Athlenda

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΔΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΝΝΕΣ..



Με τους Ματ Λοτζέσκι και Κώστα Σλούκα να γράφουν 8/10 εντός παιδιάς σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες έγραψαν 37/116 σουτ συνολικά, ο Ολυμπιακός πήρε το –σημαντικό- ροζ φύλλο αγώνα στο πιο σοβαρό τεστ προετοιμασίας των «αιωνίων» μέχρι σήμερα. Το Hoopfellas ζητάει υπομονή από το Ελληνικό μπασκετικό κοινό και ρίχνει το βλέμμα του σε αυτά που παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι σε επίπεδο τακτικής..


Το «πρώτο αίμα» λοιπόν εχθές στο ΣΕΦ, σε ένα ματς όπου (όπως το χαρακτήρισα πιο πάνω) αποτέλεσε μάλλον το πιο σοβαρό τεστ προετοιμασίας για τους δύο. Φυσικά, για τον Ολυμπιακό η νίκη έχει μεγάλη σημασία καθώς πλέον έχει την ευκαιρία (θεωρητικά πάντα, γιατί παίζουν και άλλες ομάδες στη λίγκα..) να πάρει την έδρα για τα πλέη-οφς. Αλλά.. ακόμα είναι Οκτώβρης. Πάμε να δούμε από κοντά τι παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι σε αυτή τη φάση της σεζόν..

-Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που έφερνε στο παρκέ η κάθε σκέψη/επιλογή των προπονητών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας  ξεκινώντας τον Σίμονς είχε δώσει σαφή εντολή για step back/get through αντιμετώπιση των πράσινων πικ εν ρολς (είτε με τον Παππά δημιουργό είτε με τον Διαμαντίδη), κρατώντας δηλαδή «πίσω» τον Αμερικανό ψηλό του και αφήνοντας τον αμυντικό γκαρντ του να περάσει το σκριν και να ακολουθήσει τον πράσινο περιφερειακό. Τζόγος, που βγήκε.. Και λέω «τζόγος» γιατί η συγκεκριμένη αμυντική επιλογή δίνει χώρο στον αντίπαλο γκαρντ να σουτάρει από μέση απόσταση γρήγορα μετά από ντρίμπλα με κύρια άμυνα την πίεση του recover του αμυντικού που «έρχεται». «Τζόγος» γιατί ο φετινός Παναθηναϊκός έχει παίκτες πολύ ικανούς να εκτελέσουν off the dribble, τους Παππά και Κάρι (αντίθετα η συγκεκριμένη κατάσταση είναι από τις ελάχιστες που δεν υπήρξαν ποτέ στο ρεπερτόριο του Διαμαντίδη και από τα λίγα μείον που υπογράμμιζαν οι σκάουτερς του ΝΒΑ), κάτι που έγινε όμως με επιτυχία μόνο μια φορά. Ουσιαστικά ο Μπαρτζώκας «έστελνε» τα γκαρντ του Παναθηναϊκού να παίξουν πάνω στα (καταπληκτικά θα πω) χέρια του Σίμονς. Αυτή την τακτική οι ερυθρόλευκοι την ακολούθησαν με τον Αμερικανό στο παρκέ (και στα λίγα λεπτά του Μπέγκιτς).


Βέβαια στη δράση υπάρχει και αντίδραση.. Ο Αργύρης Πεδουλάκης αρκετά γρήγορα «διάβασε» την κατάσταση και επέλεξε να μη πέσει στην παγίδα και να στείλει την επίθεση του εκεί που του δείχνει ο αντίπαλος (μετωπική γκαρντς με Σίμονς) αλλά (πολύ σωστά) να βρεί το «κενό» στην τακτική αυτή. Με το «5» του Ολυμπιακού να παίζει «πίσω» οι ευκαιρίες για ελεύθερα, καλά σουτ από το high post ή ακόμα και τη γραμμή του φάουλ για το αντίστοιχο «5» του Παναθηναϊκό ήταν π ο λ λ έ ς.. Πραγματικά πολλές όμως.. Ο Μπατίστ που αντικατέστησε τον Λάσμε σκόραρε στην πρώτη τέτοια κατάσταση αλλά αναπάντεχα στη συνέχεια ήρθε η μαύρη τρύπα του πιο ικανού εκ των ψηλών, midrange shooter  του Πεδουλάκη, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος φημίζεται για την ικανότητα του να τελειώσει ανάλογες φάσεις από το συγκεκριμένο σημείο. Όσο ο Διαμαντίδης «άνοιγε» σωστά την απόσταση μετά το πικ δημιουργώντας χώρο και δίνοντας τη μπάλα σε πολύ καλό χρόνο, τόσο ο Λουκάς έσπαγε τα στεφάνια, γεγονός που σε συνδυασμό με την midrange ανυπαρξία των περιφερειακών κόλλησε τους πράσινους.  Ουσιαστικά ο Μπαρτζώκας « έδωσε» στον αντίπαλο την επιλογή να «πατήσουν» στην επίθεση τους με σουτ μέσης απόστασης και δικαιώθηκε. Κομβική κατάσταση στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς αποσύνδεσε τους φιλοξενούμενους με το καλάθι του ΟΣΦΠ σφίγγοντας (με την αστοχία)τον ψυχολογικό κλοιό γύρω τους..


-Ο  Πεδουλάκης επέλεξε αρχικά τη γνωστή quick slip τακτική αμυνόμενος στα πικ εν ρολς του Ολυμπιακού, με τον Λάσμε (κυρίως) ή και τον Μπατίστ (ή τον λιγότερο ικανό εδώ Μαυροκεφαλίδη ), βγάζοντας τον αμυνόμενο ψηλό στη μπάλα μέχρι να «γυρίσει» ο πράσινος γκαρντ στον παίκτη/κάτοχο και ο ψηλός «γλιστρήσει» γρήγορα πίσω στον σκρίνερ. Αυτή η τακτική μπορεί να μετατραπεί και σε flash & recover (το χρησιμοποιούσε συχνά πέρυσι ο Ολυμπιακός) ανάλογα με την ταχύτητα «επαναφοράς» του γκαρντς σου και φυσικά της ικανότητας του δημιουργού.

Πάντως και οι δύο προπονητές άλλαζαν αμυντική τακτική σε καταστάσεις πικ ανάλογα με τους παίκτες που είχαν στο παρκέ. Για παράδειγμα είδαμε τον Ολυμπιακό να παίζει switch (αλλαγή) αρκετές φορές με φρόντκορτ τους Ντάνστον-Πετγουέη (σχεδόν πάντα όταν στην κατάσταση αναμειγνυόταν ο δεύτερος) και τον Παναθηναϊκό να επιλέγει hedge out με τους Φώτση-Λουκά ή Μπατίστ πάνω στον Σλούκα, ενώ με τον Αμερικανό προσπάθησε να στείλει τον Σπανούλη στις γωνίες και διώξει τη μπάλα από τα χέρια του, πιέζοντας την.



-Και οι δύο αντίπαλοι ήταν προετοιμασμένοι να παίξουν άμυνα στο ποστ. Οι πράσινοι σημάδεψαν το δίδυμο των φόργουορντς του Μπαρτζώκα, Περπέρογλου και Πρίντεζη (ειδικά αυτόν ακόμα και στις λίγες καταστάσεις τρανζίσιον) ενώ οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν τον Περπέρογλου μπροστά από τον Μασιούλις μην επιτρέποντας στον Λιθουανό να πάρει μπάλες σε «καλά» για αυτόν σημεία χαμηλά ώστε να ξεκινήσει επίθεση ενώ παράλληλα με τον Ντάνστον επέλεξαν «μονή» άμυνα στις ποστ φάσεις του Μπατίστ και δικαιώθηκαν.


-Ο Ολυμπιακός με την Αμερικανική ενίσχυση έδειξε πιο ικανός να αμυνθεί ψηλά, ειδικά στις λόμπες (που έπαιζε και θα παίξει ο Παναθηναϊκός και χρησιμοποιούν κατά κόρον και οι Ισπανικές ομάδες) ενώ μου αρέσει πολύ η προοπτική εξέλιξης μέσα στη χρονιά της άμυνας του Παναθηναϊκού στις passing lanes (γραμμές πάσας) του αντιπάλου. Νομίζω είναι ένα κομμάτι στο οποίο μπορούν να ξεχωρίσουν οι πράσινοι, έχουν σίγουρα τα φόντα. Αυτή η ικανότητα μπορεί να επιφέρει ισχυρό ψυχολογικό χτύπημα στην επιθετική ισορροπία του αντιπάλου. Θεωρώ ότι είναι κάτι που θα το δούμε τη χρονιά που ξεκινά από τους πράσινους δηλ. το καλό performance τους εδώ..


-Στο επιθετικό κομμάτι και οι δύο ομάδες παίρνουν χαμηλό βαθμό, όχι τόσο γιατί ήταν εκνευριστικά άστοχες αλλά γιατί δεν παρουσίασαν στοιχειώδεις συνεργασίες για την εποχή. Σίγουρα ακόμα βρίσκονται στο χτίσιμο «συνοχής» και είναι απολύτως δικαιολογημένη η έλλειψη αυτοματισμών αλλά εδώ περίμενα κάτι καλύτερο, κυρίως όσον αφορά στον τρόπο ανάπτυξης.  Οι ερυθρόλευκοι για κάποιο διάστημα είχαν βάλει ένα μεγάλο Χ στο κομμάτι «εκτέλεση από το ζωγραφιστό» σουτάροντας συνεχόμενα άστοχα τρίποντα ενώ στον Παναθηναϊκό διέκρινα μια διστακτικότητα (κυρίως στην τρίτη περίοδο) να βάλει τη μπάλα εκεί που πρέπει/στόχευε, γεγονός που έβγαζε τους πρασίνους εκτός κατεύθυνσης/πλάνου στην επίθεση. Έπαιξε ρόλο και η διάθεση των ερυθρολεύκων μετά την ανάπαυλα να βγούν και να πιέσουν «ψηλά στο μισό γήπεδο» ώστε να βγάλουν τον αντίπαλο από τη ρακέτα κερδίζοντας «θέσεις» (μακριά από τη μπάλα). Ο Πεδουλάκης έφαγε επίτηδες (φανερά) ένα «Τ» στο 26’ για να αλλάξει το μομέντουμ αλλά δε τα κατάφερε..

Ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να «πάει» αντίθετα στο σκριν –γιατί απλά είχε βαρεθεί να βγάζει τη μπάλα από τα χέρια του και η ομάδα του χρειαζόταν και εκτέλεση από αυτόν- με μόνο κέρδος κάποια φάουλ. Ο Μπαρτζώκας πολύ σωστά απέσυρε τον αρχηγό του στο τέλος, όπου η ομάδα επιβαλλόταν να παίξει με μπακόρτ τους Μάντζαρη-Σλούκα. Για τον πρώτο (έχω εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά λόγια στο παρελθόν αλλά και το καλοκαίρι με την απουσία του από την Εθνική μας ομάδα) είναι φανερό (εκτός από τη δουλειά που έχει κάνει στο γυμναστήριο με τα βάρη) από τα παιχνίδια προετοιμασίας μάλιστα ότι κοιτάζει πιο πολύ το καλάθι φέτος (πάντα μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού του). Τον είδα τον Σεπτέμβρη να παίζει καταστάσεις ένας/ένας και να πηγαίνει μέχρι μέσα, να σουτάρει παραπάνω. Θα υπογραμμίσω κάτι εδώ. Αυτή η εξέλιξη (που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για το παιχνίδι του παιδιού) θα πρέπει να γίνει ομαλά με τη σωστή μετάβαση στα περισσότερα σουτ. Θα πρέπει να δουλέψει  ψυχολογικά/πνευματικά (shot selection)/εκτελεστικά για να εξελίξει προς τα εκεί σωστά το παιχνίδι του. Είμαι μαζί του..

-Η αεροπορία του Παναθηναϊκού, παρά τη σημαντική φυσική/αθλητική ενίσχυση του αντιπάλου, έδειξε ότι ελέγχει το κομμάτι των ριμπάουντς, αν και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά και σε σύνολο τελείωσαν σχεδόν στα ίσα. Λάσμε και Γκιστ  (15’ και 12’αντίστοιχα) έμοιαζαν  σαν να κατέβηκαν μόλις από το βουνό, «πιασμένοι», ένα-δύο βήματα πιο αργοί στις αντιδράσεις τους, κάτι όμως που είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί σχετικά γρήγορα. Ο Πεδουλάκης έχει πραγματικά πολλές επιλογές φέτος, ειδικά στη φροντκόρτ για αυτό και δε δίστασε να παίξει τόσο επιθετικά άμυνα στα πικ  του αντιπάλου (aggressively hedging), δεδομένου του βάθους του.

Τhe Tru-mat show..


-Σε προσωπικό επίπεδο ο Ματ Λοτζέσκι κέρδισε τις εντυπώσεις, στο πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι.  Μεγαλύτερος σύμμαχος του Αμερικανού ήταν η άγνοια κινδύνου που επέδειξε (τον βοήθησε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σίγουρα) σουτάροντας 4/4σ.-5/5 προσωπικές (14π.) σε ένα ματς που τα καλάθια «κρέμασαν» από τα χτυπήματα.. Μπήκε έτοιμος, σε ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, βρήκε τα σουτ του με άψογο body control και ρυθμό, αν και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να τον ψάξει περισσότερο στην αδύνατη πλευρά (στην οποία όπως και στην εκτέλεση σε transition offense μπορεί να σκοτώσει).


Το ίδιο πολύτιμος (ειδικά στην τελική ευθεία του ματς) ο Κώστας Σλούκας, ο παίκτης που έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Προσέξτε το εξαιρετικό footwork του στο τέλος της 3ης περιόδου όπου σκοράρει 4 καθοριστικούς πόντους  (lay-up πάνω στον Μαυροκεφαλίδη, σουτ στην εκπνοή, αφού φτιάχνει το χώρο του, πάνω στον Γκιστ). Με το τρίποντο μάλιστα στο τέλος της 4ης περιόδου ουσιαστικά «καθάρισε»  για τον Ολυμπιακό. Θέλω να τον δώ να δυναμώσει λίγο το upper body του (μικρός ήταν αρκετά δυνατός εκεί)γεγονός που  ώστε να τον βοηθήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ. 

Από τους πράσινους το δίδυμο Διαμαντίδη-Φώτση ήταν όλα τα λεφτά. Ο αρχηγός στα πρώτα 15’ κοντραριζόταν με τον Σπανούλη για το ποιος είναι ο περισσότερο non factor στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ενεργοποίησε την «αύρα του άρχοντα των ντέρμπι» που έχει κερδίσει με πολύ πόνο και κόπο μόνο αυτός, και πάλεψε μέχρι τέλους.  Νομίζω όμως ότι έχει χάσει ακόμη «μισό χρόνο» σε ταχύτητα (σε σχέση με πέρυσι). Το θετικό βέβαια είναι ότι οι πράσινοι έχουν περισσότερα όπλα φέτος (όχι μόνο στη θέση του δηλ. στην περιφέρεια αλλά παντού, για τις «συνεργασίες» μαζί του) ώστε να του εξοικονομήσουν ανάσες καθώς χρειάζονται αποκλειστικά το execution του στο μισό γήπεδο (το οποίο μπορεί να οδηγήσει τους πράσινους στην κορυφή), όπου παραμένει σε top level. Και να είστε σίγουροι ότι ακόμα..φοβίζει!

Ο Φώτσης ήταν αυτός που προσπάθησε να βγάλει τους πράσινους μπροστά αλλά δε τα κατάφερε. Είχε διάθεση, ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ του παιχνιδιού (μαζί με Περπέρογλου, 8) και στην άμυνα είχε πάρει τα μέτρα του Πρίντεζη (αν εξαιρέσει μια δύο φάσεις όπου έχασε τη μάχη), στον οποίο (και γενικότερα στη θέση «4» του Ολυμπιακού) οι πράσινοι «έδωσαν» το τρίποντο.


-Εν κατακλείδι, μη βγάζετε συμπεράσματα –για πρόσωπα ή ομάδες- από τόσο νωρίς. Διαβάζω για «κακοποίηση» του αθλήματος και άλλα τέτοια , όμως ακόμα βρισκόμαστε στην αφετηρία και οι ομάδες καλά καλά δεν έχουν μοιράσει ρόλους. Όπως έγραψα εχθές, ο Ολυμπιακός επωφελούνταν από τις ειδικές συνθήκες του ματς (ψυχολογικό κομμάτι) από τον πιο έτοιμο –σε πρόσωπα- Παναθηναϊκό. Κέρδισε δίκαια και κράτησε το ενδιαφέρον της πρώτης θέσης ζωντανό. Αν και αυτή θα πάρει πραγματικό ενδιαφέρον όταν «παίξουν» και οι υπόλοιποι. Οι δύο μεγάλες ομάδες , σας διαβεβαιώνω ότι, είναι καλές φέτος. Σε τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο εννοώ. Απλά θέλουν χρόνο. Το «κακό, άστοχο επιθετικά, αμυντικογενές, αργό» για πολλούς μπάσκετ που παίζουν δε νικιέται εύκολα. Ρωτήστε λίγο έξω από τα σύνορα.. Αν και η καλύτερη απάντηση είναι η Ευρωλίγκα που ξεκινά..

Υ.Γ: Καθυστερήσαμε λίγο (υπολόγιζα να βγεί  νωρίς το απόγευμα) με την ανάρτηση αλλά νομίζω υπάρχει κατανόηση. Όσοι έχετε γνώση της ποιότητας αυτών που διαβάζετε (τα οποία δεν υπάρχουν αλλού στο μπασκετικό διαδίκτυο) είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε. Το Hoopfellas είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό η πιο εξειδικευμένη σελίδα μπάσκετ, όχι μόνο γιατί  περιέχει τέτοια κείμενα αλλά γιατί έχει και το πιο εξειδικευμένο κοινό. Συνεχίζουμε μαζί, δυνατά, τη σεζόν που ξεκινά τώρα..



Η σελίδα μας στο Facebook





169 σχόλια:

  1. Επική ανάλυση την οποία εκτυπώνω και βάζω στο φάκελο με τη συλλογή Hoopfellas. Το μπράβο είναι λίγο Τζιμάρα, νομίζω θα το έχεις βαρεθεί και εσύ. Αν υπάρχει κάτι άλλο να βοηθήσουμε μη διστάσεις.. Ο Λοτζέσκι αρκετά κοντρολαρισμένος. Εύκολα ο νούμερο2 της επίθεσης μετά τον Σπανούλη. Άρα πολλές βραδιές Νο1. Ο ΠΑΟ θα βελτιωθεί και μάλιστα σύντομα. Ευχαριστώ

    TOMMY80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστουμε Jim για την εύστοχη ανάλυση. Να δουμε πόσο ψηλα μπορούν να φτάσουν οι ομάδες.

    Μια ερώτηση: Πιστεύεις ότι θα λείψει ο Παπανικολάου απο τον φετινό Ολυμπιακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιος τζιμαρα, δεν χρειαζεται να απολογισε πιστευω για την οποια καθυστερηση( που εγω δε τη καταλαβα, μολις γυρισα απο δουλεια μαγειρευω κατι για αυριο κ βλεπω το αρθρο σου τι αλλο να ζητησω!!! ) .

    Ο αγωνας ηταν μαυρα χαλια δε βλεποτανε ελειπε κ ο κοσμος( να ναι καλα οι γνωστοι ανεγκεφαλοι) κ νομιζες οτι εβλεπες το πρωτο φιλικο ματς των 2 ομαδων της χρονιας. Δεν ειναι για πολλα πολλα ο αγωνας, εγω θα σταθω στον λοσετζκι που δειχνει να εχει καλο χερι αν κ κραταω μια πισινη για τα αθλητικα του προσοντα. Επισης ο σλουκας ηταν κομβικος με τους συνεχομενους ποντους του σε καιριο σημειο του αγωνα. Οσον αφορα το μαντζαρη κ εγω διεκρινα μια βελτιωση στο σουτ του.

    Απο τον ΠΑΟ δε ξερω μαυρα χαλια ολη η ομαδα λες κ μεχρι χθες σηκωναν βαρη!!! Αναμενω με μεγαλο ενδιαφερον πως θα κατανειμει τους χρονους στους ψηλους ο αρτζι, προβλεπω τον μαικ συντομα να πεφτει στα 5/6 λεπτα στην ευρωλιγκα κ να παιζει ενα 15αρι στην ελλαδα. Εντυπωση μου εκανε ο μηδενικος χρονος του γιανκοβιτς σε ενα ματς που ο μασιουλις κυριως κ κατα δευτερον ο μπραμος δε βοηθησανε. ΕΠιπλεον ενα + στον παππα που εδειξε μεγαλη διαθεση κ προσπαθια να παιξει ενα διαφορετικο μπασκετ απο οτι συνηθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα φιλε Ζοζε πολυ καλα και πολυ σωστα πατηματα ο Λοτζεσκι και τελειο σουτ καθαρα καρπος...Γενικα ολο το body control οπως ειπε και ο Τζιμ...Τα λεμε φιλε
      Σταθης

      Διαγραφή
  4. ο Μαντζαρης απο που και ωσπου βελτιωσε το σουτ του;;;7 ποντους 0/2 διποντα 2/9 τριποντα 1/2 βολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικος οπως παντα τζιμ μπραβο..
    Στο προηγουμενο ποστ εξεφρασα την απορια μου αν αρχιζει να πεφτει η ποιοτητα των αιωνιων και μου απαντησες οτι παραμενουν σε κορυφαιο επιπεδο..Σε εμπιστευομαι απολυτα και χαιρομαι γιαυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΌΑΣΗ Jim. Xωρίς εσένα, η μπασκετική επικαιρότητα θα ήταν τόσο ανούσια όσο ο Σκαριόλο χωρίς μπριγιαντίνι στα μαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνας και την μπριγιαντινη του Πιανιτζανακου!

      Διαγραφή

  7. Έτσι είναι Τζιμ… Κάποιοι δεν θα σταματήσουν να γκρινιάζουν ούτε αν έρθει και 4ο, και 5ο σερί στην Ελλάδα.
    Για τον Ολυμπιακό να πω μόνο ότι με τόσο αλλαγμένη φρόντκορτ, θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες της Ευρωλίγκας. Το καλύτερος ή χειρότερος από πέρσι είναι νωρίς να κριθεί. Σίγουρα όμως τα νέα πρόσωπα ανανεώνουν τον θίασο και το ενδιαφέρον. Να συμπληρώσω επίσης ότι το λάθος του καλοκαιριού του 2011 με τον Μάντζαρη, που Μάιο ήταν Βαρκελώνη στο φάιναλ φορ κι έναν μήνα μετά υπέγραψε στον Ολυμπιακό, θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας. Αυτό το παιδί ήταν ο ιδανικός αντι-Καλάθης…
    Επιτρέψτε μου να επικεντρωθώ στον Παναθηναϊκό: γεμάτο ρόστερ 12 παικτών, όχι εξίσου πλήρες σε επίπεδο χαρακτηριστικών. Από τους παλιούς άλλοι πληρώνουν πανάκριβα το εξαιρετικό τους Ευρωμπάσκετ (Ούκιτς, Ματσιούλις) κι άλλοι την ελλιπή προετοιμασία (Λάσμε). Από τους 5 νεοφερμένους, πάλι, μόνο ο Φώτσης (αναμενόμενο..) δείχνει άμεση προσαρμογή. Η ομάδα θα χρειαστεί τον χρόνο της και το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας δεν βοηθά. Η λογική λέει ότι μεθαύριο στο Βίλνιους, αλλά και στα επόμενα ευρωπαϊκά ματς, το rotation θα κλείσει στους 8-9 παίκτες, με προτεραιότητα σε εκείνους που έπαιζαν και πέρσι.
    Ο Πεδουλάκης έχει αρκετές δικαιολογίες: τραυματισμοί, διεθνείς, νέο ρόστερ, ταξίδι στην Κίνα, αλλά περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι δεν προετοίμασε την ομάδα ψυχολογικά, γιατί είναι γνωστό ότι στα ματς χωρίς θεατές ο γηπεδούχος συσπειρώνεται. Με δεδομένο και το -2 του Ολυμπιακού, δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα του στιλ «και να χάσουμε δεν τρέχει τίποτα». Από το περσινό project των 7-8 παικτών πηγαίνει αίφνης σ’ εκείνο των 11-12. Κι αυτός θα χρειαστεί τον χρόνο του.
    Τρεις μόνο στάθηκαν στο ύψος τους: στους Διαμαντίδη (που θα πρέπει λαμβάνεται μέριμνα ώστε είναι πάντα ξεκούραστος στα τελευταία λεπτά) και Φώτση, που κι εσύ ανέφερες, εγώ θα έβαζα και τον Παππά, που παρ’ ότι κάποια στιγμή έκανε μαζεμένα άστοχα σουτ, η εμφάνισή του ήταν ελπιδοφόρα, ειδικά στην άμυνα και στον «τσαμπουκά» που έβγαλε. Αλλά αυτό το κουσούρι να κρατάει την ντρίμπλα για 7-8 αχρείαστα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να το κόψει. Δεν παίζει πια στον Πανιώνιο.
    Ο Λάσμε θα χρειαστεί χρόνο, αφού κι αυτός έχασε όλη την προετοιμασία, αλλά χθες κάποιοι την είδαν «μη μου άπτου». Με 3 φάουλ στα πρώτα τριάμισι λεπτά συμμετοχής «άγγιξε» το ρεκόρ του Διαμαντίδη στην Μπάρτσα.
    Ο Ούκιτς ήταν λάθος του προπονητή να τον παίξει ανέτοιμο, του
    Ματσιούλις την πτώση προσωπικά την περίμενα, η σωρευμένη κούραση από τα 11 ματς Ευρωμπάσκετ θα βγουν.
    Ο Γκιστ τυπικός παίκτης με μεγάλα «ups and downs», φάνηκε να μπερδεύεται με τη νέα κατάσταση στους ψηλούς (περισσότερες λύσεις, περισσότερο βάλε - βγάλε) κι έχασε ως και κάρφωμα! Για τον Μαυροκεφαλίδη μόνο το γεγονός ότι πήρε τόσες προσπάθειες ένας νεοφερμένος ψηλός ο οποίος πέρασε και τραυματισμό, είναι απόδειξη ότι η ομάδα δεν λειτούργησε καλά. Και κλείνω με τους δύο που προσωπικά δεν θα επέλεγα στο ρόστερ: για τον Μπατίστ εύχομαι να βαρύς επειδή είναι νωρίς στη σεζόν κι όχι λόγω ηλικίας. Όσο για τον Κάρι, απόντος του αθλητικότερου γκαρντ της ομάδας (Ούκιτς), του φορτώθηκαν πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Κάνει κάποια πράγματα σπουδαία, αλλά είναι ένας ακόμη 33χρονος στο ρόστερ. Θα προτιμούσα έναν νεότερο, εκρηκτικότερο Αμερικανό, κι ας μην είχε το μυαλωμένο παιχνίδι του Κάρι.
    Δεν γκρινιάζω φυσικά... Η ομάδα είναι γεμάτη και θα πάει μακριά. Απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρίμα να παίζουν τέτοιες ομάδες σε άδεια γήπεδα. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος τιμωρίας των ανεγκέφαλων της εξέδρας. Βασικά πρέπει να τιμωρούνται τα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια (με χρήση κάμερας ασφαλείας;;) και όχι οι ομάδες, κρίμα για όλους τους παίχτες να παίζουν στο "κρύο" ...

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το site του ΕΣΑΚΕ ονομάζει αναβάθμιση το έκτρωμα που έφτιαξε για νέα σελίδα; Ελπίζω να είναι απλά νωρίς και να "βρει τα πατήματά του"...

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα Τζιμ και λοιποι Hoopfellites...!
    Αν και πρωτη φορα που σχολιαζω ειμαι στη παρεα σας κατι παραπανω απο ενα χρονο. Μια ερωτηση στον Τζιμ και λοιπους οσο αφορα στον Παππα. Αρχικα η διαπιστωση οτι στο πρωτο του ντερμπι αν και δεν ελαμψε με τ performance του εντουτοις δεν φοβηθηκε να βραχει (ειναι κατι που λιγο πολυ το περιμεναμε λογω του δεδομενου attitude που εχει δειξει) και να παρει φασεις πανω του επιθετικα. Η ερωτηση ειναι αν πιστευετε οτι - με την ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ προυποθεση οτι το μυαλο του θα μεινει στο κεφαλι του και η συμπεριφορα του θα ωριμασει με τον καιρο - μπορει να εξελιχθει σε ενα combo-guard επιπεδου Σπανουλη. Ιεροσυλια θα πειτε καποιοι αλλα το λεω εχοντας κατα νου την φυσικη του ταση στο σκοραρισμα ανεπτυγμενη εν καιρο σε μια ομαδα που θα του εμφυσησει το "σκεπτομενο μπασκετ" και τις σωστες, δημιουργικα και οχι μονο, αποφασεις.

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε,καλωσήρθες στην παρέα.Για την ερώτηση ποτέ δεν ξέρεις.Ναι μεν,αυτοί οι παίκτες δε βγαίνουν κάθε μέρα και ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι εκεί,αλλά δεν είναι τίποτα απαγορευτικό.
      Ο Σπανούλης στην ηλικία του διένυε επίσης το πρώτο του έτος στον Πάο ερχόμενος από το Μαρούσι.Βέβαια έβγαλε αμέσως μάτια.Οπότε,θα έχουμε ένα καλό δείγμα για την πορεία του φέτος.

      Διαγραφή
    2. Kαι ειχε ηδη παρει την αυρα ενος ενεργου μελους της εθνικης η οποια μαλιστα ειχε μολις παρει το χρυσο στο ευρωμπασκετ..επιχειρηματολογώντας εναντιον μου, ποσο πολυ ενδεχεται να κοστησουν στον Παππα τα τερτιπια τα δικα του και του Τριγκιερι το καλοκαιρι...

      G-Bo

      Διαγραφή
  11. κλασσικο δειγμα του "δωσαμε να μας φτιαξει το site καποιος γνωστος μας" :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλες οι αναλυσεις αλλα μια ερωτηση, τουλαχιστον στο ντερμπυ, γιατι δεν κρατηθηκε ενος λεπτου σιγη για τον Αμερικανο και το Συριγο?
    ντροπη δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτρη,νομίζω ήταν μια από τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις σου που μπορώ να θυμηθώ....Μπράβο.
    Πραγματικά είπες τα πάντα όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι,τα τρικ,την άμυνα και το πικ ν ρολ οπότε...θα σταθώ λίγο ατομικά σε παίκτες και την εικόνα τους.Πάντως αυτό με την άμυνα του Οσφπ στα πικ του Πάο,νομίζω ήταν η ίδια που είχε χρησιμοποιήσει η Ρεάλ (με τον Μπέγκιτς πάλι να μένει μέσα και να βάζει τα χέρια του στον Σπανούλη που αδυνατούσε να φανεί.)Ο γκαρντ του Ολυμπιακού βγήκε από τα αποδυτήρια και δεν μάσησε να πάρει όλα τα σουτ μετά από τα σκριν.Το αποτέλεσμα γνωστό...
    Βαγγέλης Μάντζαρης:Το παιδί έρχεται από σημαντικό τραυματισμό και δείχνει δυνατός.Όπως είπες επιδιώκει λίγο να ανεβάσει το βαθμό επιθετικών του πρωτοβουλιών ώστε να μην μένει ανενεργός επιθετικά πέρα από το καλό του στατικό 3ποντο.Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να ανέβει λίγο στον τομέα των αποφάσεων και της ουσιαστικής δημιουργίας.Αμυντικά παραμένει top level και πραγματικά θα δείξει ακόμα πιο πολλά φέτος....Δεν μου άρεσε που ο Μπαρτζώ τον έβαλε απευθείας στα βαθιά με 32 λεπτά συμμετοχής.
    Κώστας Σλούκας:Πραγματικά δείχνει να ανεβάζει το παιχνίδι του σε κομμάτια που αφορούν personal skills(απόρροια της ηλικίας του) και να βρίσκει πιο καθαρό ρόλο στον εκτελεστικό χαρακτήρα.Πρόκειται για παίκτη με σπουδαία ποσοστά στα σουτ που βγάζει ενέργεια επιθετικά και όσο αναπτύσσει και άλλες πλευρές στο παιχνίδι του θα είναι χρυσάφι.Αμυντικά όντως χρειάζεται ενδυνάμωση του κορμού του.Πάνω στη μπάλα δεν είναι κακός,αλλά η αλήθεια είναι ότι χάνεται στα σκριν.
    Σπανούλης:ο Λαρισαίος ομολογουμένως δε δείχνει να χάνει τη φρεσκάδα του και τα γερά του πατήματα,πολύ καλοπροπονημένος.Οι αντίπαλες άμυνες έχουν μάθει να προσαρμόζονται πάνω του με ειδικές καταστάσεις(ειδικά ο Πάο) και θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να ανεβάζει το αμυντικό του performance επιστρατεύοντας τα δυνατά του πόδια και τα γρήγορα χέρια και να μην πέφτει όλο το βάρος σε αυτόν επιθετικά(άλλωστε υπάρχει πλέον πιο γεμάτη περιφέρεια πίσω με παιδιά ετοιμοπόλεμα.)
    Λοτζέσκι:ένας πολύ καλός εκτελεστής που έχει παιχνίδι με τη μπάλα και θα είναι ένα από τα καινούρια στοιχεία που εισάγει στο παιχνίδι του ΄΄Οσφπ(σε σχέση με τον προκάτοχο της θέσης).Αν σταθεροποιηθεί σε εμφανίσεις με καλά ποσοστά και καλές γενικά επιδόσεις στην πιο βρώμικη δουλειά θα άποτελέση πολύ καλό κομμάτι του παζλ των ερυθρολεύκων)
    Πέτγουει:η αθλητικότητα και το ότι έχει καλό άλμα και ενέργεια δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός ειδικά για το επίπεδο από τον Σκοπιανό.Είδαμε φανερά ότι στο σετ παιχνίδι τέτοιου επιπέδου είναι έξω από τα νερά του,ενώ τα προσόντα του δεν μεταφράζονται σε ριμπάουντ αυτομάτως γιατί θέλει και πιο καλή τακτική ετοιμότητα και τοποθέτηση.Σοβαρότητα και πολλή δουλειά...Κρατώ σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα προσαρμοστεί τελικά(ακόμα και αν μείνει,στα μεγάλα ματς νομίζω δύσκολα θα βοηθάει ο παίκτης).
    Σίμονς:Πολύ καλό σώμα και μεγάλα χέρια,πολύ καλός στο κομμάτι των ριμπάουντ και του παιχνιδιού πάνω από το καλάθι.Το δυνατό σώμα του(σε σχέση πχ.με τον Ντάνστον) και η καλή του άμυνα είναι σημαντικά προτερήματα που δε θα μου κάνει εντύπωση αν μες στη χρονιά βγει και πρώτο σέντερ στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαντίδης:Ο γκαρντ από την Καστορία δείχνει πολύ πιο βαρύς φέτος.Δύσκολα σηκώνει τα πόδια του από το έδαφος,καμία σχέση η αλτικότητα του με το παρελθόν.Στην άμυνα συνεχίζει με την τεράστια εμπειρία και εξυπνάδα του και τα φοβερά του χέρια να είναι πολύ καλός.(στα πόδια έχει χάσει πολύ).Ασφαλώς στο μισό γήπεδο και την οργάνωση παραμένει πρωτοκλασάτος(ή μάλλον ο καλύτερος.).Πραγματικά παίζει ρόλο το πώς θα τον διαχειριστεί κι ο κόουτς.ΔΕΝ πρέπει να έχουμε τα περσινά 35λεπτα.Αν ο παίκτης έχει πνευμόνια,φρεσκάδα και αντοχή στα δύσκολα(και αν είναι πιο εύστοχος από πέρσι-χθες ξεκίνησε ζεστός) ο Πάο θα τον εκμεταλλευτεί στο έπακρον.
      Παππάς:Ούτε κρύο ούτε ζέστη το ξεκίνημα του στο ντέρμπι.Είχα αναφερθεί όταν ανέλυσα τα στοιχεία του ότι πρέπει να ανέβει στην ταχύτητα των σκέψεων του και του τρόπου που επιτίθεται.Σαφώς και πρέπει να βρει το ρόλο του στην ομάδα.Καλό θα ήταν ο Πάο όποτε τον χρησιμοποιεί να του δίνει "δικές του" φάσεις για να παίξει το παιχνίδι του.Η ταυτότητα του λέει σκόρερ.Σίγουρα πρέπει να γίνει πιο τετραγωνισμένος με το πλάνο των πρασίνων,αλλά και να πατήσει πάνω στα δικά του στοιχεία.
      Γκιστ-Λάσμε:Νομίζω το χθεσινό δεν έχει να κάνει με την εικόνα των 2 παικτών.Απλά δεν είναι σε κατάλληλο τάιμινγκ και έχουν πέσει και οι δύο σε αυτό το κομμάτι της σεζόν σε θέματα εγρήγορσης.Αναμφίβολα θα ανέβουν και θα αποτελέσουν τους πυρήνες στη φροντλάιν όπως πέρσι.
      Μαυροκεφαλίδης:πέρα από την αμυντική δουλειά που θέλει,πρέπει να γίνει λίγο πιο 5άρι,με την έννοια του ότι καλείται και να προστατεύσει το καλάθι του,αλλά και να παίξει πιο "μέσα" στη ρακέτα είτε με ποστ γκέιμ,είτε με τελειώματα σε πικ ν ρολ.(πέρα από τα σουτάκια του από το χάι ποστ)
      Φώτσης:ο παίκτης έχει μεγάλη εμπειρία και όταν χρησιμοποιείται σωστά είναι πολύ χρήσιμος.Το έδειξε χθες.Σίγουρα θετικότατος για 2ο πάουερ φόργουορντ φέρνοντας στην ομάδα και το μακρινό σουτ από το 4.Θα βοηθήσει έτσι και στο spacing.
      Μπατίστ:Ο χρόνος φαίνεται πάνω του.Καλείται να μείνει σε υψηλό επίπεδο σε θέματα ενέργειας.Επιθετικά έχει κάποια πράγματα να δώσει που δοσμένα με κατάληλο ρόλο θα είναι χρήσιμα μες στη χρονιά.

      Διαγραφή
  14. Μητσαρα φοβερο αρθρο εννοειται πως ειστε η καλυτερη σελιδα και οτι κατανοουμε την μικρη καθυστερηση don't worry :). Για το ντερμπυ να μην πω και εγω τα γνωστα για κακο ποιοτικα ματς και τετοια...2-3 ερωτησουλες αν μπορεις να απαντησεις μονο.. Ο Πεδουλακης εβαλε τον Ουκιτς για να παρει κατι (εστω και το ελαχιστο απο αυτον) στο συγκεκριμενο παιχνιδι η για να αρχισει να μπαινει πιο γρηρορα σε ρυθμο;
    Ο Μπατιστ μου φαινεται η εχει γινει αναλωσιμος και εχει πεσει πολυ σε θεμα toughness;
    ο Γιανκοβιτς γιατι δεν επαιξε καθολου λες ειδικα απο τη στιγμη που ο Μπραμος δεν ηταν καλα;
    Αντε υπομονη 2 μερες ακομα να αρχισει η πωρωση μας...Εγω ηδη νιωθω...devotion!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Yπάρχουν ακόμη άτομα που να μην καταλαβαίνουν το λάθους του Ζοτς να διώξει τον Μπόγρη;

    28 πόντους. Πείτε μου σε τι υπερτερεί ο Λουκάς; Και πολύ μεγαλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκεφτείτε έναν Πανθηναικό με τις εξής αλλαγές:
    Πελεκάνος αντί Μπράμος
    Μπόγρης αντί Λουκά
    Καββαδάς αντί Μπατίστ
    Σούλης αντί Μποχού.

    Έχει κανείς αμφιβολία ότι αυτή η ομάδα θα ήταν για μεγάλα πράγματα. Και με λιγότερα χρήματα μάλιστα. Μέχρι και στα playoffs της euroleague μπορεί να έφτανε μια τέτοια σύνθεση. Κρίμα πάντως γιατί ο ΠΑΟ με Παππά, Γιάνκοβιτς, Κάρι και τις ενέσεις εμπειρίας από Διαμαντίδη έχει αρκετά καλή μαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Look at the pelican flyyy!!! Com'on, pelican!

      http://www.youtube.com/watch?v=YE8nCNLylEM

      Tony Montana

      Διαγραφή
    2. καλα ε τρελαααθηκα μ αυτο που εγραψες
      Τρελαααθηκα λεμεεε
      Καλα μετο που διαβασα Πελεκανος αντι Μπραμος ελιωσα στο γελιο

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τελικά με την ομάδα ''hoopfellas'' στο fantasy έχουμε κωδικούς να προλάβουμε να μπούμε ?

    jokey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Τζιμ είπε ότι δεν την έχει φτιάξει αυτός αλλά προφανώς κάποια παιδιά αναγνώστες της σελίδας. Ας βγούν να δώσουν τον κωδικό. Αυτό περιμένω και εγώ.

    Νick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα.
    Εξαιρετική η ανάλυση του Jim και συμφωνώ απόλυτα με την κατάληξη περί πρόωρων συμπερασμάτων και βιασύνης. Θέλω να σταθώ λίγο στην παράγραφο που αφορά την εικόνα του Διαμαντίδη.
    Ο αρχηγός του ΠΑΟ είναι φανερά πιο αργός ακόμη και από την περσινή χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας κουβαλούσε και ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μήτσος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις επαφές και η είσοδός του στο ζωγραφιστό γίνεται όλο και σπανιότερη. Δεν ξέρω αν είναι ακόμη βαριά τα πόδια του από την προετοιμασία και με τον καιρό ανακτήσει μέρος της χαμένης του έκρηξης. Είναι χαρακτηριστική η φάση που κάνει το κλέψιμο και φεύγει στον αιφνιδιασμό με τον Σίμονς, αν δεν κάνω λάθος, να τον καταδιώκει κάνοντας το αντικανονικό κόψιμο. Ήταν τόσο αργός ο τρόπος που πήγε στο καλάθι ο 3D που προ στιγμή νόμισα ότι κάπου παραπάτησε. Βλέποντας, όμως, το replay κατάλαβα ότι απλά δεν μπορούσε να πάει πιο γρήγορα.
    Τα 33 χρόνια, λοιπόν, του Διαμαντίδη είναι δεδομένα όπως και η φθορά του χρόνου. Από την άλλη, όμως, η εμπειρία, η κλάση, η αντίληψη του παιχνιδιού και η κυνικότητα με την οποία λαμβάνει τις αποφάσεις στα κομμάτια του παιχνιδιού που η μπάλα καίει, είναι κι αυτά δεδομένα. Με βάση αυτήν την εικόνα και έχοντας διαπιστώσει ότι ο Πεδουλάκης έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον αρχηγό δίνοντάς του την μπαγκέτα, θα πρέπει να φτιάξει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να διευκολυνθεί το έργο του παίκτη. Να δημιουργήσει δηλ. τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στον Διαμαντίδη να ξεδιπλώσει τις αρετές του και να κρύψει ή να μην αφήσει να εκτεθούν οι αδυναμίες που περιέγραψα παραπάνω.
    Υπάρχουν οι παίκτες και οι αντίστοιχες επιλογές παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα το play με το pop του Λουκά και το σουτάκι από τα 5-5,5 μέτρα είναι κάτι που ο Διαμαντίδης μπορεί άνετα να εκτελέσει αφού και τις σωστές αποστάσεις φτιάχνει αλλά και την σωστή πάσα έχει.
    Ο σημαντικότερος, όμως, παράγοντας είναι ο χρόνος συμμετοχής και η συντήρηση του Διαμαντίδη κατά την διάρκεια της χρονιάς αλλά και μέσα και στα ίδια τα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι τα 35’ του προχθεσινού ματς ήταν πάρα πολλά. Ελπίζω να οφείλονται στην ανετοιμότητα του Ούκιτς και στην πολύ κακή επιθετική συμπεριφορά της ομάδας. Είναι πολύ κρίσιμο κομμάτι για τον φετινό ΠΑΟ η συντήρηση του αρχηγού ώστε αυτός να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος όταν η ομάδα θα τον έχει ανάγκη. Τολμώ να πω ότι η κατάληξη της φετινής προσπάθειας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την διαχείριση των αντοχών του. Οι 35λεπτες συμμετοχές σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που είδαμε πέρσι απαγορεύονται διά ροπάλου.

    Υ.Γ. Το ματς με την Λιέτουβος είναι δύσκολο. Οι Λιθουανοί δεν είναι ομάδα της πλάκας και θα παίξουν ρόλο στον όμιλο ο οποίος είναι γεμάτος παγίδες. Χρειάζεται προσοχή για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα βάλουν με το καλημέρα πίεση στην ομάδα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ φίλε 77. Η Λιέτουβος είναι καλή ομάδα, ζεστή από τα προκριματικά. Μάλιστα ο Τζιμ είχε εκθιάσει την περιφερειακή γραμμή της.

    Nick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν μπορώ να κατανοήσω το πόσο κακία υπάρχει από μερικούς ανθρώπους...Πόσο μάλλον χωρίς λόγο.

    Ορμώμενος και από το προηγούμενο πόστ του Τζίμ που αναφερόταν έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή , εντελώς ακομψα , κάποιοι θεώρησαν οτι είναι σωστό να μπαίνουν και να "μαγαρίζουν" το μπλόγκ...Πολύ φοβάμαι πως και με αφορμή το συγκεκριμένο που αφορά τους αιώνιους τα ίδια θα έχουμε...

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάποιοι πρέπει να καπηλεύονται και να "χαλάνε" το πόνημα ενός ανθρώπου (βλ.Τζίμ) ο οποίος από το μεράκι του έφτιαξε αυτό το blog για να μεταφέρει-ανταλλάσει-μοιράζεται τις απόψεις και γνώσεις του για το αγαπημένο άθλημα κάποιων...

    Οκ , και η πλάκα και η καζούρα είναι μέσα στο παιχνίδι και είναι διασκεδαστική. Μπορώ να το δεχτώ.Εξάλλου το μπάσκετ πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι.Ένα σπορ.Και πάνω από όλα πρέπει να είναι διασκεδαστκό.

    Για ποιό λόγο όμως πρέπει σώνει και καλά να μή σέβονται πρωτίστως τον εαυτό τους,έπειτα το Τζίμ και κατόπιν τους αναγνώστες του ? Δεν γίνεται κατανοητό πως εαν "καταφέρουν" να βρωμίσουν ένα αξιοπρεπέστατο μπασκετικό μπλόγκ το πολύ πολύ ο Τζίμ να πεί και ένα "..Δεν πάνε να πνιγούν..Ας αρθρογραφώ μόνο αλλού αφου δεν "νιώθουν.." , και να το κλείσει...

    Αφήστε ρε παιδιά την κακία στην τελική κατα μέρους σε πιο σημαντικούς και σοβαρούς τομείς της καθημερινότητάς σας και αφήστε όλους (Jim,αναγνώστες κλπ) να χαρούν κατι το οποίο έλλειπε τόσο καιρό από το διαδίκτυο...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Run TMC.
      Όταν αποφασίζεις να εκθέσεις τον εαυτό σου έστω μέσω ενός blog, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν από πουθενά ειδικά στο Internet. Οπότε, μαθαίνεις να ζεις μ' αυτό. Αυτό είναι αξίωμα που δεν μπορεί να αλλάξει.
      Η λύση είναι η αδιαφορία. Μ' αυτόν τον τρόπο, το πολύ πολύ να δημιουργηθεί ένα παράλληλο περιβάλλον που θα συντηρείται από όσους δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν με την ουσία του blog αλλά θέλουν να εκτονωθούν. Αν έχεις παρατηρήσει, κατά καιρούς εμφανίζονται και εξαφανίζονται διάφοροι. Ε, διασκέδασέ το και μην σε ζοχαδιάζει.

      77

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα Jim, ευχαριστούμε για το free lesson :)

    Κανονικά πρέπει να τα χρεώνεις αυτά, όχι μονο για την ποιότητα της πληροφόρησης αλλα κυριως για την ψυχραιμία των τοποθετήσεων και τον τρόπο που "περνάς" τα μηνύματά σου: Εύγε!

    Θα ήθελα σε παρακαλώ τη γνώμη σου για τα παρακάτω:

    1) Θεωρείς ότι ο Πεδουλάκης μπορεί να "ικανοποιησει" και να κρατήσει ζεστούς τους παίκτες του, έχοντας καταστρώσει ένα πλάνο για τόσο λίγες επιθέσεις ανά αγώνα; Είναι εύκολο να πείσεις παικτες όπως ο Γκιστ (νοοτροπία streetball), ο Λασμε, ο Λουκας, ο Μπατιστ, ο Παππάς, ο Κάρυ οτι σε κρίσιμα παιχνίδια θα παίρνουν πιθανώς 2-3 σουτ σε όλο το ματς; Δε θα ήταν φρόνιμο να βάλει στη στρατηγική του μια λογική 10-12 παραπάνω επιθέσεων ανά αγώνα αφού υπάρχει το επιθετικό ταλέντο και το βάθος στο ρόστερ;

    2) Ακόμα και αν επιτύχει βάσει αποτελεσμάτων, δεν έχουν αντιληφθεί στον ΠΑΟ ότι ο κόσμος φέτος δε θα κάνει για πολύ καιρό υπομονή βλέποντας ματς των 60-65 πόντων; Πόσος κόσμος είναι διατεθιμένος ποιστευεις να πληρώνει 10-20 ευρώ για να βλέπει τέτοια παιχνίδια;

    Αναφορικά με τον Ολυμπιακό,

    3) Ο Λοζέτσκι μπορεί να αποτελέσει το δεύτερο στήριγμα στην επίθεση σίγουρα. Βλέπεις να μειονεκτεί αμυντικά; Προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο.

    4) Όσον αφορά τη γραμμή των ψηλών, ο Ντάνστον με απογοήτευσε. Δε βλέπεω, επιθετικά τουλάχιστον πιο δυνατή τη γραμμή ψηλών, Εσύ τι λες;

    Ευχαριστώ προκαταβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11/28 διποντα 8/27 τριποντα ειχε ο οσφπ και ο παο ειχε 14/41διποντα και 4/20 τριποντα γιατι ειχε λοιπον περισσοτερες επιθεσεις ο Ολυμπιακος.Βεβαια ειχε και 16 βολες εναντι 8 του Παο.Δεν νομιζω λοιπον οτι ειχε λιγοτερες επιθεσεις η ομαδα του Πεδουλακη.http://www.esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=C768BCA2&mode=2 (αν κανω λαθος διορθωστε με)

      Διαγραφή
    2. μα ο φίλος δεν μιλάει για ένα παιχνίδι.μιλάει για το πλάνο της ομάδας οτι πάει σε λίγες κατοχές.εκ του πράγματος δεν γίνεται σε ενα παιχνιδι η μια ομαδα να εχει χ κατοχες κ η αλλη 2χ.μιλάς σε βάθος πρωταθλήματος ότι ο παο θα πηγαίνει σε χ κατοχες οι οποιες θα ειναι αρκετα λιγοτερες απο τον μ.ο. των υπολοιπων

      Διαγραφή
    3. Αυτό ακριβώς φίλε zegelias7 θέλω να πω...Νομίζω ότι οι (επιθυμητές) προγραμματισμένες κατοχές είναι πολύ λίγες για το βάθος του ροστερ, τη φύση των παικτών και τις φιλοδοξίες του κόσμου.

      Όπως είπε και ένας φίλος μου μετά το ματς, ο Πεδουλάκης, αν έμπαιναν 2-3 από τα (ελεύθερα ομολογουμένως) τρίποντα μεταξύ 35-38' και έπαιρνε το ματς 55-52, θα ήταν ικανοποιημένος από το πλάνο...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ μαζί σου misterkidd στον ανώνυμο από πάνω το εξηγούσα.Το πλάνο του rg είναι ξεκάθαρο κ μπορεί να φέρει αποτελέσματα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι θελκτικό.Θεωρώ πάντως ότι είναι το μόνο που μπορεί να παίξει για να πάρει τα περισσότερα από τον διαμαντίδη.

      Διαγραφή
  24. Ντεμπούτο του Βασιλόπουλου στην ACB .
    Η ομάδα του η Βαγιαδολίδ έχασε εκτός έδρας από την Ρεάλ με 87-53.
    Ο Βασιλόπουλος είχε σε 21,5 λεπτά, 5 πόντους με 2/9 εντός παιδιάς και 2 ριμπ.
    http://www.acb.com/fichas/LACB58005.php
    Σιδερένιος!!!

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Euroleague Fantasy

    Πάρτε την ομάδα σας και μπείτε στη λίγκα του Hoopfellas.

    PS: Έστω και τελευταία στιγμή..

    PRIVATE LEAGUE: Hoopfellas
    PASSWORD: Jimconway

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. abrines,simmons,pappas μήπως είναι δωράκια σε τόσο χαμηλά credits στο fantasy?

      Διαγραφή
    2. Ναι και εγώ το λέω ειδικά για Αμπρίνες zegelias.

      Nick

      Διαγραφή
    3. φοβάμαι μόνο τον χρόνο συμμετοχής του.Δεν έχω πολυακουμπήσει κ παίχτες από τσσκα,ρεαλ,μπαρτσα μέχρι να δω λίγο τους ρόλους που θα πάρουν στο rotation

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει όριο ομάδων ανά χρήστη στο Hoopfellas private league?
      Ρωτώ γιατί βλέπω κάποιους που έβαλαν αρκετές ομάδες...

      Διαγραφή
    5. εγω πχ!!!αν υπάρχει πείτε μου να αφαιρέσω!!!!

      Διαγραφή
    6. Ρε zegelias7 είπαμε να κατεβάσουμε 10δα παιχτών, όχι 10δα ομάδων :)

      Πάντως αν μιλάμε για underrated παιχτες θεωρώ μεγαλύτερα δώρα τον Bykov και το Landesberg....

      Παντως η 10δουλα μου ειναι αυτή...
      http://misterkidd.blogspot.gr/2013/10/euroleague-fantasy-challenge-2013-2014.html#more

      Διαγραφή
    7. Πρώτη φορά έφτιαξα ομάδα στο Euroleague Fantasy και καλά καλά δεν ξέρω και τα κόλπα με τις αλλαγές των παικτών, τα credits και όλα τα σχετικά. Το έκανα μόνο και μόνο επειδή έφτιαξε την private league του Hoopfellas ο Jimαρος. Έτσι για την πλάκα.
      Επειδή βλέπω μερικούς φίλους να έχουν βάλει πολλές ομάδες στην private league προτείνω όσοι συμμετέχουν να επιλέγουν μία ομάδα. Διαφορετικά δεν έχει γούστο το όλο σκηνικό.
      Απλά δεν γνωρίζω αν μπορείς να έχεις 10 ομάδες γενικά στο Euroleague Fantasy αλλά να επιλέξεις μόνο 1 για κάποια private league που συμμετέχεις.


      77

      Διαγραφή
    8. Δεν υπάρχει στα διαθέσιμα private leagues το hoopfellas...
      μήπως τελικά υπάρχει όριο ομάδων ανά league???

      thandar

      Διαγραφή
    9. Υπάρχει φίλε.
      Ψάξε καλύτερα...

      77

      Διαγραφή
    10. Παιδιά,εντάξει,όχι ότι έγινε και τίποτα,αλλά δεν είναι ωραίο να έχεις πάνω από 1-2 ομάδες,ειδικά στη λίγκα,γιατί χάνουν και την αξία τους και τον τρόπο που τις επιλέγεις και είναι σαν να μην κάνεις τίποτα αλλά διαλέγεις έτσι παίκτες και τους μοιράζεις στις ομάδες.
      Ειδικά στη league θα ήταν καλύτερο να μην έχετε πάνω από 1-2 ομάδες.
      Πάντως βλέπω οι περισσότεροι χρήστες έχουν άγνωστα για το φόρουμ ονόματα,δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε εύκολα ποιος είναι ποιος.

      Διαγραφή
    11. είχες δίκιο..
      thanks 77

      thandar

      Διαγραφή
    12. @peris
      Οι περισσότεροι είμαστε καμουφλαρισμένοι για να γλιτώσουμε τα γιαούρτια.
      Καταλαβαίνεις...

      77

      Διαγραφή
    13. Χαχά...καλή μέθοδος.Και αν γίνει το αντίθετο και βρεθείς σε καμιά πρωτιά θα βγεις να πεις:"ναι εγώ είμαι αυτός"
      ;)
      Ξεκινάμε με δυνατό ματς σήμερα στην Τοσκάνη...Η Γαλατά έχει πολύ πλήρες ρόστερ.Πρεμιέρα πάντως,οπότε προγνωστικά δεν πολυχωράνε.

      Διαγραφή
    14. Το 'πιασες!!!
      Περιμένω να δω τη Σιένα που είναι και η αγαπημένη του Jim. Οι Τούρκοι έχουν κάνει αξιοπρόσεκτες κινήσεις, φαίνονται γεμάτοι και έχουν και φιλοδοξίες.
      Επίσης, θέλω να δω τί έχει φτιάξει φέτος ο Φλέμινγκ στη Μπάμπεργκ. Μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω ή θα μείνει πάλι στα ίδια;
      Ελπίζω να μπορέσω να δω κάποιο από τα ματς.

      77

      Διαγραφή
    15. Ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία "που στο #$@@$ είναι ο Μάτσβαν" ;;;

      Δεν ειναι τραυματίας αλλα δεν έχει παίξει σε κανενα αγωνα της Γαλατα μεχρι τωρα...

      Διαγραφή
    16. Μόνο ο moderator του private league (ο Jim δηλαδή) μπορεί να σβήσει ομάδες. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, στο τέλος της 1ης αγωνιστικής να αφήσει μόνο την καλύτερη ή την χειρότερη ομάδα του καθενός.

      Ο Macvan δεν είναι τραυματίας, απλά έχει πέσει θύμα του κανονισμού στο τουρκικό πρωτάθλημα που επιτρέπει μόνο 5 ξένους στη 12άδα.

      Διαγραφή
    17. Αν βάλετε όριο επειδή το προσπάθησα κ δεν ξέρω πως σβήνω ας μου σβήσει ο jim ό,τι περισσευει.

      Διαγραφή
  26. Jim, αν κάποιος έχει ήδη μια ομάδα σε άλλη private league, μπορει να τη βαλει και σε αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι παιδιά, νομίζω μπορεί.

    Νick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από αυτό το παιχνίδι το μόνο που κρατάω είναι το θάρρος του μπαρτζώκα να τελειώσει ένα τέτοιο παιχνίδι χωρίς τον σπανούλη κ δίνοντας την μπαγκέτα στον σλούκα.Σωστή επιλογή κ συνάμα πολύ δύσκολη για έναν προπονητή χωρίς το όνομα του ντούντα ή του ζοτς.Προφανώς θα είναι κ οι 2 ομάδες βελτιωμένες στη συνέχεια...πάντως για παιχνίδι με τέτοια αστοχία κ τόσα λάθη συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν.

    υγ.ούτε εμένα μου αρέσει το στιλ του παναθηναικού με το αργό μπασκετ κ τις μεγάλες επιθέσεις αλλά αφου φέρνει αποτελέσματα δεν μπορεί κανείς να πει τπτ.θεωρώ ότι θα αλλάξει μόνο όταν ο δδ γίνει ο παίχτης των 15-20 λεπτών ανά παιχνίδι..μέχρι τότε κ για να παίρνει ο rg το μάξιμουμ από αυτόν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ρε παιδια αφου οι επιθεσεις ειναι σχεδον ισες,πως βγαζετε αυτο το συμπερασμα;;

      Διαγραφή
    2. Αργες επιθέσεις στα 20+ δευτερόλεπτα,αργό τέμπο...Προφανώς κ ο αντίπαλος θα κάνει περίπου τόσες αν δεν υπάρχει τρελή διαφορά στα ριμπάουντ αλλά σκέψου λίγο ρεάλ με επιθέσεις στα 10-15 δευτερα,με αιφνιδιασμούς κλπ...έτσι προφανώς βγαίνουν περισσότερες κατοχές..

      Διαγραφή
  29. Jim για ακόμη μια φορά έκανες εξαιρετική ανάλυση του αγώνα. Πολύ μέτριο παιχνίδι,ανέτοιμες οι ομάδες, έλλειψη ρυθμού που συνέβαλε και το άδειο γήπεδο.

    Σε αυτό συμφωνώ ιδιαίτερα είναι ότι το στυλ παιχνιδιού που φαίνεται να έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν οι δύο ομάδες είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Είναι μπάσκετ τίτλων,τελικών, μαχών μέχρι το τέλος.

    Όμως είναι μπάσκετ συγκεκριμμένο που βασίζεται κυρίως σε ρολίστες και καλούς αθλητές. Και θα φέρει κόσμο στο γήπεδο. Όπαδούς όμως,που τους αρέσει η νίκη και μόνο αυτή.

    Πέρυσι στους τελικούς ο Κάρυ ξεχώρισε λόγω ποιότητας,εχθές ο Λοτζέσκι για τον ίδιο λόγο. Υπάρχουν και άλλοι ποιοτικοί παίχτες σίγουρα,αλλά το ταλέντο σε λίγο δε θα περρισεύει. Εμένα το μπάσκετ που πιστέυει ο Πεδουλάκης δε με αντιπροσωπεύει και το χειρότερο είναι ότι φέτος και ο Μπαρτζώκας τον ακολούθησε βάζοντας μούσκουλα για να τον ματσάρει στα μεταξύ τους.

    Καταλαβαίνω ότι έτσι είναι ο πρωταθλητισμός,ότι αλλάζει το μπάσκετ συνεχώς αλλά αν κοιτάξουμε τρια χρόνια πίσω τα ρόστερ τους και τις βασικές αρχές που είχαν θα μας βάλει σε σκέψεις. Πιθανώς και σε μελαγχολία.

    Σίγουρα οι ομάδες θα πάνε μακρυά(ευρωλίγκα). Σίγουρα μπορεί να παίξουν καλύτερο μπάσκετ, αλλά πως; Ελαχιστοποιώντας τις διαστάσεις του γηπέδου με αθλητές ισουψείς και αλτικούς από τον πλέι-μέικερ ως το σέντερ;

    Συνέχισε να μας κρατάς παρέα με τις όμορφες αναλύσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ξερω γιατι επαιξε ο ουκιτς αλλα φανηκε οτι ηταν λαθος αποφαση.. επισης οι χρονοι και η κατανομη ρολων φαινεται να ειναι σε αρχηκο σταδιο και να μν υπαρχει το δεσιμο τησ ομαδας που ολοι θα περιμεναν αφου ολο το περσινο ροστερ ηταν στο παρκε. μπερδεμενοι οι παιχτες μπερδεμενος και ο κοουτς και φανηκε ποσο δυσκολο ειναι να διαχειριστεις ροστερ με 10-11 παιχτες που μπορουν να ξεκινησουν την 5αδα.
    Το σιγουρο ειναι οτι το παρτυ κατω απο την ρακετα φετος δεν θα συνεχιστει αφου οι ψηλοι του γαυρου ειναι ικανοι να κοψουν και να παρουν ριμπαουντ που ομως επιθετικα δεν μου γεμισαν το ματι, λιγο αγαρμποι στις κινησεις τους και χωρις καποια τρομερη ικανοτητα στην ρακετα. οι ομαδες ανετοιμες οποτε το καθε συμπερασμα ειναι λαθος απλα 2 παρατηρησεις για το αν ο ολυμπιακος θα παιρνει σκορ σε ποστ παιχνιδι και αν ο αρτζι καταφερει να διαχειριστει ενα τοσο μεγαλο ροστερ ωστε να βγαλει το καλητερο απο τον καθε παιχτη του. ποσοι ακομη υποστηριζουν οτι ο παο θελει και αλλο γκαρντ??? γιατι αν το ειχαμε ενας μπορει και 2 απο τους ηδη υπαρχοντες θα παιζανε 5 λεπτα και ειδικα για τον παπα θα ηταν μεγαλη αδικια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρέπει να πάρουμε χαμπάρι (ο πρόεδρος Λεβέντης θα γκάριζε "ξυπνήστε ζώα") πως ο πεδουλακισμός είναι ένα καρκίνωμα κακογουστιάς που αργά η γρήγορα θα κάνει μεταστάσεις και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής της χώρας.
    Σήμερα βρίσκουμε ελκυστικό το πεδουλακίσιο μπάσκετ,αύριο θα γίνουμε εξωγηινόπληκτοι ψεκασμένοι σαν τον σφακιανάκη,θα γοητευόμαστε απο τους σβέρκους διαστάσεων διαδρόμου απογείωσης καθώς και τον πατριωτισμό που ζέχνει τζατζικίλα των χρυσαυγιτών,θα οδηγούμε σαν κλασσικοί οδηγοί bmw και θα θεωρούμε αδικία και εμπάθεια της ακαδημίας των oscar που δεν τίμησε με τα βραβεία της ταινίες των 80's με τάσο προύσαλη και απόστολο σουγκλάκο.

    Λάσμε "ποιοτικός" σου λέει μετά ο κάθε εκπρόσωπος της κτηνοβατικής τρακολαγνείας και νομίζει πως αναλύει το σπορ σε βάθος."Πέδουλας-μέγας τακτικιστής" συμπληρώνει και ένα ένα τα δόντια του ξεκολλάνε απο τα ναρκωτικά που πήρε για να έχει τέτοια εικόνα.

    Η αρρώστια του πεδουλακίσιου μπάσκετ χτύπησε και την πλευρά του λιμανιού,όπου ο ντούντα έφτιαξε την εν δυνάμει dominant ομάδα της δεκαετίας '10-'20 απο πλευράς φιλοσοφίας και κατευθύνσεων και ο ψηλός πεδουλακόπληκτος με το μπιφτέκι,βρήκε την άκρη που είχε στα βαπόρια ο αείμνηστος καννελάκης του ιωνικού και ξεφόρτωσε στο ΣΕΦ κοντέινερ με ξένους αμφιβόλου προέλευσης και ημερομηνίας λήξης.Και παίρνοντας την ευθυτενή στάση γύφτικου σκερπανιού,βλέποντας οι "ποιοτικοί" του πέδουλα να μην έχουν καμία διαφορά απο τους καραβίσιους τους δικούς του,νομίζει πως πέτυχε διάνα.Και δώσε δημοσιεύματα για τον χαβάιαν τρόπικ.Δώσε αφιερώματα στο περιοδικό "ζωωφιλία και ζωωλαγνεία" για τον σίμονς.Δώσε και σεμινάρια ντάνστον στον σύλλογο ρωσσοπόντιων οικοδόμων ανατολικής αττικής.Και guest εμφανίσεις πέτγουει σε πανιγύρια με κλαρίνα της ορεινής κορινθίας.

    Το ελληνικό μπάσκετ πέφτει σαν το κογιότ στο γκρεμό απο τότε που έφυγαν οι σέρβοι.Αν συνεχιστεί ο πεδουλακισμός και ο τρακισμός βλέπω να συγχωνεύονται το μπάσκετ με το γουότερ πόλο και να φτιάχνουμε κάτι ενδιάμεσο σε σκορ και "θέαμα"(τρόπος του λέγειν βέβαια για οτιδήποτε μπλέκει ο αργύρης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Haig, Amstel και ρετσίνα. Στα ηχεία Κιάμος κι ο Σφακιανάκης για ποιότητα. Άρωμα str8, μούσι 3 ημερών και ο σταυρός να πάλλεται στο ξυρισμένο στήθος. Στο γυαλί Θέμος και Κωστόπουλος. Προπονητής ο Πεδουλάκης, πρόεδρος ο Τράκης, ο Βαγγέλας. Αναλυτές ο Πρετεντέρης κι ο Προτοσάλτε. Στη βουλή ο Κασιδιάρης και στην κυβέρνηση ο Άδωνις. Το βραδάκι παραλιακή και μπουζούκια. Βιντεάκια στο youtube για ψεκασμούς, Παίσιους και μασόνους. Newsbomb, tromaktiko και onalert.

      Αυτήν την κοινωνία θέλουμε;

      Διαγραφή
    2. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...

      77

      Διαγραφή
    3. Ένας έλεγχος IP θα αρκούσε για το αυταπόδεικτο...

      Διαγραφή
    4. Toυ Μαρίνου του θίξαμε τον Κασιδιάρη.

      Εσύ 77, ρετσίνα με coca-cola;

      Διαγραφή
    5. Ρε ανώνυμε, δεν τους καταλαβαίνεις ακόμα και από τον τρόπο που βρίζουν; Δεκάδες επιθετικούς προσδιορισμούς, υποτιμητικά υποκοριστικά, και ποτέ μα ποτέ κάτι πραγματικά ευφυές.Κακογουστιά σε όλο του το είναι.

      Διαγραφή
    6. Kαι όχι Αντώνη, δεν ξέρει να χρησιμποιείς τη λέξη. Αφού χρειάζεται ο έλεγχος των IP -όπως λες- για να αποδείξεις την εικασία σου, αυτή παύει να είναι "αυταπόδεικτη".
      Το πιάσαμε αυτό; Δεν είναι δα και δύσκολο.

      Διαγραφή
    7. κατι μου λεει οτι ο ανωνυμος με το απο πανω ποστ με τον πεδουλακισμο κ ο pelicans ειναι το ιδιο κ αυτο προσωπο!!!..πιο γραφικος πεθαινεις!!!..GET A LIFE,LOOSER!!!

      Διαγραφή
    8. Φίλε ανώνυμε 6:38.

      Μπορείς να μου πεις έναν λόγο -έναν- που θα έμπαινε σε τέτοιο κόπο; Να ...συνομιλώ με τον εαυτό μου! Λες και είμαι άνθρωπος που διεκδικεί οι απόψεις του να γίνουν αποδεκτές από όλους.

      Όσο για το "GET A LIFE, LOOSER", μου είναι αρκετό για να βγάλω κάποια πρώτα συμπεράσματα γύρω από την κουλτούρα σου. Κι αν συμπεραίνω σωστά, τη ζωή που μου προτάσεις προτιμώ να τη "χάσω"

      Διαγραφή
    9. Ενω οι αλληθωροι ειναι κυριοι εεεε;;;χαχαχαχα τα κ@@@@δαχτυλα μια χαρα τα κουναει ο δηθεν κυριος δεν ειδα κανενα αντικειμενικο (δηθεν μου ταχα) σαιτ να δειχνει την κινηση του καθωσπρεπει προεδρου.Αν την εκανε την κινηση ο ΔΓ θα τον εθαβαν ενα μηνα ως κλασικο αληταρα.Τα ΜΜΕ οποιον θελουν τον εκθειαζουν και αλλον τον ισοπεδωνουν.Σιχαματα δυο μετρα και δυο σταθμα.

      Διαγραφή
  32. @jim
    δημητρη πολυ ωραια αναλυση αλλα θα ηθελα να σημειωσω το εξης.
    ο παναθηναικος στο αμυντικο κομματι του παιχνιδιου,τζογαρει πολυ περισσοτερο απο τον ολυμπιακο,καθως δεν θελει σε καμια περιπτωση να φαει καλαθι απο πκνρολ επιλεγοντας να κλεινουν διαρκως τα φοργουορντ μεσα(ειδικα οταν το γκαρ ειναι ο σπανουλης) με αποτελεσμα ο ολυμπιακος χωρις ιδιαιτερη ταχυτητα στην κυκλοφορια της μπαλας οταν βγει εξω απο το γκαρ,να εχει 3 επιλογες ελευθερου...αλλα μιλαμε για ελευθερου σουτ 3 ποντων.
    αυτο βεβαια εχει να κανει με τις αργες (αυτην την περιοδο )περιστροφες του παναθηναικου,αλλα και με την αδυναμια αρκετων παικτων του παο να μπουν σε διαδικασια περιστροφων.π.χ φωτσης η παππας η καρι.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν ο Πεδουλάκης πέρσι το γύριζε στο "ελκυστικό μπάσκετ" και στις επιθέσεις των 15 δευτερολέπτων, θα γέλαγε κι ο τελευταίος πικραμένος. Μια χαρά έπαιξε η ομάδα από ένα σημείο και μετά, και ωραίες φάσεις έβγαλε, στους τελικούς το διασκεδάσαμε, είδαμε παίκτες άναρχους τύπου Ούκιτς-Γκιστ να παίζουν μια χαρά μπασκετάκι και να γίνονται πρωταγωνιστές. Α, και στην Ευρωλίγκα, βγάλαμε και λιιιιιιιιιιγες φάσεις στις καλύτερες της διοργάνωσης. Μιλάμε για ΤΗΝ κακοποίηση του αθλήματος. Που βαδίζουμε, κύριοι...

    Φέτος οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και ο κόοουτς θα κριθεί (δικαίως) πιο αυστηρά αφού το ρόστερ, θεωρητικά πάντα, τού επιτρέπει να παίξει πιο ελκυστικό μπάσκετ. Ολα, όμως, αυτά τα συμπεράσματα μετά από ένα ματς-τουρλουμπούκι Οκτώβρη μήνα, σόρρυ, αλλά αποπνέουν μια εστέτ δηθενίλα. ΟΚ, η αισθητική είναι σχετικό πράγμα κι εκεί που ο ένας βλέπει ένα αριστούργημα ο άλλος ξερνάει, αλλά από τη μια πχ, όταν τρώει σφαλιάρα η εθνική, το γυρίζουμε στο κλισέ " πήγαμε να παίξουμε μπάσκετ που δεν μας ταιριάζει" κι από την άλλη ονειρευόμαστε ματς τύπου Μπάρτσα-Ρεάλ 99-97. Ε, ούτε τους παίκτες διαθέτουμε για αυτό το στυλ παιχνιδιού, ούτε τα φράγκα για να τους φέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος αλλα φετος καρυ παππας φωτσης γκιστ σορρυ αν ξεχναω καποιον.. μπορουν να παιξουν το λεγομενο ομορφο μπασκετ (αραγε ποιος ειναι ο ορισμος του?? μια χαρα ηταν οι περσυνες φασεις με γκιστ λασμε)
      το ερωτημα ειναι μπορει να κανει σωστη διαχειριση ο κοουτς?? μπορει να παιξει λιγο πιο επιθετικα??? α ναι το οτι κερδισε ο γαυρος δεν σημαινει οτι επαιξε και μπασκετ τις προκοπης .. ισα ισα..

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο pensierix.
      Μετά το Ευρωμπάσκετ γκρινιάζαμε γιατί η ομάδα δεν έπαιξε το ''μπάσκετ της ελληνικής σχολής'' και ήταν όσα πάνε κι όσα έρθουν. Οι πιο τολμηροί, δε, αναγόρευαν τον Πεδουλάκη ως τον καταλληλότερο για διάδοχο του Ιταλού.
      Τώρα μας ξινίζει το ''σκεπτόμενο μπάσκετ'' και θέλουμε να αφήσουμε αδέσποτα τα σκυλιά να τρέξουν και να κατασπαράξουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους.
      Ε, δεν γίνεται έτσι. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

      77

      Διαγραφή
    3. παιδια ειναι απλα τα πραγματα.οποιος κατακρινει τον πεδουλακη δεν βλεπει μπασκετ βλεπει βεγγο.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. Το τελευταίο το έγραψε ο πάλαι ποτέ επικριτής τους Ίβκοβιτς;

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα παλικάρια.. Όλα εντάξει νομίζω με το Fantasy.. Έχω ξεκινήσει και γράφω για Ευρωλίγκα, δε ξέρω εάν θα προλάβουμε σήμερα όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimάρα, ο Μπλού επέστρεψε με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πώς σου φαίνεται;
      Ποιούς να προσέξουμε από τη Σιένα σήμερα;

      77

      Διαγραφή
    2. Αν η ομάδα ρολάρει, ο Μπλού μπορεί να αποδειχτεί "κλέψιμο". Δεν έχει παίκτη με τέτοια ατσαλένια balls η Μακάμπι..
      H Montepaschi κατ'αρχάς παίζει στη Φλωρεντία φέτος, στο Μαντέλα φόρουμ.. Να δούμε πως θα τη βγεί αυτή η αλλαγή..
      Το tip μου για το fantasy της φετινής σεζόν είναι ο Χάκετ. Προτιμήστε τον ακόμα και από σούπερ-σταρ της διοργάνωσης (αν και σήμερα θα έχει όλη τη Γαλατά πάνω του και αρκετούς συμπαίκτες του να κάνουν ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα). Ο Τζός Κάρτερ στα φτερά είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ αξίζει την προσοχή σας και ο Γκριν, από τους καλύτερους σκόρινγκ γκαρντ στο NCAA, ο οποίος βοηθιέται πολύ από τη δημιουργική ικανότητα του Χάκετ (πιθανόν να διεκδικήσει την πρώτη θέση στους πασέρς). Υπάρχουν στοιχήματα στην ομάδα (Κουρνούχ, Κιμ Ινγκλς, Χάντερ και πάνω από όλα Κρέσπι) αλλά θα τα πούμε αναλυτικά στη συνέχεια..

      Διαγραφή
    3. ΟΚ, Jimαρε.
      Ευχαριστώ και αναμένω την ανάρτηση.

      77

      Διαγραφή
    4. Oπ,πιάστηκα αδιάβαστος που είπα για Τοσκάνη...
      Ο Μπλου αν και είναι λίγο off,δίνει και λίγο χαρακτήρα και μέταλλο στη Μακάμπι που τα χρειάζεται.Σημαντικό αυτό.

      Διαγραφή
    5. Peris καλά το είπες.. Η Φλωρεντία είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Απλά είναι για τη Σιένα μυστήρια κατάσταση.. Σαν να δηλώνει έδρα ο Παναθηναϊκός τον..Πειραιά ή ο το αντίστροφο.

      Διαγραφή
    6. Ωχ,μη με ξεφτιλίζεις άλλο ρε Τζιμ...Χρειάζομαι εντατικά μαθήματα γεωγραφίας..

      Διαγραφή
  35. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ Fantasy..
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε στο site της Euroleague. Στο παράθυρο Devotion επέλεξε το Fantsy. Μπες και διάβασε τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση μέσω usename και password. Συμπλήρωσε την αίτηση και θα σου απαντήσει με mail η Euroleague ώστε να πιστοποιηθείς και να μπορέσεις να συμμετέχεις. Όταν τελειώσεις με όλα αυτά τα διαδικαστικά, διάβασε τους όρους του παιχνιδιού. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά και θα τα βρεις μόνος σου. Δεν είναι τίποτα φοβερό.

      77

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 77...
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
  36. αν είμαι σε κάποια λίγκα μπορώ να βγω ή πρέπει να φτιάξω νέα ομάδα ώστε να κάνω εδώ join ?

    jokey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να είσαι σε όσες λίγκες θες, με όσες (και όποιες) ομάδες θες. Στην περίπτωσή σου, όχι, δεν χρειάζεται να φτιάξεις νέα ομάδα για να μπεις στη λίγκα. Μπαίνεις με την ομάδα που έχεις.

      Πολύ απλό. Κάνεις join, βάζεις τον κωδικό και μετά επιλέγεις ποια από τις ομάδες σου θέλεις να ενταχτει στη λίγκα. Καλά κέρδη...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  37. Aυτό που δεν καταλαβαίνω jim είναι οτί και στα φιλικά και στο παιχνίδι κυπέλου είδαμε μπόλικο midrange παιχνίδι από τον Κάρυ (σε βαθμό, να αναφωνούμε "Ντρού, Ντρού"), κάτι που δεν είδαμε στο ΣΕΦ. Με βάση τον τρόπο άμυνας που επέλεξε ο Μπαρτζώκας να παίξουν οι Σίμονς-Μπέγκιτς, νομίζω χρησιμοποιήθηκε αδικαιολόγητα ελάχιστα ο Αμερικάνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή παρατήρηση, φίλε.
      Και να συμπληρώσω ότι τέτοιο ήταν και το μοναδικό καλάθι που έβαλε.

      77

      Διαγραφή
  38. http://www.youtube.com/watch?v=n7zS-FTwyPw#t=87
    are we ready???

    thandar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα,ωραίο βίντεο...Μεγάλη μούρη ο Μπλατ..
      Πέθανα όταν είδα τον Σκαριόλο.Κι ήμουν έτοιμος να σημειώσω ότι λείπει ο Ζοτς στο μέχρι το 1.40 αλλά μας τον φυλάγαν σε σπέσιαλ θέση...

      Διαγραφή
  39. Παιδιά παίζει να υπάρχει λινκ για το ματς του Πανιωνίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λοιπον παιδια κυριως για οσους ειναι στο εξαιρετικο, εγω σημερα αγορασα την προσφορα της ευρωλιγκα κοντα στα 25 ολο το τουρνουα μαζι με Φ4, εξαιρετικη αναλυση αγγλικη μεταδοση, χωρις διαφημισεις ( ολο το πρωτο 10λεπτο στη μπαμπεργκ για την ωρα κ φαναζομαι ολος ο αγωνας ετσι θα παει). Απλως προσεξτε αν παιζει μια ομαδα απο γαλλια-γερμανια αν μενετε σε μια απο αυτες τις 2 χωρες δε θα μπορειτε να δειτε τον αγωνα. Για εμενα που βλεπω 2/3 ματς χαλαρα τη βδομαδα ειναι τσαμπα τελειως γιατι αναλωνομουν σε κακα στρεαμ. Ακομη κ αν θελετε να δειτε μονο παο/οσφπ αξιζει πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εξαιρετικο--> εξωτερικο lol

      Διαγραφή
    2. Zoze αυτο το πακετο με τα 25 μεσω του σαιτι της ευρωλιγκα το αγορασες??

      Διαγραφή
    3. ναι αλλα ισως αναλογα τη χωρα που βρισκεσαι αλλαζει η τιμη ελαφρως, δεν ειμαι σιγουρος για το τελευταιο.

      http://www.euroleague.livebasketball.tv/

      Διαγραφή
    4. Για τους περιορισμους που ειπα πριν, δε ξερω πως ακριβως δουλευει, γιατι βλεπω για το ματς του οσφπ δεν υπαρχει κανενας ενω για το ματς του παο λεει: Game geoblocked in:
      US, LT, UM, GR, VI

      Διαγραφή
    5. Κάνει block στην Ελλάδα όποιο παιχνίδι δείχνει η Nova και αντίστοιχα στις υπόλοιπες χώρες όποιο δείχνει κανάλι που δεν είναι ελεύθερο.

      Πέρυσι υπήρχε τρόπος να το ξεπεράσω, απλά έκανα το κινητό hotspot και έπαιρνα σύνδεση από εκεί (έχω unlimited data) και έβλεπα τα παιχνίδια κανονικά. Ίσως όμως φέτος να μη δουλεύει το κολπάκι. Φαντάζομαι όμως ότι και με κάποιο IP anonymizer πρόγραμμα πάλι να μπορεί να ξεπεραστεί.

      Διαγραφή
  41. αν μπορουν ας μου πουν οι ολυμπιακοι,αν ξερουν βεβαια, η Καε τους εστειλε συλλυπητηριο για τον Φ.Συριγο.Απαραδεχτο οτι δεν τηρηθηκε ενος λεπτου σιγη στον αγωνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.Μπραβο στην Καε Πανιωνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΑΕ εστειλε συλλυπητηριο μνμ στην οικογενεια του αλλα για ποιον ακριβως λογο επρεπε να κρατηθει ενος λεπτου σιγη δεν το καταλαβαινω! Να το καναν για τον Αμερικανο που εχει προσφερει τοσα στο αθλημα να το καταλαβω αλλα να το κανει για εναν ανθρωπο που εχει πολεμησει τοσο τον Ολυμπιακο και ειναι απο τους οργανωτες της κλικας Βασιλακοπουλου Γιαννακοπουλου δεν βρισκω πουθενα το λογο! Συλλυπητηρια στην οικογενεια του αλλα μεχρι εκει..δεν σου κανω τον αγιο λεει ενα λαικο ασμα..και εμεις δεν πρεπει να αγιοποιουμε καποιον μετα θανατον!
      ΧΟΥΛΙΟ 7

      Διαγραφή
    2. παντως παναθηναικος δεν ηταν,Οπως ακουγεται ο γιος του ειναι ολυμπιακος.Αεκτζης ειχε δηλωσει ο ιδιος ζωντανα στην νοβα.Ηταν τετοια η φυση του που τα χωνε σε ολους εκτος αν νομιζεις οτι δεν τα χε χωσει στο Παο.Ουκ ολιγες φορες τα χαμε ακουσει και εμεις.

      Διαγραφή
    3. Αεκ ηταν οντως και ο γιος ΟΣΦΠ αλλα δεν μιλαω για αισθηματα μιλαω για δουλεια! Και ολοι οι δημοσιογραφοι οπως θα γνωριζεις εχουν αφεντικα οχι αισθηματα!
      ΧΟΥΛΙΟ 7

      Διαγραφή
  42. TZIM πιο γρηγορα απο οτι νομιζα θα γινω προπονητης....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συγκινητός ο Χακετ! Οργανώνει, παίζει άμυνα, σκοράρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας χακετ δε φαιρνει την ανοιξη αλλα σημερα ηταν εξαιρετικος. Πολυ καλος ο γκορντον ισαξιος του χακετ. Ειχε αρογιο κ ντομερκαντ ισαξιους συμπαραστατες κ η νικη ηρθε σχετικα ευκολα!!! Επισης ο γκριν ξεχωριζει απο την σιενα πολυ εκρητικος παιχτης με ιδαιτερο σουτ, θελει ομως δουλεια το shot selection του κ στην οργανωση

      Διαγραφή
    2. Ο γκριν ειταν πρωτος σκορερ στο κολλεγιακο περσυ(25 ποντους 4,6 ασιστ μ.ο) ομως απ οτι φανηκε και σημερα δε παει προς την τρυπα και δεν του αρεσουν οι πολλες επαφες,για αυτο αλωστε το ντενβερ που εχει τα δικαιωματα του στο 43 ντραφτ τον αφησε,με απογοητευσε ο κιμ ινκλις παχιτης που εβλεπα περσυ στο ροτεισον των πιστονς και απο οτι φενεται ο μονος αξιοπιστος ψηλος της σιενα ειναι ο οθελο χαντερ(καποτε στην ατλαντα).Ο γνωστος τζαουα'ι' των περιπου 20 λεπτων και καλος ερτσεκ μετα απο καιρο.

      Διαγραφή
    3. περίμενα να πάρει περισσότερο χρόνο ο τζαουαι πάντως...ένα πεντάλεπτο έπαιξε..

      Διαγραφή
  44. Respect jim για το τιπ του χάκετ.
    "Το tip μου για το fantasy της φετινής σεζόν είναι ο Χάκετ. Προτιμήστε τον ακόμα και από σούπερ-σταρ της διοργάνωσης (αν και σήμερα θα έχει όλη τη Γαλατά πάνω του και αρκετούς συμπαίκτες του να κάνουν ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα)."

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δυστυχώς προχθές χάσαμε μοναδική ευκαιρία, ποτέ θα ξαναβρούμε τον γαύρο χωρίς Λο τον Σπανούλη ανύπαρκτο και τον Μπέγκιτς τραυματία? Πολύ φοβάμαι ότι αφού δεν κερδίσαμε προχθές τον γαύρο δεν θα πρόκειται να τον κερδίσουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η γαλατα μου φανηκε ωραια ομαδουλα χτες..Παρολο που εχει μαζεψει παιχτες ατομιστες(παιχτες που εχουν ιδιαιτερο ατομικο ταλεντο ομως) επαιξαν ομαδικα..Ο αταμαν εχει κανει δουλεια εκει..Η σιενα μου φανηκε ανωτερη των προσδοκιων μου αφου μεχρι το σεπτεμβρη δεν ειχε ροστερ..Η μπαμπεργκ εκανε πλακα στους γαλλους..Φαινονται φετος πιο ξεψαρωμενοι..Βεβαια στοχος το τοπ16 παραμενει και να κανουν καμμια νικη εκει..Αυτα τα ολιγα χτες και παμε για μια δυνατη μπασκετικα ημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη.
      Μην σε ξεγελά το χθεσινό. Η Γαλατά τα έβαζε όλα. Όποιος έμπαινε μέσα, έγραφε. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε να την δούμε σε πιο δύσκολα ματς. Η back court Γκόρντον-Αρόγιο που φαίνεται προβληματική όπως και η υπερβολική εξάρτηση από τον Πορτορικάνο που δεν τον λες και ''λεφτά στην τράπεζα''. Θα δούμε τί ψάρια πιάνει όταν θα παίξει με κάποια καλύτερη ομάδα και όταν δεν θα βλέπουν όλοι το καλάθι σαν βαρέλι. Έχει, πάντως, βαθύ ρόστερ και καλό προπονητή. Μία από τις πολλές ενδιαφέρουσες ομάδες της διοργάνωσης.

      77

      Διαγραφή
    2. Καλημερα 77,
      το ειδα το παιχνιδι οτι τα εβαζαν ολα σε εκνευριστικο βαθμο αλλα ηταν οι σωστες επιλογες στα σουτ εκτος απο κατι τραβηγμενα του αρογιο ο οποιος ομως εβγαζε και βγαζει το ψωμι του απο αυτα..Τους ειδα ολους αυτους ομαδα και μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση..Αν καταφερουν και τον τζαγουαι να παιζει ενα καλο 15΄ τοτε θα πανε πολυ καλα διοτι και ελντεμιρ μου φανηκε ωραιος ψηλος..Βεβαι δεν ξερω αν ευθυνεται η ανυπαρξια ψηλων τις σιεννα..Οπως ειπες και εσυ θα δουμε στον μελλον της διοργανωσης..Παντως αν συνεχισουν ετσι μπορουν να παλεψουν για τους 8..

      Διαγραφή
    3. Κοίτα, η Σιένα έχει χάσει πολύ σε ποιότητα όσον αφορά τη στελέχωσή της. Θα παλέψει για το top-16. Η Γαλατά, από την άλλη, θα είναι σίγουρα στο top-16 αλλά για παραπέρα χρειάζεται κι άλλα στοιχεία. Έχει τις προδιαγραφές αλλά δεν αρκούν πάντα.
      Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο περιορισμένος χρόνος του Μάτσβαν και ο αντιστρόφως ανάλογος χρόνος του Έρτσεγκ. Αν καταφέρει ο Αταμάν και τους μοιράσει ρόλους διαμορφώνοντας την κατάλληλη χημεία τότε μπορούν και play off. Το βλέπω, πάντως, αρκετά δύσκολο εγχείρημα.

      77

      Διαγραφή
    4. παντως παιδια η φετινη ευρωλιγκα θα εχει δυο μακαμπι.
      μια η κλασικη και η αλλη με κοκκινα κιτρινα.
      οσον αφορα τη σιενα....κακη ομαδα με κακο προπονητη με πολυ καλο χακετ που ομως πρεπει να δουλεψει τρομερα στο σουτ.
      παντως ειναι παιδι για ομαδα σε τοπ πλεον επιπεδο
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Παιδιά δε την είδα τη Γαλατά χθες,αλλά κακά τα ψέματα έχει πολύ καλό υλικό.Ποιος θα ήθελε να τη βρει σε μέρα που ο Αρόγιο,ο Ντόμερκαντ,ο Γκόρντον και ο Έρτσεγκ το ματώνουν.
      Το επίπεδο έχει ανέβει,αλλά πχ. η Ούνικς πρόπερσι πήγε 8άδα με Τζαβάι-Ντόμερκαντ και λοιπούς.Ε,αυτή η Γαλατά έχει 3 φορές καλύτερο ρόστερ με τους 2 αυτούς να μην είναι και οι πιο βασικοί παίκτες.Έχει και καλούς Τούρκους.Ο Αλντεμίρ είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρος παίκτης,ενώ υπάρχουν και οι Αρσλάν,Γκιουλέρ,Ακιόλ(αν και με περιορισμένο χρόνο χθες..).Όντως έχει ταβάνι,αλλά ας μην την υποτιμάμε,βασικός της στόχος είναι τα πλέιοφ-άλλο αν θα τον υλοποιήσουν.

      Διαγραφή
    6. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν επιθυμέι να πετύχει την Γαλατά σε μέρα που είναι on fire...Μπορεί να είναι μια ομάδα που στη μέρα της θα σε "σκοτώσει", αλλα εάν είναι άστοχη τοτε κλάψτα Χαράλαμπε...

      Είδα και εγώ το παιχνίδι και παρότι η Γαταλά κέρδισε σχετικά εύκολα μου άφησε την εντύπωση πως δεν δείχνει να έχει και πολλά plays στο παιχνίδι της...

      Ο Αλντεμίρ μπροστά στους ψηλούς της Σιένα έδειχνε γίγαντας. Δεν μου δείχνει να είναι κατι το τρομερό -αν και δείχνει να ξέρει να παίζει σωστά το pnr- αφού μπορεί μεν να έπαιρνε τα επιθετικά ριμπάουντ σαν στραγάλια αλλα όσα έπαιρνε άλλα τόσα σουτ χρειαζόταν για να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Θα κριθεί με πιο ικανούς σέντερ , καθώς επίσης και με πεντάρια που έχουν και επιθετικές αρετές για να τον κρίνουμε και στην άμυνα (φάουλ,εαν τρώει προσποιήσεις,όγκος,ταχύτητα,στησιμο σώματος κλπ..)

      Οι δύο ομάδες μου έδειξαν πολλά ίδια στοιχεία (λίγα plays,πολλά σουτ,αδύναμες frontcourt) με τη μόνη διαφορά πως η Γαλατά έχει περισσότερες επιλογές και κλασσικότερους σουτερ.

      ΥΓ. Ο Χακετ μπορεί άνετα να παίξει αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας.Το παιδί έχει όλο το πακέτο και από μια μεριά τον λυπάμαι που θα παλεύει φέτος μόνος του.

      Run TMC

      Διαγραφή
  47. Ισχυει οτι ειναι πολυ δυσκολο για τους 8, το λεω αν τους πανε ολα ευνοικα..Και βεβαια αυτο ειναι και το ταβανι τους..Για παραδειγμα μου φαινονται καλυτεροι απο την εφες,και σε μια ιδανικη πιθανοτητα για αυτους θα μπορουσαν να εχουν αναλογη πορεια με την περυσινη εφες..Καπως ετσι το σκεφτομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Tha epixeiriso merikes provlepseis gia ta simerina:

    Budivelnik Kiev vs. Fenerbahce Ulker 2
    C. Zvezda Telekom vs. Lok. Kuban 2 ( to pio suskolo tis imeras)
    Anadolu Efes vs.EA7 E. Armani 2
    JSF Nanterre vs. CSKA Moscow 2
    Lietuvos Rytas vs. Panathinaikos 2
    Laboral Kutxa vs. Maccabi Electra 2
    FC Barcelona vs. Partizan NIS 1

    Perimeno tis antiriseis sas.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Lietuvos Rytas είναι ξερός άσσος,
      αν την παίξεις 2 θα πας κουβά!
      Παίξε την άσσο να πας ταμείο!

      Διαγραφή
    2. Θα επέμβω,αλλά στοιχηματικά μου φαίνεται δωράκι το under 148,5 για αυτό το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος για τα διπλά της Μακάμπι και της Αρμάνι...Ασε που μαζεύονται και πολλά διπλά.
      Είναι και πρώτη αγωνιστική και δεν τους έχουμε δει και ακόμη...Θα δείξει...

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Όλα τα ματς αλλά προπάντων η πρεμιέρα θα είναι πολύ καυτή στην έδρα του Ερ. Αστέρα. Το βλέπω άσσο. Όπως άσσο βλέπω και το ΕΦΕΣ-Αρμάνι.

      Ο ΠΑΟ αν καταφέρει να περιορίσει τον Γκετσεβίτσιους, τότε εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Για τον Γλυνιαδάκη πάντως αναμένεται ξεκούραστη βραδιά.

      Διαγραφή
    5. Koita theoro toso tin efes oso kai tin Laboral Kutxa polu apodunamomenes eno antitheta i armani kai i maccabi sto xarti fainontai kaluteres apo persu. Tin armani tin fovamai mono logo kakou mentality. Telos kai ego pisteuo oti o andreas tha exei ksekousto vradu , den ton vlepo na sikonetai apo ton pagko ektos kai an o songaila parei 5 foul.

      Διαγραφή
  49. Τα δικά μου power rankings(πιο δύσκολα από ποτέ..) πριν τα βγάλει ο Τζιμ το απόγευμα..(χωρίς σχόλια γιατί χρειάζονται 3 σεντόνια..)
    1.Μπαρτσελόνα
    2.Τσσκα Μόσχας
    3.Ρεάλ Μαδρίτης
    4.Παναθηναικός
    5.Ολυμπιακός
    6.Φενέρμπαχτσε
    7.Γαλατασαράι
    8.Μακάμπι
    9.Λοκομοτίβ Κουμπάν
    10.Αναντολού Εφές
    11.Μάλαγα
    12.Κάχα Λαμποράλ
    13.Αρμάνι Μιλάνο
    14.Σιένα
    15.Ζαλγκίρις
    16.Λιέτουβος Ρίτας
    17.Ερυθρός Αστέρας
    18.Μπάμπεργκ
    19.Παρτιζάν
    20.Μπάγερν Μονάχου
    21.Στρασμπούργκ
    22.Μπουντιβέλνικ
    23.Ναντέρ
    24.Ζιελόνα Γκόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Peris, μερικές ενστάσεις-απορίες και μετά η άποψή μου :
      1. Γιατί τόσο χαμηλά η Εφές;
      2. Νομίζω ότι η Μπάμπεργκ είναι καλύτερη και από Σιένα και από Ζαλγκίρις και από Λιέτουβος.
      3. Πολύ καινούργια ομάδα δεν είναι η Φενέρ για να είναι 6η στο ranking;

      Επειδή είναι, όντως, δύσκολο το ranking θα επιλέξω την παρακάτω φόρμουλα :

      Group 1 – 3 (Φαβορί για F4 και τίτλο)
      Real Madrid, CSKA Moscow, FC Barcelona

      Group 4 – 7 (Φαβορί για play off και μάχη για είσοδο στο F4)
      Panathinaikos Athens, Olympiacos Piraeus, Maccabi Electra Tel Aviv, Anadolu Efes Istanbul

      Group 8 – 13 (Φαβορί για είσοδο στο top-16 και μάχη για πρόκριση στα play off)
      Fenerbahce Ulker Istanbul, EA7 Emporio Armani Milan, Laboral Kutxa Vitoria, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Unicaja Malaga, Galatasaray Liv Hospital Istanbul

      Group 14 – 20 (Μάχη για είσοδο στο top 16)
      Partizan NIS Belgrade, Montepaschi Siena, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, Brose Baskets Bamberg, Lietuvos Rytas Vilnius, FC Bayern Munich, Strasbourg

      Group 21 – 24 (Ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στο top 16)
      Zalgiris Kaunas, Budivelnik Kiev, Stelmet Zielona Gora, JSF Nanterre

      77

      Διαγραφή
    2. 77 γιατί βλέπεις τόσο χαμηλά τη Φενέρ; Καινούρια ομάδα αλλά 5άδα Zoric, Bjelica, Kleiza, Bogdanovic, McCalebb δεν έχουν πολλοί στην οργάνωση και ναι μεν πρέπει να τους βάλει χοντρό χέρι ο Ζέλικο αλλά αν δεν μπορεί αυτός δεν μπορεί κανένας.

      Διαγραφή
    3. Κοίτα, αρχικά αξιολογώ την στελέχωση των ομάδων όπως είναι τώρα στην αφετηρία. Σ' αυτή την λογική, νομίζω ότι ο Ζοτς δεν πήρε όσους και αυτούς που θα ήθελε. Αναγκαστικά θα έχει και παίκτες που δεν πολυπιστεύει. Από την άλλη εκτός των 5 που μου έγραψες (και οι οποίοι δύσκολα θα βρεθούν μαζί στο παρκέ), άντε και τον Πρέτζλιτς, δεν υπάρχει το απαραίτητο βάθος. Δύσκολα, λοιπόν, πιστεύω ότι ακόμη και με το Ζοτς θα πάνε πέρα από τα play-off τα οποία θεωρώ και μεγάλη επιτυχία, κιόλας. Επίσης, στους 5 αστέρες υπάρχουν δύο τεράστια στοιχήματα ο Κλέιζα και ο Μακάλεμπ. Οπότε μαζεύονται πολλές μεταβλητές και σε τέτοιες προσπάθειες χρειάζεσαι σταθερές για να πατήσεις. Τουλάχιστον στην αρχή.
      Θα περάσουν σχετικά εύκολα στο top-16 αλλά εκεί αρχίζουν τα ζόρια. Προβλέπω ότι σ' αυτό το διάστημα ίσως χρειαστούν 1-2 αλλαγές αν και ο Ζοτς δεν τις πολυγουστάρει μεσούσης της σεζόν. Υπάρχει, όμως, κι αυτός ο περιορισμός με τους γηγενείς που δημιουργεί extra προβλήματα.

      Υ.Γ. Φίλε, το έχω ξαναγράψει και πολλοί διαφώνησαν. Οι λέξεις οργάνωση και Μακάλεμπ είναι αντίθετες έννοιες.

      77

      Διαγραφή
    4. Κοίτα σκέφτηκα να τα κάνω κι εγώ σε γκρουπάκια γιατί υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται στην ίδια ταχύτητα και δεν είναι εύκολο να τις συγκρίνεις.
      Η Εφές αντικατέστησε τον Φάρμαρ με τον ΄Πλάνινιτς(πιο πρωτοκλασάτος ο Φάρμαρ αλλά μπορεί να της βγει σε καλό γιατί ο Κροάτης μπορεί να τη βάλει σε πιο οργανωμένη γραμμή),τον Βούγιασιτς με τον Βασιλειάδη(ίδια πάστα παιχτών-πιο υψηλού επιπέδου ο Σλοβένος αλλά ασόβαρος) και τον Σιπ με τον Χόπσον.Παράλληλα έχασε και κάποιους σημαντικούς ρολίστες(Γκιουλέρ,Κούγκο).Το μόνο θετικό είναι ότι ο Μαχμούτι μπαίνει στο 2ο χρόνο,οπότε αναμένεται να ανεβάσει την ομάδα του.Το πακέτο των χαρακτηριστικών που αφορούν το ράνκινγκ των άλλων 3 ομάδων(Γαλατά,Μακάμπι,Λόκο),δηλαδή ρόστερ-προπονητής-στάτους κλαμπ,ετοιμότητα-προοπτικές νομίζω είναι πιο δυνατό.
      Η Μπάμπεργκ μπορεί να αποδειχτεί καλύτερη ομάδα από τις άλλες 3 αλλά όσον αφορά τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι πιο κάτω.
      Η Φενέρ ρε φιλαράκι έχει σπουδαίο ρόστερ,(παρότι θέλει φοβερά προσεκτική διαχείριση) ,τον πιο επιτυχημένο προπονητή και ταυτόχρονα μεγάλες φιλοδοξίες και εμπορική κινητικότητα.Καμία από τις υπόλοιπες δεν είναι πιο πάνω από αυτήν επουδενί και να σου πω την αλήθεια,αν δεν ήταν το Ελληνικό know how θα την έβαζα και στο 4.
      Και σε γκρουπάκια που διευκολύνομαι:
      1.(Το γνωστό τρίο-θα είναι έκπληξη αν κάποια ομάδα από αυτές δεν περάσει στο φάιναλ4)
      2.Πάο-Όσφπ-Φενέρ(βασικός στόχος να μπουν στην 8άδα γιατί η φετινή διοργάνωση έχει πολλές παγίδες-και πιο υψηλή φιλοδοξία να μπουν στο φάιναλ4)
      3.Η 7άδα ομάδων από το 7. ως το 13.(ασφαλής δρόμος το τοπ16 γιατί αλλιώς μιλάμε για παταγώδη αποτυχία-βασικότερη επιδίωξη μια θέση στα πλέιοφ-κρυφός πόθος το κάτι παραπάνω)
      4.Σιένα-Ζαλγκίρις-Λιέτουβος Ρίτας(με κύρια επιδίωξη το τοπ16 αν και η κάθε ομάδα έχει διαφορετικό έργο στον όμιλο οπότε γενικά αυτό δεν έχει μεγάλη σχέση με τα πάουερ ράνκινγκς-πχ.η Παρτιζάν έχει πολύ περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση από τη Λιέτουβος,αλλά κρίνεται πιο κάτω όσον αφορά το επίπεδο της.)
      5.Ερυθρός Αστέρας(μπορεί και στο 4),Μπάμπεργκ,Παρτιζάν,Μπάγερν
      6.Οι άλλες τέσσερις.

      Διαγραφή
    5. 77 συμφωνω μαζι σου για μακαλεμπ αλλα αν δεν μπορει ο ζοτς δεν μπορει κανεις..Μετα τα τοσα θαυματα που εχει κανει ισως θα επρεπε να του εχεις μεγαλυτερη πιστη..Νομιζω οτι ηρθε η ωρα της για Φ4..Θεωρω οτι θα τους στρωσει ολους αυτους τους σκορερ αλλα και παραλληλα εγωιστες που εχει μαζεψει..Μαζεψε και οτι καλυτερο σε τουρκους πιτσιρικαδες και μετα απο ενα χρονο ξεκουρασης νομιζω οτι θα εχει την ορεξη να τους φτιαξει ολους αυτους..

      Διαγραφή
    6. Η βασική διαφωνία μας είναι η αξιολόγηση των Φενέρ και Εφές. Νομίζω ότι η Εφές θα έχει καλύτερη ισορροπία σε σχέση με πέρσι. Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί αλλά πιστεύω ότι θα είναι στα play-off εκμεταλλευόμενη και τα σταυρώματα στο top-16. Για παράδειγμα αν βγεί 2η στον όμιλό της πίσω από τη Ρεάλ, θα είναι στο top-16 με καλές προοπτικές.
      Για τη Φενέρ τα έγραψα στο φίλο το Μarouta.

      77

      Διαγραφή
    7. Γιάννη, έχω μεγάη εκτίμηση στις ικανότητες του Ζοτς και τεράστιο σεβασμό στο έργο του στον ΠΑΟ. Αυτά δεν αμφισβητούνται στο ελάχιστο. Το παρελθόν, όμως, δεν εξασφαλίζει την επιτυχία στο παρόν. Μην ξαναπιάσουμε την κουβέντα με τους μάγους. Ο Ομπράντοβιτς θα κληθεί φέτος να δημιουργήσει μέσα σε συνθήκες δύσκολες γι' αυτόν. Ο Μακάλεμπ είναι ο τύπος του παίκτη που δεν θα επέλεγε ποτέ ο Σέρβος με βάση αυτά που ξέρουμε. Υποθέτω ότι προσπάθησε να πάρει κάποιον άλλο pg αλλά δεν του βγήκε. Συμφωνώ ότι όταν υπάρχουν δύσκολα projects καταλληλότεροι για να τα υπηρετήσουν είναι οι κορυφαίοι. Και ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος. Το ζήτημα είναι αν μπορεί από την πρώτη χρονιά να πιάσει ταβάνι με αντιπάλους που είναι πιο γεμάτοι, πιο ισορροπημένοι, με συνοχή και εμπειρία. Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον η προσπάθεια της Φενέρ.

      77

      Διαγραφή
    8. Συμφωνω με τον peris,εχω γραψει και πιο κατω το πως βλεπω τις ομαδες..Για την εφες νομιζω οτι εχει μικρο παγκο για αυτη την διοργανωση..Σιγουρα ειναι καλυτερος οργανωτης (για τα ευρωπαικα δεδομενα) ο πλανινιτς αποτι ο φαρμαρ , ο βασιλειαδης δεν μου γεμιζε ποτε το ματι και δεν μου το γεμιζει,οσο για τον χοπσον τον θεωρω υποψηφιο για μια απο τις εκπληξεις της διοργανωσης..Επομενως θεωρω οτι θα ξεκινησει καλα και σιγα σιγα θα ξεφουσκωνει λογω μικρου ροστερ..

      Διαγραφή
    9. Εδω μπορεσε ο πεδουλακης να παει τον παναθηναικο με χειροτερους παιχτες και μικροτερο ροστερ στους 8 με μια παντελως νεα ομαδα και παραλιγο να αποκλεισει την μπαρτσελονα με μειονεκτημα εδρας..Οσο για τον γκαρντ το ιδιο πιστευω και εγω οτι ψαχτηκε και δεν βρηκε κατι καλυτερο..Νομιζω οτι θα ηθελε πολυ τον τεοντοσιτς παρολο που ειναι τρελλος..Αλλα ο ζοτς εχει μαθει να ζει με τα προβληματα..

      Διαγραφή
    10. Ο Ομπράντοβιτς για κάποιο λόγο νομίζει πως έχει το Μποντιρόγκα στο ρόστερ του να κατεβάζει τη μπάλα, να οργανώνει την επίθεση και να σκοράρει. Αλλά ο Πρέλζιτς και ο Μπογκντάνοβιτς δεν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι με τέτοια άνεση χωρίς βοήθεια. Οι ομάδες χωρίς περιφέρεια δεν παίρνουν κούπα σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έκοψε την ΤΣΚΑ πέρσι στη μέση, ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε με 2 γκαρντ και τον Μπανκς Μπάνι, η Μπαρτσελόνα (πατερίτσες alert!) είδε κι έπαθε για να προκριθεί στο F4. Κάθε ομάδα χρειάζεται χειριστές. Περιφερειακούς.

      Πολύ σεβασμό δείχνετε στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

      Ody

      Διαγραφή
    11. Αυτο που εχει κανει ο ομπραντοβιτς ειναι το εξης: κλειζα,μπιελιτσα,μπογκντανοβιτς δημιουργουν για τον ευατο τους και υπο συνθηκες και λιγο για τους αλλους..Σιγουρα δεν ειναι οργανωτες οι δημιουργοι αλλα μπορουν για τους ιδιους..Σιγουρα δεν ειναι φαβορι για κουπα αλλα τους θεωρω ενα απο τα φαβορι για Φ4.. Ο πρελζιτς υπο συνθηκες παντως ειναι δημιοργος-οργανωτης..Εχει πολυ μεγαλα ονοματα και παιχτες σε πολυ καλη ηλικια και τον καλυτερο προπονητη για να μην ειναι φαβορι για Φ4..

      Διαγραφή
  50. 1. CSKA : Το πιο "αστεράτο" ρόστερ της διοργάνωσης. Έχει καλύψει πολλές από τις περσινές της αδυναμίες. Η παρουσία της στο Final4 φαντάζει δεδομένη.

    2. Real : Το πιο πλήρες και ισορροπημένο ρόστερ της διοργάνωσης. Δυο εξαιρετικούς παίκτες για κάθε θέση συν αρκετές ακόμα επιλογές. Μπορεί να είναι η χρονιά του Rudy.

    3. Βarcelona : Εξαιρετική ρακέτα, φοβερό συν η απόκτηση Παπανικολάου. Navarro και περιφέρεια τα μόνα ερωτηματικά.

    4. Oλυμπιακός : Βάσει ρόστερ εν αξίζει αυτή τη θέση. Αλλά δεν παύει να είναι ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, δεν παύει η περιφέρειά του να ξέρει να κερδίζει όλες τις άλλες της ηπείρου, δεν παύει να έχει τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης. Όποιος θελήσει να τον αφήσει εκτός 4άδα θα πρέπει να χύσει πολύ αίμα.

    5. Fener : Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι ικανή ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντα. Αν ο Κλέιζα είναι υγιής μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς.

    6. Efes : Η περσινή 5η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης έχασε Φάρμαρ αλλά έβαλε Πλάνινιτς, απαλλάχτηκε από τον προβληματικό χαρακτήρα του Βούγιασιτς, κράτησε Γκόρντον. Δύσκολα το κάτι παραπάνω.

    7. ΠΑΟ : Από καλύτερη εφετηρεία φέτος σε σχέση με την περσινή εκκίνηση με Κίτσεν, Άρμστρονγκ. Δε θα απειληθεί με πρόωρους αποκλεισμούς αλλά δεν νομίζω ότι είναι φαβορί για κάτι παραπάνω από τους 8. Παράλογη επιλογή του Πεδουλάκη να ποντάρει σε υπερήλικες παίκτες όπως επίσης και να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της ρακέτας του.

    8. Maccabi : Μου αρέσει πολύ σαν ομάδα. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους προπονητές της διοργάνωσης και μια σειρά από καλούς και σκληρούς παίκτες. Θα είναι μπελάς για κάθε αντίπαλο αλλά θα εκπλαγώ αν την δω μέχρι το τέλος της διαδρομής.

    9, Galata : Μπορεί να βάλει τον πήχη μέχρι και τα playoff. Πολύ ποιοτικό ρόστερ και καυτή έδρα. Θα είναι και πάλι από τις πολύ θετικές παρουσίες της διοργάνωσης.

    10. Laboral Kuxta : Aξιόλογο ρόστερ και τελευταία ευκαρία για τον Σκαριόλο να περισώσει κάτι από το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για να δούμε...

    1. ΤΣΚΑ (CKA). (Πλέον και) Με περιφέρεια, του Έκτορος Μαλώ.
    2. Ολυμπιακός. Με απώλειες αλλά πάλι μια πολύ σκληρή ομάδα.
    3. Παναθηναϊκός. Ξεκινάει φέτος με κανονικό ρόστερ, μεγάλη επιστροφή Φώτση.
    4. Μπαρτσελόνα. Χωρίς περιφέρεια, του Έκτορος Μαλώ. Θα την έβαζα στο 3, αν ήταν υγειής.
    5. Ρεάλ. Φελλός σαμπάνιας. Τινάζεται στον ουρανό και μετά πέφτει στο πάτωμα. Δε νικάει σε σειρά κανέναν από τους παραπάνω.
    6. Maccabi. Προπονητής.
    7. Εφές. Δια της ατόπου απαγωγής, γιατί οι αμέσως επόμενοι είναι χειρότεροι.
    8. Φενέρ. Ο Μποντιρόγκα έχει αποσυρθεί. Άρα, χρειάζεται κανέναν ακόμα γκαρντ.
    9. Γαλατά. Κάτσε να τη δούμε.
    10. Λοκομοτίβ. Ατέλειωτη γραμμή ψηλών.
    11. Βιτόρια. Ο ατζέντης του Σκαριόλο με τι τους απείλησε; Γυμνές φωτογραφίες;
    12. Αρμάνι. Πρέπει να δουλέψουν για να πείσουν.
    13. Μάλαγα. Granger και Vasquez στην ίδια ομάδα; Otis Smith alert, Otis Smith alert!!! (βλ. NBA 2005 draft)

    βαριέμαι να γράψω τα πιο κάτω τώρα

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα power rankings ποτε βγαινουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φαβορι για τιτλο και F4..
    1.ΤΣΣΚΑ
    2.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
    3.ΡΕΑΛ
    4.ΦΕΝΕΡ
    Θα παλεψουν για να πεταξουν μια απο τις παραπανω για F4
    5.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
    6.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    7.ΜΑΚΑΜΠΙ
    8.ΜΙΛΑΝΟ
    9.ΓΑΛΑΤΑ
    10.ΕΦΕΣ
    Θα παλεψουν για τους 8
    11.ΚΑΧΑ ΚΟΥΧΤΣΑ
    12.ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
    Φαβορι για ΤΟΠ-16
    13.ΜΑΛΑΓΑ
    14.ΜΠΑΓΕΡΝ
    15.ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
    16.ΕΡΥΘΡΟΣ
    17.ΣΙΕΝΑ
    18.ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ
    19.ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
    20.ΠΑΡΤΙΖΑΝ
    Οι υπολοιπες 4 θα παλεψουν για καμμια μεγαλη νικη..Αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. παμε για ενα φετινο κουβα.
    βλεπω την ΤΣΣΚΑ να παιρνει την κουπα.πρεπει και η ευρωλιγκα
    να προσεξει τον πελατη-προεδρο που εχουν.
    για F4 ειναι ακομα νωρις και ολα θα παιχτουν στην ετοιμοτητα που θα εχουν οι ομαδες στα νοκ αουτ.
    παντως ειναι 6-7 που βραζουν στο ιδιο καζανι και ξεχωριζει λιγο
    περισσοτερο,λογω ροστερ, η ΤΣΣΚΑ.αν καταφερει ο Μεσινα να μοιρασει
    τους ρολους στην περιφερεια θα το παρει,αλλιως καραδοκει και φετος
    η εκπληξη.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. (Φέρτε Sixers-Suns στην Ευρωλίγκα για φέτος! Αναρωτιέμαι αν θα έφταναν μέχρι το τοπ16!)

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μαύρα χάλια είναι, κάτσε ν' ανταλλάξουν και τους Dragic-Gortrat..!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Gortrat ειδικά τι να τον κάνουν; Λήγον συμβόλαιο, χρήσιμος ψηλός... Να τον χάσουν για το τίποτα το καλοκαίρι;

      Ody

      Διαγραφή
  57. 1. Real: Πλέον, ο κόουτς Λάσο έχει περπατήσει στην διοργάνωση και γνωρίζει τις παγίδες και τις ειδικές καταστάσεις. Φοβερό ρόστερ, μοντέρνο, έχει κομπιούτερ στην περιφέρεια, μούσκουλα στα φόργουορντ και σέντερ για όλα τα γούστα (Σλότερ, Μπουρούσης από τα πιο ενδιαφέροντα δίδυμα στη διοργάνωση). Ο κορμός έμεινε ίδιος, πέρσι έφτασε στην πηγή, φέτος θεωρώ ότι θα πιεί και νερό. Οι μεταπτώσεις είναι λογικές, θα χαρακτηρίσουν και φέτος την διοργάνωση.
    2. Barcelona: Έφτιαξε κάτι σαν all star ομάδα φέτος ο Πασκουάλ. Αν όλοι αυτοί οι φοβερά ποιοτικοί παίκτες βρουν χημεία και ισορροπίες μεταξύ τους τότε θα πάει πολύ ψηλά η ομάδα. Σε κάθε θέση υπάρχουν πολλές λύσεις, ερωτηματικό ο Νάχμπαρ και γενικά η θέση 4 που μοιάζει με την μόνη "τρύπα" της ομάδας.
    3. CSKA: Αναβαθμισμένοι οι Ρώσοι, με εκρηκτικό point guard, killers στην περιφέρεια και τον φύλακα Χάινς στα μετόπισθεν. Κάθε χρόνο είναι από τα φαβορί αλλά στο τέλος πάντα κάτι δεν κολλάει.
    4. Ολυμπιακός: Μεγάλο στοίχημα οι ψηλοί. Αν Μπέγκιτς, Ντάνστον, Πέτγουεϊ προσαρμοστούν σε επίπεδο Ευρωλίγκας, μιλάμε για ένα υπερπλήρες ρόστερ. Με Λοτζέσκι κερδίζει δημιουργία και πιο σταθερό σκορ από τη θέση 3 ενώ εξακολουθεί να διαθέτει την κορυφαία κατ' εμέ περιφέρεια της Ευρώπης. Θα τον έβαζα πιο πάνω αλλά είναι στοίχημα οι ψηλοί.
    5. Παναθηναϊκός. Ερωτηματικό για άλλη μια χρονιά η στελέχωση. Πίσω από τον Λάσμε πάλι χάνει η ομάδα, αλλά επιθετικά με Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστ στα καλά του η ομάδα δεν θα έχει θέμα. Ο Φώτσης θα δώσει βοήθειες, ο Παππάς το ίδιο. Αν οι 32+ (Διαμαντίδης, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης) σταθούν στο ύψος τους, ο Παναθηναϊκός έχει ισχυρές βλέψεις για Φ4. Αλλιώς δύσκολα τα πράγματα. Ενδιαφέρον θα έχει και η πορεία των sophomores πια Ούκιτς και Γκιστ. Ο δεύτερος μπήκε άσχημα στη σεζόν.
    6. Fenerbahce: Μόνο και μόνο ο Ζοτς την βάζει 8άδα. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν πολλά θέματα. Άσσος σοβαρός δεν υπάρχει, ο Ζόριτς αν κρίνουμε από Ευρωμπάσκετ δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά Μπιέλιτσα και Κλέιζα στα φόργουορντ μπορούν να αποτελέσουν σταθερές. Δύσκολα για κάτι παραπάνω φέτος Ζέλικο.
    Aπό κει και πέρα υπάρχουν πολλές ομάδες που σαφέστατα έχουν αξιώσεις αλλά νομίζω είναι ελάχιστα κάτω σε σχέση με τις παραπάνω. Εφές, Γαλατά, Σιένα, Μακάμπι φυσικά, Λαμποράλ, Μιλάνο έχουν βλέψεις οκτάδας σίγουρα. Η Λοκομοτίβ Κούμπαν μπορεί να κλείσει σπίτια, το ίδιο και η αναμαθμοσμένη Μπάμπεργκ ενώ οι Σέρβοι είναι πάντα ικανοί για ζημιές (Ερυθρός Αστέρας, Παρτίζαν).
    Η διοργάνωση θα κινηθεί στα πλαίσια της περσινής. Physical game, πολλές μεταπτώσεις, εκπλήξεις και κάθε βδομάδα και άλλο φαβορί. Καλή μας διασκέδαση.
    Υ.Γ. Οι δύο πρωταθλητές Ευρώπης του Στρασβούργου (Ντιό και Αζινκά) θα παίζουν πολύ για ομάδες του τοπ-16. Ακούς Αργύρη; χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Madness.
      Ντιό αντί Κάρι και Αζινκά αντί Μπατίστ, να υποθέσω.
      Λες να αρχίσουμε πάλι το ράλι των αλλαγών;

      77

      Διαγραφή
    2. Τρελο σεναριο ody, κ οχι φετος δε θα κανει καποια κινηση ο παο μεσα στη χρονια. Του χρονου μιλαμε για αζινζα αν δεν παει να παιξει μπασκετ στην αλλη πλευρα του ατλαντικου.

      Διαγραφή
    3. Ζονγκ;! Δεν έκανα κάποιο σενάριο. Ο Madness έκανε. Το μόνο μεταγραφικό που είπα ήταν για Gortrat-Dragic.

      Ody

      Διαγραφή
  58. ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ RANKINGS...ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ ΤΟΝ ΠΑΟ;
    ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ:
    CSKA: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ...
    BARCA: ΔΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕ, ΠΑΠ, ΝΤΟΡΣΕΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΣΟ. ΠΑΛΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΑΒΑΡΟ.
    REAL: ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ (ΟΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΙΚΟ Φ4)...ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ + ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ...ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.
    OSFP: ME ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ...
    PAO: ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ.
    FENER: ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΖΟΤΣ...
    ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΡΑΞΙΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κράξιμο φίλε. Μια χαρά τα λες. Λίγο υπερβολικός για την Μπαρτσελόνα (όσα μειονεκτήματα και να έχει ο Χουέρτας) αλλά σε πολύ λογική βάση και κατεύθυνση.

      Το μόνο που δεν κατανοώ είναι πως η περσινή πορεία του ΠΑΟ δε σε αφήνει να βγάλεις από τώρα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    2. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ BARCA:
      ENΝΟΩ ΟΤΙ ΤΗ ΜΕ ΤA ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΗΞΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΕΜΕΙΝΑΝ (ΣΧΕΔΟΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΣΑΡΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΒΑΡΟ (ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙΕΙ)...ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΕ ΛΟ;
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ:
      ΕΔΩΣΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ POWER RANKINGS.
      ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΟΜΩΝΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΑΔΙΚΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ...

      Διαγραφή
    3. Κατάλαβα τι εννοείς για Μπαρτσελόνα και συμφωνώ ότι έπρεπε να είχαν προθέσει κάτι καλύτερο. Αν και ο Όλεσον έχει να προσφέρει πολλά.

      Για Παο, αν πάρουμε για παράδειγμα το περσινό πρώτο power ranking που έδωσε η παρούσα σελία, δηλαδή νο8, θα έλεγα ότι έπεσε αρκετά μέσα. Συμφωνώ ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις (αλοίμονο, δεν έχουμε δει καν την ομάδα) αλλά δεν κατανόησα πως σηματοδοτεί ο περσινός ΠΑΟ κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ RANKING TOY ΠΑΟ ΣΤΟ Νο8 ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΕΡ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΙΤΣΕΝ, ΠΑΝΓΚΟ, ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΝΤΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΙΚ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ). Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΕΙΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΖΟΤΣ...

      Διαγραφή
    5. (SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΑΓΓΛΙΚΑ)...

      Διαγραφή
    6. Η αλήθεια είναι ότι πάντα οι προβλέψεις του Τζιμ για τον ΠΑΟ είναι λίγο αισιοόδοξες...

      Διαγραφή
  59. Εχει πολλες καλες ομαδες η φετινη ευρωλιγκα σχεδον ισοδυναμες αλλα η εμπειρια και η φανελα ειναι αυτη που παντα παιζει ρολο και οχι τα μεγαλα μπατζετ και τα τρομετα ασυνδετα ροστερ αστερων..
    Κατα την αποψη μου ηρθε πιστευω η ωρα της τσσκα αν και καποτε πρεπει να το παρει και η μπαρτσα! Περαν αυτων των δυο φαβορι λογω υλικου περιμενω πολυ δυνατες τις δυο ελληνικες ομαδες..Ο παο θα φανει ποσο ψηλα μπορει να φτασει απο το σκορ που θα παιρνει γιατι δεν αρκει να βαζει ο αντιπαλος 60 ποντους πρεπει και εσυ να εισαι ικανος να βαλεις 61.. Ο ΟΣΦΠ πιστευω θα διεκδικησει μεχρι τελους το πιο ιστορικο ρεκορ απελευθερωμενος απο αγχος γιατι δεν θα πει κανεις γιατι δεν πηρες τριτη σερι και με ενα πολυ γεματο ροστερ με πολλα στοιχηματα ομως.. Λοτζεσκι Πετγουει Ντανστον Σιμονς..Αν αυτοι αποδειχτουν αξιοι να σηκωσουν το βαρος της φανελας και της διοργανωσης τοτε δεν θα ειναι εκπληξη η τριτη σερι ευρωλιγκα!!
    Απο κει και περα κλασικες δυναμεις οπως η ρεαλ θα παλεψουν μεχρι το φαιναλ φορ και εκει δεν ξερεις τι μπορει να συμβει 2 παιχνιδια ειναι! Οι "τουρκικες αιμομειξιες" κατα την αποψη μου οχι τον ζοτς να παρουν αλλα και τον Λεμπρον δεν εχουν πιθανοτητες να φτασουν ουτε φαιναλ φορ! Η Μακαμπι μου αρεσει παλι φετος,πολυ σκληρη και ανταγωνιστικη ομαδα! Η σιενα πολυ πεσμενη ενω περιμενω να δω σημερα τη λιετουβος που μου αρεσε πολυ στα προκριματικα!
    ΧΟΥΛΙΟ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πιστευω πως η μονη ομαδα που επιτρεπεται τελευταια επιθεση αντιπαλου να παιζει αμυνα τζουντο ειναι η παναθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή