Athlenda

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

GREEK (BASKET) BALLS..





Αυτό ήταν το "δικό μας" μπάσκετ κύριοι.. Το μπάσκετ που παράγει η χώρα μας. Αυτό περιμέναμε όταν γράφαμε το προηγούμενο ακριβώς άρθρο. Η Ελλάδα, με τυπικό ελληνικό μπάσκετ λοιπόν,  άφησε στο καναβάτσο την  –μέχρι εχθές- Νέμεση της και συνεχίζει για δύο ακόμα τελικούς ώστε να βγεί στον αφρό.. Το Hoopfellas γράφει..


Νομίζω όσοι έχετε διαβάσει τα δύο άρθρα στο πικρό διάστημα της αναμονής του ματς με τους Ισπανούς (ένα εδώ και ένα αυτό http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127382:2013-09-11-19-52-48&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254 , στο basketblog) θα γνωρίζετε ήδη γιατί ακριβώς μιλούσα.. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, πάμε να δούμε μαζί κάποια σημαντικά κομμάτια της μεγάλης πραγματικά νίκης με τους Ισπανούς..


-ΔΙΑΘΕΣΗ/ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Νομίζω ότι όλοι ήμασταν σίγουροι για το κομμάτι «διάθεση» που θα παρουσίαζαν τα παιδιά εναντίον των Ισπανών. Ήταν δεδομένο, γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία αυτής των παικτών και της ομάδας  που είχε ντροπιαστεί. Ήταν φανερή η «αλλαγή» στη γλώσσα του σώματος (ειδικά στον Ζήση και στον Πρίντεζη) και η αποφασιστικότητα του «θα αφήσω τα κόκκαλα μου στο παρκέ απόψε». Αυτό ήταν η καλύτερη βάση.

 Έγραψα προχθές στο basketblog για τις προσαρμογές που πρέπει να κάνει η ομάδα απέναντι στην Ισπανία και αναφερόμενος στο κομμάτι άμυνα –ειδικότερα στην περιφέρεια- κυκλώσαμε την έννοια «ατομική υπέρβαση». Το παραπάνω που πρέπει να δώσει ο κάθε παίκτης για να καλύψουμε τα κενά (και προφανές κάποιες λάθος επιλογές) στο ρόστερ. Από εκεί η ομάδα μας άντλησε την έξτρα ενέργεια για να βγεί μπροστά στη μπάλα, να κερδίσει τις χαμένες φάσεις, να αμυνθεί στο τρανζίσιον απέναντι σε έναν πιο ευέλικτο αντίπαλο με καλύτερα πόδια, «θεριστή» σε τέτοιες καταστάσεις. Η ψυχολογική ιδιαιτερότητα και η κρισιμότητα του παιχνιδιού έκανε τους Έλληνες  να μπουν σε πολεμικό mood όπου με τη θέληση/αυταπάρνηση τους  έτρεξαν και πάλεψαν περισσότερο, κάτι που βγήκε στη συνολική εικόνα της ομάδας.


-ΡΟΤΕΗΣΙΟΝ:  Τελείως διαφορετικό, πιο κοντά (σχεδόν απόλυτη ταύτιση) σε αυτό που συζητούσαμε εδώ στο Hoopfellas το καλοκαίρι. Ο Τρινκιέρι χρησιμοποίησε αυστηρά έναν κορμό παικτών που μπορούν να αμυνθούν  και να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο δυνατό effort σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα διατήρησε σε υψηλό επίπεδο το επίπεδο έντασης στην άμυνα της με ένα ροτέησιον 8-9 παικτών, παίζοντας –ουσιαστικά- ΧΩΡΙΣ τους δύο αθλητές που με δική του πρωτοβουλία ο Τρινκιέρι είχε επιλέξει και βγάλει μπροστά στο ροτέησιον μέχρι τώρα, γοητευμένος από τη versatile offense που προσφέρει ο καθένας τους στον τομέα δράσης του. Μιλάω για τον Περπέρογλου και τον Μαυροκεφαλίδη. Η ανάγκη της ομάδας για έναν καλό αμυντικό με γρήγορα πόδια στο «3» για 40’ σε συνδυασμό με τις απαραίτητες, απέναντι  στο aggressiveness επιθετικά/αμυντικά των Ισπανών, 2-guard lineups άφησαν τον φόργουορντ του Ολυμπιακού ΄(που κάνει καλό τουρνουά μέχρι στιγμής)στον πάγκο ενώ ο τραυματίας Μαυροκεφαλίδης έπαιξε ελάχιστα. Ο Τρινκιέρι σωστά ξεκίνησε τον Καββαδά με στόχο  1.) να απορροφήσει τους πρώτους κραδασμούς και να δώσει 2 δυνατά φάουλ στον Γκαζόλ κάνοντας δήλωση για τις αμυντικές μας προθέσεις και 2.) το σημαντικότερο. Να εξοικονομήσει ανάσες (και λιγότερη φθορά) για τον Μπουρούση. Αφού λοιπόν ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε το ματς με τέτοια ενέργεια (σε επίθεση και άμυνα), ο Καββαδάς έφερε εις πέρας την αποστολή του. Κανείς δε περίμενε φυσικά από το παιδί να "κλειδώσει" τον Γκαζόλ, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι ομαδική δουλειά. Εκτός έμεινε και ο Αντώνης Φώτσης, ο μοναδικός που δεν σηκώθηκε από τον πάγκο.


Αυτό το ροτέησιον πάντως, των 8-9 (συγκεκριμένων) παικτών δείχνει ότι δίνει μια πιο σκληρή υφή στην ομάδα και είναι πιο κοντά σε αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να παρουσιάσουμε όσο «κλείνει» το τουρνουά. Σαφώς δε μπορεί να τεθούν στο περιθώριο μονομιάς οι Περπέρογλου-Μαυροκεφαλίδης. Δουλειά του Τρινκιέρι είναι να τους βάζει σωστά και στοχευμένα (σε καταστάσεις), ίσως και σε πιο δεύτερους ρόλους, ανάλογα με τον αντίπαλο πάντα. Δεν είναι τυχαίο το πόσο σπουδαίος και  σημαντικός για την έκβαση του παιχνιδιού  ήταν ο Μπράμος, αγωνιζόμενος στο «3» και μακριά από το άγχος της ταμπέλας του κόμπο γκαρντ που πήγε να του φορτωθεί.. Το intensity μάλιστα των παιδιών στο «3» έτυχε (γιατί δε τυχαίνει πάντα) να αποτυπωθεί και στο χαρτί, με τα 5 κλεψίματα του «Παπ» και τις 2 τάπες του Μάικ..




-ΛΑΘΗ/ΤΕΜΠΟ/ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ:  Πάμε στη ραχοκοκαλιά του σχεδίου αναχαίτισης των  Ισπανών. Πριν ξεκινήσει το τουρνουά και μιλώντας για το σύνολο του Ορένγκα, είπαμε ότι η ομάδα που θα προστατέψει τη μπάλα απέναντι στους Ισπανούς, αυτομάτως θα έχει και καλή τύχη για κάτι θετικό. Σε αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι ακουμπήσαμε το άριστα ειδικά εάν κρίνουμε σε συνάρτηση με το μ.ο. λαθών μας μέχρι τώρα στη Σλοβενία.

Για να μιλήσουμε πιο.. straight, θα σας πω ότι κάνοντας μια γενικότερη αξιολόγηση, η άμυνα αυτής της ισπανικής ομάδας δεν έχει τη σκληράδα και τη συνοχή που διακρίνει π.χ. μια ελληνική ή σέρβικη άμυνα (αναφέρομαι σε χαρακτηριστικά σχολής και όχι στις συγκεκριμένες ομάδες που βρίσκονται στη Σλοβενία) αλλά αντιθέτως βασίζεται στην περιφερειακή πίεση και το αποτέλεσμα έχει να κάνει με το λάθος του αντιπάλου. Τα δικά μας, έμπειρα και «παιγμένα» σε τέτοιο επίπεδο γκαρντς (Ζήσης και Σπανούλης κυρίως) έχουν διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν και το έκαναν (μαζί με τον άψογο σε αυτό το κομμάτι Σλούκα) και τώρα. Και στην εποχή του μπάσκετ των..κατοχών η διαφορά των 6 λαθών (που κάναμε) με τα 17 (του αντιπάλου) είναι τεράστια.. Αυτό συνεπάγεται ότι επιβάλαμε το δικό μας τέμπο παίζοντας σετ παιχνίδι, κλείνοντας το γήπεδο και απαγορεύοντας την περίφημη transition offense της ισπανικής ομάδας. Ειδικά το δικό μας αμυντικό τρανζίσιον ήταν εξαιρετικό, με λυσσαλέα τρεξίματα από τους Παπανικολάου-Μπράμος (και Πρίντεζη σε δεύτερη φάση) και  αποτέλεσμα να έχουμε πάντα παίκτη νωρίς πάνω στη μπάλα, ο οποίος επεδίωκε να στείλει τον χειριστή στις γραμμές και να εμποδίσει την ανάπτυξή τους. Αυτομάτως, μηδενίσαμε τη ναυαρχίδα της παραγωγικότητας τους, για αυτό παρά το γεγονός ότι overall οι Ισπανοί σούταραν σχετικά καλά, δε κατάφεραν να αισθανθούν στιγμή άνετα στο παρκέ και να πάρουν για τα καλά κεφάλι παγιώνοντας μια ενδεχόμενη υπεροχή τους στο ματς.


-Επιθετικά δεν παρουσιάσαμε κάτι σύνθετο. Το αντίθετο, παίξαμε απλά. Δε χρειαζόταν κάτι διαφορετικό μιας και το δύσκολο κομμάτι του πλάνου είχε να κάνει με το αμυντικό μας performance και την προστασία της μπάλας. Ο Τρινκιέρι στόχευσε στο να χτυπήσει με την ταχύτητα του Πρίντεζη σε καταστάσεις, είτε με πρόσωπο είτε από τη base line με κόψιμο και συνεργασία αλλά και ποστ παιχνίδι σε δεύτερο χρόνο μετά από δική μας γρήγορη ανάπτυξη στην οποία ο Συριανός φόργουορντ έχει χάρισμα στο να κερδίζει miss match. Ήταν φανερό ότι η ελληνική ομάδα βασίστηκε πολύ στην κλάση του Βασίλη Σπανούλη. Φανερό, στα καλά και άσχημα διαστήματα μας. Για παράδειγμα η Εθνική μας «φώναζε» για την βοήθεια του στο 1ο δεκάλεπτο, όταν και μπήκε άκαπνος, με συνέπεια κάποια στιγμή να κλονιστεί η αμυντική μας πειθαρχία. Τον σταρ σου τον χρειάζεσαι το ίδιο στο ξεκίνημα όπως και στο «κλείσιμο» ενός μεγάλου ματς.. Όταν ο Σπανούλης βρήκε ρυθμό άλλαξε όλη η εικόνα μας και τότε τρέξαμε τα δικά μας σερί. Το πλεονέκτημα από το οποίο παράγαμε πολύ, ήταν η διάθεση μας στην επίθεση να παίξουμε πάνω τους, στην επαφή. Μας έσπρωξε σημαντικά στο σκορ, ειδικά στο τέλος. Ο Ιταλός προπονητής βασίστηκε αποκλειστικά σε συνεργασίες Σπανούλη-Μπουρούση, σε κυρίως κεντρικό αλλά και πλάγιο πικ μιας και η πίεση ήταν ασφυκτική, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και πολύ hand off , έχοντας ως σύμμαχο την ικανότητα του Καϊμακόγλου να απειλεί σε όλη την περίμετρο της ρακέτας, με τον φόργουορντ της Ούνιξ να ανεβαίνει ψηλά στο φτερό για να πάρει μπάλες και να «παίξει» ή να λειτουργήσει ως stretch δίνοντας επιλογή στον δημιουργό, αναλόγως πάντα το σημείο που ξεκινούσε το «παιχνίδι» με τον σκρίνερ. Tα έτοιμα χέρια παιδιών όπως ο Μπράμος ήταν παραπάνω από καθοριστικά εδώ..


Συμπερασματικά, η νίκη ήταν τεράστια γιατί όπως έγραψα το παράπονο μας μέχρι προχθές ήταν ότι αυτή η ομάδα κάτι έχει. Το ψυχολογικό όφελος είναι ανεκτίμητο για αυτό και μιλούσα για ιδανικό τάιμινγκ μετά την ήττα από τους Φινλανδούς. Η ουσία είναι ότι χρόνος για να πανηγυρίσουμε παραπάνω δεν υπάρχει. Σε αυτή την ομάδα δεν αρκεί να γυρίσει πίσω με την ανάμνηση του σπασίματος της κατάρας των Ισπανών. ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικήσει πολλά παραπάνω. Για αυτό και το ματς με τη Σλοβενία έχει ανάλογο χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν τη σπουδαία ποιότητα αλλά είναι ομάδα. Η συμπεριφορά της αυτό δείχνει. Δε θέλω να πέσουμε στη παγίδα του μεσημεριανού παιχνιδιού (Ιταλίας-Κροατίας). Νικώντας και τον.. Μάλκοβιτς σε δεύτερη συνεχή do or die κατάσταση, θα σημάνει αυτόματα ότι η ζούγκλα έχει νέο.. λιοντάρι. Βιώνουμε όμως μια κατάσταση που η ψυχολογική γραμμή είναι πολύ λεπτή. Και το die hard-DNA που μπορεί να αποκομίσαμε από την αναμέτρηση με τους Ισπανούς μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Αρκεί να το πάρουμε μαζί μας το βράδυ κόντρα στη Σλοβενία. Γιατί απέναντι στους Ισπανούς είχαμε 1000 και..έναν λόγους. Τώρα θα φανεί η πραγματικότητα..

Υ.Γ: Κάθε απώλεια σε αυτό το σημείο είναι σημαντική αλλά εδώ που έφτασες, απλά δε κάνεις πίσω. Μιλάω για τον Μαυροκεφαλίδη. Το κενό καλύπτεται. Η Εθνική μας έχει μάξιμουμ 5 παιχνίδια μπροστά της μέχρι το τέλος του δρόμου. Αυτοί είμαστε, αυτοί θα πάμε.. To death..

Ραντεβού και στη σελίδα μας στο Facebook..

375 σχόλια:

  1. Τζιμ,νομιζω οτι για μια ακομα φορα ανελυσες σε ρεαλιστικη βαση αυτα που εγιναν χωρις υπερβολες και φιοριτουρες!Αλλα απο χτες το βραδυ που τελειωσε το παιχνιδι,περιμενα πως και πως την αναλυση σου για να διαβασω την αποψη σου για το κοουτσαρισμα του Τρινκιερι,κατα την διαρκεια του αγωνα,περα απο το σφιχτο rotation ή την χρησιμοποιηση Καββαδα,που μαλλον ηταν ειλλημενη αποφαση.
    Βλεποντας των αγωνα,ενιωθα οτι υστερουσε στην διαχηρηση των λεπτομερειων,που διαχωριζουν εναν καλο προπονητη απο εναν παρα πολυ καλο προπονητη!
    Αυτο που εβγαινε στο παρκε απο το 2ο δεκαλεπτο και μετα ηταν οτι στην επιθεση πιο πολυ ο Ολυμπιακος πυρηνας και η αυταπαρνηση μερικων παιχτων ηταν αυτα που εδιναν την γραμμη.Ειλικρινα περιμενα περισσοτερες επιλογες σε plays και οχι τοσο μεγαλη υπερφορτωση του Σπανουλη με την μπαλα στα χερια.
    Περιμενω την αποψη σου για διαβασμα του παιχνιδου απο Τρινκιερι,γιατι σε εχουμε καταταξει στο επιπεδο της αυθεντιας.Συνεχισε ετσι.....

    minhauzen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και ευχαριστώ. Ο Τρινκιέρι μαθαίνει ακόμα. Έχει "νεκρά" διαστήματα αλλά έχει ιδέες. Προχθές την κέρδισε την παρτίδα από τον Ορένγκα (ακόμα και εαν χάναμε στο τέλος, ο Τρινκιέρι πέρασε περισσότερα δικά του πράγματα και είχε μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι),θεωρώ όμως ότι απέναντι σε έναν πιο έμπειρο προπονητή η πιθανότητα νίκης θα ήταν μικρότερη.

      Διαγραφή
  2. Να σχολιασω πρωτα για ισπανια που παροτι τις απωλειες τις εχει απο τα καλητερα ροστερ στις θεσεις των γκαρντ.
    1) Ο γκασολ ηταν ενας ατεχνος ψηλος που οι σχολιαστες των αγωνων πριν μερκα χρονια γελουσαν καθε φορα που εμπαινε στο παρκε και πλεον ειναι απο τους καλητερους αμυντικους και επιθετικα ειναι θανατος.
    2) ειναι τραγικο παιχτης της αξιας του ρουμπιο να μν εχει το σουτ απο μεση και μακρινη αποσταση
    Παλι αφησαν οι διαιτητες το ξυλο απο τους ισπανους χαρακτηριστηκη η φαση του λει απ του φερναντεθ αν θυμαμαι καλα και το φαουλ σπρωξιμο στον μπραμο.. ή το ξυλο του ρουμπιο σε παιχτη μας
    Για την ελλαδα... μεγαλη εμφανιση απο μπουρουση σπανουλη και βεβαια του μπραμου που επιτελους επαιξε στην θεση του με σωστο χρονο στο παρκε και χωρις να του ζητανε να κανει πραγματα που ακομη δεν μπορει.
    Τα πολλα λαθη των ισπανων ματσαριστηκαν απο τα χαμενα ριμπαουντ μας και τις χαμενες βολες οποτε καπως ετσι το ματς ηταν στα ισια.
    Πληγμα το του μαυροκεφαλιδη που ισως τωρα επιτελους μπει στο παρκε και ο φωτσης. Με τους ισπανους νομιζω προτιμηθηκε ο πριτεζης αφου ειναι πιο επιθετικος στο ζωγραφιστο σε σχεση με φωτση που πλεον στην επιθεση δειχνει να φοβαται την επαφη στην ρακετα.
    Δεν ξερω αν ο ιταλος πηρε χαρτακι για το ροστερ αλλα το οτι αφησε το 5 αδειο ειναι μεγα λαθος. Ο μαυροκεφαλιδης τελικα δεν μπορει να παιξει στο 5 ακομη και στην επιθεση και μαλλον ειναι ο πρωτος που θα επρεπε να μεινει εκτος ωστε να χωρεσει ενα γκαρντ ακομη ή ενας ψηλος.. α ρε βουγιουκα που εισαι...
    Μεγαλη υποθεση το οτι ο σπανουλης στα διπλο μαρκαρισματα που δεχοταν εσπαγε την μπαλα 8/10 φορες σωστα ωστε μπραμος και οι υπολοιποι να κανουν πλακα στην αμυνα των ισπανων.
    ΠΟλυ πιο δυσκολη πλεον η αποστολη μας με λορμπεκ και τομιτς αλλα και πιο ευκολα αντιμετωπισιμοι ακομη και απο καββαδα σε σχεση με τον γοριλα των 2,13 γκασολ..
    Διαχρονικος τελικα η γερο-γατα μαλκοβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @chris, το ξύλο χθες μας πιστεύω ότι μας ευνόησε. Όσο το παγκόσμιο μπάσκετ "NBA-οποιείται" τα γνωστά καραγκιοζιλίκια των πρωταθλητών Ευρώπης σιγά σιγά θα αρχίσουν να εκλίπουν (θεατρίνοι είναι, όχι μπούφοι). Ο Lorbek (φαντάζομαι ότι εννοείς τον Erazem) δεν αγωνίζεται στο φετινό Eurobasket. Begic & Vidmar (και υπό προϋποθέσεις ο Slokar, όταν αγωνίζεται) καλύπτουν το '5' για τη Σλοβενία.

      Διαγραφή
    2. ναι σωστος ντεστι αντικατασταση του παυροκεφαλιδη δεν μπορει να γινει...??? ισως καποια στιγμη θα επρεπε να αλλαξει αυτος ο κανονισμος για 1,2 αλλαγες το μαξ

      Διαγραφή
    3. Όχι, εξ' όσων γνωρίζω. Το αν πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός είναι μεγάλη κουβέντα. Πορευόμαστε ως έχουμε (με 11)...

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Τζιμ,έχεις κάνει τη νύχτα μέρα!!!
    Ωραία και ουσιαστική ανάρτηση!!!
    Αύριο νομίζω το ματς είναι στα μέτρα μας.Νομίζω πρέπει να μη μπούμε αλλαζονικά και να κατασκοπεύσουμε τον αντίπαλο.Υπό την έννοια ότι ναι μεν είναι καλή ομάδα αλλά παίζοντας πάνω στα αδύναμα σημεία της και προσαρμόζοντας το coaching και την άμυνα στα όπλα τους,έχουμε το πάνω χέρι(με σοβαρότητα πάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήσπέρα peris.. Ναι, έτσι είναι. Η Σλοβενία έχει λιγότερη ποιότητα από εμάς, απλά πλέον πρέπει να διαχειριστούμε και άλλα πράγματα, όπως η πίεση. Νοκ άουτ είναι το ματς ουσιαστικά..

      Διαγραφή
  4. ρε μητσαρα ξερεις γιατι σε παω ρε αγορι? γιατι εισαι και εσυ ενας απο εμας(μονο που το ξερεις λιγο καλητερα το ρημαδι). ουτε δημοσιες σχεσεις κανεις ουτε συμπλεγματα βγαζεις. το αγαπας το ρημαδι και την ρημαδα οπως την αγαπαμε και εμεις απο κεφι............. και αφου τελειωσα με το γλυψιμο.

    Ο ιταλος νομιζω οτι εχει παει με καποιες συγκεκριμενες ιδεες-ιδεοληψιες στο κεφαλι.νομιζω οτι το ειχε δηλωσει κιολας οτι θα φορμαριστουμε μεσα απο το τουρνουα. για αυτο ειδαμε στην πρωτη φαση αυτο το περιεργο ροταισιον. κατα δευτερον (οπως ειπες) δεν θετει το τεμπο-την συνθηκη του αγωνα αλλα την ακολουθει και προσπαθει μεσα απο εκει να κερδισει. τον φωτση δεν τον πιστευει καθολου και το σκαουτινκ ηταν επιεικως απαδεκτο(τους ισπανους τους ξερω και εγω κατι ανυπαρκτους απο την χωρα της ΝΟΚΙΑ σας πληρωνουμε να μαθετε).

    τωρα δεν ξερω ποιον να κραξω για τις αλλαγες στα σκριν τα γκαρντ μας που εκθεταν τους ψηλους ή τον παγκο ? θα κραξω τους παικτες. γιατι πουλακια μου κλεβατε στα προηγουμενα παιχνιδια

    ειναι εκπληκτικα καλη νικη, γιατι δεν ηρθε με το τελειο παιχνιδι με 70% στα 3ποντα. ηρθε μεσα απο φυσιολογικα ποσοστα απλα παιζωντας με ορεξη στην αμυνα και οχι σαν λουλου. ναι οκ το καταλαβαμε οτι στην euroleague σφυριζουν ποιο πολυ. ποσο ξυλο επρεπε να φατε για να το παρετε γραμμη?

    ο καββαδας ηταν εκπληκτικα οικονομικος στο παιχνιδι κερδισε περισσοτερα λεπτα- φαουλ και ποντους απο οτι ελπιζα. ναι οκ στο 2ρο εκανε παρτυ ο γκασολ αλλα για τον γκασολ μιλαμε.Ηταν κομβικο σημειο που ο υπνος δεν τον εβγαλε στο δευτερο φαουλ αυτο μας ανοιξε την πορτα

    το ερωτημα που μενει να απαντηθει ειναι ενα: ποσο ενεργεια και ψυχη εχουμε να βγαλουμε στα 5 επομενα παιχνιδια. αυτο θα κρινει και τι θα κανουμε. εαν καθε βραδυ πεθαινουν στο γηπεδο για να αναστηθουν την επομενη και ξαναπεθανουν τοσο θα βλεπουν το χρυσο να τους πλησιαζει (rangers dnt die just regroup in hell). οταν θα αρχισουν να κλεβουν παλι στην αμυνα, να μην σπανε τα πικ ν ρολ των αντιπαλων θα αποχαιρετησουν

    υ.γ. ας πει καποιος στου γλυφοκωληδες δημοσιογραφους-δημοσιογραφισκους οτι η κριτικη η γκρινια ειναι φυσιολογικα οταν δεν παιζει καλα Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. σε οποιον του πεφτει βαρυ να ασχοληθει με το μπατμιτον. ουτε κανεις κωλοτουμπα οταν την εκθειαζεις οταν παιζει καλα.

    υ.γ.2 μπορουμε να επαναφερουμε γιωργω σιγαλα για μπουκετιδια στα μουτρα του φερναντεζ? ζηταω πολλα!!!

    υ.γ. 3 γιαννης μπουρουσης, ο ντιρκ, ο θα τα πουμε σε 5 μερες, ο γαμπρος του μακη με τις βιταμινες-ποσο με φτοιαχνει να τον βλεπω να παιζει με τοσο παθος.

    υ.γ.4 ειμαι γαυρος αλλα γουσταρω αργυρη πεδουλακη με 1000 απο τους ποιο ρηξικέλευθους κοουτσ και θα γουσταρα να τον δω στην εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Λεωνίδα και σε ευχαριστώ ειλικρινά. Καλά τα λες.. Να δούμε σήμερα.. Θα είναι ψυχοφθόρα διαδικασία.

      Διαγραφή
  5. Μεγάλη νίκη, ψυχολογικά & βαθμολογικά, που ήρθε στα ίσια (με τη βοήθεια του Orenga, βεβαίως), αλλά θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω τα κακώς κείμενα. Δεν σκοπεύω να πω κάτι καινούριο. Έχοντας διαβάσει ένα κάρο διθυράμβους (και δικαιολογημένα, με αρκετούς συμφωνώ), εγώ -ίσως- πρωτοτυπήσω και γράφω για τα πράγματα που δεν μου άρεσαν την Πέμπτη:
    1) Οι αργές επιθέσεις σίγουρα είχαν σαν στόχο να κόψουν το ρυθμό των πυραυλοκίνητων -στο ανοιχτό γήπεδο- guards των Ισπανών. Το "εύλογο" τίμημα είναι να μας μένει η μπάλα στα χέρια. Δυστυχώς έγινε αρκετές φορές, κάτι που δεν καταγράφηκε στα λάθη, μιας και η κατάληξη ήταν κάποια άσχημα και χωρίς τύχη σουτ (σύνηθες κακό φαινόμενο όταν "κολλάει" η μπάλα).
    2) Η τεράστια κλάση του Σπανούλη δυστυχώς δεν συνδυάζεται με ένα καλό παίκτη-"φρένο" δίπλα του και οι αποφάσεις του ηγέτη μας στο παρκέ παραμένουν περίεργες.
    3) Μπόλικο πάθος στην άμυνα, ένταση -με κίνδυνο να βγούμε εκτός θέσης- στην υποδοχή κάθε Ισπανικής πάσας (το "κάτι ανορθόδοξο και όχι στα ίσια αντιμετώπιση" που προβλέψαμε αρκετοί πριν το ματς, πολύ σοφές κινήσεις), αλλά σε κάποια αμυντικά rebounds κοιμηθήκαμε λίγο.. Αξιοπρεπέστατοι στατιστικά οι διεθνείς μας, σε γενικές γραμμές. Λίγη παραπάνω συγκέντρωση και λιγότερη σιγουριά δεν βλάπτει.
    4) Ελεύθερες βολές. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Προσοχή, δεν πάω να μας συγκρίνω με τους καταπληκτικούς σε αυτόν τον τομέα Ισπανούς. Το -κολακευτικό για την εικόνα του παιχνιδιού- 73,7% πιστώνεται κυρίως στην προσωπικότητα του Σπανούλη στο φινάλε του παιχνιδιού, όταν, και λόγω ψυχολογίας, σουλούπωσε κάποιος το ποσοστό.
    5) Ο Καββαδάς έκανε ότι μπορούσε απέναντι στον ..καλό Gasol (αυτός είναι πλέον η φίρμα της οικογένειας!). Μου φάνηκε ότι δεν αρκούσε, ζήτημα (και) εμπειρίας. Ναι, τον ψιλοκούρασε, έδωσε ανάσες στον μοναδικό αξιόπιστο ψηλό μας (Μπουρούση), έκανε και κλέψιμο, αλλά απέναντι σε ομάδες με πιο πλήρη/συμπαγή frontline ίσως προκύψουν ξανά κάποια προβλήματα. Όχι ότι αλλάζει, πλέον κάτι, είναι knock-out και ο -επίσης ακατάλληλος για το ρόλο- Μαυροκεφαλίδης (τεράστιο χτύπημα, εφόσον ο προπονητής μας πόνταρε πολλά πάνω του), θα πορευτούμε ως έχουμε..
    6) Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ακόμη και όταν ήμασταν μπροστά, η επίθεση μας δεν ενέπνεε σιγουριά. Στην άμυνα, με το πόσταρε ο Gasol, προκαλούταν ένας ψιλοπανικός (ήμασταν σε μεγάλη μέρα αμυντικά, στο πρώτο δεκάλεπτο μείναμε τόσο πίσω διότι οι Ισπανοί μας σταματούσαν συνεχώς με φάουλ, 4 αντί . Η κίνηση χωρίς την μπάλα ήταν (πλην Πρίντεζη) και πάλι κακή..
    Στόχος μου δεν είναι να μειώσω την ομάδα ή τους παίκτες ατομικά, αλλά να καταδείξω κάποια ασθενή σημεία τα οποία οι αντίπαλοι προπονητές μπορούν αν εκμεταλλευτούν. Πιστέυω ότι μπορούμε να χτίσουμε πάνω στη χθεσινή νίκη και να απελευθερωθούμε σαν ομάδα, να λειτουργήσει σαν ψυχολογική παρότρυνση. Ταλέντο έχουμε αρκετό συγκριτικά με άλλους. Το παν για μένα να βρει ρυθμό το σύνολο, κάτι που παιχνίδι με το παιχνίδι μπορεί να επιτευχθεί. Το να περάσουμε στους 8 και να αποκλειστούμε στα προημιτελικά (ακόμα και αν αργότερα "μπούμε" στην 6άδα που οδηγεί στο Mundobasket) συνεχίζει να είναι αποτυχία σε σχέση με τις προσδοκίες που πανευρωπαϊκά είχαν δημιουργηθεί για εμάς.

    to be continued

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοσκοπός μας πρέπει να είναι το 3 στα 3 σε αυτή τη φάση, δεν σταματάει τίποτα επειδή "πληγώσαμε" το φαβορί. Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, τα σενάρια λένε ότι μας συμφέρει η αυριανή νίκη της Ιταλίας απέναντι στους Κροάτες. Εγώ θα ήθελα νίκη Κροατίας, λόγους καθαρής ψυχολογικής διαχείρησης και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Μία (χαζή, ίσως) διαίσθηση που έχω είναι ότι οι Κροάτες έπειτα από δύο σερί νίκες στον όμιλο ίσως να είναι πιο χαλαροί τη Δευτέρα, δεν τους θεωρώ ψυχολογικά "έμπειρους" παίκτες, πολύ πιθανόν να επαναπαυτούν ή και να μην αντέχουν. Από την άλλη, η Ιταλία είναι επικίνδυνη ομάδα (ή μάλλον έχει συγκεκριμένους επικίνδυνους παίκτες, σιγά την ομάδα..), αλλά δύσκολα θα γκελάρει δυο φορές σε τρεις αγώνες η Ισπανία, με την οποία οι Ιατλοί παίζουν στον τελευταίο τους αγώνα τη Δευτέρα. Εδώ στηρίζω το ότι θέλω νίκη της Κροατίας το Σάββατο. Κανείς, πάντως, δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν, είδαμε τι κάνει η Ουκρανία που έχει προπονητάρα (και τον MVP μέχρι στιγμής, της διοργάνωσης, Pooh Jeter). Μπορεί κάποιος να προεξοφλήσει την εικόνα της Φινλανδίας απλά και μόνο επειδή η πρόκριση στους 12 ήταν υπέρβαση;
      Όσο για τον δικό μας αγώνα, όπως και να 'χει, οι Σλοβένοι είναι δυνατό σύνολο και έχουν και την έδρα με το μέρος τους. Ο Maljkovic μπορεί να είναι προπονητής άλλης εποχής, αλλά παραμένει γάτα στο να κόβει τον αντίπαλο ρυθμό. Αν δεν κερδίσουμε αύριο, δεν πάμε πουθενά.. Do-or-die, λοιπόν και το "εκτός έδρας". Τα λέμε πάλι τα ξημερώματα της Κυριακής!

      Διαγραφή
    2. γουσταρω τρελα τις επιθεσεις κατω των 18 δευτερων , αλλα να σου θυμισω ποσο μανταρα τα καναμε οταν το προσπαθησαμε αυτο και ποσες μπαλες χαρισαμε ετσι δινοντας τους ευκολους αιφνιδιασμους.. οποτε καλητερα να μας μεινει στα χερια και να προλαβουμε να παρουμε θεση για αμυνα.
      γκασολ να επιμεινω οτι αυτη την στιγμη ισως εκτος του κουφου δεν εχουμε παιχτη να τον σταματησουμε , εκτος απο τον ογκο του ειναι και αρκετα γρηγορος και με τεχνικη.
      Πλεον με αυτη την εθνικη δεν μπορω να πω με σιγουρια τι θα κανει στον επομενο αγωνα γιατι απλα εμφανιζεται με αλλα προσωπα!!
      Σωστος για μαλκοβτις !! εκτος απο ενα αγωνα τους δεν εχω ξαναδει σλοβενους οποτε ανυπομωνω!!!

      Διαγραφή
    3. δεν ξερω αλλα θελω να μου πεις και τι πιστευεις περι ψαλιδιου στο ροτεινσον!!! γιατι νομιζω οτι απο αυτα που σχολιαζω αρκετοι ειναι μπερδεμενοι με το ολο κονσεπτ.. το να σκαει ο μπουρουσης και ο σπανουλης στο γηπεδο δεν νομιζω οτι ειναι το σωστο μονο και μονο για να λεμε οτι εχει μικρινει το ροτεισον!! ειναι αλλο να παιρνουν 5 παιχτες παραπανω χρονο και να παιρνουν ανασες απο 3,4 του παγκου και ειναι αλλο να λιωνουν στο γηπεδο 2,3 απο τους 5 σταρτερς και στον παγκο σου να μενουν ανενεργοι παιχτες που μπορουν να κανουν την διαφορα!!!

      Διαγραφή
    4. Αντικειμενικά, σε κάποια ματς τα βαριά σου όπλα πρέπει να σκάσουν, όχι όμως σε όλα, και ειδικά οι Σπανούλης-Μπουρούσης που είναι ταλαιπωρημένοι. Το κομπιουτερόστικο rotation δεν υπάρχει στο μπάσκετ (στο playstation μπορεί..), το έκανε μόνο ο Romanov στην Zalgiris (πρόεδρος, έτσι, όχι προπονητής..) και κατέληξε να γίνει ότι πιο μισητό υπάρχει στην πιάτσα. Να ξέρεις ότι για να μικρύνει το rotation, προϋποτίθεται να έχουν προκύψει οι κατάλληλοι αυτοματισμοί, στους οποίους ρόλο θα παίξει και η φόρμα του εκάστοτε αθλητή και η ορθότερη ομαδική εικόνα στην που προκύπτει από τη χημεία μεταξύ των παικτών. Μου άρεσε που χθες είδαμε ελάχιστα τον Μαυροκεφαλίδη (πλήγμα, βέβαια, που δεν θα τον ξαναδούμε, στήριζε πολλά πάνω του ο Trinchieri) και δοκιμάσαμε και κάτι χωρίς τον Περπέρογλου. Αν η εθνική -πιστεύει πως- βρήκε μία συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα, το rotation θα κλείσει από μόνο του, χωρίς απαραίτητα να αποκλείονται όλοι οι παίκτες, άλλος θα είναι απαραίτητος σε μία μάχη και άλλος στην επόμενη. Σε αυτό το κομμάτι η ατομική στατιστική μπορεί να είναι απατηλή (ο καλύτερος τρόπος για να μεταφράσεις καταστάσεις όπως θέλεις / να πεις ψέμματα). Μπόρει κάποιος παίκτης ατομικά να κάνει καλό τουρνουά, όμως αυτό να μην είναι προς όφελος της ομάδας. Έχουμε, πχ, τον Kalnietis που ατομικά βγάζει μάτια, αλλά με αυτόν στο point οι Λιθουανοί δεν τρομάζουν κανέναν.

      Διαγραφή
  6. ας πουμε οτι κερδιζαμε την Φινλανδια και πηγαιναμε να παιξουμε με τους ισπανους σε ενα οχι τοσο κρισιμο βαθμολογικα ματς η ομαδα δεν θα πηγαινε με τετοιο πεισμα και αποφασιστικοτητα και πολυ πιθανον να χαναμε βαθμολογικα θα ειμασταν περιπου στα ιδια και εδω στην Ελλαδα ολοι θα μιλουσαμε για ανωτεροτητα ισπανων κτλ.Τωρα εχουμε κερδισει το φαβορι ξερουμε οτι μπορουμε να κερδισουμε οποιονδηποτε στο τουρνουα και οτι αν αποκλειστουμε θα εχει γινει γιατι οι παικτες αδικησαν τους εαυτους τους.Η συνεχεια δεν ειναι ευκολη αλλα αν μπουμε με ιδιο παθος αποφασιστικοτητα και συγκεντρωση θα κερδισουμε και σλοβενους και κροατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ισπανοι χανουν και τοδευτερο ματς που δεν εχουν μεγαλη διαφορα στα τελευταια λεπτα ο προπονητης του δεν φαινεται ιδιαιτερα καλος και η επιμονη του στον ρουμπιο στο τελος ηταν ανεξηγητη και του κοστισε ο Ρουμπιο εχασε τρια σουτ στα τελευταια λεπτα τρεις κρισιμες επιθεσεις

      Διαγραφή
  7. Επιτελους, ειδαμε την εθνικη εντος παρκε....Ευτηχως ο Τρινκιερι το καταλαβε, μικρυνε το ροτεισον το εκανε πιο αμυντικο και ειδαμε απο την εθνικη αυτο που ειναι περασμενο στο DNA της, πολυ αμυνα παιζοντας ο ενας για τον αλλον και στην επιθεση με υπομονη ψαχνοντας την σωστη επιλογη....Ηταν ηλιου φαυνωτερο οτι ηταν η πρωτη φορα μετα το πρωτο δεκαλεπτο οτι παιξαμε στο δικο μας ρυθμο και καναμε το παιχνιδι μας σε αυτο το ευρομπασκετ...ανεξαρτητα απο το αποτελεσμα ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια και στον κοουτς για την προσπαθεια...
    Τζιμ εννοειται συνχαρητηρια για τα αρθρα σου καθε φορα και ας μην το γραφω συνεχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα τζιμ...θα παω κοντρα στο ρευμα,θελω νικη της κροατιας ωστε να παιξουμε με την πλατη στον τοιχο...αλλωστε ετσι αποδιδουμε πιο καλα...αν ολα πανε με τον τροπο που βλεπω η πρωτια θα μας ριξει σε πολυ βατο αντιπαλο χωρις να υποτιμαω καμια ομαδα(αν δεν παιξεις εχασες)....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Shawn, παραπάνω εξηγώ το δικό μου σκεπτικό του γιατί θέλω νίκη της Κροατίας, ποντάροντας κυρίως στις δυνατότητες και την ψυχολογία των άλλων. Για την Ελλάδα ισχύουν τα ίδια πράγματα: Αυτοσκοπός το 3 στα 3

      Διαγραφή
  9. Jimmy, συγχαρητήρια για τα άρθρα. Και στο προηγούμενο ήσουν τόσο σκληρός με την αγαπημένη μας ομάδα όσο χρειαζόταν. Δυστυχώς έχασα σχεδόν όλη την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ (ειδικά μετά τη νίκη με την Τουρκία δεν έμαθα καν τις δύο ήττες από Ιταλία και Φινλανδία ) και περίμενα να πάμε τραίνο μέχρι τα χιαστί…

    Η Ισπανία έχει χάσει τους δύο go-to-guys (οι οποίοι λογικά θα επανέλθουν για το κύκνειο άσμα τους –με την εθνική Ισπανίας- του χρόνου στο μουντομπάσκετ της χώρας τους). Χωρίς Ναβάρο (παραμένει σίχαμα, αλλά είναι παίχτης παγκοσμίου κλάσης και από τους top-clutch παγκοσμίως) και Πάου, οι Ισπανοί ψάχνουν τους αντικαταστάτες τους στους Καλδερόν, Ρούντι, Ρούμπιο και Μαρκ. Οι οποίοι όμως δεν φαίνονται να μπορούν να αναπληρώσουν τα κενά τους. Χαρακτηριστικό το φόλοου που έχασε ο Ρούμπιο ανενόχλητος μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα… Φυσικά η απειρία του προπονητή παίζει και κάποιο ρόλο… Δεν είναι λοιπόν η Ισπανία το ανίκητο φόβητρο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια…

    Η αλήθεια είναι ότι πίστευα ότι δεν είχαμε πολλές πιθανότητες εναντίον της ισπανικής περιφέρειας… Πέραν του Ρούντι, οι υπόλοιποι ήταν άφαντοι εώς κακοί… Ειδικά ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ ήταν σκέτη απογοήτευση. Ο καλύτερος σετ περιφερειακός τους ήταν εξαφανισμένος… Το ίδιο και ο πολύπειρος (και καραγκιόζης πολλές φορές ) Καλντερόν…

    Η Ελλάδα του πάθους, η Ελλάδα της hard-nose defense ξαναεμφανίστηκε… Γρήγορο defensive transition, επαφές και καλές (εκτός ολίγων περιπτώσεων) αλληλοκαλύψεις, ομαδικότητα και ΠΑΘΟΣ… Ελληνική σχολή 100%. Μπράβο στους παίχτες και μπράβο στον προπονητή που σιγά-σιγά παντρεύει το δικό τους στυλ με τα κλασσικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μπάσκετ… Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι στο τέλος μας μπήκαν τα σουτ (το off-balance του Μπράμου από τα 4 μέτρα και το τρίποντο του ίδιου), ΑΛΛΑ:
    Γυρίσαμε δύο φορές το παιγνίδι από το -12 στην αρχή (με την καλή δουλειά του Καββαδα στο Μαρκ να τον εκνευρίσει και να τον κουράσει ώστε να υποπέσει σε 3 φάουλ και συνεπώς να λείψει όλη τη 2η περίοδο) και από το -8 στο 4ο δεκάλεπτο… Εκεί λοιπόν παίξαμε με ψυχή και με το μυαλό (και την ψυχραιμία στις βολές) του Σπανούλη, ο οποίος μοίρασε το παιγνίδι όπως έπρεπε και δεν φάνηκε να κουράζεται από την ασφυκτική άμυνα που προσπάθησαν να παίξουν πάνω του οι Ισπανοί

    Να πούμε και ένα στραβό: Οι Ισπανοί μας πήραν τα ριμπάουντ… Ειδικά προς το τέλος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, αλλά σταθήκαμε τυχεροί…
    Από εδώ και πέρα και με την απουσία Μαυροκεφαλίδη περιμένω να δω και τον Φώτση στο 5. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα από τον Καββαδά, μένει από τον ίδιο να το αποδείξει… Πάντως από κάποια στιγμιότυπα που είδα από τον αγώνα με τους Φινλανδούς, μια χαρά τα πήγε… Δεν έπαιζε βέβαια ενάντια στα θηρία (όσον αφορά το ύψος, όχι τη δύναμη) Τόμιτς, Ζόριτς και Μπέγκιτς, αλλά αποδείχθηκε ότι ένα από τα safe plays μας είναι το πικ-ν-ρολ Σπανούλη-Μπουρούση… Και τον Μπουρούση τον θέλουμε ξεκούραστο στα τελευταία λεπτά, όχι να έχει σκάσει παίζοντας 35 λεπτά…

    Έχουμε μέλλον ακόμα στη διοργάνωση. Ακόμα όμως και να αποκλειστούμε (το απευχόμαστε όλοι) ας μην αρχίσουμε να βάλλουμε κατά της ομάδας που μας έχει χαρίσει τις πιο ωραίες συγκινήσεις…

    Η Ελλάδα έχει 4 μεγάλους απόντες (άλλους τόσους έχει και η Ισπανία)… Με Καλάθη-Μάντζαρη-Κουφό ίσως και Διαμαντίδη (όλοι πρωταθλητές Ευρωλίγκας ως starters+Κουφός starter σε ομάδα nba) του χρόνου στο μουντομπάσκετ (εφόσον προκριθούμε) θα είμαστε υπερπλήρεις… Εκεί να δεις πονοκεφάλους (ωραιότατους) που θα έχει ο προπονητής. Θεωρώ ότι αν κάνουν μέτριες ή άσχημες χρονιές οι nbaers μας θα είναι εκεί…

    Ουφ, τα έγραψα ΟΛΑ και ξεθύμανα… Ευχαριστώ για το χώρο Jim, συνέχισε την καλή δουλειά… Συhoopfellίτες σας ευχαριστώ κι εσάς για τη συζήτηση… Μπορεί να μην γράφω συχνά, αλλά δεν χάνω ποτέ ανάρτηση και σχολιασμό…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το βλέπω, φίλε μου, να μας ξανάρχονται Κουφός-Καλάθης (για Διαμαντίδη δεν το συζητώ καν). Ειδικά ο δεύτερος, που έμαθε από πρώτο χέρι τι θα πει ΕΟΚ, αν καταφέρει και σταθεροποιηθεί στο NBA, μην τον είδατε.
      Υ.Γ.: Όσο για το safe-play Σπανούλη-Μπουρούση που ανέφερες, είναι ένα ακόμη "ιδιέταιρο" σύστημα του Ιταλού (το συνήθιζε και με τον Shermadini στην Cantu), μιας και ο Μπουρούσης δεν είναι η ιδανικότερη περίπτωση παίκτη για p'n'r. Άλλες φορές μας βγαίνει και άλλες όχι (εντάξει, δεν γίνεται να αποδίδει πάντα..).

      Διαγραφή

    2. Dear Sir,

      Το wishful thinking δεν βλαπτει... Θεωρείς ότι αν ο Κουφός πέσει στα 10 λεπτά ανά αγώνα (πολύ πιθανό μετά τη μεταγραφή του) δεν θα θελήσει να "φανεί" μέσα από ένα μουντομπάσκετ; Το ίδιο και ο Καλάθης του μίνιμουμ συμβολαίου; Εγώ ελπίζω ότι θα το σκεφτούν σοβαρά αφού θα κάνει καλό και στην καριέρα τους... Μιλάμε για μουντομπάσκετ και όχι Ευρωμπάσκετ... Οψόμεθα...

      Ο Διαμαντίδης θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να παραβρεθεί με την εθνική σε μεγάλη (και όχι υποβαθμισμένη όπως έχει καταντήσει το Ευρωμπάσκετ) διοργάνωση... Και εκεί το wishful thinking μου με οδηγεί να κάνω όνειρα...

      Προφανώς ο αργός Μπουρούσης δεν είναι η καλύτερη περίπτωση για pnr, αλλά σε 3 φάσεις στα τελευταία λεπτά αυτό ήταν το play και μάλιστα επιτυχημένο (στις 2 περιπτώσεις πήραμε 4 πόντους από lay up και 2 βολές του)... Μπουρούσης-Σπανούλης (λογικά) ΘΑ ΕΙΝΑΙ στην πεντάδα των τελευταίων λεπτών, τουλάχιστον με Τομιτς-Μπεγκιτς στο παρκε...

      My regards, noble knight...

      Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

      Διαγραφή
    3. Ο Μπουρούσης είναι κορμί που πραγματικά μπορεί να εξαφανίσει το Tomic. Οι ενστάσεις μου έχουν να κάνουν σχετικά με την επιθετική λειτουργία μας σε όλη τη διοργάνωση, όχι απαραίτητα στα 2 επόμενα παιχνίδι με τους αργούς αντίπαλους ψηλούς.
      Υ.Γ.: Δεν νομίζω πως ο Walter Scott είχε στο νου του τη γαλαζοαίματη nobility όταν έγραφε τον Ιβανόη, παρότι ήταν και ο ίδιος χρισμένος "sir". Thanks for your regards, though!

      Διαγραφή
  10. Οι διεθνείς μας έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν το ψυχολογικό ντοπάρισμα της νίκης με την Ισπανία και να το μετατρέψουν σε extra κίνητρο για τα επόμενα ματς.

    Επιθετικά περιμένω πολλά παραπάνω από αυτή την ομάδα. Το θετικό είναι ότι έχουμε τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν την προσωπική φάση σε όλα τα μήκη του γηπέδου.Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ζώνη του bozidar και να μην του επιτρέψουμε να εκτελέσει τα πλάνα του στο σετ παιχνίδι. Εδώ χρειάζονται και κάποια τρικ από τον Αντρέα!!

    Πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας με τη Σλοβενία θα είναι τα ριμπάουντ. Έχουν έφεση στο επιθετικό και με την ώθηση που τους δίνει ο κόσμος βγάζουν τρομερή ενέργεια.
    Προσωπικά θα ρίσκαρα με ζώνη σε μεγάλα διαστήματα για να αντιμετωπίσω τις (αριστερόστροφες) διεισδύσεις των αντίπαλων γκαρντ, αφού είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στα σουτ εκτός παιδιάς.

    Πάμε παιδιά, με την ίδια διάθεση και πάθος για τη νίκη!!
    Άντε Ελλαδάρα!!

    Υ.Γ Εντάξει μωρέ τους Ισπανούς θα τους νικήσουμε ξανά αργότερα, αφήστε να σχολιάσουμε και τπτ τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ζωγράφισε" ο Salvador, καλή προσέγγιση του παιχνιδιού. Το ερώτημα έγκειται στο αν οι διεθνείς μας μπορούν να παίξουν καλά τη "ζώνη".

      Διαγραφή
  11. Τζιμ παρα πολυ σωστα τα λες οπως παντα...Πως δικαιολογεις τον παραγκονισμο του αρχηγου μας; Θεωρεις οτι σωστα ο Τρινκιερι τον κρατα αδρανη η μηπως εχει πραγματα να δωσει που θα φανουν στη συνεχεια;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα Jim,

    τελεια αναλυση οπως παντα. Κ απολαυστικος κ ο Despirado.

    Κ εγω θα'θελα ενα παικτη φρενο διπλα στο σπανουλη, καποιον με προσωπικοτητα. Με τετοιον διπλα του ο σπανουλης θα ηταν πραγματικα πολυ καλος κ η εθνικη ικανη για μεγαλα πραγματα.

    Με τον Μαυροκεφαλιδη τραυματια περιμενω να δω Φωτση σημερα.

    Προσωπικα μου αρεσει ο Τρινκερι κ θα ηθελα να μεινει κ αλλα χρονια στην εθνικη, ο,τι κ να γινει απο εδω κ περα. Απλα θα ηθελα να κανει επιλογες ανεπηρεαστος...

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα παιδιά,
    Για να σχολιάσουμε κ κατι διαφορετικό κ θα ήθελα κ την γνώμη όλων σας νομίζω οτι η Ισπανία αδικεί το ρόστερ της με τον ορενγκα.θεωρω λάθος οταν η Ελλάδα εχει 3 γκαρντ κ τον έναν με ψιλό τραυματισμό απο το πρώτο ημίχρονο να διανέμει τον χρόνο στους δικούς του σε 3-1.δηλ καλντερον κ ρουμπιο 30λεπτα κ γιουλ κ σερχι 10.νομιζω οτι πέραν της δικής μας μαγκικης προσέγγισης του παιχνιδιού αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που κερδίσαμε..ο μαρκ οσο καλός παίχτης κ να ειναι (που κατα προσωπική μου άποψη νομίζω οτι ειναι υπερτιμημενος) ειναι εντελώς μόνος του.


    Πάμε κ σε εμάς,σπανουλης σλουκας ζησης τα πήγαν πολυ καλα κ έκαναν αυτά που επρεπε αλλα ρε μάγκες βάλτε τις γαμημενες τις βολές απο την αρχή!!
    Μπραμος κ παπ νομίζω οτι αλληλλοσυμπληρωναν ο ένας τον άλλον κ έκαναν τρομερό δίδυμο στο 3 κάνοντας μη απαραίτητη την χρησιμοποίηση του περπε(αν κ στο 3ο δεκάλεπτο εγω ισως τον εβαζα ενα δυο λεπτα εκει που είχαμε κολλήσει)
    Πριντεζης κ καιμακογλου έδωσαν διαφορετικά πράγματα κ ήταν ουσιαστικοί.λιγο πιο versatile ο ένας λίγο πιο μαχητικός ο άλλος νομίζω οτι έκαναν κ εδω την χρησιμοποίηση του φωτση αχρειαστη.
    Μαυροκεφαλιδης ισως λόγω τραυματισμού ισως λόγω ντεφορμαρισματος νομίζω οτι τα 5 λεπτα του μονο στο παρκέ λειτούργησαν ευεργετικά σε σχέση με τον χρόνο συμμετοχής του στα προηγούμενα παιχνίδια..κρίμα παντως που χτύπησε γτ με κροατια θα ήθελα να τον δω σε δίδυμο με μπουρουση.καλος παίχτης κακό τουρνουα κ μάλλον ο Ιταλός δεν τον γνωρίζει καλα ώστε να του βγάλει τα θετικά του στοιχεία.
    Καββαδας:δεν νομίζω να περίμενε κανεις κατι περισσότερο.μπηκε έσπρωξε έκανε φάουλ κ έδωσε χρόνο στον μπουρουση να ειναι με λιγότερα φάουλ κ λιγότερη κόπωση στο τέλος.ο βουγιουκας δεν θεωρώ οτι θα έκανε λιγότερα η περισσότερα σε αυτο το παιχνίδι αλλα σίγουρα δεν θα θεωρούσε χαρα του να εχει τον ρόλο του 12ου παιχτη σε αυτη την ομαδα.
    Μπουρουσης:εξαιρετικός,μαχητικός κ ένας απο τους 4-5 ψηλούς σε αυτο το τουρνουα που κάνουν την διάφορα κ ελπίζω αυτο το ματς να έκανε τον Ιταλό να καταλάβει οτι πρεπει να παίζει περισσότερο κ οχι μονο οταν ο αντίπαλος εχει κ εκείνος ψηλο πενταρι.
    Ο φωτσης θα χρειαστεί στα επόμενα παιχνίδια ιδίως μετα τον τραυματισμό του Λουκά!εχει να δώσει πολλές λύσεις κ ελπίζω να εχει καταλάβει ο Ιταλός πως πρεπει να τον χρησιμοποιήσει..περιμένω να τον δω στο 5.


    Ελπίζω σε νίκη σημερα αν κ ειναι δύσκολο παιχνίδι αλλα πιστεύω οτι με σωστή κ συνεχή πίεση στους κοντους τους θα το φέρουμε στα μέτρα μας..μερικά καλα σουτ ισως σωπασουν κ την κερκίδα...ιδανικοί οι μπραμος, σλουκας κ παπ για αυτο το ρόλο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα έκανε σαλάτα ο Ιταλός με τις επιλογές του, είναι όμως κι άτυχος.

    Δεύτερος τραυματισμός μέσα στο τουρνουά και ο δεύτερος σε θέση που πονάμε. Και αυτή τη φορά οριστικός.

    Όσο και να έχει εκθέσει ο Λουκάς τον Τρινκέρι για την επιλογή του, δεν παύει να ήταν η μοναδική επιλογή πίσω από τον Μπουρούση. Ειδικά σήμερα, που ο Μκέγκιτς αναμένεται να κατασκνώση στη ρακέτα του, η ικανότητα του Μαύρο να σουτάρει από μέση απόσταση, ενδεχομένως να προσέφερε πολλά.

    Και την ατυχία αυτή πρέπει να την προσθέσουμε σε αυτήν του Σπανούλη. Γιατί αν είχαμε κερδίσει Ιταλία-Φινλανδία θα μπορούσαμε τουλάχιστον να μπούμε σε ένα μουντ συντήρησης.
    Γιατί καλές οι balls, οι cojones και οι λοιπές γραφικότητες, αλλά χωρίς τον φυσικό ηγέτη της, αυτή η ομάδα δεν πάει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα φίλοι,

    μερικές γρήγορες παρατηρήσεις:
    1. Να μην ενθουσιαζόμαστε,να μην απογοητευόμαστε. Είναι σημαντικό ότι νικήσαμε αυτή την κακή Ισπανία. Αν χάναμε το λουζεριλίκι θα έμπαινε για τα καλά στο DNA μας(για Ισπανία παντα).
    2. Τη Σλοβενία την έχουμε και πρέπει να μπούμε να παίξουμε σαν φαβορί.
    3. Στα τουρνουά 2-3 εβδομάδων δεν παίζει ρόλο ένα ρόστερ 12 ισάξιων παικτών σαν το δικό μας. Κερδίζουν ομάδες με κορμό 8-9 παικτών που διαθέτουν χημεία και ρόλους. Οπότε η απουσία του Μαυρου μονο κακό δεν κάνει.
    4. Ηταν ο πιο σοφτ αμυντικος ετσι κι αλλιως...
    5. Ο Καββαδας εχει ρόλο ΜΟΝΟ ως σταρτερ. 2-3 Γρηγορα δυνατά φάουλ απέναντι σε ψηλούς τύπου Γκασολ,Τομιτς κλπ. και έξω. Το να τον βαλεις στην 3η περιοδο πάλι απεναντι στον Γκασολ κοντεψε να δωσει τσαμπα το παιχνιδι.
    6. Ο Μπραμος ειναι ΤΡΙΑΡΙ.
    7. Στις 10-12 με Τουρκία(ξυλο), Ιταλία 7-9(ξύλο). Σε λιγοτερο απο 24 ωρες δυο πολύ δυνατά ματς.Δεν ειναι δικαιολογια για την ηττα απο τα Φιλανδα ,αλλα 3 παιχνιδια σε 40 ωρες είναι κοπωση.
    8.Περιμενα πιο πολλα απο Τρινκερι...
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ!

    Νικόλας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Καλή παρατήρηση, θα φανεί στο επόμενο μεταξύ μας, όποτε και αν είναι αυτό.
      2) Δεν υπάρχει ομάδα που να μην την "έχουμε" (από την αρχή της διοργάνωσης) και δεν υπάρχει ομάδα από αυτές που συνεχίζουν που δεν μπορεί να μας κερδίσει. Ναι, τέτοια είναι η φετινή διοργάνωση.
      3) Δεν έχουμε roster 12 ισάξιων παικτών, οπότε όλη η αποστολή -πρέπει να- έχει λόγο ύπαρξης. Άλλοι με μεγαλύτερο ρόλο, άλλοι με μικρότερο. Ο Μαυροκεφαλίδης, ασχέτως του τι λέμε εμείς, ήταν ένας παίκτης στον οποίο είχε επενδύσει ο Trinchieri. Η ζημιά είναι ζημιά..
      5) Πολύ σωστός, αν και αυτή η λογική με τα "σώνει και καλά" γρήγορα φάουλ πρέπει να γίνεται με φειδώ. Δεν είμαστε καμιά υπερομάδα για να μην δίνουμε σημασία στις βολές των αντιπάλων μας.
      6) Ο Μάικ είναι 3άρι (δλδ forward). Αυτός και άλλοι 6... Α ρε Andrea!

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλους.
    Η ανάρτηση του Jim ήταν αυτή τη φορά γεμάτη ρεαλισμό. Προσεγγίζει με φοβερή ακρίβεια την κατάσταση και καταφέρνει να αναδεικνύει όλες τις διαστάσεις. Δυο τρία γενικά σχόλια.

    1.Είδα το Γαλλία-Λετονία χθες. Run and gun σε όλο του το μεγαλείο. Φοβερή εμφάνιση από τον από τον πολυσυζητημένο Ajinca. Εξαιρετική ισορροπία σώματος, σούπερ τελειώματα, καλή αμυντική συμπεριφορά. Καταλύτης για αυτήν την Γαλλία η οποία δεν πατάει καλά και φαίνεται ότι δύσκολα θα πάει all the way. Τους Λετονούς δεν τους θέλω μπροστά μας. Ο τρόπος που παίζουν και τα μυαλά που κουβαλούν δεν μας ταιριάζουν. Με τέτοιες ομάδες πάντα είχαμε προβλήματα. Εντελώς απρόβλεπτοι αλλά πολύ μαχητικοί. Χθες έχαναν με 23 και κατάφεραν χωρίς ψηλούς να φτάσουν στο -7. Εκεί είχαν την ευκαιρία για το -5 αλλά ένα χαμένο lay up με ταυτόχρονο φάουλ που δεν δόθηκε, τεχνική ποινή στον πάγκο και τέλος.
    2.Όσοι χαίρονται με τον τραυματισμό του Λουκά είναι κοντόφθαλμοι. Ο παίκτης είχε βασικό ρόλο στα σχέδια του Τρινκιέρι ανεξάρτητα αν κάποιοι διαφωνούν. Τώρα θα δούμε και Φώτση στο 5 και άλλες αλχημείες που η ομάδα δεν έχει δουλέψει.
    3.Οι Σλοβένοι δεν είναι ομάδα που μπορεί να μας βάλει δύσκολα. Σήμερα θα χάσουμε μόνο αν το επιτρέψουμε εμείς. Στην επίθεση είναι Ντράγκιτς, λίγη προσοχή στο transition χρειάζεται και μετά το τέλοςς. Στην άμυνα είναι ευάλωτοι και χάνουν εύκολα την συγκέντρωσή τους.
    4.Επιμένω ότι θέλουμε νίκη της Ιταλίας επί των Κροατών.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ο Ajinca για το μπόι του ξέρει μπάσκετ με το τσουβάλι. Επίσης, ο Ajinca για το μπόι του είναι υπερβολικά αδύναμος και υπερβολικά μόνος σε αυτή τη διοργάνωση.
      2) Συμφωνώ 100%. Περιμένω από τον Trinchieri να στήσει σύστημα για το Φώτση (και για το Μπράμο) για τρίποντο απο τις γωνίες ενόψει του αγώνα με την Κροατία τη Δευτέρα. Η ομάδα του Repesa είναι υπερβολικά ευάλωτη σε αυτό τον τομέα.
      3) Επίσης συμφωνώ. Τα ίδια πανω-κάτω μπορούν να ισχυριστούν και οι ίδιοι για εμάς...

      Διαγραφή
  17. διαφωνω 77 με ηττα ιταλιας και δυο νικες μας παμε ...τετραδα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stonerook, καλησπέρα. Μιλάω πάντα για τα ενδεχόμενα που κάνουμε μόνο 1 νίκη στα 2 επόμενα ματς.

      77

      Διαγραφή
    2. ναι το καταλαβα αν κερδισουμε σημερα δεν εχουν τυχη οι κροατες μπροστα στη διαφαινωμενη πρωτια και τη συναντηση με ουκρανολετονους στους 8...εγω βλεπω δυο νικες ή δυο ηττες...

      Διαγραφή
    3. παντως 77 αυτο που λες για τους λετονους σκεφτομουν χτες...αυτοι μπορουν να σε διαλυσουν αν τους μπουν τα σουτ....καλυτερα μακρια....stonerook

      Διαγραφή
  18. Apla ta pragmata meta tin diafenomeni itta ton italon. Ola tha pexthoun simera . Kerdixoume pame stous 8 xanoume pame spitia mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι Ιταλοί στο 3ο δεκάλεπτο είναι ένα μάτσο χάλια. Αλλά επειδή παίζουν με τους Κροάτες όλα είναι πιθανά. Hrvatska mentality που λέει κι ο Jim.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. να ρωτήσω κάτι. υπάρχει συνδυασμός αποτελεσμάτων όπου κερδίζουμε σήμερα και χάνουμε Δευτέρα και περνάμε?
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να τελειώσει το ματς που γίνεται τώρα και θα τα δούμε όλα. Η Κροατία πάει για χαρακίρι...

      77

      Διαγραφή
    2. Τελικά οι Κροάτες νίκησαν και το πράγμα μπερδεύει για όλους.

      Bowen 12

      Διαγραφή
  21. Η Κροατία έκανε το αυτονόητο. Κέρδισε δύο μέτριες ομάδες, την Ιταλία και την Φινλανδία, από τις οποίες εμείς χάσαμε...
    Αυτό όμως δε σημένει ότι οι Κροάτες μπορούν να μας φοβίσουν. Όσο για τους Σλοβένους, απλά εχουν Ντράγκιτς + κόσμο. Πάμε λοιπόν για το 2 στα 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Κροάτες νίκησαν καθαρά τις 2 ομάδες που μας νίκησαν, όπως και τη γηπεδούχο Σλοβενία. Σαφώς δεν είναι υπερομάδα, αλλά γιατί να μην κερδίσει και εμάς (απευκταίο σενάριο ασφαλώς).
      Τελοσπάντων να νικήσουμε σήμερα καταρχήν και βλέπουμε...

      Bowen 12

      Διαγραφή
    2. Σου θυμίζω ότι η Κροατά διασύρθηκε από τους Ισπανούς... Γενικά δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από ένα παιχνίδι, απλά θεωρώ ότι σε μια σοβαρή μας βραδιά δεν χάνουμε... Σε μια ασόβαρη βραδιά χάνουμε και από τους Φινλανδούς...

      Διαγραφή
  22. i ellada thelei 2 nikes gia na prokrithei ektos an i italia kerdisei tin ispania( apithano) opote tha arkei mia niki kai tha apokleistoun oi ispanoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΠΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ 3ΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ προχθές που κερδίσαμε τους Ισπανούς ήταν ο χειρότερος παίχτης μας... Τι να πει κανείς, οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά...

      Διαγραφή
    2. 7.43 ρε τρολαρουν τι απαντατε;;;μην σου πω οτι μπορει να ναι και γαυρου.Ποιος βαζελος τον αποκαλει 3ντ σιγα μην ειναι και σιντι.

      Διαγραφή
  24. Καλα αμα περιμενεις απο σπανουλη σμρ....πολλα..εγω σου λεω σημερα-χτυπα χτυπα ξυλο- θα ειναι ο μοιραιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταντάει αηδία αυτό το κόμπλεξ με τον Σπανούλη.
      ΈΛΕΟΣ πλέον, σαν απατημένες γκόμενες κάνετε

      Διαγραφή
  25. παιδια η κροατια ειναι και μαθηματικα στην οκταδα,οποτε την δετερα δεν θα καιγεται...αρα το σημερινο ειναι ΠΟΛΕΜΟΣ....με νικη πιστευω οτι δεν χανεται η οκταδα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σήμερα είναι εξίσου δύσκολο ματς...το προχθεσινό -λόγω και προϊστορίας, αντιπαλότητας, σημασίας κλπ- ήταν πολύ δύσκολο, σήμερα όμως έχεις τους γηπεδούχους που έχουν καλή ομάδα και επίσης θέλουν πάρα πολύ τη νίκη...

    Βέβαια τα θέματα είναι πιο απλά όσον αφορά τα match-ups, καθώς τη θέση του Μαυρό στην 5αδα μπορεί άνετα να την πάρει ο Φώτσης (και να δούμε αν όντως συμβαίνει κάτι εντός της ομάδας). Θεωρώ ότι θα είναι πιο εύκολο να επιβάλουμε το ρυθμό μας, και αν το κάνουμε αυτό έχουμε 99% το πάνω χέρι για τη νίκη....

    ...την οποία χρειαζόμαστε όπως και δήποτε, καθώς μετά την νίκη της Κροατίας και την -προβλεπόμενη- της Ισπανίας, πρέπει να καβατζάρουμε Φινλανδούς σήμερα και να δούμε τις ισοβαθμίες τη Δευτέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει σενάριο με το οποίο έχουμε τύχη για πρόκριση ακόμα και με ήττα σήμερα?

    Stephanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπόν, αν χάσουμε σήμερα και οι Ισπανοί δεν αυτοκτονήσουν με τους Φινλανδούς έιμαστε εκτός 8άδας και μαθηματικά. Αν κερδίσουμε, αντίθετα, δεν είμαστε εξασφαλισμένοι. Αν χάσουμε από τους Κροάτες θέλουμε είτε νίκη των Φινλανδών επί των Σλοβένων είτε νίκη των Ιταλών επί των Ισπανών. Δύσκολα πράγματα. Οπότε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πάμε για 2 νίκες.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 περνάμε ακόμα και με ήττα σήμερα σε περίπτωση που νικήσουμε κροατία τη δευτέρα και οι ιταλοί τους ισπανούς.

      Μάνος

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο, Μάνο. Έκανα λάθος. Σ' αυτήν την περίπτωση ισοβαθμούμε με τους Ισπανούς οι οποίοι μένουν έξω.

      77

      Διαγραφή
  29. Σόρυ ρε παίδες αλλά είμαι και παππούς και δεν καταλαβαίνω πολλά. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος από τη νεολαία πώς γίνεται οι Ιταλοί να μην κάνουν καμιά νίκη στη δεύτερη φάση και να προκριθούν και μεις να έχουμε νικήσει Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία, Σλοβενία και να αποκλειστούμε; Είναι θέμα μαθηματικών ή γκαντεμιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την προηγούμενη φάση δε μετράνε τα αποτελέσματα εναντίον των αποκλεισμένων (Ρωσσία, Τουρκία), αλλά μόνο εναντίων των προκριθέντων, άρα έχουμε 2 ήττες και μόνο τη χθεσινή νίκη μέχρι στιγμής.

      Ody

      Διαγραφή
  30. http://www.youtube.com/watch?v=QKCD0k87PL8

    Μεγάλες στιγμές!!!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Highlight το μηνυμα στο τελος του βιντεο,χαχα! Παντως μ' αυτον το μεσαιο παιχτη πραγματικα φαγωθηκε! COOL Κωστας

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα παίδες.. Νοκ άουτ ματς σε λιγότερο από δύο ώρες. Σε αυτό το σημείο και με όσα έχουν γίνει στη διοργάνωση, το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας. Βιώνουμε δύσκολη κατάσταση, το βραδινό παιχνίδι θα είναι ψυχοφθόρα διαδικασία αλλά σαν ομάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους Σλοβένους. Κλειδί το αμυντικό ριμπάουντ και η συγκέντρωση (ειδικά στην περιφερειακή άμυνα).. Όχι δεύτερες επιθέσεις στη Σλοβενία. Τεστ και για τον Τρινκιέρι απέναντι σε ένα "τοτέμ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πάμε με οδηγό το ματς με την Ισπανία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλησπερα τζιμ....ισως το κρισιμοτερο παιχνιδι,με νικη τετραδα με ηττα ουτε οκταδα....νομιζω οτι εφτασε η ωρα του μπατμαν αποψε.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελει να βαλει μεσα Καββαδα,εστω για να ξεκουρασει τον Μπουρουση,για μενα θα πρεπει να το κανει με 4αρι Φωτση και στο 3 Παπανικολαου ή Μπραμος για συνεχομενες αλλαγες και βοηθεια στο μαρκαρισμα. Αν παλι θελει ευελικτο σχημα ας χρησιμοποιησει 5.Πριντεζη 4.Φωτση 3.Παπανικολαου ή Καιμακογλου με την προυποθεση να βγαινουν πρωτοι στην μπαλα. Δεν ξερω αυτο το σχημα μου εχει καρφωθει στο μυαλο

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα Τζιμ. Ήδη το είδα πιο πάνω γραμμένο, το έγραφα και πριν αρχίσει το τουρνουά, πιστεύεις πως βγαίνει γενικά ο Φώτσης στο 5; Για μένα μακράν ο καλύτερος παίκτης μας για άμυνα σε pnr. Επίσης μπορεί να ανοίξει το γήπεδο καλύτερα από το Μαυροκεφαλίδη που ήταν λειτουργικός μόνο στο αριστερό side pnr με 3 παίκτες στη weak side.

    Αλήθεια, γιατί στην Ευρώπη παίζεται τόσο λίγο η άμυνα icing στο pnr, δηλαδή ο αμυντικός να παίρνει θέση ανάμεσα στον παίκτη του και το σκρην για να τον εμποδίσει να το πάρει;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λέτε να δούμε το σήμα της νυχτερίδας στον ουρανό..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. An de to doume kai simera..... Me kavvada pano apo 5 lepta kai meta tin proti periodo eimaste teleiomenoi...

      Διαγραφή
    2. Ωωωωω! Προφητεία... Για να δούμε. Joe

      Διαγραφή
    3. Αν είναι μία μέρα που θέλω να το δω, είναι απόψε! Σε ειδικό ρόλο, αποστολή καμικάζι, με βαρύ παίκτη πάνω του (Βιντμαρ) για να μπορεί να πάρει τα σουτ!
      Και να τελειώσει το ματς με 4/5 τρίποντα και double-double! Και πάνω από όλα με ΝΙΚΗ της εθνικής! Πάμε μωρή αρρώστεια Ελλαδάρααααα............

      Διαγραφή
  35. Λοιπόν το γράφω από τώρα: Εμένα δε με θαμπώνει η νίκη με την Ισπανία, και αυτοί οι συγκεκριμμένοι παίχτες αν δε νικήσουν αυτή τη μέτρια ομάδα που λέγεται Σλοβενία, με μόνο έναν πραγματικό παιχταρά και με έναν προπονητή που το μπάσκετ τον έχει ξεπεράσει, τότε είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Τέλος. Αν νικήσουν έχει καλώς και προχωράμε. Μη δω τίποτα ευαίσθητους και δε ξέρω τι άλλο να με λένε κλασικό Έλληνα οπαδό ή προπονητή του πληκτρολογίου. Δε θα κάτσω να σας κάνω ανάλυση, απλά η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ πρέπει ΠΑΝΤΑ να νικάει. Παίξτε καλά, άχρηστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. H oμάδα χρειάζεται απόψε ένα πνευματικό κλικ. Και να παίξει καλά ο μεσαίος παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπαίνοντας στα..χωράφια της Ισπανίας.
    Η ομάδα παίρνει μπρος από τον ηγέτη της,τον Γκ.Ντράγκιτς.Διαθέτει κάποια όπλα στην περιφέρεια που θέλουν πολύ προσεκτική αντιμετώπιση κυρίως στο σουτ.Μπλάζιτς και Λάκοβιτς είναι 2 παίκτες που σίγουρα δε θες να τους πετύχεις σε καλή μέρα.Επιθετικά η ομάδα στηρίζεται αρκετά στον Νάχμπαρ που ψάχνει τις προσωπικές προσπάθειες κινούμενος σε μετριότητα ως τώρα.Δύο παίκτες που εντυπωσιάζουννα αρκετά ως τώρα με την απόδοση τους και την ευστοχία τους είναι ο Ζόραν Ντράγκιτς με τον Ντ.Λόρμπεκ.Είναι οι βασικότεροι πλάγιοι των Σλοβένων και είναι αξιοπρεπέστατοι σουτέρ.Ο Ζόραν προσφέρει και το πιο πλήρες παιχνίδι από τους παίκτες στο 2-3.Εδώ θα χρειαστεί οι δικοί μας να έχουν τα μάτια τους 14 και λογικά θα πάμε αρκετά παραπάνω με ένα μόνο γκαρντ στη σύνθεση μας.
    Κοντά στο καλάθι δεσπόζουν Βίντμαρ και Μπέγκιτς.Ο πρώτος εκφράζει το βασικό μέρος της pick and roll επίθεσης των Σλοβένων.Παρότι ψηλός,είναι αρκετάα ευκίνητος και παίζει κυρίως με πρόσωπο αποτελώντας τον σέντερ που δίνει τα πολλά σκριν.Εδώ μπορούμε να επιστρατεύσουμε το γρήγορο hedge out και τα switch στην άμυνα με το Φώτση να παίρνει τον όποιο χρόνο στο 5 πάνω στον Βίντμαρ.Ο Μπέγκιτς αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ποστ επίθεσης των αντιπάλων μας και είναι ο ψηλός που ακουμπάει η μπάλα χαμηλά.Θα πάρει κάποιες μετρημένες φάσεις στο ποστ,μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο παθητικά στο πικ ν ρολ ενώ ο Μπουρούσης μπορεί να τον αναχαιτίσει στην άμυνα του 1 με 1 όταν ο γίγαντας του Οσφπ θα παίζει με πλάτη.Φυσικά προσφέρει πολύ παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και πέρα από τα επιθετικά ριμπάουντ που δεν πρέπει να του επιτρέψουμε,θα ανοίξει αρκετά την επίθεση της εθνικής απαγορεύοντας τις πολλές..βόλτες κάτω από το καλάθι.
    Γενικά η Σλοβενία και ως ομάδα του Μάλκοβιτς παίζει σε low tempo,πολύ σετ και δίνει έμφαση στην άμυνα.Φέτος υποστηρίζει καλά το παιχνίδι της διαθέτοντας έναν περιφερειακό που το κατέχει μιας και θεωρείται καλός δημιουργός και σοβαρός χειριστής που δεν πουλάει τη μπάλα.Ταυτόχρονα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και προσφέρει πολυδιάστατες λύσεις στους γηπεδούχους.Είναι σαφώς όπως μαρτυράται από τα στατιστικά ομάδα που θα παίξει τη σκληρή άμυνα,θα προσπαθήσει όσο μπορεί να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και θα κάνει ότι μπορεί για να πάει το παιχνίδι σε λίγες κατοχές.Πάντως οδηγείται σε ξεσπάσματα τριπόντων ή αιφνιδιασμών κοιτώντας σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού να ανάψει τον κόσμο και να τον βάλει στην εξίσωση.Σκληροτράχηλη ομάδα,σίγουρα όχι μεγαθήριο αλλά διαθέτει ένα κράμα προσόντων και συγκυριών που την καθιστούν εξαιρετικά υπολογίσιμη.
    Προφανώς και δεν μας παίρνει να μπούμε απλά να κάνουμε το παιχνίδι μας.Πρέπει να προσαρμόσουμε τους στόχους μας πάνω στις αδυναμίες τους,να δώσουμε προσοχή στον τρόπο που θα επιλέξουν να σουτάρουν και να μην αφήσουμε τους περιφερειακούς τους να βομβαρδίσουν από τα 6,75.Είναι από τις ομάδες που χρησιμοποιούν πολύ το τρίποντο όπλο με καλούς σουτέρ και ο συνδυασμός με την έδρα τους κάνει φοβερά επικίνδυνους σε περίπτωση που είναι hot..
    Με τον Μπέγκιτς στην 5άδα θα διαλέξει να αφήσει στον Σπανούλη το ανοιχτό σουτ,συνεπώς ο αρχηγός πρέπει να ναι έτοιμος να πάρει τα σωστά σουτ στο midrange shooting αλλά και απέξω.(γενικώς θα τον βαρέσουν πολύ στα σκριν,πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για πάσες στις γωνίες με Μπράμο-Παπ-Καιμακόγλου να είναι στημένοι.)Με τον Βίντμαρ μπορεί να τον χτυπήσει στα ίσια με τις διεισδύσεις του.Από την άλλη θα είναι πιο εύκολο σήμερα να παίξουμε στο ποστ.Το σημαντικό θα είναι να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και να υπάρχουν τα σωστά κοψίματα μακριά από αυτή για να διασπάσουμε τη σκληρή τους άμυνα που βασίζεται στο περιφερειακό πρέσινγκ και την απότρεψω των εύκολων πασών.

    Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται εκατό τοις εκατό συγκέντρωση δίχως σκαμπανεβάσματα και διάβασμα του αντιπάλου(γιατί αν στραβώσει εξαρχής είναι δύσκολα τα πράγματα..).Νομίζω έχουμε παραπάνω ποιότητα..με 100% συγκέντρωση και καλή ομαδική συνεργασία έχουμε το πάνω χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είχα προεξοφλήσει ήττα από Ισπανία και ευτυχώς έπεσα έξω. Σήμερα είναι τελικός για εμάς όχι όμως και για τους Σλοβένους οι οποίοι αν χάσουν σήμερα και νικήσουν τους Φιλανδούς έχουν πολλές πιθανότητες να περάσουν αφού θα έχουν τότε 8 πόντους.
    Άρα συμπερασματικά οι Σλοβένοι θα έχουν την πίεση του κόσμου για νίκη αλλά κάπου στο βάθος δεν έχουν την ίδια πίεση με εμάς που με ήττα είμαστε με το ε΄να πόδι εκτός
    Αν νικήσουμε σήμερα η βαθμολογία είναι
    Κροατία 7
    Σλοβενία 6
    Ιταλία 6
    Ισπανία 6
    Ελλάδα 6
    Φιλανδία 5

    τη Δευτέρα έχουμε Κροατία-Ελλάδα, Σλοβενία-Φιλανδία και Ισπανία-Ιταλία.

    Ελλαδάρα γερά με δύναμη και τσαμπουκα

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 2 lepta akoma kavvada theloune kai pame gia vrouves

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Σπανούλης ας πούμε πως μπορεί να κάνει heat check όποτε θέλει. Ο Σλούκας όμως, είναι ο πιο ειδεχθής point guard στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Shoot first shoot second pass eighth. Δίνω στο Μάντζαρη το χιαστό μου και τον πάω κουβαλητό στη Σλοβενία επιτόπου.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. λοου τεμπο η σλοβενια?? οκ μαλιστα...
    υπομονη στην επιθεση τπτ αλλο... μας εχουν καθαρισει απο τα χαζα σουτ και λαθη μας στην επιθεση και τους αιφνιδιασμους που βγαζουν μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μοιάζουμε με υπνωτισμένοι ή σαν τον Ολυμπιακό στον τελικό με Ρεάλ που έχανε με 15 πόντους αλλά το γυρίσαμε. Θέλει τρομερή αυτοσυγκέντρωση, block-out στα rebound(γιατί αποκλείεται οι Σλοβένοι να έχουν αυτά τα ποσοστά στο β) και να περάσει η μπάλα στο ζωγραφιστό. Επίσης δεν βγάζουμε ούτε ένα ξεμαρκάριστο σούτ ούτε μιά κομπίνα να σουτάρει κάποιος σόλος

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οι Σλοβένοι το έχουν πάει εκεί ακριβώς που θέλουν. Η αλεπού ο Μάλκοβιτς πολύ έξυπνα έχει κλείσει το ζωγραφιστό και δίνει το σουτάκι από τα 4-5 μέτρα το οποίο χάνουμε με αποτέλεσμα να πάρουν εύκολο ριμπάουντ και από κει και πέρα ο Ντράγκιτς σε coast to coast. Έχει περάσει χειροπέδες του Τρινκιέρι. Οπωσδήποτε ριμπάουντ στο 2ο ημίχρονο και τάϊσμα στο ποστ σε συνδυασμό με ένα καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα. Με 1 εύστοχο δεν πας πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. τπτ μηδεν βοηθεια απο παγκο.. ο τυπος ειναι μυρωδιας.. εσκασε ο σπανουλης!!! κριμα για την υπερπροσπαθεια των παιχτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αργά ξυπνήσαμε,έκανε και ο Kill bill 6 λάθη και καληνύχτα. Νομίζω μοναδικη ελπίδα έμεινε να νικάσει η Ιταλία την Ισπανία και εμεις τους Κροάτες?
    Μπορεί να μας πει καποιος?
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ποσο χαζος μα ποσο χαζος ειναι ο ιταλος??? επιθετικα μηδεν, η μπαλα δεν περνουσε μεσα και οσο ειχανε κλειστει στο ζωγραφιστο εμεις δεν ειχαμε κανενα συστημα για σουτ!!
    στις τελευταιες επιθεσης ενας απο τους καλητερους σουτερ μας και ο καλητερος αμυντικος εβλεπε απο τον παγκο...ο σπανουλης αφησε τις σολες στο παρκε και εκανε χαζα λαθη στο τελος.. δεν μπορεσαμε να μαρκαρουμε τον μοναδικο παιχτη που μπορουσε να κανει την ζημια!!!
    επιτελους ας κανει το χομγορκ του ο ιταλος!!
    Ο καλητερος ριμπαουντερ μας στον παγκο !!! και ο σταρτερ της 5 αδας πριτεζης που μπορουσε να κανει ζημια απο το ζωγραφιστο στον παγκο για 2 ημιχρονα!!! ο θεος να βαλει το χερι του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετα απο τις τελευταιες φουσκες κασλαουσκας τρινκιερι ζουρου , περιμενω να δω αργυρη στον παγκο... εδω εβγαλε μιση χρονια με αμστρονγκ και πανκο δεν θα τα καταφερει με τους ελληνες που θα εχει στην διαθεση του???

      Διαγραφή
    2. Ούτε γι'αστείο προπονητής των αιωνίων στην εθνική. Και επιπέδου Πόποβιτς να ήταν ο Αργύρης, απλά απαγορεύεται δια ροπάλου αυτή η επιλογή. Εκτός κι αν θέλουμε να κουβαλήσουμε τη μιζέρια του πρωταθλήματος και στην εθνική ομάδα. Φαντάσου πχ να πάρει τον Παππά και να αφήσει έξω τον Κατσίβελη. Θα έχουμε εθνικό διχασμό.

      Ο Κατσικάρης θα ήταν ιδανικός κατ'εμέ...

      Διαγραφή
    3. οχι δεν λεω οτι ο πεδουλακης ειναι καλητερος αλλων οπως κατσικαρης, αλλα η αμυνα που παιζει ο πεδουλακης ειναι η ιδανικη για το ντι - ν -α αυτης της ομαδας!!

      Διαγραφή
    4. ΟΚ, αλλά σου εξηγώ ότι για εξωαγωνιστικούς λόγους δεν γίνεται να αναλάβει ο Πεδουλάκης. Μόνο το ότι θα κληθεί ως προπονητής του Παναθηναϊκού να κάνει επιλογές και να κόψει παίκτες, θα είναι στο στόχαστρο και στη μόνιμη αμφισβήτηση τύπου " πήρε τον παίχτη του τον Παππά και όχι τον Κατσίβελη" ή " αναγκάστηκε να πάρει τον Περπέρογλου για να μην του πουν ότι μεροληπτεί υπέρ της ομάδας που τον πληρώνει".

      Διαγραφή
    5. σωστος για αυτο πιο κατω μαζι με εναν φιλο λεμε να ξεπεραστουν τα γνωστα προβληματα!! αλλιως θα δημιουργηθουν ολα οσα ανεφερες..
      απλα δες τον ιταλο, μεχρι να καταλαβει τι μπορει να ο μπραμος και τι οχι περασαν 2,5 αγωνες!!!

      Διαγραφή
    6. ΟΚ, αλλά σου εξηγώ ότι για εξωαγωνιστικούς λόγους δεν γίνεται να αναλάβει ο Πεδουλάκης. Μόνο το ότι θα κληθεί ως προπονητής του Παναθηναϊκού να κάνει επιλογές και να κόψει παίκτες, θα είναι στο στόχαστρο και στη μόνιμη αμφισβήτηση τύπου " πήρε τον παίχτη του τον Παππά και όχι τον Κατσίβελη" ή " αναγκάστηκε να πάρει τον Περπέρογλου για να μην του πουν ότι μεροληπτεί υπέρ της ομάδας που τον πληρώνει".

      Διαγραφή
  47. Κάπου διάβασα ότι εναντίων ομάδων που διοργανώνουν eurobasket είχαμε 0-12 ή κάτι τέτοιο. ¨Αρα η παράδοση συνεχίστηκε.
    Τραγική εμφάνιση στα 3 δεκάλεπτα, μας πήραν αμπάριζα. Βέβαια βοήθησαν και τα κοράκια που δεν σφήριζαν τίποτα στο μεγαλύτερο μέρος.
    Αυτή η Ιταλία είναι απρόβλεπτη αλλά δε νομίζν η Ισπανία να το αφήσει έτσι

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i ispania an xasei apokleietai . den vlepo oute mia pithanotita se auto to senario

      Διαγραφή
  48. Πολλά μπράβο στα παιδιά, το γυρίσανε μόνοι τους, απλά στο 62-68 είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά τις χάσαμε. Μηδέν βοήθεια από τον πάγκο, καμία προετοιμασία για το παιχνίδι, καμία αντίδραση όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτά να τα βλέπουν οι υπεύθυνοι (τρομάρα τους), που επιλέγουν έναν μέτριο και άπειρο ιταλό για πρώτο προπονητή και κάτι ανέκδοτα για βοηθούς. Κρίμα γιατί το υλικό υπάρχει και η ελληνική μπασκετική ψυχή και καρδιά είναι ακόμα εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μν μπλεκουμε τους βοηθους για την ανυπαρξια του χοντρου!!! ο τυπος απλα για εθνικη δεν κανει!!! εναν παιχτη , εναν επρεπε να περιορισει!!! και τελικα απο αυτον φαγαμε σχεδον οσους ποντους σκοραραμε.. απλα τραγικος.. για να μν αναφερω τους παιχτες που κρατησε για την τελικη 12 αδα... αστειος πραγματικα

      Διαγραφή
    2. Σε μια σοβαρά οργανωμένη ομάδα, παίζουν ρόλο και οι βοηθοί...Αλήθεια, ποιος έκανε το scouting για τη Σλοβενία? Ο Λημνιάτης?

      Διαγραφή
    3. σωστοτατος , η προετοιμασια των παιχτων δεν ειναι μονο ευθυνη του κοουτς αλλα ο παπανικολαου ειναι αρκετα εμπειρος για να κανει ενα απλο αναγνωσμα των αντιπαλων!!!

      Διαγραφή
    4. Μπελινέλι, Κόπονεν, Ντράγκιτς... Μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει ο Παπ. Τέλος πάντων, δε θα μαλώσουμε γιαυτό...Απλά σήμερα είμαστε διπλά στεναχωρημένοι...

      Διαγραφή
    5. α μπραβο νομιζω οτι ολοι λεμε κατι παραπανω λογω της φορτισης.. κριμα για αυτους τους παιχτες..

      Διαγραφή
  49. καλημερα....δυστυχως ο τρινκιερι δεν μπορεσε να προσαρμοστει στο dna του ελληνα μπασκετμπολιστα....για την εθνικη ομαδα καλως ή κακως μονο ο μονος προπονητης που μπορει να ταυτιστει με τον ελληνα παικτη ειναι ο παναγιωτης γιαννακης....εκτος κι αν μπορεσουν(που μαλλον δεν θα μπορεσουν)να προσεγγισουν τον ντουντα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκεψου τον πεδουλακη και πες μου αν θα εκανε την δουλεια...

      Διαγραφή
    2. ή ο αργυρης πεδουλακης αν αυτο μπορει να γινει.....stonerook

      Διαγραφή
    3. απο το στομα μου το πηρες....stonerook

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα με τον Stonerook.
      Ειδικά ο Καββαδάς ήταν γαμάτος σήμερα, μας έκανε να ξεχάσουμε τον Βουγιούκα.
      ¨Αρα ούτε Μπουντομπάσκετ ούτε όνειρα για Κουφό και Καλάθη

      koth

      Διαγραφή
    5. lol μακαρι να ξεπεραστουν τα οποια κολληματα και να αναλαβει ο μιστερ.. ειναι κριιμα για παιχτες οπως ο σπανουλης ο παπ και τα αλλα παιδια, να τους κλεβουν τα μεταλλια οι τυχαρπαστοι που αναλαμβανουν τον παγκο..
      θα γουσταρα μεχρι και καλαφατακη!!!

      Διαγραφή
    6. Ρε παιδιά, δεν είναι θέμα αν θα ήταν ο Πεδουλάκης ή ο Μπαρτζώκας...Το θέμα είναι ότι έγιναν τραγικά πράγματα...Από την μη κλήση Καλάθη, το κόψιμο Κατσίβελη, την επιλογή Καββαδά, το γεγονός ότι σε ξαβρακώνουν οι Φινλανδοί, ότι δεν έχεις Plan B, ότι καις το Σπανούλη, ότι αφήνεις τους Σλοβένους να κάνουν εύκολα το παιχνίδι τους, όταν είναι ευρέως γνωστό και αποδείχθηκε και σήμερα ότι είναι χέστες κλπ. Δυστυχώς νομίζουν ότι θα μπει ο Σπανούλης ή ο Φώτσης και θα κερδίσουν...Τι να πω, ο Βασιλακόπουλος έχει ξεπεραστεί και κάνει κακό στην εθνική.

      Διαγραφή
    7. ρε παιδια τι φταιει ο βασιλακοπουλος?? ο καλαθης μονος του κοπηκε!!!
      ε το οτι πηρε 3 3ρια και 4 4ρια δεν φταιει καμια ομονσπονδια!!! αν εμπαινε βυσμα τοτε θα επαιζε και ο παππας!!! μπορει και ο κατσιβελης!!!

      Διαγραφή
    8. ειναι γνωστη η θεση μου για τον αργυρη πεδουλακη κρις ,το ξερεις.τον θεωρω απτους καλυτερους στην ευρωπη.ομως για εθνικη ομαδα διατηρω επιφυλαξεις.ο τζιμ σε ανυποπτο χρονο εχει μιλησει για τις ιδιαιτεροτητες τετοιων τουρνουα.προπονητες του στυλ πεδουλακη θελουν χρονο για να δειξουν αποτελεσμα και χρονος τετοιος δεν υπαρχει.ο προπονητης της εθνικης πρεπει να ειναι ΚΟΙΝΗΣ αποδοχης ,ενωτικος και ψυχολογος.ιβκοβιτς ας πουμε ειναι ενας τετοιος.ή τουλαχιστον υπηρξε.
      ο τρινκιερι θα συνεχισει να χαιρει της εκτιμησης μου,γιατι ειναι ενας ενημερωμενος κοουτς με ωραιες ιδεες και προσωπικα συμπαθης.δυστυχως εκανε κανα δυο κακες επιλογες και κυριως φανηκε να μη στηριζει καποιες επιλογες του.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    9. τι να πω τραμπλε, πολυ σωστα η εθνικη ειναι αλλο πραγμα και δεν πρεπει να ξεχναμε τι εγινε με γιαννακη οταν ανελαβε τον ολυμπιακο... μακαρι οι υπευθυνοι και αυτοι με περισσοτερες γνωσεις να κανουν την σωστη επιλογη!!

      Διαγραφή
    10. μαζι σου και εγω stonrook,που πηγε το dna? παντως θπαρχει φανερη ελειψη πρωτοκλασατων γκαρντ πλυν σπανουλη,αλλα που ειναι η αμυνα ρε γαμωτο?

      Διαγραφή
    11. Δεν ξέρω αν ο Τρινκιερι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο dna του Έλληνα μπασκετμπολίστα, αν είναι καλός ή κακός προπονητής, αν στις επιλογές του έβαλε "χέρι" η ομοσπονδία, αν δε βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τις δικές του αν μη τι άλλο επιλογές ( 3 τεσσάρια και παροπλισμός Φώτση, Μαυροκεφαλίδης, Περπέρογλου - που στα κρίσιμα κάπου τον ξέχασε) αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν δύο τρανταχτές ανορθογραφίες.
      Και εξηγούμαι..

      1) Τα τρία γκαρντ ( Ο Μπράμος είναι ΤΡΙΑΡΙ): Το είχα πει με κάθε καλή διάθεση πριν ξεκινήσει το τουρνουά πως βλέπω τεράστια ανισορροπία στο ρόστερ και δυστυχώς αποδείχτηκα προφήτης κακών μαντάτων. Σε κάθε παιχνίδι που χάσαμε κάποιος αντίπαλος γκαρντ έκανε θαύματα (βλέπε Κόπονεν, Μπελινέλι, Ντράγκιτς), σε κάθε τραυματισμό (βλέπε Σπανούλη- Ζήση) μας έπιανε η καρδιά μας...

      2) Καββαδάς: Σαν παίχτη δεν τον ήξερα, τον είδα φέτος στην Περιβόλα για πρώτη και μοναδική φορά. Μπροστά του ακόμα και ο Μπόγρης έμοιαζε μίξη Φασούλα-Βράνκοβιτς. Τον πόσταρε για πλάκα ο Πέτροβιτς στα σαράντα πάρα κάτι του που είναι τριάρι. Αν ήθελε κάποιον για τρίτο ψηλό κι ο Βουγιούκας "γκρίνιαζε" ας έπαιρνε κάποιον τύπου Γλυνιαδάκη, ακόμα και τον Μπόγρη που λέει ο λόγος.

      Συνοψίζοντας, δε μας φταίει η ατυχία με τους τραυματισμούς Σπανούλη - Μαυροκεφαλίδη, μονάχα το κεφάλι μας που πήραμε 3 γκαρντ αντί για πέντε και 1,5 σέντερ αντί για τρεις.

      Διαγραφή
  50. τα πραματα ειναι απλα, με ενα και μισο σεντερ (στο τελος εμεινες με 1 σεντερ), 3 γκαρντ και ενα σκασμο 3-4αρια ομαδα δε φτιανεις.
    αυτα τα "ο χοντρος φταιει" ειναι γραφικα.
    υπευθυνη για την Εθνικη ειναι η ομοσπονδια και αμφιβαλλω αν θα παρει καποιον αξιοπιστο προπονητη οσο θελει να εχει η ιδια λογο στην επιλογη του ροστερ.

    Ο Τρινκιερι εβγαλε ενα καλο χατζηλικι χωρις να κουραστει κι ιδιαιτερα, σε καλη μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δλδ την επιλογη των παιχτων δεν την εκανε ο ιταλος?? τον βουγιουκα ποιος τον εκοψε??? τον παππα?? τον βασιλειαδη???

      Διαγραφή
    2. εσυ πιστευεις οτι τις εκανε ο Τρινκιερι τις επιλογες? δηλαδη απο ολο το ελληνικο πρωταθλημα ο 3ος καλυτερος σεντερ ηταν ο Καβαδας? Με ποια κριτηρια τον διαλεξε ο Τρινκιερι? εβλεπε ολα τα ματς του Πανιωνιου στα οποια εμπαινει αλλαγη ο Καβαδας?
      Λιγη λογικη αδερφε...

      Διαγραφή
    3. και ποιος εβαλε τον καββαδα?? να επαιζε σε παο ή γαυρο θα σου ελεγα οκ, ειχε βυσμα.. αλλα τωρα??? ουτε μαυροειδης δεν μπηκε και μπηκε ο καββαδας!! ποτε αλλοτε δεν ειχαμε τετοια θεματα, και ξαφνικα τωρα ενας παιχτης αλλαγη του νιονιου μπηκε με βυσμα?? αστεια πραγματα μου φαινονται εκτος αν ξερεις κατι παραπανω!!!

      Διαγραφή
    4. Παντως με το που ξεκινησε το τουρνουα η λιγες μερες πριν ξεκινησει, ειχε γραφτει οτι ο Καββαδας θα παει στην Ουνιξ του Τρινκιερι. Ισως ειναι παιχτης που ειχε παρακολουθησει λοιπον. Ισως να ειναι και τρολια αυτο που ειχε γραφτει,ισως και οχι,θα φανει. Δεν τα λεω αυτα για να προσαψω κατι στον Ιταλο ,που εχει ευθυνες,αλλα οχι τοσες οσες του φορτωνουν καποιοι.

      COOL Κωστας

      Διαγραφή
    5. οπως επισης οτι ο βουγιουκας θελει να φυγει γιατι πηγε ο ιταλος.. αυτα ειναι φημες και θα δημιουργηθουν και αλλα τετοια ποπυ ποτε δεν θα μαθουμε αν ειναι αληθεια η οχι.. το θεμα ειναι οτι ο ιταλος δεν κολλησε με τους παιχτες.. τελος και βεβαια ουτε εκανε τις σωστες επιλογες!!!

      Διαγραφή
    6. ρε παιδια σοβαρα τωρα, με ποια λογικη ειναι ο Καββαδας παικτης που πρεπει να καλειται στην Εθνικη? ειναι σαν να καλειται στην Εθνικη ο Σκορδιλης.
      θα τρελλαθουμε?

      Διαγραφή
  51. ενταξει ελεος για ακομη μια φορα η αντιπαλη ομαδα μας εβαλε στο ρυθμο της για τριαντα λεπτα, ο αλλος στα ταιμ αουτ δεν εδωσε ουτε μια τεχνικη οδηγια, και ευτηχως ο αλλος μυρωδιας βλεπε Μαλκοβιτς επαιξε στο ρυθμο μας στο τελευταιο δεκαλεπτο και δεν ξεφτιλιστηκαμε....και μετα εχουμε παραπονο απο τον Αρτζι, τον Μπαρτζωκα και τον Γιαννακη......
    Που πας ρε φιλε στο πιο κρισιμο ματς τελειως απροετοιμαστος?
    ακομα και ο Φιληπουσης πηρε πρεφα για της επιθεσεις χωρις υπομονη.....Θα το λεω συνεχεια η Εθνικη πρεπει να βρει ξανα την ταυτοτητα της που σε αυτο το ευρομπασκετ την εχασε,δεν ξερω αν φταιει μονο ο προπονητης η ηταν φανερη η ελειψη πρωτοκλασατων γκαρντ πλην Σπανουλη αλλα κακα τα ψεματα αυτη συνολικα δεν ηταν Εθνικη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. που σαι 77 να μας γραψεις τα 77 σεναρια για να προκριθεί η ελλάδα. στο χα πει. πιο μακρυα θα φτάσουμε. εκτος κι αν σας κάνουμε την χάρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται μαθηματική ανάλυση... υπάρχει μόνο ένα σενάριο για να προκριθούμε:

      - Νίκη Ελλάδας απέναντι στη σχετικά αδιάφορη Κροατία
      - Νίκη αδιάφορης Ιταλίας
      - Νίκη Σλοβενίας (που θα θέλουν να βγουν πρώτοι αν βέβαια δεν έχει κάνει καμία κηδεία ο Fratello στους Λιθουανούς)

      Διαγραφή
    2. Εδώ είμαι φιλαράκο σε αντίθεση με σένα που σε χάσαμε τελευταία μετά την νίκη μας και τις 2 σφαλιάρες που έφαγες, τζάμπα πάντως. Τί έγινε κλονίστηκες γιασ λίγο, ε; Κοίτα, μάλλον δεν θα μας κάνετε τη χάρη (μάλλον δεν μπορείτε κιόλας) αλλά μην ξεχνάς ότι μένω έξω γιατί έχασα από τους Φινλανδούς. Τώρα αν βγεις 7ος ή 12ος για μένα είναι το ίδιο. Για σένα, μάλλον όχι.

      77

      Διαγραφή
    3. χαχαχα. εγω ευχαριστημένος δεν είμαι από το μπασκετ που παίζουμε για αυτο και δεν θα φτάσουμε πολύ μακρυά. το μόνο που σου είχα πει είναι να αφήσεις τα σενάρια γιατί με το μπάσκετ που παίζεις δεν πας πουθενά (και οτι εγω θα παω πιο μακρυα από εσένα). δεν το εμαθες προχθες το εμαθες σήμερα. άκου εκεί φινλανδία... περαστικά

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για τα περαστικά. Εύχομαι να πάτε 4άδα γιατί γουστάρω αυτόν τον παικταρά τον Ντατόμε. Πάντως, αν γίνει καμιά σταβή και περάσουμε τότε ετοιμάσου...

      77

      Διαγραφή
    5. Ρε φιλαρακι εσυ που υποστηριζεις τοσο ενθερμα τα ragazzi(και δικαιωμα σου,θα εχεις τους λογους σου), γιατι δε μας χαριζεις και το ονοματακι σου να ξερουμε σε ποιον απευθυνομαστε?? Παντως επειδη ζω στην Ιταλια ,αν ειναι γυναικα ο λογος τοτε σε δικαιολογω εν μερει!

      COOL Κωστας

      Διαγραφή
    6. roberto baggio. ειμαι από μικρός ιταλία όπως και παναθηναικός. χωρις λογο. διαλεξα ομάδες και της υποστηρίζω. και νικη βόλου

      Διαγραφή
    7. Γεια σου ρε Roby. Καλη επιτυχια στην ομαδα σου τοτε απο δω και περα. Α και μια παραγγελια... κανε μια νικη μεθαυριο ,μπας και γινει κανα θαυμα!! Χρωσταει τη Δευτερα ο Belinelli το καλο παιχνιδι που δεν εκανε σημερα!

      COOL Κωστας

      Διαγραφή
  53. Αλήθεια Jim τι πιστεύεις ότι έφταιξε? Η εθνική ομάδα δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς καταφέρνοντας να μην πάρει το εισιτήριο για το μουντομπάσκετ του 2014. Ναι ο Τρινκέρι είναι καλός κόουτς, θα του έδινες όμως τα κλειδία της Εθνικής ομάδας? Και εν πάσει περιπτώσει όντως του δώσαμε τα σωστά κλειδία?? Πόθεν προκύπτουν Παπανικολάου και Λημνίατης??? Αλήθεια ποιός έκανε ανάλυση των αντιπάλων? Πως είναι δυνατόν να σε σκοτώνει κάθε σοβαρός αντίπαλος χωρίς καν να αντιδράσ? και Μπελινέλι? και Κόπονεν? και Ντράγκιτσ? Αλήθεια το 2013 μπορεί να σκοτώσει μία σοβαρή εθνική ομάδα ένας παίχτης?? Τη δωδέκαδα αναρωτιέμαι πως την επέλεξαν.. Καββαδάς?? είμαστε με τα καλά μασ?? Το παιδί δεν κάνει ούτε για μέτρια ομάδα.. Αλήθεια φέτος γιατί δεν έπαιξε στον Πανιώνιο σχεδόν καθόλου?? Το παλικάρι κόντεψε να δώσει μόνος του το ματσ στο Γκασόλ και με τη Σλοβενία μας αποτελείωσε..( ναι διάολε, φτάνουν ακόμη και τα 3 λεπτά να δώσουν ρυθμό σε μια διαολεμένη ομάδα που παίζει στην έδρα της και μετά άντε να τους κόψεις το ρυθμό). Ο Βουγιούκας για δεύτερη συνεχόμενη φορά κόβεται.. Πέρισυ Μαυροειδής, φέτος Καββαδάς.. Είμαστε με τα καλά μας??? Παίζαμε χωρίς δεύτερο σεντερ στο τουρνουα, κύριοι του προπονητικού team... Αλήθεια ποιός είχε την έμπνευση για τις άμυνες ζώνης που παίξαμε στα πιο άκυρα timing κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών??? Αλήθεια τουρνουά 18 ημερών το βγάζεις με 3 guards??? Αλήθεια το τσάρτερ της χαράς με τους 22 δημοσιογράφους του πατερούλη ποιά γραμμή θα μας περάσει από αύριο το πρωί? Μα φυσικά ότι τους πει ο πατερούλης.. Κρίμα, ίσως είχαμε μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για μεγάλη διάκριση..
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σκορπιες σκεψεις..

    Το θελανε πιο πολυ και το πηρανε..

    Αυτο που ειδα παντως ειναι να μην βγαινουν σουτ για φωτση-περπερογλου-παπανικολαου-μπραμος..

    Δεν ξερω που οφειλεται αυτο..
    Δεν ειδα ενα ελευθερο τριποντο για τον φωτση σε ολο το τουρνουα..
    Δεν ξερω αν φταιει ο Ιταλος,αν φταιει ο ιδιος,αν φταινε οι οργανωτες..Παντως ο φωτσης φημιζεται για το τριποντο του..
    Δεν ειδα καθολου παιχνιδι ρακετας..
    Τιποτα..
    Ο μπουρουσης χαμενος..
    Ο καιμακογλου εχασε ολα τα κρισιμα ενω ο πριντεζης που πηγε?Πολυ ανοργανωτοι επιθετικα φανηκαμε..Κριμα..

    Πιστευω η εθνικη οτι εχει κλικα και εκει εχασε το παιχνιδι ο ιταλος..
    Πιστευω οτι για αυτο δεν ηρθαν οι αμερικανοι(καλαθης-κουφος)
    Και τελος πιστευω οτι σε αυτο φταει ο τρινκιερι που δεν καταφερε να το διαχειρειστει γιατι και δεν εχει το ηθικο βαρος(βλ.τιτλους) και γιατι δεν μπορει να επιβληθει(βλ.balls)..Οι σλοβενοι για να αποφυγουν τετοια προβληματα κοψανε παιχταραδες γιατι οσο και παλιος να ειναι ο μαλκοβιτς αυτα τα εχει ψωμοτυρι..Τεσπα αυτα..Κριμαααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!
      Ο καλός προπονητής κάνει την καλή ομάδα

      Διαγραφή
    2. με προλαβες και αυτο απαντηθηκες!! ειδες ελευθερα δικα μας σουτ που να τα χασαμε?? ειδικα του φωτση πχ??? ειδες να ταιζουμε μπουρουση???

      Διαγραφή
    3. Σωστός!
      Ο καλός προπονητής κάνει την καλή ομάδα

      Διαγραφή
    4. συμφωνω επιθετικα μηδεν πλην καποια plays με ποσταρισματα αλλα ενταξει λογω χρονου επρεπε να ξεκινησει απο την ΑΜΥΝΑ,η οποια ηταν και αυτη ανυπαρκτη και στο τελος παρουσιαστηκε μια ομαδα χωρις ταυτοτητα....

      Διαγραφή
    5. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.

      Διαγραφή
  55. Tελικά άργησε το πνευματικό κλικ και ο μεσαίος παίκτης έπαιξε χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παρά την φόρτιση από το ματς δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό. Με 10’ κανονικού μπάσκετ, με τέτοια συντριβή στα ριμπάουντ, με τις ατυχίες των τραυματισμών να διαδέχονται η μία την άλλη και με κακό ξεκίνημα για δεύτερο σερί ματς που είναι do or die, η ήττα είναι φυσικό επακόλουθο. Απλά η προσπάθεια για την ανατροπή απέδειξε ότι οι Σλοβένοι δεν κέρδισαν. Εμείς χάσαμε το ματς και μάλιστα τζάμπα. Αν κάποιος έλεγε στους παίκτες τι πρέπει να αποφύγουν στο σημερινό ματς θα τους έδειχνε τα πρώτα 30’. Μηδέν συγκέντρωση, καθόλου ενέργεια, πλήρης εγκλωβισμός στο παιχνίδι του αντιπάλου, κακή προετοιμασία του ματς.

    Δεν είναι η ήττα το πρόβλημα αλλά ο τρόπος που ήρθε. Ακόμα και όταν φτάσαμε στο -6 δεν είχαμε ένα ασφαλές play για να πάρουμε το φάουλ ή να σκοράρουμε για 2. Απλά κάναμε την προσευχή μας να βάλει το τρίποντο ο Καϊμακόγλου. Με φορτωμένους τους ψηλούς της Σλοβενίας και με τέτοιο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ δεν επιδιώξαμε παιχνίδι στο post ώστε να τους βγάλουμε εκτός μια ώρα αρχύτερα. Δυστυχώς, με τέτοια προσπάθεια για ανατροπή είναι κρίμα να χάνουμε το ματς από αμέλεια στις λεπτομέρειες το βασικό προσόν δηλ. των ελληνικών ομάδων.

    Ο Τρινκιερί έκανε αρκετά λάθη και σήμερα και όσο θυμάται κανείς το ματς μπορεί να του χρεώσει ακόμη περισσότερα. Αυτό, όμως, είναι ένα ζήτημα και η αντικατάστασή του άλλο. Η ένταση του αγώνα και η απογοήτευση δεν δικαιολογούν την προπονητολογία την ώρα που δεν έχει τελειώσει η παρουσία της ομάδας στο τουρνουά. Για μένα ο Μάλκοβιτς είχε πολλή μικρή παρέμβαση στο ματς σήμερα. Στην άμυνα προστάτευσε το ζωγραφιστό και στην επίθεση one man show με τον Ντράγκιτς. Ήταν τόσο κακή η αντίδραση της ομάδας μαε σε όλο αυτό που δεν είχε λόγο να παρέμβει. Η, δε, υπεροχή στα ριμπάουντ του έδωσε το μαξιλάρι ασφαλείας ώστε να περάσει ανώδυνα το διάστημα της ανατροπής που δεν τον είδα να αντιδρά, κιόλας.

    Τέλοσπάντων, ο κόουτς θα πρέπει να πέσει στα γόνατα παρακαλετός στον Σιμόνε μήπως και φιλοτιμηθούν οι Ιταλοί και κερδίσουν τους τρισκατάρατους. Πού καταντήσαμε… Ας περιμένουμε το τέλος και έχουμε χρόνο να κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

    Ψηλά το κεφάλι…

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μονο οτι ξεκουραζε τον καλητερο του παιχτη και εμεις οχι, ε αυτο λεει πολλα!!! θα μου πεις και ποιον να βαλει ο ιταλος αλλα αυτο ιεναι μαλλον δικο του λαθος!!! ποσο θα βοηθουσε ενας παππας ενασ βασιλειαδης εε??

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά τα λες, αλλά για ένα ακόμα παιχνίδι δεν τα είδε ο προπονητής... Που ήταν για παράδειγμα ο Πρίντεζης όταν οι Σλοβένοι είχαν πρόβλημα στο τέλος... Όσο για το Μάλκοβιτς, είχε στήσει την ομάδα του πάρα πολύ σωστά στο σημερινό παιχνίδι και ο Ντράγκιτς δεν έκανε εξωπραγματικές φάσεις. Αλήθεια, η εθνική μας ήταν το ίδιο καλά προετοιμασμένη?

      Διαγραφή
    3. Ρε μπαγάσα chris nas μην κοιτάς τα ζητήματα τόσο κοντόφθαλμα. Αν είχες, παλικάρι μου, σήμερα τον Παππά ή το Βασιλειάδη θα απέφευγες την ήττα; Μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Προχθές που κερδίσαμε δεν σε είδα να είσαι το ίδιο αιχμηρός.

      77

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Τα 10 καλα λεπτα δεν ηταν τιποτε παρα η "hail Mary" προσπαθεια να παρουμε το ματς. Τιποτε παραπανω.
      Οι Σλοβενοι κερδισαν και παρακερδισαν. Ηταν καλυτεροι και μας κερδισαν.
      Ελεος με το "δε μας κερδισαν εμεις χασαμε", τι νοοτροπιες ειναι αυτες?

      Διαγραφή
    6. προχθες που κερδισαμε θεωρεις οτι ηταν θεμα του κοουτς??? δες τα ποσταρισματα ακομη μια φορα.. δες και τα των φιλικων!!!
      το οτι λειπει γκαρντ δεν θελει να εισαι αιχμηρος για να το τονισεις , και ναι ενα ακομη γκαρντ θα εσωζε την κατασταση...αυτες οι ηττες που καναμε ηταν λογω μικρων λεπτομερειων.. στο οτι δεν ειχαμε ψηλους.. στο οτι δεν ειχαμε κοντους , και στο οτι τα επιπλεον 3 αρια και 4 αρια ποτε δεν αξιοποιηθηκανε!! τωρα τα θεματα αμυνας και επιθεσης εννοειτε πως επαιξαν τον ρολο τους.. το βασικο για μενα ειναι η λαθος στελεχωση με παιχτες που δεν μπορουσαν να παιξουν το μπασκετ που ηθελε ο ιταλος.. ΑΝ ηθελε κατι συγκεκριμενο!!!

      Διαγραφή
    7. Φίλε ανώνυμε 3:00, χάσαμε εμείς γιατί δεν κάναμε ούτε μέρος αυτών που μπορούσαμε. Αν έχεις δει άλλα παιχνίδια των Σλοβένων θα καταλάβαινες τί εννοώ. Επιμένω ότι ως ποιότητα ρόστερ είμαστε ένα σκαλί πάνω από τους οικοδεσπότες. Χάσαμε, λοιπόν, και μάλιστα πολύ φτηνά. Δεν είναι θέμα νοοτροπίας. Είναι θέμα ανάγνωσης του ματς.

      77

      Διαγραφή
    8. Σωστος ο 77, παντα ψηλα το κεφαλι. COOL Κωστας

      Διαγραφή
    9. @chris nas
      Δεν μιλάω μόνο για τον κόουτς αλλά γενικά. Μπορεί να είσαι απογοητευμένος και φορτισμένος αλλά δεν είναι μία η αιτία όταν μία ομάδα αποτυγχάνει.

      77

      Διαγραφή
    10. σιγουρα 77 παντα δεν φταιει ο κοουτς αλλα οταν βλεπω ομαδες με ροστερ χειροτερο 'ή χωρις το βαθος το δικο μας με τρελαινει!!!

      Διαγραφή

    11. εμεις εχουμε φοβερες ικανοτητες αλλα δεν τις δειχνουμε κι ετσι χανουμε μονοι μας, δεν παιζουμε με αντιπαλη ομαδα... whatever
      απο οτι φαινεται παντως, οι Σλοβενοι εχουν τις οποιες δυνατοτητες και τις δειχνουν μεσα στο γηπεδο.
      αλλα εμεις ειμαστε καλυτερη ομαδα απλα δε το δειχνουμε. whatever....

      και γω με το λογικη αυτη σου λεω οτι οι Ισπανοι εχουν φοβερη ομαδα ΑΜΑ θελουν και ΑΜΑ παιξουν καλα γι αυτο και προχθες χασανε ΜΟΝΟΙ τους κι οχι επειδη παιξαμε εμεις καλα.
      whatever..

      Διαγραφή
    12. Άσε φίλε, δεν μπορείς να καταλάβεις. Μάλλον, δεν προσπαθείς να καταλάβεις τί λέω. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς αλλά προσπάθησε να καταλάβεις τί λέει ο απέναντί σου. Προφανώς, κερδίσμαε τους Ισπανούς γιατί και αυτοί μας το επέτρεψαν. Δεν είμαι οπαδός της θεωρίας ότι είμαστε πάντα οι καλύτεροι και μόνο όταν εμείς θέλουμε μπορούμε να χάσουμε. Γι' αυτό σου λέω άστο.

      77

      Διαγραφή
  57. Ρε γαμώτο ο Φιλιππούσης τι παίρνει και δε μας δίνει; Η Ελλάδα δεν βλεπόταν για 3 σχεδόν δεκάλεπτα-34-60 το σκορ σε κάποια φάση-και περνούσε τον Λότερμόζερ γεννεές 14. Μόνο δεξί χέρι της Μέρκελ δεν τον έβγαλε. Ντάξει έγιναν φαλτσοσφυρίγματα, αλλά μόνο σφαγή δεν ήταν. Εν τω μεταξύ στην αντεπίθεση της Ελλάδος είχαμε 1 ομαδικό φάουλ για πόση ώρα. Όχι ότι στενοχωρήθηκα, αλλά έλεος με αυτή την κλάψα πια. Αμάν με αυτά τα ηλίθια άλλοθι... Ήσσονος σημασίας το θέμα που αναφέρω, αλλά τι ακούμε;

    Απελπισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπερες...Απετυχε το πειραμα τριμκερι λοιπον αυτο ειναι δεδομενο,να θυμησω 2 πραγματα,εκτος 4αδας στο περασμενο ευρομπασκετ τωρα εκτος 8αδας και ενδιαμεσα εκτος ολυμπιακων.Δυστηχως μετα το γιαννακη και ισως το καζλαουσκας εχουν γινει κακες επιλογες.Ο τρινκερι σιγουρα ΔΕΝ ειναι κακος κοουτς,ειναι ομως κοουτς που δεν κατεχει το θεμα εθνικη ομαδα ειναι περισοτερο συλλογων,τι να τα κανω τα ημηψηλα σχηματα με 5 το μαυροκεφαλιδη;;δυστηχως ο παγκος της εθνικης δεν ειχε ουτε ταιους ουτε λασμε,εννοειτε οτι η προκριση χαθηκε στο ματς με τους φιλανδους και στο τραυματισμο του σπανουλη-που εξαρτομασται κατα μεγαλο ποσοστο απ τον 31χρονο πια μπιλαρο που αρχιζει να κουραζεται, η ευρωλιγκα και τα ματς της αυξανονται...Γενικα ειταν στραβο το κλημα με την εθνικη φετος,μουρμουρες για τη προσληψη τρινκερι απ την αρχη(και απο ανθρωπους ενεργους με το σπορ) αν και ο ιταλος ειταν ο μονος που ερχοταν μιας ο ομπραντοβιτς δεν ηθελε παγκο εθνικης και ο γειτονας μου ο κατσικαρης προτημησε τα ρουβλια,απουσιες 2 βασικων γκαρντ-τραυματισμοι παιχτων στην προετιμασια και στο τουρνουα...Ειταν στραβος ο γιαλος το πειραμε και στραβα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ελεος πια ο τρινκιερι παλι φταιει βρηκαμε το εξιλαστηριο θυμα.... ας κανουμε και λιγο κριτικη στους ελληνες παικτες δεν κανει κακο αλλωστε δεν νομιζω περυσι στο μεγαλυτερο στραπατσο απο την νιγηρια να ηταν αυτος προπονητης......

    φυσικα εχει ευθυνες και ο τρινκιερι κυριως για την στελεχωση της ομαδος αφου παππας και βουγιουκας ειναι ανεξηγητο γιατι δεν ηταν σ αυτη την εθνικη αλλα και καποιες εμμονες του οπως σημερα με την χρησιμοποιηση σε ολο σχεδον το δευτερο ημιχρονο του κακου καιμακογλου και τον παροπλισμο του πριντεζη εστω και αν και αυτος ηταν αρνητικος στο 1ο ημιχρονο και επιπλεον την χρησιμοποιηση στα τελευταια λεπτα του περπερογλου αντι μπραμος......

    παντως αν και δεν ειναι η μεγαλυτερη μου αδυναμια ειναι αδικο να ριξουμε το φταιξιμο της αποτυχιας στον σπανουλη καθως πραγματικα μπορει ολα τα λαθη του ηταν αιφνιδιασμοι και καλαθια των σλοβενων αλλα να μην ψεχναμε οτι επαιξε 36 σχεδον λεπτα περνωντας ολες οι επιθεσεις απο τα χερια του και μην ψεχναμε οτι πια δεν ειναι 25 ετων αλλα 31......

    και μια παρατηρηση για τον jim ευτυχως ο πεδουλακης δεν εκανε το λαθος να παρει τον ζηση στον παναθηναικο οπως ειχα διαβασει απο εδω ως προταση για αντι-ουκιτς γιατι εκτος οτι ο ζησης δεν ειναι της ποιοτητας του κροατη που φαινεται και σ αυτο το τουρνουα για οποιον εχει δει κροατια εστω και αν ο ουκιτς ειναι αστοχος στα τριποντα σε ολους τους αλλους τομεις ειναι παρα πολυ καλος σκεφτειται περιφερεια με τα αργα ποδια του ζηση(ολοι οι περιφερειακοι που μαρκαρε κανανε παρτυ)με τα ποδια του 33χρονου διαμαντιδη.....

    dejan bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι θα ήταν άδικο και κοντόφθλαμο να βρούμε τον φταίχτη στο πρόσωπο του Σπανούλη ( τη στιγμή που η διαφαινόμενη αποτυχία είναι " κόρη" πολλών), αλλά όταν τα φώτα πέφτουν πάνω σου στις επιτυχίες και έχεις αναγορευτεί ο ηγέτης της εθνικής ( ο Φιλιππούσης τον βάφτισε μέχρι και αρχηγό, ενδεικτικό του γενικότερου κλίματος), πρέπει να υποστείς και την υπερβολική κριτική στα Βατερλώ. Μου έκανε πχ άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι για δηλώσεις δεν τον είδαμε ποτέ στα δύσκολα και με το που νικήσαμε την Ισπανία, πρώτη μούρη στον ΑΝΤ1 για δηλώσεις...

      ΥΓ
      Σωστή η επισήμανση περί Ζήση-Μήτσου, αλλά πόσο μας λείψανε ακόμα και τα πόδια του 33χρονου Διαμαντίδη! ( για το μυαλό του, ας μην μπούμε καν σε συζήτηση...)

      Διαγραφή
    2. για να μην παρεξηγηθω δεν ειπα κατι εναντιον του διαμαντιδη αλλωστε ειναι ο αγαπημενος μου παικτης αυτην την στιγμη και για μενα ειναι περιπτωση οπως και ο σαρας που και στα 37-38 λογω ευστροφιας θα μπορουν να προσφερουν και να κερδιζουν σημαντικους αγωνες οσο αργα ποδια και να εχουν και φυσικα η εθνικη θα ηταν αλλη ομαδα (με καποια επιφυλαξη αν μπορουν πια να συνυπαρξουν σπανουλης-διαμαντιδης....) αλλα το διδυμο ουκιτς-διαμαντιδης ειναι πολυ ανωτερο απο αυτο του ζηση-διαμαντιδη......

      ο σπανουλης μπορει να μην ειναι και ο καλυτερος χαρακτηρας και φυσικα στις ηττες ο ηγετης μιας ομαδος εχει κυρια ευθυνη αλλα μεχρι εκει να μην του γινει αδικη κριτικη και πιστευω οτι σ αυτο το τουρνουα τηρουμενων των αναλογιων τα πηγε καλα....

      dejan bodiroga

      Διαγραφή
    3. εχετε δικιο,αν ειναι δυνατον να λεμε οτι φταιει μονο ενας παιχτης,ακομη και αν αυτος ειναι ο Σπανουλης με 21 ποντους.Αλλα ποσο υπεφιαλος ειναι ο ανθρωπος.Ειδα δηλωσεις του -Γιατι χασαμε απο Φιλανδια;;;Σπανουλης:'ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑ' δεν τα λες αυτα ρε Μπιλλαρε,θελεις να το παιζεις και σεμνος τρομαρα σου.

      Διαγραφή
    4. Ναι, κατάλαβα τι εννοούσες...Αλλωστε, έγραψα ότι συμφωνώ με το σχόλιό σου περί Ζήση-Μήτσου. Στον Σπανούλη δεν μπορώ να πω ότι βάζω καλό βαθμό, αλλά έχει και το ελαφρυντικό ότι κλήθηκε να κάνει και πράγματα που δεν ήταν ποτέ το φόρτε του, τη στιγμή που έλειπε ένα σοβαρό pg από την ομάδα.

      Διαγραφή
    5. οχι βεβαια, ο σπανουλης εδωσε οτι ειχε πραγματικα αλλα ηταν απελπιστικα μονος στα γκαρντ.. ενας ζησης δεν μπορει να βοηθησει με 3,4 αντιπαλα γκαρντ..
      αραγε ο διαμαντιδης θα εχει μετανιωσει που ακολουθησε την χαζη προετοιμασια στην κινα και αφησε την εθνικη..???
      οσο δεν υπαρχει ενας κοουτς να φιαξει τους παιχτες και να ξερει το παιχνιδι μας, ε τοτε δεν μπρουμε να κατηγορησουμε κανενα παιχτη!!

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Με βρισκεται συμφωνω (pensierix,dejan bodiroga) σε ολα..απο σπανουλη,ζηση μεχρι δδ,φωτση,ουκιτς

      Ισως μονο πιστευω οτι με αλλον προπονητη που θα μας ειχε στιβαρους πισω και θα μπορουσε να διαχειρειστει καλυτερα τις ισσοροπιες να πηγαιναμε καλυτερα..Οι παιχτες εχουν την ευθυνη οτι δεν δαγκωναν σιδερα σε ολο το τουρνουα αλλα ο προπονητης φταιει για την επιλογη παιχτων,για την διαχειριση τους,την ψυχολογια,τα συστηματα,το διαβασμα του αντιπαλου κ.ο.κ Αρα...

      Διαγραφή
    8. νομιζω η βαθυτερη αιτια της αποτυχιας ειναι οτι και περυσι και φετος δεν αποφασισαμε αν θα παιξει ο σπανουλης για την ομαδα ή η ομαδα για τον σπανουλη.... τα χαρακτηριστικα του σπανουλη ταιριαζουν στο 2ο καθως το δυνατο του σημειο ειναι το σκοραρισμα και οχι η δημιουργια και ουσιαστικα γι αυτο και στον ολυμπιακο εμφανισε καλυτερη εικονα απο τον παναθηναικο γιατι αλλο να εχεις συμμπαικτη τοn λο,τον μαντζαρη και τοn χαινς και αλλο τον σαρας, τον διαμαντιδη και τον πεκοβιτς στην μια περιπτωση παιζει η ομαδα για σενα και στην αλλη εσυ για την ομαδα.... παντως ο μαλκοβιτς προσαρμοσε την ομαδα πανω στον ντραγκιτς και δικαωθηκε τουλαχιστον για την ωρα......

      dejan bodiroga

      Διαγραφή
    9. Πολυ σωστα..Αλλα υπηρχε αρχηγος ο φωτσης στην εθνικη με οτι αυτο συνεπαγεται..

      Διαγραφή
    10. τι εννοεις γιαννη με το υπηρχε ο φωτση με οτι συνεπαγεται? ο φωτση παρολου που ηταν αρχηγος στο τουρνουα δεχτηκε να ειναι ο 11ος παικτης της εθνικης μαλιστα στον αγωνα με την ισπανια καθισε 40 λεπτα στον παγκο αμφιβαλλω αν πχ ο σπανουλης θα το δεχοταν αυτο σε ματς που ηταν απολυτα ετοιμος, δεν φτιαχτηκε ουτε ενα συστημα γι αυτον ενα ελευθερο 3ποντο σε ολο το τουρνουα δεν σουταρε,μαλιστα νομιζω ειχε και οδηγια αντι να καθεται στις γωνιες για να παρει την μπαλα για 3ποντο οταν ξεκιναει εκδηλωση επιθεσης ο σπανουλης να κανει κοψιμο μες στο καλαθι για το ριμπαουντ και εμενε ψηλα σε πολλες φασεις ο μπορουσης,ακομα και σημερα ενω ειχαμε τεραστιο προβλημα στα ριμπαουντ που ειναι με διαφορα ο καλυτερος μας ψηλος σ αυτον τον τομεα στο 2ο ημιχρονο τον ξεχασε 15 λεπτα στον παγκο, ενω και ο φιλλιπουσης και αθλητικη εφημεριδα ξεχασαν ποιος ειναι ο αρχηγος και ειπαν οτι ειναι ο σπανουλης εστω και αν ειμαι σιγουρος οτι γνωριζουν ποιος ειναι πραγματικα......

      dejan bodiroga

      Διαγραφή
    11. σιγουρα ειναι γαυρος ο Φιλλιπουσης απαξιωνει τους παντες,λεει για τα λαθη ολων,τον Σπανουλη δεν τον αγγιζει.Δεν καταλαβα αλαθητος ειναι ο Σπανουλης με τοση πιεση,ο.κ κανει πολλα λαθη ειναι κακο να το πει;;Απο ενα λαθος του Μπραμου στο τελος χασαμε ειπε το παιχνιδι,τα μαζεμενα λαθη αλλων γιατι δεν τα αναφερει,το σιχαμα που θελει να μεταδιδει και αγωνες εθνικης.

      Διαγραφή
    12. Συμφωνω σε αυτα που λες..Απλα η θεωρια μου ειναι οτι ο σπανουλης δεν αποδεχτηκε τον φωτση αρχηγο και οτι αυτο δημιουργησε ολα τα προβληματα..Αρα ο τρινκιερι θα επρεπε ή να κοψει τον φωτση και να ειναι η εθνικη του σπανουλη οπως ο οσφπ ή να παρει 4 γκαρντ και να βαλει τον σπανουλη σε ρολο οπως τοτε ο ομπραντοβιτς..Ο τρινκιερι πηγε σε αλχημειες δεν μοιρασε ρολους και η εθνικη πατωσε..Αν δεις και πιο πανω λεω οτι δεν ειδα ενα τριποντο αμαρκαριστο του φωτση σε ολο το τουρνουα..Που ο φωτσης επιθετικα αξιζει για το τριποντο του..Και να το παω πιο μακρια,οταν ο σπανουλης τραυματιστηκε στο τουρνουα της γαλλιας και δεν επαιξε ο φωτσης ηταν απτους καλυτερους και τοτε ο τρινκιερι τον εκθειαζε..Και για να κλεισω δεν νοειται σε μια ομαδα να υπαρχουν δυο αρχηγοι γιατι δημιουργειται συγχυση..Δημιουργουνται 2 κλικες, και υπαρχουν μετα και οι αδιαφοροι..Με λιγα λογια ο τρινκιερι με αυτη την κινηση δημιουργησε συγχυση στην ομαδα και γιαυτο η ομαδα ειχε σκαμπανεβασματα συνεχως..

      Οποιος θυμηθει συνεργασια σπανουλη-φωτση εχει μπονους..Απλα δεν υπαρχει..

      Διαγραφή
    13. Kαι να συμπληρωσω..

      Υπηρχαν φασεις με παιχτες στο τριποντο αμαρκαριστους και σουταρανε αλλοι με 2 παιχτες πανω τους..

      Και να το πω διαφορετικα..Δεν δημιουρδουν οι κοντοι για τους ψηλους και οι ψηλοι δεν παιρνουν ριμπαουντ..Καπως ετσι ειναι τα πραγματα..Ο μπουρουσης αλλωστε εφυγε τσακωμενος απο τον οσφπ και στην αρμανι επαιζε παρεα με τον φωτση..Ο μαυρος τον πουλησε και πηγε στον παο (τον σπαν-βγαιναν οι γαυροφυλλαδες τοτε και λεγανε ο σπαν πηρε τηλ τον μαυρο και ερχεται..)και ολο αυτο ειναι ενα γαιτανακι

      Διαγραφή
    14. Χαρακτηριστική φάση σε προηγούμενο παιχνίδι ο Σλούκας να αγνοεί επιδεικτικά τον Φώτση ελεύθερο στη γωνία, μετά να χάνεται η μπάλα και η γλώσσα του σώματος του Φώτση να είναι ενδεικτική...

      Διαγραφή
  60. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ! ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ...ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΑΥΤΟ..
    Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ...ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΖΕΙ 20Π.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
    Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ
    Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
    Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
    Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΠΟΛΥ ΠΕΣΜΕΝΟΣ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ..

    ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΛΑΘΗ-ΜΑΝΤΖΑΡΗ-ΚΟΥΦΟΥ!!!

    ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Η-Τ-Τ-Α.! ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ.

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΑΥΤΟ...

    ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...

    ΜΕΤΡΙΟ ΚΚΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ..


    ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!

    .ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΑΤ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!! ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ Η ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ.....

    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΜΕ ΓΟΥΙΛΝΤ ΚΑΡΝΤ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ..

      Διαγραφή
  61. Nikhsame τουσ ισπανους και στην συνεχεια....ΧΑΛΙΑ..ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. καποιες σκορπιες σκεψεις και απο μενα

    η εθνικη ειχε διαφορετικη προσεγγιση σε καθε ματς επιθετικα κυριως.στα παιχνιδια με τους ισπανους και με τη σλοβενια σημερα προσπαθησε να κρυψει την πασσα,γιατι και οι 2 αυτες ομαδες παιζουν στα ορια του φαουλ και οδηγουν σε λαθη.επελξε ο τρινκιερι να δωσει τα κλειδια στο σπανουλη.ο σπανουλης ειναι μεγαλος παιχτης,απτους μεγαλυτερους αν οχι ο καλυτερος γκαρντ αυτη τη στιγμη.ΟΜΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΟΥ σημαντικους παιχτες.η ελλαδα ειχε κακο σπασινγκ μπροστα ΚΑΙ στον αγωνα με την ισπανια και σημερα.και ειναι φυσικο αυτο γιατι σε μια επιθεση δεν μπορεις να παιζεις 4 πικ εν ρολ χωρις να θυσιασεις τις αποστασεις.καποιοι φιλοι ειπαν νωριτερα οτι δεν ειδαν ελευθερα σουτ.ο λογος ειναι αυτος που ειπα.η εθνικη επελεξε να μην πασσαρει , το εκανε καταπληκτικα οταν απουσιασε ο σπανουλης.δεν πιστευω να ειχαμε καλυτερη τυχη με βουγιουκα,πιστευω ομως οτι χρειαζοταν ενας εκ των κομμενων κοντων.οποιοσδηποτε.τελικα το πληρωσαμε αυτο το ρισκο.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω 100% σε αυτα που λες εκτος του τελευταιου. δεν χρειαζομασταν οποιοδηποτε απο τους κομμενους κοντους χρειαζομασταν εναν περιφερειακο κυριως για την δημιουργια και σκοραρισμα οποτε αυτος ηταν ο παππας ο οποιος το διαφορετικο που εχει απο τον σλουκα και τον ζηση ειναι οτι δεν φοβαται το μπασιμο μεχρι το τελειωμα βαρεθηκα να βλεπω τον ζηση και τον σλουκα να σταματανε και να σουταρουν απο τα 5 μετρα.... αλλα αν πχ επερνε τον κατσιβελη τι θα μπορουσε να προσφερει το παιδι? θα σου προσφερε σκοραρισμα οταν εχει μεσο ορο καριερα 1,8 ποντους με αντιπαλο τον ηλυσιακο και τον απολλων ή θα σου προσεφερε δημιουργια? στην εθνικη πρεπει να παιζουν οι καλυτεροι ανεξαρτητου ηλικια οποτε αν θελεις να καλεσεις 3ο ψηλο με αμυντικο προσανατολισμο γιατι να καλεσεις τον καββαδα και οχι τον γλυνιαδακη ή στην περιφερεια γιατι τον κατσιβελη και οχι ακομα και τον λιακοπουλο?

      Διαγραφή
    2. εξαιρετικος ο λιακοπουλος,αλλα οχι για εθνικη.η λογικη μου ειναι οτι τελικα χρειαστηκες παιδια που να μπορουν να βαλουν την μπαλα κατω και,αν θες,να εχουν υψηλο κινητρο.και ο παππας και ο κατσιβελης μπορουν να το κανουν.ο καθε ενας με τα συν και τα μειον του.το θεμα ηταν και ΠΟΣΟΤΙΚΟ δυστυχως.δεν αμφιβαλλω οτι ο παππας ειναι καλυτερος παιχτης,ειλικρινα ομως αυτη τη στιγμη κρινω εκ του αποτελεσματος(ασχημο πραμα)οτι δεν ειχες ποσοτητα στους κοντους.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. FILE ANONIME... FAGAME 20ADES APO PLAY MAKER FILANDIAS SLOBENIAS ITALIAS! O PAPAS SOU ELEIPSE; TO PSILO POINT KGARNT ELEIPSE...

      Διαγραφή
  63. εν το μεταξυ το γηπεδο χωρα 13 και οχι 20χιλιαδες οπως ελεγε ο φιλιπουσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. mvp της διοργανωσης ο σπανουλης στη κατηγορια των λαθων 1ος με διαφορα... αναλογια ασσιστ-λαθη 2,4-4,6 ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΧΑΝΕΙΣ ΚΟΥΦΟ, ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΤΣΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΞΩ ΤΠΝ ΚΑΛΑΘΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΤΟΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ 11 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ 12 ΑΣΤΕΡΙΑ. ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ; Η ΝΤΡΙΜ ΤΙΜ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΒΡΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ. ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΙ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΛΕΙΨΟ.ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΛΗΣΕ Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΒΑ ,Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ. ΑΝΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΜΕ 9 ΠΑΙΚΤΕΣ. ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ . ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΡΓΟ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ ΑΠΟ 99 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΑΠΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΔΥΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ . ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.

    Υ.Γ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΟΣΗΜΟ.ΑΜ ΠΩΣ. ΑΛΑ Η ΠΡΟΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. To βασικότερο λάθος του Τρινκιέρι ήταν στο recruiting. Πήρε το ρίσκο και απλά δεν του βγήκε. Η ομάδα υπερφορτώθηκε στα φόργουορντ με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι παίκτες μεταξύ τους.
    Βασικά φάνηκε εκεί και η απειρία του σε τέτοιες διοργανώσεις. Έχουν άλλη φύση σε σχέση με τους συλλόγους. Ο Ιταλός είναι καλός κόουτς, αλλά η απειρία του σε διεθνείς διοργανώσεις στοίχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Και περυσι με τη Νιγηρια μονοι μας χασαμε γιατι λεει δεν παιξαμε συμφωνα με τις δυνατοτητες μας.

    Αυτες τις ρημαδοδυνατοτητες μας εγω γιατι δεν τις εχω δει δυο χρονια τωρα τουλαχιστον?
    Γιατι ολο γι αυτες ακουω και πως αυτοκτονουμε συνεχεια και δε μας νικανε οι αλλοι, αλλα χανουμε επειδη για ενα ανεξηγητο λογο ενω ειμαστε σπουδαιοι τελικα ειμαστε αυτοκαταστροφικοι.

    Και λεω εγω με το φτωχο μου το μυαλο, μηπως απλα δεν εχουμε καλη ομαδα και δεν εχουμε δυνατοτητες για το παραπανω? μηπως οχι και τοσο καλους παικτες οσο νομιζουμε οτι εχουμε? μηπως απλα δεν ειμαστε σπουδαιοι?


    Μπορει με αλλο προπονητη αυτοι οι παικτες να καταφερουν τελικα να γινουν καλη ομαδα.
    Αλλα μεχρι τοτε, σας ικετευω, σταματειστε αυτη την πιπιλα με το τοσο καλο εμψυχο δυναμικο που χανει συνεχεια απο μονο του λες και παιζει με τον καθρεφτη του κι οχι με αντιπαλες ομαδες.

    Παραδεχθειτε οτι ναι η Φιλανδια ηταν καλυτερη απο εμας σε αυτο το τουρνουα και σταματειστε να τους λετε υποτιμητικα "ξυλοκοπους".
    Θα ειναι μια καλη αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Η διαφορα του φετος με αλλες χρονιες.. ??? και γιατι ολοι τα ριχνουν στον ιταλο??? μα απλα οι υπολοιπες ομαδες ηρθανε μισες!!! δειτε ρωσια, ισπανια, κτλ κτλ κτλ.. και πολλες δεν εχουν ετσι και αλιως το βαθος που εχουμε εμεις!!
    Και ναι εμεις χασαμε απο τους ξυλοκοπους γιατι οντος ειναι ξυλοκοποι!!!
    οταν ομως η κοουτσαρα παιρνει ενα 5 αρι και τον καββαδα που στον νιονιο παιζει 5 λεπτα.. και ναι ο μαυροκε ειναι μονο για 3ος σεντερ και μονο αν δεν εχεις αλλες λυσεις!!
    Οταν ο κοουτς δεν ξερει ο καθε παιχτης του τι κανει και τι οχι.. μπραμος πχ... δεν τους εχει δωσει ρολο(φωτσης)
    ε οχι ρε παιδια δεν φταινε οι παιχτες.. ειδικα οταν εχουν να τα βαλουν με ομαδες που εχουν προπονητες γατες!! γιατι οταν πας να παιξει τους σλοβενους με επιθεσεις 10 δευτερολεπτων τοτε ο αντιπαλος κοουτς σ εχει παρει τα εσωρουχα και δεν το εχεις καταλαβει!!! και ναι ο σπαν δεν ειναι σουπερ μαν!!! το ιδιο και ο ζησης!!
    οταν ο ιταλος καταλαβει τι εχει κανει με το ροστερ , θα ειναι ηδη στο αεροπλανο της επιστροφης!!!
    Ας ξυπνησει τουλαχιστον στο ματσακι με τους κροατες, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ και ας προσευχηθουμε!!! γιατι ναι ο κοουτς των ισπανων ειναι επιπεδου δικου μας!! αντε και ο θεος βοηθος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμγωνω με την αποψη σου και συμπληρωνω οτι εχουμε 2 ταχυτητων ομαδα.
      τα γκαρ μας με καλαθη η κατσιβελη η ματζαρη ειναι για χρυσο
      και οι ψηλοι μας ειναι για κλοτσιες.
      ειδικα η λουκαδαρα και ο καββαδας ειναι χαμηλοτατου επιπεδου.
      gskordak

      Διαγραφή
  69. 1. Πανε οι εποχες που οι Εθνικη δεν χρειαζοταν και κανα προπονηταρα, σταματησαν ο Μητσος και παπ και καθαρισαμε......
    Ηταν επιτακτικη αναγκη να παιξει ο καλαθης
    2.Οταν εχεις να στησεις μια ομαδα σε συντομο χρονικο διαστημα πρεπει να ξεκινας το στησιμο απο την Αμυνα σου....
    3.Δεν τα εχω με τον σπαν αλλα η εθνικη μετα την Γκαλη εποχη δεν στηριζοταν ποτε σε εναν παιχτη......
    4.οι περισοτεροι παιχτες της Εθνικης ειναι συγκεκριμενων ρολων πχ θες σετ επιθεση? Περπε ,θες να ανοιξεις το γηπεδο? Παπ, βαζεις Μπραμος και Φοτση? συστημα για ελευθερα σουτ,απο οτι φανηκε οι ρολοι δεν βρεθηκαν ποτε και....καληνυχτα
    5.ο βοηθος και γενικα το τεχνικο επιτελειο εχουν σημαντικο ρολο σε μια ομαδα βλεπε Ομπρα Ιτουδη παπαδο, απο οτι φαινεται το σκαουτινγκ ηταν της πλακας... παντα ο αντιπαλος ηταν καλυτερα διαβασμενος και σε συνδιασμο με την ανυπαρξια του κοουτς εντος παρκε μην εχοντας εναλλακτηκες να γυρισει το ματς, προσπαθουσαν οι παιχτες μονοι τους, χαρακτηριστικο παραδειγμα ηταν ο αγωνας με τη Σλοβενια οπου ο αντιπαλος προπονητης θελοντας να σιγουρεψει το ματς κατεβασε ρυθμο πηγε σε σετ παιχνιδι οπου παραδοσιακα ειναι το παιχνιδι μας και ξαφνικα παρα λιγο να γυρισουμε το ματς...αξιοσημειωτο ειναι οτι στο τελος ο κοουτς στα ταιμ αουτ τη μονη οδηγια που εδινε ηταν παιξτε αμυνα(πως?) και, μπορουμε να το γυρισουμε(πως?) το μπλοκακι του ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνεχεια...ενταξει μπορει να ημαστε αυστηροι κριτες με τον κοουτς Τρινκιερι αλλα τι προπονητες εχουμε δει στην Ελλαδα.....

      Διαγραφή
    2. συνεχεια...ενταξει μπορει να ημαστε αυστηροι κριτες με τον κοουτς Τρινκιερι αλλα τι προπονητες εχουμε δει στην Ελλαδα.....

      Διαγραφή
  70. Νομίζω το πρόβλημα ήταν ότι δεν σέβονταν τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά είτε λέγεται Φιλανδία, είτε λέγεται Ισπανία.

    Καλή επιτυχία στην επόμενη γενιά που έρχεται σε 2 χρόνια από τώρα γιατί μάλλον ήταν το τελευταίο τουρνουά που βλέπουμε αρκετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. μπορει να μην ειναι το επιπεδο της ομαδας λογω της ανυπαρξιας των ψηλων μας για μεταλλιο,ομως πραγματικα ειναι απο τις φορες που εχω δει ενα προπονητη να κανει τοσο μεγαλο κακο στν ομαδα του.
    δεν μιλαμε μονο για κακο στησιμο και αδιαβαστη ολοκληρωτικα ομαδα,αλλα για κανονικο σχεδιο εξοντωσης.
    η επιλογη να αφησει την ομαδα με 3 γκαρ και 1,5 ψηλο σε τουρνουα 11 αγωνων σε 20 ημερες ειναι εγκλημα.
    συγχαρητηρια σε οσους παλεψαν απο τους παικτες ακομη και στον μπουρουση που δεν θελω ουτε να τον βλεπω,γιατι κατεθεσαν και την ψυχη τους και προσπαθησαν πολυ κοντρα σε εναν ανεκδιηγητο προπονητη.
    υ.γ.1 απο τον λημνιατη ειχα αλλες απαιτησεις ,ως βοηθος τουλαχιστον, στο να του ριξει μια σφαλιαρα στο στησιμο του ροστερ.
    υ.γ2 μην ξανακουσω κανενα να μιλησει για αυτα τα καραγκιοζακια τους ιταλους προπονητες γιατι θελουν πολυ γιαουρτι.ο αγελου ολους αυτους τους μαρκετιαρς προπονητες τους εχει για τα γονατακια του
    υ.γ 3 οι διαιτησιες ειναι γραμματια που ξεπληρωνουν στον κυρ γιωργη αυτοι που χειρουργουσε ολα αυτα τα χρονια που ηταν προεδρος

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Επίσης είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα με τους βοηθούς, το scouting ήταν μηδενικό.

    Ελπίζω να καταλάβανε αρκετοί (και κυρίως οι δημοσιογραφίσκοι) ότι 12ος (11ος - 10ος) παίχτης σε μία εθνική ομάδα δεν υφίσταται. Πρέπει όλους να τους έχεις ετοιμοπόλεμους (και να έχεις συστήματα για αυτούς -Φώτσης-) είτε τον υπολογίζεις είτε όχι. Το ξύλο που έδωσε ο Καββαδάς ναι θα μπορούσε να το δώσει και ο Βουγιούκας και ο οποιοσδήποτε δεν θέλει ιδιαίτερο ταλέντο να κάνεις ένα σκληρό φάουλ! Θέλει όμως ταλέντο να παίξεις με πλάτη να πάρεις ένα pick να καλύψεις χώρο με το σώμα κλπ.

    Από εδώ τα λέγαμε καιρό για το ρόστερ. Ενώ είχες σοβαρές απουσίες και έκοψες ένα σωρό παίχτες είχες ακόμα τη δυνατότητα να φτιάξεις μία πολύ ισσοροπημένη 12άδα.

    Ο Αντρέας δεν φταίει ήταν αρκετά άπειρος αλλά ok σύμφωνα με τον μπάτζετ που είχαμε να διαθέσουμε ήταν το καλύτερο δυνατό, τώρα αν μπορούμε να βρούμε με τα ίδια λεφτά (ή αφιλοκερδώς -δύσκολο-) κάποιον άλλον, πιο δοκιμασμένο, θα είναι ότι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E,όχι και δε φταίει ο Αντρέας!
      Δε θα κάτσω τώρα να κεραυνοβολώ με ευθύνες,ούτε θα πω για τις αστείες καρικατούρες που είχε μαζί στον πάγκο(αυτός ο παπανικολάου-όταν τον έβλεπα να σχολιάζει στην τβ ήθελα να σπάσω την οθόνη..) αλλά δε γίνεται σε ένα ματς που θες να γυρίσεις να μην έχεις μέσα έναν καθαρό παίκτη τρανζίσιον με εύκολους πόντους(πρίντεζη),να πετάς έξω τον μόνο παίκτη με σφυγμό(σλούκα),να στέλνεις τις μπάλες χαμηλά στο ποστ σε αργές επιθέσεις(λες και θες να ελέγξεις το ρυθμό) και να μην έχεις ΚΑΝΕΝΑ άλλο αποκούμπι επιθετικά πέρα από τις εμπνεύσεις του Σπανούλη...

      Διαγραφή
  73. ενα πανεμορφο αρθρο για την εθνικη , παρεθετοντας καποιους αριθμους που μας κανουν να καταλαβουμε ποιοι ηταν οι φιλανδοι και απο τι παιχτες χασαμε..http://www.gazzetta.gr/basketball/article/541897/episimi-xeneromeni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εμένα δεν μ' αρέσει το μοιρολόι και θα διαφωνήσω με τους περισσότερους εδώ. Η Εθνική στο τουρνουά αυτό μου άρεσε αρκετά. Έπαιξε καλό μπάσκετ και κέρδισε σημαντικούς αντιπάλους: Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις απουσίες. Βέβαια και οι άλλοι είχαν απουσίες, αλλά με εξαίρεση την Ισπανία που πλήρη δεν την έχουμε καθόλου, θεωρώ ότι οι δικές μας απουσίες ήταν οι σημαντικότερες όλων. Κατεβήκαμε με 1 αξιόλογο σέντερ (όπως και οι Ισπανοί) και μας στοίχισε τρομερά η απουσία του Κουφού. Παίξαμε με τρία γκαρντ και μας στοίχισαν τρομερά οι απουσίες των δύο καλύτερων αμυντικών μας γκαρντς, Μάντζαρη και Καλάθη. Ο Καλάθης για μένα είναι και ο μόνος καθαρός πλαίη μαίηκερ που έχουμε. Η περιφερειακή μας άμυνα ήταν πλημμελέστατη. Γενικά στο τουρνουά ήμαστε λίγο και γκαντέμηδες με αποκορύφωμα τους τραυματισμούς Σπανούλη (μας στέρησε ουσιαστικά τη νίκη με Ιταλία και ίσως με Φιλανδία), Μαυροκεφαλίδη και Παπανικολάου. Ψηλά λοιπόν το κεφάλι, η νίκη επί της Ισπανίας δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και είμαι σίγουρος ότι έχουμε απόλυτο σεβασμό από όλους τους αντιπάλους. Η θέση μας είναι σταθερά στις 8 καλύτερες ομάδες του πλανήτη, με ΗΠΑ, Αργεντινή, Ισπανία, Ρωσία, Σερβία, Λιθουανία, Γαλλία. Θεωρώ λάθος να εκδιωχθεί ο Ιταλός που είναι καλός προπονητής. Εκτός βέβαια αν βρεθεί καλύτερος. Τέτοιος δεν είναι πάντως ο Αγγέλου, που είπε κάποιος παραπάνω. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΤΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ..ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. το παραχεσαμε με την σετ επίθεση και την άμυνα. φάνηκε κι απο πέρισυ με τον παναθηναικό. σε μακρυ τουρνουα μπορεις να φτάσεις μακρυά ειδικά αν έχεις διαμαντίδη. σε 1 μήνα δεν πας πουθενά. το ατομικό ταλέντο υπερισχύει. κάποτε η ελλάδα είχε παίχτες μόνο παο-ολυμπιακού + ζήση και πήγαινε γαμιώντας γιατί οι παίχτες ήξεραν να παίζουν μεταξύ τους. ο τρινκιέρι και ο κάθε σοβαρός προπονητής στη θέση του θα έπρεπε να στελεχώσει την ομάδα με τον εξής τρόπο:
    - Σπανούλης, Σλούκας, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Πρίντεζης + Κατσίβελη (κορμός του ολυμπιακού των δυο σερί τροπαίων, επομένως κάποιο αυτοματισμοί θα είναι έτοιμοι)
    - Μπουρούσης, Βουγιούκας, Καιμακόγλου. (μου λείπουν center από τον ολυμπιακό οπότε κοιτάω κατα εκεί τι έχω. Μπουρούσης ο ποιοτικότερος ψηλός με εμπειρία για βασικός. Βουγιούκας, Καιμακόγλου που παίζουν 3 χρόνια παρέα και έχουν παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο υπό της οδηγιές του ζοτς με βασικό μάλιστα ρόλο).
    - Ζήσης
    =Το σύνολο: 4 guards, 2 sf, 2 pf, 2 centers= 10 παίχτες(δυο σε κάθε θέση).
    -Τέλεια 11ος παίχτης περιφεριακός, 12ος παίχτης ρακέτας (εδώ εγώ θα έπαιρνα παππά, μαυροκεφαλίδη).
    *μα μπράμο και φώτση εκτός? ωραία πάρε τον μπράμο στη θέση του πέρπε να μοιραστεί χρόνο μαζί με τον παπανικολάου και τον φώτση για δωδέκατο αντι του λουκά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστη 12 φιλε !!! απορω τι ονειρο ειδε ο μακαρονας και πηρε οτι πηρε αφηνωντας ουσιαστικα τον μπουρουση και τους ζηση σπανουλη να ριχνουν φαπες μονοι τους!!! δεν πειραζει παμε για την νικη με κροατες και οτι γινει..

      Διαγραφή
    2. ρε φιλε 6 54 καθε σοβαρη ομαδα που αρεσκεται στο τρανζισιον οπως και ο οσφπ τα τελευταια δυο χρονια ξεκιναει απο την ενεργεια στην αμυνα και το σιγουρο ριμπαουντ, αυτο που ειδαμε απο την εθνικη, ενα σκριν και σουτ στα οχτω και στα δεκα δευτερολεπτα με οργανωμενη,
      τις περισσοτερες φορες αντιπαλη αμυνα ειναι τουρλουμπουκι...
      οσο για πιο παλια ειχες τετοιας ποιοτητας γκαρντ(Μητσο,Σπαν,Παπ και Ζηση νεοτερο)που εβαζες παντα τον αντιπαλο στο ρυθμο σου, μονο απο την Ισπανια τα εβρισκες μπαστουνια που ειχε και αυτη τρομερη περιφερια......

      Διαγραφή
  77. What we need is the Memphis connection

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ξεκινάμε το μπαράζ των αλυσιδωτών αποτελεσμάτων...
    Οι Βέλγοι κέρδισαν τους Λετονούς...αδιάφορο? Ίσως όχι και τόσο.Οι Ουκρανοί πλέον έχουν προκριθεί κάτι που σημαίνει ότι δε μπαίνουν με την πλάτη στον τόιχο απέναντι στους Λιθουανούς και μπορούν να χάσουν πιο εύκολα.
    Αυτό σημαίνει ότι πάνε για 4οι και αυτό είναι κίνητρο για την νίκη των Σλοβένων.
    Άρα πάει το 1ο αυριανό.Θεωρώντας το 2ο που είναι το δικό μας στα χέρια μας αυτονόητο πάμε στο 3ο..
    Οι Ιταλοί με νίκη βγαίνουν 3οι,με ήττα 4οι..
    Πρέπει να έχουν κάποιο κίνητρο για να αντιμετωπίσουν τον 2ο.Η μόνη ομάδα που κάποιος θα διάλεγε να αποφύγει είναι οι Γάλλοι.
    Οι Γάλλοι με νίκη επί των Σερβων αλλά και νίκη των Λιθουανών πάνε 2οι.Δε λέει δηλαδή.1οι μπορούν να πάνε αλλά αυτό θα σημαίνει οτι οι Ουκρανοί έχουν αποφύγει την 4η θέση.(έχουν βγει 2οι.)
    Με λίγα λόγια αν νικήσουν οι Ουκρανοί και οι Γάλλοι έχουμε
    1.Γαλλία
    2.Ουκρανία
    3.Σερβία
    4.Λιθουανία
    Δηλαδή οι Ιταλοί έχουν πολλούς λόγους να κερδίσουν.Οι Σλοβένοι από την άλλη όχι και τόσους πέρα από την έδρα,το να αφήσουν έξω την Ισπανία και να αποφύγουν τον Ίβκοβιτς.(Βέβαια λογικά θα τον προτιμούν από τη Λιθουανία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. η γνωμη μου ειναι ειτε παμε μουντομπασκετ ειτε οχι να αποχωρησουν οι παλιοι και να προετοιμαστει η επομενη μερα...δηλαδη φωτσης-σπανουλης-μπουρουσης(λογω χαρακτηρα)-ζησης πρεπει να φυγουν μονοι τους....ο κορμος ηδη ετοιμος σλουκας,μαντζαρης,καλαθης,κουφος,παπαπετρου,γιανκοβιτς,παππας,πριντεζης,μπραμος,καιμακογλου κτλ....και προσληψη ΙΒΚΟΒΙΤΣ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1000 (αλλα χωρις καϊμακογλου)

      Διαγραφή
    2. Γιατί Ιβκοβιτς όμως ρε παιδιά χάθηκαν οι Ελληνες;...όπως επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν ακούγεται ο Μπλατ.

      Διαγραφή
  80. Το recruiting του coach χωράει πολύ κουβέντα, δυστυχώς δεν έγινε αυτό που έγραφε κι ο Τζιμ ,δηλαδή να διαλέξει τους ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ, αλλα διάλεξε τους καλύτερους, με εξαίρεση τον Βουγιούκα. Το επέλεξε ή τον πιέσανε; Δεν έχει τα @@ να αφήσει απ' εξω μερικούς από τους κορυφαίους της Ευρώπης; Δεν ξέρω, ο Τζιμ κάτι θα μας πει όταν τελειώσει το τουρνουά!

    Πάντως Φώτσης-Πρίντεζης-Καιμακόγλου για μία θέση και Παπ-Μπράμος-Περπε για άλλη μία θέση, δηλαδή 6 παίκτες για να παίζουνε 80 λεπτα σε κάθε ματς. Προφανώς ήθελε να τους δει και σε άλλες θέσεις (πχ Περπε στο 2) πράγμα που λειτούργησε με κακούς αντιπάλους, αλλά όταν αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το rotation, κλαταραμε στο 1-2 που είχαμε 3 παίκτες!
    Μεγάλη επιτυχία η νίκη επί της Ισπανίας, μακάρι να γίνει το αδυνατο τη Δευτέρα.
    Πάμε να νικήσουμε μωρή Ελλαδάραααααα, ποια ομάδα δεν έχει αδυναμίες και τρωτά σημεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή