Athlenda

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

BALKAN EXPRESS..




Η defensive-minded Κροατία του Ρέπεσα, 20 χρόνια μετά το θάνατο του Εθνικού συμβόλου της χώρας και μια μακρά πέτρινη περίοδο, γυρίζει στους ημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 1995.. Το Hoopfellas  για την τελική ευθεία της διοργάνωσης..


Είναι φανερό ότι οι Κροάτες έχουν απαρνηθεί τη φύση τους.. Μιλάμε για μια χώρα που παίζει συγκεκριμένο μπάσκετ από την ίδρυση της αλλά σε αυτό το τουρνουά ξεκίνησε σταδιακά να χτίζει κάτι πολύ σημαντικότερο ακόμα και από τη συμμετοχή στα ημιτελικά. Δεσμούς μέσα στο γήπεδο.. Βήμα-βήμα, μπάλα με μπάλα, η ομάδα του Ρέπεσα έχτισε την αυτοπεποίθηση της μετά τη συντριβή της πρεμιέρας από τους Ισπανούς. Ουσιαστικά η ομάδα πήρε μεγάλη ώθηση από τις 3 σερί νίκες σε πολύ κλειστά ματς-επιβίωσης (Γεωργία, Πολωνία, Σλοβενία) φτιάχνοντας ένα ισχυρό ψυχολογικό προφίλ και ανακτώντας τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, ώστε να τρέξει ένα σερί 8-0 μέχρι τον ημιτελικό που ξεκινά σε λίγο..


Οι Κροάτες έχουν «ατσαλώσει».. Και έχουν βάλει κιλά αυτοπεποίθησης ακριβώς γιατί νιώθουν ότι παίζουν πάνω σε γερές βάσεις. Μια ομάδα που έχτισε ένα ισχυρό αμυντικό προφίλ και παίζει «πάνω» στο μέγεθος που έχει σε όλες τις θέσεις και την ταχύτητα της. Τα νούμερα της είναι ενδεικτικά.. 70.2π. παθητικό στην άμυνα που επιτρέπει τις λιγότερες επιτυχημένες  εντός παιδιάς προσπάθειες μετά τους Ισπανούς, μακράν η καλύτερη rebounding team στο τουρνουά (41.7) όντας πανίσχυροι στο αμυντικό ριμπάουντ όπου «κλειδώνουν» και πηδούν όλοι (με τα γκαρντς να παίζουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό). Η επίθεση της για πρώτη φορά είναι τόσο ισορροπημένη με πολλές πηγές δημιουργίας ενώ το αμυντικό ριμπάουντ τους δίνει και τρανζίσιον παιχνίδι όπου ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς  απλά «θερίζει» (σοβαρή υποψηφιότητα για MVP της διοργάνωσης, έχει κουβαλήσει την Κροατία σε πολλά δύσκολα σημεία, με αποκορύφωμα το μεταξύ μας ματς).


Ο Ρέπεσα δε διστάζει να απλώσει τις άμυνες του και μάλιστα εχθές, στον προημιτελικό εναντίον της Ουκρανίας του Φρατέλο το εξαιρετικά αποτελεσματικό 2-2-1 ζον πρές που χρησιμοποίησε στη 2η περίοδο «έκλεισε» το γήπεδο στα μάτια του αντιπάλου με τους Κροάτες να τρέχουν ένα εκκωφαντικό –για τα μέχρι τότε δεδομένα του ματς-  19-1 σερί, το οποίο τους βοήθησε να παίξουν στη συνέχεια ως η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Ο Ρέπεσα στην αρχική διάταξη έβαζε ψηλό παίκτη στην πρώτη γραμμή άμυνας δίπλα στον εκάστοτε  πόιντ  του ενώ πίσω είχε τα δύο «μαντρόσκυλα», Ρούντεζ και Σάριτς, των οποίων τα τρεξίματα στη δεύτερη γραμμή (γρήγορη επαναφορά στον κεντρικό παίκτη εφόσον η μπάλα περάσει στο φτερό)  ήταν η ραχοκοκαλιά της άμυνας αυτής. Το δίδυμο αυτό των ψηλών φόργουορντς  έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας στη διοργάνωση της Σλοβενίας καθώς πρόκειται για δύο παιδιά που εκτός του ότι προσφέρουν αγωνιστικό πλουραλισμό και σουτάρουν εκπληκτικά (52% στο τρίποντο ο Ρούντεζ, 45% ο Σάριτς) εναλλασσόμενοι ως κόμπο στο ¾, φέρνουν μια φρεσκάδα στην ομάδα μιας και (κυρίως ο Σάριτς) παίζουν με άγνοια κινδύνου και δεν έχει «ποτίσει» πάνω τους αυτό που ονομάσαμε   "Hvratska mentality" και η ηττοπάθεια του παρελθόντος (ο Ρούντεζ ήταν στην ομάδα και παλιότερα με μικρή όμως συμμετοχή).


Εύφημος μνεία στα γκαρντς. Η Κροατία δεν έχει βάθος αλλά η δομή της ομάδας (με  wings που έχουν ευχέρεια με τη μπάλα και μπορούν να ανέβουν στη διάταξη ως καθαροί περιφερειακοί) της επιτρέπει να αναπτύσσεται και να πιέζει εξαιρετικά. Το δίδυμο Ούκιτς-Ντράπερ κάνει εξαιρετικό τουρνουά . Ο Ρόκο «βγάζει» τη δουλειά που έγινε μαζί του στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν, κάνοντας ένα πολύ ώριμο τουρνουά, με πιο.. πόιντ γκαρντ ρόλο/προσηλωμένος στα αμυντικά-οργανωτικά του καθήκοντα χωρίς άγχος, αφού γνωρίζει ότι δεν αποτελεί  την 1η ή την 2η επιλογή στην επίθεση. Τα μόλις 1.2 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής είναι απλά εντυπωσιακό νούμερο..  Ο Ντράπερ έχει ανεβάσει το επίπεδο έντασης, με εκπληκτικό αμυντικό performance στην on the ball-defense, κάτι που ο Ρέπεσα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί σήμερα, μαζί και με τη θέση «5», όπου ο Τόμιτς ώρες-ώρες θυμίζει Θοδωρή Παπαλουκά με την ταχύτητα σκέψεις/λήψη απόφασης και το court vision του. Αυτός είναι η κολώνα, ο παίκτης που δίνει την αίσθηση υπεροχής αν και όλοι γνωρίζουμε ότι και ο σέντερ της Μπάρτσα δε λειτουργεί καλά υπό το άγχος του να είναι η πρώτη επιλογή..


Με ένα ένα πιο ευέλικτο ροτέησιον  -ουσιαστικά- 9 παικτών, δύο μόνο καθαρά γκαρντς με πολύ δυνατά πόδια όμως (έχει σημασία, ξέρετε εσείς..), προσήλωση στην άμυνα και ριμπάουντ, η Κροατία αναρριχήθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του τουρνουά και έφτασε πανάξια να διεκδικεί την είσοδο στον τελικό, αλλάζοντας την αγωνιστική της φύση. Μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να αλλάξει και την ιδιοσυγκρασία της.. Γιατί η συνέχεια, είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον πρωταθλητισμό..

ΜΕ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ..


Σπουδαίο ματς, από άλλες εποχές.. Οι Κροάτες δεν είναι φαβορί. Συγκρούονται οι καλύτερες (μαζί με τους Σλοβένους) rebounding teams της διοργάνωσης, ομάδες με βάθος και ποιότητα στην φροντκόρτ και λίγα αλλά γεμάτα ενέργεια γκαρντς. Στο  χθεσινό ματς οι Ιταλοί είχαν καταφέρει στο 30’ να πάρουν ψυχολογικό προβάδισμα πολύ μεγαλύτερο από την ελάχιστη διαφορά με την οποία προηγούνταν. Εκεί η ομάδα του Καζλάουσκας έδειξε χαρακτήρα που κανείς δεν πόνταρε ότι  είχε ήδη.. «Κάτι» δημιουργήθηκε στον ιστό της λιθουανικής ομάδας στη χθεσινή 4η περίοδο και πρέπει να αξιοποιηθεί στο καινούργιο προφίλ της. Αν και όλοι μιλούσαν για τη συντριπτική υπεροχή των «Λιέτουβο» στη φροντκόρτ απέναντι στους «Ατζούρι», το παιχνίδι κερδήθηκε καθαρά από τα γκαρντς των Λιθουανών. Η τριάδα Καλνιέτις-Πότσιους-Σεημπούτις ήταν «εκεί» (πολύ «εκεί» όμως..) επιφέροντας καίρια χτυπήματα στον αντίπαλα και αποδίδοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το σημερινό ματς, όπως και η προπονητική μονομαχία..

LA MERE DES BATAILLES (Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ)..


Σας έχω προετοιμάσει πριν το τουρνουά το πώς αισθάνονταν οι Γάλλοι για μια επικείμενη μάχη με τους Ισπανούς στη Σλοβενία.. Είναι η μάχη απέναντι στον εχθρό. Η τελευταία ευκαιρία για αυτή τη σπουδαία γενιά παικτών να ξορκίσει τον δαίμονα.. Και παρά τις δύο ήττες στα παιχνίδια προετοιμασίας (που όποιοι τα παρακολουθήσατε καταλάβατε ότι δεν είναι απλά ..φιλικά) είναι πεπεισμένοι (αναφέρομαι στον μπασκετικό κόσμο της χώρας και το κλίμα που μου μετέφεραν δικοί μου άνθρωποι) ότι η ομάδα τους θα περάσει τους Ισπανούς στο νοκ άουτ ματς. Βέβαια το πάθημα της Σερβίας φόβισε.. Οι Ισπανοί είναι το φαβορί για το χρυσό αλλά πριν θα πρέπει να δώσουν δύο πολύ δυνατά ματς, το πρώτο σήμερα το βράδυ. Οι Γάλλοι έχουν περισσότερο βάθος αλλά όχι το winning mentality των Ισπανών. Ο Ορένγκα ετοιμάζει τον Ρούμπιο για τον Πάρκερ, γνωρίζει ότι έχει καυτό τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ και ποντάρει στον Γκαζόλ. Ο Κολέ  πέρασε με επιτυχία το τεστ των Σλοβένων, όπου κατάφερε να κλείσει το γήπεδο και να αμυνθεί σωστά στο τρανζίσιον-σόου των αδερφών Ντράγκιτς, κάνοντας στο σετ παιχνίδι τον αντίπαλο να σκουντουφλάει και να φαίνεται ρηχός από λύσεις.. Το ίδιο θα προσπαθήσει και σήμερα..Μεγάλο ματς με τον νικητή να μπαίνει στον τελικό ως φαβορί.

Υ.Γ: Ήταν πολύ κακό το τάιμινγκ (όπως είχα πεί ότι ήταν καλό για εμάς στο ξεκίνημα της β’ φάσης) της συνάντησης με τους Ισπανούς για την ομάδα του Ίβκοβιτς. Το όλο περιτύλιγμα (ήττα Ισπανών από Ιταλία, 1η θέση των Σέρβων) είχε δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα όχι ευνοϊκή για τους άπειρους παίκτες του Ντούντα.  Το ιδανικό θα ήταν –εφόσον δε μπορούσε να αποφευχθεί- να έπαιζαν με τους Ισπανούς στους «4». Ούτε στους «8», ούτε στον τελικό (από τον οποίο δεν ήταν μακριά αυτή η νεανική Σερβία, μη γελιέστε..). Η Ισπανία τους κομμάτιασε. Το σίγουρο είναι ότι οι Σέρβοι «έμαθαν», με τον «σκληρό» τρόπο βέβαια.. Είναι και αυτό μέρος της πνευματικής ανάπτυξης μιας ομάδας..


Υ.Γ1: Οι Λιθουανοί έπαιξαν εχθές το βράδυ και να ξαναμπαίνουν στη μάχη σήμερα το απόγευμα..  Γάλλοι-Ισπανοί με μια ημέρα+  κενό παίζουν στις 22:00..

Σας περιμένω και στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook..

199 σχόλια:

  1. "Τζιμ να σου πω την αμαρτία μου, επειδή σε κάθε διοργάνωση παίζω μια έκπληξη με μεγάλη απόδοση (να φανταστείς πέρσι τέτοια εποχή έπαιξα Παναθηναϊκό για Ευρωλίγκα), ήθελα να παίξω Κροατία για τίτλο, αλλά με "έψησε" το θέμα σου κι έπαιξα κάτι ψιλά στη Σερβία"

    Αυτό σχολίασα στο θέμα σου στις 3 Σεπτεμβρίου κι είναι δυο μέρες που βρίζω. Μία τον εαυτό μου που απαρνήθηκε την κρίση και το ένστικτό μου, αλλά και μία εσένα που "με πήρες στο λαιμό σου" με το θέμα στο basketblog. Κι εύχομαι να μη γίνει η στραβή και το πάρουν οι Κροάτες, να κλαίω για μια χαμένη 400άρα...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, βαλε το καλά στο μυαλό σου.. Όταν τζογάρεις θα παίζεις το πρώτο που σου έρχεται, άσε τους άλλους.. Και δε νομίζω ότι διάβασες από εμένα τη Σερβία για τίτλο. Κάποιο λάθος κάνεις..

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι εσύ έγραψες Σερβία για τίτλο, απλά εγώ αναζητούσα την ομάδα - έκπληξη. Είναι όμως αλήθεια. Το στοίχημα είναι πρώτιστα προσωπική έμπνευση, ένστικτο, μαντεψιά. Απλά λέω ότι κι εσύ με επηρέασες. Ας πρόσεχα (αν και δεν νομίζω ότι θα το σηκώσει κιόλας)...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Δεν ήσουν μακριά πάντως.. Αν είχαν άλλο σταύρωμα μπορεί να έπαιζαν και τελικό. Σωστό ήταν το ποντάρισμα σου.

      Διαγραφή
    4. Τελικά... Baltic express. Ευτυχώς, θα είχα σκάσει. Μπράβο στον Καζλάουσκας που έφτασε τόσο ψηλά με το πιο ανορθόδοξο ρόστερ στη διοργάνωση (3 γκαρντ, μισό πόιντ γκαρντ, 5 σέντερ). Και μπράβο στον Ματσιούλις που ανέβασε στροφές τώρα στα νοκ άουτ.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικο αρθρο Τζιμαρα..Μπραβοο

    49-51 το ματς λιθουανιας-κροατιας το οποιο θα κριθει στα γκαρντ..Νομιζω οτι οι κροατες εχουν το μικρο πλεονεκτημα λογω πολυ καλων αμυντικων γκαρντ καθως πλεον ο ουκιτς και ο ντρειπερ ειναι τετοιοι ..Αν καταφερουν δηλαδη και απενεργοποιησουν τον καλνιετις εχουν μεγαλυτερο προβαδισμα απο αυτο..Στα συν οτι προπονητικα εκτιμω περισσοτερο τον ρεπεσα απο τον καζλαουσκας, ειδικα σε αυτου του ειδους τα τρικ οπως εκανε και χτες στους ουκρανους με το ζον-πρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθε η ώρα του http://omegabet.net/index.php/tipsters-blog/iron1980-blog/148-2013-09-20-08-29-35

    iron80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος ως συνήθως και σωστός.
    Αντε, μακάρι να δούμε την αποκαθήλωση των μισητών εχθρών.
    Αντικειμενικά οι Γάλλοι έχουν δουλέψει παρα πολλά χρόνια κι έχουν δείξει ιώβιο υπομονή.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. ΚΑτι εχει πάθει σήμερα Jim. Δεν εξηγειται αλλιως

      Διαγραφή
  6. "Βουνό" ο Βαλαντσιούνας.. Η μάχη των Μπογκντάνοβιτς-Μασιούλις στο ποστ είναι το κάτι άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim πως βλέπεις τον Saric; Υψηλή αυτοπεποίθηση-εκτίμηση από το μικρό. "Εγκλωβισμένος" ο Ukic. Ο Bogdanovic νομιζω κραταει την Κροατία κοντά στο σκορ μεχρι στιγμης. Kalnietis για ακομη ενα παιχνιδι υψηλη σταθερά για τη Λιθουανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πεί το πακέτο είναι πολύ δυνατό. Μυαλό πρέπει να βάλει..

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετικος Ματσιούλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim, γράφω στο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού (τι έγκλημα ήταν αυτό με το πρόγραμμα, οι Λιθουανοί με το ζόρι κοιμήθηκαν..).
    Η "Hrvarcka Mentality" που σωστά είχες γράψει δεν νομίζω πως έφυγε. Οι Κροάτες σε αυτό το Eurobasket έχουν κλάση, συγκριτικά με τις περισσότερες ομάδες, και αυτό τους ανεβάζει. Σε κάθε παιχνίδι φροντίζουν να μας υπενθυμίσουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το σκορ. Τρομερός ο Bogdanovic και πολύ σοφή επιλογή του Repesa να μην "εγκλωβίσει" την ομάδα με τον αρχι-scorer του να είναι ο απόλυτος go-to-guy, αλλά αν μοιράσει το παιχνίδι και στους υπόλοιπους. Έξυπνη διαχείρηση και του Tomic, στο post παιχνίδι του οποίου βασίζεται μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας της ομάδας, χωρίς όμως να εξαρτάται όλη η ομάδα από αυτόν, όπως έκανε σε πολλά plays η φετινή Barcelona. Ο νεαρός center του τον ξεπληρώνει με εξαιρετική δουλειά στα rebounds. Λανθασμένοι του χειρισμοί, από την άλλη, είναι η μεγάλη ελευθερία που δίνει στον Simon, ο οποίος, ναι μεν είναι παικτούρα, αλλά οι επιλογές του είναι περίεργες (φέρνει σε Kleiza) και επίσης η εμονή του με την εκτεταμένη χρησιμοποίηση του Markota που δεν τον βοηθάει ιδιέταιρα.
    Υ.Γ.: Ο παίκτης που με έχει εντυπωσιάσει ευχάριστα σε αυτή τη διοργάνωση είναι ο Ukic, που, στα χέρια του κορυφαίου Έλληνα coach έχει διορθώσει αρκετά το απερίσκεπτο και αεράτο παιχνίδι του.
    Υ.Γ.: Ήδη ο 1ος ημιτελικός είναι ντέρμπυ. Πιστεύω ότι η Λιθουανία θα περάσει, ο Kakzlauskas μου έδωσε καλή εικόνα με την απόσυρση του σεληνιασμένου Kleiza, μόλις αυτός άρχισε να κάνει τα χαζά του. Στο Ισπανία-Γαλλία θα γίνει επίσης μάχη (θα περάσουν οι Ισπανοί, οι Γάλλοι δεν έχουν την υπεροχή στη ρακέτα που θα καθάριζε τους πρωταθλητές. Εξετάζω κάθε ενδεχόμενο:
    Η Ισπανία στον τελικό μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα μόνο από την Κροατία που έχει εξαιρετική frontline και δύναμη στα rebounds. Οι λιθουανοί έχουν σοβαρή γραμμή ψηλών , αλλά η backcourt μπάζει και ο Kalnietis, όσο εντυπωσιακός και να είναι ατομικά, δεν φοβίζει, ειδικά απέναντι σε μία τόσο γεμάτη περιφέρεια (από την οποία, btw, απουσιάζι ο πραγματικός defensive stopper).
    Οι Γάλλοι, αν προκριθούν, θα έχουν κάνει την υπέρβαση (και ψυχολογικά), επομένως δεν βλέπω μεγάλα πράγματα στον τελικό. Εκτός και αν ο Parker κάνει όργια (όργια όμως, εκεί υπάρχει αστάθμητος παράγοντας..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτόν τον καημένο τον Γιαβτόκας τι του σφυράνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοκτονια αν χασει αυτο το παιχνιδι η Λιθουανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι λιθουανοι το βλεπουνε βαρελι σημερα..Κριμα για τους κροατες η τοσο μεγαλη διαφορα, αλλα μετα απο καποιο σημειο μονο να απαντησουν σκεφτονται και παιζουν πολυ βιαστικα και ανοργανωτα..+1 στον καζλαουσκας για τον κλειζα οπως λεει και ο desti πιο πανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τζιμ ο βλαντο γιανκοβιτς πιστευεις οτι εχει τα φοντα να εξελιχθει σε παικτη του στυλ και του επιπεδου του μπογκντανοβιτς?νομιζω ειναι ο,τι κοντινοτερο διαθετουμε(σουτ,παιχνιδι με μπαλα,αθλητικα προσοντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σε άλλο επίπεδο ο Κροάτης αυτή τη στιγμή. Σκέψου ότι πληρούσε τις προδιαγραφές να παίξει άμεσα στο ΝΒΑ.. Ο Βλάντο θέλει δουλίτσα.. Αλλά έχει το πακέτο να γίνει ένας από τους ηγέτες μας σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  14. Αυτος που μοιαζει με τον Zoric είναι κάποιο φάντασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στην 4η περίοδο, οι Λιθουανοί αποτελούν πιο δυνατό ματσάρισμα για όποιον από τις Ισπανια-Γαλλία περάσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Καλνιέτις πρέπει να έχει διπλασιάσει την αξία του μετά από αυτό το ευρωμπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερό τουρνουά από τον Καλνιέτις..

      Διαγραφή
    2. Μολις θα εγραφα ότι ανεξαρτητα του τελικου θα ψηφιζα Καλνιετις για MVP

      Διαγραφή
    3. 10.7 πόντους 5 ριμπάουντ 5.4 ασσίστ σε 32.1 λεπτά. Που να σούταρε κιόλας

      Διαγραφή
    4. Δεν το θεωρούσα ικανό playmaker (γιατί δεν είναι κανονικός point guard). Παίζει σοβαρότατα για Kalnietis, όχι τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού, η διάρκειά του είναι αυτή που ξεχωρίζει. Ακούραστος!! Όποιος και να είναι ο MVP, θα είναι έγκλημα να μην πάρει ο Jeter 1st team honours

      Διαγραφή
  17. Σούπερ ο Μασιούλις που δείχνει πόσο ανταγωνιστικός αθλητής είναι σε υψηλό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τον ανανεώσαμε είχα στραβώσει γιατί δεν θα παίρναμε πεντάρι, αλλά είναι πραγματικά μεγάλος αθλητής. Παρεμπιπτόντως 63 στους 77 πόντους απο 3παίχτες μόνο
      Μιχάλης

      Διαγραφή
    2. Αφού ο τύπος είναι ταύρος. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν είναι ότι ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα θα φορέσει διαφορετικά προσωπεία - μια θα είναι ο εκτελεστής, μια ο αμυντικός, μια ο αφανής ήρωας που απλά θα κερδίσει μια φάση και θα αλλάξει τη ροή του ματς.
      Θα ήταν μεγάλο λάθος να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά ευτυχώς τελικά μένει.

      Διαγραφή
  18. Φάνηκε να αδειάζει το ρεζερβουάρ των Κροατών στο γ' δεκάλεπτο. Γενικώς ήταν ένα αξιόμαχο σύνολο η φετινή Κροατία, με ρόλους, ταλέντο και ποιότητα, μακριά από χαζομάρες του παρελθόντος αλλά σήμερα βρήκανε μπροστά τους μια πιο διψασμένη ομάδα, μέχρι και ο ουσιαστικά απών από την διοργάνωση Κλέιζα συνέβαλε τα μέγιστα. Κλέιζα - Ματσιού- Καλνιέτις 63 από τους 77 πόντους της Λιθουανίας. Από την άλλη Ούκιτς - Ντρέιπερ σιώπησαν, ο Σίμον το ίδιο ενώ ο Ζόριτς δεν υπήρχε στο ματς και ο Τόμιτς δεν μπορούσε να τα βάλει με τον Βαλανσιούνας. Η Κροατία δεν είχε ελπίδες με τέτοιες συνθήκες.
    Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που βλέπω μια σχολή που παραδοσιακά υπερσυμπαθώ (όπως ο Τζιμ τους Σέρβους ένα πράγμα) και πάλι σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης κι ας υστερεί σε λάμψη σε σχέση με τις Λιθουανικές ομάδες του παρελθόντος (Σάρας δεν ξαναβγαίνει). Forza Lietuva για χρυσό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jim μέχρι στιγμής ποιον ψηφίζεις για MVP και ποια είναι η καλύτερη για σένα πεντάδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και η χαρά των δημοσιογραφων για την εθνική συνεχίζεται.. Το πτώμα του τρινκιερι περιφερεται από site σε site, εμφύλιος μεταξυ των διαφορων στρατοπεδων των παικτών (Spanoulis and friends VS ΟΛΟΥΣ), βέτο παικτων για καλάθη, γκαλοπ για το ποσο χαζος μπορει να ειναι ο Τρινικερι που δεν ηθελε Φωτση-Μπουρούση με επιλογές Α)ΠΟΛΥ και Β)ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (που ασχετα αν εχει δικιο ή άδικο κανένας δεν τον ρωτησε για το σκεπτικό του), Παρίσι ο vspan και εμεις οι βλακες οι δημοσιογράφοι γυριζουμε νωρις νωρις Αθήνα (α ρε Εθνική τι μας εκανες, πάνε οι διακοπές...) και μπορω να συνεχισω να γραφω μέχρι αυριο...... ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ οκ αλλά ένα άρθρο για τους (προ-)ημιτελικους και για το τουρνουα που ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ θα γράψει κανείς; Μπορεί να μιλήσει κάποιος για την εθνική και την επομενη ημέρα καθαρά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ;

    Υ.Γ. 1 ΕΥΤΥΧΩΣ Jim που υπάρχεις και εσύ γιατί αλλιώς.. Και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν φυσικά
    Υ.Γ. 2 Ετσι όπως έχει πάει το τουρνουά στον τελικό υποστηρίζουμε ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ασχέτως αντιπάλου
    Υ.Γ. 3 ΦΟΒΕΡΟΣ Maciulis, ευτυχώς που έμεινε
    Υ.Γ. 4 Ετοιμαζόμαστε για τον εταιρο ημιτελικό ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. παντως η ανανεωση του ματσιουλις με 400χιλ για δυο χρονια για μενα ειναι η κινηση του καλοκαιριου με αυτα τα λεφτα ειναι σχεδον αδυνατο να βρεις καλυτερο 3αρι που να ειναι ο mvp ενος ημιτελικου ευρωπαικου πρωταθληματος και αν κανει ενα καλο τελικο και η λιθουανια το παρει για μενα θα ειναι και στην καλυτερη 5αδα του τουρνουα....... ειναι τρομερος αμυντικος(με το μαυροβουνιο επαιξε 36 λεπτα ενω ειχε 0/9 γιατι επαιζε καταπληκτικη αμυνα),πολυ καλος σουτερ και φυσικα το παρατσουκλι του ταυρος του ταιριαζει απολυτα.....

    dejan bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερες,αυτο το ματσιουλις καποιοι σκεφτονταν να μην τον ανανεωσουν στο παο λογο του δυδιμου μπραμου-γιανκοβιτς να θυμησω...ειταν περιττος ελεγαν.Ο ματσιουλις περαν απ το στανταρ της καλης αμυνας που παιζει κ το ειδαμε χθες που εξαφανησε στο β'μερος το ντατομε εχει ενα στοιχειο στο παιχνιδι του που απουσια παπανικολαου φετος ισως ειναι μεγαλο αβανταζ για το παο-το παιχνιδι στο ποστ,ειναι δυσκολο να τον ακολουθησουν τα περισοτερα σμωλ φοργουορντ,εκει ο μπαρτζωκας διαλεξε φετος ουσιαστικα ενα παιχτη που ειναι σουτερ το λοζετσκι και πειρε ρισκο,ο περπερογλου εχει παιχνιδι με ποστ αλλα ο λιθουανος ειναι παρα πολυ δυνατος-οποτε ο μπαρτζωκας περναγε το περπερογλου στους τελικους αμεσως το ποσταρε ο μασιουλις.Ολα αυτα μιαζουν λεπτομεριες αλλα αυτα κανουν τη διαφορα,πραγματικο λαχειο αυτος ο παιχτης για το παο.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Τζιμ σαν να βλεπεις φλοιντ μειγεδερ εναντιον σουγκαρ ρει λεοναρντ τζιμ...σε 4 δεκαλεπτους γυρους. ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  24. Στα γρήγορα...
    Μου έτριψε στη μούρη τις προβλέψεις η Λιθουανία.
    Και ο Καλνιέτις άντεξε καταπίνοντας Ντρέιπερ, Ούκιτς.
    Και ο Κλέιζα έπαιξε επιτέλους.
    Και ι Καζλάουσκας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς.

    Οι Κροάτες απλά έσκασαν. Χωρίς ενέργεια και με κακό Τόμιτς έχασαν τεράστιο μέρος της δυναμικής τους.

    Οι Γάλλοι 6 πόντους σε ένα δεκάλπετο!!!
    Θα συνεχίσουν έτσι; Δύσκολο.
    Γυρνάει, όμως, το ματς; Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έχασαν τέτοιο ματς από το +14 οι Ισπανοί.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι τιποτα αλλο εγω λυπαμαι τον Parker ,την μεγαλυτερη προσωπικοτητα και τον καλυτερο παικτη του τουρνουα, που εχει πεσει πανω σε λιγο προπονητη και αθλητικους αλλα με χαμηλο μπασκετικο μυαλο συμπαικτες. Καθε χρονο τιμα την εθνικη της χωρας του και ας εχει παιξει ενα σωρο τελικους ΝΒΑ με μεγαλο χρονο συμμετοχης.
      ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ

      Διαγραφή
    2. και για αυτο πολυ πιθανον να ντοπαρεται.Αν νομιζεις οτι ειναι ακουραστος εισαι ασχετος.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειπα οτι ειναι ακουραστος αλλα ειναι προς τιμη του που δινει το παρον. Αν δεις τα τελευταια σουτ που κανει παταει πολυ αδυναμα....μαθε τροπους αδερφε

      Διαγραφή
  25. Ευτυχώς που ανανεώσαμε τον Μασιούλις πριν το Ευρωμπάσκετ. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπεφτε πολύ κλάμα...

    Ο Μπατούμ πού είναι;

    Οι τρισκατάρατοι πάνε πάλι καρφί για χρυσό...

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απιθανος παρκερ αλλα ο ερτελ γιατι ειναι εξαφανισμενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πιετρούς για MVP!!!

    Το ροχαλητό του Ορένγκα ακούγεται ως εδώ!!!

    Μεγάλος Πάρκερ!!!

    Οι Γάλλοι έχουν τσαγανό!!!

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τι αμυνες ειναι αυτες των γαλλων??? για σεμιναριο!!! οι αλλαγες στα μαρμαρισματα ειναι τρομερες!!! αξιζουν την νικη πραγματικα, ειδικα για εναν παιχτη οπως ο παρκερ που δινει το παρον σε ολες τις διοργανωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλα μπραβο σε γαλλους, η ισπανια απλα η χειροτερη των τελευταιων ετων , και με κοουτς μυρωδια !!!

      Διαγραφή
  29. Λοιπον παραμενει ο Τρινκιερι να κανει τις επιλογες στην εθνική και παιρνουμε Orenga για να κοουτσαρει την ωρα του αγώνα...Τι λετε?

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ετσι να τους τσουξει πραγματικα....να βλεπουμε αυτον τον αχωνευτο ρουντι(γαβ γαβ) να μην κερδιζει....ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΟΝΙ ΠΑΡΚΕΡ.....δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να πιστευει οτι η λιθουανοι θα κερδισουν την γαλλια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τεράστιο ματς σήμερα...παράσταση μέσα στο παρκέ...
    Από τη μία ήμουν με τους Ισπανούς και ήθελα να κερδίσουν,από την άλλη δε μπορούσα να δω τον Πάρκερ να χάνει και πάλι.Το αξίζει ο παικταράς...

    Θα το παίξω λίγο εξυπνάκιας τώρα,αλλά πέρα από τον τεράστιο παίκτη Πάρκερ που είναι σε άλλο επίπεδο(καλά και τον Μαρκ) ρίχτε μια ματιά και μια σύγκριση στους NBAers και τους Ευρωπαίους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Peris, βαθιά υπόκλιση στον Πιετρούς. Τους κατάπιε όλους. Ο τύπος ήταν απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. Φοβερή καρδιά, τρομερό πάθος, ατελείωτη ενέργεια. Η φάση με το κλέψιμο στον Μαρκ και τη βουτιά είναι όλα τα λεφτά.

      77

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω...Μεγάλη ψυχή,πολύ καλή άμυνα,σκιλίσια απόδοση...Έδωσε σε πάθος πηγαίνοντας μέχρι το 5 να παίξει deny στον Γκασόλ.Θύμισε κάτι από Χάινς..

      Η Γαλλία σήμερα ήταν ΕΝΑΣ πάρκερ,τα μεγάλα clutch shots από Diot,Gelabale και η ψυχή κάποιων άλλων όπως ο Μπορίς και ο Φλοράν.

      Διαγραφή
  32. Οι Γάλλοι απέδειξαν επιτέλους ότι έχουν ψυχή. Με την ευγενική χορηγία βέβαια του σενιόρ Ορένγκα έκαναν την νίκη που περίμεναν τόσο καιρό και με τρόπο ονειρεμένο. Η κίνηση του Κολέ να βάλει 5 τον Πιετρούς (το ΄κανε και με τη Σλοβενία) ήταν όλο το ματς. Μέχρι να πάρει πρέφα ο Ορένγκα τί γινόταν οι Γάλλοι γύρισαν το ματς. Μεγάλα σουτ από Ζελαμπάυ, Ντιό και φοβερό ματς ξανά από τον Ντιαό. Κι όλα αυτά με τον Μπατούμ και τον Αζινκά εκτός κλίματος. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΡΚΕΡ.

    Ο Σλοβένος σκηνοθέτης είναι για τα μπάζα. Δεν χάνεις πλάνο του Ρούντι μετά από τέτοια ήττα. Οι Ισπανοί κατέρρευσαν στο 4ο δεκάλεπτο. Πού ήταν ο Ρούντι στην παράταση; Μόνο ο Σέρχιο πάλευε κι αυτός με λάθη στο τέλος.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Σλοβένος σκηνοθέτης είναι για τα μπάζα. Δεν χάνεις πλάνο του Ρούντι μετά από τέτοια ήττα"... ακόμα γελάω!

      Νομίζω πως από σήμερα γνωρίζουμε τον mvp του τουρνουά ακόμα και να κερδίσουν οι Λιθουανοί στον τελικό.

      Διαγραφή
    2. Frans, φαντάζεσαι Έλληνα σκηνοθέτη; Θα είχε πάει καροτσάκι του Ρούντι μέχρι τα αποδυτήρια. Δεν ξέρουν οι άνθρωποι, δεν ρωτάνε;

      77

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Και όχι μόνο, ο Έλληνας σκηνοθέτης που σέβεται τον εαυτό του θα είχε στήσει κάμερες στα αποδυτήρια από πριν, σε περίπτωση που..

      Διαγραφή
    5. Και έχεις και τον ΑΝΤ1 μόλις τελειώνει το ματς και χαιρετιούνται οι παίκτς και σου πετάει το πλαίσιο με το αμάξι μέσα στα μούτρα και δεν βλέπεις τίποτα. Μόνο κάτι σκόρπια χέρια να χαιρετάνε το ένα το άλλο.

      Πού είναι οι φάτσες, κύριε σκηνοθέτα;

      77

      Διαγραφή
  33. Νομίζω ότι όλη η μπασκετική Ευρώπη θα είναι την Κυριακή με τους Γάλλους. Ο Πάρκερ αξίζει την κούπα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. εντωμεταξυ ο φιλλιπουσης ελεγε οτι ξεπεταχτηκε απο το πουθενα ο ντιαο....ο ντιαο δεν επαιζε τοτε στο ευρωμπασκετ στη ροδο που ηταν μια ομαδα μονος του και επαιζε τους δικους μας χωρις βοηθεια?....θελω να βλεπω τον ρουντακο μετα την ηττα...ακριβως οπως στον τελικο στο λονδινο...να ποναει....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλε 3 alley hoops έτοιμα από τον Σέρχιο και άρχισε τις ρουντιές. Μόλις έσφιξαν οι κώλοι μπομπούνισε 3 τούβλα από το τρίποντο.

      Πάντως και ο Μάρκ μία έφεση στην υποκριτική την έχει. Μεγάλη σχολή οι μπαγάσηδες.

      Ποιός να το έλεγε ότι θα λησμονήσουν το Σκαριόλο...

      77

      Διαγραφή
    2. ο μαρκ δεν εχει φοιτησει στη σχολη ναβαρο-ρουντι-παου που ειναι σπεσιαλ χορευτριες...κραταει ενα επιπεδο τουλαχιστον αυτος βγηκε καλυτερος αμυντικος στο nba,ειναι σκληρος παικτης.....αυτο δεν εκανε και στο λονδινο μολις σφιγγει η αμυνα και πεσει και καμια αγκωνια αρχιζει να βαραει στο γαμα του καραγκιοζη....stonerook

      Διαγραφή
    3. 77 ήθελα να σε δω στο στοπ που έκανε στον Πάρκερ ο Ρουντάκος.Είπαμε φίλε,οι συμπάθειες συμπάθειες αλλά και οι παιχτούρε παιχτούρες... :P

      Διαγραφή
    4. Peris, η τάπα του Ρούντι στον Πάρκερ ήταν όταν βγήκε βοήθεια από την base line πάνω στον Καλντερόν. Στα ίσα τάπα στον Πάρκερ ο Ρούντι ποτέ. Ότι είναι προικισμένος το παραδέχομαι. Μεγάλος παίκτης, όμως, είναι και ούτε θα γίνει.

      77

      Διαγραφή
    5. *Μεγάλος παίκτης, όμως, δεν είναι και ούτε θα γίνει.

      Διαγραφή
    6. OK,απόψεις είναι και διαφέρουν...

      Διαγραφή
    7. Πάντως αν θες ξαναδες τη φάση,το κόψιμο είναι καθαρά πρόσωπο με πρόσωπο γιατί ο παίκτης έχει περάσει τον Καλντερόν και έχει βγει απέναντι του ο ρούντι.Οι 2 τους ξεκάθαρα...

      Διαγραφή
    8. Φίλε, θεωρείς το Ρούντι μεγάλο παίκτη;
      Αν, όντως, τον θεωρείς θέλω να μου πεις πού το στηρίζεις; Μπορεί να είναι αντιπαθητικός αλλά με όση καλή διάθεση και να τον δω δεν μπορώ να βρω επιχειρήματα για να καταλήξω στην άποψη ότι είναι μεγάλη κλάση.

      77

      Διαγραφή
    9. Κοίτα για να το ξεκαθαρίσουμε.
      1.Από πάνω σου έγραψα για τη συγκεκριμένη φάση.

      2.Το "μεγάλος παίκτης" είναι τόσο σχετικό που δε μπορείς να το καθορίσεις. Δε μπορώ να αρνηθώ ότι είναι απίστευτα χαρισματικός παίκτης.Πρόκειται για έναν φοβερά αλτικό,πονηρό παίκτη με σπουδαίες κινήσεις και συνεπή αμυντικό(όπου τον βοηθά εξαιρετικά η αθλητικότητα του.)
      Το να χαρακτηρίσεις ένα παίκτη μεγάλο-είναι περίεργη κουβέντα.Κι επειδή βλέπω ότι το πας σε σύγκριση με τους πλήρως αναγνωρισμένους σούπερ παικταράδες όπως μπορεί να είναι ο Γκασόλ,ο Ναβάρο,ο Πάρκερ,οι δικοί μας ΔΔ-Σπαν δε χρειάζεται να τον κατατάξουμε με το ζόρι κάπου.

      Το να θεωρήσεις κάποιον "μεγάλο παίκτη" είναι κάτι που κρέμεται σε μια κλωστή.Μπορεί λόγω συγκυριών και μη,να μην έχει πρωταγωνιστήσει και να έχει πάρει μεγάλους τίτλους αλλά η κατάσταση μπορεί να μην είναι ίδια ας πούμε σε 2 χρόνια.
      Να σου πω την αλήθεια,στην πρώτη του σοβαρή ανταγωνιστική χρονιά ως ηγέτης στην Ευρώπη έφτασε τελικό Ευρωλίγκα(όντας εξαιρετικός στο φάιναλ4) και πήρε την ισπανική κούπα.
      Σε εθνικό επίπεδο,είναι γνωστά τα κατορθώματα όντας ένα σπουδαίο εργαλείο στο φοβερό σύνολο της Ισπανίας.
      Τώρα δεν ξέρω τι μπορείς να του προσάψεις,αλλά μπαλαρίνα λόγω κάποιας υπερβολής στους θεατρινισμούς(που για μένα είναι από τους αγαπημένους μας μύθους εδώ στην Ελλάδα για να κατηγορούμε τους Ισπανούς) δε μπορείς να τον πεις.

      Διαγραφή
    10. Peris, διαφωνώ.
      Ο ορισμός του μεγάλου παίκτη δεν είναι καθόλου σχετικός. Είναι απολύτως ξεκάθαρο, τουλάχιστον σε μένα, τί περιλαμβάνει ο ορισμός ''μεγάλος παίκτης''. Οπότε σ' αυτή τη βάση ο Ρούντι δεν είχε, δεν έχει και μάλλον δεν θα αποκτήσει ποτέ όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν μιλάμε για μπασκετικήα αξία ούτε για τελέντο ούτε για χαρίσματα. Μεγάλος παίκτης μπορεί να είναι κάποιος με λιγότερα χαρίσματα από τον Ρούντι όπως για παράδειγμα ο Ναβάρο.

      Αλλά, όπως είπες κι εσύ, απόψεις είναι αυτές.

      77

      Διαγραφή
  35. αν κανουν τα βασικα οι λιθουανοι θα παρουν το ματσακι που συνεχιζω βεβαια να πιστευω οτι οι γαλλοι και ειδικα ο παρκερ το αξιζει...
    περιμενω να δω τον κλειζΑ απεναντι στο αθλητικα προσοντα των γαλλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν θα τον δεις...

      77

      Διαγραφή
    2. το πιο ευκολο παιχνιδι για τους γαλλους....μου θυμιζει το 2005 εμας...μολις πηραμε τον ημιτελικο πηραμε το κυπελλο...stonerook

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο stonerook.

      Νέμεση για τους Γάλλους...

      77

      Διαγραφή
    4. θα παιξει αλλα...μαλλον θα εξαφανιστει αν παιξουν αμυνα οπως σημερα οι γαλλοι....stonerook

      Διαγραφή
  36. Οι Γάλλοι στις δύο πρώτες φάσεις έκαναν αγγαρεία. Στα δύο νοκ άουτ δαγκώνουν λαρύγγια.
    Και τί λαρύγγια, ε;

    Αποτίναξαν την ρετσινιά της soft ομάδας με τον πιο πειστικό τρόπο.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τραγική φιγούρα ο Ορένγκα στα time out.

    Του χρόνου ήρθε θα ολοκληρωθεί η αποκαθήλωση εντός έδρας.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όντως το άξιζε ο Πάρκερ!!
    Πάλι καλά που γιατί δεν θα άντεχα ξανά τους τρισκατάρατους να το σηκώνουν.
    Θα είναι δύσκολο το ματς την Κυριακή.
    Ελπίζω να απολαύσουμε καλό μπάσκετ

    Υ.Γ Δεν μου άρεσαν καθόλου οι επιλογές του Πάρκερ στο τέλος. Ευτυχώς δεν αποδείχθηκαν μοιραίες. Ε όταν έχεις τρεις παίκτες επάνω σου κοιτάς και λίγο την πάσα βρε παιδί μου.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εμένα, αλλά μην ξεχνάς και την κούραση. Και δε μιλάω μόνο για τα λεπτά στο παρκέ αλλά και για το ότι πως μέχρι το 25' που ξύπνησαν κι οι υπόλοιποι κρατούσε τους Γάλλους μόνος του. Άνθρωπος είνα, όχι ρομπότ.

      Διαγραφή
    2. το να θελεις να τα κανεις ολα μονος σου ειναι θεμα διαθεσης και οχι κουρασης.

      Διαγραφή
  39. τζιμ κανε ενα αφιερωμα...ας πουμε ενα top 10 με τους πιο θεατρινους μπασκετμπολιστες...εχω ενα προαισθημα οτι και οι...11 θα ειναι σπανιολες....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. δεν αντεχω αλλο θα το πω...αν παιζαμε εμεις με την γαλλια με την αμυνα που παιξε η γαλλια οι μισοι απο τους δικους μας θα διανυκτερευαν σε νοσοκομειο,ειδικα κατι πριντεζομαυροκεφαλιδηδες ο πιετρους θα τους καταπινε αμασητους...τελικα ο πιο σκληρος επιβιωνει...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι τελικα φετινη κατευθυνση να αφησουν το ξυλο αβερτα!!!

      Διαγραφή
    2. Το ξύλο που έφαγε ο Πάρκερ και η προκλητική έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του από τους διαιτητές, δεν υπάρχει...

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
    3. Έχω την εντύπωση ότι η διαιτησία σε αυτό το τουρνουά ακολουθεί κάπως την φιλοσοφία του nba όπου επιτρέπονται αρκετές επαφές. Δεν θα εκπλαγώ αν δω παρόμοια διαιτησία στη φετινή Ευρωλίγκα.
      Vincanity

      Διαγραφή
  41. ο καββαδας ποιον εχει μανατζερ ειπαμε;;του κανουν αφιερωμα με φασεις απο την εθνικη λες και ειναι δεν ξερω και γω τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. sostos o erse o parker efage proklitiko ksilo den dosane to antiathlitiko skata stous theatrinous ispanous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πανηγνύρισα χτές την νίκη των Γάλλων όπως δεν πανηγύρισα τις δικές μας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ...Τι χααρά Θεέ μου...

    Λοιπον τα ψέματα τελειώσανε...Κατι πρέπει να γίνει με αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν οι Ισπανοί καθως επίσης και τη σκανδαλώδη εύνοια που έχνουν από τους διαιτητές...Οι άνθρωποι έχουν καταντήσει κατάπτυστοι...

    Το ξυλο που έφαγε ο Πάρκερ χτες δεν υπάρχει καθώς επίσης και τα δυο μετρα και δυο σταθμά που κράτησαν οι διαιτητές στα σφυρίγματά τους...

    Λιθουανία-Γαλλία λοιπόν...Όποιος το σηκώσει θα είναι άξιος συγχαρητηρίων.Ο ηττημένος θα χάσει μια τεράστια ευκαιρία.Ελπίζω να δούμε ένα μεγάλο τελικό!

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εχω την εντυπωση οτι οι γαλλοι αδειασαν χτες ψυχολογικα και οτι ειναι πολυ πιθανο να χασουν απο τους λιθουανους..Μου θυμιζει κατι απο ελλαδα 2005 στο μουντομπασκετ οπου κερδισαμε το θηριο(Η.Π.Α) και χασαμε στο τελικο απο τους ισπανους..Οσο για το χτεσινο παιχνιδι το χαρηκα σαν να εβλεπα ελλαδα..Ο παρκερ τελικα ειναι αλλη κατηγορια παιχτης..Πολυ πανω απο καλντερον,ρουντυ, ή και τους δικους μας δδ,σπανουλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι Ισπανοί αν δείτε επαναλήψεις φάσεων έκαναν άπειρα φάουλ και δεν σφύριζαν τίποτα. Ειδικά ο Γκασόλ έχει κάνει πάνω από 3 φάουλ που δεν τα σφύριξαν. Επίσης πολλά από τα φάουλ στους Γάλλους ήταν ανύπαρκτα(δέιτε το τελευταίο του Diaw).
    Τώρα για τον τελικό η Λιθουανία είανι απρόβλεπτη ομάδα και είναι όλα ανοικτά. Για θέμα κούρασης δεν υπάρχει για τον Πάρκερ μιας και έχει συνηθίσει από NBA back-t-back παιχνίδια(φανταστείστε τώρα που έχει και μιά μέρα ξεκούρασης)

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παίδες καλησπέρα! Κάποιες σκόρπιες σκέψεις για το χτεσινό ματς:
    1.Φοβερή άμυνα από τους Γάλλους και κατάθεση ψυχής. Δεν τους το είχα.
    2.Σπουδαίος Parker. Φαίνεται σε εμένα ή κάνει απλά πράγματα, αλλά τα κάνει άριστα? Δηλαδή μήπως είναι ο ορισμός του fundamental, που λένε και οι γνώστες?
    3.Ευχάριστη έκπληξη ο Pietrus, ενώ αντίθετα δεν τράβηξε καθόλου ο Batum.
    4.Η Ισπανία έχει σπουδαίους παίκτες, αλλά... Πολύ flopping ρε παιδί μου. Μέχρι και το θηρίο ο Γκασόλ. Βέβαια το χρυσό μετάλλιο παίρνει ο Ρούντι. Επίσης, μήπως τελικά κάποιοι εκ των Ισπανών είναι υπερεκτιμημένοι και πολυδιαφημισμένοι? Ωραία, τρέχουν γρήγορα, πηδάνε ψηλά αλλά μέχρι εκεί. Είναι τυχαίο ότι στην Ευρωλίγκα είναι πελάτες και με τις εθνικές επιβιώνουν λόγω αδερφών Γκασολ και Ναβαρο.
    Ελπίζω να δούμε ένα καλό τελικό την Κυριακή. Συμπαθητικές και οι δύο ομάδες, αλλά θα υποστηρίξω Λιθουανία λόγω Μασιούλις :-)
    jpg13
    Υ.Γ. Master Jim και λοιποί παίδες πολλά πολλά συγχαρητήρια για το blog για άλλη μια φορά. Είναι, ίσως, η μοναδική όαση σε μια μαύρη εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτο το πραγμα με τον μαγουλα εχει καταντησει αηδια και καποιος θα πρεπει να του κοψει το βημα που εχει και εκτοξευεις τις μπουρδες του!!
    1ον Ο γκαλης δεν τα ειχε βαλει με μεγαθηρια!! που η τοτε ρωσια και η γιουγκοσλαβια ειχαν ομαδες θρυλους!!!
    2ον ο παρκερ επαιζε μονος του ενω ο ο γκαλης ειχε βοηθεια!! που χθες οι συμπαιχτες του γαλλου εσκασαν 10 τριποντα περιπου για πλακα
    3ον συγκιρνη γκαλη διαμαντιδη και αναφερεται στην τελευταιο λες και ειανι κανα παιχτακι της σειρας!!!
    πως μπορει να συγκριθει ενας θεος του μπασκετ με τον διαμαντιδη, ενας ανθρωπος που εφερε το μπασκετ στην ελλαδα??
    2 διαφορετικοι παιχτες που επαιζαν με διαφορετικους συμπαιχτες και εκαναν-κανουν διαφορετικα πραγματα στο γηπεδο!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.contra.gr/Columns/TMagoulas/o-gkalhs-kai-o-ypnaoyskas.2421337.html

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ κακό το να είσαι οπαδός ( στην συγκεκριμένη περίπτωση γαύρος, έκανε και αντικειμενικότατες μεταδόσεις στα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο ιντερνετικό κανάλι του Μαρινάκη ο λεγάμενος...) και να το παίζεις αντικειμενικός. 1000 φορές καλύτερα ο Τσουκαλάς που είναι ό,τι δηλώνει. Με άλλα λόγια, " θέλει η μπιιιπ να κρυφτεί". Μόνο το ότι βάζει στη ζυγαριά τη κουτσουρεμένη φετινή Ισπανία και τα μεγαθήρια που έχει αντιμετωπίσει ο Γκάλης αρκεί. Το ότι μπαίνει στη διαδικασία να μειώσει τον Διαμαντίδη σε άρθρο με κύριο θέμα το ματς Ισπανία-Γαλλία, είναι φυσικό επακόλουθο της αμπαλοσύνης και του τυφλού οπαδισμού.

      Διαγραφή
    3. σωστος για αυτο αν δεις εχουν αντιδρασει παρα πολλα ατομα και του την λενε απο κατω , ανουσιες συγκρισεις που δεν επρεπε καν να αναφερθουν!!!

      Διαγραφή
    4. ελα μωρε με τον κομπλεξικο ελληναρα Μαγουλα.. που καθε αντιπαλο Ελληνικης ομαδας τον ειρωνευεται αισχρα, Τουρκοι οι Μογγολοι εκ Ασιας, Φιλανδοι οι Μογγολοι εκ Σκανδιναβιας...ελεος δηλαδη, αγνοηστε τον.

      Διαγραφή
  48. Jimάρα, ετοιμάζεται να επιστρέψει ο φίλος σου;

    http://basketnet.gr/main/2/europe/articles/1/%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%83%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9.html

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νωρίς το θυμήθηκε, αφού πάρκαρε δύο χρόνια.. Έλειψε πολύ ένας τέτοιος παίκτης από τη Μακάμπι. Αλλά μετά από τόσο καιρό έξω.. Θα κοιτάξω να επικοινωνήσω μαζί του. Βλέπεις το ματς?

      Διαγραφή
    2. Καλύτεροι οι Σέρβοι Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. Jimάρα, η Μακάμπι με το ρόστερ που έχει ο παλιός, καλός Μπλου θα ήταν ταμάμ.

      Οι Ιταλοί τελικά θα διεικδικήσουν μία από τις wild cards. Όχι και ό,τι καλύτερο.

      Δεν νομίζεις ότι η Ιταλία πλήρωσε και τις κάκιστες εμφανίσεις του Μπελινέλι στα νοκ άουτ;

      Κρίμα, θα μπορούσαν κάτι παραπάνω.

      Πάντως, ο Ντατόμε έβγαλε μάτια στο τουρνουά.

      77

      Διαγραφή
  49. ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ Η ΒΟΛΣΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΛΕΓΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΝΟΥΣΑ ΣΦΙΝΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τελικα οι Ιταλοι πολύ λιγοι... απλα ειχαμε Ιταλο προπονητη και δεν προτοιμασε σωστα την ομαδα πιστευω...εκανε να φαινονται παιχταραδες κατι Gentile και κατι Tsitirini που ουτε για Ευρολιγκα δεν ειναι...
    Τρινκιερι πολύ λιγος...
    Ο Ζελαμπαλ στο ημιχρονο πρεπει να ακουσε καντηλια απο τον Παρκερ και ξύπνησε στο Β.....
    Τα τριποντα καθαρισαν τους Ισπανους γενικά οποιος τους εβαλε τριποντα φετος τους καθάριζε δεν μπορουσαν με τιποτα να πάνε πανω απο 70 πόντους επιθετικά παλαιοτερα εαν τους εβαζες 80 θα σου εβαζαν 90 κτλ...
    Γαλλια αξιζει να πάρει μια φορα χρυσο... Οι λιθουανοι και αυτοι εχουν καλη ομαδα και εχουν 3 χρυσα (το τελευταιο το 2003) πάντως μπορουν να περιμένουν...Αν τους αφησουν και παρουν ψυχολογια οι Γαλλοι οπως στο ματς των ομίλων θα τους διαλυσουν οι Λιθουανοι...
    Το καλο με τους Γάλλους ειναι οτι εχουν χασει ηδει μια φορα απο τους Λιθουανους και θα μπουν συγκεντρωμένοι...
    Εμεις το 2006 και ειχαμε αδειασει ψυχολογικά και ο Γκασολ ειχε τραυματιστει με αποτελεσμα να τους υποτιμησουμε και δεν παιξαμε αμυνα και δεν βαλαμε τριποντα ολα αναποδα...
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Του χρόνου στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας θα είναι το τελευταίο ραντεβού μερικών τεράστιων παικτών που λογικά θα κλείσουν τις καριέρες τους στις εθνικές ομάδες. Μία τελευταία παράσταση για το αποχαιρετιστήριο χειροκρότημα. Λογικά Πάου Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν, Πάρκερ, Τζινόμπιλι, Σκόλα, Πριτζιόνι, Νοτσιόνι, Πλάνινιτς, Κιριλένκο (;) και άλλοι πολλοί θα κλείσουν ένα μεγάλο κύκλο.

    Ειδικά οι Ισπανοί μετά το χθεσινό κάζο και ως διοργανωτές θα κατεβάσουν, μάλλον, για τελευταία φορά όλο το θίασο επί σκηνής. Για να δείξουν ότι το φετινό ήταν πρόσκαιρο και για να χτυπήσουν το χρυσό μέσα στο σπίτι τους.

    Λογικά και οι Αμερικάνοι θα κατεβάσουν ισχυρότατη ομάδα οπότε αναμένεται συγκλονιστικό τουρνουά.

    Δεν είναι κρίμα να λείπει η Εθνική; Δεν πρέπει κι εμείς να κλείσουμε, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο τουρνουά, έναν κύκλο;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 περιμενω με ανυπομονησια την τελευταια παρασταση του θιασου...ολοι οι θεατρινοι μαζεμενοι...stonerook

      Διαγραφή
    2. Γειά σου stonerook.
      Βέβαια θα υπάρχει και αυτό το παράλληλο show. Αλλά δεν συμφωνείς ότι αν μαζευτούν όλοι οι μεγάλοι παίκτες από όλες τις ομάδες, θα πρόκειται για μεγάλο τουρνουά;
      E, ας μη λείπει η Εθνική, ρε φίλε;

      Αλήθεια για κόουτς τί βλέπεις και τί προτείνεις;

      77

      Διαγραφή
    3. δυσκολα ακομη και για εισιτηριο φρι πας και δεν νομιζω οτι το αξιζουμε κιολας!!! αυτοκτονια αν τελικα συνεχισουμε με τον μακαρονα οπως βεβαια και οι ισπανοι μεν τον δικο τους που σε καθε δυσκολο αγωνα απλα ετρωγε τα νυχια του

      Διαγραφή
    4. Ευτυχως που ο Τρινκιερι δεν μασαγε τα νυχια του...Εβαζε τα χερια του στη μεση σαν τη γκολφω και φωναζε yes σαν κατι καθυστερημενα....Κοιταξτε αν κανενας σοβαρος προπονητης πανηγυρίζει μετα απο καθε 3ποντο σαν μαθητης

      Διαγραφή
    5. dani στο περιφερειακο που επαιζα ο κοουτς μας πηδουσε στον ουρανο καθε φορα που καποιος απο εμας σκοραρε τριποντο!! αλλα ο καημενος ειναι οτι τα εβλεπε σπανια για αυτο τον δικαιολογω!!

      Διαγραφή
    6. φιλε 77 μονη λυση ο ιβκοβιτς...με τα πιτσιρικια που χουμε και αυτα που ερχονταιδεν υπαρχει αλλος να τους εξελιξει...ειδες οτι αυτο εκανε στον ολυμπιακο και τωρα παει με αυτοματο πιλοτο... για οποιοσδηποτε αλλον θα χουμε γκρινιες....stonerook

      Διαγραφή
    7. Νομίζω ότι η λύση Ίβκοβιτς είναι ανέφικτη. Άσε που δεν είμαι και σύγουρος ότι είναι η ιδανική. Κατά τα φαινόμενα θα πάμε σε Έλληνα και το ερώτημα είναι αν αυτός που θα επιλεγεί θα προστεθεί στην αλυσίδα των αναλώσιμων ή αν θα του δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να δουλέψει. Πάντως και για τον Κατσικάρη, που έχει επανέλθει στο προσκήνιο εσχάτως, υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά σχετικά με το αν έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται.

      Θα συζητήσουμε εκτενέστερα το θέμα στην ανάρτηση του Jim όπου θα καταθέσει την πρότασή του.

      77

      Διαγραφή
    8. Όπως και να χει πάντως, εκτος απο τα χαρακτηριστικα που θα αναλυθούν στην αντίστοιχη αναρτηση του Jim, θεωρώ πως ο καινούριος προπονητής πρεπει να έχει κύρος μεγαλύτερο από τους παίκτες μας...

      pistol-than

      Διαγραφή
  52. http://www.youtube.com/watch?v=AHcP4Kiuub8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Περιμένω ανάρτηση του Jim στην οποία θα αναλύσει τις απίθανες συνδυασμένες άμυνες των Γάλλων που γύρισαν το παιχνίδι. Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Παναθα επαθα ζημια τα βλεπω ολα πρασινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Kαλησπέρα.. Δε χορταίνω να βλέπω Μπογκντάνοβιτς να επιτίθεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, ο Μπογκντάνοβιτς είναι ο ίδιος με αυτόν της Ρόδου το 2009? Αν ναι, έχει γίνει top class.. οι δικοί μας της ίδιας περιόδου οχι..
      Μιχάλης

      Διαγραφή
    2. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η εξέλιξή του σε παίχτη τέτοιου επιπέδου.. Έβλεπα και τον Diot που μπορώ να πω πως υπήρξε καθοριστικός στον ημιτελικό και σκεφτόμουν τους δικούς μας του 2009..Καλοί, χρυσοί οι δικοί μας αλλά...

      Διαγραφή
    3. Καλά φοβερή στόφα σκόρερ ο Μπογκντάνοβιτς.Το παιδί θυμίζει φονιάδες άλλης εποχής της γιουγκοσλαβικής σχολής.Κατά πάσα πιθανότητα,αν μείνει στην Ευρώπη θα αφήσει όνομα...

      Στον φίλο από πάνω,ΟΚ,ας μην είμαστε υπερβολικοί...Ο Ντιοτ έβαλε 2 κρίσιμα τριποντάκια σε ένα σπουδαίο παιχνίδι..
      Και σε εμάς αυτοί του 2009 έχουν κάτι τουλάχιστον κάτι παραπάνω..(Παπ,Σλούκας,Μάντζαρης-και έπονται οι υπόλοιποι που άργησαν να ανέλθουν σε ομάδες μεγαλύτερου επιπέδου-αγαπημένη Ελληνική συνήθεια τα αιώνια ταλέντα άλλωστε)

      Διαγραφή
    4. Δεν έχεις άδικο peris, περισσότερο πίκρα έβγαλα με τον Diot, όμως ο Μπογκτάνοβιτς είναι πραγματικά άλλης κλάσης σε σχέση με τους πάρα πολύ καλούς (Παπ, Σλου, Μαντζ) και τους ανερχόμενους (Παππας, Γιανκοβιτς)
      Μιχάλης

      Διαγραφή
    5. Γράφει για Μπόγκντα ο Τζιμ στο basketblog. Τώρα νομίζω ανέβηκε


      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127789%3A2013-09-22-16-04-48&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

      Διαγραφή
  56. Ο κύκλος της εθνικής του 2005 έχει οριστικά πλέον κλείσει. Η ομαδα που μας εβαλε παλι στο χαρτη του παγκοσμιου μπασκετ ειναι ωρα να παραδοσει τη σκυταλη στους νεότερους και ήδη επιτυχημενους σε επιπεδο μικρων ηλικιών φερέλπιδες Ελληνες. Καλώς ή κακώς η παρουσία Σπανούλη-Ζήση κάνει κακό στην ομάδα μονο και μονο απο τις υπονοιες που δημιουργουνται για κλικες και κουμπαριες. Ο κύριος Σπανουλης πέτυχε αυτο που ήθελε απο το 2010 και μετα. Να γινει σταρ σε ολες τις ομαδες που θα παιζει και μπραβο του που πηρε ενα πρωταθλημα και 2 Ευρωλιγκες αλλα δεν είμαστε υποχρεωμενοι να υπομενουμε τα κομπλεξικα του και στην εθνικη. Ο μονος ίσως που δικαιούται βασει της αποδοσης του να γινει ο συνδετικός κρικος απο το 2005 ειναι ο Μπουρουσης αλλα και αυτος θα εχει πισω του τη σκια της βιταμινης. Ο επομενος σταρ της ομαδας θα πρεπει να ειναι ο προπονητης . Φτασμενος αξιοσεβαστος και δυναμικος. Δεν ξερω αν αυτος θα λεγεται Κατσικαρης, αν θα τελιωνει σε -ιτς η αν θα ειναι ακομα και ο Κωστας Μισσας (αληθεια δεν εχουν παιξει σχεδον ολοι οι μικροι για παρτη του τουλαχιστον ενα καλοκαιρι με σημαντικες επιτυχιες) αλλα οποιος και να ειναι δεν μπορει να υποβιβαζεται απο κανενα παικτη η παραγοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπερα Jim και λοιποι παιδες..
    1ον τα ματια μας ...ηδονιζονται βλεποντας αυτον τον Μπογκντανοβιτς.Να δουμε που θα σταματησει σημερα και πως θα κυλησει η χρονια του φετος...
    2ον απιστευτο court vision του Τομιτς.Παιζει να βαζει κοντρα και τον Ροντριγκεζ...
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γαλλία Τζιμ. Αν όχι τώρα πότε? Ποτέ!
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιόνας. Ψηφίζω Λιθουανία. Θα δυσκολευτούν με τα ψηλά κορμιά οι Γάλλοι.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τόνυ Πάρκερ παλικάρια. Εκεί βρίσκεται η διαφορά. Βλέπω τρικολόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Είναι φανερό πάντως, πως κάτι έλειπε από τη Κροατία για να κάνει το παραπάνω. Οι τρεις ομάδες που παίρνουν τα μετάλλια ήταν ανώτερες.

    Η Ισπανία είναι η ομάδα που θα βλέπουμε κυρίως από το 2015 με αυτούς περίπου τους παίχτες, όχι Καλντερόν που λογικά θα σταματήσει, συν τον Ιμπάκα ή τον Μίροτιτς. Από πίσω όσο και να διαφήμίζουν(Αμπρίνες,Χερναγκομεζ) οι Ισπανοί νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι τρομέρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν κορμό Σούλη πάντως.. Για την επόμενη 3ετία σίγουρα θα είναι διεκδικητές.

      Διαγραφή
    2. 100% συμφωνώ. Ομάδα νικήτρια άλλωστε, θα αργήσουν να το χάσουν αυτό. Αν το χάσουν ποτέ.

      Αναλογικά μου θυμίζουν τους Σέρβους το 1999.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αλήθεια...50-50 μου κάνει.

      Μου άρεσε η ενέργεια της Γαλλίας στο β' ημίχρονο. Αλλά όταν πραγματικα πας για πρώτη φορά να το πάρεις μπορεί να πνιγείς! Οι Λιθουανοι είναι πιο μανούλες σε αυτό.

      Για MVP τι βλέπεις;

      Διαγραφή
    4. Πλέον ο Πάρκερ έχει προβάδισμα, μετά το προχθεσινό. Αλλά εγώ θα κοίταζα και τους Ντράγκιτς-Μπογκντάνοβιτς..

      Διαγραφή
  62. Λιθουανία για χρυσό. Και εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το άρθρο που ανέβασα πριν λίγη ώρα στο basketblog..

    ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ..

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127789%3A2013-09-22-16-04-48&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο άρθρο Jim! συνοψίζεις με 2 λόγια όλο το Ευρωμπάσκετ! Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω τι έχεις δει στο Μίσιτς, αλλά ανυπομονώ να δικαιωθείς
      Μιχάλης

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά Μιχάλη, ευχαριστώ. Είναι 19 ετών, 94αρης.. Σε βάθος τριετίας μπορεί να εκτοξευθεί ως τοπ πόιντ γκαρντ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δικιά μου πρόβλεψη..

      Διαγραφή
    3. Τζιμ,το διάβασα,πολύ ωραίο άρθρο.Μπράβο...
      Ο Μίσιτς είναι σπάνια περίπτωση για την ηλικία του.Πραγματικά καλός παίκτης και αρκετά ολοκληρωμένος...Νομίζω ότι το χρονικό περιθώριο που δίνεις είναι λίγο μικρό.Παρότι μου άρεσει πάρα πολύ σαν παίκτης,περιμένω να δω αν θα βρει κάτι έξτρα βελτιωμένο στο παιχνίδι,δηλαδή μια εξειδίκευση για να τον βοηθήσει να αναρριχηθεί.

      Διαγραφή
    4. Τζιμ πες μας κι εσύ τι βλέπεις για το βράδυ...
      Να μην εκτιθόμαστε μόνο εμείς...

      Διαγραφή
    5. Σιγά μην εκτιθόμαστε ρε peris..! Κουβεντούλα κάνουμε. Ειδικά σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, προγνωστικά δε χωρούν. Δε νομίζω ότι οι Γάλλοι είναι τόσο φαβορί όσο συζητιέται.. 50/50. Οι Λιθουανοί υπερτερούν στη φροντκόρτ ειδικά με Βαλαντσιούνας που μπορεί να είναι το κλειδί. Από την άλλη ..Πάρκερ. Και επαναλαμβάνω, οι Γάλλοι νίκησαν τον δικό τους τελικό με την Ισπανία αλλά ο τελικός του Ευρωμπάσκετ είναι..σήμερα.

      Διαγραφή
    6. Εννοείται κουβεντούλα κάνουμε...τρόπος του λέγειν η έκφραση.

      Διαγραφή
  64. Τελικά η Ισπανία μου άφησε τη γεύση ότι ήταν η καλύτερη-πιο δυνατή στα βασικά ομάδα του τουρνουά.Την πάτησε από τον Πάρκερ και τα σπουδαία σουτ των Γάλλων στο 2ο ημίχρονο.Συν του ότι δεν είχε κάποιον παίκτη πέραν του Ρούντι που δε θα πρεπε να λογίζεται ως κατεξοχήν τέτοιος που να έχει ξεκάθαρα εκτελεστικά καθήκοντα.Κατ'εμέ εδώ θα έπρεπε να δοθεί λίγο πιο σημαντικός ρόλος στον Γιουλ. Ο Καλντερόν ήταν σκέτη απογοήτευση,δε με διέψευσε για την εκτίμηση μου ότι δεν με..πείθει.

    Το βράδυ το ματς είναι μεγάλο ντέρμπυ.Αναρωτιέμαι τι τρόπο θα ψάξουν να κλείσουν τον Πάρκερ οι Λιθουανοί.Πιθανό να δούμε λίγο overplay μιας και ο Κολέ εφαρμόζει το κολπάκι να του δίνει τη μπάλα μετά το κέντρο του γηπέδου.Δυστυχώς για τους Λιθουανούς,ο Καλνιέτις μοιάζει ο πιο κατάλληλος να τον αναλάβει,αλλά είναι επικίνδυνο να τον εξουδετερώσει-εξαντλήσει.Οι Λιθουανοί διαθέτουν βαριά κορμιά μέσα στο καλάθι κι αυτό αποτελεί σημαντικό αίνιγμα για τους Γάλλους,μιας και ΄δεν είναι ότι πιο εύκολο να βάλεις Πιετρούς στο 5.(Ο Βαλανσιούνας είναι πολύ δυνατός παίκτης κάτω από το καλάθι και θα χρειαστεί κανονικά 5άρια για να τον αντιμετωπίσει.)
    Οι Γάλλοι έχουν να επιδείξουν μια πιο αθλητική γραμμή φόργουορντ απέναντι στην πιο ευρωπαική σχική των Λιθουανών με τα βαριά 3άρια-4άρια με εξαίρεση τον Κλέιζα όταν παίζει στο 4.Οι δεύτεροι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν πιο multiple offense.Ενδεχομένως ο Καζλάουσκας θα επιδιώξει να ελέγξει το ρυθμό και μέσω του ποστ.
    Αν το ματς πάει σε πιο γρήγορο ρυθμό θα ευνοήσει τους τρικολόρ οι οποίοι έχουν προβλήματα στο σετ παιχνίδι επιθετικά.Δεν έχουν τόσο την πολυφωνία και τις επιλογές για να φτάσουν στο καλάθι.

    Δική μου πρόβλεψη είναι η Λιέτουβα..Είναι εδώ αποφασισμένη και με καλό timing.Το καλό παιχνίδι των Γάλλων προχθες αλλά και η ένταση της αναμέτρησης μπορεί να τους ξεζουμίσει.
    Από την άλλη οι Γάλλοι μοιάζουν πιο κοντά από ποτέ.Θ αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για μενα αναμενεται μεγαλος τελικος...Σημαντικο για εμενα οτι και οι 2 ομαδες μεχρι τωρα στο τουρνουα εχουν δειξει πως το ατου τους ειναι ο ασος τους,Παρκερ και Καλνιεντις.Περιμενω να δω πως θα προσπαθησουν να τους κοψουν το παιχνιδι οι αντιπαλοι.Εχω την εντυπωση οτι το now or never του Παρκερ θα υπερισχυσει.Επισης προβλεψη σημερα για μεγαλο παιχνιδι Μπατουμ.Γιατι...ετσι!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το έχει πάρει ο Νικίτα Μοργκουνώφ...
    http://omegabet.net/index.php/tipsters-blog/iron1980-blog/153-2013-09-22-17-48-33

    iron80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Jimάρα, τί λες οι Κροάτες του χρόνου με Πλάνινιτς, Πόποβιτς και πιο ώριμο το Σάριτς μπορούν να κάνουν κάτι καλό στο Μουντομπάσκετ;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πιστεύεις ότι θα ξαναπαίξουν αυτοί με την εθνική τους; Και οι δύο; Νομίζω ότι έχει κλείσει ο κύκλος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να έχεις δίκιο, Σούλη. Αλλά κάτι έλειπε φέτος από τους Κροάτες για να πάνε παραπέρα. Ίσως ο Πλάνιντς να τους έδινε το κάτι παραπάνω.

      77

      Διαγραφή
  69. Σαφώς και τους έλειπαν.

    Κοίτα υπάρχει ο Τόμας που είναι μικρότερος και Χετζόνια που έρχεται απο πίσω μαζί με τον Ραντόσεβιτς. Κανείς τους δεν είναι πλέι-μέικερ.Αυτούς θα δούμε στο μέλλον.

    Για τον άσσο ίσως έχεις δίκιο και τελικά ο Πλάνινιτς πιεστεί να κάτέβει του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τόμας πολύ άτυχος. Νομίζω είχε απανωτούς τραυματισμούς. Φαινόταν ότι θα εξελιχθεί πολύ αλλά...
      Αν αξιοποιήσουν σωστά το φετινό τουρνουά και την πορεία τους, έχουν το υλικό να σταθεροποιηθούν,

      77

      Διαγραφή
    2. Παιδια ετυχε να δω καποια ματς στο ευρωπαικο u18 οπου οι κροατες βγηκαν δευτεροι(πισω απ τους πολυτογραφημενους τουρκους),ειχαν 2 στη καλυτερη πενταδα του τουρνουα το κοντουλη πλει μεικερ μαρινελλι και το μποσνιακ που τον εχουν για μεγαλα πραγματα και οι 2 ειναι 95αρηδες.Το χετζονια θελω να το δω λιγο στη μπαρτσα φετος λογικα θα παιξει στο 3 μαζι με το παπανικολαου στην μινι ανανεωση που επιχειρουν,οι αμερικανοι τον εχουν για μεγαλα πραγματα και στην 20αδα του πολυαναμενομενου ντραφτ του 2014. ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  70. Τι ωραία διλήμματα;;; Ο Πάρκερ πραγματικά αξίζει ένα Ευρωμπάσκετ, αλλά πως μπορείς να μην υποστηρίξεις τη μεγάλη σχολή των Λιθουανών; Ήμουν Στοκχόλμη στον τελικό του 2003 και πανηγύρισα μαζί με τους Λιθουανούς φιλάλθους! Αξέχαστη νύχτα! Ας ελπίζουμε όποιος και να κερδίσει να δούμε ωραίο μπάσκετ!

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Άνετα η Γαλλία. Το πήγε εκεί που ήθελε το ματς, σε γρήγορο τέμπο και σε επιθέσεις μικρής διάρκειας. Όσο ο Κλέιζα σε πρώτο χρόνο και ο Καλνιέτις σε δεύτερο ήταν εύστοχοι, οι Λιθουανοί ήταν στο ματς, όταν σιώπησαν οι Γάλλοι ξέφυγαν.
    Το άξιζε αυτό το χρυσό η Γαλλία και το πήρε. Κάθε παίκτης που έπαιξε σήμερα γυάλιζε το μάτι του. Πάθος και ενέργεια από όλη την ομάδα που κατάπιαν τους Λιθουανούς. Ο Βαλανσιούνας δεν έπαιξε πολύ με αποτέλεσμα το ποστ να είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμο στους Γάλλους που χτύπησαν από παντού. Αρχικά με μεγάλα σουτ του Μπατούμ, έπειτα με διεισδύσεις και τέλος με ποστ παιχνίδι.
    Για τη Λιθουανία σαφώς και μιλάμε για επιτυχία (αν και κατά τον σπίκερ πάλι έμειναν εκτός μεταλλίων). Έχει και παίκτες που θα φτάσουν το πικ τους σε πολλά χρόνια από τώρα (Βαλανσιούνας, Μοτεγιούνας) έχει και μερικούς έμπειρους που έχουν μερικά ακόμα τουρνουά μπροστά τους και αν μπορέσουν να εντάξουν έναν ακόμα ποιοτικό γκαρντ (δεν ξέρω σε επίπεδο νέων αν παίζει κάτι καλό) τότε θα έχουν καλές βλέψεις μελλοντικά. Για την Γαλλία ήταν μια τελευταία ευκαιρία για πολλούς και δεν την άφησαν να περάσει. Πολλά μπράβο στον Πάρκερ και την παρέα του, το άξιζε και αυτός ο παικταράς και οι λοιποί Γάλλοι σταρ που έφτασαν πολλές φορές στην πηγή αλλά μέχρι σήμερα νερό δεν είχαν πιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. λες και ειδαμε το ευρωμπασκετ της σερβιας το 2005 με την γαλλια σε ρολο ελλαδας....μια ομαδα που ψαχνοταν μεχρι τα προημιτελικα...στα προημιτελικα κερδιζει την σλοβενια(εμεις την ρωσια)...με την ισπανια μενει πισω αλλα με επικη αντεπιθεση το γυρναει...και στον τελικο οπως εμεις με γερμανια μπαινουν ολα και παιρνει το κυπελλο....το αξιζαν....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και κατι αλλο εμεις σε αυτο το τουρνουα ειχαμε παρει το ρολο της σερβιας το 2005...απλα οι δικοι μας δημοσιογραφοι δεν βγαλανε αυτα που γινανε προς τα εξω...οι σερβοι πιο παρορμητικοι τοτε πλακωθηκαν στα αποδυτηρια και φτασανε την πιεση του ζοτς(στην ιστορικη εκπομπη στην σερβικη tv) στα υψη....stonerook

      Διαγραφή
  73. Πολυ δυνατοι οι γαλλοι..Τους φαγανε για πρωινο τους λιθουανους τελικα..Παιξανε λυσσαλεα και κατεκτησαν τον τιτλο απολυτα δικαια..Συγχαρητηρια στον τρομερο παιχτη τον παρκερ οχι μονο για τις αγωνιστικες του δεξιοτητες αλλα και για τις ηγετικες του..Τρομερη κινηση να δωσει το κυπελο να το σηκωσουν οι παλιοι..Ηταν πραγματικα μια παρεα με μονο στοχο το χρυσο..Νομιζω οτι πλεον ενας κυκλος εκλεισε για τους γαλλους αφου ο στοχος επετευχθη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ποιος Πάρκερ τώρα και ποια Γαλλία; Ο Ιάκωβος ήταν και σήμερα ο MVP!! Μας χάρισε απλόχερα στιγμές γέλιου!! Κορυφαία ατάκα ότι η Λιθουανία θα μείνει ξανά εκτός μεταλλίων είπε (ενώ έπαιζε τελικό)!

    Επάγγελμα Ρεπόρτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλημέρα.
    Τέλος στο Ευρωμπάσκετ που άφησε γλυκιά γεύση με την δίκαιη κατάκτηση του τίτλου από τους Γάλλους και πικρή για το ναυάγιο της Εθνικής. Συνοψίζω :

    Οι πρωταθλητές : Εντυπωσιακή η μεταμόρφωση των Γάλλων στα νοκ άουτ και φυσικό επακόλουθο το χρυσό. Στις δύο πρώτες φάσεις παρουσιάστηκαν νωθροί, ράθυμοι, ανόρεχτοι. Σαν να έκαναν αγγαρεία. Λάθος. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να γκαζώσουν. Ο τελικός ήταν με την Ισπανία. Το χθεσινό ματς ήταν διαδικαστικό. Παίκτες κλειδιά στην ανάκαμψη ο Ντιαό και ο Πιετρούς.

    Η έκπληξη του τουρνουά : Καταρχήν, η Ουκρανία. Πέτυχε την υπέρβαση, προκρίθηκε στο Παγκόσμιο και με το βλέμμα στραμμένο στο δικό τους Ευρωμπάσκετ του 2015 αναμένω τη συνέχεια. Δευτερευόντως, η Λιθουανία και η σταδιακή της βελτίωση κατά την διάρκεια του τουρνουά. Για ένα σουτ θα έμενε εκτός β’ φάσης και τελικά βρέθηκε με το αργυρό στο στήθος. Τα περίεργα του συστήματος διεξαγωγής.

    Η απογοήτευση : Προφανώς η εθνική. Είχα υποστηρίξει ότι ο,τιδήποτε εκτός 4άδας θα ήταν αποτυχία. Ε, τι να πεις όταν έχεις χάσει την απ’ ευθείας πρόκριση στο Μουντομπάσκετ και ψάχνεις την wild card; Σε δεύτερο επίπεδο οι Σκοπιανοί. Από την εκτόξευση της προηγούμενης διοργάνωσης στην πλήρη αποκαθήλωση. Μάλλον, αποκαταστάθηκε η τάξη.

    All star 5άδα : Αυτή που αναδείχθηκε με μία ένσταση για τον Κλέιζα αν και τελείωσε εξαιρετικά του τουρνουά. Ίσως η επιλογή του Ντατόμε ή του Μπιέλιτσα να ήταν πιο δίκαιη.

    Ο παίκτης που ξεχώρισε : Ο τεράστιος Πάρκερ. Πήρε αυτό που του άξιζε. Ηγήθηκε της ομάδας του και την κράτησε ζωντανή στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού. Φοβερή προσωπικότητα γέμισε με λάμψη ένα τουρνουά που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές και μεγάλες απουσίες. Βαθιά υπόκλιση στο μεγαλείου του Γάλλου.

    Ποιούς ανυπομονώ να ξαναδώ : Τους Κροάτες. Το υλικό το είχαν. Το ταλέντο, επίσης. Το mentality ήταν το θέμα. Τα κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια αν και ξεκίνησαν με στραπάτσο του τουρνουά. Φοβερή παρουσία του Μπογκντάνοβιτς και καλή δουλειά από τον Ρέπεσα. Περιμένω να δω τη συνέχειά τους του χρόνου στο Μουντομπάσκετ.

    Ποιούς θα ξεχάσω γρήγορα : Τους Σλοβένους. Λίγο ταλέντο, περιορισμένες λύσεις, Ντράγκιτς και μετά χάος. Στο πιο κρίσιμο ματς του τουρνουά υπέκυψαν στην ανωτερότητα και την δίψα των Γάλλων. Η 5η θέση ήταν το ταβάνι τους. Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για κάτι παραπάνω ήταν μάλλον υπερβολικές.

    Τί θα ήθελα να δω και δεν το είδα : Την Εθνική στο βάθρο και έναν Έλληνα παίκτη στην all star 5άδα.

    Τί είδα που δεν θα ήθελα να ξαναδώ : Τις θεατρικές παραστάσεις των Ισπανών αλλά, μάλλον, ματαιοπονώ. Είναι κρίμα παίκτες αυτού του διαμετρήματος να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Α, και κάτι άλλο. Τον ΑΝΤ1 να μεταδίδει τέτοιες διοργανώσεις.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν την έναρξη του τουρνουά είχα μαρκάρει κάποιους παίκτες που περίμενα να δω. Τι είδα;

      1. Alexis Ajinca : Πολύ καλό τουρνουά ιδιαίτερα που ήταν και το παρθενικό του. Στα νοκ άουτ θυσιάστηκε γιατί ο Κολέ ήθελε πολύ physical game στην άμυνα. Θα τον προσέξω και στην Ευρωλίγκα.

      2. Thomas Heurtel : Τελευταίος ή προτελευταίος τροχός στο ρόστερ των Γάλλων. Μικρή συμμετοχή.

      3. Martynas Pocius : Παρά το ότι αποτέλεσε βασικό γρανάζι των Λιθουανών και παρά την εμφανή αμυντική του προσφορά περίμενα την ολική του επαναφορά. Δεν την είδα.

      4. Jonas Valanciunas : Πολλές οι προσδοκίες πενιχρά τα αποτελέσματα. Μόνο εκλάμψεις και πέρα τούτου ουδέν.

      5. Mantas Kalnietis : Σούπερ τουρνουά. Άξιζε και all star 5άδα αλλά έπεσε πάνω σε Πάρκερ και Ντράγκιτς. Ηγέτης, με αντοχές, καθαρό μυαλό και πίστη στις δυνατότητές του.

      6. Bo McCalebb : Τον παρέσυρε η κατηφόρα της ομάδας του. Περιμένω πώς και πώς τη συνύπαρξή του με τον Ζοτς.

      7. Nikola Vucevic : Λίγα πράγματα. Πέρασε απαρατήρητος.

      8. Nemanja Nedovic : Φοβερή μπασκετόσφατσα. Θα τρελάνει κόσμο. Σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Γνήσιο τέκνο της σέρβικης σχολής.

      9. Victor Claver : Μάλλον βελτιωμένος εμφανίστηκε παίζοντας στο 4. Καλό τουρνουά με σημαντικό ρόλο στην ομάδα του.

      10. Dario Saric : Βασικός στην εξαιρετική πορεία των Κροατών. Έχει πολλά να βελτιώσει και πολλά να μάθει αλλά έχει τις προδιαγραφές.

      11. Aleksey Shved : Τον πλάκωσε η μαυρίλα της ομάδας του.

      12. Anton Ponkrashov : Με βάση τις απουσίες της Ρωσίας περίμενα να παίξει πιο πολύ. Αλλά τι να πεις σε ένα τέτοιο σκορποχώρι.

      13. Travis Diener : Με απογοήτευσε. Τον περίμενα βασικό αλλά ο Τσιντσιαρίνι τον έφαγε στη στροφή.

      14. Luigi Datome : Πολύ καλό τουρνουά. Ίσως άξιζε θέση στην all star 5άδα. Ο καλύτερος των ατζούρι. Έναν ψηλό να είχε δίπλα του.

      15. Omri Casspi : Ναυάγιο.

      16. Jaka Blazic : Περίμενα να είναι το βασικό δυάρι της Σλοβενίας. Ο Μπόζα προτίμησε πιο αμυντικά γκάρντ για τη θέση. Παρόλα αυτά έδειξε προσαρμοστικότητα σ’ αυτά που του ζητούσε ο προπονητής του. Ετοιμάζεται για μεγάλη σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα.

      17. Mirza Teletovic : Παραλίγο να χαρίσει την πρόκριση στους Βόσνιους στο τελευταίο σουτ. Ο αναμενόμενος κλασσικός Teletovic.

      18. Hidayet Türkoglu : Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Δυστυχώς.

      19. Nemanja Bjelica : Εξαιρετική παρουσία, πολύπλευρη προσφορά. Η χρονιά που έρχεται θα είναι η εκτόξευσή του. Τεράστια πρόοδο, φοβερές ικανότητες.

      20. Ricky Rubio : Όπως τον περίμενα. Τρεχάλα, κυνηγητό του αντίπαλου PG, δημιουργία στο transition. Μόλις το ματς πάει στο set, τέλος...

      77

      Διαγραφή
    2. Για τον Μπιέλιτσα να σημειώσω ότι πρέπει να βελτιωθεί στο σουτ-κυρίως στο 3π.Είχε πολλές φορές και κακές επιλογές στα σουτ,αλλά γενικά τα έπσαγε με 25%.Παίζουν κι αυτά ρόλο και μάλιστα μεγάλο..

      Ο Ρούμπιο στο σετ παιχνίδι χάνει κυρίως στον τρόπο που μπορεί να απειλήσει το καλάθι.Δημιουργικάα δεν είναι τόσο κακός,απλά στην Ισπανία αυτή,πέρναγε σε 2η μοίρα έχοντας συνήθως δίπλα του Καλντερόν ή Σέρχιο...

      Φοβερός ο Ντατόμε.Με τέτοιες εμφανίσεις δε μπορώ να τον φανταστώ να φεύγει από το 4.Επέδειξε το τι χρειάζεται πλέον η θέση στο σύγχρονο μπάσκετ.

      Ο Αζινσά δεν με τρέλανε αλλά βλέποντας το σώμα του,την ηλικία και τα προσόντα του μιλάμε για παίκτη που μπορεί να κάνει πολλά είτε στην Ευρώπη είτε παραπέρα.Ξεκάθαρα ήταν άγουρος για τις ανάγκες του τουρνουά αλλά το πακέτο του είναι ταμάμ για τα στάνταρ της θέσης πλέον..

      Ωραία σύνοψη 77.

      Διαγραφή
    3. Να 'σαι καλά, Peris.
      Για κοίτα κι αυτό :

      Οι ALL STAR 5άδες μου.


      Point guard : Tony Parker
      Shooting guard : Goran Dragic
      Small Forward : Bojan Bogdanovic
      Power Forward : Luigi Datome
      Center : Marc Gasol


      Point guard : Eugene Jeter
      Shooting guard : Mantas Kalnietis
      Small Forward : Nicolas Batum
      Power Forward : Nemanja Bjelica
      Center : Nenad Krstic


      Point guard : Sergio Rodriguez
      Shooting guard : Petteri Koponen
      Small Forward : Rudy Fernandez
      Power Forward : Linas Kleiza
      Center : Alexis Ajinca

      77

      Διαγραφή
    4. Αll star 5άδες:
      1. Τόνι Πάρκερ/Μάντας Καλνιέτις/Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς/Λίνας Κλέιζα/Μαρκ Γκασόλ
      Κόουτς:Μάικ Φρατέλο

      2.Γκόραν Ντράγκιτς/Γιουτζίν Τζέτερ/Ρούντι Φερνάντεζ/Μπορίς Ντιαό/Νέναντ Κρστιτς
      Κόουτς:Ντούσαν Ίβκοβιτς

      3.Σέρχιο Ροντρίγκεζ/Αλεσάντρο Τζεντίλε/Νίκολα Μπατούμ/Λουίτζι Ντατόμε/Άντε Τόμιτς
      Κόουτς:Βενσάν Κολέ

      4.Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν/Μάρκο Μπελινέλι/Χέντο Τούρκογλου/Μπόστιαν Νάχμπαρ/Λούκα Ζόριτς
      Κόουτς:Αντρέα Τρινκιέρι
      (....)

      Διαγραφή
    5. Η τελευταία είναι όλα τα λεφτά. Για κόουτς διεκδικεί τη θέση και ο Τάνιεβιτς.Ο Νάχμπαρ γιατί;
      Ίσως αδίκησα τον Diaw. Ήταν σούπερ στα νοκ άουτ.

      77

      Διαγραφή
    6. Νομίζω ήταν μέσα στις απογοητεύσεις ο Σλοβένος.Όχι ότι ήταν και κακός,αλλά απέδειξε ότι δε μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλά μέσα σε σύνολο και γενικά ήταν αρκετά αστοχος και κατώτερος των προσδοκιών.
      Θα μπορούσαμε κάλλιστα να προτιμήσουμε και τον έτερο νεοαποκτηθέντα της Μπάρτσα,τον Λάμπε που έδωσε ρεσιτάλ...

      Διαγραφή
    7. Μυστήριο η Μπάρτσα φέτος. Διάβασα και μια συνέντευξη του Ντόρσεϊ και έδεσε το γλυκό. Έχει λέει παιχνίδι στο post, βελτιώθηκε ατομικά στην Τουρκία και πάει λέγοντας. Αυτός κάτω από 20' συμμετοχής θα αρχίσει τη μουρμούρα. Να δω πώς θα τον βολέψει ο Πασκουάλ με Τόμιτς, Λάμπε.
      Μυστήριο και η ΤΣΣΚΑ με τους 3 σέντερ, Πάργκο και Μίλος στην περιφέρεια.
      Μυστήριο και η Φενέρ μ' αυτούς που έχει μαζέψει ο Ζοτς.
      Η Ρεάλ, με τον Ρούντι σου, ξεκινάει ως γκραν φαβορί. Μετρημένες κινήσεις και σταθερό κορμό.
      Θα 'χουμε να λέμε όλο το χειμώνα.

      77

      Διαγραφή
    8. Kαλά,έχουμε πολύ χρόνο να τα πούμε αναλυτικά..
      Η Ρεάλ έιναι πιο σταθερή και μοιρασμένη αυτή τη στιγμή με συγκεκριμένες πινελιές από τον περσινό κορμό.Ντάρντεν αντί Σουάρεθ,Μπουρούσης-Μέχρι αντί Μπέγκιτς-Χετσχάιμερ.
      Με λίγα λόγια ξέρουμε τι θα δούμε...
      Παρόλα αυτά Μπάρτσα-Τσσκα έχουν απίστευτες δυνατότητες και ενισχυμένο ρόστερ και έχουν πιο πολύ ευχάριστους πονοκεφάλους στο πως θα μοιράσουν τους ρόλους.
      Η Φενέρ ένα αίνιγμα επίσης.Έχει πολύ υλικό και είναι γρίφος η διαχείριση του.Βέβαια,έχει τον άνθρωπο να το διαχειριστεί(αν και μάστερ σε τέτοια περίεργα είναι ο Ντούντα) και μένει να δούμε...
      Οι 2 δικές μας ομάδες μέσα στο παιχνίδι επίσης.Ο Πάο φαίνεται βελτιωμένος στο έμψυχο υλικό,θα δούμε πως θα μονταριστεί φέτος.Ο Οσφπ αποδυναμωμένος στα χαρτιά,αλλά ο Μπαρτζώκας φαίνεται θέλει να χτυπήσει στην ενέργεια και τα πόδια της ομάδας κι εκεί είναι δυνατός...(μην ξεχνάμε ότι αυτά τα κομμάτια έχουν αποβεί καθοριστικά στις τελευταίες ευρωπαικές διοργανώσεις..).

      Διαγραφή
    9. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από τον πάγκο της Γαλλίας. Και ο Πετρό και ο Ντιό έδωσαν πολύτιμες λύσεις όταν χρειάστηκαν. Ειδικά ο Ντιό(τ) είναι ένα πολύ καλό πρόσπεκτ στα γκαρντ. 24 χρονών και φέτος θα παίξει πρώτη φορά Ευρωλίγκα μαζί με τον Αζινκά. Για να τους δούμε.
      Από κει και πέρα, απλά Τζέτερ. Το παιδί έκανε εκπληκτικό τουρνουά κόντεψα να τρελαθώ όταν διάβασαν ότι τον Νοέμβριο πριν καταλήξει ο Πεδουλάκης στον Μπανκς είχε επαφές με τον Τζέτερ αλλά τελικά προτιμήθηκε ο μπρατσαράς Μάρκους.
      Ο Καλνιέτις, για όσους τον έχουν δει γενικά έκανε ένα αναμενόμενο τουρνουά. Του έδωσε το ελεύθερο ο Καζλάουσκας, πήρε προσπάθειες κάθε είδους και φάνηκε αρκετά. Προσωπικά δεν με εξέπληξε, ήξερα τι είναι ικανός να κάνει. Και οργανωτικά μπορεί να βοηθήσει αλλά εκεί είναι περισσότερο θέμα νοοτροπίας.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα φίλε.
      Οι Γάλλοι αποδεικνύεται ότι όλος τους ο σχεδιασμός, η προετοιμασία, οι εμφανίσεις τους στην αρχή του τουρνουά είχαν ως βασικό σκοπό τα νοκ άουτ. Οπότε, εύλογα μας προκαλούν έκπληξη φαινόμενα όπως η μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο, η ενέργεια στην άμυνα, η τρομερή άνοδος των Ντιαό και Πιετρούς και άλλα πολλά.
      Ο Καλνιέτις είναι εξαιρετικός παίκτης και ξεχώρισε σ' αυτή την μέτρια Λιθουανία. Έχει δώσει δείγματα στο παρελθόν και τη χρονιά που πέρασε έκανε πολύ καλή χρονιά στην Κούμπαν δίπλα στον Καλάθη. Πιστεύω ότι φέτος θα κάνει καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα και του χρόνου θα χτυπήσει το μεγάλο συμβόλαιο σε top class ομάδα. Δεν νομίζεις ότι θα ταίριαζε σε ομάδες που έψαχναν PG, φέτος; ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, ΠΑΟ, Φενέρ, Εφές, Μιλάνο κ.α. Έχει χαρακτηριστικά που τον κάνουν χρήσιμο σε ομάδες αυτού του επιπέδου.

      77

      Διαγραφή
  76. O Ntiaw παιζει να ξέρει περισσοτερο μπασκετ απο όλα τα 4αρια της ευρώπης και τα μισα του ΝΒΑ...Παιχταρας ο Κλειζα αλλα να παιζουμε και καμια αμυνα....

    Υ.Γ Μην πω του Γαλαξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτός ο Βαλανσιούνας κάνει καριέρα; Ως τι, ξυλοκόπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ntiao παρεδωσε μαθηματα χθες παιδια. Ασταματητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Mporis Ntiaw ειναι το καλυτερο τεσσαρι της Διοργάνωσης μακραν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Όνειρο ήταν και πάει...σκόρπιες σκέψεις και σχόλια για το ευρωμπάσκετ που μόλις τελείωσε.

    Ρε κόουτς, εντάξει πες με συντηρητικό εμένα που είμαι οπαδός του κανόνα 5(γκαρντ)-4(φοργουορντ)-3(σεντερ) αλλά 3-7-2; Ε, το παράκανες...ο Βασιλακο ήδη μηχανεύεται τρόπους να σε στείλει (αρκεί να βάλεις κάποιον να σου διαβάσει τα ολοένα και αυξανόμενα άρθρα που σε κράζουνε, δίκαια ή άδικα σημασία δεν έχει).

    Γενικά δίκαιο αλλά ποιοτικά μέτριο ευρωμπάσκετ το τέλος του οποίου νομίζω πως αποδίδει σε κάθε ομάδα ό,τι της άξιζε. Ω ναι, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Στραβά στρώσαμε, στραβά κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε από εφιάλτη.

    Αλλαγή του συστήματος ρε παιδιά. Αυτή η 2η φάση μου φαίνεται περιττή αφού επιβαρύνει τους παίκτες πολύ χωρίς να διακρίνω κάποιο αντίκρυσμα στο τελικό αποτέλεσμα ή τη δημοφιλία του αθλήματος. Κάνω λάθος ή είχαμε ημιτελικό με μισοάδεια εξέδρα;

    Τιμή και δόξα στον αγαπημένο μου Μπορίς Ντιό, το μπιφτέκι το οποίο αντί να είναι γεμιστό με τυρί και ντομάτα έχει γέμιση "ατόφιο μπάσκετ". Μπιφτέκια με τυρι και ντομάτα υποθέτω πως καταναλώνει 7-8 στη καθησιά του πάντως. Μπορίς σε αγαπάμε όπως είσαι, μη χάσεις γραμμαριο.

    Άμεση ανασύνταξη για την Εθνικάρα, λογικά με καινούριο έμπειρο προπονητή (νομίζω πως δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλες οι ομάδες της 8άδας είχαν προπονητές που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι). Εγώ θέλω και Έλληνα αλλά και ο Ντουντα καλός είναι βρε αδερφέ, δε θα τα χαλάσουμ εκεί...

    Γειά σου Γιόνας κόουτς της fun-towatch ομάδας του Ολυμπιακού που έχω δει απο κοντά, εκείνη με τα πιτσιρίκια το 2006. Παίρνε εσύ μετάλλια με μισό πλέι μέικερ και άσε τους άλλους να σε φωνάζουνε Υπνάουσκας και δε ξέρω γω τι άλλο (τον Μεσίνα θα τον λέμε γιο του Ορφέα δλδ;) Ζήτω οι Λιέτουβες!!!

    MVP ο Parker, MVC ο Fratellos (εσκεμμένα το s κύριε editor). LVP goes to Turkoglou, ευκολάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. καλησπερα....για να ξεφυγουμε λιγο απο το ευρωμπασκετ...βλεποντας στην πενταδα μπογκντανοβιτς σκεφτομουν τον ομπραντοβιτς...τι παει να κανει με αυτους εχοντας και πρελζιτς,κλειζα,μπιελιτσα...κατι εχει στο σατανικο μυαλο του....μυριζομαι σχηματα με 3 φοργουορντ ενα πλει μεικερ και σεντερ που του δινουν παρα πολλες λυσεις επιθετικα....αν μεχρι τους 8 δεν αποκλειστουν καθως ως νεα ομαδα θα χουν τα προβληματακια τους στη συνεχεια κανενας δεν θα τους θελει στο δρομο τους...αν οχι φετος παντως του χρονου εφτασε η ωρα να παει η κουπα σε τουρκικα χερια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, φίλε.
      Μιλάμε ότι ο Ζοτς έχει υλικά τα οποία απαιτούν χημικό αντιδραστήρα. Σε όσους ανέφερες πρέπει να προσθέσεις και άλλη μια περίεργη «χημική ουσία» που λέγεται Μακάλεμπ. Καταλαβαίνεις. Για φαντάσου πεντάδα Μακάλεμπ, Μπογκντάνοβιτς, Πρέτζλιτς, Κλέιζα, Ζόριτς. Οι 5 μπάλες μου φαίνονται λίγες. Άσε τον Ζόριτς που ήταν στο Ευρωμπάσκετ ένα μάτσο χάλια. Πώς θα καταφέρει όλους αυτούς να τους κάνει ομάδα; Νομίζω ότι ο Ζοτς έχει μπροστά του βουνό και με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες της ομάδας του έπαιξαν στη Σλοβενία. Σε 20-25 ημέρες ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Τί θα προλάβει να φτιάξει;

      77

      Διαγραφή
    2. Και υπάρχει και ο Τούρκογλου παιδιά. Τι λέτε θα παίζει πάγκο; Κακός χαμός γίνεται...Βέβαια αν καταφέρουν και γίνουν ομάδα εγκαίρως, τότε είναι από τα (πολύ) μεγάλα φαβορί γιατί η ποιότητά τους είναι αναμφισβήτητη.

      Πανίκας

      Διαγραφή
    3. γι αυτο λεω ειναι δυσκολο το ξεκινημα οσο θα περναει ο χρονος θα δενουν αυτοι.... ο ζοτς ειναι γατα...παντως μοιρασε την μπαλα σε σαρας-σπανουλη-διαμαντιδη-νικολας-πεκοβιτς...γιατι να μην τα καταφερει και με αυτους?...αλλωστε οι περισσοτεροι δεν ειναι φτασμενοι παικτες και στην θεα του ζοτς μαλλον δεος θα νιωθουν......θα τους φτιαξει σιγα σιγα ...δωσε μπατζετ και χρονο στο ζοτς και θα τα καταφερει....stonerook

      Διαγραφή
    4. Ποιός Τούρκογλου; Τον πήρε κι αυτόν; Δεν νομίζω να κάνει τέτοια πατάτα ο Ζοτς. Πάντως, αν καταφέρει και τους κάνει ομάδα τότε, για μένα, το επίτευγμά του θα ισοδυναμεί με κατάκτηση Euroleague.

      77

      Διαγραφή
    5. Κι όμως τον έχει πάρει φίλε...Είμαι περίεργος μια υποθετική 5άδα με Μπογκντάνοβιτς, Χέντο και Πιστολίνας πώς θα λειτουργήσει. Και με πλέιμεικερ τον μπουκαδόρο Μακαλεμπόφσκι.

      Πανίκας

      Διαγραφή
    6. νομιζω οτι πλεον τα ψηλα αθλητικα σχηματα γινονται μοδα (ας ειναι καλα ο πεδουλακης) και φαινεται και ο σερβος να το παει εκει με βαση τους παιχτες που εχει.. το θεμα ειναι οτι πρεπει να μαρκαρουν κιολας και απο τους παραπανω μαρκαρει ο κανενας!! ο κλειζα θελει να ειναι πρωταγωνιστης για να ξεχωρισει και ο ομπρα ποτε και σε κανεναν δεν εχει δωσει τα κλειδια!!! για να δουμε φετος και αν τελικα θα δεσει ολους αυτους τους παιχτες!!

      Διαγραφή
    7. τα έδωσε στον διαμαντίδη γιατί ήξερε ότι θα τα μοίραζε..
      που να είχε και τον μίλος μαζί (αν και γνωμη μου είναι ότι ή θα του έβαζε μυαλό ή θα παριτούταν πριν τα χριστούγεννα)

      ένας Γιώργος

      Διαγραφή
  82. Δεν τον έχει πάρει φίλε πανίκα. Απλά συζητιόταν και υπήρχαν επαφές.

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ο Βασιλόπουλος στην Βαγιαδολίδ!!!
    Εύχομαι καλή τύχη και κυρίως υγεία στο παλικαράκι.
    Μακάρι του χρόνου το καλοκαίρι να συζητάμε ξανά για την πληθώρα λύσεων στις θέσεις 3 και 4 στην Εθνική και να συμπεριλαμβάνουμε στις συζητήσεις μας και το όνομά του.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχάριστα τα νέα 77, μακάρι να ξαναγίνει κανονικός παίκτης και ας μην είναι και στην Εθνική! Σιδερένιος!

      Διαγραφή
  84. Με όρο στο συμβόλαιο να φύγει ως ελεύθερος αν σκάσει πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας...Μια χαρά οι προϋποθέσεις, ας ελπίσουμε να επιστρέψει στα γνωστά του επίπεδα και μακριά από άλλα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. FIBA World Cup of Basketball wild cards will be announced Nov. 22-23 in Buenos Aires; draw is Feb. 8 in Barcelona

    http://www.usatoday.com/story/sports/nba/2013/09/23/fiba-world-cup-basketball-lookahead-spain-united-states-france/2853807/ το αρθρο εξηγει λιγα πραγματα για τις wild cards .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τζιμ θα επιχειρούσες(αν ήσουν στη θέση του Ορένγκα) να χωρέσεις κάπου τον Σάδα για ειδικές αποστολές?
    -κυρίως αυτή του Πάρκερ που έκανε πάρτι με 32 πόντους στον ημιτελικό-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Διαφωνώ κάθετα στην πρόσληψη του Ντούντα για τον πάγκο της Εθνικής!!!
    Θα καταθέσω τη γνώμη μου και τα σχετικά επιχειρήματα στην ανάρτηση του Jim με την δική του πρόταση.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Στην ομάδα μου ναι (δηλ. σου λέω ότι μου αρέσει σαν παίκτης), σε αυτή την Ισπανία ίσως όχι γιατί είχε πραγματικά καλά αμυντικά γκαρντς και φάνηκε στο τουρνουά. Ο Πάρκερ μπορούσε κάλλιστα εκείνο το βράδυ να βάλει 32 και στον Σάδα.
    Γράφω ανάρτηση, μέχρι το απογευματάκι νωρίς θα ανέβει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή