Athlenda

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!



Με κορυφαίο τον Στράτο Περπέρογλου αλλά και πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση του ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε μια πολύ ανταγωνιστική Κάχα στο ΣΕΦ. Θρίλερ στη Μόσχα, έσπασε την παράδοση ο Μπλάτ, διπλό της Ολίμπια στο Παλαντέζιο (!)..



Οι πρεμιέρες ως συνήθως κρύβουν εκπλήξεις, γι’αυτό και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Οι Βάσκοι κατέβηκαν στον Πειραιά με 10 παίκτες, χρησιμοποιώντας στην ουσία ένα ροτέησιον 8 αθλητών, με τους Πλεής-Ρότσεστι πίσω στη Βιτόρια. Έπαιξε ρόλο αυτό δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα. Το σύνολο του Μπαρτζώκα (έπαιξε με 11 παίκτες) δεν εντυπωσίασε, είχε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του με διαστήματα καλού μπάσκετ αλλά και νεκρά, με πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό βέβαια να μπορείς να κερδίζεις μια ομάδα όπως η Κάχα σε αυτή τη βραδιά, όταν μάλιστα έχεις χάσει τη μάχη των κατοχών και είσαι από κάτω στην τελική αξιολόγηση (παραδοσιακά και οι δύο ομάδες βγάζουν ψηλά ράνκινγκς στη σεζόν).


Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν πρόβλημα στην εν γένει αμυντική τους συμπεριφορά. Έχουμε απαιτήσεις ακόμα και για την εποχή μιας και ο Ολυμπιακός ξεκινά από άλλη βάση στον τομέα «συνοχή» φέτος, πιστεύουμε όμως ότι σίγουρα θα βελτιωθεί. Μέτριο αμυντικό τρανζίσιον (απέναντι σε μια ομάδα που επιτίθεται ακόμα και μετά από την πρώτη πάσα) κακή αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς είχε πολύ σωστό spacing στην επίθεση της, τα γκαρντ της δημιούργησαν πολλά ρήγματα και γι’αυτό όταν μπήκε ο Λαμπέ στην επίθεση της ανέβασε σημαντικά την επιθετική της παραγωγικότητα, έστω και αν δε μάτωσε τον Ολυμπιακό από το ποστ αλλά κυρίως από κοψίματα στην αδύνατη πλευρά και την base line, τακτική όμως που βασίστηκε στο ότι η μπάλα πήγαινε στο ποστ. Γενικά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιωθεί στο κομμάτι «δεν αφήνω τον αντίπαλο να πατήσει στη ρακέτα μου» βάζοντας σώματα και όχι να επαναπαύεται στην παρουσία των Ντόρσεη-Χάινς. Οι Βάσκοι φάνηκαν πιο γρήγοροι ως σύνολο κυρίως στο μισό γήπεδο ενώ η επικοινωνία στην ερυθρόλευκοι άμυνα δεν ήταν η πρέπουσα.



Πάμε και στα άλλα.. Ο Ολυμπιακός σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά, δείγμα αν μη τι άλλο αυτοπεποίθησης (για γηπεδούχο+πρωταθλητή Ευρώπης στην πρεμιέρα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο) δείχνοντας στα δύσκολα  ότι κληρονόμησε το mentality που δημιούργησε πέρυσι την άνοιξη. Τιμώρησε πολύ αποτελεσματικά την λανθασμένη κατά τη γνώμη μου τακτική του Ιβάνοβιτς να δώσει το σουτ κλείνοντας το ζωγραφιστό, σουτάροντας με το εξαιρετικό 11/19 (58%) από το τρίποντο. Γενικά έβγαλε καλά σουτ ο Ολυμπιακός  χρησιμοποιώντας την έξτρα πάσα, τακτική που κατά τη γνώμη μου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του. Δεν έκανε πολλά λάθη (6 όλη η ομάδα και τα υπόλοιπα 6 ο Σπανούλης) και χρησιμοποίησε πολύ σωστά τον Περπέρογλου βάζοντας τον στο ποστ απέναντι σε πιο κοντούς αντιπάλους, κίνηση που του έδωσε δημιουργία και άμεσο σκορ. Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ των ερυθρολεύκων έπαιξε σήμερα όπως τον είχαν στο μυαλό τους στο λιμάνι το καλοκαίρι, με εξαίρεση κάποια αργοπορία σε μερικές αμυντικές περιστροφές, όπου στοίχησε 1-2 λέη-απς. Ένα ακόμα αποτελεσματικό κομμάτι της ερυθρόλευκης επιθετικής λειτουργίας ήταν η επίθεση στο ποστ με τον Πρίντεζη, με τους Βάσκους να αντιμετωπίζουν  πρόβλημα με την ταχύτητα εκτέλεσης του «Πρί» , ο οποίος παίζει με αυτοπεποίθηση dream teamer (4/8 3π.). Το δίδυμο φόργουορντ λοιπόν μαζί με τον Σπανούλη ήταν τα κύρια σημεία αναφοράς της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του Μπαρτζώκα, με πολυδιάστατο παιχνίδι από τους δύο πρώτους, με πλάτη και πρόσωπο προσφέροντας «σίγουρες επιθέσεις». Πολύ σημαντικό.


Η Κάχα δεν ήταν καθόλου κακή. Έχει παίξει τρία διαφορετικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Σημαντικές οι απουσίες της. Ο Ρότσεστι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Πλεής θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό χαρτί απέναντι στην ερυθρόλευκη φροντκόρτ. Ο Ιβάνοβιτς επέλεξε για μεγάλο διάστημα (όπως και με τη Σεβίλη) σχήματα με τους Νοτσιόνι-Μπιέλιτσα στη φροντλάιν, που του βγήκαν με τον Αργεντίνο στον Χάινς και τον Σέρβο στον Άντιτς αλλά προδόθηκε από το μέτριο βράδυ των δύο Γάλλων γκαρντ, Ερτέλ-Κοζέρ (πολλά λάθη στο τρανζίσιον, σε φάσεις που ΕΠΡΕΠΕ να τελειώσουν οι Βάσκοι) και την αμυντική του τακτική στο περιφερειακό σουτ. Τα γκαρντ του βρήκαν διεισδύσεις, ο Όλεσον ήταν εξαιρετικός και αν είχε λίγο πιο εύστοχο των Σαν Εμετέριο θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη στην πρεμιέρα. Το Σάββατο οι Βάσκοι πάνε στα Κανάρια ενώ στην 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας υποδέχονται την Ζαλγκίρις, παιχνίδι must win έτσι όπως είναι ο όμιλος. Για να μην έχουμε τα περυσινά.. Ο Ολυμπιακός απ’την άλλη γυρνά στον τόπο του εγκλήματος (..) αντιμετωπίζοντας την Εφές στην Πόλη..

*Συνέχεια αύριο με τα υπόλοιπα ματς της 1ης ημέρας..


31 σχόλια:

  1. Το παιχνίδι που έκανε ο Περπέρογλου ζήτημα είναι να το έχει κάνει 3 φορές στον Παναθηναϊκό. Να δούμε αν θα έχει συνέχεια. Ο Σπανούλης δεν θα λεγα ακριβώς τραγικός, αλλά τα καλά της διαστήματα η ομάδα τα παίζει χωρίς αυτόν. Ήδη από πέρσι. Δεν νομίζω να φτάσει final 4 o Ολυμπιακός με δεδομένο ότι όλοι τον περιμένουν. Έχει το θέμα του Σπανούλη και του σέντερ που δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jimαρα τα σκαγια απο το καντου εφτασαν ως εδω... Βολευει πολυ τον παναθηναικο αυτο το διπλο! Κατα τα λοιπα, ο μεσινα εχει ποοολυυυ δουλεια ακομα, θετικο δειγμα για φενερ (με ρολο απο τα παλια ο μαικ), πολυ δυνατη η ζαλγκιρις (ή πολυ αδυναμη η τσεντεβιτα?) με τρομερο γιανκουνας(τον λατρευω κ πιστευω θα ειναι η τελευταια του χρονια στο καουνας).. dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν εγραφα εγω 'ποια Καντου ρε παιδια' σε προηγουμενο αρθρο, ειχα δικιο! Μα ποια Καντου ρε Τζιμ? Αλλοι στο προηγουμενο αρθρο την εβγαζαν και 2ο φαβορι να περασει μετα τη Ρεαλ. Αν ειναι δυνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ... το πρόβλημα εδώ μέσα δεν είναι ο Τζιμ, ο οποίος τα λέει πολύ ωραία ακόμα και όταν κάνει λάθος, αλλά ο όχλος που όταν λέει κάτι ο Τζιμ νομίζει οτι τα λέει ο Ομπράντοβιτς, άντε ο Πεδουλάκης ή ο Μπαρτζώκας. Πχ, παίνει ο ΠΑΟ τον Αρμστρονγκ, δεν του αρέσει του Τζιμ, ο όχλος εδώ έβγαλε άσχετο τον Πεδουλάκη που τον ήθελε ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Τζιμάρα πιστεύω συμφωνείς μαζί μου.

      Pasqual

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και το ξέρεις Πασκουάλ.. Ρε Κόπανε μην είσαι κόπανος. Είναι πολύ νωρίς ακόμα.. Αν έχανε η ΤΣΣΚΑ ή ο ΟΣΦΠ χθές έπρεπε να τους κάψουμε..? Όχι. Κάτσε να δούμε..

      Διαγραφή
  4. φίλε Jim είσαι η πιο μαύρη γάτα που υπάρχει!Ειδικές αναρτήσεις για Καντού και Τσεντεβίτα,άκλαυτες και οι 2 την πρώτη αγωνιστική!Φοβάμαι γιατί έχεις κάνει και ειδικές αναρτήσεις για παίκτες του Παναθηναικού σήμερα...(ελπίζω να πιάσουν και τα βουντού στον Μιροτιτς τουλάχιστον).Χρυσό πιάνεις κάρβουνο γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η καντού θα περασει ξερόλες έκανε μια ήττα και κάτι έγινε.Για να δούμε σήμερα στη μαδρίτη μη γελάει ο κόσμος..πολύ πιθανό.
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Jim,ο ΟΣΦΠ έπαιξε μονοδιάστατα και το 90% των επιθεσεων του τελειωσε εκτελώντας τρίποντο. Αν δεν πήγαιναν τα σουτ πολύ δύσκολα θα νικούσε. Όσο για την αμυντική του λειτουργία, καμιά σχέση με την περσινή. Αυτό θα είναι το στοίχημα του Μπαρτζώκα για φέτος.Αν τα καταφέρει στην άμυνα θα πάει μακρυά αλλιώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Ο Στράτος έδειξε αυτό που ξέραμε όλοι. Ότι είχε πολύ μπάσκετ μέσα του και ο τρόπος που έπαιζε στον Παο τον ευνούχιζε. Όπως το ίδιο συνέβαινε και με άλλους παίκτες, ειδικά πέρσι (Σάτο, Καλάθης, Μάριτς κ.α). Φυσικά δεν έγινε all star παίκτης, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει, αν μείνει υγιής.
    2. Όταν ο Βουγιούκας έπαιζε στον Ολυμπιακό, τελείωνε τη χρονιά με αρνητικό δείκτη αξιολόγησης. Στο Παο λειτούργησε μια χαρά, προσφέροντας αρκετές λύσεις. Οπότε σταματήστε τη γκρίνια για το τι έκανε ή τι δεν έκανε ο Περπέρογλου στον Παο. Το γεγόνος βέβαια ότι μέχρι πριν τραυματιστεί τον αποθεώναν οι περισσότεροι από εσάς, αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη.
    3. Ο Ολυμπιακός συνολικά παρουσίασε πολύ μέτριο πρόσωπο. Το πιο ανησυχητικό ήταν οι άθλιες περιστροφές στην άμυνα. Φόβαμαι μήπως αποδειχτεί ότι τα επιδέξια βρακιά είναι και για επιδέξιους κώλους. Κοινώς μήπως το πλάνο Ίβκοβιτς δεν δύναται να εφαρμοστεί από τον κόουτς Μπαρτζώκα.
    4. Δεν είναι δυνατόν στο τέλος να έχει 0/4 βολές. Τα ίδια με τα περσινά που κάναμε λες και δεν παίζουν ρόλο οι διαφορές των πόντων.
    5. Η ΤΣΣΚΑ σε απελπιστική κατάσταση. Μίλος και τα μυαλά στο μπλέντερ. Ο Ουίμς σερνόταν σε όλον τον αγώνα αλλά στο τέλος έδειξε ότι έχει δαιφορά επιπέδου από τους άλλους.
    6. Ανησυχητικό το μήνυμα από τη Λιθουανία. Η Τσεντεβίτα έχει αξιόλογο ρόστερ για το επίπεδό της (Ζελαμπάλ, Άντριτς, Ιλιέβσκι κ.α.) και οι 30 πόντοι διαφοράς είναι πάρα πολλοί.
    7.PRELDZIC;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου Ορεστη.ποιοι ολοι ξεραμε οτι ο Στρατος εχει πολυ μπασκετ μεσα του??Εμεις αυτο που ξεραμε ειναι οτι ειναι γατακι..Επισης εμεις σπανιως τον αποθεωναμε..Εσεις τωρα αγαπηστε τον οσο θελετε,δικαιωμα σας..Εμεις μπορουμε να εχουμε αντιθετη αποψη??

      Διαγραφή
  8. Geia sou Jim apo Gallia ! Exei tromero endiaferon auto to blog kai se euxaristoume ! Opoios eide thn Fener xtes pantws katalave ti zori tha travane oloi... Giati twra exei kai kalh amuna ! Tin eides Jim, pws sou fanike ;

    PS : O Perpe den me ekplizei, ante na matwsei kai kamoia fanela kapoia fora ... To idio tha ginei me ton Sofo fetos. Provlhma uparxei otan oi paixtes niwthoun "sigouroi" kai "etoimoi"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Άλεξ. Γαλλία από που? Η Φενέρ έκανε σπουδαία νίκη. Το ματς ήταν ανάλογο σε επικινδυνότητα με αυτό του Ολυμπιακού..

      Διαγραφή
  9. Pes ta re Oresth ! Paixtoura o Preldzic, mou thumise kai ligo ton Bodiroga eee ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τον είδα φίλε μου. Μόνο τα στατιστικά του, για αυτό έχω βάλει και ερωτηματικό: για να μας διαφωτίσει κάποιος φίλος που είδε τον αγώνα, όπως εσύ...

      Διαγραφή
    2. Apla den to polufonazw akoma, kai perimenw na ton dw alles fores, alla deixnei idiatera psuxraimos stis epiloges tou, dolofwnika shoot, kalos sto postarisma ... kai ola auta se liga lepta (26 lepta epaikse). Vevaia ton vohthaei to gegonos oti paizei s'auto to terastio roster kai mporei na paiksei poiotika lepta xwris na polu kourastei... Na ton doume ksana ! Epishs ekane polu kalo deutero hmixrono o Sato. O Mike, antitheta, mou fanhke psulo xamenos.

      Διαγραφή
  10. συγχαρητήρια στο καλύτερο μπασκετικό μπλογκ της ελλάδας και ένα από τα καλύτερα στην ευρώπη μακράν!τζιμ είσαι απόλαυση φίλε.προτείνω να κάνουμε λάιβ τσατ κατά τη διάρκεια των αγώνων της ευρωλίγκας φίλε, συμφωνείς?

    maravic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να είμαιειλικρινής δεν μας βλέπω καλά σήμερα στη Μαδρίτη.Ειδικά χωρίς το Λάσμε που ήταν ότι πρέπει για το σημερινό ματς.Ο ΟΣΦΠ νίκησε στις λεπτομέρειες δύσκολα,νομίζω πως πάλι ο Πρίντεζης καθάρισε.Τζιμ να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι και για τα υπόλοιπα ματς?
    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειδα το 2ο ημηχρονο Φενερ-Χιμκι. Ο Πρελτζιτς ηταν πολυ καλος οπως δειχνουν και τα στατιστικα του και αυτο που με εντυπωσιασε πιο πολυ ειναι οτι οργανωσε αρκετες επιθεσεις σαν pg που ειναι εντυπωσιακο για το υψος του και ισως δειγμα για τη σημαντικοτητα του ρολου του φετος.
    Αλλα μικρα απο αυτο το ματς Πλανινιτς πολυ μπασκετ, Φριτζον κινητικος, Μακ καλεμπ φτεροποδαρος αλλα απελπιστηκα αστοχος απο μεση αποσταση, Σατο με πολυ αυτοπεποιθηση και Μπατιστ στο 4 με Σαβας στο 5.

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα χρόνια του στο ΠΑΟ έκανε 3 παιχνίδια όλα και όλα ανάλογα με το χθεσινό ο Πέρπε; Τότε ο ημίθεος Ζοτς γιατί τον κράταγε βασικό 3άρι τόσα χρόνια; Για το ήθος του ή τη φυσική του ευγένεια;
    Όσο για το σχόλιο περί 90% προσπαθειών από το 3ποντο, 19 κάναμε όλα και όλα, μπήκαν τα 11, σχεδόν όλα εκτελέστηκαν υπό άριστες προυποθέσεις με την ευγενική συμπαράσταση της Κάχα βέβαια αφού αφήνανε το σουτ προκλητικά...α, κάναμε και καμμιά 40αριά 2ποντα, έτσι για να υπάρχουν.
    Ε, όχι και μονοδιάστατος ο Ολυμπιακός επιθετικά ρε παιδιά, ειδικά φέτος που με Πέρπε και Πρίντεζη (που φαίνεται να επιδιώκει να παίζει περισσότερο με πλάτη φέτος) το παιχνίδι του είναι ακόμα πιο πλούσιο προσθέτοντας πολύ ποστάρισμα και ο Σπανούλης παίζει λιγότερο από πέρυσι αφού υποστηρίζεται από την αρχή της χρονιάς και σε Λο με τις (ενίοτε αψυχολόγητες μπούκες) και σε Σλούκα (μεγάλα κοχόνες) και ευελπιστώ πως όταν ο Γαυροειδής μπει στο κλίμα θα δυναμώσει το pick and roll αφού θεωρητικά τουλάχιστον είναι αποτελεσματικός σε αυτό. Ε, τι άλλο θες ρε αδερφέ παραπάνω σε σύγκριση με πέρυσι; Τον Παπ μεταμορφωμένο σε James?
    Παιδιά ψυχραιμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Jim.Να πω κι εγω δυο λογια για το χθεσινο παιχνίδι,.Εξαιρετικη ομαδα ο Ολυμπιακος,τουλαχιστον επιθετικά.Με παικτες πουβγαζουν «φρεσκαδα και υγεια»,με ένα συνολο γεματο «χημεια» και ομοιογενεια.Πραγματικα ,σε γεμιζει σαν ουδετερο παρατηρητη και σαν φιλο του μπασκετ να τον παρακολουθεις.Σιγουρα είναι από τα φαβορι για Λονδινο.
    Παμε τωρα σε καποια επιμερους θετικα και αρνητικα που ειδα εγω.
    Το καινουργιο στοιχειο που ειδαμε στο παιχνιδι του Ολυμπιακου,είναι σιγουρα ο Περπερογλου.Το παιχνιδι στο ποστ που κανει ερχεται να εξισορροπησει την απουσια ενός ψηλου που να παιζει με πλατη στο καλαθι.Θα βοηθησουν πολύ τον Ολυμπιακο αυτά τα plays του «Περπε».Ομως εδώ υπαρχουν ένα-δυο «αλλά»…
    Χθες μπορεσε να εκμεταλλευτει τα miss-match που ειχε απεναντι στην Καχα.Θα βρισκει σε κάθε παιχνιδι της Euroleague την ευκαιρία για miss-match?
    Δυσκολο εως πολύ δυσκολο λεω εγω,τουλάχιστον δηλαδη απεναντι στο τοπ -10 των πιο ισχυρων της euroleague,γι’ αυτό κι ο κοουτς πρεπει να βρει κι άλλες λυσεις για κοντα στο καλαθι.
    Δευτερο ζητημα που δημιουργειται είναι η επισκιαση στο χρονο συμμετοχης του Παπανικολαου.Το καλοκαιρι συζηταγαμε ότι ο Περπε ερχοταν για συμπληρωματικος του Παπανικολάου.Χθες ειδαμε όμως τον Περπε να χρησιμοποιειται για 26 λεπτα και τον Παπα για 13.Επειδη ο Ολυμπιακος δειχνει να χρειαζεται περισσοτερο αυτό το παιχνιδι με πλατη που κανει ο πρωην πρασινος,και την ικανοτητα που εχει στα ριμπαουντ,βλεπω αυτή την κατασταση να παγιωνεται,με επιπτωσεις στην αγωνιστικη εξελιξη του μικρου και στις ισορροπιες μεσα στα αποδυτηρια.Ο Μπαρτζωκας πρεπει να βρει τη λυση και εδώ.Και τον μικρο να εξελιξει περισσοτερο και τις απαραιτητες βοηθειες να παρει από τον Περπε.
    Διαφωνω με αυτό που λες Jim ότι ο Ολυμπιακος σιγουρα θα βελτιωθει αμυντικα στην πορεια.Οι 81 ποντοι που δεχθηκε είναι πανω κατω τα αμυντικά standards που εχει από περισυ.Ομαδα για κατω από 75 ποντους,ποσο μαλλον για κατω από 70,δεν προκειται να γινει ποτε.Δεν είναι τετοιο το status των παικτων που εχει ,ουτε και η διαθεσή τους.
    Αλλωστε,θα χρειαστουν τρομακτικα αποθεματα ενεργειας και αντοχης για να μπορεσει να εχει ο Ολυμπιακος πανω από 80-85 ποντους επιθετικα,εκει δηλαδη που φτανει συνηθως σε κάθε αγωνα,και ταυτοχρονα γυρω στους 70-75 ποντους παθητικό.
    Με αυτους τους παικτες όχι,με τιποτα δεν μπορει και τα δυο.Θα ηταν εξωπραγματικο κατι τετοιο.
    Ο Ολυμπιακος θα είναι σε ολη τη χρονια μια ομαδα που θα κερδιζει ή θα χανει από την επιθεση του,όχι από την αμυνα.
    Επισης ,στο παιχνιδι ειδαμε μια τρομερη αυτοπεποιθηση των παικτων του Ολυμπιακου από τα 6.75.Με 11/19 τριποντα(εχοντας επιπλεον και 52% στα διποντα με 22/42),πραγματικα είναι δυσκολο να χασεις από τον οποιονδηποτε.Ειδικα ο Πριντεζης είναι απιστευτο το ποσο εχει βελτιωσει το σουτ στο τριποντο.
    Όμως τι θα γινει τις νυχτες που το ποσοστο από τα 6,75 κατελθει σε πιο γηινα επιπεδα,γυρω δηλαδη στο 37-42%?
    Όταν μαλιστα η ελλειψη ψηλου να παιξει κοντα στο καλαθι,μειωνει εκτος από τη δυνατοτητα για σκορ,και τις ευκαιριες για βολες (μολις 14 στον αγωνα),εκτος φυσικα από την φθορα των αντιπαλων ψηλων?
    Νομιζω ότι ο Ολυμπιακος μετα τα Χριστουγεννα ισως χρειαστει να παιξει το χαρτι του 6ου ξενου,με ένα 5αρι που θα παιζει με πλατη στο καλαθι,αν θελει να αυξησει τις πιθανοτητες του για final-four.

    ΥΓ.Για τον Παναθηναϊκό δεν περιμενω να νικησει φυσικά.Η απουσια του Λασμε θα πληγωσει τον Παναθηναϊκό σε ένα τετοιο παιχνιδι,μιας και ο Μιροτιτς είναι σε εξαιρετικη κατασταση.Αν μπορεσει ο Παναθηναϊκός να κρατησει χαμηλα τη Ρεαλ στο σκορ,αν εκμεταλλευτει τον Σοφο στη ρακετα και τα μις ματς 3D,Ουκιτς στην επιθεση ,αν μπορεσει να ανταγωνιστει το athleticism της Ρεαλ,τοτε ισως την κοντραρει,αλλα σε γενικες γραμμες δεν νομιζω ότι το παιχνιδι αυτό είναι τεστ για το μελλον του Παναθηναϊκού.Οτι δουμε σημερα θα είναι ένα 50-60% της φετινης ομαδας.Μετα τα Χριστουγεννα θα κριθει ο Παναθηναϊκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. JR σε πολλά από τα επιμέρους θα συμφωνήσω και ειδικά στο κίνδυνο φρεναρίισματος της εξέλιξης/βελτίωσης του Παπ, που είναι το άμεσο μέλλον του Ολυμπιακού και της Εθνικής.

      Θα διαφωνήσω όμως στο σημείο αναφοράς του παιχνιδιού του Ολυμπαικού. Για μένα δεν είναι η επίθεση αλλά η ενέργεια μαζί με τη συγκέντρωση που θα βγάζει στο παρκέ καθε φορά. Φέτος φαίνεται η επίθεση να είναι πιο κινητική και να τους "κλέβει" δυνάμεις από την άμυνα, η οποία επίσης φαίνεται να είναι διαφορετική από πέρυσι και η προσαρμογή σε αυτή να "αφαιρεί" συγκέντρωση. Όταν (τα αν είναι για τους απαισιόδοξους) η ομάδα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ο υψηλός της ρυθμός και η συνεχής κίνηση και σε άμυνα και επίθεση θα της δώσει το ισχυρότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Αυτό θα ρυθμίζει το αποτέλεσμα και τους αριθμούς στην άμυνα και την επίθεση νομίζω και όχι η σχεδιασμένη πρόθεση για "μεγάλο σκορ και βλέπουμε". Πάντως όπως και να 'χει παίζουμε ωραίο μπάσκετ, φτου μη τα ματιάσω τα παιδιά (Ε, και να γράφω αρλούμπες και εκτεθώ πανηγυρικά στο μέλλον, η πρώτη φορά θα'ναι; Η ομάδα να'ναι καλά...χαχ)

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα στην παρέα.

    Εγώ απλά να πω πως ο Ολυμπιακός χθές ήταν μέτριος και πολύ soft. Αν πάει όλη τη σεζόν έτσι θα έχει πρόβλημα γιατί αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει πέρισυ ήταν η μαχητικότητα του(επιθ. Ribs) και η ένεργεια που έβγαζε ως αποτέλεσμα της πολεμικής διάθεσης που είχε.

    Φέτος για να αποδείχθει καλύτερος θα πρέπει την ποιότητα που προσέθεσε να την βασίσει πάνω στις σταθέρες που άνεφερα παραπάνω.

    Βέβαια με καθησυχάζει το γεγονός οτι ίσως να είναι θέμα προετοιμασίας και ρυθμού αγώνων αλλά και το γεγονός οτι υπάρχει ο Γκατζούλης που αποδεδειγμένα είναι ο καλύτερος γυμναστής στην Ελλάδα και θα τους φέρει στην κατάσταση που πρέπει την άνοιξη όπως έκανε και πέρισυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς ... τις φυσούνες από Μάρτη τις δίνουν στην ομάδα του Λιμανιού. Τότε δεν θα χάνουν ούτε και φέτος το παραμικρό επιθετικό ριμπάουντ!

      Διαγραφή
    2. Καλα,πως ακριβως απεδειχθει οτι ο Γκατζουλης ειναι ο καλυτερος γυμναστης στην Ελλαδα?Εγινε καποιος διαγωνισμος καπου,κατι αλλο?Ψηφισε ο κοσμος ,οι αθλητες,οι προπονητες?Η μονος σου το αποφασισες?

      Διαγραφή
  16. μη βιαζομαστε ρε παιδια να βγαλουμε συμπερασματα για το διδυμο περπερπερογλου-παπανικολαου..να χωριστει το καρπουζι ακριβως στη μεση οσον αφορα το χρονο συμμετοχης παντως το βλεπω δυσκολο..το θεμα ειναι αν ο μικροτερος χρονος συμμετοχης θα εχει επιπτωσεις στην αποδοση του παπανικολαου..γιατι με αλλη ψυχολογια παιζεις οταν εχεις 30 λεπτα συμμετοχης στο τσεπακι σε καθε παιχνιδι οπως περυσι(λογω κ της ανυπαρξιας κ δευτερου αξιολογου 3αριου,κεσελι κ πελεκανος προσφεραν πολυ λιγα) κ αλλιως εχοντας μεγαλυτερο ανταγωνισμο οπου πρεπει να ιδρωσεις για να κερδισεις περισσοτερο χρονο στο παρκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πες τα ... το πρόβλημα εδώ μέσα δεν είναι ο Τζιμ, ο οποίος τα λέει πολύ ωραία ακόμα και όταν κάνει λάθος, αλλά ο όχλος που όταν λέει κάτι ο Τζιμ νομίζει οτι τα λέει ο Ομπράντοβιτς, άντε ο Πεδουλάκης ή ο Μπαρτζώκας. Πχ, παίνει ο ΠΑΟ τον Αρμστρονγκ, δεν του αρέσει του Τζιμ, ο όχλος εδώ έβγαλε άσχετο τον Πεδουλάκη που τον ήθελε ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Τζιμάρα πιστεύω συμφωνείς μαζί μου.

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δεν καταλαβαινω αυτο που λεγεται οτι φετος περιμενουν τον ολυμπιακο και δυσκολα θα προχωρησει..
    δηλαδη περσι τον υποτιμησαν;τον υποτιμησε η μπαρτσελονα σε ημιτελικο κ η τσσκα σε τελικα φαιναλ φορ;ή τον υποτιμησε η σιενα ;ή επαιξε καποια πρωτοπορο μπασκετ περσι και φετος θα το διαβασουν;
    ο ολυμπιακος περσι επαιξε στο μαξιμουμ των δυνατοτητων του για 3 μηνες.παλευε για καθε φαση κ ηταν αυτο που εκανε την διαφορα.βρηκε χημεια κ ρυθμο το καταλληλο σημειο.αν μπορεσει να το κανει κ φετος αυτο -την εποχη που πρεπει θα ξαναπαει ψηλα.δεν εχει ροστερ να ανταγωνιστει αλλες ομαδες αλλα πλεον εχει χημεια-εμπειρια κ πρεπει να προσθεσει πολυ δουλεια.
    η αμυνα ειναι νωρις να την κρινουμε.στα κρισιμα θελω να την δω.ειναι νομιζω κ θεμα διαθεσης.να μην ξεχναμε οτι ηταν το πρωτο επισημο ματς κ ηταν επιπεδου ευρωλιγκα.
    ειδα κ εγω 2ο ημιχρονο φενερ-κιμκι.διαφωνω με ενα φιλο παραπανω.ο πλανινιτς η μεγαλυτεη απατη του ευρωπαικου μπασκετ..(συναγωνιζεται τον μιλος..)
    ο περπερογλου πολυ καλος..(κριμα δεν τον πηρα στο fantasy γιατι διαβaσα οτι μπηκε δωδεκαδα τελευταια στιγμη κ το φοβηθηκα..)
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια χαρα σε ολους,
    διακρινω σε πολλους εναν επιθετικο(ελαφρως)οπαδισμο θα ελεγα και ειναι κατι που δεν πολυαρμοζει νομιζω σε αυτο το μπλογκ.Τελοσπαντων αρχη ειναι ακομα βρε παιδια,ΠΡΩΤΗ αγωνιστικη,συμπερασματα ΔΕΝ μπορουν να βγουν σοβαρα.Σε γενικες γραμμες νομιζω θα συμφωνησουμε ολοι πως ο Ολυμπιακος ηταν καλος επιθετικα και σχετικα κακος αμυντικα.Φαινεται οτι οι παικτες γνωριζονται και χημεια υπαρχει καλη.Επειδη κατα την ταπεινη μου αποψη το μπασκετ ειναι κυριως παιχνιδι σωστων επιλογων και ρολων του καθε παικτη ο ΟΣΦΠ δειχνει οτι για αρχη ειναι σε καλο επιπεδο και θα πρεπει να δωσει μεγαλυτερο βαρος στην αμυνα.Παντως μαλλον η Ευρωλιγκα φετος θα ειναι πιο ανοιχτη σε διεκδικητες καθοτι ομαδα φοβητρο δεν βλεπω να υπαρχει.ΟΛΟΙ θα χασουν καπου ειναι το μονο(σχεδον)σιγουρο.Για την ομαδα μου σημερα τον Παναθηναικο ελπιζω σε μια καλη εμφανιση και ενα κλειστο ματς μεχρι το τελος.Αν και οι πιθανοτητες ειναι σιγουρα με το μερος της Ρεαλ,με σωστο και εξυπνο ελεγχο του ρυθμου(επιτελους να δουμε τι θα γινει φετος με τα ριμπαουντ...βαρεθηκα καθε χρονια να χολαινουμε σε αυτο),σετ παιχνιδι και σωστες επιλογες ισως να εχουμε καποια τυχη για εκπληξη.Νομιζω πως ακομα οπως προειπα ειναι πολυ πολυ νωρις και ο Παναθηναικος με τις τοσες αλλαγες ψαχνεται πιο πολυ απο ολους τους μεγαλους της ευρωπης.Θα δουμε....οσο υπαρχει ο ΔΔ ολα θα πανε καλα σε βαθος χρονου.

    Υ.Γ. και για τους φαν του στοιχηματος,χτες μου φανηκε τελειο το ΟΒΕΡ της Μακαμπι στη Μαλαγα και για σημερα με ψηνει τρελα ο ασσος της Μπαρτσα με την Μπαμπεργκ(η οποια πιστευω θα ειναι η αρνητικη εκπληξη για φετος,μετα απο χρονιες με καλες ομαδες που ειχαν δημιουργησει πριν οι Γερμανοι).Νιωθω οτι η Μπαρτσα απο υπερεκτιμημενη που ηταν ,τωρα εχει γινει το αντιθετο,υποεκτιμημενη και βλεπω μια διαφορα κοντα στους 20 ποντους σημερα.Επισης μου αρεσει και ο ασσος της Μπεσικτας αλλα αυτο το +6,5 το φοβαμαι καπως.θα δω....

    Να ειστε ολοι καλα και να συζηταμε(αλλα και να παιζουμε)το αγαπημενο μας αθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ελεος.δηλαδη αν κανει ο Jim αφιερωμα στον Πανιωνιο και πει πολυ καλοι οι Αμερικανοι,επικυνδινος ο Γιανκοβιτς,δυνατος ο Καββαδας,σημαινει οτι θα παρει το πρωταθλημα απο Ολυμπιακο,Παναθηναικο;ελεος και παλι.
    και κατι για τους φιλους του Παναθηναικου.οι παιχτες που εφυγαν απο την ομαδα φετος θα παιζουν απελευθερωμενα και θα ανεβασουν τα στατιστικα τους.μην παραμυθιαζεστε.ο Ομπραντοβιτς ηξερε οτι αν τους αφησει να παιξουν βασει ταλεντου,εκτος συστηματων δηλαδη πολλα 1vs1,σουτ υπο πιεση κτλ,θα εκανε στα 20 παιχνιδια 14 νικες με διαφορα και θα προσφερε και θεαμα.ομως αν τους εβαζε να παιξουν βαση πλανου και συστηματων μεχρι τελους θα εκανε 16-17 νικες με μικροτερες διαφορες και λιγοτερο θεαμα.αυτες οι 2-3 νικες παραπανω,ειναι αυτες που δινουν τις κουπες.ετσι ξεχωριζουν οι μεγαλοι προπονητες απο τους υπολοιπους.
    Jim καποια στιγμη κανε καμια αναφορα στο NBA,αλλα μη δωσεις προγνωστικα.δινω εγω.με τον Αλεν στημενο στο τριποντο για κανα εικοσαλεπτο το πρωταθλημα θα το ξαναπαρουν οι Μαιαμι.και ασε να κυνηγανε εμενα,τον Τζειμς και τον Ουειντ.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαι επειδή ο τύπος από το portokalithea έχει φαγωθεί να διαφημιστεί στο μπλογκ μας, θα τον διαφημίσουμε εμείς.

    http://portokalithea.blogspot.gr/

    Μπείτε όλοι μάγκες και πείτε του πόσο καλός είναι κλπ.

    Υ.Γ. Το μόνο που χρειαζόταν ρε φιλαράκο ήταν να μας στείλεις ένα μέηλ και να μας το πείς.. Ίσα ίσα τις γουστάρουμε τις νέες προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή