλει να πάρει το διπλό. Οι Τούρκοι είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη και στην Μαδρίτη ήταν απρόσμενα ανταγωνιστικοί. Εύκολο, λοιπόν, το ματς δεν είναι. Ο ΠΑΟ υποδέχεται την προβληματική Μακάμπι και σχετικά άνετα θα πάρει τη νίκη. Ακολουθεί η 2η διαβολοβδομάδα που έχει και ντέρμπι.

    ΥΓ Η Μπάρτσα θέλει τον Μάρκοβιτς και μιλάει με την Ζενίτ για το buy out. Σοβαρή προσθήκη αν τα καταφέρει να τον πάρει ο Μπαρτζώκας.
    ΥΓ1 Η Ρεάλ χωρίς τον καλό Γιούλ φέτος είναι ομάδα της σειράς. Περίεργο αλλά συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οχι κι ετσι ρε τζιμ. Δηλαδη στον ολυμπιακο επαιξε ρολο πως φοβηθηκαν τα φαουλ και στον παναθηναικο δε φταιει πως εμειναν σαραντα λεπτα χωρις βολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξαναλεω. Ο καλυτερος μπασκετικος αναλυτης στην Ελλαδα ο Jim, αλλα δεν θα παρει θεση ποτε για θεματα διαιτησιας και ας ξερει στην ακρη του μυαλου του οτι αδικηθηκε μια ομαδα. Δεν υπαρχει λογικη/μπασκετικη εξηγηση για να δικαιολογησει την ανυπαρξια σφυριγματων για τον Παναθηναϊκο στο ματς με την Εφες. Σε ενα ματς που ηταν εξαιρετικα κλειστο και με μια ομαδα που παιζει με πολλες επαφες στην αμυνα. Και να πεις οτι ειναι θεωρητικα αυτα που λεμε; Εχουμε τοσες φασεις να πουμε που αν τις σφυριζαν το ματς θα ειχε τελειωσει υπερ μας. Ναι οκ, εξαιρετικη η αναλυση του για τα κακως κειμενα της ομαδας, αλλα δεν ειναι αυτα ο πραγματικος λογος που χασαμε.

      Διαγραφή
    2. Το γεγονος οτι μονος σου προσπαθεις να αναλυσεις τη σκεψη του αρθογραφου για κατι το οποιο δεν λεει, αποδεικνυει οτι εσεις οι παναθηναικοι δεν βαζετε μυαλο για αυτο εχει μικρυνει επικινδυνα σε ολα τα αθληματα... Για ολα φταιει κατι αλλο κ οχι εσεις οι ιδιοι ως οργανισμος!

      Oooooooops Kill Bill did it again

      Διαγραφή
    3. 1:47 Αν εισαι παλιος στο hoopfellas ξερεις οτι ο Jim συνηθως αναλυει τους λογους που μια ομαδα εχει περισσοτερες ή λιγοτερες βολες. Το ιδιο και με τα φαουλ. Το γεγονος οτι δεν εκανε το ιδιο με το παγκοσμιο ρεκορ (;) των 0 βολων και 2 φαουλ σε 30 λεπτα, δειχνει οτι δεν θα μπορουσε να αποδωσει καπου το συγκεκριμενο στατιστικο. Γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει δικαιολογια. Η Εφες ευνοηθηκε σε αυτο το ματς._

      Φυσικα η προκληση για τους δυσπιστους ειναι για ολους. Αν φυσικα ειδες το ματς, πες μας πως ειναι δυνατον μια ομαδα που βασιζεται στις επαφες, σε ενα κλειστο ματς που παει σε δυο παρατασεις, να κανει μονο 2 φαουλ σε 30 λεπτα. Σου πεταω το γαντι και μην το πας παλι σε γενικολογιες οπως σε αυτο το σχολιο.

      Διαγραφή
    4. 1.47 και εσυ χαιρεσαι ετσι; γιατι νομιζεις οτι η χωρα μας ειναι αγγελικα πλασμενη,η δικαιοσυνη ειναι απερισπαστη και κανει το εργο της.Δεν φταιτε εσεις για οσα ακουγονται ενω ξερετε τι και πως, αλλα ολοι οι αλλοι που σας ζηλευουν.Αυτη ειναι η διαφορα μας γιατι ξερετε και επικροτειτε.

      Διαγραφή
    5. To 18-2 του 2011 ή το 18-0 του 2012 το έχει αναλύσει κάπως ο Τζιμ;

      Διαγραφή
    6. Η δεν εχεις δει ελληνικους τελικους τις σεζον 2007-15 η τρολαρεις... οταν λεγαμε εμεις αυτα ανταπαντουσατε οτι ολα ειναι σχετικα στο μπασκετ κτλ. Εγω ειδα κ φαουλ του σιγκλετον καθαρη επαφη σε παικτη περιφερειακο της ερτελ που δεν δοθηκε, γενικα ετσι ηταν το στυλ που σφυριζαν!

      Ooooooooops Kill Bill did it again

      Διαγραφή
    7. 3.18 Παλι στις γενικολογιες το εριξες. Σου μιλησα για συγκεκριμενο ματς. Στον Μπουρουση εκαναν σχεδον σε καθε επαφη στο ποστ φαουλ με το γονατο. Στον Ριβερς εκαναν φαουλ στο καλαθι που εφερε ισοπαλια το ματς και πηγαμε παραταση. Η ΕΦΕΣ ειναι ομαδα που στηριζεται στις επαφες και στην σκληρη αμυνα. Δεν γινεται να μην εκαναν φαουλ για 3 ολοκληρες περιοδους. Ειναι σαν να σου πω πως σημερα δεν θα βρεξει πουθενα στον πλανητη. Ειναι λογικα αδυνατον!

      Τωρα για τα γενικολογα που λες για το πρωταθλημα, πες μου συγκεκριμενο παραδειγμα να το συζητησουμε. Ακομη και ΑΝ μου φερεις, δεν σημαινει πως αναιρει αυτο που λεω. Παιδικη λογικη η απαντηση σου "τοσο καιρο μας κανατε αυτο, τωρα θα σας κανουμε εμεις αυτο"...

      ΥΓ: Δεν ζητησα να σφυριξουν ολες τις επαφες, για την ακριβεια δεν ζητησα να σφυριξουν ουτε τις μισες. ΜΙΑ επαφη απο αυτες που εγιναν να σφυριζαν (πχ το καλαθι του Ριβερς που δινει ξεκαθαρη σφαλιαρα στο χερι του) τωρα θα ειχαμε φυγει με την νικη. Αν εχεις να μου φερεις παραδειγμα που στο μεταξυ μας ματς εγω βαρεσα 15 και εσυ 5 βολες σε μια περιοδο δεν ειναι συγκρισιμο παραδειγμα.

      Διαγραφή
    8. 3.18,εσυ βλεπεις οτι σε συμφερει απο το 07 μεχρι σημερα,οποτε προς τι η κουβεντα;;

      Διαγραφή
    9. Γιατί ειδικά από το 2007 και μετά;

      Διαγραφή
    10. Υποψιάζομαι ότι ο παραπάνω δεν εννοεί 2011 και 2012 (γιατί τη 2η φορά το κέρδισε η ομάδα του) αλλά εννοεί 2010 και 2011. Επειδή καλή η μυθολογία αλλά καμιά φορά καλό θα είναι οι θεωρίες να συνοδεύονται από ντοκουμέντα, ιδού οι αριθμοί των τελικών των πλέι οφς στις βολές:
      (αναφέρω πρώτο τον Παναθηναϊκό)
      2010: 21-32, 8-24, 21-11, 12-32. ΣΥΝΟΛΟ: 62-99 (+37 ο Ολυμπιακός, μέσος όρος +9 ανά ματς)
      2011: 28-22, 31-9, 9-24, 38-28. ΣΥΝΟΛΟ: 106-83 (+23 ο Παναθηναϊκός, μ.ο. +6 ανά ματς)
      Προφανώς δεν εννοεί του 2012, αλλά πληροφοριακά: 30-36, 27-28, 12-26, 29-25, 23-28. ΣΥΝΟΛΟ 121-143 (+22 ο Ολυμπιακός, μ.ο. +4 ανά ματς)
      Αυτά...

      Διαγραφή
    11. 10.06 αστο οτι και να λεμε αυτοι επιμενουν κουραατηκα,αστους να λενε οτι θελουν.Μονο που πηραν παιχτη μας και εφτιαξαν ομαδα λεει πολλα.Απο το '10 που τον πηραν μεχρι σημερα σε 5-6 παιχνιδια βοηθησε προς οφελος της ομαδας τους γιατι πιο πριν ηταν ο 6 παιχτης μας λογω αστοχιας.

      Διαγραφή
    12. Τι κάθεσαι και αναφέρεις αριθμούς ρε συ; Δεν καταλαβαίνεις πως αναπαράγουν πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους και κραυγές οπαδών-τηλεπερσόνων; Διότι τόσα χρόνια ανυπαρξίας πως θα δικαιολογηθούν; Με αποδεδειγμένη(οι αριθμοί μιλάνε, οι αναλυτές μεταφράζουν) κυριαρχία του αντιπάλου; Όχι!
      Εδώ χρειάζεται η οπαδική καβαφική αλήθεια. Τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;Οι άνθρωποι αυτοί είναι μια κάποια λύση.
      Για κάθε οπαδό κάθε απόχρωσης.
      Τζιμ, είσαι όαση!
      Γιάννης Αμαλιάδα

      Διαγραφή
  12. ο ολυμπιακος για να εχει τυχη με ομαδες οπως η αρκουδα, θελει το δικο του αρκουδο, μονο που αυτος μεχρι στιγμης αποδεικνυεται λουτρινος. τζιμ εχουμε κανα πενταρι απο τα κοψιματα για ολυ?
    shawn142

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H τέλεια διαφημηση με τα καλά λεφτά, για τον ΠΑΟ θα ηταν όχι η πρόσθετη ονομασία του σε superfoods.
    Aλλα το... Παναθηναϊκός οξυγονο-θεραπεια Ξεπλένης πχ 😁
    Με τον παικταρά Καλαθη ημιλιποθυμο στον πάγκο με τα οξυγονα μετά απο 35 λεπτά στο παρκέ.
    Ενα χαρτζηλικι στον cameraman της NOVA απλά να τον ζουμάρει τρεις τέσσερις φορες😁 και η εταιρία "οξυγονα Ξεπλένης" ξεπούλησε για πλάκα 😁
    Χρυσές δουλειές.

    ΥΓ Στον αιμοβόρο και αγχώδη καιρό που ζούμε πρέπει να εκμεταλλεύεσαι και την παραμικρή ευκαιρία κέρδους.
    Επόμενο βήμα η dhi😁


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημητρη και συμμορία καλήμερα και καλή εβδομάδα,
    ωραία φίλε η ανάλυση σου και για τα δυο παιχνίδια άλλα εγώ για νιοστή φορά σε αυτόν τον χώρο θα πω ότι όσο το παιχνίδι παίζεται με βάση χορηγίες και συνεργασίες το προϊόν θα μένει πίσω.
    Η εφες έπρεπε να κερδίσει και κέρδισε τόσο άπλα,μου μοιάζει αδυνατο σε τριάντα λεπτά σκληρού παιχνιδιού(3-4 περίοδο συν παρατάσεις)να έκανε δυο φάουλ και μαθηματικά να το δεις δεν γίνεται.
    Παρ όλα αυτά ο παναθηναϊκός με τα κενά του διαστήματα, με τις αλλαγές προσώπων με τις ελλείψεις πήγε το παιχνίδι δυο φόρες στο σουτ(τρις αν βάλουμε και το τρίποντο του παππα).
    Κάθε μέρα θα λειτουργεί υπέρ του κόουτς πασκουαλ και των παιχτών προκείμενου να γίνονται καλύτεροι.
    Τελος μια μικρή ένσταση για τον λεύτερη πιο πολύ μου φάνηκε η συμμετοχή σαν επιβράβευση για τις δυο τελευταίες εντός των τοίχων εμφανίσεις όσο και για να του δείξει ότι δεν πρέπει να επαναπαύεται άλλα να συνεχίζει να δουλεύει με στόχο την ατομική βελτίωση,εγώ το είδα σαν ένα πρώτο μάθημα του δάσκαλου στον μαθητή ο οποίος πρέπει πρώτα να μυρίσει το δικό του αίμα και μετά να αρχίσει να ματώνει τους αντιπάλους τόσο άπλα...
    υγ:νρειμοντ Γκριν το άλφα και το ωμέγα όσο δεν τον εμπλέκουν στις συνεργασίες τόσο το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και 2ον Λουκ Γουόλτον μεγάλη έλλειψη και ενθαρρυντικό ξεκίνημα με τους νεανικούς Λ.Α...


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεντρικ, μπορείς να μου πεις άλλη μια ομάδα της ευρωλιγκα με βλέψεις 8αδας που έχει για δεύτερο ασσο, εναν φερελπι χωρίς παιχνίδια στα πόδια του, με μέτριο χειρισμό και ψαρωμενο ?
      Δεύτερο άσσο που τον βάζει απο καθόλου έως τρίλεπτο απόλυτα φυσιολογικά.
      Ουτε η Ζαλγκιρις που παίζει με Λιθουανους ως επι το πλείστον.
      Πεσμου μία εκτος Ρεαλ και Ντον, που είναι έτοιμος αλλά και πάλι έχει δύο σπέσιαλ χειριστές.
      Δεν είναι απλό να θέλεις να ξεκουράσεις τον δημιουργό σου ;
      Δεν είναι απλό να θέλεις να αλλάξεις τεμπο με αλλον δημιουργό ; (Βεστερμαν-Λεκαβιτσιους η Πανκο/Γουιλμπε-Γουαναμεικερ/Ματζαρης-Χακετ-Σπανουλης ενίοτε/Ντεκολο-Τεο-Τζακσον ενίοτε/Ντιξον-Σλουκι/Κοζερ-Ζησης/Γκρειζερ-Ερτελ η Κοτον η Μπαλμπαι/Ραις-Κοπονεν αναγκαστικά και πολύ γρήγορα κάποιος επιπλεον κλπ.
      Δεν είναι απλό πως αν ο δημιουργός σου ανεβάσει το γαλακτικο οξύ οχι μόνο δεν θα ειναι χρήσιμος αλλά και μαύρη τρύπα ;;
      Ο ΠΑΟ με δεύτερο καλο ασσο δεν έχανε ούτε στη Μόσχα, ουτε στην Πόλη.
      Γνώμη μου.
      Ακόμα κι αν γυρίσει ο Μαικ, ο δεύτερος εγκέφαλος με απειλιτικο σουτ, θα ειναι άλυτο πρόβλημα για όλους τους αντιπάλους.
      Είναι αδιανόητο αν κτυπήσει η περάσει κοιλιά ο Νικ, να έχεις πάλι έναν κατα συνθηκη άσσο τύπου Μαικ αν γυρίσει.
      Στο 3 αν λείψει ο Ριβερς το μπαλωνεις με Νικολς.
      Το ίδιο κι αλλού.
      Στον άσσο δεν μπαλωνεται με τίποτα γιατί εκεί είναι οι ράγες του τρένου.
      Χωρίς δεύτερο άσσο καλό δεν θα πάμε μακρια κι αυτό είναι σίγουρο, χωρίς οπαδισμους και γκρίνια.

      Μπακατσουλας.

      Διαγραφή
    2. Γεια ρε παιχτουρα μπακατσουλα,θα προσπαθήσω εν τάχει να σου πω την άποψη μου.
      Λέγοντας ομάδες 8αδας εννοούμε τις τρεις ισπανικές τις τουρκικές τρεις την αρκούδα τις ελληνικές και τους γερμανούς σωστά;
      Πάμε αφηνω έξω την αρκούδα γιατί μπακορτ με 3,5 ο ναντο,3 ο μιλος από 1,5φριντζον και τζακσον και ένα μυριο το βαφτιστηρι του Τζόρνταν σαφώς και δεν μπορεί να έχει ατέλειες,οποτε ας δούμε τις υπόλοιπες.
      Ρεάλ αν τραυματιστεί ο Γιούλ με ποιον θα πάει δημιουργό τον ντοντει ή τον ντονσιτς σε βάθος δύο μηνών θα έχει πρόβλημα τι λες???
      Φενερ για πες μου έξω ο σλουκας δύο μήνες ή ο ντιξον θα αναλάβει το βάρος ο ουγκουρλου με το μέλι???αλλά εδώ είναι ο μάστερ μαιντ και δεν φοβόμαστε σωστά;;
      Μπαρτσα από τις λίγες που έχει λύσεις αλλά έχει και ακριβή ομάδα και δη μπακκορτ πάλι σωστά???τουλαχιστον στοιχίζει ένα με ενάμιση εκ πάνω από εμάς...
      Πάμε σε Εφές έξω ή γκρειντζερ ή ο ερτελ για δύο μήνες πιστεύω αισθάνεσαι ανακουφισμένος που έχει στο παγκο τον μπαλμπαι και θα κάνει την απουσία να μην φανεί😂😂😂
      Νταρουσαφακα εδώ τι γίνεται αν μείνει δύο μήνες εκτός ο γουοναμεικερ ή ο σκοτι ποιος θα κάνει κουμάντο ο σαβας;;;;
      Στη λατρεμένη καχα κούφια ή ώρα που το ακούει θα κλαψουμε μανουλες αν μείνει στα πιτς ο λαρκιν ή βραζιλιάνος ποιος είναι το τρίτο γκαρντ θυμάσαι?
      εγώ όχι...
      Πάμε και στο θρύλο εδώ έχουμε μία περίεργη κατάσταση στα πόιντ δηλαδή αν μείνει εκτός ο μαντζαρης ή ο χακετ θέμα στη δημιουργία δεν θα υπάρξει γιατί α αυτός είναι ρόλος του μπιλ αλλά ο εταίρος δεν θα υπερφορτιστει στο διάστημα ή θα μπει να καθαρίσει ο αθηναίου(αλήθεια υπάρχει ή είναι δανεικός κάπου???)
      Για πες μου αν ο ζησης ή κοζερ απουσιασουν τι γίνεται στη μπαμπεργκ έχουμε θέμα ή όχι???
      Αυτά που σου λέω είναι γενικά οι ομάδες για αυτό χτίζονται το καλοκαίρι για να μπορείς να καλύψεις τετοια θέματα και αυτό που λέω εγώ είναι ότι εφόσον θέλει ή διοίκηση να στηριχτεί σαν πέμπτος ο λευτερης φέτος είναι η ευκαιρία γιατί αν ούτε φέτος τότε ποτε,το ξαναεγραψα θα πάρει παίχτη όυαν εντ νταν που λέει και ο ρεθυμνιωτης και του χρόνου θα πηγαίνουμε με πέμπτο το λευτερη και στην πρώτη στρ;βη πάλι στην αγορΑ...
      Τέλος καθόλου σίγουρος μην είσαι ότι με ένα ακόμα γκαρντ θα κερδίσεις ιδίως στην πόλη μπορεί και ουεστμπρουκ στον άσσο και χειγουρντ στο τρία πάλι άσσος θα ερχόταν😉
      Υγ:το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας αυτή την στιγμή είναι ότι οι δύο παίχτες στο δύο δεν δημιουργούν ο γκουρού από την αρχή αυτό είχε προτείνει στον παππα αλλά ο νικολς τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν τον άκουσε(παππά παιχταρα για πάντα τριφυλλαρα επειδή μπορεί να διαβαζεις και εσυ)


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Τζίμ. Την εβδομάδα που πέρασε, ο Doncic πόσταρε τον Schilb! Και κάποιος πρέπει να πει στους ανθρώπους της Ζαλγκίρις ότι το νέο σύστημα δεν προβλέπει και Draft, άρα θα χρειαστεί να κερδίσουν κάποια ματς.(Εντάξει, αστειεύομαι. Απλώς πιστεύω ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα απο τις 16, ακόμα και αν είναι πιο δουλεμένη από την τελευταία Γαλατά. Αν βγάζει κάποιο νόημα αυτό..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο φελντέιν μπέρδεψε όλο τον σχεδιασμό.
    Καλό παιδί φιλότιμο αλλά μέτριος.
    Οι θέσεις των ξένων είναι ιερές.
    Οι ξένοι πρέπει να κάνουν την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος κατσε μη δεις ανταλλαγη ποποβιτς με φελντειν + καποια μετρητα... μια χαρα ειναι εχεις κοινοτικο μανι μανι αντι ξενου, βαζεις οργανωτη με σουτ στο ροτεισον κ αποσυμφορεις τη θεση 2 οταν γυρισει κ ο τζειμς!

      Διαγραφή
  17. ο τζιμ πολυ σωστα στεκεται μονο στην τεχνικη αναλυση και οχι στην διαιτησια γιατι αυτο πρεπει να κανουν παικτες και προπονητης, να βελτιωνονται. ομως ποτε δεν θα μαθουμε τι σκεφτεται οταν βλεπει τραγικες διαιτησιες ουτε τι σχολια κανει την ωρα του αγωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η διαιτησια ειναι βασικα προβλημα του Μπερτομεου. Το δικο του προιον απαξιωνεται. Δε φαινεται παντως να ενοχλειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εξαιρετικό άρθρο Jim. Έχεις κάποιον συγκεκριμένα στο μυαλό σου όταν λες πως η Αμερικανική αγορά προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τον ΠΆΟ? Έχεις κάποια εξήγηση για το μέτριο ξεκίνημα του Μπουρούση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ολα καλα τζιμ, αλλα οταν λεγεσαι τσσκ , οκ η εφες δεν ειναι και κανα ονμα, και θες βοηθεια απο τριτους για να νικησεις οσφπ και παο αντιστοιχα τοτε τα συστηματα κτλ κτλ πανε κατα διαολου.
    Τεσπα στα του παο ειναι εμφανες οτι λειπει ο γκαρντ...και ο καλαθης βαραει κοκκινα κατι που θα τον επηρεασει και προς το τελος της χρονιας εκει που θα κριθουνε ολα.
    Με τζειμς τι γινεται?? θα τον περιμενουν ή θα πανε για παιχτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να είδε ο Σφαιρόπουλος το μπαρτσα-ρεαλ, κ σε βίντεο το οσφπ-τσσκα;; Αμφιβάλω, προσπαθείς να κλειδώσεις τους δημιουργούς (οι 2 ομάδες έχουν τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη), και όχι να εκθέτεις την ομάδα και τον Σπανούλη (και τον σε επανένταξη Γιανγκ μαζί) με σωρεία λαθών, κακές άμυνες και εγκλωβισμούς στην επίθεση, και εν συνεχεία τρέξιμο για 30 λεπτά μπας και ξαναζήσεις τον τελικό της Πόλης από το -18. Ο Σφαιρόπουλος πρέπει να ακούσει και μία συνέντευξη του Μπαρτζώκα που έλεγε ότι ο οσφπ δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Άντε να δούμε να αρχίζει ένας αγώνας με χακετ, γκριν μια φορά, ίσως και με λοτζέσκι.
    Basilsta

    ΥΓ. Στον παο κάτι γίνεται, έχει δουλειά ακόμα, ωραίο να ακούς παίκτες να μιλούν ενθουσιασμένοι για τον προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ενα ωραιο ποστ χωρίς μιρλα για τη διαιτησία.

      Διαγραφή
  22. Συγγνωμη Ακονιον με ποιο σκεπτικο? Αφου θα εχει δικαιωμα συμμετοχης απο τον 2ο γυρο της Ευρωλιγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.16 εσυ οποιο ονομα ακουστει μην το εχεις για σιγουρο,ουτε καν αυτος δεν εξεταστηκε.

      Διαγραφή
  23. Jim δεν κανεις κανα αφιερωμα για ασσους απο Ατλαντικό μερια; γιατι μας βλεπω να μας φερνουν κανα κοινοτικο που ουτε για εξω δεξια φυλαρουχας δεν κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Jim εξαιρετικό άρθρο με σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες.
    συμφωνούμε όλοι πως γιά να κερδίσεις την cska θα πρέπει να της χαλάσεις το παιχνίδι και αυτό γίνεται μόνο εάν τους πλακώσεις στο ξύλο, όπως έκανε η fener στο τελευταίο δεκάλεπτο του τελικού και ο οσφπ από το 34¨ και πέρα του τελευταίου αγώνα.
    στο ματς της πόλης και επειδή απέφυγες επιμελώς να αναφερθείς στην παγκόσμια πρωτοτυπία να μη σφυριχτεί φάουλ σε βάρος μιάς ομάδας επί 14 ολόκληρα λεπτά, θα ήθελα να μου θυμίσεις αν υπάρχει κάποιο ιστορικό παρόμοιο ή ανάλογο ή κάποιο που έστω να το πλησιάζει. αν όχι τότε θα πρέπει να μας εξηγήσεις τι είδους άμυνα ήταν αυτή που έπαιξε η efes και της επέτρεψε να γυρίσει το παιχνίδι χωρίς φάουλ.
    αναμένω με αγωνία και ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://blog.stoiximan.gr/vorioi_kai_notioi/

    Ωραία η βουτιά στο παρελθόν της σχέσης Άρη – Ολυμπιακού. Κατ’ αρχάς, είμαι εντυπωσιασμένος απ’ το πόσες λεπτομέρειες θυμάσαι. Όπως η άμυνα του Ματζόν στον Σόφο με τις βοήθειες του Μάσεϊ. Τι να πω. Είσαι μανιακός…

    Μια ένσταση μόνο. Ο Ιωαννίδης έφυγε απ’ τον Άρη κυρίως λόγω της κόντρας του με τον Γκάλη. Η σχέση τους είχε φθαρεί με το χρόνο. Μάλιστα, εκείνο το καλοκαίρι ο Νικ υπέδειξε στην διοίκηση της ομάδας και τον αντικαταστάτη στου ξανθού. Τον βοηθό του Λάζαρο Λέσιτς. Ο οποίος φυσικά δεν στέριωσε, το πρωτάθλημα τελείωσε με τον τελευταίο τίτλο του Άρη σε εκείνη την μυθική σειρά και coach τον Κυρίτση. Ο Νικ είχε πλέον ισχυρό λόγο στις αποφάσεις της διοίκησης. Μέχρι που ανέλαβε ο Μητρούδης…
    Ο Ιωαννίδης έμεινε μια χρονιά εκτός για αγρανάπαυση και την επόμενη κατηφόρισε στον Πειραιά. Τότε, επιτρεπόταν ένας ξένος στην Α1. Αρχικά, λοιπόν, του είχε προταθεί κι αυτός συμφώνησε να έρθει ο Ροντ Στρίκλαντ, σπουδαίος pg απ’ το NBA. H δουλειά στράβωσε αλλά ο Κόκκαλης επέμεινε να φέρει όνομα απ’ την Αμερική. Επόμενος στόχος ο Τομ Γκουλιότα αν δεν κάνω λάθος ψηλό draft εκείνο το καλοκαίρι. Ήρθε εδώ, έκανε μια βόλτα στο Αιγαίο με το σκάφος του πρόεδρου αλλά τελικά τζίφος. Και τότε κατέληξαν στον Ζάρκο. Την πρώτη χρονιά, λοιπόν, ο Ιωαννίδης ούτε καν διανοήθηκε να πάρει τον Γκάλη στον Ολυμπιακό. Ο Νικ παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη, με νέο coach τον Φίσερ που κι αυτός φαγώθηκε σχετικά γρήγορα, ξένους τον Μπέρι και τον Πετσάρσκι που δεν είχε ελληνοποιηθεί ακόμη.
    Την επόμενη χρονιά οι ξένοι στην Α1 έγιναν δύο. Το ίδιο καλοκαίρι οι ερυθρόλευκοι, πρωτοστάτησαν στις ελληνοποιήσεις με τους Τόμιτς, Τάρλατς και Νάκιτς. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο ξανθός απέρριψε τον Μποντιρόγκα γιατί δεν ήθελε να χαραμίσει μια θέση ξένου για τον νεαρό τότε Σέρβο. Κράτησε τον Πάσπαλι και πήρε αρχικά τον Ρόντ Χίγκινς για λίγο αφού τον άλλαξε με τον Μπέρι. Ούτε εκείνο το καλοκαίρι ασχολήθηκε με τον Νικ ο οποίος επί της ουσίας είχε μια πρόταση μόνο στο τραπέζι. Αυτή του Παναθηναϊκού.
    Ποτέ, λοιπόν, ο ξανθός δεν προσπάθησε να πάρει τον Γκάλη στον Πειραιά. Δεν είχε ξεχάσει τον τρόπο που έφυγε απ’ τον Άρη και δεν ήθελε πάλι μπελάδες. Ήθελε μια ομάδα με το απόλυτο κουμάντο στον ίδιο. Αργότερα, όταν πήγε στην ΑΕΚ κάτι ακούστηκε αλλά περισσότερο σε επίπεδο φημών μιας και ο Γκάλης ουσιαστικά είχε αποσυρθεί.
    Η άποψή του ότι ο Γκάλης θα μπορούσε να γίνει super point guard και να παίζει μέχρι τα 40 προέκυψε σε ανύποπτο χρόνο αρκετά παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος. Ο Γκουλιότα δεν προέκυψε πριν τον Πάσπαλιε (1991), προέκυψε την επόμενη σεζόν (καλοκαίρι 1992) ως υποψήφιος 2ος ξένος. Ήλθε όπως αποδείχτηκε για να εκβιάσει τους Μπούλετς, αρνήθηκε κι ακολούθησαν οι Χίγκινς, Μπέρι.
      Δεν ισχύει πως δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον Γκάλη ο ξανθός. Αλλά με τον Ολυμπιακό ήδη να διαθέτει Πάσπαλιε δίστασε μην τυχόν χαλάσει τις ισορροπίες, αγωνιστικές και οικονομικές.

      Διαγραφή
    2. Το έχει δηλώσει ο ίδιος ο ξανθός αλλά ο 77 το διαψεύδει.

      Διαγραφή
    3. @5:47
      Σωστός για Γκουλιότα. Την επόμενη σεζόν ήταν. Ήθελε να τον βάλει δίπλα στον Ζάρκο. Ακριβώς για τους λόγους που γράφεις κι εσύ δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον Γκάλη. Το μοντέλο της ομάδας που ήθελε να δημιουργήσει δεν χωρούσε μια τέτοια προσωπικότητα.

      @5:59
      Μπορώ να σου γράφω μέχρι αύριο δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο ξανθός και οι οποίες έχουν διαψευστεί είτε απ’ την πραγματικότητα είτε από άλλους εμπλεκόμενους.

      Διαγραφή
    4. Δεν ξερει ο σεβεντισεβεν ρε;

      Διαγραφή
    5. Παντως στο πρωτο παιχνιδι της χρονιας του Χιγκινς ο Ολυμπιακος επαιζε παιχνιδι εκτος με την Δαφνη εκτος εδρας (τοτε η Δαφνη επαιζε στη Νεα Σμυρνη) Μεγαλη νικη στην παραταση με σπουδαιο Ρελφορντ και Καραμανωλη. Ο Πασπαλι πρεπει να μας ειχε βαλει 50 ποντους. Ημουν μεσα.

      Διαγραφή
  26. Διόρθωση : Ο Πετσάρσκι λογιζόταν ως Έλληνας στην Α1 (μοναδικός ξένος ο Μπέρι με τον Έντγκαρντ Τζόουνς να τον αντικαθιστά) και ως ξένος στην Ευρώπη. Απ’ τα παράδοξα της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το καλό με την ΤΣΣΚΑ είναι ότι χαίρεσαι να την παρακολουθείς να παίζει. Στην διάρκεια του αγώνα βλέπεις μια μηχανή σε λειτουργία. Κάθε γρανάζι, κάθε ελαττήριο είναι στη θέση του και αποδίδει. Και όταν κάτι κολλάει σουτάρει ο Τεόντοσιτς. Αλλά γενικά, εκεί που νομίζεις ότι βγαίνει η άμυνα, σου σκάει ένα σκριν στη σωστή στιγμή και ο παίκτης βρίσκεται έτοιμος για ένα εύκολο σουτ από σημεία που νιώθει άνετα. Ο ορισμός της δομημένης επίθεσης.
    Από την άλλη, χώρια από τα ριμπαουντ που είναι θέμα, ο Παναθηναϊκός έχασε ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Έχει μονάδες αλλά ο καθένας περνει προσπάθειες έξω από το καλό range του. Στατικότητα που δεν ευνοεί την ροή της επίθεσης άρα και της θέσεις που έχουν οι επιτιθέμενοι στο παρκέ. Ειδικά χωρίς Καλάθη στο παρκέ το πράγμα βγάζει μάτια.
    Ενδιαφέρον είχε ο τρόπος χρησιμοποίησης του Παππά. Είχε πιο πολλές ελευθερίες και νομίζω θα είναι πιο ορθολογικό με Παππά στον άσσο να πηγαίνουμε σε πιο πολλές κατοχές που θα εκφράζονται στα πρώτα 12'' της επίθεσης με τον άσσο να κοιτάει είτε καλάθι είτε split out στα φτερά. Το έτρεξε ο Πασκουάλ αυτό με τον Παππά στο 1 οπότε νομίζω θα το δούμε πιο συχνά.
    Απο κει και πέρα, στο σημείο της σεζόν που είμαστε, δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε κοινωτικούς. Πάει το ντέρμπι μαζί με το πλεονέκτημα έδρας οποτε η κίνηση που θα γίνει έχει ορίζοντα τον Μάιο. Ο στόχος είναι επίσης ξεκάθαρος. Ένας δημιουργικός guard με καλό σουτ. Αυτό και τίποτε άλλο. Αν θέλουμε απλά κουβαλητή της μπάλας, ας παίζει ο Μποχωρίδης με ότι καλό και κακό αυτό συνεπάγεται. Αρχικά τα ονόματα Κουκ και Πόποβιτς έδειξαν ότι θέλουμε έναν έμπειρο και περπατημένο παίκτη στο κορυφαίο επίπεδο που είναι και λογικό. Τώρα αν πάμε σε λύσεις τύπου Στολ, με μηδαμινή εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας ας το αφήσουμε καλύτερα.
    Δεν ξέρω τι γίνεται με μπατζετ και πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα αλλά οι στόχοι έχουν μπει ψηλά. Είναι κρίμα η φετινή προσπάθεια και στην off season αλλά και με την πρόσληψη Πασκουάλ να πάει στράφι. Ο Γουόλτερς που κατέληξε Ερυθρό Αστέρα θα ήταν μια σούπερ κίνηση.
    Τέλος Τζιμ, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεις κάτι για τον Πριτζιονι. Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να τον δούμε στην Ευρωλίγκα πάλι φέτος; H Μπάρτσα ψάχνει για pg , η Φενέρ ενδεχομένως σύντομα να ψάξει, ο Παναθηναϊκός ψάχνει. Δεν νομίζω ακόμα και στα 39 αυτός ο παίκτης να μην κάνει την διαφορά σε ομάδα Ευρωλίγκας. Ιδανικός pg ακόμα και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάντως ποιο στάσιμος παίχτης απο τον Χαραλαμπόπουλο δεν υπάρχει καμια βελτίωση αντίθετα χειρότερος απο ότι ήταν..Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με 5 διποντα ο ΟΣΦΠ, 12 βολες . Με 16 διποντα ο ΑΡΗΣ 3 βολες ... ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το τουρκικο ντερμπι παντως ειναι μια μεγαλη παρτιδα σκακι.τρομερο παιχνιδι απο 2 προπονηταρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα. Κάποιος πρέπει να πει στους παίχτες του Άρη να μη σουτάρουν μπροστά στον Birch..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους το ειπε 4-5 φορες ο ιδιος ο Μπερτς, αυτοι εκει...

      Διαγραφή
    2. Με Καββαδά μέσα το ματσάκι θα κρινόταν στον πόντο. Μεγάλη απώλεια.

      Διαγραφή
    3. Το impact του Καναδού ήταν καθοριστικό. Εξαιρετικός.

      Διαγραφή
    4. Σαφέστατα μεγάλη απώλεια ο Καββαδάς. Δεν έχει τη πολυτέλεια να καλύπτει τέτοιες απουσίες ο Άρης απέναντι σε EL ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
    5. Σαφέστατα μεγάλη απώλεια ο Καββαδάς. Δεν έχει τη πολυτέλεια να καλύπτει τέτοιες απουσίες ο Άρης απέναντι σε EL ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
    6. Για να προλαβω τον Τζιμ, σαφέστατα μεγάλη απώλεια ο Καββαδάς. Δεν έχει τη πολυτέλεια να καλύπτει τέτοιες απουσίες ο Άρης απέναντι σε EL ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα στην παρέα.

    17/43 δίποντα ο Άρης (39%). Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, ότι φέτος στον ΟΣΦΠ ο αντίπαλος βάζει δίποντο μόνον με αίτηση μετά χαρτοσήμου!

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=FieldGoals2Percent&agg=PerGameReverse

    Και μάλιστα στην Ευρώπη παίζοντας με πολύ καλές επιθετικά ομάδες...

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=Score&agg=PerGame

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βεβαια οταν παιζει 30 λεπτα σπρωχνει αγκαλιαζει και δεν κανει ουτε ενα φαουλ οπως σημερα με Αρη πως να μην εχετε αυτο το ποσοστο.ΦΟ ΒΕ ΡΟ!!!! Ε;;;

      Διαγραφή
  33. Ο Βλαντο επρεπε να παει στον ΠΑΟΚ εστω και τσαμπα. Μπας και ξαναπαιξει καλο μπασκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο Μαρκόπουλος πέτρα πιάνει και την κάνει χρυσάφι....ρε κανένας ξένος δεν ήρθε στον Παοκ και να φύγει νύχτα...και το κυριότερο να μην μάθει μπάσκετ...Οι περισσότεροι το εκμεταλευτηκαν και βρήκαν και καλύτερο συμβόλαιο κιόλας...εύγε στον Σούλη....δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν είχε κανένα μπάτζετ Παναθηναικού Ολυμπιακού....μην σου πώ ΑΕΚ

      Διαγραφή
    2. Τεραστιος προπονητης για μενα και αδικημενος!εχει παρει ευρωπαικο τιτλο(κορατς 1994)πηγαινοντας τρενο και σε μια εποχη που ο συγκεκριμενος θεσμος ειχε μεγαλη αξια και αιγλη!οπου εχει δουλεψει αναλογα φυσικα με τα μεγεθη και τα δεδομενα ηταν επιτυχημενος,εχει κανει πολυ καλες επιλογες ξενων παιχτων(με λιγα χρηματα)και το σημαντικοτερο καταφερνει να βρισκεται στο προσκηνιο και να ακολουθει τις εξελιξεις στο αθλημα για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα(25 χρονια περιπου)κατι που δεν το καταφερνουν πολλοι προπονητες!πιστευω θα ειχε ενδιαφερον να τον ειχαμε δει καποια στιγμη σε καλη ομαδα της ευρωλιγκα,αλλα δυστυχως τωρα πια λογω ηλικιας δεν θα εχει αυτη την ευκαιρια.

      Διαγραφή
  34. Στην περιφέρεια (ποσοστό αντιπάλου στο τρίποντο) πάντως είμαστε άθλιοι! Προϊόν επιλογής στην άμυνα μας, άραγε;

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2016&cat=FieldGoals3Percent&agg=PerGameReverse

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν δεν κανει ουτε ενα φαουλ ο Μπερτς σε 30 λεπτα οπως σημερα.

      Διαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Ρε μανία που την έχετε ρε chris με τους μισθοφόρους....σοβαρά τώρα αυτόν περιμένουμε για να μας σώσει;όπως έσωσε και πέρσι την μακάμπι;Μιλάμε ότι την πήγε τραίνο....απο το τέλος...και στο τέλος πήδηξε και πρώτος απο το καράβι.Ερώτηση κρίσεως Nas...o Φαμάρ είναι άσσος η Δυάρι;.....και αν είναι δυάρι τότε τι στο καλό να τον κάνουμε να τον πάρουμε μου λές;Να τον πάρουμε να κλείσουμε πεντάδα στα δυάρια;...γιατι σοβαρά τώρα ένας σου λείπει για να γίνει αυτό...

      Διαγραφή
    2. Καθαρα δημιουργος δεν ειναι, μπορει ομως να δημιουργησει πολυ καλυτερα τοσο απο παππα οσο και απο φελντειν..ενω ειναι και κιλλερ. Εμπειρος ειναι, την ευρωπη την ξερει, το αν θα μπορεσουν να τον βαλουν στην ομαδα και να τον κανουν να παιξει μπασκετ ειναι αλλο θεμα.
      Οτι εχει το μυαλο του στο ΝΒΑ και υπαρχουν στιγμες που το βαριεται το μπασκετ στην ευρωπη εννοειται οτι πρεπει να το σκεφτει καλα η ομαδα που θα τον παρει.
      Απο κατι παιχτες που εοχυν παιξει στην κινα και σε ομαδες υποβιβασμου σε ισπανιες και δεν μαροκο τον προτιμω λοιπον και ας μην ειναι καθαρα δημιουργος.

      Διαγραφή
    3. ο φαρμαρ ειναι καθαρος ασσος...

      Διαγραφή
    4. παιδιά η ομάδα έχει πρόβλημα στο rebound και εσείς ψάχνετε guards. έλεος πιά !!!

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς beny beny έχεις δίκιο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Νίκολς λογίζεται κυρίως σαν 3 και ο Χαραλαμπόπουλος δεν μπορεί να βοηθήσει στην Ευρωλίγκα (εδώ ούτε στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να κάνει μία εμφάνιση της προκοπής), χρειάζεται επειγόντως ψηλός.
      Τύπου Μπιρτς θα έλεγα, να μαζεύει δηλαδή τα ριμπάουντ και να μοιράζει ταπίδια σε όποιον πλησιάζει στο καλάθι. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε θέσεις ξένων. Και το να αποκτηθεί και ξένος γκαρντ και ξένος ψηλός δε νομίζω ότι παίζει σα σενάριο.

      Διαγραφή
    6. Καλώς ή κακώς η ομάδα γκαρντ ψάχνει και ποσοτικά εκεί εμφανίζεται το μεγαλύτερο θέμα. Στα ριμπάουντ το θέμα είναι ομαδικό και όχι μόνο ατομικό. Από κει και πέρα, ο Φάρμαρ, περι ου ο λόγος, αυτή τη στιγμή είναι στους 2-3 καλύτερους free agents που μπορείς να κοιτάξεις. Άσσος είναι, αλλά όχι τόσο δημιουργικός. Ιδανικά θέλουμε ένα PnR guard, τύπου Γιόβιτς αλλά μαζί με τα buy out μοιάζει ανέφικτη περίπτωση. Έμπειρος στην Ευρώπη, ξέρει το μπάσκετ εδώ και ενδεχομένως το πιο γρήγορο μπάσκετ που παίζεται φέτος να τον ευνοεί. Δεν θα με χάλαγε καθόλου.

      Διαγραφή
    7. Ναι ερχεται για 3 ασπιρινες κ 2 μπισολβον...

      Διαγραφή
  36. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/262392/ksexoristo-faoyl-toy-pappa

    Βρε τον αλητακο τον Παππα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΕ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ !

    Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΓΚΟ , ΜΑΤΑΙΑ , 25 ΛΕΠΤΑ ΕΠΑΙΞΕ , 4 Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ .

    Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΣΤΟ 35' , ΒΓΗΚΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ , ΕΠΙ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ , ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ , ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΣΤΟ 38 ...ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΩΣΕ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΠΙΡΤΣ .

    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΚΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗ ΑΡΗ .

    ΥΓ. 22 ΛΕΠΤΑ ΣΙΜΤΣΑΚ ,ΠΑΛΙ DNP Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το 'βγαλε σήμερα το διπλάκι στον Μπλατ ο Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. κλειστε φαρμαρ να παμε για υπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αν ερθει τελικα ο Πολ Στολ, ακουγεται οτι θα χαιρετησει ο Μαϊκ. Κριμα τα σχολια στο twitter για τον ποδοσφαιρικο Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ειναι εγκλημα αν φυγει ο Τζειμς. Μαζι με τον Καλαθη ειναι ο δευτερος πολυτιμοτερος παικτης στην περιφερεια μας κατα την γνωμη μου. Οχι γιατι ειναι απιστευτος παικτης, αλλα τα αθλητικα του προσοντα και η ταχυτητα του ειναι ισως τα καλυτερα στην Ευρωπη! Εχεις λοιπον τον καλυτερο αμυντικο και ισως τον πιο γρηγορο γκαρντ στην Ευρωπη (ο οποιος λογω των προσοντων του παιζει πολυ καλη αμυνα). Γιατι να γινεις πιο "θνητος" διωχνοντας τον; Σιγουρα δεν θα ειναι ετοιμος οταν γυρισει, θα θελει χρονο ωστε να ξαναβρει το χερι του. Αλλα τα αθλητικα του προσοντα δεν θα επηρεαστουν! Και αυτο ειναι το ζητουμενο. Με Καλαθη-Τζειμς για διδυμο, δεν θα μας πιανει κανεις στην Ευρωπη στην ταχυτητα. Τζειμς-Παππας μου αρεσει εξισου πολυ! Ηδη απο τα φιλικα μου αρεσε πολυ. Και αν του δειξεις εμπιστοσυνη, τον "δενεις" κατα καποιον τροπο για τα επομενα χρονια γιατι θα ειναι ευγνωμον.

      Διαγραφή
    2. Ο Τζεημς θα επρεπε να εχει ηδη χαιρετήσει.

      Διαγραφή
    3. 1:21 θα ήθελες φιλαράκι αλλά δέν......να κοιτάς στην ομάδα σου ποιοι θα έπρεπε να έχουν χαιρετήσει και άφησε εμάς ήσυχους...

      Διαγραφή
    4. Στεφ εισαι μεγαλος παικτης. Με αποκάλυψες. Ειμαι γαυρος και φοβαμαι τον παιχταρα Μαικ Τζεημς. Γαυρος επισης ειναι οποιος εχει διαφορετικες αποψεις απο το Στεφ.

      Διαγραφή
    5. Μόνο γαύρος θα ήθελε να διώξει έναν παίχτη που είναι στο τελικό στάδιο τις αποθεραπείας του και έτσι και έβγαινε ελεύθερος στην αγορά θα γινόταν σκοτωμός ποιος θα τον πάρει...θα σφάζονταν ομάδες στα πόδια του...και έρχεσαι εσύ να μας λες να τον σουτάρουμε για να πάρουμε κάποιον παίχτη που είναι στο ράφι(δεν έχει συμβόλαιο ακόμα).....μεγάλο γατόνι είσαι...

      Διαγραφή
    6. Oσο μεγαλο και να ειμαι, εσυ εισαι μεγαλυτερο.
      Για να εξηγουμαστε λοιπον. Εγω δεν ειπα να φυγει τωρα που ειναι στο τελικο σταδιο της αποθεραπειας του. Ειπα οτι επρεπε να εχει ηδη χαιρετησει. Εσυ ομως παροτι γατονι ζοριζεσαι να διαβασεις ελληνικα. Παικτης που αυτοτραυματιζεται επειδη ο προπονητης του τον εδιωξε απο μια προπονηση δεν εχει θεση σε σοβαρη ομαδα. Τι επρεπε να ειχε κανει δηλαδη ο Μπιελιτσα οταν τον εδιωξε ο Ζοτς απο αγωνα; Αλλα ας το αφησουμε. Δεν τα βγαζω περα μαζι σου (επειδη εισαι τεραστιο γατονι).

      Διαγραφή
    7. Θα σφάζοντας οι ομάδες στα πόδια του Τζέιμς; Σοβαρά τώρα;
      Γιατί δε σφάχτηκαν το καλοκαίρι; Που δεν είχε δείξει και αυτό το απίστευτο δείγμα αντιεπαγγελματισμού.

      Διαγραφή
  41. Πήραν αέρα τα μυαλά του Μπιρτς και κάνει trash talking στον Μπάκνερ. Ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ δεν ειναι κορδελιαρα σαν το σιγκλετον να τα συγκρατει τα μυαλα του

      Διαγραφή
  42. Δε μου λες ρε Σφαιροπουλε, δεν εχεις μια φορα την περιεργεια να δεις τι στον π**τσο θα γινει αμα δεν ξεκινησεις ενα ματς με Σπανουλη Πριντεζη αλλα με Χακετ Γκριν Λοτζεσκι Παπαπετρου Γιανγκ, πχ?

    Δεν εισαι περιεργος να δεις μηπως αναστηθει αυτη η παιχταρα που εχεις ευνουχισει, αν του δειξεις λιγη παραπανω εμπιστοσυνη?

    Ο Πριντεζης να σερνεται, απολυτο 0, αλλα οοοοοχι, ο Παπαπετρου 4'.

    Αει σιχτιρ, νικας χανεις, μια ζωη κολλημενος. Ροτεισον ητανε το σημερινο παλι, σε ματς Α1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συστηματα ειναι δουλεμενα με ρολοϊ για να ξεκιναει ο Μαντζαρης φιλε μου, τι Χακετιζεις και Χακετιζεις?

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη 8.51 το βρισκεις λογικο εσυ να ξεκιναει ο Μαντζαρης αντι του Χακετ,και να εχει μεγαλυτερο χρονο και ρολο στο ροτεισιον?Εχουμε καταλαβει οτι ο Χακετ δεν ηρθε στον Ολυμπιακο σαν ενας ρολιστας η παικτης της σειρας,αλλα σαν ενας απο τους πολυ καλους Ευρωπαιους παικτες?Και εδω απο την πρωτη μερα ο Σφαιροπουλος τον εχει ογδοο ,ενατο στο ροτεισιον.Ειναι φανερο οτι τον αδικει εις βαρος της ομαδας.

      Διαγραφή
  43. Φαρμαρ κυριοι,Φαρμαρ.Πας για το ολα για ολα.Αυτος ειναι ο παικτης που κοστιζει μεν αρκετα αλλα εαν προσαρμοστει σε κανει ομαδα final 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η ομάδα πρέπει να κάνει προσθαφερέσεις.
    Συναισθηματισμοί δεν χωράνε εδώ.
    Φελντέιν,Νίκολς δρόμο.
    Απόκτηση άσσου στην θεση του φελντειν κ αθλητικό πεντάρι στην θέση του Νίκολς.
    Καλοί κ φιλότιμοι αλλά μπερδεύουν την ομάδα.
    Σίγκλετον,Γκίστ κ φώτσης είναι αρκετοί για την θέση 4.
    Καλάθης,Τζειμς,μεταγραφή,παππάς,Μποχωρίδης αρκούν για την περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεια σας παιδιά!

    Δεν είμαι κανένας ειδικός του μπάσκετ αλλά κοιτάζοντας τα στατιστικά του αγωνα Λευκαδα-ΠΑΟ απόρησα...

    Ειναι δυνατον ενας παιχτης 20 χρόνων που πρέπει να είναι καυ..νος να δείξει πράγματα και να εχει αγνοια κινδύνου, να παίζει ενα ημίχρονο με ομάδα που της ρίχνεις 30 πόντους και να μην κάνει ουτε μια (1) προσπάθεια για σουτ?

    Αυτός ο παιχτης δεν χρειάζεται προπονητή, ψυχολόγο χρειάζεται το παιδί (και το λεω σοβαρά και με καθε καλη διάθεση).Κατι πρεπει να γίνεται στο μυαλό του που εμεις φυσικα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

    Για τον Χαραλαμποπουλο μιλάω φυσικά. Να μην παίξει μπασκετ επειδή ειναι αμπαλος το καταλαβαίνω. Να μην παίξει ομως επειδή κουβαλάει φοβίες τοτε θα ειναι κριμα για το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δυστηχώς μέσα απο την ομάδα αποφασίστηκε ότι λόγω της οικονομικής στενότητας δεν θα κάνει καμία προσθήκη και θα περιμ΄λενουν να επανέλθει ο james και ανάλογα σε τι κατάσταση θα είναι τότε θα αποφασίσουν..Με λίγα λόγια θα κλάψουνε μανούλες και ο θεός και ο Καλάθης βοηθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνουν.
      Μπέσα στο λέω.
      Και μπραβο τους.
      Και συγχαρητήρια.
      Και μεγάλη λεβεντιά τους.
      Απλά αν έχουν την ίδια μαγκιά και στις σφαλιάρες να μην αρχίσουν τα διωξιματα, τις μιρλες τις μουρμούρες απο κύκλους της διοίκησης και τις εν θερμω αποφάσεις στο μέσο της περιόδου.
      Ζητάω κάτι παράλογο ; 😁
      Είναι μεγάλοι μάγκες και τους γουστάρω.
      Παίρνουν το ρίσκο και αυτό δείχνει πρόεδρο και ομάδα γενικά με πολλά κιλά cojones 😁
      Στις στραβές και στις καρπαζιές ελλείψη των βασικών του μπάσκετ όμως τους θελω και τον θέλω εξίσου μάγκες και μάγκα.
      Απλά το δούλεμα της δήθεν ενισχυσης δεν είναι πρέπον και Παναθηναικον 😁 αλλά χαλάλι τους κι αυτό αν πάνε μέχρι τέλους όπως ειναι (γιατί είναι μακακια να διορθώσεις μετά κατι που βγάζει μάτι τωρα, οταν είσαι λιγούρης και κυνηγάς τους αντιπάλους, ενώ τωρα θα τους καρπαζωνες) περήφανοι κι όπως είναι και χορέψουν λεβέντικα στο Ζαλογγο αν παρελπιδα κάτι στραβώσει με τον Νικ και δεν μπορέσει ο άνθρωπος απο ευθύνη του δηλαδή να γίνει και Θεός 😁

      Διαγραφή
    2. Δυστηχώς ο Νικ θα κλατάρει σύντομα..Και ο james ακόμη και αν γυρίσει είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προσαρμογής..Με λίγα λόγια πάλι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και πάλι τον Μάιο θα ψάχνουμε τι φταίει και η Πράσινη θα λέει του χρόνου θα τα σαρώσουμε όλα

      Διαγραφή
  47. Καλημέρα σε όλους,

    Μιας κ γίνεται πολύ κουβέντα για την ατολμία του Χαραλαμποπουλου θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ μια γνώμη. Από τα λίγα που ανά καιρούς ακούγονται για το παιδί αλλά κυρίως από το τι μου βγάζει η συμπεριφορά του γενικότερα όπως αυτή αποτυπώνεται από τις κινήσεις του εντός Κ εκτός παρκέ, εγώ αυτή την ατολμία θα την απέδιδα σε ταπεινοφροσύνη κ σεβασμό. Αυτό Μου βγάζει εμένα ο μικρός. Νιώθοντας ακριβώς αυτό ότι είναι μικρός δεν εκβιάζει προσπάθειες δεν τον νοιάζει να δειχτεί, αφήνει τους έμπειρους να δείξουν το δρόμο κ να οδηγήσουν την ομάδα. Συν ότι ίσως κ όσα έχουν ειπωθεί για αυτόν (ευρωπαϊκά με το Βασιλη αρχηγό) όχι να του προσθέτουν πίεση αλλά να τον κάνουν έξτρα προσεχτικο ώστε να μην πει κανείς ότι έχει την αβάντα του προέδρου, ότι παίζει κ κάνει ότι θελει επειδή έχει ασυλία. Είναι χαρακτηριστικό πόσο περισσότερο θράσος κ θάρρος έχει όταν παίζει με τις εθνικές με τους συνομηλίκους του. Υποθέτοντας ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ο μόνος που μπορεί να το 'λύσει' είναι ο προπονητής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ναταλία στην παρέα μας.
      Εχω αντιρρήσεις σοβαρές στο σωστά δομημένο σκεπτικό σου ( δεν χωράνε "ντροπές" στον πρωταθλητισμό αλλά αθλητικό θράσος, την στιγμή που σου λέει ο προπονητής μπες παίξε και φατους, μέσα απο τα συστήματα που εχουμε βρε αδελφέ και σου δινουν το. δικαιωμα να πάρεις προσπαθειες!!! ).
      Αλλά θα ήθελα να δώ πως κινείσαι γενικώς μπασκετικα για να τεκμηριωσω σοβαρό αντίλογο στη φιλοσοφία σου περι μπάσκετ.
      Οπότε γράφε συχνότερα.
      Λείπουν χρήσιμες και μη οπαδικες "φωνές" σαν τη δικη σου.

      Jim🏀πληκτος

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Jimόπληκτε,

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το καλωσόρισμα αν κ είμαι καιρό στην παρέα - τουλάχιστον τέσσερα χρόνια - απλώς μετά τον πρώτο χρόνο σταμάτησα να γράφω και πλέον μόνο διαβάζω και παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά.

      Η 'φωνή' μου είναι εξόχως οπαδική τολμώ να ομολογήσω με τη λογική ότι δεν κρύβω ποια ομάδα υποστηρίζω και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός.

      Στα του μικρού, αναρωτιέμαι αν έχει υπάρξει όντως μέχρι στιγμής προπονητής στον Παναθηναϊκό που να του έχει πει αυτή την κουβέντα που λες το 'μπες και φάτους'. Αυτό είναι το ένα.

      Από την άλλη έχει μπει ποτέ κανείς στη διαδικασία τόσα χρόνια να 'βγάλει' συστήματα ώστε να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του στοιχεία και να κρύψει παράλληλα τις αδυναμίες του ? 'Η έστω να τον συμπεριλάβει στα συστήματα ? Την πρώτη χρονιά του ήταν διακοσμητικός, τη δεύτερη ο Ιβάνοβιτς είχε στηριχτεί στο Βλάντο, την τρίτη ο Τζόρτζεβιτς στον παλαίμαχο Παύλοβιτς. Φέτος από ότι φάνηκε ο Πεδουλάκης τον ξεκίνησε πολύ ενεργά αλλά χωρίς να έχει φροντίσει να μην τον εκθέτει.

      Σαφώς κι πρέπει να αποκτήσει μπασκετικό θράσος αν και νομίζω ότι δεν του λείπει όταν ξέρει ότι τον εμπιστεύονται κι ότι η ομάδα εξαρτάται κι από εκείνον. Αυτό έχω δει τουλάχιστον όσες φορές τον έχω παρακολουθήσει τα τελευταία καλοκαίρια με τις μικρές εθνικές. Κι αν κάποιος εδώ αντιτάξει πως 'ε με τους μικρούς βρίσκει και τα κάνει' εγώ τότε απλά θα του θυμίσω ότι αυτοί είναι της ηλικίας του :-) άρα όταν θα φτάσει με το καλό 22-23 θα μπορεί να τα 'βάλει' με τους αντίστοιχους τωρινούς που βλέπουμε στην Ευρωλίγκα.

      Σαφώς και το παιδί έχει αδυναμίες αλλά αλήθεια το έχουν αφήσει να δουλέψει τα καλοκαίρια ? Γιατί όσοι ξέρουν μπάσκετ αυτό λένε πως η δουλειά για τους παίκτες στην ατομική βελτίωση γίνεται τα καλοκαίρια. Το τραβάνε το παλικαράκι από τη μία εθνική στην άλλη μη αφήνοντάς του το περιθώριο να δουλέψει ατομικά. Ούτε καν να ξεκουραστεί δε νομίζω να έχει προλάβει. Κι εδώ ίσως να έχει μια ευθύνη η ΚΑΕ που δεν 'προστατεύει' την επένδυσή της με τη λογική να ασκήσει βέτο να έχει χρόνο κάθε καλοκαίρι να κάνει ατομική δουλειά αλλά κι σε αυτήν την περίπτωση θα εμφανιστούν οι 'πατριώτες' και θα πουν πως είναι υποχρέωσή του να τιμά τη χώρα του.

      Για να μην κουράζω, συνηθίζουμε να τα βλέπουμε όλα κατά το δοκούν μην υπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους. Μην προσπαθώντας να δούμε και λίγο πίσω από το προφανές. Λες και όλοι αυτοί της σπουδαίας γενιάς της Εθνικής του '95 στα 20 τους ήταν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Και να μην ξεχνάμε με ποιους δούλεψαν όλοι αυτοί είτε Έλληνες είτε ξένους προπονητές και ποιους παίχτες είχαν να αντιμετωπίσουν καθημερινά στις προπονήσεις.

      Κλείνοντας να πω πως ευελπιστώ ότιίσως ο Πασκουάλ που έχει σοβαρή αθλητική παιδεία να καταφέρει να βοηθήσει το παιδί να φτάσει στο καλύτερο που μπορεί. Είναι κάτι που δεν έχει ακουστεί ιδιαίτερα, το ανέφερε ο Καλαϊτζής όντας καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ την προηγούμενη βδομάδα, την 6-7 μέρα που ήταν εδώ ο Πασκουάλ ζήτησε να τον πάνε να δει τις Ακαδημίες και να μιλήσει με τους υπεύθυνους εκεί, κάτι που όπως συμπλήρωσε ποτέ δεν είχαν κάνει οι προκάτοχοί του.

      Αυτά κι ελπίζω να μην κούρασα.

      Tnx/Nat

      Διαγραφή
    3. Πολυ σωστη Ναταλια.Το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να αφησουμε το παιδι αυτο σιγα σιγα να εξελιχτει .19 χρονων ειναι και τον βγαλαμε αχρηστο.Ο Χαραλαμποπουλος θα παιξει μεγαλο μπασκετ αργα η γρηγορα

      Διαγραφή
    4. Αν ντρεπεται τοσο πολυ, θα φτασει στο σημειο να του λεει ο προπονητης να μπει αλλαγη και αυτος να απανταει "ας παιξει κανενας αλλος κοουτς"

      Εγω προσωπικα νομιζω πως ειμαστε τρομερα ελαστικοι με τον Βασιλη. Μπορει να εχει ταλεντο το οποιο το εχει δειξει με την εθνικη, αλλα στον Παναθηναικο ενα καλο παιχνιδι δεν θυμαμαι.

      Ο τσαμπουκας επισης ειναι κατι εμφυτο, και χρειαζεται για να γινεις σπουδαιος παικτης. Οσο ταλεντο και αν εισαι, αν δεν το λεει η καρδουλα σου δεν πας μακρια.
      Αυτο ειαι πχ που ξεχωριζει τους σπουδαιους απο τους μετριους αθλητες.

      Εχουμε βρει καθε ειδους δικαιολογια για τον Βασιλη. " δεν παιζει πολυ για να βρει ρυθμο, δεν τον βολευει να παιξει στο 3 γιατι ειναι αργος, δεν τον βολευει να παιξει στο 4 γιατι δεν εχει μαζα, ειναι ντροπαλος"

      Σε κάθε περιπτωση το παιδι ειναι πολυ μικρος στην ηλικία (αν και αλλοι στην ηλικια του ειχαν ηδη κανει το ξεπεταγμα σε μικροτερες ομαδες) αλλα ΑΥΤΗ την στιγμη δεν ξερω αν θα μπορουσε να παιξει βασικο 3αρι σε καμια ομαδα της Α1

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα Q81,

      Θα μπορούσες να μου αναφέρεις περιπτώσεις 20χρονων που πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους αυτή τη στιγμή, οι οποίοι όμως να έχουν τύχει της ίδιας αντιμετώπισης από τους προπονητές τους (έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη εξελικτικού πλάνου και εννοείται ότι δεν αναφερόμαστε στον Πασκουάλ). Προφανώς και κάποιοι θα πουν για τον Ντόνσιτς αλλά το παιδί πέρα του ότι είναι ταλεντάρα έτυχε σε έναν οργανισμό που είχε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο για εκείνον ώστε στα 18 να είναι έτοιμος να παίξει. Κ να που στα 17 του ήδη παίζει. Ποιος άραγε κατάρτισε αντίστοιχο πλάνο για το ΒΧ?

      Λέμε ότι είναι αργός για να παίξει 3άρι. Θυμάμαι ένα καλοκαίρι το Βεζένκοφ που είχε πάει στην Αμερική για να δουλέψει την ταχυδύναμή του. Άρα είναι κάτι που βελτιώνεται. Δόθηκε στο ΒΧ η δυνατότητα να το πράξει ? Πού, στην Ψαροκώσταινα που κοιτάμε το μετάλλιο και τη θέση για να μετρήσουμε την Εθνική μας περηφάνια ? Που θυμόμαστε πόσο μας νοιάζει η πατρίδα, μόνο όταν βρίσκουμε να δείξουμε κάποιον άλλον με το δάχτυλο που τάχα νοιάζεται λιγότερο ? Αστεία πράγματα.

      Δεν ξέρουμε καν τι μπορεί να κάνει αυτός ο αθλητής. Και το ζήτημα είναι πως έτσι όπως διαχειρίζομαστε όλοι το θέμα του (ΚΑΕ, προπονητές, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι) ίσως δεν τον αφήσουμε να γίνει έστω κι μέτριος όπως λες. Γιατί πολύ απλά το παλικάρι ακόμα δεν έχει καταφέρει να δουλέψει όπως του πρέπει και του αξίζει.

      Συμφωνώ για τον τσαμπουκά κι ότι καλό είναι με μέτρο να υπάρχει, αλλά προσωπικά προτιμώ το Βασίλη από τον Αγραβάνη που από την περίσσια του τσαμπουκά του μάλλον έχει σβήσει από το λεξιλόγιό του τη λέξη σεβασμός κ αποδεικνύεται από την αντιμετώπιση που τυγχάνει τελευταία από έναν προπονητή που μέχρι πρότινος ήταν ο μόνος για τον οποίο ο ‘αλήτης’ Παππάς δεν είχε να πει το παραμικρό κ είχε συνεργαστεί άψογα μαζί του.

      Ας τον αφήσουμε λοιπόν στην ησυχία του να δουλέψει, ελπίζοντας πως έχοντας τον Πασκουάλ στο πλευρό του – έναν προπονητή που κατέχει τη γνώση της εξέλιξης νεαρών αθλητών ( ή ακόμα και να μην την έχει προσωπικά έχει συνεργαστεί με κάποιους που την είχα) - θα μπορέσει να ξεπεράσει τα όρια του δείχνοντας τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.


      Tnx/Nat

      Διαγραφή
    6. Το παιδί διαθέτει τσαμπουκά, αυτό είναι δεδομένο. Το να πάρεις εθνικές ομάδες από το χεράκι στα μετάλλια μια κάποια πίεση την έχει η όλη φάση ή τουλάχιστον πολλή περισσότερη από ένα αστείο ματς πρωταθλήματος. Απλά επειδή ο Βασίλης από τα 15 του, δικαίως ή αδίκως, έχει χαρακτηριστεί το νεξτ μπιγκ θινγκ του ελληνικού μπάσκετ, όλοι (με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο) περιμένουν το ξεπέταγμά του κι όσο αυτό δεν συμβαίνει ( ίσως και το σώμα του να μην τον βοηθάει) θα έχουμε αυτή την εικόνα: ενός αθλητή που δεν παίρνει καν προσπάθειες. Τις αδυναμίες του τις ξέρει αν κρίνω από αυτά που δηλώνει στις συνεντεύξεις του, θεωρώ δεδομένο ότι δουλεύει και ελπίζω ότι με τον Πασκουάλ σιγά-σιγά θα ξεμπλοκάρει.

      Και καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις να κρατάμε το ότι:
      α) μιλάμε πάντα για παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
      β) κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, δεν υπάρχει κανόνας ωρίμανσης. Στην ηλικία του Ντόνσιτς και του Χαραλαμπόπουλου, τον Διαμαντίδη δεν τον ήξερε ούτε η γειτονιά του στην Καστοριά. Επαιζε το μπασκετάκι του χωρίς κανένα τεράστιο "πρέπει" ( πρέπει να σηκώσεις Ευρωλίγκα ως αρχηγός, πρέπει να δείξεις ότι έχεις θέση σε ομάδα πρωταθλητισμού κοκ) και σταδιακά έγινε αυτός που έγινε.
      γ) στην εποχή του ίντερνετ και τον σόσιαλ μίντια δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να εκπληρώνεις προσδοκίες τρίτων.

      Διαγραφή
    7. Ναταλία δεν υπάρχουν ντροπές όταν θα μπαίνεις να παίξεις μέσα.....αυτά είναι για έξω από τις γραμμές...μέσα από αυτές πρέπει να είσαι αγρίμι...με τσαμπουκά,θράσος και no fear attitude....αλλά συγχρόνως με απεριόριστο σεβασμό στους συναθλητές σου και στους αντιπάλους....για να μην πας και στο άλλο άκρο....βλέπε Αγραβάνης

      Διαγραφή
    8. Μα μονο ο Ντοντσιτς ειναι; Γιατι παμε στο ακρο; Ο Μποχωριδης στην ηλικια του Β.Χ ηταν ενεργο κομματι του rotation του Αρη,το ιδιο και ο Βεζενκοφ
      ο Λαρεντζακης ειχε βασικο ρολο στον Κολοσσο, ο Αγραβανης και ο Καββαδας.

      Ο Παπαπετρου πηγε στον Ολυμπιακο σε μικροτερη ηλικια απο οτι ειναι τωρα ο Χαραλαμποπουλος και εκανε καλα παιχνιδια και την πρωτη χρονια.
      Ολες οι ομαδες της Α1 εχουν 20χρονους στο ροστερ τους με ενεργο ρολο.
      Κανεις δεν εχει εδω μεσα την απαιτηση ο Β.Χ να γινει κορυφαιος παικτης του Παναθηναικου. Κανενας δεν λεει να καψει ο Παναθηναικος τον Β.Χ.

      Αυτο που λεω ειναι πως το υπερβολικο παραχαιδεμα αυτου του παιδιου μπορει να του κανει κακο. Προς το παρον ο Χαραλαμποπουλος ειναι στασιμος.

      Ολα αυτα που γραφεις ειναι σωστα ΑΛΛΑ, θα πρεπει να συνοδευονται και με μια αντιστοιχη εικονα του Β.Χ στο γηπεδο.

      Αυτο που λες δεν συμβαινει. Η εικονα του Β.Χ στο γηπεδο ειναι κακη.
      Οσο για τον τσαμπουκα, νομιζω οτι το να φερνεις παραδειγμα τον Αγραβανη φτανοντας στο αλλο ακρο, δεν ενισχυει το επιχειρημα σου. Κανεις δεν ζητησε να κανει ψευτομαγκιες και κουτσαβακισμους.

      Μα να λεμε οτι ειναι αρκετα ντροπαλος για να σουταρει; Ειναι δυνατον; Μιλαμε για επαγγελματια παιχτη. Δεν το χωραει το μυαλο μου


      Διαγραφή
    9. Δε μίλησε κανείς για ντροπή βρε παιδιά .... αλλά για σεβασμό και γνώση του νεαρού της ηλικίας του άρα και κάνω στην άκρη αφήνω τους άλλους να βγουν μπροστά γιατί αναγνωρίζω ότι υπάρχει ιεραρχία, κάτι που τον μετατρέπει στα μάτια τα δικά μας ως άτολμο. Μην μπερδεύουμε τις έννοιες. Μίλησα για σεβασμό και όχι για ντροπή.

      Διαγραφή
    10. Κ να που έφτασε πάλι ο Μποχωρίδης μετά τον ενεργό του ρόλο στον Άρη όταν αντιμετωπίστηκε από τους επόμενους προπονητές του με σκεπτικισμό .... στο να τον θεωρούν κι αυτόν κάποιοι πλέον ανεπαρκή. Ο Βεζένκοφ ήταν τυχερός γιατί στο ξεπέταγμά του στον Άρη έπεσε μετά στα χέρια του Πασκουάλ και μετά στου Μπαρτζώκα. Μιλάω με πολύ κόσμο κάθε βδομάδα στο γήπεδο και φίλους που παρακολουθούν χρόνια μπάσκετ κ είμαι η μόνη που λέω αν αφήσουν χρόνο στα παιδιά να δουλέψουν. Κοντός ψαλμός .... σε 2-3 χρόνια θα έχει φανεί που μπορούν να φτάσουν. Αλλά ας τα αφήσουμε να δουλέψουν, χωρίς κρίσεις και επικρίσεις ακόμα.

      Διαγραφή
    11. Q81, o ΒΧ πραγματι ειναι υπερβολικά διστακτικός, αλλά παρακολουθωντας τον προσεχτικα μες στο παιχνιδι, βλεπω πως ειναι πολυ σωστος σε άμυνα και επιθεση (θεσεις που παιρνει, πασες, κινησεις, σκριν, κλπ). Θα ερθει πιστευω σιγα σιγα και συνεισφορα στην επιθεση εκ μερους του.

      Ειναι αδικο να λεμε συνεχως ο ταδε παιζει απο τα 17 του εκει και ξεχωριζει, ο αλλος παραπερα, κλπ. Καθε περιπτωση ειναι μοναδική. Άσε που πλεον, εμ Πασκουαλ, δε νομιζω να παιρνει άδικα χρόνο ο ΒΧ, όπως ίσως μπορει να πει κανεις για τα πρώτα ματς, επι ΑΠ, στην Ευρωλιγκα, όπου εμπαινε ανεξηγητα βασικός, μπροστα απο Νικολς και Ριβερς. Ας εχουμε εμπιστοσυνη στον κοουτς. Να εισαι σιγουρος πως στο τελος της σεζον ο κοουτς θα εχει τα δεδεομενα να κρινει σωστα για την παραπερα αξιοποιηση του μικρου (πχ αν χρειαζεται δανεισμος του ή οχι). Γενικα, ας δωσουμε χρονο στον πολυ καλο και πολυ σοβαρο προπονητή που πήραμε να βαλει τη σφραγιδα του στην ομάδα.

      Διαγραφή
    12. Ειμαι σαφεστατα υπερ της διαχειρισης που κανει ο Πασκουαλ στον Β.Χ

      Αυτος ειναι και ο σωστος τροπος αξιοποιησης βελτιωσης.

      Αυτο που εκανε ο Πεδουλακης (καθ'υποδειξη της διοικησης;) να ξεκιναει τον Βασιλη βασικο και να επιμενει ακομα και οταν πχ ο Πριντεζης (ενα απο τα καλυτερα 4αρια της Ευρωπης) τον εξεθετε του εκανε σαφεστατα κακο.

      Επιπλεον διαφωνουσα και με τον Τζιμ και πολλους αλλους το καλοκαιρι. Πολλοι υποστηριζαν πως ο Παναθηναικος με βασικο τον ΒΧ στο 3, στο 4 με τον Κλαβερ να μπορει να κατεβει στο 3(πχ οπως ο Νικολς) και τον Θανασοκουμπο ο Παναθηναικος θα ηταν κομπλε "γιατι ο Β.Χ πρεπει επιτελους να παιξει"

      Ευτυχως ο Παναθηναικος πηρε βασικο παικτη στην θεση (Ριβερς) και ο οποιος χρονος του Β.Χ θα προκυψει μεσα απο τα παιχνιδια του και την αποδοση του.

      Οχι εξ'αναγκης.
      Θυμιζω πως πριν 2 χρονια ξεκινησαμε την σεζον με μοναδικα 3αρια τον Βλαντο και τον Χαραλαμποπουλο... Ετσι καιγονται οι παικτες

      Εξαιρετικος (μεχρι τωρα) σε αυτο ο Πασκουαλ

      Διαγραφή
    13. Ναταλια, δεν υπαρχει "ιεραρχια" στο μπασκετ. Δεν μιλαμε για κανα ντερμπυ που την τελευταια επιθεση πχ θα την παρει ο Διαμαντιδης.

      Μιλαμε για παιχνιδια μια διαφορα 30 ποντων, που μαζι με τον Β.Χ παιζει ο Λουντζης και ο Μποχωριδης. Εχει ταπεινοτητα και απεναντι σε αυτους;

      Οσο για τον Μποχωριδη δεν ξερω αν υπαρχει σκεπτικισμος απο τους προπονητες απεναντι του. Την πρωτη χρονια του εκανε καλα παιχνιδια και μαλιστα σε μερικα δυσκολα (πχ Κυπελλο με Ολυμπιακο, Πλευοφ με ΠΑΟΚ)

      Περισυ η χρονια χαθηκε με τον τραυματισμο
      Δεν συζηταω καν πως οταν βρισκεται φετος στο παρκε μαζι με τον Χαραλαμποπουλο ο Λευτερης φαινεται πιο ετοιμος/παιγμενος

      Διαγραφή
  48. πάλι γκρίνια με τον Χαραλαμπόπουλο.
    Ελπίζω όσοι τον κράζουν να μην θέλουν στην ομάδα τον Γιόβιτς ο οποίος μια καλή χρονιά εχει κάνει κ αυτή στα 25 που στην Σερβία στα 25 είσαι βετεράνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σωστο σχολιο..Καποιοι φιλοι του ΠΑΟ δυστυχως εχουν χασει τη μπαλα τωρα τελευταια και λατρευουν τους αμπαλους,τους ρολιστες,τα εργαλεια του προπονητη και οσους εχουν γρηγορα ποδια.Και τα εχουν βαλει με τον Χαραλαμποπουλο και τον Μποχωριδη

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα σε όλους! Jimmy είσαι απόλαυση! Και η εισαγωγή εικόνων με (κάποια) συστήματα είναι κάτι που αρέσει πολύ σε όλους πιστεύω.. Μερικές σκόρπιες σκέψεις κ απο εμένα για τα παιχνίδια των αιωνίων :
    -Ο Παναθηναικός μου άρεσε πολύ στην Πόλη. ΟΚ δεν κέρδισε τον αγώνα, αλλά η Efes είναι μία ομάδα που νομοτελειακά κάποια στιγμή έπρεπε να δείξει τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα.
    -Ο Καλάθης έχει γίνει πολύ επιθετικός αφού πάρει screen (και ο Feldeine το ίδιο σε μικρότερο βαθμό), κάτι που εισήγαγε ο Pascual πολύ σωστά, αφού η μέχρι τώρα στατικότητα του δεν βοηθούσε τον Νικ, που δεν έχει το σουτ.
    -Ο Μπουρούσης ήταν πνευματικά ανέτοιμος για τον αγώνα. Αν και είχε τις στιγμές του, δεν μπορώ να δεχτώ ΠΩΣ στο καλό ένας πολύπειρος center γίνεται να χάσει 2 lay up σερι.. Έλα ρε φιλε, συγκεντρώσου λίγο.
    -Το θέμα στα rebound πρέπει να φτιάξει άμεσα..
    -Ο Ολυμπιακός ήταν νωθρός, αλλά στο τέλος πήγε να χτυπήσει το ματσάκι, αλλά δεν τον άφησε ο De Colo που το πήρε (σχεδόν) μόνος του.
    -Δεν λέω πως ευνοείται ο Ολυμπιακός απο τη διαιτησία, αλλά δεν υπάρχει consistency στα σφυρίγματα που παίρνει και που δέχεται. Στο ματς με την αρκούδα για παράδειγμα, στο 4ο δεκάλεπτο ένιωθα πως παρακολουθούσα άλλο αγώνα. Αφού έχουμε έναν διαιτητή πλέον στην παρέα νομίζω πως όλοι θα θέλαμε τη γνώμη του σε αυτό.

    ΥΓ1: Hines vs Milutinov... Χριστέ μου...
    ΥΓ2: Ο Σπανούλης στους δύο τελευταίους αγώνες έχει 14 λάθη......
    ΥΓ3: Οποιαδήποτε κριτική γίνεται στον Χαραλαμπόπουλο την θεωρώ τελείως άδικη. Το παιδί θα γίνει 20 τον Ιανουάριο. Μην λέμε πάλι τα ίδια για το πότε είχαν impact στις ομάδες τους οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Παπαλουκάς κλπ. Και εγώ θέλω να δω 20χρονο να μπαίνει μέσα με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά υπομονή...

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλουμε να μπει με το μαχαίρι στα δόντια.
      Θέλουμε να μπει με το τιρμπουσόν στα χερια και να πάρει προσπάθεια μέσα απο το σύστημα που υπάρχει εκείνη τη στιγμή που έχει την μπάλα.
      Εστω με την Λευκάδα, την Λιακάδα και την Φασολάδα 😷
      Θέλω να τον δώ να δίνει ξύλο στην άμυνα.
      Ούτε κι αυτό δεν μπορεί ;
      Τι μπορεί δηλαδή στα 20 του;
      Να παίζει στους U21 ;
      Ε ας παίζει εκει λοιπον.
      Είμαι αυστηρός με τον Μπαμπη😨 γιατί είναι καλός παίκτης αλλά και γιατί καταστρέψαμε ομαδαρα με 2 νταμπλ για πάρτι του με αποτέλεσμα να μας δείχνει τα πανεμορφα αυτάκια του ο Σπανουλαρος, αλλά και να γινόμαστε ρομπιτσες απο τις Λαμποραλ αυτου του κοσεμου😨

      J🏀B

      Διαγραφή
  50. Φιλοι Παναθηναικοι δεν υπαρχει κανενα προβλημα, αν δε σας καλυπτει ο χεςτης Χαραλαμποπουλος. Αφηστε τον ελευθερο χτες, τον κλεισαμε προχτες (αν προλαβουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί; Για να κάνει παρέα στη μπεκροκανάτα τον Αγραβάνη;

      Διαγραφή
    2. Να παίζει στη θέση του Παπαπετρου που θα έρθει σε μας;
      Γιατί δεν έχεις χώρο γι'αυτό το λεω.
      Δεν το λες στα Αγγελοπουλακια να γίνει η τραμπα;;
      Χαλαλι σας.

      Διαγραφή
    3. Ναι, κάνε όνειρα..

      Διαγραφή
    4. Ευτυχως Δημητριε η διοικηση του ΠΑΟ δεν σκεφτεται οπως οι αμετροεπεις ιντερνετοσχολιαστες φιλοι της ομαδας και φροντισε να δεσει με συμβολαιο το μικρο για πολλα χρονια...

      Διαγραφή
    5. 12:40

      Κοίτα μη και δεν τον έχουν δέσει καλά, λυθεί και μας φύγει.
      Και ασε τους αμετροεπεις να λένε.
      (σιγά μην ξέρεις τι σημαίνει αμετροεπεις κι αν σχεδόν ολοι δεν υποστηριζαμε πάντα τα ιδια για τον ΒΧ)
      Τι να ξέρουν αυτοί για τον ΒΧ που βγάζει μάτια και τους έχει αποστομωσει;
      Ο ΒΧ ηταν για δανεικός, ώστε αν αξίζει να γυρίσει καβάλα στ'αλογο.
      Ολα τα αλλα είναι να έχουμε να λεμε.


      Οχι τέσσερα χρόνια χωρις φάιναλ φορ με τέτοια μυαλά.
      Αλλά 104 μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

      Διαγραφή
    6. Μαλιστα, για το ότι 4 χρονια δεν εχουμε παει ΦΦ φταιει το ότι δεν πήγε δανεικος ο πιτσιρικάς ΒΧ. Και μας κανεις και μαθήματα ελληνικών περί νοήματος της αμετροέπειας. Αντε τωρα, πηγαινε να πιεις ενα τσαγακι, αγαπημένε άεργε σχολιαστή.

      Διαγραφή
    7. @ 3:07

      Oχι ρε δουλευταρά σχολιαστή τι λές ;
      Την ομάδα την διάλυσε ο ΔΓ για να φέρει τον Λεμπρόν
      αλλά αυτός παρέμεινε Καβαλιέρς.
      Δεν την διάλυσε για να παίζει ο Χαραλαμπόπουλος
      με τον Γιάνκοβιτς στο 3, διωχνοντας τον παικταρά
      από τη Λιθουανία.
      Αντε μάθε μπάσκετ και άσε τα υπόλοιπα.
      Για στηριχτράκι καλός είσαι.

      Διαγραφή
  51. Toν έχει φάει η Αμερικάνα τον Χαραλαμπόπουλο και θα γίνει ο Νίνης του μπάσκετ. Κρίμα. Όσον αφορά τον γκαρντ. Η ομάδα ας πάει έτσι αν είναι να έρθει πάίκτης τύπου Στολ. Σε λίγο επιστρέφει ένα από τα καλύτερα γκαρντ της Ευρωλίγκας και αυτά που θα γίνουν με τον Πληρέστερο γκαρντ του Ευρωπαικού μπάσκετ θα είναι όνειρο. Άντε και δεν έρχεται η 18η Νοεμβρίου που θα παίξουμε με τον οσφπ με διαιτητές που βλέπουν και σφυρίζουν τα βήματα του turnover machine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσεχε ομως γιατι αν σε περιποιηθει και παλι ο Turnover machine, μετα θα πρεπει να βγεις να πεις οτι εχασες στα ισια.-

      Διαγραφή
    2. Ποια Αμερικάνα ;
      Υπάρχει άλλη εστω 3ης γενιάς Αμερικάνα, κανένα πούμα δηλαδή απο Αφρική η καμιά γαζέλα απο Καραϊβική να φάει κι εμένα ;
      Εχω ψηθεί στα κάρβουνα κι είμαι έτοιμος προς βρώση 😱

      J🏀B

      Διαγραφή
    3. Ωραιο σχολιο 11.47.Εσυ εισαι η ποδοσφαιρικος η Ολυμπιαλος,δεν εξηγειται αλλιως.Η δεν εχεις δει ποτε γυναικα σαν την Αμερικανα,ουτε απο φωτογραφια.
      Ειναι βτροπη να ξεκινησουμε τωρα τα σχολια των ποδοσφαιρικων οπαδων για ενα παιδι 19 ετων

      Διαγραφή
    4. Με έχει περιποιηθεί πολλές φορές για να το κάνει και πάλι. Ας μην ήταν τα περυσινά διαιτητικά εγκλήματα και τον έβλεπα σε καμιά Αρμάνι φέτος τον 1ο σε λάθη στην ιστορία της Euroleague

      Διαγραφή
    5. Μην ασχολειστε μωρε με τον δημητριο.χαιρε κομπλεξ αμετρητο ειναι το παιδι.οσο για τον χαραλαμποπουλο ρε παιδες λιγο ηρεμια και υπομονη.χαλαρωστε λιγο.αυτη η γκρινια θα μας φαει και η μιρλα.αφηστε το παιδι να κανει οτι μπορει και αν μπορει.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ειμαστε κυριοι δε θα τρελαθουμε αν δε μας βγει ο χαραλαμποπουλος.μεγαλη αρετη η υπομονη η οποια λειπει απο ολους μας.
      Τζιμ εισαι καταπληκτικος αλλα ενα παραπονο εχω ισως παραλογο βεβαια.γραψε πιο συχνα!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Δε σε έχει περιποιηθεί και λίγες πάντως. Τρια πρωταθλήματα με δικές του 25άρες δεν το λες λίγο.

      Διαγραφή
    7. Έχει χάσει αλλά τρία και 4 συνεχόμενα κύπελλο με απίστευτα τραγικές εμφανισεις

      Διαγραφή
    8. Σε θρεντ για τα βηματα του Turnover machine που καταλαθος δεν παιζει φετος στην Αρμανι, πεταγεται ο LOL-13 να πει για το δικο μου κομπλεξ.

      ΥΓ. Ναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ δε θα τρελλαθεις αν δε σου βγει ο Χαραλαμποπουλος, εχεις φανελα, σοβαρη διοικηση και μακροπροθεσμη παραγωγικη διαδικασια, ερχονται απο πισω καραβιεεεεες ταλεεεεεντα: Μποχωριδης, Κονιαρης, Λουντζης, Διαμαντακος, Γιανκοβιτς, Παππας..... oh wait

      Διαγραφή
    9. Τι χαλιέσαι ρε Μήτσο με τους Παναθηναϊκούς; Έτσι κι αλλιώς το αιώνιο ταλέντο Παπαπέτρου και το αιώνιο ατάλαντο Αγραβάνη δε θα τα χάσουμε ποτέ. Πάντα σε μας θα παίζουν (αφού δε θα τους ζητήσει ποτέ κανείς).

      Διαγραφή
    10. Αρά ναι, σε έχει περιποιηθεί αρκετές φορές. Μιας και το έθεσες στη 1:15/

      Διαγραφή
    11. Ναι. Στις 15 ήττες είχε και 3 περιποιήσεις έτσι για να χαίρεται.

      Διαγραφή
  52. Ευκολάκι.
    Πουλάει τη Βιανέξ ο Γιαννακόπουλος και παίρνει John Wall, παίρνει και Drummond για να μη σου παίρνουν τα ριμπάουντ οι αντίπαλοι, και φύγαμε για το 7ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ας πουλήσει μια κούτα depon να φέρει εστω τον Ποποβιτς να μην λιγοθυμησει ο Στεφανης και μετα πουλάει και τη Βιανεξ για να παρει την coca cola company μια το το 7ο θα το έχει πάρει μια φθηνοτερη αλλά κυρίως ορθολογική ομάδα 🔥
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 😨

      J🏀B

      Διαγραφή
    2. Παρολο που οντως χρειαζεται καποιος πισω απο τον Καλαθη, κουτσα στραβα μεχρι να γυρισει ο Τζειμς το κενο μπορεί να καλυφθει εκ των ενόντων. Λιγο ο Παππας ή ο Φελντειν στο 1, λιγα λεπτα και ο Μποχωριδης, καλυπτεται.

      Το προβλημα στο 5 ομως δεν ξερω πώς μπορεί να καλυφθει. Οταν μπαινει μεσα ο Μπουρουσης, ειναι σαν να παιζουμε με 4 στην άμυνα, ενω ακομα και στην επιθεση δεν βοηθαει ιδιατερα. Ο Σιγκλετον ειναι καλος στην άμυνα αλλα μπροστα δεν μπορει να συνεισφερει ιδιαίτερα.

      Δε βγαινει χρονια με ενα μονο 5ρι (που μαλιστα ειναι και ντεφορμε).


      Διαγραφή
    3. Έχασες παιχνίδια μέσα από τα χέρια σου με ΤΣΚΚ και Εφες έλλειψη δεύτερου ασσου ποιος Παππας και Μποχωριδης να παίξουν

      Διαγραφή
    4. @ 3:08

      Μηπως τα χασαμε περισσοτερο ελλειψει 5ριου? Ειδικα το 2ο, χαθηκε στα ριμπαουντ και στα χαμενα λευ απ του Μπουρουση (περαν φυσικα της αθλιας διαιτησιας).

      Διαγραφή
    5. @ 3:25

      Λόγω άσσου τα έχασες και τα δύο ξεκάθαρα.
      Κι αυτοί χάσανε λει απ.
      Περισσότερα ριμπάουντ έπαιρναν παντού, οχι μόνο με σενα, γι'αυτο είναι πρώτοι στα επιθετικά στην ευρωλιγκα, αλλά έχουν τρεις ήττες!! και παραλίγο 4 στις 5 και με τα ριμπάουντ δικά τους, αν είχαμε δεύτερο ασσο και καλύτερη διαιτησία.
      Άσσος σου έλειπε να ξεκουραστεί ο Νικ να τους πάρεις τα σώβρακα κι όχι να σε φτανουν ΚΑΙ να σου χαλάνε την ψυχολογία οσο είναι εξω.
      Και να αναγκάζεται ο παικταράς Νικ Καλαθης εκεί που σε αφήνει καβαλα στ'άλογο να μπαίνει και να τρέχει πάλι να γυρίσει το ματς.
      Για όποιον γνωρίζει δύο δραμια ψυχολογίας 😁
      Έχεις φοβερή ομάδα αν είχες δεύτερο καλό δημιουργό με σουτ.
      Ομαδα για πάρα πολύ μεγάλα πραγματα και τα ριμπάουντ θα φιαξουν.
      Εδω ο Μπαρτζωκας ηταν πρώτος στα ριμπάουντ με Σιγκλετον και Ραντολφ μόνο στους ψηλούς.
      Τα ριμπάουντ ειναι θέμα διάθεσης και σωστής τοποθέτησης και συστηματων ανάλογα τον αντίπαλο.
      Με ΕΦΕΣ πχ δεν τρέχεις όπως αυτοί γιατί θα στα πάρουν ολα.

      Διαγραφή
    6. Άκουσε να δεις φίλε. Μπορείς να ειναι λογικοφανή αυτά που γράφεις για τους περισσότερους, αλλά εγώ έχω διαφορετική άποψη. Προσωπικά θεωρώ σημαντικότερη, ιδιαίτερα σε βάθος χρόνου, τη δουλειά που γίνεται σε ένα σύνολο, μέρα με τη μερα, παρά το αν η 12άδα ειναι η "τελεια", χωρίς ψεγαδι, με σουπερ παιχτες ετοιμους να αποδωσουν σε υψηλο επιπεδο. Ουτε εχουμε άλλωστε πλεον την πολυτέλεια να έχουμε δωδέκατο παιχτη στο rotation κάποιον επιπέδου Χατζηβρέττα, οπως ειχαμε το 2009 (που όντως ηταν φανταστικό το ρόστερ). Αν κάτι πάντως πρέπει να μας έχει μεινει, μεταξύ άλλων, από τα χρόνια της ακμής επί Ζοτς, ειναι πως υπηρχαν χρονιές, όπως το 2011, που στα χαρτιά δεν είχαμε το πιο τέλειο ή πιο πλήρες ρόστερ, όμως με επιμονή και σωστή δουλειά, αλλά και υπέρβαση απο ορισμενους βασικους, καταφεραμε να φτάσουμε στην κορυφή. Δεν ξέρω αν θυμάσαι εκείνη τη σεζόν: μέχρι τα ματς πλευοφς με Μπαρτσα, υπήρχε αφόρητη γκρινια, άρθρα επί άρθρων, σχόλια επί σχολίων, για το πόσο τραγικά ελλιπείς είμαστε στα γκαρντς, με τον Καλάθη τότε νεούδι που δεν ειχε καν ξεπεταχτει και τον Τέπιτς να ειναι μια μετριοτητα που βαρουσε airballs. "Πού παμε με τους τεπιτσοκαλαθηδες;;" ορυόντουσαν όλοι. Κι όμως, μεσα απο σωστη ομαδικη δουλεια, καλυφθηκαν τα οποια κενα & αδυναμιες. [Δεν ειδα βεβαια να το βουλώνουν όλοι αυτοί μετα την κουπα. Παλι στο ιδιο βιολί γυριζουν με την πρωτη ευκαιρια.]

      Αυτός ειναι ο σωστος τροπος στα ομαδικά αθλήματα. ΠΟΤΕ δεν θα σου βγουν επιτυχημενοι ολοι οι παιχτες, παντα θα εχεις και απωλειες απο τραυματισμους μες στη σεζον, θα περάσεις και ντεφορμαρίσματα, κλπ. Εκτος αν εχεις μπατζετ 40 μυριων να καλυπτεις καθε τρυπα (που αν δεις, ακομα και η πολυ ακριβη ΤΣΣΚΑ, εχει και καποιους μετριους να συμπληρωνουν τη 12άδα πλεον).

      Επιπλεον, αυτά τα 4 χρονια που εχουμε αλλάξει μπορει και 5 12άδες παιχτων συνολικά, με προσθηκες ακομα και παραμονες ελληνικων πλευ οφς Απριλη μήνα (!), τις περισσοτερες φορές η προθήκη δεν βοήθησε ή βοήθησε πρόσκαιρα -ενώ σε καποιες περιπτωσεις έφερε αντίθετα αποτελεσματα (βλεπε μπερδεμα με Ουιλιαμς μετα τα πρωτα καλα παιχνιδια του, βλεπε την τραγικη αλλαγη Κουζμιτς με Χαντερ περσυ, βλεπε κατι Μοργκαν, Ζακ Ραιτ και Ντιτζευ Κουπερ που περασαν και δεν ακουμπησαν κλπ). Ειναι αντι-μπασκετικό φαινόμενο και ίδιον μικρης ομαδας οι τόσες αλλαγές. Οι σοβαρες ομαδες κοιταζουν να καλυπτουν τα οποια κενα εκ των ενόντων -πλην λιγων σοβαρων περιπτωσεων, δηλ. εκεινων που φερνουν μακροπροθεσμες απουσιες βασικων παιχτων. Αυτο το "μου λειπει ο παιχτης μερικες βδομαδες, θα παρω αλλον" ειναι η ευκολη και φυγόπονη λυση και συνηθως φερνει μπερδεμα στην ομαδα. Ειναι προσβολη και απαξίωση αυτό το φαινόμενο απέναντι στο ρολο του προπονητικού τημ και στη δουλεια που πρέπει να κανει αυτό.
      Σε καμία δουλεια δεν προσλαμβανεται αντικατασταστης αν ενας υπαλληλος λειψει μερικες εβδομαδες ή 2 μηνες. Μεχρι να μπει στο νοημα της δουλειας ο αντικαταστατης ωστε να μπορεσει να γινει πραγματικά αποδοτικός, θα γυρίσει ο απών.


      Διαγραφή
    7. @ 4:53

      Οσα γράφεις τα προσυπογράφω με δύο ενστασεις.
      Το 2011 η ευρωλιγκα δεν είχε τις ταχύτητες και την έκρηξη των μπάτζετ όπως τώρα που κι η Μπαμπεργκ σου κάνει ζημιά.
      Και δεύτερον μιλάμε για την αμέσως επόμενη χρόνια της φυγής του τεράστιου και για τον δημιουργό της ομάδας που κρατάει την μπακετα της κι αν βηξει ο Νικ σκόρπισες στους πέντε ανέμους.
      Δεν υπάρχει Μήτσος πιά !!!!!
      Να καλύπτει την έλλειψη δεύτερου καλού δημιουργού.
      Το καταλαβαίνετε ρε παιδιά η όχι ;

      Διαγραφή
    8. 5:21

      Δεκτο ως ενα βαθμο αυτο που λες. Κι εγω προβληματιζομαι, από το καλοκαίρι όμως, όχι τωρα. Δηλαδη, δεν θεώρησα καλη επιλογη τον Μ. Τζειμς για αλλαγη του Καλαθη, παροτι ασφαλως εχει αρκετές αρετές ο παίχτης. Τι να κανουμε, αυτον διαλεξαμε το καλοκαιρι, με αυτον επρεπε να πορευτουμε.

      Κατά τη γνωμη μου, την επόμενη μερα που εκανε την ηλιθιοτητα με το χερι του ο Τζειμς, επρεπε να τον διωξουμε και να παμε με αυτα τα χρηματα να παρουμε πρωτοκλασατο pg ή combo guard. Αφου αυτο δεν εγινε, καλώς ή κακώς, τωρα πρεπει να περιμενουμε να δουμε πώς θα γυρισει (σε κανα μηνα θα ξερουμε). Μετα, αν δεν γυρισει επαρκως καλος, θα πρεπει να δουμε το Δεκεμβρη τι διαθεσιμοι πρωτοκλασατοι θα υπαρχουν, που πιστευω θα ειναι περισσοτεροι απο ό,τι αυτη τη στιγμη.

      Επίσης, ο δημιουργος δεν ειναι απαραιτητο να παιζει στον άσο.

      Διαγραφή
  53. Περαν καθε αμφιβολιας οι δρομοι ειναι δυο.Οποιος δεν βλεπει οτι ο Φαρμαρ ειναι 5 κλασεις πανω απο καθε αλλον υποψηφιο ,εθελοτυφλει.Η πας λοιπον,τωρα που σου δινεται η ευκαιρια να φτιαξεις περιφερεια φωτια οπως εχουν οι μεγαλοι,με βαση το διδυμο Καλαθης-Φαρμαρ η παλευεις μηπως και σου βγουν οι ΤζειμςΦελντειν Ντε Κολο Τεοντοσιτς.
    Κακα τα ψεμματα απο την ομαδα λειπει ο σκορερ που θα κανει την αντιπαλη αμυνα να πεφτει ολη επανω του στα κρισιμα και τωρα προσπαθεις να κανεις ηρωες ποτε τον ενα και ποτε τον αλλο...
    Το δευτερο προβλημα ειναι ο σχηματισμος της ομαδας το καλοκαιρι που δεν μαζευτεται με τιποτα τωρα,και μονο ο Πασκουαλ μπορει να τον ισιωσει καπως.Ο Φωτσης κακως μετρηθηκε σαν τεταρτος ψηλος,ο Σινγκλετον υπερεκτιμηθηκε ενω ειναι ενας καλος παικτης,αλλα κατι λιγο παραπανω απο ρολιστας και ολοι γενικα καλουνται να παιξουν σε αλλες θεσεις.Ο Νικολς και ο Ριβερς πηγαν εξ αναγκης στο τρια[αναμενομενο] ενω καλο θα ηταν η ομαδα να ειχε παρει κλασικο τριαρι.Ενα και καλο.Και πισω ο Χαραλαμπης.
    Και η ομαδα εκανε το λαθος των 6 ξενων γιατι με τα κωλληματα του κοουτς δεν πηγε στην ολοφανερη λυση να παρει εναν Ελληνα ακομη[πχ Μαυροκεφαλιδη,Βεζενκοφ] ωστε να βγαινουν τα κουκια.
    Και ολα αυτα τη στιγμη που η διοικηση εβαλε βαθια το χερι στην τσεπη
    Τωρα,ακομη και αν ερθει ενας ξενος γκαρντ ,θα λειπει ενας ψηλος.
    Ειτε αρεσει ,ειτε δεν αρεσει σε καποιους ο Μαυροκεφαλιδης ειναι η μονη λυση,γιατι εαν ερθει ξενος ψηλος ,οπως διαβασα καπου,πως θα χωρεσει και ξενος κοντος?
    Το καλο ειναι οτι η ομαδα πρωτη φορα μετα Ζοτς εχει προπονηταρα και εχει καλο ροστερ[απλα εχει δυσλειτουργιες και ελλειψεις] και αν τωρα που ειναι αρχη διορθωθουν τα λαθη του καλοκαιριου θα γινει ενα απο τα φαβορι για final 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που εχει αρχισει να γινεται μια σοβαρή προπονητική προσπάθεια στον ΠΑΟ, διαφαίνονται, όπως γράφεις, τα κενά και τα λάθη στη στελέχωση του ρόστερ.

      Πάλι καλά που επιτελους γραφονται αυτές οι αλήθειες γιατί τόσο καιρό διαβάζαμε για το σούπερ-τέλειο ρόστερ που έφτιαξε ο "φοβερός recruiter" Πεδουλακης.

      Ίσως μετα απο καιρο διαβασουμε και μια αλλη αληθεια, που λιγοι υποστηριζουμε εδω και καιρο, δηλαδη τη γενικοτερη ανεπάρκεια του ΑΠ ως προπονητη, που στοιχισε και τον τιτλο τον Ιουνη, που έφτιαξε ενα ανισο & ελλιπες (αλλα πανακριβο) ροστερ, που αναθεμα αν δουλεψε και τι τοσο καιρο στην προετοιμασια ώστε να εμφανιζεται τοσο οικτρος οσο στα πρωτα ματς ο ΠΑΟ.

      Αν βεβαια λεγοταν Πεδουλάκιτς, για τα παραπανω θα τον ειχαν ξεσκισει οι εγχωριοι αθλητικογράφοι. Τωρα, τουμπεκι. Ελλαδαρα κι ετσι.

      Διαγραφή
    2. Φιλε 3.05 συμφωνω απολυτα μαζι σου.ο πεδουλακης δυστυχως στη δευτερη θητεια του στην ομαδα ηταν τραγικος απο ολες τις αποψεις και ελπιζω να μην το πληρωσουμε αυτο.δυστυχως ημουν απο τους ελαχιστους που μετα τους τελικους ηθελα να φυγει απο την ομαδα αλλα καταφεραν οι εγχωριοι αθλητικογραφοι να μας τον παρουσιασουν οτι εκανε θαυματα και τελικα εκανε το λαθος ο δημητρης και τον κρατησε!

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρουσα η άποψή σου και σεβαστή.
      Όμως υπάρχει μία αντίφαση σε όσα γράφεις και για μένα έχει ουσία. ..."Και ολα αυτα τη στιγμη που η διοικηση εβαλε βαθια το χερι στην τσεπη "..μα ακριβώς!
      Μετά την έβαλε ακόμα πιο βαθιά για να φέρει τον Τσάβι αντί του Αργύρη και τώρα το ζητούμενο είναι να βάλει και άλλα χρήματα; δεν είμαι στην τσέπη του ΔΓ βέβαια αλλά νομίζω έχει υπερβεί ήδη το πλάνο.
      Ας δείξει πρώτα ο νέος προπονητής τι μπορεί να κάνει με αυτό το ρόστερ θα έλεγα, λίγο υπομονή.
      Ναι και εγώ βλέπω τον Πασκουάλ να ψάχνεται πως θα καλύψει την έλλειψη ενός 2ου αξιόπιστου οργανωτή αλλά στα δύσκολα φαίνεται και ο καλός προπονητής.

      Αυτά τα ολίγα φιλικά
      ΑΛ

      ΥΓ. Ψυχραιμία με τον ΒΧ ,και εγώ διακρίνω έλλειψη τσαγανού μεν, αλλά νομίζω ότι η έλευση του ΤΠ ίσως να αποτελέσει καταλύτη για την εξέλιξη του παίκτη.

      Διαγραφή
    4. βγαλτε τον τωρα κι αχρηστο προπονητες του πρηκτολογιου.Δηλαδη ο Σφαιρο που πηρε πρωταθληματα απεναντι σε ελλειπες ροστερ τον πρωτο χρονο και τον δευτερο με ηρωα τον βηματιστη ειναι καλυτερος,η μηπως ο Πασκουαλε με το τριπλασιο μπατζετ τι καταφερε απεναντι στον πεδουλακη της πρωτης χρονιας,η ξεχασατε πως χαθηκε το φ4,με τα τα τρια φαουλ του ΔΔ σε 2 λεπτα.Την δευτερη χρονια πληρωσε τον τραυματισμο του Ουκιτς και την μη στηριξη της διοικησης.Ο ιδιος ζητουσε ποιντ γκαρντ πριν τον τραυματισμο του Τζειμ.Ο πεδουλακης σας φαινοταν αντιτουριστικος σαν φυσιογνωμια,αλλα ξερει πολυ μπασκετ απο ολους εσας και πολλους ελληνες προπονητες.Μην απαταστε η ομαδα ακομη του Πεδουλακη τα συστηματα παιζει το ειπε ο Παππας οταν χασαμε απο Εφες,μαλιστα ειπε "οτι ειχε βαλει γερες βασεις ο κοουτς Πεδουλακης τωρα προσπαθουμε να ενταχθουμε στην φιλοσοφια Πασκουαλε".

      Διαγραφή
    5. 3.05 αστειο ολο το σκεπτικο σου.Με ξενο ροστερ λειψο χασαμε στο σουτ και απο το βηματισμο του λαθουλη μην το ξεχνας,με τριαρι Χαραλαμπ και 5αρι Παπαγιαννη ηθελες και πρωταθλημα με κοντρα διαιτησια;;α καλα,η καριερα δεν ειναι μονο θεμα ικανοτητας αλλα και θεμα τυχης,Ε ο ΑΠ ΔΕΝ ειχε πως να το κανουμε,το ρημαδι το αστρο που λενε το εχεις ακουστα;

      Διαγραφή
    6. Ρεσυ φίλε ΑΛ.
      Ο σκοπός δεν είναι αν φανεί στα δύσκολα ο Πασκουαλ.
      Και τα δύσκολα να είναι μια ομάδα βόλεϊ να την κάνει ομάδα μπάσκετ.
      Υπερβάλλω αλλά καταλαβαίνεις τι λέω.
      Κι ουτε έχασες τον Ριβερς και θα παίξεις με Νικολς η έχασες και τους δυο και βάζει Φωτση με Χαραλαμποπουλο εκεί μαζί με Φελντειν, κάνει διάφορα κόλπα και καλύπτει τις απώλειες.
      Δημιουργό πίσω απο τον παικταρα οταν τα φτύσει δεν έχεις.
      Φαντάσου να έχεις δηλαδή εναν άνθρωπο που δεν εχει μυαλό 😁
      Υγιής θα είναι.
      Αλλά δεν θα σκέφτεται, δεν θα μιλάει και δεν θα πρατει.
      Όλη η φιλοσοφία της ομάδας περνάει απο τον κόουτς στον δημιουργό και αυτός την περναει στο παρκέ και στους παίκτες.
      Και δεν βλέπω να το καταλαβαίνει κανενας μας αυτό 😁
      Γι'αυτό και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε πως αν έχεις δημιουργό με drive και αξιόπιστο σουτ, ακόμα κι αν κλείσει τους άλλους ο αντίπαλος προπονητής, θα το πάρει πάνω του το τραγούδι χωρίς ορχήστρα και δεύτερη φωνη😁

      Διαγραφή
    7. 4:58

      Για τη διαιτησια συμφωνω, ηταν αθλια. Ωστοσο, να κοιτάμε παράλληλα την καμπούρα μας. "Λειψό" το ροστερ γιατί? Αν καποιος έπαιζε λειψος ήταν ο ΟΣΦΠ:έχασε ως και τον καλυτερό του παιχτη στη διαρκεια της σειρας (Πριντεζη), αν θυμαμαι καλα δεν ειχε ουτε τον -επισης υπερπολυτιμο & ποιοτικο -Λοτζεσκυ σε καποιο παιχνιδι, ενω στο 5 επαιζε ουσιαστικα μονο με το Χαντερ και Αγραβανη (!). Μαλλον για να ειναι "δικαιο" και ισοτιμο το παιχνιδι, ο ΑΠ αποφασισε να μην βαλει καθολου μεσα (!!!!!!!!) το Ραντουλιτσα στα τελευταια παιχνιδια. Και μετα ελεγε πως δεν ειχαμε ψηλους! Θα τρελαθω δηλαδη! Γελαει ο κοσμος με τις δικαιολογιες. Μια χαρα ροστερ -παρα τις ανορθογραφιες - ειχε ο ΠΑΟ απεναντι στον λειψο ΟΣΦΠ που ερχοταν απο τη χειρότερη σεζόν του την τελευταία δεκαετία στην Ευρωλιγκα. Και καταφεραμε να τον αναστησουμε και να θριαμβευσει μες στο σπιτι μας. Ε παει πολυ να το θεωρουμε αυτό ατυχια.

      ΥΓ Απιθανο πραγματικα πως θεωρεις πως ειχαμε 5ρι τον Παπαγιαννη επειδη ο τηλεσχολιαστης απο το Περιστερι δεν γουσταρε τη φατσα του Ραντουλιτσα και τον ειχε παρκαρει στον παγκο με DNP. Σε ποιον προπονητη θα το λεγες και θα το πιστευε πως εχεις ως όπλο το Ραντουλιτσα και δεν θα τον έβαζες ουτε δευτερολεπτο προκειμενου να βαλεις εναν πιτσιρικα που ακομα δεν μπορει να κανει τα βασικα (και αναποφευκτα σε εκαψε). Αλλα βλεπεις, ο Παπαγιαννης εκανε γκελ στον Προεδρα και ο ΑΠ βασικα τον προεδρα ηθελε να ικανοποιησει και τους λοιπους "ελληνόψυχους" που τους αρκει μαλλον να χανουν "αρκει να παιζουν τα ελληνόπουλα".

      ΥΓ2 αν μεθαυριο ερθει προπονητης που θα αφησει στον παγκο 40 λεπτα τον Καλαθη επειδη ξερωγω δεν ειναι καλος σουτερ και μετα θα λεει "και που να παω με τον Μποχωριδη μονο στον ασο", εγω θα τον περιλαβω με γιαουρτια. εσυ μαλλον θα συμφωνεις μαζι του. τι να κανουμε, διαφωνουμε

      Διαγραφή
    8. Μαγκες ειτε σας αρεσει ειτε οχι ο κυριος πεδουλακης ηταν τραγικος στους τελικους,ειμαστε και καποιοι που δεν περιμενουμε τι θα γραψει ο καθε δημοσιογραφος για να βγαλουμε αποψη!φιλε τριαρι χαραλαμπο και πενταρι παπαγιαννη???σοβαρα μιλας τωρα?ο κυριος αργυρης τους εβαζε αυτους και αποθεωνοταν αλλα κανενας δεν του εκανε κριτικη που ειχε εξαφανισει ραντου ελλιοτ χεινς και χαντερ!τον ραντου(το πιο ταλαντουχο σεντερ)τον εξαφανισε επειδη ηταν τρυπα στην αμυνα,ο παπαγιαννης τι ηταν?δεν ηταν τρυπα στην αμυνα?μιλας για αστρο?το αστρο το φτιαχνεις μονο σου αδερφε!εχουμε χασει στο δευτερο τελικο με τριποντο στο τελευταιο δευτερολεπτο στο τελευταιο τελικο ο οσφπ ειναι ζωντανος χαρις σε 2 τριποντα επιστημονικης φαντασιας(μαντζαρη,αγραβανη)και δινεις τη δυνατοτητα στο σπανουλη να σου παρει το πρωταθλημα με τριποντο και δεν κανεις φαουλ?για να μη μιλησω για τις υπερβολικα πολλες και τις περισσοτερες φορες τραγικες δηλωσεις του,για να μην μιλησω οτι ειχε μεινει στο 2013 και πιστευε οτι θα σταματησει το σπανουλη φετος και ολα κομπλε,ε τον σταματησε και φαγαμε 25 ποντους και κυριως να μην μιλησω για το κλιμα στην ομαδα που ολοι καταλαβαμε απο τη στιγμη που εφυγε οτι ητανε χαλια με αποκορυφωμα το σοβαρο αυτοτραυματισμο του τζειμς!

      Διαγραφή
    9. Δηλαδη, αν δεν είναι άστρο να τραυματίζεται ο Λοτζέσκι κι ο Πρίντεζης μέσα στα playoff, τότε τι είναι; Κακοδαιμονία για τον Αργύρη;

      Διαγραφή
    10. Συμφωνω σε ολα με 5:15 και 5:36.

      Διαγραφή
    11. Είναι τραγικό να κρίνουμε έναν προπονητή από τον Οκτώβριο και από τους περσινους τελικούς που η αίσθηση όλων ήταν ότι ο Ολυμπιακός το έκλεψε το πρωτάθλημα με 2 σουτ ανεξάρτητα πως φθάσαμε σε αυτά....τι ακούμε λοιπόν. ...ο πεδουλακης την κατέστρεψε την ομάδα με τους παίχτες που έφερε. ..τότε γιατί ο Πασχάλης ήρθε τρέχοντας;...λες να είναι βλάκας ο Ισπανός να ερχόταν σε μια ομάδα που θέλει γενική αναδόμηση;. ..τι διαβάζουμε. ...άχρηστος ο Σικγλετον,άχρηστος ο Νικολς,άχρηστος ο Μπουρούσης, άχρηστος ο Τζέιμς....να τους διώξουμε να πάρουμε άλλους. ...θυμήθηκαν τον Ραντουλοβιτς που δεν έπαιξε στους 3 τελευταίους τελικους. ..Για αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι...είναι αυτό που λέμε ότι ο καλύτερος παίχτης είναι αυτός που δεν παίζει.,,φυσικά δεν λέει ότι στο Σεφ τον έβαλε μέσα και έκανε 2 φορές βήματα, 1 επιθετικο φαουλ και σήκωμα άσπρου μαντηλιου στην άμυνα για να περνάνε τα παιδιά του Πειραιά ελεύθερα και ασφαλη....τέλος πάντων επειδή όλα αυτά γράφονται ανώνυμα....και αναφέρονται απαξιωτικά μια στον πρώην προπονητή, μια στους παίχτες...τους θεωρώ, τον θεωρώ μεγάλο τρόλ..που σκοπό έχει να σπείρει διχόνοια...πόση αχαριστία είναι (αν είναι Παναθηναϊκοί...που δεν ειναι)να αναφέρονται έτσι στον άνθρωπο που μας πήρε τίτλους μετά τον ζοτς και δέχτηκε να αναλάβει και να βάλει το κεφάλι του στον ντορβα αντί να μας αφήσει στον μοίρα μας με ένα ακόμα sweep όπως έγινε πρόπερσι....ανώνυμη κριτική λοιπόν ίσον τρόλ και δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά...

      Διαγραφή
    12. Κάποιοι είχαν γράψει τότε ότι δεν έκανε φάουλ επειδή ήταν κουρασμένοι οι παίκτες (βασικά πρέπει να το είχε πει και ο ίδιος αυτό στη συνέντευξη τύπου). Ούτε εγώ συμφωνώ. Έχεις ξεκούραστο Ραντούλιτσα στον πάγκο (τον οποίο όμως τον είχε χάσει σαν παίκτη ήδη από τα παιχνίδια με Κολοσσό και Άρη) και ξεκούραστο Χέινς (ο Γουίλιαμς νομίζω είχε τραυματιστεί στο πρώτο ημίχρονο όπως και ο Λοτζέσκι). Τους πετάς μέσα και χτυπάς τους κουρασμένους παίκτες του Ολυμπιακού με αυτούς τους δύο.
      Ο Σπανούλης είχε και 4 φάουλ. Σημάδεψε τον και πέτα τον έξω.
      Αλλά όχι, τον αφήνει να σουτάρει τρίποντο. Λες και δεν είχε δει τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς..
      Συν ότι θα είχαμε και μία τελευταία επίθεση τουλάχιστον 15" για να βάλουμε καλάθι πριν πάει το ματς στην τρίτη παράταση.

      Διαγραφή
    13. Φοβερό το επιχείρημα του Στεφ για τον Πασχάλη.
      Ξεχνάει βέβαια ότι αρχικά ο ΔΓ του είχε κάνει πρόταση για μη εγγυημένο συμβόλαιο κι αυτός αρνήθηκε σε χρόνο dt. Και υπέργραψε όταν του έδωσε κλειστό τριετές: χρόνο δηλαδή για να δουλέψει, να χτίσει δική του ομάδα, να αναμορφώσει ενδεχομένως το ρόστερ, και να κριθεί με βάση αυτά.

      Δεν πειράζει. Κακή μνήμη.

      Διαγραφή
    14. oταν μου λετε οτι ειχαμε πιο πληρη ροστερ απο τον γαυρο αναρωτιεμαι αν ειδατε περσι τους τελικους.Ειδικα με τον Ραντουλιτσα και γιατι δεν τον εβαζε μεσα.ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ,(αυτουνου τα βηματα τα εβλεπαν),εχανε μεχρι και τις βολες,τα φαουλ τα εκανε σε συνεχομενες φασεις,χαναμε τις διαφορες στο αψε σβησε.Ξεχασατε τι εκανε στο ΟΑΚΑ με Αρη που εδωσε την μπαλα στον διαιτητη στην επαναφορα και χασαμε την επιθεση,η γκαφα του εφτασε μεχρι το ΝΒΑ,(ΑΠΟ ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ).Ο γαυρος επαιζε ολη την σεζον χωρις τον Λοτζο εμας ηταν αλλη κατασταση τι τα συγκρινετε;Ποιον να σημαδεψεις λεει τον Σπαν;;;;;χαχαχα αυτος επαιζε κατς και αλλους πετουσαν εξω,ενω τον Παππα και τον Καλαθη ειδατε πως τους πεταξαν εξω.Ντροπη σας ρε στην τελικη να εκφραζεστε ετσι με τοσο μενος για τον ανθρωπο που μας στηριξε στα δυσκολα οταν ολοι εφυγαν σαν τα ποντικια.

      Διαγραφή
    15. Ρε κρα έκανε να έρθει.....αλλά. με τον τρελό που έχουμε για πρόεδρο που ακούει κάποιους σαν και εσένα ήθελε να είναι καλυμμένος και καλά έκανε.....να την παταγε σαν τον Αργύρη και να έφευγε ακλαυτος;Κακή κρίση λοιπόν ανώνυμε.....Μου επιτρέπεις αφού δεν γουστάρεις να γράφεις όνομα.....να σου βγάλω εγώ ένα;Πχ Αχάριστος Παναθηναϊκός;.....αν είσαι Παναθηναϊκός έδω που τα λέμε...

      Διαγραφή
    16. Καλά οι διαμρτυρίες μπασκετικών παναθηναϊκών προκαλούν μόνο γέλιο!

      Κατά τα άλλα, ο ΑΠ δε φρόντισε με δηλώσεις του και άλλες συμπεριφορές να θέσει τον Ραντούλιτσα εκτός ομάδας;
      Άλλη περίπτωση κι αυτός, αλλά ο Πέδουλας έκανε ότι μπορούσε για να μην παίξει.

      Διαγραφή
    17. "Μας στήριξε στα δύσκολα"

      Έκανε χάρη δηλαδή στον Παναθηναϊκό ο Πεδουλακης που ήρθε θες να μας πεις;; Χρειαζόταν ο Παο στήριξη από έναν προπονητή που ως τότε προπονουσε μάξιμουμ το Περιστέρι;

      Μα τα διαβάζεις αυτά που γράφεις; Είναι πολύ προσβλητικά για τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  54. Κοιτάξτε παιδιά για να ξεκαθαρίσουμε κάτι και να μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.
    Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα δύο παιδιά μας,Χαράλαμπο και Μποχωριδη.
    Κανένα και θα ηταν κρίμα οι Παναθηναϊκοί να τρώμε τα παιδιά μας.
    Το πρόβλημα μας είναι πως θέλετε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα υψηλού επιπέδου (γιατί κι η Σαρλερουα ανταγωνιστική ειναι στο τσαμπιονς λιγκ) με τα δύο αυτά παιδιά ΕΝΕΡΓΑ στην 12αδα που κατεβάζουμε ευρωλιγκα.
    Αν δεν το θέλετε αυτό είμαι μαζί σας κι ας κατεβάζει 12αδα και το Λουτζη μαζί με τον σέντερ που πήρε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα Ελλάδας στο εφηβικό ο Παναθηναϊκός κι αήττητος μάλιστα.
    Απλό δεν είναι ;
    Μακάρι να κατεβάζει το εφηβικό του ο ΠΑΟ στην ευρωλιγκα.
    Μακάρι 😁
    Να καμαρώνουμε τα νιάτα μας στο κολοσσαίο 😁
    Αλλά πρέπει να το πάρω απόφαση πως δεν θα είμαι ούτε καν η μαρίδα της ευρωλιγκα, αλλά πιο τίποτα κι απ'το πλαγκτόν 😁
    Με άλλα λόγια κανείς απο τους ΒΧ και Λευτέρη δεν κάνουν ΑΚΟΜΑ να παίζουν στον Παναθηναϊκό της ευρωλιγκα ουτε λεπτο αν θέλετε τον Παναθηναϊκό να παλέψει για το φαιναλ φορ και παραπάνω.
    Δεν κάνουμε πειράματα στον πόλεμο ποτέ, εκτός αν έχουμε πάρει τον πόλεμο στο χαβαλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο Μόργκαν της Κύμης πρέπει να τσεκάρεται κάθε αγωνιστική από τους ανθρώπους τους παο.
    Τον τζειμς τον ακριβοπληρώσαμε κ τους Μπεινς,Σμίθ ούτε που τους είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστοτατος, και δεν ειναι μονο αυτοι. Υπαρχουν οι Μακκολουμ ραις και ποσοι αλλοι

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα προσέθετα και Στίβεν Σμιθ, Ζακ Ράιτ, Μπρεντ Πέτγουει, Nτ.Τζ. Κούπερ, Σέντρικ Σίμμονς.

      Όλες οι μεταγραφές έχουν τις πιθανότητές του. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός λοιπόν προτιμούν να πληρώσουν τον Χάντερ της Σιένα, τον Ντάνστον ως mvp της lega1, τον Τζέιμς της Μπασκόνια και να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, παρά να κυνηγάνε ως λαχεία τον Χάντερ του Ιλισιακού, τον Ντάνστον του Άρη και τον Τζέιμς του Κολοσσού. Δεν είναι λάθος προσέγγιση, είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ προσέγγιση.

      Η μόνη περίπτωση που πραγματικά δρούσαν ως τυφλοί ήταν του Σμιθ. Φώναζε ο παίκτης ότι είναι για παντού, αλλά δεν ξέρω και με τι κασέ πήγε στη Μπενετόν.


      Τέλος, αφού σας βλέπω ψημένους για εύκολη κι ανέξοδη κριτική, σας προτείνω να λέτε για τον PJ Tucker. Πολύ πιο πιασάρικο.

      Διαγραφή
  56. Ντόρσεϊ 11 πόντους 11 ριμπάουντ μέσα στη Μακάμπι. Είναι που "δεν τα πάει καλά με Μπαρτζώκα" όπως πήγαιναν να μας πείσουν τα γαυροσάιτ μετά τη φυγή του από ΟΣΦΠ λόγω Σπανούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να θυμηθώ τι έκανε ο Ολυμπιακός τη χρονιά που έφυγε ο Ντόρσει...
      Εχμμμ... Δε θυμάμαι ρε γαμώτο.
      Μήπως πήρε καμιά ευρωλιγκα; Ή κι αυτό τα γαυροσάιτ το έγραψαν.

      Διαγραφή
    2. Προφανως και δεν εχεις ιδεα τι γραφτηκε η τι ειπωθηκε τοτε.

      Πρεπει να βουιζει μια φωνη μες στο κεφαλι σου "Σπανουλης Σπανουλης Σπανουλης Σπανουλης Σπανουλης".

      Ενδεικτικα, πριν 7 μηνες, ο ιδιος ο Ντορσευ ειπε οτι τον πηρε ο Σπαν τηλεφωνο για να ερθει στον Ολυ.

      Ειναι που "δεν τα πανε καλα" οπως πας να μας πεισεις.

      Διαγραφή
    3. κι ακριβώς επειδή τον πήρε τηλ ο Σπαν πήγε στη Μπάρτσα.

      Διαγραφή
    4. μετά τη φυγή Σλούκα επίσης λόγω Σπανούλη τι είπαμε ότι έκανε ο Ολυμπιακός;

      Α ναι. 32άρα από Κίμκι.

      Διαγραφή
    5. Θα έπρεπε να σας προβληματίζει πάντως το ότι ο Ντόρσεϊ προτίμησε για συμπαίκτη τον 36χρονο Αρόγιο από τον 34χρονο Σπανούλη. Και να πεις ότι του 'δινε πολλά η Μπαρτσελόνα. Με 250 χιλιαρικάκια τον πήρε. Α, ξέχασα. Με 250 χιλιαρικάκια κι ένα τηλέφωνο του Σπανούλη. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα...

      Διαγραφή
    6. "Ωχ, ναι, πήραν ευρωλίγκα τότε. Ας πω κάτι άσχετο τώρα. Ας πω για τον Σλούκα και τη Κίμκι. Μπορεί να πιάσει. Αν δε βγει ούτε αυτό θα πω για τα νερά της ΤΣΣΚΑ."

      Διαγραφή
    7. Το μοναστήρι να 'ναι καλά, και Σλούκες βρίσκεις με το τσουβάλι. Αγγελοπουλικώ τω τρόπω.

      Διαγραφή
    8. Γιατί ως γνωστόν, ο Ντόρσει πριν τον Σπανούλη ήταν περιζήτητος στην Ευρώπη και μετά δεν έβρισκε ομάδα ε;
      Όπως ο Χάινς, ο Ντάνστον κι ο Χάντερ εξάλλου.

      Κοίτα εσύ να δεις τι θα κάνεις που σε έχουν στο περίμενε ο Πόποβιτς, ο Κουκ και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλο 36άρης, κι άσε τον Τζόι στην άκρη.

      (εν τω μεταξύ, αν νομίζεις ότι τα 250 χιλιάρικα για τους λίγους μήνες που έπαιξε είναι λίγα, οκ, αλλά άστο)

      Διαγραφή
  57. Ρε παιδιά για τον ΒΧ δεν είναι θέμα ούτε αφορισμών, ούτε επαίνων.
    Όπως τα βλέπω εξωτερικά, ως Ολυμπιακός, κανένας δε λέει να φύγει από τον ΠΑΟ και κανένας δε λέει να παίξει 30 λεπτά μεθαύριο με τη Μακάμπι.

    Όλοι περίπου την ίδια άποψη έχουν. Δεν είναι τόσο μεγάλος που να προκαλεί σοκ η απόδοσή του αλλά και ούτε τόσο μικρός ώστε να μην υπάρχει και ο παραμικρός προβληματισμός.
    Κοινώς, μπροστά του είναι η καριέρα του, να φανεί τι είναι ικανός να κάνει.

    Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα σαφές θέμα χαρακτήρα. Μια έλλειψη επιθετικότητας, ένας δισταγμός, λιγότερη δίψα για διάκριση από ότι θα περίμενε κανείς.
    Αυτό είναι ένα στοιχείο λοιπόν που θα έπρεπε -χωρίς τις γνωστές υπερβολές- να συνεκτιμηθεί για το τι καριέρα μπορεί να κάνει αυτό το παιδί.
    Δίπλα στην άριστη τεχνική του, ειδικά για το ύψος του. Δίπλα στον τρόπο που διαβάζει το γήπεδο. Δίπλα στα αργά του πόδια. Δίπλα στο μεγάλο ύψος τους. Δίπλα σε αυτά να μπει κι ένα έλλειμμα ψυχολογίας που μέχρι σήμερα τουλάχιστον τον συνοδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε και τόσο μικρός για να μην υπάρχει ο παραμικρός προβληματισμός....θα ήθελες αγαπητέ μου να μου παρουσιάσεις αυτήν την στιγμή στην ευρώπη εναν δεκαεννιάχρονο αντε εικοσάχρονο που παίζει σε ομάδα ευρωλίγκας και παίζει ανεκτά; ζήτημα είναι να υπάρχουν δυο τρεις παίκτες...το παιδί με τις εθνικές σκίζει....άλλο όμως εθνική και άλλο παναθηανικος....θες οι αλλαγές προπονητών θες οι δηλώσεις δγ για αυτον θες η πιεση της φανέλας ...ολα αυτα μαζί σου δίνουν επαρκεστατη εξηγηση για αυτο που βλεπεις απο τον χαραλαμπη μεχρι τωρα....βαλε και τραυματισμους.....σε λιγο καιρο εφοσον μεινει ο πασκουαλ που πιστευω οτι θα μεινει ο χαραλαμπης θα δειξει αυτο που μπορει....

      Διαγραφή
    2. «σε λιγο καιρο εφοσον μεινει ο πασκουαλ που πιστευω οτι θα μεινει ο χαραλαμπης θα δειξει αυτο που μπορει»

      Άρα κατά τη γνώμη σου δεν δείχνει αυτό που μπορεί. Άρα, λέω εγώ τώρα, έναν μικρό, ελάχιστο προβληματισμό τον έχεις ακόμα κι εσύ ε;

      Γιατί να σου βρω παίκτες, και μάλιστα μπόλικους, που να παίζουν έστω ανεκτά στην ευρωλίγκα; Παίζει ανεκτά ο ΒΧ για να πούμε ότι κάποιοι άλλοι παίζουν χειρότερα;
      Το θέμα δεν είναι η ευρωλίγκα. Αν έπαιζε ανεκτά στην ευρωλίγκα θα ήταν όλοι ικανοποιημένοι και δε θα υπήρχε συζήτηση. Αν έστω έπαιζε, και πάλι μάλλον δε θα υπήρχε συζήτηση.
      Θα μπορούσε να μην υπάρχει συζήτηση και τώρα που δεν παίζει καθόλου στην ευρωλίγκα, αρκεί στην Α1 να μην έδειχνε αυτό το πρόσωπο.

      Διαγραφή
  58. πάντως από την καε δεν διέρευσε δυσφορία γιά την άθλια διαιτησία της πόλης και επειδή στη ζωή όλα είναι πάρε - δώσε το γραμμάτιο αυτό σίγουρα θα εξαργυρωθεί στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://nba.sport24.gr/article/4361034/mario-hezonja-euroleague-mono-panathinaiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα. Κατ'αρχάς, μου άρεσε το σχόλιο της Ναταλίας για τον Χαραλαμπόπουλο. Είναι λογικές οι απαντήσεις απο κάτω, οτι δηλαδή οκ καλό το σέβας και η ταπεινότητα κλπ αλλά θέλει και λίγο τσαμπουκά, και νομίζω οτι η πιο εύστοχη παρατήρηση είναι οτι ο Βασίλης είναι λίγο θύμα των προσδοκιών όλων μας. Αυτό θεωρώ οτι είναι που τον μαγκώνει και μετα έπονται τα βάσανα που τραβάει κάθε νεαρό παιδί σε αυτό το club με την ψυχεδέλεια που επικρατεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για κάθε νεαρό έλληνα παίκτη η γνώμη μου ταυτίζεται με αυτή του Αργύρη Πεδουλάκη, οτι δηλαδή θα πρέπει όπως όλοι οι μεγάλοι παίκτες που βγήκαν απο τις ομάδες μας να κερδίσουν τον χρόνο τους παλεύοντας απέναντι σε καλύτερους συμπαίκτες.

    Μιας και ανέφερα τον Αργύρη. Παρατηρώ στα σχόλια εδω μέσα προς το πρόσωπο του Αργύρη ένα ανεξήγητο μένος, σε κάποιες φάσεις μέχρι και μίσος. Γιατί έτσι παίδες; Οκ, να τον κατηγορήσουμε ξέρω γω για συγκεκριμένα πράγματα στα 4 επίσημα παιχνίδια και τα 5-6 φιλικά, άντε να τον καταλάβω. Να του κάνουμε μια γενικότερη κριτική ως επαγγελματία προπονητή, κι αυτό να το καταλάβω. Αλλά να τον αποκαλούμε τηλεσχολιαστή απο το Περιστέρι (διπλή μομφή δηλαδή, καλό), πως προκύπτει;

    Θέλω να πω, ο Sale πέρυσι, με δείγμα κάποιων μηνών μας έβγαλε τα μάτια και μας πόνεσε τα μυαλά, αλλά δεν βλέπω κάποιο μένος (και πολύ καλώς δεν το βλέπω).

    Ο Αργύρης που είναι άνθρωπος που έχει περάσει απο την ομάδα ως παίκτης, που έχει κρατήσει ζωντανό τον Παναθηναϊκό έστω αυτή την πρώτη χρονιά και που παρ'ότι έχει απολυθεί δύο φορές απο την ομάδα δεν έχει βγάλει κιχ, δεν αξίζει λίγο υποτυπώδη σεβασμό, έστω ρε παιδί μου για λόγους ατομικής μας αξιοπρέπειας. Δεν μπορώ να πω οτι το καταλαβαίνω όλο αυτό το σκηνικό, όχι απλά με τον Αργύρη, γενικά απο που προκύτπει η ανάγκη μας να μειώσουμε επαγγελματίες εξευτελίζοντας τους σε προσωπικό επίπεδο.

    Κάτι ακόμα. Νομίζω όλοι μας βιαζόμαστε στην κριτική και των δύο ομάδων μας. Καμμία εκ των δύο δεν δείχνει αυτή τη στιγμή αν ξεκάθαρα ανήκει στην πρώτη ή την δεύτερη ταχύτητα ομάδων φέτος. Ο Παναθηναϊκός πχ έχει κατα σειρά απο τις 10 ως τις 21 του μηνός :

    - Maccabi εντός
    - Κολοσσό εντός
    - Real εκτός
    - Ολυμπιακό εντός
    - Άρη εκτός

    και, με εξαίρεση τον Κολοσσό, η ήττα είναι ρεαλιστικό(τατο) αποτέλεσμα σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, ειδικά αν στραβώσει νωρίς το θέμα.

    Γνώμη μου είναι οτι μετά απο αυτή τη σειρά αγώνων θα μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την δυναμική της ομάδας, αν βέβαια υφίσταται ομάδα μέχρι τότε. Και για τον Ολυμπιακό η κατάσταση δεν διαφέρει ιδιαίτερα, απλά δεν κινδυνεύει να διαλυθεί αν φάει δυο χαστούκια.

    Α, και, κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟ έχει αυτή τη στιγμή point guard τον Καλάθη και τους παρακάτω παίκτες που δεν μπορούν, για διαφορετικούς λόγους, να εκτελέσουν χρέη οργανωτή :

    - Παππά
    - Feldeine
    - Μποχωρίδη
    - James
    - Λούντζη

    Και η προτεινόμενη προσθήκη είναι ο Farmar.

    Είμαι άθεος και σταυροκοπιέμαι. Ο Farmar είναι, έστω, ο καλύτερος παίκτης που κυκολοφορεί εκεί έξω. Έστω. Πόσες φορές πρέπει να συζητήσουμε οτι δεν πας απαραίτητα για τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη αλλά για τον παίκτη που καλύπτει τις ανάγκες σου; Πως θα έλυνε η προσθήκη του Farmar το πρόβλημα του Νίκου του Καλάθη; Παράλληλα, τι θα σήμαινει η προσθήκη ενός παίκτη σαν τον Farmar για τις ισορροπίες της ομάδας όταν επιστρέψει ο James, ιδιαίτερα όσον αφορά το status του Παππά και του κατα τη γνώμη μου πολύ βελτιωμένου Feldeine;

    Και, bonus, ποιά σεζόν του Farmar στην Ευρωλίγκα ζηλεύουμε τόσο ωστέ να παρακαλάμε να έρθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τη σεζόν 12-13 με Εφές δεν τη ζήλεψες;

      Διαγραφή
    2. Λες κι έχει παίξει 30 σεζόν.
      2,5 σεζόν έχει παίξει. Μόνο πέρσι δεν ήταν καλός.

      Διαγραφή
  61. Ακούω μερικούς να λένε για Φάρμαρ..Εδώ ρε μάγκες ο ΔΓ δεν πλήρωσε 100 χιλ για να πάρει αυτόν που του ζήτησς ο Πασκουάλ θα δώσει 1.500.000 ;; Πάρτε το χαμπάρι μας δουλέυουν κανένα δεν θα πάρουμε φανηκε μετά τον αγώνα με την Κύμη που μας παρουσίασε η Πράσινη τον Μποχωρίδη Μάτζικ Τζόνσον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Βλέπω μόνο τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πλέον εκεί ο άνθρωπός μου, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο αγαπημένος μου παίκτης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αν δεν είναι ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη, είναι ένας από τους κορυφαίους και ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων. Δεν βλέπω άλλες ομάδες". Δήλωσε χαμογελαστός. Δεν βλέπει ούτε καν τη Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίστηκε πριν πάει στο ΝΒΑ.

    Για τον Πασκουάλ είχε να πει μόνο καλά πράγματα, αν και η συνεργασία του μαζί του δεν ήταν... ονειρική: "Είμαι σίγουρος, σίγουρος ότι θα πετύχει. Είναι ξεχωριστός, διότι έχει έναν μαγικό τρόπο να προετοιμάζει τις ομάδες του. Αυτή την περίοδο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται συνεργασία, πρέπει να γίνει μια γροθιά και ο coach Πασκουάλ είναι αυτός που θα το κάνει. Είναι άνθρωπος που δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, στα μικρά πράγματα. Όλοι ξέρουμε πως αυτή η ομάδα έδινε πάντα βάρος στις λεπτομέρειες, οπότε βρήκε τον ιδανικό προπονητή για να επιστρέψει σε αυτή την κατάσταση".

    Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κροάτης σκόρερ μίλησε με τόση "θέρμη" για τον Παναθηναϊκό. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, έχει γράψει στα ελληνικά στα προφίλ του για τον Διαμαντίδη και την πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ. Ίσως μας εξέπληξε λίγο το γεγονός ότι βλέπει μόνο τους αγώνες των "πράσινων" και όχι την EuroLeague γενικότερα, όμως είναι δεδομένο ότι γι' αυτή την ομάδα νιώθει κάτι δυνατό εξαιτίας του Δημήτρη Διαμαντίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ωραία ανάλυση των δύο παιχνιδιών Τζιμ και βοηθητικά τα πινακακια.Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τις απαιτήσεις ορισμένων για Μποχωριδη-Χαραλαμποπουλο. Ας δουν σε αυτήν την ηλικία τι ακριβώς ρόλο είχαν οι 2 τελευταίοι μας μεγάλοι αρχηγοί,που παίζανε και στην θέση τους συμπτωματικά και ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους μετά.Στην τελική έχουμε πλέον έναν προπονητή που γνωρίζει την διαδικασία πολύ καλά,ας αφήσουμε αυτόν να κρίνει.Διαβαζω ότι δεν προχώρησε του Ποποβιτς και πληθαίνουν οι φωνές για μη ενίσχυση...Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος θα υλοποιήσει τις εισηγήσεις του Πασκουαλ. 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή